Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Cia Ukhamaraki Urss Ukat Rusia Ukat ChiqaÑchawipa

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    ANOTACIÓN ukax mä juk"a pachanakanwa Kunjams Estados Unidos ukat yaqha occidental markanakan servicios especiales ukanakax URSS ukat Rusia ukanakamp ch"axwapxäna. Pasajes secretos, intrigas astucias, permutaciones, castling, conspiración ukanaka. Yamas wali muspharkañawa, Mikhail Gorbachev ukat Boris Yeltsin jupanakan URSS markar t"unjañataki ukhamarak t"unjañ amtapxatapa. Aka serien juk"amp yatxatatanakap uñxatt"añäni.

  CIA UKHAMARAKI URSS UKAT RUSIA UKAT CHIQAÑCHAWIPA
  ANOTACIÓN ukax mä juk"a pachanakanwa
  Kunjams Estados Unidos ukat yaqha occidental markanakan servicios especiales ukanakax URSS ukat Rusia ukanakamp ch"axwapxäna. Pasajes secretos, intrigas astucias, permutaciones, castling, conspiración ukanaka. Yamas wali muspharkañawa, Mikhail Gorbachev ukat Boris Yeltsin jupanakan URSS markar t"unjañataki ukhamarak t"unjañ amtapxatapa. Aka serien juk"amp yatxatatanakap uñxatt"añäni.
  NAYRÏR JALJA
  
  
  "Jiwasax The Tempest ukan elementos claves ukanakawa", George Gleason generalax CIA ukan Mark Digby jilïr irpiriparuw säna, "ukampis amtanakajax wali jach"awa, sapakiw ukanak phuqhañataki" Jupax nayraqatapan mesa ukan mä fila monitores ukanakaruw uñacht"ayäna. "Jupanakarux qhantʼayapxam" .
  
  Digby ukax phisqa monitores ukanakaruw mä botón ukar ch"allt"asaw activatayna. Gleason jupax machaq jutirinakan aire ukankapxatap amuyasipxañap suyt"äna, silla de cuero de felpa ukan qhipäxar jaquntasisa ukat muyuntat pachamp kusisita: pusi jach"a roble paneles ukan pirqanakapa, quri lamparanak manqhat jan ch"amanïki qhanax jalsuski, mä taqpach pirqa, nayra pirqanakampi ch"axwata tapa duro ukanakax janipuniw uñch"ukkänti, ukat mä jach"a, jach"a qillqañ escritorio, ukax sapak utapan chika taypinkiwa ukat irnaqäw chiqawa.
  
  Digby kullakajj chhuxriñchjasïna. Machaq miembronakax p"iqinakap jach"ar aptapxäna.
  
  "¿Wakichtʼatäxtanti?" sasaw Gleason jilatajj jisktʼäna.
  
  Digby sat chachajj umaruw cheqak jaltawayjjäna. Ukat akham sarakïnwa: "Egipto markan kunanakatï paskäna ukajj janiw kunjamtï suyapkayäta ukhamäkänti" sasa. "Ukat Marte sat chachan Espadapax nayrax jiwasanakat jaltxataynawa. Yaqha anatirinakax thakisaruw jark"antapxäna", sasaw iyaw sawiyi. -MÄ LAnza -sasa. Marco ukata. Luterojj ukham luräna. Nayraqat CIA ukax wali ch"amawa." Jupax uka chiqañchäwitxa, jupan qullqipamp luratawa. "Ukajj wali jan walipunïnwa, wali jachʼa jan walipunïnwa. The Tempest ukax uñt"ayatawa ukatx yaqhip jaqinakax ukanx jichhax utjatasat yatipxi".
  
  Phisqa ajanunakaw jupanakan jan wali uñnaqap uñkatasiñapatak kutt"ayapxäna, jupanak taypinx mä juez, policía comisario, Wall Street uñt"iri ukat p"iqinchirin yanapiripaw utjäna. Qhipïrix nayraqat arsüna.
  
  "¿Kawkirus akax irpapxistu?"
  
  "Walikiwa, tata Troy, akax mä ch"amäspawa jiwasatakix atipjañataki. Tempest ukax jaqin uñt"at jach"a arma - diosanakan armanakap - tantacht"añatakiw lurasiwayi, ukat mä thakhix utjiti janicha uk uñjañataki, mayacht"asis apnaqañataki. Jichhakamax uka uñt"at armanakatxa maynikiw uñstawayi. Marte sat planetan espadapa, jichhajj Londres markanwa..." sasa.
  
  Gleason jupax nayrar jaltxataynawa janïr Digby ukax sarantañapataki. "Jichhat uksarux señores, misa crítica ukar puripxta. Jan ukax, mä arunxa, amuyapxätawa - taqi ch"amanchawinakas ukaruw jaquntañasa, jan jaytjasisa, jan munasiñampi, jan ética ukampi. Jumatï atiptʼañ munsta ukhajja, jichhat uksarojj janiw kuna límites utj-jjeti" sasa.
  
  Troy jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "¿Machaq, machaq lista armanakax utjistuti?"
  
  "Ukax correomankiwa. Pä tunkani."
  
  "Ukat Luterojj? ¿Lutero jilatarojj chhaqtjjtanti?
  
  Digby chachajj akham sänwa: "Aka anatäwinjja, ukham lurapjjatajwa amuyañasa" sasa.
  
  Banquerompi policía comisariompiw colerat pʼeqep chʼoqtʼasipjjäna. Gleason jupax plan de contingencia uka amtayäna.
  
  "Siria markan campamentonakapan irnaqañax wali chʼamawa. Jupanakax patak patak jaqinakarux nayratpach radicalizapxi, ukat jiwasan mercenarionakax jupanakaruw yatichapxi. Mä juk"a pachatxa, mä ejercito ukaw utjani, ukax janiw jaqinakarukix mayjt"aykaspati, jan ukasti Nayrïr Mundo ukan taqpach policía ukanakaruw mayjt"ayaspa. Ukatxa, armanakampi tʼijtxaraksnawa" sasa.
  
  "¿Taqi uka líneas de ataque ukanakatakix estratégicamente wakicht"atätanti?" sasaw policía comisariox jiskt"äna.
  
  -Chiqpachansa, janiwa. Janirakiwa. Ukampis janiw jaya tiempotakïkaniti" sasa.
  
  "Ukat taqi uka desavocados, alienados ukat desordenados equipos SWAT ukanakax ukankapxiti? ¿Qhawqha tiempos ukanak jarkʼaqsna?"
  
  Gleason jupax Troy p"iqinchir yanapiriruw uka jiskt"ar jaysañatak jaytawayi.
  
  "Jan qarjataw aka tuqitx irnaqaskta, ukampis nayas - generalan yanapt"apampix - janiw wiñayatak suyt"awinak chhaqtayañjamäkiti. Inas mä qhawqha semananakächïna" sasa.
  
  "Yaqha razón velocidad ukax obligatorio ukhamaw tukuwayi", Gleason jupax siwa. "Janiw CIA ukan yänakap apnaqksnati. Jiwasax suertenipxtwa, kunatix jiwasanakan kuns wakicht"apxta. Uka campamentonakax viable ukhamawa. Uka apnaqañ qalltañäni" sasa.
  
  Generalax kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw masinakapan chuymap katjäna. Jupajj Sala sasin sutichkäna uka cheqanwa ajan ajan jikisiñ munäna. Pallapallanakax janchi tuqit ch"axwañaruw chuym churapxäna, ukampis jichha pacha yatiyawinakax juk"amp jank"akiw kunapachatix jank"ak purinkäna ukhax iyaw sañapatakiw wayt"atarakïna. Janiw kawkïris manqhankpacha ukat kawkïris kayunakap estanquen warktʼatäski uk amtañatakïkänti. Janiwa, taqeniw ukan jiñchunakapar puripjjäna. Ukajj jukʼampiw jan ajjsarirïñ yantʼar tukuwayjjäna.
  
  Ukat jupanakat maynejj aljantaspa ukwa amuyunakapas amuytʼarakïna.
  
  -Jiskt"awinaka? sasaw larusitayna.
  
  Ukanjja janiw maynis utjkänti. Gleason chachajj janiw uk gustkänti. Uka jaqinakax chhuxriñchjasipxañapänwa, juparux taqi kasta retóricas ukanakamp jalluyapxañapänwa jaysañataki. Jupanakan amuktʼapjjatapajj pächasiñanakaparu ukat jan taqe chuyma yanaptʼasipjjatapwa uñachtʼayäna.
  
  Ukhamajj ukajj mayjtʼaspawa.
  
  Digby sat chacharuw uñkatasïna, jupa saparukiw confiyäna. -Nayaxa amuyta mä tantachawi jawsañasawa -sasa.
  
  "Nayax iyawstwa".
  
  "Nayatakix wali ch"amakïniwa", sasaw presidencial yanapiripax jan wali arsüna. -Nayax akanx patak bolas malabarismo luraskta -sasa.
  
  Gleason chachajj Troy chachar jan istʼasajj akham sänwa: "Cuarto" sasa, ukat kuna horasa ukat kuna urus pasani uk arsüna. "Janiw kuna excusas utjkiti, señores. Ukar katjañax wali askïniwa" sasa.
  
  Jupajj taqe kunwa chʼamachasïna, ukhamatwa arupajj jan jan wali amuyunïñapatak chʼamachasïna.
  
  Ukham iyaw sapkäna ukhajja, Gleason chachajj uka contrato firmäna. Jupax Digby ukamp aruskipt"añatakiw uka pachax apst"asiwayi ukatx pä kutiw campamento terrorista sirio ukan estadop uñakipäna, comandantenakapamp uraqin. Taqi kunas wali suma ukat jank"akiw saräna. Diosanakan armanakapajj niya jakʼankjjänwa. Gleason jupax yatïnwa jupanakax arknaqatäpxaspaw kunatix elemento increíblemente rara ukaw composición ukanx utjäna, ukampis dispositivo de seguimiento ukax irnaqañ jak"ankxañapawa. Ukhamatwa jupanakar jakʼachasiñ jan waltʼäwin uñjasiskakïna.
  
  Janiw ukhamakiti, Marte sat chachan Espadapawa.
  
  Jupax mä jachaqt"asiwiw qhuru uñnaqapar k"achacht"ayäna, ukat machaq ch"aphinakap sumachañataki. Suxta mara nayraw británico gobiernon "topo" yapuchawayi, ukax qhipharux payllañapawa.
  
  Inas jichha arumax ukhamächispa. Maldición, jupax uka nayrïr armax cinturónpan utjañap munäna. Figurativo tuqitxa, chiqpachansa.
  
  Gleason jupax jupan jisk"a chiqañchäwipat larusitayna, Digby ukan uñkatataparux janiw yäqkänti, ukat cuartot mistuwayxäna. Mä kutix pasillot purisax celularap apsusaw mä numero personal ukar jawsäna.
  
  "Kamisaki? Nayax mä prostituta warmiruw munta -sasa.
  
  Madame Masudou sutimp uñt"at warmix sapürunjam akapachan sarnaqataparjamaw jach"at arsüna. "¿Yaqhax ukhama jank"aki? Sumakiwa, nayax Nightshade ukax akan utjitu ukat sarañatakix wakicht"atawa. Jupax... exótico ukhamawa."
  
  Gleason jilatajj akham sasaw larusitayna: "Apuestastwa" sasa, ukat akham amuyäna: ¿Noche shade? Ukampis munañapaw juparux jukʼamp atipjäna. -Aka chiqaru khithapxam -sasa.
  
  "Waliki. Mä hora churapjjam" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Madame Masuda kullakax janiw nayranakap nayraqatapan qunt"atäskir jach"a ch"iyar ñik"utan warmit apsuwaykänti. "Kunja jan walisa uk janiw siskti. Inas Jupajj uñtʼchiristam" sasa.
  
  Lauren Fox kullakajj iyaw sasaw pʼeqep altʼasïna. Ukat akham acentompiw akham säna: "Akajj suytʼkayäta uka oportunidadawa" sasa. -Ukham lurapxam ukat Nightshade-rux qhipa kuti jakañapatak jaytapxam.
  
  -Nayaw jumarux lurasmati -sasa.
  
  "Waliki. Ukampis llaktʼasiñamawa. Jichhajj janiw uñtʼañap munktanti, ¿janich ukhamäki?" Jupax larusitaynawa, wali suma jikxatasisa. Tukuyañatakix mä thakhiw utjäna, amigonakapar yanapt"añataki, Gleason ukar jak"achasiñataki, ukat inas presidencial yanapiripax chachati jan ukax warmiti uk yatxatarakchispa, Coburn irpirimp jikisiñatakix taqi yant"awinakaparux jark"awayiwa. Kunapachatï Kimberly Crowe secretaria de Defensa jupanakar sarjjäna ukhajja, Lauren kullakajj Gleason chachan yatiñapa ukat experienciapajj walikïskaniwa sasaw suyäna.
  
  Gleason jupax inas jan ukax jan uñjkchïnti, kunapachatix SPIR ukar Perú markat qhipat uñch"ukiñ amtkäna ukat Egipto markar sarapkän uka pachana.
  
  Ukampis janipuniw Nightshade sat jaqirux uñjkänti.
  
  Jupanakar jan walin pirámide ukar t"unjañ qalltañ pachaw purini, jupanakan sutip ukhamarak taqpach civilizado uraqpachar t"unjañataki. Jupax patat qalltañapänwa.
  
  
  PAY JAQINAKANA
  
  
  Uka manqhankir campanillas de alarma ukanakan ist"asitapar jan yäqasa, Lauren Fox kullakax Nightshade ukar mayjt"awayi. Walja tiempow pasjjäna, ukampis Lauren ukat Nightshade sat chachanakajj walja maranakaw alter egos ukhamäpjjäna, ukat mä qhawqha tiempotjja, uka sarnaqäwinakajj kuttʼanjjänwa. Chiqansa, "traje" ukax Nueva York markaruw aka urunakanx kutt"awayxi, ukampis Madame Masudax niya kunayman yänakaruw amparapamp luqxataspa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Janchi" sasa. "Jilïrpachax botas ukanakaw utji. Uka isix encaje ukhamäspawa, nayax amuyta, ukampis janiw sinti uñacht"ayañjamäkiti. Nayax chivonaka ukat guantes ukanakaw munasini. Suma guantes ukanaka. Uka qʼañu llamktʼañajax wakisispa ukhaxa, janiw jikxatañ munkti" sasa.
  
  Madame Masuda kullakaxa mä ch"iyara yä ch"allt"asïna. "¿Jumajj chʼamañchtʼasisma?"
  
  "Janiwa! Janiw aka waynampis jak"achasiñ munkti" sasa.
  
  Gleason markar sarañ thakin autot sarkasax Lauren jupax uka pachat amtasïna, janiw sinti jaya pachax Perú markanx uka equipot mistuwayxänti, Washington markaruw kutt"awayxäna ukat chiqpach yatxatañ qalltäna. Mä frustrante pachaw utjäna - mä jist"antat punkut yaqha punkur liqt"asa - ukampis jichhax juk"amp suma oportunidad uñt"awayi. Taqi chiqa jaysäwinak apsuñatakix kunjamsa parltʼasiñapa uk sum amuytʼäna.
  
  Autox sayt"xänwa, jach"a, portly conductorax chikat asientopan kutt"awayxäna jupar uñkatañataki. -¿Jumajj walikïsktati, señorita?
  
  Jupax Nightshade ukak uñjäna, qunqurkama beige abrigompi llawuntatänwa. -Jïsa yuspajarapxsmawa. Jupanakamp jikisiñaw jukʼamp chʼamäspa" sasa.
  
  "Akankaskäwa" sasaw arupax wali chʼamampiw istʼasïna. -Nayaru munassta ukhaxa, uka boton ch"iqt"añamawa.
  
  Lauren kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw autot saraqanïna. Gleason chachajj Capitolio sat edificiot niya chika kilómetro ukchʼa jayankkäna uka hotelaruw irpäna, uka hotelajj walja jaqenakan sarnaqer callepat jayankänwa, ukat turistanakajj wali munatäpjjänwa. Uka nayra perverso chachajj contratot mä mensajenïpachänwa, jupajj mä hora jan ukajj jukʼamp tiempotakiw mä cuarto repuesto churaspäna. Lauren kullakajj nayrajj walja kutiw ukham uñjäna. Qullqix taqi tuqitw jan walt"ayawayi, ukat Gleason ukham jaqinakax ch"aman lurawinakapanx ukampiw kuntix munapki uk chiqapar jikxatañatakix apnaqapxirïna.
  
  Nightshade sat chachajj hotelan punkunakaparuw mantäna, mä nivelaruw ascensores ukar sarawayjjäna, ukat kimsïr pisotak boton chʼetjjtäna. Ukat amuktʼat, eco istʼasir pasillot sarasaw saytʼasïna ukat punku llawintäna. Mä qhawqha segundonakatjja, jistʼaratäjjänwa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Mantapxam" sasa. "Amuyatajat sipansa jukʼa tiempokiw utjitu. Warmijajj manqʼañatakiw jikisiñ muni" sasa.
  
  Nightshade kullakajj manqhar mantasaw punku jistʼantäna, ampar lukʼanapajj conductorapar jawskäna uka botón patjjaruw liwjjatäna. Gleason chachajj jan kuna llakini ukhamäkaspas ukhamänwa, ukampis jankʼakiw sarnaqäna. Jupajj janiw cuerpopan arunakapan kuna jan walinaksa uñjkänti, ukampis ukajj mayjtʼaspawa. Jaya abrigop jaqsusaw kuttʼaniñap suytʼäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Nayraqatajj aka jisktʼar qhanañchtʼita" sasa. "¿Mä imill wawax mä chivonïtwa sapxätam ukhaxa, ¿jumarux uka chivompi apnaqañ munasmati, jan ukax jupar apnaqañ munasmati?"
  
  Gleason kullakax pächasïnwa, ukampis jupax llamp"u janchipampiw mayjt"ayarakïna, medias, tirantes ukat ropa interiores skimpy ukanakamp isthapt"ata. Qhiparusti, akham sänwa: "¿Panpachani?" mä jach"a jiskt"asir arumpi, ukax niyaw cuarto apnaqañ yatiyäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Ukhamawa" sasa. -Aka pantalon apsusaw qalltañäni -sasa.
  
  Nightshade jupax lurawiparuw mantawayi, control ukaruw mantawayi, ordenanak apsusaw Gleason jupax chiqpachans wali askit uñjawayi. Ch"amaka jaqiw apnaqañ qalltawayi, jank"akiw nayrïr chika horanx juparux ch"amanchawayi. Uka lurawix jilpachx rutina ukhamänwa, Gleason jupax mä rol reversión ukar mayiñkama.
  
  ¿Nayat larusisktati?Janiw akapachanx aka pomposo, corrupto cuña de creencias humiliadas juparux kuna ch"amanïñapatak jaytkaspati. Ukampis aka chiqanwa Nightshade sat chachan sarnaqäwipax yanaptʼäna. Anatañax jach"aptawayiwa, apuestas ukanakax jilxattawayiwa, ukat jupax juk"amp jach"a nivel de dominación ukar irpawayi.
  
  Mä suma cuarto uñjäna, chʼiyar wila cortinanakajj wali chʼamampiw dibujatäna; TV pantalla ancha ukaxa jisk"a volumen ukampiwa sintonizado canal de apuestas deportivas ukaru. Gleason chachajj firmatäniti janicha sasaw jisktʼasïna. Mä jiskʼa muruqʼu mesa patjjan qontʼatäskir mä bolsa uñjäna ukat mä suma ñikʼut mayjtʼayat mä isi mayjtʼayarakïna. Chiqansa, kuna yänakatï jupar munkäna ukanakax celulara ukat laptop ukanakawa.
  
  Ukat tiempo.
  
  Jilïr kʼarix jan sarnaqañänwa, ukat Gleason chachax jan sarnaqatapat wali llakitäskäna ukhaw kuns lurañapäna. Wali askiwa, akax Nightshade ukan qhipa mistutapawa. Lauren kullakajj janipuniw mayampsa uka identidad apnaqjjänti. Chiqans Nightshade jupax mä juk"a pachaw jubilasiwayi - aka qhipa t"ijtawix ch"amakt"at nayra sarnaqäwipampix amigonakapar jan walt"äwinakat mistuñ yanapt"añatakikïnwa.
  
  Mä panqarampiw Gleason jupan pachpa jockey shorts lakapar ch"allt"äna, ajanupar mä juk"a jan walt"ayat uñjasax jachaqt"asïnwa. Abrigopan bolsillopat cinta conductora apsusaw nayraqat lakapar cintampi chintʼäna, ukatsti muñecanakaparu ukat tobillonakaparus cintampiw chintʼäna. Taqi tapanakax ikiñat apsutäñapatakiw uñjäna, kunattix jikxatapkäna ukhax asnux pʼinqachatäñap munäna, mä arunxa, inas jukʼamp jachʼäkaspas ukham amuyaschispa. Tiempojj jukʼakïnwa, ukatwa billeterapa, joyanaka ukat yaqha valoranïki ukanak thaqhañ amtäna. Ukat teléfonopa ukat laptop aptʼasïna.
  
  Gleasonan nayranakapaxa ch"allxtasïna ukat jupax ikiñanx liwxatasïna. Lauren kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna, jupar uñkatasa. "Janiw kawkirus sarkätati, amigo. Ch"axwaskakiñamawa ukat uka janq"u wawa ñik"uta ch"iyjañamawa. Nayatï jumakïristjja, qharürojj qʼomachañampiw suytʼaskä" sasa.
  
  Gleason jupax colchón ukarux wali ch"amampiw ch"axwañapatak backhanding ukham uñt"ayasïna.
  
  Lauren kullakajj kayunakap taypinwa llakit uñkatasïna. "Ukat uka arrugat laqʼu kayunakam taypin uchañwa wal amuytʼasirïta, compañero. Ukampejj janiw kuns lurkiti" sasa.
  
  Ukat jankʼakiw qʼepip apthapïna ukat jampʼattʼasisaw phustʼäna. Qhipa jisk'achawix punkut "Jan llakisimti" uka letrero apsusaw anqan warkt'asiñapatak satayna.
  
  "Mä suma jayp'u".
  
  Gleason kullakajj qhuruchasïna ukat arnaqasïna, sapa sílaba mordazampiw amuktʼayasïna. Lauren kullakajj qhep qhepa kutiw lakap chʼalljjtayasïna ukat mä qhawqha jiskʼa arunak arsüna, ukhamat tapapar kʼachachtʼañataki.
  
  "Ey, samarañamawa. Jumax wali jach"a uka q"añunak kutt"ayaskta mä kutix nayax aljawaykta ukhaxa. Negociojj negociowa ukat jumat sipansa jukʼamp qollqe munañajajj niyaw sista" sasa.
  
  Punkujj qhepäjjat wali jachʼat chʼalljjtäna. Uka letrerojj punku perilla warktʼañapatakiw chʼamachasïna, ukatsti escalerar sararakïna.
  
  Jutïr sayt"äwix Shake Shack ukankiwa. Kimberly Crow jupamp jikisiñax ukanw jupamp jikisiñapäna - mä chacha, Lauren jupax akham sasaw arsuwayi, jupax mä tablero de circuito ukamp kuns hackeaspawa.
  
  
  KIMSA JALJA
  
  
  Londres markan manqhanjja, oraq manqhankir qʼoma pʼiyanakanwa, muspharkañ lurañanakaw lurasiski, ukat chikatpachas janiw uñtʼat jan wali jaqenakan luratäkiti. Drake jupax musphataw jikxatasïna kunapachatix SAS ukan Capitán Cambridge jupax SPEAR ukan equipo ukamp jikisiñ mayitayna, ukampis janiw juk"amp suma jaqir amuyt"känti, jichha pachan jan walt"awinakapan yanapt"añapataki. Cambridge ukax SAS uka equipo ukar irpxaruwayi, jupanakax Espada de Marte ukar katuntapxatayna ukat Inglaterra markar sarañapatak wakicht"apxatayna sasaw sapxi. Kimberley Crow jupax qalltanx Londres markan tantachäw wakicht"awayi, SPIR ukar mä ch"aman machaq jaqir uñt"ayañataki, británico gobiernon ukhamarak armas ukanakar thaqhañataki.
  
  Taqi uka equipox arco túneles ukanakan cruce ukan suyt"ataw sayt"asipxäna, sapa mayniw mä jan uñt"at chiqar sarapxäna. Chʼamakatwa istʼasïna, ukat mä qhawqha tiempotjja, uma chʼalljjtayat jan jaytjasaw nervionakapar purtʼañ qalltäna. Perqanakax ch"iyara ukat lliphipi, ch"uñu ch"allt"ata. Smith ukat Yorgy jupanakax qhipäxan sayt"asipxäna, apnaqapkän uka túnel ukarux ch"uqt"asipxäna, mayninakax jisk"a muyu chiqaruw jaljtapxäna.
  
  -Britania markan hospitalidad tuqit parlt"añäni. Alicia kullakaxa wali ch"amampiwa säna. -Janiw chiqpachapuni Kensington Gardens ukankiti.
  
  -SAS ukawa -sasawa Drakexa amtayäna. "Amtaña?"
  
  "Chiqpach espía yänak amtayitu" sasaw Kinimakax kusisitaw säna, janiw q"uma botas ukanakat llakiskänti. "Jumax yatisktawa, chiqpach, chiqpach sarnaqäwinaka."
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Dude, espianakäpjjtwa" sasa. "Chiqpach Amtäwi".
  
  -Janiw nayax ukham jayarst"kiriskayätti, Hey -sasa.
  
  Luterojj mä jiskʼa cheqanwa wali uñjasïna. "¿Qhawqha pachas akan suyt"añäni waynanaka? Janipuniw oraq manqhan sum jikjjatasirïkti" sasa.
  
  -Kunatsa ukham lurapxi ukxa amuyasiristwa -sasa. Alicia kullakajj kuttʼasaw wali chʼamani camisetapat musculonakajj jiljjattäna uk wali askit uñjäna. "Ukham ch'amani jaqix sapa kutiw jach'a urun uñjatäñapa". Jupajj mä jukʼa samartʼäna. "Jan ukax ikiñ jakʼan qhanampi."
  
  Luterojj nayranakap chʼoqtʼasïna. -Janiw juk"amp jupanakar jikxatktati, imill wawa, ukhamax jan jiskt"asimti -sasa.
  
  Alicia kullakajj wali jachʼatwa arsüna. "Ukajj jukʼamp chʼamachasiñakiw yanaptʼitu, uk yatiñamawa."
  
  Drakex codopampiw juparux ch"allxtayäna. "Chiqpachansa? ¿Amparanakap jikxattati?
  
  -Amparanakapat sipansa juk"ampiwa jikxatasiyäta, Drakes. Alicia kullakajj wali jachʼat larusitayna. -Ukampis jan llakisimti, jumax wali jaqiwa -sasa.
  
  "Ay yuspajarapxsmawa". Drake chachajj jupar jisktʼañajj inamayakïtap yatïna. Aliciax Alicia ukhamakïnwa ukat janipuniw mayjt"kaniti. Diosajj jupar manqʼantañ yantʼir jaqerojj yanaptʼpan.
  
  Luterojj jinchupar jakʼachasisin akham sasaw jiskʼat arsüna: "Yanaptʼaspa ukhajja, llamktʼitu ukhajja, chikat qoqakiw jikjjatta" sasa.
  
  Drake chachajj larusisaw jupar jaqontäna. -¿Nayat sawkasisktati? Janiw nayajj yatiñajj wakiskiti. Maldición, jichhajj jumar jawqʼjasa wasar pampan jaytapjjañas munta" sasa.
  
  -¿Nayaru atipt"apxistati? Luterox musphataw uñnaqäna, jach"a p"iqipax qhipäxar jaquntatäxänwa. "Nayax amuyta, uka wasaran qhispiyatajat ukat katuntatax amtastwa, wayna."
  
  Túnel uksat kayunak sarañ ist"apxäna, Drake-rux jaysañ jan walt"äwit qhispiyapxäna. Jupax jist"arawiruw chuym churawayi ukatx equipox jaljtawayiwa, jan suyt"at yänakatakiw wakicht"asiwayi.
  
  Janiw kunas jutkiti. Ukhamakipansti, Cambridge capitanampi yaqha jaqimpiw mistunipxäna, panpachaniw ukan sayt"atäpxäna, mä juk"a ch"amakt"at uñnaqani.
  
  "Waw" sasaw Cambridge chachajj mä manqhankir barítonompi säna. -Janiw nayax yatkayätti jumanakan ukham walja utjatapxa -sasa.
  
  "Jichhax mä jach"a equipo ukhamäpxtwa", sasaw Drakex iyaw satayna. "Wali sumaw wasitat uñjañax, Cambridge. Ucrania markan armas nucleares ukanakamp yanapt"asipxatamat yuspajarapxsma. Mä qhawqha tiempojja, niyaw aka oraqet pichthapipjjayäta" sasa.
  
  -Janiw mayampsa -sasawa Luterox jach"at arsüna. "Jumanakax wawanakar uñjirinaka munapkaspas ukhamaw ist"asi".
  
  Cambridge kullakajj mä callusat amparap luqtäna. -Kusisiñampi -sasa. Ukat Bennett mayor, ministro Crow jupan contactopa, aka chiqan uñt"ayapxäma".
  
  Drake chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna, ukat Hayden jilatajj nayrar sartarakïnwa, inas mä jukʼa jaytatäkaspas ukham amuyaschïna. "Ukat ¿kunas jumatakix utjistu, Mayor?"
  
  Uka jaqejj akham sänwa: "Bennett sat jaqekiw" sasa. "Janiw nayajj aka cheqan yatxattʼatäkti. Ukat jichhax janiw ukan jach"a yatiqañ utan yatiqirïkti" sasa. Chʼiyar nayranakapajj techoruw tʼijtäna. "Amuyumpiw nayrar sartañasa. Nayax axsaratwa janiw yatipkti khitinakas aka Tempest tamamp chikt"ata ukat khitinakas jan chikañchasipki. Taqi kunas wali...qhipäxankiwa. Wali jamasatw..." Jupax Hayden ukat Drake ukanakaruw uñkatasïna. "Kimberlyx jan taqi pesaje ukat suma uñt"atäñap aka tuqir uchkaspän ukhax nayax tiempos ina ch"usar apt"askta sasaw siristxa".
  
  "Walikiwa, Diosaruw yuspajarapxsma estadounidenses ukanakataki" sasaw Aliciax samaqäna. -Al menos jupanakax mä sentido ukaniwa -sasa.
  
  Bennett jilatajj jupar uñkatasaw nayranakap chʼoqtʼäna. Ukat akham sarakïnwa: "Tempest markan jachʼa escalonanakapanjja, mä británico jaqes utjatapwa pächasta" sasa. "Ukampis inas mä qawqha yanapirinakajj akan utjchispa. Jiwasax wali yanapt"awinak thaqhasktanwa. Ukhamajj ¿Kimberly kullakajj paqallq armanakat mä sallqa sarnaqäwit parlitu?"
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Paqallqu ukanakat yattanwa. Jupanakatakix kuna orden especialas utjatap pächastwa, ukampis nayrïr espadax Martenkir Espadawa, ukax jumanakan amparamankiwa" sasa.
  
  Bennett chachajj akham sänwa: "Walja toqenakatwa yatta" sasa. "Nayaw DSF ukx Whitehall uksat apnaqta, ukax kunjamtix nayax yatipkta ukhamarjamax uka tamaw taqi Fuerzas Especiales británicas ukan lurawinakap uñji. Jïsa, contactonakajaw utjitu, ukampis wali amuyumpiw uñjañaja" sasa.
  
  -Ukaxa qhanawa. ¿Kawkinkis uka espadaxa?
  
  "Mä minutotjja, uka toqet kuttʼañäni. Nayax apsta jumax aka arma trazasmati?"
  
  Dahl chachajj qʼellur uñtat pʼeqep chʼoqtʼasaw akham säna: "Ukham luraraksnawa" sasa. "Jichhax dispositivo GPS ukarux wasitat wakicht"apxta, wali jan sutimp uñt"at material ukar thaqhañataki, ukax jupanakan estructura ukan chikanchatawa. Ukajj walikïskänwa" sasa.
  
  Drake jilatajj mesa taypit uñkatasïna. "Sueco arunxa "jïsa" sañ muni."
  
  Dahl jupax mä k"ari ch"iyar ñik"utampiw uñacht"ayäna.
  
  Bennett jilatajj akham sänwa: "Walikiwa, walikïskiwa. "Ukatxa paqallquniruw thaqhasma."
  
  Drake chachajj jan wali istʼkaspa ukhamwa amuyasïna. "¿Taqi... paqallqu?"
  
  Cambridge markax uka taypinkänwa. -Nayax axsaratwa Espada de Marte ukax chhaqhata.
  
  -¿Qhawqha pachasa? sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna.
  
  Bennett jilatajj arxatasisaw akham säna: "Mä pä horanakaw" sasa. "Taqi ukanak atipjapxta".
  
  "¿Taqi aka tuqina?" Drake jilatajj mayamp sänwa. "Aka espadajj jiwasan jachʼa suytʼäwijapunïnwa. Paqallqun jikxatapxani ukhax kuns lurapxani uk janiw yatipkti -sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Jupar kuttʼayañasawa" sasa. Tempest ukax nayratpach uñacht"ayawayi, jupanakax janiw pallapallanakan ukhamarak civiles ukanakan jakawipat llakisipkiti, jupanakarux sayt"ayañaw wakisi".
  
  "Espadanakax janipuniw jan wali amparanakar jaquntatäñapäkiti" sasaw Kenzix cuartot mayni chiqat säna, ukanx mä ladoruw sayt"asïna, q"uma pirqaruw ch"allt"asïna. -Nayan utjañajawa -sasa.
  
  Bennett chachajj israelitaruw pächasis pʼeqep chʼoqtʼäna, ukat taqeniruw uñtäna. "Operación ukax sarantaskakiwa. Ciudad de Londres ukat aeropuertos ukanakax uraqpachanx juk"amp uñjatawa. Uka espada lunthatat pachar kutt"asax juchaniruw jikxatañäni. Ukatxa ajan ajan uñkatasiñaw utjani" sasa. Jupax teléfonop uñkatasaw uñch"ukisïna. "Thaqhañ muyux nayratpach jisk"aptawayxiwa. Janiw kunas mä jukʼa tiempokïkiti" sasa.
  
  Drake chachajja, jichhak uñstki uka yatiyäwinak uñjasajj Mayor chachan arunakapar creyiñajj chʼamakïjjänwa. Ukampirus britániconakax aka pachakamax janiw uka armax kunja wakiskiris ukx yatipkänti. Ukat akham sarakïnwa: "Mä chiqajj jiwasan juchasawa" sasa. -Jichhax jank"akiw jumamp jikisipxañajäna -sasa.
  
  "Yuspära, ukampis mä ch"axwaw chinukamaruw apta" sasaw Bennett jupax saraki. "Kimberlyx jichhakiw Tempest sat jaqimp jaljtawayi, ukat kuntï jutïrin lurapxani uk jan yatkaspa ukham amuyasisaw jakaski. Khitinakatakis. Aka chiqanx walja lurawinakaw utji, señores, señoras".
  
  Alicia kullakajj amuyuparjamaw nayranakap chʼoqtʼasïna. "¿Jichhakiw pisinkir chuyman Yorgi ukar chhaqtayañ amuyasta, ¿janich ukhamäki?"
  
  Bennett jilatajj jisktʼañatakiw lakap jistʼaräna, ukampis uka qhepatjja telefonopaw istʼasïna. Cambridge jupax janïr jayskasax pantalla uñakipt"kasax wali sum uñjäna. Drake chachajj panpachaniruw uñchʼukïna.
  
  -¿Kuns jumax uka tuqit amuyta? jupax Hayden jilatampiw lakapampi sapak parläna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Taqe ukanakajj wali chʼamäkaspas ukhamawa. "Ukajj jukʼamp jachʼa marcharuw mayjtʼayañasa. Qhanapuniw Tempest sat jaqinakax mä amtanïpxi, ukat Luterox janiw jupanakan sapakïkänti aka chiqan nuwasir anunakapäkänti".
  
  "Anu?" Luterojj ñikʼutap chʼoqtʼasïna.
  
  -Jïsa -sasawa Aliciaxa p"iqip ch"allxtayäna. "Rhino" ukax juk'amp chiqapäspawa.
  
  "Pay suma".
  
  -Ay, kuna pachasa -sasa.
  
  Drake jupax coqueteo ukarux jark"äna, ukax Alicia kullakax Mai jupar munasitapat suyt"atapatw juti sasaw yatïna. Muspharkañawa, japonés nuwasirix taqi uka pachax amukiw ukat samarataw qhiparäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Chiqpachansa akawa" sasa. "Janiw Tempest ukarux llamkt"añjamäkiti. Jupanakax sinti jayarst"atawa, ukax nayax suyt"twa mayor Bennett ukat secretario de Defensa Crowe jupanakax jank"akiw mayjt"apxani. Nayrjamax nayrankxapxtwa, ukampis aka kutix taqi kunaw ch"axwañax utjistu".
  
  Hayden jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Janiw juk"ampi utjkaspati."
  
  "Jïsa" sasaw Dahl chachajj iyaw säna. "Jiwasan libre sarnaqañasa. Jiwasana jichhüru ukhamaraki qharüru. Uka thayajj tʼunjatäñapawa" sasa.
  
  "Chacha warminakatakiw ch"axwapxta, jupanakax janiw jaljtañ yatipkiti", sasaw Drakex arsuwiyi. "Chiqpach sistema de apoyo qhipäxan utjatap amuyasax taqi kuns risqir pallapallanakatakix ukat uka lantix mä orden de muerte ukampiw utji". Jupajj mä jukʼa samartʼäna. "Ukat ukax mä jukʼampiwa. Mä thakhinjam jan ukax yaqha tuqitxa, kunjamatsa, uka kamachinak mayacht"añasawa. Mayachtʼasisaw jukʼamp chʼamanïñäni" sasa.
  
  Hayden jilatajj uñchʼukisaw akham säna: "Iyaw sawaytwa" sasa. "Karin kullakajj ukatakix wali askïspawa. Jichhakamax janiw uka amtaparux iyawskti... Ukampis jichhax jupax ch"amanïñ uñacht"äwipawa sasaw amuyta".
  
  "FrameHub ukax chiqpachans chhaqtayañaw wakisi." Drake jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Ukat nayax amuyta Estados Unidos markan pallapallanakapax jupar arknaqapxarakiwa. Uka geek ukarux geek ukar katjañatakiw khithañama. Ukaw nayajj siskta" sasa.
  
  Luterojj kayut kayuruw mayjtʼäna. "Molokai jupax mä juk"a experiencianiwa pallapallanakan yatiyawinakapanxa. Janiw kunas muspharkañäkiti" sasaw säna, "ukampis yantʼaspawa sasaw amuyta" sasa.
  
  Drake chachajj kawkhantï uka jan amuytʼkay jaqejj imantaskäna uka pasillo ladoruw uñtäna, ajanupajj nayrakamaw wasar pampan pañuelamp chʼoqantatäjjäna, cuerpopajj jan jaktʼkay capanakampiw chʼoqantatäjjäna, mä chaleco antibalas ukamp jarkʼaqatäjjänwa, jupajj janipuniw apsuskänti, ukat mä jachʼa capampiw jarkʼaqasïna .
  
  Hayden chachajj Bennett jilatarojj akham sänwa: "Mä base munapjjtwa" sasa, ukampis uka tiempotakejj uka jaqejj telefonot jawstʼjjänwa. Ukat tukuyxasax suyt"ataw LANZAS uñch"ukitayna.
  
  "¿Kunjamarak akaxa?" - sasaw säna. "Espada lunthatasir asnunakaruw jikxatapxta. ¿Jumax wakicht'atätati?
  
  -Irpapxam, Mayor -sasawa Drake-x säna. "Janiw mä negociox utjxiti. Ukax maldito personal ukhamawa".
  
  
  PUSI JALJA
  
  
  Nayra, jaytjata hospitalax walja hectáreas ukanakanw Muswell qullu jak"an jikxatasïna. Ukax mä villa victoriana ukan jan walt"ayatänwa, nayrax p"iqin usutanakataki ukhamarak wali viciado ukanakatakix asilo ukham apnaqatäna. Jichhürunakanxa, Londres markan walja nayra utanakar uñtasitaw jukʼat jukʼat pistʼaskäna, janiw khitis dueñop qhan uñachtʼaykänti, ukat janiw khitis mantenimiento lurañatakis pagkänti.
  
  Alicia kullakajj pallapallanakan mä alcance aptʼataw callet uñchʼukiskäna. Ukat akham sarakïnwa: "Janiw nayajj gustkituti" sasa. -Uñnaqasa creepy -sasa.
  
  "Equipo ukan permanente phinq"asir pusi" sasaw Mai jupax Luther ukat Molokai jupanakarux camioneta de tránsito ukan qhipa asientopan säna. "Mä kutix mä arañat qhispiñatakix mä pʼiyaruw jaltʼir uñjta".
  
  -Nayan arxatäwijatakix -sasawa Aliciax wali uñch"ukis säna, -jupax amparanakajjam kayunakanïnwa -sasa.
  
  Haydenan arupax utap nayraqatan sayt"at camioneta ukan comms ukanakat ch"allxtasïna. "Chachanaka, ¿kunsa uñjapxta?"
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Mä jan wali asilo" sasa. "Ch'iqa. ¿Chʼamajj kuttʼanjjewa sasmati?"
  
  "Bennett chachan arunakaparjamajja, jïsa. Janiw kunas oficial ukhamäkiti, janiw empresa eléctrica ukamp jikisipkaspas ukhamäkiti. Ukampis uka utanx ch"amaw jilxattawayi, ukatx taqi yatiyawinakaw irnaqaski. Akax mä k"umara utawa" sasa.
  
  "Waliki. Ukanjja tunka payan jaqenakaw chhaqapjjaspa" sasa.
  
  "¿Aka chiqax chiqapätapat yatipxta?" Dahl jupax Drake jak"ankir mä asientot jiskt"äna.
  
  "Jumax Bennett sat jaqiruw ist"ta. Cámaras de seguridad ukanakax pä uka waynanakarux inverso orden ukan uñacht"ayapxäna, kunawsatix espada uñjir pallapallanakar jiwayapkän ukjatpacha, Londres uksan ukhamarak aka chiqan. Niya llätunk tunk minutos nayraw purini. Uka tiempot aksarojj kunsa lurapjjäna uk janiw amuykti" sasa.
  
  "¿Ajedrez anattʼirïtati?" Kinimakax amuyt"ayawayiwa.
  
  "Nayax pächastwa, dude. Jupanakax mercenarionakäpxiwa" sasa.
  
  "Suma punto. Ukhamajj ¿nayajj mä espía ukhamäta?
  
  Aliciax aka pacharuw ajllïna, arst"añataki. "Walikiwa, nayrïr ventanankir jachʼa casco uñjta. Inas nayrir pallapallanakächïna" sasa.
  
  Luterojj nayraqatar jaqtʼasïna. -¿Uka Hulk ukaxa?
  
  Mai kullakajj wali jachʼatwa arsüna. "¿Alicia kullakampi? Walja askinakwa sañ munaspa" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Thug" sasa. "Nayax amuyta aka chiqanchawix wakisiwa". Uka telescópico uñjañwa nayraqatapankir tablón de instrumentos ukar jaquntäna. "¿Jichhax mantasin jupanakamp parltʼassnati?"
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Ukajj wali muspharkañawa sasma sasaw amuyayäta" sasa.
  
  "Jan llakisimti. Nayajj nayranakaj jistʼaraskakïwa" sasa.
  
  Drake sat chachajj punku jistʼaräna. "Dal, jupax jumampïskiwa. Jichhax, sarañäni -sasa.
  
  Uka equipojj plomo chʼiyar alajjpachan carronakapat amukiw mistupjjäna, tarde thayajj jallun thujsapänwa. Bennett jupax armas ukat yaqha pallapallanakan yänakap churäna, ukatwa Drake jupax HK MP5, 9mm Sig Sauer, granadas de aturdimiento ukat lata de gas lacrimógeno ukanakamp armatäna. Jupanakax trajes de asalto, qunqur ukat codo ukanakax nina naktayañataki, ukat chaleco blindado antibalas ukamp isthapt"asipxäna, ukax janiw bala jark"aqañatakik luratäkänti, jan ukasti energía cinética ukar ch"amthapiñatakiw lurasïna.
  
  Kinimaka ukat Smith jupanakax jark"aqasiñ yänak apt"asipxäna. Martillo de trineo ukat carnero de golpe, herramientas neumáticas ukat explosivos ukanaka. Yaqhepasti escaleranaka ukat soganak aptʼasipjjerïna.
  
  Taqinipuniw qhispiyatäpxäna, nayra hospitalar qhixu qhixunakjam jaltxañatakix wakichtʼatäpxänwa. Drakex jisk"a pirqa patxaruw jaltawayxäna, quqa manqhan uraqir purintäna, ukat p"iqip jisk"achasaw t"ijtäna, pistolapax wali amuyumpiw nayrar uñtatäna. Equipox jupamp chikaw utjäna, ukakipkarakiw botas ukanakax quqa taypin thuqt"asiskäna. Quqanakax akawjan ukat ukjanw jilapxäna, mä juk"a pachatakiw imantasirïna, ukatx wasitatw uta thiya tuqir t"ijtxañ qalltapxäna.
  
  Drake chachajj mä qhawqha segundonakatwa purinïna, qhepäjjapajj ladrilloruw chʼoqtʼasïna. Chikat equiponkirinakax qhipäxat mantapxañapänwa, chikat ladopat mantapxañapänwa. Drakex mä minuto suyt"äna ukat jak"ankir ventana manqhar jalxatäna, jach"a uta pirqa tuqiruw sarawayxäna. Yaqha ventanaw uñstäna, ukatsti qutuchtʼasipxäna, ukat uka ventanaruw mantañatak wakichtʼasipxäna. Drake jupax mayni equipo ukan "nayrar sartañ" kamachip suyt"äna janïr señal churañkama. Mä ratukiw Mai ukat Dal jupanakax jupar muyuntat t"ijtapxäna, mä amtar purisa. Jupax kimsïr chimpunïnwa ukat Aliciax qhipäxankatap yatïna.
  
  Tunka payan diananakaw jupanakamp espadampi taypin saytʼatäpjjäna.
  
  Mä jisk"a thakhix kimsa k"uchu teja teja ukamp ch"uqt"at uta ladopat saraqasinx t"ijtäna. Ukajj lado punkunwa tukuyäna. Drake jupax Smith juparux nayrar jutañapatakiw amparapamp uñacht"ayäna, ukat jupax mantañawjat jalnaqäna. Dahl jupax nayraqatw jaltawayxäna, Mai jupan yanapt"ata, kunatix thiya punkux bisagranakapat jaltxataynawa. Jupanakajj jachʼatwa ukat qhuru chuymampiw kuns lurapjjerïna, uñisirir muspharayapjjañapataki ukat pantjasiñapatakiw suyapjjäna. Drake jupax mä jisk"a cocina manqhan jikxatasïna, jilpachax estanterías, armarios ukat lavabos ukanakat luratänwa, ukatx ch"iqa tuqir kutt"awayxäna yaqha jisk"a pasaje ukat juk"amp jach"a cocina taypin. Chʼiqa toqenjja, wila chʼusa alfombrampi mä escaleraw payïr pisor purirïna. Kupi toqenjja, jukʼamp ismu arconakaw uta manqhar mantapjjäna.
  
  Dahl chachajj akham sasaw jachʼat arsüna: "Tʼaqasipjjam" sasa.
  
  Aliciax uta ajlliwayi, ukatx Kenzi, Yorgi ukat Molokai, qhipa jaqix wali axsarkañ uñnaqt"aniwa, janiw isimp isthapt"atakiti jan ukasti traje SAS ukampiw isthapita. Aliciax janiw amtaskänti kuna pachatix juk"amp jach"a jaqimp t"ijtirïna. Mä cuarto qʼomachapjjäna, ukat yaqha cuartoruw qʼomachapjjarakïna, sapa mayniw mä jiskʼa salajj nayra sofánakampi ukat telarañampi llawuntat libronak uchat estantenakampi wali suma wakichtʼatäna, uka estantenakajj techoruw puripjjäna. Laq"ampi ch"uqt"at nayra pinturanakaw pirqanakar warkt"ata.
  
  "Kunjamtï maynix chiqpachansa jankʼak tʼijtki ukhama" sasaw Kenzix samaqäna. "Asxarkaya".
  
  "Akax mä pelicula de terror ukhamäspa ukhaxa, nayrïr usutanakax akankapxaspänwa" sasaw Molokai chachax arsüna. "Janiw nayax sapa kutix peliculas de terror uñch"ukiñax ukhamäkiti".
  
  Yorgix janiw nayranakap walja tesoros ukanakat apsuñjamäkänti, janis maynis qhantʼxänti. Rusia lunthatax uka inventario ukax qhipa pachatakis catalogar luraskäna ukhamawa.
  
  Uka utanxa kawkhansa pistolampiw chʼaxwapxäna. Aliciax janiw liwxatkänti, jan ukasti kunjamtï amuyt"asitapax jayskän ukhamarjamaw t"ijtäna, inti jalsu tuqinkir pirqa muytasa. Jichhax nayra qullañ utan qhipäxaparuw jak"achasipxatayna; nayraqatankir ventananakatwa uka jachʼa jardinar uñjäna. Nayrjax ukhamarakiw amuyasïna, ukat nayraqatankir punkut pampar mä chʼiwi chʼiwxatat uñjäna, ukat jankʼakiw uka lawat jarkʼaqir lawanakat nina nakhantayäna. Mä chhuxriñchjasiñaw ist"asïna, ukat mä jach"a thuqt"äwiw ist"asïna, kunawsatix mä janchix thakipar jaquqanïna, wilax pechopat wartaskäna. Jiwat masa patxaruw saltasïna, saraqanïna ukat yaqha jaqiruw chʼiqa tuqinkir mä tʼunjat refrigerador qhipäxan imantaskir uñjäna.
  
  Jichhürunakanx janiw kuns lurañjamäkiti, asshole.
  
  Mä granada jaquntäna, ukat yaqha tuqiruw tʼijtäna, jichhax mä pasillot saraqasaw uta qhipäxarux paralelo tʼijtäna. Qhepäjjatjja, mä granadaw phalläna, metrallanakajj taqe cheqanwa jalnaqäna, nina nakhas techoruw liqʼitäna. Chʼeqa toqenjja, mä ventanajj pʼakjatäjjänwa, marcopajj hebillaruw tuküna, ukampis refrigerador pachpaw jila partejj phallañ saytʼayäna, mä arunjja, refrigeradorasa mercenariosa, cheq parlañataki.
  
  Aliciax jank"akiw sarnaqäna, thakhinx cuartonak q"umachañatakiw sayt"asïna, Molokai ukat Kenzi jupanakampiw irnaqäna, kunawsatix Yorgix espadan ch"akhanakap thaqhaskäna. Wakisiwa, jankʼakiw chʼamaktʼayäna, ukampis mä qhawqha mercenarionakarus jakayañajj yanaptʼaspawa.
  
  Nayraqatapanjja yaqha jistʼantat punkuw utjäna. Alicia kullakajj manqhankir ranura taypit vapor satäkis uk uñjäna ukat wali chʼamampiw jaqontäna.
  
  "Nina?"
  
  -Janiw ninar uñtat thujskiti -sasa. Kenzi kullakajj thaya muxsañchtʼasïna. -Ukat juk"ampi vapor ukar uñtasitawa.
  
  Alicia kullakajj chʼamañchtʼasïna, mä jukʼa llakitaw jikjjatasïna, ukatsti broncet lurat punku perillaruw amparap luqtäna. Jupajj jankʼakiw kuttʼäna, mä jukʼa jistʼarañapatakiw jaytäna. Anqan uñjasax lakapan k"uchunakapxa jach"aruw tukuyäna.
  
  Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Wali muspharkañawa" sasa. -Chachanakan duchapawa -sasa.
  
  Kenzi kullakajj kayut kayuruw mayjtʼäna. -¿Ukaxa wali ch"am tukutati?
  
  "Nayax sañ muntwa".
  
  Alicia kullakajj punku jukʼamp jachʼa jistʼaräna, mä pulgadat mä pulgadat. Kimsa tʼijtʼir duchanakan thuqtʼasitapa ukat maynin teléfonopat rock sat musicanak istʼasajj kuna arunaktï lurapkäna ukanak umamp chhaqtayäna. Alicia kullakax nayraqatw liwxatasïna, ukatx Kenzi, Molokai ukat Yorgi jupanakax liwxatapxänwa. Jupanak nayraqatanjja, anqankir ducha improvisado ukaw utjäna, suxta ducha pʼeqenakaw utjäna, ukat mä qʼoma pampaw mä desagüe ukar puriñkamajj utjäna. Kimsa q"ala jan isin, musculoso mercenarios ukanakax jariqata ukat jariqata, taqpach ch"amthapita. Alicia kullakajj mä jukʼa tiempow zona húmeda sat cheqan saytʼasïna.
  
  "Yogi, nayranakam jist"arañamawa. Jumajj wali waynäsktawa, janiw uk amuyañjamäkiti" sasa.
  
  "Jank"akiw atacañasa sasaw amuyta", sasaw Molokai jupax säna, Aliciarux wali ch"ullqhi isimp isthapt"ataw ganso ukham uñacht"ayäna. -Kunapachatix jupanakax jan tiemponi sarnaqapki ukhaxa.
  
  Alicia kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Nayax iyawstwa".
  
  "Ukhamajj ¿kunatsa suytʼapjjta?"
  
  "Walikiwa... Jichhax wali samarataw jikxatastxa."
  
  Yorgix waña pampan thiyaparuw sarawayxäna. "¿Kuna armanaksa uñjta?"
  
  Alicia kullakajj jupar uñkatasaw jachaqtʼasïna. -¿Nayat sawkasisktati?
  
  Kenzix qunt"asisaw qunt"asïna. "Mä juk'a pachat uñjatajax wali suma uñacht'äwiwa".
  
  Yorgey jilatajj cuarto muytasajj akham sänwa: "Armanakat wali llakistwa" sasa.
  
  -Confiam -sasawa Aliciaxa wali jani nayranakapa duchanakata apsuwayxataynati -janiwa kuna llakisiñas akan utjkiti.
  
  Molokai chachajj pistolapampiw uñchʼukïna. Ukat akham sarakïnwa: "Jan sinti parltʼañaw wakisi" sasa. -Yaqha jiwaña -sasa.
  
  -Waw -sasawa Aliciaxa amparap luqxatäna ukatxa telampi ch"uqt"ata muñecapat katthapïna, mä laq"a phust"awi jilxatata uñjasa. "Janiw jupanakarux chʼaxwañakix utjkaspati. Jupanakax q'ala jan isinïpxiwa -sasa.
  
  "¿Jumajj amuyta, ¿janit pachpa circunstancianak uñjasajj balamp jiwayapkistaniti? Jupanakax mercenarios ukhamawa, qullqimpi, ch"amampikiw irpata. Jupanakax janiw kuna morales ukanipkiti. Jumax uk yatisktawa -sasa.
  
  "Nayax iyawstwa". Alicia kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ukampis jan jupanakamp chikt"asimti, Molokai. Jukʼamp jachʼar sartam ukat jukʼamp suma jaqëjjam" sasa.
  
  Jichhax Kenzix sartasïna. -Nayax taqiniw bastardos jiwayañataki, chiqpachanx -sasa.
  
  Alicia kullakajj jupar uñkatarakïnwa. -Nayax jumax mayjt"awaytwa sasaw amuyayäta -sasa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Ukajj qharüruw pasäna. "Jichhürunakanxa... chiqpachansa janiw nayax kuns lurkti."
  
  Alicia kullakajj Dahl chachan jan munatapat wal chuym ustʼayasitap yatïna. "Jupax warmini ukat wawanakaniwa. Janiw juparux jaytañapatak mayikasmati -sasa.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Janiw nayajj uk lurkäti. "Jichhax janiw jak"ankxäti."
  
  Alicia kullakajj janiw uka toqet insistkänti. Jupajj janipuniw israelitarojj gustkänti, ukampis jupajj equipopan wali chʼamanïtwa sasaw jan munkasajj säna. Molokai kullakajj wasitatwa kuyntjjäna, ukat Alicia kullakajj amparapampiw katthapïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Suytʼam" sasa. "Chʼiqa tuqinkir waynax jabonap jaquqaniwayi."
  
  Segundonakajj pasawayjjänwa. Alicia kullakajj jukʼamp sumwa uñchʼukïna, ukampis uka qhepatjja, jachʼa jaqejj nayranakapatwa jabon pichthapisin uñjäna.
  
  "Chhuy!" Nayax jach"at arnaqasta.
  
  Aliciax jan amuyt"asisaw pallapallanak arsüna, Molokai-n amtap jark"aqasa. Kimsa jan armat jaqinakar wilamp t"unjatätap uñch"ukiñax janiw aguantañjamäkänti, jupanakax profesión ajllisipkchïnsa. Qhipäxat mä chuym ch"allxtataw chhuxriñchjasïna, ukatx jupax taqpach sintonizatäxänwa, jank"akiw kimsa q"ala jan isin mercenarionakar t"ijtäna ukat mä juk"a surrealista ukhamaw jikxatasïna.
  
  Kuntix nayax irnaqawijatakix lurkta.
  
  Kenzix ukankänawa, qhanaw uka acción ukan chikanchasiñ wal munäna. Mercenarionakax janiw sinti mulljata ukat jan walt"awinak uñacht"ayañ munapkänti, ukat jark"aqasiñ chiqanakaruw puripxäna. Alicia kullakajj musculonakan cuerpopat tʼijtʼañajj janiw kuna askïkisa uk yatïna, ukatwa jaqontasïna ukat manqhar liwjjatasïna, umampiw jakʼachasiñap sum askichäna. Mä jach"a mercenario ukar jak"achaskäna ukhax alayaruw ch"allt"asïna, ukat qunqur manqhar mä kayup ch"iyjatäna, ukat nayrar qunt"asisaw nayrar jaquntäna, ukat qhipäxankxänwa. Jupax codopampiw kunkapar ch"allt"äna, jupax liwxataskir amuyasïna.
  
  Jupax wasitat ch"allt"asïna, costillanakapar ch"allt"asa. Qʼuma qʼoma cuerpopajj punchupan mä qhawqha chʼamap mayjtʼayañatakiw yanaptʼäna. Ukat jukʼamp jakʼachasiñatakis yanaptʼarakïnwa. Ukat wasitatwa chʼalltʼasïna, pä kutiw esternopar jawqʼjäna. Jichha kutix qhipäxar liwxatasïna, pʼiqip nayrar liwxatasa. Alicia kullakajj nayratpach purakaparuw kayump taktʼäna. Uka jaqix mä qunquriruw jaquntatäna. Jupax atacataynawa, ukampis jupax cinturapat katthapisinx jak"achasïna.
  
  -Maldita, chacha, janiw nayax ukham anatt"kti -sasa.
  
  -Janiw nayax jaytkäti -sasa. Jupax juk"amp ch"amampiw chhuxriñchjasïna, costillanakap t"unjañ yant"äna.
  
  -Janiw jumax llakisktati -sasa.
  
  Jupax pachpa llijulliju janchipampiw amparanakap ch"allxtayäna, ukat panpachaniw pampar liwxatapxäna, umamp ch"allt"ata.
  
  Chiqans Kenzix janiw ceremonia ukan sayt"atäkänti, uñisiripan q"ala jan isinïtapampiw yanapt"asirïna. Jupan jawq"jatanakapax wali suma arst"atawa ukat suma chiqanwa. Ukampirus, jan ch"amanïtapatxa, mercenariox qunqurinakapat katthapisinx pamparuw ch"allt"äna, ukhamat jupax ukhamarakiw ch"allt"asir uma taypin jikxatasïna. Kimsïr mercenariox ch"axwirinakan qhipäxaparuw jalxatarakïna, kunawsatix Molokai jupar uñch"ukiskäna ukhaxa.
  
  Molokai chachajj akham sänwa: "Mercenario típico" sasa. -Yorgi, amigoja, jupar irptir sarañamawa -sasa.
  
  Rusia lunthatax nayranakap jach"aptayasïna. -¿Kunatsa jan lurañjamäki?
  
  -Janiw kayunakax q"añuchañ munkti -sasa.
  
  "Ay, pampachapxita, ¿akax lepra usunïpachati?"
  
  "Janiwa, ukax amuytʼasiñ tuqitwa parli. Mä juk"a p"iqip jach"ar aptañakiw wakisi ukat nayax qhipa lurañanak lurarakï -sasa.
  
  "Jichhajj amtastwa. Jumax thayax wali ch"amampiw jikxatasi, ¿janich ukhamäki? Ukhamajj nayajj ukhamarakiw amuyta. Ukat janiw nayax mayj jikxatasiñ munkti, yuspajarapxsmawa. Aka waynanakax q'ala jan isinïpxiwa -sasa.
  
  "¡Warminakax janis llakisipkaspa ukhamawa!"
  
  Yorgix p"iqip ch"allxtayäna, uka jach"a jaqir uñkatasa. -Alicia Miles tuqitxa wali yatxatañamawa -sasa.
  
  Jallux wali jallu purintaskänwa, ukat guitarranakan thuqtʼasitapax celularat istʼasirakïnwa. Alicia kullakajj chachaparuw tobillonakapat katthapïna, jupajj qhepäjjat wali chʼamampiw iktʼayañatakejj janiw sinti lurañapäkiti sasaw yatïna. Ukajj walikïskänwa, ukampis purakaparuw purinïna, kunjamtï amtkäna ukat sipansa mä jukʼa jakʼachasïna. Ukham lliphipi jan waltʼäwinak taypinjja, janiw chʼamampi ukat iyawsayañjam jawqʼjañas utjkänti. Isipasti qʼañüjjänwa, zapatopas umamp phoqantatäjjänwa. Inas, taqi kunat sipansa, uka amuytʼäwix jan ukham suma amtäwinïkchïnti.
  
  Uka llijulliju chiqampiw uka patat makhatasïna, pʼiqipat katthapisinxa, jankʼak duchanak manqhar jaquntäna. Jupax chhuxriñchjasïna ukat ch"axwarakïna; Alicia kullakajj qonqoripampiw cuerpopat samañap jaqontäna. Kupi tuqinxa, Kenzix mercenariopampiw nuwasïna, jichhax Aliciax kimsïr jaqiruw qhipäxan qunt"atäskir uñjäna, axsarat uñnaqt"ani.
  
  ¿Molokai ukax?
  
  Mä chachax mä fucking correa apt"ataw jutañapa, kuna misterioso isimp isthapt"ata. Aliciax uñisiriparux chiqaparuw katxarutayna, ukatx botas ukan chhuxriñchjasiñap ist"äna, kunawsatix yaqha atacadorax ch"iqa tuqir uñstkän ukhaxa. Yorgi satänwa, ukat kimsïr mercenarioruw amparapan mä tejas chʼaphir uñtat lunthatäna. Taqi jan iyawsañjam, amuyt"ir ch"axwawinakas aka oportunidadax Alicia-r churkchïnsa, janiw kuns lurañjamäkänti, jan ukasti, rusa jaqitakix axsarañat khathatirakïnwa.
  
  Jupax janiw nuwasirïkänti ukat qhanaw kimsïr mercenario ukar jan amuyt"asis jaqunukuñ munäna, ukat janiw jiwayañ munkänti. Alicia kullakajj mä segundo jukʼamp suytʼañapänwa, kunattejj Yorgi jilatajj mercenarioruw templopar tʼunjäna, wila apsuskäna ukat pachpa coccix sat chʼakhaparuw wal liwjjatasïna. Wayrax ukat jaltxataynawa; ajanupax janq"uruw tukuwayxäna. Mercenariox qhipäxar jaltasaw ajanuparux ch"allt"äna. Uka azulejojj ladoruw tʼijtjjäna.
  
  Aliciax mercenarioparux taqi ch"amampiw jawq"jäna, jan sarnaqañkama, ukatx ajanupax uma patxaruw jaquntäna. Kenzix uñisiriparuw mä suma katxaruñ uñjäna, mä amparapax ingle manqhar sarasaw chikat qhipäxar sarawayxäna, mayni amparapax jan amuyt"asisaw ch"amakt"ayäna. Qhanapuniw uka tawaqux arsenalpanx mä qawqha thaya k"arinak utjatayna. Aliciax kimsïr mercenarion botapampiw jikisïna, ch"iqa ajanuparux wali ch"amampiw ch"allt"äna. Ukat wali amuyumpiw sartasïna ukat jupax liwxatasinx nayrar sartawayxänwa. Uñkataskäna ukhajja, niyaw jupa patjjar saytʼatäjjäna.
  
  Yorgi kullakajj jupar jakʼachasïna. "Jank'aki".
  
  "¿Janiw aka mamutampi apasiñ munktati?"
  
  "Janiwa. Nayajj jakäwip qhespiyaskayätwa" sasa.
  
  "¿Ist"tati?" Aliciax qunt"asisaw mercenariorux ajanupar ch"ankhampiw jawq"jatayna. "Jupax...... ukhamakiw-" sapa aruxa mä ch"axwañ sañ munäna "-... qhispiyañ... jakäwima."
  
  Uka jaqix wali jach"at arnaqasïna ukat uma warxatasin sayt"asïna. Jupax Aliciaruw lungäna. Jupajj amparanakapat katthapisinwa ladopar muyuntäna, ukampis jupajj kunjamatsa qhepa kayup sum ayruntasajj tobogán saytʼayäna ukat wasitatwa jutäna. Aliciax nayraparuw codo ukamp jawq"jatayna, ukat jaquqanïna, ukatx chikat tunka juk"amp ch"axwawinakampiw uraqir jaquntäna. Mercenariojj sapa kutiw qhepar jaqontäna, nayrapat ukat nayrapat wal wilajj misturïna.
  
  Pʼeqep altʼasisaw wasitat atacäna, kunjamtï ducha ukan mä torojj atackäna ukhama. Jupax wali yatiñampiw mä chiqar sarxäna, jupax jak"achaskäna ukhaxa, p"iqipat katthapisinx jupa pachpat mä juk"a ch"amañcht"äna. Janiw jark"asiñjamäkänti, nayraqatax p"iqip p"iqip kawkhantï duchas ukanakax utjkän uka hormigón pirqaruw t"unjäna, ukatx ukaruw ch"allxtayasïna, ukaruw ch"allxtasïna, pampar jan liwxatañatakiw ch"amachasïna. Aliciax janiw jach"añchäwip uñacht"ayañapatak jaytkänti, kayup asnupar ayruntäna ukat ch"amanchasïna, ukhamat equilibrio chhaqhayasa ukat jawir umaruw jaquntatäñapkama.
  
  Jupax p"iqip wali ch"amampiw muytayäna. Kenzix uñisiriparux ch"allt"ataynawa ukat jichhax sayt"asiwayiwa, uma ch"allt"asis ch"akhakamaw ch"allt"asiwayi. Alicia kullakajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna, ukat pachpa cuerpopat liquidojj ondulat mistutap amuyasïna.
  
  "¿Ukajj wali askïkaspas ukham amuyta?" sasaw Kenzi kullakajj jisktʼäna.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Janiw ukajj nayatak wali askïkänti. "Jaqinakan salchichap uñjañax pʼiqijaruw mayjtʼayitu sasaw amuyta".
  
  Molokai jupanakax ducha utat mistuñkamaw jupanakamp jikisipxäna, jilpach uma ch"allxtañ yant"apxäna. Aliciax ñik"utap sumachäna ukat Kenzix isinak sumaptarakïna. Yorgix botas ukan utjki ukanak ch"allxtayäna. Jupanakax duchas ukanakar qhip qhipa uñakipañatakiw kutt"apxäna.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Surrealista" sasa.
  
  Molokai jilatajj akham sänwa: "Tiempo ina chʼusar aptʼaña" sasa. -Phisqa segundos ukat nayax jupanakamp tukuyatäristwa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Awisajj jukʼamp chʼamachasiñakiw wakisi" sasa.
  
  -Ukat jichhax jakasir, ch"aman uñisirinakaruw jaytxapxta.
  
  Alicia kullakajj janiw kuns kamachtʼirjamäkänti. Jupax celularanakap, isinak ukat armas jaquntatanakap apt"asiwayi. -Nayax pächasta, amigo -sasa.
  
  Molokai chachajj janiw istʼkänti ukat mistuñ punkuruw saräna, mä jukʼa tiempow pasillot uñchʼukisïna. Horizontejj qhanaw uñjasïna, ukat utan jaya esquinapatjja, disparonakajj istʼasïna.
  
  "Jiwasax sarañasawa".
  
  -Uñacht"ayaña thakhi -sasa.
  
  Mercenarionakaru ukat uka jachʼa imantasiñ cheqat jaytasajja, pusinijj kawkhantï mayni equiponakajj nuwasipki uka ladoruw tʼijtjjapjjäna.
  
  
  PHISQA JALJA
  
  
  Drake chachajj uka jan chʼamani lawanak taypin chʼakhanak chʼalltʼäna, ukat chʼakhanak jaytäna, ukatsti pä kutiw liwjjatäna, balanakan granizopajj mä jukʼa tiempo saytʼañkama. Jupax uraqiruw chint"ata, ukampis wali askiwa, taqi kunas wila arenque ukhamänwa. Drake sat cebo ukat Lutero sat gancho satänwa. Drake ukar uñch"ukiskir sapa mercenariox janiw uka jach"a calvo p"iqin behemoth ukar ch"iqa tuqir atacañ uñjkänti, ukat mä jach"a qullqiw pagawayi. Luterox jawq"jasaw ch"akhanakap p"akjatäna, ukat mercenariox janïr kuntï paskäna uk yatkasaw jan amuyt"asis liwxatäna.
  
  Luterojj Drake sat jilataruw thaqhaskäna. -¿Jumajj walikïsktati?
  
  Inglés jaqix niyaw sartawayxäna, p"iqip ch"allxtasaw jan walt"ayat uñjasïna. "Maldita, dude. Jutapxam, mayninakar jikxatapxañäni -sasa.
  
  Pä minuto qhepatjja, Mai, Hayden ukat Kinimaka jilatanakaruw qhepat jamasat jaltʼasipkäna. Uka japonés warmiw kutt"anïna.
  
  "¿Kawkhansa uka espadajj utji uk yatjjtati?"
  
  "Janiwa. Hulk Luther jupax jupa lantix uñstañ amtäna. Jiwasan mercenariosarux jiwayañkamaw jaqunuqapxitu" sasa.
  
  Mai kullakax jach"a jaqir uñkatasax nayranakap jach"at jist"arasïna. "Ay Lutero. Chiqpachansa?"
  
  Drake chachajj Luther chachar pʼeqep jiskʼachasir uñjasajj janiw creykänti. -Jïsa, pampachapxita, May -sasa.
  
  -Alaxpacha layku -sasawa jiskht"äna. -Jumanakax paninix mä par pansinakjamaw parlt"asipxta.
  
  Hayden jilatajj jupanakan taqe chuyma uñjapjjañapatakiw amparap luqtäna. "Chiqpachansa, yaqha mercenariow uka arumax campamento luräna. Mä juk"a pachatxa, aka pasillox madera ukamp luratätap amuyasini, ukampis mä sirvienta contratawayi, ukhamax mä qawqha minutonakaw utjistu sasaw amuyta. Nayax amuyta... tambores?"
  
  Drakex taqinimp chikaw p"iqip ch"allxtayäna. Uka horasanjja, Alicia jilatampi jiskʼa equipopampejj purinipjjäna, ukat wasitatwa cheqapar sarnaqapjjarakïna.
  
  "Qawqha?" sasaw Kinimakax jiskt"äna.
  
  "Taqinix phisqa jaqiruw jiwayapxta".
  
  "Walikiwa, ukhamax amigojampi kimsa jaqinakampiw akan qhiparapxi. Jupanakajj mä espadanïpjjañapawa. ¿Perímetro ukan kunas utji?"
  
  Hayden jilatajj conexión ukap uñakipäna. "Janiw anqanx sarnaqañax utjkiti. Policianakajj uka cheq muyuntasaw sellapjjäna" sasa.
  
  Drakex Alicia ukat tripulacionanakaparuw uñch"ukiskäna. "¿Kunatsa infiernojj taqenis qʼomachasipjjta?"
  
  Aliciax uka gotanak juparux ch"allxtayäna. -Ducha lurañatakiw sayt"awayta.
  
  "Ukhamaxa, ¿kunatsa Molokai markax jan qʼañüki? Ukat ¿kunatsa Yorgi kullakajj qʼellur tukuski?"
  
  Aliciax ruso jaqirux ajanuparuw ch"allxtayäna. "Kunas asilo ukan pasaski ukax asilo ukan qhiparaski, ¿janich ukhamäki Yogi?"
  
  Drake jupax Alicia, Kenzi ukat Yorgi jupanakaruw uñch"ukitayna, kimsaniw q"uma umamp warantatäpxäna ukat machaq ch"uxña ch"akhanak deporte ukamp uñacht"ayapxäna. "Kimsa jaqichasiñax mä infierno ukhamäpachänwa, waynanaka. ¿Jukʼamp lurañatakejj wakichtʼatätati?"
  
  Haydenax granada jaquntäna ukat amparanakapamp jinchup ch"uqt"äna. Kunapachatï phallañax thuqtʼaskäna ukhaxa, jankʼakiw sartasipxäna, imantat jaqirux walpun pallapallapxäna, ukampis alturuw chʼaxwañ yantʼapxäna. Kunapachatï Drake chachajj mä chʼamani libronak uchañ estante qhepäjjat mistunkäna ukhajja, uka mercenarioruw qhepäjjat jikjjatäna, jiñchupat wilajj misturakïnwa.
  
  "Jan askinaka. Jaqinaka, janiw suma uñnaqt'anïkiti".
  
  Hayden jupax mercenario ukarux nivelaruw tukuyäna, kunawsatix Kinimakax mä sapa amparapamp armap jaquntäna. Libronak uchañ estanteruw llampʼu chuymamp qhepar jaqontäna ukat nayranakap wasitat uñchʼukiñapatakiw jaytäna.
  
  -¿Ist"apxitasmati?
  
  Uka mercenariox nayranakap ch"irmthapïna.
  
  "Nayax amuyta granadas de impacto ukax jan wali amtäwiwa", sasaw Kinimakax qhanañcht"i.
  
  -¿Jumaxa amuyta? Hayden chachajj llampʼu chuymampiw uka jaqen ajanupar chʼalljjtayäna. "Jutïr kutin nayraqat parltʼañamawa, Mano. Aka dude ukax mä zanahoria ukar sipanx juk"amp jan askiwa" sasa.
  
  Uka jaqin nayranakapaxa mä akatjamat q"umachasïna ukat Haydenar uñkatasax nayranakap ch"irmthapïna. "Kuna?" sasaw jisktʼasta.
  
  "Jichhax ist"apxitasmati? Oh jach'a -sasa.
  
  Qunqurtʼasisaw amparanakap ajanuparux wali chʼamampi chintʼasïna, janiw sinti chʼamanïkänti, ukampis wali sumwa jikxatäna. "¿Kawkhans jumanakax britániconakat lunthatasipkta uka armanakax utji? Marte sat planetan espadapa" sasa.
  
  Mercenariox jupar uñkatasaw uñch"ukiñ yant"äna. Hayden jupax Kinimaku, Drake ukat Luther jupanakaruw jan walt"ayir jak"an sayt"atäpxatap uñjayäna, ukatx wasitat pachpa jiskt"äwimp jiskt"äna.
  
  -Qhipa ch"ama, moron -sasawa Drakexa saskakïna.
  
  Mercenariox kayunakap ch"ankhampiw jawq"jatayna, ukampis algodón ukhamätaynawa, amparanakap pamparuw samart"ayatayna, ukampis janiw ch"amanïtap jikxatatayna. Qhiparusti, llamp"u chuymampiw sarxäna. "Sumakiwa" sasaw jachäna. "Pizzax jichhakiw purini."
  
  Hayden jilatajj lakap chʼajjwayiwa. "Uka phallawix juparux mayjt"aypachänwa sasaw amuyta".
  
  -Janiwa janiwa. Pizza chachax puriyataynawa, ukhamatwa jefex cajanak sala de comunicación ukar apatayna. Manq"añataki. Jupax mä espadaniwa -sasa.
  
  "¿Kawkhansa parltʼasiñ utajj utji?"
  
  Jupax yatiyawinak yatiyäna, ukatx Smith ukat Dahl jupanakax plástico cremalleranakampiw jan sarnaqañapatak lurapxäna. -Jan llakisimti, policianakax niyaw akankapxani -sasa. Uka sueco jaqix jachaqt"asïna.
  
  Mä equipo ukhamax sala de comunicación ukarux liwxatapxäna, trampas ukanakat amuyasisa ukat kunapachas qhipa kimsa qhipharkir mercenarios ukanakax uñstapxani sasaw jiskt"asipxäna. Asilo lunatico ukax jupanakxar wali ch"amampiw jalnaqäna, thaya, cicatriz pirqanakapax t"aqhisiyir imantat yatiyäwinakan q"ipip apt"atäna; chika jist"antat chiqañchir punkunakapax estoico amukt"ataw taqi jan walt"äwinak maranakanx aguantapxäna, kunawsatix jan wali locos ukanakax akan uñjatäpkäna ukhaxa. Drake jupax nayra axsarkañ fantasmas ukanakax wali thayankapxaspawa, machaq mantanirinakarux ch"amakan tantachasipxatap uñjasa sasaw amuyäna.
  
  Nayra tablanakar wali amuyump taktʼasaw chʼalljjtäna, walja razonanakatwa.
  
  Hayden chachajj saytʼasïnwa, kunattejj thayajj machaq qʼaphimpiw phoqantasïna. -Jiwasax jak"ankxtanwa -sasa.
  
  Drake jilatajj ukham amuyarakïnwa. Walja pizzas pepperoni ukanakan aroma apetitoso. Mä chʼiwiw nayrar sartäna. SPEAR equipo taypinx arnaqasiñanakax jilxattawayiwa, jilpachanix cubiertaruw ch"allt"asipxäna yaqhipanakax jak"ankir cuartonakaruw jaquntapxäna. Chʼamakajj wasitatwa uñstäna, jichha kutejj ametralladora aptʼataw uñstäna, ukat esquinat uñchʼukiskäna ukhajja, chʼamañchtʼasjjänwa.
  
  Disparonakajj istʼasïna. Balas ukanakax lawa, yeso ukat bloques ukanakaruw ch"allt"äna. Hayden jupax yaqha granada jaquntäna ukat jan walt"awinak aprovechas nayrar sartañataki, Kinimakax jupan jak"apankänwa. Ukax mä taqpach ataque ukar tukuwayi, kunatix Dal, Luther ukat Molokai jupanakax jupamp chikt"asipxäna, pasillo ukan cargo jikxatañatakiw ch"axwapxäna. Drakex kayunakapat sayt"asisaw Alicia ukat Mae jupanakamp chika jupanakar arknaqäna.
  
  -Machaq jaqinakax vicioruw puripxi -sasaw Drakex jisk"at arsüna.
  
  Alicia kullakajj akham sasaw jiskʼachäna: "Inas jichhak Luther sat chachapar uchatächïna" sasa.
  
  "Jan loqhe jaqëmti, Taz. Jumax yatisktawa Drake sapaki nayatakixa" sasa.
  
  -Nayaw juparux kutt"ayä, kunapachatix qarjatäxani ukhaxa, perra.
  
  "Chhuy!" Nayax jach"at arnaqasta. Drake jilatajj arnaqasïna. "Ukax sayt'ayañamawa".
  
  Jilïr irpirinakax punkutw jaltxapxäna, chiqpachansa. Dahl ukat Luther jupanakax amparat amparat sayt"asipxäna, janiw maynis qhipäxar kutt"apkänti. Uka lawat lurat marcojj chʼiyjatäjjänwa, tʼaqa tʼaqaruw tʼunjatäna. Dahl chachajj pistola aptʼataw mä jukʼa nayrar sartäna, Drake chachajj Luther chachan mä jukʼa qhepäjjarakïnwa.
  
  Uka cuartojj jiskʼakïnwa, niya taqpachaw chika taypinkir mesajj utjäna. Computadora ukan escritorio ukat monitor ukax pachpa esquinapankänwa, niyas escritorio qhipäxatx janiw puriñjamäkänti, pantalla en vivo Skype ukax qhant"atarakïnwa. Monitor ukax ch"usakïskänwa, ukampis jakkir qhanax wali ch"amakt"askäna.
  
  Mesa patjjanjja, suxta jachʼa pizzanakaw mayj mayj color cajanakan utjäna.
  
  Uka jach"a pizza caja patxanx Espada de Marte ukaw utjäna.
  
  Jichhax janiw chiqäkiti Drake jupax mä juk"a pachatak amuyumpiw kusist"äna kunatix jaqinakax pä tuqit atacapxäna. Uka ataquejj wali sumapunïnwa, panpachaniw granadampi jawqʼjapjjäna. Drake chachajj janiw jupanakar juchañchkänti. Jupax mä juk"a jayaruw uka phallañ utat jayankxäna ukat jinchupanx wali ist"asirakïnwa.
  
  Luther ukat Dahl jupanakax jan kuna llakimpiw uka pä jaqirux ikiñar ikipxäna. Drakex samarataw jikxatasïna, kunawsatix liwxatat uñisirir uñch"ukiskäna ukat kuna armanaktix jupanakax apsuñ jutapkäna ukanak uñch"ukiskäna. -Walikiwa, mä juk"a jan chiqaparu jikxatasiñ qalltawayta.
  
  Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna: "Qhepatjja, Yorkshire Bell End sat cheqajj qhanpach cheqa yatichäwinak uñji" sasa.
  
  "Akax pornografía markat jutir jaqiwa, rubionakampi." Drake jupax sueco jaqirux mä chiqar jaquntäna. -¿Akan tukuyxapxtati?
  
  Hayden jilatajj pizza cajanak patjjar qontʼasisaw espadap katthapïna. -Janiw jan walt"ayat uñjasiwaykiti -sasa. Jupax amparanakaparuw kutt"ayäna. "Janiw qhipa kutin sinti sum uñjapkti" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Walja uñisirinakampiw nuwasipjjayäta, Kenzi jilatajj mä arma nuclear aptʼatänwa" sasa.
  
  "Ay jïsa". Kenzi kullakajj jachaqtʼasïnwa, wali munasiñampiw amtasïna. "Ukat uka pachat aksarux janiw kunarus ukham kayuk sarkti." Jupax Dahl chachan qhipäxaparuw uñch"ukisïna.
  
  -¿Jiwasax walikïsktanti? sasaw Kinimakax jiskt"äna. "Uka waynanakarux neutralizawayta, ukampis yaqhipanakax jichhakamaw chhaqhapxi. Ukat infierno, juk"akiw akanx mä phuqhat muyu lurañ yatta" sasa.
  
  Luterojj pʼakjat punku patjjaruw qhepar kuttʼäna. "Arkapxita, jach"a jaqi. Taqinitak janiw mä chiqax utjkiti" sasa.
  
  Kinimakaxa amparap jach"ar aptatayna. "Suyaña. Janiw aka pizzax ina ch"usar tukuñapatak jaytksnati". Jupax taqi cajanak apthapisïna.
  
  Uka pachpa amuyumpiw parltʼasiñ utat mistuwayapjjäna. Hayden jupax mä qawqha segundos ukjaw qhiparäna, directo enlace ukar thaqhañ yant"äna, ukampis ukax niyaw desconectatäxäna ukatx janiw kuns jikxatkänti. Ukat akham sarakïnwa: "Inglés markankirinakaruw uka tuqit jukʼamp manqhar mantapxañapatak mayipxä" sasa. -Jupanakax kuns amuyt"apxaspati janicha uk uñjañäni.
  
  Drakex uka espadax amparapankxänwa, Kenzit jayarst"ayasa, jupax nayranakapas uka espada uñjasax ch"amakt"äna. Drake jupax pizzampiw hawaiano jaqit nayrar jalt"äna, Hayden jupax jank"akiw jupar arknaqatap amuyasïna. Uka chacha warmir wasitat chʼamachasipkäna uk uñjañajj wali kusiskañänwa. ¿Kawkhansa taqenis jan munasiñampi ukat jan munasiñampi jikjjatassna? Ukat jukʼamp wakiskirïki ukajja, ¿kawkhansa taqenis jan familianïkasajj jikjjatassna?
  
  Jupax utat mistur tripulacionanakat yatxatäna; newbies jupanakax jupanakan mayj mayj personalidades ukanakap mezcla ukar yapxatapxi; mä ordinario equipo ukax qalltatpachaw civiles ukat inocentes ukanakatakix ch"axwawayxi ukatx wali ch"axwawayxi - Estados Unidos markan gobiernopampix ambiguo ruptura ukax utjkchispas.
  
  Mä juk"a pachatakikiwa.
  
  Inasa. Ukampis mä equipo ukar jan yäqañax wali faciläspa, inas mä qawqha equiponakar yaqhachañax wakischispa, ¿kunatsa aka gobiernor yanapt"askakispa? Aka administración ukax? Mä equipo SWAT ukar jaqunukuñax p"iqinchirir jak"achasiñjam ch"amakïñapawa.
  
  Ukampis, llakkañawa, janiw ukhamäkänti.
  
  Drake jupax asilo utat mistuñkamax jallux puriñ qalltatap amuyasïna ukat alaxpachax maldecidonakatakix jachaqt"asis jachaskiti sasaw jiskt"asïna.
  
  Jan ukajj ¿taqe soldadonakatakicha?
  
  
  SUXTA JALJA
  
  
  Qhepürojj alwajj qhana ukat chʼamañchtʼkirïnwa, chʼiyar alajjpachajj pʼeqe patjjar mä chʼullqhe cúpular uñtasitänwa. Hyde Park ukax allqamarinak sarnaqirinakampi, bicicletar sarnaqirinakampi ukat t"ijtirinakamp phuqhantatänwa. Suertenixa mä jach"a chiqawa, ukatxa mä equipo de SPEARERS ukaxa lliphipi ch"uxña quqa taypina alwa ch"uñumpi botas ukanakaparu sarapxäna, mayor Bennett ukatxa Capitán Cambridge jupanakampi jikisipxäna uka thakinxa, ukaxa Aquiles estatua uka pasatayna.
  
  Hayden jupax Espada de Marte ukaruw pä jach"a qhatun bolsas ukar ch"uqt"at katxarutayna. Bennett chachajj uk uñjasajj janiw kuns kamachkänti. "Chiqpachansa?"
  
  Hayden jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Mä juk"a pachanx kunatix wali askïki ukanak lurapkta ukat taqpach espadanak embalaje aljirinakax qhipa arumax jist"antatänwa".
  
  "Jichhax jikisiñatakix wali askiwa." Dahl chachajj Aquiles sat chacharuw uñtäna. "Chiqpach tema".
  
  Bennett jilatajj akham sänwa: "Kusisiyañatakiw chʼamachasipjjta. "Ukhamarakiw aka alwa pachanx janiw turistas ukanakax utjkiti. Jichhax chiqpachans kunas aruskipt"añax utjistu..." Jupax mä juk"a samart"asaw pä cartón bandejas vaporizador junt"u umañanak phuqhantat apthapïna. Cambridge markax yaqha apthapisinx taqiniruw ukanak churawayi.
  
  "Civilizado" sata. Luterojj yuspärañatakiw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  
  "Jan yatintasimti. Nayrïr kunatix nayraqat - Tempest ukax taqpach diosanakan armanakap apthapiñarux taqpach obsesionata. Jupanakatakix janiw kuna ordenas utjkaspati, janiw kunjams jikxatapxaspa ukxat mä p"iqinchawis utjkaspati. Jiwasax jak"achasiñ suyt"tanwa ukatx uka elemento rara ukampiw kawkhans jikxatasi uk chiqapar uñt"ayañataki. Aka suma qhanañchäwin amuyupax "jak"achasipxam" uka arunak uñacht"ayañawa, ukax jan walt"ayir chiqawa. Ukhamajj ¿kunsa aka armat yattanjja?"
  
  Cambridge markax mä thiya carpeta apthapitayna. -Jilïr generalanakax akankapxiwa -sasa. Ukat nayraqatar qhipäxar amparapamp luqxatäna. "Espada de Marte ukat yaqhanakat yatiyawinakamp phuqt"at pankanaka. Uñxattʼarakismawa -sasa. Uka papelajj Hayden nayraqatankir bancoruw jaqontäna.
  
  Jupajj ajjsarasaw uka jachʼa carpeta uñchʼukïna. -Dios, chacha, colegio tukuyatatpach janiw ukham walja liyt"kti.
  
  Bennett chachajj akham sänwa: "Marte sat diosajj romanonakan nuwasiñ diosapänwa jan ukajj ukhamäskakiwa" sasa. "Ares sat griego diosampiw uñtʼayasi. Jichhajj uka clásico diosanakajj nayrajj cheqpach jaqenakäpjjänwa, jan ukajj inas cheqpach diosanakajj aka oraqen sarnaqapjjchïna sasaw amuyasi. Yaqhepajj Atlantis sat mitompis uñtʼayatarakiwa ukat Atlantis markan reyinakapäpjjänwa sasaw sapjje, jupanakajj qhepatjja jiskʼa jaqenakaw yupaychapjjäna, sañäni, griegonaka ukat fenicionaka ukat ukhamatwa leyendanakapajj jichhürunakan uñtʼktan uka diosanakar tukuyäna" sasa.
  
  "¿Atlantis ukax wali chiqäskapuniw sañti munta?" Smith jilatajj arnaqasïna.
  
  "Walikiwa, janiwa, amigo, ukampisa yatiyawinakaxa uñstañ qalltaski, yaqhipa machaq uñacht"awinakaxa uñstawayiwa. ¿Khitis yatpacha? Inas yaqha equipox uñjchispa, ukampis armas ukanakar jikxatañaruw chuym churañasa, Tempest ukar atipt"añasa ukat jan juchanïtam uñacht"ayañasa".
  
  Hayden jilatarojj uka jaqejj gustänwa ukat kunjamsa amtanakap qhan arsüna uksa gustäna. Jupax ch"aman ch"iyar café umt"asisaw inti jalsun sayt"asïna, junt"u rayunakapax almaparuw samarañapatak jaytäna. Mä jukʼa tiempo intejj ajanujan jikjjatañatakejj wali sumapunïnwa.
  
  "Marte sat planetajj Júpiter sat chachan yoqapänwa. Jupax jan axsart"irïnwa, ch"amampiw t"ijt"askäna. Marte sat planetan lanzapajj jukʼamp uñtʼatawa, ukampis espadajj mä suma segundakiwa" sasa.
  
  "Ukax mä jiskt"awiruw puriyi" sasaw Hayden jupax jawsäna, kunawsatix Bennett jupax samañap katjatayna ukat umañap mä juk"a umt"askäna. "Aka arma thaqhañatakejj planetan thaqtʼaskstan ukhajja, nina nakhantatäkaspas ukham amuyaschi ukhajja, jikjjatañäni ukhajj mä suma cheqaruw apayaniñäni. Mä segura red de contactos ukhamat jumar apayanipxsma, Mayor, ukax Joyas de la Corona jan ukax kunaymaninakamp imañatakiwa. Janiw akapachan aptʼasipksnati" sasa.
  
  Bennett jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jïsa, nanakajj pachpa amuyunïpjjayätwa. Jiwasax sistema de comunicación juk"amp moderno ukampiw churapxäma ukatx nayraqatw mä unidad especial ukar churapxsma sapa kuti uñjañataki. Taqe jumamp jupanakamp taypinjja, jan kuna jan waltʼäwimpiw armanak apsuñ yatiñäni" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Wali sumaw istʼasi" sasa, ukat Hayden jilatajj jupar uñkatarakïnwa. "¿Kuna amuyunakas kunas jutïrin lurañaxa?"
  
  Jiskt"awipax jilpach equiponkirinakan cejas ukanakap jach"anchayi, Hayden jupax akham siwa, Mano jupamp chika. Jupax mä juk"a pachatakix nayra munasiñaparuw chuym churañ jikxatäna. Jach"a hawaianox kunjamtï jupax suykaspän ukhamarjamaw mä seguro utan jikxatasïna, ukat jan iyawsañjamäkänti, juparux wali munasïnwa. Jichha kutix Haydenax janiw kuna jan walt"awinaks mayjt"ayañ munkänti, ukatwa pachap apst"asiwayi, janiw kuna suyt"awinaks uñstaykänti, janirakiw kuna arsuwinakas lurkänti. Taqi kunas mäkiw chiqaparu jaquntatäni sasaw suytʼäwix utjäna.
  
  ¿Janit ukatakix mä jukʼa jan saytʼasiñax wakiskaspa?
  
  Chiqansa, ukax janiw jakʼankkänti. Nayraqatxa, jan wali jaqinakan red ukax t"unjatäñapänwa, mä red ukax Washington, DC markan estructuras de poder ukanakanw thakhinak uñstayatayna. Jupan contactonakapax wali muspharkañäspawa, puriñapatakix taqiniruw purispa. Aka chiqanx ukhamarakiw...
  
  Ukat carpeta aptasajj akham sänwa: "Akajj tukuyañäni" sasa. "Akax askichañäni ukat jutir mä qawqha armanakatakis wakicht"atäñäniwa. Inas diosanakat mä jukʼa yatiñajj jupanakar jikjjatañatak yanaptʼistaspa" sasa.
  
  -Walikiwa -sasawa Bennett kullakaxa amparap luqtäna, tantachawi tukuyañataki wakicht"asisa, "jutir armaxa kawkhansa utjani ukxa mä amuyt"awiwa utjistu".
  
  Jupax sayt"asïna. -¿Jumaxa lurasktati? ¿Kunatsa jan jankʼak yatiykista?
  
  "Jumarojj muspharayañajj wali askïkaspas ukhamänwa" sasa. Bennet jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Kunapachatix jan thaki arktañax utjki ukhaxa, mä mapar mä pin chʼuqtʼasin jakʼankir thaki thaqhañamp sasiwa. Qalltanjja, Llave de Hades sat cheqajj qalltan jikjjatasitap laykuw ajllisipjjayäta, uka sepulturajj taqeniw jikjjatapkta" sasa.
  
  -¿Kawkïris jupanakatxa? sasaw Dahl chachajj jisktʼäna.
  
  "¿Mä jaqit sipansa jukʼampi utjpachänti? Ah, walikiwa, nayax amuyta jumax secretos ukanakam utjktam. Odin sat chachan sepulturapa. Kawkhantï Odin chachan chʼakhanakap jikjjatapkta uka cheqa" sasa.
  
  Hayden kullakax mä juk"a pachaw amtasïna, kuna pachatix Drake ukat Ben Blake jupan suma masipampiw nayrïr kuti uñt"asitayna, jupanakax janiw utjkänti ukampis janipuniw armaskänti. Uka tiemponjja, Alicia kullakajj yaqha toqetwa irnaqäna, Dahl chachajj Suecia markan gobiernopan wali wakiskirïnwa. Kinimakax Wila Rey ukamp chikt"at yaqha misión ukan irnaqäna. Kunjamtï Mai kullakajj lurkänjja, uka toqetjja. Karin jupax ukankarakïnwa, mä loco ukan secuestratarakïnwa, ukat Kennedy Moore jupax ukhamarakiw - yaqha chhaqhat alma.
  
  Dahl chachajj amuytʼasisaw akham säna: "Wiñay tiempos pasawaykaspa ukhamawa" sasa.
  
  "Jïsa". Hayden kullakajj kunjamsa jikjjatasïna uk imantasaw Bennett chachar uñtäna. "Askiw sarantaskakim".
  
  "Islandés sepulturamanx yaqha walja yänakampi chikaw Hades markan Llavepax jikxatasïna. Walja uka yänakax janïr sepulturax t"unjatäkipanwa apsutäna, jan ukax phallaskipanxa, jan ukax kunas paskatayna...
  
  "Babilonian espadanakapa" sasaw Kinimakax jach"at arsüna. -Ukhamaw juparux pasäna -sasa.
  
  "Walikiwa, walikiwa, Llave de Hades ukax mä jisk"a yäwa, mä jach"a jaqin amparapjam jach"a. Qhanpachanx janiw yatktanti kunatakis lurasïna jan ukax kunats Hades ukan sepulturapar tukuyäna, ukampis Tempest ukan listapankxatap yattanwa. Jichhajja, llavejj sepulturat uñjat mistjjäna ukhajja, Estocolmo markankir mä museoruw yatjjatañatak apayapjjäna, ukat uka cheqatjja jankʼakiw lunthatasïna" sasa.
  
  Drake chachajj Dahl jilataruw uñchʼukïna. "Tipicamente".
  
  Suecia markankir jaqix wali llakitaw nayranakap jist"arasïna. "Qhawqha arqueólogos ukanakas uka urunakan jutapjjäna ukat sarapjjarakïna uk amtastwa. Janiw taqe ukanakajj cheqpachäpkänti sasaw amuyta" sasa.
  
  "Mä qhawqha phaxsinakaw jan tiemponi, loco ukham sarnaqawayta. Sapa kutiw pachpakïski. Janiw khitis khitis chiqpachapuni apnaqaski ukat khitis chiqpach jefepax uk yatkiti, ukat uka carriox mä chimpu apsuñatakiw jalnaqtʼi. Qullqiw amti, ukat aka tuqinxa, jupanakax Llave de Hades ukarux amuyt"ayapxiwa, chiqapuniw aka museo ukanx mä lunthatan amparapar jaquntapxäna, ukax uraqpachan Aladino sutimp uñt"atawa".
  
  Alicia kullakaxa lakap jist"aratayna. -Maldita, jan jupax chiqpachapuniw sapxita -sasa.
  
  "Janiwa, janiw, mä sutimp uñt"atawa, ukax mä agencian mä chiqan churatapakiwa. Aladinox jan kuna rastrompiw lunthatasitapat uñt"ata, chiqpach fantasma, ukampis janipuniw t"ant"a ch"uqinak sum q"umachkiti, ukax suma chuyman jaqiparuw puriyaspa. Jupanakaruw jaytawayi. Cheqas yaqhepajj janiw amuyapkiti ni sinti wakiskirïkaspas ukham amuyapkiti, aka cheqanjja mä ukham jaqew utjistu" sasa.
  
  -¿Khitis llavenïpacha uk yattati? sasaw Yorgy kullakajj jisktʼäna.
  
  "Jiwasax ukham lurapxta, wawa. Jupax mä magnate de barcos ukhamawa, jupax línea de barcos Gad ukat juk"ampirus yate Enlargo ukaruw apnaqi".
  
  Cambridge jilatajj akham sarakïnwa: "Jichhakamax lurat jachʼa utanakat maynïriwa.
  
  "Wastanti." Bennett jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Aka jaqix Gordon Demba satawa, jupax tunka maraw Enlargo barcon jakasi, puertot puertoruw barcot sarawayi. Jupax janiw sinti jan walt"awinak utjaykiti, taqi jach"a radar ukanakat jithiqtaraki, ukat nayax amuyta janiw llave tuqit yatipxatax amuykiti" sasa.
  
  "¿Jan wali jaqinakarux akan khitapxtati?" sasaw Smith jilatajj jisktʼäna.
  
  -Chiqpachansa janiwa -sasa. Llavejj jamasat apsutäñapawa. Jiwasax Tempest markat sarxañasawa, ukhamat amuyt"añataki. Ukat Dembax pachpa guardianakanïniwa" sasa.
  
  Hayden jupax barconak apnaqir magnate ukar arknaqapxani sasaw amuyäna. Chiqans Smith jupax Washington markar jank"ak kutt"añ suyt"äna. Lauren kullakajj mä qhawqha tiempow jan uñtʼaskänti. Café tukuyasajj uka copa basurar jaqontäna.
  
  -¿Kawkirus sarañäni, Bennett?
  
  -Océano Pacífico -sasawa jach"a irpirixa säna. "Qhipharux coordenadas ukanakamp uñjañäni. ¿Jumajj sarañatak wakichtʼatätati?
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Chiqansa" sasa. -Ukampis mä jan walt"äwiw utji. ¿Mä armaki thaqhañajj walikïskiti? ¿Janit ukax Tempest-arux mä qawqhanak katuntañapatak jayskaspa?"
  
  Bennett jilatajj akham sänwa: "Janiw jichhakam mä respaldo utjkituti" sasa, ukat Cambridge jilatajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Janiw khitirus confiyañ yatipkti. ¿Kunatsa jumax amuyasta aka chiqan tantachasipkta ukat jan MI5 jan ukax 6 jan ukax jak"an tantachasipkta? Nayajj chachanakamampi ukat amparat ajllit mä qhawqha soldadonakampiw munta, jupanakar confiyañajataki" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Chiqpachansa" sasa. "Jiwasax ukhamarakiw jikxatasipxta ukatx sapa kutiw equipo ukar jaljasipxaraksna. Ukampis jichhakamax mayacht'asis qhiparañäni. ¿Ukax kunas... pä uru operación?"
  
  Bennett jilatajj akham sänwa: "Jilïr jila partejja" sasa. "Ukat ukax mä jukʼa chʼamakiwa. Manqha... anqan... Dembax janiw pallapallakiti ukat janiw mercenarionak contratkiti."
  
  Drake chachajj Yorgi jilatarojj akham sänwa: "Mä lunthataruw munapjjta, ukat mä guardaespalda munapjjarakiwa. Juma pachpa ajlliñamawa. Nayax amuyta, ukax luratäxiwa -sasa.
  
  Bennett jilatajj akham sänwa: "Infiernon llavepajj uka barconwa utji" sasa. "Ukat avión ukax dispositivo GPR ukar machaqar tukuyatampiw equipata, ukax jumax mayiwaytawa. Ukax calibrado ukhamawa ukatx mä elemento específico ukaw thaqhasini ukax jiwasanakan munaskiwa. Janitï pitiñapäkchi ukhajja, mä sallqa ganso arknaqañaruw khithapjjsma -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jupajj bip istʼani" sasa. -Iyawsäwinïpxam -sasa.
  
  Bennett jilatajj akham sänwa: "Ay, iyawsäwinïtwa" sasa. "Ukampis, jichhax, jakʼajan uñjkta uka jaqinakarukiw uñjta."
  
  
  paqallqu JAQTHAPI
  
  
  Drake chachajj jan kawkirus wali chʼamampiw tʼijtäna, ukat Pacífico sat jachʼa lamar qotajj kunja jachʼänsa uk amtasïnwa. Janiw muspharkañakkiti, oficialmente jan uñt"at umanaka ukat islanakas akan utjaskakiwa. Uka balanzajj wali muspharkañänwa.
  
  Jupanakax mä jach"a helicóptero de carga Chinook ukan qhipa asienton qunt"asipxäna, jupanakax pallapallanakan alternativa ukarux jaytxapxänwa, kunatix jupanakan tamapax jach"äpxänwa. Alicia kullakajj jan waltʼäwinakan sarnaqatapat quejasïna, ukat Mai kullakajj ukham lurañajj jila partejj gustitu sasaw amtayäna. Kinimaka ukat Hayden jupanakax aruskipt"apxäna; Smith jilatajj jayaruw uñtäna ukat teléfono jiñchupar katjjarusïna; Kenzi ukat Dal jupanakax jaya chiqan qunt"asipxäna, jan uñkatasiñatakix wal ch"amachasipxäna; Yorgi jupax Luther ukat Molokai jupanakamp chikaw uka pachax jayarst"äna, qhipïrix juk"amp ch"amampiw jach"a isimp llawuntatäna, kunawsatix thayax helicóptero ukan fuselaje ukar mantankäna ukhaxa -ukat chiqpachans yatitarjam negociopunïnwa, Drake jupax taqiniruw uñjäna.
  
  Jichhakamax janiw Lauren ukat Kimberly Crow jupat mä arus arskänti, ukatwa juykhunakjam t"ijtapxäna, janiw Tempest tuqit machaq yatiyäwix utjkänti. Drake chachajj kunjamsa Karin kullakajj jikjjatasi sasaw jisktʼasïna. Jupax janiw jupat jan ukax jupan equipopat ukham jank"ak ist"añ suykänti -FrameHub ukar mantañax jupatakis wali axsarañjamaspawa. Uka muspharkañ tama superhéroes ukanakax mä qawqha pacha nayraw Egipto markar misil jaquntapxäna, ukax qhanaw amuyunakapat mistuwayxapxäna.
  
  Ukampis jichhajj machaq amigonakapjamarakiw entrenañ qalltaski. Ukat ¿kuna diablos ukax sañ munäna, kunapachatix "uka tuqit programax abortar sarä" sasin siskäna ukhaxa?
  
  ¿Kunsa jupajj amtkäna?
  
  Pilotojj päniw cabina ukar makatapjjañapa sasaw säna. Drake ukat Hayden jupanakax nayraqat sartasipxäna, ukatwa acero fuselaje uksanx jan axsaras sarnaqapxäna, jupanakan pachpa jach"a kayunakap ist"asa ukat tripulacionapan jisk"a jisk"a murmuracionanakap ist"apxäna.
  
  Drake chachajj Hayden jilataruw ladopar uñtäna. -¿Jumajj walikïsktati?
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Tunka maras aka maldito thakin sarnaqapksna ukham amuyasi, Matt" sasa. "Sapa kutiw yaqha jan walt"äwix utji. Chiqpachansa, akapachax jan jiwasampix mayjtʼaskakispawa sasaw amuyasta" sasa.
  
  Ukat sawkasisaw akham säna: "Janiw taqpach yatkti" sasa, ukampis uka qhepatjja, wali amuyumpiw sarnaqjjäna. "Chiqpachansa, mayjtʼäwinakwa lurasktanxa. Chiqans yaqha equipos ukanakaw utji, yaqha agencianaka, taqiniw suma chacha warminaka, ukampis irnaqapxam kunjamatix nayraqat atipt"awayktan ukhama, Hay. Jiwasax askinak lurasktanxa" sasa.
  
  "¿Ukat khitis jiwasatak irnaqtʼi?" sasaw Hayden jilatajj cabina ukar puripkäna ukhajj säna.
  
  Pilotox jupanakar uñtataw Drakex jan juk"amp arsuñapataki, ukampis kuntï sañ munkäna uk sum yatïna. Washington markan jan walt"awinakapax ukhamarak Coburn irpirin aliados ukanakan jan amuyt"asitapa ukhamarak pachpa chachan jan amuyt"asitapax ch"amäxänwa. Chiqansa, qhipa semananakan taqi misioneronakan sarnaqapkäna ukanakampixa, uka tiempox chiqpachapunix jukʼamp jaya tiempow amuyasïna.
  
  Mä qawqha semananak nayrakiw Transilvania markanx jan kuna jan walt"äwin uñjasipxäna. Perú ukat inkanakax mä juk"a pachaw nayrax sapa operación ukax chiqak jutir operación ukar puri.
  
  Mä pistola apt"ata sarnaqir jaqi, jiwayañ munir gobiernotakiw sapürunjam irnaqäna, sasaw amuyäna. Akax khitïtsa, khitïtasa taqiniw ukhamätanxa. Infierno lurawinakat qhanañcht"aña.
  
  "Yuspära waynanakaw" sasaw pilotojj kuntï Drake chachajj Yorkshire markankir acento sasin uñtʼkäna ukampiw säna. "Pä tunka minutonakaw utjistu, ukhamax inas wakichtʼasiñ munsta. Gonna back you up kunapachatix jiwasax flotktan ukhaxa. Cubierta ukar puriñatakikix janiw sinti jaya tiempox munasiñapäkiti; jiwasax pusi chimpunïtanwa. "
  
  Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Ey amigo, ¿jumax Diosan markapat jutirïtati?"
  
  -Ey, ukatsti -sasa. Pilotojj taqe chuyma jachaqtʼasisaw kuttʼäna. "Jan arnaqasimti, amigo, aceitempi uchatätwa sasina. Kawkhatatäsa?"
  
  -Ponte -sasawa Drake-x säna, "ponte" sasaw arsu. "Juma?" sasaw jisktʼasta.
  
  Cas.
  
  "¡Hola Dahl!" Drake chachajj cascoruw kuttʼanïna. "¡Chiqpach Yorkshire markankir jaqiw akan utjistu!"
  
  "Ay mierda" sasaw jaya tiempo pacienciampi jaysäna. -Jisasax mä semi-inteligente jaqukipiri utjaspa ukhaxa.
  
  Pilotojj amparapat uñkatasïna, cabina punkut uñkatasa. "Yorkshire markar amuyañ munsta ukhaxa, amigo, Monty sat película taqpach uñtir sarañamawa".
  
  Hayden jupax alay tuqinkir jaqinakan maynit maynikam mayacht"asiwip t"unjawayi. -¿Uka jak"an qhiparapxtati?
  
  "Jak"an qhipararakï" sasaw avión apnaqirix larusitayna, jichhax taqiniw kusisita. "Nivel de combustible ukarjamaxa, niya..." Mä qawqha chhuxriñchjasiñanak arsüna. "Pusaq tunka minutonaka".
  
  "Ukax llave lunthatasiñataki, jiwas pachpa q"umachasiñataki, ukat inas barcor wasitat pintañatakis tiempo churarakistani", sasaw Drake jupax saraki.
  
  "Inas tiburones katjañatakis mä chiqax utjchispa." Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw Yorkshire markankir pilotorojj machaq kasta animalat yatjjatkaspa ukham uñchʼukïna. "¿Akax yuritapat jan ch"amanïpachati?"
  
  "¿Yaqha pilotonak barcon uñjtati, ¿juma rubio mutt?"
  
  Drake jupax mä larusiñaruw chhaqtayäna. Uka avión apnaqerejj perdón mayisiñatakiw amparap aytäna. "Serio, jaqinaka, tunka minutonakaw utjistu".
  
  Pilotojj wasitat señas uñachtʼayäna ukhajja, tripulacionajj punkun soganak aptʼataw filatäpjjäna. Drake ukat Hayden jupanakax ventananakat uñch"ukipxäna, ukat ch"uxña oladanakax jan hipnotizañapatakiw ch"amachasipxäna. Jupanakax yatiyawinak yant"apxäna ukat armas ukanakamp yant"apxäna. Mä qhawqha tiempotjja, Drake chachajj barconak apnaqeri mä jachʼa barcon barcop lamar qotan uñjäna.
  
  Jupajj akham sänwa: "Amuyatajat sipansa jukʼampiwa" sasa. "Askiw jank"ak irnaqaña, mayacht"asiñasa ukat panin irnaqañasa. Uka barconjja walja cheqanakanwa guardianakajj imantasipxaspa" sasa.
  
  Jachʼaptayañajj qollqempi chʼiyar panelanakampiw mistu, nayräjjapajj mä bote rápido ukham suma uñnaqtʼanïnwa, ukat popajj wali suma líneanakanïnwa. Uma patjjarojj kimsa cubiertanakaw uñjasïna, ukampis uma manqhanjja pä cubiertas jukʼamp utjarakpachänwa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Janiw khitis uñjkänti. "Mä suma qalltawi".
  
  Uka avión apnaqerejj akham sasaw jachʼat arsüna: "Ukat sartañ horasäjjewa" sasa.
  
  Luterox punku jist"aratayna ukat Drake, mayni tuqitxa, ukhamarakiw luratayna. Líneas ukanakax jaqukipataw, qhana cubierta muytasa. Nayrïr pänix wakicht"ataw armanakampi saraqanïna, wali patat uñt"atanakaw ch"uqt"ata. Mä qhawqha tiempotjja, jutïr lotejj sarawayjjänwa, ukat qhep qhepa lotejja, jupanak taypinjja Drake ukat Hayden sat chachanakaw utjäna. Luterox nayraqat cubierta llamkt"äna, Molokai ukat Smith jupanakax payïr qhiparuw llamkt"äna. Soldadonakajj qontʼasisaw uka jakʼankir cheqanak uñakipapjjäna. Drake jupax llamp"u chuymampiw uraqir purintäna ukatx janiw yaqha ch"axwañ ist"känti, jan ukasti oladanakan casco ukat helicóptero p"iqin ch"allt"atapatw ist"äna.
  
  Jan uñt'ata.
  
  Maynix helicóptero ukan uñacht"äwip ist"añapawa, jan jak"achasiñapäkchi ukhaxa. Uka equipojj jankʼakiw tʼaqanuqtapjjäna ukat qhepat nayrar sartapjjäna. Drake chachajj broncet lurat barandillanaka, lliphipikir ventananaka ukat mä thaya ukampis jan tukuyat cerámica taza café uñjäna. Mä jist"arat punku uñjäna, esquinapan mä jan chiqapar uñtat q"añunak uñjäna, mä q"illu botella de loción de bronceado ukat patat jist"arat uñjäna.
  
  Mä jisk"a pila qullqinaka, maynis cambio jakthapiskaspas ukhama.
  
  Ukampis janiw jaqinakan utjatapat mä chimpunïkänti.
  
  Alicia kullakajj janïr purkasaw kunjamsa jikjjatasïna uk arsüna. -Walikiwa, ukax fucking creepy -sasa.
  
  Botejj llampʼu chuymampiw chʼalljjtäna, amukiw chʼalljjtäna, jan ukasti jichhak purinipkäna ukanakakiw chʼalljjtäna. Drake jupax taqiniw alayax imantasipxpacha, jan ukax taqiniw desmayasipxpacha, jan ukax...
  
  Janiw lupʼiñamäkiti. Thaqhata.
  
  Hayden jilatajj auriculararuw akham säna: "Llavejj utjaskakpachänwa" sasa. -Asnunakamar kuynt"apxam -sasa.
  
  Jupajj jankʼakiw escalerat pata cubiertaruw makatäna, ukampis ukajj janiw kunas jukʼampïkänti, jan ukasti tumbonanakampi muyuntat mä piscinakïskänwa. Payïr cubiertajj anqankir uñjañ cubierta ukat salón ukanakaw utjäna, ukajj vidriot lurat ventananakampi ukat mä par deslizante punkunakampi muyuntatänwa. Jupax cajonanaka ukat aparador ukanakat mä juk"a suyt"äwimpiw saräna, janiw kuns jikxatkänti ukat janiw muspharkänti.
  
  -Jach"a cubierta ukar saraña -sasawa comm. Alicia, jupamp chik sarnaqir masipax amparaparuw ch"allxtayäna.
  
  "¿Naya pachpat amuytʼaskta?"
  
  Jupajj janiw mä amuytʼasir jaysäwinïkänti. Taqi sentidonakapax wali amuyumpiw sarnaqapxäna. -Inas munasiñampi -sasa.
  
  "Waliki. Kunattejj barcot mistuñatakejj mä qhawqha minutonakanïtwa" sasa.
  
  Sistema de comunicación ukax jakkirïnwa. "Taqinis yatipxañamawa aka yäx drift" sasaw pilotox säna. "Janiw sinti jachʼäkiti, ukampis jichhürojj wali samarañ uruwa. Jumanakax ancla jaquntapxasmati janicha uk uñjañäni" sasa.
  
  Drake chachajj sarnaqaskakïnwa, uka jiskʼa khathatinak jan yäqañ yantʼäna, ukajj columna vertebral toqeruw tʼijtäna. ¿Jumax drifting ukhamätati? Jupax botenak uñjasax kawkhans control de cabrestante de anclaje eléctrico ukax utjañapa uk yatiñataki, ukat jank"akiw jikxatäna. Ancla apaqañan ist"asitapax mä llamp"u urunx wali jach"apunïnwa, ukat jupax Aliciampix janiw samarañas perímetro uñakipapkänti.
  
  Yaqha transmisión: "Bote ladopan raspaña. Uka jakʼan kunas uñstkaspa ukhamawa" sasa.
  
  Drake jupax manqhar mantasinx Dahl ukat May jupanakaruw muebles ukat esquinas ukat crannies ukanakan Llave de Hades ukan kuna chimpunakapat thaqhañ yanapt"äna. Cambridge markax jupanakarux Odin sepultura jak"an jikxatat nayrïr yänakan fotop churäna. Mä kutimpiw jupatakix surrealista ukhamaw amuyasïna, nayrïr misión ukat nayra diosanakat yaqha sarnaqäwimp sawupxatapa. Llave de Hades ukax artefactos ukanakat mediocre yänïnwa, ukampis sutipa ukat juk"ampirus jach"a yänakapaw lunthatanakatakis apthapirinakatakis wali munatäna. Jach"a qullqi, juk"a riesgo. Sofás manqhan ukhamarak TV qhipäxan uñakipapxäna, taqi papeles ukat thiya foto álbum jist"arapxäna, ukampis janiw kuns jikxatapkänti.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Cubiertanak manqhanjja" sasa. "¿Kunsa uka uraqin uñjta?"
  
  Kinimakax akham sasaw jaysatayna. "Qʼañu ikiñanaka. Uka cepillo ukat pasta ukax wali ch"amanchatawa. Phuqata café tazanaka. Irnaqirinakan cuartonakapax q"uma ukat ch"usawa, ukhamarak cocinax ukhamarakiwa. Nayax iyawstwa, amparanakasanx mä barco fantasma ukaw utjistu" sasa.
  
  Alicia kullakajj wali chʼamampiw samaqtʼäna. "Janiw ukham sañamäkiti".
  
  -Jïsa -sasawa Luteroxa arsüna, ukaxa Drake-takixa muspharkañawa, uka jaqina suma sayt"atapata ukhamaraki chiqapa arsutapa uñjasa. "Amtastwa mä chiqan wasar pampan chhaqhata, talibanes ukanakan mä p"iyapan chhaqhata, ukat aka wayna pallapallax casco ch"uqt"atax thakhinjam saraskäna ukat kawkhans taqpach imt"at improvisado explosivonakax utji uk yatiyäna. Jupar yuspajarasawa qhispiwayta, ukampis janiw ukhamäkänti... qhipatw arknaqawayta, ukat kimsa phaxs nayraw uka waynax jiwxäna sasaw amuyasïna".
  
  Drakex Alicia kullakax jupan jak"apan liwxataskir amuyasïna. -¿Akaxa chiqati?
  
  "Chiqans ukax fucking chiqawa. Janiw jan amuyañjamäkiti, wayna. Ukat ukax jumamp chikaw utji, Hawai Five-0."
  
  Kinimakaxa arsüna. Smith, Yorgi ukat Molokai jupanakax alaya cubierta ukan thaqhapxäna ukatx ukham jikxatatanakap yatiyapxäna. Janiw llave, janirakiw jakañ chimpu. Hayden jupax phisqa minutos ukjaw taqi kuns pä kuti uñakipañataki ukat cubierta ukan jikisiñatakiw utji sasaw säna. Drakex ventanaruw saräna, taqi kust"at horizontes uñakipañataki.
  
  "Barco fantasma" sasaw jachʼat arsüna. "¿Kawkirus taqini sarapxta?"
  
  Alicia kullakajj jan pächasisaw akham säna: "Kraken sat barcotï utjaspa ukhajja, jukʼamp jan walinakaw utjaspa" sasa. -Ukhamajj jan llakisimti -sasa.
  
  "Yuspära munat kullaka".
  
  Chiqansa, kunatsa mä barcox aka urunakanx jaytatäspa, ukat janiw maynis askïkänti. Piratanaka. Terroristas ukanaka. Empresa penal ukanaka. Qhispiyasiña. Ukampis jupax jan kuna pruebanakas utjatapat llakisïna, taqpach tripulacionax abortado ukhamaw amuyasïna, musphataw jikxatasïna. Umajj brújula ukan taqe cheqanwa chʼusakïjjäna; mä ch"uxña, olada lamar qutakiwa.
  
  Ukat ukax mä jachʼa jan waltʼäwiruw puriyäna.
  
  Ukat jankʼakiw yänak apthapipxäna, jachʼa cubiertaruw mistupxäna ukat proa sat chiqaruw makatapxäna, ukanwa taqinitak mä chiqax utjäna. Helicópterojj wali jachʼatwa jalnaqäna, cablenakapajj thaya taypinwa llampʼu chuymamp liwjjatäna.
  
  Drake jilatajj nayrïr kutiw akham arsüna: "Akajj nayatakejj machaqäjjewa" sasa.
  
  "¿Llave jaytasktanti?" Kinimakaxa jiskt"asitaynawa, ukatxa saskakiwa: "¿Ukat botesti?"
  
  "Pañal Nemesis ukax lista ukan qhipankaskiwa", sasaw Yorgi jupax jupanakar yatiyäna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Jan wali arunaka, chhaqtjjañajj uñisiñawa" sasa. "Maynix aka yäx liwxataskiw sasaw arsuwayi, ¿janich ukhamäki? Piloto - ¿kuna thakhinjam sarañas wakisispa uk thaqhasmati?"
  
  "Jïsa, masi, nayax luraraktwa. Ukampis nayraqatax yatiyañamawa - ¿kunatsa georadar ukax barcor uñacht"ayapxitu, janitix utjkaspän ukhaxa?"
  
  Dahl chachajj jupanakar amparapampiw amparapamp luqxatäna, pilanakap uñakipäna, ukat wasitatwa yantʼäna. "¿Señal residual?" sasaw jisktʼañ ajjsaräna. "Jan ukax inas Bennet chachax cheque mayiskäna ukhax akankchïna. Inas... jichhak yaqha chiqar sarxchi" sasa.
  
  Pilotojj jan munkasaw "inas" säna.
  
  Lupa ukan mapeo lurañ tukuyañap tripulacionankirinakax sayt"asipxäna, ch"usat barcon mä jach"a sudario ukham ikiskir jan axsart"ir atmosfera ukan katuntata. Mä qhawqha minutonakatjja, Yorkshire markankir jaqejj wasitatwa línea ukankäna.
  
  "Chiqapunïkasmas ukham amuyasax phisqa jan ukax paqallq kilometronak sarawaypachäna, ukat kunatï paskatayna ukax jichhür alwaw pasäna. Janiw arumanakax café umapkaspänti, ¿janich ukhamäki?"
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Camanakajj luratänwa ukat janirakiw luratäkiti" sasa.
  
  "Jïsa, ukhamax taqiniruw winchampi kutt"ayapxäma ukat mä juk"a viaje lurapxañäni."
  
  Lupa ukax kawkhantï utjkän ukaruw jaytawayapxäna, jaytjata ukat sapaki, ukat ventananakat uñchʼukipxäna, kunjamsa helicópterox barcon thakipan kuttʼankäna. Ch"usa ch"uxña qutanakaw jupanakarux katuqapxäna, ukat kunatix qalltanx wali suma uñjañax utjkän ukax jichhax ch"amakt"awayxiwa ukat mä juk"a jan walt"ayatarakiwa.
  
  "Janiw balsas ukanakas utjkiti, janiw salvavidas ukanakas utjkiti, janiw...kunas utjkiti", sasaw Hayden jupax saraki.
  
  "¿Mä jachʼa thayajj jupanakar thaytʼayaspänti?" Kinimaka amuyt"ata.
  
  "Jichhürunakan yatiyataparjamax janiw kunas utjkiti" sasaw avión apnaqirix säna.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Jukʼamp jañchinïñwa lupʼiskta" sasa. -Ukat kisunakampi -sasa.
  
  -Jan amuyt"asimti -sasa. Mai kullakajj wali jachʼatwa arsüna. -Janiw jumatakix sum irnaqkiti -sasa.
  
  -Arst"aña frisky duende -sasa.
  
  Drake chachajj Luther ukat Molokai sat chachanakar uñchʼukisajja, jupanakan chʼajjwañanakap janiw istʼkänti. Pä machaq equiponkirinakajj janiw jukʼampi parltʼasipjjerïkänti, ukampis sapa kutiw uñkatasiñanaksa ukat amparanakapsa mayjtʼayasipjjäna. Qhanapuniw manqhat anqansa uñtʼasipxäna. Drake chachajja, Luterojj kuna equiponsa ukat kuna jan walinakansa jasakiw mantaspa sasaw amuyäna, Molokai chachasti sapa kutiw jayarstʼasirïna ukat chʼamarakïnwa. Nayra sarnaqäwinakapajj wali muspharkañäspawa.
  
  Jupax porthole ukarux kutt"ayawayiwa, kunapachatix pilotox niya kawkhantï uñacht"ayatäki uka chiqar puripxatap yatiyäna. Pä minutonakatjja, jaqenakar nayrar sartapjjañapatakiw jawsäna.
  
  Drake jupax cockpit ukarux walpun tantacht"asïna. Vidrio jachʼa ventanatwa mä muspharkañ masa uñjäna. Muspharkañawa, kunatix tablón de instrumentos ukan mapapax janiw ukx chiqanchkänti.
  
  -¿Akaxa mä islaxa? sasaw jisktʼasta.
  
  "Jïsa, amigo, ukhamawa, jan uñt"atawa."
  
  "Jan askinaka". Drake chachajj May jilatampiw uñkatas mayjtʼayasïna, yaqha jan uñtʼat islaruw sarapkäna ukat kunatï ukan paskäna ukanak amtasisa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jan saytʼapjjam" sasa. "Jachʼapa uñjañasawa ukat yaqhanakas uñakiptʼañasawa".
  
  Uka avión apnaqerejj akham sänwa: "Walja kilometronakwa muyuntapjje" sasa. "Janiw kunas mä pä horat jan sarnaqañjamäkiti, ukat janiw yaqha uraqinak uñjkti kuna horizonte ukarus puriñkama. Aka chiqanx niya sapakiw jikxatasipxta" sasa.
  
  "Muspharkañawa" sasaw Kinimakax säna. "Janiw yanapt'kiti".
  
  Molocai chachas anqäjjankir isinakapsa jukʼamp sumwa llawuntäna.
  
  Dahl jupax radar uraqir mantañ adaptado ukampix islaruw uñt"ayäna, jak"achasipkän ukhax helicóptero ukan ventanap apaqäna, jichhax mä jisk"a qullu uñt"ayasxänwa, inas volcánico ukan jutatächïna, ukat mä qawqha ch"uxña quqanakas ch"uxña quqanakaw utjäna. Playa qhepäjjatjja, mä vallew utjäna, uka vallejj chʼojjñanakampi phoqantatänwa. Dahl chachajj uka aparatoruw qhantʼayäna, ukat mä akatjamat wila pulsojj pantalla taypin qhantʼañ qalltäna, ukajj janiw pantjasiskänti.
  
  -Llave -sasawa llamp"u chuymampi samsutayna. -Ukankiwa -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukhamajj sarañäni" sasa. "Ukham quta thiyankiwa."
  
  Janiw khitis mä arsa arskänti. Taqinipuniw Enlargo markat wali sum amtapxäna, ukat wali junt"u amuyunakampix janiw kuns lurañjamäkänti, kuna kasta jan uñt"at infiernorus sarañax wakisispa ukxa.
  
  
  LLACH"A JALJA
  
  
  Playajj chʼiyar chʼiyaränwa, niyas janqʼo jaqënwa, ukat kuna jan walinak lurañsa amuyapjjäna uk kʼarinakänwa. Drakex suyt"äna, thiya laq"a taypin sayt"atäsa, nayraqatapan quqanakan línea ukar uñtasa ukat kuna kasta escapada ukanakas jupanakar suyt"aski sasaw jiskt"asïna.
  
  Dahl chachajj georadarap jistʼarasaw señalat yatjjatäna. "Alaya". Jupax amparapampiw kawkirus sarañapa uk uñacht"ayäna. "Jiwata Norte".
  
  Alicia kullakajj quqanakan línea ukanakat yatxatäna. -¿Jumaxa mä machete uñt"tati?
  
  -Ay suyt"am -sasa. Kenzi kullakajj chalecopan kunayman bolsillonakapwa uñakipäna. "Ay janiwa, chhaqhayawaypachänwa."
  
  Aliciax jacht"asïna, ukampis Molokai jupax thiya abrigo manqhat amparap apsuwayxäna, kimsa kayuni, lliphipikir cuchillampiw liwxatäna. "¿Akax askïspati?"
  
  Kenzi kullakajj niyaw jupar jampʼattʼañatak tʼijtjjäna. "Ay wow, ¿kunas yaqhax uka isi manqhan utji, dude?"
  
  Aliciax jan uñch"ukiñatakiw ch"amachasïna, jan ukasti quqanakaruw amparapamp luqxatäna. -Uñacht"ayaña thakhi -sasa.
  
  Uka urux wali junt"üxänwa, ukampis Molokai jupax janiw ch"uñuñs ni jan walt"äwis uñacht"aykänti, kunawsatix quta thiyan ch"uxña tuqir saraskäna ukhaxa. Tripulacionankirinakajj jaljtapjjänwa, kuna sarnaqañas wali sumwa uñjapjjäna ukat qotarus uñchʼukipjjäna. Pilotojj helicópteropat kunjamtï atipkäna ukhamarjamaw jan kuna jan waltʼäwin sarjjäna ukat tripulacionaruw mayachasjjäna.
  
  Qalltanxa, sarañax ch"amapunïnwa, kunatix leche ukat thakhi jist"aratayna. Ukampirus quqanak taypin ch"usawjanak jikxatañatakix janiw jaya pachax munaskänti, machete ukax apsutäxänwa, ukatx jasakiw quqa ch"uqi ch"uqi taypinx pasapxäna, ukat ch"uxña quqanak taypin thakhinak lurapxäna. Rama manqhankir thayajj wali chʼamapunïnwa ukat intin qhanapas mä jukʼa tiempokiw utjäna. Mä jach"a junt"u umaw jupanakxar jariqäna. Chʼiqa chʼiqaruw sarnaqapjjäna, sapa kutiw uñchʼukipjjerïna, ukampis janiw kuna suytʼäwis utjkänti, janirakiw kayunakan chʼakhanakapsa jikjjatapkänti.
  
  "Inas jan jaqini ukhamächi, kunjamtï uñtaski ukhama", Kinimakax quqa taypit liwxatañ yant"asax sänwa. -Inas jiwasax- -sasa.
  
  "¿Jan wali quqaru laq"untaña?" -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna. -Jïsa, inas ukhamächispa. Ukampis Gizmo Dahl jupax janiw sasaw säna" sasa.
  
  Wila impulsojj sapa kutiw kawkhantï kawkhantï jikjjatapkäna ukat mä qhawqha kilometronak nayraqatan thuqtʼaskäna, uka islajj kunja jachʼänsa uk amuytʼasa.
  
  -Hades ukan aka llavepa -sasawa Luterox sarkasax jiskt"äna. "¿Kunas ukaxa, chiqpachansa?"
  
  "Ukax manqha pachan llavepawa" sasaw Hayden kullakax säna, ukat junt"u pachax juk"ampiw ñik"utap qhipäxar cepillt"asïna. -Infiernor puriñkamaw jist"antat punkunak jist"araraki.
  
  "Jan askinaka". Luterojj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Kunjamtï jakäwisan munaski ukhama".
  
  "Tempest ukatakix janiw kuns sañ munkti sasaw amuyta", Drake jupax amuyunakap uñt"ayi. "Uñt"at armas ukanakat mä lista uñstayañakiw wakisi".
  
  Hayden jilatajj iyaw sasaw säna: "Uñtatäkaspas ukhamawa. "Ukampis jichhax juzgañatakix derechonïtwa".
  
  Jukʼat jukʼatwa qoqanakan densidadapajj jukʼat jukʼat jukʼat jiljjattäna, ukat oraqejj aynachtʼañwa qalltäna. Mä jiskʼa pamparuw mistupjjäna, ukanjja oraqejj mä kikpakiw mä jan creyiñjam chʼojjña valleruw jaquqanïna, uka vallejj mä kilómetro largo ukat mä kilómetro ancho. Laderanakax wali ch"amampiw jalnaqäna - jaya chiqax niyas mä acantilado ukhamaw jikxatasïna - ukatx janiw kuna uñjkañ estructuras uñjaskänti.
  
  Hayden jilatajj amuytʼasisaw akham säna: "Ukhamajj" sasa. "¿Valle tuqiru? Jan ukajj ¿kuna jakʼancha?
  
  -Jan wali chiqawa -sasa. Molokai chachajj nayraqatar uñchʼukiskäna. "Janiw kuna tapas utjkiti, ukat taqpach muytapanx jach"a qullunakaw utji. Nayatakix janiw ukax gustkituti".
  
  -Nayaxa iyaw sañajawa -sasawa Luteroxa säna. -Jan ch"amäki uka presa ukat taqi kunasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Janiw kuna kasta estructuranakas utjkiti. "Ukampis ukax janiw kunas ukan utjkiti sañ munkiti. Ukat GPR ukax llavex..." sasaw wasitat amparapamp chiqak alay tuqir uñacht"ayäna. -Chiqpachansa valle qalltawinxa -sasa.
  
  -¿Jumaxa chiqati? sasaw Smith jilatajj jisktʼäna. "¿Jan ukax mä valle patat mä qala patxankpachati?", kunattix chacha, sarktan ukhax wali mayjt"atawa."
  
  Drake chachajj Smith chachajj mä suma arunak arsutap uñjäna. Uka qarqa pataruw puriñatakejj valle patat muyuntasin walja dentado qalanakar atipjañakiw wakisïna, ukat valle tukuyarojj thakinjam saraskakispawa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Tʼaqasiñäni" sasa. -¿Kunas jumatakixa?
  
  Amuyunakapax arsutäxänwa, ukampis mä juk"a pachatxa, uka equipox t"aqanuqtawayxänwa. Drake ukat Dahl jupanakax taqpach chiqanw sarnaqapxi, ukampis janiw kunas jan uñt"at uñjapkänti. Mä qhawqha tiempotjja, uka valleruw saraqañ qalltapjjäna.
  
  Alicia kullakajj sapa amuyunakapwa arsüna. Ukat akham sarakïnwa: "Janiw nayajj gustkituti" sasa. "Inas uka bote derivado ukax ganso ukham churitu, ukampis ukat aka ch"usa isla? Ukat janiw lupʼiñ jaytirjamäkti..." sasa.
  
  "¿Uñtʼayatäsktanti?" Drake ukax tukuyäna. "Jïsa, nayajj uk amuyaraktwa."
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Ukhamatï ukhamächejja" sasa. "Jupanakax wali suma jaqinakawa. Aka chiqanxa, jiwasanak taypinxa, mä uraqpachan experiencianakaw utji" sasa.
  
  Kunjamakitix sueco jaqin arunakapax qhipäxan jan walinakjam thuqt"askäna, uka equipox sarantaskakiwa, valle pampar jak"achasipkän ukhax kayunakap uñch"ukipxäna, botas manqhan llamp"u q"añut uñt"apxäna. Drake jupaw nayrïr kutix nayraqatapan q"uma uraqi uñjäna, ukatx uka jach"a, machaq khuchhurat uraqiruw uñjäna. Jupax k"achat k"achat sarnaqäna, kuna axsarkañas jikxatasïna.
  
  Mai kullakajj samsusaw akham säna: "Ay Diosaja" sasa, ukatsti jiwataw thakinakapan saytʼasïna.
  
  Jupanak nayraqatanjja, walja jaqenakan sepulturapaw utjäna, uka sepulturajj manqharuw allsutäna ukat jiwat cuerponakamp phoqantatänwa. Drake jupax niya tunka payan uñjäna, jilpachanix ch"axwapxataynawa, ukampis pänikiw granadas ukanakamp ch"axwapxatayna. Uka uñjatajj kunjamtï uñjkäna ukhamarakiw wali ajjsarkañäna, ukat valle tukuyaruw wali sum uñchʼukirakïna. Uka thujsapax puqutänwa, niyas jan aguantañjamarakïnwa, ukat qala chuyman pallapallanakas lakapakiw samsupxäna.
  
  Dahl jupax yatiyirimpiw chikañchasi, jupanakan jikxatatanakap mayni equiponkirinakaruw yatiyaraki. Hayden jilatajj barcon irnaqerinakapati janicha sasaw jisktʼäna.
  
  "Nayax jïsa sasaw amuyta". Dahl jupax sepulturan perímetro ukan sarnaqäna. "Chacha warminakan walja janqʼo uniformenakap uñjta. Ukhamaraki, mä traje isimp isthapt"at chachampi ukat mä jilïr warmimpi. ¿Suma amuytʼañati? Akax jiwasan chhaqhat jaqinakawa ukat uka janchit maynïrix Gordon Demba satawa".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Amuyastwa" sasa, ukat telefonot aptʼasïna.
  
  Uka equipox ch"uspanakampi laq"unakampi chikt"ataw sepultura pasañkamax armanakap jiltayapxäna. Janiw khitis mä arsa arskänti. Jupanakax qunqurt"asipxäna, jichhax juk"ampiw amuyasipxäna, janiw kawkhans uñjapkänti, janiw kawkhans sarnaqapkänti.
  
  Dahl jupax akham sänwa: "Señal ukax wali sumawa. "Uka pachpa chiqanwa".
  
  -¿Uñjapxtati uka janchinaka? Mayax siwa. "Taqi kunsa apsusipxäna, jan ukax isinak apsusipxäna. Janiw kuna k"achacht"äwinakas utjkiti. Janiw reloj, anillonakas utjkiti. Khititix ukham lurkäna ukax jupanakar lunthatarakïnwa" sasa.
  
  Drake jupax botas nayraqatan kimsa kayuni mä estiramiento uñjäna ukat amparap jach"ar aptäna. Ukajj mä jiskʼa cordónänwa, ukajj mä jukʼa thayampiw tʼijtjjäna ukat pamparuw chʼalljjtäna. Kunatï jupar churkäna ukajja, uniforme cheqapar sarnaqatapawa, kunattejj taqe cheqajj jupar muyuntatänwa. Quntʼasisaw kunjamsa sarnaqäna uk yatjjatäna ukat uka sipitaruw jikjjatäna.
  
  Mä claymore qullunakjam nayra ukat ch"uxña quqanakamp ch"uqt"ata.
  
  "Sultaru?" Dahl jupax mä risqiruw puri.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ukajj jukʼamp muspharkañawa" sasa.
  
  "Kuna empresas criminales innatas ukhamäspawa", Hayden jupax enlace tuqiw säna, kunapachatix jupar yatiyapkäna ukhaxa. -Jiwasax ch"amampiw katuqapxta -sasa.
  
  Drake jupax laderanakaruw sarxäna, ukanx tapa jikxatañax juk"amp jasakiw utjäna. Dahl chachajj qonqortʼasisaw uka valle tukuyarojj yapu lentes toqejj escaneäna, jichhajj chika kilómetro ukchʼakiwa. Mä minuto qhepatjja, jachʼat arsüna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jichhajj kuntï thaqktan uk yatipjjtwa" sasa. -Juk"ampi jasakiwa -sasa.
  
  Drake chachajj prismático aptʼasisaw uka toqet chuym chʼalljjtayasïna. Mä pallapallanakan imantasiñ utap uñjäna, mä camuflado p"iya, kawkhantix mä francotiradorax mä diana ukar suyt"ir ikispa, awisax walja urunak mä kutix.
  
  Yorkshire markankir jaqix akham sänwa: "Jupax phuchʼuw pʼiysutayna. -Serio, janiw juparux uñjkti -sasa.
  
  "Inas mä señuelo ukhamächispa-" Hayden chachajj comm toqew qalltäna, ukampis mä akatjamat saytʼasïna, kunattejj mä balajj wali jachʼat wararitapajj valle taypinwa istʼasïna.
  
  Drakex instintivo ukhamaw patat jalnaqäna, jichhakamax balax ch"allt"asiñapatak yatkchïnsa, p"iyanakat uñakipt"asïna. Ukapachax jakaskakiwa, jichhax. Taqi equipo ukankirinakax estado ukankapxatapat yatiyapxäna. Taqi kunas wali sumapunïnwa.
  
  "¿Kuna amuyt"awis kawkitsa juti?" sasaw Dahl chachajj jisktʼäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Janiw nayajj amuykti" sasa. -Ukampis jichhax jaljtañasawa -sasa.
  
  Jupanakax jaljtapxäna ukat juk"at juk"at mä tapat yaqha tapat jalnaqapxäna. Pä balas juk"ampiruw jaquntatäna, maynix Alician codo jak"aruw laq"a ch"allt"asïna, ukat maynix valle ukan perímetro uksaruw t"ijtäna, ukanx mä jaquntat ramat t"aqa t"aqanak ch"iyjatäna.
  
  -Jach"a calibre -sasawa Kinimakaxa mä rama qhipäxaru imantasïna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Janiw kuna movimientos utjkänti. "Ukhamarakiw amuyasiñasa. Mä jaya qollut amuytʼañäni" sasa.
  
  Kenzi kullakajj sillpʼitäna. "Suma jawsaña. Jupajj maldito teléfonopampiw ordenanak churaspäna" sasa.
  
  Drake chachajj mayampiw uka cheqan escaneäna, sinti sum uñakiptʼañajj janiw kuns lurañat sipansa jukʼamp askïtap amuyasïna. Mä chʼojjña chʼojjña jaya tiempo uñchʼukisma ukhajja, qhepatjja, uka chʼojjñaw sarnaqani. Ukhamarakiw jupax jak"apankirinakamp chikt"asiñ qalltarakispäna. Uka patatjja, Hayden chachan equipopajj uka cheqat jaqontatäjjänwa ukat qalaruw uñchʼukiskäna. Uka manqhanx uka qullu pataruw makhatañ qalltapxäna, ukax imantañ utar puriñkamaw puri, ukat kawkhantix Dahl-an retro-GPR-apax uñacht"ayawayki uka chiqaru.
  
  Drake chachajj wali samsusaw nayraqatapat chʼuñu pichthapïna. Mai ukat Lutero jupanakax qhipäxaparux ch"uqt"asipxäna. Qhiparusti, Drake chachax mä rifle camuflado ukaw mä ñik"ut manqhan uñjäna, ukax mä bisagraruw uchatäkaspas ukhamänwa. Ukat jankʼakiw uka yatiyäwinak yatiyäna ukat payïr imantañ uta uñjarakïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jan jaytañasawa" sasa. -Kunatsa aka waynax jan ch"iyjkistuti -sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Llavejj akankiwa. -Uka nayrïr imantañ uta manqhanxa. Jupax wali ch"amampiw samsuwayxäna. -¿Khitis nayampïski?
  
  Hayden jilatajj jankʼakiw akham säna: "Janiwa" sasa. -Janiw yatipkti kunas infiernox utji -sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Janiw ukajj wakiskiti. "¿Khitis jankʼak tʼijtʼañatak wakichtʼatäpacha?"
  
  Drake jupax Loco Sueco jaqir jakkir uñjäna ukat janiw jark"atäkaspati sasaw amuyasïna. Uka jan waltʼäwejj jan mayjtʼayañjamäki uk uñjañat sipansa, talonanakar arktañaw jukʼamp askejja. Aliciax ukankänwa, ukat Mai ukat Luther jupanakax cargañatak wakicht"atäpxänwa.
  
  Dahl chachajj janiw yaqha tiempo suykänti. Jupax valle qhipa t"aqaruw t"ijtäna, chiqak imt"asiñataki, ukat pistolan bozalpax jupar uñtatax t"ijtäna. Ukham jakʼanjja, balanakajj tʼijtjjänwa, istʼañjam jachʼatwa tʼijtjjäna, ukampis Dahl chachajj kawkhantï sarapkäna uka cheqat sipansa jukʼamp jiskʼakïnwa, ukat mayninakajj jakʼankjjänwa. Sueco jaqix jank"akiw jalnaqäna, cañon manqhar jaquntasaw monturanakapat ch"iyjäna. Drake chachajj mando a distancia uñjasajj jistʼantarakïnwa. Luterojj pistola aptʼasisaw cartuchonakap uñakipäna. Dahl jupax nayratpach caché ukar thaqhaskäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Duffel bolsas" sasa. "Ejército ukan jan walt"äwipa. Tripulación ukan yänakapampi phuqt"ata. Ukhamawa, jupax qamir yänakap apsuwayxatayna ukat ukatsti jiwayatayna uka yänaka akan imantasa. Uka jan wali jaqix tunka payan ukanak taqi chiqan utjaspawa, nayax amuyta".
  
  Drake chachajj payïr imantañwa nayrapajj uñchʼukïna, ukampis Alicia ukat Luther chachajj niyaw ukankapjjäna, fusilap desactivapjjäna. Alicia kullakajj yaqha bolsa apthapisïna, uka bolsajj kunayman yänakampi phoqantatänwa.
  
  "Janiw sum yatkti kunas ukax" sasaw Drakex uka yatiyaw yatiyiri tuqi yatiyäna. -Ukampis ukax janiw askïkiti -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Valle ukat laderanak escaneapjjta. "Janiw juk"amp ñik"utanakax utjxaniti, ukampis janiw kuna jaqis utjxaniti. ¿Jumax uka llave jikxattati?
  
  Dahl jupax jan amuyt"asisaw qunt"asïna, wali bolsap apt"ataw jikxatasïna. -Jupaw taqi uka jaqinakar jiwayatayna -sasa.
  
  "Jupa?" sasaw Hayden jilatajj säna. "¿Kunas mä "jupa" ukhamakïkaspas ukham amuyasta?"
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Francotiradoranakan yänakapawa. "Jupanakax sapakiw irnaqapxi. Jan atacatäpjjatapajja, uñisirinakan jukʼakïtap uñachtʼayi. Mä jan ukax pä jaqiw amuyta" sasa.
  
  "¿Ukampis ¿kunjamarak mä jaqejj taqe uka jaqenakarojj barcot mistuñapatak yanaptʼaspasti?"
  
  -Janiwa ch"amäkiti -sasawa Drakexa jaysäna. "Jupax yatichat soldado ukhamächi ukhaxa. Bruta fuerza ukat agresión ukax wali jayaruw saraspäna, ukat inas maynir rehenjam katuntarakchïna. Mayni wakiskir - inas mä chuyman warmi. Jupaw jupanakar akan apanïna, ukatsti jiwayarakïnwa" sasa.
  
  -Ukampis ¿kunatsa?
  
  Dahl chachan ajanupanx mä llakit ñik"ut ch"allxtataw jikxatasïna, kunawsatix bolsa deportiva ukan utjki ukanak uñakipt"asa. Uka cheqatjja, pulseras ukat anillonak katoqapjjäna, mä qhawqha relojanaksa katoqapjjäna, ukampis qhepatjja, bolsa manqhanjja, kuna yänaktï thaqkäna uk jikjjatäna.
  
  -¿Akax taqpachaxa? -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna. "Juk'amp suyt'awayta".
  
  Dahl chachajj oraqer mantir radar llaveruw uñachtʼayäna ukat qhantʼir uñjarakïna. Llavejj chʼiyaränwa, qorit lurat rayanakampi ukat kunayman cheqanakan muescanakampi chʼoqantatänwa. Hombropajj jachʼänwa ukat pä chʼiyar chʼakhanakanïnwa, khuchhuratanakapajj wali chʼamäjjänwa ukat taqpach largopanjja serrado ukhamänwa. Puntapas muspharkañänwa, ukat chʼiyjat pezuñajj pommel sat cheqar kuttʼañkamaw chʼiyjatäjjäna. Dahl jupax wali amuyumpiw apnaqäna, janiw jupa pachpa khuchhuqañ munkänti.
  
  "Ah, akan ist"apxam" sasaw Hayden jupax enlace tuqi säna. -Aka patat kuns jikxatapxta -sasa.
  
  Drake chachan chuymapax machaq janchinak suyt"asax ch"amakt"äna. "Kuna?" sasaw jisktʼasta.
  
  "Mä p"iya suma imantata. Jichhax waynanakaw uñakipapxi, ukampis jiwasan francotiradorankiwa sañax janiw kuna jan walt"awis utjkiti. Aka pata tuqinx mä jach"a armario ukaw utji. Uniforme de ejército, chaleco de combate ukat juk"ampinaka. Chaleco camuflaje ukampi. Mochilas, cajas de fusiles ukanaka. Juma pachpaw sutim uñtʼayasma" sasa.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Ukhamajj aka jaqejj pallapallapunïnwa sañajj janiw walïkiti" sasa.
  
  "Jïsa" sasaw Kinimakax säna. "Akanx medallanakas utjarakiwa. Pä ACM, ukax mä medalla ukhamawa campaña afgana ukataki. Mä guerran heroepaw utjaspa" sasa.
  
  Mai kullakajj wali qhururuw tukuwayjjäna. "Khitis ukhamäkchïnsa, jichhajj jiwayir jaqëjjewa. Ukat ukarjamaw jupar uñjañäni. ¿Jichhax mä cargonïxtanti?"
  
  Smith jilatajj jankʼakiw kuns luräna. "Qhipa disparonak arknaqawayta. Jupax mä chiqanw uka valle chiqan allsuwayxäna. Janiw chiqpachapun uñt"ayañjamäkiti, ukampis altu patat uñtatawa ukat suma uñtatanakaniwa, taqi askinakaw utji. Kunjamsa uñchʼukipkäta ukhajj mä grupon fuck ukhamäniwa" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Inas jan ukhamäkchiti" sasa. "Nayanx mä amtaw utjitu".
  
  Drakex khathatt"asisaw Alicia ukat May jupanakar uñkatasïna. "¿Kunatsa aka tuqit parltʼasma, masi?"
  
  -Janiw jichhakamax uk ist"apktati -sasa.
  
  "Yattwa, ukampis kunapachatï mä amtanïtwa sasin siskta ukhajja, wali chʼama laqʼanakankapjjatap yatiyätwa" sasa.
  
  
  llätunka JANK"A
  
  
  "¿Naya sapakix kunatsa aka waynax akankpacha sasin jisktʼasirïta?" -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Wasar pampanakaw oraqpachan utji. "Ukat ukhamarakiw chʼaxwäwin heroes ukanakax jan aguantañjamäpki ukanakasa."
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Espectro ukan pä mayj mayja puntanakapajj aka cheqanwa utji" sasa.
  
  May jilatajj akham sänwa: "Jan khitirus juzgamti, Drake" sasa. "Akax yatipxañamawa, amigo. Jachaqtʼasim ukat kunjam jaqëpjjesa ukarjamaw katoqañama, janis gustktam ukhasa, kunattejj nayranakapan llakisiñaw utjaspa, janipuniw amuyañjamäkiti" sasa.
  
  Drake chachajj pʼeqep altʼasïna, mä jukʼa cheqañchatätap katoqasa. Chiqansa, uka jan waltʼäwix mayjänwa, ukampis walja jaqinakax saxranakaparux jukʼakiw jarkʼaqapxäna, ukat balamp jiwayañat sipansa jukʼamp jan walinakaw utjäna.
  
  -Janiw kusisitakiti -sasawa chuym ch"allxtayiri säna.
  
  -Walikiwa, ukax kunatix Dal jupax cebo ukham ajlliwaytam ukawa.
  
  "Jïsa, ukat ¿kunatsa ukhamäpacha? Sarni salchichanakat jamasat sawkasirïkaspas ukham amuyta" sasa.
  
  Alicia kullakajj nayranakap chʼoqtʼasïna. "Jan jan walinak lurapjjamti. Dahl jupax kusisita manq"aspa ukhaxa, uka Kenzi perra laykux ukhamawa" sasa.
  
  "¿Jichhakamax paninix jan sum apasipktati?" -sasawa Mai kullakaxa muxsa arumpi jiskt"äna. -Kunjamsa sapa payïr warmirux mä ch"amäkaspas ukham uñjta ukax wali muspharkañawa, Taz.
  
  "Janiw jumakiti, Jisk"a Duende. Jumajj janiw mä yantʼjam chʼamäktati" sasa.
  
  Mai kullakajj tensasïna, amparanakap chʼoqtʼasisaw chʼalljjtayasïna. Drake chachajj jupanak taypinwa jalnaqäna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukham jaytapjjam" sasa. "Jiwasan jan waltʼäwisajj jan waltʼäwinïtap yatintapjjam ukat nayrar sartapjjam. Ukat ukat sipansa, mä sallqjatäñat sipansa, panpachanimp chikachasiñat sipansa jukʼamp llakistwa" sasa.
  
  "Ukax ist"añax wali askiwa", sasaw Dahl jupax enlace tuqix arsuwayi. -Kunalaykutix sarxañ pachaw purini -sasa.
  
  Drakex warminakar uñch"ukiskäna, ukat p"iqip ch"allxtayäna. -Maldita conexión -sasa.
  
  Aliciax janis kuns lurkaspa ukhamaw uñnaqäna, ukat Mai kullakax nayratpach negocio lurañ qalltäna. Kimsa jaqix imantañ uta manqhan suyapxäna, uka pachax sarxañap suyt"apxäna. Ukajj jankʼakiw pasäna, kunattejj Dahl ukat Luther chachanakajj valle thiyaruw balanakampi jawqʼjapjjäna. Drakex nayrar sartawayi ukat ch"iqa tuqiruw jalnaqäna, p"iqip jisk"achasa ukat centro de gravedad ukax jisk"akiwa. Francotirador ukax mä jan ch"amani ch"axwañakiw tiemponïna, mä balax Drake ch"iqa tuqiruw jalnaqäna, janïr Molokai ukat Kinimaka jupanakax yaqha chiqat pallapallanak jist"arañkama, mä imantat p"iyan jikxatapkän uka caché apnaqasa.
  
  Kawkhantï francotiradorajj ikiskäna uka jakʼankir qollu patat balanakaw sillpʼäna, jachʼa chʼojjña chʼojjñanaka ukat laqʼa chʼaphinakaw walja kayunak thayar jaqontäna. Drakex jaya qullu pataruw purisax jank"akiw qullut qullut jaltawayxäna. Molokai ukat Lutero jupanakax nina nakhantayasipkakïnwa, ukat Haydenan arupax jinchunakaparux wali jach"at larusitayna.
  
  "¡P"iyan mistupxam! ¡Imantat mistunipxam! Jichhajj mistum" sasa.
  
  Ukajj suytʼatänwa. Jupanakax janiw francotiradorax yänakap jan apsutap yatipkänti, ukatwa jan kuna usun anatapxäna ukat sarxapxäna. Jupanakax Drake tuqir valle thiyaruw muyuntapxäna. Yorkshire markankir jaqix qullu pataruw makhatatayna, mä pampa chiqaw jikxatasïna, kawkhantix francotirador ukax kimsa tunk kayunak nayrar sartañapatak patak kayunakkamaw kawkhans utjaspa. Jichhakamax janiw kuns uñjkiti.
  
  Munañani.
  
  Alicia ukat Mai jupanakax imantatäñat jaltasaw valle manqha tuqir sarapxäna, maynix uñch"ukiskäna ukat maynix pallapallanak phust"äna. Jupanakax Drake-n jakañapatak wali suma suyt"äwipänwa.
  
  Jupajj jankʼakiw sarnaqaskakïna, jankʼakiw yatinoqtañajj wakisïna ukhajj pistola apsusïna. Chʼiqat kupi tuqiruxa, uka uraqix pachpakïskänwa. Jupatakix wali muspharkañänwa, kunapachatï pachpa pampa uraqix tunka metronak nayraqatapan mayjtʼäna, ukat kuntï lurañapäkäna uk amuyasïna.
  
  Jupa pachpaw mä tapa allsutayna, ukatsti mä jisk"a túnel ukaw valle thiyarux allsutayna, ukatw taqi kuns uñjaspa. Amuytʼasirïñapawa.
  
  Ukaw jaqen tʼunjatäñapäspa. Ukat janiw mä misión de adquisición ukhamäkänti. Jupanakajj janiw tiemponïpkänti; ukanx yaqha armanakax utjarakïnwa, ukat Lupanakan jiwayat almanakapax, maldición, janiw kuna jan walt"awis utjkaspati. Drake chachajj pä granadanak cinturónpat apsusaw thayar jaqontäna.
  
  "Atención" sasaw uka equipor säna ukat uraqiruw liwxatäna.
  
  Pä phallawi ukat uraqix wali jach"a mayjt"awiw utjawayi. Drake chachajj mä uraq oladan katjatätap uñjäna, uka oladajj qollu patat saraqasaw jalnaqäna. Janïr uma jalsujj wali chʼamapar purinkipanwa kayup saytʼaskäna, ukat valle thiyaruw tʼijtjjäna, laqʼampiw jalluntäna. Yaqhepasti uka cheqan saytʼatäsipkäna, ukat valle sat chʼaphikamaw saytʼasipjjäna. Alicia ukat Mai jupanakax uka phallañ tuqiruw jank"ak sarapxäna.
  
  Drake jilatajj uka utaruw sarawayjjäna. Chʼiyjata oraqejj taqe cheqanwa jikjjatasïna, montón ukat jawir uma jalsunakanwa jikjjatasïna. Taqi ukanak taypinxa, uraqimp chʼukut ukat camuflaje uniformeni mä jaqiw chʼaxwäna. Drake chachajj katjäna, armap uñjäna, ukat janïr uka jaqer saytʼaykasajj maysaruw jaqontäna.
  
  Uka puñchujj nayraparuw chʼalljjtäna, ukatwa carretejj jalnaqäna. Jichhak phustʼata ukat phisqa metro alturat jaquqanir jaqix ukham chʼamanïñap janiw suykänti. Pistolap chʼalljjtayäna, ukampis uka jaqejj janiw istʼkänti, wali jayaruw saräna, janiw kuns lurkänti. Drake chachajj saltʼaskäna ukhajj nayranakapan janqʼonakapakiw uñjäna, ukampis Alicia kullakajj pistolapaw phallañ istʼäna. Uka balax uka jaqirux costillanakaparuw ch"allt"äna, ukat uraqiruw khitäna. Drakex nayranakap taypin amtäna.
  
  "Ikiñama, amigo. ¿Ukanjja amigonakamat utjtamti?"
  
  Mä jachʼa chhuxriñchjasiñaw uka tuqit qhanañchäna. Ukampirus taqi kunas aka jaqix sapakïtap uñacht"ayi - sapa tama ukat estilo isi, plato ukat nayra fotonak p"iyan jikxatatapat qalltasa, sapa arma ukampiw ch"axwapxatayna. Alicia ukat May jupanakax jak"achasisinx juparuw uñch"ukipxäna.
  
  "Kunas sutimaxa?" -sasawa inglés warmixa jiskt"äna.
  
  Mai kullakax qunt"asisaw balamp usuchjat jaqirux amparapamp luqxatäna, wilax jan mistuñapatakiw ch"amachasïna. Ajanupajj pʼeqepan utjki uka yatiñanak aljantäna. Kunapachatï Hayden jilatampi mayninakampi tʼijtʼapjjäna ukhajja, pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  
  "Naya... naya..." Francotiradorax qunt"asiñatak ch"amanchañ yant"kaspa ukhamawa.
  
  "Kunasa akaxa?" sasaw jisktʼasta. Mai kullakajj cuerpopampiw yanaptʼäna.
  
  -George... McLean... -sasawa llakita ch"allxtasïna. SBS ukat juk"ampinaka. Jumat jutapjjatamat wal kusista -sasa.
  
  Drake chachajj musphataw jikjjatasïna. "¿Kunjamarak aka chiqaru tukuyapxtasti?"
  
  Ukampis McLean jilatajj chhaqtawayjjänwa. Mai kullakax jakäwix janchipat mistuwayxänwa, ukampis mä qawqha arunak juk"amp arsuñ atipjäna. "Kuntix uñjkta... sarxañajapunïnwa. Ukax... mayjt"ayawayitu. Janiw kuna yanapt"as utjkiti. Aka chiqar jutapxta... ukat qhiparapxta."
  
  Uka cuerpojj limpʼuruw tukuwayjjäna; Mai jupax pamparuw jaquntäna. Uka equipojj jupar uñkatasaw nayranakap maysar uñtapjjäna, chʼajjwañ qalltirinakan taqe guerran jan wali luratanakapatsa ukat juchanakapatsa lupʼipjjäna. Mä jiwayir jaqit sinttʼasiñax chʼamakiwa, ukampis inas janïr jaya chʼaxwäwir khitkasax uka jaqit sinttʼasipxchispa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Sarjjañäni" sasa. -Helicóptero ukar kutt"añamawa -sasa.
  
  -¿Kunas janchinakaxa? Mai kullakax Enlargo equipo ukar uñtasit jiskt"äna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Chiqpachansa yatiyañäniwa. "Ukampis jichhax Cambridge markar llave kutt"ayañasawa".
  
  Red jupanakan lurapki ukax mä amparamp ajllit SAS equipo ukat walja contactos ukanakaw uraqpachan utji. SPIR ukax uka artefacto ukax SAS ukaruw katuyañapäna, ukatx mä jaqiruw khithañapäna mä intermediario ukan amparapar uchañataki, mä jaqix recursos ukanïnwa uka artefacto uk Reino Unido uksar kutt"ayañataki, ukanx Cambridge ukax mä jamasat chiqanw imañapa. Red ukankirinakax wali ch"amanchataw jikxatasipxäna - ukat uñt"asipxänwa, nayra pachatpach amigonaka. Kunjamtï Cambridge jupax siskänxa, mä jisk"a red de confianzas, yaqhipanakax yatiqañ utan pachapatpachaw uñt"asipxäna, ukax jupanakarux juk"amp askiwa ukat wali askiwa.
  
  Pilotox helicóptero ukarux tripulacionankirinakar mantañkamaw lanzawayxäna. Drake chachajj taqinin ajanupan jan waltʼäwip uñjäna. Jïsa, jichhüruw premio katoqapjjäna, ukampis kuntï uñjapkäna ukat istʼapkäna ukanakatjja, chʼajjwañ chuymanïpjjänwa. Helicópterojj sartaskäna ukat islajj jayarstʼañ qalltäna ukhajja, Luterojj paqueteparuw saräna ukat mä botella ron apsüna.
  
  -Nayax amuyta, taqiniw ukax munasispa -sasa.
  
  SAS equipo ukamp jikisiñatak sarapkän ukhax Hayden jupax diosanakan armanakapat parlt"asaw irnaqir masinakapar mayjt"ayañ yant"äna, ukat kuna askis utjchi, ukax utjchi ukhaxa. Hades sat Llave apsusinjja, amparanakaparuw walja kuti muytʼayäna.
  
  "¿Kunas nayar puriyitu uk yattati?" Alicia kullakajj mä jukʼa tiempokiw jaysäna. "Qhanaw aka yäx llave ukat kunampis sarañatak luratawa. Nayax sañ muntwa, ¿kunas ukhamäspa?"
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Kunatï Hades chachajj jamasat imañ munkäna ukajja" sasa. -Janiw jumar uñtasita ukat kunjamsa jikjjatasta ukjja.
  
  Yorgi kullakajj janïr Alicia kullakajj kuns lurkäna ukhaw uka toqet yanaptʼäna. "Jan iyawsañjam ch"ama llave. Nayajj uka cerrojojj ukarjam jistʼarañajatakis pächastwa" sasa.
  
  Molokai chachajj granada apsusaw akham säna: "Nayajj lurasmati" sasa. -Akan jan wali amigojax janipuniw pantjaskiti -sasa.
  
  Ukat Luteron jan amuytʼkay jilapajj sartasisaw abrigop jaqsuwayjjäna. Drakex janiw uñch"ukiskänti, janiw nayrax uka jaqirux ukham samarañ uñjirïkänti. Uka mantojj chʼalljjtayasïna, mä armatwa ukham luratäkaspas ukham amuyasïna, ukat sapa kutiw laqʼa phustʼasïna. Molokai chachajj mä esquinaruw jaqontäna. Uka manqhanjja, mä chaleco flak sat chalecompiw camuflaje sat chaleco patjjar uchasïna, uka chalecojj kunayman armanakampi ukat jakañatak yänakampi phuqantatänwa. Ajanup ch"uqt"ir bufandanak jist"arasax Drakex nayranakap sarnaqañapatakiw jaytäna.
  
  Molokai chachajj taqe equiponkirinakaruw akham säna: "Lepra usujj qollatäspawa" sasa. "Terapia combinada de drogas ukax apnaqatarakiwa. Nayax suerteniyätwa kunatix uka usux nayratpach uñt"asiwayi ukat jank"akiw qullawayi. Ukampis mä jukʼa jan waltʼäwinakax utjaskakiwa, úlceranakaw utjitu" sasa.
  
  Drake chachajj uka chachan arunakapajj mä kutikiw uka equipor churaspa sasaw amuyäna. Natural curiosidad ukar samarañapatakix mä kunakïskiwa. Molokai chachan ajanupan chʼiqa ladopanjja, mä jiskʼa chʼakhanakaw utjäna, uka chʼakhanakajj ñikʼutaparuw escamas ukham uñachtʼayäna, uka escamajj jawqʼjat ceja toqeruw puri. Janiw kuna axsarkañ jan walinakax utjkänti, janirakiw jan uñnaqt"an misas utjkänti. Molokai chachajj wali amuyumpiw uka pañuelojj liwjjatäna ukat chʼalljjtayasïna, ukat mä ladoruw jaytäna. Yaqha laqʼa qinayaxa thayaruw sartasïna.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Chiqpachansa lavadora secadoraruw uchañama" sasa. "Taqi jumanaka".
  
  Molokai chachajj amukiw akham säna: "Nayajj jaqekïtwa" sasa. -Jan ukax jumax interesasmawa -sasa.
  
  Drake jupax jak"apan mantenido aire de misterio ukar uñtasitaw sasaw amuyt"ayäna, ukat chiqpachanx chiqpachapuniw uka jaqin sarnaqäwipat yatxatañ munäna. Inas yaqha pachax utjchispa.
  
  Hayden jilatajj llavejj wali jachʼatwa katjjatäna. Ukat akham sarakïnwa: "Payïr armajasa" sasa. "Ukampis janiw jukʼamp jikjjatañ suyksnati. Mä llakit maysar apanukusaxa, uka irnaqäwix facilakïnwa ukat wali jaya tiempow munasïna. Wali phisqa armas utjaskakiwa" sasa.
  
  "¿Kunsa ukat kawkhansa yatipjjta?" sasaw Dahl chachajj armanakap sum uñakipasajj jisktʼäna.
  
  "Akanx Némesis ukan Puñalapa ukat Afrodita ukan Cadenapawa. Neptuno ukat Flail de Anubis sat uma. Ukat Forja Vulcano ukax utjarakiwa. Whitehall - Londres markan kawkhantix DSF ukax utjki ukat kawkhantix taqi fuerzas especiales ukan equiponakapar apnaqapki - uraqpachan contactos ukanakamp apnaqapxi, pä tunk pusini horanak urun armas ukanakar thaqhañataki, semanan paqallq urunak. Aka chiqan ventajajax wali jach"awa - kunatix yattanwa taqi armas ukanakax mä juk"a pachan lunthatatänwa, ukat ukhamaw sepulturanak t"unjatäñat qhispipxäna".
  
  -Ukat jan khiti diosas lunthatatätapax wali phinqʼawa -sasaw Luterox säna. "Chʼakhanakajj kunjamsa lurasi uk uñakiptʼañ wal munta". Jupajj amparanakapan troncopar uñtat musculonakaparuw tensión luräna.
  
  "Chiqansa". Dahl chachajj mä amparapampiw jiljjattäna. "Uka diosanakat maynïriw lunthatatäjje. Ukax Kali satawa. ¿Amtastati? Kali kullakajj jiwañan diosapänwa. Russell Cayman sat mä chachajj jupampiw wal munasïna. Jupax esqueleto lunthatawayi ukat uka pachatpachax janiw ist"atäkiti".
  
  "Ukax taqpach jan walt"äwiwa", sasaw Molokai jupax saraki. "Yamakisa. Janiw aka yänak qillqkasmati" sasa.
  
  -Janiwa, ukax wali askiwa -sasawa Luterox iyaw säna. -Nayaw aka loco jaqirux thaqhirïta -sasa.
  
  -Jïsa, nayaxa ukhamaraki -sasa. Molokai chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Janiräkipan nuwasiñatak parltʼañatakiki".
  
  Drake jupax Molokai juparux juk"amp arunak arsutap ist"äna, uñt"asipxatapatpacha. Janiw jaya pachax utjkänti, panpachaniw jank"akiw amuyt"asis amukt"apxäna, kunjamtix arsupkän ukhama. Hayden kullakajj Whitehall markan armanak thaqhapkäna uka toqet qhanañchaskakïnwa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Janiw kuna luratanakapas qhanäkiti. "Trick ukat trick ukhamäñapawa, ukatwa walja tiempox munasispa. Tempest ukax taqi chiqanw topos ukanakax utji ukatx chiqpachans khitis gobierno británico ukanx utji, inas MI5 jan ukax DSF ukas utjchispa. Cambridge ukat Bennett chachanakakiw chiqpach amtanakap yatipxi" sasa.
  
  Ukat Hayden jilatajj uka yatiyäw katoqäna, muspharat uñnaqtʼanïsajj mä qhawqha minutonakaw digerirïna. Drakex mä ch"ullqhiw sasaw amuyäna, nayranakap jisk"achatapata ukat ajanupan wali ch"ullqhi q"añunakapat. Jupax suyt"ataw amukt"as arsüna.
  
  "Jichhakiw Kimberly Crow kullakat mä yatiyaw katuqta, jupax qhipharux Lauren kullakat yatiyaw katuqawayi. Ukhamaw... ah, Nightshade ukax wali askiwa orquestar ukhamarak general Gleasonan computadora personalap lunthatasiñataki. Lauren kullakajj walikïskiwa, ukat computadorajj mä yatiyäwis apsuwayiwa. Tempest ukan cámara de secretos ukan tantachasiñ chiqax kawkhans utji uk uñt"apxta. Jichhax Lauren jupax Coburn irpirir yatiyawinak puriyañatakiw ch"amachasini" sasa.
  
  -¿Arumanthixa? sasaw jisktʼasta. sasaw Luterojj jisktʼäna.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Janiw kunäkisa" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Chiqpachansa, ukax estacas ukanakaruw jiltayaraki. "Akax yaqha qhana jawsäwirakiw yaqha chiqar sarxañataki".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Amuyunakajas ukhamarakiwa.
  
  -¿Kunsa jumaxa sañ munta? sasaw Luterojj jisktʼäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Equiporojj tʼaqanuqtapjjam" sasa. "¿Khitis nayampïski ukat khitis Drake-mp chikäski?"
  
  Jaya pachanakaw sawkasiñanakax utjäna, uka pachanx Aliciax May-r amtañapatakiw suyt"äna ukatx Kenzi-x Dal-an ajlliñapatakiw suyt"äna. Smith jilatajj Lauren kullakat jisktʼäna, ukampis Hayden chachajj cheqapuniw jan kuns siskänti.
  
  "Jupax walikïskiwa", sasaw nayrir agente de CIA ukax wasitat arsuwayi. -Ukax warkt"asipxam -sasa.
  
  Mä qawqha pachanakaw Drakex qhan arsuñapatak sarawayi. "Taqi akax mä juk"a nayra pachakaspas ukhamawa, ¿janit pä yänak jikxatañax wakiski?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukhamawa" sasa. "Ukat jiwasax ukhamarakiw lurapxta. Whitehall jupax pä armas ukanakaw mä pachan uñt"ayasïna, cadena de delitos ukar arknaqasa. Maynix Estados Unidos markanwa ukat maynix Grecia markanwa. Jaqinakar despedida sapxam, kunatix jan jank"akiw uraqiruw t"ijtxañäni".
  
  "Ukat nuwasipxam" sasaw Mai kullakax säna.
  
  "Jïsa, ukat ukax" sasaw Haydenax säna. -Thayax taqi chiqanw utjani ukat akax ukhamarakiw utjani.
  
  
  TUNKÏ JAQIT ARSUÑATAKI
  
  
  Hayden chachan equipopajj amukiw Estados Unidos markar kuttʼjjäna.
  
  Whitehall jupamp aruskipäwix sapa minutow juk"amp jan walt"ayawayi. Sapa horajj wali valoranipunïnwa, ukat jan uñtʼat islat América markan costapar avionat sarañatakejj walja horanakaw munasïna.
  
  The Tempest ukax juk"amp ch"amanchatawa", sasaw Cambridge jupax juparux säna.
  
  "¿América markanx mercenarionakax utjiti?" sasaw Hayden jilatajj ajjsarat jisktʼäna.
  
  Cambridge jilatajj jukʼamp llakitaw akham säna: "Janiw mercenarionakakiti" sasa. "Jiwasan phunchhawinakasax "terrorista" uka aru apnaqapxatapatx axsaratwa".
  
  Hayden jilatajj wali musphataw jikjjatasïna. "Kunjama?"
  
  "Janiw jichhakamax yatiskti. Tempest ukax jupanakaruw contrataspa, apnaqaspa jan ukax luraspa. Jan armasimti, jupanakax mä maraw ukham amtapxäna, ukat kunapachatix jach"a jamasat lurañ amtanakax jan phuqhaskäna ukhax taqi kuns mayjt"ayapxäna. Akax qhipa anatäwipawa ukatx inas esquinaruw puripxchispa, ukampis ventaja jikxatañatakix janiw kunarus sayt"apkaniti".
  
  "¿América markanx amigonakax utjiti, jupanakax yanapt"apxistaspawa?"
  
  "Taqi chiqanwa amigonakax utjitu, jupanakax yanaptʼapxiristamwa. Uñisirinakas utjarakistuwa. Jichhakamax Tempest ukan amtapax kunatix celulas terroristas ukanakamp armas ukanakax lunthatatäki ukanak imt"añatakiw uñt"ayasi. Aka yatiyawix anqäx markan organizacionapan mä atiniskañ chiqat juti, khititix Siria markan ch"amanchatäki ukan juti kawkhantix celulanakax yatichatäski".
  
  "Ukat jichhax Estados Unidos markan fronterap chiqancht"apxta", sasaw Hayden jupax saraki. -Jach"a chiqawa, masi -sasa.
  
  "Jïsa, jïsa, kuntï parlkta uk sum amuyasta. ¿Jumajj mä laptop amparaman utjtamti?"
  
  Hayden jupax cremallera bolsa uñacht"ayasax Kinimaka jupar apaniñap suyt"äna. Yuspajarañap pʼeqep chʼoqtʼasisaw lanzayäta. "Waliki".
  
  Cambridge jupax mä enlace ukaruw sarañapatak churäna, ukatx walja contraseñas ukanakaw tándem ukan irnaqapxäna. Mä qhawqha tiempotjja, mä qhana uñachtʼäwiw qhantʼäna, ukanjja mä cuarto estándar de interrogatorio uñachtʼayasïna, uka cuartojj janqʼo pirqanakanïnwa ukat plásticot lurat mesarakïnwa. Mä chachajj mesat mayni ladopanwa qontʼatäskäna, ukampis mä jaqekiw presonakan uniformepamp isthaptʼasïna.
  
  "Taqi kun yatiyapxita, inas zona de seguridad mediana ukan jaytatäpxchisma" sasaw uka jaqix säna. "¿Nayax yatxatwa, ¿jumax jukʼamp jiskʼakïspati?"
  
  Uka jaqix akham sasaw jachʼat arsüna: "Nayax arqueólogokïtwa" sasaw calvo pʼiqipax patat aynacharu liwxatasïna, axsarat nayranakapas jachaqtʼasirakïnwa. -Janiw nayax ukham pasañap munkti -sasa.
  
  "Waliki". Uka entrevistar jaqix chhuxriñchjasïna. "Ukampis lunthatasiñat askinak jikxatawayta, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Jïsa, ukampis..."
  
  Ukat entrevistar jaqix akham sasaw jachʼat arsüna: "Jan fideonak jinchujar warktʼamti" sasa. "Akax mä kutikiw lurasispa, Theodore. Parlasax pä maraw mä garantia mínima ukamp katuqapxäta. Asfixia ukat oficinajan pesajepax jumaruw purini" sasaw mä juk"a samart"äna. "Inas mä jach"a..."
  
  "Suma, taqi kunas walikïskiwa". Theodorex janiw juk"amp katuqañ puedxänti. "Jaqinakax qharüruw jiskt"apxitäna. Ukatwa uka infiernot mistuwayta. Jupanakajj jumat sipansa jukʼamp amuytʼasirïpjjänwa, uka jiskʼa tʼaqanak khuchhuqasajj mä qhawqha phajjsinakatjja correo tuqiw kuttʼayapjjeta sasaw ajjsarayapjjerïna" sasa.
  
  Ukat jisktʼir jilatajj akham sänwa: "Jupanakat qhanañchtʼam" sasa. "Siqinaka, ajanunaka. Kuna sutinakas utji. Taqini."
  
  Theodore chachajj kunjamtï sapkäna ukhamarjamaw luräna, ukat uka toqetjja, kuna toqettï parlkäna uka toqetwa kuttʼjjäna. Ukat akham sarakïnwa: "Pañal de Némesis" sasa. "Akax Alemania markankir mä jachʼa sepulturat apstʼatawa, ukanwa irnaqaskayäta. Ukax niya, ay, suxta pulgadas ukch"awa -sasa. Jupax amparanakapampix tupunak uñacht"ayäna. "Ukat obsidiana color perfecto ukax utjarakiwa. Aka chiqanx janiw kuna reflexiones ukanakas utjkiti. Ukat ukhampachasa, jichhürunakansa, mä lawa khuchhuri jaqin hachapjam wali chʼullqhiwa. Janiw yatkti kuna nayra civilización ukanakas ukham armanak lurapjjäna, ukampis kuntï lurapkäna uk sum yatipjjäna" sasa.
  
  "¿"Nayrajj diosanakajj cheqpachäpjjänwa" siski uka yatichäwirojj ¿janit creyktati?"
  
  Theodore jilatajj akham sänwa: "Suma luräwinakap uñjta" sasa. "Mä generacionanakatjja, cheqpach, jakkir, chʼamani jaqenakaruw yupaychapjjerïna, uka qhepatjja, jan sinti nayrar sartat, qʼañu jaqenakajj nayra sarnaqäwinakarjamakiw sarnaqapjjäna, ukat jilïr jaqenakarojj diosanakaruw tukuyapjjäna. Chiqpachansa, ukax wali askiwa. Ukampis janiw mä jukʼampi nayrar sartasin uka diosanakajj chʼamanïpjjatap creykti. Kuna kasta -sasa.
  
  "Walikiwa, amuyasta. Ukhamarus sarantaskakiwa".
  
  "Puñalajj janiw yaqha ukhamäkiti, cheqas wali valoraniwa. Uraqpachan jikxatatanakapat maynïrix wali wakiskiriwa, ukampis...
  
  Entrevistarux janiw kuns lurañjamäkänti, ukat Hayden jilataruw chuym ustʼayäna. "Ukhamaxa, ¿kunatsa lunthatasinxa mä jaqiru aljapxtaxa?"
  
  "Qulli". Theodore chachajj amparap luqtäna. "Qhawqha qullqit anattʼañat manunïyätwa. Pä wawanaka. Jiwasanakan jan chʼamanïki uka warmi. Nayajj amuyta, ukajj nayrar sartañatakejj facilakïnwa" sasa. Jupax p"iqip jisk"achasïna.
  
  "¿Khitirus aljapxta?"
  
  -Joseph Berry -sasawa Theodorex säna. "Dallas markankir petrolero".
  
  Kinimakax amparap patxaruw uñch"ukisïna. -Aka waynat ist"twa -sasa.
  
  Entrevistax uka sutix chiqaparuw uñt"ayäna, ukatx mä juk"a pachatxa Cambridge markax jark"at línea ukar kutt"awayxänwa. "Aka jaqix Joseph Berry satawa, jupax Dallas markat inti jalant tuqin helicóptero ukamp kimsa horat juk"ampiruw jakasi. Taqi direccionanakapasa ukat contactonakapas utjistu, kunjamtix arsupktan ukhamarjamax juk"ampiw utji. Jichhakiw ukar sarañamatak ewjjtʼapjjsma" sasa.
  
  The Tempest ukax mä uruw nayrar sartaski", sasaw Haydenax arsuwiyi.
  
  -Ukhamawa -sasa. Jichhax Texas markanx taqi contactos ukanakaruw activawaytxa. Wakicht"asipxam Miss Jay ukat nayax juk"amp yatiyawinak jumatakiw jank"ak utjayapxäma" sasa.
  
  Hayden chachajj kawkirus sarapjjañapäna uk yatiyäna, ukajj Dallas markat niya pä horanak sarañapwa uñachtʼayäna. Mayninakax Joseph Berry chachan utapax kawkhans jikxatasïna ukat jichhax kawkhans jikxatasi ukarjamaw lurasïna. Jupax masinakapat yatxatäna: Mano, Yorgi, Molokai, Dahl ukat Smith. Berry-r apaqañataki ukat Tempest-ar apsuñatakix juk"amp musculonakaw utji. Chiqans janiw kunjamäkitix machaq terroristas ukanakax utjani ukx amuyirïkänti, ukampis jank"akïña, ch"amanïña ukat jach"a experienciax jupanakarux jan walt"ayañatakiw yanapt"ani, jupax ukx yatiskänwa.
  
  Theodore Brakski, arqueólogox jiskt"äwinak lurañ utanx Estocolmo markanx mä jisk"a celda ukan katuntatänwa, ukax SAS británico ukamp chikt"atawa. Mä uru qhiptʼatap uñjasajj wali llakkañänwa, jan ukhamäkaspa ukhajja, inas jupar irpapjjchïna. Hayden kullakax jichhakamas wali askïspawa sasaw amuyäna, ukampis Cambridge kullakax wasitatw uñt"ayasïna, ukat amuyt"äwip t"unjäna.
  
  "Amuyataxa, tata Berryx qamir jaqiwa. Jupax mä jach"a empresa petrolera ukan jan walt"äwinak askichirjamaw irnaqäna, ukatx sapa kutiw Dallas markanx semanas qhipararaki. Jichhax tarjeta de crédito ukat cámaras de seguridad ukanak apnaqapxta, ukampis internet tuqin uñt"ayatapax mä qawqha pachanak nayraw Arizona markan utapankkäna uk uñacht"ayi. Jupax Dallas markar sarañatakix tren economía de última hora ukan billete alasïna, jichhax niya mä hora nayraw mochilapamp trenar mantañapatak uñjaskta. Parlkasajj jupajj aka trenankjjewa" sasa.
  
  Hayden jilatajj uka toqet sum amuytʼäna. "Ukhamat aka qamir jaqix Dallas markar sarañatakix mä barato billete alasi ukat mä mochila apt"ataw barcor mantawayi. ¿Jupajj tʼijtjjpachati?
  
  "Inas Theodore chachan katuntatätapat thaya katoqchïna. Inas Tempest tuqit yatischispa, janïr wiñayatak chhaqtkasax juk"amp ch"aman yänakap apsuñatakiw Dallas markar t"ijt"aspa".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Walikiwa, suma chuymampiw uka waynar jisktʼañäni" sasa. -Uka trenar puriñäni -sasa.
  
  "¿Kunjamsa payïr GPR dispositivo ukampix kunas utji?" - Jiskt"awi Cambridge.
  
  Yorgi jupax ch"iyar cajaruw katxarutayna. "Técnicamente janiw uraqir mantañ radar ukhamäkiti", sasaw saraki. "Ukampis Dahl chachajj suma yatichäwinakwa jaytawayi. Mä GPS ukat mä detector de metales de largo alcance ukanakan cruzamiento ukhamawa. Ukampis janiw akanx uraqpachan juk"amp valorani metalanak thaqhapkti - janiw rodio, sinti juk"a ukat wali valorani, jan ukax platino, quri jan ukax iridio ukanak thaqhapkti. Jiwasax mä jan uñt"at elemento thaqhasktanwa, ukatx mä yät uñakipañanak apsuñakiw calibrañasa, ukax pachpa elemento ukanirakiwa. Ukatwa, uka virutanak Hades Llavet apsta" sasa.
  
  Smith jilatajj jan waliw mayjtʼäna. "¿Ukajj wali yatiñanïpachänti?"
  
  Yorgi kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. -Uñjañäni -sasa.
  
  Hayden jilatajj Yorgi jilataruw uñchʼukïna. Rusia waynax aka qhipa semananakanx juk"amp jayaruw sarxatayna, kunatix nayra sarnaqäwipat yatiyatayna, kunats awk taykaparux thaya wilamp jiwayatayna. Hayden jilatajj kunatï ukan luraskäna uk yatïna. Kunatï mä cuento wasitat yatiyañ jaktaykäna ukajja. Yorgi chachajj tukuyañajj wakiskänwa, ukat Hayden chachajj mä toqetwa lupʼispäna.
  
  Ukat avión apnaqerirojj akham sänwa: "Aka tren thakiruw irpapjjeta" sasa. -Akan kutt"aniñatakix wakicht"atäpxtwa -sasa.
  
  Cambridge chachan arupax mä akatjamat jaktxäna. "Maldita, mä jach"a jan walt"äwiw utjistu. Autoridades locales ukanakax yatiyapxiw terroristas ukanakax tren ukar secuestrapxatapa ukat rehenes ukanakar katuntapxatayna..."
  
  Hayden kullakajj nayranakap jistʼarasïna. ¿Nayrat wali jayäjjpachänti?
  
  
  TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  "¿Kunsa chiqpachapuni uñchʼukisktanxa?" Hayden jilatajj Cambridge jilataruw jisktʼäna.
  
  -Akax jan waliwa. Terroristas jupanakax tren ukar Estación de Dallas Union uksar sarañ amtapxi ukat phallapxi. Jupanakax patak patak rehenes ukanakaw barconx utji, jupanakarux jiwayapxaniw autoridadanakax jark"aqañ munapxani ukhaxa. Pä filoni espada. Jichhakamax jan yatipkasmaxa, ukhamax akax manqhankir q"añu sasaw sutichapxta, jaqinaka."
  
  "Qhananchanaka?" Jiskt"äna Kinimaka, sapa kuti jiskt"asir agente.
  
  "Llatunk rehenes, taqiniw bombanakampi. Inas chaleco suicidio ukanakax utjchispa. Jiwasan chachasax Joseph Berry satawa, jupax kimsïr auton nayraqatapankañapawa. Llatunk autonakaw utji, ukhamax sapa autotakix mä terrorista ukaw utji sasaw amuyta. Ukampis akax mä amuytʼäwikiwa" sasa. Jupax wali jach"at arsüna. "Akax taqpach Tempest ukan luratapaw sasin amuyt"añax nayatakix uñisiñawa".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukhamäspawa sasaw istʼasi" sasa. "Jupanakax mä uruw aka celda terrorista wakicht"añatakix utjapxäna, qalltañataki. Amtanak lurañatakix tiempox wakisiwa. Puñala lunthatasin trenajj nakhantañapatakiw jaytapjje. Lunthatasiñaxa mä juchampi imt"añawa. Janiw nayrïr kutikïkaniti" sasa.
  
  "¿Kunatsa utan Berry sat manqʼa jan manqʼañjamäki?" sasaw Smith jilatajj jisktʼäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Janiw yatkti. "Pacha? ¿Muspharkañawa? Yaqha jiskt"awinaka. Inas jupanakax pantjasipxchi ukat trenax jupanakan castigopawa. Cambridge, ¿tren ukar mayjt"ayasipkiti?"
  
  -Janiwa -sasa. Patak patak rehenes ukanakaw barconx utji ukatx janiw jan walt"ayasiñ munapkiti".
  
  "Ukhamajj ¿Dallas markar cheqak mantañapatak jaytapjjäna?"
  
  -Jupanakax uka tuqit irnaqasipki.
  
  "¿Dirección mayjtʼayaña?" Molokai sat chachajj ukham amuytʼayäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Trenanakajj kawkïr celularatsa arknaqasispawa. "Terroristanakax yatipxañapänwa".
  
  -¿Jiwata jaqina interruptorapaxa?
  
  "Janiw auto apnaqirir jiwayañax utjkaspati."
  
  -¿Jiwayaña mayjt"ayaña?
  
  "Mayamp tren saytʼayañajj terroristanakaruw yatiyañapäna. Renes ukanakax mä elemento de riesgo ukhamawa. Cambridge, yatiyapxita, ¿terroristanakax kuna mayiwinaksa lurapxäna?"
  
  -Kuntix pachapar lurapxani ukakiw -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jupanakajj mä puñal thaqhasipki. -Jupanakax ukhamäpxañapawa. Piloto, ¿qhawqha jak"ansa aka maldito trenar puripxta?"
  
  -Jichhakiw purini -sasa.
  
  Helicópterojj trenan pistanakap patjjaruw tʼijtäna ukat qheparuw kuttʼäna, ukat oxidado rielnakan mä jachʼa línea arktañ yantʼäna. Wali jach"a t"ijt"askäna, ukampis nayrap alayaru, wali t"ijtir trenan chuymap jak"achasïna.
  
  Uka aynachatwa disparonakajj jaquqanïna. Pä balanakaw helicóptero metalat lurat estructuranakapat chʼalljjtäna, ukatwa pilotojj ladopar jaltjjäna . Jupajj jukʼamp seguro jayaruw kuttʼjjäna, ukampis Hayden jilatasa ukat mayninakajj taqe kuntï uñjapjjañapäkäna uk uñjasipkakïnwa.
  
  "Janiw suyt"añjamäkiti" sasaw Molokai jupax llamp"u chuymamp arsüna.
  
  "Ay Diosaja". Kinimakax mamparan mä chiqap wali ch"amampiw katxarutayna, ukat hebillaruw liwxatäna.
  
  Hayden chachajj mä pasajeroruw balamp jiwayat uñjäna ukat ventanatwa jaqontatäjjäna, ukat maynirojj punkut jakkirpachaw jaqonukutäna. Yaqhepasti, uta pataruw awatipjjäna. Ukajj janiw rehenjam uñjatäkänti. Ukajj wali ajjsarkañ nuwasiñ cheqapunïnwa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Pulañas jan puñaladas, kuns lurañasawa" sasa. "Jichhax ukar puriyapxita ukat jan loqhemp anatt"apxamti. Uka trenar mantañasawa" sasa.
  
  
  TUNKA PAYNI JAQINAKANA
  
  
  Afroditan cadenapax jupanakarux jan walt"ayäna.
  
  Drakex p"iqip muytayäna kunawsatix Aliciax jupan jak"apar ajanupar jaquntatäna. -¿Jumajj walikïsktati?
  
  -Janiwa, nayaxa jiwata fucking -sasa.
  
  -Ukat taqi kunasa? Ukatxa jan llaktʼasisinxa sarantaskakiwa" sasa.
  
  Aliciax p"iqip jach"ar aptäna, wilax nayraqatapar ch"allt"at arrugas ukanakaruw ch"allt"asïna. "¿Kunas pasäna?"
  
  -Nayax amuyta, ch"axwapxtwa -sasa.
  
  -¿Jumaxa lurasktati? Wow, Drakes, jumax mä jach"a ESP ukanw sarantaski."
  
  -¿Kuna jan walinaksa ukax?
  
  "Amuyumpi!"
  
  Drake jupax patat jalnaqäna kunatix jupanakan muyuntat q"añunakaw phallawayxäna. -¿Kawkhansa jiwasaxa?
  
  "Grecia marka".
  
  "K'uchirasiña."
  
  "Glyfada ukax mä jach"a uñacht"äwiwa. Akax quta thiyankir mä qurpachasiñ utaw" sasa.
  
  "Jïsa, uk yatxa, munasiña, ukampis ¿kawkinkis infiernoxa?"
  
  Alicia kullakajj wali jachʼatwa arsüna. -Maldita, dude, janiw nayax amuyt"kti -sasa.
  
  -Jiwasax mä jach"a thayampiw puripxta -sasa.
  
  "Uka yatiyäwix utjarakïnwa..."
  
  "Jïsa, jïsa, Tempest ukax jak"ankiwa, nayax yatxa. Ukampis Hayden chachajj terroristanakaruw yatichapjjta sasaw säna, janiw mercenarionak apnaqapkänti" sasa.
  
  "Inas panpachani lurapxchispa."
  
  "Inasa".
  
  Uka horasanjja, Kenzi ukat May jilatanakajj jakʼachasipjjänwa. Japón markankir warmix akham sänwa: "Callex wali jiskʼakiwa. "Janiw jan uñch"ukis sarnaqañjamäkiti".
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Walikiwa, akan qheparañäni ukhajja, jankʼakiw katuntatäñäni" sasa.
  
  -¿Kawkinkis Luterox jikxatasi? -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  "Mä Bentley invertit qhipäxankiwa. ¿Uñjtati?
  
  "Ay jïsa, jupar uñjtwa. Jupax walikïskiti?
  
  Mai kullakajj jankʼakiw akham säna: "Ukham suytʼaskta" sasa, ukatsti mayjtʼayarakïnwa. -Janiwa kuna wilasa uñjkti -sasa.
  
  -Ay, suma qhispiyasiña -sasa. Kenzi kullakajj larusitaynawa. "Janiwa".
  
  -¿Kawkhansa jupanakaxa jikxatasipxi? sasaw jisktʼasta. -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  "Uka enlace ukax jan ch"amanchatäkaspän ukhax juk"amp faciläspawa", sasaw May jupax saraki. "Ukanjja, mä motor semiautomático ukamp uñjta". Jupax uñacht"ayäna. "Aka edificion kimsïr pisopa, ukat yaqhax pistola ukan nayrïr pisopan utji. Jupajj Luterorojj oraqeruw chintʼi" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Mä ladopanjja jachʼa utanakaw utji, chika taypinjja jiskʼa thakinakaw utji" sasa. "Janiw sum yatiykiti. ¿Yaqhanakax utjpachati?
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Nayajj ukham amuyta" sasa. "Pusi kunayman pistolanak istʼayäta" sasa.
  
  Kenzi jilatajj respeto uñachtʼayasaw akham säna: "Nayajj ukhamarakiwa" sasa. "Chiqapa askichawi".
  
  Calle ukan warkt"at amukt"añax yaqha phallawimpiw t"unjatäna, nayraqatax mä granizo ch"usawjaw amparanakaparu, qhipäxapar ch"allt"äna, ukat jaltxañ thakhinak arnaqasipxäna. Ventananakajj pʼakjataw uñjasi. Auton alarmanakapajj jan jaytjasaw warariñ qalltäna.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Armanakasajj utjaskakiwa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Chiqpachansa, wal chʼamañchtʼapxitäna. "¿Kawkhans aka maldito arqueólogox jakasi?"
  
  -Aka chiqatxa mä cuadra -sasawa Mai kullakaxa amtayäna.
  
  -¿Jupaw sasina yatipxtati? sasaw Kenzi kullakajj jisktʼäna. "Janiw aka ch"axwäwit pasañ munkti ukat ukat jan wali jaqir katuqapxta uk yatxatañ munkti".
  
  Drake chachajj akham sänwa: "Whitehall sat empresajj ukampiw chʼamachasïna. "Janiw uka arqueólogox kawkirus uka yatiyäwinak pasawayi uk yatipkänti. Ukhamaraki janiwa qullqi thakhixa utjkiti. Resulta jupax ukax imatäxänwa. Aka Grecia markanxa. Adrian Doukas chachajj Cadena de Afrodita sat librow utapan imaski" sasa.
  
  -Loco, ¿janich ukhamäki? Kenzi kullakajj akham sänwa:
  
  Alicia kullakajj kunjamsa saytʼasïna uk mayjtʼayasajj akham sänwa: "Maynir uñtʼañatakejj mä chachaw munasispa" sasa.
  
  "Nayax amuyta, taqi reliquia thaqhirinakan mä juk"a loco ukaw utji".
  
  "¿Taqi Reliquia thaqhirinaka?" -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna. -¿Yaqhanakaru uñt"tati?
  
  "Jupanakat taqe kunsa sum yatta. Ukajj nayan negociojapunïnwa" sasa.
  
  Lutherar ch"amakt"ir Bentley ukarux balas ukanakax ch"allxtayäna, ukampis jach"a jaqix mä juk"a ch"iqa tuqiruw mayjt"äna, jichhax motoran bloque manqhanx patat jaltxäna, juk"akiw sarnaqäna. Uñkatatapax jupanakar uñtataw uñjasïna.
  
  Drakex amparap luqxatäna. "Autompix wali jach"a irnaqawiwa, masi. Janipuniw khitirus Bentley sat auto tʼijtʼir uñjkti" sasa.
  
  "¿Amuyunaka?" Uka arnaqawix mä civil qhipharkir jaqirus axsarayäna, imantasipkäna uka chiqat sarxañataki.
  
  -Retiro -sasawa Mai kullakaxa säna. "Janiw sapa nuwasïwin nuwasiñasäkiti. Ukaw jakañajja. Saraña".
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Sapa segundo suytʼktan ukhajja, arqueólogo amigojajj tʼijtjjañ horasäjjewa sasaw amtaspa" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jupajj janiw kunjamatsa jupatak jutapjjatap yatkiti" sasa. "Ukampis nayax amuyta Tempest ukax aka mayniruw nayrar sartaspa. Maya uruxa chiqawa. Taqi kunat sipansa irnaqañamawa. ¿Taqinis wakicht'atäpxpachati?
  
  Jupanakajj istʼasipkäna ukhajja, Luteroruw kuntï amtapkäna uk yatiyäna. Alicia kullakajj mä jukʼa muspharkañaw kunjamsa uka juicio uñjäna uk uñjäna.
  
  "Uka auton qontʼatäskä ukhajja, kuna kasta pizza mayiñ munta sasaw jisktʼapjjerista sasaw amuyayäta" sasa.
  
  "Ukatx suertenipxtwa akax chiqpach pallapallawa", sasaw Mai jupax saraki. "Jupax wakicht'atawa".
  
  "¿Nayraqatax mä munat jamp"att"äwimp phust"añ munasmati, Sprite?" Alicia kullakajj jiskʼachasïna.
  
  Amuktʼañaw uka jisktʼar qhanañchäna.
  
  Drake chachajj walja tiempo pachpa cheqan qheparapkäna uka musculonak chʼalljjtayäna. -Walikiwa, sarañataki wakicht"ata -sasa.
  
  Ukat uka qhipatxa, luratanakax arunakat sipansa jukʼamp jachʼatwa parläna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupaw nayrïr kutix imantat mistuwayxäna, kimsïr pisonkir tirurirux pallapallampiw jiwayatayna. Mai kullakax uraqiruw liwxatäna. Nayrïr pisoruw pistolap uñchʼukiskäna, ukat disparir jaqerojj mayjtʼayañatakiw fusiläna. Kenzix calle tuqir kutt"awayxäna, yaqha auto qhipäxan imantasïna. Lutero jilatajj Bentley sat barcon imantasipkäna uka qhepäjjatjja, taqe jupanakar pasañwa jankʼak mistunïna, jupamp chiktʼatäñataki. Segundos qhepatjja, yaqha autonïjjänwa, mä jiskʼa Seat Ibiza sat autow ladopan ikiskäna.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Autonakapjja, jankʼakiw ladopar tʼijtʼayi" sasa. "Warminakapampix ukham sarnaqapxiti sasaw jisktʼasta" sasa.
  
  Mai kullakax wasitatw tapar liwxatäna, ukat Drakex patat jalnaqäna. Mayacht"asisaw yaqha kuti wali ch"amamp nuwasiñanak aguantapxäna, suyt"asax armanakap wasitat cargapxäna. Mä uñkatasiñampiw mayjt"ayapxäna, ukat Aliciax rolloruw jalxatäna, Drakex sartasïna, fusilamp ch"axwäna, ukat Maix Lutherar jak"achasisinx t"ijtäna. Kenzix niyaw jutir imantasiñ chiqar t"ijtxäna, mä manqhankir alcoba ukaw tienda punkur tukuyäna.
  
  Qhipürux kimsa t"ijtirinakax mistunipxäna ukat nina nakhantat jist"arapxäna, ukhamat Drake ukat Alicia jupanakamp chikt"asipxañapataki. Uka tiempotakejja, pusi fusileronakajj kawkhantï jikjjatasipjjäna uk sum yatipjjäna, ukat imantasipkäna uka cheqanakaparuw wali ninanakamp bombardeapjjäna. Kenzix nicho utat mistusaw yaqha auto jikxatäna, ukatx calle tukuykamaw autopamp sarawayxäna, mayninakax turnasisaw jupar arkapxäna. Pistolanakapajj janipuniw ina chʼusar tukuskänti, balanakajj uñisirinakapar sapa kutiw tʼijtʼirïna.
  
  Kensix esquinaruw purintäna, ukatx mä granizo ch"axwantäna ukatx mä juk"a pachatxa, taqi chiqanw jikxatasipxäna, kunapachatix jupanakax jan kuna jan walt"äwin uñjasipxäna, pistolanakap bolsillonakapar uchapxäna ukat p"iqip ch"allxtasaw jutir calle paralelo ukar t"ijtapxäna. Uka arqueologojj mä jukʼa jan walinwa uñjasïna. Callepar puriñatakejj mä minutokiw munasïna , ukat direccionap puriñatakejj jukʼamp tiempokiw munasïna. Gradanakaw nayrïr punkupar puriñkamajj puripjjäna. Drake jupax t"ijt"askäna ukhax jupanakaruw t"ijtäna ukat janq"u plato ukarux ch"allt"äna, ch"iyjasaw ch"iyjäna. Mä jukʼa qhepatjja, Luterojj purinïna ukat bisagranakapat chʼiyjäna.
  
  -Sumakiwa -sasawa Drakexa säna. "Walikiwa, jumatakiw suyt"ayawayta, jan ukhamäkaspa ukhax kayumax ch"iyjasispänwa."
  
  -Jïsa, yuspajarapxsmawa dude -sasa.
  
  Lutero chachajj Dukas sat chachan utapar puriñ jiskʼa escalerar purisajj llawintaskakïnwa, uka escalerajj uraqi manqhankiwa. Uka jaqe sapaki jakatap yatipjjäna. Jupajj mä arqueólogo independiente ukham uñtʼatätap yatipjjäna. Jichhax mä jisk"a museo local ukan chika uru irnaqatapa ukat suxta tunk payan maranitap yatipxänwa.
  
  Janïr pä horanak nayrajja, uka markankir mä jaqejj café ukat bagels sat manqʼanak aptʼataw apartamentopar mantaskir uñjäna.
  
  Drakex nayrïr piso pasilloruw puritayna, jaya chiqan yaqha escaleranak uñjäna, ukat amuyäna, infierno, pä mistuñaw utjaspa. Jichhax janiw ukatakix pachax utjkiti. Jupajj Luteroruw yanaptʼäna, kunapachatï Dukas chachan punkup jan kuna yatiyasa pʼakjäna ukhajja. Punkujj mä jukʼa saytʼasïna, ukatwa uka jachʼa soldadojj bisagranakapat chʼiyjasajj pasillot mä qhawqha kayunak jaqontäna.
  
  "Ukax irnaqaskiwa". Alicia kullakajj punkujj jukʼat jukʼat saytʼaskäna uk uñjäna.
  
  Luterojj akham sasaw qhuruchasïna: "Ukajj saykatänwa" sasa. -Ukat taqi kunjamarakiw chhaqhata -sasa.
  
  Drake jupax apartamentoruw jaquntäna, uka equipox mantapkän ukhax ventilador ukhamaw mistuwayxäna. Jankʼak thaqhasajja, chʼusakïtapwa amuyapjjäna, ukat Afrodita sat Cadenajj janiw utjkänti.
  
  "Jan askinaka". Drake jilatajj saytʼasïna. -Taqi akaxa inamayakiwa, maldición -sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Jumajj jukʼamp sumwa yaqha markar sarjjapjjta" sasa. -Jan ukax Tempest yuqall wawanakarux wali suma katuqt"añ wakicht"añamawa.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Inas nayratpach ukhamächïna.
  
  "Janiwa, aka chiqarux t"unjapxaspänwa."
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Iyaw sawaytwa" sasa. "Ukat ¿ukan uñjtati? Dukas chachan desayunopat qhipharkir yänaka. Nayax amuyta, jupax munañaparjamaw aka chiqat sarxatayna" sasa.
  
  "Kamisaki". Luterox telefonot sarasaw contestadorar jistʼaräna, qhipa mensaje phustʼasa. Dukas jupatakix mä juk"a mayiwiw uka urux museo ukan mä qawqha horanak yapxatañ yanapt"añapataki.
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna. -Janipuniw faciläkiti, ¿janich ukhamäki?
  
  May jilatajj akham sänwa: "Inas ukajj jiwasatak wakisispa" sasa. "Contestadora jistʼantañamawa ukat museoruw sarañäni. Aka jaqirux nanakamp chikt"atäñapatakiw suyt"askta" sasa.
  
  Drake chachajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Ukham sañamawa, ¿janich ukhamäki? Jichhajj amparanakasan nuwasiñaw utjani" sasa.
  
  Luterox taqi mensajenak chhaqtayasax jachaqt"asïnwa, jach"a jakhüwinakaw sapa ch"amanchawimp plástico ukx t"unjañ amtapxäna. "Jichhax jinchujatakix musica".
  
  
  TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Hayden chachajj katthapisïnwa, sapa musculonakapajj tensatäjjänwa, kunattejj helicópterojj mä ladot yaqha ladoruw muyuntäna, ukat jan mayjtʼir nina naktäwit jitheqtañ yantʼäna. Trenjj jupanak manqhankir pistanakat tʼijtʼasaw sarawayjjäna, mä ajjsarkañ, tʼunjir metalat lurat titánejj wali ajjsarkañ jakʼankjjänwa, jan kuns apnaqasaw muyuntäna. Uka balanakajj helicóptero cuerpopat jaltjjänwa, pilotojj wali chʼamanïkchïnsa, mä ventanajj tʼunjatäjjänwa. Chiqansa, helicóptero ukan utjatapax terroristanakarux wila wartäwinakat mayjt"ayawayiwa, ukampis Hayden jupax janiw jaya pachax ukhamäkaniti uk yatïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Janiw aka trenarojj phallapkaniti, puñal jikjjatañkama. Ukar puriyapxita -sasa.
  
  Uka pilotojj umaruw chhaqtjjäna. Terroristas ukanakax jupanakarux arnaqasipxäna, armas ukanakap uñacht"ayasa ukat katuntat jaqinakarux mä jaqit yaqha jaqiruw jaquntapxäna. Kunapachatï uka katuntat jaqix jan waltʼayäna jan ukax saytʼaskäna ukhaxa, wali jachʼa trenan tejapat jaqunukupxäna, uka pachparakiw larusipxäna.
  
  -Ikiñajataki -sasawa Molokaixa jiwayañampi qhuru arsüna. "Janiw uk yatktati, ukampis nayan jachʼa lurañajajj francotirador ukhamänwa, kunjamtï uka islankir jaqejj lurkäna ukhama. Yaqha razonaw kunatix nayax taqi uka q"añunak uchasta; Nayax ukar yatintatätwa ". Taqi uka pachax kayut kayuruw mayjt"äna, sumakiw jikxatasïna, ch"axwawip lurasa.
  
  Terroristas ukanakax arnaqasipxäna ukat helicóptero ukarux amparapampiw apayapxäna. Hayden chachajj kʼajkir color pañuelonak patjjarukiw nayranakap uñjäna, ajanunakapas imantatänwa, ukat chalecos sueltos uchatäpjjänwa. Chachanïpjjatap yatiñajj chʼamakïnwa, janirakiw ajanunakap uñtʼañas chʼamäkänti. Mä terrorista qonqortʼasisin mä Beretta sat auto cabinapar uñachtʼayasajj Luterojj fusilamp jiwayäna. Uka disparopax terroristarux nayraqatapan wali jach"aruw ch"allt"äna, jan chaleco antibalas ukar ch"allt"asa, ukat wilax mistuwayxänwa. Uka jaqejj mä ratukiw qhepar jaqontäna, pistolapajj ladoruw tʼijtjjäna, ukat trenan tejapat jiwat cuerpopajj jaquqanïna. Compañeropajj chʼamaktʼat uñnaqtʼanïnwa, ukatsti kuttʼasaw tʼijtäna, pistolap thayar jaqontasaw uka katuntat jaqerojj jaytawayäna.
  
  Hayden jilatajj uka arunak istʼäna.
  
  "¡Aka trenax Dallas tuqiruw wal thuqtʼaski!" - wali kusisitaw chiqa arkirinakaparux mä yatiyiri-munasir sensaciones ukar yatiyäna.
  
  Maynïristi akham sänwa: "Autornacionanakajj tantachasipjjewa" sasa. "Nayaw mä amtar puriñ yant"askta, aka trenax pistas ukan sayt"ayañataki, kunawsatix minutos ukax saraski ukhama".
  
  "Pasajeros ukanakax terroristas ukanakat parlapxi, chalecos flak ukanipxi, pistola ukat cuchillos ukanakampi", sasaw yaqhax säna. "Tren ukan fotonakapax medios sociales ukarux umamp phuqhantatänwa. Terroristas ukanakax janiw kuns lurapkaspati. Uka jan walt"awix apsutawa, jichhax América markax jan kuns lurasaw uñjañapa, kunas trenampi, pasajeros ukat tripulantes ukat Dallas markar pasaski".
  
  Cambridge markax juk"amp amukt"at canalanak tuqiw jan sinti llakisisax akham yatiyäna: "Amuyunakax uñstayatäki ukax larusiñat qalltasa, sinti jach"a amuyunakakamawa. Maynix jupanakar parltʼayañ munapxi, ukhamat trenat carrilat jaqunukupxañapataki" sasa.
  
  Hayden kullakajj llakitaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. "¿Jiwasat parlapxituti?"
  
  "Jichhax juk"akiw jupanakan línea de visión ukanktaxa, ukampis mayniw uka maldito idiota yatiyirinakar espacio aéreo ukan apsuñapatak kamachi. Jumax janiw walja tiemponïktati -sasa.
  
  "Sarañatakix wakichtʼatäxtwa. ¿Yanaptʼapxitasmati?"
  
  "Whitehall ukanx walja canales ukanakaw apnaqasi. Tren ukan video vigilancia, helicóptero ukan Wi-Fi ukar uñt"ayaña, TV ukan yatiyawinak uñt"ayaña, redes sociales ukar fotonakamp videonak uñt"ayaña, ukat juk"ampinaka. Janïr trajenakajj taqe kun tʼunjkipan jankʼakiw kuns lurañama" sasa.
  
  Hayden chachajj mayampiw avión apnaqerirojj wali tʼiju tʼiju trenan patapar chʼalltʼañapatak mayïna ukat helicópterojj jukʼamp jakʼachasisin deslizamientonakap uñjäna. Ekipox mä estándar ukham wakicht"asipxäna ukatx mä ch"aman yänakaruw amparanakap muyuntapxäna, jutir huelga ukar wakicht"añataki.
  
  "¿Aka yänak sarnaqir tren patxaru uchasmati?" sasaw Molokai chachajj jisktʼäna.
  
  -Janiw yatkti, amigo, ukampis yant"añ munaraktwa.
  
  -Ukax ch"amañcht"atawa.
  
  Hayden kullakajj mä jukʼa tiempow nayranakap jistʼarasïna, kunattejj helicópterojj trenaruw saraqanïna, ukat jan saytʼaskir uraqparuw liwjjatäna.
  
  
  TUNK PUSI JAQINAKANA
  
  
  Adrian Dukas sat arqueólogo chacharuw jan sinti jan waltʼayas jikjjatapjjäna, ukampis janiw kuna chʼamäkänti. Nayraqatxa, uka chiqanwa uñakipañ munapxäna. Chalecos civiles ukanakax pallapallanakan yänakap patxar jaquntapxäna, jaqinakamp chikt"atäñ yanapt"añataki, janiw sum uñakipatañapäkänti, ukampis jisk"a punku uñjirinakax jan amuyt"kayanakamp muyuntatänwa. Phisqanix pä tunk minutonakaw pasillonak , mistuñ utanaka ukat kunayman pisos ukanakar q"umachapxäna, janïr Luteror guardianapar khitkasa, Mairus Dukas ukar khitkasa.
  
  Jila partejj jupanakan wali amuyumpi ukat amuytʼasirïpjjatapajj Texas markan terroristanakan jan waltʼäwinakap utjatapatwa ukham lurasïna. Hayden jupax mä jach"a chimpunïnwa ukat Drake jupax janiw uka jach"a jach"a tukuñax akan utjañap munkänti. Museo Nacional de Historia de Atenas ukax jichhakiw wali jan walt"ayat uñjasiwayi ukatx Grecia markax janiw yaqhax munaskänti.
  
  Luterojj purinitapat yatiyañatakejj paqallq minutonakaw munasïna.
  
  "Akanx taqi kunas q"umawa. Nayax pä kutiw perímetro ukar uñakipta. Nayatakix kimsa mantañ chiqanakat yatxatañax chʼamäkchisa. Yanaptʼampiw yanaptʼasirïta" sasa.
  
  Drake jupax mayo phaxsinx kuna suyt"äwis utjiti sasaw jiskt"asïna ukat Kenzi juparux khithäna. Ukat Alicia kullakampejj wali qhantʼat pasillot kawkhantï Dukas jilatajj irnaqkäna ukaruw sarapjjäna. Mai kullakajj cuarto anqan mä bancon qontʼatäskäna, ukat mä panfleto liytʼaskäna. Jupajj pasapkäna ukhajj saytʼasïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jupajj inglés arutwa parli. "Mä turistaruw mä sarnaqäw yatiyir ist"ta".
  
  Kunjamtï jupanakax suyapkäna ukax chiqpachapuniwa. Ukham suma sarir arqueologonakajj inglés aru parlañ yatipjjerïna, mä jukʼa sumwa parlapjjerïna.
  
  "Jiwasax agentes estadounidenses ukhamäpxtwa", Drake jupax Dukas juparux jan ch"amäñapatakiw säna, amuyunakapax tunka payan jan walt"äwinakaruw jichha pachanx uñt"ayasïna.
  
  -Ukhamaxa ¿jumax ukhamätati? Doukas jupanakarux wali amuyumpiw uñch"ukiskäna. "Janiw ukham uñnaqt"anïktati ukat janirakiw ukham ist"asirïktati."
  
  Drake chachajj Alicia ukat May jilatanakaruw uñtʼäna. "Jïsa, jumax sum amuyta. Jan wali qalltawi. Uñjapxam, chiqak uka tuqit parltʼapxäma. Jumax jan walt"äwin jikxatastawa. Jiwasax yanapt"añatakiw akanktanxa. Jan waltʼäwix akawa, ukax lurasiñapatakix Cadena de Afrodita ukaw munasispa" sasa.
  
  Dukas jupax wali sum uñch"ukiskäna, ajanupan jan kuna chuyma ust"ayasiñatakiw ch"amachasïna. -Janiw nayax kuntï jumax sañ munkta uk amuykti -sasa.
  
  -Diosanakan sepulturapa -sasawa Drakexa jank"aki säna. "Ukajj tʼunjatäjjänwa, ukampis janiw jumar uñtasit mä qhawqha arqueólogonakajj mä qhawqha jiskʼa, jukʼamp apthapiñjam yänak jikjjatapkäna ukhajj tʼunjatäkänti. Ukhamajj mayniw uk yatïna. Ukat maynix katuqañ muni sasaw sapxi. Taqi ukanaka. Jupanakat maynïr katoqañatakejj wali kusisitaw jumarusa, patak jaqenakarus jiwayapjjätam" sasa.
  
  Dukas jupax axsarat uñnaqt"anïnwa, ukampis wali jan yanapt"asirïnwa. "Ukajj kunjamatsa cheqäspa ukhajja, carcelar sarjjaspänwa" sasa.
  
  "Uñtapxam, amigo, janiw jumar katuntañatak akanktanti. Ukhamakiwa kawkhans cadena ukax utji uk yatiyapxita ukat chhaqtxapxi. Kunjamtï sisktxa, jaqinakax jumar jiwayañatakiw jutapxani" sasa.
  
  Ukat Aliciax chalecopat cremallera apsuwayxäna, pliegues ukanakap sumaptayasa, Dukasar armap uñacht"ayañataki. May jilatajj ukhamarakiw arknaqäna. Uka arqueologojj wali chʼamampiw manqʼantäna.
  
  "Ist"twa... yaqha jaqit ist"ta, kimsïr amparamp chiqpachan..." Jupax mä juk"a samart"äna.
  
  -Nayax apt"asiristwa -sasawa Drakex wali khuyapt"ayasis säna. -Askiw jank"aki -sasa.
  
  "Nayra armario de armas ukar uchapki uka esposanakax janiw kuna esposanakas utjkiti sasaw istʼta. Akax mä cadena satawa. Yaqhepajj uka toqet jisktʼasipjjäna, ukampis janiw kunas chʼamaktʼkänti. Ukat jilïr jaqejj uñakipañ jan ukajj qʼomachañ munki ukhajj ukankapjjapuniwa" sasa. Jupax jachaqt"asïna. -Janiw kunjamatsa uka chiqar purintäna uk yatkti.
  
  Drake chachajj uka jaqeruw ladopar uñtäna. Ukajj mä arjjatäwipunïnwa sasaw amuyäna, ukampis janiw pruebanakar saykatañjamäkänti. Ukampisa, janiw jupatak amtañapäkänti.
  
  "¿Kawkinkis armarioxa, achiktʼasipxsmawa?" -sasawa Mai kullakaxa jiskt"äna, kunjamtï nayraxa suma chuymampi.
  
  "Uka jakʼankir cuartoruw munat kullaka. Mä juk"a ch"iqa tuqiru -sasa.
  
  Janiw jupar munapkänti, ukampis Drake chachajj pächasjjänwa. Ukat akham sarakïnwa: "Jumajj nanakamp chikaw jutañama" sasa. -Jan ukax t"ijt"asin imantasipxam -sasa.
  
  "Akax nayra museowa" sasaw uka jaqix säna. -Nayaxa mä chiqaru uñt"ta -sasa.
  
  "Kusapuni. Jichhax ukaruw sarapxam -sasa.
  
  Drake jupax May ukat Alicia jupanakaruw arknaqäna, ukat jank"akiw jaya pirqa patxar uchat jach"a vidrio armario uñjäna. Latón adornonaka ukat accesorios ukanakat sipansa, chika taypit pä ancho, kʼachachtʼat qorit correanakanïnwa, ukat chʼamaka roble lawat lurat libronak uchañ estantempiw saytʼayatäna, ukajj chʼama titulonakani qala tapa libronakamp phoqantatänwa.
  
  Drake chachajj vidriot lurat caja uñkatasaw uñchʼukïna. -¿Aka uñjtati?
  
  -¿Jumax mä americano jaqir uñtat juykhütati? Uka jilïr jaqin arupax amparapatwa jutäna. -Ukaxa nayraqatamankiwa -sasa.
  
  Drake jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Ukhamajj qheparañ amtawayta, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Taqi ukanak qalltañ yanapt"awayta" sasaw uka jilïr jaqix säna. "Nayax aka tukuyañ yanapt"añ munaraktwa. Aka cinturonan llavepajj nayan utjitu" sasa.
  
  Ukajj irnaqaskäna ukhajja, Drake chachajj uka apnaqañ amtäna. "Inas yanaptʼchisma, masi. ¿Kunsa aka armat yatiyapxitasma?"
  
  Dukas llave uchasaw muytayäna. -¿Arma? Aka Afrodita, jupax munasiñ, suma uñnaqt"ani ukat wawanïñ kusisiñ uñacht"ayirïnwa. Chiqa yatichäwinakax mä juk"a mayjt"ayatawa, kunatix yattanwa jupax espuma de mar ukan luratawa, ukax Urano ukan genitales ukanakat luratawa. Mä chiqaw utji, nayax Afrodita ukhamärist ukhax inas mä edición ukar mayiristxa. Wali muspharkañawa, suma uñnaqtʼanïkchïnsa, khuyaptʼayasirïkchïnsa, chacha warmi ikthapiñ munañanïkchïnsa ukat wali yatiñanïkchïnsa, mayni diosanakat jila partejj jupar ajjsarapjjänwa. ¿Kunatsa uk yattati?
  
  Drake chachajj kunjamsa uka jaqejj arskäna uk uñjäna ukat qorit lurat jachʼa correanak maysar jaqontäna. Alicia kullakajj mä yatichirin jisktʼapar jayskaspa ukhamwa amparap aytäna.
  
  -¿Jupax mä carcelankirïnwa?
  
  "Nayax yatkta ukhamarjamax janiw ukhamäkiti, ukat pä tunk maratpach Afrodita tuqit yatxatawaytxa. Juparux axsarapxänwa, kunatix suma uñnaqt"anïtapax ch"axwañanakaru ukhamarak ch"axwawinakaruw puriyaspa, kunatix waljanipuniw jupar munañatak ch"axwirinakjam sarnaqapxäna. Ukajj diosanakaru ukat jaqenakar uñtasitawa. Afrodita kullakajj walja munasirinakanïnwa" sasa.
  
  Mai kullakajj Alicia kullakaruw amparapamp chʼalljjtayäna. -¿Khitirus amtayapxtamti?
  
  Alicia kullakajj wali amuytʼasir uñnaqtʼanïnwa. "¿Kenzie kullakajj? Janiwa, kullakama?
  
  Drake jupax juk"ampiw amuyasxäna, jupax intermediario interino ukhamawa. Ukat akham sarakïnwa: "Mä suma jaqir istʼañäni" sasa. -Inas kuns yatiqaraksna -sasa.
  
  "Chipre (Chipre) markan Pafos marka jakʼan yuritayna, awisax nuwasiñ muniri, sapa kutiw jaqichasirïna, wachuq juchar purtʼasirïna, inamayakïkaspas ukhamwa awisax sapxirïna. Jupaw Troya markan chʼaxwäwipat parlki uka leyendanxa nayrïr jaqiwa" sasa.
  
  "¿Ukat kawkirus aka cadenajj mantaspa?" -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna.
  
  Dukas juparux wali yatiñan jachaqt"asisaw uñacht"ayäna. "Jichhak siskta uka taqe ukanak qhepatjja, ¿cheqapunit jisktʼasiñamajj wakisi?"
  
  Alicia kullakajj uñkatatapat muspharataw nayranakap chʼiyjäna. -¿Jumaxa sawkasisktati? ¿Akax Afrodita warmin sexy cadenapa jan ukax ukham uñtasitäkaspas ukhamti iyawsta?"
  
  "Chacha warmi ikthapiñax nayra kusistʼañanakawa". Dukas armario jach"a jist"aratayna, punkunaka mä chiqaru liwxatäna janïra mä jisk"a espadampi mä escudompi chika kuns apsuñkama. "Akanjja, jikjjatam. Uka enlacenakajj wali kʼachawa, ukampis muspharkañaw pʼakjañajj chʼama" sasa.
  
  Drake chachajj qheparuw kuttʼäna, kunattejj Alicia kullakajj Ducas chachajj armariot apsutäkäna uka yänak suytʼayasaw uñchʼukïna. -Juma pachpa experienciamat parlkasma ukhamaw ist"asi.
  
  -Ah, ukax wali suma arsuñjamaspawa.
  
  Aliciax Mayar uñch"ukiskäna, jupax qhipäxar uñch"ukiskäna, jan kuna chuymanïñ uñacht"ayañataki. Janiw maynis uka cadena tuqirux amparap luqtkänti. Drake jupax tunka tunka ch"iyar ch"iyar obsidiana eslabón ukanakaruw uñch"ukisïna, ukax pusi kutiw mä chachan janchipar muyuntañatakix wakisi, ukampis janiw kuna jan uñt"at cadenanakas utjkänti. Chiqpachansa, mä diosan sepulturapan jikxatasitapakiw wali askixa.
  
  "Kunjamsa jan uñjatäpkäna uk uñjañajj facilakiwa", sasaw Drake chachajj cadena aptʼasisajj säna. -Jichhaxa, janïr uka babuinonakax gatillo apsuñataki wakicht"atäpkipanx aka chiqat mistuñäni.
  
  -Janiwa armakiti -sasawa Aliciaxa jiskht"äna. -Ukaxa mä cadenakiwa -sasa.
  
  "Ey, GPR ukax chiqaparuw uñt"ayi. Jupanakax mä elemento rara ukanipxi. Ukaw thaqhasktanjja" sasa.
  
  Uka cuartot mistusajj ventanatwa uñtapjjäna, Kenzi jan ukajj Lutherar uñjañ suyasa. Drake chachajj Luterorojj mä auton tejapan saytʼatäskir uñjasajj wal muspharäna, ukat sapa amparapampiw mä pistola chʼeqa ukat chʼeqa amparapamp jawqʼjaskäna, uñisirinakapar tʼunjäna.
  
  -Aka waynax wali nayra yatiqañ utankiwa, jupax wila masi Butch Cassidy satawa.
  
  Mai kullakaxa punku tuqiru sarawayxäna. -Jupax yanapt"a munasiwa -sasa.
  
  Drake chachajj uka cadena kunkapar jaqontäna, kunattejj janiw kawkirus uchañajj utjkänti, ukat mä pistola apsusïna. Mayacht"asisaw museo utat mistuwayapxäna ukat pampaparuw sarapxäna, pä laq"a thakhinakax chika taypinkir phuch"u ukat estatua ukar muyuntatänwa. Jaya tukuyankir estacionamientojj kawkhantï Luterojj lurañap luraskäna uka cheqanwa, ukat akan istʼapjjarakïnwa.
  
  Drake chachajj jakʼachasisin tʼijtʼkasajj uka escenajj kunjamsa phoqasïna uk uñjäna. Lutero chachajj pachpa autopampiw museor mantañap jistʼantäna, ukat mä qhawqha mercenarionakaruw sapa kuti ninamp oraqer chintʼäna. Janiw kunatsa wali suma amtäwikänti, ukampis uka qhepatjja Luterow ukham lurasïna.
  
  -¡Akanktanwa! Drakex balat qhispiñatakiw arnaqasïna. -¿Kawkhansa jupanakaxa jikxatasipxi? sasaw jisktʼasta.
  
  "¡Ukat jan amuytʼasir asnum uka chiqat apsuñamawa!" Alicia kullakaxa wali jach"at arsüna.
  
  Luterox auton ladopat liwxatasïna, ukat nina naktayañax sarantaskakiwa. "Kupi tuqinx päniw utjitu, ch"iqa tuqinx päniw utjitu" sasaw autonakan marcanakapata ukat modelonakapat arnaqasïna, ukampis Drakex balas ukanakamp ch"allt"at autonak qhan uñjäna.
  
  -¿Kenzie kullakaxa? sasaw jisktʼasta.
  
  "Uka phuch"u qhipäxan ch"uqt"ata. ¿Janit jupar uñjkta?
  
  "Janiwa, janiwa, kawkhansa..."
  
  Ukapachaw Kenzix pirqar makatasinx pä mercenarios qhipäxan estacionamiento ukar jaltawayxäna. Jupajj mä qhawqha segundonakanwa jupanak patjjankäna, maynirojj kunkapat katthapisin maynimp nuwasiñ yantʼäna. Alicia ukat Mai jupanakax qunqurt"asisaw mä amtar puripxäna, ukampis janiw israelí ukar ch"axwañ axsarasax pallapallañjamäkänti.
  
  Kenzix nayrïr jaqirux jan amuyt"asisaw ch"allxtayäna, ukampis janiw payïr jaqirux jark"añ atkänti, jupar atacañapataki. Botapampiw costillanakapar jawqʼjäna, ukat qonqortʼasisaw pʼeqep ladopar chʼalljjtäna. Niyakejjay jan kawkirus sarañajj utjkchïnjja, jiñchuparuw jawqʼjäna, ukat auton ladoparuw ajanupar chʼalljjtäna.
  
  Jupax qhipäxaruw jaquntatäna, ch"allt"ata, jacht"asis.
  
  Mercenariojj patat aynacharuw jupar uñchʼukiskäna. Kenzix juparux kayumpiw ch"allt"äna, kayuparuw ch"allt"äna. Ukampis Aliciasa, Maysa janiw mä suma chʼiyar jaquntañ puedipkänti; uka autox SUV ukat chimpunakax jilpach imantatänwa. Kenzi chachajj wal chʼamachasïna, ukampis pʼeqepar jawqʼjatapajj wal muspharayäna, ukat mercenario chachan kayupar sapa kuti jawqʼjatapajj wali chʼamakïjjänwa, janiw llakisiykänti.
  
  Jupar uñkatasajj gatillo apsüna.
  
  Mä juk"a pachax janïr disparox ist"askän ukhax mercenariox qhipäxar liwxatäna, p"iqipax Aliciax p"iqipar ch"allt"at balat qhipäxar jaquntatäxänwa. Taqi kuns aptʼasisaw autot jankʼak saräna, nina naktäwin jikxatasïna, ukat ladopar liwxatasax pistola amparapar aptʼataw sartasïna.
  
  Mercenario ukax jaquqaniwa. Kenzi kullakajj wali llakitaw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  
  Ukax Drake ukat Luther jupanakaruw Alician jaltxatap imt"añapatak jaytawayi, ukat mayni pä mercenarios ukanakar apsuñ yant"añataki. Walja kutiw disparonak apsupjjäna, ukampis Luterojj aburritänwa ukat saytʼatäskäna uka autoruw makatäna.
  
  Ukat akham sasaw qhuruchasïna: "Janiw ukatakix tiempox utjkituti.
  
  Drake chachax cadena kunkapar chiqak jaquntäna ukat ladopar jaltawayxäna, kunawsatix Luterox auton motorap qalltäna, ukatw autox chhuxriñchjasïna, ukatx llantanakax chhuxriñchjataw jaltxatayna ukat yaqha autompiw p"iqit ch"allt"asïna. Mercenarionakax qhipäxar liwxatapxäna, jan imantasiñat jayaruw sarapxäna. Drake jupax pä balampiw jupanakar tukuyäna.
  
  "Jichhax pachaparuw". Luterojj auton punkup chʼoqtʼäna, ukatsti estacionamiento ukwa escaneäna. -¿Wakicht"atäpxtati?
  
  -Jïsa, mä cadena ukaniwa -sasa.
  
  -Walikiwa, janiw kunkamar lei uchatäkaspas ukham amuyirïkti, chacha.
  
  Ukat jankʼakiw uka cheqat sarjjapjjäna, Hayden chachan equipopajj nina nakhantatänwa ukat jukʼamp walja armanakajj utjaskatap amuyapjjäna. Ukajj qalltakïskänwa.
  
  
  TUNKA PHISQA JAQINAKANA
  
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jan jankʼak sarnaqañajj jiwasan aliadosawa" sasa. "Terroristas ukanakax janiw gatillo apsupkaniti, janïr Nemesis Dagger ukar jikxatañkama. Inas Dallas markarusa, kawkhantix juk"amp jaqinakax utjani, juk"amp tapa. Ay, ukat uka jan wali jaqenakarojj kunjamtï uka trenankir taqe jaqenakar churapki uka pachpa khuyapayasiñ churapjjam" sasa.
  
  Ukat helicópterot jaltasaw mä trenan tejapar botas chʼalltʼasïna. Qalltanjja, tʼijtjjänwa, ukatsti wasitatwa equilibrio jikjjatasjjäna, mä akatjamatwa thayajj jankʼak saraskäna ukat chʼeqa ukat kupi toqenkir jankʼak saraskir terrenonak amuyasïna.
  
  -¿Jumajj walikïsktati? sasaw jawsäna, ukat uka sapa katuntat jaqir jakʼachasisinxa. Uka jaqix khathatt"asïnwa, qhipäxapampiw qunt"atäskäna, kuna jan walt"äwis wali jach"apuniw nayranakaparux t"aqhisiyatayna. Hayden jupax Dahl, Smith ukat Molokai jupanakaruw kutt"ayatayna, línea uksat saraqasa, Yorga uksat pasasax helicóptero uksaruw kutt"ayatayna. Jichhajj jupatakejj uka cheqajj jukʼamp seguropunïnwa. Tukuyañatakix janiw sarnaqir helicóptero ukar makhatañ atinakänti, ukatwa Kinimakax mäkiw qunt"asisin jaquntäna.
  
  Hayden jilatajj tren patjjaruw sarjjäna. Uka acerojj llijullijurakïnwa, ukampis botanakapajj wali chʼamampiw saytʼasïna. Mä fila qhananakax ch"iqa tuqiruw pasatayna, mä fila utanakaw ch"iqa tuqiru. Nayranakapajj wali thayampiw wañtʼjjäna. Auton thiyaparuw saräna, uka jakʼankir oxidado tren pistanakajj ladopat mä jan tukuskir liwxatasir katarir uñtataw chʼiyar chʼiyar uñjäna, ukat janiw kuns istʼkänti, jan ukasti trenan wararitap istʼarakïnwa.
  
  Ukat qunqurtʼasisaw amparanakapamp chika equilibrasïna ukat uka patat uñchʼukiskäna. Mä ajanuw uñstäna. Uka terroristax t"ijtir uñjasax embuscada ukan imantasïna. Ukat cuerpopan armadurapat sipansa, mä cuchillompiw ajanupar chʼalltʼäna. Hayden kullakajj metalajj chalecopat amparapamp khuchhuratap amuyasïna ukat instintoparjamaw liwjjatasïna, qhepa horasanwa janïr trenat jaqoqtkasajj katjasïna.
  
  Carro patat nayrïr patat katthapïna, amparanakapampix chʼaphimpiw chʼankhachasïna, ukampis janiw yaqha amtampi katxaruñatakix utjkänti.
  
  Dahl jilatajj jupar saytʼasisaw alayaru uñchʼukisïna. Jupajj uka jaqen chuymap katoqäna, Hayden jilatarojj wali valorani jukʼamp tiemponak churäna. Cuchillox mä kuti, pä kutiw qhant"äna, Dahl jupax panpacha ataques ukanakat esquivarakïnwa. Kimsïr lunge ukanx suecox muñecaparuw amparap luqxatäna, ukat katthapisinx atacador ukarux mäkiw jach"ar aptäna. Jupax arnaqasisa ukat kayump takt"asis jutäna. Dahl chachajj trenaruw kuttʼayäna, Molokai chachan kayunakap jakʼanwa.
  
  Hayden chachajj mä amparapajj jistʼantatäkaspas ukhamwa amuyasïna ukat arnaqasïna.
  
  Dahl chachajj juparuw jaqontäna, pesopampiw tren patjjar chʼalljjtayasïna.
  
  Molokai ukax Haydenan nayrir iwxt"awiparjamaw sarnaqäna ukat terrorista ukarux wali ch"amampiw ch"allt"äna, tren patat arnaqasisin liwxatañkama, jaquntatäna, liwxatasa, akimbo, janïr mä pasajero contador ukan lado pirqapar ch"allt"kasa. Cambridge markax nayratpach jamasatw uñt"atanakaparux qhipa samart"añ utapat yatiyaskäna.
  
  Hayden chachajj janiw samsuñ puedkänti, Dalem jilatampiw tʼunjasïna. Jupajj janiw kuns lurkänti, kunattejj ukakiw tren patjjat jan nayramp chʼalljjtayasiñapatak jarkʼkäna . Thayax jupan jak"apanw sillp"äna, kunawsatix Dahl jupax qawqha pachas janchiparux jupar katxaruspa sasaw lup"ïna, kunawsatix trenax k"añask autopista uksat Dallas markar jank"ak saraskäna ukhaxa.
  
  Maynix tobillonakapat katjatayna ukat Dahl-an pesajepax mayjt"ayatäxänwa. Qhepäjjar uñtasajj Molokai sat chacharuw jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapatak aynachtʼayaskir uñjäna.
  
  Janiw kuna pachas chiqanchañatakix utjkänti.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Suxta jaqenakaw qheparapjjäna. -Uka chiqaru sarañäni -sasa.
  
  "Suxta uñt"atanakaxa", sasaw Kinimakax taqinir amtayäna. "Puñala ukar sarir jaqinakax inas civil isimp isthapt"atäpxchispa".
  
  Hayden jupaw nayrïr kutix trenan thiyapar kutt"awayxäna, janipuniw kunampis axsarayaskänti. Wila Reyin venganzap arumajj qhepäjjat balamp jiwayapkäna uk amtasïnwa, uka luratapajj yaqha capa hierroruw chʼamañchtʼäna, ukajj nayratpach jan qontʼasir munañaparuw chʼamañchäna.
  
  Autonak taypinkir chiqaruw saraqapxäna, uka axsarkañ khathattʼäwix akatjamat tukusxäna ukat yuspärapxäna. Jupanakax yatipxänwa qhipa autox ch"usäxaniwa ukat nayraqatapan auto chika taypinx mä terrorista ukaw utjäna, Smith ukat Wesson, pallapallanakan cuchillapa, armadura corporal ukat granada de mano ukanakampi, Cambridge jach"a qillqatanakarjama.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jankʼakiw ukat cheqapuniw" sasa. "¿Khitis wali suma chʼiyar jaqïpacha?"
  
  Dahl sat chachajj jupar jakʼachasïna. "Musphartatwa jumax..."
  
  Molokai jilatajj akham sänwa: "Iyawstwa" sasa. "Francotiradora" sañ muni.
  
  Dahl jupax nayranakap ch"irmthapïna, Molokai juparux janiw yäqkänti.
  
  Hayden jupax sueco jaqiruw thaqhatayna. "¡Janiw pachax utjkiti, ukhamakiw lurapxam!"
  
  Molokai chachajj qontʼasisaw amparapamp amparapamp uchasïna, ukat Dahl jilataruw pʼeqep chʼoqtʼäna. Mä segundo qhepatjja, sueco jaqejj wakichtʼatäjjänwa ukat pʼeqep chʼoqtʼasisaw kuttʼayäna. Molokai jupax punku jist"arawayi, Dahl jupax manqhar mantasinx terrorista ukarux gatillompiw uñch"ukiwayi.
  
  P"iqipax chiqakïnwa, ch"amakt"at ajanupan uñnaqapax mä juk"a pachakiw congelatäxäna, chiqpach amuyatapax wali axsarkañ destinop mä akatjamat wali qhanaw ajanupan uñacht"ayasïna.
  
  Dahl jupax irnaqawipat jaqunukuwayi. Terrorista p"iqipax qhipäxar jaquntatäxänwa, wilax jak"ankir jaqinakamp lado ventananakampiw ch"allt"asïna. Uka jaqejj pasilloruw jiwat jaqontäna, janiw kuyntjjänti. P"iqinakax machaq purinirinakaruw kutt"apxäna kunatix arnaqasiñanakax ist"asïna.
  
  Dahl jupax arnaqasïna, taqiniruw jark"aqasa. "Amukiña! Tren tukuyar sarañamawa. Tukuyañkama ukat ukatsti kuns katxaruña. Punkunaka jist"antaña. Nayraqata! Jichha!"
  
  Pasajeronakajj pasapkäna ukhajj jaljtapjjänwa, jupanakat waljanejj yuspärañatakiw pʼeqep chʼoqtʼasipjjäna. Hayden kullakax yatïnawa, medios sociales ukanakat jithiqtapxañapatak achiktʼasisa jan ukax kamachiskchisa, janiw iyaw sañjamäkiti. Yaqhep jaqenakajj janiw yanaptʼasipkaspänti, jakäwinakapsa jan waltʼayapkchïnjja.
  
  Jichhajj uka carrojj chʼusakïjjänwa. Hayden jupax jank"akiw uka thakhinjam saräna, terroristas ukanakax jikisipkchi ukhas janiw insurgentes ukanakax kawkhans jikxatasipxi ukx sum yatipkaspati sasaw yatïna. Chiqansa, jutïr autonkir waynan amuytʼasirïtapat dependeränwa.
  
  Jupax vidriot uñch"ukiskäna, jupanakar chiqak uñch"ukiskäna.
  
  Dal jupax janiw pächaskänti, jan ukasti mä sallqa uywar uñtataw t"ijtäna, conector punkun amparapamp nayraqata. Jupax janiw mä ch"am sayt"känti, bisagranakapax p"akjatäxänwa; ukat mayni tuqinkir terroristax ukhamaraki. Panpachaniw kutt"anipxäna, ukat mä pistola ukat mä granada de mano ukaw alaxpachar t"ijtäna.
  
  Dahl jupax punku patxan ajanupar jaquntataw uñjasïna, ukat terrorista ukarux alayat t"unjäna. Molokai jupax Hayden juparux mä chiqaruw jaquntäna, kunatix jupax pistola ukar jan yäqasa ukat p"iqip ch"allxtasaw uka granada jaquqanir katjañatak t"ijtäna. Ukat jankʼakiw amuytʼasïna, ukat uka pistolajj terroristan kattʼat amparap jakʼaruw llaktʼasitayna.
  
  Molokai jupax mä granada katjatayna. Hayden jilatajj pistolap jiljjattayäna.
  
  Dahl jupax jach"a punku amparapar apt"ataw sartasïna ukat ukampiw terroristarux pä kutiw ch"allt"äna, taqi sarnaqañax sayt"añapkama.
  
  Hayden jilatajj auto tukuyaruw uñchʼukiskäna.
  
  Ukat taqeniruw akham säna: "Suytʼapjjam" sasa. -Janiw sapxañapkamax sarnaqañamäkiti, ukat tren tukuykamaw t"ijtxañama.
  
  Mä pachpa pantjasïwi pä kuti mayamp lurañax janiw kuna askïkisa.
  
  Jupajj amuyunakapanjja, qhepat jakʼachasipkäna ukhajj carronak jaktʼäna. Pusi jakhüwiw qhipharux utjäna, ukat puñalax payïr jakhüwiw sasaw uñt"ayasïna. Tren patjjar botas uchapjjatapatjja, phesqa minutonakaw pasjjpachäna. Jutïr terroristax jupanakaruw pallapallanakamp jiwayatayna, ukat arnaqawinakaw phallawayi ukat vidrio p"akjataw ist"asi. Molokai jupax ch"amampiw sayt"asïna, kunawsatix payïr balax ajanupan alaya chiqap ch"uqt"ir bufanda manq"antäna, atacadoraparuw uñch"ukiskäna, ukatx samarañampiw gatillo jaquntäna ukat uka jaqirux jiwayarakïnwa.
  
  Mayampiw nayrar sartapxäna. Jukʼamp pasajeronakajj wali sustjataw khitatäpjjäna, tren qheparuw tʼijtjjapjjäna. Hayden jilatan jinchunakapax Cambridge markamp phuqhantatänwa, Dallas markax niyaw horizonte ukan uñjasiwayi sasaw säna.
  
  Jupajj janiw yaqha istʼañajj wakiskänti.
  
  Minutonakajj pasawayjjänwa. Hayden chachajj nayraqatankir kimsïr autoruw saräna, ukat mä jan wali nuwasiñaw utjäna. Yaqhep pasajeronakajj tʼaqhesiyiriparuw kutkatasipjjäna, ukhamat armap apsuñ munapjjäna. Jupar muyuntatw tantachasipxäna, taqi ch"amampiw nuwasiñatak ch"amachasipxäna, arxatasiñatakix taqi ch"amampiw ch"amachasipxäna, suyt"añaniw jupa pachpax jan walt"ayañapataki ukhamarak jan ch"amanïñapataki. Pänix wila wartataw pampan ikipxäna, maynix asientoruw qhipäxar qunt"asïna, ukat warmix janchipampiw ch"uqt"asïna. Jupasti, usuchjatänwa.
  
  "Akax mä jan wali jaqiwa..."
  
  Haydenan qhipa sentenciapax uñisiñampiw umamp chhaqhayasïna, kunawsatix pasillot jaltxatayna, nuwasirinakan taypin jalnaqäna, terrorista p"iqip ñik"utapat katthapisinx jach"ar aptatayna, nayranakapan janq"unakap uñkatañkama. Ukatxa, Glock sat libropxa nayra puentepan utjkäna uka chiqaruw uchäna.
  
  "Infiernon kusist'añani".
  
  Jupax mä balampiw nuwasiñ tukuyäna. Jaqenakajj taqe cheqanwa jaqontasipkäna. Jupajj jupanakar kuttʼayjjänwa. Kinimaka, Yorgi ukat Smith jupanakax jupanakar uñjapxäna, carro qhipäxaruw irpapxäna, ukatx qunqurt"asisaw usuchjatanakar uñjapxäna. Hayden jupax jichhax autobus nayraqatan sayt"atäpxatap yatïna, kawkhantix jupanakan amtapax Joseph Berry, Dallas markan petrolero, jupax utjañapäkän uka chiqana. Chʼiqa toqenkir mä pʼakjata ventanajj chuymapar purtʼäna, ukat kunjamsa terroristanakajj wali jaya trenat jaqenakar jaqonukupjjäna uk amtasïna.
  
  Chiqpachansa, terroristanakax qʼuma jan walinakan isimpiw isthapisipxäna, ukampis ¿jupanak lurir jaqinakat kamsaraksnasa? ¿Jupanakar jawstʼapkäna ukat yatichapkäna uka jaqenakat kamsaraksnasa? Jupax sapa kutiw población civil ukan urut urur suma jakasiñap listapan nayrïr chiqan uñt"ayi ukatx jaqinakar jan walt"ayañ thaqhawayi khitinakatix jupanakar axsarapkän ukanakaru - mä terrorista dastardly jan ukax mä ch"aman ukat jan wali figura ukhama.
  
  Jupajj wali amuyumpiw jutïr auton punkupar qontʼasïna ukat qʼañut lurat vidriot uñchʼukirakïna.
  
  Ukajj Infiernon mä escenapunïnwa.
  
  
  TUNKA SUXTAÑATAKI JAQINA
  
  
  Terroristax asienton sayt"atäskäna, pasajeronakat sipanx mä p"iqiw juk"amp jach"äna, jupar muyuntat sayt"ayañatak wayt"atapat sipansa. Mä amparapampiw warmirux ñik"utapat katxarutayna, mayni amparapampiw pistolax templopar uchatayna. Jupax jacht"asiskäna, ajanupas wilamp ch"allt"atarakïnwa. Jupa jakʼankirinakajj khathattʼasipjjäna jan ukajj jachapjjänwa jan ukajj chʼamani uñnaqtʼanïñwa chʼamachasipjjäna. Mä qhawqha segundonakatjja, mä pistolampiw jupanakar uñachtʼayaspäna.
  
  -¿Berry sat waynar uñjtati? sasaw Kinimakax jiskt"äna. -Akax wila arenque ukhamäñapawa -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Janiw jupar uñjkti" sasa. "Ukampis jumax chiqaw sasma. Jupax ukankiwa, manqhanxa. Jichhakamax janiw trenat puñal apthapiñ ch"am jikxatapkiti."
  
  "Ukat puñalax inas jan Berry-mpïkchiti" sasaw Molokai-x säna. -Nayaw ukampi askichä -sasa. Jupajj jachʼa abrigo manqhat mä fusil apsüna.
  
  "Janiwa". Dahl chachajj janïr terroristan uñjatapar apankasajj uka jaqen muñecaparuw amparapamp uchasïna. "Uka asnuxa niya chikat peso de gatillo cargado ukhamawa. Mä bala puntu chʼusawjasa, mä reacción refleja ukaw utjaspa. Juparojj mayj uñjatäñapawa" sasa.
  
  Smith jupax nayrar sartawayi, amparanakap jach"ar aptasa. -Ukatxa ukaxa askichañawa -sasa.
  
  Punku jak"aruw saräna, mä juk"a jist"arasa. Hayden jilatajj jupar arktäna, mayninakas ukhamarakiw jaljtapjjäna. Dahl chachajj pʼakjata ventanaruw kuttʼäna ukat jankʼakiw sillpʼi patjjar qontʼasïna, pʼeqep apsusaw thaya thaytʼir uñchʼukisïna.
  
  Loco, sasaw amuyäna.
  
  Ukampis wakisiwa. Ventana patat katthapisinxa, amparanakapampi ukat tobillonakapampi alféizar katxarusaw mistuwayxäna. Ukatxa, kayunakap ventanaruw uchasïna, chʼamani kayunakap kʼuchusaw trenan tejapar jaltawayxäna. Mä thaya thaytʼaniw juparus trenarus chʼalljjtayäna, kunattejj kawkirutï sarañapäkäna ukaruw tʼijtjjäna. Aka chiqatx Dahl jupax edificionak jak"achasir uñjäna: almacenes, residencias ukat alxañ utanaka. Alaxpachanx walja helicópteros ukat altu patat aire ukan mä chiqaw uñjäna, ukax nuwasiñ yatispawa.
  
  Oh, jan wali arunaka.
  
  ¿Jupanakajj ukham lurapjjaspati?
  
  Cambridge markax wali aski yatiyäwinak yatiyañapänwa, ukampis taqi kunas khititix p"iqinchir jaqix lurañ yati ukat kunjam chuymanïñas ukarjamaw lurasïna. Inas cadena patxankir trajet dependirïchispa. Jupax Coburn irpirin chiqapar lurañ yatiñaparuw iyawsäna -infierno, jupanakax mayacht"asisaw ch"axwapxäna, Wila Rey ukan DC ukar ataque ukanx- ukampis janiw yaqhip jaqinakax Coburn ukar arst"añapatak jaysapxañapatak iyawskänti.
  
  Tempest sat chachajj taqe ukanak luraspäna, jiskʼa jiskʼa yänakakama.
  
  ¿Khitis uka puñal aptʼatäskäna?
  
  Dahl jupax cuerpop patat liwxatäna, liwxatasinx trenan tejaparuw sayt"äna. Jupax qunt"asitaynawa, janchipa thayaru uñacht"ayasa. Jupax nayrar sartawayiwa, qawqha gradanakas uka terroristampi nayraqatar puriñapäna. Jupajj trenan ladopar uñtäna.
  
  Riles ukat grava ukanakax pasawayxänwa; jupanakan qhipäxapanx ferrocarril ukax banco ukan jikxatasïna. Cambridge markax uka jawsatapatx amukiw jikxatasïna. Hayden jilatajj jichhajj jan ukajj janipuniw ukhamäkiti sasaw jiskʼat arsüna.
  
  Ukajj mä amtat huelgaruw tukuwayi. Taqi ukanakan chuymapanxa, terroristax janiw chiqpachans amparapamp katxarut warmir jiwayañ munkänti, uk yatiñaw utjäna -janiw jichhakamax jiwayañ munkänti. Jupaw jupatakejj jukʼamp jachʼa yänakapäna. Hayden ukat Dahl jupanakan entrenamientonakapatjja, taqe kunaw jupajj jan chʼamanïñapatak amuytʼayäna. Dahl chachajj mä amparapampiw trenan ladopat katthapïna, mayni amparapampiw ventana patat katthapïna, ukat wali amuyumpiw saraqanïna, ukampis janiw jankʼak saraqanïkänti.
  
  Uka sartasiwix terrorista ukan chuymap ch"allxtayäna, p"iqip muytayatayna. Uka sarnaqawix pistolan cañón ukarux mä fracción de segundo ukhaw warmit jayarst"ayäna.
  
  Hayden jilatajj mä jiskʼa cajaruw mä ventana pʼakjäna, ukaw alarma istʼasïna.
  
  Ukat janiw kunas paskänti.
  
  "Ay janiwa",.
  
  Terroristax jupanak tuqir kutt"añ qalltäna, ukampis Molokai ukat Smith jupanakax niyaw taqpach jaltxapxäna. Asientonakan qhipäxapat jaltapxäna ukat wali mulljat pasajeronakaruw jaltapxäna, terroristarux pechoparuw chʼalltʼapxäna ukat asientopat pamparuw jaquntapxäna. Pistolax ch"axwawayiwa, balax jan kuna jan walt"awimpiw teja taypit sarawayi. Smith jupax granada de mano ukax kutt"ayawayiwa, Molokai jupax kunkapan taqpach ch"akhanakap p"akjatayna. Jiwkäna ukhajj amparanakap jiskʼachapjjänwa ukat jankʼakiw cuerpopan armadurap jan chʼamanïpkänti.
  
  Hayden jilatajj uka jan walinak apnaqañwa apnaqäna. Jila partejj jan amuytʼasir pasajeronakaruw akham säna: "Mä chiqar sarjjapjjam" sasa. "Aka pachana!"
  
  Kinimaka ukat Smith jupanakax asientonakapan sayt"asipxäna, jupanakan armanakapampix pasajeros ukanakar jark"aqapxäna. Qhanañchañatakix janiw tiempox utjkänti; ukax taqpach jan walt"awinak jilxatayaspa. Molokai jupax Dahl juparux manqhar ayxatäna ukat ukjatx taqiniw armanakapampix wakicht"at uñch"ukipxäna.
  
  Hayden kullakajj mochilap apsusaw oraqer mantasin mä radar aparato apsuwayjjäna. Ventananak anqan uñjañax yapunakat edificionakaruw mayjt"äna.
  
  Dallas markaruw mantapxta, sasaw jupax amuyäna. Ukat aka trenanx mä terroristax bomba apt"ataw utjaskakiwa.
  
  ¿Kunsa lurañasa?
  
  
  TUNKA paqallqun JANK"A
  
  
  Drake chachajj autojj jankʼak saraskäna ukhajja, kunkapat cadena apsuwayjjäna. Uka museox jan kuna jan walt"äwinïnwa, jilïr jaqix imantatäxänwa, ukat mercenarios ukanakax khithatäpxänwa. Janiw mä jan wali mä qawqha horanak irnaqañax wakiskiti, jupa pachpatï ukham siskäna ukhaxa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Suytʼam" sasa. "Kunasa akaxa?" sasaw jisktʼasta.
  
  "¿Kunas kunasa?" Jupat sawkasiñapsa janipuniw sum yatkänti.
  
  "Amparanakamax, Drakes. Amparanakam uñtapxam" sasa.
  
  -Wila ch"iyara ukat qhana -sasawa arsüna. -Mamajax jiwayapxitaspawa -sasa.
  
  -Janiwa q"añukiti -sasa.
  
  Jupajj cheqapuniw säna. Ukatakejj carbón laqʼar uñtasitänwa, inas jan wali chʼiyar pintampi chʼoqantatächïna. Uka amuyt"awix jupar purintäna ukax chuymaparux ch"allxtayäna. -Maldita, ukax janiw Afroditan cadena fucking ukhamäkiti.
  
  "Janiwa" sasaw Mai kullakax amparanakap uñch"ukis säna, ukatsti cadenanakan eslabones ukanakap uñch"ukisaw säna, uka eslabón ukanakax ch"iyjañ qalltäna ukat manqhankir qullqix uñacht"ayasïna. -Aka jilïr jaqi - Dukas - sallqjapxitu -sasa.
  
  -Bastard -sasawa Drakexa juramento luräna. "Ukampis ukhamaxa, ¿kunatsa yaqha lunthatat suytʼañasa? Kenzi, ukar kuttʼayapjjeta" sasa.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Janipuniw jupar jikjjatkañäniti.
  
  Kenzi kullakajj parabrisas uñkatasin nayrar uñtasajj akham sänwa: "Ay, nayajj amuyasta, luraspänjja" sasa.
  
  Drake jilatajj uka toqet amuytʼasïna. Doukas, jichhax ukhamarakiw estacionamiento ukanx juk"amp jaya carril tuqir t"ijt"askäna. Ajanupanx sustjasiñaw utjäna, mä juk"a llamp"u chuymanïtapata ukat chuymanïtapat sarnaqawipax torpe ukhamaw tukuwayxäna. Nayra gris Nissan sat auton nayräxapar purisaxa, Kenzix qunqurinakapat niya mä pulgada ukchʼa autop muytayäna.
  
  Drake chachajj punkup jistʼarasaw mistunïna. -Uñt"am -sasa.
  
  Tonopax janiw kuna uñch"ukiñas jayskänti. Ducas jupax niyaw qhipa asiento ukar jaquntatäna ukat Alicia ukat Drake ukanakamp chikaw chhuxriñchjatäna. Kenzi kullakajj qheparuw kuttʼäna ukat volantejj mistuñ toqeruw muytayäna.
  
  Thakinjja, kimsa mercenarionakaw saytʼatäsipkäna, jupanakajj nayra ejercitot qhipharkirïnwa.
  
  "¿Kawkitsa uka waynanakax jutapxi?" sasaw Luterojj jisktʼäna.
  
  -Inas museo ukan thaqhañax wakischispa. Drake chachajj kunjamtï uñjkäna ukhamwa säna, ukampis ¿khitis cheqapuni uk yatïna? -Janiw kunas wakiskiti. Jupanakar jiwayapxam".
  
  Mai kullakajj pachpa punkupan manijaparuw amparapamp chʼalljjtayasïna ukat jistʼarañapatakiw jaytäna. -Aka asnunakax nayarux fucking usuntayapxitu.
  
  Alicia kullakajj uka japonés warmir uñkatasajj wali mulljataw arnaqasïna. "¿Kunas jisk"a pantalón Miss Proper sat tawaqurux pasäna?"
  
  -Jupax wali usutaw jikxatasi -sasa. Drake chachajj jupan punkup jistʼaräna. "¿Janit istʼapkta?"
  
  Mai jupax jank"akiw pallapallanak jaquntäna, jan kuna ceremonia jan ukax mercenarionakan agresión ukanakap suyt"asa. Amtapax janiw pächaskänti: nayrïr balax maynin hombrop ch"allt"asaw muytayäna, payïr balax codopat phust"äna, ukat kimsïr balax qunqurip p"akjatayna. Mercenarionakax jaquntatäpxänwa, armanakax uraqiruw thuqt"apxäna. Mai kullakax janiw juk"ampi juk"ampi sarnaqkänti, jupanakar jak"achasiñataki, uka ch"usawja jist"antasa, jiwayir ch"axwawinakampi. Mä mercenariojj armap llamktʼasajj aptʼasisaw uka patjjar jiwat jaqontäna. Maynix jaltxataynawa, sayt"at autonak taypin ch"usawjaruw uñch"ukitayna, ukampis mä qawqha segundonakatx Mai kullakax pallapallanak jiwayatayna ukhax jiwxataynawa.
  
  Qhipïristi panpacha amparap thayaru ayxatäna.
  
  Mai kullakajj janïr atinisitap aljantañ yantʼkasajj tukuyäna.
  
  Drakex wali samsusaw auton ladopan equilibrasïna, pistolapax juparuw uñacht"ayäna. Mai jilatajj jiwatanakat jitheqtasaw manqhar kuttʼjjäna. Drake jilatajj jupar arktäna. Pasajeronakan asientonkir Luterojj wali amuyumpiw chhuxriñchjasïna.
  
  "Jachʼa irnaqäwi."
  
  Mai jupax americano jaqirux janiw yäqkänti ukat Dukas juparuw uñtäna. "Uñisirinakasarux ukham lurapxta, bastardo. ¿Jumajj jiwasan enemigosäñ munasmati?"
  
  Doukas jupax p"iqip ch"allxtayäna, khathati. "Janiwa. Janiwa. NAYA-"
  
  "Qhispiyapxam" sasaw Mai kullakax qhuru arsüna, jichhax nayranakap uñkatasisaw säna. "¿Kunjamas jumax luraskta, jilïr jaqi?"
  
  Kenzix jupanakar sarnaqañapatakiw aski pachax aprovechasïna, janchit jithiqtasax mistuñ tuqiruw sarawayxäna. Griego markankir aka jiskʼa markanjja, janiw jaqenakajj sarnaqapkänti ukat aceranakansa amukiw sarnaqapjjerïna. Jichhak ch"axwawinakar jaysañatakix sirenanakaw jachapxäna, ukampis janiw khitis uka museo ukar jak"achaskiti. Jupanakax policía ukarux Dukas ukan utaparuw puriyapxaspäna sasaw amuyapxañapäna.
  
  Kenzi kullakajj wali amuyumpiw uka chʼajjwäwit mistüna.
  
  Mai kullakax pistolapan bozalpa Dukas chachan chinuparuw ch"allxtayäna. "Arst"am, jilïr jaqi. Taqiniruw juk"amp jan walt"äwir puriyista. Nayratpach jan pampachañjamawa, ukampis jichhax taqi kun yatiyäta ukhaxa, inas jakañsa jaytxchisma" sasa.
  
  Dukas jupax janiw ch"allxtañ jaytkänti, kunapachatix qhipharux taqi kuns arsuskäna ukhaxa.
  
  
  TUNK LLACH"A JALJA
  
  
  Uraqir mantanir radar ukax wali jach"at arnaqasïna, ukax puñalax jak"ankxatap uñacht"ayäna. Hayden chachajja, kawkhantï kawkhantï jikjjataski uk sum yatiñajj chʼamakïpachati sasaw jisktʼasïna. Jisk"a wila chimpux juk"amp jank"akiw qhant"äna, Dallas markanx jak"achasïna. Cambridge jupan arupax jinchuparuw phuqhantäna, pä tunk minutos ukjaw aka apsuñatakix utji sasaw satayna. Jichhakamax janiw cancelatäpkiti, kunatix jichhax llätunk bombanakat paqallq bombanak chhaqtayapxi, janiw kuna jaqis chhaqhayatäkiti. Tren anqanx janiw khitis carreranakapar jan walt"aykaspati, ukham probabilidades ukar apuestas ukanakax mä equipo de huelga ukar khitañapawa.
  
  Jiwasax janiw trenar jan walt"ayksnati.
  
  -Molokai, Smith, qhipa terrorista tukuyaña -sasa.
  
  Auton tukuyapar jakʼachasipkäna uk uñjäna, ukatsti ajjsarir pasajeronakaruw uñchʼukirakïna. Mayat mayatw cargopat pasañapatak khitäna, mä amparapan GPR ukat mayni amparapan Glock. Kinimakax jupan jak"apan sayt"atäpxänwa, ukat Dal, Yorgi ukat Luther jupanakax uñkatasipxäna.
  
  Ukat ukat uñisiripax khitïnsa uk amuyasïna: mä warmix qʼañu qhipäxan chʼuxña ñikʼutaniwa, jupax templonakapan chʼuñuntasïna, mä abrigo suelto isimpiw isthapita ukat pʼiqip alayaruw sarnaqäna. Uka warmiruw Dahl ukat Luther sat chachanakar uñachtʼayäna, ukatsti pistolap jiltayäna.
  
  "Suyt'ayaña!"
  
  Maynixa arnaqasïna. P"iqinakax ladonakaruw t"ijtapxäna. Hayden chachajj janiw uka warmin nuwasiñap suykänti, ukampis qonqortʼasisin jachañapsa janiw suykänti.
  
  "Janiwa, janiwa, janiwa... janiwa, janiwa..."
  
  Ukat abrigop amparapat jaquqanïna, pamparuw jaquntäna. Hayden chachajj niyaw cuerpopan armaduranakap uñjañ suyäna, ukampis uka warmejj mä janqʼo blusampikiw isthapisïna. Nemesis sat puñalajj pamparuw jaquqanïna, ukat Hayden chachajj nayrïr kutiw uñchʼukïna.
  
  Uka puñalax niya tunka pusini pulgadas largo, jan wali serrado cuchillani, alaxpachat qhana ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"akhanakax janiw qhant"känti. Uka denso ch"iyara uraqixa taqi kuna ch"amthapitayna. Uka manijajj niya chachar uñtasitänwa ukat taqpach largopanjja costillanakanïnwa, ukat kunapachatï Hayden chachajj GPR ukamp uñchʼukkäna ukhajja, uka aparatojj jan waliruw tukuwayjjäna.
  
  Uñt"añax wali askiwa.
  
  Uka liwxatat warmixa jacht"asïna, ajanupaxa pamparu uñtatänwa. Hayden jilatajj pʼeqep jiltayasïna. "Kunasa akaxa?" sasaw jisktʼasta.
  
  "Jupanakax chachajanïpxiwa. Trenar mantañapatakiw yanaptʼitäna. Kunapachatï jankʼak purinkäna ukhajja, saltjjañajänwa, ukatsti Ross Avenue sat cheqankir mä cabinaruw sarjjañajäna" sasa. Jupax puñalarux p"iqip ch"allxtayäna. "Aka yanapt'awimpi".
  
  Hayden kullakajj mä jukʼa tiempow pʼeqep jiskʼachasïna. Chachan... warminakan jan wali luratanakapax janipuniw jisk"achatäñapäkiti.
  
  "Qunt"asipxam" sasaw säna, ukatsti comm jist"ararakïna. -¿Cambridge ukata? ¿Qunt"atäskiti representante?
  
  "Crowe ukat Lauren jupanakan jukʼamp amuytʼkañ yatiyäwinakajj Generalan computadorapat apstʼasiwayi, ukampis uka toqet qhepatwa parltʼañäni. Akax qhipa ch"amamawa, Hayden. Chiqpachansa qhip qhipa thakhinx khitirus armanakapampix uñacht"ayapxi. Jupanakax uraqinkapxi, payïr ukat kimsïr pison ventananakaparuw ch"allt"asipxi. Jupanakax uta patanakanwa jikxatasipxi. Jumax... pusi minutonakanïtawa."
  
  Hayden jupax Yorgi juparux tren qhipäxar chiqak t"ijt"añapatakiw arnaqasïna, ukhamat pasajeros ukanakar ikiñar wayt"añapataki. Jupax Dahl ukat Luther jupamp chikaw nayrïr autopar t"ijtäna, kunas infierno Molokai ukat Smith ukanakamp pasaski uk uñjañataki.
  
  Qhip qhipa terroristax jach"a nayranakapamp uñch"ukiskäna, ajanupanx sinti fanatismo ukan wali axsarkañ qhant"äwipa. Mä jaqiruw asienton pʼiqip chʼuqtʼasiñapatak chintʼäna ukat granadat wali sum katxaruñapatakiw waytʼäna.
  
  Mä granada ukat chequejj nayratpach apsutäjjänwa.
  
  Terroristax qhipäxan asientoruw qunqurt"asïna, pistolax mayni pasajeros ukanakaruw uñacht"ayäna, jupanakax nayraqatan filaruw sayt"atäpxäna, yaqhipanakax qunqurt"asipxäna. Smith ukat Molokai jupanakax chika thakinwa altarar puripxäna.
  
  Janiw kuna amtanakas utjkiti.
  
  Hayden kullakajj jan amuyasisaw carror liwjjatäna, ukankañap yatisa. Mayninakax jupar arktapxäna. Uka terroristax jankʼakiw jupanakar uñjäna, ukampis mä ventajanïtap yatïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Taqiniruw jiwayä" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ay, nayajj yattwa ukham luräta" sasa. Kunatix jumax mä loco jisk"a asnuwa. Jupax mä granada jakkir apt"at katuntat jaqiruw uñtäna: -¿Kunas sutimax, amigo?
  
  "Mark. Mark Starzynski jilataruw uñtʼayäna."
  
  "¿Wawanakanïtati, Marcos?"
  
  -Jïsa nayax muntwa -sasa. Paya".
  
  "Walikiwa, Mark, jumax aka hierrot quritjamaw katxarusta, lotería atipt"ir boleto, ukat wawanakaman jutïr pachapax mäkiw liwxata. Amuytwa?"
  
  -Jïsa, ukax chiqawa, nayax amuyt"awaytwa -sasa.
  
  Waliki. ¿Kunas pasaski, moron?
  
  Terroristax nayranakap jisk"aptayäna, pistolap ch"allxtasa.
  
  "Jïsa, jumax mä moron ukhamätawa. Jumax nayaruw uñch'ukisktaxa, janiw uka pisinkirinakarux uñch'ukipktati. Naya sapakïtwa. ¿Kunatsa uk yatiñ munasmati?"
  
  -Jumax loco perra -sasa.
  
  "Walikiwa, ukax jichhürunakanx chiqaw sasma. Nayax taqi loco masinakamar jiwayawaytwa. Nayajj ordenanak churta. Nayajj gatillo apsuwaytwa. ¿Kunjamsa jumatakix wali askïspa?"
  
  Pä minutos ukjax Cambridgex p"iqiparuw säna.
  
  Kinimaki arupanxa chiqpach axsarañaw utjäna. "Akanx walja pasajeros ukanakaw sayt"ayatäpxi" sasaw sist"asïna. -Nayraqatanxa -sasa. Ukat uka equipox ukhamaraki. Ukax pasañapawa -sasa.
  
  -Ah, infierno, yant"ä, ukampis jupanakax niyaw ch"amakt"apxi.
  
  Mä jan wali arunaka, janiw khitis istʼañ munkänti. Hayden jilatajj nayraqatapankir terroristaruw uñkatasïna.
  
  "Taqi jan kunatak askïki uka jakäwinakapxa, qʼañu infiernoruw khithawayta ukat jan wali jiwat cuerponakaparuw thuqtʼarakta. ¿Kunsa jumajj uka toqet amuyta, jumajj jan amuytʼasir jaqe?"
  
  "Qhipa!" sasaw uka terroristax arnaqasïna. "¡Jichhax sarxapxam, jan ukax taqiniruw jiwayapxä!"
  
  -Jumax nayratpach ukham sasma -sasa. Hayden jilatajj mä ampar jakʼanwa jutäna. "¿Kunjamarak ukham fucking cobardöñat jaytasajj pistola uñachtʼayasmasti?"
  
  "¡P"iqim phust"apxäma! ¡Jumajj qhepararakïtawa!"
  
  Cambridge jilatajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "¡Kimsa tunka segundonaka!"
  
  Haydenax nayrar jaquntasaw "Boo" sasaw sist"äna.
  
  Terroristax jach"at arsüna ukat pistolampiw jupar uñacht"ayäna. Janïr chikat arma uñstayañkamax Dal ukat Molokai jupanakax balas ukanakaw pechopar ch"allt"apxäna, chaleco flak uka patxaru. Hayden chachajj janiw uñchʼukkänti. Nayra k"uchupat , Mark Starzynski sat jilataruw wali chʼamampi khathattʼasir uñjäna, ukat granada aptʼat amparapar yanaptʼañatakiw amparap luqtäna.
  
  -Jichhaxa wali sumawa -sasa.
  
  Cambridge markar kutt"asax akham sänwa: "Taqi kunas qhanawa".
  
  Tren ukax thuqt"asïnwa, Estación de Dallas Union uksat mä minutos ukch"a sarañankiwa. Hayden jupax taqpach trenankirinakaruw ikiñar mayïna ukat taqi kunatix jupax wali munat ukampix Cambridge markax taqiniruw uka yatiyäw puriyañ atipxatayna sasaw suyt"äna.
  
  Dahl jupax freno de emergencia ukx ch"allxtayäna ukat trenax chhuxriñchjasiñ qalltäna, ruedanakax jank"ak sayt"askäna ukhax chhuxriñchjasïna. Hayden jupax nayrar sartawayiwa. Dal jupax warkt"asisaw jak"ankir ventana p"akjatayna.
  
  Ukat trenajj qhepat saytʼjjäna ukhajja, akham sänwa: "Janiw suyapkti" sasa. "Burocracia ukax aka taqpach misión ukaruw tukuyaspa".
  
  Jupajj cheqäskapuniwa. Hayden kullakax janchip chiqañchatayna ukat Cambridge juparux taqi kunatix mä warmit yatkatayna ukanak yatiyatayna, mä katuntat chachapampi.
  
  -Jupanakar yanapt"añ yant"apxam -sasa.
  
  "Uñt'ayatäniwa".
  
  Kawkhantix tirurinakax jikxatasipkän ukx janiw yatipkänti, ukampis jan kuna amtanïpxatap yatisax Cambridge markan contactonakaruw atinisipxäna ukat trenat saraqapxäna.
  
  Nayratpach p"iqip ch"uqt"asis jutir misión ukar puriñkama.
  
  
  TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Janipuniw tʼijuñ jaytapkänti.
  
  Ukax wilapankänwa, chuymapan ukhamarak almapankänwa. Misión, akapach ukat khitinakampis ch"axwapkän ukanakax uk mayipxäna, ukat jupanakax sapa kutiw uka jan walt"äwirux sartasipxäna.
  
  Mä luxus minivan ch"amakanxa, ch"usat jan qhant"ir estacionamiento qhipäxanxa, walja horanak sarañ tukuyasax sayt"asipxäna. Qhipharux samart"añ atipxatayna, ukampis machaq uñstawinakax jutaskakïnwa, jan jaytjasisa, misión ukax mä jach"a jank"akïñapataki.
  
  Cambridge markax Dallas markan kunatix luraskäna ukanak qhipatx kuna jan walt"äwinakas utjawayi uk qhanañcht"awayi. Jupanakar akham sänwa: "Jan creyiñjam resultadowa" sasa. "Teórico jach"a jach"a tukur jan uñjir raucous morons ukanakakiw ukx jiskt"apxi. Ukat ukanakxa jiwasax askichsnawa. ¿Jichhakamax uka puñalax utjktamti?"
  
  "¿Markamax jakʼankpachati?"
  
  "Jïsa. Markanakajax thakinkapxiwa, ukhamax akax llika tuqiw kutt"ayañasa. Inglaterra markar kuttʼasa ukat Hades markar sarañ llave. Uka armajj kimsïr armas utjani, uka armajj Marte sat diosan espadapampiw utjani" sasa.
  
  "¿Janit mayninakax Afrodita Cadena katuqapkäna?"
  
  -Ah, jupanakax wali ch"amampiw irnaqasipki, chiqpachanx -sasa.
  
  Smith jilatajj uka toqetwa larusitayna. "Janiw thayakiti".
  
  "Jïsa, Grecia markanjja mä qhawqha jarkʼäwinakaruw tʼijtjjapjjäna. Ukampis janiw khitis usuchjatäkänti, ukatwa wali sum sarnaqasipkta" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Nayrajja, Crowe ukat Lauren jilatanakat mä qhawqha wakiskir yatiyäwinak katoqañwa parlta" sasa.
  
  "Ukhampuni. Khitinakatix general Gleasonan laptop ukar allsupkän ukanakax mä wakiskir yänak jikxatapxäna. Ukhamatwa, Crowe sat secretariojj kuna armanakatï utjkäna ukanak listajj janiw cheqäkänti. Mä juk'ampi..."
  
  Hayden jilatajja, jan wali yatiyäwinakajj janiw jichhakam tukuskänti sasaw amuyasïna. -Ukat kunasa? sasaw jisktʼasta.
  
  "Ukajj mä jukʼa jaya tiempowa. Jichhakamax tunka paqallqun armas ukanakaw jakthapiwaytanxa, juk"ampinakaw utjaspa. Ukampis kunats sapa armario ukan Tempest ukar t"ijtapxta, ukat kunats yaqhip tripulacionanakapax mercenarios ukat yaqhipanakax terroristas ukanakax uk qhanañcht"i. Ukat kunatsa terroristanakar yatichañatak campamentonak uttʼayapjjäna uksa qhanañcharakiwa" sasa.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Jupanakajj wali jiskʼa jaqontatäpjjewa. -Jiwasax katuqañäniwa -sasa.
  
  Cambridge jilatajj akham sänwa: "Kunjamtï Marmite kullakajj tostadas satäki ukhama. "Ukhamarakiw kunats jan sinti llakisipkiti taqi armas ukanakar chhaqhayañat qhanañchañataki".
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Mä jachʼa listampi irnaqtʼaña. "Janiw pächasiñakiti, jupanakax jilpachaw katuqapxi".
  
  "Wali chiqawa. Nayax nayrïr diosanakan listapat nayra listapat yänak uñjta - Erebus ch"aphinaka ukat Estíx jawira. Ukat jukʼamp jachʼa, Ishtar Punku, "niya jan puriñjama" ukat "jan tukuskir munaña" sasaw parli.Ukampis jukʼampinakaw utji".
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Ukanakat yaqhepajj" sasa. -Janiw kuna sepulturatsa apsutäpkaspas ukhamäkiti.
  
  "Walikiwa, ukax qhip qhipa uñt"atawa jichha pachanxa", sasaw Cambridge jupax saraki. "Janiw armanakaki sepulturanakan jikjjataskänti. Mapanakas jikjjatasirakïnwa" sasa.
  
  Hayden kullakajj sillunakaparuw qhepar qontʼasïna, ukatwa mä jukʼa amuytʼasïna. "¿Atipjatäpxtwa sasmati? ¿Janïr qalltasinsa?"
  
  Cambridge jilatajj akham sänwa: "Chiqansa janiw ukhamäkiti" sasa. "Jupanakarux t"aqanuqapxta ukatx Tempest ukar uñt"ayañax jak"ankxiwa. Nanakasti uka tuqitwa irnaqapxä, jumanakax armanakampiw irnaqapxäta" sasa.
  
  Ukat Dahl chachajj akham sänwa: "Nemesis" sasa. -¿Kuna askis jupan puñalapaxa?
  
  "Jupax kutkatasiñ diosänwa, pachpa Zeus chachan warmipänwa. Amuyatajja, jupajj Troya markankir Helen sat warmiruw ususïna. Awkipajj Erebus satänwa. Mä ch"iyar diosax puñal apt"atawa, jupax jan sinti khuyapt"ayasir divina justicia ukhamawa, chiqpachapuniw jan wali lurawinakat vengasiri. Balanzapampi jan ukax jakthapiñ thujrumpiw jiwat jaqinakan ukat diosanakan destinop amtasïna, ukat grifines ukanakan irpata mä carroruw sararakïna. Jupaw Narciso sat chachar jakäwipan jukʼamp llakinak apaniwayi sasaw sapjje, mä estanqueruw irpäna, ukanjja uma taypinwa uñachtʼayasïna ukat umaruw munasïna. Tukuyañatakix akaw juparux jiwayatayna, kunatix janiw jupax lup"iñapan suma uñnaqt"anïtapat jithiqtañapatak apaniñjamäkänti".
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Yatitawa, nayajj pachpa jan waltʼäwinïtwa. ¿Kunatsa yaqhax utji?
  
  Cambridge jilatajj akham sänwa: "Kunas ukham utji" sasa. "Jichhakamaxa".
  
  "Walikiwa, ukhamax kunas..."
  
  -Ay, jan ukax mä kunakiw -sasa.
  
  Ukajj inas jan walïkchiti sasaw Hayden chachajj amuyäna. -¿Cambridge ukata?
  
  "Perdón, jichhakiw yatiyawinak katuqawayta. Walja ch"aman americano markanakax yatipxiw jichhax markankapxatama. Chiqansa, trenan identidad ukanakam imantayäta. Ukampis jupanakax wali ch"aman Tempest ukankirinakan jan walt"ayataw uñjasipxani ukat jumaruw katuntañ qalltapxani".
  
  "¿Uka markat jankʼak sarjjañasajj wakisispati?"
  
  -Nayaxa amuyasmawa -sasa.
  
  Hayden jilatajj autojj qalltäna. Ukat akham sarakïnwa: "Jichhajj sarjjapjjtwa" sasa. "Chʼamakax utjkani ukhakama. Mä amigon pista de avión kawkhantï uñachtʼayapkitu" sasa.
  
  
  PÄ PÄ JAQINAKA
  
  
  Drakex janiw uka jilïr jaqirux ist"känti, mä llamp"u chiqar puriñkama, auto sayt"ayasax mä jisk"a parque thiyan hormigón banconakar qunt"asipxäna. Uka columpiojj jaya cheqanwa nayraqatar qhepar saräna, ukat wawanakan anattʼasir kusisit istʼasitanakapajj juntʼu thayanakan llampʼu bendicionanakjamaw istʼasïna. Mai, jichhax juk"amp thaya, ukat Luther, khititix voluntario ukhamaw perímetro uñch"ukiñatak saratayna, jupanakax t"aqanuqtasaw sarnaqapxäna. Drake chachajj chuymapan mä wakiskir jisktʼampiw panpachanir sarjjatap uñjäna.
  
  ¿Kunsa nayajj jikjjatasta?
  
  Jichhax kawkhantix jikxataskatayna, Alicia kullakampi, janiw jupan luratäkänti. Jila partejja, Mei sat chachankiwa. Ukat inas jupatakejj wasitat qalltañatak mä chʼamächïna. Luterojj ukhamaraki.
  
  Alicia kullakajj equipon parltʼirinakamp anattʼañ amtasaw lupʼiñap jarkʼäna. "Mä llaki confesión ist"añäni, Dukas, sapa juk"a. Amtañamawa, jumar iyawsatajajj qhespiñatakiw yanaptʼätam" sasa.
  
  Uka jilïr jaqix sapa temploruw amparap luqxatäna ukat kayunakap manqhankir uraqit yatxatäna. "Uka cadena alawayta, kunjamtï jumax sisktaxa, mä nayra sepulturatwa alawayta. Jan amuyasisaw qhespiyäta, kisunakaj jan waltʼayasaw qhespiyäta. Kusisitjamaw jikjjatasiyäta. Utajar cadena apaniyäta ukat kuna diablos ukampi lurañax wakisispa sasaw jisktʼasiñ qalltawayta" sasa.
  
  "¿Janiw ganancia layku lunthatasirïktati?" -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  -Ukax janiw amuyunakajarus ch"allt"känti.
  
  Kenzi jilatajj akham sasaw jiskʼat säna: "Muspharkañawa. -Nayax sapa kutiw ukax utjitu -sasa.
  
  "Ukax imasiyätwa ukat janiw uñjkatax jaytkti ukat inas taqi lunthatasiñ munir jaqinakjamax wali paranoico ukhamaw jikxatasiyäta, ukatwa kuns lurañajax wakisïna. Nayax amuyta - ¿kunas imantañatakix wali askïspa? Uka jisktʼajj nayra uñisirijan amtasiñapampiw mayachasïna, ukhamatwa mä suma cheqajj amuytʼasïna" sasa.
  
  -¿Nayra uñisiri? sasaw Kenzi kullakajj jisktʼäna.
  
  -Jïsa Jisa -sasa. Lars alemán jaqiwa. Jupax aka chiqan policía comisario ukhamawa -sasa.
  
  Drake jupax pä kutiw uñakipt"äna. "¿Mayamp jutapjjätati?"
  
  "Chiqpachapuniw ist"ta, tata. Jupax comisario de policía ukat wawatpach antagonista ukhamawa. Aka jaqejj jan wali jaqënwa" sasa.
  
  Drake chachajj janiw kawkirus akajj saraskäna uk gustkänti. "Dukas -kunjamarak infierno uñisirimax, comisario de policía, Cadena de Afrodita ukan kawkhantï utjki ukampi chikt"atasti?"
  
  Doukas chachajj akham sänwa: "Ukanwa kunanakas chʼamäjje" sasa. "Uka cadenajj janiw metales detectores ukanakat irnaqkiti, uk nayratpachaw amuyayäta. Ukhamaraki chikat cientificonakax uka sepulturanakan irnaqapxi. Nayax burbuja envoltura ukat cinta conductora ukanakampiw llawuntayäta, ukatx mä amtaw uñstayawaytxa, estación ukar mantañataki. Nayajj jupanakaruw cheqak mantayäta. Herman jilatampi hacha imtʼañatakejj jikiskaspa ukhamaw tukuwayta, ukat mä café umasajj perdón mayisaw bañoruw sarawayta. Uka chiqanwa uñisirijan imantat jaytawayta, kunattix ¿jumax jukʼamp suma chiqa imantañatak amuytʼasmati?"
  
  Drake chachajj Ducas chachan amtapajj janiw loqheñjamäkänti sasaw iyaw sañapäna, ukampis uka jilïr jaqetakejj wal colerasïna. Tiempojj pasawayjjänwa, niyaw jakäwinakap aptʼasipjjäna. Jichhax jupanakarux sapxiwa, uka cadenax mä nayra comisaría ukan imantatawa?
  
  -¿Jupax wali ch"amanïpachati? -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna.
  
  "Jïsa, jïsa, nayax ukham axsararaktwa. Janis ajjsarkañäkchejja" sasa.
  
  "¿Janiw axsarañjamäkiti? ¿Kunsa ukajj sañ muni?
  
  Alicia kullakajj Drake jilataruw uñkatasïna. Yorkshire markankir jaqix sayt"asisaw banco kayunkir jach"a ch"uxña quqanakarux ch"allt"äna. -¿Yaqha jaqixa yatpachati?
  
  Jupax jan wali jaysäwi suyt"äna ukat katuqarakïnwa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Mä toqetjja, janiw mä chʼamäkaspas ukham amuyaskiti. "Ukampis mayni tuqitxa, ¿policianakax nuwasipxani ukhaxa, ¿kunsa jaysapxä?"
  
  Drakex llakitaw ch"iyar alaxpachar uñtäna. Ukat akham sarakïnwa: "Uka jisktʼar qhanañchañatakejj kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw faciläni" sasa. "Ukampis aka cadena apsuñasawa ukat jichhür arumaw lurasiñapa. Burya markax jichhax aka taqpach markarux jiwasanakjam uraqir mantañ radar ukamp peinar luraspa. Janiw tiemponïpkti" sasa.
  
  Kenzix ukapachaw nayranakap jisk"achasïna. "Ey, ¿kunatsa uraqir mantañ radarasax museon utjki uka cadenax chiqpachapuniw sasin amtpacha?" sasaw jiskt"äna.
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna, Dukas uñkatasa. Ukat akham sarakïnwa: "Aka toqet mä amuytʼaw utjitu" sasa. -¿Kunatsa jan jupanakar yatiyktati, masi?
  
  Jupajj akham sänwa: "Uka tʼaqanak cadenat apsuwaytwa" sasa. "Mä qawqha raspados de pintura, carbón ukat uma yapxatatawa. Ukax suma pasta luratayna. Uñjapxtawa, nayax wali cadena munta. Janiw yanaptʼirjamäkänti. Ukatwa enlacenak mä jiskʼa tʼaqa imawayta" sasa.
  
  -Muspharkañawa -sasawa Kenzixa jupar uñkatarakïna.
  
  Drake jupax May ukat Luther jupanakaruw jawsäna ukat ukat jan wali yatiyäwinak jupanakar yatiyäna. Uka equipojj mä amtar puriñatakikiw tantachasipjjäna.
  
  "Jan waliw jan Yorga ukanipktanti" sasaw Drakex säna. -Wawaxa mä jach"a lunthata lurani -sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Jupajj lunthatarakïnwa, jupajj katjatäjjänwa" sasa.
  
  Drake chachajj akham sänwa: "Janiw profesionapatjja" sasa. -Ukax yaqha tuqitwa -sasa.
  
  -Jïsa, nayajj yattwa -sasa. Wila masi. Ukar kuttʼañapawa" sasa.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Nayajj uka trabajo luraspänwa. "Nayrajj ukham operacionanak lurawayta. Ukampis Dahl sat jaqjam qhepäjjat uñjasajj jukʼamp seguro jikjjatasirïta" sasa.
  
  Alicia kullakajj jan kun imtʼasa akham sänwa: "Akajj yaqha operacionawa" sasa. "Ukax doggystyle satawa. Jilïr jaqinakax parlt"asipxpan, perra."
  
  "Pusi chʼaxwañanakarux walpun munasta". Luterojj panpachanit maysaruw uñtäna. "¿Jumanakax paninix ukham lurapxtati?"
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Mä kuti jan ukajj pä kuti" sasa. "Niya amigamampi nayampix walja kutiw ukham lurapxta."
  
  -Imill wawaja... -sasawa Luteroxa amparap aytäna. "Jïsa, jaytam. Nayax janiw jumanakan jisk"a jakäw yant"äwimankkti ukat janipuniw ukham lurañ amtkti. Mä irnaqäwinïtwa, jawsatätwa, Tempest ukamp aka jan waltʼäwix tukusxani ukhaxa, jankʼakiw ukar kuttʼxä" sasa.
  
  Mai kullakajj janiw kusisit uñnaqtʼanïkänti. Aliciax uk uñjäna, ukampis ukhamakiw jaytañ amtäna. Aka equipox nayratpachx sinti p"akintat chuymanakanïnwa. Kenzi kullakajj Drake jilataruw jakʼachasïna.
  
  "¿Ukham lurañ munasmati?"
  
  "Janiw sapakïkiti, Kenzi. Janiw uka risgo apsuñamäkiti. Taqinipuniw mayacht"asis mantañäni, Dukas jupax akankiwa. Akax sapxsmawa, amigo, jumatix wali k"arisksta ukhaxa, uka aruman celdanakapat mayniruw uchapxäma, uka maldito barranak taypin chiqapa -sasa.
  
  "IM chiqaw sapxsma".
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Mistxapxam ukat wakichtʼasipxam" sasa. -Chika aruma qhipat mä juk"a jayllint"apxta.
  
  
  PÄ TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Janiw mä jasak ajlliñax utjkänti, ukat walja jan waltʼäwinakat sipansa, jukʼamp directo ajllipxäna. Marka mayni chiqan ch"axwañax arumanthix jilpacha jaqinakarux mayjt"ayaspawa, ukat janïr cadena thaqhkasax mä qawqha armas de aturdimiento ukanakaw apsutäñapäna. Luterorojj uka chʼajjwañanak wakichtʼañapatakiw khitapjjäna.
  
  Mayninakax taqiniw comisaría ukar sarapxäna.
  
  Drakex wali ch"amaka ch"amakan sayt"atäskäna, amukiw, thaya, chika arumaw pasawayxäna. Ukham jank"akiw uka maldito chiqarux ch"axwañasa.
  
  Niya jaya tiempow qheptʼasïna, mä oportunidad suytʼañakiw utjäna. Qalltanx suertenipxänwa - comisaría ukan qhipa punkup uñjañanx mä ch"uxña ch"uxña quqaw utjäna. Jupanakax pelot anatañ chimpunak uñt"ayañ yatipxäna, jutirinaka ukat saräwinakap uñt"ayañ yatipxäna, activismo cívico ukas uñt"ayañ yatipxäna. Lutero chachan mayjtʼäwipajj kuna minutonakansa pasaspawa.
  
  Alicia kullakajj chʼalljjtayasïna. "Nayax aburritätwa".
  
  Kenzi kullakajj akham sänwa: "Ukampis jumajj nayat sipansa jukʼamp suertenïtawa" sasa. -Kunalaykutix jumar uñch"ukiñasawa -sasa.
  
  -Ay, jumax chuym ust"ayista -sasa. Alicia kullakajj chuymapat katthapisisajj pä kutiw jiljjattäna.
  
  "Janiw jichhakamax utjkiti" sasaw Kenzix kutt"anxäna.
  
  Mai jupanakar uñkatasa ukat p"iqip ch"allxtayäna. -Amukt"apxsmawa, maynix mä pistola de aturdimiento churapxita -sasa.
  
  Drakex segundonak jakthapiskäna, amukt"ir Dookas uñch"ukiskäna. Lutero chachan mayjtʼäwipajj mä qhawqha minutonak nayraw lurasiñapäna, ukampis jan sum parltʼasitapatjja, jichha tiempojj chʼamakanwa qheparapjjäna. Luterojj inas wali chʼam tukuspachänti, janiw celularat jupanakamp parltʼañjamäkaspati. Drake jupax policía camioneta comisaría uksat jayarst"at uñjäna, qhananakax parcela uraqinakapan qhant"äna, kunawsatix thakhinjam kutt"ankäna ukhaxa. Uka equipox nayra quqa tronconaka ukat thiya setos qhipäxan qunt"asipxäna, taqi tuqit imantatänwa. Chʼamakajj wasitatwa purinïna, ukat tripulacionankirinakajj wal muspharapjjäna.
  
  May jilatajj akham sänwa: "Suytʼam" sasa. "Ukax suyt'äwiw ist'asi".
  
  Japón markankir warmin istʼapajj kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw istʼäna. Drake jupax mä qawqha segundonakatx mä ch"axwaw ist"äna, mä camioneta jak"achasisin ist"asitapa.
  
  Alicia kullakajj nayraqat uñjäna. "Qalltañasawa".
  
  Imantat mistunipxäna, jankʼakiw ukat wali amuyumpiw comisarían qhipa punkupar sarapxäna. Janqʼo carrojj jakʼachasiskäna ukhajja, sapa lado punkunakar saytʼayat pilaranakan qhepäjjat janiw uñjañjamäkänti.
  
  Mä jiskʼa thuqtʼir istʼasajja, punkujj mando a distancia ukamp jistʼaratätap uñachtʼayäna. Drakex camionetax mantaniñap suyt"äna, rampat saraqasinx estación ukar mantawayxäna, ukatx juk"at juk"at jist"antat punkut pasawayxäna, ukat jupar arktasaw qullu patat saraqanïna. Alicia ukat May jupanakax qhipäxankapxänwa, Kenzi jupaw yanapt"äna. Jupanakax jank"akiw sayt"at autonak taypin tantacht"at ch"amakarux chhaqtapxäna ukat khititix CCTV ukan uñt"ayat grabacionanak aka llamp"u, jisk"a, sapak comisaría ukar uñt"ayat yatxatki ukax uka qhipa segundos ukar jan puriñapatakiw suyt"apxäna.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Amuktʼañajj qorit luratawa. "Saraña".
  
  Uka horasanjja, camionetajj kuttʼanjjänwa, ukat policianakan pä autopaw arktäna. Punkunakax mä chhuxriñchjataw jaljtapxäna, ukat panpachaniw autonakax mistunipxäna. Drake jilatajj kusisitaw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  
  -Ukax Luterox utjañapawa -sasa.
  
  "Waliki".
  
  Imantat mistusax Drakex suerte mayiskir jikxatasïna ukat comisaría ukan qhipa punkunakaparuw sarxäna. Misión qalltawinx jan uñt"at jikxatasiña, ukampis uka amtäwix mayj mayjänwa. Mä juk"a jan walt"ayañaw wakisïna, ukhamat mä jan walt"äwir tukuyañataki.
  
  Uka utax pä qhipa punkunïnwa - nayrïrix mä jist"arawimpiw utjäna, ukax Drake jupax mä jaula ukar puriyatayna sasaw amuyatayna, ukax mä juk"a jaqinakaruw katjatayna, ukatx payïrix doble punku deslizantes ukaniwa. Mä suma uchat carga explosivo ukaw punkunakar tʼunjäna, ukhamatwa marconak jaljtapjjäna. Mayax nayraqatw liwxatäna.
  
  Sargento de escritorio ukax pistola apt"ataw uka lawat lurat contador ukar liwxatäna. Uka jaqen amparapajj khathattʼasïnwa, nayranakapas wali chʼamaktʼatänwa. Mai kullakajj liwjjatasïna, mesa qhepäjjat imantasïna, ukatsti amukiw uka patjjar jaltawayjjäna. Sargentojj manqhan jalnaqir uñjäna, uka horasaruw katjäna, ukatsti qhepäjjaparuw chhaqtjjäna. Mä kutinjja, armap apsusaw pistola bolsillopar uchasïna ukat aturdañ pistolapsa gancho apsuwayjjarakïna.
  
  "Luratäxiwa" sasaw jachʼat säna, ukat janïr amparanakap kayunakap cremallerampi uchañkamaw jan sarnaqkänti.
  
  "Mascaranaka". Drake jupax ajanuparuw t"ijtäna, janïr cámaras de seguridad ukanakax jupanakar uñjkasa.
  
  Payïr policiajj ajanupan jisktʼasir uñnaqampiw cuarto mantanïna. Uka phallawix amuyuparjamaw amukt"äna, wali ch"amaniwa, vidrio ch"iyjañataki ukat patak kunayman arunakjam ist"asiñapataki. Uka jaqix jan mantañ munirinakan mantapxatap amuyaskäna ukhaxa, Mai kullakax cubierta taypiruw kutt"awayxäna, pata janchiparux kayunakap taypin uchasïna ukat qhipäxaparuw liwxatäna. Janïr samañap katjkasaxa, cremallerampiw jistʼarasïna ukat amparapampiw jistʼantäna.
  
  -Jutam, Sprite -sasawa Aliciaxa quejasïna. -Akanx jan munatäkaspas ukhamaw amuyasta.
  
  Mai kullakajj payïr policiaruw nayrïr policiaruw aytäna. "Tukuyawi. Jupaw katoqani" sasa.
  
  Kenzix uka estacionaruw mantäna, mä mascara ukan luxus ukar jaytasa. Jupan arunakapax: "Nayaw sistemanktxa, ukat akax wali uñt"atäñ qhispiyañ yanapt"aspawa, ¿yatitati?" janiw Drake-rux chiqpachapun chuymacht"känti, ukampis chiqans janiw oficial ukhamäkänti, jichhax Team SPEAR-ampiw jikxatasi, ukhamax inas chiqpachan jupar uñt"ayañax suyt"äwinak jan utjañapatakix yanapt"chispa.
  
  Drake sat chachajj kimsa policianakampiw jukʼamp aptʼasiñapatak utjatayna sasaw amuyasïna. Chʼiqa toqen mä pasillo uñjäna ukat uka toqet uñtasajj mä fila cámaras uñjäna. Mä aruw jisktʼasis jawsäna, ukampis janiw istʼkänti. Jupanakax teclado jikxatapxatayna ukat uka edificio ukar juk"amp sarañatakix apnaqapxäna. Suytʼañ cheqat sipansa, jukʼamp walja cuartonak jistʼantat punkunakani jikjjatapjjäna. Mai kullakajj nayrïr jaqeruw chʼalljjtäna. Drakex mä colerat arnaqasiñ ist"äna, ukat mä amukt"at arnaqäwi ist"äna. Ukhama, mayo phaxsikamax kimsa tunkäxänwa. Jan atipayasiñatakix Alicia ukat Kenzi jupanakax jutir pä cuartonakaruw mantapxäna, Drake-rux pasillo ukan sayt"ataw jaytapxäna.
  
  Jupax yanapt"añatakiw jank"ak saräna, Kensi juparux qunqurt"ataw uñjäna, niyaw taser ukax jupar uñch"ukiskäna, jupax café lurañ maquinapat café warantaskäna. Walikïskatap amtasaxa, Aliciaruw saräna ukat uka chachan codop doblar uñjäna, ukhamat mä jukʼa descarga eléctrica ukar puriñapataki.
  
  ¿Khitis jichhax jaytatäkaspas ukham amuyasi?
  
  "¿Ukax taqpachakïpachati?" -sasawa Doukas jiskt"äna.
  
  "Ukhamäpachänwa. Chachanakan cuartopar irpapxita, jankʼaki" sasa.
  
  Janiw kunjamtï mä chachar jisktʼañ amtkäna ukhamäkänti.
  
  Uka jilïr jaqix pasawayxänwa, ukat pasillo tukuyaruw sayt"äna. Drakex janiw aseo ukan letrero uñjkänti, ukampis Doukas jupax ch"iqa tuqin jist"antat punkuruw uñch"ukiskäna.
  
  "Akax oficinapankiwa. Nayan badass sat jaqejja. ¿Jupax manqhankaspa ukat nayax mä pistola aturdimiento maytʼasirïta sasin amuyta?"
  
  Drake jupax taqi jisk"achasirinakarux axsarañjam uñjäna ukat yatiqañ utan urunakatpachaw uka waynat amtasïna; uka waynax chika uru manq"añ qullqip lunthatasin mä maraw t"aqhisiyatayna. Kunjamatsa uka waynax jichhax yant"ani sasaw pächasxäna.
  
  Ukatwa: axsarañjama.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Chiqansa" sasa. Mä jank"a kuynt"asisaw punku llawintat muytasin punku jist"aräna. Comisionado de policía ukax kayunakap mesa patxar sayt"ataw qunt"asitayna, mä amparapax laptop ukar q"añumpiw llamkt"äna, mayni amparapax diamantenakamp ch"allt"at vasoruw alcohol warantasïna. Drakex jupar chhuxriñchjaskäna ukhaxa, umañap warantasïna, uka liquidompiw chʼallxtayasïna ukat sillupat jaquqanïna. Drake jupax mesa muytasinx Dukas juparux mä pistola de aturdimiento churäna.
  
  "Maya".
  
  Mascarax Doukas lakapar muyuntatw liwxatäna, jupax wali kusisitaw jikxatasïna. Drake jupax electrochoque uñch"ukiskäna ukat ukat mayninakax cuarto ukar mantapkän ukhax uñch"ukisïnwa.
  
  "¿Janiw sapakix askichañjamäkiti?" -sasawa Aliciaxa amukt"ata arumpi jiskt"äna.
  
  "Jïsa". Kuntï siskäna uk sum amuytʼasiñap amtasïna. "Ukax ch'amäxiwa".
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Ay, nayajj katoqtwa" sasa. "Chiqpachansa nayax muntwa".
  
  Comisionado de policía ukar chint"atäxän ukhax baño ukar sarapxäna. Doukas jupax ch"iqa puesto ukar uñacht"ayäna, ukat Drake jupax paneles ukan teja ukar apsuñatakiw makhatatayna ukat mä envoltura de burbuja cadena eslabón ukamp phuqhantat thaqhañataki. Qalltanjja, thaqir amparanakapajj janiw kuns jikjjatkänti, ukampis janiw jayarstʼkaspati sasaw yatïna. Mä cambio de dirección, ukat jupax jikxatäna, mä haz de peso medio ukax bíceps ukarux tenso ukham uñacht"ayäna, kunawsatix apthapisin Aliciar katuykäna ukhaxa. Mä kutix luratäxäna ukhaxa, janïr yaqha policianakax uñstkipan jankʼak puriñatakikiw kunatï ukan utjkäna uk jan yäqapkänti.
  
  Drakex jank"akiw qhipa punkunakar purintäna, nayratpach chint"at jaqinakar jak"achasisin k"umaräpxatap uñakipasa. Taqinipuniw walikïsipkäna ukat comisariot sipansa, perdón mayipxarakïna. Libertad sarañatak sarapkäna ukhajja, mä jan wali samkaw thayajj jaljtäna.
  
  Ukax mä juk"a pachanakanwa. Drakex uraqiruw jaquntatäna. Uka utax khathatitaynawa. Mä cheqanjja, vidrionakajj pʼakjatäjjänwa, ukat qʼañunakaw pampar jaqontäna. Jachʼa arunakajj istʼasïna, kunattejj uka phallañan chʼajjwäwipajj jukʼampiw istʼasïna.
  
  "Akana! Jichha!"
  
  "Comisaría ukar mantañax janiw nayatakix askïkiti, jila. Ukhamajj janiw ukhamäkänti" sasa.
  
  "Jan wali llaktʼasiñamawa ukat nayrar sartañamawa. Wila ch"uqixa mä khuchhijamawa junt"u pachana chhuxriñchjasi" sasa.
  
  "Khuchhinakat parlkasaxa, ¿kunapachas uka jan wali jaqinakat maynir chʼaxwañax wakisispa?" Machaq aru.
  
  Drake jilatajj saytʼasïna. Mä ch"amaw utjäna, jupanakax jan uñjkayaw jaltxapxäna. -Nayax amuyta uñisirinakax jichhakiw purinipxi -sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Cadena arknaqawaytwa" sasa. -Jank"akiw kuns lurañasa.
  
  -¿Kunsa suyt"askta? Kenzi kullakajj arsüna. "Nayraqata!"
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Janiw nayajj..." sasa.
  
  -Janiwa -sasawa Drakexa säna. "Uka policianakaruw jiwayapxani jan ukax mä juk"a usuchjapxani. Jupanakajj jan kuns kamachtʼirïpjjewa. Janiw nayajj ukham pasañapatak jaytkiristti" sasa.
  
  Alicia kullakajj chika taypin saytʼasïna. "Jumax chiqaw sasma".
  
  Kenzix jupanakarux loconakjamaw uñch"ukisïna. -Mistxapxam -sasawa samsutayna -uka chiqaru -sasa.
  
  -Ukatxa apnaqañamawa -sasa. Drakex esquinaruw patat jalnaqäna, kunawsatix kayunakax pä pasillot ist"askäna ukhaxa. Mä jank"ak jakthapiwix phisqanipxatap uñacht"ayäna. Drake jupax nayrïr ukarux janiw jikxatkänti ukatx payïr ukarux ch"allt"arakïnwa, nayrïrx kunjamakitix ukhamakiw jank"ak turkakiptani sasaw amuyäna. Payïristi jaya pirqat jaltasaw qhepäjjat thuqtʼasipkäna ukanakarojj jaqontäna. Jaqinakax nayraqatar ajanunakap liwxatapxäna, armanakax jaquntatäpxänwa. Khitinakatix ajanupar pañuelo uchatäpkäna ukanakax chhaqhayasipxänwa. Jakhunakax p"akjatäxänwa, maldicionanakax chhuxriñchjatäxänwa. Drake sat chachajj jupanak taypinwa jaqoqtäna.
  
  Kenzix Mai sat chiqaruw t"ijtäna nayrïr jaqir katjañataki, pistolap katjasaw nivelar puriñ yant"äna ukat techokamaw liwxatäna. Ukajj jupanak taypin mä metalat lurat barraruw tuküna, ukat nayraqatar qhipäxar liwxatasïna. Uka mercenariojj libre amparapampiw cuchillo vainapat apsusïna, ukampis Kenzi chachajj ukham munäna.
  
  Jupax jachaqt"asïna. -Yuspära chacha -sasa.
  
  Uka ch"axwäwi taypinxa, jupax ch"iyar ch"iyar tukuwayxänwa. Kenzix muñecapat katthapisinx jupat pasañapatakiw jaytäna, jan wali muytasa ukat cuchillax pampar jaquntatäkän ukhax katjäna. Mercenariox amparanakap ch"allxtasaw arnaqasïna. Kenzi kullakajj cuchillojj cuchillopat thayaruw jaqontäna, ukatsti amparapamp wasitat jaqontañap suytʼäna.
  
  Mercenario chachan nayranakapajj uka armaruw arktäna.
  
  Jupajj katjasaw costillanakap manqhar jaqontäna. Taqi ch"amapax janchipat mistuwayxänwa. Jupax qhipäxar kutt"asaw jaquqanitap uñjäna, jichhax pistolap katxarutayna.
  
  Drakex codos ukat qunqurinakapamp ch"allt"asisaw ch"axwañ taypin irnaqäna. Sapa arma jikxatasax Mai markaruw kutt"awayxäna. Aliciax jupamp chikaw jikxatasïna, liwitat jaqinak taypinw jalnaqäna, jisk"a pasillox juk"akiw irnaqañatakix utjäna. Ukajj jukʼampiw infiernon jiwañar uñtasitäna; mä jak"a, claustrofóbico ch"axwawi, ukanx taqiniw tantachasipxäna.
  
  Drake jupax janchit liwxatasinx mä kayuw kunkapar ch"uqt"at jikxatäna, ukax pistola de aturdimiento ukamp llamkt"asaw apsuwayxäna, ukampis cargax jisk"akïtap yatïna. Jupax qhipäxar liwxatäna, sartasïna, qunt"atäskir jaqirux ajanupar codompiw ch"allt"asïna, ukatx taqpach janchipaw mayniruw ch"allt"asïna. Aliciax janiw khuyapt"ayasiskänti, botas ukat mä chachan vainapat apsut cuchillompiw taqinirux cuerpon juk"amp jasak puriñ chiqanakar electricidadamp jiwayatayna.
  
  Mai kullakajj pä pistola amparanakaparuw warktʼasïna, maynïristi qhepäjjat warktʼasïna, pusi pistolasti pʼeqeparuw katjjarutäna. Pasillo tukuyanjja, mä chʼiwiw qhanampi chʼamaktʼayatäna, jupajj mä visionänwa, janiw jukʼampïkänti, kunattejj jiskʼa, jiskʼa uñnaqapajj ukham armanak apthapitapat jachʼañchasitapat kʼarinak uñachtʼayäna. Ukampis chʼamakajj jukʼatwa.
  
  Machaq mercenariox comisaría ukan t"unjat fachada ukanw sarnaqäna, Mauser semiautomático ukax thakhi q"umachasïna. Mai kullakax janiw nina nakhantayañ munkänti, jan ukasti mä ratukiw jupan armapampix pallapallanak jist"aratayna ukat uñjäna kunjams uka jaqix qhipa pirqat mä jan jakkir trapo muñeca ukar jaltxatayna jan jiwayiripar uñjasa.
  
  Maynïristi jupan jakʼaparuw quntʼasïna, ukat uka chiqanwa uñakiptʼäna. Mai jupax juparux ch"axwarakïnwa. Drake chachajj jila parte chachanakar armanak apsutap amuyasïna ukat kawkhantï jutkäna uka thaknam kuttʼanjjäna, Alicia kullakarojj codopat aynachtʼayäna.
  
  "Ukax sarañ pachaw purini".
  
  -Ukampis janiw jupanakarux waliptañatakix jaya tiempox munaskaniti.
  
  "Jaya pacha". Drakex jinchup ch"allxtayäna. "Ist'aña".
  
  Sirenanakajj jaya cheqanwa jachäna.
  
  Jupanakax Mai ukat Kenzi ukanakaruw puripxäna; Japón markankir warmix armanak lakiraki. Drake chachajj qhep qhepa kutiw uka watat policiarojj uñchʼukïna, taqe kunas walikïskatap uñjäna, ukat niyaw jankʼak sarawayjjäna. Ukampis sargento de escritorio ukan uñnaqapax jark"äna - axsaraña, p"iqip mä juk"a ch"allxtaña, nayranakap amuyuparjam jach"aptayaña.
  
  Jan pächasisaw qhepa punkunakar pallapallanak aptʼasïna. Mä jach"a jach"a tukusaw mä jaqiw jaquqanïna, ukat yaqha mercenariow arktäna, juparux pecho taypit ch"axwantäna. Policiaruw p"iqip ch"allxtayäna, ukat pistola pamparuw uchäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Yuspära" sasa.
  
  Mayninakax ukhamarakiw lurapxäna, jichhax armanakax jupanakatakix janiw askïtap amuyapxäna. Dukas cadena ukax utjataynawa, ukampis jichhax Kensi jupat apsuwayxatayna ukat jank"akiw estación ukan qhipa estacionamiento ukan punkupar kutt"ayatayna. Drake jupax nayrjax pachpa teclado apnaqatayna, ukatx jupanakax chhuxriñchjasipxäna.
  
  Uka edificionak taypin chʼiqa toqer tʼijtjjasajj suytʼir autoruw kuttʼjjapjjäna.
  
  Luterompi uñt"asipxam.
  
  Ukat infierno markat mistuñapataki.
  
  
  PÄ PÄ PÄ PÄ JALJA
  
  
  Drake chachan chuymapax ch"amakt"awayiwa, kunapachatix Hayden ukat mayninakax jaltxapxatap ist"äna, janïr katjatäkasax América uksat qhispiñ munapxäna. Crowe ukat Lauren secretarionakas janiw jupanakar yanaptʼapkänti, jupanakax mä jukʼa jakʼachasipxänwa. Lauren kullakax Coburn irpirimp jikisiñ yant"awinakapax jark"ataw uñjasiwayi, ukatx Crowe jupax imantasiñapatakiw wayt"ata. Uka pachanx imantat jan uñjkañ hilonakak jaquntañ yatipxäna, kuns mayjt"ayañ yant"apxäna.
  
  Ukhamarakiw t"ijt"asax Grecia markan mä chiqan mä thakhinjam sarkasax Drake-n equipopax Afrodite-n cadenap uñakipapxatayna, ukatx Doukas-aruw jaytapxatayna. Drake chachajj Whitehall sat cheqaruw jawsäna.
  
  "Mercedes de clase C alquilat ukan qunt"atäsipkta, B thakhinjam sarapxta, kunatix mä purgatorio plano ukhamäkaspas ukhamawa, chiqpachanx. Kawkhantï jikjjatasipkta uk janiw amuykti" sasa.
  
  Aliciax satélite ukan navegación ukar uñacht"ayäna. -Akankiwa sasina.
  
  "Ukhamawa, ukampis nayajj wal colerata, janiw uñchʼukiñatak llakiskti. Cambridge, ¿janit arknaqapxitasmati?"
  
  "Jichhax teléfonom triangulawaytwa. Jiwasax cadena apsuñäni. Ukhamajj sarantaskakim" sasa.
  
  "¿Kunjamarak uka jan wali jaqinakax arktasipkakistu, masi?"
  
  Cambridge markax jank"akiw jaysäna. "Janiw jumakiti, jan ukasti promedios convergentes ukan kamachipawa. Ukax mä web mundial de hechos ukat detalles ukanakaw jumar jan walt"ayañataki. Jupanakax jiwasan armas ukanakat sipan juk"amp suma armanak thaqhañatakix herramientas ukanipxi. Crowe chachajja, qalltan amuyapkta ukat sipansa jukʼamp armanakaw utji, ukajj pä kuti jilaw utji sasaw amuyäna. Tempest ukax mä jach"a red ukaniwa, terroristas ukat mercenarios ukanakamp apnaqasa. Cadena ukax pusi armas ukanakaw churarakistu ukat nayax apuestas ukarux pä kutiw juk"amp utji. Uraqpachanx mä irnaqäwit yaqha irnaqäwiruw saltapxi. Mä jach"a jan walt"awix aka terrorista campamento ukawa. Janiw kawkhans utji uk yatipkti, ukat Tempest ukax mä jisk"a ejercitompiw niyaw utjani" sasa.
  
  "Ukax qhanawa". Drake chachajj autonkir jaqenakajj kunjamäsipkisa uk sum amuytʼäna. Wali jan walt"ayataw uñjasipxäna, sapa pachaw jakasipxäna, jaltxapxatap yatisa ukat Tempest jupax p"iqinakapar t"unjañatak kamachi apsutap yatisa. Chiqansa, jupanakax caprichoso ukhamäpxänwa. Chiqansa jupanakax mä borde ukankapxänwa. Ukampis tunka payan jila yaqha equipos SWAT aislados ukanakax ukankapxarakïnwa, sapa uruw jan walt"ayat jakasipxäna.
  
  "¿Kunsa cadena tuqit yatiyapxita?" -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna. -Dukas jupax Afrodite warmin sexo anatt"añ yänakäkaspas ukhamaw amuyasïna.
  
  Cambridge markax wali ch"amampiw säna. "Taqi kunat sipansa, jupax mä jukʼa qʼañu warminïnwa, ukampis cadenanakampi uchasiñapaw wakisispa sasaw pächasta. Jupatakiw lurasïna ukat khititï munasiñap munkäna ukaw mä regalojam churäna, ukat kunatï sapa kuti uñjasajj chuymapan jikjjatasïna uk uñachtʼayi" sasa.
  
  Alicia kullakajj chʼamaktʼayasïna. -Jïsa, Drakes ukanakax sapa kutiw ukham sapxi.
  
  Cambridge jilatajj akham saskakïnwa: "Janiw ukham faciläkänti. Cheqas Afrodita kullakajj casaratäjjänwa, wachuq juchar purtʼaskäna ukhajja, chachapajj jukʼamp yatiñanïjjänwa. Jupajj jukʼamp jan ajjsarirïjjänwa. Chachanakax regalonak apayasaw jupamp sarnaqapxaspäna, jukʼamp taqe chuymaw chika aruma uñtʼasipxañapäna" sasa.
  
  Cadena largopax Drake-takix mä juk"a ch"amakïkaspas ukhamaw amparanakapamp katxarusa. Jiskʼa eslabón ukat jiskʼa metalanakaw taqe amparanakatakis walikïskäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Ukajj jukʼamp amuytʼasiriwa" sasa. -Janiw Aliciarux jark"kaspati, ukat jupax mä jan ch"amani jaqiwa.
  
  Inglés warmix amparapar ch"ankhampiw jach"at arsüna, chiqpachansa machaq ch"akhanak jaytawayi. Ukat akham sarakïnwa: "Aka surtidomar yaptʼam" sasa.
  
  Lutero jilatajj akham sänwa: "Apthapiñ suyapkta ukhakama" sasa. "Tiempo aptʼasisktanwa. ¿Kawkirus jutïrin sarañäni, Dartmoor?"
  
  Drake jupax Cambridge markan SAS nayra saräwipat uñt"ayat sutimp uñt"atätap yatïna ukat jachaqt"asirakïnwa.
  
  "Walikiwa, jiwasax amparanakasanx utjaraktanwa. Jutïr armajj juma jakʼan uñtʼapkta ukajj Grecia markanwa utjaraki, uka armaruw cheqak saraskta" sasa.
  
  "Nanaka? Akax wali thayawa. Kunasa akaxa?"
  
  "Aka tuqitx mä jan walt"äwiw utjistu-" Cambridge ukax coro de gemidos ukax jiwañap suyt"äna ukat "mayamp" "Perdón, janiw khitis faciläniw sasin siskänti. Griego marka ukat kawkhans utji ukx wali sum amuyt"apxta " sasa.
  
  Drake jupax ch"uqi ch"uqi ch"uñuyatayna. "Nayax amuyta, mä "ukampis" utjapuniwa".
  
  "Kunapachas jupax jan utjxani uk mä uru yatiyapxita. Ukampis... Matthäus sat mä jaqew ukham utji" sasa.
  
  Lutero jilatajj akham sänwa: "Kunjamatsa janiw chuymankipstat arqueólogo jaqen uñnaqap amuyujar puriykiti" sasa.
  
  -Akax janiw walïkiti -sasa. Matthäus ukat Dukas jupanakax janiw pachpa universo ukan jakapkiti. Matthäus jupax mä jan wali jaqiwa, jupax mä discoteca ukanw mä markan policía ukar jist"antat chiqan apnaqi, ukax juk"amp qhuru kastawa. Jupax uka artefacto thaqhatätap yati ukat mä jisk"a ejercitompiw muyuntat uñjasi. Chiqpachansa, ejercitox jupatakix yatitarjam negociowa" sasa.
  
  "Kunjamsa uka artefacto ukan dueñopäjjäna uka toqet mä sarnaqäwiw utjañapa". Kenzi chachan arupatjja, interesanakaw utjäna.
  
  Aliciax Drake ukar jak"achasisinx mä monosílaba ukampiw jaysäna, "jupax janiw jupar aljañ suykiti" sasa.
  
  Kenzix wali jach"a ajanumpiw kutt"anïna. "Chiqpachansa, jichhax mä jukʼa tiempow jisktʼasiwayta, thakinxa uka yänakatxa kawkïr yänakampis jikisiwaytxa. Pächasiñawa, ukampis..." sasaw amparap luqxatäna.
  
  Cambridge jilatajj akham sänwa: "Janiw Matthäus chachar aljapktati. "Jupax mä taqpach línea de sucesión janïr jupar pasañapatak jiwayatayna".
  
  Drakex aka yatiyäwix muspharayañap munäna, ukampis janiw ukhamäkänti. "¿Ukhamajj awkipajj alasïna?"
  
  "Jupatakix mä jach"a jilatatakix mä awki, jïsa. Ch"iyara qhathu. Inas Ramses qhipa bazar ukan alasirïchïna. ¿Uk amtastati?
  
  -Ay jïsa -sasa. Uka urux walja jan walinakaw pasäna. ¿Mattäus ukat discotecapat taqe kuna yatiyäwinaktï utjktam ukanak apayanipxitasmati?"
  
  -Nayaxa thakinkasktwa -sasa. Matthäus tataxa qhipa qhatunwa alasïna, ukatxa mä juk"a pachawa utan imantatayna. Mä urux Matthäus jupar uñjasax wal munasïna, ukat uka maldito discotecaruw utar irpäna. Akax pusi pisos ukaniwa, ukatx Matthäus ukanx apartamento ukanakaw utji sasaw amuyapxta, ukax pä pata piso ukan jikxatasi. Ukat nayax sañ muntwa, chiqpach, luxus jakañ uta. Janiw kunas jumatakix barato mierda. Garaje subterráneo, ascensor dedicado, kunatix sapürunjam jan wali jaqinakax munapxi. Chiqansa, walja guardaespaldas desechables ukanakaw utjäna. Chiqpachansa aka chiqanx jumatakix walja lurañanakaw utji, Drake" sasa.
  
  Yorkshire markankir jaqix nayranakap ch"allxtayäna. "Tempest ukankirinakax irnaqawip jan wali apnaqapxiti sasaw jiskt"asta. Qhepatakiw jukʼamp chʼamäki ukanak imapjjta" sasa.
  
  Cambridge jilatajj akham sänwa: "Inas ukhamächi" sasa. "Inas terrorista campamentopan taqpach Internetan uñstañap suyapkchi".
  
  Mai kullakax asientopan chiqak sayt"asïna. -Ukat ukax yaqhax janiw jaytksnati -sasa.
  
  "¿Yaqha equiponakatï jupanakpachat uñjasipxañapatak jaytatäpkäna ukanakat kawkïrirus jawstʼapxirïtati?" sasaw Luterojj jisktʼäna.
  
  Cambridge jilatajj akham sänwa: "Sarantaskakiwa" sasa. "Uñisirinakan territoriopan mä equipo SWAT saphintata, sinti amuyt"asir jak"achasiñax kuna jan walt"awinakas logística tuqinx utji uk amuyt"apxasmawa. Ukatakejj wal chʼamachasipjjsma sañäni" sasa.
  
  Luterojj satélite ukan navegación pantallaparuw chʼalljjtäna. "Tesalónica markaruw jakʼachasipxta, waynanaka. ¿Kawkhansa aka arumax utji?"
  
  Cambridge markax coordenadas ukanakaw churawayi, ukanakx Luterox auton sistema de navegación ukar mantawayi. "Pä tunka kimsani minutonaka" sasaw säna. "Uka jakʼan mä hotel jikjjatañasawa."
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Janiw sinti jakʼachasiñakiti. -Jan ukax taqiniw pantjasipxsta ukat Tempest ukax niyaw akankxi.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Janiw mä jan waltʼäwikiti. -Khitinakati thakisaru mantanipxani ukaru jiwayapxañani -sasa.
  
  Mai kullakajj qala chuymampiw akham säna: "Janiw ukham qhanañchañajj wakiskiti" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Nayarojj walikïskiwa. "Jupanakax ukhamarakiw jan ukax jukʼamp jan walinak lurapxaspäna. Ukat ukat sipansa, almajan mä saxraw utjaskakiwa, uka saxraruw samarañapa" sasa.
  
  Mai kullakajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Nasïwitpachwa" sasa.
  
  "Hola" sasaw Alicia kullakajj säna. -Nayrat sipansa jukʼamp sumätwa sasaw iyaw sañama.
  
  Mai kullakajj chhuxriñchjasïna. "Ukhamarakiw mä manqʼa manqʼañ animalajj mä uru manqʼañaru mä kuti manqʼañapatak jiskʼachasi ukhajj jukʼamp sum jikjjatasi" sasa.
  
  "MÄ?" sasaw jisktʼasta.
  
  -Wali aycha manq"iriwa ukatxa wali kusisita kunapachatixa manq"aski ukhaki.
  
  "¿Kunapachatix scumbags ukanakamp nuwaskta ukhakiw kusisita sasin sasktati? Janiw chiqäkiti".
  
  Mai kullakajj jaya pachaw uñkatasïna ukat maysaruw kuttʼjjäna. Alicia kullakajj wali amuytʼasir uñnaqtʼanïnwa. Drake jupax panpachanir jan yäqañax wali askiwa sasaw amtäna ukat jallump ch"allt"at parabrisas ukan q"uma markan callinakap t"ijt"ir uñjäna.
  
  "Qurpachañ uta". Jupax uñacht"ayäna. "Uñt"añäni ukat mä amtar puriñäni."
  
  
  PÄ TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  "Uka chiqax q"uma uñtatawa", sasaw Luterox discoteca ukan anqäxapsa ukat muyuntat chiqanakap yapu lentes ukamp uñakipt"asax säna.
  
  Alicia kullakajj llakitaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Pobre Luterojj janipuniw mä discotecar sarkänti. -Jupax q"uma jaqinakjamaw amuyi -sasa.
  
  "Janiwa, janiw sañ munkti..."
  
  Drake chachajj yaqha ángulo uñkatasaw uka edificio uñchʼukïna. Ukajj ancho ukat mä oraqenwa qontʼatäskäna, ukajj pä calle diagonal taypinkiwa, Tesalónica markan chika taypi jakʼanwa, mä cheqanwa turistanakajj utjäna. Pusi hormigón gradanakaw nayrïr punkunakar puriñkama, uka punkunakajj chʼiyaränwa, jichhajj wali jistʼantatänwa. Anqanxa, carteleranakaw utjäna, ukanx kunayman wakichäwinakaw utjäna ukat kuna horanakas irnaqapxi uk yatiyapxäna. Taqi ventananakax opaco ukhamänwa, nayrïr pison yaqhipanakax qillqatanakamp ch"uqt"atäpxänwa. Drake jupax mä qhan mayjt"äw uñjäna, jisk"a ukat jach"a pisos ukanakan - qhipïrix qhanaw walja qullqinak apthapita, balcones decorativos, teja jardina, ukat, jupax amuyt"iwa, ukat sipanx juk"ampinakaw utjäna. Qala luratanakax q"añuchatawa ukat jan jariqatänwa, ukax Aliciax mä q"añut uñt"at uta manqhan experienciap chiqanchawayi.
  
  Luterojj mä arutwa parlatäna. Ukat akham sarakïnwa: "Uñisirinakan qhan señalanakapajj janiw utjkiti" sasa. -Tormenta, jan ukax yaqha ukhama.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Iyaw sawaytwa" sasa. "¿Kunapachas aka chiqax jist"arasi?"
  
  "Sitio web ukarjamaxa", sasaw Kenzix arsuwiyi. -Jichhüruxa llätunka pacharuwa -sasa.
  
  "¿Kunatsa janïr ikiñkamax jistʼarapxi?" Dahl chachajj akham sasaw amuyäna.
  
  "Qhipa yatiyäwinakax jichhakiw uñstawayi". Cambridge kullakajj Drake chachan celularapampiw parltʼaskäna. "Akax jichhakiw mä wali jamasat yatiyirit juti, ukat aka chiqanw akham arst"ta: "Matthäus jupax aka muspharkañ idolonak lurañ yänak mä discotecan jan kuna usun imaski".
  
  Alicia kullakajj lakap chʼajjwayiwa. "Aka waynan ist"asitapatxa, kunaymaninakäspawa".
  
  Cambridge jilatajj akham sänwa: "Nayajj amuyta" sasa. "Ukampis jan Neptuno Umanakax ukhamäkchi ukhax mä kasta coincidencia torcido ukhamawa".
  
  "¿Idolo, ¿janit mä estatua?" Mayax siwa. "¿Uka artefacto tuqit kuna yatiyäwinakas utjistu?"
  
  "Jïsa, janïr chhaqkasajj mä jukʼa tiempow documentapjjäna. Uka yänakan jan walt"awipax akawa, lunthatir jaqinakax documento lurapxi, ukatwa qhanañchäwix jisk"akiwa "juk"amp arktasini" uka arunakampi, chiqans Neptunox qutan diosapänwa, Poseidón romano masipawa . _
  
  "¿Kawkïris caja fuerteru mantaspa?" -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna.
  
  "Jïsa. Yatiyirix Matthäus ukan caja fuertepax pampat techokamaw utji sasaw sitäna. Ukham luraspa" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Inas akajj jiwasatak chʼamachasiñajj wakisispa" sasa. "Jichhax club ukar mantañax utjistuwa. Janiw mayni edificionakjamäkiti" sasa.
  
  "Mä acceso ukar mä cuarto phuqt"at ch"uñut, jach"a cuerponak uñt"ayasmati, ukax tunka payan jila guardias de seguridad, gorila, cámaras CCTV ukat oficinas alaya ukan uñjatawa", Cambridge jupax siwa. "Ukatxa, chiqpachansa, jumax mantañamawa".
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Ukajj janiw mantañat sipansa jukʼampïkiti sasaw sista. -Nayax fiesta pachaw sasaw sutichta, wawa.
  
  Cambridge markax janiw kuns arskänti, jan ukasti uka artefacto ukar kutt"awayxänwa. "Neptuno sat diosajj qotanakan ukat uma jalsunakan diosaparakïnwa, ukatwa uka titulon "umanakat" parli, sasaw amuyta. Roma markanjja, mä templokiw jupatak utjäna, uka templojj 200 nayrïr pacha maranakanwa lurasïna. Uka idolo uñjasajj uñtʼapjjätawa, uk sum yatta" sasa.
  
  Drake chachajj Alicia kullakaruw wali sum uñkatäna. -¿Kuns jumax uka tuqit amuyta?
  
  Inglés warmixa amuyunakapa liyt"atayna. "¿Mai ukat naya sañ munasmati? Nayajj ukhamarakiw lupʼiskta" sasa.
  
  Lutero chachajj Drake ukat Alicia sat chachan hotelan cuartopan utjkäna uka rasguñat lawat lurat mesaruw yapu lentesap chʼalljjtayäna. "Ukax nayatakix llakisiyitu".
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Kunatsa ukham lurasi uk janiw amuykti. "Panpachaniw Grecia markan suma kusistʼañ munapxirïta. Fiesta urunxa. Panpachaniw wayn tawaqunaka..." sasaw mä juk"a samart"äna. "Nayax ukhamätwa. Mai kullakajj uka cadena mä jukʼa masticäna" sasa.
  
  "Taqi kunas walikïskiwa". Mai kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Suma amuyt"awi. Jupanakax janiw suyt'apkistaniti -sasa.
  
  "Fotomax base de datos ukan utjchi ukhax lurapxani".
  
  -¿Kunatsa ukham pasäna? Mai kullakajj niyaw kayunakapar saytʼasjjäna. "Tempest ukax akanx juk"amp jach"a anatirinakawa. Jiwasax mä qhipa ch"axwañakiw. Jutam Alicia, wakicht"asipxañäni -sasa.
  
  "Kunata? ¿Jumajj nayar isthapiyañ muntati?
  
  "Jumax muntawa. Luräwinakap mayacht"asiñasawa. Taqi uka cámaranak imantañatakix mä chiqa thaqhapxam" sasa.
  
  "Wali larusiñatakjamaw ist"asi. Kunas utjiti..." sasa.
  
  Kenzi kullakajj uka taypinkänwa. "Ey, nayax ukhamarakiw saraskta. Janiw usuchjañjamäkiti, ¿janich ukhamäki?
  
  -Kimsa jaqiwa, perra.
  
  Drake chachajj janiw uñchʼukkänti, ukampis khitin jaysäwipajj uk yatiñatakejj janiw nayranakapajj munaskänti.
  
  -Jan walt"awi -sasawa Mai kullakaxa wali amuyumpi säna. "Ukax jupanakax fotom utjayaspawa. Nayra luratanakaman achupa" sasa.
  
  "Janipuniw uka jaqinakampix uñtʼkti. Griegonakakiw negocionak lurañatak apnaqapxirïta, jupanakax Atenas markan jakasipxäna ukat Egipto markan kunayman markanakan jakasipxäna" sasa.
  
  May kullakajj akham sänwa: "Akajj askichsnawa, uk sum amuyta" sasa, ukat Alicia kullakajj jachʼat arnaqasitapar jaysasajj akham sänwa: "Cheqas siwa, Taz. Ukhamächi ukhaxa, kimsax pät sipansa jukʼamp askiwa" sasa.
  
  Warmixa punku tuqiru sarawayxäna. Aliciax mä jach"a jayp"u suyt"askta sasaw mä arst"äwip arsüna.
  
  Drake chachajj khathattʼasisaw Luterorojj chʼamaktʼäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Shit" sasa. -Janiw suma tukuykaniti -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Aliciax Kensi kullakaruw amparapamp qunt"asïna, jupanakax club ukar mantapxäna, taqi kunatix jupat amuyki ukanak jisk"at arsüna. Kenzix porteronakaruw jachaqt"asïna, jupanakax t"ijt"asaw pasapxäna. Mai kullakax uka chacha warmin qhipäxaparux jak"achasiwayi, taykjamaw uñt"ayasi. Jan pachanïtapata ukhamarak jan ch"amäñapatakix machaq vaqueros ukat camisetas turísticas ukanakamp isthapt"asipxañapatakiw wayt"atapxäna, ukampis janiw norma ukar sinti jayarst"apkänti. Aka discoteca ukax mä juk"a pachanakanx janiw mä código de vestimenta rígido ukax utjkänti, jan ukasti juk"ampiw patrones ukanakar qullqinak katuyañapatak llakisitayna.
  
  Mai kullakax sapa mayni masinakapan amparanakaparuw amparanakap luqxatäna. "Imill wawanakax samarapxam. Kuntï akan jutapkta uk luram ukat mistum" sasa.
  
  Alicia kullakajj Kensi jilataruw jaqontäna, anattʼasisaw ukampis chʼamampiw jaqontäna. Israel warmix janïr pirqar ch"allt"kasax juk"akiw kayut sayt"asiñ atipjäna.
  
  -Ay, jan llamp"u chuymanïmti -sasawa jach"at arsüna, mä botella wila vino gradanakan samaqkaspa ukhama.
  
  Aliciax wasitat jupar ch"allt"añatakiw sartasïna, larusisaw larusitayna, ukampis Kenzix machantat jan yäqasa, wali yatiñampiw Aliciarux mayni tuqit muyuntäna. "¿Nayarux faltastati, perra?"
  
  Ukat quntʼasisaw Aliciax kunkapar amparapamp luqxatäna ukat chhuxriñchjasïna. Alicia kullakajj lakap jaqontañapatakiw jaytäna, loqhe jaqjamaw tukusïna, ukampis cheqansa samsuñajj jukʼamp chʼamäjjänwa.
  
  Mai kullakajj jupanakat jaljañajj chʼamakïjjänwa. "Wawanaka, chuymachasipxam. Jiwasax negocionakanïtanwa -sasa.
  
  Ch"axwañ pirqax chuymanakaparux chuym ch"allxtayäna, kunapachatix discotecan chuymapan qhipa punkut mantañapatak jaysapkäna ukhaxa. Mä jach"a sala, ukax niya muyu uñtatawa, perímetro muytasin thuqt"añatakis mini-escenarios ukat ch"iqa tuqinx mä jach"a contador de barras ukanakaw utjäna. Vasonaka ukat botellanakax taqpach largopanx qhana qhananakanw lliphipipxäna, uka k"ajkir qhanax jank"akiw machaq purinirinakarux jawst"äna.
  
  Aliciax chika taypin thuqhuñ utaruw saraqanïna, taqi ukanak umamp ch"allt"asa. Chacha warminakasa ukat tamanakas nayraqatar qhipäxar jaltʼasipxäna ukat istʼatäñatakix jinchuparuw arnaqasipxäna . Thuqt"añ ritmox pirqat pirqakama ukat pampat ist"asïna, Alician ch"akhanakaparuw mantasinx amuyunakaparux ch"amakt"ayäna.
  
  Jupax qhipäxar qunt"asïna, Mai p"iqipat katthapisinx jinchuparuw arnaqasïna. "¡Fuck me, janiw aka q"añunak faltkti!"
  
  Japón markankir warmix llamp"u chuymampiw jachaqt"asïna. "Waynäkasinxa taqi kunas mayjawa."
  
  "Jïsa, maldito chiqawa. Ukapachajj jukʼamp amuktʼatäyätwa" sasa.
  
  "¿Uk lurañatakix wakichtʼatäxtati?"
  
  Alicia kullakajj jan ajjsarirïñwa tantachtʼasïna. Jupanakajj kawkhantï guardianakajj jikjjatasipkäna uk yatipjjänwa. Jupanakajj kawkhantï armanakajj utjkäna uk yatipjjänwa. Jupanakax kawkhans Matthäus jikxataskän uk yatipxänwa, ukat kawkhans uka jan policía ukan irnaqir jefe de delitos ukax jan kuna jan walt"äwin uñjaskäna.
  
  "Sarañani".
  
  
  PÄ TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  Bañonak anqan parltʼasiñajj niyaw chʼamäjjani, uk nayratpach yatisajja, amparat mä qhawqha señalanak apnaqañwa amtapjjäna. Pallapallanakan apnaqata, jupanakarux sum uñt"apxäna, ukampis nayrir ejercito guardaespaldas ukanakax uka gestos ukanakax janiw uñt"apkaniti sasaw suyapxäna. Kimsa jaqinakax amparanakap jach"ar aptasisaw jaqinak taypin sarnaqapxi, mä ch"axwañ soltero fiesta ukarux muyuntapxi ukat walja chacha warminaka ukat mä chachax sapakiw thuqt"apxi.
  
  Aliciax barraruw takt"asïna, jan tukuskir suyt"añ servicio apnaqasa, rodamientos ukanakap apsuñataki. Pʼeqe patjjarojj lliphipir qhananakaw qhantʼäna ukat perqanakaruw lurasïna. Jisk"a anqan thuqhuñ utanakax walja jaqinak phuqhantatänwa, jaqinakax jisk"a chiqanakarux pampat techokama thuqt"añ postenakar katxaruñakiw atipjapxäna. Qurit lurat pä jachʼa cortinanakaw barra tukuyan punkup chʼuqtʼäna, ukat jaya ladopansti jukʼamp pä cortinanakaw jistʼantäna. Walja jan uñt'at punkunakax "Privado" ukham uñt'atawa, ukax ch'iqiyatarakiwa.
  
  -¿Yanapt"asmati?
  
  Alicia kullakajj kuttʼasaw uka suma uñnaqtʼan barman jupar uñchʼukiskir uñjäna. Ukat akham sarakïnwa: "Champagne" sasa. "Taqi tuqit".
  
  Uka yänak uñisïna, ukampis janiw umañampïkänti.
  
  Parámetros de misión ukax seguro ukar uñtatawa, janiw Matthäus ukar uñt"ayatakiti, ukatwa warminakax punku tuqir sarapxäna, uka punkux jan wali jaqin manqhankir santuario ukar puriñkamaw puripxäna, lentes apt"ata. Yatiyirix chiqaw saspa ukhax punku anqanx jaqinakaw utjañapäna, ukat qhipäxanx kimsa jan ukax pusi tamanakaw utjañapäna - walja cuartonakatakiw guardias ukanakax kunayman jan wali operacionanakan apnaqatäna, ukatx mä juk"a suma, q"añuskir oficina jaya chiqan utjañapänwa.
  
  Chiqansa, jupanakax janiw caja fuerte ukamp apasiñatakix akankapkänti.
  
  Jupanakax Matthäus sat chachan laykuw akankapxäna.
  
  Nayrïr punkut pasasajj qorit lurat mä cortinaruw puripjjäna, uka cortinajj wali chʼamani, chʼullqhi pʼeqenakanïnwa. Pä chachanakaw nayraqatapan saytʼatäsipkäna, pistolanak fundanakan aptʼataw saytʼasipjjäna, ukampis qhanaw uñjasïna, thuqtʼañ utanakan jaqenakaru ukat taqe khitinakatï uka cheqan sarnaqapkäna ukanakaruw uñjapjjäna. Nayranakapajj chʼusakïjjänwa, mä tiburón nayranakapjama; ajanunakapax wali chʼullqhi qalat luratäspawa.
  
  Alicia kullakajj jupanak taypinwa uñchʼukïna. -¿Kunas manqhanxa utji?
  
  Mä jaqejj akham sasaw arnaqasïna: "Cuarto privado" sasa. -Jichhax nayrar sartapxam -sasa.
  
  Kenzi kullakajj nayranakap jachʼat jistʼarasïna. "Ay, ukat ¿kunjamatsa mä invitación katoqsna?"
  
  -Janiw amuyapktati -sasa. Jichhax uka fuck ukax aka chiqat apsuñamawa -sasa.
  
  "Nayax wali amuyt"ayirïtwa..."
  
  Chʼiqa toqenkir jaqejj wali chʼamampiw uñkatäna, chʼeqa toqenkir jaqesti amparapampiw pistolapar jaqontäna. Mai, larusisaw warminakar aynacht"ayäna.
  
  Mä musican phallatapatjja, "samarapjjam" sasaw jupanakar säna. -Jan ukasti samarañamawa -sasa.
  
  Aliciax mä esquina jikxatäna ukat Kenziruw jalxatäna. "Dios, imilla. Nayajj wal amuytʼayirista" sasaw jupajj yateqasïna. "¿Kunas ukaxa?"
  
  Kenzi kullakajj pʼeqep altʼasisaw jupar jachʼañchäna. "Jichhakiw uñstawayi. Phuqat pantjasiwi".
  
  May kullakajj relojap uñchʼukiskäna. "Jank"akiw kuns amuyt"añasa. Uka waynanakajj mä qhawqha minutonakatjja punku llawintapjjani" sasa.
  
  Alicia kullakajj guardianakar uñkatasaw uñchʼukiski. -Plan B -sasawa jupax säna.
  
  -¿Kawkïris? Mai kullakajj jan amuytʼasir uñnaqtʼanïnwa ukat machaq amtaparuw jaytäna.
  
  "Walikiwa, Kenzi sutijäspa ukhajja, qʼala jan isin jakʼachasirïta" sasa.
  
  Israelitajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. -Janiw uka cepillompi ch"allt"apxitati -sasa.
  
  "Kunata? ¿Crema batida apnaqañ munasmati?"
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Jan saytʼamti" sasa. -Ukampikiw atipjayasiñama -sasa.
  
  "Janiw amuyañax ch"amäkiti" sasaw Aliciax säna, Kensi kullakax qhan arsutaparux janiw yäqkänti, saskakiwa. "Uka yuqall wawanakan thuqtʼapxañap suytʼapxta. Uka jan waltʼäwinjja, Matthäus sat chacharuw katjapjjta, jan ukajj kawkïr partetï munaski uk katjapjjta" sasa.
  
  Mai kullakajj mayampiw relojap uñkatasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Pusi minutonaka" sasa.
  
  "Ukhamajj jukʼamp sumwa nuwasiñatak wakichtʼasiñama." Alicia kullakajj janiw ajanupat mä jachaqtʼasiñ jaytkänti.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax ch"amaka gris Transit camioneta ukaruw Tesalónica markan ch"amaka callinakapan apnaqatayna, ukat juk"amp llamp"u thakhinak saratayna. Jupanakajj janiw jan walin uñjasipkänti, ukampis camionetan thakipajj wali amuytʼasirïñapwa munapjjäna. Jupanakajj munapkäna uka yänaka jikjjatañajj janiw faciläkänti. Uka camionetajj Matthäus chachan pachpa autonak imañ utapat lunthatasïna; uka winchux marka taypinkir mä tienda ukan mayt"asiwayi. Uka pistola de perno ukax tiendatwa apanitäna, alasita ukat qullqix churasïna, ukampis mayninakax kamsasmasa? Suma, chiqpachans Cambridge markax aka chiqanx juk"amp dodgy cuerdas ukanakaw apsuñapäna ukat británico gobiernon taqi favores ukanakap apnaqañapäna.
  
  "Mattäus chachan qhipäxapar jak"achasiña" sasaw Luterox säna.
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna. Chiqpachans americanox ukax puriyañatakix irnaqañaw wakisïna. Lado callejj chʼiyara, chʼusa ukat qʼañunakamp phoqantatänwa, uka qʼañunakaw camionetan faronakapan uñjasirïna. Ukat jukʼamp jiskʼa ukat chʼamaka callenakajj nayrar sartasipkäna ukhajja, mayj mayjäjjänwa. Drake jupax mä juk"a pachatx mä markaruw jikxatäna, jupanakax nayraqat utt"ayapxäna, ukax Matthäus jisk"a oficinapan kawkhans jikxatasïna, anqäx pirqa thiyan uñacht"ayäna, sasaw yatiyirix arsuwayi.
  
  Jupajj camionetajj bordilloruw saytʼayäna ukat Luteroruw uñtäna. -Jumax sartastawa -sasa.
  
  -Jinchunakam jist"arañamawa -sasa.
  
  Drake chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna, jila partejj Luther chachan nayrar sartapjjañapatak wakichtʼatap istʼäna. Jach"a americano jaqix samaña manqhan kuns arnaqasïna, nayraqatax cabrestante pampar katxarur pernos ukanakax viaje ukanx jan mayjt"ayatapat uñakipt"äna, ukatx cabrestante ukan mecanismo de bobinado ukaw uñakipt"äna. Panpacha amtawinakax iyaw satäxänwa, ukatx Luterox mistuwayxänwa, calvo p"iqipax Drake-n tablón de instrumentos ukan qhant"ir qhanan qhant"ataw qhant"äna. Mä chʼamani linternampiw uka uta patat jayankjjatap tuputayna, ukatsti mä cintampiw perqa patjjar mä oblong vertical figurar chimpuntayäna. Jank"akiw irnaqäna, Drake chachajj pä minuto qhepat reloj uñkataskäna ukhakamajj tukuyjjänwa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Suytʼam" sasa.
  
  -Janiw jichhakamax cargonak utt"aykti, wayna.
  
  Drake chachajj uka sutimp istʼasajj walpun chuym chʼalljjtayasïna, ukampis Luterojj janiw jiskʼachasirïkänti uk yatïna ukatwa iyaw säna. Ukajj nuwasir jaqen kunjam jaqënsa uk uñachtʼayañakïnwa ukat wali munasiñapsa uñachtʼayarakïnwa. Drake chachajj uka toqet pächasïnwa, ukampis Luterojj taqe kuna cargonaktï yaqha ukham luratäki ukanak uttʼayañap suytʼäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Pusaq tunka segundonaka" sasa.
  
  "Akanx taqi kunas wali askiwa. Mä detonadorakiw munasini" sasa.
  
  -Mayni tuqinkir camioneta ukar muyuntapxam -sasa.
  
  -Jïsa, jïsa, ma, mä segunda churapxita.
  
  -Janiwa mä segundos utjkiti -sasa.
  
  "Janiw nayax katxaruskta ukhax ninamp nakhantkaspati" sasaw Luterox kutt"ayäna, ukatx saskakiwa: "Vicariox coro waynarux sänwa" sasa.
  
  Jupax sarnaqäna. Drakex nayranakap jist"arasïna ukat kunjamatsa aka chiqar purintäna sasaw jiskt"asïna. Relojapax qhant"äna ukat "nayrar sartam" sasaw kamachi, ukampis Luterox niyaw ukankäna, detonador ukan botón ukar ch"allt"asa. Mä jachʼa phallawiw utjäna, ukampis janiw jachʼat phallkänti, ukat carron ladopajj tʼunjatäjjänwa. Drake chachajj pasajeronakan asientoparuw liwjjatäna, Luther chachajj linterna aptʼataw camioneta muytaskäna, ukat amparapamp luratanakap uñakipañataki.
  
  -Janiwa jan walïkiti -sasawa Luteroxa säna. -Nayaxa juk"ampi jan wali uñjta -sasa.
  
  Drake jupax jan wali irnaqawiw sasaw amuyäna, ukampis janiw kuns arskänti. Matthäus chachan discotecapa ukat oficinapan qhipäxapan ladrillo pirqax jichhax pusi kayuni sayt"at jist"arañampiw utjäna. Ladrillonakax akawjan ukat ukjanw mistunïna, jach"a pirqarux wali ch"amampiw ch"allxtasïna, ukat morterox wartaskäna. Uka acera patjjanjja, mä jachʼa qʼañunakaw utjäna. Luterojj uka jiltʼki ukanak qʼomachasïna, ukatsti carroruw kuttʼjjäna. Drake jupax machaq pistola Smith & Wesson ukampiw autot mistuwayxäna, ukax wakicht"ataw jikxatasïna. Camionetax wali t"ijt"askäna, faros ukanakax jist"antatäxänwa.
  
  Jupax arumanthi discotecan jan walt"äwinakap amuyt"äna. Uka phallañax istʼasirïkchisa, mä jiskʼa jiskʼa jan ukax carganakax kunjamäkitix ukhamäkchisa, mä phallañax mä phallawiwa ukat jankʼakiw uñtʼasispa.
  
  Ukatxa, quntʼasisaw uka callex pä tuqiru ukat uka patat utjki uka edificionak uñakipäna. Taqi kunas ch"amakan jikxatasïna. Janiw kunas sarnaqkänti. Inas Luterojj nayraqat amuyatapat sipansa jukʼamp sum lurchïna.
  
  -Cadena askichaña -sasa. Luterojj wali jachʼatwa arsüna.
  
  Drake chachajj jan uñjaskakïnwa, ukampis kuttʼayasaw sistʼasïna: "¿Walikïsktati? ¿Quntʼasiñ munasmati?"
  
  -Fuck you, dude -sasa.
  
  Luterojj cadenan pʼiyapat katthapisin Matthäus chachan oficinapar apasjjäna. Guardiajj manqhan jiwatäjjänwa, maynïristi qonqortʼasisaw pampar uñchʼukiskäna. Luterojj jankʼakiw tukuyäna ukat jan kuna jan waltʼäwin qheparkäna uka sapa silla manqha punku qhepäjjaruw ucharakïna, mä jukʼa tiempotakiw uka sillajj sum katjjaruyäna. Ukax irnaqañapawa, ukat janiw jupanakarux jaya tiempox munaskänti. Ukat jankʼakiw uka jiskʼa caja fuerte muytasajj cadenampi chintʼäna, ukatsti camionar kuttʼasaw cabrestante qalltäna.
  
  Mä molienda sonido ist"asïna, ukax Drake-rux ch"allxtayäna. Hierrot lurat caja fuertejj pʼakjata ladrillonakaru ukat morteronakaruw chʼiyjäna, uñstapkäna ukhajj calleruw jaqontäna. Uka toqenakapajj pirqampiw chʼalljjtäna, ukat jukʼamp ladrillonakaw jistʼarasïna, ukampis cabrestantejj chʼalljjtañ qalltäna ukhajj pasawayjjänwa. Luterojj jaltasaw caja fuerte chiqañchäna, ukat uka chʼiqa taypit uñjäna.
  
  Drake jilatarojj akham sänwa: "Manqhankir chʼajjwañanak istʼtwa" sasa. -Jichhaxa punku mantanipxani -sasa.
  
  Caja fuerte ukax llakisiñjam juk"at juk"at ukampis jan jark"ataw camioneta tuqirux ayxatäna.
  
  Drake jupax jichhak pasawaykatayna uka p"iyaruw jaltawayxäna ukat kimsa ch"axwawinakampiw jach"a lawat lurat punkur jaquntäna, uka punkux discoteca ukat Matthäus yaqha cuartonakaruw kutt"äna. Uka arnaqasiñax chiqapar luratapat jan ukax suertenïtapat uñacht"ayäna, ukax janiw uka pachax kunäkänti. Martillomp jawq"jañax sayt"awayxänwa ukatx Drakex qhipäxar kutt"awayxänwa, caja fuerte ukarux acera uksat thakhinjam sarañ yanapt"äna.
  
  Lutero chachajj metalat lurat rampanak uchäna, uka rampanakajj carron ladopat thakkamaw sarapjjäna. Caja fuertejj mä barcor tʼijtʼirjamaw arnaqasïna, kunattejj pavimentoruw chʼalljjtäna, ukatsti rampanakar kʼachat kʼachat makatañ qalltäna.
  
  "Wali mä qawqha minutonakaw munasispa" sasaw Luterojj säna.
  
  Drake chachajj punku ukat calle uñchʼukiskäna, maynit mayniru mayjtʼayasa. Uka pachanakat maynïriwa, kunawsatix chikat jila equipo ukan jan América uksankapxañap munkän ukhaxa. Jila partejja, chʼamapajj jakhüwinakanïnwa. Jichhürunakanxa janiw ukhamäkiti.
  
  -Jank"aki, mama -sasawa axsarañampi caja fuerte tuqiru sist"asïna. "Mä griego crimen señoran chʼamapajj niyaw mä jachʼa chʼakhampi jawqʼjañampïskistu" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Kunapachatï mä jachʼa tʼiju tʼijux arumax chʼallxtayäna ukhaxa, janiw taqinix amuyapkänti. Alicia kullakajj uk yatjjänwa, May ukat Kenzi jilatanakajj ukhamarakiw jikjjatapjjäna. Uka guardianakajj uk amuyapjjäna. Jila parte invitadonakajj kusistʼasipkakïnwa, ukampis mä qhawqhanejj qheparuw kuttʼapjjäna ukat mä akatjamat jan walin uñjasisaw pʼeqep altʼasipjjäna.
  
  Alicia kullakajj janïr walja guardianakajj jankʼak mistkasajj cortinanakajj chʼalljjtayasitap uñjäna. Armanakapajj niyaw apsutäjjäna, ukat khitinakatï jupanakar uñjapkäna ukanakajj wal sustjapjjäna. Ukanx arnaqasiwinakaw utjäna ukat sustjasiwinakax jank"akiw jilxattawayi, ukampis guardianakax janiw kuns lurkänti. Jupanakax "Jist'antat" ukham qillqt'at punkuruw sarapxäna.
  
  Alicia kullakajj wali llakit ajanumpiw cortinar kuttʼjjäna.
  
  "Ay, mirä amp suma. ¿Kunas pasaski? ¿Jichhax sarxañasati?
  
  Panpachaniw guardianakajj pistolanakap apsupjjäna, kunjamtï Mai ukat Kenzi jilatanakajj Alicia markar desarmañatak muyuntapkäna ukhama. Uka lurañajj jan suytʼatänwa ukat mä bar ukan umañ mayiñat sipansa jukʼamp jukʼa tiempokiw munasïna. Guardianakajj tʼunjatäjjänwa, kunattejj pä armat warminakaw Alicia kullakarojj muyuntapjjäna ukat cortina qhepar jaqontapjjäna.
  
  Mä jachʼa pasajejj yaqha punkuruw irpäna. Jupan nayraqatapanjja janiw guardianakajj utjkänti, Alicia kullakajj janïr phallkäna ukhajj utjpachänwa sasaw amuytʼayäna. Mä qhawqha segundonakatjja, punkunkapjjänwa, uñjañ panelat uñchʼukisipkäna. Uka qhepäjjapanjja, mä cuartow utjäna, ukajj wali sumawa, qorit lurat pinturanakampi ukat qorit lurat lamparanakampi phoqantatänwa, mä candelabrojj wali muspharkañänwa, ukat mä mesa de póquer ukaw utjäna. Kimsa cheqanakanwa utjäna: pä cheqanjja, jukʼa isimp isthaptʼat warminakaw utjäna, maynïristi pachpa Matthäus sat cheqanwa jakasïna. Alicia kullakajj uñchʼukipkäna uka fotonakatwa jupar uñtʼäna.
  
  Jaqinak taypin chʼaxwasaw Mei ukat Kenzi jupanakax pʼiqip alayaru tʼijtapxäna, pistolanak wakichtʼatäpxänwa. Kimsa guardianakaw cuarto thiyan amuki saytʼatäsipkäna. Maix mayniruw ch"axwantäna ukatx Kenzix mayniruw ch"axwantäna. Kimsïristi pamparuw jaquntäna, ukampis Kenzix póquer mesaruw jaltawayxäna ukat janïr kuns lurkasax chʼaxwantäna.
  
  Matthäus, uka tuqitxa, lakapan k"uchunakapax mä sonrisaruw liwxatañapatak jaytawayi. -¿Khitïtsa uk yattati?
  
  "Saraña." Alicia kullakajj panpacha warminakaruw amparapamp luqtäna. "Aka chiqat mistuñamawa".
  
  Mai kullakajj Matthäus chachan asientopat katthapisinjja, jan wali lurir jaqejj jupar uñkatañapatakiw muytayäna. Kenzix punku uñch"ukiñatakiw t"ijtäna, Aliciax uka jaquntat arma apthapiskäna ukhaxa.
  
  "Janiw nayax arskti". Matthews jilatajj larusitaynawa. -Janiw nayat kuns katoqkätati -sasa.
  
  Mai kullakajj jachaqtʼasïnwa, ukatsti nayranakap taypinwa nudillonakap chʼoqtʼäna. "Jan parltʼamti, idiota. Jichhasti amparam churapxita" sasa.
  
  "¿Kunas... kunas?" Matthäus chachan nayranakapat jachaqtʼasisaw jachaqtʼasïna, ukat pechopas wali chʼamampiw llaktʼasïna.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Mai, katthapisim" sasa.
  
  Mai kullakajj Matthäus chachan muñecapat hierrot lurat katthapisaw mesa patjjar uchäna. Ukatxa, mä machaq vasoruw chʼalltʼäna, ukhamatwa mä suma imprentanak katuqañapataki. Matthäus chachajj kunatï paskäna uk amuyaskäna ukhajja, uka qellqatajj luratäjjänwa.
  
  -Taqiniruw uka layku jiwayapxäma -sasa.
  
  Mai kullakajj wali amuyumpiw uka vaso Alicia kullakarojj churäna, ukat walja chʼiyar servilletanakampiw llawuntat uñjäna, ukat taqe cheqanwa Matthäus chachan sutipajj bordatäna.
  
  -¿Jiwasax walikïsktanti? Kenzi kullakajj punkut jawsäna.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Sumakïpjjtwa.
  
  Mai jupax Matthäus juparux pä kutiw juk"amp jawq"jatayna ukatx uñjarakïnwa kunjams jan ceremonialjam póquer mesa manqhar liwxatasïna.
  
  -Jumanaka imillanaka.
  
  
  * * * .
  
  
  Drakex jan pacienciampiw caja fuerte camioneta ukar apxatañ suyt"äna, ukatx colerasisaw qhipäxat thaqhañ qalltäna. Luterojj nayraqatat jaqontäna. Drake jupax kimsa juk"amp disparos ukanakaw basura ukan oficinapar jaquntäna. Qhiparusti caja fuertex umbral uksaruw makhatxäna ukat Luterox deslizante punku jist"antatayna.
  
  "Nayraqata!"
  
  Drake chachajj rueda qhepäjjat kuttʼanjjäna, faronak qhantʼayasajj motoraruw sartayäna. Nayra thakix wali qhant"ataw qhant"äna, mä juk"a pachatakix juykhuptayäna, ukhamarak sapak guardiax jupanakar t"ijt"askäna. Drake jupax camionetampiw jawq"jäna, uka ch"iyar jaquntatapatx patat jalnaqäna, ukat lado ventanapan p"akjañ ist"äna. Luterox qhipäxat arnaqasïna, wali ch"amampiw caja fuerte pampar pernompi chint"añ yant"äna, ukhamat metal pampan taqpach jan thuqt"añapataki.
  
  Drake chachajj mä jiskʼa thakinwa autopamp saräna, ukat jachʼa thaknam sarasajj faronakap jistʼantarakïnwa. Autot saraqasajj chʼeqa toqer kuttʼasaw discoteca utat jayarstʼäna, Luterorojj kusisiñampi llakisiñampiw mä uñnaqtʼa uñachtʼayäna.
  
  "Jichhax warminakan jawsapxañap suyt"añakiw wakisi."
  
  -Jïsa -sasawa pallapallaxa säna. "Chiqpachansa Mai kullakax walikïskaniwa sasaw suyt"askta".
  
  -Alicia ukhamaraki -sasawa Drakexa säna. "¿Kenzitsa?"
  
  "Jïsa, jïsa, jupanakas ukhamaraki."
  
  Drake jupax tantachasiñ chiqaruw saräna, warminakax jichhakamax suyt"apxañapänwa sasaw amuyasïna. Pusi minutonakatjja, autot sarjjäna ukhajja, janiw mä almas plazan utjkänti.
  
  "Jan askinaka". Jupax markan callinakaparuw qhipäx uñtäna. -Nayax amuyta, jupanakax jan walt"awinakan jikxatasipxaspaw -sasa.
  
  
  PÄ TUNKA PÄ PHISQA JALJA
  
  
  Alicia kullakajj nayrankänwa, cortina qhepar jaqontasaw discoteca ukar uñchʼukïna. Muspharkañawa, walja chimpunakax thuqt"asiskakïnwa, tama tamax jisk"achatäkchïnsa. Luminanakax wali ch"amampiw qhant"askakïna, ukat bar ukanx jan axsart"ir jaqinakatakis jan amuyt"asir jaqinakatakis umañanak churapxäna.
  
  Alicia kullakajj nayraqatapat chʼuñu pichthapïna. Ukat akham sarakïnwa: "Idiotas" sasa. "¿Janit jupanakax ch"axwañ tukuyatat kun lurañas utjapxi?"
  
  -¿Guardionakasa? Mai kullakax mayitaynawa.
  
  "Jïsa. Pä ch"iqa tuqina, pä ch"iqa tuqina, maynixa contador tuqina. Taqinipuniw jinchup ch"akhanakapampi ch"uqt"asipxi. Jichhax mä taqpach jan walt"awiwa, ukampis niyaw taqi ukanak amuyt"apxani".
  
  Mai kullakajj akham sasaw ewjjtʼäna: "Uka phallañax jupanakaruw mayjtʼayäna. "Ukat inas jefepar axsarañax wakischispa, jupax, jan wali amuyumpiw jichhax jupa contra irnaqaski".
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Janiw khitis jan wali yatiyäwinak yatiyañ munkiti. -Suma amtastwa -sasa.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Relojajj wali chʼamampiw sartaski. "Unxtayaña."
  
  Jupanakax wali amuyumpiw thuqt"añ utar jaltxapxäna, ch"iqa tuqiruw sarapxäna kawkhantix mini-escenarios ukanakax utt"ayatäkän ukaru. Jichhax juk"a chiqakiw utjäna, Aliciax qullqit lurat stands ukan ch"uñunak qhant"ir uñjäna, pampan ch"allt"ata, ukat mä taqpach galería de botellas de diferentes marcas ukanakaw muyuntat uñjasïna - lápiz labial ukamp ch"allt"ata, q"ala ch"allt"ata, yaqhipanakax p"akjata, dentado bordes ukanakax chiqak ch"allt"ata.
  
  Walja chacha warminakax ch"iqa tuqiruw thuqt"apxäna, jichhax juk"amp chiqawj utjatapatx juk"amp taqi chuymaw sarnaqapxäna. Bar ukan irnaqirinakax aburrit uñtataw sayt"asipxäna. Uka gorila sapakiw mistuñ jak"an sayt"atäskäna, jupanakaruw jak"achasir uñjäna.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Aka cheqat mistuñasawa" sasaw säna, ukat llätunka tunka machantat machatjam uñstañatakiw chʼamachasïna. -Ukaxa wali jaya arumawa -sasa.
  
  "¿Qhipa cuartot mistuwaytati?" Uka jaqejj jachʼa pechonïnwa, amparanakapajj wali bombeatänwa. Jichhakamax janiw auricularap ist"känti.
  
  "Jïsa, taqiniw alcopops ukanak katuqapxi, compañero."
  
  "Jichhax Jaqix sarasmawa sasaw jawsani" sasaw gorilax arnaqasïna. -Ukan suyt"apxam -sasa.
  
  Alicia kullakajj nayranakapajj qhantʼäna. "¿Sarapjjsnati sañasati? ¿Kunsa ukajj sañ muni?"
  
  Uka gorilajj mä amparap jachʼar aptäna, ukajj Alicia kullakarojj mä chʼiyar chʼiyar nina nakhantayañjamaw jawstʼäna. Musculonakap chʼalljjtayasajj niyaw uka chachar cuerpopan kunjamsa uñjäna uk qhanañchañampïskäna, ukhaw Mai kullakajj amparapamp amparapamp luqtäna.
  
  Jupajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Kunsa siski uk uñjañäni" sasa.
  
  Alicia kullakajj chʼamachasisaw jarkʼaqasïna. Uka jaqix mä juk"a pachatxa tukuyxänwa, ukat pä thakhi radio cinturónpat apsuwayxäna. Ukat akham sarakïnwa: "Anqäjjat jakʼachasir chimpunaka" sasa. "Janiw policianakakiti. Uñxatt'apxam -sasa.
  
  Alicia kullakajj Drake ukat Luther jupanakäspati sasaw jisktʼasïna, ukampis janiw uka toqet amuytʼañatakejj tiemponïkänti. Uka gorilax mä kutimpiw jupanakar uñt"ayäna.
  
  "Ukan qhiparañaw wakisini" sasaw säna, janiw yaqha qhanañcht"äwinak uñacht"aykänti, kunatix aka discoteca ukanx janiw wakiskänti.
  
  Alicia kullakajj uka jan walir puripjjañap yatïna. -Janiw nayax ukham amuykti, masi -sasa.
  
  Uka gorilajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. -Nayaxa sistwa- -sasa.
  
  "Sarxam" sasaw Aliciax espacio personal ukar mantawayäna, "jumaruw ch"amanchapxsma. Uka ñikʼutax mayamp jiltayam ukat kawkirus puriyaspa uk uñjam" sasa.
  
  Mai ukat Kenzi jupanakax ladopar sayt"asisaw yanapt"apxäna. Ukajj facilakïspawa. Gorilax kimsaniruw uñch"ukiskäna ukat ukat juk"ampiruw uñch"ukiskäna, nayranakapas jach"aptayasïna.
  
  Alicia kullakajj janïr istʼkasajj jutaskatap amuyasïna.
  
  Matthäus chachan arupa: "¡Uka perranakar jaytapjjam! ¡Jichhax jupanakar saytʼayapxam!"
  
  Aliciax kayumpiw ch"allt"äna, gorilarux muspharayäna, jupax jank"akiw jaytxäna. Kenzi kullakajj jukʼampiw pampar chʼalljjtayäna. Alicia kullakajj mistuñ punku jistʼaräna. May kullakajj jupa jakʼankänwa.
  
  Mä disparojj istʼasïna ukat balajj pʼeqep patjjankir marcoruw chʼalljjtäna.
  
  "Janiw nayrar sartañamäkiti. Jan ukajj jumanakat maynis jiwatäniwa" sasa.
  
  Alicia kullakajj kuna jan walinakas utjaspa uk amuytʼäna. Jupajj uk luraspänwa; inas May ukhamaraki. Ukampis Kenzix qhipäxankänwa ukat nayraqatw balamp jiwayatäspäna.
  
  Ukajj janiw mä sawkasiñäkänti. Aliciax sayt"asisaw amparanakap jach"ar aptäna, thuqhuñ utar kutt"asa. Kupi toqenjja, Mai kullakajj ukhamarakiw luräna. Kenzi jilatajj Matthäus jilatampiw nayratpach saytʼatäskäna. Thuqt"añ pampan mayni tukusipanx mä ch"iyar ñik"ut jaqiw sayt"atäskäna, kawkhantix Mai jupax jawq"jawaykän uka chiqanx ajanupanx ch"uxña ch"akhanakaw utjäna ukat nayrapax gore ukamp wilarakïnwa. Uka pachakamax mayni fiestankirinakax uka yatiyäw amuyapxarakïnwa ukat anqäx pirqanakar muyuntatw tantachasipxäna, jan uñjkaya uñstañatakiw ch"amachasipxäna. Aliciax guardianakaruw uñjäna taqi chiqan ukat juk"ampinakaw qhipäxat mistunipxäna kawkhantix Drake ukat Luther jupanakax Matthäus juparux taqpach caja fuerte ukan qhispiyapxäna.
  
  Uka jan wali lurir jefejj jupanakar amparapampiw amparapamp luqtäna. -¿Kunas cluban utji?
  
  Maynejj akham sänwa: "Lunthata, jefe" sasa. "Jichhax markasax jupanakar thaqhapxi."
  
  "¿Kunsa aptʼasipjjäna?" Matthäus chachan arupajj mä octava sänwa, ukatwa walja guardianakajj liwjjatasïna.
  
  -In... mä caja fuerte -sasawa amuki jaysawixa purinïna.
  
  Qalltanjja, Matthäus chachajj jan creyisaw uñchʼukïna, ukampis jankʼakiw ajanupajj wilaruw tukuwayjjäna. "¿Ukax mä uta lunthatasiña sasaw sasma? Taqi kunas nayan seguro? Sarata? Jank"akiw juma pachpaw ch"axwañama, jan amuyt"asir jaqi, ukat jan walt"äwit qhispiyapxita" sasa.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Uñjapjjam" sasa. -Sapa kutiw yatiyirirux jiwayapxañama -sasa.
  
  Matthäus p"iqipax jupanak tuqir wali ch"amampiw muyuntäna. Jupax sarnaqañ qalltäna, amparap luqtasa, ukax jank"akiw mä jisk"a Beretta 9mm ukar katxarutayna. "Jupa". Jupax Mai ukar uñacht"ayäna. "Nayraqatajj juparuw munta. Jupan tʼaqhesiñap munta" sasa.
  
  Guardianakax nayraqatar walpun tantachasipxäna, thuqhuñ uta chika taypir sarapkän ukhax jupanakaruw muyuntapxäna, ukanx qhananakax wali qhant"ataw jikxatasïna ukat musicax phust"askäna. Suertenïkaspas ukhama, Alicia kullakax wali munat q"uchupat maynïri, I Like The Way, Bodyrockers ukan q"uchupax phust"asiwayi.
  
  Jupax May ukat Kenzi jupanakan nayranakap katjatayna. Ukat akham sarakïnwa: "Kimsa minutonakaw sarjjäna. -Jupanakarux jakthapiyapxañäni -sasa.
  
  Ritmo qalltäna ukhajja, Alicia kullakajj jakʼankir pistolajj dueñopan amparapat jaqontäna, ukat pamparuw liwjjatasïna. Maynïr muñecapat katthapisinxa, pʼakjasaw pistolax jaquqanïna. Mai ukat Kenzi jupanakax pä tuqitw t"ijtapxäna, japoneses jupanakax Matthäus jupan amparaparuw jaltapxäna, jupax nayratpach chhaqhat amigopäkaspas ukhama.
  
  Chiqansa uka sarnaqawix juparux wal muspharayäna. Nayraqatax amparanakap katthapisinxa, katthapisinxa, ukat pantjasitap amuyasïna ukat jaquntañ yantʼäna. Pistolax inamayakiwa, Mai kullakax nayrap p"akjat nayraparuw ch"allt"äna.
  
  Uka arnaqasiñax Bodyrocker ukan coro ukarux mä qawqha segundonakatakikiw umamp chhaqhayatayna. Alicia kullakajj qʼochtʼaskäna ukhajja, lakapajj kuyntʼasïnwa, uka qʼochun ritmo pulsopampiw kuyntʼañap controläna ukat adrenalinapsa antutarakïna. Mä disparo ist"asïna, mä balax taqiniruw pasawayxäna. Punkunkir gorilax jankʼakiw mantanïna, ukat jankʼakiw ajanupar jaquntatätap amuyasïna ukat jichhax mä pelotaruw tukuwayxäna, uka pelotampiw Aliciax jakʼachasir guardianakar chʼankhampiw jawqʼjäna. Walja jaqinakaw uka rollo misa patxan liwxatapxäna. Ch"akhanakax p"akjataw uñjasi. Khitinakatix sayt"atäpkän ukanakax warminakaruw uñch"ukipxäna ukat nina naktayañatakiw wakicht"asipxäna.
  
  Ukampis Mai kullakajj Matthäus jilatarojj thakit jaqunukuñ atipjäna. Guardianakajj wali mulljataw qhepar kuttʼapjjäna, kunattejj jefepajj jupanak taypin liwjjataskänwa. Mai kullakajj qhipäxaparuw kayuk saräna, jan liwxatañapatakiw chʼamachasïna, kunattix jupakiw jupanakan sapa escudopänxa. Alicia kullakajj musican thuqtʼasitaparjamaw tiempopar muyuntäna, mä guardiaruw tʼunjäna, armap bolsillopar ucharakïna, ukat yaqha guardiaruw chinu manqhar chʼankhachañatak sartasïna. Discoteca ukan vigas ukanakax wila, ch"uxña ukat ch"uxña estroboscópico qhananakaw qhant"äna, ukax chika ch"amakanw qhant"äna. Guardianakajj laqʼampi chʼoqantat ukat lipʼichit lurat pamparuw jalnaqtʼapjjäna.
  
  Matthäus chachajj May jilatarojj walja kutiw kayump taktʼäna, qhepatjja qonqortʼasisaw jaqonukuñ atipjäna. Nasapat wilaw mistunïna. Jupax amuyt"asiwayxänwa, ukampis Mai jupax yaqha guardia jiwayañkamaw wasitat t"unjäna. Jichhajj taqeniw atipjatäpjjäna jan ukajj sartañ munapjjäna. Aliciax mäkiw yatïna, janiw taqinir tʼunjañ suyapkaspati, janiw mä pachpa tiempon tʼunjañ suyapkaspati. Yaqha thaki utjañapänwa.
  
  Ukampis pusiniw kayunakap saytʼasipjjäna, ukajj wali llakkañawa. Ukat jukʼamp päniw pistolanakap jikjjatapjjäna, kimsïristi Glock sat mä amparan aptʼataw sartasïna. Aliciax uka q"uchu tukuyañap ist"äna ukat jupamp jakäwip tukuyañap uñjarakïna. Matthäus jupax qunqurt"ataw jikxatasïna, mä q"añu sonrisaw ajanuparux ch"allxtäna, kunatix jilpach guardianakapax wali ch"axwañankapxänwa.
  
  -Venganza -sasawa arsüna. "Munaña-"
  
  Aliciax janiw mayninak ist"känti, p"iqip ch"uqt"asisaw kimsa guardianakar jaquntäna. Päniw liwxatapxäna, ukampis kimsïristi saytʼataw qhiparäna, pistolapan jiskʼa barrilap wali amuyumpiw jupar uñchʼukiskäna.
  
  Ah, maldición...
  
  Taqi infiernonakax jupa jak"anx chhaqtawayxänwa. Ventananakajj manqharuw tʼijtjjäna, ukat tʼaqa tʼaqaruw tʼijtjjäna. Mä pirqax t"unjatäxän ukhax enmarcación ukat bloque lurañas utjarakiwa. Fiesta luririnakax jiwataw ukat usuchjataw jaquqanipxäna, wilax pamparuw mistu. Ladrillo ch"akhanakaw Aliciar t"ijtäna, wilax jiwayir ch"uxña chiqanakatw ajanupat t"ijtäna. Kenzix p"iqipax wilampiw ch"allt"ata, ukatx mä ladrillo jach"a chimpuw p"iqip ch"allt"äna. Mä qhawqha tiempotjja, jan jaytjasaw nina naktäwimp aruman discotepar mantañatak apnaqasipkäna, ukajj qhan amuyasïna.
  
  Uka thaya thayt"awixa Alicianakiwa amuyt"äna. Qhipüruw purinipxäna, ukampis chʼamampiw purinipxäna.
  
  Kensi sat waynarux axilas manqhar katthapisinxa, chʼaxwir israelí jaqirux qʼañunakamp phuqantat pamparuw ayxatäna, ukat sarkasax guardianakaruw thakhit jaqunuküna. Pä jiwata, yaqhipanakax usuchjata. Matthäus chachajj imperiopan ukat servirinakapan chʼeqtʼat restos ukanakap patjjar liwjjatasaw jachäna. Bar ukax t"unjataw uñjasiwayi, vasonakax thuqt"asiwayi ukat p"akjataw uñjasiwayi, jach"a machjayir botellanakax phallawayi ukat ukan utjki ukanak pamparuw warantawayi.
  
  Alicia kullakajj jukʼamp jankʼakiw jalnaqäna. Mai kullakajj Kenzi jilatarojj qhepäjjat thaqtʼäna, jukʼamp jankʼak sarnaqañapatak chʼamañchtʼañatakejj caderanakaparuw wal chʼalljjtayäna. Kenzix jacht"asisaw p"iqip jan sayt"ayañ yant"äna kunatix janchipax jan munañaparjamaw liwxatasïna.
  
  Jupanakax bar uksatx liwxatasinx "Privado" ukham chimpuntat punkutw Matthäus ukan qhipa cuartopar puripxäna, mä machaq mistuñ yatisa. Alicia kullakajj chʼeqa ukat kupi toqen cuartonak uñjäna, ukanwa droganak wakichtʼapjjäna ukat qollqe jariqapjjarakïna. Kawkhantï pornografía uñchʼukipkäna ukat computadoranakas hackeatäpkäna uka cheqanjja. Jupax taqi arrendatarinakaruw arnaqasïna, ukat wali axsarañaruw khitäna ukat janipuniw kuttʼanxapxäti sasaw suytʼäna.
  
  Jupanakan qhipäxapanxa, arumax discotecax juk"amp jach"a ninampiw purintäna; qhanax pamparuw jaquqanïna, ukat qhipharux musicax sayt"xarakïnwa. Ametralladoranak aptʼat chachanakajj machaq mantañawjanakat jaltasaw mistupjjäna, ukat qhipharkir guardianakampi ukat Matthäus chachampiw nuwasipjjäna.
  
  Mai jupax uka vidrio, wali jark"aqasiñ envases ukanïnwa, Alicia kullakaruw jaquntäna. -Nayaxa thakhi jark"antaraktwa -sasa.
  
  -Maldita, Sprite, ukax mä fucking p"akjataw.
  
  "Walikiwa, mä griego crimen apnaqirin amparaparu qʼala jan chʼukuni kayuk sarañ yantʼam, ukat jiwayañkamaw chʼakhanak chʼajjwañ yantʼañama. Vidriom jan kuna jan waltʼäwin uñjasismati janicha uk uñjam" sasa.
  
  Alicia kullakajj Kenzi jilataruw jiljjattayäna ukat nuwasiskakïnwa, vidriojj pʼakjatäkchïnsa, Matthäus chachan ampar lukʼanap utjaskatap yatïna. Mai jupax mesanakaruw ayxatäna ukat computadoranakaruw thakipar jaquntäna, ukatx taqpach ninamp phichhantarakïna.
  
  "Sarapxam, sarapxam, sarapxam" sasaw jupanakar arktasin ch"amaka callejón ukar säna, kawkhantix Drake ukat Luther jupanakax nayrax irnaqapkäna.
  
  "¿Kawkïr thakirus?" -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Chʼamakaruw mantawayta" sasa. -Jichhakamax uk yatipxañamawa -sasa.
  
  
  PÄ TUNKA SUXTAÑATAKI JAQINA
  
  
  Alwatjja, uka equiponkirinakajj mä jiskʼa qollu pataruw wasitat tantachasipjjäna, ukanjja autonak basurañ utaruw uñtasïna. Carrojj warktʼat qoqanakan imantatäjjänwa, nayraqatapajj Drake ukat Luther chachan apthapipkäna uka chʼojjñanakampi ramanakampi imantatäjjänwa. Telefono tuqi jawsatanakampiw warminakar jupanakar irpapxäna ukat mä juk"a samart"añkamax equipo ukan mayamp jikisiñap suyt"apxäna.
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna kunawsatix Aliciax jupar jak"achaskäna ukhaxa. "Suma uñtatawa".
  
  "Janiw kunas utjkiti". Alicia kullakajj amparapampiw jawqʼjäna ukat ajanupar pichthapïna. "Terroristanakan ataquepat jukʼakis qhespiwaykayäta ukham uñnaqtʼanïtwa, ukham lurapjjayäta".
  
  "Jïsa" sasaw Mai kullakajj qhepar kuttʼäna. -Ukampis sapürunjam uñnaqamat sipansa jukʼamp askiwa.
  
  "¿Kawkinkis uka segurojj utji?" -sasawa Kenzixa machaq p"iqi ch"ukuñampi isthapt"ata jiskt"äna. "Ukat ukatakix, ¿kawkinkis uka camionetax?"
  
  -Jak"achasim -sasawa Luterox Mai uñkatasax arnaqasïna. -¿Taqi kunas walikïskiti?
  
  "Akax chiqawa". Mai kullakajj jachaqtʼasïnwa. "Ukampis jakʼankjjänwa. Mä qhawqha tiempojj suertenïñwa suyapjjayäta" sasa.
  
  Kenzi kullakajj uñchʼukisïnwa. -Ay, nayax walikïsktwa, yuspajarapxsmawa.
  
  "Waliki". Drake chachajj camionetaruw kuttʼäna, sapakïpjjatap yatïna, kunattejj inti jalsu toqenkir inti jalsu toqenwa inti jalsu toqenkir qori qhanajj jalnaqäna. Jupanakajj jankʼakiw mä sapa thak pä toqet walja kilometronak kʼiwjjtʼir uñjapjjerïna ukat pampanaksa sum uñjapjjerïna. Uraq manqhankir vertederojj janiw negocio lurañatakejj jistʼaratäkänti. Tesalónica markax kimsa kilómetros ukchʼa jayankänwa, janiw uñjañjamäkänti.
  
  Drake chachajj qoqanakan tapap manqhanwa jalnaqäna ukat camioneta punkujj mä jachʼa chʼiyjataw jistʼarasïna. "Kunanakas utjistu uk uñjañäni. ¿Mattäus chachan imprentanakapajj utjtamti?"
  
  Alicia kullakaxa uka p"akjata vaso katuyatayna. "Mai p"akintawayi, janiw nayakiti."
  
  Luterojj uka taypinkänwa. "Vidrio jan waltʼayasiñatakejj mä qhawqha forma cargonakaw qheparapjjetu".
  
  -Ukatakix finura, Lutero, janiw brutal ch"amax munaskiti.
  
  Uka calvo jaqix jan kusisit uñnaqt"anïnwa.
  
  Drake, Luther ukat May jupanakan yanapt"apampiw qhipharux mä jach"a p"akjat vidriompiw caja fuerte jist"arañ atipxatayna, ukax Matthäus ukan jan q"añuchata amparapampiw uñacht"ayasïna. Hierrot lurat punkux wali jachʼa jistʼarasïna, ukat chʼamaka manqhapaw uñstäna.
  
  Drake jupax uñch"ukiskäna, mä linterna ch"amakat mistuñataki, camioneta manqhankir quqanak manqhan. Kimsa estanterías ukanx kunayman aski yänakaw utjäna, armas ukat munición, mä surtido de chocolates jila chanini, joyas ukat pä laptops ukanakaw utjäna. Estanterías ukanakax wali jach"apunïnwa ukat mä qutucht"ataw jikxatasïna kunatix taqpach alaya chiqax Neptuno Umanakanïnwa.
  
  Ukajj mä suma luratänwa, niya kimsa metro alturani ukat kunjamtï suyapkäna ukhama, qʼal chʼiyaränwa. Neptunox mä olada patxan qunt"atäskäna, ch"iqa amparapampiw tridentep katxarutayna, ukat esculpido oladanakax kayunakaparuw ch"allxtasïna. Uka basejj mä plano cheqanïnwa, ukajj ondulado ukhamänwa, ukajj ondulado lamar uñtat luratänwa.
  
  -¿Arma? sasaw Luterojj jisktʼäna. -Janiw kunjamsa uk uñjkti -sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Pʼeqemar jawqʼjaspa ukhajja, chuym usuyaspawa" sasa. -Inas mä artefacto ukhamächi -sasa.
  
  Drake chachajj nayrïr kuti kuns uñjasajj akham sänwa: "¿Jan ukajj ¿uka reliquianakajj kuna yänakampis lurasiwayi?"
  
  Luterojj pʼeqep chʼoqtʼasïna, Neptuno sat yänak sum apnaqasa. Kimsa kayuni jach"a yäxa amparanakaparuxa wali jisk"akjamarakïnwa.
  
  -Apsuñäni -sasa. Drake jilatajj wali jayaruw sarjjäna. "Taqi kunatï Matthäus chachan qullqip aptʼasisaw apnaqsna ukanakamp chiktʼata. Aka muyuntat atipt"apxta, ukampis Tempest ukax wali jak"achasiwayi".
  
  Jupax qullu pataruw kutt"awayxäna ukat jach"a ch"uxña quqanak taypin qunt"asïna. Alicia kullakajj jupan jakʼapan qontʼasiñapatakiw jutäna, May jilatasti Luterompiw qheparäna. Kenzix usuchjat jariqañatakiw uma apsuñar saräna. Uka jakʼankir oraqejj chʼamaktʼänwa ukat wali chʼamakïrakïnwa, jan ukasti thaya taypin mä suma thayajj thaytʼanirakïnwa. Drake jupax Alicia kullakampi jan anqäx tuqit jark"aqasiñatakiw uka pachax apst"asiwayi, jupanakar ch"amanchañataki.
  
  -Ukan warkt"ata, munasiña?
  
  "Kuna jan walt"awinakas utji uk uñjasax wali sum katxaruwaytxa".
  
  Drake kullakajj kuna horasas jan tʼijtjjañ amtkäna uk sum amtasïna. -Ukaxa qhanawa. Wasitat tʼijtjjapjjta, uk yattwa, ukampis janiw jaya tiempotakïkiti" sasa.
  
  "¿Chiqapunit uk iyawsasma?"
  
  Jupajj ukhamäñapänwa. "Ukax jakaskakituwa, amuytʼasirïta ukat suytʼäwinïñwa yanaptʼitu. Amtäwinakax janiw mayjt"ayatäkaspati, ukampis jutïr pachax jiwasan ch"amasankiwa" sasa.
  
  -Nayax amuyta, samart"añasawa -sasa.
  
  Drake jilatajj jupat yatjjatäna, jichhajj sañti muni jan ukajj jutïr urunakat sañ muni sasaw jisktʼasïna. Taqi kuntï lurapkäna ukanakat lupʼiskäna ukat sarxañatakix janiw kuna jarkʼäwinaksa uñjkänti.
  
  Jan ukasti Tormenta.
  
  "Aka misión tukuyatatxa", sasaw arsuwiyi. "Ukat sumakiw jikxatasi. Mä kutix wasitat legal ukhamäxañäni ukhax janiw arknaqatäkañäniti, janiw kuna jan askichat jan walt"äwinakas utjkaniti. Janiw kuna manunakas utjkaniti. Munasma ukhajj kuttʼayapjjaraksnawa" sasa.
  
  "¿Janit nayrajj mä kutis ukham yantʼawayktanjja? Nayax armasxtwa -sasa.
  
  "Jumax yatisktawa kuntï nayax sañ munkta ukxa. Tempest ukar atipt"añani ukat ukat qhispiyatäxtanwa. ¿Kunas yaqhajj pasaspäna?
  
  -¡Jan ukham samti!
  
  "Yattwa, yattwa, ukampis janiw jiwasan carrerasan juk"amp jan wali, juk"amp venganza uñisirix niyaw purinkaspas ukhamäkiti, ¿janich ukhamäki?"
  
  -Kovalenkox jiwataw -sasa.
  
  "¿Wila Rey? Jisa, yattwa, nayajj ukankäyätwa. Nayax sañ muntwa yaqha equipos ukanakaw utji, jupanakax kuntix lurapkta uk lurapxaspaw. Janiw kuna inversión personales ukanipkti ukat nayax niyaw yatxa janiw khitis jan lurapkti sañjamäkiti".
  
  Alicia kullakajj llampʼu chuymampiw akham säna: "Janiw yaqha jaqen jiwañap munkti" sasa.
  
  Drake chachajj uka chʼama conchajj mä jukʼa tiempo apsutätap uñjäna ukat amparapampiw amparapamp muyuntäna. "Nayax pachparaki".
  
  -Mayo ukhamaraki -sasawa Aliciaxa jach"at arsüna.
  
  "Ay, nayajj yattwa. ¿Kenzi sat jilatat kamsaraksnasa?
  
  "Inas mä jiskʼa usuchjatächi. Janiw kunas sinti jan walïkiti" sasa.
  
  "Ukhamajj qollañ pachaw purini?" Drake kullakajj nayrajj uka samartʼañ toqet amuytʼaskakïnwa.
  
  Alicia kullakajj akham sasaw amparap chʼoqtʼasïna: "Jakañ horasäjjewa, yaqha jakañaw" sasa.
  
  "Yattati?" Drakex intix juk"amp alturuw jalsuwayxäna ukhax nayranakap ch"irmthapïna. "Ukham lurañatakix... equipo ukar sarxañaw wakisispäna".
  
  Jupax niyaw "familia" uka aru arsüna, ukampis qhipa pachanx amuyunakapax mayjt'ayarakïnwa.
  
  "Jan askinaka". Aliciax anatt"asisaw uka ch"ama uraqirux ch"allt"äna. -Taqinipuniw jan jiwasampi jiwapxani -sasa.
  
  -Kunapachatix luratäxi ukhaxa -sasawa Drakex säna. -Janiw kunas yaqhax arktkitaniti -sasa.
  
  Aliciax jaya pachaw jupar uñch"ukiskäna, ukat jupax uka jiskt"äw nayranakapan uñjatap amuyasïna. Panpachaniw ukham amuyapxäna -arunakapanxa mä chʼusa istʼasïna- ukampis chʼakhanakaparukiw amuyapxäna.
  
  "¿Kunas jutaski sasin amuyta?" -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna. "Nayra pachat kunasa, ¿janich ukhamäki?"
  
  Alicia kullakajj maysaruw uñtäna. "Mä amuytʼanïtwa, ukampis inas jan kunäkchiti, llakijakiw parli. T"ijt"aña ukat ukat mä equipo SWAT ukan thaqhatäñax janiw yanapt"kiti".
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna, amukiw jupamp chikt"asïna, janiw chiqpachapun pachpa amuyunak ch"allxtañ puedkänti. Tempest sat chachar tʼunjañ atipkchïnjja, ¿jukʼamp jan walijj utjañapänti?
  
  
  * * * .
  
  
  Mai kullakajj ladopar qontʼasisaw yapunak uñakipäna ukat nuwasiñatak wakichtʼatäpachati janicha uk uñjarakïna. Lutherar Cambridge markar jawsatap ist"äna, ukat kawkhantï uka artefacto apthapiñ chiqax utjki uk jikxatañ suyapxatap yatïna. Irnaqäwip tukuyasax mä juk"a pachaw nayranakap jist"arat qunt"asïna, intix ch"iqa lado ajanupar junt"uchañapatakiw jaytäna. Aka cheqanjja, janiw chʼamäkänti. Mä chiqax ukham minimalismo ukat amtaskäna uka pachat qhispiñ munäna. Taqi chiqpach uñisirinakax chhaqtxapxi. Awk taykapax jan kuna usunïpxiwa ukat qʼuma jakasipxi. Kullakapax Dai jupamp chikaw Tokio markan jikxatasi, panpachaniw jan kuna jan walt"äwin jikxatasipxi, jutïr pacharuw sarapxi. Jiwatanakax juparux t"aqhisiyasipkakïnwa, khititix awk taykapar chhaqhayatayna, khititix jiwañar puriñjam uñisirir jiwayir jaqir t"aqhisiyapkaspas ukham amuykchïnsa.
  
  Ukampis Draket sipansa, janipuniw chiqpach, atiniskañ masipar jikxatañar jakʼachaskänti. Uka yatiñajj jupar wal llaktʼayäna. Jupanakan samart"awipax janiw llakisiykänti - uka pachax kuntix munkän ukak luratayna. Ukhamajj Drake ukat Alicia sat chachan taqpach luratanakapajj janiw kunäkänti. Ukax lurasiwayi - nayrar sartañamawa.
  
  Jachaqtʼasisaw nayranakapajj jachaqtʼasïna, janiw taqe chacha warminakatakis jachaqtʼaskänti, jan ukasti khitinakatï jan merecipkäna ukat khitinakatï jupat llakisipkäna ukanakatakiw jachäna. Ukax akawa, jakäwix janiw juparux munaskänti janicha ukx yäqkänti. Suma tiemponak wakichtʼañasa ukat jan armañjam lurañas jupan negociopänwa.
  
  Grace kullakat amuyunakax juk"amp kusisit suyt"äwir muyuntat uñjasïna, jupax jak"apan mä uñstawip amuyasïna. Jupax uñch"ukisïnwa, ch"amakax jach"äñap yatïna.
  
  "¿Quntʼasiñajax jumatakix jan walïkiti?"
  
  Jupax p"iqip ch"allxtayäna, ukat jach"a soldadox qunt"asïna. Mä minuto amukiw sarnaqapjjäna, kunjamsa jikjjatasipjje uk yatjjatapjjänwa, ukampis uka qhepatjja Luterojj mä amuytʼasisaw mä toqet amuytʼayäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Aka equipojja. "Uk amuytʼañatakejj wali chʼamachasiskaktwa. Yaqhepajj amigonakäpjjtawa, yaqhepasti uñisirinakäpjjtawa, ukampis uka qhepatjja, maynit maynikamaw jiwapjjäta. Ukat ¿taqinis taqinimp ikipxpachänti? Kunattix ukax muspharkañawa" sasa.
  
  Mai kullakajj larusitaynawa. "Akax janiw mä sitcom estadounidense ukhamäkiti, Luther. Walja pachaw mayacht"asipxta, infiernoruw sarapxta ukat kutt"anipxaraktwa. Aka equipox ninampiw forjatäna, chiqpachansa mä diosan sepulturapanwa lurasïna. Uñisirinaka ukhamarak amigonakasätanwa, mayachtʼatätanwa ukat awisajj chʼajjwasipktanwa. Jiwasax mä familiakïtanwa, kunjamäskpasa. Maynimpix jaya tiempow jakaskta, samaqapxtaxa ukat nuwasipxtaxa" sasaw mä jukʼa samartʼäna, "jumax jukʼamp jachʼa lazo uñstayaraktawa".
  
  Luterojj mayjtʼawayiwa. -Nayaxa amuyasta -sasa. Nayajj pallapallatwa. Kunanaktï uñjkta ukanakat yaqhepajj janiw armaskti, ukampis ukanak atipjañatakejj suma amtatanakajampiw yanaptʼista. Chʼaxwäwix janipuniw tukuskaniti, ukampis pallapallanakjamax taqi jan juchani jaqinak llamktʼapkta ukanakax mä jukʼa jukʼamp sumäñapatakiw chʼamachasipxsna" sasa.
  
  "¿Yaqha jakäwinakat kamsaraksnasa?" Mai kullakajj jan amuytʼasisaw jisktʼäna. "¿Jumajj jukʼamp sum luraraksnati?"
  
  Luterojj kawkirus uñchʼukiskäna, jan ukasti juparuw uñchʼukïna. "Nayax yant'asiristwa".
  
  May kullakajj amparap luqtäna. -Ukhamaxa... yant"añani -sasa.
  
  -Pallapallanaka, ¿janich ukhamäki? Luterox mä aru arsüna, ukax chikat qhuru, chikat larusiñampiw ist"asïna. "Kunapachatix sapa maynit parlktan ukhaxa, janiw kuns amuyktanti".
  
  -Kawkhans qalltasma ukarjamaw lurasi. Mai kullakajj mayamp jachaqtʼasïna. "Uñt'ayapxita".
  
  Ukat jupamp uñtʼasitapatjja, nayrïr kutiw Luterojj jan sum amuytʼasir uñnaqäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Mä qawqha telefonot jawsatanakatjja, Drake chachajj pä helicópteronakajj jakʼachasipkatap yatiyäna. Maynix Neptuno Uma apthapiñatakiwa; maynïristi Hayden sat chachan jichhak purinir tripulacionapawa, jupanakaruw tʼijtʼapjjäna. Chika horatjja, uka artefactojj Londres markaruw jamasat avionat saraskäna, ukat SPEAR sat taqeniw mayamp tantachasipjjäna. Drake jupax Dahl ukar uñjasax jan sinti kusisitjam ist"asiñapatakiw ch"amachasïna , ukampis kunapachatix sueco jaqix oso ukar jamp"att"äna ukhax wali ch"amampiw katxarutayna.
  
  Ukat akham sañ munäna: "Jumampi jikisiñax wali kusiskañawa" sasa.
  
  "Ukat jumax, amigo. Walja katjañanakaw utjistu" sasa.
  
  Ukatwa intejj jukʼamp jachʼar mistunkäna ukhajj jan llakisisa compañeronakjam qontʼasipjjäna, sapa mayniw sarnaqäwip yatiyapjjäna. Kinimakaxa mä bolsa phuqt"ata manq"añampi, botella umampi apanitayna ukatxa mä khuskhaki jaljatayna. Hayden jupax trenan jupanakan jach"a lurawipat arsüna, ukat Dahl jupax mä lado plato yapxatarakïna. Jichhakamax phisqa armas ukanakaw apthapita, ukatx Tempest ukatakix waliw utjäna. Kinimakax machaq armas ukan listapatw arsu, ukatx kunjams Ishtar Punkux "niya jan puriñjamaw" sasin sapxi. Tempest sat chachajj kawkhansa ukat qhawqha armanaksa katuntapjjaspa sasaw jachʼat jisktʼasipjjäna.
  
  "Tempest ukax aka armatakix material ukax munasiwa sasaw amuyapxta", sasaw May jupax saraki. -Jan ukax elemento ukan utjki ukax -sasa.
  
  Hayden jilatajj iyaw sänwa: "Ukajj walikïskiwa. "¿Kunatsa jan ukham amuyt"asirïta? Ukhamäpans Lauren ukat Crowe secretariox Washington markanx taqi ch"amampiw ch"amachasipxi. Crowe jilatajj uka markat mistuñatakiw yanaptʼapjjetäna" sasa.
  
  "¿Yaqha jan iyawsat fuerzas especiales tamanakatxa kuna yatiyäwinakas utji?" -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  "Janirakiwa. Qhanapuniwa, janiw khitirus confiyañ yatipkiti" sasa.
  
  -Mä thakhi jikxatsna ukhaxa... - Drakex qhipa frase ukarux janiw yäqkänti, wali amuyt"asa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Whitehall sat empresajj uk luraspänwa. "Uka toqet sum amuytʼasim. Taqi chiqanw mayacht"asipxi, uraqpachanx armanak imañamp ukhamarak tapa uñjañamp chikaw yanapt"apxistu. Jupanakarux mä irnaqäw churapxam -sasa.
  
  "¿Kunsa chiqpachapuni sasma?" Aliciax saxra arxatiriruw anatäna. "¿Kunjamarak mä uñt"asiñ urun anatt"añaxa?"
  
  Drake chachajj iyaw sañ munäna. "Jupax chiqawa, jupan amuyuparjama" sasaw säna. "Nayraqataxa, estrategia lurañasawa. Ukampis nayraqatax Whitehall-ar yatiyañäni" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Terrorista sat empresajj kuna campamentos de entrenamientos terroristas ukanakas uttʼayaski ukanakat mä jukʼa jukʼamp yateqapjjta" sasa. "Amparamp ajllit mercenarios ukanakan apnaqatawa ukatx chiqpachanx doble bluff ukhamawa. Reclutanakax regular rookie crap manq"ayapxi, chikat p"iqi ch"allxtataw ukat walja "awki" figuranakaruw uñt"ayasipxi jupanakax jupanakan apnaqirinakapäpxani. Ukatx uraqpachanw apnaqapxi Tempest ukan q"añuskir lurawinakap lurasa. Lunthatata. Jiwayaña. Misiones ukanakar imantañax chapa general de terrorismo ukan uñt"ayatawa. Sapa uruw jukʼamp chʼamanïpjje" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Dal chachajj Kenzi jilatarojj wasitat uñjäna ukhajja, jan sum amuytʼasisaw jachaqtʼasïna, janiw kunjamsa chuym ustʼayaskäna uka warmir arunttʼañap yatkänti. Jupajj churañat sipansa jukʼampwa munäna; ukampis jupax uk yatïna. Dal chachajj casaratätapsa wawanakanïtapsa sum yatïna. Ukat ukhampachasa, jukʼamp jakʼachasiskakïnwa.
  
  Nayajj cheqap lurawayta.
  
  Ukhamajj ¿kunatsa ukham jan walïkaspas ukham amuyasïna?
  
  Jupanakan sum apasipjjänwa, jichhajj janiw kunatsa Kenzi chachajj uka grupomp qheparäna uk sum yatkänti. Amuyupanjja, mä razonakiw ukham amuyäna, mä razonajj janipuniw, janipuniw qhanañchkaniti.
  
  Kenzix mä aski yänakar mantañ munäna, chiqap jaqinakamp mä aski lurañ munäna.
  
  Dal jilatajj ukhamarakiw jikjjatasïna ukat qheparañapwa munäna. Ukampis kunjamsa jupanak taypin jan waltʼäwinak utjayäna ukanak atipjaspa uk janiw amuykänti. Cheqas ukhamäkchïnsa, jupanak pachpa chʼajjwañ tukuyatatjja, jukʼakiw parltʼañatakejj tiemponïpjjäna, kunapachatï Dal chachajj warmipampi qheparañatakejj nuwaskakïwa sasin siskäna ukhajja, janiw kunas cheqpachapun mayjtʼkänti. Jupajj wali colerasirakïnwa.
  
  Jichhajj uka grupojj kunsa amtapjjänwa, ukatwa jupajj qhepäjjapan qontʼatäskatap amuyasïna. Inti jalant urux wali sumapunïnwa, jan kuna presión ukanïnwa. ¿Khitis ukham urux colerasispa?
  
  "Kamisaki?" Jupax mä juk"a kutt"äna.
  
  Kenzix tensión ukanïnwa ukampis janiw kuns arskänti.
  
  "Ukham jan waliwa, ¿janich ukhamäki?"
  
  -¿Kuna askis jaysañasa? -sasawa llamp"u chuymampi kutt"ayäna. "Kunjamtï jumax chiqpachapuni llakiskta ukhama."
  
  Jupajj cheqaparjamaw akham säna: "Nayajj llakistwa" sasa. -Janiw kunjamtï jumax munkta ukhamakiti -sasa.
  
  "Ay, jan juma pachpax jachʼañchasimti. Aka barcox niyaw sarawayxi. Jichhasti nayatakix yaqha kayuk soldadokïxtawa" sasa.
  
  "¿Akax taqinis ukhamäpachati?" sasaw Dahl chachajj jisktʼäna.
  
  -Jach"a chiqaru -sasa.
  
  "Ukhamaxa, ¿kunatsa qhiparapxtaxa?" Jupax janiw sensitivo chiqarux sinti ch"amampiw ch"allt"añ munkänti, ukampis Kenzix jan wali botonanak ch"allt"añ yatkaspa ukhamawa.
  
  -Jumax yatisktawa, nayax pachpa jiskt"asiraktwa -sasa.
  
  Kenzix qhipäxar kutt"asaw amukt"at helicóptero ukar qunt"asïna. Ukat Dahl jupax mä sapa ch"am uñjäna, jupar jak"achasiñataki ukat taqi kun askichañ yant"añataki. Ukatakejj cheqa yatichäwi, honradöñaw wakisispa. Ukatakejj wal chʼamachasiñaw wakisispa.
  
  Ukampis mä akatjamat sarxañ horasäxäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drakex sartaskäna ukhax Yorgyx mä akatjamat jupan jak"apankäna. Rusia waynan amparanakapax wali ch"amampiw ch"uqt"atäna, ukat lakapas llakit janq"urakïnwa. Yorgix kuns sañ munkaspa ukhamänwa, ukat Drakex kunjams ukax utjani ukx wali sum amuyt"äna.
  
  "Familiamar kunas pasäna, kunatsa awk taykamar jiwayapxta uk yatiyapxirïta ukhaxa, ¿ukax mayjtʼayaspati sasaw jisktʼasirïta" sasa.
  
  Yorgi kullakajj jan chʼamäki uka qalltatapat yuspärasir uñnaqtʼanïnwa. "Janiw mayjt"äwikiti" sasaw säna, tensión ukax acento ruso ukaruw juk"amp ch"amanchawayi. "Ukampis ukaw amtajar chʼamañchtʼitäna. Jumax yatisktawa kunsa lurañajaxa, ¿janich ukhamäki?
  
  Drakex jank"akiw p"iqip ch"allxtayäna. "Nayranakamanwa uñjta, masi, kunjamtï jumax uka sarnaqäw yatiykta ukhama. Janiw jichhakamax tukuskiti, ¿janich ukhamäki?
  
  "Janiwa. Ukax jan waliwa".
  
  Mayacht"asisaw suyt"ir helicóptero ukar sarapxäna, pachap apst"asisa. Aliciax Yorgan ch"iqaparuw qhiparäna, wali amuyumpiw ist"äna.
  
  Yorgi kullakajj jan sinti llakisisaw akham säna: "Familianakajan sepulturanakaparuw kuttʼañaja" sasa. -Janiw ukan jaytañjamäkiti, jan chimpuntata, wiñayataki aka hielo wasaran chhaqhata.
  
  -Janiw sapaki sarañax wakiskiti, masi -sasawa Drake-x säna. -Jumanakampi chika sarapxä -sasa.
  
  Yorgi jilatajj akham sänwa: "Janiwa" sasa. -Akax nayatakikiwa. Ukat uka amtar puriñajj nayatak chʼamänwa. Nayax sarnaqäwix yatiyawayta - mä qawqha phaxsi nayraw sasaw amuyta - ukat uka pachatpachaw ch"am tukuwayta. Jichhajj kuttʼanjjañajajj yattwa" sasa.
  
  "Jiwasampiwa". Alicia kullakajj arunakapampiw jupar chʼalljjtayäna. "Taqini. Jiwasax mä familiakïtanwa, Yogi. Jumax uk yatisktawa -sasa.
  
  Ruso jaqix uka nayra sutimp uñt"ataw jachaqt"asïna. "Mä jukʼsa, janiw imill wawa sasin sisjjtati" sasa.
  
  -Walikiwa, jichhürutakikiwa -sasa.
  
  "Ukhamaxa, ukax juk"amp askiwa. Jichha arumax Rusia markaruw kutt"ä. Nayax sarañajawa".
  
  Drake jupax sapa protesta, sapa ofrecimiento de amistad ukanakaruw ch"axwäna. Awisax maynix kuns jupa pachpaw kuns lurañapäna. Ukakiw nayra saxranakar atipjañatakïna.
  
  Ukat amukiw akham säna: "Jichhakiw parltʼasipxañama" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sarakïnwa: "Ukat juma layku akankapjjataj janipuniw armañamäkiti" sasa.
  
  Yorgi jupax jachaqt"asisaw jupanakat jithiqtäna. Ukat akham sarakïnwa: "Janipuniw ukham lurkäti" sasa. -Nayaxa jakaskaktxa -sasa.
  
  
  PÄ TUNKA paqallqun JANK"A
  
  
  Karin Blake kullakax niya mä ratukiw FrameHub ukar mantañ amtatapatx arrepentisitayna.
  
  Mä jisk"a tama super frikis ukanakaw kimsa markanakan sistemas de armas ukanakar apnaqañ atipjapxäna, ukat uka markanakat pä markanakaruw maynit maynikam ch"axwapxañapatak wayt"apxäna. Jupanakajj jiwayir jaqenakäpjjänwa, wali amuytʼasirïpjjänwa ukat janirakiw thayanïpkänti. Jupa pachpa diosa sasaw sapxirïna, jupanakax computadora tuqiw taqi kunatix microprocesador ukan utjkän ukanakamp chikt"atäpxäna, ukat yaqhip yänakax jan utjki ukanakamp chikt"atäpxänwa. Sutinak lantix larusiñatak código arunak apnaqapxäna ukat yatiñax ch"amawa sasaw iyawsapxäna, ukatwa jan tukuskir yatiñanak jikxatañatak sartasipxäna. Jichhax llätunk jaqinakaw utjäna, Karin kullakax llätunk maranikïñap munapxäna.
  
  Nayra sutiparjama.
  
  Karin kullakajj jichhajj pallapallaruw tukuwayjjäna, cheqapar sañatakejj jichhak yatichat jaqëjjänwa, ukat niya pachpakïpkäna uka pä irnaqer masinakaparuw apanitayna, jupanakajj Dino ukat Wu satänwa.
  
  Taqeniw suma yatichatäsa ukat nuwasiñ munasajj mä amtampi Egipto markar sarapjjäna, yaqha amtampiw kuttʼapjjarakïna. Ukax Dino ukat Wu jupanakaruw mayjt"ayäna, ukampis Karin kullakax fiestapawa. Ukhamaw sapürunjam lurasispäna. Jupanakajj respetapjjänwa ukat jachʼatwa uñchʼukipjjarakïna.
  
  Jupan irpata jakäwinakapax wali sumaw uñtasïna, manq"at awtjata ukat ch"amampi phuqt"ata.
  
  Kunatï jutañapäkäna uk janiw amuyapkänti.
  
  Jichhax Karin jupax Drake ukat equipo ukarux Jach"a Pirámide ukan ch"axwäwip tukuyatatw despedida sasaw arsuwayi, jach"a amtanakap qhipa pacharuw estante ukar jaytawayi, ukatx uka axsarkañ, t"unjir organizacionar chhaqtayañatakiw kutt"awayxi, ukax FrameHub ukawa, janïr jiwañamp t"aqhisiñamp juk"amp jan juchaninakar puriykasa jakawinaka.
  
  Jupax invitación correo electrónico ukar kutt"ayäna, inas parlt"añ munarakchispa sasaw uñacht"ayäna. Yaqha kutt"ayäna, ukatx walja aros ukanakat jaltawayxäna, ukax mä sanu código -jupatakix- Internet tuqiw ch"iyjaspa uk uñacht"ayäna.
  
  Ukhamatwa jamasat sala web ukar mantañapatak yanaptʼäna.
  
  Sapa uruw nayrar sartañax jilxattawayi, ukatx sapa horaw jilxattawayi. Jupanakajj cheqapuniw jupar munapjjäna. Dino ukat Wu jupanakax wali jank"akiw aburripxäna, janiw jan qhan amtampi jan kun lurañ yatipkänti.
  
  Karin kullakajj jupanakar sapa kutiw akham säna: "Nayraqatajj manqhar mantañajawa" sasa. -Akax kunjams irnaqaski ukawa -sasa.
  
  -Jupanakax frikinakawa, Blake -sasawa Dinox amtayäna. -Jichhax jupanakar apsuñäni -sasa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jichhajj ukajj wali chʼamäkaspas ukhamäspawa, Dino" sasa. "Kunapachatix jumar irpapxätam ukhaxa. Jumanakajj janiw uk amuyapktati. Jupanakax taqi kunaruw mantapxi. Kunatï jukʼamp askïki ukajja, janiw jupanakan radarpan uñstkiti" sasa.
  
  Dinox larusitaynawa. "¿Kunsa lurapjjani? ¿Mä cajero automático ukamp phayañata?"
  
  "¿Kunjamarak autoconductor auto secuestrañax jumar chʼalltʼasiñapataki? ¿Freno luz ukanakampi camioneta carril ukar jaquntañapatakix apnaqasktati ? ¿Kunas jukʼamp facilakïspa, contratapki uka mercenario ejercitot maynïr apnaqañat sipansa?"
  
  Dino ukaxa katjataynawa. "Ukhamaxa, ¿mä ejercito mercenario ukan uñjat establecimiento ukar mantasmati? Janiwa."
  
  "Janiwa janiwa". Karin kullakajj jan sinti llakisiñatakiw chʼamachasïna. -Akax janiw walïkiti -sasa. FrameHub ukax mä wila wartäwin sotano ukan irnaqäna. Janiw khitirus atinispkiti, janirakiw pachpa taykanakaparus confiyapkiti. Jupanakakiw utji. Jupanakax millonarionakawa, jupanakax janiw qullqi tuqit interesatakiti. Empresarionakax janiw kuna uñjäwinïpkiti. Viajeros ukanakax jan mä juk"s sarnaqañ munañampiw sarnaqapxi. Jupanakax computadora ukan datos ukanakamp jakasipxi, samaqapxi ukat manq"apxi, ukat jupanakatakix chiqpach pachar jan axsarañax ch"amawa. Nayakiw jupanakar jakʼachasiñ yatta, kunattejj nayajj... uka pachan jakañar yatintatätwa" sasa.
  
  Dino chachajj janiw muspharat uñnaqtʼanïkänti. "Juma? ¿Jumajj mä geek?"
  
  "Jïsa."
  
  -¿Kunas pasäna?
  
  "Jakäwix paskataynawa, jumax asnu. Mierda ukax pasäna. Ukat jan juzgapxamti. Sapa mayniw jan walt"awinakapar askichañatakix mä thakhi thaqhañasa. Yaqhipanakax mayninakat sipan mayjawa, ukakiw. Ukampis FrameHub, jupanakax wali jayaruw sarapxi."
  
  -Taqi kunasa wali sumawa -sasa. Jumaw nayraqat saräta. Jiwasax t"unjtanwa. Ukakiw jumajj sañ munäna -sasa. Wu jupax nayratpachaw chiqapar arsu.
  
  Karin jupax jupanakar jist"antawayiwa ukat amtasïna kuna urunaktix mainframe ukampi jakaskäna ukat walpun munaskäna, kunawsatix qhananakax qhant"irïna kunapachatix datos ukanakax mayjt"ayatäna ukhakiw qhant"äna, ukat mä irnaqir computadora ukan thuqt"asitapax mä p"akjañan chika taypinx juk"amp suma ist"asirïnwa akapachanxa.
  
  Nayra Karin ukhamäñamawa, janiw machaq Karin ukhamäñamäkiti.
  
  Ukax retro ukar sarañ pachaw purini.
  
  
  * * * .
  
  
  Ukat jichhax jach"a sotano ukan qunt"atäsinx nayra ch"uñu, junt"u luz ukat misk"i q"añuchata, taqi kunatix aka qhipa urunakan paskatayna ukanakat lup"ïna.
  
  Nayraqatax marka taypinkir mä café ukanw jikisipxäna. Jupax kimsa tunk minutos ukjaw mä latte de vainilla uk umañamp qunt"asïna, janïr jupar jak"achasipkasax identidad uñakipapkaspas ukhamaw amuyasïna.
  
  Ukat mä chachaw jupar jakʼachasïna, mä waynaw chʼiyar ñikʼutanïna, jan wali ñikʼutani ukat ajjsarirïnwa.
  
  "Nayax FrameHub ukantwa" sasaw saraki.
  
  "¿FrameHub ukhamätati?" sasaw jiskt"äna. -Nayaxa llätunka jumanakaxa utjapxasmawa sasaw amuyayäta.
  
  "Jiwasax FrameHub ukankapxtwa. Nayax FrameHub ukan irnaqt"twa. Jupax amparap luqxatäna. "Ukatwa parlasktanxa. Jumajj Karin Blake satänwa" sasa.
  
  "Walikiwa, mä juk"a pachax uka chiqax chiqaparuw katuqawayta".
  
  Jupax nayranakap ch"irmthapïna ukat qhipäxar kutt"awayxäna. Jupajj jankʼakiw pachpa Karin jaqëñatak amtasïna.
  
  "¡Jumanakax wali muspharkañawa!" -sasawa sinti jach"at säna. "Jan wali sumawa."
  
  -¿Chiqapunit ukham amuyta? Jichhajj janis mä imill wawar uñjkaspa ukhamwa uñchʼukiskäna.
  
  "¿Kunas uka qhepat pasani?" -sasawa uka ganso ch"akhanaka chhaqtayañataki mayitayna. -Janiwa suyt"añjamäkiti taqi jumanakampi jikisiñataki -sasa.
  
  -¿Jumax británico jan ukax americano ukhamätati?
  
  "Mä kutix Reino Unido markat jutta, ukampis walja maranakaw América markan irnaqawayta".
  
  "Waliki. Jumax mä muspharkañ acento ukaniwa" sasa.
  
  Nayax jumanakan fucking ajanumax gustitu, freak! "Ay, chiqawa". Jupajj mä larusiñar uñtasitaw utjäna. "Phisirku".
  
  "Kawqha maranitasa?"
  
  "¿Janit uk yatkta?"
  
  "Jïsa, jïsa, ukampis jilïr uñnaqtʼanïtawa."
  
  Kunas jakäwimpi ukat munasiñampi ukat chhaqtäwimp luraña, sasaw amuyäna. Ukat akham sarakïnwa: "Chʼamani papel muyu" sasa.
  
  Nerd ukax jan suyt"ataw larusitayna ukat mä jach"a notampiw larusitayna, ukatw jaltawayxäna, ukat baristax qhipäxar uñtäna. Karin kullakajj latte copapar ajanupar imtʼasa ukat mä qhawqha umañanak umañajj walikïkaspas ukhamwa amuyäna.
  
  "Sar sarañaw wakisi" sasaw geek ukax uñch"ukis säna. -Ukhamarus, nayax Piranha satätwa -sasa.
  
  Karin kullakajj cheqapuniw ajanup uñjäna. "Jiwaki".
  
  Nayax mä maldito Oscar uka uñacht"äwit katuqañajawa.
  
  Ukampis walja uñachtʼäwinakatjja, uka uñachtʼäwinakatjja, jupajj uñachtʼayañapänwa, ukajj nayrïr uñachtʼäwiwa sasaw amuyasïna. Nayra Karin ukax nayratpachaw jan utjxänti, ukampis Machaq Karin ukax uka eco chhaqhat aru jikxatañatakiw wayt"ata, ukat nayrar sartañatakix ukampiw apnaqañapa. Karin kullakajj uñisïnwa. Suma yatiyäwix janiw jaya tiempox utjkänti.
  
  Piranax mä suyt"ir autoruw irpäna. Karin kullakax niyaw FrameHub ukan auto apnaqañ yatipxatapatx wal muspharäna, ukampirus ukatx mä papel bolsa p"iqip patxar uchataw jikxatasïna ukatx amukt"añaruw wayt"ata, kunatix colerasiñampiw aljantasiñ ajjsaräna.
  
  Pasajero asiento ukar ch"allt"ata, Piranhax ruedankiwa, niya pusi tunk minutos ukjaw auto apnaqatayna. Ukajj mä jiskʼa markapunïnwa, ukatwa Karin kullakajj anqäxankaspa sasaw amuyäna, inas industrianakan mä cheqapächïna. Intejj jila partejj chʼeqa toqenkänwa, ukhamajj jila partejj alay toqeruw saräna. Mä kutix mä silbato ist"asïna, ukat yaqha kutix mä qawqha minutonak janïr sayt"apkasax puente pasañkamax thakhin mayjt"äwip amuyasïna.
  
  Inas mayamp jikjjataschirista. Ukhampuni...
  
  Janiw kunas wakiskiti. Botapan utjkäna uka farojj Dino ukat Wu sat chachanakaruw jankʼak arktañapatak yanaptʼäna. Jupan jan waltʼäwipajj janïr sede centralar mantapkäna ukhaw jupat jitheqtañapäna. Autox ch"amakaruw jalxatäna, ukat Piranha ukax sayt"ayarakïnwa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Akan suytʼam" sasa. -Nayaxa amuyujaru purisaxa jumaru apthapipxäma -sasa.
  
  Taqi chʼamapampiw chʼiyjasïna, ukat mä qhawqha clavonak qhipäxar apsusaw rastreador botat apsusin chʼiqa amparapamp aptʼasïna. Piranhax autot apsuwayxäna ukhax qhipäxaparuw jaquntäna, chasis manqhar jaquntäna. Mä juk"a pachatxa, Piranhaxa mä papel bolsa apsuwayxäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jumajj jan creyiñjam suertenïtawa" sasa. "Yaqha llätunk jaqinakakiw FrameHub ukan ch"usawjap uñjapxi".
  
  Mayampiw ajanupax chʼallxtäna, ukampis kunjamatsa wali muspharat uñchʼukiñ atipjäna. Trick ukax amtañawa, uka jan suyt"äwin, asocial nerds ukanakax jan iyawsañjam jan walt"ayiriwa ukat janiw khitinakarus mutilación jan ukax jiwayapxi ukx yäqapkänti.
  
  Ukaw wali wakiskirïnjja.
  
  Piranha ukax uraq manqhankir autoparque ukanx mä punku tuqiw mistuwayi, ukax "Staff Only" ukham qillqt"atawa, ukatx mä ch"uqi escalera de hormigón ukar saraqawayxi, thaya kunatix uraqi manqhar irpxaruwayi. Jupax qalltawayiwa. Uka piranhaxa juparu uñkatatayna.
  
  "Jan llakisimti. Ukax maldito junt"ukiwa sotano ukanx taqi uka equiponakampi. Aka uraqinx, ukax jark"aqatarakiwa. Toneladas ukat metales de hormigón ukanakax jiwasanakamp ukat uka patat q"añunakampi chika taypinkiwa".
  
  Karin kullakajj uka toqetwa wal chʼamachasïna. -¿Mierda ladrillonaka?
  
  "Jaqi".
  
  -Ah, jichhax amuyasxtwa -sasa.
  
  Mä jukʼa tiempojj escaleranakajj tʼijtjjänwa. Basuranaka ukat yaqha qʼañunakaw aka patat apapjjäna ukat ismuski uka montonanakanwa ikipjjäna. Wali ch"amakt"awayxänwa, ukatwa Piranhax mä linterna apsuñapäna. Perqanakax bandidonakan graffiti ukanakamp ch"uqt"atawa, ukampis qhanaw nayra ukat q"ala ch"uxña. Laqʼa capanakaw pampar chʼamaktʼayäna, kayunakapan chʼakhanakapakiw qʼañuchatäna.
  
  Piranhax yaqha punku jist"arawayi, metales ukanakax protesta bisagranakaruw ch"allxtawayi. Maya toqenjja, mä cuadrat uñtat cuartow utjäna, chʼusa, yaqha punkuruw sarapjjäna. Aka cuartojj mayninakjamaw tʼijtʼir uñnaqäna, ukampis Karin kullakajj pä suma imantat cámaranak uñjäna. Perqan imantat panel apnaqasa, Piranhax mä jisk"a teclado apsuwayxi.
  
  -Jiwasan qullu -sasawa jach"a jach"a tukusa säna.
  
  Jiwayirinaka, sasaw Karin kullakajj amuyäna.
  
  Maysa toqetjja, taqe kunas kunjamtï jupajj amuyki ukhamänwa. Kunjamtï amtaskäna ukhamarjamaxa, chiqpachanxa, mä kutix uraq manqhankir hacker ukan chikanchasirïnwa. Mä jach"a cuarto oblong ukax walja nichos ukanakaw jaya tukusiñapanx utjäna. Mä fila mesanakax mä jach"a filaruw wakicht"ata, ukat patapanx computadora pantallanakax filanakaw utjäna. Taqi chiqan alambrenakax, mesanak manqhan ukhamarak pampan katarinakjamaw tukupxi, tomas eléctricas ukanakan filanakaruw tukuyapxi, cables ukanakax wali q"añuchatawa, janipuniw ukax kuns amuyañjamäkänti. Pä fila qhana colgante ukanakaw uta patat warkt"ata, ukat terminales de computadoras uñkatasin pirqarux yaqha mesanakax laptops, kimsa jach"a refrigeradores, microondas ukat umañanak mezclañ utaw utjäna.
  
  Taqi kunatix mä loco, ch"amamp manq"at geek samkaspa.
  
  Nayrïr jisktʼajj akham sasaw amuyupar purïna: "¿Kawkhansa ikiskta?"
  
  -Ukanxa, qhipäxanxa -sasa. Piranax nichunakaruw uñacht"ayäna. "FrameHub ukax janipuniw sayt"kiti. Jichhax pä tunk pusini horanaka paqallq minutonakaw pasxi, ukhamax turno ukan irnaqapxta, ukampis uka chiqanx ikiñanak mayacht"asipxta".
  
  Maldición jan iyawsañjamawa.
  
  Paqallqu ajanunakaw jach"a nayranakapamp yatxatapxäna. Jupax FrameHub ukax chiqpachanx janiw uka pachanx irnaqkänti, pä tunk pusini paqallquni, jan ukasti mä jist"arat, nerdy jachaqt"asiw uñacht"ayañ amtawayi.
  
  -¡Hola taqini! Jupax amparap luqxatäna.
  
  Jila partejj jankʼakiw jitheqtjjapjjäna, ukampis mayniw mä jukʼa jukʼamp jaqëjjäna, jupajj jutasinwa uñtʼayasïna.
  
  -Hola, nayax Barracuda satätwa -sasa.
  
  -Karin -sasa. Jupax p"iqip ch"allxtayäna. Karin Blake kullakajj ukhamänwa.
  
  Barracuda jilatajj akham sänwa: "Mä suma suti jikjjatapjjañamawa" sasa. -Jichha pachana. Uka tuqit amuyt'añäni".
  
  "Nayaw lurarakï".
  
  "Kunäkipansa, nayraqat jumar uñakiptʼañasawa. FrameHub ukan katuqatäñamawa."
  
  Karin kullakajj llakitaw jikjjatasïna, kunattejj taqe trabajojj wasitatwa saytʼjjäna ukat taqe ajanunakapas juparuw uñtasïna. "¿Ukat ¿kunas ukajj sañ muni?"
  
  -Isinakam apsusim -sasa.
  
  Jupax jachaqt"asïna. -Ajanum apsuñ tukuyatatpachaw isinak apsuwayxä, jumax moron -sasa.
  
  "Jan conectatäpxañamatakiw ch"amachasipxañasa", sasaw Barracudax arxatäna.
  
  -Ukhamaxa... qunt"asipxam -sasa.
  
  Jichhax Barracudax uñjkañ phinq"asitaw uñnaqäna. -Janiwa utjkiti, pampachapxita -sasa.
  
  -¿Jumaxa sawkasisktati? Karin kullakajj uka cuarto muytasinwa uñchʼukïna. "Markanakax axsarapki uka ch"aman Framehub ukax janiw mä varita mágica ukas utjkiti? Uñjapxam, amigo, nayax pallapallanakan jan ukax policiankä ukhaxa, ¿jichhax jan saltapxätamti sasin amuyta? Janiw uñtʼatäñajajj wakiskänti" sasa. Jupajj mä fila computadoranakaruw uñachtʼayäna.
  
  "Jïsa Jisa". Barracudax mä juk"a khuyapayasiñampiw atipt"asiñapatak iyaw satayna. -Ukajj mä yantʼaw walikïskänwa.
  
  Karin kullakajj mayampiw cheqapar ajanunïñatak chʼamachasïna, ukampis jichha kutinjja, colerasiñampiw ajjsarayäna, janiw kusistʼañampis ajjsaraykänti.
  
  -¿Kunatsa jan uñacht"ayapxitati kuntix akan lurapkta ukxa?
  
  Janiw jaya tiempox amparanakaj chhuxriñchjat kunkapat apsuñjamäkaniti.
  
  Ukampis janiw kuna jan walinak taypinkapkiti sasaw amuyasiñapäna.
  
  Barracuda kullakajj mä machaq computadoraruw akham säna: "Nayraqatajj juma pachpaw uñachtʼayasiñama, ukat akajj janiw mä chistʼäwikiti. Ukax mä juk"a pachanakanwa Morgan Sachs ukar hackear. Jumax tunka minutonakanïtawa -sasa.
  
  Karin kullakajj qontʼasïna. -Tunka minutonaka? ¿Janiw Langley markankiti? ¿Janiw NSA ukankiti?"
  
  "Ukanx nayratpach qhipa punkunaka jan ukax laq"unakax yapuchatäspawa sasaw amuyapxta. Nayax mä máximo kimsa minutos gobiernon mierdapatak churasma. Morgan Sachs jupax ch"amaniwa, ukampis wawanakan anatt"awipax jumatix chiqap yatiñanakanïsta ukhaxa. Jiwasax chiqap yatiñanakanïtanwa. Jumasti?"
  
  Karin kullakajj qhepa pusi minutonakajj Wall Street markankir mä bancoruw mantäna, ukatsti sillunakaparuw qhepar qontʼasïna. "¿Jichhajj taqenis walikïsktanti?"
  
  "Suyaña". Uka taqpach chhuxriñchjasiñax juparux amparap luqtäna, axilas ukanakat q"aphir q"aphimpiw sentidonakapar atacatayna. "Akampixa mä juk"a reservas ukanakasa phuqt"ayaraksnawa". Jupax patak patak cuentanakaruw saratayna, ukat jisk"a qullqinak wali patat apsutayna.
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Subte" sasa.
  
  "Jilïr jaqinakax janiw arsutanakap uñakipapkiti", sasaw Barracudax arsuwiyi. "Ukat khitinakatix chiqpachansa jach"a qullqinak thaqhapki ukanakatxa waljaniw. Sax ukax inas uk amuychispa, ukampis janiw jikxatapkistaniti -sasa.
  
  Karin kullakajj mä qhawqha tiempow mesanak taypin sarnaqäna, ukanjja jila parte jan wali juchanak lurapkäna ukanakat wal muspharayaskäna. Yaqhepajj juchañchatäpjjänwa; FrameHub ukax sapürunjam jaqinakarux kusist"añatakikiw manq"antatayna, mä capricho ukan jakäwinakap t"unjasa. Ukax Tyler Webb ukat jan wali lurawinakat amtayäna, ukhamax janiw muspharkañakkänti kunapachatix jupat jiskt"apkäna ukhaxa.
  
  Barracuda jilatajj akham sänwa: "Imantat yatiyäwinakapan tesoropa jikjjatapjjatamat yatipjjtwa" sasa. -Ukhamajj compartir -sasa.
  
  Karin kullakajj jupanak taypin suytʼayasajj wali chʼamañchtʼatäñapataki ukat jupanak taypin utjañapatakiw chʼamachasïna. Ukat refrigeradoraruw saräna ukat jupanakan yänakapampix café ukat tostadas ukanakaw lurasïna. Ukat jupanakar kuttʼasaw mesa qhepäjjat mä silla apsusin qontʼasïna.
  
  "¿Web chachan imantat yatiyäwinakap istʼañ munasmati? Suma ist'apxam".
  
  Mä hora qhepatjja, sillunakaparuw qhepar jaqontäna.
  
  "Waw" sasaw Piranhax säna. "Ukampis Tempest sat cheqat yatipjjayätwa. Jupanakajj janiw jiwasatak interesapkistuti" sasa.
  
  Karin kullakajj wali mulljatäkaspas ukhamaw amuyasïna. "¿Tempest sat chachar uñtʼtati? Kunjama?"
  
  -Kunalaykutix jiwasan amtäwisax utjistu -sasa. Piranhax janiw juk"amp jark"aqasiñ puedxänti. -América markaruw t"unjañäni.
  
  Uka cuarton nervioso kusisiñax palpable, electricidad ukhamänwa.
  
  Karin kullakajj jankʼakiw yatïna, janïr jupanakar tʼunjkasajj kunanaksa lurapjjäna uk yatjjatañapänwa. Ukat ukax jupanakamp qhiparañ sañ munäna.
  
  Maldición ukax wali askiwa.
  
  
  PÄ TUNKA Llatun JANK"A
  
  
  Jupax qhipa urux "horas de cerveza" ukanakat nerds ukanakamp jithiqtañatakiw sarnaqäna ukatx walja oportunidades ukanakaw yatiyawinak bombear uñstayañatak jikxatasïna. Jupanakax juk"akiw uka qullut mistuwayapxäna. Jupanakax mä conspiración ukat sipans juk"amp conspiración ukanipxi, ukampis janiw kunas America sasin sutichapkän uka jach"a amtäwix utjkänti. Mä nayra jistʼarataw arumtʼasïna, camaparuw jan sum ikiskäna ukat sábanas ukanakamp jan jikisiñatakiw chʼamachasïna. Mayni pänixa, jak"ankir nichonakanwa ikipxäna, jan samart"asaw chhuxriñchjasipxäna ukat ikiñan parlt"asipxäna.
  
  Qhipür alwax sotano ukanw sarnaqäna, uka chiqat sapa mayni yatiyawinak apthapisinx taqi kunaw apthapitayna, anqäx datos ukan imañ utanakapat qalltasa, puntos de conexión ukanakakama. Jisktʼanaka, "¿Armanakasa utjistuti?", "¿Escapañ thaki utjistuti?" jiskt"awinakax jiskt"asipxäna ukat jank"akiw jaysapxäna, Piranha, Manta ukat Moray jupanakax uñacht"ayapxäna kuna jan walinaks samarañ pachapanx lurapxi, ukat ukakiw p"iqip uka pachan ukat uka chiqan jan p"iqip apsuñapatak luraspäna.
  
  Redes sociales, falsos correos electrónicos, mensajes ukat fotoshop ukamp impresiones ukanakamp jakäwinak t"unjaña. Ukatakix jakasipxäna ukat sistema de puntuación ukampiw khitis juk"amp jan walt"awinak lurawayi uk uñjañataki. Larusiñapajj nervionakaparuw purtʼäna.
  
  Mä kutimpiw mä mini-crisis ukar mantañapatak jawsatäna, ukampis wali askiwa, janiw kunas morales ukarux taqpach chuym ust"aykänti, ukat jupax uka tuqitx mä amtar puriñ atipxatayna. Uka alwax tunka horanak chocolate samart"asax Barracudax taqiniruw ist"apxañapatak achikt"äna.
  
  "Carcelan samarañamp nayrar sartañ pachaw" sasaw kusisit arupamp säna. "¡Payïr tʼaqaru sarañamawa!"
  
  Yaqhipanakax t"axllirt"apxäna, yaqhipanakax chhuxriñchjapxäna, ukampis maynix, Paku sutini waynax akham sasaw arnaqasïna: "¿Uka perra nayraqatan? ¿Jumax seguro dude ukhamätati?
  
  Machaq Karin kullakajj computadorapan pantallapat pʼeqempiw uka wawar chʼalljjtayañ munäna, ukat jupaw uk luraspäna, ukampis Karin kullakajj operacionaruw nayrar sartayäna.
  
  -Nayaxa taqi kunsa lurawayta -sasa.
  
  Pakuxa chhuxriñchjasïna. -Wali nayrawa, Piranha -sasa.
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Nayajj cheqapuniw akankjjta" sasa. "Janiw kawkirus sarkätati. ¿Kunatsa jan apnaqkista?"
  
  Maynïristi akham sänwa: "Misionejj sum phoqasiñapkamakiw akan uñjapjjä" sasa. Akax Goonch satänwa, Karin kullakax amtasïna. "Janiw kuna riesgos utjkiti. Ukatxa, jupax jiwasanak taypit maynïriwa, uk yatipxtwa" sasa.
  
  Uka barracuda sat animalajj jupar uñchʼukiskäna. -¿Jumatakix walikiti?
  
  Karin kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna, ukampis amparap aytäna. -Nayax samarataw jikxatastxa, ukampis mä yänak q"umachañasawa.
  
  Llatunk ajanunakaw juparux uñch"ukipxäna.
  
  "Jutïr jaqix perra sasin sutichani ukax 404"d error katuqani."
  
  Uka cuartojj uka nerd sat jiskʼa chiqañchäwipat larusiñampiw sartasïna. 404 pantjasiwix akham arunakampiw arktatäna: Janiw jikxataskiti. Pakus ukhamarakiw chhuxriñchjasïna.
  
  "Ukhamajj walikïskiwa" sasaw Barracudajj säna. "Akampix taqiniw sarañäni. Estados Unidos markanx taqi jach"a seguridad utanakax mä pachan wasitat jist"aratäñapawa. Cámaras, manqha punkunaka, anqäxa punkunaka. Ukat jiwasax jupanakarux jist"arat uñjañäni. ¡Akax mä total fucking blast ukhamäniwa!" Jupajj wal kusisïna.
  
  Karin kullakajj wasitat jachaqtʼasiñapatakiw chʼamachasïna. "¿Aka uñakiptʼasmati?"
  
  "Maldita, chiqpachansa ukham lurañäni. Ukaw taqpach amuyuxa. Chiqansa, uka supermax ukanakat yaqhepajj janiw rejillat sipansa jukʼamp jayankkiti, ukampis presonakajj jankʼakiw jakʼankir markar puripjjani" sasa.
  
  "Phisirku. ¿Kawkinkis jichhakama?"
  
  Barracudax amparap jach"ar aptäna. Ukat akham sarakïnwa: "Niya. "Nayraqataxa, payïr t"aqaruw sarañasa. Jilïr irnaqawix nayratpach luratäxiwa. Codificación, programación, taqi uka suma yänaka. Ukampis wali amuyumpiw sistemanakapar uñstayañax wakisi. Uka tuqit yanaptʼasma, Karin. Maldición, ¿kuna sutimpis sutichapxsma?"
  
  -Mantis -sasawa Gunch-ax amuyt"äna.
  
  -Janiw mä jan wali challwakiti, jumax moron -sasa.
  
  "Yattwa, ukampis ukax wali sumawa ukat mä juk"a juparux qhanañchi, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Lakax wali jach"awa. ¿Kunjamarak Piara vampiro challwax?"
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Ukham lurasiniwa" sasa. -¿Kunjamatsa yanapt"iristxa?
  
  -Ukhamawa -sasawa Barracudaxa terminal uksaru irpäna. "Nayraqatax código ukar inyectañaw wakisi ukatx mä gatillo genérico ukar inyectañaw wakisi, ukhamat taqi kunas sum sartañapataki".
  
  -Nayaxa lurasmati -sasa. ¿Kuna urus jumax sañ munta?
  
  "Janiw kunas amuyujan utjkituti" sasaw Barracudax llamp"u chuymamp säna. -Pä urut pasani -sasa.
  
  
  PÄ TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  "¿Egipto markanjja?" Drake jilatajj quejasïna. "Shit" sasaw sapxi.
  
  Subordinado equipo ukax jan uñt"ataw radar ukamp mä helicóptero jan chimpuntat jaltxatayna, Cambridge ukat mä suma chuyman controlador de aeropuerto ukan yanapt"apampiw espacio aéreo egipcio ukar mantapxäna, mä phaxsi qhanampiw mantapxäna. Drake chachajj kunas kusiskañar tukuyäna uk amuytʼañakiw wakisïna, ukampis qhepäjjapan Benjamin Franklin chachan fotopampiw uñtʼayasïna sasaw amuyäna.
  
  Yorga jan utjkipanxa, ukat Kenzi-n taqi pachan jisk"a yanapt"awipampixa, Drake-x jan usuchjat usuchjatanakar qullaskaspas ukhamaw amuyasïna. Kunjamakitixa, janiwa jichhakamaxa. Yorgi sat chacharuw wasitat uñjapjjani sasaw chuymachtʼasïna.
  
  Niyawa.
  
  Hayden chachajj mä sarnaqäwit sipansa jukʼamp sarnaqäwinakampiw jupanakar kusisiyäna. Ukat akham sarakïnwa: "Anubis sat chachan flail sat chʼakhapaw jutïrin utjani" sasa. "Akax suxta armas jiwasanakanïñapatakiw suyt"askta. Uka armajj kawkit jutatapsa pächasirakiwa. Gobierno pachpaw uka reliquia jan wali jaqin qullupat apsuwayxäna, ukat imañ utaruw imaskakïna" sasa.
  
  Dahl jupax cuerpop mayjt"ayäna, jach"a helicóptero ukan qala asiento ukarux chhuxriñchjasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Uka dinosaurionakat jukʼamp katjañäni ukhajja" sasa. -Naya pachpaw almohada rollo apt"asiñ amtaskta -sasa.
  
  Drakex jach"at arsüna. "¿Jichhax aka nugget jist"arañ amtastati? Jichhajj wali aynachtʼatajatjja, janiw uka toqet taqe chuyma yanaptʼaskti?"
  
  "Jïsa". Alicia kullakajj wali llakitaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jïsa".
  
  -Nayax amuyta, inas jumarux kusisiychisma -sasa.
  
  "Jani." Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. -Mä amigoja chhaqhayataxjamaw amuyasi -sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Mä suma anattʼañ aptʼasiwaykaspa ukhamwa amuyasi" sasa. "Pobre nayra Yogi".
  
  -Janiwa jiwatäkiti -sasawa Hayden jilataxa qhuru arsüna. -Juma pachpawa katthapisi -sasa. Niyaw wasitat uñjañäni. Jichhax ist"apxam - jupanakax Flail of Anubis ukarux jist"antapxi, taqpach uraqpachax kuntix aka armax lurañ yatipki uk yatxatañkama. Jupanakax suyt"apxänwa. Janiw kunas paskänti. Sepulturanakax t"unjatäxänwa ukat flail ukax jilpach armatäxänwa. Wali utjiwa, bóveda manqhanxa, ukampis mä qawqha jach"a jan walt"awinakaw utjistu".
  
  -Shocker -sasawa Drake-xa arsüna. -Jupanakaruxa mistuyapxam -sasa.
  
  Hayden kullakajj nayranakap chʼoqtʼasïna. "Egipto markax wali ch"amanchatawa FrameHub ukan ch"amanchata misil ataque El Cairo markar puritapata. Markampi markachirinakampixa janiwa waliptapkiti, gobiernoxa janiwa jank"aki yanapt"kiti. Prensax kunjamtï yatiqapki ukhamarjamaw ninarux combustible yapxatapxi, ukhamat mä copia aljañataki. Suma yatiyäwix akawa, bóveda ukax janiw El Cairo markankiti, jan ukasti Alejandría markankiwa" sasa.
  
  Taqinin chuymap katuqañatakix mä jukʼa samartʼäna.
  
  "¿Ukat jan wali yatiyäwi?" sasaw Luterojj jisktʼäna.
  
  "Ukax bancon bóveda ukan imatäxiwa -"
  
  "Janiw jan walïkiti" sasaw Molokai chachajj arsüna. -Ukaxa dinamita chiqapa apnaqañakiw wakisi.
  
  Hayden jupax tukuyañ yant"äna, "ukax calle chiqan jikxatasi, kunatix jichhax Alejandría markanx wali axsarkañ jan walt"awinakaw utji", sasaw sarantaskakïna. "Terroristas ukanakax thakhi chiqanw rehenes ukanakar katuntapxi".
  
  Drake sat chachajj qontʼasïna. -¿Terroristas ukanaka?
  
  "Jïsa, nayajj amuytʼaraktwa. ¿Kuna kasta terroristanakas utji, ¿janich ukhamäki? Ukhama, jupanakax Tempest ukan ajayupankapxi. Nayax amuyta aka taqpach crisis de rehenes ukax mä k"ariwa. Sallqjaña" sasa.
  
  "¿Terroristas ukanakax thakin ch"axwapxi, Tempest ukan mercenarios ukanakax flail lunthatapxi?" sasaw Luterojj säna. -Nayax amuyta, ukax mä amuyunikiwa.
  
  "Ukampirus, mä phuqhat pallapallanakan utjatapa", sasaw Kinimakax arsuwiyi. "Trancotiradores ukanakax tejas ukankapxiwa. Callenakan autonak tʼunjaña. Chʼaxwäwitak wakichtʼatäpkaspas ukhamawa" sasa.
  
  "El Cairo markat qhiparux janiw riesgos ukar puriñ munapkiti", sasaw Smith jupax arsuwiyi. -Ukat janiw jupanakarux juchañchkti -sasa.
  
  "¿Qhawqhakamas jan waltʼäwinjja sarawayapjjta?" sasaw Mayax jiskt"äna.
  
  -Suma jiskt"awi. Mä horankiwa. Ukampis llakisiñaw mä rehen jiwata, ukampis parltʼasipki" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Tiempo apthapiñawa" sasa.
  
  "Iyawsaña. Uka chiqax yaqhanakat apsutäxiwa ukat muyuntatarakiwa, ukampis jak"achasiñatakix walja thakhinakax utjaskakiwa".
  
  -¿Qhawqha pachas utjistu? sasaw Dahl chachajj jisktʼäna.
  
  Hayden jilatajj helicóptero ukan fuselaje sat chʼakhanakapwa uñachtʼayäna. "Jiwasax niyaw ukankapxta. Jiwasajj uraqir puripjjtwa" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Uka helicópterojj Alejandría markaruw puriyäna, ukajj zona caliente ukata kimsa kilometronak sarañankiwa. Jachʼa isimpiw equiponakapar uchasipjjerïna ukat wali amuyumpiw sarnaqapjjerïna, thakinakajj qhanäki ukhakiw jankʼak sarnaqapjjerïna. Kimsa tamaruw jaljasipxäna, thakhin kunayman tuqinakaparu, mä minuto ukjakamaw jaljasipxäna. Jupanakax machaq sistema de comunicación ukar yant"apxäna. Taqi kunas wali sumapunïnwa. Drake jupax Alicia ukat Mae jupanakamp chikaw jank"ak sarxäna, Dal jupax mä paso qhipäxankänwa, taqpach ch"uñump ch"uñuntata. Normalänwa, competente ukhamänwa, ukampis uka pachparakiw amenazarjamarakïna.
  
  Ukajj nayratpach mä chʼiwiw jupanak patjjar purkaspa ukhamänwa. Drake chachajj janiw nayratpach amuytʼasirïkänti, ukampis kunas jutaski sasin amuyasajj janiw chʼalljjtaykänti. Kunata? Kunatix qhiparusti, taqi uka jan tukuskir ch"axwawinak tukuyatatxa, qhipa pachanakax uñjasiwayiwa. Yorgy kullakajj janiw utj-jjeti. Kenzi kullakajj niyaw sarjjañampïskäna. May jilatajj Luterorojj mä jukʼa gustänwa. Estacas ukanakax mayjt"ayatawa, pachanakax mayjt"awayiwa. Janiw kunas mayampsa nayrjamäjjaniti.
  
  Ukampis janiw jichhajj ukhamäkiti.
  
  Mayacht"asisaw banco ukat calle chiqankir hotel ukar jak"achasipxatayna, kawkhantix rehenes ukanakax utjkän uka chiqana. Cambridge markax línea de comunicación tuqiw yatiyawinak uñt"ayi, ukampis chiqpachanx Whitehall jupax Egipto markan ch"amanchawipax janiw muspharkañakkänti, líneas taypin liyiñaruw wayt"äna.
  
  Molokai ukat Lutero jupanakax warminakan isi aljir tiendapan qhipa mantañaparuw mantapxäna. Hayden jupax imañ chiqat aljañ utar irpapxitu, metalat lurat jach"a estantería qhipäxan qunt"asisaw isimp phuqt"ata, ukhamat jan uñacht"ayañ utanakan uñjatäñapataki.
  
  Drakex isinak taypin jalnaqäna ukat manqhar uñch"ukiskäna.
  
  Mä jachʼa thaki ukat aceranakaw callenkir hotelan jan sum uñjat fachadapat jaljtayäna, uka hotelanjja, walja maranakaw jan pintat letreronaka ukat jan jariqat ventananakajj utjäna. Nayrïr punkupajj jistʼantatäjjänwa. Policía ukan autonakapax anqanx pasañ suyapkaspa ukhamaw filasipxäna, ukampis pasajeros ukanakax ruedas ukat punku qhipäxan qunt"asipxäna, pistolanak apsuta ukat suyt"apxäna. Pä jach"a camioneta ukanakax uñjasirakïnwa - Drake jupax amuyataynawa, maynix mä medio de comunicación ukhamawa, maynix huelga equipo ukar imantaspawa. Taqi uka chiqax janiw calle lamparanakakix qhant"atäkänti, jan ukasti semáforos portátiles ukanakampiw qhant"ayatäna, ukax mä jach"a, fantasma ukham uñt"ayäna. Drake chachajj janiw hotelan ventananakapan kuna sarnaqañsa amuyaskänti.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Arstʼäwinakajj sarantaskakiwa.
  
  -Uka jiskt"akiwa -sasawa Luteroxa säna. "¿Tempest ukan caja fuerte ukar ataque luratapat imt"añatakiti, jan ukax jaltxapxatap imt"añatakiti rehenes ukanakar jiwayapxani?"
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Panpachaniw" sasa. -Jupanakax llätunk rehenes ukanipxi.
  
  "Ukampis fuerzas especiales egipcias ukanakax nayrïr jiwatatx chikanchasipxaniwa", sasaw Molokai jupax arsuwiyi. "Jupanakax ukham lurapxañapawa".
  
  Kenzi kullakajj akham sänwa: "Inas taqe ukanak chhaqtayaraksna, nayraqat uka jan walinak jikjjatañäni ukhajja" sasa.
  
  Hayden jilatajj jan kun imtʼasa akham sänwa: "Istʼapjjam" sasa. "Kunatix rehenes ukanakar paski ukax janiw jiwasax mayjt"ayañjamäkiti. Jan ukax mayjt"ayaña. Ukat jumax asnumarux apuestasmawa, janiw khiti equipos de fuerzas especiales egipcias ukanakas jiwasan yanapt"anak katuqapkaniti. Ukhama, operación ukax sarantaskakiwa, janiw kuna jiskt"asiñas utjkiti".
  
  Alicia kullakajj amuytʼasisaw akham säna: "Mä qhawqha kutiw asnujar apuestayäta" sasa. -Sapa kuti chhaqhata -sasa. Jupax muyuntat uñch"ukisïnwa. -Inas nayax munchiyäta -sasa.
  
  Drake chachajj chʼiyar chʼiyar faldapan dobladillop amparanakapat apsuwayjjäna. Ukat akham sarakïnwa: "Uka yatiyapjjatamat yuspärapjjsmawa" sasa. "Ukhamajj quta thiyajj aka toqenkiwa?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Uka jakʼankir cuartonwa. "Bóveda ukax alaya pampankiwa. ¿Jumax wakicht'atätati?
  
  Kinimakax ch"allt"asitayna ukat mä segunda pachanx mä taqpach isi katjatayna janïr pampar ch"allt"kasa. "Suyaña. ¿Jupanakatï manqʼantatäpjjani ukhajja, ¿kamachasmasa?"
  
  Molokai jilatajj wali jachʼatwa arsüna. Luterojj akham sasaw qhanañchäna. "Jupanakarux manqhan munapxta, Waikiki. Qhixu qhixu diosan jan arnaqasisax janiw yaqha thakhix utjkituti" sasa.
  
  -¿Waikiki? Kinimakax nayranakap ch"uqt"asïna. -Nayax Costa Norte uksankirïtwa -sasa.
  
  "Aski". Luterojj isinak warktʼañ utanakan qhepäjjat jalnaqtʼasaw mistunïna. "Nayar arktapxita, North Shore. Chiqpachansa, nayan pachpa tendenciajax aka tuqit jach"a sarañax utjaspawa, aka taykar uma taypit apsuñjamawa, ukampis nayax uka rehenes ukanakatakix axsaratwa. Jan jukʼamp jan walinak lurapkañäniti" sasa.
  
  Drakex jach"a nuwasir jaqin reservado amuyunakapat muspharäna. -Uñacht"ayaña thakhi -sasa.
  
  Dahl jupax jupan jak"apan uñstäna, p"iqip ch"ukuñat sipansa, mä qhana ch"uxña faldampiw isthapita. "¿Jichhax wila, nuwasiñ diosar arktanti?"
  
  -Perdón amigo, janiw jumamp ukham parlt"irjamäkti.
  
  -¿Kunjamatsa? Dahl jupax janiw uka yänakat yatkänti.
  
  "Disney sat mä suma princesarjama." Alicia kullakajj uka telajj jinchuparuw wali chʼamampi jaqontäna ukat jampʼattʼasisaw phustʼäna. "Princesa Torsti" sasaw satayna.
  
  "Qhipäxar kutt'añamawa".
  
  "Akax jukʼamp chiqa yatichäwir uñtasitawa. Jiwasajj -sasa.
  
  Pistanakapar kuttʼasajja, bancon qhepa mantañaparuw puripjjäna. Molokai jupax nayraqat jupar purisax mä ch"uqt"at amparap jach"ar aptäna. Drake jupax nayraqatat jupamp chikt"atäxänwa. Quta thiyan pirqanakapax jach"a fachada ukanx mistunitaynawa, ukat mä columna ukham uñstayatayna, ukatw uñch"ukipxirïna. Bancon qhepa punkunakapajj obligat jistʼaratäjjänwa, ukampis alarmajj janiw istʼaskänti. Guardiajj jiwataw pampan ikiskäna, uka manqhanjja, wila estanquempi muyuntatänwa. Kunjamatsa punku jistʼarañapatak waytʼapjjäna.
  
  Drake jupax patak patak thakhinak mä guardiar ch"amanchañax utjatap yatïna, mä pasajero jiwayañ ajjsarañat qalltasa, familiarapar secuestrañakama. Tempest ukanx janiw kuna escenarios ukanakat jiskt"asiñax utjkänti. Banco manqhax wali qhant"atänwa, ch"usäkaspas ukhamaw uñjasi, jan ukax mä jiwat guardiaw escritoriopan ikiskäna, ukat plano de piso jist"aratänwa, mantañawjakama.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Chʼamawa" sasa. "Callenkir policianakax jan uñjapxañapatakix amuyañasawa".
  
  Jupanakax bóveda ukat Cambridge uksan ukaruw puriñ escaleranak jikxatapxäna, ukatx wakicht"äwinak lurapxäna.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Jupanakajj nayratpach alayaruw sarapjjani ukhajja, chʼajjwañaw utjani" sasa.
  
  "Ukatxa, auriculares katxaruñamawa, munat kullaka" sasaw Haydenax wali ch"amampi samsuwayxäna. "Kunalaykutix Alejandría markax niyaw chiqpachapuni ch"axwañampïski."
  
  
  KIMSA TUNKA JAQINAKANA
  
  
  Hayden jilatajj janiw pantjaskänti.
  
  Chaos ukat bedlam ukax jupanakarux saraqanïna, niyas Lutero pachpas mä maldición ukhamäkaspas ukhama, jiwañampi t"unjañamp ch"axwañaruw puriyäna. Drake jupax qhipa punkunak jist"arawayi ukatx Cambridge jupax auriculares ukanakaruw arnaqasïna, Whitehall jupax banco ukan mä yatiyaw katuqatayna sasaw yatiyatayna: Engage.
  
  Uka ch"axwañaw qalltawayi. Drake jupax ist"iwa ukat uñjarakïnwa kunatix qhipat paskatayna, mä ch"amanchata mä juk"a pachar uñtasita, mä diapositiva uñacht"ayata, wali axsarkañ lurawinakat uñacht"ayata. Nayraqatxa, terroristanakax wali chʼamampiw jawqʼjapxäna. Hotelan payïr pisopan taqpach ventananakapajj nina nakhantatänwa, nina nakhantäwimpi ukat detonación ukan wararitapamp chikaw qhantʼäna. Anqankir policianakajj arnaqasisaw jalnaqtʼasipjjäna, ukat vidrionaka ukat qʼañunakaw jupanakar jallu purintatapat autonakajj khathatipjjäna. Mä qhawqha tiempotjja, payïr phallawiw utjäna.
  
  Uka pachparakiw mä amuktʼat thuqtʼäwix chiqak alayat jutäna. Mercenarionakax uka caja fuerte ukarux phallapxäna.
  
  Ukat ukatsti, Lanzanakax jupat jak"achasipkäna ukhaxa, bancon janq"u mármol pulido pisopax mä chikat nayraqatapanx t"unjatäna. Nayraqatax ch"iwinakaw uñstawayi, ukatx mä Smart auto ukham jach"a qhuru p"iyaw mäkiw jaquqaniwayi.
  
  "Kunas uka..." sasaw Alicia kullakajj jupar jakʼachasïna.
  
  Drake jupax jupamp chikaw saräna, janiw juk"amp muspharkänti. Mä juk"a suyt"apxäna, qunqurt"asipxäna ukhamat jan siluetanakapas anqäxat uñjasiñapataki. Kenzix mä jach"a luraw luratayna ukat payïr phallawi pachax chiqpachapuniw manqhankir qhananak jist"antatayna.
  
  Alicia kullakajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Ukanjja, cocked ukhamaw jikjjatasipjje sasaw amuyta" sasa.
  
  Drakex wali amuyumpiw uka p"iyarux uñch"ukiskäna, nayranakapamp chika metro ukch"a mä kutix uka chiqar ch"uqt"ayañapatakiw jaytäna. Uka pirqajj phustʼataw chʼiyjatäjjäna, jichhajj ñikʼutanakapajj dentado ukhamarak jan waltʼayatänwa. Aka pirqax mä jach"a punkuw utjäna, chika taypinx mä gris rueda ukaw utjäna, ukax bóveda ukar mantañaw utjäna. Punkujj janiw jan waltʼayatäkänti.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Jupanakajj taqpach muttʼaruw chhuxriñchjapxäna" sasa. "Qhipäxaru, nayraqataru ukat qhipäxaru. Jan askinaka."
  
  Pä mercenarios jiwataw pampan ikipxäna, maynix usuchjataw jikxatasïna. Pusi pusiniw pʼeqenakap chʼoqtʼasis muyuntat saytʼasipjjäna. Drake jupax banco anqan mä ch"axwaw ist"äna ukat mä equipo de huelga egipcio ukar uñjäna, jupanakax camioneta ukan jaltasaw hotel nayraqatar ch"axwapxäna. Policianakajj pistolanakapampiw ventananakar perlanak dibujapjjäna. Nina naktäwinakaw walpun phichhantasïna. Uka callejj mä chʼusa chʼusawjanwa nuwasiñ cheqan utjäna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Janiw yanaptʼirjamäkti, uñisiñajawa" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sasaw akham säna: "Ukaw mayjtʼayañatak chʼamachasipkta" sasa. -¿Mayamp yant"asipkiti?
  
  Drake chachajj ukhamätap uñjäna. Ukat akham sarakïnwa: "Qhepat kuttʼañasawa" sasa. "Jank'aki".
  
  Mä segunda qhepatjja, thakin mä jiskʼa phallawiw istʼasïna, ukat alayatwa mä jukʼa phallañ istʼasïna. Drakex jinchup ch"uqt"asïna wali jak"ankxatapata ukat taqpach pampax jan t"unjatäñapatakiw mayisïna. Uñkataskäna ukhajja, alayatwa mä corojj iyaw säna.
  
  Payïr kutix suertenipunïnwa.
  
  Inas jan ukhamäkchiti.
  
  Jupax nayrar jaltawayxäna, pistola apt"ata, mayni equiponkirinakax jupan jak"apankapxäna. Mä segundo qhepatjja, jistʼarañ utaruw puripjjäna, ukat alayankir pusi jaqenakarojj bóveda punku jistʼarapjjäna uk uñjasajj horasaparuw puripjjäna. Maynix jaltxataynawa, mayninakax saraqir escalera jak"an guardia sayt"atäsipkäna.
  
  Drake chachajj escalerat pʼiyaruw uñtäna. Dal jilatajj jupar jakʼachasïna. "¿Kunsa jumajj amuyta, Yorkshire Terrier?"
  
  "Nayraqatax jaquntañasawa ukat purakamar llamp"u uraqir puriñjam apnaqañasawa sasaw amuyta".
  
  Dahl jupax jachaqt"asïna. "¿Kunjamarak taqiniw mayachtʼat sarañänisti?"
  
  -Ay janiwa. NAYA..."
  
  Ukampis uka qhepatjja, Luterompi Molokaimpejj jakʼankjjänwa, wali uñtʼataw jachaqtʼasipjjäna. Loco sueco jupanakarux gancho ukan katjatayna. Niya jan samart"asaw kimsa jaqinakax p"iya muytasin sayt"asipxäna, Dahl juparux askinjam uñjapxäna, jupax jupan amuyupawa.
  
  -Alayaru uñjasipxañäni, Yorkies -sasawa Luteroxa säna.
  
  Drakex jach"at arsüna. Jichhajj jupas ukham saskäna.
  
  Dal jilatajj nayraqat saltʼasïna, qonqortʼasisaw wali amuyump armap katjjarutäna, kunattejj thaya taypit jaquqanïna. Molokai ukat Lutero jupanakax qhipäxankapxänwa. Jan mä segundos ina ch"usar apt"asisaw Drake ukat Alicia jupanakar arkapxäna.
  
  Uka uta manqhankir cuartojj wali phoqantatänwa.
  
  Dal, jachaqt"asisaw pusi mercenarionakat maynin amparapar jaquntatäna, jan iyawsañjam ch"amapampi ukat saraqatapampix jach"a mercenario ukar ch"allt"añataki. Janiw mä jisk"a arus mercenario ukan lakapat mistkänti, jupax jaquntatäxänwa.
  
  Luterompi Molokaimpiw qhepat chʼalltʼasipjjäna, nayrïrix mayni mercenarion kunkapat qhepäjjat codompiw chʼalltʼasïna. Uka ch"axwawix muspharkañänwa, ch"allxtayirirakïnwa. Uka mercenariojj mä ratukiw jan chʼamanïjjäna ukat tʼunjatäjjänwa, kunas jiwayäna uk janiw yatkänti.
  
  Molokai jupaw qhip qhipa saraqanïna, pachpa bóveda punku chika taypi jak"aruw uraqir puri, manqhar uñtasa. Pä mercenarionakaw saytʼatäsipkäna, panpachaniw ukankapjjäna.
  
  Drake jupax pamparuw jaquqanïna kunjamatix Molokai jupanakarux pulmón ukamp jalxatkän ukhama.
  
  Mercenarionakax janiw taqpach jan walt"äwin uñjasipkänti kunatix jupanakax uka t"unjir, jan apnaqañjam ch"axwañ maquinampiw uñkatasipxäna, uka maquinax laq"amp phuqhantat pañuelanakampiw ch"uqt"ata. Jach"a jaqix Anubis sat jaqin ch"akhap katxarutayna; jukʼamp jiskʼajj metalat lurat jachʼa phukhuruw katjäna.
  
  Molokai jupax juk"amp jisk"ampiw atacatayna, amparanakapax purakakama ukat p"iqipkama phuqhantat ukhax ch"allt"asïna. Drake jupax pistola jach"ar aptataw jupar muyuntat t"ijtäna.
  
  "Janiw sarnaqañakiti".
  
  Uka mercenariojj pächasïnwa. Pistolapajj kayunakap taypin pamparuw ikiskäna. Molokai chachajj jichhak tʼunjkäna uka mercenariot uñkatasaw chʼiyjäna.
  
  -Uka tuqiru mä thakhi sarañamawa -sasa. Uka sallqa qhuruchasiñax jiwañaruw puri. -Nayaxa jawsapxsmawa -sasa.
  
  Drakex qhipäxan mayninakar amuyasïna, punkun. Mercenario chachajj flail puntap apaqäna, hierrot lurat mä thiya barra, chʼiyar patjjapajj nayra diseñonakampi chʼalltʼatänwa, mä thiya cadenajj jiwayir metal puntaruw puriyäna, ukat mä qawqha chʼiyar chʼaphinakaw mistunïna.
  
  "¿Akampix taqinirus nuwantapxätati?" Smith jilatajj larusitaynawa. "Wali surti".
  
  Mercenariox wali amuyumpiw jaytanukuwayxäna, ukat Drakex mä bóveda ukan jist"antasisaw jakañapatak uñjäna. Kunapachatï uka jaqix unxtasiskäna ukhaxa, Hayden jilatax nayraqatapanwa quntʼasïna.
  
  "¿Kunsa jumajj suyayäta? ¿Películan boletopa? ¿Kunsa jumar contratapki uka jaqenakat yatiyapjjetasma?"
  
  Ukat jan munkasaw akham säna: "Tilt sat mä jaqew nayatak irnaqtʼi" sasa. "Tunka payan maranipxtwa. Janiw khitis jupar contratatap yatkti. Jupax jupanakarux "jefes" sasaw suticharaki.
  
  Drake jupax empresas criminales ukanakan práctica estándar ukar uñjañ suyäna. Aka mercenario "jefes" ukanakax yaqha escudo de desacoplamiento ukhamäpxani janïr capa ukar jak'achasiñataki, ukax Tempest ukanïnwa.
  
  -¿Jupax akankpachati? Aliciax jiwat janchinakaruw uñch"ukisïna, yaqhipanakax mä jan walt"äwin phallawipat uñt"ayasïna, yaqhipanakax Dahl-an loco antics-apan amparanakapat uñt"äna.
  
  "Janiwa, jupax alaxpachankxiwa. Mä artefacto suyt"aña".
  
  Kinimakax mercenario patxaruw qunt"asïna, janchipax mä qullu saraqir ch"iwjama. "¿Kunatsa juparux Tilt sasin sutichapxi?"
  
  "Jupax pʼiqi chʼallxtasaw jan waltʼayasiñ qalltäna. Manqha jinchupan kunas jan walïki" sasa.
  
  "Jiwasax sarañasawa". Hayden jilatajj maysaruw kuttʼäna. -Uka thuqhurixa janiwa juk"ampi yanapt"kitaspati -sasa.
  
  Bóveda utat mistusaw mercenario ukar uñjañapatak jaytawayapxäna, ukat escalerat makhatasisaw nayrïr pisor kuttʼapxäna. Nayrïr ventananakat jank"ak uñakipt"asax anqankir callex wali ch"axwawinakamp phuqhantatänwa, uñkatasin hotelax ninamp nakhantatänwa, ladrillo revestimientopax ch"iyjataw ukat t"unjataw uñjasi. Policianakas pallapallanakas tʼijtʼasaw nayraqatar qhepar sarapjjäna, thakijj autonakamp phoqantatänwa. Jupanakax ch"uxña qhananakax ventananakaruw umamp phuqhantat uñjapxäna ukat ambulancias ukanakax jak"achasipxarakïnwa.
  
  Hayden jilatajj janïr saytʼkasajj akham sänwa: "Sarapjjam" sasa. "Janiw sayt'añati".
  
  Ukat jankʼakiw escalerar makatapjjäna ukat bancon qhepa punkunakapat pasapjjarakïna. Mai kullakajj uka flail aptʼasïna, saraskäna ukhajj abrigopampiw chintʼasïna. Kenzi kullakajj qhep qhepa kutiw sarjjäna.
  
  Anqanxa, Alejandría markan arumax waña ukat junt"upunïnwa, thayanx mä juk"a quta ch"allt"ataw utjäna. Uka thakhix quta thiyat jayaruw sarapxäna, jilpachax ch"amakanw sarapxäna. Mä juk"a t"ijtäwiw suyt"ir helicóptero ukar kutt"añax wakisispa ukatx...
  
  Drakex musphataw armanak amuyupan jakthapïna.
  
  Qhip qhipa armax Vulcan Forge ukawa, ukax jupanakan listapanx qhipankänwa. Mä sensación de urgencia ukaw amuyuparux jalxatäna - amtayawayiwa, janiw jichhakamax p"iqinchirimp jikisiñ atipkanti, wali t"ijt"asipkänwa, ukatx Tempest jupax wali ch"am tukuskäna mä jach"a campamento terroristas ukanakamp phuqhantat utt"ayañataki ukhamarak juk"amp nayra armas ukanakar katuntañataki.
  
  ¿Kuna yänakampis lurasïna? Inasa.
  
  Ukhamäspa ukhajja, janiw khiti gobiernos ukanak apnaqañapatak jaysañapäkiti. Cambridge ukat Whitehall markanakax kunja wakiskirisa uk amuyapxiti sasaw nayrïr kuti jisktʼasïna.
  
  ¿Cínicamente? Jïsa, ukampis ukhamatwa anattʼañan nayrïr chiqan qhepararaktanjja.
  
  Mä kilómetro ancho quqanakamp muyuntat parque, patineta rampanakampi, columpionakampi, marco de escalada ukat bancos duros ukanakamp phuqhantatänwa, ukax kawkhantï helicóptero kuttʼankäna uka chiqaruw uñachtʼayäna. Ukanjja, uka markankir mä empresan escudopaw utjäna, ukat avionat sarañatak licencianïñapänwa, ukajj Whitehall markankir yaqha favorawa. Uka cheqar jakʼachasipkäna ukhajja, Hayden jilatajj helicóptero apnaqiriruw jawsäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Janiw kuna jaysäwis utjkiti.
  
  Alicia kullakajj akham sasaw ewjjtʼäna: "Inas iktʼjjchïna.
  
  "Taqi kunas lurasispawa". Mai kullakax ch"amakt"at ventananakatw taqi chiqan uñch"ukisïna, janïr alwax ch"usat calle ukat patak yardanak nayraqatan parque. "Mayamp yant'apxam".
  
  Jak"achasipxäna, jichhax parque ukan suyt"ir helicóptero ukan jilpachap uñjapxäna, quqanakamp imantata. Uka amuktʼañajj wali muspharkañänwa, ukat walja ventananakan utjatapajj janiw sum jikjjataskänti. Drakex punkuruw purintäna, punkux wali jist"arataw jikxatasïna.
  
  "Nayax amuyta aka apsuñasawa..."
  
  Jupajj janipuniw tukuykänti. Ch"amakanakatxa Tilt-an mayni ch"amanakapax jutapxänwa. Janiw kuna ch"axwawinakas utjkänti; ch"amakt"at ventananakat sipansa, ukatakix walja utanakaw civiles ukanakaw utjäna, ukampis llätunk jaqinakaw mä akatjamat jupanakar t"ijtapxäna, ukat arxatasiñatakix ukakiw lurapxäna.
  
  Drake, jan equilibrio, mä qunquriruw jaquntatäna, kunawsatix jach"a mercenariox mä amparapamp atacatayna. Dahl jupax ukham ataque ukarux kutt"ayarakïnwa, ukampis wali qhipharuw kutt"awayxäna. Mai kullakajj ladoruw liwjjatäna, ukat Alicia kullakajj parque muytʼir metalat lurat barandillaruw qheparäna. Mayninakax ukhamarakiw muyuntat uñjasipxäna, juk"akiw jawq"jawinakat, cuchillompi ataques ukat nudillos de bronce ukamp jawq"jañat esquivañ atipxatayna. Jupanakan pachpa cuerpo a cuerpo armanakapajj imantat jan ukajj vaina uchatäpjjänwa. Molokai sapakiw jan pantjasis bufandanakapan dobladillonakapar puriñ atipjäna ukat mä machete apsuñ atipjäna.
  
  Kenzix akapachan jach"a layqakaspas ukhamaw jupar uñch"ukiskäna. "Ay wow, ukhamax jichhax jak"ankxtwa..."
  
  Wali askiwa, kunatï mercenariojj ladopat jawqʼjäna ukhajja, mayni ofrecimientopajj chhaqtjjänwa, ukatwa chʼamani oraqen jalnaqäna. Uka pachpa mercenariow jupa patxarux jaltawayxäna, uraqiruw chint"añ yant"äna. Drake, jan equilibrio, wali colerat ataque ukarux nuwasïna. Ukajj jaqenakan wali muspharkañ nuwasïwipawa; uka equipox walja cuchillo ataques ukanakat qhispiwayi, experiencia ukat reacción ukanakampikiw qhispiwayi. Janiw mä arus arsuskänti. Kimsa amigonakapaw pampan ikisipkäna. Alicia kullakajj valleruw chʼoqtʼasïna. Mercenarionakajj jankʼak sarnaqañatakejj wal chʼajjwapjjäna.
  
  Drake chachajj cuchillop apsusaw uka ataquejj jarkʼaqäna, cuchillanakapampejj wali colerataw chʼiyjäna. Kutt"asaxa, Alician atacadoraparux desequilibrio lurañ atipxatayna, ukat yaqha golpe jupan luratapat jark"aqasa. Kenzi kullakajj pʼeqep muytayäna, kunattejj cuchillojj alayatwa qhantʼäna. Balax milímetros ukch"a chhaqhata, uka puntax ch"ama hormigón ukar ch"allt"ata. Ukax wasitat sartawayi ukatx wasitatw jaquqaniwayi, Kensi jupax reacción ukampiw qhispiyasïna. Ukampis jichhajj amparanakap cuerponakap taypin liwjjatasaw cuchillo kattʼat jaqerojj kawkhantï jikjjataski uk mayjtʼayañapatak waytʼjjäna.
  
  Luterojj payïr ataquempiw jankʼak qhepar kuttʼasajj pʼeqep uñisiripan nayraqatapar samartʼayäna. Mä usut chʼiyar chʼiyar chʼakhanakaw utjäna, ukat uka jaqejj mä trapo muñecar uñtataw comatoso ukan jaquqanïna, inas jiwatarakchïna.
  
  SPEAR equipox niyaw waliptawayxäna, ukatx qallta ataque ukat mä minuto janïraw pasawayxänti. Suxta tunk segundonakax nuwasiñanx wali jaya pachaw utji, juk"ampirus amparamp amparamp nuwasiñax wali pachaw. Janiw jan kuna jan waltʼäwin mistunipkänti. Kinimakax qhipäxarux ch"ankhampiw ch"ankhachatäna, chiqaw kawkhantix ch"akhapax chuyma ch"akhapampi jikiskäna. Armadura cuerpopampi qhispiyatäsaxa, wali jan aguantañjam llakitaw jikxatasïna, ukat ukakiw uka mercenario ukar saykatañatakix lurasïna, janïr armadura cuerpopar payïr kuti jawqʼjatapatxa, mä esquinankir oso ukham arnaqañapataki. Smith jupax chalecoparuw mä golpe apt"asirakïna, ukatx uñisiripan muñecapat katthapisinx arma neutralizañ yant"äna.
  
  Mai kullakax Flail of Anubis ukarux jaquntawayi, chalecopat liwxatasiñap suyt"äna, ukatx jak"ankir p"iqiparuw liwxatäna. Mä jachʼa acero bolajj uka jaqen ñikʼutap manqhanwa tʼijtäna, pʼeqep qheparuw jaqontäna ukat chʼakhanakapsa pʼakjarakïnwa. Mayampiw pasäna, yatxatirirux liwxatasaw ch"iqa tuqinx chhuxriñchjatayna, ukatx ch"iqa tuqinx temploruw jawq"jatayna. May jilatajj jutïr ururuw sarawayjjäna. Mä jachʼa chʼajjwäwiw uka chachan pʼeqepar chʼakhanak jaqontäna, ukat yaqha jaqen ajanupar mä lado chʼajjwañaruw tukurakïna. Mä columpio de la flail ukax SPEAR equipo ukarux nayrïr chiqar kutt"ayawayi.
  
  Ukat Drake chachan uñisiripax amparap luqxatasin mä celular apsuwayxäna. -Ist"apxam -sasawa sist"äna. -Uka ist"añamawa -sasa.
  
  Mercenarionakajj janiw ataque lurapkänti, wali samsusaw ataque lurapjjäna. Drake chachajj uka jaqeru ukat teléfonoruw chʼalljjtayäna. Hayden jupax Kinimakaruw kayut sayt"ayañ yanapt"äna.
  
  "Pampachita" sasaw uka arux säna. -Jupanakax katjapxitu -sasa.
  
  Drakex qalltanx janiw uka aru uñt"känti. Hayden jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna.
  
  Mayax arsüna. -Ukax mä helicóptero piloto ukhamawa.
  
  Drakex parkin ch"amakaparuw uñch"ukiskäna. Helicóptero ukax taqpach ch"amakanw uraqir purintäna, kimsa tunk metros ukch"a jayaruw puri, ukampis uñch"ukiskäna ukhax mayniw linternampiw piloto ukan ajanupar qhant"ayäna. Janiw yaqha jakhüwinakax uñjaskänti, ukampis uka jan waltʼäwix qhanänwa.
  
  Mercenariojj akham sänwa: "Mä chʼaphikiw munasispa" sasa. -Flail churapxita ukat pilotomax jakaskakiniwa -sasa.
  
  Mai kullakajj janiw pächaskänti; ukhamakiw nayrar sartawayi ukat pasawayiwa. Mercenarionakax ch"amakt"awayxapxänwa, ch"amakaruw kutt"apxäna.
  
  Hayden chachajj helicóptero sat cheqaruw saräna. Ukat llampʼu chuymampiw akham säna: "Janiw walïkiti" sasa. "Jupanakax redundancia ukham amtapxäna. Janitï nayrajj yatipkchiyätjja, Tempest sat empresajj pistolanak thaqhasipkta uk yatitapjja, wali sum yatipjjsna" sasa.
  
  "Ukhamajj ¿kunsa qhepat lurañäni?" sasaw Kinimakax jiskt"äna.
  
  -Jiwasax qhip qhipakamaw uka jan wali jaqinakarux jawq"japxta.
  
  
  KIMSA TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Helicóptero ukax Port Said uksanw jaquntawayi, ukax pallapallanakan museopat janiw jayankkiti. El Montaza Park uksanx wali alwax amukiw jikxatasïna, ukat uka equipox jan uñjkayaw jaltxapxäna ukat mä hotel jikxatapxäna janïr civil isimp isthapt"asis ukat jaya pacha suyt"at desayuno ukar sarañataki. Janiw ch"akhanakap imantañjamäkänti, ukampis wali yatxatat senderistas ukanakatakiw pasañ atipxatayna.
  
  Niya, sasaw Drakex amuyäna. Chiqansa, soldadonakar uñjañax janiw chʼamäkänti.
  
  Mä jisk"a manq"añ uta qhipäxan qunt"asisaw pastelería, junt"u umañanak ukat botella uma mayipxäna. Jupanakarux mä suma privacidad churapxäna kunatix tripulacionax qhipäxar jaquntataw samarañataki ukat waliptañataki.
  
  Hayden jilatajj Cambridge jilatarojj telefonot akham sänwa: "Uka chʼajjwañ aptʼasipjjta" sasa. -Egipto markankir equipomarux ch"amanchañamawa.
  
  SAS capitanax janiw jupanakar jiskt"känti. "Qhipa armaruw chiqak sarasma. Lauren Fox ukat Crowe secretario jupanakax Washington markanx nayrar sartasipki. Jupanakan amtapax wali amuyt"atawa - jichhax phuqhañatakix chiqap pacha suyt"añakiw wakisi".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jachʼapuniwa" sasa. "¿Ukat aka yaqha, personal, jiskt"äwitxa?"
  
  "Jïsa. Yorgi amigomax mä Boeing 747 ukaruw qhipa arumax Moscú markan uraqir purintäna. Mä auto alquilasïna ukat marka anqäxan mä hotel jikxatäna. Jupax jan kuna usunïxiwa, ukampis uñjapxäma -sasa.
  
  "Jan kuna walt'awi?"
  
  -Janiwa... - Cambridge-an tonadapax Drake-rux qunt"ayasïna.
  
  "Kunasa akaxa?" sasaw jisktʼasta.
  
  -Chiqpachansa, janiw yatkti. Yorges ukanakax janiw kuna lurañas utjkiti, ukampis mä jach"a kunaw cerveza lurasiski. Istʼapkta uka aruskipäwinakanwa uk istʼta. Celularan aruskipäwipanxa. Yatiyirinaka tuqi. Taqi chiqanwa. Taqi ukanakax janiw chiqaw sañjamäkiti. ¿Amtastati kunapachatix Wila Reyix Washington markan p"iqinchirir atacatayna? Janïr ukax utjkän ukhax terroristas ukat mercenarios ukanakan aruskipäwipax jan walt"ayataw uñjasiwayi. Ukhama, wasitatwa ukham lurasiski. Aka pachana."
  
  "¿Janiw Tempest ukar afiliatäktati?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna.
  
  "Janiwa. Chatter ukax wali jach"awa, jïsa, ukampis mä canal relativamente abierto ukhamawa, uraqpachan mä qawqha chiqanakarukiw uñt"ayasi. Ukampis ukax... wali ch"amaka ukat ch"amaka, axsarañjamawa" sasa.
  
  Mulljasiri? Drake chachajj janiw kunjamtï ukajj istʼaskäna uk gustkänti.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Washington markajj nanakatakejj jan wali tiempopunïnwa. -Taqi jiwasataki. Ukax sutinakas jank"ak q"umachañasawa ukat nayratpach negocios ukar wasitat qalltañasawa sasaw qhanañchi. Janiw ukham kunatsa chʼamakan qheparaksnati" sasa.
  
  Mai kullakajj mä jukʼa umampiw umäna. "¿Kunatsa Yorgi jilatampi pachpa samañampi uka tuqit parltaxa, ¿kunatsa jisktʼasma?"
  
  Cambridge ukax línea tukuyanx wali jach"at arsüna. "Jïsa, jïsa, Rusia markat jutkaspa ukhamawa."
  
  Drake jupax ukan walja uñisirinakanïpxatap yatïna, ukampis Kovalenkox jiwataw jikxatasïna. Kunjamtï walja jaqenakajj lurapki ukhama. Ukat akham sarakïnwa: "Qhepa arma jikjjatañäni" sasa. "Janïr fantasmanakat llakisiskasajja. Ukat ¿Siria markankir terroristanakan campamentopa ukat jan uñtʼat equiponakan campamentopatsa kamsaraksnasa?"
  
  "Ah, walikiwa, mä suma yatiyäwiw utji. Taqi equiponakamp jikisiñatakix mä amtaw utjistu, ukat jupanakar mayacht"asis irnaqapxañapatakiw ch"amachasipxta. Mä serie de palabras de código ukanakaw utji ukatx locales ukanakaruw sapa equipo ukamp jikisiñatak khitapxta. Jumanakax chiqaw sapxsma - tunka tunkanakaw utji. Patak patak chacha warminaka. Jiwasax neutralidad ukax wali ch"amampiw utt"ayawaytanxa, nayraqat phuqhat código arunakan yanapt"apampi - frases ukanakax sapa equipo ukan uñt"atawa ukatx nivel de capacitación ukan phuqhasiwayi. Wali mä qawqha amigonakax Fort Jackson, Fort Knox, Benning, Sill ukham chiqanakanw utjistu; kuna ukhama" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Suma amuytʼäwi" sasa. "Mä pallapallanakan amuyunakapax nivel de entrenamiento ukan luratawa. Mä qawqha nayra idiomanak jupar jaquntapxam, yatichapki ukat nuwasir jaqinakakiw uñtʼapxi, ukat jupax quntʼasisaw amuyasini" sasa.
  
  Cambridge jilatajj akham sänwa: "Ukajj walikïskänwa. "Taqiniru mayachthapiñatakix mä estrategia uñstayapxta".
  
  "¿Kawkinkis taqinixa?" sasaw Luterojj jisktʼäna.
  
  Cambridge jilatajj akham sänwa: "Chʼeqtʼatäpjjewa. "Jilïrpachax Oriente Medio uksanwa. Egipto markanxa. Siria markanxa. Afganistán markanxa. Irán markanxa. Irak markanxa. Europa oriental toqenjja, kawkhantï chʼajjwañajj utjki ukanjja" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Jupar aptʼapjjataj yattwa. "Ukampis ¿kunas Flail of Anubis sat librojj wali wakiskirejja?"
  
  "Chiqansa, jumanakax arstʼapkäta ukhaxa, mä taqpach arstʼäwiw wakichtʼatäyäta. Anubis sat diosax egipcio diosänwa, jupax momificación ukat jiwatat jiwatat jakañamp chiktʼatawa. Chiqansa, allqamari pʼiqini ukat ukham uñtasit jaqinakan uñachtʼäwinakapampiw uñtʼayasi. Almajj jiwatanakan reinopar mantañapati janicha uk amtirinakat maynïrïnwa . Jupajj nayra diosanakat maynïriwa ukat wali uñtʼat diosanakat maynïriwa, ukampis Egipto markankir cuentonakat sipansa niyas janiw kuns lurkiti" sasa.
  
  "¿Janit jupar mä jacaljam uñacht"ayapxarakïna?" -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  "Jïsa, walja patak maranakaw kunayman lurañanakanïwayi. Wali respetatäkchïnsa" sasa.
  
  "Ukat ¿kuna amuyunakas utjistu kawkirus aka flail ukax apasispa?" sasaw Luterojj jisktʼäna. "Ukat, niyakejjay jisktʼastanjja, ¿kawkhansa taqe yaqha armanakajj imatäski?"
  
  "Ukax mä suma, machaq amtawiwa, ukax yant"atawa", sasaw Cambridge jupax arsuwiyi. "Armanak arknaqaña, kunjamtï jumax siskta ukhama. Ukampis jiskʼa alcance apnaqañ aparatonakajj utjkistu ukanakajj mä jukʼakiwa. Uk arktañajj chʼamawa. Jichhax uraqpachan kunayman lurawinakat arktasa, niyas yatipxtwa uka armanakax Estados Unidos markar sarañapataki, ukat pä tunk jilaw utji".
  
  -¿Kunanakas utji? -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna. "¿Janiw taqpach terroristas ukhamäkiti, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Janiwa, janiw taqinikiti" sasaw Cambridgex uka equipon samarañapatak säna. "Janiw kunas trenan episodio ukar uñtasitäkiti."
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Chiqpachansa, kuna armanakatï utjktam ukanak uñakipañ qalltañamawa sasaw amuyta" sasa. "Tempest ukar atipt"añatakix jupanakat mä thakhi nayrar sartañakiw wakisi. Lauren ukat Crowe jupanakax Washington markan yant"asipki. Nayax iyawstwa jumax uka chiqanx ukhamarakiw lurasma. ¿Kunas uka armat wali askixa?"
  
  Cambridge jilatajj akham sänwa: "Yaqha suma amuytʼañaw utjaraki" sasa.
  
  -Ukax café ukan utjatapatwa -sasa. Alicia kullakajj kimsïr copa tukuyäna. "Akanxa, ch"amani ukat ch"iyara, mega-cafeína dosis ukampi."
  
  Cambridge jilatajj akham sänwa: "Kuntï nayajj munkta ukhama. "Jichhakiw jumamp jikisipxäma, ukampis ukakamax Forja Vulcano ukan yatiyawinakap apayanipxäma".
  
  -¿Pulmón ukaxa? Drake jilatajj suytʼäwimpiw jisktʼäna.
  
  "Janiwa, akax jukʼamp chʼamawa. Tempest sat empresajj nayraqat jupar puriñapwa chikat suyayäta, ukampis kunjamtï sisktajja, inas qhepat jukʼamp chʼamäki ukat jan waltʼayir yänak imasipkchïna" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Uka patjjankapjjtwa" sasa. "Ukat yatiyañamawa. ¿Ay, ukat Cambridge?"
  
  "Jïsa?" sasaw jisktʼasta.
  
  "Juk"amp yänak apnaqañamawa, kunas "jach"a yäx" Rusia markat juti uk sum yatxatañataki. Jumax yatisktawa, taqiniw qhispipxañäni ukat América markar kutt"xañäni. Janiw nayax yaqha wila ch"axwañ ch"axwäwir mayamp aynacht"ayañ munkti" sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA PÄ JAQINAKANA
  
  
  Janiw Vulcan Forge ukak puriñax jan walt"aykänti, jan ukasti jak"achasiñax wali axsarañänwa. Aka chiqax EI ukan ch"amanchata jak"ankxänwa. Cambridge ukax janiw yatiyäwiparux ukx yapxatkänti, ukampis Drake jupax yatiskänwa EI ukax kunatix al-Qaeda Irak markan utjkän ukatw uñstawayi, ukax suníes ukan ch"axwirinakan utt"ayatawa, 2003 maran occidental ukan invasión ukat qhipatxa. 2011 maranx ISIS ukax Siria markanx Bashar al-Assad irpirimp ch"axwirinakampiw mayachasi, ukanx mä juk"a jan kuna jan walt"awimp armat jikxatasiwayi. Drake jupax yatirakïnwa, llätunk patak jila jaqinakaw Reino Unido uksat Siria ukat Irak uksan ch"axwäwir mantañatak sarapxäna, ukatx chikatpachaw kutt"anipxäna.
  
  Ukampis ¿kunarus kuttʼapjjaspäna?
  
  Janiw uk yatkaspänti, ukatwa uka jisktʼa mä chiqar jaytäna. Refugiados ukanakax aka ch"axwäwinx mä jach"a jan walt"awiwa, phisqa millones jilaw Siria markat jaltxapxäna ukatx kimsa millones jilaw Irak markat jaltxapxäna. Mosul markatak ch"axwäwis ukhamarakiw mä millón jila jaqinakaw utanakapat jaltxapxäna.
  
  Vulcan ukan forjapax Siria markankänwa, qhipa bastión EI ukanakat maynïrix mä juk"a sarañankiwa. Territorio ukax EI ukan kamachinakaparjamaw wali uñjata, ukax llamp"u chuymamp arsuñatakix jilpachanitakix janiw amuyañjamäkänti. Inas sistema de cuevas uka pachpa apnaqatächispa.
  
  "¿Kunjamatsa uka forjax EI ukan ch"amanchawipar tukuyäna?" -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna.
  
  "Mä tama ch"axwirinakax jaqinakan utanakap thaqhasa ukat t"unjkasaw uk jikxatapxatayna", sasaw Dahl jupax jach"at liyt"äna, kunatix janiw taqinix Haydenan laptop ukar muyuntat tantachasipkaspänti. "Inas mä arqueólogo ukhamächi. Inas ukax europeos ukanakat lunthatatächi, jupanakax akan irnaqapxi - Siria uraqix wali arqueología ukan chika taypinkiwa.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Kunjamsa ukan utjatap yattanjja, janiw amuykti" sasa. "Equipox uka dispositivo de seguimiento apnaqañatakix jak"achasipxchi ukhaxa, ¿kunatsa jan ukhamaki mantasin apsusipkpacha?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukajj wali muspharkañawa" sasa. "Amuyataxa, ch"amaka web ukanx walja qullqiw uñt"ayasi".
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Ukajj jakäwis aptʼasiñatakejj wakisispati sasaw mä cheqajj jisktʼasta" sasa. "Ukampis ukatx yaqha chiqax forja ukax Tempest ukan amtapanx mä elemento crucial ukhamaw sasaw qhanancht"itu. Ukax Dern chachan kamachipawa -sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Iyaw sawaytwa" sasa. "Ukat forjajj mayninakat sipansa jukʼamp jachʼawa, walja materialanakaw ukan utji. Tempest uñt"asaxa, jupanakax aka yänakaruw jaquntasipxani -sasa.
  
  "Janiw IS ukar atinisipkaspati", sasaw Kinimakax arsuwiyi. "Jan armasimti khitis Tempest sat chachajja. CIA, banqueros, empresarionaka, jueces ukanaka. Kunjamsa tratonakajj jan waltʼayasispa uk yatipjjewa" sasa.
  
  "¿Ukat taqi kunatix yatktan ukax aka sistema de cuevas ukan manqhankiwa?" Drake chachajj pantallaruw uñachtʼayäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Manqha manqhanjja" sasa. "Uka aparatojj jukʼakiw liytʼañjamäjjäna".
  
  -Taqi cargatäñaw wakisini -sasawa Luterox kusisitaw säna. "Fort Bragg ukanx juk"amp armas ukat municiones ukanakaw utji. Aka ejercitoruw mantapxta... chances ukanakax payïr kutiw jilxattaski".
  
  Hayden jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ukat mä HALO ukamp muyuntat uñjañaw wakisini. Pusi waranqa metros ukch"a chiqaw jupanakan campamentop thiyan jaquntatäna", sasaw saraki. -Janiwa jasakïkaniti -sasa.
  
  Luterojj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Warankha?" sasaw mayamp säna. "Fuerzas especiales ukanakax aka mierda desayunañatakiw manq"apxi. Chiqansa, suyt"añaniw jumanakax sarantasipkakiñama, SPEAR equipo."
  
  Drake jilatajj jan sinti llakisisaw akham säna: "Taqe kuntï chʼamanïktan uk lurañäni" sasa.
  
  -¿Jumaxa sawkasisktati? -sasawa Dahl chachaxa wali jach"a jach"a tukusa säna. "Fiesta horasäxiwa. Janiw mä HALO conjunto ukakix utjkaniti, jan ukasti IS ukanx ukaruw ch"amancharaksna. Akax lista phuqhat waynanakatakix wakisiwa".
  
  Dahl jupax kuntix chiqpachan lista de favoritos ukan ideales ukanakax sañ munkän uk yatitap jan taqpach yatiskanti, Drake jupax tantachäwiruw uñch"ukisïna. May, kunawsatix nayra pachan taqpach saxranakapax imt"atäxi, jichhax inas jutïr saräwip jan sum yatkchiti. Luterompi jakʼachasitapajja, cheqapuniw utjaspa sasaw uñachtʼayäna. Jach"a nuwasiri pachpa, machaq ch"axwäw amuyt"asax janiw kusisiñap jark"aqañ puedkänti, chuymapanx nuwasiri ukhamarak inas jan samarañ puedkchiti. Kenzi tetering on the edge of everything - nuwasiña jan ukax t"ijt"aña, aski jan ukax jan wali, nayrar sartaña jan ukax qhipäxar kutt"aña. Drake chachajj sarjjañap yatïna. Mä qawqha metronak sarañanjja, jan jiskʼachañjam jayanwa Dahl sat chachajj qontʼatäskäna, mä chachajj munat familiar kuttʼaniñapkamajj suytʼaskakïnwa. Ukat Hayden ukat Mano jupanakax utjarakiwa, jupanakax machaq jaqichasiñ utar puriñkamaw ch"axwapxäna, ukampis janiw maynis sinti ch"amachasisax t"unjañ munapkänti.
  
  Smith... Lauren kullakaruw suyt"aski. Mä milagro suytʼkaspa ukhamänwa.
  
  Molokai ukax mä misterio ukhamänwa. grupo anomalía uka tuqita. Drakex janiw amuyunakap liyt"irjamäkänti ukat uka jaqin nayra sarnaqäwip jan uñakipañax juk"amp askïspati sasaw lup"ïna.
  
  Ukat ukax Alicia ukat jupa pachparuw jaytawayi. Chiqpachansa, ¿kawkhansa jupanakax jikxatasipxäna? Jupanakan sum apasiñapax qullunakat sipan juk"amp ch"amanïnwa, jupanakan mayacht"asiwipax mä ch"axwañat sipans juk"amp ch"amanïnwa. Ukampis ¿kawkirus sarasipkäna? Mä ch"axwäwit yaqha ch"axwäwiruw puri, mä misión ukhat yaqha misión ukar puriñkama.
  
  Alicia kullakajj cheqapuniw säna. Yaqhip yatxatäwinaka ukat lurañanakax nayratpachaw lurasiski.
  
  "Ukapachax lurañasawa sasaw amuyta". Alicia kullakax jinchuparuw jiskht"asis jichha pachar kutt"ayäna.
  
  "MÄ?" sasaw jisktʼasta.
  
  "Hey jichhakiw kimsa tunk minutonakat hotelan tantachasipxañama sasaw sapxitu. Ukax pä tunk minutos ukjaw chacha warmi ikthapiñamp sasiwa. Jutam, juk"amp askiwa suma anatt"awim apaniñama, Drakes."
  
  "¿Janit energía conservañasäki... yatisktawa... kuna epico ch"axwäwins jikxatasipxta?"
  
  "Jani."
  
  "¿Janit armanakas apthapiñasäki?"
  
  "Jichhax mä armarukiw munta."
  
  "Ukat qhepatjja? Jiwasatï akapachar qhespiyañäni ukhajja?
  
  -Nayax jumarux patat sarañapatakiw jaytirista -sasa.
  
  "Ay yuspajarapxsmawa".
  
  Cuartopar escalerat makhatapkäna ukhajja, Drake jilatajj jupanakan sum apasiñapat lupʼïna, ukat kunjamsa mä jukʼa cheqpach tiempo mayachtʼasis munasïna uka toqetwa lupʼïna. ¿Chiqapunit jaqinakatakix chiqpach pachan mayacht"asis tiempo apst"asiñax ukhama ch"ama? Jupax amuyt"äna.
  
  Ukampis uka qhepatjja, pasillopatwa sarapjjäna, Aliciajj niyaw isi apsusjjäna.
  
  "Waw, bragas ukanakax "jutam ukat apsuñamawa" sasaw asnuman qillqt"ata."
  
  "Yattwa. Nayajj jumatak ukanak alawayta, jumajj wali kʼachat kʼachat sarnaqatamat amtaskayäta ukhawa" sasa.
  
  "Musparkaya." Drake chachajj ikiñar jaqontäna. "¿Kunjamarak kawkhantï jakapki uk jaytañax, munasiña?"
  
  
  KIMSA TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Karyn Blake jupax yaqha arumaw FrameHub ukar munasirinakamp chika sarnaqäna, kuntix yatipkän uk yatxatasa, secretos ukat código ukanakap memoria eidética ukamp lunthatasïna, jist"arat posición ukanakap uñakipt"asa, asignaciones ukat proyectos personales ukanakap uñakipt"asa, sapa kutiw lado uñkatasiñanakap aguantawayi uma thayt"ayañ utar jan ukax refrigeradorar sarañamawa, ukat wali axsarkañ ukat walja kutix llakisiñjam sawkasiñanakap aguantañamawa.
  
  Qhiparusti jan kuna jan waltʼäwinïspa ukhaxa, wali askïspawa. Ukatxa, jan wali arunakapa, jiskʼa, amuytʼasir hackeonakapa, medios sociales ukan mä jukʼa jan kuna jan waltʼayir qillqatanakap aguantaspa. Inas jan amuyaschiti kunjamsa llätunkapajj jupar uñchʼukisipkäna -ukat manqhankir cámaras ukanakamp apnaqapjjäna- ikiñar isthapiskäna ukhajja. Mä chiqanx taqi ukanak amuyatayna - akax kimsa tunk marat aynacharu chachanakawa, jupanakax janiw nayrax mä warmimp jakapkänti ukat chiqans janipuniw llamkt"apkänti. Qalltanjja, cervezampi ukat prostitutanakampi mä sallqa fiesta wakichtʼasajj usunakapat qollapjjaspati sasaw jisktʼasïna, ukampis jukʼamp manqhar uñtañwa qalltäna.
  
  FrameHub ukax jan walinakänwa, perfectamente definido jan walinakänwa. Llamp"u maquinacionanakax juk"amp manqhankir intriganak patxaruw irnaqapxäna, sapa mayniw juk"amp t"aqhisiyapxäna, sapa mayniw mä capa adicional de depravación ukar imantapxäna. Jupanakax janiw khitinakarus usuchjapxi ukx yäqapkänti - ukat ch"amaka web ukarux juk"amp jan wali q"añu juchanakat juchañchapxäna.
  
  Jupanakatak taqe suytʼäwip jaytjjäna, kunattejj jachʼa cheqapajj jan jarkʼataw jakʼachasïna. Carcelan samarañax kunjamtï amtapkäna ukhamarjamaw sarantawayxäna, chʼuxña qhanatak wakichtʼatäxänwa. Karin kullakax janipuniw jaqinakan ajanupanx ukham jan wali qhant"ir uñjkataynati, jan wali mercenarios, guerra p"iqinchirinakan ukhamarak jan wali lurawinakan jefenakapan uñnaqapans uñjkataynati, jupanakampiw atipjayasiñapäna. Mä juk"a arumpixa, sapa mayniw t"aqhisiñap munapxäna -chacha, warmi ukat wawa- ukat jan jakt"kay jan tukuskir escenarios uñstayañatakiw sartasipxäna, ukhamat ukax lurasiñapataki.
  
  Karin ukax cuenta stash ukampiw Dino ukat Wu jupanakar mä mensaje apayanitayna. Sapa horaw cuenta ukar hacks ukanakamp chikt"at yatiyawinak mantanir uñakipañax rutinapanx mä chimpunïnwa, ukatx FrameHub ukax nayrïr urut qhiparux ukax iyaw sataynawa ukatx janiw uñakipañx jaytxataynati.
  
  Jichhajj tunka payan minutonakaw jupanakajj utj-jjäna.
  
  Karin kullakajj Piranha chachan amparap patjjaruw uñchʼukïna, amuyuparjamaw jakʼachasïna. Uka waynajj janiw sum amuytʼirjamäkänti ukat sapa kutiw jupar jachaqtʼasiñatakejj jarkʼäna. Kunjamtï tiempojj pasawayki ukhama. Mä ideal pachanxa, jupax pachpaw uka llätunk asnunakarux apsuspa, ukampis ejercito ukan yatiqatapax atiniskañ yanapt"awiruw atinisiñ yatichatayna. Ukhamäspa ukhajj suytʼañamawa.
  
  Jupar arknaqasa ukat aka chiqar sarañ thakin arktasa, Dino ukat Wu jupanakax aka chiqaruw puripxani...suxta minutos ukjat.
  
  Jupax Piranha bíceps ukarux amparapampiw ch"allxtayäna. "Suyt"am, ¿akax San Quentinti?" Ukat jankʼak desplazatäki uka lista uñjasajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  
  -Jïsa, ¿kunatsa?
  
  -Ex noviojax ukankiwa. Jupax larusitaynawa. "Waw, panpachanit mä qhawqha sarnaqäwinakat yatiyapxirisma" sasa.
  
  Tunka suxtani nayranakaw maynit maynikam uñch"ukipxäna. -¿Kunjamatsa?
  
  Kimsa minutonaka.
  
  Karin kullakajj café warantañatakiw cuarto taypin sarnaqäna, amuyuparjamaw tiempo apstʼasïna. Jupanakajj uñchʼukisipjjañap yatïna. "¿Kuna yaqha lurañas utji, Piranha?"
  
  "Virus ukar apkatañamawa. Uka codigo apnaqañamawa. Mä qawqha segundos ukjatx - "jupax mä silbato ukham luratayna" - punkunakax taqpach markan jist'arasiwayi. Especial punkunaka" sasa.
  
  -¿Umt"añati? sasaw jiskt"äna. "¿Kunjamsa mä cerveza lurañax wakisispa? Mä umañani ukat ukatsti fiesta qalltañäni" sasa.
  
  Tantachasirinakan ajanupanx walja uñacht"äwinakaw munasiñ uñacht"ayasïna, ukampis Goonch jupax janiw qhiparañ amtkänti.
  
  Ukat akham sasaw jachʼat säna: "Thaya, thaya" sasa. "Ukampis jichhax uka boton chʼalltʼañäni! ¡Janiw suytʼañjamäkiti, kunas guardianakar pasani ukat kunapachatï nayrïr markanakar puripkani uk uñjañsa janiw suykti!"
  
  Karin kullakajj irnaqäwipar jakʼachasisin amparanakapampiw amparanakapar uchasïna, ukat asientopampiw jupar muytayäna. Nayranakapajj jupan nayranakapat pä centimetronak jayankänwa.
  
  "¿Khitinakarus nayraqat mutilapxi jan ukax jiwayapxi uk uñjasax kusisitati?"
  
  Goonch jupax p"iqip ch"allxtayäna, muxsa achunakamp ch"allt"at ajo thujsa ajanupar samaqt"asa. "FrameHub ukankapxtwa", sasaw arsuwiyi.
  
  -Jichhat uksarux -sasawa jiskht"äna, -taqi sistemanakamax jan walt"ayataw uñjasiñama. Jupax jakäwipan qhipa loqhe arunak arsuñap suyt"äna.
  
  Uka phallawix punkux bisagranakapat ch"iyjatayna; mä metal rectángulo, dado ukham muyuntata, cuartoruw t"ijtäna. Goonch jupax nayranakap jach"a uñch"ukiskäna, mayni frikinakax taqiniw pampar jaquntapxäna. Karin kullakax uk suyt"äna ukampis mä juk"a pachaw ajanupar ch"uqt"asïna janïr copan utjki ukanak Gunchun ajanupar warantkasa. Uka t"amt"ir liquido ukax q"añuchatäxänwa. Goonch jupax arnaqasïna kunawsatix t"unjasïna ukat mä thuqt"awimpiw pampar ch"allt"asïna. Dino ukat Wu jupanakax armas semiautomáticas ukanakap jach"ar aptataw cuarto ukar mantapxäna. Karin kullakajj mä jukʼa samartʼäna, Dino chachajj uka arma jupar jaqontäna.
  
  Piranax jaltawayxäna, cajón de escritorio ukar amparap luqxatasa. Barracuda ukat Manta jupanakax ukhamarakiw lurapxäna. Moray jupax p"iqip amparapar katxarusaw sayt"asïna, chhuxriñchjata. Yaqha ch"axwirix jist"arat punkutakix mä dash luratayna.
  
  Karin kullakajj pistolan bozalpampiw Gunch sat chachar uñachtʼayäna. "¿Khitis nayraqat jiwayani uk yatiñ munasmati?" sasaw jiskt"äna. "Ukhamatwa".
  
  Jupajj pä kutiw gatillo jaqontäna. Gunch chachan ajanupax phallawayxänwa ukat janiw jakxänti.
  
  Karin kullakax Piranha computadoraparuw t"ijtäna, kunjamatix Dino ukat Wu jupanakax frikis ukanakar qhipäxar kutt"apxañapatak arnaqapxäna ukhama. Karin kullakajj jan uñchʼukisaw jawsäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jupanakar jiwayapjjam" sasa. "Chiqpach pachan jan waltʼäwinakarukiw utjayapxani."
  
  "¿Janit carcelan jukʼamp jan walin uñjasipkaspäna?" Dino jilatajj wali jachʼatwa arsüna.
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Janiwa. "Kunsa lurañ yatipjje ukat kunsa lurapjjaraki uk uñjtwa. Jupanakatakix wali askiwa, p"iqir balas ukanakaw utji, Dino. Luram".
  
  Karin kullakax Piranha uka wakichäw jist"antañatakiw ch"amanchasïna. Walja minutonakaw pasäna, wali amuyumpiw teclat chʼalltʼapjjäna. Jupax Piranharuw ch"iqa tuqir mä pistola apsuñ uñjäna ukat Dinox nayrar sartawayiwa desarmañataki. Juk"amp jak"achasisinx Wu jupax Mantarux nayraqataparuw ch"ankhampiw ch"ankhachatayna, ukat autonakan líneas ukar liwxatasin khithatayna, ukatx Barracuda juparux collarat apthapitayna, ukhamat jupax pachpa jisk"a pistolapar jan puriñapataki.
  
  Wu jilatajj akham sänwa: "Janiw kuns pesktati, wayna" sasa. "¿Kunjamsa jumax avión apnaqañ munta?"
  
  Jupax Barracuda p"iqip patxaruw jaquntäna, ukat pamparuw ch"allt"äna. Geek ukax wali ch"amampiw ch"allt"asïna, ukatx juk"ampiw liwxatäna, ajanupax qhuru hormigón ukar ch"allt"asïna. Karin kullakajj uka disparojj janiw istʼkänti. Chʼiqa toqenjja, yaqha kimsa frikinakaw cheqapar sarapjjäna, janiw kun lurañsa yatipkänti. Jupanakat maynïrejj escritoriopan cajón apsüna ukhajja, Karin kullakajj kuntï luraskäna uk saytʼayasaw pechopar balamp jiwayäna. Wilapax ajanunakapar chʼallxtatap amuyasax mayninakax wali chʼamampiw chhuxriñchjapxäna. Karin kullakajj kuntï luraskäna uk tukuyañatakejj mä jukʼa tiempow munasïna.
  
  Uka piranhaxa, jan armatänwa, Dino sat waynaruw liwxatäna. Soldadojj uka cheqanwa balamp jiwayañapäna, ukampis uka lantix fusilpan chhuxriñchjatapampiw pʼiqipar jawqʼjañ amtäna. Uka piranhaxa jaquqasitaynawa. Karin kullakajj computadorapat jitheqtjjänwa.
  
  Jupax armap uñch"ukisaw pallapallanak jiwayatayna, ukat monitor, disco duro ukat taqi kunatix ukampi chikt"atäki ukanak t"unjatayna. Jupax Wu-ruw uñtäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Almacenamiento armarionakajj wasitatwa ukankjje" sasa. "Taqi ukanak qhatiyir sarañamawa. Ukat nayax taqpach sañ munta. Balas ukat nina, Wu."
  
  "Ukhamajj ¿janit akajj autoridadanakar katuykañäniti?"
  
  Karin kullakajj loqtatäkaspas ukhamaw jupar uñkatäna. "Jan larusiñamäkiti. Taqi uka privado mierda uka asnunakax hackeado ukat qhispiyapki ukanakat sipansa, tunka tunka negocios activos ukanakaw akanx utji. Mä autoridadanakajj janiw sum uñakipapkaniti sasin janiw apuestas siristjja, ¿janich ukhamäki?
  
  Wu jilatajj akham sänwa: "Janiwa" sasa. -Janiwa, janiwa nayaxa -sasa.
  
  Karin kullakajj jachʼa cuartoruw kuttʼjjäna. Ch"iqa tuqinkir frikinakax wali chhuxriñchjasipxirïna, ch"iyar ajanunaka ukat axsaraña. Dinox Piranharux ñik"utapat katthapïna, chiqak katxarusaw pistolapax mayninakar uñacht"ayäna.
  
  Karin kullakajj jupanakar jakʼachasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Uka toqetwa lupʼiyäta. "Chiqpachansa, nayax ukham lurawayta. Nayax jumanakan askinak uñjañ yant'awayta. Jumajj janiw jukʼamp sum yatisktati sasaw amuytʼañ yantʼawayta. Ukat yaqhepajj obligatäpjjeti janicha uk yatiñatakis chʼamachasiraktwa, ukatwa taqe irnaqäwinakam uñakiptʼawayta. Ukampis janiw ukhamäkiti. Taqeniw mä pachpa amuyunïpjjtajja. Taqi kunas pachpakïskiwa. Janiw khitis yanaptʼkasmati" sasa.
  
  Jupax pistola semiautomática ukap jach"ar aptäna, Murena ukat Manta ukanakaruw uñacht"ayäna, jupanakan qhipäxapanx Barracudax imantaskäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jumajj FrameHub satätawa. "Taqi civiles ukanakat amuyt"añäni, jupanakax uka misilanakamp jiwayapxi. Taqi familianak t'unjapxtaxa. Aka ironía tuqit amuyt"añäni - ¿qhawqha jaqirus jiwayawimax qhispiyani?"
  
  Karin kullakajj janiw khuyaptʼayasiskänti. Jakäwipanx nayratpach juk"amp jan walinak uñjäna, kunjams munat masinakapax jiwapxi, kunjams mä loco jaqix jupanakar jiwayapxi uk uñjäna. Kawkïr suma chuymanïñsa jaytawayki ukajja, khitinakatï uka suma chuymanïpki ukanakatakiw qhespiyatäni.
  
  Pistolajj amparapanwa chʼalljjtäna. Jupax wali ch"amampiw katxarutayna. Balas ukanakax kimsa janchiruw ch"allxtayäna, ukatw t"unjapxäna, wilax mistuwayxänwa, pamparuw puripxäna. Jupanakan qhipäxapanx computadoranakax t"unjatäxänwa; alambrenaka, plástico cajanaka ukat pʼakjata vidrionakajj liwjjattʼat mesanakaruw thuqtʼasipjjäna. Perqajj kawkhantï plomojj qhepat saytʼkäna uka cheqanwa yeso laqʼampi chʼalljjtäna.
  
  Uka piranhaxa arnaqasitaynawa. Jupan jak"apanx pänikiw qhiparapxäna - Skat ukat Ox - ukat wila ch"allt"at ajanunakaparux jachaqt"asisaw jaquqanïna.
  
  "Ukhamajj" sasaw Karin kullakajj säna. "¿Kunjamsa jichhajj nayar munasista?"
  
  "Suyt"am" sasaw Dinox säna. -Akaxa thaya wila jiwayañawa -sasa.
  
  "¿Kunatakis qillqantasipxta sasin amuyta? Qalltan amtajajj Matt Drake sat chachar jiwayañänwa" sasa.
  
  "Jupax mä soldadowa. Taqeniw ukham sarnaqapjje" sasa.
  
  Karin kullakajj llakitaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Uka asnunakar uñtasita. "Ukampis janiw uñjktati. Kunata? ¿Wayn tawaqonakäpjjatap layku ukat jan experiencianïpjjatap layku? Kunattix janiw balanak chʼaxwapkiti? Jupanakan amparanakapa, Dino... Jupanakan lip"ichit lurat amparanakapax suxta tunk minutos ukjax uraqpachan juk"amp jan walt"awinak luraspa, gatillo dedo ukax mä phaxsin jan walt"ayaspawa. ¿Amuyasmati?"
  
  Dino jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Ukampinsa-"
  
  "Jan askinaka". Karin kullakajj Stingray jilataruw pʼeqepar chʼalljjtayäna. "Kuna jan walinaktï lurapkäna ukanakat sapa segundow kusisipjjäna. Aka chiqanwa, jichhakiw" sasa. Jupax Bull p"iqiparuw ch"axwantäna.
  
  Piranha sapakiw qhiparäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Ajjsarir, chuymapan jan waltʼayat psicópatas, jan kuna sarnaqäwinïpki ukanaka" sasa. "Jupanakan jiwayawipat kusisiña".
  
  Jupax thaya barril ukarux Piranha p"iqiparuw chiqak ch"allt"äna.
  
  "Chuymakamaw kusisita. Emocional tuqitxa. Chacha warmi ikthapiñ tuqitxa. Jañchinxa -sasa. Jupax gatillo apsuñ qalltäna. "Mayninakan t'aqhisiñanakapasa, llakinakapasa".
  
  Qhipa balax akatjamat amukt"at cuarto taypinx wali ch"amampiw ist"asïna. Piranha jaqin janchipax mä usuchjat, q"uma ch"allt"asiñ ist"asïna, kunawsatix pampar ch"allt"askäna ukhaxa.
  
  Jupax Dino-rux nayranakaparuw uñtäna. "Yanapt'awimat yuspajarapxsma".
  
  Pʼeqep wali amuyumpiw chʼoqtʼasïna, qhanaw kuntï paskäna uk jan sum amuykänti. Karin kullakajj Wu jilataruw uñakiptʼäna. -Jichharu sarañäni. Jichhax FrameHub ukax thakhit mistuwayxiwa ukatx jan walinakapax chhaqtayatawa, ukatx wakichäwis tukuyapxaraksnawa".
  
  -¿Ukaxa janiwa mayjt"kiti? sasaw Wu jilatajj jisktʼäna.
  
  "Janiwa. ¿Kunatsa jiskt'asipxtaxa?
  
  -Ukankapxayätwa -sasa. Jumax mä ch"amanïtawa. Nayax amuyta... inas jumax amuyum mayjt"aysta" sasa.
  
  "Taqi kunatix ejercito ukar mantañ tukuyatat lurawaykta ukax uka amtar puriñatakiwa. Nayax qhanañcht"awayta ukat jumax wali jutta. Janitï munkta ukhaxa, sarxapxasmawa, ukampis jichhax akax tukuyañäniwa".
  
  "¿Ukat janiw khitis yatkiti?" sasaw Wu jilatajj jisktʼäna.
  
  "Ni khiti. Jan llakisimti, jan kuna jan walt'äwin uñjasipxtanwa -sasa.
  
  Dino jupax Wu ukarux wali amuyumpiw uñch"ukiskäna. "Jumax yatisktawa, chacha. Jumax sapa thakhin nanakamp chikäskäyätawa -sasa.
  
  -Nayarux confianzax wali askiwa.
  
  -Kunatix munaski ukax mä taykawa -sasa.
  
  -Mamajax suxta maranïkayäta ukhaw jiwxäna.
  
  Karin kullakajj janiw uka toqet jukʼamp yatjjatañ munkänti. FrameHub ukax oficialmente jist"antatawa ukatx janiw mä onzas arrepentisiñas jikxataskänti. Akapachajj qhuru cheqapunïnwa. Jumatix aka p"iqimp uñkatassta, akampix tornillompiw uñch"ukismaxa, kuna jan wali destinotï jumar purinkäna ukax mereceraktawa.
  
  Jupa jan utjkaspäna ukhajja, akapachajj jukʼamp sumäspawa.
  
  -Aka q"añu jaqinakaruxa ismuñapataki jaytañani -sasa.
  
  Dino ukat Wu jupanakax wakicht"asipxänwa. Karin kullakajj taqe kunatï utjkäna ukanak aptʼasïna ukat mä qhawqha yänakajj wali valoranirakïnwa. Jiwatanakarojj qollqep jan munapjjatap laykuw qhespiyapjjerïna. Karin kullakajj cheqapuniw qollqe katoqäna, ukampis anattʼkäna uka anattʼañajj jukʼamp wakisispawa, uk sum yatïna. FrameHub ukan wali aski yatiyäwinakat jila partejj amuyupan imatäjjänwa.
  
  Dino kullakaxa punku tuqiru sarawayxäna. -Jichhaxa. Aka pata tuqinkir LANZAmpiw jikisiraksna" sasa.
  
  Karin kullakajj jupar arktäna, ukampis uka qhepatjja telefonopaw istʼasïna. Kunawsatix apsuwayxän ukjax pantalla ukanx mä yatiyaw uñstawayi: Jan uñt"at jawsiri, ukax janiw muspharkañakkänti kunayman irnaqawipanxa.
  
  "Kamisaki?" sasaw jisktʼasta.
  
  "¿Ukajj Karin Blake kullakati?"
  
  -¿Khitis yatiñ muni? Arupanx mä ch"aman acento ukaw utjäna, ukax ruso aru uñt"äna.
  
  "Janiw uñt"kituti, Miss Blake, ukampis uñt"ätawa. Mä pachpa amtanakanïtap laykuw tantachasiñasa" sasa.
  
  "Khitisa?" sasaw jisktʼasta.
  
  "Maynix wali jachʼa lurañ amti. Taqi uraqpachanwa. T"unjiri. Jupanakax herenciax t"unjapxitu ukat nayax vengasiñax utjani" sasa.
  
  "Jupanaka?"
  
  -MÄ LAnza -sasa. Drake ukat yaqhanakampi. Janiw uka hurón chhuxriñchjasir presidente sasin sutichapkta ukasa. Amtanakax utjaskakiwa, ukampis janiw jutañax yatipkiti".
  
  Karin kullakajj janiw chʼusa ajjsarañarojj aguantkänti, uka ajjsarañajj purakapan kawkhansa tʼijtʼañ qalltäna. "Khititasa?"
  
  -Nayaru uñt"apxita -sasa. Jupaw direccionap dictatayna. "Ukan uñt"apxita ukat uñacht"ayapxäma. Compañeronakamar apanipxam. Jichhajj jan kuna jan waltʼäwin uñjasipjjätawa" sasa.
  
  "Janiw jumamp uñtʼasiñ munkti. Janiw nayajj jumar confiykiriskayätti -sasa.
  
  "Chiqpachansa jumax lurasmawa, Miss Blake. Nayan maquinacionanakajax janiw qalltakaniti, janïr LANZA ukax Tempest ukamp lurañkama. Jupanakajj taqe chuyma yanaptʼapjjañap munta" sasa.
  
  "Ukhamajj ¿Tormentajj jumatakejj jarkʼaraktamwa sasktati?"
  
  "Jupanakar thakit apsuñ munta sañani. Ukatxa...jiwañ urux qalltawayxiwa."
  
  "Ukax mä juk"a corny ukhamawa, jila" sasaw Karin kullakax uka jaqir sawkasiñ yant"äna.
  
  "¿Corny sat chachajja? Janiw yatkti. Jutïr semananakan jakañatakejj nayamp jikisiñakiw wakisi, uk sum yatta" sasa.
  
  Karin kullakajj wali jachʼatwa arsüna. -Jumax nayan horariojaruw p"akintasma -sasa.
  
  Uka jaqejj kuna urusa ukat kuna horasa uk yatiyäna. -Jan uñacht"ayaskäta ukhaxa, nayrïri jiwätawa -sasa.
  
  Telefonojj jistʼantatäjjänwa. Karin kullakax mä minuto jupar uñch"ukiskäna, janïr Dino ukat Wu jupanakar amuyunakapar uñt"ayañkama. "¿Taqi ukanak ist"tati?"
  
  "Ukhampuni. Yaqha psico ukhamakiw" sasa. Wu kullakajj amparap chʼoqtʼasïna.
  
  "Chiqpachansa? Ukat ¿kawkitsa numeroj apsüna? ¿Kunjamatsa jichhak akan tukuyatax yatïna? ¿Kunjamatsa amtanakas yatïna? Ukat, LANZA ukar jan walt"ayañax utjaspa ukhax akapachar taqpach jan walt"ayañaw utji".
  
  -SPEAR ukax janiw ukhamakiti, Dinox siwa.
  
  -Janiw akakikiti. Ukhamarakiw p"iqinchirit arsüna. Jachʼakïspawa" sasa.
  
  "Ukhamajj ¿mä psico uñtʼañ munasmati?" Wu jupax irnaqawipat jaqunukutjamaw sasaw arsuwayi. -Chiqpachansa jumax yatisktawa -sasa.
  
  -Nayaxa amuyta jiwasaxa wakisiwa waynanaka -sasa.
  
  Dino chachajj armap amparaparuw jaqontäna. -Ukhamaxa jank"aki lurañaxa wali askiwa -sasa.
  
  Karin kullakajj janiw qhepar uñtaskänti.
  
  
  KIMSA TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  HALO ukan saltañax kusiskañänwa, qalltat tukuykamax mä ch"amakt"ayir t"ijtäwiw utjäna, ukampis Drakex juk"akiw uk jikxatäna. Riesgox taqi chiqanw uñstäna, saltañ equipon jach"atapat qalltasa, alayat uñjatäñkama.
  
  Ukat ukatsti uraqir puriñ chiqax utjarakiwa.
  
  EI ukan ch"amanchata ukat qullu pata jak"anx kunjamtix amuyt"añjamäki ukhamarjam jak"achasiñatakiw ch"amachasipxäna. Drake chachajj janipuniw mä equipo ukham wakichtʼat uñjkänti; chiqpachansa armanakampi llaktʼatäpxänwa. Ch"axwäwin atipt"añatakix wakisiwa.
  
  Inas uka tuqir purirakchispa. Luterox jinchut jinchukamaw jachaqt"asïna.
  
  Drake jupax uraqir purintäna ukat liwxatasïna, thixniparux mä qalaruw ch"allt"asïna, ukampis mä jan wali ch"akhampikiw qhispiwayi. Jilt"irinakax maynit maynikamaw saraqapxäna, jupanakan aliadopax ch"amaka, paracaidistas rígidos ukanakaw GPRS ukan controlata. Walja chʼakhanaka ukat rasguñonakas utjkchïnjja, uka equipojj wali suma chuymampiw tantachasipjjäna.
  
  -¿Taqi kunasa amukt"askiti? Mayaxa jiskht"asïna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Markat mä qhawqha kilometronak sarañanjja. "¿Uka peine uka chiqan uñjtati?" Jupajj horizonte toqeruw uñachtʼayäna, ukanjja qollqe alajjpachat mä dentado lineaw uñstäna . "Akax jiwasan amtäwisawa. Janïr alwajj ukankapjjañasawa" sasa.
  
  Jupanakax janiw utjxiti. Wayrax thayapunïnwa, juk"ampirus mantarakïnwa, Drake-n ch"iyar ajanupax ganso ukham uñt"ayasïna. Jupanakax janiw kuns lurañjamäkänti, mä juk"a ch"axwañampiw ch"axwapxäna, taqi yänakapampix llakt"ataw jikxatasipxäna, ukatwa sapürut sipans juk"amp k"achat apthapipxäna ukat jisk"akiwa. Chaki manqhankir oraqejj phoqantatänwa ukat janiw kikpakïkänti. Drake chachajj janiw kuna arunaksa istʼkänti, wasar pampat thaytʼanir llampʼu thayampiw apayasïna. Jasakiw sapakïpjjaspäna.
  
  Mä qhawqha tiempotjja, ukat jayankasipjjatap amuyapjjäna.
  
  Dahl sat chachajja, chʼeqa toqer pasasajj mä jawqʼjat fusil jakʼan qontʼatäskir mä jaqeruw tinkutäna. Uka jaqix janiw Dahl-arux kuns uñjkänti, ukampis nayranakapax jach"aptänwa, kunattix uka jach"a jaqiw jupar uñch"ukiskäna. Jupax lakap jist"aratayna arnaqasiñataki.
  
  Dahl jupax mä cuchillo kunkapar ch"uqt"äna kuna arunaks sayt"ayañataki ukat ch"axwirirux jaquntataw uñjasïna. Ukatxa, jan jaytjasaw uka jaqirux jan apnaqat fusilap jakʼar iktʼayäna.
  
  -¿Guardia? Drake jupax comm ukan jiskt"äna.
  
  -Nayaxa jïsa amuyta. Jiwasax ch"iqa tuqir sarañax juk"amp askiwa, jupanakax ukham jaya centinelanak uñt"ayapxchi ukhaxa".
  
  Jupanakajj sueco chachan ewjjtʼaparjamaw wali amuyumpi nayrar sartapjjäna. Aka chiqan uñjatäñax jan walipunïspawa, misión tukuyañaxa. Mä horaw pasawayjjäna, kunattejj tʼaqhesiyir chʼamakan jankʼakiw sarapjjäna, taqe cheqanwa jan walinakajj utjäna. Janiw mä ina chʼusat arus arsuskänti; janiw kuna arsuwinakas uka chiqat ukat kawkir sarañas utjkiti. Qhiparusti, uka qullu pataruw puripxäna ukat tunka minutonakaw samartʼapxäna, wali amuyumpiw manqhar saraqapxäna.
  
  Drake chachajj Alicia kullakaruw jakʼachasïna. "Janiw jaya pachax utjkiti".
  
  "Jïsa. ¿Jumajj chocolate munasmati?"
  
  -Infierno jïsa -sasa. Ukajj walja maranakaw mä costumbrer tukuwayjjäna, kunapachatï sum jikjjatapjjäna ukhajja.
  
  -Nayaxa mä juk"a aka apt"ä -sasa. Dahl sat chachajj Alicia sat warmin jakʼapankänwa.
  
  "¿Uka farompix wakicht"atäxtati, amigo?" -sasawa Drakexa masticasa jiskt"äna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Wakichtʼat ukat munañani" sasa.
  
  Drake chachajj relojap uñkatasïna, ukatsti comunicadoraparuw chʼetjjtäna. -Mistsupxam waynanaka -sasa.
  
  Yaqha kimsa tunka minutos ukjax qullu kayunakaruw jak"achasipkäna. Aka chiqanx Drake jupax walja nina naktäwinakaw alaya qullu patat ch"iqiyata uñjäna, ukat walja jisk"a utanakaw carpanakar uñtasit uñjäna. Jan walt"awix akawa, jupanakax taqpach jach"a qalat lurat base ukar jilxattapxäna.
  
  "Nayax amuyta, mä kasta desbordamiento ukhamawa", sasaw amuyt"ayäna, kunatix kunatsa utji ukax janiw chiqpachans wakiskirïkiti. Yatiñajj janiw jarkʼäwinakar atipjkaspänti.
  
  Lutero jilatajj akham sänwa: "Janiw ukham jakʼachasipkiti" sasa. -Jiwasax chiqak sarnaqaraksnawa -sasa.
  
  Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna, jichhajj Luterojj hierro apnaqañ qalltañatakejj mä pretexto thaqhaskatap yatirakïnwa. Jan walt"awix akawa, jupax chiqaw sataynawa, ukat alwax niyaw purinxäna.
  
  Wali amuyumpiw jakʼankir qala patjjar amukiw jalnaqäna, ukatsti kayupan musculonakapampejj mayni ladoruw liwjjatasïna. Jak"a nina muytasa, ch"amakanakaruw imantasïna, sapa thakhi, sapa qhuru jark"awinaka uñakipt"asa. Nina jakʼanjja, mä mantampi chʼoqantat mä jaqew ikiskäna, jupanakajj jakʼachasipkäna ukhajj wali jachʼatwa chhuxriñchjasïna. Drakex samañap katxarutayna, ukampis uka jaqir jan llakisisaw pasawayxäna.
  
  Ukat payïr jiskʼa campamentonjja.
  
  Kunjamatix nayrïr kutix mä jisk"a nina naktäwimp mä carpampiw utjäna, ukampis aka kutix pä jaqiw anqan ikiskäna, panpachaniw warminaka. Ajanunakapax ch"ullqhi, warawaranakaruw uñch"ukipxirïna, chuchunakapax wali sumaw jilxattaski ukat jaquqaniwayi. Drake jupax mä jisk"a ch"iwiruw puritayna, janïr mayni tuqit mä jisk"a qullu patat makhatkasa. Carpajj mä akatjamat thuqtʼasïna, anqäjjapajj punkitänwa. Drakex mä juk"a samart"äna, ch"amanchasïna, mä jaqikiw ikiñan liwxataskäna sasaw suyt"äna.
  
  Sari. Mä jukʼa qhepatjja, kimsïr campamentoruw mantapjjarakïna. Aka cheqanjja, jachʼa territorior pasapjjaspänwa, mä jachʼa barrancaruw muyuntapjjerïna, uka barrancajj uka cheqaruw kurvatäna. Ukampirus uka qullux mä paddock ukamp phuqhantat caballonakamp tukuyäna ukatx kutt"añaruw wayt"atapxäna.
  
  Wali amuyumpiw yaqha thaknam sarapjjäna.
  
  Pusi tunka minutonakaw pasawayxi. Drake jupax inti jalsu tuqinkir horizonte tuqiruw uñch"ukiskäna, ukax chiqpachans pä tunk minutos nayrat sipanx janiw ch"amakt"känti. Qullux nayraqatar uñtataw uñjasïna, ukampis janiw nayrïr uñtañanx kunjamtï axsarañjamäkänti. Jupanakax yatipxänwa ch"iqa tuqir makhatatapa, ukat p"iyanakar mantañanakax niya patak metros ukch"a alturaniwa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Kʼachat kʼachat kʼachat sarnaqam" sasa. "Jiwasax akanktanwa".
  
  Uka pata chʼamakatjja, mä jistʼarat mantañaw mistunïna. Yaqha campamentow ch"iqa tuqin utt"ayatäna, ukat Drake jupax uñjäna uka chimpunakax ch"allxtañ qalltatapa. Akankapjjatapatjja, janiw kuntï manqhan suyapkäna uk amuyapkänti.
  
  Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Jichhasa jan ukajj janipuniw ukhamäkiti" sasa. "Unxtayaña!"
  
  Jan pächasisaw taqpach equipojj qollu manqhar jankʼak sarjjapjjäna.
  
  
  KIMSA TUNKA PHISQA JALJA
  
  
  Ch"amakaxa ch"uqimpi phuqhantatänwa.
  
  Uka ratanakakiw ermitaño isimp isthapt"asipxirïna ukat armas apt"ataw sarnaqapxirïna. Jupanakajj janiw kuna amuyunïpkänti, jan ukasti jiwayañakiw amtapjjäna, jiwañapkamajj kutkatasirïpjjänwa.
  
  Qalltanjja, pʼiya manqhan chʼamakajj walpun chʼamaktʼäna. Qala pirqanakar warktʼat jan sinti uñtʼat linternanakatwa qhantʼäna . Uka complejo ukar mantapkäna ukhatpachaw uka manqhan yaqhanakax utjapxäna, ukax qhanaw amuyasïna.
  
  Walja jakʼankir pasajenakatwa parltʼasiñ ecos, mä jiskʼa larusiña ukat qhuru arunak istʼasïna, ukat khitis kawkhans jikjjatasïna uk janiw uñakiptʼañjamäkänti. Uka equipojj jukʼat jukʼaruw nayrar sartapjjäna, uka complejo taypinkir qala pirqanakan arconakapa ukat dentado jistʼaratanakat pasapjjäna. Mä esquinapanjja, kimsa jaqeruw wali ikiskir jikjjatapjjäna, maynïr esquinasti, jachʼa clavonakampi qalaruw qʼañut chintʼat esposanak jikjjatapjjäna. Uka cheqanjja, isi chʼakhanakaw chʼeqtʼatäjjäna, ukampis janiw mä cuerpon señalapajj utjkänti. Uka equipojj jukʼampiw amuytʼasipjjäna. Sapa kutiw chʼamakajj purinïna.
  
  Dahl jupax sapa kutiw jupanakan nayraqataparux mä señal de baliza apayäna. Awisajja, chʼeqa jan ukajj kupi toqeruw jitheqtapjjañapäna, ukampis mä qhawqha tiempotjja, mä thak jikjjatapjjäna, uka thaknam saraqapjjäna. Ukat thakix janiw jan kuna jan waltʼäwinïkänti. Kimsa kutiw uka tamax jaljtasipxañapäna ukat nicho jan ukax mistuni pirqa qhipäxan imantasipxañapänwa, kunapachatï nuwasirinakax uka chiqat pasapkäna ukhaxa. Kuntï Drake chachajj uñjkäna ukarjamajja, jupanakajj kunayman chiqañchatäpjjänwa, jan cheqañchatäpjjänwa ukat amukiw sarnaqapjjerïna, sapakïpjjänwa ukat jan chuymanïpjjänwa. Jan amuyasisaw sarnaqapxäna, waljanipuniw kayunakap uñchʼukipxäna.
  
  Chiqansa, janipuniw aka chiqan mä uñisirir uñjañ suyapkaspänti; mä chiqaruw walja maranak sarapxirïna. Ukampis jupanakan chuymapar purtʼasitapajja, jukʼamp suytʼäwiw uka equipor yanaptʼäna.
  
  Jiwasatix saraqasksnaxa, jilxattasnawa. Seguridad ukanxa. Inaki.
  
  Drake chachajj jukʼamp atinisiñap chhaqtayäna, kunattejj Dal chachajj mä akatjamat saytʼjjäna. Sueco jaqix jank"akiw qhipäxap pirqar ch"allxtayäna, ukat qhipäxankir jaqinakarux jupar arkapxañapatakiw wayt"äna. Jupax juk"at juk"at botón de comunicación ukx ch"allt"äna, ukat akham sasaw jisk"at arsüna: "Pasaje ukax nayraqatapan mä celdaruw jist"arasi, pusi mistuñanakaw utji. Chika taypinxa pusi chachanakaw pʼiqip alayaru cartanak anattʼasipki. Janiw kuna pasañas utjkiti" sasa.
  
  Luterow nayraqat ukham luräna. "Cuchillonaka".
  
  Mayampiw jach"a jaqix chiqaw satayna, ukampis nuwasir jaqin munañapax Dahl ukar jak"achasisinx aljantataynawa. Molokai chachajj jupan qhepäjjapankänwa. Kenzix qhipäxankänwa, Smitharux jark"aqañ yant"äna.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Akajj jankʼak tukuyjjañäni ukhajja, taqeniw utar jankʼak sarjjañäni" sasa.
  
  Drake chachajj Luther jilatarojj pʼeqep aptʼasiñapatakiw jaytäna ukat nayratpach sarapkäna uka thak llawintäna. Mai kullakax jan khitis jupar arktatap uñakipañatakiw kutt"anïna, jichhax uñstawayiwa.
  
  "Taqi kunas qhanawa".
  
  Luteron arupajj jinchuparuw phoqantäna. "Akan tukuyxapxtwa. Jiwasajj -sasa.
  
  Uka pasillo pasasaw saraqapjjäna, jukʼamp jukʼampi. Luterompi Molokaimpejj uka jiwat cuerponakjja, ismuñ qalltañapkamajj janiw jikjjatapkäti sapkäna uka cheqan imantapjjäna. Uka pʼiyan complejojj wali jachʼänwa, ukampis ukar sarañajj janiw chʼamäkänti. Taqi kunatix munaskäna ukax mä pendiente descendente ukat mä dispositivo Dahl GPR ukawa.
  
  "¿Señal jukʼamp chʼamanïskiti?" Mä kutix Kinimakaruw jiskt"asta.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Sapa kutiw" sasa. -Jan wali wilawa taqi pachana -sasa.
  
  Ukajj uka artefactojj oraq manqhankir manqhankäna sañwa munäna. Juk"at juk"at juk"at juk"at juk"at juk"at juk"at juk"at juk"at juk"amp manqhar uraqin ch"akhanakapar chhaqtxapxäna.
  
  "¿Qhawqha llakkañas aka yäxa?" sasaw Hayden jilatajj sarasipkäna ukhajj jisktʼäna, uñisirinakarojj jukʼamp jukʼampiw uñjäna. -Jupar qhipäxar aynacht"ayañat llakistwa -sasa.
  
  Molokai chachajj akham sänwa: "Nayaw uk lurarakï" sasa.
  
  -Janiwa -sasawa Drakexa uka taypina säna. -Nayraqataxa pesaje tupuñäni -sasa.
  
  Molokai chachajj wasitatwa wali qhuru arumpi akham säna: "Nayaw aptʼaskä" sasa.
  
  "Jan ukax jaytañamawa". Luterojj Drake jilataruw amparapamp chʼalljjtayäna. -Jupax mä uywawa -sasa.
  
  Yorkshire markankir jaqix parlir jach"a pallapallaruw uñtäna. -Walikiwa, walikiwa ukhama.
  
  Horanakajj pasawayjjänwa. Kunatix mä tama ch"axwirinakjam uñt"atäki ukax alayat t"ijtäna - pusi jaqinakaw laq"ampi, ch"iyar isimp isthapt"ata, taqi tuqir ch"ukut ukhamarak Ak47 submetralladoras ukanakamp armat. Jupanakax cargatäpxänwa, bombeatäpxänwa, maynit maynikamaw kuna lurañanaktï jupanakar churapkäna uka tuqit parltʼasipxirïna. Drakex janiw arun ch"amanïkänti, kimsatx mayaw arunak katjäna. Walkie-talkies ukanipjjatap laykuki embuscañ amtäna, ukampis amtkäna ukhajja, janiw utj-jjänti.
  
  Mä jukʼampi sarnaqasajja, qollun mä jachʼa arcoruw puripjjäna. Drake jupax umax nayrar t"ijt"ir uñjäna, mä jawiraw kawkhantix patat jaquqanïna, nayranakap nayraqatan pasawayxäna ukat alayaruw chhaqtxäna. Uraq manqhankir mä cascada ukaw jinchunakapar phuqhantäna; spray ukax ajanunakaparuw llamkt"äna. Drakex mä jisk"a chhullunkha jikxatäna, ukax qhipäxat pasawayxäna ukat ukaruw jalt"äna, pirqaruw ch"allt"asïna. Suma ampar katxaruñanakax qalaruw k"uchitäna, ukatwa mä chiqar sarkasax amparanakapamp muyuntäna. Aka kutix conexión ukax taqpach amukiw kunatix equipo ukax sapa onza de concentración ukampiw equilibrio ukar puriñapatak apnaqatayna. Uka lejajj janiw mä kayut jiläkänti, ukat mä cheqanjja, talonanakapajj uka patat warktʼatäjjänwa.
  
  Jan tukuskir jawirajj wali jakʼatwa saraqanïna, ukhamatwa chʼamapajj tripapan amuyasipjjäna. Drake ukax niyaw umamp ch"allt"ata. Chiqansa, aka chiqan kuna chʼaxwäwinakas mä jiwañampiw tukuyaspäna, ukampis jupanakax pasañwa atipjapxäna. Uka ledgejj jachʼaptayasïna ukat mä jukʼa tiempow nayraqatankir qarqa patjjan tʼijtäna, janïr yaqha dentado túnel ukar saraqasa.
  
  Drakex mä juk"a samart"asaw uñch"ukisïna. Mä jan wali tamaw uñstäna, yänakax ch"allt"asïnwa, ñik"utanakapax ch"allt"atäxänwa, waljanipuniw nayranakap pichthapipxäna.
  
  Uka ledgejj wali chʼamampiw kurvatäna, ukat chʼeqa toqenkir gotajj wali qhanaw uñjasïna. Machaq túnel ukar mantañkamaw cascada ukan wararitapax chhaqtañ qalltäna.
  
  Ukan nayraqatapan botas ukanakan istʼasïna. Drake chachajj jiwataw thakinakapan saytʼasïna. Perqanakax pä tuqitw sartasïna.
  
  -Janiw kawkirus sarañax wakiskiti. Botón de eslabón uk chʼalltʼasajja, mä qonqoriruw jaquqanïna, pistolaparuw uñchʼukisïna.
  
  Luterox jupa patxaruw uñstäna, mayniruw uñchʼukiskäna. -Nayaxa jumaru ch"uqt"ayäma, amigo -sasa.
  
  Mä jaqiw ch"amakat mistunïna. Jupajj nayranakapas chʼoqtʼkaspa ukhamänwa, kunatï nayraqatapan utjkäna uk janiw creyiñjamäkänti. Drake jupaw nayraqat pallapallatayna, ukatx Luther jupaw qhipharux fusilatayna, armanakapax silenciadores ukanakampiw equipata. Pistolanakax llamp"u chuymampiw larusipxäna ukat uka jaqix jaquqanïxänwa, jupan pachpa armapax thuqt"asïnwa. Drake chachajj jankʼakiw sapakïtap uñakipäna.
  
  -Taqi kunas qhanawa. Ukat yaqha markar sarjjapjjam" sasa.
  
  Tunka minutonakatjja, túnel utat mistusaw mä jachʼa cuartoruw mantapjjarakïna. Pasajenakax ch"iqa, kupi ukat chiqaruw jalnaqäna, ukat alayaruw sarapxäna. Dahl chachan señalapajj qhepatjja jukʼamp qhantʼañ qalltäna ukat jukʼamp sum amuytʼasjjarakïna. Vulcan forja ukax jak"ankxänwa.
  
  Drake jupax juk"ampiruw sarxäna. Nayraqatankir uraqix chʼamakampiw chʼamaktʼäna, ukat mä akatjamat saraqanïna, ukat chhaqtawaykaspas ukhamänwa. Drake jupax juk"amp manqhankir ch"amakaw sasaw amuyäna, jak"achasiñapkama.
  
  Ukat draft ukax jank"akiw jilxattaski sasaw amuyasïna.
  
  "Wauu!"
  
  Jupajj qheparuw kuttʼjjäna, mä akatjamat pʼeqew chʼalljjtäna. Nayraqatapanjja, mä jachʼa chʼusaw utjäna, pampan mä chʼiwikiw utjäna: wali llakitänwa, jiwayirjama ukat jan suytʼatänwa.
  
  "Jachʼa trinchera" sasaw jachʼat säna, jaya cheqa uñjasajj nayranakap chʼoqtʼasisaw säna. -Janiwa walikiti. Janiw nayajj akan mä qʼañu uñjkti" sasa.
  
  Luterojj mä qawqha kʼajkir lawanak apsusaw chʼiyjäna. -Ukax yanapt"aniwa -sasa.
  
  Nayrïr kunatix jaquntkäna ukax janiw puriñjamäkänti; ukax niya chika thakinkxänwa. Payïristi uka chʼiwi pirqaruw chʼalltʼasïna. Kimsïristi qala patjjar puriñkamaw muyuntäna ukat machaq jan waltʼäwipjja naranja colorampiw qhantʼäna.
  
  -¿Qhawqha jayarusa? sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna.
  
  -Tunka kayuniwa -sasawa Luteroxa säna.
  
  Tunka phisqhani, Molokai amtäna.
  
  "Walikiwa" Drake chachajj uka chʼiyar chʼiyar chʼakhanak pä toqeruw escaneäna, "uñisirinakajj uka cheqar saltapjjañapawa. Aka chiqanx janiw mä puentex utjkiti. Janiw mä lawat lurat tablas utjkiti" sasa.
  
  Mai ukat Smith jupanakax linternanakap cuarto muytasin qhant"ayapxäna, ukhamat jan yatiñataki. Chʼusa amparanakaw jutapxäna, amparanakap tʼaxllirtʼasisaw jutapxäna. Drake chachajj uka grupor uñtäna.
  
  -¿Khitis axsarañapaxa?
  
  Jan suyt"asaw kutt"awayxäna, jank"akiw jaltawayxäna. Amparanakapax chika taypin khathatipxäna, HK jupax ajanuparux ch"allt"äna, ukatx jan kuna usuniw ch"ama qalaruw uraqir puritayna, mä kutikiw juk"amp iyawsäwitak liwxatäna.
  
  Dahl chachajj uka aparato juparuw jaqontäna, ukatsti saltʼarakïnwa. Mayni equiponkirinakax maynit maynikamaw jutapxäna. Kuna nervios ukanakas utjäna ukhajja, janiw uñachtʼayatäkänti. "Uñnaqanakjam ch"amani" sasaw Drake-x säna, qhip qhipa jaqix Smith-ax jupar jalt"käna ukhax jachaqt"asisaw säna.
  
  Mayampiw saraqapjjäna.
  
  Jukʼamp tiempow jupanakat pasawayjjäna. Dahl jupaw "juk"amp manqharu ukat infiernoruw puriñäni" sasaw säna, ukampis uka arunakax Drake-n ch"iqa ch"akhaparux mä khathatiw apayanitayna. Suecia markankir jaqejj cheqapuniw säna. Uka saraqañax jan tukuskirjamarakïnwa, jupanak jak"ankir jach"a complejo ukax wali jach"apuniwa. Sapa pachaw amtapar puriñkamax juk"amp manqhar jaquntapxäna, uraqi manqharux wali manqharuw jaquntapxäna, ukat taqiniw arsuñ munañap chhaqtayapxäna.
  
  Qhepatjja, Dahl jilatajj saytʼjjänwa. Ukat akham sarakïnwa: "Señaljj kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw concentratäjje" sasa. "Forjajj jutïr esquinaruw puriñapa".
  
  Drake chachajj chʼalljjtayasïna, janiw kuns lurirjamäkänti, jila parte tesoronakajj uñjatäpjjänwa, uk amtasïna. "Jan armasimti" sasaw mä jukʼa arumpi säna. -Janipuniw jan tabla ukampix kutt"aykañäniti -sasa.
  
  -Ah, taqi tesoro thaqhirinakan llakinakapawa -sasawa Aliciaxa suma suyt"awimpi säna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Päniw jukʼamp sumäspa" sasa.
  
  "¿Kunatsa, sapa kayutakix maya?"
  
  -Jupanakarux mayamp chint"apxaraksnawa -sasa.
  
  "Jiwakipuni. Pä tablanaka. Ukhamajj ¿wakichtʼatätanti?"
  
  Luterojj niyaw ukankäna.
  
  
  KIMSA TUNKA SUXTAÑA JAQINA
  
  
  Uka cuartoruw qhanajj phoqantäna, perqanakar lurat tunka tunka linternanakatwa qhantʼäna. Ch"iyara chhullunkhax juk"amp jach"a ch"amakanakaruw espiral ukham jalnaqäna ukat chhaqtawayxänwa. Patajj chʼusawjapunïnwa, perqanakapas janiw kikpäkänti, mä machat jachʼa jaqen khuchhurapkaspa ukhamänwa.
  
  Drakex suxta jaqiruw uñjäna.
  
  Maynïrejj laqʼamp phoqantat nayra libronak patxan quntʼatäskäna, janiw respetompi ukat jan yäqasirïkänti, kunattix lunthatat wali valorani yänaksa ukat inas wali wakiskir reliquianakas uñjatap yatïpachänwa. Jupax manq"antataw qunt"asïna, espacio ukar uñch"ukiskäna, ukat laq"amp phuqhantat pamparuw thuqt"äna, Drake-x uñch"ukiskäna ukhaxa. Ukat jukʼamp päniw chʼeqa toqer wali jaya qontʼasipjjäna, nayra tabla anattʼasajj tiempo pasapjjarakïnwa. Qhipa kimsa jaqinakax tesoronak taypin sarnaqapxäna, mä qawqhanak apthapipxäna, kutikipstasin ukat nayranakap uñch"ukipxäna, wali askïtap wali askit uñjapkaspa ukhama.
  
  "¿Aka kasta yänak lunthatasiñ suyapkti?" -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Janiw cheqäkiti" sasa. "Ukampis chiqans janiw taqpach apasksnati. Fotonak apsuñamawa ukat mayninakax amtapxañapawa. Ukaw jiwasatak wali askixa" sasa.
  
  "Janiw sinti fotogénicos ukhamäpkiti", sasaw Mai kullakax guardianakar uñacht"ayäna. "¿Inas nayraqat jupanakar thakit apsuñasawa?"
  
  -Filaruw mantañama -sasa. Kenzix Luther ukat Molokai sat chachanakaruw tʼijtäna, kunattix pasilloruw mantäna. Amuki sarnaqasax qunt"atäskir jaqiruw uñch"ukiskäna ukat pallapallanak jaquntäna, pistolax llamp"u chuymampiw thuqt"äna. Aka cuarton chʼajjwañanakajj mayninakar kuttʼayañatakiw wakisïna. Kenzix qunt"atäpkän uka pä jaqiruw t"ijtäna, qhipa pachanx qhipäxar jaltawayxäna, kunawsatix armanakap thaqhapkän ukhaxa. Mä botampiw ajanupar chiqak jawqʼjäna, ukat templon maynir chʼalltʼañatakejj mä thujrur uñtataw pistola liwjjatäna. Panpachaniw jachtʼasipxäna ukat tʼunjapxäna. Nayrïr p"iqipax qala pirqaruw kutt"ayatayna. Kenzix payïr tuqitwa lupʼïna, pistolap wasitat apnaqañ qalltäna ukat pä puntompiw chʼiyar jaquntäna.
  
  Luterompi Molocaimpejj israelitamp chikaw sarnaqapjjäna, mayni kimsa guardianakajj wali mulljataw jupar uñkatasipkäna uk uñjapjjäna. Pä phallawiw pä jiwat cuerponak qhipäxar jaquntäna, ukampis kimsïr phallañax janiw utjkänti, kunattix Luterox mä jiskʼa qala patxaruw tinkutäna.
  
  Final ukax mä guardia ukaw mä jach"a pecho qhipäxar jaquntatawa. Drake jupax pistolap thaqhir ist"äna. Uka equipojj patoruw jalnaqäna, ukat Luterojj tobillopan esguincepat quejasïna. Kenzix jaya chiqat jaltxataynawa. Molokai chachajj yaqharuw ajllïna. Drake chachajj pechopan wali pataruw uñtäna, kawkhantï pʼeqejj jutañapäkäna uka cheqatwa.
  
  Mä qhawqha segundonakajj pasawayjjänwa, ukat uka guardiajj kuns lurañ qalltäna. Kimsa ch"axwawinakaw utjawayi, taqpachaw ch"iyar jaquntawayi. Ukax janiw jark"aqasiñatakix askïkänti.
  
  Hayden ukat Kinimaku jupanakax celdaruw jaquntatäpxäna. Taqinipuniw ventilación ukat uka chiqar thaqhapxäna, May ukat Smith jupanakarux kuna jan wali muspharkañanak uñjapxañapatakiw jaytawayapxäna. Drake chachajj caja fuerte ukat cofre jistʼaräna, ukatsti cajonanak uñakipäna. Alicia kullakajj zapato cajaruw kuttʼayäna. Hayden jupax quri barras sudaderas ukanakamp ch"uqt"at jikxatäna ukatx Kinimaka jupax mä muyu carrusel falso espadanakamp phuqhantat jikxatäna.
  
  Kenzi kullakajj jupanakar sum uñakipäna. "Q"al jan wali arunaka. Jupanakat maynimp wilañchañat sipansa jiwañaw jukʼamp askixa" sasa.
  
  "Ukampis inas maynitakix wali askïchispa", sasaw Kinimakax arsuwiyi. "Sentimental" ukat juk'ampinaka.
  
  "Nayax iyawstwa".
  
  Chiqansa, uka tiempotakix kuna coloras ukat kuna diseños generalas ukanakas thaqhapkäna uk yatipxänwa. Alicia kullakajj nayraqat uk amuyasaw mayninakar jawsäna. "Nayraqatajj jikjjatawayta. ¿Kunas nayan premiojajja?
  
  Drake jilatajj jakʼachasisinjja, akham sänwa: "Thorsten Dahl jilatampi mä jaypʼu" sasa. "Kawkhantï albóndigas phaytʼasma ukat Roxette sat chachan wali jachʼa jaylliwinakap istʼasma, ukat mueblenak planonak tantachtʼasisaw istʼasma" sasa.
  
  "Sonido... mayj mayjawa."
  
  Dal chachajj janiw jarkʼkänti. "Jïsa, ¿janit sapürunjam jawq"jat quta manq"anaka, chumbawumba, ukat phuqhat Monty ukanakat sipansa?"
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ukajj janiw sinti jan walïkiti.
  
  Dahl jupax wali jach"at arsüna. Alicia kullakajj uka artefactojj kawkhantï utjkäna uka pilat apsuwayjjäna. Uka jisk"a forja, chika aruma ch"iyara lurata, pä lado, jist"arat chimenea ukat rejilla de mimbre, jisk"a jach"a tukukchisa, wali muspharkañ uñtasïna. Vulcano chachajj romanonakan sarnaqäwinakapan nina, volcanes ukat forjas ukanakan diosapänwa, ukat walja kutiw forja ukan irnaqtʼir uñachtʼayatäna, machaq espada jan ukajj martillon cuchillap forjasa. Hayden jilatajj mä bolsa lonat lurat mä jachʼa bolsa imantañatakiw thaqhañ qalltäna, ukampis Luterojj mochilapat mä bolsa apsuwayjjäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Wakichtʼat jutapxam" sasa.
  
  Ukajj janiw jachʼäkänti. Drake chachajj kunatsa uka artefactojj mayninakat sipansa jukʼamp materialan utjäna uk amuyaspänwa. Janiw jach"akïkänti, jan ukasti juk"amp densorakïnwa, pirqanakapas ukat manqhan k"achacht"äwinakapas juk"amp thithitarakïnwa. Tempest ukax ukatakix jutaspa ukhax jan walt"awinakaruw puripxani.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jachʼa thaknam kuttʼañataki" sasa. -Jiwasax juk"amp askiwa qalltaña -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Kuttʼaniñajj wali jaya tiempopunïnwa, chʼamarakïnwa, aguantapjjañapsa yantʼapjjänwa, ukampis qhepatjja, pʼiyan mistuñajj nayrankjjänwa. Molokai jupax samart"añatakiw aski, janipuniw quejaskänti jan ukasti p"iyan pamparuw chhaqtxatayna, pack ukax wali qhipäxaruw chint"ata.
  
  Alicia kullakajj yanaptʼañatakiw chʼamachasïna. -Nayaxa apt"asta -sasa.
  
  "Sapaki lurañax juk"amp askiwa" sasaw Molokai jupax jan yuspärasir säna. "Yuspärañajawa, ukampis nayax sapakiw nuwasiñ yatiqawayta. Ukax charak uñstayi".
  
  Anqanxa, uru qhanax taqi k"ajkir k"ajkirïnwa. Qalltanjja, alajjpacharukiw uñjapjjerïna, uka alajjpachajj chʼiyar chʼiyaränwa, janqʼo qinayanakani chʼiyar chʼiyar chʼiyaränwa. Drake ukat Luther jupanakax wali amuyumpiw p"iyan thiyaparux sarapxäna, ukhamat sapa thakhi sarkasax alayax juk"at juk"at jist"arasïna. Nayraqatax yapu, ukxarusti qullu kayu, ukxarusti qullu pata.
  
  Luterojj wali jachʼat arsüna. "Shit" sasaw sapxi.
  
  Ukajj mä visionänwa, ukajj Drake jilatarojj walja urunak jan waltʼayañatakïnwa.
  
  
  KIMSA TUNKA PACHAQA JAQINAKANA
  
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jukʼamp municionaw munasini" sasa.
  
  -Jumanakax nayrax ukham sapxtawa -sasawa Mai jupanakar jak"achasïna. -Ukampis jiwasax akanktanwa -sasa.
  
  Drake chachajj kunas jupanakan nayraqatapan utjkäna uk uñjañapatakiw jaytäna. -Ukat jichhaxa?
  
  "Inas jumax chiqaw sasksta".
  
  "Ukhampuni. Ukax Yorkshire markankir jaqin nayrïr derechopawa".
  
  Uka amparamp lurat pampanakax EI ukan ch"axwirinakamp phuqhantatänwa; qutuchatanakapax manq"a patxan ch"uñunakjamaw taqpach pampan ch"iqintatäpxäna. Uka alaya kayunakax jupanakamp phuqhantatänwa , taqiniw armat: qalanak patxan qunt"atäsipkäna, jaya chiqan sayt"atäsipkäna, maynit maynikamaw qunt"asipxäna. Qullu thiyax jiwat jaqinakamp phuqhantatänwa, ukatwa jamasat jaltxañax jan chʼamäkänti.
  
  Taqi kunat sipansa, chikat jilaw chʼaxwirinakax jupanakar uñjapxäna, mayni chikatpachasti jukʼat jukʼatwa jupanakar amuyasipxäna.
  
  Luterojj jankʼakiw qhepar jaqontäna. Alicia kullakajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "¿Ukat ¿kunjamsa ukajj yanaptʼi, soldado wayna?"
  
  "Instinto" ukat juk'ampinaka.
  
  "Ay wow, juk"amp askiwa aka tuqit amuyasiñasa. Janiw taqinirus usuchjañapäkiti" sasa.
  
  Drake chachajj alajjpachankir ajanunak uñchʼukiskäna, taqeniw jupanak taypin gusanonak lurapkäna uka kutkatasirinakaruw uñchʼukipjjäna. Janiw taqpach jaktʼirjamäkänti, ukampis patak patak jaktʼatäpjjatap amuyäna. Ukat jukʼamp jan walijja, sapa maynis mä armanïpkaspas ukhamänwa.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Ukajj qhepar kuttʼañakiw wakisispa" sasa. -Ukampis uka alayax janiw kuna mistuñas utjkiti.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Ukampirus ukanak jarkʼaqapjjayätwa" sasa. -Kunapachatix yaqha thakhi thaqhapktan ukhaxa.
  
  -Maldita, aka complejo ukaxa wali jach"awa -sasawa Drakexa wali amuyumpi säna. Jupax janiw kuyntkänti, estasis ukax juk"amp pacha churañap suyt"asa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukat uka waynanakajj sapa centímetro uk yatipjjaniwa" sasa.
  
  "Janiw manq"añanakax utjkiti", sasaw Kinimakax säna.
  
  Alicia kullakajj jupar uñkatarakïnwa. "Típico chacha".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Walja jan waltʼäwinakaw utjäna. "¿Kuna askichäwinakas utji?"
  
  Luterojj pä amparapampiw pistolanak pesäna. "Pallapallanakjamaw thakhinak ch"axwapxta".
  
  Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Yatitawa, amigo, juma laykuw jiwayatäñäni. Ukham mä amtampixa, jïsa, yaqhipanakax uka amtaruw puripxsna, ukampis janiw taqinix puripktanti" sasa.
  
  Luterojj ukankir jaqenakan ajanunakapwa uñchʼukïna. -Kunjamatsa, equipomax wali jach"awa -sasa.
  
  Drake chachajj sawkasiñwa suytʼäna. Jichha kutix janiw kuna mistuñs uñjkänti. Uka pʼiyanakajj wali jachʼänwa, ukhamatwa taqenin jakäwip aptʼasipjjäna. Qullunakas pampanakas uñisiri soldadonakampi phuqhantatänwa. Jankʼak sarnaqañajj jupanakatakix wali askïnwa, ukampis ¿kunjamatsa?
  
  Uka markankirinakajj jan samartʼasipjjänwa. Yaqhipanakax arnaqasipxäna, yaqhipanakax amparanakap uñacht"ayapxäna. Taqi ukanakax agresivu ukhamänwa. Botas ukanakax nayrar sartañ qalltapxäna, pistolanakax amparapamp luqxatäna. Uka ataquejj jutaskänwa. Drake chachajj janiw pächaskänti, mä jukʼa tiempow akan saytʼapjjani; jupanakax p"iyan mantañap ukhamarak ramanakap jark"aqapxaspänwa, ukampis jank"akiw ch"axwirinakax juk"amp jach"a amuyt"añ qalltapxani - explosivos ukat RPGs.
  
  Amuyt"aña jan ukax jiwaña.
  
  Jupax Dahl uñkatas jikxatasïna, ukat sueco jaqix uñch"ukisakiw uñch"ukisïna.
  
  Ukhampuni .
  
  Mä chʼamanïpjjayätwa. Drake chachajj taqe armanakapwa antutäna ukat oraqeruw ucharakïna. Ukat akham sarakïnwa: "Pä minutonaka" sasa. "Wakichtʼasipxam. Ukajj kuna muspharkañanaktï lurapkta ukanakat maynïrïniwa" sasa.
  
  Dahl jupax radio juparuw katuyäna. "¿Honradonak munasmati?"
  
  "Janiwa, jumax uk lurasma, masi. Ukajj jumanakan amuyumanänwa" sasa.
  
  Taqinipuniw jupanakar uñchʼukipxäna, ukat akham sänwa: "¿Kunas jichhak pasäna?"
  
  
  * * * .
  
  
  Dahl chachajj jawsäna ukat akham säna: "Llatunk minutonaka" sasa.
  
  Drakex lakap ch"allxtayäna. -¿Ukham jaya pachaxa?
  
  -Ukhamawa, amigo -sasa.
  
  Ch"axwañax qalltawayiwa. Caverna mantañawjatsa ukat tejapat balanakajj ricochetänwa, ukat qalanak qʼañunak chhaqtayäna. Uka pampax mä suma chiqaruw tukuwayxi. Drake ukat Luther jupanakax janiw uñch"ukiñ jan walt"ayañjamäkänti, pistolanakap mä qalat lurat pataruw samart"ayapxäna ukat juykhükaspas ukhamaw qullunakar ch"axwapxäna. Jupanakan qhipäxapanxa, Alicia ukat Kenzi jupanakax mä jach"a qala qhipäxan jan kuna jan walt"äwin uñjasipxäna, ukhamatwa mantañ punkur juk"amp sum uñjapxäna. Aliciax niyaw mayninakax jan jikxatapkän ukanak apthapiskäna, kunapachatix jupanakax mä juk"a qhana jark"aqañatak jutapxäna.
  
  Jupanakajj niyaw katuntatäñampïsipkäna.
  
  "¡Juk"amp nina ch"ama!" -sasawa arnaqasïna.
  
  Jupanakajj niyaw uka patjjankjjapjjäna. Hayden ukat Kinimaka jupanakax Drake ukat Luther jupanakamp chikaw pampanx chikañchasipxi, ukampis juk"amp qhipäxanx jupanakarux juk"amp suma uñjañ churaraki. Smith ukat May jupanakax p"iyan qhipäxap ch"uqt"apxäna, ukanx uka jak"ankir túneles ukanakax ramanak jaljtapxäna. Jupanak taypinx suma imantasipxäna. Dahl jupax qunqurt"asisaw Molokai ukar imt"äna ukat mayninakax jan uñjapkän uka qhipharkir jaqinakar sipitar katuntañataki.
  
  P"iyan manqhan ch"axwañax wali axsarañänwa, sapüruw ch"axwañax utjäna. Anqan ch"axwañax wali axsarañänwa, jiwañampïpki ukanakan arnaqasitapa ukat usuchjatanakan arnaqasitapa. Drake jupax maynit maynikamaw qhuru ch"iyar ajanunak jupar uñch"ukiskir uñjäna ukat mayninakax ukanak askichapxaspawa sasaw atinisiñapäna. Jupampi Luterompejj turnasisaw armanakap wasitat cargapjjäna, ukat Dahl chachan arnaqasitap istʼapjjäna.
  
  "Pusi minutos ukja".
  
  Uñisirinakax jak"achasipxänwa, q"añu arunak arnaqasipxäna, ukanakx janiw uka equipox amuyapkänti. Jupanakax jan ch"amanïñataki ukat jiwayasiñataki wakicht"ataw jutapxäna. Jupanakax uraqinakapat, utanakapat uka q"añut pichthapiñ amtampiw jutapxäna. Janiw kuna samartʼañas utjkänti.
  
  "Illapt'aña!" Luterojj wal arnaqasïna. -¡Ch"axwañani, tayka!
  
  Anqanxa jiwat jaqinakaw tantachasipxäna. Mai ukat Smith jupanakax jiwatanakamp chikaw pasajenak jark"antapxäna. Granadajj jupar saraskäna ukhajja, qheparuw jaqontäna, ukat khitinakarutï nayrajj jiwaykäna ukanakaruw tʼunjawayjjäna. Aliciax kunjamatsa granadax chika aire ukan katjañ atipjatayna ukat janïr phallaskipanx sistema de cuevas ukar juk"amp kutt"ayañ atipjatayna. Ukampis metrallanaka ukat pʼiyan laqʼanakaw mistuñ jakʼankir cheqanakapan jalnaqäna, ukat ataquenak taypinwa liwjjatasïna ukat desorientarakïnwa.
  
  Drake jupax nayraqat ist"äna: mä helicóptero de ataque Apache AH-64 ukan jan iyawsañjam, pachapar, suma ist"awipa. Ukanjja, pä jaqenakaw utjäna ukat mä conjunto de sensores ukanakaw nayrar uchatäna, ukhamat diana uñtʼañataki. Janiw jichhürunakan munaskiti sañ munkiti. Ukax mä cañón de cadena 30mm, Hellfire ukat Hydra misiles ukanakamp apt"ata. Uka reservas de sobrevida incorporadas ukanakax muspharkañänwa, cabina-cabina ukar jark"aqasiñat qalltasa, mä piloto ukar jakañapatak jark"aqasiñat qalltasa, avión ukan cuerpopan diseñopa ukat rotor ukan palanakapar 23mm muyunakat jark"aqañatak lurat ukanakat qalltasa, ukat sistema de combustible autocurador ukamp.
  
  Jichhax ukax jakañ uñacht"ayäna.
  
  Ukampi chikt"atax mä pachpa gemelo ukat mä helicóptero de carga ukax alaxpachan wali jach"a warkt"atawa.
  
  "Kunjama?" sasaw jisktʼasta. Alicia kullakajj amuytʼasïna.
  
  Dahl jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Sueca markan ingeniopa".
  
  Drake sat chachajj chʼamaktʼäna. "¿Jumanakax jupanakar askichapxtati?"
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Cambridge tuqiw Crowe sat secretario de Defensa sat chachar jawstʼawayta. "Ukat mä ataque aéreo mayirakta".
  
  "¡Maldita, ukhamax jupax wali juyra apt"atawa!"
  
  -Jakañanakas qhispiyañatakix wakisiwa.
  
  Ch"axwirinakax niyaw uka p"iyanakat jithiqtapxäna, jupanakan ataque ukarux juk"amp jach"añchapxäna. Drake chachajj wali amuyumpiw uka ledge patjjar uñchʼukiñ yatïna. Jachʼa gris helicópteronakajj pʼeqen thayaruw phoqantapjjäna, ukat qollu pataruw cheqak sarapjjäna.
  
  "Manqha!"
  
  Uka cadena pistolajj walpun chʼalljjtäna; jan wali samka, ist"añjam antutatätapax thakipan taqiniruw ch"allxtayäna ukat mayninakaruw axsarayarakïna. Jiwayañjam saräwipax qalanakampi, uraqimpi, janchinakampiw alaxpachar t"ijtirïna. SPEAR ukankirinakax janiw mä segundos ina ch"usar apt"apkänti; jupanakax jank"akiw sartasipxäna, jaltxapxatap uñakipañataki. Uka horasanjja, yaqha helicópterojj jupan cañón de cadena sat cañonapampiw qollu ladopat jawqʼjäna, ukhamatwa alayaru tantachasipkäna ukanakan chuymap chʼalljjtayasïna. Uka cheqajj wali tʼunjäwinakampiw phoqantatänjja.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Camionajj qhepäjjanwa. -Jiwasax junt"u arknaqañampiw lurañasa.
  
  "Akana". Luterojj alaya pampan mä cheqaruw uñachtʼayäna, uka cheqajj chʼusakïskänwa.
  
  -Suma uñtatawa. ¿Wakicht'atäpxtati?"
  
  Jupanakax tantachasipxäna ukat panpachan Apachenakax wasitat amuyt"asipxañap suyapxäna. Yaqha 30 mm conchas ukanakax thayaruw ch"allt"apxäna, taqi kunatix llamkt"apkän ukanak t"unjapxäna. Jilpachax ch"axwirinakax atipt"ataw uñjasipxi, imantasipxañapataki ukhamarak jan kuna jan walt"awis utjañapataki. Jan chʼamani jan ukajj jukʼamp loqhe jaqenakakiw jutapjjerïna.
  
  Drakex pä jaqiruw qalanak taypin makhatasir uñjäna ukat jank"akiw maynir tukuyäna. Maynïristi mä qala qhepäjjat umaruw chhaqtjjäna. Luterojj sapa kutiw ninamp imtʼäna.
  
  -Sarapxam, sarapxam -sasa. Hayden jilatajj jankʼakiw jupanakar mistuyäna.
  
  Qullu patax mä nuwasiñ chiqaw jiwat jaqinakamp phuqhantatänwa. Apaches ukanakax walja kutiw uñstapxäna. Infierno nina naktayañ misilanakax ch"axwirinakan tamanakaruw t"unjapxäna ukat qullut ukat qullu kayunakat jach"a chiqanakaruw ch"iyjapxäna. Uraqix qalanakampiw thaya taypin liwxatasïna, yaqhip chiqanakanx jisk"a q"añunakat mä cortinaw uñjasirïna.
  
  Mä escuadrón de SPEARERS ukanakax mä tapat taparuw t"ijtapxäna, qullun qhipäxan imantasiñatakix walja qalanak jikxatapxäna. Helicópteros ukanakax alaxpachan thakhiparjamaw sarnaqapxäna, infierno ukat jiwañaw uñisirinakaparux antutapxäna. Molokai jupax jan axsarasaw uka jach"a yänakamp jaltxatayna, Alicia kullakax wali sum uñjäna, jupaw thakhi q"umachañ yanapt"äna. Drake, Luther ukat Dahl jupanakax pistolanak apt"ataw nayrar sartapxäna, sapa kutiw pallapallanak jaquntapxäna, uñisirinakaparux jiwayapxäna jan ukax qalanak qhipäxaruw patat jaquntapxäna. Mai ukat Smith jupanakax qhipäxat granadanak apnaqapxäna, ukax qhipharkir jaqinakar jaqunukuñ yanapt"apxäna ukat qhipäx uñtañ ch"amakt"ayapxäna. Mä phuqhat equipo ukhamaxa, nina naktäwipax wali ch"amapunïnwa.
  
  Drake-n botas-apax qullunakan kayuparuw llamkt"äna, uraqix janiw sinti qalar tukuwayxänti. Aka alayax imantañ jikxatañax juk"amp ch"amapunïnwa, ukatwa juk"amp juk"at juk"at juk"amp chiqaparu sarnaqapxäna, kunatix juk"amp cohetenakaw qullu patat ukat alaya pampanakar jaltxapxäna.
  
  Carga helicóptero ukax ch"usat pamparuw sarawayxäna.
  
  Apachenakan sapa kuti nina naktäwipax uñisirinakapan sayt"asiwiparux jan ch"amanïñapatakiw ch"amanchawayi, sapa mayniw jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatak axsarayaskäna. Drake sat chachajj qollu kayunakar purisajj wasar pampanak nayraqatapan jistʼarat uñjkäna ukhajja, janiw jukʼamp disparonakajj utjkänti. Ukampisa, taqiniw armanakapampix wali amuyumpi sarnaqapxäna. Jach"a helicópterox llamp"u chuymampiw uraqir purintäna, qhipäx punkupax alayaruw jaquntatäna.
  
  "¡RPG!" Mai kullakajj arnaqasïna.
  
  Jan kawkits uñstäna, wali askiwa, kawkhantï uñchʼukkäna ukat jayaruw tʼijtäna. May ukat Smith jupanakax qullu kayunakan mä qhant"äw uñjapxäna ukat t"ijtkasax ninap ch"uqt"ayapxäna. Janiw juk"amp RPGs ukanakax utjxänti.
  
  Drake-n botas-apax nayraqatw jisk"achat punkur ch"allt"äna. Qunqurtʼasisaw kuttʼäna, pistolap amparapamp katthapisinxa, qhipäxankir uñisirinakaruw thaqhäna. Luther ukat Dahl jupanakax jupan jak"apankapxänwa, rampa uksanx filaruw sayt"asipxäna.
  
  "Q'uma".
  
  Qhip qhipa jaqix jank"akiw barcor mantawayi, helicópterox niyaw makhatxaskäna ukhax wali ch"amampiw jaltawayxäna. Drake ukat pä masinakapax nina imt"asisaw jist"arapxäna.
  
  -¿Jiwasax jakasktanti? Alicia kullakajj pampan asientopat qhepa punkut uñchʼukisaw jisktʼäna.
  
  May jilatajj akham sänwa: "Cheqas ukham suytʼaskta" sasa. -Kunalaykutix chiqpachansa janiw mä angeläktati -sasa.
  
  -Ukat ukat jach"añchasipxta -sasa.
  
  Drake jupax wali sum uñch"ukiskäna, misilnak jan puriñkama ukat qhipharux punkux jist"antatänwa. Ukapachaw samartʼäna, pistola apaqasa ukat mä qhawqha samsusaw samartʼäna.
  
  -Ukax maldito jak"ankxänwa -sasa.
  
  Molokai jupax jach"a mochilapat jaltxataynawa, isipat ch"uñu laq"ux jalsuwayxänwa ukat cabinaruw phuqhantäna. -Ukat uka artefactox janiw kuna jan walt"awis utjkiti.
  
  -Suma -sasawa Drakexa säna. "Kunalaykutix qhip qhipa uñstawiwa. ¿Kawkirus aka chiqat sarañäni?"
  
  Hayden kullakajj satélite sat teléfonop ganchop apsuwayjjäna. "Uñtʼañäni, ¿janich ukhamäki?"
  
  
  KIMSA TUNKA LLAtun JANK"A
  
  
  Taqi infiernonakax chhaqtawayxänwa.
  
  Ukat jankʼakiw equipopankir mä jaqejj tʼijtʼaskäna, jukʼamp jan walin uñjasiskäna, jakäwip aptʼasisaw chʼamachasiskäna. Mä akatjamatwa jan waltʼäwix jukʼamp jan waltʼayañ qalltäna.
  
  Laurenan arupax wali ch"amawa ukat axsarañamp phuqt"ata, jupax waranq waranq kilómetros ukch"a jayaruw katuqirirux jan ch"amampi chhuxriñchjasïna, akapachan yaqha chiqana.
  
  "Sarxxtwa... librëtwa... Maldición, suyt"am."
  
  Mä axsarañ jiskht"awiw Drake-rux amparanakap ch"allxtayäna, yanapt"añap wal munäna. Smith jilatajj wali muspharkañänwa. Hayden chachajj suxta minutonakaw kunas pasäna uk amuytʼañ yantʼäna, ukampis Lauren kullakajj pusi ukat chʼiwinak jiwayir anattʼañampiw anatäna.
  
  Carga helicóptero qhipäxanxa wali amukiw utjäna. Ukajj ikiskäna, Egipto markan chʼamaka esquinapan mä chʼamaka pista de avión ukan saytʼatäskäna, ukat mä jawsäwi suytʼaskäna.
  
  ¿Kunas jutïrin pasani?
  
  Jupanakajj janiw uk suyapkänti.
  
  Lauren kullakajj samaqtʼasïnwa. Uka kamachinjja janiw kuna arunakas utjkänti; Alicia ukat Kenzi jupanakax amukiw qunt"asipxäna, ajanupanx wali llakitaw uñacht"ayapxäna. Lauren kullakajj qhepat kuntï siskäna ukajj janiw istʼaskänti.
  
  "Ay diosa... jupanakax akankapxiwa."
  
  Hayden jilatajj satélite sat teléfonot wali sum katthapïna. "Jan sinti chʼamanïñamawa. Jan kuns lurapjjamti -sasa.
  
  Ukanx mä arnaqasiñaw utjäna ukat walja ch"axwañanakaw utjäna. Ukanx mä ch"axwäwiw utjäna. Lauren kullakajj wali mulljataw arnaqasïna. Yaqha ch"axwaña. Mä juk"ampi ch"axwaña.
  
  Smith jilatajj teléfonot mä metro ukchʼakiw saytʼasïna, nayranakapajj wali chʼamampiw jistʼarasïna, amparanakapas chuymapar chʼalljjtayatänwa. Mä arukiw akham säna: "¿Lauren?"
  
  Teléfono tuqiw arunakax ist"asïna, manqhankir ukat gutural ukhama: "¿Jiwatäpachati?"
  
  -Uñtasitawa -sasa.
  
  Smith jilatajj qonqortʼasisaw jaqontäna. Hayden chachajj wali suytʼäwimpiw teléfono ukat jistʼarat línea kattʼasïna, ukampis janiw Laurenan arup istʼkänti. Mä juk"a ch"axwañakiw wakisi.
  
  -Askiw uka perra akan apaniñama, Urban -sasa.
  
  Jïsa, kawkhantï jupax utjki ukaruw jaytañama, ¿hey Carmine? Mä zanja ukanwa -sasa.
  
  Taqi uka equipox panpachan sutinak qillqantapxäna. Drake chachajj yatïnwa, ukajj pä jaqenakajj wiñayatak mayachtʼatäpjjañapäkäna ukanakat maynïrïnwa.
  
  Yaqha chhuxriñchjasiña, ukat ukatsti mä arrastre sonido. Panpachaniw qhuruchasïna. Drake jupax Kinimaka ukat Kenzi jupanakarux maysar kutt"ir uñjäna, janiw kunas jutïrin paskatayna uk ist"añ munapkänti, janirakiw ist"añ munapkänti. Alician ajanupax uñjkatayna ukat sipans juk"amp ch"ama mascararuw tukuwayxäna.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Uka jan wali jaqerojj juntʼucham" sasa. -Nayax kawkirus jutïrin sarañax uk yatta -sasa.
  
  Panpachaniw pä disparonak istʼaskäna ukhajj arnaqasipjjäna. Drake chachajj pä janchi jaqoqtatap istʼtwa sasaw amuyäna, ukat jukʼamp pä disparonak istʼarakta. Lauren kullakajj chʼiyjat arup istʼasajj mä bendicionapunïnwa.
  
  Ukat samsusaw akham säna: "Nayajj walikïsktwa" sasa. "Jupanakajj nayaruw balamp jiwayapjjetäna. Amparampi. Ukampis nayajj walikïsktwa. Falsificat ukax, haha. Uka sapakiw nayajj wali sum lurañ yatta" sasa.
  
  Smith jilatajj mä akatjamatwa qonqortʼasïna, janiw kunjamsa jikjjatasïna uk imantañ puedkänti. Hayden chachan nudillonakapajj qʼal janqʼüpjjänwa, kunapachatï telefonot parlkäna ukhajja. -¿Kunas ukan pasaski?
  
  "Suyt"am... Nayax jaltxañajawa."
  
  Kimsa minutonakatjja, jaya tiempo chug ukat crunch sat manqʼampiw línea ukar kuttʼjjäna.
  
  "Maldita, akax chuym usuyatawa. Wilajj mistuwaytwa ukampis vendampiw chintʼasiyäta" sasa.
  
  Drake jilataw nayraqat arsüna. "¿Jupanakan mä pistolap aptʼasiwaytati?"
  
  "Infierno janiwa. Nayax infierno ukham inamayakïtwa -sasa.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Janiwa, janiw ukhamäkiti.
  
  "Uñtapxam, jiwasax akan ampar luk"ananakampiw akanktanxa. Jiwasax janiw soldadonakäktanti. Jiwayapxitaniwa" sasa.
  
  Hayden kullakajj arup samarañapatakiw waytʼäna. "¿Jichhax jan kuna usunïtati? Jïsa, kunas pasäna uk yatiyapxita" sasa.
  
  -Jïsa, nayax mä jach"a estacionamiento chiqanw chhuxriñchjaskta, autonak taypinxa. Nueva York markankir jaqix wali ch"amampiw samsuwayxäna. -Jupanakax Kimberlyruw nayraqat irpapxäna -sasa.
  
  Drake chachajj lakap jistʼantañatakiw chʼamachasïna. "¿Tormenta sañ muntati? Jan askinaka."
  
  "Jïsa, Secretarioruw secuestrapxi ukat kawkhans imantapxi. Kunas pasäna uk janiw yatkti. Ukax... mä qawqha horanak nayrakiw ukham lurasïna. Jilïr irpirirux arst"äwip tukuyatat katuntañ amtapxta. Nayax sañ muntwa, janiw chiqpachapuni katjañ munkti, ukampis Kimberlyx jan uñt"at pasajes de prensa ukanakaw wakicht"apxitu, ukat kunjams jupar jak"achasiñax ukax qhanaw amuyasïna. Uka pasajenakampiw qhep qhepa favoranak apnaqäna, ukat mayniw ukanak jaytawaypachäna" sasa.
  
  "Taqi chiqanwa nayrani, jinchunïpxiwa", sasaw Kinimakax arsuwiyi.
  
  "Kunäkipansa, Kimberly pisinkir warmiruw estacionamienton autot jankʼak ayxatapxäna. Mä ch"iyar camionetaruw jach"a urux jaquntawayta. Ukajj... wali ajjsarkañänwa" sasa.
  
  Lauren kullakajj wali jachʼatwa arsüna. Hayden jilatajj samarañapatakiw säna. Jichhax janiw ist"atäñax jan walt"ayasipkaspati. Inas suma imtʼasiñ jikjjatchïna, ukampis suma imtʼasiñaw jukʼamp chʼamänjja.
  
  "Nayaw tʼijtjjayäta. Wali askiwa, conferencia de prensa ukanx janiw jayankkti, ukatwa mä chiqawj jikxatañ atipxta, kawkhantix jan llamkt"añ atinasipkani. Suyaña..."
  
  Drake chachajj uka cheqa uñakipaskäna sasaw amuyäna. Uka equipojj wali chʼamampiw suytʼäna.
  
  "Q"umakïpxtwa, ukampis aka ampar uñakipañaw wakisi. Ukax nina nakhantatawa -sasa. Lauren kullakajj wasitatwa uka sustjasiñamp nuwasïna, ukat wasitatwa esenciap jikjjatasïna. "Uñjapxam, taqi ukanakax utjkchispas, Coburn irpirimp aruskipt"añ atipxta".
  
  Drake jilatajj wal muspharäna. "Waw, ¿ukham lurawaytati?"
  
  "Jïsa, jakʼachasisinjja, jupaw uñtʼitäna. Ukat codigo arunak uñtʼarakïnwa, ukatwa sapaki parltʼasirïta" sasa.
  
  Drake chachajj janiw kuna código arunïkänti uk yatïna. Ukaw Lauren kullakajj tiempo aptʼasiñapatak yanaptʼäna. Chiqansa, jupax janiw pächaskänti, jupax Wila Reyin Washington markar ataque luratapat amtayaspäna ukat kunanakatï qhipat utjkäna ukanak amtayaspäna. Coburn jupax ukax mä yatiyaw chimpunakjamaw katuqaspa, SPIRA ukan yanapt"a mayiwipa.
  
  "Taqi ukanakxa jankʼakiw ukat thayampiw arsta. Walja iwxt"irinakax ukankapxarakïnwa; Janiw kuns kamachtʼirjamäkti, jan ukasti jupanakar yanaptʼayäta. Nayax Tempestat parlt"awayta, comandos especiales ukanakax jupanakpachan uñjasipxañapatakiw jaytawayapxi, diosanakan armanakapat... taqi kuna".
  
  "¿Jupajj istʼasirïpachänti?" Mai kullakajj taqinin amuyupan utjkäna uka jisktʼa jisktʼäna.
  
  "Jïsa. Jiskt"awinaka. Nayax fechanak mayiyäta. Walja yänaka" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Lauren" sasa. "¿Kunjamarak infiernojj tʼijtʼir tukuytasti?"
  
  "Coburn jilatampi parltʼañ tukuyasajja, mä jukʼa maysaruw sarjjayäta, ukat Rick Troy jilatajj qhepäjjajan saytʼatäskäna. Juparux uñt"apxtawa - p"iqinchirin yanapiripawa jupax Tempest uksankiwa. Uka asnux taqi uka pachanx jark"antawayistu. Ukhama, nayaxa wali ch"amampiwa. Nayax "Gotcha, motherfucker" sasaw sista ukat Coburn-arux jank"akiw kuns lurañapatak sista kunatix jakäwipax jan walt"äwinkiwa".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jachʼapuniwa. "Ukham suytʼapxam. Walja amuytʼañanakaw utjistu" sasa.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Jan ukajj janiw kunas utjkiti. -Washington markaruw sarañäni -sasa.
  
  Taqi uka pachanx yaqha línea ukanx Cambridge británico SAS ukan ist"askäna. Jichhajj Hayden jilatajj juparuw arstʼäna.
  
  "¿Kunas armanakampi utjistu?"
  
  "Nayax axsaratwa Tempest ukax controlatäxi. Jupanakax niya pä tunka kasta divin armanakanïpxiwa. Jupanakax mä secretario Crowe ukanipxi. Lauren kullakajj qhanaw arknaqatäski. Ukat, jichhakamax, nayax amuyta jupanakax mä amtaw utjiw p"iqinchirir chhaqtayañataki, Troy jupax taqi ukanak ist"aspa ukhaxa. Ukhamakiwa jach"a jach"a tukuwayxi" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Amuyastwa" sasa, ukat satélite sat teléfonoruw kuttʼäna. "Jumanakax paniniw Tempest chachan imantañ utap jikxatañ atipxtaxa, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Kawkhans jikisipxani ukx amtapxta, jïsa, Gleasonan laptopapatw amtapxta".
  
  Hayden chachajj jachʼa cabinankir sapa par nayranakaruw aruntäna. "Tempest ukarux t"unjañasawa. Jank'akipuni".
  
  Smith jilatajj amparapampiw thayar chʼalljjtayasïna. "Ukhampuni!"
  
  -Nayax pampachapxita -sasawa Cambridge-ax uka tuqit arsüna. "Janiw ukhamakiti. Uka thayax janiw sapakïkiti, kunjamtï jumanakax yatipkta ukhama. Jichhax campamento terrorista ukax taqpach apnaqañ qalltawayi. Janiw jaya pachax waljani apayañ qalltapxani, kuntix jutïrin amtapki uk imt'añatakiki".
  
  Uka cabañanx mä jach"a, t"aqhisiyañ amukt"añaw utjäna. Janiw mä jasak jaysäwix utjkänti.
  
  -¿Qhawqha terroristas ukanakas utji? sasaw Luterojj jisktʼäna.
  
  Cambridge jilatajj akham sänwa: "Patak patak jaqenaka" sasa. "Juk'aki".
  
  Tormenta p"akjaña jan ukax red ukar t"unjaña, Drakex amuyt"äna. Lauren ukat Crowe ukat inas p"iqinchirir qhispiyaña, jan ukax ejército terrorista ukar jan ch"amanchaña?
  
  Hayden jilatajj mä amtaruw purïna. "Janiw kuna lurañas utjkaspati sasaw axsarasta. Wasitat t"aqanuqtañasawa ukat panpachaniw jach"a jan walt"äwin uñjasipxani".
  
  Jupax akapachan pesajep amparapar apt"ataw sayt"asïna. "Aski pachax despedida sañamawa. Phisqaruw jaljatätanjja. Nayax Smith, Mano ukat Molokai jupanakaruw irpä. Mayninakax terroristanakampiw uñjasipxäta" sasa.
  
  Janiw kuna unxtasiwinakas jan ukax jan iyawsañ amtanakas utjkänti. Hayden jilatajj cheqapuniw säna ukat kun lurañsa amtäna uk amtäna. Ekipox sartasisaw tantacht"asipxäna, Smith juparux jupanakan yanapt"atap yatiyañataki ukat taqi kunatix jupanakan utjkän ukanak Laurenar katuyapxäna. Hayden kullakajj New Yorker sat periodicorojj uñtʼat mä doctorat yatiyäna, jupajj mä sutimpiw hospitalar mantaspa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Ukaruw jankʼak sarapjjäta" sasa. -Juparux jutapxsmawa sasaw sapxäma ukat mä código aru uñstayapxäma.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Nayajj lurarakïwa" sasa. "Ukat waynanaka... yuspajarapxsmawa."
  
  "Jichhakiw uñjapxäma" sasaw Haydenax aruskipäw tukuyäna, Cambridge tuqir uñtasa.
  
  "Ukhamaxa, ¿kunjamsa phisqa pallapallanakax patak patak terroristanakar saykatapxaspa uka tuqit kuna amuyunakas utji?"
  
  Drake chachajj jukʼamp amuytʼayañatakejj akham sänwa: "Ukajj amuyunakajaruw purtʼarakïna" sasa.
  
  "Phisqha?" Cambridge markax larusitaynawa. -Janiwa janiwa. Kunjamas patak fuerzas especiales ukan pallapallanakax. Taqi kunas SEAL ukan equiponakapat Inteligencia Naval ukar puriñkama, Boinas Verdes ukanakat Fuerza Delta ukar puriñkama. Ukat ukax janiw CIA ukan jamasat equiponakapar jakt"añjamäkiti ukat chikat tunka yaqhanakax janiw sutinïpkiti. Taqeniw jumar yanaptʼañatakejj wakichtʼatäpjje" sasa.
  
  -Fuck me -sasawa Drakexa jiskht"asïna. -Samkañ equipo tuqit parlt"añäni.
  
  Cambridge jilatajj akham sänwa: "Janipuniw mayampsa ukham equipojj terroristanakan ejercitopar atipjañatak tantachatäjjaniti" sasa. -Nayax jumarux envidiasmawa -sasa.
  
  -Fantasía ukan achupax -sasa. Dal jupax amparanakap ch"allxtayäna. "Janiw suyt'añjamäkiti".
  
  Hayden chachajj helicópteroruw uñachtʼayäna. "Ukampis ¿khitis nayraqat sarxani? Mä transportekiw utjitu" sasa.
  
  Cambridge jilatajj jankʼakiw akham säna: "Jumaw" sasa. "Kunalaykutix Hayden, jiwasan manqhankirinakax niyaw uka ch"axwawinak ist"apxi. The Tempest ukan Coburn irpirir ataque ukax niyaw purini".
  
  
  KIMSA TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Whitehall ukat Cambridge uka markanakax nayra yatiqañ utan uñt"ayasiñanak tuqiw ajan ajan tantachäwinakan amtapxatayna, uka arunakax código arunak yanapt"asaw Siria markanx waljani, saparst"at fuerzas especiales ukan tamanakapax tantachasiñ qalltapxäna. Mä amtar puriñ chiqax mä jach"a ch"usa ayllunïnwa, laq"amp phuqhantat jach"a thakhit niya mä kilómetro ukch"a jayankänwa -jach"a thakhin kutt"añax wali ch"amawa, walja jaqinak taypin tantacht"asiñax wali jaya ukat jan juma pachpar uñch"ukiñataki, wakischi ukhax arxatañax jasakiwa. Qalltanjja, equiponakajj maynit maynikamaw puripjjäna, ukampis yatiñanakapampix chʼaxwäwinakan tʼaqhisiyat markar mantañax mä jukʼa chʼamakïtap amuyasax tama tamaw puriñ qalltapxäna.
  
  Ego ukax frontera uksan jaytañamawa, ukax mä ola bienvenida ukhamänwa; nayrïr kunatix Drakex ayllun mantasin uñjäna. Maynix uka arunak mä laq"ampi phuqhantat gris laphiruw qillqt"atayna ukat pä edificio taypin warkt"atayna. Alicia, May, Luther, Kenzi ukat Dahl jupanakamp chikaw Main Street sat calle tuqir sarapxäna, ukat uka chiqar uñtʼapxäna. Jupanakajj suma armatäpjjänwa ukat suma manqʼat awtjatäpjjänwa, jankʼakiw sarjjañatak wakichtʼatäpjjäna, ukat khitis asamblear jawsañap suytʼapjjarakïna.
  
  Ukax jank"akiw pasäna kunatix qhipa equipox cita ukar purintäna, mä sanu mesa ukaw anqan utt"ayatäna kawkhantix código sutinakax chimpuntatäspa. Taqini tantachasipxäna ukhaxa, phisqa tunk marani mä inglés jaqiw qhipäxapar jutäna, ukat mä liwxatasin lawat lurat silluruw makatasinx uñjapxañapatak jawsäna.
  
  "Janiw nayajj pʼeqtʼirïkti" sasaw nayrïr arunakapajj säna. "Janiw nayax jumanakan p"iqinchirïkti ukat janipuniw ukhamäñ munkti. ¿Taqi jumanakax Cambridge markar uñt"apxtati? ¿Taqi jumanakax Whitehall ukar uñt"apxtati? Jupanakajj nayraqat arstʼañajatakiw mayipjjetäna, ukhamat sum wakichtʼasiñasataki ukat mä amtar puriñasataki. ¿Wakichtʼatätanti?
  
  Uka thayajj taqenin aprobacionapampiw phoqantatäjjäna.
  
  "Ukatxa, capitananakamarux nayrar khitapxam. Aka chiqan ukat jichhax. ¡Aka amtar puriñäni ukat mä terroristan asnupar chʼakkatañatak sarañäni!"
  
  Kusisiñat arnaqasiñanaka ukat kayunak mayjtʼayañas istʼasïna. Drake chachajj lentes de sol uchasïna, kunattejj uka kʼajkir qʼellur uñtat orbojj wali chʼamampiw jalnaqäna, ukhamatwa nayraqatapan dobladillonakapan chʼuñujj utjäna. Dahl chachajj codopampiw jupar chʼalljjtayäna.
  
  "¿P"iqinchiritakix jaquntañ munasmati?"
  
  Alicia kullakajj Kenzi jilataruw pʼeqep chʼoqtʼäna. "Jumax Dahl lurasktaxa. Nayaw Drake-r uñjä -sasa.
  
  Sueco jaqix qarjataw nayranakap jist"arasïna. "Sañ munta-"
  
  -Nayax yattwa kuntï jumax sañ munkta ukxa -sasawa Drakex säna. "Ukampis chiqpachanx... chiqpachanx... nayax amuyta mä uñt"at jaqiw jiwasanak taypin utjistu".
  
  Ukat jukʼamp jila partejja, jaqenakamp chika sarnaqapjjäna, jaqenakajj jupanakar jakʼachasipkäna ukhajja, Luterorojj respetompi ukat jachʼañchasaw uñchʼukiskäna uk amuyasïna. Yaqhipanakatakix chiqpach mito ukhamänwa, yaqhipanakatakix janiw mä leyendat juk"amp jisk"äkänti. Drake jupax Crowe juparux wila masi nayra yatiqañ utan nuwasir jaqiw sasin satap amtasïna. Estados Unidos markan sapa uñisirinakapar infierno nina nakhantaykäna uka jaqe.
  
  Jupajj janiw jupatakik kuns munir jaqëkänti. -Nayax amuyta jiwasan capitanasax chiqapuniw akankxi -sasa. Jupax mä jach"a calvo nuwasiriruw codopamp ch"allxtayäna. -Nayraru sartam, amigo -sasa.
  
  "NAYA?" Luterojj altʼat chuymanïkaspas ukham uñachtʼayañatakiw chʼamachasïna.
  
  "Jumax wali uñt"atätawa, masi. Dare" sasa.
  
  Dahl chachajj janïr sarnaqkasajj Lutero chachan jachʼa amparapat katthapïna. -Ukampis jan tornillo lurañamawa -sasa.
  
  Luterox amparap luqxatäna ukat jaqinak taypin sarnaqäna, tunka payan jila jaqinakampiw chikañchtʼasïna. Nayraqatax patak jan ukax juk"amp pallapallanakaparux pusi tamaruw jaljapxäna, sapa chiqar ataque lurañatakix mayaruw jaljapxäna. Disparos de reconocimiento aéreo ukanakax campamento terrorista ukar uñtasit uñacht"ayi - phisqa jach"a chiqanakaw mä jach"a jawir pä tuqin jikxatasi - mä estacionamiento, taqi carpanakatakix mä chiqaw kawkhantix yatiqirinakax ikipki, mä institución educativa, mä tantachäw uta ukat mä campamento improvisado. Janiw kunas qhanpach uñjaskänti ni qhanpach uñjatäkänti, ukampis mä juk"a equiponakax kuntix lurapkän uk yatipxänwa.
  
  Ukhamajj pusi equiponakaw utjäna, sasaw Drake chachajj amuyäna. Uka qhipatx pusi puntos de contacto uka tamanakan uñt"ayañ thaqhapxäna - janiw irpirinakakiti, kunjamtix jupanakax jank"ak uñacht"ayapki ukhama. Lutero chachajj jankʼakiw Drake jilatampi masinakapampix kawkïr equipontï chikäpkäna uka equipon mä amtar puripkäna . Jachʼa equipopajj mayni kimsa jaqenakamp jan sum mayachtʼasiñapatakiw Luterojj lurañapäna.
  
  Ukat uka qhepatjja, kun lurañatakis wakichtʼatäjjapjjänwa. Janiw sinti jach"a, jan amuyt"kay amtanakax utjkiti. Jupanakax campamento terrorista ukar neutralizañatakiw akankapxäna ukat Tempest ukan uraqpachan ch"amap t"unjañataki. Drake ukat mayninakax pä ataque jutañap yatipxäna - payïr ataque ukax mä jamasat organizacionan chika taypinkänwa ukatx Hayden jupan irpataw jikxatasïna.
  
  Walja jaqinakar uñstayañatakix mä juk"a pachaw munasïna, ukampis jichha pachan yatiyawinak yatiyañ yänakampi ukat walja maranak yatichäwinakamp yanapt"asaw wakicht"atäpxäna.
  
  Drake chachajj janipuniw nayranakap campamentot apsuskänti. Chika taypinxa mä jawirawa jallu purintäna, niya mä jaqiru ikiskir ancho ukhama, mä jach"a uma jalsumpi. Ukajj oraqen mä natural depresión sat cheqaruw phoqantäna; ch"iqa tuqinkir niya gravampi lurat estacionamientox kimsa autobusnakataki ukat chika tunka autonakatakiw utjäna. Uka qhipäxanx mä jisk"a utaw metales ukanakat luratäna, ukax mä taller de capacitación - mä yatiqañ utaw sasaw sapxirïna. Jaya toqenjja, mä jachʼa carpanak uñjäna, maynejj mayniruw chʼoqtʼasïna, ukat ladrillonakampi chʼoqantat mä phuju uñjarakïna. Uka chʼeqa toqenjja, jawir khurkatanjja, mä tantachäw uta uñjäna, inas kawkhantï vapor jaytañatakejj kawkhankchïnjja.
  
  Yaqha conjunto de estructuras ukanakax uñjasirakïnwa, ukat juk"amp muspharkañawa. Ch"iqa tuqinx mä improvisado americano markar uñtasit lurapxäna, mä jisk"a ukampis chiqap decoración ukamp, yaqhip chiqap markan sutinakapas ukhamaraki. Uñtʼatäñatakiw ukham lurasïna, sasaw Drake chachajj amuyasïna. Kunas uka reclutas ukanakar juk"amp jan axsarañ yanapt"añataki.
  
  Machaq equipojj jupan jakʼapansa ukat qhepapansa filaruw saytʼasipjjäna, qhepa minutonakanwa chequeonak lurapjjäna. Intix inti jalant tuqinkir alaxpachanx niya chikat arcoruw puriwayxäna, ukampis Drakex juk"amp sumaw jikxatasïna, kunatix thayax juk"ampiw jilxattawayi. Imantasisa, laq"a jan samaqañ yant"asax, jupax jak"apanx fuerzas especiales ukan jan iyawsañjam pallapallanakapamp walpun muspharäna.
  
  "Patak pataka, phisqa patak jupanakat" sasaw Luterox uka enlace tuqi säna. -Jichha jisk"a jaqinakaxa janiwa sayt"apkiti -sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Chiqpach lurapjjam" sasa. "Ch'amani qhiparañamawa".
  
  Pusi chiqat mä pachanw atacapxani, pusi kunayman chiqanakaruw chuym churapxani. Luterox equiponkir mayni kimsa controladoranakampix sum mayachtʼasïna ukat taqiniruw mä cuenta regresiva churarakïna.
  
  "Pä tunka Segundos".
  
  Uka muspharkañ comandos ukanakax mä juk"a pachaw lup"ipxäna. Drake, Alicia ukat Dahl jupanakax jachaqt"asipxäna ukat ukjatx alt"at chuymanïpxänwa, mä phenomeno ukan chikanchasipxäna, patak pachpa amuyun nuwasirinakamp chika sayt"asiñatakix wakicht"atäpxänwa, taqi pachan wali amtat, heroico ejercitonakat maynïrin.
  
  "Nayraqata!"
  
  Uka jawsañax sayt"atäxiwa. Drake jupax mä t"ijtäwiruw p"akintawayi, mä carga de combate ukanx ladera uksat jank"akiw sarawayxi, Dahl ukat May jupanakax ch"iqa tuqinkapxänwa, Alicia ukat tunka tunka jaqinakaw ch"iqa tuqinkapxäna. Mä qawqha jach"a kankañax jupanakarux chuym ch"allxtayäna. Uka jan munkasin jan ajjsarirïñajj janiw jan sañjamäkänti. Ukakiw jupanakajj luratäpjjäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jichhaw Tormentajj tukusiñapajj qalltaski.
  
  Kawkhantï estacionamientojj qalltawaykäna uka nivelaruw puripjjäna, niyaw sur toqet pistolanak istʼapjjäna. Drakex t"ijtäna, pistola ch"iqa amparaparu wali ch"amampiw katxarutayna, wali amuyumpiw nayrar sartañ thakhi uñakipäna. Uka thayajj aceite ukat diésel ukanakan thujsapänwa; Drake jupax jist"arat pata tambores ukan uñjäna. Chʼaxwäwinakan istʼasitanakapax jukʼamp jachʼaruw tukuskäna. Jupax autobuses taypin thakhinjam sarawayxäna, kunatix jupanakax yatiqañ utan utapjam amuyapkän ukaruw juk"amp jak"achasïna.
  
  Terroristas ukanakax autonak taypinw qunt"asipxäna. Kenzix mä fusil qhipäxar liwxatasin autobus nayraqatat saraqaskir jaqiruw balamp jiwayatayna. Walja yaqha jaqinakaw machaq ch"axwawix kawkhans utji uk uñjañ yant"apxäna ukatx jupanakar atacatäpxatap amuyapxäna.
  
  Drake chachajj mä palomaruw yaqha autobus nayraqatan qhepap uñjäna, laqʼamp phoqantat laqʼa pamparuw jaqontatäna, ukat uñisirinakan kayunakap tʼunjäna. Dahl jupax jupar tukuyañatakiw t"ijtäna. Ukatjja, jutïr auton ventananakapan pʼeqenakaw uñstäna, ukat pistolanakan cañonanakapaw uñstäna. Uka ataque lurir fuerzanakajj janiw tiempo ina chʼusar aptʼapkänti. Ventananakaruw balanakampi chʼalltʼapjjäna, mayni ladopan sapa mayniruw tʼunjapjjäna, ukatsti granadanakampiw jawqʼjapjjäna.
  
  Drakex mä qunquriruw jaquntatäna, amparanakapamp jinchup patxaruw jaquntatäna, kunawsatix autobusax phallawaykäna ukhaxa, nina nakhantäwiw thayar khitäna. Ch"iyara chhuxriñchjasiñaw jalsuwayxäna.
  
  Drake ukat Alicia jupanakax niya janïr metrallax jaltxañ tukuykipanw jaltapxäna, nina jak"aruw autobus qhipäxar muyuntañatak sarapxäna.
  
  Yatiqañ utax nayrankxänwa, niya kimsa tunka metros ukch"a jayankxänwa. Jaqinakax sapa punkut warantasipxäna, uka manqhanx mä tama leonanak utjkaspa ukhama. Drake jupax jank"akiw jupanakan anatt"awip amuyasïna.
  
  "Unxtayaña!"
  
  Mä colerat nina naktäwi p"iqinchasax yatiqañ utar jank"akiw sarapxäna. Jila parte terroristanakar mä punkut mistuñap jarkʼapjjañapatakejj wali chʼamaw utjäna. Tunka llatunkan pallapallanakaw utjäna -mayninakax waliw estacionamiento ukar q"umachasipkäna- ukat mä olampiw t"ijtapxäna, mä línea continua de nina chiqapa, jiwayir nina.
  
  Uka jaltxanakax mä ratukiw jaquqanipxäna, wali chika minuto kuna tapatsa. Ukat jukʼamp chʼamaninakajj purakaparuw jaqontapjjäna ukat kuttʼayasaw chʼajjwañ qalltapjjäna.
  
  Drake chachajj mayniruw apsuwayjjäna, balapajj uka jaqen pʼeqep patjjat mistusaw taqpach cuerpop jaqontäna. Jupanakax mistuñ punkunx proyectil tras proyectil ukamp ch"axwapxäna; jaqinakax maynit maynikamaw jaquntatäpxäna. Uka jist"antat jaqinakax mä thakhi thaqhasipkäna ukhax ventananakaw taqpach edificio ukan t"unjatäna.
  
  -Muyuñama -sasawa Luteroxa sist"asïna. "Custer ukax Qhipa Stand Estilo".
  
  "¿Aka edificior jukʼamp jiskʼa muyunakan tʼijtʼañ munasmati?" Alicia kullakajj uka yatiyäwinak khuchhuqasaw kuttʼayäna.
  
  Luterojj jakʼachasisinjja, janiw jupar istʼkänti. Chʼiqa toqenkirinakajj chʼeqa toqeruw nuwasipjjäna, chʼeqa toqenkirinakasti chʼeqa toqeruw sarapjjarakïna. Yatiqañ utar t"ijt"asaw muyuntapxäna, mä muyu muytasa ukat sapa ventanaruw ch"uqt"apxäna. Drake jupax pä jupa pachpaw liwxatasin uñjäna, ukampis janiw sutinakapx yatkänti. Jupa tuqir t"ijtir balanakax janiw sinti utjkänti -jupanakax ataque ukarux pachaparuw puripxäna- ukampis Desgracia ukat Bad Luck ukax jan wali jaqinakawa, jupanakax taqi chiqanw nayrar sartasipkäna.
  
  Drake jupax mä qunquriruw saraqanïna, chiqaparuw ch"iyar jaquntäna, sapa kutiw alcance milímetros ukar mayjt"ayäna, taqi kunatix sarnaqir uñjkän ukanak filmarïna. Alicia ukat Dahl jupanakax mayni ladopankapxänwa, May kullakax qhipäxankänwa. Jupanakajj jukʼat jukʼat nayrar sartapjjäna, ukampis janiw jaya tiempotakïkänti. Ukham chʼaxwäwinxa, sarnaqañax wali wakiskirïnwa.
  
  Drake jupax pusi ventanas uka lado uñjäna, SWAT pallapallanakax perímetro ukar muyuntatw sayt"atäpxäna. Terroristas ukanakax manqhan qhiparañ qalltapxäna, kuna armas ukanakatix utjkän ukanak jan walt"ayat ventananakat uñch"ukipxäna.
  
  -Granadanaka -sasawa Luteroxa säna.
  
  Nayrar jalnaqkasax patat jalnaqapxäna ukat liwxatapxäna, janïr jankʼak manqʼantatäkasax granadanakap jaquntapxäna. Ukapachas mä RPG ukaw ventanat uñacht"ayasïna, uka RPG ukan dueñopax janiw jupan jan walt"äwipat llakiskänti. Janiw taqi kunas jist"arat ranura ukar t"ijtkänti; yaqhipanakax metalat lurat estructurat jaltxapxäna.
  
  Drakex laq"a ukat grava pamparuw jaquntatäna, amparanakap p"iqip qhipäxan.
  
  Uka phallawix wali ch"amapunïnwa, metalat lurat estructurax t"aqanuqtawayxänwa, ukat paneles ukanakax anqäx tuqiruw t"unjatäna. Ninax taqi tuqitw nakhantäna, uraqirusa ukat taqi kunatix thakipan sayt"atäki ukanaksa phichhantäna. Lutero chachan mä qhawqha irnaqirinakapax phichhantat uñjasipxäna, ukampis janiw kunas sinti muspharkañax utjkänti. Luterox jupanakarux "kusisita" sasaw uñjaspäna. Atipjañatak arnaqasitapajj wila munañampiw chʼamachasïna.
  
  "Escuelax fucking tukuyxiwa, waynanaka. ¿Kunas jutïrin utjani?
  
  Drake jupax liwxatasïna ukat kayunakapat jaltawayxäna. Enlace ukan aruskipäwinakat amuyt"asax yaqha equiponakax juk"amp jan walt"awinak uñjapxäna. Uka estacionamientox q"umachatäxänwa, ukampis pusi jaqiruw chhaqhayapxäna.
  
  "Jach"a ch"axwäwix carpanakan ukhamarak jawiranakanwa" sasaw Luterox säna. "Saraña".
  
  Drakex wali sarnaqañ thaqhaskäna, janiw kuns atiniskänti. Dahl jupax isinak ch"allxtayäna, mä laq"a qinayaruw ch"allt"asïna. Chalecopan dobladillonakapat laqʼajj saraqanïna.
  
  Alicia kullakajj armap wasitat cargayäna. "Janiw kuna pachas preen lurañatakix utjkiti, Torsti. Uñt'apxañäni - ukax mä jach'a irnaqawiwa".
  
  -Ey, Drake jupaw aycha phayaña -sasa.
  
  Escuelan tʼunjatäki uka cheqanakaruw tʼijtʼapjjäna, ajanunakapan jan jarkʼat nina juntʼütap amuyasaw tʼijtjjapjjäna.
  
  -Janiw kuna jan walt"awis utjkiti, amigo -sasawa Drake-x arsüna. -Maldita, akax chiqpach q"añuwa -sasa.
  
  Luterox carpanakampi jawirampi jan iyawsañjam nuwasiñap uñch"ukiskäna.
  
  -Tiempo de watañataki, waynanaka.
  
  
  PUSI TUNKA JALJA
  
  
  Hayden jupax p"iqi ch"allxtataw jikxatasïna, ukat janiw jach"a jach"a tukutapatjam amuyasïna. Sarnaqäwinakax mä jank"ak jan amuyt"kay uñstawinakaruw tukuwayi, ukax qalltawayiwa, Washington markar kutt"apxatapata ukat mä ch"iyar mate, axsarkañ jank"ak sedan ukar phuqhantat uñjasitapata. Washington D.C. markax amukt"as khathatiskaspas ukhamaw amuyasïna; markax yatitarjam sarnaqäna, ukampis wali axsarañamp nuwasiñampiw sarnaqäna. Yatiqirinakan juk"a jaqinakakiw kunas chiqpachan lurasi ukx amuyapxäna, ukampis jan yatiñapa, telefonot jawsatapa ukat iwxt"awinakapax mä juk"a pachatx markapachanw jilxattawayi.
  
  Hayden jilatajj chʼamaktʼat pistat mä hospital privadoruw cheqak apapjjatap amtasïna. Ukanjja, Lauren kullakaruw uñtʼapjjäna, ukat jupamp jikisisajj kusisipjjatap yatiyañatakejj mä qhawqha wali valorani minutonakaw apstʼasipjjäna.
  
  Smith jilatajj wali muspharkañänwa. Jupax t"ijt"asaw mantanïna, jichhak jan walt"ayasipkchïnsa, ikiñat apsusaw wali ch"amampiw qhumantäna. Hayden chachajj nayranakapan jachaqtʼasitapa ukat Lauren kullakapan jachʼa jachaqtʼasitapsa jan uñjkaspa ukhamaw tukusïna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Yuspära" sasa. -Yuspära, taqi kunat yuspajarapxsma.
  
  "Transylvania markat jaya pachaw sarawayxi", sasaw Kinimakax arsuwiyi. -Jumax nayat sipan juk"amp sum yatta, imill wawa.
  
  Lauren kullakajj Smith jilatampiw tʼaqhesïna, ukampis janiw uka toqet jan kusisitäkänti. "Chiqpachansa, ukaruw puriwayta, ¿janich ukhamäki?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Malditapuniw ukham lurawaytajja. "Coburn ukat jiwasax jakäwinakaj manüpxsma. ¿Amparaxa?"
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Taqe kunas walikïskaniwa. "Qhiparuxa".
  
  Hayden chachajj Laurenan ajanupan qarjatätap uñjäna, wali qarjatätap uñjäna, ukat kunanaktï aka qhepa semananakan paskäna ukanakwa lupʼïna. Sapa kuti presión, sapa kuti axsaraña, pä tunka pusini horanaka urunxa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Uñtapjjam" sasa. "Kunapachatix Tempest ukax p"akintatäni ukhax ukham sarantañäni. Jichhax yaqha chiqar sarxañasawa" sasa.
  
  Mä qawqha minutonakatjja, jan chimpuntat autopampiw wasitat tʼijtjjapjjäna, Lauren kullakaruw jaytapjjäna ukat Coburn ukat confiyat ewjjtʼirinakapampiw mä amtar puripjjäna, ukajj uka amtaruw tukuyani. Coburn jupax Lauren jupamp mä conferencia de prensa ukan aruskipt"asax jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatakiw apayatäna, Tempest jupax mä qawqha horanakakiw amtaparux jan walt"ayäna.
  
  "¿Kawkhansa jikisipxi uk yattati?" sasaw Coburn jilatajj jisktʼäna.
  
  "Jiwasax yattanwa". Hayden jupax janiw khitirus uk yatiyañ munkänti, jan ukasti Jilïr Irpiriruw uñt"ayañ munäna. Jichha arumax janiw payïr ch"amax utjkänti. -Chika horatxa ukankapxaraksnawa -sasa.
  
  "Agente Jay, nayax wali jach"a markan p"iqinchiripawa, libre uraqpachanxa", sasaw Coburn jupax saraki. -Nayax amuyta, jumatakix mä juk"a yanapt"a mayiristwa.
  
  Hayden kullakajj uka chachar jisktʼañ uñisïnwa ukat akham jisktʼasajj kisunakap chʼoqtʼasïna: "¿Sapa patakat patakat confiyañjamati?"
  
  -Suxta jaqinakawa. Delta markanxa. Nayax pä jupanakampiw entrenayäta ukat jupanakax mayninakaruw entrenapxäna. Nayax jupanakarux yanapt"twa" sasa.
  
  "Wali sumaw ist"asi, Jilïr Irpiri. Pallapallanakan irnaqatamat armasxayätwa" sasa.
  
  "Akax janiw nayarux confesañamakiti, agente. ¿Jumar confiyasmati?
  
  Hayden chachajj mä jiskʼa cheqañchäwikïtap yatïna. -Jïsa, tata. Jupanakamp jikisiñäni" sasa.
  
  -Ukat yuspajarapxsmawa -sasawa Smith-arux uñt"ayäna. -Laururar yanapt"atamat yuspajarapxsmawa.
  
  "Kusisiñampi, pallapalla. Jupaw jakäwij qhespiyawayitu" sasa.
  
  -¿Jan kuna usunïtati, tata? sasaw Hayden jilatajj machaq direccionar kuttʼayapjjäna.
  
  Coburn jupax wali jach"at arsüna. "Nayax amuyta akax mä discutible punto ukhamawa. ¿Presidentex kunapachas jan kuna jan walt"äwin uñjasispa? Janïr aka wali chiqpach amenazax yaqhax uñstkän ukhaxa. Ukat jukʼamp jan walixa, jumatï amuytʼasma ukhaxa. Rusia markat jutirinaka".
  
  Hayden jupax p"iqinchirirux uñt"änwa, ukatx walja DC irpirinakax sapa kutiw jiwayañ yant"äwinakat atiniskañ yatiyäwinak katuqapxäna. Uka tuqitxa janiw kuna jan uñtʼat kunas utjkänti.
  
  Ukampis ¿Rusia markaxa?
  
  -¿Jan jak"ankxtati? sasaw Coburn jilatajj jisktʼäna.
  
  Hayden kullakajj chʼalljjtayasïna ukat sat nav ukar uñakiptʼäna. Ukat akham sarakïnwa: "Phisqa minutonakaw faltjjäna.
  
  "Ukhamajj taqinitak suma suerte. Amigonaka, suma yatiyäwinak kuttʼayapjjeta" sasa.
  
  -Ukax -sasawa Molokai-x säna, -janiw kunapachas pächaskiti.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden jupax Lauren jupax Tempest ukan jamasat qullup jikxatatap yatïna - mä chiqaruw The Room sutimp uñt"ayapxäna - kunatix jupax jan iyawsañjam jan axsarasaw Nightshade general Gleason ukar qhipa kuti uñt"ayañ yant"äna. Laptop ukax jupanakarux kawkhans jikxatasi uk churäna, ukat Laurenan jank"ak amuyt"asitapat yuspajarasawa, Gleason jupax janipuniw chiqpachan yatkänti ni khitirus kuntix paskatayna ukx yatiykänti. Hayden jupax yatirakïnwa, Tempest ukax jichhax taqpach qullqichrantatawa, khitirus thakhinjam mantanir jiwayañat qalltasa, secretario de defensa ukar secuestrañkama. Delta equipo ukamp jikisipkäna ukhax jupax taqpach wakicht"atäpxañapatakiw uñjäna.
  
  "¿Jumajj mä LAnza ukhamätati?" sasaw uka tama p"iqinchirux jiskt"äna. -Nayaxa juk"ampi jumanakaxa utjapxasmawa sasaw amuyayäta -sasa.
  
  "Jichhax mä juk"a llakitaw jikxatasipxta", sasaw Smith jupax saraki. -Ukampis tukuyañ munapxta -sasa.
  
  Jichhakiw 9:00 alwa pacharux Washington DC markanx pasawayxi. Uka salajj Meridian Hill Park sat cheqan tantachasiñ utatak mä jachʼa tantachäwinïnwa, ukajj gazebo ukar uñtasit mä jiskʼa utaw utjäna, ukanjja uka paqallqo chʼamani jaqenakajj jupanak pachpaw jikisipjjaspäna. Akax Tempest ukan jach"a pachapawa, jichhax jupanakan jan walt"awipax utjawayiwa - qhanaw uñt"asipxañapa. Uka jisktʼajj ¿kunapachas?
  
  Intin nayrïr qhant"atapanx muyuntat uraqinakan allsutäpxänwa, khathatipxänwa ukat thayarakïnwa. Janiw khitis arskänti, janiw khitis sarnaqkänti. George Gleason generalan qhanpach uñacht"äwipax jak"achasiñapkamaw Hayden-ax chuymapan ch"allxtatap amuyasïna.
  
  Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Nayraqatajj huelga luram" sasa. -Janiw khitis fucking sarnaqkiti.
  
  Pä minuto qhepatjja, Mark Digby jilatajj yaqha toqet jakʼachasïna.
  
  -Payïr ch"axwañampiwa -sasa. Hayden kullakajj niyaw amparanakap chʼoqtʼaskäna.
  
  -Ukat kimsïristi -sasa. Kinimakax inti jalant tuqiruw p"iqip ch"allxtayäna.
  
  -Uka tuqiru uñtapxam -sasawa Smith-ax sist"asïna, chiqpach jan wali amuyumpiw arupanxa. "Akax Rick Troy, Jilïr Irpirin yanapiripawa; Lauren kullakarojj phichhantasin jiwayapjjañapatakiw mayïna" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Mä jukʼampi" sasa. -Ukhamaxa jumanakaxa venganza lurapxätawa -sasa.
  
  Ukat taqpachani, kunjamtï jupax suykäna ukhama. Sapa Tempest ukankirinakax mä guardaespaldas ukanakat sipans juk"amp guardaespaldas ukanakampiw jutapxäna. Mä suma ch"amaw utji, khitinakatix Lauren jiwayañ yant"apkän ukanakax akankapxarakïnwa.
  
  "Luratäxiwa" sasaw Delta tama p"iqinchirux chiqanchawayi.
  
  "Pusïr impacto" sasaw Hayden jupax säna, kunawsatix yaqha uñt"at ajanupax ladrillo edificio ukar jak"achaskäna ukat manqhan chhaqtawayxäna.
  
  Kinimakax mä micrófono parabólico ukampiw edificio ukar uñacht"ayäna, auriculares tuqiw jupanakan arsuwinakap ist"äna. Jupax mä jach"a yatiyawinak katuqatap yatiyañatakix mä thuqt"awimpiw ch"allxtayäna. Chiqansa, janiw jukʼamp pruebanak munapkänti; jupanakax nayratpachx phuqt"atäxapxänwa, ukampis Hayden jupax Tempest ukan ataúd ukan mä qawqha clavonakjam uñjäna, ukatx janiw khitis jupanakarux uñt"ayañjamäkänti.
  
  10:00 alwa pacharuw taqpach anatirinakax kawkhantix utjkän uka chiqanakankxapxäna. Hayden jupax Delta Team ukarux señal uñacht"ayäna, jupanakax wakicht"ataw jikxatasipxi. Ukat mä warmiw allqamaripar mä laqʼa thakin sarnaqasin uñstäna, ukatwa uka equipojj pausa sasin chʼamachasipjjäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Suytʼam" sasa. "Jichhax janiw kuna jan walt"awis civiles ukanakatakix utjkiti".
  
  Molokai jilatajj akham sarakïnwa: "Jan ukajj colmillonaka" sasa.
  
  Hayden jilatajj ladopar uñkatasaw jupar uñtäna. -Ukat akax ukhamaraki.
  
  Allqamari sarnaqirix chhaqtawayxänwa, ukat mä t"ijtiriw lantintatäxäna. Desilusión ukax uñstawayiwa. Uka equipojj suytʼaskäna, sarjjañatakejj wakichtʼatäjjänwa, ukampis cheqaparuw congelatäjjäna. Uka urutjja, jukʼamp pä minutonakaw pasawayjje.
  
  Hayden jupax uka pachax qhipharux purinxänwa ukat Mano ukarux p"iqip ch"allxtayäna, ukax jupatakix wali askiwa; ukat juk"amp wakiskirïnwa "jan kuna jan walt"äwin qhiparañamawa". Delta ukax SPIR nayraqatanw jilxattawayi, ukax ch"uxña quqanakat mistuwayxi. Jupanakax nayratpach utt"ayapxäna, janiw qhipa punkux akan utjkiti. Jupanakax ch"uxña quqanak taypin arnaqasisin t"ijtapxäna, jilpach guardaespaldas ukanakarux qhanaruw ayxatapxäna.
  
  Hayden jupax uka pä jaqiruw jiwayatayna, kunawsatix jist"arat ch"uxña chiqawj chiqancht"askäna ukat juk"at juk"at gazebo nayraqatar makhatatayna. Uka pä jiwat guardaespaldas ukanakax uraqiruw liwxatapxäna ukat ukat qullu pataruw liwxatapxäna. Hayden chachajj mä kunanwa atipjäna, yaqha toqetsa janiw atipkänti. Delta Force ukax nayrar sartawayi, jaqinakarux uraqiruw chint"awayi jan ukax jiwayawayi. Janiw kuna samartʼañas utjkänti. Parque, ch"uxña alaxpacha ukat ch"uxña quqanakax janiw jupatakix chiqäxänti -jakäwipax jakañataki ukat atipt"añatakikiw jisk"achatäxäna, kunatix mä axsarkañ imperio ukhamäspän ukax jan wali t"unjatäxänwa.
  
  Gazebo ukanx juk"amp ch"axwawinakaw ist"asïna, kunawsatix guardaespaldas ukanakax pirqa qhipäxan qunt"asipxäna, ukat mä sayt"asiñ uñstayapxäna. Hayden chachajj chʼojjñaruw wal chʼalljjtäna, laderajj mä jukʼa imtʼasiñapatakiw yanaptʼäna. Mä qawqha segundonakatxa, janïr jiskt"kasax Delta irpirix arnaqasïna.
  
  "¡Felco jaytañamawa! Jiwarayapxäma, jumatix jan qhipäxar kutt'käta ukhaxa. Uñjapxam cargomanxa" sasa.
  
  Uka thayajj wali sustjataw uñjasispäna, ukat armat arjjatirinakapajj jupanakar jaqontañapänwa. Perqanakax jist"antatäniwa. Pechonakapan sustjasiñapataki. Taqi ukanaksa ukat jukʼampinakampiw jupanakax merecen.
  
  Delta pallapallax uñisirinakaparux granada jaquntasaw thakhinakapan pantjasitap uñacht"ayäna. Ukax amuyuparjamaw jisk"a jaquntatäna - mä yatiyaw ch"axwawi.
  
  -¡Qhipa ch"ama!
  
  Hayden chachajj mä akatjamat qhespiñ amtapjjaspäna ukhajja, mä amtar puriñwa amtäna. Jaya segundonakax janiw kunas paskänti, ukat walja pistolanakaw thaya taypin arco ukham sarapxäna, ukat wali chʼamampiw chʼuxña quqanakar puripxäna. Tempest kullakajj guardianakapar tuqinuqäna ukat nuwasipxam sasaw arnaqasiñanakax istʼasïna. Ukampis inamayakïkänti. Uka salajj kunjamtï sapkäna ukhama, jan atipjkayänwa.
  
  Delta jupax guardaespaldanakaruw mistuñapatak mayïna, qunqurt"asipxañapatakiw wayt"äna ukat p"iqinakaparuw pistolanak ucharakïna. Smith chachajj nayrar tʼijtäna, yanaptʼañ munkaspas ukhamänwa, ukampis Hayden chachajj kuntï luraskäna uk sum yatïna.
  
  -Lancelot Smith -sasawa jupax iwxt"äna. -Jichhax qhipäxar kutt"awayxtawa -sasa.
  
  Jupajj janiw jupar uñtʼkänti. Haydenan ajanupax chuym ustʼayasisaw tʼijtäna, ukampis uka pachparakiw uka chachat sinttʼasïna. Urban ukat Carmine, pä mercenarios jupanakax Lauren jiwayañ munapxäna, jupanakax akankapxaspän ukhax Smith jupax mä juk"a indemnización katuqaspäna.
  
  Janiw creyiñjamäkänti, kunjamtï qalltankäna ukhamarakiw taqe kunas jankʼak tukuyäna. Gleason generalax nayraqat uñstäna, amparanakap jach"ar aptasa, jach"at arnaqasïna, ukax Hayden-arux jachaqt"ayasiñakiw utjäna. Jilt"irinakax mä juk"a pachat jutapxäna. Rick Troy, p"iqinchirin yanapiripaw qhip qhipa jutäna.
  
  Hayden juparux uñch"ukiskäna, uka jaqix SPEAR ukarux estado ukan uñisiriparuw tukuyatayna sasaw sapxi. Kinimaka ukat Molokai jupanakax jaljtapxäna, sapa jisk"a sarnaqawi uñjasa.
  
  Hayden kullakax mä samarañ samsuwayxäna, amuyunakapax Drake ukat mayninakaruw mä sapa qhana pachatakiw uñtasïna.
  
  Ukat ukatsti ukax pasäna; The Storm ukan qhipa actapa.
  
  
  PUSI TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Hayden chachan amuyunakapax recarga ukanïnwa. Uñisirinakax atipjatäpxänwa. Janiw mä cuchillompis mä jukʼa llakisiñas tʼaqheskänti. Qhipharux amuyasïnwa, ukhamaw sapa kuti tukuyata - Tempest ukax janipuniw voluntario ukhamaw jakkir apsuñapatak jaysatäkaspati, taqi axsarañanak lurapxatapatxa.
  
  Gleason chachajj pistolaparuw amparap luqtäna, ukat kimsa jaqenakajj ukhamarakiw lurapjjäna. Troy chachajj uka jiskʼa pistolajj camisapan mangapat mistusaw amparapar jaqontäna. Maynïristi -Hayden chachajj CIA ukankir Mark Digby sat jilataruw uñtʼäna- mä granada jakkir jaqeruw alajjpachar jaqontäna.
  
  "¿Janiw akatakix wakicht"asipkti sasin amuyta?" Gleason jilatajj arnaqasïna.
  
  Mä jukʼa tiempokiw uka generalan nayraqatapajj uñjkäna uka cheqan alineatäñapäna. Jupax akham amuyt"äna: Janiw kuntï jumax amuykta ukx yäqkti, chhuxriñchjasiña, gatillo jaquntaña. Gleason jupax jank"akiw jiwxäna, ukax wali llakiskañawa, yaqha jaqiruw jawq"jatayna. Granadajj qʼañu chuymampiw saraqanïna. Smith jupax mä fuego artificial phallatat sipans juk"amp jank"akiw sarnaqäna, Digby juparuw uñch"ukiskäna, kunjamatix yanapiripax pistola apsuwaykän ukhama.
  
  Smith jupax nayraqatw pallapallanak apsuwayxi. Digby sat chachajj kuttʼanjjänwa. Hayden jilatajj iyaw sasaw jachʼat arsüna.
  
  Delta ukat guardaespaldas ukanakax ch"uxña pampar jank"ak sarapkäna ukhax granadax jaquqanïwa. Uraqit mä metro pataruw phallawayi, walja jaqinakaw jiwarawayi. Jiwatat maynix Delta Squad ukankirïnwa, ukax Haydenan chuymaparux mä cuchillompiw usuchjatayna.
  
  Uka gazebo nayraqatankir chʼojjña qollunjja, cuerponakaw qʼañuchatäpjjäna. Hayden chachajj uka jiwat cuerpor jakʼachasïna, mä jaqerus jakkir jikjjatañ wal munäna.
  
  Smith jupax nayratpach jan wali jan wali jaqinakarux wali sum uñjatayna. Hayden jakʼachasisinjja, mä jukʼa tiempow maysar uñtäna.
  
  "Aka paninix Urban ukat Carmine ukanakaw sasaw amuyta", sasaw saraki. "Delta markankir amigojax CCTV ukan grabacionanakap uñacht"ayitu, estacionamiento ukanx Lauren ukar atacapxäna. Nayajj wal kusisit plomompi phoqantayäjja, kunjamtï munapkta ukhama" sasa.
  
  Delta irpirix liwitat irnaqir masipan jak"aparuw qunqurt"asïna. "Amigajajj jiwatätap laykojj nayranakajajj chʼamaktʼatawa. Janiw kuns uñjkti, janirakiw equipojas uñjkaspati" sasa.
  
  Haydenan ajanupax laq"ampi ch"allt"ata, llakisita ukat colerata pä mercenarios uñkatasa. -¿Kawkhansa Secretario Crowe jilataxa jikxatasi? sasaw jisktʼasta.
  
  
  PUSI TUNKA PÄ JAQINAKANA
  
  
  Drake chachajj jachʼa jawir khurkatar cuerpop liwjjatäna, botas aptʼataw laqʼamp phoqantat laqʼar wali chʼamampi uraqir purintäna, ukat uka jiskʼa laderaruw tʼijtäna, ukat carpa marka thiyaruw tʼijtäna. Aka chiqanx chiqpach jan walt"awinakaw utjäna. Terroristas ukat mercenarios ukanakax samart"apxäna, yaqhipanakax ikipxäna, intix wali jach"a urux samart"apxäna. Uka pistolax jupanakarux sartayataynawa ukat jupanakax pallapallanakaw jist"antapxäna, juk"ampirus mercenarios ukanakax juk"amp yatxatatäpxänwa.
  
  Drakex ch"iyar ñik"ut waynaruw ch"allxtayäna, uraqiruw jaquntäna, jupanakax liwxatapxäna, carparuw jaquntapxäna. Alicia kullakajj jupan jakʼaparuw jaqontäna, mä jaqejj yaqha jaqempiw qhepar jaqontäna, jupajj horizontalat jawqʼjatäna. Dahl-an botapax Drake-n uñisiripan nayraqatapar uraqir purintäna, juparux wali ch"amampiw ch"allt"äna; Ukat Dahl jilatarojj pä mercenarionakaw aynachtʼayapjjäna. Drake chachajj uñisiriparuw codompi jawqʼjäna, cuchillop apsusaw pä kuti cuchillomp jawqʼjäna. Ukat Alicia kullakaruw sartasir uñjäna ukat Dahl kullakaruw uñkatarakïna.
  
  Sueco jaqix qhipäxat ikiskäna, amparanakapamp laq"a taypin ch"allt"asiskäna, ukat uka pä jaqinakax patat katxaruñatakiw ch"amachasipxäna. Maynix ajanuparuw jawq"jatayna, maynix purakaparuw jawq"jatayna. Dahl jupax jupanakar jaqunukuñ yant"äna. Drakex jak"ankir jaqin chinup manqhar amparap luqtäna ukat jaquntäna, uka pachparakiw kunkaparux ch"allxtayasïna. Aliciax mä t"ijtir ch"allt"äwiw arsüna, mayni jaqirux ch"iqa jinchuparuw botapamp ch"allt"äna. Jupax Clear ukarux apaqäna ukat Dahl jupax librëxänwa.
  
  Yuspärañatakix janiw tiempox utjkänti. Mä jach"a mercenariow Alicia-rux qhipäxar jaquntäna, ukat aka jaqix mä p"iyaruw jaquntatäna, liwxatasa, carpar puriñkama. Uka materialax jupanakaruw muyuntäna, ch"iqa ukat kupi tuqir ch"iyjatäna, kunawsatix Alicia ukat uñisiripax apnaqañ thaqhapkäna ukhaxa.
  
  Drake chachajj wali chʼamampiw muyuntäna, uñisiripan pʼeqepajj niyaw mistuñampïski sasaw amuyäna. Uka nuwasiñajj janiw jaya tiempotakïkänti. Drake chachajj uka jaqerojj ajanupar alayaruw jaytäna, ukat kuttʼanjjänwa, ukatsti mä fusilamp ajanupar jawqʼjataw uñjasïna. Jupax qhipäxaruw liwxatäna, qullu patat saraqasinx mä juk"at juk"atw jaltxatayna. Wilax nayranakaparuw t"ijtäna, phichhantawayi ukat juykhuptayaraki. Cuchillojj cuerpopan armadurapat jaltjjänwa, ukat fusilan culopajj wasitatwa uñstäna, ukhamatwa dueñopan munición tukusjjatap amuyasïna. Tukuyañatakix jawiraw jark"äna.
  
  Botas ukanakax umaruw ch"allt"asipxäna kunatix Drake jupax qhipharux kutt"añap sayt"ayañ atipxatayna. Ch"axwirix thayaruw sarawaypachäna, kunatix ukapachaw janchipax Drake ukar ch"allt"asïna ukat manqhankir umaruw jaquntatäna. Jupax jaquntatäxänwa ukat liwxatasïna, thaya thaqhasa, chhuxriñchjasïna, chhuxriñchjasïna. Mä amparaw kunkapar jikxatäna, katxarusa. Drakex pä kutiw ch"allt"äna, llamp"u diananak thaqhasa ukat kuntix jupax pecho sasin amuykän uk jikxatäna. Cuchillojj amparapankänwa, ukatwa wali chʼamampi tʼijuyäna ukat taqe chʼamapampiw umaruw chʼalljjtäna. Cuchillax chhaqtawayxänwa ukat presión ukax juk"ampiw jilxattawayi kunatix uka chimpux esquivawayxänwa, cuchillox cuerpoparuw wali katxarutayna.
  
  Drake jupax jank"akiw uñstawayi, thuqt"asa. Uka pata chikatapat umax saraqanïna.
  
  Qhiparusti, uñjäwipax qhanstawayiwa. Jichhax kayunakapat sayt"atäxänwa, uma patat pecho manqhakama, carpa markaruw qullu patat uñch"ukiskäna.
  
  Figuranakax taqi chiqanw ch"axwapxäna. Disparonaka ukat arnaqasiñanakas jan saytʼasaw istʼasïna. Drake jupax walja masinakapar ch"axwañ uñjäna, ukat jawir taypit laq"a taypit kutt"awayxäna, ladera patakama. Mä pistola apsusaw uñchʼukisïna ukat pallapallarakïnwa. Kawkhantix mä mercenario jan ukax terroristax espacio ukan sayt"atäpkän ukanx Drake jupax jupanakaruw ch"axwantäna. Llatunkïristi liwxatasïna, ukat pachpa irnaqir masinakapax sartasipxäna jan ukax qunqurtʼasisaw ukham lurapxäna.
  
  Mercenarionakax wasitat jupanakarux ch"axwapxäna, mä ola de formas de arnaqasiña. Yaqha amparamp amparamp nuwasiñaw utjäna. Terroristas ukanakax sapa ch"axwawinx qhipharuw kutt"apxirïna, jupanakax carpa marka taypiruw awatipxirïna. Drakex liwxatat carpanak taypin sayt"atäskäna, amigonakapar thaqhasa.
  
  Alicia kullakajj kuttʼasaw jakʼachasir mercenariorojj pallapallanakamp jiwayäna. Dahl jupax uka jaqirux carparuw jaquntäna, ukhamat uka materialax jupar ch"uqt"añapataki, ukhamat sueco jaqirux mä jasak jiwayañ churäna. Kenzix mayniruw katxarutayna, pä cuchillompiw mayjt"ayatayna ukat tándem ukan ch"ankhampiw ch"ankhachatayna, ukat uka jaqix janïr jakäwip apt"kasax jan arxatiriw jaytawayi. Luther ukat Mai jupanakax niyaw carpanakan masa taypinkapxäna, liwitat material ukat jaqinakan thakhipan jaya chiqankapxänwa, Drake chachax uka paniniw jilpachax utjayapxi sasaw amuyäna.
  
  Equipopankir mayni jilatanakajj jupanak jakʼanwa nuwasipjjäna.
  
  Wali ch"allt"asis ch"uñump jariqata, tunka payan usuchjatanakat wilax mistu, Drakex misa taypin Alicia tuqiruw ch"am tukuwayi. Ukat mercenariojj pistola aptʼataw pampat sartañapatak jarkʼaqañatakejj horasaparuw purirakïna. Drake chachajj jaytat pistola apthapïna ukat juparuw pallapallanak jawqʼjäna. SWAT ukankirinakax sapa kutiw qhipäxap ch"uqt"asipxirïna, sapa kutiw mä irnaqir masipar thaqhapxirïna.
  
  Lutero chachan arupajj auricularapatwa wal istʼasïna. "Ricardo jupan equipopax falso markanx wali ch"axwawinakampiw jikisipxäna", sasaw saraki. -Akan q"umachasipxam ukat sarapxam -sasa.
  
  Drake jupax maldecitaynawa. ¿Ukajj janiw sinti saytʼatäkaspati sañti Luterojj sañ munpachäna? Maldición, kunas mayni equipo ukanx utji? Jupax mä carpat mistunir jaqiruw mä RPG amparapar ch"uqt"at pallapallamp jiwayatayna; mayniruw kayump ch"allt"äna, ukax laq"an ikiskäna, wali jakkirïnwa, jan walt"äwinak utjayañataki.
  
  Alicia kullakajj kuttʼanjjänwa. "¿Jan kuna usunïtati, kʼumarakïtati?"
  
  -Juk"ampi jan ukaxa juk"ampi -sasa. Juma?"
  
  "Nayax amuyta, mä clavo p"akjatax mä juk"a Bell End ukan kisupan".
  
  -Maldita, uka qhipa aru yapxatatamat wal kusista.
  
  Ukat wasitat jaljtapxäna. Drake chachajj uka jaqeruw amparapamp liwjjatäna; ukatsti maynin jach"a jawq"jataw liwxatasïna, qunqurt"asisaw wila uraqir uñch"ukisïna. Mä jank"a turkakipäwi ukat jupax cuerpop ladopar jaquntäna, wali aski segundonak jikxatasa. Ukampirus jutir ataque ukax sayt"ayatänwa kunatix Dal jupax uñstawayiwa ukat Drake ukan uñisiriparuw uñch"ukiwayi.
  
  Pusi segundonakatjja, Drake, Alicia ukat Dahl jilatanakajj amparat amparat katthapisipjjäna.
  
  "Akankiwa" sasaw Aliciax säna.
  
  Lutero, Mai ukat tunka payan jaqinakaw carpa marka taypin tantachasipxäna. Ukanx mercenarios ukat terroristas ukanakaw tantachasipxäna, qhipa ch"axwawinak churapxäna. Lutero chachajj sapa amparapampiw mä ametralladora aptʼasïna, sapa kuti apnaqatapatjja, barrilanakapajj wali juntʼüpjjänwa, ukat nina nakhantkaspa ukhamänwa. Uka cheqanjja, chhullunkhanakaw chʼamaktʼäna. Kenzix jan amuyt"asisaw uka nuwasïwir mantawayi, cuchillonakampikiw armatäna, ukat Dahl chachas ñik"ut mururasïna.
  
  -¿Jiwasaxa?
  
  Ukat kimsanix munapkäna uka armanak apthapisinxa, jankʼakiw uraqit sarapxäna, uka uraqix chʼuxña uraqinakampi, chʼuxñanakampi, laqʼampi ukat wilampiw chʼalltʼatäna. Uka nuwasïwi cheqanjja, jiwatanakamp jiwañampi phoqantatänwa. Drake chachajja, jupanakan pachpa jaqenakap mayninakampi uñjatäpjjatap uñjäna. Luterompi Mayamp chika taypinkir markaruw jakʼachasipjjäna, mercenarionakaruw nayrar jaltʼir uñjapjjäna, janiw kawkirus pallapallanak lurañjamäkänti, taqe cheqat uñisirinakar ajjsarasa . Lutero chachan equipopajja, alay toqetsa, aynach toqetsa, inti jalsu toqetsa, inti jalanta toqetsa nayrar sartapjjäna, ukhamatwa mercenarionakan filanakaparojj tʼunjäna. Sapa terrorista entrenador Drake uñjkäna ukax laq"aruw qunqurt"asis p"iqipar amparanakap apt"ata, atipt"ata.
  
  Mä qhawqha tiempotjja, carpa markajj katuntatäjjänwa. Luterox uka jaqinakarux katuntat jaqinakar chint"apxañapatakiw mayïna ukat mä qawqhanikiw jupanakar uñjañatakis qhiparapxi.
  
  Drake jupax uka improvisado markar uñch"ukiskäna, qhipa ukat juk"amp jan wali zona de resistencia. Utanakax nina nakhantatäxänwa, uta patat nina naktäwiw mistuwayxäna. RPGs ukanakax jalxatapxänwa ukat granadas ukanakax phallapxäna.
  
  Ukat chiqans ukax chiqpachapuniw kawkhantix Team SPEAR ukax utjañapäkän uka chiqana.
  
  
  PUSI TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Uka improvisado markax ch"axwañ zona ukhamänwa, ukampis Drake jupatakix mä jach"a uñacht"äwiw kunatix tunka tunka élite SWAT ukan pallapallanakaw maynit maynikam ch"axwapxäna. Mercenarionakax mä manq"añ utaruw qunt"asipxäna, wila ukat q"illu persianas ukat graffiti ukanakampi, nina naktäwipax qhanaw uñjasi, kuna ataque ukar saykatañataki. Ukhamarakiw terroristas ukanakax jak"ankir utanakan ventananakapat pallapallanakamp jiwayapxäna - mä banco, mä café, mä hamburguesa junta - uñt"at chimpunakax americano jakäwinkiwa. Yaqhepajj uta pataruw sarapjjäna.
  
  Luterompi ukat mayni kimsa coordinadoranakampejj uka enlace apnaqasaw equiponakapar wakichtʼapjjäna. Gruponakajj tiendanaka ukat puestonak taypinwa tʼijtjjapjjäna, mä kutikiw suxta tʼijtjjapjjäna, uñisirinakat uka cheqan qʼomachapjjäna. Mayni equipojj jupanakar yanaptʼarakïnwa. Terroristas ukanakax markan jach"a alturanakaparuw makhatapxañapatak jaysatäpxäna, kunatix fuerzas especiales ukan francotiradores de clase mundial ukanakax nayratpach ukan suyt"apxäna. Mä jan iyawsañjam jach"a jach"a tukuñaw Drake-n pechopar phuqhantäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Taqinipuniw mä pachpak munapxi" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Sapa kuti ukhamäspa ukhajja" sasa.
  
  Jupanakax jupanakpachaw equipos de operaciones especiales ukanakamp ch"axwapxäna - panpachaniw pachpa chiqankapxäna, ukampis mä ch"axwäwiruw jaquntapxäna. Uka fronteranakajj nayratpachaw chʼamaktʼatäjjäna.
  
  Janiw jichhürunakankiti. Drake jupax comms ukan ist"äna, pä edificio taypin ch"amakan qunt"asis. Uka edificionakajj jan wali luratätap yatiyapjjäna, janiw pächasiñasäkiti, kunattejj jankʼakiw tantachasipjjäna, ukat wali chʼamampiw tʼunjatäni.
  
  Ukaw Luterorojj mä amuytʼa churäna.
  
  Ukham sasinx Drakex Alicia ukat Dahl jupanakaruw uñkatäna, llakit p"iqip ch"allxtayasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Uka maldito dinosaurioru confiyañamawa" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Ukajj walpun munasta.
  
  Drake jupax larusitaynawa ukat jupanakax qhipäxar kutt"xapxäna, sapa mayni SWAT pallapallanakan uñacht"äwiparjama. Francotiradoranakax jank"akiw qunt"asitanakapat saraqapxäna, ukat ch"axwañan chikanchasirinakax jank"akiw sayt"ayapxäna.
  
  Mercenarionakax uka retiro ukarux jisk"achapxäna.
  
  Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. -Janiwa yatiñakiti -sasa.
  
  Aka chiqanx terroristas ukanakax meerkats ukham p"iqinakap ch"allt"asipxirïna, kunas pasaski uk uñjañataki. Disparonakajj istʼasïna. Drake jupax kutt"ayawayiwa, tunka payan jaqinakaparux mä ch"am churawayi, RPGs ukanakamp amparanakapar apt"ata nayrar t"ijtañataki.
  
  Ukat jankʼakiw qunqurtʼasipxäna ukat mä ratukiw pallapallanak jiwayapxäna.
  
  Uka efectojj wali muspharkañänwa. Drake chachajj janiw jakäwipan ukham uñjkänti. Chʼamani misilanakajj sapa edificioruw panin panin mantapjjäna, chʼalljjtayaskäna ukhajj phallapjjäna ukat manqhäjjarojj ninamp jiwañampiw phoqantapjjäna. Janiw kuna estructuras nina nakhantat tʼunjäwinakar saykatañatakejj chʼamanïkänti. Drake jupax sillp"iwa kunawsatix suxta edificionakax jupanakpachar t"unjasipxäna, troncos ukat vigas, ladrillos ukat bloques ukanakax manqhan jiwayirinakaruw jallu purintayäna, manqhankir taqiniruw t"unjapxäna ukat t"unjapxäna. Luterox línea RPG ukan p"iqinchiripawa , jupax juk"amp jan walt"ayat jaqiwa, ukat niyaw yaqha cohete barril ukar apkataskäna.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Uka jaqerojj jachʼañchañamawa" sasa. "Chiqpachansa wali sum irnaqäna".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Tʼunjañawa jupan chʼamapawa" sasa. "Ukat jïsa, walja jaqenakarukiw qhespiyäna" sasa.
  
  "¿Khitis ukham amuytʼaspa?" Dahl jilatajj akham sänwa:
  
  -Ukham sayt"ayañamawa -sasawa Drakexa säna. -Jumax ukhamakiw loco ukhamätaxa janiw ukham amuyt"añjamäkiti -sasa.
  
  Mä utakiw jan qʼal tʼunjatäkänti, ukaw qhan amuyasïna; chʼiqa ladopajj mä pila jaqontat qʼañunakampi saytʼayatänwa. Walja mercenarios ukanakaw manqhan wali ch"amanchatäsipkäna. Jichhax pallapallanakamp jiwayapxäna, ukat Luterox patat jaquntatäxänwa, ukampis mä masipax pechopan usuchjataw uñjasïna. Jukʼamp balanakaw tʼijtjjäna. Dahl ukat Drake jupanakax yanapt"añatakix wali sumaw jikxatasipxäna.
  
  -¿Nayatakixa llawuntasïtati? -sasawa Dahl jupax jiskt"äna, niyaw t"ijtxañ qalltäna.
  
  -Sapa kuti, masi -sasa.
  
  Sueco jaqix juykhunakat qhispir mercenarionakaruw muyuntäna, ukat edificio qhipäxaruw jak"achasïna. Drake jupax saltasin p"akjata pirqaruw t"ijt"ani sasaw suyäna, inas uka ch"usawja taypit mä granada jaquntarakchïna. Kuntï jan suykäna ukajja, sueco jaqejj wali chʼamampiw uka frágil estructuran ladopar chʼalltʼasiñapäna.
  
  -Sapa kuti uka maldito uñacht"awinakaxa.
  
  Dahl jupan ch"aman ch"amanchawipax taqpach tiendaruw ch"allxtayäna, q"añunakaw sarnaqäna ukat machaq soportes ukanakas sarnaqäna. Ukajj khathattʼasïnwa ukat tʼunjatäjjänwa, manqhankir taqe jaqenakan patjjar jaqontäna ukat colerat jachañanakapsa chhaqtayäna.
  
  Luterojj akham sänwa: "Uñjawayta, Dahl, janiw naya pachpajj jukʼamp sum lurakiriskayätti" sasa.
  
  Sueco jaqix Drake-rux jachaqt"asïna. -Nayaxa apuestasmawa jumaxa wali ch"amampiwa -sasa.
  
  Drake chachajj yuspärasir jachaqtʼasitap imantañatakiw chhuxriñchjasïna. -Chiqpachansa, janiw nayax ukhamäkti -sasa.
  
  -Suxta maraninakam uñakipt"apxam, yuqall wawanaka -sasawa Luteron arupax comm ukan ist"asïna. "Ukampis nayax amuyta, jichhakiw uka fucking urux atipt"apxta".
  
  Alicia kullakajj kawkhantï Drake ukat Dahl sat chachanakajj tʼunjatäpkäna ukaruw saräna, ukat Luther ukat May jilatanakajj arktapjjarakïnwa. Spetsnaz markankir pä tunk pallapallanakaw carpanakan ukat yatiqañ utan katuntat uñjasipxäna; paqallq tunka juk"ampiruw markar muyuntapxäna. Terroristas ukanakan qhipharkir jaqinakax mä juk"a ch"amanchawimpiw katuntatäpxäna. Drake chachajj armap jaqontäna ukat amparanakapat qʼañunak pichthapïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Asnunakan thaya thaytʼani" sasa. -Akanxa juk"ampi -sasa.
  
  Alicia kullakajj jupan jakʼankir laqʼaruw jaqontäna. "¿Maynix Haydenar jawstʼaspati? Wali nuwasipkatap yatisajj janiw samarañ puedkti" sasa.
  
  Mai kullakajj satélite sat teléfono apthapïna. "Nayratpach luraskta, Taz."
  
  -Yuspära -sasawa Aliciaxa lakapampi säna, ukatxa mä juk"a pacha nayranakap jist"arasïna, inti jalanta intix ajanupat jan walt"äwinak jariqañapatakiw jaytäna, ukat amuyunakapat axsarañanak jariqañapatakiw jaytäna. Mä qhawqha segundonakatjja, Mai kullakajj parlañ qalltkäna ukhaw ukanak jistʼaräna.
  
  "¿Jumanakax jupanakar katuqapxtati? ¿Taqi ukanakasti? Gleason ukat uka asnunakax Lauren ukar atacapxäna? Oh, ukax wali jach"awa. Aka chiqans jupanakarux jist"antapxaraktwa. Ukat Crowe sat secretariojj jan kuna jan waltʼäwin uñjasiskiwa" sasa. Jiskʼa arunakapa, sapa kuti arsutapajja, jakʼapankirinakan askipatakïnwa.
  
  Drakex mä jachaqt"asiwiw ajanupan ch"allxtayat jikxatäna. Yaqha atipt"äwi, ukat janiw kuna jan walt"äwinakas utjkiti. Yaqha atipt"awi suma jaqinakataki; khitinakatix akapach mä suma chiqar tukuyapkän ukanaka.
  
  -Nayax amuyta, vacaciona pachaw purini -sasawa samsuwayxäna, qhipäx manqhankir qalanakas jichhax mä colchón pluma ukham jikxatasïna kunatix taqi llakinakax juk"ampiw jilxattawayi.
  
  -Nayax amuyta, umañ pachax purinxiwa -sasawa Luterox suma chuymamp säna. "Ukat ukat Washington markar kutt"añ viaje. Walja tiempow yuqall wawanaka, imill wawanaka, utat jayankxapxta" sasa.
  
  Ukapachaw Drakex wali mulljata qunt"asïna, SPEARERS ukan uñnaqap jupar katjasa. "¡Maldita, jupax chiqawa! Jiwasax librëtanwa. Jiwasax chiqapar uñjatätanwa. Coburn jilatajj taqe pruebanak allsusaw juchat juchañchapjjani" sasa.
  
  Alicia kullakajj ajanuparuw chʼalljjtayäna. -Jïsa munat jilata. Qhepat katjapjjatamat yuspärapjjsmawa" sasa.
  
  Ukajj wali sumapunïnwa. Ukajj jan creyiñjam cheqäkaspas ukhamänwa. Chiqpachansa janis mä axsarkañ, chʼamani, jiwayir, jan uñtʼat chʼiwix jupanakat sipansa wali jachʼäkaspas ukhamänwa.
  
  Kunatï mä kutikiw taqe kun mayjtʼayaspa.
  
  
  PUSI TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  Karin Blake kullakax ch"amakamp muyuntat ch"amakaruw mantawayi, jichhakiw mä taqpach cuarto ch"amakamp phuqhantat pasawayxi. Nayraru sartañatakix uka jisk"a jaqir arktañakiw utjäna, jupax qhanan ch"iyar ch"iyar apt"atawa.
  
  Jupajj sapakïskänwa. Jupax janiw seguridadapat axsarkänti; telefonot ajjsaraykäna uka chachajj qhanaw jupat kuns munäna. Dino ukat Wu jupanakax llakitaw bar ukar kutt"apxäna. Jupanakax llakisipxpan. Chiqpachansa ukax wakisispati sasaw jisktʼasiskäna.
  
  Ukampis jichhax chʼamakax tukusxiwa, uka lantix warawaranakamp phuqantat arumaw utjxi. Jupanakajj wali altonkapjjänwa, Moscú markan chika taypipar uñtat mä balconan saytʼatäsipkäna. Uka manqhanjja, walja kʼajkir qhananakaw uka jachʼa markar qhantʼäna. Chaki sarnaqirinakax aceranakaruw sarnaqapxäna ukatx autonakax callinakanx walpun phuqhantapxäna.
  
  Uka jaqejj markar uñtat mä sillun qontʼatäskänwa, balconan chʼiwinakapat uñchʼukiskäna. -Sumakiwa jumanakan akan utjatapaxa -sasa. Ch"aman acento ruso, ukampis wayna aru. Kuntï uka chimpun uñjkäna ukajj jupajj chʼamani ukat jan chʼamanïtapwa yatiyäna.
  
  "Nayajj wali jayaruw puriwayta" sasa.
  
  "Ukat ukat yuspärapxsmawa. Ukampis jumax yatiñ munaraktawa. Jumax khitïtsa ukat kun lurañsa yatiñ munta. Kunjamsa jachʼa imantat yatiyäwim jikjjatawayta uk yatiñ munta. Ukat chiqpachansa, jarkʼapxitasmati janicha uk yatiñ munapxtaxa" sasa.
  
  Karin kullakajj pallapallanakjam yatiñapampiw jarkʼaqasir guardianakar thaqäna, inas ukham lurarakchïna. Jupax janiw kuns jikxatkänti. -Nayax amuyta, jumax yatiñ munir sasmawa -sasa.
  
  "Mä kutikiw akan apanipjjsma. Jichhax jan kuna jan walt"äwin uñjasiñamat llakisimti. Jumax amtanakajanx mä juk"a chimpuntatawa, ukampis..." Jupax mä juk"a samart"äna. -Janiw kuna nuwasiñ amtas pachpakïkiti.
  
  Karin kullakajj balconar sarasaw amparanakap barandilla patjjar uchasïna, ukat alayajj kunanakatï jakäwipan utjki ukanakjja, kunayman toqetwa uñjäna. Uka ch"axwaña, thujsa, uñjañanakax utjarakïnwa kunatix walja jaqinakaw ch"amakan pasapki uka infierno visionanak jan uñjasax kusisipxäna.
  
  "Khititasa?"
  
  "Nayaw sapxsma" sasaw rusa jaqix säna. -Nayan ofrecimientojar jaysañ tukuyatatxa.
  
  -Jichhaxa ch"allt"asipxam -sasa.
  
  "MÄ?" sasaw jisktʼasta.
  
  "Amuktʼapjjsmawa, jisktʼasipkakim. ¿Kuna iwxtʼanakas jumatakixa?"
  
  "Nayajj mä herencianïtwa. Mä mara nayrakamax janiw katuqañjamäkänti, jan ukax juk"amp askixa, janiw phuqhañjamäkänti. Nayax imperio ukar kutt"ayañataki, wasitat sayt"ayañataki ukat dueñoparuw wayt"ata. Nayax uk lurawayta, janiw jan sacrificio lurasa, ¿amuyasmati? ¿Jichhax uñt'apxistati?
  
  Karin kullakajj chʼiwinakaruw uñtäna. "Janiwa". Ukampis kunas jupar llakisiyaskäna. Kunas nayra pachatpacha.
  
  "Taqi kunatix herenciajäki ukanak kuttʼayañatakiw kisumpi clavompi nuwasirïta. Khitinakatï munasipkäna ukanakajj jiwapjjänwa. Chiqpach amigonakax jiwayatäpxänwa. Uñisirinakajan wilapampiw amparanakaj jariqasirïta, escalerar kuttʼañkamaw nuwasta, patat kuttʼañatakisa. Jupax uka jach"a thakhinx ch"akhanakapampi ukat wila wilampiw katjatayna.
  
  Uk amuyañajj Karin kullakatakejj wali ajjsarkañänwa. Nayra pachax jiwatäxänwa. Jilapasa, taykapasa, awkipasa jiwatäxapxänwa. Taqi ukanakan tʼaqhisiñapax wasitatwa juparux chʼallxtayäna, kunjamtï mä hachax sapa qhipa nervio khuchhuqki ukhama.
  
  -¿Jichhaxa uñjapxitasmati?
  
  "Uka amuytʼajj pʼeqejar ukhamakiw jutäna sasin janiw creykti. Janiw chiqäkaspati. Taqi kunas jan waliwa. Jumanakajj janiw jupapäpktati" sasa.
  
  Uka jaqejj akham sänwa: "Janiwa, ukampis herenciajajj kuttʼanjjtwa" sasa. -Ukat jichhax venganzax mayirakïwa -sasa.
  
  -Jumanakax nayar sallqjañ munapxista -sasa.
  
  "Nayax amuyta, jumax khitïtsa uk yattawa. Ukhamajj ukan jaytanukuñäni. Nayax mä amtaw SPEAR equipo ukar t"unjañatak utjitu. Nayax mä amtaw utjitu, Jilïr Irpirir katuntañataki ukhamarak jaqinak nayraqatan t"unjañataki. ¿Uka taypinkañ munasmati?"
  
  Ukhamajj ukhamänwa. Karin kullakax janiw iyaw sañjamäkänti, amtapax, machaq amtanakapax mä situación ukar puriyatayna, kawkhantix mä axsarkañ loco jaqix nayra amigonakapar t"unjañ amtapanx mä chiqawj churaskäna, janiw Coburn irpirit arsuñax wakiskiti.
  
  Kuna lurañas jan ukax jiwañas pachaw purini. Dino ukat Wu jupanakax chiqaw sapxäna - amtäwipax mayjt"awayiwa, Drake ukat mayninakar Egipto markan uñjasa. Kunatsa saytʼasipjjäna, kunatsa chʼajjwapjjäna uk amtasïna. Jupanakatï jan utjkaspäna ukhajja, janiw akapachajj jan kuna jan waltʼäwin uñjasipkaspänti.
  
  -¿Jan ch"amanïtati? Aka jaqix jan iyawsañjam amuyt"irïnwa.
  
  Jupajj cheqaparjamaw akham säna: "Janiw kuntï munkta uk yatkti" sasa. "Ukampis aka balconat jaqunukuñ yantʼäta ukhajja, ¿kunas pasaspa?"
  
  "Askiw yant"añama, Blake kullaka. Jumatix sapakïpxtwa sasin amuyta -sasa.
  
  Apellidopa arsutapax juparux wal muspharayäna, taqi kunas ch"aman chiqawjaruw kutt"ayäna. Jupajj barandillat wali chʼamampiw katthapïna, ukatwa usuchjasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukham lurapjjataj laykojja, jilajampi awk taykajarusa aptʼasiwaytwa" sasa. "Nayaw jupanakatak ch"axwä kunjamtix jupanakax nayatak ch"axwapki ukhama, ukat kunjamatix Drake ukat SPIR jupanakax jupanakatak ch"axwapxapuniniwa".
  
  "Ukhamajj akajj jumanakan jaysäwimawa. Kunjamtï sisktxa, jumax librëtawa sarxañataki. Mä juk"a qhipatwa uñjapxäma -sasa.
  
  Karin kullakajj qheparuw kuttʼjjäna, janiw khitis uka jaqejj uk sum yatiskänti, jupar muyuntat chʼiwinakat wali ajjsarayasirakïnwa. Ukat akham sarakïnwa: "Jichhakamaw jan uñjksmati" sasa.
  
  Jupax kutt"awayxänwa, ukat qhiparuxa, janiw pächasiñax utjkänti. Karin kullakajj mä arnaqasiñap chhaqtayäna, kunattejj jan wali samkanakapat ajanupaw nayraqatapan uñstäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Nayajj Lukatwa" sasa.
  
  
  PUSI TUNKA PHISQA JALJA
  
  
  Kunatsa, uka equipojj janiw kusisipkänti, janirakiw samartʼañjamäkänti. Washington, DC markaruw kutt"apxäna, wasitat tantachasipxäna, jakaskäna, usuchjatanakap qullapxäna, ukampis jupanak taypinx mä t"ijtir ch"axwäwiw utjäna, mä hilo de amenaza y incertidumbre. Taqi kunas yatiyawinakat ukhamarak jisk"achawinakat, llakisiñ arsuwinakat ukhamarak jach"a jach"a tukur chiqa yatiyäwinakatänwa. Karin kullakajj janiw jawstʼkänti, ukampis uka yatiyäwinakajj Rusia markar saratapat parlaskänwa.
  
  ¿Kawkitsa machaq chʼamakajj jutäna?
  
  Kunjamtï yatiqapkäna ukhamarjamaw fiesta lurapxañapäna, ukampis aka kutix mayjänwa. Taqinipuniw qunt"asipxäna jan ukax sayt"asipxäna uka almacén ukan jan qhant"ata, mä zona segura ukham uñt"atawa ukat Servicio Secreto del Presidente ukankirinakan uñjata, ukhamat definitivas pleiciones de inocencia ukanakax lurasiñapkama.
  
  Crowe secretarios jupanak taypinkänwa, jupax uka equipo ukar yanapt"añ amtäna ukat jakäwip qhispiyatapat yuspajarañ amtäna.
  
  "¿Kunjamsa Lauren kullakajj jikjjatasi?" -sasawa Drake jilataxa Smith jilataru jiskt"äna.
  
  Pallapallaxa jachaqt"asïna. "Jichhürojj nayraw hospitalan jupampïskayäta. Inas yaqha semana ukat jupax sarxchispa" sasa.
  
  "Kusapuni. Inas ukapachax paninix askichapxchisma, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Nayax amuyta, nayratpach utjawayxtanwa". Smith jupax wayna uñnaqt"anïnwa kunapachatix jachaqt"askäna ukhaxa, Drakex amtäna. Jaya pachax utjañapawa.
  
  Mai kullakax Lutero jak"an sayt"atäskäna, panpachaniw amparanakapan umañ barril ukar qunt"asipxäna ukat cuarto muytasin uñch"ukipxäna. Mai kullakajj akham sänwa: "Jichhajj janiw jaya tiempojj munaskaniti. -Ukat ukatsti qhispiyatäxañäni -sasa.
  
  "¿Kunsa nayraqat lurasma?" sasaw Luterojj jisktʼäna.
  
  "Ay, janiw yatkti. Inas jupanakax Gracia ukar jawsapxchispa. Grace kullakajj uywat phuchajawa. Kunas ukham utji -sasa. Jupax wali jach"at arsüna. "Ukax ch'amäxiwa".
  
  "Ukhamapuniw sapüru lurasi" sasaw Luterojj säna. "¿Ukat ¿kunas uka qhepatjja?"
  
  "Jarisiña. Amta. Suma manq'añanaka".
  
  "¿Cool, ¿compaña munasmati?"
  
  Mai kullakax nayranakap jisk"achasïna ukat nuwasir jaqin uñkatasitaparux jupan thaya uñkatasitapamp kutt"ayäna. -Nayaxa manq"añanakaxa payllapxäma, jïsa -sasa.
  
  "Walikiwa, akax qalltawikiwa. ¿Jumampi chika yatiyañajatak jaytasmati?"
  
  "Lutero, warktʼasim. Ukajj wali jachʼa jachʼa tukuñawa" sasa.
  
  Ukampis ukapachas, chuyma chʼallxtataw Mai kullakax janiw kuns kamachkänti, kawkhantï chʼamakanakax muyuntkäna uka vigas uñchʼukiskäna. Janiw jañchin jan ukax qhanpach uñjaskänti, jan ukasti akapachan kunatï jupanakan kusisiñap aynachtʼayäna.
  
  Uka equiponkirinakat jila partejj mayakiw qheparapjjäna, inas uka empresan jukʼamp chuymachtʼatäpjjchïna. Drake jupax Alicia ukat Dahl jupanakampiw qunt"asipxäna, amukiw chuymacht"apxäna. Hayden ukat Kinimaka jupanakax niya mä metro ch"iqa tuqiruw aruskipt"asipkäna, ukat jach"a hawaiano ukax wasitat yant"añ munasmati sasaw jiskt"äna. Haydenan kusisita jachaqtʼasitapajj janiw ukhamäkänti.
  
  Mä juk"a pachax Yorga markaruw puriñ atipxatayna, línea ukax p"akjatakïkchïnsa, ukat lunthata waynan arupax jan iyawsañjam jayaruw ist"asïna.
  
  -Walikiwa -sasawa p"akjata arnaqasïna, thiya hielo taypitjama. "Nayax... nayax amuyta... muspharkañ... ukampis janiw kunas atinisiñax utjkituti. Ukax... thaya... anqax tuqinkiwa."
  
  Taqi kunas wali sumapunïnwa. Drake jupax mä arsuwiw arnaqasïna, jupanakax munapxchi ukhax jupamp chikt"atäpxäma, ukampis Yorgan jaysäwipax chhaqt"awayxänwa, kunatix jan walt"ayat aruskipäwi, chhijchhi ukat hielo ukanakaw utjäna. Jupajj amigopan sapaki nuwaskir amuytʼañajj uñisïnwa.
  
  Luterompi Molokaimpejj panpachaniw qala pampan qontʼasipjjäna, pilanakajj jiskʼa ofrendanakjam muyuntatänwa, taqeniw chʼusa. Kenzix botapampix taqpach fresco botellaruw ch"allt"äna. Uka pachpa sarnaqasaw Dahl chachan nayrapar katjäna.
  
  Jupajj mä esquinaruw señas uñachtʼayäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Nayajj sarjjäwa" sasa. "Jichhax aka banda ukampix tiempox tukuyxtwa. Jupajj perdonatäñapänwa. Jumatix Torsten jan munksta ukhaxa, janiw akankañ munkti" sasa.
  
  Dahl chachajj kunas chuymapar chʼalljjtayäna sasaw amuyasïna. -Janiw nayax jan ch"iyjatäkti sañjamäkiti, Kenzi, ukampis janiw amuyux mayjt"ayawaykti.
  
  "¿Pelota ukat cadena nayrankañapa?"
  
  Ukat akham sasaw chiqañchäna: "Familia" sasa. "Familianakax Nayraqata".
  
  "Aka yatiyapxita... jani wawanïkasmaxa, ¿kunsa lurasma?"
  
  Uñnaqapax jupa pachpaw arsüna, ukampis Kensitakix juk"amp jan walipunïnwa. Janiw jawqʼjkänti, janiw juramento lurkänti, ukampis jankʼakiw amigonakapan tukusiñap yatïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Familiamar kuttʼapjjañamatakiw suytʼaskta" sasa.
  
  Jupax mä jan walt"äwit qhispiyasiñatakiw ch"amachasïna, uka jan walt"äwix janiw Kenzimpix kuns lurkänti. "Pay suma. Nayax lurarakïwa".
  
  "Ukhamajj aruntt'asim". Kenzix taqpach almacén ukar arup jach"at arsüna ukat punku tuqir sarawayxäna.
  
  "Adiós Kenzi" sasaw Dahl jupax mä punku jist"antasax jisk"at arsüna, ukat ukat arrepentisiñatak jakasmati sasaw jiskt"asïna.
  
  Taqi uka equipox wali munasiñampiw despedidapxäna; yaqhipanakatakix muspharkañawa, yaqhipanakatakix janiw ukhamäkiti. Kenzix jupanakat maynïriruw tukuwayi, jan axsaras ch"axwawipampi, chiqa chuymampi ukat amtäwipampi. Jupajj jupanakat maynïripuniniwa.
  
  Drake chachajj jupar sarjjatap uñjasajj uñisïnwa. Amuyt"añataki, ¿kunas jutïrin utjani? mä loco saxra ukham p"iqip muyuntat q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu. Tempest ukar arknaqkasax, jupax amuyt"awayiwa, uka equipox mä samart"awi, vacacionar sarañ jan ukax munat masinakapar visitt"añ, akapachan kunayman jakañ jikxataña, ukax jutir ch"axwawinakan yanapt"aspawa.
  
  Crowe jilatajj mä qhawqha tiempotjja, uka jawsäwiruw jaysäna. Taqeniw qʼal perdonatäpjjäna.
  
  SPEAR ukankirinakax uka edificiot mistuwayxapxänwa.
  
  
  TUKUYA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David sat chachan pʼeqeñchäwipa
  San Alemania markan tesoros ukanaka
  
  
  Mamataki ukat tatataki.
  
  
  NAYRÏR JALJA
  
  
  Tyler Webb chachajj janiw uka coincidenciajj gustkänti. Nayratpachaw mä chachax -jan ukax mä amtaw - jan juchanirjam uñt"at jaltxañ qhipäxanx utjawayi.
  
  Amuytʼañataki, Francia markan Versalles sat markat parltʼañäni. Luis XIV chachan munañaparjam utt"ayata, Santa German jakäwipanx Reino de Francia uksan capitalapawa, ukatx mä qawqha jisk"a maranakanx conde jiwatapatx uka jach"a jach"a jach"a tukuñax París markaruw churasïna.
  
  Amuyt"añataki, Transilvania markan jan jiwir jaqinakar muyuntat sallqa jach"a jach"a tukuri ukat munasiñ tuqit sarnaqäwinakat amuyt"añäni, ukat Condex ukan yuritayna ukat jilsuwayi sasaw amuyt"añäni. 1784 maran jiwatapat jan tukuskir uñjäwinakat apsuñamawa, jichhakama...
  
  Webb jupax jan munkasaw chhuxriñchjasïna. Jupajj yatïnwa, uka chuymajj janiw jañchinïkänti, ukampis ukhamäñapänwa. Jichhax mä rata slop ukar tukuwayxi, nayrax pithianonakan jach"a p"iqinchiripawa, jupan amuyuparjamax jach"a ch"amanchaw tamaw uñstayata, ukampirus machaq jakäwipanx walja aspectos ukanakax wali q"aphiniw jikxatasi, yaqhipanakarux jach"añchawayiwa. Chiqansa, wali suma uñnaqtʼanïpxänwa, ukatwa organizacionapan taqpach tʼunjatätapa ukat nayra jakäwipax niyas askïna.
  
  Jupax walja turistanak taypin sayt"atäna, Palacio de Versalles ukan ch"iyar punkunakap uñch"ukiskäna, thaya urux yuspajararakïnwa, ukat mä pañuelamp sombrerompiw uñnaqap imantañapatak yanapt"äna. Ukhamarakiw jayp"üxäna, tintax juk"at juk"at alaxpachar ch"allxtasïna, khitinakatix imantasipkäna, jamasat jaltxapkäna ukat taqi chiqan sarnaqapkäna ukanakaruw yanapt"äna.
  
  Rastreo ukax juk"amp facilakïnwa, kunapachatix civil ukhamakïkayäta ukhaxa. Ukampis kimsa kutiw Webb chachajj ukajj qhep qhepa thakañapatak jarkʼäna. Sapa kutiw sensacionanakax jilxattawayi, gananciax juk"ampiw jilxattawayi, ukat obsesión ukax juk"ampiw jilxattawayi. Ch"amaka ch"amakanakax juparux janiw nayrjax q"uchupxäna. Ventananaka ukat punku qhipäxan imantasiña, ch"usat autobus paradanakan jan walt"ayat jaqinakar arknaqaña, mä sapa jaqir ch"amaka callejón ukan arknaqañax aka Versalles markanx jichhax jakäwipanx juk"amp junt"üxänwa. Inas jupajj kuns aptʼasirakchïna. Inas jupa pachpatak taqe cheqan utjkäna uka jan waltʼäwix yaqha manqhankir nina naktaychïna. Mä larusiña chacha warmiw uka chiqat pasapxäna, kusisiñapax urunak samkanakap jarkʼäna.
  
  ¿Jupajj ukham lurañapa?
  
  Uka jaqix jan ch"amanïkaspas ukhamaw uñnaqäna, mä juk"a libror uñtatänwa. Jan pächasisaw, mä ist"asir jaqiw aka jaqichasïwinxa. Warmix ch"axwiri, jan axsart"ir, atlético ukat ch"amanïnwa. Webb chachajj uka jan waltʼäwin uñnaqap gustäna. Niya ukhamarakiw sarnaqañ qalltäna, niyas mä kayup mayni kayup nayraqatar uchasïna, janïr amtkasajj kunatï jupajj paskäna ukajj wali wakiskirïtapa ukat tiempoparjama.
  
  Uka rollojj akanwa apaniyätamjja. Nayrïr p"iqinchaw aka chiqar puriyapxtam. Taqi kunas paskchixa, jumax wali... Contactos...
  
  Webb jupax mä qawqhanikiw katxarutayna, jilpachax khitinakatix mä jan walt"äw askichañjam ch"amanchawipar yanapt"apkaspän ukanakaw qhiparäna. Amuytʼañataki, Versalles markankir Palaciot parltʼañäni. Mä ch"ikhi ukat lunthatasir jaqikiw jan jawillt"ata, arumanakax ch"amaka, jamasat amtampiw ukar mantaspa. Webb jilatajj uka cheqanwa yatjjatäna. Walja turistanaka, sinti qhana. Mä pächasir waynaw jupamp chikajj niyas jupat yatjjatkaspa ukhamänwa.
  
  Webb jupax paranoia ukat ch"allxtayäna. Janiw walïkänti. Kuntï mayninakar lurkäna ukaw ukham luräna.
  
  Ukampis wali...
  
  Nayratpach thithi niebla ukax intrigas ukat esquemas ukanakar muyuntatänwa, ukax jichhakiw juk"amp ch"amanchasiwayi. Mä juk"amp anatäwiw uka anatäwinx utjäna, Webb jupax janiw jakt"känti. Jila partejja, janipuniw jupanakat istʼkänti ukat amtanakapsa janiw sum amuykänti. Webb jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. Uka samkanakax samartʼañanakapa, jakäwipan samkapan mayjtʼäwinakapa ukat maniobranakapaw uka samkan phuqasiñapatak yanaptʼäna. Jumax lurawaytawa jan ukax chhaqhawayaraktawa.
  
  Webb jupax kuna tratos Pythian ukanakas fork out lurañat sipansa, machaq anatirinakax Saint Germain ukan conspiración ukar uñt"ayataw sasaw amuyäna ukat juparux q"umaw qhipa yatxatäwinakapamp ukhamarak p"akintatanakapamp uñt"ayapxäna. Jupax pachpa jaqinakanïnwa, jupanakax jichhür arumax palacio ukar mantañ yanapt"apxäna jupanakamp ukhamarak jupanakan tramanakapamp uñjañataki. Janiw sinti jaya pachax munaskaniti ukatx mä machaq expediente de información interesante ukhamaw tukuyatäñapa.
  
  Mä thakhin mä jisk"a ch"akhanak chhaqhayañ pachaw purini ukat uka thakhinx mä suma caza ukamp kusist"añ pachaw purini. Uka chacha warmix chhaqtxapxänwa, ukat mä qhawqha tiempotxa yaqha aski candidatoruw uñjäna, mä chacha warmi, inas uka markankir jaqinakächïna- jankʼakiw palaciot pasapxäna, pʼiqip alayaru, jupanak taypin mä jachʼa aljasiñ bolsa aptʼata. Kunjam muspharkañas, sasaw Webb chachajj amuyäna. Kunjamsa wali suma. Wali llakiskañawa jupax janiw tiemponïkänti taqi kunatix jupanakan wali munat uñjapkän ukanak q"al t"unjañataki.
  
  Webb jupax jank"akiw jaltxatayna, taqi periféricos ukanakan ajanunakapa, isi coloranaka, mochilas ukat yaqha nayrar sartañ yänak p"iqir sum amuyt"asa, ukhamat qhipatx kunatix jaytawayki ukanak pä kuti uñakipt"añapataki. Chacha warmix jankʼakiw jan parlkasax sarawayxäna, jupaw jupanakar arkäna. Mä juk"a pachaw jak"achasiñatak munasïna, uñt"ayasiñapataki, ukatx pächasirjamaw tukuwayxäna, ukat jupanakax nayrar sartapxäna. Jupax nayratpach aka warmin traidor chimpunak uñjäna: lado tuqir qhipäx uñch"ukiña, ritmo jank"ak sartata, amparanakapan tenso posición.
  
  Tiempo jankʼak uñakiptʼasajja, mä jukʼa jayaruw saraspäna, ukatwa nayrar sartasïna ukat uka warmimpiw nayranakap llawintäna, janiw uñnaqap mayjtʼayir jachaqtʼasiñ imantañjamäkänti. Uñnaqapa, axsarañampi phuqt"ata, uñisiñampi mistuta, juparux kusisiyatayna. Jupax jupanak tuqiw mä thakhi luräna. Warmix juk"at juk"at juk"at arsüna, ukatx jank"akiw uñch"ukisïna, Webb-ax kunkapax p"akjasispawa sasaw axsaräna.
  
  Ukampirus llakisiñawa, walja yaqhanakaw uka jak"an utjäna, ukatwa Webb jupax qhipäxar chhaqtawayxäna. Janiw mä amenazax utjxiti. Palacior kuttʼañ horasäjjänwa , ukampis uka qhepatjja, mä uñtʼat tʼiju tʼiju munañaw jarkʼäna.
  
  Mä jukʼa jukʼampi sarañäni.
  
  Thaknam t"ijtäna, warmimpi phuchapampiw chiqak saräna, jinchut jinchukamaw jachaqt"asïna. Jupax sayt"xänwa, jichhax chachapax amuyasxänwa, Webb-arux jisk"a nayranakapamp uñch"ukiskäna. Pantalonapan cinturaparuw amparap liwxatäna, ukan pistolanïkaspas ukham amuyapxañap suytʼäna, ukampis janiw kawkirus irpapxani ukx chiqpachapun llakiskänti. Uka chachajj warmi nayraqatan saytʼatäskäna, amuyasisaw khathattʼaskäna. Uka thakin pasapkäna ukanakajj yatiñ munasaw jupar uñkatapjjäna. Webb chachajj jankʼakiw jupar jakʼachasisin tʼijtäna ukat jukʼamp jukʼampiw tʼijtjjäna, ukat qontʼasisaw tʼijtjjäna.
  
  -Qhiparu uñjasiñäni -sasawa jiskht"äna, ukatxa t"ijtxarakïnwa.
  
  Ch"amaka kusisiñampi ukat wali kusisiñampiw juparux ch"allxtayäna.
  
  Mä Webb-ataki, sasaw amuyäna.
  
  Ukat qhipäxan jupar uñjapxañapatakiw jaytawayäna.
  
  Chuyma ch"allxtasa, jupax juk"ampiw juk"ampi juk"ampi ukat turistas ukanakamp wasitat mayachasïna, kunawsatix palacio punkunakax nayraqatar wasitat uñstkäna ukhaxa. Taqe jan wali kusistʼañanakanjja, jichhajj amuyasjjänwa, jupa pachpatak uttʼaykäna uka mä luräwi jan phoqjjatapjja. Chuyma ch"akhanaka chhaqtayaña. Jupajj kusisiñampiw tizampi uchasïna ukat nayrar sartarakïna. Nayra jakäwipanxa, pithianonakan p"iqinchiripawa, khitirus ukham jan ist"asirïtapat mä phuch"uruw jaquntaspäna.
  
  Webb jilatajj jichhajj mayjänwa. Uka machaq jakawiw juparux mayjt"ayi. Jupax mayni yapuchirinakampi ukat ch"axwirinakampix jan kuna uñisiñampiw chikañchasïna ukat mä qawqha semananakatx qawqha jayarst"awayi uk uñjasax kusisitaw jikxatasïna. Yaqha phaxs churapxam ukat jupax fucking autobus ukaruw sarxaspa.
  
  Mä tuit ukanx mä celularan mä yatiyaw uñt"ayawayi. Serio lurañ pachaw purini. Webb chachajja, jichhajj walja turistanakaw chʼeqtʼasipkäna uk uñjäna, ukatwa qorit lurat jachʼa punku nayraqatan jachʼa cheqan jukʼamp uñjasïna. Uka pampa, asfaltat uraqix taqi chiqaruw jilxattawayi, jach"a palacion muyuntat jisk"a pirqanakampi ukat barandillanakampikiw p"akjatäna.
  
  Francés markankir castillojj wali suma luratänwa, ukajj taqe cheqanwa utjäna. Webb jupax jach"a punkut mistusaw mä juk"a pachax perímetro uksan sarnaqäna, amuyuparjama ukampis wali amuyumpiw mä chiqar amtat chiqar nayrar sartawayi. Jichhajj chuymapajj wal thuqtʼasjjäna. Jichhax Saint Germain markan jach"a tesoronakapar puriñ thakin payïr p"iqinchaw jikxatañapäna.
  
  Jichhakamax Ramsés chachat alasitayna uka rollox wali askipuniwa.
  
  Webb chachajj mantasajj uka rollot lupʼiskäna. Pergaminonakan chʼiyjat hodgepodge sat chʼakhanakapajj achunak achuyäna; Leopold jupax tunka maranakaw Saint Germain ukar thaqhäna, wali amuyumpi ukat envidiasisaw sapa imantat jikxatatap uñjäna, 1940 maranakan jiwañapkama. Webb jupax janiw taqpach yatiskanti kunas uka qhipatx rollo ukar pasäna, jan ukax kunjams Ramses ukar purintäna, ukat janiw mä iotas jupar yäqkänti. Juparojj jichhajj abrigopan bolsillopan sum imantatänwa, doble cremallerampi ukat plásticompi llawuntatänwa. Webb chachajj uka toqet sum yatjjatäna, jan sinti nayrar sartañatakis chʼamachasïna. Yaqhep kusistʼañanakajj wali kusiskañänwa.
  
  Uka pankanakax kunjamtï qillqatäki ukarjamaw wakichtʼatäna; ukat Leopold chachajj jachʼa thaqäwipan kunjamsa sarnaqäna ukarjamaw sarnaqäna. Sapa t"aqax kunatix uka pachpa urux paskatayna uk amuyt"añawa, yaqhip pachax sarnaqañ pachan ukhamarak alemán aru thaqhañ pachan qillqt"atarakiwa. Webb chachajj mä chachan amuyupar mantaspa, kusisitap amuyaspa, mä tʼaqa liytʼasakiw jikjjatasïna. Walja amuyunaka ukat aleatorio amuyunakax uka t"aqanakaruw q"añuchapxäna - ch"akha ch"akhanak uñakipañatakix walja ch"amanchawinakaw munasïna.
  
  Amta? Jan ukajj ¿kuna circunstancianakas utji? Leopold chachajj sapakïpachänwa, jupa pachpampi ukat qellqatanakapampi, obsesión ukampiw jakasïna. Webb chachajj taqe ukanak munäna, ukampis Leopold chachan ritmoparjam nayrar sartañap yatïna, janiw jupan ritmoparjam nayrar sartañapäkänti.
  
  Uka cifranakajj wali wakiskirïnwa.
  
  
  PAY JAQINAKANA
  
  
  Webb jupax mä jisk"a, jan muspharkañ punkuruw saräna: mä personal jan ukax servicio ukar mantañawja. Mä sustjasiri uñnaqt"an jaqiw ukan sayt"atäskäna, kayut kayuruw mayjt"askäna. Nayranakapaxa Webb ukan nayranakapamp jikisipxäna ukat mayiwipax uñt"atäxänwa.
  
  "Akana. Jank'aki".
  
  Webb chachajj janiw kuns jukʼamp munkänti. Jupajj jan kun imtʼasa parltʼasiñajj wal gustäna. Jupax uka jaqin thakip arktasaw jist"antat palacio ukar chiqak arktäna, ukat muyuntat jaya ch"amakanakaruw uñch"ukiskäna, kuna chimpunakas arknaqañapataki. Janiwa. Maynitï utjkchïnjja, suma jaqëpjjänwa.
  
  Inglés aru parlir jaqix akham sänwa: "Jank"akiw kuns lurañasa" sasa. "Punkunakax jist"antat qhipatx chika horax janiw axsarapkiti, ukampis ukat..." Warkt"ataw jaytawayi, ukham wali axsarkañ amenaza.
  
  -¿Khitis jumaxa? -sasawa uka jaqixa manqharu p"iqimpi jiskt"äna.
  
  Ukampis Webb sat chachajja, janipuniw sinti uñtʼaykänti, jupajj nayra reyin palacio taypin sarnaqkasajj janiw mä arsa arsuñjamäkänti. Taqi uka quri uchañ akatjamat ch"axwawi, espejo ukham uñtat pampanaka, pirqanakar k"achacht"ir arte ukan jach"a lurawinakapa, jach"a jist"arat chiqanaka, taqi ukanakax wali suma k"achacht"atawa, mä yatxatat nayran lurat suma detalles ukanakampi. Webb jupax walja urunak akanx nayra régimen ukan muspharkay chimpupat yatxataspa, kuntix juk"amp t"unjañ jan ukax lunthatasiñ munkaspa uk amtañataki.
  
  Inglés chachajj jichhajj akham sänwa: "Jumaru jaytapjjam sapjjewa" sasa. -Ukampis janiw nayax uk lurañ yatkti -sasa.
  
  Webb jupax qhipharux kayunakampi vulgaridad ukarux iyaw sataynawa, janiw nayrïr kutikiti sapak sarnaqañan mä jan walt"äwip uñjkänti. Jila partejja, mä qhawqha thiya kunka Neandertal sat jaqenakaruw uka babosa sat animalar kawkhantï jikjjataski uk yatiyapjjerïna, ukampis Webb chachajj janipuniw cheqpach nuwasir jaqëkänti.
  
  Webb jilatajj jan munkasaw akham säna: "Yatiyäwinakamar sum phoqañamawa" sasa. "¿Nayajj tukuyjjä ukhajj yoqamaru jan ukajj phuchamar antutapjjäma sasaw sapjjetäna sasaw amuyta?"
  
  "Warmi". Uka jaqix jank"akiw manq"antäna, ajanupas wali llakitaw t"ijtäna.
  
  Webb chachajj mä jukʼa jukʼampiw jukʼampi jukʼampi, uka chachan ajjsarañap wal kusisïna. -Jan llakisimti, nayax yatxatwa warmimarux wali sum uñjapxi.
  
  -¿Kunas sañ muni?
  
  "¿Foto utjtamti?"
  
  Uka jaqix doblat foto apsuwayxäna, llakisitapatxa tunka mara jilïrjam uñt"ayasïna, amparanakapas ist"asisaw qunt"asïna. Webb jupax mä suma morena warmiruw uñjäna, jach"a nayrani ukat juk"amp jach"a jachaqt"asiriwa.
  
  "Ah" sasaw jupajj säna. "Jïsa. Kunapachatï jupanakar kusisiykani ukhajja, jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapatakiw yatta" sasa. Jupajj janiw kunatï pasani uk amuykänti, ukampis ajjsarañwa munäna ukat sustjasjjatap uñjarakïna.
  
  Jupax nayraqatapan lliphipikir cuartonakaruw amparap luqxatäna. -Inas jank"akïchi -sasa.
  
  "Jïsa Jisa". Uka jaqix kayunakapas ninamp nakhantkaspas ukhamaw sartasïna. Quri, lliphipikir lawanaka ukat lliphipikir candelabronakax pasawayxänwa, kunattix Webb sat chacharux qhipäxan mä jiskʼa cuartoruw jaquntatäna. Webb chachajja, Conde de Saint-Germain sat chachajj jan jaktʼkay kutiw uka ikiñ utan qheparatap yatïna, Francia markankir reyiruw visittʼäna ukat ewjjtʼarakïna. Ukanwa Leopold chachajj payïr pʼeqeñchäwi jikjjatäna, ukajj cifra satawa, ukat uka toqetjja rolloparuw qellqäna.
  
  Jisk"a jisk"a yänakakiw ch"usa jaytatäxi, khititix qhiphar jutkani ukax Leopold pachpa ch"amampiw thaqhañapa. Kawkïr Webb chachas wali sum sarnaqäna.
  
  Qhiparusti, uka jaqix cuarto mantañawjan sayt"asïna.
  
  - ¿Jumaxa chiqati? Webb chachajj arupanjja, mä amenazan tonadampiw istʼasïna.
  
  -Jïsa, tata. Akax pachpa cuartowa" sasa.
  
  Webb jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Anqäxan suytʼapxam. Jankʼakiw mistjjañaja" sasa.
  
  "Askiw... achikt"asipxsmawa, jan sinti jaya pachax qhiparapxamti, tata. Jupanakax cámaras ukan uñjapxitani" sasa.
  
  Webb chachajj janis jupatakejj wakiskirïkaspa ukhamwa amparap luqtäna, ukat nayraqatapankir punkuru ukat uka cheqankir cuartoruw taqe chuyma uñtäna. Umbral makhatkäna ukhajja, mä muspharkañaw jupar purtʼäna, ukat taqe kunas juparuw chʼalljjtäna. Taqi tuqitwa quri pirqanakax sartasïna, patat mä jachʼa techompiw mayachasïna. Perqanakax jan llamkt"at esmeralda ch"uxña wallpaper ukanakampiw ch"uqt"ata, ukax nayra obra maestra ukanakampiw k"achacht"ataraki, jakañ tama quri espejonakampi, ukat riqueza carmesí wila warkt"at cortinanakampi. Webb chachajj wali muspharkañaw congelasïna, pä patak jila maranak nayrajja, conde pachpaw ukan ikiskäna, lupʼiskäna ukat amtaskäna uk amuytʼäna. Uka jaqen walja intriganakapaw utjäna.
  
  Webb chachajj wali amuyumpiw uka rollo plástico tapapat apsusïna ukat qala, nayra jananak uñakipäna. Uka thiya, relieve qara tapax amparanakapatakix mä llamp"u bálsamo ukhamänwa, ukat Leopold chachan jan walt"ayat garabatopax muspharkañ suma mantarakïnwa. Jichhax nayrïr pankanakax tukuyatäxiwa, kawkhantix nayrïr llave ukax Transilvania markan nayraqat jikxatkän ukax imantatänwa, ukatx mä yaqha uñacht"äwiw uñacht"ayasi, kuna kasta cifras Germain jupax qhipa cachés ukan yatiyawinak chifrar uñt"ayañatak apnaqatayna.
  
  Webb chachajj uka pachpa ikiñaruw saräna, kayu tabureteruw saräna, kawkhantï Germain chachajj nayrajj qontʼatäkäna uka pachpa silluruw saräna. Uka rollot jachʼat liytʼäna, punku anqan chʼajjwañanak istʼasajj janiw kuns istʼkänti. Inglés jaqix sinti jan paciencianïxänwa. Inas Webb jupax mä jisk"a visitt"ir payllchispa...
  
  Jupax jank"akiw jist"antäna. Focus.Leopold jupax 1920 mara qalltanx palacio ukar mantatapatw qhanañcht"i, chiqpachanx Webb jupamp chika thakhinjam mantatapata, ukatx pachpa ikiñ utaruw tukuyata.
  
  -Amuyasipxam, iwxt"iri -sasawa Webb-ax llamp"u chuymamp säna. "Akax janiw faciläkiti. Taqi kunatï yatkta sasin amuykta ukanakan tukusiñapaw taqpach jikxatäta. Jan kuns wali askit uñjapxamti, taqi kunas chhaqtawayxiwa" sasa. Webb jilatajj wali kusisitaw mä jukʼa samartʼäna.
  
  "Jan ukax jumanakax".
  
  Jupax cuartoruw juk"amp manqhar sarxäna, ikiñar muyuntasinx qhipa pirqaruw jak"achasïna. Jupax uka arunak p"iqit yatïna, kunas uka qhipat utjañap yatïna.
  
  Germain chachan jach"a lurawiparu ukhamarak jaqinakan sarnaqäwipan jach"a lurawipar puriñ thakhix sapa jisk"a ukampis janiw juk"amp jan iyawsañjam atipt"awinakapat pasawaykiti. Transilvania markajj alquimia toqet yantʼanak lurañ qalltañapatakiw yanaptʼäna. Palacio de Versalles ukax aka yatxatäwir yanapt"añapatakiw suyt"apxta, Conde ukan imantat yatiyäwinakap juk"amp Webb ukar uñt"ayasa.
  
  Alquimia sat yatichäwix jukʼampiw Europa ukat Egipto markanakan lurasïna. Ukajj yaqhep yänak qʼomachañataki ukat sum tukuyañatakiwa ukat machaq chʼamani talismananak lurañatakiw amtatäna. Yaqhipanakax sapxiwa, walja jaqinakaw patak patak maranakanx alquimia ukx taqi niveles ukan amuyapxäna - juk"ampis Germain jupax uka jaqinakat maynïriwa, jupax metales ukanakar manipular ukhamarak elixirs ukanakar lurañ yati sasaw amuyapxäna, ukat pachapanx mä disolvente universal ukhamarakiwa. Webb chachajja, Palacio de Versalles ukan llavepajj yaqhep jistʼarañapawa sasaw amuyäna, ukampis jankʼakiw aynachtʼjjäna.
  
  Kunattix uka chiqanxa, sapa ikiñan colchón manqhankir lawaruw kʼachachtʼatäna, ukat yaqha cifrax kimsïr pʼiqinchäwiruw puriyäna, ukax janiw pächasiñasäkiti. Chiqansa, Webb chachax chikatpachaw uk suyäna. Chiqansa, alquimia tuqit imantat yatiyäwinaka ukat jikxatañatakis mä laboratorio lurañaw wakisïna.
  
  Ukampis cifra uñachtʼayaskäna ukhajja, llakisiñaw almapar katjäna. Jupajj mä rollompi sasiwa ukat jankʼakiw foto apsuwayjjäna. Ukax mä cifra baconian ukhamänwa, Sir Francis Bacon jupan luratawa, yaqha misterioso, respetado ukat enigmático figura Germain pachat nayra, ukampirus metodología científica ukar munasiri ukhamarakiwa, jupax uñt"at chiqawjanakaruw ch"axwawayxi.
  
  Germain ukat Bacon jupanakax pachpa jaqinakäpxänwa sasaw amuyasïna.
  
  Ukampis Webb chachajj janiw jichhajj ukatakix tiemponïkänti. Uka cuarto punku anqanxa, wasitatwa mä chʼaxwäwin istʼasïna, jichhax mä arnaqasiñaw inglés arun qhan istʼasïna. Kunas kunasa...?
  
  Jan ukhamäkchi ukhaxa...
  
  Ukat jankʼakiw uka rollo imantasïna, ukat cifran fotopamp uchat teléfono imantasajj cuartoruw thaqtäna. Chiqansa, mä punkuw utjäna, ukax muspharkañaw ukham nayra castillotakix qhan amuyasïna. Oh, kunjams francés jaqinakax intrigas ukat jamasat pasajes ukanakap munapxäna. Germain chachajj uka tiemponak wal munpachäna.
  
  Janiw kuna valoranis imañamäkiti, taqi kunas chhaqtawayxiwa.
  
  Webb chachajj punku jakʼachasisinjja, uka arunak amuyupan tʼijtʼayäna, jukʼamp manqhankir amuyunïtap amuyasa ukat Germain chachan llakipkäna uka cheqan kuntï sañ munkäna uk amuyasa. Ukat amparap luqxatasinxa, cuartot mayni puntankir punkux jistʼarasïna.
  
  Inglés jaqix wila ajanumpiw uraqit jaquqanïna.
  
  Webb chachajj saytʼasïnwa, muspharata, janiw ukham akatjamat nuwasiñar yatintkänti. Llampʼu chuymampi phuqantat jakäwix janipuniw ukham jan waltʼäwinakan yanaptʼkänti.
  
  Maynix inglés jaqirux cuartoruw jaquntäna. Mä cutthroat, sasaw Webb chachajj amuyäna. Ukampis mä bandido ukham uñtʼatänwa. Uka tamax Transilvania markatpachaw juparux t"aqhisiyatayna, uka tamax jaqinakapax yatxatapxataynawa.
  
  Mä muspharkañ ajjsarañampi ukat jan amuytʼasisaw taqe chʼamapampi punku perilla jaqontäna.
  
  Inglés jaqix sartañ yant"äna, ukampis bandido ukat mä irnaqir masipampiw p"iqip ch"allt"apxäna, ukatw liwxatasïna ukat pulido pamparuw liwxatäna. Jichhajj wilajj jukʼamp jankʼakiw sarawayjjäna. Webb jupax mä epifanía ukanïnwa, jupax lurañ yanapt"äna, kunapachatix chachanakax wasitat mistunipxäna ukat inglés jaqix sayt"äna.
  
  Jichhax nayranakapamp jikisipxäna.
  
  Jupanakat maynïrejj akham sänwa: "Kawkhantï jakapkta uka cheqan qheparapjjam" sasaw jupanakat maynejj säna, jupajj uka markankirïnwa, acentoparjam amuytʼasa.
  
  -Tamax jumamp parlt"añ munapxi -sasawa yaqha chachax säna, juk"amp ch"uxña, inas oriental originario ukhamächispa.
  
  Webb chachajj punku jistʼarasaw jan jistʼantatätap laykojj kusisïna, ukat anqar tʼijtjjäna. Jupax janiw k"umara jaqïkänti, janipuniw deporte anatirïkänti, jan ukasti janiw sinti lik"ïkänti, ukat uka jaqinakax katjapxani ukhax jakäwipan samkapax tukusxaniwa sasaw nayratpach satayna.
  
  Adrenalina sat qullax chuymaparu ukat amparanakaparuw ninamp nakhantäna. Webb jupax yaqha ikiñ utaruw t"ijtäna, ukanx ikiñax mayni cuartot yaqhachatäxänwa, mä quri barandillampiw kayu ch"akhanakamp ch"uqt"ata, ukatx anqäx pasilloruw kutt"awayxäna, janïr uñch"ukiñkamax punkun mä juk"a samart"asa.
  
  Quta thiyax qhanawa. Ukhamajj pä arknaqirinakakiw utji.
  
  Jupax t"ijtäna, amparanakap luqxatasa, qunqurinakap ch"allxtasa. Jupax janiw khitimpis kikipäkiti, jan ukasti escuelankir mä suma mamakïtap yatïna, ukampis munañaw juparux chʼamañchäna. Salanakajj qʼomäjjänwa, sapa jachʼa jachʼa jachʼa tukuri arquitecturanakajj jankʼakiw pasäna, ukat mä jukʼa chʼamaktʼataw jikjjatasïna, qhepat mä arnaqasiñaw purinïna.
  
  -Jan jumar arknaqañax wakiskiti.
  
  Webb jupax ukaruw thaqhi, nayratpach lado punku uñjasax ukat aka chiqatx bolsillupan mä celular apsuñakiw wakisi uk yatïna. Mä kutix taqi kunas q"umachatäxi ukhax jupax yatxatäwinak jank"akiw tukuyani ukat aka jan walt"ayir tamanakarux mä kutikiw tukuyani.
  
  ¿Kunjamatsa jupanakajj jan ajjsarapjjpachäna?
  
  Uka pachatakix anqäx punku p"akjasaw arumax t"ijtäna, mä thaya thayax nayraqatapan ch"uñup thayt"ayäna, jaya chiqanakan campananakan ist"asitapax markar sapak thaya churäna. Janiw kuntï jichhajj munaskäna ukajja. Kunatï jupatak munaskäna ukajja, walja jaqenaka, walja jaqenakan sarnaqañ thaki, tiendanakan desfilepawa. Kunatï jupar munaskäna ukajj janiw callenakan arktatäñapäkänti, kunattejj jichhakamajj wali amuyumpiw cámaras de seguridad ukanakat jitheqtatapajj jan yanaptʼkaspänti. Waljaniw aka urunakanx wali suma jikxatasipxäna, ukat mä segundos ukjatx Interpol ukarux ajanumx kutt"ayapxaspänwa.
  
  Webb jupax arknaqañax ch"amanchataw ist"äna. Uka tantachäwejj wali llakitäkchïnsa, anqäjj punkut uñtʼañwa atipjäna, uka punkutwa jamasat irpapjjerïna. Ukat jankʼakiw sarnaqäna, ukham lurasajj niyaw lanktʼasïna, ukat jan tukuskir amparanakapan tʼijtʼañap jarkʼañatakiw chʼamachasïna. Chuymapax pechopan phallañ axsarayaskäna ukhaxa, janiw faciläkänti. Ukat janiw samartʼañax utjkänti. Uka palaciojj mä jachʼa pampa patio taypinkänwa, uka patiojj wali anchoruw purïna. Webb chachajj jan amuytʼasisaw amparap patjjar uñtäna.
  
  Jank'aki!
  
  Jupajj pʼeqetwa thak yatïna. Punkut mistuñamawa ukat ch"iqa tuqir kutt"añamawa Orangery uksat tren ukar sarañataki. Jupajj kawkirus uka rollojj qhepat apani uk yatjjänwa. Uka rollojj kawkhantï kawkhankänsa uk uñachtʼayäna, cifranakajj kawkhantï kawkhantï paskäna uk cheqapuniw uñachtʼayasïna; uka chiqanakax pachpaw Saint Germain markan muspharkañanakapax sarantaski ukat uñstaski ukanak churapxäna.
  
  Webb chachajj punku jistʼantatänwa, jan wali amuyumpiw arknaqirinakapat maynir kisunakapar chintʼaspa sasaw suytʼäna. Ukatx mä fabuloso pachaw juparux ch"allxtayäna, kunawsatix pachpa chacha warmir uñjäna, amparat ampar t"aqaru, jank"akiw yaqha tuqirux calle chiqar sarasipkäna - warmix juparuw uñch"ukiskäna. Mä jisk"a jachaqt"asiwiw ajanupan uñstäna, kunawsatix ajanupan axsarañap uñjäna ukat pä jach"a uywanakax jupar arknaqapxäna.
  
  Webb chachajj wali samsusaw saskakïna. Ukampis atipjasaw nuwasïna. Kunapachatï trenajj utjkäna ukajj nayraqatapan uñjasjjäna ukhajja, arknaqirinakat maynïrejj jakʼachasisin abrigop katthapisïna. Mä colerat chhuxriñchjasïna, ukat jupax muyuntäna, liwxatasinxa, mä qunqurkamaw jaquntasïna.
  
  Jupajj janiw equilibriop aptʼasjjänti, janiw amuyaskänti jan ukasti cheqapuniw yanaptʼasïna, kunattejj segadorajj kawkhantï jichhak jikjjataskäna uka chʼusa cheqaruw liwjjatäna. Uka uywaxa chhuxriñchjasïna, liwxatasa. Webb chachajj qonqortʼasisaw saytʼasiñ thaqäna. Qunqurinakapan vaqueros ukanakax wila ch"iyjatäxänwa, ukat inas ukax janchipatakix machaq experiencia ukhamächïna. Uka jiskʼa pirqaw yanaptʼäna ukat kayunakapar saytʼañapatakiw yanaptʼarakïna, ukat uka qhepatjja, wali samsusaw saytʼasïna, wali chʼamanïkasajj taqpach pulmonanakaparuw thaya apsusïna.
  
  Uka chachanakat maynïrejj qonqoripar amparanakap aptʼataw qontʼasïna, jupajj wali samsurakïnwa. "Nanakax... jan t"ijtxapxamti sapxsma. Ukampis jumax t'ijtxaraktawa. Jichhax... jichhax jumanakarux chuym usuyapxañamawa ukat ukhamarakiw p"iqinchirisar irpapxañama".
  
  Webb jilatajj larusispäna ukhajja, larusispänwa. "¿Khitis jumanakaxa, yaqha markankirinaka?"
  
  Uka jaqixa muspharata uñnaqäna, ukatxa colerata. Jupax Webb-arux purakapar ch"ankhampiw ch"ankhachañ yant"äna, ukampis Webb-ax mä chiqaruw sarxäna ukat jawq"jatax pasawayxänwa.
  
  Bandidompi Webb chachampixa, jupax esquivañ atipxatapatxa musphataw uñnaqapxäna.
  
  -Janiwa kunasa utjkiti -sasa.
  
  "Kunata? ¿Ukham nayar chuym ustʼayañamataki?"
  
  -Ukhamaxa nayaxa ch"uqi costillanaka p"akjañajawa ukatxa mä kisu ch"uqimpi apnaqañajawa, wayna -sasawa francés jaqixa qhuru arsüna. "T"ijt"ayañajawa, ¿walikiti? Uñjañäni..."
  
  Uka jan walt"ayir hooligan ukax wasitat amuyt"asxäna. Webb chachajj janiw kunatsa jan kun luras saytʼañapatak uñjkänti, ukat kuttʼasaw tʼijtjjañ yantʼäna. Payïr jaqin pechoparuw ch"allt"asïna. Jupax chhuxriñchjasïna.
  
  -¿Janit jumax khitïtsa uk yatkta?
  
  Janïr jarkʼaqaskasajj lakapat mistuwayjjänwa.
  
  Uka ch"iyar jaqix larusitaynawa. "Janirakiwa. Ukampis niyaw uk lurañäni" sasa.
  
  "¿Kunatsa nayar arkta?"
  
  "¿Jan amuytʼasirïtati? Nayax nayratpach uka tamax jumamp parlt"añ munapxi sasaw sista" sasa.
  
  ¿Kuna tamasa? Webb jilatajj jisktʼañatakiw lakap jistʼarasïna, ukat nudillonakampi phuqantat jikjjatäna. Mä jiskʼa segundo qhepatjja, wilajj mistjjänwa, ukat mä kisupajj qhanaw chʼiyjatäjjäna. Nayax Bo ukar yatichañapatak mayiristwa. Nayax ukat mistuñatakix ch"axwañajawa. Yaqha puñchumpiw p"iqip ladopar ch"allt"äna, ukat wali llakitaw jachäna . Jichhajj trenajj wali jayankkaspas ukhamänwa.
  
  -Juparux autoru kutt"ayañäni -sasa.
  
  Webb jilataruw jiltayapxäna, sapa mayniw mä ampar katxarupxäna, uka chiqat pasirinakan uñnaqap jan yäqasa. Webb chachajj jan chʼamanïsaw saytʼasïna, ukampis yaqha jawqʼjatäñap amuyasas colerasiñapwa jukʼamp chʼamañchäna. Uka celulajj bolsillopanwa qheparäna, cifra baconian ukan uñnaqapampiw qheparäna, ukampis kawkïr saytʼatäki ukajj niyaw jikjjatañapäna.
  
  "Ukax juk"amp askiwa" sasaw francés jaqix säna, kunapachatix Webb jupax jan sayt"asxänti. -Kawkhantï jakaskta uk uñt"am, wayna -sasa.
  
  Ukajj Webb jilatarojj jukʼampiw colerayäna, ukampis mayampsa, janiw nuwasir jaqëkänti. Suyt"añax juk"amp askiwa ... mä oportunidad suyt"aña.
  
  "Chhuy! ¡Aka chiqan saytʼasim!"
  
  Ukajj suytʼatapat sipansa nayraw pasäna.
  
  
  KIMSA JALJA
  
  
  Pä policianakaw wali amuyumpi jupanakar jakʼachasipjjäna, amparanakapajj pistolanakan fundanakaparuw uchasïna. Estación ukan guardianakapax uka ch"axwañ uñjapxpachäna ukat Webb-arux aynacht"ayat uñjapxpachäna.
  
  Panpachaniw katuntirinakax jank"akiw kutt"apxäna, jak"achasir policianakar uñjasax janiw kuns jupanakarux llakiskänti. Walja pasajeros ukanakaw uñch"ukiñatak sayt"asipxäna, ukat Webb jupax janis yatkaspa ukhamaw callin cámaras ukanakax jupanakar uñjapxaspäna. Kunatï uka qhepat paskäna ukajj taqe uñchʼukirinakaruw wal muspharayi, Webb jilatarus wal muspharayi.
  
  Kunatï paskäna ukamp loco tukusajj uka pä thuqtʼirinakajj armanakap apsusaw jankʼak pallapallanak jiwayapjjäna. Jan yatiyasa. Janiw amtañamäkiti. Asfaltot balanakajj jalnaqäna ukat saytʼatäki uka autoruw chʼalltʼäna. Policianakax imantañatakiw patat jalnaqapxäna, maynix suerteni, maynix janiw ukhamakiti. Uka balajj vacapan aychaparuw chʼalljjtäna, ukhamatwa oraqer liwjjatatäjjäna.
  
  Francés jaqix juparux jan wali uñnaqampiw uñjäna.
  
  Jichhax payïr policiax pallapallaruw jalxatäna, balas ukanakax Webb jupat jak"anw jalnaqäna. Panpachaniw bandidonakax qhipäxar kutt"apxäna. Payïr policiax radio tuqiw parltʼaskäna, chʼamañchtʼirinakaruw jawsäna. Ukat jank"akiw jutani, francés jaqinakax amuyapxiw akax yaqha ataque terrorista ukhamawa. Webb jupax kunapachatix jan wali uñjatäkän ukjax akham amuyt"ataw katjasïna: ¿jank"achasiñati jan ukax t"ijt"añacha? Wali askiwa, jichhajj ajjsarirïtap yatïna. Ukampis ¿uka jaqenakajj qhepäjjat balamp jiwayapjjpachänti?
  
  Pächasiñawa. Aka jan amuyt"kay "grupo" ukax jupar jiskt"añ munapxäna, janiw jiwayañ munkänti. Kuntï nayratpach jikjjatkäna uk yatiñ munapjjäna. Ukat Kunjamas.
  
  Jakäwipan jach"a jan walt"äwip jan walt"ayasa, Frenchy-rux thaqhi ukat Swarthy-rux kayumpiw ch"allt"awayi. Ukanjja, saytʼat autonakaw taqe cheqan utjäna, ukatwa tʼijtjjäna ukat mayniruw tʼijtjjäna, nayraqatar muyuntasa. Colerat jachañanakaw jupar arktäna. Jupajj policianakat esquivasaw mä lado calle uñjäna, uka callejj uka estacionat pasasaw tʼijtäna. Balax chhuxriñchjataw pasawayxäna, inas mä yatiyaw ukhamächïna, ukampis Webb chachax manqhapax jalearuw tukuskir amuyasïna. Mä juk"ampi ukat jupax pissañapawa, jupax yatïna. Pʼeqep jiskʼachasajj saskakïnwa. Jutïr pistolanakan istʼasitapajj jukʼamp jayaruw saräna, kunattejj policianakajj nuwasipjjänwa, ukat sirenanakajj arumkamaw istʼasïna.
  
  Ukajj jupan chʼamapapunïnwa.
  
  Jupatï jankʼak luraspäna ukhajja, janïr estacionanak jistʼantapkipanwa trenan saraspäna. Testigonakajj mä jan walin uñjasir jaqjamaw uñjapjjäna, janiw mä juchar purtʼirïkaspas ukham uñjapkänti. Autoridadanakax janiw jupar chuym ustʼayasipkaspati, kunjamtï mayninakampix chuym ustʼayasipkaspa ukhama. Mä jank"ak qhipäxar uñtasaxa, uka ch"uxña jaqix wali uñch"ukiskäna, nayrar sartawip arknaqaskäna, ukampis uka chiqarux cadenanakampi chint"atäkaspas ukhamaw amuyasïna. Webb chachajj mä wawar uñtataw jachaqtʼasiñ jan ukajj amparapamp luqxatañ munäna, ukampis janiw ajjsarkänti. Janirakiwa. Kunapachatï jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapatak garantizatäkäna ukhakiw ukham lurapjjäna.
  
  Sirenanakajj jakʼatwa wararipjjäna, pʼeqenkir chʼiyar cúpula sat chʼiyar cúpula sat chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar lliphipinakampiw qhantʼäna. Webb chachajj chaleco manqhan mä chuymachtʼkir paquete, mä teléfono ukat mä rollo wali sum llawuntat uñjasïna. Ukatxa taqi kunas walikïskänwa. Kisunakapax infierno ukham usuchjasïna ukat lakapax wali wilawa, ukampis qhipatx uka tuqit jachirïna. Jupajj nayraqat uka trenar makatañapänwa.
  
  Estación manqhanx kunayman lurawinakaw utjäna, niyas janiw khitis anqan kunatix luraskäna ukx yatkänti. Webb jupax jank"akiw jank"ak saräna, wali ch"amampiw cámaras ukanakat jithiqtañatak ch"amanchasïna, ukampis aka particular anatäwix uka urutakix tukusxatap amuyasïna. Kunjamakitix mä juk"a pachaw uka uñt"ayawix chiqap jaqinakar puriñapatakix munasini, ukatx uka pachakamax...
  
  Webb chachajj jutïr trenan sarjjañapatak horas uñtʼasajja, jachaqtʼasïnwa.
  
  Paqallqu minutonaka. Qhana amuyu.
  
  Ukat París chachajj señas uñachtʼayäna, ukat kimsïr pʼeqeñchäwimpiw uka rollo uñachtʼayarakïna. Jutïr urux q"uma alquimia ukan chimpunakapaw utjañapa, taqpach yatiyawi. Ukatxa, jukʼamp jachʼa luräwinakarukiw puriyaspa.
  
  Comte de Saint-Germain jupax ukham yatiyatayna.
  
  Jukʼamp tesoronaka. Juk"ampi cifras ukanaka. Jupatix mä cifra baconian descifrar yatispa, Leopold pacha jak"an, ukat mä cifras ukanakax Saint Germain misterio ukamp chikt"ata, ukhamax taqpach mayninakax mä juk"s qhanañcht"añapawa. Taqi kunatix jakthapiwimp chikt"atäki ukax Shakespearean códice, Merlín, Platón ukat Colón ukanakawa. Taqi punkunakax Saint-Germain markan tukuyäna.
  
  Webb chachajj uka toqetwa jakäwip apuestasäna.
  
  Aka apuesta ukan achunakapax nayratpach achunak apsuwayxi.
  
  
  PUSI JALJA
  
  
  Matt Drake ukat Alicia Miles jupanakax sapakiw qhiparapxäna, Nueva York markan kunatix aka qhipa semananx luraskan ukax mä juk"a kusisiñat sipans juk"ampiw jupanakarux churawayi.
  
  Drake chachajj relojap uñkatasïna. "Jichhax suxta, munat jilata. Sojjta jaypʼu horasaruw oficinaru puriñäni" sasa.
  
  "Jumjam jaqix kimsa kutiw nayraqat utar puriyañapa."
  
  Drake chachajj jan wali arunakap uñjasajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Mä kuti lurañäni ukat sum lurañäni -sasa.
  
  Alicia kullakajj jachʼa jachʼa tukusaw chhuxriñchjasïna.
  
  Drakex q"ala janchiparuw jaltawayxäna. -Jichhat sipansa juk"amp askiwa, bastardos -sasa.
  
  Jupax Aliciax jan juk"amp jiskt"asitapatx yatiñaparuw tiza ukamp uñt"ayäna, chiqans jupax Yorkshire argot ukx amuypachänwa, walja tiempo jupamp chikäskäna ukhaxa. Jupax jach"a rubio warmirux amuyupanx wali ch"amampiw ch"allt"äna, janiw yaqhax jark"añap munkänti. Ukham jayarstʼañatakejj walja tiempow jupanakajj munasïna. Jupaw jichhax taqi kunas wakiskirïnxa ukat janiw kunas yaqhax garantizatäkänti.
  
  Janiwa.
  
  Uka ikiñax jachäna, Aliciax ukhamaraki. Mä jan yäqasaw qhipäxapar jaquntäna, ukat mä jukʼa tiempow apnaqañ qalltäna, ukhamatwa qhipa pachanakax mayamp turkañapatak jaytäna. Ventana anqäxan arumax 6 jayp"u pacharuw juk"amp manqharuw puri. Jallu gotanakajj cortinanakampi uchat ventananakanwa tambor sat thuqtʼäna, ukat uka jiskʼa utaruw chʼalljjtayasïna. Mä juk"a pachaxa, paninixa yaqha pachana chhaqhayasipxatayna; inaki, kusiskaña ukat samaraña.
  
  Ukat tukuyxapxäna ukhaxa, Drakex liwxatasïna. "Ukhamajj ¿kunjamarak pasäna?"
  
  Alicia kullakajj jupat yatjjatasaw ladopar kuttʼäna. "Nayaru".
  
  -Ay yuspajarapxsmawa. Jumax yatisktawa, pä jaqiw munasispa" sasa.
  
  "¿Equipo sañ muntati?"
  
  "Walikiwa, janiw jampʼattʼasiñajj wakiskiti..."
  
  "Walikiwa, kunatix niyaw jiskt"asiñampïskäyäta, kunatix experienciajanx..." Jupax mä juk"a samart"äna. -Chiqpachansa janiwa, nayaxa jaytxarakïwa -sasa.
  
  Drake kullakajj ukham luratapat wal kusisïna. Uka chʼamani sur markankir jaqejj sawkasirïpachati janicha uk janiw khitis yatkänti.
  
  -Ukhamarus, warkkatañ tuqitwa -sasa. Jupax kayunakap taypin alayaruw uñtäna.
  
  -Maldita warmi, mä minuto churapxita -sasa.
  
  -Ey, jumax aka tuqir mantawaytaxa.
  
  "Ay, ¿janich ukhamäki?" Jupax amtasïna, Aliciax fantasma barconakan nuwasïwipan phallawayi, kunjams chuymap jupar warantañatak ajlliwayäna. "¿Janit nayratpach "ukan" jikjjatasktanjja? Taqini."
  
  -Jan wali arunaka. Nayatakix wali manqhankiwa -sasa.
  
  Jupax janïr ikiñat jaltkasax ch"iqa thixniparuw ch"allt"äna, larusisaw mä qawqha isinak uchasïna. "Jutam, Drakes jilata. Deber ukax jawsañawa" sasa.
  
  Jupax qhuruchasïna, jichhakiw lurañap phuqhawayta kunapachatix arkta, isipax q"uma civil ukhamakiw uñjasiwayi kunatix aka tantachäwix oficinapan wakicht"atäki ukax sapa kutiw lurasi, janiw kunas jank"ak lurañax wakiskiti. Nueva York markan kunatix luraskäna ukanak qhipatxa, Robert Price jupax mä conspirador terrorista ukhamaw uñt"ayasïna, CIA ukan jan wali uñt"atätapa, ukat juk"amp ch"ama yatichäwinak America markan chiqpach estado de defensa ukan yatiqatapatxa, SPEAR ukankirinakax mä qullu jan walt"awinak askichañatak utjapxäna. Hayden jilataw uka ataque pʼeqtʼäna, ukampis taqpach equiporuw uka ataque ukar jawstʼapjjäna.
  
  Alicia kullakajj jupa pachpaw jukʼamp jan wali samkapat akham säna: "Kuna machaq oficinatï churapkitu ukan kuna mueblenak askichañaja jan mayipkitu ukhajja, walikïsktwa. Jumax yatisktawa, niyaw yaqha jan waltʼäwi utjañap munta, uka jan waltʼäwix thakit mistuñapataki" sasa.
  
  "¿Dal-an jisk"a escapadapax janiw wakiskiti?"
  
  Alicia kullakaxa wali ch"amampiwa säna. "Torsti fiestanaka? Kunjamsa sapa kuti uka toqet jiskʼachaskta ukhajj mayjtʼasi uk walpun munasta" sasa.
  
  "Phastiryaña? Alicia, jakäwimax ukat dependirïkchisa, janiw sawkasiñ puedkasmati. Ukax juk"ampirus mä phuqhat ch"axwäwimp sasiwa".
  
  Alicia kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. "Janiw kunas wakiskiti".
  
  Drake jupax Yorkshire moda ukan arsutapamp wasitat arsüna. "Chiqpach arsuñamawa".
  
  Panpachaniw larusipxäna, kunatix jisk"a cuarto ukan ikiñ kayupan nayranakapamp jikisipxäna ukat janipuniw juk"amp seguro, juk"amp kusisit jikxatasipkänti. Mä segundotakix janiw maynis kuyntkänti, uka pachax ch"allxtawayxi ukat jilïr jaqïxänwa sasaw kusisipxäna. SPEAR equiponkir khitis chiqpach pacha q"uma samarañ jikxatañax juk"akiw utjäna. Drake jupax qhipharux khitirus jikxatawaytwa sasaw amuyäna, jupax uka pachanak juk"amp jikxatañ yanapt"aspa.
  
  -¿Wakicht"atäpxtati?
  
  -Infierno jïsa -sasa. Alicia kullakajj ikiñar uñtäna. -¿Kimsïri muyu?
  
  -Inas qhiparuxa -sasa.
  
  "Inas, ¿janich ukhamäki? Chiqpachansa arunak sum amuytʼañatakis chʼamachasiñasawa" sasa.
  
  Uka chacha warmix Pentágono jak"ankir apartamento ukat complejo ukanakat mistusaw irnaqäwir sarapxäna, ukatx janiw mä qinayas horizonte ukar ch"amakt"aykänti. Drakex mä jach"a samarañ uñjäna jichhax jallux sayt"atäxänwa, ukat chuymapanx ukhamarakiw jikxatasïna.
  
  Jan waltʼäwix akhamänwa, ¿kunas uka qhipatxa pasäna?
  
  
  * * * .
  
  
  Smith jilatajj Lauren kullakajj punkut mantasinwa uñchʼukïna. Uñnaqapajj jan llakisisa, jan juchani ukhamänwa, ukampis kawkhantï jikjjataskäna uk sum yatïna.
  
  "¿Jan wali trafico?"
  
  Lauren kullakarojj uka jisktʼar qhanañchañajj chʼamakïnwa. Jupajj kʼarisispati sasaw jisktʼasïna. "Taqi kunas walikïskänwa".
  
  "Mä hora nayraw kuttʼaniñama sasaw amuyayäta. ¿Amtastati suxta jaypʼu horasaruw irnaqäwinkxañasa?"
  
  "Jïsa, ukampis lurasksnawa" sasa.
  
  Smith jupax jach"at arsüna, janiw kuna tuqitsa uñacht"ayaskänti. "Jukʼamp faciläspawa..."
  
  Jupajj juparuw nuwasïna. -Uka sapxam -sasa. ¿Kunatsa jan ukhamaki siskta?
  
  Jupax uñt"at colerat ñik"ut churi. "Nueva York markankir tawaqojj jukʼamp tiempow jakaspa sasaw amuyayäta" sasa.
  
  "¿Ukat ¿kunas chiqpachapuni ukax sañ muni?" Arupanx mä imantat amenazaw utjäna, ukax arunakap uñakipt"asa ukat nayra sarnaqäwipat amuyt"asakiw amuyasïna.
  
  -Juman imantatama -sasawa jank"aki säna. -Nayaxa jumana imantatamakiwa sañ munta -sasa.
  
  Jupax waranq imantat yatiyäwinak imañatak utjkaspa ukhamaw uñnaqäna, inas ukham luratapat ukhamächïna. -Ukax mä general declaración ukawa.
  
  Smith jilatajj wasitatwa chuym ustʼayasïna. "Jumax yatisktawa kuntï nayax sañ munkta ukxa. Kuntï nayajj sañ munkta uk sum yattajja. Uka muytasa thuqtʼañax jukʼamp chʼamäxiwa" sasa.
  
  "Janiw kuna muytas thuqt"kti, Smith. Kunjamtï jumax sisktaxa - nayax Nueva York markankirïtwa."
  
  -¿Kunsa ukan uñjta?
  
  Ukhamaw pasäna. Cuerda patxar uñtat, rallado, Smith-an usuchjat kunkapat mä alambre de púas ukham apsuta.
  
  Lauren kullakax Smith tuqit parlkasax jank"ak, ch"akhuñ amuyuparux llamp"uchawayi, jupax yatïna. Jupax ch"ama uywataw jikxatasïna, ch"ama jakäwinïnwa, ukat mä urux juparux sänwa, jupatakix ch"amaw yaqha chacha warmimp taqpach sarnaqañaxa, kunatix juparux taqi kasta jisk"achataw uñjta. Jupajj suma chuymanïñatak chʼamachasitapjja, ajanupanwa uñjäna.
  
  -Jupax yanapt"añatakiw ch"amachasiski -sasa.
  
  "Janiwa. Jupax mä fucking terrorista wila amparamp katjatawa. Ukat jichhax Super Max ukan jithiqtañatakix librot sapa k"arinak yant"aski".
  
  "Jupax obligatänwa. Ukhamäpansa, jupajj mayjtʼawayjjewa" sasa.
  
  -Nicholas Bell jupax pithian ukhamawa -sasawa Smith jupax juparux liwxatäna. "Janiw kunas mayjt'kiti".
  
  -Janiw kunjamsa yanaptʼäna uk yatktati -sasa.
  
  -Janiw yatiñ munkti -sasa. Nayax janiw kuns lurkti".
  
  Lauren kullakajj chuym ustʼayasisaw amparanakap loqjjatäna. "Ukat akax jumatakiw utji. Ukax jumakiw.Colerasiñax janïr reserva lurañkama. Jisktʼkasajj juchañchasiñaw wakisi. Sapa kuti ukham jan wali qʼañu jaqïñ jaytjjamti" sasa.
  
  Smith jilatajj chuym chʼalljjtayasïna. -Ukhamaxa jichhaxa mä asnuxa, ¿janich ukhamäki?
  
  -Janiw perdón mayisiñ suyañamäkiti.
  
  Smith jilatajj janiw ukham lurkänti. Lauren kullakajj niyas perdón mayisiñajj janiw chʼamäkänti, qhan pantjasiskäna ukhasa.
  
  "Nayrajj aka waynampiw tiempo apstʼasirïta. Mä arumatakikiwa, ukampis jïsa, jakʼachasiñwa atipxtaxa. Ukajj janiw uñisirimpi mayachasiñat jarkʼkänti, Lauren" sasa.
  
  -Mä kuti manqhar mantasaxa, mistuñax ch"amawa. Jupajj nayra sarnaqäwipat parläna.
  
  "Kunasa akaxa? ¿Jupampi uñtʼayasiñatakit chʼamachasiskta?"
  
  -Chiqpachansa janiwa -sasa. Ukampis kuntï luraski uk uñjtwa. Smith" sasaw lakap ch"allxtayäna. "Jupax Webb-ar thaqhañ yanapt"apxitu, nayra contactonakan red uka tuqi. Jupar yuspajarañaw Webb chachajj Rumania markar jichhak visittʼatap yattanjja. Jupaw sapa suti, sapa jakhüwi churarakistu. ¡Janiw kawkhansa uka yatiyäwinak jikxatkasmati, kunattix maynin pʼiqipankiwa utji, janiw apanukuñapäkiti!"
  
  Smith chachajj mä jukʼa samartʼasajj kunjamsa ajanupan uñnaqap uñjäna uk uñjäna, jupa pachpaw apnaqañ yantʼäna. Ukanjja, kunjamsa jikjjatasiyäta uk uñjayäta, jukʼamp manqhankir chuymanïñwa uñjta, ukat ajjsarayäta.
  
  Ajjsarañat sipansa jukʼampiwa. Lauren kullakarojj manipulatänwa ukat janiw uk yatkänti. Bell juparuw apnaqatayna, ukat Smith jupax uka terrorista ukarux juk"ampiw uñisïna. ¿Kunjamarak jichhax Nicholas Bell-arux jark"aspasti?
  
  Lauren kullakajj kuna horasas wakisi uk uñachtʼayäna. -Jiwasax qhipüruw puriñäni -sasa.
  
  Jupajj janiw kuns lurkänti, jan ukasti chalecop aptasajj cuartot arktäna. Jila partejja, walja maranak yatichatätapatjja, jankʼakiw jaljtañ atipjäna.
  
  Janiw aka kutix ukhamäkiti. Jupax janiw Nicholas Bell jupar jark"aqañax wakisi sasin amuyañx ch"allxtaykänti. Wiñayataki.
  
  
  * * * .
  
  
  Torsten Dahl jupax jank"akiw irnaqäwipar saräna ukat sapakiw irnaqäna, Joanna jupamp jichhak "art"asitapatxa" wali ch"amaw jikxatasïna. Kunjamakitix qhipa realidad uñakipañanakax jakäwinakaparuw puri, jupanakax juk"amp sumaptañatakiw ch"amachasipxi, kuns uñstayapxi. Qalltanjja, Barbados markankir infiernojj wiñayatak mayjtʼaykaspa ukhamänwa, uka qhepatjja, qalat lurat thakejj sumaruw tukuwayjjäna, ukhamatwa jupanakajj jankʼak mayjtʼapjjäna, taqe cheqanwa jan kuna jan waltʼäwin uñjasipjjäna. Ukampis uka tiempot aksarojj mä jukʼa tiempo pasawaykchejja, sipitanakajj wasitatwa jistʼarañ qalltäna, nayra jan waltʼäwinakaw jan aguantañjam pʼeqenakap jiljjattayäna. Ukat wali askixa, wawanakapax uka samarañ urux kuna axsarañanaktï utjkäna ukanak jan amuyapkaspa ukhamänwa, ukat awisax arsutapakiw jan wali samkanakap kuttʼayäna. Ay, ukat Juliax janipuniw mayamps quta thiya uñjañ munkänti. Jutïr kimsa semananakatakis ukhamarakiwa.
  
  Dahl jupax mä par tarjeta lector tuqiw ID-p uñakipäna, ukatx sutipax jawsatäxän ukhax mä akatjamat sayt"äna. Ukhama, chiqpachansa jupax arnaqasïna. Janiwa, sasaw jachʼat arsüna.
  
  ¡Torsten! ¡Torsten! Suyaña!"
  
  Jupax wali jach"at arsüna. Jupa sapakiw jupar uñjañapatak uttʼayatäna, jan jupajj utjkaspäna ukhajja, janiw uka edificior mantañjamäkaspänti.
  
  Janiw jukʼamp jan walinakäkaspati sasaw amuyäna.
  
  Kenzix punkut jaltxataynawa, mä sapa chuymacht"ir uñjañakiw jupax amuyäna, ukax sapa kuti katana jan utjatapawa. Abusivo ukat jan walt"ayir, nayrir Mossad antigüedades contrabandista ukax jupatakix mä llamp"u chiqaw utjäna ukat janipuniw uka amtañx jaytkänti.
  
  -Ukhamaxa wali akanktawa -sasawa llakita säna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Markamar yanaptʼañajj askinakaniwa" sasa. "Ukat mä qawqha jan wali uñt"at reyinakar uñch"ukiñatakis yanapt"itu, jupanakax inas uñch"ukipxituti jan ukax jan uñch"ukipxitu".
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Estados Unidos markan gobiernopajj nayra juchanakamat pampachapjjätam sasin suytʼañat sipansa" sasa.
  
  "Jïsa, ukat nayax jupanakar munaraktwa, ¿kunjamsa uchaskä: asnunakapar ch"amañcht"apxam?"
  
  Dahl jupax janiw kuna razonas uñjkänti, jupax janiw americano ukhamäkiti, jan ukax inglés ukhamäkiti, jan ukax kuna markat sapüru arski ukanak amtasiskakiñataki. Mayachtʼasisaw pasillot sarapjjäna.
  
  "¿Nayratpach señora Dal kullakarojj uka pezuña churta?"
  
  Dahl jilatajj jupar wal arsüna. -Janiwa jumana lurañamakiti -sasa. Ukat Kenzi, janchi manqhar mantañ yantʼamti" sasa.
  
  "¿Kunsa katoqañaj munasma?"
  
  Jupax jach"a ch"iyar ñik"utap ukat llamp"u janchipar jan uñjañatakiw ch"amachasïna, nayranakapan arsutapa.
  
  Jupax chuym ch"allxtayasïna. "Janiw jaya tiempo akankkäti uk yatisktawa. Nayajj iyaw siskta ukhakamajj aprovechasiñaw jukʼamp askejja" sasa.
  
  "Kunata? Kunattix mä phaxsit jan ukax pä phaxsit jiwayañ yant'apxitasma?
  
  Kenzi kullakajj amparap luqxatäna, janiw uk arskänti. "Ladonakax mayjt"askiwa, inglés amigoja. Kunjamtï devoción ukax utjki ukhama. Awisaxa sapa uru. Ukhamakiwa americano jaqinakaru jiskt"apxañani. Oh, ukat lado-cambionakat parlkasax..."
  
  Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw uñchʼukïna. Mai Kitano ukat Beauregard Alain jupanakax pasillo uksaruw sarapxäna, jupanakax lado lado ukhamarakiw sarapxäna. Qalltanx mä juk"a muspharkañaw sasaw amuyäna, jupanakax mayacht"asisaw puripxäna, ukatx Kenzi ukat jupax pachpa uñnaqt"anïpxañapawa sasaw amuyasïna. Jupax Bo ukar p"iqip ch"allxtayäna ukat Mei ukar jachaqt"asïna.
  
  "¿Grace kullakat kuns istʼtati?"
  
  Japón markankir warmix llamp"u chuymampiw jachaqt"asïna. "Taqi normal, natural, contento ukat típico kunanaktï mä wayn tawaqut suykta ukanakxa".
  
  Dahl chachajj kuttʼayasaw jachaqtʼasïna. -Nayaxa jupatakixa kusisitaw jikxatastxa -sasa.
  
  Grupo ukax sarantaskakiwa, wali amuyumpiw salas ukanakan sarnaqapxäna, pänix juk"ampiw alertapxäna kunatix wali uñjat letreronakax taqi chiqanw uchatäna. Mä qawqha pachanakax amukiw pasawayxäna, ukat Bo-x arsüna.
  
  "¿Jupanakax, uh, machaq sede jikxatapxitu sasin amuyta?"
  
  Kenzi kullakajj jupat wali sum yatjjatäna. -¿Khitis yatpacha? Ukhamajj ¿kawkinkis uka cuerpojja, amigoja? Nayax bodysuits ukanakax juk"amp munta. Kunanaksa luraraki... jasakiw nayrar sartayi."
  
  "Phisqa warawaran edificiopan normaljam isthapt"asiñax juk"amp askiwa".
  
  "Nayajj apuestastwa" sasa. Kenzi kullakax larusitaynawa ukat Mai kullakas jachaqt"asïnwa.
  
  Dahl chachajj Beau chachan amuyunakaparjamaw sarnaqäna. "Jupanakax ukhamäpxañap suyt"askta. Ukham sapa kuti jarkʼaqasiñajj qarjañwa yanaptʼitu" sasa.
  
  "Jumanakax chiqpachans sede central ukanx jan waliw jikxatasipxtaxa", sasaw Kenzix qhanañcht"i, jupax jichhakamax SPEAR equipon jilpach sarnaqäwipat yatxatatäxänwa.
  
  "Uka amuyunakax iyaw satawa. Ukampis machaq secretario de defensa ukax inas wali sum aka chiqat irpchistaspa" sasa.
  
  May jilatajj qheparuw uñtäna. "¿Yaqhax puriniti janicha uk uñjtati?"
  
  "Ay janiwa, pampachapxita. Inas jupanakax niyaw akankxapxchi" sasa.
  
  "Jupanaka?"
  
  Dahl jupax chhuxriñchjasïna. "Drake ukat..." sañ munta sasaw amuyayäta.
  
  "Equiposanjja tunka jaqenakaw utji". Mai kullakajj Kensi jilatarojj mä valoran uñkatasaw uñachtʼayäna. -Walikiwa, llätunka chiqawa -sasa.
  
  Dahl chachajj amukiw qheparäna, jan uñjatapat arrepentisisajja. Kunsa lurkchïnjja, aka urunakanxa yaqha chacha warmirux sapa kutiw chuym ustʼayirïkaspas ukham amuyasïna.
  
  "Ukhamajj May, ¿aka kutix wiñayatak qhiparasmati?" Kenzi kullakarojj chʼajjwañ gustäna.
  
  "Inas kawkhantï jakaskta uka cheqar irpañatakik mä semana samarañ aptʼasiñajatak amuytʼayatächirista" sasa.
  
  "Chiqpachansa? ¿Ukat kawkhansa nayan utjatajajj sasma?"
  
  "Kuna infierno phuch"uxa. Taqi khitinakarutï chiqak jan ukax jan chiqak jan waltʼaykta ukanakatakix pampachatäñamawa" sasa.
  
  "Ukat nayax amuyta, janipuniw khitirus chuym ustʼayktati, ¿janich ukhamäki?"
  
  Mai kullakajj kisunakap chʼoqtʼasïna. Dal chachajj uka qʼañunak istʼäna. -Amuyasim, Kenzi -sasawa japonés warmixa sist"asïna.
  
  -Ay Diosay -sasa. ¿Jan walinakti sista?"
  
  Uñtʼapkäna uka guardiajj nayrar sartawayjjänwa. Dahl jupax mä jisk"a aruskipäwiruw uñt"ayäna, mayninakax jan walt"ayat amukt"ataw sayt"asipxäna. Juparux wasitat amuyt"äna, inas Kenzi-t jank"ak qhispiyasipxchispa, lunthatax janiw kunas juk"ampïkaspas ukhamäkänti, janchit mä verruga ukhamaw equipo ukarux mayacht"äna.
  
  Ukampis jan ukham qhanañchañajj jukʼamp askiwa.
  
  Oficinapan punkupax chiqak jist"aratänwa, jawillt"iri, suma katuqt"iri, ukampis Dahl jupax janiw kuns uka ch"usawjat uñjkänti, mä ch"amaka ch"amaka chiqakiw uñjäna. Jupa pachpa llakinakap maysar apanukusaxa, kunas manqhan suyt"aspa sasaw jiskt"asïna.
  
  Ukampisa, chiqapuniw sarawayxäna.
  
  
  PHISQA JALJA
  
  
  Hayden ukat Kinimaka jupanakax sapakiw qunt"asipxäna, equipo ukan puriniñap suyt"apxäna, niya 5:30 p.m. pachatpach oficinax ch"amaka ukat amukiw jikxatasïna, equipos ukanakax jist"antatänwa jan ukax amukt"ayatänwa ukhamat mesa jak"an qunt"asipxañapataki ukat aruskipt"apxañapataki.
  
  Hayden kullakajj kayunakap nayraqatar qhipäxar liwxatäna. "Akanx taqpach chiqapar sarnaqañatakiw ch"amachasiskta, Mano. Jiwasajj jan khathattʼasirïtanwa. Jiwasajj janiw jarkʼäwinakamp atipjayasktanti. Jiwasax taqpach asnunkxtanwa" sasa.
  
  Hawaiano chachajj llaktʼataw uñnaqäna. -¿Kunalaykutix nayax janiw uka waynar t"aqhisiyañ munkti?
  
  "Ukajj mä qhawqha semananak nayraw pasäna. Ukat jupax ukham lurañax wakisïnwa. Ukampis janiw ukhamäkiti. Ukax juk'amp manqhankiwa -sasa. Hayden jupax janiw jan walt"äw taqpach qhanañchañatak apankaspati - jupax amuyunakapatw arsu, Kinimakax janiw jan axsaras taqi thakhinjam apt"awaykiti - ukat janiw ukakipkakiti - ukat kunjams ukax nayranakapamp jisk"achawayi. Ben Blake jilatampejj ukhamarakiw pasäna . Maldición, sasaw jupax amuyäna. Pobre Ben sat chachajja. Nayax suyt"twa jumax kusisitaw jikxatasïta amigoja kawkhantix jikxataskta.
  
  Mano jilatajj inas mä jukʼa llakitajj akham säna: "Munassmawa" sasa. -Nayasti jumat llakistwa -sasa. Taqi pachaw -sasa.
  
  Hayden jilatajj kawkhantï jaya cheqankkaspa ukhamwa amuyasïna. "¿Jutïr urunakasat lupʼirïtati? Nayax sañ muntwa, jakäwinakas uñakipt"apxañäni. ¿Jumax amuyta mä jach"a jaqichasïw urux utjani? ¿Hawai markankir luna de miel ukax? ¿Disneyland markan wawanakasampi tukuyañäniti sasin amuyta?"
  
  Kinimaki ajanupax mä juk"a llamp"uchasïna. "Kunats janixa?"
  
  Jichhajj Hayden chachajj jupanak taypin utjkäna uka chʼusawja uñjäna. -Janiw mayjt"kañäniti -sasa.
  
  "Taqi kunas mayjt'iwa".
  
  "Ukatxa jichhax mayjt"ayañamawa. Taqi ukanakxa. Juma. Taqi SPEAR ukankirinakax. Janiw kuna jan mayjt"ir jaqinakax utjkiti. Disbandsañäni ukat personal ukar puriñäni".
  
  Kinimakax wali musphataw samsuwayxäna. -¿T"aqasiñ munasmati?
  
  Jupajj akham sänwa: "Kunas kunäpansa, carrerajaruw taqe kunat sipansa nayrankta" sasa. "Ukat nayan jakʼajan chʼamani jaqenakaw munasiraki, ukar chʼamañchtʼasiñataki".
  
  "Aka equipox irnaqaskiwa", sasaw Kinimakax arsuwiyi. -Jumax yatisktawa ukhama -sasa.
  
  "Ukatxa kawkhansa irnaqaspawa".
  
  "Suyaña". Kinimakaxa amparap jach"ar aptatayna. "Ukham suytʼapxam. Jiwasat parltʼasipkaspa ukhamwa amuyayäta" sasa.
  
  Hayden kullakajj kayunakap jukʼamp jankʼakiw liwjjatäna. "Maldita, Mano, ukax khitïtanwa. Nayax mä rollo ukan jikxatastwa, ¿amtastati? Jumanakajj wali amuyumpiw sarnaqapjjtajja" sasa.
  
  "¿Paninitxa, ¿khitis jukʼamp balamp jiwayatäna?"
  
  -Ay, costillanakajax larusiñat ch"iyjañkamaw katxaruñama.
  
  Hawaiano chachajj janiw kuns sarnaqjjänti, kunattejj jupan manqhankir mesajj alarmatwa chhuxriñchjasïna. Hayden kullakajj pechopan samarañwa jikjjatasïna; jan amuytʼasirïtapa ukat ajjsarañapajj nayratpachaw jupatakejj wali munat sarnaqäwipat maynïrïna. Jupax pampar uñkatasaw arsüna.
  
  -Jumatix nayar munasstaxa, jan jaytamti -sasa.
  
  "Akax juk"ampiw utji, janiw..."
  
  "Janiwa. Jilïr jaqinakata jan ukax wawanakamat parlasktan ukax janiw kunäkisa. Sapa kutiw ch"ama pachanakax utji, kuna pachatix sartañ munkta uka pachanaka. Ukampis jan ukham lurapxamti. Uka tuqitxa atipjayasipxam. Janiw khitinakarutï munapkta ukanakat tʼijtjjamti" sasa.
  
  Hayden jupax janiw Mano-t ukham suykänti. Amtäwipax nayratpach luratäkchïnsa, mä jukʼa samartʼäna. Laka puntapan utjkäna uka arunakxa jarkʼaqasïna ukat wali chʼamampiw samsuwayxäna.
  
  "¿Kuna iwxtʼanakas utji?" uka lantix jupax sänwa. Jan iyawsayañjamäki, ukampis lurañjamawa.
  
  -Infierno janiwa -sasa. Manoxa larusitaynawa.
  
  Hayden jupax ch"amakanakaw punku chiqan makhataskir uñjäna ukat Thorsten Dahl ukan jan pantjasir uñnaqapax uka punkut saraskir uñjäna. Chiqa yatichäwinakar saykatañ horasäxiwa. Irnaqäwir puriñ pachaw purini. Mä juk"a pachax Mano-mp llamp"u chuymanïñapa ukat mä juk"a samart"apxañapatakiw iwxt"añapa sasaw jiskt"asïna, ukampis ukatx arunakapat amtasxänwa, nayra saräwinakap amtasxäna, ukat kunjams mä kutix juparux jikxatayäna.
  
  Mä juk"ampi ch"ama. Jiwasax wali askiwa.
  
  Kinimakax mesat jaltawayxäna, niyaw t"unjäna kunatix jach"a pesaje ukax mayjt"awayxänwa. Dahl jupax jan amtan antics uñjasax jachaqt"asïnwa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jumanakajj paniniw" sasa. -Jumanakax mä suma chacha warmi cómico ukhamäpxtawa.
  
  Hayden jilatajj janiw kuns jachaqtʼaskänti. Ukaw jupajj ajjsaräna.
  
  
  SUXTA JALJA
  
  
  Drakex mä juk"a chhuxriñchjasïna, kunatix jupax Aliciampiw qhip qhipa oficinar mantapxañap amuyasïna. Ukax sapa par nayranakaruw jupanakan tuqipar ch"allxtayäna, ukat janiw yanapt"känti kunapachatix lakap jist"aratayna aruntt"añataki, Aliciax asnuparux wali ch"amampiw ch"allxtayäna.
  
  Uka aruntt"awix mä ch"amakt"at jach"atwa mistüna.
  
  Mei kullakajj ajanupajj jan mantañjamäjjänwa; Bo ukax alt"at chuymamp katuqañ uñacht"äwiwa. Dahl chachajj kunjamtï wawanakapar uñjkaspa ukhamarakiw toleranciampi uñchʼukïna.
  
  "Ukhamaw jumanakajj uk lurapjjtajja."
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Matt, jumar uñjasajj walikïskiwa.
  
  "¿Jachʼa sesión ukhamäpachati?" Kenzix chikancht"asiwayiwa, pusi jaqiruw mä kutikiw chuym ch"allxtayäna, ukax janiw chiqpachans jupatakix mä disco ukhamäkiti.
  
  Drake jupax turkakipt"ataw kusisiñanakarux arsüna. "Dal sat chachajja. ¿Yaqha vacacionanakatak horario qʼomachañatakejj wakisi? Hayden, ¿kunsa luraskta? Kenzi, punku jist"arañar sarañamawa. ¿Ukat ¿kunatsa akankaskakta?" Jupax niya jan uñjat Yorgi ukarux jachaqt"asïnwa, jupax esquinaruw qunt"asïna.
  
  -Janiw kuna carcelas nayar katuntkaspati -sasa. Jupax amparap luqxatäna.
  
  "Uka uñakiptʼañax wali askïspawa".
  
  "¿Kunjamsa jumax jikxatastaxa, Matt?" Mai kullakajj suma chuymampiw jisktʼäna.
  
  "Mä juk"a amuyunakajat mistuwaytwa" sasaw jaysäna, ukatx saskakiwa: "Ukax Yorkshire ukawa "walikiw"" sasa.
  
  "Yattwa".
  
  Alicia kullakajj jupar jakʼachasïna. "Kuna? ¿Kunas naya, mä maldito jan uñjkaya?
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Munasnawa" sasa.
  
  Alicia kullakajj juparuw chʼalljjtayasïna. "Jumampixa, perra, janiwa jiwasaxa utjkiti. Ukampis nayax janiw jumanakax aka equipo ukarux mantapxätati sasaw amuyta".
  
  "¿Jampʼattʼatajat wali chuym ustʼayasispati? Jan ukajj ¿jan ukajj chuym ustʼayaskiti?
  
  Alicia kullakajj amparanakap chʼoqtʼasïna, ukampis Hayden jilatajj uk nayratpach amuyasjjänwa, ukatwa mesat jaltawayjjäna. Arunakapajj taqe kunatï jiljjatkäna ukanak chhaqtayäna.
  
  "Machaq Ministro de Defensa ukax niyaw yatiyatäni".
  
  "Ya?" sasaw Dahl chachajj säna. "Akax wali sumawa".
  
  "Presidente ukan oficinapax mä pä urunak saraqataruw yatiyapxani sasaw sapxi".
  
  Smith jilatajj wali llakitaw akham säna: "Secretarionakat parlkasajj janiw wali suma experiencianïpkti" sasa. -Inas ampar jak"ar uchañax wali askïchispa -sasa.
  
  Drake jupax mä juk"a pachatak usuchjat uñnaqaw Haydenan ajanupar t"unjañ uñjäna ukat Smith-ar awisax jist"antañatakix mä thakhi utjañap munäna, Jonathan Gates-arux kunjams jak"achasïna uk yatisa, uka jaqix nayratpach amuyt"irïnwa qalltañataki ukhamarak qalltatpach SPEAR equipo ukar yanapt"añataki. Ukaw thakin aptʼasipkäna uka mayni jaqenakat amuytʼayäna. Ben. Sam ukat Joe sat jilatanakaw ukham lurapjjäna. Romero ukax mä juk"a pachanakanwa. Kennedy Moore sat jilataw ukham luratayna. Ukat Komodo.
  
  Nayrïr mä qawqha sutinak uñt"ayañakiw wakisi.
  
  Jupax pachpa jaya uñkatasiñaw walja irnaqir masinakapan nayranakapan uñjäna, Dahl jupamp chika, ukat pallapallan destinopax munat masinakapar urut urut urur, arumat aruma, marat mara amtasax jakayañapatakix utjapuniti sasaw jiskt"asïna. Ukhamächi ukhajja, ukajj walikïskänwa ukat walikïskänwa.
  
  Taqinipuniw kunatï askïki uk suytʼasktanxa, kunapachatï jan utjxañäni ukhaxa, khitis jiwasat amtasiñapa.
  
  Jiwañax taqiniruw jan walt"ayäna. Jiwatamat qhipat akapachax jasakiw utjani, jaqinakax jakäwinakap jakasipxani, alwa, pachpa quqanaka ukat pachpa utanakax jan yäqasaw sayt"asipxani, pachpa llakinaka, axsarañanaka ukat qhan kusisiñanakax machaq generacionaruw visitt"apxani.
  
  Aliciax amparapampiw amparapamp luqxatäna, inas kawkhankpachas uk amuytʼchispa. Ukat jupan pachpa lemapax amuyunakapanx wasitat uñstawayi: Mä jakäwi, jakañamawa.
  
  Jupax amuyt"asis amukt"añ p"akintawayi. "¿Jiwasatakix kuna amtanakas utji?"
  
  Hayden chachajj mä interruptor tʼijtʼayäna, uka interruptorajj pantallanaka ukat taqe comunicacionanakaruw qhantʼayäna. "Janiw yatkti. Ukampis machaq funcionarionakajj kunaymaninak mayjtʼayapjjapuniwa, ukhamajj kuntï jumajj jan suykta uk churañap suytʼam" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Akajj janiw wila masikïñapäkiti sasaw suytʼaskta" sasa.
  
  Kinimakaxa wali amuyumpiwa kaphiyriru jak"achasïna. -Nayax wali yatxatwa, jila.
  
  -Maldita -sasawa Smith jupax juramento luräna. -Jichhakamax juk"amp yatxatañamawa -sasa.
  
  Hayden chachajj sapa kutiw chhuxriñchjasïna. "Waliki. Ukax sayt"ayapxam waynanaka. Taqinipuniw mä juk"a aka tuqit lup"ipxañäni".
  
  -¿Kunatsa? Lauren kullakajj uka taypinkänwa. "¿Akatakix taqinirus akan irpapxista? Janiw kunas paskiti ".
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Hooker chachajj kuna toqettï cheqäskapuniwa" sasa.
  
  Jichhax Smith jupax israelitarux wali askit uñjäna. "¿Mä jukʼa jukʼampi thaqhañ munasmati?"
  
  Lauren kullakajj amparanakap chʼoqtʼasïna. -Naya pachpaw ch"axwawinakajax ch"axwaristxa, Smith -sasa.
  
  Alicia kullakajj uk katjäna. "Jumax wali Smith sasaw sutichtaxa, ¿janich ukhamäki? Dude, ¿jumax mä sutinïtati?"
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Sapakïpkta ukhajja, janiw sinti parltʼasipkti" sasa.
  
  Jila parte pallapallanakatakejj pachpakïskiwa, sasaw Yorgi jilatajj lupʼïna.
  
  Hayden kullakajj qhepatjja, parlatapat istʼatäñwa atipjäna. "¡Aktualizacionanaka!" -sasawa jach"at arsüna. "Kunjamtï jumanakajj yatipktajja, kunanakatï akapachan pasaski ukanakjja sapa kutiw amuyapjjta. Jichhax Siria markat qalltañäni..."
  
  Kunjamakitix Hayden jupax uraqpachan kunayman machaq jan walt"awinak uñt"ayi, janiw maynis SPIR ukan chikancht"asiñapatakix sinti jach"äkaspas ukham uñjatäkänti, Drake jupax jiskt"asiwayiwa, jupanakan patched-up equipopax suyt"añ qalltawaypachati. ¿Qarjatäwix utt"ayatäxiti? ¿Chika maratakix taqiniw yaqha lurañanak lurapxañapäna?
  
  Kinimax café ukamp apanipxatayna, mä ch"aman Kohn concocción ukax Drake jupax yatïnawa, qhipat jan ikiñapataki, ukampis infierno ukham wali sumapunïnwa. Ukatjja, anattʼasir Alicia kullakampejj ingleman saltasaw ikiñajj chʼama ukat jan walirakïnwa. Chʼajjwañ cheqanakanwa ikirïna, ukajj janiw sinti llakisiykänti.
  
  Dahl jupax jupar jak"achasïna. "Jumatï ukhamäristjja, mä jukʼa amuyasiristwa. Aka chiqan dinámica ukax niyaw wali ch"allxtayi".
  
  Alicia kullakajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Ukat ukhampachasa, sapa kutiw ukanktxa, ¿janich ukhamäki? Mä jiskʼa explosión nuclear ukar jan atipjañ puedkta uka qhepat qotat jaqsuña. ¿Barbados markar avionat sarañax autobus apnaqirin vacacionapar mantañataki? ¿Kunas jutïrin utjani - wawa uñjiri?
  
  Dahl jupax axsarat uñnaqt"anïnwa, kunjamtï suykäna ukhama, ukat Drake jupax kusisitaw jach"at arsüna. Ukat wali amuyumpiw akham säna: "Naya pachpaw kunjamsa Alicia kullakajj wawanakamar uñjani uk uñjañ munta" sasa. -Kuna jan walinakansa uñjasispa uk amuytʼañäni.
  
  Dahl chachajj wal khathattʼasïna. "Jiwakipuni. Nayax amukt"ä -sasa.
  
  "Suma amuyt'awi".
  
  Hayden kullakajj pʼeqep maysaruw liwjjatäna, kunattejj manqhankir líneajj istʼaskäna ukhajja. Janiw muspharkañakkiti, maynix yatiskänwa uka equipox akan qhiparapxatapa, juzgañataki. Chiqansa, jupanakax gobiernotakiw irnaqapxäna.
  
  Hayden jilatajj uka boton chʼetjjtayasïna. "Jïsa?"
  
  "Kamisaki. Interpol ukax kuntix jumanakax munapkta uk jikxatawayi. Jichhax akax bandeja de entrada ukar apayaniskta" sasa.
  
  Hayden chachajj uka técnicoruw yuspäräna ukat uka jakʼankir pantallaruw llamktʼäna. Jupax yatiyawinak jach"a pantallaruw mä muñeca ch"allt"asaw puriyatayna, Pentágono ukan tecnología estándar ukamp kusist"asa. Kunatix mä correo electrónico oficial ukham uñstkän ukax escaneata, virus uñakipata ukat q"umachata, jist"arañatakix wakicht"atawa. Drake chachajj khitir jaqen sutipwa amuyäna.
  
  -Arman Argento -sasa. "¿Jupat amtastati? Suma jaqi. Suma agente. Jupax Aaron Trent chachan Interpol ukan manqhankir jaqipänwa".
  
  -¿Equipo jaytjata? Bo sataynawa. "Cataratas del Niágara uksat amtastwa, janis kunapachas ... jupanakamp ch"axwañax kusiskañäkchïnxa". Jupax chhuxriñchjasïna, qhan amtasïna kuna ch"axwäwins walja ch"akhanak SPEAR equipo ukar puriyatayna. "Argento markarux yaqhip Europa markar saräwinakat uñt"araktwa. Ch'ikhi jaqi ".
  
  Hayden jilatajj uka yatiyäw jistʼaräna, ukat uka yatiyäwinak lurañatakiw tiempo apstʼasïna. "Waliki. Tyler Webb sat chachar uñjapkaspa ukhamawa" sasa. Jupax lakapan jan wali sawuranïkaspas ukhamaw uka suti arsüna. "Ukampis ukax mä semana jilaw pasxi. Transilvania markanxa". Jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  
  Janiw khitis jan wali chiqañchäwinak suytʼat uñstkänti; jan ukasti, Argenton qillqataparu ukhamaraki yaqha yatiyawinakaparu uñt"ayapxäna.
  
  "Janiw kunas específico ukhamäkiti. Jichhakiw uka markankir policianakan uñjata" sasaw Hayden jilatajj saskakïna. "Janiw kuna lurañas utjkiti sasaw yatiyapxitu. Inas uka chiqankir castillos locales ukanakar visittʼirïchïna sasaw amuyapxi".
  
  "Taqi kunas amuytʼasiñawa. Uka chiqanx walja castillonakaw utji, janiw patak patak utanaka, iglesianaka, ayllunakat arsuñax wakiskiti..." sasaw arknaqäna.
  
  Taqi uka equipox pachpa pachanw uka correo electrónico ukarux luraskäna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Ukampis uka qhepatjja, Versalles markanwa walja qhepatjja.
  
  "Kunawsa?" -sasawa Aliciaxa jank"aki jiskt"äna.
  
  -Suxta horanakakiwa -sasa.
  
  Smith jilatajj akham sasaw qhuruchasïna: "Akapachan jukʼamp munat jaqejja" sasa. -Ukat francés jaqinakax amparanakapat mistuñapatakiw jaytawayapxi -sasa.
  
  "Américanos ukanakar uñtasita", sasaw Bo jupax saraki. -Ukat jilpach yaqha markanakax -sasa.
  
  Hayden jilatajj liytʼaskakïnwa: "Janiw jichhakam jaltkiti" sasa. "Kuttʼanisaw Webb chachajj mä qhawqha horanak nayrajj París markar trenat makatäna sasaw sapjje. Versalles markan arknaqatäkaspas ukhamawa, ukatwa imantat mistuwaypachäna" sasa.
  
  Yorgi jilatajj akham sänwa: "Ukat janiw aleatoriamente lunthatasiñakïkänti. "Disparos ukanakax jaquqanipxänwa, policía ukanakax usuchjataw uñjasipxäna".
  
  "¿Ukampis Webb jilatarojj jarkʼaqapjjäna?" Dahl chachan aruparux jan iyawsañaw utjäna. "Kunata?"
  
  Smith jilatajj akham sasaw qhuru arsüna: "Mä kunaw cheqäspa. "Janiw Webb-ampi pantjasipkäti, kunjamtï Nicholas Bell-ampi pantjasipkta ukhama. Akax janiw jakkir kuttʼanxaniti" sasa.
  
  "Chacha katurinak uñt"ayañaw wakisini", sasaw Dahl jupax arsuwiyi.
  
  -Ukat kunats Webb jupax Versalles markan uñacht"ayawayi.
  
  "Palacio ukar mantañkamaw sarnaqatap thaqhapxäna". Yaqha uñjawix, aka kutix Mei. -Webb jupax mä juk"a thakhinak ch"allt"awayi.
  
  "Ukatpï jupax organizacion pithiana ukarux t"unjañapatak jaytawayi, ukatx wañsuñapataki", sasaw Drake jupax saraki. "Jupan obsesión ukax aka Saint Germain jaqimp uñt"atawa."
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Ukajj wali valorani tesoropunïpachänwa, taqe privilegiat jakäwim jankʼak jaytañajja. ¿Kuna premios taqe ukanakat valoranïspa?"
  
  Kinimakax akham sänwa: "Jan amuytʼasisaw sarnaqapxirïta. "Yatxatapxañajänwa. Ukampis ukajj Karin kullakapan chʼamapänwa sasaw amuyta" sasa.
  
  -Janiw jaya pachax utjkaniti -sasawa Drake-x säna. "Jupax kutt'anxaniwa".
  
  "Jach"a jiskt"awix akawa..." Dahl jupax amukiw yapxatäna. "Tukuyan arunakapat amuyt"asax, ¿Interpol ukax jutapxañajatakiw jawillt"apxitu?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Uñtayasiwa" sasa. "Ukhamatwa akapachan jukʼamp thaqhat chachampi jichhak lurapkta ukanak amuytʼapjjañapataki. Ukat Argentox uñt"apxituwa" sasa.
  
  Jupax mä jawsäwi luräna. "Kimsa tunkat purini. Nayax Argento ukat Departamento de Estado ukaruw jawst"ä. Wakichtʼasipxam. Uka markan horasapar 4 alwa horasaruw París markar puriñäni" sasa.
  
  Uka equipox mä colectivo jach"a samaña apsuwayxi. Ukhamaw nayratpach qalltäna. Mä machaq irnaqäw amtaskta, wila masinakajaruw jawst"askta yatiyäw yatiyañataki, ukat janiw kutt"aniñatakis tiempox utjkituti. Jakäwinakapajj niyaw mayamp mayjtʼañampïskäna, suma jan ukajj jan wali.
  
  Drake jupax taqi jan yatiñanaka ukat envidianak punkun jaytañ munäna, ukampis aka equipox mayjt"awayiwa. Ukajj walikïskiti janicha ukajj janiw yatiskiti.
  
  
  paqallqu JAQTHAPI
  
  
  Cifra baconian ukax mä criptograma mä juk"a sapurupunïnwa, ukampis wali ch"amäspawa jan respetompi ukat concentración ukampi. Webb jupax panpachaniw churäna, ukat París markar trenat jutir p"iqinchäwix kawkhans utjani uk amuyt"äna. Uka yatiyäwejj jukʼamp sumapunïnwa. Jichha kutix janiw museo ukhamäkiti, janiw iglesias ni palacios ukhamäkiti, jan ukasti mä kasta residencia ukhamawa. Inas aka kutix historian mä qawqha jaqinakat maynïr tukuwaychi, jupanakax conde ukan walja laboratorionakapat mayniruw jach"añchatäpxäna. Inas yaqhip alquímicos secretos ukanakax qhanstayasispa.
  
  Webb chachajj kusisiñapajj jukʼampiw jiljjattaski sasaw jikjjatäna. Jupax janïr vertigo ukax apnaqañ qalltkipan ukat jan llakisiñapatakiw chhaqtayañapäna. Janiw pächasiñakiti, qhipharux jilïr irpirinakax Versalles markat París markakamaw thaqhapxañapäna - Versalles markan armat thuqhurinakar yuspajarasaw jan jark"atäkänti - ukampis mä kutix Gare du Nord ukar sarxani ukhax Tyler Webb jupax wasitatw q"al chhaqtxani.
  
  Kunjamakitix trenax juk"amp juk"ampi ukat uñt"at estacionax jak"achasïna, ch"amakan qhant"ata ukat Webb-an uñt"ata, asientopat sartasinx saraqañatakiw wakicht"asïna, ajanupar alayaru. Cheqas sapa jiskʼa yänakaw yanaptʼäna. Ukatx jank"akiw uka estación ukar jaltxatayna, policía ukan jan utjatapat mä samarañ samsusaw ukat cámaras de seguridad ukanx janïr uñt"ayatätap yatisa. Tiempompejj chʼamaktʼjjänwa, arknaqañ yatiñapampiw cámaras, jaqenakajj walja jaqenakajj sarnaqapki uka cheqanaka ukat turistanakajj kawkhantï vigilanciajj jukʼamp jachʼäpkäna ukanakat jitheqtañatakejj yanaptʼäna. Uka residenciajj kawkhantï suykäna uka cheqankänwa, ukatwa jankʼak uñakipäna, ukatsti qollqempiw uka jakʼankir hotelan cuartopar mantañatak pagäna.
  
  Arumax suyt"aña
  
  Webb jilatajj jichhajj yaqha jan waltʼäwinakanïnwa, jukʼamp jachʼa jan waltʼäwinakanïnwa. Tunka maranakan yatxatäwipanx janiw kunapachas mä tamamp jikiskänti, jupanakax inas nayratpach Saint Germain markar sarañ thakinkchi, jan ukax uñjapxchispa. Ukampis ukhamäkaspas ukhamawa. Yatxatäwix uñacht"ayiwa, jupan kayunakap arktas uka tamax jamasatïnwa, jilpachax jan uñt"atawa ukat jan uñt"atawa. Webb jupax Saint-Germain ukar obsesionados ukhamäpxañapawa sasaw amuyt"äna, puristas jupanakax fervor criminal ukarux puntuación ukatakikiw uñjapxi, jan ukhamäkanixa, jupanakax nayratpach wila banderampiw uñt"ayasipxaspa ukat yatxatañax juk"amp jasakiwa. Cheqas janiw jan wakichtʼat uka viajir sarkänti, mä arunjja, jan amuyasaw kuna jan walinakansa uñjasïna. Qhispiñ thakhinaka ukat planes de respaldo ukat juk"amp jan wali, juk"amp jan waliw maynix jupar katjañampïkaspas ukhamäspa ukhaxa. Walja maranaka wali amuyumpi amtañax wali askiwa.
  
  Taqi kuntï munkta uk arknaqapxita, sasaw amuyäna. Walja toqenakatwa wakichtʼasiwayta.
  
  Uka cuartojj jiskʼakïnwa, mä sapa cama café ukamp chʼalltʼat sábanas ukanïnwa, pä camisetatak mä armario ukanïnwa, ukat mä duchajj mä allqamaritakik jachʼäspawa. Webb chachajj hotelan jachʼa cuartonakapat lupʼïna , suma suitenaka ukat oraqpachan wali suma servicionakapatwa lupʼïna. Ay, jakthapiwi sutimpixa wali jisk"a jaquntatawa. Uka chhuxriñchjasiñax juparux wali ch"amampiw phichhantäna. Pä tunka pusini pachaw aka chiqar jutatapatxa, janiw ch"amaka thaqhañarus sarawaykiti. Ukampis ventanat uñchʼukiskäna ukhajja, walja candidatonakaw cheqpach coloranakap uñachtʼayapjjäna.
  
  Ukampisa, janiw kunäkänti. Mä kutix laboratorio ukax niyaw jikxatasiñapa, taqi kunas suyt"aspawa. Ukampirus jan walt"awix utjaskakiwa... akax tama satäkis ukawa. ¿Jupanakax laboratorio uñjapxani?
  
  Ukhampuni. Castillo ukat palacio ukan uñjapxaspäna ukhaxa, qhanaw sapa etapa ukankapxaspäna. Ukampis ¿kunjamatsa uka rollo jan mantasajj uka cheqanakat yatipjjäna? ¿Yaqha afluentex utjäna, ukax Saint-Germain markar muyuntat jach"a misterio qutar puriyatayna? Jan ukax yaqhax utjpachati...?
  
  Webb jupax wali axsarkañ café instantáneo luratayna ukat wasitat qunt"asïna, pacienciampiw inti jalant uñch"ukiskäna. Yatxatäwix wali sarantaskakiwa, ukampis jichhakamax uka tamax Saint Germain jach"a tesoros ukanakar suma qullqimp arxatirinakjamaw uñt"ayasi. Inas jupanakpachatak taqe ukanak katoqañ munpachäna. Jarks sasaw sapxi. Ukampis janiw jichhajj jarkʼapkaspänti. Janiw khitis uk lurkänti. Webb jupax Hayden Jay ukat altu patankir novio Matt Drake ukat vulgar amigapa ukat wali yatiñan Beauregard Alain jupanakan cortesía ukanakat amtasïna. Uka thaknam puriñatakikix janiw jaya tiempox munaskaspati. Jichhakamax Webb chachax jaya pachaw qhiparäna, libre ukat kusisiñampiw thaqhaskäna, ukampis janiw qullqix utjxänti.
  
  Tukuyañataki.
  
  Intix juk"at juk"at juk"at ch"amakt"askäna. Webb chachajj laqʼampi chʼalljjtayat ventanatwa mä jan wali ángulo uñtat jaqontasispäna ukhajja, Torre Eiffel sat cheqaruw uñjaspäna. Champs Elysees sat cheqajj mä jukʼa kayukiw utjäna. Jichhax uka tamax juk'amp yatiyawinakaw uñstawayi, jichhax jupax mä "grupo" ukham amuyt'awayi, tabletaparuw mistuwayxi. Uraqpachanxa walja sociedades, organizaciones jan ukax cultos ukanakas utjkaspa ukhamänwa, jupanakax Ascended Masters satäkis uka jaqinakaw utji sasaw iyawsapxäna. Webb juparux janiw chiqpachanx yatiyatäkiti, ukampis aka tamax Saint Germain ukax aka conjunto ultra-exclusivo ukankirïnwa sasaw amuyapxäna. Ukampis suytʼasa ukat machaq yatiyäwinak uñakiptʼasajj tiempojj tukusjjänwa.
  
  Ch"amakaw purintäna.
  
  Versalles markan kunatix luraskäna ukanakat jan ukax niya jan jark"at autoridadanakar jaqinak nayraqatan uñt"ayasitapatx janiw kuna phinq"askänti, taqi kunatix wakiski ukanak apthapisïna, uka residencia ukar mantañataki ukat kunatix jupax utjaskatap yatïna uk thaqhañataki. Ironía ukax jichhakamax uka tamax ukankatapax amtäwip chiqanchawayi ukat ch"amanchawayi. Ukajj cheqa thakinkatapwa uñachtʼayäna, rollo liytʼañat qalltasa, códigonaka ukat pʼeqeñchäwinakap descifrarkama.
  
  Yuspajarapxsmawa tama.
  
  Webb jilatajj taqe yänakap aptʼasisaw uka cuartot mistüna, janiw kuttʼañ suykänti. Anqankir callejj chʼamaktʼänwa, chʼamaktʼarakïnwa, ukat Champs Elysees sat cheqaruw kuttʼäna, thakip yatïna ukat imantat uñchʼukirinakat janiw sinti llakiskänti. Uka jiskt"at utax walja kutiw aka qhipa pä patak phisqa tunk maranakanx wasitat lurasiwayi, ukampis jichhax mä jach"a nivel de alquiler de vacaciones ukaw mä jisk"a patio ukar muyuntat quqanakampi, banconakampi ukat asfaltat k"añask thakhimp phuqhantat. Webb chachajj uka cheqar puriñatakejj llätunka minutonakaw munasïna.
  
  Autot sarañajj janiw faciläkänti; nayrïr punkur puriñkamax janiw jasak thakhinakax utjkänti, ukat lado mantañanakax mä suma qhant"at lado thakhiruw jist"arasïna. Webb jupax qalltanx sarnaqäna, ukatx ch"uxña zona uksatx jank"akiw pasawayxäna. Amuyupanx uka amtax chiqaw kawkhantix Germain ukan laboratoriopax utjkän uka chiqar irpañapäna, uraqit wali alayaru, ukat juk"amp llakipax aka qhipa patak maranakanx mayniw ukar mayjt"ayatayna.
  
  Chiqans jichhax ukax juk"amp jan walt"ayataw uñjasi, kunatix radical tamanakaw sapa turno ukanx chikañchasipxi - maynix suyt"aspawa, wali ch"aman jaqinakaw utjaspa, jupanakax Germain ukan qamañ utanakapan mayjt"awinak uñjapxatayna, ukat amukiw yaqhip chiqanakax jan llamkt"at qhiparapxañapataki. Jupax amuyt"ayiwa, ukax kunayman tuqinakatw phuqhasispa, burocracia roja lip"ichit lurat ukhamarak planificación ukar controlañat qalltasa, qhan axsarañkama, jan walit uñt"ayasiña ukat t"unjañkama. Inas jukʼampi sarapjjchïna.
  
  Janiw suertempikiti, jan ukasti wali ch"amampiw ukat jan jaytjasis yatxatäwinakampiw Webb jisk"a red ukanx kawkhantix servicio ukar mantañax utjkän ukx jikxatapxatayna. Servicio ukar mantañax walja razonanakatwa jan jist"antat qhiparañax uñt"ata, sapa kutiw cigarro pitañ samart"añat qalltasa, kuna pachas urux horario de entrega ukarjam phuqhañasa, ukhamat markachirinakar jan chuym ust"ayañataki. Ukampis Webb chachajj punku jistʼarañ yantʼkäna ukhajja, jistʼantatänwa, ukajj kunjamsa jakäwipajj mayjtʼayasïna ukat mä jukʼa suertempiw kunanakas mayjtʼaspa uk uñachtʼayäna. Chiqansa, jukʼamp sum wakichtʼasiwayi. Mantenimiento lurir yaqhep irnaqirinakarojj jankʼakiw soborno churapjjaspäna.
  
  Webb jupax suyt"äna, ch"amakan sayt"atäsa. Amparanakapan anchop taypin tʼijtʼir jan walin jikjjatasitapajj janiw uñtʼatäkänti ukat jukʼamp llakisiyäna. Niya amuyayäta, inas mä jukʼa jan waltʼayatächispa. Webb jupax rollo ukat llakisïna, ukat kunapachatix mä juk"a ch"allxtawix utjkän ukat punkux juk"at juk"at jist"arasïna ukhax samarañaw jikxatasïna.
  
  "¿Oui?"
  
  Webb jupax uka anatt"äw anatäna ukat contraseña sutimp uñt"ayarakïna.
  
  Punkux jist"arasïna ukat Webb-ax mantawayxänwa, jist"antatäñapataki ukat qhipäxan jist"antatäñapataki. Ukatxa, uka jaqin sustjasir uñnaqap maysar apanukusaw pʼiqipan contornoparjam sarnaqäna. Pasillonakax kunayman tuqinakaruw ramanak jaljtapxäna, ukat Webb jupax niya kimsa t"aqaw uka pampankir utax apnaqatäkaspas ukham amuyasïna, kunatix mä chiqat yaqha chiqar sarkasax wali amuyumpiw nayrïr chiqar saräna: mä nayra escalera jaya pirqaruw luratäna.
  
  Jupanakaruw espiral saraqanïna, mä kutix uta ist"añatakiw sayt"asïna, ukat janiw kuna suyt"añjam sarnaqañ ist"känti. Lakap ch"allxtayasïna, waña jikxatasisa, ukat t"ijtir chuymapar samarañ yant"äna. Uka lawat lurat barandillajj amparanakap manqhanjja qʼañupunïnwa. Uraq manqhar saraqasinxa, pirqanakax q"al ch"iyjataw jikxatasïna, pampax janiw kikpakïkänti ukat taqi chiqans mä muspharkañ thujsaw utjäna. Yatiñ munirinakatakix mä jach"a jark"awiwa.
  
  Nayraru sartasajja, mä jiskʼa linterna qhantʼayäna, ukhamatwa nayrar sartañ thak qhantʼäna. Janiw sayt"añax wakiskiti ukat aka uraqin mä juk"a jist"arat cuartonak uñakipañax wakiskiti, jilpachax ch"usa, ch"usa ukat periodiconakamp phuqhantatänwa.
  
  Jutïr wali aski luräwipax chimenea laqʼampi qʼañuchata rejilla ukat chʼiqa tuqinkir pampar uchat jachʼa escotillaruw purirakïna. Webb chachajj qonqortʼasisaw mä qhawqha herramientanakampi escotilla taypin thaqhäna, ukat uka metalat lurat thiya anillo jikjjatäna, uka anillojj jiljjattayäna, ukat jaqontäna. Mä jukʼa chʼamachasiñaw wakisïna, ukampis qhepatjja punkujj wal llaktʼasïna, qonqorinakaparuw qʼañunak chʼiyjäna. Webb chachajj saytʼasisaw cepilltʼasïna, ukatsti linternap alayaruw qhantʼäna.
  
  Maderat lurat gradanakajj liwjjattʼatänwa, uka gradanakajj telarañanakampi ukat laqʼampiw chʼoqantatäpjjäna. Janiw kawkhans rastronakax utjkiti. Webb chachajj walja maranakaw jan ukajj jukʼamp tiempos jan khitis uka thaknam saraqatap uñjasajj wal kusisïna.
  
  "Suyaña".
  
  Jupax samañap katjañatakiw ch"amanchasïna, utar sum uñjañatakiwa. Janiw jankʼak escapañatakïkaspati. Jupajj aka kimsïr llavet wali valorani yatiyäwinakwa munasïna. Uka edificiox taqpach muyuntki ukax amukiw qhiparäna, samañampiw qunt"atäkaspas ukhama, kunas pasani uk suyt"asa.
  
  Webb jupax nayrïr thakhi luratayna, ukatx uraqi manqhar saraqanïna, escotilla jist"arat jaytañ amtäna. Uraq manqhan katuntat uñjasiñax janiw kunjamatsa jan waltʼayasiñ munkänti. Gradanakajj mä kikpaki jaljtatäjjänwa, qhepatjja qarqa pamparuw purïna. Jichhax juk"amp ch"amawa. Ukanjja, pusi jachʼa cuartonakaw chʼamakan chʼamaktʼat utjäna.
  
  Webb jilatajj jukʼamp jachʼa antorcha naktayäna, jichhajj linternawa. Qhipharux kimsïr cuartox jaljataw jikxatasïna - mä ch"aman yeso pirqax chiqpachapuniw chikat khuchhuqatayna. Webb jupax wali kusisitaw drywall ukar jalxatäna, jilxatir laq"at chhuxriñchjasïna ukat ch"amakt"añ qalltäna. Qʼala amparapampiw mä chʼiyjäna, jupa pachpaw mä nuwasir atipjirjam uñjasïna, taqe kunatï thakipan saytʼatäki ukanak tʼunjasa. Jupax yeso chimpunak cuarto esquinanakaruw ch"iqiyäna ukat yaqhanakaruw takt"äna. Jupax ch"axwañ polvo taypin sayt"asïna, dios.
  
  Jachʼa pʼiyajj taqe kuntï thaqkäna uk uñachtʼayäna. Mä laboratorio ukax Conde jupan utt"ayatawa; mä laboratorio lurat yatxatäwip sarantañataki ukhamarak alquimia ukar manqhar mantañataki.
  
  Webb jupax mantawayxänwa, taqpach irnaqawipat jaqunukutaynawa.
  
  
  * * * .
  
  
  Alquimia chiqpach imantat jikxataña, sutip muyuntat manqhankir misterio ukar mantañax nayratpachaw mä kasta tesoro thaqhirinakatakix wali wakiskir amtäwixa, mä arunx Filósofo Qala thaqhirinakataki. Natural ukhamawa, Webb jupax janiw ukham uñjaskänti; jupax taqi kunatix Germain ukan lurat ukanak munäna. Mä proceso metales bases ukanakar noble ukar tukuyañataki. Quri lurañataki thakhi. Ciencia convencional ukat sipansa mä alternativa.
  
  Mä ch"amakt"ayir ukat ch"amamp lurat técnicas de laboratorio, terminología, teoría, método experimental ukat pusi elementonakan ch"amapar wali iyawsäwimp apnaqasa, Conde ukax magia, mitología ukat religión ukanakamp irpatarakïnwa. Ukhamasti, mä jan wali misturax janiw muspharkañäkiti, uka lurañax reyinakan ukat sacerdotenakan amparanakap khathatiyi ukat uka chiqankir horquillanakax khathatiyaraki.
  
  Webb jupax qullan pamparux wali amuyumpiw kayump takt"äna, kunjamtï jan suyt"ir jaqirux jamasat jalt"kaspän ukhama, kusisiñap jark"aqañatakix manqha lakap ch"akhutayna. Uka cuartojj cinturarkama maderat lurat bancompiw apnaqatäna, niya perqat pirqakamaw utjäna, uka banconjja kunayman yänakaw ikiskäna; mä qʼañunak apthapita, uka qʼañunakajj inas walja patak maranak nayrajj utjchïna. Webb chachajj escritorio muytasaw saräna, jaya esquinapan mä armario uñjäna ukat yaqha esquinapanjja mä pila caja uñjäna.
  
  Mesa patjjanjja, vasonakaw utjäna, mä cilíndrico vaso ukaw Webb chachajj yatïna, ukajj tʼantʼa vaso, matraz, embudo, medidor, meábulo ukat qolla vaso ukanakaw utjäna. Taqi chiqanw burbujanakax utjäna, ukat mä solución vaso ukat crisol ukanakas uñjarakïnwa, uka manqhanx mä kasta nayra, p"iqini masa ukaw utjäna. Mä puntapanjja, mä espíritu lamparaw utjäna, maynïr puntapanjja, mä garra ukat mä vial saytʼayañaw utjäna. Webb jupax Saint Germain markan qullan herramientas alquímicas ukanakat mä conjunto ukham jikxatäna . Jichhajj jutïrin thakipajj amtatäjjänwa.
  
  Uka libron chikat jistʼarat mesa patjjan ikiskäna, ukanjja nayrïr fórmula alquímica ukaw utjäna. Jan liytʼasajja, Webb chachajj uka recetat mä cheqajj chhaqtjjatap yatïna. Chiqpach alquimistanakax akham amuyapxäna: khititix jupanakar arkäna ukax jachʼa kankañatak chʼamachasiñ munchi ukhaxa, jupa pachpaw uka chhaqkir chiqar phuqantaspa sasaw amuyapxäna. Masónico chimpunaka ukat metales bases ukat yaqha fórmulas ukanakatak arunakax juparuw uñch"ukipxäna.
  
  Q"illay jatha thakipa.
  
  Jichhajj uk sum amuyasta.
  
  Nayraqatxa, destilación satawa. Consagrado metal ukaxa crudo ukata jaljañawa; bendito esencia ukaxa jach"a cáscara ukata. Ukxarusti, digestión. Kunapachatixa ch"iyara lip"ichiru tukuwayxi ukatxa q"umaru tukuwayxi. Ukat ukatsti umaña, jan ukax moldea, jan ukax botella ukar uchatawa juk"amp manipulación lurañataki.
  
  Uka jan pantjasir jathawa, sasaw Webb chachajj amuyäna. Jaljañatakixa wali askiwa.
  
  Uma, thaya, uraqi ukat nina apnaqañax jukʼamp wakiskirïnwa, ukat Diosax walikïskänwa. ¿Química medieval ukax kunjamasa? Ukhamaw sapxäna, ukampis Webb chachax yaqha tuqitwa amuyäna. ¿Especulativo ukhamäkiti? Janiw jukʼampi utjxaniti. Jupax wali respetompiw libron laqʼamp phuqhantat jananakap llamktʼäna, kunjamtï mä sacerdotex jachʼa mártir jaqin amparap llamktʼkaspa ukhama. Oh, kunas mayjäspa ukat jupax akan qhiparaspäna ukhaxa. Jupanakax urunaka, semananaka qhiparapxi. Nayraru sartañapatak waytʼatapat tʼaqhesiñajj almapat qʼañut lurat bandanakwa chʼiyjäna.
  
  Ukampis aka cuarton mä cheqanjja, kuna kasta cifras uka rollon jutïr tʼaqapan apnaqañapa uk qellqatänwa. Webb jilatajj jankʼakiw jupar jikjjatañapäna, ukhamat jan jarkʼataspa. Alquimia toqet walja imantat yatiyäwinakajj qhan uñjaskäna; janiw kuna cifras utjkaspati. Webb chachajj altʼat chuymanïtap jaytasajja, uka rollo apsusaw qhep qhepa pʼeqeñchäwip cifra baconian ukamp mayamp mayamp liytʼäna. Ukax jist"arat libro pachparuw uñacht"ayäna, Webb jupax juk"amp jan llamkt"añ munkän uka libroruw uñacht"ayäna. Aka, manqhanxa...
  
  Aka, manqhanxa, ... taqi kunasa.
  
  Wali samsusaw jukʼat jukʼat samaqtʼasïna. Janiw pä kuti uñakipañatakix pachax utjkiti, janiw kuna pachas jan walt"ayasiñatakix pachas utjkiti. Ukampis qullan yänakax janiw qʼañuchatäñapäkiti, ukatwa Webb sat chachax guantes uchasïna ukat jukʼat jukʼatwa pankanakap muytayäna. Manqhapanx jan pantjasirïpxänwa, chimpunaka ukat arunakax nayraqatapanx anatt"ir wawanakar uñtataw jalnaqapxäna, uñjañ mayipxäna. Jupanakar uñchʼukiñ munañampiw nuwasïna, qhepatjja thaqkäna uka panka jikjjatäna.
  
  Rollo ukan jutir p"iqinchawipax cifra Shakespearean ukampiw descifrasini. Chiqansa, ukax wali askipunïnwa. Sir Francis Bacon chachajj cheqapuniw Shakespeare chachan luratanakap qellqäna, uk uñachtʼayañatakejj walja maranakaw cheqa yatichäwinak jikjjatasiwayi. Ukat Sir Francis Bacon sat chachajj Saint Germain satänwa. Kunjams uka sarnaqäwit manqhar mantawayta ukarjamaw lurasi. Webb jupax aka machaq tamat yatïna, juykhükasin jupanakar n grado ukar arkta ukhax qhipharux Condex Ascendido Yatichiriw sasaw iyawsasma, ukat jichhakamas jakaskakiwa.
  
  Jupax jaquntäna, niyaw qillqatan jutir p"iqinchäwip uñjäna. Alquimia uksat sipanx Germain jupax arunakat yatxatirirakïnwa, ukat uka disciplina ukan llavepax yaqha Europa markan Conde ukan visitt"atapankänwa - uka llave ukar amuyasakiw jutïr llave ukar jikxatañ yatispa.
  
  Yaqha uru, yaqha thakhi.
  
  Webb jupax aka laboratorio ukanx taqi kuns luratayna, aka urux. Kuttʼañatakejj mä thak jikjjatañkamajj taqe kunas utjaskakiniwa sasaw amuyäna. Suma imantatänwa, pʼakjata pirqampis imantatänwa. Jupax aka tuqitx tukuykamaw apasxani, jach"a premio jikxatani, ukatx Santa Germain markan taqi tesoros ukanakap mä chiqaruw apayani, kawkhantix jupakiw wali jaya jakäwipanx uka chiqar apnaqañax askïkaspas ukham uñji.
  
  Webb chachajj chʼamakanwa jachaqtʼasïna, ukatsti punkuruw sarawayjjäna.
  
  
  LLACH"A JALJA
  
  
  Anqax wasitat, ukat wiñayatakïkaspas ukhamaw amuyasïna kunatix jupax pachpa ch"amaka uñjatayna, pachpa thaya samsutayna. París markax wali mayjt"atawa; taqpach uraqpachax jisk"aruw tukuwayxi, janiw sinti wakiskirïkiti. Webb, sapak thaqhasa, nayra misterionak uñstayäna.
  
  Janiw jupa pachpat pächaskänti.
  
  Aka chiqanx, anqanx thayax jupan amparapankañapawa, uraqix jupan yänakapawa, ukax jupaw apnaqaspa. Mä kutix mä lamparat mä qhana ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iqa. Jupax parisina vacacionat mistuwayxänwa, ukat uka pacha uñakipt"asax niya 21 jayp"u pachakiw sasaw muspharäna. Chika arumaw ukan qhiparaspa sasaw amuyäna. Ukat ukax mä p"inqapunïnwa, kunatix turistas ukanakax callinakanx cámaras, manq"añ bolsas ukat mochilas ukanakamp q"añuchatäsipkakïnwa, ukat Webb jupax taqi ukanak jupankañap munäna.
  
  Mä jukʼa qhepatwa taqe kunas mayjtʼjjäna.
  
  Ch"amakanakatsa ukat sapak qhana quta taypinsa mistunipxäna, suxta aka kutix, taqiniw ajanunakapax forjado acero ukham ch"amanïpxäna. Webb chachajj jankʼakiw waliptjjäna, mä qhawqha urunak nayrajj musculonakan chʼakhanakapajj mä yatiyäwirjamaw qhantʼäna. Jach"a botas ukanakaw qhipäxan thuqt"asïna. Ukampis janiw mä arus arsuskänti, ukat ukax Webb chachan almapanx mä axsarañ qhant"ayäna. Jichhür arumjja, chʼamachasipjjaspa ukhajja, aka oraqet pichthapipjjaspänwa.
  
  Jupax p"iqip alayaruw t"ijtäna ukat khitinakarutï uñjkäna ukanakarukiw uñch"ukiskäna, ukampis wali uñt"at Champs Elysees uksaruw uñch"ukiskäna. Ukanx pä tunk pusini horanaks walja jaqinakas sarnaqapkaspa ukhamänwa, ukat ukax Webb-arux wali ch"amampiw ch"amakt"ayäna. Mä autow thakhip chiqancht"äna, niyas arumanakax amukiw jikxatasïna, mä fucking mutante eléctrico ukax janiw ist"känti. Webb chachan chuymapax musphataw jaltäna, amuyt"asitapax juk"ampiw jilxattawayi. Jupax kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw autot arktäna, dueñopax jukʼamp jukʼampiw jilxattaspa sasaw suytʼäna, ukampis chiqans uka tuqitxa janiw suertenïkänti.
  
  Ch"amaka ventananakaw calle ukat walja fila quqanak patat uñtatäna. Mä jisk"a tama turistas ukanakax uñch"ukis uñch"ukipxäna, maynix jach"a Nikon ukan gorra apsuñ qalltarakïna. Webb jupax p"iqipan mä juk"a amuyumpiw jupanak tuqir kutt"äna, ukatx t"ijt"awayxänwa, ukatx qhipäxat arnaqasiñanak ist"äna kunawsatix operador ukar atacapxäna. Waliki. Uka thuqhurinakax janiw coleratäxiti sasaw amuyapxäna, jichhax wali aski pacha apt"asipxiwa mä yatichäw yatichañataki.
  
  Jupajj qheparuw uñtäna. Jan wali suerte. Mä thuqhurikiw qhiparäna, mayninakax juk"amp jak"achasipxänwa. Jupajj basura latanakajj nayraqatapan filaruw saytʼatäskir uñjäna, reciclañ urutak wakichtʼatäpjjänwa, ukat thakinjja tʼunjänwa. Laphinaka, ramanaka ukat ch"uxña quqanaka thakhi thiyan ch"iqiyata, jach"a phukhunakaw mä arknaqir jaqirux jark"antapxäna ukat nayraqat p"iqip thakhin khithapxäna.
  
  Ukat Webb jupax yaqha jan walt"äwiruw puri, mä bordillo estándar ukar chiqancht"asis jan wali uraqir purisa ukat tobillop t"ijt"ayasa. Jupax manqharuw saräna. Uka thuqhurinakax llätunk segundonakatx qunqurt"asisaw juparux nuwantapxäna.
  
  Mä británico acentompiw akham säna: "Jupax chuymanïxiwa" sasa.
  
  Webb jilatajj akham sänwa: "Janiwa" sasa. "Janiw jichhaxa. Nayajj wali jakʼanktwa. NAYA-"
  
  Mä puñchuw p"iqip ladopar ch"allt"äna, ukat nayranakap muytasinx ch"akhanakaw thuqt"äna.
  
  -Jist"apxam infierno -sasa.
  
  Webb chachajj pʼeqep jiskʼachasïna, ukhamatwa jukʼamp llaktʼasïna. Tobillopajj thuqtʼasïnwa. "Amp suma".
  
  Jupanakax wali ch"amampiw ch"allxtayapxäna ukat ch"akhanakax thuqt"asiskakïnwa.
  
  Jupanakat maynejj ajjsarasaw akham säna: "Pistola" sasa.
  
  Webb jilatajj akham sänwa: "Qullqenïtwa" sasa. "Amuykta ukat sipansa jukʼampiwa. Infierno, mä phaxs nayrax taqiniw nayatak irnaqapxpachäna. "
  
  -Laka jist"antaña -sasa.
  
  "¿Khititakis jichhajj irnaqaskta?"
  
  Ukat yaqha chachajj akham sänwa: "Patronasarojj janiw nuwasiñanak gustkiti" sasa. "Ukhamatwa ukham lurapki uka yaqhanakar contrataraki. Akax jiwasawa". Mä ch"axwawi jinchuru. "¿Jichhax uka jamuq amuyt"tati?"
  
  -Jïsa, ukampis nayajj pä kutiw pagasma -sasa.
  
  "¿Juma pachpat colerasirïtati?"
  
  "Janiwa. Aka...
  
  "Ukatxa, tiempo ina chʼusar aptʼañ jaytxapxamti. Nayax t"ijt"añat qarjataw jikxatastxa ukat jumax aka chiqar puriñamatakix amukiw jikxatasiyäta. Jichhajj taqe chʼajjwañanakam jaytjjapjjam, jiwapjjam" sasa.
  
  Webb chachajj uka toqet jukʼak amuyäna, ukampis uka toqetjja, taqe kunwa amuyäna. Kunanaktï apnaqañjamäki ukanak thaqhasajj muyuntjjänwa, ukampis mercenarionakajj taqe cheqatwa sum imtʼapjjerïna. Jichha kutinjja, janiw kuna lurañas utj-jjänti. Jichha kutix Tyler Webb chachan jakäwip tukuykam samkapax chiqpachapuniw t"unjatäñapäna.
  
  Webb jupax jan ch"amanïñ amtawayi, ukat janipuniw ukanak lurañax wakiskaniti sasaw suyt"äna.
  
  Mä jiskʼa nina nakhantayañ aparatojja, niya petardo jan ukajj mä chʼamani chispir uñtasitaw uka qala chuyman jaqenakarojj nuwasiñ cheqan larusiñapäna, ukampis kunatï isi manqhan uchatäkäna ukajj janiw faciläkänti. Webb chachajj nayrajj jiskʼa mochilapat mayniruw apsuwayjjäna, jichhajj inglés jaqen chalecopa manqhar liwjjatäna. Uka reacción ukax mä ratukiw utjäna, nina lawranakaw phichhantäna, ukat uka jaqix mä chhuxriñchjataw qhipäxar jaltawayxäna, pechoparuw chʼalltʼasïna.
  
  Taqinipuniw jupar uñkatapxäna.
  
  Jan ukasti Webb.
  
  Talonanakapat jaqunukusa ukat taqe chʼamap apthapisinjja, kunjamtï ninajj uka jaqen chalecopat phallkäna ukhamarakiw wal muspharat jaqenakar pʼakjäna. Uka jaqinakax janiw yatipkänti sayt"asipxañapataki ukat p"iqinchiripar yanapt"apxañapataki jan ukax arknaqañ churapxañapataki. Ukatwa Pitia mercenarionakax janipuniw akapachar atiptʼapkänti.
  
  Jichhax Webb chachax taqi ukanak nayranakapamp uñjäna ukat taqi ch"amampiw thakhi tukuyar t"ijtäna. Ukampis uka jaqix jupamp chikaw qhiparäna, costillanakaparuw amparapamp chʼalltʼasïna, ukatwa Webb chachan chuymapax tʼijtkasax tʼijtäna. Jupax maysaruw kutt"äna, mä jaqiruw mä jisk"a anunakar sarnaqir uñjäna, ukat uka chhuxriñchjasir mongrel apthapisinx jak"achaskir ataquerux chiqak jaquntäna. Chaos ukaw juparux muyuntäna. Allqamari sarnaqirix jach"atwa quejasïna, allqamari pachpaw satisfacción ukanx qhuruchasïna, ukat Webb jupax qhispiyasxänwa.
  
  Inaki. Jichhaxa, janiwa- .
  
  Mä disparo qhipäxat ist"asïna, balax ch"iqa thixniruw khuchhuqäna. Webb jilatajj jachʼat arsüna, uka usujj mä jukʼa tiempotakiw taqe kunsa jariqäna, ajjsarañaw juykhuptayäna. Allqamari sarnaqirix chhuxriñchjarakïnwa, ukatx t"ijtir kutt"asax jupa patxaruw jaquqanïna, uka jisk"a allqamarit armasisa.
  
  Webb jilatajj panpacha amparanakap jachʼaptayasaw liwjjatäna. Jupax alayaruw uñtäna, ch"iyjat jañchi, ch"akhax mistuni uk uñjañ suyt"äna, ukampis vaqueros ukan mä jisk"a jachaqt"asiñakiw uñjäna, ukat ukatw jañchipanx juk"amp jisk"a jachaqt"asiñ uñjäna.
  
  Jupanakajj nayaruw balamp jiwayapjjetäna.
  
  ¡Ukat qhispiwayxänwa!Chiqansa, kayupax niyaw sinti usuchjatäxäna. Webb chachajj tobillopanwa chʼiyjasïna. Inas destinojj mä chʼam churchïna. Uraqpachan juk"amp heroico pallapallarjam jikxatasisax Champs Elysees uksaruw liwxatasïna, jichhax jak"ankxänwa, escape ukan q"añunakap thuqt"añataki ukat jan tukuskir jaqinakar t"ijt"ir uñjañataki.
  
  Riesgo uñakipt"aña. Ninajj wali nakhantaskakïnwa, jichhajj uka jaqejj oraqer uñkatatäkchïnsa. Escopeta ukax Webb ukar uñtatawa. Mä juk"a pachatakix balat esquivasmati sasaw jiskt"asïna, phisqa tunk phisqhan tunkat mä juk"a juk"amp sumaw sasaw jakt"äna. Ukampirus, uka tuqit ukhamarak machaq yatiñanakapar jan apuestas lurañax juk"amp askiwa. Jupajj saytʼat autonak taypinwa thaknam saräna. Jutïr disparojj parabrisaruw phustʼäna, ukat yaqha disparojj punku panelaruw chʼalljjtäna. Webb jupax makhatxänwa, qunqurinakapax jichhax ninamp nakhantatäxänwa.
  
  Turistanakax jupar uñch"ukipxäna, cámaras ukanakax ch"allxtataw uñjasipxäna. Juparojj janiw istʼkänti, jan amuytʼasir tamanakaparojj maysaruw apanukuwayjjäna. Yaqhipanakax larusipxäna, yaqhipanakax llakit uñnaqanïpxänwa. Yaqhipanakax manq"añanak rápido bolsas ukanakat manq"apxirïna jan ukax edificionak uñch"ukis sayt"asipxäna, inas patak patak maranak nayrax kunjamäspachänsa uk amuyt"apxpachäna. Chiqansa, Saint Germain chachax uka chiqanx ukhamarakiw lurarakpachäna, inas tunka suxtan jan ukax tunka phisqhan patak maranakanx kunjamäkäntix uk amuyt"asa, ukat jakäwix kun sañs muni uka tuqit mä jaysäw jikxataspati sasaw jiskt"asirïna. Autonakax bocinas phust"apxäna, taxinakax jank"akiw pasapxäna, kuna jan walinakats jark"aqasipxaspa sasaw amuyapxäna. Aka jaqinakax ch"axwañ ist"apxäna, inas jisk"a amuyunakapampix jan chiqaw sapkchïnti, jïsa, chiqpachans mä ch"axwawiwa!
  
  Mä kutix Champs-Elysées uksanx jan pantjasisaw jaqinak taypin ukat juk"amp jach"a chiqanakar sarawayi, Place de la Concorde uksa tuqiru.
  
  Walja jiwayawinakan chiqapa.
  
  Webb chachajj janipuniw tʼijtʼañsa ni uñchʼukiñsa jaytkänti. Jupax akan machaq manqhanaka ukat machaq yatiñanak jikxataskäna.
  
  Ukapachaw ch"iqa tuqin uñjäna; jupan wali munat jan walt"ayatapa.
  
  
  llätunka JANK"A
  
  
  Drake jupax Zorros ukarux t"unjataynawa, jupamp chika jaltxapkän uka equipox taqi chiqaruw ch"iqiyapxäna. Interpol ukan agentenakapasa ukat francés policía ukanakas jank"akiw mantanipxarakïna, uka tamax wali muspharkañ uñjäna, kunatix p"iqip ch"allxtasaw jach"a quqanakamp phuqhantat thakhin t"ijtapxäna. Turistanakax jupanakaruw thakhi churapxäna, ukat jan puripkän ukhax uka equipox autonakan nayräxanakapatw jaltasipxäna jan ukax teja patxaruw t"ijtapxäna. Akapachan juk"amp thaqhat chachax nayraqatapan uñjasiwayi ukat mä qawqha chiqanakapax thaqhatarakiwa.
  
  Taqi kunas qalltawayiwa mä telefono jawsatampiw centro de operaciones de bolsillo ukar filtrata, Hayden jupax iyaw sataynawa utt"ayatäñapataki. Webb jupax mä chiqan Torre Eiffel jak"an uñjasiwayi, yatiyawinakax utjawayi. Fuerzas ukanakax movilizadas ukhamänwa; Interpol ukax jaysawayiwa ukampis SPEAR ukankirinakarux niya taqpach apnaqañapatakiw jaytawayi, kunatix jupanakax wali uñt"atawa ukat jichhakamax caso pithiano ukan irnaqapxi.
  
  Argento jupax chikat tunka denuncianak saltadores, pomposos funcionarios ukanakat jan yäqasa, jupanakpachat ukhamarak jupanakan valoracionapat wali seguro ukhama, janiw anqäx fuerzas ukat yaqhanakan yanapt"ap aguantañjamäkänti, jupanakax janiw uñjapkänti anqäx fuerzas ukanakax tándem ukan irnaqapxaspaw ukat irnaqapxañapawa. Aka jaqinakax, aka jach"a jach"a tukur q"añunakax Webb-ar t"ijtir uñjañax juk"amp askiwa, jach"a jach"a tukuñanakap laq"unt"ayañat sipansa.
  
  Torre Eiffel uñchʼukiñajj mä jan uñjkañänwa. Aliciax tukuyawayiwa, Webb sasin amuyapkän uka jaqirux John Lomu ukarjam mä ch"axwawimpiw apxaruwayi, kunawsatix Francia markan policía ukanakax mä tama "torta manq"ir jan ch"aman jaqinakaw sayt"atäsipki, juk"amp jan waliw suyt"apxi" sasaw amtawayi. Uka jaqixa -kimsa kutiwa- janïra qhipäxaru liwxatkasaxa wali mulljata uñnaqampi. Ukapachaw pantjasipxatap amuyasipxäna. Alicia kullakajj apthapïna, janiw sinti llampʼu chuymamp cepilltʼäna, ukat sarjjäna, kunjamsa kayunakapajj khathattʼasïna uk janiw amuyaskänti, ukatwa jaytjjäna, ukat pamparuw kuttʼjjäna.
  
  Jupax Drake ukat Dahl jupanakaruw uñch"ukitayna. "Ukajj walikïskäna uk yatisktawa. Uka qʼañunakjja uka cheqanwa tukuyaspäna" sasa.
  
  Drakex jachir jaqiruw uñtäna, mä pelotaruw liwxatasïna. -Nayax amuyta jupax suerteniw jupamp llamp"u chuymanïtamax -sasa.
  
  "Ukhamajj janipuniw paskaniti, Drakes. Janiw kunapachatï callinakasan qʼañunaka ukat axsaririnakax civiles ukanakar jan waltʼayapki ukhaxa, kunattix jupanakax mä jukʼa derechonïpxiwa sasaw amuyapxi".
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Jumasa nayampejj panpachaniw iyaw säna, jichhak vacacionap jakʼachasiñatakejj wali askinakaw utjani.
  
  Hayden jilatajj taqe ukanak apthapisïna. "Yaqha uñjawi, jichhax pampanakanwa" sasaw saraki. -Ukax pistolampiw arktawayi -sasa.
  
  May jilatajj akham sänwa: "Jukʼamp creyiñjamaw istʼasi. "Ukat chiqpachansa aka chiqar jaytañaw wakisi. Jank'aki."
  
  Drake chachajja, waliptasir mä jaqeruw tantachtʼat autoridadanakar amparapamp luqxataskir uñjäna.
  
  "¿Qhawqha jayankpachas Yapunakaru?"
  
  Bo jilatajj akham sänwa: "Mä jankʼak tʼijtʼaña" sasa. -Nayaxa aka chiqaru uñt"ta -sasa. Ukhamajj arktañamawa" sasa.
  
  "Kusisiñampi". Kenzix wali ch"ullqhi pantalonaparuw nayranakap uñch"ukisïna ukat filaruw t"ijtäna. Drake jupax Smith jupan jak"apan qunt"asïna, ukat uka pallapallax aka urunakanx juk"amp colerasirjamaw amuyasïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jan llakisimti" sasa. "Jichha kutix juparuw katuqañäni. Janiw juk"amp piths ukanakax utjxaniti. Janiw jukʼamp jan waltʼayasiñajj utjxaniti" sasa.
  
  Smith-an kutt"aniñapax qhanstayäna, nayraqatax jan amuyasiñaw utjäna, ukatx ch"usat p"iqip ch"allxtayasïnwa. "Chiqansa, dude. Ukhampuni."
  
  Beau chachajj wali uñtʼat calleruw chiqak irpäna, uka callejj wali qhantʼatänwa. Aruntt"añjamaw nayraqatarux ch"axwañanakax ist"asïna ukatx taqi ch"amanakaw uka tuqirux t"ijtapxäna, thakhinx autos gateantes ukanakan jak"apanw sarapxäna, kusisit turistas ukat locales ukanakamp chikt"at jaqinakat esquivapxäna, bancos ukat bordillos, autonak patat ukat estatuanakan ladonakapar apnaqasa, kunayman jikxatañataki through.. jaqinak taypin ukat nayrar sartaña. Motociclistax maysaruw sarawayxäna ukat Alicia ukat May jupanakan nayraqatapanx frenompiw sarawayxäna, ukampis uka chacha warmix nayrïr ukat qhipa ruedanakapat katjasaw ladopar jaquntapxäna. Yaqha jan jaytjasis tejedorax bicicletap jach"ar aptat jikxatäna ukat uka jak"ankir quqaruw jaquntatäna, Torsten Dahl jupax chhuxriñchjatänwa, ukat mä juk"a pachaw ramanak taypin qhiparañ amtäna.
  
  Mä qhawqha jukʼamp nayrar sartayasa, ukat uka chʼamajj wali chʼamampiw jukʼamp jalnaqäna. Mei jupax juk"at juk"at nayrar sartawayi, jan suyt"ataw Kenzi ukat ukatx sueco ukax arknaqawayi. Drakex qhipäxar kutt"awayxäna, mä juk"a samaqt"ata.
  
  "Tocino sándwiches ukanakat mistum" sasaw Dahl chachajj laka kʼuchupat jupar uñtat samaqäna.
  
  Drake chachajj akham sasaw kuttʼayäna: "Albóndigas ukat muesli" sasa. "¿Akax nayatakix wakisispati?"
  
  -Kunas yanapt"aspawa -sasa.
  
  "Inas... inas yant"añax wakischispa ukat vacacionar sarañax wakischispa. Ay janiw, suyt"am..." sasa.
  
  Dahl jupax janiw uka jisk"achawirux ist"känti kunatix Bo jupax taqiniruw liwxatasïna, ukat mä chiqat yaqha chiqar jalt"kaspas ukhamaw amuyasïna, kayunakapax juk"akiw uraqir llamkt"äna, mä pantera ukan sarnaqatapax jayaruw jist"antäna.
  
  "Maldito chiqpach tigre" Drakex jacht"asïna, janiw nayrïr kutikiti kawkhans francés jaqix ukham jank"ak, suma samarañ ukat ch"ama jikxatäna sasaw jiskt"asïna.
  
  "Ukat Yorkshire Winnie the Pooh" sasaw Dahl chachajj uka jisktʼar jaysañatak jachʼat arsüna.
  
  -Qhipäxar kutt"am, Freak -sasa.
  
  Uka pachparakiw nayraqatapan mä t"ijtir jaqir uñjapxäna.
  
  -¡Maldita ukhamawa! Drake jilatajj arnaqasïna. -Jupax chiqapuniwa -sasa.
  
  Bo jupax Webb ukarux nayrar sartaskakïnwa, uka jaqir tukuyañ amtäna. Mä lado calletjja, chʼiyar isimp isthaptʼat jaqenakaw warantasipjjäna, ukat mä jan wali uñnaqtʼan arma imantañ yantʼapjjäna, ukampis janiw atipkänti.
  
  Francia markankir policianakajj walpun llakisipjjäna, machaq jutirinakarojj saytʼapjjam jan ukajj jiwapjjam sasaw arnaqasïna. Interpol ukan agentenakapax nayraqatar qhipäxar t"ijtapxäna, amuyunakapan chhaqhata, ukampis jupanakpachas jan walt"ayat uñjasipxatapat jan llakisipkaspa ukhamawa. Drake ukat SPIR equipo ukax nayrïr amtapakiw amtapxäna.
  
  Hayden jupax liwitat civil ukarux jaltawayxänwa, Kinimakax qunqurt"asisaw uka jaqir sartañapatak yanapt"äna. Mei jupax Bo ukarux jank"akiw katjatayna. Aliciax lakapax sapa kutiw kuynt"asïna, ukampis Drakex janiw uka arunak ist"känti. Inas ukax wali askïchispa. Smith jupax Lauren ukat Yorgi jupamp chikaw t"ijtäna, Drake jupax jark"aqasiñap yatiskchïnsa. Janiw khitis kusisit uñnaqanïkänti. Kenzix chiqpachapuniw Dahl nayraqatan t"ijtäna, aka chiqax kawkhantix uka arumax jikxatasiñ munkän ukhamarjamaw wali jach"at jachaqt"asïna.
  
  Autojj Beau jilataruw sarawayjjäna, ukat juparuw khuchhuqäna. Tyler Webb jupax chhuxriñchjasïnwa, mä sallqa qhipäx uñch"ukiñampiw khitïtap chiqanchäna. Drake jupax uka ch"usawjaruw jist"antäna. Jupanakar arknaqir mercenarios ukanakamp niya kipkakïpxänwa, ukat kunjamsa jupanakamp uñjasipxani uk amtapxañaparakïnwa. Hayden chachajj ordenanak larusiñapänwa, ukat janiw aynachtʼaykänti.
  
  "Drake, Dahl, Alicia, Smith, jupanakar aka chiqat apsupxam. ¡Jichhax Webb ukankiwa!"
  
  Drakex jank"akiw kutt"äna, apuntasïna ukat pistolap apuntarakïna. Mercenarionakax mayjt"awinak uñjasax ch"iqintasipxänwa. Maynix sayt"ataw qhiparäna, Webb-ar arknaqasa. Smith jupax nayraqatw pallapallanak jaquntäna, uka jaqirux pä muyuntat muyuntayäna ukat jak"ankir quqanakaruw wila ch"allt"äna. Drake chachajj mä kʼachat kʼachat sarnaqir autot jakʼachasïna, uka auton ruedanakapajj pʼeqepat mä qhawqha metronak jayaruw chʼalljjtäna. Ukat jank"akiw sartasi, pä jisk"a phallawi ukat yaqha sarnaqawi. Mercenarionakax juk"amp suma imt"asiñ thaqhañatakiw umaruw chhaqtxapxäna.
  
  "¿Khitimpis nuwasipxta?" sasaw Dahl chachajj jisktʼäna.
  
  -Janiw mä pista ukhamäkiti, compañero.
  
  Hayden kullakajj pʼeqep jiskʼachasaw jukʼamp jankʼak sarnaqäna, amuyatapat sipansa jukʼamp chʼamampiw thaqtäna. Uka equiponkir jaqenakat sipansa, Webb chachar irpañatakejj kunatsa utjäna. Jupajj kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjam chʼamañchtʼañatakejj mä razonaw utjäna.
  
  Suma irnaqawi, Kinimaki janiwa jak"ankiti.
  
  Jach"a hawaiano ukax civiles ukanakar yanapt"ir kutt"anxäna uk yatisax kunapachatix uka jaqix jamasat sarnaqaskäna, filmación ukat jupanakan utanakapan axsarañ yant"käna ukax patak metros ukch"a jayankkäna ukhax qhixu qhixu qhixu qhixu qhixunak Haydenan nayratpach axsarkañ pronóstico ukar tukuyäna ukat explosivo tormenta ukar tukuyäna. Jupax wasitat independiente warmir tukuñ jak"ankxänwa: sapakiw jikxatasïna, jupa pachpaw sarnaqäna, jan walt"äwin jikxatasïna. Jupax nayratpach aka machaq isimp yant"asiwayi, ukat kunjams jikxatasi ukx juparux gusti. Uka qillqataxa, kunjamtï sapkäna ukhama, pirqaru qhan uñjasïna.
  
  Webb chachajj jan ajjsartʼasaw nayrar tʼijtäna, mä ladot maysaruw liwjjatasïna, sapa mayni samañapjja qhanwa apsusïna, kunjamtï qarjata pulmonanakat arnaqaski ukhama. Uka jaqejj janiw sumäkänti, ukampis janiw aynachtʼkänti. Hayden jupax Bo juparuw uñjäna, Merc ukar jaltxatayna, mä misil junt"u thaqkaspas ukhama, ukat thakhip jark"aqañatakiw mä chiqar sarxatayna.
  
  Ukhamatwa, jupampi Meimpikiw mayni pack ukankirinakat sipan nayrar qhiparapxäna, Kenzix jan amuytʼasisaw amparapamp uñachtʼayäna.
  
  "¿Aka jaqir tʼunjasktanti? Jan ukajj ¿janich ukhamäki?"
  
  Hayden jilataw nayrar sartawayi.
  
  "Wiñayataki".
  
  
  TUNKÏ JAQIT ARSUÑATAKI
  
  
  arknaqañ qalltatapatxa, Hayden kullakax ch"amapampiw uñkatasiñap yatïna, ukat mä kipkakïñapsa yatïna. Jichhax jupar uñjasax qarjata, jachaqt"ata ukat wila ch"allxtataw, q"añut ajanupampi, kunjamarak infiernox janchi manqhar ukham manqhar mantañs atipjaspa sasaw jiskt"asïna. Ukampis jichhajj janiw kunäkänti.
  
  Kunatï qhepat paskäna ukaw wali wakiskirïna.
  
  Webb jupax jupar uñch"ukiskäna, mä mini-choque ola ukaw ajanupar t"ijtäna. "Hayden Jay" ukat juk'ampinaka.
  
  "Pä amtawiw utji. Jichhajj nayamp chik jutapjjam jan ukajj infiernor sarapjjam" sasa. Jupax amparap luqxatäna, armap kayunakapar mä ángulo uñtat katxarusa. -Kunapachatixa, nayaxa wali sumawa -sasa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jan armanitwa" sasa. "Ukat nayax sañajawa... wali askiwa wasitat jumamp jikisiñaxa."
  
  -Ukatxa chiqaru saraqaña -sasa.
  
  Jupajj pʼeqeparuw uñchʼukïna.
  
  Kinimakaxa qhipäxata, jaya chiqata, mä arnaqasiña arsüna. Arunakapajj janiw kunäkänti. Webb chachajj muspharat uñnaqtʼanïnwa, ukat uka uñnaqapajj chuymap juntʼuchäna. Kenzi kullakajj lakapas jistʼaratäjjänwa, ukat uka mä uñnaqaw Haydenar jan jarkʼaqañatak yanaptʼäna.
  
  Israelajj akham sänwa: "Testigonaka" sasa. -¿Kunsa amuyt"askta?
  
  Janiw nayax kuns lurkti, Haydenan lakapankänwa. Amparapajj khathattʼasïnwa, amparapajj khathatirakïnwa. Mä disparo, mä explosión, ukat taqi kunas tukusxaspänwa. Aka jakäwinak t"unjirix janiw juk"amp ch"amanïkiti, janiw jaya samart"añapakiti. Taqi khitinakarutï llamktʼkäna ukanakatakix librëñakiw wakisi.
  
  Webb kullakajj amparapamp chʼalljjtayasajj liwxatasïna. Uka balajj pʼeqepat pasañwa sillpʼäna, uka jan wali amukiw jan mantañjam amuktʼäna.
  
  "Walikiwa, aka uñtam" sasaw khathatt"asïna. -Nayax ukat esquivawaytwa -sasa.
  
  Hayden kullakajj jaltawayjjänwa, ukampis amparapamp mä jachʼa amparaw qhepäjjapar chʼalljjtayäna. Uka amparap uñtʼäna, ukatsti jupamp chik sarir arurus uñtʼarakïnwa:
  
  "Jumanakax jan kuns kamachtʼañjamäxtawa. Qhipäxar kutt"awayxañamawa. Nayajj uka toqetwa atipjayäjja" sasa.
  
  Kinimakax jupat jak"achasisinx Webb-aruw jak"achasïna. Hayden, muspharatax janiw kuns lurkänti, jan ukasti hawaiano jaqix chiqati janicha sasaw jiskt"asïna. Janiw sañax wakiskiti, jupar jiwayañ amtasax uka pachanak jan ina ch"usar apt"askasapäna ukhaxa, nayratpach uka jaqirux esposampiw chint"asispäna.
  
  ¿Janiw kuns kamachkti? Nayajj janiw ukham amuyktti.
  
  Jupax Kinimaka jak"an sayt"asïna jan kuna arsusa. Webb jupax panpachaniruw uñch"ukiskäna, ajanupan mä juk"a jachaqt"asisaw uñch"ukiskäna.
  
  Pita sat soldadonakan pʼeqtʼiripajj akham sänwa: "Kimsa qhep qhepa kuti jikisipjjayäta uk amtastwa" sasa. "Ukat panpachaniw mä jukʼa mayj uñnaqtʼanïpxtaxa."
  
  Mä qawqha metronakakiw jupanakat jaljtapxäna. Lis markan yapunakap muytapanxa, jakañax wali t"ant"a, jallu purintaskänwa; khitinakatix ch"axwawinakat t"ijtapkäna, khitinakatix yatiñ munapki, ukat jan kuns ist"apkäna ukanaka. Uñch"ukirinakax juk"at juk"at nayrar sartapxäna, ajanunakapan kusisiñaw utjäna. Mä cheqanjja, jakʼachasipkäna ukhajj sirenanakaw wararipjjäna. Uka arumax wali chʼamapunïnwa. Periodistas ukat camarógrafos ukanakax quqanakar makhatañ yant"apxäna, ukhamat juk"amp sum uñjañatakiwa. Policía ukan autonakapax nayratpach jach"a thakhinak p"akintañ yant"apxäna.
  
  Hayden jilatajj samarañatakiw chʼamachasïna. Jichhax janiw kunas Webb-ax jupanakat qhispiñapatak utjkänti. Ch"iqa tuqinx Drake ukat mayninakax qhipharkir mercenarios ukanakamp fusilanak mayjt"ayapxäna, jichhax niya pusinikiw qhiparapxi. Interpol ukat Francia markan policía ukanakax mercenarios ukanakar atipt"añ yant"apxäna. Francés jaqix jiwayataw uñjasiwayi, ukat Interpol policiax wilax mistuwayxiwa, qullirinakax yanapt"apxiwa. Jupa jakʼankir qollunkir jaqerojj janiw istʼkänti ukat wali colerat Webb jilataruw uñachtʼayäna.
  
  "Qunqurinakaru".
  
  "Kunjamtï nayax uka amuyump ukat aka amuyun potencial resultado ukar munaskta ukhama, Miss J, ¿chiqapunit jumax amuyta janiw mä qawqha escenarios de última oportunidad ukanakax amtatäkiti?" Webb jupanakarux jiskt"äna, Hayden amuyt"ataparjama, sinti jan axsaras.
  
  Ukatxa, qhixu qhixunakaw callenakan jalnaqäna.
  
  Helicópteronakax niyaw jak"achasipxatayna.
  
  
  TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Pä jach"a ch"iyar jamach"inakar Champs Elysees sat qullu patat jalnaqir uñjasaxa, Haydenax mä yatiyaw arnaqasïna. Kinimakax ukhamarakiw arnaqasïna, ukat jan walt"awinakax taqpach chiqaruw jan ch"allxtañjam katjatayna. Ukanx wali jach"a phallawinakaw utjäna, taqi kunatix luraskäna ukaruw sustjasipxäna. Hayden jupax instintivamente uraqiruw ch"allt"asïna, Kinimakax jupa jak"ankir edificio ukham t"unjatäna.
  
  Kawkhantï jupax nayratpach jikxataskän uka chiqanwa.
  
  Qhixu qhixunakax jak"achasiskänwa. Hawaiano kullakajj amparapampiw amparapamp katjjatäna, ukampis wali sum istʼasajj amparapampiw chʼalljjtäna. Uka jisk"a phallawinakax, maldición, chiqpachansa janiw pistolanakax utjkänti. Uka ch"axwañ tuqiw Drake-n jan pantjasir acento-p ist"äna.
  
  "Taqi kunas mä k"arikiwa, munasiña! ¡Web jilatajj jukʼamp thaknam sarawayjjäna!"
  
  Arunak jankʼak arsutapat sipansa, jukʼa amuytʼasisaw Hayden jilatajj saytʼasïna ukat escenario muytasaw uñchʼukïna. Helicópteronakax monstruonakan ch"axwawipampix jak"achasipxänwa, ukampis nina naktayañ sustancianakax jaquntatäpkän ukanakax janiw nina naktäwinakat sipans juk"amp ch"amanïkänti. Uka tiemponjja, Webb chachajj uka toqetwa apthapispäna, jichhajj liwitat reyëjjänwa. Jaqinakax jan ch"amani jaqinakan irpataw soborno churapxäna ukat niyas qhipa urunak carcelan qhiparapxañapatakiw sarapxäna. ¿Kunatakis?
  
  Kunatï, janiw pächasiñasäkiti, Webb chachan yänakapakiw churaspa.
  
  Hayden chachajj helicópteronak uñchʼukiskäna, uka helicópteronakajj niyaw chhaqtjjapjjäna. Janiw khitis pallapallanakamp jiwaykänti, local autoridadanakax radionak allsupxäna jupanakar arknaqañ yanapt"añataki. Hayden jilatajj Webb jilataruw uñchʼukïna, ukampis kuntï jikjjatkani uk yatjjänwa.
  
  Janiwa. Janiw kunas utjkiti.
  
  -Uka bastardox Jon Snow-at sipan juk"amp jakäwinakaniwa. Jupax Drake-n cargop uñakipäna. "Jupanakar yanapt"ir sarañamawa, Mano. Webb jilataruw thaqä" sasa.
  
  - ¿Jumaxa chiqati?
  
  Hayden chachajj uka chachar arknaqasaw sarjjäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax chiqpachapuniw kuna pachatix Interpol ukan jamasat agentenakapax mercenarios ukanakan chuymap ch"allxtayapxani ukx chiqaparuw uñt"ayäna, ukatx mä clip phuqhat apsuwayxäna, pä jaqiruw usuchjatayna ukat mayninakax jaltxapxañapatakiw khithatayna. Dahl jupax Mei jupamp imantat mistusaw t"ijtäna ukat kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw t"ijtäna. Aliciax imantasirirux embuscataynawa, kunawsatix mä agente ukar apsuñataki wakicht"askäna ukhaxa, ukat janïr uk lurañ tukuykasax mä segundo jan ukax pä segundokiw armap jaquntäna.
  
  -Jupanakax t"ijtxapxi -sasawa Drake-x qhanañcht"äna.
  
  "Torsti ukat Elf jupanakar katuqapxpan. Mä ch'ama irnaqawiwa".
  
  Drakex larusitaynawa, wali sapa k"uchuruw uñch"ukiskäna ukat Webb jan ukax jan amuyt"kay mercenarionakax yaqha amtapxpachati sasaw jiskt"asïna. Inas Hayden chachajj cuchillomp jawqʼjañapächïna, ukampis Webb chachajj nayratpach balamp jiwayatäkaspas ukhamänwa. Chiqansa, Champs Elysees sat chiqan walja jaqinak taypin chhaqhañax janiw chʼamäkänti, jukʼampisa kimsa pusi tʼaqa jaqinakaw wal sustjasipxäna. Ukham luratapatjja, mä qhawqha lurañanakakiw jupanakar jaytäna.
  
  ¿Kawkitsa Webb chachajj jutäna? ¿Khitinakas mercenarionakaxa?
  
  "Ey munasiña, ¿mä jukʼa jisktʼañ munasmati?"
  
  Alicia kullakajj jupar uñkatarakïnwa. "¿Akax norte tuqinkir kusistʼañanakati jan ukax kunas?"
  
  Drakex p"iqip jisk"achasïna. "Waw, akax norte ukat sur ukanakan jaljawipawa. Janipuniw chuymankipstkaniti" sasa.
  
  "Ukhamajj ¿mercenarionak sañ munasmati?"
  
  -Jïsa, ukax chiqpachapuniw nayax sañ munkta -sasa.
  
  -Kunalaykutix chiqpachanx nayax kusisitaw jikxatastxa.
  
  "¿Kunas yaqhax machaqäpacha?"
  
  Kawkhantï mercenarionakajj saytʼatäpkäna uka cheqaruw wali amuyumpi jakʼachasipjjäna. Yaqhipanakax jiwatäpxänwa, yaqhipanakax wilamp mistusipkäna, mä qawqha jan sinti llakisiri uka markankir policianakaw uñjapxäna. Dahl chachajj nayratpach mä jaqerojj amparapat katthapisinwa qontʼasiñatak irpäna. Yorgy ukat Lauren jupanakax jutasinx qullu pataruw jalnaqapxäna, janiw jark"apkänti, jan ukasti ist"apxapuniwa, uñch"ukipxirïna.
  
  "¿Parltʼasipjjpachätati?" - sasaw sueco jaqix cultura tuqit jiskt"äna. "¿Jan ukax yaqhep amigonakajar uñtʼayañ munasmati?"
  
  Uka jaqixa, ch"uxña nayrani, barba ch"ankhani, nayra ch"akhani, jisk"a pirqaru qhipäxaru ch"allt"asïna, wali samsuña. Drake chachajj purakapar balamp jiwayatätap uñjäna, ukampis janiw jankʼak sinti jan walin uñjasirïkänti.
  
  Qhana uñt"atanakat sipansa juk"ampiwa.
  
  Alicia kullakajj qonqortʼasïna, ukhamat nayranakapajj mercenario chachan nayranakapamp kikipäñapataki. "¿Arstʼapxätati, jan ukax nayax jakʼat uñchʼukiñ yatiqirïtati?" Jupajj mä casual estilompiw armap chhuxriñchjasïna.
  
  Mercenariojj ñikʼutap chʼoqtʼasïna, munasiñanak taypin chʼiyjatäkaspas ukhamaw amuyasïna, ukatsti jaytanukurakïnwa. -Janiw kuntix nayax sañ munkta ukx gustkätamti -sasawa acento americano ukamp dibujäna. "Mä qhawqha semananak nayrakiw aka equipor mantawayta. Extra seguro, sasaw sapxi. Nayrïr uñtañanjja, janiw sinti yanaptʼkänti" sasa. Jupax llakitaw p"iqip ch"allxtayäna.
  
  -Arst"askakiñamawa -sasawa Aliciaxa qhuru arumpi arsüna.
  
  "Janipuniw llakisiñajänti. Ukampis qullqi; jupanakax wali suma jaqinakäpxänwa. Walikiwa. Mä maraw vacacionar sarapjjerïta, inas pä marajj vacacionar sarapjjchïna" sasa. Jupax mä juk"a samart"äna, kunawsatix mä par nayranakapax jupan nayranakap allsuwaykäna ukhama, uka nayranakapaxa mä mercenario masipan nayranakapaxa qhanaw jupat sipans clienteparux juk"amp interesata. Dahl chachajj uka jaqeruw thakit jaqontäna.
  
  Uka mercenariojj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Ukajj jistʼantatäñapawa sasaw amuyta" sasa.
  
  -Jan llakisimti, jupanakan yänakap katuqapxani -sasawa Drake-x juparux säna. -Akax jumanakan ch"amamawa juk"a jikxatañataki -sasa.
  
  Mercenariojj wali llakitaw pampar uñchʼukiskäna. Ukat akham sarakïnwa: "Qhep qhepa suma amtar puriwayta uk janiw amtaskti" sasa. "Uka irnaqañax janiw chʼamäkänti. Palacio uñjapxam, uta uñjapxam. Yatiyañataki. Chaki sarnaqañ tuqit parlt"añäni, waynanakaw yaqhip chiqanakan jan ukax temas ukanakat yatxatañ munapkaspas ukhama. Wali amuyumpiw uñchʼukiñama. Ukjja jilajaw luräna. Ukat nayax uk lurawayta. Jupanakajj familian wali valorapar tukuwayjjewa" sasa. Jupax larusiñ yant"äna, ukat amuyt"asisaw sarantaskakïna. "Lentes de campo, uñch"ukirinaka, jan chiqapar uñjir guardianaka ukat q"umachirinaka, manq"añ empresanaka, dispositivos móviles de escucha, fotonak apnaqapxirïta. Turistas ukhamaw tukupxta..." sasaw arknaqäna. "Sapa kʼarinak libron utjkäna ukanaka".
  
  Drake jupax Alicia kullakaruw nivelapan mayachasïna. "¿Khitinakas jupanakaxa? Ukat ¿kun lurañatakisa? "
  
  -Jupanakax walja maranakaw ukham lurapxi -sasa. Uka mercenariojj muspharakaspas ukhamänwa. -Jan ch"amäki Qullqi. Yaqhip uka mercenarios locales ukanakax kunjams gatillo apsuñ armasipxäna, jupanakax wali sumaw jikxatasipxäna. Ukampis uka qhepatjja" sasaw nayranakap chʼoqtʼasïna, "kunas pasäna.
  
  Drake jilatajj uñkatasïna. Uka equipox muyuntat tantachasipxäna, Interpol ukan agentenakapax ist"apxarakïnwa. Thakin patat saraqasin sarnaqañax mä akatjamat saytʼäna, ukat uka jaqix megáfonoruw arnaqasïna.
  
  "Aka waynax, aka Webb, jan kawkits mistunitayna. Jupax Transilvania markanwa ukanak apthapitayna; jupanakax Webb-an kawkhantix jupanakax territorionakapar uñt"apki ukar mantañapatak juk"amp axsarapxäna, Vlad the Impaler-an ole-pat sipansa". Jupax larusitaynawa, ukatsti chhuxriñchjasïna ukat llakit ñik"ut mururasïna, purakapat katxarusa. "Ukatxa... ukjatx Versalles markax pasäna, ukatx chiqpachapuniw wallpanakax wallpa uywañ utar t"unjañ qalltapxäna. Webb jilatajj mayampwa. Mä jach"a disparox mä sustjasiwimpiw riles ukanakat juk"amp jank"ak mistuwayxi, pusi uru llumpaqa phaxsit nina naktäwit sipansa... uka pisinkir bastardo p"iqipanx destino satawa."
  
  Alicia kullakajj talonanakaparuw chʼalljjtäna. -Janiw Webb-arux pisinkir jaqi sañ munkti.
  
  "Kuntï siskäta, dude.
  
  Dahl jilatajj akham sasaw chʼamañchtʼäna: "Ukampis sarantasipkakim" sasa.
  
  "Versailles markax anatañ kamachinak mayjt"ayawayi. Mä akatjamat taqiniw amuyasipxäna, jawsatanakar jaysapxäna ukat amuktʼat jawsañatakis chhaqtxapxäna. Favores akan ukat ukjan ukhamaraki. Jach"a jefex niya sapa horaw jaya chiqanakan línea ukan jawsapxitu. Juk"amp armanaka, juk"amp munición. Ukat chacha, janiw kuntï uñjapkayäta uksa yatkti" sasa.
  
  Alicia kullakajj ajanupar chʼalljjtayäna. "Mayamp dude sasin sutichapxita, nayax atrevista."
  
  "Um, pampachapxita. Nayax taqiniruw jawst"ta... aka. Ukampis kunjamtï sisktxa, janiw kuntï uñjapkayäta uk yatkti" sasa.
  
  "¿Uka waynanakat maynis yatpachati?" Drakex p"iqip mayni mercenarionakaruw ch"allxtayäna.
  
  -Janiwa yatkti -sasa. Inasa. Milner sat jilataruw ukan yantʼañama. Jupax mä veterano ukhamawa. Webb sat chachar arktapjjam ukat irpapjjam sasaw sapjjetäna. Ukampis janïr uk lurapkäna ukhajja, chalecopan mä nayra libro jikjjatapjjañapatakiw mayïna. Jupanakajj nanakas katoqapjjañajawa sasaw sapjjäna" sasa.
  
  Drake chachajj Dahl chachajj Milner jilatampi parltʼañatakejj jayarstʼkäna uk uñjäna. "Ukhamajj jefemajj, compañero? ¿Khitis jupasti?
  
  "Ay, janiw wal yatkti, chacha. Mä kasta tama jan ukax mä tamawa. Tono restringido ukampi. Ukampis maldición, jupanakax fucking fanaticos ukhamawa. Q"uma, radical freaks ukanakaw utji. Nayax yattwa jupanakax suma jakawinïpxiwa, qamir jakawinïpxiwa. Jupanakax privilegionïpxiwa, diosanakjamaw sañ munta. Ukampis aka Webb-an luratapax jupanakar chuym ustʼaykaspa ukhamawa" sasa.
  
  -¿Sutinaka? -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna. "Kawnirisa? ¿Direccionanakas utji? ¿Achado sutinaka? ¿Telefono numeronakas utji?
  
  -Janiwa kunasa utjkituti -sasa. Ukampis kawkhantï uñjapjjañajatak khitapkitäna uka cheqanakaruw taqe listar qellqtʼasirïta" sasa.
  
  -Akax qalltawikiwa -sasa.
  
  Mercenariox yaqha chhuxriñchjataw jikxatasïna, ukat Aliciax qhipäxar kutt"awayxänwa. Drakex jak"ankir qulliriruw amparapamp luqxatäna.
  
  -Jupax jakañapatakix ch"amanchañamawa -sasa.
  
  Alicia kullakajj pistolap imantasjjänwa. Ukat akham sarakïnwa: "Khitinakarutï arktan ukajj janiw kunäkisa" sasa. -Webb ukat uka jerks ukanakax janiw jayarst"apkaniti.
  
  "Waliki. Ukampis mä qhawqha tiempotjja, Webb jilatajj París markar visittʼatap yateqañäni. Ukat ukapachaw kunatsa ukham lurapxi uk yatxañäni. Suma waynanakaw jutïr kutin mä paso nayrar sartapxani" sasa.
  
  Alicia kullakajj nayranakap jiskʼaptayasïna. -Suma jaqinaka? ¿Kunsa nayajj faltawayta?
  
  -¿Janit jumax wali suma jaqinakjam amuyapkta?
  
  "Nayax amuyta, jiwasan pachanakas utjistu".
  
  Ukat May jilatax jak"achasisinx Dahl jupax kutt"anxänwa. Uka ajanunakapan uñnaqapax mayni mercenarios ukanakax janiw habas warantapkiti sasaw uñacht"ayäna. Kenzi jupax lado sayt"ataw acción uñch"ukiskäna, Hayden jupax local policía ukat Interpol ukanakat juk"amp yatiyawinak apthapiskäna.
  
  "Ukhamajj ¿kawkitsa Webb jilatajj juti?" sasaw Mayax jiskt"äna.
  
  Hayden jilatajj uka discursotwa qʼochüna. -Aka chiqatxa tunka minutos sarañawa -sasa.
  
  Uka equipojj tantachasipjjäna, armanaka ukat municionanak uñakipasa, kawkhantï Webb ukat mercenarionakajj nayrajj jutapkäna uka chʼamaka calleruw uñchʼukipjjäna.
  
  "¿Amigonakapat maynis uka alayax utjiti?" sasaw Smith jilatajj jisktʼäna, uka mercenariojj wali llaktʼatänwa, jupajj wali llakitänwa.
  
  "Equipopanjja llätunka jaqenakaw utjäna sasaw saraki. Inas maynix uñch"ukiñatak kutt"anchi jan ukax...
  
  "Jan ukax aka chiqar t"unjañamawa" sasaw Aliciax säna. -Jichhax sarxañäni -sasa.
  
  
  TUNKA PAYNI JAQINAKANA
  
  
  "Ukhamajj ¿kunas aka jan wali arunakajj?"
  
  Aliciax chip ch"uqt"at mesa kayuruw ch"allt"äna, qhanaw aburritäna. Drakex uraq manqhankir cuartot yatxatäna, ukax tunka maranakaw jichha arumkamax jan mantatäkaspas ukhamaw amuyasïna. Aliciax wasitat ch"allt"asïna ukat mesaruw kuynt"äna, lawanakax hormigón pamparuw ayxatäna ukat laq"ax thayaruw jalxatäna. Jisk"a cuartox jisk"akiwa ukat equipox jan walt"ayat uñnaqt"anïnwa -aka chiqar thaqhañatakix wali aski pachaw apst"asipxäna, jichhax sapa pachax ina ch"usar tukuskaspas ukhamaw uñjasi.
  
  Kenzix nayra librot laphinakap uñakipäna, amparanakapamp laq"an chimpunak lurasa. Kinimakax niyaw vidrio vial ukx jaquqanïna, etiqueta uñxatañ yant"asa. Smith chachajj mä jaya esquinaruw wali llakit qhepar jaqontäna, khitis kun lurañas uk yatiyañap suytʼäna. Mai kullakax mä juk"a jan seguro ukhamaw jikxatasiyäta ukat walja jan amuyt"asir uñkatasiñampiw cuartot mistuwayxäna sasaw säna . Drake kullakajj yanaptʼañ munatap yatïna, ukat niyakejjay ukan jan kunas lurañjamäkchïnjja, perímetro ukar sum uñjañ amtäna. Smith jupax jupamp chikaw saräna, ukat Bo-x ukhamarakiw sararakïna. Suma frontera uñjiri.
  
  "Ukhamajj ¿kunas akan utjistu?" Hayden jupax qhan retórica jiskt"äwiruw jiskt"äna. -Taqi ukanak mayacht"añäni -sasa.
  
  Yorgi jilatajj akham sänwa: "Uk amuytʼañatakejj walja semananakaw munasispa" sasa.
  
  "Liquidos ukaxa". Kinimakax mä estante stock ukar uñacht"ayäna. "Inas pociones ukanakax utjchispa? Qulla? Nayajj janiw yatkti" sasa.
  
  "Panka". Kenzi kullakajj mesa patjjar jaqontäna. "Masónico chimpunakampi ukat araña, ch"amakt"at amparamp qillqt"atanakampi phuqt"ata. Nayra dibujonaka lawanaka" sasa.
  
  "Accesorios químicos ukanaka". Dahl jupax q"añuchañ uta, tubo de prueba ukat mä qawqha yänak uñacht"ayäna.
  
  -Walja contenedoranakaw utji, ukat mä barcoruw chhaqhayasma. Aliciax uka ch"axwañ chimpunak uñacht"ayäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Wali jukʼak yatiyarakistu. "Ukampis ukakiw jiwasanakan sarnaqañax wakisi waynanaka. Jutïr kutinjja, janiw ajanu grabacionar atinisksnati. Akax Webb-ar jikxatañatakix wali askiwa, kunapachatix jupax akankxatap yatipxta ukhaxa. Uka jaqejj wasitatwa mä fantasmaruw tukuwayjje" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Akanjja janiw kunas qhan amuyaskiti. "Mä mapajj wali askïspawa. Jan ukajj mä conjunto de pistas" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Janiw cheqpachapun mä tesorojj utjkänti. "Juk"ampirus mä colección grunge ukar uñtasitawa. Jutam Drake jilata. Nayax yatxatwa ukatakix mä expresión York ukaw utji".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Nayajj sump sañakiw munta" sasa.
  
  "Waliki". Hayden jupax consenso ukar iyaw sañjamäkaspas ukhamaw uñnaqäna. "Yattʼat jaqenakakiw taqe ukanak amuytʼapjjaspa-"
  
  -Mierda -sasawa Aliciaxa yanapt"asisa yapxatäna.
  
  -Jïsa ukhamawa. ¿Kunsa yaqha lurañanak lursna?
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Uka patat kuttʼam" sasa. "Katanaja ukat uka jan yanaptʼasir mercenarionakat mayniruw kuttʼayapjjeta. Nayax Shakira ukham concierto ukan q"ucht"ayä" sasa.
  
  "¿Familian boletopatak phisqa patak qollqe pagañasajj wakisispati?" Dahl chachajj akham sasaw amuyäna.
  
  "Inas jïsa". Kenzi kullakajj jachʼa jachʼa tukusaw uka cuartot mistuwayjjäna.
  
  Ekipox wasitat arumax mistuwayxäna, llakitaw ukat mä juk"a jan ch"amanïsaw aka pachakamax mistuwayxäna. Kunatï jupanakan wali suma pʼeqtʼäwipäkaspas ukhamäkäna ukajj jankʼakiw chhaqtawayjjäna, niya kunjamtï nayrïr suspectopajj jankʼakiw chhaqtawayjjäna. Interpol ukan mä agentepax Haydenar uñjasax jak"achasïna, celularapampiw amparapamp uñacht"ayasïna.
  
  -Aka aptapxam, achikt"asipxsmawa -sasa.
  
  "Ukhampuni. Khitis... Ay, aruntt"asim Armand."
  
  Drake jupax Argento jupamp mä tuqit aruskipäwip ist"äna, ukax juk"amp yatiyawinak munapxi, kunayman tuqitw wakisi. Argentox ukat walpun dependirïna, jilïr irpirinakapas ukhamaraki.
  
  Ukhamaraki SPEAR ukankirinakan chikancht"asitapa.
  
  Hayden jilatajj Kenzi jilataruw pʼeqep chʼoqtʼäna. -Chachamaru ajlliñamawa -sasa.
  
  Uka israelitax muspharata ukat kusisitaw uñnaqäna. "Chiqpachansa?"
  
  "Jupanakax jiwayañ munapxitu ukat francés policía ukanakarus jiwayañ munapxitu. Ukat walja jaqenakajj utjkäna uka calle cheqanwa aleatoriamente pallapallapjjäna. Nayajj mä pʼeqtʼiriruw ajllïta, ukampis ukajj jumanakan ajllitamawa" sasa.
  
  Drake jupax uñjäna kunjams Kensi jupax nayrïr chiqpach mandato uka equipo ukankirjam amuyt"äna. Mä chhuxriñchjasiñampiw p"iqinchirirux kayut sayt"ayäna ukat collarat jak"achasisinx utar muyuntat ch"iwiruw ayxatäna. Janiw kuna arnaqasiñanakas utjkänti, janiw arnaqasiñanakas utjkänti, janiw amuktʼat thuqtʼañanakas utjkänti, ukampis kunas pasäna. Drake chachajj chʼamakan sapa kuti mayjtʼatap uñjäna.
  
  Kinimaki kullakaruw jiskht"asir ist"äna, "jumax munat irnaqäw churtaxa".
  
  Ukat Haydenan jaysäwipax akhamawa: "Jan ukax jaytañamawa, Mano".
  
  Kenzi kullakajj chuym ustʼayasisaw kuttʼanïna. -Taqi chuymaw iyawstxa, jupanakax janiw kuns yatipkiti. Mercenariox jupan jak"aparuw jalnaqäna, janiw sayt"añjamäkänti.
  
  Smith jilatajj nayrar sartasaw colerat arnaqasïna. Qhanapuniw uka soldadojj chʼiwipan suytʼasajj qaritäjjäna. Victimapax jawq"jataynawa, ukampis Smith jupax mä simple golpe ukampiw apnaqatayna. Mä qhawqha tiempotjja, mä pʼakjata costilla ukat ñikʼutaw arktäna, ukat uka soldadon coleratapajj jukʼampiw jiljjattäna.
  
  Kunapachatï Kinimakax jupar jaqunukuñatak jaltawaykäna ukhaxa, mä chuym ustʼayat aruw istʼasïna: "¡Dubai! ¡Dubai markankapjjewa, ukampis ¡ukakiw nayajj yatta!"
  
  Smith jupax mä juk"a samart"äna ukat Kinimakax ukhamarakiw lurarakïna. Uka pallapallajj qheparuw kuttʼjjäna. Lauren kullakajj amparapat katthapïna.
  
  -¿Kunas ukaxa? -sasawa chhuxriñchjasïna. "Jumax axsarayastawa".
  
  Smith jilatajj maysaruw kuttʼäna.
  
  -Jichhaxa juk"ampi axsarayistawa -sasa.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Wali muspharkañawa. -Ukax nayax mä terrorista pithio ukar sipan juk"amp axsarayapxsma.
  
  "Ay, jaytañamawa. Ukat, hey, janïr sarkasax jupar jan usuchjañax juk"amp askiwa -sasa.
  
  Smith jilatajj yaqha ukham munkaspa ukhamaw uñnaqäna.
  
  -Janiw jupar chuym ust"ayañamakiti, Smith -sasa.
  
  "¿Ukat ¿kunjamarak ukham lurasmati?" Smith jilatajj wali jachʼatwa arsüna. -Jupax cuarentena ukankiwa -sasa.
  
  Lauren kullakajj mä jukʼa samartʼäna, alajjpacharuw uñchʼukisïna.
  
  Drake chachajj cheqati istʼpachati sasaw jisktʼasïna, ukat Yorgi jilataruw pʼeqep chʼoqtʼäna. "Jupax Dubai sasaw säna, ¿janich ukhamäki?"
  
  Rusia jaqina nayranakapaxa wali jach"aruwa tukuwayxäna. -Ay jïsa -sasa. Uk istʼaraktwa" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Ukajj jukʼamp muspharkañaruw tukuyi" sasa. "¿Dubai markanxa? Nayax sañ muntwa, ¿kunjamatsa akax... akampi chikt"ata?"
  
  Hayden jilatajj taqeniruw akham säna: "Chachanaka, chuym churañasawa" sasa. "Jichhax Webb jupax t"ijt"askiw ukat janiw kawkhans jikxatasktanti".
  
  "Ukampirus jupax aynacht"ataw jikxatasi" sasaw Bo jupax llamp"u chuymamp säna. "Webb sat chachajja. Taqi uka phaxsinakan uñjkta ukat irnaqtʼawaykta uka jaqirux janiw ukham pantjaskaspänti..." sasa.
  
  "Kuna?" Smith jilatajj jankʼakiw uka taypinkjjäna.
  
  "Jupax niyaw tukusiñampïski. Ukax wali ch"amawa. Webb jilatajj niyaw qhep qhepa amtap phoqawayjje" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukat uñachtʼayañ munaraktwa" sasa. -Yaqha lurawiwa, uka tuqitxa niyas janiw kuns yatktanti -sasa.
  
  "Kimika. Palacio de Versalles ukat juk"ampinaka. Transilvania markanxa. ¿Kunas jupanak taypin mayachtʼatäpjje? Dahl jilatajj amparap chʼoqtʼasïna.
  
  Hayden jilatajj celularapwa amparapamp luqxatäna. Ukat akham sarakïnwa: "Thakir puriñäni" sasa. "Janiw kunas juk"amp lurañax akan utjkiti. Mä jukʼa samartʼapjjam waynanaka, kunattejj kunapachatï akajj taqe kunas tukusjje ukhajja, ukanak munapjjañäni sasaw amuyasta" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Argento nayra pacha thakhinjam jutäna. Jupax Haydenar jawsäna, ukat jupax mä equiporuw jawsäna, ukat jupanakax jank"akiw alasita cuartonakapat mä thaya, ch"usa sala de conferencias ukar saraqapxäna. Taqinipuniw laq"amp phuqhantat mesa jak"an qunt"asipxäna, q"ala pampar uñch"ukipxäna, anqan qhanax juk"amp qhant"ir uñjasax khathatipxäna, kunawsatix alwax sartañ qalltäna.
  
  -Jumax jan ch"amanïxaniwa sasaw arsuwayta -sasa. Hayden jilatajj Bo jilataruw pʼeqep chʼoqtʼäna. -Jumax chiqaw sasma -sasa. Webb jupax jichhax yaqha thakhinjam saraskäna, ukax misión ukan yaqha chiqapawa. Uka waynax usuchjatawa, khititix uka mercenarionakax irnaqapki jupaw arknaqaski, jichhax juparuw arknaqapxta. Janiw chikat Europa markat parlañasäkiti" sasa.
  
  Bo jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Jupax janiw kuna lurañas utjkiti -sasa.
  
  "Jupax yatirakiwa, Dubai markankir bandax sapa parada ukan suyt"apxani", sasaw Drakex arsuwiyi. -Jupax mä whimpering wila ch"usa ch"axwäwiw sasaw suyt"askta.
  
  Bo jilatajj akham sänwa: "Janiw Webb ukhamäkiti. "Chiqpachansa, kuns manütap amuyasi. Mä jaqejj akajj tukusiñapkamajj balanakat esquivañ yatkaspa ukhamwa amuyani" sasa.
  
  Hayden kullakajj celularap mesa patjjar uchasaw parlantepar chʼetjjtayäna. -Sarxam, Armand -sasa.
  
  Interpol ukan agente italiano ukax características maneras ukanakaruw ventilación uñacht"ayäna. "Ukhamajj aka Webb, jupax mä wawar uñtataw t"ijt"aski, ¿janich ukhamäki? Jupax mä thakhi arktakaspas ukhamawa, inas mä mapa, khitis yatpacha? Ukampis Versalles nayraqatax taqi ukanakx wali ch"amampiw imatäna, mä jamasat, kunjamtï jumanakax estadounidenses ukanakax sapkta ukhama".
  
  Hayden jilatajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. Drakex Aliciaruw uñch"ukiskäna ukat Dahl-ar uñch"ukirakïna, nayranakapas jist"aratänwa ukat lakapas niyaw jaljtañampïskäna. Ukat uka sueco jaqix chuym ch"allxtayäna. "Ukhamajj" sasaw säna. -Jichhaxa uñjtawa kunjamasa ukxa -sasa.
  
  Argento arunakamp tormentapax janipuniw jaytanukkänti. "Ukhamaw jupax mapa ukar kutt"awayxi, uka Tyler Webb. Jumax akapachan juk"amp munat bastardo satawa. Nayax siwa juk"amp jan walinakaw utji, ukampis ukax janiw sinti sañ munkiti. ¿Peru markanxa culto caníbal uka tuqita ist"tati? Janiwa, walikiwa, kunasa. Interpol ukax taqi kuns yati. Chhaqhat tiempojj jumaw kuttʼayasma. Webb jupax janiw jamasat sarnaqxiti, jupax modo de liberación completa ukan jikxatasi, presión ukan jikxatasi, taqi chiqan arktata. Jupax sapa onza yanapt"aw munasi, sapa qhipa chimpunak apthapiñapataki. Qhanpachanx jupax qullqini, influencia, red de clases ukanakax utjaskakiwa". Argentox janïr asfixia usump jiwkasax samañatakiw sayt"asïna.
  
  Uka equipox amuyapxänwa, jupanakax ukhamarakiw amparanakap amparanakap katxarupxäna, ukat thaya manq"antapxäna.
  
  "Ukat munat Pythia - Nicholas Bell - jupar yuspajarañaw jichhax taqinitak sutinaka, uñt"atanaka, kawkhans utji, ukat archivonakas utjistu."
  
  Drake jupax janiw kuns kamachkänti, Smith ukat Lauren jupanakan tuqiparuw uñch"ukisïna, jupanakan jan walt"awinakapat yatisa. Soldadojj wali llakitaw qontʼasïna, nayraqatar cheqak uñchʼukiskäna, ukat Nueva York markankir warmijj jupar cheqak uñchʼukiñatakiw sillupan amuyuparjam mayjtʼayasïna.
  
  -Jan ukham samti -sasawa Smith-ax lakapa sapaki säna.
  
  "Kuna? ¿Kunatsa ukham sapxsma?
  
  "Jïsa ukhamawa".
  
  Ukampis Argentox nayrar sartawayiwa. "Taqi kunas uñjatawa. Taqini. Webb jupax jichhakiw falsas IDs ukanakamp Barcelona markar sarañatak billete alañatak apnaqatayna. Janiw ukax jark"aqksnati kunatix jupax uraqir puriñ tukuyatatw yaqhanak wakicht"añatak jawst"asiwayi, ukax Interpol ukatakix wali llakiskañawa. Janiw ajanupan registronakapax utjkiti, ukhamax jichhax wali sum imantatawa. Amigunakaja, Barcelona markar puripxañamawa. Jank'aki."
  
  "Kunata?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna. "¿Kunatsa ukham llakista?"
  
  "Jupax boletos alasïna ukat qharüru jayp"ux Camp Nou markan mä contacto ukamp jikisiñ amtawayi. Ukat Tyler Webb ukar uñt"asax, wila arenques ukanakax apsutawa... walikiwa, ukax mä jan walt"äwiw utjaspa. Jupax janiw kuna amuyunïkiti" sasa.
  
  Alicia kullakajj jan amuytʼasir uñnaqtʼanïnwa, May kullakajj ukhamaraki. Ukampis Drake chachajj wali chʼamampiw cheqañchasjjäna. -¿Camp Nou ukaxa? ¿Kunjamsa estadio de fútbol ukanx jikxatasi? ¡Ay mierda, ¿mä partido amtaspachati?"
  
  -Jïsa amigoja -sasa. Jach'a. Estadio - ukax phuqhantatänwa."
  
  Drake chachajj niyaw kayunakapar saytʼasjjäna. Mayninakax Haydenar arknaqapxäna punku tuqiru, Argenton arupax ametralladoras jan jaytjasir nina nakhantayañjamaw jupanakarux ch"amañchäna. Chiqpachansa pintat dibujonakax wali muspharkañänwa.
  
  
  TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Uka avionajj waranq waranqa kilometronakwa oraqet jalnaqäna, bocinampiw tʼijtäna. Ch"amakax taqi tuqitw ch"amakt"äna, taqi t"amt"ir imantat yänakax manqhanx mä jach"a tapampiw ch"amakt"äna.
  
  Drake jupax Alicia, May ukat Bo jupanakamp mä mesaruw qunt"atäskäna ukat mä qawqha horanak jiwayañatakiw utjäna. Manqʼañ tukuyasajja, sillunakapar qontʼasisaw aruman avionat aprovechasipjjäna, ikiñasa ukat uru samkasipjjarakïnwa. Drake chachajj Mei kullakaruw Grace kullakajj kunjamäskis uk jisktʼäna, ukat nayrir ninja chachajj Karin kullakajj kunjamäskis uk jisktʼäna. Drake jupax mä jan walt"äwin jikxatasïna; Karin kullakajj walja semananakaw jan uñtʼatäkänti, ukat mä delicado jisktʼajj niyaw entrenamiento tukuyata ukat mä misión especial ukankatapat yatiyäna. Llakiskañawa ukampis janiw juk"amp yatxatañjamäkänti, mä k"allk"u bala manq"antäna -mä jan suyt"at reclutaruw niyas mä unidad ukar jaquntañatakix cuerdanak jaquntañax mä kunawa, ukat uka reclutarux uka qhipatx uñch"ukiñax mayjänwa.
  
  Jupax Mayaruw ukham säna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jupatakejj chʼamakïniwa" sasa. "Ukampis nayax amuyta, jupax aka equipon qhiparañ munchi ukhax wakisiwa".
  
  Komodo jiwatapatxa, inas yaqha thakhinak sarawaychïna. Drake kullakajj chʼajjwäwin taqe kunatï munaskäna ukanak aptʼasisaw uka jan suytʼat thaknam saratapat wal kusisïna. Uka tawaqux aka etapa de vida ukatakix sinti walja jaqinakaruw imt"awayi.
  
  -Jupax nuwasir jaqiwa -sasaw Aliciax sarakïna. -Nayan kasta imilla -sasa.
  
  "Janiw jupar jamp"att"atamat siskti" sasaw Bo-x chikat sawkasis jiskt"äna.
  
  Alicia kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. "Amtasktxa, janiw ukhamäkiti. Ukampis ¿khitis yatpacha? Pʼeqejan chʼalljjtayat nayra yänakat yaqhepajj mä jukʼa chʼamaktʼatawa" sasa.
  
  -¿Akax Drake-mp chikachaspachati? Dahl jilatajj larusisaw pasillot mayni puntat parläna.
  
  Drake chachajj nayranakap jiskʼaptayäna. "Jumax machaq birdie ukarux fawning ukhamakiw jikxatastaxa, amigo. Ukanjja, panpachaniw wali kusisit uñnaqtʼanïpjje" sasa.
  
  Dahl jupax Kenzi jupat jithiqtasax mä juk"a phinq"asitaw uñnaqäna.
  
  Drake jupax jan axsarasaw Bo jupamp aruskipt"añ yant"äna. "Ukhamajj ¿kunjamatsa Michael jilatampi uñtʼapjjta?"
  
  -¿Crouch ukaxa? Francés jaqix mä chiqaruw cepillt"äna. -Ukaxa wali jaya sarnaqäwiwa -sasa. Ukat janiw ina chʼusat parlañatakikiti. Crouch ukat jumanakatakis irnaqawayta, pithianonakaruw mantawayta, jïsa, ukampis nayrïr amtäwix janiw jisk"achatäkänti", sasaw mä juk"a samart"äna, "jan ukax amuyuparjama.
  
  Drake jupax nayranakap jach"aptayañ jaytawayi. -Jan wali arunaka. Ukat akanx nayax amuyta jumax suma jaqïtawa" sasa.
  
  -Janiwa amigoja -sasa. ¿Kunas utjpacha?
  
  "Ukham amuytʼañ munta" sasa.
  
  Bo sat chachajj sillunakaparuw qhepar jaqontäna. "Janiw khitirus uñjkti. ¿Jumax Crouch-ax walikïskiti sasin amuyta? Mä urojja, kunjamsa yanaptʼajar yanaptʼawayitu sasaw jisktʼäta" sasa.
  
  Drake-takix kunjams Bo-x Alicia-mp chuym ust"ayasïna uk amuyañax ch"amapunïnwa. Uka paninix tiempo pasañakiw sasaw amuytʼasiñax juparux säna; ukampis intuición ukax juk"ampiw arsüna. ¿Kunjamatsa taqe ukanakajj wali chʼamäjjäna? Taqinipuniw anqanx kusisita, jan ukax mä juk"a katuqañ yatipxi, ukampis ¿kuna tuqitsa taqinix chiqpachapuni lup"ipxi?
  
  May jupax ukanw uñt"ayawayi. -Jichhax ikiñax wali askiwa sasaw amuyta.
  
  Ukham lurañat jithiqtañamawa. Janiw uka toqet istʼañamäkiti. Janïr llamkt"kasax qullañapawa. Drake chachajj janiw jukʼamp sum amuytʼirjamäkänti.
  
  Hayden ukat Kinimaka jupanakax avión qhipäxan qunt"asipxäna, jupanakamp mayninakamp chikaw ch"usat asientonakax filas utjäna, Barcelona markan sarnaqañ amtañatakiw sasaw sapxi.
  
  Cheqansa, qollunakajj kuyntʼaskäna.
  
  Hayden kullakax q"illu ñik"utap mä jisk"a bob ukar q"umachasïna, mä jach"a chalecompiw chint"asïna ukat qunqurinakap jach"ar aptäna. Kinimakax Webb ukat jiwatapjam uñt"atapata ukhamarak jichhax kusist"añatakis jupanakar arknaqañ jan ch"amanïtapatw sarnaqäna.
  
  -Ukaxa tukusxiwa, Mano -sasa. Uka arunakajj janïr sum amuykipanwa qhespiwayjjäna. -Mä samart"añaw wakisi -sasa.
  
  Hawaiano ukax chika frase ukan sayt"äna, uñnaqapax wali musphataw p"iqip jisk"achasïna.
  
  -Jan sapxitati janiwa yatktati akaxa jutañapxa -sasa.
  
  "Misión ukar chuym churasipxtwa sasaw amuyayäta".
  
  -Ukat nayax amuyta jumax pantjasisktawa -sasa.
  
  Kinimakax chhuxriñchjasïna. "¿Mä jukʼa samartʼapjjataj yatiyañatakik aka cheqan qontʼatätati?"
  
  "Walikiwa, inas jan taqpach equipox jiwasan íntimo aruskipäwinakasan chikancht"asipxañap munkti".
  
  Kinimakaxa wali ch"amampiwa samsutayna.
  
  Alicia kullakajj wali jachʼat arsüna. -Ukhamaxa arup jisk"achañamawa -sasa.
  
  Hayden jilatajj asienton muyuntatanakapat katthapïna. "¿Kunsa nayat munta, Mano? Uka tuqitxa tunka payan kutiw aruskipt"apxta. Mayachtʼasiñax wali chʼamawa, ukhamax panpachaniw kunjamsa sapaki jakasipxta uk uñjañasa" sasa.
  
  "Taqi kunas qalltawayiwa kunapachatix Ramses-ar jan t"aqhisiyañ jaytkäyät ukhaxa, ¿janich ukhamäki?"
  
  -Janiw dramatizañax wakiskiti -sasa.
  
  "¿Jan ukax nayratpach ukhamäpachänti?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Walja kutiw ukham säna. -Nayaxa amuyta jumaxa mä juk"a jank"aki sarnaqasma -sasa.
  
  "Nayax nayratpachaw jumamp chikäskäyäta. Taqi kuna tuqi" sasa.
  
  "Yattwa. Janiw ukax nayatakix sañ munkiti -sasa.
  
  -Jïsa, jïsa -sasawa Kinimakaxa iyaw säna ukatxa asientopanxa mayjt"ayasïna. "Jumax yatisktawa, janiw kuna "samarañas" utjkiti, Hey. Janiw sapa phaxsi samarañas ni tiempos de esperas ukanakas utjkiti. Jichhax sarxapxtawa, wiñayatakiw sarxapxtaxa. Jiwasax tukuyxtanwa -sasa.
  
  Hayden chachajj janiw jupajj uk yatïna, ukampis uka jaqejj wali llakitaw jikjjatasïna. Jupax usuchjat khuchhuqasaw uñacht"ayäna, juk"amp manqhar allsusaw uñakipt"äna. Jutïr pachax pasawayxiwa... kunas? Juk"amp ch"axwawinaka, juk"amp jan walt"awinaka.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Inas ukham lurañajj jukʼamp askïchispa" sasaw säna, janiw creyipkänti. "Inasa".
  
  Jupa jakʼankir asientot mistusaw avionat saraskäna ukhajja, nayrïr asientompiw saytʼasïna. Jupanakan parltʼasitapajj amukiw utjäna, avionan wararitapakiw pʼakjatäna.
  
  Smith jupax Kinimaka machaq asientopar katuqañ uñjäna, ukatx Lauren tuqir kutt"äna. "¿Uka panini ukham tukuyañ munasmati?"
  
  Lauren kullakajj amparanakapwa jaqontäna. "¿Jichhax khitïtansa uk yattati? ¿Aka minutojj ukhamäpachati?"
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Walja chʼajjwäwinakampiw nuwasipjjta" sasa. -Janiw jupanakatak ch"axwañakiti ukat jiwasanak taypinsa ukhamarakiw ch"axwañaxa.
  
  "Jumax chiqaparuw amuyta. Ukhamajj ¿kunatsa chʼamachasiñasa?
  
  -Jumax yatisktawa kunatsa -sasa. Machaq noviomar uñtam" sasa.
  
  Lauren kullakajj chuym ustʼayasisaw nayrapan puentep chʼoqtʼasïna. "¿Juman utjki uka wawax p"iqinchirimawa, Smith?"
  
  "Nicholas Bell juparux mä terrorista ukhamaw uñjta, jupax asnupar qhispiyañ yant"i. Juparux mä jaqirjamaw uñjta , jupax suma jaqinakar yanapt"asaw jakäwip mayjt"ayañ yant"i . Uka cuartoruw jupamp jikisitamat amtastwa, Nightshade sat isimp isthaptʼata. ¿Khitis chiqapaxa?
  
  Lauren kullakajj Nueva York markankir mä jachʼa jachʼa tukuñ gesto luräna. "Walikiwa, ukhamawa. Ukhampuni."
  
  Smith chachajj amukiw qheparäna, ajanupanjja colerasiñajj qhan amuyasïna.
  
  Kenzi kullakajj Dahl sat chacharuw jakʼachasïna, janiw pächasiñasäkiti, jan walin uñjasiñapatakiw chʼamachasïna. "Taqi uka jan waltʼäwinaka, ¿janich ukhamäki? Jaqichasitamat wali kusisitaw jikxatasïta sasaw apuestasma" sasa.
  
  Sueco jaqix jan chhuxriñchjasiñatakiw ch"amachasïna, ukatx Kenziruw uñch"ukiskäna, uka aru amuyatati janicha uk yatiñataki. Ch"amaw sañaxa. Jupax nayrax Mossad ukan irnaqiritaynawa ukat wali yatxatatänwa. Jupajj janiw kuns lurañ munkänti.
  
  -Taqinipuniw jan walt"awinakax utjistu, Bridget -sasa.
  
  "Ay, jumax nayrïr sutijampiw jawstʼapxista. Jiwañ sañ muni" sasa.
  
  "Janiwa. Jumax jiwañ apantaxa -sasa.
  
  -Jumax amuyta? Taqi kunatix pasawaykta ukat qhipatxa - ¿jan askichañjam jan walt'ayatax amuyastati?"
  
  Infierno, Dahl jupax janiw yatkänti, ukat chiqpachans janiw jupamp chika detalles ukar mantañ munkänti, kunawsatix avionax Barcelona uksar qhan saraqañ qalltäna. Jupajj nayraqatapan utjkäna uka asienton qhepäjjaparuw uñtäna. "Taqinipuniw tʼaqhisiyatäni. Kunjamsa qullasma ukat nayrar sartasma ukaw wali wakiskirixa" sasa.
  
  Jupajj akham sänwa: "Jachʼa jilïrinakajar confiyatajatjja, arrepentistwa" sasa. "Qhepatjja, jan leyinakarjam sarnaqañ ajlltajat arrepentista. Nayax pampachapxita -sasawa amparap luqxatäna, -walja yänaka. Ukajj janiw mä suytʼäwinïkti sañ munkiti" sasa.
  
  Jupax uñkatatapampiw jikisïna. "¿Kunsa jumajj suytʼaskta?"
  
  "Jichhakamax jukʼamp facilakiwa. Nayajj jakaña, libre jakaña ukat machaq amigonakar yanaptʼañ gustitu" sasa. Jupax larusitaynawa.
  
  Dahl jupax uka jan amuyt"asir arunak wali askit uñjäna ukat nayrïr chiqanx jupat chiqaw satayna sasaw amuyaskakïna. Kenzix mä t"aqhisiyat, aljantat jaqin almapaw utjäna, kunatix mä aski ukat chiqa ukat chiqawj atipjañatakiw ch"amanchasïna. Jupajj sum imantasïna, ukampis israelitajj janiw vengasiñaki ukat nayra yänakampiki llakiskänti.
  
  "Ukat qhispiyasiñ thakinkaskta sasaw amuyta" sasaw pachpa jan amuytʼasis larusisaw säna, ukampis arunakapax kunjamtï chiqpachapuni istʼaskäna ukhamarjam istʼañapatakix uñkatatapat katthapïna.
  
  Nayax jumanakar suyt'askta.
  
  Ukax trite ukhamaw ist"asi, kunjamatsa jan wali. Ukampis ukajj cheqäkaspas ukhamwa amuyasïna.
  
  Dahl jupax pista de aterrizaje ukan uñstatap uñjäna. Barcelona markan arumax tapapax janïr alwax jallu purintataparuw ch"amanchawayi. Mä chiqanx terroristas ukanakax mä evento amtapxaspaw ukhamat Tyler Webb ukar mä kutimp liwxatapxañapataki. Mä evento potencialmente jach"a kunatix jupanakax uñjapki ukhama. Infierno thakix jist"aratäxänwa, taqiniw jan khuyapt"ayasir, axsarkañ thakinakap arkapxäna.
  
  Janiw aka kutix ukhamäkiti, sasaw Dahl jupax amuyäna. Jichha kutix jumanakat mä juk"a nayrar sartapxta.
  
  Jupax suyt"äna.
  
  
  TUNK PUSI JAQINAKANA
  
  
  Uraqir puripkäna ukat barcot saraqapkäna ukhajja, Hayden jilatajj uka jawsäwiruw istʼäna.
  
  -Argento -sasawa janïra uka boton ch"allt"kasaxa säna.
  
  "Aka jan amuyt"kay tama tuqit juk"amp yatiyawinak thaqhañatakix mä qawqha pachaw sarnaqawayta", sasaw italiano aru jach"a arumpi säna. "Jupanakax extremistas, fanaticos, p"iqi p"akjatapxiwa".
  
  -Mä kasta aruskipawi -sasa. Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Terroristanaka" sasa. "Ukat nayax Barcelona markar munañap uñacht"ayañ munta".
  
  "Janiwa, janiw terroristas ukanakakiti", Argentox mä barato pilat sipans juk"amp jank"akiw tukusi. "Fanáticos, jïsa, ukampis mä yän sum jakasiñapatakikiw munapxi. Mä agenda. Le Comte de Saint Germain ukax mä jach"a uñacht"äwiwa."
  
  Hayden chachajj pista thiyaruw saytʼasïna, Kinimakajj equiponakap apsuñatakiw sarjjatap amuyasïna. Jan askinaka.
  
  Drake sat chachajj walpun mantanïna. "San Alemania, ¿jumax sasmati? Taqi kunas uka waynat parliñap yatiyätwa. Nayajj ukhamakiw yatjjayäta. Nayajj uka toqet parltʼawayta" sasa.
  
  Dahl jupax p"iqip ch"allxtayäna. -Janiw amtaskti, masi -sasa.
  
  -¿Kunjamatsa jumax yatisma? Barbados markax jiwayañ munapxtam" sasa.
  
  "Walikiwa, janiw mä islakiti. Mä qhawqha jaqenakaki" sasa.
  
  "Ukhamajj janiw kuna ofensas utjkiti, ¿janich ukhamäki?"
  
  Ukampis jan jark"at Argentox nayratpach nayrar sartawayxänwa. "Ukhamaxa, wali yatxatatanakaxa sarantaskakiwa. Aka jaqinakax, aka culto ukax Dubai markan utt"ayatawa. Nayax figuras ukanakat sañ munta, ukatx janiw qhanakiti uka figuras ukanakax sutini jaqinakakïpachati, jan ukax urut urur apnaqañanx chikañchasipxiti..." sasaw mä juk"a samart"äna. "Nayax culto sañ munta. ¿Ukarojj culto sassnati?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jupanakajj desviantes sociales ukanakat sipansa jukʼamp jan walinakawa. "Juk'aki. Jupanakarux mä culto sapxañäni" sasa.
  
  Argentox aeropuerto ukan edificiopar mantasax ch"axwañ qalltäna. Drake chachajj jan tukuskir techo alto vidrionaka, austero pasillonaka ukat ñikʼut mururkir guardianakwa katoqäna. Ukatx yaqha markan yaqha aeropuerto ukhamäñapawa.Ukampis mä juk"a pachax janiw akanx jallux purkänti. Reloj ukax 10 jayp"u pacharuw uñacht"ayäna, wali walja pachaw aka jan walt"äw askichañatakix janïr qalltkasa. Lauren kullakarojj jupan jakʼapan sarnaqer uñjasajj jachaqtʼasïnwa.
  
  -¿Jumajj walikïsktati?
  
  Ukat jankʼakiw akham säna: "Janiw yatkti" sasa. "¿Jumax yatisktati, ¿kunatsa akanktxa sasaw jisktʼasiñ qalltawayta? Yatiñanakajajj janiw taqe kuns wali wakiskirïkiti" sasa.
  
  Drake jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Jumax uka equiponkirïtawa. Kunjamtï taqinix lurktan ukhama. Kunapachas mä jukʼa nayrar sartasma ukajj janiw kunäkisa, jukʼamp wakiskirïki ukajja, horasajj phoqaski ukhakiw uk lurañama" sasa.
  
  "Nayax iyawstwa".
  
  "Ukhamat Webb jupax Nou Camp tantachäwinx mä contacto ukamp chikaw utjani", Drake jupax saskakiwa. "Inas ukan yanaptʼapjjchisma" sasa.
  
  Lauren kullakajj mä ceja arktäna. -Ay jïsa?
  
  Drake jilatajj larusitaynawa. "Janiw nayajj insinuktati. "Janipuniw chiqpachapun yatktati" sasakiw sista.
  
  Lauren kullakajj jupamp chikaw larusipjjäna, kunattejj jan tukuskir pasillonak taypin sarnaqapjjäna, millón millón turistanaka ukat uka markankirinakajj kawkhantï sarapkäna uka thaknam sarapkäna uka thaknam sarapjjäna.
  
  "Janiw kunas akan luraski ukax wakiskiti" sasaw Smith jupax uñt"ayi. "Webb jupax mä juk"a nayrar sartañapatakiw utji. Uka jan wali jaqix kawkirus jutïrin sarañapa uk yatipuniwa ukat jiwasat chhaqtawayxi. Aka, jichhax wiñayatakiw jaytxañäni" sasa.
  
  -Ukax mä amuyt"awiwa -sasawa Drake-x mä juk"a caustico arsüna. Smith jilatajj ukhamarakiw yanaptʼpachäna.
  
  Hayden kullakajj sarnaqkasajj arstʼañatakejj pʼeqep muytäna. "Chachanaka, mä culto Dubai markan colgar ukhax mayniw jupanakar visitt"añapa".
  
  -Maldita -sasawa Drakexa säna. "Janiw mä sueco jaqir khithañamäkiti. Jupajj turismo sat cheqanakanjja, janiw sum sarnaqkiti" sasa.
  
  -Qhipäxar kutt"apxam, Yorkies -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Mä chʼamani equipotwa lupʼiskayäta. "Jupanakar apsuñatakix mä ch"am utjaspa ukhaxa".
  
  Drake jilatajj iyaw sänwa. -Jach"a amuyt"awiwa. Uka markankir policianakat pasañajj chʼamakïkchisa" sasa.
  
  Mai kullakajj niya jan istʼkayaw akham säna: "Janiw cheqapuni yanaptʼa munapkti" sasa.
  
  -Ay -sasawa Aliciaxa chhuxriñchjasïna. "Misión secreta ukax mä jach"a misión. Jiwasax janiw kuns ukham lurapkti... uh, maranakaw."
  
  -Juma pachpaw arsuñama, perra -sasa. Kenzi kullakajj wali jachʼatwa arsüna.
  
  Drake jilatajj jupar wal arsüna. "Washington, Kenzi markan jan irnaqañ pachanx jan kuns lurañax juk"amp askiwa."
  
  -Kuntï chiqpachapun sañ munkta ukarjamaw lurasi, munasiña. Israel markankir jaqix jachaqt"asïnwa.
  
  Drake chachajj janiw uk istʼkänti, Kensi jilatarojj ñikʼutanak saytʼatäskir uñjasa ukat amigonakapan cuñanak apnaqat uñjasajj wal kusisitap amuyasïna. Jupax janiw uka equipotakix sumäkänti, ukampis Dahl jupax kuns juparux uñjäna, ukat pächaskasas Drake jupax sueco jaqin amuyt"awiparuw atinisïna. Jupax Haydenar p"iqip ch"allxtayäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Nayraqatajj Webb jilatampiw apasiñasa" sasa. -Ukatxa Dubai markanxa -sasa.
  
  "Iyawsaña".
  
  "Ukampis jichhax policianakampi parltʼasiñatakiw akankxapxta, ¿janich ukhamäki?" sasaw Kinimakax jiskt"äna.
  
  Hayden jilatajj wali llaktʼasiñjamarakïnwa. -Jïsa, Mano -sasa.
  
  Barcelona markax jupanakan nayraqatapanx qhant"awayiwa, kunawsatix aeropuerto ukhat tren local ukar irpapxatayna, taqi ukax Argento ukan amtäwiparuw yuspajara. Uka uñjäwix juk"amp muspharkañänwa, ukax jan iyawsañjam Sagrada Familia ukawa, ukax mä iglesia católica romana ukawa, uka iglesiax 1882 maranw lurañ qalltawayi, jichhakamax janiw tukuyatäkiti. Drake jupax amtasïna, mä kutix mä qawqha amigonakapampix café umañampiw aka chiqat yatiyapxäna, ukampis uka chiqax pachpaw kuna qhanañchäwirus jan yäqkänti.
  
  Dahl jupax mä jisk"a arumpiw taqinin amuyunakap mä juk"a qhanañcht"äna. "Chika chiqa sarnaqäwinaka ukat manqhankir imantat yatiyäwinak jutir maranakataki".
  
  Nayraqatax trafico ukaw jupanakarux jalnaqañapatak waytʼäna, ukat jawir taypit mistusaw saytʼasipxäna, ukat kawkirus sarapxañapa uk uñachtʼayapxäna. Drake jupax nayranakap jist"arataw uñjäna, kunjamatix taqinix lurapkän ukhama, Webb jupax mä ch"aman venas organizacionapan katxarutap yatitayna, ukax jilpachx yatxatat uñakipäwinakampiw utjäna.
  
  Uka manqhanjja, cargonak katoqapjjäna ukat operacionanak uñjapjjarakïna. Policianakax irnaqawip sum phuqhapxäna; aka cuartox jank"akiw mä puesto de comando ukar tukuwayi jupanakan operación de vigilancia ukat mä uñch"ukiñ chiqaruw tukuwayi kunatix patak patak monitores ukanakax jakañ qalltapxäna. Mä jach"a ch"iyar ñik"utan jaqiw kisunakapax mistuni, taqi ukanak orquestawayi, cámaras ukat montajes de giro ukanakaw utt"ayasïna, cámaras móviles ukanakaw sayt"ayasïna ukat canales locales ukanakaruw mayjt"ayarakïna. Kunjamtï qhant"ki ukhamarjama, ukat juk"ampi.
  
  Horanakaw pasawayjjäna ukat manqʼañanakajj purinjjänwa. Jan kun lurasajj qarjatäñaw uka equipor chʼamaktʼayäna. Callenaka, thakhinaka, carriles, punkunaka ukhamaraki estacionamiento ukanakaxa wali suma uñakipatawa mä pavimento continuo ukampiwa. Autobusanakax jaytañ chiqanakax wali ch"aman lentes ukanakan barrage ukanw puripxäna. Drake ukat mayninakax satisfecho uñkatasiñampiw uñkatasiñ qalltapxäna. Jupanakax jaqiparux katuqapxani.
  
  Ukat jaqinakax puriñ qalltapxäna, jiwat jaqinakax wali ch"amampiw ch"allxtapxäna, ukat pachpa ritmo ukan sarnaqapxañapänwa, autonakax jark"antatäpxänwa, ukat autobuses ukanakax pasajeros ukanakarux kawkir libre chiqans jikxatapkän ukaruw jaytapxäna. Punku lurañ horas jakʼachasisinjja, autoridadanakan lurañapajj jukʼamp chʼamäjjänwa. Uka markankir coloranakajj cuerpot cuerpor uñtasitäñapatakiw yanaptʼäna; ukat gorranaka, ajanu pintaña, balaclavas ukat sudaderas ukanakas jukʼamp jan waltʼäwiruw puriyäna. Software de reconocimiento facial ukax irnaqawayiwa, uñt"at jan wali jaqinakar, hooligans, pandilla ukankirinaka ukat yaqha jan wali kasta jaqinakar uñt"ayañataki, ukampis janiw kunas Tyler Webb jan ukax terrorista tamanakampi chikt"atax uñstawaykiti.
  
  Drake chachajj uka chachanakar irnaqapki uk uñjäna; jupanakax irnaqawip sum yatipxäna ukat sapa kutiw uñt"at ajanunakar uñacht"ayapxäna jan ukax machaq ajanunakaruw jach"aptayapxäna. Bolsillo apthapirinakax uñt"atäpxänwa, expediente ukar fotonak apsupxäna, ukatx radio tuqiw kayuk patrullanakar katuyapxäna. Jan walt"awinak utjayirinakax filmatäpxänwa, ukhamat ch"aman Drake-x chinupan ch"uqi ch"uqi jakthapiñapataki. Mä lunthata arknaqata uñjasiwayi ukat uka jaqix jichhakiw carcelat jaltxatayna. Agencias de inteligencia ukanakan irnaqirinakapax wali suma uñt"atawa, CIA ukankirinakax ukhamaraki. Hayden jilatajj uk istʼasajj phenqʼasisaw qʼellqtasïna, ukampis qhepatjja amparanakapwa chʼoqtʼasïna. Ukanx jan wali jathanakat juk"amp jan wali jathanak saphitpach apsusipxäna, ukampis yaqhip agencianakax janipuniw taqpach yatiyapkaniti.
  
  "Taqiniruw uñch"ukipxta" sasaw k"uchi kisunakan jaqix säna. -Jiwasaxa -sasa. Ukampis sapa kuti yänakajj jukʼakiw utji" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Amuyatwa" sasa. "Sapa tunka "amigo" agentenakatxa, mä terroristax mäkiw jaltxaspa".
  
  -Jïsa, tata.
  
  "Qalltañatakejj mä horaw faltjjäna." Hayden jilatajj relojap uñachtʼayäna. -Jiwasax cargonakasar sarañasawa.
  
  "Conexión uñakipt"apxam" sasaw uñjir tamanakan p"iqinchiripax säna.
  
  Jupanakajj ukham lurapjjänwa.
  
  "Wakicht"asipxam ukat sistema de redes ukar uñt"asipxam. Sapa punto uñtʼañamawa, ukhamata kunapachatï uka cargo jawstʼañäni ukhaxa, jankʼakiw taqpachan mayachtʼasipxañama" sasa.
  
  -Jaqinakamax ukhamaraki -sasawa Smith-ax jach"at arsüna.
  
  "Kuntix yatichapki uk lurapxani", sasaw irpirix mä juk"a críptico arsüna.
  
  Hayden jupax señal churäna ukatx equipox mistuwayxänwa, mä juk"a thakhinjam uñt"at Camp Nou estadio ukar puriñkamaw jikxatasipxäna. Drake jupatakix, nayrir futbol ukar munasirix suscriptor inactivo ukar tukuwayi, qalltanx uñjañax mä juk"a ch"amakïxänwa. Kunjamatix jichhürunakan walja ukham estadionakax ukhamarakiw kurva pintat hormigón pirqanakax ukat anuncios ukanakax qullqit parlt"apxirïna, muyuntat callenakax pachpakïskänwa. Ch"axwawinaka, larusiñanaka ukat arnaqasiñanakax callinakaruw phuqhantäna, nayranakap nayraqatanx mä ch"axwaw saminakan uñstawayi. Chachanaka, warminaka ukat wawanakax sarnaqapxäna, filanakaruw sayt"asipxäna ukat jan uñjkañ amtampiw t"ijtapxäna. Walja jaqinakaw tantachasipxäna, equipo ukan listanakapata ukhamarak jichhak uñstawinakapata, jutir anatirinakan transferencianakapata ukhamarak machaq jutirinakat aruskipañataki. Uñisirinakan munasirinakapax wali munasiñampiw katuqapxitu, jichhakamax ukhamaraki.
  
  Drake jupax equipopampiw jaqinak taypin sarnaqäna, mä jan uñjkañ lado punkuruw sarapxäna, ukax hormigón pirqaruw luratäna. Mä teclado uñjasiwayi ukat mä código PIN suxta dígitos ukar mantawayi, ukatx mä jach"a arena manqhankapxänwa, sagrado salas ukanakat pasapxäna kawkhantix janiw khiti aficionado ni futbol anatiris kayuk uchatäkänti. Ukampis mä manqhankir qʼejjo qʼejjo qʼejjo qʼejjojj estadio sat cheqan chika taypinwa istʼasïna, ukat sapa perqatwa istʼasïna. Iyawsirinakan q"uchunakapa, taqi taqi chuyma iyawsirinakan q"uchunakapa. Drake jupax kunjams jichhax anatirinakax tantachasipxi uk amuyt"äna ukat vestidor ukan ist"apxaspati sasaw jiskt"asïna - kunatix utapatak jan iyawsañjam jach"anchayi ukat invitadonakatakix chiqpachans axsarañjamawa.
  
  "¿Qhawqha qullqis aka chiqan imatäski?" sasaw jiskt"äna.
  
  Dahl chachajj jankʼakiw akham säna: "Nillka tunk llätunkan waranqa jila" sasa. "Europa markan juk'amp jach'a".
  
  Drake chachajj jukʼamp jukʼampiw saytʼasïna, uka punkujj pachpa estadioruw puriñkamajj jakʼachasïna. Taqinipuniw samañap katxarupxäna, mä ch"axwäwimp qhanampiw wakicht"atäpxäna, mä pasión erupción ukataki.
  
  -¿Wakicht"atäpxtati? sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna.
  
  May jilatajj akham sänwa: "Chancejj janiw fechanak ajllkiti. "Akax mä evento ukhamawa, ukax phuqhañasawa".
  
  Drakex mesa taypin jupar uñjasax jachaqt"asïna. "Ukham lurapxapuniwa, munasiña. Sapa kutiw ukham lurta" sasa.
  
  
  TUNKA PHISQA JAQINAKANA
  
  
  Kunjamsa lurapjjañapäna ukajj jankʼakiw qhan amuyasïna. Drake jupax walja maranakaw jan futbol anatäwir sarkänti, ukat yaqhipanakax janiw jakäwipanx ukham estadio uñjapkänti. Janiw sillunakan jach"a columpio ukakikiti, pirqanakan jan tukuskir kurva, liwxatasir colores ukanakamp chikancht"asis - ukhamarakiw chiqpach flurry de ruido ukax sentidos ukarux ch"allt"awayi, mä fortaleza pirqax Gatling armas ukanakamp phuqhantat ukhama. Haydenax arunakan ch"axwatapatx pächasïna, ukat Drakex amparapat katxarurakïnwa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Concentrar" sasa. "Uñachtʼayañatakik akankapjjta. Chiqpach irnaqawix unidades de vigilancia ukanakan luratawa".
  
  Jan tukuskir filanakax pä chiqaruw t"ijtäna, yaqhip filanakax ch"uxña ukat yaqhipanakax morado. Niveles ukanakan sarnaqañ thakhinakapax kuntix Drake jupax thaqkän ukawa, ukat jupax ukanak equipo ukar uñacht"ayäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Kunjamsa sarnaqañasa" sasa. "Ukampis Webb markar jan uñjkasin puriñax ch"amakïniwa".
  
  Niveles taypinkir jiskʼa thaknam sarapjjäna, jaqenakan ajanunakaparuw kunjamtï amuyapkäna ukhamarjam uñchʼukipjjäna. Mä jukʼa tiempotjja, mä kunaw qhan amuyasïna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Tʼaqasiñasawa" sasa. -Taqinix ukham mayacht"asipxañäni ukhax janiw askïksnati.
  
  Ekipunakax kunayman tuqinakaruw sarapxäna, tribunanakaruw makhatapxäna ukat qhipäxar mayjt"ayapxäna, comunicadores ukanakap tuqiw aruskipt"apxäna. Drake jupax jaqinakan t"ijt"atap uñjäna, tribuna ukan q"uchunakapar ukat antics ukanakar jan yäqasa ukat ajanunakar uñch"ukiñ yant"äna. Qalltañ horasajj jakʼachasiskänwa, ukat jukʼamp kusisiñaw uka nayratpach jan waltʼayat uñjasïna. Uka alaya ukat kupi toqenkir pampajj chʼojjña chʼojjña ukat jan pantjasirïkaspas ukhamänwa, mä qhawqha tiempotjja foconakampi qhantʼayatäjjänwa. Ajanunakax taqi chiqaruw saltapxäna ukat jachaqt"asipxäna, waljax español ukhamawa, ukax walpun yanapt"äna kunapachatix jupanak taypin mä americano thaqhkäna ukhaxa.
  
  Walja kutiw khitinakarutï suspecto ukhamäñ munapki ukanakar uñjäna, ukampis sapa kutiw jukʼamp sum uñakiptʼasajj irnaqäwipat jaqsuwayäna. Mai ukat Alicia jupanakax candidato ukar chimpuntapxta sasaw yatiyapxäna, ukampis ajanupan grabacionapax jank"akiw lurasïna ukat uka jaqirux salt"xarakïnwa. Hayden jupax taqiniruw teléfonos ukanakap pä kuti uñakipapxañapatak säna, ukanx Webb jupan fotop apayanitayna, jupanakan jan walt"ayat jikxatasipxatapat jan uñt"ayasiñataki.
  
  Walja waranq waranqanakaw yant"ata. Alicia ukat May jupanakax panpachaniw jaqinak taypinkapxäna, Smith jupax qhipäxampiw jupanakar jak"achasïna ukat Yorgi uñch"ukiskäna ukhax muytayarakïna. Dal jupax tamanak taypinw chhuxriñchjasïna ukat khitinakatix jan munkasax ajanunakap imantapkän ukanakan sombreros ukanakap jach"ar aptäna. Jilapart muspharkañax mä muspharkañ, colerat arumpiw aruntt"äna.
  
  Hayden, Smith ukat Kenzi jupanakax qhipharux CCTV ukan sede centralaparuw kutt"apxäna, wali ch"amampiw ch"axwañanak uñisipxäna ukat TV pantalla qhipäxan juk"amp sum lurapxaspaw sasaw amuyapxäna. Drakex kunayman thiyanakan qhiparäna, janipuniw mä kutis uka chiqan sayt"känti.
  
  -Nayax apuestas nayraqat uñakipt"ä, Ikea chacha.
  
  "Ukham sasinjja, mä animal uñjañ sañ munsta ukhajja, nayajj wal pächasta. Nayax juk"amp jach"a, sullka ukat taqpachanx wali suma apuesta".
  
  -Jumax negocionakanïtawa -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Chachanaka" sasa. -Nayax amuyta cámaras ukanakax nayranakamat sipan juk"amp askiwa.
  
  "Ukatxa jumanakax chikanchasipxaraktawa."
  
  Alicia kullakajj mä jukʼa kʼari chuymampiw akham säna: "Inas mayachtʼasiraksna" sasa. -Nayampi Drakempi ukat Dahlmpi Kenzimpi -sasa.
  
  Uka sueco jaqix wali ch"amampiw ch"allxtawayi. -Jumax insinuacionanakam sum imantasta, señora.
  
  "Inasa". Mai kullakajj wali amuyumpiw arsüna. "Ukampis Drake jilatampi nayampejj jukʼamp sumwa irnaqtʼapjjta" sasa.
  
  Drake chachajj khathatirakïnwa, jutïr chʼajjwäwi suytʼasa. Mai kullakajj janiw jankʼak jaytir warmkänti, janirakiw walja maranak jaytir warmïkänti. Jupajj kunatsa jarkʼaskäna ukajj mä akatjamat sarjjatapa ukat kuttʼaniñatakejj janiw kuna garantias utjkänti sasaw amuyäna. Ukajj wali chʼamampiw jupar yanaptʼpachäna.
  
  Chakinakapax jank"akiw tukuwayxäna, amuyunakapax ch"amakt"xarakïnwa. Jaqinakar kayunakap sayt"ayat uñjasax jupatakix wali muspharkañänwa, ukat anatt"añ qalltatap yatïna; jupax taqpach zonapankänwa. Focos ukanakax qhant"äna ukatx anatirinakax kawkhantix jikxatasipkän ukanak apthapipxäna, uñisiriruw uñakipapxäna. Drakex janiw ch"usat chiqar uñjkänti, ukampis jichhax taqi ajanunakaw jupar uñtatäxäna.
  
  Alicia kullakajj mä cheqaw utjaspa sasaw sutichäna, ukajj janiw cheqäkänti. Kunjamatix Bo. Kawkhantï chʼajjwatäpkäna uka taqpach cuadrángulojj jukʼat jukʼat chʼamaktʼir mä lazoruw tukuwayjjäna. ¿Kunjamsa taqe ukanakajj tukusispäna? Jupax sayt"asïna, americano jaqir uñch"ukiskäna, amukiw ukat jan kuns lurasaw mä tama jaqi gansos ch"axwirinak taypin jikxatasïna, suyt"äwinïna ukampis janiw Webb ukhamätap sum yatïna.
  
  Ukat Dahl jupax radion amukt"añ p"akintawayi. -Nayax ukax utjatax iyawstwa -sasa.
  
  Hayden jupax mä comentario ukamp jaysäna, ukatx Drake jupax suyt"äna, jichhax jan sarcasmo ukamp, ukampis maynix jupanakan manq"apar uñjatap suyt"asa. Kawkhantix mä tiempor uñt"ayaskäna, kunatakis, jupanakax janiw kun lurañatakis yatipkänti. ¿Web chachan escapañapatak imtʼañatakiti? Jan ukajj ¿kunas jukʼamp jan walïki? Ukat ¿kawkhansa uka cultojj saytʼasïna?
  
  Haydenan arupax etéreo olas ukanakaruw khuchhuqäna. -¡Jupawa! ¡Thorsten, jupar irptir sarañamawa!"
  
  Drake chachajj jankʼakiw kuns luräna. Jupax Dahl jupax kawkhans jikxatasi ukx sum yatïna ukat jach"a sueco ukar yanapt"añ munäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Dahl jupax nayranakap ch"irmthapïna, niyaw uka jaysäwix jïsa sasaw muspharäna. Ukat chiqpachans Tyler Webb satänwa, jupax pata filaruw sayt"atäna, pasillo chika taypinkiwa, Barcelona markan saminakapamp isthapt"at warmi jak"ankiwa. Fans ukanakax taqi ukankirinakaruw kunjams jikxatasipxi uk uñacht"ayapxäna, kunawsatix p"iqip alt"asipxäna ukat aruskipt"apxäna.
  
  "Pä marka" sasaw Dahl chachajj wali amuyumpi ukat jan amtanïkaspas ukham sarnaqäna. "Jupan jakʼapankir warmijj jupamp jikisiñapäkaspas ukhamawa."
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jichhajj nayajj ukanak apnaqjjtwa" sasa. "Web sat chachar sum uñtʼchi ukhajja, janiw sumäkaspati. Amuyasipxam" sasa.
  
  "Jïsa mama".
  
  Dahl jupax jak"achasïna, Webb jupax ajanupar uñt"atap amuyasax musphataw jikxatasïna, ukat uka nayranakat mä jisk"a uñkatasiñakiw...
  
  Akana.
  
  Webb jilatajj jupar uñjäna, ukat mä maldición sasaw thuqtʼäna. Warmixa jani uñkatasa t"ijtxatayna; qhanpachax qalltatpach juk"amp jan wali suyt"aña. Dahl jupax ch"iqa tuqir sarxatap uñjäna, ventiladores ukanakarux mä chiqar jaquntäna, ukat Webb jupax ch"iqa tuqir sarxañ qalltäna. Janchinakax mä chiqar jaquntatäpxänwa jan ukax wali ch"amampiw jaquntatäpxäna ukat amparanakapas liwxatasinx liwxatapxäna. Dahl jupax janiw kuna lurañas utjkänti, Webb jupar arknaqañataki, jak"ankir pasillot t"ijt"asa ukat ukan tantachasipkän uka fila de aficionados ukanakarux ukhamarakiw uñjäna.
  
  Jupax kayumpiw takt"asïna, kayunakap ch"allt"äna ukat purakaparux codompiw ch"allt"asïna, ukat mä jach"a jaqiruw sillun qhipäxapar jaquntäna, jupax jak"achasir uñjäna. Uka jaqix Loco Suecia ukar ch"axwañ amtäna. Janiw kuna pachas wali askïkänti, jan ukasti juk"ampiw kunapachatix Dal jupax uraqpachan wali munat jaqit maynir thaqhaskäna ukhaxa.
  
  Dahl jupax kunkapan micrófonoparuw arnaqasïna. "Jupax t"ijt"awayxiwa. ¡Jichhax tantachasipxañäni!
  
  Webb chachajj nayraqat pasilloruw purïna ukat escaleranakaruw tʼijtäna, uka gradanakajj patanakaruw jaljäna. Dahl jupax ususir warmir muyuntat thuqt"äna, janiw equilibriopax utjkänti, ukatx jupa pachpaw mä qunqur gradanakan jaquntatäna, jaltasaw taqi ch"amampiw t"ijtäna. Webb jupax yaqha filaruw jaltawayxäna, ukat jan walt"äwinak utjayawayi.
  
  "¡Mayni aka warmiru katjaspa!" Hayden jilatajj wal jachäna.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Juparuw" säna, Mai kullakajj akham sasaw sarakïna.
  
  Dahl jupax yaqha filaruw jaltawayxäna, jichhax t"ijtir Webb jupat mäkiw jaltxatayna ukat qhipäxanx chikat tunka asientonakaw utjäna. Uka jaqerojj saytʼañapatakiw arnaqasïna, ukampis inamayakïkänti. Ukhamäkchïnsa, mä distracción lurañakiw utjäna. Webb chachajj lanktʼasisaw sillupan amparapat katthapïna ukat niyaw qontʼatäskäna uka jaqen chhuxupar jaltawayjjäna. Dahl jupax uka denso grupo ukarux chhuxriñchjasïna ukat mä juk"a pachax americano ukarux janiw uñjasxänti.
  
  -Juk"amp suma jank"aki -sasawa Kinimaki aire ondas ukanakata jutäna. "Janiw aka jaqin mistuñapatak estrategia uñt"apkti."
  
  "Mä kunaw chiqaxa, janiw jan uñjkayax sarkaniti", sasaw Smith jupax saraki.
  
  Dahl jupax mä ch"usat sillun qhipäxat jaltañ yant"äna, janiw jaltkänti ukat pamparuw liwxatasïna, ukampis jank"akiw ch"allxtasïna. Uka rasguñonakax janiw kunäkänti; ch"akhanak ch"uqt"asiñax wali uñt"atawa. "¿Kawkinkis español policianakaxa?" sasaw jiskt"äna.
  
  "Jichhax jumamp chikaw sarnaqapxta. Webb jilataruw pasaje ukan khuchhuqapxäna" sasa.
  
  Dahl chachajj nayrar uñtasaw policianakajj Webb sat chachar jarkʼaqañatak tiempopar puripkäna uk uñjäna. Pitiano sat barcojj jan chʼamani salto luräna, kimsa jan ukajj pusi pasonakakiw nayrar purinïna; Dahl jupax policianakamp chikaw arknaqäna, jichhax yapu phuqhantat utan sutinakapat sipanx juk"amp p"iqinchirinakaruw dibujawayi.
  
  Jaqinakax wali askiwa sasaw arnaqasipxäna.
  
  Dahl jupax t"ijtkasax mä juk"a qunqurt"asïna. Jachʼañchäwi katuqasajj jachʼañchasiñaw jukʼamp askejja. Webb jupax uka pack ukarux pata tribunanakaruw irpxaruwayäna. Jaqinakax niyaw uka pata barandillanak patxarux qunt"asipxäna, kunatix paskäna uk juk"amp sum uñjañataki. Dahl jupax pä k"achat k"achat sarnaqir policianakaruw pasatayna, ukat yaqha policiaruw pasatayna, kunapachatix uka jaqix t"axllirt"asis liwxatasïna.
  
  Jan sinti khuyapt"ayasiri, uka futbol ukar munasirinakaxa. Jan sinttʼasiri. Ukat kawkhans infiernox Bo? Francés jaqix llijullijunakjamaw sarnaqañ yati.
  
  Sueco jaqix Webb ukar muyuntat thakhi thaqhaskäna, ukampis estadiox mä kipkak uñt"ayatänwa ukatx janiw kuna jisk"a thakhinaks utjkänti. "Kawkhanktasa?" Jupax kunka micrófono ukar jist"aratayna.
  
  "Ch"iqa tuqit mantani" sasaw Drakex jach"at arsüna, ukatx jak"ankxänwa kunawsatix Dahl jupax mä jach"a turno luraskäna, Yorkshire markankir jaqix amparapampiw k"achat k"achat k"achachasïna.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Qhepamankiwa" sasa.
  
  Yorgi kullakajj akham sänwa: "Nayajj ukhamarakiw" sasa.
  
  "Chiqans nayrar sartawaytwa" sasaw Bo-x wali jach"a jach"a tukusaw säna. -Ukat Webb-ar suyt"aña.
  
  Ukat jichhax Dahl jupax francés jaqiruw uñjäna. Kunjamakitix Webb-t sipan juk"amp jach"apunïnwa, inas asienton qhipäxat barandilla-r ukat aljirinakaruw jaltawaychïna, jupar uñt"asa, ukat barrera-r qunt"asisaw Webb-an t"ijtäwir mantañ suyt"äna.
  
  Dahl jupax juk"amp juk"ampiw wakicht"asïna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Pitionakat qhep qhepa jaqejj niyaw saraqañampïski" sasa.
  
  
  TUNKA SUXTAÑATAKI JAQINA
  
  
  Bo jupax jaltawayxänwa. Webb chachajj janiw jakʼachasir uñjkänti, ukampis cheqapuniw uka jan waltʼäwejj amuyasïna, janïr pampar jaltkasajj mä gruñido ukat chikat arnaqasiñaw jaytäna. Bo jupax Pythia purakapat jaltxatayna ukat pä kayumpiw uraqir puritayna, pusir uñtat ágil ukat juk"amp jiwayirjama. Drake ukat Dahl jupanakax juk"ampiw juk"amp llamp"u chuymanïpxäna, kunawsatix jan munasir Webb ukar jak"achasipkäna ukhaxa. Hayden chachan pächasisa ukampis suytʼäwinïki uka arupajj jinchuparuw phoqantäna.
  
  -¿Uka jaqiru katjtati?
  
  Drake chachajj wali amuyumpiw mä jukʼa samartʼäna. Webb jupax nayratpach chiqañchasxänwa, Bo ukarux uñch"ukiskäna, inas nayra láser ukamp mä jaqir ch"amakt"ayañ ch"amanïkaspas ukhama. Jupatakix wali askiwa, janiw kuna jan walt"äwis utjkänti.
  
  "Jumaw aljantista, Beauregard Alain. Mä cuchillo ukar ch"allt"añatakis qhipäxarux jaya pachaw jark"aqawayta. Janipuniw iyawsirïktati" sasa.
  
  "¿Chaos, jiwaña ukat jach"a ch"ama tantachawi? Janiwa, janipuniw iyawskäti. Jichha urunakanxa, naya pachparukiw iyawstxa" sasa.
  
  "Ukhamajj jumajj jan chʼamanïjjtawa. Kunjamtï taqe jaqenakajj lurapki ukhamaraki" sasa.
  
  -Ey amigo -sasawa Drake-xa jawsäna. "Jumaw niyaw jan chʼamanïñampïsktaxa. Qunqurkamaw wila nayram tʼunjaskta" sasa.
  
  -Filaru mantapxam -sasawa Kinimakaxa qhuru arsüna.
  
  Webb jupax jupanakar uñkatañatakiw kutt"äna, taqpach escenariox muspharkañaw jichhax walikiwa. Jaqinakax wali arnaqasipxänwa, khitinakas pelot aptʼasipxi, kunjamsa anatapxi jan ukax arbitron amtaparjamaw aficionados ukanakax kusisipxäna jan ukax sawkasipxäna. Ukampis mä jiskʼa esferampiw muyuntatäpjjäna, ukajj mä esfera absoluta foco ukhamänwa.
  
  "¿Jan mä plan de respaldo utjkipanx taqi ukanak luraspänti sasin amuyta?", señoras y señores, loco ukax amparanakap luqxatäna, "nayax lurtwa, ukat jan tukuskirïpxiwa.
  
  Ukapachajj ukhamarakiw pasäna. Drakex samañap katxarutayna, aka monstruox juk"amp axsarkañ cerveza luraspa uk amuyasa. Yorga kullakajj mä akatjamat nayranakapajj taqe cheqanwa uñjasïna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Jupajj tʼijtjjänwa. -Amilamaxa -sasa. Chhaqhatawa -sasa.
  
  "Janipuniw jarkʼkätati. Janipuniw jiwayapxitati" sasaw Webb-ax jachaqt"asis säna. -¿Kunatsa uk yattati?
  
  Drake sat chachajj wakichtʼatäjjänwa. Jupajj cheqapuniw akham säna: "Jiwañajj jumatakejj wali askiwa" sasa.
  
  "Kunalaykutix nayax jutïr makhatirïtwa. Nayax elixir jikxatä. ¡Ukat janiw Yatichirimpiki mayachaskäti, ¡jup lantix nayaw irnaqä!"
  
  Policianakajj jukʼat jukʼatwa jakʼachasipkäna. Dahl jupax wali jach"at arsüna. "Nayax mä cargo uñt"twa, jumax nayra chap. Población general ukar sarxapxsma ukhakiw" sasa.
  
  Ukampis Webb chachajj mä amparapamp chʼiyar aparato aptʼataw amparanakap thayar jaqontäna ukat wila botonaruw chʼalljjtäna.
  
  "¡T"ijtxapxpan!" sasaw jach"at arsüna. "¡Jichhajj tʼijtjjapjjpan!"
  
  
  * * * .
  
  
  Drakex congelasïna, kuna lurañatakis wakicht"atäxänwa, nayrïr kunatix machaq amenazan uñjkän ukax alaxpachat mä chispi phallawiw uñjäna. Qhanax qhant"ir facetas ukanakaw uñch"ukiñap aytäna, ukax alaxpacharuw uñtatäna.
  
  Jaqinakax jisk"a drones ukanakaw antutapxäna, janiw waljakiti, jan ukasti guardianakaru ukhamarak mä chikat jaqir axsarayañatakiw wakisi. Drakex jank"akiw jupan jak"apankir hormigón pirqa qhipäxan imantasïna, ukampis drones ukanakax ukanx axsarañjamakiw jalnaqapxäna.
  
  Uka cheqanjja, sustjasiñaw utjäna.
  
  Drake chachajj kunas paskäna uk yatïna. Taqi khitinakatix policianakar uka jaqir arknaqir uñjapkän ukanakax jichhax drones ukanakaruw uñjapxäna ukat juk"amp jan walix utjaspawa sasaw amuyapxäna. Uka drones ukanakax jisk"a jisk"akiwa, wali jisk"akiwa, janiw chiqpach jan walt"ayañas utjkänti, ukampis janiw khitis chiqpachapun uk yatkänti. ¿Kunjamsa Webb chachajj uk luräna?
  
  Janiw kunas wakiskiti. Qhepatjja, uka toqetwa jutapjjañapäna. Jichhax... Jupax Webb-aruw uñch"ukiskäna.
  
  "Kawkhana...?" Dahl sat chachajj uka cheqanwa yatjjatäna.
  
  Jichhax Bo-rux barandillat barandillaruw jalt"ir uñjapxäna, Webb-aruw arknaqäna sasaw sapxi, ukampis jaqinakax thakhip jark"antañ qalltapxäna. Yaqhipanakax nayratpach pasajenak jark"antapxäna, yaqhipanakax ukan imantasipxäna. Qhipürux taqpach drones ukanakax umaruw ch"allt"asipxäna ukat thayaruw muyuntapxäna, ukatx dueñonakaparuw kutt"apxäna, taqpachax llätunka.
  
  Janiw kuna jan waltʼäwis utjkiti. Mä amenazakïkaspas ukhama. Ukhamaw Webb chacharux irpapxatayna, ukampis uka loco jaqix imantat axsarañanak wali sum apnaqatayna.
  
  Mä chiqanx pata tuqinxa, Nou Camp ukan pata nivelanxa, Webb jupax escaleraruw t"ijtäna, mistuñ tuqiruw sarawayxäna. Hayden jupax enlace ukx jist"arawayiwa, Drake jupan jinchuparux expletivos americanos ukanakamp phuqhantayäna. Drake jilatajj jupar arsüna.
  
  -¿Juparux nayranakam uñt"ayasmati?
  
  "Jïsa, ukampis sarjjañamawa. ¡Sarapjjam!"
  
  Drakex jank"akiw t"ijtäna, pä jan ukax kimsa pasonak mä kutix jaltawayxäna, jan amuyt"asir jaqinak taypin thakhinak lurañ yant"äna. Ukham jan jaytjasirïtapajj jukʼampiw chuym ustʼaykaspa ukhamänwa, ukat yaqhepajj jupar arknaqapjjänwa, ukat Smith ukat Dahl jilatanakatakis jukʼamp chʼamäjjänwa, jupanakajj jupanakan qhepankapjjänwa. Bo jupax nayrar sartawayi, kusisit chacha warmix amparapamp jawq"jasaw jupanakar samarañ yant"apxäna, ukatwa mayjt"ayasïna.
  
  -Jaqinaka, juk"ampi juk"ampi -sasa. Uka aruxa Haydenar umamp chhaqhayatayna ukat Drake-rux muspharayatayna.
  
  ¿Argento ukax? Kuna...
  
  "Jumax mä estadio Nou Camp ukan phuqhantat ukanktawa. Janiw kunas pasani uk yatiyañax wakiskiti, aka chiqar sustjasiwix phuqhantani ukhaxa. Jichhajj kʼachat kʼachat sarnaqapjjam ukat taqe kunas walikïkaspas ukham sarnaqapjjam" sasa.
  
  -¡Armana! Hayden jilatajj wal jachäna.
  
  "Uka jan waltʼäwim amuyasta, ukampis Webb chachajj mä jaqekiwa. Ukat akax qhispiñ amtapawa. Patak waranqa almanakaw aka estadio ukan tantachasipxäna. Jukʼamp yatiñani amuytʼañamawa. Camara de seguridad apnaqañamawa, Hayden, ukat anqan katjañamawa" sasa.
  
  Taqi kunas utjkchïnxa, Drakex italiano jaqimp iyaw sataynawa. Mä amuyumpi ch"amachasisa ukat cuerpopan sapa instinto ukamp nuwasisa, juk"amp juk"ampiw sarnaqäna ukat yatxatañ munir ajanunakaruw jachaqt"asïna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Walikiwa, waynanaka" sasa. -Mä bolsillo apthapirikiw -sasa.
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna. "Wila wartʼat yatiyäwinak mayjtʼayañatakejj sapa uru qellqatat sipansa jukʼamp jan waliwa. Jupanakajj jumar creyipkaspa ukhama" sasa.
  
  Dahl jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. -Jupanakax munapxi, ukax wali wakiskiriwa, masi.
  
  Drake jupax ajanunakapan uñjäna. Janiw khitis uka anatäw jaytañ munkänti, akax semanapan jan ukax yaqhipanakatakix marat jach"a tantachäwiwa; janiw maynis uraqpachan utjki uka pachat mistxañ munkänti. Jupanakan pachpa suma amuyunïtapajja, mayniw jan sinttʼasir sawkasiñ anattʼawayi sasaw machaq creencia uñstayäna.
  
  -Jumanakax walikïpxätawa -sasawa Drakex pächasir chacha warmirux säna. -Asientonakam apthapipxam -sasa.
  
  Jupajj ukaruw iyawsäna. Webb jupax machaq ukat amuyataxa sapa mistuñ thakhip uñacht"ayäna - contactos ukanakax janiw jach"a escalar jan walt"awinak utjayañ munapkänti jan ukax jan munapkänti. Jichhax mä juk"a pachataki. Inas ukax Webb chachan jan uñjkaya qhiparañapächïna. Jan ukajj inas jukʼa irnaqerinakakïchïna, ukat ukakiw mayachtʼasis tantachasipjjaspäna.
  
  Ukampisa, wali askïkaspas ukhamänwa.
  
  Drake jupax escalera pataruw puritayna, ukat yuspärasaw uka jaqinakax chhaqtxañ qalltapkaspas ukhama. Diosar yuspärañani uka cultojj janiw ukham lurkänti. Inas Webb jilatarojj anqan suyapchïna. Drake jilatajj amuyunakapat yatiyäna.
  
  Punku jistʼarapxäna ukat jistʼarat pampanak chʼiqa tuqir kuttʼapxäna, ukat mä qhawqha escaleranak thaqhapxäna. Ch"iqa tuqinx manq"añ utanakaw utjäna, ukax Kinimaku ukarux llakit jach"at arnaqañapatakiw luratayna.
  
  T"ijtkasax Drakex uñt"at ajanunakaw jupanakar chiqak t"ijtir uñjäna, mä t"ijtir jaqir arknaqasa. "Chhuy!"
  
  "¡Uka fucking lentes jaytañamawa ukat uka roadrunner perra sayt"ayañamawa!" Alician llamp"u arupax jinchup ch"allxtayäna.
  
  -Suma suma -sasa. Samart'apxam -sasa.
  
  Drake chachajja, Webb chachampi sarnaqkäna uka warmirojj jukʼamp jankʼakiw jupar jakʼachasisin uñjäna, khitinakarutï uñjkäna ukat sipansa. May ukat Alicia jupanakax taqi ch"amampiw t"ijtapxäna, ukampis qhipäxar kutt"apxäna, janiw mä jank"ak t"ijtirimp atipt"añjamäkänti.
  
  "Ha". Drake chachajj janiw kuns lurañjamäkänti. "¿Jumanakax paninix clavonakam lurtʼasiñatakix saytʼapxtati?"
  
  Dahl chachajj thakin jarkʼaqarakïnwa. "Akanx wali sum irnaqatax uñjta. Kunjamtï yatiqapkta ukhama".
  
  Warmixa janiwa juk"ampi ch"amt"askänti; ajanupax jan kuns lurasaw qhiparäna, thakin jarkʼäwinakap uñjasa.
  
  "Uh, munasiñax pampachapxita..." Drakex qalltäna kunatix uka ch"usawjax jank"akiw jist"antasïna.
  
  Dahl chachajj jan ajjsarirïtapwa apthapisïna. Warmix jach"a q"illu ñik"utap wasitat jaquntatäna, mä jan wali bollo ukar jaquntatäna, ukax t"ijtkasax ajanupan mayni ladopar jawq"jatäna. Zapatillas ukax ch"uxña ch"uxña, Asics ukat machaqänwa. Trajex wali ch"amampiw t"ijt"añatak luratäna, Barcelonan jerseypax janiw utjxänti, ukat jisk"a gorra de béisbol ukax juk"akiw warkt"atäna. Drake chachajj mä mistuñ thak uñjäna ukat jupa pachpaw nayrar sartäna, janiw cheqapuni panpachanir atipjaspa sasin amuyaskänti, jan ukasti uka chʼamatak wakichtʼasïna.
  
  Warmix manqhar liwxatasïna, patat jalnaqäna ukat Drake-rux qunqurinakaparuw ch"allt"äna. Uka pulido pampajj jupatakejj wali suma uñnaqtʼanïnwa, niyas amuyuparjam ukham amtkaspa ukhama. Jupax ch"iqa tuqiruw jaltawayxäna, jan p"akjata kayu jan ukax qunquripat jark"aqasiñataki, ukat amparanakapamp cinturapar chint"añ yant"äna. Uka cargojj jan walipunïnwa. Jupax jalnaqt"asaw pasawayxäna.
  
  Dahl chachajj pasawayarakïnwa, ukampis uka warmijj cuerpop liwjjatäna, ukhamatwa loco sueco jaqejj jupar jaqontäna. Jupax wali ch"amampiw pampar ch"allt"äna, jach"at arsüna. Kinimakax tobogán tukuyaruw sayt"asïna, amparanakap jist"arat amparanakap jupar luqxatäna. Warmixa ch"iqa tuqiru jaltawayxäna, ukatxa ch"iqa tuqiru, juparu muyuntäna ukatxa mayampi sartañataki wakicht"asïna. Chiqansa, Yorgi jupakiw lurañ yatiñanakapan ukhamarak parkour tuqit yatiñanakapan jupamp chikachasiñapäna, ukampis kuntix sarnaqañan jikxatkäna ukax janiw nuwasiñ yatiñanïkänti. Warmix ajanu ajan uñt"asitayna - chiqpachanx - ukat nayrapat wilax mistuwayxatayna.
  
  Drake jupax jupar jak"achasïna, pampamp yanapt"asiñatakiwa. "Maldita, ¿uñjtati...?"
  
  Alicia kullakajj iyaw sänwa: "Wawa aceitempi chʼalltʼat Frenchie sat animalat sipansa jukʼamp liwisiñawa" sasa. "Ukat janiw kunas chʼamanïñatak chʼamanïkiti. Maldición, jumanakax paninix fucking inamayakïpxtawa" sasa.
  
  Drake chachajj uka warmin qhepaparuw umamp jaqontäna, pʼeqep chʼoqtʼasisaw chʼeqa toqer tʼijtäna ukat escalerar tʼijtjjäna. Chʼoqtʼat amparanakapajj tobillonakaparuw llamktʼäna, ukampis jupajj esquivarakïnwa, ukatwa liwjjatasïna ukat suma kʼachachtʼat pamparuw uñchʼukisïna.
  
  "Janiw kunas utjkiti".
  
  "¿Kuns sasmati?" Mai kullakajj jupar jaltasaw wali samsuskäna. "¿Uñnaqanakatxa?"
  
  Drakex kayut sayt"asïna, ukampis Dahl jupax jark"äna, kuna pachatix warmirux frenonak ch"allt"añ atipjäna, kuna pachatix marchar mayjt"ayäna. Jupan ch"amapax mayjt"awayiwa ukat jupax liwxatasiwayi, equilibrio ukar puriñ yant"asa. Ukatxa, muytasinxa, Dahl chachan kunkapar amparapampiw liwxatäna ukat maynirus ingleparuw liwxatäna, ukat khathati ukat khathatitaw jaytäna, uka chiqanwa jachtʼasïna.
  
  "Jak"ankxänwa", sasaw Kinimakax arsuwiyi.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Uka e-sentimiento jupajj jarkʼaskäna uk jikjjatam" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sasaw yateqasïna: "Ukampirus, suma irnaqäwiw akankjjayäta" sasa. -Juparux bolas ukanakampi juk"ampi juk"ampi ch"amanchañataki.
  
  Jichhax escaleran patapanxa, jupanakan jan walt"ayatapax qhipäx uñch"ukisïnwa. Mai kullakajj niyaw jupa jakʼankjjäna, Alicia kullakajj jupat mä jukʼa jayankjjänwa. Drake ukat Dahl jupanakax makhatapxäna, ukat Kinimakax jan amuyt"asisaw jalnaqapxäna. Jutïr nivelar sarañajj mä jukʼa tiempotakikïnwa. Mai kullakajj mä jukʼa jukʼampiw sarnaqäna ukat amparap luqtäna.
  
  Alicia kullakajj jankʼakiw jupar jakʼachasïna. "Jach"a imill bragas apsuñamawa, Sprite. Aka q"añu warmix taqpach thakhinjam saraski" sasa.
  
  Inglés warmix ch"amampiw jupanakan manq"aparux t"ijtäna, barandillaruw ch"allt"äna ukat arnaqasïna. Jan samart"asaw uka warmix Aliciat jaltawayxäna, uka ch"usawja uñjäna, ukat pusi kayunak chiqak jupar jaltawayxäna, mä pusir uñtataw uraqir purintäna, mä suma equilibriompi.
  
  "Mä freaking burglar cat tuqit parlt"añäni", sasaw Kinimakax säna.
  
  Drake chachajj janipuniw khitirus ukham chʼamanïtap uñjkänti, inas Bo sat chachar jan uñtʼkänti. Aka warmix loco evasión ukan yatiñanïnwa ukat equipo ukarux mä jan walt"äwiruw puriyatayna. ¿Kunsa Webb chachajj jupat mayïna? Alicia kullakajj colerataw tʼantʼaskäna, niyas zapato apsusaw uka jaltir jaqer jaqontäna.
  
  Ukat Dahl jupax taqiniruw muyuntäna. "Janiw ch"uxña quqa muytasin jawq"jañ jaytxañäniti, ¿walikiti?"
  
  Sueco jaqix amparap luqtäna, mä metalat lurat basura canasta montajenakapat ch"iyjasaw p"iqip patxar liwxatäna ukat barandilla patxaruw jaquntäna, ukat t"ijtir warmin p"iqipar uraqir puriñapatakix chiqapuniw pachapar uñt"ayasïna. Ukham pasañap janiw suykänti, ukampis uka impactojj wali jachʼatwa istʼasïna. Mä jachʼa yämp chʼalljjtayasisajj wali chʼamampiw jaquqanïna ukat mayni escalerat saraqasaw liwjjatasïna.
  
  Jichhajj qhepatjja, janiw sarnaqjjänti.
  
  -Maldita, Torsty, janiwa uka perra jiwayañ munapkti -sasawa Aliciaxa qhuru arsüna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Jupajj walikïskaniwa" sasa. -Uñjapxam, jupax chhuxriñchjatawa -sasa.
  
  -Jupax wali parlt"asispawa sasaw suyt"apxañäni.
  
  Drakex jank"akiw jupar jak"achasïna, ukatx pächasisaw amparap luqtäna. Uka warmejj qʼal jan amuytʼasirïjjänwa. Jupajj micrófonopwa qhantʼäna.
  
  "Mä warmiw utjistu. Bo sat chachajj sapakïkchisa, Webb sat chacharuw arknaqaski" sasa.
  
  "Qhanpacha?" Hayden jilatajj kuttʼanjjänwa. "¿Phisqa jumanakax jupar atipt"añatakix munapxtati?"
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Jupajj mä jukʼa chʼaphi chʼamäjjänwa.
  
  -¿Beau? sasaw Hayden jilatajj säna. "Ukankasktati?"
  
  "Jichhax juk"amp jisk"a nivel" sasaw francés jaqix säna. "Web sat jilataruw nayrajajj uñjta. Nayajj nayat escapkaspas ukhamwa amuyayäta, ukampis suertenïyätwa. Juk"amp jank"akiw jupax wasitat t"ijtxani -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Wali waynanakaruw arknaqaskta" sasa. "Ukan saytʼasim. Tyler Webb sat chachar tʼunjapjjam" sasa.
  
  "Ukat ukanx uñch"ukipxam" sasaw Kinimakax saskakïna. "Janiw jichhakamax aka culto tuqit kuns ist"apkti, ukampis mä jamuqaw utjitu, niyaw ist"apxäma".
  
  
  TUNKA paqallqun JANK"A
  
  
  Tyler Webb jupax jikxatawayiw qhipa urunak t"ijtawix machaq jakäw churañ qalltawayi. Calambres ukat usuchjasiñanaka, ch"aphi ch"akhanaka, qunqur ch"akhanaka ukat ch"iyar ch"iyar ch"akhanakax nayranakam nayraqatan sallqa thuqt"asipki ukanakarux janiw yäqañamäkiti, ukat chiqpachansa janiw ukhamakiti. Uka tʼaqhesiñar atipjasajja, inas wiñayatak tʼijtjjaspa ukham amuyasïna. Olimpiada ukar atipt"aña. Uka machaq laqʼa deportenakat maynïr anattʼañamawa.
  
  Ukhamäpansa, Drake ukat compañeronakapat jithiqtañjamawa.
  
  Janiw taqi ukanakat jithiqtañ munkänti. Hayden Jay - Jupax wali oportunidades ukanïnwa, ukanakx jupax yatxatañ munarakïnwa. Inas qhepatjja. Inas uka qhepatjja.
  
  Uka pachanx Webb jupax estadiot jaltxataynawa, Beauregard jupakiw jak"ankxatayna, ukat llakisiñataki. Beauregard sat jilatakiw ukham luräna. Aka chiqanx mä juk"a ch"axwawinakaw utjawayi; jupax francés jaqin lurañanakap yatïna. Niya jupan luratapampi kikiparakiwa. Jupanak taypit janiw kunas ajlliñax utjkiti. Ukhamäkchisa, nuwasiñat jitheqtañaw jukʼamp askixa. Jupax jach"at larusitayna.
  
  Webb jupax guardianakan jak"apan t"ijtäna, Bluetooth ukan comunicadoranakapamp sinti ch"amanchata, janiw jak"achasiñap amuyaskänti. Jupajj nayrajj uka pistola canchat imantataynawa, jichhajj uka pistola apsuñajj arknaqañ jan jukʼamp yanaptʼaspa sasaw amuyasïna. Jach"a punku taypit ukham p"iqinchatayna, francés jaqir jutaskir uñjasa, ukampis kuntix Sabrina Lunthatax siskän ukaruw juk"amp munasïna.
  
  Jupajj jupat sipansa wali suma jaqënwa, chika aruma sarnaqer jaqïnwa, janiw kuna sutinïkänti, janirakiw khitis jupar uñtasitäkänti. Akapachan jach"a lunthata, janiw khitis ist"kiti. Ukat jila partejja, uka cheqaw chuymachtʼäna. Awisajj ukajj loqtañapatakiw yanaptʼäna.
  
  Webb chachajj janiw sum uñtʼkänti ukat janiw sapa kuti visittʼirïkänti, ukampis sapa phajjsejj cuentapar qollqe churapkäna uka jachʼa anticipojj mä jukʼa tiempotak jan jitheqtañapatakiw pagäna. Ukhamäjjänwa. Uka warmix Sabrina Balboni sutimp uñt"atawa, jach"a jach"a, ch"amani warmiwa, nina italiano chuymani, kuynt"awinakapax Flash ukarux jan munañjam uñt"ayawayi, ukat volcanes ukanakarux atipt"aspawa. Rubio uñnaqtʼanïkchïnsa, jet-black ñikʼutanïkchïnsa, jet-black nayranakapas utjäna. Webb jilatajj juparuw uñtäna, kunattejj thaqkäna uka qhepat mä qhawqha lurañanakajj jila parte jaqenakan jan jakʼachasiñapänwa, jupajj ukhamaraki. Jupanakajj yaqhep chʼamäki uka cheqanakar puriñaw wakisïna.
  
  París markan qhipa p"iqinchawipax wali muspharkañänwa, nayra alquimia ukan arte ukar jach"añchir nayranakapamp jist"arawayi ukat jutir etapa de búsqueda ukar irp churawayi, akan Barcelona markan. Kunatï chuym ustʼayirïkäna ukajja, Drake ukat co. jupat qhipatwa jikxatapxäna ukat jichhax, jan pächasisaw, jikxatatanakat p"iqinakap ch"allxtayapxäna. Ukampis janis kunas paskchïnjja, jupanakat sipansa nayrankaskakïnwa ukat taqe kuntï munkäna ukanakjja, kunatï lurañ munkäna ukanakjja, jukʼamp chʼamanïñkamaw jaktʼaskäna.
  
  San Alemania markan jach"a tesoropa.
  
  Webb jupax jan wali amuyumpiw samka pachapat apsutäna ukatx jichha pacharuw catapultado ukhamaw jikxatasïna kunatix Beauregard jupax jupar katjatayna. Webb chachajj wali chʼamanïsajj punkut mistusaw jankʼak mistüna, ukat mä gaggle turistanakaru ukat uñchʼukirinakaruw uñjäna, ukat jupanakaruw chʼalltʼasïna. Webb jilatajj wali jachʼa arumpiw arsüna, ukat wali muspharkañ arumpiw arnaqasipjjäna.
  
  -¡Jupax mä pistola apt"atawa!
  
  Bo jupax k"achat k"achatänwa ukat Webb jupax jank"akiw sartayasïna. Kunatï chiqäki ukat chiqapäki ukax chuymapanx janiw kuna ch"amas francés jaqimp contrax utjkituti sasaw yatiyäna, ukatwa jank"ak yaqha thakhi thaqhäna. Wila junt"u umax kayunakapat thixnikamaw t"ijtäna, kunatix niyaw jaquntatäxäna. Ukham tʼijuñajj jiwañaruw puriyañapäna.
  
  Trafico ukax wali jach"änwa ukat Beaux thaqhir bicicletar atipt"aspawa sasaw amuyäna, ukatwa Webb jupax yaqha tuqir qamasïna. Motociclistax wila qullqi autopan qunt"atäskäna, thakhi thiyan mä mapa yatxataskäna, ukatx Webb jupax jan yatiyataw mä chiqar jaquntäna. Uka jaqix t"ijt"awayxänwa, bicicletax pamparuw jaquqanïna.
  
  Webb jupax qhipäx uñtasinx uñjäna, Bo jupax uñch"ukirinakan taypin thakhiparuw jalxatäna ukat juparux wali jank"akiw jak"achasiskäna, inas mä halo jan ukax kunaymaninak utjchispa. Bicicletampiw chʼamachasïna, mä accidenten amparap pʼakjatäkaspas ukham uñtʼat jaqen jachtʼasitaparojj janiw istʼkänti. Webb chachajj purakaparuw kayump taktʼäna. Ukax idiota ukar jan walt"ayañatakiw yanapt"äna ukat wali sumarakïnwa. Webb chachajj volanteruw taktʼasïna, ukat uka jachʼa bloquejj saytʼataw jiljjattäna. Llavenakax chiqaparuw utjäna, motorax nina naktayañatakik wakicht"atäxänwa. Webb chachajj motor qalltañaruw chuym churasïna, ukat gas ukaruw taktʼäna. Beauregard jupax janiw jaya qhipharkaspati; janiw tiempo ina chʼusar aptʼañatakis utjkiti.
  
  Jupajj wali chʼamampiw tʼijtäna, mä amparaw costillanakapar llamktʼäna, ukat ajjsarañat mä hielo lliphipiw utjäna. Janiwa! ¡Janiw jichhajj utjkiti! Bo chachajj janiw kuna lurañas utjkänti, jan ukasti qheparuw kuttʼjjäna. Webb jupax pä k"achat k"achat sarnaqir autonak taypin t"ijtäna, janiw uka warmin pasañ yant"atapat llakiskänti, niyaw nayrïr rueda jach"ar aptat amparanakap manq"antaskäna ukhax larusirakïnwa. Llampʼu chuymaninakajj jupar arkapjjänwa, kunjamtï lurapjjañapäkäna ukhama. Jupax mä thaya thayt"irïnwa, apnaqañatak yuritayna ukat jupanakan chiqpach apnaqiripäñapatakiw amtata. Jupa nayraqatan jan wali quqanakjamaw jakasipxani, jiwapxarakiniwa, janitix jupax nayraqat khuchhuqañ amtkani ukhaxa.
  
  Uka motocicletajj chiqaparuw mistuwayjjäna. Webb jupax nayrïr guardabarros ukat qhipa guardabarros ukanakat pasañkamaw t"ijtäna, autonak taypinxa, metal ukar ch"iyjasaw kawkhantix ch"usawjax jisk"akiwa ukat janiw kuns uñjkänti. Jan autoni ukampis kayuk sarnaqir jaqinakamp phuqhantat cruce ukax jist"arasiñapatakiw mä ch"am churäna ukat wasitat larusiñapataki kunatix jan ch"amani ukat axsaririnakax axsarat uwijanakjamaw jaltxapxäna. Bo ukat Drake jupan equipopax janiw ukax aguantañjamäkänti. Webb jupax wasitat jaqinak taypin diosäxänwa,...
  
  Jupax p"iqipan autoaceptación ukarux mä juk"a samart"ayäna. Maldición kawkirus nayax saraskta? ¿Chiqati?
  
  Sabrinax nayraqat yatxatäwip luratayna ukatx kawkhans thaqhaskäna ukx yatiyataynawa - mä manqhankir jach"a yatiqañ uta, jaya pachaw Germain jupax wali jach"a jach"a tukuñ pachanx saratayna. Juk"amp askixa, ukat jikxatata p"iqinchawimp irpata, Webb jupax Sabrinarux universidadan bibliotecap thaqhatapat yatiyäna.
  
  Germain jupax niyas jupan sala de referencias ukar uñtasitw uka biblioteca apnaqäna, ukanx urunakpachaw yatxatäna ukatx irnaqkasax janiw khitis jupamp chikt"atäñapatak jayskänti. Webb chachajj nayrajj uka bibliotecat yatïna, kunattejj Europa toqenkir walja cheqanakat maynïr uñtʼatäjjänwa, ukampis uka bibliotecajj wali wakiskirïtapjja janiw kuns yatkänti.
  
  Condex walja chiqanakanw uñjasiwayi, sarnaqawipax wali suma qillqt"atawa uka chiqankir jach"a jaqinakampi, reyinakampi reinanakampi, ukat jupanakar yaqhachañax ch"amarakïnwa. Sabrina kullakajj kawkhantï kawkhantï jikjjataskäna uk sumwa uñachtʼayäna ukat kunjamsa uka cheqar puriñapa ukjja, kawkïr punkunakas apnaqañapa ukat kawkïr ventananakatsa jarkʼaqasiñapa, kawkïr pasajenaksa apnaqañapa ukat kawkïr cheqanakatsa jamasat mantañapa sasaw Webb chachar yatiyäna. Jupar invittʼañwa amtäna, ukampis inas wali yatiñanïchispa, wali kʼajkirïtap uñjasa ukat taqe jachʼañchäwip lunthatasiñ yantʼaspa sasaw amtasïna. Ukat ukhampachasa, taqe kunas amtaparjam saraspa ukhajja, mä kutis jan pantjasir yanaptʼanakap munaspa.
  
  Webb chachajj thakin letreronakapwa liytʼäna ukat ukanak amuytʼañatakiw chʼamachasïna. Colegiojj chika horanak sarañankänwa, ukampis autonakajj wali jachʼänwa, jupas mä thakirukiw sarjjäna. Mä qhawqha carrilnak khuchhuqañwa amtäna, ukampis tukuyarojj kunas pʼakjasispa sasaw amuyäna. Qhepäjjapanjja, jakʼachasir jaqenakaruw uñjäna, mä sipans jukʼampi, ukat mä jiskʼa cuchillompi jan chʼamanïtap amuyasïna.
  
  qala chuyman jaqinaka. ¿Kunatsa Cataratas del Niágara ukan jan jiwapkaspäna? Jan ukax Tokio jan ukax Arizona? ¿Janit jupanakajj jukʼamp suma lurañanakanïpjjpachänti? Taqi kunatix maykäna ukax mä suma, amukt"at jakañakïnwa, mayninakar t"unjañatak libre sarnaqañakiw utjäna. Ukajj jupan regalopänwa, nayratpach derechopänwa. Mä jukʼa arumpixa, jupanakamp uka tuqit parltʼasmati sasaw jisktʼasïna. Qhananchaña. Ukhampuni...
  
  Chiqpachanx wasitatw uñacht"ayasïna, kunawsatix corneta ukax ist"askäna ukhama. Webb chachajj dueñoparuw uñkatasïna, ukat qhepat kusistʼañatakejj placa pʼeqepar yatjjatañ yantʼäna. Jupax jank"akiw pasawayxäna, liwxatasin herramientanakapax jank"akiw jak"achasiskäna. Atipjañax chʼamakiwa. Janiw kawkirus sarañax utjkiti Webb jupax yaqha jawiraruw mayachasïna, ukax juk"amp jank"ak saraskaspa ukhamaw jikxatasïna, motocicletan nayräxaparuw qunt"asïna ukat nayrar sartayarakïna. Jichhajj jan saytʼañapatak arnaqasipkäna uk istʼarakïnwa.
  
  Suyaña...
  
  Ch"iqa tuqirux juk"amp uywa katurinakaw uñstapxäna, aka kutix wali muspharkañ uñt"atawa. Motocicletas ukat armas apt"ata, jupanakax jithiqtapxäna, kutt"anipxäna ukat jupar jak"achasiñatakiw t"ijtapxäna. Camp Nou ukar kutt"asax mä tamaw suyt"askäna, ukatwa mä jaqimp phuqhantat chiqawj ajlliwayi - juk"amp janchinak jupamp armas ukanakamp chika uchañataki - ukampis akanx, jaltir trafico ukanx wali jan walt"ayataw uñjasiwayi.
  
  Webb jilatajj motor qalltäna, nayraqatar jankʼakiw saräna. Ch"iyar jaqinakax ladopat jank"akiw mantanipxäna, ukat disparos ukanakax ist"asiñ qalltäna. Uka chiqat pasirinakax jan iyawsasaw uñchʼukipxäna, ukat jaltxapxäna. Loqhe wajjranaka pasañ motocicletanakaru. Yaqhipanakax punkunakap jist"arasaw jank"ak imantasiñ thaqhapxäna, ukat Barcelona markan callinakap nayratpach ch"amakt"ayat trafico ukarux juk"amp ch"amanchawayi.
  
  Webb chachajj kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjamaw patojj jalnaqäna, wali chʼamampiw bicicletar saräna ukat nasïwitpach Diosat jakañatak chʼamaparuw confiyäna. Mä magiampis mä jaysäwiw nayraqatapan qhanan chʼamaktʼatapat mistunïna.
  
  Webb chachajj gas ukaruw kayump taktʼäna, ukat motocicletajj pavimentoruw jaqontäna.
  
  
  TUNK LLACH"A JALJA
  
  
  Drakex Webb-arux motocicleta lunthatasir uñjäna ukat Bo-n qhipa lunge-p jark"añ yant"äna. Francés jaqix pantjasisaw sarxäna; Webb jilatajj wali jachʼat arnaqasïna.
  
  Drake jupax maldecitaynawa. -Maldita, Webb jupax Mario-t sipan juk"amp jakäwinakaniwa mä inaki anatäwinxa.
  
  Yorgy kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Box jichhüruw anatäwipat mistuwayxi.
  
  "Webb jupax wali yatiñaniwa", Kinimakax iyaw sataynawa. -Jiwasax yattanwa -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jan parlapjjamti" sasa. -Ukat jupar katjañ yanapt"apxam -sasa.
  
  Jupanakax uywanakaparux arknaqapxäna, janiw trafico ukar yäqapkänti, autonakat esquivasipxäna ukat motocicletas ukat pizza ciclos ukanakat jithiqtapxäna. Taqi kunat sipansa, Drakex delivery waynanakampi ukat uka markankirinakampiw apasiñapäna, jupanakax góndola auton mä chiqawj jikxatañatakix nayraqatar qhipäxar t"ijtapxäna, ukat taqinitak jakäwix wali ch"amäxänwa. Prius sat autot tʼijtjjasaw 4x4 jachʼa llantat liwjjatasïna, ukat jan waltʼayir liwjjattʼat motot pasañkamaw tʼijtjjäna. Chaki sarnaqirinakax juparux k"achat k"achachapxäna; Alicia ukat May jupanakax acera thakhinx juk"amp jaya thakhinjam sarapxäna. Dahl jupax tejer motocicleta apthapïna, ukax apnaqirimpi phuqt"ata, ukat mä chiqar jaytawayi, jan wali thakhinjam uñkatasa. Kinimakax mä janq"u Range Rover ukarux tinkutäna, ukat uka musphart"at conductorarux perdón mayiñ ajanumpiw uñacht"ayasïna. Jupanakax Bo ukarux katjapxäna, kunapachatix francés jaqix jupanakatakix juk"amp juk"ampi.
  
  -Mä juk"a juk"ampi juk"ampi juk"ampi, amigo -sasawa Drakexa jan amuyt"asis arsüna. -Janiw jumar uñtaskiti -sasa.
  
  "Jupax suertenitaynawa".
  
  Webb jupax jan amuyt"asisaw nayrar sartäna, jach"a jach"a tukusa. Hayden jupaw machaq equipo ukar ch"iqa tuqit mantanir uñjäna, armas ukanakax qhan uñjasin ukhamarak casconakapax ukhamarakiw bicicletas ukanakax pachpa ch"iyar colorani, amtanakapax qhanaw kunjamtï amtapkän ukhama.
  
  "¡Pʼeqe aptʼasim!"
  
  Ukampis Drake ukat Dahl jupanakax nayratpach jupanakar uñjapxäna ukat ukarjamaw pistanakapan kawkir sarañas mayjt"ayapxäna. Drake chachajj bicicletar qhepa asientopat mä pizza caja apsusaw nayrïr jaqeru jaqontäna. Uka jaqin amparaparuw jaquqanïna, phallawayi, plástico ukat pizza ukanak taqi chiqan ch"iqiyawayi. Motocicletax liwxatasïna, janïr nivelar purinkipanx autoruw ch"allt"asïna ukat wasitat sarawayxäna.
  
  Drake chachajj janïr armap apnaqkasajj jutïriruw amtäna. Motocicletajj nayat mä qhawqha centimetronak pasawayjjäna, ukat Yorkshire markankir jaqejj amparapampiw jawqʼjäna. Motocicleta ukat uka jaqix panpachaniw mä embotellamiento ukan liwxatapxäna, ukat tukuyarux mä camioneta Nissan ukan ruedaparuw ch"allt"asipxäna. Dahl chachajj mä rinoceronte cargañjam jaqempiw chʼajjwasïna, panpachaniw pampar jaqontapjjäna ukat mä qhawqha kayunak aynachtʼapjjäna. Mayjt"awix akawa, Dahl jupax uka jaqit pistola apsusaw jan amuyt"asis tukuyäna, ukatx bicicletap lunthatasin gas ukar takt"äna.
  
  -Jump in -sasawa Drake-ruxa säna.
  
  -Jutïr jaqirux katjä -sasawa Drake-x jaysäna.
  
  Kimsïrix jupanakan kawkhantï utjkäna uka chiqat pasawaykäna ukax costillanakapan mä tʼijtʼir chʼakhampiw pistolaparux ladopar tʼijtʼayäna ukat cascopas callenwa thuqtʼasïna. Drake chachajj bicicletar jiljjattayäna, ruedanakapajj muyuntäna, ukat janïr sueco jaqer qhepat wali chʼamampi sarnaqkasajj chiqañchäna. Kinimaka ukat Smith jupanakax qhipäxat q"umachapxäna, nayrïr anatirinakaruw librëw jist"antapxäna.
  
  Drake ukat Dahl jupanakax suxta qhipharkir motociclistanakaruw arknaqapxäna, kunawsatix Webb-arux Barcelona markan jaqinakan phuqhantat callinakapan arknaqapkäna. Alicia ukat May jupanakax acera uksan kayump takt"asipxäna, mä qawqha metronak ch"iqa tuqiruw qhiparapxäna. Webb chachajj autop uñkatasin aceraruw saytʼayäna, jupan amtapajj janiw qhanäkänti. Drake chachajj nayraqatapan walja jaqenak uñjäna, uka jaqenakat pasañajj janiw faciläkänti. Bicicletar liwxatäna, jankʼak chhaqtir walja chʼusawjanakat liwxatäna, ukat uka culton qhipäxankir mä guardia qhipäxanwa jikxatasïna.
  
  "Saram!"
  
  Cascox kutt"awayxänwa, pistolax muytarakïnwa. Drakex mayni tuqit jank"akiw jalxatäna, bordilloruw ch"allt"äna ukampis katxarurakïnwa, ukatx uñisiriparuw ch"allt"äna. Motocicletajj khathattʼasïnwa, uka jaqejj wali khathattʼasïnwa, ukampis katjjarusaw qhepar jaqontäna, ukat jukʼampiw jukʼamp chʼalljjtäna.
  
  Jichhax pistolax Drake-n tuqiruw uñtatäxäna.
  
  Ukat jankʼakiw volante muytayasajj motopar uñisiripan motopar tʼunjäna. Jichha kutix uka jaqix t"ijt"awayxänwa, aterrizaje ukanw t"unjasïna ukat llakit arnaqasïna. Yaqha pistolajj tʼijtʼir sarawayjjänwa.
  
  Drake chachajj Webb jilatarojj kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw arknaqäna, uka jaqejj kuna segundos thakin kuttʼaniw sasaw confiyäna. Ukatxa, jupax...
  
  Uka horasanjja, nayra Pithian chachajj frenonak wali chʼamampiw uchäna, ukat qhepa ruedajj llätunk tunk gradonakaruw jiljjattäna ukat muytarakïna. Webb chachajj espacioruw jaltawayjjäna, ukat motocicletaruw pampar jaqoqtañapatak jaytäna. Drake jupax k"achat k"achat k"achat bicicletap bordillo uksan sayt"ayäna, ukatx Dahl juparuw nayrar uñjäna, motociclista ukampix wali jak"atw nuwasïna, niyas maynit maynikam asientonakan qunt"atäsipkäna. Sueco jaqix cultistaruw ayxatañ atipxatayna ukat motocicletar jaquntataw jaytawayi, ukatx amparapampiw mayni jaqirux wali qunt"atäkasax jak"ankir auton capuchaparux wali ch"amampiw jawq"jatayna. Metal ch"akhanak ch"uqt"ata, ch"akhanaka p"akjata. Dahl chachajj bicicletap ladopar apaskäna ukat mä lampararuw chʼoqtʼasïna.
  
  "¿Territórioman chimpuntasa?" Drake jupax mä nayraniw Dahl jupax walikïskiti janicha uk yatiñataki ukat mayni nayrapax Webb juparuw uñch"ukiskäna, kunawsatix uka jaqix mä edificio ukar saraskäna, ukax niya taqpach qhananakampi, publicidad ukat carteleras ukanakamp ch"amakt"ata.
  
  -¿Janit Yorkshire markankir chachanakax lamparanakar wali pist"apxi?
  
  "Ay jïsa, wayna, ukhamawa. Warminakas ukhamaraki" sasa.
  
  "Jiwaki."
  
  Drake jupax nayraqatapan ch"iyar isimp isthapt"at mä kayuk sarir uñjäna, jupax walja janchinak taypin thakhi lurañ yant"äna. Jupajj janiw kuna chʼamanïkänti, ukat pamparuw jaqontäna, ukampis pistolan oladapajj walja jaqenakaruw tʼijtjjañapatak khitäna. Drake chachajja, Webb chacharuw nayraqatapan muyuñ punkupar mantatap uñjäna ukat qhepatjja kawkirus uka jaqejj saraskäna uk amuyasïna.
  
  Ukat kunatsa.
  
  Barcelona markan Salón Internacional de Automóviles ukan uñacht"ayata.
  
  Ukax wali phuqhantatänwa, janiw pulpo sombrero ukan mä jach"a jaqir jikxatkätati. Webb jupan jutir ch"amanchawipa. Yaqha ch"amaw liwxatasiñataki. Ukampis suyt"am... Inas jan ukhamäkchiti. ¿Web jilatajj qhepat pantjasispachänti?
  
  Mä futbol anatäwix waranq waranq uñch"ukirinakaruw jawst"aspa, kunatix wali jach"apuniwa. Drakex taqi ch"amampiw t"ijtäna, Webb ukar uñch"ukiñ yant"añataki. Uka lliphipir qhananakax jupar uñch"ukiñat sipansa, infierno ukham phiñasiyäna ukat maysaruw uñtayarakïna. Walja jaqinakaw mantañawjan tantachasipxäna, autonakatsa, markatsa, anatäwitsa jan ukax walja yaqha kusistʼäwinakat parltʼasipxäna. Drake jupax punkunak jist"aratayna ukat guardiarux mä insignia de identificación temporal uñacht"ayäna.
  
  Jan jark"apxitati... jan jark"apxitati... Janiw kuna jan walt"äwis utjayañ munkti-
  
  Ukat Dahl jupax qhipäxankxänwa. "¿Negocionakanïtanti? Jan ukajj ¿uka cheqan hortensia sat animalanakamp chika yapuchañajäspati?"
  
  Drake-x liwxatasïna, nayranakapax Webb-aruw uñch"ukiskäna, ukampis mä qawqha segundonakakiw uka loco jaqir chhaqhayañatak qhiparäna. Guardiajj Drake-ruw uñchʼukïna, ukatsti Dahl-aruw uñchʼukïna, cuchillonakapsa ukat chʼakhanakapsa uñjäna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Jutam, jilata" sasa. "Mä terrorista internacional ukaruw arknaqapxta, jupax jichhakiw maldito showroom ukar mantawayi".
  
  Guardiajj insignianakap wasitat uñakipäna ukat uka qhepatjja, seguridadaruw jawsäna. Drake chachajj Webb chachar uñjkäna uka pachpa thaknam jankʼak sarawayjjäna. "Jumax yatisktawa akax autonak aljañ utaw, ¿janich ukhamäki? Akax janiw autonak aljañ utakïkiti" sasa.
  
  Uka chacha warmix janiw suyapkänti, jan ukasti, uka jiskʼa jaqinak taypin jankʼakiw sarapxäna, jichhax janiw sinti jayankkäna uka jachʼa tantachäwir yuspärapxirïkänti. Kenzi ukat Smith jupanakax jupanakaruw katjapxäna, ukatx Hayden jupaw qhipharux mayninakax mä juk"a qhipharxapxi sasaw yatiyäna.
  
  "¿Kuna chimpunakas ch"axwirinakan utji?" sasaw Dahl chachajj jupar jisktʼäna.
  
  Hayden kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Janiwa, ukat ukax janiw mä suma chimpunïkiti. Jupanakax yaqha mantañaw thaqhapxani, ukakiw. Ukat ukatsti..." sasaw llakit thayampi samsuwayxäna. "Akanjja, jan walipunïspawa. Uka markankirinakaruw nayratpach yatiyta" sasa.
  
  "Akana!" Drake jilatajj wal jachäna.
  
  "Kuna? Webb ukax? ¿Cultistas ukanaka? Dahl jupax juparux uñch"ukiskäna, suyt"asa.
  
  "Janiwa. Akax machaq Ferrari F12 TDF ukawa. ¿Machaq ventilaciones laterales ukat arcos de ruedas llamaradas ukanaka uñjtati? Akanaka-"
  
  -Fuck you, Drake -sasa. Aliciaxa juk"ata juk"ata ch"iqa tuqiru sarawayxäna. "Autonakax jakäwimanx juk"amp jach"a munasiñaw sasaw yatxa, ukampis..."
  
  Hayden chachajj mä jukʼa samartʼäna, kunattejj jaqenakajj wasitatwa wal chʼamachasipjjäna. Jach"a salax sapa thakhinx k"ajkir suma, quri ukat lliphipiwimp phuqhantatänwa; lurayirinakax qhipa luräwinakap uñacht"ayapxäna ukatx qhana saminakampi, walja qhananakampi ukat chikat isimp isthapt"at modelonakampiw k"achacht"apxäna. Jaqinakax wali suma plataformanakanw tantachasipxäna, fotonak apsusipxäna ukat kunatix uñacht"ayatäki ukanakan ch"amamp aruskipt"apxäna. Taqi uka gamut - alemán arut italiano, inglés arut japonés - aljañ yänakap giratorios giratorios ukar uñt"ayapxäna ukatx invitados especiales ukanakaruw jawillt"apxäna wila soga barreras ukanakar chiqancht"añataki ukat champán uk umañataki, ukampirus thaya ukat extraordinariamente qamir uñnaqañ yant"apxäna. Lamborghini ukat Porsche ukham markanakan pasillonakapax capacidad ukar phuqhantatänwa, ukampirus carriles ukanakax jan sinti extravagantes markanakanx juk"amp pasañjamarakïnwa. Hayden jupax Toyota ukan ofrecimientop pasañapatak tamaruw irpxaruwayi ukatx Drake jupax jank"akiw arktawayi.
  
  Webb jilatajj pä saytʼäwiw nayrar sartäna, mochila aptʼat jaqejj jaqenakat sipansa mayjänwa, jupajj uka taypinwa thaknam saraskäna. Nayrïr disparonakax autonak aljañ uta manqhanx wali axsarañjamaw ist"asïna, uka phallawinakax jach"a techotw ist"asïna. Drake jupax jank"akiw t"ijtir armat jaqinakar uñjäna, jupanakax Webb jupan tiendap chiqancht"at pasillot sarasipkäna, pistolanakapax juparuw chiqak uñacht"ayapxäna. Jupax soga barrera patxaruw jaltawayxäna ukat uñacht"ayat Mitsubishis ukanakan taypin t"ijtäna, balas ukanakax metales ukanakaruw muyuntat t"ijtäna. Luminanakax t"unjatäxänwa, ukat uñacht"äw sayt"äwinakas t"unjatäxänwa. Jukʼamp disparonakajj kusisit tiemporuw chʼiyjäna.
  
  Drakex pistolap apsuwayxäna, janiw kuna llakis utjkänti, kunatix tiruristanakax wiñayatak apsutäpxänwa. Jupax wali ch"amampiw t"ijtäna ukat qunqurt"asisaw Glock-arux jisk"achasïna. Webb p"iqipax mä juk"a pachatakiw Mitsubishi taypin uñstäna, ukatx mä voleibol de plomo ukat walja parabrisas p"akjataw uñstawayi. Papel copanakan torrepajj thayaruw tʼijtäna. Mä botella champán ukax mä pila folletonakamp chikaw phallawayi, taqpach empresax jaltasinx muyuntat chiqanakaruw ch"allt"asipxäna.
  
  Drake chachax uka chachanakarux pato ukat bucear uñjäna ukat nayrïr t"ijtir artilleroruw pallapallanak jaquntäna. Ukajj ladoruw tʼijtäna, mä jukʼa tiempotak utjkäna uka exhibidoramp chʼalltʼasisaw tʼunjatäna, wila wila chʼaphinakaw uka sapa diseñop jan waltʼayäna. Uka equipojj taqe cheqatwa jupar muyuntäna. Dahl jupax pä plataformas giratorias ukar jaltasaw Peugeot stand ukan p"iqi ch"allxtayir alturanakapar puritayna ukat qullqit lurat auto qhipäxan qunt"asïna. Campanas de alarma ukanakax ist"asïna, ukat markachirinakax jan uñt"at jaqinakat qhispiyapxäna. Nayrajj kʼajkir autonakar uñchʼukipkäna ukat jachʼañchapkäna uka jaqenakajj jichhajj wila mistuñ letreronakaruw tantachasipjjäna.
  
  Dahl jupax podium alturat armap jaquntäna, ukat yaqha cultistax jaquqanïxänwa. Ukampirus jupanakar arktasaw yaqhanakax kutt"anipxäna ukat sueco jaqirux pallapallanakamp jawq"japxäna. Drake jupax rueda qhipäxan patat jalnaqir uñjäna ukat tapatw nina nakhantayäna.
  
  Hayden kullakax qunqurt"asisaw sistema de com ukar ch"allt"asïna. "Webb chachajj qhepa mistuñanakaruw pʼeqtʼi. ¿Khitis akankpacha?
  
  Uka markankir policianakakiw jaysapxäna, jupanakax janiw sinti confianzanïpkänti.
  
  Drake chachajj tʼijtʼir jaqenakaruw jakʼachasïna. Jichhax taqpach equipox pallapallanak jist"antapxäna, uñisirinakax ch"iqiyasipxañapatakiw wayt"apxäna, pato ukar jaquntapxäna ukat autos ukat metales estanterías ukanakan qhipäxapan imantasipxäna. Dahl jupax Peugeot uka contador ukanx pusi kayumpiw sarnaqäna. Aliciax jaltasaw Drake-rux pallapallamp jiwayatayna, uñisirinakarux muyuntat uñjasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jakʼachasipjjam" sasa. "Jichhax llätunk qhipharux jakthapiwaytwa. Velocidad ukax akanx atipt"iwa waynanaka."
  
  Drake jupax jiskt"asiwayiwa, ukax mä deliberado doble entendre ukhamäpachati.
  
  Lauren sapakiw qheparäna, kunattejj mayni equiponkirinakajj uñisirinakapan kawkhantï jakapkäna ukaruw jakʼachasipjjäna. Pä cultistanakax Webb ukar arknaqañ yant"apxäna, ukampis Smith ukat Kinimaka jupanakax jank"akiw jan walt"ayat juchanchawimp atipjapxäna. Webb jupa pachpas wali amuyump sarnaqkaspas ukhamänwa, nayrar sartawipax jan mayjt"ataw ukat wali amuyumpiw sarnaqäna, janiw kunas jan walt"ayaskänti, jan ukasti jan jark"ataw jach"a sala qhipäx tuqir t"ijtäna.
  
  Drake jupax Glock ukan clip ukar mayjt"ayawayi. Uka patat jalnaqir techonakatjja, lliphipikir qhananakaw jaquqanïna, uka techonakajj autonakatakiw lurasïna, ukampis nina naktäwirojj taqe kunanwa jachʼañchäna. Cultistas jupanakax Jaguares pulidos, SUV ukat mä ch"uxña deportes auto ukanakax jichhax p"iyanakampi phuqhantat uñacht"ayat uñacht"äwinak taypin imantasiñ amtapxäna . Drake jupax jach"at jach"at arsüna, kunawsatix balas ukanakax p"iqit jaltxapxäna, qhipäxanx italiano marqués banderanakan exhibidores ukanakaruw ch"allt"äna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Akajj janiw walïkiti" sasa.
  
  Alicia kullakajj jupar uñtʼänwa. "¿Evento ukatakikiti jan ukax maldito autonakatakicha?"
  
  Drake jupax "uh-huh" uñkatasiñampiw uñacht"ayäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ukham suma cuerponaka ukat mecanismonakas tʼunjatäski" sasa.
  
  "¿Terroristanakar uñchʼukiñasati?" sasaw Mayax jiskt"äna.
  
  Argenton arupax conexión ukar phuqhantäna, muspharkañ jach"a ukat jan uñt"at ukhama. "Alfa Romeo markar arxatañax wali askiwa. ¿Ist"tati? Ukax wali wakiskiriwa. Akax jiwasan jach"a herenciawa, jiwasan jan chhaqtayañjam pasión, jiwasan...
  
  Mä chʼaxwäwiw juparux amuktʼayäna. Cultistas ukanakax jichhax wali allsutäpxänwa, Jaguares ukanakax banco ukarux walpun banco ukar mantapxäna, mä par de soportes de iluminación vertical ukanakax balas ukanakamp phuqhantatänwa jupanakxar jach"ar aptatäpxänwa. Mä jisk"a nina naktäwiw escenario ch"iqa tuqin qalltawayi. Yaqha anatirix Webb-ar ch"allt"añatakiw sartasïna, ukatx Drake-x llätunk pulgadas ukhaw nayraqatapat faltasïna.
  
  Hayden jilatajj maldecïna. "Jupanakax qhispiñapatakiw yanaptʼapxi. "
  
  Uka equipo ukankirinakax jaya chiqanaka, ch"usawjanaka ukat líneas de cubierta ukanakaw uñakipapxatayna. Ukat Thorsten Dahl sat chachajj mä suma arunak arsüna. Ukat akham sarakïnwa: "Mä minuto churapjjeta" sasa. -Ukat nayax uka uru qhispiyarakï -sasa.
  
  Drakex "Ay jïsa, wali k"uchikiw-" sañ qalltäna ukampis ukatx suecox sarnaqañ qalltäna ukat equipox jank"akiw jupar tapa churañatak sarapxäna. Balanakapax nayrïr guardabarros ukat taqpach qhipharkir vidrionak ch"iyjapxäna, llantanakaruw ch"iyjapxäna ukat qhipa qhananakas t"unjapxäna. Drake jupax mä warkt"at linterna ukan cordón ukanakap khuchhuqañ atipjatayna, uka linternax uñisirinakap taypin jaquntatäna.
  
  Dahl jupax mä qawqha gradanak pamparuw jaltawayxäna, jan pacienciani uñjir allqamari, ch"iqa tuqir kutt"asax uka jak"ankir podium ukar puriñkamaw sarawayxäna. Drake chachajj kunas niyaw pasañapäna uk amuyañatakejj mä jukʼa tiempokiw munasïna.
  
  -Ay shit -sasa. Wakichtʼasipxam -" sasa.
  
  Dahl jupax pä metros ukch"a stand ukar t"unjawayiwa, ukax machaq estilo de marcos de aleación uñacht"ayañatakiw wakicht"ata. Llatunk radioni jachʼa disconakaw oraqer chʼalljjtäna, ukampis Dahl chachajj qontʼasisaw sapa amparat mä disco aptäna. Kunjamakitix cultistanakax qhipäx uñch"ukipxäna jan walt"awinak uñakipañataki, Drake, May ukat Alicia jupanakax sartasipxäna, pallapallanakampi, ukat Peugeot stand ukan gradanakapar t"ijtapxäna, mä qhana línea de fuego jikxatañataki. Cultistas ukanakax t"unjasipxäna, jacht"asis. Kimsax Dahl sat jaqiruw uñchʼukipxäna, ukat maynix sueco jaqiruw nuwantäna.
  
  Dahl chachajj jankʼakiw kuttʼäna, ukatsti antutjjänwa. Uka jachʼa, jan lurañjam jachʼa llantajj thaya taypinwa arco luräna ukat tʼijtʼir jaqen pechoparuw chʼalljjtäna, chʼamapajj taqe kuntï llamktʼkäna ukanak tʼunjäna. Ukat payïr anillojj ladoruw tʼijtäna, cultistanakan jachʼa cheqaparuw tʼijtäna, pʼeqetsa ukat amparapatsa phustʼasïna, ukat qʼal jan waltʼäwinak utjayarakïna. Uka pistolanakajj tʼijtjjänwa. P"iqinakax metalampi jan ukax maynit maynikam ch"allt"ata. Dahl chachajj qhep qhepa pʼeqe chʼukuñap apthapïna ukat janïr khitis sarnaqañ amuykipanwa liwjjatäna.
  
  Drake, Mae ukat Alicia jupanakax gradanakat t"ijtxapxäna, wali ch"amampiw ch"axwapxäna. Wilax jaguaranakan chasis manqhan ch"allxtañ qalltäna.
  
  Kimsïr llantax mä meteoro jaqunukutjam jaquqanisaw jutäna, ukat wila chʼiyar chʼiyar chʼiwiruw jan waltʼayäna ukat chʼiyar isimp isthaptʼat pechoruw liwxatäna. Uka lurker jupax mä chhuxriñchjasiñ arsüna, ukampis janiw jupat khuyapt"ayasiñax utjkänti, kunatix t"ijtir Smith jupax tukuyäna. Dahl jupax musculonakap mä juk"a samarañapatakix tensión luratayna, ukatx jupan pistolap apsuwayxatayna, Drake jupat sipans juk"ampi.
  
  "Nayax amuyta jichhax machaq ID en línea ukax utjistu" sasaw Drakex lakapat arsüna. "Junk ukax llanta ukankiwa".
  
  "Qhipa semanajj qota lakanwa tʼijtjjayäta."
  
  "Ay jïsa, ukampis jumatakix jukʼamp askiwa sasaw amuyta."
  
  Pä jaqiw Jaguares ukan nayraqataparux jaltxapxäna.
  
  "Oficinankir bicicletat sipansa jukʼamp askiwa, sasaw amuyta."
  
  -Ey, akax Alicia markankiwa.
  
  -Qhipäxar kutt"apxam, jumanakax panini -sasa.
  
  Uka cheqajj paskäna ukhajj sum amuytʼasipjjäna. Cultistas ukanakax jiwataw jan ukax jiwataw ikipxäna, yaqhipanakax armanakapat wali katxarusipxäna ukat SPEAR equipo ukar uñacht"ayañ munasipkakïnwa.
  
  "Chiqpachansa?" sasaw Alicia kullakajj säna. -Jichhaxa? Jumanakajj pʼeqenakamajj aptʼasipjjpachätawa" sasa.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Jupanakajj mä cultoruw mantapjjaraki" sasa. "Akax jupanakatakix taqi kunawa. Jupanakajj imantat yatiyäwinakap jaytañat sipansa jiwañaw jukʼamp askejja" sasa.
  
  Drakex amtasïna, Mae kullakax jupan infiernoparuw aljatäna, janiw chiqpachans mä culto ukhamäkänti, jan ukasti mä jak"akiwa. Jupajj jankʼakiw munasiñ tukuyapjjäna, ukatwa wali llakit jikjjatasïna. ¿Chiqap lurpachänti?
  
  Nayajj walikïsktwa, sasaw amuyäna. Akapachan pä jan wali warminakat ajlliñamawa. ¿Kunas jan waltʼayaspa?
  
  Hayden chachajj aire toqew arnaqasïna, "janiw yatkti aka jaqenakajj cheqpach cultistanakäpjjewa, waynanaka. Jukʼamp mercenarionakar uñtasita" sasa.
  
  Kenzi kullakajj Dahl jilatan amparapampiw amparapamp luqtäna. "¿Jumajj walikïsktati, Thorst? Nayax amuyta, jumax Jaguar machaq auto manütawa" sasa.
  
  May ukat Bo jupanakax atipt"at jaqinak taypin sarnaqapxäna, policía ukanakar desarma ukat katxarusa. Ukat yaqha disparojj istʼasïna, ukat Drake chachajj pasillo qhepäjjaruw uñtäna.
  
  -Yaqhipanakax Webb-arux wali arknaqapxi.
  
  Hayden jilatajj uka yatiyiriruw wali samsuskäna. "Jiwasax arknaqatäpxtwa. Webb sat chachajj libre jakasiñaruw jakʼachasi" sasa.
  
  "Janiw jichhürunakanxa". Dahl chachajj amparanakap chʼoqtʼasisaw Drake jilatarojj jiskʼachasïna. "Inas aka kutix yanaptʼarakchisma" sasa.
  
  
  TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Drakex wasitat t"ijtäna, ch"axwäwin usuchjatanakap ukhamarak ch"akhanakap jan yäqasa. Experienciax walja cachés jak"at jaya chiqar escanear yanapt"awayi, ukatx kimsa qhipharkir uñisirinakarukiw uñjäna.
  
  Ukat Webb, mä ch"amakt"at jaqiw auto aljasiñ utan qhipa punkunakapar jak"achasiskäna, kawkhantix metales ukan repisas, ancho pilares ukat pasillos alto techo ukanakax taqi kunat mä ch"amakt"at ch"amakt"ayi.
  
  "¡Maldita ale!"
  
  Drake jupax Hayden ukat Kinimaku jupanakaruw uñjäna ukat pasillonakaruw t"ijtäna. Uka chacha warmix chikat tunka auto aljiri modelonakan jak"apan sayt"asipxäna, warminakar chuymacht"añ yant"asa. Kunapachatï mä cultistax lata chʼaxwañatak kuttʼankäna ukhaxa, janiw yanaptʼkänti. Aliciax arnaqasiñanakaruw ninamp kutt"ayäna, uñisiriparux t"ijtxañapatakiw axsarayäna.
  
  Jupanakax t"ijtxapxänwa, qhana qhananakax ch"uxñaruw tukupxäna, lliphipikir k"añaskunaka ukat qhana saminakaw q"uma ataque sentidos ukanakarux utjäna, imantat civiles ukanakan qhipharkir bolsillos ukanakax cultistas ukanakar jawst"añatakix mä jach"a jark"awiwa. Jupanakajj amukiw sarnaqapjjerïna, janiw ukham ajjsarayapkänti. Hayden jupax Aston Martin ukan podium ukar makhatawayi, Webb ukar uñjañatakiwa.
  
  Ukat Drakex uka jaysäwi uñjäna. Uka uñacht"awinakanx yaqhip autonakax wali mayj mayjawa, wali jamasatïnwa, suma sarantäwipax hype ukat suyt"awinakat dependeränwa, mä qawqha jisk"a pachanak uñacht"ayatäpxänwa janïr privado uñacht"äwinakar apayatäkasa. Yämas jaypʼu horasaruw janïr uñachtʼäwejj jistʼantatäkipanjja, autonak mayjtʼayapjjäna ukat qhepa patiotwa jaqsupjjäna. Drake chachajj jichhakiw ukham mä autojj sala pirqaru chʼoqantat uñjäna, uka autojj fabrican representantenakapan jaytatäjjänwa, ukat pistolanak nuwasiñajj qalltäna.
  
  Quirón, sasaw amuyäna.
  
  Uñtʼayasiñataki jawsasajja, mayninakajj sarantasipkäna ukhajja, chʼeqa toqeruw kuttʼäna. Drake jupax uka link ukarux turkataynawa.
  
  "Pä minutos ukja".
  
  Jichhax nina naktäwix juk"amp ch"amanchasir técnicos ukar jan pä kutis imantasiñapatakiw mayiskäna, Drakex uka jan uñt"at maquinar jak"achasisinx punku manijaruw amparap luqtäna. Mä jukʼa jistʼaratätapat kusisisajja, punku jachʼa thaqtʼasaw manqhar uñchʼukïna. Jan kuns kamachañjamäkänti, ukatwa uka extra segundot aprovechasïna, ukhamat taqe kunan luxus uñachtʼayañataki, uka cheqan jan kuna pantjasir arte uñachtʼayañataki.
  
  Llavenakax janiw kuna cerradura de encendido ukan mistkänti, ukat chuymapax ch"allxtasïna, mä curvado yän culo puntap volante manqhat mistur uñjañkama. Manqhar jaltasaw Drakex aka auton nayrïr autopan qalltañ thakhipat yatiqawayi ukat pachpa técnica ukamp yant"awayi.
  
  Saxranakaw qhipäxat arnaqasipxäna, escape tuberías ukanakax infierno nina ukat locura ukham chhuxriñchjapxäna. Drake jupax ajanupax mä loco sonrisaruw p"akjatäna, kunawsatix controles ukanakax t"ijt"ayaskäna ukat hipercarro ukar sartayäna. Mä nuwasïwin nayrat sipansa jukʼamp ajjsarayasisajj autojj aljañ utan qhepäjjaparuw muyuntäna, ukat metalat lurat postenak taypit pasasaw ajjsarañjam jakʼachasïna. Pä columnat pasasajj nayrar uñtäna.
  
  Webb jupax wila chimpuntat mistuñ punku nayraqatan sayt"atäskäna, autot jutir jan iyawsañjam qhixu qhixu qhixunakamp uñch"ukiskaspas ukhamaw uñch"ukiskäna. Kimsa uñisirinakax wali jak"ankxapxänwa, armanakapax janiw Webb-ar uñtatäkänti, ukampis qhipäxapar arxatañatakiw wayt"atapxäna. Alicia, May, Dahl ukat Smith jupanakax vengasir saxranakjamaw jupanakar jaquntapxäna, kimsa armanakan wakicht"at barrilanakaparuw jaquntapxäna.
  
  Drakex acelerador ukarux ch"allt"äna, kusisiñat arnaqasïna kunatix mä juk"a pachatakix jank"akiw jilxattawayxäna. Uka uywax chhuxriñchjasïna, caucho phichhantasïna, mä juk"a t"ijtäna kunatix jupa pachpampi cultistanakampi jayankxatap jist"antarakïna. Uka jan waltʼäwir jan yäqasaw kuttʼapjjäna.
  
  Uka autojj jupanakaruw chʼalljjtäna. Maynix jisk"a capucha patxaruw t"ijtäna, amparanakapamp kayunakapamp juk"amp jank"ak muyuntasinx jaltxataynawa, mä esquiadorax paqallq tunk metros ukch"a qullut jaquqanitapat sipansa. Maynïristi wasitatwa tʼijtäna, mä thuqtʼäwiw chʼakhanakapar chʼalljjtäna, akatjamat saytʼasitapa ukat kuttʼanjjatapajj mayjtʼasïnwa. Kimsïrix kunjamatsa capuchar wali ch"amampiw uraqir purintäna, ukat Drake-x chhuxriñchjasïna, panpachaniw lliphipikir parabrisas uñch"ukipxäna.
  
  "Ukax katuqapxam. Jaya. Nayampixa. maquinanaka" sasaw Drakex lakap arsüna.
  
  Uka jaqin nayranakapaxa, Dal chachax tobillonakapat katthapisinxa, maysar jaquntasaw pampar jaquntäna. Jupax suyt"atapat sipans juk"ampiw liwxatasïna, jach"a lliphipiw liwxatawiparux phuqt"äna, ukat p"iqip ch"allxtayañataki ukat pistolapar amparap luqtañatakix wali jayaruw tukuyäna. Mai kullakajj mä disparompiw tukuyäna, ukatsti Dahl jilataruw nayranakap liwjjatäna.
  
  Drake chachajj punku jistʼaräna, jichhajj Tyler Webb chachajj mä jukʼa nayrajj apnaqkäna uka mistuñ uñkatasinkiwa. Comunicadorapan parltʼasitapajj kimsa kutiw jiljjattäna, kusisit arunakajj jankʼakiw yatiyäwinak yatiyäna. Jupax Alicia ukat Smith jupanakamp chikaw punkunkxäna.
  
  Alicia kullakajj akham sasaw aruntäna: "Infiernojj nayat apsuwaytamwa sasaw amuyayäta" sasa.
  
  Drake chachajj punku jistʼaräna. "¿Ukat jumampi maquinampi chika ajlliñama?"
  
  Smith jupax uka ch"usawja taypinx amparapampiw sarnaqäna, panpachaniruw jan yäqasa, p"iqit p"iqir anataskakïnwa. Drake jupax arktäna, uka pallapallax jank"ak yanapt"añ suyt"atap yatïna. Muspharkañawa, yaqha cuartoruw jikxatasipxäna, aka kutix juk"amp jisk"akiwa, ukampis ukhamakipans jach"a ukat jach"a, ukat remolques, camioneta ukat taqi kasta automovilismo ukanakamp phuqhantatänwa, walja ukhamarak jan qullqini, jan ukax privado ukan chanini ukat jila chanini. Oficinanakajj uka edificion fronterapankänwa, portales ukat metalat lurat puentenakajj uka chʼusawjaruw muyuntäna. Drake chachajj jan jaktʼkay jarkʼäwinakan uñjasisaw saytʼasïna.
  
  "Jukʼamp kuns munstanjja..."
  
  Hayden jilatajj jupanakamp chikaw sararakïna. -¿Qhawqha mistuñas utji? Jupax kunkapan micrófono ukamp arsüna.
  
  Drake jilatajj uka jisktʼan qhanañchäwip istʼäna. -Llatunk, ukatxa kimsa doble punkunaka -sasa.
  
  "¿Uka patjjarojj jaqenakajj utjtamti?"
  
  "Jiwasax yant'asktanwa".
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna. Ukat jan sinti suytʼasaw akham säna: "Tʼaqasiñäni" sasa. -Inas suertenipxchiñäni -sasa.
  
  Aliciax janiw mä ambigüedad uñstayañatak chuymanïkänti.
  
  "Ukhamajj ¿ukakïpachati?" Smith jilatajj qhuru arumpiw arsüna. "Webb jupax sarxañapawa. ¡Maldita ukax walikïskiwa!
  
  "Janiw jichhakamax utjkiti" sasaw Dahl jupax nayratpach suma suyt"äwimp säna. -Janiw jichhakamax wilax utjkiti.
  
  Ukampis anqanxa, alaxpachax jiwayir jaqin chuymapat sipansa jukʼamp chʼiyaränwa, ukat callenakax mä centro de llamadas ukham yanaptʼasirïna. Webb jupax tunka payan kunayman thakhinakaruw saraspa, ukatx tunka payan thakhinakaruw saraspa. Drakex mä samsusaw irnaqir masinakaparux amparapamp luqxatäna.
  
  "Janiw jichhakamax tukuyapkti. Webb jupax mä amtampiw akankxi, ukatx janiw futbol uñch"ukiñatakis jan ukax jach"a markanakar uñch"ukiñatakis ukhamäkänti. Jupax janiw jichhakamax akan tukuykiti ukat wali suma nayrar sartañaw utjistu".
  
  "Kuna?" Smith jilatajj akham sänwa:
  
  "Warmi".
  
  
  PÄ PÄ JAQINAKA
  
  
  May ukat Smith jupanakax perímetro ukar pä kuti uñakipapkän ukhax SPEAR ukankirinakax arena ukan ladopar muyuntapxäna ukat nayrïr punkunakaruw sarapxäna. Mä aruskipäwiw utjawayi, Drake-takix juk"amp wakiskir chiqax Beauregard-an arsutapawa.
  
  "Cultistanakan jaqinakax, jupanakax llamp"u chuymanïpxiwa. Walja maranaka uñch"ukiñamp jan lurañamp chhaqhata. Inas jupanakajj jan kuns lurapkchiti, ukampis jichhajj jukʼamp chʼamachasipjjañap amuyapjje" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Akanakajj mercenarionakawa. -Janiw chiqpach cultistanakakiti.
  
  Beau kullakajj akham sänwa: "Ukhamapuniw nayajj sañ munta" sasa. "Jefenakapax k"achat k"achat sarnaqapxi, jupanakax faltapxiwa. Inactivo ukhamawa. Jupanakatï amtanakap phoqañ munapkani ukhajja, jukʼamp sumwa yateqapjjañapa" sasa.
  
  Hayden jilatajj jukʼat jukʼatwa pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Inas jumax chiqaw sasksta -sasa. Ocio lurañax complacencia uñstayi. Janiw ina chʼusat qheparapkaspati" sasa.
  
  Drake jupax saskakiwa: "Dubai markar sarañatakix yaqha razonaw utji.
  
  Nayrïr punkunakar kutt"asax Drakex jupanakan utjañap munañ qalltäna. Jan yatiñan jaqinakaw tantachasipxäna ukat kun lurañas wakisispa uk sapkäna ukhaw warktʼasipxäna. Uka ch"axwawix taqi aruskipäwinakaruw umamp chhaqhayatayna. Hayden jilatajj wasitatwa jupanakar amparapamp kuttʼayäna.
  
  Argento markanxa. Jupax enlace uka botón ukar ch"iqt"äna. -¿Kawkhansa jiwasaxa?
  
  "Janiw ajanupar uñjañax wakiskiti. Webb jupax janiw utjxiti. Jiwat terroristanakax kunjamtï jichhax utjki ukhamakiw jikxatasipxi. Janiw kuna documentos ukanakas utjkiti. Mä juk"amp qhana tuqitxa, machaq amigojax jichhakiw Pavarotti-t sipanx juk"amp jach"a ukat juk"amp jaya q"ucht"añ qalltawayi. Jupa-"
  
  Hayden chachajj uka equipo uñakipasajj wali llakitaw jachaqtʼasïna. "Jichhakiw ukankañäni, Armand. Jachʼa irnaqäwi" sasa.
  
  -Chiqpachansa chiqpachansa -sasa. Nayajj wali jachʼätwa" sasa.
  
  "Jichha". Hayden kullakajj jachtʼasisaw uñchʼukïna, ñikʼutapajj autonak aljañ utar mä jachʼa janqʼo letrerompiw enmarcatäna. "¿Kawkhansa mä auto jikjjatsna?"
  
  
  * * * .
  
  
  Jan jaktʼkay autonakajj jakʼankchïnsa, kimsa tunka minutonakaw autonakapajj uñstäna. Uka tiempotakejja, uka equipojj niyaw coleratäjjäna. Niyakejjay jan jukʼamp yatiyäwinakajj yatiyasjjchïnjja, Webb chachan thakipajj minutot mä minutoruw thaytʼaskäna . Jawq"jata policía ukat informantes ukanakax janiw callin kuns jikxatapkänti. Cámaras de vigilancia ukanakax janiw irnaqkänti, imantat cámaras ukanakas janiw irnaqkänti.
  
  Ukat Europa markax mä jach"a continente ukhamänwa. Ukhama walja chiqanaka chhaqhayañataki.
  
  Taqinipuniw mä minibus ukan uchatäpxäna, Dahl jupax rueda qhipäxaruw mantawayxäna. Irónicamente, mä kutix thakhinjam sarawayxän ukhax Barcelona markan callinakapan sarnaqañax juk"amp jasakiw tukuwayi, kunatix jaqinakax uka chiqat sarxapxäna jan ukax ikiñar sarxapxäna.
  
  Alicia kullakajj Yorgi kullakarojj costillanakaparuw codonakapamp chʼalljjtayäna. "Waw, ukax mä suma irnaqawiwa, jumax warmit sipan juk"amp jisk"akiwa, Yogi. Ukat jan fucking squirming jan munktati p"iqimar jawq"jañajataki".
  
  Drake chikatpachaw muytatäna. "Janiw juparux jiskʼachañamäkiti, masi. Ukham suma kuttʼayapjjam" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Webb jilatajj mä razonatwa Barcelona markar jutäna. "¿Jupatakejj ukhamätap creyiñasati?"
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Jupajj uka yatiñanakanïnwa. "Uka t"unjañatakix mä jach"a armaw munasïna".
  
  "Muna herramienta". Drake chachajj basura latat lupʼïna ukat uka sueco jaqer uñkatarakïna. -Ukat jach"a instrumentoxa -sasa.
  
  Suecia markankir jaqejj akham sänwa: "Armanaka" sasa.
  
  "Yatitawa, janiw nayax iyawskti..."
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukat ukhampachasa" sasa. "Aka warmitï wali wakiskirïchi ukhajja, ¿khitis jupajj?"
  
  "Suyt"apxam" sasaw Kinimakax säna. -Ukat yatxatañäni -sasa.
  
  "Inas jan Barcelona markanxa". Inas sapa kutix anqäx tuqit amuyt"chispa. -Inas España markanxa -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukhamajj mä jukʼa qhanañchtʼañäni" sasa. "Santi Germain markan imantat yatiyäwinakap imañatakis ch"amanchasirinakaw utjistu, ukat Tyler Webb jupax Transilvania markat Versalles ukat Barcelona uksaruw saraski, nayra química libronak uñakipt"asa ukat yatxatat tamanakan yanapt"ap mayi ... ukat jaqinakan yanapt"apa. Ukampisa, ¿kunsa qhiparuxa thaqhaski? Ukat ¿kunatsa?"
  
  "Uka dudex voluntario ukhamaw pachpa organizacionap t"unjawayi kawkhantix jikxatask ukaruw puriñapataki", Smith jupax sänwa, ukatx nayraqataparuw ch"allt"äna. "Luqhi. Uka jan waltʼäwejj pʼeqepan utjaspänwa" sasa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Cultistanakajj janiw ukham amuyapkiti.
  
  "Jupax yänak apthapi. Jan ukajj mä mapa arktaña. Jan ukajj artefactonak lunthatasiña" sasa. Drake jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. -Janiw kunas wakiskiti. Kunapachatï jikxatkañäni ukhaw jupar jisktʼañäni -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jan nayraqat aka yät saraqapkañäni ukhajja" sasa. "Nayax sañ muntwa, ¿taqpach equipox mä jaqir arknaqasipkäna?"
  
  Drakex nayraqatap ch"allxtayasïna, kunawsatix Dal jupax zigzag ukax llamp"u callinakan sarnaqäna. "Jan llampʼu chuymanïñamäkiti. Uraqpachan juk"amp munat jaqi, ukat t"unjañ thakhi ukat jan walt"äw thakhi taqpach Europa uksan? Cheqas tukuykamaw uk uñjañäni. Janiw sapa maynit parltʼañasäkiti" sasa.
  
  Mä jawsañaw utjäna, ukax Bluetooth tuqiw auton sistema de teléfonos ukar kutt"ayatäna. Dahl sat chachajj uka boton chʼetjjtayäna.
  
  "Jïsa?"
  
  "Argentox akankxiwa. Nayrar sartasktanwa, amigo.Uka warmix mä fantasma, mä thakhi sarnaqir jaqiwa, janiw khitis nayrax ist"kataynati, janirakiw uñjkataynati. ¿Kunjamarak aka tuqitxa?
  
  "Janiw yatiskti kunjams akax yanapt"istani, Armand", Hayden jupax aventurampiw kunapachatix italiano chiqpachan mä juk"a samart"äna.
  
  "Janiw sapürus ukhamäkänti. Walja maranak nayra sarnaqäwipat jank"ak nayrar sartañani ukat jupax - ukat jichhakamas ukhamarakiwa - Sabrina Balboni, italiana actriz, cantaora ukat thuqhuri. Ukatxa, wali mayjäxänwa, wali uñtʼatäxasaxa, jan walinak luräna ukat qhiparux jan amuytʼasisaw jaqi jiwayatapat juchañchapxäna, kunattix kawkïr autotï saraskäna ukax mä pasajeroruw chʼalltʼasïna. Jupampi kimsa jaqinakampixa, uka auto apnaqirimpixa, uka pachaxa cocaina umañampiwa wali machjayasipxatayna. Jupax mä tramo luratayna - mä jaya - pachap irnaqatayna, ukatx mapa ukanx chhaqtawayxataynawa. Ukhampuni. Jichhakamax janiw aka qhipa tunka payan maranakanx juk"amp yatxatapkti, ukampis jupax sapakïriwa ukat taqpach jupa pachpatakiw katuyasi. Ukatwa Webb jilatarojj nuwasïna" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Akjj sapjjäma" sasa. "¿Uka qhipa tunka payan maranakanxa? Jupanakajj jan creyiñjam yatiñanakwa yatichapjjäna. Kunjamsa jupax sarnaqäna..." sasa.
  
  "Samarañamawa". Kenzi kullakajj amparapampiw chʼoqtʼasïna. -Jiwasax mä autgrafo churapxäma -sasa.
  
  -Ukhamaxa, ¿kunsa jupax yatïna? sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna.
  
  "Webb jupax jupampiw jikisitayna kunatix jupax uka "colerañ yatiñanakaniwa" kunjamtï jumax siskta ukhama. Jupax janiw mä kipkakïkiti, sutipax lakat lakatakiw pasaski, ukat protocolo de comunicación ukax mä p"iqinchirux askiwa. Webb jupax nayratpachaw wali ch"aman muyunak taypin sarnaqäna, ukat jupax nayratpachaw uñt"ata. Mä urux jupar yanaptʼañapatakix sapa phaxsiw mä suma qullqi pagäna. Tiempojj purinjjaspa ukhamawa" sasa.
  
  "Ukampis kunas..." Dahl jupax wila luz ukar jaquntäna, "-uka yatiñanakaxa?"
  
  "Jichhax Sabrinax lunthatapuniwa. Mä nivel más complejo, jupax Catwoman ukhamawa..."
  
  Yorgi kullakajj ruso aru manqhankir acentompiw akham säna: "Nayan wali munatajawa" sasa.
  
  "Qhanañchañatakiki" sasaw Kenzix Argentox siskän ukhax jiskht"äna. -Jupax janiw uka equipor mantkiti -sasa.
  
  "Webb jupax servicios ukanakap munaraki, kunatix thaqhawipax - kunatix utjki ukax - thakhin sapa sayt"awimp juk"amp ch"amaw tuku. Uka jaqix Balboni jupan yanapt"apaw munasi, juk"amp kimsa chiqanakar jank"aki ukat jank"ak puriñapataki, inas kunatix janiw juk"at juk"at ukat naturaljam sarnaqkaspati. Janiw jupar qhepat mä cultompi. Jupax taqi uka chiqanakar uñch"ukipxatap yati. Jupan askichäwipax Sabrina Balboni satawa" sasa.
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Lógico ukhamawa. Webb jupax janiw mä trineo ukham ch"allt"asxiti. Ukhamajj ¿kawkinkis uka kimsa cheqanakajj?"
  
  "Ah amigo, billones de euros uka jiskt"awi. Nayraqatxa, ¿Alfa Romeos ukanakat maynis arknaqañ horasan usuchjatäpachati sasaw jisktʼasiñaja?"
  
  "Janiwa. Janiw kunas" sasaw Drakex amuyt"ayäna, uka tuqitx italiano jaqin chuymapar jak"achasiñap yatisa.
  
  "Ah, ukax wali askiwa yatiñaxa. Ukax wali askiwa. Ukhamajj kawkirus jutïrin saraskäna uk qhanañchtʼäna ukat qhepat kawkirus sarañapa uk janiw khitis yatkiti, jan ukasti markakiw yatjjaspa sasaw qhanañchäna. Jupax yatiñanakapaw munasïna, España markan nayra colegionakapat maynïr ukar mantañataki, Universidad de Barcelona ukar mantañataki, ukatwa patak waranq jaqinakamp jikisiñatak iyaw satayna, jupanakax uka anatäw uñch"ukiñ munapxäna. Jupan amuyunakapax. Jupax jan sutip uñt"ayasiñampiw irpata, aka warmi, jaqinak taypin mä ajanukiwa, janiw khitis amtaskiti. Ukat jankʼakiw jachʼa yatiqañ utar sarapxäna" sasa.
  
  Dahl jupax mä juk"a juk"ampiw mä gateo ukar puri. Hayden jilatajj nayrar jaltjjänwa. "¿Ukat qhip qhipa sarañax kawkirus puriñapa?"
  
  -América -sasawa Argentoxa säna.
  
  Chiqansa, Drakex ukham amuyäna. Yaqhax janiw kuna amuyunikïkänti.
  
  Dahl jupax Sevilla markaruw sistema de navegación ukar mantawayi. Ukat akham sarakïnwa: "Inas jankʼak ukankapjjchiñäni" sasa. "Arman, uka markankirinakar mayamp jawstʼam, ukat aka cheq uñjapjjam" sasa.
  
  -Nayra luratäxiwa. Ukampis mä hora chikatat jilaw pasawayxi" sasa.
  
  Hayden jilatajj chuym ustʼayasitap uñachtʼayasaw akham säna: "Uk yatta" sasa. -Nayax fucking uk yatta -sasa.
  
  
  PÄ TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Moda típica ukat jichhakamax suyt"ata, Universidad de Barcelona ukax mä historia bastante capas ukaniwa. Tunka phisqhan patak maranakan lurat ukhatpachaw utanakap mayjt"ayawayi, jist"antawayi ukat utanakap mayjt"ayawayi. Ukampirus mä suerteniw jikxatapxatayna, dinastía borbón ukax Saint-Germain jakäwipanx aka chiqarux jist"antataynawa, inas uka jaqin mayitaparjama. ¿Khitis yatïna? Uka pachanx imantatanakapa, amuyuparjam amtawinakapa, ukat manqhankir amtanakapax uka pachanx wali ch"ullqhi ukhamarak ch"amäxänwa, kunjamatix jichhax utjki ukhama, markan jachir jaqit p"iqinchirirkama.
  
  Dahl jupax camioneta ukarux k"acha trafico, tight curvas ukat ch"amakt"at callinak taypinw apnaqatayna, juk"amp jaya thakhinjam sarasa. Webb chachajj wali suma pʼeqeñ qalltäna. Drake chachan amuyuparux purintäna, Sabrina Balboni kullakax nayratpachaw uk yatïna ukat amuyuparjamaw jiskt"äwinak apsuwayxäna, ukampis janiw chiqpachapun yatiskänti, janïr jupamp jikisiñapkama. Uka equipojj wakichtʼasisaw taqe armanak uñakipapjjäna, nayraqatapanjja uka markankir policianakaruw uñjapjjäna, autonakapajj chʼamakanwa suyapjjäna ukat niyas janiw qhan uñachtʼayapkänti.
  
  Uka utax jupanakan nayraqatapan esquinapankänwa, pä tuqiruw jalnaqäna, fachadapax pirqanakat sipan juk"ampiruw jilxattawayi ukat kimsa arco mantañanakani ukat tunka arco ventananakanïnwa, taqpachaw ch"amaka. Quqanakax nayraqatarux llamp"u chuymampiw liwxatapxäna, ukat ladonakapan juk"amp jach"a utanakax sapakiw sayt"atäpxäna, ukax uñjañ torrenakjamaw amuyasïna. Uka cheqajj chʼamaktʼänwa, pasañ autonakajj sumankañanwa ukat akapachankir cheqanakar uñtasitänwa.
  
  "Mä kunaw llakisiyitu", sasaw Kinimakax säna. "Web-ax jichhax Sabrina-n yatiñanakapar munaspa ukhax uka chiqanakar mantañatakix ¿kunjamarak aka tuqir mantaspasti?"
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Uk qhanañchañatakejj tiemponïjjänwa, kunapachatï jikisipkäna ukhajja. Ukat jupanakar arknaqapkayäta ukhas mä conexión utjaspäna ukhaxa" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Mä katarijj yaqha katari jakʼaruw liwjjati" sasa. -Juparux jak"achasipxasmawa, Bridget -sasa.
  
  Jan permiso suyt"asax mä equipo de SPEARERS ukaw sarxapxäna, janiw kuna razonas uñjapkänti jan chiqak jach"a mantañawjar sarañataki. Uka manqhanx mä jisk"a unidad de seguridad ukaw alerta ukar uñt"ayatäna ukampis janiw kuna suyt"äwis yatiyapkänti.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Amtapjjam" sasa. "Aka jaqix inas juk"a oportunidades, juk"a influencia ukat juk"a ch"amanïchispa jichhax, ukampis jupax wali yatiñani, ch"amani ukat sinti amuyt"ir jaqinakaw jupatak irnaqapxi. Nayranakas jist"aratawa, armas ukanakax wakicht"atawa.
  
  Punkunakax janiw llawintatäkänti, ukat manqhanx chʼamaktʼatäxänwa. Seguridad ukankirinakax chikat manqhan jupanakamp jikisipxäna, wasitat amparanakap t"axllirt"asa. Español arut mä comentario ukaw retransmititäna, ukat janis uka aru parlkchïnjja, Drake chachajj taqeniw chʼusakïtap yatïna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Sarapjjam" sasa. -Anqanxa suyt"apxam -sasa.
  
  Argento jupax Sabrina kullakaruw yatiyäna, Webb jupax biblioteca ukakiw munasïna, ukat uka jaqix wali kusisitaw yatitayna, Germain jupax jakäwipanx jupan munataparjama ukat askiparjamaw ukan yatxatäna, uñt"at pachan taqpach arunakapa ukat juk"ampinaka.
  
  Webb chachan arunakapa. Inas mä nayra cartat apstʼatächïna.
  
  Kun sañs muni ukax janiw yatiskiti. Drake chachajja, inas mä mapa liytʼañampi jan ukajj kawkïr direccionanakatï siski ukarjam lurañamp saschispa sasaw amuyäna, inas Webb chachajj París markat kuttʼankäna uka química toqet mä qhawqha guianak amuytʼaychïna. Mä pasillot wali amuyumpiw sarapjjäna, ukat yaqha pasillot sarapjjäna, uka tiemponjja bibliotecaruw jakʼachasipjjäna. Ch"amakax taqpach muyuntatw ch"amakt"äna, ukampis pasillo ukan llamp"u, amukt"at lamparanakax chhaqtawayxänwa, jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatakiw jaytatäna. Biblioteca punku jakʼachasipkäna ukhajja, Hayden chachan pantalon bolsillopajj khathattʼañwa qalltäna.
  
  Amparap luqxatasa, ukakipkarakiw taqpach empresampi jikisipxi sasaw arnaqasïna, ukat kuna jankʼak lurañas wakisispa sasaw qhanañchäna, ukat jankʼakiw jaysäna. "Jïsa?"
  
  -Ay, hi. Tyler Webb jupax ist"askiwa. ¿Ukax Agente Jay ukhamäpachati? ¿Hayden Jay sat jilatajj ukham luraski?
  
  -¡Webb! -sasawa jan munkasaxa sist"asïna.
  
  "Ay, ukhamawa. Waliki. ¿Selulamax bolsilloman thuqtʼaskäna, Hayden? ¿Ingleman chʼalljjtayasitaj amuyapjjtati?"
  
  "Ay diosa..."
  
  "Jïsa, ukajj nayapunïnwa. Uka toqet amuytʼañäni. Kunjamakitix janiw ukatakix tiempox utjkituti. Qhepatjja, janiw pächasiñasäkiti, kunapachatï akapachan taqe tiemponïkta ukhajja. Jumatï qhespipjjäta" sasa.
  
  Hayden kullakajj sapa arunak arsuñ munkäna, sapa amenazanak lurañ munkäna, sapa jiwayir arsüwinak lurañ munkäna ukanak phoqäna. -¿Kunsa uka arunakampi sañ munta?
  
  "Walikiwa, amigonakajax mä qawqha... kit de cuidado jaytawayapxi. Lunthatajar secuestratapat mä jukʼa venganza" sasa.
  
  "¡Sabrinax wakicht"apxitu!" Kenzi kullakajj akham sänwa.
  
  "Janiwa janiwa". Drake chachajj pantjasitap suytʼäna. -Jupax jutapxañaj yatïnapuniwa -sasa.
  
  "Mä uruxa" sasaw Haydenax cámara ukar samaqäna. "Ajanu uñkatasiña".
  
  "Jan jichhürutï jan ukhamäkchejja, uka uruw qhep qhepa urumajj utjani, Hayden. Ay, ukat jan armasimti, nayax jumar uñch'ukisksma. Ukhamapuni."
  
  Línea ukax p"akjataw uñjasi. Amukt"añax mä tonelada plomo ukham jaquqanïna. Hayden kullakajj chuym ustʼayir teléfono uñkatasaw amigonakapar ukat irnaqer masinakapar uñchʼukisïna. -Jichhaxa ¿kunas?
  
  Dahl chachajj niya tunka metronak nayraqatan biblioteca punkuruw uñachtʼayäna. "Jichhax nayrar sartasipktwa. Ukwa sapüru lurapjjta" sasa.
  
  Jupajj jakʼachasisinjja, alfombra manqhan imantat kunaruw taktʼäna. Semi ch"amakanx mä jan wali clic ukaw utjäna, ukampis p"iqinakapat patat teja ukanx.
  
  Drake chachajj uka sonido yatïna. -¡Bomba! sasaw arnaqasïna ukat t"ijtxañatakiw kutt"äna.
  
  
  * * * .
  
  
  Maynïrjamaxa, uka equipox kutt"asaw t"ijtxapxäna, bibliotecat jayaruw sarapxäna. Uka qhipa uñakipt"asax Drake jupax amuyasïnwa, jupanakax yaqha chiqaruw t"ijtapxañapäna - Webb jupax janipuniw Saint Germain tesoro ukx t"unjkaspati. Kunjamtï clics ukanakax istʼaskäna ukat jiwañas jakʼachaskäna ukhaxa, jakäwipanx jankʼakiw ukat wali chʼam amtasïna.
  
  "Suyaña!" -sasawa uka ch"axwaña patxaru arnaqasïna. -¡Jiwasax jan wali thakhinjam sarasktanwa!
  
  "Ay mierda". Dahl jilatasa pächasïnwa.
  
  Drake jupax jakäwinakap amparaparuw katuntäna, Alicia kullakaruw katjäna ukat jank"akiw uka explosivo ukar kutt"awayxäna. Paskäna ukhajja, mä jachʼa thuqtʼäwiw qalltäna; mä ist"asir ch"axwawi, ukax amuyunakaparux jist"arawayi ukat jinchuparuw ch"allt"awayi. Pʼeqe patjjanjja, pasillon techopan taqpach largopajj jiljjattatap uñjäna ukat wasitatwa alayarojj jaquqanïna, uka phallawimp phuqtʼata ukat tʼunjata. Jupax juk"amp juk"ampiw t"ijtäna, Alicia-rux jupamp chikaw ayxatäna ukat mayni equiponkirinakaruw qhipäxan t"ijt"ir ist"äna.
  
  Chiqaw uka phallañ utar mantawayi.
  
  Pasillon pirqanakapax jalnaqäna, qalltan convulsión ukamp kʼuchutäna. Uka lawat lurat panelanakajj pʼakjatäjjänwa, yaqhepajj jiwayir venenoni dardonakjamaw pasillot jalnaqäna, tʼijurinak taypinwa tʼijtjjäna ukat cuerpopan armaduraparuw chʼalltʼasïna. Drakex yant"äw pasapkän ukhax ajanuparux imantasïnwa, kunatix yänakax janchipat jisk"achapxäna ukhax qhuruchasïna.
  
  Ukatxa techox liwxatañ qalltäna.
  
  Estuco ukat hormigón bloques ukanakax t"unjatäxänwa. Drake jupax mä jark"awiruw atipt"awayi. Mä laqʼa qinayaw nayraqatar thaknam chʼamaktʼayäna.
  
  -¡Drake ukaxa! Alicia kullakajj arnaqasïna, ukat mä jachʼa albañilejj pʼeqepat mä qhawqha centimetronak jaquqanïna. Smith qhipäxanx Lauren jupaw ch"uqt"ata, amparapax sapa kutiw metrallanak jaquntatanakampi ch"axwata. Kinimakax ch"usa t"aqa taypin irnaqäna, niyas muyuntat ch"usa t"aqanak apthapisinx kunjamtï jupar muyuntat jaquqankäna ukhama. Dahl chachajj chika avión ukan muyuntäna, uka dentado chunk jaquqanitap uñjasa ukat Haydenar chʼalltʼañap instintivamente yatïna. Mä jukʼa tiempojj pä amparapampiw katjäna, wali tʼijtʼaskakïnwa, ukatsti muñecapar jankʼak chʼalljjtayasaw tʼijtjjatap mayjtʼayäna. Bo jupax ch"usa t"unjata cortinanak taypin tejer, juk"amp ch"axwawinakampiw uraqir puri, janiw siskänti . Mei ukat Kenzi jupanakax t"unjat pirqanakan mayni tuqinakaparuw ch"allxtapxäna, kimsïr phallañax janiw utjkaniti sasaw suyapxäna.
  
  Drakex liwxatasïna kunawsatix uka thiya lawat lurat vigax amparanakapat liwxatasïna, taqpach alturaparuw ch"allxtäna, ukatx liwxatasïna, wali jank"akïskänwa. Cuerpopajj arnaqasïna, nervionakapajj wali llakitaw nakhantäna. Laqʼajj nayranakaparus nayranakaparus chʼalljjtayäna. Jupanakax janiw kunas nayrar sartaski ukx yatipkänti, ukat taqpach pirqanakax t"unjataw uñjasiwayi, dentado lawanakampi ukat qhuru pirqanakampiw ch"allt"ata. Bo ukax jan kikpaki lawat lurat posteruw ladopar ch"allt"äna. Mai kullakax mä qalar uñtat escombronak apnaqatayna, ukhamat pampan p"iya jan utjañapataki. Kinimakax cascada pila ukx mä chiqaruw jaquntäna, ukhamat mayninakax juk"amp jank"ak sarnaqapxañapataki.
  
  Drake jupax wasitat kayut sayt"asïna, Alicia ukat Dahl jupanakaruw apnaqäna, jupanakax amparanakap jupar luqtapxäna. Laq"a q"umachasïna, niyaw ch"axwañax juk"ampi juk"ampi. Nayraqatapanjja, bibliotecan punkupajj jan kuna jan waltʼäwin uñjasïna.
  
  Dahl chachajj bisagranakapatwa chʼiyjäna, yeso laqʼa ukat chhullunkhanakat mistuñataki ukat kawkhantï jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapäkäna ukaruw mantañ yantʼäna. Uka equipox jank"akiw pasapxäna, chhuxriñchjasipxäna ukat p"iqinakap warkt"asipxäna, uñkatasipxäna ukat mä ch"uxña equipo uñjapxäna: ch"iyar ñik"utani, janq"u isimp isthapt"ata ukat kawkhantix conchas ukanakax ch"allt"atäki uka chiqanakan amparanakapamp kayunakapamp katxaruta.
  
  -¿Jiwasax walikïsktanti? Drake jilatajj wali chʼamampiw samasïna. "¿Khitis sinti usuchjatäpacha?"
  
  Taqi kunas walikïskänwa, ukat Haydenan celdapax wasitatwa istʼasïna. Jupax taqiniw jach"a pantalla uñjapxañapatakix jach"ar aptäna.
  
  Webb jilatajj mayampwa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Jan jaysamti" sasa. -Uka bastardoxa amuyañapawa -sasa.
  
  Smith jilatajj wali amuyumpiw chʼeqa amparapamp katjjarusajj akham säna: "Yatitawa" sasa. "Ukanjja, taqeniruw jiwayaspäna. Uraqpachat pichthapipxitu. ¿Kunsa churaraki?
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Janiw sañjamäkiti. "Jan yänakanïña. Janiw tiempojj wakiskiti. Pantja. Lurata. Drake jupax jank"akiw amuyt"i. Nayax aka asnurux jawst"twa mä anatt"äwjam katuqañapataki, familiat sipans jan ukax ch"amat sipans juk"amp munasiñapa. Nayatakix wali askiwa".
  
  "¿Juparux mä boner churaspa sasin amuyta?" Alicia kullakajj amuytʼasïna.
  
  Drake ukat Dahl jupanakax pachpa pachanw ch"amakt"apxäna, janiw laq"ampikiw ch"amakt"apxäna. "Dios, Miles, 13 janaruw tonalidad apaqtʼañama, ¿janich ukhamäki? Janiw istʼañax wakiskiti" sasa.
  
  -Ukhamaw jumajj amuyayäta -sasa.
  
  Dahl jupax nayranakap ch"irmthapïna. "Janiwa, chiqpachansa, janiw kunjamatsa ukhamäkänti."
  
  "¿Jumajj kamsasmasa, Yorgi? Nayax apuestas jumax interesatasmawa" sasa.
  
  Rusia jaqix janiw ist"känti, ukax lurawip phuqhawayi ukat jan amuyt"asiñapataki.
  
  Hayden kullakajj teléfonop bolsillopar aptʼasisaw kimsa suxta tunka kayunak biblioteca taypin sarnaqäna. Pilas de libros de tapa dura ukanakax pampat techokamaw jilxattawayi, taqi jach"a, taqi colorani, janiw mä qhana sistema de etiquetado ukanipkänti.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Kuntï akan jikjjatkäna ukanakjja" sasa. -Inas mä jamasat qhipararakchispa -sasa.
  
  Drake chachajj uñisïnwa, ukampis iyaw sañ munarakïna. "Ukhama, jiwasax... fucked up ukampiw qhiparapxta. Kuntï thaqki uk janiw yatktanti. Kunsa jikxati. Jan ukajj kunatsa. Jan ukajj kawkirus jutïrin sarani. Fucked up" sasa.
  
  "Janirakiwa". Lauren kullakat mä akatjamat arunakajj jutäna. -Nayax mä amuyunïtwa -sasa.
  
  
  PÄ PÄ PÄ PÄ JALJA
  
  
  Drake jupax wali ch"aman café umt"äna, kunawsatix taqiniw pä lado espejo ukar muyuntat uñjasipxäna, Sabrina Balboni ukar uñch"ukipxäna, kunapachatix master lunthatax jupanakar qhipäx uñch"ukiskäna. Uka qellqat liytʼañ yantʼañajj janiw chʼamäkänti. Drake jupax akham jiskt"asïna, kunas wakisispa uraqpachan jach"a galletanakat maynïrir tukuñataki, jan sutip uñt"ayasa. Kunjams mayiwinakax manqha, kunjams ch"ama tukuñax ch"ama.
  
  Kunas sinti juchañchasiñas utji.
  
  Balboni jupax mä profesión ajlliwayi, ukax wakiskirïtapatx mä ch"amakar tukuñapatakiw wayt"i, chiqpach fantasma de la sociedad. Jichhajj kunjamsa jikjjatasi, carcelar jistʼantatäñapajj kunjamsa jutïr horanakan amtanakapar mayjtʼayaspa sasaw jisktʼasïna.
  
  Jupax suma jaqinakarux suyt"äna. Jupaw qhep qhepa suytʼäwipäna. Uka qhipatx suertex jupanakar jachaqt"asisaw Dubai markar sarapxäna.
  
  Inas jukʼamp jan walipunïchispa. Jupax lakap mä enigmático jachaqt"asiwjam ch"allxtataw jikxatäna, ukatx Mei-r chiqak uñch"ukitap amuyasïna. Japón markankir warmix uk uñjasax wali munasiñampiw jaysäna. Jupax katjataw uñjasiwayi, pä thaya quta taypin katjataw uñjasiwayi, jutïr pachax mä jan mantañjam qinayaw jan lurañjamäkänti. Suertenixa, Haydenax parlañ qalltäna ukat juparuw uñtäna.
  
  "Mayampiw ukar sarä. Nayax uka ch"ama linea ukar wasitat arsta. Ukat Laurenar mantaniñapatakiw jaytañäni ukat mä trato uñachtʼayañäni" sasa.
  
  Drake jupax Hayden juparux ist"äna, Sabrinax jutïr pachan jan walt"äwinakap ensayaskäna, ukat qawqha ch"amampis ch"amachasiskchïnxa, lunthatax janiw nayranakapan axsarkañ imantañ atkänti. Alicia kullakajj Yorgi kullakat mä jukʼa jiskʼachañatakiw tiempo apstʼasïna.
  
  "Ukhamajj ¿kunjamas uñtasi, Yogi? ¿Chiqpach lunthatar wali jakʼan saytʼatätati?"
  
  "Kamsañs munta?" Ruso chachajj wali colerat uñnaqtʼanïnwa. -Nayaxa chiqpachapuniwa -sasa.
  
  "Janiw pachpa nivelankkiti, dude." Alicia kullakajj ventanatwa uñachtʼayäna. "Akax uywiriwa. Jinyu. Mä virtuoso qhana amparanakani ukat chiqpach pachan experienciani".
  
  "¡Nayasti mä suma lunthatakïtwa!"
  
  Dahl chachajj pasillot uñkatasïna. "Ey, amukt"añamawa. Comisaríankapjjtwa" sasa.
  
  -Walikiwa, jumax warmir uñacht"ayañax wali askiwa, nayax jach"añchapxsmawa. Alicia kullakajj uka tornilloruw muytayäna.
  
  -Nayax yatiñax uñacht"ayawaytwa -sasa. Yorgi jupax pout sasaw säna.
  
  "Jïsa. Jumax muspharkañ cejas ukaniwa" sasa.
  
  -Nayax amuyta, juparux sapak jaytañamawa -sasa. Mai kullakax mä juk"a sarnaqäna. "Janiw tiempojj utjkiti" sasa.
  
  "¡Ay, ukat Spritex pantalla patxaruw saltawayi yanapt"añataki! ¿Janiw kuna pachas utjkiti? Kunats janixa? Lauren kullakajj janiw lunthatarojj kunjamsa mä phuqhat Monty sum lurañapa uk yatichkiti" sasa.
  
  Mai kullakajj nayranakap chʼoqtʼasïna. -Janiw nayax yatkti kunjam jaqïtasa -sasa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Iyawstwa" sasa. "Akax qʼala jan isinïñ tuqitwa parli. Ukat janiw ukham akan luraskti" sasa.
  
  "Jach'a pelicula, jach'a tukuyawi". Alicia kullakajj yaqha cheqanwa jikjjatasïna. -Ukat Robert Carlisle sat chachajja. Jupax wali jach"at arsüna. -Mä juk"a pachakiw jaytapxita -sasa.
  
  Mei kullakajj nayranakapajj qhantʼäna, ukatsti jankʼakiw Drake sat chachar pʼeqep chʼalljjtayasïna. Yorkshire markankir jaqix Yorgi kullakaruw amparapamp ch"allxtayäna. Hayden jilatajj pä toqenkir ventanaruw amparapamp luqtäna.
  
  Lauren kullakajj janiw kuns arskänti, ukat uka cuartoruw kimsïr ukat qhep qhepa silla aptʼasïna. Jupax Sabrinaruw jachaqt"asïna ukat Drakex kuntï sañ munkäna ukaruw chuym churäna.
  
  "Uka tuqitxa mä thakhiw utji, Sabrina. Kunjamsa yanaptʼasma ukat mayjtʼayasma" sasa.
  
  Balboni chachan ajanupax janiw kuns lurañ munkänti, ukatakix walja chʼamachasiñaw wakisïna. "Tratu? Nayajj amuyañajapunïnwa" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Mä tratojj utjapuniwa. "Khitinakatix ist'añ yatipki ukanakataki".
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Tyler Webb sat chacharuw munapjjta. "Ukat jichhax, jumaw jupar jakʼachasiñatakix wali askixa. Chiqpachansa jakʼankiwa. Jumaw manqhasan jaqejjarakïta" sasa.
  
  "Chacha?" Sabrinax mä ceja arco luratayna. "Ukat Webb jilatajj katjatätaj yatiniwa. Jiwayañakiw wasitat jikisini" sasa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Walikiwa, lurasispawa" sasa. Ukat mä jukʼa samartʼasajj akham sänwa: "Ukampis kunjamsa yantʼanakap pasapjjasma uk yatichapjjsmawa sasaw amuyapjjsma" sasa. -Nayax nayrax ukham lurawayta -sasa.
  
  Jichhax Sabrinax nayranakap jisk"achasïna. "Chiqpachansa? Kunjama?"
  
  -Janiw kunas wakiskiti. Ukampis nayajj uk lurañ yatta" sasa.
  
  -Munsta ukhajja, naya pachpaw uk lurasmati -sasa.
  
  Lauren kullakajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Imill wawa, janiw nayajj ukham amuykti. Taqi kun jumat yattanxa. Sociedad ukar yaqhawjar jaqukipañax janiw plataforma ukat Webb ukar uñt"ayañakiti. Jupajj mä negociantewa, jupajj ajan ajan lurañar yatitawa, janiw jumanakajj jupamp sallqjañatakejj kuna kasta armanïpktati" sasa. Lauren kullakajj Sabrina kullakajj uñkatasaw amparanakap luqtäna. -Janiwa amuyasktati -sasa.
  
  "¿Ukat jumax uñacht"ayapxitasmawa sasmati?"
  
  "Jïsa. Chiqpachansa akaxa -sasa.
  
  "¿Ukham lurasma ukhajja, ¿kamachasmasa? ¿Kunas uka jan walt'awixa?
  
  Hayden jilatajj nayrar jaltjjänwa. "Jichha pachanx jumax wali suma chiqanktawa. Taqi kunatix lurapkta ukax Webb jupamp jikisiñawa, sarnaqäwinakat yatiyaña ukat equipojar mä juk"a ch"amanchaña. Taqi kunas walikïskiwa".
  
  Drake chachajj Dahl jilataruw ñikʼut mururasïna. "¿Jupajj wali amuyumpi sarnaqirïkaspas ukhamti amuyasta?"
  
  Suecia markankir jaqejj wali llakitaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Chiqpachansa jupax yatiwa -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Juchañchatäñat inmunidad churapjjäma" sasa. "Ukat mä pasaje gratis ukaw utjaraki. Pä tunka pusini pachanakawa -sasa.
  
  Sabrina kullakajj wali chʼamampiw arsüna. -Ukat taqi kunasa?
  
  "Jumax mega lunthatätawa, qhipharux uñt"ayatarakiwa. ¿Kunas pasañapäna sasin amuyta?"
  
  Lauren kullakajj indemnización churañatakejj akham sänwa: "Hola" sasa. "Janiw wasitat chhaqtxañ yatiñanïksta ukhamäkiti. Sapaki sarantaskakim. Kunjamsa jan kʼumaräkchixa" sasa.
  
  "¿Radar ukan qhiparañat sipansa jukʼamp jan kʼumaräñati?" -sasawa Sabrinaxa atipjata thayampi jiskt"äna.
  
  -Jan waliruw sarxañäni -sasawa Haydenax uka taypin säna. "Jiwasan ofrecimientosajj wali sumawa. Ukat ukakipkarakiw janïr phisqa tunk maranïkasax wasitat suma thaya samsuñataki. Uñjapxam, Sabrina, jumax niya chikat atinisiñjamawa kunatix Webb jupax taqpach iyawsaniw jumax qhispiñ yatitamxa". Jupax amparanakap ch"allxtayäna. "Kunalaykutix jumax ukhamätawa".
  
  "Ukhampuni. Ukhamajj ¿kunatsa jan ukhamak lurkä?
  
  "Kunalaykutix jumax janiw carcelar sarañ munktati. Janiw yatiskti kuntix akanx "hora extra" sasin sapxi, ukampis ukaruw irpapxätam. Jach"a yatichiris jan ukax janisa, janiw jupanakat maynirus jithiqtkasmati. Mä kuti."
  
  Sabrina kullakajj Lauren kullakaruw ñikʼutap chʼoqtʼäna. "Ukhamajj ¿kuna yatiñanakas utji?"
  
  Nueva York markankir jaqix mä atipt"äwjamaw katuqatayna. -Nayraqataxa -sasawa säna. -Taqi isinak apsusim -sasa.
  
  Drake chachajj janiw nayrar jaltkänti, ukampis uka qhepatjja, pä thakin sarnaqer uñjir jaqenakajj ukhamarakiw sarapjjäna. Uka llätunk janchinakax mä akatjamat wali sum uñjapxäna, Lauren kullakax kuntï siskäna ukat wal muspharapxäna.
  
  Ukatxa larusiña. -Jichhax sawkasiñakiw -sasa. Kunjamtï sisktanxa, Webb jupax yatiw jumax walja experiencianïtawa, ukhamat jaltxañataki. Nayax mä iyawsäw uñacht"ayañ yatichapxsma, chiqap arunak apnaqañ yatichapxsma, ukat kunjams jupar atinisiñapa uk yatichapxsma. Kunjamas juparux jumar gusttam, respetañama ukat thaqhañap sum uñjañama . Jupan iyawsäwinakapa. Jupar yupaychapjjatamat amuytʼayañatakis yaticharaksma" sasa.
  
  -¿Jumax serio ukhamätati? ¿Kuna kasta policias jumaxa?
  
  Lauren kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. -Suma kastawa -sasa.
  
  Drake chachajj musculonakap samarañapatakiw yanaptʼäna. -Walikiwa, jupax kuntï luraski uk sum yati.
  
  -Jïsa -sasawa Smith jilataxa qhuru arsüna. "Jupax kunjamsa katuntat jaqinakar uñjañ yati".
  
  -Ay amigo -sasawa Drakexa säna. "Juparux mä ch"am churapxam. Jupax suma jaqinakatakiw irnaqtʼi" sasa.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Nicholas Bell jilatarojj kunas jan walïki" sasa. "Ukat janis khitis uñjkchiti jan ukasti nayat sipansa."
  
  "¿Kunsa jupajj luraspa? Mä waynax mä fucking jach"a seguridad carcelan. Jupax Pythia sat tawaqumpiw chʼaxwawaytxa ukat janiw mistuñjamäkänti sasaw saraki. Jupajj arrepentisitapwa uñachtʼayi. Suma resultadonakax psiquis ukataki. Janipuniw mä kutis qhispiyasiñat arskänti. Ukat taqe pʼeqtʼäwinak churkitäna ukajj phoqasïnwa" sasa.
  
  Smith jilatajj Lauren kullakaruw ventana taypit uñchʼukïna. "Ukat kawkhantï jikxatasi uk amuytʼasaxa, Luisiana markankir mä carcelanxa, uka waynax taqi kunatï wakiski ukanak utjayi".
  
  -Janiw juma pachpax ukham jan wali jaqïktati -sasawa Kinimakax säna.
  
  -Mä uruxa -sasawa Smith jilataxa qhuru arsüna. -Mä uruxa -sasa. Jumax uñjtawa".
  
  Drake chachajj Lauren kullakajj Sabrina kullakampi parlkäna uk uñjäna. Kunjamtï tiempojj pasawayki ukhama. Jupanakax juk"amp café apanipxatayna, aka kutix qala biscotti ukamp apanipxatayna. Smith chachan instintonakaparuw chʼakhakama confiyäna ukat inas taqenis kuns faltasipjjchispa sasaw llakisïna. Ukampis Luisiana markax Barcelona markat wali jayankänwa, ukat Hayden juparux teléfono apanitap uñjäna, ukhamat Sabrinax jawsañapataki.
  
  Lauren kullakajj italiano lunthatar yatichkäna ukhajj yaqha horaw pasawayjjäna. Qhiparusti, jankʼak jawstʼañapatakiw jaytäna.
  
  Arst"irinaka tuqiw Sabrina ukat Webb jupanakax mä juk"a arunak mayjt"ayapxäna, ukatx taqiniw jank"ak amuyapxäna, Sabrina Balboni apnaqañax kuna jan walt"awinakas utjaspa ukax nayratpach askinak jikxatawayi.
  
  Mä qhawqha minutonakatjja, Webb jilatajj akham sänwa: "Zúrich markanwa jikjjatasta" sasa. "Ukanwa jikisiñäni". Chiqpachansa uka jaqin arupax samarañjamaw ist"asïna.
  
  May kullakajj akham sänwa: "Lauren, wali suma trabajowa" sasa. "Jachʼa irnaqäwi."
  
  Bo jilatajj wali muspharat uñnaqtʼanïrakïnwa. -Jupax wali sumawa, ¿janich ukhamäki?
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Ajan ajan uñkatasiñajj jukʼamp chʼamakïniwa.
  
  "Ukampis jupax juk"amp pachanak churasïna", sasaw Kinimakax arsuwiyi. "Uka tuqit irnaqañataki. Akax wali suma resultadowa waynanaka."
  
  "¿Ukat Zúrich markanxa?" Drake chachajj uka grupot yatjjatäna.
  
  Jisk"a cuarto ukankir equipo ukankirinakax t"aqanuqtapxäna ukat mä samarañ uñnaqt"an Sabrina Balboni ukarux mä qawqha minutos sapak jaytawayapxäna. Hayden kullakajj uka grupor kuttʼasajj wali samarañwa samsusïna.
  
  "¿Kunsa jumanakajj amuyapjjta?"
  
  -Nayax amuyta, Tyler Webb ukar pintañatak sarañasawa -sasawa Aliciax qhuru arsüna. -Mä kutikiwa -sasa. Uka fucking quqaru. ¿Khitis nayamp chikäski?
  
  Taqi jupanak jak"ankirinakax wali llakitaw p"iqip ch"allxtapxäna.
  
  -Caballonakam katxarupxam waynanaka -sasawa Drake-x säna. "Nayraqataxa, mä jisktʼampiw utji. Jach'a."
  
  
  PÄ TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Drakex janïr sarantkasax café tukuyäna. "Sabrina kullakat armasim. Webb sat jilatat armasim. Jiwasax mä equipo de fanaticos ukaniwa, jupanakax Salón del Automóvil de Barcelona ukanw ch"axwapxi. Jupanakajj neutralizatäñapawa" sasa.
  
  Hayden jupax mä juk"a samart"äna ukat ukatsti jach"at arsüna. "Maldita, nayax amuyta jumax chiqaw sasma. Cultistas ukanakax Webb juparux kawkir sarañs arktapxani, ukampis ¿katari p"iqix? Nayax janiw ukham amuykti ".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Nah, Dubai markan inti jalantanakar uñtasitäniwa" sasa. -Taqi chiqanakatwa -sasa.
  
  "Ukhamatwa uka equipor jaljapjjta. Chikat Zúrich markar sarañataki; maynix Dubai markankiwa.
  
  -Mä amtawjamaw ist"asi. Drake jupax uñch"ukisïnwa, janiw uka jan walt"ayir amuyt"awinak arskänti, uka equipox niyaw jilpach t"aqanuqtawayxi. Ukampirus nayrïr chiqanx jupanakan amuyupanx profesionalismo ukaw utjäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Drake, May, Alicia, Bo, Dubai markaruw sarapjjañapa. Jilt"irinakax Zúrich markankapxiwa. Drake, Dubai markar uñjañax wakisiwa. Taqi ukanakxa -sasa.
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ukax qhanawa".
  
  Mai kullakajj Hayden jilataruw uñchʼukiskäna. "Jumax "jiwasax" sasaw sista. ¿Jumax nanakamp chikt'atätati?
  
  Hayden kullakajj jankʼakiw correo electrónicop uñakiptʼäna. "Nayax amuyta, mä suma mayjt"äwiw utjani".
  
  -Ukat nayaxa? sasaw Kenzi kullakajj jisktʼäna. "Nayax sañ muntwa, Dahl ukat nayax jilapartx mayacht"asipxapuniwa, ukampis..."
  
  Suecia markankir jaqejj ñikʼut mururtʼasïna. -Janiw naya pachpakiti, confiyapjjeta -sasa.
  
  Kenzi kullakajj chuym ustʼayatäkaspas ukhamänwa. "Janiw nayax B equipon ch'amakt'añ munkti. Beach Runner ukax uka taypinkchi ukhas."
  
  Nayratpach muyuntatäpkäna uka grupojj arunakap sum amuyapjjäna. Mä phaxs nayrax jupanakat larusipxaspänwa, ukampis jichhax Kinimakax Hayden-arux llakitaw uñch"ukitayna, ukat Smith-ax Bo-ruw uñch"ukiskäna. "Inas yaqha chiqanakar mayjt"ayañax wakischispa, jila."
  
  Hayden kullakajj chuymanakap chʼalljjtayasïna. "Lauren ukat Sabrina ukat jumaruw panpachanir uñjapxañama, Smith. Mano, chuymacht"asim. Ukat Kenzi, jumatix aka equiponkañ munsta ukhax jan walt"awinak yapuchañ jaytxañamawa".
  
  "Ukax natural ukhamawa, jefe. Janiw kunjamsa uk yatkti" sasa.
  
  Hayden chachajj Drake jilataruw uñachtʼayäna. "Chiqpachansa, janiw sum qhanañchirjamäkti, kunjamsa qhipäxan qhiparañax wali wakiskirixa. Qhip qhipa kunatix munaski ukax Emiratos Árabes Unidos markamp jikisiñawa".
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Amuyasipxañäni, Hayden" sasa. -Taqinipuniwa -sasa. Uywa waynanaka, samarapxam. Zúrich markanwa jikisiñäni" sasa. Jupax sarxañ qalltäna.
  
  Dahl chachajj llakitaw uñnaqäna. -¿Drake ukaxa? - sasaw säna.
  
  "Jïsa?" Yorkshire markankir jaqix kutt"anxänwa, sueco jaqix jupat llakisitapatx kusisitaw jikxatasïna.
  
  -Janiwa tornillo lurañakiti -sasa.
  
  
  PÄ TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  Karin Blake kullakajj kunjamsa infiernojj uñstäna uk sum yatïna. Jupajj kunjamsa total derrotajj muxsäna uk sum yatïna. Ukat alma tʼunjir tʼunjatäkaspas ukham amuyasïna. Matt Drake jupax jakäwipar mantawayki ukat jichhakamax jilaparuw chhaqhayawayxi, awk taykaparuw chhaqhayawayxi, ukat jichhakiw jakäwipan munasiñap chhaqhayawayxi. Jupajj askinak lurañatakiw chʼamachasïna; noble ukat virtuoso ukanakan ladopan ch"axwapxirïna. Jupax taqi chiqap cajanakaruw chimpuntatayna - ukampis kunjamakitix jakäwinx wali chhaqhata.
  
  Ukatw Drake-rux uka wakichäwir qillqantañapatak mayïna, ukax equipo ukar jan axsaras wakicht"añatakiw sasaw sapxi, cancha-n mä juk"a experienciani ukat mä dojo ch"iyar cinturón ukat sipans juk"ampi. Yorkshire markankir jaqix walja jisk"a q"ipinak jaquntäna ukat walja favores ukanakaw cancelasïna, mä inglés warmir programa de ejército estadounidense ukar apaniñataki, ukampis kunjamatsa apsuñ atipxatayna.
  
  Chiqansa, ukax walikïskiwa.
  
  Mä qawqha jiwayir ironía ukax Matt Drake jupax kisu ukat clavo ch"axwawayiwa mä phaxsi, sinti llakisiñ, qarjata super programa ukar qillqantañataki, ukax tukuyawayiwa -
  
  Uka jerky ordenanakax tren de pensamiento ukaruw jark"äna.
  
  "Uñisirinakax uñjatäxiwa. Wali amuyumpi, thayampi sarnaqañamawa. Chʼaxwäwir mantapxam sasaw sapxitu" sasa.
  
  Karin kullakajj yatïnwa, ukajj janiw mä entrenamientokïkänti, janiw jaya tiempo ejercicio lurañakïkänti. Walja entrenamiento tukuyasajj cheqpach acción lurañwa wal suyaskäna. Phajjsinakajj wali llakitänwa, qaritäpjjänwa, sapa minuto sartañsa ukat mä jukʼa horanak ikiñsa aptʼasirakïnwa. Mä qhawqha tiempotjja, jukʼat jukʼat qarjañ qalltäna ukhajja, janiw samkanakapat amtasjjänti, ukajj Diosan churäwipänwa.
  
  Mä qhawqha tiempotjja, wali llakita ukat chʼamachasitapatjja, pʼeqeparuw yaqha amuyunakajj aptʼasïna, ukajj mä bendicionarakïnwa. Kuynt"añ yatiña, kawkhantix utjkitu ukan ikiñ yatiña, mayitaparjam sartañ yatiña, kawkir usuchjatanakas wali jach"a ukat kawkïris larusiñas uk yatiña, yaqhip pachanakanx genio inteligencia ukamp apnaqaña, yuqall wawanakamp sum apasiña ukat respeto jikxataña, kunapachatix wakiski ukhax naya pachpat sayt"asiñataki, - taqi ukanak ukat juk"ampinakampiw uruparux detalles ukanakamp phuqhantäna.
  
  Ukampirus, juchañchasiñax panqaränwa, kunapachatix pä tunk pusini horanak Komodo tuqit jan lup"itap amuyaskäna ukhaxa. Juchañchäwix juk"ampiw jilxattawayi, kunapachatix mä semanaw SPEAR ukan equipo ukamp jikisitapat amtasïna. Ukat Ben jilatampi awk taykapampejj kuna urus jiwapjjäna uk janiw amtaskänti, uk amuyasajj jukʼampiw juchañchasïna.
  
  Emocionanakajj chuymapanwa chʼalljjtäna.
  
  Jupanakax mä jach"a qutaruw tukupxäna, sallqa ukat jan manq"antat, kuna régimen ukarjam sarnaqatapakiw jark"ata. Ukat yaqhip juk"a pachanakanx inspiración ukanx jupax yatïna - mä maldito suma irnaqawiwa, ukampirus ch"axwawix jupat walja ch"am apsuwayxi. Chiqpachansa, suma irnaqäwi.
  
  Karin kullakajj uka programaruw colerasiñap mayjtʼayäna. Jupax wali suma ukat jan wali versión ukhamaw tukuwayi, kunapachatix pä tuqit maynix wakiskäna ukhaxa. Nayrïr equipon sesiones ukanakax wali ch"amapunïnwa, ukampis qalltanx entrenador masinakaparux atipt"awayiwa, ukatx jupanakar atipt"añ qalltäna. Kuntï chʼamanïkäna ukjja, qhuru chuymampi, jan jarkʼat qhuru chuymampiw jikjjatäna. Jupajj uka horasanwa jukʼamp jan waltʼäwin uñjasir cheqaruw chʼalltʼasirïna ukat jan sinttʼasisaw chʼalltʼasirïna. Mä qhawqha tiempotjja, uka chachanakajj wali askit uñjañwa yateqapjjäna.
  
  Yaqha ordenaw istʼasïna. "Jaqinaka, jichhax markaruw ch"allt"apxta. Buckle up ukat hebillanak uñt"ayaña. Ukhamatwa wali cheqpachäjjäna" sasa.
  
  Karin jupax "aka chiqan ukhamarak jichhax" ukar mantañapatakiw jaytawayi. Chiqansa, niya ukhamarakiw aka qhipa phaxsinakan lupʼiñatakix tiempox utjäna. Jichhax janiw ukax gustkituti sasaw amtäna. Mä maldito ch"axwäw qalltañamawa ukat fucking pain ukar puriyañamawa.
  
  Clasenkir yuqall wawanakax jupar muyuntat qunt"asipxäna, mä jach"a jan chimpun ch"iyar camionan qhipäxap phuqhantapxäna. Palladino, Perry, Garrett ukat Winters, ukat walja jaqinakaw suyt"apxi, llaki ajanunakampi, mä juk"a sawkasiñampi ukat jan uñt"at suyt"awinakampi. Janipuniw nayrajj cheqpach chʼajjwäwin uñjasipkänti, jichhajj suertenikïpjjänwa. Uka urux chiqpach uñisirimp nuwasiñaw wakisispa uk yatiñax mayjawa, ukampis entrenamienton ukar lanktʼasiñax mayjawa.
  
  Karin kullakajj saytʼasisaw jawqʼjasïna, ukat rectangular jiskʼa ventanat nayrïr cabinaruw uñchʼukisïna. Jupax ch"iyar uniforme ukat chaleco Kevlar, botas ukat casco ukampiw isthapt"ata. Jupax mä fusil ukat pistola, cuchillo ukat yaqha armanakanïnwa. Manq"añanaka, qullañ yänaka, sapa uru munañanakapa ukat Bluetooth ukax janchiparuw muyuntat uñacht"ayatäna. Jupajj janiw ukham jikjjataskänti; Kunatï nayraqatajan utjkäna ukak uñjta.
  
  Pä q"añuskir janq"u camionanakax q"añut janq"u yuqall wawanakamp phuqhantat qullunakar t"ijtxapxäna.
  
  Palladinox ventanaruw jupamp chikt"asïna. "Ukhamajj akajj Mulholland Drive satawa, ¿janich ukhamäki, Kaz?" -sasawa jiskht"äna. "Nayrïr kutiw uk uñjta."
  
  Jupax Kaz jan ukax Blake ukanakaruw katuqatayna. Jupajj janiw maynis sutinakapas jan respeto uñachtʼaykänti, uk jupajj sum yatïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Mä thakjamakiw jaqenakamp phoqantat uñjasi, jupanakajj niyaw jiwapjjani" sasa. "Kuna pachasa".
  
  Panpacha camionanakax niyaw mä auto ukar ch"allt"asipxäna, uka ch"axwäwix suertempiw juk"amp jan walt"ayatäna, janiw amtampix jan walt"ayatäkänti.
  
  "Civilanakax thakinkapxiwa", sasaw Palladinox arsuwiyi. -Uk amtañamawa -sasa.
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Civil jaqenakajj thakinkapjjewa. -Ukat jupanakax walja kutiw jiwapxi -sasa.
  
  Palladino jilatajj wali amuyumpiw akham säna: "Janipuniw juma pachpat wal yatiyapkistati.
  
  "Janiw suma jikxatasiñatakix akankktanti, Palladino. Jiwasax aka taykanakax janïr jiwayapkistu uk yatxatañatakiw akankapxta. Janiw jan munañjamäkaspas ukham uñachtʼayasiñamäkiti" sasa.
  
  Karin kullakajj jan amuytʼasir uñnaqap janiw istʼkänti, kunattejj arknaqañajj kunjamsa luraskäna uk uñjasajj janiw istʼkänti. Panpacha janq"u camionanakax wali ch"amampiw liwxatapxäna ukat esquinanakaruw t"ijtapxäna, auto apnaqirinakax juk"ampiw sustjasipxäna ukat sinti cargat autonakarux jan juk"ampiruw jaquntapxäna.
  
  "Armanakwa apapxi", sasaw Palladinox uñacht"ayäna. "Jichhax jan ukax qhipatwa jupanakax amuyt"apxani."
  
  Karin kullakajj camionan jachʼa lado espejonakapar uñkatasaw mä columna chʼiyar janqʼo lliphipir qhananak arktatap uñjäna. -Jïsa, ukat ukax fucking q"añuchatäniwa.
  
  "Jichhax wila wartatäpachati? Jan ukajj ¿qʼañuchatäpachati? Janiw acentompix yatiskti" sasa.
  
  "Palladino" sasaw sapxi. Karin kullakajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Janiw jumamp ni maynimpis amigopäñ munkti. Jiwasax mayacht"asisaw irnaqapxta. Irnaqäwirukiw chuym churañama" sasa.
  
  "Chiqpachansa chiqpachansa".
  
  Karin kullakajj kunanakatï paskäna uk uñjañatakejj taqe kunatï jakʼapan utjkäna ukanak janiw yäqkänti. Callahan sat conductorapax wali amuyumpiw ukat jan kuns kamachtʼirjam sarnaqäna, camionanak jakʼan qhiparäna ukampis jan sinti axsarañjam istʼasiñapatakiw chʼamachasïna. Motoran jachatapa ukat llantanakan chhuxriñchjasiñapax chʼamachasitaparux kʼariwa, ukampis yatiñapax qhanänwa. Alquitrán uksat arnaqasipkäna ukhajja, uka jachʼa jiwat qollujj camionanakaruw mä jukʼa nayrar sartayäna, ukat Callahan chachajj janiw qhepar kuttʼkänti. Karin kullakajj camionajj thakit sarjjäna ukhajja, katthapisïnwa, ukatsti tʼijtjjänwa, ukat pä chacharuw jaljtapjjäna. Jupajj janiw yanaptʼañatakejj sarkänti, jayarstʼañwa jukʼamp munäna.
  
  Anqanxa, mä camionax ch"uxña thakhi thiyanw khathatitayna, teja ukat ladonakapax khathatitaynawa ukat candadonakaruw ch"allxtatayna, mä localizado uraq khathatirjamaw khathatitayna. Juk"amp waynanakaw uka jak"an tantachasipxäna.
  
  "Mä chiqaru sarxam, Blake. Mayni uñjpan" sasa.
  
  Karin kullakajj qheparuw kuttʼjjäna, ukat ukapachaw chʼajjwañ qalltäna. Qhipa camionan qhipa punkupax jist"arasïna ukat balas ukanakax t"unjañ qalltapxäna ukat autop ch"allt"apxäna. Karin kullakajj qonqortʼasïna, ukat uka pä waynanakajj kimsa sombra janqʼoruw tukupjjäna, janqʼo ñikʼutat sipansa.
  
  -¿Kunsa lurañasa? sasaw Winters sat chachajj jisktʼäna.
  
  -Janiw juma pachpax ch"axwañamäkiti -sasa. Karin kullakajj jukʼampiw qontʼasïna, nayrïr motor qhepäjjat kawkhantï jikjjataskäna ukajj yanaptʼarakiniwa sasaw amuyäna. Pusi yaqhanakax uk amuyapxarakïnwa; yaqhipanakax wali axsarataw uñnaqapxäna, janiw sarnaqañ munkänti.
  
  "Ukhamajj ukatakiw entrenasipjjayäta" sasaw Hildreth sat chachajj jichhajj equipopan pʼeqtʼiripajj jachʼat arsüna. "Jumanakax kawkhantï jikxatasipkta uka chiqankapxtawa, suyapkta ukat sipansa mä jukʼa nayrakiwa. Ukat americano uraqinx". Jupax qhipa arunak mä juk"a jan walt"ayasaw yapxatäna. -Ukax mä bono ukham uñjañamawa.
  
  Karin kullakajj irnaqir masinakapan ajanupan mayj mayj amuyunakap uñjasajj wali llakitaw jachaqtʼasïna. Taqi kunas janiw sumäkänti, ukhamänwa, jichhax yaqhipanakax kusisitaw Washout Lane sat chiqar sapak sarnaqapxaspa.
  
  Ukat jukʼamp sumäñapatakiw jupajj amuyäna. Janiw chhaqhirinakan qhipäxapax utjañap munkti.
  
  Ukampis jichhakamax mä equipo ukhamäpxänwa. Callahan jupax camionat esquinaruw muyuntäna; balax metales ukanakat ch"allt"asisaw ukanak taypin saräna, Wu sutini jisk"a waynaruw pechopar ch"allt"äna. Uka ch"allt"atax qunquriparuw liwxatäna, ukanx mä qawqha pachaw suyt"äna, wali samsusaw jikxatasïna.
  
  -Nayaxa walikïsktwa -sasawa qhiparuxa säna.
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Jïsa" sasa. -Kunapachatix jan qhipa punku chiqankäyät ukhax amuyt"apxta.
  
  "Ukat suma irnaqäwinakax janiw nayamp luratäkiti" sasaw Perryx säna, jupax uka tamat sipans juk"amp jach"awa, niya paqallq metroni. -Kunalaykutix ukax nayan fucking bolanakajaruw phust"aspa -sasa.
  
  Mä qawqha chuckles ukanakaw utjäna, jilpachax axsarañaw utjäna. Karin kullakajj kunjamsa jakʼachasipjjäna uk sum yatïna. Yaqha balaw jalnaqäna, aka kutix p"iqi alturaruw purintäna, ukatx kunapachatix cabina ukar uñch"ukiskäna ukhax Callahan juparux volante ukamp ch"axwaskir uñjäna, parabrisas p"akjata, ukat navegador jupax amparapan usuchjat uñjaskäna. Ukanwa balamp jiwayapjjäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Kunsa lurañasawa" sasa. -Jan ukax jiwapxaniwa -sasa.
  
  Hildreth chachajj inas uka equipon pʼeqtʼiripächïna, ukampis jupajj mä novenokïskänwa. -¿Kunsa jumanakaxa iwxt"apxsma?
  
  Karin kullakajj janiw jayskänti, jan ukasti uñjañ panelaruw jaqontäna ukat riflejj marcoruw samartʼayäna. Camionanakajj nivelar puripkäna ukhajja, chikat tunka disparonak luräna, ukat uka chachanakaruw manqhan chʼeqtʼäna ukat mayniruw wali usuchjarakïna. Ukanx jan walt"awinakaw utjäna: cajas ukanakax jan walt"ayataw jikxatasïna, yaqhipanakax teja ukar muyuntatänwa ukat wali ch"amampiw jaquntatäpxäna, yaqhipanakax tapanakapax p"akjataw uñjasipxäna, dentado lawanakax liwxatasïna, ukat jaqinakax taqi kunaruw jaquntapxäna, sartasinx juykhunakjamaw ch"axwapxäna. Uka ch"axwawinakax niyaw masinakarux ch"allt"awayi, yaqhipanakax jupanakan camionaparuw ch"uqt"asipxäna. Yaqhipanakax suertenipxänwa, Callahan uksanx jaltxapxänwa. Karin kullakajj mayampiw fusilap jawqʼjäna, ukhamatwa jan waltʼäwinak jukʼamp jan waltʼayäna. Ukanx arnaqasiñanakaw utjäna, ukat camionax jan iyawsañjamw jank"ak sartañ yant"äna.
  
  "Jupanakar katuqapxam" sasaw Palladinox Karin jak"an jisk"at arsüna. -Jichhax jupanakarux sustjasiyapxtawa, Blake.
  
  -Amén ukax, jumax bastardo -sasa.
  
  Karin kullakajj revistap apaqäna.
  
  
  PÄ TUNKA PÄ PHISQA JALJA
  
  
  Qhep qhepa janqʼo camionajj thaknam wali chʼamampiw jalnaqäna, mä kʼari qalat jalnaqäna, jukʼakiw kayunakapat qheparañ puedïna. Jaqinakas cajas ukanakas janchiruw warantapxäna, mä jach"a thuqt"awimpiw tantachasipxäna, ch"axwañanakamp ukat t"aqhisiñ arnaqawinakampi. Pä cajas completas ukanakaw camionat mistunïna, pavimento patjjan tʼunjatäjjäna ukat tunka tunka fusilenaka ukat revistanakas chʼiyjatäjjänwa. Callahan jupax jupanakxar chiqak auto apnaqatayna, janiw jan kuna usun jark"äw muytasax utjkänti. Karin kullakajj clipp mayjtʼayäna ukat wasitatwa apuntasïna, qhepat jisktʼanakar janiw yäqkänti.
  
  -¿Kunas pasäna?
  
  -¿Jiwasax katuqapxtati?
  
  Nanaka?
  
  -Jupanakar katuqañamawa, Blake -sasa.
  
  Jupax juk"amp walja ch"axwawinakampiw uraqir puri, cajas ukat mä chachan kayup ch"allt"asa. Jichhax camionan qhipäxankir señuelo patonakax auto apnaqiriparuw jankʼak sarañapatak arnaqapxäna, ukat mä yatxattʼat tiruristas nayraqatapankatap amuyapxäna. Ukampis wali nayraqatar qhipäxar tʼijtʼasipkäna, nina kuttʼayasa ukat jistʼarat cajanakaruw thaqhasipkäna, kuna armanaksa jutïrin apthapipxaspa uk yatiñataki.
  
  Jinchunakapax sirenanakan jachatapampiw phuqhantäna ukat jak"achasisinx kamachipan arsutanakapampiw phuqhantäna. Karin kullakajj Callahan chachan nayraparuw katjäna, kunattejj conductorajj mä jukʼa tiempow kuttʼanïna, ukat mä lakampi "yuspajarañaw" sasin pʼeqep chʼoqtʼasïna, ukat jupamp chik sarnaqer masiparuw qontʼasiñapatak mayïna. Llantas, sasaw amuyäna. Uka arknaqañ tukuyañ pachaw purini.
  
  Taqi kunas Los Ángeles Oriental uksan qalltawayi, kunawsatix mä janq"u pandillax DEA ukan uñjatax pistolanak apayasipkäna. Jan waltʼäwinakaw utjäna ukat mä ataque lurasïna, ukampis uka pandillajj wali sum armatapjjäna, ukat markaruw jaltjjapjjäna. Mä qawqha kilómetros ukjatx Karin jupan equipoparuw pasapxäna, jupanakax qullunakan ejercicios ukanakap lurapxäna, ukatx Callahan jupax ejercito radiox policía grupo ukar sintonizatayna. Mä jank"ak amtäwi ukat jupanakax arknaqawiruw mantapxäna, thakhinx radio tuqiw uñt"ayapxäna ukatx taqi tuqit k"umiwinak katuqapxäna. Ukampis mä kutix nuwasïwir sarxapxäna ukhaxa, janiw qhipäxar kuttʼañax askïkaspas ukham amuyapkänti. Policianakan jakäwipax jan walt"äwin uñjasiwayi, ukat Ejército ukax janiw ajanu chhaqhayañjamäkänti. Bandidonakax jan iyawsañjam suma armatäpxänwa.
  
  Karin kullakajj qhepa llantanakapat maynïr jaqontäna ukat balapajj pavimentot mä jiskʼa tʼaqa chʼiyjatap uñjäna. Palladino jilataxa jinchuparuwa samsutayna.
  
  -Nayax uka disparo apsuñ munta -sasa.
  
  Karin kullakajj wali jachʼatwa arsüna. "¿Suertenïksta ukhasa? Janiwa".
  
  "Jumat sipan jukʼamp sumäpuniwa, Blake. Ukhamapuni. Jumax yatisktawa, imill wawa -sasa.
  
  Amistadjam chʼaxwañanakax janiw askïkänti. Karin kullakajj janiw uk istʼkänti ukat wasitatwa uñchʼukïna. Camionan khathatitapa, ruedanakan t"ijtatapa, qhipäxan jaqinakan nayraqatar qhipäxar jaquntatapa ukat ch"axwañ yant"awinakapax mä disparo lurañatakix manqhan manqhan ukhamarak anqan concentración ukar jan walt"ayañakiw. Ukax jupax...
  
  Ukatxa taqi kunas mayjtʼawayxänwa.
  
  Armanak aljirit maynïrejj mä caja aleatoriat pʼakjatayna ukat wali kusisitaw arnaqasiñ qalltäna. Karin kullakajj kunas pasäna uk yatiñatakejj llantat nayranakap chʼiyjäna. Yaqha p"iqinakaxa uka jaqi tuqiru kutt"apxäna. Amparanakapax jilxattaskäna, tunka tunka jisk"a ch"iyar yänak apsusaxa, Karin kullakax jank"akiw Callahan tuqir kutt"äna.
  
  -Jupar ram lurañataki wakicht"asipxam -sasa.
  
  Irlandés conductorax gas pedal ukarux niyaw ch"allt"askäna, pachpa ola ukar sintonizata. Camionajj inclinatäjjänwa, ukatwa taqenis liwjjatapjjäna, Karin kullakat sipansa. Uñchʼukiskäna ukhajja, granadanak aptʼat jaqejj amigonakapar ukat irnaqer masinakaparuw aleatoriamente jaqontäna, ajanupanjja loco jachaqtʼasisaw ukham luräna. Ukat janïr Callahan chachajj uka chʼusawjar jistʼantkasajja, jupanakat mayniruw jupat jutir mä camionar jaqontäna.
  
  Ukajj qheparuw kuttʼjjäna, mä chʼajjwäwimpiw thaknam liwjjatäna, ukat chʼojjña ampararuw purirakïna.
  
  -Nayaxa pinta apsuñ armasxayätwa -sasa. Callahan jupax jan iyawsasaw p"iqip ch"allxtayäna.
  
  Jutïr autojj wali jachʼatwa aire taypin arcojj jalnaqäna, ukatwa conductorajj wali qhoru arsüna. Jupajj volante chʼeqa toqeruw muytayäna, ukhamatwa Karin kullakas liwjjatasïna.
  
  -Kunas infierno- -sasa.
  
  "¡Suma samarañamawa, wayna!"
  
  Jach"a unxtasiwinakax utjawayi. Karin kullakajj wasitatwa sum amuytʼasjjäna. Granadax pasapkän ukhax phallawayxänwa, metrallanakaw ladopar jallu purintatäna. Uka qhepatjja, kunatï niyaw paskäna uk chachanakajj amuyapjjäna ukhajja, manqhanjja jukʼampiw amuktʼjjäna.
  
  "Jach"a movimientos, Callahan" sasaw Palladinox jisk"at arsüna.
  
  Karin kullakajj uñchʼukiñ utar kuttʼjjäna, ukajj niyaw tukusjjatap yatïna. Callahan jupax gas pedal ukax niya pamparuw ch"allxtayäna; nayraqatankir camionankir chachanakan ajanunakapax wali qhanaw uñjasïna. Ukajj do or die satänwa, kunjamtï lanzamientojj utjkäna uka cheqan sarnaqapkäna ukhama.
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Nayraru" sasa.
  
  Callahan chachajj wali llakitaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. Mä qhawqha segundonakakiw uka jachʼa turno lurañatakejj qheparäna.
  
  -Katxaruñamawa, fucking tight -sasawa rasp"äna.
  
  Janq"u camionax curva ukanw mistuwayxäna, juk"akiw juk"ampi juk"ampi, ukampis Callahan jupax jank"akiw sartawayxäna. Mä segundo qhepatjja, camionapajj mayni camionapan qhepäjjaparuw tʼijtäna, ukat mä ladoruw jaqontäna. Jaqinakax ch"allxtasipxäna ukat qhipäxan t"unjasipxäna, granadas ukanakax thayaruw t"ijtapxäna ukat cajas ukar ch"iqiyapxäna. Ukhamäkchïnsa, uka pä jaqenakan ajanunakapajj wali mulljataw tʼijtjjäna.
  
  "¡Janiwa!"
  
  Uka arnaqasiñax mä juk"a jayaruw ist"asïna, kunawsatix Callahan jupax camionarux mä muyuñ ancho lado ukar jaquntaskakïna. Cajón, amparanaka ukat kayunakax taqi tuqiruw liwxatasi, muytapxi ukat t"ijtapxi, maynit maynikamaw ch"allt"asipxi. Uka camionax pä ruedankiwa. Karin kullakajj Callahan jilatarojj mä yatiyaw arnaqasïna.
  
  -¡Qhipäxar kutt"am!
  
  Kimsa segundos ukjatx phallawayi, mä bola de fuego ukaw Callahan ukan cabina ukar ch"allt"awayi ukatx cabina manqhanx mini-fuegos ukanakaw qalltawayi. Choferampi navegadorampix imantasipxänwa, nina naktäwix jupanakar jak"achaskäna ukhax arnaqasipxäna, ñik"utapax q"añuchatäxänwa ukampis mayni tuqit mä juk"a uñjkañ rasguñompiw mistunipxäna. Karin kullakajj muyuntäna, Palladino jilatarojj katjasaw maysar jaqontäna. Mä nina laxrax mä jisk"a ch"usawjaruw mä juk"a pachatak p"akjatayna, ukat chhaqtawayxataynawa. Karin kullakajj Palladino jilatarojj codopampiw chʼalljjtayäna.
  
  -Suma ajanum qhispiyawayta -sasa.
  
  -Nayax yattwa jumax nayamp munasiñamxa, Blake.
  
  Ukampis Karin kullakajj uñjir panelaruw kuttʼjjäna, jutïrin kuna jan wali samkatï utjkäna uk lurañ yantʼäna. Uka camionan phallatapat ola de choque ukax jupanakan pachpa camionaparuw ladopar khitäna, thakhit mistu ukat ch"uxña hombro uksaruw mä ángulo agudo ukar khitäna. Jichhax Callahan jupax wali ch"amampiw jupanakarux t"iju t"iju t"ijuñan sarnaqañ yant"äna, ch"iqa ruedanakapax jisk"a laq"a thakhinjam jalnaqapxäna, ch"iqa ruedanakapax mä qawqha kayunak ch"uxña hombron juk"amp alturaruw sarapxäna, cabinapax mä loco ángulo ukar inclinatäxänwa.
  
  Jupanakan ch"iqapanxa: patak kayuniw sayt"at gota.
  
  Karin kullakajj purakapajj tʼijtʼataw jikjjatasïna; lakajasti mä akatjamat wañsuwayxäna, nayra ch"akhanakjama. Uka patatjja, wali jachʼa thakinkänwa, mä janqʼo camionan chʼiyar jañchipa, nina nakhantat jiwat cuerpopajj nayraqatar qheparuw tʼijtäna, qhespipkäna uka pasajeronakan arnaqatapajj qollunak taypinwa istʼasïna. Chʼiyar janqʼo autonakaw jankʼak pasapjjäna, sirenanakajj jukʼampiw chʼajjwapjjäna. Karin kullakajj kunjamsa Callahan chachajj volantempi ukat nayraqatapan thakin curvanakapamp chʼamachasiskäna uk uñjäna, jupanakan destinonakapajj amparapankänwa.
  
  "Jan askinaka".
  
  Jupax ch"iqa tuqiruw t"ijtäna, metal pirqaruw ch"allt"asïna, ukat irnaqir masinakaparux ukham lurapxañapatakiw arnaqasïna. Palladinox mä ratukiw chiqankxäna, mayninakax mä juk"a qhipharxapxänwa. Taqeniw cuerpon khathatitap amuyasipjjäna. Chʼamachasitapajj camionarojj chʼeqa toqeruw jaqontäna, kunjamtï chʼeqa toqenkir camber chachajj chʼeqa toqer liwjjatasin alayajj bostezo valleruw jaqontäna ukhama.
  
  "Suma irnaqasipkakim" sasaw Karin kullakajj säna, ukatsti uñjir panelaruw kuttʼjjäna.
  
  "Aski irnaqawi".
  
  Callahan, ch"uñu, wila ukat ch"uxña, jichhax volante ch"iqa tuqir muytayäna kunatix mä jisk"a ch"usaw uñstäna, pä tuqitw t"ijtäna ukat khathatirakïnwa, ukampis camionax nayrar sartayäna. Thakiru kutt"apxaraktanwa. Policía ukan autonakapax jach"a thakhin phuqhantatänwa, thakhit mistusaw mä ejercito camionax jupanak taypin jalnaqäna.
  
  "Ukanx allqamari manq"anakäpxtwa sasaw amuyayäta", sasaw Callahan jupax saraki.
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Janiw aka fiestajj wakiskiti. -Janiwa wali sumakiti -sasa.
  
  "Diosaruw yuspärta, janiw "jiwañatakejj wali waynätwa" sisktati. Taqeniw ukham sapjje" sasa.
  
  Karin kullakajj jan munkasaw akham säna: "Uka lurañatakejj wali chuymankipstatäjjtwa" sasa. "Ukat janiw jachapkti. Ukhamajj uka qhepa mofo apsuñäni" sasa.
  
  Callahan jupax qhipa janq"u camionaruw nayraqatapan pä policía autonak taypin uñjäna.
  
  "Estilomax nayatakix wali askiwa, Blake. Nayax chiqpachapuniw munta ".
  
  Karin kullakajj pistolap uñakipäna.
  
  
  PÄ TUNKA SUXTAÑATAKI JAQINA
  
  
  Mulholland sat chachajj qollunak taypinwa sarnaqäna; ch"uxña, gris, marrón ukat jach"a katarin ñik"utapjam ch"uxña, horquilla dobladas, akatjamat gota ukat Los Ángeles markan jan iyawsañjam uñjawinakapax uraqpachan uñt"atawa, kunjamatix uka markax deslizado ukhama. Senderistas, t"ijtirinaka, allqamari sarnaqirinaka ukat waranq waranq yaqhanakax sapa kutiw jaya ukat muyuntat sarnaqapxi, samaraña, suman ukat ch"amañcht"ata, ukampis jichhürunakanx t"ijtawinakax ch"allxtayi ukat q"ixu q"ixunakax kunatix juk"amp jan ch"amanchatäki ukampiw ch"axwapxi.
  
  Mä nayra, jawqʼjata camionaw jiskʼa thakinakan tʼijtäna, ukat mä ladot yaqha ladoruw thuqtʼasïna ukat chʼalljjtayasisajj jutki uka carronak laqʼaruw irpäna. Qhipa punkupax jist"aratänwa, ukatx janq"u jaqinakan ajanupan tatuajes ukat skinhead chukinak khuchhurat jaqinakamp phuqhantatänwa, chalecos off-white ukanakax cuerpos musculares magros ukanakaw uñacht"ayatäna, vaqueros bolsas ukat boxeador shorts ukanakax Calvin Klein, Hugo Boss ukat Tommy Hilfiger sutinakampi uñacht"ayatänwa. Nayrajj muellenakar apañ yantʼapkäna uka cajanakat apsut automático armanak apthapipjjäna. Janiw jukʼampi utjxaniti. Jichhajj nuwasiña jan ukajj jiwañaw wakisïna. Taqi ukanak jumamp chik irpapxam. ¡Tukuykama, jilata!
  
  Policía autonakax jupanakar qhipäxan jank"akiw sarapxäna, sirenas ukat faros ukanakax qhant"ayatänwa, ukat pampanakax wali ch"amampiw sartapxäna. Ukatxa, chʼiyar pintat mä camionaw purinïna, uka camionax ejercitot yatiqañ utar saririnakamp phuqantatänwa.
  
  Karin kullakajj pistolampiw pistola aptʼasïna, ukat taqe uka arunakajj recluta masinakapan askipatakikïnwa. Uka yuqall wawanakax wali ch"amampiw katxarupxäna, niyaw camionan qhipäxap lankt"asitapat ch"akhut uñjasipxäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Chʼeqa toqer wali chʼamani" sasa. "Suyaña."
  
  Callahan jupax juk"akiw juk"amp juk"ampi, autox thakhi thiyaruw muytayäna ukat mä qawqha pulgadanak policía autonakat nayrar sartayäna. Kunapachatï taqiniw chiqañchasipkäna ukhaxa, armas aljirinakax armanakapwa apthapipxäna ukat pallapallasipkakïnwa; yaqhipanakax jachaqt"asipxäna ukat larusipxäna ukat high-fiveed, yaqhipanakax cajas taypinx llakit uñnaqampiw qunt"asipxäna. Uka jaqinakan estado mental ukax mä curva ukan mayjt"awayi, "barely durade" ukhat "abnormal" ukar mayjt"awayi.
  
  Karin kullakajj janiw kuns lurkänti. Amuyunakapasa ukat axsarañanakapas civiles ukanakatwa, ukat policianakarusa ukat tripulacionanakaparusa. Jichhajj janiw mä ejercicio lurañakïkänti; ukax chiqpachapuniw kuntix jupanakax yatiqapkäna ukax mä yant"awiwa, jupanakan sarnaqäwipata ukhamarak ch"amapa; jupanakan k"ari yatiñanakapata.
  
  Aka qhipa semananakan jan walt"awinakax amuyunakapan qhant"äna. Uka wakicht"añatakix mä qawqha minutonakaw munasïna, ukatx mayni pachax pä kutiw taqit sipans irnaqäna, ukax mä juk"a ch"amampiw irnaqäna. Janïr uka waynanakamp qalltkasaxa, jupax suma uñnaqt"aniw sasaw amuyasïna. Jichhajj civilan aptʼasitapa ukat militaranakan aptʼasitapajj mayj mayja escalanakanwa tuputätap yatïna. Mä gimnasio ratatakix mä jan lurañjamäki ukax sapa uruw mä suma yatxatat pallapallatakix mä jach"a lurawix utjaspa.
  
  Sapa uruw juk"amp ch"amanïxäna, juk"amp yatiñani, juk"amp ch"amanïxänwa. Sapa uruw yatiñanakapax jilxattawayi. Wali ch"ikhi amuyupax uta manqhan ch"ama irnaqañatakix askïkchïnsa, anqan irnaqañ munäna, Drake-r yatiykäna uka sarnaqäwiparjama. Jupajj janiw nayrar sartatapat yatiyatäñap amuykänti, ukampis taqe kunanwa qhanañchasiñapäna. Jutïr pachatak amtanakapax jan iyawsañjam ch"amäxänwa, ukat ukanak jaktayañatakix walja phaxsinakaw ch"amachasiñapäna.
  
  Awk taykapa ukat jilapan jiwatapax walpun jan waltʼayäna, ukat nayratpach jan chʼamanïki uka amuyunakaparux apnaqarakïnwa. Waynäkasin kunanakatï paskäna ukanakajja, kunapachatï responsables ukat autoridadanakajj amigopan jakäwip qhespiyañatak jan yanaptʼapkäna ukhajja, wiñayatakiw llakisiyäna, ukat wali amuytʼasir jaqeruw tukuyäna, jupajj sum amuytʼasir jaqeruw tukuyäna, jupajj amuyuparjamaw escuelat mistjjäna. Team LANCE ukax mä jakañ thakhi churäna, chiqpach amta, ukat kunapachatix familiapax Wila Reyin amparapan jiwxän ukhax nayrïr ch"amanchawiparuw tukuwayi. Taqinipuniw khitirus chhaqhayapxäna ukat juk"amp manqhankir conexiones uñstayapxäna. Ukatxa, jakäwix wasitat aguantañjamaw tukuwayxäna ukat Komodo-mp mä suma jutïrix panqarawayxäna, ukatwa munasiñapax wasitat apaqatäxäna.
  
  Karin kullakajj janiw kuns saytʼkänti.
  
  Janipuniw janipuniw ukhamäkiti.
  
  Jichhax janiw nayra pachanak jaqunukuñatakikix irnaqkänti, uka jan wali samkanakar t"unjañataki, ukax taqi chiqan warkt"ata ukat llawintatänwa, jan ukasti mä barrera lurañatakiw irnaqäna, ukax manqhan ch"amampi ukat jach"a kamachinakampi. Jupax kuns lurañapa, régimen ukarjam sarnaqañapa, ejercicio lurañapa taqi kunas pasañapkama yatiyañ munäna.
  
  Jichhax mä juk"a pachataki.
  
  Suykäna ukat sipansa jukʼampïnwa, ukampis munañat sipansa jukʼampïnwa. Ukat camionan qhepäjjapankir mä chacharuw pistola uñachtʼayäna ukat gatillo apsüna. Wilax jak"ankir cajaruw ch"allt"äna, ukat uka jaqix qhipäxaruw liwxatäna, ukatx thakhiruw jaquntatäna, asfalto taypinx mä jaqunukut trapo muñeca ukham liwxatäna. Policía autonakat maynïrejj niyaw walja kuti policianakar jiwayañ munatapat nina nakhantat uñjasïna, jupar jan chʼalljjtayañatakiw maysar sarawayjjäna, ukat caucho fumañwa qheparäna.
  
  Hildreth kullakajj akham sänwa: "Kunapachatï akajj taqe kunas tukusjjani ukhajja, wali muspharkañawa" sasa.
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Dude" sasa. "Jichhax mä ukankapxtwa, jan suytʼir taykanakampi awkinakampi ukat wali irnaqtʼir policianakampi chika. ¿Qhipäxar kuttʼañamatak orden churañ munasmati?"
  
  Jupax uñch"ukiskäna ukat Palladinox jupan jak"apan ukham luraskir amuyasïna. Ukampis Hildreth kullakajj jaya pirqat yatjjatasajj amukiw qheparäna. Palladino jupax jupar jak"achasïna.
  
  "¿Mä chacha warmir disparañ munasmati? ¿Uka imill wawar mä jukʼa ewjjtʼam?"
  
  "Jumatakix iwxt"awinakaw utjitu, Dino. Infiernoru jaytapxita -sasa.
  
  Callahan jupax ajlliw luratayna ukat policía ukan muyuntat autopat jank"akiw pasatayna, nayrïr ch"iyar janq"u auton qhipäxapamp ch"axwañkama. Uka pachakamax camionanakax qullunakat saraqasinx jach"a thakhi ukat centros cívicos ukanakaruw sarapxäna. Kunawsatix Mulholland jupax bucear purintäna ukhax rampa jak"anx wali ch"amampiw kutt"awayxarakïna, ukat aka chiqanw Callahan jupax mä jach"a fuerza de policías jupar suyt"apxani sasaw amuyäna.
  
  "Janiw kunas autopista ukar akax uchatäkiti", sasaw saraki.
  
  Karin kullakajj Callahan chachajj wasitat pallapallanak jaqontäna. -¿Kunsa amuyt"askta? sasaw jiskt"äna.
  
  -Aka policianakax jiwapxaniwa -sasa.
  
  Jupax nayrïr policía autoparuw ch"allt"asïna, kunawsatix mä curva ukan juk"amp juk"ampiw jaltxatayna, thakhi thiyan laq"a ukat ch"uxña quqanakat esquivasa ukat camionax mä ladot maysaruw liwxatäna. Kupi lado espejopajj yaqha auton tejaparuw chʼalljjtäna, ukat Callahan chachajj nayraqatankänwa, nayrïr camionan qhepäjjapar kuttʼasajj liwjjatasïna. Jan iyawsañjam vistas ukanakax panpachanitak jist"arasiwayi, walja uñt"at complejos de estudio ukanakat superestrella residencias ukat producción edificios ukanakar Hollywood ukan yaqhip jach"a sutinakapankiwa.
  
  Karin kullakajj casco ukat chaleco manqhan chʼuñuskäna. Lakapax wañt"atäxänwa, kisunakapas pä saco qalar uñtataw ch"allxtatäxäna. Cuerpo qʼaphin qʼapkir qollapajj camionaruw mantantäna. Taqi chiqat amukt"at maldicionanakax jutäna, ukat Perryx qhipäxan qunt"atäskäna, niyaw chhuxriñchjasiñampïkaspas ukhama. Janiw khitis waynanakas jupar lantintañ munapkaspa ukham uñtʼatäkänti.
  
  Jan ukasti Palladino. Jupax mä anatt"irïnwa. Kunatsa anatt"aña. Jupax janiw jupar ist"känti, jutïr pacha ukat taqi kuns t"unjir thakhix wakiskirïki uk yatisa. Jichhax Callahan jupax autox cantera ukan qhipäxaparuw jaquntäna, aka kutix ch"iqa tuqirux juk"amp jayaruw qhiparäna ukat mä juk"a juykhürakïnwa, ukax jupamp chik sarnaqir masiparux walpun chuym usuyatayna.
  
  Kunapachatï paskäna ukhajja, jankʼakiw pasäna. Mulholland markax wali ch"amampiw jaquqanïna, ukatx mä juk"a jist"arat, jan jark"at uñjañaw jupanakan horizontenakaparux jalxatäna; camioneta apnaqirix thakhi jark"antañ suyt"ir uñjpachäna. Jupajj uka camionaruw wali chʼamampiw anclatäna, ukat qhepa ruedanakapajj chhaqtjjänwa.
  
  Jiwatanakax qhipäxaruw t"ijtapxäna, pirqanakaru ukat lawat lurat cajanakaruw ch"allt"asipxäna. Mä chachaw uñstäna, teja patxaruw jalnaqäna, munat jakawiruw ch"allt"asïna, ukampis camionax juk"amp juk"ampiruw jalxatäna, ukat mä ametralladora wali ch"aman jaquntäna, ukat wali ch"amanïñapatakix cartuchonakaw munasïna, ukat balas ukanakaw jalxatäna, uka balanakax mä camionat juk"a pachanw chhuxriñchjaspäna mä minuto.
  
  Callahan jupax musphataw arnaqasïna ukat ch"iqaruw kutt"äna. Mä disparojj istʼasïna, Supayan jackhammer ukham manqhankir ukat wali jachʼa. Karin kullakajj camionaruw liwjjatäna , alcancepa ukat ángulo ukanakap mayjtʼayasajj khititï tirurkäna ukaruw uñchʼukïna. Mä disparo, ukat jupax thayankxänwa, pistolax jaquqanïxänwa, ukat uka pistola liwxatasir jaqix valle manqharuw t"ijtäna.
  
  -Blake -sasawa Callahan jilataxa jiskht"äna. -Janipuniw jaytañ munkti -sasa.
  
  Palladino kullakaxa amparaparu ch"allt"äna. -¿Jumax mä jikxattati?
  
  -Jïsa, mäkiw -sasa.
  
  "Kuju".
  
  Karin kullakajj kunatï jutïrin paskäna uka toqet lupʼisajj janiw uka arunak istʼkänti. Kunjamatsa, qhipa guardiax kunatï jupanakatak wakichtʼatäkäna uk muxsañchtʼäna, Karin kullakax uk yatïna, kunattix mä akatjamat wali kusisitaw jikxatasipxäna. Armanakax nayrar sartañ cabina ukar apkatatänwa ukatx qhipharux qhipäxankirinakaruw jaljatäna. Jan amuyt"asisa, jan amtasisax nina nakhantapxäna, sustjasiwix amuyunakaparux phichhantawayi.
  
  "Wali jan walipunïniwa" sasaw Callahan chachajj jachäna, volantejj wali chʼamampiw tʼijtäna, ukatwa camionajj wasitat pä ruedanakar liwjjatäna. Karin kullakajj liwxatasïna ukat suytʼäna, ukampis jutïr segundonjja, cauchojj wasitatwa pavimentor llamktʼäna ukat wasitatwa tʼijtjjapjjarakïna. Uka balajj nayratpach tʼunjat parabrisan marcopat jaltjjänwa.
  
  -¿Kuna amuyunakas utji? sasaw Callahan jilatajj säna.
  
  "RPG ukax wali askïspawa" sasaw navegadorax säna.
  
  -Ram jupanakaru -sasa. Karin kullakajj janiw yaqha amtanakar uñjkänti. -Janïr barrera ukar ch"allt"kasax jupanakar ramam -sasa.
  
  Palladinox qhipäxaparuw ch"allxtayäna. "Jumajj amuyunakaj liytʼkasma ukhamawa, Blake. Nayajj walpun churäma -sasa.
  
  Karin kullakajj wali chʼamampiw katjjasïna. Callahan chachax ch"iqa kayup ch"amampiw apaqäna, nayrar t"ijtäna, chiqaw armas aljirinakan autopan qhipäxapar mantarakïna. Uka auto apnaqerejj janiw kuns apnaqjjänti.
  
  Qhipa panelax liwxatasïna ukat liwxatäna. Jaqinakax mä qarqa patat lemmings ukham jaquqanipxäna. Mä jan uñt"at balax cabinaparuw ch"allt"äna ukat Karin p"iqip patxaruw teja ch"allt"äna, ukat dentado metal jaytawayi, ukax mä juk"a pachatakiw chhullunkhayatäna. Jichha kutix, jupanakan jan walt"ayat jaqin autopax sartasxänwa ukatx ladoparuw liwxatäna, mä qullun ch"amapampiw jaquqanïna, janïr thakhin diagonal ukham muyuñkama.
  
  Karin kullakax Callahan juparux frenonak ch"allt"asir uñjäna ukat jank"akiw kutt"awayxäna, mä qawqha wayna alambrenakat katthapisinx qhipa punkunakar sarañ qalltäna.
  
  "Waliki!"
  
  Camionajj saytʼasjjänwa, chʼamapajj mä jukʼa chʼalljjtayasïna, ukat Karin kullakajj qhepa puntap jistʼarir qollqet lurat amparanakap jaqontäna. Inti qhanax uka chiqarux umamp phuqhantatänwa, juykhuptayasa. Jupax junt"u uraqiruw jaltawayxäna, qunqurinakap qunqurt"asisaw arco luratayna, ukhamat jisk"achasiñataki.
  
  Qhepäjjatjja, chachanakaw thak jistʼantapjjäna, policianakan autonakapas jupa jakʼaruw saytʼasipjjäna. Uka armanakajj mä jukʼa chʼeqtʼatäjjänwa. Jupax ladopat mä fluido movimientompiw jalnaqäna, riflepampiw apuntasïna. Palladino kullakaxa qhipäxaru ch"uqt"asïna.
  
  Jupanakajj wali amuyumpiw uka tʼunjatäki uka autor jakʼachasipjjäna. Tatuado chachajj jan kuns lurasaw qhepa asienton cajanak taypin ikiskäna; maynïristi qonqortʼasisaw jalnaqäna, inas kawkïr thakirus irpañapa uk jan yatkchïnti.
  
  Kunapachatï Karin kullakajj pistolajj jupanakar jan qhan luqtir uñjäna ukhajja, dueñoparuw pallapallanak jaqontäna, ukhamatwa uka chacharojj tʼaqhesitapat jaqontäna. Policianakax autonakat t"ijtxapxäna ukat bloqueo ukanx sartasipxäna, yanapt"äwinak churasa.
  
  Yatichirinakax ch"usa t"aqanak allsupxäna, jakasirinakarux qhanaruw ayxatapxäna ukat amparanakap kayunakap chint"apxäna. Karin kullakajj Callahan chachan radion yatiyäwip uñchʼukiskäna ukat kunjamsa lakapajj chʼamaktʼäna uk amuyäna. Uka resultadojj janiw wakiskirïkänti, khitis ukat mä jan waltʼäwi lurañ munäna ukhajja.
  
  Maynix p"iqinchiriwa. Maynix p"iqinchiriwa.
  
  Kuna jan walt"awis janq"u cuello ukan irnaqañ nayrar sartayañatakiw apnaqasispa. Karin kullakajj entrenamientopampi kuntï munaskäna ukar jakʼachasiñap yatïna ukat janiw samartʼañas jukʼamp wakiskirïkänti. Ukampis wali askïspawa apnaqañax ukat wali askiwa extra semanas wakicht"asiñataki. Uka qhepatjja, taqe kunatï amuytʼasirïki ukat jañchinïki ukanakas utjani-
  
  Palladinox codopampiw juparux ch"allxtayäna. "Suma irnaqäwi lurapxta, Blake. Ukanjja wali sumwa lurapjjäna" sasa.
  
  Jupax janiw kuns lurañjamäkänti, jan ukasti uñch"ukisïnwa. "Jiwasax, ¿Dino? Nanaka?"
  
  "Ey, jiwasax mä equipo ukhamätanwa. Nayax jumax uk yatisktawa sasaw amuyayäta -sasa.
  
  Kunapachatï recriminaciones qalltaski ukhaxa, kuns sasma uk uñjañäni.
  
  
  PÄ TUNKA paqallqun JANK"A
  
  
  Walja chiqanakat sipansa, Drakex kunjamtï amuyki ukhamarjamaw Dubai markar jikxatäna. Mä jach"a aeropuerto ukanx juk"amp seguridad ukaw utji, fila tras fila limusina apnaqirinakax jaqinakan jan ukax operadores de vuelos ukanakan sutinakapampix tarjetas ukanakamp luqxatapxi. Jach"a pasillos ukanakaw kawkhantix pasajeros ukanakax jaqinak taypin ch"amakt"añat sipans samarataw jikxatasipxaspa, ukat mä tienda libre de impuestos ukaw taqi ukanak tukuyañataki.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jumax yatisktawa" sasa. "Inas nayajj ukhamarakiw arumajj akan qhepararaksta" sasa.
  
  Alicia kullakajj jankʼakiw jupar uñkatarakïna. "Ay, cheeky. Oriente Medio uksanx uka tuqitxa kamachinakaw utji" sasa.
  
  "Janiw nayax ukham sañ munkti, munasiña. Chiqpachansa mä waynax akan chhaqtxaspawa" sasa.
  
  Bo jupax mä qawqha imantat cámaras ukanakak uñacht"ayäna. -Nayax yatxatwa, jupanakax jikxatapxaspänwa -sasa.
  
  Hayden kullakajj amparamp lurat equipajep apthapïna. "Ukax taqiniruw pʼiqim apaqtʼasipxañama ukat nayrar sartapxañamatak yatiyapxañama. Janiw aeropuertonkir mä chʼikhi nayran irnaqerin taqeniru mä etiqueta uchapjjañap munkti" sasa.
  
  Francés jaqix mä juk"a chuym ch"allxtataw uñnaqäna. -Walikiwa, nayax sapxsmawa, janiw nayax uñt"apkituti -sasa.
  
  -Janiwa -sasawa Aliciaxa chhuxriñchjasïna. "Ukax pechonakaman utjki uka "paquete extra" ukawa. haha."
  
  Hayden chachajj janiw kuns kamachkänti, jan ukasti jachaqtʼasïnwa. Drake chachajj Alicia kullakaruw jakʼachasïna. "Munat kullaka, nayra novioman gallopat machaq novio nayraqatan parltʼaskta ukhaxa, mä jukʼa llakiskañawa. Ukhamatwa jumanakar yatiyañama" sasa.
  
  Alicia kullakajj nayranakap jistʼarasïna. "Aka? Waliki."
  
  Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Jïsa. Suma parltʼasiña" sasa.
  
  Anqanxa, jankʼakiw juntʼu thayax jupanakar purtʼäna, ukat taqiniw chaleconakap apsusipxäna. Drake chachajj uka grupor uñkatasaw jachaqtʼasïna. Walja maranaka pallapallanakan irnaqatapatxa, taqiniruw nuwasiñ yänakampi uñjañ yatitäna, jichhax Alicia kullakaruw vaqueros ukat camiseta arco iris thiya paneles ukanakamp isthapt"ata, Hayden kullakaruw kimsa cuarto bolsas pantalonampi ukat mä out ukamp uñjañax jan walïkaspas ukhamaw amuyasïna de lugar quri reloj, May mä jallu ch"iyar isimpi ladonakapan hendiduranakampi.ukat Bo ukax formal isimp isthapt"ata. Jupatakix Yorkshire markankir jaqin uniformep ajlliwayi: camiseta ukat vaqueros, ch"iyar pallapallanakan reloj - Chase Durer confiable calidad- ukat machaq janq"u zapatillas. Uka equipojj sapa kutiw nayraqatapan sarnaqäna ukhajj nayranakap chʼuqtʼasiñ yatipjjäna.
  
  Taxi ukax aeropuertot jupanakar apxarutayna, jach"atapa ukat uñnaqapax Drake-rux waliw uñch"ukiskäna. Mä juk"a pachatxa, jupanakax trafico ukarux mayachasipxänwa ukatx uñt"at hoteles ukat formas icónicas ukanakaw horizonte ukan uñjapxäna, filas de restaurantes, autos aljirinaka ukat local tiendanak jach"a thakhi thiyan uñjapxäna. Drake jupax janiw muspharkänti, kunatix uka chiqan manq"añanakax jilpachax wali uñt"at americano sutinakampiw ch"allt"ata, Wendy"s, McDonalds ukat juk"ampinaka.
  
  Chʼiqa toqenjja, Burj Al Arab sat barcojj uñstäna ukat jalnaqäna, jaya cheqan mä jukʼa chʼamaktʼatänwa, vela ukham uñnaqapajj wali suma uñtatanakamp phoqantat markansa janiw pantjasiskänti. Thakhix jupanakan nayraqatapanx q"añuw muyuntäna.
  
  Choferopax chikat kutt"asaw suma inglés arut jiskt"äna: "¿Thamperampix sumti? ¿Janiw sinti juntʼükiti?
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Kawkhantï utjki uka cheqan jaytañamawa, compañero" sasa. "Wali suma juntʼu chuymanïñaxa. Kawkhantï jutta, juyphi pachanakax tunka payan tʼaqaruw chʼiyjapxiristamxa" sasa.
  
  "Jumeirah Palm ukar jak"achasipxtwa", sasaw auto apnaqirix jupanakar säna. "Aka chiqatxa taqi kunas jaqin luratäkaspas ukhamawa."
  
  Drake jupax Dubai markan wali uñt"at palmera islanakan sarnaqäwip jilpach yatïna. Palmera quqanakar uñtat luratänwa, uka quqanakax mä phaxsi chika phaxsi patat luratänwa, taqpach artificial ukham luratänwa, Golfo Pérsico uksat dragado laqʼa patxaruw lurasïna ukat walja millón tonelada qalanak taypinkir olas pʼakjirinakampiw jarkʼaqatäna. Sapa qalaxa sapa mayniwa uchataraki ukatxa GPRS ukampiwa uñt"ayataraki.
  
  Palma Jumeirah pachpa -jupanakan munatapa- mä quqa tronco, mä jach"a thakhiw uka taypin t"ijtäna, mä corona tunka suxtan laphinakanïnwa, ukat muyuntat mä isla media luna ukham uñt"atawa, ukax mä ola p"akjañjamänwa. Dubai costa uksanx pachpakiwa, sapa bloque ukanx patak patak millones de dólares ukan utanakaw utji ukatx direcciones simbolizantes de estado ukanakaw utji.
  
  Drake jupatakix juk"amp muspharkañ chiqawjax taqpach islax taqpach laq"ampi qalanakampi luratawa - janiw kuna metales ukanakas apnaqatäkänti - ukatx Príncipe de Dubai ukan amuyupawa, jupax Islas Palmas ukatakis uka amtaruw puri jupanakan diseñopa.
  
  Práctico wayna, Drakex amuyt"äna. Ukat janiw jichhürunakan uñjañ munktan uka jaqeru.
  
  Ukat mä visionario amuyt"ir jaqi. Islas ukanakax nayraqatax mä turista ukham luratawa, qullqix jilxattaski ukanak phuqhañataki, kunatix uka suyun petroleros ukanakax juk"aptawayxiwa. Drake chachajj uka casual vacacionankir jaqerojj kunjamsa munapjjäna uk uñjäna.
  
  Taxi apnaqirix kawkhantï sarañ munkäna ukaruw irpäna, calle F; chiqansa, mä jach"a k"añask thakhiwa, uka thakhin pä tuqinx sapa mayni utanakaw lurasi. Jardinanakajj esmeraldanakat sipansa jukʼamp chʼojjñapänwa, sapa palmera qoqas suma kʼachachtʼatänwa. Drake chachajj mä jukʼa tiempow lentes de sol aptäna, ukhamat jukʼamp sum uñjañapataki, ukampis janqʼo pirqanakat qhantʼatapa ukat horizonte ukan qhantʼatapajj lentesap wasitat uchañapatakiw waytʼäna.
  
  "Akanx amukiw jikxatasi" sasaw Hayden jupax akham säna, kunawsatix auto apnaqirix sayt"askäna ukhaxa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Janiw walja jaqenakajj marpachan akan jakapkiti. "Jilïr jila partejj vacacionankir utanakanwa. Yaqhip estadounidenses, yaqhipanakax europeos." Jupax amparap luqxatäna.
  
  Drake chachajj janiw kuntï taqenis amuyapkäna uk arsuñajj wakiskänti. Uka tamax turistanakjam isthapt"ata, jaqichasiñ torta ukan ch"uspanakjamaw uñt"ayasiñapäna. Ukampis turistanakajj Fronds markaruw visittʼapjjerïna, yatiñ munapjjatap laykuki.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Mä auto alquilapjjañajänwa" sasa.
  
  Taxi apnaqerejj akham sänwa: "Nayaw jumatak wakichtʼapjjsma" sasa.
  
  Drake jilatajj nayranakap chʼoqtʼasïna. "Atismawa?"
  
  Uka jaqix larusitaynawa. "Akax Dubai markankiwa. Taqi kunsa jaktayapxtwa" sasa.
  
  Hayden jilatajj amparapampiw llamktʼäna. "Akan apayanipxam, llavenakax nayrïr rueda manqhankiwa. Jank"akiw" sasa.
  
  "Tarjeta de crédito autorizañamatakiw munta" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Chiqansa" sasa. -Ukat akax yaqhax jumatakix utjarakiwa -sasa.
  
  Kunapachatï uka trato tukuyjjäna ukhajja, taxi apnaqerejj yaqha segundompiw uñchʼukïna. "Ukat ¿kunatsa llavenak nayrïr rueda manqhar jaytañasa? Akax Palm Jumeirah satawa, janiw Nueva York markankiti" sasa.
  
  Alicia kullakajj sillpʼitäna. "Luren kullakajj uka toqet jawstʼiristam sasaw cheqapuni amuyasta" sasa.
  
  Hayden chachajj mä chʼiyjataw punku jistʼaräna, chika urujj wali juntʼütapatwa mantayäna. Drake jupax mayninakaruw arktäna, taqiniw acera uksan sayt"atäpxäna, falsas cámaras ukanakax qhan uñjasi, gorras de béisbol ukanakax alayaruw jaquntatäna. Chiqans Drake uka pachax mä turista ukhamaw jikxatasïna, mä pallapallat sipansa, mä juk"a jan walt"ayata ukat mä juk"a jan seguro ukhamaw jikxatasïna, Dubai markan ch"amanchata, junt"u, mega-riqueza distrito ukanxa. Hayden jilatajj kawkhantï sarapki uka cheqar jakʼachasiñapkamajj thakin sarnaqapjjañapatakiw ewjjtʼäna.
  
  Qhiparusti, uka ist"awinakax jinchunakapar purintäna. Mä césped cortador ukan thuqt"awipa, laq"a rastrillo ukan thuqt"awipa. Jan uñt"at chiqanakat jiskht"at aruskipäwinakas apsutanakas utjarakiwa. Taqi ventananakas chʼamaktʼatäxänwa, sapa utan pata balconanakapas chʼusakïxänwa. Drake jilatajj jachʼa thaknam uñchʼukiñatakiw saytʼasïna, ukat janiw kuna autonaksa mayni tuqitsa uñjkänti.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Muspharkañawa.
  
  -Uru pachax utjañapawa -sasawa Box amuyt"äna.
  
  "Inasa".
  
  Yaqha tunka minutonakaw jan kuna llakini sarnaqapxäna, ukat kawkirutï sarapkäna ukaruw jakʼachasipxäna.
  
  Drake chachajj mä absoluto foco jupar saraqanitap amuyasïna. Sapa ventana, pirqa, seto ukat punku sum uñakipäna; sapa humilde jardinampi ukat thiya palmera quqampi; autopistas ukat doble garajes ukanaka; thakhi thiyan 4x4 auto sayt"ayata. Uka uta thaqhapkäna uka utajj taqpach mayninakar uñtasitänwa; jan ukasti jichhax mä qawqha chimpunakax ukan jakasitapatw utjäna. Garajen pä punkupat maynïrejj mä jukʼa jachʼar aptatäjjänwa, ukat mä qʼellur uñtat autow mantañ thakin saytʼatäskäna. Kimsa jilïr bicicletanakaw uta nayraqatankir mä césped ukan ikipjjäna.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Mayniw utapankjje.
  
  Jan armanakampi, jan telefononakat sipansa yaqha sistemas de comunicación ukat jan Kevlar ukampi, janiw sum wakichtʼatäpkänti. Ukampisa, kawkhantï utjañapäkäna uka cheqanwa jikjjatasipjjäna.
  
  Hayden jilatajj jachaqtʼasisaw horizonte uñachtʼayäna, mayninakajj walpun tantachasipkäna ukhajj ukar chʼoqtʼasisaw uñchʼukïna. "Punkuruw jakʼachasipxta. Jiwasax uñch"ukisktanwa. Amuytwa?"
  
  "¿Kuna chimpus utji mä arma?" Bo kullakajj pächasir uñnaqtʼanïnwa. "¿Jan ukax guardianakati?"
  
  Taqi chiqanwa jan wali arunakax utjäna.
  
  Alicia kullakajj akham quejasïna: "Qʼala jan isinïkaspas ukhamwa amuyasta, jan armadurani" sasa.
  
  -Diosax jan jark"kpan -sasawa Mayax jisk"at arsüna. "Uraqpachar visitt"ir axsarañanakat parlt"añäni".
  
  Aliciax niyas kayup ch"allt"añampïkaspas ukhamaw uñnaqäna. "¿Q"ala jan isin uñjtati, jisk"a duende?"
  
  "¿Nayranakajajj pʼeqejat phichhantatäpachati?"
  
  -Jupanakax ukhamäspawa -sasa. Alicia kullakajj May jilataruw uñtäna, ukampis Hayden chachajj mä arukiw jupanakar amuktʼayäna. Drake jupax machaq ch"axwawix panpachan jilxattatap uñjäna ukat llakitaw jikxatasïna. Jakäwipan thakhinakapax jank"akiw ukat ch"amamp tantachasipxäna. Tukuyañajj janiw amuyañjamäkänti, ukampis janiw kunas suma tukuyañatakejj utjkänti.
  
  Taqi ukanak tukuyañax wali askïspawa, sasaw amuyäna. Jiwasan wali ch"amasanxa. Taqi suma pachanakasanxa.
  
  Uka autot mantañ thakinakajj jiskʼakïnwa, mä autot mä jukʼa jayaruw saräna. Mä arco nayrïr pórticojj roble sat lawat lurat mä jachʼa punkuruw puri. Utan mä ladopajj janiw puriñjamäkänti, mä caja eléctrica ukar uñtasitaw chʼamaktʼayasïna, ukatsti thiya chʼojjñanakampiw chʼamaktʼäna. Mayni tuqitxa jukʼamp suytʼäwiw uñnaqäna.
  
  Kimsa gradanakaw mä jiskʼa thaknam makatäna, uka thakijj uta muytasinwa tʼijtäna. Phisqanix ventana manqharuw patat jaltxapxäna ukat thakhinjam sarapxäna, sapa esquina ukat calle chiqankir utanakar uñch"ukipxäna. Janiw mä akatjamat turkakipäwinakas utjkänti, janiw kuna kasta sarnaqañas utjkänti. Hayden jilatajj kimsa gradanak manqhan saytʼasïna.
  
  "Waliki?"
  
  Bo jupax jupar muyuntat liwxatasïna, janiw kunas utjkänti, jan ukasti chhullunkhampiw ch"amakt"äna, civil isimp isthapt"atarakïnwa. Uraqir quntʼasisaw nayrar sartäna, esquinaruw chhaqtawayxäna.
  
  -Ukapachax taqi kunas qhanaw sasaw amuyta -sasawa Drake-x arnaqasïna ukat Hayden-arux mä muyu arktäna.
  
  Alicia ukat May jupanakax qhipäx tuqitw ch"amanchapxäna - inas jan wali amtäwinak utjchispa, ukampirus ukatx aka operación ukax janiw racionalmente wakicht"atäkaspati. SPEAR equipos ukanakas zona de confort ukanx wali jayaruw puripxäna.
  
  Thakhix chʼamaka, sapaki ukat jiskʼakïnwa, pechopar puriñkamaw pirqapax uta jakʼankir propiedad ukar chiqak muyuntäna. Drake jupax jutir phisqa tunk millones de dólares ukan uta jak"ankxatapat muspharäna; qullqix kayunakatakix mä chiqawj churani sasaw amuyäna. Ukampis ukajj jupanakan amtaparuw yanaptʼäna.
  
  Kʼachat kʼachat nayrar sartasajja, Bo chachajj mä lado punkun saytʼasïna, ukat amparap yantʼäna, ukat taqeniruw pʼeqep chʼoqtʼäna. Jichhakamax Dubai markan suerte diosanakapax wali khuyapt"ayasisaw jupanakarux suma suertemp jalluyapxi. Jan ukajj jukʼampejj Islas Palmas sat cheqanjja, ukhamänwa.
  
  Drake chachajj Hayden chacharuw arktäna, ukat janqʼo colorat sipansa jukʼamp janqʼo cocinan jikjjatasiñapatakiw wali amuyump säna, uka cocinajj mayj mayj suma, pulido chʼiyar aparatonaka, mesanaka ukat fotonakan marconakapas pirqanakaruw warktʼatäna. Patanakajj manqʼañatakejj qʼomäjjänwa ukat espejot luratänwa, ukhamatwa kisunak cepilltʼapjjäna.
  
  Ukat wali llakitaw akham säna: "Jakʼachasim" sasa. "Nanaka-"
  
  Mä jach"a, jisk"a jaqiw cocinar mantasin jupanakar uñkatasinx juk"at juk"at amparap luqxatäna.
  
  "Kamisaki".
  
  Drakex mä lunge chika taypin sayt"asïna, nayranakapas musphataw jach"aptayasïna. Uka jaqix janq"u chalecompiw isthapita, lentes de sol ukamp isthapt"ata ukat mä juk"a ritmompiw liwxatasïna, akapachampi ukat muyuntat jaqinakampix suman jakasisaw sarnaqäna. Drake jupax qhipäxar kutt"awayxänwa, Hayden juparux nayrar sartañapatakiw jaytawayäna.
  
  "Kamisaki?"
  
  "Wali sumawa, kullaka. Wali sumawa" sasa.
  
  Drake chachajj kunjamsa uka jaqejj refrigeradorar saraskäna uk uñjäna, mä cerveza katoqañap suyäna, ukampis mä botella juyra uñjasajj wal muspharäna. Jupax Alicia kullakaruw qunt"asïna. "¿Chiqa chiqankapxtati?"
  
  "¿Mä jan wali culto infierno-n sede centralapa, yaqhip nayra dude"s secretos ukanakap jark"aqañataki, jan khitis cruzada ukan jiwayatäspa uk uñjasa?" Uka rubiox cocinat yatxatäna. -¿Khitis yatpacha?
  
  "¿Jumax...jiwasax musphart"asiwaytati?" sasaw Hayden jilatajj wali amuyumpi jisktʼäna.
  
  Árabe jaqix janïr jayskasax mä jach"a umt"äwimp umt"asïna. Ukat akham sarakïnwa: "Taqe kunas walikïskiwa" sasa. "Uva juyrax aka chiqankiwa. Achunakax patio anqankiwa. Jupanakajj qhepürutak botenak wakichtʼasipki" sasa.
  
  Jupax punku tuqir sarawayxäna. Uka horasanjja, jukʼamp pä chachanakaw uka cheqat pasapjjäna, jichhak jutirinakar uñkatasaw arunttʼasipjjäna. Drake chachajj janiw droganaka jan ukajj alcohol umañ chimpunak uñjkänti, janiw fiestan arunak istʼkänti, ukat suma uñnaqtʼanïpjjatapsa, jan chʼamanïpjjatapsa katoqañwa yantʼäna.
  
  -¿Qhawqhanis akankapxtaxa? sasaw Hayden jilatajj larusiñatak chʼamachasïna.
  
  "Mä pä tunka. Sapa urux mayj mayjawa", sasaw pachpa jaqix säna. -Jichhaxa. Jumax wali askiwa".
  
  Drake jupax wali amuyumpiw sarnaqäna, jan arsuñjam amuyt"asisaw kimsa languorous árabes ukanakar arktasinx juk"amp muspharkañ, fabuloso virus ukan qullupar mantawayi, jupax janiw uñjkataynati.
  
  
  PÄ TUNKA Llatun JANK"A
  
  
  Cocinat sipansa, mä pasillo perla tayka perqanakamp muyuntatänwa, ukat pusi cuartonak jukʼampiruw purirakïna. Eufórico guiapax yaqha cuartoruw irpxaruwayäna, ukanx mä jach"a ventana panorámica ukaw terraza, piscina ukat privado playa ukar uñtatäna, ukax chispi qutaruw mistu. Uka salax jaqinakamp phuqhantatänwa, árabes ukat europeos ukanakax sofás de felpa ukan qunt"asipxäna ukat uma jan ukax juyra umapxäna, vecinos ukanakamp aruskipt"apxäna. Drakex lakap jist"antañ atipjatayna, ukampis ukhamakiw. Jupajj amuyuparjamaw Hayden chachar uñtäna.
  
  "Akax jan wali chiqapunïpachänwa."
  
  "Aka dirección ukaxa kimsa kunaymana aljirinakaxa kimsa kunaymana cuartos ukanakana ukhamaraki kunaymana pachanakana chiqanchatawa. Pachpa dirección." Jupax taqi kuns uñch"ukiskäna. -Akaxa chiqapa chiqawa -sasa.
  
  "Jan ukax kuntix mercenarios ukanakax iyawsapxañap munapkän ukanakxa." Bo kullakajj nayaruw jakʼachasïna.
  
  Aliciax quri platot mä pila fruta apsuwayxäna. "Janiw inamaya ch"amanchatäkaspas ukham siskti. Aka fresax muspharkañawa" sasa.
  
  Drake chachajj ajanunakat yatjjatäna, khitirus uñtʼapjjaspa uk thaqhasa. Culto irpirinakar jak"achasir mercenariox jupanakarux mä identikit churatayna, mä característica uñnaqt"an chacha, suma k"achacht"at barba ukat ch"uxña nayranakapamp ch"allt"ata. Qhipa yatiyäwipax sutipawa: Amari.
  
  Drakex uka tawaqun amparap ch"allxtayäna ukat sutip arsüna. Ajanupax qhant"äna ukat pinturanakan mä exhibidor uñacht"ayäna. -Piscina jak"ankiwa. Nayatakix aruntt"apxam -sasa.
  
  Uka equipox wakicht"asipxäna, wali distraído ukhamaw jan uñt"at pachanx. Jan wali jaqinakar ukham jan llakisisa ukat jan seguro jakasir uñjañax jukʼakiw utjäna; mayninakar ukham kusisita ukat atinisir uñjañax jukʼamp jukʼakiw utjäna. Drake jupax May ukat Alicia jupanakampi qhipäxankapxatapatx atinisiñjamaw jikxatasïna, ukampis janiw kuns kamachkänti, jan ukasti walikïskiti janicha uk yatiñatakiw kutt"awayxäna. Uka pachax jan walipunïnwa ukat kuntï uñjkäna ukanak jila partex janiw iyawsaykänti.
  
  Jupanakax ventana panorámica ukar jak"achasipxänwa. Doble jistʼarat patio punkunakajj mä jachʼa plataforma de hormigón ukar mistuñänwa. Kupi tuqinx walja niveles ukan piscinas ukanakaw utjäna, ch"iqa tuqinx manq"añ utaw utjäna, ukat nayraqatapanx gradanakaw chiqak quta thiyar puriñkamax utjäna. Bronceado cuerponakax nadapxäna, qunt"asipxäna ukat nayraqatar qhipäxar sarnaqapxäna, uka suma urux wali kusisitaw jikxatasipxäna. Drakex estanque tuqir sarawayxäna.
  
  Hayden jilatajj akham sasaw samsutayna: "Wakichtʼasim" sasa.
  
  Ajanup sum uñchʼukisajja, kunjamsa mä jaqejj uma patjjar mistunkäna uk uñjäna, umajj ajanupat saraskäna. Uka jaqix chhaqtayatayna, nayranakap ch"irmthapïna, ukat nayranakap jist"aratayna, Drakex chiqa chiqankapxatap yatïna.
  
  "¿Amari? ¿Jumaxa?
  
  "Jiwasampi chikt'asipxañani". Árabe jaqix mä suma espalda ukar mayjt"awayi. "Trajes de baño de repuesto ukanakaw utjistu, warminakatakis ukhamaraki".
  
  Alicia kullakajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. -¿Kunsa jupajj uka arunakampi sañ muni?
  
  Drakex piscina muytasinx Amarix piscinan gradanakapar liwxatasinx wali sum uñjäna. Janiw kuna amenazas acción ukanakas luratäkänti, ukampis chikat tunka yaqha árabes ukanakax kunayman mistuñ thakhinak thaqhapxatapat amtasïna. Ukat larusiñax janiw utjxänti.
  
  Amarix mistuwayxänwa, uma ch"allt"atanakax bronceado janchipat t"ijtäna. "¿Uka fiestar mantañ munasmati?" sasaw mä chachajj suma chuymamp jisktʼäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Janiw nayan estilojäkiti. "Chiqpachansa, nayax salchichanaka ukat hamburguesas estilo Barbie ukanakat walpun munasta".
  
  Ajanup chʼusa uñnaqapajj jupa pachpaw arsüna.
  
  Alicia kullakajj akham sasaw jaqokipäna: "Uka jisktʼan qhanañchäwipajj janiw sañ muni" sasa. "Ukampis chiqpachapuniw parltʼasiñasa" sasa.
  
  Amarix mä qawqha segundonak juk"amp jupanakat yatxatäna, amuyt"asa, inas amtanakap uñakipt"chispa. Drake chachajj yaqha suxta chachanakaruw estanquet mistunipkäna uk yatïna, taqeniw chʼusa amparanakanïpjjäna ukampis janiw jukʼamp jan walinak lurapkänti.
  
  Janiw khitis sarnaqkänti ni arskänti. Drake chachajj yaqha jan waltʼäwin chika taypinwa jikjjatasïna. Janiw kuna amenazas ukanakas utjkänti, janirakiw kuna jan waltʼäwis uñjasirïkänti. Ukajj inas wali pantjasirïchispa. ¿Kunsa uka jisktʼar qhanañchäna?
  
  Alicia kullakajj mä qhawqha arunakampikiw uk jikjjatäna.
  
  "San Alemania" ukax mä jach'a markawa.
  
  Ukajj taqe cheqaruw electricidadamp chʼamañchäna, ukatwa Drake chachajj inas llijullijunakächïna sasaw amuyäna. Amarix congelatäxänwa, ch"uxña nayranakapas qhant"äna, ukat suxta uñch"ukirinakax mä arukïkaspas ukhamaw jachaqt"asipxäna.
  
  "¡Janiw jumanakajj nayan invitadojäpktati!" Amarix jachäna, jan yatxatat uñnaqani, sallqa ukat muspharkañ ch"allxtat chuymakama.
  
  "¿Kuna diablos jumanakaxa jaqinakaxa?" Hayden jilatajj akham sasaw säna. -Janiw ... terroristas ukham uñt"atäpktati.
  
  Amarix jawq"asitaynawa. "Jiwasax arxatasktanwa. Jiwasax qhispiyaraktanwa. Jiwasax arxatapxtanwa".
  
  -Ukat, amigo, mä qamir árabe jaqit mä sarnaqäw ist"añ munta, jupax nayratpach jiwat transilvano conde ukar munasiñampiw uñjasiwayi. Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna.
  
  Amarixa mä juk"a venenompiwa muspharayäna. "Makhatir uywiristi janiw jiwatäkiti. Ukat mä urux jupaw premio churistani" sasa.
  
  Árabe jaqix kutikipstasin t"ijtäna, q"ala kayunakap mosaico azulejonakar ch"allt"asa. Drakex mä thakhin piscina muytasinx Bo-x mayni thakhinjam sarawayxäna. Mä jiskʼa cascada taypinjja, kawkhantï pata estanquejj mayni estanquerojj saraqankäna ukaruw puripjjäna. Amarix ch"uxña quqanakan chhuxriñchjasiñatakiw qunt"asïna.
  
  Drake chachan amuyupanx alarma campanillas ukanakax klaxon ukar puriñkamaw jilxattawayi. Inas ukax juk"amp muspharkañ culto de terrorismo ukan juk"amp muspharkañ p"iqinchiripachächispa, ukampis mä jan wali jaqix janiw maynit mayjäkänti. Kunawsatix Amarix pistola amparapar apt"atax kutt"anxän ukhax Drakex nayratpach ladopar jaltawayxäna ukat mä iwxt"äw arnaqasïna.
  
  Beau jilatajj janiw uñjañjamäkänti, kunattejj estanque patjjaruw tʼijtäna ukat tumbonanak taypinwa uraqir purirakïna. Hayden, Alicia ukat May jupanakax qhipäxar kutt"apxäna, imt"asiñ thaqhasa. Drake jupax ch"uxña quqanak jikxatäna, kunawsatix Amari-n khathatt"at amparapax ch"iqa tuqit kupi tuqirux liwxatasïna.
  
  Ukat akham sasaw jachʼat arsüna: "Jichhax jayarstʼapxam" sasa. "Janiw nuwasirïktanti, ukampis nuwasipxaraksnawa. Jiwasax nuwasiñäniwa. Yatichiriru arxatañataki" sasa.
  
  Jichhax Drake jupax amuyasïnwa, uka jaqinakax telefono tuqiw ataque uka kamachinak churapxäna, saparst"ata ukat jan yäqasa kuna axsarañanaktix lurapkän ukanakxa; jan llakisisa, kusisita jupanakan qhana fantasía pachapan. Mä arunxa fanático, yaqha tuqitxa ch"uxña ch"uxña.
  
  Ukat akham sasaw jawsäna: "Pistola apaqtʼam" sasa. -Taqi ukanakxat parlt"araksnawa -sasa.
  
  -Janiwa janiwa! Jumaw Yatichirirux chuym ustʼayapxäta. ¡Jumax akapachanx tesoros ukanakap thaqhasaw sarnaqtaxa, kunjamatix uka yaqha americano ukhama! Jumax janiw amuyktati, janirakiw mä jukʼsa amuyktati, kuna jachʼa chʼamampis uñkatasktaxa" sasa. Jutïr aruchjajj pusi sapa mayni arunakampiw utjäna. "Jupa. Aka. A. Dios" sasa.
  
  ¿Mä jakkir jaqejj diosaruw tuküna? Drake jilatajj amuytʼasïna. ¿Kawkitsa uka freaks ukanakax jutapxäna?
  
  Jan juk"amp arsusaw Amarix gradanakat t"ijtäna. Suxta yanapirinakapax jupamp chikaw barcot sarapxäna, janiw kuns sapkänti, jan ukasti jupanakan p"iqinchir imán ukamp aynacht"ayatäkaspas ukhamaw uñjasipxäna. Alicia p"iqipax mä jisk"a pirqa qhipäxat mistunïna, ukat May p"iqipax mistunïna.
  
  Taqinipuniw muspharapxäna, janiw kuna disparos ukanakas utjkänti.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Yaqha kasta animalampiw apasiñasa. "Ukampis janiw jukʼamp jan waltʼayirïkiti."
  
  Uka equipojj arknaqañ churäna. Pata cuenca muytasa ukatxa aynacharu, ukatxa riñon uñtata muytayaña. Mä jank"ak t"ijt"añaw quta thiyaru puriñ gradanakaru ukat mä uñkatasiñaw kawkir chiqarus Amarix t"ijt"askäna.
  
  Cepillado laqʼajj qotaruw cheqak saraqanïna, ukajj amuytʼasir laphinak taypin tʼijtʼir anattʼir oladanakanwa chispiyäna ukat lliphipirakïna. Uma taypinx mä jisk"a muelle ukaw lurasïna, ukanx chikat tunka jisk"a botes rápidos ukanakaw amarratäna. Amarixa wali jayaruwa t"ijtäna.
  
  -Mierda -sasawa Alicia kullakaxa jachäna. "Kawkirus akax puriyaski uk uñjtwa. Lamar qotan usuntä ukhajja" sasaw tʼijtʼir jaqenakarojj jawsäna, "¡jumanakat maynïrejj tiburón cebo satäniwa!"
  
  Drake chachajj gradanakat jaltasaw laqʼa taypit tʼijtäna. Amari ukat yanapirinakapax nayrïr bote rápido ukankapxänwa, pä jaqiw uka jach"a soga ukar jist"arapxäna, uka thiyax chiqaparuw katxarutayna. Amarix rueda qhipäxan qunt"asïna, chiqak nayrar uñtasa.
  
  ¿Janit jaltxañapatak waytʼata sasin jan creyiñ munasmati? ¿Janit creyipkasma? Tukjata. Jan arsuñjam luxus ukamp llawuntata. ¿Jichhakiw tienda ukar mä pinta leche manq"añatakis jalt"kaspas ukhama, estilo millonario?
  
  Motorax jakäwiparuw arnaqasïna. Drake ukat tripulacionankirinakajj mä qhawqha segundonakatjja, muelleruw puripjjäna, ukampis barcojj niyaw sarjjäna. Velocidad sat barcon qontʼatäpkäna jan ukajj saytʼatäpkäna uka paqallqo jaqenakatjja, janiw maynis qhepar uñtkänti.
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna. "Fucking City of Crazy Toons, ukax ukhamawa." Jupajj wali amuyumpiw chʼiyar chʼiyar bote rápido sat barcor makatäna, suytʼasajj llavenak encendido ukan jikjjatäna. "Press start" sasaw säna, ukat motorax jakañapatakiw arnaqasïna.
  
  Zapatillas ukanakax qhipäxankir cubiertaruw jalxatäna, ukat Mei kullakax "sarañamawa" sasaw arnaqasïna, ukat Drakex gas ukarux wali ch"amampiw ch"allt"äna. Umax qhipäxanwa ch"allxtäna, ukat nayrapax mä juk"a jilxattarakïnwa. Qhana alaxpachax iwxt"asaw uñch"ukiskäna, ukampis Drakex lentes manqhan jan kuna jan walt"äwin uñjaskäna. Seguro, ukampis sapa poros ukanx ch"uñuw mistu. Bote muytasajj uma taypinwa lamar qota pasañ chika taypiru ukat rama tukuyar arco luräna. ¿Amarix quta tuqir saraskäna? Jupajj janiw ukhamäkaniti sasaw suyäna.
  
  -Janiw arknaqatäñ chimpunakax utjkiti. Hayden jilatajj taqe cheqanwa escaneäna. "Jan ukax policianaka, uka tuqitxa. ¿Khitis yatpacha kunas infiernojj pasaski?"
  
  May jilatajj Drake jilataruw jankʼak katjjarusajj akham säna: "Mä qhawqha amuyañanakaruw jan waltʼayasmati" sasa. "Qamir awk taykanaka, aburrido wawa. Kunjamakitix mä fijación ukaw utji. Uka jan waltʼäwejj jan amuytʼasis tukuyañatakejj kuna yänakatï utjki ukanak apnaqi" sasa.
  
  -Walikiwa, qhanaw jan ch"amanchatäkiti -sasawa Drakex jawsäna, kunawsatix spray ukax ajanupar ch"allt"askäna ukhaxa. "Jan ukax kunayman estrés ukanakaw utji. Suyaña!"
  
  Botex mä jisk"a oladaruw jaltawayxäna, umat mistusaw mä jach"a jach"a tukusaw saraqanïna. Drake chachajj timón katthapïna, qonqorinakap chʼoqtʼasisaw jawqʼjañ llampʼuchasïna, ukat qhepar kuttʼir barcojj jayarstʼkäna ukhajj arktäna. Ukham jank"akiw pä tuqit laphinakan uñnaqap qhan uñjapxäna, kunatix qutan mä arco, jaqinakan lurat muspharkañanak ukat jaqin yatiñapar jach"añchañax wali sumaw uñt"ayapxäna. Sapa qhipa jardinax mä playa privada ukat mä jisk"a muelle ukar saraqatayna; Sapa muellenjja, kunayman barconakaw utjäna.
  
  Amari chachajj qalltanjja, pasaje chika taypiruw cheqak uñchʼukïna, ukatsti alay toqer sarañ qalltäna kunjamtï raman anqäjjapajj uñachtʼaykäna ukhama. Drake jupax sillp"ïna kunawsatix mä jach"a lote uñstawayki ukhaxa, mä chikat lurat mansión ukaw fronde uksanx wali tukuyan utjäna, jach"a pirqanakampi ukat nayratpach jiltat palmeras quqanakampi muyuntata.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jichhajj mä cuadernow utji" sasa. "¿Kunsa jumax sista, Alicia? ¿Päru jaljañ munasmati?
  
  "Maldita jach"a. Janipuniw jikisipkayätti" sasa.
  
  Mai kullakajj chhuxriñchjasïna. "Janiw ukakïkiti...elegante."
  
  Drake jupax gas ukarux taqpach thakhinjam ch"allxtayäna, uka jach"a sawkasiñanak jan yäqasa ukat Amari ukan ch"usawjap jist"antañatakiw chuym ch"allxtayäna. Plomo botex guardabarros ukarux mä juk"a cepillt"äna, Drake-x yuspajarañampiw espejo ukham plano uraqir liwxatäna. Ukampirus janiw khitis kutt"ankänti, taqiniw arknaqatäpxatap jan yäqañ munapxäna. Amarix barcop quta thiyaruw jak"achasiñ qalltäna.
  
  "¿Qhatar jaqontawaypachati?" sasaw Bo jiskt"äna.
  
  Drake jupax Flecha chiqaparuw uñjäna, sapa onza bote rápido ukan ch"amapampi jak"achasiñataki. Botenakajj mä kikpakïpjjänwa. Amarix jan amuyt"asis apnaqatapax Drake-rux pä tunk metros ukch"a jayaruw puriñapatak jaytawayi. Ukampis uka qhepatjja, árabe jaqejj barcorojj taqe chuymaw istʼäna, chʼusa cheqanakat jitheqtjjasajj jankʼakiw rama tukuyarojj barcor muytayäna.
  
  Olas ukanakax Drake-n casco-paruw ch"allt"äna, kunawsatix jupax pachpa maniobra luraskäna ukhaxa, janiw qutar jayankkänti mä suma umax ch"allt"asiñapataki, ukampis manqhankir quta umax ch"uxña ukhamarak janq"uruw tukuwayi.
  
  Botenakan tʼijtʼapjjäna, jutïr sucursalan canalap makhatasajj kunjamsa tukuyapan yaqha jachʼa cheqajj qʼomachaskäna uk uñjapjjäna. Aka chiqanx mä hotel ukar uñtasit kimsa pisos ukan edificio ukaw nayratpach sayt"ayata.
  
  Amarix botep jutir canal ukar jaquntäna. Drakex mä samarañ samsuwayxäna kunatix nayratpachx qhip qhipa uñstawip amuyasïna. Qhipäxanx chika phaxsiw olas p"akjañax utjäna, ukatx ch"usat jist"arat qutaw Irán markar puriñkamax utjäna.
  
  Jichhax mä jach"a ch"iqa tuqiru kutt"aña, botex lista, pasajeros ukanakax katxarupxi ukhamat nudillonakax janq"uñapataki, spray ukax p"iqit kayukamaw ch"uqt"i. Amarix turno ukampix wali jach"a lurawinak luratayna, Drake-rux walpun chuym ch"allxtayäna, ukampis ukapachax uka jaqix waranq kutiw ukham lurpachäna. Jupax qhipa rama muytasin quta tuqir saraskäna ukhax bote arktasaw nayraqatapan mä puente uñjäna; mä estructura de hormigón ukax mä monorriel ukaruw puri, ukax taqpach uma thakhinak chiqancht"awayi.
  
  -Inas jupax uka diana ukar ch"allt"chispa -sasawa Yorkshire markankir jaqix llakit säna.
  
  "Jan llakisimti". Alicia kullakajj amparapampiw chʼalljjtayasïna. -Mä uruxa sayt"añapawa -sasa.
  
  -Ay, chiqpachansa yanapt"iwa -sasa.
  
  Juk"at juk"at mä machaq utaw ch"iqa tuqir uñstañ qalltäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ay, jan wali arunaka. -Nayax amuyta, amtanakap amuyasta -sasa.
  
  Taqinipuniw uk lurapxäna, ukat llakisiñaw apnaqäna. Jichhakamax uka arknaqañax mä amtampikis utjkaspa ukhamänwa. Amarix janiw jupanakat qhispiñjamäkänti. Ukampis jichhax...
  
  Atlantis Hotel ukax jach"a jach"a ukat kunayman saminakanïnwa, qhipa cuadra uksanx jilpachaw utjäna: waranq waranq cuartonaka, manq"añ utanaka, tiendanaka ukat uma parque ukanakaw utjäna. Waranqa waranqa jaqinaka. Mä millón cheqanakanwa imantasipjje. Amaritix ukan jupanakat nayrankxaspäna ukhaxa, jupax jaqinakapampix jiwatäpxaspänwa.
  
  Drake jupax taqi kuns luratayna, juk"amp ch"amakt"at uma ukat puente uksan juk"amp ancho arco ajllisa. Jupajj jukʼamp jakʼachasïna. Uka uywanakapax pä tunk metros ukch"akiwa, wali jan yäqasa. Drake chachajj puente patjjarojj kunjamtï monorriel sat autojj paskäna ukhamarakiw qʼomachasïna; jaqinakan ajanunakapwa vidriot uñchʼukiskir uñjäna. Chiqans, yuqall wawanakan t"ijtäwipänwa - janiw kunas juk"ampi.
  
  Puente pasasajj ruedaruw wali chʼamampi muytayäna, auton manqhapjja, nivelankir oraqeruw liwjjatäna ukat pä tunka metronak jayaruw jistʼantäna. Bo jupax kayut sayt"asisinx bote thiyaruw jaltañatak wakicht"asiski ukhamarjam sarnaqäna.
  
  Alicia kullakaxa larusitaynawa. -¿Jumaxa sinti jach"ätati?
  
  "Janiwa. Ukampis wakichtʼatätwa" sasa.
  
  Drake chachajj jichhajj qota lakar wali chʼamampiw kuttʼasipkäna uk uñjäna. Uka nayraqatanjja, yaqha muellew utjäna, ukampis Amari chachajj janiw uk istʼkänti, ukatwa barco de velocidad sat barcorojj laqʼa playar irpäna. Uka manqhankir chachanakajj mä jukʼa parltʼasipjjpachänwa, kunattejj taqeniw munat jakañar katthapisipjjäna, ukat jukʼamp chʼamajj jukʼampiw sartasipjjäna. Drake jupax taqi kuns mistuwayxäna, quta thiyaruw taqpach velocidadamp jaquqanïna, uka ch"allxtawi apt"asisaw jupan ch"axwañ yant"äna, niya lado tuqirus jaltxapkchïnsa.
  
  -¡Jupax kayuk sarañapawa! Hayden jilatajj wal jachäna.
  
  Wali askiwa, janiw ukham lurkänti. Ukhamäkchïnsa, Bo jilatajj wali sumaw uka inclinat, liwjjattʼat barcot jaltawayjjäna, ukat mä pusir uñtataw uraqir purinïna, ukat Amari jaqenakar arknaqasaw jankʼak saräna.
  
  -Nayax uk sañax uñisiñawa -sasa. Drakex quta thiyaruw ch"amachasitayna. "Ukampis uka francés bastardox yatiñaniwa."
  
  Nayraru sartañ thakhix wali sumax janiw yatiskänti, patak patak ayruntat quqanakampi imantatänwa, k"añasku thakhinaka ukat hotelan kunayman ch"iwipar puriñ punkunaka. Markasanx mä jach"a piscinaw sayt"atäna, uka muytapanx tumbonas ukat turistas ukanakaw tunka metros manqhan utjäna. Bares, cabinas ukat cafeterías ukanakax SPEAR equipon t"aqhisiñanakaparux juk"ampiw jilxattawayi, ukat mä medley de distracciones ukar yapxatawayi.
  
  Drake jupax Bo juparuw nayraqatapan kurva muytasin chhaqhat uñjäna. Jupax uka francés jaqirux mä jan suyt"at quqa ramaruw p"iqit ch"allxtayat uñjasax pachaparuw puritayna. Yaqhip acólitos ukanakax Bo ukar apsuñatakix qhiparapxpachänwa. Bravo, asertivo ukat jan iyawsañjam ingenuo.
  
  Francés jaqix liwxatasïna, nayranakapsa jist"ararakïnwa, ukampis llijulliju pavimento - jichhak umamp warantatapat q"uma- uraqiruw khitäna. Uka discipulojj tʼijtjjänwa. Beau kullakajj nayra pʼakjata ukat tobillopas esguince ukhamaw chuchuyäna.
  
  Uka equipojj janiw jukʼamp chʼamanïkänti. Walja turistanakaw jupanakarux juk"amp jan walt"ayapxäna. Inti qhanajj hotelan jachʼa perqanakapatwa qhantʼäna. Uka equipox wali musphataw jikxatasipxäna, kunapachatix mä juykhu esquina ukar kutt"apxäna ukat Amari ukat suxta masinakapamp uñkatasipxäna, jupanakax hotelan jisk"a lado mantañawja anqäxan suyt"apxäna, sapa mayniw mä jisk"a pistola apt"ata.
  
  "Jumanakax qhipäxar kutt"apxäta. Jiwasaru jaytxapxita", sasaw Amarix säna.
  
  -Amari chiqawa -sasawa maynixa ist"asïna, arupaxa niyaw p"akjatäna. -Janiw nanakax jan walt"ayapksmati -sasa.
  
  Drakex sayt"äna, janiw muspharañapakiti, ukampis kunjamakitix ukhamakiw jan amuyt"asis katjatäxäna. "Janiw kuna jan walt"awis utjkiti... ¿kunjams jumanakax saparst"atäpxtaxa? ¿Awk taykamajj jan cuartonakaman utjatap yatipjjpacha?"
  
  "Yatichirirukiw jaysapxta. Jan ukhamäkanixa, taqi jaqinakjamarakiw luraraktanxa. Kusisipxta, walja uma umapxta, jaqinakamp chikt"asipxta ukat inti jalsu tuqir sarapxta" sasa.
  
  Drakex jinchup jist"antañ munäna. Uk jan sum yatisajj wal muspharayäna. Ukampis inas mä hilo katjäna. "¿Yatichirixa sapa kutiti jumampi parltʼi?"
  
  Q"al jan iyawsäwi ukat jisk"achasiñaw juparux purintäna. "Yatichirixa janiwa khitimpisa parlkiti, herenciapaxa janirakiwa utjaskakini. Uka tuqitxa. Taqini. Irjañanaka." Mä arut juk"amp aruchjanaka.
  
  Drake jupax janiw idiocia ukan manqhap amuyañjamäkänti - jan ukax juk"ampirus, grado de fanatismo - uñjatapa. Ukampis arma - chiqpachansa chiqäskapuniwa ukat apnaqañaw wakisïna.
  
  Jupax qhipäxar kutt"awayxäna. -Akanx janiw kuna jan walt"awinakas utjkiti.
  
  Amarix nayratpach amparapampiw punkux katxarutayna. "Jan aka hotelar arktapjjamti. Janiw jumanakar chuym ust'ayañ munkti -sasa.
  
  Drake jupax sarxapxañapatak jaytawayi, wali musphataw kunatix kunas pasäna ukat mercenarios ukanakamp chikt"ata jan utjatapata. Qhanapuniw uka sectax jaya chiqat irnaqañ munapxäna, waranq dolaranakan mä pila billetenakap luqxatasaw operacionanak irpapxäna ukat jan jariqat irnaqirinakaparux jan munkasaw amparat luqxatapxäna. Qhip qhipa jaqix ch"amakt"at cuartoruw chhaqxäna, jupax arknaqäna.
  
  Hayden jilatajj jupar jarkʼaqänwa. "Chuyma manqhapanjja, jan chʼamani jaqenakäpjjewa."
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jupanakar esquinaru uchañatakejj jukʼamp razonanakaw utji" sasa. -Ukat janiw jupanak taypin mä jaqir uñjkti -sasa.
  
  Uka equipojj pachpa punkutwa hotelar mantapjjäna. Mä suma aire acondicionado thayax q"ala ñik"utaparuw ch"allt"äna, niyas alaxpachan sapa kuti ch"uxña k"ajkir qhanapat samarañjamaw wali suma.
  
  Amari ukat tenientenakapax nayraqatapan sayt"asipxäna, manqhankir pasillot armanakapampix wakicht"ataw uñch"ukipxäna. Hotelan invitadonakajj jupanak taypin walpun tantachasipjjäna.
  
  "¡Nayaw ewjjtʼapjjsma!" Amarixa chhuxriñchjasïna.
  
  "Janiwa..." Drake jilatajj jachañwa atipjäna.
  
  Pistolanak istʼasajj umaruw jaqontäna.
  
  
  PÄ TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Thorsten Dahl jupax Zúrich markan mä café ukan jan suyt"ataw jikxatasïna. Sabrina Balboni juparux Webb jupar katuntañ yanapt"añapatakix libertad ukaruw churapxäna, ukatx Suiza markar sarañapatakiw kamachipxäna. Jichhax mayni equiponkirinakax arkapxäna, Tyler Webb jupax Balboni lantiw utjañap yatipxäna.
  
  Ukat mercenarios ukanakas utjarakiwa. Jupanakat jan armañäniti.
  
  Dahl jupax aka qhipa urunakanx uka fortuna pallapalla satäkis ukanakax phuqt"ataw sasaw amuyäna. Arizona markat Nueva York markakamax sapa sartañ horasaruw arknaqapxirïna, ukat inti jalant tuqinkir Barbados markan wali munat vacacionapansa, jan amuytʼkayanak yantʼapxäna, mä arunxa, familiapar jan waltʼayañatakiw chʼamachasipxäna. Dahl jupax janiw khitis jiwayirinakat uka urux qhispipkaspas ukham amuyaskänti,
  
  Balboni, jupar jach"añchañataki ukhamarak carcelat jan qhiparañax wali munatapata, jupax wali sum phuqhawayi. Webb chachar iyawsayañatakiw tiempo apstʼasïna, jupajj nayratpach yatiñap respetkchïnjja. Ukat irnaqäwip sum yatïna, uka tiemponjja Webb jilatat qʼal dependirïna. Jupax Saint Germain markan sarnaqäwip yatïna.
  
  Zúrich markax kawkhantix nayra sarnaqäwinakaparjamax kunayman figuras públicas ukanakan uñt"ayatawa, Sir Francis Bacon jupamp chika, Saint Germain jupax masonería ukar utt"ayawayi. Condex walja maranakaw akanx aka fórmula especial ukar sum tukuyäna, janïr Venecia markar ukat París markar apayañkama. Dal chachajj janiw jichhajj taqe ukanakat llakiskänti. Jupax Webb-ar jark"aqañakiw llakisïna.
  
  -¿Kuna contacto ukanakas utji? sasaw Kinimakurux jiskt"äna.
  
  Hawaiano ukax cámara ukaruw katxarutayna, ukax Sabrina ukan uñt"ayasiñapänwa. "Janiw jichhakamax utjkiti" sasaw säna. "Uka faro implantañamawa, jila."
  
  "Jan wali qhanawa. Ukat Webb chachajj jikjjataspa ukhajja, janiw pächaskänti. Nayax iyawstwa jupax luraniw" sasa.
  
  Kinimakax ajanupax ch"allxtasïna, CIAn nayra suyt"awinakapax wali qhanawa. "Jupax lunthatapuniwa. ¿Kunatsa jupar ukham confiyapjjaspa?"
  
  "Janiw jupax lunthatakïkiti. Jupax mayj mayjawa. Walja tuqinakatw uñacht"ayata, ukatx mä qawqhanakakiw chhaqhata. Nayax iyawstwa jupax qhispiyatäspawa" sasa.
  
  Uka hawaiano jaqix larusitaynawa. "¿Machaq amigamar munasmati? Dahl ukar uñjam, juma pachpaw munañanakamampi muyuntat tukuyäta".
  
  Dahl chachajj colerat akham sänwa: "Kenzijj janiw amigajäkiti. -Alicia kullakax taqi kuntï sisktam uk jan iyawsamti.
  
  Kenzi kullakajj sutip istʼasajja, uka jakʼankir mesatwa uñchʼukïna. "Nayamp parltʼapjjam yuqall wawanaka, janiw nayat parlañamäkiti. Ukhamasti, ¿kunapachas aka loco lunthatarux arknaqañäni?"
  
  Dahl jupax uka wali ch"ullqhi jaysäwi manq"antäna. "Uka utar quntʼasiñapatakiw jaytapxta, Webb chachan taqpach atinisiñapataki, ukat jawsani. Iyawsäwinïpxam" sasa.
  
  Kenzi kullakajj qhuruchasïna ukat café copan chʼiyar manqhapar kuttʼasajj uñchʼukïna, kunatï oraqen jaytkäna ukat jutïr urunakap liytʼkaspa ukhama.
  
  Dahl chachajj espacioruw uñchʼukïna, kunatï jakʼapan paskäna uk janiw amuyaskänti. Barbados ukat warmipa, wawanakapa ukat jupa pachpa nayra uñisirip laykux kuna axsarkañanakas pasañapäna uka qhipatxa, jakäwipax juk"amp turkakipäwinakanïnwa, mä chuyma ch"allxtayañat sipansa. Joanna kullakajj qalltan wasitat yantʼañ munäna, jupajj nayratpachwa jitheqtañ qalltäna. Wawanakax wali sum sarnaqasipkäna, mä venganzampiw kuttʼanipxäna, ukat uka jan waltʼäwi qhipatxa janiw jan wali samkanakapsa samkasipkänti. Kawkhantï thayax jukʼamp chʼamanïkäna uka chiqanakansa, mä suytʼäwiw utji sasaw amuyäna.
  
  Janis yaqha lurañas ni yantʼañas utjkaspa ukhamänwa, jan ukasti trabajo jaytañakiw utjäna. Ukat ukapachas qalltan euforia ukax laq"ar tukuspati, kunapachatix machaq jakawipax akapachar tukuwayxi ukat jupax chiqpach jawsatätap faltañ qalltxi ukhaxa?
  
  Ukat akanx jupax, Zúrich markan chika taypinkiwa, yaqha irnaqäw taypinkiwa ukat familiapan jan walt"awinakapar askichañatakiw ch"amachasiski. Janiw jasakikiti kunapachatix mayni chikat solución ukax waranq waranq kilómetros ukch"a jayankxi ukhaxa.
  
  Zúrich markajj wali muspharkañänwa. Zúrich qutan inti jalant tuqin jikxatasi, Europa uksanx juk"amp qamir markaw sasaw sutinchataraki, ukhamarak wali suma jakañ markaw sasaw sutinchataraki. Teatronaka, galerías de arte ukat museos ukanakax waljapunïnwa, uraqpachat jutir turistas ukanakaruw sarapxäna. Jichhax mä empresa ecléctica jupar muyuntat tantacht"asiwayi: turistas, empresarios ukat locales ukankirinakax computadoranakaruw wal munapxi.
  
  Celularan señalapajj estándar satänwa, ukajj juparuw chuym chʼalljjtayäna. Kinimakax pantalla uñch"ukiskäna janïr p"iqip ch"allxtasa ukat jinchupar puriñkama.
  
  "Jïsa?"
  
  Dahl jupax uñnaqap uñjäna, kunawsatix jupanak jak"an ch"axwañax jan jark"ataw sarantaskakïna. Ukhamatwa taqe kun mayjtʼayaspa. Jupanakarux sartayaña. Hawaiano chachan ajanupax mä juk"a pachax jan kuns lurasaw qhiparäna, ukatx mä suma arsuwiw arktawayi.
  
  -¿Kawkinsa utji?
  
  Dahl chachajj chʼamanïkaspas ukhamwa amuyasïna ukat Smith jilatarojj jachaqtʼasïnwa. Tukuyañatakix mä qawqha movimiento. Ukax amuyunakapar katuntañatakiw yanapt"aspa, amuyunakap mayjt"ayañataki.
  
  Kinimakax ukham arsusax p"iqip ch"allxtayäna. "Niyaw thakinjam sarasipkta. Jiwasax yant'añäni-".
  
  Amuyataxa, ukat línea ukax khuchhuqatäxänwa kunatix jupax janiw parlxänti ukat pantalla uñch"ukiskäna. Ukat akham sarakïnwa: "Walikïskaniwa sasaw suytʼaskta" sasa, ukat wali samsusaw samsuwayjjäna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Nayajj ukhamarakiw" sasa. "Ukampis jupar jan sinttʼasiñamawa, Mano. Jupar yantʼañatakis kuna yänakas utjistu, uk jan armasimti" sasa.
  
  París markan nayrax jiskt"apkän uka mercenariox taqi chiqanakaruw uñt"ayäna, kawkhantix jupamp thug masinakapampix uñjapxañapataki. Jichhax jupanakax aka lista ukanipxi ukat jupanakax wali amuyumpiw uñakipt"apxani kuntix Sabrinax jupanakar churki ukampiw jutïrinxa.
  
  "Nayaw coordenadas ukanakax utjitu. Janiw sinti jayankkiti, ukampis..." Jupax llakitaw uñnaqäna.
  
  "Kuna?"
  
  "Jupax akham sänwa: "Esquís apanipxam" sasa.
  
  Dahl chachajj kunatsa Kinimakajj wali llakit uñnaqtʼanïspa uk amuyaspänwa. -Maldita, ukat jumatakix mä chiqap thakhin sarnaqañax ch"amawa.
  
  "Yattwa". Hawai markanx janiw kuna unxtasiwinakas utjkänti.
  
  Smith jilatajj mesa patjjaruw rap luräna. "Ukhamaxa, coordenadas ukanaka qillqt"aña. Aka jan wali jaqimp atipjayasipxañäni -sasa.
  
  Dahl kullakajj kunjamsa Lauren kullakajj laptopap mesa chika taypir apkataskäna uk uñjäna. Jupax Saint-Germain ukat Zúrich uka markanakat yatxatäna, ukhamarak masones ukanakan sarnaqäwipat yatxatäna. Ukampirus Conde ukan walja yatiñanaka ukat aruskipäwinakapax ch"amäxänwa ukat wali muspharkañänwa.
  
  Francia markan Luis XV reyin jamasat agentepjamaw amuyasïna, amuyataxa, mä británico comandantempiw India markar chiqpachan francés ukanakamp nuwasiñatak saratayna, ukax jan iyawsañjam yatiñap uñacht"ayi, kunatix ch"axwañ campamentos ukat markanakan p"iqinchirinakapampix aruskipt"añ yati. Mä agente, mä espía, "mä cantador jupax violín wali muspharkañ phust"i, musicanak luraraki, ukat ukhamarakiw taqpach loco ukhamaraki", Horace Walpole jupan arunakaparjama.
  
  Masonería ukanx janiw sinti masonero ukham uñjatäkänti, jan ukasti Alto Hermanos ukankirïnwa. Jichha pacha masones jupanakax Conde ukamp chikt"atäñat jithiqtañ yant"apxi, alquímicos ukan jikxatatanakapat larusiñatak sarnaqäwinakat uñt"ayasa , jach"a lurawinakapa ukat jaya pacha jakawipat uñacht"ayañataki, ukax mä chimpuw aka jaqix taqpach charlatan ukhama.
  
  Ukampis Lauren kullakajj chʼama yatichäwinak uñachtʼayäna: Reyejj jupampiw casarasïna; nuwasiñ comandantenakax jupamp chikaw sarapxäna; compositores jupanakax compañía ukaruw thaqhapxäna, lurawinakap teatronakan uñacht"ayapxäna. Jupax mä holandesa princesan mä alemán príncipe ukamp jaqichasiñap ch'amanchawayi, ukhamat "Francia markatak mä fondo" ukham utt'ayañataki. Taqi ukanakax chiqpach arsuwiwa.
  
  Kunata?
  
  Jilatanakax Adepto Avanzado sasaw sutichapxäna, ukat walja ramanakax waliw jan iyawsapkänti. Intrigas, viajes ukat éxitos ukanakax chiqpachans mä ch"aman jaqiruw uñacht"ayi, jupax influentes círculos ukan sarnaqaski ukat amuyunakax mayjt"i.
  
  Dahl jupax Zúrich markar visitt"kasax kawkhantï qurpachaskäna uka chiqanwa jukʼamp munasïna. -¿Lauren kullakaxa?
  
  -Jïsa, aka pata tuqinkiwa -sasa. Jupax pantalla uñacht"ayäna, ukanx Zúrich markan pä dimensional mapa uñacht"ayasïna. Quta ukat marka anqäxanx qullunakaw jilxattawayi, yaqhipanakax ch"uqimp ch"uñump ch"uñuntataw uñjasiwayi. Lauren kullakajj wali jachʼa amparanakapat mayniruw llamktʼäna.
  
  "¿GPRS ukan mä localizador ukanipxtati?" sasaw jiskt"äna.
  
  Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Nayra irnaqäwija. Janipuniw jan ukax kawkirus sarxañamäkiti" sasa.
  
  Kenzi kullakajj amparapampiw chʼalljjtayäna. "Hmm, Barbados markat sipansa, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Ukajj mayjänwa. Parlañ jaytapjjam" sasa.
  
  Jupax protesta ukan arnaqasiwiparux janiw ist"känti, kunawsatix Lauren jupax mä jasak thakhi amuyt"ayäna, mä chiqar puriñkama, ukax jiskt"at qullun base jak"ankiwa.
  
  "¿Jichhax Webb ukax utjpachati?" - sasaw jiskt"äna.
  
  Kinimakax p"iqip ch"allxtayäna. "Kunjamatix mä virus ukax janiw chhaqtayañjamäkiti."
  
  "Kenzi" sasaw satayna. Jupax jan uñkatasaw sayt"asïna. -Mä cheque apsuñamawa -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Mä juk"a pachatxa, niya chika uru manq"añ pacharuw uka equipox alquilat camionetat saraqasinx qhipa escotilla jist"arapxäna ukat kunayman isinak ukat yänak jaquntapxatap uñakipapxäna. Dahl ukat Yorgy jupanakakiw jachaqtʼasipxäna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Jan llakisimti. "Ukajj qullu patat sipansa, qʼañu cheqanakar uñtasitawa. Ukajj mä arreglojj taqe kunat sipansa mayjawa" sasa.
  
  Uka equipojj chalecos, pantalonanaka, sombreros ukat jan wali esquís ukanakatak camionetaruw makatapjjäna. Dahl jupax janiw mä arsa arskänti kunapachatix Smith jupax yanapt"a mayiskäna jan ukax Lauren jupax liwxatkän ukhaxa, uka waynanakan walikïsipkiti janicha uk yatiñatakikiwa. Armanakapax qhip qhipa katuntatänwa, ukatx Kinimakax Argenton qhipa yatiyäwip Interpol ukar apayanitayna.
  
  Jupanakax sarapxäna, minibus ukax yaqha autonak jak"an mä jach"a estacionamiento ukan jaytawayapxäna ukat nayratpach ch"uqi taypin lurat pistas ukar arkapxäna. Uka k"ajkir qhanax wali jach"änwa, alaxpachas wali qhant"atänwa. Dahl jupax mayninakaruw uñacht"ayañ yant"äna, juk"ampis Kinimake juparux kunjams postenakapamp sum apnaqaspa, ch"uqi ch"uqi taypin liwxatañ yanapt"añataki. Hawaiano ukax jank"ak yatiqirïnwa ukampis jupan arunakaparjamax "janiw chiqpach experiencia janq"u umañanakat utjkänti".
  
  Suecia markankir jaqix akham sänwa: "Técnica de alternancia uka apnaqañamawa. -Ukat qhana tuqiru uñtapxam, janiw ukhamakiti.
  
  Chhijchhimp phuqhantat uraqix jaya chiqanakaruw puri, nayraqatapan qullunakax juk"amp jach"a qullunakaruw puri. Dahl jupax thaya taypinx thaya thayt"ataw jikxatasïna, ukampis mä kutix uka equipox cross-country ukar sarañ qalltäna ukhax niyaw chhaqtañap yatïna. Jupajj amparapampiw nayraqat kuns luräna, walja kutiw qhepar uñtasajj chʼamañchtʼañatak arnaqasïna. Ukajj kuntï jupajj munkäna ukakïnwa, kunatï tren de pensamientopar jan waltʼayañatakïkäna ukat yanaptʼañatakejj mä thakïnwa. Kunapachatï Kenzix asnupar jaquntatäxäna ukhaxa, jupar apthapiñatakis jakʼachasïna.
  
  "¿Chiqapunit jaqinakax kusistʼañatakis ukham lurapxi?" sasaw jiskt"äna.
  
  "Ukhampuni. Jumax yatintätawa, kunjamtï kuna kusistʼañanakas utjki ukhama. Juparux mä ch"am churapxam -sasa.
  
  Nayrïr qullux mä jach"a qullu imantatänwa, ukat Kinimaka ukat Lauren jupanakax maysaruw liwxatapxäna ukat jaquqanipxäna. Dal jupax kayunakap sayt"ayañ yanapt"äna, ukat jupanakax thakhinjam sarasipkakïnwa, nayrar uñtasax juk"amp kimsa ukham qullunak uñjapxäna. Jaya chʼeqa toqenjja, mä teleférico ukaw jupanakar pasäna, ukajj wali tʼantʼat alambrenak patjjaruw jukʼat jukʼat liwjjatäna.
  
  -¿Kayu ch"akhanaka uñjtati? Dahl jupax sayt"asipkän ukhax jachaqt"askäna, samañapax jaltxataynawa. "Jaqinakan thakhipax ukham jithiqtawayi".
  
  Kinimakax lentes ukanakap jach"ar aptäna. "Ukat jiwasax sarañäniti...?"
  
  "Chiqapa". Lauren kullakajj uk uñachtʼayäna. "In virgen ch'uqi".
  
  -Maldita, ukax wali jach"awa -sasa.
  
  Mä equiporjamajja, jan jaytjasaw tukuyañkama chʼajjwapjjäna. Dahl jupax yanapt"äna kunapachatix jupanakar juk"amp juk"ampiruw puriyatayna, Webb jupax kawkir uñch"ukirinakat amuyasi. Sabrina kullakat janiw juk"amp yatiyawinakas utjxänti, ukat urux niyaw tukuyañampïxäna, ch"amakanakax juk"amp jayaruw purirakïna. Qhip qhipa qullu pataruw makatapxäna ukat mä jachʼa qalan chʼiwiparuw saytʼapxäna.
  
  Nayraqatapanxa, mä llamp"u qullu qullu kayukamaw t"ijtäna. Dahl chachajj uka cheqan yatjjataskäna ukhajja, mä jukʼa chʼiyar thayaw jupanakar muyuntäna, ukat qhantʼat ajanunakaparojj hielo tʼaqanakampiw qʼañuchäna. Kinimaka, muspharkañawa, Smith jilatat sipan juk"amp quejasïna.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Jupajj wali amuyumpiw sarnaqaski" sasa. "Utan jan walt'awinaka".
  
  Kinimakax juparux maldecataynawa. -Juma pachpaw imañama -sasa.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Samartʼam" sasa. -Jupax walikïskiwa. Jichhajj khitis jupar uñjaski uk sum yatta" sasa.
  
  Kinimakax qhan melancolía ukamp kutt"awayxäna ukat kunjams coordenadas ukar jak"achasipxi uk jiskt"äna. Dahl jupax GPS ukar uñakipt"äna. Jupajj akham sänwa: "Mä qhawqha kilometronakwa" sasa. "Inas jankʼak lurañax jukʼamp askïchispa."
  
  Yaqha hora jan jaytjasis sarnaqaña ukat jupanakax kawkir sarañapäkän ukaruw jak"achasipxatayna, esquís ukanakap apsusipxatayna ukat thiya botas ukanakamp sarantasipkakitayna, taqiniw samarañ jikxatapxatayna. Wayrajj niyaw jukʼamp thayäjjäna, ukat alajjpachajj jankʼakiw jan qhantʼasjjäna. Qullun laderanakapax mä jukʼa tiempox janiw kikpäkänti, janïr nivelar tukusax mä jachʼa pamparuw tukuwayxäna. Kunjamtï uka tamax chʼama makhatäwin qhipa chiqap lurapkäna ukhaxa, patat uñkatasinxa mä muspharkañ uñjapxäna.
  
  Uka pata pampanjja, qollu patakamaw qarqanakajj utjäna. Jutïr qala kayunjja, mä jachʼa utaw utjäna, uñnaqapajj janiw kuns lurañ munkänti, ukampis nayra tiemponïnwa; ladrillo luratapax pachamp t"aqhisiyataw uñjasiwayi, ukat muyuntat chiqanakapax qullumpiw wasitat apnaqatäna. Uka jayatjja, janiw yaqhanak uñjapkänti, Dahl chachajj yapu lentes pʼakjañkama.
  
  Uka qoqa patjjaruw jalnaqtʼapjjäna ukat mä tama qoqanak taypin ikipjjäna, uka qoqanak manqhanjja chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar quqanak taypin ikisipxäna. Kunawsatix Kinimakax mä jisk"a ramaruw ch"allt"äna, ch"uqimp ch"uñump ch"uñuntata, ukat ukat mä janq"u jallux jaquqanïna ukat taqiniruw ch"allt"äna, taqiniw quejasipxäna jan ukax Dahl jupakiw quejasipxäna, jupax lentes de campo ukampiw sarnaqañ uñjapxiti janicha uk uñjañataki.
  
  Lentes toqew qorit lurat qhanajj jistʼarat ventananakat filtraskir uñjäna, kʼajkir qhanapajj uka cheqanwa jalnaqäna. Sapa exhibidor ukax mä imantat uñacht"ayi: traje isimp isthapt"at chachanakan utjatapa, mä mesax jan llamkt"at manq"anaka ukat jan apnaqat vasonakamp phuqhantatänwa, qarat lurat libronak filanakax wali suma q"uma tapampiw imatäna ukat juk"ampinaka.
  
  Janiw khitirus uñt"känti.
  
  Jupax pataruw saräna, yapu lentes ukanakap wali amuyumpiw askichäna. Rueda de ajuste ukar jukʼat jukʼat muytayasaw mä jukʼa mayjtʼäwip phoqäna.
  
  Ukat Tyler Webb chachan ajanuparux ventanat uñch"ukisaw uñch"ukiskäna ukat paisaje uksa tuqir Zúrich uksar kutt"awayxäna.
  
  Dahl sat chachajj niyaw asfixitäna. Muspharkañax lentes ukarux amparanakap ch"allxtayäna, ukax janiw equipo taypin jan uñjkayäkänti.
  
  "Kunasa akaxa?" Kinimaka ukat Smith jupanakax mä arumpiw arsupxäna.
  
  -Webb -sasawa samsutayna. -Janiw nayajj uk iyawskti -sasa. Wila masi Tyler Webb, jakäwit sipan jach"a ukat pä kuti jan wali, pata pison ventana nayraqatan sayt"atawa. Ukhampachas alayax tunka tunka guardianakaw utji. Aka chiqax mä jach"a anatirinkiwa".
  
  Kinimakax qhuru arumpiw arsüna, mä sallqa aru, ukax taqi uñisiñanaka ukat imt"at axsarañanak apt"asiwayi, ukax jupamp Haydenamp arknaqañ phaxsinakat tantacht"asiwayi, jaya pachat jak"atpacha.
  
  -Sarxapxtwa -sasawa cámara ukat Sabrina-r línea ukat armasxäna. "Jichhax sarxapxtwa. Ukham lurapxam. Jukʼamp chʼamampiw jawqʼjañama" sasa.
  
  Kenzix ch"uqi taypin sarnaqäna, chhijchhix janchipat ch"allxtasïna. -Hey Mano, jumatix Hayden tuqit iwxt"awinakam katuqasmaxa, inas wali mayacht"asipxchisma.
  
  Taqi uka equiponkirinakax janiw jupar istʼapkänti. Dal jupax ladoparuw liwxatäna, chhijchhi ch"iqiyasa, ukat jupanakar uñkatarakïna. "Chʼaxwañataki wakichtʼasipxam. ¿Jumax wakicht'atätati? Ukajj mä retórica jisktʼänwa. "Sabrina kullakaruw jankʼak yantʼam, Mano. Ukatxa, yaqha chiqar sarxapxta" sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA JAQINAKANA
  
  
  Drake jupax kunapachatix disparos ukanakax ist"askäna ukhax acción ukar purintäna, ch"iqa tuqiruw lungamp jalxatäna ukat mä tama turistas ukanakaruw uraqiruw jaquntäna. Hayden jupax ch"iqa tuqiruw jaltawayxäna ukat chika taypiruw saräna, wakischi ukhax jaqinakarux mä chiqaruw jaquntäna. Jupanakan qhipäxankir ventananakax pʼakjataw uñjasïna, kunattix balanakax wali jachʼaruw jalnaqäna, vidrio tintat chʼaphiw jallun jalsuwayxäna. Drake jupax diosanakaruw yuspajarawayi, uka jaqinakax janiw chiqpach terroristas ukhamäpkiti ukat jupanakar jaltxañ yanapt"añatakikiw ch"axwapxi. Jupax turistanakan walja jaqinakat mistuwayxäna.
  
  Ukat quejasipkäna ukhajja, akham sänwa: "Janiw ukhamäkiti" sasa.
  
  Hayden jilatajj jankʼakiw jupar jakʼachasïna. "Inas jan yanaptʼkchiti, ukampis pʼeqenakam jiskʼachañamawa. Qhepat uka grabacionanak uñakipapkani ukhajja, kunkajakamaw sarnaqapjjerïta" sasa.
  
  -Ukhamaxa janiwa kunasa wakiskiti -sasawa Drakexa jiskht"äna. "Ukham lurañänixa..." sasa.
  
  Jupajj culto pʼeqtʼirinakaruw jankʼak arktäna. Hayden jilatajj jupar arknaqasaw jachäna. Alicia kullakajj jupan jakʼapanwa tʼijtäna, cuerpon arunakapajj wali uñisiñampiw arsüna. Nayraqata thakix wali ch"ullqhi, lup"iña, ukat jach"a tiendanak uñacht"ayañanx wali jila chanini yänakampi phuqhantatänwa. Taqi cuartox ch"amakt"atäxänwa, techopas qurimpiw qhant"äna. Patajj azulejos incrustados ukanakampiw qhantʼäna, uka patronanakajj muyuntatänwa. Amarimpi amigonakapampix niyaw jaya chiqankapxäna, kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw tʼijtxapxäna ukat qhipäxarux janiw uñchʼukiñ munapkänti.
  
  Drakex qunqurt"asisaw p"iqip alt"asïna kawkhantix jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapataki. Ukat jankʼakiw esquinaruw jakʼachasipjjäna, jukʼat jukʼatwa muyuntapjjarakïna, ukampis janiw kuna disparonakas utjkänti. Turista tamanakaw tiendanakan punkunakapan tantachasipxäna jan ukax escaleranaka ukat walja ascensores ukanakaruw sarapxäna. Drakex mayni pusiniruw yaqha luxus callejón ukar irpäna ukat nayraqatapanx mä jach"a chiqawj uñjäna. Uka patat mä letrerojj akham sänwa: Vestíbulo.
  
  -Jupanakax p"iqinchapxi -sasawa amuyt"äna. "Chachanakax ukanak wal munapxi. Uka chiqan jakasirinaka. Uka maldito cheqan taqpach autonakanïpjjaspa ukhajja, janiw muspharkañäkaspati" sasa.
  
  Jachʼa vestíbulo ukar jakʼachasipkäna ukhajja, wasitatwa jukʼamp kʼachachtʼasipjjäna, ukat wali amuyumpi uñjapjjatapajj wali askipunïnwa. Mei jak"ankir mármol estatuax t"unjataw uñjasiwayi, kunawsatix mä balax jupar ch"allt"käna ukhaxa, uka chimpunakax mä juk"a pachatakiw muspharata, cicatriz ukan ajanuparux ch"amakt"ayäna. Yaqha balaw filigrana lurat pʼeqe patjjar chʼalljjtäna, yesompiw jachʼapjjäna. Drakex ladoruw jaltawayxäna, qhipäxar uñtasa, jan yatxatañ munir invitadonakax jupar arktapxañapataki.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Aka tiempotakejj uka waynanakajj jan armanïpjjatap amuyapjjañapänwa sasaw amuyapjjasma" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Janiw ukham amuyapkiti. "Kunattejj janiw ukan yatichatäpkiti. Qamir markachirinakampiw apasipxta, jupanakax janiw chiqpachapun amuyapkiti kuna jan walt"awinakas jupanakan luratanakapatxa".
  
  Mai kullakajj isipat mármol apsusaw akham säna: "Ukajj janiw jukʼamp jiwayañatakïkiti" sasa. -Jan ukax responsable ukhamawa.
  
  Drake jupax vestíbulo ukar juk"amp sum uñjañatakikiw qhipäxar jalnaqäna. Plaza ukax arnaqasiñanakamp phuqhantatänwa, policía ukan sirenanakapan wararitapax jaya chiqanw ist"asïna. Jupax Amari tuqir saraskir mä guardiaruw uñjäna ukat jank"akiw sarxapxañap yatïna.
  
  Kupi tuqiru, ch"iqa tuqiruxa walja jisk"a manq"aña quqanakawa utjäna. Jupax maynit maynikamaw manqhar jaquntäna, Amarirux mayjt"ayasa ukat guardiarux chuymap ch"allxtayäna. Jupax uka jaqirux kutt"ayañapatakiw amparapamp luqxatäna. Uka chiqax juk"amp ch"axwawinakampiw phuqhantäna, ukatx t"ijt"añ ist"asirakïnwa.
  
  Alicia kullakajj tʼijtʼasaw jistʼarasïna.
  
  "Wauu". Jupax t"ijtäna ukat quqa manq"añanakan qhipharkir yänakaparux liwxatäna.
  
  Aliciax vestíbulo ukar mantäna, kunawsatix Amarix t"ijt"askäna ukhaxa. Chʼeqa toqenjja, chequeonak lurañ utanaka, conserje ukat yatiyañ escritorio ukanakaw nayraqatapan utjäna. Mä jachʼa yäjj techokamaw vestíbulo chika taypin phoqantäna, ukajj phustʼat vidrior uñtasitänwa. Alicia kullakajj jakʼachaskäna ukhajja, Amari chachan pä yanapirinakapaw jupar muyuntapjjäna ukat armanakapampiw jupar uñachtʼayapjjäna.
  
  "¡Amuyasipxam!" Drake sat chachan jawsatapa.
  
  Ukat coleratatwa jachʼat arsüna, ukatsti nayrar sartasaw mä pistola maysar jaqontäna. Maynix liwxatasïna kunawsatix chachax gatillo jaquntäna, ukampis Aliciax janiw jupan jak"apankkänti, jupax ch"iqa tuqiruw patat jalnaqäna ukat amparapampiw uka jaqin codopar t"ijtäna. Mä arnaqasiña ukat mä pistola lateral ukax chiqpachapuniw uka jan walt"äw jikxatatap chiqanchawayi. Nayrïr jaqejj yatinoqtjjänwa, ukampis Aliciajj qhepäjjaparuw liwjjatäna, muñecapsa tʼijtjjänwa ukat armanakapat apsuwayjjarakïna. Kunjamtï jupax chʼallxtañ yantʼkäna ukhaxa, maynit maynikam chintʼasisaw yaqha atacañ jaqir qhipäxapan uñjañat sipansa amuyasïna.
  
  Jupax wali mulljataw säna. Sinti qhipäxiwa. Pistolan chhuxupax nayraparuw purintäna, ukhamatwa warawaranaka ukat wila uñjäna. Ukampis janiw ukanakat maynis wakiskirïkänti. Alicia kullakajj uka jaqet sipansa, jiwayir armaruw chuym churasajj uka toqet atipjäna. Uka pachanx janiw anatañanx utjkänti; imatäjjänwa ukat jiwayir metalat sipansa mä qalar uñtataw apnaqasïna. Ukampis wilax chinupat tʼijtxäna ukhaxa, kimsïr jaqiruw kuttʼäna, amparapat katthapisinxa, tʼijuyäna, ukat pistolax pamparuw jaquqanïna.
  
  Kimsax desarmatäpxiwa.
  
  Drake jilatampi nayraqatar uñkatasax jankʼakiw jupar jakʼachasir uñjäna, ukat jupan jakʼapankir equiporus uñjarakïnwa. Ukat kimsa cultistanakax juparux nuwasipxäna, ukat wilax nayranakaparuw mantanïna, chhuxriñchjata. Walja chʼakhanakaw nayraqataparusa purakaparusa jan uñjkañ jawqʼjatanakajj jawqʼjäna. Ukat uka chachanakat maynïrejj tinkuñ amtäna, ukat mä qonqortʼasisaw jaqontäna.
  
  Kimsa jaqinakax chuymanakap kayunakap taypiruw muytayapxäna ukat kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw t"ijtapxäna, Amarir arktasaw jach"a mistuñ punkunakar puripxäna.
  
  Drake jilatajj Alicia kullakaruw qontʼasïna. -¿Jumajj walikïsktati?
  
  "Chiqansa nayax wali sum fucking. ¡Sartam jupanakar irpañataki, idiota!"
  
  Mai kullakajj saytʼasisaw amparap luqtäna. "Nayax amuyta, p"akjat nayramampi ukat cicatriz ukampix jichhax mä chacha warmikïpxtwa, ¿hey Taz?"
  
  Alicia kullakajj uka mayitarojj janiw istʼkänti. -Nasaxa janiwa p"akjatakiti -sasa. Jupax kayut sayt"asïna.
  
  "¿Kayunakamat saytʼasiñatakejj janiw mä jukʼa yanaptʼa munaskiti?"
  
  -Llamt"ita ukat nayax amparamat ch"akhuyäma -sasa. Aliciax Drake, Hayden ukat Bo jupanakaruw mistuñ chiqar sarapkän uk uñjäna, ukat ch"amampiw jupanakar jak"achasïna. Rampa ukax jisk"aptawayiwa ukatx mä jach"a inclinado autoparque, jach"a jardinanaka ukat taxi parada ukaruw puri. Ch"iqa tuqinx walja autonakaw sayt"atäna, yaqhipanakax qhana ukat jila chanini, yaqhipanakax ch"amakt"ata ukat alquilat. Alicia kullakajj walja imantat cheqanakatwa uñchʼukïna ukat mayninakaruw uñchʼukïna.
  
  Drake chachajj punkunakatwa jalnaqäna, animalapajj jakʼankjjatap amuyasïna ukat sustjataw jikjjatasïna. Amarix nayraqatajankänwa, qullu patat t"ijt"asaw hotelan k"añask k"uchu thakhix mä cuello p"akjañ velocidadamp chiqancht"askäna. Aka hotel qhipäxanx thakhix qalltawayiwa, ukatx qhipa p"akjañ olas ukaw Atlantis isla ukar uñstayatayna, ukatx jan tukuskir lliphipir oladanakax uñjañkamaw jalnaqäna.
  
  Amari chachan thakipajj janiw jan amtanïkaspänti. Drake chachajja, Jumeirah Palm sat wali munat dirección ukan qamir, jan chʼamäki uka dueñopas mä jukʼa escapañ amtampiw jutpachäna sasaw amuyäna. Ukampirus uka waynanakaw suma uñt"atäpxäna, SPEAR equipo ukan nayrar sartañ yatipxäna. Chiqansa qullqix jañchin uñnaqap alasispawa, jan ukax jan pantjasir kusisiñ alasispawa.
  
  -Nayaw jupanakarux khuchhuqä -sasa. Beau chachajj chʼeqa toqeruw kuttʼäna, jardinanakat mä jiskʼa thaknam mä jachʼa lado estacionamientor sarapjjaspa sasaw amuyäna.
  
  Drake jupax arknaqañ churäna. Inti jalsu tuqinkir lentes ukanakax apsutäxänwa, nayraparuw jaquntatäxäna, ukat wasitat apthapiñaw wakisïna. Turistanakamp phoqantat mä autojj ventananakapatwa uñchʼukiskäna, jan jaytjasaw arnaqasïna. Autobus apnaqirinakax ukat limusina apnaqirinakax jank"akiw thakhit mistuwayapxäna, maynix Alicia kullakaruw katjatayna ukat jan sinti ceremonia lurasaw ch"allxtañapatak khitäna. SPEAR ukankirinakax juk"amp ch"amäpxänwa, Amarix pallapallanak jist"arañapatak mä chiqan imantasipxañapataki, ukat sapa kutiw jaqinakarux imantasipxañapatak arnaqasipxäna. Qhipürux taqi novicios ukanakax armas ukanakap wali apt"ataw kutt"anipxäna ukat pallapallanakamp ch"axwapxäna. Drake chachajj qheparuw kuttʼjjäna.
  
  Hayden jilatajj amparapat katthapïna. -Walja civiles ukanakaw jak"an utji.
  
  "Iyawsaña. Bastardos ukanakax desesperación ukankapxi".
  
  Mai kullakajj katjkäna ukhajja, akham sänwa: "Janiwa" sasa. "Chiqpachansa pachpakïpxiwa, ukat jutïr saräwipatakix mä jukʼa jukʼamp chiqawj lurapxi. Uñtaña."
  
  Amarix hotelan patiopat jan juk"ampi t"ijt"asaw t"ijtäna, k"achacht"at pirqa patxaruw t"ijtäna, ukatx jank"akiw uka jach"a thakhinjam sarawayxäna. Autonakajj maysaruw sarapjjäna ukat chʼajjwapjjarakïna. Ch"iwipax qhipäxan katjatayna ukat mä SUV ukax hotel pirqaruw chiqak jaquqanïna. Amari yanapirinakapax uka jan walt"awinak askinak apsusaw waljanimp phuqhantat autonak taypin liwxatapxäna jan ukax jupanakar chiqak liwxatapxäna. Drake, Hayden, Mae ukat Alicia jupanakax chiqapuniw taqi ukanak chuymapar puripxäna.
  
  Uka jan walt"äwir jak"achasipkäna ukhaxa, jichhax autonakar jak"achasiñampi ukat qhananakax qhant"atapampix juk"amp jan walt"ayataw uñjasiwayi, Amari ukan antics ukanakamp pistanakapan sayt"ayatäpxänwa. Culto p"iqinchirux pirqaruw jaltawayxäna, uka pirqax uraqiruw qutat jaljatayna, olas p"akjirix oladanakat jaljtayäna. Muytasajj yanapirinakaparuw pʼeqep chʼoqtʼasïna ukat janqʼo ñikʼutan jachaqtʼasisaw qhantʼäna.
  
  Drakex lakap liyt"äna.
  
  "Jichhax alaxpachankir uywirix nayrat sipans jukʼamp munasistaniwa."
  
  Jupax salt"asïna. Suxta arkirinakapaw t"ijtxapxäna ukat arkapxarakïna, cuerponakax thaya ukat horizonte ukar phuqhantatänwa, pirqa patxaruw jaltapxäna ukat mä deslumbrante azul salmuera ukar saraqapxäna. Hayden chachajj uka equipor jukʼamp jan waltʼayañatakiw amparap aytäna.
  
  -T"aqanuqtañäni -sasawa sist"asïna. "Aka uñakipt"apxam ukat ukatsti ch"amakt"apxam. Kuna tuqinakatsa markar kuttʼañamawa. Janiw akan katuntatäksnati" sasa.
  
  Yatichäwinakapax juk"amp ch"amanchasiwayi, mä chiqanx policía ukan autonakapan puritapa, pirqa thiyan walja jaqinakaw kunatix paskatayna uk uñakipañataki, ukat hotelan invitadonakax walpun jutapxatayna. Uka equipojj chʼeqtʼasipjjäna ukat jachʼa perqaruw chʼoqtʼasipjjäna, ukat alaya qota patjjaruw uñchʼukipjjäna.
  
  Drake jupax maldecitaynawa. Amarix suxta jila suma amigonakanïtap qhan amuyasi. Uka gotajj tunka metronak mä jukʼa jiläjjänwa, cheqapuniw manqha umaruw mantäna, ukat mä jachʼa barcow qota jakʼan saraskäna, uka barcojj jankʼakiw saraskäna. Amarix niyaw manqhankxäna, amigonakapax jank"akiw jak"achasipxarakïna.
  
  Drakex amparanakap pirqaruw samart"ayäna, cultistanakax janiw jach"a jiwañar jank"ak puripxatapat kusisita. Jupajj uka chʼajjwäwir saltañatak wakichtʼatäjjänwa. Ukat mä jukʼa saytʼasisaw Haydenar uñkatäna. Box wakicht"atäxarakïnwa, jupar uñtasa.
  
  Hayden jilatajj uka toqetwa chʼamachasïna. Drakex llamp"u chuymampiw maldecïna. Ukajj mä toqekiw pasaspäna. Policianakajj autonakapat saraqasipkäna. Mai kullakax niyaw turistanakan walja jaqinakat jithiqtxäna. Alicia kullakajj uka markankir jaqen jakʼapanwa qontʼasïna, autopan jan waltʼäwinakap uñakipasa ukat chuymachtʼkir arunak istʼasa. Jupanakax arknaqasipkakispän ukhax Dubai markan carcelan jist"antatäpxaspänwa, ukat kunjamtï Drake jupax celdan manqhan uñch"ukiñ munkän kawkhantix policía ukan autonakapax Ferrari ukat Lamborghini ukanakax utjkän ukax janiw ukan jaya vacacionar tukuyañ munkänti . Janiw kunapachatï Webb jilatajj wali librëkäna ukhajja.
  
  Inas jutïr kutinjja.
  
  Bote uñch"ukiskäna uka turistax maysaruw kutt"awayxäna ukat Drake jupax juparuw ch"amanchasïna, kunas pasaski sasaw jiskt"äna. Ukat parltʼasisaw hotelar kuttʼjjapjjäna. Mä qawqha uñch"ukiñanakax policianakax wali arknaqapxitu, kunas pasäna uk yatiñatakiw ch"amachasipxäna ukat inas taqpach jan wali jaqinakax barconkapxchispa sasaw amuyapxäna.
  
  Jupax hotelat Dubai markan anqäxapar puriñ monorriel ukan letreronakap uñjäna ukat boleto ukx pagarakïnwa. Amari-n jaltxatapax janiw askïkänti, jupanakan amtapatakix mä jach"a jan walt"äwiw utjäna. Nayrajj armasir jaqejj jichhajj taqe frenesí sat cheqanwa jikjjatasispa. Drake jupax kunjams ukax Tyler Webb ukat Saint Germain tesoro jikxatañatak ch"amanchawiparux jan walt"ayaspa sasaw jiskt"asïna.
  
  Jupax jan waliw sasaw suyt"äna. Ukampis jichhajj pä jachʼa uñisirinakaruw thaqhapjjañapäna.
  
  Jupajj kunjamsa Dahl chachajj jikjjatasi sasaw jisktʼäna.
  
  
  KIMSA TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Dahl jupax Zúrich jak"ankir ch"uqi qullunakan mä utarux wali ch"amampiw k"achat k"achat, wali amuyump ukat wali amuyump irpxaruwayi. Webb ukar uñjasax uka utax mapa uñacht"ayapxäna, kawkhans ukat qawqha guardianakas utji uk amuyt"apxäna, ukatx Sabrina Balboni jupamp jikisiñ yant"apxäna. Janiw muspharkañakkiti, super lunthatax janiw jawsatanakap kutt"aykänti, ukatwa Dal jupax nayraqat lurañ amtäna. Webb sat chachajj jupanakan amparapankänwa. Jupanakajj armanakanïpjjänwa, muspharkañ elemento ukat kimsa suma yatichat soldadonakanïpjjänwa. Pusi, kunatix awisax Dahl jupax Loco Sueco jaqirux jupa pachpat mä chiqaw sasaw uñjäna, mä extra jaqi.
  
  Jupanakat suxtaniw imantasipkäna uka chiqat mistuwayapxäna, quqanakar jan chʼallxtayañatakiw chʼamachasipxäna, ukat llampʼu chʼuqi taypin tʼijtxapxäna. Yorgi jupax nayrar sartawayiwa, jichhax wali amuyump ch"amanchatapaw uñstawayi. Kinimakax markasaruw sarxatayna, jach"a yänakapax janiw jupanakan chuymap ch"allxtaykaniti sasaw suyt"äna. Chiqansa, wali sum uñjapkchïnxa, janiw anqankir guardianakan kuna chimpunakapas uñjapkänti. Dal jilatajj janiw suytʼañjamäkänti. Webb chachajj walja horanaka jan ukajj walja urunak ukankaspänwa. Ukajj mä sapa cheqanïnwa, jan uñjkataw mistuñatakejj jukʼa chʼamanïna. Chance ukax jupanakan chikäskänwa.
  
  Kimsa sapaki quqanakan yaqha filaparuw sayt"apxäna, chika thakin utar puriñkama, nayraqatapanx mä janq"u ch"uxña jardinaw utjäna. Uka jardinanjja, replica autonaka, estatuanaka ukat coleccionanakajj utjkäna ukanakajj walpun utjäna, taqe ukanakajj sarnaqkaspa ukhamänwa, mä muspharkañ jaqenakas ukanak apthapipkaspa ukhama. Dahl jupax Yorgi tuqiruw jaquntäna. -Punkuru puripkta ukhaxa, jumax qhipäxar kutt"awayxtawa.
  
  Rusia jaqix p"iqip ch"allxtayäna. "Jïsa".
  
  Kinimakix telefonopaw ist"asïna. Jupax uka ist"añ jist"antañ armasxänwa, ukat juyphi pachan amukt"añanx uka melodiax qhan ist"asïna. Hawaiano chachan nayranakapajj jachʼaptänwa, kunattejj chʼiyar rectángulo ukar cremallerampiw thiya isinak thaqhaskäna.
  
  "Q"añu, q"añu, q"añu..."
  
  Dahl jupax uta, ventanas, punkunakat yatxatäna. Janiw kunas sarnaqkänti. Janiw kunas mayjtʼkänti.
  
  Kinimakax telefonoruw jan ID de llamadas ukar uñakipt"asax thuqt"äna. "Kamisaki. ¿Yanaptʼirismati?"
  
  Smith jilatajj nayranakap chʼoqtʼasïna.
  
  Dahl jupax ist"äna, Sabrina Balboni kullakax llamp"u chuyman tonalidad ukanakap uñt"äna, ukax jisk"a arst"irit jutäna.
  
  "Janiw jawsañamäkiti. Jumaw jan walir puriyista" sasa.
  
  "Jumaw jiwasan yänakasaxa" sasaw Kinimakax samaqäna. -Jumaruw munapxta -sasa.
  
  "Kunapachatix jan kuna usunïxä ukhax jawsapxäma sasaw sista. Uka pachax purinxiwa. Nayax yatiyäwinïtwa -sasa.
  
  Kinimakax taqiniruw amparapamp luqxatäna. Jupajj teléfono aytäna, ukampis janiw parlanterojj qhantʼkänti. "Sarantaña".
  
  "Webb jupax Saint Germain nayra utaparuw aka chiqar jutäna, jutïr tesoro ukan imantat yatxatañataki. Amuyuxa, masonería uka amuyunakaxa aka chiqanwa yuriwayi, aka chiqana. Jichhax Jach"a Yatichirix akan jakasi, qullan utar uñtataw uñji, khitinakatix askïtap uñacht"ayapki ukanakarukiw yanapt"a churaraki. Webb chachajj jachʼa jachʼa tukusaw uka toqet yatiyäna. Mä ajjsarkañ laqʼo. Jumax yatisktawa jupax kusisitax ch"uñuntatawa" sasa.
  
  Lauren kullakajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. -Nayaxa aka waynaruxa uñt"twa -sasa.
  
  Dahl chachajj wali sum istʼäna.
  
  "Aka Jach"a Yatichirix Webb-arux taqi kunatix yatiñapäki uk yatiyani, ukhamat akapachankir sapa masonanakax jupar jaysapxañapataki. Nayrajj jupatakis jistʼantatäkäna uka punkunakajj jistʼaratäniwa. Akapachax jupan anatt"añ pampapäniwa. Ukax taqi kunatix jupax nayratpach alquimia tuqit yatxatawayki ukat arunak yatiñat sipanx juk"ampiwa. Ukat aka Webb - jupax niyaw loco ukhamäxäna."
  
  Kinimakax mä chhuxriñchjasiñampiw yanapt"äna. "Chʼamanïñ munañax janiw kunjamäkitix juparux irpki. Ukampis taqi ukanakax mä perversión ukhamawa. Taqi kuntï uñjki ukat llamktʼki ukanakxa mayjtʼayaraki" sasa.
  
  "Walikiwa, masonería ukax aka utan amuyt"atawa, jichhakamas akan jakaski. Nayax janiw jupanakan aruskipäwinakaparux ch"amanchañax wakiskiti, ukampis Webb-aruw jiskt"ä kunapachatix jupax mistuni ukhaxa. Jupax llamp"u chuymaniwa. Janiw suyt"añjamäkiti taqi kun yatiyañataki ukat kunjams jach"a jaqir tukuski uk uñacht"ayañataki. Ukatwa jupar arrepentisiñasa. Jiwasax ukham lurañasawa" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Jakʼachasipjjtwa. "¿Kuna iwxtʼanakas utji?"
  
  "¿Qhawqha jakʼansa?"
  
  "Ventana tuqir jutapxam. Nayajj amparajampiw jumar luqxatäma -sasa.
  
  -Ay, wali sumawa -sasa. Taqi guardianakax isimp isthapt"ataw jikxatasipxi. Jupanakax espadanakanïpxiwa. Jupanakax cuchillos ukat ninja warawaranakaniwa. Niya patakaniw utji. Jachʼa Yatichirixa, taqi kuntï amuytʼañjamäki ukanakxa chiqpachapuniw yatxattʼi, jachʼañchatäñ munir jaqiwa. Uka utaxa janiwa controles técnicamente avanzados ukanakampixa utjkiti. Jupajj janiw ukanak munaskiti. Uka chiqanx walja nayra yatiqañ utan arxatäw utanakaw utji. Suiza markankir ejercito apanipjjañamatakiw suytʼaskta" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Janiwa" sasa. -Nayaxa axsaratwa, mä cuchillo ukhama -sasa.
  
  "Saram. ¿Mä potencial ascendedor ukan utapar atacañax mä formalidad ukhamäkaspas ukhamti amuyta? ¿Ladrillonak pachpa ukat masonería ukan morteropar atacañax faciläspa sasin amuyta? ¿Jumanakajj anattʼañanakaman jilïrïpjjatap amuyayäta?"
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Janiw yatipkti. "Ukat janiw walja irnaqirinakax utjkiti".
  
  Sabrinajj janiw jaysañ munkänti.
  
  "Chiqpachans uraqit arxatäw sasaw sista" sasaw Yorgix acentopax llamp"uchasïna. "Kʼachachtʼañ yänakak uñjta. Pachacha. Par columna azteca ukanakaw utji. Mä ch"axwäwit oxidado tank. Jaqinakan jaulapa. Ukat Reino Unido markanx mä qhana wila caja de teléfono ukaw utji. Suma llamkt"aña, ukax."
  
  Sabrina kullakajj jan amuytʼasir uñnaqtʼanïnwa. "Ukajj Webb chachan arunakapat maynïrïnwa. Ist'aña. Nayax cuartojan jist"antatätwa, ukampis niyaw akankxapxani. Nayax sarañajawa. Ukhamasti, mä yä jukʼampi jumatakiw utjitu" sasa.
  
  Dahl chachajj manqʼat awtjata uwijaruw uñchʼukïna. "Waliki. Ukham lurañäni".
  
  "Uka purisajj autot mantapkayäta ukhajja, kawkirus jutïrin sarapjjañajäna uka toqetwa Webb jilatarojj jisktʼta. Uñt"añax wali askïspawa, wakicht"asiñax wali askïspawa sasaw amuyayäta. Jumataki".
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Chʼikhi jaqewa" sasa. -¿Kunsa jupajj säna?
  
  "Jupax manqhar mantañkamaw suyt"äna, mä jist"antat punku qhipäxan, nayax amuyta, jan kuna jan walt"äwinakax utjañapataki, ukatx mä chuyman warmir uñtataw taqi ukanak arsüna. Londres markaruw sarañäni, sasaw saraki. Hay Markaxa."
  
  "Kuna?" sasaw jisktʼasta. Kinimakax wali musphataw uñnaqäna. "¿Kunas mä paja qhathuxa?"
  
  Sabrina kullakajj akham sänwa: "Saint-Germain kullakajj mä cheqanwa warktʼasiskäna. -Uñt"apxam -sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Ukham lurañäniwa" sasa. "Jichhax wakicht"asipxam. Niyaw thaknam sarxapxta" sasa. Jupax kusisitaw jikxatasïna, kunatix janiw khitis, juk"ampis Kinimaka, uka sutix mercenario ukan listapan utjatap uñt"ayawaykiti, ukat juk"ampirus Sabrinax mä activo kosher ukhamaw tukuwayi.
  
  "Taqini jiwapxäta ukhaxa, contratojax cancelatäxaniwa ukat nayax mä thakhiw chhaqhayasiñ jikxatarakï".
  
  "Janiw jarkʼapksmati. Ukampis Webb sat chachar apsuñ yanaptʼasma ukhajja, walja jaqenakaw qhespiyasispa" sasa.
  
  -Jichhax jan kuna usunïxtwa, uñjä -sasa.
  
  Dahl jupax Kinimaku ukarux p"iqip ch"allxtayäna. -Akax tukuyañäni -sasa.
  
  Hawai markankirixa tukuyxataynawa, ukatxa mayampi uta uñkatapxäna, aka kutix machaq nayranakampi.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Armanamar chʼamañchtʼam" sasa. "Uka perrax "espadas" sasaw säna. Maldición espadanaka" sasa. Nayranakapajj wali kʼajkirïnwa. -¡Janiw suyt"añjamäkiti!
  
  "Janiw kunas kuynt"kiti" sasaw Smith jupax mä juk"a chuym ch"allxtayas säna. "Janiwa. Jupanakatï jarkʼaqasiñatak utjapjje ukhajja, pintat llantat sipansa janiw sinti amuyaskiti" sasa.
  
  Uka equipojj armanakap wasitat yantʼapjjäna, ukatsti apnaqañatakiw wakichtʼapjjäna. Yaqha pachaw pasawayxäna, janïr qhip qhipa kuti uka chiqar uñakiptʼkasaxa, punkunaka ukat ventananakap sum uñakiptʼasaxa, ukat yaqha chiqar sarxañataki.
  
  Suxta jaqit mä equipox qunqurtʼasisaw amuktʼasis sarnaqapxäna, ukat manqha chhijchhi taypit mä filaruw puripxäna, ukat mä filaruw canonanakax jan chiqaw sañjamäkänti. Ch"iqa tuqinxa mä estatua amukiw sayt"atäna, ch"iqa tuqinxa mä nayra tank sayt"atäskäna. Payïr estatuax janiw jakañ chimpunak uñacht"aykänti, janiw k"uchu nayranakas mä akatjamat qhant"äna ukat faros ukham qhant"äna. Dahl jupax nayraqat canones ukar purisax qunt"asisaw qunt"asïna, wali punkunak uñch"ukiskäna ukat janiw kuna sarnaqañs amuyaskänti.
  
  Ukham satisfechotjja, uka equipon kunjamsa jikjjatasipjje uk yatiñatakiw kuttʼäna.
  
  Ukxarusti Kinimaka satänwa, uka markax llampʼu uraqiruw liwxatäna ukampis sum saytʼasïna. Smith ukat Lauren jupanakax lado lado t"ijtapxäna, janiw parlapkänti, ukampis qhanaw jan sinti jayarst"añ munapkänti. Yorgi jupaw qhipankxäna, ukatx Kenzi, nayrir agente Mossad ukat mä akatjamat mä salto paso ukar mantawayi.
  
  Dahl chachan jawqʼjapajj pamparuw chʼalljjtäna.
  
  Jachʼa tank tejankir jachʼa cañonajj jupanakar uñchʼukiskäna, amukiw muytaskäna, jachʼa barrilpajj sapa sarnaqataparuw arktäna.
  
  "Ay, shiiiiii-" sasa.
  
  Jiwañajj taqe cheqatwa phallïna.
  
  
  KIMSA TUNKA PÄ JAQINAKANA
  
  
  Dahl chachan iwxt"atapax taqpach equipo ukarux acróbatas ukhamw kawkhantix amtapkän uka chiqat t"ijtxapxäna. Mä fracción de segundo ukjatx pasäna, mä taqpach loco, jan suyt"at disparo ukax oxidado tanque ukan torreta pistolapatxa, concha ukax pilat nieve ukar ch"allt"asi ukat phallawayxi, nina naktäwix walja yardanak muyuntatw jilxattawayi ukat metralla ukarux phallawayi. Jila parte pedazonakajj chʼiyar chʼiyar chʼiyjatäjjänwa, canonanakarojj chʼiyjatäjjänwa jan ukajj qoqanakanwa qheparapjjäna, ukampis mä qhawqha chʼiyar tʼaqanakaw tripulantenak taypit pasapjjäna. Dahl jupax uka ch"uqt"at muñeca ukarux cicatrices apthapitaparuw yapxatäna; Kenzi - mä abrasión ukax purakapan utji. Lauren kullakax jinchup khuchhuqatayna, Smith jupax suertenitaynawa, jiwayir metrallanak pistolapan chhuxriñchjatapat t"ijtir uñjasa.
  
  Uta punkux jist"arasïna, ukat ch"iyar isimp isthapt"at centinelanakaw jan jaytjasis arnaqasir sarapxäna, taqiniw espadanak liwxatapxäna. Kenzi kullakajj kunjamsa jikjjatasïna ukajj orgasmo jakʼankjjänwa.
  
  "Ay, mamamar saram. !"
  
  Nayrïr purinirinakarux kusisitaw jupa pachpa armasiñampiw jikisïna.
  
  Dal chachajj janiw pʼeqep aptʼaskänti, pistolap jiltayasajj cartuchonak qhespiyäna. Mä ch"axwawi, mä jaqi. Equipopajj ukhamarakiw arktäna.
  
  Smith jupax tanqueruw liwxatäna, jaqix maquina contra, chhuxriñchjasïna ukat casco antibalas ukan masticaspa ukhamaw chhuxriñchjasïna. Pistolan cañónpajj jan kuyntʼataw qheparäna, ukan jakirinakajj wasitatwa cargasipjjpachäna. Smith chachajj autoruw jaltawayjjäna, ladopar chʼalltʼasïna, ukat wasitatwa uka jiskʼa chhullunkhat jaltawayjjäna, ukat uka patjjaruw purirakïna. Uka escotilla de acceso ukax nayraqatapankänwa, tankjam nayra, oxidado ukat vulnerable ukhama. Ukaruw taktʼäna, ukat pistolapan chhuxriñchjatapampiw chʼalltʼäna, ukat uka tʼaqanakajj tʼijtjjäna uk uñjasajj wal kusisïna. Kunapachatï pestillo pʼakjaskäna ukhajja, tapa aptasajj umaruw chhaqtjjäna, ukat tanque nayräjjaruw liwjjatäna. Chiqansa, balanakax pʼiya taypit sillpʼirïna, alaxpacharuw chiqak jalxatäna. Mä juk"a pachax qawqha jayas sarapxaspa ukat kawkhans uraqir puripxaspa uk amuyt"äna, ukat mä granada munarakïna.
  
  Jan wali suerte.
  
  Dahl jupax equipoparux cargonakapat mistuñapatakiw arnaqasïna, kunapachatix Smith jupax mä tank ukamp ch"allt"askäna ukhaxa. Uka isimp isthapt"at nuwasirinakax wali jak"achasipxänwa, chikat tunkaniw jaquqanipxäna ukat jiwatäpxarakïnwa, ukampis yaqhipanakax masinakapar jaltasaw nayrar sartasipkäna, kunjamatix ratanakax plaga barcot mistuski ukhama. Dahl jupax mä chiqaruw pallapallanak arsüna, saraqanir espadax amparap patxaruw sillp"äna. Qhepürojja, mä ladoruw liwjjatasïna. Pistolapampiw cuchillap maysar apsüna, kisunakap chʼallxtayasïna, ukhamatwa usuchjasiñap jan chʼamaktʼayañataki, ukat jankʼakiw pallapallanak luqtäna. Aka jaqix qunqurt"asisaw jaquqanïna, ukampis maynix qhipäxat jaltasaw Dahl-arux liwxatäna, chhuxriñchjasisa, isinak liwxataskäna, Batman jan ukax Drácula ukham uñt"ayasa, espadax jupanakar muyuntat pachpa thayaruw khuchhuqäna, nayraqatax ch"iqa tuqiru, ukatx ch"iqa tuqiru, ukatxa mayampi ch"iqa tuqiru, taqi ukaxa mä ch"ipxtawimpi.
  
  Kenzix ukaruw arnaqasïna, nayrïr jaqiruw desarmäna, jupax jupar jak"achasïna. Ukat qhispiyatäsax muytasinx espadap alayaruw liwxatäna, nayrïr uñisiripan amparapampiw chʼiyjäna, ukat amparapampi espadapampix wali axsarkañ jankʼakiw ladopar tʼijtäna. Backswing ukanx purakap ch"iyjäna, ukatx jutir espadax jupa pachpaw katjäna, metalat lurat jach"a thuqt"awiw kunawsatix hielo ch"allt"ata ukat jalnaqir chhijchhix jupanakar muyuntasinx mä jach"a vision uñstayäna. Kenzix pirouetted, uñisiriparuw mayjt"ayäna ukat wilañchañapatakiw jaytawayäna. Jupax cuchillomp jawq"jatayna ukat cuchillomp jawq"jatayna ukat ch"uqt"atayna, nuwasiñ qhipat nuwasiñaruw saratayna, ukat janipuniw llakit uñnaqt"anïkänti.
  
  Lauren ukat Yorgy jupanakax mayninakat qhipharuw qhiparapxäna, disparos ukanakap sum amtapxäna ukat kuna pachas revistanakax mayjt"ayañax wakisi uk uñacht"ayapxäna. Janiw khitis jupanakar purkänti, ukampis uñisirinakax nayrar sartasipkakïnwa.
  
  Kinimakax Dal qhipäxan sayt"atäna, mä ch"aman qalaw uka qalarux taqi uñisirinakan oladanakapax ch"allt"asipxäna. Pä tuqir chʼaxwasax espadapan pä columpiompiw chʼalltʼasirakïna, ukat mä akatjamat cuerpop alayaruw apxaruyäna, ukat uñisirinakaparux jan mayjtʼir, jan wali ruedanakar chʼallxtasaw thayar khitäna. Jankʼak pallapallanakajj janïr oraqer purkasajj jiwatäpjjañapatakiw yanaptʼäna, laqʼat lurat palomanakajj jiwañaruw puripjjäna.
  
  Dahl jupax mä juk"a qhipäxar kutt"awayxäna. Uka utan nayrïr punkupax encapuchat jaqi jiwayirinakaruw chhuxriñchjaskakïna. Punkuruw uñch"ukisïna ukat mä clip phuqhat apsuwayxäna, ukat phuqt"ayäna ukat ch"allxtasir cuerponakampiw jark"antäna. Mä jaqiruw apxaruyäna, ukat yaqha jaqiruw apxaruyäna, panpachaniruw mä montón ukar jaquntäna. Kinimaka jupatakix llawuntatänwa, Lauren ukat Yorgi jupanakax hawaiano jaqitakix llawuntapxäna. Jupanakan qhipäxapanx Smith jupax tankampiw nuwasïna.
  
  Kenzix cuerpo a cuerpo chika taypinw muyuntäna, cuchillas nina nakhantasïna, chhijchhis hielos ukanakax muyuntapxäna ukat taqpach muyuntatw ch"allxtapxäna, jupax wali qhuru sarnaqatapat ch"amanchatäna. Chhijchhi taypinxa wila jawiranakawa jalnaqäna, arnaqasiñanaka ist"asïna, ukatxa kawkhantixa ch"axwawixa jilxattawayki ukanxa, mä pila p"akjata jaqinakaru jaytawayäna.
  
  Mä amparaw tanquen escotilla tapapar amparapamp luqtäna, ukampis Smith chachajj wakichtʼatäskänwa, fusilasa ukat amparanakap khuchhuqasa. Juparux jaltawayxänwa, chiqapuniw alayaru ch"axwäna, janchiparuw balanak jalluntäna. Tanquejj janiw chhullunkhayañ jaytkänti, ukampis janiw jukʼamp arunak istʼasjjänti. Smith jupax uka tuqit juramento luratayna ukat yatiñanakapax yaqha chiqanakanx askïspawa sasaw amuyäna.
  
  Kinimaki qillqatan tonadapax ch"axwäwin chika taypin ist"asïna.
  
  -Maldita, katxaruñamawa -sasa.
  
  Dahl jupax pä kutiw ch"amanchawayi, kuntix hawaiano jaqix amuyki uk amuyt"asa. Inas Sabrinax mä amtar purispa jan ukax Webb ukar irpchispa. Uka pachanx Kenzix juparuw t"ijtäna, jach"a Reina de Espadas ukax uñisirinakapan wilapampiw ch"allt"asïna ukat jinchut jinchukamaw jachaqt"asïna.
  
  Aka warmix jan iyawsañjam jan walt"ayiriwa.
  
  Qhulu. Jan jaytjasisa. Confrontacional ukat juk"ampinaka. Jupajj chuyma manqhapanwa jupajj llakisïna, ukampis ukajj cheqächïnjja, jan atipkay punkunakanwa chuymapan llawintatäjjäna.
  
  Smith jupax chikancharakïnwa, Dahl jupat jan walt"äwinak apaqasa. Pusi ukham jank"akiw Kinimaka tuqir kutt"äna. "Kunasa akaxa?"
  
  -Janiwa walikiti. Jiwasan lunthatajasti utat jaltxataynawa. Webb jupamp chika. uñjata" sasa. Jupax muyuntat uñch"ukisïnwa. -¡Lado punku!
  
  Dahl jupax uk uñjäna. Yaqha ch"iyar isimp isthapt"at jawiraw mayni k"uchut jallu purintäna, uta jaya tuqiru, kawkhantix teja thiyax qullu qalamp jikiskäna. Uñchʼukiskäna ukhajja, uka jawirajj jaya qotaruw purïna.
  
  -¡Webb! -sasawa jach"at arsüna. "Akana". Jupax Sabrinan ch"iyar ñik"utap uñjäna, Webb ukan uñnaqapa ukat yaqha jaqin thujrur uñtat jisk"a uñnaqap uka pack nayraqatan uñjäna, inas Jach"a Yatichiripächïna. Garaje punku jistʼaratäskäna ukajj jan pantjasis istʼasïna, ukatwa jutïr reacción uñstayäna.
  
  -¡Nayampixa!
  
  Chacha warmitakix taqiniw Loco Sueco ukamp t"aqanuqtapxäna, ladonakaruw ch"axwapxäna, espada apt"at maniacos ukanakaruw thakhipan sayt"ayapxäna. Dahl jupax canon uksat jaltawayxäna, ukat wila k"ajkir cabina telefónica uksatx pasawayxänwa, ukat congelado hielo esculturarux pantalla ukham apnaqatayna, jaltxarinakar jak"achasiñataki. Ukat qhanar mistunkäna ukhajja, motorajj wali chʼamampiw wararïna. Uka isimp isthaptʼat centinelanakajj jupar uñjasajja, jachʼa espadanakampiw uka cheqat sarapjjäna. Dahl chachajj mä machaq revista jistʼantasajj mä qonqoriruw jaquqanïna.
  
  -Sarapxam mä qawqhanak apthapipxam, asnunaka -sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Dahl jupax gatillo jaquntäna, mä disparo tras disparo ukar jaquntäna, cuerpon chika taypiparuw amtäna. Uka ola de atacantes ukax janiw juk"ampi juk"ampi, tunka payan jaqinakaw jupar jak"achasipxäna, ukat juk"ampinakaw espadanak jach"ar aptat jupar jak"achasipxäna. Ch"iqa tuqitxa, juk"ampinakaw mistunipxäna, mayninakax nayrïr punkut mistuwayapxäna.
  
  Dahl jupan equipopax ch"iqiyatäpxänwa, ukampis nayrar sartaskakïnwa ukat wali ch"amampiw ch"axwapxäna. Kenzix khitinakatix machaq ola ukar mantañ munapki ukanakarux walpun k"umiwayi. Kinimaka ukat Smith jupanakax t"ijtxapxänwa, sapa kutiw fusilapxäna, sueco ukar puriñ yant"apxäna. Yorgey ukat Lauren jupanakax mä qawqha kayunak qhipäxan qhiparapxäna, yaqha, juk"amp thaya chiqat ch"axwäw uñch"ukipxäna ukat mayninakax jan uñjañ pachanïpkän uka amenazanakaruw saykatapxäna.
  
  Motoranakax qullu pataruw arnaqasipxäna. Treblen jach"a garajepax jist"aratänwa ukat ch"amanchasir jaqinakamp phuqhantatänwa. Nayrïr chimpux uka auton uñstatapatxa, jisk"a janq"u nayrapax chiqak hielo patxar sarawayxäna. Dahl jilatajj jankʼakiw jan waltʼäwin uñjasipjjatap yatïna.
  
  -Ay shit -sasa. Aka-"
  
  Jupajj janiw tukuyañapäkänti. Uka cheqatjja, kimsa autonakaw jukʼamp jalnaqäna, taqe ukanakajj kunayman coloranakanïpjjänwa. Ch"uxña, ch"uxña, ch"iyara ch"iyara. Jaqinakamp phuqhantat ukat ch"amanchañ motonievenakax sarañatakix wakicht"atawa. Dal jupax llijullijunakjamaw sartasïna, sapüruw pallapallanak jaquntäna. Uka pä espadaninakax wali jak"achasipxänwa. Mayniruw pechopar chʼalltʼäna, qheparuw jawqʼjäna, ukat maynirojj niya nayraparuw jawqʼjäna. Mä wañt"at aychaw sueco jaqit jaltxatayna ukat pamparuw ch"allt"asïna. Maynïristi mä espadampiw jakʼachasïna. Dahl jupax patat jalnaqäna, ukatx mä amparap katthapisinx uka jaqirux p"iqip patxaruw jaquntäna, janiw kawkhans uraqir purintäna uk uñjañatakis tiempo apst"añjamäkänti. Kinimakax jichhax qhipäxankxänwa, aire ukan ataque uñisirit esquivasa ukat motos de nieve ukar ch"amanchasa.
  
  -¡Janiwa pachaxa utjkiti! sasaw jach"at arsüna.
  
  Mä janq"u pista autow nayrar sartawayi, ukax pä asiento ukan jan sinti uñt"at autonakat maynïriwa. Ukham jan kusisitajja, uka pä isimp isthaptʼat jiwayir jaqenakajj autot katjjarusipjjarakïnwa, kunjamatsa qhepäjjat qontʼasipjjäna ukat qʼara lazot katjjarusipjjäna. Choferojj espadap katthapiskakïnwa, ukampis libre amparapampiw acelerador chʼoqtʼasïna ukat katthapisirakïnwa.
  
  Payïr motonieve, ch"uxña ch"uxña, Webb ukat kimsa guardianakampiw apt"ata; kimsïri - ch"uxña - Sabrina ukat kimsa guardia. Qhipïrinakanjja, mä jiskʼa jaqempi ukat mä tama guardianakampiw utjäna. Mä akatjamatwa pusi motoninakajj hielo taypit tʼijtjjapjjäna, bolas de nieve ukanakaruw chʼalltʼasipjjäna, motoranakajj colerat rinocerontenakjam atacañjamaw wararipjjäna.
  
  Dal jupax jupanakar jak"achasir uñjäna, ukampis tunka phisqhan metros ukch"a jayankaskänwa. Jupax janiw t"ijtkasax kuna chiqaparus ch"axwañ puedkänti, ukat motonakax niyaw pä tunk millas horarux sarawayxäna. Jupanakax jank"akiw jupar jak"achasipxäna ukat janïr jak"achasiñapkamaw chhaqtxapxäna. Mä jank"ak qhipäxar uñtasax Kinimaka ukat Smith jupanakax qhipäxankapxatap amuyasïna, Yorgi ukat Lauren jupanakax ladopat arkapxäna. Uka isimp isthapt"at jiwayir jaqinakax tantachasipxäna ukat wali arknaqapxäna. Kenzix jiwañan ch"iwipar uñtataw thiyanakap muytasin liwxatasïna, kawkhantix acerox jamp"att"kän uka chiqanakanx jiwañat taripäwiw phuqhasïna.
  
  Jupax t"ijtaskakïnwa. Jan jaytjamti. Garaje jakʼankir guardianakat jila partejj nayratpach sarjjapjjänwa, protestankir motonaka nievenakaruw chʼamachasipjjäna, ukhamajj manqhajj jistʼaratäjjänwa ukat qʼomarakïnwa. Manqhat uñjatajj llampʼu chuymamp sañäni, chʼamañchtʼkirïnwa.
  
  Dahl jupax wali jach"at arsüna. Jupaxa muytäna. Ukat akham sarakïnwa: "Perímetro ukar chʼuqtʼam" sasa.
  
  Dahl jupax t"ijtäna kunawsatix Smith ukat Kinimaka jupanakax malla de plomo ukar utt"ayapxäna, jank"akiw mä revista apsupxäna ukat machaq revista ukar uchapxäna. Yorgy ukat Lauren jupanakax qhipäxat mantanipxäna, Kenzix qhispiyaskäna ukat qunqurt"at Smith jaqit jaltawayxäna, machaq espadap jach"ar apt"asa.
  
  Dahl chachajj machaq moton snowmovil ukanwa wal arnaqasïna. "¿Ukanakat maynïrix utjtamti?"
  
  Kenzi kullakajj barcoruw jaltawayjjäna. "Kunata? ¿Jumajj loqtatäjjätati?"
  
  -Janipuniw uraqit jayarst"kiti -sasa.
  
  Kenzix jank"akiw mä jaqunukut cuchilla lunthatat uñjäna, jupanakax guardianakaruw ch"axwapxatayna, kunapachatix arknaqir autonakax jaltxapkän ukhaxa. Ukat sapa amparapamp mä espada aptʼataw Dahl chachan chʼeqa amparap patjjar qontʼasïna, lakapajj jiñchupar jakʼachasïna.
  
  -Taqi ch"amamampi katxaruñamawa, Torsten.
  
  Uka motonievejj atacasir panterat sipansa jukʼamp jankʼakiw jalnaqäna. Kenzi pʼeqepajj qheparuw liwjjatäna, ukat Dahl chachajj controlanakaruw chʼoqtʼasïna. Jupax Smith tuqiruw amparap luqxatäna. "Qhipa tuqinx juk"amp pusiniw utji. Nayrar sartam, amigo" sasa.
  
  Autojj hielo phuqtʼata ukat llampʼu nieve ukan wali llakkañjam amuyasïna, ukampis volantejj jankʼakiw muytasïna ukat parabrisaspas sum jarkʼaqarakïna. Taqi jisk"a botonanakarux janiw ist"känti, taqi kunatix munaski ukax jank"aki ukat ch"amakïkaspas ukhamaw amuyasïna. Jupajj kawkhantï palanca de frenojj utjkäna uk yatjjänwa, ukampis janiw uka palanca apnaqañ amtkänti. Espejo ukanx Yorgey ukat Lauren jupanakax jach"a garajet mistuñ uñjäna, panpachaniw motos de nieve ukan mistunipxäna, ukat Kinimaka ukat Smith jupanakaruw irpapxäna, jupanakax isimp isthapt"at centinelanakaruw jark"aqasipkakïna. Jupanakan irnaqawipax juk"amp faciläxänwa, kunatix juk"amp tunka tunka chachanakaw garaje ukar sarapxäna kunatix qhiparkäna uk uñjañataki.
  
  Jiltʼirinakajj jistʼantatäñapänwa.
  
  ¡Janiw pachax utjkiti!
  
  Chhijchhimpi ukat jan uñjkañ tʼunjäwinakampi liwxatasa ukat tʼijtʼasaxa, qhipa auton thakiparuw liwxatäna. Uñisirinakapax juk"amp llakt"atäpxänwa, jan equilibrado jaqinakaw jark"atäpxäna, ukat yaqha kimsa autonak sum uñjañaw wakisïna; qhanaw jupanakax janiw mä qhana amtäwimp amuyunïpkänti.
  
  Dahl jupax mä amparapampiw volante apnaqañkamax parabrisas patxar uñch"ukiñ yant"äna, janiw irnaqkänti, ukat niyaw p"iqip talonanakapat mä quqar khithäna. Kenzix p"iqip pataruw jawq"jatayna.
  
  -Jak"achasim, idiota -sasa.
  
  "Pay suma. Ukjja niyaw amuyayäta" sasa.
  
  Jupanakajj jukʼamp jakʼaruw tʼijtjjapjjäna. Qhipäxapanxa, Kinimakax Yorgi ukarux ch"amakt"awayiwa, Smith jupax uñkatasïnwa, jan muspharkañawa, wali llakitaw Lauren qhipäxan qunt"atäskäna. Nueva York markankir warmix lakap chicle masticar uñtataw masticäna, kunjamtï lurirjamäki ukhamarjamaw barcor apnaqañar ukat jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapatak chuym churasïna. Mä walja centinelanakaw jupanakar arknaqapjjäna, arnaqasisa, ukampis jichhajj janiw jupanakamp chika sarnaqañatakejj chʼamanïpkänti. Jayanjja, Dahl chachajj machaq motoranakan akatjamat wararitap istʼäna.
  
  "Ukax tukuyañasawa".
  
  -Jichhax jak"achasipxam -sasa.
  
  Rielanakax liwxatasïna ukat saltarakïna, janipuniw saytʼkänti. Dahl chachajj volantep mayjtʼayäna, ukat sarkasajj tʼunjäwinakar atipjäna. Lauren kullakajj mä jukʼa jakʼachasïna, ukat Kensi kullakajj qhepäjjat wali chʼamampiw jawqʼjäna. Jupajj jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapatakiw mä jukʼa jitheqtkaspas ukham amuyasïna. Jichhajj mä jiskʼa jaqeruw uñjäna, jupajj mä suelto isimpiw chʼoqantatäskäna, wali liwxataskäna. Espadanakaw jupar muyuntäna. Dahl sat chachajja, Webb sat cheqar puriñatakejj niya taqe motonakaw nieve sat autonak pasapjjañapäna, uk amuyasïna.
  
  "Jan llakisimti" sasaw Kenzix amuyunakap liytʼkaspa ukham säna. -Zúrich markar kutt"añax wali jayakiwa.
  
  -Qhanaxa niyaw chhaqtañ qalltani -sasa.
  
  Uka urux tukusiñampïskatap yatïna. Ukat jichhax mä jachʼa qhanas thakip qhantʼkchïnsa, sapa sipita uñachtʼayasa, janiw arumanakax uka thaknam sarañapatak waytʼatäñ munkänti. Kunas jupar yatiyäna, guardianakajj thak yatipjjewa.
  
  -Wakicht"asim, Kenzi -sasa.
  
  Jupax sartasïna, ch"iyar ñik"utani ukat llamp"u chuymani, sapa amparapan espada apt"ata. Jupax t"ijtir tablanakan equilibrarïnwa, kunawsatix Dal jupax juk"amp ch"am apsuskäna uka motorat thuqt"askäna. Jupanakax ch"iyar motonieve ukamp chikachasipxänwa; jak"ankir centinelax mä amparapampiw espadap jaquntäna, mayni amparapampiw wali ch"amampi katxarutayna. Jan equilibratäsajj jan amuytʼasir jaqëkaspas ukhamänwa, ukampis cuchillajj janiw mä akatjamat saraqanïkänti. Kenzix uka ch"axwäw jark"aqasaw payïr espadap purakapar ch"allt"äna, ukatx jank"akiw qhipäxar kutt"awayxäna. Uka jaqix chhuxriñchjasïna ukat jaquqanïna, thakipan t"ijtäna ukat wila ch"uqi taypin ch"allt"asïna.
  
  Jupan lantix mayniw irnaqäna.
  
  Dahl sat chachajj maquinaruw jakʼachasïna, pistanakajj niyaw llamktʼäna, ukat spray sat chʼaphijj taqe ladoruw chʼeqtʼasïna. Uka jisk"a jaqix jupar uñch"ukisakiw uñch"ukiskäna. Kenzix qhipa guardiampiw cerco ukamp muyuntat jikxatasïna, patat jalt"asa ukat mä ch"usawja thaqhasa. Mä jach"a qulluw juparux liwxatäna, motonieve ukax kimsa segundos ukjaw mayni jak"an thaya katjäna, ukampis uraqir purisax uñisiripan muñecaparuw katxarutayna ukat ch"iyjatayna.
  
  Uka espadaxa jaquqanïna, wali amparaparu ch"uqt"ata.
  
  Uka jaqejj juparuw jaltawayjjäna, autoparuw mä chʼajjwäwimp tʼijtäna. Jupar katjasaw amparap apaqäna, ukhamatwa asiento tʼijtjjäna. Jiltʼir amparapajj kayupat katjjaruñwa atipjäna, ukampis mayni cuerpopajj ladoparuw warktʼasïna, kayunakapajj oraqe jiskʼa tʼaqanakaruw allsupjjäna.
  
  Kenzix ajanuparux ch"amampiw ch"allt"äna ukat qhipäxar kutt"ayäna, kunawsatix ladopar t"ijtkäna ukhaxa.
  
  Jutïr guardiajj janiw jarkʼaqasiñatak llakiskänti, jan ukasti, juparuw chʼalljjtayasïna, panpacha amparapampiw espadapan amparapat katthapïna. Kenzix sayt"atäxänwa, kunawsatix pä motonieve ukanakax pampa uraqin ch"iyar jaquntatäpkäna ukhaxa. Dahl jupax uka ch"usawja uñjäna, wasitat mä amparapampiw kuynt"äna, ukat mayni amparapampiw pistola jiltayäna.
  
  Uka auto apnaqiriru uñtatawa.
  
  Uka jisk"a jaqix -Jach"a Yatichiri- mä akatjamat jaktxäna. Jan chʼamani uñnaqtʼan amparanakapajja, wali chʼamampiw chʼalljjtasïna, ukat Dahl sat chʼiyar yäruw muyuntʼäna. Uka balajj pistolan barrilparuw cheqak mantäna, ukatwa uka armajj pampar jaqontäna ukat wali mulljataw jachäna. ¿Kunas diablos ukax ninja warawararux lliphipi ukat muyuntatap uñjäna ukat yuspajararakïnwa jan kunkapar ch"allt"atapata. Yaqha ch"akhanakapax ch"allxtayasïna, ukat Dahl jupax patat jalnaqäna, jan amuyt"asisaw motonix mä chiqar jaquntäna. Kenzix liwxatasïna, ukat sueco jaqix ajanupan ladopan mä khuchhurataw jikxatasïna.
  
  Janiw uka loco sueco bro.
  
  Kenzix colerata ukat musphataw arnaqasïna, ukampis Dahl jilatax janiw ukatakix tiemponïkänti. Kisunakap chʼalljjtayasisajja, volantejj jankʼakiw muytayäna.
  
  Jupanakax wali ch"amampiw ch"axwapxäna, hielo ukat chhijchhix taqpach ch"axwañ muyuntatw phallapxäna, chispanakax motoranakat jaltxapxäna ukat metales ukanakax uraqit phallapxäna. Dahl jilatajj wali llakitaw jupanakar katjjatäna, uñisirinakapar arnaqasïna, autonakajj mayachtʼatäñapatakiw volante muytayaskäna. Kenzix uñisiriparuw katthapïna ukat apsuwayxäna, qhipäxat jaquqanïsax jaltawayxäna.
  
  Qhep qhepa guardiajj juparuw nuwantäna. Jach"a Yatichirimpi ukat auto apnaqirimpix qhiparapxänwa.
  
  Dahl chachajj uka luräwi katoqäna.
  
  Uka pachanx Lauren jupax wali ch"amampiw jalnaqäna, ukatx Yorgi, Kinimaki masa ukamp ch"axwasa, ukampis jan axsarasaw gas ukar takt"äna, Laurenan deslizamiento ukarjam sarnaqañataki.
  
  Dahl chachajj chʼiyar motonieve ukar jaltasaw pampankir tablanakar kayunakap ayruntäna, ukat Gran Magista ukar uñkatañatakiw kuttʼäna. Mä amparapampixa, jan uñch"ukisaw mä kuynt"awi luratayna. Kenzi chachan repuesto espadapax turbulento thaya taypinw qhant"äna, qhana katjañatakiw muyuntäna, ukatx amparanakapamp empuñar muytasinx mä kuynt"ataw uraqir jaquntäna.
  
  Uka jan chʼamani jaqejj cuchillat jarkʼaqasiñatakïkaspas ukhamaw amparap aytäna.
  
  Dahl chachajj espadapajj metalat lurat mä pulseraruw purintäna, ukatwa ladopar ricochetäna. Mä jiskʼa estilete sat animalaw chʼiyar isi manqhat mistunïna ukat Dahl chachan purakaparuw jaltʼäna. Jaya asienton qhipäxar quntʼasisaw kayunakap uka jaqin ñikʼutapkama ayxatäna.
  
  P"iqipax qhipäxar ch"allxtasïna, kunkapan musculonakapax chhuxriñchjasïna. Choferojj qheparuw uñtäna, ukat ajjsarat nayranakapajj sueco nayranakapampiw jikisipjjäna. Dal chachajj sartasïna, espadap jachʼar aptasajj wali chʼamampiw jaqontäna. Qhipäxapanxa, Kenzix parriar ukat cuchillompiw jawq"jatayna, sapa segundow ch"axwäna, uñisiripax ch"uqt"ata ukat jaquqaniñapkama, mä nayra títere ukham jaquqanïna, taqpach cuerdanakapax ch"iyjata.
  
  Dahl chachajj Jachʼa Yatichiriruw lanzampi jawqʼjäna, ukatsti conductoran jakʼaparuw jaltawayjjäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Mä chance" sasa. -Jichhax uka fuck out ukax jump"i.
  
  Uka jaqejj istʼänwa. Dahl jupax uñjänwa, jupanakan pachpa motonieve ukax mä milagro tuqiw ch"iyar motopar wali ch"uqt"ata, jichhax aynacht"ayaskäna, ukax mä jan walt"äwiruw puriyatayna. Jupax Kenzi ukar qhipäx uñtäna.
  
  "Ukarux saltañamawa, munasiña, ukat uka yänak qhispiyañamawa. Ukat uka pistola jaquntapxita" sasa.
  
  Mä nuwasïwiw nayrar sartaskäna.
  
  
  KIMSA TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  Dahl jupax Lauren kullakaruw ch"uxña motonieve ukar jak"achasir uñjäna, jupax Sabrina Balboni juparuw uñch"ukitayna, ukampis imantañ yant"äna. Yorgi kullakajj taqe chʼamapampiw autop jupar arknaqäna. Ukat jukʼamp pä autonakaw nayrat pasapjjäna: Webb ukat pʼeqtʼiri. Dahl chachajj Kenzi sat waynaruw uñkatäna, jupajj jichhajj jupamp chikaw tʼijtʼaskäna.
  
  "¿Yanaptʼañ munasmati?"
  
  "Janiw nayan fortejax utjkiti. Ukampis, hey, jichhax mä espadanïxtwa, niyas taqi kunaruw jistʼarawayta" sasa.
  
  Dahl chachajj micrófonop chʼetjjtayäna. "Uka yänakat amuyasipxam, Lauren ukat Smith. Ukhampachasa inas wali askïchispa" sasa.
  
  Yorgi kullakajj taqpach acelerador churäna ukat Lauren kullakaruw pasäna ukat pasarakïna. Jupax Webb, khitirutix jupanakax mä jach"a yaqhachasiñamp t"unjapxaspän ukaruw arknaqäna, ukat jupax Kinimaka ukarux remolque ukanïnwa. Hawaiano ukax motonieve ukan qhipäxaparuw qunt"asitayna ukampis jan axsarasaw katxarutayna, Webb ukar wali jak"achasiñat venganza thaqhasa, janiw pächasiñasäkiti.
  
  Dahl jupax Kenzi juparux wasitat barcor jaltañapatakiw jaytäna ukat ch"uxña auton qhipäxaparuw chiqak irpxaruwayäna. Uka guardiajj jan jaytjasir arunakampi pʼeqepajj chʼamaktʼayatänwa, cheqapuniw jupanakar jaltawayjjäna, amparanakap kayunakapsa alajjpachar jaltʼasaw mä tʼiju tʼijur uñtat jaltjjäna. Katjkäna uka jachʼa cuchillojj thayajj jiskʼa aceroparuw thaytʼankäna ukhajj khathatïna.
  
  Kenzix nayrar sartawayiwa, Dahl-ar jark"aqasa, jupax janiw mä nayra ch"akhamp ch"allt"askänti, jan ukasti auto apnaqaskakiwa. Jupax p"iqit suxta pulgadas ukch"a jayaruw mantanir cuchilla katjäna, saraqanir jaqirux uraqir purinkäna ukhax wali ch"amampiw jawq"jäna, costillanakap p"akjasa ukat qutaruw chhijchhiruw jaquntäna. Dahl chachajj uka janchit jitheqtañatakiw maysar sarjjäna.
  
  Ukat wasitatwa jankʼak sarjjapjjäna. Lunthatan autopar jan atacapjjaspa ukhajja, pächasiñaw utjaspa. Sabrina kullakajj pʼeqep altʼataw qontʼasïna, capó manqhat Dahl jilataruw cheqak uñchʼukïna. Jupar muyuntatjja, centinelanakaw wal colerasipjjäna.
  
  Kenzi kullakajj volantet katthapisaw amparap luqtäna. -Jupanakarux ch"axwapxam -sasa.
  
  "Chiqpachansa? ¿Jumajj espadampi aptʼasirïtati?"
  
  -Nayax Webb ukar puriñ munta -sasa.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Jïsa" sasa. "Nayax pachparaki". Kimsa balanak jaquntäna ukat kimsa jaqinakax ladoruw liwxatapxäna. Sabrinax jisk"achataw sarnaqäna, janiw kuna jan walt"äwis utjkänti, ukat auto apnaqirix janiw qhipäx uñch"ukkänti. Dahl chachajja, istʼasirïpjjatapajj jupanakat pasañatakejj wakisispawa sasaw amuyäna.
  
  "Jichha". Kenzi kullakajj wasitatwa kayuk saytʼañanakan equilibrio luraskäna. -Nayan qalajaxa -sasa.
  
  Jupax jachaqt"asïna.
  
  Azul motonieve ukar mantam ukat Dal jupax ch"iqa tuqit jutäna, Lauren ukat Yorgy jupanakax ch"iqa tuqin posición ukar ch"axwapxäna. Mä thaya thaya q"uma chhijchhi, mä juykhuptayir thaya thaya, jank"aki chikancht"asirinakar muyuntatw phallawayi. Webb jupax jaqinakar kamachiñ yant"äna. Dahl chachajj nayranakapansa jan amuytʼasirïña ukat jan suytʼañwa uñjäna. Jichhürunakanx p"iqinchiriparuw chhaqhayasipxi.
  
  ¿Kawkirus jutïrin sarapxani? Kimsa pusi tʼaqatxa, uka sacrificio lurañax wali askïkaspas ukhamwa amuyapxäna. Kenzix nayrar sartasaw uka pä jaqinakan nuwasiñap mäkiw mayjt"ayäna, espadanakapax maynit maynikamaw thuqt"asipxäna, kunawsatix taqiniw autonakan ladonakapat warkt"asipxäna. Dahl jupax wali ch"amampiw katxarutayna, Kenzi-n "qarqa".
  
  Kinimaki jach"a kayupanxa mä pistola ukaw utjäna, ukampiw jan kuna usuniw jupanakan jak"ankir isimp isthapt"at jaqirux ch"axwantäna; Smith jilatajj ukhamarakiw luräna. Uka qhipatxa janiw juk"amp seguridadax utjxänti; t"ijtirinakan deslizamiento, rebote ukat desviación ukanakax nayratpachaw jan phuqhatäkänti.
  
  Nayraqatapanxa, Dahl jupax mä jach"a qullu pataruw uñjäna, ukax mä jisk"a quqaruw tukuyäna, ukat qhipäxanxa, kunjamtï jupax yatkatayna ukhamarjamax Zúrich markar sarañ thakhiw utjäna. Masones sat jaqinakax mä amtanïpxpachänwa sañax janiw wakiskiti.
  
  Ukatxa, amuyunakapax taqpach chʼamaktʼxänwa, kunapachatï mä quqanakax pasawayxäna, ukat mä akatjamat jan ramani thiya tronconak taypinkapxäna. Kenzix qunqurt"asisaw equilibriop jan chhaqhañapatak qunt"asïna kunatix Dahl jupax juk"akiw mä jiwayir jark"äw q"umachañatakix mä chiqar sarxañatak tiemponïkänti ukat yaqha jark"äwit chiqak pasawayxäna, autot pintura ukat lawat virutanak apsusaw ch"iyjäna. Janq"u motonieve, jaya nayraqata, juk"amp jak"aruw saräna, espejo ukat jark"aqasiñ chhaqhayasïna, kunatix troncopax wali jach"a ukat k"añask saphinakapawa. Taqi kunat sipansa, uka jan wali jaqix ukakiw ukan ch"amakt"äna, saphinakanwa, ch"allxtasïna, mä telarañar ch"allt"atäkaspas ukhama, ukat mä ratukiw jiwxäna.
  
  Dahl chachajj kayuk sarasaw pasäna, taqeniw kawkhantï jikjjatasipkäna ukan qheparapjjañapatak señal uñachtʼayäna. Yaqha jach"a pechow uñstäna, ukat ch"iqa kupiruw t"ijtäna, ukat juk"amp pä chicana pasañkamaw t"ijtäna, ukat Drake-x kuntï faltaskäna uk yatisax wal colerasispäna. Jupax jach"a jach"a tukusaw jachaqt"asïna.
  
  Uraqix wali jan chiqapar uñjatäxänwa, mä ch"allt"atax wali jach"a thayaruw khitäna, janiw apnaqañ puedkänti ukat qhipäxankir jisk"a ramanakaru ukat tronco ukanakaruw amtapxäna. Qhipa pachanx t"ijtirinakax mä ángulo ukanw jisk"a ch"uqimp ch"allt"asipxäna, Dahl ukat Kensi jupanakan jan ch"amamp inclinasitapata, ukatx quqa jak"aruw t"ijtapxäna. Jupanakan inclinatätapatjja, Webb chachan chʼiyar motonieveparuw ladopar chʼalltʼasipjjäna, ukhamatwa jan thakipat tʼijtjjapjjäna. Lauren jilataruw chʼalltʼäna, ukatsti nayraqatar kuttʼanjjänwa, jan amuytʼasir kayuk saririnakapajj muspharatänwa. Dahl chachajj wasitat mä ladoruw jaltjjäna, kunattejj mä jachʼa par tronconakaw thak jarkʼantäna.
  
  -¿Aka uñjtati? Kenzi kullakajj arnaqasïna.
  
  Jayankkäna uka cheqanjja, janiw kunas uñjaskänti, jan ukasti chʼiyar qoqa, warktʼat ramanakakiw uñjasïna. "Kuna?"
  
  "Jichhax mä thakhiw utji. Akax pachpa kawkhantix sayt"apkta ukax ukhamächi ukhax akax Zúrich markar chiqak sarañ thakhiwa. Janiw juykhu suertekïkaspati" sasa.
  
  -Ukhamaxa ukhamawa -sasa. Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Mä razonajj utjañapawa uk yattwa".
  
  Motocicletas ukanakax nayrar sartapxäna, nuwasiñax mä juk"a pachaw sayt"äna kunatix conductoranakax taqiniruw jakañapatak ch"amachasipxäna. Janq"u p"iqinchirux rampa ukham ch"uqi ch"uqi patxaruw jaltxatayna, conductorapax sayt"atäskänwa, ukatx doble bang ukampiw uraqir puritayna, jichhax quqanak taypit pasawayxatayna ukat ch"iyar asfalto cinturón ukar sarawayxatayna, ukax ch"iyar pampanakatw uñstatayna.
  
  Qhixu qhixunakax alaxpacharuw ch"allxtayäna.
  
  Dal chachajj uñkatasïna, ukat janqʼo chʼiyar qinayanak taypin chʼamakajj chʼamaktʼkchïnjja, mä qhawqha helicópteronakan tʼijtʼir qhananakapajj jankʼakiw amuyasïna. -Caballería -sasawa säna.
  
  -Jan ukax sectarionaka -sasa. Kinimakax uka link ukarux salt"awayiwa.
  
  -Jan wali coincidencia -sasa. Dahl jupax gas ukx jaytawayi, kunawsatix quqa thiyax jak"achaskäna ukhaxa. "¿Kunjamsa municionampi sarnaqapxta?"
  
  -Maldita suma -sasa. Kenzi kullakajj espadap aptʼasisaw jachaqtʼasïna.
  
  Mayninakax jayaruw ist"asipxäna; janiw jan walïkänti ukham qhana chʼaxwäwi qhipatxa, ukampis uka qhipatxa wakichtʼataw jutapxäna. Janiw taqi tuqitxa, sasaw amuyäna, ukat uka animalar uñtasa, ukat Kenzi sat tawaquruw wila chʼaphimpi jachʼat saytʼatäskäna. Ukampis sueco jaqix mä soldadon amuyupanïnwa, mä soldadon pʼiqipänwa, ukat jutïr amtäwipxa jan samartʼasaw luräna.
  
  "Lauren, Yorgi, jumaw jukʼamp jakʼankjjtajja. Jumax Webb ukar katuqta. Helicópteronakatakiw sarañäni" sasa.
  
  Ukham sañajj facilakïnwa, ukampis kunjamsa lurasi uk amuyunakapan qhanänwa. Janïr uraqir purinkipanx helicópteronakar arknaqapxaspäna ukhaxa, avión apnaqirinakax esquivañaruw waytʼapxaspäna. Ukatxa helicópteros manqhan qunt"atäsipki uka jaqinakaruw uñch"ukirakïna.
  
  Janiw isimp isthapt"atäkänti, janiw local ukhamäkänti. Webb jupax kunjamatsa Zúrich markaruw uñstaypachäna, suyt"ayata. Jupanakajj janiw qhepar kuttʼapkaspänti.
  
  Chachanakax saraqir helicópteronakatxa, kayunakapax patinetanakaruw jaquntapxäna, armanakapas uñch"ukitaw uñjasipxäna.
  
  Dahl jupax jupanakax jasakiw jan walt"ayasipxi uk yatïna. Ukampis kunas janiw sumäkänti. Chiqansa, Webb chachax uka jaqinakarux jawsäna, ukampis ¿kawkirus masones ukanakax sarasipkäna?
  
  Jupajj volanteruw jaqontäna, ukat jachʼa tronco qhepäjjaruw motonievejj liwjjatäna, kunattejj alajjpachat infierno nina lawranakaw nakhantäna. Uka balanakajj qoqaruw chʼalljjtäna, ukat jachʼa chipsanakaw uka qoqat jaqontäna. Dahl ukat Kensi jupanakax qunqurt"asipxäna. Jupax Kinimaka ukat Smith jupanakaruw comm ukan qhuruchasipxatap ist"äna, kunawsatix jan kuna jan walt"äwin uñjasipkän ukhax qhipharkir motonieves ukanakax sarantasipkakïnwa.
  
  Dahl chachajj janiw atipjatäñsa jasak katoqkänti. Jupajj troncot jaqontasïna, Glock sat aparatojj pä amparapampiw katjjarutäna, ukat helicóptero apnaqerinakat mayniruw uñchʼukïna. Kuttʼanir nina naktäwipajj kuntï lurañ munkäna uk mayjtʼayäna, ukat balanakajj qinayanakaruw jalnaqäna. Kimsa qhipharkir motonakax thak jakʼan saytʼasipxäna, ukat mä helicópterox wali chʼamampiw jaquqanïna, chika taypiruw chiqak amtäna. Asfalto ukar jak"achaskäna ukhax mercenarios ukanakax perímetro muytasin posición uñstayañatakiw uraqir puripxäna.
  
  "Jan wali". Smith jilatajj maldecänwa. "Sinti desesperado ukhamawa. Ukampis jupanakan yänakas utjaskakiwa" sasa.
  
  Dahl chachajj janiw taqe ukanak wasitat lurañ munkänti. Jupax janiw juykhükaspas ukham ch"axwañ puedkänti kunatix janiw master lunthatar jawq"jañ munkänti. "Jutïr kutin" sasaw jan cheqpach säna. -Granadanak apanipxta -sasa.
  
  Kenzi kullakajj mä jukʼa chuym ustʼayataw uñnaqäna, ukat Dahl chachajj janiw kuntï lurañapäkäna ukat sipansa jukʼamp equipotak lurawayta sasaw iyaw sañapäna. Yaqha salvox quqanakan línea ukarux ch"iyjataynawa, uraqiruw chint"atayna. Jichhajj nayrar sartasir chʼamakatjja, mä machaq aruw istʼasïna, ukat wali kʼajkir qhananakaw oraqet alajjpachar tʼijtjjäna. Dahl chachajj uka arunak sum yatïna.
  
  "4x4" sasaw jupajj säna. "Thakiru makhatañäni. Ukhamasti aka chiqaruw masonanakax jaltxapxäna" sasa.
  
  Helicópteronakajj thuqtʼasipjjäna, rotoranakapajj wali chʼamampiw muyuntäna, maynejj sartaskäna ukat maynïristi makhatarakïna. Dahl jupax qhipharkir isimp isthapt"at nuwasirinakarukiw uñjäna ukat Tyler Webb chachan ajanupax helicóptero ukan mä ventanapar ch"allt"ata. Uka jaqix jachaqt"asïna.
  
  Kuntï jutkta uk jikjjatawayta.
  
  Ukampis Sabrinajj ukankarakïnwa. Uka urux janiw taqpach chhaqkänti.
  
  "Ukhamajj" sasaw säna. -Jiwasa pachpawa mä pä k"añaskunaka apsusipxañäni -sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA PHISQA JALJA
  
  
  Uka equipojj jan llawuntasaw phalljjäna, motoranakajj wararipjjäna ukat tʼijurinakajj liwjjatapjjarakïnwa. Uka isimp isthapt"at jaqinakax jak"achasiñap ist"apxäna ukat 4x4 ukar muyuntat mä cordón ukham lurapxäna, ukampis Dahl jupax janiw kuna chimpunaks uñacht"aykänti. Línea jakʼachasisinjja, gas patjjaruw taktʼäna, ukat uñisirinakapan nayranakapansa ajjsarañaw utjäna, kunattejj amtanakap amuyapjjäna.
  
  -Jan sallqjapxitati -sasawa chhuxriñchjasïna.
  
  Jaqenakar maysar jaqontasaw volantejj ladopar jaqontäna, ukat autojj liwjjatjjänwa. Kenzix mä amparapampiw ch"iyjäna, mayni amparapampiw katxarurakïna. Espadapax mä kuti, pä kutiw thuqt"äna, ukatx ch"akharuw khuchhuqäna. Jaqinakax uraqiruw ch"allxtasipxirïna. Dahl chachajj pistolap jiljjattayäna, kunattejj motonievejj jukʼampiw jalnaqäna ukat kimsa disparonak aptʼasïna. Chʼiqa toqetjja, Yorgey ukat Lauren jilatanakaw jutapjjarakïna; Kinimaka ukat Smith jupanakax nina nakhantayasipxäna. Isimp isthapt"at nuwasirinakax muytaskir motonievenakaruw t"ijtapxäna, qhip qhipakamaw fanaticos ukanakax sarapxäna, yaqhipanakax espadanakapampi metalar ch"iyjapxäna, yaqhipanakax uka autonkir jaqinakar khuchhuqasaw jaquntapxäna. Auton motoranakapajj kuntï paskäna uk uñjasajja, auto apnaqerinakapajj wal wararipjjäna.
  
  Dahl chachajj clavijanakat jaltasaw pä kayuruw jaquqanïna, ukat mä jachʼa chʼiyar auton lado ventanap pʼakjatayna. Wilax ch"allt"asïna ukat uka chimpux chhaqtawayxänwa, motoran ist"asitapax chhaqtawayxänwa. Payïr 4x4 ukax mä deslizamiento ukan nayrar sartawayi, grava churning ukan utjatapata.
  
  Uka espadajj Dahl sat chacharuw liwjjatäna. Jupajj qheparuw jaltawayjjäna, cuchillojj amparapampiw pasañapatak jaytäna. Uka espadajj jaquqanitap uñjasajj dueñoruw kayump taktʼäna, ukatsti jan amuytʼasisaw aynachtʼayäna. Mayni atacadorax ch"iqa amparapampiw arnaqasïna, ukampis Kenzix saraqanir espadaparuw jupan armapampi katjäna, ukat uka jaqin armap qhispiyäna ukat niyaw muñecap p"akjatäna.
  
  Dahl jupax wila 4x4 ukan mä p"iya uñjäna ukat botón de enlace ukar ch"allt"äna. "Nayampi" sasaw jachʼat arsüna. "Jank'aki".
  
  Jupanakax mä qawqha qhipharkir uñisirinakaruw jan yäqapkänti ukat taqi ch"amampiw 4x4 ukar t"ijtapxäna. Dahl chachajj jistʼarat punkut jaltasaw jiwat auto apnaqerirojj maysar jaqontäna. Motorax wali ch"amampiw irnaqäna. Uka isimp isthapt"at jaqix jupar jak"achasïna, ukat jupax uka jaqin ajanuparuw punku jist"antäna, metalax ch"akharuw jan jaytjasis ch"allt"asis ch"allt"asïna.
  
  Kenzi jilatajj pasajeronakan punkupanwa qheparäna, uka pä jaqempiw cerco lurasajj jan kuna jan waltʼäwin uñjasipjjäna. Smith jupax mä ch"iyar jaquntataw qhipa asientor jaltawayxäna. Yorgey ukat Lauren jupanakax perchanakapat jaltasaw bucear sarapxäna, enredado ukat kayunakan cuartopan ch"allt"asipxäna. Dahl chachajj aceleradorar wal chʼalljjtayasïna.
  
  Kinimakax qhipa asientoruw jaltawayxäna.
  
  Sueco jaqix ch"iyar caucho qinayampiw qalltawayi, kunjamtï t"ijt"añjamäki ukhamarjamaw Zúrich markan chuymapar t"ijtäna.
  
  
  KIMSA TUNKA SUXTAÑA JAQINA
  
  
  Drake jupax kayuk sarnaqaskäna, mä sapa turistax Dubai markan chika taypinkir hotelaparuw kutt"awayxäna. Dubai Mall jak"an mä chiqawj ajllipxäna, Palm Jumeirah uksat jayarst"atapata ukhamarak aeropuerto jach"a thakhi jak"ankatapata. Jupax vestíbulo ukar mantäna, punku jist"arat katxarusa, khitis suyt"atäspa uk yatiñatakiw uñch"ukiskäna.
  
  Taqi kunas suma uñtatawa.
  
  Uka manqhax wali qhana ukat k"ajkirïnwa, taqpach irnaqirinakax jachaqt"asipxänwa. Invitadonakajj jutapjjäna ukat sarapjjarakïna, horasajj wali jayäkchïnsa. Drake chachajj wali amuyumpiw manqhar mantäna, escalerar sarasaw nayrïr aterrizaje ukan saytʼäna. Taqi kunas amukiw jikxatasïna. Chiqansa, janiw kunas alarma phustʼaykänti.
  
  Nayajj jan kuna jan waltʼäwin uñjasiraktwa ukham amuyasi, ukampis ¿mayninakat kamsaraksnasa?
  
  Jupanakan estrategiapax janiw sum irnaqkänti - SPEAR ukankirinakatakix mä pantjasiwiwa. Jupanakax civiles ukat jupanakpachaw jan walt"ayapxäna. Jiskt"awinakax jiskt"asiniwa... kawkhans. Jupax janiw pantjasirïñar yatintatäkiti, jukʼampisa aka qhipa maranakanxa. Awisax mä jaqix mä juk"a jaqit sipan juk"amp jaqit uñt"ayasitapatx pampachatäspawa, ukampis Fuerzas Especiales ukan élite pallapallanakax mayj sarnaqañatakiw yatichatäpxäna, mayj amuyt"añataki, jach"a lurawinakap lurañataki, ukax jan tunka maranakan experienciaparjam yatichatäkaspa ukhax inas jan jikxatañjamäkaspas ukhamächispa.
  
  Jupanakax wali ch"amampiw irnaqapxäna sañax wakischixa. Webb chachajj walja maranakaw uka amtarjam sarnaqäna, ukajj qhanaw amuyasïna. Cultistas ukanakax reaccionapxiwa... jichhakama. Jichhax, sasaw amuyäna. Jupanakax machaq esquemas ukanakaw uñt"ayapxani.
  
  Jupax cuartoparuw mantäna, nina naktayañ uta jak"an. P"iqinakax muytapxäna ukat ch"amakax ladoruw sarxäna, ukampis Drakex jank"akiw uka chimpux Mai sasin yatïna.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Nayra suma urunakajj jumat aptʼasiwayta" sasa.
  
  -Ey, juk"ampi nayra jaqinakaxa -sasa.
  
  Hayden kullakajj ventana jakʼankir asientopat sartasïna, uka ventanajj qhantʼat rascacielos ukanakamp phoqantatänwa. "Ukhamajj taqeniw akanktanjja. ¿Kunsa jumanakajj amuyapjjta?"
  
  Uka tamax kunatï paskäna uka tuqitwa aruskiptʼapxäna. Hayden jupax Argenton jawsataparuw jaysäna ukat equipo ukankirinakax kuns jutïrin lurapxani uk amuyt"apxäna. Uka chuymajj wali llakitaw jikjjatasïna; janiw khitis chhaqhayañ munkänti. Ukat janis chiqpachapun atipjapkchïnxa, ukax janiw kusiskañakkänti. Drake jupax mä juk"a chuymacht"ataw jikxatasïna, kunapachatix kimsa cajas de pizza jikxatäna, taqpachax chikat manq"atäxänwa. Jupax wali amuyumpiw pä pepperoni phat"at chawlla apsutayna ukat mä botella phuqhat uma umatayna.
  
  Hayden jilatajj Dahl jilataruw jawsäna.
  
  Suecia markankir jaqejj jankʼakiw jaysäna, samañajj jan utjkaspa ukhamänwa. "Jiwasat sipan juk"amp suma yatiyäwinak utjañam suyt"askta, Hayden, kunatix jichhakiw chikat Zúrich markar t"unjapxta ukat Webb-aruw chhaqhayapxta". Jupajj mä jukʼa samartʼäna.
  
  Drake chachajj jan chuymachtʼataw masticäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Wali jan waliruw puripjjta. "Amari ukat yuqall wawanakapar chhaqhayata. Inas niya chikat Europa markar puripjjchi" sasa.
  
  Dahl jupax amuyunakap apthapiñkamax mä juk"a suyt"apxañapatakiw mayitayna, ukatx akham sänwa: "Ukhamaw Webb jupax mä Alto Yatichirimp jikisiskäna, mä kasta Adepto ukat mä jach"a albañil ukamp jikisiskäna, nayax iyawstwa. Uka waynax yaqhip psicos espadanakampiw wali jark"aqatäna, jupanakax maldito qullut arknaqapxitu".
  
  Alicia kullakajj lakap chʼoqtʼasïna. "Jumajj nayat sipansa jukʼamp suma tiemponïkasmas ukhamaw istʼasi".
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Ukajj kuna horasanakanïnwa. "Kunjamäskpasa, Webb chachajj mä helicópterompiw sarjjäna, uka helicópteroruw markar puriñkamajj arknaqapjjta. Helipuerto jak"an katjapxäna, arknaqapxäna, wila luz taypin auto apnaqapxäna. Ukax ch"allt"atawa". Jupax wali jach"at arsüna. "Kenzi kullakax uka wila espada ventanat jaquntatapatx juchaw sasaw sañ munta, ukampis amparanakajaw volante ukar jaquntatäna".
  
  Drake chachajj chika thakinwa masticañ jaytjjäna. "¿Kenzix jichhax mä espadanïpachati?"
  
  "Jïsa, jupat apsuñ yant"askakiyätwa, ukampis..."
  
  -¿Janit jumax ch"amanïkta? -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  -Jïsa, chiqpachansa mä riesgowa -sasa.
  
  Drake jupax mä juk"a chhuxriñchjasïna kunatix Dahl jupax sarantaskakiwa. "Ukhama, ch"axwaña, ukampis yapuchasipkakiyätwa. Webb jupax distrito comercial ukat puente uksat jank"akiw saratayna, ukat ukapachaw policía ukanakax ukar mantawayi. Argento jupax jupanakarux nayrar sartayapxañajatakiw mayitu, ukampis yaqhip local hothead jupanakax janiw jupar yäqapkänti ukat Webb jupampiw p"iqit p"iqir sarapxäna. Ukham lurasajj janiw kusiskañäkänti" sasa.
  
  Hayden jilatajj uka cuarto muytasinwa uñchʼukïna. -Jïsa, akanx pachpakiw -sasa.
  
  "Webb chachan mercenarionakapax janiw jarkʼapkänti, ukat kimsa jan ukax pusinikïkaspas ukhamäkchïnsa, policianakan autonakapamp thakhinak jistʼantañ yanaptʼañatakisa ukat qhispiñatakisa, walikïskänwa. Jiwasatakix suerteniw Sabrinax jupamp chikäski" sasa.
  
  -¿Jupax qhiparäna? Alicia kullakajj wal muspharat uñnaqäna.
  
  -Jupax ukham luratayna. Nayax juparux iyawstwa. Ukat yatiyawipax mercenario ukan listaparjamawa. Qhispiñatakis mä chʼamäkchïnsa, Webb jilatampiw qheparäna. Interpol ukan thaqhatäpxtwa, ukampis Webb jupax chhaqhayañ munatapatxa, jupax wali suma ch"amaw sasaw amuyta".
  
  "¿Kunsa Webb chachan viajepat yateqapjjta?"
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Wali jukʼanikiw" sasa. "San Germain jupax masonería ukar aka chiqan utt"ayañ yanapt"awayi, ukhamax inas jamasat q"uchunakapax jan ukax ampar luqtañanakapax nayrar sartañapatakix wakischispa, ukampis Sabrinax jutïr pachatakix wali askiwa sasaw amuyt"ayäna. Mä millón jist"arat punkunak uñt"aña jan ukax ukham yaqhanak uñt"aña. ¿Khitis yatpacha? Ukax akawa, jichhax jutïr chiqaruw saraski, ukat Sabrinax kawkhans utji uk nayratpach yatiyapxitu" sasa.
  
  Drakex yaqha botella uma jist"aratayna. "Europa markaw sasaw amuyta. Conde ukax maldito Boeing ukat sipans juk"amp jayaruw sarawaykaspas ukhama".
  
  "Ukat jumax chiqaw sasmawa. Webb jupax jutir sayt"awipax Londres markankiwa, Haymarket Theatre. Lauren kullakajj computadoranakat parlkasajj janiw Karine satäkiti, ukampis Germain chachajj qʼochunak qellqaskäna ukat ukanwa jayllintʼaskäna uk yatjjatäna" sasa.
  
  Hayden jilatajj pʼeqep qhepäjjat chʼoqtʼasïna. "Ukhamajj jichhax jupax compositor ukhamarak actor ukhamarakiwa? Diosa, ¿khitis uka waynaxa?"
  
  Beau jilatajj akham sänwa: "Wali muspharkañawa" sasa. "Jumanakax "jiwatanaka" campamento ladopankapxtawa."
  
  "¿Kunsa... mayamp sañasa?"
  
  -Jumax jupax jiwataw sasaw iyawstaxa -sasa.
  
  "Chiqans jupax fucking jiwataw jikxatasi. ¡Aka jaqejj 1712 maranwa nasïna!"
  
  Box janiw kuns siskänti. Aliciax niyaw mä jach"a sarcástico comentario pechopat chhuxriñchjañampïkaspas ukham uñt"asïna, ukampis Drake-n uñkatatapamp jikisisax jark"aqasïna.
  
  "¿Francés jaqïtamat laykuti?" Smith jilatajj jan kun imtʼasaw arsüna. "¿Yatipxtati, taqi ukanak romance, pasión nostálgica ukat taqi ukanak?"
  
  -Jïsa -sasawa Drakexa p"iqip ch"allxtayäna. -Chiqpachansa francés jaqinakax jachir wawarux wal munapxi.
  
  "¿Kunas Dubai markan ukan pasäna?" Jupanakax Kinimakin arup ist"apxäna.
  
  Hayden jilatajj wali facilakiw akham säna: "Jupanakar aptʼasipjjtwa" sasa. "Ukampis uka waynax suxta arkirinakaniwa ukatx janiw armas apnaqañ yatiskiti. Kunjamas Germain-amp obsesionatax ukx janiw jichhakamax yatiskti, ukampis jupax fanatico ukhamawa, cruzado ukhamawa, jupax causaparuw katuyasi. Ukampirus Amarix wasitat mayjawa - jan walt"ayata, qamir, jakäwimp jan uñt"ayasiña. Taqi kunas mä ampar luk"anampiw lurasi sasaw amuyi, inas jakäwipan ukham utjatap layku. Nayax taqi chuymaw amuyasta, aka jaqix janiw yatiskiti kuna jan walt"awinakas luratapax ukat janiw jaqin jakäwipanx kuna askis utjkiti. Cheqas ukajj janiw wal yanaptʼkistuti" sasa.
  
  "¿Utan kunas utji?"
  
  Hayden jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Yaqha pantjasiwi. Uka cheqatjja, jankʼakiw arknaqapjjta, jichhajj policianakajj uta muyuntapjjänwa. Uka jan waltʼäwejj nayratpach jupar puriypachäna. Ukajj janiw uka utar mantañjamäkiti" sasa.
  
  -Ukhamaxa, ¿kunas jutïrin utjani? Dahl jupax jiskt"asiwayiwa, juk"ampirus mä retórica jiskt"awiwa, kunatix taqiniw jaysäwip yatipxäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukhamajj Londres markaruw sarapjjta" sasa. "Ukan jumanakampi jikisipxäma. Ukampis jichhajj kunaymaninak mayjtʼawayi, uk amtañamawa. Ukax jank"akiw jilxattawayi. Jupanakajj jukʼamp jan walinakaruw puripjjäna. Amari ukat cultopax jupanakax arknaqatäpxatap yatipxiwa, ukampis nayax amuyta, jupanakax janiw kunarus sayt"apkaniti, wali aski conde ukat taqi tesoros ukanakap arxatañataki. Jichhax jupax taqpach qullqichrantatawa. Aka chiqanwa taqi kunas chiqpachapuni qalltawayi. Ukanwa chiqpachansa uka qʼañunakax lurañ qallti" sasa.
  
  Drake chachajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw saytʼasïna. "Webb jupax conjunto de pistas ukanak tukuykamaw arktani. Wakisispa ukhajja, thakipan taqe kunwa tukjani. Amaritakix ukhamarakiwa. Mä jukʼsa, jupanakar katjañasawa" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Londres markanwa jikisiñäni" sasa.
  
  -Jichhax uñjasipxañäni, Torsti -sasa. -sasawa Aliciaxa jachaqt"asisa säna. "Ukat jan armasimti - Kenzie kullakax mä warmiwa. Janiw jupa laykux sinti qhuru chuymanïñamäkiti" sasa.
  
  -Jïsa yuspajarapxsmawa. Nayax niyaw ukanktxa sasaw amuyta" sasa.
  
  -Confiam -sasawa Aliciaxa jiskht"asïna. -Jumax wali jayanktawa -sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA PACHAQA JAQINAKANA
  
  
  Qhepürojj alwajj Londres markajj wali llakitaw uñjasïna, mä chʼiyar pizarra alajjpachatjja, sapa kutiw jallojj wal purïna. Mä thaya thayax Londres markanx mä ch"amakt"at escocés ch"amakaruw nayraqatar qhipäxar irpxaruwayäna, ukat markachirinakaru ukhamarak turistas ukanakarux llakisiyapxäna, thaya ukat q"uma. Drake jupax amtasïna, aka pachax "ukax askipatakikiwa" sasaw amuyäna, kunjamtix mamapax siskän ukhama, Woolley Edge uksan alay tuqin jaya pacha, jilapart thaya pachanx. Uka jak"anx llakisiñaw utjäna, ukat ukax janiw yanapt"känti kunatix Dahl jupan equipopax walja horanakaw suyt"apxäna.
  
  Piccadilly Circus ukax lurawinakamp phuqhantatänwa; lliphipikir letreronakapajj taqe kuntï lurañjamäki ukanakaruw jawstʼäna; estatuanakapax jach"a, ch"ama ukat thaya, alaxpachar uñtat plomo ukham sayt"atäpxänwa; jach"a aljirinakapax ukat manq"añ utanakapax aka jan turista horasan jist"antataw qhiparapxäna, ukax markachirinakarux mä juk"a pachatakiw jan sinti khuyapt"ayasir jakawipat samarañ churawayi.
  
  Alicia kullakajj capucha manqhat uñkatasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Nayaruw suytʼapjjäta" sasa. "Janipuniw, janipuniw bolsaj jan jistʼarasajj vermellonak katuyaskti".
  
  Drakex yant"äna ukampis janiw k"umara larusiñap jark"aqkänti. "Willitira? Kunjamatix -sasa.
  
  Alicia kullakajj wali jachʼat arsüna. "Jïsa, ukajj janiw sum istʼaskänti. Mä phisqa jaquntapxita, munasiña -sasa.
  
  Tukuyañatakix Hayden jupax mä qawqha arrugadas inglés qullqinak cremallera bolsillupat apsuñ atipxatayna, Drake jupax kunapachas qhip qhipa kutix sapak alasïna sasaw jiskt"asitayna. Chiqansa, janiw amtaskänti. Jakäwipajj janiw chuymachtʼatäñampi ukat yänakampi muytkänti. Kunapachatï Alicia kullakajj lakapar canelampi chʼalltʼat glaseado aptʼat kuttʼankäna ukhajja, kunjamsa jupar laqʼuntayañajj wakisispa sasaw jisktʼasïna.
  
  "Jutapxam waynanaka" sasaw Hayden jupax fantasía ukax janïr sinti ch"amanchatäkipanx jark"äna. "Janiw iyawsañjamäkiti, aka Haymarket sat thakinkapxtwa".
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Ukajj teatrojj kunja wakiskirisa uk uñachtʼayi.
  
  "Ah, ukampis ¿kunas nayraqat akan utjäna? ¿Thakin sutipa jan ukax uñacht"ayañ utacha?"
  
  Sueco jaqix larusisaw mä jach"a k"añask k"añasku chiqan sayt"äna, kawkhantix autonakas autobuses ukanakax mä phuqhat muyuñapäkaspas ukhamaw jank"ak sarnaqir jaqinakaru ukat juk"at juk"at sarnaqir chuyman jaqinakar uñch"ukiñataki. Tripulacionankirinakax ch"uxña luz qhant"añap suyapxäna, Londres markan viajeros ukanx mä juk"a jan chiqapar uñjataw jikxatasipxäna, ukat uka jaqinak taypin sayt"atäpxänwa.
  
  Suyt"apkän ukhax Haydenan celularapaw ist"asïna ukat jupax taqiniruw tienda punkunakar irpäna. -Sabrina -sasawa, ukatxa jaysäna.
  
  -¿Jumajj walikïsktati?
  
  "Jichhax ukhamätwa" sasaw italiano arut amuktʼat ukampis wali ninar uñtat intonacionanakax jutäna. "Kunapachatix uka espada apnaqir jaqirux nayan ajanujat jark"aqäta. Walja kutiw niyaw khuchhuqawayitu. Nayajj traumatatätwa" sasa.
  
  Kenzi kullakajj jachaqtʼasisaw kuns sañ munäna, ukampis Hayden jilatajj mä uñkatasaw khuchhuqäna. -Perdón, janipuniw mayampsa ukham lurxaniti -sasa.
  
  Dahl jupax amparanakap luqxatäna, amparanakap jach"ar aptasa. "Janiw ukankapktati. Jan jupampïsajj janiw uk lurapkaspänti" sasa.
  
  Drakex codopampiw juparux ch"allxtayäna. "Perdón jumar chuym ust"ayasiñataki amigo, ukampis chiqpachansa taqiniruw chhuxriñchjawayta jan ukax mä qutu monjenakaruw jaljtawayta".
  
  "Saram. Ukat ¿Kunjamsa Dubai markax utjäna?"
  
  "Chiqpachansa vacacionamat sipansa jukʼamp askiwa."
  
  Dahl jupax nayrar sartañatakix wakicht"ataw uñnaqäna, jichhax janiw chuym ust"ayat uñnaqt"anïkänti, ukampis Sabrinaw Drake-rux chuymapar purt"äna.
  
  "Mä qawqha pachaw avionat mantanipxta, ukat uka pachatpachaw Teatro Haymarket ukan sarnaqapxta. Webb jupax thaqhatapat yatiyarakitu, kunja wakiskiris ukat jupat yatiyarakitu. ¿Kunjamarak jutïrin jupar jachʼañchañatak altʼasir invittʼatäspasti" sasa. Uka lunthatajj usutäkaspas ukhamänwa. "Jupax jan wali jaqiwa. Ukampis janiw jukʼamp sum yatkiti. Suyt"am..." Mä juk"a pachanakax juk"amp suma chiqaruw mayjt"awayxäna, teléfonopax bolsillupan thuqt"askäna.
  
  -Nayaxa kutt"anxtwa -sasa. Nayraqatxa, Webb jupax nayratpach yatiw kawkhantix jutir ukat penúltimo pista ukax jikxatasi. Jupax janiw yaqhanak qhanañchkänti, ukampis nayax amuyta, "jiwañ chiqan" sasaw arunakap amtastxa. Ukhamat jichhax aka Saint Germain ukax Londres markan teatro ukan escena ukamp chikt"atawa. Jach"a filósofo jaqix jakawayiwa, jupax pusi tunk phisqhani uñnaqt"anïnwa kuna pampan utansa, tantachäwinsa jan ukax fiestansa uñjasispa, jupax arte tuqitx mä extraordinario capacidad ukanïnwa. Violín satänwa. Claveza ukat juk"ampinaka. Jupajj improvisadoränwa, taqe kunanwa inventorïna" sasa.
  
  "¿Taqi ukanak amtastati?" Smith jilatajj arsüna.
  
  "Janiwa. Walja, walja horanakaw aka tuqitx martillomp jawq"jata" sasaw Sabrinax jaysañatakix jach"at arsüna. "Mä llaki hora. Jichha arumax uka nayratpach jiwat conde tuqit samkaskä, ukxa sum yatta" sasa.
  
  Hayden jilatajj manqha lakap chʼalljjtayasïna. -Web tuqit samkasiñat sipansa, atinisipxita -sasa.
  
  "Ukhamajj jupax mä compositoränwa, aka Conde. Luräwinakapax Tchaikovsky ukat Lobkowitz jupanakaruw uñacht"ayasïna, ukatx pä yaqha lurawinakaw Teatro Haymarket ukan uñacht"ayatäna ukatx juparuw uñacht"ayarakïna. Nayax amuyta 1745 ukat 1760 maranakanxa. Webb jupax siwa, jutïr p"iqinchawix composición ukankiwa, q"uchun arunakapan jan ukax notas ukankiwa".
  
  Hayden chachajj jallu thaytʼanisaw jachʼa edificionakan pʼeqenakapar uñtäna. "Ukhampuni. Jupax wali wakiskir yatiyäwinak mä kunaruw imantaskäna, ukax jan utjxatapat walja tiempow jakañapäna. Nayax amuyta, arkirix aka chiqar puriwaychi ukhax Conde ukax nayratpach jupax askïkaspas ukham amuyaspa. "
  
  "Janiw juk"amp aruskipt"irjamäkti ukat mä juk"a pachax janiw utjxaniti kunatix...kawkhans sarxañäni. Janiw yatkti. Webb jupax jutir sayt"awisax penúltimo premio ukawa sasaw saraki. Jukʼamp jankʼak sarjjañamatakiw ewjjtʼapjjsma" sasa.
  
  -¿Jupax refuerzos ukaniti? Hayden jupax jank"akiw jiskt"äna, kunawsatix Drake jupax nayrar sartañ thakhi ukat Haymarket uksar sarañ thakhinak uñakipäna. -¿Chachanaka? Tarampa? Kawnirisa?"
  
  Ukampis Sabrinax sarxänwa, Webb pachpas jawsatäkaspas ukhamawa. Uka equipojj wali jaya tiempow uñchʼukipjjäna.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Infierno ukham ocupatätwa" sasa. "Ukat sapa minutojj jukʼamp jan waliruw puri. Ukampis Webb jilatajj jichhajj ukankchejja..." sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Mä yantʼañaw wakisi" sasa. -Jan ukax pä -sasa.
  
  Hayden jupax mistuñ tuqiruw saräna, ukatx Kinimaka ukat Dahl jupanakax arknaqapxäna. Drake jupax Alicia, May ukat Bo jupanakampiw qhipankatayna, ukatx qhipa tamax - Kenzi, Smith, Lauren ukat Yorgi - jupanakax qhipäxankxataynawa, qhipäx tuqir ch"amanchasa. Uka autobús turístico ukax niyaw andamionakamp ch"uqt"at tiendanak pasañkamax thuqt"äna. Dover callinx filete ukat qhathunakan chimpunakapaw utji. Lauren jupax Kinimake ukarux Planet Hollywood ukar thakhi chiqan uñacht"ayäna, ukampis hawaiano jupax nayrap jupat jithiqtawayi.
  
  -Janiwa pachpäkiti. Hamburguesas rellenas ukanaka churañ wal gustitu" sasa.
  
  "¿Kunjamsa lentes apthapiñax saraski?" - Jiskt"iwa Drake, kunapachatixa yatxatiri sarapkäna ukhaxa.
  
  "Jichhax jilxattaski" sasaw Kinimakax iyaw säna. "Nigel amigojajj oraqpachatwa ukanak uñtʼayi. Jan ukajj nayat sipansa jukʼamp sumwa viajiwayi, jan ukajj walja amigonakaniwa" sasa.
  
  Teatro, yaqha hamburguesa junta, ukat Drake jupax suxta janq"u pilaranaka ukat kunayman samin carteleranak acera uksan warkt"at uñjäna ukat Haymarket ukar jak"achasipkatap amuyasïna. Uka tamax wasitatwa jukʼampi jukʼampi jukʼampi, tiempo apstʼasisaw uka chiqat sum yatjjatapxäna. Drake jupax janiw kuna amenazas ukanakas uñjkänti ukat janiw kuns apthapiskänti confiable radar interno ukampi. Mä minuto ukjax uka equipox teatro ukar mantañ yant"apxäna, uka chiqan jakirinakaruw permiso mayipxäna, ukatx khitis puriniñap suyt"apxäna. Relojajj chʼiyar chʼiyar tukuskakïnwa, ukat Webb chachajj amtaparuw jakʼachasjjäna. Chika alwakamaxa, tripulacionankirinakampi chikat tunka pächasir policianakampix Haymarket Teatro ukan qullan manqhaparuw mantapxäna.
  
  Jupanakax jaljtapxäna, taqi kuns thaqhapxäna. Jupanakax gerenterux jist"antat punkunaka ukat nayra, jan apnaqat cuartonaka, archivonaka jist"arañapatakiw mayipxäna. Mä horaw thaqhapjjäna, janiw mä jukʼsa yaqha jaqejj ukankatapsa jikjjatapkänti.
  
  Drake jupax nayrïr piso balcón ukan mä juk"a samart"äna, kunatix mä jisk"a escenario ukham uñt"atäki ukaruw uñch"ukiskäna, ukax dorado accesorios, cortinas ukat espejos ukanakamp muyuntatänwa. Ukham ch"usa, luxus ukamp k"achacht"ata, ukampis pachpa pachan jaytjata, kunatix vigas ukanakapar jakäwimp phuqhantat ukakipkatap uñjañax mä juk"a jan walt"ayirïnwa. Jupax Diosaruw mayisïna, Aliciax jan escenarior jutasin q"uchuñapataki. Chiqpachansa aka chiqarux t"unjaspawa.
  
  Jupajj nayraqataruw jaqontäna, amparanakapajj uka jiskʼa barandillaruw katthapïna, jayaruw uñchʼukisïna. ¿Sabrinax kunapachas akankpachänti? ¿Jupajj jupanakar anattʼpachänti? ¿Kawkhansa Tyler Webb chachajj jikjjatasïna? Ukat jukʼamp wakiskirïki ukajja, ¿kunapachas May kullakajj cheqapuni mistuni ukat kunjamsa kunas pasäna ukat janiw kusisitäkti sasin sañapa?
  
  Ukat ukat ¿kunas?
  
  Drakex qhip qhipa munkän ukax akapachan pä jiwayir warminakan jupat ch"axwapxañapawa. Hayden jupax aka pachax sistema de comunicación jupanakan apnaqañapatakiw apst"asiwayi, Webb jan ukax Sabrina ukan chimpunakapax janiw utjkiti sasaw iyaw satayna - jan ukax khitis uka tuqitx - ukat irpiriruw escenario ukar jawsatayna.
  
  Drakex jupa pachpaw uka thakhinjam saratayna, Dal, Bo ukat Kinimaka jupanakax cita ukar sarapxatap uñjasa. Hayden jilatajj suytʼaskäna. Teatro ukan irpiripax jan yatiñan marani, jach"a jach"a, ch"ullqhi, sinti t"iju t"iju chaleco ukat jach"a reloj ukamp isthapt"ata. Muspharkañawa, jupax mä cola de caballo ukamp isthapt"asirakitaynawa, ukax inas jupax jan ist"asirïkaspas ukham amuychïna.
  
  Alicia kullakajj purinkäna ukhajj uk amuyasïna. Drake jilatajj mä ceja jachʼaptayasaw jupar ewjjtʼäna. Hayden chachajj janiw kawkirus uka jaqer jisktʼasajj purkänti, janiw mä lado uñkatasajj purkänti. Drake jupax yatïnwa, jupax amuyataynawa, inas Webb juparux inaki mantañapatak churaspa, mä jach"a papelanak mayjt"ayañataki -ukax CIA ukan yatichäwipawa- ukampis janiw uka jaqirux mä sallqjirjam uñjkänti. Mä qhawqha minutonakatjja, jisktʼanakapajj kawkirus sarapjjäna uk mayjtʼayäna.
  
  "¿Kunsa aka chiqan sarnaqäwipat yatta?"
  
  "Qhipa pä tunka maranakanxa? Jila partejj jupanakatjja. Walja tiempow gerentet irnaqtʼawayta" sasa. Jupa pachpaw kusisita uñnaqäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jukʼamp jukʼampi" sasa. "Tunka llatunkani patak mara chikatani ukat Saint-Germain sat mä dude tuqitwa jukʼamp lupʼiskayäta".
  
  "Janiwa, cheqapuniw uka tiempon jan gerentet irnaqtʼirïkti" sasa. Jupax mä jachaqt"asiw falsificañ yant"äna, ukax janiw askïkänti, ukatx kunkapan qhipäxap ch"allt"asïna. Alicia kullakajj wasitatwa qhantʼäna, kunattejj caballo colapajj tʼijtʼañ qalltäna.
  
  "Ukampis yattati, chiqpachansa, aka chiqax janiw uka pachax Haymarket ukhamäkänti?"
  
  Hayden jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "¿Janit ukajj cheqäkaspa?"
  
  "Janiwa, nayrïr edificiojj mä jukʼa alay toqenkiwa. Pachpa calle, ukampis 1800 mara qalltanwa wasitat lurasïna" sasa.
  
  -Ukat aka... - Haydenax chiqap arunak jikxatañatakiw ch"amachasïna. "Arte ukan luratanakapa. Pinturanaka. Irnaqawi. Qʼochunaka" sasa.
  
  Uka irpirix nayranakap ch"uqt"asïna. "Walikiwa, sapa kutiw Museo Británico ukar khitapxi. Yamas, teatro ukar churatäspa ukhaxa" sasa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Sant Germain jilataw uka qʼochunak churäna.
  
  Drake chachajj ukat aprovechasïna. -Ukat, amigoja -sasawa jak"achasïna. "Janiw yaqha jaqirux aka tuqit yatiyktati, sañäni... ay, qhipa horanxa?"
  
  "Umm... janiwa. Ukampis nayatï ukham luräjja, ¿jan waltʼäwin uñjasisma sañti muni?"
  
  -¿Jupa sapakïpachati? Hayden kullakajj jan chʼamanïsaw nayrapan puentep chʼalljjtayasïna.
  
  "Janiwa. Jupax mä tawaqump chikaw jutäna, qalltanx phuchhapaw sasaw amuyayäta. Ukampis janiw ukhamäkiti. Jupanakajj taqe kunat sipansa mayjäpjjänwa" sasa.
  
  "Janiwa... ¿guardaespaldanaka?"
  
  "Jani."
  
  Uka horasanjja, Hayden chachan teléfonopajj chillqtʼasïnwa. Jupajj taqenis uñjapjjañapatakiw uka yatiyäw uñachtʼayäna.
  
  Jichhax Museo Británico ukar mantañax utjiwa. ¡Jichhax jutapxam!
  
  -Jupax wali askiwa -sasawa Aliciaxa iyaw säna.
  
  Hayden jilatajj uka markankir policianakat maynïriruw uñtäna. "¿Museo Británico ukax ¿qhawqha jayankisa?"
  
  "Tunka phisqhani minutonakat sipansa jukʼampiruw sartasma ukat tʼijtʼasma. Jan chimpuntat autonakajj niya ukhamarakiw tiempo apstʼasispa" sasa.
  
  "Ukhamajj sarañäni. Ukat chʼamañchtʼirinakaruw jawstʼañama" sasa.
  
  -¿Kuna kastasa? Policiax t"ijt"askäna ukat uka pachparakiw walkie-talkie-p apsuskäna.
  
  "Taqini. Taqi ukanakxa. Janiw khitis yatkiti kuntix uka bastardox aka kutix mangap apsuwayki ukxa. Janiw uñisirinakapat parlañasäkiti" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Yaqha toqet uñtapjjam" sasa. -Jichha kutix armas ukanakaw utjistu.
  
  Kenzix llamp"u chuymampiw chhuxriñchjasïna. "Jan chʼamäki uka curiosidades. Nayajj katanajampiw jukʼamp sum luraspäna" sasa.
  
  "Juman akapach..." Dahl jupax uñkatasax ñik"ut mururt"asïna- "janiw jiwasanakakiti".
  
  Drake jupax Alicia kullakaruw katjäna, jupax cola de caballo ukaruw amparapamp luqxatäna, kunawsatix t"ijtxañ qalltäna. "Janiwa" sasaw qhuruchasïna. "¿Taqi kunatix nayranakaman warkt"atäki ukanak jaquntañamati?" Jupax chhuxriñchjasïna ukat t"ijtxañ qalltäna. -Jan ukham jaysamti, Dios layku -sasa.
  
  Jupanakax jallu pacharuw t"ijtapxäna, ukat juk"amp colerat t"ijtxapxäna; mä jaqix akapach apnaqani mä qawqha minutos jupanakan apnaqañapataki, sallqa ukat t"unjir amtanakapax phuqhasiñampïski; kunayman tuqit tʼunjapjjañapäkäna uka jaqenakajja, imantasipkäna ukat mä ataque lurañ amtapkäna ukanakajj janiw pächasiñasäkiti.
  
  Jakañanaka ukhamaraki jakañanaka; Ch"axwäwi ukat Sumankäwi; jiwañampi tʼunjañampi:
  
  Taqi kunas mä hilompiw warkt"atäna.
  
  
  KIMSA TUNKA LLAtun JANK"A
  
  
  Hayden chachajj wiñay jallu thaytʼanjja, pʼeqtʼir policianakaruw arktäna ukat pistola metalat lurat alajjpacharuw uñtäna. Uka jisk"a warkt"at qinayanakax juparux chuymapankxänwa ukat jupax janiw kuna mayjt"äwis niyaw uñjkänti.
  
  Alicia kullakajj jupan jakʼapanwa tʼijuskäna. "¿Kusisiñati?"
  
  "Kuna? Janiwa. Jichhajj mä qhawqha tiempow jakañajj niya mä balampi qhepäjjat mä balampi kusiskañawa" sasa.
  
  -Walikiwa, jumax yatismawa -sasa.
  
  "Kunatix amuyujan utjki uk janis yatkaspa ukhamaw amuyasta, janiw amtäwinakar atiniskti".
  
  -¿Kunatsa akaxa?
  
  "Kunattejj sapa jachʼa amtar purisajj janiw walïkiti" sasa.
  
  "Ukhamajj jumawa. Ch"iyar alaxpacha manqhan t"ijt"aña. Jañchinsa chuymansa" sasa.
  
  Hayden jilatajj jupar thaqhir uñkatasaw uñachtʼayäna. "¿Chiqapunit ukax Alicia Miles sat tawaquxa?"
  
  "Machaq ukat juk"amp sumaptayata. Mayjtʼawaytwa, jan ukajj jukʼamp sum arstʼañatakejj mayjtʼañatakiw chʼamachasiskta, ukampis jumanakajj amuyapkta ukat sipansa jukʼamp chʼamawa" sasa.
  
  "Janiw tʼijuñamäkiti sasaw amuyasta. Ukampis kuntï thaqkayäta uk jikjjatawayta. Nayajj janiw ukanak utjkituti" sasa.
  
  "Ah, jan wali arunaka. Ukhamajj nayajj ukham luraraktwa" sasa. Jupax mä juk"a pachaw Matt Drake-r uñch"ukiskäna.
  
  "Inas irnaqatas laykux janipuniw jikxatkchiti" sasa.
  
  Alicia kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ch'axwa. Uñstayata. Arkanaqaña. Janipuniw saytʼkiti. Nayax suertenïtwa sasaw amuyta" sasa.
  
  Hayden chachajj mä jachaqtʼasiñwa atipjäna. "Ukhamajj uka pilat jutir ajlliw jikjjatta, ¿janich ukhamäki? Khitisa? Smith jilatajj? beau? ¿Yorgy kullakajj?
  
  Alicia kullakajj sillpʼitäna. "Taqi jan walt'ayata yänaka".
  
  -Jïsa -sasawa Hayden jilataxa jiskht"äna. "Janiw chikatpach yatipkti. Taqinipuniw jan walt"ayat yänakätanxa. Uka wawar uñtat jan juchanïñajj tukusjje ukhajja, taqeniw qʼañuchatäjjtanjja" sasa.
  
  Jupax p"iqip alt"ayasïna, kunawsatix Ópera Nacional uksan autopamp sarapkäna ukhax mä jisk"a thakhiw Leicester Plaza uksan tubo ukan pasawayxäna. Aka chiqanx walja jaqinakaw acera uksar sarapxäna, khitinakatix nayratpach pasapki ukanakarux janiw sinti yäqapkänti , ukat plazax taqinitak mä libre ukhamaw tukuwayi. Dahl chachajj thak jikjjatäna ukat kʼachat kʼachat sarnaqir autonak taypinwa qʼomachasïna. Uka horasanjja, Haydenan teléfonopaw istʼasïna ukat jupajj saraskäna ukhajj automáticamentew chawlla apsuwayjjäna.
  
  -Jay -sasa.
  
  "Aski urukipanaya Miss J, akax Bob Todd jupaw p"iqinchirin oficinapat jawsaski. ¿Aka pachax chiqati?
  
  Hayden jilatajj teléfono jaqontäna ukat jan creyisaw pantalla uñchʼukisïna. Uka jakhüwix janiw uñt"ayatäkänti.
  
  Ukajj jukʼamp askïspawa sasaw amuyäna, ukat akham sänwa: "Chiqansa, taqe kunas sumäki ukhakama" sasa.
  
  "Ukatxa mä jukʼa tiempokiw parlä. Jilïr Irpirix Robert Price jupamp chikt"atax walja punkunakaw jist"arawayi sasaw amuyi".
  
  Haydenan amuyunakapax jichhakiw nayrir Secretario de Defensa ukat Estados Unidos markar aljantatapat kutt"awayxi. -¿Akaxa chiqati?
  
  "Walikiwa, nayraqatax machaq secretario de defensa ukaw utji. Ukat... precion jan wali amtanakapax... mayjt"ayasiñatakiw ch"am churapxitu".
  
  -¿Jupanakax lurapxi? Hayden jupax Cambridge Foyles Theatre uksat pasapkän ukhax chuym ch"allxtayäna, ukatx Danmark calle uksaruw wali ch"amampiw kutt"awayxäna. Kinimakax nayra Planeta Prohibido tienda ukan jan amuyt"kaya arunak arsutap ist"äna, ukampis hawaiano ukarux janiw yäqkänti.
  
  "Términos generales, p"iqinchirix equipoman yaqha chiqar apatäñapawa sasaw amuyi. Kawkhantix machaqäki uka chiqana. Muxsa uma. Ukat jamasat" sasa.
  
  "¿Secreto base?" Hayden jilatajj wali jachʼatwa arsüna.
  
  Bob Todd jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Jïsa ukhamawa".
  
  Hayden kullakax lakap ch"akhutayna, ukax oooooooooooooo uka sonido qalltatapatx mä segundo ukjatx khuchhuqañ atipxatayna. Jupax ukat qhispiwaytwa sasaw amuyäna.
  
  "Yantʼañjamawa, ¿janich ukhamäki? Jichhax uñjañäni, ukampis wakicht"ataw sarañataki ukat jutir urunakanx equipo ukar yatiyañamawa. Uka tuqit parlir yatiyäwinakanxa: Machaq secretariasax ajllitäxiwa ukat niyaw cargopar purini".
  
  "Jupa?"
  
  "Jïsa. Kimberly Crow kullakajj mä warmiwa" sasa.
  
  Hayden jupax Shaftesbury Theatre ukan pasañkamax taqpach qillqt"awayi, ukatx Bloomsbury callin tukuyapxäna. Policianakajj amparapamp luqxatasaw nayraqatapan utjkäna uka jachʼa edificio uñachtʼayapxäna. Hayden kullakajj parlañ tukuyañatakiw lakap jistʼaräna, ukampis Todd chachajj mä jukʼa jukʼamp yatiyäna ukhajja, jankʼakiw jistʼantäna.
  
  "Miss Crowe kullakax taqinimp jank"ak jikisiñ munatap uñacht"ayi. Jichhakiw uk wakichtʼañatak chʼamachasipjjta" sasa.
  
  "Ukax utjaspawa, um, janiw faciläkiti."
  
  -Ukaxa qhanawa. Ukampis ukax kuntix Secretario Crowe jupax lurki uka taypinkiwa. Maynisa jan ukax kunas jan waltʼayasiñatak askïkaspas ukham amuyaspa ukhaxa, janiw kunas jarkʼkaniti" sasa.
  
  Hayden kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. Jan askinaka. ¿Kunjamatsa aka kamachin atributos ukanakap qhanañcht"añaxa?
  
  Ukat wali amuyumpiw akham säna: "Inas utar puriñkamax suytʼapxchisma" sasa. -Ukaxa juk"ampi jasakiwa -sasa.
  
  "Ukajj wali suma jaqëkaspas ukhamawa. Ukajj wakichtʼatäniwa" sasa. Todd jilatajj janïr jayskasajj telefonot aptʼasïna.
  
  Hayden jilatajj uñkatasïna. Museo Británicojj jupajj amuykäna ukat sipansa jukʼamp jachʼänwa. Ukapachax chiqaw uñt"ayasïna, ukanx mä amtar jaqir jikxatañatakix urunakpachaw munasispa. Jupax policianakaruw uñtäna.
  
  "¿Akan guardiar jawstʼasmati? Jirinti?"
  
  -¿Kawkïris, señora? Uka policianakat maynïrejj jiskʼachañatakiw chʼamachasïna.
  
  Alicia kullakajj wali chʼamampiw amparapat saytʼatäskäna. "Santa ukat taqi fucking elfonakapax yanapt"apxaspa ukhax utjaspawa, wayna. Jichhakiw uk luram" sasa.
  
  Hayden jilatajj mä jukʼa tiempow samartʼäna ukat uka jachʼa estructura uñakipäna. Manqhanjja, mä chachaw utjäna, jupajj samkanakaparusa ukat jan wali samkanakaparus jukʼamp tiempow jan waltʼayäna, janiw amtañat sipansa jukʼamp tiempojj llakiskänti. Ukatjja, Amari jan ukajj compañeronakapajj kunjamatsa uñstapjjani sasaw amuyasïna. Nayra chiqanakar uñakipapxaspäna ukhaxa, akankapxarakispawa. Uka chachajj escalerat tʼijtʼaskäna ukhajja, jupajj uñchʼukisïnwa.
  
  Mä policiajj akham sänwa: "Mä uñjiri" sasa.
  
  "¿Kuna diablos taqi ukanakax sañ muni?" mä jach"a jach"a jach"a tukuri jaqiw jupanakar jiskt"äna, arupax jach"a jach"a arnaqasiñamp sasiwa. -Jumax yatisktawa, nayax wali ch"amanïtwa -sasa.
  
  Drake chachajj ajanuparuw cheqak taktʼasïna. -Janiw chiqpachapunix ch"axwapkti, masi -sasa.
  
  Alicia kullakajj wali sumwa säna. "Ist"am dude, amukt"am ukat jiskt"awinakapar jaysam. Ukat jukʼamp jankʼak luräta ukhajja, janiw balamp jiwayatäñamäkiti" sasa. Jupajj uka cheqaruw escaneäna. -Askiw jank"aki -sasa.
  
  -¿Pistolampi jiwayatätati? Guardian sat periodicojj arsüna.
  
  Hayden jupax museo tuqir jaquntäna. "Kusisiña, sarnaqaña. Juk"amp jank"akiw" sasa. Uka equipojj jichhajj tʼijtʼir apnaqeriruw escalerar arktäna.
  
  Ukat uka anqan suytʼir infiernoru.
  
  
  KIMSA TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Wali suma pasillos, nayra pachampi machaqampi, nayra pachampi ultra-modernompi, walja thakhinak Museo Británico manqhan irpxaruwayi. Drake jupax Hayden juparux uñjäna, kunjams jupax apnaqirir arknaqäna, jupax mä juk"a ch"axwañ medio rango movimiento ukar uñt"ayäna, cuerpopan arupax tenso ukhamaw jikxatasïna, janiw nayrjax uñjkataynati. Alicia chachjamarakiw Hayden jilatajj wali munasir chacha warmikïspa. Jupajj janiw jupan jan wali ladopankir jaqëñ munkänti.
  
  Kinimakax jupan jak"apanw jalnaqäna, nayrjax ukhamarakiw chiqak sarnaqañ tuqit lup"ïna, ukat nayra estatuanakaru ukat filigrana pedestales ukanakar jan t"unjañataki, pasañkama.
  
  Drake jilatarojj akham sänwa: "Janiw jukʼamp jupar pasañ puedkti" sasa.
  
  "Jupax wali munastamwa, masi. Juparux tiempo churañamawa" sasa.
  
  "Inas wali munaschitu, ukampis niyaw jan utj-jjeti. Mä amtar purisajj janiw tiempop ina chʼusar aptʼkiti" sasa.
  
  Drake chachajj iyaw sañ munäna, ukampis jupan amuyuparjamaw katjjatäna. "Suma pachanak amtañamawa, masi. Jumatï jan jukʼamp lurañjamäkaspänti, ukhamajj..." sasaw mä jukʼa samartʼäna. ¿Khitis jupax jaqichasiñ tuqit iwxt"äwinak churañatakix?
  
  Kinimakax mä jach"a amparapampiw amparanakapar luqxatäna ukat ukatsti qunt"asïna. "Yuspära jilata. Ukampis nayajj uk sapjjäma. Jumax mä jach"a payllaw utjtam. Juma. Alicia kullakajj akham sänwa: Atiwa. Lakap chʼuqtʼasisaw wali chʼamampi samaqtʼasïna. "Taripäwi uru".
  
  Drake chachajj amparanakapan pesajepajj jukʼamp jiljjattatap amuyasïna. "Uka tuqitx yuspajarapxsmawa".
  
  Bóvedas ukanakax jach"a, laq"a ukat jan iyawsañjam jan wakicht"atänwa. Hayden jupax San Germain tuqit jiskt"äna, ukampis mä juk"a pachaw computadorap arrancar ukat archivos digitales ukanakar uñakipañatakix munasïna. Ukham luratäjjäna uka qhepatwa uka jaqejj kawkhantï cheqapäki uk uñachtʼayaspäna. Ukat akham sarakïnwa: "Pä composición ukanakaw utji" sasa. "Niya 1750 mara chikataniruw churasïna. ¿Ukanakajj wali wakiskirïpachati? Nayax janiw kuns jaytkti sasaw suyt"askta" sasa.
  
  Uka equipojj samarañapatakiw yanaptʼäna, ukatsti mä jukʼa jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapatakiw kuttʼayapjjäna. Drake chachajj niyaw laqʼamp phoqantat pasillonak taypin sarnaqäna, chʼamaka esquinanakaruw saraskäna ukat wali sum istʼarakïna. Nayra tomos ukat rollos rollos ukanakax jan tukuskir lawat lurat estanterías ukan ikiskäna, uka kuyntʼañax uka laqʼa chʼakhanakakiw uñtʼapxäna, uka laqʼanakaw uka chiqanakan chʼiqiyatäna. Qʼala bombillanakajj pʼeqe patjjaruw lliphipipjjäna, jila partejj jiwatäpkchïnsa. Drake jupax ukax patat lliphipikir salanakat sipan mayj jikxatäna; aka uraqinx armt"at reliquianakax patak patak maranakan samkanakan jakapkaspa ukhamänwa. Ukampis uka qhepatjja, jaqenakjamajja, janiw taqe ukanakajj jaqenak nayraqatan sapa kuti uñachtʼayatäkaspati.
  
  Alicia kullakajj jupan jakʼapanwa akham säna: "Creepy" sasa. -Janiw chiqpachapunix yatktati kuntix aka uraqin utjki ukanakxa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Prehistórico sat animalanakaw utjäna. "Cadenanakampi chinuntat zombies ukanaka. Voodoo sat sacerdotenaka. Ukhampachasa, nayax ist"twa -sasa.
  
  Alicia kullakajj codopampiw jupar chʼalljjtayäna. "Janiw..."
  
  Mai kullakajj lakap chʼoqtʼasïna. "Amukt"am, Taz. Janiw kuns ist"irjamäkti, jumanakan sinti llakisiñamatxa -sasa.
  
  "¿Kunjamas nudillonakajatxa? ¿Uk ist'añ munasmati?
  
  Uka jan waltʼäwejj jukʼampiw jiljjattäna.
  
  Drake chachajj janiw uk istʼkänti.
  
  Pechokama jachʼa pechonakajj chʼeqa toqer saraskakïnwa, tapanakapajj jan waltʼayatäjjänwa, yaqhepajj clavonakampi qʼal chʼoqantatäjjänwa, yaqhepasti dentado tʼaqanakaruw pʼakjatäna. Drake jupax cerámica, jisk"a figurinas ukat mä p"akjat espejo uñjäna. Wila qhananakax taqi chiqanw qhant"äna, jupar uñch"ukiñataki, sensores ukanakax lunthatasiñ munirinakaruw katjapxäna, ukat pata pampan seguridad ukax janiw khitis utjkänti. Ukaw Tyler Webb chachan Sabrina Balboni sat warmir contratañapatak mä jachʼa razona.
  
  Jupax jutir esquinaruw muyuntäna ukat Tyler Webb jupax pampan qunt"ataw jikxatasïna, qhipäxap jupanakar uñtata, mä jisk"a cartón caja ukan thaqhaskäna. Drakex jan iyawsasaw nayranakap ch"irmthapïna, mä akatjamat sayt"äna, ukat uñch"ukisakiw uñch"ukiskäna.
  
  Alicia kullakajj jichhak hieloruw tukuyatäkaspas ukhamaw congelasïna. Mayni equiponkirinakax esquinaruw tantachasipxäna ukat sayt"apxäna; wal muspharapjjäna, ukampis taqeniw wali jankʼak amuytʼasipjjäna.
  
  Webb jupax caja manqhan thaqhaskäna, vaqueros ukat abrigos ukanakax mä thiya capa de polvo ukamp ch"uqt"ata, tunka payan ch"iyjat cartón cajanakampi ukat mä estante ukamp muyuntatänwa, ukax qhanaw p"akjatäna. Sabrina, jupax Webb nayraqatan qunt"asisaw uñch"ukiskäna, Drake-n nayranakapamp jikisïna ukampis janiw kuns arskänti.
  
  Webb jilatajj jupa pachpaw jachʼat arsüna. "Ukajj qʼochunkiwa. Q"uchuñax taqi kunawa. ¿Kawkhans jutïrinxa, nayamp kikipa? ¿Kawkirus sarañasa? Jumax wali jaya chiqanakaruw sarawaytaxa. Jumax uka chiqanakaruw sarawaytaxa. Europa markax jumanakan anatt"añ utapawa. Reyinakas reinanakas amigonakamawa. Ukampis ¿kawkhansa jichhajj jikjjatasta? ¿Kawkirus tukuytanjja?
  
  Sapa aruchjampixa papel chʼiyjaña jan ukax rollo mä chiqar jaquntañaw utjäna. Drake chachajj jukʼamp tiempo istʼañ munäna, inas pʼeqeñchäwinakajj jan utjkaspati sasaw amuyäna, ukampis Hayden chachajj uka jaqerukiw uñjäna, jupajj mä kutejj chʼamaktʼat alwakamaw sapa kuti sarnaqäna, ukat nayraqat arsuñapatakiw chʼamachasïna.
  
  "Wali amuyumpiw sartasim, Webb. Akax taqpach ch'amanïtati ".
  
  Jupax tensión ukanïnwa, ukatx amparanakap t"axllirt"äna laq"a q"umachañataki, ukat plumanakax thayaruw t"ijtäna. Jupax juk"at juk"at sartasïna, ukat Drakex pä jan ch"amani uñtasit papelanak katxarutap uñjäna. "Jichhax jikxatawayta" sasaw llamp"u chuymamp säna.
  
  Ukatxa kutt"awayxänwa.
  
  "Hayden Jay" ukat juk'ampinaka. Jupax qʼañu chuymampiw jachaqtʼasïna. "Akha pacharakis jan uñjksmatixa. Chiqpach jakäwinx CCTV ukan uñacht"äwinakat sipanx juk"amp jisk"a uñnaqt"anïtawa. Ukat Mano Kinimaka. ¿Waka aychacha jan ukax lik"icha? Suyt"am, nayax yatxatwa mä qawqha fotonak utjatapa. Oh, ukat jan uñt"at Matt Drake. Amuyumax Mai Kitano ukamp chikt"atawa. Kunapachas aka tuqit wasitat jakañ munsta ukhax yatiyapxita. Oh, ukat mayninakax..." Jupax amparanakap luqxatasin qhipäxar kutt"awayxäna. -Qillqapxita -sasa. Nayajj taqe kunatï juman munkta ukanak utjatap yatiraktwa" sasa.
  
  Drake chachajj Hayden jilatarojj colerat nayrar sartañapatakiw jarkʼäna. Webb jupax sinti atinisitaynawa ukat janiw kuna lurawinakas jupanakarux ukhamak purinkänti. Jupax Webb-arux Beau-rux jisk"achataw sarnaqir uñjäna. Nayra guardia cuerpomar uñjañax janiw faciläkänti, jupax nayratpachaw doble agente ukhamätayna. Jupax amuyuparjamaw Webb-arux yaqha ch"am churäna, ukhamat colerasiñap uñacht"ayañataki.
  
  -Jutam amuyt"añataki, Hei -sasawa Kinimaki sutimpi munataparuxa thuqt"äna. -Janiw nayax nayrax chiqak sayt"asir uñjkti -sasa. Jupax chhuxriñchjasïna. "Ukat Aliciax? ¿Drakex kunjamtï Bo nayrax satisfackäna ukhama? Hmm, kunatix nayax audiocinta ukax utjitu ukat nayax yatxa. May Kitano ukaxa? Mä juk"a pachax yatiyañ munapxsma. Oh suyt"am, nayax jawst"apxäma. Nayraqatax jaya chiqat uñch"ukiñaw wakisi. Ukat dudes, bitches, boys, taqiniruw uñch"ukipxäma. Wakiskir yänakampi ukat jan tukuskir jan tukuskir horanakas utjani" sasa.
  
  "Jumax taqi kuns yatxa sasaw amuyasta kunatix mä completo scumbag ukhamätawa, mä qutu q"añut recursos ukanakampi. Ukampis jumanakax janiw uñt'apkistati. Janiw kuns yatktati" sasaw Hayden jilatajj jupar thuqtʼäna.
  
  -¿Jumaxa amuyta? Webb chachan ajanupax jist"arasïna, ukat nayranakapan qhanapax q"uma honradez ukat jan wali lurañanakamp mistutapatw arsüna. "Jumanakat maynix lesbiana ukhamätap yattwa. Jumanakat maynïrejj sapa kutiw jan amuytʼasis sarnaqaski. Ukat jumanakat mayniw jiwxi. Nayajj uk yattwa. Nayax yattwa jumanakat maynix thaya wilampiw awk taykamar jiwayatayna. Jumanakat maynitï chhaqki ukajj kuntï creykta ukat sipansa wali jayaruw puri. Jumanakat maynix kimsa urut amparajat jiwxani, khitinakatix qhiparapki ukanakat uka llaki chuymanïñanak apsuñataki. Yaqhipanakax ikiñkamaw jachapxi..." sasa.
  
  Dahl chachajj suma chuymampiw akham säna: "Tʼijtjjañam yatjjatatäkasmas ukhamwa amuyasta" sasa.
  
  -Uka sapakiw wali jak"ankxtaxa -sasa.
  
  Drakex mä qinaya suyt"awimp jan iyawsäwimp thixniñ qalltatap amuyasïna.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Janiw amuykti" sasa.
  
  "Jachʼa amtäwija. Nayan plan master ukax. ¿Chiqapunit jumax amuyta kunapachatix aka qhipa, qhipa thaqhañ Saint Germain ukar qalltawaykta ukhax qalltawayi, jan ukax janïr pithiano ukar utt"ayañkamax qalltawayi? ¿Chiqati?
  
  Drakex ch"amakan thaqhäna, Sabrinaruw uñch"ukiskäna, p"iqinchäwinak thaqhasax musphataw jikxatasïna.
  
  -Jumax wali mulljataw jikxatasïta -sasa. Webb jilatajj larusitaynawa.
  
  Alicia kullakajj uka chachan nayranakap taypinwa pistola uñachtʼayäna. -Nayaxa wakicht"atätwa -sasa. Nayajj chʼamaktʼayapjjeta" sasa.
  
  "Jumajj jakaskakismawa, ukhamajj wiñayatakiw jumar tʼaqhesiyasma. Amuyaña? Nayan amtajax pä tunk maraw yuriwayi. Jïsa, mayjt"ayatawa, qhipa maranakanxa, sapa mayniru uñt"ayañataki, ukampis estructura ukax wali sayt"atawa. Jupat ch"akhanaka", sasaw jach"at arsüna, "ukat aycha.
  
  "Jupax mä fucking psico ukhamawa" sasaw Smith jupax qhuru arsüna. -Maynixa jupampi infiernoru jist"antañakiwa -sasa.
  
  "Kusisiñampi". Alicia kullakajj uka gatillo jaqontäna.
  
  Ukampis Webb jilatajj amparap aytäna. Sabrinax qhipäxar kutt"awayxänwa, kuna pachatix lurañjamäki ukhakamaw lurawip phuqhaskakïna.
  
  Webb jilatajj akham sänwa: "Chiqpachansa" sasa. -Nayarux nayar arktañ jaytañax wali askiwa -sasa.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Janiw khitis khitirus arkkänti. "Jumaruw amuyt"apxta, ukat jumax suerteniraktawa. Janitï suertenïkchïnjja, jan amuytʼasirïña ukat jaqen jakäwipar jan respetañamänwa. Jan waltʼäwinakanwa jumajj sum sarnaqtajja" sasa.
  
  "Ay, wali suma amuyt"awiwa. Nayax qillqt"ä, mä camiseta mayiñani. Ukampis chiqpachansa - taqi kunatix lurapkta ukax nayan caprichojapunïnwa."
  
  -Ukampis ¿kunjamatsa?
  
  "Kunalaykutix ukhamäñapawa. Nayajj jukʼamp sumätwa, Diosar yupaychir familiat jutirïtwa. Nayajj jaqenakan uywiripätwa. Ukat taqiniw naya nayraqatan qunqurtʼasipxäta" sasa.
  
  "Chiqpachansa?" Alicia kullakajj sarcasmotwa chhuxriñchjasïna. "¿Ukat ¿kunjamatsa ukham lurapxäta?"
  
  Drake chachajj janiw iyaw sañjamäkänti, uka jaqen jan ajjsarirïtapa, taqe chuyma iyawsäwipa. Chiqpachansa, taqpachani, jupax juk"amp jach"a jaqir yuritap yatïna. Webb chachajj Sabrinaruw kuttʼanïna ukat akham sänwa: "Wakichtʼasim" sasa.
  
  Ukat ukatsti p"iqip wali ch"amampiw muytayäna.
  
  "Jan jiwayamti, Bo" sasaw säna. "Ukampis jupanakar ukham llaki churañamawa."
  
  Jupax t"ijt"añ qalltäna.
  
  
  PUSI TUNKA JALJA
  
  
  Mä torbellino p"iqipanx qalltawayi - mä axsarkañ mistuñ jan iyawsäwimp pächasiñamp - jank"akiw mä jañchin uñstawipar jilxattawayi kunatix Beauregard Alain jupax qhipharux chiqpach saminakap uñacht"ayi ukat aljantawayi. Mä chhullunkhaya ukat ch"amaka jaqiw jupanak taypin mä fantasma ukham jalnaqäna, jupanakan muspharata ukat jan iyawsäwipat taqpach aprovechasa.
  
  Nayraqatxa, Lauren sat Nueva York markankir warmiruw tʼunjäna, jupax jupan jakʼapankänwa ukat janirakiw wakichtʼatäkänti, ukat kunkapat katthapisinxa, jaquntatäxänwa. Ukatx Smith-aruw jaqunuqäna, pallapallax Webb-aruw taqpach uñch"ukiskäna ukat kunka qhipäxankir ganglionar jawq"jatapatx t"aqhisiñampiw t"unjatäna. Ukatx Mei kullakaruw jisk"achawayi, inas amuyaschispa, jupax jank"akiw reacción ukax lurasi, ukat factor de confianza ukar yuspajarasawa atipt"awayi. Jupar jakʼachasir uñjasajj kutikipstasajj janiw kuntï uñjkäna uk creykänti. Ukat Yorgi, Hayden ukat Kinimaka jupanakax sapa ch"axwawinakampiw jawq"japxäna, waranq mara katuntat uñjasisin antutat genio ukham muyuntapxäna, pulmón ukat jupanak taypin ch"axwapxäna, sapa ch"axwawix wali t"aqhisiñapunïnwa.
  
  Hayden kullakajj janiw kuns sarnaqkänti, qhepäjjat ikiskäna ukat jan chʼamaniw jachaqtʼasirïna, samañap katjañ yantʼäna. Kinimakax ajanuparux wali ch"amampiw jaquntäna, wilax nayranakaparuw ch"allt"asïna. Ukat Bo sat chachajj Drake, Dahl ukat Alicia sat jilatanakaruw nuwasïna, ukampis mä qhawqha segundonakakiw kuns lurawayjjäna. Qhipa päx waliw jan kutt"awaykiti, wali procesos ukhamawa, ukampis Loco suecox muyuntawayi ukat q"illu ch"allxtawayxi ukat jupan intuición ukaruw atinisiñ munaraki.
  
  Mä muyu ch"akhax arktawayiwa, mä fracción de segundo wali qhipharuw Bo-n p"iqi ch"akhapar uraqir puriñapataki. Francés jaqix manqhankänawa, samarataw jikxatasïna, ukat wali llakitaw jawq"jäna. Ukhampachas Dal jupax Bo-n suyt"atapat sipans juk"ampiw luratayna, mä jach"a jab"ampiw katjatayna, kunawsatix jaquqanïkän ukhaxa, ukatx jaquqanitaynawa. Bo chachan kayunakapax mä juk"a pachatakiw ch"amakt"äna, ukampis jupax wali ch"ikhi ukat ch"ullqhi jaqïnwa, ukhamat qhispiyasiñataki.
  
  Chiqaw Alicia kullakaruw puri. Nayranakapajj sallqa ninamp nakhantatänwa, magma sat chʼusawjanaka, jan iyawsasaw uñnaqapas wali chʼama. Bo sat chachajj pä puñchumpiw qʼomachasïna, jan sinti llakisisa, jan kuns lurirjamäkaspas ukhamänwa. Mä jan pantjasir, jan amuytʼasir jiwayañ arma.
  
  Webb jilatajj akham sasaw kuttʼayäna: "Nayan munañajampikiw jakasïta jan ukajj jiwarakïta" sasa. -Aka tuqitxa amtasipxam -sasa.
  
  Drake jilatajj Bo sat jilatampiw tʼijtäna.
  
  "Kunata?" - mä Yorkshire markankir jaqit chhuxriñchjata. "Jumaruw atinisipjjayäta. ¿Michael Crouch jilatat kamsaraksnasa? Jupa-?"
  
  Bo jupax mä bala ukhamarak mä carnero jawq"jañjamaw juparux atacatayna, ukat jupax janiw SWAT pallapallarjam jikxataskänti ukat juk"ampirus calle qhipankir jaqir uñtasitaw jikxatasïna. Llakix walja nervionak taypinwa chʼallxtäna, ukat kayunakapax jalearuw tukuwayxäna. Ukampisa, janiw creykänti.
  
  "Kunata?"
  
  Francés jaqix niyaw sarxäna, uywiripar arktasa, ukampis jisk"achasiñampiw qhipäxar uñtäna.
  
  "Kuntï Webb chachajj thaqki ukajja. Kunsa jikxati. Ukaw wiñayatak jakañatak yanaptʼistani. Kunapachatï jumanakax chuymankipstat ikipxäta, jiwañkama amtatanakamampi muyuntatäpxäta ukhaxa, nayax ukham uñnaqtʼanïskaktwa" sasa. Jupax preened.
  
  Alicia, khititix qunqurt"asiskäna, kunjamatsa uñch"ukiñ atipjäna ukat chhuxriñchjasïna, "¿Jach"a ñik"uta?"
  
  Bo ukat kutt"awayxäna ukat jank"akiw sarxäna. Jupanakan qhipäxapanx kayunakax ist"asiwayiwa, kunawsatix policía ukanakax yatxatañatak jutapxäna ukatx SPEAR ukankirinakax waliptañ yant"apxäna. Mä jachʼa, chʼama minutow pasawayjjäna.
  
  Drake chachajj taqe kuntï Webb chachajj jupanakar siskäna ukanak amuytʼäna.
  
  Ukatx mä phallawiw utjäna, manqhankir ukat wali ch"amaka, wali ch"amaniwa, ukat taqpach Museo Británico ukarux cimientonakapkamaw ch"allxtayäna.
  
  
  PUSI TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Dal chachajj qonqortʼasisaw chʼamachasïna, cuerpopan walja nina jawiranakapar jan yäqasa. Jupanakan jarkʼaqatäkasas Bo sat chachajj jan pantjasisaw jan chʼamani cheqanakaparu chʼalljjtayasïna. Aka kutix jan walt"äwit mä chiqax ch"axwañaw utjäna; ukax janiw mayamps utjkaniti. Mayninak taypinw jalnaqäna, kawkhantï chʼamañchtʼkäna ukat yanaptʼarakïnwa, perqanakas techonakas khathattʼaskäna ukat yesos jupar muyuntat tʼunjatäkchïnsa.
  
  Joanna ukat wawanakapan uñachtʼäwinakapajj nayranakap nayraqatanwa qhantʼäna. Dahl chachajj kayut saytʼasïna, Hayden jilatarojj jupamp chikaw irpäna. Policianakajj walkie-talkies ukanakaparuw liwjjatapjjäna ukat arnaqasipjjäna. Altu estantex t"unjañ qalltäna, madera ukat papel confeti ukanakaw amparanakapar jalluntasïna. Jupax uñjäna kunjams Drakex Alicia-rux kayut sayt"ayañ yanapt"äna ukat ukatx Kinimake-r yanapt"añatakiw sarxäna.
  
  "Sartasim, amigo. ¿Jumajj ukhamätati? Nayax sañ muntwa, ¿kuna diablos aka kutix tipt"awayta?"
  
  Hawaianox mä jan ch"aman jachaqt"asiwiruw ch"amanchawayi. Hayden jilatajj jupar jakʼachasisinjja, taqe kunas walikïskiti janicha sasaw jisktʼäna, ukajj Dahl chachajj mä suma luräwiw sasaw amuyäna. Smith jilatajj Lauren kullakaruw cunayäna, nayranakapajj jistʼaratäjjänwa ukampis tʼaqhesiñampiw phoqantatäna. Uka warmejj jukʼakiw chhuxriñchjasïna.
  
  "Maldito francés jaqix aka tuqit qullqi churani" sasaw Aliciax nayrïr kutix jachaqt"asïna. -¿Kunjamatsa jupax luratayna?
  
  "Walikiwa, chiqpachansa janiw yanaptʼktati" sasaw Mai kullakax amparanakap ukat kunkapar chʼallxtayasïna.
  
  -Bitch, juma pachpaw qhanañcht"asma -sasa.
  
  "Taqinipuniw akanx guardiaparux aynacht"ayapxäna mä kutix qalltawaykta ukhaxa...jupampix fucking. Taqiniruw p'inqachastanxa -sasa.
  
  "Khitimpis salto con palo lurapkta ukajj naya pachpaw llakisi. Janiw jumankkiti" sasa.
  
  "Pantjata". Mai kullakajj nayranakap jiskʼaptayäna. -Ukhamaw nayrax ukhamäna -sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Uñtapjjam" sasa. "¿Jan juchañchassnati ukat kuns lurañ qalltaraksnati? Aka cuartojj janiw mä fucking rush ukan machaqar tukuyatäkaniti" sasa.
  
  Policía ukankirinakax taqi chiqaruw jank"ak sarapxäna, maynix arnaqasïna uka phallawix localizado ukhamawa ukatx janiw pachpa edificio ukarux jan walt"aykiti. Inas seguro extra ukax qhispiñ yanapt"añataki. Drake jupax Alicia kullakaruw Mae jupat jayarst"ayäna ukat equipopan chika taypiparuw ch"axwäna, mä t"unjata techo, t"unjata estanterías ukat t"unjata cajas ukanakax tunka kimsan metros alturaruw pilat t"ijtäna, kunawsatix uraqit ch"allt"atax taqi tuqit jupanak jak"at ch"allt"asis mantanitayna.
  
  Jark"asisaw p"iqip nayraqat jaquntatäna, mä amparapampiw Alicia kullakax amparapamp katthapïna ukat mayni ladopan ch"iwipar jaquntañatakiw amparap luqtäna, uka ch"iwix jiwayir q"añunakaruw liwxatäna ukat qunqurkamaw jaquntatäna.
  
  Mayo phajjsiw pasäna.
  
  Ukat panpachaniruw qhepäjjat wali llakit aynachtʼayäna.
  
  
  PUSI TUNKA PÄ JAQINAKANA
  
  
  Tyler Webb jupax wali kusisitaw jikxatasïna, jach"a jach"a tukuri, niyaw orgasmo ukar puriñkama. Walja maranakan achunakapaxa, taqi jakäwipan irnaqatanakapax qhipharux achuyawayiwa.
  
  Ukham sañjamawa. Jupax wali jach"at lart"asïna.
  
  Londres markax uka movimienton wali ch"axwañ markapunïnwa. Webb jupax jaqinak taypin chhaqtawayxänwa, jutirinakamp sarañamp taypinx liwxatasïna, kunapachas uka markankirinakax software de reconocimiento facial CCTV ukamp jach"añchasipxani sasaw jiskt"asïna.
  
  Jupanakatxa.
  
  Jichhax pä jiwat jaqinakarux jupamp chika thaya jaljañapatakiw jaytawayi: Beauregard Alain, jupan jach"a kimsa agentepa; ukat Sabrina Balboni, yatichiri lunthata ukat jach"a traidor. Francés ukat italiano arunaka. K"ari ukat nina. Jupanakar jaqjam uñjañaw jukʼamp chʼamänjja, janiw pächasiñasäkiti. Webb jilatajj jichhajj taqe kunat sipansa jukʼamp jachʼänwa, jupajj niyaw amuyunakapan makhataskäna. Saint Germain thakhix jichhakamax ch"amawa ukat jan walt"awinakamp phuqhantatänwa, ukampis khititix askïki ukax -kunjamtix jupax - sapa uruw mä juk"amp jan jiwañar puriñkamax sarawayxi.
  
  Ukat jichhax mä jach"a composición ukanïnwa, Germain jupax británicos ukanakaruw uñacht"ayäna. Ukat ¿kunsa ukampi lurapxäna? Uraqin mä juk"a manqhankir, ch"amaka ukat q"añuskir p"iyaruw uchañama, waranq jisk"a tesoros ukanakan manqhan. Qhepatjja, jupanakar mä jachʼa kutkatäwiw antutañapäna.
  
  Yatichiripan Diosan chʼamapajj taqe kunwa luräna. 1712 maran yuriñapatak mä qawqha maranak nayrajja, San Germain chachajj -yaqha, wali uñtʼat sutimpiw- jiwatap kʼarinak luratayna, jupa pachpaw amay imäwipar saratayna, ukat Inglaterra markat Transilvania markaruw saratayna, ukanjja uka tiemponjja mä machaq leyendaw nasïna sasaw amuyapjjäna. Conde ukan "jach"a lurawipax" Filósofo Qala thaqhañawa, ukax janiw kunjamatsa jan jakkir yäkänti, kunjamtï waljanix amuyapkän ukhama, jan ukasti chiqpachanx mä jakkir, samaqir, nina nakhaskir sustancia alquímica ukhamänwa, ukax umañ munirinakarux jan jiwañjam jakañ churañataki . Patak patak maranakaw uka premiojj jaqenakat sipansa jukʼamp munatäjje.
  
  Wali jukʼanikiw uk jikjjatawayapjje.
  
  Webb jupax janiw sapa leyenda, sapa mito ukar iyawskänti, ukampis Saint Germain ukan yatxatäwinakapamp ukat walja uka jaqin suma sarnaqawinakapamp, lurawinakapampi ukat lurawinakapampix chiqaw sasaw uñacht"ayäna. ¿Khitis mä urux nayrax jan uñtʼat sustanciamp jaqin askipatak mistuspa, qhipürux mä soneto luraspa, ukat guerrar jarkʼaqañ suytʼasax reyinakampi ukat pallapallanakan pʼiqtʼirinakapampix apasiñatakiw saraspa? Aka novela, aka wali suma ukat muspharkañ sarnaqäwix nayratpachaw amuyunakaparux katjatayna, ukampis phaxsinakax ukat maranakax wali ch"ullqhi yatxatäwinakax sarawayxäna ukhax juk"amp muspharkañaw tukuwayi. Webb jilatajj janiw pächaskänti. Jupax Leopold ukat uka rollo ukanakat yatxatäna ukat Ramses chachan qhipa bazarap apnaqarakïnwa.
  
  Phuqata muyu. Webb chachajj Piccadilly markar saraskäna ukhajja, jaqenakajj jukʼampiw jiljjattäna. Inas jupax Regent Street ukx juk"amp jan sutip uñt"ayañatak ajlliñapatak wakischispa, ukampis jichhaw amtäwix lurasiwayi. Ukat Swallow Street uksan esquinapan mä manq"añ uta uñjäna, uka llamp"u calle tuqir sarasinx Saville Row uksaruw kutt"awayxäna. Policianakajj wali sum uñjapjjañapäna. Webb chachajj imantasiñapänwa, ukampis nayrar sartañapänwa.
  
  Ukatx Alemania, penúltimo premio ukataki, ukatx...
  
  Jupax arsüna. Janiw khitis yatkänti ¿Kawkhans tukuyañ amta, tukuyañ amtäwix utjäna?
  
  Uka chʼalljjtayasajj jukʼamp sumwa uka composición katjjäna. Ukanjja, Alemania markar sarañatak pʼeqeñchäwinakaw utjäna. Ukax wali muspharkañawa, Bo jupatakix mä phuqhat muyu ukhamarakiwa. Jupax francés jaqirux amparaparuw ch"allxtayäna, kunawsatix Huntsman & Son ukar jank"ak pasapkäna ukhaxa.
  
  "Awisax pächasiñax utjawayiwa, ukampis wali sum lurawayta, Bo. Ukham jasakiw yaqha tuqir makhatawaytaxa. Jupanakaruw iyawsayäna -sasa.
  
  "Jupanakax Michael Crouch sat jaqiruw iyawsapxäna. Jupanakax Alicia Miles kullakaruw iyawsapxäna. Ukat Crouch sat chachar iyawsayañaw jukʼamp chʼamänjja. Jupajj kʼari chuymaniwa, wali yatiñanirakiwa. Ukampis tiempo apstʼasitajajj juparuw atipjäna. Ukham nayratpach qalltapjjatajajj wali askipuniwa" sasa.
  
  Webb jilatajj iyaw sänwa. "Ukat Nueva York markanx taqi kunas jan amtapkchiyätxa, akapachanx taqi kunas walikïkaspas ukhamaw amuyasi". Ukatxa juk"at juk"at mayni masiparuw kutt"äna. "Jan ukax jumanakax".
  
  Sabrinajj janiw jupanakar jaytañatakejj kuns lurkänti. Jupax Beauregard chachan wali uñt"atätapa ukat Webb chachan imantat arsenal ukanakat yatïna. Ajanupax wali askipunïnwa, pamparuw uñtatäna, amparanakapas liwxatatäxänwa. Jupajj janiw kuns siskänti.
  
  "Walja maranakaw jumar serviñan uñjayäta, thakim pagawayta. Nayajj aka oraqen jakañajan aka qhep qhepa jaljapatwa jumat amtasipjjayäta. Juma. ¡Jumax, Sabrina!Ajllit novicejax tunka maraw amti ukat..." sasaw arknaqäna, janiw sallqjañap katuqañjamäkänti ukat nayranakapat jachaqt"asis pichthapiskäna. -Chiqpachansa, nayax walpun muspharta -sasa.
  
  "¿Inas... jaytañasajj wakischispa?" Bo ukax arsüna.
  
  Webb jilatajj wali larusisaw jalnaqäna. "Jan mä asnu jaqëmti. Jan amuytʼasirïkchisa, akapachan wali suma lunthatapawa. Chiqansa, jutïr irnaqäwitakix yatiñanakapax wali munatawa, ukat inas qhip qhipa irnaqäwitakix wakisirakchispa. Jichhax ... jaytanukuñäni ukhaxa, ajanunakajaruw jiskʼachasispa" sasa.
  
  Bo jilatajj amukiw uk katoqäna.
  
  Webb chachajj chika jayankjjañat lupʼiskäna. -Ukax janiw sañ munkiti, janiw sarnaqawipan falacia yatichañapäkiti -sasawa lakapa sapaki säna. "Kunapachatix oportunidad ukax purinxi ukhax thuqt'aña".
  
  Sabrinax janiw yaqha kuns lurkänti, jan ukasti sarnaqañakiw luräna. Bo jupax mä juk"a p"iqip ch"allxtayäna. Kimsa jaqinakax walja lado callinakatw muyuntapxäna, Oxford calle chiqancht"asisaw Bayswater uksar sarapxäna. Webb chachajj hotel qhepäjjat callen saytʼasïna ukat anqan cigarro fumaskir mä chacharuw pʼeqep chʼoqtʼäna.
  
  Bo ukaxa mä juk"a ch"allt"asïna. -¿Amigo?
  
  -Janiw nayajj ukanak utjkituti -sasa. Ukampis wali suma imantañ chiqanakax jach"a billetera ukaninakaruw sarapxi, ukatx Londres markanx mä ch"amanchaw red de campanero, punku uñjirinaka, hotel administradores ukat restaurantes ukan irnaqirinakax utji, jupanakax mä juk"a pachatakix juk"amp llamp"u chiqawj jikxatapxiristam. " sasa.
  
  "Wakiskiri".
  
  -¿Janit ukhamäki? Uka jaqinakax aka markan chiqpach chuymapäpxiwa. Aka chiqanx janiw kunas paskiti, jupanakax janiw uñjapkiti. Mä qawqha jaqinakakiw jan amuyasis uka chiqat pasapxi. Kunas ukat taqi kunas red ukan qullqipawa".
  
  "¿Khitinakas jiwasajj?"
  
  -Qamir ukat privilegiado -sasa. Webb chachajj larusisaw cigarro pitañ jaqer jakʼachasïna. Mä juk"a pachatxa, anqankxapxänwa, ch"amaka cuartonak taypin irpatäpxänwa, uka cuartonakax janis kuns lurkaspa ukhamänwa, mä pasillot saraqasinx walja maranakaw jan q"umachatäkänti. Webb chachajj janiw kawkhantï jikjjatasipkäna uka toqet wal llakiskänti, kunattejj mä jukʼa samañatakiw yanaptʼäna.
  
  Jupax composición tuqit yatxatañaw wakisïna.
  
  Ukat uka jaqirux akham sänwa: "Pusaq hora" sasa. "Ukhamajj taxijj jan chimpuntatawa. Thakinjja kawkirus sarapjjä uk yatiyarakïwa" sasa.
  
  Europa oriental toqenkir mä acentojj akham sänwa: "Campana toqekiw istʼasi" sasa, ukat uka jaqejj perqa manqhan lurat mä boton uñachtʼayäna.
  
  Webb chachajj mä facil sillaruw qontʼasïna. "Suma jakasipxam, jaqinaka. Sabrina - Chiqpachansa Beaux yuspajarañ pachaw purini sasaw amuyta, nayax samarañ tuqit liyiñkama, ¿janich ukhamäki?
  
  Italiano chachajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Nayan yanaptʼajj munaschi ukhajja, amparanakam katjjarusmawa" sasa.
  
  "Ukatxa, kunapachatï maytʼkä ukhaxa yanaptʼapxitätawa. ¿Qhanapuniti?
  
  -Ukham mascota freak ukax sapak jaytawayitu ukhakiw.
  
  Webb jupax uka composición ukan atractivopax niyas Saint-Germain jupar sutipat jawskaspa ukhamaw jikxatasïna, extraordinario ukar jawsañataki. Bo-r jan p"iqip ch"allxtasaw nayra periodiconak jist"arasin liyiñ qalltäna.
  
  "Akanx leyendaruw sarapxta" sasaw saraki. -Ukat Supayax taqi khitinakatix jiwasanakar uñisipkistu ukanakaruw katuntapxi -sasa.
  
  
  PUSI TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Drake chachajj lanktʼasïnwa, kunattejj mä estante libronakaw qhepäjjat chʼalljjtäna, qala puntanakapajj columna vertebralparuw khuchhurïna. Nayraqatapanjja, mä pila cajanakaw tʼijtjjäna, ukat pamparuw chʼalljjtäna, ukat istʼañjamaw chʼalljjtäna, ukat uñjañ cheqapajj laqʼampi ukat qʼañunakampiw phoqantäna. Dahl jupax thakhi q"umachawayi, ch"akhanak ch"allt"asa ukat t"unjasa. Yaqha estante, aka kutix llätunk metro jila alturani, jupanak taypinx t"unjataw uñjasispa, ukat muspharkay jach"a manq"añanaka ukat urnanaka, estatuanaka ukat jach"a yänakax janiw jaquqanipxani ukhax ch"uxñanakakïñapatakiw arsuwayapxäna.
  
  May jilatajj wali jayaruw sarjjäna. Drake jupax Alicia kullakaruw qhipa estante pasañapatak irpxaruwayäna, kunawsatix t"unjatäkän ukhaxa. Dahl jupax mistuñ punkuruw puritayna, ukatx Lauren ukat Smith jupanakarux mantañ yanapt"añatakiw kutt"awayxäna. Hayden jupax Kinimaka juparux kayunakapax niya uraqir llamkt"añkamaw thaqhir jikxatäna. Yorgi jupax salt"asïna, ágil ukat ágil ukhamaw mä pusir uñtata, t"unjäwi taypin thakhinak tejer. Kenzix qhip qhipa mantanitayna, ukat mä qawqha pulgadanak qhipäxanx Drake mantanitayna. Tʼijupkäna ukhajja, uka warariñajj jukʼampiw chʼamachasïna ukat jukʼampiw jukʼaptjjäna, ukat edificion khathatitapajj janiw utj-jjänti. Mä qawqha segundonakakiw uka explosivo localizado ukax phallawayxi.
  
  Drake chachajj jukʼamp jukʼampiw sarnaqäna, kawkhantï jutapkäna uka cheqaruw kuttʼäna. Jupanakax janiw Webb-ar arktañatakix ch"amanïpkänti; janiw kunas pampanx utjkänti, jan ukasti q"añunakaw utjäna, jan tukuskir jach"a pilanakax t"unjatäpxänwa ukat t"unjatäpxarakïnwa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Yaqhep tesoronakajj janipuniw qhan uñjapkaniti, kunattejj cientificonakajj janiw qhanañchapkaspati" sasa. "Odin chachan sarnaqäwipatw uk yateqapjjta. Uka tesoronakajj... imatächi, inas imantatächi, jichhajj qʼañuchatächi ukhajja, chʼusaruw tukusjjani" sasa.
  
  -Jan q"añu lurañamäkiti -sasawa Aliciaxa chhuxriñchjasïna. "Jupanakat jila partejj ukham lurapjjaraki."
  
  Mä sensación de surrealismo ukat jan confianza ukanakaw uka equipo ukan warkt"asiwayi. Drake jupax chiqpach Yorkshire moda ukarjam mä juk"a qhanañcht"awayi. "Ukhamajj uka francés asnojj mä puño munaskakiniwa" sasa.
  
  Dahl jupax aka kutix p"iqip ch"allxtayaskakiwa. -Nayax wali kusisitaw servicio ukan irnaqä -sasa.
  
  Hayden jilatajj telefonot jawsäna, kuna jan waltʼäwis utji uk qhanañchtʼäna, ukat Webb jilatarojj taqe nayranakas uñchʼukiñapatakiw mayirakïna. Ukatxa, inas Sabrina markanx mä aliado utjaskakispa, jan jisktʼasisa, lunthatax kunjamsa pasani uk jisktʼasisaw arsüna. Ukanjja, taqeniw Webb jilatajj uka toqet jukʼamp askinak jikjjatañap suyapjjäna. Chiqans jupax yatiñapawa nayrïr chiqanx jupax jan walt"ayataw uñjasiwayi - ukampirus jupax jan ch"amampiw servicios ukanakap apnaqawayi. Ukat uka lurañax janiw jichhakamax tukuyatäkiti.
  
  Dahl chachajj kunkapar wali chʼamampiw qʼomachasïna. "¿Uka cuartonkir machaq elefanteru jisktʼasmati?" Jupajj mä jukʼa samartʼäna. "¿Taqe ukanak Webb chachajj parlkäna ukanakjja? ¿Ukanakat kawkïris cheqäpachati?"
  
  Drake jupax janiw jupanakat sinti lup"iñ munkänti ukat mayni equiponkirinakax mä juk"a pachaw lup"iñatakix munapxi sasaw amuyt"ayäna. Ukat akham sarakïnwa: "Qhepat parltʼañäni" sasa. -Nayaxa mä suma samana samaña munta -sasa.
  
  Niya amukiw pasillot sarapjjäna ukat museo mantañawjaruw puripjjäna. Suma thayax Drake-rux amuyt"asiñapatakiw yanapt"äna, ukat mä juk"a pachatxa, jupax uñch"ukiñ qalltäna, kunas jutïr amtäwipax utjaspa sasaw lup"ïna.
  
  Ukat Aliciax taqiniruw muspharayäna, jupanak taypin ch"amanchasa. Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Uñtapjjam, waynanaka" sasa. -Nayaxa perdón mayipxsma -sasa. Janiw kunjamsa uk yatkti" sasaw amparap luqxatäna. "Ukampis Bo-mp sum apasiñax tapap jan chhaqhañapatak yanapt"atajatx llakistwa". Jupax wali jach"atwa chhuxriñchjasïna. "Ukax taqpachawa".
  
  Drake jilatajj jupar uñkatasaw jachaqtʼasïna. Mä machaq ukat juk"amp suma Alicia Miles, ukat sapa uruw juk"amp muspharkañ jikxatasi.
  
  Mai kullakajj perdón mayitarojj janiw istʼkänti, ukat Hayden jilataruw uñtäna. "Janiw Sabrinarux atinisiñjamäxiti. Jupatï jakaskakispa ukhajja" sasa.
  
  "Yattwa". Hayden kullakajj alaya lakap chʼalljjtayasïna ukat Lauren kullakaruw uñkatarakïna. "Uka aruskipäwit mä jiskʼa tʼaqa amtaskta ukhamawa, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Jïsa. Webb jupax parlañx walpun muni, ukax chiqawa. Jupax Sabrinarux siwa, jutir p"iqinchawix "kawkhantix jiwata" jan ukax kunaymaninak jikxatasi, Qhanpachanx janiw Webb ukhamäkiti, jan ukasti loca obsesión jupax jakaski ukat samaqki - Germain."
  
  -Janiw yatkti -sasawa Smith-ax qhuru arsüna. "Jan walinak lurañjamaw istʼasi".
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Ay, wali sumawa" sasa. -Jichhax janiw kuntï siskta uk iyawsktati -sasa.
  
  "Janiw nayajj janiw creykti siskti. Nayajj sistwa-" sasa.
  
  -Panpachaniw chiqaw sapxsma -sasawa Haydenax jank"aki arsüna. "Webb jupax Germain sañ munäna, ukampis jupax sarnaqiwa, fantasia ukat taqi castillonakap aire ukan luraraki. Akax mä salt"awiwa. Ukampis..." Jupanakarux mä juk"a jachaqt"asïna.
  
  Yorgi jupax akham siwa: "Mercenarionakan listapampix chikachaskiti janicha uk uñjañäni.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Ukatjja, ukhamwa Sabrinarojj säna, ukhamajj iyaw sañwa munta. Jupajj atinisiñjam cheqpach yänakaruw tukuwayi" sasa.
  
  -Samarañamawa -sasawa Kenzixa jiskht"asïna. -Jan armasimti uka chuyman warmit -sasa.
  
  Dahl chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "MÄ?" sasaw jisktʼasta.
  
  -Juman jach"a trumpetamax -sasa. Jupax mä acento luratayna. "Nayra Ch'axwañ Hacha".
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Inas Boo Bear sutimp uñtʼsta" sasa.
  
  "Ay, ¿Joanna sañti munta?"
  
  Uka paninixa larusipxäna.
  
  "Inas Londres markat janipuniw mistkchiti" sasaw Kinimakax amuyt"ayäna.
  
  -Jupax jiwasan qhipäxan mä thakhi jikxatani -sasawa Mai-x Alicia-r k"arimp uñkatas säna. -Zapatillanakax ukham lurapxapuniwa -sasa.
  
  Drakex niyaw manq"antxäna, ukampis suerteniw inglés warmix wali jisk"achataw jikxatasïna ukat taqi kunatix siskän ukanak lup"ïna, ukat juk"ampirus Bo jupamp chikt"atätapat lup"ïna. ¿Qhawqha kutis jutïr semananakansa ukat phajjsinakansa parltʼasitanakap anattʼani? Drake chachajj May jilatarojj janiw istʼkänti, ukat Webb chachajj taqe kuntï siskäna ukanak lupʼisaw jikjjatasïna.
  
  Walja jachʼa bombanakaw jaquqanïna.
  
  Ukat ukham jaqinakan yatiyawinakapa. Ukampis uka pachanx Hayden Jay ukan video privado ukanakat jach"añchasir jaqix - nayrir oficial de CIA ukat carrera ukan jach"a ch"amapan - janiw pächasiñakiti kuna pirqa p"akintañataki, kuna cinta ukar allsuñataki. Jiwasan privado pachanakax taqinin uñjañapatakiw uñacht"ayatäna, uka jisk"achat jaqix kawkhans uñch"ukispa uk yatispa ukhaxa.
  
  "Janiw ch"amäñapäkiti kawkhans San Germain jiwatax uk yatiñax" sasaw Drakex uka ajlliw tuqit jilxattayäna.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Nayratpach luratäjjewa. "Mercenariox Alemania markan alay tuqinwa ukham säna, ukat Eckernfeld sat mä chiqaw utjaraki. Báltico quta thiyankir quta thiyankiwa. Uka markan sarnaqäwipanx mä suma anécdota ukaw utji. Conde de Saint-Germain ukax Eckernf markan imt"atataynawa, ukax San Nicolás iglesia jak"ankiwa. Sepulturapajj 1872 maranwa mä jachʼa thayampi tʼunjatäjjäna" sasa.
  
  Smith jilatasa, mä kʼari jachaqtʼasiw falsificañapäna. Ukat akham sarakïnwa: "Sumakiwa" sasa. -Janiw kuna cuerpos utjkiti -sasa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Taqe ukanakajj trama ukat leyendaruw yaptʼi" sasa. "Janiw kunas qhiparkiti. Jupajj jiwatapat janiw kuna pruebas utjkiti" sasa.
  
  Mai jupax chhuxriñchjasïna. -Janiw aka jan jiwir k"arinak alasitamat siskti -sasa.
  
  "NAYA?" Lauren kullakajj wali chʼamampiw arsüna. "Manhattan markankirïtwa ukat janiw kuntï sapkitu ukar taqpach iyawskti. Nayax jamuqanak pintañakiw munta, munat kullaka -sasa.
  
  "Aka Eckernfeld ukax mä jach"a chiqaw sasaw amuyta", sasaw Dahl jupax saraki. "Inas Webb chachajj nayra imtʼatajj jan kuna jan waltʼäwinïkaspas ukham amuychispa? Jupajj ukaruw saraspäna" sasa.
  
  "¿Ukat ¿Kunsa Germain chachajj Alemania markan luräna?" Kinimakaxa sataynawa. "Kuntï jupat yatktan ukarjamajja, mä amtampis sarkaspa ukhamänwa, janiw mä caprichompis viajirïkaspas ukham amuyasïna".
  
  Hayden kullakajj Londres markan jallu purintatapanwa nayrap jachʼar aptäna. -Ukhamaxa, jani kuna uñch"ukiwi utjkchi ukhaxa, aka ch"amakat mistuñasawa.
  
  -Ukat jank"akiw -sasawa Drake-x jupanakar achikt"äna. "Inas aka kutix, kunapachatix cazax jupar juk"amp juk"amp ch"amanchaski ukhax chiqpachans Webb-at nayrar sartaraksnawa. Janiw suyt"añasax iyawskti. Cheqansa, mä jukʼa qollqenïkasas akapachan kawkirus avionat saraspa" sasa.
  
  -Ukhamajj sarañäni -sasa. Alicia kullakajj nayrïr kutiw yaqha cheqar sarjjäna. "Kunalaykutix mä jach"a lik"i penis uñt"twa, ukampiw wali suma uñt"asiñ munta".
  
  
  PUSI TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  Alemania markankir Eckernfeld sat markajj qota lakankir wali uñtʼat markapunïnwa, ukat turistanakajj wali munatänwa. Uka equipox Hamburgo markaruw avionat sarapxäna ukatx helicóptero ukampiw costa uksar sarapxäna, líneas de comunicación ukax jist"aratawa Webb, Sabrina jan ukax machaq secretaria de Defensa Kimberly Crowe ukanakat yatiyawinakataki. Ukampis alambrenakajj amukiw utjäna, kunjamtï jila parte equiponkirinakajj lurapkäna ukhama.
  
  Dahl chachajj Webb chachan arunakap sum amuytʼäna.
  
  Nayax yattwa jumanakat maynix lesbiana ukhamawa. Jumanakat maynïrejj sapa kutiw jan amuytʼasis sarnaqaski. Ukat jumanakat mayniw jiwxi. Nayajj uk yattwa. Nayax yattwa jumanakat maynix thaya wilampiw awk taykamar jiwayatayna. Jumanakat maynitï chhaqki ukajj kuntï creykta ukat sipansa wali jayaruw puri. Jumanakat maynix kimsa urut amparajat jiwxani, khitinakatix qhiparapki ukanakat uka llaki chuymanïñanak apsuñataki. Yaqhipanakax ikiñkamaw jachapxi.
  
  Uka arunakat jila partejj cheqäskapuniwa, jan ukajj taqe ukanakas cheqäskapuniwa sasaw jupar muspharayäna. Jïsa, Webb chachan askipatakïnwa, equipo taypin jan waltʼäwinak yapuchañataki, ukampis taqe jan wali pantjasitanakapatjja, janiw kʼarinak parlir uñtʼatäkänti. Jupajj janiw kunatsa ukham sallqa cuentonak uñstayañatak utjkänti. Yaqhipanakax janiw kunäkisa, ukampis mä qawqha manqhankir arsuwinakaw utjäna, Dahl jupax amuyt"añ munäna. Ukatjja, Sabrinat llakisïnwa. Jan walinak lurkchïnsa, nayra juchanak lurkchïnsa, uka equipor yanaptʼañapatakiw obligat uñjasïna.
  
  -Jumax moping ukham uñt"atätawa. Kenzi kullakajj juparuw qonqortʼasïna. "¿Nayra pelota ukat cadena ukanakat lupʼisktati?"
  
  Dahl jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. Joannax janiw jichhürunakanx amuyunakapanx uñstkänti. Ukat akham sarakïnwa: "Inas" sasa. "Ukat Sabrina kullakax ukhamarakiwa. Panpachanipat sinttʼasiraktwa" sasa.
  
  "Walikiwa, jichhax khitis uka lesbianax uk yattanwa." Juparux jachaqt"asïna ukat Drake-rux nayranakap ch"allxtayäna, jupax janiw jachaqt"asitap imantañjamäkänti.
  
  "Jan ch"amañchamti" sasaw Dahl chachajj kayunakap luqtäna, kunattejj helicópterojj qinayanak taypin khuchhuqäna. "Kunatix Sabrina Balboni ukar paskani ukax jiwasan concienciasaruw purini".
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Janiw nayat sipansa" sasa. -Nayax mä arkirikïtwa ukat jupax mä jan wali juchanïnwa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Janipuniw khitirus cheqapuni chuym ustʼaykänti. -Janiw jumar uñtaskiti, Bridget -sasa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Vengañatakik jiwayasta" sasa. Jan ukajj vengakuñataki.
  
  "Munata". Drake chachajj Alicia kullakajj amparapamp chʼalljjtayasïna ukhajja, maysaruw kuttʼäna.
  
  Dahl jupax Kenzi jupamp chikaw yaqha yant"äw luratayna. "Ukatxa mayniruw mantañapa. Chiqpach, suma uñjir jaqiw chuymaman imantatäski. Yattwa. Mä minuto ukhakis mistuñapataki" sasa.
  
  "Jumajj pantjasisktawa, Dal. Nayan manqhanjja laqʼanakakiw qheparäna. Jan achu chuymanïña. Ukat munasiñampi. Nayajj wasitat lurañ wal munta" sasa.
  
  "¿Mayamp luraña?"
  
  -Jakäwinxa -sasa. Kunjamsa nayrajj utjkäna ukaruw kuttʼañ munta. Taqi ukanakxa mayj mayja lurañamawa. Familiajan jakañap munta" sasa.
  
  "Chiqpachansa nayax llakistwa".
  
  -Inas jan yatktati kunjamäpachasa -sasa.
  
  Sueco jaqix jichhak jan walt"awinak uñakipt"äna. -Nayaxa iyawstwa -sasa. Uka toqet lupʼisajj janiw jañchijan purakajar purtʼirjamäkti" sasa.
  
  "Ukhamajj ¿kawkitsa chuymajar jikjjatasma?"
  
  Dahl jupax waña manq"antasïna, janiw jaysañ puedkänti. Drake jilatajj jan yateqasisaw jupar yanaptʼäna.
  
  "Dudes, Matt Drake chachan jan qillqat kamachiparjam sarnaqañakiw wakisi. Kunawsatix parlt"asktan ukat Taylor Swift ukar uñtasit sinti ist"asiñ qalltktan ukhax aruskipäw tukuyañ pachaw purini".
  
  Helicóptero ukax Eckernfelde uksaruw saraqaskäna, mä helipadón thaqhañataki. Uka equipox Interpol ukan yanapt"apampiw irnaqäna, ukampis uka markankirinakax ukankapxapunirïnwa. Awisax yanaptʼasirïpxänwa, jila partex janiw yanaptʼapkänti.
  
  Dahl chachajj amigonakapar ukat equiponkirinakar helicópterot jaltasipkäna uk uñjäna. Taqinipuniw nayra masinakajat machaq masinakakama, imantat yatiñanakapax utjatayna.
  
  Ukampis ¿khitis ukanak uñstayäna?
  
  Jichhakamas mä amtar tʼijtjjatap yatisaw sarjjäna. Jichhakiw amuyasïna, janiw familian jakañap mä soldadon destinopamp mayachthapiskaspati. Uka paninix janipuniw jikisipkaspänti. Ukhamajj ¿kawkirus aka cheqat sarjjäna?
  
  Ventana anqankir Alemania markanjja, inti jalsunwa jariqasïna. Hayden jupax taqiniruw mä hangar ukar awatiyäna, kawkhantix mä jach"a transporte suyt"askäna, ukat Lauren jupax aka pachax mä juk"a amukt"añ pacha ukat chika ch"amakanïnwa, kuntix avión ukan yatiqkän uk yatiyañataki.
  
  "Kuntï Saint Germain chachajj akan luraskäna uk jikjjatawayta sasaw amuyta. Amuyatajja, purisajj akan jiwañaw amtäna. Jupax jakäwit qarjatäxänwa, llakinakampi ukat llakisiñampiw qarjatäna. T'ukha. Jupajj janiw kuns jaytanukkänti, ni mä sepultura qalas jaytasaw jiwjjäna. Jupax mä jaqin invitadopänwa, príncipe Carlos de Hesse-Kassel, jupax qhipatx janiw Germain jiwatapat jan ukax kuntix jaytawayki ukanakx yatiykänti, ukat sapa kutiw jiskt"atax uka tuqit mayjt"ayawayi. Yaqha jan walt"awinakax utjarakiwa. Confiable testigonakajja, 1784 maranwa aka cheqan jiwjjäna sasaw sapjje, ukampis masonería sat qellqatanakajja, mä jukʼa confiykañ qellqatanakajja, francés jaqenakajj 1785 maranwa jupanakan representantepjam katoqapjjäna sasaw sapjje. Comtesse d"Hadamard ukax 1789 maran jupamp jaya pacha aruskipt"atapat yatiyaraki ukax oficial ukhamawa".
  
  Lauren kullakajj wali chʼamampiw samaqäna. "Ukampis nayax distraetwa. Hesse-Kassel markankir aka príncipejj misticismo sat yatichäwiruw wal munasirakïna, ukat walja jamasat organizacionanakanïnwa. Gemanakas telanakas pasayatäkaspas ukhamawa, ukat Charles chachajj Germain chachajj tela tintañatakisa ukat wali suma qalanak wakichtʼañatakis machaq lurañanak uñstayaspa sasaw amuyäna. Ukat Eckernförde markankir mä jaytat fabricaruw uka conteo ukar ucharakïna" sasa. Lauren kullakajj wali jachʼat arsüna. "Ukajj qhepat hospitalar tukuyatäjjänwa."
  
  "¿Kunjamarak taqi ukanak yatiqapxtasti?" -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna.
  
  "Kunjamtï sisktxa, akax protocolo ukankiwa. Akax Saint Germain ukan imantat jach"a chiqapawa - taqi chiqawjanakax ukanx utjiwa, dominio público ukankiwa, ukatx príncipes, reyinaka, reinas ukat estado p"iqinchirinakaw uñjapxi. Janiw misterioso griales, reino legendario jan ukax armas míticas ukanakat parlktanti. Chiqpachansa chiqa chiqat parltʼapxtanxa. Chiqpachansa chiqa chiqaru. Alquimia ukax mä juk"a pachanakanwa. Masonería ukax wali askiwa. Arti. Diplomacia ukaxa jach"a uñt"atawa. Consejo ukankirinaka. Lingüista. Yatichirinakampi. Sapa título ukax ganata ukat documentado ukhamawa. Aka imantat" sasaw p"iqip ch"allxtayäna, "wali manqhankiwa.
  
  "¿Filósofo qalaru ukat jan jiwañan imantatapar?" Mayax musphataw säna. -Jichhax fantasía uraqiruw kutt"awayxtaxa.
  
  Dahl jilatajj akham sasaw larusitayna: "Fantasyland sat cheqaruw sarawayta. -Janiw Saint Germain markanx utjkiti.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Taqe kuntï munkta uk luram" sasa. "Chiqa yatichäwinakax kunjamtï sapki ukhamarjamaw qhanstani".
  
  "Walikiwa" sasaw Hayden chachajj riendanakap amparapar katoqäna. "Ukhamajj ¿Germain chachan qhep qhepa irnaqäwipajj laboratorionkäna sasaw saskta? Mä hospitalar tukuyata. ¿Kawkinkis jichhajj?"
  
  Lauren kullakajj kawkhantï saytʼasipkäna ukat kimsa tunka minutonak janïr purinkipanwa mä direccion arsüna.
  
  "¿Jichhax yaqha chiqar sarxapxtati?" -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  Hayden jilatajj pächasïnwa. Dahl kullakajj kunatï cheqäki ukanak askichañap yatïna. ¿Hospital jan ukax sepultura? Jan ukajj ¿aka príncipe chachan castillopatsa, kawkhantï Germain chachajj qheparäna? Ukat jukʼamp wakiskirïki ukajja, ¿suma markankapkänti?
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Irnaqäw cheqanjja" sasa. "Jichhakamax taqi kunas irnaqäwinakawa. Versalles markan ikiñ uta. Ullañuta. Nayrïr laboratorio ukanwa. Uka qellqatanakajj kawkhantï qellqatäkäna ukat apsutäjjänwa, ukajj nayrïr pʼeqeñchäwipunïnwa" sasa. Jupajj samarataw uñnaqäna. -Akaxa mä irnaqawiwa -sasa.
  
  Dahl kullakarojj amuytʼasirïtapajj wal gustäna, ukat negocio lurañ wal munäna. -Ukhamajj ukax navegador ukar ucham ukat sarañäni -sasa. Jupax chiqpach yänak katxarut bolsa uñakipt"kasax escopetampiw jupan lantix sayt"asïna.
  
  "¿Amari cultojj jichha kutin jakaskani sasin amuyapjjtati?" -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna. -Londres markan uka jisk"a jan wali jaqinakarux faltawaytwa.
  
  Hayden kullakajj cinturón chintʼasisaw akham säna: "Inas nayra teatro uñchʼukipchïna" sasa. "Inas jupanakax jan taqpach detalles ukanipkchiti. Inas Londres markat sapak sarxapxchïna kunatix wali suma uñjata ukat ajllisipxäna -" sasaw p"iqip ch"allxtayäna, muyuntat qullunakaru, jach"a alaxpacharu, ukat jisk"a markaru, "aka.
  
  Autojj qalltäna, Smith jilatajj ruedankiwa. Hayden chachan jan amuytʼasirïtapat yatiyasajja, uka equipojj armanak uñakipasaw wakichtʼapjjäna. Mä qhawqha tiempotjja, walja jaqenakan sarnaqer ukat jiskʼa callenakajj jukʼamp jachʼa, jan jaqenakan jakasir thakinakaparu ukat llampʼu qollunakaruw tukuwayjjäna. Smith jupax aire acondicionado ukarux taqpach ch"amampiw turkatayna ukat dispositivo de comunicación ukaruw ch"allt"äna.
  
  "Aka yänakax wali maldito amukiw, nayax p"akjataw sasaw amuyayäta".
  
  Dahl chachajj iyaw sasaw säna. "Janiw kuna yanaptʼas utjkiti. Janiw kuna yatiyawis utjkiti. Washington markas janiw jiwasan talonanakasan arknaqapkistuti. Ukat ¿Armand? ¿Kawkins jupax jikxatasi? Kawkïr normal urunsa, amuktʼayañamawa" sasa.
  
  Hayden kullakajj celularap pä kutiw uñakipäna. "Janiw jachʼat arsuñamäkiti. Ukajj janïr thayajj purinkipan samarañaw utjaspa" sasa.
  
  Drake chachajj ventanatwa uñchʼukiskäna. "Niyakejjay akajj penúltimo pista ukhamächejja, cheqapuniw sasma" sasa.
  
  "Infierno jïsa" sasaw Aliciax säna. "Jichhaw jupar jarkʼaqañatakejj wali askïspa" sasa.
  
  Drake chachajj wali kusisitaw akham säna: "Perfecto" sasa. "Ukham jakʼankiwa, ukampis wali jayankiwa. Webb chachatakix janiw tukuskaniti, janipuniw tukuskaniti" sasa.
  
  "Ukat akankxapxtwa." Smith chachajj hospitalanwa saytʼasïna ukat mä estacionamiento thaqhäna. Dahl jupax edificio muytasinx uñch"ukisïnwa, kunatix jichhakamax kunayman ukampis clásico thakhinak tukuyatatx taqpach jan chiqaparuw jikxatäna. Perqanakax cuadrado, q"añu gris hormigón ukhamänwa, pä pisos ukanïnwa, q"añuskir, jan chiqapar ch"amakt"at ventananakanïnwa ukat nayraqatapanx mä jisk"a mantañaw utjäna. Usutanakax, irnaqirinaka ukat uñt"irinakax acera uksan sarnaqapxäna ukatx sayt"at autonak taypinw thakhinak lurapxäna. Ambulanciax mantañawja nayraqatan thakhi phuqhantäna, kunayman jan walt"äwinak suyt"asa.
  
  Dahl jupax mä qhan jan walt"äwiw uñacht"ayäna. Ukat akham sarakïnwa: "Jan chʼamäki ukaruw puriñama" sasa. -Taqinitaki -sasa. Ukampis Webb sapakiw kawkirus saraski uk yati. Jisa, mä jisk"a hospitalawa, ukampis ¿kawkitsa qalltañäni?"
  
  Lauren kullakajj panpacha amparap aytäna, ukat walja par nayranakapaw jupar uñkatañatak kuttʼäna. "Janiw amuyañjamäkiti sasaw axsarasta. Inas Karin kullakajj Internetan manqhapat planonak apsuspa. Inas jan ukhamäkchiti. Ukampis janiw atipkayätti" sasa.
  
  Dahl jupax chhaqhat masipan sutip uñjasax nayranakap ch"irmthapïna. Karin Blake kullakarojj walpun munasïna ukat kunapachas kuttʼanispa sasaw jisktʼasïna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Hospitalar mantañatakejj laboratorio jan ukajj fabricajj tʼunjatäkaspas ukham amuytʼañäni. "Germain chachajj kunas pasaspa uk yatiñatakejj wali yatiñanïkaspas ukham amuytʼañäni ukhajja, cheqpach laboratoriojj oraq manqhan utjañapänwa. Imantata. Ukat ukax utjaskakispawa" sasa.
  
  "Mahalo" sasaw sapxi. Kinimakax p"iqip ch"allxtayäna. -Nayan amuyunakajax ukhamaraki.
  
  Chiqpachansa, janiw jupanakar sinti yanaptʼkänti. Ukat akham sarakïnwa: "Hospitalan mä irpiriw munasispa" sasa.
  
  Hayden jilatajj jichhajj jachaqtʼasisaw akham säna: "Janiwa" sasa. "Q"umachiriruw munapxta. "
  
  
  * * * .
  
  
  "Ah, ukhamax ¿túneles sañ munasmati? Jan ukajj jamasat pasajenaka?
  
  Dahl chachan nayranakapajj jachʼaptänwa ukat Drake chachan arnaqasitaparuw istʼasïna: "¿Mayamp jutamti?"
  
  "Kunapachatix nayra chiqax utjktam ukat alaxpachat, alaxpachat, alaxpachat sayt"ayaskta ukhaxa." Q"umachirix amparanakapampi, amparanakapampix arunakapjamaw qhanañcht"äna. "Jichhakiw katuqä... walja t"aqanaka. Jan apnaqat chiqanaka. Armt"ata almacenamientos ukat calderas, alcantarillado ukat pasajes de acceso. Mä juk"a pachatxa" sasaw pä amparap jach"ar apt"äna, "Warren-aruw utjani. Imantat sarnaqawi. Secreto movimiento" sasa.
  
  Dahl chachajj uka jaqeruw yatjjatäna, jupajj hospitalar uñtasit chuyman uñnaqtʼanïnwa. Rata ajanu ukat p"iqip patat mä juk"a chinupkama q"uma ñik"ut khuchhurata, jark"aqasiñ laphimpiw ch"uqt"ata, mä juk"a cohete ukar uñtasita. Ukax wali muspharkañawa, jupax mä juk"a Haymarket Teatro ukan irpiripar uñtasitarakïnwa. Amparanakapax jan wali jach"apunïnwa, ukat Dahl jupax yaqhip usutanakax jan wali samkanakanïpxpachati sasaw jiskt"asïna, kunawsatix q"umachirirux pasillonak t"ijt"asin jalnaqir uñjasa.
  
  "¿Hospitalax janiw... aka uñjkiti?" sasaw Hayden kullakajj jisktʼäna, janis cheqa arunak jikjjatkaspa ukhamänwa.
  
  "Jupanakax jukʼamp wakiskir yänakaw amuyunakapan utji. Ukhamajj ¿túneles jan ukajj jamasat pasajenaka?"
  
  Drake chachan ajanupax wali kusisitaw uñacht"ayasïna. -Pani lurañäni -sasa.
  
  Dahl jupax Yorkshire markankir jaqiruw p"iqip ch"allxtayäna. Wawaxa janipuniwa jayarst"kiti.
  
  "Nayax Lars satätwa" sasaw qʼumachirix uñtʼayasïna. "Nayar arktapxita".
  
  Hayden jupax uka muspharkañ phenomenon qhipäxan filaruw sayt"asïna, Kinimakax janiw jaya qhipäxankänti. Dahl chachajj uka paninirojj wal respetäna, kunattejj sapa mayni jan waltʼäwinakajj janiw irnaqäwipar jarkʼkänti. Chʼamäpachänwa. Ukat Hayden kullakatï chiqpachapuni amtaspa ukhaxa, jichhakamax yaqha chiqankaspawa.
  
  Kunjamtï Joanna kullakajj lurkäna ukhama.
  
  Dahl jupax chuymapan ch"axwawip uñt"ayañ yant"äna, ukampis janiw atipkänti. Mä jukʼa tiempotakejja, tʼunjatäki uka pachapajj waliptañwa qalltäna, ukampis wasitatwa aynachtʼañ qalltäna. Ukajj kunsa wawanakar luraspa uk amuytʼasajj chuymapajj walpun llaktʼasïna.
  
  Janiw juma sapaki chacha warmi tʼaqasktati. Wawanakax wali sumwa lurapxi.
  
  Ukampis... ukampis...
  
  Janitor Lars jupax uñt"at pasillonakaruw jank"ak saratayna, jist"arat punkunakat ukat jist"antat almacenes ukanakat pasatayna, janq"u clínico edificio ukan utanjam jikxatasisa. Kunjamtï suykayätanjja, hospitalan qhepapkamas irnaqtʼaskaspa ukhamänwa. Sarkasipkäna ukhajja, Hayden jilatajj juparuw jisktʼäna.
  
  "¿Yaqhax aka qhipa urunakanx muxsañcht"askiti?"
  
  Uka q"umachirixa jank"akiw kutt"äna. "¿Munaña?"
  
  -Nayaxa uñch"ukiskta -sasa. ¿Túnel ukanakatakixa?
  
  "Ah, janiwa. Nayax axsaratwa, naya ukat fantasmas ukanakakiw sarxapxi -sasa. Jupax qunqurt"asïna. "Ukampis janiw gestión ukar yatiyañamäkiti, ¿walikiti?"
  
  Dahl jupax uka jaqirux juk"amp axsarañjam jikxatäna. Juparux mä nayra pelicula de terror ukar amtayäna ukat chiqpachapuniw Saint Germain ukan leyenda ukamp chikt"ata. Uka cheqajj qhepa urunakan condejj irnaqkäna uka cheqakïchïnjja, inas uka salanakan fantasmapajj wali llakitächïna. Inas ukax jichhakamas taqinir juzgaskchïna.
  
  Jupax jach"at arsüna, uka muspharkañ jikxatawi cepillt"asa. Taqi kunas chiqpachapuniw utjäna, qullañ utanakat qalltasa, administradoran escritoriopa ukat sillapar puriñkama. Uka ajjsarkañar jan yatintasajja, kuntï uñjkäna ukat jikjjataskäna ukaruw chuym churäna. Q"umachirix establecimiento ukan intestinonakaparuw juk"amp manqhar irpxaruwayäna, ukat qhanax ch"amakt"añ qalltäna. Tubos de colocación ukanakax sist"asipxäna ukat p"akjapxäna, ukat yaqhipanakax ch"usakïpxänwa. Dahl jupax p"iqip patxan hormigón ukan jan iyawsañjam pesatap amuyasïna, juk"ampirus pirqanakan jach"a ch"iwinak uñjasax amuyasïna. Limpieza uñjirix janiw kuns arskänti, walja amuyunakax irnaqawiparux jan walin uñjkchïnsa.
  
  Mä jach"a archivo taypinwa sarapxäna, jawq"jata, laq"ampi phuqhantat cartón cajas ukat nayra mesanak taypin sarnaqapxäna, ukatx mä jach"a acero punkuruw puripxäna, ukax cadena ukat candado ukampiw barran utjäna.
  
  Lars jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. -Janiw jan munat jaqinakarux mantañapakiti.
  
  Dahl chachajj jisktʼasïna, ukampis janiw jisktʼaskänti. Nayrïr amuyupax akhamänwa: ¿Kunas manqhan imatäski? Ukampis ukham jan amuytʼasir arunakajj mä ratukiw amuyunakapat chhaqtawayjjäna. Lars jilatajj mä jachʼa llave apsusaw punkut cadena apsuwayjjäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Suytʼam" sasa. "¿Túneles ukar sarañatakix yaqha thakhix utjiti?"
  
  Lars jilatajj amparanakapsa, amparanakapsa kuyntʼayäna. "Walja tuqinakatwa. Aka chiqar kutt"asax taqi nayra utanakat mistuñjamawa, nayra utanakar puriñkama. Inas nayratpach armatächispa, ukampis wali askïspawa. Jupanakar sum uñjañatakejj walja qollqew munasiraki" sasa.
  
  -¿Videcam ukaxa? Kinimakax jan suyt"ataw jiskt"äna.
  
  "Kawkhantï wakiski uka cheqanakanwa. Janipuniw akan kuttʼankäti" sasa.
  
  Lars chachajj nayrar sartaskäna ukhajja, uka equipojj jan uñjkayaw armanakap wakichtʼapjjäna. Mä jisk"a pasillo, amuyataxa, hospitalan walikïskiwa, walja jist"antat cuartonakaruw pasatayna, q"añut uñtañ paneles ukanakampi ukat mä jist"arat chiqax sofás de felpa ukanakampi, pirqaru uchat TV ukat uma q"umachañ utampi. Uka cheqan jaytatäñajj mä manchar uñtataw warktʼasïna.
  
  "Aka nayra jaytjata chiqanakar munasipxam." Lars jilatajj kusisitaw jachaqtʼasïna. "Ukax mä sensación de pertenencia ukaw utji. Yattati? Nayra pacharu kutt"aña".
  
  Janiw khitis arskänti kunatix uka jaqin jach"a amparanakapamp nayrar sartañ thakhi uñacht"ayäna. "Túneles ukanakaru mantañataki".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jumajj jamasat pasajenakatwa parlta.
  
  -Ay jïsa -sasa. Jichhax jiwasan muyuntata, pirqa manqhanxa, pä pasaje paralelo ukaw utji, ukax túneles ukanakaruw puriraki ukatx suyt"añ uta lurañ pachanw uñstawayi. Jaljata" sasaw amparap luqxatäna, "uka chiqax jukʼamp sumañapataki".
  
  Ukaw Dal jilatarojj amuyasïna. Webb jilatajj jichhakamas jupanakampïspawa. Nayax ist'askta. Nayax uñch'ukiskta. Kuntï jupajj munaskäna ukjja, akapachankir taqe kunat sipansa jukʼampwa luräna. Ukham mä chiqax mä stalker ukan erótico samkapawa. Jupanakax pasillo arktasaw mä cruce ukar puripxäna. Lars chachajj chʼeqa toqeruw uñachtʼayäna.
  
  "Mä nayra escaleraw calderanakaru ukat yaqha imañ utanakar irpapxitu. Ukat pirqanakar uchat hotspots ukanakax alcantarillado, túneles de control eléctrico ukat armat esquinanakaruw puri, ladrillo ukamp ladrillo ukamp ch"uqt"ata ukat machaq lurawinakamp jan yäqata. Ch"iqa tuqinx archivonaka ukat jaytjata oficinanakaw utji. ¿Kunsa jumajj munasma?
  
  Hayden jilatajj qʼomachasir jaqet yatjjatäna. "¿Qhawqhas chiqpachapuni uka tuqinakat uñtʼta?"
  
  -¿Chiqati? Nayax juk'akiw utanktxa ". Jupax jachaqt"asïna.
  
  Dahl jupax uñisiñap manq"antäna. "Ladrillompi lurat chiqanakat parltʼawayta. Uka chiqanakan sarnaqäwipat yatxatañax wali askiwa. Amuyatajja, ¿mä nayrajj aka cheqan mä fabricajj utjpachäna?"
  
  -Jumax chiqaw sasma, ukat ukatsti pantjasiraktawa -sasa. Lars jupax amparanakap llamp"u chuymampiw nayrar liwxatäna. -Uka fabricaxa wali ch"amawa -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Uñachtʼayapjjeta" sasa. -Jichhaxa uñacht"ayapxita -sasa.
  
  Dahl jupax yatïnwa, Webb jupat mä hora jan ukax mä uru qhipharxapxaspänwa. Maynitï ukham luraspäna ukhajja, cheqapuniw uka chimpunak jikjjatapjjaspäna. Jupax Drake ukar jak"achasïna.
  
  "¿Dubai markankir aka fanaticonakax kunjamasa?" sasaw jiskt"äna. "¿Jichhax jan chiqapar uñjatäpxatap iyawstati? Chhaqhata?
  
  Drake jupax akham siwa: "Janiw ch"allxtañjamäkiti, jupanakax wali nayrar sartañankapxi. "Jïsa, ukat jark"aqatäpxiwa, suspenditäpxiwa ukat janis yatipkaspa ukhamaw jan wali samkanak patrocinapki ukanakatxa, ukampis uka waynanakaw walja maranakaw uñch"ukipxi. Jupanakajj Diosar katuyasipjjewa. Ukax wakicht"atawa. Posesionado Guardians sat jaqenaka. Germain jiwatat lurat fabricapat jan yatipjjatapajj janiw walïkaspati" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Jukʼamp qhana notatwa" sasa. "¿Kuns jumax amuyta uka machaq secreto base amuyt"awitxa? ¿Qhawqha thayas ukajj?
  
  Drake chachajj mä ceja jiltayäna. "Janiw yatkti, munasiña. Thayax mä juk"akiwa. ¿Antártida markanx kunas pasaspa?
  
  Lauren kullakajj akham sarakïnwa: "Ukat machaq secretario de defensajj mä warmiwa" sasa. "Interesante mayjt'awi".
  
  Pasillo tukuyanjja, mä escaleraw pampat sartasïna. Hayden chachajj baseparuw uñchʼukiskäna. -Mmm -sasawa.
  
  Lars jilatajj akham sänwa: "Sartañasawa" sasa. -Saraqapxam -sasa. Nayatakix muspharkañjamarakïnwa, ukampis inas mä uñachtʼäwjam yanaptʼchi" sasa.
  
  Dahl jupax nayranakap ch"irmthapïna. Mä muspharkañ estilo, nayra imantatanakampi machaq imantatanakampi mayachthapitapat amuyt"asa. Ukham imt"asiñanakax mä jach"a amtäwit ukhamarak chhaqtayañ tuqitw arsupxäna. Jaqinakan jan amuytʼasir luratanakap uñjasax pʼiqip chʼallxtayäna. Sapa kutiw jan walinak lurañar chuym churaña.
  
  Jupanakax mä espiral ukham makhatapxäna, Lars jupax mä jach"a plataformar irpañkama. Nayraqatax jach"a espiral ukax juk"at juk"atw saraqanïna, barandillanakapax mä thiya laq"ampi ch"uqt"atawa, jan ukax kawkhantix q"umachirin amparanakapax nayrax llamkt"apkän uka chiqanakankiwa. Chʼiqa toqenjja, mä nayra, armat vitralampiw uka cheqajj uñchʼukiskäna.
  
  Kensix ukaruw jak"achasïna. "¿Vadrio patrón uñachtʼäwinak uñjtati? Ukham lurañax teorías de conspiración ukanakaruw uñstayi" sasa.
  
  Dahl jupax jupar jak"achasïna, jan sinti jak"achasiñatakix wali amuyumpiw uñjasïna. "Janiw tiemponïpkti..." sasaw mä jukʼa samartʼäna. -Ukax muspharkañawa -sasa.
  
  Drake sat chachajj jakʼachaskäna ukhajja, uka equipojj cheqaparuw congelasïna. "¿Kunatsa parlaskta, amigo?"
  
  "Paqallqu jaqinakaw qhipa estacionamientot hospital uñch"ukis sayt"asipxäna... Taqinipuniw árabenakäpxi."
  
  Drakex amparapampiw mä chiqar jaquntäna. "Kuna?"
  
  Hayden jilatajj uka jakʼaruw jutäna. "¿Amari? ¿Web sat chachar thaqhasktati?
  
  "Nayax jïsa sasaw amuyta". Drake chachajj nayranakap jiskʼaptayäna. -Nayranakax janiw kunjamäkäntix ukhamäxiti.
  
  Mai kullakajj Alicia kullakaruw pʼeqep chʼoqtʼäna. "Ukhampuni".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jupajj jakʼankchi ukhajja..." sasa.
  
  "Chaos ukax niyaw purini" sasaw Drakex tukuyäna. "Ukat ¿kunsa ukan luraski? ¿Kunsa amparapamp luraski?"
  
  "Jakhuña" sasaw Dahl chachajj mä akatjamat, thaytʼir ajjsarañampi säna. -Jupax amparanakapampiw jakthapiski -sasa.
  
  "Ukat ukanx". Drake jilatajj uñachtʼayäna. "Mercenarionakax jupanakar jankʼakiw puripxi. Infierno, estacionamiento ukanx mä phuqhat ch"axwäwiw utjani" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Janiwa" sasa. "Amarixa janiwa t"ijtxañapakiti. Jupanakajj jupan mercenarionakapawa" sasa.
  
  -Ukampis ¿kunatsa? Drake jilatajj amuytʼasïna.
  
  Haydenan teléfonopax Drake ukat Dahl jupanakat nayrax mä segundokiw ist"asïna, ukat taqiniw ist"asïna. Janïr tʼunjäwimp istʼasisaw aterrizaje ukar phoqantäna, sapa ajanupanjja wali llakit uñnaqanakaw utjäna.
  
  Argentox nayraqat ukham säna.
  
  -Amari -sänawa. "Jichhakiw jawst"ata mä ataque terrorista ukax hospital ukar jichhax kawkhantix jikxataskta ukaru. Yatiyäwipa: Yatichirir jan jarkʼaqañjamäkani ukhajja, sapa mayni rastronak tʼunjä. Ukat ukarjamaw hospitalamax utjaraki" sasa. Aka jaqin tonopanx mä atípico falta de entusiasmo ukaw utjäna, destino ukamp ch"amampiw phuqhantäna.
  
  Uka edificionjja, mä alarmaw istʼasïna, ukat uka equipojj uñkatasisaw uñkatasipjjäna.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Mercenarionakajj jaltjjapjjänwa. -Kunalaykutix jupanakax kuns jaytawayapxi -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Diosajj taqeniruw yanaptʼistani" sasa.
  
  Argenton jach"a jach"a tukutapa: "¡Uka chiqat infierno apsuñamawa!"
  
  
  PUSI TUNKA PHISQA JALJA
  
  
  Kunapachatï mä chachasa jan ukajj mä warmisa jiwañampi, kuna jiwañampis uñjasipki ukhajja, pä amtat mayniruw puripjjaspa: nuwasiñasa jan ukajj jiwañasa. Ch"axwawix mä akapach ajlliñ pacharuw uñt"ayasispa: nuwasiña, t"ijt"aña, imt"asiña, jan uñt"at chiqar jaltaña. Ukampis jiwañajj facilakïnwa. Mä ajlliwix utjchi ukhaxa, Drakex amuyt"äna. Ch'axwaña!
  
  Taqi jaqinakamampi jakañataki ch"axwapxam. Alternativa ukax wali ch"amawa.
  
  Kunjamtï phallañanak qalltawaykäna ukhajja, taqpach equiponkirinakajj wali sum istʼapjjäna, kunjamsa llaktʼasipjje, manqhapsa ukat kawkhansa puripjje uk istʼasaw jikjjatasipjjäna, yantʼapjjäna ukat istʼapjjarakïnwa. Drake jupax manqhankapxatap yatïna. Ukat quntʼasisaw vidriot tʼijtʼir uñjäna ukat morteros tʼunjatäskir uñjäna. Musphart"ataw mä jach"a ch"iyar ch"iyar uñjäna, ukax cimientot pata pisokamaw ch"iyjatäna, hormigón ukax ch"iyjatäxänwa ukat laq"a qinayanakaw mistuwayxäna.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Kayunakajajj janiw jalearuw tukuwaykiti sasaw sum yatta" sasa. -Ukhamaxa ukax uka edificio ch"allxtayi -sasa.
  
  "Ay... ¿kunsa lurapxäna?" Hayden jilatajj jachaqtʼasïnwa.
  
  Drake jupax janiw amuyt"irjamäkänti kunjams mä jaqix mä hospital phuqhantat jaqinakar t"unjañapa, yaqha patak marat mä armat sala qhispiyañataki, ukampis jutïr amtäwip amuyt"aspawa.
  
  "Amarix chiqapuniw" sasaw liwxatasin säna. "Tunka payan jan ukax juk"amp mercenarionakampi, ukat jupax jank"akiw loco ukar liwxati. Webb jupax jiwasan anqaxankiwa, jan ukax nayratpach qhipa amtäwiparuw sarawayxi, ukat Webb ukar uñt"asax akax janiw uraqpachatakix askïkaspati. Perdón jilatanaka, ukampis mä solucionakiw akan utji" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Aka edificiojj tʼunjatäskiwa.
  
  Kinimakax niyaw punku tuqir saraskäna, Dahl jupax jupan jak"apankänwa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Jaqinaka" sasa. -Usutanaka. Diosajja -sasa.
  
  Taqi aka infierno taypinxa t"ijtxapxänwa. Yeso, qhana ukat drywall trim ukanakax niyaw jaquntatäxäna ukat warktʼatäxänwa, jiwayir péndulonakjamaw liwxatasïna. Hospitalan walja jaqenakan phoqantat edificionakaparuw kayump taktʼasipjjäna, doctoranakaru ukat enfermeranakaruw tʼijtʼir uñjapjjäna, usutanakajj pasillonak taypinwa tʼijtʼapjjäna, ukat katuntat jan ukajj jan suytʼäwinïpki ukanakan arnaqasitanakap istʼapjjarakïna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Taqeniruw apsuñäni" sasa. "Taqi jupanakax".
  
  Ukat tʼijtjjäna.
  
  Drakex enfermeraruw apthapisïna, jupax jupanakan jak"apan liwxatasïna, uñkatasïna. "Kawkhans ukax...hey, ¿kawkirus uka maldito limpiezax sarawayxi?"
  
  Kenzi kullakajj colerat akham sänwa: "Kʼachat sarjjtwa" sasa, ukat jankʼakiw uñnaqap mayjtʼayäna. -Jupampi sarañ munta -sasa.
  
  Alicia kullakajj mä ladoruw irpäna. -Ukhamaxa sarxam, perra -sasa.
  
  Ukampis Mossad sat nayrir agentejj terrorismo apnaqañ tukuykamaw jupanakamp chikäskäna. Drake jupax sintonizataynawa ukat taqiniruw yanapt"äna, khitinakatix jachapkän ukanakarux mistuñkamaw irpäna, suxta jaqiruw jan thakhi jikxatapkän ukanakarux awatitayna, tanques de aire ukanak junior enfermeratakix apt"asitayna, ukat Laurenan mä lurawipax lurañapäñapatakiw uñjäna ascensoranakax sapa kuti puriniñapatakiw uñjañama. May ukat Kenzi jupanakax khuyapayasir angelanakjamaw mantanipxäna ukat mistunipxäna, kawkhantix yanapt"añjamäki ukat usutanakarux ascensores jan ukax escaleranakaruw irpapxirïna.
  
  Sapa kutiw jaqinakax saraqañ thakhi jark"antapxäna ukat alayat mistunir jaqinakatakix thakhi q"umachañatakiw ch"amachasipxäna. Yaqha jach"a phallawinakax hospitalan phuqhantat ch"axwañ ch"axwawinakas t"unjawayi, sapa chacha, warmi ukat wawanakax mä juk"a pachakiw amukt"ayapxäna.
  
  Ukat yaqha phallañampjamarakiw mayampiw sustjasiñax utjäna.
  
  Campanas de alarma ukanakax jan ch"amanïki uka banshees ukham arnaqasïna. Vidrionakajj ventananakatwa tʼijtjjäna, kunattejj uka patat tʼunjatäki uka perqanakajj wali chʼamampiw tʼijtäna. Carril qhananakax jaquqaniwayi. Qhispiyañ autonakajj alambrenakapan permisoparjamaw liwjjatasïna. Umañ maquinajj tʼijtjjänwa, vidriot lurat panelapajj phallawayjjänwa. Hayden chachajj pasillonak taypinwa sarnaqäna, jan khitis qhepäjjañapataki. Ukhamarakiw irnaqirinakax wal ch"axwapxirïna, wali ch"amampiw irnaqapxäna ukat taqi kuns usutanakapatak jan walt"ayapxäna.
  
  Enfermerajj yanaptʼa mayirakïnwa. Jupajj saytʼatäskäna uka cuartojj mä akatjamat tʼijtjjäna. Kinimakax yanapt"añatakiw jank"ak saräna, ukat ventanat uñjañax mayjt"awayiwa, taqpach edificiox ch"allxtawayxänwa. Enfermerax usutarux amparanakapamp ch"uqt"ataw jikxatasïna, janiw jach"ar aptañ puedkänti, ajanupax chuym ch"allxtataw jikxatasïna. Hawai markankir jaqix uka jaqin amparapat katthapisinx jaquntäna, ukatx enfermerax taqi kunatix wali chint"atäkän ukanak katthapïna, ukatx paninix t"ijtxapxäna, lado lado, escalerar tuqiru.
  
  Drake chachajj raquítico pirqanak uñjäna, mä techojj tʼunjatäjjänwa. Pasillonakajj chʼusakïjjänwa; mä qhawqha sapa qullirinakax salanakaruw uñakipasipkäna.
  
  "¿Kunjamsa jakasktanjja?" sasaw arnaqasïna.
  
  Mä p"iqi ch"allxtawi, mä thuqhuña. Ascensorax ist"asïna, wali irnaqaskakïnwa, ukampis janiw jaya pachatakïkänti. Uka jan waltʼäwejj walikïskänwa, Drake chachajj qalltan pächaskäna ukhasa. Ukampis jan jupanakan yanaptʼapajj utjkaspäna ukhajja, niya chikat tunka usutanakajj akankasipkaspänwa, chʼamaktʼata, jiwañakiw suyasipjjaspäna.
  
  Sirenanakaw estacionamientot jachäna. Drake jupax usutanakarux irpxaruwayäna, kunawsatix jank"ak paramédicos ukanakatakix jaljtapxäna. Doctoranakajj purinipkäna ukhajj akham sänwa: "Akanjja taqe kunas qʼomawa" sasa, ukat samarañaw ajanunakapar qhantʼäna.
  
  "Ukatxa nayrïr pisokiw utji."
  
  Drake chachajj pʼeqep altʼasïna. -¿Kunjamas uñtasi?
  
  Paramédicox wali qhuru uñkatasiñapxa teja tuqiruw mayjt"ayäna, kunattix walja yeso ukat lechada ukanakaw jallu purintatäna. "Mä tormenta de mierda ukaw utji. ¿Qhawqha pachas jiwasax utjistu?
  
  "Uñnaqapatxa..." Drakex juk"akiw sarnaqäna, kunawsatix hormigón chimpux qhipäxapar ch"allt"äna, "janiw jaya pachakiti".
  
  Uka jaqenakajj jukʼampiw jiljjattäna; mistuñajj wali jistʼaratäpachänwa, inas taqe ventananakas jistʼaratächïna. Drake jupax qhip qhipa irnaqir masinakapat nayrïr nivelar puriñkamaw jikxatasïna ukat jupanakarux lurawinakan uñjäna; sapa mayni amtanakar purisa ukat jan aguantañjam qʼipinak aptʼasisa. Hospitalan pesajepajj jupanakaruw chʼamañchäna. ¿Kunas aka chiqar tʼunjañatakix munasini? ¿Kunatsa qʼañu luräwinaka ukat yaqhachasir axsarañax walja qamir jaqinakatakix pʼiqtʼirïna?
  
  Drake chachajj pusi usutanakampi pä jan chʼamani enfermeranakampi jakapkäna uka salaruw purinïna. Usutanakax wawanakapänwa. Jupax jak"achasisinx pä katjasaw apthapitayna. Janiw sum amuytʼañjamäkiti. Ukatakix mäkiw qhiparäna. Soldadon instintoparjama, ukampis jupan amuyuparjam irpataw uka arma pampar jaqontäna. Aka chiqanx janiw jupanakax munaskiti. Jupatï jan armat jikjjataskäna ukhajja, anqankir mercenarionakaruw uñkatasïna, ukhamajj ukhamäpan. Jupajj kunatï wakiskirïki ukanak aptʼasispäna.
  
  Jichhax uka yapxatat q"ipinakat qhispiyatäsax kimsa wawanakarux malabarismo lurañ atipxatayna, wali ch"amampiw qhumantt"äna ukat pasilloruw mistuwayxäna, jach"a ventanaruw jak"achasïna. Aka chiqanx juk"amp ch"aman usutanakax jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatakiw makhatapxäna.
  
  Drake chachajj wawanakarojj suytʼir jaqenakaruw katuyäna, uka jaqenakajj doctoranaka, enfermeranaka, civilanaka ukat nayratpach jan kuna jan waltʼäwin uñjasipkäna uka usutanakamp chikaw utjäna, ukat mayninakar arknaqasaw tʼijtjjäna. Taqi kunas niyaw p"iqipat mistuwayxäna. Janiw Webb, Amari, Bo, Sabrina, yaqha misión ukanakas utjkänti . Maynin loqtatapat tʼunjatäñatak wakichtʼatäpkäna uka jan juchani jaqenakakiw wali wakiskirïna.
  
  Uka equipojj tantachasipjjäna. Jaljata pirqanakax t"unjataw uñjasiwayi, liwxatasi, ch"iyjata ukat t"unjata, laq"a qinayanak nayrar ch"allt"asa. Wali wakiskir perqanaka ukat pilaranakajj jichha tiempotakejj saytʼatäjjänwa, ukampis kunatï wali wakiskirïki ukajj mayjtʼaskatap taqeniw amuyapjjäna. Pasillos ukanakax jach"aptawayiwa, vestíbulo ukar jallu purintata, nayrax qunt"asiñ utanaka, escritorio, farmacia ukat cafetería ukanakan confluenciapänwa ukatx walja qhanampiw phuqhantat uñjasiwayi, ukampis jichhax taqi elementos de una zona de guerra ukanakamp mayjt"ayatawa.
  
  Drake jupax walja jaqinakamp chikaw ukar mantatayna, mä jaqiruw pampan qunt"atäskir uñjäna, amparanakap luqxatasinx kayunakapat jaquntäna. Jichhajj kunatsa uka tʼiju tʼijunakajj jankʼak jukʼamp jiskʼachasïna uk amuyjjänwa. Vidrio fachada taqpachaw pʼakjatäna, uka edificion pesatapsa jan ukajj explosivonakatsa, ukampis mä jachʼa pʼiyaw uñstäna. Surti. Jupax vestíbulo ukan muyuntat uñch"ukisïna.
  
  Kenzi ukat Alicia jupanakax uka jaqirux k"ari pirqa qhipharkir yänakapat qhispiyañatakiw mayacht"asis irnaqapxäna, p"iqipax ukat amparanakapas wilampiw mistuwayxäna. Pä antagonistas ukanakax mä suma irnaqawi lurapxi, jan walt"awinakapax jichha pachatakix armatäxiwa. Mai kullakax paramédico ukar yanapt"äna, jupax uka chiqanw uka jaqir jaktayañ yant"äna, amparanakapax janiw kuynt"askänti kunatix morterox jupanakar jalluntäna. Kinimakax mä punkut q"añunak q"umachaskäna, kawkhantix jaqinakax jist"antatäpkäna. Yaqhip chiqanakax mä chiqar jaquntäna ukax Drake-n qhipäxap p"akjaspawa. Gris laqʼajj taqeniruw chʼalljjtäna ukat pampan chʼamäki uka kayu chʼakhanak lurañ yanaptʼarakïna. Tiempojj jan amuyasisaw tʼijtäna. Uka edificion lurat yaqha mayjtʼäwipajj jukʼampiw sustjasiyäna.
  
  Drakex juk"akiw mayisïna, ukampis jichhax mä mayisiñaw jaqinakatakix jaqunukuwayi. Uka wali wakiskir pirqajj jan chʼamanïjjewa. Ukhamäkchïnsa, usutanakajj jawiraruw sarapjjäna. Ukampis doctoranaka, enfermeranaka ukat jukʼamp usutanakaw jankʼak yanaptʼañatakejj sarjjapjjäna. Smith jilatajj mä jan amuytʼasir chuyman warmiruw amparat kattʼat tʼijtʼir jutäna. Lauren kullakajj uka wawarojj paramédicoruw katuyäna. Pä qullirinakax mä vestíbulo virtual ukan usutanakar uñjapxañapatakiw wayt"atapxäna, uka vestíbulo ukax jupanak jak"anw t"unjatäna. Ukat vestíbulo ukan jaya ladopajj tʼunjatäjjänwa. Mä thiya qinaya taypinwa q"añunakaw jupanak tuqir t"ijtäna. Uka plazajj nayrajj chʼusakïjjänwa, ukampis ukajj janiw jichhajj kawkhantï jakasipki uka toqet kuns siskänti.
  
  Drake chachajj pä jan chʼamani waynanakaruw apthapisin caller jaqontäna ukat jankʼakiw kuttʼjjäna. Uka arnaqasiñax wasitat amuyt"ayäna, ukat imill wawarux janïr jan chiqapar yeso pilar jaquntatäkipan katjañapatakiw jaytäna. Yorgi jupax ch"usa t"aqanak taypinw jaltawayxäna, pasajes ukat jist"arañanak q"umachäna kawkhantix yaqhipanakax jan kuna jan walt"äwin uñjasipkaspa sasin amuyapkäna.
  
  Alarma jawsatanakax janiw tukusxänti, ukat mä t"aqhisiña, ist"añjam amukt"añaw jupanakan qhipäxapanx jaytawayäna. Ukat mä manqhankir arnaqasiña ukat mä qʼixu qʼixu qʼixu qʼixunakjamawa, uka jaqinakax janiw Drake chachar sinti tʼijtʼir khitapkänti.
  
  Vestibulo ukax qhipharux hospitalan fachadapar yapxatatawa, janiw mä parte integral ukhamäkänti, ukax t"unjatäxänwa.
  
  Ukampis jichhakiw Dal jilatarojj umaru wasitat chhaqtjjatap uñjäna.
  
  Drakex janiw pächaskänti, jan ukasti, hospitalan jach"a edificiopar mantañ raquítico punkut jaltxatayna, jallux q"añunakat jaltxatayna. Mä sapa doctoraw jupar jakʼachasïna, jinchupat wilajj misturakïnwa, ukat Smith jilatajj juparuw apthapisïna. Qʼañut isimpi isthaptʼat enfermerajj punku marcoruw pʼeqep chʼoqtʼasïna. Drake jupax pasañ yanapt"äna ukat chiqa thaknam uñacht"ayarakïna. Mä qawqha arunakaw arsutäna, kunawsatix jan munasirinakax jan kuna jan walt"äwin uñjasipki ukanakar yanapt"apkäna ukhama. Drake chachajj wali llakitaw thakinakapan saytʼasïna, kunattejj mä qhawqha doctoranakasa enfermeranakas jankʼakiw pasapjjäna, wawanakar amparat aptʼasisaw jarkʼaqapjjäna. Drake chachajj wali tʼaqhesiña, colerata ukat wali kusiskañ llakitaw jikjjatasïna. Jupax suyt"äna, ukatsti nayrar sartawayxäna, pasillonak juk"amp manqharu.
  
  "¡Dal!"
  
  Ukatxa ukham pasäna; kunas t"unjasi, inas taqi kunas t"unjatächispa. Uka qhipa chʼaxwäwix kunjamsa jan waltʼayaspa uk jan sum amuytʼasaxa, Drake chachax kunjamsa techox pʼiqipat mä centímetro ukchʼa tʼunjatäna uk uñjäna. Uka metalat lurat partenakajj nayraqatar qheparuw liwjjatasïna, maynïrejj pʼeqeparuw chʼalljjtäna.
  
  Drakex mäkiw patat jalnaqäna ukat nayrar sartawayxäna.
  
  Alicia kullakaxa jawsäna, qhipäxaru uñstasa. -¿Kunas pasaski?
  
  Drake chachajj akham sänwa: "Dal" sasaw säna, ukajj taqe kunsa qhanañchkaspa ukhama.
  
  Ukaw pasäna.
  
  Suecia Loco ukax uñjataw jaltxatayna, adrenalina mayitayna ukat hospitalan camaparux mä axsarat usutampiw taqpach velocidadamp thaqhatayna. Jupax mä pro ukham turno muyuntäna, ukat ch"usa manq"aruw patat jalnaqäna, ukat Drake-rux uñch"ukiskäna.
  
  "Jalaña!" sasaw jach"at arsüna.
  
  Drake chachajj Alicia kullakaruw uñtäna. "¡Mistxapxam!" -sasawa jach"at arsüna.
  
  Alicia kullakajj machaq Hayden jilataruw uñtäna. "Jan askinaka!" -sasawa arnaqasïna.
  
  Jupanak muytapanjja, walja qʼañunakaw tʼunjatäna. Drake chachan ch"akhapax wali t"aqhisiñampiw ch"ankhachasïna, kunatix ladrillox ch"akhapat ricochetänwa. Dal jupax qhipäxaruw kayump takt"asïna, pilanak taypin thakhi lurasa, jan sinti qhuru ch"amampiw chiqaparu katxarutayna. Ruedajj chʼiyjatäjjänwa, ukampis qhepatjja, mä metalat lurat lanzaw usutar qonqorinakap taypin sábananak chʼiyjäna. Qhipäxar kutt"asax Drakex amuyuparjamaw juk"amp juk"ampi sarnaqäna, ikiñan nayräxapat katxarusa.
  
  Taqini.
  
  Jupax jaquntäna, Dahl jupax jaquntäna. Vestíbulo ukar mantapxäna ukat kutt"apxäna, ukat jach"a mistuñ thakhix jaqinakamp ukat q"añunakampi jark"antat jikxatapxäna. Jupanakan qhipäxapanx q"añunakaw jallu purinïna. Haydenax ventanaruw jaltawayxäna, khuchhurata ukat wilax mistuwayxänwa, jaltasaw amparanakap luqxatäna. Drakex ikiñar qunt"asisaw jupar uñch"ukiskäna. Alicia kullakajj liwitat paramédicoruw katthapïna ukat amparapampiw liwjjatäna. Dahl chachajj sapa tendón, sapa onza voluntad ukat qhep qhepa chʼamap chʼalljjtayäna.
  
  Drakex lankt"asïna kunawsatix mä taqpach vidrio ventanax tejat jaquqanïna ukat ch"iqa kayupan t"unjatäna. Uka fragmentonakax juparux liwxatawayi. Dahl jilatajj wali jayaruw auto apnaqäna. Jupanakax...
  
  Nayra k"uchupatjja, mayni equiponkirinakaruw uñjäna. Kinimaka ukat Kenzi, May ukat Smith, Yorgi ukat Lauren jupanakax wali manqhankapxiwa ukat jank"akiw qhispiyañatak sarapxi. Chuymapax salt"asïna. Mayacht"asisaw ikiñamp usutarux qhipa jark"äwit apt"asipxäna ukat ventana tuqit taqiniruw manq"añ atipjapxäna. Doctoranakax Haydenan jak"apankapxänwa, kayunakaparux q"añunakaw jallu purintäna.
  
  Drake jilatajj kuttʼanjjänwa. Akapachajj chʼamakaruw chhaqtjjäna.
  
  Ukat ventananakaruw jankʼak puripjjäna. Jan jankʼakiw pʼeqep chʼoqtʼasis mä jan uñtʼat destinoruw purtʼasipjjäna, qʼoma suytʼäwimpi ukat wali suma suytʼäwimpi. Drake jupax uraqir purintäna ukat rollo ukar purintäna, ladrillo ukat hormigón ukat tunka payan yaqha materiales ukanakamp rasguñata. Jupax kutt"anxänwa, ch"iqa kupi uñtasa, amigonakapar jakthapisa, uka jach"a, jan ch"amani edificio ukar qhipäx uñtasa.
  
  Kinimakax ventanaruw sayt"asïna, ajanupax anqäxar uñtataw jikxatasïna. Uka pʼiyajj wali jiskʼakïnwa.
  
  Jupa patjjarojja, taqpach edificiow liwjjatäna.
  
  
  PUSI TUNKA SUXTAÑA JALJA
  
  
  Kunawsatix destinos ukanakax mä navajas ukan liwxatasïna, kunapachatix jakäwin patinapax wali k"ajkir ukhamarak ch"amakt"ayat taypin liwxatasïna, kunapachatix mä millón jan phuqhat pachanaka ukat samkanakax jan jakt"kay amuyunakaruw ch"allxtäna, hospitalan edificiopan jach"a fachadapax juk"at juk"at liwxatasiñap sayt"ayäna. Inas carga apthapir pirqax qhispiwaychïna jan ukax viga crítica ukax juk"amp pesaje ukar purirakchïna, ukampis t"unjañax sayt"awayxänwa.
  
  Tunka par kayunakax niyaw jupar jak"achasiñatak t"ijtxapxäna.
  
  Dahl jupax qhip qhipankänwa, qarjataw jikxatasïna, ukampis Hayden jupax nayrankänwa, sapa tendón ukx ch"allxtasaw hawaiano jaqir amparap luqxatäna. Mayacht"asisaw mä jach"a ch"usawjat aynacht"ayapxäna, Drake, Alicia ukat Kenzi jupanakax wali manqhan uñch"ukipxäna, kimsa kutiw jan khitis manqhan utjatapat uñakipañataki. Mä juk"a pachatxa, estacionamiento ukar kutt"xapxäna, ukatx frontera jak"an jilsuwayki uka ch"uxña pamparuw kutt"apxäna. Taqinipuniw qhipäxapar tʼunjasipxäna.
  
  -¿Jiwasax walikïsktanti? Drake jilatajj wali chʼamampiw samasïna. -¿Kuna jach"as utji?
  
  "Janiw kunas ducha ukat mä paquete de analgésicos jan qullañjamäkiti". Dahl chachajj niyaw qontʼatäskäna ukat uka jan waltʼäwinak utjkäna uk uñakipaskäna. "Uka alayax mä chʼaxwäw chiqar uñtasitawa [...] . Cirujanonakajj tʼunjatäki uka autonak taypinwa operapjje" sasa. Jupax p"iqip jisk"achasïna. "Chiqpachans janiw ukatakix yanapt"apkti sasaw suyt"askta".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Janiw ukhamäkiti" sasa. -Webb jupax Amariruw apsuwayxi, ukat ukampiw loquñax jutäna.
  
  Lauren kullakajj cheqaruw säna. "Ukat kunjamsa taqe kunas tukusini uk janiw yatipkti".
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Ukat mä qhawqha tiempojj janiw ukhamäkañäniti" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Taqe ukanakat sipansa jukʼamp jan wali, jan amuytʼkaya, yaqha lurañaw utjaraki" sasa. "Amari jupax Webb jupax qhispiwayi uk yati, jichhax qhipa uñacht"äwiruw sarapxi. Uka qhipatxa -sasawa ch"usa ch"uqi uñkatasïna, "janiw amuyt"irjamäkti kunas jutïrin pasani" sasa.
  
  Uka equipox tukuskir yänakap wasitat utt"ayañatakiw irnaqapxäna, ukatx walja ordenadores, qullirinaka ukat enfermeranakax yanapt"añatak purinipkän uk uñjapxäna. Policía ukan autonakapaw sayt"asipxäna ukat jach"a thakhin phuqhantapxäna. Ambulancianakax jank"akiw pasapxäna ukatx helicópteros ukanakax puriñ qalltapxäna. Uka uñjawix pachpa pachanx jaqin ch"amapa ukhamarak suma chuymanïtap uñjasax ch"amañcht"kirïnwa, ukat llakisiñarakïnwa kunatix walja ch"amanchawinakaw -janitï mä loco jaqin caprichopäkchi ukhax - qullunakax yaqha chiqar apayaspawa.
  
  Hayden jupax Argento ukat DC ukanakaruw jawsatayna. Uka jan waltʼäwit yatipkchïnjja, janiw yaqhanak yatipkänti. Eckernfeld, janis taqpach saparst"atäkchïnxa, jisk"akiwa, janiw red de videovigilancia ukat yaqha mecanismos de seguridad ukanakax utjkänti. Drakex Amarix janiw ukax tukuskaniti sasaw amuyäna. Jila partejja, Webb chachajj qhespiwaykaspas ukhamwa amuyaspäna, jukʼampejj jichhajj misión tukuyaruw puripjjäna. Jichhak uñstki uka pʼeqeñchäwijj Filósofo sat qalaruw cheqak puriyäna, uka qalajj wiñay jakañ, jan uñjkañ ukat teletransportacionan imantatawa. Webb ukat Amari jupanakax chiqpachapuniw sasaw amuyapxäna ukat ukax chiqäkaspas ukhamaw SPEAR equipo ukarux tukuyäna. Taqe kunat sipansa, jaqenakar arknaqapjjänwa. Jiltʼirinakajj mä jachʼa thaya thaytʼankäna ukhajj nina nakhaskirïnwa.
  
  Chiqansa, árabe jaqirux arknaqañaw wakisïna. Jupanakan luratanakapajj janiw tukuyatäkänti, Webb chachajj chʼusa tʼunanak manqhan ikiskchïnsa.
  
  -¿Amarixa? sasaw Dahl chachajj säna.
  
  Hayden jilatajj pʼeqep jiskʼachasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Taqi kunat sipansa jukʼampiwa. "Ukampis penúltimo pista ukax akankänwa. Jichhajj janiw kuns yatktanti. Jupasti yatpachati sasaw jisktʼasta" sasa.
  
  -Bastardox kawkhans uñacht"ayasiñapaw -sasawa Smith jupax qhuru arsüna. -Jiwasax polvo ukar tukuñkamaw muyuñäni -sasa.
  
  Drake chachajj kunjamsa policiajj doctoranakan tamapat jaljtasin jupanakar tʼijtjjäna uk uñjäna. Jankʼakiw uka jaqen ajanupar mayjtʼayäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Sartasim" sasa. "Akanwa jan waltʼäwi phuqtʼat manqʼax juti."
  
  "OU" sasaw sapxi. Alicia kullakajj normalapar kuttʼkaspa ukhamänwa. "Mä Jisk"a Duende ukan qhanañchäwipjamaw ist"asi."
  
  Mai kullakajj policiajj jakʼachasiskäna uk uñjäna.
  
  Hayden jilatajj jupamp jikisiñatakiw sartasïna, Dal jilatajj ukhamaraki. Drakex jak"ankxänwa, p"iqip jach"ar aptañataki ukat kuntix uka jaqix siskän uk ist"añataki.
  
  Ukat samartʼasajj akham sänwa: "Mayniw uka alayarojj uñtʼaskta sasaw säna. Jupanakax parlañ munapxi" sasa.
  
  Drake jupax khitirus yanapt"apkatayna sasaw amuyäna. -Janiwa wakiskiti -sasa. Nanaka-"
  
  -Warmixa jiwañampïskiwa -sasa.
  
  Uka equipojj amukiw sarjjäna. Drake jilatajj nayranakap jistʼarasïna. "Ukhampuni".
  
  "Sutip yatiyäta ukhajj jankʼakiw jaysäta sasaw sarakïna. Sabrina Balboni kullakajj akham sänwa:
  
  Drake chachajj kunkapajj wali chʼamanïkaspas ukhamwa amuyasïna. Jupanakan equipopaw italiano master lunthatarux aka cargo ukar uñt"ayäna, janïr Bo taqinir aljantkasa. Jichha...
  
  Maynikïpjjatap laykojj qollut tʼijtjjapjjäna, polician talonanakapan wali juntʼüta. Mayachtʼasisaw wali amuyumpi jaqinak taypin sarnaqapxäna.
  
  Sapa mayniw, amuyunakapanx Sabrinax ikiskäna uka camillaruw muyuntapxäna. Italianox juk"akiw sarnaqäna ukatx janiw kuna chimpunaks uñacht"aykänti, uka ch"usa chiqanakat laq"a. Drake jilatajj doctoraruw saräna. "Kunjama?"
  
  Uka jaqix wali jach"at akham sänwa: "Chuchillo purakaru" sasa. -Uka phallawix janis askïkaspa ukhama.
  
  Drakex almapan t"ijtäwip jan yäqañ yant"äna ukat camilla patxaruw qunt"asïna. "¿Sabrina kullakajj? ¿Ist'apxitasmati, munasiña?
  
  Nayranakapajj liwxatasïna. Ch"iyara nayranakapaxa llakimpi phuqt"ata. Sabrinajj jankʼakiw uñtʼäna, uk jupajj amuyasïnwa.
  
  "Kamisaki".
  
  Lakapajj khathattʼasïnwa. "Jupax...jupax sarxänwa. Beau... Box nayaruw ukham lurawayitu" sasa.
  
  Drake-n amparanakapax ch"allxtasïna, ukampis jupax jilxattaskir colerasiñap chhaqtayäna ukat Alicia-x arskäna uka axsarkañ maldición qhipäxar jaquntäna. Jupax janiw derechonïkänti aka warmir wasitat yanapt"añapatak mayiñapataki, ukampis Webb jupax librëspa ukat culto amari ukax jupar arknaqaspa ukhax janiw kawkhans akapachanx jan kuna jan walt"awis utjkaspati.
  
  -¿Kawkhansa uk yattati? sasaw jiskt"äna.
  
  "Jupax sarawayxiwa..." Sabrinax chhuxriñchjasiñaruw puri, samañatakix jachaqt"asisaw chhuxriñchjasïna ukat wilax ikiñap ch"amakt"ayäna. Uka qullirix uka taypinkänwa. -Jupax hospitalar sarañapawa -sasa.
  
  -¿Qhawqha jayarusa? sasaw Dahl chachajj jisktʼäna.
  
  Doctorajj amparap chʼoqtʼasïna. "Tunka minutonaka".
  
  Jupanakajj janiw uka jan walir puriñjamäkänti. Drakex jak"achasïna, ukat lakapax niyaw Sabrinan nayraqatapar llamkt"äna. Jupajj akham sänwa: "Pampachita" sasa. "Wali llakiskañawa, ukampis taqi kun yatiñasawa".
  
  -Jupax sarawayxiwa... -sasawa Sabrinax mä akatjamat mä ch"aman arumpi säna, ukax Drake-rux wal muspharayäna. "Kawkhantix Saint-Germain ukax wali jakaski. Chiqansa ukax qhanawa. Jachʼa tesorojj jichhürkamaw jupampïski" sasa.
  
  Drake jilatajj yaqha cheqaruw sarjjäna. "¿Wali... wali jakaskiti? ¿Kuna diablos jupax...?"
  
  Hayden jilatajj yaqha toqet mantanïna. "Kawkhana?" sasaw jupax ch"amanchasïna. "Web chachajj kuntï creyki ukajj janiw kunäkisa. ¿Kawkirus jupax saräna?
  
  "Iyawsiwa... Barrio Francés uksan jakatapat iyawsi. Nueva Orleans markanxa. Germain kullakajj mä utaniwa" sasa.
  
  "¿Ukat tesorojja?"
  
  "Germain jupax... Barrio Francés ukx ajlliwayi siwa kunatix... kunaymaninak utjatapata. Kuna ingredientenakatï jupar munaski ukanaka. Mä kasta kunaymaninakänwa sasaw säna" sasa. Sabrinax amparap aytäna ukat Drakex amparap ch"allxtayäna.
  
  Ukat samsusaw akham säna: "Bo ukar jawstʼam" sasa. -Juparux nayat kutt"ayapxam -sasa.
  
  Aliciax Sabrina tuqiruw amparapamp ch"allxtayäna. -Akax nayan irnaqawijawa, ukat imill wawa, nayax ukat jach"añchañ munta -sasa.
  
  -Kuna... yuspajarapxsmawa -sasa.
  
  -Ey, janiwa yuspajarañaxa wakiskiti -sasawa Drakexa jank"aki säna. -Jichhax tukuyxañäni ukhax visitt"apxäma -sasa.
  
  "Uva". Sabrinax jachaqt"asiñ yant"äna, ukampis Drake-x paramédico-n llakit ñik"utap ch"uqt"atapakiw uñjäna. "Janiwa. Winu."
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Mä estante taqpach apaniyäta" sasa.
  
  "Nayan--mayampiw chhuxriñchjasta, heroe."
  
  "Jiwasax sarañasawa". Hayden jilatajj wali jayaruw sarjjäna.
  
  "Mä juk"ampi" sasaw Sabrinax qullirix jupar jak"achasïna. "Yaqha". Jupax Drake-n muñecaparuw ch"allxtayäna.
  
  "Webb jupax tukuyañ anatäwipankiwa. Jichhax taqi kunas tukusxiwa. Jupan jakäwipa. Jupan uñjäwipa. Taqi kunas ukatakixa. Jupax Bo...juparux jawsayañamawa ukat sapa mayni recursonak qullqi apsuñamawa sasaw säna.Ukhamaw jupax säna."
  
  Drake jupax Hayden jupampiw mä uñkatasiñ mayjt"ayasïna. Mä frase ukax absolutamente terrible connotaciones ukaniwa.
  
  Sabrina kullakaruw qullirinakar uñjañapatak jaytapxäna ukat tantachasipxäna. Hayden jilatajj uka jawstʼäwi luräna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Aeropuerto Louis Armstrong ukar jankʼak avionat sarañaw wakisi" sasa. "Ukat mä equipo completo cargado ukan jikisiñataki. Taqi amenazas ukanakax utjaspawa. Ukhamakiwa aka maldito markarux alerta uñstayañama" sasa.
  
  Jupax policianakan autop tuqiruw sarawayxäna. Ukat akham sarakïnwa: "Qhepatjja" sasa. -Tyler Webb jupax tukusxiwa -sasa.
  
  Drake chachajj jila parte jaqenakajj atipjañatak jakʼachasisin jukʼamp jan walin uñjasipjjatap yatïna.
  
  Taqi ukat taqi yänaka?
  
  Suyt"apxam kuntix SPEAR equipox apanipkän uk yant"añkama.
  
  
  PUSI tunka paqallquni JALJA
  
  
  Nueva Orleans markax Misisipi jawir jach"a katari jak"anw chhullunkhayatäna, uka markax wasitat luratawa ukatx wali ch"amanchatawa, janiw juk"ampikiti jach"a ayllun ajayupampi. Barrio Francés ukax Nueva Orleans markan nayra barrio ukhamänwa, turistas ukanakatakix wali uñt"atawa ukat niya taqpach jan wali lurawinakaw utjäna ukat kusist"añanakas utjarakiwa, ukax jaqix amuyt"aspawa. Jilpachax nyu-oar-lintz sasaw arsu, ukatx amuyataxaw brújula ukan thakhinakapar jan yatkataynati - barrionakax anqäxankänwa, marka taypinkapxänwa, jawir jan ukax qutankapxänwa - jupax pachpa kamachinakaparjamaw sarnaqäna ... Estados Unidos markanx mä qawqha chiqanakat maynïriwa, kawkhantix callin machjayir umañax utjki , kawkhantix jaqinakax tranvía ukar sarañat sipans tranvía ukar sarapxirïna, ukat jiwatanakax sapa kutiw uraqit patat jach"a mausoleonakan imt"apxirïna.
  
  Ukatxa akaxa mä aski chiqawa jan uñt"ata yänaka apthapiñataki ukatsti nayra elementos ukanakampi mistuñataki, mä aski chiqaru jan lurañjama jikxatañataki ukatsti jan iyawsañjama sawuñataki. ¿Chʼama chiqaxa? Niya janiw kunas kunjamtï qillqatäki ukhamarjam arsuskiti.
  
  Drake jupax nayraqat autot saraqawayxäna, kunawsatix Bourbon calle ukar mantapxäna, ukax colmena ukan chika taypinkiwa. Uka chiqanx walja jaqinakaw utjäna, ch"axwañanakaw utjäna ukat jan iyawsañjam ch"axwañanakaw utjäna. Jupax jan seguro, atípico ukhamaw jikxatasïna, janis khitis uk amuykchïnxa. Jach"a camionetax janiw chimpunïkänti, ukhamarak jutir pä camionetax ukhamaraki, armanakax wali imantatänwa. Janiw kuna amenazas ukanakas utjkiti, ukat janiw kuna jan uñt"at lurawinakas qillqt"atäkiti. Autoridadanakax jan uñjkayaw juk"amp ukankapxäna ukat yanapt"anak katuqapxäna. Drake jupax Webb juparux janïr mä jach"a contingente purinkipan katuntañ munäna.
  
  Ukampis ¿kawkinkis uka jan amuytʼasir jaqejja? sasaw amuyäna. ¿Kawkhans psicos ukanakax bloque uksanx tantachasipxi?
  
  Avionan yatxatäwinakapax janiw Karin Blake sat warmin yatxatäwiparjamäkänti, ukampis mä qhawqha askinak jikxatawayi. Leyendax siwa, Saint Germain jupax mä qawqha pachaw wasitat jikxatasïna, Nueva Orleans markaruw sarxatayna ukatx ch"amakt"awayxataynawa. Kunatsa jan ukax kunjamsa uka tuqitxa janiw jisktʼasipkänti, jan chʼamäki uka jisktʼanakas jisktʼatäkänti, ukampis Drake sat chachax uka leyendanakax qhispipkäna ukanakanx ukhamarakiw sasaw amuyäna. Webb jupa pachpaw ukax iyaw satayna ukat qhipa thaqhañanx elixir de vida ukax aka chiqanw jikxatasïna. Chiqpachansa guantes ukanakax apsutäxänwa.
  
  Uka equipojj jupar muyuntata ukat qhepäjjapanwa jaljtasïna, Alicia kullakajj jupan jakʼapankänwa. Mä tamjamax Sabrina markat sarxatapatx wali llakitaw jikxatasipxi ukatx uka pachatpachax janiw kuna machaq yatiyawinaks katuqapkiti. Alicia kullakajj ukajj mä suma señaläkaspas ukhamwa uñjäna. Jaya tʼijuñanjja, ikipjjerïnwa jan ukajj ikisipkaspas ukhamaw tukupjjerïna; janiw khitis Webb jupax uñstayat jan walt"awinak chiqak uñkatasiñ munkänti.
  
  Drake chachajj Alicia kullakajj jupar uñkataskatap amuyasïna ukat nayranakap chʼoqtʼasïna. Ukatxa uñjäna Mai ukhamaraki uñch"ukiskäna ukatxa ukaxa amtayataynawa qhipa kuti tantachasipxatapata. Ukax ikiñankiwa. Akatjamat amtasiñax lakap wañt"ayäna.
  
  Hayden jilatajj nayraqat aceraruw sartasïna. "Ukhamajj jan amtampi sarnaqañat sipansa, mä amtaw utjistu". Jupax yatiyiriruw arsüna, ukankir mayni equiponakan askipataki. "Jan armasimti Amarix akankaniwa, ukat potencialmente jupax Webb-t sipan juk"amp jach"a t"unjir jan walt"awiwa. Jan armasimti Webb jupax taqpach torcido jakäwip aka particular uruy arumaw apuestas ukarux apuesta. Panpachaniw recursos ukanipxi - Amari's ukax Webb-an nayrjax jach'awa. Ukat Beauregard Alain sat chachajj? Janiw jupar jiskʼachañamäkiti. Jiwayañ ch"amax inas wakischispa. Nayax ukham amuyta. Inas jiwasax yaqha chiqar sarxañax wakischispa?
  
  Uka jisktʼajj retórica ukhamänwa, ukampis uka qhepatjja mä aruw istʼasïna. "Hmm, janiw jichhakamax taqpachäkiti."
  
  Mä machaq autow puriniwayi. Drakex amparap jisk"achasaw tapar jak"achasïna. Dahl ukat Kinimaka jupanakax nayrar sartapxäna; Smith ukat Lauren jupanakax qhipäxankapxiwa. Punkunakax jist"arasïna ukat kimsa jach"a uñnaqt"an guardaespaldas ukanakaw mistuwayapxäna, ukat uka chiqaruw uñakipapxäna. Ch"iyar lentes de sol ukat trajes ukanakax gobiernot parlapxäna, ukat wali vigilancia ukanakax Servicio Secreto ukan arnaqasipxäna. Drakex chhuxriñchjasiñ yant"äna.
  
  Hayden jilatajj janiw phoqaskänti. "Aka...? Akax mä warmiwa. Oh mierda ukax wali askiwa. Janiw jichhaxa. Janiw jupar jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapatak garantizksnati" sasa.
  
  Ukampis Kimberly Crow kullakajj janiw jarkʼkänti. Machaq chika marani Ministro de Defensa ukax mä jisk"a, suma ch"ullqhi warminïnwa, qhanaw deportes ukan anatirïna. Ajanup ch"akhanakapax wali uñt"atawa, talonanakapax jank"akiw ukat wali ch"ullqhirakiwa. Hayden sat chacharuw jakʼachasïna, ukatsti mä metro ukchʼa jayankasaw saytʼasïna.
  
  -Janiwa walïkiti sasina amuyta, ¿janich ukhamäki?
  
  Hayden kullakajj kunjamsa uka jisktʼar qhanañchäna uk amuytʼäna. "¿Akax mä juk"a pachatakikiti, señora Secretaria?"
  
  -Nayaxa yanapt"añatakiwa akanktxa -sasa.
  
  Drake jupax Crowe chachan ajanupan amtäwip uñjäna. Janiw khitis qhanpach jach"at arskänti, ukatwa kunjams mä jaysäwix formulaspa uk jiskt"asiñ qalltäna, ukatx Aliciax chikancht"asiwayiwa.
  
  "Jiwasan sarnaqäwisax janiw Ministros de Defensa taypinx ukhamakiti".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Señora, jumar jarkʼaqañajja, sum sarnaqañasaruw jan waltʼayaspa" sasa.
  
  -Nayan guardianakajax utjitu -sasa. Cuervox kimsa jaqiruw amparap luqxatäna.
  
  Dahl jupax wali ch"amampiw säna. "¿Jardín de infantes ukan jupanakar lunthatapxtati?"
  
  Hayden jilatajj jankʼakiw akham säna: "Ukat inas mä jukʼa jan wali arunakampi uñjasirakchisma" sasa.
  
  "Akax apt"asiraksnawa. Ukat nayax qhipäxarux chhaqtxaraktwa. Jupax amparap luqxatäna. -P"iqinchañani -sasa.
  
  Crowe ukan uñstatapax kunayman sañ munaspa, mä yatiñ munir visitt"äwit qalltasa, mä juk"a uñakipt"añkama, ukat equipo ukan markatakix wali askïtap taqpach yäqañkama, Hayden jupax maysaruw kutt"awayxäna. Secretariojj kunsa jan walir puriyaskäna uk sum yatïna.
  
  Ukax uywa katuñ pachaw purini.
  
  
  PUSI tunka llatunkani JANK"A
  
  
  Uka amtax sapuru ukhamarak juk"amp jasakiwa, thiya capas de polvo digital ukat autopistas digitales ukanakan allsuñat sipansa. Hayden jilatajj sarjjapkäna ukhajj secretarioruw uk qhanañchäna.
  
  "Kunjamtï taqi uñisirinakax lurapkixa, Webb chachan iyawsäwinakapxa, loco jan ukax jan loco ukhamäkchisa, apanukuñ yattanwa, kunattix janiw akan yanaptʼapkistaniti. Ukampis ¿jakäwipan irnaqatapa? Ukaw wali wakiskirixa. Aka jaqix mä fórmula alquímica lurañ uñjäna, ukax Filósofo Qala satawa, uka sustanciax elixir de vida sasin uñt"atarakiwa. Nayrajj aka planetan jukʼamp munat premiojja, jichhajj Webb chachan qhep qhepa amtapawa" sasa.
  
  -Uka tuqitxa ist"twa -sasa.
  
  "Ukampis sarnaqäwipax wali muspharkañawa. Ukajj Adanat qalltatpachwa amuysna, jupajj Diosat yatiñ katoqäna. Biblian parlki uka patriarcanakajj mä generacionat generacionaruw pasawayapjje, ukhamatwa jaya tiempo jakañap jikjjatapjjäna. Salomonan templopampi ukat Biblian utjki uka salmonakampi chiktʼatawa" sasa.
  
  "Ukampis jumax ukax mä chiqaruw apanukuwayta, ¿janich ukhamäki?" sasaw Crowe jilatajj säna. -Mä jisk"a loco ukhama.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jïsa ukat janiw ukhamäkiti" sasa. "Ukhamajj inas yanaptʼchispa. Internetax wali jach"awa ukat k"arinakamp phuqhantatänwa. ¿Khitis yatpacha kawkïr cheqa yatichäwinakas jukʼamp cheqpachätapjja? Yämas kunapachatix kimsa patak marani jakthapiwipat llakisipki ukhaxa. Nayra libronaka, nayra bibliotecanaka, museonaka ukat ukham yaqhanak sum yatjjatañatak tiemponïsna ukhajja, yatjjatsnawa. Ukampis janipuniw ukham lurktanti. Chiqpach jakawix wali jank"akiw saraski, janiw samsuñjamäkiti. Chiqpach pallapallanaka ukat chiqpach equiponakax sarkasax amuytʼasipxañapawa ukat yatiqapxañaparakiwa" sasa.
  
  Crowe jilatajj fiesta lurir tamanak taypinwa Hayden chachar arktäna. -Uka amuyuniwa. Ukampis kuntï jumajj amuykta uk jichhakamajj janiw amuykti" sasa.
  
  "Waliki. Webb jupax amuyiwa, alquimia, teletransportación, jan uñjkañ tuqit imantat yatxatasa, ukat qhipa utt"ayir masones ukanakan iwxt"awinakaparjam sarnaqasax aka Jach"a Obra uñstayañax wakisispawa. Ukatwa Leopold chachan rollop jikjjatasajj uka lurañ qalltäna. Uka liquido lurañatakejja, jichhajj kunatï wakiski ukanak munasini" sasa.
  
  -¿Filósofo Qala lurañataki? Crowe chachajj wali pächasir uñnaqtʼanïnwa. "¿Ukat ¿kunas uk yattati?"
  
  -Jiwasax iyawsapxtwa -sasa. Kunjamsa mayachtʼasipjje uk yatiñajj kunatï paski uk mayjtʼayi sasaw amuyta. Kunjamakitix avión ukanx FBI ukan yatxatirinakax local ukan fósforo alasitanakap uñjapxäna. Yaqhipa urina. Especial alwa ch"uqi. nitrato de amonio ukampi. cloruro de magnesio ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi. Yaqha walja materiales ukanakat sophick lurapxi; ukatsti, azufre ukat mercurio ukanakaw utji. Jïsa, uka chiqan yaqhip establecimientonakax kunanaktï aljapki ukanakxa wali jamasat yatiyapxi, ukampis yaqhipanakax jan amuytʼasis jan ukax wali amuyumpiw yanaptʼasipxi".
  
  "Amuytwa. Ukhamajj ¿kuna lista de compras ukar arktañatak akankapjjta sasin sapjjestati?
  
  -Wali chiqawa -sasa.
  
  Jupanakax Barrio Francés ukat juk"amp chiqanakaruw juk"amp yatxatapxäna. Q"añut ch"uxña persianas ukat barato amtañ yänakampi t"unjat tiendanakax Iglesia de Voodoo, Leveaux"s ukat Hoodoo Shop sutinakampi jach"añchasipxirïna. Diseñata jan ukax jan yäqasa, sapa establecimientox jan walt"ayataw uñjasiwayi, ukat yaqhipanakax chiqpachans jan suma uñnaqt"aniw uñstapxäna. Drake chachajj nayratpachwa yateqäna, jan juchani fachadanakajj walja kutiw jan wali jan wali lurañanakan cheqanakap imantaspa. Ukampis turistanakax jist"arat punkunakat mantanipxäna ukat mistunipxäna, fotonak apsusipkäna, selfies ukanaka apsusipkäna, jila partex wali junt"u pachan t"aqhisiyatäpxänwa.
  
  Hayden jilatajj saytʼasïnwa. Ukat akham sarakïnwa: "Vudoo azul" sasa. "Akanxa, amuyataxa, ismut urina jikxatsnawa".
  
  Alicia kullakajj Hayden chachan amparaparuw pʼeqep samartʼayäna. "Chiqpachansa?"
  
  -Ey, akax janiw nayan barbacoajakiti -sasa.
  
  Ekipox wakicht"asipxäna ukat local SWAT waynanakampiw aruskipt"apxäna jupanakax uñacht"ayasipxarakïnwa. Uka tiempotakejja, taqeniw chaleco antibalas ukat casconakampi isthaptʼatäpjjäna ukat armanakapsa qhan uñjañkamaw katjjarupjjäna. Jaqinakax sarxapxäna ukhax uka chiqax jank"akiw ch"usaruw tukuwayxäna. Drake jupaw nayrar sartawayi.
  
  "Saraña." Uka ordenax comunicadorap tuqiw sillp"äna.
  
  Drake chachajj umbral makhatasisaw pistola jiltayasïna, ukat chʼeqa toqeruw saräna. Dahl jupax ch"iqa tuqiruw saräna. Jupanakarux pä jaqiw arktapxäna, ukat Kinimakax chiqak chika taypiruw sarawayxäna. Aljirix wali mulljataw jupanakar uñch"ukiskäna.
  
  -¿Qhipa punkuxa? -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  Ukampis taqi kunas chʼusakïxänwa. Webb jupax mä kutis akankchi ukhaxa, jupax nayrar sartawayiwa. Hayden jilatajj uka gerenteruw jawsäna ukat mä ladoruw irpäna.
  
  Drake chachajj istʼänwa ukat jankʼakiw jisktʼapar jaysäna. "Jïsa, jïsa, chika horat janïraw aljapkti. Mä jan uñt"at jaqiw jach"a masipampi. Janiw jisktʼasipkti" sasa.
  
  Pä cuadranak jayankir yaqha tiendaruw jawstʼapjjetäna, uka tiendajj nitrato de amonio satänwa. Uka manqhanjja, Drake chachajj walja químicos, urnanaka, mistuñ manqʼañanaka, morteronaka ukat mazonaka, ñikʼutanaka, kisunaka ukat animalanakan chʼakhanakapan frasconaka, nayra chʼakhanaka, lajjranaka ukat kayunakan uñnaqanakapan jarrunakapa, mandrake, zombi aycha ukat reyin wilap plástico bolsanakap uñchʼukiskäna. Uywirix taqpach manq"antañjamaw uñnaqäna.
  
  "Yar, yar" sasaw qhan k"ari inglés acento ukamp dibujäna. "Uka jaqix jichhakiw pasawayxi. Nayax saltpeter, magnesio, mä juk"a fósforo alawayta. Alwat chhullunkhay munata sasaw säna" sasa. Mä chhuxriñchjasiña, ch"iyara kisunaka ukat mä qutu dreadlocks ukanaka. "¿"¿Jumajj rocío especial sañ muntati?" sasaw sista. Jupajj "jïsa" sasaw säna, nayajj "jan aljamti" sasaw sista, jupajj wali chuym ustʼayataw uñnaqäna" sasa.
  
  Hayden jilatajj mä jukʼa mayjtʼayañatakiw chʼamachasïna. "¿Kawkïr chiqarus iwxtʼapxätati?"
  
  "Chiqpachapuniwa, chiqawa. Salón Mágico ukax mä jach"a utaw. Ukanx mä qawqha... mierda ukaw utjañapa. Ay, ukat ¿kunatsa uka waynanakax chʼiyar isimp isthaptʼat chachanakjam isthaptʼasipxi?"
  
  Drake jupax Secretario Crowe jupan guardaespaldas ukanakat arsutapatx chuym ch"allxtayäna, ukampis Dahl juparuw jak"achasïna. -Dudex jumat sipan juk"amp sum parli.
  
  Uka sueco jaqix wali jach"at arsüna. -Chiqpach norte uksankir campesino ukham yatiyatawa.
  
  Kimberly Crow kullakajj uka equiporuw uñtäna. "Ukhamajj ¿kunas especial rocío satäkis ukajja? ¿Jan axsartʼas jisktʼasirïta?"
  
  Uka dueñoxa chhuxriñchjasïna. "Jallu pachax alwa pacharuw mä jiwayir quqan pétalos ukanakat apthapita. ¿Jiwañjamati janicha? ¿Kunsa yantʼasma?"
  
  -Pächasiñawa -sasa. Crowe jilatajj qheparuw kuttʼjjäna. -Wali pächasiña -sasa.
  
  "Kunjamsa nayrïr arumax tornillo lurawayta ukarjamaw, ¿janich ukhamäki?" Alicia kullakajj khitimpis parltʼaskäna uk janïr amtkasajj jachʼatwa arsüna. Ukampis uka qhepatjja, amparapampiw amparap chʼoqtʼasïna. -Maldita chiqawa, ¿janich ukhamäki?
  
  Taqi unidadax nayrar sartawayiwa, Hayden jupax listapan yänak ch"iqintawayi. Kunawsatix Magick Lounge qhipäxan plazan sayt"apkän ukhax mä vapor de sol trampa ukaw wallpa qhatiyata, marihuana, cigarro ukat jazmín ukanakamp q"añuchata, SPEAR equipo irpirix arsüna.
  
  "Rocío qhipatxa, sofá ukan elementonakapakiw qhiparxi. Wakicht'atäñamawa ".
  
  Smith jilatajj akham sasaw jachʼat arsüna: "Jutïr ukar chiqak sarañasawa" sasa. -Jichhax tunka minutos qhipharxapxsnawa -sasa.
  
  -¿Jiwasan suertesaxa? sasaw Drake chachajj säna. "Juparux walpun faltapxirïta. Ukatjja, policianakajj kimsa cheqanakaruw uñakipasipki" sasa.
  
  Mai kullakajj Smith jilataruw amparapamp chʼalljjtayäna. "Ukat thakinkaspa ukhaxa, ¿kamachasmasa? Jupan ukankatasajj inas jupar yatiychispa" sasa.
  
  Smith jilatajj amukiw qhuruchasïna, Laurenar jisktʼasisaw uñkatasïna. Nueva York markankir jaqin ajanupax jist"aratänwa, mä juk"a jachaqt"asirakïnwa. Jupax kutt"ayasaw jachaqt"asïna.
  
  Drake jupax Dahl juparux Sala Mágica ukar arktäna. Jachʼa jistʼarat punkunakajj mä jukʼa mayjtʼayäna, ukampis manqhar mantasajj wasitatwa Webb chachan chimpupajj utjkänti. Hayden chachajj jankʼakiw qhep qhepa juicionak uñjañ amtäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Tʼaqasiñäni" sasa. -Jiwasax Last Chance Saloon ukanw akanktanxa.
  
  Janiw khitis sayt"känti, janiw khitis pächaskänti. Mä ratukiw kuyntʼasipjjäna, ukat tunka payan kayunakaw punkunakat tʼijtjjäna. Uka chiqanx kawkhans jikxatasi ukx arknaqañax dispositivos GPS portátiles ukanakampiw lurasiwayi. Drake ukat uka equipox mä flechampiw jak"ankir jaqirux chiqak ch"axwapxäna. Webb jilatat phisqa minutos ukjat juk"ampikiw qhipharxapxi sasaw amuyasïna. Tiendanaka ukat manq"añ utanaka taypin jisk"a callenaka, yaqhipanakax jaytjata, yaqhipanakax Katrina jach"a thayampiw t"unjata, Barrio Francés ukax diques fortificados ukanakamp juk"amp jark"aqatäkchïnsa, mä laberinto ukhamänwa, café thujsanakan q"añuchata laberinto, q"añut montón ukat q"añut lurat esquinanakaw utjäna . Drake chachajj casco manqhanwa wal chʼuñuskäna. Hayden jupax qhip qhipa sarañatakix mä minutow qhiparxi sasaw jawsäna, ukat uka equipox juk"ampiw juk"ampi.
  
  Ukampis janiw saytʼapkänti.
  
  Mä callejón wali jiskʼaruw tukupjjäna, ukat pä toqetwa amparanakap chʼalljjtayasïna, ukatsti wali amuyumpiw mä jistʼantat tienda nayraqatan mistupjjäna, uka tiendajj pä pisos altonkänwa, ukat kimsa balconanakarakiw uka tienda largorojj utjäna. Drake-takix jist"antatäkaspas ukhamaw amuyasïna, ukampis chiqpachapuniw juparux yatiyäna. Mä valle patjjanjja, jan mä jukʼsa thayampi samsusaw mä bandera americana warktʼatäskäna, ukaruw chintʼatäna. Mä fila suma uñjat manq"añ quqanakaw yaqha balconan sayt"atäna. Calle ukan jan uñt"at uñstawipax, tienda ukhat restaurante ukar, garajes privados ukanakat suma pintat jist"antat utanakar ukat qhuru umañ utanakar puriñkama, janiw kunapachas juk"amp qhan uñjasiwaykiti, kunapachatix Drake jupax mä qawqha ch"axwañ uñacht"awinak uñakipäna. Ukampis ¿uka tiendajj?
  
  Ukajj saytʼatäjjänwa ukat inti jalsun qhantʼarakïna, asfaltat acerajj chʼamaktʼjjänwa ukat ventananakas akapachar jan yäqkaspa ukhamaw jistʼantasïna. Jupajj qhanaruw mistüna ukat mä jukʼa samartʼañatakiw amparap aytäna. Pä tama turistas ukanakax juk"at juk"at ch"iqa tuqiruw sarapxäna, mä qawqha jaqinakaw Drake ukar uñjapxäna ukat uñch"ukiñatakikiw sayt"apxäna. Jilïr tamax juk"amp jak"achasipxänwa.
  
  Ukat uka qhipatxa tʼaqanuqtapxarakïnwa.
  
  Webb ukat Beau jupanakax qalltanx juk"at juk"at mistuwayapxäna, aburrit uñnaqani, ukampis jist"antatjam tiendaruw chiqak sarapxäna. Inas nayratpach jawsapxchi, privacidad ukatakix juk"amp qullqinak arsuwayapxchi? Ukhamaw lurasïna, ¿janich ukhamäki? ¿Qamirinakan muyunakapanxa?
  
  Drake jupax Hong Kong markan dólar qullqip jisk"achawayi. -¡Uy chumps!
  
  Webb jupax mä t"ijtäwiruw p"akintawayi. Bo jupax ch"amakt"at amparapat kuns jaquntäna, ukax Drake p"iqip patxankir ladrillo taypit ch"iyjäna, laq"ampiw jalluntäna. Payïr proyectil ukaw arktäna, Yorkshire markankir jaqirux mayjt"ayäna, ukatx mä francés jaqi, ch"iyar isimp isthapt"at ninja, fantasma jiwata jaqi, jak"ankxäna, ukatx Drake jupax HK ukax amparapat jaltxatap amuyasïna.
  
  Jupax mä jisk"a patat uraqir purintäna, Bo-rux costillanakaparuw ch"allt"äna. Aliciax qhipäxaruw jaquntäna, jisk"a callejón utat jaqunukuñ yant"äna, ukampis Bo jupax ukanw katjäna, niyas amuyunakapax irnaqañjamäki ukhamarjamaw punchunak uraqir jaquntäna. Jiwayirix Brick-arux kunjamtï Drake-r jawq"jkatayna ukhamarjamaw jawq"jatayna, ukampis janiw kuna ch"axwawinakas juparux ch"allt"känti.
  
  Drake chachajja, Bo sat jilatat pasañakiw wakisi sasaw amuyäna. Ukhamatwa Alicia kullakajj nayrar sartañapatak yanaptʼäna ukat Beau kullakarojj jupar chuym churañapatakiw waytʼäna. Uka jaqin ajanupax uñt"atawa ukat yaqhip pachax jachaqt"asirïnwa, yaqhip pachax llakisiñawa ukampis jupanakan equipopankänwa, jichhax janiw uñt"ayasiñ, sinti khuyapt"ayasiñ jan ukax khuyapayasiñ chimpunak uñacht"ayawaykiti. Jupajj inas jiwayañatak programat mä robotächispa.
  
  Aliciax ch"akhanakaparuw ch"allt"äna ukat purakapar ukat ingle ukarux ch"ankhampiw jawq"jäna. Bo wali suma thuqt"äna, master títere. Muyuñanaka ukat barrer ukanakax Aliciaruw qhipäxapar jaquntapxäna, ukatx Drake jupax qhipäxat jak"at arktäna, Kinimakax callejón ukan mistuñ yant"äna.
  
  Jan askinaka. Jach"a hawaiano ukax fucking stuck ukhamawa!
  
  Sapa kuti llakita, Mano Kinimakax janiw nayrar sartañ puedkänti kunatix ladrillo pirqanakax pä tuqitw ch"uqt"äna. Pallapallanakax qhipäxanx larusipxäna, Crowe ukat jupamp chik saririnakax qhipäxanx larusipxäna. Drake jupax Bo ukarux buceo, mä patat thixniruw uraqir jaquntäna, ukatx Aliciax ch"akhanak jark"aqäna, ukampis francés jaqix mä chipper Kinimaki purakapar jaquntäna, ukax chiqpachans mä jachaqt"asir, jan sarnaqir t"unaruw tukuyäna.
  
  Hayden jilatajj akham sasaw jachʼat arsüna: "¡Webb jilatajj niyaw manqhar mantawayjje!"
  
  Pistolan bozal ukax Kinimaki jupan axilas ukar samart"äna, ukampis Bo jupax janïr disparos ukanakax jalxatkasax esquivawayxänwa. Kinimakax wali jach"at arnaqasïna, kunawsatix Dal jupax qhipäxar jaquntäna. Ch"akhut aycha ukat ch"iyjata material. Bo jupax Drake ukat Alicia ukanakan taypinw jaltawayxäna, jupanakar chiqapar uñjañ yant"asa.
  
  Drakex uka jaqin thixniparuw amparapamp ch"allt"äna, wali kusisitaw jikxatasïna kunatix jupax wali jach"a qhuru arunak apsuwayxäna. Ukhamajj ¡uka jan wali jaqejj wali jaqëjjänwa, ¡taqe kunat sipansa! Ukat Box kunjamatsa nayrap manqhar ch"allt"añ atipjatayna ukat uka pachparakiw purakaparux ch"allt"atayna. Drakex t"unjatäxänwa, ladopar liwxatasïna.
  
  Aliciax kayunakapamp sayt"atäskänawa, ukampis Drakex Bob-ax jichhax Webb-r qhipäxan saltaski uk uñjäna ukat mayni equiponakar qhispiyañax wali askiwa sasaw amtäna. Hawaiano jaqir jan ajanupar uñkatasax chalecopat katthapisinx Dahl jupax thaqhaskäna ukhax jaquntapxäna.
  
  Mä jan wali uñnaqaw Alician ajanupan uñstäna. "Jumax juk"amp askiwa suyt"añama, jach"a jaqi. Qhipa amtäwirjamaxa, nayax uka nueces ukanakaruw muyuntañ munta".
  
  Mä axsarañ arnaqasiñampi ukat Mano lakapat mä silbato thayampiw jupanak taypir jaquntatäna. Dahl ukat Hayden jupanakax jank"akiw jaltxapxäna, mayninakax jank"akiw arkapxäna.
  
  Box tiendaruw t"ijtäna.
  
  Drake chachajj uka cheqan muyuntkäna. Mínimo escape rutas, walja jaqinaka. Kenzix amparap patxaruw uñstäna.
  
  "¿Aka jakʼan mä cheqpach espada aljir uñjtati?"
  
  "Umm, janiw munasiñax utjkiti, janiw nayax utjkituti. Chiqpachansa janiw armanakar munasktati" sasa.
  
  -Suma wakicht"apxita, nayaxa nina naktayañawa -sasa.
  
  Drake jilatajj chhuxriñchjasïna. "Waliki. Aruntanaka. Ukjja cheqpachapuniw amtasï" sasa.
  
  Amari ukat turistas ukanakan qhipäxar kutt"apxatapat jan kuna chimpunak jikxatasax Hayden jupax tienda ukarux ch"axwañapatakiw mayïna. Ekipox mäkiw t"ijtxäna, mä jark"aqasiñ sudario ukamp filaruw sayt"asipxäna. Drake sat chachajj punku jaqontäna. Dahl ukat Smith jupanakax pistolanakap jach"ar aptataw jank"ak mantanipxäna. Hayden jupax arktäna, ukatx Drake jupax mä juk"a pachaw Kinimaka nayraqatan thakhipar ch"allxtayäna. Tienda manqhanjja, chʼamakaw apnaqäna, mä qhawqha segundonakajj juykhuptayäna. Drake chachajja, Webb chacharuw uka contador qhepankir jaqerojj arnaqaskir uñjäna. Uka loco jaqirux uka caja taypin thaqhir uñjäna, uka cajax dueñox contador ukar uchatayna; frascos, bolsas ukat jisk"a jarrunakax taqi chiqanw t"ijtäna. Jupax Webb-arux atipt"ataw turkatayna, mä qhana wila paquete amparapamp katxaruta.
  
  -¿Kawkinkis mayninakaxa? sasaw säna. "Wakiskirinaka. Jichhajj jankʼakiw" sasa.
  
  Drake chachajj pistolaparuw uñtäna. ¿Kawkhansa...?
  
  Mä chʼiwiw jupanakar purïna, alajjpachat jutkaspa ukhama. Webb jilatajj wali larusisaw larusitayna. Bo jupax punku patat qunt"asitapat pä kayuniw uraqir purintäna, ch"akhanakapamp takt"asa ukat thuqt"asa, maynit maynikamaw khithapxäna. Armanakax tʼunjatäxänwa, ukampis chaleconakax liwxatapxañapatak chʼamañchtʼäna. Webb jilatajj yaqha wila bolsa aptʼasisaw arnaqasïna.
  
  "¿Janit jumanakajj saltʼanïpkta? ¡Akajj jukʼamp facil componentewa!"
  
  Webb chachajj uka jaqen camisapat katthapisinjja, mä ladoruw jaqontäna. Ukatxa, uka contador ukar muyuntäna, qhipäx tuqir sarasa. Bo jupax Mei kullakaruw kayump takt"äna, jupax jichhakiw punkur mantawayxäna, Kenzi tuqiruw qhipäxar liwxatäna. Ukatxa, jakkir chhullunkhanakjamaw jefepan qhipäxapar liwxatäna. Drakex pistolaparuw amparap luqtäna, jan walt"äwip chhaqtayasa. Jupampi Dahl-ampix panpachaniw uka ch"axwäw jark"aqañ atipjapxäna, ukampis jupanakax jakthapitaw ukat jach"a amtampiw uñt"ayapxäna, kunatix tienda ukan liwxatatänwa.
  
  "¿Kunsa jumanakax idiotanakax lurañ munapxtaxa?" Aliciaxa wali jach"at arsüna. "¿Mä q"añu jaqin p"iqipar mä estante jaquntañama?"
  
  Uka equipojj tʼijtjjänwa; Drake ukat Dahl jupanakax bar muytasin t"ijtapxäna, mayninakax arkapxäna. Mä jiskʼa pasajejj qhepa punkuruw mantapjjäna, uka punkujj wali jistʼaratänwa. Bo-x yaqha jan wali muspharkañar puriñapatakix juk"amp juk"ampiw jaljtapxäna, ukampis ukatx mä jisk"a patioruw tukuyapxäna, ukax yaqha tiendaruw chiqak jist"arasïna.
  
  Qhipa punkux p"akjataw uñjasiwayi.
  
  Yaqha t"ijtawix mä arknaqäwiruw tukuwayi, kunapachatix Bo-rux nayrankir antigüedades ukan jank"ak saraskir uñjapxäna. Yaqha punkux thuqt"asisaw jist"arasïna, ukatx callex wasitat jist"aratäxänwa, kayuk saririnakax mä chiqar jaquntapxäna ukat yaqha punkumpi ukat yaqha tiendampiw jaltxapxäna. Inti qhanan qhana ukat subducido interiores. Azul alaxpacha ukat lliphipir colores qhananaka.
  
  Uka equipojj jiskʼaptapjjäna, ukatsti tantachtʼasipjjäna, ukat mä minuto samartʼapjjänwa, janïr trajenak aljañ tiendaruw mayamp alineatäpkäna. Aka tuqi, ukat mä jach"a patio taypinx Mardi Gras ukan yänakapampix phuqhantatänwa. Flotadores ukat warkt"at figuras ukanakan saxranakjam warkt"ata; ch"iyar cabritonaka ukat jach"a sombreronakani gaudy chachanakax jakasipkaspa ukhamaw liwxatasipxi.
  
  Yaqha uñstawi Bo ukat ukjatx Webb, ukampis mä taqpach plataforma phuqhantat jupanakan thakhipanx utjäna, nayrar sartañax ch"amawa. Drake jupax ch"uxña dragón p"iqip patxaruw makhatas jikxatasïna, Aliciax jach"a wila lakapampiw qhipäxar jaquntatäna. Ukatxa, mä jachʼa coronat cocodrilo patxaruw makhatapxäna, ukat taqpach equipo qhipäxankapxarakïnwa.
  
  -Mä fucking samka uñtasitawa -sasawa Drakexa jiskht"äna.
  
  -¿Jumaxa sawkasisktati? Alicia kullakajj uka toqet wali sum samsusïna. "¿Uka laxrax kunja jachʼas uk uñjtati? Jukʼampi mä samkarjama" sasa.
  
  Ukanjja, pʼakjata burlasanaka ukat jan ventanani tranvía ukanakaw utjäna, mä warmiw trompeta phustʼaskäna. Plataformajj saraskakïnwa, ukajj jukʼamp chuym ustʼayirïnwa, kunattejj patiot mistuñ chiqaw nayraqatapar uñjapjjäna. Qhipa jark"awinakax jan wali payasos ukanakaw utjäna, ukax Alicia, Lauren ukat chiqans Kinimaki ukanakan mä qawqha arnaqawinakap utjayawayi.
  
  Drakex ch"uñump ch"allt"ataw jaltxatayna. Uka mistuñ punkujj wali jistʼaratäjjänwa. Thakhi chiqankir tienda punkupax chikat jaljatäxänwa, manqhankir panelax liwxatasïna. Jupax ñanqhachäna. ¡Mä chiqap disparo lurañatakïspa ukhaxa! Thaki makhatasinxa, tienda ukar mantasinxa, uka jan wali aljirinakaruw uñjäna.
  
  "¿Kawkïr thakirus?"
  
  "Qhipa patio ukanxa".
  
  Mayampi t"ijt"aña ukatxa arknaqaña. Webb sat waynar uñkatasajja, yaqha bolsa kattʼata ukat taqe marani payasonakat sipansa jukʼamp jan wali chuymampiw jachaqtʼasir uñjta.
  
  Jaya, ch"uqi ch"uqi thakhinjam t"ijtasax Drakex jawir juk"amp ch"amampiw thuqt"äna. Lunthatanakax chʼiqaruw kuttʼäna, yaqha tiendaruw mantapxäna, ukat yaqha tiendaruw tʼunjapxäna. Uka equipojj arknaqañatakejj wal tʼijupjjäna, chʼuñupajj qhepäjjat laqʼamp phoqantat pampanakaruw chʼalljjtäna. Pä kutikiw Drakex línea de visión ukar purintäna, ukampis panpachaniw pasatayna, uñch"ukirinakar ch"allt"añ jan ukax rebote ukar puriñ axsarasa. Mä kutikiw yaqha policianakar pasañ qalltapxäna, jupanakax jankʼakiw jupanakar arkapxäna. Kimberly Crow jupax línea qhipäxankänwa ukat jupatakix ch"amaw uka thakhinjam sarnaqañaxa.
  
  -¿Webb jawir tuqir saraskiti? sasaw Hayden jilatajj jachʼat jisktʼäna. "¿Amtampit ukham lurasi?"
  
  "Jumax wali maldito seguro ukhamawa, mä helicópterox janiw akan uraqir puriñjamäkiti", sasaw Smith jupax saraki. -Ukat thakhinakaxa jisk"akiwa -sasa.
  
  Jawir jakʼar jukʼamp jakʼachasipkäna ukhajja, jukʼamp pä tiendaruw pʼakjapjjäna. Lauren kullakajj qhepäjjat qontʼatäskänwa, ukat celularapampiw chhuxriñchjasïna. Jichhajj akham sasaw jawsäna: "Akan jawirar mantañajj facilakiwa. Phaxsi thakhi ukat kunas muelle ukar uñtasitaw utji. Uka barcojj vapor satänwa. Ukax wali jist'aratawa".
  
  Kenzix mä kuti nayraw uka tiendat mistuwayxi, jichhax q"illu ajanumpiw kutt"anxi. Jupax ch"iqa amparapan katana ukat ch"iqa amparapan mä jisk"a ninja espada apt"ata, panpachaniw vainampi uchatäpxäna. -Jichhax aka salchichatakix wakicht"atäxtwa. Jupax chuym ch"allxtayasïna. -Kunjamsa jan ñik"utampi ch"axwi uk uñjañäni -sasa.
  
  Ukat mä juk"a ceremonial ukamp ninja espada Dahl ukar katuyatayna. Sueco jaqix niyaw jan iyaw sañampïkaspas ukhamaw uñnaqäna, ukampis ukatx formalidad ukat suyt"äwiw juparux uñjäna ukat amparap luqtäna. Ukat jankʼakiw qhepäjjapar chintʼäna, Kenzi chachan pʼeqeparjama. Crowe chachajj janiw uka toqet jisktʼañatakejj chʼamanïkänti.
  
  Ukat calleruw mistupjjäna, chʼeqa toqenjja, Misisipi sat jachʼa jawirajj wali suma uñtatawa.
  
  May jilatajj akham sänwa: "Akajj janiw askïkaspati.
  
  Webb ukat Beau jupanakax umaruw jak"achasipxäna, jak"achasipxänwa, Webb chachan amparapamp katxarut paquetes ukanakax wali uñt"atäñapataki.
  
  Chʼeqa toqenjja, mä jachʼa escuadrón mercenarionakaw iglesia punkut mistunïna, ukat jankʼakiw arknaqapjjäna. Balanakajj thaya taypin mä rejilla ukham lurañ qalltäna.
  
  Amari.
  
  Drake jupax akham sänwa: "Walikiwa, mä juk"a pachax taqpach Zealot partidonakaruw mayacht"i. Ukampis janiw sum tukuykaniti" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Janiwa" sasa. "Wila wartäwimpiw tukuyani. Wali wila wartäwi" sasa.
  
  Dahl jupax mä uñkatasiñampiw taqpach equipo ukar q"umachäna. "Amigonaka, jan kuna jan waltʼäwin uñjasipjjam. Ukat taqiniw ukham pasañasatak mayipxsma" sasa.
  
  Drakex taqi ch"amampiw t"ijtäna, janiw juparux akatjamat amukt"añax juparux gustkänti.
  
  
  PUSI tunka llätunkani JALJA
  
  
  Moonwalk ukanx mä suma qhant"at thakhiw Misisipi jawir thiyanx Barrio Francés uksanx t"ijtäna, jach"a uñjañanakaw utjäna, jiskt"asiñjam thujsanaka ukat tupuñjam romantico sarnaqañanakaw utjäna, ukat machaq versión de la locura ukaw uñstawayi.
  
  Bo jupax Webb juparux barandilla ukar irpxaruwayi, ukatx muytasinx walja jan uñjkañ yänak jaquntawayi, ukax jaltxar mercenarionakaruw p"iqi ch"akhapar ukhamarak kunkapar ch"allt"awayi ukat ch"amampiw irnaqir masinakaparux chiqak liwxatañapatak wayt"awayi. Drake jupax sapa bala Webb ukar jaquntatax janiw kuna amtampis jaltkänti, ukat logicamentex Amarix jichhax taqi kuns yatiñapawa sasaw amuyt"äna.
  
  Árabe jaqix Webb jupax sapa p"iqinchaw amuyt"atayna, sapa ingrediente apthapitayna, ukat historianx khitinakat sipans juk"amp jak"ankxataynawa, mä dosis de Magnum Opus, elixir de vida uka lurañataki. Jichhax, Drakex amuyt"äna. ¡Amarix jupa pachpatakiw uk munaraki!
  
  Uka teoría ukax ch"axwañanakanwa. Webb jilatajj wali jachʼatwa jaltawayjjäna, chʼamaktʼat umaruw cheqak jaltawaykaspas ukhamänwa. Bo jupax muyuntäna ukat muyuntäna ukat wasitat muyuntäna mä jan iyawsañjam moda, walja mercenarios ukanakaruw jaquntäna janïr barandilla patxar liwxatkasaxa, wali uñkatas mercenarios ukat amparanakap luqtata, umaruw jaquntatäkasas proyectiles jaquntäna.
  
  Drake ukat uka equipox mercenarionakaruw jak"achasipxäna. Amari jupanakar uñjasajj mä orden jawsäna.
  
  "P'akhiña!"
  
  Drake chachajj mä jukʼa tiempotjja, kuntï sañ munkäna uk amuyasjjänwa. Mercenarionakax janiw kutt"apkänti ukat janiw pallapallanak jiwayapkänti. Kuntix lurapkän ukax mä tamaw ch"iqa tuqiru ukat valle ukan mä ch"usawjaruw sarapxäna, ukanx mä jisk"a muelle ukaw Misisipi jawir tuqir mä lawat lurat pista ukar uñtat jalnaqäna. Amarix jupanak taypin t"ijtäna, ukatsti Drake-x suxta yanapirinakapjam amtaskäna uka jaqinakaruw t"ijtäna. Taqi pandillax akankapxänwa. Waliki. Ukhamatwa taqi kunas jan chʼamäxi.
  
  Kunapachatï Drake chachajj vallepar purinkäna ukhajja, mä chʼamani motoraw qalltäna. Pata riel patxar qunt"asisaw Webb ukat Beau jupanakarux mä k"ajkir q"illu motoran qunt"atäskir uñjäna, francés jaqix gas ukar takt"askäna, nayrapax thayaruw jalxatäna. Spray ukax juparuw t"ijtäna, ukat Webb-an transporte-pax sarawayxäna ukhax juykhüxänwa.
  
  -Mä amtawix utjapuniwa -sasawa Smith jupax qhuru arsüna. -¿Kunas jutïrin utjani?
  
  "¿Kawkirus saraski?" May jilatajj llakitaw jikjjatasïna. ""Taqi kunas ukat taqi yänakas" siski uka arunak amtastati? Jichhakamax janiw ukham uñjapkti" sasa.
  
  "Ukampis jichhax kunjams Amarix aka chiqar purintäna uk yatipxtwa" sasaw Dahl jupax slipway tuqir p"iqip ch"allxtayäna.
  
  Ukanjja, mä jachʼa botenakaw amarrat saytʼatäpjjäna, jupanakajj wal tantachasipjjäna ukat ladonakapas maynit maynikamaw chʼalljjtayasipjjäna. Jichhakamas mercenarionakax mä botet yaqha boteruw sarxapxäna, ukanakx mä pasaje ukhamaw apnaqapxäna jupanakan utaparuw puripxäna, ukanak qalltapxäna ukat motoranak qalltapxäna, armas ukat fusiles ukanak wakicht"apxäna.
  
  Hayden jilatajj autoridadanakaruw jawsäna. -Policia botenaka -sasawa Drake jupax ist"äna. -Kunjamtï... Maldición, ukax janiw wakiskiti.
  
  "¡Helicópteronaka!" Aliciax wali jach"at jachäna, Drakex niyaw larusitayna janïr kuntï sañ munkäna uk amuykasa. Hayden jilatajj nayrar tʼijtʼasaw akham säna: "Jïsa" sasa. -Taqi helicópteronakam apsusipxam -sasa.
  
  Ukat jankʼakiw muelle ukar sarapjjäna, mercenarionakan qhepa guardiapampi chʼajjwasaw kuttʼayapjjäna. Disparonakajj istʼasïna. Mä jaqix thixnipan usuchjataw jaquqanïna, maynix amparap ch"uqt"ataw jaquqanïna. Smith chachajj chalecoruw chʼalljjtäna. Yorgix niyaw ampar luk"anap p"akjatäna, juk"amp jach"a jaqit mä rifle apsuskäna ukhaxa.
  
  Tukuyañatakix kunapachatix Kensix muelle ukar jak"achasïna ukat juk"at juk"at espadap apsuwayxäna, qhipa escuadrón de mercenarios ukanakax chuymanakap muytasin jaltxapxäna. Alicia, Mai ukat Kinimaka jupanakax talonanakapan wali junt"üpxänwa, chiqa thakhix Misisipi markar uñt"ayañawa sasaw amuyapxäna, p"iqit p"iqir uñt"ayañax wali askiwa.
  
  Armax janiw utjxänti ukat foco ukax chhaqtawayxänwa. Janiw khitis jiwkänti. Drake chachajja, barconakajj chʼeqa toqeru ukat kupi toqeruw amarrat uñjasipjjäna, ukat mercenarionakan chhaqhatapajj jupanak taypin mä cheqaw qʼomachatäna.
  
  -Misión ukan qhiparapxam -sasa. Jupax comunicadorap jist"aratayna. -Web jilataruw arknaqapxta -sasa.
  
  Kupi tuqinxa, mercenarionakan nayrïr antics ukanakap p"akintapxäna ukat copiapxäna; liwxatasir barcot yaqha barcor sarxatasa, anqäx barconakar jankʼak sarasa. Sapa mayniw mayniru amarrat uñjasipjjäna, ukhamatwa Drake chachajj mä suma barco jikjjatäna ukhajja, mä jiskʼa soga jistʼarañakiw wakisïna.
  
  Pusi botes rápidos ukanakaruw katuntapxäna, ukar apxarusaw muellet jaltxapxäna. Drake jupax mä equipo SWAT ukar yaqha botes ukar makhatasir uñjäna, ukat yaqhax Moowalk uksan sarnaqir uñjäna, Amari ukat mercenarionakaruw arnaqaskäna, inas axsarayaschispa. Jan uñt"at yatiñanak uñacht"ayasax mercenarios ukanakax janiw fuerzas especiales ukan jaltxapkän uka pallapallanakarux pallapallanak jiwayapkänti, ukat jawir chika taypiruw juk"amp qhipäxar kutt"añ qalltapxäna.
  
  Webb chachajj niyaw chʼamaktʼat uma taypin tʼijtʼaskäna, ukat mä jachʼa janqʼo jawir boteruw pasaskäna, ukajj Delta Queen satänwa. Taqini mäkiw niya tunka Amari botenakax wali arknaqapxäna, motoranakax umax jupanakar muyuntat jaljtasinx walpun wararïna. Mercenarionakajj armanakap jachʼar aptʼasipjjerïna jan ukajj amparanakap qhepäjjat katjjarusipjjäna, jan mascaranakani ukat kunapachatï qhana, nina nakhaskir intejj jalnaqkäna ukhajja, janiw kuns lurapkänti.
  
  Drakex gas ukaruw takt"äna ukat wali ch"amampiw katxarutayna, Aliciax parabrisas ukarux katxarurakïnwa, nayranakapas jupanakan manq"aparux uñch"ukiskäna. Yaqha kimsa botenakaw mä akatjamat muyuntapxäna, jankʼakiw pasapxäna, ukat uka chʼusawja jistʼantañ munapxäna. Spray ukat uma pirqanakax walja urunak wali suma ducha churäna.
  
  Alicia kullakajj ajanupatjja gotanakaw chʼalljjtäna. "Nayax aka maldito bote ukarux uñistwa. Ukax rosa satawa, Drake. ¡Jan wali rosa!"
  
  Yorkshire markankir jaqix chiqa ajanuparjam sarnaqäna. -Janiwa amuyaskti -sasa.
  
  -Chiqpachansa jumax ukham lurawaytaxa -sasa. Aliciax uma phust"äna, lakap ch"allxtasa. "Inas amuyuparjam ajlliwaychi" sasa.
  
  "¿Kunatsa nayajj ukham lurañaja?" Drake jupax fairway chika taypin maniobra luräna, gas ukarux wali ch"amampiw kayump takt"äna, ukax tunka metros ukch"akiwa, Amari barcot qhipäxan arktasa.
  
  "Janiw yatkti. ¿Akax Sprite sat jaqit amtayastamti?"
  
  Drake sat chachajj chʼamaktʼäna. "Fu-"
  
  Haydenan arupajj akham sasaw jupanakar jarkʼäna: "Kunjamtï yateqkta ukhama, uka conexiónjj wali jistʼaratawa. Jichhakamajj yateqañamawa sasaw amuyayäta" sasa.
  
  Aliciax amparanakap t"axllirt"äna, cascada ukar warantasa. "Janiw nayax kuns lurkti".
  
  -Inas jumax ukham lurañama -sasa. Drake chachajj jukʼamp jiskʼaruw jaqontäna, mä amparapampiw volante kattʼasïna, maynïr amparapampiw pistolap wakichtʼäna. Ukax Heckler & Koch UMP ukawa, ukax MP5 ukat sipanx juk"amp k"acha ukat jila qullqin sucesorapawa. Kunayman agencianakan apnaqata, Patrulla Fronteriza ukan apnaqata, ukax Traveling SPEAR ukankirinakatakix juk"amp jasakiw amparanakap mä juk"a pachan amparapar puriñapataki. Ukampis jukʼamp chʼamaw saytʼayasïna, cartuchonaksa jukʼamp jachʼänwa, ukat apañas janiw chʼamäkänti. Jan walt"awinakapax alcance ukan juk"a chiqaparu ukat nina naktäwix juk"amp llamp"u chuymanïñawa, ukampis Drake jupax ukanakx janiw sinti wakiskirïkiti sasaw amuyäna.
  
  Jisk"a bote rápido ukar jaltasaw Misisipi jach"a thakhinjam sarawayxäna, tunka payan jila yaqha botenakaruw arknaqäna, mercenarios ukat locos ukanakamp phuqhantatänwa, uka pachpa chiqan irnaqir masinakapamp muyuntatänwa.
  
  Janiw taqi kuns amtksnati.
  
  Webb jupax nayrar uñjasïnwa, ch"amampiw apuestas lurasïna; Bo jupax arknaqir equiponakaruw uñch"ukiskäna. Drake jupax rosa botepat taqi ch"amap bombeaskäna, Dahl juparuw uñch"ukiskäna, jupax lime ch"uxña barcon timón ukankänawa.
  
  Suecia markankir jaqin lakapan k"uchunakapax mä juk"a jilxattawayxänwa. "Jupanakamp suma chuymanïsta ukhajja, inas semana tukuyatak barco apasiñatak jaytapjjchisma" sasaw comm toqejj purtʼasïna.
  
  -Ay, jumax wali maldito larusiñawa, nayax p"akjañ munta -sasa. Drakex sueco jaqit pasañkamaw mayni barconakar uñtäna. Hayden ukat May jupanakax jilpachax q"illu auton apnaqapxäna ukat Crowe ukat pä guardaespaldas ukanakamp jisk"achat uñjasipxäna. Kinimaka, Smith, Lauren ukat Yorgi jupanakax mä naranja bote ukar phuqhantatänwa, rusa ukax piloto ukhamaw jikxatasïna kunatix pallapallanakax H&K.. jupan amparanakapamp wakicht"asipxäna.
  
  -Maldita, akax janiw askïkaspati -sasawa Alician arupax chiqpachapar kutt"ayäna.
  
  Pä Amari botenakax t"aqanuqtawayxänwa, jichhax mä arco ukham kutt"awayxapxäna arknaqirinakapar kutt"añataki. Aliciax riflep askichäna ukat Drakex barcopampi Dahl-ampix juk"amp jayankxänwa. Qhip qhipa kunatix munapkän ukax mä maniobra evasiva ukawa, ukax jan walt"awinakaruw puri. Amari botenakat nayrïrix Drake uksaruw chiqak sarapxäna, mercenarionakax nayratpachw pallapallanak jiwayapxäna. Uka balanakajj Misisipi jawir pasawayjjäna jan ukajj tʼijtjjarakïna. Alicia kullakajj mä amtaruw puri.
  
  Panpachaniw botenakajj maynit maynikam tʼijtʼasipkäna, ukat sapa horajj 80 millas jilaw jankʼak sarapjjäna. Mä jachʼa oladampi uñkatasajja, panpachaniw barconakajj sartapjjäna, pilotonakapajj ruedanakampi chʼajjwapjjäna ukat jukʼamp qollqe toqet kuttʼanipjjäna.
  
  -Drake... -sasawa Aliciaxa qalltäna.
  
  -Janiw sayt"apkiti, masi -sasa. Dahl sat chachan arupa.
  
  Drakex sayt"asïna, lakapat wali ch"amampiw samaqäna. Ukat akham sarakïnwa: "Infiernor sarapjjam" sasa.
  
  Uñisirinakan botepax jichhax mä gris cuña ukhamaw horizonte ukar jark"aqatäna. Drake-x juk"amp nayrar sartat mercenarionakan nayranakapan axsarañ uñjasa ukat piloto-n ajanupan amtäwiparjam uñnaqap uñjasax kunas chiqpachan pasäna uk amuyasïna.
  
  "Kamikaze" sasaw mayninakar yatiyañatak arnaqasïna, ukatsti volantejj wali chʼamampiw muytayarakïna. Alicia kullakajj mä ladoruw liwjjatäna, amparapsa pʼeqepsa chʼalljjtayasïna. Popajj muyuntäna, caídanak chʼalljjtayasïna, proajj khathattʼasïnwa ukat nayrar sartañ yantʼarakïna. Drake sat chachajj gas patjjaruw kayump taktʼasïna. Uñisirinakan botepajj nayrar sartaskakïnwa. Yaqha wakiskir pachanx Dahl jupax armap uñjañ atipjatayna control, apuntamiento ukat piloto ukar incapacitar. Botejj thakipat sarawayjjewa.
  
  Ukat ukatsti ukax phallawayxänwa.
  
  Drakex niyaw jisk"achatäxäna; Alicia kullakajj kayunakan cuartoparuw chʼalljjtäna. Ajjsarkañ tʼaqanakajj barcoparuw chʼalljjtäna ukat pʼeqe patjjaruw tʼijtjjäna jan ukajj cheqapuniw thayar tʼijtäna. Drake jupax pilotox armadura corporal ukamp isthapt"ataw sasaw amuyäna, ukampis uka lurawix wali muspharkañänwa.
  
  Jiwat jaqin gatillopa.
  
  Mercenario botejj uma taypin jiwataw ikiskäna, qʼañunakaw wali jaqoqtäna. Drake jupax jaltawayxänwa ukat jan ceremoniampiw acelerador jist"ararakïna. Mä kutimpiw jawqʼjat barcopajj Misisipi sat jawir taypin tʼijtäna.
  
  Amari jupan payïr botepax kimsïr filaruw amtäna, casualmente q"illu barco, Hayden, May ukat Secretario de Defensa ukanakaruw apt"asiwayi. Drake-takix ch"amapunïnwa, Estados Unidos markan jupar uñtasit mä funcionariox ukham jach"a jan walt"äwir puriñapataki, ukampis uka qhipatxa, kunapachatix Nueva Orleans markar sarañ amtaskäna ukat mä misión chika taypin SPEAR equipo ukamp jikisiñ amtkäna ukhaxa, ¿chiqapunit kunatï pasañapäkäna uk nayratpach amuyaspachäna? Barrio Francés uksan arknaqañax janiw mä jaqirux uraqpachan kimsïr jach"a uma jalsu tuqin motorbote ukamp nuwasiñatak wakicht"känti.
  
  Jichha kutix uñisirinakan pilotopax qhispiwayiwa, kunatix Mai jupax mä jach"a muyuruw barcop mä chiqar irpäna ukat qhipäxar kutt"awayxäna. Drake chachajja, mercenarionakajj volante kattʼat jaqer arnaqasipkäna uk uñjäna, ukatsti chalecop chʼiyjasaw pechopar chintʼat dinamita uñjasajj wal muspharapjjäna. Uka horasanjja, mayniw qotar jaqontäna, ukampis pilotojj kunjamatsa phallawayjjäna, ukat tʼunjat barcorojj thayaruw jaqontäna, ukat qheparuw liwjjatäna.
  
  Drake chachajj wali amuyumpiw akham säna: "Amari jupamp chikaw fanaticonakapampi" sasa. -Akax jiwasan iwxt"awisawa -sasa.
  
  Kinimaki botepax qhipa Amari bote filaruw jak"achaskäna, jak"ankxänwa nina naktäwir mantañataki. Hawaiano sat jaqen barcopajj jutaski uka oladaruw mä jukʼa liwjjatäna, ukampis amparapampiw kawkhantï utjkäna ukar kuttʼayañ atipjäna. Smith chachajj wali amuyumpiw disparïna, sapa balajj sapa kutiw jalnaqäna. Mercenarionakax wilamp mistusaw jaquqanipxäna. Kutt"añ ninax Lauren ukat Yorgy ukanakaruw pampar khitäna, lunthatax machaq Glock-ap jaytawayi. Kinimakax ataque sarantaskakiwa ukatx Smith jupax piloto ukarux jan ch"amanchañ atipxatayna. Mercenarionakajj taqe cheqanwa jaquqanipjjäna, ukat yaqhepajj barcojj jan jankʼak sarjjäna ukhajj qotaruw jaqontapjjäna.
  
  Kinimakax nayra pachanak lurawiruw puriyatayna. Jupanakajj janiw mä segundos aptʼasiñ puedipkänti. Webb chachajj jan jarkʼataw nayrar tʼijtäna, inas pʼeqtʼir barconkir Amari chachajj jukʼat jukʼat katjaskchïna. Árabes jaqinakax sapa urus utan ukham lurapkaspa ukhamaw amuyasi, ukax mä juk"a ch"amanchawayi, janis aka jawirar uñtasit jach"a jawir jak"ankchïnxa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Web chachan yänakapatjja janiw kuna señalas utjkiti" sasa.
  
  "Janiwa, ukampis jiwasanakasax thakinkiwa" sasaw Haydenax motorampi umampi wararitapat kutt"ayäna.
  
  Drake jupax uñch"ukisïnwa ukat qhipäxar uñtäna, helicópteros ukanakax alaxpachar saraskir uñjäna ukat chiqpach flota de nuevas barcos ukanakax qhipäxanw chhuxriñchjaskäna.
  
  "Web jupax akax mä escapañ thakhiw sasin amuyaspa ukhax aka asnux mä juk"a jan walt"ayataw uñjasi".
  
  -Ukampis Webb-ax janiw kawkhans uñjatäkiti. Lauren kullakajj yapu lentes apnaqäna. -Bo ukax bote apnaqaski -sasa.
  
  Drake chachajj nayranakap jiskʼaptayäna. Cheqas mä jaqekiw plomo sat barcon uñjasïna. Hayden kullakajj amuyunakapat arsüna. Ukat akham sarakïnwa: "Jupajj wali aynachtʼatawa, ukatwa mä poción wakichtʼaski" sasa. "Akax nayan apuestajawa, waynanaka. Kunatï jupar creyki ukajj chʼamañchtʼani uk janiw yatkti, ukampis ukham luraraki" sasa.
  
  -¿Jan jiwañanïñati? Lauren kullakajj akham sasaw ewjjtʼäna. -¿Jan uñjkayati?
  
  -Ay, nayax ukat mä juk"a yant"añ munta -sasa. Alicia kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Uka maldito duendejj janiw kuntï jupar chʼalljjtaykäna uk yatkaspänti. Ukat Sheila sat samurai sat warmiw utjaraki" sasa. Kenzi jilataruw uñchʼukisïna, ukatsti wali mulljataw uñjasirakïna. -Ay shit -sasa. ¿Jachʼat arstati? ¿Jichhax jikisiñatakïtati?"
  
  Mai kullakajj janiw kuns kuttʼaykänti. Kenzix juparux mä jach"a uñtawimpiw uñch"ukitayna. "Ukhamajj janiw kunas mayjtʼkiti, ¿janich ukhamäki, Alicia? Inas, inas ukhamaki, mä urux jakäwim qhispiyañ yanaptʼañax munaschirista" sasa.
  
  -Janiw iyawsayañjamäkiti -sasa.
  
  "Ukhamaxa... khitis khitirus jisk"achaski uk uñjañäni."
  
  -Janipuniw- -sasa.
  
  Drake jupax jist"antawayiwa. -Mä misión ukan -sasawa raspa arsüna. "Uraqpachan seguridadatak jan walt"awinakamp atipjayasiñasawa".
  
  Kinimaki ukat Dahl sat barconakapajj jichhajj mercenario sat barconak taypinwa tʼijtjjapjjäna. Sueco jaqix mä jach"a jist"aratayna, ukat kimsïr tuqiruw jalxatäna, fibra de vidrio ukat acero ukanakax t"unjatäxänwa. Kinimakax maynix qhipa kimsa t"aqaruw ch"allt"asitayna, ukat nayräx muytasinx kimsa mercenarios, akimbo, jawir manq"at awtjata purakaruw khitäna.
  
  Uñisirinakan barcopajj kuttʼanjjänwa ukat Dahl jilataruw wal atacäna. Drakex niyaw jak"achasïna, niyaw sueco jaqin popapar llamkt"äna. Mä p"iqit ch"axwañax utjkaspas ukhamaw amuyasïna. Amari tuqinx juk"amp jan walt"awinakaw utjawayi, ukampirus aka piloto ukax qhanaw mä ordinario mercenario ukhama.
  
  Dahl jupax tensión ukanïnwa, ukat Kensi jupax asientoparuw chhaqtxäna. Mercenarionakax wali axsarataw arnaqasipxäna, ukat Drakex juk"amp juk"ampiw arnaqasïna. Hayden chachajj chʼeqa toqen uñstäna, ladopat tʼijtʼasa. Barconakajj niyaw tantachasipjjäna ukhajja, Hayden chachan qʼellur uñtat barcopajj mercenarios sat barcon qhepäjjapampiw chʼalljjtäna, ukat janchi tuqitxa mä chiqaruw jaquntäna. Dahl sat chachan barcopajj qʼoma uma taypinwa jalnaqäna, ukat Hayden jilatajj arknaqerinakar mayachasiñatakiw estribor tuqirujj wal kuttʼäna, arcopajj chʼiyjatäjjänwa ukampis katthapisirakïnwa.
  
  Mercenarionakax uma taypin jiwatäpxänwa, apthapiñ suyt"añakiw utjäna.
  
  Drake jupax jutir barcon popaparuw jak"achasïna, kunawsatix Aliciax H&K ukaruw jaquntäna, Smith jupax Glock ukaruw jaquntäna ukatx May jupax mercenarionakaruw maynit maynikam jiwayatayna. Helicópteronakax alaxpacharuw muyuntañ qalltapxäna, ukat motoran barconakax oladanakaruw arknaqapxäna. Nayraqatax Amarix Webb qhipäxan juchanchawiruw irpxaruwayi, qala ajanu ukat fanaticos amenazas ukanakamp arnaqasisa.
  
  Ukat Webb jupa pachpaw, qunqurt"asis, niyaw nayrïr ingrediente de la concocción alquímica ukx mistuwayxäna, ukax Leopold ukan Rollo ukat Saint Germain ukan "lista estricta de pistas" ukanakax uñacht"ayäna, ukax mä sapa chiqaw juk"amp jach"a tesoro wakicht"añataki, ukax janiw kunapachas amuyt"atäkiti - elixir de vida.
  
  
  PHISQA TUNKA JAQINAKANA
  
  
  Misisipi jawir jachʼa oladajj janipuniw ukham uñjkänti ni istʼkänti. Pallapallanakjamax Drake ukat SPEAR uka equipox jiwañampïpxänwa. Jila partejj juparuw engañjapjjerïna. Ukampis Drake p"iqipanx janiw kuna ilusiones ukanakas utjkänti. Janiw khitis jiwañarux wiñayatak sallqjkänti.
  
  Ni khiti.
  
  Qhipa jaljax jak"achasiskänwa, inas jan jichha marax ukhamäkchiti, ukampis mä juk"a pachatxa, taqiniw sartasipxani ukat mayacht"asis jiwapxani. Jupajj janiw uk ajjsarkänti. Mä chachasa jan ukajj mä warmisa janiw wiñayatak ukham jakaskaspati, ukat jupajj janiw munañaparjam jubilasiñap amuyañjamäkänti. Ukhamajj ¿kunas yaqha toqet lurañajj wakisïna?
  
  Mä oladat oladaruw jaltasajj botenak jakthapisïna. Webb, ukatx suxta Amaris ukat pusi jupanakankiwa. Taqi kunas shabby. Umajj wali chʼamani ukat jiwayirjamarakïnwa. Amari chachan mercenarionakapax awisax wali jach"a liwxatapxäna, walja ametralladoranak nina naktayañataki, ukat plomompiw thayarux ch"allt"apxäna. Kinimaka ukat Dal jupanakax jupanakamp chikaw jank"ak sarapxäna, uka jan uñt"at janchit apsusaw, ukampis juk"akiw nayrar sartapxäna.
  
  Uka jach"a jawirax ch"iqa tuqiru ukat ch"iqa tuqirux wali sumaw kurvatäna, ukat mä jach"a k"uchuruw umax ondulado ukham lurasïna, ukax ch"uxña quta thiyanakampi diquenakampi, muellenakampi ukat astilleros ukanakamp muyuntatänwa. Jachʼa anchopajj jupanakan horizontenakaparuw jalnaqäna, intejj jukʼamp chʼamaktʼaskäna ukhajj chʼamaktʼarakïnwa. Drake jupax nayrar sartañ horizontes ukat mayni lado ukanakan horizontes ukanakap uñakipäna, Webb jupax mä plan ukat potenciales refuerzos ukanakan utjatapat yatirakïnwa.
  
  ¿Kunjamatsa qhispiñ amti?
  
  Hélices ukanakax patat khuchhuqapxäna, ukat motor botes ukanakax pasapxäna, taqi ukanakax kunayman versión de leyes ukanakamp phuqhantatänwa. Mä mercenariox Dahl jupan barcoparuw granada jaquntañ yant"äna, ukampis janiw jikxatkänti, ukatx sueco ukat israelíes ukanakax q"añuchataw uñjasipxäna. Dahl chachajj uka jaqeruw amparapamp chʼankhachäna, janiw khitis uk lurañ yantʼkänti.
  
  "¿Janit aka yäx juk"amp jank"ak sartayañjamäki?" Alicia kullakajj quejasïna. -Aka ritmompixa, urunakpachaw akankapxä -sasa.
  
  "Ay, chiqpachansa" sasaw Drakex säna. -Nayaxa mä interruptor de óxido nitroso ukarux t"ijt"ayañakiw wakisi.
  
  -Janiw nayax kun sañs muni uks yatkti -sasa.
  
  -Maldita, mä urux ayuno ukat colerat fiestar jawillt"apxañamawa -sasa.
  
  "¿Janit sapa arumaw ukham lurtanjja? Awisax pä kuti?
  
  Drakex p"iqip juk"at juk"at ch"allxtayäna. Alicia kullakajj amparapampiw wali chʼamampi chʼoqtʼasïna. Chʼiqa toqenjja, Hayden, May ukat secretario de defensa sat barconakajj Misisipi jawir patjjaruw liwjjatäna. Drake chachajj Kimberly Crow sat warmiruw oraqer qontʼatäskir uñjäna, pä guardaespaldanakapaw jupar muyuntapjjäna. Jïsa, kunjamatsa uka taqpach jan waltʼäwir mantañ atipjäna, ukampis janiw chʼamañchtʼirjamäkänti.
  
  "¿Secretarux jaqukipasmati?" sasaw Hayden jilatarojj comm.
  
  Ukat akham sasaw jaysapxäna: "Inas" sasa. "Ukampis janiw mä maniobra uñstayañ munkti, kunapachatix juykhüktan ukhax kunatix jutïrin utjkani ukxa".
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Helicópteronak khitapjjam" sasa. -Taqiniruw uma taypit apsupxam -sasa.
  
  Drake chachajj Hayden jilatarojj pʼeqep chʼoqtʼasitap uñjäna. -Nayax amuyta, ukaruw saraski -sasa.
  
  Yaqha Amari botew jaljtawayi, aka kutix ch"iqa tuqiruw liwxatasin chiqak mä muyuruw sarawayi. Drake-n boteparux jank"akiw jak"achaskäna, proa barrerada ukax chikat khuchhuqañ amtatayna, ukampis Hayden-an kamachiparjamax mä helicóptero SWAT-ax saraqasinx pallapallanak jiwayatayna. Botejj tʼunjatäjjänwa, ukat tʼunjatäsajj nayrar sartaskakïnwa. Mä columna nina ukat chhullunkhanakaw jiwatapat uñachtʼayäna.
  
  Drake chachajj janiw payïr kutis uñchʼukkänti. Webb jilatajj kuttʼanjjänwa.
  
  "Suyaña. ¿Kunsa jupajj luraski?
  
  Amari qhipäxanxa, plomo botex wali qhipükaspas ukhamänwa, ukhamax Bo-x muyuntañapatak wayt"käna uka ángulo wali ch"ullqhiw jikxatasïna. Taqi uka vasox mä laduruw ch"allt"asïna, ukat manqhat spray ukax jalnaqäna.
  
  SPEAR ukankirinakax mäkiw jaysapxäna, Bo-n maniobra ukar arktasa, ukatx Amari-x olas rodantes ukanakan ordenanak arnaqañ qalltäna. Ukham sarnaqatapatxa, Drake-n botepax mä mercenario-n bote jak"aruw tukuyäna. Aliciax pä kutiw pistolap jaquntäna, pä mercenarios ukanakaruw Misisipi markar khitäna janïr kutt"ayañkama. Uka balanakajj cuerpoparuw chʼalljjtäna ukat parabrisas chʼiyjarakïna. Drake jilatajj maysaruw kuttʼäna. Alicia kullakajj katjjarusaw yaqha mercenarioruw usuchjäna. Botenakax wali ch"amampiw ch"axwapxäna, casconakaparuw ch"allt"asipxäna, ukat jach"a ch"akhanakaw qhiparäna ukat umax walpun phuqhantäna.
  
  -Jiwasax chhaqtxapxtwa -sasaw Drakex säna.
  
  Alicia kullakajj boter phoqantat espuma ukat botas ukanakap uñchʼukiskäna. "Jichhax kayunakajax q"añuchatawa. Maldición, Drake, juma pachpaw katxaruñama -sasa.
  
  Yorkshire markankir jaqix maldecïna. Jupax wali ch"amampiw t"ijtäna kunatix umax janiw bote ukarukix umamp phuqhantaykänti, jan ukasti motorarus umamp phuqhantatänwa, kawkhantix Beaux saraskäna uka laq"aruw saraskäna. Mä mercenariojj jachʼa pistolampiw autot jaquqanïna, ukampis Alicia kullakajj wasitat jistʼantatäpkäna ukhajja, mä ladoruw jaqontäna, jukʼamp confiyañatakejj ajanuparuw jawqʼjäna. Drake chachajj horizonte toqeruw uñtäna ukat kawkhantï Bo chachajj tʼijtkäna uk sum uñjäna.
  
  "Kunjamatsa qutar puriñasawa, waynanaka. Umajj motoraruw jiwayi" sasa.
  
  Kinimaki arupaxa chiqapa pachpa pacharuwa yatiyiri tuqi jutäna. "Chachanaka, ¿akax aeropuerto privadoti?"
  
  -Ukhamäñapawa -sasawa Smith jilataxa qhuru arsüna. "Chiqpachansa janiw markachirinakatakïkiti, maldición. Lauren kullakajj niyas mapan uñji" sasa.
  
  Ukax mä sentido ukaniwa, Drakex amuyt"äna. Mä ideal pachanx Webb jupax Misisipi uksan mä jisk"a salto ukax Barrio Francés uksatx janiw juk"amp jasakïkaspati. Ukat ukatsti... thaya tuqina. Vuelos privados ukax jiskt"asiñjam planes de vuelos ukat taqpach chhaqt"añ sañ munäna, kawkhantix uraqir puripkta ukarjamaw.
  
  Alicia kullakajj mayampiw pallapallanak arsüna. Umaw Drake-n botas-ap ch"allt"äna, ukat barcox khathatirakïnwa. Jupax kunkapan micrófonoparuw ch"iqt"äna.
  
  "Niyaw tʼunjatäxapxta. Jan ukax umamp chhaqhayasiña. Jan ukajj panpachaniwa" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sasaw jaysäna. "Jan llaktʼasiñamawa. Mä maldito tarjeta postal apayanipxita" sasa.
  
  Drake jupax timón ukamp ch"axwäna, jupanakarux chiqak laq"a ch"allaruw irpäna. Cascojj wali chʼamampiw chʼalljjtäna, chʼamampiw thayar aynachtʼayäna. Umax botet t"ijtäna, mä mistki uka ñik"ut ch"allaruw q"umachäna, ukax walja metros ukch"a arknaqir mercenario botet pataruw q"umachasïna. Drake jupax SWAT chacharux helicópteropan patines ukanakar jaquntataw uñjäna, mercenario bote ukar apuntañataki ukat nina naktayañataki kunawsatix t"ijtkän ukhama. Uka balajj pilotoruw jiwayäna ukat barcojj locot maysaruw mayjtʼayäna. Drake chachajj wali chʼamänwa.
  
  "Jichhax mä policía ukaw utji, jupax cleaver uka apnaqaspawa..." Aliciax sänwa, ukatx chhuxriñchjasïna ukat samaqt"asïna kunawsatix cuerpox rallado ukat t"ijtäna. Boten chʼamapajj qotaruw liwjjatäna, ukat chʼalljjtayaskäna ukhajja, Drake ukat Alicia jilatanakajj qotar jaltapjjäna. Jupanakax kutt"anipxäna ukat liwxatapxäna, ukampis wali ch"amampiw uraqir puripxäna, ch"uxñanaka ukat ajanupan wilamp mistuta. Drakex sartasisaw uñch"ukisïna.
  
  Botenakajj improvisado muelleruw jankʼak sarapjjäna. Beau ukat Webb jupanakax nayratpach ukankapxänwa, americano ukax quta thiyaruw jaltawayxäna, mä jach"a q"ara bolsa mä amparapamp katxaruta. Webb chachajj qʼañu uñnaqtʼanïnwa ukat wali kusisitaw uñnaqäna, mä jaqjamaw jaya tiempo thaqhañ tukuyar purintäna. Jichhajj Amari chachajj mercenarionakampi yanapirinakamp phoqantat barconakapampiw mueller jakʼachasiskäna.
  
  Drake ukat Alicia jupanakax taqi ch"amampiw laq"a quta thiyan t"ijtapxäna, uñisirinakapan thakhip khuchhuqañ yant"asa. Pä helicópteros ukanakaw patat jaltxapxäna, aeropuerto ukar uñt"ayasa, ukampis Drake jupax janiw jupanakan comunicadores ukanakamp chikt"atäkänti. Uka chiqax mä fila quqanakamp jist"antatänwa.
  
  Niya ukhamarakiw disparos ukanakax ch"axwatäxäna. Webb jan ukax Beau jupar janïr avionapar purinkipanx ch"axwañ inamaya yant"awinaka. Cheqas uka anattʼañajj tukusjjatap amuyapjjäna. Janipuniw aire ukar mistuñapatak jaysapkaspänti.
  
  Hayden jilatajj jupampiw parltʼasïna. "Web jilataruw punkut tʼijtʼir uñjta, aeropuerto qhepäjjankir mä complejoruw mantaski. Nayax ukax llawintatänwa. Amari jutaski. Nayax uka llawintat apta. Drake, amuyasim, jumax nayat mä qawqha kayukiw sarañama -sasa.
  
  Mä quqanakamp ch"uqt"ata, Drake ukat Alicia jupanakax qhipa thiya ramanakaruw muyuntapxäna. Jupax niya pä tunk mercenarios ukat pusi janq"u isimp isthapt"at acólitos ukat Amari ukanakaruw jakthapiwayi. Aeropuerto ukan qhipa seguridad punkupax t"unjatäxänwa, ukat jichhax mercenarios ukanakax uka chiqat pasasipkäna, ukax complejo ukanw jaljtapxäna. Drake jupax helicópteros ukanakar uraqir puriñ uñjäna, avión ukan ch"iwipa ukat pä jach"a hangars ukanaka. Jupax esquinaruw liwxatäna.
  
  Hayden jilatajj suytʼapjjañapatakiw mayïna, ukat llätunka segundonakatjja, taqe equiporuw mantawayjjäna. Jupax Kimberly Crow kullakaruw uñtäna.
  
  "Amp suma. Aka chiqan suyt'apxam -sasa.
  
  Secretariojj jan kuns lurasaw qheparäna. "Jan kuna walt'awi".
  
  Ukaw wakisispäna. Mä equipo de SPEARERS ukax qhipa punkuru ukat jaltxar mercenarionakan qhipäxaparuw jank"ak puripxäna. Webb jilatajj niyaw uka territorion chika taypip pasaskäna, ukat mä jachʼa grupo chachanakaruw saraskäna. Taqi chiqan nayraqatapanx kunayman lurawinakaw utjäna: jaqinakax helicópteronakaruw jaltapxäna ukat mistuwayapxäna, uraqinkir tripulacionanakax jank"akiw qhispiyañatak sarapxäna, hélices ukanakax junt"uchasipxäna. Jiskʼa jet sat avionajj gemelo motoranakampiw wararïna.
  
  Kuna ukhamaraki taqi yänaka.
  
  Drake jupax Webb jupan ejercitopat Amari mercenarios ukanakar uñch"ukiskäna, policía ukat SWAT helicópteros ukanakax p"iqit jalnaqapxäna, ukat nina naktäwinak taqpach muyuntat uñch"ukipxäna. Uka loquïñ chika taypir jaltañax mä volcán activo ukar saltañamp sasispawa.
  
  Ukampirus SPEAR ukankirinakax wali kusisitaw uk lurapxäna.
  
  
  PHISQA TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  "Jichhürunakan jiwjjä ukhajja, sum sarnaqañajatakiw suytʼaskta. Jichhürut qhespiyä ukhajja, munat masinakajar wasitat uñjañwa suytʼaskta. Taqi ukanak tukuyatat amigonakajasa, irnaqir masinakajasa jan jakkir cuerpojat saytʼasipxaspa ukhaxa, chʼamanïpxañapatakiw suytʼaskta. Ukat nayat amtasipxam, familiaja. Jakir chuymajat amtasipxam, kusisiñajata, lliphipikir nayranakajat amtasipxam. Jichhax mä amtawikïtwa, ukampis jumanakan jakaskaraktwa. Nayajj wiñayatakiw jakaskä" sasa.
  
  Kinimakax amukiw uka arunak mayamp arsüna, jach"a ch"axwañ chiqar t"ijt"asa.
  
  Drake chachajj kunatï jawir umakïkaspa uk nayranakap chʼiyjäna. -Mä proverbiotakix mä juk"a jayaruw uñtasi, compañero.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Mamajajj jiwjjäna ukhaw aka qellqata. "Ukat kunapachatï amigonakajajj jiwapki ukhajj uka toqet amuytʼañäni. Jichhürojj jachʼa qʼochunakatak mä suma urukïkaspas ukhamawa" sasa.
  
  Janïr khitis jayskäna ukhajja, taqe infiernojj chhaqtawayjjänwa. Ukampis janiw kuna lurañas mä jakäwitak utjkänti. Drake chachan nayranakapamp chika, nuwasiñampi ukat jach"a lurawinakamp mayacht"asitapax mä jan sayt"as jiwayir montaña rusa ukan sarnaqañänwa. Webb chachajj suytʼir helicópteronakaruw tʼijtäna, uka helicópteronakajj pusiniw mä sapak filankatäpjjäna. Jupan pachpa mercenarionakapax qhixu qhixuw pasapxäna, Amari soldadonakaruw ch"axwapxäna. Árabe jaqix imantañatakiw bucearïna. Spetsnaz helicópteros ukanakax alaxpachatw mantanipxäna, jaqinakax punkunakat jaltxapxäna ukat voleibol de plomo ukanakaw ch"axwäw thiyaruw khithapxäna. Aceite latanaka, autonaka ukat cajas ukanakax taqi chiqanw ch"iqiyatäna , ukhamat pallapallanakas mercenarios ukanakas imantasiñ thaqhapxañapataki.
  
  Drake jupax Bob juparux nayrïr helicóptero ukar filaruw thaqhir uñjäna, hélices ukanakapax niyaw mä jach"a jet ukar jaquntapxäna. Ukajj wali sumapunïnwa. Webb chachajj barcor makatkäna ukat avionajj makatañ qalltäna ukhajja, Drake chachajj pilotoruw balamp jiwayäna.
  
  Ch"iyara uywax qhipäxar jaquntatäxänwa, panpacha patinajenakaruw wali ch"amampiw uraqir purintäna. Beau kullakajj umaruw chhaqtäna ukat Webb jilatarojj mä jukʼa apsüna. Drake chachajja, Hayden jilatarojj yaqha disparo jupanakar jaqontatap uñjäna. Uka guardiajj jaqontatäjjänwa. Helicóptero SWAT ukax wasitatw mantawayxi, mercenarios ukanakaruw thakhinak khuchhuqawayi, ukampis jichhax yaqha contingente ukaw RPGs ukanakar alineatäskäna, ukat helicóptero ukax ladoruw jalxatäna. Smith jupax janïr cohete lanzador ukarux jan ch"amanchañ atipxatayna.
  
  Yaqha helicópteronakax sartañatakix wakicht"atäpxarakïnwa, kimsax juk"ampiw aeropuerto ukan jaya chiqankapxarakïna, pä helicópteronakax uka jak"ankxapxarakïnwa. Mä suma gris jet sat avionajj jukʼat jukʼatwa taxi apnaqäna, ukhamat pista de aterrizaje ukamp nayrap linear uñtañataki. Webb jupax kawkir chiqarus p"akintaspawa, ukampis Drake jupax janiw kunjams qhispispa ukx amuyt"irjamäkänti.
  
  Ukat kimsa RPGs ukanakaw uñstawayi, ukat alaxpachax janq"u chhullunkhampi ukat jiwañampiw phuqhantäna.
  
  Amari-n mercenario-nakapax Webb-an mercenarios-anakapamp amparamp amparamp nuwasipxirïna; ch"ankhampiw jawq"jata, ch"akhanakampi ukat qhipäxarux ch"ankhampiw jawq"jata. Uka contenedores ukanakar muyuntatw disparos ukanakax ist"asïna, balas ukanakax complejo ukan territorioparuw ch"allt"äna. Drake, Alicia ukat Dahl jupanakax Amari mercenario ukan qhipa asientoparuw mantapxäna. Drakex kunkaparuw usuchjatayna ukat costillanakaparus usuchjatayna, uñisirinakaparux muytayatayna ukat mayniruw jan amuyt"asis ch"allt"atayna. Maynïristi janiw jaytanukkänti, mä cuchillo apsusinxa, kunapachatix pachpa purakapar ch"allt"askäna ukhax wali mulljataw uñnaqäna.
  
  Dahl chachajj uka cajaruw jaqepar jaqontäna, ukat pʼakjasaw tʼunjäna, ukat yaqhatak jankʼakiw umaruw chhaqtjjäna. Alicia kullakajj jichhak lurat filot lurat lawanak apnaqäna, ukhamat jupa pachpa nutasiripar saykatañataki. Ukat H&K-nakapax ch"iqa ch"iqaruw liwxatapxäna, mercenarionakaruw filaruw uñt"ayapxäna ukat apsupxäna. Jupax pä jaqiruw jiwayatayna, kunjamtix jupanakax jupar uñch"ukipkän ukhama, ukatx mä barril de aceite qhipäxaruw ch"allt"asïna, janiw destino ukar yant"xänti. Kinimakax Amariruw uñjäna, kunawsatix culto irpirix jet ukar jank"ak saraskäna. Hayden chachajj Webb jilatarukiw uñchʼukïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Payïr jamachʼi" sasa. -Jupax barconkiwa -sasa.
  
  Drake jupax janiw uka jaqirus ni Bo ukarux uñjkänti, jan ukasti mä voleibol ukamp jaquqaniwayi, ukax hélices ukanakaruw jan walt"ayäna. Mä juk"a pachatxa, Webb jupax uñstawayiwa, arnaqasisa, ukat imantasipkän uka chiqanakaruw uñacht"ayäna. Ukat jankʼakiw pä RPG ukanakax jupanakar uñtatäna. Tambores ukat cajas ukanakax chhullunkhaya ukat nina pirqanakar phallañkamax tripulacionanakax t"ijtxapxänwa.
  
  Lauren kullakajj oraqeruw jaquqanïna, uka olajj kayunakapat jaqontäna. Yorgix nayraqat p"iqip liwxatasïna, mä masa Kinimaki ukamp ch"axwañkama, ukax juparux sayt"ayäna. Helicóptero de fuerzas especiales ukax jak"achasxänwa, jaqinakapax lanza granadas ukanakatw pallapallanakamp jiwayapxäna. Drake chachajj amparapampiw kuttʼayäna, ukampis wali jayäjjänwa. Nayrïr misil ukax manqhaparuw ch"allt"awayi ukat t"unjawayi, wali askiwa, janiw kuna jan walt"awis utjkänti, ukankirinakax ch"allxtataw ukampis jakasipxi. Helicópterox t"ijtäna ukat khathatirakïnwa, hormigón ukarux ch"allxtarakïnwa.
  
  Smith jupax sartasinx llamayu pistola apt"at jaqiruw ch"axwantäna, ukatx p"iqip ch"allxtayäna. -Yaqha llamp"u chuyman jaqix utjapuniwa, ukax katuqañataki.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Ukatjja, taqeniruw balamp jiwayapjjäta" sasa.
  
  Mä ola de resistente mercenarios ukanakaw jupanakan grupopar mantapxäna. Drake jupax pä nuwasiri jaqinakar jaqunukutaw jikxatasïna, Webb ukat Bo jupanakar uñch"ukiñ yant"asa. Dahl ukat Alicia jupanakax jupan jak"apan qhiparapxäna. Hayden jupax nayrar sartawayi, Amari ukat tenientenakapar thaqhasa, ukatx Kinimaka, Smith ukat Yorgi jupanakaruw arktawayi. Mä tama mercenarios ukanakaw pä tuqit uñstapxäna.
  
  Drake jupax mercenario ukarux jak"atw pallapallanak jaquntäna, ukatx yaqharuw jaquntäna. Webb jupan mä chimpupa ukat Amari jupan mä chimpupa. Kimsïr helicóptero ukaw aire ukar sarawayxäna, ukampis Drake jupax nayratpach yatïna, ukax mä k"ariwa. Webb ukat Bo jupanakax jaqinak taypin t"ijtapxäna, avión ukar chiqak t"ijtapxäna.
  
  Jet ukax pachpaw uka ch"usawja jist"antaskäna, pista pataruw saraskäna. Proco ukat popa punkunakax wali jist"aratänwa, jichhax pä jach"a masa RPG ukanakamp phuqhantatänwa. Fuerzas Especiales ukan helicópteronakapax jaltxapxänwa.
  
  Uka chʼajjwañajj istʼañjamapunïnwa. Hélice ukan wararitapax pistolanak ch"axwañampi ukat jaqinakan arnaqasiñapampix mayachatawa, sapa kutiw mä avión jet ukan q"ixu q"ixu q"ixunakampi ukat jaqinakan jisk"a q"ixu q"ixunakampi jiwayañ nuwasiñan ch"axwapxirïna. Drake jupax uka ch"usawja uñjäna ukat ukaruw t"ijtäna, Webb ukar uñtasa, jichhax kimsa tunk metros ukch"akiw jupanakat jaljtawayi. Webb jilatajj wali valorani bolsap aptʼasitayna. Dahl jupax ukankänawa, Aliciax ukhamarakiw ch"iqa ukat kupi jamp"att"asiskäna.
  
  Bo, Webb ukar muyuntat escudo ukan chikanchasitapa, jupanakar jak"achasir uñjasax guardianakaparuw arnaqasïna. Llatunk jaqinaka, mä sapa jaqirjama, jaljtapxäna ukat kimsa contra sayt"asipxäna. Drakex janiw k"achat k"achat sarnaqkänti, jan ukasti nayraqataparuw ch"allt"äna, pallapalla ukat pechopar mä bala apsusaw ladopar jaquntäna. Jupajj usuchjatanakapat jankʼakiw waliptasirïna, ukampis cuerpopan armadurapar chʼalljjtaykäna uka balajj wali muspharkañ jawqʼjataw uñjasïna, ukat qonqortʼasisaw thaya thaytʼäna. Pä mercenarionakaw jupa patjjar saytʼatäpjjäna, jupajj wali llakit ajanunakanïnwa.
  
  "¡Janiw pächasiñamäkiti!" Bo jupanakarux arnaqasïna.
  
  Jupanakax gatillonak jaquntapxäna, ukampis uka pachanx Kenzix jupanakan jak"apankänwa. Israelitax wali yatiñan jiwañan uñacht"äwipänwa, katanapax alayaruw liwxatasïna ukat cuerpopax pä kutiw muytaskäna ukhax nayraqatar qhipäxar ch"ankhampiw ch"ankhachasïna. Mercenarionakajj jiwat ikisipkäna ukhajja, amparap luqtäna.
  
  -Kusisiña -sasawa Drakexa säna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Thaya wila jiwayir jaqenakajj jan sinttʼasisaw tukuyapjjañapa" sasa. -Ukat nayax wali kusisitaw servicio ukan irnaqt"askta -sasa.
  
  Mai kullakax uka jak"an sayt"atäskäna, yaqha guardiaruw qhipäxar jaquntäna. - ¿Jumax usuchjatätati?
  
  "Walikiwa, chuchujax mä juk"a ch"amakt"askiwa."
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Jupajj walikïskiwa. -Desayunotakix balas manq"apxta -sasa.
  
  Janïr khitis jayskäna ukhajja, Dahl chachajj pä mercenarionakaruw jupanakar jaqontäna. "Jan parlañ jaytxapxamti ukat aka pä waynanakar tukuyapxam, ¿walikiti? Niya walja lurañanakaw utjitu" sasa. Sueco jaqix juk"amp pä ch"akhanak ch"allt"awayi, ch"akhanaka, nayra ukat qunqur p"akjata. Mä jachʼa nayra amparapaw uka jaqen jawqʼap jan lineat jaqontäna, ukhamatwa incisivos sat chʼakhanakap chʼiyjäna. Taqeniw uñchʼukipkäna ukhajja, Webb jilatajj avionan jankʼak saraqat rampanakaparuw makataskäna.
  
  Bo jupax aeropuerto ukan suyt"askäna, SPIR ukan irnaqirinakaruw uñch"ukiskäna, kunawsatix avionax jefepar manq"antatayna ukat wasitat taxi ukar sarañ qalltäna.
  
  Hayden jilatajj Amariruw jakʼachasiskäna.
  
  Qhipa RPG apnaqir jaqix apsutäxänwa, jichhax juk"amp pä helicópteros SWAT ukanakax mercenarios ukanakar saykatañ tamaruw t"ijtxapxäna. Altavoces ukanakanx colerat arunakaw arnaqasipxäna, ch"axwirinakax qhipäxar kutt"apxañapatakiw iwxt"apxäna, armas ukanakap jisk"achapxañapataki.
  
  Drakex janiw Kinimakin arunakapat qhispiñjamäkänti: Jichhürun jiwxä ukhax suyt"askta...
  
  
  PHISQA PÄ PÄ JAQINAKANA
  
  
  Hayden chachajj nina nakhaskir pʼiyanwa nuwasïna.
  
  Alaxpachat intix wali ch"amampiw qhant"äna, asfaltox ch"amakt"irïnwa, alayax ch"amakt"irïnwa, ukat taqpach muyuntatx wali muspharkañ qhanampiw Amari markar jak"achasiñatak irnaqäna. Árabe ukat qhipa pusi yanapirinakapax jan ch"amanïpxänwa ukampis loco ukhamäpxänwa, jan yatichatäpxänwa ukampis jan ch"amanïpxänwa, ukatwa jupanakatakix mercenarios ukanakar uñtasit jan walt"ayapxäna. Janiw khitis kuntï lurapki uk yatkiti.
  
  Jupax cabrito ñik"utan cicatrizatäki uka jaqiruw jaltawayäna, nayraqat pallapallampiw jaquqanïna, ukat jaquqanitap amuyasïna. Visión ukax yaqha chaleco ukamp phuqhantatänwa, yaqha Merc, sapa kutiw mayj mayja. Kinimakax cajas ukat tambores ukanakan taypinx ch"iqa tuqiruw sarxäna, Smith jupax ch"iqa tuqiruw sarxäna. Lauren ukat Yorgi jupanakax mä qawqha kayunak qhipäxan sarnaqapxäna. Hayden jupax yaqha metal barril ukar muyuntäna, ukat uka ch"axwäwit esquivasaw qhipäxar jaquntatäna.
  
  Kinimakax mercenarioruw autot mistuwayxäna, qhipäxan sarnaqasa. Jupax jupapachpa liwxatasinx nayrar sartawayxänwa. Mä helicópterojj pʼeqe patjjaruw wali jiskʼa tʼijtäna. Balax aceite tambor taypin chiqak sillp"äna, janïr maynis nayranakap ch"irmthapkasax jupar ukat Smith-aruw ricochet"äna, ukat mä jach"a jawir viscoso líquido ukaw mistunïna. Barril tukuyaruw puripxäna ukat Amarix jupanakan nayraqatapankänwa, Tyler Webb sat avión ukar uñkatañatakiw kutt"awayxäna.
  
  -¡Ukax jaytxapxam! ¡Uka avión saytʼayañamawa!"
  
  Yanapt"irinakax arnaqasipxäna ukat nayrar sartapxäna, mä qutu granadas amparanakaparu katxarusa.
  
  "¡Makhatir uywiristi janiw llakisiñapäkiti!"
  
  Pusi acólitos, pusi jaqinakaw Amari ukat loco ukar katuyasipxäna, granadas ukanakaw aire ukan katxarupxäna.
  
  "¡Alquimia tuqit yatichiri! ¡Aventurero Místico ukax wali askiwa! ¡Masónico guia! !"
  
  Uka pinanakax apsutäxänwa. Mä granada sapa jaqin amparapankiwa, taqpachax llätunka. Jupanakajj jaqonukupjjäna jan ukajj avionan jupanakamp chikaw tʼijtjjapjjäna. Chʼakhanakapajj nayratpach jaqontatäjjänwa.
  
  Smith jilatajj mä qonqoritänwa. "Taqi kunatix munaski ukax mä irpirikiwa".
  
  Jupajj samaqtʼasïnwa, ukat mistuñapatakiw jaytäna, ukatsti pallapallampiw jaqontäna. Balapax p"iqinchirin p"iqip patatw phust"äna, ukat cuerpopax ch"allxtawayxänwa ukat cargado granadax t"ijtxarakïnwa. Taqiniw uka jak"ankirinakax jaltxapxäna, mayni novicios ukanakakiw jaltxapxäna. Jupanakan misión ukax divina... ukat juykhunakänwa.
  
  Pä granadas ukanakaw phallawayi, metrallas ukanakax qhipharkir kimsa acólitos ukanakaruw gradanakapan ch"iyjatayna ukat jupanakan bombanakap aire ukar khitapxatayna. Ukat phallañ qhipa phallañax ist"asïna, nina naktäwiw phichhantasïna ukat t"aqa t"aqanakax ch"iqiyatäxänwa. Amarix lakap jist"arataw taqi ukanak uñch"ukiskäna ukat ajanupax jachaqt"asis umamp phuqhantatänwa. Amigonakapataki, jan ukax Conde de Saint-Germain ukataki, Haydenax janiw yatkänti.
  
  Amarix mä chhuxriñchjataw jupar uñtäna.
  
  Hayden kullakajj armap uñchʼukisaw nayrar sartäna.
  
  Amari chachajj camisapan nayräjjap chʼiyjäna, ukhamat alambrenaka, dinamita ukat cinta conductora ukanaka uñachtʼayañataki.
  
  "Janiwa! Atiñasawa-"
  
  Kinimakax taqpach janchipampiw jupar ch"amanchasïna, kunawsatix Amarix bomba ukat jupa pachpas phallayäna.
  
  
  PHISQA TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Hayden jupax metrallax Kinimaki jaqin janchipar ch"allt"atap amuyasïna. Jupajj taqe pesatapamp jupar taktʼasïna ukhajja, jukʼakiw samsuñ puedïna. Uka chʼamaktʼayir qhanan mä rayupas janiw manqhar mantkänti; jupax ch"amakan mä jan kuna usun coco ukan ikiskäna, uka jan walt"äwinak taypinxa. Tiempojj pasawayjjänwa, ukat uka qhepatjja, uka cheqat jachʼa partejj apsutäjjänwa. Hayden jilatajj jiwañampïskäna uka ururuw uñtäna.
  
  -¿Mano?
  
  Lauren kullakajj qonqortʼasisaw jaqontäna. "Jupax... jupax..."
  
  -Nayax walikïsktwa -sasawa arupax ist"asïna. -Shabby ukampis walikiwa.
  
  Hayden jilatajj wali llakitaw manqʼantäna, ukatsti qontʼasirakïnwa. Jupanak jakʼankir escenariojj wilamp chʼalljjtayatänwa, cajanakas aceite barrilanakas chʼusakïjjänwa. Uka umax jawiranakaruw uraqir jalxatäna, ukat taqi kasta yänakaw cajanakat jaquqanïna. Smith jilatajj Lauren kullakaruw jaquqanïna.
  
  -¿Jumajj walikïsktati?
  
  "Nayax wali sum sarnaqaskta".
  
  Kinimakax Hayden jak"aruw jalnaqäna. -Jakañax wali askiwa -sasa.
  
  Ukampis uka qhepatjja, Hayden jilatajj amparap luqtäna, chalecopat katthapisisajj jupar jakʼachasïna. Nayranakapajj mä qhawqha centimetronak jayankjjänwa, nayranakapas llamktʼasirakïnwa. Chuymapan thuqtʼatapa, ñikʼutapan juntʼuptatapa ukat heridanakapat wilap chʼakhanakap chʼalljjtatapsa amuyarakïnwa.
  
  -Jan qhispiyapxita, Mano -sasa.
  
  "Janiw nayax... nayax... nayax..."
  
  "P"iqimarux mantam. Jiwasax tukuyxtanwa. Janiw hovering, arknaqaña ukat tapaña. Ukatpï nayax jan jumamp Dubai markar sarawayta. Mä juk"a fucking espacio jikxatañataki."
  
  "Nayaw jakäwim qhespiyawayta. NAYA..."
  
  "Inasa. Inas jan ukhamäkchiti" sasa. Hayden chachajj uka tiemponjja, janipuniw ukham jachʼa, chuym chʼalljjtayir tiempojj purinkaniti, uk yatïna. Jupatix hawaiano jaqit jithiqtañ munchi ukhax aka pacha apnaqañaw wakisi, aka evento ukax qhan suyt"äna jupanakan chuymanakapar mayamp mayachañapataki, jan kutt"añ chiqat pasañataki.
  
  "Janiw kamachi arkirinakampix chhuxriñchjkti, Mano. Nayax jupanakar p"akintirinakampikiw chhuxriñchjasta.
  
  Hawaianojj wali mulljataw uñchʼukïna, wali mulljataw uñchʼukïna. Smith ukat Lauren jupanakax jank"akiw maysar kutt"apxäna, Yorgy kullakax jan ist"kaspa ukhamaw tukuwayi. Hayden kullakajj laqʼampiw chʼiyjasïna ukat sapakiw qheparjjäna. Nayranakapajj jachaqtʼasis chʼamaktʼatänwa, ukat nuwasiñ cheqaruw uñchʼukipjjäna.
  
  "Asnunakam wakichtʼasipxam waynanaka. Janirakiw tukuyapkti" sasa.
  
  
  PHISQA TUNKA PUSI JALJA
  
  
  Drake ukat Dahl jupanakax Webb mercenarionakan qhipharkir jaqinakarux wali ch"amampiw ch"axwapxäna, kunatix Alicia, Mae ukat Kenzi jupanakax t"ijt"asaw pasapxäna. Jichhax avionax mä juk"a juk"ampiw saraskäna, waliw pista ukar taxi ukar mantañ yant"askäna. Bo jupax janiw kuyntkänti ukat qhanaw qhipa línea de defensa ukhama Webb jupax jan pächasisaw pociones ukanakap mistuyaskakïna.
  
  Ukhamajj ¿Beau chachajj Webb sat chachan amtapat jiwañ munaskiti? Drake chachajj janiw uk amuyañjamäkänti.
  
  Dahl jupax hangar tukuyan uraqin ch"uqt"at mä viga qhipäxanw patat jalnaqäna. Balas ukanakax ricochet ukhamaw pasapxäna, ukat chispanak uñacht"ayat ajanunakaparuw apayapxäna. Jupax viga qhipäxatpachaw pallapallanak arsüna, juykhükaspas ukhama. Drakex jisk"a uñnaqt"anïnwa, niyas ajanuparux alayaruw uñtäna. Esquinajj mercenarionakaruw mayjtʼayäna, ukat pä jaqeruw ikiyäna.
  
  "Qhipa" sasaw Dahl chachajj säna.
  
  Alaxpachat yanapt"awinakax jutäna kunatix helicóptero ukax jank"akiw saraqanïna, jaqinakax mercenarios ukanakan imantasiñ utaparuw pallapallanakamp jiwayapxäna. Mä arnaqasiña ukat mä thuqt"awi, maynix "taqi qhana" sasaw arnaqasïna ukat Drakex ritmo ukan uñstäna. Uka helicóptero ukax contingente de fuerzas especiales ukanakaruw antutawayi.
  
  Drake jupax warminakar Bo ukar ch"axwañ uñjäna, ukat mä segundokiw uka ch"axwäw muyuntat kimsa thakhin explosivo caldera ukar ch"allxtatap uñjäna, janïr avión motoran ist"asitap mayjt"ayañ uñjkasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Akajj janiw askïkaspati" sasa.
  
  "Kunas jan walïkiti" Drake jupax mä jisk"a Yorkshire uksan q"ucht"awayi.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Nasajj taqpach alineatäjjewa. "¿Tʼijuñatak wakichtʼatätati?"
  
  -Maldita, urunakpachas saltatäkaspas ukhamaw amuyasi.
  
  "¡Atipjapxitasmaxa, boter apnaqañ yatichapxäma!"
  
  "Chhuy-"
  
  Ukampis Dahl jilatajj niyaw avionat sarawayjjäna ukat taxi saraskäna ukhajj jankʼakiw avionar tʼijtjjäna. Drakex kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw jankʼak jalxatäna, pechopax wali thuqtʼasïnwa, balax chʼallxtayasïna. Jupanakarux mä qawqha SWAT waynanakaw chikañchasipxäna, ukat helicóptero apnaqirix amtawayiw inas mä juk"a yanapt"a munapxchispa, juk"ampirus avión ukax sarawayxchi ukhaxa. Jupajj trineop aptasajj jupanak jakʼaruw liwjjatäna, jichhajj tʼijuñatak tempo yanapiripäjjänwa jan ukajj phoqañatakejj mä amtar puriñapatakiw yanaptʼäna.
  
  Drake ukat Dahl jupanakax jank"akiw avión ukar t"ijtapxäna, lado lado t"ijtapxäna, ukampis mä qawqha segundonakatx jayaruw sarxañ qalltäna.
  
  Panpacha punkunakajj pernompi jistʼantatäjjänwa, ukampis qhepat utjkäna uka punkujj jistʼarasïna, ukat mä pistola aptʼat tatuat amparaw uñstäna. Uka balanakajj jan amuytʼasisaw tʼijtäna, janiw mä amtar puripkänti, jan ukasti amuyuparjamaw tʼijtäna, ukat tʼijurinakajj wal llakisipjjäna. Drake chachajj fusilapampiw amtañar yantʼäna, ukat pistolapampiw amtañar yantʼäna, ukampis tʼijuñajj janiw amtañapäkänti.
  
  Dahl jilatajj akham sasaw jisktʼäna: "Fuselage" sasa. "Cockpit" ukax mä juk'a pachanakanwa.
  
  Motoranakax walpun arnaqasipxäna.
  
  -¡Janiwa pachaxa utjkiti!
  
  Drake chachajj jukʼamp jakʼachasiñapaw wakisitap yatïna. Jan pächasisaw escenario qhipäxar jaltawayxäna, mä jistʼarat punkumpi ukat mä jan uñjkañ amparampiw mantañ thakjam uñjäna. Uka sapa thaki. Jupan saltapajj tiempoparuw tiempoparjam phoqasïna. Ukat chʼiwipan muyu patapar purisajj cuerpop jachʼar aptañatakejj solapanakat katthapïna ukhajja, avionajj wasitatwa jankʼak jaltjjäna, ukhamatwa Dahl chachan saltapajj pä kayunak jiskʼaptayäna. Sueco jaqix asfalto ukarux wali ch"amampiw ch"allt"äna.
  
  Drakex amparanakapamp válvula taypit t"ijtäna, jan jist"antatäñapatakiw mayisïna, ukat taqpach janchiparuw jaquntäna. Nayraqatax pecho, ukxarusti cadera, ukxarusti qunqurinaka; jupax arco luratayna ukat mä suma ch"iwiruw cuerpop jach"ar aptäna. Mä jach"a thayax mä jakkir jaqir uñtataw juparux jawq"jäna, mä uñisirir uñtata. Suxta isinak tʼijtʼasaw mä chiqar jaqunukuñ yantʼäna, ukat ukham jankʼakiw pista ukar jaquntatäspa ukhaxa, mä jiwayir jawqʼjataw uñjasispäna.
  
  Drake jupax qunqurt"asisaw qhipäxar uñtäna, Dahl jupar sartatap uñjasa ukat helicóptero ukar señalar uñtasa. Ukatxa punku uñkatasaw uñchʼukisïna. Uka jachʼa amparajj wali ukankänwa, aleatoriamente disparonak apsuskäna. Jupax jan axsarasaw mä cangrejo ukham avión ukar ch"iwipar makhatatayna, jan jaquqaniñataki ukat thaya thayt"awinakar jaquntañataki.
  
  Dahl chachan arupajj comunicador patjjaruw chʼalljjtäna. "Jan walt"äwi, masi. Jupanakax janiw avionax sartañapatak jaysapkaniti. Webb jilatarojj qhespiyañapatak jaytañat sipansa, jupar tʼunjañ munapjjäna. Juma pachpa qhespiyasiñatakejj jukʼa tiempokiw utji" sasa.
  
  Drake jupax maldecitaynawa. Uka amtajj kunapachatï avionajj mä jukʼa jankʼak purinkäna ukhakiw lurasïna. Jichhax chiqpach ch"amaw q"uma sartañapatak utjäna, ukat jutïr amtäwix ch"axwirinakax aire ukar jaquqanipxänwa, ukax janiw khitis jan walt"ayañ munkänti. Drake jupax kimsa juk"amp nayrar sartawayi.
  
  "¿Uka jamach"imax jak"ankpachati?"
  
  "Jïsa. Jiwasax misilanakanïtanwa".
  
  Suecia markankir jaqejj uka toqet kusisitäkaspas ukhamänwa. Drake jupax maldecitaynawa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Amigo" sasa. -Jumanakax pä minutos ukjat juk"ampikiw utjapxtam ukat ukjatx avionaruw t"unjapxä -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Alicia kullakajj Bo ukar jakʼachasisinjja, amuyuparjamaw saytʼäna. Francés jaqin ajanupanx janiw uñt"ayasiñas utjkänti, janiw kuna juchañchasiñas utjkänti, janirakiw arrepentisiñas utjkänti. Jupajj jukʼampiw jiwayaspa uk yatïna, ukampis mä segundos janiw pächaskänti.
  
  Ironía ukax pä jaqiruw yanapt"añatak jikxatäna, jupanakax Mai Kitano ukat Kenzi ukanakawa. Uraqpachan taqe irnaqir masinakapatjja, jupanakatwa jukʼamp jan confiykänti ukat jupanakampiw jukʼamp jan waltʼayasïna. Jupax Bo-t mä juk"a qhipäxar kutt"awayxäna, jupanakan nayranakap katjañatakiki.
  
  "Jumajj nayat sawkasisktawa, ¿janich ukhamäki?"
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Mä equipokiw uka jaqerojj atipjaspa. "Mayachtʼasis sarnaqaña. Jichhürunakanjja, jiwasaw" sasa.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Akanjja janiw uñisirinakajj utjkiti. -Ukhamaxa jichhürunakatakixa -sasa.
  
  Alicia kullakajj uka camaradería ukan jachʼañchasiñapwa amuyasïna. Jupanakajj mayachtʼasisaw jan atipjañatakejj atipjapjjañapäna. Jupax francés jaqin jiwat nayranakapamp jikisiwayi.
  
  "Jumaw armaduram apsuñamatak sarañama, jumax bastardo. Jumax ukax munasïtawa -sasa.
  
  Jupanakax sartasipxänwa. Mai jupax Bo ukarux uka chiqanw irpxaruwayäna, ninja yatiñanakapax jupar uñtasit llijullijunakjamaw jikxatasïna. Aliciax ch"iqa tuqit mantanïna, mä akatjamat ukat acero ukham ch"amamp jawq"jasa. Kenzix ch"iqa tuqiruw jalxatäna , katanap mä borrosa ukham liwxatäna, Bo ukar distraer ukhamarak jupar atacañataki.
  
  Bo sat chachajj jankʼakiw doblaspa jan ukajj jan wali tiemponïspa sasin suyapkäna ukhajja, aynachtʼasipjjänwa. Uka jisk"a janchipax jupanak taypinw liwxatasïna ukat liwxatasïna, chhullunkhax wasitatw sarnaqäna, ukat cuchillo cuchillonakjama ukat qalanakjam thuqt"äwinakampiw amparanakapamp ch"allt"asïna.
  
  Mai jupax mä lanzador warawararuw mayjt"ayäna, Aliciax janiw uraqir puriñkamax uñjkänti. Kenzix katanampiw ch"iyjatayna, ukampis ukatx thaya taypin khathatitaw katjatayna kunatix Bo jupax kunjamatsa Mei jupan amparap mä arco ukar jaquntañ atipjatayna. Parada movimiento ukax kimsa kutiw jist"arat jaytawayi, ukat qunquriparuw jaquntawayi, jachaqt"asis ukat jacht"asis, espada pampan.
  
  Bo jupax juparuw muyuntäna, amparanakapamp chikaw mä chiqa t"ijtäwix mä turno ukat muyuñar tukuyäna, pä kayumpiw Aliciax purakapar uraqir purintäna ukat liwxatañapatakiw khitäna. Ukat Mai kullakax jupamp uñkatasïnwa, mä león tʼunjañatak chʼaxwäwinakampiw jawqʼjäna. Bo jupax jupanakar apthapisin juk"amp kutt"ayatayna, Mei kullakax pecho ukat thixni ch"akhanakap ch"uqt"ayatayna, ukat jichhak qullatäki uka cicatriz ukax ajanupan wali qhant"ataw nakhantäna.
  
  Yaqha shuriken ukax qhana uñjäna, cejas ukanakap liwxatasin ukat navajas ukham ch"ullqhi cuchillas ukanakap Mai-n muñecapar ch"allt"äna, kunawsatix amparap ajanupar jach"ar aptäna. Japonés warmix ukan jaytawayi ukat juparux pulmonar jawq"jatayna, usuchjat amparapampiw ch"ankhachatayna, Bo jupan pachpa shuriken cuchillapax p"iqiparuw khuchhuqatayna. Cuchillas ukanakax ch"uqt"asipxäna ukat wilax jallurakïnwa. Bo jilatajj wali chʼamampiw sarawayjjäna.
  
  -Nayrïr wila -sasawa Mai kullakaxa säna. "Nayatakixa". Jichhax shuriken ukax pachpa usuchjataw jist"antäna.
  
  Box qhipäxar kutt"awayxän ukhax Kenzix sayt"asisaw mä katanampiw nayrar sartawayi. Ch"iqa tuqiru mä finta, cuchilla pä kuti ch"iqa tuqiru muytayaña, ukatxa wali ch"amampiwa ukata jank"aki chiqaru uka jaqina nayraparuxa ch"allt"äna.
  
  Bo jupax jiwayir cuchilla ukar mayjt"ayañatakiw amparap aytäna.
  
  Kenzi jilatajj jan sinttʼasisaw jupar uñjäna, janiw khuyaptʼaykänti. Lakapax wali mulljataw jist"arasïna, kunawsatix katanax Bo-n amparapamp ch"allt"askäna, ukampis uka ch"akha khuchhuqañat sipansa, lado tuqirukiw liwxatäna. Nayrïr kutiw Bo jilatajj mä jukʼa jachaqtʼasïna.
  
  "Janiw uñtasksnati..."
  
  Aliciax janiw ukanakx kuns munkänti. Nayra munataparux atacataynawa, cuerpopan sapa chiqaparuw ch"allt"äna, nayraparuw wilamp warxatäna ukat amparaparus p"akjarakïnwa. Jupax tobillop t"ijtäna, mä qunqurkamaw jaquqanïna, ukatx mä uppercut ukar uraqir purintäna, ukax chhuxriñchjasiñap khathatiyäna ukat encías ukanakas wilañchäna. Aliciax mä wila liquido ajanupar thuqt"äna. Bo sat chachajj wali chʼamampiw jawqʼjäna, ukatwa oraqer jaqontäna. Jupan pachpa nayra wartat wilapaw ajanupar qʼañuchäna.
  
  Mai jupax Bo-rux pä kutiw juk"amp ch"ankhampiw jawq"jatayna, shuriken ukar uchatayna ukax ajanupan aychap ch"akhakamaw ch"iyjatayna. Ukat Kenzix mä jank"ak jawq"jataw uraqir puri, katana ukan ch"axwatanakapax qhipäxar kutt"ayawayi ukat qhiparusti llakitaw uñstawayi.
  
  Alicia kullakajj jupar arknaqasaw jalnaqäna, tobilloparuw katjäna, kunattejj jupax jaltxañ yantʼäna. Uka amparapajj amparapampiw tʼijtäna. Mai kullakax nayraqat plexo solar ukar qunqurt"asïna, ukat q"ala kunkaparux amparapamp ch"amampiw ch"allt"äna, ukat mä semanax janiw arsuñjamäkänti. Ukat Kenzix kimsïr jawq"jataw uraqir purintäna ukat suma pachaparuw puri, katanax ch"uxña amparanakapamp liwxatasïna, ukat amparapax nayraqataparuw cuadrado ukham ch"allt"äna.
  
  Beauregard Alain chachajj tʼunjataw ikiskäna, atipjataw ikiskäna. Alicia kullakajj saytʼasiñ yantʼäna, ukampis kayunakapajj jaytawayjjänwa. Mai kullakajj uka cheqanwa liwjjatasïna. Kenzi kullakajj panpachaniruw uñkatäna.
  
  "¿Kunsa... ¿kunsa jichhax lurañasa?"
  
  -Idiota ukar watapxam -sasawa Aliciax samaqäna. "Kunatsa yaqha cheqar sarjjäna uk yatiñ munapjjaniwa. Pä kuti."
  
  "Jumasti?"
  
  Alicia kullakajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Nayrax kunjams francés ch"uñunakapax khuchhurata uk uñjañ munta. Ukampis ¿machaq nayajj? Jupax uka asnurux carcelar jist"antañamawa sasaw saraki" sasa.
  
  "Kunjama?" sasaw Kenzi kullakajj jankʼak jisktʼäna. "Janiw nayajj esposanakanïkti, ¿janich ukhamäki?"
  
  -Janiwa, kusist"añatakiki -sasa. Alicia kullakajj qonqortʼasisaw jikjjatasïna.
  
  Atipjat Cavalier chachajj wasitatwa jupanak arknaqäna. Jiltasisaw mayo phaxsit saraqanïna, ukatx mä katarir uñtataw uraqit liwxataskäna, ukat mä ch"akhampiw tukuyäna, ukax Alician ajanupat ñik"utap ch"iyjasaw p"iqip ladopar jaquntäna. Tijeras ukham cuerpop chiqañchasaxa, pä kayumpiw uraqir purintäna ukat mä muspharata Kenzi sat jaqimpiw chʼaxwäna.
  
  Amparanakapatxa espada ch"iyjäna.
  
  Alicia kullakajj uka jan atipayasir jaqeruw uñchʼukïna. Ukat akham sarakïnwa: "Bo" sasa. "Kunata?"
  
  Ukat mä jukʼa samartʼäna, wilajj ajanupar chʼalljjtayasïna ukat chʼakhanakapas uñachtʼayasïna, nayraqatapanjja chʼuñuw utjäna. Ukat akham sarakïnwa: "Michael Crouch jilataruw jisktʼañama" sasa. -Jupaw llavexa -sasa.
  
  Alicia kullakajj nayranakapajj jachʼaptänwa. Crouch jupax Drake nayra jefepänwa ukat machaq jefeparakïnwa; munat, respetatäki uka ex p"iqinchir británico llätunk división ukan irnaqiri. Janiw khiti chachas jupat sipan jilïrïkänti. -¿Kunas sañ muni?
  
  Box janiw jayskänti. Jupax Kenzi-n katana-p thayaruw jaquntäna ukat saraqañ thakin pommel-ap katjäna. Ukat chʼiqa ukat kupi cuchillompiw jawqʼjäna, diagonal ukham khuchhuratäna, ukat niyaw amparanakapat ñikʼutap chʼiyjäna. Alicia kullakajj adrenalina sat chʼamampiw sartasïna.
  
  Mai kullakax shuriken muñecapat apsusaw arnaqasïna. Wilajj phujunakatwa mistunïna, oraqeruw chʼalljjtäna. Ukampis ukatx Bo tuqir t"ijtäna, katanapat esquivasaw metal warawararux kunkapan aychapar jaquntäna. Bo jupax ch"aphip jaquqanïna, ukat kimsa warminakax liwxatapxarakïnwa; qarjata, wila wartatanaka ukat jawq"jata.
  
  Ukampis atipjirinaka.
  
  Alicia kullakajj nayranakapajj qhepatwa uñchʼukïna ukat qhepa chʼajjwäw uñjäna. "¿Kunas akaxa? Hey imillanaka, mä peliculan titulopaw ukanx utji."
  
  Kenzix nayranakap amparapampiw ch"uqt"asïna. "Kuna?"
  
  "Drake ukax avionankiwa".
  
  
  PÄ PHISQA PHISQA JALJA
  
  
  Drakex juk"at juk"at janchi tuqir sarawayxäna, kayunakapax manqhan liwxatasïna. Jupatakix mä minuto kimsa tunka qhiparxänwa. Uka avionajj cuello pʼakjañjam velocidadampiw jalnaqäna. Drake chachajj ventananakan chʼakhanakapat katthapïna, ukatsti punku katjañatakejj thaya taypin liwxataskaspa ukhamwa amuyasïna. Mä ch"ama maniobra kunapachatix avionax sayt"atäskäna, janiw jank"ak sartañapatak jak"achasiñax wakiskiti.
  
  "Phisqa tunka segundonaka". Dahl sat chachan arupa.
  
  -Maldita, juk"amp pachaw munasispa -sasa.
  
  Mä ajanuw ventanat sarnaqäna, jupar uñjasa, ukat mä amparaw punku qhipäxat jalnaqäna, pistola jupar uñachtʼayasa. Ventanankir ajanupax Tyler Webb satänwa ukat wali jachʼänwa ukat jachaqtʼasirïnwa. Mä wila bolsa ukaw uñstäna, ukax mä trofeo ukham amparanakapan katxarutayna. Mä cigarro fumañ copa ukaw uñjasïna, llantapat chhullunkhayajj mistunïna. Webb jupax lakap jist"arasïna, loco sonrisanakampi. Drakex uka kust"at laphinak liyt"äna.
  
  "¡Nayaw sapxsma! ¡Jichhüruw jumanakat maynir jiwayapxäma sasaw sapxsma!"
  
  Uka pistolajj walpun chʼalljjtäna. Uka balajj pasawayjjänwa.
  
  "¡Nayatakis wiñay jutïritakis!" Webb jupax uka misturaruw manq"antatayna.
  
  Drake chachajj cuerpop qheparuw jaqontäna. Payïr disparojj pʼeqe patjjaruw tʼijtäna.
  
  "¡Phaltapxam!" Drake jilatajj wal jachäna. "Uka maldito avión ukar phallatam. Uka loco jaqejj janiw mayampsa libre sarnaqañapatak jaytksnati" sasa.
  
  Dahl chachajj akham sasaw kuttʼanïna: "Kimsa jakthapita. Ukampis ¿jumat kamsasmasa?
  
  -Uka maldito helicóptero apanipxita -sasa.
  
  Helicóptero ukax mä cuarto muyu aire ukan uñt"ayäna. Avionajj pista toqeruw thuqtʼäna, ruedanakapajj oraqeruw thuqtʼäna, motoranakapas katuntat monstruonakjamaw wararitäna. Uka tirurixa mayampiwa ch"axwäna. Drake chachajj avionan chʼiwiparuw ñikʼutapat mistunïna.
  
  Jupajj janiw saytʼañ munkänti.
  
  Helicóptero ukax taqpach arsenal ukaruw antutawayi, kimsa misiles ukanakax avión nayräxaruw mä chillqt"awimp ch"allt"awayi. Uka impacto ukanx mä segundo ukjatx ch"amakt"awayiwa, ninampiw lantintawayxi. Mä nina nakhaskir wila ch"iyara ch"aphinakaw avionan taqpach largop q"al ch"allxtayäna, ventananakap t"unjäna ukat base ukarux ch"amakt"ayäna, thakipan taqi kunaw t"unjäna. Taqi janchix ch"uqt"atäxänwa, walja chiqanakaw t"ijtxäna ukat p"akjatäna.
  
  Drake-n jank"ak t"ijtäwipax tukusxänwa, kunapachatix avionax phallawaykäna ukhaxa. Uka chʼiwipax tʼunjatäxäna ukhaxa, metalax jupan manqhanwa hebillatäna. Qhep qhepa horasa janïr purinkipan mä chikat segundonjja, wali jachʼatwa jaltawayjjäna, nina lawranakaw qhepäjjapar arknaqapjjäna. Helicóptero ukan jukʼamp manqhapajj patinaje satänwa. Drake chachan amparanakapajj uka suma metalar muyuntatänwa, wali chʼamampiw chʼalljjtasïna ukat cuerpopan sarnaqañapsa saytʼayarakïnwa. Ninax arknaqäna, lliphipir nina lawranakaw qhipäxaparux llamktʼäna, chalecoparuw ninamp phichhantäna ukat pʼiqip qhipäxapas phichhantäna. Drakex arnaqasïna kunawsatix ninax janchipar llamkt"käna ukhaxa. Pilotox helicóptero ukarux uka phallawit jayaruw apasxi, ukampis jupax niyaw jayarst"askäna, ch"amapax tukusxänwa. Drake chachajj wali llakitaw katthapïna, nayranakapajj tʼaqhesiñat jistʼantasïna, amparanakapajj jan chʼamaktʼañkamaw katjjatäna.
  
  Ukatxa liwxatasïna. Uraqiruw jaquntatäna ukat tʼunjatäxänwa. T"unjata avión ukax ch"iqa tuqiruw apayatäna, pista uksat mistuwayxänwa, p"akjata janchipax ninampiw ch"amakt"ayatäna. Webb jupax uka manqhankänawa ukat jichhax wiñayatakiw chhaqtawayxi, taqi k"ari amtanakapax jupamp chikaw t"unjatäxi. Drakex kayunakax jak"achasisinx uñch"ukiñ yant"äna.
  
  Dal ukat juk"ampinaka.
  
  "¡Jumax fucking idiota! ¿Kunsa jumajj amuyaskäyäta? ¡Uy, jumax wali ninamp nakhantatätawa, ¡maldición!
  
  Kunas qhipäxaparux ch"allt"äna. Drake chachajj calenturajj jukʼampiw jiljjattaski sasaw amuyasïna, ukampis tʼaqhesiñajj utjaskakïnwa. ¿Jupajj yaqha cheqat sarjjpachänti? ¿Taqi kunas sinti jachʼänti? Chiqansa, janiw kunäkisa. Jupax equipoparu, familiaparu, akapachan khitirus atinisiñat sipansa juk"amp atinisitayna. Jupanakajj sum uñjapjjañapäna.
  
  Juk"amp janchinakaw jupar muyuntapxäna, ukat Alicia ukat May jupanakan arunakap ist"äna, muspharkañawa, jupanakax jaljtañax ch"amapunïnwa. Jupax wali suyt"äwinïnwa, Kinimakax janiw jupar t"unjkaniti. Jupax Dahl chachan arup wasitat ist"äna.
  
  "Sartasim, asnu. Uka chalecojj qhespiyapjjtamwa. Ukax mä juk"a phichhantatawa, ukax thiya p"iqin ñik"utapax mä juk"a phichhantatawa. ¿Drake ukax?
  
  Sapürunjam jan chuyman mascarap qhipäxan wali llakisitapat chuym chʼallxtayasïna, Drakex amparanakap cuerpop manqhar liwxatäna ukat wali chʼamampiw chʼallxtayasïna. Chiqpach yänakax kutt"anxiwa. Jupax muyu taypin ikiskäna, equipopan ch"uqt"ata, helicópteronakax taqi chiqanw uraqir puripxäna, ukat policía ukat qullirinakax jank"akiw patat jaltxapxäna. Taqeniw usuchjatäpjjäna. Mei kullakajj wal wila wartäna, ukampis Alicia kullakampejj amparat amparat saytʼatäskakïnwa, inglés warmimpi Kenzimpi yanaptʼata. Drake chachajj wiñayatak ukham utjañap munäna.
  
  Jichhüru. Janiw qharüruti.
  
  Taqi uka equipox mayakïpxänwa. Tukuyañatakejja, Webb chachajj janiw jupan profeciap phoqkänti. Jupax Kinimaki q"uchupat mayamp lup"ïna.
  
  Munat masinakajaruw wasitat uñjta. Taqi ukanaka. Drake chachajj cheqapuniw bendicionat jikjjatasïna.
  
  Jupax Dahl jilataruw uñtäna. -¿Jiwasax tukuyxtanti?
  
  Hayden jupax sueco jaqitakix jaysäna. "Yaqha jisk"a intriga ukat misterio ukanakaw utji, ukanak askichañasawa. Ukatxa taqiniw mä uru samarañ jikxatañäni -sasa.
  
  -Ukat kawkins utji?
  
  "Santa Alemania markan utapa".
  
  
  PHISQA tunka SUXTAÑA JAQINA
  
  
  Samart"asa, mä juk"a isimp isthapt"ata, ukat yaqha tuqit wayn tawaqur tukusa, SPEAR ukankirinakax Nueva Orleans markan Barrio Francés uksaruw kutt"apxäna. Kunawsatix taqpach jan amigonakax jan irpirin qhiparapxäna jan ukax katuntatäpxäna ukhax sayt"asiwinakax t"unjatäxänwa. Cultistas ukanakax wiñayatakiw chhaqtxapxi; qhispipki uka mercenarionakax katuntat uñjasipxi. Yaqha jan walt"awix akapachan chhaqtayatawa. Taqpach equiporojj patchampi ukat vendampiw uchatäpjjäna, usuchjasiñ qollanakamp manqʼayapjjäna ukat chʼukuñkamaw chʼukupjjäna. Ukat mä kusisit qillqatanxa, Sabrina Balboni kullakax operacionat qhispiwayi, ukat tiempompix taqpach qullatäxaniwa sasaw yatipxäna.
  
  Taqinipuniw wali amuyump sarnaqapxäna, Bourbon calle chika taypin sarkasa, turista tamanakar muyuntat jach"a pasajenak lurapxäna.
  
  Hayden jilatajj qarjataw uñnaqäna. Ukat akham sarakïnwa: "Nueva Orleans markan Webb chachan sarnaqatapajj qhepar kuttʼkäna ukajja, nayrïr kutiw uka cheqar visittʼatap uñachtʼayäna" sasa. "Ukat juk"ampirus aka utaxa."
  
  Drake chachajj janqʼo persiananakani ukat uka jakʼan mä jiskʼa garajeni pä pisoni jan jachʼa jachʼa tukur edificio uñchʼukiskäna. Ventananakanjja, manqʼañan qollanakaw utjäna. Punku cerraduranakas machaqjamaw qhantʼäna. Alicia kullakajj Hayden jilataruw amparapamp chʼalljjtayäna.
  
  -¿Kunatsa akanktanxa?
  
  "Webb jupax mä amtampiw aka utar jutäna. ¿Janit kunänsa uk yatiñ munkta?
  
  Lauren kullakajj nayrar sartarakïnwa. "Yatxatatanakajat yattanwa, fanaticonakax Saint Germain markax jakaskakiwa ukat Nueva Orleans markan jakaskakiwa sasaw amuyapxäna. ¿Akax jupan utapawa sasktati?"
  
  Hayden jilatajj jachaqtʼasisaw akham säna: "Mayamp... ¿kunatsa Webb jilatajj akan jutaspa?"
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Qhepa pʼeqeñchäwi" sasa.
  
  "¿Germain pachpat juti?" Drake jilatajj larusitaynawa.
  
  Hayden kullakajj amparanakap luqjjatasaw akham säna: "Janitï uka jaqet layku ukhamäkchejja, inas kawkhantï jakaskäna uka cheqat utjchi" sasa. Jupax amparap luqxatäna. "Leyendanakanx mä grano chiqaw utji . Germain chachatï aka cheqan jutaspa ukhajja, inas mä pʼeqeñchäwi jaytawaychïna" sasa.
  
  Jupanakax taqi chiqanw thaqhapxäna; jichha pacha, jan llamkt"at mueblenaka, jan chimpuntat pirqanaka ukat pinturanaka thaqhapxäna. Jupanakax imantat pasajes ukat k"ari pirqanaka, sotano ukat ático ukanakat uñakipapxäna. Tyler Webb chachajj aka cuartor visittʼirïchïnjja, wali respetompiw visittʼäna, ukajj yaqha muspharkañawa. Jupanakax mä equipo ukham sala de estar ukan tantachasipxäna.
  
  -Janiw kunas -sasawa Smith-ax qhuru arsüna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Pʼenqaw" sasa. "Ukat mä muspharkañawa. Jumax yatisktawa, Amari jupax Saint Germain ukan leyenda ukarux walpun munasïna, kunapachatix Europa uksan privado ukan yatiqkäna ukhaxa. Uka obsesión utar apasxäna ukat ventilador ukampiw mä jan walir tukuñapkama. Jichhax taqi kunas tukusxiwa. Taqi kunatï yatkäna ukax chhaqxiwa" sasa.
  
  "¿Ukat kunatsa ukham thaqhapxi?" sasaw Smith jilatajj jisktʼäna. "¿Kunatsa uka maldito rollo liytʼañ tukuyasax Nueva Orleans markar chiqak sarxasma?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Thakin utjkäna uka tesoronakaw thak uñachtʼayäna. "Janiw maynirus jan jikxatkasax maynirux jikxatkasmati. Lingüística ukax qhipat jikxataski uka qilqt"äw jaqukipañatakiw yanapt"awayi. Alquimia ukax uka poción mistuñ yanapt"äna. Masonería ukax juk"amp punkunak jist"arawayi. Maynit mayniruw yurïta" sasa.
  
  "¿Ukhamajj ¿Santo Germain markan misteriopajj jakaskiti?" sasaw Lauren kullakajj jisktʼäna.
  
  "Yaqhip leyendanakax janipuniw jiwapkiti. Waljaniw sapa maynit sipansa jukʼamp jakasipjjani" sasa.
  
  Drake chachajj wali llakitaw chuym chʼalljjtayasïna. Mai kullakax ajanupar llamkt"äna ukat Aliciax sofá ukar liwxatäna. -Janiw sinti ch"amäkaniti -sasa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Muspharkkchïnsa. "Chiqansa, aka utax pä patak marat jilaw utji."
  
  "Kawkhana? Taqi kunatï machaqäkaspas ukhamawa" sasa. Hayden jilatajj jan amuytʼasisaw uñnaqäna.
  
  "Ukat juk"amp muspharkañax niya 1780 maran luratawa; sarnaqäwix yatiyiwa, uka pachpa pachanx Germain jupax tregua ukar aruskipt"awayi ukat machaq reyinakar utt"ayañ yanapt"awayi. Aka cheqankir walja edificionakajj uka tiempo jakʼanwa lurasïna" sasa.
  
  "¿Ajjsarayañ munasmati?" Smith jilatajj jachaqtʼasïnwa. -Kunalaykutix janiw irnaqkiti -sasa.
  
  "¿Kunsa amuyasta?" sasaw Dahl chachajj säna. "Pitianakan apnaqäwipax qhipharux tukusxiwa. Taqinipuniw chhaqtxapxi ukat Webb jilatax jiwatawa. ¿Phisqa katuqasmati? Jupax usuchjat amigonakapan amparap jach"ar aptat thaqhäna, janiw khitirus uñjkänti. "Inas qhipat".
  
  "Jichhax jilpach uñt"at amenazas ukanakaruw neutralizapxta", sasaw Drake jupax arsuwiyi. "Inas mä jukʼa samartʼaraksna" sasa.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Kuntï lurapkta" sasa. -Janiw vacacionar sarañamäkiti -sasa.
  
  Larusiñaw utjäna, ukatsti jachañaw utjäna. Kenzi kullakajj costillanakapat katthapïna. Hayden jilatajj uka jiskʼa gruporuw uñtäna.
  
  -Chiqpach chiqaru kutt"aña.
  
  Drake chachajj uka jan yatiñajj kuttʼanjjatap amuyasïna. Jupanakatakix janiw kunas amtaskänti. Aliciampi Mayampixa jan walt"awinakanwa jikxatasipxäna; Hayden ukat Kinimaki ukanakar uñtasita. Smith ukat Lauren jupanakax Nicholas Bell katuntat jaqitakiw ch"axwapxäna. Drake jupasti Nueva York markankir jaqix mä terrorista ukarux llamp"u chuymanïkaspas ukhamaw amuyäna. Kenzi kullakajj Dahl jilataruw wal munasïna.
  
  Jupax jachaqt"asïna. Nayax ukampiw irnaqiristxa. Mä juk"a pachax machaq secretaria ukat asertivo comportamiento ukat arsupxäna, kunjams chiqapuniw qhipa asiento ukar qunt"asiwayi kunawsatix ch"axwawix machaq alturar purintäna, jamasat base ukat machaq uñstawi. Kunas mayjtʼaspa sasaw jisktʼasipjjäna. Kinimakax janiw kuns arskänti - niyas nayratpach sarxaspa ukhamänwa.
  
  Mayjtʼäwinakaw jutaski.
  
  Drakex uñch"ukiskäna ukat mä ajanupar uñtasit uñjäna, ukax escalerat patat jupanakar uñch"ukiskäna. Janq"u ukat chika marani, jupax uka ajanu uñt"äna. Chuymapax wali ch"amampiw thuqt"askäna. Ukajj Alemania markankir mä hospitalat qʼomachasirïnwa. Mä yatiyaw arnaqañ qalltäna, ukat ajanupax chhaqtawayxänwa, qhipäxaruw mayachasïna.
  
  ¿Jupajj uk uñjpachati? Janiwa. Chiqansa janiw ukhamäkiti. Mä qhana anatt"awikiwa. Kunjamakitix subconscientemente limpieza ukan axsarkañ chhaqhataparux Lauren nayra utat sarnaqäwipampix chikancht"asiwayi ukat fantasmas ukanakar uñjañ qalltäna. Jupax jupa pachpaw chhuxriñchjasïna.
  
  -¿Drake ukaxa? Alicia kullakajj jupat llakisitap amuyasïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Muspharkañawa. -Nayaxa pata pamparu uñakipañak munta -sasa. P"iqipan qhipäxapan ñik"utapax wali sayt"atäskänwa. Ukhamarus ukax qhiparxiwa.
  
  "Kunata?"
  
  "Janiwa, jan llakisimti..." sasa.
  
  Uka uta manqhanxa mä jach"a ch"axwañaw ist"asïna. Callejj khathattʼasïnwa. Uka equipojj musphataw uñkatasipjjäna, kunattejj mä jiskʼa uraq khathatiw markar chʼalljjtayäna. Mä jukʼa tiempotjja, ecojj saytʼjjänwa, ukampis ukajj Drake chachan amuyup mayjtʼayañatakiw wakisïna.
  
  Janiw patat uñakipañax wakiskiti. Jan amuytʼasir, qarjata pʼeqejj nayamp chikaw qhuru chistenak anattʼi. Jichhax taqi kunatix uñjkatayna ukax mä qhana ch"uqi, mä color anatt"awikiw sasaw amuyasxäna.
  
  -Hayden -sasawa säna. -Luisiana markat infierno apsuñäni.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Qhep qhepa toqet parltʼañaw utji" sasa.
  
  -Ay jïsa? Ukatxa uñstayañamawa, munasiña -sasa.
  
  "Webb jilatajj wal parläna. Jupax qhanaw mä caso especial ukhamaw mä asilo de locos ukar saraski. Ukampis jupax arknaqirïnwa, uñjiri ukhamarak yatiyawinak apthapirirakïnwa. Kunanaktï jiwasat säna, ukajj inas cheqächispa jan ukajj jan cheqäkaspati. Ukampis waynanaka, kunas utjchi, chiqäskpasa jan ukax janicha, mä jisk"a jan wali imañ utaw kawkhans utji, ukat chiqpachans jikxatañaw wakisi".
  
  Drake chachajj ajjsarañanakap sum amuyäna. Webb jupax taqiniruw grabatäna, May ukat Dahl jupanakat sipansa, sasaw amuyäna. Janis mayjtʼayasa jan ukajj jan mayjtʼayasa, taqe kunas allsutäñapänwa ukat tʼunjatäñapänwa.
  
  -Ukham lurañäni, Hayden -sasa.
  
  "Ukat kuntï jiwasat siskäna..." sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jiwasan pachpa cruzanakas apasiñatakjamaw istʼasi" sasa. "Ukampis maynitï chikanchtʼasiñ munchi ukhajja, nayajj sañäni, janiw qhepar kuttʼkäti".
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Nayajj ukhamarakiw" sasa. "Kawnirisa".
  
  Uka equipo ukankirinakax yanapt"awinaka, iyawsäwi ukat munasiñ uñacht"ayapxäna. Drake jupax kunjamtï jupax amuyki ukhamarjamaw taqi taykanaka, awkinaka, jilanaka kullakanakax familian jan pantjasir pachan lurapki ukhamakïñap munäna.
  
  Ukampis jakäwix taqe kunwa mayjtʼayawayi.
  
  "Ukhamajj" sasaw säna. -¿Qharürojj kunsa apanistan uk uñjañäni?
  
  
  TUKUYA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David sat chachan pʼeqeñchäwipa
  diosanakan sepulturapa
  
  
  
  
  1 CHIQA
  Kunas mä heroe ukar tukuyi...
  
  
  NAYRÏR JALJA
  
  
  Avionan jiskʼa ventanap anqanjja, chʼajjwayat alajjpachajj kunjamsa almapajj jikjjatasïna uk uñachtʼayäna.
  
  Jupax cabina muytasin uñkatasïna. Wila faldanakampi janqʼo blusanakampi isthaptʼat suma asistentenakajj microondas ukan manqʼanak churapjjerïna ukat pasajeronakaruw umañanak churapjjerïna. Phayata aychampi ch"uxña achunakampi suma q"aphini thujsanakapaxa thayaru warkt"atawa. Chacha warminakasa wawanakapasa wali chʼamampiw parltʼasipjjäna, ukampis janiw mä semana jan ukajj pä semana nayrajj ukham parltʼasipkänti. Ukajj avionan kuttʼaniñapänwa. Khititï taqinir utar apankani uka.
  
  Londres markanxa.
  
  Drakex p"iqip mä juk"a qhipäxar ventana tuqir kutt"ayäna. Ajanupajj janiw kuns uñachtʼaykänti, ukampis amuyunakapajj kunanakatï jichhak paskäna ukanak jankʼakiw wasitat uñachtʼayäna, janiw uka yatiyäwinak chʼamthapiñjamäkänti. Mä qhawqha minutonakatjja, nayranakap jistʼarasïna, wali llakitaw mä jachʼa jachʼa tukusïna. Jupajj jukʼamp jukʼampiw sarnaqañapäna. Jupajj mä jukʼa qhanañchtʼañapänwa. Tunka payan horanak avionat sarañax uk lurañatakix tiempo churañapawa.
  
  Wila Reyix Diamond Head ukan atipt"atapatx pä uruw pasxäna. Uka pachatpachaw Drake ukat masinakapax Los Ángeles markan CIA ukan oficinapar avionat apayatäpxäna, mä suma yatiyaw jikxatañataki, ukatx jank"akiw Jonathan Gates, secretario de Defensa de Estados Unidos jupamp tantachäwir irpapxatayna. Ukanjja, Gates chachajj jupanakar sänwa, Russell Cayman sat jamasat irnaqtʼir jaqejja, jupajj Thorsten Dahl chachan Islandia markan nayrïr diosanakan sepulturap arqueología toqet yatjjatañatak pʼeqtʼirïnwa, jupajj taqeniruw jawilltʼäna, Gates chachas ukhamarakiw Los Ángeles markankir mä edificio neutral ukan qhanañchtʼañatak jawilltʼäna. Uka tantachäwinjja, kunatsa Dahl chachajj usurpasipjjäna uk qhanañchtʼä sasaw Gates chacharojj säna, ukat kawkïr grupontï irnaqtʼkäna uka grupot mä qhawqha qhanañchtʼapjjäma.
  
  Dahl sueco sat barcojj niyaw thakinkäna, Islandia markat avionat jutasinjja.
  
  Qalltanx suyt"apxänwa, ukampis taqiniw apnaqatäpxäna, kunapachatix Cayman jupax Ministro de Defensa ukat guardaespaldas ukanakamp chikt"atax jan jiskt"asis jupanakamp chikt"atäpxañapatak iyaw satayna.
  
  Hayden jilatajj wali suma jaqënwa. Ukat akham sarakïnwa: "Inas Cayman markax jan ukham jan wali jaqïkchiti" sasa. Taqinipuniw diosanakan kimsïr sepulturapax kawkhans utjani ukxat irnaqapxäna, ukampis uka mapax wali nayra, mä juk"a ch"amakt"ata ukat jaqukipañaw wakisïna. Caiman jilatampi jan kun imtʼasa parltʼasajja, patak cientificonakat sipansa jukʼamp jankʼakiw mayachtʼat amtanakap nayrar sartayaspa sasaw amuyäna.
  
  Drake jupax Cayman jupamp jikisiñ munatapatw t"aqanuqtatayna, mä chachax jutïrin kawkhans Wells jupamp chikt"ata sasaw yatipxäna ukat ukhamat Alison jiwayañanx chikañchasirakitayna, ukat Wells jupan Londres markan utaparuw jank"ak sarañapäna, kuntix jupa sapaki jikxatkaspän uk jikxatañataki.
  
  Mä p"iqinchaw kuntix infierno Wells jupax luraskäna uka tuqita. Ukat kunatsa.
  
  Wells jupax chuymapanx SAS ukan irnaqiri ukhamarak patriota ukhamawa. Drake chachajj uk yatïnapuniwa. Taqi kunat sipansa, Wells chachax markaparuw nayrar uchatayna.
  
  Jupax Alison jiwatapat yatiñapataki ukat jan yatiyañapataki...
  
  ¿Kunas Wells sat chachar ukham lurañapatak yanaptʼaspa?
  
  Cayman ukax inas yatchispa. Ukampis Londres markankir pisojj kawkhantï cheqpach pruebanakajj utjañapa. Ukatwa Drake chachajj May ukat Alicia jilatampejj Londres markar sarañatak sartapjjäna, uka viajejj cheqpach jaysäwip uñachtʼayañwa suyapjjäna. Drakex Ben juparux jupamp chik sarañapatakiw mayïna, ukat waynax jaya pachaw amuyt"äna, ukampis amigapamp jak"achasiñ amtäna. Ben jilatajj walja phajjsinakaw jupa layku nuwasïna, janiw ni jaytañampïkänti. Karin jilapampiw qhiparäna, Wila Rey ukat paqallq capas de trampas ukar atipt"asax kusisiñapax janïr diosanakan payïr sepulturap jikxatkasax wali jan walt"ayataw uñjasiwayi, kunawsatix machaq amigopax Komodo ukax jank"akiw Delta base ukar kutt"ayatäna, kawkir sarañas ukx janiw yatiskiti.
  
  Drakex jichha pacharuw kutt"awayxäna ukat relojap uñkatarakïna. Kimsa hora qhepatjja, Heathrow sat cheqaruw puripjjäna. Wells chachan utapax Mayfair markan anqäxapankänwa, Park Lane ukat Piccadilly ukanakan jak"ankänwa. Heathrow markat tubo ukar sarañax jasakiwa. Uraqir puripkän ukhax Drake, Mae ukat Alicia jupanakax jan jank"akiw uraqir t"ijt"añatak wakicht"atäpxäna. Mai kullakax agencian jefenakapamp jan walt"ayatapax pampachatäxänwa - japoneses jupanakax kimsïr Diosan Sepulturap jikxatañax wali wakiskirïtap amuyapxäna ukat kuna armas de finsión ukax utjaspa uk mä juk"a amuyapxäna. Juparux taqi ch"amaw churapxäna, kunjamtï jupax uñjkän ukhamarjam uka jan walt"äw askichañataki. Agentenakajj jupan amparapankänwa. Aliciax Drake jupan jan oficial ukankirïnwa, mä equipo ukax Jonathan Gates jupamp nayrïr kuti Washington, D.C. markan uñt"asipxatapatpachaw jilxattawayi, Drake jupax amuyasïnwa.
  
  Uka azafatajj juparuw qontʼasïna. Jupax janiw t"ant"anak manq"añ munkänti. Uñkatatapax vasonakaruw qhiparäna: wiski, vodka, jank"ak askichaña. Wali juk"ata juk"ata p"iqi ch"allxtayäna. Kunapachatï azafatax aljasiñ tuqit chʼiqtʼkäna ukhaxa, jan jarkʼataw anattʼasiñax wakisi sasaw pantjasitayna, ukat nayranakap jistʼarasaw sarxañap suytʼäna.
  
  Nayranakapa manqhanxa, uka wiñay llakit nayranakapanxa, panpachaniru uñjäna kunjamatixa amtañxa munkäna ukhama. Suma ukat phuqt"ata jakaña, munasiña ukat kusisiña. Alison kullakajj nayratpachaw ukham sarnaqäna. Kennedy ukampix satisfacción ukax qhant"añ qalltawayi kunapachatix...
  
  ...Kunawsa...
  
  Nayax panpachaniruw walpun munapxsma.
  
  Jupax nayrar sartawayiwa. Mä juk"a pachatakix, kunjamakitix ukhama. Amtawinakap umañajj jupanakar qʼañuchañänwa. Kusisit tiemponak sarnaqapkäna uk armañax ina chʼusar aptʼañänwa. Ukat nayrir SAS pallapallax ukat sipans juk"amp ch"amaniwa. Uka manqhanjja, qʼoma acerot lurat mä thujruw utjäna.
  
  Jichhax jupax chuym ch"allxtataw jikxatasi. Janïr chʼama trabajiñaw mä arsüwijj utjäna. Janiw jupatakikiti, jan ukasti Hayden jupatakix LA markar kutt"awayxi, jupax Cayman jupampiw jank"ak jikisiñapa, ukatx uka laq"ux chiqpachans modaruw purispa. Jupax Ben-aruw satélite teléfono tuqi jawsañ amtäna, mä qawqha chiste-nak ch"iyjañataki, banda-pax qhipharux proyector ukar mantañapataki (jan jupampi), ukat inas mä qawqha nayra Dinorock-an citanakap ch"iyjarakchispa. Ukampis uka qhepatjja, Aliciajj pasillot mayni ladopat nayrap katjäna.
  
  -Maldita, Drake -sasawa jiskht"äna. "Jan jiwasanakat jistʼantasiñamäkiti. Jiwasax jumar fucking yanapt"añatakiw akankapxta" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jumajj jukʼamp jiskʼa lurasma" sasa. -Amuyt"asa... -sasa.
  
  "¿Kunsa churata? Ukax mäkiw uñakipt"ata, jach"a...
  
  "Amuyasa... jumanakax paninix paqallq maraw k"arisipxayäta."
  
  "Paqallq maraw jan uñjksmati. Nayax lunthataruw tukuwayta, ¿amtastati? Ukat mä pä mara nayrakiw uka tuqit ist"ta, Drake. Kunjamtï May jilatajj lurkäna ukhama. Nayax amuyta, panpachaniw amuyapxta, jumar yatiyañatakix walja tiempow munasispa" sasa.
  
  -Ukhamajj jumaw nayatak ajlliwaytajja -sasa.
  
  "¡Janiw kuns yatipkayätti! Walikiwa, janiw kunas utjkiti, jan ukasti Alisonax janiw mä accidenten jiwkänti ukat Wells jilatax uk yatirakïnwa" sasa.
  
  Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Ukampis ¿kunjamatsa yaqha markar sarjjataj yatisma?"
  
  "Jan ukham ingenuo jaqëmti. Nayajj kawkinkaskta ukat kunsa luraskta uk yattwa. Nayax yatxatwa Maix ukhamarakiw luraraki. Uraqpachax jisk"akiwa kunapachatix Facebook ukat Twitter ukan utjki ukhaxa. Ukat uka pä nayrax mä red ukat waynanakaw utjäna, jupanakax kunjams apnaqañ yatipxäna".
  
  Drake chachajj sillunakaparuw qhepar jaqontäna. Kuntï siskäna ukajj wali askïtap chuyma manqhapanwa yatïna. Tiempojj jankʼakiw pasawayjjäna, ukat phesqa mara qollatäsajj jakäwipan jukʼamp jan wali cheqapar kuttʼayañajj mä bendicionat sipansa, mä maldicionakïspawa.
  
  "Asiento ukar chint'am" uka chimpuw uñstawayi. Uka avionajj saraqañ qalltäna.
  
  Drakex Aliciax sallqa ch"uxña nayranakapamp jikisiwayi. Ukat akham sarakïnwa: "Uka yatjjatañajj jukʼamp chʼamakïniwa, jichhajj Wells chachajj janiw Gran Bretaña markan gobiernopan apnaqatäkänti, jan ukasti mä jachʼa jamasat organizacionan apnaqatätap yatistanjja. Jichhajj janiw kunjamtï siskäna ukhamäkänti" sasa.
  
  Alicia kullakajj wali chʼamampiw chʼoqtʼasïna. "Ay, nayax wali yatxatwa jupax pervertido ukhamawa, Drake. Ukampis jiwatapajj janiw sinti yanaptʼkistuti sasaw amuyta" sasa.
  
  Drakex juparux uñch"ukiskäna, jan amuyt"asisaw mä juk"a kusist"äna. "Nayax janiw sasaw amuyta".
  
  
  * * * .
  
  
  Control de pasaportes ukan pasasa ukat carrusel de equipaje ukanakat pasasa, Drake chachajj jankʼakiw metro manqharuw saräna. Nayra qarjata escalera mecánicas ukanakax saraqasinx jacht"asipxäna, tunka payan fotonak marconak pasañkamaw apasxäna, taqpachaw qhipa uñacht"äwinakata, peliculanaka ukat uñacht"äwinakat anuncios ukanakamp warkt"ata. Dinosaurionakampi sarnaqaña. Hobbit sat jilata. Eurogamer ukax mä juk"a pachanakanwa. Mä kutix akham aynacharu, letreronakan web ukax machaq jutirinakar jan walt"ayañatak wali suma luratäkaspas ukhamaw amuyasïna. Drake, May ukat Alicia jupanakax mä qawqha minutonakaw kawkir línea ukar sarapxañapa ukat kawkir chiqarus sarapxañapa uk amtapxäna. Londres markankir walja jaqenaka ukat kunayman coloranakan turistanakaw jan saytʼas jupanakar pasapjjerïna. Mä busker sat jaqejj uka jakʼankir cruce cheqanwa mä kusisit qʼochu tuktʼaskäna.
  
  -Piccadilly Line -sasawa Aliciaxa qhiparuxa säna. "Jupax Green Park uksaruw taqpach thakhinak irpapxitu. ¿Janit Wells chachan utapax aka jak"ankchi?
  
  -Piccadilly ukan mayni chiqan -sasawa Drake-x säna. Jupax celularap bolsilluparuw kutt"ayatayna ukat Los Ángeles markanx pacha mayjt"awip jakthapitayna - niya paqallq alwa pachakiw inti jalsun ukhamarak celuloide ukan uraqin. Hayden ukat CIA ukan irnaqir masinakapax llätunk alwa pacharuw avión ukan gradas ukan Dahl ukar jikisipxañapäna, ukatx tunka jayp"uruw Cayman ukamp tantachasiñatak sarapxañapäna. Drakex DIA ukan pächasir operativo ukar suyt"awipax sapa kilómetro ukch"a thakhi sarnaqatapatw jilxattawayi. Jupax janiw Ben-atakik axsarkänti; jupax Hayden ukat Kinimaka ukham wali yatiñan jaqinakarus axsararakïnwa. Ukat Dahl. ¿Kunarus sueco amigopajj mantañapa?
  
  ¿Khitis Russell Cayman sat chachajj utjäna? Ukat ¿qhawqhakamas manqʼañ toqet jefenakapajj suma uñnaqtʼanïpki ukat qʼañu luräwinakap lurapjje?
  
  Ukham jach"a, Drakex amuyt"äna. Jupanakajj chʼamaka ukat chʼamakan animalanakäpjjänwa, mä jukʼa tiempotakiw fantasmanakjam sarnaqapjjerïna. Ch"ama qhipäxan ch"amapa.
  
  Jupanakax chiqap estación jikxatapxäna ukat metro ukan q"illu líneas qhipäxan suyapxäna. Mai kullakax ch"iqa tuqiruw mayjt"äna, Aliciax ch"iqa tuqiruw mayjt"äna, jan amuyt"asisaw jupanak taypin mä barrera sayt"ayäna. Aliciax nayrar sartawayxänwa, kunawsatix metrox sillp"it paskäna ukhaxa.
  
  "Fuck that, ukax jaqinakamp phuqhantatänwa. Nayax aka yänak tuqit sallqjatärist ukhaxa, yaqhip jan wali jaqix jan mä pä pelotampiw saraqani" sasa. Jupajj mä jukʼa samartʼäna. "Janiw jupax Boreanaz ukar uñtasitäkaspati. Ukatxa... parltʼasiñäniwa" sasa.
  
  "¿Jan ukax Belmonte?" Mai kullakax llamp"u, muxsa arupax uka amtan veneno ukarux k"arisisaw säna. "Janiw LA markan qhiparañamäkiti, Miles, sasaw muspharta. Nayra munatamax Dal jupamp chika jutatap yatisktawa, ¿janich ukhamäki?
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Ukankänwa. "Fucked ukax aka tuqitxa. Ukajj jukʼamp sumäjjewa" sasa.
  
  -Ay, nayaxa patak patak jaqinakawa -sasa.
  
  "Wila Infierno". Drake sat chachajj phallawayjjänwa. "Jumanakat paninimpix wali chʼamäñap yatkayäta ukhaxa, sapakiw jutta" sasa.
  
  Trenax ch"amakanwa thuqt"asïna, qhana ventananakaw túnel pirqanakan liwxataskir ukat katarinakjam tubonakar qhant"ayäna. Viajero masinakapar yatxatasax Drakex musphataw uñjasiwayi, qawqhanis jupanakatx uñch"ukiñanak lunthatasipxäna, kunapachatix jan uñjatäpkaspas ukham amuyapxäna. Ukat nayra pacha jist"arat papel ukax nayratpachaw chhaqtawayxi, Android teléfonos ukat Amazon Kindles ukanakamp lantintatawa.
  
  Green Park ukax jank"akiw purinïna. Uraq manqhankir estacionat mistusaw Londres markankir mä callenjja, Ritz Hotel sat jachʼa hotel jakʼanwa jikjjatasipjjäna. Drake jupax walja minutos ukjaw desmayasïna, kunawsatix mä ch"iyar Bugatti Veyron ukax mä semáforo ukan ch"iqa tuqir kutt"awayxäna, ukat uka uñt"at chiqat mistuñataki.
  
  -Drake ukar uraqi -sasawa Aliciaxa jiskht"äna. "Pusi ruedanakani, mä capucha ukat parabrisas ukaniwa. Ukax mä maquinakiwa -sasa.
  
  Drakex nayranakap ch"allxtayäna. "Jan chʼamañchtʼamti, Alicia. Jichhakamax janiw pampachkti Shelby Cobra ukar ch"axwatamata".
  
  "¿Jan wali jaqimp tronconkir jaqit sañti munta?"
  
  "Jan chʼamäkipanwa jupar balamp jiwayasma ukat autot faltasisma, Alicia. Nayajj janiw ukham loqhe jaqëkti" sasa.
  
  Mai kullakax thakhi chiqancht"asisaw arsüna. -Jan ukax inas jupax jan kunjamtï jumax amuykta ukham suma jaqïkchiti, Matt -sasa.
  
  -Qhipäxar kutt"am, jisk"a duende -sasa. Alicia kullakajj nayrar sartäna, kawkhantï Drake chachajj Wells chachan utapar uñachtʼaykäna uka calleruw saräna. Mä qhawqha minutonak sarnaqasajja, mä jan uñtʼat kimsa pisos edificio nayraqatanwa saytʼasipjjäna, uka edificiojj gris qalat luratänwa, uka edificiojj hierro fundidot lurat canalanakaniwa ukat thiya tintat ventananakanïnwa.
  
  -Nayax amuyta, janiw ukhamakiti taqi kunat sipansa. Alicia kullakajj Mai kullakaruw mä ceja jiltayäna. "Akax chiqapuniwa. Mä kutikiw akanktxa, inas paqallq jan ukax llätunk mara nayrax utjchi. Ukampis akax chiqpachapuniw Wells chachan utapa" sasa.
  
  Drake chachajj kawkïr directï jupar churapkäna uk uñakipäna. "Jïsa."
  
  Jupanakax escalerat makatañ qalltapxäna.
  
  Mai kullakajj llampʼu chuymampiw akham säna: "Jan jankʼak lurañasajj jukʼamp askiwa" sasa. "Aka calle mantapkta ukhatpachaw mä tama thuqhurinakax arkapxitu. Jichhax jupanakax jayarst"ataw qhiparapxi. Inas Wells chachan utap uñjañapatak contratat guardianakakïchïna. Janiw jankʼak uñakiptʼapkaniti, jan ukajj mä qhawqha minutonakatjja, kuntï mayipki ukarjamaw puripjjani. Nayax nayrïr uñacht"äwiruw asum. Chiqansa, khitis ukhamäsnawa. Sarnaqaskakim" sasaw Aliciax liwxataskäna ukhaxa, sist"asïna.
  
  Matt Drake chachajj qhepa uñtañat sipansa jukʼamp sum yatïna. Jupajj qheparuw uñtäna ukat amuyuparjamaw paqallq marajj jan saytʼas qheparäna.
  
  Nayraru sartañ pachaw purini ukat ch"ama, nuwasiña ukat jach"a yatiñanak apnaqañatak yurki ukanak taqpach apnaqañataki.
  
  Jupajj naturalezat mä chʼamakïspawa. Akapachanakan qhispiyiripawa. Chuyma manqhapanxa, uk yatïnapuniwa. Uk uñachtʼayañapäkäna uka horasajj purinjjänwa.
  
  
  PAY JAQINAKANA
  
  
  Hayden Jay kullakajj mä qhawqha tiempow jakʼapan parltʼasiñat jitheqtäna. Kunawsatix Dimitri Kovalenko jupax CIA ukan jan kuna jan walt"äwin utapar ataque lurañapatak mayïna, jilpach equipopar jiwayañataki ukat rehen ukham katuntañataki, kunatix luraskan ukax mä loco ritmo ukanw sartawayi, ukat juk"akiw tiempox jikxatasïna balance lurañataki. Nayrïr cuchillomp usuchjat usuchjatapat waliptañ semananakas mä chʼamaktʼataw pasawayäna, kunattejj taqe kunatï paskäna ukat kunas Wila Reyejj jutïrin luraspa uk mayachthapiñ yantʼäna.
  
  Ukampis jichhax payïr cuchillomp usuchjat usuchjasitapat jukʼat jukʼat qullaskäna ukhaxa -mä usuchjatax janiw sinti usuchjatäkänti ukat Ed Boudreau jiwatap sum yatisax jankʼakiw qullasïna-, Ben Blake sat jaqit kunjamsa jikxatasïna uk sum amuytʼañatakix walja minutonak librew amuyuparjam apnaqäna.
  
  Jupajj jupatakejj wali waynäskänwa. Jupajj jupatakejj sinti jan jilïr jaqënwa. Nivel profesional ukhamarak carrera ukanx contrarionakäpxänwa. Negocio tuqit mä amtar purispa ukhaxa, janiw chʼamäkaspati.
  
  Hayden jupax jiskt"asïna, nayra James Jay chachan ajayupax wali qhipäxankpachati, nayrap uraqiruw ch"allxtayäna, ukhamat jan chiqak uñjañapataki. Ukampis janiw ukham amuyirïkti. Chuymapax uka jaqichasiñax jan walïtap yatiyaskäna, janiw amuyunakapax jan walïkiti. Ukampis ¿kuna jan waltʼäwis utjäna?, ¿qalltanjja walikïkaspas ukham amuyaskäna ukajj jan nuwasisajj chhaqtjjaspati?
  
  Ukat akankxiwa, niyaw jan uñt"at Thorsten Dahl jupampiki jikisiñampïkiti, jan ukasti Daniel Belmonte - nayra admiradores ukanakat maynïriwa - Ben ukat kullakapax sede central ukan suyt"apxi, wakicht"ataw kuna yatiyawinaktix Dahl apankaspa ukanak lurañataki.naya pachpa. Jach"a sueco jaqix walja semananakaw islandés sepultura manqhanx wali ch"amampiw irnaqäna ukatx chiqpachans operaciones ukarux juk"amp ch"amanchawayi kunapachatix Caimán uñacht"ayaskäna ukat apnaqañ qalltäna. Ukampis Dahl chachajj walja imantat yatiyäwinakwa jupa pachpar imasïna, ukat kunjamtï Hayden chachajj amuykänjja, ukanjja mä confiykañ jaqeruw mantañsa atipjäna.
  
  Belmonte tuqitxa, Gates jupax Kew Gardens ukan jamasat lunthatasitapatx walpun muspharäna, ukat jank"akiw amtawayi, Belmonte ukan conjunto de habilidades especiales ukanakax wali askïspawa, janïr uka juk"amp jan walt"ayat operación tukuykasa.
  
  Belmonte, walja maranakaw ostracizado ukhama, jupax gobiernon corral ukar kutt"añ ch"amamp salt"awayi, yaqha markan p"iqinchata ukhamakipans. Ukat égé protégé sat warmiparuw jukʼamp yanaptʼayarakïna, jupajj Emma sutimpi uñtʼatawa.
  
  Pasajeronakajj mantañ qalltapjjäna ukhajja, Hayden kullakajj wasitatwa jakäwip mä jukʼa samartʼayäna. Ukham ritmompixa, maldito botón de pausa ukax janïr análisis tukuykasax jan apnaqatäxaspawa.
  
  Inas jan waltʼäwinakap wali sum amuytʼchïna.
  
  Kunjamakitix jupax chiqpach jachaqt"asisaw nayrar sartawayi, kunawsatix Dal sueco jupanakar jak"achasipkäna ukhaxa.
  
  Torsten ukat juk"ampinaka. Amparap luqtäna, ukatsti wali suma katthapita ukat qhumanttʼata ukhamaw amuyasïna.
  
  -¡Hayden satänwa! Dahl jilatajj wali kusisitaw arsüna. "Ukhamajj wali kusiskañawa jumar wasitat uñjasajj. Jan waltʼäwinakajj janiw pachpäkiti, ukampis ukhampachasa walikïskiwa, uk sum yatta" sasa.
  
  Hayden kullakajj mä jukʼa tiempokiw jampʼattʼasiñapatak jaytäna, ukat Fuerzas Especiales sueca markankir jachʼa suma chuyman oficialan jan kuna jan waltʼäwin uñjasisaw kusistʼäna. Jupajj thaqkäna uka santuariojja, awkipajj nayrajj churkäna uka santuariowa. Ukax chiqpachapuniw seguridad ukat mä jach"a yatiñawa, kunapachatix usuchjatäspa ukhax imantasir jikxataspapuniwa.
  
  Ukat jichhax kunatsa Ben Blake jilatampi jan qhiparañjamäki uk yatïna. Qhawqsa chʼamachaskchïnjja, janipuniw jupar churañ puedkänti.
  
  Hayden jilatajj jachaqtʼasisaw sarjjäna. "Infiernoru aka mierda circunstancianakampi. Jumar uñjañax wali askiwa -sasa. Jupax Kinimakiruw amparapamp luqxatäna. "Uka chiqanxa, Jonathan Gates, Estados Unidos markan Defensa tuqit secretariopa".
  
  Uka chacha warmix amparat luqtasipkäna ukhaxa, Hayden jilatax kunjamäsipkänsa uk amuytʼäna. Jupajj sapa mistuñ cheqanwa jaqenakar saytʼayäna ukat cuartoruw chʼeqtʼasipjjäna. Cayman jupax arsuwaykchisa ukat Secretario de Defensa ukat mä qawqha agentenak Servicio Secreto uksankirinakarus aka tantachäwir jupanakamp chik sarapxañapatak jawillt"atapxañapatak arsuwaykchisa, uka jan wali radar ukax taqpach alertaruw qhiparäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jankʼakiw sarjjapjjañasa" sasa. "Pusaq tunka phisqhani minutonakan tantachasiña. Janiw aka q"añurux kuna excusa churañ munktanti".
  
  "Iyawsaña". Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Nayax dicho asshole ukamp jikisiwaytwa ukat nayax sañajawa, janiw jan ukasti arsutamampix iyaw sañjamäkiti".
  
  Dahl chachan arunakapajj niyaw jupar chuym ustʼayäna. Kunatsa Drake chachajj jan tukuskir jiskʼachäna uk mä akatjamatwa amuyasïna. Janiw jan wali amtampi luratäkänti; ukax jan waltʼäwinakar saykatañatakix mä thakïnwa. Ukat Dahl, jupan amuyuparjamax uk amuyäna.
  
  -Ukat Mano Kinimaka, masijampiw uñt"asiñama. Hayden jupax mä chiqaruw sarxäna, kunawsatix jach"a hawaianox mä jan wali aruntt"asis nayrar sartaskäna.
  
  Ukat ukat chuymapax salt"asïna kunawsatix mä uñt"at ajanupax jaqinak taypin qhant"äna. Daniel Belmonte, master lunthata, nayrir munatapa, inglés jaqix sapa warmix uñisiñ munäna ukampis sapa kutiw negociapkän ukat sipans juk"amp munañ tukuyäna.
  
  Jupan jak"apanx mä jisk"a q"illu tawaquw sarnaqäna, ñik"utapax wali ch"ullqhi anillonakar uñtat k"uchuntatänwa. Jach"a ch"uxña nayranakax mä suma rubio ukar arquetípico uñtasiwiruw yapxatäna, ukampis Hayden jupax yatïnawa, aka warmix Belmonte-mp mä permanente irnaqäwir irpaspa ukhax suma uñnaqt"anïñax juk"amp jisk"a atributos ukhamäspawa.
  
  -Daniel -sasawa ch"amampi neutralidadampi säna. "Jutapxatamat yuspajarapxsmawa".
  
  -¿Kunjamarak sayt"asiriststi? Nayranakapaxa ch"amakt"äna, ukatxa ch"amakt"äna. "Ukampis janiw ukhamäkiti, sintipuniw. Nayajj janiw saytʼirjamäkti. Nayarojj akan jutañajatakiw mayipjjetäna" sasa.
  
  "MÄ?" Hayden jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Ukampis khitis..."
  
  "Punku. Jonathan Gates sat chachajj -sasa. Ministro de Defensa ukax jupa jak"aruw saratayna. -Kusisiñaw jawillt"atax katuqatamata -sasa.
  
  "Walikiwa, kunapachatix "ordena" sista ukhaxa, Belmontex arup jisk"achawayi, mä jisk"a arumpi, "yatitawa nayax nayratpach uka aru jach"a amuyumpi apnaqta, ¿janich ukhamäki?"
  
  Hayden jilatajj wali chʼamampiw samsuwayjjäna. Ukax mä jach"a uruw sasaw arsuwayi.
  
  Gates jupax kutt"asaw anqar irpäna, mä suyt"ir limusina ukar. Los Ángeles markan junt"u thayapax edificiot mistuñkamax jupanakarux ch"allt"awayi, ukatx mä laq"a thayaw thakhinx thayt"awayi. Hayden kullakax mä segundo Belmonte amigopar uñt"ayasiñatakiw apst"asiwayi, janiw khitirus jaqunukuñ munkänti, ukat Emma sutinïtap yatïna ukat Belmonte chachan barriopätap yatïna, janiw yatiqiripat arsuñax wakiskiti.
  
  ¿Kunsa?, Hayden jilatajj uka toqetwa amuyäna. ¿Belmonte Blas é ukax ukham jisk"a imill wawatakix lunthatan jakäwip munañatakix wakisispati?
  
  Limusinax bordillot jayarstʼkäna ukhaxa, Dahl sat chachax parlañ qalltäna.
  
  "Suma sarnaqatajat pampachapxita. Nayajj yattwa uka qellqatanakajj janïraw phoqaskiti, ukampis kuna yatiyäwinakas utjitu, ukanak yatiyañaw wakisi" sasa. Jupax secretarioruw p"iqip ch"allxtayäna. "Ukajj wali jaya avionänwa. Drake jilatajj akan utjañap suyaskayäta, ukampis Londres markankañapäkaspas ukhamwa amuyasïna, ¿janich ukhamäki?"
  
  Hayden jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Waliki. Jupax Wells chachan thakipankiwa -sasa.
  
  -Hm -sasa. Ukhama, suma suerte jupataki. Ukampis jichhax...kunjamtix Odin markan llätunk chiqanakapat llakisi. ¿Jupanakat amtastati?
  
  "Kimsaqallqu?" Belmonte sat chachajj jankʼakiw arsüna. "Nayax amuyta jumax llätunk sañ munta, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Janiwa. Nayax llätunk sañ munta. Niya llätunka t"aqa, Escudo, Eyjafjallajokull ukan chhaqhata."
  
  -Jumatakixa sañaxa jasakiwa.
  
  Dahl jupax nayranakap ch"irmthapïna. "Mä kutejja, Drake jilataruw ukham sista. Ukapachajj janiw larusiñatakïkänti. Jichhax amukt"apxam ukat parlt"apxita" sasa. Dahl chachajj asientopan mayjtʼasïnwa, qarajj wali jachʼat istʼasïna. "Odin sat quqan qhipharkir llätunk jiskʼa tʼaqanakapax Museo Sueco de Antigüedades Nacionales de Estocolmo ukar apayatäxiwa, ukhamat uñakipañataki ukat wali amuyump jarkʼaqañataki, janïr qhip qhipa sarañ amtkasa. Taqi procedimiento estándar."
  
  "Taqi ukanak amuyasta." Gates chachajj sueco jaqet nayra thakiruw uñtäna. Russell Cayman markar puriñ thaki. Hayden chachajja, Gates chachan wali yatiñan amuyunakapatjja, sapa patakatjja qhawqha ukhas uka trabajon jikjjatasi sasaw jisktʼasïna. Jiwayat warmipat niyaw llakisiñ qalltäna.
  
  "Waliki". Dahl jupax limusina muytasin uñch"ukiskäna. "Ukhamajj ¿khitis yatpachati llätunka yänakajj Estados Unidos markan gobiernopan mä qhawqha urunak nayrajj katuntatäjjäna ukat Stuttgart (Alemania) markankir mä base militararuw sarjjäna?"
  
  Gates chachajj pʼeqep wali chʼamampiw muytayäna. Hayden kullakajj lakapas wañtʼaskäna ukhamwa amuyasïna. "Kuna?"
  
  "¿Kunjamarak Estados Unidos markan gobiernopajj Escandinavia markankir artefactonak Escandinavia markankir oraqet apsuñapatak autorizaspasti?" Belmonte sat chachajj ukham amuytʼäna.
  
  "Kunalaykutix maynix..." Dahl-an arupax juk"at juk"at juk"at arsüna, limusinan amigonakap taypinkchïnsa. "Suecia markan gobiernopan mä wali chʼamani jaqew jupanakar ukham lurapjjañapatak jaytäna. Pachpa mayniw -nayax amuyta- jupanakaruw yatxatäwinakaj apnaqañapatak churäna" sasa.
  
  Gates chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Janiw uka toqet kuns istʼkti. Uka ordenax Caimán markat jutchi ukhaxa, janiw Estados Unidos markan gobiernopat chiqak jutkiti sasaw amuyta".
  
  Jach"a sueco jaqix nayranakap jach"aptayasïna. "Akax kawkhantï nayar chhaqhayasktaxa, tata. ¿Janiw Cayman DIA ukhamäkiti? ¿Departamento de Armas Especiales ukankir mä chacha? ¿Janit jupax Estados Unidos markankir mä agencian irnaqtʼki?"
  
  Gates chachajj lakap chʼoqtʼasïna. "Uñtʼañäni, Dal. Qullun jakañatakix filosofía ukax nayratpachaw sapuru - jan bastardos ukanakar atinisiñamäkiti."
  
  Dahl jupax mä juk"a pachax amukiw jikxatasïna. "Suma yatiyäwix akawa, janïr Islandia markat sarkasax mä atiniskañ jaqiruw yatxatäw equipo ukar uñt"ayañ atipxta. Jupax janiw kunas nayra arunakat yatxatirikiti, ukampis..." Dahl jupax mä juk"a samart"äna, amuyuparjamaw suyt"äna, ukhamat khitis maquinan juk"amp yatiñani uk yatiñataki.
  
  Limusinax 405 ukat I10 uksaruw mistuwayi ukatx Santa Mónica uksaruw sarawayi. Gates ukat Hayden jupanakax nayrïr kutiw arst"apxäna. "¿Curls ukax? ¿Jupanakax llave ukhamäpxiti? sasaw Hayden jilatajj säna. "Ukhamajj ¿taqe kunat sipansa nayra jaqenakan qellqapkäna uka arunak descifrañajj wakisispati? ¿Diosanakan sutipjjar juramento lurta?"
  
  -¿Janit sapürus ukhamäki? Dahl jilatajj jachaqtʼasisaw säna.
  
  Gates chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Ukhamajj taqi kuns amuyañaruw apuestaskta - diosanakax amtanakap qillqt"apxatayna - kimsïr sepulturax kawkhans jikxatasi uk uñacht"ayir mapat qalltasa, kunjamsa dispositivo de finsión ukax qalltasispa ukat sayt"ayasi? Dal, pampachapxita, ukampis akax mä jachʼa apuestawa" sasa.
  
  Hayden kullakax chuymapanx wali llakitaw jikxatasïna kunatix jank"akiw kuntix Kennedy Moore jupax siskän uk amuyt"äna. -Pussies ukax janiw Vegas markanx jaya pachax utjkiti, wawa.
  
  Nayraqat Kinimakax chhuxriñchjasïna. Hayden kullakajj jankʼakiw jefepar uñtäna. -Nayax sañ muntwa, apuestax justificatapuniwa, ukhamat payllañax wakisispa, tata. Jupax Dahl ukarux chiqpach achikt"asisaw uñkatasïna. -¿Janit ukhamäki?
  
  "Ukhampuni". Dahl chachajj jan sinti llakisiñatakiw chʼamachasïna. "Suma arsuta".
  
  -Juman jaqima -sasa. Gates chachajj qhanaw wali sum amuytʼaskäna. "¿Taqi ukanak jaqukipaspati ukat Caimán waynanak nayraqatan iwxt"istaspati?"
  
  -Jupax ukatakix ch"amaniwa, tata -sasa.
  
  "Waliki". Gates chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Ukatxa inas mä as manga ukar puriraksna -sasa.
  
  -Mä jaqit sipans juk"ampiruw utjaspa -sasa. Dahl jupax jachaqt"asïna. "Mä regalot sipansa jukʼamp regalonak apanta. Chiqansa, nayax sueco jaqïtwa. Akaxa", celularap apsusinxa mä qawqha botonanak ch"allt"äna, "mä tarjeta diosanakan sepulturapan jikxatta" sasa. Jupax Haydenar uñkatasïna. "¿Ben jilatajj yanaptʼasktamti?"
  
  "Ukhampuni".
  
  "Célulapan numerop churita, Hayden. Jupajj uka toqet descifrar mä oportunidad churarakispa" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Ben Blake jupax Karin kullakaparux uka urux payïr ch"axwawimp ch"axwañ uñjasax chuymapan jachaqt"asïna. Janïr tantachäwipar sarkasaxa, Hayden jupax janiw uka chacha warmix jan kuna jan walt"äwin uñjasipkänti, jan ukasti kuna pachas yanapt"ir jutapxañapatakiw uñjäna. Ukatwa jupanakarux mä jisk"a cuartoruw imantatayna, ukax yaqha super frikis ukanakamp phuqhantatänwa, Los Ángeles markan CIA ukan mä edificiopan. Qalltanjja, Ben jilatajj kutkatasjjänwa, Haydenar yanaptʼañatakiw qheparayäta ukat janiw geekdom sat chachan chʼamapan imantaskänti sasaw säna. Drake chachajj janipuniw ukham llakinakansa ukat granos ukanakansa sapak jaytkänti. Ukampis Karin kullakajj ukham lurañapatakiw amuytʼayäna, kullakapar jan sinttʼasisaw munasiñap uñachtʼayäna, jichhajj sapa patakat llätunka tunka hormonanakaw cuarton burbujaski ukanak aptʼasïna.
  
  Payllaña.
  
  "¿Janipunit mä imill wawar uñjapkiti?" Karin kullakajj qontʼasisaw jinchupar jiskʼat arsüna.
  
  "Janiw khitimpis janchi tuqit parltʼapkaspänti" sasa. Ben jilatajj wali jachʼatwa jachaqtʼasïna. "Kunapachatï chachanakan cuartopar mistuñajajj wakisini ukhajja, wali askïniwa" sasa.
  
  -Jan sapaki akan jaytanukupxitati -sasa. Karin kullakajj akham sänwa. -Janitï mä cuarto phuqt"at virgenes sopranos q"uchur uñjañ munkta ukhaxa.
  
  -Oooh kullaka -sasa. Ben jilatajj larusitaynawa. -¿Kunsa tataxa saspa?
  
  Karin kullakajj celularap uñachtʼayäna. -Jupar jiskt"añani -sasa. Jupaw jichhajj jawsaski" sasa.
  
  Ben jilatajj tatapampiw mä jukʼa parltʼasïna, janïr mä mensaje computadora pantallan nayraqatapan uñstkäna ukhakama. Karin kullakajj mouse sat cheqar chʼoqtʼañatakiw amparap luqtäna, ukampis Ben jilatajj amparapampiw jawqʼjäna.
  
  -Nayankiwa -sasawa jiskht"äna. -Inas Hayden jilatat jutchi -sasa.
  
  "Kunjamtï nayax uñjañ munkta kuntï jumanakax paninix correo tuqi apayasipkta ukhama".
  
  Ben jilatajj jankʼakiw parlañ tukuyäna. "Walikiwa, nayax akham sañ munta, sis. Janiw kunas q"añuchatäkaspati, kunjamtï jumamp Komodompix mensajenak maynit maynikam mensajenak apayasipkta ukhama. Jan ukajj ¿jichhajj sexting satäpachati?"
  
  "Amukiña".
  
  -Jïsa ukhamawa. Sexting ukax mä juk"a pachanakanwa. "
  
  Ben jupax uka yatiyaw ch"iqt"äna ukat Torsten Dahl jupat jutatap uñjasax wali kusisitaw jikxatasïna ukat walja adjuntos ukanakanïnwa, sapa maynix mä mapa ukan uñacht"äwipawa, ukax sueco jaqix diosanakan nayrïr sepulturapan jikxatatayna.
  
  Karin jupax kunjams Komodo jupamp jikisiñapax mä maldita misión ukan mä juk"a pachax jark"atax ukxatw arsüna, Ben jupax kunayman ángulo ukanakat mapa uñch"ukiskäna.
  
  Ben jilatajj wali amuyumpiw akham säna: "Kawkhansa kimsïr sepulturajj utji uk yatjjatañasawa" sasa. "Ukat jank'aki".
  
  Yaqha chhuxriñchjasiñax Karin contraw sarnaqäna.
  
  -¡Qhipäxar kutt"am!
  
  Ben kullakajj saytʼasisaw ñikʼutap chʼalljjtayasïna ukat jaqenakar arsüna. -Apthapipxam -sasa. Nayajj janiw jumanakat maynïrïkti. Nayajj janiw jumar uñtasit amuyirïkti. Chiqpachansa jachʼa pʼiqinïtwa, ukampis janiw penis ukar muyuntat uñchʼukkiti. Nayax janiw nerds ukanakarux munaskti. Nayax pallapallanakarux walpun munasta. Nayax janiw secretario ukhamäkti. Nayax mä fucking ch"iyar cinturón ukaniwa. Ukhamajj jan S&M ukar wal munasksta ukhajja, janiw fucking thakijar jarkʼañamäkiti sasaw iwxtʼsma".
  
  Karin kullakajj wasitat qontʼasisaw chhuxriñchjasïna. "Walikiwa, Ben. Jichhajj chuym chursnawa. Uka kimsïr maldito sepultura jikxatañäni -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Limusinax Santa Mónica playa uksat wali jayaruw mä jach"a jan uñt"at edificio anqan sayt"asïna, janiw quta thujsas thuqt"apkänti, janirakiw uñjapkänti. Gates chachan kimsa jaqit Servicio Secreto ukan patrullapax nayraqat mistuwayi, ukatx Hayden, Kinimaka ukat Thorsten Dahl jupanakax qhipharuw mistuwayi. Hayden jupax Belmonte juparux Emma qunquripar amparapamp luqxatatap uñjäna, kunawsatix jupar arktañampïskäna ukhax uñjarakïnwa, kunjams británico lunthatax Gates jupar taqi kunan permiso katuqañapatak suyt"äna.
  
  Hayden chachajj Gates sat chacharuw jakʼachasïna, jupajj limusina qhepäjjat muytaskäna ukhajja. Anqanxa amukiw jikxatasïna. Ukanjja, mä qhawqha autonakakiw utjäna, aceranakas mä jukʼa chʼusakïjjänwa. Aljasiñ chiqat wali jayaruw sarapxäna, ukat oficinapan irnaqirinakatxa jila partex llätunk jan ukax phisqa relojanakaparuw cadenampi chintʼatäpxäna.
  
  "¿Cayman ukamp yaqha contactonakax utjiti?" sasaw Hayden jilatajj llampʼu chuymamp jisktʼäna.
  
  "Janiwa. Ukampis Kayman jupax mä principio ukan jaqiwa. Taqeniw mä horasa ukat kawkhansa mä amtar puripjjta. Jupajj ukankaniwa" sasa.
  
  Hayden jilatajj uñkatasïna. Jachʼa utanakan mä qoqapaw visionapar phoqantäna. Servicio Secreto ukan agentenakaparuw uñtäna ukat kuttʼayañatakejj mä jan chʼamaniw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Sumakiwa" sasa. "Jichhax sarañäni".
  
  Sarkasipkäna ukhajja, Hayden jilatajj kuntï Caiman chachajj siskäna uka toqetwa lupʼïna. Diamante P"iqi volcán manqhat Wila Reyir apsupkäna uka urux jan kawkits jawsäna. Qalltanjja, jupat wal sustjasïna, jan kuns arsusaw istʼäna, kunattejj diosanakan nayra arupat taqe kuntï yatkäna ukat Dahl chachajj islandés markankir mä sepulturan jikjjatkäna uka mapa uñachtʼayä sasaw qhanañchäna. Jupax khitinakatakis irnaqt"i ukat kuns uka finación ukan aparatopat yati uk yatiyañ munta sasaw säna. Jupajj suma arstʼirïnwa. Ukapachaw arunakapax amuytʼasiñ qalltäna. Jupax Thorsten Dahl juparux tantachäwir jawillt"atax sumankañ uñacht"ayañatakiw sasaw säna. Ukat uka qhipatxa, jefeparu, secretario de defensa, servicio secreto ukamp chikaw jawstʼarakta sasaw sarakïna.
  
  Hayden jilatajj wal muspharäna ukat jan pächasisarakïnwa.
  
  Inas Cayman jupax DIA jan ukax CIA ukatakis wali ch"ullqhi ch"uqt"asis irnaqaskchïna ukat jupanakarux barcor mantañ munarakchïna. Chiqansa, jichhakamax luratanakapax mä jukʼa uñtʼatäñapawa.
  
  Dahl jupax jupan jak"apan sarnaqäna. "Ben jilataruw fotonak apayaniyäta. Ch"ikhi kankañapaw munasispa, munat kullaka, ukhamax ¿janit taqpach p"iqip chhuxriñchjapktati sasin sapxita?"
  
  Hayden jilatajj chhuxriñchjasïna. "Jutam, Dal. Uka tuqit amuytʼañäni, ¿walikiti? Gates chachajj inas mä akatjamat uka Cayman chachar munaschispa, ukampis panpachaniw yattanjja, kuntï amuyki ukajj mayjtʼayatäspawa" sasa.
  
  "Chiqpachansa jisktʼasiyätwa. ¿Kunatsa jan vacacionar sarksna?"
  
  "Jupax tukuykamaw uk uñjañ muni. Warmipatakix kunjamtï jupa pachpatakix luraski ukhamarakiw sasaw amuyta. Ukat kuntï lurki ukanjja, wali sumawa" sasa.
  
  "Ukat jumax, Hayden. ¿Kunsa jumajj Cayman markat amuyta?"
  
  Jupanakax vestíbulo ukar mantapxäna. Mä chʼikhi trajempi isthaptʼat mä chachajj uñkatasin mä mesaruw qontʼatäskäna, ukat mä akatjamat jaqenakajj edificiopar mantanitap uñjasajj muspharat uñchʼukiskäna.
  
  Hayden jupax Servicio Secreto ukarux apnaqañapatakiw jaytawayi. -¿Caiman ukaxa? Ukhama, jupax mä suma anatt"awitwa parli. Ukampis uka qhepatjja..." sasaw jachaqtʼasïna. -¿Janit taqinixa?
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Aka jaqejj laqʼa manqhankiwa. -Nayaxa jupampiwa uñt"asiwayta -sasa.
  
  Kinimakax jupar uñjañ yant"äna. "Jichhax makhatxapxtwa, jefe" sasaw nayrar sartañ ascensores uñacht"ayäna. -¿Wakicht"atätati?
  
  Hayden jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna ukat Dahl jilataruw uñkatarakïna. Jach"a sueco jaqix wakicht"atäñapatakiw p"iqip ch"allxtayäna. Belmonte ukat Emma jupanakax uka utar ukat cámaras de seguridad ukanakap uñakipañatakiw wal ch"amachasipxäna , ukhamarak ventananaka, punkunaka, ventilación ukat yaqha tuqinakat uñakipt"añataki.
  
  -Ascensoranaka apnaqañäni -sasawa Hayden jilataxa ñik"uta ch"uqt"asisa säna. -Ukhamajj jukʼamp facilakiwa -sasa.
  
  "Inas ukham amuychisma, señorita J", Emma kullakax amuyt"asisaw säna, "ukampis chiqpachanx yaqha thakhikiwa jaqinakar apnaqañataki ukhamarak uñjañatakiwa".
  
  Jichhajj Hayden jilatajj Belmont markan kunatï jukʼamp chuym ustʼaykäna uk amtasïna. Jupax mä jach"a teórico de conspiración ukhamänwa. Qhanapuniwa, kuntï creykäna ukanakjja wal yatiyäna.
  
  -Kunjamatsa jupanakar yant"añäni -sasa.
  
  Jach"a tamax jak"ankir ascensor tuqiruw sarapxäna. Servicio Secreto ukankirinakajj uñakiptʼapjjañapatakiw chʼamachasipjjäna, ukatsti secretariosa ukat jupanakakiw nayrïr kuti sarapjjañapa sasaw arnaqasipjjäna. Hayden chachajj sumankañ utjañapatakiw iyaw säna ukat payïr ascensorar mantäna. Kinimakax jach"a pisotakix botón ukarux jab"att"äna.
  
  Jupanakax amukiw makhatapxäna. Uka armax uñakipt"atawa. Belmonte jupax kawkhantï uka ch"ikhi imantat cámarax utjkän uk uñacht"ayäna. Emma kullakajj kayu puntapampiw chicle ukamp jawqʼjañatak saytʼasïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Janiw atiptʼañjamäkiti sasaw sapüru yatiyañama" sasaw säna.
  
  Belmonte kullakax kusisitaw jachaqt"asïna, imill wawajax sañ munkaspas ukhama, Hayden kullakax piso ukan chimpunakaparux ch"amampiw uñch"ukiskäna, ukat británico super lunthatamp chika semananak sarnaqatapat jan lup"iñatakix taqi ch"amampiw ch"amachasïna.
  
  Ukampis cheqapuniw uka semananakajj wali suma semananakänjja. Armtʼasiñajj chʼamakiwa.
  
  Ascensorax juk"ampiw jilxattawayi. Punkunakax liwxatasïna. Hayden jilatajj mistusaw Gates jilatarojj Servicio Secreto ukan guardiapamp nayraqatapan uñjäna. Jupajj cuarto muytasinwa uñchʼukïna. Kinimakax ladopat jak"achasïna, mä qawqha ajllit maldicionanak muspharata arsüna.
  
  Uka edificion taqpach pata pisopajj jupanakan nayraqatapankänwa, jan yänakampi ukat chʼusakïskänwa, jan ukasti pä chachanakaw nuwasiñ yänakampi ukat taqpach ajanu casconakampi isthaptʼatäpjjäna, jupanakajj jupanak jakʼaruw sarasipkäna, ladonakapan armanakapajj janiw chʼamanïkänti.
  
  Gates chachajj wali muspharat ajanumpiw jupar uñtaskäna, ukat ninasa ukat colerasiñas jupar muyuntatänwa.
  
  
  KIMSA JALJA
  
  
  Drake chachajj Wells chachan utapar pʼakjäna ukat Mai kullakajj alarma jan chʼamañchtʼañatakejj sarjjäna ukhajja, qheparuw kuttʼjjäna. Jupanakar arkiri jaqenakajj mä paso lurapjjañapatakiw wakichtʼatäpjjäna, ukampis janiw kunas paskänti. Mä minuto janïr tukuykipanjja, taqe kunat librëjjapjjänwa. Drake chachajj mä jukʼa tiempojj jan kuns lurasaw qheparäna, ukat kunjamsa uka cheqajj uñstäna uk yatjjatäna. Mä jiskʼa pasillow sala de estar ukar saräna, ukat uka pasillot sipansa cocinampi ikiñ utampiw utjäna. Uka salajj espartano sat estilompiw luratäna. Janiw kunas jan mä amtanïkänti. Mä warmin llamkt"atapax janiw kuna ch"amas utjkänti. Taqi saminakaw ch"amakt"ata, ukat esquinanakax ch"amaw uñjañax - mä espejo ukhamaw apartamenton dueñopan almapataki.
  
  Aliciax punkut anqäxan qhiparäna, pasillo ukan suma uñt"at ventananakap askipatakiw apnaqäna, ukat alaya callin uñisirinakapar catálogo lurañ qalltäna.
  
  Drake chachajj Mai kullakaruw ikiñ utapar señas uñachtʼayäna, ukatsti salaruw mantäna. Ironía ukax mä agente japonés ukax qhipharux Wells ukan ikiñ utaparuw jamasat mantawayi, uka jaqix jiwatapatx janiw maynis qhispiwaykiti, ukat jupanakax llakisiñ uñnaqanak mayjt"ayapxäna. Mai kullakax janiw manqhan llakisiñakix jikxataspachänti, Drakex amuyäna, kunatix jupaw gatillo jaquntäna.
  
  Jupajj Alicia satänwa sasaw qollqe apuestasïna. Ukampis uka qhepatjja, aka tawaqojj janipuniw jupar muspharayañ jaytkänti.
  
  Mä jachʼa roblet lurat mesajj sala qhepäjjapanwa apnaqäna. Uka pulido patjjanjja, enmarcat fotokiw saytʼatäskäna. Uka fotonjja, Wells jilatampi ukat ejercitonkir walja masinakapampiw amparanakapat kattʼasipjjäna, inas mä jukʼa jamasat operacionanak tukuyapjjäna. Jan ukajj ukham yaqha ukhama. Mä operación británico gobiernotaki? Drake jilatajj amuytʼasïna. Jan ukax aka jamasat tamax jupampi Caymanamp irnaqapkäna?
  
  Drake jupax juk"ampiruw sarxäna. Salón nayraqatanjja, pä asienton cuero sofá ukat pusi tunka pulgadanakan televisión ukaw utjäna. Uka umañanak bar ukax wali suma phuqt"atänwa. Drake chachajj yatjjatañ munañap chhaqtayäna. Jupax yaqha armarioruw thaqhäna ukampis janiw kunas jukʼampïkänti, jan ukasti mä DVD/CD estantetakix mä suma frente ukhamaw jikxatasïna. Sapa cajonajj imantat utjiti janicha uk mayat mayakiw uñakipäna. Irnaqkasax Mai kullakaruw ikiñ uta taypin thaqhir ist"äna.
  
  Jupar jakʼachasir istʼäna. "¿Kunsa jikjjatasma?"
  
  "Jan uñtʼat DVD sat mä conjunto. Japón markat arte erótico tuqit walja libronaka. Kylie Minogue jupan autografiata fotopa. Janiw kunas jan uñt"atäkiti" sasa.
  
  Drake chachajj mä ceja jiltayäna. -¿Jumaxa amuyta?
  
  "Wells sat jilataw sañ munäyäta. Ukhamasti, ¿uñtʼtati?"
  
  Jupajj kawkirus uñachtʼayaskäna uk amuytʼäna. "Ukax qhant"ayañamawa, Mai. Uñakipt"añaw wakisini, ukampis Wells jupax nayra yatiqañ utanx nayratpachaw sasaw amuyasta. Aka chiqan kunas utjchi ukhaxa, janiw computadorapan utjkaniti" sasa.
  
  Mai kullakajj uka boton chʼetjjtayäna, ukat jachʼa maquinajj chʼetjjtañ qalltäna ukat chhullunkhayañ qalltäna. Ukat akham sarakïnwa: "Aka cheqajj niyaw ajllitäjje. Qillqirix mä profesional ukhamawa. ¿Jumax sasmati?"
  
  Drake chachajj wasitatwa uñchʼukïna. -Janiwa chiqpachansa -sasa. Janiwa".
  
  Mai kullakajj amuki, jan jachʼa jachʼa tukur arupampiw akham säna: "Jichha jiskʼa yänaka" sasa. "Jilïrpachax warminakan perfumepan mä jukʼa qʼaphiniw ikiñ utapan utjäna."
  
  -Jumax profesionalawa sasaw sista.
  
  Mai kullakajj chikat jachaqtʼasisaw akham säna: "Jupajj ukhamänwa. "Ukampis mä profesionalas qʼoma sarnaqañ ritualanïpjjewa, Matt. Ukatjja, wali chʼamaniwa, jila partejj janiw uka qʼapkir qollqe apthapipkaspati" sasa.
  
  Drake chachajj DVD/CD armario jaytasaw jupar jakʼachasïna. Jupax llamp"u chuymampiw thiya lliphipi ñik"utap muxsañchäna.
  
  May kullakajj akham sänwa: "Amuyasim" sasa. "Ukanjja, mä jiskʼa agujajj veneno puntanimpiw imasta".
  
  -Yaqha razonax mä espía ukamp jan uñt"asiñatakiwa. Ukampis jupax wali suma thujsapunïnwa. Mä juk"a anís ukat vainilla ukanakaw thujsa. Nayraru jalt"kasaxa, pirqaru warkt"ata mä pintura enmarcada uñjäna, mä coyote ukana fotopa, nayraqataru sayt"ata q"ala wasar pampa taypina, ch"uqi ukhamaraki q"ala troncos jiwat, congelados quqanaka taqpacha muytapana. Jupax niyaw uñch"ukiñatak jutañampïskäna, ukat Mai kullakax jupat jak"achasïna. "Wells ukax PlayStation ukampiw utji. Jumax amuyta-"
  
  Drake jupax jichha pacharuw kutt"awayxi. "Janiw uñakipañax wakiskiti, señorita Sheeran. Chiqpachansa jupaw uka anattʼäwin dueñopäna" sasa.
  
  "Wells chachajj sapakïñänwa. Mä juk"a uñakipt"añakiw wakisi. Jupax janiw khitis jupar uñjirïkänti. Jakäwipanjja janiw khitis wali wakiskirïkänti" sasa.
  
  Drake chachajj akham sänwa: "Imantat yatiyir chachanakajj sapakïpjjewa. "Ukat amigonakapar aljantasir jaqinakax sapakiw jiwapxi."
  
  Mai kullakajj pantallajj jaktjjäna ukhajja, ukar jawqʼjasïna. "Ukhamatw kunatix khitinakatakis irnaqäna ukat kunjams Cayman uñt"äna ukar puriyaspa uk thaqhapxta".
  
  "Ukat Alison jiwatapat yatxatatajatxa, kunas utjchi ukhaxa. Kuntï nayajj yatiñ munkta ukajja, khitis uka orden churäna ukat khitis phoqäna" sasa.
  
  Uka arunak arskäna ukhajja, Drake chachajj wilapajj venanakapat juntʼükaspas ukhamwa amuyasïna. Maynix warmiparu ukat janïr yurki uka wawapar jiwayapxañapatakiw mayïna. Akapachan mä kunatï cheqäskaspa ukhajja, taqe khitinakatï ukankapkäna ukanakajj juchanakapat jiwapjjañapänwa.
  
  Mai jupax mä qawqha icononakaruw ch"iqt"äna. "Aka uñtam" sasaw arupamp muspharata säna. "Wells jupax Twitter ID, Facebook ukan perfil ukanïnwa ukatx Goodreads ukankirïnwa. Nayax amuyta akax pantjasitam uñacht"ayi, Mat. Jupax janiw nayra yatiqañ utankirïkänti" sasa.
  
  Drake jupax "historia" ukx ch"iqt"awayi. Qhipa mantawix Wells-an Miami markar janïr avionat sarañapatak mä arumaw qillqt"ata, ukax mä línea ukanïnwa. Mä link ukax mä sitio ukar uñtatawa.
  
  Ukax mä juk"a pachanakanwa. Mä mayjt"awix pin codigo ukankiwa.
  
  Uka horasanjja, Alicia kullakajj pʼeqep punkuruw chʼoqtʼasïna ukat infiernor jankʼak sarapjjam sasaw jupanakarux säna. Anqankir asnunakax janiw wiñayatak sayt"asisinx ñik"utanakapamp anatt"apkaspati.
  
  -Nayaxa mä loco amuyunïtwa -sasa. Drake jupax Mai jupat jak"achasisinx ch"uqimp alfombra de felpa uksanx sarnaqañ qalltäna. "Kawkhantï jan jikxataski uka chiqanakan yatiyawinak jaytañ yatichapxirïtu". Jupax Hotmail ukar ch"iqt"awayi. "Jan ukasti khititï uka cuenta uñtʼaykäna uka jaqetakikiwa."
  
  Mai juparux nayranakap ch"irmthapïna, kunawsatix contraseña ukan pampap patxan liwxataskäna ukhaxa. "¿Kunas uk yattati?"
  
  -Wells jupax kuns imantaspa ukat jikxatañ munchi ukhax... Drakex lakap ch"allxtawayi. "Ukatxa akham sasaw luraspäna. Jan ukhamäkchi ukhajja, walikiwa, janiw kuns aptʼapkti" sasa.
  
  Jupax juk"at juk"at contraseña qillqt"äna. Mai kullakajj nayranakapajj jachʼaptänwa. "¿Inas kuna pachas? Chiqpachansa?"
  
  "¿Kunas yaqhax utjaspa?"
  
  Hotmail ukan sitio web ukax pantalla ukan uñstawayi. Drake jupax "Borradores" carpeta ukar ch"iqt"awayi ukat mä juk"a samart"awayi kunawsatix kimsa yatiyawinak uñstawayki, sapa maynix ch"iyara qillqampiw qillqt"ata, jan uñjatätap uñacht"ayañataki.
  
  "Akanakax Wells chachan correo electróniconakapan chiqap copianakapäñapawa..." Jupax mä juk"a samart"äna. "Mä Jaqix Andrew Black satawa". Drake chachajj sapa correo electrónico ukan qellqatanakap uñakipäna. Ukat mä jukʼa llakitaw akham säna: "Janiw kunas mä jiskʼa yatiyäwit sipansa jukʼampïkiti" sasa. "Qhipa versión ukax correo regular tuqiw apayaniskta, amigoja. Nayax yattwa, uk sañax janiw wakiskiti, ukampis taqinitakix jan kuna jan walt"äwin uñjasiñamawa. Kuttʼanipkä ukhajj jikisiñäniwa" sasa.
  
  "Hm" sasaw satayna. Mai jupax mä correo electrónico ukan mä jisk"a t"aqap uñacht"ayi, kawkhantix Andrew Black jupax jaysawaykana. "¿Mä jukʼa tiempo librenïtati, nayra amigoja?"
  
  Wells jilatajj akham sänwa: "Suytʼäwinakajj nayratpach wali jachʼawa" sasa.
  
  Drake jupax Wells jupan catálogo en línea ukan uñakipt"awayi. Kent markankir Sevenoaks sat jakʼankir Andrew Black sat chachan mä direccionapajj churasïna. "Ukax tukuykamaw uñjañasa. Wells jilatatï janïr uka markat sarkasajj nayra amigopar kuns apayaspäna ukhajja, jupatakejj wali mayjtʼayaspänwa" sasa.
  
  Mai kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna ukat niyaw jaysañampïskäna ukhajja, Alicia kullakajj nayrïr punkuruw pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jan sallqjañ jaytañatakix pachaw purini, jaqinaka. Bandidonakax jichhakiw ch"amanchawinak katuqapxi".
  
  -Jichhax jak"achasipxtwa -sasa. Drake jilatajj computadora jistʼantasïna. "¿Qhawqhanis utji?"
  
  "Walikiwa, inas Londres markat mistuñatakix ch"axwañax wakischispa". Alicia kullakajj wali jachʼat arsüna. -Kunjamtï nayatakix wali askïki ukhama.
  
  
  PUSI JALJA
  
  
  Hayden chachajj instintoparjamaw jalnaqäna, kunattejj chʼeqa toqenkir ventananakajj phallawayjjänwa. Vidrio jiskʼa tʼaqanakajj mä jiwayir oladampiw cuarto taypin chʼeqtʼasïna. Jupanakar jak"achasir pä ch"iyar isimp isthapt"at nuwasirinakaw patat jaltxapxäna ukat nina naktayañ qalltapxäna. Uka ataquejj sentidonakapar chʼamaktʼayañataki ukat jan sinti llakisiyañatakïchïnjja, amtaparjamaw phoqasïna. Taqi uka equipox wali ch"amampiw jalnaqapxäna ukat pulido pamparuw makhatapxäna kunatix vidriox jupanakar jallu purintäna ukat balas ukanakax qhipäxankir pirqanakaruw ch"allt"äna. Gates chachan servicio secreto ukankir mä chachajja, jefepampi tʼunjatäñamp chika saytʼasiñ atipjäna. Cuerpopax qhipa kutiw thuqt"äna kunatix balas ukanakamp phuqhantatänwa, ukat Gates ukarux kutt"awayxänwa.
  
  Hayden kullakajj kʼumara thixniparuw liwxatäna, usuchjat ladopar usuchjat usut uñjasax chuym chʼallxtayasïna, ukat pistola apsusïna. Janïr amtkasajja , mä jachʼa pistola istʼasaw qhepar uñtäna, ukhamatwa Dal chachajj niyaw fusilaski. Belmonte jupax Dahl jupan qhipäxaparuw qunqurt"asïna.
  
  Hayden chachajj mä nuwasiriruw kuttʼanïna, kunattejj mä balajj amparaparuw chʼalljjtäna. Mayniruw pallapallanak arsüna, ukham lurasajj nayrar sartasaw jalnaqäna. Balapajj cascoparuw chʼalljjtäna, ukat qheparuw jaqontäna. Dahl chachajj wasitatwa pallapallanak jaqontäna, ukampis Gates chachan Servicio Secreto ukan yaqha agentenakapaw arnaqasïna.
  
  Kunkapat wilax mistunïna, ukat Hayden jilataruw chʼallxtayäna.
  
  CIA ukan agentepax juk"amp balas ukanakaw jalxatäna. Jichhax panpachaniw ch"axwirinakax atipt"apxäna. Belmonte kullakaxa wali jach"at arsüna.
  
  ¿Jupajj jawqʼjatänti?, sasaw Hayden jilatajj uka toqet lupʼïna. Gates chachajj jukʼakiw sarnaqäna, ukampis qhep qhepa qhespir guardaespaldapaw oraqer wali chʼamampi chintʼäna.
  
  -¡Evacuación ukata! - sasaw guardiax jach"at arsüna. "¡Akax mä fucking emboscadawa!"
  
  Jichhasa, Hayden jilatajj janiw nayranakap creykänti. ¿Russell Cayman, DIA ukan agentepax mä senador estadounidense ukar jaqunukuñ yant"atati? ¿Kawkitsa aka psicox kamachinakap apsuwaypacha? Jan ukajj ¿yaqha terroristanakan amtapachänti? Ukhamäpansa, jupanakax tornillonak lurapxäna.
  
  Mä jach"a, ch"uqt"ir ist"awiw nayraqat mä jach"a yän pirqapar ch"allt"atapat ist"asïna. Hayden chachajj mä akatjamatwa ukajj jan tukusjjatap amuyasïna ukat cubiertaruw tʼunjasïna.
  
  "¡Imtʼasipxam!"
  
  Mä jachʼa phallawiw uka edificiojj chuymapar purtʼäna. Jupanakan qhipäxapanxa, ascensor ukan ejepax jacht"asïna ukat khathatirakïnwa. Hayden jilatajj ascensoran warmatätap uñjäna. Jutïr segundonjja, khathattʼasïna ukat jan confiykañ ángulo ukan warktʼatäkaspas ukhamänwa.
  
  Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Janiw kuna mistuñas utjkiti.
  
  "Jïsa!" Belmontex mä akatjamat arnaqasïna. -Jïsa, nayaxa -sasa. Uka edificion mayni ladopanjja, carganak apañatak ascensoraw utji" sasa. Jupajj tʼunjat cuarton espaciop uñachtʼayäna. -Uka chiqanxa, uñkatasiña.
  
  Jupax sayt"asïna, Emma kullakaruw amparat katxarusa.
  
  Uka lunthatan nayranakapansa jachaqt"asirakïnwa.
  
  Hayden jilatajj jachaqtʼasïnwa. -Ukaxa jupatakiwa? Jupaxa..." sasa.
  
  -Jiwata -sasawa Belmontexa amuki säna. -Jïsa, ukax jupawa -sasa.
  
  Gates chachajj guardia cuerpoparuw jaqontäna. Dahl chachajja, carga apaqañ ascensor lurañatakijj qhawqha oraqenaksa lurapjjañapäna uk amuytʼäna. Ukat akham sarakïnwa: "Jan waltʼäwi" sasa. "Akax mä sapa thakhiwa. Ukat jank'akiw -sasa.
  
  -¡Ukham lurapxam! Jupanakax wali jak"at t"ijtapxäna, Hayden, Kinimaka ukat Dal jupanakax anqankapxänwa, pistolanakax wakicht"atäpxänwa, p"akjat ventananakaruw uñacht"ayapxäna. Gates, Belmonte Emma kullakampi ukat qhipa agente de Servicio Secreto ukamp manqhan. Ventananakat pasapkäna ukhajja, yaqha cohete janïr lanzañapkamajj mä chʼamani llijullijuw utjäna. Aka proyectil ukax kawkhantix jupanakax mä qawqha pachanak nayrax ch"allt"awayi, ascensor ukan eje ukarux t"unjawayi.
  
  Taqinipuniw kayut sayt"asiñ atipjapxäna, makhatapxäna ukat ch"axwapxarakïna. Uka edificio lado pʼiyanakatjja, mä jachʼa disparonakaw thuqtʼasïna, ukat cheqapuniw juntʼu plomo guantempi chʼalltʼasipjjäna. Hayden kullakajj mä juntʼu thayampi samsurjamaw templopar chʼalljjtayäna, ukat yaqhajj chalecopan dobladillop chʼiyjäna. Dahl chachajj kunas amparapar cepilltʼaskäna ukhajj qhuruchasïna, ukampis loco larusiñaruw purtʼasïna.
  
  "Unxtayaña!" sasaw jach"at arsüna.
  
  "¿Khitinakas uka jaqinakax?" Hayden jilatajj wal arnaqasïna.
  
  Jupanakar muyuntat balanakax sillp"irïna, mä quqaw sillp"i jiwata. Kimsïr cohetejj uka edificion ladoparuw phalläna, ukat uka edificion manqhankir kunas mä akatjamat liwxatäna. Hayden jilatajj mä segunda kutiw qhepar kuttʼjjäna. Qhip qhipa agente de Servicio Secreto ukax thixniparuw balamp jiwayat uñjasiwayi ukat jupanakan jak"aparuw t"unjasiwayi. Dahl jupax jank"akiw kuns luratayna, katjatayna ukat t"unjañ taypin aynacht"ayatayna.
  
  Hayden jilatajj qhep qhepa ventana patjjaruw tʼijtäna. Mayni equiponkirinakajj jankʼakiw jupar arknaqapjjäna, jan kuna jan waltʼäwin uñjasisaw jan kuna jan waltʼäwin uñjasipjjäna. Gates chachajj ascensorar jawsañatakejj uka boton chʼetjjtañatakiw amparap luqtäna, ukampis pächasïnwa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Suti uñtʼam" sasa. -Ukampis escalerat saraqasipkta -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukat jankʼakiw" säna. "Uñsasiwa, Cayman Plan B ukax mä plan de respaldo ukaniwa. Cayman ukax aka qhipäxankiwa" sasa.
  
  Gates chachajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Jan ukhamäñatakejj wali convenientewa" sasa. "Dios, ¿jupax mä dios complejo ukaniti?", nayax uka laykux carcelan asnupar phichhantañ uñjä."
  
  Belmonte jilatajj akham sänwa: "Uka maldito despertadoranakax nueces ukham luraskitu" sasa. Hayden chachajj janiw jupanakar istʼañ yatipkti sasaw amuyäna.
  
  "Janiwa. Ukax jaqinakax yaqha chiqar sarxapxaniw sañ muni", sasaw Dahl jupax jupar yatiyäna. "Mä suma yä".
  
  -Janiw nayax uk amuykti -sasa. Caimán americano gobierno", sasaw Hayden jupax arsuwiyi. -Kunjamtï jiwasax jikxatasktan ukhama. CIA ukax mä jach"a uñacht"äwiwa. DIA. Janiw kawkïr agenciankirïñas wakiskiti, taqeniw mä pachpa jeferu servipjjta" sasa.
  
  Gates chachajj jupar uñkatarakïna. -Nayax janiw ukhamäkiti sasaw amuyta.
  
  Jupanakan qhipäxapanxa, pistolanakaw wasitat chʼaxwäna, pirqanakax confeti tʼunjataruw tukuwayxäna.
  
  "¿Uraqpachan gobiernonakar irpki mä elite grupot uka loco arunakax chiqäkaspas ukhamti amuyta?"
  
  "Uka toqetwa carrerajajj apuestaskta. Ukat jakäwijajj ukhamarakiw paspachäna" sasa. Gates jilatajj jiwat agentenakaruw kuttʼäna. -Aka qhipa urunakanx naya jak"anx sinti jiwataw utjawayi.
  
  -Inas mä juk"a samart"añax wakischispa -sasa. Hayden chachajj Dahl chacharuw arktäna, kunattejj mistuñ punku jistʼarasaw hormigón escalerat saraqañ qalltäna. Uka pachanx qhipäxankir cuartot mä jach"a q"ixu q"ixuw mistunïna, uka ch"axwäwix janiw jaqirux axsarayaskiti, jan ukasti wali axsarañjamaw chuymax thuqt"awinak taypin sayt"aspa.
  
  -¡Bomba! Dahl jilatajj wal jachäna. "¡Ay Diosay, tʼijtʼam!"
  
  Jupanakax jakäwinakap qhispiyañatakiw t"ijtapxäna. Vigas tʼunjatäki ukat carga aptʼasir perqanakan manqhankir jan wali istʼasitapajj jiñchunakaparuw phichhantäna. Mä jan wali ch"axwäwix jupanakan qhipäxapan techo t"unjatäñap nayrax utjawayi, ukat mä segunda kutikiw mä jiwayir, chuyma ch"allxtayir pachatakix Hayden jupax taqpach cuartox liwxatañ qalltäna ukat mayjt"ayañ qalltäna.
  
  Uka horizontejj sarjjänwa. ¡Uka edificion taqpach pata pisopajj tʼunjatäjjänwa!
  
  Jupanakax escalerat saraqasinx chhuxriñchjasipxänwa. Gates jupax lankt"asisaw liwxatasïna, ukampis Dahl jupax chika avión ukanw t"ijtäna, senador estadounidense ukarux katjatayna ukat jan p"akintasin amparapat jaquntäna.
  
  Mä masa supersónica de vidrio, hormigón, ladrillo ukat yeso ukanakax taqi chiqanw phallawayi, muyuntat rascacielos ukan ventananakap t"unjawayxi ukat bloque ukanx q"añunakaw ch"iqiyawayi. Mä jiwayir pizarra montón ukaw pata pison qheparkäna ukat liwjjatäna ukat oraqer jaqontäna, laqʼa, chʼaphinaka ukat qʼañunakaw qheparäna. Uka pilajj alayankir estacionamientoruw tʼunjäna, ukat mä pilar chʼusawjaruw jiljjattäna. Jiskʼa tʼunanakajj thayampiw jalnaqäna.
  
  Hayden jilatajj taqe ukanak istʼäna. Taqeniw uk istʼapjjäna. Uka phallañan wararitapa ukat kuna jan walinakatï utjkäna ukanakajj mä dinosaurio talonanakapan nayrar sartaskir uñtasitänwa. Jupanakar muyuntat chhuxriñchjataw jalnaqäna, ukat nayraqatapan thak uñjañatakis ukakiw lurapxäna. Uka tʼuna tʼunanakajj teja tʼunjatäjjäna ukhajj comprimido ukhamarak phallañan ladonakaparuw chʼeqtʼasïna, ukat balanakat sipansa jukʼamp jankʼakiw pasawayjjäna.
  
  Belmontex niyaw Emma warmin warkt"at janchiparux jaquntäna, ukampis katjasinx p"iqip ch"allxtasaw chikat escalerat saraqasin janïr jaquntatäñap sayt"ayañkamax t"ijtäna. Ukat jan saytʼasaw escalerat saraqapjjäna, janiw mä jukʼsa qarjatäkänti, vestíbulo ukar puriñkama.
  
  Dahl jupax uka pacharuw katuntawayi. -¿Taqi kunas walikïskiti?
  
  Qhispiykäna uka agentejj jachtʼasïna.
  
  Belmonte kullakajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. -Qhipäxar kutt"am, jumax toffee-nosed jerk -sasa.
  
  Dahl ukax jaytawayi. Ukat estacionamiento ukat vestíbulo anqankir thakinak uñakipäna, ukat Hayden sat chacharuw kuttʼäna. -Markapax ukankaniwa -sasa.
  
  "Yattwa. Ukampis janiw yaqha thakix utjkiti" sasa.
  
  Dahl jupax Belmonte ukarux jan munasiñampiw uñch"ukitayna. "Jupanakax arknaqapxani ukhaxa, juparux jaytañaw wakisini. Jan ukajj jupamp chika jiwapjjam" sasa.
  
  Suecia markankir jaqejj kunatï nayrïr punkunakat qheparkäna uka taypitwa pasäna. Mä jiskʼa laqʼa qinayawa jupanakarux muyuntäna, kunattix wali amuyumpiw estacionamientor mantapxäna. Hayden kullakajj uñchʼukisïnwa, niyaw autonakat pintañsa ukat fachadanak lurañsa apsusïna, ukhamatwa wali chʼamampi uñjasïna. Kinimaka, kunjamtix nayrax lurapxirïk ukhama, jupan jak"apan sarnaqäna, ukatx Thorsten Dahl jupax nayraqatanw sayt"asïna - diana jaqix, kunjamtix nayrax ukhama. Civiles ukanakax anqan sayt"asipxäna, chhuxriñchjasipxäna ukat kuntix luraskäna uk uñjasax amukiw uñch"ukipxäna. Ambulancianakajj wal arnaqasipjjäna, ukat policianakan autonakapaw uka cheqar puripjjäna.
  
  Dahl jupax mä akatjamat uñacht"ayäna. "Khayana!" Jupajj jakʼankir autoruw cheqak saräna, uka autojj familian Chevrolet satänwa.
  
  Hayden chachajja, kimsa chʼiyar sedan autonakat walja jaqenakaw bordillon saytʼatäskir uñjäna. Ajjsarañajj mä chʼoqtʼat ampar uñtataw kunkapat katthapïna. Aka waynanakaw jupanakar tukuyañatak akankapxäna. Caiman chachajj janiw aka cheqat jakkir sarapjjañapatak jaytañ amtkänti.
  
  Kinimakax mä jach"a Chevrolet ukar ch"allt"asiwayi. "¡T"ijtxañasawa!" sasaw jach"at arsüna. -¡Jichhaxa!
  
  Qhipürux Kinimakax motoraruw muyuntäna, ukhamatwa wararïna, ukatx autox ch"uxña mediana uksat thakhinjam liwxatäna. Hayden kullakajj pistolap uñakipäna ukat Dahl jilataruw yanaptʼañapatak yatiyäna. Jupax tienda uñakipaskir uñjäna, ajanupax islandés qalar uñtat ch"ullqhi.
  
  -Jupanakax jiwasatakiw jutapxi -sasa.
  
  Kinimakax acelerador ukarux ch"allt"asiwayiwa, k"acha t"iju t"ijunakaruw sarxatayna ukat jupan armanakapax wakicht"atäñapatakiw uñjäna kunatix kimsa jach"a autonakax jiwayir pasajeros ukanakamp arknaqañ qalltapxäna.
  
  Los Ángeles marka taypiru, Beverly Hills ukat qhipharux Hollywood uksaruw puri.
  
  
  PHISQA JALJA
  
  
  Drake jupax nayrïr kutiw uka apartamentot mistuwayi ukat jisk"a escaleranakat saraqawayxi, ukax calliruw puri, kunatix ch"amakax tinta tentáculos ukanakap sur uksan alaxpachar ch"allxtañ qalltäna. Traficonakan thuqtʼasitapa ukat metro ukan utjki uka chʼajjwañanakas walja patak metronak jayaruw qhan istʼasïna.
  
  Uka elite callen pä tuqinkir aceranakanxa, wayn tawaqunakaw sarnaqapxirïna, kunayman armanak aptʼasisaw sarnaqapxirïna, ukanakat mayajj béisbol sat chʼakhanaka ukat llantanakan hierronakapawa. Mä qawqha wayn tawaqunakaw chika thakhinjam mistunipxäna.
  
  Mai kullakajj chʼeqa amparapan saytʼasïna, Alicia kullakajj chʼeqa amparapanwa saytʼasïna. Inglés warmixa kusisita larusiñampiwa arsüna. "Mä juk"a sparring practicaña. Walja tiempo nayraw ukham lurasïna" sasa. Jupax Drake ukat May jupanakaruw uñkatasïna. -Janiw jupanakar sinti chuym ust"ayañamäkiti, señora.
  
  Ukat jukʼamp autonakaw esquina muytasin qʼañuchasipjjäna, chika thakin saytʼasisaw qʼañuchasipjjäna. Punkunakax jist"arasïna ukat juk"amp pistola apt"at wayn tawaqunakaw mistunipxäna, jan yäqañ tuqit jach"a qhuru arnaqawinakapax janiw kunas p"iyan jaqinakan jan axsart"asïwipat sipans juk"ampïkänti.
  
  Mai kullakajj Drake jilataruw jachaqtʼasïna. -Ukat jichhax mä jasak mistuñ thakhi churapxistu -sasa.
  
  -Ukax amateurs ukanakan luratawa -sasa. Drakex juparux liwxataskir uñjäna ukat chikat tunka qhuru uñnaqt"an waynanakampiw t"ijtäna, jupanakax jupar jak"achasipxänwa. Ukat wali chʼamampiw jupanakar akham säna: "Jan saytʼapjjañamawa" sasa. -Kuns qullqi churapxätamxa, janiw jawq"jatäñax wakiskiti.
  
  Jupanakat päniw saytʼapjjäna, ukampis amuytʼasirïñat sipansa, phenqʼasitapatwa jukʼamp saytʼasipjjäna. Drakex nayrïr ukarux alturuw ch"allt"äna ukat bat-ap lunthatasïna, ukampiw payïr columpio ukar katjäna, ukat kunapachatix ch"aman columpiopax juk"amp anatt"ayäna ukhax jaqiruw liwxatäna. Drake chachajj kimsïr atacadoraruw amparapamp liwjjatäna, ukat uka tiempotakejj qhep qhepa kimsa jaqenakajj nayranakap jistʼarapjjänwa. Maynix jupa pachpan jan axsarañ jikxatäna ukat wali ch"amampiw mantawayxäna. Drake jupax juparuw mä uñacht"äwimp apnaqäna. Ukat llantan planchap katjasaw wali chʼamampi chʼoqtʼäna ukat waynan ajanupar wal chʼalljjtayäna. Mä p"akjat nayrat wilax taqi chiqanw ch"allxtäna. Jupax jacht"asisaw qunt"asïna.
  
  Chʼiqa ukat kupi toqenjja, May ukat Alicia kullakampejj niya ukhamarakiw yatichasipkäna. Drakex wali t"ijtir maquinanakat maynïriruw jak"achasïna. Jupax manqhankir wayn tawaqunakar juk"amp ch"amanchawinak jawsapxatap ist"äna, ukat jutir tamax inas jan ukhamakipans taqi kunat sipansa sasaw amuyäna. Jupajj uka murciélago aptasaw pasajeron asientopar jaltawayjjäna.
  
  -¿Khitirus jawsapxtaxa? Uka waynan ajanuparux bat tukuñap ch"allt"äna, ventanaruw ch"allt"äna.
  
  "Percy" sasaw satayna. Uka waynaxa jachaqt"asïna. "Jan usuchjasimti, wayna. Janiw nayajj kuns jumar lurapksmati -sasa.
  
  Drake chachajj jaqunukut celularaparuw pʼeqep chʼoqtʼasïna: "Uka jawsatapajj taqe uka wawanakan tantachasitapat sipansa jukʼamp chuym ustʼayistu. Uka maldito autot mistuñamawa. Jichha."
  
  Waynax mä segundo ukjatx chhaqtawayxänwa, jank"akiw Mai ukan lantintatäñapataki. "¿Sarxañäniti?" -sasawa amparapa ch"allxtasa jiskt"äna.
  
  Drake chachajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Jïsa, sartam. ¿Jupanakat maynejj reloj uñkatasin uñjtamti?"
  
  Jupax ñik"ut mururasïna. "Splinter" ukat juk'ampinaka.
  
  Aliciax capucha patxaruw jaltawayxäna ukat May-an chhuxuparuw makatäna. "Sirvirinakampix janiw parlxañamäkiti, Drake. Aka chiqat mistuñäni -sasa.
  
  Drakex jank"akiw kutt"awayxäna, autox esquina muytasinx trafico ukar mayachasïna. Jupatakix mä chiqakiw utjäna, ukhamat jan khitirus utt"ayañapataki. Jupax acelerador ukarux wali ch"amampiw ch"allt"äna, kunjamatix pä qullqi BMWs ukanakax qhipäxankir auto ukar ch"allt"asipxäna, mä jach"a llanta ch"allxtawi ukat wajjranakar khuchhurat wajjranakar ch"allt"asa.
  
  Drake chachajj retrovisor ukanwa uka chachanakar uñjäna. -Jupanakax jiwasan qhipäxankapxi -sasa.
  
  Alicia kullakajj May sat chachan chhuxupan quntʼatäsajj wali kusisitäkaspas ukhamänwa. -Janiw jisk"atpachaw ukham lurkti.
  
  "Jupanakax qhipäxankapxiwa, Alicia. Ukat jichha kutinjja, janiw trineo ejes ukat béisbol sat batenakakïkaniti" sasa.
  
  May jilatajj jan waliw mayjtʼäna. -¿Jumaxa mä wawatati? Jupax p"iqip ch"allxtayäna. "Janiw nayax uka tuqitx iyawskti".
  
  "¿Jumanakax paninix ist"apxtati nayax jichhakiw...?"
  
  -Punku llawintat ist"twa, Drake -sasa. Alicia kullakajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Inas ukan jaytañax wali askïchispa, ¿janich ukhamäki?"
  
  -Wali wawawa -sasa. Jupax arnaqasïna. -Sapa kutiw mä jisk"a wawar tukuwayta -sasa.
  
  "Ukax jan waltʼäwinakar saykatañ yanaptʼitu ukhaxa... Ukhamajj jïsa. Ukhamapuni."
  
  Jupajj auto apnaqaskäna. Piccadilly ukax aka arumax ist"asïna, autonakampi ukat autobuses ukat taxis ukanakamp phuqhantatänwa, aceras ukanakax jaqinakamp phuqhantatänwa. Ukampirus Drake jupax mä juk"a ritmo nayrar sartañ atipjatayna, jank"akiw arknaqirinakax janiw sayt"añjamäkänti ukat kayukiw jupanakar arktapxäna, ukampis jan amuyt"asis sarnaqañx utjaskakiwa. Akapachankirinakajj jupanakatak suma chuymanïpjjänwa. Jach"a jist"arat wila doble piso autobus ukax turistas ukanakamp phuqhantatänwa, jupanakax mä chiqaruw sarxapxäna, ukhamat jupanakax pasapxañapataki. Drake chachajj sirenajj auton tejapan utjpachati sasaw jisktʼasiñ qalltäna.
  
  Ukampis jan sinttʼasir arknaqirinakapajj janiw qheptʼapkänti. Jupanakax Bond Street ukat Fortnum ukat Mason, Royal Academy ukat Le Meridien ukanakan alaya tukusiñap pasapxäna.
  
  "¿Kawkirus sarañäni uk yattati?" Aliciax qhipäx uñtañatakiw kutt"äna, ukat wasitat nayrar uñtañataki. "Circo Pikka ukax mä fucking dilly ukhamawa. Jach"a irnaqawi, Drake. Jumaw markan jach"a cuello de botella ukar irpapxitu" sasa.
  
  Drake chachajj cheqätap yatïna. Ukampis Plan B ukax niyaw subconscienteparux mantaskäna. -Awisaxa, Miles -sasa. Jupax wali jach"at arsüna. "Jan amuytʼasir metaforamax chiqäkaspas ukhamawa, ¿yatisktati, jan amuytʼasir rubio?"
  
  Alicia kullakajj walpun chhuxriñchjasïna. "Janiw kunas utjkiti".
  
  Mai kullakajj wali jachʼatwa arsüna. -Askiw ch"akha asnum nayan thixnijar ch"allt"añ jaytxañama.
  
  Ukaw Alicia kullakarojj mä jukʼa amuytʼayäna. -Janipuniw nayrax ukham ist"irïkti -sasa. Jupajj arsüna. "Jichhax mayj mayjawa. Ukat jan chʼamani?, sexy, phuqtʼata ukat muyu, nayatakix jukʼamp askïspawa" sasa.
  
  Drake chachajj jamasat uñkatasïna, ukampis Piccadilly Circus sat cheqan mä cuello de botellajj nayrar sartaskäna ukhajja, jankʼakiw auto chʼeqa toqer liwjjatäna ukat bordilloruw jaltjjäna. -Juk"ampi jank"aki. Aka chiqanx kayuk sarnaqirinakax waranq waranq jaqinakawa. Wawa tama taypinwa chhaqhayasiñäni" sasa.
  
  Jupanakax jaltxapxänwa, jank"akiw acera uksat saraqapxäna ukat jank"akiw jaqinakamp chikt"asipxäna. Londres markankir thayajj wali thayampiw jupanakar phallawayi. Patak patak p"iqinaka ukat janchinakaw jupanak muytasin liwxatasïna. Drake chachajj circo esquinaruw saräna ukat Sting sat barcon nayräjjaparuw khuchhuqäna. Isi aljir utat qhant"ir qhanampi musicampix mä segundow nayranakap ukat jinchup juykhuptayäna, jist"arat punkunakat warxatasin muyuntäna. Ukatxa, uka chiqat pasawayxäna, yaqha jaqinakampiw chikachasïna, jupanakax Regent calle ukat Glasshouse calle ukanakat jaljtayir jiskʼa islaruw thakhi makhatañ suyapxäna.
  
  -Invernadero ukar sarañamawa -sasawa Aliciaxa jisk"a arumpi uñacht"ayäna. "Soho markan mä jisk"a thakhinjam sarañasawa, ukatx Leicester Square metro uka apnaqañasawa. Nayax auto alquilañatak google ukan uñt"ayaskä" sasa.
  
  Drake chachajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Yant"añjamawa ist"asi.
  
  Jupanakax walja turistas, locales ukat turistas ukanakamp thakhi chiqancht"asipkäna, kunawsatix Piccadilly Circus ukan jach"a pantallanakan qhant"ir qhananakapax jupanak patat qhant"äna. Mä pachaw samarañax utjäna kunatix Drake-n amuyunakapax arknaqirinakapat jithiqtawayiwa ukat wasitatw kuntix Wells-at yatiqapkaspän ukaruw chuym churapxäna, kunawsatix Andrew Black masipar Sevenoaks-ar arknaqapxäna, ukatx Piccadilly Circus-an chuyma manqhapatx mä pistola-n jan pantjasir ist"asitaw ist"asïna .
  
  Walja jaqenakaw saytʼasipjjäna, ajanunakapajj ajjsarañat qʼañuchatäjjänwa. Jichhax jan iyawsasaw janiw kuns lurapkänti, jan ukasti ist"apxänwa, payïr disparo suyt"apxäna, ukax kuntix axsarapkän uk chiqanchañapawa ukat inas jakäwinakap tukuychispa.
  
  Ukampis Drake, Alicia ukat May jupanakax jank"akiw kuns lurapxäna. Drakex akham sänwa: -Aka jak"anx patak wawanakaw utji -sasa.
  
  Alicia kullakajj janiw anattʼasirïjjänti. Jan ukasti, thaya wila jiwayir jaqin thayapänwa. Mai arupax, sapa kutiw k"achachata, juk"akiw ist"asirïna: "Wila ukat jiwañ tuqitx taqi kuns yatxa, ukampis akax janiw aguantañjamäkiti".
  
  Telepatía tuqis lurapkaspa ukhama, kuntï lurañapäkäna uk yatipxäna. Drake chachajj jankʼakiw jan samartʼir jaqenak taypin irnaqäna, entrenamientopajj kawkhantï tirur jaqejj jikjjataskäna ukar sarañatakiw yanaptʼäna. Mai ukat Alicia jupanakax jank"akiw irnaqir masinakapar sarapxäna, jiwayir fantasmas ukham jaqinak taypinx mayacht"asipxäna ukat mistuwayapxäna. Jankʼakiw chʼalltʼasipjjäna ukat qheparuw kuttʼapjjarakïna, tʼunjat chachanakaruw jaytapjjäna, ukampis janiw jankʼak uñjapkänti.
  
  Drake jupax mä tama k"ajkir isimp isthapt"at warminakan qhipäxapan chhaqhawayi, taqiniw polainas de impresión de cebra tight ukat q"illu chalecos ukanakamp isthapt"ata, taqiniw soltero jan ukax irnaqäw fiesta ukankapxatayna. Jupajj uka grupon jakʼapankir mä pistola aptʼat jaqeruw pasapjjäna. Imantañ yant"kchïnsa, janiw Drake-t imantañjamäkänti.
  
  Uka disparojj anqar mistuñapatakiw lurasïna, ukat ukajj walikïskänwa. Ukampis arknaqirinakapajj yatipkaspa ukat sipansa jukʼamp sumawa.
  
  Drakex amparapampiw uka jaqin kunkapar muyuntäna ukat jach"at arnaqasïna: "¡Hey!", aruntt"añjamawa, ukat pistola katxarur muñecap p"akjasa, ukatx qhispiyat amparap jach"ar aptäna, pinzanakampi kunkaparux ch"allxtayäna.
  
  Uka jaqejj kunkapat gargars lurasïna, wali colerat kuttʼayasaw nuwasïna.
  
  Jupar chiqak jaquntasaw Drakex jisk"at arsüna: "Pä tunk jumanakax jan ch"amanïpktati" sasa. Uka jaqirux wali ch"amampiw katxarutayna , ukat liwxatañ qalltañkama, ukat jach"a ch"amapampiw llamp"u chuymamp phuch"u muyuntat gradanakar ayxatäna.
  
  Jayankir cheqanwa sirenanakajj istʼasïna. Londres markankirinakatakisa ukat turistanakatakis janiw kunäkänti, kunattejj jichhajj uka disparojj kuttʼayatäjjewa sasaw amuyapjjäna, ukatwa negocionakapar sarapjjäna.
  
  Drake jupax jaqiparux qunt"ataw jaytawayi, jank"akiw arma de fuego uka jak"ankir basurero ukar jaquntañ amtäna, ukatx Alicia ukat May jupanakampiw uka chiqan canela tienda anqan jikisipxäna.
  
  Alicia kullakajj uka bollot icing sat chʼaphinak liqʼiskäna. -Jumax pacham apst"asiwaytaxa, Drakester -sasa.
  
  "Qhipäxar kutt'añamawa".
  
  Sirenanakajj jutaskänwa. Mai kullakajj Leicester Plaza uksaruw kuttʼäna. Ukat akham sarakïnwa: "Wells chachan uka amigopajja, janiw kuna jan waltʼäwirus purtʼasitap amuykiti, ¿janich ukhamäki?"
  
  -Ukham suyt"apxta -sasa. Drake jilatajj jupar ewjjtʼäna. "Kunjamtï yatktanxa, jupax Wells ukham pervertido ukhamawa".
  
  Alicia kullakajj laka chʼaphi canelampiw akham säna: "Mä kunaw cheqäspa" sasa. "Niya mä horatjja, taqe kuntï yatki uk yatiyapjjäma."
  
  
  SUXTA JALJA
  
  
  Kinimakax kayup pamparuw ayruntäna, kunawsatix kimsa ch"iyar sedananakax retrovisor ukan uñstapkän ukhaxa. Autonakajj jan wali jaqenakamp phoqantatänwa, nayraqatanjja kimsa jaqeruw qontʼasipjjäna ukat qhepäjjan mä asiento jikjjatañatakiw chʼajjwapjjäna. Kinimakax pä jaqit mä juk"a uñjäna, jupanakax micrófononak jinchunakapar katxarupxäna ukat wali sum ist"apxäna, granito ukham jan kuns lurañ munir ajanunakapamp p"iqip ch"allxtasa. Jupanakat maynïrejj mä pistola apsusaw ventanat liwjjatäna.
  
  -Ay -sasawa jiskht"äna -nayaxa amuyta jupanakaxa jichhakiw mä jiwayañ kamachi katuqapxi -sasa.
  
  Gates chachajj qhepa asientot akham sänwa: "Janiw ukhamäkiti" sasa. "Hollywood markan chika taypiparuw sarasktanxa".
  
  Kinimakax Chevy ukarux mä jach"a curva ukar muyuntäna. Kimsa sedan autonakajj uka cheqar jistʼantañatak chʼamachasipkäna ukhajja, llantanakajj qhepäjjat qʼañuchasïna. Dahl chachajj qhepa asientoruw kuttʼäna. -Walikiwa, auto arknaqañatakix chiqap chiqankapxtwa.
  
  Mä ping ukat mä jank"ak ch"axwañaw utjäna. Dahl chachajj jan kuns lurasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ukhamajj jichhax chʼaxwapxi. Maldito americano jaqinaka".
  
  Ukampis Belmonte kullakajj janiw samarañäkänti. -¡Ch"axwaña! Sarnaqañamawa, jach"a jaqi. ¡Diosaja, Londres markat mä paso anqäxar sarañamawa ukat jumax Wild West uksanktawa!"
  
  Kinimakax janiw kuns arskänti, jan ukasti pasajero asienton Hayden tuqiruw nayranakap luqxatäna. Yaqha turno lurapkäna ukhajja, pä SUV sat autot pasasajj Hayden chachan ventanapajj opacoruw tukuwayjjäna, mä telarjamaw jiskʼa chʼakhanakajj utjäna.
  
  Punkunakax qhipa asienton wali axsarañänwa. Kinimakax wasitatw jank"ak sartawayi, ukampis niyaw jan walt"ayasiñampïskäna, ukat patak patak civiles ukanakaw jak"anx utjäna, móviles ukhamarak kayuk sarnaqir jaqinaka.
  
  Hayden jilatajj uka letrero uñachtʼayäna. "I10 ukar mayachasipxam, ukatx qullunakar sarapxam." Jupa pachpa ajllkäna uka arunak uñjasajj jachʼat arsüna. -Jupanakax nuwasiñ munapxani ukhax ukan churaraksnawa.
  
  Mä ch"iyar sedan ukaw jupanak jak"an wararitäna, qhipa parachoquespat mä centimetro ukch"akiwa.
  
  Kinimakax jank"akiw ch"iqa tuqir mayjt"ayasax uka autot jaltxatayna. "Ukar puriñjamäspa ukhaxa" sasaw säna, ukat qhipa pachanx autox rampapat I10 autopista ukar kutt"ayäna. Autojj jalnaqäna, janïr apnaqkasajj jan waliruw muyuntäna, ukat traficoruw tʼijtäna. Akatjamat maniobrax jupanakamp arknaqirinakapampix juk"amp jayankxänwa, ukatx Kinimakax aprovechasaw ch"usat carril ukar t"ijtäna ukat Chevy ukar t"ijtäna.
  
  Ukampis sedananakax wali chʼamanïpxänwa, ukat jan amuytʼasisaw sarnaqapxäna. Niya jankʼakiw uka chʼusawjar jistʼantañ qalltapjjäna. Yaqha ch"axwañaw ist"asïna, aka kutix lado tuqitwa ist"asïna.
  
  Hayden kullakajj celularapan mä botón de marcación rápida sat cheqar chʼetjjtayäna. Ben? Yatiyapxita, ¿uka kimsïr sepulturax kawkhans utjani uka tuqitxa kunas utji?"
  
  Uka jisktʼarojj nayrapajj wali chʼamampiw chʼalljjtayäna. "Walikiwa, jukʼamp jankʼakiw irnaqtʼañama. Jiwasax akanx tornillonak lurapxta. Tiempojj jiwasan enemigosar tukuwayjjewa" sasa. Ukatxa, chuym ustʼayasisaw pʼiqip chʼallxtayasïna. "Janiw jichhajj parltʼirjamäkti, Ben. ¡Akax chiqpach fucking jakäwiwa!" Jupajj muñecapat wali chʼamampiw parlañ tukuyäna.
  
  Kinimakax frenonakaruw ch"allxtayäna, kunawsatix BMW ukax jach"a jach"a tukusaw thakhipar purintäna. Choferojj niyaw nayranakapat mistunïna, kunattejj taqe armanak jupar uñtat uñjasajj jankʼakiw maysar kuttʼjjäna. Hawaiano ukax wali yatiñampiw apnaqatayna, sapa kutiw yaqha autonak apnaqatayna sedan ukanakar jark"aqañataki ukat kunayman velocidades ukanakamp jan walt"ayañataki.
  
  "¡Akar saraqam!" Hayden jilatajj wal arnaqasïna. Kinimakax "Hollywood Highway" ukham qillqt"at letrero uñjäna ukat wasitat qhipa turno luräna, rampanakaruw jank"ak ch"allt"äna ukat ch"ama amparaparuw jaquntäna, ukhamat mä janq"u Chrysler ukar mä qawqha turistas ukanakan jan wali amuyump apnaqañapataki.
  
  Sedananakax rampat saraqasinx chhuxriñchjasipxänwa. Jupanakat maynïrejj Chrysler sat autoruw chʼiyjäna ukat hormigón pirqaruw chʼalltʼasïna. Thaya taypin metalan chʼalltʼasir istʼasitapa, motoran wararitapatsa wali jachʼatwa istʼasïna. Sedan ukax mä chuyma ch"allxtawiruw mantäna. Hayden jupax ventanap p"akjañatak ch"am apt"asiwayi, ukat qunt"asisaw mä clip taqpach ukar ch"allt"awayi, chasis, ventanas, ruedas ukat motor ukanakar ch"allt"asa. Qhepürojj bordilloruw chʼalljjtäna ukat liwjjatasïna, walja metalanakaw thayar tʼijtjjäna ukat jiwañjam thuqtʼasaw uraqir purinïna. Taqi thakinx q"añunakaw ch"iqintatäski.
  
  Yaqha pä sedananakax juparux jaytawayapxänwa, wali ch"amampiw arknaqapxäna.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Uka yaqha jaqenakajj..." sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Chrysler sat autowa" sasa. -Jupanakaxa wali sumawa -sasa.
  
  101 Autopista ukax alay tuqiruw West Hollywood uksat pasasax uñt"at qullunakar irpxaruwayäna. Hayden jupax uka pachax CIA ukan oficinapar jawsañatakiw arknaqañatak apnaqatayna, ukatx Gates jupax qhipharux jan axsarasaw qunt"asisin mä qawqha jawsañanak luratayna.
  
  Tunka minutonakatjja, panpachaniw jan wali uñnaqtʼanakampi qhepar jaqontapjjäna. Hayden kullakajj jefepar kuttʼasajj akham sänwa: "Janiw jukʼamp yatkayätti, tata" sasa. -Nayax asnunakajax thayampiw warkt"asipxi sasaw siristxa.
  
  "Jumajj jiskʼachtawa" sasaw Gates chachajj niyaw jiskʼat arsüna, ukat mä qinayat sipansa jukʼamp janqʼoruw tukuwayjjäna. -Nayax juk"amp huracán ukar uñtasitaw sañ munta.
  
  "¿Jiwasax sapakïtanti, jefe?" -sasawa Kinimakax jiskt"äna, nayraqatapankir k"añask thakhinakaruw wali ch"amampiw chuym ch"allxtasïna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Janiw ukham arunakampi parlirïkti. -Janiw iyaw sañjamäkiti, chiqpachansa jaytawayapxituwa -sasa.
  
  "¿Janit gobiernor uñtʼkta?" Dahl jupax wali ch"amampiw säna. -Ukham lurapxi -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Janiw Estados Unidos markan Defensa toqet secretariopatakikiti" sasa. Jupax Gates jupax jichhax taqpach irnaqañapawa, kunatix ch"amanïki ukhamarjama, ukat jan semanas infierno, privación ukat jan jakt"kay chhaqtäwinakan llakt"asitapampix wallow sañ muni. Jupatï wali suma uñnaqtʼanïspa ukhajja, ukat mistuñatakiw thak allsusipjjaspäna.
  
  ¿Kunsa awkipajj luraspäna? ¿Kunsa Drake chachajj luraspäna?
  
  Ukat jachʼatwa akham säna: "Chʼajjwasipjjam" sasa. Taqi ukanak qhipäxankir tamaruw thaqhapxani ukat jupanakarux wali jila qullqiw pagapxani. Drakex Wila Reyiruw jikxatäna, Dios laykux mä mito chiqäkaspas ukhamaw tukuwayi, ukat infierno punkunakat arknaqäna. Drake jupax thakhi uñacht"ayatayna - jichhax yatichäwip yatiqañapawa.
  
  Mulholland markar mistuñax ch"iqa tuqitw qhant"äna - qullunakar nayrïr thakhipa. "Jutir jach"a tantachäwit mistupxam" sasaw Kinimake-rux colerat säna.
  
  Oficinajj jawsataparojj jan sinti llakisisaw istʼäna. Janiw kuna jiskt'arus jiskt'apkänti. Janiw kuna yatichäwinaksa churkänti. Jupanakajj janiw jupar pasañapatak jaytapkänti.
  
  ¿Ben ukat Karin jilatanakajj jan kuna jan waltʼäwin uñjasipjjpachänti?
  
  Kinimakax wali ch"amampiw qullu patat liwxatasïna, ukat Haydenan p"iqipax ventana marco ukar ch"allt"asïna. Pistolapax pamparuw jaquqanïna ukatx mä juk"a pachaw apthapita ukat arknaqirinakan kawkhankapkitix uk uñakipañataki. Kunawsatix uñch"ukiskäna ukhax Kinimakax wali axsarataw jalnaqir autonakan filanakapan ukhamarak turista autonak uñch"ukiñ taypinx jach"a mantañawjanx t"ijtäna, ukat mä akatjamat mä punku jist"antat thakhi manqhankapxäna, jan kuns kamachasaw mä fila cajas de caja ukat jan ch"amani barreras ukanakar sarapxäna.
  
  Hayden jilatajj phenqʼasisaw akham säna: "¿Dude, ¿kunatsa Universal Studios ukar saraskta?"
  
  
  paqallqu JAQTHAPI
  
  
  -¡Janiw nayax munkti! Kinimakaxa wali jachäna. "¡Ukakiw jan saytʼas autonak taypin pasañatakejj walikïskäna!"
  
  -Walikiwa, jank"akiw sayt"añama -sasawa Haydenax sarcasmo säna. "Naya pachpatakix nivel de Parque Jurásico ukaruw juk"amp munta. Mä jukʼa irnaqäwit amtayitu" sasa.
  
  Belmontex qhipäxat jan waliw mayjt"äna. Emma kullakajj qonqorinakapa ukat qhepa asiento taypinkir receso ukanwa qontʼasïna. -¿Mistsusnati?
  
  Hayden jilatajj wal amuytʼasisaw akham säna: "Ukajj inas yanaptʼchispa" sasa. "Marka muytasinx jupanakarux chhaqhayaraksnawa". Jupax Dahl-aruw uñtäna: "¿Kuns jumax amuyta?"
  
  City Walk ukax mä complejo urbano de entretenimiento ukawa, ukax manq"añ utanaka, bares ukat tienda ukanakan ch"amanchatawa, ukax jilpachax jaqinakan phuqhantatänwa.
  
  Dahl jupax asientopanw t"ijtäna, kunawsatix mä qawqha rampanakar makhatapxäna ukat niyaw mä jach"a hormigón pirqar ch"allt"apxäna. Jupanak nayraqatanjja, walja pisoni autonak saytʼayañaw jistʼarasïna.
  
  Suecia markankir jaqejj pächasisaw akham säna: "Janiw ukanak lurañajj nayatak gustkituti" sasa. -Jak"achasipxam -sasa. Autoridadanakax kuna minutos jiwasan chuyma manqhankapxani" sasa.
  
  "Jïsa, ukampis ¿kuna ch"amanakas, compañero?" Kinimakaxa jiskht"asïna.
  
  Uka horasanjja, mä escopetaw istʼasïna. Haydenan lado espejopajj plomompi plásticompi phallasaw chhaqtjjäna. Ukat qhipa ventanax pʼakjataw uñjasïna ukat vidriot lurat jiskʼa tʼaqanakax auton taqpach chʼiqiyatäxänwa. Kinimakax patat jalnaqäna ukat volante ukar t"ijtäna, ukat mä SUV sayt"at ukarux ch"allt"asïna. Chevrolet ukax mä akatjamat sayt"askäna ukhax liwxatasïna.
  
  Dahl jupaw nayrïr kutix sarxäna, cinturón de seguridad apsuwayxäna, qhipa punku jist"arasaw infiernor jank"ak sarapxañapatak arnaqasïna. Pä arknaqir sedananakax niya pä tunk metronak jayaruw sayt"asipxäna. Hayden ukat Kinimaka jupanakax punkunakapat liwxatapxäna, armas ukanakax jilxattarakïnwa.
  
  Hayden kullakajj imantañatakiw punkup qhepäjjat jalnaqäna, Gates jilataruw arnaqasïna. "¡Saraqapxam!"
  
  Uka estacionamientonjja, pistolanak istʼasaw istʼasïna.
  
  Cayman chachan jaqinakax nayrar sartapxäna, tunka jupanakatx sapa kutiw patat jalnaqapxäna ukat pallapallanak jaquntapxäna. Jupanakan qhepäjjapanjja, jichhak purinipkäna uka autonakajj frenonakaruw chʼalljjtayasipjjäna jan ukajj muytapjjäna ukat jankʼakiw sarjjapjjäna. Walja doblado ch"iwinakan ist"asitapax thaya taypin khuchhuqatayna.
  
  Balanakax Haydenan punkuparuw chʼalltʼäna, ukat metalaruw chʼalltʼasïna. Jupax juykhükaspas ukhamaw marco ukarux pallapallanak arsüna. Kinimake jupax juk"amp suertenitaynawa, Chevrolet ukan teja ukar qunt"asisaw diananak apthapitayna. Cayman markankir kimsa jaqinakax nayratpach t"unjatäpxänwa, jacht"asis. Ukampis mayninakax jutapxarakïnwa. Waljaniw utjäna, janiw taqenir jarkʼkänti.
  
  Dahl jupax SUV ukar ch"allt"asipkän uka qhipatx jank"akiw sarxäna. Jupax wali jayaruw saraskäna, janiw khitis uñjkänti, jan ukasti Hayden jupakiw uñjäna, ukat mä qhawqha segundonakatxa, auton jaya chiqat wasitat uñstäna, nayrar sartasir chachanakaruw wal trotesiskäna, ukampis jupanakanx mä maniobra flanquea ukhamänwa. Jupax pusi balas, pusi balas p"iqiparuw jaquntäna. Uka muspharkay ataque ukax Cayman markan qhipharkir kimsa jaqinakarux imantasiñatakiw patat jalt"ayäna. Jupanakat maynïrejj liwjjatasinjja, Dahl chacharuw pallapallanak jaqontäna, ukampis balajj pʼeqe patjjar hormigón techoruw chʼalljjtäna ukat saytʼat auton capuchapat jaltjjarakïnwa.
  
  Dahl jupax p"iqip ch"allxtasaw uñch"ukisïna. Ukajj familian mä cheqapänwa, wawanakatakejj santuario ukhamänwa. Jupax janipuniw City Walk ukar mantañapatak jaytkänti; jupax jaytanukuspänwa jan ukax nayraqat jiwañapänwa. Yaqhip operativos ukat yaqhip gobiernonakax daño colateral ukanak katuqapxi. Ukampis janipuniw uk jaytkänti.
  
  Estacionamientot sipansa, mä jachʼa escalera escaleraruw familianakamp phoqantat uñjäna. Jupat jakʼachasisinjja, City Pass sat cheqan qhantʼir qhananakapajj jupanakpachaw uñjäna. Sinti jak"ankiwa. Aka ch"axwawix janiw akan sayt"ayañak wakiskänti, jan ukasti akan tukuyañapänwa.
  
  Uka horasanjja, mä motoraw wararitäna, ukat chʼiyar sedan ukanakat maynïrejj jukʼat jukʼatwa nayrar sartäna. ¡Conductores ukanaka! Jupax wila masinakapat armasxänwa. Janiw kunas wakiskiti. Janïr autojj kuns jankʼak sartkasajj jupar jakʼachasisinjja, capó patjjaruw jaltawayjjäna, ukat ladoparuw uka jaqen ajanupar mä pistola uñachtʼayasajj conductorar uñkatasin uraqir purinïna.
  
  Mä jach"a jachaqt"asiwimpiw jupax megalomaníaco diseñadores de moda ukanakar jiwayañatak reservañ yati.
  
  Uka auto apnaqerin uñnaqapajj chʼamaktʼjjänwa. Dahl sat chachajj gatillo jaqontäna. Parabrisas ukax phallawayxänwa ukat wilax auton manqhaparuw ch"allt"asïna, kunawsatix mä chiqar kutt"ankäna ukhaxa. Dahl jupax liwxatañapatakiw jaytawayi, hormigón ukar ch"allt"asax liwxatasïna.
  
  Payïr salón ukan wararitap istʼañatakejj tiempoparuw puri.
  
  Qhipäxapanx Hayden ukat Kinimaka jupanakaruw ist"äna, jupanakax qhipharkir kimsa Caiman títeres ukanakaruw ch"axwapxäna. Jupanakat mayniw arnaqasïna. Taqi kunas wali askiwa. Jupajj sedan sat auton llantanakaparuw pallapallapjjäna, mä llantaruw chʼalljjtäna, ukampis uka qhepatjja, pistolan municionapajj tukusjjänwa. Ukampis Dahl jilatajj janiw ajjsarkänti. Kunjamakitix autox jan kuns kamacht"ataw jupar jak"achasïna, sueco jaqix nayraqat kayunakap capucharuw jaltawayxäna, ukatx mä thuqhurin khuyapayasiñapampiw mä suxta kayuni suxta kayuni SWAT pallapallanakan jach"a jach"a tukuñat sipansa, mä juk"a teja ukar jaltawayxäna.
  
  Mä segundo janïr autojj tʼunjkäna ukhajja, Dahl chachajj ladoruw jaltawayjjäna, ukat uka chʼamajj chhaqtañkamaw liwjjatäna. Nayra kʼuchupatjja, auto apnaqerirojj parabrisas ukar chʼalljjtatap uñjäna, janiw taqe chʼamampi, jan ukasti wali chʼamampiw jan amuytʼasiñapatak chʼalljjtayasïna.
  
  Dahl chachajj mä jukʼa jan amuytʼasisaw jakʼachasïna, ukat Hayden jilatarojj mä atacadorapampiw amparat amparat nuwasir uñjäna. Hayden jupax wali jisk"a nivelankänwa, Boudreau jupax jichhakiw wasitat cuchillomp jawq"jatayna. Dahl chachajj nayrar jaltasaw jankʼak mantanïna, Caiman chachan pallapallaparojj janiw kuna chʼamsa jaytkänti. Mä qunquri qhipäxkama, mä jach"a ch"ama ampara kunka tuqiru, ukat mä judoka jaquntawimpiw uka jaqix p"iqip hormigón pampar wali ch"amampiw ch"allt"äna ukat kuna jan wali amtanakarus tukjarakïna.
  
  Hayden kullakajj wali samsusaw ladopat katjjarusiskäna. "Pay suma".
  
  "Jan kuna walt'awi. Ukampis qhan amuytʼañatakejja, janiw semanan mä kutit sipansa jukʼamp cuchillomp jawqʼjatäñatak ewjjtʼkirismati" sasa.
  
  Hayden jupax nayratpach kayunak jaquntañ yatitawa. Drake ukat Dahl jupanakax pachpa ejercitot jutirinakäpxänwa, mayj mayj saräwinïpxänwa jan ukax jan saräwinïpxänwa.
  
  Kinimakax auto patat uñkatasïnwa. "Aloha satänwa. Jan wali jaqinakas tukusxaspa ukhamawa" sasa.
  
  -Uñt"am -sasa. Dahl jupax Hayden juparux pasajeron asientoparuw uchatayna, janïr conductoran ladopar t"ijtkasa. -¿Jumajj walikïsktati, amigo?
  
  "Walikisktwa". Kinimakax wasitatw rueda qhipäxar mantawayxäna. "Kawkhana?"
  
  Dahl jupax Gates juparuw uñakipäna. -¿Walikïsktati, tata? Ukatxa Belmonte satänwa. "Lunthata amigosajj walikïkaspas ukhamawa. ¿Amigomax wali jiwatäpachati, amigo?"
  
  Jan jaysäwi utjatapax Dahl juparux kuntix yatiñapäkän uk yatiyäna - Belmonte, británico uñt"at lunthatax chiqpachans chuymanïtaynawa. Qhipa asientoru makhatasinxa, Kinimaka tuqiru kutt"äna. "Juparux turkañamawa, amigo. Hollywood markankir jila parte chacha warminakan arunakaparjamajja, jaljtañäni. "
  
  Auton motorapajj wali chʼamampiw thuqtʼäna. Kinimakax kawkirutix jutapki uka chiqaruw capucha muytayasax mistuñ thakhinjam sarawayxäna. Sirenanakajj hormigón jachʼa barreranak patjjaruw istʼasïna, ukajj jan wali jakʼankjjänwa.
  
  -Jupanakarux thaqhañasapunïnwa -sasa. Hayden chachajj hormigón taypin chʼiwjjatatäki uka cuerponak qhepat uñtäna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Janiw tiempojj utjkiti. "Janiw jan suma descarga eléctrica ukampix aka chiqat mistuñjamäkiti. Kinimaka", sasaw jachaqt"asis säna, "uñakipañ yant"apxam...turistanakataki".
  
  Hayden jilatajj jankʼakiw Ben chachan numerop jawsäna, ukat auto apnaqapkäna ukhajja. "¿Kunjamsa jakasktanjja?"
  
  Jaya éter ukan llamp"u chuymamp arsut arunakax junt"u jarawimpjamaw p"iqiparux ch"allt"äna. "Kimsïr sepulturajj kawkhantï jikjjataski ukajj utjapuniwa".
  
  Hayden jilatajj mä akatjamatwa taqe llakinakapat armasjjäna. "Kuna?"
  
  Ben jilatajj arunak mayamp mayamp arskäna ukhajja, jachaqtʼasitap amuyasïna. "Kimsïr sepulturajj kawkhantï jikjjataski ukajj utjapuniwa".
  
  Hayden jilatajj jankʼakiw amuyäna. "Istʼam, Ben. Jiwasax t'ijtxapxtanwa. Janiw khitinakarus atinisiñ yatkti. Uka edificiot mistuñamawa ukat Los Ángeles markan jikisipxañamawa. Jichhax lurapxam. Plan B. ¿Amuyasmati?"
  
  Chiqansa ukax Drake chachan amuyupawa. Jichhakamax Ben jupax Plan B uka amuyunakampix kusisitaw jikxatasïna, "taqi kuns jaytañamawa ukat infierno ukar apsuñamawa" uka escenario. Ukhamäjjänwa. Dahl chachajj jupar señas uñachtʼayäna.
  
  -¿Terminal ukaxa?
  
  Hayden jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw jisktʼäna. "¿Kuna markansa, Ben?"
  
  -Alemania markanxa. Janis iyawsksta, uraqpachan nayra castillonakat maynïr manqhan mä chhaqhat volcán thaqhasktanxa. Muspharkañawa, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Waliki. Jiwasajj jumaruw jikjjatapjjäma. Be..." sasaw jupax chhuxriñchjasïna. -Jan kuna usunïñamawa -sasa.
  
  "Nayaw lurarakï".
  
  Hayden jupax Karin kullakaruw kuns arnaqasir ist"äna, kunawsatix uka enlace ukx desconectaskäna ukhaxa. Jupax Kinimakax pä k"achat k"achat maquinanak taypin mä aguja hilo uñt"ayäna ukat mistuñ utar jak"achasïna. Jichhakamax taqi kunas wali sum sarantaski. Janiw khitis jupanakar jarkʼaqañatak mistkänti. Chiqansa, qhipa minutonakanx walja autonak jaytañaw utjawayi. Jupanakan jan waltʼäwipajj jichhajj jan kuna jan waltʼäwin uñjasipjjänwa. Ch"iyar qhananakax parque ukar mantaskäna ukhakiw sarxapxäna. Jachʼa jan chimpuntat chʼiyar camionetanakaw boletonak aljañ utanakar puripjjäna.
  
  Dahl chachajj llakitaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Mä pisin jakasir wawanakan urup t"unjani" sasaw amuyt"asis säna.
  
  Belmonte kullakajj ladopar uñkatasaw Emma kullakarojj wali katthapiskäna. -Jumax loqhe Vikingo -sasa. Jupax jisk"at arsüna. -¿Kunjamatsa jumaxa?
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Perdontʼapjjsmawa" sasaw säna, ukat taqeniw muspharapjjäna. "Ukampis jupajj jiwatäjjewa, amigo, jupar munasitamajj janiw kuttʼaykaniti. Jichhakiw kuttʼayasma" sasa.
  
  "Munaña?" sasaw Belmontex jank"ak säna. "Jupax nayan protectorégé ukhamänwa. Amigajan phuchapawa. Akax taqpachawa -sasa.
  
  "Janiw ukhamäkiti sasaw amuyta, ukampis thakim utjañamawa. Kunjamakitix nayax ukham chiqanakan magiaparuw iyawstxa. Cínicos jupanakax jach"a negocios ukan tantachasiñ utanakaw sasaw sapxi, kawkhantix lik"i pusinix juk"amp qamirïpki uka chiqanaka, ukampis mä kunaw nayatakix jach"añchasi, kunjamtix mä wawax uñjki ukhamarjam uñjañaxa. Disneyland ukax nayranakajaruw jachaqt"ayaspa. Uraqpachan ukhamarak quta pachax muspharkañamp phuqt"ayaspawa. Janiw kuna pʼinqasiñas akan uñjkti. Ukat khititix jan mä jisk"a milagro chuymapan jikxataskaspa ukat Reino Mágico uksan sarnaqapki ukat sinti khuyapt"ayasta kunatix janiw mä magia jakäwipanx utjxiti".
  
  Belmonte kullakajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Wawanakajajj wawatpach taqe muspharkañanak uñjapjjani. Kunattix wali jaya tiempow jilïr jaqïxtaxa" sasa.
  
  Belmontex p"iqip ch"allxtayäna, ukatx wali amuyumpiw Emma kullakax qhipa kayunakan janchiparux ucharakïna. "Kuntï siskta uk sum amuyta ukat chiqaw sasma. Nayax ukhamarakiw munta. Nayajj jumaruw jiskʼachapjjsma. Jumax chiqapuniw kutt"ayasiñ tuqitxa. Cayman chachajj Emma kullakaruw jiwayatayna?
  
  "Chiqansa, jupaw mayïna" sasaw Gates chachajj wasitat arsüna, jichhajj uka lurañajj tukusjjänwa. Hayden chachajj nayranakapan chʼamaka ukat chʼiyar muyunakapwa uñjäna. Secretariox pä thakhinjam uñjasïna - qarjata ukat llakisiña. Ukajj mä qhawqha tiempokïskänwa.
  
  "Ukampis mayniw mayiñapatak mayïna" sasaw Gates chachajj tukuyäna. "Ukat uka jaqinakaw jikxatañasa. Uka jaqenakajja, kimsïr sepulturaru ukat tʼunjäwi urun armapsa uka manqhan thaqhasipki" sasa.
  
  Dahl chachajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. Ukat teléfonop apsusaw akham säna: "Islandia markankir chachajaruw jawstʼä" sasa. -Uñjapxam kunjams suertenitayna nayra arunak descifrarañataki -sasa.
  
  Hayden jilatajj pachpa teléfonopwa uñchʼukïna. Ukat akham sarakïnwa: "Alemania markar sarasktan ukhajja, kimsïr sepulturar saraskañäni ukhajja, Matt Drake sat chachar jawsañ pachaw purini sasaw amuyta" sasa.
  
  
  LLACH"A JALJA
  
  
  Drake jupax chika taypinkir tablero ukan mä botón ukar ch"allt"äna, celularapar jaysañatakix auton conexión Bluetooth tuqi. -¿Hayden kullakaxa?
  
  "Ben ukat Karin jupanakax kawkhans kimsïr sepulturax utjani uk amuyt"apxi, Drake. Ukax Alemania markankiwa".
  
  Alicia ukat Mai sat kullakanakajj samartʼapkäna uka cheqanakat mä akatjamat sartasipjjatap amuyasïna. Hayden jupax Los Ángeles markan kunatix luraskäna ukanakx jank"akiw arsüna. Alicia kullakajj sillpʼitäna. "Taqi kunatix akan luraski ukanak chhaqhayasktan ukhamaw ist"asi".
  
  Drake chachajj janiw jupar uñchʼukkänti. "Jiwasan mä jukʼa lurapjjta".
  
  Alicia kullakaxa wali ch"amampiwa säna. "Vivero ukan anatt"añ pacharuw mantapxta".
  
  Drake chachajj Hayden jilatarojj jupanakan urupat yatiyäna. "Ukax niya pä tunk kilómetros ukch"a jayaruw jaytawayistu, jan kawkhans chika taypin. Sevenoaks ukat Wells amigopan utapar jakʼachasiña" sasa.
  
  "Jiwasan gurus en línea ukanakax sapxiwa, Alemania markanx niya 3 jayp"u pacharuw Alemania markar uraqir puripxañäni. ¿Uka pachakamajj uk lurasmati?"
  
  Drake jupax mä qawqha jank"ak jakthapiwinak luratayna. "Avion horasapat suertenïñäni ukhajja, janiw jumanakat jayarstʼapkäti. Wells nayra amigopax yanapt"asiñ munchi ukhakama".
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Perdontʼapjjeta. Jichhax t"ijtxtwa sasaw sasma. ¿Jumax CIA ukankirïtati? ¿Juma pachpa agenciamat tʼijtjjtati?"
  
  "Janiwa. Jichhax mä machaq anatt"awiwa. Jiwasax t"ijtxañ amtapxta kunatix janiw yatisktanti khitirus nivel gubernamental ukan atinisiñasa. Kunatix sapa segundox jakthapitawa, Caimán markat nayrar sartañ munstan ukat aka sepulturar puriñ munstan ukhaxa, ukat kunatix recursos ukanakax utjistuw uka sepulturar katuntañataki".
  
  -¿Jumaxa amuyta? Alicia kullakajj muspharaspa ukhamänwa. "Kuntix ist"kta ukarjamax Cayman jupax kunkakamaw recursos ukanx jikxatasi".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Secretariajj mä jukʼa chʼamanïspawa, kunjamtï jumanakajj yatipktajja" sasa. "Jan waltʼäwix akawa, kunapachatï ukham munasiñ uñachtʼayañ qalltasma ukhaxa, niya taqiniw uka tuqit istʼapxi".
  
  "Ukatsti..."
  
  "Ukhamatw jisk"a unidades ukan jaqinakar puripxta, jupanakax manüpxiwa. Europa markat jutir destacamentonaka. Dahl jilatan yaqhep amigonakapa. Komodo jaqinakaxa. Khitinakas ukat kunatï utjki ukanakas ukan jikisiñatakiw asnunakap ayxatapxi" sasa.
  
  Mai kullakajj llampʼu chuymampiw akham säna: "Yaqhep jaqenakar uñtʼtwa" sasa. Drake jupax alquilat autop, mä suma machaq Nissan Juke, qhipa thakhit mistuwayxäna ukat juk"amp llamp"u B- thakiruw irpäna, jupax nayraqatapan mä llamp"u jardín qhanaruw uñacht"ayäna. "Jiwasax akanktanwa".
  
  Hayden jilatajj qhep qhepa kutiw chʼamañchtʼäna. "T"ijuñax waynanakankiwa. Uka sepulturar puriñasawa ukat Cayman janïr purinkipanx uka finación arma jikxatañasawa" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Amuyastwa" sasa. "Mä qawqha jaqinakaruw jikxatä. Wells jilatajj janiw SAS ukan sapa amigojäkänti" sasa.
  
  Jupax motor ukat telefonot jawsañ jist"antawayi. Jupanakajj amukiw autot saraqapjjäna. Drakex mä juk"a pachaw uñch"ukiñatak apst"asïna. Phaxsi qhanax escenario ukarux mä qhana qhant"ayäna. Jupanak nayraqatanjja, pä pisoni mä jachʼa utaw utjäna, uka utajj arum jan mistuñapatakiw cortinanak dibujatäna, nayrïr pisonkir mä cuartotwa llampʼu qhanajj jutäna. Ch"iqiyata arbustos ukanakax jardinanx ch"iqintatäpxänwa, mä capricho ukar yapuchatäkaspas ukhama. Drake chachajja, garaje punkujj chikat jistʼaratätap amuyasïna, ukajj khititï arum paqar visittʼirinakar jan yatintkäna ukat uka markankir lunthatanakat jan llakiskäna uka cheqpach señalänwa.
  
  Jupanakajj wali amuyumpiw nayrïr punkun tantachasipjjäna. "Nayranakax jist"arasiwayi" sasaw Drakex säna ukat liwxatäna.
  
  Mä qhawqha tiempotjja, mä qhanaw verandat qhantʼäna. Ukat punku qhipäxat mä aruw istʼasïna, mä chʼiwiw vidriot lurat dibujat uñachtʼayasïna. "Jïsa?"
  
  -¿Andrex Black ukata? Alicia kullakajj arsüna, kunattejj chʼiyar aruman punkumat mä warmin arupajj mä chachan arupat sipansa jukʼamp jan ajjsarkañäspawa.
  
  "Khitisa?"
  
  -Wells jilatan amigonakapäpxtwa -sasa.
  
  "Khiti? Janiw kuna phuch'unaksa yatkti. Jichhajj achiktʼasim..."
  
  Mai kullakajj ñikʼutap chʼalljjtayasïna, abrigopan botonanakap jistʼarasaw qhanar mistunïna. "Ukham uñakipt"añamawa, tata Ch"iyara. Uka imantat cámaras ukanakas uñakipt"añakiw wakisi. Nayax Mai Kitano satätwa. Inas Wells jilatajj nayat parlchi" sasa.
  
  Mä qhawqha pachanakax amukt"añaw pasawayxi, ukax jan kuns kamachañjam thaya thayt"awinakampi ukat qullqit lurat alaxpachan qhixu qhixu qhixunakan ch"iyjatapampikiw tuputänxa. Qhiparusti, ch"amakax kutt"anxänwa. "Akanx mä contraseñaw utjañapa" sasaw mä jan amuyt"kay arux jiskht"äna. -Diosaruw mayipxsma aka yatipxañamataki -sasa.
  
  -Maitime jan ukax sprite ukhamawa -sasawa Maix jan pacienciampi säna. -Jichhax uka maldito punku jist"arañamawa -sasa.
  
  Uka jilïr jaqin p"iqipax marco ukan uñstatapatx nayraqatax ch"axwañaw utjäna. Andrew Black jupax calvo ukhamarak inas suxta tunk maranïchïna, ukampis kunapachatix uñjasxän ukhax Drake jupax wali k"umara, amuyt"ir ukat ch"amanïtap uñjäna.
  
  "Uka leyenda pachpa". Ch"iyar jaqix chiqpach kusisiñampiw Mai ukar uñch"ukiskäna. "Janipuniw ukham kusistʼañax amuyirïkti" sasa.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Janiw uk lurkätati" sasa. "Ukampis Miles sat jilataruw akan yantʼañama. Jumatï Reino Unido markan jakasta ukhajja, inas khitimpis familiaranïsta, jupajj ukham lurawayi" sasa.
  
  -Oooh -sasa. Alicia kullakajj larusisaw larusitayna, janiw mä jukʼsa chuym ustʼaykänti. "Sprite ukax wali muspharkañawa. ¿Kunas jutïrin pasani? ¿Tailandia markan jamasat walja maranak irnaqatapat sarnaqäwinaka?"
  
  Andrew Black jilatajj wali qhantʼat mä salaruw irpapjjetäna. Taqi chiqanwa qʼuma cuero sofás ukat sinti phuqtʼat sillonanakax utjäna, mä chiqawj apthapiñ yantʼkaspa ukhama. Perqanakax nayra familian fotonakapamp phuqhantatänwa. Wells nayra amigopax taqi kunatix mä jaqin isimp isthapt"ataw jikxatasïna, jupax mä familiaruw uywawayi, munasi ukat qhispiyawayi, jichhax chuymapan qillqt"at wiñay amtawinakatakik jakawayi.
  
  -Wells jupax jumat parläna -sasa. Ch"iyara jaqix sillunakaruw uñacht"ayäna. "Chiqpachansa, awisax niyas janiw yaqha tuqit parlkänti. Ukampis ewjjtʼanakapajj wali qhanwa parläna. Jumatï jutäta ukhajja, mä urujja, taqe kunwa churañajäna. Sapa jukʼa yatjjatatapa" sasa.
  
  "Yatiqaña?" Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "¿Kunsa Wells chachajj yatjjataspa?"
  
  -Uka élite sombra, chiqpachansa -sasa. Andrew Black jupax Drake-rux mä tienda maniquí ukhamäkaspas ukhamaw uñch"ukisïna. "Wells jupax mä suma yatxataw lurawayi, jisk"a tama jaqinakat, jupanakax jiwasan akapach apnaqapxi, tata Drake. Ukat wali muspharkañ nayrar sartaskakïnwa" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  "Elite Sombra" ukax? Mei-n arupax suma chuymanïñan uñacht"äwipänwa, ukampis Black-arux negocios ukar puriñapatakiw yanapt"äna.
  
  -Nayax wali juk"ak yatta -sasa. Uka jilïr jaqin nayranakapaxa, pirqanakapan warktʼat pinturanakaruw axsarañat tʼijtäna, inas kuna jan walinakansa uñjasispa uk axsararakchïna.
  
  Mai kullakajj amukiw akham säna: "Janiw khitis kuntï siskta uk yatkaniti" sasa.
  
  "Mä qhawqhanak istʼkta ukanak yatta, ukat kuntï Wells chachajj colerat jan ukajj jan sum amuytʼasis siskäna ukanaksa yatta. Taqi kunas akankiwa -sasa. Black chachajj sillupan jachʼa punkit amparanakap manqhar amparap luqtäna ukat mä cinta apsusaw mä tira apsuwayjjäna. Mä jisk"a ch"iyara aparatox amparaparuw jaquqanïna ukat Mai-ruw luqxatäna.
  
  -¿Dictáfono ukaxa?
  
  "Jupax taqi kuns ukan qillqt"äna. Janipuniw kuns grabkänti. Nayra amigojajj pantjasitanakapanïnwa, señorita Kitano, ukampis janipuniw kuns armaskänti, wali yatiñani comandanterakïnwa" sasa.
  
  -Janïr uk ist"kasaxa -sasawa Drake-x säna, -kuntix yatkta uk yatiyapxita, tata Black -sasa.
  
  "Aka Élite Sombra - ukax jupanakan sutipawa - mä tama nayra familianakan jaqinakat luratawa. Mä wali nayra tamax kuna pachatix jan wali jaqinakas jan wali jaqinakas jichhakiw fortunanakap jikxatañ qalltasipkäna uka pachat qalltawayi . Jupanakan qamir kankañapaxa nayra pachawa. Ukax herenciat sipans juk"ampiwa, reyit sipans juk"ampiwa. Akax jiwasan akapachan nayrïr qamir kankañapawa. Ukat ukhamatwa, janipuniw qʼañuchatäkaspati" sasa.
  
  "Sarantaña". Mai kullakajj llampʼu chuymampiw jupar chʼalljjtayäna.
  
  "Ukaw nayajj jila partejj yatta. Mä arumajja, Wells jilatajj kawkitsa uka familianakajj uñstawayi uka toqetwa parläna. Jupanakan p"iqinchiripax escandinavo satawa. Jupajj Diosawa sañjamawa. Jachʼa apnaqeri" sasa.
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna. -Kimsïr sepulturampi, llätunk t"aqa t"aqanak sarnaqatapampi, jichhax aka sepulturampi, Odin ch"akhanakapamp wali jayaruw tukuyapxta sasin amuyt"añ qalltawayta".
  
  Mai kullakajj amparap luqtäna ukat grabadoran reproducir boton chʼetjjtayäna. Drakex nayra comandantepan arup ch"usat cuarto phuqhantat ist"asax ñik"utap ch"uqt"asïna. Mä qhawqha tiempow amuytʼasiñapatak munasïna.
  
  "Nayraqataxa, nayax patriota ukhamawa. Gran Bretaña markan serviripa. Kunawsatix Caiman jupax nayrïr kutix nayar jutkän ukhax chiqpachanx Élite de Sombra ukax aka pachan apnaqir organizacionapawa sasaw amuyt"ayitu. Mä jukʼa arumpixa, sapa gobiernoruw kamachinakap churapxäna, nayatakix ukhamaraki. Ukhamajj ¿janit jupanakar servisajj mä jachʼa patriotaruw tukuwayta?" Ukanjja, mä jukʼa samartʼañaw utjäna. "Nayat sipansa jukʼamp amuytʼasir amuyunïñatakiw mä jisktʼa. Ukampis qhipatx qhanstawayitu, élite Sombra ukax janiw jaqinakan munañanakap chuymapar katuqapkiti. Nayax ist"twa jumax jiskt"asiñamawa kuns gobiernox luraski? Nayax amuyt"añ munta - nayan amuyuja. Nayax amuyta, sapa británico político ukar tukuñax jaqi masipar yanapt"añ munañampiw qalltawayi, kawkhans tukuyaspa" Yaqha samart"awi.
  
  Alicia kullakajj akham sasaw jisktʼäna: "¿Qhawqha tiempos allsuwayjje?"
  
  Blake jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. -¿Paqallqu? ¿Llatunk maranaka? Wells chachajj yaqha jaqëjjänwa" sasa. Jupax arrepentisisaw p"iqip ch"allxtayäna. -Ukax wali mayjt"atawa -sasa.
  
  Niya uka pachpa tiemponwa Alison kullakajj jiwjjäna. Drake chachajj janiw May chachan wali aski uñnaqap jaytkänti.
  
  Doble operación tukuyasajja, patronanakajajj kuna amtampis lurapjje uk mä jukʼa jukʼamp sum yatjjatañ amtawayta, ukat inas jupanakan amtanakap yatjjatañ amtawayta. ¿Jupanakax civiles jakäwimp ajedrez anatt"ir jaqinakakïpxpachänti? Jan ukajj ¿imantat, jachʼa amtanakanïpjjpachänti?"
  
  Mai kullakajj grabacionanak mä jukʼa saytʼayasajj Drake jilataruw kuttʼäna. "¿Jichhax pä kuti lurañat istʼirïtati?"
  
  Drake chachajja, mä hielot lurat jan wali amtañanakaw columna vertebral patjjar jalnaqkäna ukham amuyasïna. "Uka operacionajj nayajj pʼeqtʼirïtwa. Nayan qhipa. Qalltanjja, wali sumwa nayrar sartapjjta. Taqi kunas wali sumpun mayacht"asi ukatx mä tiempo récord ukan tukuyañjamasïnwa. Ukat..." Jupax amparap luqxatäna. "Jupax jistʼantatäxänwa. Janiw qhanañchäwix utjkiti. Aka jach"a jaqir atacañatakix wakicht"atäpxayätwa" sasa.
  
  Drake chachajj nayra sarnaqäwinakat amtasïna. "Jupax Viena markan mä kasta jach"a utanïnwa. Ukat Wells jupax mantasinx tukuyxapxtwa sasaw sapxitu. Kunanakatï utjki ukanak apthapisim. Nayrïr avión utar sarañataki. Ukat mä jukʼa samartʼañamawa. Ukat niya mä semana qhepatjja..." sasaw jachʼat arsüna. Alison kullakajj jiwatäjjänwa.
  
  Mai jilatajj akham sänwa: "Uka pä kuti jiljjattatapajj mä jukʼa catalizadorjam luratäkaspas ukhamawa. -Wells-ataki ukhamaraki jumataki, uka pachaxa janis yatkayätati -sasa.
  
  Ukat mayampiw grabadora jistʼaräna. Drake chachajj chʼamaka jardinan thakinakan thayajj thaytʼankäna ukat ventananakat anqankir qoqanakaruw chʼalljjtäna. Wells chachan fantasma ukham tonadanakapax cuartoruw phuqhantäna.
  
  Noruegax Élite de Sombra ukanx mä jach"a jaqiwa, ukampirus qhanaw suxtanix nayrïr chimpunakaxa. Ukampirus janiw sutinakax utjkituti, ukampis mä chiqawj utjaspa ukat yaqha juk"amp personal revelaciones ukanakaw utjitu, ukax janiw suma qhanar uñt"aykitaniti. Ukampis janiw taqpach akan yatiyañjamäkiti. Nayraqatx ukax sinti pública ukhamawa. Ukanx archivonakax utjiwa. Walja archivonakaw utji"
  
  Uka aruxa p"akjataw uñjasïna. Drake ukat cuarto ukankir mayninakax uñkatasipxäna.
  
  Mai kullakajj wali colerat akham sänwa: "Jumaw chuymankipstat jaqe" sasa. -Janiwa ukhamakiti -sasa.
  
  Ukampis uka qhepatjja, uka arojj mayampiw parljjäna. "Luxemburgo markan mä jamasat SAS ukanx nayra ukat machaq materiales ukanakan caché ukaw utji. Ukax nayan zipped archivojankiwa. Nayax yatxa kunatix ukan uchawayta. Nayax mayipxsmawa jan taripañamataki, Mai, kuntix jikxatkta ukanakxa. Nayax taqi kunat sipansa, patriota ukhamaw qhipararakta, ukat kuntix nayax amuykta ukax gobiernojaru ukhamarak markajaruw juk"amp yanapt"awayitu" sasa.
  
  Drakex wali ch"amampiw samsuwayxäna. -Ukax janiw askïkiti -sasa.
  
  "¿Kuna wila masisa?" Alicia kullakajj phallawayjjänwa, janiw jukʼamp thaytʼayañjamäkänti. "¿Wells chachan juchap arsutapa? ¡Taqi qillqatanakapax maldito base de datos SAS ukan utjatapa! Jan ukajj ¿jukʼamp jan walijj jutïrin utjkani sasin qhanañchatapacha? Jan askinaka!"
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Chiqpachansa" sasa. "Regimientonkir masinakajax nayatakix kuns lurapxaspänwa, ukampis janiw nayatakix lunthatasiñatak mayiñjamäkiti".
  
  Mai kullakajj jan pächasisaw akham säna: "Chiqansa" sasa.
  
  -Ukhamaxa, lunthatasiña lurañasawa -sasawa Drakexa sarantaskakïna. -Wells jupax kuntix jikxatkatayna uk yatiñ munstan ukhaxa.
  
  "Inas Élite de Sombra ukar jikxatchi" sasaw Mai kullakax säna, ukat Black jupax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna. "Soxta jaqinakaw akapach apnaqapxi. Ukat jupanakax Wells, Cayman, sepultura ukat fin uru arma ukamp chikt"atawa. Janiw jupanakar jan yäqañjamäkiti, Drake -sasa.
  
  "Ukhamajj SAS base ukar mantañ amtaskta, mä qhawqha documentonak lunthatasiña, ukat jan uñjkaya jaltxañ amtasktati?" Alicia kullakajj akham sänwa. -¿Jumax serio ukhamätati? Aka waynanakaw lunthatasiñ uñstayapxatayna". Jupax chuym ch"allxtayasïna. "Nayax sañ muntwa, jiwasax waynanakawa. "
  
  Drake jilatajj jachaqtʼasïna. "Ukampis wali suma jaqinakas janipuniw jiwasanakjam uñjapkiti" sasaw arupanx jan pächasis säna. "¿Kunsa Wells jilatajj ukan sisirïna? Heroes ukanakax janipuniw jaytanukupkiti. Tukuyañkamaw chʼamanïpjje" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Heathrow markar sarañatakejj janiw jaya tiempojj munaskänti. Drakex Haydenar wasitat jawsañ yant"äna, ukampis janiw jupar puriñ suykänti. Jupax thaya taypinkänwa, Alemania markar saraskäna, ukanx suma jaqinakas jan wali jaqinakas diosanakan qhipa ukat jiwayir sepulturap jikxatapxäna. Kimsïr sepulturanjja, taqe jan wali diosanakaw utjäna. Uka kastat sipansa jukʼamp jan waliwa.
  
  Chiqpachansa, nayrïr kuti jupar puriñkamax tʼijuñax wali chʼamapunïnwa.
  
  "Jan wali suerte" sasaw Drakex jawsañ telefonot jist"antawayi. Jupax Mai ukarux 3D smartphone ukar swiping ukamp uñch"ukiskäna. "Kimsa alwa horasaruw sarxapxta, ¿jumax sasmati? Ukajj Hayden chachan pä hora qhepatwa pasani. Jupajj suytʼañapatakiw suytʼaskta" sasa.
  
  -Jupax suyt"aniwa -sasa. Alicia kullakajj uka toqet akham sänwa. "Aka tawaqux iyawsäwiniwa. Ukat cheqansa, jupajj munasipjjetuwa" sasa. Rubio rizonakapax mä jach"a ch"amampiw ladonakapar ch"allxtäna.
  
  Drake chachajj yaqha numeroruw jawsäna. Jupax janiw muspharkänti kunapachatix Hereford chachax nayrïr anillo tukuyatat jayskäna ukhaxa.
  
  -¿Drake ukaxa?
  
  "Hola Sam. Mayampiw yuspajarapxsma Blakes ukar nayatak uñjatamata, compañero. Mä manu ukham..." Jupax liwxatasïna.
  
  -Janipuniw amigonak taypin mä cuenta lurañax wakiskiti. Sam jupatakix tukuyäna. "Jumaw patak kuti jakäwij qhespiyawayta. Ukhamajj ¿kunas pasaspa?
  
  "¿Kunjamsa jumanakax operación alemana ukampix jikxatasipxta?"
  
  Mä jukʼa samartʼañaw utjäna. "Janiw sinti askïkiti, masi. Jiwasan jaqinakasatx niya pä uruw kimsa katuqañjama. Pusi, nayamp chika" sasa.
  
  -Ukhamaxa jichhaxa sarañamawa -sasawa Drakexa säna. -Singen, Alemania markan jank"akiw uñt"apxita -sasa.
  
  Drake jupax Heathrow markan qhana qhananakap ch"iqa tuqir kutt"ir uñjäna ukat aruskipäw tukuyäna. Jupax Mai ukarux mä ceja uñstayäna. "Nayax pusiniw utjitu. Kunas jumamp kamachi?"
  
  "Paya". Mä jukʼa jachaqtʼasïnwa ukat qhepa asiento toqeruw mä qhana uñachtʼayäna. "¿Jumajj kamsasmasa, Alicia? ¿Qhawqha amigonakarus confiyasma?"
  
  Aliciaxa wali jach"atwa chhuxriñchjasïna, ikiskaspa ukhama.
  
  Mai jupax chhuxriñchjasïna. -Ukhamaw nayajj amuyayäta -sasa.
  
  
  llätunka JANK"A
  
  
  Russell Cayman jupax jan walt"awinak uñt"awayi. Droga apnaqir awk taykapajj pusi maranïkäna ukhaw mä zanjaruw jaytanukupjjäna. Jupanakarux katuntatäpxänwa ukat juchañchatäpxänwa, ukampis ukax janiw Cayman markar mä qhuru, jan yäqasir uywat familiat yaqha familiar pasañapatak jark"känti. Janipuniw munasiñ uñtʼkchïnjja, janipuniw kunjamsa churañsa ni uñtʼañsa yatkaspänti.
  
  "Sistema" ukan wawanakapax nayratpachaw radar ukanx juk'amp jamasat secciones de agencias gubernamentales ukanakankapxi, ukat juk'ampirus khitinakatix mä área jan ukax yaqha área ukan mä brillante conjunto de habilidades uñacht'ayañ tukuyapxi. CIA ukax tunka pusini maranïkän ukhax jupampiw jakasïna, ukatx janiw chiqpach guardianas ni familiapas utjkänti, Cayman jupax kusisitaw jupanakan amigop katuqasa. Walja maranak qhepatjja, ukajj colmillonakampi amigöñapänwa, ukat janiw kuna mistuñas utjkänti, uk amuyasïna.
  
  Ukatwa Cayman chachajj punku jakʼankir jiskʼa mesat llavenak jaqontäna ukat apartamentopar kuttʼjjäna. Aka chiqax kawkir espartanorus kusisiyaspawa. Janiw mueblenakas utjkänti, janirakiw utanjam sarnaqañas utjkänti, qontʼasiñatakejj mä silla, ikiña, manqʼañatakejj mä mesa ukat oraqpachan yatiyäwinakap yatiyañatakejj mä televisor ukanakakiw utjäna. Ukampis mä jukʼa sumankañaw juparux apaniwayi. Aka chiqanx jupax juk"amp kusisitaw jikxatasïna.
  
  Cayman jupax janiw kuna yatiñanakas sociales ukankänti, jan ukasti uka agencian yatichatapat sipansa. Ukatwa jichhax jiwayañax wakiskirïkaspas ukham amuyasïna, ukat cocinar mantäna ukat jankʼakiw manqʼañanaka ukat sartenanak ajlliñ qalltäna. Refrigeradoranwa thaqtʼäna ukat mä wallpa pecho, mä qhawqha chorizo italiano, piminta, apio ukat chʼuxña jawas apsüna. Jupax aycha caldo ukx wali colerat ch"uñump ch"uñump ch"uñuyañ qalltäna ukat fresco ajo yapxatañ qalltäna.
  
  Jukʼat jukʼatwa uka jan waltʼäwix jukʼat jukʼat jukʼat jukʼat jukʼat jukʼat jukʼat jukʼat jukʼat jukʼat jukʼat jukʼat jilxattawayxäna.
  
  Concentración, suma qʼapkir qʼapkir qollanaka ukat ejercicionak lurañajj cuerpopat jan sinti llakisiñatakiw yanaptʼäna. Phayañakiw jupatakix mistunitayna, ukat ukax utankkäna ukhakiw mistunitayna, kunatix janiw kawkhans jichhax ukham jikxatasirïkänti.
  
  Piminta khuchhuqasaxa, cuchilloxa liwxatasïna, ukata mä jisk"a aycha ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqitxa. Mä jach"a sartenar apkatasax pimintanak taypin ch"allt"ataw jaytawayi ukat wilax uka misturaruw ch"allt"awayi. Tiempojj janiw utj-jjeti. Jambalaya ukax jupan jach"a lurawipawa, walja maranakaw manq"añanak lurañ tuqit wali suma irnaqatapan pináculo ukhamawa.
  
  Mä qhawqha tiempotjja, Caiman chachajj cuchillopa ukat tenedorap mä chʼusa mesaruw uchäna, uka chʼusa apartamentonjja, jupat sawkasiñjamaw chʼajjwasïna. Jupax qunt"asiwayiwa, yatxatasinx janiw kuns lup"känti, wali traje estándar ukat corbata ukamp isthapt"ataw jikxatasïna, ukat mecánico, medido movimientos ukanakampiw manq"añ qalltäna.
  
  Hayden ukat Gates jupanakax Los Ángeles markanx sipitapat qhispipxäna, ¿kawkhans jutïrinx jikxatasipxani? Jupanakan yanapirinakapax Ben ukat Karin Blake jupanakax CIA ukan edificiopat pä tunk minutos janïr Cayman jaqinakan purinipkipanw mistuwayapxäna.
  
  Jupajj janiw manqʼañ munjjänti. Ukham kusisitapatjja, manqʼanak pampar jaqontañwa munäna. Jupax mä tenedor amparapan aychapar ch"allt"asis wila ukat ch"iyjata aycha chuymacht"añjamaw jikxatasïna, amparapamp mä grotesco maniquí ukham apnaqasa. Jupajj nayraw ukham luräna.
  
  Ukampis machjayir qʼapkir qʼapkir qollajj wasitatwa amuyunakapar katuntäna. Jupax manq"añ utar kutt"awayxäna. Jupax manq"añ tukuyasax sartasisinx ventanaruw sarxäna. Anqankir barrionjja, walja jaqenakaw sarnaqapjjerïna, awk taykanakampi wawanakampejj sapa uru lurañanakap phoqantatänwa. Cayman jupax mä población civil ch"axwañ taypin jakañ amtawayi, kunatix janiw yatkänti kunatsa. ¿Jupajj kunanakansa mä partepäkaspas ukham amuyasiñajj wakisïna ? ¿Kunas cheqpach utji, janiw chʼamaka, jan khuyaptʼayasir akapachan utjkäna uka pachat sipansa jukʼamp sum jilsuwaykänti?
  
  Jupax wayn tawaqu taykanakaruw uñch"ukiskäna, jupanakax nayratpach uñt"at jaqinakawa. Wawanaka. Jupax jupanak taypinx mä monstruo ukhamänwa, Halloween ukan mä ghoul ukaw jakasïna. Ukampis gobiernojj caprichonakaparuw phoqasïna ukat jupanak taypin jakañapatakiw jaytäna.
  
  Janiwa, janiw gobiernojj ukhamäkiti. Gobierno qhipäxankir jaqinakax. Jupanakajj janiw conciencianïpkänti. Kuntï munapki uk jikjjatasipkäna ukhajj janiw kawkhantï jakaskäna uk amuyapkänti. Gobierno estadounidense, jach"a jilïr irpirinakax chiqpachanx uka chiqar apnaqañapatak jaysañ amtarux janiw sasaw arsuwayapxi...ukampis jupanakan amtapax janiw yäqatäkiti.
  
  Sombra Élite ukax mä jach"a uñacht"äwiwa. Jupanakax uka monstruo qhipäxan mä jach"a silueta ukhamänwa. Ch"amaka chuyma ch"amaka. Cayman jupax yatïnawa, suxta jaqinakan tamapax akapachan gobiernonakapamp anatt"asipkäna ukax títeres ukhamänwa. Jupanakan interesapaxa, nayratpach wali muspharkañ sepulturanak jikxatatapata ukhamarak walja leyenda diosanakan ch"akhanakap imatätapat ch"amanchata, ukat estratosfera uksaruw jilxattawayi, kunapachatix uka jan walt"äw urun aparato yatipxäna. Uka jisktʼajj jankʼakiw arktäna. Nayraqatxa, janiw khitin amparapar puriñapäkiti, kunatix uka jaqix ukapachax jupanakarux mä juk"a ch"amanchaspawa, ukat payïrix jupanakax apnaqapxañapawa, kunatix jupanakax nayratpachaw apnaqapxi ukat apnaqapxarakiniwa.órgano akapachankir jaqinakawa. Caiman jupax yatïna, jupanakatakix nayra diosanakan ch"amap utjañapa, kunatix jupanakax machaq diosanakäpxänwa, ukax irónico ukhamawa. Ukat noruego, jupanakan p"iqinchiripax mä jan jark"at ch"amapunïnwa. Mä caprichompiw mä guerra qalltaspa. Mä qullqi liwxatasax mä aylluruw chhaqtayaspa - kawkhantix uraqpachanx utjki uka chiqanakan. Cayman chachajj jupa pachpaw chʼamanïtapat amuyasïna. Uka amtawinakax wali jan wali samkanakaruw puriyäna.
  
  Cayman jupax utapan ch"usa chiqaparuw kutt"awayxäna, kunatix celularapax timbre estándar ukar chirpañ qalltäna.
  
  Cayman ukax ist"askiwa.
  
  "Akax Mackenzie satawa, tata. Nayrïr ukat pä sepulturanakat apthapktan uka taqe datos ukanakajj kimsïr sepulturampi sasiwa, ukanak mayachthapiñaw nayajj uñjta" sasa.
  
  "Khitïtas uk sum yatta. Kunsa munta?"
  
  "Akax kimsïr sepulturawa, tata. Mä cheqajj utjapjjetuwa" sasa.
  
  Cayman chachajj wali amuyumpiw kusisitap jan uñachtʼayäna. ¡Ukhamapunïnwa!
  
  -Taqiniru tantacht"asipxam -sasa. Jupax juk"at juk"at ukat mä juk"a arumpiw arsüna. "Jank"akiw taqinir uka chiqar khitapxañama. Ukhamajj - ¿kawkhansa jupajj jikjjatasi?
  
  
  TUNKÏ JAQIT ARSUÑATAKI
  
  
  Drake jupan avionapax aeropuerto de Zúrich uksanw uraqir puritayna, mä juk"a pachaw suxta alwa pacharux Suiza markan pachapar puritayna. Jupax Hayden-at coordenadas en vuelo ukanak katuqawayxänwa, ukhamax mä kutix seguridad jan kuna jan walt"äwimp q"umachapxäna ukhax mä parada de taxis ukar jikxatapxäna ukat conductorarux mä dirección local churapxäna. Pä tunk minutos ukjatx Zurichstraße markaruw Wiesenthalstraße ukar tukuyapxäna ukatx mä gris, jan uñt"at edificio ukar saraqapxäna, IMI ukan nayrïr sutinakapax mä wali nayra, wali ch"uxña letrero ukan qillqt"ata, ukax nayrïr punkux precariamente warkt"atawa.
  
  Drake, Alicia ukat May jupanakax suyt"ataw uñch"ukipxäna, kunawsatix taxix sarawayxän ukhaxa.
  
  Alicia kullakajj wali amuyumpiw akham säna: "Ukajj wali jachʼa pampawa" sasa. -¿Aka tuqitxa yatipxtati, Drakes?
  
  Ukat colerata akham sänwa: "Janiw nayajj ajllkti" sasa.
  
  Punkux jist"arasïna ukat Thorsten Dahl jupax umbral ukan uñstäna. Jach"a sueco jaqin ajanupanx mä k"ari sonrisaw utjäna.
  
  -Jïsa, ukax mä loco sueco -sasawa Drake-x wali munasiñampi säna. -Amtastwa pachpa loqhe sonrisa, kunapachatix Odin-an sepulturap thiyan sayt"atäkayäta, ch"akhanakap uñch"ukiskäna ukhax ajanumankänwa.
  
  -Ukhamarakiwa jumaxa, amigo -sasa. Dahl jupax nayrar sartawayiwa. -Kunapachatix qhipharux uñakipt"añamataki jaytawaykäyät ukhaxa.
  
  Uka chacha warmix amparat luqtapxäna. "Maldita A-Equipo" sasaw Dahl chachajj säna. "Mayamp mayamp mayachasipxañäni".
  
  -Walikiwa, amuyataxa -sasawa Drakexa wali amuyumpi säna, -jiwasaxa munasiniwa -sasa.
  
  -¡Jesusa! -sasawa Aliciaxa jupanakaru amparaparu luqxatäna. -Tangapax janiw lakamar khuchhuqañapakiti, Drake, kunapachatix kisunakamamp chikt"atäkani ukhaxa.
  
  Drake chachajj jupar arknaqasaw uñchʼukïna. "Uka warmix nayratpachaw arunakampi sum sarnaqäna."
  
  Mai kullakajj Alicia kullakaruw arkäna. "Khitinakas yaqha fiestar jutapjjäna uk uñjañäni, ¿janich ukhamäki?"
  
  Drake jupax Dahl juparux qhipäxap ch"uqt"asiñapatakiw jaytäna ukat May juparux jan walt"ayat punkut arktäna. Mä kutix manqhar mantasax edificiox wali mayjt"ataw uñjasiwayi, taqi kunas juk"amp modernizado ukhamaw uñstawayi. Mä chʼamañchtʼat ladrillot lurat pasajejj yaqha punkuruw mantapjjäna, jichhürunakanjja, acerot lurat jachʼa punkuw utjäna, uka punkunjja mä teclado ukaw utjäna. Hayden jupax jupanakar suyt"askäna, ukat mä juk"a pacha, jan walt"ayat aruntt"asisaw tunka suxtan dígitos ukan PIN ukar ch"allt"äna, punku jist"arañataki.
  
  Jupaw jupanakarux manqhar irpxaruwayäna. Drake jupax amuyunakap ukhamarak amtanakap mä chiqar jaytañ yant"äna, jutïr saräwitak SAS ukan Luxemburgo markan utjki uka chiqar sarañataki, ukat jichha irnaqawiparuw chuym churañ yant"äna. Wells chachan materialanakapax Alison jiwayir jaqit mä p"iqinchaw utjaspa, ukampis Shadow Elite ukan tapap phust"arakispawa, mä tamaw jichhax q"añu lurawimp chikanchasipxi, ukax amparanakap finación arma ukar puriñ yant"apxi, ukax inas kimsïr ukat qhipa sepultura manqhan jikxataschispa diosanakaru.
  
  Jupajj jankʼakiw Ben jilatarojj uñjäna. Waynax jach"a cuarto esquinaruw jan amuyt"asis sayt"atäna, kullakapan jak"apan, mä pinta Coca-Cola amparapar apt"ata, yatiqañ utan discotecan warkt"at mä douchebag ukar uñtasita. Qhipäxankir barrax mä litro botellanakampiw qhant"äna, ukax armt"asiñ muxsa nectar ukamp phuqhantatänwa. Drake chachan uñkatatapax mä juk"a pachaw sinti jayarst"äna.
  
  Dahl jupax qhipäxaparuw ch"allxtayäna. Qhulu. -Uñt"am, amigo -sasa.
  
  Aliciax chika taypiruw jalnaqäna, mä yatiñan ukat jan axsart"ir modelor uñtata, jawillt"at uñjirinakaruw nayranakapamp uñch"ukiskäna, jupanakax kunatsa chiqpachanx mä uywaw sasinx janipuniw amuyapkänti, Daniel Belmonte, británico master lunthata , nayrïr lunthatapamp uñkatasiñapkama munasiri.
  
  Drake chachajj jupanakan parltʼasitap istʼarakïnwa. Belmonte, jupar jach"añchañatakix, juk"amp jank"akiw waliptawayi. -Sapa kutiw wali suma... jumamp t"ijt"añaxa, Miles.
  
  Drake chachajj Hayden jilatajj jupanakar uñjaskatapwa amuyasïna. Ukat Ben jilatajj Hayden jilataruw uñchʼukiski. Ukham muspharkañ rectángulo nayra ukat jichha munasirinakan.
  
  Ukampisa, Aliciax janiw mä chʼaxwäwis jaytkänti. -Jichha arumax mäkiw lunthatasta, Belmonte, uñnaqanakakiwa. Ukat jupar jakʼachasisinjja, jan qhepar uñtasajj bar tuqiruw saraskakïna.
  
  Mai kullakax kunjams aruskipäwinak mayjt"ayapxäna uk uñjarakïna. "Jupax suma jaqiwa. Janipuniw jupar yatiykchiyätti" sasa.
  
  -Nayaw jamasat imaskä, señorita Kitano -sasawa Dahl juparux säna, mä jach"a jachaqt"asiwimpiw ajanupar qhant"ayäna.
  
  Drake chachajj mä jukʼa tiempow uka cuartot yatjjatäna. Qhanapuniwa, uka markankir policianakan mä kasta jan kuna jan waltʼäwin uñjasir utapänwa. Maynix Gates jan ukax Hayden jan ukax Dahl jupanakax mä favor mayiwaypachäna, ukax jutir urunakanx sapa kutiw lurasispa. Uka tuqit amuyt"asax Drake jupax Dal satawa sasaw amtäna. Suecia markankir jaqix uñisirinakan nayraqatapanx juk"amp jan walt"ayataw uñjasïna, ukat Europa continental uksanx walja amigonakanïnwa, irnaqir masinakapanïnwa. Uka cuartojj mä par jachʼa sofás ukanakampi, mä jachʼa mesa de roble ukamp luratänwa, ukajj mä horda vikingo ukar mantañatakejj wali jachʼänwa, ukat esquinanakapanjja kimsa camas improvisadas ukanakas utjarakïnwa. Chiqansa, bar ukax wali askipunïnwa, jukʼampisa khitinakatix jan wali machaq yatiñanakampi atipjayasiñapäkäna ukanakataki.
  
  Dahl chachajj billetera apsusaw mä jukʼa tiempo apstʼasïna, pä yoqanakapan warmipan fotop yatjjatañataki. Wali katxarusaxa, Drake tuqiru uñtäna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukatwa nuwasipxta" sasa. "Ukatwa kunanaktï jukʼamp sumäñapatak chʼamachasipjjta. Ukhamat wawanakajax jan kuna jan waltʼäwin jakasipxañapataki" sasa.
  
  Drakex lakap jist"aratayna jaysañataki. Mä akatjamat jan suytʼat mä chʼaphiw kunkapar chʼalljjtäna. Dahl chachajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. Suecia markankir jaqix janiw Alison usurïtap yatkänti. Jichhas Drake chachajj janipuniw wawanïkaniti ukat wawanïkäna ukajj wali qhuru chuymampiw jupat apsutäjjäna sasaw amuyaskäna.
  
  Ukat akham sasaw jiskʼat säna: "Taqiniruw jiwayä" sasa. -Janiw khitis kuntï lurapki ukat qhespiykaspati.
  
  Dahl chachajj mä jukʼa pächasïna, ukat uka fotojj billeteraparuw kuttʼayäna. Inas Drake, jupan amuyuparjamax jupamp chika iyaw sañjamakchïna. Ukat jachaqtʼasisaw akham säna: "Manqhanjja mä jaqew utjitu" sasa. "Islanda markanxa. Jupax nayra arunak arsuñjam jaqukipaski. Kunapachas jupat istʼañajawa" sasa.
  
  -¿Kunatsa?
  
  "Taqi kunat.Maldita, ¿kunatsa Yorkshire markankirinakax ukham amuktʼapxi? Ukax taqpach sarnaqäwiwa, masi. Kunatsa diosanakax jiwañatak ikipxi. Triángulo de Bermudas jak"an ukhamarak Hawai markan jikxatat dispositivos de tiempo viaje ukanakat. Uka doomsday maquinat parltʼañäni. Kunjamsa destino lurapxäna uka tuqita. Jupanakax pachaparuw saltapxäna, Matt, chiqpachapuniw saltapxäna, kunjamatix jach"a altuñ utan kunayman tiendanakar visitt"apkayäta ukhama. ¿Odin sat chachampi parlir aka poema amtastati?"
  
  Drake chachajj jupa pachpaw jawqʼjasïna. -Jan qhankiti -sasa.
  
  "Tukuyawix akhamänwa: "Wiñayatakiw akax axsarapxäta, ist"apxita, jaqinakan wawanakapa, Diosan sepulturap q"añuchañax Jach"a Uru qalltañawa" sasa.
  
  "Jïsa?"
  
  "Qalltataw sasaw amuyapxta. Jachʼa jakthapiñ urux niyaw jakʼachasini" sasa.
  
  "¿Jichhax jakthapiñ uruxa? Kunas Armagedón ukamp luraña. ¿Jan ukax Ragnarok vikingo?"
  
  "Ukhampuni. Ragnarok ukax mä juk"a pachanakanwa. Jan ukax heroes ukanakax sartasipxaniw uka uru qhispiyañataki, jan ukax jan wali jaqinakaw ukax tukjapxani" sasa.
  
  Drakex sueco amigoparuw uñch"ukiskäna. Uka amtäwix juparux wali ch"amanchawayiwa. Jan ukax heroes ukanakax sartasipxaniw uka uru qhispiyañataki, jan ukax jan wali jaqinakaw ukax tukjapxani, "Ukhamatwa tukuyañkamax ch"aman qhiparañäni", sasaw arsuwiyi. "Ukat jichhürun atipt"añäni. Wawanakajataki, amigonakajataki" sasa.
  
  "Taqi kunas utjkchispas". Dahl jupax amparap ch"allxtayäna, ukat uka pä jaqix mä juk"a pachakiw mayacht"asipxäna, ukax jakäwip tukuykamaw mayachthapiñapäna.
  
  
  TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Drake jupax Hayden juparux jaqinak taypin sarnaqatap uñjäna, kunjamtix Aliciax lurkän ukhama. Ukampis aka kutinjja, jaqenakajj respetompi ukat suytʼäwimpiw jaljtapjjäna.
  
  Kunjamsa jupax mä uñkatasiñampi, mä jach"a jach"a tukuñampiw chuymar purt"i uk uñjäna. Ben jilataruw uñchʼukiskir uñjäna ukat mä akatjamatwa wayna amigopat llakisiñajj utjäna. Jutïr pachajj janiw utjkänti. Ben jilatajj mayj mayjäkchïnsa, Hayden Jay chachatakejj janiw askïkänti. Ukat uñjäwip jach"anchayasax Komodo - Delta equipon p"iqinchiriparuw uñjäna, jupax Wila Rey Hawai markan atipt"añ yanapt"äna. Drake chachajj amuyuparjamaw uka chachan nayrap katjäna ukat respeto uñachtʼayasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna, ukampis Komodo chachajj Drake sat chachar uñjañat sipansa Karin jilatampi parltʼañsa jukʼamp munkaspas ukhamänwa.
  
  Uka chiqanakanx Drake-n jan uñt"at jaqinakaw ch"iqintatäpxäna. Inas Mayan irnaqir masinakapax ukhamarak chiqa chuyman pallapallanakapax Jonathan Gates, secretario de Defensa estadounidense ukar chikt"atächïna, jupax janiw chiqpachans khitirus atinisiñjamäkänti jan ukasti mä qawqha jaqinakaruw aka pachpa cuarto ukan atinisiñ puedïna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jan wali tiemponakanwa pasapjjta" sasa. "Diosanakan kimsïr sepulturapanjja, kunayman ajjsarkañ animalanakaw utji, uk taqeniw yatipjjta. Ukhamasti, janiw kuntï suyktan uk amuyktanti. Ukat jukʼamp jan walijja, mä kasta tʼunjäwin aparatopas utjarakispawa. Jiwasax janiw kuna chiqaparus yatktanti, ukhamax janiw kuns jaqukipksnati. Kuntix yattan ukax Russell Cayman - yaqhip taqi ch"aman tamanakan p"iqinchata - sepulturar puriñatakikix janiw kunas sayt"kaniti. Nayrïr kuti jupar puriñatakikiw tʼijuñax qalltawayxi. Jumatix mä heroe ukhamäñatakix jakäwim apt"asiñ munsta ukhax aka cuarto ukan qhiparañamawa. Jan ukhamäkanixa, ukhamakiw sarxapxäta" sasa.
  
  Janiw mä istʼir chachasa ni mä warmis mä musculos kuyntʼaykänti.
  
  Hayden jilatajj jachaqtʼasïnwa. Taqinipuniw axsarapxäna, ukampis qhiparasipkakïnwa. Jupax jefeparuw p"iqip ch"allxtayäna. "Estados Unidos markan Defensa ukan secretariopax kuns sañ muni".
  
  Jonathan Gates chachajj janiw kuyntkänti, ukampis arupajj cuarto taypinwa apasjjäna. "Kuntï agente Jay jilatajj nayratpach sisktam ukak cheqañchasma. Uka sepulturajj wali wakiskiriwa. Odin sat chachan qhipharkir llätunka tʼaqanakapajja, jichhajj Stuttgart markankiwa, ukajj wali wakiskiriwa. Russell Cayman jupax wali wakiskiriwa, ukat ukhamäspa ukhax jakkirpachaw katuntatäñapa. Janiw yatipkti" sasaw mä juk"a samart"äna, "autoridadan nayraqatapanx akan jan wali jaqinakjam uñjatätanti janicha. Ukampis servicios de noticias ukanakaruw arktasipkta ukatx janiw kunas uñstkiti, ukhamax inas maynix kawkhans jiwasan qhipäxarux utjchispa. Mä tamaw utji, jupanakax Élite de Sombra satawa, jupanakax taqpach uraqpachan jupanakankiwa sasaw amuyapxi. Uk chʼallxtañäni ukat khitinakarus chiqpachapunix uk uñachtʼayañäni. Jaqi."
  
  Iyaw sañataki kusisiñanakax ist"asiwayiwa. Drake jupax janiw amuyt"kaspati kunayman jaqinakar Gates ukham jaqix Shadow Elite ukar jikxatañatak apanispa. Mä jukʼa tiempotjja, kunas niyaw qhespiñampïskäna. Gates chachajj amuktʼaskäna ukat sepulturar mä jukʼa sarañatakejj salajj tantachasiñ qalltäna ukhajja, Drake jilatajj Ben ukat Karin jilatanakaruw jakʼachasïna.
  
  "Jumanakax paniniw uka sepultura jikxatapxta uk ist"apxsma. Mä thug ukat chikat yatxattʼat jaqitakix janiw jan walïkiti" sasa.
  
  Ben jilatan ajanupax liwxatäna. "Jan amtayistati, amigo. Ukhamakiwa, jan amtayapxitati -sasa. Jupajj jupa pachpa jiwayasir jaqjamaw istʼasïna.
  
  Drake chachajj Karin kullakarojj jankʼakiw nayranakap chʼirmthapïna. "¿Mayamp pañalat chhuxriñchjatäpachati?"
  
  Karin kullakajj akham sänwa. "Nayrat sipansa jukʼamp jan waliwa. Ukampis uka patxaruxa, jupax jan utjkäna ukhax uka bandax CD-p apsuwayiwa, kunapachatix policía ukan jark"aqasiñapat mistxapxäna ukat Leeds jak"an mä festival ukar invitadorjam jawillt"atäpxänwa sasaw ist"äna".
  
  "¿Janit ukax mä suma yatiyäwi, masi?"
  
  -Janiw kunapachatix akankktxa -sasawa Ben-ax jach"at arsüna, -akapach qhispiyañataki.
  
  "Jukʼamp jan walijja,..." Karin kullakajj janiw jukʼamp jarkʼaqasiñ puedkänti. "Festival ukax Ben jupan wali munat pä bandas ukanakan p"iqinchatawa. Mä jukʼa jan amuytʼasir ukat mä jukʼa tiempotakiw sarnaqäna" sasa.
  
  Drake jilatajj sillpʼitäna. "Bummer satänwa. Jan llakisimti. Inas uka tiempotakejj akapachajj tukusjjchi" sasa.
  
  Ben jilatajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Jumajj mä jukʼsa amuyasmawa sasaw amuyayäta" sasa.
  
  -Jakañax ch"amawa, Ben -sasa. Drake chachajj Hayden jilataruw ladopar uñtäna. -Ukat jan jankʼak amuyaskäta ukhajja, qonqoranakamajj chʼoqtʼasiñapatakiw uka toqet yatjjayäta. Drakex maysaruw kutt"äna, Kennedy nayra amtawipax amuyupan anatt"askäna. -Internet tuqin irnaqaskakim, Blakey.
  
  Karin kullakajj sarjjañatak kuttʼkasajj amparapampiw amparapamp luqtäna. "Jupasti, yaqha tuqitwa llakisi. Ukhama, panpachanitaki. Aka Shadow Elite - chiqpachanx taqi kunatix jupanakatx red ukan jikxatapxta. Janiwa mä rastro, jani thakhi. Janiw mä jisk"a ch"amanchawis digitales ukan kayunakap uñacht"ayañakiti."
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Amuytwa". Ben ukat Karin jupanakax mayacht"asis irnaqapxi, NSA ukarux jan mä ch"uñu p"akjasaw hackear lurapxaspäna. Kawkhantï Hayden, May ukat Alicia jilatanakajj parltʼasipkäna ukaruw irpäna. "Jichhaxa, jumatix ukatakix wakicht"atäxstaxa, ukhamax akax qhipa diosanakan sepulturapawa, ukax ch"axwañapawa."
  
  Hayden jilatajj jakʼachasipkäna ukhajj qhep qhepa arunak istʼäna. Jupax uñch"ukisïnwa, wali ch"amampiw uñkatasïna. "Ukatakix wakicht"atäñamawa juk"amp askiwa. ¿Jumajj infiernon nayratpach pasawayta sasin amuyta? Jichhakamax janiw kuns uñjktati -sasa.
  
  
  
  2 CHIQA
  Sepultura, lunthata ukat tren
  
  
  TUNKA PAYNI JAQINAKANA
  
  
  Alemania markan sur toqenkir Singen sat industrial markajj janiw uka thayajj jutañap amuyaskänti. Qhana ch"uxña alaxpachan suma ukat suma uñnaqt"an uñt"ayata, quqanakampi, qutanakampi ukat qullunakampi muyuntata, kawkhantix uñt"atäki uka chimpunak uñtata, mä arunx volcánico bulto ukax jichhax t"unjatäki uka fortaleza ukan luratawa- ukax jan walt"ayir jan yatiñampiw jariqasïna.
  
  Akapachan jan sinttʼasir yaqhep chacha warminakajj jakʼachasipkäna. Jupanakat yaqhepajj niyaw ukankapjjäna.
  
  Jupanakajj mä horat jukʼampikiw uka thaknam sarapjjäna. Uka pachanx Drake, Alicia, Mae ukat Dahl jupanakax sarnaqäwinakat ukhamarak chiqañchäwinak mayjt"ayapxäna, ukhamat jan walt"äwinak askichañataki. Drakex chikat jinchumpiw aruskipäw ist"äna, ukampis jilpachax jan kuna usun utan churat yänakap uñakipañatakiw lup"ïna. Chiqansa, kunjamtï nayrax lurapxirïktxa, Dahl jupax mä wakiskir amtampiw aka chiqar ajlliwayi. Janiw SSG ukan utjki ukakipkänti, jan ukasti pallapallanakan bunker ukanïnwa, ukax mä jisk"a ejercito ukar equipañatakix walja armas ukanakaw utjäna. SIG ukat Glock pistolanaka, carabinas americanas M16 ukat M4 ukanakaw utji. Escopetas de acción de bomba, lanza cohetes, granadas ukat bengalas ukanaka.
  
  Alicia ukat Mae jupanakax Navidad urunx wawanakan munasiñampiw uka imantañ utar jak"achasipxäna, ukampis Drake jupax juk"amp jisk"akiwa, Ben ukat Karin jupanakax pistola punta y clic ukanak apnaqañax jasak apnaqañjam armado ukhamaw jikxatasipxäna. Qalltanjja, qheparapjjañapataki, jan ukajj imantasipjjañapatakiw amuytʼayañ munäna.
  
  Ben jilatajj jankʼakiw pʼeqep chʼoqtʼasïna. Karin kullakajj wali munat kullakaparjamaw amuyunakap arunakapar arsüna. "Aka jayaruw puripxta. Inas ajjsarayastanjja, ukampis kunjamatsa uk lurtanjja" sasa.
  
  Drake jupax jupanakar uñkatatayna, taqiniruw uñch"ukitayna. -Ukaw mä heroe ukar tukuyi -sasa.
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Jakäwijajj janiw walikïkänti, mä loco jaqer tropical paraisonkir chʼiyar pʼiyaruw autot irpañkama. Uka tiempokamajja...yataparjamaw jakäwij tʼunjawayta" sasa.
  
  -¿Kunatsa ukham lurapxtaxa? -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  Karin kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jaqinakarux janiw iyawskti. Jichhas janiw jikxatkti. Nayajj janiw puedkti" sasa.
  
  -Yanaptañataki ch"amachasipxañäni -sasa. Drakex juparux sänwa, pä phaxsi nayrax arunakapax nayar atinisiñaw sasaw llakit amuyasïna. Nayaw jumar qhespiyäma. Ukampis janiw jichhajj ukhamäkiti. Janipuniw janipuniw ukhamäkiti.
  
  -Kunjamtï sisktxa, jumamp chikaw jutapxta -sasa.
  
  Jichhajj Drake chachajj kunatï jutïrin utjañapäkäna ukatakiw amuyunakapan wakichtʼasiñ qalltäna. Jupanakan wali chʼama nuwasïwipa. Singen markan callinakapax jank"akiw pasapxäna, Hohentville markan tocón ukax jichhax horizonte ukanw uñstawayi. Ch"uxña pampanaka, ch"uxña chiqanaka ukat mä qawqha utanakaw volcánico qalaru ukat nayra castillopar muyuntapxäna, ukat jak"achasipkäna ukhax juk"ampinakaw utjäna.
  
  Kunas qʼal jan walïki.
  
  Niya jank"akiw aire ukan ondanakaparux ch"axwañ qalltäna. "Kimsa helicópteronak uñjta, tata. Taqi pallapallanakawa". Plomo maquinat aru.
  
  Dahl sat chachan arupa. -¿Chimpunaka?
  
  "Tata, nayax amuyta, jumax nayraqat aka tuqit yatxatañamawa. Jupanakax uraqir puriñkamakiw puripxi.Kunjamtix nayax parlasktxa, jaqinakax correo electrónico tuqiw sarxapxi. Nayax amuyta, jank"akiw huelga lurañax amuyt"añasa".
  
  Mä muspharkañ amuktʼañaw arktäna. Drake-n adrenalinapax jilxattawayiwa ukat jupax Alicia ukat Mae-mp mayjt"ayasipkän uka uñnaqap katjatayna. Jupanakas ukatakix wakichtʼatäpxarakïnwa. Taqinipuniw Dahl jilatarux p"iqip ch"allxtayapxäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Janiräkipanwa jupanakar atacañäni. "Janiräkipanx wakicht"asipxañapataki, regulación jan ukax planificar. Ukhamajj payïr cheqan jutapkchiyätsa, mä elemento de sorpresa utjaskakiwa" sasa.
  
  -Jupanakan filanakap p"akintapxam -sasa. May kullakax mayachasiwayi. "P"akjapxam, jupanakar atipt"apxam ukat t"unjapxam. Khitinakatix sepultura manqhankapki ukanakarux jan amuytʼasisaw lanktʼasiñäni" sasa.
  
  Alicia kullakajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. -Mä ideal mundonxa, jisk"a duende.
  
  Dahl jilatajj radioruw arstʼaskäna. "Mä amtax mä lurawiwa. Jichhajj uk lurasktanwa. Jan qheparasa" sasa.
  
  -Lock ukat carga -sasa. Haydenan arupax radio tuqiw ist"asïna. -Janiw kunas mayjt"kiti. Jupanakarux juk"amp ch"amampiw jawq"jañäni, ukakiw. Amtañäni, akax mä jach"a huelga militar ukhamawa, jakañ amuyunxa. Diosanakan kimsïr sepulturapata ukat mä jan uñtʼat tamamp mä aparatojj finsión urutak apsutäspa uka toqetwa parlasktanjja. Janiw pantjasirïkti" sasa.
  
  Pallapallanakan convoyapax wali ch"amampiw sartawayi, markat mistusaw nayra volcán ukar jak"achasiwayi. Jupanakax mä qhipa chequeo uka arma lurapxäna, munición viva ukarux chiqaparuw uñt"ayapxäna ukat uka uru atipt"añatakix kuna amuyun foco ukar puriñ yant"apxäna.
  
  Mä jachʼa qollu manqhanjja, autonakap jaytasaw qoqanak qhepäjjat imantasïna. Uka jan aljañjam tapa manqhanjja, mä fuerza multinacional especial ukaw volcán patat jankʼak nayrar sartaskäna.
  
  "Helicópteros ukanakaruw amtapxta". Dahl chachajj kunkapan micrófononakaruw samaqtʼäna. "Caimán chachampi jaqinakapampix mantañ punku jikxatapxäna jan ukax lurapxäna. Sistemas GPRS sum apnaqañax janiw sinti jan walt"ayatäkaspati".
  
  Drake chachajja, oraqer mantañ radar sat radar sat mä sueco jaqen especialidadapänwa, uk amtasïna. Jupajj kunjamsa parltʼasipjjäna uk istʼänwa, ukampis tʼijtkasajj uka jakʼankir uñisir cheqanakat sapa centimetronak uñakipäna. Jupa jakʼankir jaqenakan competenciapajj jupar confiyañatakiw yanaptʼäna. Jupajj jan uñtʼat cheqanakar mantasajj jukʼamp suma jaqëkaspas ukham uñtʼatäki ukaruw chʼalltʼañ yatitäna. Kennedy jiwatapatx kutt"ayatäkchisa, ukat jichhax Wila Rey Dimitri Kovalenko jupax carcelan t"aqhisiyataw taqi jan wali juchanakapat t"aqhisiyata, Drake jupax janiw kuns kamachkänti, jan ukasti ch"amaka ch"axwawinak jutir suyt"äna. Jupax Kennedy jupan askipatakiw uk katuqañapatak wayt"ata.
  
  Ukajj jupan mä partepäpuniniwa.
  
  Mä chiqat mä jach"a thuqt"awiw ist"asïna. Mä qhawqha segundonakax uraqix khathatitaynawa, ukat quqanak taypin jisk"a ch"usawjanak taypinx chhuxriñchjasir chhullunkhayat uñjañatakiw ch"amanchasïna. Caiman chachampi jaqinakapampix manqhar mantapxäna, inas nayra castillot mä chiqas tʼunjapxchïna. Jachʼa jachʼa tukupjjañapataki ukat nayrar sartapjjañapatakis janiw kunas jarkʼkaniti.
  
  Jan ukasti jiwasat sipansa. Drake jupax pusi SAS chachanakaruw punto-blank uñjäna, Sam ukat masinakaparu. Mä kutix pusinix Drake ukat Wells jupanakampiw irnaqapxäna. Jupajj jakäwipampiw jupanakan taripäwipar confiyäna. Ukatxa, Mai sat chachan pä japonés amigonakapa ukat Gates chachan Servicio Secreto ukan pusi agentenakapaw utjäna. Komodo ukat Delta markankir kimsa pallapallanakapampix voluntarios ukhamaw qhipäx uñch"ukipxäna ukat Belmonte, Ben ukat Karin jupanakamp chikt"atäpxañapatakiw jaysapxäna.
  
  Hayden, Kinimaka, Gates ukat mayninakax mä jach"a columna central ukham utt"ayapxäna. Jupanakax pataruw sarapxäna, jan walt"awinak uñjasax wali ch"amampiw uñch"ukipxäna, ukampis jinchunakapaw Cayman jasakiw jikxatasïna. Jachʼa arnaqasiñanaka ukat maldicionanakas taqe cheqanwa istʼasïna. Cayman markan irnaqir mercenarionakax jank"akiw sarapxäna, janiw ch"amachasipkänti, jupanakan ukankatapax jan yatiyañataki. DIA ukan irnaqirix Gates jupar arktatap yatispawa, ukatx janiw pächasiñakiti, perímetro jank"ak seguridad utjañapatakix kamachinak jaytawayi.
  
  Mä qhawqha tiempotjja, jichhajj uka castillo jakʼachasipkäna uka walja nayra tʼunanak taypinkapjjäna. Ukanx mä señal ukaw utjäna, ukhamat taqpach amukt"añatakisa, wakicht"atäñatakisa. Kunkankir micrófonos ukanakat jiskʼa arunakaw istʼasïna, ukat chikat tunka jaqenakaw uka lurañatak escenarior muyuntapjjañapatak mayipjjäna. Drake chachajj mä qhoru, independiente arco de hormigón qhepäjjaruw qontʼasïna, uka arcojj inas nayrajj mä ventana ukhamächïna. Mä jukʼa nayraqatar uñkatasajj mä escenario uñjäna. Cayman markankirinakax jank"akiw muyuntapxäna, mä sistema de comunicación ukat mä HQ improvisado ukham utt"ayapxäna. Kimsa helicópteros estacionarios ukanakat equiponak apsusipkäna, rotoranakapas llampʼu chuymampiw muyuntäna. Nayra castillon t"unjata pirqanakapax kunatix luraskäna ukatakix mä loco telón de fondo ukham luratayna, jist"arat punkupax chhullunkhayat qinayanak mistunitayna, ukax kawkhans manqhat mistunitayna.
  
  Drake jupax Bluetooth ukan mä pitip ist"äna, ukax flanqueo ukan equipo ukan wakicht"atäpxatap uñacht"ayäna. Mai, Alicia ukat Dahl jupanakax jupan jak"aparuw qunqurt"asipxäna, wakicht"ataw jikxatasipxäna. Jupanakan qhipäxankir quqanakan arboledapanwa Komodo ukat tripulacionapax ikipxäna, jupanak taypinxa Ben ukat Karin sat jilatanakaw utjäna.
  
  Hayden chachajj ajanupan mä jan amuytʼkay uñnaqampiw taqeniru uñkatäna. "Doomsday Device ukat Caiman" sasaw jiskʼat arsüna, jinchunakapan mä fantasma ukaw utjäna. -Ukhamatakiw akankapxta -sasa.
  
  Jupanakax ch"amampiw tapa p"akjapxäna, kimsa tuqit Caimán markankir jaqinakarux nayrar sartapxäna, tunka payan profesional pallapallanakaw mä juk"a, chiqap phallawinakampiw ch"axwapxäna. Jank"akiw arnaqasiñanakax qalltawayi, cuerpos ukat equipos ukanakax ch"axwapxataynawa ukat uraqiruw jaquntapxäna. Ukhampachasa, Caiman jupax nayratpach amuyt"irïnwa, mä qawqha francotiradores ukanakar pachpa castillo ukan imantañataki. Disparonakax ist"asïna ukat Drake-n kayunakap muyuntat ch"uxña quqanakax ch"axwawinakamp phuqhantatänwa, uraqit ch"akhanakax uraqit misturjamaw jaltxapxäna. Ukat jankʼakiw Mai sat chachan mayni chachapax jaquqanïna, ukat uka jan wali agente japonés ukax mä qunqurimpiw saraqanïna, ukat sapa mayniw yaqha ventanatxa chʼaxwäna, ukhamat chʼaxwirinakar neutralizañataki.
  
  Ukampis mercenarionakajj qala chuyman nuwasirinakäpjjänwa. Nayrar sartasir chʼamapar uñjasajj janiw kuna sustjasiñsa uñachtʼayapkänti, ukatwa armanakap jikjjatapjjäna ukat saytʼasipjjäna. Drakex nayrïr jaqin ajanuparux fusilap ch"allt"äna, jupax amuyt"asxänwa, Caiman jupax uñisirinakan purinitapat niyaw yatïna ukat mä amtar puriñap amuyasïna.
  
  Uka jaqix jaquntatäxän ukhax Drakex juparux ch"axwantäna ukat jutir ukar sarawayxäna. Hayden jilatajj jupan jakʼapanwa nuwasïna. Jupax janiw qullatäkänti, janiw kuna lurañas utjkänti, jan ukasti ch"axwañaw utjäna, jupanakar yanapt"ir jikxatañkama, khitirus atinisipxaspa. Drake chachajj jaqeparuw jaqontäna ukat uñkatasïna. Walja tunka mercenarios ukanakaw jan ch"amanïpkänti. Helicóptero apnaqirinakax jiwatäpxänwa jan ukax chimpuntatäpxänwa ukat jist"antatäpxänwa. Aliciax niyaw SAS pallapallanakar arktaskäna, jupanakax castillo jach"a mantañawjaruw t"ijtapxäna. Mai kullakajj jan samartʼasaw fusil aptʼasïna, jichhajj jukʼamp jaqenakaw jupamp chiktʼasipjjäna. Mä qawqha francotiradores ukanakax wali qhiparapkaspa ukhamaw amuyasi, ukampis SAS ukax jank"akiw ukx uñjani.
  
  Dahl jupax uka jaqin qunquriparuw ch"allt"äna. Kunapachatï uka jaqix jaquqanïna ukat arnaqasïna ukhaxa, sueco jaqix pächasïna. Ukampis Daniel Belmonte chachajj janiw ukham lurkänti. Mä guardia trasero ukamp jakʼachasisinjja, Dahl jilataruw pasäna ukat uka jaqerojj pʼeqeparuw mä jukʼa chʼajjwäna.
  
  Kunawsatix Dahl jupax jan amuyt"asis jupar uñtaskäna ukhax Belmonte-n culturat tonadapax llakimp mayjt"ayatänwa. "Jupanakat mayniw Emma kullakarojj jiwayäna. Taqiniruw jan waltʼayi. Jupanakatxa janiw maynis jakañax wakiskiti, janiw akankkiti ukat chiqpachansa janiw civilizado jaqinak taypin jakañapäkiti" sasa.
  
  Drake chachajj Dahl jilatarojj amparapat katthapïna. "Janiw chʼaxwañatakix tiempox utjkiti. Saraña."
  
  Thaknam tʼijtʼasaw uka castillo pirqanakap manqhat pasapxäna, ukat wali chʼamaktʼañkamaw pasapxäna. Alicia kullakajj chʼeqa toqer escalerat saraqaskäna ukhakiw uñisiñat chhuxriñchjasïna.
  
  "Wila masinakax nayraqat jupanakaruw puripxäna. Ukhamatwa jichhakamax cero cuerpon jakthapitax jaytawayi" sasa. Inglés warmix wali llakitaw uñnaqäna.
  
  Mayax katjataynawa. "Ukhamajj kunatï cheqäki uk amuytʼam ukat jan llaktʼasiñamawa" sasa.
  
  "Kusisiñampi".
  
  "Waliki". Drake chachajj pä mistuñwa uñjäna. Jupax Hayden ukat Kinimaka jupanakaruw arknaqañampïskäna, jupanakax wali jaya chiqar sarapkäna ukhaxa, mä akatjamat uñisiri pallapallanakax pä punkut mistunïna. Drake jupax rollo ukhamaw jikxatasïna kunawsatix ch"axwañax qalltawaykän ukhama. Taqinipuniw kunjamtï lurañjamäki ukhamarjam esquivapxäna, ladopar jaltasaw jan ukax qhipäxar jaquntapxäna. Mä granizo de balas ukax janiw sayt"asis saykatañjamäkiti. Ukampis kunapachatï Drake chachajj cubiertar chʼalljjtäna ukhajja, niyaw M16 sat autopan gatillop apuntasïna ukat jaqontäna. Pʼeqepajj hormigónruw chʼalljjtäna, ukampis dianapajj janiw liwjjatkänti. Uka cuartoruw balanakajj jalnaqäna, perqat pirqar sillpʼirïna. Botas ukax ajanupar jak"achasïna. Fusil aptʼatajj janiw arjjatañatakejj chʼamanïkänti.
  
  Jupax uka jan walt"äwitak wakicht"asiwayi ukat janiw walja kisunak chhaqhayañap suykänti.
  
  Ukat botas ukanakax mä ladoruw liwxatasïna ukat dobladorakïnwa. Mä segundo qhepatjja, mä cuerpow jupan jakʼapar purinïna. Jupax jichhak jiwat mä mercenario ukan nayranakaparuw uñch"ukis jikxatasïna.
  
  Mä amparaw uñstäna. Aru. "Jumajj nayat manütawa. Uñnaqanakam qhispiyawayta". Ukatxa, jach"a jach"a tukuñawa. -Kunjamsa jupanakaxa sarnaqapxi -sasa.
  
  Aliciax nayrïr jiwayawip katuqawayi. Drakex jaltawayxänwa, mä jaqiruw uñjäna, q"ara isimp isthapt"ata, juparuw jaltawayxäna, wali ch"amampiw thuqt"äna, pistola apt"ata. Drake chachajj uñisiripan nayrapatsa jukʼamp jankʼakiw sarnaqäna. Cuerporu ukat pʼeqeru chʼankhachata, taqe ukanakajj amuyuparjamaw órganonak chʼiyjañataki ukat chʼakhanak pʼakjañataki dirigido ukat pesatäki. Yaqha uñisiri cuerpow jupar chʼalljjtäna, ukampis kawkhantï mä jukʼa tiempon jukʼamp jan walinak luraspän uka cheqanakaruw uñchʼukïna. Janiw jiwayat jaqin ajanupas uñjkänti.
  
  Qhepatjja, mä jukʼa samartʼañ cuarto jikjjatäna. Hayden ukat Kinimaka jupanakax mä pack nayrïr chiqan ch"axwapxäna, uka pack ukanx pusi SAS pallapallanakaw utjäna. Dal jupax cuarto ukan mayni chiqanw ch"axwäna, Komodo ukat Equipo Delta jupar yanapt"asa, ukhamarak jan ch"axwirinakar arxatasa. Alicia kullakajj jupa pachpaw nuwasïna. Equipopankir jaqenakan mayachtʼat yatiñapajj wal muspharayäna, ukat jankʼakiw uñisirinakapar atipjapjjäna.
  
  Ukampis Mai Kitano jupaw jupanakar khuchhuqatayna. Kawkhantï sarkäna uka cheqanjja, chachanakajj kayunakapan tʼijtʼataw ikipjjäna. Uñisirinakapan axsarañax jilxattawayiwa, kunawsatix japonés warmix juk"at juk"at jupanakar jak"achaskäna ukhaxa. Kunawsatix uka jaqix ametralladora nina nakhantayañ munkän ukhax Mai kullakax amparapat katthapisinx alayaruw jaquntäna, ukhamat nayrïr muyupax pampar ch"allt"äna. Jaqit sipansa jukʼamp jankʼakiw muñecap tʼijtʼayäna, pʼakjasaw pʼakjäna ukampis barril jan saytʼaskäna, ukhamatwa payïr phallatajj jakʼankir irnaqer masinakapar tʼunjäna. Kunawsatix qunqurt"asiwaykän ukhax Mai jupax kimsïr muyuntat p"iqi ch"akhapar ch"allt"añapatakiw uñjäna.
  
  Jupanak taypinxa, Mai ukat Alicia jupanakax qhipharkir atacantes ukanakaruw chhaqtayapxäna. Tukxasaxa, uka pani warmixa uñkatasipxataynawa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Inas jaqenakar jaktʼañ qalltañasajj wakischispa. Atipt"irix jikxati-" Nayranakapaxa Drake tuqir uñtatänwa kunawsatix Haydenan arnaqasitapax taqi kuns umamp chhaqhayäna.
  
  "Saraña!"
  
  Mai kullakax pirqa p"iyaruw t"ijtäna, manqhar uñtäna, ukatx taqi kunas qhanaw sasaw mä señal uñacht"ayäna. Jiwat uñisirinakapar jaytasaw jupar arknaqapjjäna . Uka castillojj mä laberinto cuartonakänwa, yaqhepajj mä jukʼa yänakampi phoqantatänwa, yaqhepasti chʼusa jaytatäjjänwa. Jichha pacha uñacht"awinaka ukat armarionakax nayra austeridad ukamp ch"axwapxi. Chʼusa cuartonakajj fantasma ukat sapakïkaspas ukhamänwa, kunanakatï jan uñjkañäki ukanakajj laqʼampi laqʼampi taypinwa sarnaqerïna, ukajj jukʼamp jan wali diosanakan sepulturap patxan lurat mä estructurar uñtasitänwa. Thayajj ventananakan chʼiwinakapatwa ukat nuwasiñ cheqanakan imantat chʼiwinakatwa sillpʼirïna. Mä chʼusa chʼamakat sipansa jukʼamp chʼamaw uka taman pʼeqep muytayäna, kunattejj tʼijtʼasaw pasapjjäna.
  
  Mai jupax thakhi jist"arawayi, jichha pacha invasoranakax jaytawayapki uka thakhinaka, chhullunkhaya ukat t"unjäwinak arktasa. Bluetooth ukamp aruskipt"añax jupanakarux wakicht"ataw uñjasipxäna ukat wali amuyumpiw uñjapxäna. Drake chachajj revistap machaq revistaruw mayjtʼayäna. Voto jakthapiwix kuntix taqinix yatipkän ukx chiqanchawayiwa -kimsa jupanakan jakhüwipax jilxattawayiwa. Mayan agentenakapampi ukat Punkunakat maynimpiw panpachani. Sam jupax wali jaqiwa ukat wali thayarakiwa Drake ukar uñkatañataki kunatix May jupax SAS equipo ukar nayrar sartayatayna. Regimienton pʼeqtʼiripajj wal muspharaspa ukhamänwa. Oh janiwa, Drake-x amuyt"äna. Janiw yaqhakiti.
  
  Yaqha cuarto tuqiw tapicería ukat pinturanakax pirqanakat ch"iyjatäna ukat pamparuw jaquntatäna. Cayman chachajj kuns thaqhaskpachäna. Inas kunas curlicues ukamp qhanañchatächi - mä nayra aru yaqha sepulturanakan jikxatapxatayna. Drake jupax Dahl, arut yatxatirix jupanakamp jikisiñ yant"atati sasaw jiskt"asïna.
  
  Qhiparusti, jach"a nayrïr sala jist"arat punkut jaltxapxäna, nayraqataparux bombas aturdimientos ukanakamp jaquntapxäna. Mai kullakajj nanakat jayarstʼat pä cuartot guardianakan jiskʼat jiskʼat arunakap istʼäna. Guardianakax mistuwayxän ukhax qhipharux pirqax ch"uqt"at p"iyaruw puripxäna - mä jach"a jan chiqaparu ch"usawja kawkhantix mä thaya, ch"uqt"ir thayax mä juk"a thayampiw t"ijtäna.
  
  Drake chachajj mä jukʼa samartʼasajj Dahl jilataruw uñkatäna. "¿Mä kutimpi, compañero?"
  
  -Ukham suyt"apxañäni -sasa. Suecia markankir jaqin sinti uñnaqapax pesimismo tuqitwa arsüna.
  
  Ben jilatan jiskʼa arupajj uka grupon qhepäjjat jutäna. "¿Kunatsa aka chiqar pʼakjañatak ajllipxäna uk yatismati? Kuna iwxtʼanakas jichhax wali askiwa" sasa.
  
  Drakex nayrïr kutiw t"unjata pirqa uñkatasïna. Jaya thiyanaka ukat yaqhip pata bloques ukanakax jan kunaniw qhiparapxäna. Uka pirqa patxaruxa mä jamuqawa ch"uqt"ata. Qalltanjja, uk amuytʼañajj chʼamakïnwa, ukampis uka qhepatjja Thorsten Dahl sat chachan águila nayrapaw uk amuytʼäna. "Perqax pä chiqaru ukat manqha tuqir uñakiptʼam, kawkhantï pirqax mä chiqax jaytatäki uka chiqanakaru. Ukax base ukat jaya lado triángulo ukankiwa. Akax..." sasaw säna.
  
  "Ukax Odin chachan chimpupan tallado ukhamänwa, Valknott". Ben jilatajj tukuyäna. "Jiwañan chimpupa".
  
  "Ukat ukanx". Karin kullakajj perqa jakʼaruw sarjjäna. "Curls mayampi. Diosanakan arupa. Chiqpachansa Odin chachax diosanakan awkipäkaspas ukhamawa" sasa.
  
  -Yatiñ kankañ laykuw nayranakap luqtäna -sasa. Ben jilatajj nayrïr sepultura thaqhapkäna uk amtasïnwa. "Jutïr urunak yatiñataki. Kunatï niyaw pasañapäkäna uk sum yatïna" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukhamächi ukhajja, llätunka yänakapajja, mä arunjja, nayrïr sepultura jikjjatapkta uka qhepat inamayakïkaspas ukhamänwa- inas amuyapkta ukat sipansa jukʼamp wakiskirïchispa" sasa.
  
  Mai ukat Alicia jupanakax nayrar sartañatakix chhuxriñchjasipxänwa. Mai kullakajj llampʼu chuymampiw akham säna: "Akanjja janiw kunas utjkänti uk yatjjatañäni" sasa, ukat Alicia kullakajj jachʼat arsüna.
  
  Drake ukat mayni pallapallanakax iyaw sapxäna. Uñisirinakarojj janiw jukʼamp tiempo churatäñapäkiti wakichtʼasiñapataki.
  
  Mano Kinimakax p"iya muytasa ukat qhipäxan jisk"a pasaje ukar uñch"ukiskäna. "Janiw nayax ukan mantañjamäkti" sasa.
  
  Hayden jilatajj wali amuyumpiw akham säna: "Ukampis diosanakajj suyapjjewa" sasa. "Ukat Cayman ukax ukhamarakiwa. Tata-" Jupax chikat Gates-aruw uñtäna.
  
  "Maldita, Jay. Nayax saraskta -sasa.
  
  Ch"amakaw jupanakarux señas uñacht"ayäna, ch"amakax jan wali diosanakan, jan wali amtanakampi, jan wali jaqinakan utjatapamp phuqhantatänwa.
  
  
  TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Pusi jaqini SAS ukankirinakax Mai Kitano jupampiw nayrïr chimpuntapxäna, ukatx Hayden ukat Kinimaka jupanakax qhipankapxänwa. Drake jupax jach"a hawaiano ukarux wali sum uñch"ukiskäna, jach"a jaqin jank"ak sarnaqatapatx wal muspharäna, kunatix pasaje ukax juk"amp jach"a saraqañ qalltäna. Llampʼu qalat lurat perqanakajj saraqañkamajj dentado oraqer tukuwayjjänwa, ukatsti qʼañu qalaruw tukurakïna. Thayax mä juk"a pachaw jiwxäna, ukat wasitat jupanakar jak"achasiñ qalltäna, patak patak maranakan q"añut apt"ata, jan wali nayra yänakan q"añut apt"ata.
  
  Thaya taypinxa mä jisk"a aru ist"apxäna. Jan ch"amani arunakax jinchunakapar jaquntäna, jupanakan chuymap ch"allxtayäna, mä jan wali yant"ir jaqin iwxt"ataparjama. Uka pasillojj jukʼamp jayaruw tʼijtäna. Kayunakapax nayra ch"usa t"unanak patxaruw ch"allt"asipxäna, p"iqinakapax ch"uxña qalanakaruw ch"allt"asipxäna. Thakhix nayratpach qhant"atäxänwa, ukampis SAS ukankirinakax janiw kuns jaytapkänti, sapa kutiw uka equipo ukarux sayt"ayapxäna, kunapachatix scouts ukankapkäna ukhaxa.
  
  Taqinipuniw mä sipitar sarapxatap yatipxäna. Janiw yaqhax utjkaspati. Kunapachas ukat jan ukax uñt"apxaspa ukat jan walt"ayasipxaspa ukax mä jiskt"äwikïnwa.
  
  Tiempojj jan amuyasisaw tʼijtäna. Chiqpach pachax janiw utjxiti. Janiw kuna sipitanakas jupanakan uñjañjamäkänti. Uka jan wali thayajj jila parte jaqenakar yatiyañatakejj wakisispawa. Jupanakax wali amuyumpiw jach"a arco gótico uksat pasapxäna. Uka ajjsarkañ miasmajj sartasisaw cuerponakapar muyuntañ qalltäna, ukhamatwa muxsañchtʼasis, malltʼasis ukat llamktʼaspa, ukat SWAT pallapallanakas liwxatasipxarakïnwa.
  
  "Janiw nayatakix askïkiti". Alicia sapakiw arsüna, arunakap balas ukham lakap arsüna, inas jupa pachpa ajjsarañ munir municionapamp jarkʼaqañ munchïna.
  
  Jaya alayaru, yaqha arco gótico manqhanxa, wali uñisirinakaparux janiw ist"apkänti. Drake jupax jiskt"asiñ qalltäna, aka pasajex k"ari plomo ukhamäpachati, ukat Caiman jupax yaqha chiqankpachati. Vacanakapan qhepäjjapajj nina nakhantatäjjänwa. Walja kutiw kunas p"iqipar jaquntäna, kunas jank"akiw liwxatasïna jan ukax liwxatasïna, ukat uñisiñap imantañatakix wali ch"amampiw manq"antasïna.
  
  Ukatxa, jaya chiqatwa mä jukʼa arunak istʼapxäna, walja chachanakaw arnaqasipxäna. Uka equipojj phisqa minutonakaw wali tʼaqhesiñatak saytʼasipjjäna, ukat jukʼamp amuyumpiw nayrar sartapjjäna. Drake chachajj arnaqasiñas mä kʼarikïspawa, uk yatïna. Russell Cayman chachan arunakaparjamaxa, janiw kunas valor nominal ukarjam apsuñjamäkänti. Qhepäjjatjja, Komodo chachajj Ben ukat Karin jilatarojj jichhajj taqe kunat wakichtʼatäpjjañamawa sasaw jiskʼat parlir istʼäna, jichhak jutapkäna uka thaknam tʼijtjjarakïnwa.
  
  Qhepatjja, jan tukuskir minutonakajj jukʼat jukʼatwa uka jan wali chʼamakan thaknam sarapjjäna, ukatwa nayraqatapan mä jachʼa arco uñjasïna. Mä juk"a thakhix utjaskakïnwa, ukampis Drake, Kinimaki ukat Hayden jupanakan qhipäxapar kunkap ch"allxtasa, suma qhant"at p"iyan pampap uñjäna. Jaqenakajj nayraqatar qhepar arnaqasipkäna uk istʼarakïnwa. Jachʼa equiponak apayasipkäna uk istʼarakïnwa.
  
  Ukampis janiw khitirus uñjkänti.
  
  -sasawa Haydenar jiskht"äna. "Janiw túnel ukan ch"axwañax jan walt"ayatäkaspati. Ukhamatwa mä pʼiyan mantañax utjaspa ukat jupanakarux sipitaruw puriyaspa. Uñachtʼayasiñkamaw suyapjjani" sasa.
  
  "Iyawsaña".
  
  Kinimakaxa wali ch"amawa. "Ukhamajj wakichtʼasim. Nayax mä Navidad luau jank"akiw lurañaja. Libre tiempo ukat taqi kuna. Hawai markanx janiw kunas Navidad ukar atipt"kiti, chacha" sasa.
  
  Drake chachajj kunjamsa Navidad urupajj sapakïspa uk mä jukʼa amuyäna, mä qhawqha semananak nayrajj wali suytʼatäkchïnsa. Khititï "mä jakäwix mä qullqimp mayjt'aspawa" sasin siskän ukax kuntï siskäna uk yatpachänwa. Jupax jisk"a tamapan dinámicas ukanakat lup"ïna ukat janiw khitis hierro fundido Navidad kusisiñ suyt"añapatak amuyt"känti. Jan ukasti Kinimaki.
  
  -Jiwasax taqi ch"amampiw ch"amachasiñäni, Mano -sasa. Janiw kuna garantias ukanakas utjkiti.
  
  Uka jiskht"awinakaxa turkakipt"ata kutt"anxäna, qhanaru jak"achasiñataki. "Juparux ch"ankhampiw jawq"jañäni. Jank"aki ukat ch"ama. Ukat yaqha chiqar sarxapxam" sasa.
  
  Yaqha pachaw samart"añax utjawayi, ukatx SAS ukankirinakax yaqhachasiñampiw tapa jaytawayapxi. Ukampis janiw t"ijt"añaki ukat ch"axwañak lurapkänti, granadas de aturdimiento ukat bomba de humo ukanakamp jaquntapxäna, perfecta formación de batalla ukan qhiparapxäna, t"ijtkasax maynit maynikamaw ch"uqt"asipxäna. Mai jupanakampixa wali sumpun chikañchasi, kunjamatixa kuna equipo especializado ukanakampi. Hayden ukat Kinimaka jupanakax qhipat mistuwayapxi, samarataw jikxatasipxi, ukatx Drake, Alicia ukat Dahl jupanakax jakäwipan nuwasiñatak wakicht"ataw jikxatasipxi.
  
  Jupanakajj jan waltʼäwinakampi ukat nuwasiñanakampiw uñjasipjjäna. Mä jachʼa pʼiyan chika taypinjja, makhatañataki ukat saraqañatak jachʼa yänakajj mä montón ukanwa tantachatäskäna. Caiman chachan jaqinakapax jupar muyuntat ukhamarak jaya pirqanakan filaruw sayt"asipxäna, armanakax armanakap apsusipkäna ukhax nina nakhantapxäna. Drake ukat Alicia jupanakax ch"iqa tuqirux wali ch"amampiw kutt"apxäna, uñisirinakan chika taypinkir masaparuw ch"axwapxäna. SAS ukankirinakax mä ritmo ukan nayrar sartapxäna. Mä segundo qhipatxa, Komodo ukat jaqinakapax p"akintasinx nina ch"amap jilxattayapxäna. Mä qawqha pachatakix p"iyan pampapax ch"axwañ chiqaruw tukuwayi, taqinitak jiwañaruw tukuwayi, ukanx yatiñanakax tunkat mayniruw juk"amp jilxattawayi, suerte purapat yuspajarasawa.
  
  Drakex mä qunqurkamaw jaquqanïna, riflex amparaparuw ch"allt"asïna, sapa segundow mä disparo apsuwayxäna jisk"a mayjt"äwinakat qhipatxa. Balanakapajj chʼakhanakaparu ukat aychaparuw chʼalljjtäna, ukat chuymachtʼatäñatakejj juntʼu plomo tʼaqanakajj wali jakʼanwa sillpʼäna ukhakiw dianapat jaqontäna. Jupajj jakʼankir sepulturan muspharkañ arquitecturap sum yatïna, ukampis janiw mä milisegundos ukhas ukanak wali askit uñjkänti. Equipopajj janiw kuna tapanïkänti, ukampis wali qhuru chuymampi ukat jan pantjasir amtampiw uk lurapjjäna. Mä qhawqha minutonakatjja, Cayman chachajj cuarto taypin uttʼayatäkäna uka chachanakajj qheparuw kuttʼjjapjjäna, ajjsarayapjjäna, tʼunjapjjarakïna ukat sapa tapap jaytapjjarakïna. Perqanakankir mercenarionakajj janiw sinti usuchjatäpkänti, ukampis jupanakas mä centimetro qhepjjattʼañwa chʼamachasipjjäna.
  
  Ukatx SAS ukankirinakax ch"axwataw uñjasipxi, mä wayna pallapallax p"iqip ch"allt"ataw qhipäxar jaquntatäna, ukatx Komodo Delta ukankirinakat maynix kunkapat katthapisinx t"unjataw uñjasiwayi. Gates chachan Servicio Secreto ukan escuadrónapajj mäkiw jiskʼachasïna, kunattejj guardiapan kimsïr jaqejj armadurapan mä muspharkañ balampiw jawqʼjatäna, ukat asfixiaskäna ukhajja, yaqha jaqew ajanupar chʼalljjtayasïna.
  
  Drakex nayrïr kutiw uñch"ukisïna. Chiqansa, aka sepulturax walja patanakanïnwa. Janis amuyañjamäkänti, ukampis akapachan muspharkañanakapat maynïrïtap sum yatïna, Drake chachajj uka sepulturarojj janiw istʼkänti, ukat kawkhantï Cayman chachan jaqenakajj jupanakar francotiradoramp jawqʼjasipkäna uk cheqapuniw uñachtʼayäna. Jupax Alicia ukat Dahl jupanakaruw p"iqip ch"allxtayäna, ukat kimsanix imantat jaqinakarux sapüruw pallapallanakamp pallapallapxäna, kunawsatix uka jan amuyt"kay thayax thayt"ankäna ukat wasitat jupanakar muyuntat jalnaqäna.
  
  -Kuns lurasma -sasawa Aliciaxa jach"at arsüna, -janiwa uka fucking ataúdes ukanakatxa mayniru ch"allt"añati!
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden chachajj uka muspharkañ escalerar uñjasajj chʼeqa toqeruw ventiläna. Manqhat ancho, mä jachʼa pʼiyan patakamaw wali jiskʼaptäna, ukat kawkhantï wali alturanakar llamktʼkäna uka cheqaruw tukuyäna. Escaleranakax walja ledges ukat niveles ukanakar makhatañ munapxäna, ukax aka muyu sepultura ukar muyuntatänwa, ukat walja nichos ukanakaw ukat juk"ampi. Kinimakax jupar arktäna, escalera jak"an sayt"atäpkän uka mercenarionakaruw apaqäna.
  
  Nayrïr grada jakʼachaskäna ukhajja, mä mercenariow jupar jakʼachasïna. Hayden chachajj mä cheqanwa chʼajjwäna, amparat ampar nuwasiñar jan mitisiñapatakiw wal chʼamachasïna. Cuchillompi usuchjatapajj wali usuyänwa. Mä ch"aman, chiqaparu ch"allt"añakiw wakisi, jan ch"amanchañataki.
  
  Ukampis jupax nuwasiskakïnwa. Jupax markapataki, awkipataki, ukampis taqi kunat sipansa, amigonakapatakiw uka uru atipt"añatak ch"axwäna. Balanakajj tʼijtjjäna ukhajja, taqenitak mayisïna. Kunapachatï jachʼa escalerar makatkäna ukhajja, tunka payan mercenarionakaruw akatjamat pampat jaltapjjäna ukat arnaqasir jupar jakʼachasir uñjäna, ukat jupa pachpaw mayisiñ qalltäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Ben Blake chachajj Delta markankir soldadon qhepap cheqapuniw saytʼatäskäna, jupajj liwxatänwa. Jupax pallapallamp chikaw jaquntatäna, Karin ukat Gates jupanakan jak"apankapxatap yatisa, ukat usuchjat uñjañ yant"äna. Ukampis uka jaqen amparanakapajj jiwañampiw kunkapat katthapïna. Nayranakapajj wali jistʼaratäjjänwa, llakimp phoqantatänwa, janiw kunarus uñchʼukkänti. Ben jilatajj uka jaqen muñecaparuw llampʼu chuymamp llamktʼäna, wilajj chʼamaka aceiter uñtataw uka muñecapat jalnaqäna. Mä qhawqha segundonakatjja, uka jaqejj amparanakap jan chʼoqtʼataw jiwjjäna, ukat jiwañatakejj mä usuchjataw uñjasïna.
  
  Ben jilatajj jachaqtʼasisaw uñchʼukiskäna, ukat bilisampis chʼamaktʼarakïnwa. Ukajj kunjamtï mä guerrajj jakʼankchi ukhamarak wila wartäwipunïnwa. Ben jilatajj jukʼamp ajjsarkañ yänakajj utjatap yatïna, ukampis aka pallapallajj kawkhantï mä qhawqha tiempo nayrajj mä chʼamani waynajj saytʼaskäna uka cheqan jan kuns lurasaw jiwat ikiskäna, ukat chuymaparuw chʼalljjtayäna. Ukaw sapa uru llakinakapasa, chʼaxwäwinakapas jan walïtap uñachtʼayäna. Kunjamas sapa segundo jakäwin sawurani. Jiwañajj kunja ajjsarkañawa.
  
  Jupax sayt"asïna, mä juk"a pachatakix sapakiw jaytatäna. Delta ukan qhispir anatirix juk"at juk"at nayrar sartawayi, internacionales masinakaparux chiqap ch"iyar jaquntawinakampiw ch"amanchawayi. Karin kullakajj jupa jakʼan saytʼasïna, janiw kuns siskänti. Jupanakajj kunjamsa maynit maynikam jikjjatasipjjäna uk yatipjjäna. Gates jupax wali qunqurt"ataw jiwat pallapallan amparapat katxarusinx mä llakit kuns jisk"at arsüna.
  
  Ben chachan uñkatatapajj pachpa pʼiyaruw uñtäna. Uka jachʼa utajj patak patak metronak jachʼänwa, anchopsa wali jachʼarakïnwa. Ukajj mä jachʼa manqʼänwa, kimsa nivelanakanïnwa, janiw pampajj jaktʼaskänti. Sapa nivel muytasinjja, mä jachʼa ledgew utjäna. Uka ledge qhepäjjatjja, nayra volcán qalan kʼuchiki, patak patak patak patak nichonakaw utjäna. Sepulturanaka.
  
  Diosanakan sepulturanakapa.
  
  Ukat pampan nivelapajj sepulturanakampi muyuntatänwa. Ben jilatajj walja mayj mayja sepulturanakaruw nayranakap chʼoqtʼäna, ukampis nayrïr pä sepulturanakan nichonakapat sipansa, janiw kunas utjkänti, niyas janiw kunas utjkänti, jan ukasti jachʼa ataúd ukat mä qhawqha austero tallanakaw utjäna. Chiqansa, uka chiqanwa diosanakax jan wali jaqinakar carcelar jistʼantapxirïna. Janiw tributo pagañamäkiti.
  
  Komodo chachajj jupanakar kuttʼasaw uñchʼukïna. "¡Jakʼat qheparapjjam!" Janïr nuwasiñar kuttʼkasajj jupamp chik sarapjjañapatakiw amparapamp uñachtʼayäna. Ben jupax Hayden juparux pä escaleranakat mayniruw ch"amakt"ayat uñjäna, Kinimaka jak"ankxänwa, uñisirinakampi muyuntatänwa, wali t"aqhisiñampiw ladopar katxarutäna.
  
  Komodox jupan equipoparuw jupar khitäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake chachajj kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw francotiradoranakar jarkʼaqäna. Kunapachatï jupanakan chʼaxwañanakapas uñisirinakar jaya tiempo qhiptʼayañjamäkaspa ukham qhan amuyasxäna ukhaxa, Dahl sat chachax mä loco, kʼullu tʼijtʼasaw pʼiyan payïr escalerapar tʼijtäna. Drakex mä iwxt"aw arnaqasïna, ukampis loco suecox niyaw taqpach velocidadamp saraskäna. Jupajj kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjamaw escalerar jankʼak saräna, mayajj pä gradanakatwa jaltawayjjäna. Drake chachajj janiw yaqha amtar uñjkänti, jan ukasti arktañakiw utjäna. Sueco jaqix jan amuyt"asirïnwa, ukampis chiqpachans equipopax juk"amp jach"aruw sarañapäna.
  
  Balax sillp"iw pasawayxäna, nayrap nayraqatan thayaruw khuchhuqäna ukat Alician nayraqatapan thayaruw khuchhuqäna. Drake jupax mä amparapampiw t"ijtäna, juykhükaspas ukhamaw uñisiriparux ch"axwantäna. Jupax escalerat t"ijtäna, Dahl qhipäxan suxta grada ukat Alicia qhipäxan mä grada. Uka jan waltʼäwinak taypinsa, jachʼa jachʼa tukutapajj wali chʼamäjjänwa. Ukat mä jaqix ladopat tʼijtʼasaw jupamp chʼaxwantäna, ukat uraqiruw jaquntäna. Uka qhuru thakhinakax ajanuparux ch"allxtayäna. Drake jupax uñisiripan nayranakaparu ukhamarak kunkaparux ch"ankhampiw ch"ankhachatayna ukat qunqurinakap jiltayatayna purakap jark"aqañataki. Uka cuchilloxa lliphipitaynawa. Drake jupax mä chiqar jaytawayi. Uka ist"awix wasitatw purintäna, ukampis Drakex manqhan sarnaqäna, uka jaqin muñecap katjasin p"akjatayna. Ukapachas uka nuwasiñax janiw sayt"känti, ukampis Drakex janiw uk suykänti. Cuchillox mä ch"axwañampiw t"ijtäna. Mercenariox taqi pesaje ukampiw nayrar jalt"äna, Drake-rux escalerar chint"añ yant"äna, ukat jach"a nayraqatapampiw jawq"jäna.
  
  Drake chachajj wasitatwa ladopar liwjjatäna. Mercenario chachan nayraqatapajj escaleran qalat lurat pataruw wali chʼamampiw chʼalljjtäna, ukat mä jukʼa tiempotakiw muspharayäna. Drakex juparux t"ijtayataynawa, mä qala amparapampiw tukuyatayna, ukat uñch"ukitayna.
  
  Dahl ukat Alicia jupanakax niya chikatpach nayrïr nivelaruw puripxäna. Wali ch"amampiw sayt"asipxäna, ukat mä nicho ukar imantasipxäna, ukax balas ukanakamp ch"uqt"at ataúd jak"ankiwa.
  
  Drake jupax chhuxriñchjasïna. Alicia kullakajj janiw kusisiñapäkänti.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden kullakajj llaktʼasisaw ladopat usuchjasïna. Muspharkañawa, janiw uñisiripan jawq"jatapakiti, jan ukasti escaleran jan wali sarnaqatapawa, ukat armapampix uraqiruw jaquntawayi. Uka mercenarionakajj mä ratukiw jupanak taypinkapjjäna. Hayden kullakajj kayunakap chʼamampiw saytʼasïna, kisunakap chʼalljjtayasïna, ukhamat usuchjasiñap jarkʼaqañataki, ukat nayrïr jaqejj fusilap qʼomachasaw gradanakat jaqontäna. Payïristi, nayraparuw mä thujrumpi chʼalltʼäna. Mä pistolat mistur balajj kayunakap taypin hormigón taypit jaltjjäna ukat uka taypinwa pasawayjjäna. Kinimakax jupan jak"apanx mä jach"a jaqiw jikxatasïna. Chiqansa, uka chachanakax jupar tʼijtʼasaw escalerat jaltxapxäna, ukat alaya laqʼaruw walpun uraqir puripxäna. Ukampis Kinimaki chiqpach ch"amapax muspharkañ jank"akïtapawa. Kimsa atacantes ukanakax janïr uka jaqix jupanakar katuntatap amuyasisaw jaquntatäpxäna.
  
  Ukatx Komodo ukat jaqinakapax jupanakamp chikaw jikxatasipxäna. Jupanakajj escalerat makatapjjänwa. Hayden kullakajj mä jukʼa tiempow uka cheqan qheparäna, ukat jachʼa cargop apnaqasajj jan waltʼayat mercenarionakaruw pallapallanak jaqontäna.
  
  Ukat Ben jilatajj jupan jakʼapankänwa. -¿Jumajj walikïsktati?
  
  "Janiwa. ¿Jumaxa? Uka waynan ajanupax jiwañjamaw chʼiyjatäxäna.
  
  -Jiwañax taqi chiqanwa utji -sasa. Uñkatatapax liwxatat soldadonakat diosanakan sepulturanakaparuw tʼijtäna.
  
  -Aka chiqaxa jiwañataki luratawa -sasa. Hayden chachajj yaqha disparompiw jaqontäna, ukat mayni mercenarioruw mä jachʼa chhullunkhayamp oraqer khitäna.
  
  Ben jilatajj amukiw akham säna: "Pata uñtam" sasa. -Uñtapxam -sasa.
  
  Hayden kullakajj mä jukʼa samartʼasajj pistolan alcancepat maysaruw uñtäna. Kuntï uñjkäna ukajj amparanakapan ñikʼutanakapwa saytʼayäna. Sepulturan pampapajj laqʼampi phoqantat qʼañunakampi phoqantatänwa, ukat jukʼat jukʼatwa wilamp phoqantatäna. Walja jiwat ukat jiwañampïpki uka jaqinakan thiya wila charconakapax mä jachʼa chiqaruw jaljtawayi, ukat chachan botas ukanakatakix lliphipiw uñjasi. Uka uraqin SAS pallapallanakas janiw equilibrio lurapkänti, uniformenakapamp q"añuchasipxäna ukat q"illu ch"uxñaruw tukupxäna.
  
  -Ukat uñtapxam -sasa.
  
  Ben jilatajj kuntï Hayden chachajj jan waltʼäwinakan jan uñjkaspän uk uñachtʼayäna. Uka pʼiyan anqäjjanjja, walja jiskʼa altaranakaw mä muyu uñtat uttʼayatäna, sapa mayniw uraq patjjarojj mayj mayj uñnaqani.
  
  Hayden jilatajj jupanakar jiskʼachäna, mä jukʼa tiempojj janiw kuns arskänti.
  
  Ben jilatajj qhanañchtʼkaspa ukhamaw akham säna: "Llatunkakïpjjewa" sasa. -Ukat rizos ukanaka. Nayrïr pison taqpach pirqanakaparuw uñacht"ayäna. -Jupanakax taqi chiqankapxiwa -sasa.
  
  Haydenan uñkatawipax nayrïr piso ukhatw sarawayxäna, kimsa niveles de nichos ukanakat pasawayxäna, ukat ukapachaw uñkatatapax mä chimpur purintäna, jupax mä juk"a uñt"äna.
  
  Jupajj Ben jilatan amparapampiw chʼalljjtayasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Akajj Russell Cayman satänwa. -Jupax uka pataruw jikxatasi, taqi kunas lurasiski uk uñjasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Drakex pä kutiw escalerar t"ijtäna, mä ledge ukan mä juk"a samart"äna, kunawsatix pä equipo masinakapax nina nakhantat jist"arapxäna ukat mä alcoba ukar jaltawayxäna. Mä ratukiw mä lipʼichit lurat amparajj pʼeqepat katthapisin hielot lurat amparanakap taypin chʼalljjtaykaspas ukham amuyasïna. Jupax qalltäna.
  
  "Janiw taqpach Starbucks ukankiti."
  
  Alicia kullakajj akham sasaw jiskʼat säna: "Amuktʼam" sasa. "Aka chiqax gansonak churitu".
  
  Nicho ukax jach"a ukat jisk"akiwa, niya pusi tunk metronak qalaruw khuchhurata. Ukajj jankʼakiw lurasïna ukat jan sinti amuytʼasisaw lurasïna sasaw taqe jaqenakajj amuyapjjäna. Perqanakas techonakas jan chiqaparu ukat dentado ukhamänwa, mä jachʼa armampi jan ukax mä amparampis tʼunjatäkaspas ukhama.
  
  Alicia kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna, kunatï alayajj utjki uk uñkatasa. -Wawamax jan walt"awinak churistu, Drakes -sasa.
  
  Drake chachajj qhepar uñtasaw Ben jilatarojj Haydenar distraer uñjäna, kunattejj jan wali jaqenakamp atipjayasiñ yantʼäna. -Nayaxa jisk"a loqhe jaqimpiwa parlt"ä -sasa.
  
  Uka pachanx Dahl jupax p"iyan qhipäxat uñstäna. Drakex jupar uñkatasaw akham säna: "Mä juk"a risqiw mä piss apsuñataki, compañero".
  
  "Jumataki, inas." Dahl jupax mä jisk"a jachaqt"asiwimpiw qhant"äna, ukatx wasitatw wali amuyump uñt"ayasïna. "Ukanjja, mä qhawqha qʼañu tallanak jikjjatawayta. Ukat mä estatua. Nayax amuyta akax Amatsu ukan sepulturapawa, chiqpachanx jan wali diosawa. Akax wali jan wali chiqawa, amigonaka" sasa.
  
  -Ukañkamax -sasawa Drake-x säna, -kuna jan walinak uñjktan ukanak atipjañäni -sasa.
  
  Jupax janiw uñisiriparux granada jaquntañ munkänti, jan ukasti qunt"asisaw automáticamente phallawayäna. Uka tiendajj janiw utj-jjeti. Ukat mä chiqar jaquntasaw yaqha chiqar uchasïna. "¿Mä-pä combinación?"
  
  "Ukham lurañamawa". Dahl jupax jupar arktäna. Alicia kullakajj qhepa guardiaruw saytʼasïna. Mayachtʼasisaw uka nichot mistuwayapjjäna ukat jutïr pallapallaruw tʼijtjjapjjäna, uñisirinakan ajjsarat pallapallanakaruw tʼunjapjjarakïna, ukat jutïr jachʼa ataúd qheparuw imantasïna.
  
  Kunapachatï mä jukʼa tiempo tʼijtjjapjjäna ukhajja, taqpach pʼiyajj jupanakan nayraqatapanwa jistʼarasïna. Drake jupax SAS equipo ukat Mai jupanakarux chiqak alayaruw uñjäna, jach"a equiponak taypin jalnaqt"asaw imantasipxatayna, balas ukanakamp mä qawqha qhipharkir mercenarionakaruw ch"axwapxäna. Jupajj chʼeqa toqenjja mä jachʼa escalera uñjäna. Mä destacamento Kaiman chachan jaqinakapax Komodo Delta equipo ukat Mano Kinimaka jupanakan qhipäxaparuw jaquntatäna. Hayden kullakajj francotiradoranakaruw francotiradoranakar francotiräna, águila nayrapajj sapa nicho thaqhaskäna.
  
  Gates ukat Belmonte jupanakax arco mantañawjan imantasipxatayna, armat ukampis ninap katxarupxäna, equipopan mä jaqir jan walt"ayañ axsarasa.
  
  Ukat pä niveles patat, sayt"atäsa, mä figura jupanakar uñch"ukiskir uñjäna. Uka chimpuxa, mä jaqikiw utjaspa sasaw amuytʼayäna.
  
  Uka chimpux uñch"ukiskäna, uraqi manqhankir qhip qhipa jaqinakapax jiwayatäñapkama ukat escalerankir tamax qhipäxar jaquntatäñapkama. Ukapachaw amparap aytäna.
  
  -Jan sayt"apxam -sasawa jach"at arsüna. "Chʼamachasitamax wali askïkchisa, janiw kunäkisa. Janiw aka nuwasïwin atipkasmati" sasa.
  
  Ukat patak patak jaqinakaw kimsïr pata muytasin mä akatjamat uñstapxäna, amukiw uñstapxäna, wali amuyump uñtat armanakampi. Cayman jupax larusiñ qalltäna.
  
  
  TUNK PUSI JAQINAKANA
  
  
  Drakex wali ch"amampiw samsuwayxäna. Cayman sat chachajj jan suytʼasaw jupanakat sipansa jukʼamp jiljjattäna. Ukajj luraña jan ukajj jiwaña jan ukajj kunjamtï lurañjamäki ukhamarjam tʼijtʼañänwa. Qhipäxapanxa, nayra amukt"añanxa, yaqha ataúd ukaw sayt"atäskäna.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Infiernon mä virgen utjañapatakiw mä oportunidad utjistu. "Ukajj fu- sañ muni" sasa.
  
  -Ukax kun sañs muni uk yattanwa. Dahl ukat inglés warmix wali jan sum uñtʼasiñ askinak jikxatapkänti. Chiqansa, sapa maynitakix uka amuyunakax mayj mayj amuyunïpxänwa. Dahl jupax escalerar uñacht"ayäna, ukat mä jan wali sonrisaw laka k"uchuparux liwxatäna. -Akax jiwasan anatt"awisawa.
  
  Drakex uñch"ukiskäna ukat amuyasïna. "Janiwa. Jumax wali loco ukhamätawa, Dal."
  
  -Jïsa, ukampisa suma loquña -sasa. Sueco jaqix p"iya muytasinx micrófono Bluetooth ukaruw llamkt"äna. "Jumajj yaqha cheqar sarjjañamat lupʼkasajj uka jaqejj parltʼpan. Ukatxa señalajar arktañamawa" sasa.
  
  Uka crackle of estático ukax amuyt"añ yatiyatayna. Caiman, DIA ukan fantasma, especialista de trabajo húmedo, parte empresarial de la Élite de Sombra, jupax mä arumpiw arnaqasïna, ukax jisk"achasiñaw mistu.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Nayajj sisteman wawapäyätwa. "Tiempompix mä wawa, janiw kunas juk"ampi. Jichhax mä cargo p"iqinchirinakat sipan juk"ampiruw jikxatasi. Nayan arunakaj istʼasa jiwañajj wali jachʼañchataw jikjjatasiñama" sasa. Jupax amparanakap ch"allxtayäna. "Nayaw Élite Sombra ukan arupätxa. Janiw khiti común jaqes ukham jukʼamp jikjjatkaspänti" sasa.
  
  Drake chachajj uka jaqeruw uñkatasïna. Mä juk"a pachatxa, akapachan destinop amparapar katxaruñapatakix mä ch"amaw utjäna. Caiman chachajj mä ordinario jaqer uñtasitänwa, jiskʼa cuerponi, promedio alturani, janiw kunas wali muspharkañäkänti. Ukampis jupax mä aura de amenaza ukamp muyuntatänwa. Aka jaqix janipuniw khuyapt"ayasiñ, munasiñ, pampachañ uñt"kiti sasin amuyaña. Taqi urunakapax hielo fantasía ukanakamp phuqhantatänwa.
  
  Caiman jupax wasitat larusitayna, uka ist"awix wali ch"amawa ukat yaqha markankirïnwa. Ukapachaw Drake chachajj amuyasïna, Russell Cayman chachajj janipuniw jakäwipan mä suma horanïkänti.
  
  "Jumajj wali qheptʼatäsmawa. Nayax llätunk Odin chimpunak apayaniwayta. Niyaw aka chiqar sarxapxi, ukat purinipkani ukhakiw uka tʼunjäwin aparatox jiwasanakäxani" sasa.
  
  "¿Uka llätunka tʼaqanakajj wali wakiskirïpachati?" Alicia kullakajj arnaqasïna. "Kuna asnusa. Dahl, chiqpachansa uka jan wali jaqinakampiw chikañchasiñama" sasa.
  
  "Iwxt"awinakax debidamente notado. Kawkhantï nayajj wakiski ukaruw apayarakï" sasa.
  
  "Jan chuym ustʼayasimti, Torsten. Jupanakax Stuttgart markankapxiwa, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Jupanakax ukhamäpxänwa".
  
  "Walikiwa, janiw jupanakarux ukham jayarstʼayañ puedkänti. Inas jupanakar jarkʼaqsna" sasa.
  
  Drake jupax jupanakarux shushed. "Jichhax juk"amp jach"a jan walt"äwinakaw utjistu". Jupajj alaya pampankir llätunka altaranakaruw uñachtʼayäna. "Ben jilatajj Bluetooth sat aparatompiw conectawayitu. Jupax uka chimpunakax ukanw mantani sasaw amuyi" sasa.
  
  "¿Ukat ukax aparatoruw ch"amañchi?" Dahl jupax jan iyawsasaw p"iqip ch"allxtayäna. "Ukhamajja, jukʼamp ajjsarkañ sepulturajj jukʼamp ajjsarkañ arma aptʼatawa. Ukat taqi kunas kunjamatsa Odin ukat nórdico mitología tuqit muyuntkaspas ukhamawa. Jumax yatisktawa, chiqpachansa jukʼamp yatxatañasawa ukat islandés sepulturan arut yatxattʼat masijampiw parltʼañasa" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jiwasax lurañäniwa" sasa. -Aka chiqat mistuñkama -sasa.
  
  Ukat ukatsti jupax nayrar sartawayxänwa. "Chhuy! ¡Caiman jilatajj walikïskiwa! Jupax jan sinti llakisiri jaqiruw uñch"ukiskäna. -¿Nayar uñt"tati?
  
  Uka amukt"añax mä t"iju t"iju alambre ukham ch"allxtayäna, ukatx Caiman jupax amparanakap t"axllirt"äna. "Taqi sutinakam yatxa. Ukampis jiwatanakan sutinakapax janiw nayatakix kunäkisa" sasa.
  
  -Ah, ukampis janiw jichhakamax jiwkti -sasawa Drakex säna. "Jiwayañax wali chʼamakïtapwa amuyapxäta. Inas jumajj wali chʼamamp uñtʼatächi. ¿Kunatsa uk yattati?
  
  Cayman jupax janiw kuns arskänti.
  
  "Kunattejj warmijar jiwayapjjañapatak maykäna uka chacharuw thaqskta. Ukat jupar jiwayir jaqitaki. Ukat nayax amuyta jumax uka tuqit kuns yatta, Cayman. Jumampi Wellsampixa. ¿Kunsa jumajj yatta?"
  
  Cayman jupax lakap ch"allxtayäna. "Jumajj jiwañampïsktawa, Drake. Ukjja respetompiw lurapjjam, jan llaktʼasimsa" sasa.
  
  "¿Akax Élite Sombra ukankiti?" -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna. "¿Jupajj jiwatapampejj mayachtʼatäpjjeti? ¿Khitis escandinavo markankir jaqejja?
  
  Uka arumpikiw Drake chachajj mä reacción jikjjatäna, janipuniw amuyañjamäkänti. Caiman chachan cuerpopajj cheqapuniw wali muspharat chʼalljjtäna. Ajanupasa ukat chʼakhanakapas chʼakhanakjam janqʼoruw tukuwayjjäna, ukat mä orden jawsañatakiw lakap jistʼarasïna.
  
  Dal jupax juk"amp jank"akiw jikxatasïna. "Unxtayaña!"
  
  Taqi infiernonakax chhaqtawayxänwa. Dahl jupax imantat mistusaw escalerar t"ijtäna, Drake ukat Alicia jupanakax qhipäxankänwa. Drake ukat Alicia atrevido ukax kisunakap ch"allxtasipkäna, Dahl jupan jutir saräwip suyt"asa...
  
  ...uka pachparakiw Mai ukat SAS escuadrón ukax sepultura pirqanakapar ukat jupanakan patapan sayt"atäpkän uka pallapallanakan armanakapar jalt"apxäna, Caiman chachan jaqinakax nayrax ch"uqt"apkän uka sogas ukanakaruw amparap luqtapxäna, uka jach"a yänak sarnaqañ yanapt"añataki. Jupanakax uñisirinakaruw atacapxäna...
  
  ...kunawsatix Hayden ukat jupan equipopax sayt"asipxäna ukat taqi nina ch"amap wali jach"a jan walt"awinakaruw uñt"ayapxäna!
  
  Dahl chachajj qalat lurat escaleranak pataruw tʼijtäna ukat espacioruw jaltawayjjäna. Khititï uñchʼukkäna ukajj wali mulljataw saytʼasirïna, kuna diablos uka sueco jaqejj luraski sasaw jisktʼasirïna. ¿Jupa pachpat jiwayaspachäna? Ukampis ukatx uraqir purintäna, pistola uñacht"ayasa ukat pallapallanakampi, qala barandilla ukar t"ijt"ir escalerar, ukat liwxatasïna, jank"ak apthapisinxa, balas ukanakamp jalxatasa, arnaqasisa ukat ñik"utapax muyuntat t"ijt"asaw nayrïr piso tuqirux wali ch"amampiw jalxatäna.
  
  Ukatx Drakew uñstäna, Aliciax qhipäxan uñstäna, jupax llakinakapar jan sinti llakisiyañ yanapt"añatakiw arnaqasïna. Kimsa jaqinakax qala barandillat liwxatapxäna, armanakapax taqpach autompiw ch"axwapxäna.
  
  Mai ukat mä SAS pallapallax soganak katthapisinx pirqanakar t"ijtxapxäna, Sam ukat qhipharkir jaqinakax mä jan walt"ayir voleibol de nina llawuntataw jaltxapxäna. Pä tunk kayukiw t"ijtapxäna ukatx granadas tiempo ukarjam aire ukar jaquntapxäna. Ukajj mä aleatorio, suytʼäwimp luratäkaspas ukhamänwa, ukampis cheqansa uñisirinakar jan sum wakichtʼañatakejj wali amuyumpiw jakthapita.
  
  Ukatxa antutxapxänwa, uraqiruw jaltxapxäna...
  
  ...ukat Hayden jupan equipopax mistuñkamaw p"akintawayi, uka jan walt"awinakx tapa ukham apnaqasa. Delta Pallapallax mä bala apsutayna, ukax mäkiw jiwayatayna, ukampis mä segunda pachax kayunakapax sapakiw sarnaqäna ukatx yaqha bala apsutayna, ukax Komodo ukatakiw amtata, uka jaqix jiwatatpachas comandantepan jakäwip qhispiyawayi. Hayden jupax pamparuw jaquqanïna, ukatx Gates, qhipa qhipharkir agentepa, ukat Belmonte jupanakax jan tapat mistusaw nina ch"amap plomo ukamp phuqhantat nuwasiñarux yapxatapxatayna.
  
  Mai ukat SAS pallapallax mayacht"asisaw uraqir puripxäna, liwxatapxäna ukat sartasipxäna kunjamatix granadas ukanakax jaquntapkän ukanakax p"iyan chika taypin aire ukan phallapxäna. Uka tʼaqa tʼaqanakajj taqe cheqaruw chʼeqtʼasïna, sepulturan taqe cheqankir uñisirinakan cuerponakaparuw chʼalljjtäna.
  
  Dahl, Drake ukat Alicia jilatanakajj qalat lurat barandillat jankʼakiw sarapjjäna, ukampis ukham jankʼak sarasipkchïnjja, kawkhantï uñchʼukipkäna ukajj cheqapuniw utjäna. Uñisirinakan pallapallanakapax kimsïr nivelatw liwxatasin jaquqanipxäna, ukat qullu pataruw jaquntapxäna ukat uraqiruw jaquntapxäna. Yaqhipanakax títeres ukham thuqt"asipxäna kunatix pistolampiw ch"axwapxäna, jilanakaparuw kutt"anipxäna ukat uraqiruw jaquntapxäna. Dahl jupax barandillat t"ijtäna ukat janis kunas jark"kaspän ukhax wali ch"amampiw uraqiruw jaquqanïna, suma uñnaqt"an t"ijtäwipax mä jan walt"ayir aterrizaje ukar tukuwayxäna. Drake ukat Alicia jupanakax janiw kuns lurañjamäkänti, jan ukasti jupanakar arkapxäna.
  
  -Fuck me -sasa. Aliciaxa uraqiruwa jiskht"asïna. "Mä imill wawar kunjams kusist"añapa uk uñacht"ayañax mä thakhiwa".
  
  Drake chachajj usut cuerpop jachʼar aptäna. Jila parte uñisirinakapajja, kimsa toqet jan chʼamani chʼamanakan nuwasitap uñjasajj wal muspharapjjäna, ukat mä jukʼa tiempotakiw jan waltʼayasipjjäna. Khitinakatï jan wakichtʼatäpkäna ukanakajja, armanakapwa wakichtʼasipjjäna. Drake chachajj uka mistuñ uñjäna.
  
  Jichhajj jan ukajj janipuniw ukhamäkänti. Janiw kuna ajlliñas utjkiti
  
  "Jank'aki".
  
  Jupax mistuñ tuqiruw saräna. Mä qhawqha balanakaw kayunakapar qalar chʼalltʼäna, ukampis janiw niyas kunjamtï lurañjamäkänti. Uñisirinakapat wali suma soldadonakas arnaqasir yanapirinakapan tʼunjatäpjjänwa. Drake jupax yatïnwa, janiw khiti pallapallas, khitinakatakis irnaqkchisa, kuna programas arktasa, taqpach chuymanïkaspati, kunapachatix masinakapax arnaqasipkäna ukat jak"an jiwapkäna ukhaxa. Ukat Drake jupax Hayden ukat jupan equipopax nayratpach ukankapxatap uñjäna, nayrïr clasen nina llawintañ churapxäna. Llatunk altaranakat maynïr paskäna ukhajja, jukʼamp sum uñtʼañatakejj jukʼampiw sarnaqäna.
  
  Mä qala rectángulo ukaw p"iyan qala pampan ch"uqt"ata, ukat patapanx mä oval altar ukaw utt"ayata. Uka chiqa uñnaqax altar manqhanwa kʼuchuntatänwa. Cayman, kunjamtï jikxataskänxa, chiqaw sataynawa. Odin sat llätunka pedazonakajj llätunka altaranakaruw chintʼatäñapäna, ukhamatwa uka pʼeqeñchäwin aparatojj activatäñapäna.
  
  Ukat llätunk jiskʼa tʼaqanakajj thaknam sarasipjjänwa.
  
  Uka anattʼañasa ukat Caimán sat barcon uñstatapatsa ukham amuyasïna. Ukampis jichhakamax janiw kikipäkiti. Janiw aka chiqat jayankkiti. Ukat Caiman chachan reacción ukarjam amuyt"asax, Élite de Sombra ukat p"iqinchiripax nórdicos ukanakax janiw diosanakan sepulturanakapan jan wali lurawinakampikix taqpach chikañchasipxäna, jan ukasti Drake nayra pachan axsarañanakat juchanipxarakïnwa.
  
  Kunjamatix Cayman jaqix ukhama.
  
  Drake jupax uka SAS ukan utjki uka chiqar puriñapänwa ukat Wells jupan yatxatäwip jikxatañapänwa. Kunjamsa kunas pasäna, taqi kunas maynit maynikamaw mayachtʼatäna.
  
  Hayden jilatajj usutjam jachaqtʼasisaw aruntäna. "Mayamp qhispiwayta, ¿janich ukhamäki?"
  
  Ukat akham sasaw ñikʼut mururasïna: "Uka warmin vengakuñapkama" sasa. "¿Qhawqhanis jan lurapkänti?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Waljapuniwa" sasa, ukat Drake chachajj Ben jilatarojj qhepäjjapan saytʼatäskir uñjäna. Uka waynan ajanupax vidriot uñtat janq"u, amparanakapax wilampiw ch"allt"ata. Ukapachaw Drake qhipäxan arco ladonakapat balanakax sillp"äna.
  
  Jupax aka chiqar saraqapkän uka jach"a pasillot kutt"añ thakhi uñacht"ayäna. -Jiwasax sarxañasawa -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Uka equipojj thakinakapan kuttʼanjjänwa. Qalltanjja jankʼakiw sarjjapjjäna, ukampis janiw jankʼak sarjjapjjänti. Ukat Hayden kullakax Odin llätunk chimpunakapat llakisitap arsüna.
  
  "Janiw ukham jayarstʼapkaspati. Taqi kunas kunjams Caimán ukax jupanakar apapxi ukarjamaw lurasi. Nayax amuyta, jupax amuyt"asisaw amukiw uk lurañapa, kunatix uywirinakapax ukham irnaqapxi. Ukhamajj mä jukʼa tiempow pasani. Ukampis ukapachas..." Qhana arunak jan arsusaw jaytawayi.
  
  Dahl jupax akham sänwa: "Jupanakarux jark"aqatäñapawa. "Janïr Caimán ukax entrega katuqkipanx jupanakar puriñax wali wakiskiriwa. Ukat aka chiqat mistuñkamax..." Jupax wali ch"amaka ch"amaka taypin nayrar uñtäna. "Islandia markankir chachajampiw parltʼasiñaja. Jichhakamajj mä jukʼsa descifrar tiemponïjjänwa" sasa.
  
  "¿Kunas mä arunjja, ¿kunas mä aparatojja?" Belmonte kullakajj jichhajj arsüna. "Ukat ¿kunjamsa ukajj lurasi? ¿Khitis yati?
  
  "Janirakiwa". Dahl jupax samañap katjatayna, kunawsatix ritmo apthapiñ qalltäna. "Akax kuntï Islandia markan arut yatxattʼat masijax luraski ukanakat maynïriwa".
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Odin jilatampi kuna lurañas utji sasaw apuestasma" sasa. "Escandinavia markankir diosanakaw taqi ukanakanxa. Taqi kunas nayratpach wakicht"atäkaspas ukhamawa, nayra sarnaqäwin uñt"at thakhinjam sarasksna ukhama..." sasaw mä juk"a samart"äna. "¿Ukampis ¿kuna amtampis?"
  
  "Kunjamtï jumax sisktaxa, mitología nórdica ukamp kunas lurasispa ukhax - Odin ukat Ragnarok - ukax muspharkañäspawa", Dahl jupax juparux siwa. "Ragnarok ukax diosanakan qhipa ch"axwäwipawa. Janïr ukham paskipan taqenis jiwañatak ikintapjjani ukhajja,..."
  
  -Ukax janiw jichhakamax paskiti -sasa. Belmonte jupatakix tukuyäna.
  
  Karin kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Apuestas ukax Odin jupaw nayrïr kutix jutïr pacha uñjäna ukat diosanakax mayj jiwapxi uk amuyarakïnwa. Qalltanx larusispänwa ukat larusipxaspänwa, ukampis inas... Ukham luraskir uñjasax ukham luratayna. "
  
  "Wauu". Ben jilatajj taqe chʼamampiw uka toqet sarnaqañatak chʼamachasïna. Drake chikat jachaqt"asisaw Komodo chikat waynarux aynacht"ayäna. "Akax mä juk"a wali manqhankir laq"awa, sis."
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Wali, wali manqhankiwa" sasa. -Ukampis chiqäpachänwa -sasa.
  
  "¿Ukat escudojj taqe ukanak qalltäna?" Hayden jilatajj ukham amuytʼäna. "Jilamampi Parnevik jilatampejj akaw nayrïr partejja sasaw sapjjerïna" sasa.
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Uka escudo jikjjatatapajj walja jan walinakwa sartayäna" sasa. "Ukhamatwa kimsïr sepultura jikxatapxatayna. Uka toqet nayajj yattwa" sasa.
  
  "Ukat Élite Sombra ukankirinakat parltʼañäni." Jonathan Gates jupax qhipa agente ukat qhipa qhipa qhiparkir Delta pallapallaw Komodo ukan yanapt"ata. -Jichhakamax janiw khitirus atinisiñ yatipkti.
  
  Hayden kullakajj usuchjat ladopat katthapisisajj nayranakap chʼoqtʼasisaw akham säna: "Fragmentonakat parlkasajja" sasa. -Jichhax sarxañäni -sasa.
  
  Chiqpachansa ritmo apthapiñ qalltapxäna, qhananakax t"ijtkasax t"ijtxarakïnwa. Uka mayjtʼäwejj wali chʼamäjjänwa ukat awisajj wali llakitaw jikjjatasïna, ukampis jichhajj taqeniw kunas jan waltʼäwin uñjasi uk yatipjjäna.
  
  Sapa minutojj jakthapitawa.
  
  
  TUNKA PHISQA JAQINAKANA
  
  
  Uru qhanax uñkatasiñanakapamp jikisipxäna, kunawsatix uka axsarkañ túnel ukan mistusipkäna ukhaxa. Jiwatanakasa, jiwatanakasa taqi chiqanwa ikisipkäna. Mä uñisiri soldadojj arma aptʼataw túnel sat chʼaphi thiyaruw jaltʼañ atipjäna. Jupax wali mulljataw uñnaqäna, kunapachatï taqpach equipox nayraqatapan uñstkäna ukhaxa.
  
  sasaw Hayden jilatajj uñachtʼayäna. "Aka waynarux katuqapxam. Jan jaytjasirïtapat premiopajja, Cayman markan llätunka tʼaqapan amtapat taqe kuntï yatki uk yatiyañaw utjani" sasa. Jupax yaqha cuartonakaruw p"iqip ch"allxtayäna. "Taqi mayni qhispiyirinakarus tantacht"apxam ukhamaraki. Anqan uñakiptʼañäni" sasa.
  
  Kinimaka, Komodo ukat yaqha Delta pallapallaw qhispipxäna. Sam ukat SAS ukan irnaqir masinakapax mä juk"a aruskipt"asaw arktapxäna. Drake jupax mä juk"a pachaw inti jalsun ch"amakt"äna, walja ventananakat llamp"u rayunakapamp kusist"äna ukat jan walt"ayat ch"uqi ch"uqimp ch"amakt"at thaya taypin muyuntasa. Aka nayra castillo pirqanakap anqanx mä ch"axwañ markaw utjäna, uka markax chacha warminakamp phuqhantatänwa, jupanakax janiw amuyapkänti kuna jach"a ch"axwäwis jupanakan jak"an utjkäna ukxa.
  
  Torsten Dahl jupax mä ventanaruw saräna, celularap apsusaw mä qawqha botonanak ch"allt"äna. Drake, Ben ukat Karin jupanakax jupamp chikt"asipxäna ukat Belmonte jupax jank"akiw jupanakamp chikt"asïna. Alicia ukat May jupanakax túnel ukar ch"uqt"añatakiw qhiparapxäna.
  
  Dahl chachajj pächasisaw uñnaqäna, kunattejj teléfonojj istʼasïna ukat janiw istʼaskänti. Mä minuto qhepatjja, jupan pachpa pantallapar uñtasajj parlanteruw mayjtʼayäna. "Wila infierno. ¿Janit jupax correo de voz ukanïki?
  
  -Inas jupax jan apnaqañ yatkchiti -sasa. Ben jilatajj jachaqtʼasïnwa. "Aka Krustys jupanakax janiw jichha pacha tecnología tuqitx wal yatipkiti, ¿janich ukhamäki, Matt?"
  
  Dahl jupax mä clic ist"äna. "Kamisaki?"
  
  -¿Ja?
  
  "Nayätwa, Dal. ¿Jumajj walikïsktati, Olle?"
  
  "Ja.Nayaxa wali sumawa. Kawkhanktasa? Nayax jiwataw sasaw amuyayäta -sasa.
  
  "Nayar jiwayañatakix pistolanakan mä qawqha gorilanakat sipans juk"ampiw munasini, Olle."
  
  "Jumatakix kunas utjitu. Chiqansa, taqi kunat sipansa jukʼampiwa. Walja yänakanïtwa" sasa.
  
  Dahl jupax mayninakaruw ajanupar uñtat uñacht"ayäna. -Jupax mä muspharkañ jaqiwa -sasa.
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jumax janiw parlktati".
  
  "Ackerman" sasaw satayna. Dahl chachajj aruparuw mä jukʼa chʼamañchtʼäna. "Jumatï jan kun imtʼas parltʼasma ukhajja, jichhaw horasajj purini" sasa.
  
  -¿Suma aru parlañati? Bach. Nayax suerteniyätwa, kunatix nayax janiw kuns parlt"añ yatkti. Janiwa, jumax suertenïtawa. Kunattix Torsten jiwayapxitaspa ukhaxa, jumaw khitirutï jutkta ukakïsma" sasa. Jupajj mä jukʼa samartʼäna. "Arknaqañataki. Mä fantasma ukham" sasa.
  
  Dahl jilatajj llakisitapat ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "¿Nayatak irnaqatam yatipxiti?"
  
  "Jupanakajj lurapjjaspänwa. Taqi uka fotonakampi katjapxitäna ukhatpachax janipuniw nayar atinisapkituti" sasa.
  
  -¿Kuna jamuqanaksa?
  
  "Khitinakatix warmimankapki ukanaka. Ha, ha. Ha, ha, ha."
  
  "Ackerman..." sasa.
  
  "Ja, ja. Walikiwa, nayax uka p"iqinchaw katuqta. Sepulturan arupajj wali chʼamäspawa. Jumax uk yatisktawa. Fotonak apsuñajawa ukat cuartojan lurañaw wakisïna. Uka sapa thakïnwa" sasa.
  
  Dahl jupax p"iqip ch"allxtayäna. "Sarantaña".
  
  "Nayra acadio ukat sumerio arunakajj mistutawa. Inas yaqhip nayra babilonio, kusist"añatakiki. Nayan amtäwinakajax wali nayrïriwa, ukampis nayax ukham sañjamawa. Inas nayra arunakax chiqpachansa nayrïr kutix uñstawaychïna, kunapachatix yaqhip ch"amanchasir almax uka diosan aru satäkis uk jikxatkäna ukhaxa. Kunjamtï yatktaxa, nayra acadio arux laqʼat lurat tablanakanwa qillqtʼasïna, uka qillqatax cuneiforme qillqampiw qillqtʼasïna, uka qillqatax nayrïr sumerio arutwa maytʼasïna. Sapa kuti uñstki uka logogramanak jaqokipjjayäta ukhakiw sarjjayäta" sasa.
  
  -¿Logograma ukaxa? Drake jilatajj amuytʼasïna.
  
  Karin kullakajj akham sasaw jiskʼat arsüna. "Arunak uñacht'ayir jamuqanak".
  
  -¿Uka ch"akhanaka phuqhantañati? Dahl jupax llamp"u chuymampiw jachaqt"asis säna.
  
  "Ukax mä juk"a ch"amawa, Torsten. Nayax yattwa, jumanakax pallapallanakax kuntï lurapkta ukanakat jila partex uñachtʼayasa ukat clic lurañawa, ukampis mä jan uñtʼat aru jaqukipañatakix mä jukʼa yatiñaw wakisi" sasa.
  
  Dal jupax suyt"äna.
  
  "Ukhamtsa. Mä kutix logogramas ukanakax mä qhipa amuyt"äwjam jaqukipata ukat chiqpachanx mayni arunakax mä ch"aman silabario ukhamätap amuyasta ukhax mä juk"a nayrar sartañ qalltawayta".
  
  Drake jilatajj Karin kullakaruw uñtäna. Blake sat rubio tawaqux akham sänwa: "Sílabario ukax mä arun taqpach sílabas uñachtʼayir chimpunakakiwa. Sistema de escritura phuqhata.
  
  "Chiqpachansa, nayra griegonakan mä qhawqha arunakapax utjarakiwa, nayra China markankir mä qhawqha nushu jaqinakax utjarakiwa, ukat mä qhawqha maya arunakas utjarakiwa, ukampis wali sumsa mayachtʼkaspa ukhamawa".
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Ukajj wali askiwa. -Sepulturanakax taqi markanakat jutir diosanakampi phuqhantatänwa.
  
  "Mä qhawqha qʼañunak thaqhasajja, mä jukʼa apthapiñ qalltawayta. Thorsten jumatakix jan chʼamäñapatakixa, jan chʼamäki uka yänakaruw chʼamachasiskä" sasa.
  
  -Jumatxa wali sumawa, Ackerman -sasa.
  
  "Yattwa. Odin chachan escudop jikjjatatapatjja, kunayman jan walinakaw utjani sasaw nayratpach amtasïna, ukhamatwa kimsa sepulturanakajj jistʼaratäñapäna. Ukax dispositivos portal ukanakaw Blackbeard barcon jikxatasi ukat punkux Hawai markan jikxatasi. ¿Uñjapxtati? Uka tiemponjja janiw ina chʼusat jikjjataskänti" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Ukajj amuyunakajaruw chʼalljjtäna.
  
  "Ukampis..." sasaw Ackerman chachajj uka aru arnaqasïna. "Ukajj saskakiwa, kunanakatï pasawayki ukarjamaw diosan taqe imantat yatiyäwinakapa ukat "jaqejj qhespiyasiñ jan ukajj tʼunjasiñ amtapjja" uñachtʼayani" sasa.
  
  Belmonte kullakajj sillpʼiw säna. -Janiw kunjamtï ist"aski ukax nayatakix askïkiti -sasa.
  
  -¿Jaqinakan amtapa? Dahl jupax musphataw säna.
  
  Karin kullakajj qarjataw jachäna. Ukat akham sarakïnwa: "Doomsday sat aparato apnaqañataki jan ukajj jan apnaqañataki" sasa. "Taqi kunas jiwasan amparasankiwa".
  
  "Ukhampuni. Odin chachan poema - wiñayatakiw uk axsarapxañama, ist"apxita, jaqinakan wawanakapa, kunatix Diosanakan sepulturap q"añuchañax Contabilidad Uru qalltañawa. Ackerman, saraskakim" sasa.
  
  "¿Diosanakatsa? Maynix jutïr pacha uñjirïnwa - ukatx chiqpachanx pachan sarnaqäna. Mä kutix pasäna, kuna pachatix diosanakax jan utjkän uka pacharuw saräna. Jupanakajj jiwatäjjapjjänwa. Kunapachatï jikxatatanakap Consejopar ukat yuqanakapar kuttʼayäna ukhaxa, jupat larusipxäna. Jupanakajj janiw jupar creyipkaspänti. Ukapachaw teletransportación uka aparatonak luratayna ukat walja atiniskañ jaqinakaparux jutïr urunak uñjapxañapatakiw jaytawayi. Kunatï pasañapäkäna ukajj paskaniwa. ¿Uñjapxtati? Uka pachakamaxa, diosanakax wiñay, jan jiwir generacionanakjamaw uñjasipxäna. Ukampis qhuru chiqa yatichäwix jaqin chiqpach jiwatap uñachtʼayaspawa, ukhamarakiw diosanakampix pasäna" sasa.
  
  Karin kullakajj jilapar uñjasajj jachaqtʼasïnwa. Jupajj cheqapuniw säna.
  
  Ackerman chachajj saskakiwa: "Janiw khiti diosas cheqapuni jan walikiti sapjjewa" sasa. "Ukampis yaqhepajj yaqhepanakat sipansa jukʼamp ajjtaskañawa. Chiqans uka juk"a jaqinakaw teletransportación uka dispositivos ukanakax jupanakan amtanakapatak apnaqañ munapxäna - amuyt"apxam kuna jan walt"awinaks utjayaspa - ukhamat Odin ukan amtanakapax jank"akiw jilxattawayi. Jach"a diosanakampi jupampiw kimsïr sepultura nayraqat lurapxäna, ukhamat uka amenazax ina ch"usar tukuyañataki. Ukatxa Islandia markankir jaqiwa. Ukat ukatsti Hawai markan utjki uka. Amuyatajja, ¿kuna kasta tronojj ukan utjpacha?"
  
  Drake chachajj Dahl chachan jisktʼasir uñnaqap uñjasajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jïsa. Mä jachʼa chʼamaka tronojj janiw uñjkta uka jachʼa pʼiya patjjar sartaski" sasa.
  
  Ackerman chachajj jupanakar akham sänwa: "Aka cheqanwa Odin chachajj qontʼasïna. "Janïr jiwkasa. Diosanakat qhipïri, jan wali amtanakapat lupʼisa. Ukat uka qhepatjja jiwañatakiw markapar kuttʼjjäna" sasa.
  
  Akax kawkhantix Odin jupax qunt"atäskäna, Drake-n chuymapax jan iyawsasaw thuqt"äna. Odin sat chachan qontʼatäkäna uka trono patjjaruw makatayäta, mä jukʼa tiempotakejj janiw uñjkänti.
  
  Ackerman chachajj saskakiwa: "Mayniw destino lurawayi. "Jupaw diosanakan ukat jaqinakan destinop lurawayi, ukat janiw pächaskti, sarnaqäwisax walja turkakipäwinakwa uñstayäna. Janiw akakikiti" sasa.
  
  "¿Qillqatanakax uka aparatot kuns qhanañchtʼapxiti jan ukax kunjamsa nórdico sat jaqinakan sarnaqäwipampix mayachasispa?" sasaw Karin kullakajj jan pacienciampi jisktʼäna.
  
  -¿Khitis ukham säna? Ackerman sat chachajj phallawayjjänwa. -Janiw kunas wakiskiti. Warmix wali qhuru jaqiwa, ukampis nayax amuyta, inas mä juk"a apt"asirïsta. Ukat jïsa, ukhamawa. Chiqpachansa, qillqatan aka chiqanwa jukʼamp amuytʼasirïta" sasa. Ackerman jupax jan amuyt"asisaw chhuxriñchjasïna.
  
  Dahl jilatajj llampʼu chuymampiw akham säna: "Sarkakim, nayra amigo" sasa.
  
  "Doomsday uka aparatox mä armawa, ukax elementonakar sinti cargañapatakiw lurata. Uraqix khathatiniwa. Aire ukax megatormentas de ferocidad increíble ukanakamp jaljatawa. Volcanes cadenanakaw phallawayi. Ukat lamar qutanakaw sartani" sasa.
  
  "Jichhax juk"amp jan wali escenario ukaw amuyt"añasa". Ben jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Natural ukhama".
  
  "Thor sat diosax qʼixu qʼixunakampi, llijullijunakampi diosänwa. Poseidon ukax qutanakan apnaqiripawa. Loki ukax ninat juti. Ukat Loki ukat Poseidon jupanakax uraq khathatinakan diosanakapat uñt"atarakiwa. Taqiniruw jikxatta, ¿janich ukhamäki?
  
  -Waranq waranqa yaqha jaqinak taypinxa. Dahl chachan nayranakapajj chʼamaktʼänwa.
  
  Drake chachajj chuymachtʼañ munäna, ukampis uka arunakajj kunkapan laqʼar tukuwayjjänwa. Confianzajj jichhajj janiw chʼamanïkänti.
  
  -Chiqpachansa uka tuqitxa. Uka aparatojj elementos naturales ukanakampiw planetar chʼiyjasini. Ukampis ukax apocalipsis ukan versión escandinava ukarjam luratawa - Ragnarok. ¿Jumajj uk istʼirïtati?"
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden chachajj janiw uka chachar chuym ustʼayañ munkänti, ukampis jakäwipar katjjaruñ munatapat sipansa, lurañanakapajj jukʼamp manqhapunïnwa. Mä derecho jupax mercenario ukar tukuñ amtkän uka pachax jaytawayi.
  
  Jupatï uk ajllchi ukhajja, Hayden jilatajj Wila Reyin walja jaqenakan jan walin uñjasipkäna uk amtasisaw amuyäna.
  
  Jupax nayranakaparuw uñtäna. "¿Kunsa llätunka tʼaqanakat yatta, ¿janich ukhamäki? ¿Kawkins jupanakax jikxatasipxi?
  
  Uñnaqapajj janiw mayjtʼkänti. Hayden jilatajj pistolapan cañonapampiw pʼeqepar chʼalljjtäna. "Sita. Jichha."
  
  Cayman jupanakarux jawsayatayna. Uka jaqejj qhepatjja thuqtʼasïnwa. "Jupax... Jupanakax Stuttgart markankapxänwa. Jak'a."
  
  "Chiqansa nayax taqi ukanak yatxa. Ukampis ¿kunjamsa Singen markar apaspa?"
  
  Ukham sasin siskäna ukhajja, uka jisktʼajj chuymapanwa uñstäna. Mä thakhikiw jank"aki, jan kuna usuni ukat amuki lurañatakix utjäna. Ukampis jupax chiqañchäwiw wakisïna.
  
  Uka jaqix p"iqip ch"allxtayäna. "Janiw yatkti".
  
  Hayden jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. Jupax muyuntat uñch"ukisïnwa. Kinimakax mä qawqha kayunak jayan yaqha jaqiruw irnaqaskäna. Jupajj niya ukhamarakiw mä aru uñstayäna.
  
  Ukat Sam sat SAS sat pʼeqtʼiriw uka jakʼankir mä jan wali punkun uñstäna. "Sistema de comunicación ukanakap jikxatapxta ukat mä operador ukarux mä jaysäwimp kutt"aniñapkamaw lurapxta. Cayman chachajj jamasat ukat jamasat sarnaqañatakiw chʼamachasïna, inas uywirinakapan chʼamañchtʼatächïna. Uka tʼaqa tʼaqanakajj oraqetwa apasi, tren civil toqew apasi" sasa.
  
  Hayden kullakajj kayut saytʼasisaw jaltawayjjäna. "Yaqha nuwasïwitak wakicht"asipxam waynanaka. Aka tren sayt"ayañasawa - taqi kunat sipansa."
  
  
  * * * .
  
  
  Dahl chachan ewjjtʼataparjamajja, Ackerman chachajj jankʼakiw qhanañchtʼäna. "Ragnarok ukax mä jach"a ch"axwawi ch"axwawiwa. Khititï taqi ukanak tukuyki ukawa. Chiqansa, akax diosanakan qhip qhipa nuwasïwipawa. Taqi heroes ukanakan qhipa ch"axwäwipa. Heimdall jupax jach"a wajjrap phust"i. Guardian Serpent ukax thuqt"asi, jach"a olas de marea ukanakaw utji. Qalanakaxa jaljtatawa. Jaqinakax infiernoruw sarapxi ukat alaxpachax t"unjatawa. Jach"a Pacha Quqa, Yggdrasil, khathati. Diosanakax invasoranakampiw nuwasipxi. Odin jilatajj Fenrir sat chachan lakapanwa jiwjjäna. Freyr jupax Surt jupampiw nuwasi ukat atipt"awayi. Odin chachan yaqha yuqapax Vioarr satawa, jupax awkipat vengasiwayi ukat mä jach"a lobo lanzampiw jawq"jawayi. Thor, Uraq Arxatiri, jach"a katarimpiw jan ch"amampi nuwasi ukat atipt"i, ukampis uka qhipatx llätunk thakhinakakiw janïr jiwat jaquntatäkipanx, veneno ukamp jaquqaniwayi. Jaqinakax utanakapat sarxapxi. Intix ch"iyarar tuku, jach"a thayanakax uraqi ch"allxtayi ukat qutaruw chhaqtxaraki. Warawaranakax chhaqtawayxiwa. Ninampi, vaporamp sartani, nina nakhaskir alaxpacharuw llamktʼi" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Ukampis janipuniw ukham paskänti.
  
  "Inas jan ukhamäkchiti. Inas jichhakamax jan ukhamäkchiti.Odin jupax nayratpachaw taqi jaqinakat sipan juk"amp yatiñan jaqit uñt"atäna. Inas mä thak jikjjatchïna, mä arunjja, jan jarkʼatäki ukanak qheptʼayañataki. Ukhamäpans, jumanakan nuwasïwimax, jiwasan nuwasïwisax chiqäskapuniwa. Kunjamtï chiqäki ukhama. Akax jiwasan Ragnarok ukawa, amigoja" sasa.
  
  -¿Kunjamatsa qhanañchasi?
  
  "Heroes ukanakax sartasipxañapawa uru qhispiyañataki, jan ukax jan wali jaqinakax uka urux tukjapxani. Kuntï creykta ukajj janiw kunäkisa. Qhipa nuwasïwix jutaskiwa. Chʼaxwäwinakan nuwasïwipa. Jumanakax mayachtʼat saytʼasipxañamawa, ukat atiptʼapxañamawa" sasa.
  
  Drake jupax mä akatjamat May ukat Alicia jupanakan utjatap amuyasïna. Jupanakax ist"apxänwa ukat wali mulljataw uñnaqapxäna. "Elite Sombra ukax taqi ukanak qhipäxankiwa", sasaw jach"at arsüna. "Jupanakax llätunk chiqanakaw akapach qhispiyañatak katxaruñ munapxi. Jiwasajj jupanakar jarkʼaqañäni" sasa.
  
  "Ukhamajj ¿kunatsa uka fragmentonak akan apanipjje?" Dahl jupax mä juk"a pachatakix jawsatapat jithiqtawayi.
  
  Karin kullakajj arupajj uñisiñampiw akham säna: "Kunatï jupanakan utjki ukanakajj kunja valoranisa uk uñachtʼayañataki" sasa. "Jupanakax akapachar mä juk"a sawurani churañ munapxi".
  
  Drake jupax mä juk"a irónico ukhamaw amuyäna, llätunk chimpunakax nayrax jan chiqaparuw uñjapxirïna, jichhax amtañjamaw tukuwayxi. Jupax uñjäna, amuyunakapan chhaqhata, kunawsatix Karin kullakax jak"achasir Komodo jupamp aruskipt"añatak aruskipt"añat t"aqanuqtäna.
  
  Hayden jilatajj jupanakamp chikaw sararakïna. -Ukax sarxañ pachaw purini -sasa.
  
  Dahl jupax Ackerman juparuw yuspajarawayi, sueco arut yatxatirirux Islandia markat jank"ak sarxañapatakiw säna, ukatx aruskipäw tukuyäna. "Ukhamajj" sasaw säna. "¿Khitis trenar sarañ muni?"
  
  
  * * * .
  
  
  Karin kullakajj Komodo jilataruw uka grupor mantañatak saraskäna ukhajj jarkʼäna ukat jachʼa pallapallaruw maysar jaqontäna. Mä jiskʼa, tʼunjat punkut pasapxäna ukat mä llampʼu alcobaruw mantapxäna, uka alcobax jukʼamp ventananakanïnwa ukat pirqanakat sipansa tʼunjat albañil ukanakaw utjäna.
  
  -Nayax jumarux walpun munasta, Trevor -sasa.
  
  Jach"a jaqix chiqpach sutip ist"asax mä juk"a ch"amakt"äna. Ukajj Karin kullakajj kunjamsa jupat sawkasïna. Janiw jaya pachax uñt'asipkänti, ukampis jaya pachaw uñt'asipxäna.
  
  "Ukat munassmawa, Kazmat" Jupar sutinchatapax Materiales Peligrosos ukan siglas ukarjam uñt"ayatawa, uka familiax jupar uñt"atawa sasaw säna.
  
  Karin kullakajj lakapat wal jampʼattʼäna. Soldadojj jupar puriñatakejj altʼasiñapawa. Maynit maynikam jithiqtapxäna ukhaxa, panpachaniw samañapax tukusxäna.
  
  -Rebecca jiwatapatxa jumaw nayrïr kuti iyawstaxa -sasa. Karin kullakajj wasitatwa uka arunak säna, kunjamtï walja kuti siskäna ukhama. -Jan arrepentisiñajatakikiti -sasa.
  
  "Janiwa".
  
  "Taqi uka maranakaw jakäwij ina chʼusar aptʼasiwayta." Pʼeqep amparanakaparuw imtʼäna, janiw laqʼampi hollíntsa llakiskänti.
  
  -Kunapachatix akax tukusxani ukhax -sasawa Komodox llamp"u chuymamp säna, -kunas amuyt"añäni.
  
  "Yanaptʼañatakiw chʼamachasiyäta. Nayax yant"awayta. Ukampis nayax wali waynäskayätwa..." Karin kullakax jichhax uñstki uka amtawinak jark"aqäna, sasaw amuyäna, jichhak qhispipkäna uka jan walt"äwiru ukat Komodo tuqit kunjamsa jikxatasïna ukanak jaysañataki.
  
  "Janiw jumanakan juchamäkiti. Ukanakajj yaqhanakänwa. Jumanakar jan istʼir jilïr jaqenaka" sasa.
  
  -Chiqpachansa nayax uk yatxa -sasa. Karin kullakajj samaqtʼasïnwa. "Ukampinsa-"
  
  -Jupanakan juchapawa -sasa. Komodox mayamp sänwa, iyawsayañ yant"asa.
  
  "Akax irnaqañapatakix pachaw munasispa".
  
  Pallapallaxa mä juk"a qhipäxaru kutt"awayxäna. "Tiemponïñäniwa. Nayax jumanakarux arsuwayapxsmawa".
  
  -Juman irnaqawimax-".
  
  "Taqi uka jan wali arunakax janiw kuna jan waltʼäwis utjkaniti. Yaqha lurañanakas utjarakiwa" sasa.
  
  Karin kullakajj pächasiri uñnaqtʼanïnwa. "Mä suxta kayuni suxta kayuni, tatuaje, musculoso Delta Commando ukatakix khititix motociclista ukar uñtasita ukat Trevor sutimp saraski? Janiw ukhamäkaspati" sasa.
  
  -Nayaw janchimar uñjä -sasa. Jupajj jukʼamp jakʼachasïna.
  
  Karin kullakajj mä larusiñaruw chhaqtayäna. "Ukat awisax llätunk marani wawar uñtataw parli. Ugh -sasa.
  
  "¿Nayamp nuwasiñ munasmati?" Komodox larusisaw jaltxatayna. "¿Chiqapunit aka qʼañunakampi chʼaxwañ munta?" Jupax pechop phust"asïna
  
  Karin kullakajj ventana anqankir laphinakar uñtäna. "Asnujat katthapisin uka quqanakar aynachtʼayañakiw wakisi. Ukat khitis nuwasiñ muni uk uñjañäni" sasa.
  
  Ukampis uka horasanjja, equipopan tʼaqanuqtatapa ukat sarjjatapat jan pantjasir arunak istʼapjjäna. Ben jilatan arupajj uka chʼajjwañanakat sipansa jukʼampïnwa. "Kullaka?"
  
  Komodo jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. -Ukat kunas? Nayraqatax akapach qhispiyañatakiw sarañäni -sasa.
  
  
  TUNKA SUXTAÑATAKI JAQINA
  
  
  Uka equipojj castillot mistusaw qollut saraqasin suytʼir autonakar kuttʼjjäna. Hayden jupax Cayman jupax jaqinakapamp chikaw alayax qhiparäna ukat janiw arknaqatäñ chimpunak uñacht"aykänti, ukatw ch"amanchañanak mayitayna sasaw amuyäna. Ukampis janiw ukajj pä kuti yaqha cheqar sarjjapjjäna.
  
  Tʼijtjjapjjäna ukhajja, uka usuchjasiñ qolla waña manqʼantäna. Sapa sarnaqatapax mä nina flechaw usuchjat ladopar apayäna. Jichhakamax walja usuchjasiñ qullanak umawayi, ukat caballo apnaqañax wakisispawa, ukampis adrenalina sat qullaw juparux chʼamañchäna. Chaki manqhankir tʼiju tʼiju tʼiju tʼiju tʼiju tʼiju tʼiju tʼiju tʼiju tʼiju tʼiju tʼiju tʼiju tʼiju tʼiju tʼiju tʼiju tʼiju tʼiju tʼiju tʼijuñar khitañ yantʼäna. Kunapachatï imantaskäna ukhajja, Singen markajj taqpachaw nayraqatapan jistʼarasïna, ukajj horizontekamaw jalnaqäna.
  
  Kinimakax mä jach"a amparampiw yanapt"äna. -Jumatix nayar apañajatak jaytasmaxa, jefe, nayax apasiñajawa -sasa.
  
  -Nayax yatxa, Mano, ukampis janiw jichhürunakankiti.
  
  Jonathan Gates chachajj wali amuytʼasisaw teléfonop kayupar chʼalljjtäna. "Ukhamatw nayax akan sayt"atäskta, secretario de Defensa estadounidense, khitinakarus yanapt"a mayiñax uk amtañataki". Taqiniruw llakit jachaqt"asïna. "Ukampis janiw mä sapa jaqirus amuyt"irjamäkti - chiqap conexiones ukanakampi- nayax atinisiñjamawa".
  
  Hayden jilatajj mä jukʼa tiempow samarañapatak munasïna. Aka qhipa semananakansa ukat phaxsinakanxa, jakäwipsa jakaskaspa ukhamwa amuyasïna. Suyt"awinakapasa, samkanakapasa, jutïripasa, taqi kunas mayjt"awayiwa. Mä urux sartasin taqi ukax mä loco samkakïkaspas ukham amuyaskakïna. Uka Matt Drake, Ben Blake ukat Alicia Miles jupanakax janiw chiqpachans utjkänti - jupanakax janiw kunas juk"ampikiti, jupanakan amuyupan t"ijt"at ukhamarak inflamado fantasmas ukanakakïpxänwa.
  
  Ukampis akanx mä nayra castillo quqanakamp muyuntat qullu pataruw sayt"atäskäna, nayrax volcán ukhamäkäna uka patat sipansa, nayratpachaw sayt"atäskäna. Jefepampi ukat irnaqir masinakapampix jupamp chikaw sarnaqapxäna. Akapachajj jan waliruw purtʼasïna.
  
  Tren ukax Stuttgart ukat Singen uksanw saratayna, civiles, mercenarios ukat jiwatanakar apt"ata. Mä thakin jan ukajj yaqha thakinjja, uka trenaruw makatañapäna.
  
  Ukat Ben ukat Karin jilatanakaruw uñtäna. "Tren ukan datos ukanakap katuqapxita. Nayax chiqpach horasaruw munta. Nayax taqi mayjt"awinak munaraktwa. Irnaqaña."
  
  Karin kullakajj jankʼakiw akham säna: "Juparuw" sasa. Ben jupax janïr iPhone-p challwa katurkasax mä ch"amakt"at uñkatasiñampiw uñacht"ayäna. Jupax janiw juparux jachaqt"askänti. Amuyunakapsa yatkaspa ukhama. Ukhamäkchïnsa tukuyatäpjjatap yatiyätwa.
  
  Jiltañ pachaw purini, Ben.
  
  Drakex SAS masinakapamp amukiw aruskipt"askäna. Jichhajj nayranakap katjasaw jakʼachasïna. Yorkshire markankir acentopampiw akham säna: "Uka jiskʼa tʼaqanak katjaskta" sasa. "Jan ukax jupanakar tʼunjañamawa. Jan ukax kawkhans imantasipxam. Ukhamakiwa aka bastardos ukanakaruxa chhuxriñchjapxi. Kunas wakisispa" sasa.
  
  -¿Janit jutkta?
  
  "Alicia, May ukat nayax Luxemburgo markaruw sarapxä. Wells jupax tunka maraw Cayman ukat aka Shadow Elite ukanakar uñch"ukiski. Jupanakatakiw irnaqäna. Jupanakax saräwinakap yatipxänwa. Mä jukʼa tiemponjja, uka yatiñajj wali askïspawa, uk uñjtwa" sasa.
  
  "¿Ukat jumax warmimar jiwayir jaqir jikxatarakismati?"
  
  "Jupan identidad uñt"ayañ suyt"askta. Diosanakan sepulturapamp chika aka sarnaqäwi tukuyañkamax janiw jupar arskäti" sasa.
  
  -Jichhax aruskipt"asipxañamawa -sasa.
  
  "Sapa hora".
  
  Drake chachajj respetompi, jachʼañchata ukat mä jukʼa munasiñampiw uñkatarakïna. Jupax ukapachaw yatïna, Ben qhipatxa akapachanxa, Matt Drake jupax amigopäskaniwa. Jupajj sarjjatap uñjäna.
  
  Jupax Kinimakaruw kutt"äna, mä juk"a alma ch"allxtayir camaradería suyt"asa, ukampis Daniel Belmonte jupax jupanak taypinw jalnaqäna.
  
  Ukat jan wali jachaqtʼasisaw akham säna: "Jichhakamajj janiw nayan yanaptʼanakajj munapktati" sasa. -Ukampis akanx mä jaqiw juti, jupax ukhamakiw inas utjchi -sasa. Jupax Drake-n qhipäxaparuw p"iqip ch"allxtayäna. -Janiw jumax llakisktati, ¿janich ukhamäki?
  
  "Ukhampuni. ¿Kunatsa nayajj uñchʼukiñaja? Hayden jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Jumax akanktawa kunatix corrientex irptamxa. Jumanakajj nayatak inamayakïpjjtawa" sasa.
  
  -Nayaw kuntï lurkta uk lurañatakejj wali sumäjja -sasa.
  
  "Ambigüedad ukax jaytañamawa, Belmonte. Ukat chacha warmi ikthapipxirïta. Mä kutikiw ukham lurasi. Ukax..." Jupax nayranakapamp jikisiwayi. "Janiw jan walïkiti, chiqpachansa. Ukampis taqe kunat sipansa, jumajj lunthatätawa" sasa. Jupax Drake-rux uñkatarakïnwa. -Ukhamajj sarañamawa ukat mayakïñamawa -sasa.
  
  "Kusisiñampi".
  
  -Ukampis Belmonte -sasawa iwxt"äna, -nayaxa yattwa jumaxa diosan churäwipa ukhamaraki taqi kunasa, ukampisa iwxt"ataja katuqañamawa?
  
  -Yant"apxita -sasa.
  
  "Alicia Miles kullakat jithiqtapxam. Jupax... mä ch"uxña nayran jan walt"äwipawa."
  
  Belmontex ajanupan wali amuyt"asis sarxäna ukhax Ben ukat Karin jupanakax jupar jak"achasipxäna. Kinimakax juparux mä uñch"ukiñ uñacht"ayäna. Gates chachajj llampʼu chuymampiw amparapamp muyuntäna.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Stuttgart markat Singen markakamajj pusi horat jilaw saraña. Zúrich markan tren ukan utjki uka chiqar autot sarañatakix tiempow utjistu, ukanx pusi tunk phisqhan minutonakaw sayt"i, ukat ukaruw mantapxta. Zúrich markat Singen markar sarañax mä horaw munasispa..."
  
  "Suxta tunk minutos ukjaw tren ukar thaqhañatak churapxita, uka chimpunak jikxatañataki ukat neutralizañataki". Karin kullakajj clásica kullakanakan modapampiw tukuyäna. "Ukhamtsa".
  
  Dahl jupax Ministro de Estado jupampiw telefonot aruskipt"añ tukuyäna, ukatx qhipa chiqawj ist"äna. Jupax ukhamarakiw Drake-rux uñjäna. -Jan mayamp arsuñamäkiti, ukampis nayax carrerajarux churaristwa aka chachax nanakamp chikäñapataki.
  
  "Akax mä equipowa" sasaw Hayden kullakax ch"amampi säna ukat Gates jupax amparap wali ch"amampiw ch"allxtatap amuyasïna. "Akax janiw mä jaqin luräwipakiti. Jiwasanak taypinx trenar mantasinx chimpunak jikxatañäni, ukat taqi ukanak qhipäxan asnunakap uñacht"ayañäni. Jichhax" sasaw autonakar sarañ qalltäna, mä juk"a pachatakix ladopan thuqt"ir usuchjat armasxäna, "qunt"asipxam.
  
  
  TUNKA paqallqun JANK"A
  
  
  Drakex jank"akiw Sam ukat SAS masinakapar despedida luräna. Rob Ingles sat chachajja, amukiw mä soldador uñtat jachäna. Mai kullakajj cheqpach amigonakapar aptʼasirakïnwa, ukat amukiw mä lador saytʼasïna. Drakex ch"amaka pachax pasañap suyt"äna.
  
  Qhepatjja, akham sänwa: "Sarjjapjjtwa" sasa. "¿Kunjamsa jumajj suytʼaskta, Sam?"
  
  "Jichhax amigo, walikïsipktwa. Europa markanx mä qawqha urunakas qhipararaksnawa. Ukampis mä semananjja..." sasaw Sam jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Yaqhip lliphipi asnunakax amuyapxani, ukat aka juchax qhanañchañaw wakisini".
  
  Jonathan Gates ukat Wells sat chachan jamasat yatxatäwinakapajj kunjamsa yanaptʼäna uk amuytʼasajj Drake jilatajj akham sänwa: "Ukham lurasiniwa" sasa. Ukat SRT ukan jikxataskän uka pachat mä jan wali amtawiw uñstawayi, mä ch"akha janq"u amparaw jiwat arumax ikiñ manqhat sartasïna, mä chachan tobillopar thaya, ch"uxña amparanakap muyuntañataki. Uka pachaw unidadaparux ayllunkirinakar jiskt"añarux jan ch"axwañapatak kamachipxäna. alaxpachat kamachinaka. Ukampis ¿khitinakatsa mayitanaka? Inas Wells chachan qillqatanakap taypinx mä jaysäwit sipans jukʼamp jaysäwinak jikxatchispa.
  
  Sam jilatajj akham sänwa: "Kunapachatï suytʼañjamäki ukhakama" sasa. "Jichhax juk"amp kimsa equipos ukanakaw Europa uksanx irnaqapxi. Ukhamatwa jumanakar yatiyañama" sasa. Jupax nayranakap ch"allxtayäna.
  
  Drake jupax amigoparuw yuspajaräna ukat May, Alicia ukat Belmonte jupanakamp chikaw mä autor jaltawayxäna. Mä qawqha segundonakatxa, Hohentwil ukat amigonakaparux qhipäxan jaytxapxänwa ukat Singen markan anqäxapan mä pista privado ukar jank"akiw autopamp sarapxäna. Dahl chachan jaqinakax mä carta especial Drake ukat amigonakapar Luxemburgo markar sarapxañapatakiw askinchapxi - general sentimiento ukax juk"amp jank"akiw uka chiqar purini ukhax jank"akiw kutt"ani.
  
  Autonjja amuktʼañaw utjäna. Belmonte jupax mä qawqha barbs ukanakamp jaquntañ yant"äna, mä juk"a aruskipt"añ qalltañataki, ukampis mayni kimsanakatakix jan irnaqañ pachawa. Uka viajejj jupanakaruw samartʼapjjañapatak yanaptʼäna, ukat jawqʼjat yänakapat mä jiskʼa tʼaqaruw kuttʼayapjjarakïna.
  
  Auto apnaqkäna ukhajja, Drake chachajj pʼeqep umaruw chʼamaktʼir jikjjatäna, ukatwa jan llamktʼasin jaytañajj jukʼamp askejja. Nayra axsarañanakaw sartayasïna, ukat jupanakamp chikaw jan askichat machaq axsarañanakas sartasïna. Mai Kitano, jupax jupan jak"apankänwa, jupax uka aparato de teletransportación ukax Wila Rey ukarux churäna, kullakapan jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapataki. Chiqansa, amuyañjamawa, ukampis ukatakix jaysañapänwa. Ukat warmipan jiwatapat walja maranakaw jupat jamasat yatiyarakïna.
  
  Ukat ukatsti Alicia Miles kullakax qhipa asienton qunt"atäskäna, p"iqipax qhipäxar jaquntatäna, ch"uxña nayranakapax ventanaruw uñtatäna, nayranakapax jan uñjkayaw yapunakaru ukat uka chiqat pasaskir quqanakar uñch"ukiskäna. Janiw uka pachpa jamasat imañ munkänti, jan ukasti Abel Frey sat jaqin jiwayir pandillapankänwa, ukat qullqi tuqit wali chʼamañchtʼatätap yatïna. Kunsa nayrajj ukatak luräna uk janiw yatiñ munkänti.
  
  Ukampis ¿kunsa jutïrin uka toqet luraspa?
  
  Amuyunakapax Ben Blake sat jaqiruw uñtäna. Mä pä phaxsi nayrakiw aka aventurax mayacht"asis qalltapxäna. Jichhax mayj mayjäpxänwa, munasiñampi, chhaqtäwimpi ukat munañampiw jaljatäpxäna. Drake chachajj janiw Ben jilatarojj Luxemburgo markar jupanakamp chik sarañapatak maykänti. Jupajj kunjam jaysäwis utjani uk sum yatïna, ukat cheqaparjamajja, jan jupampïpjjatap laykojj jukʼamp sumäpjjaspawa sasaw amuyäna.
  
  Mä pallapallan taripäwipa, janiw civil ukar tukuwayta sasin amuykipan taripäwipakiti. Jakawixa mayampiwa mayjt"awayxi. Kunjamtï sapa kutix paskäna ukhama.
  
  Ukampis jichhajj janiw ukanak amuytʼañ horasäkänti. Islandia markan Dahl chachan jaqix chiqaw saspa ukhax mä ch"axwäwiw jutaski, ukax taqi ch"axwawinakaruw tukuyani, ukat ukax khitis akapach apnaqani ukx amtañapawa. Ch"axwañ teatro jisk"achaskäna ukanx factores ukanakax nayratpach ch"axwapxäna. Mä qhawqha tiempokiw taqenis jikisipjjäna. Shadow Elite ukax nayrïr kutiw mä pachanx ch"amap uñacht"ayapxäna, ukatx anatañan wali axsarkañ tukuyañ tuqiruw maniobrasipkäna. Drake ukat amigonakapax saparst"atäpxänwa, jiwayatäpxänwa ukat jan walt"ayatäpxänwa. Jupanakan ventanapajj jiskʼaptaskäna.
  
  Ukatwa Hayden chachajj tren de pasajeros ukar sarañ loco amtapa.
  
  "¿Kunjamsa uk lurañäni uka tuqit amuytʼapxtati?" Alicia kullakajj jan posturap mayjtʼayasaw arsüna.
  
  "Ukax mä "chupa ukat uñjañ" uñacht"äwiwa", sasaw Drake jupax juparux säna.
  
  "Nayan munat masija".
  
  "Taqi kunatix yatkta ukax aeropuerto jak"ankiwa. Janiw kunas especial, mä kasta estación de manera ukhama. Uraqpachan wali suma soldadonakan uñjatapakiw jan waltʼäwix utji" sasa.
  
  -Belmonte tata, jupan sarnaqäwip uñacht"ayañ pachaw purini. Alicia kullakajj kunanakatï pasaski uk uñjäna.
  
  Drake chachajj aeropuerto anqanwa saytʼasïna. -¿Wakicht"atätati?
  
  
  * * * .
  
  
  Uka avionajj kimsa tunka minutonakakiw saräna. Drake jupax Hayden, Dahl, Ben ukat mayninakax amuyapkäna ukax jichhax loco tantachäwir t"ijt"asipkänwa. Jupanakampïñwa munäna. Ukampis Wells jupax Élite de Sombra ukan yatxatatapa ukat jikxatatanakap ukham jan uñjkañ chiqan imantañatakix tiempo apst"asitapax Drake juparux juk"amp wakicht"ataw jikxatasiñapatak amuyt"ayäna. Ukat Alisonan fantasmapax janiw imtʼatäkänti.
  
  Uka avionajj saraqanïna ukat sumakiw uraqir purinïna. Aeropuertojj hormigón ukat acero ladopan mä chʼaphi suytʼatäkchïnsa, uka jakʼankir cheqajj wali suma ukat suma uñnaqtʼanïnwa. Avionat saraqasajj mä qhawqha minutonakatjja, mä autoruw irpapjjerïna, uka autojj suytʼaskäna. Ukatxa jupanakan amtaparjamaw jaytatäpxäna.
  
  Drake jupax sat nav ukax Wells jupan grabacionapat apsut jakhüwinakampiw programäna ukat aeropuerto ukanx autopamp mistuwayxäna. Uka jamasat utax pä tunk minutos ukch"akiwa. Niya tunka minutonak janïr purinkipanjja, mä jan uñtʼat pub pasapjjänwa. Uka estacionamientonjja, jawqʼjat autonaka ukat lliphipir bicicletanakaw chʼalljjtayasipjjäna. Uka pasapkäna ukhasa, Drake chachajj uka jaqerojj mä ventanaruw chʼalljjtayaskäna ukat nayraqat laqʼaruw pʼeqep uraqir purintäna. Uka ch"ullqi brutox machaq ch"usawjaruw phuqhantäna, chika pinta cerveza jupar warantasax jachaqt"asïnwa. Mayni chikataxa wali kusisita umatayna.
  
  -Uka kasta chiqawa -sasa. Alicia kullakajj wali jachʼat arsüna.
  
  -Aski urukipanaya Belmonte -sasawa Drakexa säna. "¿Jichhax autot pasañ munta ukat mä jukʼa samartʼañ munta, jan ukax saytʼasisin mä jan wali amtar puriñ munta?"
  
  -Rexy -sasawa Belmontexa jank"aki jaysäna. -Kunampis apasktan uk uñjañax juk"amp askiwa.
  
  -Walikiwa, janiwa suyt"awinakamaxa jilxatayañakiti -sasawa Mai kullakaxa säna. "Aka jamasat yäx janiw jupan irpiripampix jutkiti."
  
  Drake jupax juk"amp juk"ampiw jilxattawayi, kunapachatix satélite ukan navegación ukax kawkhantï sarañ munapki ukar puripxatap uñacht"ayäna. Uka autojj aeropuerto qhepäjjaruw muyuntäna, ukanjja mä área industrial ukaw jilsuwayäna. Almacenes ukat comida rápida aljirinaka, auto aljirinaka ukat pirqamp muyuntat negocios ukanaka. Chʼeqa toqenjja, mä jachʼa jiskʼa almacén ukaw utjäna, ukajj hierrot lurat chʼiyar punkunakampi muyuntatänwa, ukat mä jachʼa perqaw alambre de púas ukamp muyuntat utjäna. Uka almacén ukan pirqapar ukat tejaparuw jan qhanañchañjam letreronak uchatäna. Wajjranaka luraña.
  
  "Nayatakix wali suma chiqawa." Belmonte jupax amuyt"añ qalltawayi. "Akanx walja chiqanakaw imantasiñatakix utji. Walja chiqanakaw trampolín ukhamarak punto de respaldo ukham apnaqasispa. Kimsa mantañ puntunakaw utji, pusir mantañax yaqha unidad ukar atipt"añax ch"amawa. ¿Ukan uñjtati? Ukax mä plano teja ukankiwa. Yaqha plus ukax utjarakiwa. Almacén ukax janiw sinti jach"äkiti. Taqi chiqanwa alambre de púas ukanakax utji, ukampis ukax janiw kuna jan waltʼäwis utjkaniti. Jachʼa punku manqhanjja, pilaranakan qhepapanwa mä jan uñjkañ guardia uñjta. Ukan jukʼamp seguridadanïtapajja, jiwasan apnaqañasatakiw jan uñtʼaykiti" sasa.
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Kunatï tiempo aptʼatäki ukanak jaqunukuñamawa."
  
  "Suma yänakax janiw jaya tiempox munaskiti. Kunjamakitix pirqanakampi, thayampi jan ukax yaqha elementompiw qhiparapxtanxa. ¿Kunas mayni unidadax utjaspa uk amuytʼtati?"
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna. -Nayan amuyt"awijaxa? Pachpa yän chiqapa. Wells jupax siskän ukarjamax jach"a almacén qhipäxanx walja imañ utanakaw utji. Janiw kunas wali wakiskirïkiti. Taqi kunat sipansa, aka chiqanx ejercito tuqitw parlasktanxa. Ukanwa yatjjatatanakap imantasïna" sasa.
  
  -¿Kunatsa akanxa? sasaw Mayax jiskt"äna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Oportunidad ukaw utji. "Jupan estadopax walja kutiw aka chiqar puriyatayna. Ukax chiqpachanx mä thakhi estación ukhamawa, ukax sañ muniw chiqpachan kunayman yänakatakis apnaqasispa. Wells sat jilatarojj walja kutiw aka cheqan sapjjerïna" sasa.
  
  "Ukampis wali almacén ukhamakiwa", sasaw Belmontex arsuwiyi. "Ukar uñjir jaqinakax wali sumawa, jïsa, ukampis chiqpachanx ladrillo, bloque ukat metal ukanakat lurat estructurawa, ukat yaqhanakjam diseño básico ukaw utji. Jupanakajj janiw uka estructurar chʼamañchapkaspänti" sasa.
  
  "Janiwa. Ukampis janiw seguridad interna tuqitxa kusisipkaspänti" sasa.
  
  Belmonte jilatajj akham sänwa: "Mä temat mä temat sipansa. -Nayaru atinisipxita -sasa. Cheqansa, nayajj akapachan jukʼamp jachʼa lunthatatwa" sasa. sonrisa. "Jan ch"amani chiqaxa kawkhantixa nayrïri ukhamaraki payïri bloque pirqanakaxa tantachasipxi uka chiqawa. Ukanx pirqax mä ramaw utji - uñjapxtawa- ukax edificio ukar kutt"ayañatakiw puri ukatx mä suma jaqirux pamparu ukat teja ukar mantañapatakiw yanapt"aspa". Belmonte jupax mä imaginario tick aire ukar dibujäna. -Nayrïr jan walt"awix atipjataw -sasa.
  
  Aliciaxa wali jach"at arsüna. "Ukat aka payasox pantalonajaruw mantañapatak jaytawayta. Arxatañatakix uka horasanwa wal colerasiyäta" sasa.
  
  Belmonte kullakajj janiw jupar uñkataskänti. "Akanx janiw ventananakax utjkiti. Uñjktan uka punkux jist"antatawa. Ukhamatwa mä anattʼañaki jaytawayistu. Utapatxa. Ukampis mä herramienta especial ukaw munta. Ukat chʼaxwañaw utjani" sasa.
  
  -Ukatxa yaqha amtampi jutapxam -sasa. Drake jupax jan paciencianïtap arupan uñacht"ayäna.
  
  "Janiw yaqha amtäwix utjkiti. Akax mä almacén ukhamawa, janiw Buckingham palacio ukhamäkiti. Ukanx mä qawqha mantañanakakiw utji. Ukhamaraki, mä plano de techo ukax wali askïspawa. Samartʼañakiw wakisi" sasa.
  
  Nayranakapaxa May ukat Alicia ukanakaruw sarnaqäna. "¿Ukat ¿kunsa jukʼamp suma distraenïñatakejj suyasna?"
  
  "Janiw sinti amuyt"apktati khitañataki... guardianakar uñjapxañapataki, ¿janich ukhamäki?" -sasawa Mai kullakaxa mä juk"a jani iyawsañampi jiskt"äna.
  
  -Ay janiwa. Janiw kunas ukham utjkiti. Kuntï nayajj amtkta ukajj jukʼamp jan waliwa" sasa.
  
  
  TUNK LLACH"A JALJA
  
  
  Wila Rey ukar Infierno punkunakat arknaqañax Matt Drake jakäwipanx juk"amp jan walt"ayir pachax ukhamächi ukhax mä bar ukar sarañax camioneros, junkies, thugs ukat lunthatanakamp phuqhantatänwa. Belmonte, británico prim, jupaw nayraqat saräna. Ukat Drakex uñstawayiwa, ukat qhip qhiparusti May ukat Alicia jupanakax jutapxarakïnwa. Drake jupax chhullunkhayat barra taypinx mä trickle ukhamaw jalnaqäna, ukatx quqa nina naktäwiw arktatäna. Jach"a amparanakani ukat tatuajenakampi ch"ullqhi chachanakax imill wawanakar uñch"ukiñatakix ch"ullqhi p"iqinakap muytayapxäna, pintanakapax lakaparuw wali jach"ar aptatäna. Jaulankir jan sum isthaptʼat thuqhurinakajj tʼaqhesiyat muyuntañap jaytjjapjjäna, barranakat katjjarupjjäna ukat jukʼamp sum uñtañatakejj pʼeqep chʼoqtʼasipjjäna. Jach"a gorilanakax camisetas ukat imitacion Levis vaqueros ukanakamp isthapt"ataw q"ala tasers ukanakap ch"allxtapxäna ukat uñch"ukiñatak sayt"asipxäna, chuymax mayjt"ataw jikxatasipxäna. Bar ukar saytʼayaskir chachanakajj janiw parltʼasipjjäna ukat jupanakas jan uñtʼat kuns amuyapkaspa ukhamaw kuttʼapjjäna. Contador qhipäxanxa, pä barmananakax juk"at juk"at amparap mä jach"a ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi manqhan luqxatapxäna.
  
  Amuktʼañaw cheqapar purtʼasïna. Chachanakax imill wawanakar uñakipapkän uka qhipatxa, qhuru nayranakapaxa, kawkir uñisirirus jikxatapkaspän uk thaqhapxäna - Belmonte ukat Drake.
  
  Drake chachajj janiw uka cheqan scout lurañas wakiskänti. Mesanakanjja cuchillonakaw utjäna. Cocaina ukat heroína ukanakamp líneas, juk"amp uñjkañ chiqan uñt"ayata. Mä chachax jach"a ñik"utani ukat Metallica camisetampiw esquinapan qunt"atäskäna, ukat mä imill wawarux wali ch"amampiw jamp"att"äna, ukat mä pistola amparaparuw muyuntäna.
  
  Barra de gangster ukax mä jach"a uñacht"äwiwa. Amulaqa. Jupajj wal muspharäna. Jila partejja, Luxemburgo markajj jan kuna jan waltʼäwin uñjasir markapunïnwa, mä qhawqha cheqanakas trena ukat aeropuerto jakʼankänwa. Ukhama.
  
  Qʼañunaka ukat jan sinttʼasir amtanakaw thaya thiytʼayäna. Seguridad interruptores ukanakax jist"antatäskäna ukax mä axsarat cascabel ukham ist"asïna. Drake jupax amuyt"äna, khiti anqäx markankir jaqitix aka chiqan umañ mayiñs yant"kaspa ukax suerteniw aka chiqat jakkir sarxañapataki.
  
  Ukat Drakex patak euro qullqit mä qutu apsuwayxäna, ukax wali thithitaw amparapamp katxaruñataki. Jupanakajj jukʼat jukʼatwa uka cuarton jukʼamp chʼama mesa kawkiru amparapamp luqxatäna.
  
  Uka balajj motociclistat maynïrin jan chʼamanïki uka amparanakapatwa pasäna, ukat uka jaqen lakapajj resortempi phoqantat manhole tapat sipansa jukʼamp jankʼakiw jistʼarasïna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ukhamajj mä ofrecimiento churañ munapjjsma, janiw jan iyaw sañjamäkiti. ¿Khitimpis parltʼasiñasa?"
  
  
  * * * .
  
  
  Jupanakax kimsa tuqitw uka operación lurañ amtapxäna. Drake jupatakix ukan chikancht"asiñax wali axsarañjamaw uñjasiwayi. Katjatäñax kuna jan walt"awinakas utjaspa ukax khitirus jan walipunïspawa, ukampis Drake jupatakix jan tukuskir juk"amp jan walipunïspawa. Belmonte jupax conexiones ukat yatiñanakapampix jak"ankir chiqawj jikxatañatakiw kawkhantix mä cutter láser ukat mä qawqha ajllit herramientas ukanakamp tablero de control ukax panel electrónico ukar conectar ukanak jikxatañataki. Qalltanjja, Drake chachajj ukham herramientanakajj jankʼak jikjjatasispawa sasaw pächasïna, ukampis sapa uru sarnaqatap uñjasa ukat kunjamsa Belmonte chachajj jupatak apnaqañapatak mayjtʼayaspa uk uñjasajja, jankʼakiw lunthatar atinisiñapajj jiljjattañ qalltatap jikjjatäna. Laser cutter sat aparatojj janiw mä herramienta especialäkänti. Jila parte herramientanak aljañ utanakaw ukanak aljapjjäna.
  
  Ukatwa Aliciax bar pandilla ukar mantawayi, uka experienciax juparux gustkaspas ukhamänwa. Drake, jaqinakan qhipa filanakapan warkt"ata, nayratpach walja kutiw liwxatasïna yaqhip jan uñjkañ jisk"achawinakap suyt"asa, ukampis janiw muspharkañakkiti, jupanakax motociclistanakaruw juk"amp munasipxañapataki. Jupax nayraqatw jakhunak mayjt"ayañ uñjawayi ukat Bluetooth tuqiw datos móviles ukanakax mayjt"ayasi - fotos jan ukax videos. Jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  
  Alicia kullakajj jan walinakanwa kusisïna, ukatwa kusistʼäna. Jupax jichhür arumax elementopankänwa, kunawsatix mä tama motociclistas ukat lunthatanakax mä jamasat SAS ukar jak"achasipkäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Qalltanjja, Belmonte ukat Mai jilatanakajj mayachtʼasipjjäna. Chʼamakanakarjam sarnaqasajja, kawkhantï uka pä edificionakajj tantachasipkäna uka cheqar puriñkamaw almacén ukar muyuntapjjäna. Aka chiqanx mä juk"a pachaw imantasipxäna, jan pacienciampiw señal suyt"apxäna.
  
  Jichhax Belmonte, lunthatasiñat sipansa, yaqha kusist"añ lurañanïnwa. suma warminakar jach"añchaña. Mei jak"ankxatapax yaqha razonaw aka operación ukar mantañ amtawayi, jichhax mä amtar puriñax wali askïkaspas ukhamaw amuyasi.
  
  Jupajj akham sänwa: "Jumanakajj cheqap lurapjjtajja" sasa. "Jumax kullakamar apsuwaytaxa. Ukatxa Kovalenko sat jaqiruw katuqaraktaxa" sasa.
  
  "Chiqpachansa, Drakex juparux katuqawayiwa" sasaw Mai kullakax jan kuns amuyt"asis säna. "Nayax Boudreaux sat jaqiruw katuqta. Ukat Chica markax nayrïr ajllitax utjapuniniwa".
  
  "¿Ukat ¿kunsa agenciamajj uka toqet sispacha?"
  
  Mai kullakajj mayampiw akham säna: "Libre lurañajajja, mä jukʼa llampʼu chuymanïñaw churitu. Kunattix kun lurañsa yatipxi" sasa.
  
  Belmontex mä juk"a pachaw jiskt"asïna, ukax mä velo ukamp jan walt"ayatati. Ukampis jupajj jan ajjsarir jaqënwa, jukʼamp parltʼasa ukat amtasa ukat amuyunakapar apnaqasajj janiw Emma kullakaru ukat kunatï jupar paskäna ukanak jan lupʼkänti. "Jumajj wali suma jaqet maynïrïtawa sasaw istʼta. Nayax amuyta, jumax nayat pachpa ist"araktawa..." Jupax mä juk"a samart"äna.
  
  Kunapachatï Mai kullakajj jan jayskäna ukhajja, saskakïnwa. "Jiwasjam jaqinakax tiempos sum apnaqañasawa. ¿Khitis yatpacha qawqhas utjapjjetu?"
  
  Mai kullakajj janiw jupar uñkataskänti. ¿Kuna peliculatsa akax utji?
  
  "Kuntï lurkta uk sum yatta. Taqi kunatix luraskta ".
  
  "Ukajj wali originalawa. Jutïr kutin Miles sat jaqemp machjayasiñatak imañamawa" sasa.
  
  Belmontex ch"amaka contornonak uñch"ukiskäna, ukax liwxataskir setos ukat jan wali ladrillo pirqanakax ch"amakt"at warawaranakaruw jark"aqäna. "Chiqpachansa chiqapuniw sasma sasaw iyawstxa. Janiw chiqpachapunix suma pachax utjkiti" sasa.
  
  Mai kullakajj samarañampiw akham säna: "Jan chʼamanïkasmas ukhamawa, Belmonte" sasa. "Ukat kunatsa ukham lurapxi ukxa panpachaniw yattanxa sasaw amuyta. Pʼeqemar mantam ukat mayamp yantʼam" sasa. Jupax jan suyt"ataw jachaqt"asïna. "Janiw mä imill wawax akat sipan jukʼamp suma uñnaqtʼanïkaspati, ¿janich ukhamäki?"
  
  Belmontex niyaw jaysañampïskäna, jupan pachpa ajanupax jachaqt"asisaw p"akjatäna, kunatix mä jach"a phallawiw thaya ch"allxtayäna.
  
  Alicia kullakax mä señal uñacht"ayi.
  
  Mai kullakajj pirqaruw pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Mascara uchasim ukat sarnaqam -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax ch"amakat uñch"ukiskäna, mä lurawix jichhax jupatakix taqpach yaqhakïkaspas ukhamaw amuyasïna, kunatix sapa kutiw aka qhipa phaxsinakanx lurañar jawsatäna. Jupax janiw kuntix auricular ukan luraskäna ukx ist"irjamäkänti, kunatix uka yän jan ukax Belmonte ukan delicada frecuencias de comunicación ukan jan walt"ayasiñapatakiw axsaräna. Uka yäjj janiw yatiskänti, ukatwa mä qhawqha yatxattʼat amuyäwinakarjam amtapjjañapäna. Janipuniw nayrajj pʼakjatäkänti ni chʼajjwañas utjkänti, ukatwa kunapachatï uka jaqenakajj ukar atacapjjani ukhajja, uka manqhankir jila parte jaqenakajj uka jan waltʼäw yatjjatañataki ukat askichapjjañapatakiw khitatäni sasaw amuyasïna.
  
  Jila partejja, ukampis janiw taqenikiti.
  
  Uka almacén ukanx janiw dedicado guardianakax utjkaspati. Manqhan yatichat jaqinakax wakisispänwa, juk"ampirus janiw kuna materiales clasificados ukanakas ukan utjkänti. Drake jupax Alicia kullakaruw uka paquete ukamp t"ijtir uñjäna, droga aljirinakampi ukat armas aljirinakampi coqueteasa, ukat jupa nayraqatan jan sinti llakisiñatakiw amtasïna. Jan ukajj jupar jan jitheqtas sarnaqatapampiw uñachtʼayasi.
  
  Jupax sapa mayni warminïnwa. Jupatakikiw jakasïna, irnaqäna ukat anatäna.
  
  Amuyupax Kennedy Moore ukat jisk"a phaxsinakax jupanakamp chikaw sarnaqapxäna ukaruw kutt"awayxäna. Chhaqtäwipax chuymapanx mä q"añut phichhantat ukat dentado p"iyaw utjäna, ukat armasiñampiw phuqhantañ yant"äna, ukampis jichhax atipjañatakiw ch"amachasiskäna. Dios, chʼamapunïnwa. Taqi ukanak taypinsa, kunapachatï mä segunda kuti lupʼiñatak utjkäna ukhaxa, llakisiñasa ukat sapakïñas juparux walpun llakisiyäna. Ukat jichhax Alisonan amtatanakapax kawkhantï imtʼkäna uka manqhankir manqha manqhat sartawayxarakïnwa, nayratpach usuchjat pʼiqipan kayup chʼuqtʼata.
  
  Ukat Ben Blake sat jilataw ukham lurapjjäna. Ben pisinkir chuyman jaqix chiqpachapuniw amparanakapax Kennedy wilamp q"añuchatäxän ukjatpach jupatakikiw jaytatäna. Drakex janiw kuns kamachkänti. Ukajj jilsuñajj wali chʼamänwa. Ukampis mä jukʼa jilsuwayjjänwa. Ukhamäkchïnsa, ukajj jakäwipunïnwa.
  
  Ben jupax Hayden jupamp chikaw wali ch"amanïski, Drake jupax amuyt"äna, ukat juparux munaraki. Jupax taqi kunatix jupan utjkän ukax aski, suma sayt"atäña ukat nuwasiñaw munasïna. Hayden kullakajj jakäwipan taqe suma yänakatak chʼamachasiñ yatïna. Chiqpach nuwasiri. Ukampis Ben jilatajj jupamp chik sarnaqañajj jankʼakiw jukʼaptawayjjäna.
  
  Uka horasanjja, nayrïr motociclistanakat maynïrejj gasolina bombapwa uka complejon pirqapar jaqontäna. Vidrio p"akjata ukat mä jisk"a nina naktäwiw ist"asïna, ukatx chhullunkhax mistuwayxänwa ukatx wali qhuru arnaqasiñanakaw ist"asïna. Alicia kullakas ukar mantarakïnwa. Drakex p"iqip ch"allxtayasïna ukat ch"amakanakaruw imantasïna.
  
  Gran Bretaña markankir elite soldadonakajj jankʼakiw punkunakar puripjjäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Belmontex nayraqat sartasïna, Maix mä kayu qhipharuw sartasïna. Kunapachatï horizontal pirqaru purisajj cuerpop cheqaptayäna ukat mä jiskʼa desagüe taypit mä ratar uñtataw uka patjjar tʼijtäna. Equilibrio ukat técnica ukax wali sumapunïnwa. Jupax almacén teja uksan sayt"asïna, curva ukar ch"amanchasa, yaqha ch"iwikiw ch"iyar ch"iyar uñtata. Mai kullakajj jupan jakʼapanwa liwjjatäna.
  
  Belmonte chachajj kuna aparatotï lurawaykäna uk gancho apsusaw cuerpop sum apaqäna, ukhamat caja de junta ukamp chikachasiñapkama, kayunakapajj edificion aleronakaparu ukat ladrillo pirqaparuw chintʼatäna. Mai jupax uka patxaruw jaltawayxäna ukat jank"akiw kawkhantix nayraqat uraqit amtapkän uk jikxatäna. Jupatï akan mantaspäna ukhajja, almacén ukar saraspänwa, kawkhantï cajanakampi carpetanakajj utjki uka tʼaqaruw saraspäna. Jichhax láser ukamp cutter apsuwayxäna ukat Belmonte ukar jan suyt"asax jank"akiw chapa de acero teja ukan cubierta ukar khuchhuñ qalltäna. Belmonte jupax 1mm thiya metal ukamp luratawa, ukax Rockwool sandwich paneles ukanakamp poliuretano ukamp ch"amanchatawa. Láser cutter ukax metal ukan mä jisk"a lurawip luratayna, mä segundos ukjatx khuchhuqatayna, ukatx qala lanax mä thiya chiqan apsuñapatakiw jaytawayi, ukat teja ukan elementonakap jan uñch"ukis jaltxaspa ukhax mayjt"ayañapatakiw libre jaytawayi.
  
  "Suyt"am" sasaw Mai kullakax juk"amp jaqinakar punkun nina nakhaskir nina tuqir sarapki uk uñjasax jisk"at arsüna. "Taqiniruw uka chiqat mistuñapatak mä chʼam churapxam".
  
  Ukatx señas uñacht"ayäna ukat mä akatjamat do or die sasaw satayna. Belmonte jupax nayratpach jupanakar sataynawa, ukham mä juk"a pachanx ukat jan equipo especial ukampix janiw sistema de alarma ukarux jan walt"ayañjamäkiti, ukampis electrónica ukamp chikt"atäñapatakix kuns luraspawa. Janiw jach"a jan walt"äwix utjkiti.
  
  Jupax interruptor t"ijtäna ukat cuarto jach"a punkux mä thuqt"awimpiw t"ijtäna. Jichhajj jila parte soldadonakajj anqan jistʼantatäjjapjjänwa.
  
  Mai kullakajj nayratpach saraqañatak autop lurawayjjäna, uka autojj jukʼamp chʼamäki ukat jila alanirakiwa, jupanakajj alapjjañapänwa. Jichhajj almacén pampankir pʼiyatwa jaqontäna. Jaquqanïsax chikat tunka pandilla ukan inprovisado bomba de humo ukanakaw taqi chiqar jaquntäna, wali chʼullqhi nayranakapampix suxta jaqinakan kawkhantï jikxatasipkäna uk sum askichäna. Yaqhanakax utjaspänwa.
  
  Jupax llamp"u chuymampiw uraqir purintäna, kayunakapan suelanakaparuw t"ijtäna. Mascarajj jan chʼamanïkchïnsa, chʼeqa ukat kupi toqenkir carpetanakan ordenat filanakapajj qhanwa uñjäna. Jupan chiqak nayraqatapan utjkäna uka cajax C sasaw qillqt"ata.
  
  Ukatxa, jaqinakan chʼamaktʼatapa ukat botas ukanakan thuqtʼasitap istʼäna. Chiqansa, mayniw jupar uñjäna. Uka chhullunkhayat taypinsa, kunjamsa thaqhañsa, arknaqañsa ukat esquinaruw jaquntañsa yatipxaspäna. Jupajj jankʼakiw kuns lurañapäna.
  
  Chʼiqa toqer jankʼak sarasajja, F letranaka ukat cajampi chʼajjwañ cheqaruw arktäna. Jupajj ukar sarasin W thaqhaspawa, jan ukajj sarnaqaskakispawa. Uka pachanxa, mä jaqiw tantacht"asir ch"amakat mistunïna. Muspharkañ ventajampixa, Mai kullakax nayrïr huelgapax askinjam phuqhasiñapatakiw ch"amanchawayi, ukat uka chachax qunqurt"asisaw jaquntawayi. Ukhampachasa, kunjamatsa payïr ukarux jarkʼaqäna, ukampis Mai kullakax janiw faciläkänti, kimsïr wawapax jan amuytʼasisaw liwxatäna.
  
  Jupax cruce chiqat t"ijtäna. Yaqha pasajew jistʼarasïna. S qillqat mä juk"a uñjäna, uka tuqiruw t"ijtäna ukat mä juk"a pachatxa W uksaruw puritayna, cajanak taypinkir pasillonak taypin chhaqtxatayna. Jupax thakhiparuw chhuxriñchjasïna, mä jisk"a caja jikxatañkama, uka cajax "Pozos" ukham qillqt"atawa, mä jan jach"a jach"a tukur caja de cartón ukawa, ukax imantat yatiyäwinakwa katxaruspa, ukax jamasat organizacionar ukat jiwayir jaqir uñt"ayaspawa. Mai kullakajj kunatï utjkäna ukanak chʼusaruw apsüna, ukat uka cajajj wali amuyumpiw cheqapar uchatäna, ukat Wells chachan yatjjatatapajj mochilaparuw imäna.
  
  Ukat quntʼasisaw suytʼäna, kunjamsa jikxatasïna uk taqi tuqitwa yatiyäna. Sapa kutiw juma pachpa apnaqasiñama ukat agresoranakamar thaqhañ suytʼañax wali askïna, pʼiqit jankʼak tʼijtʼañat sipansa, kunatï askïki uk suytʼasa.
  
  Ukat jachʼa pasillot saraqasaw sarapjjäna. Janiw kunkapar chhuxriñchjasiñap jarkʼapkänti, entrenatäpkäna ukhasa. Ukax wali thithita, wali tarta ukhamakïnwa. Mai kullakax mä qunqurt"asiwiruw kutt"awayxäna, pamparuw ch"allt"asïna, pasajepat mistuñkamax patat jalnaqäna ukat mä jach"a arco ukan nayrïr uñstawiparuw muyuntañ qalltäna.
  
  Jupajj janiw suytʼäwir confiyasir warmkänti. Ukampis jankʼaki, suma aceitempi ukat jan walinak lurañjam operacionanïnwa. Jupax escapañ cablex janiw jikxataskänti sasaw suyt"äna. Uka edificion plano de piso ukan uñachtʼäwipajj mä qhawqha minutonak nayraw saraqaskäna ukhajja, amuyupan wali chʼamampiw grabatäna. Jichhax wali yatiñampiw mä jach"a lawat lurat mesaruw muyuntäna, uka mesax copas, plato ukat cubiertos ukanakamp phuqhantatänwa ukat tunka tunka jaytjata sillunakampi muyuntatänwa. Mä guardiajj wila ajanunakanïnwa ukat jachaqtʼasir nayranirakïnwa, jupat mä qhawqha kayunak sarañan pasäna, ukampis qontʼat jan kuns lurir uñnaqapajj janiw uñjkänti. Jupar yanaptʼañatakejja, mä akatjamatwa jachʼa almacén punkun walja puñchunakampi thuqtʼasïna, ukat kuttʼaniñapatakiw arnaqasipjjäna.
  
  SAS ukax ukampiw segundos ukjax lurasispäna. Chiqpachansa, armanakanïpxänwa, ukampis janis armanïpkchïnxa, jankʼakiw mä kasta aparato lurapxäna, ukhamatwa punku jistʼarañapäna. Ukat uka qhipatxa, uka chhullunkhax jankʼakiw chhaqtawayxäna.
  
  Ukampis Mai kullakajj wali chʼamäjjänwa ukat mä qhawqha segundonakanwa uka chʼiyar línea de descenso fija ukar purirakïna. Ukat jankʼakiw cinturón de seguridad ukar chintʼäna ukat uka botonwa chʼalltʼäna. Maquinajj viganakaruw jiltayäna, jichhajj alayankir thaqerinakan pʼeqenakaparuw jiljjattäna.
  
  Ukat thaya arumaruw mistuwayxäna. Qhepäjjapan utjkäna uka chʼiyar chʼiyar chʼakhanakatwa chhullunkhajj mistunïna. Mai jupax pä tunk segundos ukjaw teja ukan componentes ukanakap mayjt"ayäna ukat wali ch"amampiw cuña ukamp chint"äna, ukatx ladrillo pirqaruw kutt"awayxäna.
  
  Belmonte kullakajj jaya cheqanwa qontʼasïna, suytʼaskäna. "Poesía ukax movimiento ukankiwa".
  
  Jank"akiw pavimento ukar jaltxapxäna, manqhankir ch"amakanakaruw imantasipxarakïna. Drake ukat Alicia jupanakax nayratpach suyt"apxäna.
  
  Mai kullakajj Drake jilatan jisktʼasir uñnaqap uñjasajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Taqi kunsa aptʼasiwaytwa. Wells jupax uka elite grupo de Sombras jan ukax warmimar jiwayir jaqit kunas utjkchïnxa, ukax chiqaw akankxi. Uk liytʼañakiw utjaski" sasa.
  
  Inglés jaqix niyaw jachaqt"asïna.
  
  
  TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Jiwasan jan walt"ayat pacha manqhan ch"amaka ukat axsarkañ chiqanakanx jan wali jaqinakaw jakapxi, jupanakax saxra lurawinakampiw amtapxi. Janiw jakäwinakapan qhanapax jan utjkchiti; chiqansa, mayninakar chʼamakar puriyasax wali kusisitaw jikxatasipxi. Chʼamapajj jukʼamp jan tukuskir chʼamanïki ukhajja, jukʼampiw manqʼantaski, chuymanakaparus almanakaparus qʼañucharaki, mä hielo, jan kuns lurañ munir conchakiw qheparaski.
  
  Russell Cayman chachajj nayrajj wawakïnwa, mä chʼusa pizarra. Ukampis droganakamp qulljasir awk taykapax janiw mä zanjan jiwañapatak jaytapkänti, ukatwa jichhürunakanjam jaqir tukuyäna. Naturaleza jan ukajj uywatäñajj mayj mayjwa jupar yanaptʼpachäna, ukampis janiw ukanak lurkänti. Ukhamakipansti, sistema ukax taqpach manq"antawayi ukat jaqunukuwayi, mä armat wawa, mä sapa wawa. Mä vulnerable jilïr jaqix gobiernon sallqjañampiw manipulaspa.
  
  Jichhax jupax mä maquina ukhamaw tukuwayi, ukampis irónicamente, mä maquinaw jaqinakatakix irnaqäna, jupanakax jupar sallqjatayna uka pachpa gobiernon dueñopawa. Aka uraqinxa, uraqin ch"amaka p"iyanakanxa, utapanjamaw jikxatasïna. Jakäwipat amtayir jaqinakax sepulturanakan sarnaqir jaqinakakiw utjäna. Jupanakatï jan utjkchïnjja, inas wali sum mä ataúd ukan ikischispa, Kali jan ukajj Callisto chachan amparaparu, nayra jiwat, jan wali diosanak taypin chuymachtʼatäspa, uka diosanakajj janipuniw jakäwipan uñjkänti.
  
  Jupaw markapar irpäna. Jupaw llätunk altaranakar muyuntat pampa qʼomachañ uñjäna, ukhamat llätunka yänak jan jarkʼata katoqapjjañapataki. Jupax kuna puntos ukanakas jutir noruego - jefes ukan jefepar - ukar apelación ukanx uñstaspa uk uñakipäna.
  
  Ukampis sepulturanakaruw uñchʼukiskäna. Jupanakan espartano, jan ch"axwañjam jan pantjasirïpxatapatxa. Jupajj amuyunakapar samarañapatakejj uka jan chʼajjwañaw wakisïna. Juparux qhipäxanx Amatsu sat diosan sepulturapaw utji sasaw sapxäna, uka diosax chiqpachapuniw Jan walinakan Diosapa sasaw sapxi. Uka samarañ pachat askinak apsusaw Caiman chachajj manqhar mantawayäna ukat taqe chʼamapampiw mä palancampi tapa jistʼaräna. Jupax janiw sinti jayarst"känti, ukampis nayra laq"ax Caiman chacharux nayra ch"akhanakaparuw ch"allt"äna.
  
  Shadow Elite Defender ukax wali ch"amampiw samsuwayxäna. Mä llamp"u jisk"a aruw qhuru ch"uqt"at cuarto taypin ist"asïna. Cayman chachajj wali kusisitaw aka cheqan jiwaspa. Jupax qullu pataruw qunt"asïna ukat juykhükaspas ukhamaw manqhar uñch"ukisïna. Mä ch"amaka esquinaruw kunas ch"allxtäna. Chʼullqhi nayranakapajj janiw kuns uñjkänti. Mä jiskʼa thaya thayajj pamparuw jalnaqäna, laqʼampi qʼañunakampiw chʼalljjtäna, jan kunat mistunïna ukat mä jukʼa qhepat janis utjkaspa ukhamaw phallarakïna.
  
  Caiman chachan amparanakapaxa ch"akha ch"akharuw jist"antasïna. Ukajj thaya ukat qhurupunïnwa. Uka thiyanakapajj wali chʼullqhänwa, ukat muñecapar chʼoqtʼañatakejj tiemponïspa ukhajja, khuchhuraspawa.
  
  Ukampis yaqha markankir mä señal de sonido ukaw jichha tiempor kuttʼayäna. Relojapan despertadoran istʼasitapa.
  
  Uraqir kutt"añ pachaw purini, ukat noruego ukar jawsañataki.
  
  Caiman jupax amparap apsuwayxäna, mä ch"amakt"at jach"a jach"a tukusa. Chʼamakat inti jalsur kuttʼanjjasajja, chuyman chʼakhanakan jikjjatasitapajj wali chʼamakïskänwa. Sepultura ideal ukax chuymaparux ch"allxtayäna, ukampis Élite de Sombra ukan garranakapax juk"amp ch"amanïpxänwa ukat juk"amp manqharuw sarapxäna. Mä kutix nayra protocolo ukarjam phuqhasa ukat perímetro ukar uñakipt"asa, ukatx mä helicóptero militar ukan manqhan jist"antasisin sistema de bloqueo de frecuencias ukar jist"antawayi, qhipharux mä teléfono satélite jan thaqhañjam ukampiw escandinavo ukar jawst"awayi.
  
  -¿Kawkhansa jiwasaxa? Janiw aruntt"awinakas utjkiti, janiw kuna compromisos ukanakas utjkiti, jan ukasti manqhankir melancólicos tononakakiwa, ukax mä informe de estado ukaruw munaraki.
  
  "Shards ukax niyaw aka chiqar sarañ thakinkxi", Cayman jupax ukhamarakiw jan kun imt"as arsüna. "Jichhakamax janiw kuna jan walt"äwinakas utjkiti. Sepulturajj wakichtʼatäjjewa" sasa.
  
  - ¿Kunjamas jaltirinakaxa?
  
  "Ch'iqxtata. Janiw pächasiñasäkiti, jupajj wasitatwa jan waltʼayañatak chʼamachasiskistu. Jupanakan kastapax janipuniw sapakix sum sarxaniti. Ukampis cheqañchäwisajj uka uruw atipjani" sasa.
  
  Mä jukʼa samartʼasajj noruego chachajj akham sänwa: "Juman cheqañchäwimajja" sasa. "Ukatpï jumanakax jiwasan discipulosäpxtaxa, arunakäpxaraktawa. Chiqañchäwimaw jan apnaqir markamar tantachtʼani ukat aka urun atiptʼañ yanaptʼani" sasa.
  
  "Pay suma".
  
  -Ukax janiw mä jach"añchäwikiti, Cayman -sasa. Noruega jaqix wali jach"at arsüna. -Akaxa mä amenazawa. ¿Uñjapxtati?
  
  "Jïsa". Cayman chachajj janiw sum amuytʼañjamäkänti sasaw kayump taktʼasïna. Chikat p"iqix Amatsu jupamp sepulturapan wali aruskipt"askäna, nayrir DIA chachax janiw khitimpis noruego ukham axsarkañ jaqimp kikipäkänti. Jach"a yatxatiri vikingo Eric the Red ukan wawanakapat jutirïtwa sasin arsuña - ukat khitis jupar jan chiqaw sañapatak ukankäna? "Escandinavo chachajj wali suma jaqënwa, awkipan jiwatapatjja, Consejo de Élite de Sombra sat cheqanjja, jan jaktʼkay qamirïñwa herenciat katoqäna. Uka pachatpachax tunka maranakaw Élite de Sombra ukax janiw sayt"awaykiti ni qhipäxar kutt"awaykiti. Jupanakajj nayratpach wali ajjsarkañ cargop sum katoqañatakejj wali nayrar sartapjje.
  
  -Inas trenat yatipchispa -sasa. Escandinavo ukax nayratpachaw pragmático ukhama. "Inas jarkʼañ munapjjestaspa. Akax jupanakan thakipapuniwa - flounder ukat jark"aqasiñataki. Jichhax elite ukax Viena markan tantachasipxi. Jumax yatisktawa kawkhans -sasa.
  
  -Kawkhantix jupanakax tantachasipxapunirïna -sasa. Caimán jupax noruego jaqinakan aruskipäwiparuw yatintapxi. Jupax amuyataynawa, mä jach"a irpirix jupan amuyunakap jach"at arsuñ ist"asax kusisitaw jikxatasi, ukat Cayman ukax laka ch"akhanakjam apnaqaraki.
  
  "Nayra chiqa. Ch'ixi. Aldridge ukat juk"ampinaka. Thomas satänwa. Leng. Ukat Holgate waynax sapa kutiw ch"amanchasi. Ukampis aka qhipa urunakanx sarnaqäwipax mayjt"awayiwa. Viena markar purisajj ukaruw kuttʼä" sasa.
  
  -¿Janiwa ukanktati? Cayman jupax jank"akiw uka jiskt"äwin llamp"u chuymanïtapat ch"axwäna. Jupanakat maynitï ukham jisktʼaspäna ukhajja, Cayman chachajj uka cheqanwa balamp jiwayañ yantʼaspäna.
  
  Ukampis noruego jaqix amuyunakap arsuñanx chhaqkaspas ukhamaw amuyasïna. -Nayaxa utanktwa -sasa. Praga markan fortalezapax jan atipjañjamawa. Janiw mä ejercitosa aka chiqar mantañjamäkänti. Uka chiqanakax activatäxiw sasin yatisax Viena markaruw sarä. Jichhax sapxita, Cayman, ¿uka Wells yänakax q"umachatäpachati?"
  
  -Jïsa, tata. Taqi kunasa uñakipatawa, q"umarakiwa. Janiw kuna fugas ukanakas utjkiti" sasa.
  
  "Waliki. Ukat Drake?
  
  Cayman chachajj pächasïnwa. -¿Drake ukaxa?
  
  "Nayra pachatpachaw juparux uñt"apxta. Jumax uk yatisktawa. Jupatï jikjjatapjjestaspa ukhajja..." sasa.
  
  Cayman chachajj cheqapuniw wal muspharäna. Jupax janiw nayrax noruego jaqin arupanx mä jisk"a axsarañ uñacht"äwis ist"irïkänti. DIA ukan nayrir irnaqirix Drake-n sepulturan wali ch"amanïtapat amtasïna, ukat jank"akiw amuyup mayjt"ayäna.
  
  -Mayampiw ajanupar uñacht"ayani, tata, nayaw t"unjä -sasa.
  
  -Ukhamaxa janiwa pantjasksnati -sasa. Noruega jaqin arupax kusisiñaruw jak"achasïna, kunjamtï jupar uñtasit jaqix kusisiñar jak"achasiñapäkän ukhama. "Janiw mä milagro ukhamäkiti, uka fragmentonakax janiw jarkʼatäkiti. Taqi akapachax jiwasan nayraqatasan jisk"achatäniwa. Apnaqäwisajj niyaw taqe kuns utj-jjani, wiñayatakiw imatäni" sasa.
  
  
  PÄ PÄ JAQINAKA
  
  
  Hayden kullakampi equipopampejj jukʼakiw Zúrich markan trenapar puripjjäna. Mä kutix manqhar mantasaxa, t"ijt"asa ukat jach"a ch"uxña tablanakat plataforman numerop thaqhasas uñch"ukiskäna ukhasa, Hayden kullakax uka estación ukan jan q"añuchatapatx wal muspharäna. Jach"a pampax qhant"kaspas ukhamaw amuyasïna, nichos arqueados ukanakax aljasiñ utanakar puriñkamax wali suma ukat junt"u ukat jawillt"añjam uñt"atäna, janiw jilpach tren ukan utjki uka estacionanakar uñtaskiti. Uka techotjja, caprichoso ukat coloranakan globonakaw warktʼatäskäna. Taqi kasta isimp isthapt"at turistanakax liwxatasipxänwa ukat maynit maynikamaw ch"axwapxäna, jupanakan horarionakaparuw chuym churapxäna. Nivel de ruido ukax jilxattawayiwa ukat juk"ampiw jilxattawayi kunawsatix tamanakax jupanakar pasapki ukhama.
  
  Karin kullakajj nayraqat uk amuyäna. "¡Singen!" Plataformanakar tʼijtjjäna, Hayden jilatampi ukat mayninakampiw jupar arknaqapjjäna, trenar makatañatakejj mä qhawqha minutonakakïtapwa wali llakit amuyapjjäna. Kunawsatix jach"a motorax wali jach"at purt"asis jikxatapkän ukhax CIA ukan agentepax mä samarañ samsuwayxäna.
  
  Karin kullakajj jisktʼasir uñkatasaw apayäna.
  
  -Jan ukax sarantaskakim -sasawa Haydenax jawsäna. "Qhepatjja "kawkhansa" llakisipjjañäni."
  
  Kawkhantï trenar jaltawaykäna uka cheqanjja, mä wila janqʼo chʼaphiw walja carronak taypin tʼijtäna. Jupax Starbucks jach"a ch"uxña logotipo ukar uñjäna, kunawsatix punkut t"ijt"askäna ukhaxa. Macchiato caramelo doble fuerza ukamp manq"añ munatapax mä bala ukham ch"allt"äna, ukampis uka pachax punku jist"antañ ist"äna ukat motoran juk"amp thuqt"asitap ist"äna. Jupanakajj thaknam sarasipkäna.
  
  Dahl jilatajj jankʼakiw arsüna. Ukat akham sarakïnwa: "Mä horaw uka chimpunak jikxatañataki ukat Shingen markar jan puriñapatakix utjistu. Jiwasax yaqha chiqar sarxañäni -sasa.
  
  Hayden jilatajj mä jukʼa nayrar sartawayi. Jupax nayrïr autot irpxaruwayi, ukatx mä muspharkañ jaysäwimp mayisitanakaparux Starbucks ukan chimpupax wasitat uñstawayi, ukat mä akatjamat trenan mä cafetería ukan jikxatasïna. Taqi kuna luraña tienda.
  
  Ben chachan arupajj qhepäjjat istʼasïna. "Janiw nayrax Starbucks ukan tren ukan ist"irïkti".
  
  Baristax muspharkay eficienciampiw mostrador qhipäxat jaltxatayna, ukat Dahl ukat Kinimaka jupanakax liwxatapxäna ukat armas ukanakar puriñ amtapxäna, jupanakax janiw risqinakar puriñ amtapkänti, uka estación ukanx walja jaqinakaw sarnaqapxäna.
  
  Ukat qʼillu ñikʼutapax wali qhipäxar jaquntataw akham säna: "Tren de prueba ukawa" sasa. "Akan Zúrich markan luratawa." Arupan wali suma arunakapax jachʼa jachʼa tukutap uñachtʼayäna. "Ukax irnaqaspa ukhaxa, uraqpacharuw saraspa".
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Chʼikhi amuytʼäwi" sasa. "¿Yant"añ trenanakanx inaki umañanak churapxiti?"
  
  Uka baristana nayranakapajj chʼiyar chʼiyar tukuwayjjänwa. "Servicio de mesera ukamp askichasiñax axsaratwa. Ukat ukax tribunalankiwa" sasa.
  
  Hayden kullakajj jutïr autor purisajj saytʼasïnwa, pasajeronakat yatjjatasa. Taqi chiqanakanxa jaqinakaw utjäna. Ukampis warminaka ukat wawanaka, yatiqirinaka ukat turistanakakiw uñjäna. Taqi chiqanwa jach"a mochilanakax utji. Mä amukt"at ritmo musical ukax jisk"a auriculares ukanakat ist"asïna. Mä waynax celularaparuw jachʼat parltʼasiski.
  
  Jupajj saraskakïnwa, mä qhawqha segundonakanwa autot antutjjäna. Ukat qhipürusti, nayrïr uñachtʼäwin mä espejot uñachtʼayatänwa. Kimsïr chiqar puripkäna ukhaxa, ukat uka chiqax jan llakisiñ munir turistanakampi ukat jan kuns lurañ munir jaqinakamp phuqtʼatarakïnwa, Dahl sat chachax autonak taypin pasillo ukan saytʼapxañapatakiw mayïna. Jupajj jankʼakiw ventanat liwjjatäna ukat pʼeqep apsusaw mistunïna.
  
  Ventana jistʼantasajj akham sänwa: "Jukʼamp kimsa carronaka estándar" sasa. "Ukat pä carro extra tren qhipäxan..." Jupax mä juk"a samart"äna. -Tintado ventananakampi -sasa.
  
  Kinimakaxa wali ch"amawa. "¿Jupanakajj jukʼamp qhanäspati?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Aka jaqenakajj wali llakitaw akham säna: "Aka jaqenakajja, mä tren civil de pasajero ukar pä autonak jukʼamp jankʼak uchañatakejj cheqa cuerdanak apsusipjjaspawa" sasa. "Janiw jupanakax kuns lurapkiti, Mano. Jupanakajj taqe chʼamanïpjjatap amuyapjje" sasa.
  
  Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Hayden jilatajj cheqapuniw säna. Aka jaqinakax suyt"apxi - janiw jiskt"asipkiti. Saraña."
  
  "Ukhamajj carropar jak"achasisin jank"akiw mantani?" sasaw Karin kullakajj jisktʼäna, jankʼakiw pʼeqepajj yaqha toqet amuytʼañ yantʼäna. -Ukax mä jach"a riesgowa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Pallapallanakäpjjtwa, señorita" sasa. -Ukham lurapxta -sasa.
  
  "Ukat jiwañ valleru..." Karin kullakajj akham sasaw arsüna, ukat chʼusa uñnaqanakaparuw akham säna: "Akajj mä poemawa. "Ataque de la Brigada Ligera ukax mä jach'a uñacht'äwiwa". Suxta patak jaqinakaw jiwañ valleru mantapxäna. ¿Amtastati?
  
  Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Akax jach'a heroísmo tuqit mä poema".
  
  Karin kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Armanakataki wakicht"asipxam... Jan armasimti, uka waynanakaw caballot sarapxirïna ukat sablenakakiw apnaqapxirïna. Cañón ch"iqa tuqiru, cañon ch"iqa tuqiru, cañón nayraqata. Kunapachatï caballompi heroempejj jaquqanïpkäna ukhajja -sasa.
  
  Mä juk"a pachatakix amukiw utjäna. Ukat Hayden jilatajj jutïr autoru ukat kunatï qhepäjjapan utjkäna ukaruw uñtäna. "Jichhax sarañäni".
  
  Jutïr kimsa autonak amukiw pasapxäna. Jupanak taypinjja, jan waltʼäwinakaw jiljjattäna. Jupanakajj janiw armanakanïpkänti, janirakiw kuna amtanïpkänti. Chuymanakapan jan ajjsarirïña ukat uka llätunka tʼaqanakajj millón millón jan juchani jaqenakaruw qhespiyañatak katjjaruspa jan ukajj tʼunjapjjaspa uk yatipjjäna. Jichhax janiw yaqhax wakiskirïkänti. Qhipa carro ukar mantapkän ukhax Hayden jupax Dal juparux amparapamp ch"allxtatap amuyasïna ukat mä juk"a pachax mä juk"a chuym ch"allxtataw jikxatasïna, ukampis ukatx amuyasïnwa, sueco jaqix janiw jupat pächasitap laykux markar ch"allt"känti, jan ukasti chachakïtapatw ch"allt"äna, khitis sapa kutiw mä paso nayrar sartañapa. Jupax janiw yaqha thakhi yatkänti.
  
  Qhipa civil carron qhipäxapanxa, Dahl jupax juk"ampiw juk"ampi juk"ampi. Hayden jilatajj jachʼa amparanakapatwa uñchʼukïna. Jutïr carrorojj mä deslizante punkutwa mantaspäna, ukampis taqe ventananakapajj tintatänwa. Qhepäjjapan utjkäna uka compartimientonjja, jan qhanpach contornonakas janiw uñjaskänti.
  
  Hayden jupax sueco jaqin amparapampiw amparapamp luqxatäna. -Mä juk"a suyt"añani -sasa. Jupax uñch"ukisïnwa, jan ch"amampiw inspiración thaqhaskäna. Kunatix sañ munkän ukax janiw juykhükaspas ukham dragón ukan qullupar mantapxañapäkänti.
  
  Uka horasanjja, jupanakan qhipäxapan mä aru istʼäna.
  
  "P'ampacht'ita. ¿Ukat pasañjamati? Qhepa autotak café umtʼaskta" sasa.
  
  Jupax kutt"anxänwa. Uka aruxa mä qawqha minutos nayrax pasapkän uka barista ukankiwa. Hayden jilatajj jachaqtʼasïnwa. "Chiqpachansa café suma ukat juntʼüñapatakiw suytʼaskta".
  
  
  * * * .
  
  
  Mä qhawqha segundonakatjja, Hayden jilatajj chʼojjña túnica uchasïna ukat mä amparapampiw papel copanak phoqantat mä bandeja katjjarutäna. Baristax ventana jak"an qunt"atäskänwa, jupanakarux achikt"asir nayranakampiw uñch"ukiskäna ukat distriton irpiripax wali coleratäniw sasaw uñacht"ayäna, kunatix nayrïr vuelo ukat taqpachaw.
  
  Kinimakax muñecaparuw katxarutayna. "Uh, jefe. ¿Uka toqet cheqätati? Jumax yatisktawa, jupanakax chacha baristas ukanipxarakiwa" sasa.
  
  "Mano, nayax walikïsktwa. ¿Kunas jumatakix jan walïki? Janïr cuchillomp jawqʼjapkäna ukhajj janiw kuns lurirïktati. Pä kuti."
  
  Kinimakax maysaruw kutt"awayxäna. Hayden jupax mä juk"a pachaw jupar uñch"ukiskäna, ukatx Ben Blake jupan uñkatatapampiw uka jach"a hawaiano jaqin amparapamp jikisïna.
  
  Jupax p"iqip ch"allxtayäna, janiw ajanupan uñnaqapax uñstkänti, jan ukasti munasiñaw nayranakapan qhant"äna. Hayden jilatajj janiw ukatakix tiemponïkänti. Jupax wali samsusaw axsarañap uñkatasïna ukat nayrar sartawayxäna.
  
  Chiqapa dragón ukan qullupar mantañataki.
  
  
  PÄ TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Matt Drake jupax juk"akiw llakisiñap ukat axsarañap jark"aqasïna, kunawsatix Luxemburgo aeropuerto jak"an mä restaurante ukar mantasinx chiqak bar ukar sarawayxäna. Mai sat warmin mochilap jan chʼiyjañatakisa ukat kunatï ukan utjkäna ukanak jan liwxatañatakis taqi kunaw luraspäna.
  
  Alicia kullakajj qheparuw jaqontäna. "Jan wali thaki, Drakes. Suma yänak jaytañatakiw chʼamachasiñama, ¿amtastati?"
  
  Mä jukʼa qhantʼat cabinaruw irpañapatak jaytäna, ukat taqe thaknam ámbar sat nectar ukar uñchʼukiskäna. Mä jach"a manqhan ch"amanchawiw munasïna ukat walja jan askichat ch"axwawinakaw wakisïna, kunatix Mai ukat Alicia jupanakax nayratpachx aka qhipa maranakanx manqhanx askichapxänwa, amtäwip ch"amanchañataki.
  
  Mai kullakajj tiempo viajañ aparatojj kullakapampiw aljasïna. Janiw ukakikiti, mä loco, loco multimillonarioruw churäna. Ukhamarakiw Wells, Drake nayrir comandante ukat Drake chacharux jiwayarakitayna, jichhax yatxatäwipax juchaniw sasaw amuyatayna.
  
  Alicia kullakajj Abel Frey chachan Odin chachan chʼakhanakap lunthatasiñ amtapkäna uka taypinkänwa. Jupax walja imantat yatiyäwinakwa sinti, wali jaya pachanak imatäna. Drake chachajj kunatsa cheqpach amtapkäna uk janïraw amuyaskänti, ukat janiw Diosar taqe chuyma serviskakiniti jan ukajj jukʼamp jachʼa licitadorar aljaniti janicha uk amtkänti.
  
  Ukampis kuna imantat yatiyäwinaktï uñtʼapjjañapäkäna ukanakamp chikajj taqe kunas mä jukʼa kusistʼañänwa.
  
  Mai kullakajj bolsap cremallera apsusaw esquinaruw qontʼasïna. Drake jupax mä asiento uñkatasin qunt"asïna. Alicia kullakajj jupan jakʼaparuw chʼoqtʼasïna. Belmontex uñch"ukiskäna ukat ukat manq"añanak mayiñatakikiw bar ukar saräna.
  
  May kullakajj akham sänwa: "Cheqas Emma kullakajj jiwatapat wal aptʼasïna. -Uka sapakiw jupax yanapt"istu -sasa.
  
  -Jupax wali sumawa -sasawa Drake-x iyaw säna. "Kunjamsa uka tʼaqanak jan kunat jikjjatäna. P"akjaña. Ukat motociclistanakar pagañatak churapkäna uka qollqe jan armasisaw" sasa.
  
  Mai kullakajj mochilapat cremallera apsusaw akham säna: "Ukaw llakisiyitu" sasa. "Belmonte markax lunthatapuniwa. Kuntï munki uk aptʼasi, janiw kunsa churkiti" sasa.
  
  -Inas Emma jiwatapax mä juk"a amuyt"awinak churawaychi. Drake chachajj mesa patjjar jaqontatäki uka papelanak jan amparapamp luqtañatakiw jarkʼaqasïna. Mai jupax mä juk"a pachaw kimsa chiqar jaljañatak apst"asiwayi.
  
  Belmontex pusi vaso umampi ch"iyar cafémpiw kutt"anïna. "Mä qutu tapas mayiwayta" sasaw amparap luqxatasin säna. -Mä amtar uñtasitawa -sasa.
  
  Drake chachajj jukʼakiw jupar istʼäna. Wells chachan qellqatapajj jiskʼakïnwa ukat jachʼarakiwa, janiw amuyañjamäkänti. Mä juk"a pachatxa, Wells-an jamasat yatxatatapat liyt"atap amuyasïna, Shadow Elite ukan sede ukan. Ukham liytʼasajj mä kutikiw Wells chachajj kuna jan walinakatï apnaqkäna ukat yatiñapsa jukʼamp jiskʼaptayäna. Niya sapa tʼaqajj yaqha plumampiw qellqasïna. Drake chachajj tunka maranakaw uka phuchʼunakajj allsutäna, uk amtasïna.
  
  Mä tʼaqanjja, Viena markar sarañ toqetwa parläna. Yaqha sarnaqäwix kunjams Russell Cayman sutini jaqix "manqhankir muyu" ukar katuqatäna - mä aski lurawix mä anqäx jaqitakikiw jakäwipanx utji. Aka anqankir jaqix taqi jakäwipanx ch"axwañapawa, organizacionan amtanakap nayrar sartayañataki ukhamarak khitïpachas uk imantañataki. Iniciacionat qhepatjja, ukakiw jakañapäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Kunapachas pächasiñajj utjaspäna ukhajja, Cayman chachajj Élite de Sombra ukar puriñ thakisawa sasaw qhanañchi. Inas Singen markan wasitat katuntapjjañajächïna" sasa.
  
  "Janiw nayax ukanak apnaqañs yatkti". Alicia kullakaxa wali ch"amampiwa säna.
  
  "Janiwa. Ukampis Dahl sat chachajj mä maquinawa" sasa. Drake jilatajj jachaqtʼasïna. -Ukham puntu ukat ordenañakiw wakisi.
  
  Mayax arsüna. -Janiw nayatakix kuntix akan liyt"kta ukax gustkituti. Jupax Drake-rux uñkatarakïnwa. "Operación Doble Penetración uka tuqitw parlasktanxa".
  
  "Kuna?"
  
  Jupanakax tapas apanipxatayna. Belmontex uka chiqawj q"umachäna, ukat camareraruw jisk"a manq"añanak mesa patxan suma wakicht"añapatak jaytäna. Ukat sarkasajj Mai kullakajj jachʼat liytʼañ qalltäna.
  
  "Operación ukax wali sumaw sarantawayxi, ukampis ukatx mä jan wali turno ukar puriwayi. Mä akatjamatwa thakhinakax utar puriñ qalltäna, Drake-x janiw aynacht"añ munkänti" sasa.
  
  -Doble lurañax qhipa operacionajapunïnwa -sasawa Drakex mesaru säna. "Taqi kunas wali sumapunïnwa, ukat sarxapxañajatakiw orden katuqapxta". Jupajj mä jukʼa samartʼäna. "Khitirus jamasat terrorista ukhamäspawa sasaw amuyapxta. Viena markan jakasir mä jaqe" sasa.
  
  Inas jupa pachpa liytʼchispa. "Ay Matt. Ukajj jukʼamp jan waliruw puriski. Uka operación ukax qhipharux chiqaw Élite de Sombra ukar puriñapäna. Wells jupax jiwayañjam ch"amanchataw uñjasiwayi, ukax sayt"ayañataki. Ukhamtsa. Uka jisktʼanak uñjapkta..." sasa.
  
  Drake jupax uka axsarkañ urut amtasïna, SRT ukan equipo ukan chikanchasiñataki, kunawsatix mä tama pallapallanakar walja ayllunkirinakar jiskt"apkän uk uñjäna . Ukat jukʼamp jan walijja, jankʼakiw Wells sat comandantepar jawsäna, juparojj jaytjjañamawa sasaw sapjjäna. Ukhama jaytañani. Ukaw ejercitot jan aynachtʼañ qalltäna ukat kunanaktï nayrankkäna ukanaksa wal mayjtʼayäna.
  
  "Nayax amtastwa". Jupax Alicia kullakax p"iqip ch"allxtatap amuyasïna. Jupajj ukankarakïnwa.
  
  "Uka urux Élite de Sombra ukampix kunayman lurañanakaw utjaraki. Jupanakax khitirus thaqhasipkäna, yatiyawinak thaqhasipkäna. "Jupanakan jach"a jach"a tukutapax" sasaw Wells jupax qillqt"awayi. "Aski, jupatakik luqtiri, ajjtaskañawa jachʼa jachʼa tukutapa." Mai jilatajj uka jaqenakajja, khitimpitï munapki ukampiw kuntï munapki uk lurapjje" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ukajj nayajj amuyasta" sasa. -¿Kunas yaqhaxa?
  
  Mai kullakajj liytʼaskakïnwa ukat mä akatjamat saytʼjjäna. Nayranakapajj jachʼaptänwa. Uka colorax ajanunakapat mistuwayxäna ukat lakap jist"arataw Drake-r uñkatarakïna. Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Perdón mayisma" sasa. "Nayax wali llakitaw jikxatastxa".
  
  Drakex nayranakap jist"arasïna ukat wali ch"amampiw samsuwayxäna. "Sarantaña".
  
  "Naya...aka arut arut ullart"ä. Drake chachajj wali qala chuymanïnwa. Doubledown ukax jupan amuyupawa ukat jupax walpun munasïna. Ukax sayt"ayatäñapänwa, ukat jank"akiw sayt"ayañapäna. Consejox mä ultimatum ukaw churawayitu. Mä machaq amuyt"äwimp jutasaw jan walt"ayawayta. Nayax warmipan "accidental" jiwatapat amuyt"ayawayta. Operación chika taypinx mä juk"a samart"añ jawst"awayta, taqiniruw utar khitawayta ukat orden churawayta. Nayax Coyote-rux katuqta ukat qhispiyawayta. Ukax nuwasiñ arumaw pasäna, ukax wali sumapunïnwa..." Mai trailed off. "Janiw ukakikiti. Ukampis-".
  
  Drake chachajj nayranakap jistʼarasaw wali mulljata uñchʼukïna. "¿Welles chachajj Alisonar jiwayañapatak mayïna? ¿Uka phuch"unakaxa?"
  
  "Jumanakar - jiwasanakar - Élite de Sombra ukar distraer" Aliciax mä subtono ukamp sänwa, ch"aman amtäwipas aka qhanancht"awimp ch"allxtatawa.
  
  Drake chachan kunkapax ch"amakt"äna, "Ukhamaw Welles jupax pä kuti jilxattañ tuqit yatïna ukat kunarus puriyäna. Ukajj Viena markanwa utjäna. Jupax jiwat ayllunkirinakat yatïna. Jupax Alisonar jiwayañapatakiw mayïna. Wells sat chachajj mä fucking kataripunïnwa" sasa.
  
  "Khitis jakäwip Élite Sombra ukar churäna", sasaw Belmontex arsuwiyi. "¿Ukampis ¿kunsa jupar kuttʼayapjjpachäna?"
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Wells chachajj patriotapunïnwa. "Chiqpach inglés patriota. Markapar aljantañapatak amuytʼayañatakejj mä jukʼa chʼamachasiñaw wakisispäna" sasa.
  
  Mai kullakajj liytʼkasajj akham sänwa: "Janiw markapar aljantapkaspas ukham amuyaskti" sasa. -Yaqha kunasa utjiwa -sasa.
  
  
  PÄ PÄ PÄ PÄ JALJA
  
  
  Haydenax ch"amakt"at carroruw chhuxriñchjasïna, jachaqt"asisaw tunka payan suyt"ir uñnaqanakax chiqaparu ch"uqt"äna. Ukampis ukatx Starbucks ukan chimpunakapax chiqpach ch"amap uñjäna, kunawsatix sapa mayni uka qhuru ajanu jan wali jaqinakax qhipäxar qunt"asipxäna ukat jupar uñjasax samarapxäna, kunjamatix jisk"a wawanakax jach"a phunchhäw umañanak suyt"añatak filankapki ukhama.
  
  "Venti misto, pä porción extra, crema batida ukat salsa de caramelo ukamp ch"allt"ata." Ukat jaqenakan taypiparuw nayrar sartäna, trenajj pistanakan thuqtʼaskäna ukat khathattʼaskäna ukhajja, jan sum yateqapjjatapat askinak apsusaw sarnaqäna.
  
  Caiman chachan jila parte jaqenakajj kutikipstasin uñkatasipjjäna, ajanunakapan jan amuytʼasirïñajj qhanaw qellqasïna. Hayden chachajj pä nayranakapakiw pächasiñ uñjäna, ukat jupanakaruw jankʼak kayump taktʼäna.
  
  Ukat pä papel tazanak t"amt"at café ukamp jaquntäna. Jupajj niyaw tapanakap qhepar jaqontäna, ukat vaporizador liquidojj mä qʼañu umaruw warjjatäna. Uka chachanakax amparanakap ajanupar jach"ar aptasisaw arnaqasipxäna. Hayden chachajj uka chachan mä laqʼaparuw jaltawayjjäna, ukat pistolap fundapat apsusaw muyuntäna, auton taqpach chʼakhanakaparuw pallapallanak jaqontäna.
  
  Uka pachparakiw walja ch"axwañanak lurasax Dal, Kinimaka ukat Komodo jupanakax punkut jaltxapxäna, ukax kuna urus wali axsarkañ uñjañänwa, ukat mercenarionakaruw jank"ak jalxatapxäna. Caiman chachan jaqenakajj experiencianïpjjänwa ukat jankʼakiw amuytʼasipjjäna. Dahl jupax nayrïr ajanuparux mä heno cortador ukamp p"akjatayna, ukampis payïr uñisiripar kutt"asax niyaw codo ukamp ch"allt"askäna. Dal jupax nayraparuw ch"allt"äna, qhuruchasïna ukat uka jaqirux kunkapat katjäna. Jan saytʼañatakisa ukat chʼamaktʼayañatakis tiemponïsajj auto patjjaruw jaqontäna, ukhamat marka masinakapar jaqontañataki.
  
  Ch"uxña quqanaka ukat yapunakax pä tuqit ventananakat pasañkamaw lliphipipxäna. Pistolax pamparuw ch"allxtäna, Kinimaki kayunakap jak"ankiwa. Hawaianox p"iqiparuw mä batonamp jawq"jatäna ukat jaquqanïnawa, ukampis pistola apsusaw mä kuynt"ataw janïr alfombrat pampar jaquntatäkasax ch"axwantäna. Mercenariox mä qunqur ch"allt"asisaw liwxatäna. Kinimakax qunt"ataw ikiskäna, nayrar uñtasa ukat jefepar uñtasa.
  
  Hayden chachajj janïr sarkasajj pä mercenarionakampiw apaskäna, ukampis jukʼamp päniw uka wali valorani segundonak apnaqapjjäna, ukhamatwa imantat fundanakat armanak apsupjjäna. Jichhax Hayden kullakax uka thaya pistolanak uñch"ukiskäna ukhaxa, balanakax p"iqi ch"akhanakap taypit saraskäna ukhax uka pistolanak katxarur chachanakaruw mä chiqar jaquntatäpxatap uñjäna. Kinimakax pampat ch"axwasaw jakäwip qhispiyäna.
  
  Hayden chachajj mä fracción de segundo janïr mayni chachajj pallapallañapatakiw pampar liwjjatäna, qonqoripar pasawayjjänwa, jakʼankjjänwa, ukhamat mä jukʼa chʼakhuñapataki. Ukatx jupax mä jach"a uñstawiw jupar patxan jikxatasïna ukat wali musphataw uñjäna kunjams Komodox taqpach velocidadamp cargatäna ukat qhipharkir línea de mercenarios ukarux bolas de bolos ukham t"unjäna. Jupajj wali jachtʼasisaw carro qhepäjjar purinïna. Usuchjat mercenarionakajj pʼeqep ventananakaruw tʼunjapjjäna jan ukajj jupar qhepat pamparuw jaqontapjjäna. Hayden chachajj janiw tiempo ina chʼusar aptʼkänti, jupanakar tukuyañataki, sapa pʼeqeruw thaya wilamp chʼalltʼäna. Taqinipuniw kuntï lurapkäna uk yatipxäna, kunapachatï aka fiestar qillqantapxäna ukhaxa.
  
  Nayrïr auto privado ukax antutatäxänwa, jupanakax chiqaw payïr autor t"ijtapxäna. Hayden jilatajj qhepäjjat mä aru istʼäna. Pasajeronakajj pistolanak istʼasaw alarma phustʼañ qalltapjjpachäna. Mä suma pachax aka operativo ukanx janiw civiles ukanakax línea de fuego ukanx utjkänti. Ben ukat Karin jilatanakajj nayrïr autopar mantasajj armanak apthapiñ qalltapjjäna uk uñjäna.
  
  Ukat payïr autoruw tukuyäna. Ukampis aka kutin katoqtʼasipkäna ukajj janiw ukhamakiti. Jupax chikat tunka chachanakampiw ajan ajan sayt"atäskäna, jach"a armanakampi. Chika tunka juk"ampinakaw carro qhipäxan asientonakan qunt"asipxäna, Odin ukan llätunk uñnaqanakapaw jupanakar muyuntat wakicht"ata.
  
  Uka chachanakat maynïrejj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. -¿Jumax sapakïtati?
  
  
  * * * .
  
  
  Dahl chachajj carronak jaljayiri pasilloruw saytʼasïna ukat mayamp mä ventanaruw jiltayäna. Kimsa segundonakatxa, liwxatasinxa, wali jachʼa trenan patat tʼijtʼir mä jiskʼa chhullunkharuw katthapisinxa, ukat mistuwayxäna. Mä ratukiw mä jachʼa thayajj cuerpopar tuktʼañ qalltäna, ukatwa jan walinakjam liwjjatjjäna. Mä quqaw pista pasañkamax qhant"äna, mä ramapax qhipäxaparuw ch"allt"asïna, isinak ch"iyjasaw wila chimpunak ch"iyjäna. Mä jankʼak chhullunkhayasisajj trenan tejaparuw jaqontäna, equilibrio utjañapatakiw qontʼasïna.
  
  Mä jiskʼa chʼusaw qhepa autot jaljtayäna. Thor-an martillopar uñtat thayar jan yäqasa, uka ch"usawjat jaltawayxäna, ukat jaltkasas, alaya auton tejapan jak"a ventanapat ajllitanakap yatxatäna.
  
  Komodo jupax qhipäxaruw uraqir puritayna. Pä jach"a jaqinakax pistola apt"ataw nayrar sartapxäna.
  
  Trenjja mä akatjamat mä qollu pasajet mistunïna, mä jachʼa turnoruw purinïna. Uka jakʼanjja, mä autopista ukaw utjäna. Dahl jupax autonaka ukat mä autobus jupanak jak"an saraskir uñjäna, pasajeros ukanakax lentes ukanakamp uñch"ukipxäna, kunawsatix tren thuqt"ir patxan jaqinakar uñjasa.
  
  Dal chachajj kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjamaw llampʼu chuymamp sarnaqäna, jankʼakiw jan walin uñjasir jaqenakar uñchʼukiskäna. Jupax payïr lucernarioruw sarxäna, auton qhipäxankir mercenarionakan tamapar uñjasa, nayrïr tamaruw Komodo-n uñjata jaytawayäna.
  
  Mä juk"a pachax sinti tensión ukaw gatillo ukar jaquntäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden jilatarojj mä segundow jupanakan chuymap chʼalljjtayasïna. -Jichhaxa nayakiwa -sasa.
  
  Jupanakajj uñjkañaw samarapjjatap uñjäna. Mä qawqha jachaqt"asiñanakas utjarakïnwa. Janiw maynis uñchʼukipkänti. Ukat kawkhantï autopista sat autojj jichhak uñstkäna uka ventanaruw amuyuparjam sarnaqañapatak jaytäna, jila partejj jupar arkapjjañap yatïna. Jupax uñch"ukiskäna.
  
  Uka carro patjjarojj plomot lurat cortinarjamaw amuktʼäna. Hayden kullakajj pistolapajj pä amparanakap taypinwa warktʼasïna.
  
  Pistolanakan ch"axwañanakapa ukat plexiglás ukan ch"iyjatapax amukt"añ p"akintawayi. Uka chachanakax pecho ukat p"iqi jak"an wali usuchjataw uñjasipxäna. Wilasa chʼakhanakas thayaruw jalnaqäna, ukat jeroglíficos aleatorios ukham patrón uñachtʼayäna. Mä wila qinayax niyaw nayrïr tama jaqinakar t"unjäna. Hayden kullakajj mä milisegundonjja, pistolat wasitat katthapïna, ukampis janiw kawkirus amtañapäkänti. Jupax janiw qhipäxankir chachanakarus uñjkänti.
  
  Mä juk"a pachaw qhiphart"awayi kunatix nayraqatax Dal ukat ukjatx Komodo jupanakax p"akjat lucernarionak taypitw jaltxapxäna, pusinakjamaw uraqir puripxäna, kayunakapamp, ukampis armas ukanakax wakicht"atäpxänwa. Dahl, kunjamtï yatiqapkäna ukhama, jan amuytʼasisaw jan amuytʼasis armapxa libre caída ukan wasitat cargayäna.
  
  Amukt"añax wasitatwa chhaqtxäna. Akax jumanakan jakaskatamat samarañamp phuqt"atänwa. Hayden jilatajj taqe liwtat jaqenakaruw uñchʼukïna. Kinimaka jupar arktäna, Ben ukat Karin jupanakax qhipäxan etiquetapxarakïna.
  
  Wilampi jiwañampi thujsax mä sudario ukham qʼañuchataw carrorux chʼallxtayäna. Hayden jupax nayrar sartawayi, Odin llätunk chimpunakapar uñkatasa. Taqi kunas suma wakicht"atäkaspas ukhamaw amuyasïna, Valkyries ukankirinakax mä qawqha aleatorio golpes ukanakaw katuqapxäna. Jaqenakajj jupanak jakʼanwa jaljtatäpjjäna.
  
  Ukat uka qhepatjja, Hayden chachajj uka chachanakat mayniruw celularat apsuñapatak amparap luqtäna. Mä fracción de segundo ukjatx amparapampiw katxarutayna, ukat ch"iyar nayranakapax jan wali amuyump phuqhantatänwa, jupampiw jikisipxäna ...
  
  
  * * * .
  
  
  Mai kullakajj kuntï liytʼkäna ukat uñchʼukïna ukat Drake chachan uñkatatapampiw jikisïna. Jupar uñkatatapax jan iyawsäwimpi, colerasiñampi, jan amuyt"añampiw phuqt"ata, ukax jakkir suma ukat yatxatat agente japonés ukanakas janiw iyaw sañjamäkänti.
  
  "Aka jaqinakax". Jupajj samaqtʼasïnwa. "Jupanakax sayt"apxaniwa...janiw kunas utjkiti."
  
  
  * * * .
  
  
  "Janiwa!" Hayden jilatajj wal arnaqasïna.
  
  Ukampis uka jaqen amparapampiw jawsañ boton chʼalljjtäna, ukhamatwa alajjpachar tʼijtjjañapatak mä señal apayäna. Uka bombajj niya mä ratukiw phallawayjjäna. Ukajj metalampi ninampi lurat mä jachʼa chʼiyar qinayaruw phallawayi, ukat kawkhantï uchatäkäna uka nayrïr carro privado ukan manqhap qʼal tʼunjäna. Uka phallaw olax autonakan manqhaparuw ch"allt"äna, qhipa civil auto elevador ukan qhipäxap riles ukanakat q"al q"umachatayna. Jaqinakax pasillot jaquntatäpxänwa ukat nayraqatapan asientonakaruw jaquntapxäna. Bolsas ukat laptops, uma botellas ukat celulares, Kindles ukat revistas ukanakax taqiniw thaya taypin ch"allxtapxäna. Sustjasiñampi ukat llakimp arnaqasiñanakax mä infernal coro ukham juk"amp jach"at jilxattawayi.
  
  Hayden ukat mayni equipopankirinakax pamparuw jaquntatäpxäna, jiwatanakamp jiwañampïsipkäna uka mercenarionak taypin jan waltʼayataw uraqir puripxäna. Armanakapas mä ladoruw tʼijtjjäna. Uka phallañan chʼamapajj mä jukʼa tiempotakiw jan amuytʼasiñapatak chʼalljjtayäna.
  
  Ukat jukʼamp jan waliw pasäna. Qhipa carro civil ukax riles ukar kutt"awayxänwa, ukampis janiw riles ukar ch"allt"askänti. Ukhamakipansti, lawat lurat ikiñanak, lastre, sujetadores ukat subgrado ukanakaruw mä ch"aman molienda sonido ukamp ch"allt"äna ukat taqpach trenaruw ladopar liwxatäna. Jayatjja, taqe carronakajj mä ladoruw liwjjatasïna ukat ladoparus mä jan wali samkañjam kʼachat kʼachat tʼunjañ qalltäna, ukajj qhanaw amuyasïna. Kunapachatï trenajj oraqer purkäna ukhajja, wali jayaruw saraskäna, ukampis khuyaptʼayasir llampʼu oraqer mä akatjamat tʼijtʼatapatjja, jankʼakiw tʼijtjjäna. Mä nayra laq"a ola ukax motor, conductoran compartimiento ukat nayrïr auto ukanakaruw ch"allxtayäna. Qhipa autonakax trenan esqueletopat jithiqtapxäna, ukat Hayden kullakax p"iqip jach"ar aptäna, wali ch"amakt"ata ukat liwxataskäna ukhasa, chuymapax niyaw kuntï uñjkäna ukat sayt"xäna.
  
  Qhipa pä autonakax tren pistas ukanakat mistusaw laqʼat lurat terraplén ukar chʼalltʼasipxäna, ukat qhipa autox maysaruw liwxatäna ukat liwxatasïna, ukhamatwa qhipäxapax autopista paralela ukar mantäna. Uka autonakajj maysaruw sarapjjäna, ukat mä akatjamat saytʼasipjjäna. Ajjsarat auto apnaqerinakajj autonakap kawkirus irpapjjerïna, jan ukasti nayraqataruw irpapjjerïna.
  
  Mä jiskʼa luxus autojj trenan chuymaparuw chʼalljjtäna. Land Rover ukax wali ch"amampiw ladopar jalxatäna, ukampis Smart ukarux qhipäxampiw ch"allt"asïna. Yaqha autojj Land Rover sat autoruw chʼalljjtäna.
  
  Hayden kullakajj cuerpopajj jaysañap munäna, ukampis mä jachʼa chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼakhanakaw jupar katuntañampïskäna sasaw amuyasïna. Uka phallawix janiw juparux desorientañjamäkänti, jan ukasti sentido de equilibrio ukat sentido común ukanak apt"asirakïnwa. Dahl sat chachas chʼeqa toqenwa jan kuns luras ikiskäna.
  
  Ukat ukatsti, jan iyawsañjam jinchup jak"achasisinx mä aruw ist"äna, jiwat mercenarionakat maynïrin celularap tuqi.
  
  "Akax Cayman satawa. Tren ukax jan walt"ayatawa. Plan B ukar sarasktanwa, Plan B ukar wasitat lurañäni, ¿Ukanktati?"
  
  Kimsïr jaqit jaysäwipax jank"akiw jist"arat línea tuqi purintäna. "Kunjamtï siskta ukhamarjamaw thakin trenar arknaqapjjta, tata. Qhipa carro...walikiwa, chiqpachansa nayraqatasankiwa."
  
  "Ukar mantam" sasaw Cayman chachajj mayïna. "Uka t"aqanaka apthapipxam ukat..." Jupax mä juk"a samart"äna. "Noruego markankir machaq ordenanaka. Jiwasan jark"añ munapkistu uka jan wali jaqinakar apanipxam. Praga markar apanipxam" sasa.
  
  Chʼiyar chʼamakajj jupar chʼamaktʼayäna ukhajja, Hayden chachajj mä amuyukiw utjäna. Matt Drake juparuw jawst"añama.Sapa onza entrenamientop uchasa, sapa tenso segundo ch"axwawipanx awkipan sutipamp chikachasiñatakiw jawst"añ yant"äna.
  
  Kayman qhipa arunakapax jupampiw qhiparäna. "Praga markax mä fortalezawa. Janiw ejercitopas ukar puripkaspänti" sasa.
  
  
  
  3 CHIQA
  Sombra Élite ukax mä jach"a uñacht"äwiwa
  
  
  PÄ TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Mai kullakajj wali chʼamampiw jalluntäna, janiw khitis jupar jarkʼañ atinakänti. "Aka qutuchawi" . Jupajj uka arutwa thuqtʼäna. "Wels ukarux uñch"ukipxänwa, ukhamat yatiyirir Ejército británico ukar mantapxañapataki. Jupanakajj akapachan apnaqeri organizacionapäpjjatapa, Gran Bretaña markan gobiernop apnaqapjjatapa sasaw amuyapjjäna. Janiw ukakikiti, Caiman jupaw juparux irnaqayäna ukat taqi gobiernonakaruw Élite Sombra ukan kamachinakaparjam sarnaqapxañapatak amuyt"ayäna. Wells jupax patriotismo tuqinx sinti jayaruw sarawayi sasaw amuyta".
  
  Alicia kullakajj yatkasaw jachaqtʼasis akham säna: "Jan chʼamani chachanakajj jachʼa imantat yatiyäwinakanïpjjapuniwa" sasa. "Wells on the Cayman ukanx q"añunakaw utjani, ukat jan pächasimti".
  
  Drake chachajj kuna cheqa yatichäwinaktï yatkäna ukarjam sarnaqañatakiw chʼamachasïna. "Ukhamajj Cayman sat chachajj DIA satawa, ¿janich ukhamäki? Shadow Elite ukan jamasat irnaqasa. Ukhamächi ukhaxa, CIA ukat Casa Blanca ukanakax uraqpachan yaqha agencianakar uñtasit "moles" ukanipxatap amuyañasawa.
  
  "Ukatpï Gates jupax janiw jan walt"awinak apt"añjamäkiti, taqiniruw patat ukhamarak jak"apan uñakipt"asax tiempo ina ch"usar apt"asispa", sasaw Mai jupax saraki. "Ukax ukhamax akan jaytawayistu, jan arxatiri ukat sapaki".
  
  "Ukampis ukax chika anatañ chiqaruw puriyarakistu", Drake jupax mä juk"a jachaqt"asisaw säna, kunawsatix salchicha chorizo, patatas bravas, aceite de oliva ukat t"ant"anak mä jisk"a plato ukar apthapiskäna. "Kawkhans Cayman ukax utji uk yattanwa. Jiwasax yattanwa kuntix Élite de Sombra ukax munki ukxa. Jichhajj jupanakar jikjjatañakiw wakisi" sasa.
  
  -Viena -sasawa Belmonte-x uñacht"ayäna. "Nayrajj uka jan wali jaqenakampejj wali jakʼachasirïtawa. ¿Operación Doble Penetración ukamp chikt"ata kunas amtastati?"
  
  Drake chachajj mä qhawqha tiempow lupʼïna. Alison jiwatapatjja, tiempojj chʼamaktʼirïnwa. Jupax p"iqip ch"allxtayäna. "Inas Sam jilatajj kuns amtchispa. Janiw atkti."
  
  Mai kullakajj akham sasaw ewjjtʼäna: "Ukar sarapjjaraksnawa" sasa. "Amigonakamar jawstʼam ukat jikisipxañapatak mayim. Jupanakan churapktam uka ventana manqhankasipkaktwa" sasa.
  
  "Akax amtäwiwa. Ukampis ukax mä infierno ukhamawa, Mai. Yämas Haydenampi ukat yuqall wawanakampix uka llätunk tʼaqanak amparapamp katxaruñatakiw pelotanakap chʼallxtasipki" sasa.
  
  Drake jupax celularap uñakipäna, taqi aruskipt"añ thakhinakax jach"a nivelan sarnaqatap yatkasas. -Nayax nayratpach kuns ist"apxta sasaw amuyayäta.
  
  "Mä jan walt"ayir misión" sasaw Belmontex nayranakapamp ch"usat uñnaqamp säna. "Jaqinakax jiwapxi".
  
  Drake chachajj wali qhuru chuymampiw akham säna: "Jaqenakajj thak makhatkasa jan ukajj auton accidentasisaw jiwarasipki" sasa. "Khitis aka coyote ukax uk jiskt"asiraktwa."
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Akajj yaqha misión ukhamawa. "Jutïr urux".
  
  "Kunas pasaspa" Mai jupax siwa, "élite sombra ukax janiw sarantañapatak jaysatäkaspati. Nayax uraqpachan mä suma equipo de inteligencia ukan irnaqt'ta ukatx janiw kunapachas jupanakat ist'kti. Ukat ukhamakipans jupanakax títeres ukhamawa.Jupanakax jiwasan askinakas jaysapxchi ukhaxa ..." Jupax amparap luqxatäna. "Inas jaya chiqat uñch'ukipxchisma. Ukampis ukham walja jaqinakar jiwayañ armanak munapki uka jaqinakax janipuniw apnaqapxañapäkiti".
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Malditapuniwa" sasa. -Al menos elfo ukat nayax mä tuqit mä amtar puripxta -sasa.
  
  Elf ukat naya. Drake chachajj mä ratukiw cheqañchäna.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Jan uka perrarojj chʼamañchtʼamti" sasa. "Jupax wali chʼamawa aguantañataki. Jichhax mä kutikiw urux jiwayañ munta" sasa.
  
  Belmontex maynit mayniruw uñch"ukisïna. "¿Ukhamajj akan mä jukʼa amigonakan sarnaqäwip amuyasta?"
  
  -Qhipäxar kutt"am, Belmonte -sasa. Aliciax manq"añ qalltäna. "Jumjam lunthatax janiw kuns amigonakat yatkiti, jan ukasti conexiones ukanakakiw yati."
  
  Belmontex vasop mesa patxaruw ch"allt"äna. -Janiw nayar uñt"ir tukusmati -sasa.
  
  Alicia kullakajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Ukampis Daniel, uñtʼsmawa, kunjamtï sapa kuti siskta ukhama. Nayajj wali sum uñtʼsma -sasa.
  
  "Jaqinakat llakistwa. Suma uñjata" sasa. Lunthataxa chhuxriñchjasïna ukatxa p"iqipa ch"allxtayasïna. "Nayax amuyta, jakäwijan kuna jan walinakas pasawayki ukax jakäwijanx jukʼamp jan walinakaw utjani. Janiw nayajj yatkti kunatsa jumanakamp chikäjjta. ¿Kuna askinaksa vengasiñajj apanini?"
  
  Drakex bar ukar jan uñch"ukiñatakiw ch"amachasïna. -Nayaw yatiyapxäma -sasa. Niyawa."
  
  "Janiw nayax jumar uñtasitäkti, Drake. Nayajj kʼari ukat sofisticación jaqëtwa, janiw lurañani ukat musculonakan jaqëkti. Nayax janiw mä heroe ukhamäkti. Janiw kunapachas ".
  
  "Heroe ukax jichha pachan lurawinakapampiw amtatäñapa". Mai kullakajj japonés arun nayra arunak arsuskaspa ukhamwa arsüna. "Janiw kuntï lurapki jan ukajj jan lurapki ukanak lurapkiti."
  
  Uka horasanwa Drake chachan celularapajj istʼasïna. Jupax jank"akiw amparap luqxatäna ukat katthapïna, muspharata uñnaqani.
  
  -¿Karin?
  
  Uka tawaqun jiskht"asitapax tensión, axsarañ ukat jank"ak lurañanak uñacht"ayäna. "Jiwasax katuntatäpxtwa. Jupanakax katjapxitu. Taqinipuniwa. Nayax..." Mä juk"a samart"añamawa. "Nayaw yant"añ munta ukat teléfonox jist"arat jaytañ munta..."
  
  Ukatxa amukt"aña. Drake jilatajj uñkatasïna. "Jichhax yaqha chiqar sarxañasawa. Hayden jupan equipopax katuntatäxänwa. Saraña."
  
  Jan qhepar uñtasa, amigonakapar yanaptʼañatakejj jan uñtʼat cheqanakaruw jankʼak sarapjjäna.
  
  
  PÄ TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  Hayden kullakajj qarjat cuerpopajj taqe kunanwa protestaskäna ukhajj chuym churañatakiw chʼamachasïna. Uka phallatapat concusión ukaw mä jukʼa tiempojj jan amuytʼasiñapatak chʼalljjtayäna, ukampis jukʼampiw equilibriopar jan waltʼayäna. Ukaw usuyatäna, kawkhantï jikjjataskäna uk amtañatakiw viscoso niebla taypin llamktʼäna. Dahl ukat Komodo jupanakax ukhamarakiw pasäna, ukat Kinimaki, Ben ukat Karin jupanakan cargopax mä juk"a sumaptawayi, ukampis estabilidad tuqit jan walt"awinakax utjaskakiwa.
  
  Jichhajj camionetan qala metalat lurat pampan tʼijtʼasaw ikiskäna. Auton sarnaqatapajj thakin curvanaka ukat tʼiju tʼijunakat jankʼak saraskäna ukhajja, janiw kuns jukʼat jukʼat jankʼak equilibrio jikjjatañapatak yanaptʼkänti. Nayranakapajj pampat mä qhawqha centimetronak jayankänwa.
  
  Amparanakapax qhipäxaparuw chint"ata, tobillonakapas ukhamaraki. Dal ukat Komodo jupanakax jan kuns lurasaw jupan jak"apar liwxatapxäna, kunawsatix uka thakhix saraskäna ukhaxa. Karin kullakax amparap qhispiyañ yant"atapxa janiw sum amuyaskänti, ukatx mä juk"a aruskipt"añaw utjäna, janïr uka rubiax teléfonop jist"antasa ukat bolsillupar manqhar uchañkama.
  
  Mä qhawqha tiempotjja, camionetajj liwxatasïna ukhajja, jukʼamp jukʼampiw jalnaqäna ukat saytʼañ qalltäna. Jupax nayratpach maldicionanak ist"äna. Jupanakajj autonakanwa jikjjatasipjjäna, inas marka taypit jan ukajj uka jakʼan pasapjjchïna. Mä juk"a ch"ullqhiw p"iqiparux kutt"añ qalltäna. Ukat trenajj wali ajjsarkañ phallatapat qhepatjja, qhawqha tiempos pasawayjjäna uk janiw amuyaskänti. Jupax janipuniw amuyaskänti, Élite de Sombra ukankirinakax jupanakan tren autonakapat mayniruw explosivonak yapuchapxani, ukampis ukax mä yatichäwiw jichhax yatiqawayi, ukat amtasipuniwa. Ukat jan khitis civiles ukanakax usuchjatäñapatakiw Diosar mayisïna.
  
  Ben jilatan arupajj uka jiskʼa niebla taypinwa jutäna. "Hayden sat chachanjja. Hayden, ¿walikïsktati? Mä ch"amakt"at monotono sonido ukax mä juk"a pachaw uñt"äna ukampis janiw purakaparux purkänti.
  
  Nasapax oxidado metal pampan chʼiyjatäxänwa, ukat wasitat jachaqtʼasirakïna. "Janiwa, janiwa kunasa". Jupax chhuxriñchjasiñ atipjatayna.
  
  Thorsten Dahl sat chachan arupajj istʼaskäna ukhajja, wali samarañwa jikjjatasïna. "¿Kawkirus jakasktan jan ukajj kawkirus sarasktan uk yattanti?"
  
  Jan wali jaysäwinakaw jutäna. Karin kullakajj llampʼu chuymampiw arsüna. "Drake sat jilataruw jawstʼta ukat teléfonoj jistʼarat jaytawayta, ukhamat jupajj thaqhañapataki. Pilanakax mä juk"a pachakiw utjañapa. Ukampis qhepa ventanajj tintatänwa. Jupar llamktʼayäta ukhajj yatipjjaspawa" sasa.
  
  -Jist"apxita -sasa. Hayden kullakajj pʼeqepan nieblajj kunatsa Karin kullakajj janïr yantʼkäna uk qhanañchtʼäna uk yatïna.
  
  "Kunjama? Jiwasax plástico corbatanakampiw jark"antatätan ukat camionetax ch"usakiwa. Ukat..." sasaw jiskʼat arsüna, "yantʼasipkänwa" sasa.
  
  Uka camionetajj esquinaruw liwjjatäna. Hayden jupax liwxatasïna, Kinimaku ukarux ch"allt"asïna. Jupax janiw sum yatiskänti, mä hawaiano jaqix Komodo markaruw autopamp mantasin Delta markankir pisinkir jaqirux camioneta ladopar chint"atayna. Janiw suma posición ukax katjatäñatakikiti.
  
  -Nayax llakistwa, amigo -sasa. Kinimakaxa sataynawa.
  
  Nayra mamparan mä panelajj mä akatjamat jistʼarasïna ukat mä jaqew uñstäna. Jupajj calvo, qʼoma ñikʼuta ukat jan wali uñnaqtʼanïnwa. Mä cicatriz ukaw nayraqatapan tʼijtäna. Ukat akham sarakïnwa: "Chiqañchäwinak istʼta" sasa. -Ukat nayax janiw munkti -sasa. Noruega jaqix jumar uñjañ munapxtam, ukampis janiw arunakamat kuns arskänti. Uk jamasat imañamawa. Niya ukhamarakiw puripxta" sasa.
  
  P"iqipax Europa oriental uksan acento ukamp chikaw chhaqtawayxäna. Hayden kullakajj uka chʼamaktʼat olajj taqpach cuerpopan saraskir amuyasïna. Jupax Dahl-an uñkatatapamp jikisiñatakiw kutt"äna.
  
  -¿Escandinavo jaqixa? Jupajj samaqtʼasïnwa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Thakhi tukuyaña" sasa. "Élite Sombra p"iqinchirux amtanakap t"unjatax mutuyañ munistu. Uka qhepat kunas pasani uk amuytʼañatakejj janiw premionakajj utjañapäkiti" sasa.
  
  "Chiqans, ukampis nayax juk"amp llakistwa kunatix aka pachanx utjki uka tuqita". Hayden kullakajj amparanakap lazonakapat apsuñatakejj wal chʼamachasïna, ukampis janiw kunas mistkänti. Jupax civiles ukanakat lup"ïna, Ben, Karin ukat Gates jupanakax qhipäxankapxiwa. Uka jan wali jaqenakajj kunsa jupanakar lurapjjaspa uka toqetwa lupʼïna.
  
  Mirä amp suma, Drake, sasaw amuyäna. Jutam nanakar arkta.
  
  
  * * * .
  
  
  Aka pachanx Matthew Holgate, suxta ukhamarak sullka Shadow Elite ukankirïnwa, jupax mä jach"a manq"añ utaw Museo de Historia Natural de Viena ukan manqhan mä k"acha chika uru manq"añanak churapxäna. Menújj jiskʼakïnwa ukat kunaymaninak jan utjkänti, ukampis ukajj janiw kunäkänti. Jupanakajj kuntï jupajj munkäna uk yatipjjänwa. Mä qhawqha minutonakajj suma chuyman camarerompiw parltʼasïna, ukatsti suytʼir café toqeruw uñtäna.
  
  Ch"iyar manqhapar uñtasaxa, jupan pachpa reflexionap ukanw jalnaqir uñjäna, jist"antatänwa. Simbólico uñacht"äwi. Janiw ukhamakiti, Holgate jupax uraqpachan qamir playboys ukanakat maynïriwa, mä chachax mä utani, phisqa autos ukat tunka payan warminakaw sapa jach"a markanakan uraqpachan, tendencias uñt"ayir ukhamarak filántropo ukhamaraki. Taqi ukanak qhipäxanx Élite de Sombra ukaw utjäna, uka tamax mä uñacht"äwimp sañäni, jupax yurkän uka urutpach uñt"atäna, awkipan yuqapänwa. Chiqans jupax tunka maranakaw jupanakankatayna, jan tukuskir ch"amapampiw munasïna, irresponsabilidad ukampix kusisitaw jikxatasïna, kuna pachatix p"iqinchiripax - mä melancólico noruego - aleatorio jaqinakan jakäwinakapamp anatt"añapatak jaytkän uka pachanakat kusisita. Jan chʼamani qamirinakan akapachanjja, mä jaqeru jan ukajj mä familia ajlliñatakejj janiw kunas jukʼamp askïkänti, ukat jan tukuskir jan khitirus yaqhachas tʼaqhesiyañat sipansa.
  
  Noruega jaqix siwa, ukax banda ukan ch"amapar iyawsäwip uñstayañ yanapt"awayi. Tukuyañax nayratpachaw medios ukanakax chiqapar uñjata. Ukhamajj uka vertederojj yaqha campesino familiakïspa ukhajja, ¿khitis uk amuyaspa?
  
  Ukampis jichhakiw mä jan walt"äwix Holgate jaqin jakäwip mayjt"ayawayi. Uraqpachankirinakax ukax mä recesión ukhamaw uñt"apxäna. Ukampis Holgate chachajj kuntï cheqpachapuniw uk yatïna, amtapkäna ukanakajja, akapachajj wali jankʼakiw saraski ukat jukʼamp jankʼakiw nayrar sartaski, sapüru jaqenakajj wali qamirïpjjewa ukat jakäwinakapas jan sinti llakisiñatakiw amtapjjäna . Amtäwix wali jach"a pataruw lurasiwayi, Élite de Sombra ukan alayapanxa, jupanakax uka tamax jisk"a qullqit aruskipt"apxäna, ukampis austeridad pachax utjañapatak jaytañ amtapxäna. Ukajj janiw jupanakar jan waltʼaykaspati. Ukax chiqpachans jupanakan posición ukar ch"amanchañatakiw yanapt"aspa ukat alcance ukat anatäwinakap jach"anchayañataki.
  
  Ukampis uka qhepatjja, juykhüki jachʼa jachʼa tukusaw Holgate chachajj banco jachʼa tʼunjäwinakat maynïr jaqontäna. Uka qhepatjja, inmuebles ukan valoranakapajj jukʼampiw chhaqtjjäna. Jupax hedge funds ukat start-ups ukanakaruw wal qullqichxatayna, ukax jasakiw chhaqtawayxatayna.
  
  Taqi kunas wali ch"amawa. Taqi uka virtual qamirïñax chhaqtawayxiwa. Kunawsatix chiqpach papel qamirïtapax qawqhas uk amuyaskäna ukhax niyaw mä escalera de mármol ukan pata gradapat alfombra italiana ukamp ch"uqt"at patat lliphipikir ch"iyar Maserati MC12 supercarropan tejapar jaquntatäna. Ukampis amuytʼasisaw qhespiyäna. Jupax Elite masinakapat lup"ïna ukat jupanakax yanapt"apxaniw sasaw amuyäna. Qhepatjja, wali amuytʼat mä qhawqha jisktʼanak jisktʼasajja, cheqapuniw uk yatipjjani ukhajja, jupar chʼakkatapjjani, jupajj jakäwipan irnaqtʼir masiparuw chʼakkatapjjani sasaw amuyäna.
  
  Ukat ukat taqpach Odin ukax lurasiwayi. Aka qhipa pä phaxsinx Élite de Sombra ukax juk"amp kutiw jikisipxi, nayrïr pä marat sipansa. Holgate jupax qunt"asisaw ist"äna ukat yanapt"arakïna, chiqpachans janiw sinti apt"asirïkänti, sapa kutiw phisqa jilanakapax bancarrotanakapat kuna pachas yatipxaspa uk yatïna.
  
  Ukampis, kunjamtï mä animalajj suytʼaskäna, atacañatak wakichtʼatäskäna ukhama, ukat Holgate sat chacharuw jaysäwipajj llätunka Odin sat animalar uñtat purintäna. ¿Ukham wali wakiskirïpachati. Taqi kuna chuyma.
  
  Holgate chachajj jachaqtʼasïnwa, kunattejj camarerajj juntʼu manqʼap mesa patjjar uchäna. Ukatxa, mä celular aptʼasitayna, uka celularax jichhakiw akapachan wali jan wali jaqinakat maynïrix churäna.
  
  Kunapachatï jawsatajj mä jiskʼa arumpi jaysatäjjäna ukhajja: "¿Jumajj?" Matthew Holgate jupax nayrïr thakhinak saxra thakhinjam lurawayi ukax jupan jach"a amtäwipänwa.
  
  "Nayajj ukanak katoqasmawa. Taqi kunas wakicht"atawa. Ukhamasti, ¿qhawqha qamir ukat loco terroristanakas akapachan chiqpachapuni mä chiqan tantachtʼasisma?"
  
  Jupajj mä jukʼa samartʼäna.
  
  -Ukhamaxa? Waliki. Jichhajj qontʼasisin istʼapjjam" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden kullakajj jan ajjsarirïnwa, kunattejj camionetajj mä akatjamat saytʼasïna. Larusiña, manqhankir ukat qhuru, nayraqatat jutäna, ukat pä punkuw ch"allt"asïna. Uka arnaqasiñanakax camioneta anqanwa ist"asïna. Ukat qhipa punkux jist"arasïna ukat uka jaqix larusiñ qalltäna.
  
  "Pavo ukham chint"ata. Ukat akankxiwa, janirakiw Navidad urus utjkiti" sasa.
  
  Jupax arnaqasiñanak ist"äna ukat irnaqir masinakaparux kayunakapat camionetat apsusaw uraqir jaquntapxäna sasaw amuyäna. Jupax wasitatw jark"aqasiñat jawq"jasïna, ukat jan kuns lurasaw juparux jariqäna, kunatix jupax pachpa tobillonakapax katjataw jikxatasïna ukat janchipax camioneta pamparuw qhuru jaquntatäkaspas ukham amuyasïna. Mä juk"a pachax jan pesaje ukanïnwa, ukatx ch"aman uraqix jupar jak"achasiñatakiw t"ijtäna, ajanu ajan. Ukanx juk"amp larusiñaw utjäna. Walja chachanakan larusiñapa.
  
  Jupax jank"akiw kutt"anïna. Intin wali qhuru qhanapajj ajanuparuw chʼalljjtäna, nayranakapajj umaruw purïna. Mä jukʼa qhepatjja, mä chʼiwiw qhanar jarkʼaqäna. "Alaya".
  
  Ch"amani amparanakaw axilas ukar muyuntapxäna ukat kayunakapar jaquntapxäna. Mä juk"a pachaw ukan sayt"asïna, liwxataskäna, machaq cargopar janiw yatintkänti ukat chuyma ch"allxtawipax juk"ampiw utjañapatak ch"amachasïna. Dahl jupax jupan jak"apan sayt"atäskäna, jamasat uñch"ukiskäna, Kinimaka ukat Komodo jupanakax jupan jak"apankapxäna. Jupanakan qhepäjjapanjja, Gates, Ben ukat Karin sat chachanakaruw uñjäna, janïr wasitat nayranakap jiskʼachasajj khathattʼasirïkaspas ukhama.
  
  Mä botajj columna vertebralparuw chʼalltʼäna, ukatwa muspharat arnaqasïna. Dahl jupax colerat kutt"awayxäna, ukampis Heckler & Koch ukan wali suma compañía ukamp uñkatas uñkatas jikxatasïna. Hayden jilatajj jupar jakʼachasïna, saraskäna ukhajj codompiw jawqʼjäna. Uka toqet jukʼamp qhanañchtʼañäni.
  
  Punku taypit patioruw irpapxäna. Mansión escandinava ukax pusi tuqit jupanakar muyuntatänwa, nayra ladrillo ukat qalat luratänwa, ventananakas punkunakas sapa mayniruw luratäna. Punku pachpajj wali chʼamaniwa, pä toqenjja qalat lurat jachʼa columnanakampi ukat guardianakan mä cuartompi muyuntatänwa. Chakinakapan manqhankir oraqejj jiskʼa janqʼo gravanakampi phoqantatänwa; jupanak patat alaxpachax jan qinayani, ch"uxña ch"uxña ch"uxñarakïnwa. Uka chachanakajj jan kuna llakimpiw saytʼasipjjäna, sapa mayniw mä kasta automático arma aptʼasipjjäna.
  
  Janiw kuna mistuñas utjkiti, sasaw amuyäna, ukatsti jupa pachpaw tuqinuqäna. Sapa kutiw mä amtäwix utjäna. Ukat Plan B. Uka jark"awix ajjsarañakiw utjäna.
  
  Uka botajj wasitatwa columna vertebral ukar chʼalljjtäna. Jichha kutix sayt"asïna, kutikipstasin ukat wañt"at mercenarioruw ch"akhanakap ch"allt"äna. -Jist"apxita -sasawa mä kipka säna -ukatxa mayampi yant"apxañani -sasa.
  
  Taqi uka pachax suyt"asax janiw yatkänti cuchillomp jiwayat usuchjatapatxa...
  
  ...ukampis jilïrix chhuxriñchjasïna, lakapax ch"iyar ñik"ut ch"uqimp phuqhantat uñacht"ayäna ukat mä lakapax mä pulgada cuadrada ukjam chhaqhat uñacht"ayäna. Jupajj jupar jakʼachasiñatakiw amparapamp uñachtʼayäna, fusilapajj kawkhantï uñjkäna ukanakaruw uñtäna.
  
  Hayden jupax samart"añ pachat askinak apsuwayxatayna, jupanakan muyuntat mä juk"a uñakipañataki. Escandinavo chachan jach"a utapax janiw pusi tuqit jupanakar muyuntkänti, jan ukasti kimsa pisoruw jilxattawayi. Kawkhantï uka cheqajj utjkäna uka cheqanjja, mä qamir cheqan ukham jakañ utanaka taypinkänwa, ukajj janiw pächasiñasäkiti. Hayden kullakajj wali suma uñjatapatjja, janiw kawkhantï jakapkäna uk qhanañchañ puedkänti.
  
  Ukat mayampiw qhipäxar kuttʼäna, ladrillot lurat jachʼa pirqaruw saräna. Masinakapax nayratpach jupamp chikaw filankxapxäna, tribunal uñkatasin. Jupasti, línea tukuyaruw jupan lantix sayt"asïna.
  
  Tunka payan jaqinakaw nayrar sartasinxa, armanakapxa jiltayapxäna.
  
  ¡Janiwa!, amuyunakapax arnaqasïna. Ukajj wali jankʼakïnwa. Jupanakax janiw mä escandinavo jaqimp jikisipkiti. ?
  
  Tunka payan fusilenakan cocked ukan istʼasitapajj intimpi qhantʼat patio taypinwa istʼasïna. Hayden chachajj jan creyiñ qhepa amuyumpiw mä ratuk jiwañ nayranakapar uñtäna.
  
  Ben jilatampi parltʼañatakis janiw tiempos utjkitänti.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake chachajj kayunakapat jankʼakiw saytʼasïna, jakäwipan yaqha tiemponakat sipansa jukʼamp jankʼakiw saytʼasïna. Jank"akiw mä GPS tracker jikxatañ amtapxäna, ukax Karin-an señal repetitiva ukar sincronizatäñapataki ukat utar kutt"añapataki. Belmonte ukan experienciapat yuspajarasinx mä jasak irnaqawipunïnwa, ukampis aeropuerto ukan almacén ukan muyuntat "zona caliente" ukar kutt"apxañapänwa, ukat jichhakiw sarxapxatayna. Drake chachajj janiw pä kuti lupʼkänti. Jupax nayraqat saräna, mä dispositivo de seguimiento alasinx chika horat janïr aeropuertoruw kutt"awayxäna, ukax Praga markar jutir avión katjañatakix pachaparuw kutt"awayxäna, uka thakhix paqallq tunk minutos ukjat juk"ampiw sarañapäna.
  
  Drake chachajj janiw kuns ina chʼusar aptʼkänti. Jupanakar akham sänwa: "Pä amtäwiw utjitu" sasa. "A ukat B..." sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden jilatajj janiw nayranakap jistʼarkänti. Jan ukasti, pistolan jan chʼalljjtayasiri cañón uñkatasaw uñchʼukïna, qhep qhepakamaw jan istʼaskänti. Amuyunakapax chuymapankiwa, amuyunakapax chʼamaktʼxarakïnwa. Tiempox nayraqatapanx mä caucho ukham suyt"äwimp tensionata ukhamaw jalnaqäna.
  
  Patio patat alaxpachanx mä globo de aire caliente ukaw jalnaqäna, wila wila, mä jach"a soga warkt"ata ukat mä wawar amparat ch"iyjatäkaspas ukhamaw t"ijtäna.
  
  Uka sartasiwix taqinin chuymap ch"allxtayäna. Kunapachatï Hayden kullakajj wasitat uñkataskäna ukhajja, mä chacharuw pistolanak taypin liwjjataskir uñjasajj wal muspharäna.
  
  Noruega.Jupax pallapallanakapan nayraqatapan sayt"atäna, jach"a q"illu ñik"utapax thayampiw thayt"äna, arrugat ajanupax kuntix maynix sinti khuyapt"ayasiñatak amuyaspa uk uñacht"ayäna, ukampis Hayden jupax yatïnwa ukax janiw kunas juk"ampikiti, jan ukasti wali amuyump jan yäqañakiw. Ukax mä psicópata waynax mä ch"uspa jak"achasir arañan telapan katjat uñjatapänwa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Mayni" sasa. "Jupax Diosan Awkipänwa. Kunatix nayax jiwasan conciliosan awkipätwa. Odin jilatampi nayampejj pachpakïpjjtwa" sasa.
  
  Hayden jilatajj jan walitwa mayjtʼäna. Jupan jakʼapanjja, Dahl chachajj larusisaw phallañ atipjäna.
  
  Noruega jaqin ajanupax t"ijtäna. "Qhawqhanïtajajj vikingo tiempotpachaw utji. Nayan qamir kankañax kawkhans uñstawayi ukax nayratpach uñt"atawa. Nayax Beowulf chachan wawanakapätwa, pächasirinakax janipuniw jupax utjkänti sasin iyawsapxañam munapxaspa. Jach"a poema ukax 800 maran qillqatawa ukampis tunka paqallqun patak maranakanwa wasitat jikxatasïna, chiqpach rey ukat chiqpach uraqit parli. Ukampis Beowulf sat chachajj janiw utjkänti sasaw sapjje. Suma, akan..." Jupax kayup uraqiruw ch"allt"asïna, utapan cimientopa. -Jupax utjatap uñacht"ayañaw utjitu -sasa.
  
  "¿Ukat ¿jupax uka monstruompi nuwasïna?" Dahl chachajj sarcasmo ukham sänwa.
  
  "Taqinipuniw monstruonakampi nuwasipxta. Beowulf chachajj cheqpach jaqëkaspas ukhamakiw sista, janiw Grendel jilatakïkiti" sasa.
  
  Hayden kullakajj akham sänwa: "Noruego markankirïtawa" sasa, jupa pachpas wali muspharatänwa.
  
  -Taqi ukanak qhipäxankir jaqix -sasa. Ajanupajj janiw kuns uñachtʼaykänti. "Uka ch"amakax Élite de Sombra ukan jach"a ch"amapawa. Jïsa."
  
  "¿Ukat ¿pañ urutak mä arma apnaqasmati?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna.
  
  "Apnaqaña?" Noruega jaqix menta caramelo ukhamäkaspas ukhamaw uka aru chuym ch"allxtayäna. "Apnaqaña? Ukham pä amuyun aru. Jïsa, nayajj apnaqiristwa munat kullaka, ukampis ¿kuna toqetsa jumajj sañ munta?"
  
  -Aka fucking pacha t"unjañataki.
  
  Noruega jaqin nayranakapaxa juk"akiw ch"ipxtäna. "Janiw ukham fucking dumbass ukhamäñamäkiti. ¿Kunatsa ukham lurañaja? ¿Kunatsa kunatï utjkitu uk tʼunjä?"
  
  Dahl jupax larusitaynawa. -Kunalaykutix jumax juk"amp loco ukhamätawa, compañero.
  
  Hayden jilatajj chuym chʼalljjtayasïna. Ben jilatarojj wali chʼamampi samsuñ istʼäna, Komodo chachas wali chʼamampiw manqʼantäna.
  
  Noruega markankir jaqejj janiw aynachtʼkänti. "Doomsday uka aparatox jiwasan seguridad red ukham apnaqatäni. Mä kuti uttʼayatäjjäna ukhajja, janipuniw jupar arstʼañajj wakiskaniti" sasa. Ukat uñkatatapax jayaruw tʼijtäna. "Ukampis amuytʼañäni. Mä urux akax mistunispa uk amuyt"añäni. Nina ukat uma, thayanaka, llijullijunaka ukat qhixu qhixunaka, uraq khathatinaka ukat mega tornados ukanakax uraqpacharuw ch"allxtawayi. Kunjam suma uñnaqtʼanïpachasa. ¡Kunja tukusiñas wakisispa!"
  
  Hayden chachajj janiw sawkasirïkänti uk yatïna. Aka jaqix janiw sawkasiñ munkänti.
  
  "Maynix Ragnarok uñkatasïnwa" sasaw noruego jaqix jupanakar säna. "Yuqanakapamp chikaw nuwasiñar saräna. Jupax monstruonakampiw uñkatasïna. Chiqpach monstruonaka -"
  
  "Janiwa". Dahl jupax aka planetan juk"amp ch"aman jaqiruw jark"äna. -Janiwa -sasa.
  
  Noruega jaqix capa manqhat uñch"ukiskäna uka sueco jaqiru.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Odin chachan chʼakhanakapwa uñjta. "Jupanakar llamktʼayäta. Kawkhantï ikiskäna uk uñjasajj jiwjjänwa. Cheqas janiw kuna chʼajjwäwinsa nuwasisajj jiwkänti. Ragnarok ukax amukiw säna, "chiqpach mä cuento ukhamawa".
  
  Gates jilatajj nayrïr kutiw akham säna: "Jupajj cheqapuniw säna" sasa. "Ragnarok ukax jichhax ukhamawa, janiw ukapachax utjkiti. Mä kutix Odin chachax diosanakar jiwayasaw uk jark"äna. Ukampis escudop jikjjatatapatjja, mä reacción en cadena ukaw utjäna, uka reacciónjj kimsïr sepultura ukat finsión uru arma jistʼarañampiw tukuyañapäna. Jichhax akax jiwasan ajllitasawa. Jiwasax amtasktanwa. Jaqinakan amtapawa qhispiyasiñataki jan ukax t"unjañataki, uka arunakax Islandia markan mä sepulturan qillqatawa" sasa.
  
  -Jumax jakthapiñ uru sañ munta -sasa. Noruega jaqix Estados Unidos markan Secretario de Defensa ukarux jan munasiñampiw yatxatäna. "Ukampis taqi kunas chʼaxwañjamawa. ¿Thaya ch"axwäwit amtastati? ¿Kunapachatix rusas ukat estadounidenses ukanakax waranq waranq armas nucleares ukanakamp maynit maynikam uñch"ukipxäna ukat destino ukan thakhipar puriñap suyapxäna? Jan wali pachanaka, jiwasatakis ukhamaraki. Janiw sapa chhuxriñchjasir ampar apnaqañjamäkiti, ukat mä gaffe, mä ratu colerasiñax akapacharux guerra nuclear ukar jaquntaspawa. Ukampis jichhax... jiwasakiw superpoder ukhamäñäni ukat taqi armanakas utjani" sasa.
  
  "¿Bluff ukar phust"apxañäni ukhaxa, ¿kamachasmasa?" Gates chachajj janiw ajjsaraskänti.
  
  "Jiwasax Élite Sombra ukankapxtwa", sasaw noruego jaqix jasakiw säna. "Mä arus jiwasanak contra saytʼani ukhajja, sumankatäniwa. Walja arunakaw jiwasanak contra sayt"ani...ukatx uka jan wali jaqinakarux aka uraqit pichthapiñäni".
  
  Noruega jaqix qhipäxar kutt"awayxänwa ukat jaya pachaw jupanakar uñch"ukisïna. Hayden kullakajj pʼeqep jachʼar aptʼasïna. Noruega jaqix maysaruw kutt"awayxäna ukat fusileronakan línea ukan pasawayxäna.
  
  Taqi armas, mäki ukhama, nivelada, apuntamiento ukat congelado.
  
  Uka aruxa sänwa: -¡Nina!
  
  Pistolanakan chʼaxwañanakapa, arnaqasiñanaka ukat ladrillonak lurañar balas ukanakax tʼunjatäki ukanakax juyphi pachan mä suma urun sumankañap mayjtʼayäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Janïr avionax uraqir purinkipanx Drake ukat amigonakapampix mayni pasajeros ukanakaruw chhukt"apxäna ukat aduanas ukan jank"akiw sarapxäna. Maynitï jan wali jaqëpkaspas ukham amuyaspäna ukhajja, cheqas amukiw sarnaqapjjerïna. Ukampis uka qhepatjja, qhoru ajanunakapajj taqeniw jistʼantapjjerïna, jan ukajj jukʼamp jan jaytjasiri jan ukajj nayra quejasirinakarukiw jistʼantapjjerïna.
  
  Aeropuertot mistusajj thaya thaytʼanisaw pusinijj mä jukʼa samartʼapjjerïna. Drake jupax cabinaruw amparapamp luqxatäna ukat mä dispositivo de seguimiento apsuwayxäna, ukax Belmonte jupax wali yatiñampiw luratayna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Wali chʼamani" sasa.
  
  Mai kullakajj jupan jakʼapan qontʼatäskäna ukhajja, Praga markan mapapat yatjjatäna. -Dispositivo -sasawa nayra markan suburbios ukanakat taxi ukamp mistuwayxäna, ukat taxix jank"akiw sarxäna. Thakinjja, mä amtapwa amuyapjjäna. Ukax qhurupunïnwa, jan walt"ayirïnwa, ukampis ukax wali suma improv ukham pachan presión ukat presión ukanakamp jutapxaspa. Drake chachajj jichhürunakan amigonakapan jiwayatäpjjañap sum yatïna. Ukajj mä qhawqha tiempokïskänwa.
  
  "¿Ukat Odin sat llätunka tʼaqanakajj?" Mayax siwa.
  
  "Secundaria" sasaw Drake chachajj mayamp säna. -Amigonakajax taqi kunat sipansa juk"ampiwa.
  
  "Mä jukʼsa yantʼañasawa..."
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "May, perdón mayisma. Ukampis sapaki kuns lurasajj janiw arup aptʼasjjtati. Chica qhispiyañatakix taqi kuns risqim. Jichhax nayan turnojawa".
  
  Aliciax k"ajkir nayranakap japonés warmiruw uñtäna. "Kamisaki. Yaqha tuqit uñakipt"añäni - mä perra jumar uñtasit tornillo - jilapartx ukhamakiw ikiñar puriyapxirïta. Ukhamajj payïr oportunidad katoqaraktajja" sasa.
  
  -¿Jichhax sarxapxitati? Mai kullakajj akham sasaw säna. "Ukat khitis uk lurani? Juma?"
  
  -Jan sarxapxäta ukhax panpachaniruw ikiñar uchapxäma -sasa. Chiqansa, Drake jupax yatïnawa, jupanakax amuyunakapan wakicht"asipxatapa, jutir ch"axwäwitaki ukhamarak nuwasiñanakataki. Jupax Belmonte sat jaqiruw uñtäna.
  
  "Inas auton qheparañajj jukʼamp askïchispa. Yaqha auto, jumatï kuntï sañ munkta uk yatisksta ukhajja" sasa.
  
  Lunthataxa p"iqip ch"allxtayäna. Drake chachan amtapajj jiwayasiñatakïnwa, ukampis ukakiw jupanakan utjäna. Uka pachanx Drake-n celularapaw ist"asïna, nayra Dinoroc-an jaylliwipa, uma patxan chhullunkhayat kunas.
  
  Drakex mä juk"a ist"äna, ukat ajanupax liwxatäna. Ukat akham sarakïnwa: "Ay janiw" sasa. Ukatxa, "Ukat janiw kuna chances ukax-?"
  
  Inglés jaqix mä juk"a juk"ampi ist"äna. Uka yatiyäwix janiw suma uñnaqt"anïkänti. Tukuyañatakejja, pʼeqep chʼoqtʼasisaw celularap jistʼantäna. "Ukajj Sam satänwa. Jupan equipopax janiw tiempopar akan jikisipkaspati. Bolonaka" sasa.
  
  Alicia kullakajj mä jukʼa kusisitaw akham säna: "Ukajj janiw mä jukʼsa uka amtar mayjtʼaykiti" sasa.
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Viena markaruw chiqak sarapxi. Qhipürux taqiniruw ukan jikisipxani. Asumiendo..." sasa.
  
  "Qhispipxtwa" sasaw Belmontex p"iqip ch"allxtayäna. "Ay Diosaja".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Kunas paschini, amigo, ukanwa jupanakamp jikisiñama ukat taqe kun yatiyañamawa. Jiwasatix Odin ukan chiqanakapax thayaruw thayt"ani" sasa.
  
  Drake jilatajj nayranakap jistʼarasïna. "Jupanakajj walikïskiti janicha uk yatiñ muntwa" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Haydenan amparanakapax qhipäxan plástico corbatanakampi wali chint"ata, suelto chint"ata ukat metalat lurat anillo tuqiw rosca ukamp chint"ata, ukax qhipäxan jan kikpaki ladrillo pirqaruw luratäna. Uka sogajj watatäjjänwa. Equipopajj khathattʼatänwa ukampis jakaskarakïnwa, jupa jakʼanwa filapjjäna.
  
  Ukhamajj qalltañatakejj psicológico tʼaqhesiñaw utjañapäna. Uka escuadrón de fusilamiento ukankirinakajj wali cheqapuniw ukham lurapjjerïna. Balanakapajj pʼeqep patjjankir perqaruw chʼalljjtäna, ukat chaleconakapatjja, albañilería ukat juntʼu metrallanakampiw jalluntäna. Noruega jaqin ajanupax janiw ch"amakt"känti. Ukatxa, jachʼa uta manqharuw qhuru aptʼasipxäna ukat uraqi manqhankir mä jan yänakampi phuqantat cuartoruw jaquntapxäna. Hormigón ukata luratawa. Ladrillo pirqanaka. Jach"a drenaje ukaxa chika taypinkiwa.
  
  Mä jiwayañ uta, ukax qhipat q"umachañax facilakiwa.
  
  Jichhax uka chachanakax jach"a mangueras industriales ukanakaw cuarto ukar apxarusipkäna, ajanunakapan jachaqt"asis. Jila partejja, qʼomachañatakiw apnaqapjjerïna, jichhajj katuntat jaqenakaruw uñchʼukipjjerïna. Hayden kullakajj uka jan waltʼäwitak wakichtʼasïna. Ukat jukʼamp jaqenakaw qhepäjjat tantachasipjjäna, yaqhepajj ametralladoranakampi, yaqhepasti jan uñtʼat uñnaqtʼan armanakampi armatäpjjäna. Jach"a barril ukat jach"a ch"uqi, kunatsa Heckler ukat Cox ukanakat sipanx juk"amp axsarañjamaw uñstawayi.
  
  Dahl jilatajj jan chuyma ustʼasisaw akham säna: "Goma bolanakani mä pistola" sasa. "Jilïr chachanakat sipansa jukʼamp chʼamampiw chʼalltʼasi. Inas pato lurañax wali askïchispa -sasa.
  
  Hayden jupax jak"apan chint"at sueco jaqiruw uñtäna. -¿Ajllitanaka?
  
  Janïr jayskasaxa, escandinavia markankir pallapallanakax kusistʼañ tuqitwa qalltapxäna. Manguerax qhant"atäxänwa, umax ukar jalnaqkäna ukhax chiqapuniw liwxatäna. Uka pä jaqinakax cebo katxarupxäna, janiw kusistʼañanakap jarkʼaqañ puedkänti, kunattix umax jankʼakiw mistunïna ukat jan yanaptʼir katuntat jaqinakaruw jaquqanïna. Hayden kullakarojj ajanuparuw chʼalltʼasïna ukat pʼeqepas pirqaruw chʼalljjtäna, ukhamatwa warawaranak uñjäna. Uma chʼamapajj janiw samsuñapäkänti. Jupax sayt"asisinx chhaqtxakaspas ukhamaw amuyasïna.
  
  Jachaqtʼasisaw uma manqʼantäna, pʼeqep mä ladot maysaruw chʼalljjtayasïna ukat maysaruw kuttʼañ munäna. Ukampis umax jan jarkʼataw sarnaqäna ukat wali chʼamanïrakïnwa. Qhep qhepa samanajj pulmonapat jaqontatäjjänwa. Jupajj nayrajj waterboarding sat anattʼañwa yatjjatäna, ukampis janiw ukampi kuns lurkänti. Niya amuytʼaskäna ukhajja, mä thuqtʼäwi istʼäna, kunattejj cauchot lurat pistolanakaw jalnaqañ qalltäna.
  
  Ben chachan jan pantjasir arupa, arnaqasiña, jinchupar purintäna.
  
  Ukat jukʼamp umaw manqʼantäna, chhuxriñchjasïna, jan jaytjasis uma jalsun uñjasax janiw taqpach chʼallxtañ puedkänti. Ukatxa, kunapachatï jichhak katuyasiñ pachax pasawayxäna ukhaxa, uka jawirax jutir jaqiruw sarawayxäna, Kinimake.
  
  Hayden kullakajj niya qarjataw pʼeqep altʼasïna. Cuchillomp usuchjatapajj wasitatwa thuqtʼäna, usuchjasiñaw jan kun lurañjam qinayaruw muyuntäna . Jupax diosaruw yuspajarawayi, mä caucho bolax janiw jichhakamax juparux ch"allt"kiti, kunatix maynitix usuchjat ukar ch"allt"aspa ukhax... janiw CIA ukan disciplina ukat taqi entrenamientos ukanakax akapachan khuyapayasiñ mayiñat jark"kaspati.
  
  Ukatwa lazonakapar warktʼasïna, atiptʼatätap uñachtʼayasa, jan chʼamanïkaspas ukhamaw tukusïna, kunattix samañap kuttʼayañatakiw wal chʼaxwäna ukat cuerpopar chʼamañchtʼañ munarakïnwa. Plástico corbatanak wasitat uñakipäna, umajj chʼiyjaspa sasaw suytʼäna. Ukampis uka toqetjja, jupanakajj wali chʼamañchtʼkaspa ukhamänwa, ukat nayratpach chʼajjwayat ñikʼutaparuw ñikʼutanakapajj khuchhuräna.
  
  Jan suytʼäwinïñaw chuymapar mantantäna ukat uka chuymar katuntañatakiw chʼamachasïna. Amuyupax ukampiw ch"axwäna, mä qhispiñ thakhi thaqhasa, ukampis chuyma manqhapanx janiw uka axsarkañ chiqaw sañjamäxänti.
  
  Ukat janiw kunas mistkänti.
  
  Pʼeqep maysar kuttʼayasaw uma cañonajj jichhak Karin markar puritap uñjäna. ¿Uma jalsunakax celularap jan waltʼayaspati ukat tʼunjarakispati? Ukhamäspa ukhajja, jaya tiempo, tʼaqesiña ukat qala chuyman jiwañampiw uñjasipjjaspäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake chachajj kawkhantï amigonakapajj uñjapkäna uka jachʼa utat yatjjatäna, Karin kullakajj kawkhantï jikjjataskäna uk sum yatiñapkama. Aka chiqax taqi yaqha local propiedades ukanakamp chikaw mayacht"asiwayi. Ukanakax calle chiqanw luratäpxäna, sapa onza chiqawj churañ munapkaspa ukhama, juk"a jardinanakani ukampis anqäx pirqanakax wali jach"apuniwa, jach"a ukat niyas jan atipt"kay. Jiskʼa, cortinani ventananakajj calle nivelaruw uñtatäna, payïr ukat kimsïr pisonakanjja jachʼa doble vidrio ukanakaw utjäna. Drake chachajj janiw punkus uñjkänti. Inas jupax yaqha tuqinkchïna, ukampis janiw kunäkisa. Jupax janiw niyaw liwxatañampïkänti. Jupax yatïnwa amtapax jan walt"awinakampi ukat yatiyawinakampi phuqt"ata, ukampis uka jan walt"awix jank"akiw ukat sinti jaysañaw wakisïna.
  
  "Khayana". Mai ukat Alicia jupanakan anqäx pirqap uñacht"ayäna, ukat uka tuqit askichapxañapatakiw jaytawayäna. Belmonte jupamp chikaw uka jak"ankir callenakan sarnaqäna, ukat pä suma autonak thaqhasa. Phisqa minutonakatjja, mä gris Land Rover ukat mä chʼamani Toyota sedan ukanakaw uñjäna. Jupax Belmonte markaruw jupanakar uñacht"ayäna.
  
  "Waliki?"
  
  -Janiwa, ukampisa nayaxa anatañanktwa -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden jilatajj qhepatjja pʼeqep jiltayasïna. Caucho bolax ch"iqa nayrap jak"ankir pirqat jaltxatayna, pallapallanak jaquntir jaqix mä loco ukham larusitayna ukat jank"akiw wasitat cargatayna ukhamat wasitat yant"añapataki. Ch"iqa ukat kupi, masinakapax cuerpop k"uchusaw jan sinti suma uñch"ukiñ yant"apxäna, ukampis taqiniw umamp warantatäpxäna ukat jilpachanix janchipan juk"amp usuchjat chiqanakanw usuchjatäpxäna.
  
  "¡Taqiniw akankxapxta fucking uru!" Mä mercenariox larusitaynawa, ukat mä q"ixu q"ixu asnor uñtataw larusitayna. Jupax apuntataynawa ukat disparatayna, disparopax chiqapawa. Uka caucho bolax Komodo-n pechoparuw ch"allt"asïna, ukampis Delta-nkir jach"a pallapallax janiw liwxatkänti.
  
  Hayden jilatajj jan amuytʼasirïtap uñjasajj jachtʼasisaw Karin kullakarojj ukham lurir uñjäna. Malditos martines ukat macho uñacht"awinaka. Mercenario ukan larusiñapax sarantaskakiwa. "Jichhax mä jan walt"äwiw utji, ukax nayax iyawstwa. Iyaw sañamawa amigo, uñt"kta uka heroes ukanakax nayratpachaw jiwatäxi" sasa.
  
  Dahl jupax q"uma ñik"utap mä chiqar cepillt"añ yant"äna. "Walikiwa, wayna. Nayajj ukhamarakiw luraskä" sasa.
  
  -Ukhamaxa taqiniw loqhe jaqinakjama jiwxañäni -sasawa Haydenax wali colerata jiskht"äna. "Uka uywanakat sipansa jukʼamp yatiñanïñasawa, janiw nivelapar quntʼasiñasäkiti".
  
  "Uphirta?"
  
  Hayden jilatajj aynachtʼataw jikjjatasïna. "¿Janit mä amtar puripkta? Jach"a Torsten Dahl ukat juk"ampinaka. Loco Suecia markankir jaqi. ¿Kunsa jumajj sasma?
  
  -Nayax sistwa... -sasawa Dahl chachax ch"iyjata, wila, ukat qhispiyat amparanakap jach"ar aptäna. -Jichhax sarañäni, jupanakan fucking p"iqinakap asnunakapar uchañasawa.
  
  Uka loco sueco jaqix saxra arknaqkaspas ukhamaw t"ijtäna. Lakap jach"a jist"arasa, jach"at arnaqasisa, wilax amparanakapamp luqxatasin umamp muyuntatänwa, tunka payan jila armat jaqinakaruw nuwantäna. Segundos qhepatjja, jupanak taypinkänwa, mä jaqen ajanupan ladopar mä chʼama codompiw tʼunjäna ukat maynirojj wali chʼamampiw kayump taktʼäna, ukat qhepa pirqar chʼamampiw chʼalljjtayasïna, ukhamatwa jan amuytʼasis chʼalljjtayasïna. Hayden kullakajj uka jan waltʼäwinakat aprovechasisaw wasitat muñecanakap tʼijtjjäna, ukampis soganakajj jañchipar chʼiyjatapajj wali llakitaw arnaqasïna. ¿Kunjamarak infiernox Dal-ax aguantaspasti? Aka jaqix mä superman ukhamäñapänwa. Jupax Kinimaka ukat Komodo jupanakaruw uñjäna, jupanakax ukhamarakiw lurañ yant"apxäna, ajanunakapax t"ijt"ataw ukampis jan ch"amanïñ amtampiw phuqt"ata, ukatx Komodox muñecap ch"iyjatayna.
  
  Uka horasanjja, taqe cheqaw loco tukuwayjjäna.
  
  Escandinavo jaqix jaya punkut mantanïna, p"iqip ch"allxtasaw amparamp amparamp nuwasiñ uñjasax juk"amp guardianak jawsäna, ukax jan tukuskir laberinto de cuartos ukanakat jawsäna, ukax jach"a utaparuw tukuyäna. Jupajj kunanakatï paskäna uk uñjasajj saytʼasisaw saytʼasïna. Ukatxa, jachʼa magia lurapkaspa ukhama, Mei ukat Alicia jupanakax mä akatjamat qhipäxapan uñstapxäna, nayrïr pison ventanapat mantapxäna. Noruega jaqix jank"akiw guardianakan destacamentop qhipat jank"ak jaltxatayna.
  
  Mä akatjamatwa kuna lurañanakas mayjtʼawayi. Dal, Mei ukat Alicia jupanakax nuwasiñatak librëpkäna ukhaxa, janiw mä mercenario tamas akapachan jan axsaras qhiparirïkänti. Warminakax cuartoruw jaltxapxäna, usuchjatanaka ukat mutilacionanaka, regalonak churapkaspa ukhama. Hayden chachajj janiw lazonak nuwasiñ munjjänti, usuchjasitapat llakisitapata ukat tʼaqhesitapat qarjataw uñjasïna, ukat Komodo chachajj mä arma jikjjatañap suytʼäna, uka armajj jupar qhespiyañapawa.
  
  Delta Soldado ukax qhispiyasisinx qunqurt"asisaw jaquntatäna. Ukat jachtʼasisaw jankʼak Dahl chachan jaytkäna uka chachanakat maynir tʼijtäna, ukat cuerpop thaqhasajj mä cuchillo estándar apsüna.
  
  Noruega jaqix juk"ampiw cuarto ukar mantäna, jan armat, jan kuna llakini, qhuru ajanupax janiw kuna chimpunaks uñacht"aykänti. ¿Kunsa jupajj yatïna?
  
  Hayden kullakajj nayrar jaltjjänwa, kunattejj Komodo kullakajj amparap luqtäna ukat lazonakap khuchhuqäna. Jupajj janiw nuwasiñatakejj jikjjataskänti, ukampis kunjamatsa nayrar sartawayi, mä uñisirirus nuwasiñat apsuñ suytʼasa. Mai ukat Alicia jupanakax Dahl markaruw puripxäna, nayraqatax mercenarionakaruw juk"amp jiwayir armanakampi uñch"ukipxäna ukat jiwayapxäna.
  
  Uka disparo ukan ist"asitapax mä jach"a chiqan ricochetänwa. Mä manguerajj wali irnaqtʼaskäna, umajj pirqaruw chʼalljjtäna ukat mä jiskʼa oladampiw kuttʼanjjäna. Dahl chachajj mä jaqen pʼeqep ukaruw chʼalltʼäna, ukhamatwa jan amuytʼasirïkänti, ukat umamp chhaqhayañapatakiw jaytäna.
  
  Haydenan qhipäxapanx Komodox Kinimakuruw qhispiyäna. Jach"a hawaianox yuspajarañap jach"at arsüna, liwxatat mercenario ukar jak"achasiñatakiw saltasïna, ukat yanapt"ir amparap luqtäna. -Jumax qhipäxar kutt"añamawa -sasa.
  
  "¿Mä orden churasmati, Mano?"
  
  "Jïsa, jefe, nayawa. Jichhajj nayat jitheqtjjam" sasa.
  
  Kinimakax ch"amampiw katxasïna kunatix mercenariox juparuw uñch"ukiskäna. Mä jach"a pistola disparo ukaw ist"asïna, bola de goma ukax Kinimaki jupan thixniparux ch"amampiw ch"allt"asïna, ukampis janiw kunas juk"ampïkänti, mä jisk"achasiñ chhuxriñchjasiñat sipansa. Kinimakax amparap luqxatasin mercenariorux kunkapat katthapïna, uraqit jaquqanisa. Mercenariox pistolapan bozalpa Kinimaki kunkapar uchatayna.
  
  Uka pä jaqinakax uñkatasipxäna, mä qawqha pulgadanak jaljtapxäna.
  
  Hayden chachajj mä jiskʼa pistola aptasajj mercenarioruw nayranakap taypin chʼiyar jawqʼjäna. Kinimakax yuspajarasisaw juparux nayranakap ch"irmthapïna. "Mahalo" sasaw sapxi.
  
  -Kuna pachasa. Jumaw nayar lurasma, nayasti jumar lurarakïma. Ukham sañjamawa" sasa.
  
  Kinimakax musphataw nayranakap ch"irmthapïna, ukampis mä akatjamat kutt"awayxäna kunatix mä akatjamat ch"axwäwix cuartoruw phuqhantäna, jach"at ch"axwañ, pistolanak ch"axwañ ukat arnaqasiñanak taypinsa.
  
  Hayden chachajj ukhamarakiw uñchʼukïna. Suytʼäwinakapajj tʼunjatäjjänwa. Payïr ajjsarkañ mercenarionakajj cuartoruw jaltʼapjjäna, taqeniw armatäpjjäna ukat wila masinak thaqhasipkaspa ukhamänwa. Noruega jaqix amparanakap pechopar ch"uqt"asisaw pirqar ch"allt"asïna. Anatañax tukusxiwa.
  
  Tunka payan pistolanakaw mä kutikiw jalxatäna, ch"amampi ukat amtäwimp uñacht"ayañatak altu pataruw uñtatäna. Dahl jupax chika frase ukan sayt"äna, sapa amparapamp mä mercenario apt"ata. Jiwañjam amuktʼañaw jukʼat jukʼat cuarto patjjar saraqanïna, mä akatjamat amuktʼañaw jiñchunakapan istʼasïna.
  
  Noruega jaqix Mai ukat Alicia ukanakaruw uñch"ukiskäna. "Chʼamachasitamajj walpun yuspärta. Aka chiqar sapak p"akintasaxa, jumax equipojan chikanchasiñatakix askïsmawa. Ukampis akax..." Jiwatanakaru ukat jiwañampïskir mercenarionakaruw kayunakapar uñachtʼayäna. "Tunka kutiw valoranïtam uñachtʼayi. Ukampis, ay, heroísmomax inamayakiwa. Uñjapxtawa, janiw juk"amp heroes ukanakax utjxiti. Janiwa aka pachanakiti. Uka jan chʼamanïki uka plan B ukajj janiw phoqaskänti" sasa.
  
  Alicia kullakajj equilibriopwa uñjäna, yaqha cheqar sarjjañatakis wakichtʼatäjjänwa. "Chiqpachansa, mä plan A. Jupax mä plan B ukhamawa."
  
  Ukat ukatx mä qullu t"unjañjam taqi ch"aman ch"axwawiw utjawayi, ukatx Matt Drake jupax jaya pirqa taypit mä jach"a Land Rover ukan ruedaparuw jaquqaniwayi, absoluto determinación ukaw ajanuparux mä qalan cimientor uñtat ch"allt"ata. Jallu purintat albañil, yeso ukat ch"usawjanakaw jank"ak saraskir auto muytapanx jallu purintäna, ukhamarak tunka payan mini-explosivos ukanakat chhullunkhayarakiw Belmonte markax pirqa jan ch"amanïñapatak utt"ayatayna.
  
  Taqinipuniw jaltxapxäna. Noruega jaqix mä chiqaruw jaltawayxäna, mä jilïr waynatakix wali ch"ikhi. Mä jaqipax qala phallatapampiw ch"allt"asïna, mä jach"a bloque ukaw janïr nayranakap ch"allxtkasax p"iqip ch"allxtayäna. Mai ukat Alicia jupanakax cubiertaruw jaquntapxäna; Haydenan mayni equiponakapajja, mä fracción de segundo qhepatwa ukham lurapjjäna. Chʼamani motoran wararitapajja, uka cuartonkir jiwayir behemoth sat animalan istʼasïna, ukat vengasiñatakiw mistunïna.
  
  Jach"a autox jan ch"amanïxän ukhax Drakex punkut jaltawayxäna, mä qawqha jaytat ametralladoranak apthapisinx ch"axwañ qalltäna, sapa amparapan mä arma. Uka barrilanakat nina chʼakhanakaw phallïna. Mercenarionakax qunqurt"asisaw kawkhantix sayt"atäpkän ukjan pirouette lurapxäna, wilax pamparu ukhamarak pirqanakaruw q"añuchasïna.
  
  Noruega jaqix jiwat jaqinak taypinw jalnaqäna, ladrillo laq"ampi wilampiw juparux ch"allxtasïna. T"ijtatapa, sutip jan uñt"ayasiñapa, ukakiw jichhax jupatakix wali wakiskirïna. Jupax janiw mä arma de fuego jikxatañs yant"känti. Dahl chachajj kawkhantï jaytkäna uka cheqanwa sartasïna, ukat uka pä muspharat mercenarionakaruw wasitat katjäna ukat pʼeqep maynit maynikam chʼalljjtayasïna. Ukatxa, mä chhuxriñchjasiñampiw janchinakap mä chiqar jaquntäna. Jupanakajj janiw mayninakan llakinakapat kusisipjjaniti.
  
  Hayden satänwa, umamp warantata, wila chʼalltʼata ukat chʼamaktʼata, jupajj qontʼasisaw noruego chachar kunkapan chʼakhapat katjäna. Jupax qhuru chuymampiw p"iqip ch"allxtayäna, nayranakap jikisiñkama.
  
  -Uñjapxtati? Aka pachanx wali heroes ukanakaw utji" sasa.
  
  
  PÄ TUNKA PÄ PHISQA JALJA
  
  
  Hayden jupax noruego jaqirux ñik"utapat kayupat ayxatäna. Uka jilïr jaqejj wal chʼamachasïna ukat arnaqasïna, ukampis janiw mä khuyaptʼayasir uñkatas jupar kuttʼkänti.
  
  "Jiwayañasawa" sasaw Belmontex Land Rover sat barcon qhipa asientopat liwxatasin säna. "Taqi kunatï paskäna ukanakxa jupaw colerayäna. Taqi kunas aka jan wali jaqit qalltawayi" sasa.
  
  "Jupax wali valoraniwa", Hayden jupax CIA ukan uñjäwiparuw kutt"awayxi. "Kuna imantat yatiyäwinaksa yati uk amuytʼañäni." Jupax Jonathan Gates sat chacharuw uñtäna. "Waliki? Inas khitinakarus chiqpachapuni atinisiñäni uk yatxapxchiñäni" sasa.
  
  Ministro de Defensa ukax qarjataw p"iqip ch"allxtayäna ukat q"añunak taypinx wali ch"amampiw uraqiruw chhaqtxäna. -Jiwasax lurañäni -sasa. Mä minuto churapxita" sasa.
  
  Hayden kullakajj noruego chacharuw Dahl sat chachar jaqontäna ukat jefeparuw jakʼachasjjäna, wali llaktʼataw jikjjatasïna. "¿Sumakïsktati, tata?"
  
  Gates chachajj akham sänwa: "Janiw qaritäkti" sasa. "Qalltanjja, aka taqe aka oraqpachar sarañajj wali askïkaspas ukhamänwa. Nayax axsaratwa, inas kuna amtampis misión lurañax uk jan amuyasxchiti. Mä cadena de q"uma, atiniskañ ukat atiniskañ jaqinakaw Casa Blanca uksar puriñkamax utt"ayaña".
  
  "Janiw kunas wakiskiti". Hayden jilatajj jachaqtʼasisaw jupan jakʼapar qontʼasïna. "Jichhax mä noruego jaqiw utjistu, aka lurawix juk"amp faciläxaniwa".
  
  -Jiwasax sum apnaqañäni ukhaxa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jïsa" sasa. -Jiwasax sum apnaqañäni ukhaxa. Adrenalinajj jukʼamp jukʼampiw llaktʼasïna, ukat ladopan jukʼampiw usutäjjäna. Bolsillopanjja, mä qhawqha usuchjasiñ qollanakaw utjäna ukat mä qhawqhanak manqʼantarakïna.
  
  Ben jilatajj jupan jakʼaparuw qontʼasïna. -¿Jumajj walikïsktati, Hayden?
  
  Amigapax amparapatwa uka cuartonkir chachanakar uñtäna. -Nayaw kunapachatï droganakax mantani ukhaxa.
  
  Dahl jupax noruego jaqirux pirqaruw ch"allt"äna ukat ukanw katjäna. Aliciax amparapampiw uñstäna, Élite de Sombra p"iqinchirirux mä bizarro reliquia ukhamäkaspas ukhamaw yatxatäna.
  
  "¿Kuns sañ muntati, ¿jumax inclinado chuyman jaqi?"
  
  "¿Abogadojampi parltʼañ mayismati?"
  
  Alicia kullakajj muspharat uñnaqtʼanïnwa, jupatakejj mä jan uñtʼat uñnaqtʼanïnwa. "Janitï ukham jan wali jaqïksta ukhajja, cheqapuniw uka toqet respetasma" sasa.
  
  Ukampis uka qhipatxa Drakex pasawayxänwa ukat qunqurt"asisaw uka jaqirux p"iqipamp mä juk"a ch"allt"äna. "Sita". Jupax qhuruchasïna. -¿Jumajj ukhamätati? ¿Jumajj nayar jutaskir uñjasajj jiwayapjjañapatak siskta uka jan wali jaqïtati?"
  
  Noruega jaqix mä minuto uñch"ukiskäna ukat akham säna: "Walikiwa, unidadan comandantepax jiwatapax ... mayjt"ayaspawa sasaw amuyt"ayawayta. Ukhamajj jïsa, uka grupon pʼeqtʼiripjamajja, nayajj taqe kunwa ukanak phoqañatakejj phoqasta" sasa.
  
  "Ukat Coyote ukax? Jupar jiwayir jaqejja. Khitisa?"
  
  "¿Chachakïkaspas ukhamti amuyta..." sasa.
  
  -Nayax pampachapxita -sasawa Mai kullakax arsüna. "Chiqpachansa, Matt, nayax llakistwa, ukampis jukʼamp jankʼakiw munapxta. Akapachajj wali jan walinakanwa uñjasiski. ¿Kawkhans Odin markan llätunk chiqanakapax utji? Jichhajj yatiyapjjeta, jutïrin jan sinti chuym ustʼayaskchini" sasa.
  
  Noruega chachajj akham sänwa: "Ukham tiempow qhespiwayta, kunanaktï lurañ amtkta uk sum amuytʼasa ukat instintojar confiyasa. Uk yatiyapxäma ukhax juk"amp pachaw jakaskä -Elite de Sombra ukan sede centralapax Viena markankiwa", sasaw Drake-rux respetomp p"iqip ch"allxtayäna, "kunjamtix niya walja maranak nayrax jikxatawaykta ukhama. Nayax mä dirección churasma. Ukanjja llätunka tʼaqanaka ukat taqe familianakan pʼeqtʼirinakapaw ukankapjjani" sasa.
  
  Dahl jilatajj jichhajj arsüna. "¿Kunatsa uka llätunk yänakajj Viena markar tukuyañapäna? Jupanakaw doomsday dispositivor chʼamañchtʼañatakejj munasispa, ¿janich ukhamäki? Ukat ¿kunatsa uka Caiman jerk ukax Islandia markat Stuttgart markar nayrïr kutin jupanakar apayatayna?"
  
  "Janiw juma sapakix mä plan B. Jiwasajj aka planetan pʼeqtʼiripjamajja, jichhajj mä machaq amtanïtanwa, kawkïr jaqetï patak jila IQnïki ukajj nayratpach uñjaspa" sasa.
  
  "¿Kawkïris?"
  
  "Nayraqataxa, uka jan walt"awinak chhaqtayañatakiw ch"amachasiñäni, kunjamatix nayratpach lurapkta ukhama. Waranq waranqa maranakaw irnaqawayi. Ukax wasitat irnaqani. Ukampis..." Jupax jan arsuñjamaw uñnaqäna. "Jiwasax ch"amanchatäñäni ukhax mä uñacht"äwiw lurañäni. Viena markax Singen marka jak"ankiwa, jiwasan costumbres ukat instalaciones ukanakar sum uñt"ayañataki. Ukat..." sasaw amparap luqxatäna. "Stuttgart markankir basejj ukham thakinjam sarañ estacionanïnwa. Thakin samartʼañatakejj jukʼamp suma cheqakiw utji" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Machaq amtamajj nayatak mä qhepar kuttʼañjamaw istʼasi" sasa.
  
  "Akax qalltanx nayax arxatawaytwa" sasaw noruego jaqix jupanakar säna. "Ukampis consejo ukankirinakajj janiw uka amtar istʼapkituti. Jichhax jumanakan fiasco lurapkta ukat askinak apsusaw chʼamaj apnaqawayta" sasa.
  
  -¿Fiasco ukaxa? Hayden jilatajj jan amuytʼasisaw säna. "Uka fucking dispositivo apnaqañ jark"apxsma. ¿Ukham qalltasin mä kutix phustʼasxäta ukhaxa, inas jan saytʼañjamäkchiti sasin amuytʼasirïtati?"
  
  Noruega jaqix nayranakap ch"irmthapïna, nayrïr kutiw chuyma ch"allxtatap uñacht"ayäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jachʼa jachʼa jachʼa tukuñamajja, jachʼa jachʼa tukuri, ajjtasiri juma pachpatak munañajj wal muspharayitu. ¿Niyakejjay taqe chʼamanïstajja, Odin sat chachar wasitat amuytʼasmati sasin amuyta?"
  
  Dahl jilatajj akham sasaw jupar jisktʼäna: "Nayrajj diosanakajj cheqpachänwa" sasa. "Jichhas jumax wali jachʼa jachʼa tukurïtawa, janiw uk uñjañjamäkiti. Jichhax ukhamarakiw -sasa.
  
  Noruega chachajj jupanakar akham sänwa: "Familianakajajj jumanakajj amuyapkta ukat sipansa jukʼamp tiempow aka oraqen apnaqapjje" sasa. "Kunapachatï akapachajj machaqäjjäna ukat jan uñtʼatäjjäna ukhajja, niyaw qamirïpjjayäta. Navegación ukamp uraqpachan mapapax ch"amanchawayitu. Nayra familianakajajj sarnaqäwin sojjta wali uñtʼat familianakankiwa" sasa.
  
  -¿Jumanakax diosanakäpxtati? Drake jilatajj akham sänwa. -¿Akax taqpachaxa?
  
  "Jaqinakan diosanakapa". Noruega jaqix niyaw jachaqt"asïna. -Nayaxa yattwa -sasa.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Jan utjkistu uka tiempo ina chʼusar aptʼasipkta" sasa. -Jumax aka dirección Viena markan churapxita, ukat yaqhanak churapxita.
  
  -Ukat kunas akaxa?
  
  "Kimsa mayj mayj mantañ chiqanakas utjarakiwa."
  
  "Walikiwa, tarjeta dibujañ urunakax nayratpach tukusxiwa..."
  
  Drake chachajj kunkapat katthapïna. "Jan llakisimti, jilïr jaqi. Jichhax taqi nayra juchanakamat askichañ qalltawaytaxa. Jumasti nanakamp chikaw jutaskta" sasa.
  
  
  PÄ TUNKA SUXTAÑATAKI JAQINA
  
  
  Russell Cayman chachajj chʼamaka sepulturan esquinapan mä jachʼa chʼiyar arañar uñtataw qontʼasïna. Jupax llamp"u chuymampiw chuymapan chhuxriñchjasïna, mä chillqt"ir litania ukaw jakäwipat ukat taqi jan walt"äwinakap yatiyäna. Kawkïr mercenariotï uka uñjañ jan waltʼayirjam uñjaspäna ukhajja, janiw khitis arskänti. Ukampis wali axsarañjama ukat llakitaw ukan jaytawayapxäna.
  
  Jupan jakʼankir cicatrizat sepulturajj Amatsu, Jan wali Diosankänwa. Caiman chachajj janis magia, fantasía jan ukajj ajayunakan utjatapar creykchïnjja, nayra ukat wali ajjsarkañ traumajj jichha tiempon mä jukʼa qʼañunak jaytaspawa sasaw amuyäna. Tiempoparjam imprimitäjjänwa.
  
  Inti qhantʼkaspa ukhama, juntʼu umampiw jariqasïna. Jichhakiw mä orden katoqäna, jupasa ukat chachanakapas uka sepulturan qheparapjjañapataki, ukat yatiñ munirinakatsa ukat jan kuns yatiñ munirinakatsa jarkʼaqapjjañapataki. Sombra red de la Élite de Sombra ukax kuna autoridades prying ukanakaruw uñjani.
  
  Jiwayañ ch"amax sapa kutiw apnaqañapa.
  
  Cayman ukat jaqinakapax janiw uka tuqit jan walt"ayapkänti. Ukajj kuntï jupanakar pagapkäna ukawa. Jichhajj suytʼañakiw wakisïna.
  
  Cayman sat chachajj janiw ukhamäkänti. Odin sat chachan llätunka partículanakapajj diosanakan kimsïr sepulturapar kuttʼañatakejj utjapunirïnwa. ¿Uka jarkʼaqañatakejj mä armas jan ukajj mä chʼamani jaqes utjpachänti? Mä juk"a pachasa, q"uma amparampi jan ukax q"añu amparampi, aski lurawimpi jan ukax jan wali lurawimpi, chiqa imantäwipar kutt"apxani ukat qhana ukat axsarkañ destinop phuqhapxani.
  
  
  * * * .
  
  
  Matthew Holgate jupax Schönbrunn palacio ukan escultura jardinanakapanw sarnaqäna, jach"a phuch"unaka, estatuanaka ukat tunka paqallqun patak maranakan arquitectura ukanakar jan yäqasa, ukax taqi tuqin jupar muyuntatänwa. Jupax juk"at juk"at glorieta tuqiruw saräna, sapa kayupax juparux llakt"ataw jikxatasïna ukat chuymaparux wali llakt"ataw jikxatasïna kunatix niyaw pasañapäna uk lup"iskäna.
  
  Nayra achachilanakapax Viena markanx wali sumpunw jilxattapxäna, uka muspharkañ palacio luraskäna ukhasa. Janiw pächasiñakiti, uka pachatpachaw dueñonakaparu, diseñadores ukat taqpach ukankirinakar uñt"apxi. Jichhajj Holgate sat chachajj familian herenciap tʼunjañampïskänwa. Uka pachanakan herenciapax laq"aruw tukuwayi, laq"aruw tukuwayi.
  
  Familiapajj uñtʼapkäna uka jaqenakatwa lupʼïna. Reyinaka. Príncipes ukanaka. Jilïr Irpirinaka ukhamaraki Jilïr Irpirinaka. Ukat ukat jichhax kuna q"añunakampis atipjayasiñapäna uka tuqitwa lup"ïna. Jan concienciani jaqenaka, jan kuna arrepentimiento moral ukani. Jaqinakax wali qhuru ukat jan sintt"asis uywatapxiwa, chuymanakapax ch"iyar hielo ukamp luratawa.
  
  Janiw Élite Sombra ukax jach"a jaqinakar yanapt"añ amtanakapat jach"añchasiñapäkänti, ukampis Suxta Familianakan sapa p"iqinchiripax mä juk"a jaqi kankañaw jupanakan utjäna.
  
  Holgate chachajj kunayman toqetwa wal sustjasïna. Jupax wali mulljataw jikxatasïna, sapakiw aka thakhin sarnaqañapa - nayrïr kutiw jakäwipanx ukham lurañapa- janiw mä amtar jist"antañ atkaniti, kunatix jan walt"awinakax utjaspa jan ukax machaq yanapt"irinakapar jan chiqa chuymanïtapax kuna jan walt"awinaks apanispa. Jupax janiw mä buffer ukankänti - Russell Cayman - jupakiw apaniña-aljañ aljaskäna.
  
  Ukat taqi kunat sipansa, kunapachatï jan wali jaqix chiqap arma alani ukhaxa kunas pasani ukxa janiw suytʼkänti.
  
  Ukampis pachax tukusxänwa ukatx mayni Élite Sombra ukankirinakax pachax tukusxänwa, janis yatipkchïnxa. Holgate jupax jach"a phuch"u uñch"ukiñatakiw kutt"äna ukat qhipäxanx muspharkañ glorieta uñkatasïna, sapürunjam ch"iyar ajanupax thaya ch"allxtayirir jaysañatakix wilañchataw uñjasïna, alaxpachan wila wila ch"amaka ch"amakaruw uñch"ukiskäna, ukax mä suma arsuñjama ukat amukiw juchañchatäna.
  
  Ukat ukat teléfonopajj istʼasïna. Jachʼa chʼiyar abrigopan botonanakap jistʼarasa ukat manqhankir bolsillopar amparap luqxatasa, mä celular chillqtʼas apsüna. "Jïsa?"
  
  -Amta lurapxta -sasawa aruxa säna, wali acentuata ukhamaraki qhana yatxatata. "Bazar ukax pachaparuw wakicht"atäni. Walja, walja... visitirinaka, amigo. Jumaw jukʼamp sum amuytʼasma" sasa.
  
  Holgate chachajj jankʼakiw akham säna: "Ukajj cheqapunïniwa" sasa. -Janiwa arsuwaykta uka jaqinakaru khithapxita -sasa.
  
  -Jupanakax niyaw ukankapxi -sasa. Uka jaqix mä numero de contacto dictatayna. -Jumaruw suyt"askta -sasa. Nayan chiqajax phuqhasxiwa. Mayampiw amigoja, uka visitantes ukanakat maynis janiw pächaskaniti mä jaqir puriñatakikix markar t"unjañataki, ukat jumax pä tunka jilaruw bazar ukar jawillt"awayta - guardaespaldanakapamp chika. Taqi jiwasatakix, jan tornillonak lurapxamti" sasa.
  
  Uka conexión ukax ch"iyjatäxänwa. Holgate jupax mä juk"a pachaw ch"uqi pantalla uñch"ukiskäna, ukatx uka pasañ turistanakan ajanunakaparuw k"ajkir nayranakapamp uñch"ukiskäna.
  
  Janiwa tornillompi sarnaqañati.
  
  Mä jaqit sipans juk"amp jaqinakaw markar t"unjapxi, jupanakax Holgate wilap venanakaparuw congelapxi. Uka jaqew akapach tukjañatak chʼamanïna.
  
  Ukatxa jani luramti, sasaw amuyäna. Jaytaña. Noruega markankir jaqiruw yatiyapxi Tatitu, jilïrinakarus ewjjtʼam.
  
  Ukampis sojjta familianakat maynïrin jachʼa jachʼa tukur pʼeqtʼiripajj janiw ukham uñtʼayasiñatak uñachtʼayañjamäkänti. Chiqansa, jupax wali askipunïnwa. Diosax jaqinak taypinkiwa. Juparux ukham quirks de carácter ukanakaw jaysatäna.
  
  Mä jukʼa tiempotjja, taqe kunas thakiparjam sarnaqañwa qalltani. Nayratpachaw ukhamäna.
  
  
  PÄ TUNKA paqallqun JANK"A
  
  
  Drake jupax jan uñjkayaw Viena markan juyphi pachan intimp ch"allt"at callinakar uñch"ukiskäna, kunawsatix Karin jupax sat-nav ukan lurat ukanx jan kuns lurañjamäki uka thakhinak arkta, kawkhantix noruegox Élite de Sombra ukax waranq maranakaw sede central ukankapxi sasin satayna.
  
  Taqi uka maranak nayraw Wells chachax Alisonar jiwayañatak kamachi churäna. Tiempox Drake-rux jiwatapat qhispiñapatakiw jaytawayi, ukampis Odin-an ciclo qalltatapatxa, jan sintt"asisaw uka detalles ukanakax ajanupar kutt"ayawayi. Ukax ukat juk"ampinaka.
  
  Drakex janiw uka ch"axwäwinx Alisonar chhaqhaykänti. Ukat janïr yurki uka wawapsa aptʼasirakïnwa. Ch"axwawinakat sipansa, manq"at awtjata, injusticia ukat t"aqhisiñanakat sipansa, mä pesadilla absoluto ukaw utjäna - mä awk taykax janipuniw pachpa wawaparux imt"añapakiti, janïr yurki jan ukax jan yurki ukhama. Jichhax Drakex kunas utjaspa ukat kunjams jakäwipax mayjäspa uka tuqit lup"iskäna, ukat chuymapan jilxattaski uka llakinak janchi tuqit chhaqtayañapänwa. Pallapallanakan jan yäqañamp jan iyawsäwipampix ch"aman pirqax ch"amanchasiwayi, ukat t"aqhisiñanak chikancht"asiñatakiwa.
  
  Jupa jakʼanjja, Viena markan callenakapajj chʼamaktʼañwa qalltäna. Qhana, kunayman saminakan qhananakax arumanthix junt"u ukat jawst"ir qhananak uñacht"ayäna. Drake jupax jisk"a wawanakar uñjäna, pom-pom sombreros ukat guantes ukanakamp isthapt"ata, bufandas ukanakamp ch"uqt"ata, tiendanak taypin t"ijt"asa, awk taykanakapax taqi ch"amampiw ch"amachasipxäna ukat jupanakar uñjapxañapataki. Jupax jach"a museon wali muspharkañ arquitecturap uñjäna, nayra fachadapax jichha pacha qhana uñacht"ayañampiw wali suma qhant"ata. Jupax empresarionakaru ukhamarak secretarionakaruw uñjäna, turistas ukat tienda ukan yanapirinakaruw metro ukan jaltapxatap uñjäna, jupanakatx waljaniw ukatx jach"a thakhinak t"ijtapxäna, metales ukan balas ukanakat jan amuyt"asisaw taqi chiqan qhant"ir jan uñjañ yant"apxäna - mä ciclistax Viena markanx juk"akiw sayt"i.
  
  Mä jan uñtʼat ukat jan uñtʼat cheqanjja, thak thiyaruw saytʼasipjjäna ukat kimsa jaqenakaruw autopar uchapjjarakïna. Uka chachanakax qhuru ukat qhuru uñnaqanïpxänwa ukat jach"a ch"iyar bolsas apt"ataw sarapxäna. Sam, jupanakan p"iqinchiripaxa, Drake-rux p"iqip ch"allxtayäna.
  
  -Sam -sasawa nayrir SAS ukan irnaqirix nayra amigoparu ukhamarak equipopar aruntt"äna, "nanakamp chikt"asipxatamat yuspajarapxsmawa".
  
  -Janiw yaqha chiqanx jikxataskiristti, masi -sasa.
  
  Uka qhepatjja, jaqenakajj jukʼampiw jiljjattäna, ukampis nayra utanakajj nayrar sartañapatak luratänwa. Ch"iqa tuqinx mä k"añask parquew utjäna, Belmonte-n arsutaparjamax chika taypinx mä suma manq"añ utaw utjäna. Mä chiqaw visitt"ata ukat locales ukanakatakix reservado, barato ukat wali suma, janiw qamir turistas ukanakatakikiti. Juk"amp callenaka, juk"amp semáforos ukat complejos de apartamentos ukanakaw utjäna, ukatx quqanakamp muyuntat chiqankapxarakïnwa. Ukat jukʼampi, ukat pasajenakajj jukʼamp jukʼampiw jiljjattäna, ukat ...
  
  Noruega markankir jaqejj akham sänwa: "Kʼachat kʼachat sarnaqapjjam. Akax chiqa chiqawa" sasa.
  
  Drake chachajj mä jiskʼa punku uñjäna, uka punkujj taqe ladopanwa wakiskir jachʼa qoqanakampi muyuntatäna. Uka patat alambre de púas sat vallejj línea de retiro qhipäxankänwa, janiw pächasiñasäkiti. Jupax mä boton ch"allt"äna, ukhamat ventana eléctrica ukar jaquntañataki.
  
  "Jïsa, sartam. Walikiwa, juk"amp askiwa jan k"arisiñamataki, jach"a jaqi. Aka chiqan k"arisiñatak mutuyañax k"achat k"achat ukhamarak t"aqhisiñawa, ukat janiw jaqinakax kutt"añ yatipkiti".
  
  Mai kullakajj uk istʼasajj mä ceja jiltayasïna. "¿Alicia kullakampi mä uñtʼasiña?"
  
  Inglés warmis ukhamarakiw chhuxriñchjasïna. -Jumajj amuyatamat sipansa, cheqa yatichäwiruw jukʼamp jakʼachasta.
  
  Drake jupax Belmonte jupax jutïrin arst"añap suyt"äna, ukampis inglés lunthatax janiw jupa pachpakiti aka urunakanxa. Janiw kuns siskänti, jan ukasti nayrïr ventanatwa uñchʼukiskäna, volanteruw chʼalljjtayasïna. Drake chachajj asientopanwa kuttʼäna. Payïr autojj jupanakan qhepäjjaparuw saytʼasïna. Mayni Élite Sombra ukat llätunk Odin chimpunakax jupanakaruw suyt"apxäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Wali amuyumpi, jamasat ukat mä noruego jaqin yanapt"apampiw uka equipox jach"a punkut chiqak pasapxäna ukat jank"akiw ch"amakt"at chiqar chhaqtxapxäna. Janiw khitis punkunx jupanakarux ch"axwkänti, ukampirus ukatx noruegox combinación ukar mantawayi, ajanupax cámara ukar mä pulgadas ukch"akiwa. Chiqansa, jupax "intruso" ukan código de alarma ukar mantawaypachänwa, ukax mä conjunto de números ukaw mantañapatak autorizañatak apnaqatäna ukampis uka pachparakiw mä alerta silenciosa uñstayäna. Mai, Alicia ukat chikat equipox ch"iqa tuqiruw liwxatapxäna, Drake ukat mayninakax ch"iqa tuqiruw liwxatapxäna.
  
  Ukat ukat jankʼakiw sarjjapjjäna, sapa kutiw guardianaka ukat trampanak jan ukajj nayrar sartañ señalanak uñjapjjerïna. Mä qhawqha tiempojja, wali amuyumpiw qoqanaka ukat kʼachachtʼat jardinanaka taypin sarnaqapjjäna. Mansión de Élite de Sombra ukax wali ch"ullqhi privacidad ukamp ch"amanchatawa. Ukat Drake chachajj cheqapunit kuna edificios nayraqatapan utji ukat inas noruego chachajj jilanakapatak sacrificiot loqtaschi sasin jisktʼasiñ qalltäna, ukatwa jachʼa thakejj nayrar chʼeqa toqet wali chʼamampi kuttʼayaskäna uk uñjäna.
  
  Ukat uka kurva patanjja, Viena markankir kawkïr utanakas ukham jachʼa jachʼa ukat ancho ukat muspharkañänwa, amukiw oraqpachar apnaqir grupon jamasat sede centralapajj utjäna.
  
  Niya sapa ventanatwa qhanajj utjäna.
  
  Dahl chachajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Janiw cheqapuni chʼojjña nuwasirinakäpkiti, ¿janich ukhamäki?"
  
  Drake chachajj mä qonqortʼasisaw noruego jaqerojj jupar jakʼachasïna. Ch"uxña quqanakat q"uma umax pantalonapat mistuwayxäna. Armapajj uka jilïr jaqen pʼeqepar chʼoqtʼasaw thuqtʼäna. -¿Akax walikïskiti? Jupax sist"asïna.
  
  "Janiwa". Noruega jaqix wali musphataw uñnaqäna. -Chiqpachansa janiw ukhamäkiti -sasa.
  
  "¿Ukat nayrïr punkuxa?" sasaw Mayax jiskt"äna. "¿Ukham lazonakapat warktʼasiñ yati?
  
  Drake jupax juk"amp sum uñakipt"äna, japonés agenten águila uñnaqapat muspharata. Nayrïr punkux jiskʼakïnwa, mä jachʼa arco patxaruw warktʼatäna ukat mä chiqax mä columna qhipäxan imantatänwa, ukampis marcon esquinanakapax qʼal jan waliruw uñtasïna.
  
  "Mä suma chiqa".
  
  "Kunas..." - noruegox qalltawayi.
  
  Mä disparo ukaw utat ist"asïna. Noruega jaqix wali ch"amampiw samaqäna. "Janiwa. Oh janiwa... -sasa.
  
  Drake jupax señal churäna, ukat uka tamax quqanakat mä unidad suma yatxatat ukat wakicht"atjam mistunipxäna. Mai ukat Alicia jupanakax flancos ukanakat imt"apxäna, ukat Dal jupax qhipäx tuqit imt"äna ukat noruego jaqirux qhipäxaparuw ayxatäna. Maysatxa, Hayden ukat Kinimaka jupanakax nayrar sartapxäna ukatx Komodo ukat SAS ukankirinakax arktapxäna ukat ventilación ukar puripxäna. Jupanakan qhipäxapanxa, muspharkañ jiskʼa katxarusaw Karin ukat Ben, Gates ukat Belmonte jupanakax jutapxäna.
  
  Drakex utaruw puritayna ukat jank"akiw jak"ankir ventanat uñch"ukitayna janïr pirqar ch"allxtkasa. Jupax p"iqip ch"allxtayäna. Janiw kunas Mayax jutir uñakipt"äna, ukat Aliciax jutir uñakipt"äna. Panpachani warminakaxa p"iqi ch"allxtasipxäna.
  
  "Nayraqata punku".
  
  Drake chachajj ventananakat tʼijtjjäna, jistʼarat punkur puriñkama. Uka thiya lawanakaxa ch"uqi ch"uqimpi ch"uñumpi ch"uñuyata uñjäna. Marco ukat barandillas de hormigón ukanakax qʼañuchatäxänwa. Punku patxankir kʼachachtʼat ventanas ukat lintel ukanakas plomo fragmentonakampiw pʼakjatäna.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Ukhamajj janiw profesionalanakakiti.
  
  "Ukax taqi kuns jukʼamp jan waliruw puriyi". Drake chachajj uta manqharuw uñtäna ukat jankʼakiw qhepar kuttʼäna. "Spray ukat presa mercenarios ukanakax jikxatañax facilakiwa ukampis infierno ukham ch"amawa controlañataki. Jiwasax yaqha chiqar sarxañäni -sasa.
  
  Noruega jaqix kuns arnaqasïna, amuyataxa chiqpachapuniw phisqa masinakapat llakisïna, ukampis Dahl jupax esposampiw chint"äna ukat kisunakapar wali askit uñjasax amukt"am sasaw säna. Uka manqhanjja, nayra pinturanakaw perqanakar warktʼatäskäna, ukat persa ukat egipcio nayra alfombranakanjja qamir mueblenakaw saytʼatäskäna. Uka esculturat techonakajj warktʼat candelabronakaw kʼachachtʼäna. Uka pasillon pä ladopanjja, mítico ukat nayra animalanakan wali suma esculturanakaw utjäna. Drake chachajj ukanakjja janiw reproduccionanakäkaniti sasaw amuytʼayäna. Kunapachatï jukʼamp sum uñakiptʼäna ukhajja, mä fotonjja, nayra Babilonia markajj taqe jan wali luräwinakampiw uñachtʼayasïna, maynïristi - Sodoma ukat Gomorra markanakajj qʼañu luräwinakan jachʼañchatäpjjänwa. Maynïristi, infiernonkir saxranakaw wayn tawaqunakar jan waltʼayapxatap uñachtʼayäna, traje de negocios isimp isthaptʼat chachanakax saytʼatäsipkäna, cristal vasonakat wiski umasipkäna ukat cinturat alayaru qʼala jan isinïpkäna.
  
  "Aka?" Dahl jupax noruego jaqin ajanuparux chhuxriñchjasïna. "¿Ukham jakasktati waljani nuwasipxi ukat jiwapxi?"
  
  Drake chachajj nayrïr cuarto uñakipäna. Hayden jilatajj uka jachʼa pasillot maysa toqenkir pasillo qʼomachäna. Jinchunakapax jisk"a arunakjamaw sintonizatäna. Mä chiqat nayratpach jisk"a jach"a jach"a tukuñanak ist"apxäna, mä arnaqasiña ukat mä ordenax gutural, yaqha markankir arumpiw arnaqasïna. Ukajj uta qhepäjjat jalnaqkaspas ukhamänwa.
  
  Yaqha cuartojj qʼomachasïna, ukat pusi cuartojj qʼomachasïna. Hayden ukat Kinimaka jupanakax phisqhïr utaruw mantapxäna, juk"amp jach"a mantañaw utjäna ukat pä jach"a punkunakaw utjäna, uka kasta punkunakax suyt"ir porteronakaw jist"arapxirïna. Mä jan walt"äwit qhiparux janiw maynis mä ratuk uñstkänti, Drakex mantañawjaruw liwxatäna.
  
  Hayden kullakajj juparuw qhepäjjat uñjäna, wali llakitaw jikjjatasïna. Kinimakax p"iqip jisk"achasïna. Drake, nayratpach juk"amp jan walinak axsarasa, jach"a hawaiano ukar jak"achasïna, cuarto uñakipañataki.
  
  Ajjsarañaw kayunakap katthapïna.
  
  Jupanakajj perqanakaruw clavompi chintʼatäpjjäna. Pusi Élite de Sombra ukankirinaka, amparanakap luqtata, kayunakapax crucifixión ukan qunt"atawa, palmeras ukat kayunakapax jach"a pernos ukanakamp ch"uqt"ata, pachpa pirqanakaruw ch"uqt"ata. Wila jawiranakaw jan aljañjam tapicería, p"iqinaka ukat cortinas ukanakat t"ijtäna, ukax jupanakar muyuntat warkt"atäna, pamparuw tantachasipxäna. Chachanakan nayranakapajj chʼiyjatäjjänwa, jachañanakapajj jan chʼamanïjjänwa, llakimp phoqantatänwa.
  
  Mayni equiponkirinakajj uka cuartoruw archivapjjäna. Ben ukat Karin chachanakas uka chachanakar uñjasajj janiw muspharkañas ni arrepentisipkänti. Espadampi jakaña... Jan juchani jaqinakan wilap mallt"añamawa... Jiwañamawa arnaqasisa, idiota.
  
  Janiw khitis uka chachanakar yanaptʼañatakejj sarkänti. Jupanakajj janiw jaya tiempo ukan qheparapkänti. Jichhax Drake jupax juk"amp llakisïna, khitinakati uk lurapki ukat kawkhans Odin llätunk chimpunakax utji. Jupax kutt"awayxänwa, armax wakicht"ataw jikxatasïna, ukat Sam ukat SAS equipo ukar uñkatarakïna, jupanakax pasillo ukar ch"amanchañatakiw qhiparapxäna.
  
  Sam jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. Suma munañani.
  
  Jupajj yaqha cheqaruw sarjjäna. Noruega jaqin arupax juparux jark"äna. "Kuna? Jumax-"
  
  Dahl jupax lakaparux amparapampiw jawq"jäna. "Janiw kuns lurañasäkiti. Kunjams askïspa uk amuyt"añamawa, kunatix mä kutix chuymankipstatäxäta ukhax... Beowulf nayra achachilaman ukhamarak vikingos ukanakamp chikaw sarapxäta".
  
  -Ukat ¿kunas sañ muni?
  
  "Uka fucking uraqiru. Jichhajj amuktʼapjjam" sasa.
  
  Noruega jaqix janiw uka ch"axwäwitx liwxatkänti, jan ukasti irnaqir masinakaparux uñch"ukiskäna, ukat mä juk"a amuyunakas ajanupan uñstäna. Jupajj niyas jachaqtʼasiñampïkaspas ukhamänwa.
  
  Uka equipojj pasillot ventilacionampiw mistupjjäna ukat nayrar sartapjjäna. Pusi cuartonak jukʼamp qʼomachapjjäna, jichhajj amukiw istʼapjjäna. Drakex jupa pachpaw ñanqhachasïna, jupanakax wali qhipüruw purinipxi, ukampis jichhax jan qhipäx uñtasax sarxasax mayniruw jiwayaspa.
  
  Jupax noruego jaqiruw uñtäna. "Mä disparo istʼapjjayäta. Maynix wali akankañapawa. ¿Kunas qhipäxan utji?
  
  "Jach"a cuarto ukax qhipa jardinar puriñkamaw puri. Francés markan ventananakapax jach"apuniwa, ukax taqpach uñt"ayañatakiw lurata..."
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Dal" sasa. Sueco jaqix yaqha ch"axwawimpiw noruego jaqirux amukt"ayäna.
  
  Drakex kunjamtï jan axsaraskäna ukhamarjamaw jankʼak sarnaqäna. Jupajj mä wila chʼaphi uñjäna, uka chʼaphijj perqa taypinwa amparat alturat tʼijtäna. ¿Uka mantanirinakat maynis usuchjatäspachänti?Ukhamächi ukhajja, inas pachpa jaqenakat maynimp balamp jiwayatätap laykuw ukham lurpachäna.
  
  Jistʼantat punkun saytʼasisaw wakichtʼatätap uñachtʼayäna. Kinimakax jist"arawayi ukatx Drake jupax nayraqatw saltawayi, ukatx Hayden jupaw arktawayi. Vidrio punkunakat lurat mä pirqaw nayraqatapan jalnaqäna, ukat ukat sipansa mä muspharkañ uñjäwiw jistʼarasïna.
  
  Ukampis jankʼakiw mä wila wartat jaqerojj cuchillo aptʼata ukat amparapar pistola aptʼat uñjasajj jankʼak chuym chʼalljjtayasïna.
  
  "¡Holgate!" Noruega jaqix nayrar jaltañ yant"äna, ukampis Dahl jupax mä jach"a amparapampiw kunkaparux ch"allxtayäna.
  
  "Suyaña".
  
  -¿Jupajj jumanakat maynïriti? Drakex sist"asïna, janipuniw nayranakap cuartot, uka jaqit ukat ventananakat anqan uñjäwipat apaqkänti.
  
  "Jïsa. Matthew Holgate sat jilataw ukham luräna. Grupojankir sullka jilapawa" sasa.
  
  May, Alicia ukat SAS ukankirinakax Drake juparuw muyuntapxäna, perímetros ukanakap sum uñjañ amtapxäna. Drake chachajj uka jaqen jakʼaparuw pampar jaqontäna, kunjamtï mä chhuxriñchjasiñajj cuerpop chʼalljjtaykäna ukhama.
  
  -¿Kunas pasäna? -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  Holgate jilatajj jaltasaw pʼeqep muytayäna, pistolaparuw uñchʼukiñ yantʼäna. Drake chachajj usuchjatanakap jan istʼasaw armas apsuwayjjäna, ukat wasitatwa jisktʼäna.
  
  "Jupanakax...jupanakax nayaruw saltapxitu." Holgate jupax chhuxriñchjasïna. "Uñch"ukiyapxitu..." sasaw wasitat chhuxriñchjasïna, ajanupax usuchjataw t"ijtäna. "Kunapachatix jupanakax... ch"akkatat... amigonakaja. Amigonakajakiw uñtʼayäta" sasa.
  
  Noruega jaqix Holgate jak"an qunqurt"asisaw jaquntatäna. "¿Kunas akan pasäna? Uñjapxam, nayawa. Jichha arumax kunas jan walïki uk yatiyañamawa" sasa.
  
  "Pantjata?" Holgate chachajj venenonïkaspas ukhamwa uka aru thuqtʼäna. "Walja maranakaw taqe kunas jan walïkänti. ¿Notas ukanakax? Janipuniw amuyasktati. Amtanakamax... wali aski, jan pantjasir amtanakamax phuqhasiñapänwa. Urut urutjama. Semana semana" sasa. Holgate jupax jacht"asisaw cuchillo katxaruñ yant"äna.
  
  Drake chachajj amparapampiw katthapïna. -Inas sapak jaytañax wali askïchispa, asnu.
  
  Noruega jaqix amparap luqtarakïnwa, ukampis Dahl jupax tornillo ukham amparap ch"allxtayäna. Holgate jupax mä juk"a samart"äna ukat saskakiwa: "Janipuniw yatktati" mä akatjamat chhuxriñchjasïna ukat nayranakapas qhant"äna kunawsatix noruego ukar uñtasa. "Kunapachas taqe ukanak aptʼasiwayta uksa janiw yatktati. Jumax jan atipjkayätwa, mä hielo estatua trajempi corbatampi isthapt"ata. Jumax nayarux aynacht'ayapxitu".
  
  Noruega jaqix qhipäxar kutt"awayxänwa, kunatix luraskäna ukx wali axsarataw uñch"ukiskäna. "NAYA? Kuna? ¿Jumajj fortunam aptʼasiwaytati? ¿Familiajj kunjamasa? Impusiwli."
  
  Mai kullakax francés punkunak jak"an jikxatasitapat yatiyäna. "Akanx mä juk"a movimiento ukaw utjistu. Hielo pista qhipäxan quqanak taypin jaqinakar uñjta" sasa.
  
  Drake jupax pä Shadow Elite ch"axwirinakan ch"axwawipatw uñch"ukiskäna. Uka jisktʼajj akhamänwa: ¿arknaqapjjañapati?
  
  Holgate jilatarojj akham sänwa: "Suytʼam" sasa. "Odin markan llätunk chiqanakapa. ¿Jupanakan utjpachati?"
  
  Holgate chachan ajanupax ch"uqitxa juk"amp janq"uruw tukuwayxäna. Lakapajj kuyntʼasïnwa, ukampis janiw mä arus lakapat mistkänti.
  
  "¿Jupanakax fragmentos ukanipxpachati?" Drakex aka jaqirux ch"akha ch"allt"añ munäna.
  
  "Jïsa". Uka confesacionajj mä jiwañar uñtasitänwa.
  
  "¿Kawkirus jupanakar irpapxi?"
  
  Wali axsarañaw Holgate chachan nayranakap ch"amakt"ayäna. "Jupanakax sallqjapxituwa." -sasawa qhuru arsüna, jani jinchuparu iyawsasa. -Janiw kunampis jaytapxituti -sasa.
  
  "¿Kawkirus jupanakar irpapxi?" Drake chachajj niyaw cuchillopar amparap luqtäna.
  
  "¡Pistola qhathur sarañataki!" Holgate jilatajj wal arnaqasïna. "Mä jach"a terrorista qhathu. Uñachtʼäwinakajj jukʼamp jila qollqempiw subasta ukar uchasi" sasa.
  
  Drake chachajj jankʼakiw kayut saytʼasïna. "Nayraqata!" sasaw jach"at arsüna. "¡Jupanakar jarkʼaqañasawa!"
  
  
  PÄ TUNKA Llatun JANK"A
  
  
  Mai ukat Alicia jupanakax sincronizado ukhamaw sarxapxäna, chika jist"arat punkut mistusaw uka chiqankir patio ukar mantapxäna. Jichhax Drakex kunatix ventanas anqan utjkän uka uñacht"äwimp taqpach kusist"añapatakiw jaytawayi.
  
  Jachʼa jardinan pata chikatapajja, patinaje hielo sat cheqaruw tukuyatäjjäna, ukat halógeno sat foconakampiw qhantʼäna. Taqi muyuntat quqanakax Navidad panqaranakampi k"achacht"ata ukat guirnaldanakampi qhant"ata. Artificial chhijchhix uraqin ikiskäna, taqi chiqanw ch"iqiyatäna ukat walja montón ukham ch"iqiyatäna. Nayra jaqinakax jupanakatakikiw juyphi pachan muspharkañ uraqinak lurapxi, sapaki, loco uñjäwi.
  
  -Freaks -sasawa Hayden-ax Drake-n jak"apar sarkasax arsüna, taqi chiqankir Kinimakax jupan jak"apan jan walt"ayat uñnaqt"anïnwa. "Drake, janiw nayax aka alaskti. Uka markankirinakax amateurs ukanakawa. Ukat ¿Élite Sombra ukar jikxatapxatayna ukat t"unjapxatayna sasaw sapxistu?"
  
  Drake chachajj Dahl jilataruw kuttʼäna. "Jupanakamp chika qhiparapxam, achikt"asipxsmawa. Kunas akan pasäna uk yatiñasawa" sasa.
  
  Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. Drake chachajj wali amuyumpiw utat mistunïna, ukat wali thaya arumaruw mistüna. SAS masinakapax Mai ukat Alicia jupanakaruw uñjapxäna, jupanakax pista de hielo ukar muyuntat jach"a bordillo ukar muyuntapxäna, quqa taparuw sarapxäna. Nayraqata, quqanak taypinxa, Drakex mä jaqir uñstata uñjäna. Qalltanjja, wali mulljataw uñnaqäna. Drakex mä segundow amtañar munasïna ukat jupax pallapallaruw jaquntäna, ukampis uka jaqix mä fracción de segundo janïr balax kayupat jaquqanïkipanx mä iwxt"aw arnaqasïna.
  
  Jichhajj yaqha jaqenakajj jankʼakiw qoqanak taypin tʼijtʼasipkäna, wali colerat pallapallampiw pallapallapjjäna. Yaqhepajj qheparuw uñtapjjäna, yaqhepasti nayrar sartasaw juykhükaspas ukham amparanakap patjjar pallapallapjjäna. Drake jupax mayni tripulacionanakapamp chikaw cubierta ukar jaquntatäna, cuerponakap qhipäxan imantasipxäna, bordillo qhipäxanxa, ukampis janiw mä balas jupanak jak"an kawkhans ch"allt"askänti.
  
  "Saraña?" Sam jupax Drake jupampiw uñakipt"äna.
  
  Ukajj yantʼanïnwa. Jupanakjam mä ch"aman, suma mayacht"at equipox mä qawqha segundos ukjax mä horda de terroristas ukanakaruw khuchhuqaspa... ukampis uka jan wali balanakat maynis Lucky ukar ch"allt"aspa ukhaxa...
  
  Ukampis Odin sat chachan llätunka fragmentonakapaw subasta ukar sarapjjañapäna, ukaruw oraqpachan jukʼamp qamirinaka ukat jiwayir terroristanakajj sarapjjañapäna. Kunas churañapänwa. Mä pallapallajj pallapallapunïnwa, kunattejj marka layku ukat munat jaqenakatakejj taqe kunwa aptʼasirïna. Heroe ukax heroe ukhamänwa kunatix axsarañaw jikxatasïna ukat kunjamakitix ukhamakiw mantawayxäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Taqe kunat infiernor puriñkama" sasa. "Beyih" sasaw sapxi.
  
  Maynïrjamax sartasipxäna ukat doble formación ukan pista ukan muyuntat t"ijtapxäna, chiqaparu ukat sapa kutiw ch"axwapxäna. Uka pä jaltxatanakax usuchjataw uñjasipxäna ukat wali ch"amampiw jaquntatäpxäna, artificial ch"uqi patxaruw liwxatapxäna. Balas ukanakax quqa tronconakat jaltxapxäna ukat laphinakaruw ch"allt"apxäna, kunayman samin qhananakaruw t"unjapxäna ukat jach"a soganak khuchhuqatanakampi pampar jaquntapxäna. Jachʼa hielo esculturanakajj chʼalltʼatäjjänwa ukat tʼunjatäjjänwa, yaqhepajj tʼunjatäjjänwa ukat uraqir purisajj tʼunjatäjjänwa.
  
  Drake jupax wali suma quqa tapampiw jan sayt"as nayrar sartañatak apnaqatayna. Jupax jank"akiw terroristanakan qhipäx guardiap uñjäna ukat chikat tunka disparonak apsuwayxäna. Uka chachanakax arnaqasiñampiw jaquqanipxäna, Navidad quqan ch"iqintatäki uka guirnaldanak taypiruw jaquntapxäna ukat juk"amp jach"a q"añunakaw pampar jaquntapxäna. Drake jupax jank"akiw jupanakar jak"achasïna, mayo jak"an qunt"asisaw equipopax q"umachañapa ukat khitinakatix liwxatapki ukampis chiqpachan jan jiwapkän ukanakax jank"akiw thakhinjam sarapxañapatak amuyasïna.
  
  Jupax ch"uqi patxaruw qunt"asïna, mä juk"a samsusaw wasitat cargañ qalltäna. Mai kullakajj jupan jakʼapar qonqortʼaskäna ukhajja, cerealjj chʼalljjtasïna. Jupanak jakʼanjja, wali amukiw utjäna, ukatwa llampʼu chuymamp samsuñap istʼäna. Jupax pilat ramanak qhipäxat uñch"ukisïna, papel linterna mä chiqar jaquntäna.
  
  "¿Nayra pachanakjama?" Mayax siwa.
  
  -¿Jumampi nayampixa? sasaw Drake chachajj säna. -Nayaxa jïsa amuyta. Wali nayra tiemponakanwa" sasa.
  
  -Wali ch"amani ukat junt"u amuyujanxa, Matt -sasa.
  
  Mä segundow jupar uñkatañatak saytʼasïna. Janiw kuna señalas utjkänti, janirakiw kuna ewjjtʼas utjkänti, jupajj wali ukhamarakiw jikjjatasïna. "Waw, ukat jichhax ukham sapxista. Aka pachana."
  
  Maix p"iqix uñstawayki ukhax pallapalla. "Panpachaniw pallapallanakäpjjta. Ukwa jiwasajj lurtanjja. Ukat wali, niyaw Navidad urux purini. ¿Kunas tiempot sipansa jukʼamp askïspa?
  
  Uka arunakampixa, nayrïr uru ch"axwañapäkaspas ukhamaw jichhak jaltawayxäna, ukat qhipa quqaruw t"ijtäna. Drakex qunqurt"asïna kunawsatix balax muspharkañ jak"an sillp"askäna ukhaxa, ukat nina naktayañatakiw sartasïna. Mä segunda qhepatjja, Mai kullakaruw mantawayjjäna.
  
  Ukat akham sasaw jupar säna: "Kunjamsa jumatak jikjjatasta ukajj janipuniw mayjtʼkiti. "Janipuniw taqi maranakanxa. Ukampis wali amuyumpi, janïr uñakiptʼkasaxa, taqi ukanak tukuyañajawa" sasa. Jupajj mä jukʼa samartʼäna.
  
  -¿Alisonatakixa? Mai kullakajj wasitatwa atacäna, jichhajj Drake jilatajj jupamp chikaw tʼijtʼaskäna, chikat paso qhepüru. Terroristas jupanakax nayraqataruw t"ijtapxäna, colores isinakapax jasakiw uñch"ukipxäna, arnaqasiwinakapax homing balizanakat sipanx juk"amp askiwa.
  
  -Jïsa, Alisonataki -sasa. Drake chachajj wali samsusaw pallapallanak jaqontäna, parltʼaskäna ukat animalanak thaqhaskäna. "Ukat Kennedytakix ukhamarakiwa. Taqi Odin ukax kunatix juparux ukar mantawayki ukawa. Ukatwa jikisipxta. Janïr nayrar sartañ yantʼkasajj taqe ukanakajj nayra tiempon utjañap munta" sasa.
  
  "Chiqpachansa". Mai jupax liwxatat terrorista ukarux jaltawayxänwa, sartañ yant"kasax qhipäxat jaltawayxäna, ukat kayunakap taypinx janchiparuw ch"axwantäna. -Walikiwa akankä... -sasawa amparapa ch"allxtayäna, mä pusiru uñtata uraqir purisa. "Mä juk'a pachataki".
  
  Uka tiempotakejja, qoqanak taypit pasasaw jardinan qhepäjjapar jakʼachasipjjarakïna. Drake chachajj ramanak taypin qalat lurat jachʼa perqa uñjäna. Walja maranaka ch"axwäwit yurita jank"akïtapampixa, mä uñisirin bozalpa quqa tronco qhipäxat uñch"ukiskir uñjäna, muytasinx pallapallanak jaquntäna, ukat bozal ukax t"ijtäna ukat chiqak katxarur jaqirus infiernoruw khitäna.
  
  Terroristas ukanakax nayraqataruw tantachasipxäna, pirqa kayun tantachasipxäna, yaqhipanakax niya chikat tunka soga escaleranakaruw makhatapxäna, uka escaleranakax jaquntatäxänwa. Mai jupax mä qunqur jaquntataw jikxatasïna ukat mä ch"axwañ chiqanx patonakjamaw jupanakar jaquntañ qalltäna, ukampis Drake jupax jank"akiw kuna chimpunaktï arknaqapkän ukanak thaqhäna.
  
  Janiwa, sasaw amuyäna. ¿K"ari thakhi? Janiwa. Uka jaqenakajj janiw ukham yatiñanïpkänti. Ukat Drake jupax jupanakan pachpa uñstatapax terroristas ukanakatakix mä muspharkañaw juti sasaw niyaw yatïna. Ukampis wali...
  
  Ukatxa, akapachan jiwañap sañ munir mä istʼasir arumpixa, mä chʼamani motoran qalltatapaw istʼasïna. Drake chachajj jankʼakiw kuntï uk yatïna. Getaway auto.
  
  ¡Jupanakax niyaw llätunk chimpunakampi t"ijtxapxäna!
  
  "Pirqa!" sasaw jach"at arsüna. "¡Taqi kunatï utjktam ukanakampiw pirqaru chʼalltʼasim!"
  
  Hayden, Kinimaka ukat SAS ukankirinakax mayacht"asisaw t"ijtapxäna ukat plomo pirqaruw antutapxäna. Terroristas ukanakax kawkhantix sayt"atäpkän uka uraqiruw t"unjasipxäna. Khitinakatix nina kutt"ayañ yant"apkän ukanakax ukhamarakiw jank"ak jiwapxäna jan ukax liwxatasir masinakapax mä chiqar jaquntatäpxänwa. Chachanakax pirqanakat qhipäxar jaquntatäpxäna, ch"usat saconakjamaw jaquntatäpxäna, alayankirinakarux t"unjapxäna. Jiwayañjam qala tʼaqanakajj qheparuw tʼijtjjäna, kunattejj balanakajj qalat lurat yänakaruw chʼiyjäna, ukat qala bloquenak taypinjja, dentado lineanakaruw chʼiyjäna.
  
  Drake chachajj janiw pächaskänti. Jupax pirqa manqhar purisax jak"ankir columpio escaleraruw t"ijtäna, mä escalera katthapisinx makhatañ qalltäna. Terroristax jupa patxaruw sartasïna, pirqa pataruw jak"achasïna. Drake jupax jank"akiw uka p"akjañ jist"antäna ukat uka jaqirux pirqat apsuwayxäna, juparux arnaqasir ist"äna, kunawsatix thaya taypin muyuntäna ukat uraqiruw wali ch"amampiw ch"allt"äna.
  
  Jupax janiw sum amuyaskänti, Mai kullakax jupan jak"apan soga ukankatapa, janiw jaya qhipäxankkänti. Ukat nayraqatapankatapatxa mä jukʼa musphararakïnwa, ukampis uka qhipatxa terroristanakan jaltir autopan wararitapa ukat pirqa patat uñjatapax taqi yaqha chuymanakaparuw janchipat jaqunuküna, jan ukasti axsarañakiw utjäna.
  
  Uka autojj chʼamaka color camioneta, mä chʼamani motorjam istʼasirïnwa, ukat jachʼa uta jakʼankir chʼamaktʼat bulevar sat cheqaruw jankʼak sarawayjjäna. Mä segundojj cruceruw muyuntäna, mä jukʼa liwxatasïna, ukat mä jan uñjkañ thakin jankʼakiw sarawayxäna.
  
  Mä línea de niya chika tunka terroristas ukanakaw qhipäxan qhiparapxäna ukat armanakap chiqak Drake ukat May ukanakar pirqa patat uñacht"ayapxäna.
  
  Ukatxa pallapallanakaw jiwayapxäna.
  
  
  PÄ TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Drakex pirqat jaltawayxäna, kuna pachatix suxta hociconakan jan khuyapt"ayasir ch"iyar nayranakap jupar uñch"ukiskir uñjäna. Terroristanakax pallapallanak jiwayapkäna ukhaxa, jupax niyaw libre caída ukankäna. Perqa patjjarojj balanakaw sillpʼirïna, yaqhepajj pata patat manqʼantapjjänwa, ukat qala chʼaphinakaw uka muytapar jalluntäna.
  
  Jupax pistola jaytawayi. Thaqtʼir amparapajj sogat lurat escaleraruw luqtäna ukat katjarakïna. Jupajj katjäna, amparanakapajj nakhantaskir amuyasïna, ukampis jukʼamp chʼamampiw chʼalljjtäna. Mä akatjamatwa tʼunjatäñapajj saytʼasjjäna; pirqar chʼalltʼasajj amparapan musculonakapajj usutänwa ukat qhepäjjapas usurakïnwa. Mä jankʼak chʼalltʼasisaw kayunakap primaverankir escaleranakar ayruntäna ukat jan kuna usuniw oraqer kuttʼjjäna.
  
  Hayden jilatajj nayraqatapankänwa. -¿Kunas pasäna?
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Asnunakajj jaltjjapjjänwa. -Uka chimpunakax tukusxiwa -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukat janiw khitis ukan utjkiti" sasa. "¡Kunattejj taqeniw akanktanjja! Jan askinaka!"
  
  "Secretario Gates jupax walja urunakaw activos locales ukanakar thaqhaski", sasaw Kinimakax arsuwiyi. "Komodo ukham uñt"atawa. Jupanakax nuwasiñatakix wakicht"at jaqinakaw utji. Jichhajj ukanak munapjjta" sasa.
  
  Sam jilatajj Drake jilataruw uñtäna. "Regimientox pä equipo ukaniwa, mä horanx avión ukan sarxatapatxa", sasaw saraki.
  
  -Jupanakarux suyt"ayapxam -sasawa Drake-x utar kutt"añkamax säna. "Dal ukax walja activos locales ukaniwa. Ukampis nayraqatax kawkirus sarapxi ukat kunapachas aljasiñ amtapxi uk yatxatañasawa. Ukham jan waltʼäwinakajj janiw mayjtʼayañjamäkaspati" sasa.
  
  "Waliki". Hayden jupax jupamp chikaw sarnaqäna, kunawsatix quqanak taypinx ch"uqi taypin kutt"apxäna, kawkhantix nayrax Élite de Sombra ukan jach"a utapa ukat jichhax cripta ukar kutt"apxäna.
  
  Mä jach"a amukt"awiw equipo ukar muyuntäna, kunawsatix qhanamp phuqhantat pista de hielo ukanx kayuk sarapxäna ukat francés jist"arat punkunakar jak"achasipkäna. Nayratpach amuyt"añax wali ch"amanïnwa kunatix sapa chacha warmix kuntix mä terrorista comprometido ukax mä arma de finsión ukamp luraspa uk amuyt"apxäna.
  
  Dahl chachajj punkunwa jupanakamp jikisïna. "¿Jan pantjasirïtati? Mä maldito Yorkshire markankir jaqiruw taqi kun tʼunjañapatak confiyañama" sasa.
  
  Drake chachajj janiw protesta lurañatakis chʼamapsa apthapiskänti. Jupax sueco ukat noruego ukanakar pasañ thakhinjam sarawayxäna ukat wali prone Holgate ukar mantawayi, jupax Komodo jupampiw uñt"ayasiskäna Ben, Karin ukat Gates jupanakax uñch"ukisipkäna.
  
  -¿Jupax wali amuyt"asirïpachati?
  
  "Ch'amapuniwa".
  
  -Jan amuyt"asir jaqir sartam -sasa. Drakex qhuru arumpiw arsüna. "Janiw kunjamatsa lurañax wakiskiti. Mä minuto jan ukajj pä minuto ukhakiw jakkir munapjjta" sasa.
  
  Uka escandinavo jaqix jank"akiw unxtasiwayxi. "P'ampacht'ita! Ukanjja, mä legal-"
  
  Dahl chachan amparapampiw qhipharux tirade-p sayt"ayäna. "Jumanakax jist"araskakim, nayax phuqhantaskakïwa. Jan kuna walt'awi."
  
  Mä minuto Holgate chachajj chhuxriñchjasïna ukat jachʼatwa protestarakïna. Drake chachajj kusisitaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Sumakiwa". Uka jaqin jinchupar jiskht"añkamaw qunt"asïna. Ukat akham sarakïnwa: "Jichhajj jakasjjtawa jan ukajj jiwjjtawa" sasa. "Ukat jumatï jan llakisksta ukhajja, jan chʼamäki jan ukajj chʼama jiwañaruw puriyistaspa. Akax jiwasan ajllitasawa. ¿Amuyasmati? Walja maranakaw, patak maranakaw jumanakax kamachinak qillqt"apxta ukat ukampiw anatapxta. Juparux caprichoparuw apnaqatayna. Ukampis jichhax... jichhax kamachix tukuwaytanwa. Janiw khitis jumar yanaptʼañatakejj jakʼan utjkiti, Holgate" sasa.
  
  Atipjata nayranakapaxa juparuw uñtapxäna. "¿Aldridge kullakajj? Ch'ixi? ¿Leng?"
  
  -Taqini jiwata -sasa. Drake chachajj janiw kuns lurkänti. "Ukat jupanakax wali t"aqhisiwayapxi, Holgate. ¿Kunjamatsa jiwañ munta?
  
  "Élite sombra-" noruego jaqix jach"a jach"a tukusaw qalltäna, ukampis ukatx ch"amakt"añ qalltäna.
  
  "Élite sombra ukax janiw utjxiti". Drakex Alicia kullakaruw jach"at ist"äna. -Ukaxa Vikingo thiya p"iqi ch"akhamaruwa apnaqaña.
  
  Holgate chachajj istʼarakpachänwa, kunattejj nayranakapatwa jachaqtʼasïna. "Nayan juchaja". -sasawa jiskht"äna. "Taqi kunas nayan juchajawa. Nayax terroristas ukanakarux akan apanta. Jupanakajj Odin chachan partenakap lunthatasin República Checa markar apañatakiw yanaptʼapjjañapäna, ukampis uka lantix sallqjapjjetäna" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Wali muspharkañawa" sasa. -Juk"ampi yatiyapxita -sasa.
  
  "Bancarrotaruw puriyäta, yänakajajj chhaqtayatäjjänwa. Ukampis uka bandajj janipuniw uka toqet iyaw sapkaspati. Ukajj janiw lurañjamäkänti. Janis lurañjamäkaspa ukhamwa uñjasïna. Familianakasajj aka qhepa waranqa maranakan wali chʼamaka urunakansa sumwa jikjjatasipjje" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ukat taqe ukanak droganakamp apnaqaraktajja" sasa. -Nayaxa amuyasta -sasa. Ukampis janiw mä fuck churkti, ¿yatitati? Kuntix nayax yatiñ munkta ukax kawkhans aka bazar lurapxi, qawqha terroristas ukanakas ukankapxi ukat kunapachas ukax lurasini? Jichhax jank"akiw Holgate, janïr equipojar turnasipxañapatak jaytkasax jumat chimpunak ch"iyar jaquntañataki".
  
  "República Checa markan nayra, jaytjata marka. Fantasma marka. Qharüruxa kimsa jayp"u pacharuwa, jupanakana pachapa.
  
  "¿Ukat qawqhanis utji?"
  
  Holgate jupax nayrïr kutiw Drake-r chiqak nayrapar uñkatasax chhuxriñchjasïna.
  
  "Jïsa?"
  
  "Taqi jupanakax".
  
  
  KIMSA TUNKA JAQINAKANA
  
  
  Qhepürojj taqe jakäwipan nuwasiñaw utjäna, ukat uka arumajj walikïkaspas ukhamänwa, inas qhep qhepa arumajj taqe chʼamampi, mayachtʼat samartʼapjjchïna. Walja jaqinakamp mä pachan uñkatasiñax taqiniw uka nuwasïwit qhispipxañapatak mä navajat sipansa jukʼamp jan waltʼayäna.
  
  Belmonte jupax yatitat hotel vienés ukaruw ajlliwayi ukat mä pison tunka payan cuartonak alquilawayi. Lunthatax qullqix janis juk"amp wakiskirïkaspas ukhamaw apt"asïna, ukat inas mä chiqax Emma jiwatapat pampachañ tuqitïchïna. Kuntï jukʼamp munaskäna uk jaytañataki.
  
  Jan ukax - niyas juk"amp munasiña.
  
  Mä kunaw qhan amuyasïna. Belmonte markax jakäwip mayjt"ayir jan walt"äwin uñjasiwayi, janiw mayamps ukhamäxaniti. Taqi kunatï nayrankkäna ukax wiñayatakiw mayjtʼäna.
  
  Pä warawaran jach"a Imperial Hotel, arumanakax qhant"ata, mä ch"amaka, jan walt"ayir thakhi tukuyanx mä quri tesoro ukhamänwa. Vestíbulo ukax mä suma, jawillt"ir combinación de la colores más profundas, qamir wila ukat quri bordes, ch"amaka marcos de roble ukat mä qhana, k"ajkir candelabro taqi ukanak patxa. Uka cúpula giratorio punkun chʼeqa toqenjja, mä jachʼa, kʼajkir Navidad arbolaw saytʼatäskäna, uka qoqajj wali suma kʼachachtʼatawa ukat lliphipikir qhananakampiw kʼachachtʼatäna. Jachʼa suma kʼachachtʼat regalonakjja, taqpach baseparuw uchapjjäna.
  
  "Ay, kunjams mayni chikat jaqix jakasi" sasaw Aliciax sayt"asis uñch"ukis säna. Inglés warmis wali ch"amampiw abrigop juk"amp ch"amampiw jaquntäna, ukhamat usuchjat isinak imantañataki. Belmonte-x qullqi churaskäna ukhax mayni equiponkirinakax vestíbulo ukanw sarnaqapxäna, hotelan qamir qamirinakar uñch"ukipxäna, jupanakax amparamp equipaje apt"ataw jupanakkamaw aruskipt"apxäna. Mä juk"a pachatxa, jach"a lunthatax jupanakarux señas uñacht"ayäna, ukat jupanakax mä jach"a, wila alfombrat, jach"a roble paneles ukan escalerar makhatapxäna, uka escalera patxaruw yaqha jach"a candelabrox sartasïna. Uka patatjja, mármol qalat lurat columnanakampi ukat wali suma qhantʼat estatuampiw uchatäpjjäna, uka estatua patjjarojj nayra, jila alani uñnaqtʼan pinturaw warktʼatäskäna.
  
  "Akana". Belmontex mistuwayxänwa, yaqha suma yänakampi phuqt"at pasillot sarawayxäna janïr sayt"kasa ukat amparapamp luqxatkasa. -Ukanxa akhamawa. Kimsa cero-cero phisqatxa kimsa tunka suxtanikama. Juma pachpa ajllisim" sasa.
  
  -Mä kunakiw -sasa. Alicia kullakajj janipuniw yuspärañap sum uñachtʼayir jaqëkänti. "Uka maldito zapatillas de lujo ukat mä albornoz cuartojan utjañap munta" sasa.
  
  Belmontex tarjeta de entrada ukaruw castillo ukar uchatayna. -Nayax amuyta, jumax juk"amp munasma mä masaje gratuito -sasa.
  
  Alicia kullakajj nayranakapajj jachʼaptänwa. "Maldita chiqawa".
  
  Grupo ukax ch"iqiyañ qalltapxäna, nayrïr kutiw kunatix Drake-takix mä phaxsis samart"añ suyt"apxäna. Mä cuarto ajllïna, "Kimsa tunka minutonakanwa khitirus llakisiñapatak vestíbulo" sasaw jawsäna, ukat sapakiw cuartopar mantäna.
  
  Punkuruw qhipäxar jaquntasïna ukat nayranakap jistʼarasïna.
  
  Kunapachatï munat masinakamax jiwxapxäna ukhaxa, angeljamaw alaxpachar makhatapxäna jumar uñjapxañamataki sasaw sapxirïna. Jupajj amukiw mä oración luräna.
  
  Jan waltʼäwikiw utjäna, janiw yatkänti jakañ munpachati jan ukajj jiwañ munpacha.
  
  
  * * * .
  
  
  Karin kullakax niyaw Komodo-rux cuartopar ayxatäna, ukat prim ukat pedantic uka uñacht"äwix khitirus chiqpachan llakisiñapatakiw qhispiyäna. Mä qhawqha segundonakatjja, panpachaniw qʼala jan isinïpjjäna ukat mä juntʼu, chʼamani ducha manqhan saytʼasipjjäna. Tunka phisqhan minutonakax wali q"ala jan isinïpxänwa, ukampis jichhax payïr muyuntat chika taypinx thiya, luxus tapanakan manqhankiwa. Janïr tukuykasaxa, Karin kullakax jach"a americano jaqimp chikaw lurawinakap mayjt"ayasïna, juparux qunt"asisaw akham arnaqasïna: "¡Jesucristo, jumax juk"amp askiwa aka kutix jan jaytjañataki!"
  
  -Kunatix wakiski ukax -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden chachajj Ben jilataruw cuartopar señas uñachtʼayäna, kunattejj uka waynajj jan sum amuytʼasisaw pasillot saytʼasïna, ajanupanjja jan sum amuytʼasisaw saytʼasïna. Kunapachatï uka warmin askit uñjatäjjäna ukhajja, ajanupaw qhantʼäna. Jupajj jupat jakʼachasïna, jan ajjsarayasisajj wasitatwa jikjjatasïna.
  
  -¡Maldita! Mä qawqha urunakas pasawayxi, nayax yattwa, ukampis sapak jikxatasipkta ukat phaxsinakax pasawaykaspas ukhamaw amuyasi".
  
  Hayden chachajj ventanaruw jakʼachasïna, cheqas uka cortinanakajj thiya cortinanakampi muyuntatänwa. Jupax malla cortina qhipäxar jaquntäna. Anqanjja, walja jaqenakan sarnaqer acera ukat autonakamp phoqantat mä calle uñjäna. Janiw kunas mayjtʼkiti, sasaw amuyäna. Los Ángeles jan ukax Washington DC ukanakax ukhamarakiw wali askïspa, kawkhans jikxatasma. Arquitectura ukax juk"amp yatiñaniwa, quqanakax nayra, ukampis q"uchupax nayratpach pachpakiw qhiparawayi.
  
  Ben jilatajj jan chuymachtʼataw akham säna: "Janiw iyaw sañjamäkiti, Pared de Ikit nayrïr uñachtʼäwipat faltapjjatajjja" sasa. "Amtaña? Leeds markan Tormenta sat jach"a phunchhäwi. Mä juk"a jan amuyt"asir ukat mä juk"a pachataki. Ukat chiqans, Wallax...
  
  -Sartapxam -sasawa Haydenax amukt"äna.
  
  Ben jilatajj janiw istʼkänti. "Ukampis Shingen manqhan uka sepultura jikxatasax chiqpachapuniw juparux muspharayäta, ¿janich ukhamäki?"
  
  Aka qhipa phaxsinakanx Haydenan amuyunakapax kunapachatix Ben ukat Drake jupanakamp nayrïr kuti Washington, D.C. markan uñt"apkän uka pacharuw kutt"awayxi, ukat uka waynan ch"amanchatapa, amuyt"atapa ukat amuyt"atapampiw chuym ch"allxtawayxi. Jupax uka manqhankir jaqiruw uñjäna. Jupar anqar irpañ munañwa amuyasïna. Jupax uka jan walt"äw katuqäna... ukat jichhax jupar manükaspas ukhamaw amuyasïna.
  
  Amuyupan nayrapax Mano Kinimaka ukarux ch"allxtayäna, sapakiw mä cuarto ukan qunt"atäskäna, ukax juk"amp pasillo ukan qunt"atäskäna, taqi chiqankir guardiax jupan jak"apankänwa, ukat qhipa maranakanx juk"amp amuyupankaspas ukhamaw jikxatasïna. Ukampis jupar jarkʼaqañajj jupan luräwipänwa. Nayranakapan uñjata ukat llakisitapatjja, phenqʼasïnwa.
  
  Jupax cuartoruw kutt"äna, Ben ukar kutt"äna. Waynanakjam sarnaqatapanjja, wali suma uñnaqtʼanïnwa. Uka tiempot askinak apsusaw usuchjasiñ qullanak churapkäna ukat sipansa pä kuti jukʼamp qullanak manqʼantäna. Ladopan usuchjatapajj niya chuymapan usuchjatjam wali chʼamampiw thuqtʼäna. Cuchillonakamp jawqʼjapkäna ukajj kunjamsa chuymapan jikjjatasïna uk jañchipan jiljjattayatäkaspas ukhamänwa.
  
  Jupajj janchipansa amuyunakapansa usuchjatäjjänwa.
  
  Ben sat chachan jakʼapanwa ikiñar qontʼasïna, jan llamktʼañapatakiw amuyasïna, jan ukasti jakʼankjjänwa. Jichhajj janiw drama lurañ horasäkänti.
  
  Qharürojj inas jan wakiskirïkchiti.
  
  
  * * * .
  
  
  Alicia kullakajj mä qhawqha minutonakaw ducha ukan qheparäna. Umax wali ch"amampiw ukat jank"akiw ch"allt"äna, niyas mä samarañ masaje ukhamaw jupa pachpax ch"allt"äna, ukampis janiw luxus ukar chuym churir tipo ukhamäkänti. Ukat jankʼakiw sarjjäna, toallampiw wañtʼasïna, wañtʼasïna ukat askichasïna, mä qhawqha minutonakaw hotelan cuartopan sapak uñchʼukisïna, ukat bar ukar sararakïna. Jakawixa wali jisk"akiwa sapaki sarnaqañataki, pusi pirqanakaru ukhamaraki ch"usa ikiñaru uñch"ukiña.
  
  Nayrïr umañajj Jack ukat Cola satänwa. Pusïr uñkataskäna ukhajja, mä jachʼa jaqew jupa jakʼankir asientorojj wali thuqtʼasis chhaqtjjäna.
  
  Mano Kinimaka ukaxa. Jupajj jupat yatjjatäna. "Chiqpachansa jumax jachʼa jaqïtawa, ¿uk yattati?"
  
  "¿Jach"a Kahunat ist"tati? Mamajax nayrax fucking jach"a Kahuna sasaw sutichapxirïtu."
  
  Alicia kullakaxa larusitaynawa. "¿Colertʼasiñ munasmati?"
  
  -Thaqhaña... mä distracción -sasa.
  
  -Ay jïsa? ¿Kunas jumanakan amuyuman utji?
  
  -Qalltatpach mä chiqak amuyt"añäni, Miles, janiw nayamp chika sayt"asktati.
  
  Aliciax lakap mä juk"a chhuxriñchjasïna. "Chʼakhanakapajj cuchillo cuchillot sipansa jukʼamp manqhankiwa, compañero. Jupax jan walt"ayatawa, akax -sasa.
  
  "Taqinipuniw jan waltʼayat uñjasipxta. Jumax yatiñamawa. Ukat chiqpachansa janiw khititsa parlaskta uk yatkti" sasa.
  
  -Chiqansa janiwa amuyktati -sasa. Alicia kullakajj mä kutikiw vasopat qhepar jaqontäna. "Inas Belmonte sat chachar jisktʼañasajj wakischispa. Jupajj sum uñtʼi, mä jukʼsa ukham sapjjetäna" sasa.
  
  "Qhipäxar kutt'añamawa". Kinimaka chikat sillupat sartawayxäna.
  
  Alicia kullakajj amparapampiw amparapamp uchasïna. "Ukankaña. Amp suma." Kunapachatï Kinimakax jan munkasin asientopar kuttʼankäna ukhaxa, saskakiwa. "Nayax mä ajjtaskañawa. Nayajj uk sum amuyasta. Janiw nayajj jarkʼaskti" sasa.
  
  -Chiqpachansa, janiw amuykti kunats Drakex jumar jak"achasiñamatak yanapt"tamxa.
  
  "¿Drake? Ukhamajj kunattejj kuntï jikjjataski uk sum yati, ¿yatitati? Aka yaqha jaqinakax - May, Gates, Dahl ukanakas - taqiniw jupanakan chiqapar uñjañ amtanakanïpxi. Nayax sañ muntwa, Mai kullakaruw uka aparato aljasiñap uñjam. Ukampis nayamp chikaw..." Amparap qhipäxat pʼiqipat cuerpopat kayunakapkama tʼijtäna. "Kuntix uñjkta ukax kuntix jikxatkta ukawa. Ukat kuntï nayajj amuykta ukajj cheqpachapuniw jumanakar yatiyañ munsma. Janiw kuna imantatanakas utjkaniti, janirakiw amtanakas utjkaniti" sasa.
  
  Kinimakax barman ukarux botella jaytañapatakiw mayitayna. Wali amuyumpiw jupanak taypin uchäna. "Hayden jilatajj nayan jefejawa. Janiw kunas jiwasanak taypin utjkaspati" sasa.
  
  -Jan wali arunaka. Taqi kunas sapa kutiw mayjt"i. Jila parte jefenakajampiw ikirïta" sasa.
  
  Kinimakax p"iqip ch"allxtayäna ukampis janiw larusiñjamäkänti. Mä juk"a pachatxa ch"allxtasïna ukat chhuxriñchjasïna. Mä suma wakichtʼat vaso aptasajj Alicia kullakampiw chʼalljjtäna, ukat mä kutikiw jaquqanïna.
  
  Barman jaqix amuyt"asisaw yaqha botella apanitayna.
  
  
  * * * .
  
  
  Thorsten Dahl chachajj uka cuartoruw sarnaqäna, uka cuartojj mä jukʼa tiempotakis mä centro de comando ukar tukuwaykaspas ukhamänwa. SAS waynanakax noruego ukar uñjkasax amukiw maynit maynikam aruskipt"asipxäna, ukatx Jonathan Gates jupax wali amuyumpiw jan atiniskañ jaqinakar muyuntäna, qhipharux jupar atinisiñjam jaqinakamp telefonot jawst"añkama.
  
  Comandantes ukanaka. Generales ukanaka. Nayra yatiqañ utan irpirinaka. Jan uñt"at tripulacionanakan jan axsart"ir capitananakapa, jaqinakax janiw jach"a uñt"atäñ thaqhapkänti, jan ukasti sapa uruw uñt"ayasiñ thaqhapxäna. Jan walt"äw kamachix janiw walja qhispiyat jaqinakaparux República Checa markat mä uru sarañan utjañapatak jayskänti, ukampis jupax Casa Blanca ukan manq"añ pachanx khitirus apuestañ munäna, mä qawqhat sipans juk"amp apt"asiñapataki.
  
  Khitinakas ukat khitinakas Shadow Elite ukan anillo conspirador ukankapxi uk yatiñax wali nayraw utjäna. Jichhax jupanakan juk"a yänakapax wali askiwa, llätunk Odin chimpunak kutt"ayañataki.
  
  Sam, SAS equipon p"iqinchiripax Europa uksan juk"amp pä equipos ukanakamp jikisiwayi, panpachaniw uka viaje lurañatakix wakicht"atäpxäna.
  
  Jichhajj Dahl chachajj nayraqatar qheparuw saraskäna, ukat walja suma irnaqäwipan kuna askinaktï jikjjatkäna ukanak mayiskäna. Ministro de Estadopax ukhamarakiw luratayna. Suecia markax avionat República Checa markarux mä juk"a jak"ankxänwa.
  
  Qhepatjja, Dahl chachajj teléfonop jistʼantäna. -Qharüruxa -sasawa cuartoru yatiyäna -mä jisk"a ejercito utjañäni -sasa.
  
  "Checonakax inas jan sinti kusisipkchiti taqi uka yaqha markankir pallapallanakar territoriopar mantapki uk uñjasa", sasaw noruego jaqix cuartopan jisk"a esquinapat jupar arsüna.
  
  "Ukatxa, janiw terroristas ukanakarux markapan armas de fuego qhathunak apnaqañapatak jaytapxañapäkiti, ¿janich ukhamäki?"
  
  Dahl chachajj mä jukʼa samartʼäna. Nayranakapajj chʼamaktʼänwa, ukat mä jukʼa tiempotak jachaqtʼasir uñtasitaw lakapan uñstäna. Jupax markapan kutt"añ pachax jakthapitaynawa. Ukat uka cuartoru ukat guardianakaparuw mayamp uñtäna.
  
  Mä juk"a pachaxa, sasaw amuyäna. Mä juk"a pachakiw.Aka arumax taqi arumanakax, jupax merecerakïnwa.
  
  Pasilloruw mistuwayäna, ukat escalerar jikxatäna, ukat pata gradaruw quntʼasïna. Jupajj jankʼakiw uka numeror jawsäna. Chʼiqa toqenjja, mä jachʼa rectangular ventanajj chʼamaktʼat calleruw uñtäna, ukanjja hadanakan qhananakapajj munañanakapjamaw qhantʼäna.
  
  Uka jawsatax jank"akiw jaysatäna. Warmi arupa. "¿Zala?"
  
  "Ukax nayawa".
  
  Torsten ukat juk"ampinaka. Ay, kunja sumas arup ist"añaxa. ¿Utar purintatati?
  
  Ukham suytʼäwiw arupan utjäna, ukham atinisiñaw utjäna. Dahl chachajj janiw kuns sañ munkänti. "Janirakiwa".
  
  Ukampis warmipänwa, jakäwipan masipänwa, janipuniw kuns jupat imantañjamäkänti. Ukat akham sarakïnwa: "Utar kuttʼanjjtawa" sasa. -Janiwa aka lurañaxa wakiskiti -sasa. ¿Ist"tati?
  
  Dahl jupax mä juk"a pachax amukiw jikxatasïna. Warmipajj ukat sipansa jukʼamp sum uñtʼäna. "¿Jichhakamax sartasipxi? ¿Jupanakax ukankapxiti?" Jupajj amukiw parlañ yantʼäna, ukhamat arupajj jan pʼakjañataki.
  
  Maynïr telefonojj tʼijtʼasaw telefonot jistʼantasïna. Mä segundo qhepatjja, gemelon arnaqasitap istʼäna, qʼala kayunakampiw sapüru chʼajjwañ istʼäna, ukat pä jiskʼa wawanakapajj lineankjjänwa, jupanak pachpaw parlañ munapjjäna, ukat jupanakan arunakapatjja, parlañ munapjjänwa.
  
  Jupajj parlapjjañapatakiw jaytäna, muspharkañapatwa kusistʼäna, jakäwipat kusisiñampiw kusistʼäna, ukat ukhamäñap munarakïna. Wawäkasajj mä ratukiw tʼijtjjäna, ukat sapa pachaw jupanakamp chika yatiyaskäna ukajj jukʼamp munañar puriyäna. Ukampis uka pachparakiw jan tukuskir colerasiñampi jupanakar arxatañ munäna, janipuniw istʼapkaspänti. Wawax awk taykapan nayranakapamp uñji, ukhamax uka nayranakax jach"a jach"a tukuñamp kusisiñampi phuqt"atäpan, janiw llakisiñampi, arrepentisiñampi, colerasiñampi phuqt"atäñapäkiti.
  
  Ukan qunt"asitayna, jach"a ch"axwiri, nayranakapaxa jachaqt"asisawa, wawanakapa kusisita ist"äna.
  
  
  * * * .
  
  
  Karin kullakajj ikiñat sartasaw mä suma albornoz uchasïna ukat ventanaruw saräna. Komodo sat chachar jan uñchʼukisaw akham säna: "Janipuniw wali wakiskirjam amuyasirïkti" sasa. "Ukampis nayra tiempon chʼamaktʼat sarnaqatajat amtaskta ukhasa, jumamp chikajj wali sumwa jikjjatasta" sasa.
  
  Jichhax Komodo jupax uñt"awayiwa, wawatpach muspharkay lurawipat yatïna, ukax jilïr jaqirjam uñt"ayawayi. Ukat akham sarakïnwa: "Iyawsäwim aptʼasiwayjjtawa" sasa. "Jumajj uka chhaqtäwirojj wali askit uñjtajja. Janipuniw mayampsa ukham lurañax wakisxaniti" sasa.
  
  Karin kullakajj jankʼakiw muytasïna, mä ceja jiltayasa. "¿Khitis jumaxa, Trevor? ¿Psiquiatra jan ukajj guru?"
  
  Jupax ikiñat jaltasaw jamp"att"äna. -Mä juk"a panpachani -sasa.
  
  Karin kullakajj wali sum jampʼattʼäna, amparapat jan kuns uñchʼukisaw uñchʼukïna. "¿Qharürut kamsaraksnasa?"
  
  Jupax amparap luqxatatap amuyasïna. "T"aqasiñatakejja, Buffy kullakat mä episodio arstʼä: "Qharürojj akapach qhespiyañäni.Mayamp"" sasa.
  
  -Ukat ukatsti?
  
  "Jiwasax maynit maynikamaw qhispiyasiñäni. Familiat anqäxankir jaqinakax atinisiñjamawa, uk uñachtʼayapxäma. Jumax mä thakhi amuyt"äta, ukhamat ikiñan ikiñataki. "
  
  "Jumanakax nayampïpxañamataki.. Kunjamatsa."
  
  "Jïsa. Ukampis jichhax..." Jupax llamp"u chuymampiw jupat jithiqtawayi ukat celularap thaqhañ qalltäna. -Nayaw mä ejercito lurañ yanapt"añaja.
  
  Mayat mayakiw jakʼa masinakapan contactonakap thaqhañ qalltäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Aliciax janiw pächaskänti, kunapachatix Belmontex bar ukan ajanupar uñacht"ayäna. Jupanakamp chikt"atäñapatakiw jawillt"äna, ukat Kinimaka lunthatampiw mayacht"asis sinti umapxäna, wal parlt"asipxäna, ukat ajllitäñ munirinakan uñkatataparuw uñch"ukipxäna. Aliciax panpachaniw conchas ukanakat mistuñapatak wayt"äna - Kinimaku Hayden lantix ukat Belmonte Emma lantix. Hawaiano chachajj pächasïnwa, jefepampejj kuna horasas wakisispa uk suytʼäna, uka tiempojj janipuniw purinkaniti. Belmontex chiqpachans Emma kullakaruw uywatayna ukat yatichatayna, jupan ch"iwipa ukhamarak jupan lantiñapataki, ukampis kawkhantix yatiqañ utan loco thakhipanx jupax wali munasiñampiw uñjasiwayi, wali ch"ullqhi amuyupampi, suma uñnaqt"anipampi, jan axsarañapataki. Jupax jan jupamp chikaw chhaqtxatayna.
  
  "Mä angelax yatiñani, bolas ukat wila ajanuniwa." Jupax jupat qhanañcht"äna, ukat Aliciax lunthatan yanapiripar wasitat uñjañ munasaw jikxatasïna. Inas jupanakax amigopäpxchispa.
  
  Alicia kullakajj parltʼasiñaw wakisi sasaw säna. Janiw amuyunakapampix sapakïkaspati. Jan wali samkanakaw juparux walpun chʼallxtayäna.
  
  Mä ch"amaka esquinaruw sapak tukuyapxäna, wali umañamp jan wali arunak arsusa, irnaqir masinakat sipan juk"ampiruw tukupxäna, arum paqaraw aruskipapxäna ukat taqi axsarañanakax utjaspawa, machaq ururuw alwax uñjapxäna, masinakax armatäpxänwa ukat amuyt"apxarakïna .
  
  Maynikïpjjatap laykojja, jan ajjsarirïpjjänwa.
  
  
  * * * .
  
  
  Matt Drake jupax Viena markan siluetapax qhant"añ qalltäna uk uñjäna. Dawn ukax jank"akiw jak"achasxäna, mä machaq uru qalltawi, ukax wali sumaw tukuyaspa akapach mä axsarkañ yaqha chiqar tukuyañataki.
  
  "Uraqpachan taqpach civilizado gobiernonakax uka tuqinx chikañchasipxañapawa", sasaw säna, janiw llakisiñap imantañ puedkänti. "Ukampis kunatix uka maldito Élite de Sombra ukanakax taqiniruw garras ukanakax utji, janiw khitirus puriñjamäkiti, kunapachatix regimientonkkäyät ukhax Mai, ukax juk"amp jasakïkaspas ukhamaw amuyasïna."
  
  "Jumajj mä peón ukhamätawa, mä robotänwa, uka robotajj ordenanak phoqañatakiw programatäna. Jichhax jumax mä colerat maquinamp nuwasir jaqïtawa. Uka nuwasïwijj jukʼamp chʼamawa" sasa.
  
  "Nayaw ikiñax wakisi". Jupax ventanat jayaruw sarxäna.
  
  Mai kullakajj kawkhantï arumax mä felpa sillun quntʼatäskäna uka chiqatwa uñchʼukiskäna. "Nayjamarakiw Matt, jumax jiwxäta ukhaw ikirïta."
  
  Ukax mä qarjataw jachaqt"asiñ apaniwayi. "¿Bon Jovi sat chachajj? Awisax jumamp nayampiw DinoRock sat aparato uñstayapxta, uk armasxtwa" sasa.
  
  "Ukat jumamp nayamp ukhamarak dinosaurios ukanakar uñtasita, chhaqtxaspa ukhamawa. Taqi kunas aka urunakanx Gangnam estilo ukhamawa".
  
  Yaqha jachaqt"asiwi. "Jichhürojj janiw jiwkañäniti. Janiw khitis ukham lurkañäniti. Jiwasax ejercitonakaparux t'unjañäni, ukat llätunk t'aqanak p'akjata amparanakapat ch'iyjañäni. Ukat Yorkshire estilo ukham lurañäni".
  
  "Jan ukax, Alicia tuqitxa, allqamari..."
  
  "Wauu. ¿Aka panpachani uñisiñaxa? Ukax sayt"añapawa. Mä juk"a pachatxa, jupax chhuxriñchjasiñ qallti. Chiqpachansa kimsaniw sum irnaqtʼapxta" sasa.
  
  Mai kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. "Inasa. Ukampis jichhürunakan kunjamsa uñchʼukisksta, niyas tukusxiwa. Jiwasax nayraqatw Shadow Elite ukarux neutralizawaytanxa. Mä kutix Llatunk Piezas ukanakax jan kuna jan walt"awis utjxani ukhax taqi kunas tukusxaniwa ukatx khitinakatix qhispipktan ukanakax... mä juk"a sumankañ jikxatañäni".
  
  Drake chachajj walja tiempow jupar uñkatäna, arunakapajj cheqätap amuyasïna. Odin chachan ch"akhanakap thaqhañ qalltatapatxa, jakäwipax mä infierno montaña rusa ukar sarañjamawa, ukax saxranakan luratawa, ukat saxranakapan irpatawa. Mä uru jan ukax pä urutxa taqi kunas tukusxaspawa sasin amuytʼañaxa.
  
  Llatunk chiqanakax jan kuna usunïpxiwa. Uka élite sombra ukax chhaqtawayxiwa. Wells jupax uka uñacht"äwit mistuwayxiwa. Mä wila wartäwi reyix carcelan jist"antatänwa, jupax janipuniw oficialmentex utjkänti.
  
  Ukatx mäkiw utjañapäna - Coyote sat jaqi jiwayir jaqi.
  
  Ukampis nayraqatxa nayraqatxa.
  
  "Jiwasatakix ataque qalltañ pachaw purini", sasaw arsuwiyi.
  
  
  KIMSA TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Mä Boeing C17 Globemaster pusi motorani carga avión ukax wali ch"amampiw uraqir purintäna ukatx mä pista de aterrizaje parches, ch"usawjat niyas taxi ukamp sarawayxäna, República Checa Occidental uksan mä jaya esquinapan. Transporte ukax bazar jak"anw uraqir purintäna, ukhamat jan suyt"ayasiñataki, ukampis pallapallanakax mä horaw jank"ak sarapxäna, kawkir sarañs munkän ukaruw pachapar puripxañapataki.
  
  Dahl ukat Gates jupanak taypinx jach"a avión ukar amparanakap katuqañ atipxatayna, jichhax aeropuerto internacional de Viena ukan mä aterrizaje comercial ukhamarak civil ukar chint"ata. Jupanakampi gobiernonakapampejj kuna qollqetï churapkäna ukajja, operadoranakapan jankʼak ukat wali suma yanaptʼatäñapatakiw yanaptʼäna.
  
  Taqpachanx niya suxta tunk jaqinakaw uka avión ukar sarapxäna, jupanakatx jilpachanix pallapallanakaw utjäna. Janiw niyas Drake-x munkän ukhamakiti, jan ukasti qharürut sipanx juk"ampiwa. Jupanak taypinx tunka mayan SAS ukankirinakaw utjäna, Delta ukankir mä tama pallapallanaka, Thorsten Dahl ukan SSG ukankirinaka, ukat mä qawqha nayra amigonakax Gates jupax kunjamatsa aka chiqar apanitayna.
  
  Uka chachanakax kunayman operacionanakat suspenditäpxänwa. Yaqhipanakax ejercicios especiales ukankapxänwa, yaqhipanakax civiles ukanakaruw uñjapxäna. Mä nudojj experimentonak lurapkäna uka cientificonakan mä compañíaparuw uñjäna. Ukat yaqhipanakax jachʼaptayat uñjañ utanakaruw khitapxäna.
  
  Jupanakajj jankʼakiw jukʼamp respetapki uka jaqenakan jan chʼamani jawsatapar istʼapjjäna.
  
  Ukampis mä pʼeqtʼiriw munasipkakïna. Jila partejj Dahl sat chacharuw uñchʼukipjjäna. Ukampis Dahl chachajj Drake jilataruw uñchʼukiskäna.
  
  Inglés jaqix taqi ch"amampiw ch"axwañap imantañatak ch"amachasïna. -Mayniru jaquntañamawa, jumaxa fruta pie -sasa.
  
  "Akax jumanakan operacionamawa, Drake. Nayratpach ukhamänwa" sasa.
  
  Janïr parlañ qalltkasajj janiw mä segundos paskänti. Amtäwix kunjamakitix ukhamakiw jupan manqhan jakasïna ukat samaqarakïna, kunjamatix sapa misión ukatakix luraskäna ukhama, sapa kutiw mayjt"äna. Tukuyañkamax uka equipox satisfecho uñnaqanïxänwa, taqinis mä jukʼa llakitäkaspas ukhamäkchïnsa.
  
  Drake chachajj suerteniw sasaw amuyasïna. Aka misión ukan flip side ukax wali jach"änwa. Jupanakax janiw jamach"i nayramp topografía uñt"apkänti. Qhawqha jaqenakas jupanakamp uñkatasipjjäna uk janiw yatipkänti. Uka tʼaqa tʼaqanakajj kawkhansa imatäni uk janiw sum yatipkänti. Jupanakajj janiw uñisirinakan nina chʼamap yatipkänti. Terrorista ukax mä suma urux mä jan uñt"at cantidad ukhamänwa, ukampis aka... Listax sarantaskakiwa.
  
  Ukampis Drake jupax York markan irnaqañ qalltatapatpachaw uk luraski, kunawsatix mä helicóptero Apache ukax pista ukan uñacht"äwip jark"awaykana. Jichhajj wiñayatakïkaspas ukhamänwa, ukampis cheqansa mä qhawqha phajjsinakakiw pasjjäna. Jupax Odin ukat wila ch"akhanakap chhaqtayañx juk"amp munäna.
  
  Avionajj taximpiw saytʼäna, wali chʼamampiw tʼijtäna. Kunawsatix sayt"kän ukjax mä ch"uxña qhanaw qhant"äna ukatx bahía de carga ukan qhipa punkupax saraqañ qalltäna. Jaqinakax thaya thayaruw t"ijtapxäna, mä juk"a pachatak perímetro ukar jark"aqañatakix jank"akiw sartapxäna. Grupo pʼeqtʼirinakajja, kawkirus sarapjjani uk yatiñatakejj brújulanakap uñakipapjjäna. Drake jupax May ukat Alicia jupanakaruw avionat mistuwayxäna, ukatx mayni tripulacionanakapaw arktäna, taqpach civiles ukanakas ukhamaraki. Jupanakax jutapxänwa; sapa amparax jichhürunakanx munasispänwa ukat munasirakispa.
  
  Hielo thayax Drake-n ajanuparuw ch"allt"äna. Ukat jankʼakiw chalecop apthapïna, jiskʼa paquetepsa armanakapsa uñakipäna, ukat taqenis ukham lurapjjatapsa uñjarakïnwa. Gates ukat Hayden jupanakax armas ukat municiones ukanakaw aeropuerto de Viena uksan CIA ukan utjki uka chiqat apsusipxäna, ukhamarak yaqhip wakiskir yaqha yänaka - granadas, RPGs, chalecos Kevlar, equipos de comunicación, uma, ukat walja paquetes de raciones ukanakas apsusipxäna.
  
  Hayden jupax Drake jupan jak"apan sayt"atäna, kunawsatix jupanakax mistuñ thakhinjam sarapkäna ukhaxa. "Chiqpachansa nayax p"iqinchirïtax yatisktawa, ¿janich ukhamäki?"
  
  Drakex chikat jachaqt"asiw americano jaqin ajanupan uñjäna. -Ay jïsa -sasa. ¿Kunjamsa ladopan utji?
  
  "Yanqhachasiwi. Ukat jukʼamp usuchjasiñ qullanak manqʼantasiyäta ukhaxa, Santa Claus ukat fucking renopampiw qhipäxat jutasin uñjirïta" sasa.
  
  "Inas mä aski chʼamañchtʼäwirjam yanaptʼchispa". Alicia kullakajj qhipäxat akham sasaw chikañchasïna: "Kunjamäskpasa, inas aka kutix jan cuchillomp jawqʼjatäñax wali askïchispa".
  
  Drake jupax mä jach"a ch"uxña qullu pataruw mä jisk"a quqa thiyaruw irpxaruwayäna. Ukat akham sarakïnwa: "Tapa apsuñatakiw akan jutapjjäta" sasa, ukat micrófonoruw chʼetjjtäna. -¿Taqi kunasa qhana?
  
  Uka jaysäwix purintäna, jach"a jach"a tukusaw kunatix sinti ch"axwawinakaw utjäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Sumakiwa" sasa. -Jichhax uñacht"ayañäni -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Ekipunakax mä juk"a t"aqanuqtapxäna, kunawsatix motley quqa taypin sarnaqapkän ukhaxa, sapa tamax jupanakan yänakaparuw ch"amanchasipxäna. Ukham unidades rivales ukanakar tantacht"añatakix extraordinarias circunstancias ukat juk"amp extraordinarias jaqinakaw munasïna, ukat Drake jupax uka jaqinakan jupan layku utjatapatx kusisitaw jikxatasïna. Kuna circunstancianakatï jupajj jan sinti kusiskänti. Jupax jank"akiw qhipäx uñakipäna, noruego ukan jikxatasitap uñakipañataki, juparux pä SAS guardianakaw irpapxatayna. Uka jilïr jaqejj Holgate chachan aljantatätapata ukat jamasat grupopar jiwayatapat cheqpachapunis muspharaskchïnjja, mä jukʼa mistuñatak amuytʼañwa chʼamachasiskäna.
  
  Mä jukʼa tiempojja, wali amuyumpiw sarnaqapjjäna. Drakex amuyunakapax chuymapar kutt"ataw jikxatasïna. Amigonakapan ukat tripulacionanakapan lurañapajj wali chʼamampiw amparapar purtʼasïna, ukampis janiw khiti terroristas Odin ukat jupamp chikäpkäna uka armanakjam wali axsarkañ arma apnaqañapatak jaysatäkänti. Sepulturanak thaqhaña, Wila Rey ukar loco arknaqaña, Wells-an imantat yatiyäwinak thaqhaña - taqi ukanakax ukaruw puriyatayna - mä thakhi sarnaqawiw q"añuchata thaya ukat jaya checo pampanakana, kawkhantix qullunakan ch"amaka ch"amakanakapax jaya nayraqatapanx janiw kunas utjkiti, Transilvania markan anqäxanakapakiw utji.
  
  Uka aruskipirix jinchuparuw chillqt"äna. Jupax pecho micrófonoruw ch"allt"äna. "Jïsa?"
  
  Mä jan waltʼayir aruw akham säna: "Quqa taypit sipansa, oraqejj sartañwa qallti" sasa. -Qullu patanxa utanakaw utji -sasa.
  
  "Marka?"
  
  -Ukaxa coordenadas ukanakaxa chiqapawa, jïsa.
  
  "Jupanakax chiqaw sapxiwa". Drake chachajj Holgate chachan wali ajjsarkañap tukuyarojj lupʼïna. "¿Utanakax wali ch"amampi ch"allt"ata?"
  
  "Jïsa. Ukat uka ayllux jaytjataw uñjasiraki" sasa.
  
  "Waliki. Jiwasax suyt'apxañäni".
  
  Quqa thiyat uñjañax Drake-rux chhaqhat suyt"äwimp ch"usat jikxatasiñampiw chuym ch"allxtayäna. Q"illu, wañt"at ch"uxña quqanakaw mä jisk"a qullu ch"uqt"äna. Ch"usawja pico muytapanx jan walt"ayat utanakaw sayt"atäna, ch"usa ukat t"unjata, pirqanakax ch"usawjanakan chhaqhata, mä jach"a monstruo transilvano ukham jalnaqkaspas ukhama, taqi kunatix uñjatäki ukanak t"unjañataki.
  
  Ukat chiqpachansa ukhamänwa. Civilanakax -warminaka, wawanaka- nayratpachaw mä jan uñt"at destino ukar saykatañatak sarapxi. Markap chhaqtayir ñanqha jaqinakax markap jaytawayapxi ukat jan qhipäx uñch"ukis qhiparukiw sarxapxi. Jupanakjam jaqenakajj janipuniw arrepentisitap uñachtʼayapkaspati.
  
  Drakex kunjams jaqinakax jichhax tribuna qhipäxan tantachasipxi ukxat lup"ïna. Fanaticos, jïsa, ukampis juk"amp jan walixa, suma wakicht"at fanaticos ukanakax manqhan bolsillos ukanipxi. Jupajj micrófonoruw chʼetjjtäna. -Mistxapxam -sasa.
  
  Uka equipox sarxataynawa, qalltanx mä machaq maquinar uñtasitaw ukax aceite ukat laq"ampi ch"allt"añaw wakisi, ukhamat formar uñstayañataki, ukampis uka jaqinakax consumados profesionales ukhamäpxänwa ukat jank"akiw maynit maynikam yatintasiñ qalltapxäna. SAS p"iqinchir equipox nayrïr kutiw uka makhatäwir atipt"awayi. Drakex jupanakat mayniruw mä akatjamat jupar ch"allt"ir uñjäna, ukat juk"amp alturuw saraskäna ukhax mä sapa terroristaruw kunka p"akjata jaquqanir uñjäna. Uka equipojj edificionak taypinwa chʼamaktʼäna. Drake, May, Alicia, Dahl ukat pä agente CIA jupanakax chika tamax civiles ukanakamp chikaw utt"ayapxäna - Ben, Karin, Gates ukat Belmonte jupanakax qhipäx tuqir irpxaruwayapxäna, jichhax Komodo ukat pä jaqi Delta equipo ukamp guardia ukhamaw jikxatasipxi.
  
  Drake jupax ch"uxña qullu pataruw puritayna ukat thaya hormigón pirqaruw taqi ch"amampiw ch"allxtayasïna. Kawkhantï granadajj chʼiyjawaykäna uka cheqanakanjja, kawkhantï balanakajj chʼiyjkäna uka cheqanakanjja, chʼiyjatäjjänwa. Mä jukʼa samartʼasajj istʼänwa. Jaqinakan arunakapax kawkhans nayratpach jutäna, janiw jak"at jutkänti, ukampis aruskipäwinakas larusiñas thaya khathatimp chikaw ist"asïna.
  
  May kullakajj amparapampiw chʼoqtʼasïna. "Alaya". Jupax amparanakap ch"uqt"asïna. Drake jupax jupanakarux mä paso ukham apnaqatayna ukat jupar ch"amanchañ suyt"äna. Ukham luraskäna ukhajja, cuerpopajj pata teja patjjaruw jiljjattäna, ukat horizontal toqeruw uraqir purintäna ukat mä minutojj jan kuns lurasaw qheparäna. Uka pachparakiw ch"iqa, kupi, nayräx utanakanx lurasïna. Jisk"a laq"a ukat wali ch"ullqhi grava ukanakax amparanakaparuw ch"allxtayäna ukat mä amuki ukampis qhuru unxtasiwiruw puriyäna, kunatix wali amuyumpiw nayrar jalt"äna, p"iqipax wali jisk"aruw alayaru, ukat nayrapax mä pulgadat juk"ampikiw ch"iyjatäna.
  
  Inti jalant tuqir uñtat teja pataruw purisax wali amuyumpiw p"iqip hormigón patat apthapïna. Jank"akiw alayax yaqha SAS pallapallarux payïr sarnaqir guardiamp uñjäna. Terroristanakan perímetropax akanx jisk"akïnwa, ukampis janiw jaya pachax maynix mä ch"axwäw luraspa, ukax sinti jayaruw apasxäna.
  
  Nayraqata, utanaka qhipäxanxa, uraqix kawkhantï ayllun chika taypipäñapäkäna ukaruw sarawayxäna. Ukanx mä plaza pavimentada ukaw lurasiwayi, ukax nayrax ayllunkirinakan tantachasiñ utapawa, jichhax extremistas ukanakatakix mä qhathuruw tukuyata. Drake jupax mä par de prismáticos compactos Steiner Rangefinder ukanak jiltayañatakix pachaw munasïna ukatx janiw tantacht"at uñisirinakaruk yatxatañak munkänti, jan ukasti láser incorporado ukampiw kunayman elementos ukanakan jayarst"awip chiqapar yatiñataki.
  
  Walja tama chachanakaw plazan parltʼasipxäna jan ukax sarnaqapxäna. Jupanakax tunka payan kunayman chiqanakan muyuntapkaspa ukhamänwa. Drake jupax wasitatw uñakipäna ukatx walja cajas apiladas ukanakaruw uñt"äna, ukax DBA Kinetics ukan chimpuntataw cuerponak taypinxa, ukat yaqhax Kord ukan qillqt"atakiwa.
  
  Ukanakajj ametralladoranak apnaqir jachʼa empresanakäpjjänwa. Jan jakt"kay cajanakax capacidad ukar phuqhantatänwa. Mä jisk"a ch"axwäw qalltañataki ukhamarak tukuyañatakix armas suficientes.
  
  Mä jisk"a chiqañchäwi, ukat mä lote de lanzadores de granadas Vektor ukar uñjäna. Mä juk"ampi, ukat mä jach"a ch"axwawiw utjawayi mä qutu misil antiaéreo ukanakat. Sapa puestojj numeronakanïnwa. Drake jupax prismáticos ukanakap mä juk"a muytayäna, plaza uksat juk"ampiruw uñjäna. Uraqix pampa pampanakaruw saraqanïna. Mä jachʼa asfaltat thakiw base terrorista ukar puriñkamajj mä jan wali thak jistʼaräna.
  
  Aka chiqanx Drake jupax walja helicópteros wali uñjatänwa, walja camionanaka ukat jach"a barrilanak uñjäna, kunatix jupax amuykän ukax petroleo ukhamäspawa. Yaqha k"añaskunaka - walja jila chanini masinaka, mä pallapalla Hummer. Ukat jachʼa carpajj subasta lurañatakiw jukʼamp wakiskirïpachäna.
  
  Jupax janiw kuna chimpunaks Odin llätunk chimpunak uñjkänti. Chiqansa jupanakax carpankapxañapänwa. Ukampis cheqpachansa, janiw uk yatkänti. Ukat walja jaqinakaw qullu patat ukat qhipäxankir helicópteronak taypin tantachasipxäna, juparus wal axsarayäna.
  
  Walja fila jachʼa phukhunakaw chʼeqa toqenjja, kawkhantï utanakajj tukuskäna uka cheqan saytʼatäsipkäna. Niyakejjay terroristanakajj jan uka contenedoranak apanipkchïnjja, nayra ayllun kuna lurañas utjañapawa, jan ukajj khititï qhepat ukar sarjjäna ukat chhaqtjjäna sasaw tukuyäna.
  
  Jupax juk"at juk"at qhipäxar kutt"awayxäna ukat uraqiruw liwxatasïna. Dahl, Hayden ukat Sam jupanakax jupar jak"achasipxänwa. Hayden kullakajj sapürut sipansa jukʼamp jachʼa arumpiw säna: "Janiw walïkiti" sasa, inas usuchjasiñ qollanakat jutchi. "Uka chiqax janiw sinti uñjatäkiti, ukampis ukat jukʼampi sarañax mä loco ukhamakiwa".
  
  Dahl chachajj akham sasaw iyaw säna: "Patak jila" sasa. "Ukat muspharkañ amuytʼasirïñasawa. Akax jupanakan jaltxañ thakhipawa ukat kawkhantix subasta ukax lurasiski. Jilïr irpirinakax plazan privado ukanw amtanakap lurapxani. Jichhajj janiw khitis mä parltʼasir guardiajj jupanakan casonakap istʼañap munkiti, ¿janich ukhamäki?"
  
  Sam jilatajj llakitaw uñnaqäna. "Matt, equipojasa aka carpar jak"achasiñax ch"amakïspawa".
  
  -Yaqha tuqit uñakipt"añäni -sasa. Drake jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Jan wali jaqinakax sinti atinisipxaniwa, jach"a jach"a tukuri ukat jach"a jach"a tukuri, kunjamatix terrorista irpirinakax sapa kutix lurapki ukhama. Ukaw jiwasan askisaxa" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Inas ukhamächispa. "Ukampis janiw kunas ukax patak jila suma uñt"at guardianak pasañ yanapt"kistuti".
  
  Drake jupax sueco jaqin uñkatatapampiw jikisïna. "¿Khitis jamasat parläna?"
  
  Mä juk"a pachax pasawayxänwa janïr Dahl jupax amuyaskäna. "Maldita, jach"a bolas ukaniwa, compañero, nayax crédito chursma."
  
  -Axsarkañ jach"a -sasawa Drake-x iyaw säna.
  
  -Suyt"am, hoaloha -sasa. Kinimakax muspharatapat armasxäna. "Jupanakarux atacañ munapxtaxa. Jupanaka?" Jupax amparapampiw carpan dirección general ukar luqxatäna.
  
  -Janiw chiqpachansa mä ataque ukhamäkiti -sasawa Drakexa llamp"u chuymampi säna. -Juk"ampi mä thaya thayt"awiru uñtasita.
  
  "¿Sapa uru manq"añanakax challwampi chipsampi jan ukax ukham yaqhanak jan katuqatamat axsarayasktati?" Kinimakax wali phiñasitaw jikxatasïna. -Janiwa- -sasa.
  
  Hayden jupax Kinimakaruw jak"achasisinx llamp"u amparapamp amparapamp sayt"ayäna. Hawaianox niyaw janchipat jaltawayxäna ukat nayranakap jach"aptayasaw jefepar uñch"ukiñatak kutt"awayxäna.
  
  -Walikiwa, Mano -sasawa llamp"u chuymampi säna. "Jupar istʼañamawa. Jupaw jiwasan pʼeqtʼirisaxa" sasa.
  
  Drake jupax pirqar qhipäxar qunt"asisaw uñch"ukisïna, wali chuym ch"allxtataw taqi jaqinakax "equipo" ukarjam uñjapkän ukanakax aka qhipa pachan tantachasipxäna. Mai ukat Alicia jupanakax jupan jak"apan qunt"asipxäna. Hayden ukat Kinimaka jupanakax ist"añatakiw qunqurt"asipxäna. Ben, Karin ukat arknaqatäpkäna uka Belmonte sat chachajja, yaqha toqet jupar jakʼachasipjjäna. Komodo, pallapallax jupamp chikaw Wila Reyir jan axsaras arknaqäna, jupax Karin jupamp chikaw qunt"asïna. Jonathan Gates jupax Komodo qhipäxan sayt"atäna, postura, ajanu ukat nayranakapax llaki amtäwimp qhant"ayäna.
  
  Ukat Thorsten Dahl, loco sueco, juparux mä kunayman respetompi, munasiñampi ukat jan kun mayis iyawsäwimpiw uñch"ukitayna, mä ch"amampi jikxatat cualidad ukax kawkir nuwasirinakansa, janiw Dahl ukham ch"amanïtapat arsuñax wakiskiti.
  
  Drake chachajj mä imaginario vaso jiltayäna. Ukat akham sarakïnwa: "Aka minutojj utar kuttʼapjjaspänwa" sasa. "Terroristanakax janiw kuns lurapkaniti. Akapachankirinakajj janipuniw yatkaspänti. Jan ukajj qhepararaksnawa ukat janiw qhepar kuttʼjjsnati. Mä vaso libertad ukar jiltayañäni ukat jakäwisax uka jan wali jaqinakan kunkaparux jaquntañäni. Wali jayaruw mayacht"asis puripxta..." sasa.
  
  Drakex sapa uñkatasiñampiw jikisïna, sapa ch"iyar ch"iyar uñtawimpiw jikisïna. "Kunapachatix samkanakajax jiwxi ukhaxa..." Alison ukat Kennedy jupanakaruw uñt"ayäna, ukampis taqi kunat sipansa, khitirutix juk"amp uñt"añ munkäna ukampis janipuniw uñt"känti. Jakkäna ukampis janipuniw jakäwip yatkänti, jupax Emily sat janïr yurki uka wawapawa. "Jiwañ munapxta. Jan ukax umaña. Infiernot sipansa jukʼamp jan walinakaw utji, uk amuyastanjja. Ukampis nayax wali akanktwa - ukat nayax aka yatiyañatakiw akanktxa - qhipa phaxsinakax janiw jiwasakix usuchjapkituti, jan ukasti pelotanakanx wali ch"amampiw ch"allt"apxitu, jan ukasti akaruw puriyapxitu. Taqini. Jichhax, aka t"unjañ uru armampix mä kilómetro ukch"a jayankakiwa" sasa. Jupax sayt"asïna, fusilap jach"ar aptasa. "Ukhamaxa, aka payasos terroristas ukanakar uñacht"ayañ sarañäni, kuntix chiqpachanx "bolas contra la pared" uka arux sañ munki.
  
  
  
  4 CHIQA
  
  
  DRAKE-N QHIPA CHIQAÑCHAWIPA
  
  '...ukat suxta patak jiwaña valleruw kayuk sarapxäna...'.
  
  
  "Chʼiqa tuqinkir pistolaxa, .
  
  Cañón jupanakan ch"iqa tuqiru
  
  Jupanakan qhipäxapanx pistolanakaw utji
  
  Voleibol ukat qhixu qhixu;
  
  Disparonakampi ukat conchas ukanakampiw thayampi thaytʼayasïna, .
  
  Caballompi heroempix liwxatasipkäna ukhaxa,
  
  Jupanakax wali sum ch"axwapxäna
  
  Jiwañan jawq"japaruw jaquntatäna
  
  Infiernon jawqʼjat kuttʼaniña
  
  Taqi kunas jupanakat qhiparxi" sasa.
  
  
  Alfred Tennyson jupan Brigada ATAQUE DEL LIGHT ukan qillqatapat apst"ata.
  
  
  KIMSA TUNKA PÄ JAQINAKANA
  
  
  Ekipox ch"usat utanaka taypinw jalnaqäna, aka pacha suyt"añakiw utjäna - mä thakhix wali jayaruw tukuwayi. Ukajj jankʼakiw purinïna. Jupanakax janïr ukax luraskäna ukhax kimsa juk"amp terrorista guardias de perimetral ukanakamp amukiw apasiñ atipxatayna, ukampis pusir dedopax reflexivamente gatillo jaquntäna kunawsatix jiwañampïkän ukhaxa.
  
  Disparonakax ist"asïna, wali axsarkañ jach"a ch"amampiw hormigón pirqanakatxa ist"asïna. Uka horasanjja, sapa chacha warmiw jakañatak sartasipjjäna. Armanak wakichtʼatäsajj equiponakajj edificionak taypinwa tʼijtjjapjjäna, jan khitis jupanakar flanquear sarañapatakiw jaljtapjjäna. Ukat jukʼamp terrorista guardianakajj jistʼantañ qalltapjjäna ukhajja, disparonakaw istʼasïna. Drake jupax nayraqatapan mä t"ijtir jaqi uñjäna, ukat pallapallampiw phichhantäna, ukat mä thiya, wali ch"ullqhi jet ukamp pirqa esquinaruw ch"allt"äna. SAS ukankirinakat maynix tejas ukar makhatasinx ukanx juk"ampiw sarantawayxi. Sapa esquinax mä machaq jan walt"äwiw uñacht"ayäna, sapa turno callinx ch"amakanakaw utjäna ukat ajanunakaparux imantasiñ utanakaw utjaspa.
  
  Drakex juk"at juk"at nayrar sartawayi, May ukat Alicia, pä jaqiw jupax juk"amp munäna jupan jak"apan aka jan walt"äwinx, jupanakax sarantasipkakïnwa. Sapa mä qhawqha segundonakatjja, machaq disparonakaw utjäna. Jupax plazan sustjasiñapatakix amuyt"aspawa, kunatix armas ukanakax apsutäxänwa ukat helicópteros ukanakax junt"uchatäxänwa. Mä jankʼak llamktʼasaw pecho micrófono jistʼaräna. "Noruegox sapa kutiw jak"ankxañapa. Khitis uka chʼakhanakanïtap yatchi ukhajja, jupaw" sasa.
  
  Jupax yatïnawa, uka ch"amax jisk"akiwa, ukampis janiw jichhürunakanx akan jisk"a ch"amas jaytañjamäkänti.
  
  Alicia kullakajj kusisitaw jakʼapan akham säna: "Ukajj walpun munasta" sasa. "Arumanaka, urunakax nuwasiña ukat qhuru chacha warmi ikthapiña. Nayan jakäwijajj" sasa. Mä chachax nayrar esquina muytasin p"iqipat mä jisk"a chiqaw phust"äna, ukatw pallapallanak jist"aräna.
  
  Juk"amp callinaka, ukat atacantes ukanakax juk"amp ch"amanchasipxäna, línea ukax jan walt"ayir jisk"a tukuñkama. Drake jupax qhipa qhipa utanakaw nayraqatapan uñjäna, kawkhantix uraqix plaza tuqir jalnaqäna, ukat jank"akiw nayrar sartawayxäna.
  
  Micrófonopajj walpun istʼasïna. "Jan walt'a".
  
  "Kuna?"
  
  Ukampis uka qhepatjja, jupa pachpaw qollu pataru purisajj alayaru uñtäna. Walja guardia terroristas ukat khitinakatix contratados mercenarios ukham uñt"atäpkän ukanakax jupanakar t"ijtapxäna, patat jalt"asa ukat maynit maynikam pallapallanakampi, ukhamat jan mä segundas jan balas t"ijtkasax pasañapataki. Suma wakicht"ata ch"ama.
  
  Drakex jank"akiw uñch"ukisïna. Uka phukhunakajj chʼeqa toqen mä qhawqha patak yardanak jayankänwa, ukajj nayrar sartayañataki ukat imtʼañatakis yanaptʼarakïnwa. Jupax micrófono jist"aratayna. -Ch"iqa tuqiru saraña -sasa.
  
  Jank"akiw ladopar kutt"apxäna, qhipäxapax utanakaruw uñtatäna, qala chuymampiw tunka tunka granadanak jaquntapxäna ukat jaquntapxäna. Balas ukanakax pä tuqitw qhant"äna, utanakan pirqanakaparux qhixu qhixunakjamaw ch"allt"äna, muyuntat jaqinakarux morteronakampiw jalluntäna, nayrar sartasir terroristas ukanakarux laq"ampiw ch"allt"äna, yaqhipanakarux muytayäna ukat yaqhipanakax wilamp warantat qullu pataruw kutt"ayapxäna. Phallawinakax qala ukat uraqi, aycha ukat ch"akhanak ch"iyjatayna. Jiwañamp t"unjäwimp jan walt"ayasiñax Drake-n taqpach equipo-paruw ch"iqa tuqir jank"ak jaltxapxäna ukat acero jach"a phukhunak taypinx sayt"asipxäna. Drake jupax ch"aman uraqiruw jaquntäna, laq"a ukat qalanak ch"allt"asa, janiw tiempo ina ch"usar apt"askänti, alayankirinakar uñch"ukiñataki ukat yaqha voleibol de plomo ukar antutañataki.
  
  Ukatx ataque luririnakax qullu pataruw makhatapxäna, wali pallapallanakampi, ukat mä akatjamat jupanak taypin jikxatasipxäna. Drakex pä kutiw pallapallanak jaquntäna, wali ch"amampiw jaquntäna, pä jaqiruw jaquntäna, ukatx mä asalto frontal ukar saykatañatakiw sartasïna. Jupax fusilpan chhuxriñchjataw uka jaqin kisunakapar ch"allt"äna, wilax ch"allxtatap amuyasïna, arma jiltayasax p"iqip patxaruw wali ch"amampiw jaquntäna. Uka jaqix qunqurt"asisaw qunt"asïna. Drakex mayni amparapampiw cuchillo apsusinx tukuyäna. Yaqha chachax inglés jaqiruw lungäna. Drakex ukhamakiw sayt"asïna, janiw qunqurt"askänti, ukat uka jaqin t"ijtäwipampix mä ch"aman p"iqimp ajanupar ch"allt"asaw jikisïna. Jan kuns istʼasa, jan kuyntʼasas uka ataquejj mä montón ukham tʼunjatäna.
  
  Pistolanak ch"axwaña, chhuxriñchjasiñanaka ukat arnaqasiñanaka, khuyapt"ayasiñatak jachañanaka ukat wila masinakan jachañanakaw uka urux ch"allxtayäna. Mai kullakajj jan suytʼataw ajanupar codo katoqäna ukat metalat lurat chapampiw kuttʼanïna, armajj jaquqanïnawa. Drakex wali musphataw jikxatasïna, janiw kuns lurañjamäkänti, ukampis janïr kuynt"kasax Aliciax pistola apsusaw muyuntäna, ukat mä samañ munaskäna uka pachax uñisiriparuw pallapallanak jaquntäna.
  
  Mai kullakajj jupar uñkatasaw nayranakap chʼoqtʼasïna. "Pay suma".
  
  Alicia kullakajj janïr kunkapat katthapiskäna uka chachar kuttʼkasajj nayranakap chʼoqtʼasïnwa.
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna. "Taqi kunas mä táctica de demora ukhamakiwa". Jichhajj uka patat uñjasjjänwa, plaza manqhar saraqasaw uñjasïna. Terroristas p"iqinchirinakax jichhakiw negociop tukuyapxäna, uka markan aycha qhathupanx mä ordinario urus ukhamäkaspas ukhama. Jupanakajj janiw jankʼakïpkänti. Janiw khitis uka qullurusa uñchʼukkänti, kawkhantï jaqinakax jupanak layku chʼaxwapkäna ukat jiwapkäna uka chiqarusa.
  
  -Maldita jupanakan jach"a jach"a tukutapa -sasawa wali colerata jiskht"äna. "Ukampis walja qullqiw jupanakarux aptʼani."
  
  Kunawsatix uka ch"axwawix jan ch"amanïñ qalltäna ukhax Drake jupax nayrar sartawayi. Jupax jank"akiw uñch"ukisïna, ukat mä juk"a uñakipt"asa. Jupajj janiw taqenir uñjkänti, ukampis janiw jiwatanakarojj jupanakat uñjkänti.
  
  Ukat micrófonompiw akham säna: "Nayatakixa" sasa. "Uka plazaru".
  
  Chachanakax contenedor qhipäxat mistunipxäna, armas ukanakax wakicht"atäpxänwa, jutïr ch"amanchañ amtapxäna. Wali amuyumpi ukat sapa kuti wali amuyumpiw qullu patat t"ijtxapxäna, taqi kunatix nayrar sartapkän ukanakaruw ch"axwapxäna. Jichhax Drake-n satisfacción-apaxa, terrorista irpirinakax armas aljirinakax t"ijtxapxänwa, guardaespaldas personales ukat cajas de armas ukat misiles ukanakaw jupanakan qhipäxapar jaytawayapxäna.
  
  Plaza uksatx helicópteros ukanakaruw uñjäna, rotores ukanakax niyaw muyuntapxäna ukatx walja terrorista ukan seguridad ukankirinakaruw estratégicos ukankapxatayna. Wakichtʼatäkasin uñjkäna uka yaqhep armanakajj janiw ajjsarañakïkänti. Jachʼa carpajj jan kuna llakiniw saytʼatäskäna, ladonakapajj thayampiw liwjjatasïna, thaya taypinjja mä oasis samarañaw utjäna.
  
  Drake ch"iqa tuqinxa, Hayden jupax línea de visión ukan uñstäna, taqi chiqankir Kinimaka ukan jak"aparuw t"ijtäna, qhipäxap ch"uqt"asa. Hawaiano chachajj jefepan jan kuna jan waltʼäwin uñjasitapatjja, sapürut sipansa jukʼamp llakiskaspas ukhamänwa. Inas uka usuchjasiñ qullanak laykux Hayden kullakax jan atipjañjamäkaspas ukham amuyaspäna. Drake chachajj nayrankir traficoruw pallapallanak aptʼasïna, jupajj ukhamarakiw jikjjatasiñap munäna. Yaqha disparo, ukat mä accidental disparo ukax cohetes caja ukar ch"allt"awayi, ukax wali ch"amampiw phallawayi, ukhamat Machaq Maran wali suma fuegos artificiales ukanakamp atipt"asiñapataki.
  
  Ukampis jiwayir misilanakänwa, tʼijtʼir tʼaqanaka ukat jiskʼa, jiwayir cabezanakänwa. Drake ukat tripulacionapax maynit maynikamaw laq"ar jaquntasipxäna ukat p"iqinakap ch"allt"asipxäna. Drakex uñch"ukiskäna ukhax mä nina bola alaxpachar chhuxriñchjaskir uñjäna. Jachʼa chʼiyar chhullunkhanakaw jupar muyuntäna. Jupax makhatataynawa. Uñisirinakan soldadonakapa, metalanak tʼijtʼayata ukat chhullunkhayat tronconakajj jichhajj uka plazan qʼañuchatäjjänwa.
  
  Drake jupax plazaruw jalt"äna, niyas asfaltat uraqir purintäna, awisax kunas sarnaqäna ukhax mä disparompiw ch"axwäna. Mä chachajj tʼunjat tronconak nina nakhaskir qhepäjjat jupar tʼijtjjäna, ukampis Dahl chachajj jankʼakiw jupamp jikisïna ukat uka cheqanwa saytʼayäna. Litiraljama.
  
  Uka equipox kayukiw uka chiqarux makhatapxäna, nina naktäwimp t"unjäwinakamp muyuntata, kuna chimpunakas jakañ jan ukax uñisirinakan francotiradores ukanakar thaqhasa. Dahl jupax mä caja intacto de lanzadores RPG ukat cohetes ukanakaw jikxatasïna, ukanakx jank"akiw jaljatayna. Drake jupax Ben, Karin ukat Gates jupanakaruw uñjäna, jichhax qullut qhipäxan t"ijt"asipkäna. Belmontex musphataw jikxatasïna, jupax niyaw uka asalto equipo ukankäna, mä ametralladora ligero ukat pistola amparanakapan apt"ata.
  
  Jichhakamax ukhama suma. Uka llätunka chimpunakatxa wasitatwa lupʼïna ukat axsarañaw utjäna. Holgate chachajj kʼarisispa ukhajja, sinti arrepentisisa ukat obligatäsajj ¿kamachasmasa? Uka jiskʼa tʼaqanakajj chhaqtawayjjchi jan ukajj jichhakamajj Shingen markar sarañ thakinkchi ukhajja, ¿kamachasmasa?
  
  Tatitux taqiniruw yanapt'pan.
  
  Ukat qhipa makhatañaruw makhatatayna ukat nayrïr kutiw chiqpachans alaya valle uñch"ukitayna. Jiwañ Valle, sasaw amuyäna. Uka pampanakanxa, tunka payan jila helicópteronakaw uraqir puriñ suyapxäna. Maynix uñch"ukiskäna ukhaw t"aqanuqtäna. Valle ukar saraqir qullu patax thakhin pä tuqinx wali ch"amampiw ch"iqintatäna, jisk"a tama jaqinakaw sapa amuyt"añ armas ukanakamp armatäpxäna.
  
  Jupanakax allsusaw suyt"apxäna, Drake jupan equipopax juk"amp nayrar sartañ munaspa ukhax jupanakat pasañaw wakisispa uk yatisa.
  
  Drake chachan taqpach equipopax mä tabla de damas ukham uñt"atawa, pä filaruw valle thiyanx uñt"ayasipxäna. Uka pachanx jach"a carpan punkunakapax mä chiqaruw sarxapxäna, ukatx mä jisk"a destacamento de popa chachanakaw mistuwayapxäna, thobs - jan ukax vestido - ukat keffiya - p"iqi ch"ukuñamp isthapt"ata. Jupanakan qhipäxapanx ametralladoranakampi pallapallanakaw jutapxäna, vaqueros ukat chalecos ukanakamp isthapt"ata, ukat jupanakarux qhipa tamaw arktapxäna - mä t"ijtir tama europeo chachanaka - inas mercenarios ukhamäpxchispa- jupanakax Odin markan llätunk chiqanakap jupanakkamaw apt"asipxäna.
  
  Uka aljasiñax tukuyatäxiwa. Helicópteronakax nayratpach junt"üpxänwa ukat wali ch"amampiw sartañ munapxäna.
  
  Drake chachajj janiw yaqha thak uñjkänti. Jupax Dahl ukat Sam ukat jaqinakaparuw uñch"ukitayna ukat jutïr pachan akapach tuqit lup"ïna, wawanakapata, janiw kunas yaqhax utjkaniti. Wawanakasatakix, sasaw amuyäna. "¡Jutïr jakasiñas layku!" -sasawa jach"at arsüna.
  
  Uka cargojj jistʼantatäjjewa.
  
  
  * * * .
  
  
  Jupanakax qarjañjam qullu pataruw jalnaqapxäna, kayunakapax wila ch"uxña ch"uxña quqanakaruw ch"allt"asipxäna, pistolanakax amparanakaparuw wali ch"amampiw ch"allt"asipxäna, balax balampiw jikisipxäna, ch"axwäw jach"at arnaqasiñampiw ch"axwañ jach"a jach"a tukupxäna. Ukat jiwañax thayaruw phuqhantäna. Helicópteronakajj chʼiyar jamachʼinakar uñtataw nayrar sartapjjäna , ukat wali yatiñampiw granadanak apsurinakajj alajjpachat jaqonukupjjäna. Alaxpachat ninax jalluntäna. Mä columna de explosiones ukat mä jiwayir pirqa plomo ukax suxta tunk jan q"ucht"at heroes ukanakan nayraqatapanw sartasipxäna, uka markax axsarañampiw manq"antatäna ukampis jupanak taypinx taqi jan walt"äwinakampiw nayrar sartapxäna. Ukat liwxatasipkchïnsa, chʼaxwasipkakïnwa, jiwañampïskir janchinakapas uraqiru jaquntatäkchïnsa, qhip qhipa granada jaquntapxäna jan ukax yaqha bala apsupxäna khitinakatix wali jakasipki ukat wali pʼiqit jiwañar tʼijtʼasipki ukanakataki.
  
  Taqi qullu thiyanakanxa mä filaruw sayt"asipxäna, cañonanakaruw t"ijtapxäna. Janiw maynis liwxatkänti, jan ukasti ninamp ninampiw nuwasipxäna ukat jiwayir nuwasïwiruw atipjapxäna, kunjamtï mä oladax mä arrecife patxan pʼakjaski ukhama.
  
  Drake chachajja, walja balanakaw ajanupar chʼalljjtayaski sasaw amuyasïna. Mä jachʼa nina naktäwiw nayraqatapan qollu qhantʼayäna, ukampis jupajj uka qolluruw khuchhuqäna. Kunas jinchuparuw chʼalljjtäna, inas metralla ukhamächïna, ukampis jukʼakiw jikjjatasïna. Sapa mayniw uñisirinakarux jakʼachasïna. Sapa mayniw Odin markan chiqanakap jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatak jak"achasïna. Chiqpach nina apnaqasa ukat wali yatiñampiw tienda mayjtʼayasaxa, ataque luririnakar mä proyectil mä proyectil jaquntäna. Balas, granadas ukat cohetes ukanakax wali jach"a thayaruw jalxatäna kunawsatix chachanakax qhipäxar liwxatapxäna, gatillonak jaquntapkän ukapachaw muspharapxäna. Mä juk"a pachax helicóptero ukax terroristas ukanakan arxatäwipan chuymaparuw jaquqanïna, impacto ukanx t"unjasiwayi ukatx metales fragmentos, jaqinaka ukat axsarkañ nina naktäwinak anqäx tuqir ch"iqiyawayi, ukax wali axsarkañ jan walt"awinak uñacht"ayi.
  
  Uka pachpa phallawix qhipäxat uñisirinakan juk"amp ch"amanchawinakap t"unjawayi. Drake jupan equipopax jupanak taypinw jaquntatäna, wila masinakatakis nuwasiñatakis wakicht"ataw jikxatasïna, janiw khuyapt"ayasiñax utjkänti. Drake jupax mä jach"a qullu patat jaltasaw jaqinak taypin uraqir purintäna, ukatx kimsa tuqitw uñisiriparux pechopar ch"axwantäna. Jupanakax wali ch"axwawinakampiw qhipäxar jaquntapxäna. Mai kullakajj jupa jakʼaruw purinïna. Belmonte sat chachajj yaqha toqet saraqanïna. Lunthatax mä mascarat jaqiruw qullut chhullunkhayat mistunir ch"axwantäna. Drakex p"iqip jach"ar aptäna.
  
  -Sarnaqaskakim -sasa. Jupajj micrófonopwa qhantʼäna. "Jiwasax impulso ukaniwa. ¡Jan jichhajj saytʼamti!
  
  
  Ukampis uka horasanjja, wali ajjsarkañ istʼasisaw jachʼa chʼajjwañanak istʼasïna, uka toqejj mä jachʼa calibre armampiw istʼasïna, uka armajj infiernon chʼakhanakapat chiqak chʼiyar jaqëkaspas ukhamawa. Jupanakax cubiertaruw jaquntapxäna, kunatix jach"a uraqinak thayar jaquntatäna, jach"a proyectiles ukanakamp masticat.
  
  "¡Fuck me!" Mai kullakajj arnaqasïna. "Kunasa akaxa?"
  
  Drake chachajj akham sasaw kuttʼayäna: "Mä kasta jachʼa ametralladora" sasa. -¡Jan wali arunaka! Jupanakax jiwasan posición ukarux katuqapxi. Jiwasax pintatätanwa -sasa.
  
  -¡Janiwa pachaxa utjkiti! Mai kullakax arnaqasïna, ukampis uka pachanx jach"a cañonax wasitatw chhuxriñchjasïna ukat mä conchax jupan jak"apanw phallawayäna, ukat janchipax mä ch"ullqhi depresión ukanw khitäna.
  
  "¡Mai!" Drake jilatajj arnaqasïna.
  
  Belmonte kullakajj tʼijtʼasaw jupar jakʼachasïna. Mä akatjamat mä chʼiwiw inti chhaqtayäna, ukat Drake chachajj uñchʼukiskäna ukhajja, pusi uñisiri pallapallanakaw jupar jakʼachasiñatak tʼijtʼasipkäna.
  
  Jachʼa cañonajj mä distracción ukham apnaqatäjjänwa.
  
  Jichhax Drake, sapakiw liwxatasïna ukat qunqurt"asisaw mä jaqirux ch"axwantäna. Ukampis mayninakax sinti jakʼachasipxänwa. Jupanakat maynïrejj jupat pistola jaqontäna. Maynïristi kunkaparux amparap luqtäna, ukampis sinti kʼachatwa. Drakex mä amparat katthapisinx alayaruw t"ijtäna, codoparuw p"akjäna, ukatx wali ch"amampiw ayxatäna, ukhamat uka jaqin janchipax mä jilapar ch"allt"asïna. Maynïristi ladopat jupar jakʼachasïna. Drakex qhipäxar qunt"asisaw uñjäna, kunjams uka axsarkañ zadaja katxarut amparax nayrapat mä milímetro ukch"a thaya khuchhuqatayna ukat janchiparuw liwxatäna uka jaqin qhipäxapar puriñkama. Ukatxa, jupan cuchillop apsusaw pʼiqip qhipäxar jaquntäna.
  
  Uka balajj kayunakap taypin mä chʼusawjat pasäna. Jupax uñch"ukisïnwa. Chiqpachansa mä jach"a pallapallaw nayraqatapan sayt"atäskäna, jachaqt"asis, armap wakicht"ataruw katxarutayna, suma jaqinakan wilapax niyaw ajanupat ch"allxtasïna.
  
  Drake chachajj janiw kuns lurañ munkänti. Jupax mä juk"a arrepentisisaw jikxatasïna...
  
  ... pistolax ch"axwawayiwa, ukampis janiw kuna amtarus puriwaykiti. SAS pallapallax mä jan suyt"at ataque qalltawayi, uka gigante ukarux jisk"a qhipäxaparuw ch"allt"awayi. Pallapallaxa mä chiqaru jaltawayxäna. Uka jach"a jaqix paqallq kayuni muskuluni ukat q"uma colerata, janiw ni liwxatkänti. Jupax pistola wasitat amtañakiw yaqha jaqin jakäwip tukjatayna. Ukampis jichhax Drakex kayunakapamp sayt"atäxänwa, ukat Mai kullakax mä juk"a amuyt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna ukat yaqha tuqiruw umamp chhaqtxäna.
  
  Drake jupax mä punch frontal, kimsa punch ukat mä kick ukanak llijulliju pachan uraqir puriyatayna. Uka jach"a jaqix taqiniruw jan liwxatasin apxarutayna, Mai ukar chuym churasa, jiwayir jawq"jatanakapat esquivasa ukampis kunjamakitix ukhamakiw mayjt"ayatayna.
  
  Drake chachajj wasitatwa chʼalljjtäna. -¡Ukham jikxatasïta, ¡jumax jan wali jaqi!
  
  Uka jach"a jaqix chhuxriñchjasïna. -Nayax amuyta, jumax juk"amp jach"a amparanakaw munasispa, shorty. Jupax Drake-rux pechoparuw mä elefante ch"amampiw ch"allt"äna, qhipäxar t"ijt"ayasaw khithäna, muspharata ukat samañapax tukusxänwa. Mai kullakax wasitat umaruw chhaqtxäna, uñisiripan amparap p"akjasa, ukampis wali ch"amakt"ataw uka jach"a jaqin kayunakapamp t"unjataw jikxatasïna.
  
  Ukat mä jukʼa samartʼasajj jan amuytʼasisaw warktʼat amparap uñchʼukiskäna. -Janiwa mä bovver ukhamäkiti. Jupajj chhuxriñchjasïna, janiw ñikʼutas chʼiyjkänti, kunattix uka chʼiyjat chʼakhax chʼiyjat aycha taypiruw kuttʼayäna. -Qhiparu askichä -sasa.
  
  Jach"a jaqix wali jach"a amparapampiw uka pistola katxarutayna. Loco chhuxriñchjatapampi ukat kusisiñapampix jiwañampi ch"allt"at tarde thayarus loco jan wali amuyumpiw phuqhantäna.
  
  Ukham walja minutonakatjja, payïr kutiw Drake chachajj pistola puntampi jiwañampi jikisïna. Jan kuna suytʼäwinïsajj cuerpop chiqañchañatakiw chʼamachasïna. Ukampis uka jachʼa jaqejj jankʼakiw pallapallanak jaqontäna. Janiw mä arus, juk"amp parlañas utjxänti, mä chispa de ignición ukakiw nayranakap qhant"ayäna, inas akan tukuychispa ukat torpemente jutir dianapar saraspa sasin amuyt"asa.
  
  Mä bala ukham jank"akiw Drake ukat Mei ukanakan ch"amakapax jalxatäna ukat mäkiw jiwxäna. Ukat Daniel Belmonte chachan t"unjata janchipax jupanakan jak"aparuw uraqir purintäna, kawkhantix kunkapax clavícula ukamp jikiskäna ukanx wal wilax mistuwayxäna, nayranakapas suyt"äwimp phuqhantatänwa.
  
  -¿Nayaxa uka uru qhispiytati?
  
  Adrenalina sat qullampi qullatäskakïnwa... usuchjasitapax jiwañjamätapxa janiw sum yatkänti.
  
  Ukampis uka jachʼa jaqejj jachʼa, chʼiyar pʼeqep chʼoqtʼasisaw pistolap wasitat jiltayäna. Belmontex uk amuyasxänwa, ukat taqi jan walt"äwinakat sipansa, sartasisinx jach"a jaqirux amparapampiw muyuntäna. Balas ukanakax Belmonte ukan marcoparuw ch"allt"äna, sapa ch"allt"atax wali ch"amampiw ch"allxtasïna. Drakex uñch"ukiskäna ukhax lunthatan qhipa lurawip aka jakäwin uñjäna - amparap muytasinx Drake-t apsut cuchillox uka jach"a jaqin thiya kunkaparuw chiqak jaquntäna.
  
  Panpachaniw mä montón ukar jaquntatäpxäna. Drake ukat May jupanakax niya mä minuto sartañatakix wali munapxäna. Panpachaniw Belmonte-n qhipa arunakap ist"apxäna, janiw kunas juk"ampïkänti, mä samsuñakiw utjäna. "Jichhax wasitatwa jupamp jikiskä" sasa.
  
  Uka tiempotakejja, nuwasiñajj utjaskakiwa. Drake ukat May jupanakax usuchjatanakap uñakipapxäna, chhaqhat armanakap apthapipxäna, ukat sarantaskakïna, Belmonte-n nayratpach thayt"ir janchiparuw p"iqip ch"allxtayapxäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden jupax Kinimaka, Dahl ukat mä qawqha sueco compatriotas ukanakamp chikaw uñisirinakan arxatäwip t"unjawayi, janïr nayrar uñtasa. Uka ladera manqha jak"achasisinxa, llätunka t"aqanakampi qhispipkäna uka chachanakaxa carpa jaytasaw mä chiqaru sarapxäna, uka chiqaruxa helicópteros ukanakampi phuqhantatänwa. Hayden jilatajj uñchʼukisïnwa. Jupanak jakʼankir cheqarojj chhullunkhampi ninampiw chʼamaktʼäna. Janiw khitirus yanaptʼañapatak atiniskänti, ukatwa tʼijtjjäna, jichhajj usuchjasiñ qollanakajj tukusjjänwa, ukatwa ladopan jan walinak jikjjatañ qalltäna.
  
  -Nayaw nayrar sartayañaja -sasawa Kinimakaxa ch"amanchasïna.
  
  Ukampis jichhajj janiw uka toqet llakisiñ horasäkänti. Kinimakax jupan jak"apankänwa, kunjamtï jupax lurirïki ukhama, Dahl jupax jupan jak"apan sarnaqaskarakïnwa. Jupax mayni qullu pataruw sarawayxäna, mä juk"a pachaw sayt"asïna, kunatix jupanakax nayraqatapan walja pilat barrilanakat wali ch"amampiw sayt"asipxäna. Dahl jupax RPG ukax barril ukanakaruw jalxatäna, ukatx oposición ukax nina nakhantatw jilxattawayi. Ukatxa, llakit pʼiqip chʼallxtasaw uka armax granadanakat jayarstʼayäna.
  
  Isinakapax ch"iyjataw uñjasiwayi, jañchipas wilampiw ch"allt"ata, ajanunakapax ch"amakt"ataw ch"amakt"ata ukat thakhinx irnaqir masinakapan chhaqhata, ukampis Hayden ukat jisk"a tamapampix nayrar sartapxäna, qhiparusti valle ukan pampa chiqaruw puripxäna ukat khuchhurat pampamp uñkatasipxäna. Uñisirinakax allsupxäna ukat yaqhipanakax niyaw ch"axwapxäna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Uka cheqaruw uñtapjjam" sasa. Jupajj mä jachʼa gruporuw uka tʼaqanak apsuñatak chʼamachasipkäna ukar uñachtʼayäna. "Jank'aki. Janiw tiemponïpkti" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Noruega jaqix uma jalsu, cloying chhullunkhayarux wali sum katuqäna, wila wartat ukhamarak jiwañan thiya thujsapampi. Kunawsatix SAS jupar uñjir equipox wali ch"amampiw sayt"asipxäna ukat jakañatakix wal ch"axwapxäna, jupax laq"a taypinx mä venenoso katarix limo taypin liwxatasinx ch"axwirinakar atipt"añkamaw jaltxañ atipxatayna. Ukatxa, wali qunqurt"ataw qullu kayukamaw jaltxatayna. Thakinjja, mä jaytat armas apthapiñsa atipjänwa, mä ametralladorajj taqpach carganakanïnwa, ukajj jan wilani, llakit lakaparuw mä jiskʼa jachaqtʼasiñ apantäna. Suertejj privilegiat jaqenakan ladopankänwa, janiw khitis jupat sipansa jukʼamp privilegiökänti. Jupax qullu patat qhipäx uñtasinx jiwañampïskir lunthataruw uñjäna, Belmonte. Jupax jan mä juk"a jan walt"ayasaw kutt"awayxäna. Odin markan mä qhawqha cheqanakajj wali jakʼankjjänwa, ukat uka amtajj mayjtʼayatäkchïnsa, uka amtajj utjaskakïnwa.
  
  Uka sapa plan ukax garantizataynawa kunatix Élite de Sombra ukan qhiparkän ukax dominación sarantañapataki.
  
  Cayman ukax maldito yänak chiqap p"iyanakar uchañapa ukat akapachar mä iwxt"äw apayani. Mä jiskʼa tʼunjäwitï utjaspa ukhajja, jupatakejj janiw kunäkisa. Mä qhawqha minutonakatjja, mä parte apsusaw uka lurañ saytʼayapjjäna.
  
  Ukampis amuyunakapax jupar jiskt"askäna, inas jan ukhamakïkchiti. ¿Uka lurañ jan saytʼayañjamäkaspa ukhajja, ¿kamachasmasa?
  
  Ukatxa ukhamäpan. Chiqpach ordenanxa, chiqpachansa Élite de Sombra ukan jiwatapax taqpach uraqpachatakiw jiwañapa. Ukajj aka planetatak mä suma tukuyäspawa.
  
  
  KIMSA TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Mä unidad ukhamaw helicópteros ukanakarux atacapxäna. Dahl jupax t"ijtäna, ch"iyar pintat Bell 205 ukaruw pallapallamp jiwayatayna, kunawsatix ukan jakirinakax jan axsaras punkunakar ch"allt"añ yant"apxäna ukat t"ijtxapxäna. Mä qhawqha segundonakatjja, wali chʼamampiw patineta jaqontäna ukat cuerpop nayrar jaqontäna, ukhamatwa cabina ukar tʼijtjjäna, ukat chʼiyar jaquntaskakïnwa. Parabrisas ukat lado ventananakas niyaw pʼakjatäjjäna. Wila wartirinakax arnaqasipxäna ukat jupanak taypin uraqir purisax qhipäxar jaquntapxäna. Puñchunakampi kayunakampiw thuqtʼäna, ukampis inamayakïkänti. Uka balajj ajanupat pasañwa sillpʼäna. Dahl jupax jaqin janchipan lik"i purakaparux wali ch"amampiw ch"allxtasïna ukat mayni carlingaruw plomo ukamp ch"allt"asïna. Mä qhawqha segundonakatjja, manqhanjja amuktʼjjänwa ukat janiw kuns lurkänti.
  
  Dahl chachajj lado ventanatwa uñtäna, jutïr dianap thaqhasa.
  
  Mai ukat Alicia jupanakax zigzag ukampiw yaqha helicóptero ukar sarapxäna, akax armado ukat Apache ukar uñtasitaw wali, ukampis mä qawqha modificaciones ukanakampi. Helicóptero jakʼachasipkäna ukhajja, oraqetwa jaltjjäna, trineonakajj thaya taypinwa tʼijtjjäna, hélices ukanakajj taqe velocidadampiw muyuntäna ukat sartañatakejj kuna empujetï wakiski uk lurarakïna. Mai kullakax fusilap amparapamp jan juk"ampi ch"allt"asisaw jilxatir patineta ukar jaltawayxäna, ukat katthapisinx acrobático ukhamaw thaya taypin muyuntäna, kayunakapamp wali jist"arat cabina punku uñkatasin uraqir puriñkama.
  
  Alicia kullakajj mä segundo qhepatwa jupan jakʼapar purinïna. Chika tunka muspharata ukat axsarat ajanunakaw jupanakar aruntt"apxäna.
  
  -Flight over, waynanaka -sasa.
  
  Aliciax guardiarux mä jisk"a chiqan mä dianaruw riflep uñtañ yant"askäna ukhax ch"axwantäna. Mai kullakajj cuchillop apsusaw jakʼankir terroristan chhuxripar jaltawayjjäna, ukat cuchillojj kunkapar chʼankhampiw chʼankhachasïna ukat jutïr terroristaruw tʼijtäna. Helicópterox janiw jank"ak sarxänti, kunatix pilotox jakäwip qhispiyañatakiw arnaqasïna ukat jaya punkut jaltawayxäna, ukat mä ist"añjam ch"axwäwimpiw uraqiruw kutt"awayxäna.
  
  Wali askiwa, tunka kayunikiw thayar mantañatakix tiemponïna. Alicia kullakajj mä ladoruw jaltawayjjäna, kunattejj avionajj pʼeqep talonanakap patjjar liwjjatañ qalltäna, ukatsti sartasïna, riflepampiw jaltir pilotor uñtäna. Mä disparojj pʼeqep nayraqataruw mä zanja de drenaje ukar khitäna.
  
  Mai kullakajj mä qhawqha segundonakatjja, cabinat jaltawayjjäna. -Jach"a ch"axwaña -sasa.
  
  "Jach"a irnaqawi cuchillompi. Jichhasti, ¿janich ukhamäki?
  
  Jutïr amtapax jach"a ch"iyara Sikorsky, niyaw pä tunk kayunak uraqit sarawayxäna ukat niyaw sartañampïxäna.
  
  Mai ukat Alicia panpachaniw tornillonak alcancenakapan alineapjjäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax May ukat Alicia jupanakarux sum anatir uñjäna ukat terroristas ukanakar juk"amp sum jaquqanir uñjäna, uraqpachan kuna equiponakat sipansa. Uka elicóptero escapañ amtapkäna ukax mä akatjamat muytasinx alaxpachat jaquqanïna, janïr mä jach"a nina bola ukamp ch"allt"atäkipanx uraqiruw jaquqanïna. Jupax kunjams infierno Maix uk luratayna sasaw jiskt"asiñapäna. Agente japonés ukax nayratpachw líneas de frente ukar kutt"awayxäna, qhipäxapar masaj lurasa ukat Belmonte jiwayat gigante ukan jachaqt"asitanakap ukat ch"akhanakap jan yäqañ yant"asa.
  
  Belmonte markanxa. Uka yatichiri lunthatax jach"a jach"a tukusaw qunqurt"asïna ukat jichhax kawkhantï jupax juk"amp munkän uka chiqankxänwa. Drake chachajj Belmonte ukat Emma sat chachan taqpach sarnaqäwip janipuniw yatkäti uk yatïna, ukampis lunthata laykux uka tawaqun awkipar jikxatañatakisa ukat qhanañchtʼañatakis manükaspas ukhamwa amuyäna. Jan Belmonte chachan experienciapampi ukat qullqipampix janipuniw ukham jayarst"apkaspänti.
  
  Jichhürunakan qhespispa ukhajja.
  
  Helicópteronakax taqi chiqanw sartapxäna, pusi ruedan tracción ukat juk"amp jaya, jach"a autonakax laq"untat ch"uxña quqanak taypin jalnaqapxäna ukat thakhi tuqir t"ijtapxäna. Drake jupan equipopax qunqurt"asisaw jaquntatäna, diananak alinea ukat disparos ukanakamp ch"axwasa. Helicópteros ukanakax walja kayunak banco ukar puripxäna ukat mä emergencia ukar puripxäna. Jach"a Mercedes ukat Audi ukanakax tejanakaparuw liwxatasïna jan ukax maynit maynikamaw ch"axwapxäna, pasajeros ukanakax jaquqasipxäna, usuchjatanakapat katthapisipxäna jan ukax loco ukhamaw arnaqasipxäna. Ukajj qʼal chʼamäjjänwa. Pallapallanakan camionapajj pavimento patjjaruw tʼijtäna ukat jankʼakiw sartañ qalltäna. Jutïr pachanx mä jach"a sist"asiña ukat RPG ukan q"añuchata pasaje ukax mä phallañ yatiyäna, ukax mä fracción de segundo ukjatx utjawayi. Chʼusa qʼañunaka ukat nina nakhaskir caucho ukanakaw thak jarkʼantäna.
  
  Drake chachajj llakit uñkatasaw helicópteronak escaneäna. Mä pandilla terrorista tʼijtʼirinakajj uka tʼaqanak contrabandompi apsuñ munapkäna uk uñjañatakejj walja segundonakaw munasïna. Jupanakax mä jach"a tamaw mä qawqha pallapallanakan helicópteronakapat maynïr tuqir sarapxäna. Jupax loco t"ijtäwiruw saräna, mayninakarux kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw señalanak uñacht"ayäna. Chʼeqa toqenjja, mä jiskʼa helicópterow sartaskäna ukhajj arnaqasïna, ukankir jaqenakajj jistʼarat punkut jaqoqtasaw jiskʼachasiñanak arnaqasipjjäna, walja balanakaw kayunakapar jaqontäna. Drake chachajj janiw kʼachat kʼachachtʼkänti ni kuttʼaykänti. Shard recuperación ukax taqi kunaw jichhax utjäna.
  
  SAS, Delta ukat ragtag equipos de Dahl ukat Gates chachanakax qhipäx tuqir ch"uqt"asipxäna ukat q"umachapxäna, Drake jach"a equipox Odin llätunk chimpunak jark"aqañatakiw jank"ak sarapxäna. Ukhamäjjänwa. Akax taqpach amtaw jupanakan loco ch"axwawinakapanx aka qhipa phaxsinakanxa. Artefactos ukanakar qhispiyaña, akapach qhispiyaña.
  
  Hayden kullakajj kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjamaw tʼijtäna, mä amparapampiw nayra usuchjatapat wali chʼamampi kattʼasïna. Maynïristi mä jiskʼa ametralladora aptʼataw sarnaqäna, ukampis Drake chachjamarakiw munición jan chhaqhañapatak chʼamachasïna. Kinimakax jupan jak"aparuw trotear saräna, ajanupax q"añuchata ukat wilamp ch"allt"ata, ñik"utapax ch"uñump ch"allt"ata, ukampis nayranakapax granito ukham ch"ama ukat amtata. Ch"usat helicóptero ukar jank"akiw pasapxäna, ukat hawaianox mä granada manqhar jaquntäna ukat taqiniruw mä iwxt"äw arnaqasïna. Mä jachʼa chʼamañchtʼat Range Rover ukaw nayrar sartäna, chʼamaktʼat ventananakapajj pasajeronakaruw chʼamaktʼayäna. Kinimakax motoran bahía ukar mä jawir balas jaquntañatakiw sayt"äna, ukatx nayrïr nina naktäwinak uñjasax nayrar sartawayxänwa. Uka jan wali jaqinakax juk"a transporte ukanipxän ukhax janiw kuna jan walt"awis aka chiqat sarxapxañapäkänti.
  
  Hayden jupax Drake jupampiw jikisïna, jupanakax juk"amp juk"ampiw jaltxapxäna, t"ijtir terroristas ukanakamp paralelo ukhamaw mä avenida ukanx camiones, 4x4s ukat helicópteros ukanakamp phuqhantat sarapxäna. Jupax qullu patat kutt"añ atina, ukampis janiw Ben, kullakapan, Jonathan Gates ukan chimpup uñjkänti.
  
  Nayrar uñtasax uñjäna, terroristas ukanakax transporte ukar puripxatapa ukat Odin ukan artefactonakap barcor apkatapxäna, mayninakax ventilador ukamp mistusaw mä perímetro defensivo ukham lurapxäna.
  
  Ukat jan amuyt"asisaw Drakex Land Rover ukan qhipäxapamp Dodge RAM ukan nayräxapamp chika ch"usawjat jaltxatayna ukat jan wali jaqinak taypinw jaquntatäna. Hayden kullakajj kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjamaw arknaqäna. Inglés jaqix Alicia ukat May jupanakampiw jikisipxpachäna, kunatix jichhax uñstapxäna, fantasma ukham jiwayir jaqinaka, uñisirinakarux mä cuchilla ukham jañchin ch"allt"apxäna.
  
  Intix jak"ankir qullunak qhipäxan jalantkän ukhax nina ukat uñisiña ukat amtäwi, fervor ukat heroísmo ukanakax jak"achasir ch"amakaruw qhant"ayäna, taqi jach"a nina naktäwinakan k"ajkir k"ajkir yänakampi.
  
  
  KIMSA TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  Drakex pä kutiw pallapallanak arsüna, ukatx mä jaqin kutt"anir ninaparuw liwxatäna ukat kayunakap phust"äna. Janïr uka jaqix laq"ar jaquntatäkipanx Drakex yaqharuw pallapallanak jaquntäna ukat kayunakapat t"ijtäna, qala amparanakapamp maynin kunkapar ch"ankhampiw ch"ankhachasïna, ukatx nayraqat kayunakap mayniruw jaltawayxäna, mä ch"amamp jawq"jasaw uraqir jaquntäna, ukat uka jaqin armap mä chiqar jaquntäna, kunawsatix ch"allt"askäna ukat balas ukanakampi ch"allt"ata., thaya tuqiru. Nayraqatax unidades ukanakax jank"akiw barcor jaquntatäna, piloto ukax niyaw equipo ukar mayjt"ayaskäna. Jaqinakax taqi chiqanakatw qunt"asipxäna, wakicht"ataw fusiles apt"ata.
  
  Drakex jan suyt"ataw sayt"asïna. Jupanakax jan yaqhachasaw ch"allt"asipxañapäna, taqi kunatix sarnaqkän ukanak jiwayapxañapänwa, ukhamat jaltxapxañapataki.
  
  Jupanakax terroristas ukanakawa, jupax akham amuyt"äna "¡Iki"asipxam!" ukat pʼiqip chʼuqtʼasisaw pallapallanak jiwayapkäna ukhakamaw tʼijtxapxäna.
  
  Hayden chachajj Drake chachan ewjjtʼapar istʼäna, ukampis chika segundojj qheptʼatäjjänwa. Cuchillomp usuchjatapajj wali colerat machaq cheqaruw tʼijtjjäna, ukhamatwa wakiskirjam sarnaqañap kʼachat kʼachat kʼachat kʼachachtʼäna. Uka Boudreau sat jan wali jaqejj kunjamatsa jiwañaruw puriyaspäna. Mä jan wali samkañ ist"asiwiw thaya taypin ch"iyjäna, ukat chhuxriñchjat jiwañaw jupar jak"achasïna, ukampis mä ch"ipxtat mä qullur uñtat kunas uka arump t"unjañamp taypin sayt"asïna.
  
  ¡Kinimaka! Kimsa maraw jupamp sarnaqäna, ukat balanakax pechopar chʼalltʼasaw chuym chʼallxtasïna, ukatwa jupar jakʼachasïna. Wilapajj mä ajjsarkañ qinayaruw ajanupar chʼalljjtäna. Hayden jupax Kinimaka jupampiw t"unjatäna ukat arnaqasiñ qalltäna.
  
  Drakex qunt"ataw qhiparäna, riflepampiw apuntasïna ukat mä qawqha guardia terroristanakaruw jaquqanïna. Ukat mayninakax qhipäxat jaquqanir uñjäna -Thorsten Dahl jupax qhipäxat wali ch"amampiw ch"allt"asïna, jist"arat punkunakat jan ukax mamparonakaruw nayraqatar jaquntäna, p"akjat ch"akhanakan ch"allxtatapampi. Mä qhawqha tiempotjja, janiw khitis helicópteron qheparjjänti, jan ukasti pilotokiw qheparjjäna, ukat Dahl chachajj maquina jistʼantañapatakiw wali chʼamampi mayïna.
  
  Drakex jank"akiw kutt"anïna, Haydenan jutatap yatïna uka arnaqasiñanak uñakipañataki. Qalltanjja janiw uñjkänti, ukampis Mai ukat Alicia jilatarojj uka jachʼa jiwat jaqen jakʼapan tʼunjatäpkäna uk uñjäna ukat chuymapas chʼalljjtayasitap amuyasïna.
  
  Oh janiwa. Ukajj Mano satänwa. ¿Gates-an CIA-mp chikt"atapax jupan apnaqatänti? ¿Hayden jilatatakix mä bala aptʼasiwaypachati?
  
  Jupax jank"akiw yanapt"äna, mä juk"a pachatakix amigonakapan sum jakasipxañapatakiw qalltäna. Jiwat terroristanakan janchipax taqpach muyuntatänwa. Mayampi Aliciampixa Kinimakuruwa katjatayna ukatxa jiwata pesaje uksa tuqiru jaquntatayna. Drake jupax hawaiano wila ch"allxtat ajanupa ukat ch"iyjat chaleco de campo ukanakat mä juk"a uñjäna, janïr Haydenar nayranakap uñch"ukiñkama.
  
  CIA ukan agentepax wali t"aqhisiñampiw ladoparux katxarutayna, ukampis nayranakapax llakit jachaqt"asisaw phuqhantäna ukatx wila ch"akhanakaw ajanupat t"ijtäna.
  
  "Jupaw qhispiyitu..." sasaw jachäna. "M...Mano qhispiyata..." sasa.
  
  Aliciax nayrïr kutiw Hayden jak"an laq"a taypin qunqurt"asisinx khuyapt"ayasiñamp yanapt"asiñamp amparapamp amparapamp luqxatäna. Ukat akham sarakïnwa: "Jupaw jumar munastamjja" sasa. -Jupaw nayarojj sitäna -sasa. Aka jaqix jumatakix taqi kuns luraspa" sasa.
  
  Drake chachajj kunatsa jan uñjkpacha sasaw jisktʼasïna. Jila partejja, kunattejj qhepa urunakanjja, wali ajjsarkañanakapatwa llakisïna, ukat janiw taqe jaqenakan sum jakasiñapatak sinti lupʼkänti. Jichhax Mano Kinimaki jaqin janchip taypin ikiskäna ukhax Mai nayranakapamp jikisiwayi ukat jupanakan conexión ukar mä ch"am churañ munta sasaw yatiyañ yant"äna.
  
  Japón markankir tawaqux qarjataw jachaqt"asïna, uñkatatapax ch"axwäw chiqanw sarnaqäna.
  
  Drake chachajj ukhamarakiw uñchʼukïna. Chʼiyar chhullunkhaya columnanakax alaxpacharuw sartasïna, ukat jaquqanir helicópteronakaru ukat tʼunjatäki uka autonakaruw chimpuntapxäna. Walja helicópteros ukanakaw qhispiñ atipxatayna ukat jiwañampïskir intin qhipa wila-quri qhananakaparuw t"ijtapxäna. Walja jaqinakan ch"amaka uñnaqanakapax ch"uxña quqanakan, jak"ankir thakhin, ukat wilamp ch"allt"at qullu pataruw ch"iqintatäsin tantacht"ata ikipxäna. Amigompi enemigompejj chika chʼamakanjja janiw yaqhachatäpkänti. Sam ukat pä SAS masinakapan mayj mayj uñnaqap uñjäna, jupanakax pistolanak amparanakapar ch"uqt"ataw jupanakar jak"achasipxirïna. Uka nuwasïwijj atipjatäkaspas ukhamänwa.
  
  Llatunk fragmentos ukanakaw suma jaqinakan katuntatäna. Akapachajj jan kuna jan waltʼäwin uñjaskäna.
  
  Taqi kunas tukusxänwa. Pä phaxsi wila masinaka ukat infierno, ukat akax purintäna - ch"axwäw chiqan sapakïña, axsaraña ukat chhaqtäwi uka qhipatxa, k"allk"u muxsa kusisiñaw jilpach masinakapax qhispipxäna.
  
  ¿Kawkins Ben jilatajj jikjjatasïna? ¿Kawkinsa Karinampi Gates kullakampejj jikjjatasipjjäna?
  
  Jupax janiw jupanakar uñjirjamäkänti. Ukampis uka qhepatjja, Sam ukat yuqall wawanakapar muyuntat chʼamakatjja, chikat tunka chachanakampi chikaw uñtʼat uñnaqanakapajj mistunïna.
  
  Uka jak"anx mä jach"a chhuxriñchjaw utjäna, wali ch"ullqhiw mä pistola gallo ukham jinchuparux ist"asïna. Jupax jank"akiw kutt"äna, Dahl saparukiw uñjäna, waliw pilotorux motor jist"antañapatak arnaqasïna, ukat ñik"utap ch"uqt"asïna. ¿Kunas uka chhuxriñchjasiñ arunak utjayäna?
  
  Ukat ukatsti Mano Kinimaki jaqin janchipax khathatitayna ukat jach"a jaqix nayranakap jist"aratayna, alaxpachar uñkatasa ukat lakapat wila ch"allxtayatayna. -Maldita, dude -sasa. Jupax chhuxriñchjasïna. "Kalua khuchhix taqi ch"amapampiw jawq"jaskitu ukham amuyasiyäta".
  
  Drake chachan jawq"japax wali mulljataw jaquqanïna. Alicia kullakajj mä ratukiw jupan jakʼapankäna, uka hawaiano chachan chalecop chʼiyjäna.
  
  -Kevlar jupax taqi ukanak apt"asiwayi. Jupax janis kunas paskaspa ukhamaw säna. -Jupax amparanakapan walja jisk"a khuchhuqatanakat wilax mistuski. Jisk"a ukampis jiwayir amparanakapampix Kinimakin ajanupat katthapïna. "Jumax jach"a, suerteni, suma uñnaqt"an jaqiwa, jumax. Janipuniw mä chaleco ukham walja hits apsuñ uñjirïkti" sasa.
  
  Drakex jachaqt"asisaw Haydenar yanapt"añatak jank"ak saräna - amigopan arup ist"asax p"akjata ukat delirante - jupar jak"achasiñataki. Jupanakar jamp"att"asis uñjañax wali sumapunïnwa, ukat mä juk"a qunt"asisaw qunt"asïna, phaxsix mä qinaya qhipäxat mistunkäna ukhax wali ch"amampiw sartasïna.
  
  Niya 2012 maran Navidad uruw purintäna.
  
  Ben ukat Karin jilatanakajj qhepat puripjjäna, uka waynajj amigaparuw uñchʼukiskäna, janiw kun lurañsa amuykti sasaw säna. "Janiw nayrax uka tuqit arsuñ munkti" sasaw qhipharux arsuwayi, "ukampis jichhüruw pä tunk mayan uruxa, ukax maya ukhamarak yaqhip yaqha saräwinakarjamax akapach tukusiñapänwa". Jupax amparap luqxatäna. -Ukampis ¿kunsa jupanakajj yatipjjäna?
  
  Amukt"awix arunakaparuw arktawayi, amukt"awix Hayden-an Kinimaka-mp jisk"a arunakamp aruskipt"atapakiw p"akintawayi ukat Alicia-n SAS waynanakampi jan saciable aruskipäwipampikiw p"akintawayi.
  
  Ukat ukat mä ametralladora ukan wali axsarkañ thuqt"awipax amukt"añ p"akintawayi, balanakax metalat jaltxapxäna ukat thaya taypin sillp"ïna. Drake jupax Dal juparux helicópterot jaltasaw uñjäna, jakkir ukampis ch"amakt"ataw uraqir purintäna, ukatx mä jaqiruw jaya punkut mistunir uñjäna, wali aleatoriamente fusilamiento ukat piloto ukar sartañapatak arnaqasïna.
  
  -¡Mistxam jan ukax nayax fucking p"iqim ch"iyjäma!
  
  Phisqa minutonakatjja, payïr kutiw Drake chachajj cheqapuniw jawqʼjatäna. Helicóptero ukax jank"akiw aire ukar sarawayxi, SAS ukan ch"axwirinakax juk"amp jank"akiw reaccionapxäna, ukampis janiw jaquqanirjamäkänti, kunatix jisk"aruw saraqanïna ukatx jank"akiw qinayanak taypir jaltxatayna.
  
  -¡Noruego markankir jaqiwa! Dahl jilatajj wal jachäna. "¡Jupar uñjkasmas ukham amuyayäta!"
  
  Janiw khitis jayskänti. Drakex mä juk"a pachax nayranakap jist"arasïna ukat qarjata janchiparux kayunakapar kutt"ayañapatakiw wayt"äna.
  
  -Nayax kawkirus saraski uk sum yatta -sasa. Jupax jank"akiw jaytjata RPG lanzador ukar t"ijtäna, ukampis Dal jupax wali ch"amampiw sayt"ayäna.
  
  "Kuna?" sasaw Drake chachajj säna. "Juparux jankʼakiw saytʼayañapa. Ukanjja, Odin sat animalan fragmentonakapaw barcon utji" sasa.
  
  -Kuntix jupax munki uka -sasa. Dahl jupax taqiniruw jak"achasïna, ajanupan uñisiñapax wali ch"amampiw qillqt"ata. "Ukax mä helicóptero de ataque Apache ukawa, ukax asnupar chiqak apnaqatawa".
  
  Sueco Loco ukax janïr sartkasax uka auton punkup jist"arañatakiw sayt"asïna. -Ukat ukax chiqpachapuniw nayax juparux churañ munta -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Noruega jaqix chuymap thuqt"ir samarañ yant"äna. Adrenalinajj walpun phoqantatapatjja, pilotorojj tʼunjañwa munäna, ukampis qhepat kunjamatsa uk lurasmati sasaw chuymachtʼäna. Jichhax uka jaqix kawkhantix sarañ munkän ukaruw irpañapa - ukat ukax chiqak Shingen markaruw puri, kawkhantix Caiman jupax suyt"askäna.
  
  "¿Akan radiox utjiti?" -sasawa ametralladorapampi uñacht"ayasa jiskt"äna. Jakhupax reflexivamente ch"allxtasïna, niyaw gatillo jaquntäna. Jiwat terroristax amparapampiw qhipäxapar ch"allt"äna, ukhamat jañchipax jalnaqäna. Odin chachan mä chimpupa, Lanza tallada, ukax mä ch"amakt"at thuqt"awimpiw pampar jaquntatäna. Mayninakax jan kikpakiw ch"axwapxäna, amtäwip yant"apkaspa ukhama. Ajjsarañat khathatiw chʼiqa chʼakhanakapar tʼijtäna.
  
  Pilotojj satélite sat teléfono churäna. "Akatjamat" sasaw noruego jaqix muspharat säna, "ukampis walikpun katuqtʼatätawa" sasa. Ukat jankʼakiw Cayman sat chachan numeropar jawsäna ukat suytʼäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Russell Cayman, yaqha asignacionanjja, nayratpachaw jan uñtʼat jan ukankir jefenakapamp jikisiñatakejj taqe kuns chʼamachasispäna. Ukampis uka misionerjamax mä jan uñtʼat kunampiw jikisïna. Mä muspharkañ jikxatawiw nayarux purinitu - nayrax jan uñt"at utar kutt"añax. Janipuniw ukham kusisita, suma katoqtʼata, ukat jupar uñtasitäkaspas ukham amuyasirïkänti.
  
  Chiqansa, yaqha jaqinakatakix mä sepulturakïkaspas ukhamänwa, mä sapa chiqaw wali axsarkañ arunakamp phuqantatänxa, nayra chʼakhanakampi ukat laqʼampi phuqhantat ataúd ukanakampi. Ukampis sapakïñax nayratpachaw jupatakix wali suma masipaxa, kusisiñ utapa, ukat jichhax juk"amp jan wali ukat ch"aman uñstawinakan janchinakapamp chikaw uñt"ayasi, ukax janiw kuna pachas utjkänti - jupa pachparakiw - Cayman ch"usat chuymaparux uka munasiñamp jak"achasiñampiw phuqhantäna ukat perteneciente ukax jupax nayratpach uñt"awayi.
  
  Kunjamtï qhipa urunakanx costumbrepar tukuwaykänxa, taqi jaqinakaparuw sepulturat irpxaruwayäna, ukat jan pacienciampiw Kali Diosan criptapar makatäna, ukat chʼama, jachʼa chʼakhanakap taypinwa chiqap jikxatäna ukat pʼiqipwa uttʼayarakïna. Jupax ukan ikiskäna, nayranakap jist"arat, ch"amakan amparapamp cinturapar muyuntaskir amuyt"äna, garra amparanakapax p"iqip qhipäxapar llamkt"askäna, uka isthapit lakanakapax jinchuparuw jisk"achasïna.
  
  Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Jichhajj ikiñam" sasa. -Iki, wawaja -sasa.
  
  Pechopajj munasiñampiw phoqantatäñapäna, ukat pä arukiw wiñay chʼamakar jiskʼat arsüna. "Jïsa mama".
  
  Ajanup taypin thayax thaytʼaskäna ukax wali suma, qʼañut samsuñapänwa. Ch"amakan mä chhuxriñchjasiñaw ch"akhanakapax wasitat wakicht"atäxäna ukat yatintasïna. Araña kayunakan mä juk"a chhuxriñchjasiñapax lliphipi ñik"utapan jaquqatapawa. Ratanakan ukat yaqha animalanakan jaya cheqan chillqtʼasitapajja, Diosanakan envidiasisaw chʼajjwapjjäna, jupamp parltʼapjjañapatakiw turno mayipjjäna.
  
  Ukajj janipuniw jikjjatapkänti. Kaiman jupax Kali jupan pachpa yuqapänwa, jupax wali munatänwa, wali suma yuqall wawapänwa.
  
  Ukampis Cayman jupax janiw loco ukhamäkänti, chiqpach jefenakapax jach"a samkapampiw sapak jaytapxani sasaw amuyäna, janiw, jupanakax clavo zapato ukan jila chanini botas ukanakamp t"unjañ munapxani. Ukatwa celularap mä nicho jaytawayäna, ukat jawsañ qalltäna ukhajja, Kali chachan llampʼu chuyman arunakapajj ikiñar puriykäna ukhajja, Cayman chachan pʼeqepajj juchañchatäsa, wali mulljata ukat jan istʼasisaw chʼalljjtäna.
  
  ¡Jan wali jaqinaka! Ukatakejj jupanakajj pagapjjañapänwa.
  
  Jupax jank"akiw criptat mistuwayxäna ukat katjäna. "Jïsa?"
  
  "Akax noruego markankiwa. ¿Kawkirus infiernojj sarapjjta?"
  
  Ukatwa jichhax jupanakarux tuqinuqapxäna, kunjamtï jupax jan pantjasir samkapat jawilltʼäwipar jaysañatakix chʼamachaskäna ukhama. "Uñt'ayata".
  
  "P'ampachawi?"
  
  -Nayax jank"akiw jaysta -sasa.
  
  "Uñjapxam, jichhax jan llakisimti. Waljaw pasawayxi. Sombra élite ukax janiw utjxiti" sasa.
  
  Cayman jupax mä juk"a pachatakiw muspharäna, interesapax jilxattawayiwa. "¿Sepulturat kamsaraksnasa?"
  
  "Jumax aka tuqitx mä juk"a llakitaw ist"asiñama, Cayman. Kunjamsa jikjjatasta uk uñachtʼayañajj wali askipuniwa. Jichhürunakan khitïtas uk lurapjjsma. ¿Ukajj jumatakejj mä awk taykjam uñtʼayasipjjetu sasaw amuyta?"
  
  -Jïsa tata, ukhamawa -sasa. Caiman chachajja, Kali sat chachan sepulturapan jikjjatkäna uka nayra metalanakampi noruego chachan ajanupar khuchhuqañwa amuyäna.
  
  "Walikiwa, naya sapakiw qhiparxta sañax pampachapxita. Amigonakajajj jiwatäjjewa" sasa.
  
  Cayman chachajj kuntï amuykäna ukajj arrepentisiñamp sasiwa sasaw arsüna. "Kawkhankis jichhaxa? ¿Wiñayatakit sepulturar sellañasa?" Kusisiñaw chuymapar phuqantäna.
  
  "Jan larusiñamäkiti. Jichhajj jumar jakʼachasiñatakiw saraskta, ukat uka jiskʼa tʼaqanakajj naya jakʼankiwa. Wali jachʼañchatätaswa akapachar uñachtʼayañäni. Ukwa lurañäni" sasa.
  
  Cayman jupax juk"amp kuns jikxatäna. -Ukat kunasa?
  
  "Ukat uka qala chuyman Drake sat chachajja, mä qhawqha cohortenakapampejj mä qhawqha minutonakakiw qhepäjjat jikjjatasi. Nayatakix wakicht"atäñamawa, Cayman. Jaqinakax armanakampi. Arma ukax wakicht"atawa. Sepulturax wakicht"atawa. Amtäwi phoqañatakejj janiw walja tiempojj utjkaniti" sasa.
  
  Cayman jilatajj teléfono toqeruw jachaqtʼasïna. -Ay, nayax wakicht"atäxäwa, tata -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax Dahl qhipäxankxatapatx kusisitaw jikxatasïna, jach"a Apache ukarux aceite ukan thaya taypinw apnaqäna. Jachʼa hélicenakan wararitapajj jiñchunakapatakejj musicamp sasiwa, tunka kuti Dinoroch satänwa. Panel de instrumentos ukax qhant"äna ukat lliphipirakïnwa, jan tukuskir armas ukanakaw utjani sasaw arsuwayi. Dahl jupax mä par jinchu ch"ukuñanak churäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ukampi infiernoruw puriñama" sasa. "Aka auto manqhan istʼasa ukat sapa segundon jikxatasisax wal gustitu" sasa.
  
  Dahl jupax larusisaw auriculares ukan kuns ch"iqt"äna. Mä qawqha pachanak amuyt"äna janïr Ole Ackerman jupamp jikisiñ amtkasa.
  
  -¿Ja?
  
  -Nayaxa mayampiwa, Olle -sasa.
  
  "Saram. Ukax jumanakan wasitatwa. ¿Janit jiwatäktati? Nayax warmimaruw nayrax uñch"ukiskta, jumax yatisktawa. Ukham suma señora" sasa.
  
  "Janiw taqpach jiwatäkiti, janiw ukhamäkiti. Odin sat chachan fragmentonakap arknaqasipkta, amigoja. ¿Kunas yanaptʼistaspa?"
  
  "Jukʼamp jankʼak sarjjam sasaw siristjja. ¿Yanaptkiti?"
  
  -Olle- -sasa.
  
  Ja. Ja. Yattwa. Ukhamajj jichhajj uñjtati? ¿Kuntï siskta uka arunak amtastati? "Kunanakatï pasawayki ukarjamaw Diosan taqe imantat yatiyäwinakapa ukat jaqenakajj qhespiyasiñ jan ukajj tʼunjañ amtapjjatap uñachtʼayani" sasa. Odin ukan jan wali uñt"at urupax purinxiwa".
  
  -¿Ragnarok ukaxa?
  
  "Jïsa. Odin jupax pachpa Ragnarok jupat qhispiwayi, jutïrin nuwasiñataki, inas tiempor sarañ dispositivos ukanakamp uñjchispa. Jichhajj kunjamsa uka jan waltʼäwit pasañäni uk jumaruw waktʼäta" sasa.
  
  "¿Kunas fragmentonakatxa?" -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  Ackerman jilatajj akham sänwa: "Nayajj uk yatta" sasa. "Uñnaqanakax llavewa.Janiw mä "llave" ukhamakiti. Ukampis llave.¿Uñjatati mayjtʼäwi?"
  
  -¿Kunas sañ muni?
  
  "Nayra acadio arut kuns jaqukipañ yant"asax, Diosanakan arupa satäkis uka arunakatxa, kunats yaqhip logogramas ukanakax "llave" uka arump chikt"atax janiw llätunk chiqanakan uñacht"äwinakampiki uñacht"ayatäkänti, jan ukasti diagramas ukanakamp uñacht"ayatarakiwa, ukax uñacht"ayatarakiwa mä jach"a markan chika taypinkiwa. Jichhax nayax amuyta akax sañ muniw chimpunakax juk"amp wakiskir chiqaw Lunthatasiña, t"unjaña jan ukax juk"ampirus mä chiqak p"akjaña ukat qhipharux janiw irnaqkaniti. Pachpa aparatojj janipuniw jupanakamp jan irnaqtʼaskaniti" sasa.
  
  Dahl jupax pusi palani, gemelos helicóptero de ataque ukaruw mä juk"a juk"amp jank"ak puriyatayna. -Ukham ist"añ munta -sasa.
  
  Ackerman qhipa arunakapax estático ukan chhaqhata. "Janitï yaqha thakhi jikxatkañäni uka arma uñstayañataki..."
  
  Drake jupax ch"axwañ maquinar sarnaqir uñjäna, teclados lliphipirinakat yatxatäna, diales giratorios ukanakat yatxatäna, interruptores ukanakax wila ukat ch"iyar plástico ukamp muyuntatänwa. Dahl jupax mä qawqha interruptores ukanakaruw Hellfire misiles prime guiados por láser ukanakarux t"ijtayäna, ukampis chiqpachanx ukax mä respaldo ukhamänwa. Chʼiyar tiburón sat animalajj mä jachʼa thujru muytayañat sipansa jukʼamp armanakanïnwa. Kuntix Dahl chiqpachan apnaqañ munkän ukax IHADSS - mä sistema integrado de apuntamiento de casco-y-display - mä sistema ukax mä chaingun Helicopters 30mm ukaruw mä casco ukar uñt"ayat uñacht"äwimp chikt"ayaspa, ukax pistola ukax sarnaqañapataki ukat nina naktayañatakiw dueñopan p"iqipan sarnaqataparjama.
  
  Jichhax Dahl chachan nayranakapaxa, kawkhantï uka noruego jaqix utjkäna uka helicópteroruw uñchʼukiskäna.
  
  "¿Aka tukuyañatakejj wakichtʼatätati?" Sueco jaqix Apache ukaruw puriyatayna, jak"achasisinx buceo, motorax arnaqasïna, mä jach"a jiwayir ch"uspa ukham liwxataskaspas ukhamaw amuyasïna, "nayranakapax" armas ukanakan bahías ukhamänwa, ukat "kayunakapax" Stinger ukat Sidewinder misiles ukanakaw utjäna.
  
  Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. -Ukhama, ukhama wakicht"ata -sasa.
  
  Jayankxañapatakix taqi infierno ukaw mistuwayxi, ukatx helicóptero noruego ukax mä jach"a nina bola ukamp phallawayi, metales ukanaka, nayra artefacto ukan fragmentos ukat pachpa noruego ukan chiqanakapax aire ukanw taqi tuqir jaltxatayna. Uka arnaqasiñajj qollunak taypinwa istʼasïna ukat jichhak chhaqtkäna uka intiruw qollqempi qhantʼat horizonte taypin arknaqäna.
  
  
  KIMSA TUNKA PHISQA JALJA
  
  
  Russell Cayman jupax mä jach"a ch"axwañ ist"äna, kunawsatix jawsañ tukuyañatak wakicht"askäna ukhaxa. Mä jukʼa nayrajja, inas noruego markankir arnaqasiñap istʼchispa sasaw amuyäna.
  
  Interesante sonido ukax wali askiwa.
  
  Wali amuyumpiw teléfono jinchupar aytäna. Mä qawqha arunak arsüna. Jupax suyt"äna. Nayajj mayampiw yantʼawayta. Tunka minutonakatjja, jawsañ tukuyasajj wasitatwa jawsäna.
  
  Janiw kunas utjkiti jan ukasti mä ch"usa ch"usawja. Ukan janis kunas utjkaspa ukhama. Kayman lakapaxa mä jachaqt"asiwiruwa kurvatäna. Noruega markankir jaqejj jiwatäjjänwa. Drake, jan ukax yaqha jaqix uka nayra q"añu jaqiruw apsuwayxäna. Taqi kunas tukusxänwa.
  
  ¡Cayman ukax librew jikxatasïna!
  
  Jichhaxa, sasaw amuyäna. Drake chiqpachan atipt"aspa ukhax lobos ukanakaruw sepulturar mantañapatak khithaspa - ukat jank"akiw. Cayman chachajj janiw kunas uka toqet lurañjamäkänti, uk amuyañatakejj mä qhawqha tiempokiw munasïna. Jupax Élite Sombra ukan jiwatap jupa pachpatak imaskchïnsa ukat jaqinakar ch"axwapxañapatak saskchïnsa. Autoridadanakax wali chʼamanïpxänwa, ukat qhiparux atipjapxäna.
  
  Kusisiñaw juparux ch"amañchäna. Ukat jankʼakiw uñchʼukisïna, ukat alaya pampan chika taypin mä jaytat bolsa ikiskir uñjäna, ukat jankʼakiw uka bolsa apsuñatak saraqanïna. Mä qawqha minutonakatxa, jank"akiw Kali-n sepulturapar escalerat kutt"awayxäna ukat jach"a tapax ch"amampiw jist"arañatak ch"amachasïna. Uka jachʼa hormigón losajj oraqejj chʼiyjkaspa ukhamwa chʼalljjtäna, ukampis janïr chʼamapajj tukuskäna ukhajja, mä jukʼampiw uka cheqar jachʼaptayäna.
  
  Mä qhawqha minutonakatjja, Kali sat chachan chʼakhanakapampiw uka bolsar phoqantäna. Jach"a ukanakax p"akjañapänwa, ukampis Diosax janiw kuna jan walt"awis utjkaniti sasaw yatïna - jupax jaya pachaw jiwata. Uka lurañ tukuyasaxa, sepulturat jithiqtäna, qhipa kuti taqi ukanak amuytʼasa, ukat nayra kʼuchunakapan jachaqtʼasitapat wali llakitaw jikxatasïna.
  
  Uka utajj janipuniw utjkänti.
  
  Ukampis jupax nayrar sartañ yatitawa. Taqi jakäwipanx utat uta, yatiqañ utat yatiqañ utar, agenciat agenciar apayatawa, mä ch"axwäw chiqat yaqha ch"axwäw chiqar mayjt"ayañakiw wakisi. Ukat mä jukʼa tiempotak imantasiñap jarkʼaqañatakejj jiwayañatakejj wakichtʼatäskakïnwa. Jichhax Kali ch"akhanakap apthapisinx diosanakan sepulturapat jan qhipäx uñch"ukisaw mistuwayxäna. Mä juk"a pachax chhaqtxañ pachaw purini.
  
  Jakäwipan mä machaq jaljaw jichhak jistʼarasiwayi.
  
  
  KIMSA TUNKA SUXTAÑA JAQINA
  
  
  Mano Kinimakax nayratpachw Navidad hawaiano ukar sarañ amtawayi, ukatwa kunapachatix jach"a jaqix ukan waliptañ pacha apst"asiñ amtkän ukhax taqpach equipo ukankirinakax ukaruw arktapxäna. Mä qawqha urunak terroristas ukat noruegos ukanakar nuwasiñan atipt"atapatxa, yuspärasir gobierno estadounidense ukax mä jach"a hotel ukanw imantawayi, ukax playa Waikiki ukar uñtatawa.
  
  Chiqpach jakawipanx walja ch"ama jiskt"äwinakaw utjaskakïna, traidores ukanakax uraqpachan sallqjataw uñjasipxäna, ukat thakhinak chiqancht"ataw wasitat utt"ayasiñataki, ukampis mä arumakiw chiqpach jan walt"äwix chhaqtawayxäna.ukatx fiestax apnaqarakïnwa .
  
  Niyakejjay fiestanakajj phesqa jaypʼu horasar qalltañapächïnjja, Drake chachajj hotelan cuartopan lupʼiñatakejj walja horanakaw munasïna. Jan iyawsañjam luxus amparapankkäna ukhajja, qʼala kayukiw mä piso taypin sarnaqäna, ukajj wali thiya alfombratänwa, ukat plumanak patjjar sarnaqkaspas ukhamänwa. Cortinanakax mando a distancia ukampiw jist"arasi, aire acondicionado ukax control de voz ukampiw apnaqasi. Mä jukʼa jistʼarat ventanaruw jakʼachasïna ukat mä jukʼa tiempojj oladanakaru, chʼiyar chʼiyar qotaru ukat qori playar uñkatasaw taqe amuyunakapat jaqsuñ yantʼäna.
  
  Janiw walïkänti. Jakäwipajj mä cruce thakinkänwa. ¿Kawkirus aka chiqat sarxäna? Chiqansa, janiw mä qurpachasiñ utan jakaskakispänti, ukat fotografía tuqit yatxattʼatäñsa janiw puedkänti. Kennedyx qhispispa ukhax jupamp chikaw kuns luraspa. Ben jilatatï Haydenar jan jikjjatkaspäna ukhajja, inas kuns amuytʼapjjaspäna. Wells jupax warmipan jiwañapatak jan kamachispän ukhax inas mä juk"a fucking sumankañ jikxataspa...
  
  Nayrïr amuyupax t"ijt"añänwa, ejercito ukat taqi kunatix ukampi chikt"atäki ukanak jayarst"añänwa. Ukampis jupax nayratpach yant"atayna - janiw askïkänti. Ejército, SAS -regimiento- wilapankänwa, kunjamtï warmipampi ukat Emily Drake sat janïr yurki uka wawapampix mä chimpunïpkäna ukhama.
  
  Mä qhanaw punku llawintäna. Jupajj khitis uk yatïna ukat mantayañatakiw jakʼachasïna. -¿Jichhakamaxa? sasaw jiskt"äna, ukax pä amuyu sañ muni.
  
  -Jichhatakixa -sasa. Jichha arumataki" sasa.
  
  -Ukat ukatsti ¿kunas? ¿Jumajj wiñayatak chhaqjjtati? Japón markar kutt"aña ukat jamasat saraña? ¿Taqi ukanak tukuyasax lurasmati? ¿Jumajj sapa kutit soldadokïsma?"
  
  Mai kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. "¿Kuna amtampis nayajj utjitu? Ukjja jilïrinakajampi askichañatakejja, inas voluntariot irnaqtʼañajajj wakischispa, ukhamatwa jukʼamp chʼamäki uka asignacionan irnaqtʼañaja. ¿Notas ukanakax? ¿Jichhax antutxasmati?"
  
  "Kunas ch"axwañax utjaspa ukhax... nayax ukhamarakiw amuyta".
  
  "¿Ukat ¿kunatsa chʼaxwasma?" Nayranakapajj juntʼu thaqir misilanakjamaw jupan ukar allsupjjäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jichhakiw akapachar qhespiyapjjta" sasa. -Ukat janiw mä kutikikiti -sasa.
  
  -Ay, ukax qharüruw utjäna. Mai kullakajj zapatonakap apsusaw alfombra patjjar tʼijtäna, jan amuyasisaw Drake chachan nayrir kayunakap arktäna. "Jichhürunakanxa nayra sarnaqäwinakäxtanwa, Maynir uñtasita."
  
  Drakex katjasinx cinturaparuw amparanakapamp chint"asïna. Ukat akham sarakïnwa: "Janiw ukhamaki sarkasmati" sasa. "Jan ukax janipuniw yatkañäniti. ¿Janit mä jukʼa tiempo churkasma?
  
  Mai kullakajj llakit arupampiw akham säna: "Gobiernojajj qharürojj kuttʼaniñajatakiw mayiwayitu" sasa. "Nayajj jupanakan agentepakïsktwa. Janitï jupanakar jan iyawsañatak mä suma razon churapkäta ukhajja, jan ukajj..." Ukat jankʼakiw kuttʼanïna. "Gates tuqit mä juk"a arsupxäna - "pitch" jupan. ¿Uka toqet kuns yatta?"
  
  Drakex jan amuyt"asisaw nayranakap ch"irmthapïna. "Janiwa".
  
  
  * * * .
  
  
  Ben Blake chachajj Hayden chachan cuartopar mantäna ukhajja, duchajj wali chʼamampiw tʼijtʼir istʼäna. Amuyupax ch"axwäwin axsarañanakat ukhamarak jan walt"awinakapat jithiqtawayi, jupax lurat banda ukan irnaqawipat jaqunukutaw uñjasi, Wall of Sleep, ukat mä jan irnaqir frontman ukamp lantintataw uñjasiwayi, kuna urutix jupanakax jach"a concierto ukar thuqt"apkän uka urux rock americano ukan yanapiripjama Halestorm ukax O2 Apollo., Manchester markan uñacht"ayatawa.
  
  Jupajj taqe kunwa faltäna. Odin jupamp aka sarnaqäwix taqi samkanakap t"unjawayiwa, jichhax juparux jefep tuqiw amigapar thaqhañapatak wayt"awayi, jupamp askichañ yant"añataki. Ukampis mä suytʼäwix utjaskakiwa. Ducha ukax jupatakix mä jach"a chiqaruw tukuwayi.
  
  Uka ikiñajj bañoruw tʼijtjjäna ukhajja, wal arnaqasïna. Vapor ukat uma jalsunakax sapa pataruw ch"allt"äna. Hayden jupax jaya pachaw akankxi. Nayranakapajj mayjtʼayaskäna ukhajja, Hayden chacharuw ducha ukan qonqortʼatäskir uñjäna, qʼala jan isinïsa, jaya esquinaruw uñtata. Ben jilatajj punkun saytʼasïna, qalltanjja, kurva, qʼomachat cuerpop uñjäna, uma gotanakamp kʼajkirïnwa, ukat ñikʼutanakapas qhepäjjat chika taypit jaquqanïna. Laka k"uchunakapax jachaqt"asisaw ch"allxtasïna, ukampis yaqha ch"axwañaw jinchupar purintäna, ducha ukan ist"atapats wali jach"apuniwa.
  
  Hayden jilatajj wali jachʼatwa jachäna, jan kuns kamachtʼasaw jachäna. Uka chʼamampiw taqpach cuerpopajj khathatäna. Ben jilatajj tʼijtʼasaw jupar jakʼachasïna ukat chʼamachasitapatjja, jiñchuparuw codompi chʼoqtʼasïna. Hayden jilatajj muyuntäna, ukat puñchunakapampiw saytʼasïna, jupajj chʼalljjtayañatak wakichtʼatäskänwa.
  
  "Ay, jumawa. Ben... Kunanaktï parltʼañasajj wakiski ukanakaw utji" sasa.
  
  Ukampis ukajj janiw wakiskänti. Ben jilatajj ajanupan taqe ukanak uñjäna. Ukajj jupamp uñkatasiña, pantjasirïñamp atipjayasiña ukat jichhajj kuntï lurañ munkäna ukat sipansa jukʼamp jilïr jaqëñaw wakisispa . Jutïr urunakap uñjäna. Jupajj kunjamäñapänsa ukwa jakäwip uñjäna. Jupanakax janiw pachpa longitud de onda ukankapkänti. Hayden jilatajj kayunakapat saytʼayäna.
  
  -Ben, nayax llakistwa -sasa. Jupax janiw codo tuqit parlkänti, jupax uk yatïna. Isinakapajj qʼomachatäjjänwa, ukampis janiw kuns lurkänti. Qhip qhipa kutiw amigaparux qhumantäna. Jupax lakap jinchuparuw apantäna.
  
  "Nayajj ukhamarakiw perdón mayirakta, Hayden. Wali surti."
  
  Ukat Ben jilatajj kuttʼanjjänwa, ukat kayunakapas saytʼaskchïnjja, duchat jalnaqkaspas ukhamwa amuyasïna, tʼaqhesitapan istʼasitanakap umamp chhaqtayañatakiw chʼamachasïna. Jupax ducha pachparuw juchañchäna, kunatix umax jan kuns kamachasaw nayranakapat ukhamarak isipat ch"allt"asïna.
  
  
  * * * .
  
  
  Alicia kullakajj Dahl chachajj familiapar jawskäna uk istʼänwa, mä ratukiw soldadot tatapar tukuwayjjäna, ukat munasir chacharuw tukurakïna. Ukax kuntix internet tuqin uñjkatayna uk amtayatayna, mä qhuru motociclistan jamuqapa, ukax akham qillqt"atawa: Janiw qawqha jach"as jach"a asnumax wakiskiti, kunapachatix mä wawax mä anatt"añ teléfono churtam ukhax jaysawaytawa.
  
  Dahl sat chachajj ukham jaqënwa. Munasir familiar chacha, nuwasiñ chiqan jan igualäki. Jupajj wali askit uñjäna, janipuniw jachʼat arskänti. Jupatakejj respetompi uñjatäñajj janiw sinti utjkänti ukat yaqha markankirïnwa. Mä amparapampiw aka pachan qhawqha jaqinakarus wali askit uñjäna uk jaktʼaspäna.
  
  Ukat Dahl jilatampiw kimsanix aka pachpa hotelan jakasipxäna. Kimsïrix Mai Kitano satawa, jupax manqhanx wal ch"axwaskchïnsa, juparux atipt"awayiwa. Aliciax wali ch"amampiw nuwasiñ yant"äna, ukampis aka ch"axwäwinx atipt"añaw sasaw arsuwayi.
  
  Maysa tuqitxa, Jonathan Gates sat chachax jan tukuskir telefonot jawsatanakampiw katjasïna. Suma arstʼatapajj jukʼamp kutis atiptʼkaspa ukhamänwa. Kunapachatï jupar yatiñ munir uñchʼukiskäna uk amuyasajja, jachaqtʼasisaw conspiratorio ukham jupar jakʼachasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Akaspa ukhajj ukanak sum apnaqañajawa" sasa . "Aka pachanxa, aka minutonxa, nayaxa p"iqinchiritxa juk"ampi ch"amanïtwa. Equipojajj taqeniruw qhespiyäna. Janiw ukakikiti, Élite de Sombra ukankirinakaruw allsuwayapxta ukat maquinacionanakaparux tukuyapxta. Jutïr semananakatakejj janiw khitis kuns jarkʼkituti, confiyapjjeta" sasa.
  
  Alicia kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Amuytwa. Ukhamajj ¿kunas aka "manq'a" jumanakat sapa kuti ist'kta? Misterioso ukhamaw ist"asi".
  
  -Ay, ukhamawa -sasa. Gates jupax mä jach"a, yuqall wawar uñtat jachaqt"asisaw uñacht"ayäna. "Taqi kunatix jichhak paskatayna ukanak qhipatxa, jan kuna jan walt"awimpiw puriwayta. Jiltʼki ukajj jumaruw waktʼi. Taqi jumanaka -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Karin ukat Komodo jupanakax mä qawqha minutos janïr fiesta qalltañapatak uñstapxäna, chiqpachans mä qawqha isinak jaquntasaw ascensores ukar jank"ak sarapxäna. Karin kullakajj wali samsuskäna, faldap sumaptayasajj wali qʼellur uñtatänwa.
  
  -¿Sarantañapatakixa? Jupax jan axsarasaw mä ceja arco luräna.
  
  -Janiwa jark"añ yant"apxita -sasa. Komodo jilatajj wali jachʼatwa arsüna.
  
  Karin kullakajj mä leu hawaiano sat animalaruw kunkapar chintʼäna. "¿Suma uñnaqtʼanïtati?"
  
  -Mä juk"a junt"u ukat nina jiwayañaw wakisispa -sasa.
  
  Karin kullakajj juparuw jawqʼjäna. "Jakt'aña".
  
  Ascensor ukax purintäna ukat silbato jist"arasïna. Karin kullakajj nayraqat mantasaw punkunakajj jistʼantatäñap suyäna, sapakïsipjjatap amuyasïna.
  
  Jupax Komodo sat jaqiruw uñtäna. Nayranakapajj jachʼaptänwa, ukampis pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Janiwa. Janiw akankkiti. Suma... inas qhipharux ukhamächispa. Ukampinsa-"
  
  -Nayaxa yattwa kunsa jumaxa sasma -sasa. Delta equipo p"iqinchirix p"iqip jisk"achasïna. "¿Kunas jutïrin pasani? Uka uñnaqap yattwa" sasa.
  
  "Ukhamajj ¿kunas qhepat pasani, Trevor?"
  
  "Mä thak jikxatañäni. ¿Juk"amp jan wali amtawix? Cuartel jakʼanwa jakasisma. Akax mä guarnición markawa" sasa.
  
  -Janiw ukax nayax munkti -sasa.
  
  -Nayaxa katuqta -sasa. Jach"at qhana ukat qhan amuyasta. Jichhakamax janiw jaysäwix utjkituti, wawa. Nayajj janiw yatkti" sasa.
  
  Karin kullakajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Asu?"
  
  "Ukax americano satawa, "muxsa" sañ muni. Jan ukajj munasiña. ¿Kawkitsa jutta, ¿ukhamti sapxi? Jichhakamax janiw jaysäwix utjkituti, munat kullaka -sasa.
  
  Karin kullakajj amparapampiw jawqʼjäna. "Jumajj cheqpach chuchukïtawa, ¿uk yattati? Uñjapxam, jichhax akankxtanwa. Ukat jukʼamp sum qʼomachasiñama, soldado" sasa.
  
  -Jïsa, señora -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Jukʼat jukʼatwa uka tripulacionajj arumakamajj umamp mistupjjäna. Hawaiano musicax hula thuqhurinakarux escenario ukan liwxatasinx yanapt"awayi. Sapa mayni patiopar muyuntat perqanakaruw lliphipiski, fumañ antorchanakaw utjäna. Taqinipuniw qunt"asipxäna jan ukax sayt"asipxäna, buffet ukan manq"asipxäna, maynit maynikam compañía ukamp kusisita, mä experiencia compartida de acción ukat wila masimp chikt"ata. Mä imill wawax ch"uxña faldampiw sapa invitadon ñik"utaparux panqaranak sawurïna jan ukax sapa mayni sarxasax jinchup qhipäxaruw ch"uqt"asirïna. Jaya mesax buffet hawaiano ukan wali suma manq"anakapaw uñacht"ayasïna: fresco piña, coco, quta manq"anaka, khuchhi aycha ukat spam. Cocteles tropicales ukanakax sapa munasir amparanakaruw uchatäna, Drake uksat sipansa. Postretakixa, piña pastel, fresco fruta rebanadas ukatsti mä muxsa dipping salsa.
  
  Hula imillanakax chhuxriñchjasipxänwa. Nina cuchillo thuqt"awix Mae-n samañapsa apt"asiwayi, ukat uka chachanakax Alicia-n iyawsäwip silbato-nakap katuqapxäna. Ukajj jukʼamp tiempow jupanakat maynejj jan kuna operacionampis samartʼapjjäna, uk amtapjjarakïnwa.
  
  Drake chachajj mä jukʼa tiempo sapakiw qontʼasïna, ukat uka cheqajj chʼamaktʼayasaw sapa mayni irnaqer masinakapar turno uñchʼukiskäna. Ben Blake, rock-canting geek jupax aka thakhi zero ukhat qalltawayi, thakhinx walja askinak jikxatawayi ukatx qalltatapatx juk"amp juk"ampiw tukuyawayi. Karin kullakapax kunjamatsa mä amtampiw sarnaqäna ukat janiw jakäwip ina chʼusar aptʼañ munkänti. Komodo, Delta equipon p"iqinchiripaxa, qhuru uñnaqt"anïnwa, jupax Karin-arux wali respetompi ukat munasiñampiw parläna, Drake-x sapa kutiw chachan arup ist"asax tensión ukar purirïna. Mano Kinimaka, ensconced astride a improvisado cama, wali kusisitaw taqiniw jupamp chikt"asipxäna hawaiano fiestapanxa, jichhax hula thuqhurinakamp muyuntatänwa, ukampis wali convincido ukhamawa Hayden jupax amuyataynawa, jupanakatx wali suma uñnaqt"aninakas janiw juparux interesapkänti. Ukat Hayden pachpaw wali qarjata ukat chuym usuyata, wali qarjata. Jupax jakäwipan jach"a ch"axwäwinakanw ch"axwäna ukat qhipürux uñjañatakikiw jakasïna. Nayranakapajj inas wilañchatächïna, ukampis ajanupajj suytʼäwimpi suytʼäwimpi mä amtampiw mistu. Jupax Jonathan Gates jupamp chikaw sarnaqäna, janiw kunjams uka políticox k"ari magia luratayna uk yatkänti, ukampis sistema electoral ukar iyawsäwipax mä juk"a kutt"ayataw jikxatasïna. Gates ukham jaqix jutïrin presidencial candidato ukhamäspa ukhax akapachax janiw chhaqkaspati.
  
  Ukat ukat May ukat Alicia, pä juk"amp ch"amäki, loco ukat qhipharux wali ch"amani jaqinakawa, jupanakarux uñt"ataynawa. Mai kullakajj jupatakejj wali misteriopunïnwa, jupajj jukʼamp tiempow jupar uñtʼäna. Inas jutïrin llavep katjchispa, ukampis janiw mä arumatak jan wali lurañ suykänti. Jichhajj janiw uka amtar purkaspänti. Walja variables ukanakax wali jach"a thaya taypinkänwa.
  
  Ukatx Aliciaruw mä juk"a uñjäna, mä tawaqux janiw chuymap imantkänti, janipuniw uñnaqapat phinq"asirïkänti, qhuru lakapax arxatäwipänwa, ukampis wali chiqa chuyman jan pantjasir amigopänwa.
  
  Qhiparusti Torsten Dahl ukar uñkatasaw sueco jaqix chiqak qhipäxar uñch"ukiskir uñjäna. Dal sat chachajj taqe kunanwa qori chʼamanïnjja. Janiw jukʼamp kuns sañajj wakisjjänti.
  
  Dahl jupax juk"amp jak"achasïna. "Nayrïr kuti Drake, uka pʼiyan uñtʼkta ukhajja, kawkhantï Uraqpachan Quqapax jilaski ukhaxa, wali sumäkipanx mä jachʼa chʼaxwiriw sasaw amuyayäta".
  
  "Ukhampacha."
  
  "Inas mä jukʼa jan amuytʼasirïsta" sasa.
  
  Drakex jachaqt"asïnwa, mä qawqha jan askichat jan walt"awinak ukat nayra amtawinak maysar apanukusa, ukax qhipa arumax jan walt"ayañjamawa. "Ukhampacha."
  
  Dahl jupax amparap luqxatäna. "Yanapt'awimat yuspajarapxsma".
  
  Drakex juparux wali ch"amampiw ch"allxtayäna. -Kuna pachasa, amigo -sasa.
  
  Jaypʼujj niyaw tukusjjäna. Antorchanakampi qhantʼat jiskʼa perqanakat sipansa, qota lakanwa olajj pʼakjasïna, kawkhantï fiesta luririnakajj sarnaqapkäna uka cheqanwa, kayunakap kayunakap juntʼu ukat espuma sat olaruw chʼalltʼasipjjäna. Concierto ukax tukuyxänwa ukatx sistema de sonido ukax mä qawqha nayra, muxsa jaylliwinak phust"äna kunawsatix Gates jupax cucharap mä vaso ukar ch"allxtayäna ukat taqinin uñjañ mayirakïna.
  
  Taqeniw uñtʼapjjäna ukhajja, akham sänwa: "Markanakamaw yuspärapjjsma" sasa. "Inas janipuniw uñachtʼayapkchiti. Akax nayan oficial arst"äwijawa, ukat mä kutikiw ist"apxäta. " Jupax mä samart'awi luratayna. "Akanjja, taqeniw amigonakäpjjta, ¿janich ukhamäki? Ukhamajj ukampiw infiernoru" sasa.
  
  Drake chachan cejas ukanakax arco ukhamänwa. Gates sat chachajj mä minutot jukʼamp uñtʼatäjjänwa.
  
  "Chuymat yuspärañatakiw akanktxa. Janitï jumanakax - taqiniw - jichhax jiwatäristwa. Uraqpachan kunjamäskis uk janiw yäqañamäkiti. Ukhamajj jumanakar umañäni. Taqi juchanakajatxa, atipjasipkaktwa" sasa. Jupax vasop jach"ar aptäna. Taqinipuniw umapxäna.
  
  Ukat Ben Blake sat jilataruw uñtäna. "¿Kunjamsa taqe kunas qalltäna uk amtastati?"
  
  Ben jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jumataki? Jïsa, Biblioteca del Congreso ukar kuttʼawayjjtwa" sasa.
  
  -Amuyatati -sasa. Ukat ukanwa, ukapachaw nayrïr kutix mä jach"a equipo ukan ch"amap uñjta. Taqeniw mayachtʼat irnaqasipkta ukat thak qʼomachasipkta uk uñjayäta, ukhamat kawkirus sarapjjasma uk yatjjatañataki" sasa.
  
  -Jumaw thakhi jist"arawaytaxa, ukhamat yatiyañataki -sasa. Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Janipuniw Wila Reyirojj jan jumanakan yanaptʼapamp thaqkaspänti" sasa.
  
  Gates chachajj acero arumpiw akham säna: "Kuntï wakiski uk lurawayta" sasa. "Ukat Diosar yuspärañani, taqe kunas walikïskänwa. Ukapachan amtanakajajj jichhajj carrerajar yanaptʼawayitu" sasa. Jupajj mä jukʼa samartʼäna. "Ukat jichhax yaqha yant"añ pachaw purini".
  
  Alicia kullakajj mä jukʼa machatjam istʼasisaw akham säna: "Ukajj nayatakejj janipuniw mä jan waltʼäwikiti" sasa.
  
  "Mä amuyt"äw churañ munapxsma. Ukampis cheqas janiw kuntï janïr lurapkta ukakïkiti" sasa.
  
  -Qhiparu kutt"am -sasawa Mai kullakaxa llamp"u chuymampi säna. -Taqi kunas qharürut sipansa juk"amp askiwa.
  
  Gates jupax amparanakap ch"allxtayäna. "Ukhamakiwa - nayax mä equipo de especialistas ukanakar tantacht"añatakiw ch"amanchapxitu - ukax pallapallanakan ukhamarak IT jaqinakawa, ukhamarak anqäx markan, locales agencias ukat gobiernon contactos ukanakapa, taqi ukanakax jichhür arumw akan tantachasipxta. Mä machaq jamasat agencia, mä jach"a equipo extremo ukar p"iqinchañ amtaskta, ukat taqiniruw mä irnaqäw churapxsma" sasa.
  
  Mä juk"a pachax taqpach amukt"añaw utjäna, ukatx jiskt"äwinakaw warantañ qalltäna.
  
  Drake jilatajj nayrïr jaqënwa. "¿Job chachajj ¿kunsa cheqpachapuni luraski?"
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "¿Janit extremo equipo siski uka aru istʼkta?"
  
  Gates jilatajj akham sänwa: "Jiwasax pachpa kamachinakas qillqtʼasipkta" sasa. "Ukajj jupan encantonakapat maynïriwa. Jiwasa pachpaw lurañanak ajlliñäni" sasa.
  
  -¿Taqi jiwasaxa? sasaw Komodox jan jark"at kusisita jiskt"äna. "Nayax pachparaki? Ukat ¿Karin kullakajj?
  
  -Nayaru jakt"apxita -sasa. Hayden kullakajj niyaw jefepar pʼeqep chʼoqtʼaskäna. "¿Manox nayamp chikt"atächi ukhaxa?"
  
  Kinimaki p"iqipax wali ch"amampiw p"iqip ch"allxtayäna, ukatw liwxatañ axsarayäna. "Ukhampuni".
  
  Drake chachajj May chachan kunjamsa jikjjatasïna uk yatjjatañatakik mä jukʼa samartʼäna. Japón markar kuttʼañat sipansa ukat jilïrinakapamp wasitat yantʼatäñat sipansa, uka amtajj jupar jukʼamp gustitapjja, jankʼakiw amuyasïna. Jupatakejj facilakïnwa, jupampi jan ukajj jan jupampi. Jupatakejj lurañampi jan lurañampejj mayj mayjäpjjänwa, ukajj pä letrat sipansa jukʼampïnwa; suma jakaña jan ukax kʼachat kʼachat jiwañaw utjäna.
  
  Mä qawqhanikiw qhipharxapxäna. Gates chachajj Dahl chachan wali jan amtasirïtap amuyasajj arsüna. "Jumatakix Dahl, ukat jutïrin taqinitak mä paquete de trabajo ukaw churaskta, jichhax apnaqapkta ukat sipanx juk"amp suma irnaqäw churapxsma, ukax inglés arunx familiamar juk"amp uñjañ sañ muni".
  
  "Kunjama?" Suecia markankir jaqejj janiw chʼamanïkänti.
  
  "Uñjapxam". Gates chachajj jachaqtʼasïnwa. "Nivel uka jaqinakan ukhamarak yaqhanakan kunatix jumax iwxt"asma. Taqinipuniw tiempo librex utjani waliptañataki jan ukax familiapamp chikäñataki kunatix yaqha agencianakat sipanx juk"a irnaqawinak apsuñäni. Janiw sinti llakisiñäniti. Nayax markajax anatt"awipanx nayrïr chiqankapxañap munta. Ukat ukham lurañatakejj mä toqetjja, kusisit tiempo jukʼamp tiempo apasiñawa" sasa.
  
  Qhanapuniw Dahl chachajj pächaskäna.
  
  Gates chachajj akham sänwa: "Ukampis amuytʼasim" sasa. "Khitinakatix aka machaq amtäwin wali wakiskir lurañ munapki ukanakarukiw irpä. Nayax wali sumak munta kunatix jumar jan chhaqhañapatakix yaqhip jefenakamampiw kisumpi clavompi nuwasiñaja. Ukampis uk yatipxam - qullqichasiwix niyaw utjxi."
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Jankʼak sarañamawa. -Nayatakix wali askiwa -sasa. Oh, ukat nayax ukanktwa -sasa.
  
  Drake chachajj Gates chachan arsutaparuw mayj amuyäna. Jupatakix ukax tiburones ukat katarinakax punkun tantachasipxatap sañ munäna, tiburones ukanakax uka taman suma jikxatatanakapat askinak jikxatañataki, katarinakax filanakapar mantañataki.
  
  Ukat Ben jilatajj jupan jakʼapankänwa, mä jaqeruw uñtat basset hound sat animalajj aynachtʼat nayranakapamp llakit ajanupampi. -¿Kuns jumaxa amuyta? Kunjamtï jupax permiso mayiskäna ukhama.
  
  Drake jupax qhipäxaparuw ch"allxtayäna. "Nayax amuyta ukax mä infierno ukhamaw juk"amp askiwa mä bandan q"ucht"añat sipansa ukat fucking fans, compañero".
  
  -¿Jumax gobiernotaki irnaqtati?
  
  "Jakañ qhispiyaña. Jan walinak contra nuwasipxam. Uy, inas Taylor jilatarux nanakamp chikt"atäñapatak mayisma. Jan ukax uka machaq tamaruw mantasma. Huracán, ¿janich ukhamäki?
  
  "Janiwa. Janiw jukʼampi utjxaniti. Lizzie kullakax janiw Twitter uksanx jayskituti".
  
  "Janiwa?" Drake chachajj wali mulljataw uñjasiñ yantʼäna. -Ukham delusional -sasa.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Aka equipomp irnaqtʼasajj kunjamsa istʼasi uk wal gustitu. -Ukat Karin kullakajj negocionakanwa irnaqtʼaski.
  
  "Janiw Karin kullakampejj mayachasiñamäkiti, amigo. Ukat chiqpachansa janiw Hayden-atakix ukhamäkiti" sasa. Drake jupax Ben jupat guantes de niños ukanak apsuwayxi, Kennedy jiwatapatxa. Jupax janiw jichhax ukanak wasitat uchañampïkänti. "Jumax yatisktawa, janiw taqpachax rosas camakïkaniti. Asnunakasar chʼakkatapjjeristwa. Jumatï ukar mantasma ukhajja, equipon askipatakiw ukham lurañama" sasa.
  
  "¿Kunas nayrïr luräwisaxa?" sasaw Ben jilatajj jan pacienciampi jisktʼäna.
  
  Gates jilatajj jupar uñkatarakïna. "¿Ukham jankʼak kuns lurañ munta sasin amuyta?"
  
  Hayden jilatajj larusitaynawa. -Jan ukham lurapkäta ukhajja, musphartʼasiristwa -sasa.
  
  -Walikiwa... kunasa utji.
  
  "Kuna jach"a mierdarus jiwasax mantassna uk uñjañäni". Alicia kullakajj jupanakamp chikaw sarjjäna. "Ukat hey, ¿kunjamas sede central ukax uñtasi? Ukat jukʼamp wakiskirïki ukajja, ¿kunjamsa armarionakajj uñsti? ¿Jiwasan avionanakas utjistuti? Oh, ukat aka sistema de vigilancia ukax pirqanakat uñjaspa? Ukajj wali sumapunïspawa..." sasa.
  
  Gates jupax larusitaynawa. -Walikiwa, janiw avionat sinti yatiskti, ukampis amuyt"asax wali suma wakicht"atäñasawa.
  
  Alicia kullakajj uka jisktʼarojj wali jachʼat arsüna. "Akax nayan kasta arstʼäwijawa. Ukar umañäni -sasa.
  
  Drakex jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna, janiw sinti yäqkänti. Jupajj nayratpachwa amtasjjäna ukat mä qhawqha tiempojj desmayatäjjänwa. Belmont ukat Emma jupanakat amtasiñanakax amuyunak ch"amakt"ayat mistunïna, jupanakan sacrificionakap amtayañataki. Drake chachajj Emma awkipar jikjjatañakiw arsüna, ukat kuntï cheqpachapun phuchapar paskatayna uk qhanañchtʼañakiw utjäna. Janiw khiti awk taykas wawapan destinopat ch"amakankañapäkiti - janiw juk"amp jan wali t"aqhisiñax utjkänti.
  
  Ukat mä jan wali sutiw pʼeqepan phichhantat qheparäna, mä ajjsarkañ markar uñtasita, mä jachʼa jistʼarat, chhullunkhayat usuchjatjama. Coyote sutix chacha jan ukax warmi, jak"an jan ukax jaya, jiwayir jan ukax oficial ...
  
  ...mä urux Drake jupax ukankaniwa aka jaqit mä libra aychat sipans juk"amp mayiñataki. Ukat venganza loqtañax qhipat jupar apanispa ukhaxa, ukhamäpan.
  
  
  TUKUYA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David sat chachan pʼeqeñchäwipa
  Babilonia markan espadanakapa
  
  
  Familiajataki.
  
  
  NAYRÏR JALJA
  
  
  
  JICHHAX JICHHAX UTJKI UKA TUQITA
  
  
  Alicia Miles kullakajj janiw jakäwip qhepat uñchʼukipki ukanakat maynïrïkänti. Chiqansa, nayra jakäwipax ikiskäna ukhakiw juparux katjäna. Kunapachatï sartaskäna ukhajja, paqallq maranïkasajj jupapachpa uñnaqtʼaspa ukhajja, janiw jichhürunakan kunjam jaqëtapsa mä sapa uñnaqas uñtʼkaspänti.
  
  Ukajj janïr falsificatäkipanwa lurasïna.
  
  Llatunk maranïkäna ukhajja, qonqorinakapajj pechopar chʼoqtʼataw ikiñan qontʼatäskäna, ukat pʼakjata persiananakat filtrat phajjsin qhanan qollqe qhantʼatapampiw jariqasïna; mä fantasma jan ukax mä angel, juk"akiw uñstawayi, jutïr pachan arsutapax wali machaq ukhamarak q"uma ukat amuyupanx jakaskiwa. Jichhakiw wali axsarkañ, jan uñt"at ist"awinakax qalltawayi. Awkipajj wal arnaqasiski. Mamapax qalltanx ukhamarakiw jaysäna. Vidrio p"akjañ ist"asi. Refrigerador punku jist"arañan ist"asitapa ukat, janiw pächasiñakiti. awkipax uka lata umañ qalltkäna ukanakat yaqha lata apsuñatakiw amparap luqxatäna, uka latanakax urux jupar gustkaspas ukhamänwa.
  
  Umañawa ukat ch"allt"aña. Umañawa ukat ch"allt"aña.
  
  Uka latanakajj colerat tʼunjatäpkäna uka wali ajjsarkañ arnaqasitapajj wali amuyupanwa istʼasïna. Ukajj virginidadap lunthatatätap istʼasïna, familiapan jakäwipan chʼiyjatätap istʼasïna.
  
  Ukatwa ikiñan quntʼasïna, jan istʼañatakis wal chʼamachasïna, ukampis uka pachparakiw awk taykapax kunatsa colerasipxäna uk yatiñ wal munäna. ¿Jupanakajj maynit maynikam colerasipjjäna? ¿Yaqha jaqitaki? ¿Jist"antat punkunakapan qhipäxankir akapachar? Ukatxa mamaparuw jachañ qalltatap ist"äna. Chuymapax juk"amp jank"akiw thuqt"askäna, llakisiñat temperaturapax jilxattawayiwa. Jupa pachpa jan jachañ munasaw kisunakap chʼalljjtayasïna.
  
  Refrigeradoran punkupajj mayampiw chʼalljjtäna, ukat mä jukʼatwa awkipajj mamapar chuymachtʼir istʼäna. Ukaw taqe kunan qalltañapäna.
  
  Ukajj jukʼamp jan waliruw purispäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Chʼamakanwa sartasïna, chʼuñumpiw chʼuñuntasïna, ukat ikiñar quntʼasïna. Aliciax jank"akiw qunqurinakap pechopar jamp"att"asïna, jan amuyt"asisaw nayrir tawaqut yatiqasïna. Nayra amtatanakapat jiskʼa tʼaqanakaw almapan chhullunkhayat laqʼanak chʼalljjtayäna. Mä segundo janïr tukuykipanjja, amparapatwa ukanak apsuwayjjäna. Kawkhantï jikjjataskäna uk amuyañatakejj mä jukʼa tiempow munasïna. Ukhamajj walja jan walinakaw aka qhepa urunakan pasawayi.
  
  Q"ala jan isin, ikiñan, jupan jak"apan mä chachampi. Ukajj janiw kuna machaqäkänti. Nayrïr mayjtʼäwejja, khitïnsa uka chachajj uk sum yatïna. Jupajj janiw jan wali samkanakar umamp chhaqtayir cuerpokïkänti. Ukajj Lomas satänwa. Drake machaq equipopat jaytkäna uka chachataki. Ukhamarusa, uka viajejj yaqha cheqaruw irpäna.
  
  Ukat ikiñat jaltxasinxa, amukiw ventanaruw saräna. Mä suma esculpido, quqanakamp phuqhantat tunka llatunkan p"iyanakan golf campo ukaw jupat jayarst"äna, janiw kunas utjkänti, jan ukasti mä ch"amaka ch"amakaw taqpach jan phaxsi ch"amakan utjäna. Aliciax mä juk"a chhuxriñchjasïna. Janipuniw chʼamakan chuymachtʼatäkänti, janirakiw sábanas ukanakamp chuymachtʼatäkänti, janirakiw sapak ikiñamp chuymachtʼatäkänti. Jan wali amtawinakax wali ch"amampiw jiwapxi. Lomas chachan samañapax mayjt"ataw ist"äna, ukat uka pachax sartatap yatïna.
  
  Ukat jan samin arumpiw akham säna: "Ikiñar kuttʼam" sasa. -Nayaw jumamp chikt"atäxä -sasa.
  
  Anqanxa ch"amakawa purintäna, thayaxa quqanakaru ch"allxtayäna. Pandilla de motociclistas ukax mä qawqha urunak R&R ukan kusist"añ amtapxäna, tio Sam ukan qullqipampi, ukax mä jisk"a paquete ukan chikanchatawa, Drake jupax Jonathan Gates ukat machaq agencia SPEAR ukanakamp chikaw puriñ atipxatayna.
  
  ¿Kunsa ukajj wasitat sañ munäna? Aliciax janiw amtaskänti. Qhipa maranakanx jakäwipanx janiw uñjañapäkänti, ukat mä jukʼa guardiapar jaytañ horasäxänwa ukat samarañ horasäxänwa. Janiw kunapachas ukham luraspänti. Samkanakapajj uk amtayäna. Niya llätunk maranixa, sapa arumaw utapan qhananakax jist"antatäxäna, wali amuyumpiw sartasïna, wakicht"ataw jikxatasïna, arnaqasiñanakax qalltañap suyt"äna.
  
  Ukat nayratpach ukhamänwa.
  
  Llakisiñap arknaqasaxa, Aliciax ikiñar kutt"asax jank"akiw Lomas chachan qunqurt"at janchipar jaltawayxäna, juparuw qunt"asïna. Jupax larusitaynawa, qalltanx obligatänwa, ukampis jank"akiw kunjamäkäntix ukhamar tukuwayxäna. Lomas kullakajj qhuruchasïna ukat jaqunukuñ munäna, ukampis qonqoripampiw chintʼäna.
  
  "Janiw ukhamäkiti, motociclista wayna. Ukhamakiwa, ikiñar quntʼasisin kusistʼañamawa" sasa.
  
  Uka patxaruw kayuk sarañ qalltäna, kusisiñaw amtawinak jaqunuküna, ch"axwatapax nayra axsarañanakar jaqunukurakïnwa. Chuymapax qhipäxaruw ch"allxtäna. Amparanakapax jach"a amparanakaparux wali llakitaw katthapïna. Pacha, jakawi, amtawinaka, nayra pacha ukhamaraki jutïri - taqi kunasa janiwa utjxiti. Ukaw libre jakasiñapäna, cheqpach qhespiyatäñapänwa.
  
  Ukat tukuyxapxäna ukhaxa, jupax liwxatasïna. Lomas jank"akiw jupa patxaru jaquntatäna. "Jichhaxa, ¿kunjamarak nayarjam lurasmasti?"
  
  Alicia kullakajj uñkatatapat katthapïna. "Jan jankʼak sarnaqkäta ukhakama. Nayax janiw Ducati ukhamäkti 0-60 paqallq segundon ch"allt"añataki. Juk"ampirus luxus Harley chasis ukar uñtasitawa" sasa.
  
  -Nayax uk yatxa sasaw amuyta. Lomas jupax p"iqip ch"allxtayäna jamp"att"añataki.
  
  Uka horasanjja, Alicia kullakajj celularapaw istʼasïna. Jupax Lomas-arux "Jan sayt"amti" sasaw jisk"at arsüna ukat ikiñ jak"ankir mesat apthapïna.
  
  "Kamisaki? Janiw uka pachax wakiskiti, Thorsten" sasa.
  
  "¿Alicia kullakajj? Ukax Dal satawa." Jach"a sueco jaqix jank"akiw arsüna, janis ist"kaspa ukhama. "Jumaruw munapxta..." sasa.
  
  -Ay jïsa? Nayax ist'twa-".
  
  "Drake tuqitwa parli, Alicia. Rusianakaw katuntapxi" sasa.
  
  Aliciax qunt"asisaw qunt"asïna, jan suma chuymampiw Lomas chachan janchiparux mä ratukiw jaquntäna. "¿Kunsa?, ¿kawkirus irpapxäna? ¿Kunas Mei kullakarojj pasäna?
  
  "Rusia.¿Kuns jumax amuyta, kawkhans? Ukan uñjasiñäni, Alicia. Kawkhantï kawkhansa jikjjatasi uk cheqapuniw yatiyapjjäma. Ukat... jank"aki... ukax janiw askïkiti."
  
  Dahl jupax uka aruskipäw tukuyäna. Alicia kullakajj mä jukʼa tiempow nayranakap jistʼarasïna ukat amuyunakapanwa chhuxriñchjasïna. Ukatxa akham sasaw jiskʼat arsüna: "Maldita, Drake" sasa.
  
  
  PAY JAQINAKANA
  
  
  
  3 HORAS NAYRAÑATAKI
  
  
  Qhipharux Matt Drake jupax qhipäx uñtasinx kunats aka uraqinx jupax May-ampix jan juk"amp wakicht"atäpkpacha sasaw jiskt"asïna. Kawkïr machaq jutirinakax amuyaspawa, rusanakax jupar lunthatasiñax inti jalant tuqinkiwa, kunawsatix paninix sapa arumaw Little Fountains Cafe ukar 18 callen visitt"apxirïna. Jupanakax Drake-n mallt"at khuchhi aycha jaquntat sándwiches ukanakat mä qawqha lurapxäna ukat jupanakarux mä jan uñt"at romantico manq"äw churapxäna. Uka qullqix CIA ukan hotelapar muyuntat seguridad ukan wali ch"ama cordón ukar jaytañaw wakisïna , ukat mä qawqha kilómetros alay tuqir autot sarañaw wakisïna.
  
  Inas pä urunak nayrax armas aljiri Sean Kingston ukat Corea del Norte markankir masinakapar atipt"atapatx mä jan walt"äwix utjchispa. Inas Jonathan Gates chachajj jupanakatak machaq sede jan utjañapatak yanaptʼkchïnti ukat janirakiw kuna lurañas utjkänti, ukatwa ukham lurapjjchïna. Jan ukax inas May ukat Drake jupanakax mä juk"a chhaqhayasipxäna... jakäwipanx payïr kuti.
  
  Kunas ukhamäkchïnsa, mä qhawqha urunak taqpach equiporuw saräna. Drake jupax janiw uka tuqit yatiskanti, ukampis Hayden ukat Kinimaka jupanakax kunayman yänak amuyt"asipkäna, Karin ukat Komodo jupanakax conejos ukham irnaqapxäna, ukat suma chuyman Thorsten Dahl jupax jilpach urunakapax warmipampi wawanakapampix laptop ukan video link tuqiw aruskipt"äna. Gates chachajj machaq sede central jikjjatañkamajja, jupanakan amtanakapajj mä jukʼakiwa. Jupanakajj markasan munatäpjjänwa. CIA ukax jupanakaruw munasïna. Ukampis uka agencianakax uka equipo ukarux jupanakan amtanakapataki ukat yänakapatakis apnaqapxaspänwa. Gates jupax SPEAR ukax elitista ukan uñacht"äwip jan chhaqhañapatak munäna, jupanakarux wali suma jaqinakjam uñjañ amtatayna, ukax juk"amp wakiskir misiones ukanakatakik munasïna.
  
  Ukat critico, Drakex amuyt"äna. Secretariojj loco ukat jan chʼamanïñ sañ munäna. Kunas mä apocalipsis jak"ankxi.
  
  Jupax nayratpach Alicia ukat muspharkañ, mä juk"a jan bisagran ingenioparux walpun munasïna. Kunapachas mayamp uñjä sasaw jisktʼasïna. Inas jan jankʼak lurañjamäkchiti.
  
  Ukampis Mai kullakajj jan qhanañchañjam llampʼu chuymanïñampi ukat qala chuymanïtapampiw urunak arumanakapar phoqtʼäna. Nayrajj kunjamsa sarnaqapjjäna ukjja, jukʼakiw amtasïna, ukampis wasitat jikisipkäna ukhajja, yaqhep jukʼamp chʼamäki uka elementonakajj umamp phuqhantat kuttʼanipjjäna.
  
  Ukhamarakiw jan ikiñax utji. Ukat kunjamsa niyas janipuniw guardiapar jaytkänti, nayra sarnaqäwipat maynis thaqhaspa ukat qhepat jikjjataspa sasin ajjsarkaspa ukhama. Inas ukajj cheqächïna, ukampis janiw ukhamäkänti.
  
  Drake jupax CIA ukan piscina autonakapat mayniruw apnaqäna. Ukajj kimsïr kutiw walja arumanakajj uka thaknam sarapjjäna. Tráfico ukax kunjamtix nayrax lurapxirïk ukhamarjamaw mä katarix uywapar arknaqirjamaw jalnaqäna, ukatwa Drakex sat nav ukar jist"aratayna ukat "nayrir dirección" ukar ch"allt"atayna. Maquinajj monotonas yatichäwinakap phoqañ qalltäna.
  
  Uka telefonojj auton bip istʼasïna. Drake chachajj akham sänwa: "Jïsa, sartawayta" sasa.
  
  Haydenan arupajj irnaqäwipat amtayäna, kunapachatï May jilatampi tantachasipkäna ukhajj janiw aynachtʼaykänti. "Mä qhawqha yatiyäwinakakiw pasañataki. Gates jupax machaq sede central ukamp chikaw jutäna. Ukajj avenida Pensilvania sat cheqankir jachʼa altuñ utat maysa toqenkiwa" sasa. Jupax chhuxriñchjasïna. "Juk'amp jan waliw utjaspa".
  
  "¿Kunapachas qalltañ munta?"
  
  "Conexión ukax utjañapatakix mä qawqha urunakaw munasispa, ukampis jilpach infraestructura ukax niyaw utt"ayatäxi. Akax mä nayra p"iyaw CIA ukan jamasat operacionanakapataki".
  
  Mai kullakajj wali jachʼatwa arsüna. -Ukaxa wali sumawa ist"asi.
  
  -Jichhürojj martes uruwa. Jueves uru sañäni. Direccionap yatiyapjjäma" sasa.
  
  Drake jilatajj jistʼantasïna ukat ventanatwa uñtäna. "¿Kunas jutïrin pasani sasaw jisktʼasta? Odin, Blood King, Shadow Elite ukat Corea del Norte ukanakanx janiw kawkïris juk"amp jan walïki ukx yatkti".
  
  "Wila Rey" sasaw Mai kullakajj jan samartʼasa jiskʼat arsüna. "Janiw jiskt'awinakax utjkiti".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ukat uka qhepa rusanakajj janiw cheqapuni jan llakisisa osonakäpkänti" sasa. "Yämas aka Zanko. Jach"a, p"iqi ch"allxtayiri jaqi".
  
  "¿Kunjamsa Romerox jikxatasi?" sasaw Mayax jiskt"äna. "¿Jupat kuns istʼta?"
  
  "Janiwa. Janiwa. Nayax amuyta jupax Delta markar kutt"awayxiwa. ¿Kunsa, ¿Smith jilatat kuns ist"ta?"
  
  Mai kullakajj jachaqtʼasïnwa. "Taqi pacha".
  
  "¿Nayan... yatisktati... jupar jaytañ munasmati?"
  
  "Kunata? ¿Jumajj envidiasirïtati?
  
  "Mä juk'a".
  
  "Jupax coqueteo ukhamakiw sarnaqaski. Jupax nayar munasitap amuyasi. Jupajj ukat qhespiniwa" sasa.
  
  Drake chachajj colerat akham sänwa: "Jupaw jukʼamp sumäspa" sasa, ukampis taqe kunas mä anattʼäwipunïnwa. Drake ukat Mai jupanakax Delta pallapallanakarux qawqha manüpxäna uk yatipxänwa. Drake chachajj ruedaruw muytayäna, kunattejj navegador chachajj jachʼa arterianakat jayarstʼayasaw yaqhep llampʼu carrilanakar irpäna.
  
  "Ben sat jilataruw jawsañama sasaw amuyta. Kunjamsa jupax jikxatasi uk uñjapxam -sasa.
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Nayaxa lurarakïwa -sasa. Tiempo jikjjatasajj jankʼakiw" sasa.
  
  "Walikiwa, jan sinti jayarstʼamti. Jupajj jumanakan wali suma amigonakamat maynïrïnwa" sasa.
  
  Uka arunakajj Drake chachajj jan ikiñ munkäna ukanak amtañanakwa amtayitäna. Ukat qhipa maranakanxa, Kennedy Moore sat jaqit sapa amtañax chuymaparuw chʼallxtayäna. ¿Kennedy jiwatapatx May-ampix jank"akiw munasiñax utjawayi?
  
  "Taqe kuntï chʼamajäki uk lurarakï" sasa.
  
  May jilatajj uka toqet mayjtʼayäna. "Ukhamaxa, ¿jichha arumax wasitat uka khuchhi aycha manq"apxätati? Chiqpachansa Ahi frito yant"añamawa, ukaxa...
  
  Mä autow Drake nayraqatan sayt"äna. Jupax jan ch"axwañapatakix wali ch"amampiw liwxatäna.
  
  -¡Cristo!
  
  Frenonak chʼalltʼasisaw thaknam jalnaqäna, auton capuchapajj niyaw mä minivan saytʼayat ukar chʼalltʼasïna. Jupanak nayraqatan utjkäna uka autojj chʼiyar Escalade satänwa, uka autojj pistanakapan jiwataw saytʼäna.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Janiw nayajj gustkituti..." sasa.
  
  Payïr Escalade ukax jupanakan qhipäxat mistunïna, thakhinjam sarawayxäna, chiqpachapuniw jark"antäna.
  
  Drake jupax guantera caja ukaruw amparap luqtäna, ukampis mä Glock ukakiw jikxatäna. "¿Aka yäx bala jarkʼaqatäpachati?"
  
  "Nayax pächastwa".
  
  Drake jilatajj telefonot jawstʼäna. "Jichhax llätunk yardanak sutinchañax juk"amp askiwa" sasaw CIA ukan técnico ukar säna, jupax jaysäna. -Nayax amuyta, jiwasax embuscada ukhamaw jikxatasipxta -sasa.
  
  Panpacha escaleranakax ch"iyar isimp isthapt"at janchinakampiw qhant"äna. Chachanakax chiqpachapuniw sapa punkut mistunipxäna, jisk"a aparatonak apt"ata, ukax pistola de aturdimiento ukar uñtasitawa, ukat arnaqasipxäna. Drake chachan autopajj jankʼakiw muyuntäna. Chachanakax taqiniw balaclavas ukamp isthapt"atäpxäna, nayranakapatakis nayranakapatakis p"iyanakaw khuchhurata, cuerpopan arunakapax wali jisk"a correa ukamp katxarutaw sasaw arnaqasipxäna.
  
  -Auto manqhan qhiparapxam -sasawa Drakexa motora qalltäna. "Atiñasawa-"
  
  Uka jaqix nayrar sartasaw mä jisk"a ch"iyar caja autopan capuchapar piscina jak"an uchatayna. Ukatxa, mando a distancia jiltasaw ampar lukʼanapampi chʼalltʼäna. Mä ratukiw motoran istʼasitapajj mä jiskʼa murmurar tukuwayjjäna ukat jiwjjarakïna. Drake chachajj Mai kullakaruw uñchʼukisïna.
  
  -Kunas uka... -sasa.
  
  -¡Janiwa kawkirus sarkätati! -sasawa mä aruxa jach"at arsüna. "Janiw nanakampïkiti. ¡Jichhax mistum!"
  
  Drake jupax amparanakap uñacht"ayäna, Glock juparux chhuxriñchjasaw jaquntäna. Mai kullakax punku jist"arañkamax llamp"u chuymampiw ch"iqt"äna. "Jupanakax aturdimiento pistolanïpxiwa, Matt. Jiwasax mä Glock ukaniwa -sasa.
  
  "Ukampis autojaruw tʼunjapjjetu" sasa.
  
  "Wakicht'atäñamawa".
  
  Mai kullakajj punkut mä jukʼa mistkäna ukhajja, uka chachanakajj nayrar tʼijtjjapjjäna. Jupax jank"akiw sarxäna, nayrïr pä purinirinakatakix wali ch"amampiw punku jist"aratayna ukat t"unjarakïnwa. Jutïr kutinjja, pʼeqeparuw chʼajjwjjäna ukat jaqonukut pistolapa apthapïna. Ukat jukʼampinakaw jupar chʼalljjtayasïna. Mai kullakax jupanakamp jikisiñatakix maysaruw kutt"äna.
  
  Drake chachajj cuartopar punku jistʼaräna, mä Glock sat mä Glock apsüna. Jaqenakajj taqe cheqatwa jupar jankʼak puripjjäna. Jupax auton qhipäxaparuw kutt"äna, ukax juk"amp jank"akiw uñch"ukitäna, ukatx kimsa disparonak jaquntäna. Kimsa jaqiw jaquqanipxäna, ukampis mayninakax uka patxankapxänwa. Drake-rux yaqha jaqin taser-apat jithiqtañatakiw ajanuparux ch"ankhampiw ch"ankhachapxäna, ukatx mayni jaqin amparap p"akjasaw armap apsuwayxäna. Nayrïr jaqix wasitatw ch"axwañ yant"äna, ukampis aka kutix mä ch"ama pistolampiw amparapamp jikisipxäna. Mä akatjamat mä chʼiyjataw utjäna ukat llijullijunakaw qhantʼäna. Waranqa waranqa voltios ukanakaw uka jaqirux ch"axwantäna, ukatw arnaqasïna ukat thuqt"arakïna, janïr qhipharux Drake-n kayunakapar jaquntatäkasa.
  
  Jukʼamp jaqenakaw jupar jakʼachasipjjäna. Drake chachajj wasitatwa pistolap jaqontäna. Ukat bandidonakan balaclavapat mayniruw chʼiyjäna, ukat mä qʼañu, chʼaphi chʼakhanakani ajanupa ukat kunkapan kunayman coloranakan tatuajenakap uñjäna. Taqiniruw gutural arumpi maldicionanak arsusipkäna uk istʼäna. Jupar chʼalltʼata ukat jan chʼalljjtayat mä puñchun nudillonakapajja, tinta pachpaw wali tʼaqhesiñ tatuajenakanïna.
  
  Drake chachajj rusa letranak yatïna, janis inglés arut jaqokipkaspänjja. Uka jaqerojj auton ladoparuw jaqontäna, ukat jichhajj chʼusa pistolapampiw maynirojj nayra puentet jawqʼjäna, ukat wasitatwa pistola de aturdimiento apnaqäna, ukat carga tukusjjatap amuyasajj maysaruw jaqontäna. Jupajj auton punkup qheparuw qheparäna, ukhamatwa uñisirinakapan ángulo atacapjjañapatak jarkʼäna.
  
  Mä qawqha minutos juk"amp ch"amanchasipxaspän ukhax CIA ukax chachanakaruw akan utjayaspa.
  
  Mä ch"usawj uñstawayi, kunawsatix uñisirinakax maynit maynikam patat jaquntatäpkäna ukhaxa. Drake jupax jupanakxar jaltasaw auton qhipäxapar t"ijtäna. Uka troncojj jukʼamp armanakaw utjaspäna. Ukampis janïr metalar llamktʼkasaxa, mayampiw nuwantapxäna, uñkatasisaw uñkatasipxäna ukat chʼakhanakampi chʼakhanakampiw jawqʼjapxäna. Drake jupax uka ch"axwäw jark"aqatayna ukat qhipäxar kutt"awayxatayna. Uñisirinakapan qhipa escalerapat pasasax qhana escapañ thakhiw utjäna, ukampis janiw Mai jan ukax sarkaspati.
  
  Jupajj jan amuytʼasisaw jupan jakʼapankir autot uñchʼukïna. Mai thuqt"asisaw liwxatat jaqinakan montón ukanakap taypin jaltawayxäna. Sapa jawqʼjatapatjja, chʼakhanakap pʼakjäna, órganonakapsa chʼiyjäna ukat thaya tubonaksa tʼunjarakïna. Jupajj sapa amparapanjja, mä pistola aturdañwa aptʼasïna. Drake jupax tantacht"at rusanakax tantachasipxatap uñjäna ukat suxta jupanakampiw jupar atacapxäna, ukampis ukapachas pusiniruw reflejos de llijuo ukamp jiwayatayna ukat qhipäxar jaltawayxatayna, jupamp qhipharux pä jaqimp chikaw mä chiqawj q"umachatayna.
  
  "¡Mai!"
  
  Jupan arnaqasitapaw chuymapar purtʼäna. Jupax qhipäxar kutt"añ thakhi uñacht"ayäna, wali jark"aqaskäna ukat atacantes ukanakarux nuwasïna. Juparux aceraruw irpapxirïna, ukanx sayt"at autonak taypinw liwxatasiñapäna, ukatx qhipäxanx mä jach"a vallew utjañapäna. Uka jakʼankir jaqenakarojj ventananakapat uñchʼukisipkäna ukat balconanakapar qontʼasisipkäna uk uñjäna, yaqhepajj celularapampiw nuwasiñ video lurapjjäna. Jupajj akham sasaw jachʼat arsüna: "¡911 ukar jawstʼam!" - Yanapt"awi katuqañat sipansa, rusanakar chuym ust"ayañ yant"añjamawa.
  
  -¡Juk"ampi jank"aki! Jichhax asalto grupon p"iqinchiripan arupax kusisitaw ist"asïna. "¡Jichhax sarxañasawa!"
  
  Drakex qhipäxar kutt"awayxänwa, Mei kullakax qhipäxan jikxatasiñapkama. -Ey, sartam -sasa.
  
  "Mä urux" Maix atacadoraparuw t"ijtäna, avión ukarux dirigitayna ukhamat wali ch"amampiw uraqir puriñapataki ukat saraqañanx irnaqir masiparuw ch"allt"äna. -Jumax aka loco Yorkshire dialecto ukar qhanañcht"añamawa -sasa.
  
  Ukat qhispiñ thakiruw jankʼak sarapxäna, ukat atacirinakaparux mä jukʼa tiempox jan amuytʼasisaw jaytapxäna. Escalade ukat pavimento qhipäxan ch"usawjapax wali jach"änwa, ukat jan juk"ampiruw ch"allt"asipxäna. Mä akatjamat qhispiyatäsax Drakex mä uñch"ukiñ muyuntäna.
  
  "¿Kunatsa infiernox pistolanak apnaqapxi? Jupanakax katjapxistaspawa... ¡ay mierda!"
  
  Uka atacantes ukanakax janiw arknaqañ munapkänti kunatix pä jaqiw jach"a jan uñt"at pistolanak apt"atax jupanakamp chikt"atäpxäna. Jilïr rusa jaqix jupanakaruw arnaqasïna. Drake jupax qunqurt"asipxatap uñjäna, amtaña ukat nina... Ukatx usuchjasiñaw utjawayi ukat thakhix ajanupar ch"allt"añatakiw sartawayi. Qhipa ist"atapax jinchup jak"an mä jiwayir jisk"a arunak ist"äna, kunatix "carcelan manq"añanakapat" kunasa.
  
  
  KIMSA JALJA
  
  
  Miércoles 30 uru anata phaxsitx Matt Drake jupax sartawayiwa. Qala qalar uñtat qʼañu patjjan qhepäjjat ikitap amuyasïna; p"iqip patxan mä techo de hormigón ch"usawjanïtapa; thaya taypinxa mä ch"uqi thaya utjatapa; uka muytapanxa qala pirqanakaw utji; ukat pʼiqi usux pʼiqip tuqiw istʼasïna sasaw sarakïna. Jayankir mä aru istʼäna. Qhipa amtapax Mai jupamp chikaw rusanakat t"ijtäna.
  
  Mai!
  
  Jupax wali jank"akiw qunt"asïna. Llakit llijullijunakax nina nakhaskir paja ukham p"iqiparuw ch"allt"äna. Nausea ukham jikxatasitapatxa, walja minutonakaw quntʼasitayna, ukat chhuxriñchjasiñ munañap chhaqtayañatakiw chʼamachasitayna. Ukan qontʼatäsajj metalat lurat baño ukat uka jakʼankir lavabo ukanakat yatjjatäna, uka bañonakajj jaya perqaruw pernompi chintʼatäpjjäna. Kunapachatï mä pulgada jila pʼeqep muytayañ atipkäna ukhajja, nayrïr pirqarojj jaljtayir jachʼa barras uñjäna.
  
  Carcelan jist"antat celda. Jupax mä kasta carcelankänwa. Ukat jichhax jayankir chʼaxwäwix jukʼamp qhanäxänwa. Ukajj walja chachanakan mayachtʼat istʼasitapänwa. Uka katuntat jaqinakaxa.
  
  Ajjsarañaw chuymapar tʼaqesiyäna. Jaqinakax wiñayatakiw akapachan jan wali carcelanakar chhaqtxapxirïna. SAS ukan irnaqkasax jupa pachpaw walja uka espadanak ukar uchatayna. Jichhakiw Dmitry Kovalenko jupax americano ukar chhaqhawayi.
  
  ¿Qhawqha tiempos jupajj akankjje? ¿Kawkins jupajj jikjjatasïna? Jisktʼanakajj mä filaruw uñstäna, mä escuadrón de fusilamiento nayraqatan katuntat jaqenakar irpatäpkaspa ukhama. Jupax q"ala camapat jan sayt"asisaw jaltawayxäna, mä jach"a bloque de hormigón ukhat juk"ampi, ukat barras ukar sarawayxäna. Kʼachat kʼachat qhantʼatajj nayranakap phichhantäna, pʼeqe usup jaktayäna. Jupajj kawkïr isinaktï secuestrapkäna uka pachpa isimp isthaptʼatäskakïnwa, ukampis bolsillonakapajj chʼusakïskänwa. Janiw celularax utjkiti. Janiwa recibonakaxa utjkiti. Janiw kuna billeteras utjkiti. Barranakar jakʼachaskäna ukhajja , jukʼat jukʼatwa nayrar sartäna, llamktʼañkama.
  
  Celdapan nayraqatapanjja, hierrot lurat thiya barandillanakampi muyuntat sarnaqañ thakiw utjäna. Uka qhepatjja, mä jachʼa cheqaw utjäna, ukajj wali manqhankirïnwa, janiw kuns uñjkänti, jan ukasti thayakiw uñjäna. Jupan nayraqatapanjja, mä fila celdanakaw utjäna, ukajj jupan pachpa filapan espejot uñtataw uñstäna. Ukampis ukanjja, taqe punkunakaw jistʼaratäjjäna.
  
  Uka aynachatjja, colerat walja jaqenakaw istʼasïna.
  
  Drakex uñch"ukisïnwa. Aka chiqanx janiw kunas ayxatkaspati, janiw kunas plataformar uñtat apnaqañjamäkänti. Camajj mä jachʼa hormigón losa ukhamänwa, bañompi lavabompi perqaruw wali chʼamampi pernompi chintʼata. Jupax yatïnawa, chiqpachans uka pernos ukanakax apsusipxaspa ukat ukampiw mä túnel de escape ukar allsupxaspa, ukampis Hollywood markanx sapa película ukarux 10 millones de dólares ukjaw pagapxirïna.
  
  Jupax rejillaruw kutt"awayxäna ukat ch"allxtayäna. Janiw kunas ch"allxtaykänti. Ukat mä jaqiw uñjañ pampap chiqanchtʼäna ukat taqi qhananak chhaqtayäna.
  
  Drake chachajj qheparuw kuttʼjjäna.
  
  ¡Zanko!
  
  Celularan punkupajj wal chʼalljjtäna. Uka jach"a jaqix manqhar chhuxriñchjasïna, ukat yaqha jaqiw arktäna. Drake jupax lentes nayrani jaqit uñt"äna, jupax oficina trasera ukan qunt"ataw uñjäna, kunapachatix jupax Romero jupamp madera lurañ utar atacapxäna.
  
  -¡Jichha jaqi! Zanko jupax amparapampiw katuqäna. "¡Axilas apanta! Kunjamtï arsuwayktanjja, ¿janich ukhamäki? Ukat, " Zankox thaya ch"allxtayäna. -Janiw jariqatäpkänti -sasa. Ruso jaqix nayrjax q"ala pechoni, thixni ch"iyar ñik"utax liwxatataw warkt"ata.
  
  -¿Kawkins nayax jikxatastxa?
  
  "Kuna? Uka uñt"at Matt Drake ukax janiw yatkiti? James Bond jilatajj yatispawa" sasa. Zankox marka masiparuw uñtäna. -¿Janit James Bond-ax yatkaspa, Nikolai?
  
  Nayranakapajj jachʼa jachʼa tukusaw uñchʼukiskäna, ukampis qhepatjja lakajj arsüna. -Jiwasan... hormigón junt"u uraqisarux walikpun jutapxtaxa, inglés masija. Arupax llamp"u chuymanïnwa, axsarañjamarakïnwa. "Jumanakatakikiw phisqa warawaran suite reservapxta. Yuspajarañataki - markajar jiwayatamata."
  
  "Nayarux atacapxituwa" sasaw Drakex samarañamp säna, uka jach"a jaqin sapa sarnaqatap uñjasa. "Ukat Mai. ¿Kawkinkis jupax jikxatasi?
  
  Mayni jaqixa janiwa uñt"atapa uñacht"aykänti. Jupax nayrar sartawayxänwa, mä sinuwa amparap luqxatasa. -Nayax Nikolai Razin satätwa -sasa.
  
  Drake chachajj jupat sum yatjjatäna. Aka jaqin suma maranakapax pasawayxänwa, jupax suxta tunk maranïpachänwa, ukampis wali suma uñnaqt"ani ukat k"umara uñnaqt"anirakïnwa. Jan chuyma uñnaqapajj wali qhuru ukat jisktʼasiñ munirïnwa, nayranakapajj mä jiwat cuerpor uñtataw jan kuns lurirjamäkänti. Amparapan nudillonakapax t"ijt"ataw ukat callos ukanakamp wali ch"uqt"ata, taqi jakäwipas yänak ch"ankhampiw ch"allt"asis sarnaqkaspa ukhama. Ukampis traje uchatäkäna ukat muñecapat warktʼat relojajj qamirïñat parläna.
  
  Drake chachajj uka gestojj janiw istʼkänti. "Ukhamajj ¿kunas qhepat pasani?"
  
  Razin jilatajj jupar jakʼachasisin camaruw qontʼasïna. Zankox punkun qhiparäna, wali jach"a jach"a tukusaw jikxatasïna.
  
  Razin jilatajj akham sänwa: "Nayaw aka carcel apnaqta. "Akax nayankiwa ukat akan irnaqir guardianakankiwa. Nayan gobiernon mä funcionariopaw utjitu, jupaw uk uñji. Nayax mä funcionarioruw jupar uñjirïta. ¿Uñjapxtati?
  
  -Ukhamaxa, nayax Rusia markanktwa sasaw amuyta.
  
  Zankox wasitat amparanakap jach"ar aptäna. -Utarux walikpun jutapxtaxa -sasa.
  
  -Jichhaxa nayankiwa -sasa. Razin jilatajj jupat yatjjatäna. -¿Kuns jumax uka tuqit amuyta?
  
  Drake jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Nayratpach ukham satawa. Ukat ukhampachasa -sasawa mä juk"a jachaqt"asïna, -nayaxa akanktwa.
  
  "Ay jïsa, chiqpachansa. Ukhamajj mä qhawqha jisktʼanakar qhanañchtʼäta ukhajja, janïr jan jarkʼat jiwkasajj akan qheparañamajj janiw sinti jan walïkaspati" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Markamar jiwayatajat akanktwa sasaw amuyayäta" sasa. -Madera lurañ utamar purisax -sasa.
  
  "Janiw chiqpachansa".
  
  Drake chachajj uka urut amuytʼasïna. "Ukatxa Babilonia. Jumax operacionam uñjta sasaw amuyta, ¿janich ukhamäki?
  
  Razin jilatajj lakap chʼoqtʼasïna. "Babilonia markax uka rompecabezas ukan mä chiqapakiwa".
  
  -¿Babel markankir torre?
  
  Razin jilatajj wali sumwa jupar uñjäna. "¿Diosanakan Sepulturapat kamsaraksnasa?"
  
  Drakex janiw ajanupar ch"akkatat muspharkañ uñacht"aykänti. "Kuna?" sasaw jisktʼasta.
  
  "Kimsïr sepultura, chiqapar sañataki. Kimsïr sepultura, tata Drake, ukat uka manqhankir aparato ukanakat taqe kun yatiyañam munta" sasa.
  
  Drakex mä juk"a amuyt"äna. Mä qhawqha jan amuytʼasir yatiyäwinak qhanañchtʼaspa ukhajja, tiempo alasispawa. "Uka aparatojj Odin chachan Armagedón markar sarañ thakipänwa. Jupax Ragnarok ukarux kuna pachatix aka yäx uñstayatäkan ukjax jaktayaspawa, ukat qhispispawa, ukat kutt"anxaspawa. Odin escudo ukax kunatix taqi ukanak sartayawayki ukawa. Jichha kutix -sasa.
  
  "Ukampis ¿kunjamsa aka aparatojj irnaqtʼi? ¿Kuna ch"amampis manq"asi?
  
  Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Janiw nayax amuyt'kti".
  
  -¿Kunapachas ukax jist"aratäpachati?
  
  -¿Jumajj loqtatätati? ?"
  
  "Chʼamap apnaqañataki. Ukhama jist"antañataki if mayampi. Ukax irnaqaskiti janicha uk uñjañataki. Jupanakan amparapajj gatillo patjjar uchatäñapawa. ¿Americanonakax janiw uka tuqit yatxatañ munapkänti?"
  
  Drake chachajj Jonathan Gates chachan luratanakap amuyunakapan wasitatwa uñachtʼayäna. Jupax janiw secretario de defensa ukax uka dispositivo tuqit juk"amp yatxatañ munkänti sasaw amuyäna, ukampis Gates jupax janiw uka negocion jach"a ch"axwirikïkänti. Jupajj akham sänwa: "Janiw yatkti" sasa. "Ukampis ¿kunjamsa jistʼantapjjaspa uk jan sum yatkasajj ¿kunatsa maynejj qhantʼayaspa?"
  
  "Sinti chʼamanïpki uka jaqenakajja, awisajj diosäkaspas ukhamwa amuyapjje."
  
  Drake chachajj jan amuytʼasisaw jikjjatasiñ qalltäna. Jupax Razin carcelan qunt"atäskäna, mä katuntat jaqi, Zanko monstruo jupan jak"apankkäna, ukat chiqpachapuniw uka rusax amuyt"añ qalltäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Elite sombra ukankirinakajja" sasa. -Jupanakax jach"a jach"a tukuñanakapampix qhant"ayapxaspänwa -sasa.
  
  Razin kullakajj jankʼakiw mä señas luräna. "Kunjamtï chino jaqinakax lurapki ukhama. Francés jaqinakaxa. Inklisa. Inas rusanakas ukhamaraki. Gobiernonakasajj jukʼamp sumäkaspas ukham jan amuyapjjamti" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ukat ukhampachasa" sasa. -Taqi kunas especulación ukhamawa.
  
  "Asumción, jïsa. Jumax ukham sasmawa, tata Drake. ¿Uñtʼtati uka aparato jan ukajj kawkhantï utjki uka cheqsa?"
  
  "Janiwa. Ukampis nayajj sepulturankaskäyätwa" sasa.
  
  "¿Uka chiqanx... ch"ama... jikxatastati?"
  
  Qalltanjja, Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna, Razin jilatajj phichhantatänwa sasaw amuyasïna, ukampis qhepatjja amtasjjänwa. "Chiqpachansa, jïsa" sasaw muspharat säna. "Taqi chiqax cargatäkaspas ukhamänwa, jan wali diosanakampi phuqantatätap laykuw ukham amuyapxta. Chillqhiw jikxatasipxta.Mä jan qhanañchañjam axsaraña. Ukajj mä kasta jan wali resonanciaruw tizampi uchapjjta" sasa. Jupax amparap luqxatäna. "Inas walja vampiro peliculanakax utjchispa."
  
  "Energía de la Tierra" sasaw Razin chachajj niya chuymapan säna. -Ukhamajj yatichirisajj kuntï parlaski uk yati, jïsa.
  
  "Kuna?" sasaw jisktʼasta.
  
  "Aparato jistʼarañatakejj yaqha toqet utjkaspa ukhamawa".
  
  Drake chachan janchipax thayaruw tukuwayxäna, hielo umampis ch"allt"atäkaspas ukhama. -¿Jumaxa sawkasisktati?
  
  Razin jupax uñkatatapampiw jikisïna. "Diosanakajj jan jaytjasaw jarkʼaqatäpjjäna. Jupanakajj ukham lurapjjañapänwa. Kunattix paqallqu espadanakat taqi kunatï qillqatäki ukanakax uka aparato saytʼayapxapunispawa sasin sistaspa ukhaxa, mä tuqit sipansa jukʼamp thakinakaw utjañapa" sasa.
  
  "Suyaña". Drakex p"iqip ch"allxtayäna. "¿Espadas ukanaka? ¿Kuna espadanakas utji?
  
  Razin jilatajj nayranakap chʼoqtʼasïna, sinti arsutap amuyaskchïnsa. -Ay, nayaxa mä delusional chuyman jaqitwa -sasa. Jupax larusisaw arsüna, qhanaw jupax pachpa arsutaparux janiw iyawskänti, ukhamat uka tuqit arxatañataki. "Qharürux juk"amp aruskipt"añäni, tata Drake. Mä arunxa... jumatix wali jakasksta ukhaxa" sasa.
  
  Jupax Zanko tuqiruw p"iqip ch"allxtayäna.
  
  "Jupax población ukar mantañapawa. Ukatxa jaytxapxam. Monitoranakanwa uñchʼukiñäni" sasa.
  
  -Sepultura tuqitx juk"ampiw yatiyañax utji -sasaw Drakex yant"äna.
  
  "Ah, nayax yatxa. Ukampis katuntat jaqinakax suyt'apxsmawa. Jupanakajj markapar kuttʼanjjañam wal suyapjje. Nayax yatxatwa mä qawqha p"akjata ch"akhanakax janiw jumar uñtasit chacharux p"inqachkaniti, ¿janich ukhamäki? Ukhama, Zanko -sasa.
  
  Rusia monstruox Drake-n amparapat katthapisinx celda punkut jaquntäna. "Jan jank"ak jiwamti, jisk"a jaqi. Nayax jumamp chika tiempo apst'asiñ munta ".
  
  
  PUSI JALJA
  
  
  Mano Kinimakax mä chiqar sayt"asisaw uñch"ukiskäna, kunjams akapachax jupar muyuntat loco sarnaqäna. Chuymapax Hayden-at sinti khuyapt"ayasiñampiw phuqhantäna, kunawsatix Gates-arux teléfono tuqi Dahl-amp malabarismo luraskäna, Dahl-ampiw mayni tuqit jiskt"äwinakamp bombardeaskäna, ukat May-rux ajanupan uñjañ yant"äna, taqi ukanakx pachpa pachanwa. Jisk"a ukampis jiwayir japonés warmix thakinx ajanupar jaquntataw uñjasiwayi, janiw kuna usuchjatanakas utjkänti, jan ukasti jach"a jach"a tukuñaparuw usuchjasïna. Rusonakax qhanaw mä sapa mandato churapxäna - Drake ukar katuntañataki. Inas Mei kullakajj khitïnsa uk janis yatipkchïnti. Jupanakax qhanaw kunatix jan ch"amäkaniti sasaw suyapxäna, ukampirus pistolanak lantix pistola aturdimiento ukampiw jan sinti jan walt"ayasiñatak apnaqapxäna. Jupanakax taqi kuns sum amtapxäna, mä mini-EMP localizado ukampiw Drake-n autopan motorap jist"antapxäna ukat armas de aturdimiento de largo alcance ukampiw jaltxañ sayt"ayapxäna.
  
  Ukampis janiw Drake ukat May sat wali uñtʼat equipon uñstapkänti. Rusanakax tunka payan jaqiruw uka jan walt"äwinx chhaqhayapxäna. Qhispiyañ equiponakax mä qawqha minutonakaw jupanakat jithiqtapxäna. Mä kutix Mai kullakax amuyt"asxän ukhax atacantes ukanakax rusos ukhamaw sasaw uñt"ayäna ukatx qhipa arsuwip ist"atapat amtasïna, janïr desmaykasa, mä amenazar frase ukaw Drake juparux jisk"at arsüna.
  
  Zankox mä yatiyaw apayanitu: "Wawa, carcelan manq"añanakax jumatakix wali askiwa".
  
  Kinimakax Hayden jupax Mayan mayitaparjamaw Gates jupar arst"ir uchatayna uk uñjäna. Secretario de Estadox jupanakarux akham sasaw arsuwayi, uka avión ukarux espacio aéreo ruso uksan jaltxañapataki, ukat Moscú jak"an uraqir puriñapataki. Ukax jichhax Siria tuqit thaya apasiñanakax utjkchispas ukhamakipans, ukampirus ukapachax Gates jupax khitirus uñt"aspawa khititix apnaqki uka jaqiru.
  
  Gates chachajj akham sänwa: "Jupanakampiw parltʼä" sasa. "Ukat kunas pasäna uk qhanañchtʼañamawa. Jupanakax Wila Rey ukar chhaqtayapxatapatx equipo ukarux walpun yuspärapxi. Jupan organizacionapax niyaw callinakat chhaqtawayxi. Ukat kunjamtï yatktaxa, janiw kunas jutïrin suma uñjatäñatakix nayra tiempon mä suma luräwit sipansa jukʼamp askïkiti. Agente Jay sat chachajja. Jutïr jisktʼapanjja, arupajj mä kamachirjamaw jiljjattäna. -Jan ukax qalltañakiw -sasa.
  
  Kinimakax esquinat mistuwayxäna ukat jach"atap yatisax wali amuyumpiw mesanaka, sillunaka ukat chikat jan phuqt"at yänakan ch"axwañ taypin sarnaqäna. Jachʼa jachʼa tukutapajj jupatakejj sapa kutiw amuyasïna. Ukatpï qalltatpach esquinankatayna - juk"amp chiqaw utjäna ukatx juk"a ch"amaw kunatix jan uñjkaspa ukar ch"axwañataki. Jupax jach"a jach"a tukutapat jach"añchasïna; janchipat jachʼañchasi, ukampis ukajj jan waltʼayarakispawa.
  
  "Jach"a jaqix uka tuqit jutaskiw" sasaw sarakïna. -Janchi ch"akhanakamar uñjañamawa -sasa.
  
  Hayden jilatarojj pasaskäna ukhajj uñchʼukiskir uñjäna, jupar uñkatasajj Komodo sat cheqaruw chiqak saraskäna. "Kamisaki".
  
  "Lakam qhipäxar ch"uqt"am, Mano. Ist'aña." Komodo jilatajj uka cheqar jaqontasïna. "Jumampi jefe señorampixa aka urunakanxa wali jak"achasipxasmawa. Juma...?" Jupajj warktʼañapatakiw jaytäna.
  
  Kinimakax wali chiqa chuymanïnwa, janipuniw yatiyañ munkänti. "Janiw familiajatsa, amigonakajatsa ni imill wawanakatsa chispikti, Trevor. Jumax uk yatisktawa -sasa.
  
  "Ey, Karin kullakax jiskt"asiskiwa, wayna. Jupax inglés arut yatxatatawa". Qhipa aruxa ch"axwaña mayiwi qhanañcht"kaspa ukhama jiskht"äna. -Nayarux janiw kuns lurkti -sasa.
  
  "Waliki". Kinimakax pasawayxänwa, qhiparusti engranajeparuw purirakïna. Uka equipox jank"akiw avenida Pensilvania uksan machaq sede central ukar jank"ak sarapxäna, ch"usat cuartonaka ukat q"ala pirqanakar jan yäqasa, tantachasipxañapawa, mä amtar puripxañapawa ukat Drake jupar qhispiyapxañapataki.
  
  Dahl chachajj pä jaqenakatakiw uka lurañanak luräna. "Akanakax pachpa rusanakax Drake ukat Romero jupanakax phiñasipxäna ukhax yatipxtwa Moscú markan utt"asipxatapa". Jupax equiponakap apthapisïna, May ukat Hayden jupanakampiw jank"ak aruskipt"äna. -¿Chiqapuniti?
  
  "¿Kawkïr yaqha rusanakarus Matt sat chachajj qhepa urunakan phiñasiwaypacha?" sasaw Mayax jiskt"äna.
  
  "Wila Rey" sasaw Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼasis uñachtʼayas säna.
  
  "Urqu waka. Ukajj walja phajjsinakaw pasjjäna. Ukhamarus Kovalenkox carcelan jist"antatawa. Ukat jichhakiw ist"apxta - organizacionapax chhaqtawayxiwa".
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Istʼtwa" sasa. -Ukat ukax nayatakix llakisiyituwa -sasa.
  
  Mai kullakajj llampʼu chuymampiw akham säna: "Uka yatiyäwinjja, Zanko chachan sutipaw uñstäna. "Ukax mä ruso ukan sutipawa, jupanakax Moscú markan uñt"apxatayna".
  
  "Waliki". Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Waliki. Ukatxa mä carcel jikxatañasarakiwa. Ukat kawkhansa thaqhañ qalltañäni uks utjarakistuwa" sasa.
  
  Kinimakax teléfonopax vibrar ukham amuyasïna. Uka jiskʼa aparatojj bolsillopat chawlla apsüna, kunjamtï yateqkäna ukhamarjamaw muñecanakap apnaqäna, ukat uka materialajj wali chʼamampiw chʼalljjtäna. Mä sapa sutiw pantallan uñstäna, Kono.
  
  -Maldita -sasawa jiskht"äna.
  
  -Janiw mensajenak apayañ amtktati sasaw suyt"askta -sasawa Haydenan arupax jupan jak"apan llamp"u chuymamp jisk"at arsüna. "Uka jachʼa amparanakampixa, teléfono pʼakjañamawa jan ukax Dahl sat chachar wal gusti uka jachʼa escandinavo sutinakat maynïr qillqtʼasma" sasa.
  
  "Nayraqat ukham lurawayta" sasaw Kinimakax iyaw säna. "Mä yatiyaw qillqañ yant"awayta, wali sumawa. Mä abdojamin ukham mistunitayna" sasa.
  
  Hayden jilatajj larusitaynawa. "¿Jichha kutix jupamp parltʼasirïtati? Inas akax mä juk"a pachatakix qhipa ch"amamächi, Mano."
  
  "Jan askinaka. ¿Kunjamarak maynir uñisisma ukat mä pachpa tiempon wal munasisma?" Kinimakax pantallaruw jaysañatakix kuynt"äna. "Ey Kono. Kamisaki?"
  
  "Walikiwa, jila. WALIKI. Uy, nayax muntwa..."
  
  "Jumax kuns yatta, Kono. Ukhamatwa sapa kuti jawsatanakam qalltasma. Nayax muntwa".
  
  "P'ampachawi. Ukampis, Mano, ¿kawkhansa naya jakʼankjjta?"
  
  -¿California markanxa? Nayax Washington DC markanktwa, ukhamax ukax mä resonante no. Kunata?"
  
  "Yanaptʼa munaschi ukhajj jawstʼañamawa sasaw sista. Ukhamajj yanaptʼa munapunirïtwa. Nayajj uk yattwa. Nayax tornilloruw puriwayta, Mano. Nayax jumanakatakiw tornillo lurawayta, mamaja ukat tata. Awisax maynis uñchʼukiskitu ukhamwa amuyasta" sasa.
  
  Kullakapajj nayra tiempon munaskäna ukhajj jupar uñjañwa munäna, ukampis qollqe apsuñatakejj mä kʼarikïpjjapunirïnwa.
  
  Kinimakax wali amuyasïnwa equipo jupar muyuntat t"ijt"atapata, urgencia sapa sarnaqawipanxa. "Nayaw sarañaja, Kono. Nayax kutt"anxä ukhax jawst"ä -sasa.
  
  Jupaxa parlañ qalltäna, ukampisa Kinimakaxa aruskipaña ch"amt"ayäna. Jupax Haydenan uñkatataparux janiw ist"känti ukat Dahl jilataruw uñkatarakïna.
  
  Loco sueco ukax mochilap apthapiskäna, colerasiñampi ukat amtäwimpiw sapa pulgada ajanupan qillqt"ata. Kinimakax niyas khuyapt"ayasïna uñisirit kunatix ukham uñkatasiñapänwa.
  
  Dahl sat chachajj arsüna. "¡Walikiwa, niya pä uruw samarañ atipjawayta! Jichhax uka jan wali jaqinakar mä yatichäw yatichir sarañäni, jupanakax janipuniw armasipkaniti -sasa.
  
  Kinimakax akham sänwa: "Qhawqha jach"as aka carcelax uk jiskt"asiraktwa" sasa.
  
  -¿Khitis llakisi? Dahl jilatajj akham sänwa: "Mä kunaw chiqawa - janiw jach"äkaniti jark"aqañataki".
  
  Hayden jilatajj uka equiporuw uñtäna. "Karin ukat Komodo jupanakax akan qhiparapxani ukat machaq sede central uñstayapxani. Jupanakax magia tecnológica ukanak lurapxani, ukax inas yapu tuqinx munaschispa. Jichhax, isimp isthapt"asiñ tukuyañäni ukat jaqisatak kutt"añäni" sasa.
  
  
  PHISQA JALJA
  
  
  Drake jilatarojj escalerar sarañ thaknam irpapjjänwa. Uka manqhankir chʼajjwañanakajj jakʼachasïna ukhajja, jukʼamp jachʼänwa. Zanko jupax jupan jak"apanw jalnaqäna, mä kusisit gorila, Drake juparux juk"amp jan wali tukuyañ arsuwayi, mä axsarkañ axilas ukan ch"allxtatapat sipansa. Nikolai Razin sat jefejj qhep qhepa kutiw jan kuns arsüna. Drake chachajj kunsa uka jaqejj luraskäna sasaw jisktʼasïna. Aka ch"amaka ukat jan suyt"añ chiqan suyt"äwipax janïr tripulacionax purinkipanx tiempo alañakiw utjäna, ukax janiw pächaskänti. Kunapachas uka jisktʼakiw utjäna.
  
  "Ukhamajj ¿kunjamsa paqallqo espadanakamajj Diosan Sepulturanakapan sarnaqäwipampejj mayakïpacha?" Jupajj escaleran pata gradaparuw saytʼäna.
  
  "Ah, jan llakisimti. Qhipürux aruskipt"añäni, jumatix wali funcionañ yatisma ukhaxa. Llatunk horanakaw Rusia markan carcelan sapak jikxatasiñatakix wali jaya, amigoja" sasa.
  
  Zankox p"iqiparuw ch"allxtayäna, niyaw kunkapax p"akjatäna. "¿Aka jaqjam thaya jaqejja? Jaypʼukamajja, jupaw ordenanak churjjani" sasa. Larusiñapajj wali chʼamäjjänwa. "Jichhax sarxañamawa, jisk"a jaqi. Jan ukajj ¿inas nayraqat bañor sarañajj wakischispa?"
  
  Drake jupax ch"amanchataw jikxatasïna ukat kimsa kayunak jaquqanïna janïr liwxatäwip sayt"ayañ atipkasa. Saraqkäna ukhajja, carcelan cantinapaw uñjasïna, ukat uka jakʼarojj mä gimnasio improvisado ukaw uñstäna. Jachʼa chachanakajj jiskʼa banconakanwa qontʼasipjjäna, hierro bombeapjjäna, amparanakaparuw pesonak apthapïna, toallanak apsusipjjäna jan ukajj jutïr jachʼa makhatañataki wakichtʼasipjjäna.
  
  Drakex uraqi manqhan jak"achaskäna ukhax sapa pani capani nayranakaw p"iqip jach"ar aptapxäna jupar uñkatañataki. Mä jachʼa uñisiñajj jupanak taypin utjkäna uka cheqanwa jalnaqäna, ukat uñisiñampiw jupar chʼamaktʼayäna. Ukajj janiw ajjsarañakïkänti. Taqi kuna yatichatäkchïnsa, Drake chachax niyas jan axsarañ uñachtʼayañax janiw chʼamäkänti.
  
  Janiw yaqha tuqir uñtañamäkiti, jupax mä mantra ukham jupa pachpaw wasitat arsüna. Uka k"arix janiw nayranakapar chiqak uñch"ukiñakänti, ukax mä ch"amäkaspas ukhamaw amuyasispa, jan ukasti nayranakam jan ch"allxtañapataki, ukax jan ch"amanïta ukat ist"asirïñ uñacht"ayarakïnwa. Aka carcelan akankkchisa, janiw ukanak lurañajj wakiskaspati.
  
  Chachanakax sartasipxäna. Zankox sayt"asisaw Drake-rux nayrar sartañapatak amparapamp uñacht"ayäna. "Nayraqata! Machaq celda masinakamampix uñt"asipxam. Ukampiw jumanakar jaytanukupxsma. Walja lurañanakwa askichañasa" sasa. Jach"a jaqina ch"akhanakapaxa ch"allxtasïna, irnaqawiru puriñatakisa chhuxriñchjaskaspa ukhama.
  
  Razin chachajj Drake jilataruw qhep qhepa kuti uñkatäna. "Jumaw pantjasta, markajar jiwayasa, operacionajar jisk"achasa. Uñjapxtawa, ukham jisk"a anillo de secuestro ukax ventajanakaniwa. Uka jaqenakat yaqhepajj..." sasaw manqʼañ utajj walja jaqenakan phoqantat uñjasïna. "Kovalenkompiw t"ant"a p"akjapxäna. Yaqhipanakax - jupanakax masinakapawa".
  
  Pä rusanakax kutikipstasinx pä fila celda taypin pasillo tuqiw sarxapxäna. Jaya tukuyanjja, mä arco punkuw utjäna, uka punkujj mä jachʼa pernompiw utjäna. Guardianakajj anqan saytʼatäsipkäna, uñchʼukisipkäna.
  
  Drakex manq"añ utaruw kutt"awayxäna. Chiqpachans ch"axwawix juk"ampiw jilxattawayi, jilpach katuntat jaqinakax kunkanakap grúa ukamp ch"allxtapxäna uka fresco aycha uñtañataki. Drake jupax amtawayi, yatiqañ utan machaq wawar uñtasit sapak jan kawkhans sayt"asiñax inas jan juk"amp yatiñanïkchiti, ukatwa buffets ukar sarawayi. Manqʼañ uta patat jachʼa relojajj 18:00 jaypʼu horasaruw Rusia markan horasapar purini sasaw yatiyäna. ¿Kunsa ukar ucharaki? sasaw amuyäna, 1000 horanak Washington markan? Chiqansa, qhawqha tiempos jan amuytʼasiskäna uk janiw sum yatkänti. Horanakajj pasaspänwa. Urunakax pasaspawa. Ukhampachasa...equipo ukax thakhinjam sarañapatakiw suyt"apxta.
  
  Mä jach"a janchiw thakip jark"antäna, mä qhuru, ch"uñu ch"uxña ajanupax juparuw jak"achasïna, nayranakapax mä pulgadas ukch"a jayankxañapkama. Mä amparaw amuyuparjam pechopar uchasïna ukat qhipäxar jaquntäna. Uka jaqix ruso aru parläna; ch"ullqhi, gutural, jan wali ruso.
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna. -Janiw rusa arun parlañax wakiskiti.
  
  Jupax nayraqatw aka escenario ukarux proceso ukar puriwayi. Janiw kuna atipt"añas utjkänti. Akax americano jan ukax inglés carcela ukhamäspa ukhax aka jaqiruw jist"antaspa ukat qhiparux jist"antaspa, juk"amp yant"awinak jark"aqañatakiw ch"amanchaspa. Ukampis ¿akanxa? Niya phisqa patak jaqinakaw jupar uñch"ukisipkäna, chikatpachas p"iqip khuchhuqañ munapxpachänwa.
  
  Tiempotak anattʼañakiw jupatakix utjäna.
  
  Uka jaqix jach"a uñnaqt"anïñapatakiw ch"amanchasisin sayt"asïna. Drake chachajj suxta paquete ukat amparapan musculonakap rollo uñjasajj wal muspharäna. Kunawsatix Harvester uñstkän ukhax Drake jupax ukat jaltxataynawa, jan jak"achasisaw liwxatäna.
  
  "Uñtaña. Janiw nayajj jumamp nuwasiñ munkti. Jefemax - jupax nayat yatiyaw muni." Drakex p"iqip ch"allxtayäna. "Wakiskiri. Yatiyäwi. Jïsa?"
  
  Uka katuntat jaqix jach"at arnaqasïna ukat nayrar sartawayxäna. Drake jupax p"iqit p"iqimp jikisïna, mä codo ukampiw uka jaqin p"iqip qhipäxar wali ch"amampiw jaquntäna ukat uraqiruw jaquntäna. Ukat jankʼakiw ladopar jaltawayjjäna, panpacha amparanakap jachʼar aptasa.
  
  Uka katuntat jaqix qunqurtʼasisaw chʼamachasïna. Jichhax qhipäxapanx Drakex gimnasio utat mä línea de hombres ukar jak"achasir uñjäna, mancuernas ukanakax wali ch"uñut amparanakapamp katxaruta, nayranakapas qhant"ata ukat nayranakapas colerat jist"aratänwa. Jupax qhipäxar kutt"awayxänwa, manq"añ uta muytasinx jaya pirqaruw sarawayxäna, ukanx mä qawqha jist"arat punkunak uñjäna. Kunjamtï jupax jukʼat jukʼat qhipäxar kuttʼkäna ukhaxa, uka tama chachanakax jan saytʼasipkakïnwa. Drake chachajj kimsa guardianakwa uñjäna, jupanakajj manqʼasir katuntat jaqenakan muyuntatänwa, jupanakajj wali munasiñampiw uñjapjjäna. Jupanakajj thujrunakampi armatäpjjänwa. Mayni guardianakajja, alajjpachankir balconanakanwa jikjjatasipjjäna, jupanakajj automático armanakampiw armatäpjjäna. Jupanakat maynir purismati sasaw jisktʼasïna.
  
  Nayrïr cuartojj chʼusakïskänwa, mä tornillompi uchat mesakiw utjäna. Payïr cuartojj visitan cuartopar uñtasitäki ukaruw purirakitayna, kimsïr cuartosti duchanakaruw purirakïna. Inas jan ukhamäkchiti. Payïr cuartow jupar jukʼamp gustäna. Ukat yaqha punkunakaw uka chiqat misturïna. Inas cocinar ukat isi tʼaxsuñ utar irpapxchïna. Inas kawkhantï imantasiñapäkäna uka cheqajj utjchïna.
  
  Ukat mä señalaw istʼasïna, ukat manqʼañ utajj chʼusaruw tukuñ qalltäna. Ukhamäkchïnsa, mä qhawqha jukʼamp munasirinakaw Drake sat chachar sarapjjäna. Maynix inglés arut arnaqasïna, maynix mä mono ukham pampat thuqt"askäna. Maynïristi chiqpachapuniw chalecop chʼiyjañ qalltäna ukat pechoparuw thuqtʼäna, lakapat salivax tʼijtxañkamaw qhuruchasïna. Mä uñisir pachax nuwasiñ amtanakampiw llakt"ata. Tunka payan jila colerat rusa katuntat jaqinakamp uñkatasisaw Drakex línea tukuyar puri.
  
  
  SUXTA JALJA
  
  
  Mai Kitano jupax mä jach"a thayampiw ch"axwawayxi, kunawsatix jach"a avión ukax Moscú jak"an uraqir purintäna. ¿Jakäwipan jan waltʼäwinakapajj janipuniw tukuskaniti? Nayra sarnaqäwip ch"axwañ jaytasa ukat gobiernon irnaqir masinakapar mayitapatxa, jichhax nayrax munaskäna uka chacharuw wasitat jikxatawayi, ukat wasitat chhaqhayawayxi.
  
  Jakawi... Jupax amuyt"awip jark"aqatayna. ¿Khitis jupax ukhampachasa? Nayra ninja. Nayrajj Japón markan sarnaqäwipan wali uñtʼat clan ukanakat maynïrïnwa. Yatichatäki uka jaqi jiwayir jaqi. Yakuza infiltrador ukat t"unjiri. Cosplay ukan ch"amanchatawa. Sprite ukax mä juk"a pachanakanwa.
  
  Uka qhipa qhanañchäwix amuyupar purintäna, kunawsatix Alicia Miles kullakax avión jist"arat punkun esquinapan ajanupar uñstkäna ukhaxa. Miles jilatajj janiw kusisit uñnaqtʼanïkänti.
  
  "¿Kunas uka waynanaka? Pä uruw jan sarjjä. Alicia pachanxa, ukax llätunk fucks ukhamawa. Ukat ¿janit nayan munat equiponkir jaqirus imañ puedkasmati? Jan askinaka!"
  
  Dahl sat chachajj jupar jakʼachasïna. -Jiwasax katjañasawa -sasa. Jupajj escalerat saraqañapatakiw amparapamp uñachtʼayäna. -¿Jiwasaxa?
  
  Alicia kullakajj sueco acento uñtasit akham sänwa: "Ay, lurañäniwa" sasa. "Ukampis akanx wali axsarkañ uruw Torsti. Ukat jukʼamp sumwa calzoncillonakam apaniñama" sasa.
  
  Mai kullakajj asientopat sartasisaw mochilapat apthapïna. Kinimakax nayraqatapanx jan amuyt"asisaw sarnaqäna, juk"akiw pasillot saraqasinx ch"allxtasïna, Haydenan kayunakap arktasa. Jupajj pacienciampiw jupanakar arkäna. Mä kuti anqar mistusajja, mä jachʼa thayajj ajanupar chʼalljjtayäna ukat nayranakaparus chʼalljjtayäna. Grupojj janiw tiempo ina chʼusar aptʼapkänti, jankʼakiw manqhar mantapjjäna, janïr Hayden chachajj mä jachʼa estanteruw irpkasajj mä thaya pasillo pasapjjäna. Jupanakan nayraqatapanjja, Chevrolet sat chʼiyar camionetajj kʼajkirïnwa, punkunakapas wali jistʼaratänwa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Akajj ukhamawa. "Jiwasax quqanak khuchhuñ plantan direccionapaw utjistu. Jiwasax ch"amampi, jank"aki ukat jan khuyapt"ayasisaw sarnaqapxta. Akax janiw mä yatxatäw misión ukhamäkiti, jaqinaka, akax thaqhañawa ukat t"unjañawa. ¿Wakichtʼatätanti?
  
  Taqinipuniw p"iqip ch"allxtayapxäna. Alicia kullakajj jankʼakiw isthapisïna. Dahl chachajj qhep qhepa arunakwa akham säna: "Ukat kunapachatï uka jan wali jaqenakat maynïr jikjjatañäni ukhajja, kuntï jupanakajj parltʼapjjañapatak wakiski uk lurapjjäta. Kawnirisa."
  
  Hayden chachajj pä Glock sat pistola bolsilloparuw uchasïna ukat jukʼamp jachʼa pistola aptʼasïna. "Ukax jiwasanak taypinkiwa. Uka asnunakarux chiqak infiernor khitañäni -sasa.
  
  
  paqallqu JAQTHAPI
  
  
  Drake jupax jupanakar chhuxriñchjasïna, manq"añ utan jach"a chiqap jupan amtanakapatak apnaqañ yant"äna. Nayrïr jaqir jak"achasisax jaltawayxänwa ukat pechoparuw wali ch"amampiw ch"allt"äna, ukat uraqiruw liwxatasïna. Jupax uraqir puriñ tukuyatatx jank"akiw muyuntäna, ukat jutir jaqirux mä muyu ch"akhampiw katjäna. Kimsïrix jutir ch"axwawiruw puri, kunatix Drake jupax pä kutiw muyuntawayi. Kunawsatix uka jaqinakax sinti jak"achasipkän ukhax Drakex qhipäxar kutt"awayxänwa ukat manq"añ utankir mä mesaruw jaltawayxäna. Mä plástico plato aptasajj uka katuntat jaqen pʼeqeparuw jaqontäna, ukatsti uka bandejajj utjkäna ukaruw katthapïna. Mayni jaqix nayrar sartawayxäna ukhax Drake jupax uka yämpiw p"iqip patxaruw ch"allt"äna, ukat qala plástico ukanx mä manqhankir chimpunak jaytawayi.
  
  -Janiwa walikiti waynanaka -sasa.
  
  Ukampis jachaqtʼasipxäna, lakapat ukat nayrat wila chʼallxtasirïpkäna ukanakas jachaqtʼasipxäna. Jupanakajj wali gustänwa. Ukaw kuntï jila partejj jakapkäna ukakïnjja. Khititï monot amuyaskäna ukajja, mä jukʼa qontʼasisaw banshee ukham arnaqasisajj thayaruw jaltawayjjäna. Mayninakax sapa kutiw mä muyu lurapxäna ukat jupar muyuntañ yantʼapxäna.
  
  Drake chachajj jankʼakiw uka sarnaqäw amuyasïna. Jan waltʼäwejj janiw kawkirus sarañajj utjkänti. Manqʼañ utan mesapar kuttʼasaw jaltawayjjäna, jichhajj uka jakʼankir guardianakar amuyasïnwa ukat jupanakat mayniruw uka thujrunak apsuñ wal amuytʼäna. Jupax mesa jak"an t"ijtäna, yaqharuw jaltawayxäna, jichhax manq"añ estanterías ukar jak"achasïna. Inas uka contador qhipäxan kunas utjchïna, ukax mä armarjam apnaqaspa.
  
  Ukajj janiw jupar muspharayañapäkänti, ukampis kimsa guardianakajj mä akatjamat jupar nuwjapjjäna ukhajja, wali mulljataw nayranakap chʼiyjäna. Jupax wali jach"a sipitar uñtat mä ch"uqimp chikaw jupanak taypin katuntat uñjasïna, ukat janïr amuyt"añapatakix juparuw katjapxäna.
  
  Drakex jaquntatäxänwa, kimsa jaqinakaw jupat patxankapxäna. Jupajj chʼakhanakap jarkʼaqañatakiw chʼamachasïna, ukampis waljaniw kayunakapan qhepäjjapar ukat chʼakhanakapar chʼalltʼapjjäna. Kunjamtï cluban nayrïr golpepajj purkäna ukhajja, reflejo usuchjataw ñikʼutap chʼoqtʼasïna, ukat mä jiskʼa chʼusawjar mä guardian kayunakapat mä jachʼa jayan chʼiyjäna. Jupajj jankʼakiw jaqenak taypin thaknam saräna, mä ratukiw saytʼasïna. Guardianakajj jankʼakiw kuttʼapjjäna, ukampis janiw jankʼak kuttʼapkänti.
  
  Drakex uka baton kunkaparuw ch"allt"äna, ukat armax jaquntatäskäna ukhax katjäna, ukat jutir jaqin ajanuparuw ch"allt"äna. Ukatxa, jakäwipan yatiqañ utan jan chʼamäki ukampiw kimsïr jaqir jiwayäna, ukhamatwa nayrïr pä jaqinakax jan chʼamanïpkänti. Club sapa amparapampiw jak"achasir katuntat jaqinakar uñkatañatak kutt"äna.
  
  -Jumax nayarux katuqapxitasma -sasawa samsuwayxäna. -Ukampis jumax ukatakix mä infierno qullqiw pagañama -sasa.
  
  Uka katuntat jaqinakax mä tamaw jutapxäna. Nayrïrix mä p"akjat muñecampiw tukuyäna, nayraqatapan warkt"atäskäna ukhax ch"usaw uñch"ukiskäna, qhanaw kunatix jank"ak paskatayna ukx janiw amuyañjamäkänti. Jutïr jaqix kisunakap chhaqhayasïna, ukampis kunjamakitix ukhamakiw sarantaskakïna, wila ch"allt"ataw uraqiruw thuqt"äna. Drakex ch"iqa tuqiruw liwxatasïna, pä amparapanx thujrunakaw utjäna, sapa kutiw usuchjasiñax ch"allt"asïna. Ruso jaqix qunqurt"asisaw p"iqip patat katxarutayna, wilax amparanakap taypinw jalsuwayxäna. Drake jupax club ukarux jawq"apan muyuntañapatakiw amtäna, p"akjatayna ukat jank"akiw nayrar sartawayi.
  
  Jupajj yaqha chʼakhampiw qhepäjjapar chʼalljjtayasïna. Uka zona segurajj sapa segundow jukʼaptaskäna. Jupax kutt"asaw uka jaqirux ikiñar ikiyäna, ukampis ch"amampiw mayninakax jak"achasipxañapatak tiempo churäna. Kunapachatï mayamp kuttʼankäna ukhajja, jupat mä qhawqha kayunak jayankapjjänwa.
  
  Drake chachajj thujrunakap maysaruw jaqontäna, amparamp amparamp nuwasiñaruw saräna. Kunapachatï katuntat jaqinakax cuchillomp jawqʼjapkäna ukhaxa, sartasxänwa ukat cuartot mayniru mä muspharkañ uñjäna.
  
  Yaqha katuntat jaqix amparapampiw amparapamp luqxatäna, ukat arktañapatakiw señas uñachtʼayäna. Jupax lakapatw arsüna, nayax yanapt"apxiristwa, Drakex yatïnawa akax mä sipitakïspawa, ukampis janiw juk"amp jan walipunïkaspati. Jupax p"iqip ch"allxtayäna ukat qhipa ch"axwäwitak qhispiyaskäna uka jach"a ch"amampiw jak"apankir jaqinakar ch"uqt"äna. Uka katuntat jaqix kuntix Drakex amtkän ukaruw chhaqtxatayna, payïr cuarto ukhama, mä cuartox walja mistuñ punkunakanïnwa. Drakex espacioruw jaltawayxäna ukat kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw t"ijtäna, kayunakapax ninamp nakhantatäkaspas ukhamaw amuyasïna. Mä colerat qhuru arumpiw qhipäxan thayapar phuqhantäna. ¿Kunjamarak kusistʼañanakap tʼunjañ atinaspasti?
  
  Drake chachajj punku muytasajj cuartoruw mantäna. Uka katuntat jaqix jupa uñkatasin sayt"atäskäna, yaqha punku qhipäxat uñch"ukiskäna.
  
  "Akankiwa" sasaw uka jaqix inglés arut mä juk"a acento ukamp säna ukat chhaqtxarakïnwa. Payïr punkux mä despensaruw irpxaruwayi, uka punkux katuntat jaqinakatakix jist"arataw jaytatäna, Razin chachan iyawsäwiparjamaw jaytatäna, jach"a pilas de mantas de repuesto, overol, botas ukat abrigos ukanakas utjarakiwa. Drake chachajj jiskʼa cuartot qhespiyiripar arktäna ukat janqʼo llawuntat pasilloruw mistüna.
  
  -¡Juk"ampi jank"aki!
  
  Uka nayraqatanjja walja punkunakaw utjäna. Uka katuntat jaqix chiqak kimsïr chiqaruw t"ijtäna, jan juk"ampi juk"ampiruw manqhar liwxatasïna. Drake chachajj jupar arknaqasaw jankʼak saräna, kuna lurañatakis wakichtʼatäjjänwa. Ukampis mantasinxa, mä par botas techoruw chhaqtxatayna.
  
  Uka chiqatxa mä ajanuw mistunïna. -¡Jichhaxa! Loco rusanakax janiw kunjamtï jumax amuyktax ukhamakïpkiti" sasa.
  
  Drakex amparanakap luqxatasinx uka jaqiruw uka jisk"a chiqar jaquntañapatak jaytäna. Ukatxa chʼamakanwa quntʼasïna, kunattix techon baldosanakapax mayjtʼayatäxänwa. Wali jakʼachasiñatakejja, jukʼakiw maynit maynikam uñnaqap amuyapjjäna.
  
  -Janiwa sarnaqañati -sasa.
  
  Mä qhawqha minutonakatjja, Drake chachajj mä arknaqañ istʼäna. Janiw kuns uñjkänti, ukampis jaqenakarojj alayaruw jalnaqtʼasipkäna, cuartoruw thaqhasipkäna uk istʼäna. Mä minuto qhepatjja, nayrar sartapjjäna.
  
  -Nayax amuyta jichhax jan kuna usunïxtanwa -sasa.
  
  "Pay suma. ¿Kunatsa asnujar qhespiyista?"
  
  "Jupar uñjasajj tiempo apstʼasiwaytwa sañäni. Nayajj sutim yattwa Nayan sutijajj Yorgy satawa" sasa.
  
  Drakex janiw chika qhananx wal uñjkänti, ukampis jach"a, jisk"a ukat jan ch"amanïtap yatïna. Jupajj uñnaqapat sipansa jukʼamp chʼamanïpachänwa, cheqas jukʼamp amuytʼasirïpachänwa. Drakex kuna jisk"a yänakas jupar jak"achasiñatak ch"amanchatäkaspas ukhamaw amuyasïna. -Apthapipxam -sasa. Ukampis qhipa amtampikiw apnaqañama, amigo" sasa.
  
  Jupax shiv improvisado ukaruw apt"asïna, Yorgix ch"amakanx ukampiw tripa luraspa uk sum yatïna. "K'umaräñamataki".
  
  "Ukax calcetiman imantasim. Razin ukat Zanko jupanakax janiw thaqhapkätamti" sasa.
  
  "Waliki. ¿Qhawqha tiempos akanktxa uk yattati?
  
  -Janiw jaya pachakiti -sasa. Razinajj jichhüruw apaniwaytamjja" sasa.
  
  "Ukhamajj jichhürojj miércoles uruti?" Drake chachajj reloj toqeruw jaktʼäna. -Jan wali arunaka. Inas jukʼamp tiempo mistjjchirista sasaw suyayäta" sasa.
  
  "Uka Zanko" sasaw Yorgix samaqäna. "Jupajj janiw jumar gustktamti. Janiw mä gotakiti. Ukat uka jaqix wali jan wali uñisiriw utjañapa" sasa.
  
  Drake chachajj mä jukʼa pʼeqep chʼoqtʼasïna. Juparojj janiw amtayañajj wakiskänti. "¿Ukat kunatsa chʼamakan imantatäta, Yorgi?"
  
  -Uka anqanxa -sasa. Yorgan janchipax sarnaqäna, p"iqip ch"allxtañ uñacht"ayasa. "Janiw lunthatanakarux munapkiti. Jupanakax cepillo de dientes jan ukax mamapan fotop jan ukax kunaymaninak lunthatasma sasaw amuyapxi. Ukhama mä rata p"iyaru chhaqhayañaxa juk"ampi jasakiwa. Ukatjja, wali waynäsktwa ukat wali suma uñnaqtʼanïtwa. Imantat qhiparañax juk"amp askiwa" sasa.
  
  "Ukhamajj ¿jumajj lunthatati? Ukat ruso? Inglés aru sum parlta, Yorgi" sasa. Drake chachajj janiw uka jaqerojj sum uñtʼkänti, ukatwa jachʼat jisktʼasïna, kawkitsa jiskʼa, chʼiyar puntani kayup juti sasaw jisktʼasïna.
  
  "Waynäkasaw yatjjatirïta. Yatjjatañajatakiw obligatäyäta" sasa. Mä jach"a jach"a jach"a tukuña arrepentisiñanakampi phuqt"ata. "Qhapaq Awk taykanaka".
  
  Drake jupax kunjams aka Razin carcelan tukuyäna uk jiskt"añ munäna, ukampis ukatx mayamp, wali jank"akiw machaq amigopar chuym ust"ayañatak risqi. Antisas kuntï munkäna ukarjamaw parltʼasïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Razin ukat Zanko" sasa. "¿Khitinakas jupanakajj?"
  
  Yorgi kullakajj akham sänwa: "Janiw kunas utjkiti. "Qullqimpi jiskʼachasirinakakïpxiwa. Razin jupax mä jach"a tama apnaqi, niya taqi kunatix jan kamachirjam uñjatäki ukanak uñji, ukax jumax amuyt"asmawa. Tenientenakapax Zanko, Maxim ukat Victoria jupanakax kamachinakap phuqhapxi ukat qhipäxapanx utjarakiwa. Jupanakajj jan sinttʼasirïpjjewa, jan sinttʼasirïpjjewa" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "¿Kuna jan amuytʼasirïpkiti?"
  
  "Janiw mä jamasat parlkiti. Razin chachan jaqinakax sapa kutiw aka chiqar jutapxi ukat sarapxi. Jupanakax sapxiwa. Nayax ist'askta -sasa. Yorgi kullakajj Drake jilatat sipansa jukʼamp sarnaqkaspas ukhamänwa. Inas aka jak"anx mä red de espacio techo ukan kawkhans utjchïna. "Ukhamatwa akankjjatam yatta. Ukat kunatsa uka jan walir purtʼasiyäta" sasa.
  
  "Kunapachatï tʼijtkä ukhajja, nayamp chik irpapjjäma sasaw suyaskta. Kuntï jumajj sañ munkta uk amuyasta. Kuntï nayajj janïr amuytʼkitu ukajj kunjamsa manqʼasipjjta ukajja" sasa.
  
  "Ukanjja, amigonakajaw utjitu. Nayax jupanakar luqtastwa, jupanakax manq"a uma apanipxitu. Ukaw carcelar puriñ thakixa" sasa.
  
  "Diosa, Yorgi. ¿Qhawqha tiempos akankjjta?"
  
  Mä jach"a amukt"awiw arktäna. Ukat Yorgix chhuxriñchjasïna. "Janiw yatkti".
  
  Drakex mä akatjamat lakap jist"antasïna, niyaw arsuñampïskäna uka arunakax wiñayatakiw chhaqtxäna, kunapachatix alayax arunak ist"apxäna. Pä chachanakax ruso arutwa samarañamp parltʼasipxi. Drakex amukt"añkamaw ist"äna, ukatx usuchjat articulacionanakap ch"allxtayäna.
  
  "Yorgi kullakajj akham sänwa: Jumatï atipsta ukhajja, uka espadanakat istʼañ munta" sasa.
  
  -Nayaxa mä juk"a yatxa -sasa. Razín chachajj nayra tʼunjäwinakanjja, Babilonian paqallqo espadanakapwa thaqaski. Jupanakar jikjjatasajja, akapachan pʼeqtʼiriparuw tukuyapjjani jan ukajj kunarus tukuyapjjani" sasa. Yorgy kullakajj llampʼu chuymampiw larusitayna. "Jupax psico jaqiwa. Ukampis jupax jiwasan psico-sawa" sasa.
  
  "¿Kawkitsa uka yatiyäwinak apsu?"
  
  "Walikiwa, nayax amuyta, uka waynat jutpachänwa, profesorat. Khititï jupajj secuestratayna" sasa.
  
  -¿Secuestratäpachati?
  
  "Razin chachan tenientepat maynïrix Maxim satänwa, jupax nayra Babilonia markan utjkäna uka chiqanwa yaqhip americano yatichirix allsuskäna sasaw jawsäna, ukat mä qhawqha pʼiqtʼir jisktʼanak jisktʼäna sasaw amuyta. Jupax jach"a markanakan ukat markanakan sarnaqäna ukat Alejandro Magno ukat quri espadanakapat parläna, yaqhip ch"aman torrenakatsa ukat aka uraqin ch"amapatw arsusïna. Jupajj kuna yatiyäwinaksa jikjjatkaspäna uk thaqäna. Jichhax khititix Alejandrot yatki ukax yatirakiwa, jupamp chikt"atax waljaw jikxatasi, cuerpopa, sepulturapa. Kunatï jupamp chikäki ukajj walja qollqeruw aptʼasispa. Ukatwa, kunapachatï rusanakax profesoran yatxatäwinakap thaya katuqapxäna ukhaxa, katjapxäna" sasa.
  
  Drake jilatajj sillpʼitäna. "Posh Spice costillanakat sipansa jukʼamp uñtʼatawa. Ukat ¿jupax americano ukhamäpachati?
  
  "Jupanakax sapxiwa".
  
  "¿Kawkhansa jupar imapjje uk yattati?"
  
  Yorgy kullakajj amukiw qheparäna. Drake chachajj mä trato jutaskatap amuyasïna. -¿Yorgi kullakaxa?
  
  "¿Kunatsa jumax uka tuqit wali munasma? Mä juk"a juk"ampi ist"awayta, jïsa. Ukampis janiw jakäwij tukuykam aka chiqan isthapiñ munkti" sasa.
  
  "Arunak chursma, amigo. Nayatï tʼijtjjä ukhajja, nayamp chikaw irpäma" sasa.
  
  "Waliki. Sapa uruw Plaza Roja muytasin irpapxañaja sasaw quejasir ist"ta. Ukhamajj kawkhansa jakʼankjjañapawa. Jupanakar jukʼamp yatjjatañatakejj mayjtʼayañatakiw chʼamachasiskä" sasa.
  
  "Waliki. Ukampis amuyasipxam..." Drakex kisunakap wali ch"amampiw jark"aqasïna. ¿Kunatsa mä rusa lunthatarux carcelan wali amuyump sarnaqañama sasin sispacha? Nayra costumbrenak jaytañax chʼamawa sasaw amuyäna. Aka infierno manqhansa ukhamaraki.
  
  -Nayaxa lurarakïwa -sasa. Chiqpachansa, kuns aljasiñax utjitu" sasa. Yorgy kullakajj larusitaynawa. "Ukampis jichhaw kuttʼaniñama. Jumatï amuktʼäta ukhajja, celularamaruw kuttʼjjäta. Ukax cuarentena ukat qhipatwa. Qharürojj-" Yorgi kullakajj amparap luqtäna. -Inas jan yanapt"irista -sasa.
  
  Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "¿Janit llamada de nombres ukan pasañapatak jaysapkitu?"
  
  Yorgy kullakajj wali jachʼatwa arsüna. "¿Chiqapunit aka carcelax ukham yänakat llakisi sasin amuyta?"
  
  Drakex amparap luqxatäna ukat uñkatasïna. -¿Janit nayax akan qhiparañjamäki?
  
  "Razin chachajj jumar thaqhasajj aka cheqaruw chʼiyjaspäna. Nayat sipan juk"amp jaqinakaw aka rata p"iyarux imantasiñjam apnaqapxi. Ukat yaqhepajj qhespiyasiñatak walikïskiwa" sasa. Yorgi kullakajj wali jachʼatwa arsüna. "P'ampachawi. Jumax sarañamawa".
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Yaqha uruw munasini sasaw amuyta, Yorgi. Ukampis wakichtʼatäñamawa. Taqe kunas qalltani ukhajj wakichtʼatäpjjam" sasa.
  
  -¿Kunjamatsa yatxa?
  
  "Saram. Chiqpachansa, amigonakajax purinipkani ukhaw yatipxäta" sasa.
  
  
  LLACH"A JALJA
  
  
  Mei jupax wali ch"amampiw katxarutayna, kunawsatix Dahl jupax camioneta qhipäx esquina muytasinx taqi ch"amapampiw t"ijtäna, uka punkux jan wali punkuruw t"ijtäna, uka punkux rusa madera lurañ utar puriñkamaw puri.
  
  "¡Jan wali jaqinaka!" sasaw arnaqasïna, jaqinak taypin p"akjasa, ch"amampi, taqi jupanakjama, mä amigopan uñisirinakan qhipäxapan katuntat uñjasitap amuyt"asa. Drake-x jan kuna jan walt"äwin uñjasiñkamax janiw samart"añax utjkaniti, janiw khuyapayasiñas utjkaniti.
  
  Punkujj pʼakjataw tʼunjatäna, ukat edificion lado perqanakaparuw chʼalljjtäna ukat chhullunkhayasirakïnwa. Uka punkux Drake ukat Romero jupanakax janïr Dal jupax oxidado alaxpachar khitkasax hackear, doblado ukat jan walt"ayapxpachän uka pachpa punkukïpachänwa.
  
  Minibus ukax patio chika taypin sayt"asisaw chhuxriñchjasïna. Jach"a, sinti q"ipinakan lurat lawat lurat estanterías ukanakan qhipäxapanx ch"amakt"asxänwa, ukampis huelga ukankirinakax thakhi uñjapxañapatakix qhanax utjaskakïnwa. Jupanak nayraqatanjja, mä chʼusawjajj wali qhanampiw jariqatäna, mä sapa punkuw hormigón gradanakan patapan utjäna. Dahl chachajj pistola altʼataw nayrar tʼijtäna. Mae ukat Alicia kullakas jupamp chika sarnaqañatakix jankʼakiw sarapxañapäna.
  
  Punkujj jistʼarasïna. Dahl chachajj janiw pächaskänti. Umbral makhatir jaqirux purakaparuw ch"axwantäna ukat mä juk"a suyt"äna, gradanakat jaltxañapataki ukat nayraqat patior ajanupar jaquntañapataki. T"aqhisiñat jach"at jach"at jach"at arnaqatapax ch"axwañat mistuwaytwa sasaw jupanakarux yatiyäna, ukampis yatiyawinak t"aqhisiyañatakix wali askiwa. Dal jupax juparuw jalxatäna, Mai jupax jichhax qhipäxankiwa. Jupax janiw kuna efectos electrochoque ukan jikxataskänti, jan ukasti janchi tuqitsa. Drake-rux pantjasitama ukat chhaqhatamat amuyañax kuna descarga eléctrica jan ukax bala ukanakat sipansa jukʼamp chuym usuyäna.
  
  "¡Kutt"asim, jisk"a duende!" -sasawa Aliciaxa qhipäxaru säna. "¡Jan qʼañuchasimti!"
  
  Uka ch"usawja esquinat pistola ch"axwañanakaw ist"asïna. Hayden ukat Kinimaka jupanakax uñjañatakiw qhiparapxäna, May jupax Dal juparuw t"ijtäna. Sueco jaqix bar patat jaltasaw uka manqhan qunqurt"at jaqirux usuchjatayna, ukat jach"a salón ukar sarxatayna. Jupax arco mantañawjanx juk"at juk"at juk"at juk"at arsüna. Uka balajj jachʼa marcoruw purïna.
  
  Mai kullakajj jupar uñkatasin pirqaruw taktʼasïna. Kimsakamaw jakthapipxäna, ukatx punkut uñch"ukipxäna, pä kutiw pallapallanakamp ch"axwapxäna, mä kutix jan walt"ayañataki ukat maynix jiwayañataki, mä pachparakiw uñisiripar ukat cuarto ukar uñakipapxäna.
  
  Alicia kullakajj jupanakan jakʼapanwa qontʼasïna. "¿Kunjam uñnaqanïtansa?"
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Nayan jakʼajanjja, panpachaniw tapanïpjje" sasa.
  
  "Päniw utjitu. Q"ala jan isin -sasawa Mai kullakaxa jiskht"äna.
  
  Kimsaruw wasitat jakthapipxäna ukat pallapallanak jaquntapxäna. Dahl jupax juramento luräna: "Wali päniw utji" sasa.
  
  Mai kullakajj jachaqtʼasisaw kuttʼäna. "Mayni ch'iqa".
  
  -Maldita, janiwa mayampi uka maldito anatt"awina anatt"apkti, ¿janich ukhamäki?
  
  -Janiwa jani ukaxa, Torsten -sasa.
  
  Mai jupax juykhükaspas ukhamaw esquina muytasinx pallapallanak arsüna. Uka chachan jachatapa ukat pampar tʼunjatätapajj yaqha forzado jachaqtʼasiwiw ajanupar puriyäna. -Ukaxa cero ukhamawa -sasa.
  
  Dahl jupax wali ch"amampiw säna. -Walikiwa, nayan yänakajax mesa qhipäxan imantatawa.
  
  Mä akatjamatwa jupanakan qhipäxapan mä chachax uñstäna, mä manqhankir lado punkut mantasinxa, uka punkux despensa jan ukax bañoruw mantaspachäna. Aliciax divina precisión ukampiw amtäna, qunqurinakaparuw ch"allt"asïna ukat pä kutiw p"iqip patapar ch"allt"äna, kunawsatix cubierta ukar jaquntatäkän ukhaxa.
  
  "Ah, ukax jan wali arunakawa" sasaw Dahl jupax säna, ukat pistolax taqpach autot sarañapatakiw jaytäna, kunawsatix marco muytaskäna ukhaxa. Mai kullakajj jupar yanaptʼäna, mä saltompiw jachʼa cabañan mayni ladopar jaltawayjjäna ukat yaqha jiwayir diana uñachtʼayarakïna. Balanakax mesanakaruw ch"allt"asipxäna, ukat lawat ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqimp ch"iyjapxäna. Madera, plástico ukat junt"u plomo ukanakax cabina qhipäxanx mä jan walt"ayir ch"uñu qinayaruw phallawayi. Mä chachajj lawa tʼaqanakajj ajanupar chʼoqantkäna ukhajj arnaqasïna. Maynïrin pʼeqepajj pampar wali jakʼachasïna, ukatwa mesa patjjarojj chhullunkhapajj uñjasïna. Mai ukax apnaqatayna, mä kutikiw apnaqatayna.
  
  Dahl jupax nayrar sartasaw patat jalnaqäna, ukat mesaruw mä chiqar jaquntäna. Uka horasanjja, yaqha jaqew uka jakʼankir oficinapat jaltawayjjäna, ukampis Mai kullakajj mä lata patat uñtataw mä tirunak apsuñ cheqan iktʼayäna. Cuerpopajj cabina qhepa ventanaparuw tʼijtjjäna, ukhamatwa taqpach estructurajj chʼalljjtayasïna.
  
  Alicia kullakax mantawayxänwa, Hayden ukat Kinimaka jupanakax arknaqapxarakïnwa. -¿Taqi kunas walikïskiti?
  
  Mai kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jupanakarux sapa mayniw jiskt"añasa. Chiqpach yatiyapxañapatakiw chʼamachasipxañama" sasa.
  
  Alicia kullakajj acerot lurat mä martillo apsüna. "Juparux". Jupax jak"ankir liwitat ruso jaqin jak"aparuw qunt"asïna, armap liwxatasa.
  
  "Kunas sutimaxa?"
  
  -Ukaxa... Vladimir ukankiwa. Nayranakapaxa axsarañat jach"aptapxäna, amparanakapaxa automáticamente p"iqiparuwa puripxäna.
  
  Alicia kullakajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Vlad, ¿nayrax jupanakat maynimp jawqʼjatätati?"
  
  Mai kullakajj kunjamsa uka jaqejj liwjjatasïna uk uñjäna. Drake chachan yatiyäwipat Vladimir sutit janiw sum amtaskänti. ¿Janit jupajj pʼeqepat mä martillompi tʼijtʼirïkäna? Alicia kullakaruw irnaqañapatak jaytawayi ukat cabina qhipäxaruw saräna, ukanx mä ruso jaqiruw jikxatäna, juparux ch"iwipampiw asnupar ch"allt"äna.
  
  Jupax qunqurt"asisaw jinchupar jisk"at arsüna: "Janiw herramientanakax munaskiti. Mä minutot jukʼampikiw amparanakamamp arnaqasiñama ukat jiwañar puriyista. ¿Yant'añ munasmati?"
  
  Ruso jaqix wali colerat p"iqip ch"allxtayäna, ladopar liwxatasinx wali llakitaw jachäna. Mai jupax pä amparapampiw thaya tupup aptasin mä juk"a ch"allt"asïna. -Ukhamaxa, walikïskiwa. Nayax carcelan direccionap munta. Zanko ukamp chikt"ata. Phisqa segundonakanïtawa" sasa.
  
  Kinimakax Haydenamp chikaw qhiparäna, Mai, Alicia ukat Dal jupanakax lurawinakap tukuyañkamax ch"usawja uñch"ukiskäna. Hayden jilatarojj mä jukʼa tiempokiw uka jakʼankir pirqar chintʼat esquemanak uñjäna; pachpa ukanakaw Drake-x mä juk"a uñch"ukiskäna.
  
  -Mano -sasawa uñacht"ayasa säna. "Uñtaña."
  
  Kinimakax ukham arktawayi. Jupax waliw jan chiqpachan Kono-n llakisiñ telefonot jawsatap amuyunakapat apsuñjamäkänti - jupax Los Ángeles markan jakasax vulnerable ukhamaw jikxatasïna - ukat yaqhip jaqinakar ukham jakasir uñt"äna, jupanakax jupar uñjañ munapxani. Ukampis ¿qhawqha tiempotsa? Jupax janiw irnaqir masinakaparux wiñayatak uñch"ukipxañapatak sinti mayiñjamäkänti. Ukatjja, Aaron Trent jilatajj jukʼamp suma lurañanakanïtapwa sum yatïna.
  
  Kono jupamp jikisitapa ukat awisax jawsatapax mamapat jamasat yatiyatäpunirïnwa. Kono jupax walja maranak nayraw familian utapat sarxatayna, jach"a jach"a tukuri, jan yäqasir ukhamarak jan respeto uñacht"ayasa, janiw kunjams Kinimaka familiax uywatax ukhamakiti. Uka tʼaqanuqtatapatjja, niyaw mamapajj mä terapeuta uñjayäna, jukʼampejj awkipan jan suytʼat jiwatapat mä qhawqha tiempotjja.
  
  Jichhax Mano kullakax kullakaparux tolerataynawa kunatix chuyma manqhapanx juparux munasïnwa. Uka patat kuna capas wali q"añu ukat q"ala ukat uñisiñamp phuqhantatänwa.
  
  -¿Mano?
  
  "P'ampachawi". Kawkhantï Hayden chachajj uñachtʼayaskäna uka cheqaruw uñtäna. Ukax nayra mapa Babilonia markan llätunk punkunakanïnwa, Ishtar Punku - jach"a mantañaw - ukampirus yaqha sutimp uñt"atawa - Ishtar ukax babilonia diosa de sexo ukat munasiñänwa - jach"a Ziggurat ukat Torre de Babel ukanakan utjatapaw sasaw sapxi , uka montículo ukax jichhürunakanx uñjasiskakiwa, ukat wali suma resaltado ofrecimiento akham amparamp.
  
  Babilonia markax chiqpachapuniw "Diosanakan Punku" sañ muni.
  
  Hayden jupax Kinimakuruw uñch"ukiskäna. "Ay janiwa".
  
  "Uka suma sepulturanakampi tukuyxapxtwa sasaw amuyayäta. Ukanakajj wali jiskʼakiwa, janiw uka taypin mä pusi liwjjatkasmati" sasa.
  
  Hayden jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Janiwa, diosanakan jila parte arupat jaqokipasipki ukhakama. Janiw kuna pachas uka finación uka aparatox utjkchi ukhakamakiti. Amtañamawa, Mano, niya sapa uruw machaq yänak jikxatapxi" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ishtar Punkujj mä jachʼa señaläkaspas ukhamawa. Jupax teléfonopampiw mä qawqha fotonak apsuwayxi. "Uñtaña. Jichhajj Babiloniajj kunjamäskis ukwa mä mapa uñachtʼayi" sasa.
  
  Kinimakaxa ukxa yatxatapxarakitaynawa. "Mä jach'a mayjt'awi".
  
  -¿Kunas ukaxa? Paqallqu velonakan thuqt"awipa. Sabre thuqt"awi. Pervertido ukhamaw ist"asi. ¿Juma layku yateqañ munasmati?"
  
  Kinimakax janis ist"kaspa ukhamaw tukuñ yant"äna. Jupax machaq amigaparux sinti respetompiw uñjäna, janiw mayninakan ist"asin ukham parlkänti.
  
  "Ukat Babilonia pʼiya. Wow, akax nayrïr markan nayrïr cimientopawa. Mä chiqpach atractivo" sasa.
  
  Kinimakax nayranakap mä qawqha juk"amp detalles ukanakat t"ijt"ayäna. Jupax janiw yatkänti Alejandro Jach"a - khititix wali jach"a reyi ukat taqi pachan yatiñan jaqinakat maynïri sasaw sapxirïna- Babilonia markan jiwatapxa. Jupajj Hayden jilatarojj uka cheqwa parläna.
  
  Ukampis amigapajj janiw istʼkänti. Jupajj kimsïr tarjeta uñkatasaw nayranakap jachʼat uñchʼukïna. "Shit" sasaw sapxi.
  
  Kinimakaxa nayraqataru ch"allt"asïna. Ukajj Alemania markan mä mapapänwa, uka mapajj mä jachʼa wila muyumpi ukat mä conjunto de coordenadas ukamp chimpuntatänwa. -Shit -sasawa sasawa säna. "Aka... akax Shingen satawa."
  
  "Kimsïr sepulturajj kawkhansa utji. ¿Kunas pasaski?" Ukanjja, kimsïr sepulturampi Babilonia pʼiyampi mayachañatakejj mä jachʼa wila línea ukaw utjäna.
  
  Mai kullakajj wali sum istʼäna, kunattejj presopajj kawkhantï carcelajj utjki uk mä jiskʼa arumpiw qhanañchäna. Jupajj wali amuyumpiw istʼañapäna, kunattejj arupajj mä tráquea chʼakhanak chʼajjwayatänwa. Ukampis direccionajj purintäna, qhepatjja.
  
  Jupax Dal jilataruw uñtäna. "Amuytwa?"
  
  "Jïsa. Marka anqäxankiwa" sasa.
  
  -Nayaxa ukhamarakiwa -sasa. Jupax Alicia kullakaruw uñtäna. "Juma?"
  
  Inglés warmixa chuym ch"allxtayasïna. "Maldita, Vladimir, ¿chiqapunit uka martillox kawkhantï wakiski ukar kuttʼayañ munta? ¿Amuyasmati? WALIKI." Martillo khuchhuqañ amparap jaquntäna, nayraqat garra puntapa, uka chachan p"iqipat mä milímetro sayt"ayasïna, wali jak"ankxänwa, ukat curvado cuchillas ukanakax ñik"utap t"aqanuqäna.
  
  Vladimir chachajj uka direccionaruw arnaqasïna.
  
  Mai kullakajj jachaqtʼasïnwa. "Taqinipuniw mayachtʼasipxi. Drake sat chachajj kawkhantï jikjjataski uk yatipjjtwa" sasa.
  
  Dahl chachajj kayunakapat jaltjjänwa, ajanupas coleratatwa wila chʼalljjtäna. "Saraña".
  
  
  llätunka JANK"A
  
  
  Drake chachajj jan khitis llakisiyasaw celdapan arum qheparäna. Janiw ikiñar atinakasax nayranakap jist"arasïna ukat amuyunakaparux mayjt"ayarakïnwa, ukampirus jan munat compañía ukan kuna ist"asitapas janiw amuyaskänti. Taqi kunat sipansa, Mai kullakaruw faltäna. Aka qhipa urunakanx jupamp aruskipt"atapax taqpach jakawiparuw juk"amp suma amtäwir puriyatayna. Japón markankir warmimpi ukat machaq equiponkirinakampix jutïr pachanx wali sumaw jikxatasipxäna. Machaq fortunapat askinak apsuñ pachaw purini.
  
  Mä jisk'a jan walt'äw askichañakiw qhiparäna - Razin carcelat jaltxañataki ukat aka "Babilonia tuqit juchanchawix" juk'amp uñjañax wakisispati janicha uk amtañataki, ukax nayraqat uñjañaw wakisïna.
  
  Mä jach"a bocina señalax desayuno churapxatap yatiyäna. Drake chachan punkupax mayninakamp chikaw jist"arasïna. Jupajj uka cheqan qheparasajj qhespiyasispati sasaw jisktʼasïna, ukampis mä qhawqha tiempotjja, uka guardiajj thujrupampiw barranakar thuqtʼañ qalltäna, jankʼakiw jukʼamp pä jaqenakajj jupamp chiktʼasipjjäna.
  
  Rusia arun juramento lurañax wali ch"amawa, ukax juramentox taqi chiqan arupätap uñacht"ayäna.
  
  Drake jilatajj jupanakar arktasaw celdat mistuwayäna, pasillot saraqasajj escalerat saraqasaw manqʼañ utar saräna. Chikat banconakax nayratpach jaqinakäxänwa, ukat mayni chikat katuntat jaqinakax manq"añanak thaqhañatakiw filaruw sayt"asipxäna. Gimnasiojj chʼusakïskänwa, ukampis Drake chachajj jankʼakiw nayrïr arumajj walja uñisirinakarojj jaya mesat uñchʼukipkäna uk uñjäna.
  
  Chiqansa, gaseosanakap tukuyapxi, sasaw amuyäna. Drakes ukar jawq"jañ jach"a urutak ch"am apthapiña.
  
  Jupax jach"a banco tukuyan ch"usat mesaruw qunt"asïna, wali amuyumpiw qunt"asïna. Manqʼat awtjañ ataquenakajj orquesta ukham purakapan istʼasïna, ukampis janiw ukanak istʼkänti. Jupajj janipuniw filan saytʼasirïkänti, ukhamatwa rata aychampi ukat grasa coleslawamp tukuyañataki.
  
  Janiw kunas paskänti, ukampis jukʼampiw uka cheqajj chʼamaktʼjjäna. Jupax relojap uñakipäna, 0900 pachat pasawayxatap uñjäna. Janiw kunas jutïr tunka payan horanakan apsutäñap suykaspänti. Uka equipojj yantʼaspäna ukhajja, jan sinti amtasajj ukhamäspawa, inas Dahl sat chachar uñtasitächïna, ukampis janiw Hayden sat chachar uñtasitäkaspati. Janïr yaqha cheqar sarkasajj walja, jukʼamp suma yänak jikjjatañapäna . 09.30 pacharuw mä lado punku jist"aratäna ukatx inti jalsux umamp phuqhantatänwa. Uka katuntat jaqinakax jupar jak"achasiñatakix filaruw sayt"asiñ qalltapxäna.
  
  Yatichañ uta.
  
  Jupar uñjir guardianakwa uñjäna. Jupanakajj kuns suyasipkäna. Chikat jachaqt"asiwinakaw ajanunakapan ch"iyar ch"iyar uñstäna. Uka chhuxriñchjat amparanakaw uka ch"akhanakar muyuntäna. Mä razonajj janiw jichhakam abusatäkänti, ukajj katuntat jaqenakan manqʼapajj jan utjañapatakiw utjäna.
  
  Qhip qhipa sartasir jaqix juk"at juk"at jist"arat punku tuqiruw jalnaqäna. Jachʼa arunakan istʼasitapa ukat tʼijtʼir pelotajj mä anattʼañas wali chʼamanïtapwa uñachtʼayäna. Drake chachajj anqar mistunkäna ukhajja, jankʼakiw nayranakap intit jarkʼaqasïna, janiw sinti qhantʼkänti, jan ukasti walja urunakaw manqhan chʼamakan jikjjatasïna.
  
  Chʼiqa toqenjja, mä fila jachʼa banconakaw utjäna, uka banconakajj americano futbol anatäwin tribunanakjamaw utjäna. Jaqenakajj jupanak jakʼan saytʼasisaw qontʼasipjjäna, ukat jukʼamp jachʼa cargonïpkäna ukhajja, carcelan jukʼamp jachʼa cargonïpjjarakïnwa. Qullun reyin amuyunakapax. Jaya esquinapanjja, anqankir hierro forjado gimnasio ukaw utjäna. Cancha de baloncesto ukat cancha de fútbol ukax markasankiwa. Walja katuntat jaqinakaw anqäx valle muytasin qunt"asipxäna jan ukax sarnaqapxäna, marka taypin jak"at nuwasiñat jithiqtapxäna. Drake jupax uñch"ukiskäna ukat pä torre de vigilancia ocupado ukat mä balcón carcelan pirqapar chint"at uñjäna, ukanx juk"amp guardianakaw patrullar jan ukax samart"apxaspäna kunjamatix jichhax lurapki ukhama. Jupax ch"iqa tuqiruw saräna, carcelan valle jak"ankxasa.
  
  Futbol anatäwix sarantaskakiwa, chachanakax jilpach kamachinak janiw yäqapkänti. Gruponakax tribunanakan tantachasipxäna, pandilla ukanakax carcelan tatuajenakapamp uñt"atawa. Sapakïrinakajj uka cheqanakanwa sarnaqapjjerïna, wali amuyumpiw qheparapjjerïna jan ukajj jiskʼa plástico bolsanak lakirapjjerïna. Qullqix amparanakap mayjt"ayawayi. Drake jupax Yorgi jupar nayraqatar qunt"asir uñjasax musphataw jikxatasïna ukat lunthatar pasañkamax juk"ampiw juk"ampi.
  
  "Esta noche?" Drakex kuns arsüna, ajanuparux amparanakapamp imt"asaw arsüna.
  
  Yorgi kullakajj akham sasaw jiskʼat säna: "Amuyasim" sasa. "Kunas pasani. Guardianakar arktapxam. Kunapachatï sarxapxani ukhaxa, wakichtʼatäpxam" sasa.
  
  Maldición Drake sat chachajj cheqapuniw säna. Chiqpachansa uka katuntat jaqinakax kuns amtasipkäna. Jupax jank"akiw uka chiqan yaqha uñt"ayasïna, kuna armas ukanakas utjaspa, kawkhans qhipäxar kutt"añax utjaspa, yaqhip katuntat jaqinakax chiqpachans jan walt"ayirjam sarnaqapxäna, ukat janiw musculoso ukat loco ukhamakïtap uñacht"aykänti.
  
  Intix juk"amp jach"aruw jalsuwayxäna. Futbol anatäwix tukusxiwa. Yaqhip chachanakax Drake-rux jisk"achapxäna ukat ch"axwapxäna, amparanakap jiltayasa ukat jachaqt"asis. Drake jupax mä juk"a payllañ ch"am uñjäna.
  
  "¿Anatañ munasmati? Ukhama, naya-".
  
  Guardiajj uñjkäna uka cheqat chhaqtjjänwa, ukat cuartoruw kuttʼjjäna. Maynïristi uñjañ torret saraqanïna. Balconan guardianakajj maysaruw kuttʼapjjäna ukat mä jan uñjkañ punku qhepäjjat chhaqtjjapjjäna. Uka practicañ patio ukanx taqpach amukt"añaw utjäna.
  
  Mä chika qʼala jan isin jaqew punkut qhanar mantäna. Drake chachajj uka yatjjatañatakejj kuttʼasaw samaqtʼasïna: "Diosan munañap laykuw" sasa.
  
  Zanco satänwa.
  
  
  TUNKÏ JAQIT ARSUÑATAKI
  
  
  Kinimakax Dal jilatax jan pacienciampiw cuarto taypin sarnaqäna uk uñjäna.
  
  "¿Wakichtʼatäpxiti, Hayden? Janiw taqpach maldito uru suyksnati -sasa.
  
  Hayden jupax amparapampiw uka katuqirirux ch"uqt"äna. "Jichhax jupanakampiw parltʼaskta. Gates jupax nayratpach jawsañ lurawayi. Janiw jaya tiempokïñapäkiti" sasa.
  
  Alicia kullakajj Kinimake markaruw sarjjäna. "¿Kunas jach"a wayna? ¿Karin kullakajj jichhakamat aka machaq sede jistʼarawayi? Jiwasan qhipäx uñch"ukiñatakix wakicht"atäpxtwa" sasa.
  
  Kinimakax p"iqip ch"allxtayäna. "Jupax niyaw ukankxi. Jupanakajj kunatï tiemponïpkäna ukajja, sistemas de comunicación ukat vigilancia ukanaka uttʼayañakiw utjäna. Wali jach"a tecnología."
  
  "Janiw kunas utjkiti. Kunapachatï qhispiñ thak jikxatañ yanaptʼkistu ukhaxa, Capitán Jack chachan vidriopäspawa, janiw nayax kuns lurkti" sasa.
  
  "¿Piratas del Caribe uñch"ukipxtati?"
  
  Alicia kullakajj mä cheeky wink uñachtʼayäna. "Nayrïr tunka minutonaka. Ukatxa chika tunka. Ukatxa qhipa tunka. Ukhamaraki, janiw kuna películas Deppster ukan uñacht"ayat nayat paskiti". Aliciaxa wali jach"at arsüna. -Juparux Johnny Viagra sasaw sutichapxañama -sasa.
  
  Kinimakax ch"amakt"awayiwa. "Ukajj nayat sipansa jukʼampiwa. Tata."
  
  "Waliki. Ukampis janipuniw aynachtʼaykti, Mano. Ukjja jumajj nayratpach yatiñamawa.
  
  Kinimakax chuymat chuyma aruskipt"apxatapat amuyt"äna, jichhax wiñayatakjamaw amuyasïna. Qhipa arumax Viena markan uka hotelanx chiqpach atletismo ukar uñtasit terrorista ch"axwäw chiqarux atacapxäna. Alicia kullakax nayra sarnaqäwipat mä chiqawj uñacht"ayäna, llakinak uñacht"ayäna, ukat wiñayatakiw chuymapanx mä chiqawj jikxatasïna.
  
  "Chiqansa nayax yatxa, Alicia. Kuntï munkta uk yatiyapxitasmawa" sasa.
  
  "Walikiwa, chiqpachapuniw chiqpach chachampi kuns yantʼañ munta" sasa. Alicia kullakajj jukʼamp jakʼachasïna. "Uñjapxam, Lomas ukax aka jan walt"äwiw alayax utji. Jupax saskakiwa-"
  
  "Janiwa!" Kinimakax jach"at arsüna ukat qhipäxar jaltawayxäna, thuqt"asa. Alicia kullakaxa larusitaynawa. Mai kullakajj Dahl jilatarojj janchit amparapat katjjaruñapänwa, ukhamat uka jaqen jankʼak jaqontañapatak jarkʼaqañataki.
  
  Hayden jilatajj telefonot aptʼasisaw jupanakar uñtäna. "Mä base localatwa mä helicóptero churapjjetäna. Ukhamaraki munición. Ukampis janiw khiti jaqirus jan waltʼayapkiti. Jiwasajj sapakïtanwa" sasa.
  
  Dahl chachajj punku toqeruw cheqak saräna. -Janiw mä fucking jan walt"äwikiti.
  
  
  TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Drake chachajj walja katuntat jaqenakar chʼamaktʼir uñjañat sipansa, jikjjatasïna. Jupajj jupar jakʼachaskäna uka llaki jaqeruw taqe chuyma chuymäna. Zankox jach"a pecs ukanakap tensed ukhamaw sarnaqäna, pecs ukanakax mä tambor básico ukham thuqt"äna. Jachʼa jistʼarat amparanakapajja, Mei kullakajj mä jiskʼa amparanakapatwa amuytʼayäna, kunattejj amparanakap amparaparuw chʼalljjtayäna.
  
  Ukat Mae kullakajj inas infiernon asnupar chʼakkataspa ukat qhipäxarus chʼalltʼaspa.
  
  Drake chachajj ladopar mayjtʼäna, gimnasio ukat suma apnaqat yänakap qhepäjjapar uchasaw jupatak mä lugar utjañapatak thaqhäna. Zankox jank"akiw sarnaqäna.
  
  "Jichhax ch"axwañäni, jisk"a jaqi. Uñt"apxañäni, Matt Drake uñt"at jaqix taqi jaqinakjam pachpa q"añunakat luratawa".
  
  Drakex jaltxataynawa, kunawsatix mä jach"a chhuxriñchjat osox jupar jak"achasïna. Mä jiskʼa jalluw ejercicio lurañ patio taypin jalnaqañ qalltäna, kunattejj qinayanakaw inti jarkʼaqäna. Zankox wali ch"amawa. Drakex patat jalnaqäna ukat mä paso nayrar sartäna janïr uka jach"a jaqirux costillanakapan ukat riñonanakapar chhuxriñchjasa. Yorkshire markankir jaqix yaqha sallqa, q"uma ch"axwañat qhispiwayi, Zanko nayraqatar kutt"awayxäna, ukat mä ch"amampiw pechopar jaquntäna, taqi ch"amampi.
  
  Ruso jaqix chhuxriñchjasïna ukat amparanakap luqxatäna, ukampis janiw liwxatkänti. "¡Abuelajajj ukat sipansa jukʼamp chʼamampiw jawqʼjaspa! Ukat nayax chiqpachapuniw uk sañ munta. ¡Jutam nayamp nuwasiñata!"
  
  Drakex pulmonar, cuchillomp jawq"jata, ukatx ladopar jaltxatayna. Zanko, jachaqt"asisawa, yaqha ch"axwawi costillanakaparu apt"äna. Jupax Drake chachan sarnaqatapat yatiqasisaw juk"at juk"at qhipäxar jaquntäna. Drake chachajj Zanko chachan nayranakaparuw uka llijulliju katjäna ukat mä akatjamat amuyasïna-
  
  Yaqha katuntat jaqinakax qhipäxan mä cordón ukham lurapxäna. chikat tunka juk"ampi thakhinak ukat jupax jak"achasiñapänwa, ukhamat Zanko-n amparapar chiqak jaquntapxañapataki! Jupajj jankʼakiw gimnasio maquinanak taypin tʼijtäna, mä jiskʼa mancuernas apthapisinjja, wali amuyumpiw jachʼa elevador marco qhepäjjat sarnaqäna. Uka chʼaxwäwi tukjañatakix mä thakikiw utjäna.
  
  Zankox arnaqasïna ukat nayrar sartawayi, mä jach"a marco apthapisin mä chiqar ch"allt"añatakikiw sayt"asïna. Drake jupax mancuernas ukanakamp p"iqip patxaruw ch"allt"asïna, amparapax ch"allt"asisaw ch"allxtasïna. Zankox liwxatasinx mä qunquriruw jaquntatäna. Drake jupax wasitatw mancuernas ukar jaquntäna, aka kutix ruso ukan uñacht"ayat p"iqi ch"akhaparuw uñch"ukitayna.
  
  Zankox amparapampiw kayunakap ch"iyjäna. Drakex mä akatjamat Skye-r uñjäna ukat qhipäxaparuw ch"allt"asïna, pulmonat thayax jank"akiw mistunïna. Jupax mancuernas ukanakat katxarutayna, kayunakapax niyaw ch"amanchatäxäna, qhispiyasiñ yant"äna. Ukampis Zancox quta thiyankir ballena ukham alaya janchiparuw uraqir purintäna, ukat t"aqhisiñanak khithäna, ukax Drake-n ganglionanakaparuw ch"allt"äna. Jupax jank"akiw mancuernas p"iqip patxar apxaruyäna, sapa onza ch"amampiw Zanko p"iqipar jaquntäna.
  
  Rusox mä jach"a antebrazo uñstayatayna, ukhamat uka ch"axwäw jark"aqañataki. Ukampis jupas chʼalltʼasipkäna ukhajj wali llakitaw jachäna. Drake chachajj mancuernanak apsusaw sarnaqañ yantʼäna. Zankox chiqak sayt"asisaw Drake-n kayunakap qunt"asïna, niyaw qunqurinakap t"unjäna. Ch"iqa amparapampiw Zankox Drake-n jutir ch"axwawip jark"aqäna ukat mancuernas-anak amparapat apsuwayxäna, ukatx qhipäxar jaquntäna ukhamat jaya pirqarux wali ch"amampiw ch"allt"äna.
  
  Zankox nayrar jalt"äna, mä rinoceronte tama p"iqix mä akatjamat taqpach qhananak chhaqtayäna. -Chhaqhatjamawa -sasa.
  
  Drake chachajj wal chʼamachasïna, uka jachʼa pesaje manqhanwa arco lurasïna. Zanko-rux muspharayir jank"akiw qunt"asïna, nayraqatapax ruso-n nayra puenteparuw ch"allt"äna, ukatx pä codo-pampiw ch"allt"asïna, sapa kutiw torso-p t"ijtäna juk"amp qhuru ch"axwäw churañataki. Zankox wasitatwa qhuruchasïna ukat chhuxriñchjatäkaspas ukhamänwa. Nasapat wilax lakapat sarawayxäna. Drake jupax katuntat jaqinakan tantachasiwipat jachaqt"asipxatap ist"äna.
  
  Martillomp jawq"jatapax jan kawkits mistuntäna, Drake-rux muspharayäna, ukat mä ratukiw wali llakit uñjasïna, ukat taqpach janchipax mä segundow chiqak sayt"asïna, amuyt"añ yant"äna. Warawaranakax amuyupanx phallawayxäna. Qhixu qhixunakaw uñjäwiparux chʼamaktʼayäna.
  
  Zanko jupax purakaparuw ch"ankhampiw ch"ankhachatayna. Drake jupax ruso jaqin amparanakapat katxarutaw jikxatasïna, kunawsatix thaya thaqhaskäna, mä jisk"a samañas jupat jaltxarakïnwa.
  
  Zankox larusitaynawa, wilax taqpach muyuntatw ch"allt"asïna. Drakex ajanupanx chhuxriñchjasïna, wali jan samsuñapataki. Zancox jaltawayxänwa, ukatx Drake-rux amparanakapat liwxatäna, mä powerlifter ukham barbell apt"atarjam katxarusa.
  
  Drakex wali ch"amampiw samaqt"äna, purakapax chhuxriñchjasïna, ukatx uraqiruw wali ch"amampiw ch"allt"äna, kunawsatix Zankox patio ukar jaquntäna. Wali amuyt"asisaw kutt"añkamax Drakex mä qawqha wali aski segundonakax jan kuns lurasaw ikiskäna, Zankox jupar jak"achaskäna ukhaxa. Jupax calcetinat mä shank apnaqañ amtäna, ukampis ukax nuwasiñax machaq nivelaruw puriyaspa sasaw amuyt"äna. Zankox juk"amp jak"achasïna.
  
  "Tiempojj..." sasa.
  
  Drake jupax jan yatiñaniw mistuwayi, ukampis experienciat yurita amtampiw mistuwayi. Ch"iqa amparapampiw Zanko-rux ingle-parux wal ch"allt"äna.
  
  "¡Dahhhhhh!"
  
  Zankox pä kutiw jilxattawayi, amparanakap ch"uqt"asis, nayranakapas ch"allxtataw. -Janiwa...chiqapa -sasawa samsuñ atipjäna.
  
  "¿Ukat jumax ukham amuyta?" Drakex patio, katuntat jaqinakar uñacht"ayäna, jan seguridad utjatapa. Jupax qunqurinakaparuw amparanakapamp sayt"asïna, Zankox jacht"askäna, juk"at juk"at purakapar wali ch"amampiw jawq"jatapat amuyt"asxäna.
  
  -Jumax mä fucking jackhammer ukhamaw ácido ukar ch"allt"asta, Zanko.
  
  Rusia jaqin ajanupax mä sallqa sonrisaruw t"ijtäna. "Nayax yatxa, jisk"a jaqi. Zoe sat awichajaruw uñtʼañama" sasa.
  
  "Inas jutïr kutin". Drake jupax qunqur ch"allt"ataw jikxatasïna, uñisiripan nayraqataparuw ch"allt"asïna. Zankox qhipäxaruw liwxatasïna, janiw equilibrio ukankänti, ukat uraqiruw liwxatäna. Jichhakamax ch"axwasipkäna uka katuntat jaqinakax amukt"apxäna, yaqhipanakax Drake-rux mä akatjamat musphataw uñch"ukipxäna.
  
  Drake jupax Yorgi juparux wali lado riel ukar chint"ataw uñjäna. Lunthatax wali sum uñch"ukiskäna, amparanakaparuw chinunakap samart"ayäna.
  
  Zankox mä qunqurkamaw ch"amachasïna. Jichha kutix Drakex p"iqi ch"akha patat jan atacañ amtäna, janiw codo p"akjañ munkänti, jan ukasti rusa qhipäxaruw sarxäna. Uka thiya kunkapax mä quqa tronco ukhamänwa, ukax soganakampi ch"uqt"atawa. Jupax mä jank"ak ch"axwañ churañatakiw nayrar sartawayi, ukampis uka pachanx Zankox kutt"awayxänwa ukat jach"a puñchupampiw uka ch"axwäw katjäna. Mä ch"amampiw Drake-rux kayupat jaqunuqäna ukat nayraqat ajanupax ch"allxtataw ch"uxña quqanakar jaquntäna. Drake p"iqipax phisqa minutos ukjatx payïr kutiw phallawayi.
  
  Ukampis aka kutix Zankox janiw Drake-rux mä samarañ churkänti. Mä pä kuti purakapar jawq"jatax Yorkshire markankir jaqirux qunquriparuw khitäna, p"iqipax warkt"ataw jikxatasïna; pʼeqe ladopar jawqʼjatapatjja, ladoparuw tʼunjatäna. Drake p"iqipax ch"amakt"äna kunawsatix hormigón jupamp jikisiñatak sartaskäna ukhaxa.
  
  Ukat Zanko lakapax jinchuparuw puri, kunawsatix rusax juk"amp mä qawqha jawq"jawinak janchipar uraqir purintäna. "Sapa uruw, Drake. Sapa uruw uk katoqta" sasa.
  
  Drake sat chachan purakapat pʼeqekamaw usuchjasiñajj chʼalljjtäna, janiw aguantañ puedkänti ukat sipansa jukʼamp llakitaw jikjjatasïna.
  
  -Jiwañkama -sasa.
  
  Qhipa uñjawi Drakex arsutat axilas ch"uñump ch"allt"ata, ch"iyar ñik"ut ch"allxtat ch"axwaña, ukat ukat mä q"añut q"añuchata kunawsatix uka jan wali masax ajanupar ch"allt"askäna.
  
  
  TUNKA PAYNI JAQINAKANA
  
  
  Mä qhawqha horanak qhepatjja, Drake jilatajj amuytʼasjjänwa. Mä jach"a q"aphiw thaya taypin warkt"asïna, ukat mä juk"a pachaw Zanko-n q"aphipax jupan ajanupar ch"allt"atap amuyasïna. Drake choked on this realization , camapat jaltasaw lavabo ukar t"ijtäna. SAS ukan yatichäwipax janiw kunapachas mä loco ruso ukar axilas manqhan estrangulamiento ukamp jan amuyt"asis katxaruñapakiti. Ukhamäkchïnsa, ajanupar jariqasajj nayra jabonampi chʼalltʼasisaw amuyäna. Suertenixa, desayunopax jan tukuyataw jaytatäna. Kuna horasäpachasa sasaw jisktʼasiñ qalltäna. Uka jan wali jaqinakax nayrïr kutiw aka chiqar jaquntapxäna ukhax relojap apsupxäna. Ukajj pä tunk kilo Casio relojänwa, inas janipuniw mayamps uñjkchïnti.
  
  Jupax celda nayräxaruw saräna, barras ukanakat katxarusa. Chʼiqa toqer wali jaya jaqontatäspa ukhajja, patio toqenkir punkuw uñjasïna. Ukajj jistʼantatäjjänwa. Ukatxa, guardian mä perchaparuw uñtäna. Uka patjjarojj mä qʼañu ventanaw utjäna. Drake chachajj uru qhana uñjäna, ukampis kunaymaninak jukʼat jukʼat uñjäna. Inti jalantax jak"achasxänwa.
  
  Waliki. Janiw jaya tiempojj paskaspänti.
  
  Jupax Yorgi jupamp yaqha aruskipt"añaw wakisïna. Jan jisktʼat jisktʼanakajj utjaskakïnwa, ukat niyakejjay qhespiñ atipkaspa ukhajja, uka katuntat jaqerojj jupamp chik irpjjañap janiw cheqpach garantizkänti, ukatwa sapa onza yatiyäwinak apthapiñ munäna. Drake chachajj qheparuw kuttʼäna ukat wali amuyumpiw chʼalljjtäna. Wilapax mä perforador ukamp ch"allt"atäkaspas ukhamaw amuyasïna, wilax ch"akhanakapas thuqt"asïnwa. Juparux llakinak chikancht"asiñ yatichapxäna, ukampis ukax mä machaq nivel ukhamänwa.
  
  Ukampis celdapan jistʼarat punkupat mistusaw barandillar jakʼachasïna, ukat alaya nivelaruw uñchʼukisïna. Jupax kunjams Yorgi ukar jikxatañax ukxat lup"iskäna ukhax mä chachaw uñjäna, ukat juparux chuymap ch"allxtayäna. Mayni katuntat jaqinakax taqiniw jan tiemponi sarnaqapxäna, cartanak anattʼasa jan ukax nuwasiñasa, hierro bombeañasa jan ukax inas uka urux khitinakarus hackear jiwayatäñapa ukxat parltʼasipxchispa. Taqi pandillanakax p"iqinakap mayacht"asipxi. Drakex sapa k"uchuruw uñch"ukiñ yant"äna, ukampis janiw Razin jan ukax Zanko ukan chimpup uñjkänti.
  
  Llakisiñap jan yäqasaw escalerar jankʼak saräna ukat jankʼakiw manqʼañ uta makhatäna, ukat Yorga sat tawaqut mä qhawqha segundonakatxa tantachasiñ utaru ukat pasilloruw mantäna. Janis arknaqañ istʼasirïkchïnjja, paninijj janiw kʼachat kʼachat sarnaqapkänti ni parltʼasipkänti, ukat wasitatwa teja patjjan utjkäna uka cheqar chhaqtjjapjjäna.
  
  Yorgi jilatajj nayraqat akham sänwa: "Suma nuwasiñawa" sasa. -Nayra pachaxa. Jumax Zanko ukampix mä suma ch"axwawiw utjawayi. Janipuniw nayrjax wilapsa uñjirïkti, janirakiw tʼunjatäñas uñjkti" sasa.
  
  "Wal askinak lurawayitu" sasa.
  
  "MÄ?" sasaw jisktʼasta. Yorgix janiw uka arunak amuykänti.
  
  Drake chachajj costillanakapwa chʼalljjtayasïna. "Jichhakamaw chhaqtxa."
  
  "Ah, ukampis pandillanakax jichhax respetapxtamwa. Janiw jukʼamp jan waltʼayapkätamti, janitï Razin chachajj ukham lurapjjañapatak mayki ukhakiw jan waltʼayapkätamti" sasa.
  
  "Mä Jisk'a Khuyapayasiña".
  
  Yorgi jilatajj akham sänwa: "Americano profesorawa" sasa. "Janiw jichhakamax jikxatkti. Ukampis nayajj yaqha toqetwa yatta" sasa.
  
  Drakex mä juk"a jachaqt"asïna. -Nayax amuyt"ayäma -sasa. ¿Ukax anqankxatam sañti muni?"
  
  Yorgy kullakajj yaqha cheqaruw sarjjäna. -Jumax uñjtawa kunjams akapachax sum irnaqaski, machaq amigo.
  
  Drake chachajj janiw kuns siskänti. Jila partejja, Yorgijj kawkhantï uka profesor jistʼantatäki uk yatjjpachänwa, jan ukajj callen sutipsa yatkchïnjja. Razin chachan jaqenakajj janiw yatiyäwinakap jukʼamp imantapkänti.
  
  Qhepatjja, akham sänwa: "Kunsa luraristjja uk uñjäwa" sasa. "Ukampis qharüru jutapxam - kuna pachas - ukat wali sum uñjapxita".
  
  Yorgi kullakajj chʼamakanwa pʼeqep chʼoqtʼasïna ukat mä botella uma churarakïna. Drake jilatajj munañampiw umäna. "Maldita, ukax wali askiwa. ¿Razin proyectot machaq ist"apxtati?"
  
  "¿Aka Babiloniankir yänakaxa? ¿Espadas ukanaka? Janiwa. Ukampis janïr jikxatkchixa, niyaw jikxatxani. Aka jaqix obsesionatakiwa ukat taqi yänakap ukaruw jaquntaspa" sasa.
  
  -Ukax nayax axsarayätwa -sasa.
  
  Yorgy kullakajj amukiw sarnaqäna. Drakex chikat botella umasaw kutt"ayäna. Panpachaniw mä juk"a amukt"at qunt"asipxäna. Libre tiemponïsajj Drake chachajj amuyunakapar sarnaqer jikjjatäna. Mä jisktʼaw pʼeqepar purïna, uka jisktʼajj chuymaparusa amuyunakapar mä juntʼu hierror uñtataw phichhantäna, uka jisktʼarojj taqe chuyma qhanañchañatakejj tiemponïñap munäna.
  
  -Yorgi -sasawa pächasisa säna. "Viajenakamanxa, jakäwimanxa, ¿mä agente...jan ukax jiwayir jaqi...Coyote sutini ist"tati?"
  
  Rusia lunthatax niyaw umap ch"allxtayasïna, ukat mä juk"a Estirofoam azulejonakaruw thuqt"äna. Ukatxa wali amukiw congelasïna.
  
  Drake jilatajj suytʼaskäna.
  
  Yorgi kullakajj kunkapar qʼomachasïna. "¿Kuna kasta sutis akaxa?" Jupax axsarañat larusitayna.
  
  Drake jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Jan armañjama".
  
  "Walikiwa, janiw nayax aka jaqirux uñt"kti. Janiwa."
  
  "¿Chiqapuniti, Yorgi?"
  
  -¿Kunatsa nayaxa?
  
  "Profesión ukan jaqinakax. Jupanakax... walja yänak yatipxi. Taqi kunsa ist"apxi. Ukajj irnaqäwiman mä partewa" sasa.
  
  -¿Kunatsa ukham sista?
  
  Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Mä kutix wali suma lunthataruw uñtʼta. Jupax... jichhakiw jiwxatayna."
  
  -Ukat ¿janit jupax aka Coyote uñt"ki?
  
  "Janipuniw jupar jisktʼañatakejj mä oportunidad jikjjatkti" sasa.
  
  "P'ampachawi. Aka sutix janiw nayatakix kuns sañ munkiti" sasa. Yorgan arupax jichhax ch"amanïxänwa, amtata. Drakex amparanakap jaquntäna.
  
  "Chiqpachansa".
  
  Yorgi kullakajj mä barra chocolate uñachtʼayäna. -Suma qharüru suyt"apxañäni, amigo -sasa.
  
  Drake jupax uka thiya bloque jist"aratayna. -Nayaxa uka jakthapiskta -sasa.
  
  
  TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Jueves uruw uka equipox wakicht"asiñatak sarapxäna. Dal jupax sapa kutiw uka bit ukarux chhuxriñchjasïna. Hayden jupax Jonathan Gates tuqiw muspharkañanak luratayna, Rusia markan gobiernopampi. Nayratpach mä helicóptero ukat armas ukanakamp jikxatasax, jupax juk"amp jasakiw uka thakhix lurawayi, rusanakax carcelar uraqir t"unjatäñ uñjañat sipans juk"amp askiwa sasin iyawsapxañapataki - ukax jupanakarux mä qawqha jan wali lurawinakat qhispiyaspa, ukax Nikolai Razin ukawa.
  
  Ukampis uka molinojj americanonakan luratänwa. Uka armajj americano ukhamäñapänwa. Taqi ukanakax Secretario de Defensa ukan qhipäxap jark"aqañatakiw lurasiwayi, ukat wali aski pachaw munasïna, ukampis jank"akiw munasïna. Karin jupax aruskipt"askakïnwa ukat walja chiqanakaruw satélite tuqi uñjäna, taqi uka pachanx Washington markat tecnología ukar askicht"äna, kunapachatix carcelar atacapxäna ukhax "taqi kun uñjir nayranakapa" ukhamäñatakiw wakicht"asipxäna.
  
  Alicia kullakajj purinipkäna uka qhepatjja, mä qhawqha minutonakanwa wakichtʼatäjjäna, ukat qhepatjja, Lomas jilataruw mensajenak apayäna ukat niya khitinakarutï kimsa metronak jayankkäna ukanakar jiskʼachasajj wali kusisitaw jikjjatasïna. Mä sapa jaqiruw p"iqip ch"allxtayäna, Mai, japonés warmix jan uñt"atjam janiw Drake ukat llakiskänti, jan ukasti nayra sarnaqäwipat kunayman tuqit llakiskaspas ukhamaw amuyasïna. Jupax mä juk"a pachakiw Alicia-rux uka tuqit arsuwayi - Clan-ax thaqhaskituwa - ukampis Alicia-x janiw Mae-n jakäwipatx sum yatkänti, nayrïr chimpunakax jak"achasir jan walt"äwinak uñjañapataki.
  
  Kinimakax taqi ukanakx cuarto qhipäxat uñch"ukiskäna, kawkhantix jikxataskän ukjanw iwxt"äna. Hayden jilatajj wali llakit uñnaqtʼanïñ qalltäna, chhuxriñchjata ukat amparanakapas tʼaxllirtʼasïna, ukatwa jupar jakʼachasïna ukat samartʼañapatakiw anqar irpäna. Kunawsatix Thorsten Dahl jupax mä qawqha kayunak jayarst"awaykana, teléfono jinchupar katxarusa, ukat kuntix "suyt"añaw jank"ak arsuña, ukampis janiw sinti chiqaw sañjamäkiti" ukham arst"äwimp warmipar wawanakapar arst"asax Kinimakax sarawayxänwa. Alicia kullakajj señas uñachtʼayäna ukhajja, jichhak jikjjataski uka familiapäpkaspas ukhamaw bicicletar sarnaqir pandillat parlir istʼäna, ukat jachaqtʼasïnwa. Mä utar uñtasit jikxatatapax wali askiwa; jukʼampisa, nayrar sartañ horasäjjewa sasin amtañapkama.
  
  Ukat kunapachatix teléfononakax cajanakapar uchatäna ukat taqi jawsatanakax tukusxäna; kunapachatix suyt"äwin amukt"awipax mä llamp"u, ch"uxña mantar uñtat jaquqanïna; kunjamatix equipo - familia - uñkatasipxäna ukat jakäwipan mä jach"a ataque ukar wakicht"apxäna, Mano Kinimakax mä juk"a pachaw mamapar mä qhipa sapuru yatiyaw apayanitayna.
  
  Munsmawa.
  
  
  TUNK PUSI JAQINAKANA
  
  
  Drake chachajj helicópteronakajj jakʼachasipkäna ukanakan istʼasïna, kunattejj ikiñapäkäna uka bloque de hormigón ukan suytʼataw ikiskäna. Ukajj wali alwatänwa. Nayranakapajj jistʼantatäjjänwa, ukampis ikiñajj janipuniw ukham jayarstʼkänti. Jupax aka pacharuw suyt"askäna; aka ist"awixa.
  
  Uka boom, jak"achasir helicópteros ukanakan boom ukax mä qawqha phaxsinakaw qhipäxar irpxaruwayäna, taqi jichha locura qalltañakama, kunawsatix York markanx pasarela ukan modelos ukanakar fotografías ukanakak apsuskäna. Uka urunakaw sasaw amuyäna.
  
  Ukampis jichhax Mei kullakax jakäwiparuw kutt"awayxäna, chuymapax wasitatw thuqt"äna, jichhas asnupar pantanot apsuñatakiw saraskäna. Jupajj jaltasaw afiladorajj calcetinan utjaskiti janicha uk uñjäna, ukat rejillaruw jakʼachasjjäna. Kunjamakitix janiw amuyaskänti akax uka carcelanakat maynïriwa, uka carcelax jist"antataw qhiparaspa, uka ch"axwäwinx. Uka katuntat jaqinakax jupar jark"aqañ yanapt"añatakiw jawsatäpxani.
  
  Razin ukax kamachiwa.
  
  Uka ch"axwawix juk"ampiw jilxattawayi. Drake-t pasillo chiqankir katuntat jaqinakax celda punkunakapat mistupxäna, amparanakap luqxatasa, ajanunakapax barras taypin ch"allt"ata. Uka helicópteronakajj jakʼachasipjjänwa. Uka chachanakax arnaqasiñ qalltapxäna. Drake jupax amuyataynawa, uka equipox entrenamiento patio pirqa p"akjaspa jan ukax cocinar mantaspa. Uka celula jakʼan kawkhansa tʼijtʼir mä perqa tʼunjañatakejj janiw jan waltʼayasipkaspati. Janiw nayrïr punkut mantapkänti. Ukax wali ch'amampiw "hit and grab" ukhamänwa.
  
  Ukaw nayrïr jan waltʼäwipar puriyäna. Yorgy sat jilata. Jupax suyt"äna, waif ukham lunthatax nayratpach ch"axwañ ist"atayna ukat wakicht"ataw sayt"asitayna, inas teja ukankir chiqamp Drake-n celdapar jamasat jak"achasiñatakis apnaqarakchïna, ukampis janiw yatiskanti. Ukatwa mä jachʼa perno qhipäxar jaquntatäskir istʼasis celularan punkunakapax jistʼarasïna, ukat mä jukʼa tiempox mä pasaje qʼumachañ suytʼäna, ukat jankʼakiw cuartopat mistuwayxäna. Qhip qhipa nuwasirir amukiw arktasa, escalerat saraqasin gimnasio ukar muyuntäna, chʼakhut cuerpopan chʼuqtʼasir quejanakapar jan yäqasa. Rotoran jachʼa cuchillonakapajj perqanakat mä jukʼa toqetwa thuqtʼasïna, uka arunakjja, jichhajj nayra ukat jan experienciani jiñchunakas jan pantjasisaw uñtʼapjje. Uka equipojj uraqiruw puripjjäna.
  
  Drake jupax qhispiwayi. Perqa qhipäxatpachaw ch"axwañanak ist"asïna. Carcelankirinakajj ejercicio lurañ patio punkuruw tʼijtjjapjjäna, ukampis llawintatänwa. Maynix mä guardiaruw jist"arañapatak arnaqasïna. Uka jaqix Drake-rux uñt"asaw nayrar sartawayxi, ukampis qhipäxaparuw tukuyäna, nayrapax ch"uqt"ataw ukat qhipa urux ikiwayxänwa. Drake chachan nayranakapajj jan jaytjasaw thaqhäna, ukampis Yorgijj janiw uñstkänti. Tantachasiñ utaruw tʼijtäna ukat wali qhantʼat pasilloruw mistüna. Pä jaqiw nayraqatan sayt"asipxäna, thakhip jark"antapxäna, guardiampi katuntat jaqimpix amukiw parlt"asipxäna.
  
  "Akankiwa" sasaw guardiax inglés arut säna. -Jupan amigopa -sasa. Jupar jakʼachasim" sasa.
  
  Drake chachajj janipuniw jukʼampi jukʼamp chʼamanïkänti. Jupajj chʼamapampiw jaquqanïna ukat pulido pamparuw liwjjatasïna, ukat katuntat jaqer jakʼachasisajj kayunakap liwjjatasïna, ukatwa pampar liwjjatäna. Kunapachatï uraqir purinkäna ukhaxa, Drakex nayratpach batonap desarmawayxäna. Mä kutiw muyuntäna , mä guardiaruw nayraqatapar jawqʼjata ukat mä katuntat jaqerojj kunkapat qhepäjjat jawqʼjasaw jan chʼamanïñapatak yanaptʼäna.
  
  Ukat wasitatwa jankʼak sarjjäna, pasillo tukuyaruw jakʼachasïna. Yorgan cuartopar tʼijtjjasajja, pʼakjata baldosanaka, tubonaka ukat aluminio lurat mä marco pampar chʼiyjatätap uñjäna.
  
  Maynix Yorgi-r jikxatäna ukat jamasat utapat apsuwayxäna.
  
  Drake jupax maldecitaynawa. ¿Kawkirus jupar irpapjjani? ¿Jupa, Drake, juchanïpachänti? Wila chʼakhanaka jan ukajj kuna armas apnaqaspa uk pampan escanearïna. Jupajj acerot lurat tubonakat maynïr jachʼar aptäna, ukajj carcelan mä armapänwa, jupatï mä arma uñjkchïnjja. Punku anqäjjan kayunakajj qʼejjo qʼejjow istʼasïna, guardianakajj wali jankʼakiw tʼijtjjapjjäna, janiw jupar uñjapkänti. Drake chachajj marco jakʼaruw saräna ukat istʼarakïnwa.
  
  Jiñchuparux amukt"at arnaqasiñanakax purintäna, mä jist"antat punku qhipäxan mä jaqin khuyapt"ayasiñ mayiskir ist"asïna. Carcelan eco estándar, sasaw amuyäna, ukampis aka aruxa Yorgan aruparjamaw ist"asïna.
  
  Drakex t"ijt"awayxänwa, wali sum ist"äna, phisqhïr punkut alayaru jutatap uñt"ayasa. Mä jank"ak arnaqasiñaw arnaqasiñanakamp chikt"ata, uka arunak Drakex nayrax ist"ataynawa.
  
  Oh mierda ukax wali askiwa.
  
  Jupax cuartoruw jaltxatayna, punkux pirqaruw ch"allt"asïna. Kimsa chachanakaw uka istʼasin muytapjjäna, jupanakat maynïrejj mä jachʼa manguera industrial aptʼatäjjänwa. Yorgix qhipa pirqaruw qunt"asïna, umamp warantata, chhuxriñchjata, thaya thaqhasa. Jupanakax sayt"ataw umamp chhaqhayañ munapxäna.
  
  Drakex taqi ch"amampiw t"ijtäna. Manguerajj jalnaqtʼasaw phallawayjjäna, ukat kayunakaparuw mä thiya jawir jaqontäna. Drake jupax jawir patxaruw jaltawayxäna, uka tubo ukax jaqin nayraparuw jaquntäna, janïr payïr jaqin lakapan ch"iqa ladopar ch"allt"kasa. Panpachaniw arnaqasipxäna ukat pä kutiw p"iqip amparanakapamp katthapisipxäna. Drakex tubo jaquntäna ukat manguera katxarut jaqin amparanakap katthapïna, latón amparap kayunakap taypin ch"allt"äna. Jupajj antutjjänwa, ukat jankʼakiw manguerajj jan jarkʼatäsajj mä qhoru katarir uñtat tʼijtjjäna ukat liwjjatjjarakïna. Drake jupax uka jaqirux plexo solar ukanw ch"allt"äna janïr tukuykasax thaya tubo ukar wali ch"amampiw ch"allt"äna. Jupax Yorgi markaruw t"ijtäna.
  
  "Ey, hey, ¿walikïsktati?"
  
  Uka satiado jaqixa uñkatasïna. -Nayax jawq"jataw jikxatasiyäta ukat juk"amp jan waliw uñjasiwayta -sasa.
  
  -Maldita jach"a -sasa. Drake jilatajj amparap luqtäna. -Nayaru atinisipxita -sasa. Chiqpachansa arunakaj phuqasta" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Jupanakax lliphipikir pasillot kutt"asaw t"ijtapxäna, Yorgix sapa thakhipanx chhuxriñchjasïna ukat khathatirakïnwa. Drakex jaya punkur purisax juk"at juk"at juk"at arsüna ukat Yorgi ukar jark"aqañatakix amparap luqxatäna.
  
  "Suyaña".
  
  Jupax cuartoruw uñtäna. Ukajj chʼusakïskänwa, ukampis jaya cheqankir jistʼarat punkutjja, manqʼañ utaruw cheqak uñjäna. Pandemonium ukax utjawayiwa. Uka katuntat jaqinakax jan walt"ayataw uka p"iyat t"ijtxapxäna; arnaqasipxäna, amparapampiw uñacht"ayapxäna ukat maynit maynikamaw ch"axwapxäna. Mä jachʼa grupojj mä akatjamat qhepar jaqontapjjäna, kayunakapat lanktʼasisaw liwjjattʼasipjjäna. Drake jupax mä jach"a phallañ ist"äna, janïr ladrillo laq"ampi ukat navajas ukham metrallanakampi manq"añ uta taypin jalnaqkasa.
  
  "Jichha!"
  
  Drake jupax Yorgi juparux jupamp chikaw ayxatäna. Nayraqatajj pistolanakaw istʼasïna. Uka katuntat jaqinakax chhuxriñchjasipxänwa, wila ch"allt"asisaw nayrar sartapxäna. Drakex manq"añ uta mantañawjan mä juk"a samart"äna, ukatx amparanakap jach"ar aptataw qhanar mistuwayxäna.
  
  Jan ch"axwapxitati, llamp"u chuymampiw q"ucht"itu. Amp suma...
  
  -¡Matt!
  
  May-an arnaqasitapax Dahl-an aruntt"ataparuw arktawayi ukat Alicia-n tuqiñ janïr purinkipanwa. Kimsa pallapallanakax qunqurt"asisaw ch"usa t"unanak taypin jikxatasipxäna, fusilenakapax amparanakaparuw wali ch"amampi ch"allt"ata, qhipäxanx mä ch"uxña, t"unjata p"iyaw jist"arasïna, kawkhantix nayrax patio punkux utjkäna. Yaqhep katuntat jaqenakajja, Drake jilataruw uñtʼapjjäna, ukat jankʼakiw jupar jakʼachasipjjäna. Armax ch"allxtasïna ukat jaqinakax kayunakaparuw jaquntapxäna, niyaw jiwatäxapxäna.
  
  Drakex taqi ch"amampiw t"ijtäna, Yorgi jupamp chikaw ayxatäna. Mai ukat Alicia jupanakax t"ijtäwip ch"amanchasipkäna, ukatx Dal jupax jupanakan pachpa retiro uñakipañatakiw kutt"awayxäna. Mä chiqanx Drake qhipäxanx mä arnaqasiñaw utjäna. P"iqip wali ch"amampiw muytayäna ukat mä samaña uñjäna. Taqi katuntat jaqinakax -jilapart Razin jaqinakawa- mä cuña de trapo ukamp jupar jak"achasipxi. Jupanak taypinx janiw mä chachas Zanko-r qhanañchañ munkänti kunats Matt Drake-r qhispiñapatak jan jark"añ yant"apkänti.
  
  Drakex amigonakapar purintäna. May ukat Alicia, ukat jichhax Dal jupanakax jupar muyuntatw pallapallanakamp jiwayapxäna, ukat katuntat jaqinakarux kayunakapar ukhamarak torso ukar ch"axwañampiw jaqunuqapxäna, ukhamat qhipäxar arkirinakax t"unjapxäna. Yaqhipanakax liwitat masinakaparux jaltxapxänwa, plástico bandejanakat qalltasa, improvisado ch"akhanakkamaw armanak liwxatapxäna; yaqhipanakax qalanakampi phuqt"at ch"uxña laphinakaruw amparapamp luqxatapxäna.
  
  "Nayraqata!" -sasawa Drakexa jach"at arsüna.
  
  "¡Jumar uñjasajj wal kusista!" Alicia kullakajj kuttʼayasaw arnaqasïna, jaqenakajj jakʼachasipkäna ukhajja, wali amuyumpiw disparonak mayjtʼayäna. Drakex jupanak taypin t"ijtäna, qhipäxap ch"uqt"ayañapatakiw jaytäna, ejercicio lurañ patioruw mantäna. Mä loco escenaw nayranakapamp jikisïna.
  
  Pallapallanakan helicópteropax patioruw uraqir puritayna, carcelan autonaka ukat almacenes ukanaka taypin. Hélices ukanakax wali muyuntapxänwa, ukhamarak cañón de proa ukan barrilpax carcelar jach"a mantañawjanw mä phallawimp jalxatäna, kawkhantix jilpach guardianakax sayt"atäsipkäna. Uka vallejj tʼunjatäjjänwa, ukat nayraqatajanjja, qhepar kuttʼañatakejj mä qhana thak jistʼarapjjäna, uka thakejj helicóptero punkuruw chiqak purirakïna. Ukampis torrenakapansa ukat alambrempi lurat perchanakapansa guardianakajj wali chʼojjñanakaruw pallapallapjjäna.
  
  Drake jilatajj wali chʼamampiw kuttʼäna. "Chachanaka, ¿mä pistola apanipxitati?"
  
  Dahl jupax jupan jak"apan sayt"asïna. "Ukax mä jank"ak apsuñawa. ¡Janiw mä ch"axwäw provocar lurañ amtapkti!"
  
  "Jumax sawkasisktati". Drake chachajj uñjañ torrenakaruw uñachtʼayäna. -Taqinipuniw jumankapxi, Dal -sasa.
  
  Jupax taqi ch"amampiw t"ijtäna, patat jalnaqt"asa, Yorgi-rux qhipäxaparuw ch"amampiw jaquntäna. Qalltanjja, balanakajj kayunakapan laqʼaruw qʼañuchäna, ukampis Dahl chachan mä qhawqha suma amtaparjam disparonak apsutapatjja, mä qhawqha tiempotjja voleibolnakajj saytʼjjänwa. Drake chachajj uka cercot mistüna. Mai ukat Alicia jupanakax panpachaniw uka ch"uxña p"iyat qhipäxar mistupxäna. Alicia kullakajj uka jiskʼa aparato carcelar kuttʼayasajj akham sasaw arnaqasïna: "¡Tʼijtjjam!"
  
  Drakex p"iqip jisk"achasïna. Qhipäxapanx mä phallawiw utjäna, ukat uka tuqir uñtasax mä nina qinayaw sartaskäna ukat oladanakjam jalnaqir uñjäna, Mei, Dal ukat Alicia jupanakax nina nakhantatänwa, taqi ch"amampiw t"ijtapxäna, armanakax wali ch"amampiw amparanakapar katxarutäna , diananak thaqhasa., ajanunakapax kunjamtï nayrax uñjkatayna ukhama, wali llakit ukat ch"ama.
  
  Uka helicópterojj jankʼakiw jakʼachasïna. Hayden ukat Kinimaka jupanakax juparux uñch"ukipxäna. Uka disparonakajj parabrisas taypit sarasaw tʼijtjjäna. Drake jupax Hayden juparux cíclico palo ukar perfecto luraskir uñjäna, kunawsatix barcor makhatkäna ukhaxa.
  
  Yorgix mä q"uma arunak arsüna, kunawsatix jupan jak"apankir asiento ukar jaquntatäna.
  
  Helicópterojj sartasjjänwa, mayni kimsa jaqenakarojj jukʼakiw uka helicóptero ukar jaltañatak tiempo churapjjäna. Dahl chachajj qhep qhepa jaqënwa, mä salto atlético luräna, mä patineta katjañataki, ukat mä ratukiw qontʼasisin mayamp saltasïna, pistolap liwjjatasajj mä tʼijur jaqjamaw liwjjatäna.
  
  Drakex nayranakap ch"allxtayäna. "Jiwaki".
  
  "Machaq pasatiempo".
  
  -Qhispiyasiñ sañ munta -sasa.
  
  "Ay, walikiwa, janiw kunjamatsa. Janiw nayajj akan sapak jaytirjamäksmati, wali tʼaqhesiyataw uñjasisma" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Dal jilatajj janiw akan puripkta ukhatpach sarnaqañ jaytkiti. Nayax amuyta jupax jumar munastamwa, Drakes" sasa.
  
  -Mistxapxam -sasa.
  
  Dahl jupax q"illu ñik"utanïnwa.
  
  -Yuspäraraksmawa, Alicia -sasa. Drake jupax mä juk"a pachakiw samarañapatak jaytawayi, kunatix helicóptero ukax makhataskakiwa.
  
  "Yatitawa, nayar aka chiqar puriñatakikix pistolanaka ukat phallawinakjam arunak arsuñakiw wakisïna".
  
  Drakex mayo phaxsiruw kutt"äna. "Chhuy-"
  
  Ukhaw Hayden jilatajj akham sasaw arnaqasïna: "¡Ay janiw, ¡maldición! Jupanakax fu...
  
  Mä jach"a phallawiw helicóptero ukarux ch"allxtayäna, kunatix mä granada cohete ukamp apnaqat ukaw helicóptero ukan carro manqhan ch"allt"äna. Uka helicópterojj jankʼakiw jan kuns lurañjamäjjänti.
  
  Kinimakax kunatix nayratpach qhanäkän ukx arnaqasïna, "¡Katxasipxam! ¡Jiwasax saraqanïtanwa!
  
  
  TUNKA PHISQA JAQINAKANA
  
  
  Drakex ch"iqa amparapampiw cinturón de seguridad katjäna, maynix Yorgi-rux ch"amampiw asientopar kutt"ayäna. Jupax Hayden juparux colectivo ukamp nuwasir uñjäna, Kinimakax yanapt"añatakiw qunt"asi, jupan ch"amap yapxatasa, kunawsatix alaxpachax mä loco caleidoscopio ukham muyuntkäna ukhaxa.
  
  "Saram!" Drakex p"iqip mamparoruw ch"allt"äna. Oraqejj jankʼakiw sartaskäna uk amuyasajja, jukʼamp chʼamampiw katthapïna ukat akham sasaw arnaqasïna: "¡Kawkhans pistola repuestonakajj utji, ¡maldición!"
  
  Helicópterox uraqiruw wali ch"amampiw ch"allt"äna, flexionado patines ukanakan usuchjat crujitapax mä milisegundos ukjaw wakicht"asipxäna janïr auton purakapax hormigón ukar ch"allt"atäkipana. Aliciax uka ch"allt"atat jaquqanïna, p"iqip asienton qhipäxaparuw ch"allt"asïna. Mai ukat Dal jupanakax katxasipxänwa, ukampis maynit maynikamaw ch"axwapxäna. Drake jupax Yorgi juparux mä banda de acero ukham katxaruñampiw jark"aqäna.
  
  Helicóptero saytʼaskäna ukhajja, jankʼakiw Hayden kullakajj cinturonap jistʼaräna ukat asientopat mistuwayjjäna. -¡Juk"ampi jank"aki! Jupampi Kinimakampix panpachaniw armanakap apthapipxäna ukat cabina punkunakap jist"arapxäna, jank"akiw kawkhantix guardianakax nayrar sartapkän ukhax chiqaparuw sarapxäna.
  
  Alicia kullakajj pʼeqet pʼeqepkama wilajj tʼijtjjäna ukhajja, jachtʼasïna. Drake jupax jupan jak"aparuw qunt"asïna. "¿Jumajj chuym churasmati? ¿Pistolamat maytʼasiristti?"
  
  -¡Qhipäxar kutt"am!
  
  Dahl jupax lado punku jist"aratayna, ukat uka thakhinx caja fuerte ukaruw amparap luqtäna. "Uka chiqanx armanaka ukat revistanak reservañamawa, Drake. Juma pachpa manq"asiñamawa. Inas machaq amigomar armañ munarakchisma" sasa.
  
  Sueco jaqix jaltawayxäna, ukatx mayo phaxsinx arktawayiwa. Drake chachajj uka caja fuerte taypinwa thaqtʼäna. Alicia kullakajj mayni toqetwa jaltawayjjäna, Haydenar yanaptʼasa. Guardianakajj carcelankir edificior mantañatpach jupanakaruw jankʼak puripjjäna, thakinjja walja toldonakampi ukat autonakampi churat tapampiw apnaqapjjäna. Uka tiempotakejja, katuntat jaqenakajj perqa taypinkir chʼusawja patjjaruw makatapjjäna, ukat wasitatwa nuwantañatak wakichtʼasipjjarakïna.
  
  "¡Janiw walja tiemponïpkti!" Hayden jilatajj wal arnaqasïna. -¿Khitis mä amtanïpacha?
  
  Dahl chachajj uka chʼajjwañ toqet arnaqasïna. "Akana!" Nayax jach"at arnaqasta.
  
  Drake jupax mä fusil de asalto M4 uk ajlliwayi, mä juk"a nayra ukampis wali suma arma, ukatx Yorgi juparux mä pistola semiautomática SIG Pro ukx katuyatayna. -Ukaxa cargado ukhamawa ukatxa mä juk"a munición de repuesto apsuñamawa. Drake jupax sarxañatakiw wakicht"asiwayi, M4 wakicht"asa.
  
  "Waliki?"
  
  Yorgy kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  
  Drakex jaltawayxänwa, Dahl qhipäxan mä kayuk uraqir purisa. Uka chʼamaktʼat helicóptero muytasinjja, balanakaw sillpʼäna, ukat hormigón ukat auto manqhankir jiskʼa cheqanakarus manqʼasaw manqʼapjjäna. Yorgix jan waliw uraqir purintäna ukatx Drake jupax janïr p"iqip nayrar sartkasax yanapt"äna. Mai kullakax awisax katuntat jaqinakan p"iqip patxan pirqanakaruw phallañanak apayatayna, hormigón ukx ch"iyjasaw ch"ullqhi ch"akhanakampi jalluyatayna. Dahl chachajj kawkhantï uñachtʼaykäna uk taqeniw uñjapjjañapatak chʼamachasïna.
  
  "Akana".
  
  Jupax qunqurt"asisaw sarxäna. Drake jupax jank"akiw walja katuntat jaqinakar Zanko jan ukax Razin ukan chimpunakap thaqhäna, ukampis janiw kuns uñjkänti. Jupax suyt"äna Mai jupar jak"achasiñapkama ukat Hayden, Kinimaku ukat Alicia jupanakar t"ijtir uñjäna. Jupax kutikipstasinx loco sueco jaqiruw arktawayi, mä jach"a ch"uxña Ucrania markan lurat KrAZ camionar sarañataki. Behemoth sat camionajj sojjta ruedanakani, qhepa jistʼarat camionatänwa, mä jukʼajj mä lonampiw chʼoqantasïna, uka camionajj acerot lurat jachʼa ladonakapan ganchonakar chintʼatänwa.
  
  Balas desviar ukatakix wali askiwa.
  
  Dahl chachajj jachʼa cabinaruw makatäna ukat kusisitaw arnaqasïna, kunattejj camionajj niyaw jan kun luraskäna uk jikjjatäna. Drake chachajja, equipopan helicópteropan puritapajj mä kasta apañ jarkʼkaspas ukhamwa amuyäna, ukat uka auto apnaqerejj nayratpachaw sarjjäna.
  
  Uka equipojj barcoruw makatapjjäna, pänijj cabinaruw makatapjjäna, mayninakajj camionan qhepäjjaparuw makatapjjäna, ukat chʼamani ladonakapar qhepäjjat qontʼasipjjäna. Dahl chachajj aceleradorar chʼalljjtayasïna ukat engranajenak mayjtʼayarakïna, engranajejj wali chʼullqhi, colerat molienda arunak arskäna ukhajja, chuym chʼalljjtayasïna.
  
  Alicia kullakajj jupan jakʼapanwa qontʼasïna. "Ukajj janiw warmimakiti, Dal. Janiw uka maldito yänak istʼañapatak waytʼkasmati. Juparux mä juk"a fucking mantequilla churapxam" sasa.
  
  Dahl sat chachajj palanca de cambio de marchas ukaruw parada ukar mayjtʼayäna ukat pedales ukanakaruw chʼalljjtayäna. Camionajj wal wararïna ukat nayrar sartarakïna. Uka gases de escape ukanakat diésel ukan chhullunkhapaw mistunïna. Balas ukanakax sillp"asïnwa ukat ladonakat jaltxarakïnwa, kunawsatix guardianakax helicóptero ukan ch"amakt"at ukar muyuntasipkäna ukhaxa. Dahl chachajj aceleradorar chʼalljjtayasajj volanteruw muytayäna, carcelan punkunakaparuw amtäna.
  
  Jupax qhipa panel ukarux wali ch"amampiw jist"antäna. "Punku uta"!
  
  Kimsa guardianakax niyaw anqankxapxäna, armanakap uñch"ukipxäna, kunawsatix camionax jupanak tuqir arnaqaskäna ukhaxa. May ukat Drake jupanakax qhipäxan sartasipxäna ukat auto completo ukanx kunjams jikxatasipxäna uk uñacht"ayapxäna. Pä guardianakax t"ijtxapxänwa ukat liwxatapxäna, kimsïristi mä axsarat conejo ukham t"ijtäna. Kunjamtï camionax juk"amp juk"ampi jilxattawaykän ukhax Drakex uraqiruw jaltawayxäna ukat t"ijtäna, jach"a ruedanakampiw imt"añatak apnaqäna, janïr punku utar ch"allt"kasa, ukanx mä gris consola pirqar uchat uñakipäna. Kamachinakax ruso arun qillqt"atänwa, ukampis pä aski botones ukanakakiw utjäna. Maynixa wila, maynixa ch"uxña.
  
  Jupax ch"uxña ch"uxñaruw ch"allxtayäna, mä suma ch"allxtañ ist"äna ukat punkux manqhar jist"araskäna ukhax sarnaqañ uñjäna, ukat camionar kutt"awayxäna kunawsatix jank"ak sartañ qalltäna. Uka patat sayt"asisaw maldecïna. -Bastardos ukanakax jiwasanak qhipäxankiwa -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Uka jachʼa camionajj thuqtʼasïnwa ukat wararirakïnwa, carcelan punkunakapat tʼijtʼasaw tʼijtäna ukat jan kikpäki uka thaknam saraskäna. Dahl jupax sapa turno ukanw rueda ukamp nuwasïna. Alicia kullakajj kunjamsa arknaqapjje uk yatiñatakejj lado espejonakaparuw uñtäna.
  
  "Kimsa camionanaka, mä jisk"a Land Rover yä, ukat kunas mä mini-camioneta ukar uñtasita. Drake chachajj marcanaka, modelonaka ukat callenakan valoranakap yatpachänwa" sasa. Jupax wali ch"amampiw jachaqt"asïna.
  
  Dahl chachajj amuyupar chʼamañchtʼänwa. "¿Mapa amtastati? Nayra thakit jithiqtañäni ukhaxa, ¿Zalinsk sat chʼusa markar puriñäniti?"
  
  "Jïsa".
  
  "Waliki". Esquinatjja, Dahl chachajj volantejj wali chʼamampiw muyuntäna, ukhamatwa camionajj jukʼamp chʼama thakin tʼijtjjäna, ukat equipo masinakapajj camionan cuerpop taypinwa liwjjatapjjarakïna. Uka qhipat arnaqasiñanak tuqiw Dahl jupax llamp"u chuymamp arsüna, "jaqinaka, pampachapxita".
  
  Mä laq"a qullu pataruw puripxäna. Zalinsk markax mä ch"ullqhi ch"usawjan jikxatasïna, janiw kunas juk"ampïkänti, jan ukasti mä jan walt"äwiw utjäna, walja utanakax jichhax elementonakar jist"aratawa, walja pachanakaw jaytatäxäna. Niyakejjay arknaqir autonakajj chika kilómetro qhepankchïnjja, Dahl chachajj jan kuna jan waltʼäwin uñjasitapat sipansa mä jukʼa jukʼampiw qollut saraqañ qalltäna. Camionajj manqhar chʼalljjtäna ukhajja, uka jakʼankir pä edificionakan chika taypiruw irpäna ukat frenonakapajj thak sum jarkʼantapkäna ukhajj chʼalljjtayarakïnwa.
  
  "¡Taqeniw mä jaqenak taypinjja!"
  
  Dahl jupax nayraqat uraqiruw ch"allt"äna, Aliciax mä paso qhipäxankänwa. Drake jupax camionan ladonakapar makhatasinx teja patxaruw jalxatäna, ukatx Yorgi juparuw suyt"äna. Mai kullakajj wali yatiñampiw jupan jakʼapar purintäna.
  
  "¿Khitis machaq amigomaxa, Matt?"
  
  "Carcelankir jaqe. Lunthata. Yatiyiri. Irnaqiri. Jumar uñjañax wali askiwa, Mai -sasa.
  
  "Civilización ukar puriñkamax juk"amp sumaw jikxatasi". Mai kullakajj wali jachaqtʼasisaw jachaqtʼasïna, ukatsti jakʼankir edificion jistʼarat punkupat tʼijtʼasaw mistunïna, ukat uta pataruw sararakïna. Uka arknaqir convoy ukax niyaw qullu patat thuqt"askäna, yaqhip guardianakax jan suyt"añjam disparonakampiw ch"axwapxäna. Drake jupax May juparuw arktäna, kunawsatix Hayden ukat Kinimaka jupanakax uka jak"ankir edificio ukar uñch"ukipxäna, jach"a jaqix jefeparuw nina línea ukan jark"aqäna kunjamtix yatiqapkän ukhama. Drake chachajja, Hayden kullakajj kuntï lurañapäkäna ukarojj wali yatintatäjjänwa, ukatwa jukʼamp amuyasjjänti sasaw amuyäna.
  
  Uta patatjja, disparonakaw istʼasïna. Drake jupax p"iqinchir camionan parabrisas p"akjata uñjäna ukat mä amuyt"äwiw utjäna. -Yorgi, qhipäxan suyt"am -sasa. Jupax uñacht"ayäna.
  
  Qunqurtʼasisaw M4 sat chʼamani autompix apuntasïna. Uñnaqanakax nivelaruw tukuwayxi ukat jupax mä ch"axwaw balas ukanakamp jaquntawayi. Plomo camionax liwxatasïna ukat liwxatäna, kunattix conductoran ladopan mä llantapaw phustʼasïna, ukat thakhit tʼijtxasax jankʼakiw mä jachʼa qullut saraqanïna. Drake chachajja, jupat sipansa jukʼamp chʼamampiw uka chachanakar camionan qhepäjjapar jaqontatäpkäna uk amuytʼäna, ukat pä jaqeruw wali jachʼar jaqontata uñjasajj qotar sarapjjäna, ukat fusilepampiw aruntäna.
  
  Taqi equipo masinakapax pallapallanak jiwayapxäna. Payïr pä autonakajj mä akatjamat saytʼasipjjäna, ukankirinakajj mistusaw mistupjjäna ukat imantasiñ thaqhapjjäna jan ukajj qhepäjjat tʼijtjjapjjäna. Drake chachajj mä jukʼa tiempow kawkhantï jikjjataskäna uka cheqan qheparäna.
  
  Ukatsti pusi guardianakan pʼeqenakapaw uñstäna. Maynïrejj jankʼakiw phallawayjjäna, wila chʼalltʼañakiw ukan utjatap uñachtʼayäna. Mayni kimsax cohetes lanzadores ukanakaruw jiltayapxäna.
  
  Drake chachajj qontʼasisaw laqʼar jaqontäna, kunattejj proyectiles ukanakaw jupanakar tʼijtäna.
  
  
  TUNKA SUXTAÑATAKI JAQINA
  
  
  Russell Cayman chachajj laqʼampi phoqantat salón de baile ukanwa sarnaqäna, chʼamakanjja, mä muspharkañ fantasma ukhamänwa. Yaqha pachankiri, jiwañan q"añuchatapampi jaqin aychapampix mä thiya veneno miasma ukham ch"amakt"ayi. Sarnaqäwipax jan axsartʼasïnwa, ukat mä kunakiw uñchʼukisïna.
  
  Kali, Jan wali Diosan ch"akhanakapa.
  
  Jupax nayraqatapan warkt"atäskäna, taqi jach"a kankañapampiw pirqar alambrempi chint"ata. Caiman jupax jakañjam esqueleto ukar wasitat sayt"ayäna ukatx hierro pirqa ganchos ukat alambre industrial ukampiw chiqapar katxarutayna, wali sumaw pirqa taypin ch"allt"asitayna ukat mä jach"a chiqat jupar uñch"ukitayna.
  
  Jupanakatxa.
  
  Caiman jupax nativo jaqin chikat jiwat janchiparuw qhipäxar ayxatäna, amparanakapamp t"ijt"asaw jach"a wila ch"allt"at ñik"utap taypin t"ijtäna, qhipa pasaje ukan deslizamiento sonido ukax awisax botas ukan pampan thuqt"atapampikiw jark"ata, ukax violento espasmos de t"aqhisiña. Caiman jupax sayt"asïna kunawsatix Kali jupar uñch"ukiskäna ukhaxa, q"añut ch"iyar ch"akhanakap uñjasax mä samarañ bálsamo ukhamaw phichhantat nayranakapataki.
  
  "Nayan Diosaja". Jupajj qonqortʼasisaw jaqontäna. Jisk"a ch"amakanakaw jupar muyuntat sarnaqäna -jupamp jakasir jaqinakax taqiniw ch"amakan qunt"asipxäna, gollums ukham jalnaqirjama- nayrax ch"usat jach"a utaruw sarapxäna, uka jach"a utax jamasat Élite de Sombra ukham uñt"atawa. Salón de baile ukax kawkhantix jilpachanix wali llakitaw jiwapxatayna, ukhamax Caiman jupax Kali juparux akan jakañapatak uñjatayna, jakkir wilapan waña manchanakapar ch"allt"ata.
  
  "Nayaw... mä sacrificio apanipxsma."
  
  Jupax cuerpop kayuparuw jaquntäna, ukat uka chhuxriñchjasir jaqir wilax mistuñ uñjäna. Jupax Viena markan aka chiqankir jaqinakar katuntañ ukat jiwayañx walpun munäna, yaqhip pachax Kali ukar luqtañ munäna, yaqhip pachax ratanakaruw manq"ayäna, ukat juk"amp llamp"u t"aqanak manq"añ manq"apar yapxatarakïna.
  
  Jupax mä genio culinario ukhamaw jilxattawayi.
  
  Kunapachatï uka jaqix jan liwxatkänti, Cayman chachax nayrar sartawayxänwa, wali juntʼu wila estanqueruw qunqurtʼasïna, ukat diosaparuw mayisïna. Jupax qunt"asisaw Kali kayunakap jamp"att"äna, thaya ch"akhanak ajanupar ch"allt"asa. Qhiparusti, wasitatwa k"umara, suma manq"ata, familiankirïkaspas ukham amuyasïna. Cayman chiqpach taykapax mä zanjaruw jaquntäna ukat droganakampi qulljatäkasax sarxänwa. Kali jupax uñjiripäniwa, wiñayatakiw uñjiripäni.
  
  Semananakapatjja, celularapajj nayrïr kutiw istʼasïna. Jupax janiw kusisitäkänti, ukampis janirakiw muspharkänti. Walja toqetwa jawsatäñap taqe chuyma suyäna. Caiman chachajj janïr saytʼkasajj jukʼamp chʼakhanak chʼakhanak jampʼattʼäna, ukat jaya esquinaruw saräna, uka lipʼichit lurat telaraña taypi taypiru.
  
  "Jïsa".
  
  -¿Nayar suyasmati, Russell?
  
  -Jïsa tata, nayaxa -sasa.
  
  "Waliki. Kawkhankis jichhaxa?"
  
  "Nayra jach'a uta".
  
  -¿Viena markanxa? Kunjamsa wali suma. Ukatxa jankʼakiw nayar jutapxañama" sasa.
  
  Cayman jupax iyaw sataynawa. Jupajj nayratpachaw yatïna, mä jaqekiw utji, mä chʼamaktʼat jaqew taqe jupanakar apnaqäna. Chiqpach Élite Sombra ukan p"iqinchiripawa. -Alwatpachaw sarxä, tata Block -sasa.
  
  "¿Ukat Cayman ukax?"
  
  -Jïsa, tata Bloque?
  
  "Kali ch"akhanakap apt"asiñamawa. Jupan yanapt"apampiw... wasitat akapachar apnaqañäni".
  
  Cayman chachajj janiw akapachan nayrir reyipampi ukat jutïr reyimpi chʼajjwañ puedkänti. Jupax llamp"u chuymampiw iyaw säna ukat yaqha uñkatas jach"a esqueleto uñkatasaw aruskipäw tukuyäna, ukax pä tunk kayuni pirqaruw alambrempi chint"ata.
  
  -Mä arumax juk"ampiruw puripxta, diosa -sasa.
  
  
  TUNKA paqallqun JANK"A
  
  
  Drake chachajj nayranakap jistʼarasïna, kunattejj cohetenakajj phallawayjjänwa. Nina laxranakaw patat mistunipxäna, nina bombar uñtataw phallapxäna. Jupax ch"iqa tuqinkir taqpach edificio chiqpachapuniw liwxataskir uñjäna, kunawsatix pirqanakax t"unjatäxän ukhaxa, Mai, Alicia ukat Dal jupanakax uka pachpa edificio ukankapxänwa. Jupax kunjams qalanakax ch"allat saraqanïna ukat taqpach utax t"unjañ qalltäna uk uñch"ukiñakiw yatïna.
  
  "¡Amuyasipxam!" Uka iwxt"awix wali qhipüruw purintäna.
  
  Mai kullakajj mä pampa teja ukan imantatäsajj qalat lurat parapeto qhepäjjaruw chʼalljjtäna, kunattejj cohetenak tʼijtʼir uñjäna. Uka manqhankir estructurar jan waltʼayatapatjja, mä jan wali vibración ukaw pasäna, ukajj jupa pachpaw cuerpopamp amuyasïna ukat jankʼakiw amuyasïna. Qalltanjja, jachʼa cimientojj mayjtʼaskäna uka jachʼa jachʼa tukuñakiw istʼasïna, ukampis uka qhepatjja, teja toqenkir taqpach cheqajj inclinatäjjänwa ukat chhaqtjjarakïna. Nayraqatax chhaqtawayxänwa, ladrillos ukat morteros ukanakax cascada ukham uraqiruw jalnaqäna. Mai kullakax qhipäxar kutt"awayxänwa, Dahl ukat Alicia jupanakan nayranakap katjasa.
  
  Inglés warmixa p"iqi ch"allxtayäna. "¿Uka edificiojj nanakamp chikaw teja patjjan tʼunjatäski?" Jupax wali jach"at arsüna. -Mä fucking viernes alwaxa -sasa.
  
  Dahl sat chachajj saytʼasisaw Mai kullakarojj pʼeqep chʼoqtʼäna. -¿Wakicht"atätati?
  
  "Aka uta patat mä thakikiw utji uk yattwa".
  
  Taqi uka edificiox yaqha pulgadampiw chhaqtxäna, teja nayrïr chiqapax jaquqanïxänwa, ukat mä dentado gota jaytawayäna. Dahl jupax armap amparapamp liwxatäna ukat Mai jupax juparuw arktarakïna. Kunapachatï tejajj wasitat chʼoqtʼaskäna ukhajja, nayraqatapankir carcelankir guardianakaruw autonakapar jaltapjjäna ukat nayrar sartasipkäna uk uñjapjjäna. Kunjamtï tʼunjatäjjäna ukhajja, Dahl chachajj wal arnaqasïna ukat tʼunjatäki uka cheqaruw cheqak tʼijtäna. Taqi uka edificiox thuqt"asïna ukat khathatirakïnwa. Uka uta patatjja, chʼiwinakaw utjäna. Mai jupax t"ijtäna, Aliciax jak"ankxänwa. Adrenalina sat hormonan wararitapajj mä thrash band ukham jinchunakapan istʼasïna. Jupanakan tʼijupjjatapajj mä akatjamat mä tʼiju tʼijuruw tukuwayjjäna, kunattejj uka edificion tejapajj jukʼamp jiskʼaruw chhaqtjjäna. Mä ch"uñu qinaya laq"ampi chhullunkhayatampiw nayraqatar sartasïna.
  
  Dal jupax qullu pataruw puritayna ukat espacioruw cargatayna, wali ch"amampiw jaltxatayna ukat wali mä juk"a jach"a teja linea ukampiw juk"amp jilxattañapatak apnaqatayna. Mai jupax jupan jak"aparuw jaltawayxäna, amparanakapamp kayunakapamp wali kuynt"ataw jikxatasïna kunatix edificion jach"a janchipax qhipäxan t"unjatäna. Ladrillonaka ukat qalanak p"akjañanakan wararitapax Mai kullakaruw jinchup usuchjatayna. Nayranakapajj chhullunkha taypinwa oraq thaqhäna, qʼomachañatakejj wali jayaruw jaltapjjäna sasaw suytʼäna-
  
  Jupanakax wali ch"amampiw uraqir puripxäna, mä segundow ch"uxña quqanakar ch"allt"apxäna, janïr mä jach"a ola de t"unjataw uka ch"uxña quqanak patxaru purintäna. Mai kullakax kayunakap mä qalamp ch"iyjataw jikxatasïna, kunawsatix uraqir purinkäna ukat liwxataskäna ukhaxa, ch"amapax oladat nayrar sartayäna. Ukhamäkchïnsa, qala chʼaphinakaw jupar muyuntat tʼijtäna, comprimido ukat uka masa rollo ukamp antutatäjjänwa. Qhiparusti jupanakax sayt"xapxänwa; qhixu qhixunaka ukat qhipäxanx wali axsarkañ ch"axwawinakaw utjäna, nayraqatapanx autonakax jank"akiw sarapxäna.
  
  Dal jupax qunqurt"asisaw kayunakapax mä pila de escombros ukamp ch"uqt"ata, riflep jist"aratayna ukat apuntatayna. -Uka bastardonakan llantanakap phust"apxam -sasa.
  
  Drake jupax Yorga juparux qhiparañapatakiw säna ukat jupanakar t"ijtäna. -¡Maldita! ¿Jumajj walikïsktati?
  
  Uka balanakajj pʼeqep pasañwa tʼijtäna, ukampis qhepäjjatwa jalnaqäna. Hayden ukat Kinimaka jupanakax wali teja ukan qunt"atäsipkänwa, Dahl jupan p"iqinchataparjama. Mai kullakax jank"akiw janchip uñakipäna, ukampis janiw wilax kuna chimpunaks uñjkänti. Janiw kunas wali wakiskirïki ukajj jupar arnaqaskänti. Jupax SPEAR ukan mayni equiponakaparuw mantawayxi ukat amtañaruw puri. Nayrïr disparopajj parabrisas tʼunjänwa. Autojj wali chʼamampiw jakʼachasïna. Payïr disparopajj payïr auton nayrïr pasajeron llantaparuw chʼalljjtäna. Ch"iqa tuqiruw jalxatäna ukat nayrïr auton qhipäxaparuw ch"allt"asïna.
  
  "Jan askinaka!"
  
  Uka equipojj jaltjjänwa, kunattejj nayrïr autojj tʼijtjjänwa ukat tejaruw jaquqanïna, ukat chʼamampiw pʼeqep patjjar kawkhantï kawkhantï jikjjatapkäna uka toqeru khitäna. Phisqa tonelada metalanakaw jupanak jakʼan tʼijtäna, ukat mä utan tʼunjatäki uka cheqanwa saytʼasïna. Dahl jupax jach"at arsüna. Kayunakapan qalanakajj walpun tantachasïna, ukatwa camionan nayrïr parachoquespajj pʼeqepat mä centímetro ukchʼa pasawayjjäna.
  
  -Nayaw jupanakar tukuyä -sasa. Alicia kullakajj uka tʼunjatäki uka autot qheparuw tʼijtäna.
  
  Mai kullakajj gatillo apsuwayjjänwa, kunattejj jaqenakajj payïr autot jaltapjjäna. Maynix qhipäxaruw jaquntatäna, janïr jan jakkir quntʼkasax cuerpoparuw wal chʼalltʼasïna. Dahl jilatajj kusisitaw jachʼat arsüna, yaqha apsüna. Ukat kimsïr jaqiw capucha qhipäxat mistunïna, mä RPG ukaw amparapan utjäna. Kunjamakitix gatillo jaquntäna, Hayden jan ukax Kinimakax pä disparompiw p"iqip ch"uqt"apxäna - RPG ukax chiqak alayaruw uñt"ayasïna kunawsatix operadorapax jaquqanïkän ukhama - granadax mä llamayu ukham jach"a aire ukar ch"allxtasïna janïr mä jisk"a arco ukar jaquntatäkasa ukat mä qalat lurat repisa ukar phallkasa.
  
  Mai kullakax juk"amp pistolanak ist"äna ukat juk"amp juramentonak ist"äna, kunawsatix Aliciax payïr camionan wali katuntat guardianakampi uñjaskäna. Ukhamatwa, pänikiw qhiparapxäna. -Jupanakax radio tuqiw yanapt"a mayipxani -sasa.
  
  Drake jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Jukʼamp walja guardianakwa khitapjjaspa sasaw pächasta. Jupanakajj wali carcelan tʼijtapjjañapawa" sasa.
  
  "Yaqha tuqinakatwa sañ munta" sasaw Mai kullakax wali amuyump qhanañcht"äna, Drake-rux mä juk"a llamp"u chuymanïkaspas ukhamaw amuyasïna. "Razin jupax qhanaw Rusia markan gobiernopan mä chiqap dueñopaxa".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Yatipjjaspäna ukhajja, nayar qhespiyañatakiw jutta sasaw sapjjaspäna" sasa.
  
  Dahl jilatajj jan wali jachʼatwa akham säna: "Janiw tiemponïpkänti" sasa. -Hola, jumar uñjañax wali askiwa, jumax maldito Yorkshire terrier -sasa.
  
  Drakex uka jach"a amparap ch"allxtayäna, jupax pachpa jach"a jach"a tukusaw ch"allxtayäna. Kuttʼanisajja, Aliciajj pʼeqep qhepäjjaparuw jawqʼjäna.
  
  "¿Kunjamarak nayrïr fucking ukan katjañ atipjapxpachasti? ¿Almohada manqhar pistola aptʼatat ikiñ jaytxtati?"
  
  Drake chachan amuyunakapax secuestro ukar kutt"awayxänwa. Jupajj akham sänwa: "Jiwasan juchasapunïnwa. -Jiwasax complacientes ukar tukuwaytanwa.
  
  "¿Mai sat warmirux sinti tiempo apstʼasiraktati?"
  
  -¿Ukham lurasispati?
  
  -Janiw nayax yatkirismati -sasa. Alicia kullakaxa wali ch"amampiwa säna. "Ukampis jumax, chiqpachansa, mä delicado horasanwa jarkʼapxitäna."
  
  "P'akhisiri? Juma?"
  
  "Walikiwa, yatiñ munsta ukhaxa, Lomas ukax ukhamakiw..."
  
  Hayden jupanakaruw t"ijtäna, Kinimakax mä paso qhipäxankänwa. -Jiwasax sarañasawa -sasa. Jichha."
  
  Mai kullakajj nayraqatankir thaknam tʼijtʼat mä camionaruw uñachtʼayäna. -Päniw wali jakasipki -sasa.
  
  -Janiw kunas wakiskiti. Carcelar kuttʼapjjani ukhajja, qhepäjjat apsuñäni. Jupanakatï asnunakasar arkapjjani ukhajja, jupanakaruw embuscaraksna . Jilïr amtäwix akawa, camionat aka chiqat apsuñäni" sasa. Jupajj kawkïr autot puripkäna ukaruw uñachtʼayäna. -Uka camionaxa -sasa.
  
  Kinimakaxa larusitaynawa. Alicia kullakajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Mano. ¿Kunsa jupar lurawayta? Qhanas jan inglés aru yatkchixa, nayrax jaqir uñtataw uñstäna" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Kimsa horatjja, Moscú markan CIA ukan jan kuna jan waltʼäwin uñjasipkäna ukanakat maynïrinwa uttʼayatäpjjäna. Carcelankir qhep qhepa guardianakajj janiw jupanakar arktañatak llakisipkänti, ukatwa jan kuna jan waltʼäwin qhespipjjäna. Drake jupax taqi jiskt"äwinakax jan kuna usunïñkama ukat mä juk"a samart"añkamaw qhiphart"ayañapatak mayi, ukatwa duchas, manq"añ ukat Mayamp mä qawqha minutos sarnaqañ tukuyasax, uka equipox kunayman chiqanakanw sala de estar ukan tantachasipxäna. Cortinanakajj chʼamaka ukat uñjir nayranakaruw dibujatäjjäna. Taqi mistuñanakax jist"antatawa ukatx sistema central de videovigilancia ukampiw uñjata. Uka alarmajj istʼasïna.
  
  Kinimakax ventanaruw sayt"asïna. Material ukat yeso ukamp uchat pirqa taypinkir chʼusawjatjja, anqankir calle sum uñjäna. Jach"a jaqix janiw jan kuna usun utanakanx risqinak apt"asirïkänti. Boudreaux ukat Wila Reyin jiskʼa ejercitopajj khitinakarus nuwapjjäna uka toqetjja, wali jan wali samkanakaw utjäna.
  
  Drake chachajj nayrïr mä qhawqha horanak katuntat uñjasitapat qhanañchkäna ukhajja, istʼänwa. Rusonakax Razin ukat Zanko jupanakax kuna kasta jaqinakas jupanakan equipopax tantacht"asipxäna jupanakamp apasiñatakix ist"asipxäna. Kunawsatix Drake jupax Yorgi ukar uñt"ayäna ukhax Kinimakax machaq uñkatasïnwa uka chivo ukham jaqirux.
  
  Lunthata. Jan wali jaqit qhispiwayi. Inventivo ukaxa aski yänaka aljañataki. Mä k"ari, amuyt"ir jaqi, jamasat amtanakani.
  
  Aliciax qhanpach jach"at arsüna. "¿Ukhamajj Drake jilatarojj uka cheqat llakisiñ cuerpom apsuñ yanaptʼtati?", ¿Jichhajj ¿kamsasmasa?"
  
  Yorgi jupax hamburguesa jupar katuyatäki ukat wali ch"amampiw manq"äna, qhanaw carcelan manq"añanakat sipansa yaqha yänakampi kusist"äna. "Jichha? Janiw jichhakam amuyirïkti..." sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Uka yuqall wawanaka. -Jumax wali sum amuyta -sasa.
  
  Yorgi kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. Drake jilatajj uka taypinkänwa. "Uka waynarux mä ch"am churam. Jupajj kuna yatiyäwinakas utji, ukanak apnaqaraksnawa. Jan armasimti, Razín chachan carcelapänwa, markapamp phoqantatänwa" sasa.
  
  Yorgix p"iqip ch"allxtayäna, masticaskakïnwa. "Jupaw jaqinakan, guardianakasa, taqi kuns dueñopäna."
  
  Hayden jilatajj akham sasaw arsüna: "Razin chachan mä qhawqha yatxatäwinakap uñjapjjta, kunapachatï madera lurañ utar mantapkta ukhajja. Nayra Babilonia, Torre de Babel, Paqallqu Velonakan thuqt"awipa. Singen" sasa. Qhipa aruxa Drake-ruw mä juk"a chuym ch"allxtayäna.
  
  Yorkshire markankir jaqix uka tuqit amuyt"äna. "¿Mayamp jutapjjätati?"
  
  "Singén ukat Babilonia markanakan mä jukʼa mayachtʼatäpjjatap jikjjatapjjäna. Ukat Babiloniax jaqukipatax Diosan Punku sañ muni.
  
  Drake chachajj akham sänwa: "Cheqas Razin chachajj kimsïr sepulturat wal jisktʼäna" sasa. "Ukajj niya taqe kunatï jupar gustkäna ukanakänwa". Jupax taqi kunatix Yorgi jupax paqallq espadanakat siskän ukanak yatiyarakïnwa, Razin jupax uraqpachan irpiriruw tukuyapxä sasin arsutapa, kunjams nayra t"unjäwinakan thaqhapxäna, ukat estadounidense yatichirix jan munañaparjam yanapt"äna.
  
  "Aka yatichirirux kawkhans Plaza Roja uksanx imasipki" sasaw Drakex tukuyäna. "¿Yorgi kullakajj janïr sarkasajj mä jukʼamp muxsañchtʼasitap iyawskchiyätsa?"
  
  Yorgi kullakajj yanaptʼañ munasaw uka toqet yanaptʼäna. "Chiqpachansa, aka maynitakix chikat jilaw accionanakax churawayta. Jupax Tverskaya callinkiwa.
  
  Kinimakax mä tentáculo de choque ukaw purakapan ch"amakt"ayat jikxatasïna. Mayni equiponkirinakajj amuyañjamaw wali sustjataw uñnaqapjjäna. "¿Akanx mä profesor estadounidense katjasipkiti?" Hayden jilatajj ventanaruw pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Moscú markanxa. ¿Jumax sawkasirïtati?
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Razin chachajj maldito yatxatäwipat sinti parlkäna ukhajja, katjäna" sasa. "Ukat Plaza Roja ukax pä tunk minutos ukch"akiwa..."
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Wakichtʼasiñasawa" sasa. -Gates jilatampiw parlt"asipxta -sasa.
  
  Mayajj iyaw sasaw säna. -Inas rusanakax apanipxañasax wakischispa -sasa.
  
  Alicia kullakaxa larusitaynawa. "Jisk"a duende, ¿amuyunakamsa ukhamarak ch"ikhi kankañamsa chhaqhayasktati? Jichhakamax niya nayra Skoda ukar uñtasitaw wali askïpxi".
  
  Mai kullakaxa inglés warmiruxa wali ch"amampiwa uñkatatayna. Kinimakax kunas uka qinaya qhipäxankatayna uk yatïna. Nayrir agente japonés ukax Drake jiwatapatx jupa pachpaw juchañchasi. Ukat yaqhaw juparux pasaskäna, mä saräwix imantat nayra sarnaqäwipampix sarantaskakiwa, ukat Mai Kitanox qhanaw jan walt"ayat jikxatasïna.
  
  Alwakamaw parltʼasipjjäna, ukat taqenis walja horanak sarjjañampïsipkäna ukhajja, Dahl chachan celularapaw istʼasïna.
  
  Sueco jaqix pantalla uñkatasinx jan sum amuyt"asisaw uñch"ukisïna. "Akax muspharkañawa".
  
  Kinimakaxa jawsiriru ist"asa uñch"ukiskäna. Hawaiano ukax jichhür arumax jupan jawsataw suyt"askäna, utapat jawsatäñ suyt"asa ukat California markat jawsatäñap axsarasa. Kono ukamp jan walt"awix mä urux askichatäñapänwa.
  
  Jichhajj Dahl chachajj teléfonop mesa patjjar uchasaw qhepar jaqontäna, llakitaw uñnaqäna. "Ukajj Olle Ackerman satänwa. ¿Amtastati? Islandia markankir chachajax khitis diosanakan arup jaqukipi? Ukat amigojax..." sasaw saraki.
  
  "Kunasa akaxa?" sasaw Hayden jilatajj ewjjtʼäna.
  
  "Walikiwa, nayar uñjasax taqi kuns qhanañchtʼapxäma sasaw säna. Ukampis Islandia markan sepulturapan kunas pasaski. Kimsa jiwata. Maynix chhaqt"atäkaspas ukhamaw amuyasi. Ukat..." Dahl jupax mä juk"a samart"äna, p"iqip ch"allxtasa.
  
  "Kuna?" sasaw jisktʼasta.
  
  "Olla kullakajj jakäwip aptʼasisaw tʼijtjjañapäna. Juparojj sepulturat jaqsutäjjänwa. Qillqiri - Russell Cayman uka qillqata."
  
  -¿Caiman?, sasaw Hayden jilatajj säna. -¿Jupax kutt"anxiti?
  
  "Kunas wali jan waliw lurasiski" sasaw Drakex uka tama muytasin säna. "Kuna lurañas sepulturanakampi, uka espadanakampi, Caimán ukat Diosax yatiw kunas yaqha. Ukat janïr jaypʼükipanwa jankʼak lurañasa" sasa.
  
  Dahl chachajj kayut saytʼasisaw jaltawayjjäna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukat ukatwa Islandia markar saraskta" sasa. -Jutïr avionampiw sarxä -sasa.
  
  
  TUNK LLACH"A JALJA
  
  
  Russell Cayman jupax qhipharux chiqpach Élite de Sombra ukan p"iqinchiripampiw uñkatasiwayi. Uka chachan chiqpach sutipax Zach Block satänwa, ukat Cayman sat chacharuw utapar katuqäna, sum qhanañchtʼäna, ukat chiqpachansa mä igualarjamaw jupamp parläna. Chiqpachans Shadow Elite ukatakix pachanakax ch"amapunïnwa.
  
  Akapacha apnaqir sociedad secreta ukan qhip qhipa qhiparki ukax taqi favores ukanakaw jupar manüna. Ch"amapax juk"ampiw jilxattawayi, kunatix figurap chhaqhata, mä noruego ukat yaqha miembronaka. Walja contactonakapax chhaqtayañ amtapxäna, pistas ukanakap imt"añ amtapxäna, ukampis Block jupax janiw nayrjax ukham amparap luqtäna, juk"amp ch"amani, juk"amp jan walt"ayat jaqinakamp wasitat jikisiñataki, sapa jucharar jaqiruw ch"amanchasi, infiernon jisk"a p"iyanakat sartasir saxranakjama. Recursonakapajj niyas jan chʼamanïkchïnjja, walja munasir masinakaruw purgatorior sarañatak joyanakamp lurat thaknam sarañatak yanaptʼäna.
  
  Aka imperiojj wasitatwa nasiñapäna. Nayrïr uñachtʼäwit sipansa jukʼampïspawa. Jupajj janiw mayampsa pantjasiñapatak jaytkänti.
  
  Miércoles urux Cayman jupax jupar uñkatasin qunt"asiwayi, nayrax Kali-n walja ch"akhanakap wali amuyump ch"uqt"ata, jak"ankir cuartoruw katuyatayna. -Jupaw nayar uñjitu -sasa.
  
  "Kunjamtï jiwasax jikxatasktan ukhama". Blok jupax Cayman jupan arunakaparux janiw yaqhachañ uñacht"aykänti. "Janipuniw sarjjapkti, Russell. Ukat jukʼamp manqharuw buceasipjjayäta, janiw tesoronakamp phoqantat mä cajaruki armat kuttʼanipjjayäta" sasa.
  
  -Janiw tesoro munkti -sasa.
  
  "Ay, nayajj yattwa. Ukampis Shingen Sepultura churasma, ukhamat utamar tukuyañataki. ¿Kunsa jumajj uka toqet amuyta?
  
  Cayman tenso ukham uñt"atawa. Ukajj taqe kunaw jupatakejj munañapäna.
  
  Block jilatajj akham sänwa: "Aparatojj akapachar wasitat apnaqañatakiw jukʼamp jankʼak yanaptʼi" sasaw Block chachajj säna. "Ukatakix juma, Kali, ukat yaqha ukham amuyun jaqiruw munaskta."
  
  "Odin markan mä qawqha chiqanakapax t"unjatawa", sasaw Cayman jupax saraki. "Noruego markankir jaqimp chikt"ata. ¿Kunsa nayajj lurirista?
  
  "Jumaw aka thaknam saräta, Russell. Nayaw uk uñjä. Jumampi Kalimpixa thakhi wakicht"apxam" sasa.
  
  "Kunjama?"
  
  "Dispositivo ukarux activañäniwa, ukatx jist"antañäni. Amtanakas akapachar uñacht"ayañäni ukat kayunakasan liwxatañani" sasa.
  
  Caiman chachajj akham sänwa: "Shingen diosanakat maynïr uñtasitaw istʼasirïta.
  
  "Yattwa". Block chachajj kusisitaw jachaqtʼasïna, Caiman chachajj kuntï sañ munkäna uk janiw kuns amuykänti.
  
  Cayman jupax janiw kuna yatxatañ yatiñapsa aka qhipa phaxsinakanx chhaqhayawaykiti. "Ukhamajj ¿yaqha thakis uka aparato activañatak utji sasin sasmati?"
  
  "¿Janit sapürus ukham paski? Ukhampuni. Russell, nayax taqi chiqan jaqinakaw utjitu, jumax uk yatisktawa. Nayan red de informantes, agentes encubiertos pagados, nayan pachpa jaqinakajax juk"amp jach"awa ukat juk"amp manqhankiwa, nayrax irnaqapkta uka agencia de inteligencia ukat sipansa , jan ukax yaqhanak arsuñjama. Nayraqatx Shadow Elite ukampiw tratos ukanakax imantañ yanapt"apxirïta. Jichhax" sasaw amparap luqxatäna, "janiw uka luxus utjkituti. Ukampis waliptawaytwa" sasa.
  
  -¿CIA manqhanxa mä espía utjiti?
  
  "Chika tunkaniw utjitu. Ukampis janiw ukat yatiyawinakjax jutkiti" sasa.
  
  Cayman jupax nayranakap ch"allxtayäna. "¿Ah, pachpa sepulturanaka?"
  
  "Caballo aru, kunjamtix nayrax lurapxirïk ukhama, ukax juk"amp qamir yatiyäwinakawa. Nayan experienciajax nayratpachaw akham sañ muni: kuna wakiskir yatiñas wakisispa ukhax chiqaw phunchhawir sarasma, jan kimsïr jaqinakar alañatakis jan ukax espionajenakar soborno churañatakis pacham ina ch"usar apt"añamäkiti. Ukampis Russell, janiw sum jikjjataskti. Nayajj wali sum amuytʼasir jaqëñ yatitawa, gerenter apnaqir jaqëñ yatitawa, janiw trabajirïkti ukat arbitronakjam sarnaqerïkti" sasa.
  
  Cayman jupax p"iqip ch"allxtayäna. Jupajj uka jaqen nayra sarnaqäwipata ukat taqe kuns aptʼasir munatapat jukʼak yatïna. Zach Block jupax walja maranakaw jaqinakar yatxatawayxi, taqi kasta jaqinakaru, ukat jupanak taypin jakkasax kunayman escenarios ukanakar reacciones ukanakap catalogar. Jupax ingeniero ukhamaw sapürunjam jaqinakatakix jakäwip mayjt"ayir saräwinak luratayna, ukhamat kunjams jupanakar jan walt"ayi uk uñjañatakiki. Jaqinakan sarnaqäwipat yatxatatapax mä akatjamat tukusxäna, kunawsatix Shadow Elite ukax jaquqanïna, ukat qhipa utanakapat jaya chiqanakat Blackpool, Reino Unido uksan aynacht"ayatayna.
  
  -Amuyastwa, tata -sasa.
  
  "Walikiwa, sapa mayniw kuna lurañanakas utjani" sasa. Bloquejj amparanakap chʼoqtʼasïna. "Juma. I. Kimsïri jaqi. Células ukanakax jichhakamas luraskta, empresas ukar jark"aqañ yanapt"añataki. Ukampis yanaptʼañatakejja, kunatï paskäna uk nayraqat amuyañamawa. Kunjamtï sisktxa, walja yatiyirinakaw kimsa diosanakan sepulturanakapan ch"iqintatäpxi, jupanakax manqhan apnaqat walja yatiñanakatw arsupxi. Nayax amuyta, sapa uruw sepulturanakax wasitat jist"aratäski, ukax machaq jikxatäwinakatakix jan tukuskir ch"amaw churarakistu. Uka amuyunakax libre uraqpachan walja markanakan gobiernonakapan apnaqatarakiwa. Taqi uka muytapanxa, carrión ukhamjamawa, jiwat jaqiru t"aqhisiyapxi. Markanakajax yapunakapan yatxatatanakawa, chiqpach irpirinakawa, ukax mä ventaja churitu sasaw amuyta".
  
  Cayman jupax mä juk"a samart"asaw p"iqip ch"allxtayäna, Block-an machaq jikxatatapax llakisiñamp atinisiñamp jilxattaspati sasaw jiskt"asïna. Mä botellat uma ch"allt"asïna, kawkhantï Kalix ch"iyjat ikiskäna uka cuartoruw jamasat uñch"ukisïna. Qhep qhepa kuti jupar jachʼañchatapatjja, walja horanakaw pasjjäna.
  
  "Uk amuytʼasaxa, diosanakan arunakapat jaqukipirijax islandés arun mä sepulturan irnaqtʼasax mä qhawqha urunak nayraw wali wakiskir jikxatäwi jikxatäna, uk yatisax janiw muspharkañäkiti" sasa. Block jupax lakap ch"allxtayasïna ukat hielo ukham jachaqt"asïna. "Mä jikxatawi, jupax jank"akiw nayar yatiyawayitu".
  
  "¿Ukat jupakiw aka jikxatäw luratayna?" Cayman chachajj arupajj jan pächasirïñapatakiw chʼamachasïna.
  
  "Ukanx pusi jaqukipirinakaw turno-t irnaqapxi. Akax wali jach"a irnaqawiwa. Mä kutix seguridad tuqit chequeonak pasapxi ukhaxa, uka profesoranakarusa ukat super frikinakarus atinisipxiwa ukat kunjamtï munapki ukhamarjamaw irnaqapxarakispa".
  
  "Maya?"
  
  "Jïsa, Russell, mä. Jakob Hult tatax qhana amuyunak laykux sapakiw irnaqt"i" sasa. Blok-an arupax coleratänwa, ukatwa Caiman-ax arsuñapatak jaytawayi, mä juk"a qhipäxar jaquntawayi, Kali-n ch"akhanakap uñjañ yapupan jan chhaqhañapataki.
  
  Block jupax nayranakap jist"aratayna ukat amuyupat arsuñ qalltäna, ajanupanx mä juk"a jachaqt"asiwiw uñacht"ayäna sapa arunak sawutapa, "Ukat Odin-an dispositivopax llätunk chiqanakap activañatakix munaskchisa". Bloquex ukan sayt"äna. "Activar" ukax jan wali aruwa, ukampis jaqukipirijax juk"amp jak"ankir alternativaw sasaw situ."Mä thakhix juk"amp utjañapawa, ukax Odin ukat Diosanakapatakix pä kuti jark"aqañawa. Ukham lurañamawa, ukat dispositivox activatäxaniwa, vórtices ukanakax conectatäniwa ukat akapach laq"aruw phichhantatäni. " The block paused expectantly.
  
  Cayman taqi kunat amuyt"äna. "¿Kunatsa pä kuti pantjasitanakat jarkʼaqasiñaxa?"
  
  "Kunalaykutix akax payïr thakhiw dispositivo activar, ukatx kimsa jaqiw munasispa, jaljata, taqiniw pachpa amuyun jaqinakampi. Nayax amuyta, mä jaqir códigos nucleares ukar jan amparapar puriñapatak jaytkaspa ukhamawa" sasa.
  
  "¿Ukat thaya thaytʼanaka?"
  
  Bloquex ñik"ut mururasïna. -Uka sapakiw jan amuyt"apkti -sasa.
  
  Caiman jupax Kali ch"akhanakap uñch"ukiskäna. -¿Uka uñt"ayañ munasmati?
  
  "Akax mä sapa thakhiwa. Janiw sepulturanakat diosan chʼakhanakap contrabandompi apsuñ qalltañ munkti, janiw kunapachatï akan chʼakhanak utjkistu ukhakiti. Ukat Cayman, jumax uka tuqitx mä jach"a chimpunïtawa. Jach"a, qhana k"ajkir chiqa. Mä premio amuytʼañäni" sasa.
  
  Cayman jupax premio tuqit amuyt"äna. Jakäwijanxa, sapakiw jan wali ukat jucharar jaqinak taypin jakaskta, qʼañu luräwinakampi chʼalltʼat nayra chʼakhanakapxa, sarnaqäwinakat sipansa jukʼamp jan wali diosanakanïnwa. "Nayax amuyta tukuyañax medios ukarux chiqaparuw uñt"ayi".
  
  -Ay, ukax wali wakiskiriwa -sasa. Block chachan jachaqt"asitapax juk"ampiw jilxattawayi. "Chʼamanïtan uk amuytʼañäni. Nayrat sipansa jukʼamp chʼamaniwa. Mä kutix dispositivon llavep katuqxañäni ukhaxa, taqi kunas jiwasanakankiwa. "
  
  
  TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Cayman yaqha p"iya uñjäna. "¿Kimsa jaqit parltati?"
  
  "Kimsa chachanaka. Kimsa sepulturanaka. Kimsa chiqaw Kali markanx utji. Chiqpachansa, janiw amuykti kunjamsa taqinix mä kipka amuyunïtasax kuns mayjtʼayi, ukampis kunjamatsa lurañäni" sasa.
  
  "¿Inas uka thaya thaytʼanakamp kuna lurañas utjaspa?" Cayman sat chachajj ukham amuytʼayäna.
  
  "Inasa. Ukampis jichhajj wakichtʼasiñasawa, Russell. Luräwimax, kunjamtix nayax yatkta, Kali ukan mä ch"akhap sapa sepulturanakan imantañawa , ukatx Shingen markan suyt"añamawa, kuna pachatix amtatäki uka pachakama. Jichhax hawaiano sepulturaruw sarä. Kimsïr jaqejajj Islandia markan sepulturapanwa utjani" sasa.
  
  Caiman chachajj wasitatwa chʼakhanakan bolsanakapar uñchʼukiskäna. -Ukhamaxa nayaxa qalltañani -sasa. Blok sat chachan jakʼapat sarasaw antutäna, ukat qhepa cuartoruw mantäna. Ukajj miércoles urukiw utjäna. Jupajj nayraqatw Islandia markankir sepulturar visittʼirïna, kunattejj kunjamsa uka sepulturajj utji ukat kuna jan walinakas utji uk sum yatïna. Mä jukʼa tiempojj cheqap saytʼasïna, amuyunakapar qʼomachasajj qonqortʼasisaw bolsap cremallera apsusïna.
  
  Jupan q"aphipax jilxattawayiwa, nayra jan wali amuyupax jan sayt"kay qullqi munañamp ukat munañamp, q"añunakampi ukat colerasiñampiw mistu. Paqallqu jiwayir juchanakax mä laqʼampi phuqantat nayra chʼakhanakanwa uñstapxäna, uka chʼakhanakax janipuniw pachpäkaniti. Kaiman jupax amuyt"äna, inas amuyunakapax mä juk"a mayjt"ayatächïna, janïr Kali ukar uñt"kasaxa, ukampis jupax taqi ukanak mayjt"ayäna. Jichhajj jupajj funcionjjaspawa. Jichhajj nayrar sartañ thakijj qhanäjjänwa.
  
  Jutïr pachapax wali t"aqhisiñampiw t"aqhisitayna, diosanakan suma jan wali sepulturanakapan suyt"askäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Zach Block jupax janiw mä gramo juchañchañs jayskänti. Uka chʼamäki uka luräwi phoqañatakejj Russell Cayman sat chacharuw wakisïna, jichhajj janiw mä amuyunïñ horasäkänti. Jichhaw kun lurañas wakisispa.
  
  Sombra élite ukax janis jach"a ejercito de encargo ukanipkchïnxa, walja loco capaz celulanakaruw taqi chiqan irnaqapxäna. Mercenarios ukanaka. Nayrir pallapallanaka, pisi qullqimp jan satisfechos ukat oficiales ukanakar chuym ust"ayirinaka. Chʼaxwirinakax taqi kuntï uñjapkäna ukat luratanakap uñjasax mayjtʼasipxäna. Ukat ukhamakiw loco - jiwayirinaka. Mä jisk"a, ch"iqiyata ejercitox Blok ukan taqpach apnaqataw qhiparäna.
  
  Jichhax taqiniru ukhamarak taqiniruw jawsatayna, nayratpach wakicht"at código arunak apnaqasa ukat qullqix puriniw sasaw arsuwayi. Kawkhantï munaski uk taqeniruw yatiyäna ukat jankʼakiw jawsäwip suytʼapjjañapatak khitäna. Jupax celda experta ukaruw jank"ak Islandia markar sarañapatak mayi, jaqukipiripampi - Jakob Hult - jupamp sinti yaqhachasiñamp uñjañataki. Aka jaqix lurawip phuqhawayxi, jichhax mä q'ipiruw tukuwayxi. Jupax Blok machaq plan master ukanx sinti yatïna.
  
  Sapa celulax sepultura uñjani, uka pachparakiw Caiman chachan qhipäxap ch"uqt"ani ukat kimsa jaqinakax jiwat jaqinakat diosanakar tukupxani ukat chiqpachapuni akapach apnaqapxani uka pacha suyt"apxani.
  
  Mä machaq anatt"awiw qalltawayi.
  
  
  PÄ PÄ JAQINAKA
  
  
  Thorsten Dahl jupax niya sábado chika uru manq"añ pacharuw Reykjavik, Islandia markar puritayna, ukatx jank"akiw Olla Ackerman amigoparux jawsatayna.
  
  "¿Kawkinkis jumax Olle?"
  
  "Kuna? ¿Janiw arunttʼasktati, nayra masija? Nayax warmimampiw jikxatastxa. ¡Ha!"
  
  Dal jilatajj pacienciampiw suytʼäna.
  
  "Janiwa, walikiwa, nayax axsarayastwa, ukakiw. Uka caiman khuchhix sepultura muytasin chhuxriñchjasir uñjkta ukhatpachaw axsarayäta. Janipuniw jupar uñjjjäti sasaw amuyayäta" sasa.
  
  Dahl jupax Cayman jupax Islandia markan sepulturap apnaqañ katuqatap yatïna, kunapachatix DIA ukan irnaqañapatak wali amuyatäna. "Jumax jupat t"ijtxtawa, Olle. Uk amtañamawa. Ukhamajj ¿kawkinsa jumajj jikjjatasta?
  
  Ackerman jupax café ukan direccionap churäna. "Reykjavik markax uraqpachan jan kuna jan walt"äwinakax utjki ukanakat maynïriwa sasaw liyt"ta. Wali sumawa, ¿janich ukhamäki?
  
  Dahl jupax aeropuertot mistusaw mä taxi ukar chiqak jaltawayxäna, ukatx conductorax Reykjavik markan chuymaparuw irpäna. Dahl jupax bloque ukan edificionakapata ukat Hallgrimskirkja ukan taqi chiqan uñstki uka torre ukanakat yatxatäna, uka qullunakax uma qhipäxan jaya chiqankiwa. Reykjavik markax wali suma chiqawa ukatx Estocolmo markanx jan ch"axwawinakas utjkchïnxa, sapa kutiw visitt"ir sarkän ukhax wali sumaw uñjasirïna. Joannampi wawanakampejj aka cheqan wal munasipjjaspäna. Mä jan waltʼäwikiw utjäna, mä misión sarantaski ukan jupanakar visittʼir saratapakiw utjäna. Inas Joannax akankxatap jan yatkchïnti.
  
  Ackerman chachajj café calletwa amparapamp luqtäna, kunattejj Dahl chachan taxiapajj saytʼaskäna ukhajja. Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw auto apnaqerirojj pagäna, ukat jilïr jaqerojj wasitatwa manqhar irpäna. "P"iqim apaqt"asim, Olle. Jan uñjkaya" sasa.
  
  "Saram. Jumanakax pallapallanaka ukat misiones ukanaka. Nayjam jaqinakan utjatapax wali askiwa, jupanakax chiqpach pachanx janiw p"iqip chhaqhayasipkiti, ¿janich ukhamäki?"
  
  Dahl jupax tienda qhipäx tuqir uñacht"ayäna, nina naktäwit mistuñ uta jak"ankiwa. Ukat umañanak mayïna ukat mä suma sillun patan mä jukʼa liwxatasïna. Qhipa pä horanak avión ukan sarkasax Drake ukat Yorgi ukanakan taqi yatiyawinakap uñakipt"awayi. Uka profesorar qhespiyañatak chʼamachasiñakiw qhan lurapjjañapäna.
  
  Moscú markankir equipo ukankirinakax jupamp chikaw iyaw sapxäna, ukat operación ukax niyaw qalltawayxi.
  
  Dahl chachajj nayrïr punkunakapwa uñjäna. "Ukhamajj Olle. Taqi ukanak yatiyapxita" sasa.
  
  "Walikiwa, nayraqatax ist"twa kunas jaqukipata. Kunas wali jach"a. Ukat mä irnaqir masijax Jacob Hult satänwa. Ukham yatiyäwinakax jiwasatakix mä jach"a tantachäwiwa. Jaqukipañax wali aburritowa, Thorsten" sasa.
  
  -Ukaxa qhanawa. Sarapxam" sasa.
  
  "Ukhamajj pusininakatjja, mä arunjja, taqeniw jaqokipapjjta- mä akatjamat paniniw jan waltʼayapjjäna ukat jiwapjjarakïnwa. Ukat ukatsti Jacob, jupax chhaqtawayxiwa. Ukax nayaruw jaytawayi. Naya sapakïtwa. Wali axsarañawa". Ackerman jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  
  "¿Ukat ukat Cayman uñjtati?"
  
  "Janiwa. Ukat yatjjatañwa amtasta" sasa. Ackerman jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Sector Jacob, ukax cordonado ukhamawa, ukampis janiw sinti sumakiti..."
  
  Dahl jupax wali jach"at arsüna. -Ay, Olle -sasa.
  
  "Nayax wali sumwa aka tuqitxa, Torsten. Jan llakisimti. Ukar sarasaw jamasat muyuntayäta. Laqañchaw janiw kuns jikxatkti. Nayax pachpa aburrido jaqukipäwinakampiw apsta. Ukampis mä jiskʼa qarqa pʼakjataw uñjta" sasa.
  
  Dahl jupax mä saräwi luratayna. "¿Kunjamtï maynix amuyuparjam pʼakintki ukhama?"
  
  "Nayax ukham amuyta, jïsa. Kuntï jikxatapkäna uk imantañataki. Ukat mä jaqikiw uk luraspäna - Jacob. Ukampis uka qhepatjja seguridadaw purini ukat sarjjañajawa, ukampis qhepürojj kuttʼaniñwa amtta" sasa.
  
  -Chiqpachansa jumax yatisktawa -sasa.
  
  "Ukat ukapachaw Cayman uñjta. Jupax jamasatw muyuntäna, Odin chachan sepulturapar escalerat makhatasinxa. Uka jaqejj mä mochila ukat mä arma aptʼataw saräna. Ukapachaw, llakt"asiñjamawa, estornudo..." Ackerman jupax p"iqip jisk"achasïna, phinq"asita.
  
  "Caiman uñjapxtamxa. ¿Jupajj kunsa sispachänti?
  
  "Janiwa. Jupajj nayar uñkatasakiw uñchʼukitäna. Ah... mä axsarkañ uñkatasiña, Thorsten. Jiwat alma. Ukatxa amuyasta, janitix t"ijtkäxa, jiwañajawa. Ukatwa tʼijtjjayäta" sasa.
  
  Dahl jupax Ackerman chachan amparapampiw amparapamp luqxatäna. "Nayax arrepentistwa".
  
  -Janiw jumanakan juchamäkiti -sasa. Ukampis uka qhepatjja, qhepürojj Jacoboruw uñjta. Jupax janiw imantaskiti. Reykjavik markat sepulturar lanzaderat sarañatakiw saraskta, ukat Jacob chachajj lamar qotankir puertoruw sarawayjje. Nayax jupar arkta...ah, janiw ukhamakiti, qawqhas jumanakax espías ukat pallapallanakax uka tuqit ego inflar ukat qullqimp uñjañ munapkchixa. Walja qullqi. Jupax mä bote alaski. Ukapachaw nayajj jumar jawstʼapjjsma, Thorsten -sasa.
  
  "¿Jacobox pagatäkaspas ukhamti amuyta, ukat mä botet sarxañ munpacha?"
  
  Ackerman jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. -Nayaxa cientificotwa -sasa. Amigojja, qhuruchasiñ amuyunak jaytawaysma" sasa.
  
  -Walikiwa, ukhamächi ukhaxa. Dahl chachajj jankʼakiw café umañ tukuyäna. "Jakob jilatarojj janïr sarjjañapatakejj jichhaw jikjjatañasa, ukat nanakamp parltʼañapatakiw amuytʼayañasa" sasa.
  
  "Amuyunakajajj cheqapuniw mayamp mayamp arsta" sasa.
  
  "Chiqpachansa?"
  
  "Janiw khitirus ampar lurañatak jukʼamp askïki uk uñtʼkayäta ukhajja, nayratpach luraspänwa". Ackerman chachajj mä jukʼa samartʼäna. "Ukaxa jumawa".
  
  "Pay suma. Jichhax umañ munta, Olle, janïr maynix jupar purinkipanx uka jan wali jaqukipirirux katjañasawa" sasa.
  
  
  PÄ TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Drake ukat uka equipox wakicht"asipxäna. Kunawsatix alwa pachan ch"iyar qhanapax inti jalsu tuqinkir horizonte ukar qhant"ayañ qalltäna, jupanakax niyaw Tverskaya calle tuqirux jan axsaras autopamp sarasipkäna. Qharüruw uka chiqar sarapxäna, kunjams puriñax ch"amakïspa uk amuyasa. Pachpa edificio ukax Plaza Roja ukar jak"achasiwayi, jan yaqha seguridad ukar puriñapataki, ukampirus nayraqatapanx mä estacionamiento privado de autos ukaw utjäna ukatx oficinas cívicas ukat mä qawqha tienda ukanakamp muyuntatänwa, janiw jach"a thakhi, calle Tverskaya ukat arsuñax wakiskiti. Ukampis semana tukuyanwa. Uka cheqanakat waljanejj janiw khitis utjkaspänti.
  
  Uka sartasiwix juk"akiw utjäna, jilpach markachirinakas turistas ukanakas aka pachanx wali ikiñankxapxänwa. Qhipürux Drake jupax Zanko ukat yaqha pä jaqiruw pä kutiw uñjäna, ukampis janiw Razin ukan chimpupax utjkänti, ukampirus uka jaqix mä jan ukax pä negocios legítimos uka chiqan utjañapawa. Drake chachan kayunakap taypinkir mochilajj armanakampi municionanakampi phoqantatänwa. Policía ukax aka pachanx jark"aqañax janiw askïkiti, ukampirus qhipa amtapax equipo ukan taqi kun qhanañcht"aspa ukhas. Rusonakax janiw tolerancia uñt"atäpkänti.
  
  Profesoranakax diosanakan sepulturanakapamp indirectamente uñtʼat yatiyäwinak churañatakiw katuntatäpxäna. Uka sapakiw Drake-n equipo-patakix mä saräwi lurañatakix wakisïna, uka yatiyawix finación urun dispositivo ukampix kunas utjaspa ukx janiw amuyapkänti.
  
  Niyakejjay mä sensitivo objetivo ukhamäkchïnjja, alwa horasajj mä raid ukhamarak jan pächasisaw resistenciampi jikisiñapäna, ukatwa equipo de huelga ukajj kimsa jaqenakaruki limitañ amtapjjäna. Drake, May ukat Alicia jupanakax ukham lurapxäna. Inglés warmix autop mä chiqaruw sayt"ayäna. Kimsanpachaw kawkhantï uñchʼukipkäna uka edificion punkupsa ukat mayni ladopan ventananakapsa mä jukʼa uñchʼukipjjäna.
  
  -Yorgi -sasawa Drakexa auton teléfono tuqi säna. -Jumax juk"amp askiwa maldito chiqaw uka tuqitxa -sasa.
  
  -Nayaw uka tuqitxa suma uñt"atäñax apuestasä -sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sasaw arnaqasïna: "¿Reputación? Jumax lunthatätawa -sasa.
  
  Drake chachajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Ukajj Belmonte satänwa. Ukat jakäwinakas qhespiyasaw jiwjjäna" sasa.
  
  Alicia kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Ukhamaw jupajj luräna -sasa.
  
  Mä jukʼa qhepatjja, Drake chachajj mochilap apthapïna. Kimsanpachaw autot saraqasin bolsanakap amparapar aptʼasipxäna. Jupanakax jach"a vaqueros ukat chalecos ukanakamp isthapt"ataw chaleco Kevlar ukan forro ukar imantapxäna. Alicia kullakajj jachʼa thaknam sarasaw llakinakap arsüna.
  
  "¿Turistanakjamati jan ukax jamasat policianakjamacha? Kunattix janipuniw mayj mayjätap uñjkiristti" sasa.
  
  Mai kullakajj mä jukʼa tiempokiw uñchʼukïna. "Taqi kunatix munaski ukax maskarakiwa, Miles. Drake jilatampi nayampejj amparamat kattʼapjjäma" sasa.
  
  Alicia kullakaxa wali ch"amampiwa säna. "Jïsa. Maynit maynikam espadanak apanukupkäta uka qhepatjja" sasa.
  
  Tverskaya calle chiqancht"asax kimsanix jank"akiw Razin edificio nayraqatan estacionamiento ukar mantapxäna. Mä pä autonak saytʼayat qhepäjjat qhepäjjatjja, Mai kullakajj amparamp apnaqat mä jiskʼa ukampis wali chʼamani alcance apsusaw uka edificiot yatjjatäna.
  
  Ukat akham sasaw yatiyäna: "Janiw kuna sarnaqañas utjkiti. "Ukat mueblenakas jiskʼakiwa. Nayraqatax juk"ampirus wali munatawa. Chiqpach lurawix qhipäxat juti" sasa.
  
  -Amtäwirux yanapt"iwa -sasa. Drakex estacionamiento taypinx patat jalnaqäna, yaqha jisk"a tama autonak taypin mä juk"a sayt"asïna, balaclava p"iqip patxar jaquntañataki. "Waliki?"
  
  -Ukaxa chhuxriñchjatawa -sasa. Alicia kullakajj kawkhantï uka materialajj nayraqatapar chʼoqtʼaskäna uka cheqaruw chʼalljjtayasïna.
  
  Mai kullakajj kʼari chuymampiw akham säna: "Jupanakar yatinoqtäta sasaw amuyayäta" sasa. "Lomas ukat jumanakax..."
  
  -Qhipäxar kutt"am, duende -sasa.
  
  Drake jupax mä chhuxriñchjasiñampiw jupanakan chuymap ch"allxtayäna. "Waliki?"
  
  Jupax janïr jaysapkasax sarxänwa, armax wakicht"atäxänwa. Uka uta thiya muytasa, pirqaru qhumantt"asa t"ijtapxäna, ukatxa kimsa kayu thiya punku chiqaru sayt"apxäna. Drake jupax janiw tacto ukat sutilidad ukanak ch"amanchañatak utjkänti, ukhamat sistema de alarma de rayas de baja tecnología ukar jan walt"ayañataki, ukat nayrar jalt"asax mäkiw apuntasïna, ukatx pä disparos amortiguados ukanakaw cerradura ukar jaquntäna. Mecanismox muytasinx pamparuw jaquntatäna; punkuxa juk"ata juk"ata jist"arasïna.
  
  Manqhatpachaw arnaqasiñanakax utjäna.
  
  Drake jupax manqhar jaquntäna, jank"akiw muspharäna, kunatix uta qhipäxax policía ukan katuntat utar uñtasitaynawa. Sapa jiskʼa celulanakajj chʼusakïskänwa, ukampis qhepa pirqamp jakʼachasir jukʼamp pä cuartonakatjja, qhoru uñnaqtʼan rusanakajj mistusipkäna. Drake jupax jaya cuartot jutasinx americano intonaciones características ukanakaw ist"äna, ukatx mä jach"a ch"axwawi ukat mä arnaqasiñaw ist"äna.
  
  "Jupax akankiwa".
  
  Drake jupax ch"axwaskakïnwa. Mai ukat Alicia jupanakax qhipäxapanw ventilación ukamp jalnaqapxäna. Nayrïr rusox kayunakaparuw jaquqanïna, payïrix mä fila barras ukar jaquqanïna, nayrap ch"allt"asa. Jutïr pänix tantachasipxäna, atacantes ukanakar atipt"añ yant"asa, ukampis Mai ukat Alicia jupanakax ladopatw apnaqapxäna. Drake jupax mä jisk"a granada de aturdimiento ukar jaquntäna, ukatx mäkiw cubierta ukar jaquntäna, amparanakapamp jinchup ch"uqt"ata. Ukhampachasa, kunapachatï phallkäna ukajj jukʼamp jachʼänwa ukat jukʼamp askiwa, entrenamientot amtaskäna ukat sipansa. Jupax wali ch"amampiw nayranakap ch"irmthapïna, desorientación ukamp nuwasïna, sayt"asïna ukat jank"akiw janchipax jaquntatäna. Amparanakapampix pistola jupat apsuwayxäna. Mä sensación de sobrevivencia ukaw juparux sartawayi, ukatx armap jaquntawayi - uñisirir ch"aman chiqapar uñch"ukiñapatak jaytasma ukhax jank"akiw jan ch"aman chiqap jikxatani - ukat uka manqhat mistuwayxi. Uka atacadorax sapa amparapan pistola apt"ataw ikiskäna, janiw arxatañjamäkänti kunapachatix Drakex thaya tubo ukat nayrap t"unjatayna, ukat pä muñecap p"akjatayna. Jupax armap kutt"ayäna, jan walt"äwinakampiw muyuntäna.
  
  Mä chachaw jakʼankir cuartot tʼijtjjäna, automático pistolampiw jawqʼjäna. Sapa pirqatwa balanakajj ricochet mistunïna, acerot lurat chʼamani barras ukanakatwa jalnaqäna, ukat pachpa chachanakapatsa ricochetarakïna. Drakex qunqurt"asisaw pistolap jach"ar aptäna ukat juykhükaspas ukhamaw uka jaqirux ch"axwäna. Techonjja, mä línea de pʼiyanakaw uñstäna, ukajj Drake chachan chʼamachasitapajj wali askïtap uñachtʼayäna. Pʼeqep jachʼar aptasïna, payïr cuarto jistʼarat punkut uñchʼukiñ yantʼäna.
  
  Jichhakamax janiw khitirus uñt"atapan chimpunakapax utjkänti. Walja jaqinakaw k"arisipxäna, jacht"asis jan ukax desorientadas ukhamaw jikxatasipxäna, yaqhipanakax pamparuw jalnaqapxäna, qhanaw kawkir thakhinjam sarañas ukx janiw amuyapkänti - patat jan ukax aynacharu. Alicia kullakajj punkuruw jaltawayjjäna, ladopar imantasïna, ukat perqaruw qhepäjjat chʼoqtʼasïna. Mai kullakajj Drake sat chacharuw jakʼachasïna.
  
  Niya khathattʼir mä aruw akham istʼasïna: "¡Pallapallanaka!" "Pallapallanaka, ¡jan jaytapxam! Jumatï jukʼamp jayarstʼäta ukhajja, pʼeqeparuw mä bala ucharakï. ¿Ist'apxitasmati? Jumax América markatakiw jutta, ¿janich ukhamäki?
  
  Drake jupax Alicia kullakaruw suyt"añapatak amparapamp uñacht"ayäna. Jupax nayranakap wal jisk"achasïna. Uka tʼijtʼir balanakajj walja pʼiyanakaruw cuarton yesompi uchat pirqapar chʼalltʼäna. Jupatï ukhamaki...
  
  Ukanx mä ch"axwäwiw utjäna. Drake chachan chuymapax ch"amakt"äna. Janiwa!
  
  "Ukajj mä ewjjtʼänwa. ¡Jutïr urux pʼiqi tuqitwa saraski! Jichhax sarxapxam -sasa.
  
  -Suma -sasawa Drakexa säna. "Motoranakam thaytʼayañakiw wakisi, compañero. Jiwasax sarxapxtanwa".
  
  Uka pʼiyanakatjja, cuarto manqhankir escenan jiskʼa tʼaqanakapat mä mosaico apthapiñ atipjäna. Uka jaqix profesor patxaruw pistola apt"ata sayt"atäskäna, jupax qunt"atäskänwa, inas mesaru cadenamp chint"atarakchïna, ukampis uka jaqix profesor jak"an sayt"atäskänwa, janiw qhipäxan sayt"atäkänti.
  
  "Mä kunakiw utji. Qhepäjjat ventanat uñtam" sasa.
  
  Drake kullakajj May kullakaruw señas uñachtʼayäna, jupajj armap jiljjattayäna. Anqäx pirqaruw uñachtʼayäna, kimsa amparanakapwa jachʼar aptäna, ukatsti pusi amparanakapampiw pʼiqip uñachtʼayäna. Uka jaqejj mä jukʼa tiempo kuttʼankäna uk uñjäna, pistolajj profesoran pʼeqepat jayaruw liwjjatasïna.
  
  "Nayaw iwxt"apxsma..." sasa.
  
  Mai kullakax kimsa kutiw pallapallanak arsüna, anqäx pirqat kimsa jan ukax pusi kayuniw amtäna. Drake chachajj kunjamsa cuerpopajj qhepar tʼijtäna, pistolajj jaquqanïna ukat profesorax jarkʼaqasiñanakapan chʼallxtasïna uk uñjäna. Jupax Alicia kullakaruw señas uñacht"ayäna.
  
  "Saraña."
  
  Jupampi Maimpix retiro ukarux ch"amanchapxäna, Aliciax jan munasir profesorar cuartot aynacht"ayäna.
  
  -Jupax jach"a jach"a tukuriwa -sasawa Aliciaxa arsüna, mä juk"a chhuxriñchjasïna.
  
  Profesorax akham sasaw jachʼat arsüna: "Janiw amuyktati" sasa. Drake chachajj ajanupan tʼaqhesiyat señalanak uñjäna ukat pä amparanakapansa grabarakïnwa.
  
  "¡Jupanakax warmijanïpxiwa! Aka bastardos ukanakax warmijampiw utji. Jan yanaptʼaskä ukhajja, jiwayapjjaniwa" sasa. Uka jaqix jachaqt"asïna, wali Alicia kullakaruw qhipäxar jaquntañ yant"äna.
  
  "Kawkhana?" sasaw jisktʼasta. Drakex mayni amparap jach"ar aptäna ukat mä juk"a pesaje jupa pachparuw apthapïna.
  
  "Pittsburgh markanxa".
  
  Drakex Alicia kullakaruw uñch"ukisïna. -¿Jumaxa sawkasisktati? ¿Pittsburgh, América markanxa?
  
  "Amp suma. Ukhamajj jupar qhespiyapjjam. Taqe kuntï jumanakajj munkta uk lurarakï. Ukampis warmijaxa, janiw uka tuqit kuns yatkiti" sasa.
  
  Drake jilatajj profesorar anqar aytäna. -Jupar qhispiyañatakix taqi ch"amampiw ch"amachasipxä -sasa.
  
  
  PÄ PÄ PÄ PÄ JALJA
  
  
  Dahl ukat Ackerman jupanakax nayra puertoruw saraqapxäna, kunayman jach"a barconak ch"iqa tuqin amarrat uñch"ukipxäna. Puerto Interior uksanx tunka tunka jisk"a botenaka ukat jach"a barconakaw utjäna, yaqhipanakax Reykjavík markankirinakanïnwa, yaqhipanakax jak"at jaya chiqanakat jutapxäna. Uka pä chachanakajj mantañawjanwa saytʼasipjjäna ukat kayuk sarasipkakïnwa, Dahl chachajj jamasat sapa esquinaruw uñchʼukiskäna. Chiqpach jan walt"awix utjaspa ukhax inas Jakob Hult ukamp uñt"asipxatapat jutaspa.
  
  Lamar qotatjja, mä jachʼa thayaw thaytʼanïna, ukat nina nakhaskir spray ukat salta aptʼasirakïnwa. Walja saminakan letreronak pasapxäna, sapa mayniw "Viajes al mar" jan ukax "Festival del Mar" jan ukax "Whale Watching" ukat juk"ampirus "Sea Fishing" sasaw arsuwayapxi. Atlántico qutax quta pirqa qhipäxan mä gris ondulado ukham uñt"atäna, ukat aka thuqt"äwinx Dal jupax kimsa sapaqat horizontes ukan uñjäna. Jupax amuyt"iwa kunjams mayjt"aspa uka sarnaqäwix Drake ukham jichhak ukan jalnaqir jikxatasma, juma pachpaw jaytata, chhaqhata.
  
  Jupax uka jikxatawip ch"allxtayäna, kunawsatix inti jalsu tuqinkir horizonte Suecia tuqir uñtasa. Mä chiqanxa, warmipampi pä wawanakapampix negocioparuw sarapxäna, kawkhans jikxatasi ukx janiw yatipkänti. Kusisiña jan yatiña, sasaw amuyäna. Uka pachpa horasanjja, kunsa Joannajj luraskäna sasaw jisktʼasïna.
  
  Ukat Ackerman chachajj akham sasaw arsüna: "¿Nayamp chika amuytʼasirïtati?"
  
  Dahl jupax mä suyt"awimpiw uñch"ukisïna. Jaqukipirix wali munasiñampiw inti jalsu tuqir uñtarakïna. "Nayax fucking suyt"askta janiw ukhamäkiti."
  
  "Jupat walpun munasta, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Ole..." Dahl chachan arupanx mä iwxt"äwiw utjäna.
  
  Ackerman chachajj jan juchaniw akham säna: "Estocolmo" sasa. "Kunata? ¿Kunsa jumajj amuyaskäyäta?
  
  Dahl jupax sayt"asïna. Kawkhantï Ackerman chachajj Jacob chachar mä barco alasir uñjkäna uka cheqar puripjjäna. Jilïr jaqejj mä jiskʼa janqʼo casconi barcoruw uñachtʼayäna, proapanjja mä jachʼa barandilla ukat chika taypinjja mä bloque cabinajj utjäna. Escalerajj cabina perqaruw makatäna, ukat qhepäjjatjja, maderajj maderat lurat cubiertat mä kurva tʼaqaw popa toqer saräna.
  
  Dahl chachajj muellet saraqasaw barco nayraqatan amarrejj utjkäna uka cheqan saytʼasïna. Nayrïr qʼañuskir ventanatwa mä jukʼa sarnaqañ uñjäna. Uka horasanjja, vidriojj pʼakjatäjjänwa, ukat uka jaqen pʼeqepajj mä jukʼa pasawayjjänwa. Ukat Dahl jupax yaqha jaqin jan wali larusiñap ist"äna. Muelle uksa makhatasinxa wali ch"amampiw bote ukar purintäna. Mä qhawqha segundonakatjja, uka chʼusawjaruw purïna. Jach"a jist"arat punkut mä jilïr jaqiruw uñjäna, jupax Jakob Hult ukhamakïspawa, qunqurt"asisaw mä juk"amp sullka ukat juk"amp suma ch"amani jaqir uñtäna. Payïr jaqix ch"iyar camisetampiw isthapita, ukax musculonakap jach"a uñacht"ayi, jupax llakit uñnaqaniwa ukat cojinete militar ukhamaw arnaqasïna.
  
  Dal jupax jank"akiw jak"achasïna, pallapallaruw jak"achasïna. -¿Kunas akan pasaski?
  
  Uka waynan nayranakapajj jachʼaptayasïna. Qhanapuniwa, jupax wali kusisitaw jikxatasïna, janiw sueco jaqin jakʼachasiñapsa amuyaskänti. "Khitis..." sasaw acento ukamp arsüna. Kunas Europa Central uksanx utji, sasaw Dahl jupax amuyäna. Ch"amaw qhanañchaña.
  
  Ukat Dahl jilatarojj akham sapjjänwa: "Sarjjam" sasa. -Jichhax sarxañamawa, janiw kuna jan walt"awis utjkaniti -sasa.
  
  Suecia markankir jaqejj janiw lakapat mä jachaqtʼasiñ jarkʼkänti. "¿Jan waltʼayatätti?"
  
  "Ne fu-" ukax qhipa pä aruw mä juk"a pachax sañ munäna, kunapachatix Dahl jupax uka waynan nayra puentep nayra manqhar t"unjäna. Nayranakapaxa qhipäxaru liwxatasïna ukatxa mä cortina jaquntata uraqiru liwxatasïna.
  
  "Ay yuspajarapxsmawa". Jakob Hult jupax jacht"asisaw mayjt"ayasïna, ukhamat qhipäxapax mamparo ukar ch"allt"atäñapataki. "Janiw yatkti-"
  
  Dahl chachajj jankʼakiw akham säna: "Jan wali arunak parlañ jaytapjjamti" sasa. "Kuntï uka jaqenakajj akan lurapkäna uk nayajj yattwa, jumanakajj kuntï lurapkta uksa yatiraktwa. Jichhax, nayamp parlt"asim. Jank'aki. Janiw sapaki kuns lurkaspa ukhamäkaspati" sasa.
  
  Ukham sasinxa, qhipäxapan mä jisk"a aru ist"asinxa, kutt"awayxäna. Ukankir jaqix -yaqha pallapalla- chiqpachansa Dahl chachan janchiparuw quntʼasïna, Jakob sat chacharuw mä arma uñachtʼayäna.
  
  "Suyt'ayaña!"
  
  Pistolajj jalnaqäna, balajj Jacob chachan clavículap tʼunjäna. Dahl chachajj kuna segundonakatï utjkäna ukanak apnaqasajj pistolampiw amparap chʼalljjtayasïna ukat katjarakïna, punku marcoruw tʼunjäna ukat nayraqat chʼiqa toqeruw tʼijtäna, ukatsti chʼeqa toqeruw tʼijtäna, ukhamatwa amparapajj chʼiyjäna. Janïr uñisiripax arnaqkasax Dahl jupax nayraqat ajanupar barcon ladopar ch"allt"äna.
  
  Ackerman jilatajj wal arnaqasïna. Dahl chachajj uñchʼukiskäna ukhajja, jaqokipir jaqejj terraplén tʼijtʼir uñjäna, ukat chʼiyar isimp isthaptʼat mä jaqew arktäna. Dahl jupax maldecitaynawa. Jacobur uñkatasajj chʼiyar chʼiyar ñikʼuta ukat wila wartatap uñjäna. Hult jilatajj jiwatäjjänwa, ukampis janiw sum jikjjataskänti.
  
  Maldición ukax wali askiwa.
  
  Dahl jupax mä pistola aptasinx Ackerman arknaqir jaqiruw pallapallanak jaquntäna. Mä juk"a pachatxa, sayt"asisaw qhipäxar kutt"awayxäna, Ackerman juparux imantañatakix wali aski pachanak churäna. Dahl chachajj kisunakap chʼalljjtayasïna, kunjamsa jikjjatasïna uk maysar apanukusajj Hult sat chacharuw tʼijtäna.
  
  -Sum yatiyapxita -sasawa sist"äna. -Kuntï yatkta uk yatiyapxita -sasa.
  
  Jacobun lakapax ch"allxtasïna ukat nayranakapas jach"aptarakïnwa. Lakapat wilax jalsuwayxäna. "Janiw atkti..."
  
  Dahl chachajj akham sasaw thuqtʼäna: "Jiwayapxiwa" sasa. -¿Kunatakis? Sita. Jumanakat sipansa jukʼamp suma wakichtʼat jaqejj janiw utjkaspati" sasa.
  
  Nayranakapaxa jist"antatawa, jakawixa liwxatasiwa. Dahl jupax qunqurt"asisaw uka arunak ch"iyjat lakapat mistxäna. "Mä jaqukipäwi jikxatawayta... ukax... dispositivo ukamp chikt"atawa." P"iqipax ch"allxtasïna. Dahl chachajj amparanakaparuw wali chʼamampi katjjatäna.
  
  "Ukax juk"amp mä thakhiw utjañapa activar... pä fail-safe..." Jakob jupax mä juk"a qunt"asiwayi, mä akatjamat ch"amanïkaspas ukhama. Nayranakapajj tʼijtjjänwa. "Kimsa amuyunaka, kimsa sepultura, kimsa ch"akhanaka. ¿Uñjapxtati? ¿Uñjapxtati?
  
  Dahl jupax mä juk"a pachax amukiw jikxatasïna. Ukatxa: "Janiw chiqpachansa" sasa.
  
  -Ukat Cayman -sasa. Jaqukipirix qhipa kutiw p"iqipax liwxatäna, taqpach janchipax ch"allxtasïna. "Jupax... jupax yatirakiwa..."
  
  Dahl chachajj jachʼatwa juramento luräna. Hult sat chachajj jiwatäjjänwa. Jan tiempo ina chʼusar aptʼasisaw pʼeqep aytäna ukat ventanatwa uñtäna. Qhip qhipa qhipharkir mercenariox Ackerman-arux wali thaqhaskäna. Dahl jupar visittʼañapatak tiempo. Yaqha arma aptasajj cabinat mistuwayjjänwa, cubiertan uñjatäñapatakiw chʼamachasïna.
  
  "Chhuy!"
  
  Ch"iyar isimp isthapt"at jaqix kutt"awayxänwa ukat kunatix utjki uk uñakipäna. Dahl chachajj pä amigonakapampix sarnaqatap yatispawa. Jupax pallapallaruw jaquntäna. Dahl jupax janiw kuyntkänti. Uka disparojj barcon janqʼo barandillapat ricochetänwa. Dahl jupax nayrar t"ijtäna, mä amtar purisa. Jupax aka waynarux katjañapawa ukat mä qawqha jaysäwinak jupat apsuñapawa. Jupax mä kutiw pallapallanak jaquntäna. Mercenario chikatpachaw muytasïna, muspharata uñnaqani, ukat jichhakiw amparapan uñstkäna uka ch"iyjat wila banda uñkatarakïna. Jist'antaña.
  
  Qhepürojj muytasinjja, terraplén toqeruw tʼijtjjäna. Dahl jupax pistolanak bolsillupar uchasax t"ijtäna, mä juk"a samsusaw kunatix jak"ankkäna ukat kunas jutïrin utjani uk amuyasïna. Mercenario ukax pachpa thakhinjam sarantaskakini ukhax jist"arat qhathuruw sarani. Dahl chachajj jukʼampiw jankʼak saräna, ukampis soldadojj wali jayaruw saräna, ukat mä chʼusawjaruw mantäna. Walja gawking locales ukat pä challwa katurinakaruw pasapxäna, jupanakax janïr yaqha línea jaquntañkamax jan amuyt"asisaw p"iqip ch"allxtapxäna. Dahl chachajj uka jaqerojj saytʼañapatakiw arnaqasïna, ukampis inas jupajj samañap qhespiyarakchïna. Puerto uksat jank"akiw sarapxäna, mä jisk"a thakhi ch"iqa tuqiru, qhathu tuqir sarañataki. Inas uka mercenariojj Dahl jilatarojj ukan chhaqhayaspa sasin amuychïna.
  
  Mercenariox kayuk sarnaqir jaqinakarux p"akjasaw mä chiqar jaquntäna, ukat lawat lurat puestonakaruw jalxatäna. Dahl chachajj qalltan jistʼantasïna, ukampis thakipajj chʼamakïtap amuyasïna. Walja liwxatat jaqinakaruw jaltawayxäna, maynix usuchjatänwa, ukat mä jan waltʼayat contador patxaruw jaltawayxäna. Mercenariojj nayrar sartasaw escalerar sarawayjjäna. Jupax uñch"ukisïnwa, ajanupax qhan musphataw uñnaqäna kunawsatix Dal jupax jak"achasïna. Jupajj gradanakaruw cargatäna, patat lado perqat jaltjjasajj jukʼamp altor saltañatakiw apnaqäna ukat niya jan jakʼachasiñjam mä pataruw purirakïna.
  
  Ukatxa, jisk"a chhullunkharuw t"ijtäna, amparanakap ch"allxtasaw equilibrio ukar liwxatasïna, pusi tunk kayuniw qhathut alayaru, jaya chiqan barandillat katxaruñkama ukat jutir nivelar jaltañkama.
  
  Dahl chachajj jan kuna llakimpiw jupat yateqasïna, lado perqampiw makatasïna ukat nayraqat kayunakap mä ledge ukar aterrizarakïna, janiw equilibrio lurañapäkänti. Phisqa segundo, ukat jupax uka chiqaruw chiqancht"äna, pachpa barra patxaruw jaltawayxäna, ukat wasitatw jaltawayxäna, mä ratukiw t"ijtxäna.
  
  Mercenariox esquinaruw purinïna, mä qawqha puñetazonak uñstayasa, Dahl jupax wali yatiñampiw jark"aqäna. Sueco jaqix codo ukat amparapampiw jawq"jatanakarux jark"aqäna ukat kutt"ayarakïna. Mercenariox jak"achasiñ qalltäna ukhax Dal jupax qunquri jach"aruw sayt"ayäna, sapa kutiw uñisiripan p"iqip ch"allt"äna ukat qhipäxar jaquntäna sapa kutiw mä ch"axwäw uraqir purintäna.
  
  Uka mercenariojj jukʼamp suma jaqëtap amuyañatakejj janiw jaya tiempojj munaskänti. Qhep qhepa tʼijtʼasajja, qhespiyasiñwa atipjäna ukat jankʼakiw sarjjäna, ukat calleruw sarañ jaya gradanakar tʼijtäna.
  
  Dahl chachajj jankʼakiw jupar arktäna, janiw ajanupat mä jachaqtʼasiñ jaytañjamäkänti.
  
  Uka loco sueco ukax janiw ukhamakiti, kunawsatix Shelby Mustang ukar kutt"ayañax wayt"atax ukjatpacha.
  
  
  PÄ TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Dahl chachajj gradanakan utjkäna uka barandillat jaltjjasaw jankʼak animalapar katjäna. Uka jaqen chʼakhapajj botapampiw chʼakhanakap chʼalltʼañ atipjäna, nayraqat pʼeqep chʼoqtʼasiñapatakiw khitäna, ukampis yatiñampi jan ukajj juykhüki uka suertempiw tʼijtʼañ jaytäna ukat tʼijtaskakïnwa.
  
  Dahl jilatan telefonopaw istʼasïna. Jupax challwa katurïnwa. Ackerman sat chachan luratawa. Ukax mä juk"a pachanakanwa.
  
  -¿Jumajj walikïsktati? Kunasa akaxa?"
  
  -Kunjamsa sarnaqaskta uk yatiñ munta -sasa.
  
  "Ole café ukar kutt"añamawa. Ukanwa jumamp jikisiñäni. ¡Ukat uñjir nayranakat jithiqtapxam!"
  
  Dahl jupax aruskipäw tukuyäna, kunapachatix Ackerman jupax uka qhipa aruchjanakan chiqapätapat jiskt"asiñ qalltäna. Mercenario ukax thakhi ukat chika taypinx mä jach"a intercambio ukaw t"ijtäna. Autonakajj maysaruw liwjjatasïna ukat bocinanakapwa phustʼapjjäna, auto apnaqerejj jaqoqtasaw amparap luqtäna. Dahl jupax arktäna, pä autonakax jark"antataw jikxatasïna, uka autonakax wali jak"ankxänwa, ukat parachoques ukanakax chiqpachapuniw llamkt"asipxäna. Nayraqatax kayunak jaltawayxäna, suma pulido capuchat liwxatasïna ukat jukʼamp jankʼakiw thaknam sarawayxäna. Uka muyuñajj pavimentación qalanakampi pavimentatänwa, ukhamatwa Dahl chachajj sum katjjarusiñapatak yanaptʼäna. Uka patatjja, jachʼa bloquet mä bloqueruw jaltawayjjäna, ukat laderaruw wal chʼalljjtäna ukat mä chikat thaknam liwjjatasïna. Mercenariox wasitatw jan walt"äwinak utjayäna, janïr thiya quqanakan fronterapar ch"allt"asisaw jutir thakhi chiqancht"äna.
  
  Dahl chachajj mä segundo qhepatwa phallïna ukat mä jukʼa tiempow samsuñatak apstʼasïna. Ukajj inas mä jukʼa samartʼañatakisa ukat pistolapampi arknaqañ saytʼayañatakis wali askïchispa. Ukampis janiw ukhamäkiti. Mercenariox patineta ukarux mantawayiwa, aka pachanx amukiw ukampis wali phuqhantatänwa. Dahl jupax kunjamtix t"ijtkän ukhamarjamaw t"ijtäna, mä jach"a formación de cuña ukar mä jisk"a BMX patat q"umachasaw mä qawqha thakhinak t"ijtäna. Jupan nayraqatapanjja, yaqha kusistʼañ cuñaw utjäna, ukajj parque taqe cheqanwa tʼijtäna. Mercenariojj kayut kayukamaw mä saytʼat cheqan saltasïna. Sapa saltax mä juk"a alturuw irpxaruwayäna, ukhamat patat makhatañkama. Ukatxa, ajanupan atipt"ir jachaqt"asisaw kutt"äna.
  
  Dahl chachajj libre armanïspäna ukhajja, uka tiemponjja, balamp jiwayaspänwa, ukampis uka lantix taqe chʼamapampiw tʼijtäna, mercenario jaqin sarnaqatapat yatiqasisaw tʼijtäna, ukat amuyatapat sipansa jukʼamp faciläkaspas ukhamwa jikxatäna. Altus utanxa, mä jach"a jach"a tukuñ ist"asaxa, mercenariox ukhamarakiw amuypachäna sasaw amtäna. Dahl jupax uka pataruw puritayna. Mercenariojj sum amuytʼasirïtap uñachtʼayäna, janiw jupamp uñkatasiñatakejj saytʼkänti. Jupax qullu patat jaltawayxäna, wali libre caída ukan t"ijtäna, uraqir purintäna, patat jaltxäna ukat liwxatasïna, ukatx jan chhaqhayasaw sartasïna.
  
  Uraqin mä jach"a, wali ch"ullqhi ch"usawjaruw muyuntapxäna, ukat mä hidromasaje ukar muyuntasin mä jach"a thaya umamp uñtataw thiyaparux t"ijtapxäna, ukatx patineta ukan mayni ladopatw phallapxäna ukat civiles ukan callinakaparuw kutt"apxäna. Uka arknaqawix sarantaskakiwa, janiw mä jaqis qhipharkänti ni cargonak jaytkänti. Ukat nayraqatapanjja mä jachʼa cheqaw jistʼarasïna.
  
  Dal jupax nayranakap ch"allxtayäna. Uka qellqatajj qhanänwa: FC REYKJAVIK.
  
  Maldito estadio de fútbol, sasaw amuyäna. Jan askinaka.
  
  Chiqansa, uka mercenariox pachpa longitud de onda ukankänwa. Ukanjja, arknaqer jaqet jitheqtañatakejj mä jachʼa cheqaw utjäna. Jupar jakʼachasisinjja, jachʼa punku muyuntat valle patjjaruw mä monor uñtat makatäna, ukat mä qhawqha centimetronak jayankir alambre de púas ukanakat jitheqtasax mäkiw patat jaltawayxäna, ukat wali yatiñampiw mayni tuqir purinïna. Dahl chachajj saytʼasisaw pistolapar amparap luqtäna. Mercenariox mä axsarat conejo ukham jaltxatayna. Dahl jupax mä kutiw ch"axwäna, balax uka jaqin kayunakap manqhat hormigón chimpunak jaquntäna.
  
  Qhip qhipa lurañ munkän ukax voluntario ukhamaw uñisiripan estadio de fútbol ukar sarañax utjäna, ukampis Dahl jupax khathatit chuymap sayt"ayasax valle ukan cerraduranakap t"unjawayxäna. Ah, sasaw amuyt"äna, mä juk"a suma jikxatasisa, ukat jank"akiw sarawayxäna.
  
  Jaya ukat pachax Dahl-atakix mä jisk"a túnel ukar tukuwayi, ukat uka taypinx jank"akiw amtäwip arktawayi. Uka chimpuxa auton capuchapat mä jisk"a balconar jaltawayxäna, ukat juk"amp jach"aruw jaltxatayna, payïr pisoruw jaltawayxäna, mä yatichat acróbata ukham taqpach liwxatasïna. Mä segundotakix amparapax kayup chhaqhayasïna ukat wali axsarataw liwxatasïna, taqi uka pachanx sueco jaqirux ch"usawja jist"antañapatakiw jaytäna, ukampis ukatx katxaruñap nivelaruw katxarutayna ukat wali ch"amampiw katxarutayna. Ukar purisajj ventana pʼakjasaw manqhar chhaqtjjäna. Dahl jupax pachpa saltonak luratayna, p"akjat umbral ukar makhatkasax sayt"asïna, ukatx manqhar t"ijtäna. Mä qhawqha kayunak nayraqatan chʼiyar isinak uñjäna, pasillot tʼijtʼasa, ukat uka jaqejj maysaruw liwjjatäna. Pistolanak istʼasajj vidrio phallañ jukʼamp jachʼa istʼañat sipansa nayraw istʼasïna. Dahl jupax pachpa cuartoruw mantäna ukat caja ukan p"akjata jach"a, jach"a ventana panorámica ukanx mercenario ukarux asienton qhipäxat qhipäxar jaltatap uñjäna, estadio ukar juk"amp manqhar mantasa.
  
  Dahl chachajj ventanatwa jaltawayjjäna, kayunakapajj sillunakan qhepäjjapan qala plásticopar chʼalljjtatap amuyasïna, ukat nayrar jaltawayjjäna, ukat walja kutiw uka kuyntʼäwip mayamp luräna. Mayachtʼasisaw asientonak filaruw sarapjjäna, lamar qotan thayapajj thayaruw thaytʼayäna, ukat nayraqatapan jachʼa pelot anattʼañ canchajj utjkäna ukajj jan amuytʼasisaw jupanakar mayjtʼayäna. Dahl jupax kimsa filaruw jan walt"ayat jaqit qhipäxankäna. Jupax mä loco saltompiw t"ijtir jaqirux katjañ yatïna, ukampis uraqir puriñ tuqitx llakisïnwa. Jupatakix sinti walja variables ukanakaw utji. Chʼaxwäw chiqan nivelar puripxäna ukhaxa, uka mercenariox janiw yaqha chiqar sarañax utjatap yatpachänti. Qhipa saltapampixa janchipa jayaruw jaquntäna, anqäxa thakinxa wali jach"a t"ijtäna, ch"uxña pampa thiyaru uraqir purisa, pä amparapampi pistola apt"ata liwxatasa ukatxa sartasa.
  
  Dahl jupax qhipa fila asientonakan qhipäxapanx kayunakap jaljtasaw sayt"asïna, jupan pistolaparuw uñch"ukiskäna. -Ukaxa jaqukipapxañani -sasa.
  
  "Taqi jakäwijanx aka laq"umpiw entrenawaytxa" sasaw mercenariox samaqäna. "¿Khitis jumaxa?"
  
  Dahl chachajj janiw kuns siskänti. Mercenarion pistolapajj mä centímetro ukhakiw liwjjatäna. Suecia markankir jaqejj janiw yaqha oportunidad munaskänti. Jupax jank"akiw pallapallanak jaquntäna, kunjams balax uñisiripan pata pechopar ch"allt"äna ukat qhipäxar t"ijt"ayäna, wila wilampiw jichhak khuchhurat ch"uxña quqanak taypin ch"allt"asïna.
  
  Jupax jaltasaw nayrar t"ijtäna. -¿Khitis khithantamxa? sasaw arnaqasïna, tʼijtʼasaw mercenario jakʼar qonqortʼasïna. "¿Kunsa sepulturanakat munta?"
  
  Nayranakapaxa usuchjasiñampi phuqt"ata. -Fuck juma -sasa.
  
  Dahl chachajj pistolapan cañónap wila wartat bala heridaruw chʼalljjtayäna. "Jan ch"amäki jan ukax ch"ama thakhi, moron. Kunsa munta?"
  
  Qhepäjjapar arcoyasaw mercenariojj Dahl chachar saytʼañapatak arnaqasïna. "¿Ukham sapxistuti sasin amuyta? Taqi kunatix yatkta ukax Guy yatichirix wali wakiskir yatiyäwinak jefejaruw pasayatayna. Wali wakiskirïnwa, ukatwa sarjjañapäna" sasa.
  
  "¿Kuna kasta yatiyawinaksa?"
  
  "Mä qhawqha yatiyaw sepulturan jikjjatapjjäna. Chʼamani jaqenakarojj jankʼak qontʼasiñapatak yanaptʼki uka kasta" sasa.
  
  Dahl jupax katjataynawa. -¿Ch"amani jaqinaka?
  
  -Nayan irnaqir waynaxa -sasa. Mercenariojj ñikʼut mururasïna ukat wasitatwa oraqer jaqontäna. "Mä fucking pusir uñtasitaruw tukuyi. Jupax saxra ukat taqi saxranakapamp mä fucking camionan ukat jupax taqiniruw chiqak infiernoruw irpapxistu. Jichhax jan ukax ch"axwapxita jan ukax nayat jithiqtapxita, inglés asno."
  
  Dahl chachajj qheparuw kuttʼjjäna. Jupax janiw uka jaqirux chiqañchkänti. Kunas juparux Moscú markar jankʼak kuttʼañamawa sasaw säna. Kunas tiempojj jankʼakiw tukusjjatap yatiyäna.
  
  
  PÄ TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  Drake chachajj janiw samartʼkänti, janïr profesorar mä suma utar imantapkäna ukhakama. Mochilapa ukat armanakap jaquntäna, refrigeradorat mä botella uma apsusaw jankʼak umäna. Mai kullakajj wali amuyumpiw uka jaqerojj muyu mesa jakʼar ikiyäna ukat usuchjatanakapat inventario luraskäna uk uñjäna.
  
  Hayden jupax mä aru arsüna, ukatx Kinimakax mä kit de primeros auxilios apsüna. Aka sapakiw jukʼamp maletar uñtasitäna. CIA ukax taqi kuns churawayi. May jilatajj usuchjatanakap qollañwa qalltäna.
  
  Drake chachajj Hayden jilataruw uñachtʼayäna. "Jupax warmijaruw rusanakax katuntapxi sasaw saraki. América markanx".
  
  "Kuna? Cristo. Kawkhana?"
  
  Drake jupax yatiyäna ukat Karinar jawskasax ist"arakïnwa. Refrigeradorat yaqha botella uma apsusin profesor nayraqatar ucharakïna.
  
  "American gobiernotakiw irnaqapxta", sasaw arsuwiyi. -Kuntï yatipkta uk yatiyapxita -sasa.
  
  Uka jaqix akham sänwa: "Janiw khitis americano jaqjam uñtʼatäkiti. "Jan ukax jupat sipansa". Jupax Haydenar p"iqip ch"allxtayäna.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Ukampis jan yuspärasir yankee asnomar qhespiyapjjayätwa" sasa. -Ukat warmimar qhispiyañatakiw ch"amachasipxä -sasa.
  
  Drakex botella jak"achasïna, uka jaqix axsarañan q"aphipar samsusaw ch"uñuskäna uk uñjäna. "Diosanakan kimsa sepulturanakap jikjjatapkäna uka equipot jila partejj jiwasanakawa. Jiwasampiw parltʼapjjsma. Jiwasajj yanaptʼaraksnawa" sasa.
  
  Mai kullakajj mä usuchjatap llampʼu chuymampiw qʼomachäna. "¿Kunatsa jan juma pachpa sutimampi qalltasma?"
  
  "Ukhampuni. P'ampachawi. Nayan sutijajj Wayne Patterson satawa. Nayax Universidad de Pittsburgh ukan arqueología histórica ukan yatichiritwa.
  
  "¿Kunatsa Moscú markankta, Wayne?"
  
  "Aka asnu Razin ukat thuqhurinakapax. Jupanakajj jupanakatak irnaqañapatakiw yanaptʼapjjetäna. Irak markanw secuestrapxitu ukat aka chiqar irpapxitu. Kunapachatï jan yanaptʼañ munkta ukhajja, utajan direccionap katoqapjjetäna ukat..." samsusaw "Audrey kullakarojj secuestrapjjäna. Mirä amp suma, jumaw jupar yanaptʼañama" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jiwasax lurañäniwa" sasa. -¿Kunatsa Irak markanxa, Patterson yatichirixa?
  
  Qhiparusti, uka jaqix mä juk"a samarañ qalltäna. "¿Janit amuytʼkasma? ¿Irak markan arqueología tuqit yatichiriti? Babilonia markanxa, chiqpachansa. Aka chiqax -... nayan pasión ukhamänwa."
  
  Drake chachajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw sillunakapar qhepar jaqontäna. "Kuntï jikjjatapkta uka toqet mä jukʼa yattanjja. ¿Kunatsa mä jachʼa sarnaqäwi jan yatiyapkista" sasa.
  
  "Babilonia markaw akapachan nayrïr jan walinakajj tantachasïna sasaw sapjje. Nayax jan wali jaqinakat parlaskta, jan wali tamanakat. Jan wali lurañanaka. Alaxpachankir juchan markapa. Nayratpachaw jan walinakamp chikt"ata. Biblian pachapat Hussein chachan pachakama. Ukhamajj Babiloniajj cheqpachapuni akapachar jichhajj qhespiyañapajj walikïskiwa. Qunt"asipxam ukat mä vaso apthapipxam, akax mä misterio sarnaqäwiwa, ukax taqi misterio sarnaqäwinakaruw tukuyani".
  
  
  * * * .
  
  
  "Babilonia markax uraqpachanx juk"amp jach"a markapunïnwa - pä kutiw. Llatunk punkunakampi muyuntatänwa, ukat jukʼamp jachʼa punkujj Ishtar Punku satawa. Alejandro Magno sat chachajja, nayrajj walja oraqen apnaqir jaqejja, Babilonia markanwa jakasïna ukat jiwarakïna, ukat Nabucodonosor chachan palaciopanwa urunak tukuyäna. Jiwatapanx mä thuqt"awiw uñacht"ayasïna - Sabres ukan thuqt"awipa, jan ukax Paqallqu Velos ukan thuqt"awipa. Alejandrojj Zeus chachan yoqapa sasaw walja kuti säna. Jichhajj taqe ukanakjja, sarnaqäwinakan qellqatäki uka qʼoma cheqäkaspas ukhamawa" sasa.
  
  -Babilonia markax diosanakan punkupjamaw jaqukipata. Yorgey jilatajj sofá patjjan qontʼatäkasaw arsüna. "Ukhamajj ¿ukhamajj ¿kunatsa Alejandrojj ukan qamasïna?"
  
  "Babilonia markajj jupar jawstʼäna sasaw amuyta. Yaqhax ukat sipansa, mä juk"a wakiskir coincidencia ukhamawa, mä chachax uka pachanx taqiniw mä jach"a diosan wawapjam uñjapxirïna. Jupax tunka payan Alejandría markaruw utt"ayäna. Nayra sarnaqäwinakat sipansa jukʼamp jachʼa biblioteca. Jupajj Egipto markankir faraonanakaru, emperadoranakaru ukat reinanakaruw uñtʼäna. Juparojj taqe kunat sipansa wali jachʼa reyi ukat wali yatiñani jaqe sasaw sapjjäna" sasa.
  
  -Inas taqi kunas jan walinakächi -sasawa Aliciax chika taypin säna, uka hechizo p"akintasa. "Leyendanakax tiempompix jukʼamp sumapxapuniwa".
  
  -Inas jumax chiqaw sasksta -sasa. Ukampis Babilonia markar kuttʼasajja. Etemanki markan ziggurat ukax marka manqhan luratawa, Alejandrox jan amuyt"asisaw t"unjawayi, ukatx nayrïr Torre de Babel ukham uñt"atawa. Uka montículojj basepan utjkäna ukajj wali jachʼänwa, jichhürunakansa uñjasiskakiwa" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Suytʼam" sasa. "Babel markan Nayrïr Torrepa. Mä sapakiw utji sasaw amuyayäta" sasa.
  
  -Ay janiwa. Uraqpachanxa patak patak torrenakaw uka pachpa amtampi lurat utji. Ukampis ukajj yaqha sarnaqäwiwa. Mä tuqitxa qhipürux kutt"awayxäwa. Taqeni uñtʼktan uka Babiloniajj cheqapuniw jukʼamp nayra markajj utjkäna uka cheqan lurasïna, uka markajj Babilonia satarakiwa. Aka nayrïr markajj tʼunjatäjjänwa, kunjamtï Sodoma ukat Gomorra markanakajj Diosan qollan ninamp tʼunjatäpkäna ukhamarakiw tʼunjatäpjjäna, ukhamat jan wali juchanakapat castigo churañataki. Qhipharux jaqinakax mä p"iya allsupxäna, uka markan axsarkañ qhipharkir yänakap apsupxäna ukat machaq markan cimientonakapar wasitat imt"apxäna sasaw sapxi. Ukhamatw mä wiñay leyenda Babilonia ch"usawjat utjistu - mä axsarkañ ch"iyara p"iya jan taqi qhanampi, kawkhantix janipuniw yaqhax utjkaniti jan ukasti jiwañampi t"unjañampi q"añunakaw utjani".
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Ukham walja cheqanakaruw uñtʼta. -Jupanakax arumax discotecas satawa.
  
  "Babilonia markax akapachan chika taypinkänwa. Alejandro, jach"a reyi, wali qhuru nuwasirinakamp muyuntata ukat taqi jaqinakat sipan juk"amp yatxatat jaqi. Walja imantat yatiyäwinakan dueñopäspawa sañax janiw wakiskiti. Ukat kunatï akapachar tukjaspa uka toqet mä sarnaqäw istʼaspa ukhajja, ¿janit amuyaspa?"
  
  Jichhax Drake-x qunt"asïna. Mä akatjamatwa profesorax pachpa arupat parläna.
  
  -¿Janit jupax churkaspäna?
  
  Drakex nayranakap ch"uqt"asïna. -Jumax akham sañ muntaxa...
  
  "Alejandro chachjam jaqetï akapachar qhespiyañatak mä thak jikjjataspa ukhajja, ¿kunsa luraspa" sasa.
  
  Alicia kullakas jichhajj nayrar jaltjjänwa. -¿Ukat jupax uk luratayna?
  
  "Ay jïsa".
  
  
  PÄ TUNKA PÄ PHISQA JALJA
  
  
  "Ukampis ¿kunatsa Alejandro ukham jaqejj akapachar tʼunjañatak mä amtar creyispa?" sasaw Hayden jilatajj mä jukʼa nayrar sartasajj jisktʼäna. "¿Janit chiqätapat pächaskaspa?"
  
  Patterson yatichirix jachaqt"asïnwa. "Walikiwa, jupax uraqin ch"amapatsa, thaya thayt"awinakatsa taqi kuns yatïna. Qullan chiqanakax t"unjañ ch"amanïpxiwa. Chiqansa, uka tiempon yatxattʼat jaqinakax chiqpachansa jichhürunakat sipansa jukʼampiw jupanakat yatipxäna, sasaw jachʼat arsüna. Jichhax taqpachaw clasificatäxi..." sasa.
  
  -¿Janiwa kunasa? sasaw Alicia kullakajj ewjjtʼäna.
  
  Uka americano jaqix nayranakap ch"irmthapïna. "Janiw kuntï sañ munkta uk yatkti, jiskʼa señora, ukampis jichhürunakan oraqen chʼamanïtapat amuyunakajj wali sumat sipansa wali muspharkañjamaw amuyasi sasaw sañaja. Janipuniw uñachtʼayatäkiti, uñjtawa. Janiw oficial ukhamakiti, kunatix walja suma qullqimp yanapt"at agencianakaw jamasat yatxatapxi. Uraqinx mä jach"a imantat ch"amampiw t"ijti sasin amuyt"awi. Janiw khitis uka tuqit istʼañ munkiti" sasa.
  
  "¿Aka oraqen chʼamapajj akapachan tukusiñapampejj ¿kunsa lurasi?"
  
  "Walikiwa, nayajj jumar akham jisktʼapjjäma. ¿Uka elementonakan tʼunjiri chʼamapajj tʼunjkaspa sasinti amuyta?"
  
  "Jïsa". Drake chachajj kuns amtasïna. "Mä sobrecarga de elementos ukax t'unjäwinak, jan walt'äwinak, nina jawiranakar puriyi".
  
  "Ukat ¿kunas jumatakix wali askïspa uka pusi elementonakat qhanañchañataki?"
  
  -Energía ukawa -sasawa Mai kullakaxa llamp"u chuymampi säna. "Uraqin churatawa".
  
  Patterson jilatajj jachaqtʼasïnwa. "Confianzajj walikïskiwa. Nayra civilización ukanakax aka uraqin ch"amapat taqi kuns yatipxäna. Jupanakat waljanejj mä kasta jan ukajj yaqha toqetwa jupar yupaychapjjäna. Jichhax uraqin ch"amapan juk"amp qhan chimpunakapax uraqin ch"amap vortex ukan uñacht"ayasiski. Chiqansa, akax wali chʼamani chiqawa. Punto focal, inas mä confluencia de corrientes ukhamächispa. Australia markan Uluru-Kata Tjuta - Ayers Rock - ukham chiqanakat amuyt"añäni. Jach"a Pirámide. Glastonbury markankir Tor. Haleakala cráter ukax Hawai markankiwa. Jumatï uka cheqanakar visittʼirïsta ukhajja, kuntï nayajj sañ munkta uk amuyasmawa. ¿Gran Cañón sat jawir thiyan saytʼasisin amuktʼat, jachʼa jachʼa utanakan chhaqhata, ukat qhawqha imantat chʼamas ukham qullan chiqax katxaruspa uk jisktʼasirïtati? Jan ukax Waimea Canyon ukax Kauai uksankiwa. Grecia markan meteoro qalanaka. Bolivia markan wasar pampan reflexivo. Jiwañ Valle, Nevada markanwa. Cristal Cuevas, México markanwa jikxatasïna. Turquía markan chimeneas mágicas ukanaka. Jach"a Azul Ch"uqi Belice markan. Nayajj saraskakiristwa" sasa.
  
  Drake chachajj akham sasaw arsüna: "¿Uka kimsa sepulturanakajj aka oraqen chʼamañchtʼkir vortices ukanakan amtaparjam utjatap amuyasmati?"
  
  Patterson jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Jan pächasisaw -sasa.
  
  "P'ampachawi". Kinimakax manq"añ utat mistuwayxäna. "Chiqpachansa, aka kasta historia tuqit yatichäwix chiqaparjamaw utji, ukampis yatktanxa, janiw kunas akapacharux jan waltʼaykiti. Ukhamajj ¿kunjamatsa ukham lurasajj Razin chachajj secuestrayätam ukat uka espadanak jikjjatañatakejj apnaqaraktamjja?"
  
  Ukajj Patterson jilatarojj cheqpach akapachar kuttʼaykaspa ukhamänwa. Jupax Haydenar uñkatasaw uñch"ukisïna. -¿Warmijar jikxattati?
  
  "Llamayux desconectatawa. Yatiyäwinak suyt"apxta" sasa.
  
  "Babiloniankir paqallqo espadanakajj Alejandron amtaparjamaw lurasïna. Mä suma materialat luratänwa, sapa mayniw mä yatiyäwimp qellqatäna, uka yatiyäwejj taqpach liytʼasajja, mä jaqejj diosanakan jan tukuskir chʼamanïñapatakiw yanaptʼaspa. Patterson chachajj sapa mayniruw nayranakap turkakiptʼäna. "Jupanakax misti, ch"amani ukat mä jach"a imantat uñt"ataw sasaw sapxirïna, ukax akapacharux cimientonakapar ch"allxtayaspawa".
  
  "Kunjama?"
  
  -Janiw nayax uk yatkti -sasa. Kunjamtï sisktxa, uka yatiyäwix -yatichäwinaka, jumatix munsta ukhaxa- espadanakar qillqtʼatawa" sasa.
  
  "Caiman chachajj kuns taqe ukanak luraspa sasaw jisktʼasta" sasaw Drake chachajj lupʼïna, ukat uka chʼaphin chʼakhanakapan mesapar uñkatasaw lupʼïna. "Nayaw mä amuyañ aventura, profesor, ukat Razin chachajj negociañatakik espadanak munaski sasaw sarakï. Jupajj janiw sepulturanakat yatiñ munkiti" sasa.
  
  Patterson jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Janiw yatkti. Ukampis Singen markankir sepulturat yati. Nayrïr espada jikjjatasajja, kuntï qhepat yateqapkäna ukajj Singen markan sepulturajj kunjamäñapänsa uk yatipjjäna" sasa.
  
  "¿Jichhakamax espada jikxatapxi?" Hayden jilatajj jachaqtʼasïnwa.
  
  "Ay, pusiniruw jikxatapxatayna. Trabajojanjja wali sumätwa, señorita" sasa.
  
  Hayden kullakajj jachaqtʼaskaspas ukhamaw istʼasïna: "¿Pusani?"
  
  "Nayrïr pusinirojj Babilonia pʼiyaruw imtʼatäpjjäna. Ukanwa Razin chachajj nayrïr kutin thaqkäna. Warmijan jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapajj cheqaparjam yatjjatañajatänwa, janiw aynachtʼirjamäkti. Jilt"ir kimsa espadanakax - Torre de Babel ukan imt"atäpxänwa. Uka nayrïr torrejj utjkäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukajj jupanakar qellqtʼat mä yatiyäwiwa. "¿Jukʼamp qhanañchtʼasmati?"
  
  "Janiw liytʼkti. Chiqpachansa, janiw liytʼirjamäkti" sasa.
  
  Drakex umap ch"allxtayäna. "Kunats janixa?"
  
  -Aka machaq arumpiw qillqt"ata, jupanakax jikxatapxataynawa -sasa. Patterson jilatajj llakit uñnaqtʼanïnwa. "Diosanakan arupa".
  
  Janiw khitis sarnaqkänti. Drake chachajja, taqenis jupar uñtasit amuktʼatäpjjatap amuyäna. "¿Alejandrojj diosanakan arup yatïna?"
  
  -Kunjamtï nayrajj sisktxa ukhama.
  
  "Jïsa, jïsa, Zeus chachan wawapa. Taqi jupanakat sipansa jukʼamp yatiñani. Ukat juk'ampinaka". Alicia kullakajj mesat jaqontasïna.
  
  Drake chachajj Mai kullakaruw uñtäna, ukatsti Hayden jilataruw uñtäna. "Aka misión ukax janiw tukuykiti. Uka espadanak kuttʼayañasawa" sasa.
  
  Hayden kullakajj teléfonop uñakipaskäna. "Ukajj Dahl satänwa. Jupax kutt"añ thakinkaskiwa. "Wali wakiskir yatiyäwinakampi" sasaw säna. Jupar suyt"añäni ukat Irak markar sarañäni. Razin jilatajj niyaw ukankaspa sasaw amuyta" sasa.
  
  
  PÄ TUNKA SUXTAÑATAKI JAQINA
  
  
  Drake chachajj uka jan irnaqtʼañ tiempompiw mä saxrarus apnaqäna. Ben Blake sat jilataruw jawsäna, jupajj aka qhepa semananakanwa arsuwayäna. Wali amuyumpi, manqhan aruskipt"añax nayratpachaw utjäna, ukampis jawst"kasas Drakex yatïnawa, aka jawsañax inas jan sum sarkchiti. Mä arunxa, Ben jilataruw Kennedy jiwatapatx mä juk"a juchañchaskakïna, ukampis jupan utjki uka pallapallaw utjäna, janiw uka wawax qhispiyañatak mä juk"s yant"atap katuqañ atkänti. Maysa toqetjja, qalltatpachwa Ben jilatarojj ukar mantayäna, qalltanjja panpachanikïpjjänwa. Odin ch"akhanak thaqhañ qalltatapatx janiw suxta phaxsis pasawaykiti, ukat uka pachatpachaw walja turbulento umax jallu purintawayxi. Ben jupa pachpaw amparanakap wilamp qʼañuchasïna ukat walja kutiw jiwañ ajanupar uñkatarakïna. Ukat jichhax Drake jupax mä juk"s May ukamp nayrar sartañ qalltawayi, yaqhip yänakax juk"amp qhana uñjawiruw puri.
  
  Ben Blake jilatajj janïr taqe ukanak qalltañapkamajj wali suma amigopänwa. Ben jupax amigop ukhamarak yanapt"awip inakiw churatayna janïr ukat qhipatsa, jupax Drake jupax kunjam jaqis uk yatïna. Uka pisinkir wawax Hayden Jay sat waynaruw chhaqhayasïna, inas jakäwipan wali suma yänak apsutächïna. Jupajj jan walit uñjatäñat sipansa jukʼamp sumwa wakisïna.
  
  "Kamisaki? ¿Mat?"
  
  "Aski urukipanaya Ben".
  
  -Janiw ist'irjamäkti -sasa. Matt? Kamisaki?"
  
  "Waliki. Walikisktwa!" Drake jilatajj arup jachʼat arsüna. Ben jilatan teléfonopat jutir chʼajjwañajj wali ajjsarkañänwa. "¿Kunas akaxa? ¿Coro de ranas ukax?
  
  Ben jilatajj wal llaktʼasïna. -Mä kasta. Aka tamax ".
  
  "Pirqax ikiñankiwa. Uka tiempot aksarojj janiw jukʼamp sum jikjjatasktati sasaw istʼta" sasa.
  
  "Jichhakiw mä pä semana nayrajj kuttʼanjjayäta. Mä ch"am churapxita. ¿Kunsa lurapjjta?
  
  "Ah, janiw ukhamakiti. Secuestrata, carcelar jaquntata. Chiqansa, janïr Dios-Zanco sat chachax janïr nuwantkipanxa, niyaw uka katuntat jaqinakamp pelot anattʼañ atipxta" sasa.
  
  "MÄ? ¿Kuna diosas jichhajj utji? ¿Jumax carcelar sarawaytati? Corea del Norte markankirinakampi nuwasipkta sasaw amuyayäta" sasa.
  
  Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Ukajj pasïr semananwa pasäna. Aka simanax rusanakax ukat inas yaqhax utjchispa. Jumax anatañan kamachinakap yatisktawa -sasa.
  
  -¿Rusa jaqinakaxa? Ben jilatan arupax axsarañjamaw ist"asïna. "Wila Reyïpachati..."
  
  "Janiwa. Janiw uka tayka warmit llakisiñamäkiti. Jupax wiñayatakiw sarxäna. Jichhajj markapas janiw utj-jjeti. Akax yaqha jan wali yänakawa. Kunjamakitix, aka jan wali arunakax wakisiwa. Kamisaki?"
  
  "Mamajampi tatajampejj wali kusisitaw uñjapjjetäna, ukampis Karin kullakarojj walpun faltasipjje. ¿Kunjamsa jupax jikxatasi?
  
  -Jupax jumaruw faltaski, Ben -sasa.
  
  "Walikisktwa. Ukat...ukat Hayden?"
  
  -Jumatï jawsapktam ukhajj jupanakamp parltʼasma ukhajja, yatismawa.
  
  Mä ch"aman guitarran riff ukax Ben-an jaysäwiparuw umamp chhaqhayatayna. Drake jupax qhipäxan yuqall wawanakan jupar jawsapxatap ist"äna. Ben jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Waliki..."
  
  "Walikiwa, amigo. Ukampis Ben, jutïr kuti Inglaterra markar sarkä ukhajja, parltʼasiñasawa" sasa.
  
  "Ukax wali askïspawa".
  
  Janis kuns jikxatkaspa ukham amuyasax Drakex tukuyäna. Ukatx Sam, nayrir SAS masiparu ukat República Checa markan terroristas ukanakar jaqunukuñ yanapt"ir jaqiruw jawsäna. Jupax Sam ukat Joe, mayni jach"a ejercito amigoparux Ben ukar uñjapxañapatakiw mayïna, kunapachatix ch"am katuqapxani ukhaxa. Sam jilatajj chʼamakïniwa sasaw säna , ukampis taqe kun lurañwa arsüna. Drakex janiw juk"amp mayiñjamäkänti.
  
  Celularap ikiñ jakʼankir mesa patjjar jaqontäna ukhajja, Mei kullakajj uka cuartoruw mantäna. Amparapkama ch"iyar ñik"utapax qhipäxar liwxatatäxänwa, ch"iyar nayranakapas llakisiñampiw phuqt"ata. Drake chachajj wakischi sasin amuyasajja, kuntï amuyki uk arsuñap yatïna, ukatwa jan kuns siskänti.
  
  Mä jukʼa qhepatjja, camar jakʼaruw qontʼasïna. Qunquriparuw amparapamp luqxatäna, ukampis janiw munañjam lurkänti, jukʼamp chuymachtʼir jaqir uñtasitänwa.
  
  "Mateo" sasa. Jupax pamparuw uñch"ukiskäna. "Janiw sapa kutix atipkti. Ukat fracasar ukat chhaqhayasma..." sasaw p"iqip ch"allxtayäna. -Janiw nayax uka tuqit yatintkti -sasa.
  
  -Janiw jumanakan juchamäkiti -sasa. Uy, nayax jawq"jataw jikxatasiyäta. Chiqansa, pä kuti, carcelan patiopan King Kong jilïr jilapampi nuwasiñajat amuytʼasaxa" sasa.
  
  Mei kullakajj kunjamsa uñnaqäna ukajj jupan lantiparuw uchatäna. "Chiqpachansa jumax chhaqtxa, Matt. Janiw yatkti. Ukat aka tiempow nayatakejj pantjasiñ qalltañatakejj jukʼamp jan walijja" sasa.
  
  "Kunata? ¿Cayman ukat Babilonia markan sarnaqäwipat layku?"
  
  -Chiqpachansa janiwa -sasa. Uka anattʼañanjja jukʼampinakaw utji, Matt. Kunatï wawatpach jankʼak kuttʼaykitu. Cheqas jumajj uka toqet yatisktawa" sasa.
  
  "Nayarux chhuxriñchjapxita, Mai. Ukax jach'awa".
  
  "Yattwa. Jichhajj janiw jukʼamp chhaqkti" sasa.
  
  Drakex llamp"uchasïna. "Jiwasax complacientes ukar tukuwaytanwa. Mä qhawqha urunak samarañwa apsusipjjta. Janiw pä tunk pusini horanak urux uñjañasäkiti, ukampis" sasaw amparap luqxatäna, "ukax irnaqañawa. Ukat, Mai, nayax jumatakix akanktwa" sasa.
  
  Mayajj sartasjjänwa. -Akax janiw mayamps utjkaniti -sasa. Uñjapxam, kunapachatix akax tukusxi ukhax Chica ukar uñjir sarañ munta. Tokio markan jupar visittʼapjjam. Inas jiwasax panpachani?
  
  Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Suma amuyt"awiwa. Wila sawutanaka. Nayra Coscon ukhatpach janiw Tokio markar sarkti" sasa.
  
  Mai kullakax mä juk"a amuyt"äna, amtasisa. -Uka urunakax wali suma urunakänwa -sasa.
  
  Drakex ajanuparux amparanakapamp cubot"asisaw jamp"att"añatak qunt"asïna. -Ukat akanakax ukhamaraki.
  
  
  PÄ TUNKA paqallqun JANK"A
  
  
  Mai Kitano kullakax ikiskir Drake ukarux ventana jak"an qunt"asitapat uñch"ukiskäna. Jupajj janiw samarañ puedkänti. Jan tukuskir jan ikiñ arumanakax janiw jupar jan waltʼaykänti, ukampis niyaw jan waltʼayasiñapäna. Aka Rusia markanx aka jan kuna jan walt"äwin utapanx CIA ukan jark"aqataw jikxatasïna, jupax jan kuna jan walt"äwin jikxatasitap yatïna. Mai kullakajj janiw ajjsarkänti, ajjsarañajj janiw jupar jakkänti, ukampis amigonakapat wal llakisïna ukat llakisïnwa.
  
  Clan ukax jumaruw thaqhapxtam.
  
  Mä línea ukan mä mensaje ukakiw mä dirección de correo electrónico personal ukar apayata, ukax janiw khitis yatipkänti jan ukasti mä qawqha nayra uñt"atanakapakiw yatipkänti. Ukampis tʼunjiriwa. Chiqpachansa wali axsarkañawa. Nayra pachax jaytawaykaspas ukham amuyaskäna ukax juparuw katjäna, mä tren de carga ukaw jupar purintäna, ukax axsarañanakamp phuqhantatänwa, ukat janiw kuna lurañas utjkänti, jan ukasti nayraqatar uñkatasiñakiw utjäna.
  
  Jichhax, sasaw jupax amuyäna. Kunapachatï kuttʼayawaykta ukhakiw ukham lurawayta.
  
  Aka qhipa urunakanx kunatix luraskan ukax Mai, familiapa ukat amigonakapan chiqpach jiwatap uñacht"ayi. Chiqpachanx mä venganzampiw uñstawayi.
  
  Jan juk"amp amuyt"asisaw Chikan numeropar jawsäna. Kullakapax kimsïr anillo tukuyatat jaysäna.
  
  "¿Moshi-moshi sat chachajj?"
  
  -Nayaxa, Chica -sasa.
  
  "Kullaka! Nayax jumarux walpun munasta ".
  
  "Ukat nayax jumarux munassmawa, Chica. Arup istʼasajj wali kusiskañawa" sasa. Mai kullakax kullakaparux irnaqawipat, amigonakapata, ukat qhipa urunakan jakäwipar kawkir chachanakas jutapxiti janicha uk jiskt"askakïnwa. Chicax qhipa jiskt"äwirux mä juk"a jan walt"ayasaw jaysäna, ukampis taqi kunas walikïskiwa sasaw chiqanchäna, ukat Maix samarañ qalltäna. Mä juk"a larusitayna, yaqhipa suma pachanakata aruskipt"atayna, ukampisa, niya aruskipt"añ tukuyatatxa, Chicaxa qhiparuxa kuntixa Mai kullakaxa taqi pachana axsaratayna ukxa arsüna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Pä uru nayrajja. "Walja jaqinakaw irnaqäwijan visittʼapxitäna. Jupanakax jumat jiskt"asipxäna, Mai. Ukat nayra sarnaqäwinakamat parltʼañäni" sasa.
  
  "¿Ajjsarayapjjtamti?"
  
  -Ay janiwa. Jupanakajj wali suma jaqëpjjänwa. ¿Kunatsa ukham sista?
  
  "Nayra sarnaqatajatxa, Chica. Ukatwa -sasa.
  
  "Janiw nayra sarnaqäwinakamat wal yatkti. Nayajj jupanakaruw uk yatiyta. Ukat nayax jupanakarux sista janiw kawkhankapxtas uk yatkti. Kuntï nayajj jan yatkta ukjja" sasa.
  
  Mai kullakax mayninakatx amukiw qhiparäna, Chicax kuna llakinaktï jikxataskän ukanak jank"akiw chhaqtayäna, ukax gobiernon nayra irnaqäwipampix kunas utjaspa sasaw säna. Jupax wakiskir pacha suyt"äna ukat Chica-rux jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatakiw säna.
  
  -Aski, kullaka -sasa.
  
  Jutïr jawsatapajj Dai Hibiki satänwa. -¿Kawkinkis jumaxa, Dai?
  
  "Waw, May. Walja maranakaw jan contacto utjkiti, ukatx manqhan imantat apsusipxituwa ukat jichhax mä amigaruw serviskäyät ukhax jawsapxituwa. Sumakïñaw jukʼamp askejja" sasa.
  
  "Chiqañchäwi, Hibiki. Nayax llakisiñ ñik"utamarux janchit ch"iyjatäñat qhispiyawayta, ukat amigamarux pä minutos janchit janchir uñt"ayasiñat qhispiyawayta, ukax janiw chiqpachapunix kuntix sañ munkta uk yatisktati, ukax wakiskirïkiti".
  
  -Ay, jumax nayat sum amtasta -sasa.
  
  "Janipuniw armasiñamäkiti". Mai kullakax jakäwipsa ukat walja jaqinakas Hibiki-n Dai-paruw manüna. "Ukampis mä jukʼa jisktʼañaw wakisi" sasa.
  
  "Jan llakisimti. Kuntï jumanakajj jisktʼapkäta uk nayajj yattwa. Janiw jupanakarux kuns churkti, May. Janiwa."
  
  "Kuna? ¿Ukhamajj jumanakan ukar jutapjjarakïnwa?"
  
  "Kipkaraki?"
  
  "Jichhax mä qawqha jaqinakaw Chika markar jutapxi, nayra sarnaqäwinakajat jiskt"apxitu."
  
  "Ukatxa jïsa, jupanakax visittʼapxarakituwa. Ukampis irnaqäwinxa, May. Jupanakax janiw kuna jan wali amuyunak uñacht"ayapkänti. Janiw imantat amtanakajj utjkiti" sasa.
  
  Ukampis Clan ukax janiw munkänti, Maix arnaqasiñ munäna. Jupanakax jach"a muyunakaruw sarapxäna, sapa p"iqinchaw jupanakan munataparjam ajllisipxäna, ukat pachpa pachan jachaqt"asipxäna. Mä kutix jupax uka taypinkänwa.
  
  "Amp suma. Chica nayatakix taqi ch"amampiw uñjañama. Ukar puriñkama" sasa.
  
  "Nayratpach uk luraskta."
  
  "Kuna?" sasaw jisktʼasta.
  
  "Nayajj sañ muntwa, jïsa, jumat sipansa jukʼamp nayrar sartaña. Suti aytʼasajj visittʼañ amtañ qalltawayta" sasa.
  
  Mai kullakajj cejanakap chʼoqtʼasïna. Hibiki-n tonadapanx kunas utjäna, kunas juparux jamasat imaskatapat yatiyäna. Jupax mä juk"a pachaw jiskt"asïna, ukax Chikampix uñt"atäpachati.
  
  "Walikiwa, Dai. Nayajj jankʼakiw jumamp parltʼä" sasa.
  
  Jupax jawsañ tukuyäna, wali ventana uñkatas uñch"ukiskäna, ch"amakanakan nayra pachan kutt"anir fantasmas ukanakar thaqhasa.
  
  
  PÄ TUNKA Llatun JANK"A
  
  
  Drake jupax Thorsten Dahl jupampiw punkun jikisïna, jach"a jaqirux qhipäxaparuw ch"allxtayäna ukatx Olla Ackerman jisk"a yatichirimpiw amparat luqxatäna.
  
  "¿Mä juk"a aventura?"
  
  Dahl jupax nayrap ch"allxtayäna. -Janiwa kunasa wakiskiti. Libre tʼijuñ ensayañakiw wakisi" sasa. Kunjamtï yatiqapkäna ukhama, sueco jaqix janiw uñacht"ayaskänti. Jupatakix Islandia markar sarañax wali uñtʼatänwa.
  
  Ackerman jupax wali mä juk"a ch"allxtataw uñnaqäna. "Thorsten chachajj mä qhawqha thuqtʼirinakamp barcot anattʼaskäna ukhajja, jakäwijat tʼijtjjañajänwa. Ajjsarañjamawa" sasa.
  
  Drake chachajj punku jistʼantäna, kimsa bloqueo mecanismojj jistʼantasïna ukhajja, wali sum istʼäna. Ukhamarakiw sistema de videovigilancia CIA ukan apnaqatax mä milla ukch"a taqi chiqanw uka chiqarux uñakipäna, ukampis janiw CIA ukaruki atinisiñ munkänti, Hayden jupax Mai juparux patrullaruw tapa ukham khitäna.
  
  SPEAR ukan jefepax Dahl ukat Ackerman jupanakaruw asientonakapar uñacht"ayäna. "Jumaruw suytʼapjjayäta. Kuntï yatipkta uk yatiyapjjeta. Jachaqt"asisaw uka rubio agentex Ackerman jak"an qunt"asïna, qhipa phaxsinakan llakisiñ líneas ukanakax niyaw ajanupat chhaqtawayxäna. Drakex Kinimakax jupatakix wali askiwa sasaw amuyäna.
  
  Dahl chachajj jankʼakiw Ackerman chachajj Islandia markan yatiykäna uka sarnaqäwit parläna. "Olle sat chachan irnaqer masinakapat maynïrejj sepulturan mä nayra yatiyäwi jikjjatäna, ukajj diosanakan arupatwa qellqatäna. Qhanapuniw kunatï wali wakiskirïki ukajja. Aka jaqix - Jacob Hult - jupax jikxatatanakap aljawayiwa kunayman jan sinti khuyapt"ayasir jaqinakaru, jupanakax jikisiskakiñjamawa. Jupanakajj Hult jilataruw jiwayapjjäna ukat jiwayañ munapjjetäna" sasa.
  
  -Ukampis janiw atipjapkänti -sasa. Hayden jilatajj mayampiw jachaqtʼasïna.
  
  Dahl jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. -Kimsakiwa -sasa.
  
  Ackerman chachajj jupanakar akham sänwa: "Kuna yatiyäwis utjkchïnjja, Hult chachajj sepulturat apsuwayjjänwa" sasa. -Jupax kawkhantï qalan uñstkäna uka chiqaruw chʼiyjatayna -sasa. Jilïr jaqix colerat uñnaqäna. "Ukham jan respeto jiwasan sarnaqäwisataki".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Prueba uñachtʼayañataki" sasa. -Jupax pruebanak munasïna -sasa.
  
  Dahl chachajj akham saskakïnwa: "Jïsa" sasa. "Walikiwa, ukat jiskʼa amigojajj Russell Cayman sat chacharuw tʼijtäna. Kuntix aka loco bastardox sepulturan luraskäna, janiw yatipkti. Ukampis Olle kullakajj tʼijtjjasaw jawsanitäna. Ukax taqpachawa ".
  
  Hayden jilatajj sillunakaparuw qhepar qontʼasïna. -Ukat taqi kunasa? Suma yatiyäwiw sasaw sista, Dal" sasa.
  
  Uka sueco jaqix p"iqip ch"allxtayäna. "Qhepatjja, Yakob chachajj jiwjjäna ukhajja, uka jaqokipäwimpejj walja toqetwa yatiyäna, jukʼampejj finación urun aparatopatwa uñachtʼayäna. Nayraqatax akham sänwa: "mä juk"amp thakhiw utjañapa activar ... pä fail-safe". Ukat qhiparusti akham sänwa: "Kimsa amuyunaka, kimsa sepulturanaka, kimsa chʼakhanaka" sasa. Niya llätunka t"aqanaka. ¿Uñjtati?" sasa. Ukax ukhama sapurukiwa" sasa.
  
  Drake chachajj llakitäkaspas ukhamaw amuyasïna. "¿Ukajj wali faciläpachati?"
  
  Dal jupax juparux chhuxriñchjasïna. "Janiw qalltañakiti".
  
  Alicia kullakajj jupa pachpaw mä cerveza warjjatäna. "Walikiwa, Torsti. Suma, nayax amuyta, viajemax janiw taqpach pantjasirïkänti. Jichhax taqi kunas qhanawa - yaqha thakhiw utji aka dispositivo ukar activañataki, ukatx maldito seguro ukhamaw Caiman ukax apnaqi, ukhamarak khititix aka fruta murciélago ukar apnaqki. Ukampis llätunk chiqanakax tʼunjatäxänwa" sasa. Jupajj Dahl jilataruw uñchʼukïna. -¿Janit ukax chiqäki?
  
  "Ukhampuni. Infiernoruw tʼunjatäna" sasa.
  
  "Walikiwa, janiw Cayman markax kawkhans jikxatasi uk yatipkti. Janiw khitis ukat kawkhans jefepax uk yatktanti. Jaqukipäwit qhipharux janiw yatipkti", sasaw Hayden jupax saraki. -Nayax siwa, amtaparjam sarnaqapxta ukat espadanak thaqhañatakiw sarapxta.
  
  Drake jilatajj sartasïna. "Wakichtʼat ukat munañani. Akax tukuyañäni -sasa.
  
  
  PÄ TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Russell Cayman jupax mä avión privado ukan Honolulu markaruw apayatayna, ukax mä pista de aterrizaje de aterrizaje ukanw markar alay tuqin mä chiqan uraqir puritayna. Kunjamakitix avión ukax Waikiki Beach ukan uñt"at costa uksan banco ukar saraskäna ukhax hoteles ukanakan qamirïtap uñch"ukiskäna; arco iris ch"iyar, rosa, jach"a utanaka, ukat jupanakat sipanx quri laq"a taypin, Diamond Head uksakama. Nayra cráter ukax paisaje ukanx mistüna, wali wakiskirïtap yatiyaskaspa ukhama. Hawaiano leyendan wali saphintata, janiw khitis uka manqhan imtʼat nayra cuentonakajj kunja muspharkañänsa uk amuyañjamäkänti.
  
  Cayman sapakiw avión ukankäna. Mayni, jan ukax piloto ukat mä jisk"a mochila ukax jupan jak"apan asiento ukanx jach"a jach"a tukuñaw utjäna. Mochilax suma phuqt"atänwa ukat manqhankir yänakax wali sumaw llawuntatäna. Caiman chachajj chʼeqa amparapampiw qontʼasïna, amparanakapajj manqhar uñtatänwa, ukat uka yän anqankir envaseparuw llamktʼäna.
  
  Kali ch"iqa amparapan jisk"a amparapa, jan kuna usuni. Jupajj islandés markankir mä sepulturaruw chʼeqa amparapan jiskʼa amparap imantawayjjäna. Jupax liwxatasïna ukat mistuwayxäna, jaqukipirirjam uñt"ayasa ukat jan walt"ayat jaqin identificación uka apnaqasa, kunapachatix jupar uñt"ir jaqimp ina ch"usat jikiskäna ukhakiw jan lip"katasxäna. Caiman chachajj janiw uka jilïr jaqen ajanupat amtaskänti, ukampis nayranakapan uñtʼatätapsa, ajjsarañapsa uñjarakïnwa. Jupax arknaqäna, ukampis jilïr jaqix amparap qhipäxar uñtataw sepulturar uñt"äna. Caiman chachajj janiw kunjamatsa jupar jikjjatkaspänti ukat absoluto tapapsa mantenispänti, ukatwa chʼakhap jaqontäna ukat sarjjäna. Zac Block chachajj janipuniw yatkaspänti.
  
  Jichhax avionax liwxatasinx sayt"atäxänwa, Cayman jupax uraqir puriñatakikiw wakicht"asïna. Jupax janiw kuna chimpunaks Block-an mercenario "células" ukanakax Islandia markan uñjkänti, ukampis Élite de Sombra ukan p'iqinchiripax jichhakiw pä celdax Honolulu markar purinipxatayna ukatx jichhakiw irnaqañ qalltasipki sasaw arsuwayi. Jupanakax Cayman ukar yanapt"apxaspän ukhax yanapt"apxaspänwa, ukampis jupanakan jach"a kamachipax infiltrar ukat Blok ukar suyt"añänwa.
  
  Cayman markax marka tuqiruw autopamp saraskäna. Diamond Head sat pʼeqejj nayrar jukʼamp jachʼaruw tukuskäna, chʼeqa toqenkir lamar qotajj lliphipiskänwa ukat intix jalantañ qalltäna ukhajja, nadadores ukat surfistas ukanakaw utjäna, horizonte patjjaruw mistunïna. Jupax ikiñ volcán ukar muyuntäna, qhiparusti autox jan uñjkañaw sayt"ayäna, Oahu markan walja tubo de lava ukanakat maynïr cercot mantañ puntu jak"an. Taqi jupanakax Diamond Head uksaruw puripxäna, ukampis akax juk"amp sum uñt"atawa, indirectamente sistema de trampas ukaruw alayax puri. Caiman chachajj Kali chacharuw qhepäjjat chintʼäna, ukat yaqha bolsajj kuna herramientanakatï munaskäna ukanakamp phoqantat aptasaw sarjjäna. Hawai markankir celulanakatxa janiw maynis telefonot parlkänti, ukatwa sapaki jikxatasitap iyaw sañapäna.
  
  Caiman jupax complejo qhipäxan alambre ukx khuchhuqatayna, juk"amp jan uñjkañ chiqan, ukatx alambre lazonakampiw wasitat chint"atayna. Janiw perfecto ukhamäkiti, jan ukasti kuna tiempotï jupar munki ukatakix wali askiwa. Mä jiskʼa edificion tejapar makatasajj wali amuyumpiw cámara de seguridad ukar muytayäna, ukhamat lentepajj punkut jayarstʼañapataki. Mayampiw, janiw perfecto ukhamäkänti, ukampis wawanakas wayn tawaqunakas sapa kutiw uka chiqanakar mantapxirïna, ukat Caimán markatakix mä qawqha horanakakiw munasïna. Jupax uraqiruw jaltawayxäna ukat mä qawqha segundonakatx manqhar mantawayxäna.
  
  Jan qhanampi llakisisax jupan linternap qhant"ayasaw lava tubo tuqir sarawayxäna. Aka lurawinxa, uraqinxa mä suma ch"iyara ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi. Jupax manqhar liwxatasïna, Kali-n mochila-p wali sum askichasa, ukat qhipäxaruw liwxatañ qalltäna, jichhax linterna kisunakap taypin katxarutayna.
  
  Aka uraqin ch"amakax samarañjamakïnwa, janiw Shingen ukanjam jan uñt"at axsarañanak imkänti, jan ukasti manqhan ukhamarak axsarañjamakchïnsa. Jupax kuna kasta uywas aka uraqin qhispispa, kuna uraq manqhan axsarañjamas sasaw jiskt"asïna, ukat mä akatjamat Kali nayra sepulturar munañap jikxatäna. Jupax niyaw kutt"anxani. Mä jukʼa tiempotjja, aka cheqajj utaparuw tukuni.
  
  Caiman ukax lava tubo ukan taqpach largop chiqancht"äna, sumakiw saraqanïna, kayunakapax pusi tunk kayuni warkt"ataw qunt"asïna ukat nayrïr trampas ukar uñch"ukiskäna. Colerajj Infiernon nayrïr nivelapawa.
  
  Supayan k"achacht"at ajanupax Caiman ukar uñch"ukiskäna, nayrax uka sipitar jakañ churir qhananaka ukat mä amuyuni, jichhax jist"antatäxiwa. Caiman chachajj mä jukʼa tiempow uka chʼamaktʼat nayra chʼakhanakapa, ganchot lurat nayranakapa ukat caverno lakapat yatjjatäna, ukat jachaqtʼasisaw pʼakjasïna. Uka jaypʼojj jupajj amuykäna ukat sipansa jukʼamp suma jaypʼupunïñapänwa.
  
  Ukat ukat Shingen markaruw sarapxta.
  
  
  KIMSA TUNKA JAQINAKANA
  
  
  Drake jupax jan pacienciampiw ist"äna, kunawsatix Hayden jupax Karin ukat Gates jupamp mä conferencia de llamada ukar wakicht"askäna. Jupanakan genio operativo de comunicación informática ukax jichhax machaq sede ukan uñstatapatx wali ch"amanchataw uñjasi, ukampis secretario de defensa ukax wali llakitjamaw uñjasi, ukax jan yäqañjamakïnwa.
  
  Gates chachajj akham sänwa: "Espadanakajj uka aparatompi ukat diosanakampi chiktʼatawa" sasa. "Ukax taqpach qhanawa. Nayax uka qillqatanakaw munta - jupanakax juk"amp yatiyapxañapawa. Ukat Cayman ukax transferencia ukatw actuaski, ukampis ¿khitin kamachiparjama?"
  
  "¿Elite Sombra ukax kutt"anxaspati?" Hayden kullakajj akham sasaw ewjjtʼäna, jupajj espacioruw jan saytʼas uñchʼukïna, jefepajj siskäna uka sapa arunak sum amuytʼasa.
  
  "Jichha pachanx taqi kunas lurasispawa. Janiw kuns jaqunukuñamäkiti, Hayden. Mä kunaw chiqapaxa: khititix aka transferencia pagawayki ukat Jakob Hult jiwayawayki ukax tukuykamaw uñjani".
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Sarañatakejj taqpach wakichtʼatäpjjtwa" sasa. -Aka amtatpachaw yanapt"apxsma -sasa.
  
  Gates chachajj akham sänwa: "Uka espadanak sum uñjapjjam" sasa. "Equipomax uk lurapxani. Tiempojj wali wakiskiriwa. Ukat nayax khitis vortex de energía terrestre uka tuqit yatxatañap munta. Patterson yatichirix akax chiqpach phenomenon sasin amuyaspa ukhaxa, yatiñasawa. Janiw qhep qhepa horasan kuna muspharkañanaksa munkti" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jupajj uka toqet yatjjattʼatawa sasaw amuyta" sasa. -Ukampis nayax uñakipt"ä -sasa.
  
  Patterson yatichirix mesa jak"aruw saräna. -Nayaxa yanapt"irismawa -sasa. Ukampis tata, ¿kuna yatiyäwis warmijatxa?"
  
  "Ukax nayawa". Komodo chachan wali ch"ullqhi arupax radion ondanakapatw jutäna. "Jichhax mä equipo uñstayapxta, Profesor. Romero ukat Smith amigonakajajj thakinkasipkiwa" sasa.
  
  Drake jupax iyaw sataynawa. "Mä suma ajlliwi". Jupax Mai kullakaruw ventana jak"an qunt"atäskir uñjäna, amuyataxa, anqankir kunarus chuym ch"allxtayaskäna. ¿Qhipa qhipa urunakanx juparux jayarst"awaypachati? Kunapachatï jupar katuqapkäna ukhatpacha. Uka arumax kuntï lurañ yatki ukanak kʼumiskäna uk sum yatïna, ukampis janiw juchanïkiti sasin amuytʼayañax janiw utjkaspati sasaw yatïna. Kuna pachas, kawkïr jupanakampiw lurasispa. Ukhamaraki Dahl. Drake jupax jach"a sueco jaqiruw jachaqt"asïna, jupax Ackerman juparux nayrapat irpxaruwayäna. Dahl chachajj uka nayraruw katjäna ukat chʼuspap chiqañchäna.
  
  Drakex maysaruw uñtäna, ist"asa.
  
  "Aka tukuyanx naya pachpaw situación ukanx utjitu", sasaw Gates jupax ist"asir arumpi säna. "Yaqhip chachanakax - jupanakax wali wakiskiriwa sasaw amuyapxi, jan ist"atäñataki. Ukat amuyapxi ukhaxa wal llakisipxi..." Secretariox saytʼasïnwa, mä akatjamat sinti jayarstʼatap amuyaspa ukhama. -Janiw kunas wakiskiti. Ukajj nayan jan waltʼäwijawa. ¿Yaqhax utjpachati, Jay?"
  
  -Nayax amuyta, ukax taqpachawa, tata -sasa. Hayden jilatajj Gates chachan señalap suyäna, ukatsti Karin kullakaruw uñtäna. "¿Aka tuqit kuns yatta?"
  
  "Janiwa. Nayatakix akax mä yatiyäwiwa" sasa.
  
  Hayden kullakajj lakap chʼoqtʼasïna, qhanaw llakitäta. Drake chachajj amuyunakapwa liytʼäna. Taqinipuniw Jonathan Gates jupat llakisipxäna, chiqpach ch"ama SPEER ukan qhipäxapan - uka jaqix warmipar jiwayat uñjasitapatx juk"akiw samañap katjatayna. Ukat qullu patat mä qawqha qhuru uñisirinakanïnwa, roedores ukanakax kayu manqhat uraqi ch"allt"añakiw kusisipxañapäna.
  
  "Walikiwa, Karin. Cayman markat amuyasipxam ukat jupax kawkhans akapachan uñstaspa ukhax jank"akiw yatiyapxita".
  
  "¿Ukat warmijasti?" Patterson jilatajj akham sasaw säna.
  
  Drake chachajj uka jaqen codoparuw llamktʼäna. "Komodo, Romero ukat Smith jupanakax aka tuqinx chikañchasipxiwa, janiw jaya pachax munaskaniti. Jiwasaru confiyañatak chʼamachasipjjam" sasa. Uka arunakxa kuttʼayäna, ukampis janïr jarkʼkasax lakap jaytawayxäna. Ukat mä jukʼa pächasisaw akham säna: "Janiw khitis jukʼamp suma chʼamanïkaniti" sasa.
  
  Patterson jilatajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. -Jumax chiqpach chuymacht"irïtawa -sasa.
  
  -Janiw nayajj jumar chuymachtʼañatakejj akankkti -sasa. Drakex jayaruw sarxäna ukat Mai ukar jak"achasïna. Jupax jachaqt"asisaw aruntäna.
  
  "Irak markar ch"allt"añatakis wakicht"atätati, rusa asnupar ch"allt"ir sarañamawa ukat mä qawqha espadanak katuntañamawa?"
  
  -Nayax kawkhans arkta, Matt -sasa.
  
  Drake chachajj janiw parltʼasjjänti. Mayan jaysäwipax janiw sum istʼaskänti. -¿Jumajj walikïsktati?
  
  Ukat llampʼu chuymampiw akham säna: "Clanajj thaqhaskituwa" sasa. -Janipuniw saytʼapkaniti -sasa.
  
  -Ist"apxam -sasawa Drakexa jupan jak"aparu qunt"asïna. "Janiw juma sapakïktati. Janiw jumampi nayampikis ukham lurapkti. Jupajj tantachasipkäna uka equiporuw uñachtʼayäna. "Sapa mayni aka waynanakawa. Sapa mayniw liwxatapxani ukat yanaptʼapxani. Aka Babilonia asuntos tukuyañäni, ukatsti..." Amparap ch"allxtayäna. -Jumampi apasiña -sasa.
  
  Mei kullakajj uñnaqapajj chʼamaktʼänwa, kunatï ukhamäkchïnjja. "Janiw jupanakar uñtʼktati, Mat. Jumax janiw nayjam jupanakar uñtʼktati. Ukat khitis jupanakan p"iqinchiripaxa..." sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Uka equipox jak"ankir base estadounidense uksaruw apayatäna, ukatx Camp Adder Irak uksaruw apayatäna, ukax operaciones militares ukat comunicaciones ukanakan jach"a markapawa. Uka chiqatx terrenox wali ch"amawa ukat jan walt"ayiriwa, kunatix computadora a bordo ukakiw taripaspa, ukax jan pantjasisaw coordenadas preregistradas ukar puriyatayna. Drake jupax jach"a jan wali ejercito autot mistuwayxäna, jaya chiqan Camp Babilonian qhananakap uñjasa. Khitinakatix uraqpachan jach"a nayra t"unjäwinakat maynïr patxaruw mä pallapallanak utt"ayañ amtapxäna , chiqpachans uka arumax mä jach"a mono juyra apsupxäna.
  
  Janitï americano jaqinakax kuns thaqhapkchïnxa, sasaw amuyäna. Ukat basejj mä chhullunkhañ jarkʼaqänwa.
  
  Jupanakan pachpa amtapax wali mä juk"a nayrar sartawayiwa, wasar pampan ch"amaka ch"amaka taypinxa. Uka equipojj aruman uñjañ lentes uchasisaw wakichtʼasipjjäna, armasipjjarakïnwa, coordenadas ukanakas uñakiptʼasaw wakichtʼasipjjäna. Ukax q"uma yatiñanïnwa, ukatwa taqinix ukar sarapxäna, Patterson ukat Ackerman jupanakamp chika. Patterson chachajj uka allsuñ cheqat yatpachänwa. Ackerman chachajj uka kusistʼañatakikiw ukankäna.
  
  Dahl chachajj jan waltʼayat jaqokipirirojj akham sasaw ewjjtʼäna: "Jakʼat qheparapjjam" sasa. -Ukat amukt"asim, jan ukax nayax mordazampiw ch"allt"asiñama -sasa.
  
  Ackerman jilatajj akham sänwa: "Jumampi warmimampi" sasa. -Panpachaniw chiqpachapuni pachpa ist"asipxi -sasa.
  
  Alicia kullakajj sueco jaqeruw jakʼachasïna. -Jumax kuna pachas mordazampiw ch"allt"asisma, Thorst.
  
  "Ukat ¿kunsa machaq noviomax uka tuqit amuytʼaspa?"
  
  Aliciax lakap jist"aratayna ukampis janiw mä arsa arskänti. Mai kullakas mä k"ari jachaqt"asiwi apayanitayna. Drake jupax amuyt"awayiwa, janiw juk"amp imantat yatiyäwinakax aka equipon utjkänti. Jupax Yorgi ukar uñtäna. "¿Janïr sarkasax yaqha jamasat yatiyapxitati, masi,?"
  
  "¿Rusianakatxa?" Yorgy kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Janiwa".
  
  Drake jupax uka matiz ukaruw katjatayna. "¿Yaqha tuqit kamsaraksnasa?"
  
  Yorgi kullakajj pächasïnwa. -Jiwasax parlt"añäni -sasa. Jayp'uru."
  
  Drakex qhip qhipa sarxäna, Mai jupax jupan jak"apan sarnaqäna. Hayden ukat Kinimaka jupanakax nayrar sartapxäna, Alicia ukat Dahl jupanakax arktapxäna, jupanak taypinx civiles ukanakaw utjäna. Duelo de aire corrientes ukanakax laq"a granos apthapisinx jan walt"ayirinakaruw jaquntapxäna. Uka ch"uxña quqanakax tobillonakaparuw ch"allt"asipxäna. Jan kawkits mä jach"a laq"a qutaw sartawayi, ukat jupanakarux pataruw makhatapxañapatak wayt"awayi , ukatx mayni chiqat saraqapkän ukhax base estadounidense ukan jaya qhananakapax q"al chhaqtawayxi.
  
  Wali sarnaqasipkänwa, mä navegador portátil ukampikiw irpata. Mä horar uñtasitäkäna uka qhepatjja, Hayden chachajj amparap jiljjattayäna ukat equipojj saytʼjjänwa. Drakex jinchupan mä clic ist"äna.
  
  "Uka dianax nayraqatamankiwa. Jichhax taqpach amukt"aña, jan ukax wakiskchi ukhakiw" sasa.
  
  Drake chachajj wali amuyumpiw uñchʼukïna. Ukham jakʼankchïnsa, kuntï uñchʼukipkäna uk amuyañajj chʼamakïnwa. Mä jiskʼa muruqʼu winchaw nayraqatapan wasar pampat sartasïna, inas sojjta metro alturanïchïna, uka muyuntki uka walja jachʼa montículonak taypinjja, janiw kunäkisa. Ukajj uru qhanan jaytjataw uñstaspa ukhasa, janiw pächasiñasäkiti. Janiw kunas yaqhax utjkänti. Janiw ch"usawjanakax utjkänti. Janiwa k"añaskunakaxa utjkiti. Janiw rusanakax utjkiti. Drakex nayranakap ch"allxtayäna.
  
  Bluetooth ukax mayamp ch"iqt"atawa. -Ch"iqa tuqinx mä maskarat chiqaw uñjta -sasa. Mai satänwa, nayratpach wali chʼikhi uñjirïnwa. Jichhajj ukham sisjjäna ukhajja, Drake chachajj jan saytʼas thaya taypin camuflaje sat red ukan mä jukʼa liwjjatatap amuyasïna. Uka manqhanjja, qalanakaw utjäna, janiw pächasiñasäkiti, autonaka, cajanaka ukat mä kasta tapa. "Amuytwa".
  
  Mä jisk"a qhanaw punku chiqat jutäna, qullqit lurat qhananakax kunatix manqhan utjkän ukat jutäna. Uka qhanax arumax manq"antatäxänwa, kunawsatix jaqinakan lurat aparatopat q"umachasïna, wali suma askichata.
  
  -Nayax amuyta, mä p"iyaw -sasawa Drake-x jiskht"äna. -Ukaxa mä p"iyäñapawa -sasa.
  
  Patterson yatichirix conexión ukax walja kutiw clic luratayna janïr ist"asiñ atipkasa. "Ukax chiqaw sañjamawa. Alejandro chachan sarnaqäwiparjamajja, ukanwa Razín chachajj nayrïr espadanak jikjjatäna" sasa.
  
  "¿Kunjamatsa Alejandrot wal yatta?" sasaw Mayax jiskt"äna.
  
  Patterson jilatajj nayranakap chʼoqtʼasïna. -¿Kunsa nayajj siristjja? Chiqpachansa waranq waranq qillqatanaka, sarnaqäwinaka ukat sarnaqäwinakat qillqatäki ukanakatxa, niya sapa patakatx 90 ukhaniw tiempojan liytʼawayta. Pittsburgh jach"a yatiqañ utax walja qillqatanakaw alasitayna, uka qillqatanakax chiqpachan jupar uñt"ir jaqinakan qillqatawa, sañäni, Tolomeo ukat Calistenes ukanaka. Ukat chiqansa, Aristóteles sat yatichiripat uñachtʼäwinakax utjarakiwa" sasa.
  
  -¿Aristóteles ukaxa? Mei kullakax cejas ukanakax jilxattawayiwa. "Janiw nayax uk yatkti".
  
  -Ay jïsa -sasa. Alejandrox taqi pachan wali yatiñani ukat jach"a reyinakat maynïriruw tukuwayi, jan ukax jach"a reyinakat maynïriruw tukuwayi, ukat jiskt"asiñax ch"amawa, ¿janich ukhamäki? Walja maranakaw Macedonia markan sarnaqäwipat yatjjatayäta, uka markajj markapanwa. ¿Imperiopax kimsa continentenakankäna uk yattati? Espadanakata ukat paqallq velonakat parlir sarnaqäwix wali uñtʼatawa, ukampis sepulturapat sipansa pʼiyaru ukat torreruw imtʼatäpxäna sasaw cruzado uñachtʼayapxäna, ukax jukʼamp jaqinakan sarnaqäwinakapatwa juti" sasa.
  
  "¿Yaqha espadanakax Torre de Babel ukan imtʼatäskaspati sasmati?" Hayden jilatajj akham sasaw arsüna.
  
  "Jïsa. Ukhana."
  
  Llatunk par lentes ukanakaw kawkhantï uñachtʼayaski uk uñjañatakejj muytapjjäna. "P'ampachawi. Norte tuqinxa -sasa.
  
  Chʼamakansa, Drake chachajj mä jachʼa qollu uñtʼaspänwa, uka qollujj patat muyu ukat jachʼa qollunakampi muyuntatänwa. Mä akatjamat mä nayra misteriojj jupar purtʼäna. Aka chiqanwa nayra Babiloniax utjäna, uka markax lunthatat suma uñnaqtʼaninakampi, jan wali juchampi ukat wiñay kusisiñanakampi kʼajkirïnwa. Akax nayra pachan capitalapänwa, nayrax wali suma markapunïnwa, ukampis jichhax t"unjata t"unjäwinakaruw tukuwayxi. Ukampis uka sapa kuti mayjtʼir laqʼa manqhanjja, ¿khitis yatpachäna kuna jan tukuskir nayra qamirïñanakas tesoronak thaqhir jan axsartʼir jaqirux suyaskäna?
  
  Nayraqatapanjja, metal patjjar metalat lurat istʼasïna, ukat mä cubo liwjjatasaw uñjasïna. Mä jaqiw uka p"iyat mistuwayxäna; isipas ajanupas laq"ampi ch"allt"ata, ukat janïr camuflaje carpa tuqir sarkasax lakapat maldicionanakaw mistunïna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Uka pʼiya uñakipasipkakiwa" sasa.
  
  "Inas machaq yänaka thaqhañataki." sasaw Alicia kullakajj säna. "Uñt"kta uka juk"a megalomaníacos ukanakax janiw kunas utjkänti jan ukax qullqi munañan manq"antatäpxänwa".
  
  Patterson yatichirix janiw nayranakap jaya montículot apsuwaykänti. "Alejandro Magno chachan lurataparjamajj paqallqo espadanakajj luratäkchïnsa, qellqatanakapasa, cheqapunis janipuniw uka espadanakat maynirus apnaqkänti. Uka paqallqunakatxa, Jachʼa Espada sat mä armaw utjäna, uka armax wali jachʼänwa. Uka qillqatax mayninakax amuyapxañapatakix wali wakiskirïnwa sasaw amuyta. Ukampis kuna ordenansa imtʼapjjäna uk janiw yatipkti" sasa.
  
  Kinimakax jan ch"am tukusaw liwxatasïna, muspharkañ marcopax janiw sinti askïkänti jaya pachanak jan kuns kamacht"añataki. "Asnujan mä maldito escorpión utjkaspas ukhamaw amuyasi" sasa.
  
  Alicia kullakajj wali jachʼat arsüna. "Tanga uchasisax altu patat taktʼañ yantʼam. Ukatxa chiqpach llakinak yatipxäta" sasa.
  
  -Mano -sasawa Hayden jilataxa jiskht"äna. -Jumax vibratätawa -sasa.
  
  "UKXATA". Kinimakax bolsilluparuw amparap luqxatäna ukat celularap jist"antarakïna. "Janiw pächasiñakiti Kono wasitat."
  
  Alicia kullakajj janïr Pattersonar kuttʼkasajj akham sänwa: "Uka kullakamajj mä escorpionat sipansa jukʼamp jan waliwa" sasa. "Ukhamajj profesor, ¿kunas aka thuqtʼäwin jukʼamp wakiskirïpacha? Sabre thuqt"awi. Pervertido ukhamaw ist"asi".
  
  "Saram. Alejandro chachan jiwañapkamajj mä kutikiw uñachtʼayasïna. Paqallqu Velonakan Thuqt"awipa satarakiwa. Thuqhurinakax espadanakampiw thuqt"apxirïna, niya taqpach isthapt"ataw jan ukax qhana isimp isthapt"ataw thuqt"apxirïna.
  
  "¿Ukat aka p"iya?" Drake chachajj jupanakan nayraqatapan utjkäna uka mä jukʼa qhantʼat pʼiyaruw uñachtʼayäna. "¿Kawkhantï nayrïr Babiloniajj utjkäna uka cheqati?"
  
  -Janiwa chiqpachansa -sasa. Aka chiqax janiw yatiskiti. P"iyaxa kawkhantixa markana qhipa qhipharkir jaqinakaxa imt"atäpkäna uka chiqawa, jaqina nayranakapampi, amuyunakapampi jani uñjkaya. Markapan jan wali qʼañunakapa: phichhantat jaqinakat qalltasa, nina nakhantat yänaka, ladrillonak phichhantat uraqinaka, taqi kunas ukan jaytatäxänwa, wiñayatakiw imtʼatäxäna, janipuniw mayamps uñjasxänti" sasa.
  
  "¿Jan walikïtap layku?"
  
  "Kunjamtï Sodoma ukat Gomorra markanakajj Biblian jan walit uñjatäpkäna ukhama, jïsa" sasa.
  
  "Nayax amuyta, jan walix Shingen markan kimsïr sepulturampiw sum chikt"ata. Taqe jan wali diosanakajj ukan imtʼatäpjjewa sasaw sapa kuti amtayapjjerïtu" sasa.
  
  Pattersonax p"iqip ch"allxtayäna, ch"amakanx juk"akiw uñjasïna. "Ukajj kuna sutinïñasa sasaw sapjjerïna. Jan manqhankirïkaspas ukhamawa, Cthulhu sat chachan chʼusawjapaw sasaw qhanañchasi. Amtañani L.P. Lovecraft ukat fantastico saxranakapampi? Purgatorio ukar mantañataki. Ch"iyara Jiwaña, plaga ukat taqi yaqha jach"a usunakax aka qhipa waranq maranakanx uñstawayi. Janiw nayajj aka laqʼar chhaqtañ munkirismati, amigonaka" sasa.
  
  "Ukax mä p"iyakiwa", sasaw Kinimakax uñacht"ayäna.
  
  -Ukampis kunas... kunas uka tuqitxa.
  
  "¿Uraqin chʼamapa? ¿Akax jumanakan thayanakamat maynïriti?"
  
  -Nayaxa jïsa amuyta. JÏSA. ¿Janit mä jan qhanañchañjam samarañ, mä muspharkañ axsarañjam jikxataskta?
  
  Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. Patterson chachajj nayrajj parlkäna uka yaqhep cheqanakaruw visittʼäna. Chiqpachansa, kunapachatï maynix saytʼasisin mä milagro uñchʼukiskäna ukhaxa, janiw Pachamaman amtapat sipansa jukʼampïkaspas ukham amuyasïna. Kunas juk"amp manqhankiwa.
  
  -Kunapachatix pachax utjkistu ukhax inas aka teoría de energía terrestre ukax juk"amp qhanañcht"añ munsta, Yatichiri.
  
  -Ukatakix kusisipxam -sasa.
  
  Hayden jupax laq"a taypiruw kutt"awayxäna, Kinimaku-n cinturón-ap jawq"jasaw mä ch"akha ch"allt"äna. Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Kunatï munaski ukajj utjistuwa. -Kunjamsa aka chiqar ch"axwañax uk amtañäni -sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA PÄ JAQINAKANA
  
  
  Jonathan Gates jupax jank"akiw jan walt"äw tantachäwir saräna, wali musphataw jikxatasïna ukat janiw sum amuyt"irjamäkänti kuna jan amuyt"kayas jichhax jikxatasi. Tunka payan chachanakaw mä jachʼa mesa jakʼan qontʼasipjjäna, qhoru uñnaqanakapajja, cargopan jukʼamp suma uñnaqap uñachtʼayi, llakinakapajj kunja jachʼas uk uñachtʼayi, jan ukajj kunjamsa jan suytʼapjjäna uk uñachtʼayapjjäna. Jupanakajj wali chʼamani jaqenakäpjjänwa -cheqas akapachan yaqhep wali chʼamani jaqenakäpjjänwa- ukampis istʼatäñatakejj nuwasir jaqenakäsipkakïnwa.
  
  Charles Coburn irpirix jupar uñtataw p"iqip ch"allxtayäna. "Jonatán, qunt"asim. Jiwasax qalltaraksnawa ".
  
  Gates jupax qunt"asiwayiwa, kunawsatix Vicepresidente, Secretario de Estado, Presidente ukan yanapiripar Asuntos de Seguridad Nacional, Jefes de Estado Mayor Conjunto p"iqinchiri, Jefe de Estado Mayor ukhamarak Consejero Presidencial ukanakax CIA, FBI, ukat Departamento del Interior, ukat pä phisqa warawaran generalanakaw utjaraki.
  
  Coburn irpirix qhipa pä tuqitw uñacht"ayäna. "General Stone ukat General Edwards jupanakax ukham lurapxäna. Qalltatpach qalltañamawa" sasa.
  
  Stone jupaw nayrar sartawayi. "Islandia, Hawai ukat Alemania uksan kimsa sepulturanakax Guerra Fría ukjatpachx America markan libertad ukat seguridad ukatakix juk"amp jan walt"awinakaw utji sasaw amuyapxta. Al-Qaeda uksat armasipxam, Singen jupan finsión ukan dispositivop apnaqañax kuna jan walt"awis utjaspa ukax janiw nayrjax uñjatäkiti. Ukat jichhax", chikat Gates ukar kutt"awayxi, "qhipa jikxatawimpi, inas payïr método de activación ukax utjchispa, nayax amuyasta - amuyapxta - América markax nayrar sartañapawa".
  
  Ukhamäspa ukhajja, mesa jakʼankir uñnaqanakajj jukʼampiw chʼamäjjäna, ukampis khitinakarus taqenin nayranakapajj uraqir purini uk yatiñajj janiw chʼamäkänti. Jan ukajj jukʼamp sumawa, sasaw Gates chachajj amuyäna. Kawkïr toqes sapa maynin askipatak jukʼamp yanaptʼaspa.
  
  -Sarxam -sasa. Coburn jilatajj yanapiripajj mä jukʼa tiempo jiñchupar kuns jiskʼat arsüna ukhajja, ukaruw chʼoqtʼasïna.
  
  "Jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñatakejja, uka aparatojj activatäñapawa, kuntï luraski uk uñjañawa, ukat jan apnaqañjamäñapataki jan ukajj kawkhantï mä manqhankir pʼiyaruw imtʼañasa" sasa.
  
  Gates jupax CIA ukan irpiriparux jank"akiw p"iqip ch"allxtayas uñjäna, ukat mä aliado ukhamaw uñjäna. "Niya mä manqhankir pʼiyaruw puriwayjje" sasaw directorajj säna. "Ukat alemán arusa ukhamaraki. Kunjamas jumax aka caso turkañax amtasta, General?
  
  Stone kullakajj lakap chʼoqtʼasïna. "Kunjamatsa jiwasax luraraksnawa, tata. Markasan suma jakasiñapatakiw jan waltʼayatäski" sasa. Jupax qhanaw seguridad ukat vulnerabilidad ukanakat llakisïna, ukax Gates jupax amuyasiwa, ukax nayrïr kunatix janiw chiqak base ukar jaquntatäkänti. Mä suma ángulo, jichhax aka cuarto ukan jaqinakatakix taqi kunat sipans juk"amp wakiskiriwa.
  
  Yämas p"iqinchirux. "¿Kunas wasitat jistʼantasma sasin amuytʼayistu?"
  
  "NASA ukax jaqinakarux espacio ukar khitharaki. Instituto de Tecnología de Massachusetts ukax ingeniero supercomputadora ukanakaruw yatichaski. Jiwasanak taypinx yatxatat amuyunakax utjiwa, mä arcaico dispositivo jan ch"amanchañataki. Inas jan irnaqkchiti" sasa.
  
  Ukat yaqha generalajj akham sasaw säna: "Ukampis yatiñasawa" sasa.
  
  Coburn irpirix Gates juparuw uñt"ayäna. "Equipomax aka qhipäxankiwa, Jonathan. Alemania markankirinakar yanaptʼapjjañapatak yanaptʼsna sasin amuytʼañäni ukhajja, ¿kunsa jumajj amuyasta?"
  
  Gates jupax p"iqinchirit yatxatäna. Phisqa tunk maranïkchïnsa, pusi tunk marani mä suma chʼamani waynar uñtasitänwa, ajanupasa ukat suma uñnaqtʼanisa, jupa pachpaw sum uñjasïna ukat ejercicios sapüruw lurarakïna. Gates chachajja, Coburn chachajj sapa arumaw kimsa horanakak ikiski sasaw istʼäna, janiw uka irnaqäwin mayitanakapatakïkänti, jan ukasti ukakiw munasïna. Jichhax p"iqinchirin ajanupax jist"aratänwa ukat suyt"atarakïnwa. Gates chachajj janipuniw jupar loqhe jaqëkaspas ukham amuykänti. Ukampis nayrajj pʼeqtʼirejj kunjam jaqëkänsa uka jaqeruw arstʼañ amtäna, chuyma manqhapansa ukhamarakiw arstʼasirïna.
  
  "Mä kutix nuwasiñ chiqankäyätawa, tata. Jumax yatisktawa, kunja wakiskiris uka equipor lurañanakap lurañapatak jaytañaxa. Uraqin nayranakas kayunakas wali wakiskiriwa, ukat sum uñjañaw wakisi. Jupanakax chiqapuniw sarapxani -sasa.
  
  "¿Kunjamatsa uk yatismasti?" Jilïr Irpirix janiw coleraskänti, quejaskänti, janirakiw nayra sarnaqäwinakats arskänti. Uka jisktʼajj taqe chuyma, wali wakiskir jisktʼänwa. Ukat janiw mä jaqis aka cuarto ukanx chiqpachapunix llakiskänti, kunatix mä kutix presidentex markapatakix jach"añchataw ch"axwawayxi. Uka juramento firmatapatjja, wali mayjäjjewa. Maynix awisax mä quqar uñtataw mä huracán ukan qunt"asiñapatak wayt"ata.
  
  Gates chachajj yaqha amtampiw yantʼäna. "Janipuniw nayrajj aynachtʼapkituti, tata. Chiqpachansa taqi uka sepulturanak jikxatapxatayna. Jupanakax Dmitry Kovalenko juparuw katuntapxatayna -"
  
  Coburn chachajj akham sasaw säna: "Equipojj kunjamsa nayrar sartaski uk yattwa, Jonathan" sasa. "Ukampis jumatix equipoman dispositivo ukar wasitat activañapatakix jan específicas aseguramientos churañjamäkaspa ukhax mä directa jaysäwi churañamatakiw iwxt"apxsma".
  
  Gates jupax lakap ch"allxtayäna. -Janiw chiqpachapun yatipkti, Jilïr Irpiri. Nayra k"uchupatxa, Stone generalan ajanupax mä jach"a jach"a tukuñar uñtat uñjta sasaw amuyäna, ukampis uka tuqir uñtasaxa, uka jaqix p"iqip muytayäna.
  
  "Jilïr Jilïr Irpiri" sasaw Stone jilatajj säna. "Uka amtar mä juk"a phuqhañatakix recursos ukanakax churapxita. Nayax wakicht"asiñ munta. Ukatxa, secretarion equipopax jan waltʼayaskani ukhaxa, mä jukʼa chʼamañchtʼirinakanïpxtwa" sasa. Taqinipuniw uka entonación ist"apxäna, ukat yaqhipanakax niyaw jachaqt"asipxäna.
  
  "Ukax wali risqiwa", sasaw Gates jupax saraki.
  
  "Jan yant"añax juk"amp risqiwa", sasaw Stone jupax chiqanchawayi. "Markan independenciapax jan walt"ayatawa".
  
  Punkuxa manqhanxa khathatitaynawa. Jupax sum yatïna kunas pasaspa Stone jupax Shingen markan comandante ukhamäspa ukhaxa, ukampis aka cuarto ukan influenciapax general Stone ukar inclinatäskäna. Ukham yanaptʼasajja, pʼeqtʼirejj mä jiskʼa mayiwiruw iyaw sañapa, janiw pächasiñasäkiti. Ukampis Stone jupax wali uñt"atäñ munäna, ukatx niya taqiniw akanx uka generalan arsutaparux iyawsapxaspäna, América markax qhana amuyunakaniwa, Odin ukan dispositivop especificación ukarjam desactivar. Inas ukhamächïna.
  
  Jan waltʼäwejj akhamänwa, sasaw Gates chachajj amuyäna. NASA ukan irnaqañat sipansa jan ukax MIT ukan yatxatañat sipansa, jichhax jupanakan munapki uka amuyunakax juk"ampiw mä muspharkañ sapak jaqir saratayna, jupax supercomputadoras ukanakar hackeasaw carcelar saratayna, jan ukax ikiñ utat mä muspharkañ dork ukaw machaq anatäwin tabla de liderazgo ukar puritayna .Tomb Raider ukax mä jach"a uñacht"äwiwa.
  
  Ch"ama, ch"ama, yatiña, mä juk"a locura ukat fantasía ukar munaña. Ukajj jupanakan munatapapunïnwa. Jupax SPEAR ukatakix mä lema ukhamaw sasaw amuyäna. Kuntï uka equipojj jichhakam yateqkäna ukajj cheqäspa ukhajja, nayra diosanakajj wasitat taqe kunat chikäpjjaspäna ukhajja, inas loco ukat fantasía ukakipkaspa tukuyarojj taqeniru qhespiyapjjchïna.
  
  
  KIMSA TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Karin Blake kullakajj reloj contra tʼijuñap yatïna. Pasïr semanajj wali chʼama, llakisiñ thaya thaytʼanitapatwa jukʼamp sum qhanañchaspa, ukampis jutïr horanakajj jankʼakiw jachʼa thayat sinti jachʼar tukuñap yatïna.
  
  Jupa sapakiw machaq sede central ukankäna. Mä qawqha pachanak nayraw Komodox Pittsburgh markar mä juk"a thakhi saräwipan sarxatayna, Romero, Smith ukat yaqha pä Delta pallapallanakamp jikisiñ amtasa. Patterson chachan warmipajj wali jiskʼa utapanwa katuntat uñjasiskäna. Ukhampachas yatichirix antutatäxän ukax jichhakiw utjkchïnxa, Karin jupax markapan utapan kunas pasawayxiw sasaw suyäna, ukampis jach"a rusanakax - Razin ukat Zanko, jupanakat uñt"apxäna- wali ch"am tukupkaspas ukhamaw amuyasi. Jan ukax inas uka yatiyäwix janïr filtratäkchiti. Karin kullakax qhipa kutiw Komodo ukar conexión uñakipt"äna.
  
  "¿Jichhakamax wali suma, T-lunthata?"
  
  "Kunjamatix Mountain Dew, jisk"a Kazmat-ja."
  
  Karin kullakajj munasiñampi jupanakar jawsir istʼasajj jachaqtʼasïnwa. "¿Nayax apsta uka wayna pallapallanakax janiw jichhakamax puripkiti?"
  
  "Jichhakamaw suytʼapxta. Uka yatiyawinakax muspharkañawa, Karin. Naya jak"an qunt"atäkasmas ukhamaw ist"asi -sasa.
  
  "Nayax muntwa". Ukampis Karin kullakajj sede centralan sapakïtapat wal kusisïna. Ukajj Gates chachan kunjamsa jupar confiyäna uk uñachtʼayäna. Ukax jutïr pachapax Jonathan ukat SPIR ukanakar yuspajarasinx wali suma ukat qamirïtap uñacht"ayäna. Ukaw wasitat jakañajj utjaspäna ukwa uñachtʼayäna.
  
  Komodo jilatajj akham sänwa: "Pʼeqem jachʼar aptañamawa" sasa. "Jupanakax akankapxiwa".
  
  Ekipun p"iqinchiripax mä juk"a pachaw jan internetan sarxatayna, machaq equipopar kuna jan walt"äwis utji uk qhanañchañataki. Karin kullakajj mä qhawqha minutonakat kuttʼaniñap suyäna ukat mä lazo wakichtʼäna, uka lazojj taqeniruw pachpa equipo toqejj mayachthapiñapäna, maynit maynikamaw mayachthapisiñapäna, satélite toqew jupamp chiktʼatäñapäna. Machaq HQ ukax mä juk"a jisk"akiwa, jan ventananakanïnwa, ukatx nayra pacha garaje ukakiw mantañax apnaqatäna, ukampis jupanakax irnaqañapatakiw lurapxäna. Sistemas avanzados de comunicaciones ukat vigilancia ukanakax jilpach jach"a cuarto ukankapxataynawa, equipo ukan equiponakapax payïr cuarto ukankapxataynawa. Janiw celdanakas utjkänti, janiw jisktʼasiñ utanakas utjkänti, mä jiskʼa sotano ukhakiw utjäna, ukajj Karin kullakaparjamajj sede centralan jukʼamp thayapunïnwa.
  
  Uraq manqhan jaltxañ thakhi, ukax Pennsylvania Mall uksaruw chiqak puri.
  
  ¿Kawkïr tawaqurus ukham jan munkaspa?, sasaw lupʼïna. Ukat jukʼamp sumajja, wali muspharkañawa, wali jakkirïnwa, walja mistuñanaka, seguridad ukat imantasiñ utanakaw utjäna. Ukat jukʼampejj uka túnel sat manqʼampiw mä tʼantʼa manqʼañatakis apnaqarakispäna!
  
  Ukampis janiw jichhürunakankiti. Komodo ukat uka equipox juparuw atinisipxäna, jupax ofensa ukan yanapt"añapataki. Mä kutix conexión ukax utt"ayatäxän ukhax sistema de vigilancia ukaruw chuym churasïna, sistema de mapeo global CIAs ukampiw uta teja ukar jach"aptayäna. Uka jachʼaptayañajj wali jachʼänwa ukat cristaljam qhanarakïnwa. Jupajj nayrïr misión ukan apnaqapkäna uka armanakat maynïr amtasïnwa, uka armajj perqanakatwa uñjasïna. Ukham armax aka chiqansa jutïrinsa wali askïspawa, ukampis janiw Aliciax kuna pächasiñatak apnaqani sasin amuytʼäwip amuyunakapat apsuñjamäkänti.
  
  Mä doble clic ukax Komodox wasitat internetankxatap yatiyäna. -¿Anatañ qalltaña?
  
  "Ukax anatañankiwa. Herrera ukat Tyler jupanakax scout ukat mä chiqawj imantasiñ jikxatapxi. Nayrïriruw katjañäni, ukhamat jan wali rusa ajanupar uñachtʼayañataki ukat ukampiw manqhar mantañäni" sasa.
  
  -Ukaxa risqiwa ist"asi.
  
  "Yant"ata ukat atiniskañawa. Ukhamarus, taqi kunas risqiwa, wawa. Anqankapjjtwa, manqhar mantañatakiw chʼamachasipjjta" sasa.
  
  Karin kullakajj mä chacharuw wawanakan parltʼasitap latanak uchañ toqet jiskʼat arsuskir istʼäna, ukat jankʼakiw Smith sat chachajj sasaw amuyäna. Jupax jisk"a chuyman Marine-t ist"ataynawa, ukhamat chuymapan sarnaqatap uñt"añataki, mä conexión ukhas ukhamaraki.
  
  "Jan llakisimti" sasaw Komodox säna. "Ole Smith pisinkir jaqix llakitaw jikxatasi. Tunka payan horanak nayraw Mei kullakarojj mensajenak apayanitayna ukat janiw jayskänti" sasa.
  
  Karin kullakajj larusitaynawa. "Inas tukuyarux jamp"att"asiñ faltchi, ¿janich ukhamäki?"
  
  Mä juk"a amukt"añaw utjäna, ukatx Smith-an arupax thaya tuqir purintäna. "Miss, jumax suertenitawa nayax Delta ukhamätwa sasakiw siristxa. Nayatï Marine ukhamäristjja, aka qhepatjja, fuck off sasaw sapjjerista" sasa.
  
  Komodox larusiñampiw jalnaqäna. "Jupax jan walin jikxatasi. ¿Ey Romero, ¿kunjamarak aka urun jakasktasti?"
  
  "Janiw jaqichatäpkti, tata. Jupajj khitirutï munki uk uñjaspawa" sasa.
  
  -Nayax amuyta Drakex kuns aka tuqitx arsuñapawa. Karin kullakajj Herrera ukat Tyler sat pä jaqenakajj Patterson chachan utapar wali amuyumpiw jakʼachasipkäna uk uñjäna. Delta markankir pä pallapallanakajj wali yatiñampiw uta muytapkäna uka laphinakani ukat cinturar puriñkamajj cubiertanakar puripjjäna, uka uta manqhan imantasipjjäna. Jupanakajj janiw jankʼakïpkänti. Karin kullakajj pä tunk llatunkan minutonakaw suytʼäna ukat mayjtʼayasïna.
  
  -Taqinipuniw akan tantachasipxta -sasa.
  
  Komodo sat chachajj janqʼo lurat camionetapan manqhanwa sarnaqäna. Uka tapajj wali sumapunïnwa. Thakhi chiqankir utax machaqar tukuyatäskäna ukat sapa uruw kunayman yänakax munasïna.
  
  Romerox akham sänwa: "Ukhamaxa, ¿kunjamakis Drakex? ¿Taqi akax mä machaq lurawimp chikachati?"
  
  "Babilonia" sasaw Karin kullakajj Komodo jilatarojj kusisit arupamp jayskäna uk istʼäna. Ukatxa: "Jan jisktʼamti" sasa.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Uñjapjjam, interesasipjjayätwa. "Niyakejjay jiwasan equiposajj janïr machaqar tukuyatäkchejja, mä suma aru jiwasatak uchasmati".
  
  Karin kullakajj niyaw Komodo chachan pʼeqepan chhuxriñchjasir istʼäna. "Kuna? Kunata?"
  
  Ukat amuktʼañaw utjäna. Inas cejampi ukat amparanakampi parltʼasipjjchïna.
  
  Ukatx Komodox arupamp kusisitaw arsüna. -¿Jumaxa sawkasisktati? Chiqpachansa? ¿SPEAR ukar mantañ munasmati? Suma, Drakex jumat wali jach"atwa parli, Romero. Juma layku parltʼañajataki mayisitamat wal jachʼañchasta" sasa.
  
  -Kuna pachasa, dude -sasa.
  
  Smith chachan arupaw uka aruskipäw jark"äna. "¿Mai kullakajj nayat sum parläna?"
  
  -Jupax janipuniw jumamp jan jakaskti sasaw säna.
  
  Mayampiw amukt"apxäna, ukat Karin kullakax Romerorux jiskht"ir ist"äna. -Jan jachañ qalltamti, alaxpacha layku -sasa.
  
  -Fuck juma -sasa.
  
  Pallapallanakan kʼuchirtʼäwip uñachtʼayasajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. Janiw kuna lurañas utjkänti, ukatwa jiskʼa refrigerador-congeladorar saräna ukat mä botella uma apsüna. Ukan saytʼatäskäna ukhajja, thaya liquido umtʼaskäna ukhajja, mä akatjamat amuytʼasïna, qhep qhepa kuti ukham sapakïtap janiw amtaskänti. Jupatakix muspharkañ amuyt"awi. Karin kullakajj nayrajj jañchipan sapakiw utapan chʼamakan jikjjatasirïna, amuyunakapansa sapakiw amuyunakapan chʼamakan jikjjatasirïna. Qhep qhepa horasajj sapakiw utapankpachäna, janïr Ben jilatarojj Hawai markar yanaptʼiriw saraskta sasin siskäna ukhakama.
  
  Jupax machaq jakawiparux jank"akiw mantani, ukham jakañatakiw yuritayna sasaw amuyatayna. Taqi jan waltʼäwinakapaw ukatakix wakichtʼäna. Jichhax kuna pachanakatix jakaskäna, uka suma urunakax jupatakix wali sumapunïnwa.
  
  Ukat Komodox taqi ukanak taypinx ch"amampiw sayt"asïna, anclapa. Uka amuytʼajj chuymapar purkäna ukhajja, enlace directo ukar pä kuti chʼetjjtasaw chuymapar purtʼäna.
  
  "Jiwasax uka anattʼañanktanwa. Lado punkujj jichhakiw jistʼarasïna" sasa.
  
  Karin kullakajj asientopar kuttʼasaw tʼijtäna, satélite ukan uñachtʼayat uñachtʼäwipa ukat Komodo casco cámara ukanakat mayjtʼayasa. Pistolapan cañón ukat camionetan manqhankir manija taypinwa uñchʼukisïna, qalltañap suytʼäna. Karin kullakajj Tyler chachan camarapar mayjtʼayäna. Laphinakan chʼusawjanakapatjja, mä jachʼa jaqeruw uka chachar jakʼachasir uñjäna. Tyler chachan mä jukʼa samañapaw mayni chachan kayunakap jukʼamp chʼamañchtʼäna.
  
  "Ukax anqankiwa. ¿Jiwasajj mä chʼamanïtanti?
  
  Karin kullakajj jankʼakiw revisionar mayjtʼjjäna. Uka uta jakʼanjja janiw kunas yaqhajj sarnaqkänti. "Taqi kunas qhanawa".
  
  "Unxtayaña."
  
  Komodo equipox uka equipon ofensivap qalltawayi. Janq"u camioneta qhipäxapax jist"arasïna ukat kimsa jaqinakaw jaltasin mistuwayapxäna ukat acera uksat t"ijt"apxäna ukat jardinan thakhipar makhatapxäna. Tyler jupax imantat mistusaw uñisiriparux mä perfecto estrangulador ukamp uraqiruw jaquntäna. Karin kullakajj jan chʼamani chʼajjwañ istʼäna ukat wali qhoru qʼañu arunak istʼäna, ukampis janiw jaya tiempojj utjkänti. Herrerax Tyler-ampiw mayachasi, ukat jupanak taypinx pä Delta pallapallanakaw ruso-rux Navidad pavo-t sipans juk"amp ch"amampiw watapxäna.
  
  Karin kullakajj Tyler chachan camarapampiw uñjäna, kunjamsa Komodo chachajj thakin jupanakar pasäna. Uka jisk"a cámarax Komodo, Smith ukat Romero jupanakaruw chika jist"arat punkut chhuxriñchjasir uñjäna. Ukat Komodo p"iqin cámara ukax mä ch"usat pasillo uñacht"ayäna, pirqax jamuqanak uñacht"ayäna, escaleranakan mä jach"a t"aqapa, mä canasta de lavandería phuqt"ata ukhamarak phuqhantat uñacht"ayäna. Sistema comm ukax pasillo tukuyat jutir qhuru larusiñanak apthapiwayi. Komodox señal uñacht"ayäna, ukat kimsa jaqinakax uka chiqaruw sarapxäna. Komodo pistolan cañón ukax mä ladot yaqha ladoruw controlat sarnaqäna. Karin kullakajj uka revisión uñakiptʼäna. Wali qʼomapunïnwa, ukampis mä papelankir mä jaqew uka thaknam saraskäna.
  
  Pasillo tukuyankir mä cuartotjja, mä toro uñtasit mä jaqew mistunïna, niya larusiñatakjamaw ajanupanjja, kimsa armat soldadonakar jakʼachasipkäna uk uñjäna. Testosterona sat hormonajj jankʼakiw jalnaqäna, ukat phisqa jan ukajj mä jukʼampiw yatiñat sipansa jukʼamp jachʼäna, ukat cinturón qhepäjjaparuw mä pistola thaqhañatak amparap luqtäna, arnaqasïna.
  
  Komodo armax liwxatasïna. Uka wakax qhipäxaruw t"ijtäna, janq"u wilaruw mayjt"äna. Komodo jupax nayrar sartawayiwa. Uka disparojj juykhükaspas ukhamaw cuarto manqhat jaqontäna, ukat perqaruw chʼuqtʼasïna.
  
  -Tyler, Herrera, patat uñakipt"am -sasawa Komodox comunicadoraparux jisk"at arsüna.
  
  -Sapakiw cocinan jikxatasi -sasawa Romerox yatiyäna. "Jan amigonaka".
  
  Smith jupax uraqi manqhankir mayni chiqanakaruw uñakipäna. "Taqi kunas qhanawa".
  
  Komodox jank"akiw kutt"awayxäna. -Tukuyañani -sasa. Jupax jank"akiw pasillot saraqanïna, Tyler ukat Herrera jupanakar arktasaw escalerat makatäna. -Smith -sasawa säna. -Jan garajet armasimti -sasa.
  
  "Juparux".
  
  Karin kullakajj Romero chachan cascopan utjkäna uka cámarajj wali chʼamampiw kuttʼankäna uk uñjäna. Uka jaqejj cocinan yesompi uchat perqanakaruw jachʼa balanak jaqontäna, ukat lado placanakar uñtasit pʼiyanakaw jaytäna. Mä jisk"a jach"a jach"a tukuñaw thakhix qhanaw sasaw yatiyäna.
  
  Smith jupax manqhar t"ijtäna, pä kutiw rusa jaqirux llamkt"äna, ukhamat jan chiqaw sañapataki. Garaje ukar mantañ manqhankir punkux mä jukʼa jistʼaratäxänwa. Karin kullakajj jankʼakiw jupar jakʼachasïna, ukampis wali amuyumpiw uñjäna. Jupax armapan barrilpampiw punkux juk"amp jach"ar jaquntäna.
  
  -Contacto -sasawa samaña manqhana arsüna. -Warmixa akankiwa, janiwa sapakikiti -sasa.
  
  Chiqañchañatakis ukhama, "¡Qhipäxar kutt"am! ¡Jan nayar jak'achasimti!
  
  Karin kullakajj chhuxriñchjasïna. Qhip qhipa qhipharkir rusax Audrey Patterson qhipäxan sayt"atäskäna, mä amparapampiw kunkapar ch"allt"äna, mayni amparapax p"iqiparuw pistola katxarutayna. Warmixa wali axsarata uñnaqt"anïnwa ukatxa jachaqt"asisawa ajanuparuxa jalsuwayxäna.
  
  Smith jupax nayrar sartawayi, inas atacador ukarux clásico pantjasiwipar jaquntañ suyt"chispa, pistola rehen ukar jayarst"ayañataki, juk"amp jach"a amenaza ukar uñacht"ayañataki. Ukampis rusanakax janiw istʼapkänti.
  
  -¡Nayaxa ch"axwaña!
  
  Mä disparojj istʼasïna, ukajj sistema de comunicacionanak taypinwa istʼasïna. Karin kullakajj Audrey Patterson kullakaruw arnaqasir uñjäna ukat jan chʼamanïskir uñjäna, ukampis balajj nayraqataparukiw faltäna.
  
  "¡Jutïr urux mantaniwa!"
  
  Komodox uka chiqar mantasinx qhuru arumpiw arsüna. Karin kullakajj pusi cam-pʼeqenakajj mä semicírculo ukham muyuntapkäna uk uñjäna. Phisqïrix qhuru, juk"at juk"at jalnaqir hormigón pamparuw uñtatäna.
  
  -Janiw kawkirus sarañax utjkiti, jumax bastardo -sasawa Smithax típica exasperación ukamp säna. -Uka flechaxa guisantes ukanakampiwa.
  
  "¡Jumaw antutista!"
  
  Smith jilatajj akham sasaw qhuru arsüna: "Arstʼasiñajj tukusjjewa, Boris. "Suma rusa jaqïñamawa. Janiw amigonakamajj kuttʼanipki ukham pirqanakar chʼalltʼatäñ munktati" sasa.
  
  Komodo jupax nayrar sartawayiwa. -Samarañamawa -sasawa llamp"u chuymampi säna. "Panpachaniw jumanakax". Karin kullakajj janiw sum yatiskanti, rusa ukat Patterson señora jan ukajj rusa ukat Smith ukanakat sañ munäna.
  
  "Kunsa munta?" sasaw Komodox jiskt"äna. "Jumax juparux jaytanukuwaytawa. Jiwasax aruskipt'añäni".
  
  "Jaytaña. Jumax garajet mistuwaytaxa, jiwasax sarxaraktanwa. Nayax juparux librëxi ukhax jaqunukuraktwa" sasa.
  
  Smith jilatajj wali jachʼatwa arsüna. Karin kullakajj cuerpopan sapa musculonakapajj chʼamaktʼkaspas ukhamwa amuyasïna, sapa nervio tukuyapajj tensión ukanïnwa, kunattejj phisqhïr pʼeqenkir cámara, Tyler chachan cámarapajj llantanakaparuw uñchʼukiskäna ukat saytʼäna. Jupajj nayat kimsa kayunikiw jayarstʼañapäna. Jichhajj jupajj suytʼaniwa.
  
  Jichha kutix Komodox mä chiqaruw sarxäna. Ruso chachajj pistola aptʼasisaw jupar arktäna. Komodo jilatajj akham sänwa: "Kunatsa taqenis jan ukhamak samarañasäki" sasa. -Audrey kullakax p"iqipat pistola apsuñamawa ukat parlt"añäni -sasa.
  
  "Waliki!" sasaw rusa jaqix jach"at arsüna. "¡Jumaruw uñchʼukiskta!"
  
  Taqi kunas wali jank"akiw ukat clínica tuqitx pasäna. Tyler jupax Herrera jupat mä señal katuqatayna, sartasinx pä kutiw fusilatayna. Rusia jaqin p"iqipax phallawayi, profesoran warmiparu ukat lado pirqaru ch"allt"asa. Warmix qunqurkamaw liwxatasïna, histérico ukampis jakaskakiwa.
  
  Smith ukat Romero jupanakax jank"akiw jupar yanapt"apxäna.
  
  Komodo jupax yatiyiriruw uñtäna. Ukat akham sarakïnwa: "Misión phoqasiwayi" sasa. "Jichhakiw kutt'anxä".
  
  Karin kullakajj wasitatwa uka revisión uñakiptʼäna. Papel luririx chhaqtawayxiwa. Taqi utanakax ch"amakt"atäpxänwa. Jupax autoridadanakaruw yatiyani, jupanakax ukar sarxapxaspawa. Suburbionakan suman jakasiñapasa, samarañasa qhipürkamaw utjani.
  
  Kunapachatï libre tiemponïkäna ukhajja, celularap apsusaw awk taykapan numerop jankʼak jawsäna, kunjamsa Leeds markan jakañajj jupanakar uñji sasaw jisktʼasïna. Uka qhepatjja, Ben jilataruw jawsani.
  
  
  KIMSA TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  Mai Kitano jilatajj akham sänwa: "Akajj jakäwisan chʼajjwäwipäspawa" sasa.
  
  Drake chachajj wasar pamparuw jalnaqäna, alwa intejj janiw kuns amuykänti, uka intejj qhepäjjaparuw wal nakhantäna, armanakas wakichtʼatäjjänwa. Mochilanakapajj wali suma apthapitänwa, kuna herramientanakatï uka ajjsarkañ pʼiyar mantañatakejj munaskäna ukanakkama. Ukampis jichhajj Drake chachan nayranakapajj nayraqatapan utjkäna uka premioruw uñchʼukiskäna.
  
  Kimsa jach"a carpa camuflado ukanakax Razin chachan mä kunayman tama jaqinakankiwa, jupanakax nayra Babilonia p"iyaruw t"unjapxäna, ukat qhispipxchi ukhax Torre del Diablo, Torre de Babel, kawkhantix Zanko ukat Razin jupanakax nayra tesoros ukanakar thaqhapxirïna.
  
  "Janiwa, janiw sapa alwax café maquinar muyuntat nuwasiñat sipansa jukʼamp jan walïkiti."
  
  Alicia kullakajj jupanakan ladonakaparuw jalnaqäna, pachpa isimp isthaptʼata. "Qʼara bicicletar sarañ pantalonanak jaquntañax jukʼamp chʼamäxänwa".
  
  Mai kullakajj jupar uñkatarakïnwa. -Ukampis apuestastwa janiw ukham waljax jupanakar apsusipkiti -sasa.
  
  Hayden, Dahl ukat Kinimaka jupanakax mayni tuqitx jak"achasipxänwa, pä tamaw mä sistema de comunicación seguro ukamp chikt"ata. Jupanakan amtapax taqi espadanak kunayman qullqinak katuqañawa. Akapachanx jan wali lurawinakaw lurasiskäna, ukat ukakiw uka equipox jupanakamp chiqpach mayacht"asiñapäna.
  
  Perímetro ruso ukax jan ch"amanïxänwa, semanas jan kuns lurañax samaratäxänwa. Suma uñjatapatxa, rusanakax niya tunka payan jaqimp chikt"atäpkaspas ukhamaw amuyasi, pä jefe, mä chachampi mä warmimpi, janiw maynis Zanko ni Razin ukhamäpkänti.
  
  Jupanakajj Supayan Torrepankapjjpachänwa, sasaw Patterson chachajj amuyäna. Kunawsatix jaqinakax qhipa espadanak katuqapki ukhax Patterson, Ackerman ukat Yorga jupanakax rovers ukanakan jaytatäpxänwa aka jisk"a sarnaqañataki. Civiles ukanakax mä juk"a pacharuw mayjt"ayapxani.
  
  Alicia kullakajj lakapat mä chʼalla laqʼa samsuyäna. "Ay jïsa, nayatakix wali askiwa."
  
  Drake chachajj wali chʼamani prismáticos ukanakampiw carpanakan cheqap uñakipäna, ukhamatwa guardianakajj kawkhankapjjänsa uk yatjjatäna. "Jïsa, aka manqhanxa wali juntʼüxiwa. Ukhamäkchisa, jukʼamp jan walipunïspawa. Ukhampachas janiw uka amuyun camello arañanakat maynirus t"ijtapkti" sasa.
  
  Alicia kullakajj taqpach cuerpop muytayäna. "Kuna?" sasaw jisktʼasta.
  
  "Yattati. Suxta, paqallqu pulgadanaka. Tunka millas sapa horaru saraña. Jawq"unakax mä cocodrilo ukham uñt"atawa. Uka camellonakan chʼakhanakapa" sasa.
  
  "Ukhamajj nayajj akan pechojakamaw laqʼan ikiskta, jichhajj jupanakat parlasktawa. Pay suma." Ukat uka monstruonakat maynïrijj dunanakat jaltjjaspa ukhamwa uñchʼukïna.
  
  -Ascorpionanakax juk"amp jan walinakawa -sasa. Kinimaki arupaxa yatiyiriru purintäna. "Mä patjjarukiw jalnaqta. Suerteniw nayax ukx t"unjawayta, sasaw amuyta. Jupanakajj ataque nuclear ukan qhespipjjaspawa, ukampis chʼamani Mano sat chachajj janiw qhespipkaspati" sasa.
  
  -Jichhax sarxañäni -sasa. Alicia kullakajj wasitatwa jalnaqañ qalltäna. "Aka rusanakan uñnaqapax nayatakix wali askiwa".
  
  Drake chachajj saytʼaskakïnwa, codonakaparuw jalnaqäna, nayrapajj jan kikpaki ukat laqʼamp phoqantat cheqat mä qhawqha centimetronak jayankänwa. Alwat intix niyaw ch"amakt"askäna. Mä jan jaytjasaw thayajj nayraqatankir jachʼa carpanakar chʼalljjtayäna ukat jiskʼa laqʼa sajjranakaruw sartayarakïna. Trinidad ukax qhipa jisk"a sartawiruw atipt"äna ukat suyt"äna.
  
  Haydenan arupax uka aruskipirit ist"asïna. "Nayraqata".
  
  Jupanakax perímetro ukarux p"akjapxäna. Drake chachan armapajj thuqtʼasïna. Uka guardiajj mä ratukiw jaquqanïna. Yaqhepasti jan kikpäki uka muyuñan jupar arkapjjarakïna. Uka equipon jankʼak jaquntatapajj jupanakamp barandillanak taypinkir oraqeruw tʼunjäna. Mä qawqha segundonakatxa, camionanak taypinkapxänwa, cajas de empaquetado ukat tambores de combustible diésel ukanaka. Carpan solapajj jistʼarasïna, ukat jan suma isthaptʼat walja jaqenakaw armanak altʼat jan ukajj qhepäjjapar wali chintʼat tʼijtjjapjjäna. Maynix wali ch"usat botella vodka Cruz del Sur ukampiw apt"atäskäna.
  
  Llakit jachañanakapajj alwa thayaruw phoqantäna.
  
  Ukat jukʼamp pä figuranakaw carpat mistunipjjäna. -¡Victoria kullakaxa! jupanakat mayniw arnaqasïna. "¡Nicolas sat chachar jawstʼam!"
  
  Warmix ch"iyar ñik"utani ukat chachanakjam chikat isimp isthapt"ata, jan axsart"as, jach"a jach"a tukuri uñnaqani, vodka botellap Hayden jupan equipopar jaquntäna. "Chiqansa, Maxim. Janiw yaqha lurañax utjkituti" sasa.
  
  Maxim jupax mä corriente de balas ukanakaw cajas de embalaje ukar jaquntäna. Drakex patat jalnaqäna kunawsatix maynix p"iqip jak"ankir marco ukar cepillt"askäna ukhaxa. Juk"amp balanakax cajanakaruw mä thuqt"awimp ch"allt"awayi, kunawsatix Maxim chachan jaqinakax jan walt"äwinak askichapkäna ukhaxa. Mai jupax qunt"asisaw mä p"iqinchäwimp mä perfecto p"iqi ch"allxtawimp apsuwayxi, ukax jefepan kayunakaparuw t"ijtir kutt"ayatayna, juparux t"unjatayna.
  
  "Ipi!" Maxim jupax kayunakapat jaltasaw jiwat jaqirux ch"allt"äna, ajanupax lila wilapunïnwa. -¡Atipjäwi! Jank'aki!"
  
  -Chuyma, Maxim -sasa.
  
  Drakex niya kusisit uñkatasiñap warminakaruw mayjt"ayäna. "Aka paninix niyas jaqichatäpkaspas ukhamaw amuyasi".
  
  Aliciax uñch"ukisïnwa ukat niyaw p"iqip phust"äna. Madera chipsanakax ñik"utap taypinw cascada ukham jalnaqäna. "Janiw kunas utjkiti".
  
  Machaq ch"axwawinakaw ist"asïna. Haydenan equipopax nayrar sartawayiwa, nina apsusaw. Drake chachajj jan sum doblat caja patjjaruw makatäna ukat alayaruw uñtäna. Pä segundonak qheparkäna ukhajja, maynin kunkapar mä bala uchasaw uka balajj pasaskir uñjäna, Victoria kullakajj pʼeqe pʼeqepar wali llakitaw jakʼachasïna.
  
  "Jupanakarux jisk"achapxtanwa ukat jupanakax yatipxiwa", sasaw saraki. -Jichhax sarxañäni -sasa.
  
  Kimsa jaqinakax cajas qhipäxat jaltxapxi, kimsa aleatoriamente sayt"at camionanakat pasapxi ukat qhanaruw mistuwayapxi. Jichhajj pusi tunka kayunakakiw jupanakar jaljtayäna, ukat Babilonia pʼiyajj chʼeqa toqenwa mä chhullunkhayat jistʼarat usuchjatjam ikiskäna.
  
  Drake jupax Maxim juparuw chuym churatayna, ukampis rusax jank"akiw laq"ar jaquntatäna. Victoria kullakajj jupan jakʼaparuw jankʼak saräna, celularap pʼeqeparuw jaqontäna.
  
  -Jan amuyt"asir fucking ukax janiw irnaqkiti.
  
  "Janiwa, Victoria. ¡Aka loqhe fucking ukax aka apsuñ yant"aski!"
  
  Drake jupax Maxim jupax sartaskän ukhax balapampiw ch"axwäna, balapax ruso p"iqip jak"aruw jalnaqäna. Uka pachakamax wali jayäxänwa, uka jaqin mayni amparapamp katxarut yämpi - mä granada - ukamp kun lurañataki.
  
  Maxim jupax piña ukham uñtat explosivonak jaquntäna. Drakex ch"iqa tuqiruw t"ijtäna ukat liwxatasïna. Mai ukat Alicia jupanakax mä juk"a qhipharuw qhiparapxäna. Jupanakar muyuntat laqʼampi laqʼampi pilaranakaw sartasïna. Kimsa segundonakatjja, granadajj phallawayjjänwa, ukat metrallanak tʼaqa tʼaqanakajj taqe cheqaruw chʼeqtʼäna.
  
  Uraqix khathatitaynawa. Alicia kullakajj wali jachʼatwa arsüna. Mai jupax Drake-rux chikat janchiparuw ch"allt"äna, jupax wali liwxataskäna. Drakex jiwayir yänakan wali axsarkañ, jiwañampi phuqt"at ist"asitap ist"äna, ukax jiwayir yänak jupar jak"achasisinx wali ch"amampiw t"ijtäna. Uraqix wasitatwa thuqtʼäna.
  
  Qhiparusti sayt"asïna, taqpach amuyt"asisa, pistola ayxatasin carpanakar uñkatasa. Laqʼa qinayanakaw uñjañapatak jarkʼäna. Jupan jak"apanx May kullakax Aliciaruw amparap luqtäna, inglés warmiruw jupar jak"achasïna.
  
  - ¿Jumax usuchjatätati?
  
  "Janiwa. Ukampis uka fucking araña yänakat maynïr uñjta sasaw amuyta" sasa.
  
  Drakex qinayanak taypin uñch"ukiskäna. Haydenan arupajj auricularapan akham sasaw arnaqasïna: "Manqtʼam. ¿Jumajj walikïsktati?
  
  -Jiwasax walikïsktanwa -sasa. Justu-"
  
  Ukat uka qhepatjja, taqe akapachpajj mayjtʼjjänwa. Kawkhantï ikipkäna uka oraqejj chʼiyjañwa qalltäna ukat chʼiyjañwa qalltäna. Granadajj phallkäna uka cheqatjja, Babilonia sat chʼusawjakamaw jiskʼa chʼakhanakajj utjäna.
  
  Drake chachajj kunatï niyaw pasañapäkäna uk uñjäna. -Ay, ay -sasa.
  
  Jupanakan manqhanjja oraqejj tʼunjatäjjänwa.
  
  
  KIMSA TUNKA PHISQA JALJA
  
  
  Drakex nayrar jaltxataynawa, kunatix jan jaquntañapatak jark"kaspa ukanak katjatayna, ukampis qala uraqix mä jach"a cascada ukanw t"unjatäna, kimsaniruw irpxaruwayäna. Amuyataxa, uka t"unjawix janiw jupanakan territoriopankkänti, jan ukasti carpanakaruw puriwayi, kunatix Victorian jach"a arupax Maxim juparux loqt"atapat tuqinuqäna.
  
  Drake chachajj jaquqanïna ukhajj tiempojj saytʼjjänwa. Jakäwinakapajj balanzaruw warktʼasïna. Ukajj jan tukuskir mä pʼiyaruw jan tukuskir jaqontatäspa jan ukajj mä jachʼa qollut wali chʼamampi jaqontatäspawa. Jupax pirqanakat jaltxasinx janchiparuw ch"uqt"asïna, p"iqip alayaruw jaquntäna, kunjamatix esquisto ukat qalanakax uka muytapar jallu purintäna. Qhepatjja, manqharuw purïna, amuyatajj mä jiskʼa cheqanwa jikjjatasïna, kunattejj jankʼakiw mayni ladopar liwjjatäna.
  
  Ukat ukax sañ munänwa...
  
  Qunqurkamaw ch"amachasïna, p"iqipax muyuntäna, amparanakapas usuchjataw jikxatasïna. Jupax samarañ qalltäna, uraqi uñkatasa ukat qalanak pilat uñch"ukisaw uñch"ukisïna, ukat uñch"ukisïna.
  
  Rusia jaqin janchipax pata chikatapax juk"amp qullu patat ch"usawjat mistunitayna, mä chikat imt"ata, ukampis wali milagro tuqiw pistolap katxarutayna ukat kunjams jikxatasi ukx jan wali uñch"ukiskäna. Ukat jukʼamp pä guardianakaw jachtʼasipjjäna ukat alayaruw tantachtʼat tʼunanak patjjar jalnaqtʼapjjäna. Jupanak qhipäxanxa, Drakex Maxim ukat Victoria ukanakaruw uñjäna, jupanakax maynit maynikamaw liwxatapxäna ukat jan ch"amampiw nuwasipxirïna.
  
  Qala jawiranakas jawiranakas panpachan qullu patat saraqasipkakïnwa.
  
  Altu patatpacha, Drake jupax mä carpa machaq ch"iyar ch"iyar ch"iyar jaquntataw uñjäna, jan amuyt"asisaw liwxataskäna ukat juk"at juk"at liwxataskäna.
  
  ¡Janiw kunas utjkiti! Mai jilataruw jaquntäna ukat armanak thaqhañatakiw muyuntäna. Armanakapas janiw kawkhans uñjaskänti. Ukat Aliciax t"ijt"asaw jupar jak"achasïna, mä pilat pilat mä pilat wali ch"amampiw jaltawayxäna, ejercitopan cuchillop apsusaw liwxatat rusanak taypin ch"usawjap jist"antarakïna. Drake chachajj jupar arktäna. Alicia kullakajj nayrïr chachan ñikʼutap manqharuw armapan amparap chʼalljjtäna, janiw kuns lurkänti. Payïristi juparux atacataynawa, amparapat mä golpe apsusaw jarkʼaqäna. Aliciax amparapat katthapisinx muñecap p"akjatayna, kunapachatix Drake jupax pachpa cuchillop uka jaqin kunkapar ch"allt"äna. Maxim ukat Victoria ukanakakiw qhiparapxäna.
  
  Ukatx balax uka jak"ankir ch"usa chiqanakaruw ch"allt"awayi, ukat mä jisk"a esquisto ukaw phallawayi. Maldición, ¿kunjamarak uka jan wali jaqirux t"unjapxañapänxa?
  
  Ruso, chikat ladera manqhan imt"ata, larusisaw wali amuyump amtañar yant"äna. Janiw kuns jupar jarkʼañ puedipkänti. "¡Saytʼasim!" sasaw jach"at arsüna. -Nayaxa jumana llamp"u chuymani p"iqinaka phust"añ munta -sasa.
  
  -Jupanakar imt"apxam -sasawa Maxim-an autoridadapa kamachipaxa. "Akan imt"apxaraksnawa. Mä suma tukuyaw sasaw sista" sasa.
  
  "¡Jumajj nayat apaqtʼasim!" Victoria kullakajj wal arnaqasïna.
  
  Alicia, janipuniw uka imill wawanakat maynïrïkänti, jupanakax uka chiqan qhiparapxi ukat katuqapxi, ukat uka chiqat sartawayi, uka ch"usa chiqanakat sarasaw mä banshee ukham arnaqasïna. Drake jupax jupar arknaqasaw t"ijtäna, cruzadas ukanakax q"ala qhipäxapan alineatäskäna ukhax chhuxriñchjasïna.
  
  Mai kullakajj jupanak qhepat akham sasaw arnaqasïna: "Jan saytʼapjjam..." sasa.
  
  Ukat Thorsten Dahl chachan arnaqatapax qhixu qhixunakjamaw jaquqaniwayi, ukat ch"amani sueco jaqix kayunakaw nayraqat liwxatasïna, t"unjata qullu patat liwxatasïna, qalanakax jawiranakaw jupar muyuntäna, chikat imt"at ruso jaqiruw ch"allt"asïna ukat niyaw pä chiqar t"unjäna. Panpachaniw ch"axwirinakax manqhar t"unjapxäna , rusax qunqurt"asisaw t"unjasïna, suecox laq"ampiw ch"allxtasïna ukat jutir amtap thaqhañ qalltäna.
  
  Alicia kullakajj Maxim jilatarojj wali chʼamampiw jawqʼjäna, cinturapat katthapïna. Drake jupax Victoria jupampiw ch"axwawayxi, cuchillopampix ch"ankhampiw ch"ankhachasïna, ukampis qullunakax t"unjataw sarnaqäna, ukatw equilibriop chhaqhayasïna. Jaquqasitap amuyasinxa, taqpach janchiparuw qullu pataruw wal chʼalltʼäna. Victoria kullakajj jupat larusitayna.
  
  "Kunasa akaxa? ¿Jumax anatañ muntati?
  
  Drakex jupar jak"achaskäna ukhax qunqurt"asïna, niyaw ch"iyjatäna, uka jisk"a q"ala kayunakap uñjasa, wilampi ukat jank"ak jaquntatapat ch"iyjata. Jupax lunge ukaruw katjäna, amparap jaquntasaw mä chiqar jaquntäna. Kuttʼasajja, Mai qhepäjjat uñjäna, uka chʼakhanakan jaya cheqapajj jukʼat jukʼatwa Babilonia pʼiyaruw tʼunjatäskäna.
  
  Ukat aterrizaje ukax jank"akiw Mai ukar jak"achasiskäna!
  
  "Jalaña!" sasaw jach"at arsüna. Uka pachanx mä thiya sogaw patat saraqanïna, Kinimaka, Hayden ukat kunjamtix Drake jupax mä juk"a uñjkän ukhamarjamaw Yorgy ukanakamp jark"antatäna.
  
  Uka jiskʼa rusa lunthatajj janiw jupar istʼpachänti. Diosax bendicipan.
  
  Taqi janchipa Victoriaruw ch"allxtayäna ukat costillanakaparuw mä ch"axwäw katuqäna, ukampis ch"amap apthapisinx cuchillo apaqäna. Amparanakapax jilxattawayxänwa, ukat nayra puentepat mä pulgada ukch"a cuchillo puntap sayt"ayäna.
  
  Drake chachajj jukʼamp chʼamampiw chʼalljjtayasïna. Rusa warmix thuqhuntasinx jank"akiw sarnaqäna, maldicionanak arnaqasisa. Aliciax Maxim-arux wali ch"amampiw jawq"jäna, ajanuparux mush-ar tukuyäna, janïr t"aqhisiñap p"iqipar ch"allt"asin tukuykasa. Mai kullakax grieta t"unjañ nayraqataruw jaltawayxäna, sogaruw jaltawayxäna ukat Aliciaruw amparap luqtäna. -¡Juk"ampi jank"aki!
  
  Drakex mä amparapampiw cuchillat apsuwayxäna, ukatx empuñadura patxaruw jaquntäna, mä clavo ukar martillomp ch"allt"asaw ch"allt"äna. Uka cuchillaxa ñik"uta tuqiwa ch"uqi ch"uñuyatayna.
  
  Victoria kullakajj thayampiw nayranakapar uñtäna. -Fuck you all -sasawa Drake-n muñecap jaytawayäna.
  
  Cuchillojj jan jarkʼataw nayraqatapar chʼalljjtäna. Drake chachajj kawkhantï utjkäna ukaruw jaytäna ukat soga warktʼat tukuñap katthapïna, kayunakap laderaruw ayruntäna ukat qheparuw jaqontäna, Alicia sat cheqan manqhankiwa. Taqinipuniw sartañ qalltapxäna.
  
  Dahl jupax jank"akiw t"ijtäna uka t"unjata qullu pataruw mä jach"a ángulo ukan t"ijtäna, thakhipax Mai ukan mä juk"a patat soga ukar chiqancht"añapänwa.
  
  Kinimaka ukat yaqhanakampiw uka q"ipi apt"asipxäna. Hawaiano jaqin arupax akatjamat amukt"atapatx qhan ist"asïna. "Utan walja ch"usawjanakatx walja khuchhinakaruw waynanakatak apsuwaytxa, ukampis akax mä trofeo mayi".
  
  -Jank"akim, Mano -sasawa Haydenax achikt"äna. "Akax janiw tukuskiti. Janiw Razinarux uka yaqha espadanakampi qhispiñapatak jaytksnati" sasa.
  
  Alicia kullakajj Drake jilataruw amparapamp uñkatasïna. "¿Uñjatax kusisitati?"
  
  Drake jupax mä jamuqaw juparux khithatayna. "Janiw yatkti, munasiña. Nayrajj taqe ukanak uñjasajj janiw taqpach pachpäkiti" sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA SUXTAÑA JAQINA
  
  
  Uraqir sartasax Drakex Ackerman ukat Patterson jupanakax tirón de guerra ukankapxatap uñjäna. Taqinipuniw jan ukax Kinimakix qarjataw uraqiruw t"unjapxäna, kunawsatix Drake, qhipa jaqix patat jaltxatayna.
  
  -Yuspära, Mano -sasa. Drake chachajj jachʼa irnaqer masiparuw aycha amparapamp chʼalljjtayäna. Ukat jankʼakiw Dal chachajj niyaw uka pä guardianakar jamasat saraskäna uk amuyäna.
  
  Suecia markankir jaqix akham sänwa: "Jan jaysäwinakawa" sasa. "Jaqinaka, ukanak churapxita, nanakasti jakapxañamatakiw jaytapxirista. Samartʼam ukat pʼiyan chʼamam apsusma" sasa.
  
  Panpachaniw espacio ukar uñch"ukipxäna, ajanunakapan jan ch"amanïñamp resaca ukamp mistu. Jupanakat maynïrejj lazonakapwa chʼiyjäna. -Jumampixa mä juk"a parlt"asipxta -sasa.
  
  Dahl chachajj Ackerman jilatarojj akham sänwa: "Olle" sasa. -Jumax yaqha tuqir uñtañax juk"amp askiwa -sasa.
  
  Kunawsatix suecox chiqaparu ch"allt"awaykana, Drake jupax uka pachat askinak apsuwayxi, Yorgi ukar jak"achasiñataki. -Yanapt"asitamat yuspajarapxsmawa, masi.
  
  -Akax machaq irnaqawijawa -sasa. Lunthataxa larusitaynawa. -Nayaw jakäwim qhispiyaskta -sasa.
  
  Drake chachajj kawkhantï Torre de Babel sat cheqajj utjkäna uka cheqaruw uñtäna. "Janiw kuns uñjkti. ¿Nayra amigonakamajj ukankapkaspas ukhamti amuyta?"
  
  "Espadanakam jikxatañ jakʼankxani ukhaxa, janiw ukhamaki sarxapkaniti. Jupanakax nuwasipxani -sasa.
  
  "Waliki".
  
  Drakex Dahl ukar jak"achasisax laq"ampiw ch"allxtasïna. Sueco jaqix Hayden ukat Kinimaka jupanakax mä sapa caja ukar jak"achasipkäna uk uñjäna, ukax juk"amp jaya carpa jak"an jikxatasïna. "Jiwasan q"uchuñ jamach"inakajax kimsa espadanak jikxatapxta sapxiwa. Jupanakat päniw uka cajan utji. Razin ukat Zanko jilatanakajj yaqha aptʼasipjjäna" sasa.
  
  Patterson chachajj uka aru istʼasaw tʼijtäna. "Suyaña. ¿Kunatsa Razinajj yaqha espada aptʼasïna?"
  
  Dahl chachajj katuntat jaqenakarojj jisktʼasisaw cejanakap jachʼar aptäna. Jupanakat maynïrejj wilaruw thuqtʼäna. "Jupax Jachʼa Espada sasaw sutichäna, Alejandro Magno ukham sutichäna. Janiw kuntï jupajj sañ munkäna uk yatkti" sasa.
  
  Patterson chachajj niyas jupa pachpaw pistʼasïna. "Janiwa! Jupanakax janiw Jach"a Espadanïpkaspati. Ukaw wali wakiskirixa. Taqi qillqat amuyañatakix wali askiwa. Taqi aka uraqin ch"amapatakix llave. Uka llavejj thaya thaytʼankiwa. Aka-"
  
  Dahl jupax p"iqiparuw ch"allxtayäna. "Samarañamawa, wayna. Jiwasax kutt'ayañäniwa -sasa.
  
  Mai ukat Alicia jupanakax jaya qullu uñch"ukiñatakiw sayt"asipxäna. Jichhax pachax jupanakarux jan walt"ayasxänwa, ukatx sapa segundos pasatapatx juk"ampiw jan walt"awinakax utjawayi ukat rusanakax premio ukampix liwxatasipxañapatakiw ch"amanchawayi. Drake jupax Yorgi ukat Patterson ukanakan caja ukar jak"achasïna.
  
  Kinimakax mä jaqunukut palancampiw tapa p"akjatayna, ukatx qhipäxar kutt"awayxatayna kunatix ukan utjki ukax mistuwayxänwa. Chʼallajj espuma de embalaje ukamp phoqantatänwa, uka taypinjja walja bolsanakaw wali sum llawuntat utjäna.
  
  Hayden kullakajj kayut saytʼasisaw mä jachʼa paquete apthapïna. Kinimakax mayninakaruw escanearïna, ukampis janiw kuna uñnaqas uka ch"iyar uñnaqamp kikip uñjkänti. Hayden chachajj laqʼa patjjar qonqortʼasisaw jankʼak uka envoltura guita khuchhuqäna.
  
  Uka paquetejj tʼunjatäjjänwa. Pä espadanakaw maynit maynikam thuqtʼasipjjäna, cuchillonakapas mä akatjamat qhantʼäna ukat qhanan qhantʼarakïna. Drake chachajj nayranakap jistʼarasïna, kunattejj intin qhanapaw uka pulido cuchillat uñstäna, uka cuchillajj wali chʼamaniwa, taqe uka maranak qhepatjja, arsutanakampi ninampiw nakhantäna ukat jan phoqat profecianakan qhantʼatapampiw qhantʼäna.
  
  Hayden jupax mayniruw llamp"u chuymamp katxarutayna, nayranakap nayraqatan muytayatayna, inti jalsun ninapax ch"iyar ch"iyar ukat jiwayañjam cuchillo largoruw nina nakhantäna. Ukat akham sarakïnwa: "Muspharkañawa.
  
  Kinimakaxa mayniru ch"allt"asïna. "Nayax sañ muntwa". Espadajj jiskʼakïnwa ukat wali suma uñnaqtʼanïnwa, mä siniestro curvado, pä filo cuchilla ukat mä jukʼa nayra diseñompiw empuñadurapan utjäna. Ukajj acero fundidot luratäkaspas ukhamänwa.
  
  Patterson jilatajj jupanak jakʼaruw tʼijtäna, lakapat espumampiw chʼalljjtayasïna. "Ay Diosay, jupanakax cheqpach jaqinakäpxiwa. Nayan Diosajja. ¡Jupar llamktʼañajataki!"
  
  Kinimakaxa jupankiwa katuyatayna. Patterson jupax nayra chimpunak uñacht"ayañatakiw muytayäna, mä chimpunakax cuchilla chika taypin t"ijtäna. Ackerman chachajj jupar jakʼachasïna, wali sum uñchʼukiskäna. "Akaxa, masija, janiwa diosanakan arupakiti. Janis kunjamtï yatkta ukhama" sasa.
  
  "Ukampis espadanakax mayakiw uñchʼukipxi ukat ordenan liytʼapxi ukhaxa, kunjamsa uka aparato apnaqañasa uk yatiyañapawa".
  
  Ackerman jupax mä jach"a jach"a tukuñampiw arsüna. "Uka jaqinakax niya kipkakïkchisa, janiw pachpäkiti."
  
  "¿Alejandror jisktʼasktati?"
  
  Ackerman chachajj samsusaw akham säna: "Janiw kunatsa pächaskti. -Nayax mä chiqaw sañ munta -sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Sumakiwa" sasa. "Ukajj qhepatwa uñjañäni. ¿Aka espadanak thaqhapkta ukanakat yattati?"
  
  Patterson jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jupanakax Alejandron sellop uchapxi. Retrato pʼeqe ukat jabalina jaqontasiri" sasa.
  
  Drake chachajj ajjsarañap chhaqtayäna. Jichhax Dios-Zankompiw apasiñapäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Mai kullakax mayninakat mä juk"a jayaruw sayt"asïna, ch"amakt"at torre uñch"ukiskaspas ukhamaw tukusïna, ukampis chiqans chikat amuyunakapax ukaruw uñch"ukiskäna. Qhepäjjatjja, jila parte equipopankirinakajj jankʼakiw parlapjjerïna ukat Patterson chachajj uka torre, sarnaqäwipat ukat kunanaktï ukan suyapkaspäna ukanak sum istʼapjjarakïna. Hayden chachajj mä amtar puriñwa amtäna, ukampis jan tiempo aptʼasir uñjasa, thayampi thaytʼayasiñatakejj mä pasokïsipkakïnwa.
  
  Mai kullakax nayra sarnaqäwipat lup"iñanak jaltxañ yant"äna, juk"ampirus uka qhipa semananakanx jan amuyt"asisaw amuyupan uñstawaykäna uka axsarkañ amtawinakax jayarst"ayañ yant"äna. Clan jupar thaqhatap yatiñax nina jiwat nina nakhantayañjamaw amuyupanx chhullunkhayatäna, jakäwipar nakhantayañ suyt"askäna. Uka jaqenakajj jupanakankïkaspas ukham amuyapjjatapajj wali llakkañapunïnwa. ¿Kunjamatsa jachʼa jachʼa tukutapajj ukham jachʼar purispäna? Uka clan pʼeqtʼirejj jan kunani awk taykapar mä phuchapat jaqsutäñatakejj walja qollqe churañ munkäna ukajja, uka tiempon ukham suma jaqëkaspas ukhamänwa, niyas mä munasir achachilar uñtasitänwa. Uka tiemponjja, Japón markan pisin jakasir ukat jaya cheqan jakasisaw walja aljirinaka ukat chʼamaktʼat aljirinakajj jan chʼamani, pisin jakasir awk taykanakar qollqe churapjjäna, ukhamat mä wawar chhaqtayañataki. Awk taykanakatakix mä wawar chhaqhayasisax awisax mayni wawas qhispiñapänwa. Mä axsarkañ ajlliwi, ukampis mä wakiskir ajlliwi.
  
  Mai kullakajj mä Clan Master sat chacharuw aljasïna, jupajj yateqerinakaruw munasïna. Awk taykapax jachapxänwa; qunqurt"asipxäna, qhipharkir phuchapan amparap wali ch"amampiw katxarupxäna, ukhamat kullakapar jan t"ijtxañapataki; kuntï lurapkäna ukajj kunja manqhänsa uk amuyapjjäna ukat inas janipuniw waliptapkchïnti. Ukampis janipuniw mayampsa jupanakar uñjjjänti.
  
  Ukat Mai kullakatakix chiqpachapuniw awk taykapan amparapat ch"iyjatätapax wayn tawaqutpach jan ch"amäki uka yant"äwinakat maynïrïnwa.
  
  Ukat jichhax uñisiña ukat axsarañ yateqkäna uka chachanakax wasitat thaqhasipkäna. Walja tiempow uka warmijj qhespiyatäjjatap amuyasïna. Jichhajj jupajj yatjjänwa. Janipuniw saytʼapkaniti, janirakiw derechunakapsa jupar jaytapkaniti.
  
  Jupax mä jiwayir jan walt"äwin chika taypin jikxatasïna, pä mayj mayj amuyunakampi - jiwañampi ukat venganzampi. Panpachanitaki.
  
  Qhepatjja, kunjamsa qhepapan parltʼasipjjäna uk amuyasjjänwa. Patterson yatichirix jank"akiw uka torrex kawkhans uñstawayi uk qhanañcht"äna.
  
  "Aka qalat lurat torre alaxpachakamaw lurapxäna. Alaxpacharuw puripxi. Esclavonakampi, tunka waranqa esclavonakampi, ukat jiwañkamaw jawqʼjapxirïna, chika uru intix jañchinakapatsa chʼakhanakapsa phichhantatänwa. Uñjapxtawa, Diosaruw chʼaxwapxäna" sasa. Patterson chachajj Babilonia markan jachʼa cheqanakaparuw amparapamp luqxatäna. "Taqi ukanakax Diosatakix chʼamäxiwa. Kuntï jichhürunakan uka torret yatktan ukajj mä jukʼa arqueología toqet yatjjatki ukat nayra qellqatanakatwa juti. Mä sarnaqäwirjamaxa, uka torre luririnakax akham sapxänwa: "Diosax janiw derechonïkiti pata esfera jupataki ajlliñapataki. Jiwasa pachpaw mä torre lurañäni, uka torre patjjan mä idolojj mä jachʼa espada aptʼataw Diosamp nuwasiñatakjam uñachtʼayasiñäni" sasa.
  
  Yorgy kullakajj uka arunak istʼasajj sillpʼiw säna. "Ch'ama arunaka".
  
  "Chiqpachansa. Uka generacionat yaqhepajj Alajjpachankir Diosar nuwasiñsa munapjjäna. Kʼari jachʼa amtanakani jukʼamp yatxattʼat jaqinakax chʼamañchtʼapxäna, ukat qinayanak taypinkir flechanakax wila wartataw aka Uraqir kuttʼanxäna sasaw sapxäna. Ukatwa jaqenakajj alajjpachankir jaqenakamp nuwasipjjaspa sasaw amuyapjjäna, ukatwa torrenak lurapjjañapatak amuytʼayapjjäna" sasa.
  
  Drake jilatajj arup jachʼat arsüna. "Torres" ukaxa?
  
  "Babilonia jakʼanjja paninikiw utjäna. Torre de Babel ukat Torre de Babilonia, janis khitis yatkchiti kawkhans qhipïr ukanakax utjäna. Centroamérica, México, África, Nepal ukat indio americano uraqinakanx torrenakan qhipharkir yänakapaw utji, taqi ukanakax pachpa saräwinakampiw muyuntata. Cholula markan Jach"a Pirámide ukax Alaxpachar thayt"ayañatakiw lurasiwayi sasaw amuyasi. Jan ukax..." sasaw mä juk"a samart"äna. "Lozi sat chachan sarnaqäwipan jikjjataski uka grabat leyendat apstʼat arunakajja, David Livingston chachan sarnaqäwipat apstʼatawa sasaw sapjje, ukajj alajjpachar kuttʼanir diosanakar arktañawa. Alaxpachar jan chʼamäñapatakix torrenak lurañ costumbrex taqi chiqanwa utji" sasa.
  
  -Ukampis ¿kunatsa? sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna. -¿Diosanakaru jiwayañataki?
  
  "Janiwa. Jupanakan colerasiñapat qhespiñataki" sasa. Patterson jilatajj jachaqtʼasïnwa. "Taqi uka torrenakax mä jan atipkañ amtampiw lurasiwayi - jutir jach"a uma jalsut qhispiyasiñataki."
  
  Hayden kullakajj kunkapat qʼomachasïna. "¿Kunjamtï Jachʼa Uma Juicio ukat Noé chachan Arcapan utjkäna ukhama?"
  
  "Nayrïr jachʼa uma jalsu. Khitinakatï uka jan waltʼäwit qhespipkäna jan ukajj liytʼapkäna ukanakajja, diosanakar jan istʼasajj jukʼamp kutkatasiñaruw puriyistaspa sasaw amuyapjjäna. Ukatwa walja jaqinakar chʼuñuyapxäna ukat jiwarapxäna, ukhamat jachʼa imantañ utanakapar quntʼasisin jachʼa umax alayaru jalsuski uk uñjapxañapataki" sasa.
  
  -Ukat ¿kunas pasäna?
  
  "Walikiwa, ukanwa Torre de Babel ukan uñstawip jikxattanxa. Ukham sapxiwa, diosanakax -jan ukax Diosax- kunjams uka monstruonakax lurasiwayi uk uñjapxi, lurayirinakan aruparux ch"axwapxi.Ukat ukatwa jichhürunakanx taqi markanakax kunayman arunak arsupxi, masinaka. Kunattix mä kutix mä sapakiw utjäna, ukat jaqinakar mayjtʼayañataki ukat torrenak lurañ jan saytʼayañatakiw diosanakax walja lurapxäna. Janiw mä jaqejj maynirus amuyañjamäkänti, ukat taqeniw aka Oraqen kunayman cheqanakar sarapjjäna" sasa.
  
  -Babilonia -sasawa Hayden chachaxa mayampi säna. "Kunjamtï parlki ukhama, sapa mayniw maynix parlaski sasaw amuyapxäna. ¿Uka sutix uñstpachati?
  
  "Jïsa ukhamawa".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukhamajj torrenakajj diosanakampi jan jaljtañjam mayachtʼatawa" sasa.
  
  "Jïsa. Walja nayra sarnaqäwinakaw utji, ukanjja kunjamsa qʼejjo qʼejjonaka ukat llijullijunakas Babel markan torrenakap tʼunjañatak khitatäpjjäna, ukat maynit maynikamaw chʼajjwapjjäna ukat pasapjjarakïna" sasa.
  
  Hayden chachajj uka aru apnaqatapatjja, sum amuytʼäna. "¿Canal luraña? ¿Kunjamakis aka uraqin chʼamapaxa?"
  
  "Jïsa. Taqi ukanakax aka uraqin energía vortex patxan luratawa. Aka-"
  
  "Ukat ukanw tukuyañasa" sasaw Mai kullakajj mä akatjamat arsüna. Jupajj mä jaya qolluruw uñachtʼayäna, ukanjja jiskʼa jaqenakaw wali llakit tʼijtʼasipkäna. "Jan jankʼak sarañasawa. Uka nuwasïwiruw mantañasa" sasa.
  
  Pattersonan retóricapax, amukt"ata, wali sapa jinchuruw puri, kunawsatix equipox ritmo ukar sarawayki ukhaxa. "Babiloniatak nuwasiñax niyaw qalltañampïski" sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA PACHAQA JAQINAKANA
  
  
  Jonathan Gates jupax machaq sede SPEAR ukanx garaje tuqiw mistuwayxi, ukatx mä qawqha cuadranak oficinanakapar puriñ amtawayi. Karin jupax sapakiw uka tukuyat uñacht"äw t"ijtäna, kunjamatix jupax yatkataynawa, ukampis Komodo jupax mä qawqha pachat kutt"aniñapänwa. Delta markankir mä qhuru uñnaqtʼan oficialajj qori chuymani, jupajj nayratpachwa mä entrevista privado mayisïna, ukat Gates chachajj kunas ukajj utjaspa uk sum amuytʼäna.
  
  Romero ukat Smith jupanakax ukham lurapxäna. Técnicamente, uka pä pallapallanakax wali jan unidad ukankapxänwa, chiqans kawkhans mayachasipxaspänwa. Gates jupax nayratpachx uka equipo ukarux mä juk"a aski tapa yapxatañ churañ amtapxatayna.
  
  Sarkasax Gates chachax nayra k"uchupat mä jak"achasir jaqiruw uñjäna. Chuymapax jankʼakiw jan sum thuqtʼañ qalltäna, ukat chika taypin saytʼasïna. Uka chimpuxa jak"achasïna, jichhaxa jani jark"atäxänwa, wali jak"achasiñawa jani utjañapataki.
  
  Gates jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "¿Moxley kullakajj ¿janich ukhamäki? ¿Jumajj walikïsktati?
  
  Wila p"iqin alambrada ukax janiw kuna pächasiñas secretario de defensa ukan espacio personal ukar mantañ uñacht"aykänti. -Jïsa tata, yuspajarapxsmawa -sasa.
  
  "¿Irnaqäwir kuttʼxtati?"
  
  Periódico yatiyirin estilopax mä juk"a ch"iyjatawa. "Irnaqäwix kawkhantï qullañatak sarkta ukawa, tata. Nayratpach ukhamänwa" sasa.
  
  Gates chachajj wasitatwa uka toqet yatjjatäna. Jupampejj ukhamarakiw pasäna. -Irnaqirinakaman jiwatapatxa arrepentistwa -sasa.
  
  "Nayax ukhamarakiw tata. Jupanakajj suma jaqëpjjänwa. Oficinamar entrevistañatakiw chʼamachasiyäta, ukampis aynachtʼayapxituwa" sasa.
  
  "Jupanakax wali ch"ama kamachinakanïpxiwa, medios de comunicación ukan jan uñt"ayasiñataki. Taqinitakix pachpakïskiwa" sasa.
  
  "Kunata? ¿Ukan kunas pasaski?"
  
  Gates jupax niyaw jachaqt"asïna. Aka yatiyirix wila masinakan instintopax janipuniw t"unjatäkaniti. Jupax k"ajkir ch"uxña nayranakap uñjäna ukat mä juk"a amuyasïna atipt"ir, jist"arat jachaqt"asitapata. "DC markanx kunayman lurawinakaw utji, Moxley kullaka. The Post ukan yatiyiripjamax uk yatiñamawa".
  
  -¿Aka citaxa?
  
  Gates chachajj jan munkasaw larusitayna. -¿Jumaxa kunapachas jaytxtati?
  
  "Janiwa, tata. Janiw nayan naturalezajankkiti. Ukat Sara sasaw sutichapxita" sasa.
  
  Gates chachajj relojap uñkatasaw akham säna: "Nayanjjarakïtwa" sasa. "Uñjapxam, nayax Sara manütwa sasaw amuyta. Walja kutis ewjjtʼapkchiyätjja, trabajomaruw chʼamachasiyäta ukat niyaw uka qollqe pagawayta. Irnaqir masinakamax juk"amp qullqiw pagapxi. Jumanakatï pallapallanakäpjjayäta ukhajja, ukatwa medallanak churapjjerista. Ukhamajj mä uru churapjjeta. Nayax oficinaruw sutim chiqapar uñjä. Ukat jawstʼasisaw entrevistat wakichtʼasiñama. Waliki?"
  
  -Yuspära, tata -sasa. Kunapachatï qhananakax nayranakapan thuqtʼapkäna ukhaxa, janiw kusisiñat pantjasiskänti. Ukampis aka jakʼat uñakiptʼaña. Mä suspecto uñkatasiña. Warminak nayraqatan Secretario de Defensa ukham axsarañax janiw ukhamäkänti, ukampis akatjamat interesatapax niyaw wasitat waynäkaspas ukham amuyayäna.
  
  Jupax amparap luqtäna. -Jichhakiw jikisiñäni, tata -sasa.
  
  Gates jupax chhuxriñchjasïna. "Ukwa suytxa".
  
  Sarah Moxley kullakajj jan utjkäna uka qhepatjja, ñikʼutap llamktʼañajj jupamp chikaw qheparañapäna. Ukat wasitatwa sarnaqañ qalltäna, ukampis uka qhepatjja teléfonopajj vibratänwa. Pantalla uñakiptʼkäna ukhajja, uka jawsäwiw jupar wal ajjsaräna.
  
  "Jïsa?"
  
  "Qalax atipt"awayiwa, tata. Juparojj amtap phoqañatakiw qollqe churapjjäna" sasa.
  
  Akapachatakix jan wali uruw sasaw Gates jupax amuyäna. "Pay suma". Jupajj mä akatjamatwa parlañ tukuyäna. Jupajj mä rinocerontejj janïr kayunakapajj sarnaqañ qalltkipanwa saytʼayaspa sasaw taqe chuyma creyïna. Ukat jupax general Stone ukarux jark"aqaspänwa.
  
  Qhulu.
  
  Jupax nayratpach mä amtäwinïnwa.
  
  
  KIMSA TUNKA LLAtun JANK"A
  
  
  Drake ukat mayni equiponkirinakax jak"ankir autonakaruw makatapxäna, ukat mä qawqha minutonakakiw pä llavenak jikxatañatakix munasïna. Kimsïristi janiw kawkhans jikjjataskänti, inas khititï Babilonia markan jan manqhankir pʼiyapar wali jaqontatäskäna ukan bolsillopar manqhar uchatächïna.
  
  Ukampis päniw wakisïna. Uka equipox taqi ch"amampiw uka jan uñt"at pila tuqirux t"ijtapxäna, armanakap wasitat cargapxäna ukat jak"achasisinx chalecos ukat cinturones ukanakap askichapxäna. Autonakajj jan wali cheqanakanwa tʼijtjjapjjerïna, awisajj qollu pataruw wali chʼamampi makatapjjerïna, awisajj yaqha toqeruw sarapjjerïna, ukampis jukʼakiw cheqak qheparapjjerïna.
  
  "Uka jan wali jaqinakax mä kilómetro ukch"a jayat jutaskir uñjapxitu" sasaw Aliciax Drake-rux prismáticos churäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Aka jakʼankkasajj jaljtapjjam" sasa. "Ukax pä amtanakaw jupanakarux llakisiñapatak churani".
  
  Haydenan arupax jinchuparuw ch"allxtäna. "Amuyunakajajj cheqapuniw mayamp mayamp arsta" sasa.
  
  Drake jupax patat jalnaqäna kunawsatix balanakax auton marcopar ch"allxtayäna. Uka autojj janiw balas ukar jarkʼaqkänti, ukampis wali suma acerot luratänwa, jan chʼamanïki ukat chasispas jupanakarux mä jukʼa jarkʼaqarakïnwa. Jakʼachasipkäna ukhajja, rusanakax madera postenakampi tablanakampi mä tobogán improvisado lurapxatap uñjapxäna, qhuru ukampis wali chʼamaniwa, walja jachʼa yänakax wasar pampar saraqañapatakiw yanaptʼäna.
  
  -Walikiwa -sasawa Drakexa iyaw säna. "Amparampi aynachtʼañat sipansa, jukʼamp askiwa. Nayax apuestas Zankox janiw ukham amuykänti".
  
  Jukʼamp balanakajj mä chʼaphimpiw cuerpot tʼijtjjäna. Haydenan autopax ch"iqa tuqiruw liwxatäna, terraplén ukar muyuntasa. Chispanakax nina nakhantat uñjasipxarakïnwa, kunattix jupanakax ukhamarakiw ninamp nakhantapxäna. Drake chachajj uka campamento taypinwa autopamp saräna, janiw kunas utjkänti, jan ukasti mä jachʼa carpa, mä qhawqha cajanaka ukat mä jachʼa camionaw utjäna. Uka ladera kayupar jakʼachasisajj parabrisas phallawayjjänwa, ukampis kawkhantï jikjjatañ munkäna uka cheqankänwa.
  
  Taqinipuniw jank"akiw umax warantasipxäna, auto qhipäxan imantasipxäna. Drake jupax ukham uñt"ayatayna, ukhamat chiqak rusanakan línea de fuego manqhan utjañapataki, ukhamat jupanakax mä diana jikxatañatakix anqäx uñch"ukipxañapawa ukat qullu patat saraqapxañapawa. Nayrïr jaqix ukham lurasax p"iqip chhaqhayasïna, Dahl-an jan uñt"at chiqapar luratapat yuspajarasawa.
  
  Uka equipox qullu muytasin t"ijtir sarapxäna. Kunayman cheqanakanjja, uka jaqeruw jaytapjjäna, walja kutiw uka jiskʼa ukampis jachʼa qollu patat sarapjjarakïna.
  
  Ukatxa, Hayden jilataruw suyapxäna. Mä minutokiw arupajj aire ondanakar phoqantañatak munasïna. "Uñjaña. Taqinipuniw akan suma sarnaqapxta. Mä jamach'i khithapxam -sasa.
  
  Drakex alaxpacharuw uñch"ukiskäna. Campamento Babilonia ukax jak"ankxänwa ukatx suyt"ataw jikxatasïna, Operación SPEAR ukar mä ejercito Sikorsky Black Hawk ukamp mantañatak kamachinak suyt"askäna. Uka kamachinakax Karin ukat Gates jupanakan tuqiw Washington markan katuqatäna. Uka helicópterox montículo patat bombardeaña ukat ukankir jaqinakarux kawkhantix utjkän uka chiqanakat sarxapxañapatakiw mayitäna.
  
  Ukat mä chiqat mä qʼixu qʼixunakjam aruw istʼasïna: "¡Matt Drake! ¿Uka uraqin jikxatastati? ¿Ukax jumati, amigoja?
  
  Drake chachajj janiw kuns siskänti. Jach"a p"iqi ch"ankha jaqix jiskt"asiñapawa.
  
  "Aaah, ¡janiw ukhamäñamäkiti! Ukhama, jumax chhaqtxa. Uka tuqitxa janiw kuna askis utjkiti. ¡Zankox taqiniruw atipt"i!"
  
  Drake chachajj janïr jachʼa rotoran thuqtʼasitap istʼkasajj jaya cheqanwa uka jamachʼir uñjäna. Lakapaxa ch"uqt"asitaynawa. Zankox jach"a chhaqhayañ jak"ankxänwa.
  
  Jayankir helicópterojj thuqtʼaskäna ukajj qhanänwa. Hayden jupax akham sasaw arsüna: "Akatakix wakicht"asipxañäni" sasa. Razin chachan jaqinakapax jak"achaskir helicóptero ukar uñch"ukipxäna ukhax taqpach equipo ukaw saltapxäna. Uka patat taqe jaqenakatjja, kimsaniw pantjasipjjäna, wali sustjataw sinti jachʼar sartapjjäna. Drake, Dahl ukat May jupanakax qullqi churapxäna.
  
  Ukat helicópterox p"iqit chhuxriñchjasïna, motoranakax wararitäna, mä colerat, niya nayra pachatpach mä jamach"ix Hydra ukat Hellfire misiles ukanakamp chhuxriñchjasïna. Jilïr pistolanakapax mä ist"añjam arnaqasiñampiw pallapallanak jist"arapxäna, estacato ukan phallawinakapax nayra qullu pataruw ist"asïna. Drake jupax uka pä jaqirux jank"akiw amparanakap luqxatatap uñjäna, junt"u plomo ukamp animat títeres ukanakax ch"allxtasipxänwa ukat p"iqip talonanakap patxaruw qullu patat liwxatapxäna. Uka patatjja, mä chʼajjwäwiw utjäna. Arnaqasiñanaka, kamachinaka ukat yanaptʼa mayiñanakas mä akatjamat wasitat jiwarjjäna, kunattejj helicópterojj payïr salvompiw jawqʼjäna.
  
  "Nayraqata". Hayden chachajj pistolanakan wararitapajj jiwjjäna uka qhepatwa mä jukʼa tiempot uka orden churäna. Drake jupax qullu pataruw t"ijtäna, mä tama jaqinakar qullu thiyan sarnaqir uñjäna, ukatx walja ch"axwawinakampiw ch"axwantäna. Helicópterojj qheparuw kuttʼjjäna, wali chʼamampiw liwjjatasïna. Drake jupax t"ijtäwip zigzag ukar mayjt"ayäna, kunapachatix maynix suerteni ladera ukar jaquntañ yant"äna. Jupan mayni ladopanjja, walja metronak jayaruw Mai ukat Alicia kullakajj taqe chʼamapampi tʼijtjjapjjäna. Ekipox taqi tuqitw jisk"a makhatawirux atacapxani.
  
  Hayden jilatajj Drake sat chachajj qollu pataruw makatkäna ukhajja, jinchuparuw mayamp jiskʼat arsüna: "Amtañäni, Jachʼa Espada jikjjatañajj jiwasatakejj wali wakiskiriwa".
  
  Drake jupax uraqiruw jaquntatäna, kunawsatix mä tama jaqinakax pallapallanak jiwayapkäna ukhaxa. Balas ukanakax p"iqit silbatäna. Jupax rollo luräna, equipoparux yaqha ángulo tuqit atacañapatakiw atinisitayna. Mä qhawqha segundonakatjja, voleibol anatañajj tukusjjänwa. Dahl ukat Kinimaka jupanakax jupanak taypinkapxänwa. Drake-x mä juk"a pachaw rodamientos ukanakap katuqañatakix munasïna. Mä jachʼa ukampis jiskʼa qolluw jupat jayarstʼäna, niya rectangular ukham uñtatänwa. Ukajj cheqpach Torre de Babel sat cheqan alaya cheqapächïnjja, uka manqhankir cimientojj jan amuytʼkañ jachʼäpachänwa. Uka manqhankir chiqpach arqueológico imantat yänakax inas Hussein chachan jaqinakan nayratpach lunthatatächïna, ukampis mayampxa, inas jan ukhamäkchiti. Irak apnaqirix janiw wali yatiñan uñt"atäkänti.
  
  Drake chachajja, chʼeqa toqen mä allsutät cheqaw uñjäna, uka cheqajj chikat tunka jaqenakan mä jukʼa imantatänwa. Jupanak taypinxa, Razin sat jaqiruw uñjäna, ukat Zanko sat jaqiruw uñjarakïna. Rusonakax sarxapxkaspas ukhamaw uñt"asipxäna. Ukat uka tamax jaljtapxäna, ukat mä sapakiw mä granada lanzador amparapar aptʼat mistunïna. Drake chachajj janïr amtkasajj nina naktayañkamajja, mä misil jaqontäna, uka misil jupampi helicópterompi chika taypinkir chʼusawja taypit jalnaqäna, ukat carro manqhankir jakʼaruw jan waltʼayirjam pasäna.
  
  Hayden jilatajj uka yatiyiriruw jaltawayjjäna. -Qhipäxar kutt"am -sasa. Jichhajj utjapjjetuwa" sasa.
  
  Uka helicópterojj sartawayjjänwa. Rusonakax ukax mä atipt"äwiw sasaw pantjasipxäna ukat kusisipxäna. Uka equipojj balas ukanakamp jachʼasaw pantjasitap uñachtʼayäna. Razin jupax jawq"jataw uñtasïna ukat Zanko jupax juparuw jalxatäna.
  
  Drake jupax nayrar sartawayiwa. Jan kawkits mistusaw rusax flancopat atacatayna, hombropat alturaruw katjatayna. Drake jupax sayt"asisaw uka jaqirux amparapamp luqxatäna, jank"akiw pistolapan chhuxriñchjatapamp jan amuyt"asis liwxatäna.
  
  Jupanakax qhispiyirinakaruw munapxäna.
  
  Ukat Zankox Razinan taqpach janchiparuw amparapar uchatayna. Drake chachajj jaqenakapar arnaqasitap istʼäna, kawkhantï saytʼatäskäna uka cheqatsa.
  
  "¡Escapañasajj imtʼapjjam! ¡Jiwañaw wakisispa, ukampis nayraqat qʼomachasiñasatak chʼamachasiñamawa! ¡Jupanakar irpapjjam!" Zankox pusi lliphipikir armanakampiw qhipharkir jaqinakaparux jaquntäna. Babilonia markan espadanakapaw jarkʼaqasiñapäna.
  
  Pusikiwa.
  
  Drakex mä qunquriruw saraqasin kimsa jank"ak muyuntat saräna. Riflepan alcancepampiw Zanko jilatarojj mä kutix janïr qullut jaltkasax liwxataskir uñjäna. Drake jupax maldecitaynawa. Mä balajj jukʼakiw uka monstruor chʼalljjtayasispäna. Ukat taqpach equipox akankapxaspän ukhax Zanko ukat Razin chiqpachapuniw qhispipxaspa. Uka pachanx espadanakaw munasïna.
  
  Qullu patat pistolanakaw wal thuqtʼasïna. Rusonakax janiw jark"aqatäpkänti, ukampis wali armatänwa. Hayden ukat jupan equipopampejj janiw ukar mantañ jan waltʼayapkaspänti. Jichhürunakanxa janiw khitis jiwañ munkänti. Mayat mayat arxatirinakax jaquntatäpxänwa, maynirus purakaparuw ch"axwapxäna, mä juk"a pachatakis ukhama.
  
  Drake chachajj jupanakat qhep qheparuw apuntasïna. "¡Armam jaquntañamawa! Uka tuqitxa mä thakhiw utji, masi. Mä jukʼa istʼapjjeta" sasa.
  
  "Janipuniw Zankox kawkirus saraski ukx siskti. ¿Jumajj nayajj llampʼu chuymanïtwa sasin amuyta?
  
  "Janiwa. Janiwa. Jiwasax janiw Zanko-rux munasktanti. Akax p"iyat apsut espadawa. Akax taqpachawa -sasa. Drakex juk"at juk"at nayrar sartawayi, kunjamtix arskäna ukhama. Qhip qhipa jaqix jichhax taqi tuqit ch"uqt"atäxänwa.
  
  "¿Ukhamakïpachati?", rusa jaqin ajanupax lilaruw tukuwayxäna, lakapat salivax jalsuwayxänwa. -¿Jumajj loqtatätati? Ukat juk"amp jan walinakaw utji" sasaw samsuwayxäna, wali samsusaw samsuwayxäna. -Kunanakas Zanko-t sipan juk"amp jan waliwa.
  
  Drake chachajj mä jukʼa tiempojj wal muspharäna. -¿Kunjamatsa?
  
  "Jupax Jach"a Espada mayitayna ukat jupax apayanitayna. Mä qawqha urunak nayrajja. Janiw akankxiti -sasa.
  
  Dahl jupax juk"amp jak"achasïna. "Jupa?"
  
  -Janiwa janipuniwa! ¡Janipuniw!", qhep qhepa arunak arnaqasaw uka rusa jaqejj jan amtañsa llakisisajj pallapallanak arsüna. Mä pallapallan amparapan jiwañax juk"amp askïkaspas ukhamaw amuyasïna, Zankox Jach"a Espada khithatayna uka warmin sutip uñt"ayañat sipansa.
  
  Hayden jilatajj laqʼamp phoqantat qollu pataruw uñtäna. -Uka yaqha payasonakatxa maynis jiwasampi parlt"apxiti janicha uk uñjañäni.
  
  
  * * * .
  
  
  Kunawsatix ch"axwäwix tukuyxän ukjax Hayden jupax helicóptero ukar amtasïna ukat ukankir jaqinakampiw perímetro ukar jan walt"ayañ yanapt"äna. Razin ukat Zanko jupanakax jan kuna ch"amäkaspas ukhamaw chhaqtxapxäna, ukatwa Drake jupax kawkhans mä imantañ utax utji sasaw jiskt"asïna. Jupanakat mä chacha warmijj wali llijullijunakäpjjatap yatïna, ukatwa chachanakaparojj kawkhankatapsa jan yatiyapkaspänti. Ukampisa, pusi espadanakaw nayratpach antutapkäna uka pä espadanakar yaptʼasipjjäna, ukat taqeniw oraqer ikintatäpjjäna, qellqat ladopajj alayaruw uchatäpjjäna.
  
  Ackerman ukat Patterson jupanakax jupanakx kunjamtï achachilanakax jichhak yurit wawat chhuxriñchjasipxi ukhama. Ackerman chachajj wasitatwa uka arujj sepulturan qellqkäna ukat sipansa mayjätapat llakisitap uñachtʼayäna. "Ukampis" sasaw suytʼäwimp uñachtʼayäna. "Propiedades ukanakax wali uñtasitawa. Jankʼakiw qalltañasawa" sasa.
  
  Drakex uka arma uñch"ukiskäna, jïsa, muspharkañawa, ukampis janiw uka armax akapach qhispiyañjamäkänti. "¿Ukanakax Odin chachan finsión ukan dispositivop jark"aqaspati?"
  
  Patterson jilatajj wali llakitaw uñnaqäna. "Alexander chachajj uka amtampiw jupanakar luräna. Ukanakax Paqallqu Velonakan Espadanakapawa. Jan aljañjamawa. Alejandrojj jiwañapäkäna uka cheqan jachʼañchatäpkäna uka cheqa. Chiqpach yatiyawix pachpa espadanakankiwa - qillqatanakankiwa, ukampis jichhax yatiyapxsmawa - uraqpachan ch"iqiyatäki uka uraqin walja ch"ama vórtices ukanakaruw uñt"ayasini.
  
  Hayden jilatajj amparapampiw saytʼasïna. "Jutam, Drake. Uka diosanakajj nayrajj cheqpach diosanakäpjjänwa, uk yateqapkta ukhat sipansa janiw jukʼamp muspharkañäkiti" sasa.
  
  "Janirawa". Drakex alaxpacharuw uñtäna. "Awisax nayax uka sarnaqäwin nayrïr jaqikïkaspas ukham amuyasta, ¿yatitati? Saltañataki ukat jan chiqpachapuni kuns jikxatañataki" sasa.
  
  "Jan askinaka". Aliciax ist"asaw larusitayna. "Janiw khitis jumar nayrïr jaqir tukuyañatakix llampʼu chuymanïkaspati, Drakes. Uka sarnaqäw jukʼamp jan walinak lurañatak yanaptʼañatakejj nayaruw ajllipjjerïta" sasa.
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna, uka amuyt"äw ch"allxtañ yant"äna, ukat maysaruw kutt"äna. Jupajj mä samaña ukat inas mä jukʼa tiempo libre munañajj wal munäna. Jichhax uñjäna, wasitat espacio tuqir uñch"ukiskäna, laq"ampi ukat lliphipir junt"u ch"amakt"atat kunas uñstañap suykaspa ukhama, ukax horizonte uksaruw jalnaqäna. Celularapampis parltʼasiskaspa ukhamänwa.
  
  Hayden jupax uka equipon teléfono satélite ukaruw hackeatayna ukat Gates juparux Karin tuqiw parlante tuqi jawsatayna. Qalltanjja, secretarion arupajj muspharkañ suma suytʼäwinïkaspas ukhamänwa.
  
  -Nayax yatxatwa, janiw kunas nayatakix utjkiti, jan ukasti mä suma yatiyäwiw utji, Hayden.
  
  "Waliki". Hayden jilatajj mä jukʼa samartʼäna. "Paqallqu espadanakatxa suxta espadanakaw utjistu, tata, ukhamax mä juk"a pachakiw kunas utji. Jichhax etiquetas ukanakan irnaqasktanwa. Jichhakamax janiw askikiti" sasa.
  
  "Uka arut yatxattʼat jaqix utjtam sasaw amuyayäta. Ackerman, ¿janich ukhamäki?
  
  "Jupax siwa, qillqatanakax janiw chiqpachapun sepulturanakan qillqatanakapampix kikipäkiti" sasa.
  
  Gates jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Chiqansa janiw ukham lurapkiti. Chiqpachansa janiw kunas akan utjkiti. Ukat qhip qhipa amtar puriñatakisa chʼamachasiñamawa" sasa.
  
  Hayden chachajj Drake jilataruw uñkatasïna. -¿Jiwasaxa?
  
  "Jïsa, nuwasiñataki jan ukax tʼijtxañatakis kun lurañas wakisispa uk amuytʼasma ukhaxa. Hayden sat chachanjja" sasa. Walja pachaw amukt"äna. "Nayax jumaruw jakt'asta".
  
  -Yuspära tata". Drake jupax jupat yatxatäna, kunats jan aka muspharkañ pachat jiskt"katayna sasaw jiskt"asïna, ukampis ukatx Gates jupampiw jupat sipans juk"amp pachaw apasïna. "Caiman jupax nayratpach uñacht"ayawayi? Jan ukajj ¿jefepapachänti?
  
  "Janiwa. Aka Washington markanx mä juk"a janïr thaya thayt"kipan samarañjamawa. Taqi jach"a anatirinakax wali ch"amanchasipkiw cargonakap katuqañataki. Amtanakapajj janiw yatktanti. Jupanakajj janiw kuna amtanakapsa yatiyapkaniti, suma wakichtʼatäñkama" sasa.
  
  Hayden jilatajj amuytʼasisaw akham säna: "Ukat ukhampachasa" sasa. "Taqiniruw colerayistu, jupanakax mä jan wali lurañ amtapxatap yatisax janiw ch"amanïktanti jupanakar jark"aqañataki".
  
  "Ukaw uka irnaqäwitak wali suma equipo ukham tukuyapxtamxa", sasaw Gates jupax saraki. Drake jupax telefono jist"antawayi kunawsatix Secretariox sarantaskakïna ukat Dahl ukat Kinimake jupanakaruw jak"achasïna, jupanakax chhuxriñchjasir janchit qunt"atäsipkäna.
  
  "¿Kuntï munapkta uk jikjjattati?"
  
  Dahl jilatajj nayranakapajj wali jachʼatwa kuttʼäna. "Janiw taqpach yatkti. Pä jaqit pä jaqit sapa mayni jiskt"atapat iyaw sañ munstanxa, ukhamax paqallq espadax Zoyaruw apayatänxa" sasa. Suecia markankir jaqejj pächasïnwa.
  
  "¿Kawkhans infiernojj Zoe kullakajj jikjjatasi?"
  
  "Janiw "kawkhans", jan ukasti "khitis". Zoyax Zanko-n awichapawa -sasa.
  
  Drake chachan ajanupax liwxatasïna. "Qhipäxar kuttʼam, Dal. Jichhajj janiw tiempojj wakiskiti-"
  
  "Janiw nayax sawkasirïkti".
  
  Kinimakax mä pachpa ch"amakt"at uñkatasiñampiw jupar uñtata. -Jupax janiw sawkasirïkiti -sasa.
  
  Drakex chhuxriñchjasïna, mayninakan chuymap ch"allxtayasa. "Zanko awichajawa. Ukat ¿jupanakar iyawstati?"
  
  Dahl chachan uñkatatapajj wali amuytʼasirïnwa. "Nayax mä jamuqaw utjitu, akax Razin-an operación ukhamäkchisa, Zoya-x kuna pachas comando katuqaspa. Abuelita janisa, Razin kullakajj wali chʼamani ikiñ masinïkaspas ukhamawa" sasa.
  
  "Jiwakipuni. Jiwakipuni. Nayax amuyta, khititix Zanko ukamp chikt"atäki ukax inas jan chiqpachapun kunjamtï jumax suykta ukhamäkaspati. Ukat kunjamäskpasa, aka espadax munasispawa. ¿Jumax mä direccionanïtati?
  
  "Ukhampuni".
  
  Drake chachajj Alicia kullakaruw jakʼachasir uñjäna. Uka ajanupan uñnaqapax lakap ch"akhuñapatakiw ch"akhutayna, ukhamat niyaw mistuñampïskäna uka jisk"achasiñ jark"aqañataki. -Jan samti -sasa.
  
  Alicia kullakajj jachaqtʼasiñwa yantʼäna, ukampis janiw jachaqtʼasiñ puedkänti. "Carcelat mistuñ yanaptʼañatakikiw kuttʼanjjayäta, Drake. Lomas jupax nayaruw munasi -sasa.
  
  "Jumanakaruw munapxta. Akapachankirinakajj jumaruw munapjjtamjja" sasa.
  
  Chiqpachansa Aliciax jichhax larusitaynawa. "Janiw mä chhuxriñchjasiñamäkiti. Jumanakajj walikïskätawa" sasa. Uñkatatapax Mai ukar uñtatänwa. "Jumanakax panpachaniw".
  
  Drake chachajj amparat kattʼasïna, kunjamsa cuerpopajj amparapan llampʼu chuyman jikjjatasïna uk uñjasajj musphararakïnwa. Walja pachaw maynimp chika ch"axwapxirïta, jiwayapxirïta ukat wilañchapxi ukat nuwasipxir uñjta ukat awisax imill wawakïtap armasxaraktawa.
  
  Inas ukajj kunatsa sarjjäna uka toqet maynïrïchïna.
  
  "Jumat despedidañax nayatakix uñisiñawa" sasaw jinchupar jiskʼat arsüna. "Pä semanan pä kutiw pä kuti jiltʼi."
  
  Alicia kullakajj wali jachʼat arsüna. -Nayax apuestastwa, machjatäxasax janiw mayamps ukham lurañjamäkiti -sasa.
  
  -Janiw juk"amp machjkti -sasa.
  
  Jupax jayaruw sarxäna. Drake chachajj wali chʼamampiw katjjasïna. "Jan llakisimti. Taqi kunas walikïskiwa. Nayax yattwa jumax janiw ukham sañ munktati. Jichhax familiakïxtwa, Alicia. Juma, May, naya. Uka idiotanakax uka chiqankapxiwa" sasa. Jupax Dahl, Hayden ukat Kinimaku ukanakaruw uñacht"ayäna. "Mä urux munapxätawa. Uka aru arsuñakiw wakisi -sasa.
  
  Alicia kullakajj lakapampiw kunkapat liwjjatäna. "Familiajajj llätunka maranïkayäta ukhaw tʼaqanuqtapjjäna. Tatajajj mamajaru ukat nayarojj jawqʼjañwa qalltäna, kunapachatï nayatak saytʼaskta ukhajja. Nayax wali ch"amanïyätwa, janiw kuns lurañjamäkänti, ukatwa jilïr jaqïxasax nayrïr lurañax Ami ukar mantañänwa. Uka cheqat mistuwaytwa. Tatajajj ninajj forjänwa, ukampis Ejércitojj arteruw tukuyäna. Taqe uka maranakanjja, Matt, tatajampikiw nuwasirïta" sasa.
  
  Drake chachajj wali chʼamampiw manqʼantäna. Jupax janiw iyaw sañjamäkänti, aka Irak markanx nayra Torre de Babel uksanx Alicia Miles kullakax qhipharux khitirus jist"araskäna. -¿Tatamax jakaskiti?
  
  "Mamajajj mä sobredosis umata jiwatapat pusi phajjsitwa alcoholamp venenompi jiwjjäna. Confiam, jupax suerteniwa -sasa.
  
  "Nayax wali llakitaw jikxatastxa".
  
  "Machaq familiajat walpun yuspärta, Matt. Nayajj visittʼañatakiw chʼamachasiskä" sasa.
  
  "Amuyasipxam" sasa. Drake chachajj kunkap qʼomachasïna, nayranakap maysar uñtasaw uka jan waltʼäwit mä jukʼa apnaqañapatak amuyasïna. Aliciax mä helicóptero ukanw uka equipo ukar mantani ukat Camp Babylon ukar kutt"awayxani, ukat ukat Lomas ukat ciclista equipo ukar kutt"awayxani. SPEAR equipo ukan mayninakax niyaw pä autos ukan thakhinjam sarapxani, uka autonakax jan kunaniw qhiparaski.
  
  Jupajj laqʼaruw wal chʼalljjtäna. Maldición, jupax mä samart"añaw wakisïna.
  
  
  * * * .
  
  
  Mai kullakajj nuwasiñ tukuyatatjja, teléfonop uñakipañänwa. Chiqansa, mä yatiyaw jaytawayäna. Dai Hibiki ukan uñt"ayatawa ukatx contenido ukax janiw askïkaspati. Nayraqatax sapakïskiti janicha uk yatiñatakiw uñch"ukisïna, terraplén uksanx jak"achasïna, ukatx uka yatiyaw jan yäqasa ukat botón de retorno de llamadas ukx ch"allt"äna.
  
  Hibikix jank"akiw teléfono apthapïna, ukat teléfonon qunt"atäkaspas ukhamaw amuyasïna. "¿Mai? Kawkhanktasa? ¿Jumajj walikïsktati?
  
  "Kunasa akaxa?"
  
  Amigapan arupax chika pachat khathatirakïnwa. "Khititï jumar thaqktam uka jaqen sutipa. Aka... aka...
  
  -¿Gyuki?
  
  Hibiki kullakax amukt"atapax juk"amp jan wali axsarañanakap chiqanchawayi.
  
  Gyuki sutimp uñt"at jaqix nayra clan ukan húmedades personales ukan yatxatiripänwa, mä chiqawjax jupa pachpaw yatiñanakapar chiqanchawayi. Taqi nayra clan-ankirinakax Mai-mp chika ninja jiwayir yatxatat jaqinakäpxänwa, ukampis Gyuki-x khitirus uñt"apxäna kunapachatix chiqpachan uka mierdax fans-anakar ch"allt"äna ukhaxa.
  
  Ukatwa Hibiki kullakax llakisitayna. "Juk"amp qhuru uñisirix janiw aka pachanx utjkiti".
  
  -Ukat ¿kunsa jupax munpacha?
  
  "Nayan jamuqajarjamax" Hibikix waña manq"antatayna. "Wila venganza".
  
  
  KIMSA TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Jonathan Gates chachajj qheparuw qontʼasïna, sillaparuw uka lurañanak lurañapatak jaytäna. Punkupajj jistʼaratäjjänwa, ukampis oficinajj amukiw utjäna. Jichhürunakanxa, irnaqirinakaruw nayraqat utar khithatayna. Amtäwip chiqañchañatakix mä jukʼa amuki, jan jarkʼat tiempow munasïna.
  
  Jupatï amtap phoqaspäna ukhajja, leyinak pʼakintaspänwa. Juk"amp askixa, jupa pachpataki ukhamarak yanapiriparux mä wali ch"aman uñisiriruw jikxatañapäna. ¿Ukajj wali askïpachänti? ¿General Stone ukax recursos ukat ingenios ukanak utjataynati dispositivo de finsión ukar activañataki?
  
  Chiqansa, uka jan waltʼäwis Hayden chachan equipopan espadanakan qillqatanakap sum jaqukipatapat dependeränwa. Ukampis ukhamäspa ukhajja, Gates chachajj janiw defensivansa ni chʼajjwañanakansa utjañ munkaspati. Kuna lurañ horasajj jichhaw utjäna, kunapachatï luratanakapajj jarkʼañatakejj yanaptʼaspäna. Jupax amuyt"awayiwa, Stone jupax qawqha pachanaks sarawaypachäna, janiw vicepresidente, Jefes de Estado Mayor Conjunto ukat iwxt"irinakapan iyawsäwip katuqañatakikiti, jan ukasti pachpa p"iqinchirin iyawsäwip katuqañataki. Mä jaqiruw Gates jupax wali jach"añchäna, ukampirus amtäwinak lurañ amparanakapax mä juk"a watatänwa, kunawsatix irnaqañ qalltawaykän ukjatpacha. Nayra Coburn ukax kuntix Gates jupax wasitat uñjañ munkän ukawa - mä estratega militar, mä ch"axwiri, mä ajayun atipt"iri. Mä riesgo-taker, jupar uñtasita.
  
  Gates jupax mä kuns yatïna: Stone generalax kunapachas uka aparato activañatakix medios ukanakax utjaspa ukhax jach"a kankañamp jach"a kankañamp uñjäwinakax qhan jan walt"awinak uñjañapatakiw juykhuptayaspa. Ukajj wali facilakïnwa. Stone chachajj jan jaytjasiri militaränwa ukat wali kʼarisirirakïnwa, ukatwa mä equipo de técnicos NASA ukankirinakajj kuna jan waltʼäwis utjaspa ukhajja, uka uru qhespiyapjjani sasaw amuyäna.
  
  Amtäwiw lurasi. Jupajj uka numeroparuw jawsäna.
  
  Jupajj jan pacienciampiw jaysäna. "¿Khitis akaxa?"
  
  "Jonatán Gates sat chachan".
  
  "Jan askinaka! Nayax Gates tata, tata, janiw yatkti" sasa.
  
  -Taqi kunasa wali sumawa -sasa. Janiw walja tiemponïkti, Miss Fox, ukampis inas jumatakix wali chʼama irnaqäwinïchirista" sasa.
  
  -Jichhakiw mesaru uchañama, tata, ukat, uh, janiw amuyt"ayañapäkiti.
  
  -Janipuniw amuyunakajarux ch"akkatkänti. Gates chachajj kunanaktï munkäna uk qhanañchtʼaskakïnwa, uka tiemponjja, wali valoranïtapata, suma sarnaqatapat jisktʼasïna, ukat kuntï jiskʼa chuymampi, jan sinttʼasis jaysäwipäkaspas ukham amuyäna.
  
  Lauren Fox kullakajj jupar jachʼañchañatakejja, mä ratukiw taqe kunatï paskäna uk amuytʼäna, ukat taqe kunat sipansa jukʼamp suma jisktʼaw jisktʼäna. "Ukham luräjja, ¿khitis jarkʼaqistani?"
  
  "Jupax ukatakix saraspa sasin amuyt"añäni, Lauren, mä aski ch"amaw chiqpach identidad ukar taqi ukanak mayacht"asis jamasat imañasataki. Jan ukhamäkaspa ukhaxa, jumanakax nayan jark"aqataw jikxatasma ukat SPIRA ukan jark"aqataw uñjasisma. Janiw kuna kuttʼayasiñas utjkaspänti" sasa.
  
  -Jumax nayaruw mayipxista potencialmente jakäwij jaytañataki -sasa.
  
  "Ukat akax nayrïr irnaqäwimakiwa. ¿Qhawqha tiempos pasani?
  
  "Maldita ukax". Mä juk"a pachax línea ukanx amukiw utjäna. Gates chachajj janiw jupar jankʼak sarkänti. Kunapachatï mayamp parlkäna ukhajja, Lauren kullakajj wali chʼamampiw arsüna.
  
  -Pä urut lurañax wali askiwa -sasa.
  
  
  PUSI TUNKA JALJA
  
  
  Russell Cayman jupax jueves alwaw Singen markar Alemania markar purintäna, niya pachpa pachanw jefepax Zach Block jupax juk"amp ch"amäxäna, Odin tronon qunt"asiñ amtax amuyunakapat apsuñax juk"amp ch"amäxänwa.
  
  Cayman jupax Hawai markat kutt"anïna, Kali markan qhipharkir ch"akhanakap apthapisinx mä juk"a pusi patak millas ukch"a inti jalant tuqiruw irpäna, niya chiqa thakhinjam sarasa, Múnich markar muyuntasa, ukat qhipharux industrial markar mantasax juk"ampiw uñjäna. Hoentvil qullu, nayra fortaleza ukat chhaqhat volcán ukan t"unjatanakapampi , markan inti jalant tuqinx jach"a jach"a tukuta, t"unjat castillo pachpax janiw yaqhakiti ch"axwawinakata - uka pachanx phisqa imperial muyuntawinakaruw saykatawayi.
  
  Cayman jupax wali amuyumpiw autox qullu kayu janïr purinkipanx sayt"ayäna, pä jach"a maletas qhipäxat mayjt"ir ist"äna, pesaje ukax jupanakarux ch"amanchawayi jan ukax kunjamtï Cayman jupax iyaw sañ munkän ukhamarjamax Kali jupax ukankatapat amtayäna.
  
  Ch"amampi, diosat amuyunakap ch"iyjasaw qullu muytasa uñch"ukisïna. Mayampiw mä juk"a nayraqat jutäna. Block markankirinakajj mä qhawqha horanakakïpjjänwa, ukampis Caiman chachajj janipuniw mayninakamp chik sarnaqirïkänti ni jupanakar suytʼirïkänti. Ukatjja, manqʼat awtjatäjjänwa.
  
  Kali-n ampar ch"akhapan mä jisk"a ch"akhapax wali bolsillopan utjatap chiqanchasax Caiman-ax autot saraqasin qullu pataruw sarañ qalltäna. Arqueológico yatxatäwix wali patat luratawa, ukatx uka markankirinakar respeto uñacht"ayasax aka chiqanx juk"akiw lurasiwayi. Ukhamatwa turistas, Caimán ukat Block jaqinakax perímetro uksar jan jank"ak uñt"ayas puripxañapäna.
  
  Janiw pächasiñakiti, uka ch"axwañ munir estadounidenses ukanakax mä qawqha imantat cámaras ukanakaw quqanak taypin imantapxaspäna, ukampis kunatix ukan utjki ukanak sum uñakipt"añkamax wali jayäxänwa. Ukatwa Cayman chachajj kusisita ukampis wali amuyumpiw sarnaqäna, inti qhanajj ajanupanwa anattʼasïna, chʼiyar chʼiwinakaw sutip jawsäna. Jupajj jiwayañatakejj tiemponïjjänwa.
  
  Janiw turistas ukanakat arsuñax wakiskiti.
  
  
  * * * .
  
  
  Zach Block jupax fantasía ukaruw apnaqañapatak jaytawayi. Jupax nayratpach mä diosäxänwa - mä jamasat, fantasma diosa - ukampis kunapachatix aka trono katuqkän ukhax - kunapachatix Odin tronopan chiqap chiqap jikxataskän ukhax - uka destino ukax chiqaparjamaw jupankäna, mä milagro tuqiw phuqhasïna. Kunawsatix kimsa uñtasit amuyunakax mayacht"asini, munañanakax ch"amanchatawa imantat ch"amampi ukhamarak ch"amanakampi chiqpachan lurat sepulturanakan uñstayata ukat diosanakan apnaqata, ukhamax chiqpachapuniw Odin ch"amapax jupankxani.
  
  Uka kimsa sepulturanakajj mä jukʼa mayachtʼatäpjjänwa, inas oraqen chʼamapampejj mayachtʼatächïna, ukajj janiw sañjamäkiti. Blok jupax nayrax walja ukham lurawinakat liyt"atayna. Kawkhantix Uraqin energía electromagnética natural ukax uka chiqar jak"achaski ukat ch"ama utjañapatakiw uñji. Energía ukax vertical jan ukax horizontal ukhamaw sarnaqaspa. Uka sepulturanakajj vórtices sat chʼaphinak patjjan luratächïnjja, ukat wali wakiskir, natural energía sat chʼamampi luratäpjjchïnjja, ukhamarakiw mayachtʼatäpjjatap qhan amuyasïna.
  
  Jupax janiw jan yatkänti, Jakob Hult chachan nayra qillqat jaqukipatapax kawkhans sapa "mä pachpa amuyun jaqix" sayt"añapa ukxatw arsu. Inas nayra tiempon uka aparatotak mä gatillo ukhamächïna. Ukampis ukax mä amuytʼäwikïskänwa, ukat kunjamatsa janiw sinti llakiskänti.
  
  Jichhax ch"amanchawipax kimsïr jaqirukiw uñt"ayasiñapa. Cayman ukat jupa pachpas janiw wakiskänti. Jupanakajj kimsïr jaqeruw munapjjäna. Élite de Sombra ukax nayratpachaw mä lista de espera ukanipxi, mä jisk"a tama jaqinakaw kunatix jupanakax uraqpachan amtapki ukanakar mantañ munapxi. Aka listankir chachanakat maynïrix Dmitry Kovalenko, Wila Rey, ukampis jupax janiw jikxataskänti kunatix jamasat mä dios jaytat carcelan jist"antatänwa, Blok jupas janiw jikxatkänti. Chiqansa, Kovalenkox sinti loco ukhamarak jan yatiñaniw kunjamakitix ukhama. Jupax Estados Unidos markan p"iqinchiriparuw secuestrañ munpachäna jan ukax kunaymaninak. Blok jupax wila masinakapan vendettas ukat wila masinakapan ch"axwawinakap ist"äna. Janiw taqpach sombra élite ukan ajayuparjamakiti.
  
  Uka jiskʼa listan utjkäna uka yaqha sutijj Nicholas Denny satänwa. Chuymankipstat europeo jaqix dot-com ukan emprendimientos ukanakat suma qullqinak jikxatawayi, Internet ukan nayrïr urunakapanxa, ukatx pä tunk maranakanx amuyt"ir uraqinak ukhamarak qullqi alañanak tuqiw ch"amanchawayi. Ukatjja, kusistʼañanakampiw chuym chʼalljjtayasïna. Block jupax janiw kuns yatkänti aka jaqix janiw ch"akhanak ch"allt"añatak yant"känti, ukat suxta tunk maranïkasas jichhakiw yaqha turkakipäw Himalaya uksan sarnaqañ tukuyäna. Uka suma chuymanïñanakax mä qamir jaqin común sarnaqäwiparuw yapxatañama, jupax sapa kutiw juk"amp munañapa, ukat Blok jupax jan pantjasir loqhe jaqiruw jikxatäna.
  
  Socio, jupax jank"akiw amuyunakapanx chiqañchasïna. Jan juma pachpat nayrar sartañax jukʼamp askiwa. Seguro líneanakapat maynïriw istʼasïna, ukat jankʼakiw jaysäna, mayni puntan wali wakiskir yatiyäwinakajj wali munasiñampiw yatiyaskäna uk jan kuns istʼasa.
  
  Uka jaqejj tukuyjjäna ukhajja, Block chachajj akham sasakiw säna: "Jumaw premio katoqapjjäta" sasa. Ukat telefono aptʼasirakïna. Wakiskiri. EE.UU. ukat aliados locales ukanakax kimsa sepulturanakar jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatakix kunayman amtanakaw lurapxäna, inas mä juk"a juk"amp jan walt"äwinak uñt"apxchïna. Caiman uñacht"ayasispati sasaw jiskt"asïna. Aka psico ukat maldito premio ukax. ¿Kunas mä jaqirux nayra diosan chʼakhanakapar munasiñapatak yanaptʼäna? Nayrajj kamachipkäna uka uñjkañ chʼamaw jukʼamp sumäspa.
  
  Block chachajj walja maranakan contratkäna uka jiwayir jaqenakat amtasïnwa. Cayman jupax juk"amp muspharkañäpachänwa, ukampis yaqha uñt"atarakïnwa, mä warmix jichhakamas británico...
  
  Jupajj trenat amuytʼañatakejj mä jukʼa samartʼäna. Mä critico jawsañaw utjäna. Jupajj satélite sat teléfono uñkatasaw uñchʼukïna, qhepat tiempojj purinjjatap janiw creykänti.
  
  Jichhat uksarux Élite de Sombra ukax uraqpachar uñtasitaw utjäna. Taqi ch"axwawinakan nuwasiñapa.
  
  "Jïsa?"
  
  "Tata. Pusi celulanakax chiqaparuw uñt"ayasi. Mäx Singen markanwa, maynix Islandia markanwa ukat päx Honolulu markanwa. Jiwasax wakicht'atätanwa ".
  
  Blok chachan chuymapax kusisiñampi, axsarañampi ukat suyt"añampiw thuqt"äna. Taqi kunatï walja tiempo suytʼkäna ukanakänwa. -Ch"axwañar sarañamawa -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Caiman chachajj celularapan khathattʼasitapajj janiw istʼkänti, ukat warktʼat ramanakan canopy taypit chʼusa cheqan chika taypiparuw uñchʼukïna. Chʼiqa amparapatwa warktʼatäskäna, uka conejojj aka cheqar puriñkamajj mä horat mä improvisado tramparuw katuntat uñjasïna. Conejo kunkapat wilax ch"allt"asïna, uka pachpa wilampiw Caiman jupax lakapar ukat ñik"utap ch"uqt"äna. Jupajj janiw saykatañ puedkänti. Ah, jakañan muxsa, thithi nectar. Wila wartatax jiwañan tukusiñapawa.
  
  Ukampis jichhax chiqpachapuniw nayraqatapan uñstayatäna, ukat yaqha amuyunak jist"arapxäna.
  
  Mä wayna chacha warmi, turistas ukanakax amukt"añampi, sapakïñamp ukat inas jan arsuñjam kusisiñamp katjatäpxchispa yaqha kasta tukuyäwimp kusist"añataki. Cayman jupax wali sum uñch"ukiskäna. Mä kutix uka chacha warmix qhanpachax janiw kunas muyuntat uñjasxänti, ukat amukiw nayrar sartawayxäna, ukat uka jaqin qhipäxapar chiqak puriñkama, jan uñjkaya, juykhu chiqan jikxatasiñapkama. Ukat yaqha minuto suytʼäna ukat mäkiw quntʼasïna ukat walja kutiw uka jaqirux costillanakapar chʼankhampiw jawqʼjäna. Caiman jupax qunt"asisaw uka arnaqasir jaqin lakap ch"uqt"äna, ukatx uka liwxatasir janchiparux mä chiqaruw jaquntäna. Warmin muspharata nayranakapaxa jupan uñkatasitaynawa, jan yatiñampi ukhamaraki axsarañampi ukhamaraki jani iyawsañampi ch"amakt"ata, ukhamata juparu ch"allt"ata, mä ch"axwawimpi jakäwipa tukuyañataki.
  
  Jakañ chʼamapajj oraqeruw bombeäna, ukhamatwa Caiman chachajj chuymapar purtʼäna. Qhipürux qhipäxanx sarnaqañ ist"asïna, ukatx camuflaje uniformeni mä chachaw quqa manqhat mistuwayxäna, ukatx walja jaqinakaw wakicht"atäpxäna, ukat walja armas de última generación ukampiw wakicht"atäpxäna.
  
  "Jefex maldito teléfono ukar jaysam sasaw säna, Cayman" sasaw uka jaqix sist"asïna, jupan dispositivop luqxatasa. "Suma irnaqawiw kunatix jupax churktam uka teléfonox chip de seguimiento ukaniwa." Jupax wali ch"amampiw uñch"ukisïna. "Jumataki. Aka, aka apsuñamawa. Fucking amparanakam wañt"ayañamawa ukat jefempiw parlt"añama" sasa.
  
  Cayman jupax qhipäxar qunt"asisaw kayut sayt"asïna. Anatañanakan pachapax tukusxiwa. Irnaqäwir puriñ pachaw purini.
  
  
  PUSI TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Block chachan nayrïr cuartonakapajja, islandés sepulturaruw mä tormenta ártico ukham chʼalljjtäna. Phaxsinakax juk"akiw lurasispäna, ukatx jichhakiw juk"amp uñjañ kamachinak apsutäna , arxatirinakax mä juk"a jan wakicht"ataw jikxatasipxäna, mä equipo profesional de mercenarios de primera clase ukanakataki, jupanakax jupanakar atacapxäna ukat ch"amanchapxäna.
  
  Jan jaytjasaw ch"axwapxäna, tunka payan jaqinakan equipopax sapa guardiaruw jiwayapxäna jan ukax jan ch"amanchapxäna, ukampis walja rehenes civiles ukanakar katuntapxañapatakiw ch"amachasipxäna, jilpachax cientificonakan ukhamarak arqueólogos ukanakan uñt"atawa. Jefepax mä uru chikatanikiw qhiparapxañama sasaw säna, ukax juk"amp askïkaspas ukhamaw amuyasïna.
  
  Mä qawqha chachanak caballeronakar uñjañapatak jaytasajja, celda pʼeqtʼirejj diosanakan sepulturap uñjañ qalltäna, uka sepulturajj nayraqat jikjjatasïna.
  
  
  * * * .
  
  
  Janis directo contacto lurapkchïnjja, Singen chachan celulapajj pachpa horasanwa chʼalljjtäna. Qalltanx jupanakan lurawipax juk"amp ch"amakïniwa - mä ch"amamp puriñ sepultura ukar mantañaxa, ukampirus uka qhipatx fuerzas locales ukanakar jark"aqañax janiw kuna jan walt"awis utjañapäkiti. Caiman sat chacharuw irpapjjerïna, mä jaqew sepultura taypin saytʼatäni sasaw taqe chuyma yatipjjäna, kunapachatï jefejj maykäna ukhajja, pä bolsa chʼakhanakap aynachtʼayapjjarakïna. Jupanakan p"iqinchiripax janiw kuns jiskt"askänti. Jupanakan payllapjjatapajj janiw kuna yänakatï samkanakapat luratäna ukanakat sipansa jukʼamp jiskʼäkaspati.
  
  
  * * * .
  
  
  Hawai markanjja, nayrïr celulajj wali cheqapuniw mä golpe churäna, ukhamatwa mä bisturímpi khuchhurapjjerïna. Qalltanx jupanakan incursión ukax chiqaw Odin ukan axsarkañ ch"iyar tronopar irpapxäna, walja urunak uñakipt"apkän uka arxatäwinakat pasapxäna, ukat uka thakhinx mä razonable jakhüwiw axsarat especialista civiles ukanakar katjapxäna, yaqhipanakax jerarquía local ukanx juk"amp jach"a jaqinakäpxänwa. Jilïr irpirix kusisitaw jikxatasïna, ukat kunapachatix misión tukuyxän ukhakiw mä jan uñt"at kusisiñ jikxatäna.
  
  Jichhajj equipopajj jefepan puriniñap suytʼapjjañapänwa.
  
  Payïr celda hawaiana ukax kawkhantix juk"amp askïpkaspän ukjanw uñt"ayasïna, jan irnaqaskäna, ukampis mä juk"a pachan marchañatak wakicht"atäpxänwa...jefex jawsaspän ukhaxa.
  
  
  PUSI TUNKA PÄ JAQINAKANA
  
  
  Uka pachpa urux SPEAR ukankirinakax yanapirinakapamp chikaw Babilonian Espadanakapan jan amuyt"kayap uñt"ayañ yant"apxäna. Ackerman jupax qillqatanakax walja kutiw uñakipt"awayi, taqi kunatix jichhax diosanakan arupat jaqukipatäki ukanakamp chikancht"asis, ukax mä jamasat servidor ukanw internet tuqin imatäna, jichhakamax juk"a jaqinakakiw ukar mantapxäna, ukatx uka jaqinakax wali sum apasipxatapatw llakisïna ukat Alejandrox apnaqañ amtäna.
  
  Patterson chachajja, Alejandrot arqueología toqet taqe experienciapampi ukat yatiñanakapampix yanaptʼäna. Dahl chachajj mä qhawqha tiempow jupanakamp qheparäna, ukampis qhepatjja, janiw interesanïjjänti, ukatwa familiapar jawstʼir saräna. Drake ukat mayni equiponkirinakajj Camp Babilonian mä jukʼa tiempotak khitatäpkäna uka cuartoruw cocinan tantachasipjjäna.
  
  Hayden jilatajj café warantasïna. "Chachanaka, chhuxriñchjasiñ pachaw purini, waynanaka. Jiwasax Zoya kullakax Moscú markan direccionap uñt"ayawaytanxa. Zanko ukat Razin jupanakax t"ijtxapxi, operaciones ukanakax jisk"achatawa. Paqallqu espadanakatxa suxta espadanakaw utjistu, ukampis janiw paqu pʼiqtʼiris utjkiti. Nayax suyt"twa..." sasaw uka jak"ankir mä punku uñacht"ayäna. "Chuyman jaqinakax janiw tiempo ina chʼusar aptʼxapxaniti ukat código ukarux chʼiyjapxaniwa".
  
  "Jan walt'awix akawa". Kinimakax jachaqt"asisaw tazap katuqäna. "Janiw kuntix Cayman ukat empresa. yaqha thakhiw utji dispositivo de finsión ukar activañataki, janiw yatisktanti kuna lurawipa taqi ukanakanxa. Nayax janiw dramatizañ yatkti, ukampis aka...
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jachʼa jan waltʼäwi" sasa.
  
  Drakex jupanakar uñkatasaw akham säna: "Jumanakax paniniw pä jaqitak irnaqapxañama. Chiqpachansa jumanakax wali jaya tiempow mayachtʼasis irnaqapxtaxa" sasa.
  
  Uka chacha warmix uka pachparakiw chuym ustʼayatäkaspas ukham uñnaqapxäna. Mai kullakajj larusisaw teléfono bolsillopar uchasïna. Drake chachajj khitinakarus qellqäna uk jisktʼañ munäna, ukampis jichhajj janiw uka horasäkänti sasaw yatïna. Imt"at nayra pachapax jupar t"aqhisiyañatakiw sartawayi, ukat mä kutix aka babilonia asuntos ukax tukusxi ukhax aka jan wali fantasma ukar jaqunukuñ pachaw purini.
  
  "Moscú markar sarañajj nayatakejj yantʼkaspa ukhamawa". Dahl chachajj manqhan sarnaqäna ukat laqʼampi chʼalljjtayat sapa ventanatwa uñchʼukisïna. Uñkatatapax jan umani wasar pampampiw jikisïna, aka uraqix niyaw jaqinakan lurat campamentoparux mantawayxäna, jupankiwa sasaw satayna. Jaqinakan arnaqasitanakapasa ukat autonakan mä jukʼa jaya chiqanakan sarnaqatapa, ejercitopan basepat sapa kuti chhuxriñchjasiñanaka ukat chhuxriñchjasiñanakax pachamamaruw jakañ samsuyäna, ukampis wali waña, jakañ chuym chʼallxtayir paisaje ukhamänwa.
  
  Drake chachajj niyaw jaysañampïskäna, ukat uka jakʼankir cuartot jachʼat arunak istʼapjjäna. Patterson jupax mä kuns arsüna ukat Ackerman jupax jach"añcharakïnwa. Dahl chachajj mä ceja jiltayasïna. "Pä kunat maynïri sañ muni. Jan ukajj Patterson chachajj Ollarojj uka amuytʼa churkchïnjja, jan ukajj warmijan fotop uñachtʼayäna" sasa.
  
  Jupanakax jakañ utanakaruw sarxapxäna. Ackerman chachajj niyaw kusisiñat jaltjjäna. "Aka ist"tati, Jah? Alejandro Magno chachajj walja markanakar apnaqañatakejj walja religionanakaruw katoqäna sasaw sapjjayäta. Jupajj walja cuentonaka ukat uka cheqan creencianakaparuw katoqäna. Jupajj mä reyänwa, ¿janich ukhamäki? Faraonajj ukhamänwa. Ukat ¿kunsa qalltan diosanakan arupat sapkayäta uk amtastati?"
  
  Drake jupax mä qawqha phaxsi nayraw amtañ yant"äna, kunapachatix nayrïr kutix Olle ukamp jikiskäna. "Shingen markankir kimsïr sepulturat jichhakiw jaltjjapjjayäta, ukhaw Dal jilatajj jawsäna. ¿Janit uka arux taqpach silabas sañ munkta?
  
  "Nayaw uka tuqit parltʼawayta. Silabas ukax mä sistema completo de escritura ukawa, ukax chimpunakampiw mä arun taqpach sílabas uñacht"ayañataki, ¿janich ukhamäki? ¿Amtastati?
  
  Hayden ukat Kinimaka jupanakax pachpa pachan p"iqip ch"allxtayapxäna. "J."
  
  Drakex wali jach"at arsüna. "Griego, chino, maya ukat jukʼampinakat mistu."
  
  "Ukhampuni! Ukat Alejandro chachan qellqatanakapajj ukarjamarakiw lurasiraki. Ukatpï chimpunakax mä juk"a mayjt"ayata. Sistema de escritura ukax walja uraqinakan apnaqat qillqatanakaparjamawa . Ukat ukax amuyuparjamaw lurasïna. Mä kasta código ukawa, janiw ch"iyjatäkaspati sepulturanaka ukat ukatw diosanakan arupax jikxatasiñapkama. Janitï sepulturanak jikjjatksna ukhajja, espadanakajj janipuniw jaqokipatäkaspänti, janirakiw cheqapunis munaskaspänti. Wali ch'ikhi -sasa.
  
  Patterson chachajj ukhamakiw qhantʼäna.
  
  "¿Ukanak jaqukipasmati?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna.
  
  Ackerman chachajj wal kusisïna. -Computadora nayraqatan qunt"ayapxita ukat mä k"ajkir amparanakani warmi nayraqatan qunt"ayapxita. Jupax Mai ukarux uñkatasïnwa. -Nayaw aka tuqitxa mä juk"a pachatxa askichä -sasa.
  
  Japón markankir warmix juparux jan walt"ayir uñnaqampiw uñch"ukitayna. -Nayaxa uka amparanaka jiwayañataki imaskta -sasa.
  
  "Ukhamajj mä jukʼa kusisitaw jiwañajäna" sasa. Ackerman chachajj janiw askichañjamäkänti ukat cuarto taypit esquinankir jiskʼa computadoraruw tʼijtäna. Jupax maquinar qillqt"añ qalltäna, kusisitaw chhuxriñchjasïna. Dahl chachajj mä silla katthapisin jupa jakʼaruw qontʼasïna, ukat Mai kullakaruw perdón mayiskir uñkatasiñap khitäna.
  
  Drake jilatajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Kusisit jiwañat parltʼasa" sasa. "¿Smith tuqit kuns ist"tati aka qhipa urunakanxa?"
  
  Mei kullakajj niya pä segundonakaw chʼamanïskäna, janïr mä jiskʼa jachaqtʼasiwi lakapan esquinanakapar llamktʼkasa. -¿Kuns jumaxa amuyta?
  
  -¿Janiwa nervionakamar purkiti, ¿Maggie? Drake chachajj sawkasïna.
  
  -Matt -sasawa Mayax jach"at arsüna. -Smith jupax Maggie Q jupampiw juk"amp suma ch"amanïspäna, nayar atinisiñamawa.
  
  
  * * * .
  
  
  Walja horanakaw pasäna, ukat Ackerman chachajj janiw mä arus uñtʼaykänti, ukampis jukʼat jukʼatwa, wali chʼamampi, suxta espadanakan qellqatanakajj amuytʼasiñ qalltäna. Ackerman jupax espadanak ordenan uñacht"ayañaw sasaw arsuwayi - kunjamtix jupax yatkaspa ukhama - ukat mä clasen yatichirir uñtataw nayraqatapanx sayt"asiwayi. Ekipox tantachasipxäna ukat Hayden jupax Karin ukat Komodo jupanakarux parlante ukar uchañapatakiw ch"amanchawayi.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Sumakiwa" sasa. "Nayrïr espada. Ukanjja akham siwa-" Kunka qʼomachasaw parlañ qalltäna. "Diosanakan amparapamp lurat mä aparatojj chhaqtayatäspawa."
  
  "Uka fin uru arma ukar chiqak uñt"ayaña", Kinimakax jank"akiw taqinin amuyunakap arsüna. -Ukax lup"iñatakiw -sasa. Pʼeqep chʼoqtʼasisaw kayunakap uñachtʼayäna. -Thuqt"añatakikiwa -sasa.
  
  Hayden kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Walikiwa, mä jukʼsa yattanwa, uka aparato saytʼayaraksnawa -jan ukax tʼunjsnawa. Mä juk"a pachax niyaw kunas utjxi" sasa.
  
  "Ukampis janiw kunjamsa" sasaw Yorgix uka tuqit yanapt"añ yant"äna.
  
  "Payïri Espada". Ackerman jupanakarux shushed "Kunatix Ragnarok ukan suspenditäkan ukax wasitat lurasispawa".
  
  Ukatxa, mä qhawqha minutonakaw amuktʼapxäna: "¿Armagedón?" Hayden jilatajj ukham amuytʼäna. "¿Espadanakax Armagedón utjayaspa sapxiwa?"
  
  Karin kullakajj metalat lurat arupajj jiskʼa parlantetwa istʼasïna: "Janiw nayajj ukham amuykti" sasa. "Amtasta ukhajja, Odin chachajj uka tiempon Ragnarok sat cheqan Armagedón sat cheqanjja, amuyuparjamaw jarkʼaqäna, kunattejj taqe diosanakaw jiwapjjañap yatïna, ukampis janiw wiñayatak jarkʼkänti. Uk jarkʼaqäna, ukhamat qhepat kuttʼaniñapataki. Ukat Ragnarok markax diosanakan jiwatapat katuyatäxänwa" sasa.
  
  Kinimakaxa wali ch"amawa. "Janiw nayax uk amuykti".
  
  "Qillqatax - yatiyawix - chiqpachans diosanakan chiqpach jiwatap puriyaraksnawa, kutt'aniñap jark'aqaraksnawa ukat mä kutikiw aka jan walt'äw tukuyaraksna sasaw qhanañchi". Jupax chhuxriñchjasïna. "Wiñayataki".
  
  "Ukax mä amuyt"awiwa, ukampis juk"amp ist"añamawa" sasaw Ackerman jupax jupar arsüna. "Ukat kimsïr espadakamaw sarantaskakïna. Kunatï tiempopar qellqaskäna ukajj chhaqtayasispawa , jan amparani imill wawa, akajj teoría satäkis ukaruw cheqätap amuyta" sasa.
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Jïsa, ukhamawa. "Diosanakan kuttʼaniñapat parlir profeciajj tiempoparuw qellqasïna" sasa.
  
  -Ukat pusirixa juk"ampi achu achu. Ackerman chachajj mä jukʼa samartʼäna. -Kunatix ikiñakiki ukax wiñayatakiw t"unjatäspa. Jupax jupa pachpaw p"iqip ch"allxtayäna. "Diosanaka".
  
  -Pä qhiparapxi -sasa. Patterson chachajj kusisitaw amparanakap chʼalljjtayasïna.
  
  "Walikiwa, uka paninix chiqpach ch"axwirinakawa", sasaw Ackerman jupax mä juk"a llakisiñamp säna. "Janiw kuntï jupanakax mayachtʼasis sañ munapki uk amuytʼkti. Nayraqatxa, pä espadampi sepulturar apapxam, mä Jachʼa Espadampi pʼiyaruw apapxam, qhiparusti, juma pachpaw tukjañ nina aptapxäta" sasa. Jupax sayt"xänwa.
  
  Drakex uñch"ukisïnwa, ch"usat ajanunaka ukat surco cejas ukanaka uñjasa. Karin kullakajj samarataw qheparäna. Qhiparusti Kinimakax akham sänwa: "¿Kuna diablos canal ukax sañ muni?"
  
  Drake jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. -Janiw nayax amuyt"kti -sasa. Ukampis akanx qhanaw mä kunaw faltaskistu. Paqallquri espada. Chiqansa Jach"a Espada. Aka qellqatajj taqe kuntï yatiñäki uk yatiyaspawa" sasa.
  
  "Ukat..." Karin kullakajj arsüna. "Espadanak jakthapipxam. Sapa sepulturatakix pä espadanakaw suxta. Paqallqurix yaqha amtanïkaspas ukham amuyta" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Uka sepulturanak tʼunjapjjaspa ukhajja" sasa. "Ukat dispositivo, nayax amuyt'añ qalltawayta janiw ukham jan walikiti".
  
  Hayden jilatajj mä jukʼa ajjsarat uñnaqtʼanïnwa. Ukat akham sasaw jachʼat arsüna: "Janiw ukham siskasmati" sasa. -Jumax Estados Unidos markan gobiernopatakiw irnaqtaxa.
  
  Drake jilatajj larusitaynawa. "¿Kunapachatpach kunanakas pʼeqtʼañat jarkʼistu?"
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Amuytʼam" sasa. "Aparatompi diosanakan jan waltʼäwipajj wiñayatakiw chhaqtawayjje."
  
  Patterson yatichirix jak"achasisinx Ackerman jupan jak"apan sayt"asïna. "Aka tuqit amuytʼañäni. Uraqin ch"amapax aka jak"anx walpun ch"amanchasi. Q"uma elemental ch"ama. Nayax amuyta, ¿ukax qalltanx uka finsión ukan aparatox amuyt"asiwayiwa?" Jupax ch"iqa tuqiru uñtäna.
  
  Ackerman chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  
  "Espadas ukanakax khititix uraqin ch"amapat taqi kun yatïna ukat kunjams uraqin ch"amap vortex ukar jan walt"ayaspa uk yatïna. Alejandro satänwa. Jupajj diosanakatsa ukat uka aparatotsa yatïna, ukampis janiw uka aparato apnaqañ yantʼañatakejj jan amuytʼasirïkänti. Jan ukasti, kuna jan walinakatï utjkäna ukanak chhaqtayañatakiw chʼamachasïna. Kawkhantix uraqin ch"amapax mä thaya thayt"an tantachaski uka chiqanakax qullan chiqanakaw satawa, ukat walja chiqanakanx nayra jaqinakan ukan utt"ayat sayt"at qalanak jikxatasma, jupanakax, sañäni, ukanak lup"iñatakix juk"amp pachaw utjäna. Kimsa sepulturanakax utjki uka kimsa sepulturanakat sipansa jukʼamp chʼamani sepulturanak patxaruw luratäpachäna. Ukampis oraqpachanjja, jan wali thayanakajj utjarakiwa. Kawkhantï barconakas avionanakas chhaqtki, radionakas brújulanakas jan irnaqtʼki uka cheqanakat amuytʼañäni, sapa kutiw oraqen chʼajjwañanakajj utji, monstruonakaw uñjasi, kawkhantï jaqenakajj sapa kuti jan waltʼäwinakan uñjasipki ukanakat amuytʼañäni. Kunatsa uka espadanakajj lurasispäna ukjja, walja, walja razonanakaw utji" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukampis aka oraqen chʼamanïtapajj janipuniw uñachtʼayatäkiti" sasa.
  
  Patterson chachajj nayrajj taqe ukanak istʼkaspa ukhamwa jachʼat arsüna. "Jukʼamp liytʼañamawa. Kunapachatï "energía mística" sasin sista ukhajja, jankʼakiw loco sasin sista. Nayax pseudociencia tuqit yatxatawaytwa sapxsma ukhaxa, ¿kunsa sasma? Inas ukhamächi" sasa. Jupax larusitaynawa. "Chiqpachansa aka Uraqpachanxa patak patak aberraciones electromagnéticas ukanakaw utji, ukat janiw mä qhanañchäwix utjkiti".
  
  "Ukampis jichhakamas janiw kuna pruebas utjkiti."
  
  "Ukat janipuniw ukhamäkaniti. ¿Jumax amuyatati pouty académicos ukanakax uñjatäñ munapxi, kunatix eventos ukanakax wali jaya zona de confort ukanakat mistu? Daily Telegraph ukax yatiyawayiwa, austriaconakax locales consultores de energía terrestre ukanakaruw irptapxi, Austria markan autopista ukan juk"amp jan wali chiqan jan walt"awinak jan utjañapataki. Thakhi thiyankir monolitos ukanakax aka uraqin natural energía ukar kutt"ayañ yanapt"añatakiw sayt"ayatäna. Uka urut aksarux pä maraw jan walt"awinakax cero ukjaruw jilxattawayi. Ukampis uraqin ch"amapat jach"a amuyt"awix janiw yaqhat jutkiti, jan ukasti Thomas Edisonan jach"a inventario ukat yanapiripawa, Nikola Tesla. Ingeniero eléctrico ukat mecánico, físico ukat diseñador del moderno sistema de energía AC, jupas qhipatx "científico loco" ukham uñt"atawa, jupax jikxatawayiw aka uraqix, ukat nayax cita, "literalmente phuqt"ata vibraciones eléctricas".Teslax iyaw sataynawa kunapachas llijullijunakax aka uraqiruw ch"allt"i , ukax wali ch"aman oladanakaw mistu, uka oladanakax aka Uraqin mä puntapat yaqha puntakamaw saraski, ukat mä jach"a ch"amañchir quqaruw tukuyi, "Uraqix mä muspharkañ conductorawa" sasaw saraki. "Uraqin kawkir chiqarus jan tukuskir chʼamaw niya jan chhaqtäwimp apayasiristxa" Ukatxa, Uraqin chiqap resonanciapamp vibracionanak mayachtʼasisaw planeta jaljañax wakisispa sasaw sarakïna. Uraqin cortezapax khathatispawa wali ch"amampiw patak patak kayunak jilxattaspa ukat jaquqanispa, jawiranakax ikiñat jaqunuku, edificionak t"unjaña ukat niya civilización ukar t"unjaña Ukat..." Pattersonax jachaqt"asisaw akham säna: "Teoríapsa yant"arakïnwa."
  
  Taqi uka equipox lakap ch"uqt"ataw congelapxäna. Kinimakax akham sänwa: -Aka chiqat mistum -sasa.
  
  "Jupax "arte de telegeodinámica" sasaw sutichäna, ukax mä controlado uraq khathatiw sasaw qhanañchäna. Uka inventojj guerran jukʼamp yanaptʼasispawa sasaw säna" sasa.
  
  Mai kullakajj samsusaw akham säna: "Chiqansa" sasa.
  
  "Ukatxa HAARP ukax utjarakiwa", sasaw Pattersonax saskakïna. "Mä jach"a proyecto 250 millones de dólares ukjam qullqimp yanapt"ata, Fuerza Aérea ukat Marina de Guerra de Estados Unidos ukanakan qullqichata, muspharkañaw pachpa chiqan jikxatasi - Colorado Springs - kawkhantix Nikola Tesla jupax uraqin energía ukan yant"äwinakap luratayna. Jupanakajj ionosfera toqet yatjjatapjje" sasa.
  
  Drakex amparap luqxatäna. "Walikiwa, jichhax jumax convinciyapxtaxa. Ukampis taqi ukanakax janiw Cayman ukat yanapirinakapax kuntï lurapki uk yatxatañatakix jukʼamp jakʼachapkistuti".
  
  Ukat Karin kullakajj arupampiw chikachasjjäna. "Inas ukhamächispa. Nayax Secretario de Defensa Gates juparuw línea ukan uñt"ayawayta. Ukat ch"amañcht"asiñamawa - janiw ukat sipan juk"amp jan walt"ayañax utjkaniti sasaw amuyta".
  
  
  PUSI TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Karin kullakajj Gates jilataruw conferencia de llamada ukar uchäna. Secretario de Defensa ukan arupax ch"amakt"atänwa, ukat Drake jupax qhan ist"äna qarjañ subcorriente ukax sapürunjam suma suyt"añ tonadanakapampi.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Islandia, Alemania ukat Hawai markanakan sepulturanakapajj ninamp nakhantatänwa" sasa. "Ukhamarus jichhax uñisirinakan amparapankxiwa. Jiwasax uka chiqarux wali apnaqaraktanwa, ukampis pachpa sepulturanakax uñisirinakan apnaqatawa. Diosax bendicipxita".
  
  Hayden jilatajj telefonot jakʼachasïna. "¿Aka Cayman ukat jefepakiti?"
  
  -Janiw yatipkti -sasa. Jupanakax rehenes ukanipxi. Jiwasax wali jan walt"awinakaw utjistu, khitinakas uka ataques ukanakar kamachipxäna ukat lurapxäna uk jan jiskt"asa, rehenes ukanakar katuntañax mä wila arenque ukhamawa sasin amuyt"ayañataki".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jiwasaruw jaytapjjeta" sasa. Mä jukʼa tiempotjja, jichhakam jikjjatapkäna uka toqetwa yatiyäna. Drake jupax akham sänwa, "kimsa uñtasit amuyunakax kimsa sepulturanakan" jaqukipatax chiqpachan luratäkaspas ukhamaw ist"asi. Gates chachajj mayjtʼayatäkaspas ukhamänwa, ukampis jila partejj katoqkaspas ukhamänwa. Hayden chachajj tukuyjjäna ukhajja, Gates chachajj kunkap qʼomachasïna ukat janïr arstʼkasajj mä jukʼa amuytʼasïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Chiqpachansa aka chiqanx asnunakajaruw chʼalltʼasipxta" sasa. "Janiw khitis nayratpach amuykänti, maynix kimsa sepulturanakaruw mä pachan ataque wakichtʼaspa ukat janiw ukakikiti, jan ukasti chiqpachapuniw katuntasispa. Kovalenko chachan jan waltʼäwipatjja, kuns yateqapjjañajapunïnwa sasaw amuyasma" sasa. Jupajj mä jukʼa samartʼäna. "Ukampis ukhamakipansa, Capitolio qullu manqhankir katarinakax sapa kuti maniobranakapampi ukat kʼari kʼarinak lurasaw askinak lurañ munapki ukanakarux mayjtʼayapxi. Sapa uruxa juk"ampi ch"amawa taqi wakisiri bolas ukanaka uñjaña, sarnaqaña. Ukampis jichhax - jichhax qullqi payllañäni. Uka jan kuna jan waltʼäwit mistuñatakejj mä milagrow munasini" sasa.
  
  Punkux mä juk"a pachatakiw armas ukar jawsañampi tukuyäna. Ukat tukuyxäna ukhaxa, jiskʼa cuartonkir jaqinakax, nayra Babilonia markan chuymapan, laqʼa, intimpi qʼañuchata Irak markanxa, kuna alturanakarus puripxañapäna uk yatipxänwa.
  
  Nayrat sipansa jukʼamp jachʼawa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jichhajj mä amtanïpjjtwa. "Kimsa kunayman sepulturanakaw utjistu, manqhanjja kimsa chʼamanïpjjewa. Uka "mä pachpa amuyuni jaqinakax" ukankapxarakiniwa. Aka aparato activatäñapatakix kunayman tuqit jarkʼaqañasawa".
  
  Dahl chachajj mesa jakʼaruw saräna, ukan ikiskir yänakar uñkatasa. -Ukat espadanak apt"asiñäni -sasa.
  
  
  PUSI TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  Jonathan Gates chachajj uka recibidor warktʼasisaw pʼeqep amparapar uchasïna. Sapa kutiw juparux muspharayäna kunjams uka egoísta yuqall wawanakax walja lurañ thakhinak jikxatapxäna yant"añataki ukhamarak akapach tukjañataki. Jan ukax jupanakar apnaqañamawa. Jan ukax kuna torcido planes de supremacía uka torcido ukat jan sinti khuyapt"ayasir jaqinakax munapxi.
  
  Jupajj qʼara sillunakapat qheparuw qontʼasïna, ukat escritoriopan chʼeqa toqenkir banderat warktʼat warawaranaka ukat rayanakaruw uñchʼukisïna. Kunjamtix sarnaqkän ukhax uka jach"a kankañax wasitatw uñjäna, kawkhantix sapak tantachäwinak lurapkän uka pulido mesa redonda ukanxa, ukax janiw jupatakix mä chimpukïkänti, jan ukasti mä iwxt"awiwa ist"añataki, mä arsüwi phuqhañataki, mä jakäwiw kunatix utjañapawa yanapt"ata.
  
  Warmipan mä fotopajj escritoriopan chʼeqa toqet uñchʼukiskäna. Janiw mä urus paskänti, janiw jupar faltkänti. Janiw mä urus paskänti, jupar jiwayir warmir wal uñisiñap jan chhaqtayañataki. Jupax llamp"u chuymampiw marco llamkt"äna, ukat lakapan k"uchunakapax jachaqt"asisaw uñstäna.
  
  Mä jukʼa qhepatjja, nayraqatapan utjkäna uka teléfononakat maynïrejj istʼañ qalltäna. Kunjamtï nayrajj lurapkäna ukhama, uka uñachtʼayir chimpujj chʼipjjtaykchïnjja, mä jukʼa tiempojj pächasïnwa, ukhamat kunatï cheqäki uk ajllïtap yatiñataki. Ukajj mä manqhankir línea ukhamänwa.
  
  "Secretario de Estado jilata, Sarah Moxley kullakaruw línea ukan uñt"ayawayta. Jichhakiw candidaturap iyaw satayna. Jupax jichhüruw chika urux jikisiñ suyi, ukampis akax janiw jichhakamax entrevistakiti sasaw qhanañcht"añajatak mayitu. Jupax nayan katxaruñajawa, tata -sasa.
  
  Gates chachajj wali amuytʼasisaw uka patat uñstki uka pinturanak uñchʼukïna. ¿Janiw entrevistakïkiti? Janiw kunas wakiskirïkänti, kunanaktï jupar jaqontkäna ukanakjja, jupajj apnaqaspänwa. Jupatï jukʼamp suma tiempo ajllispäna ukhajja-
  
  "Tantachäwejj mayamp wakichtʼañajawa sasaw jupar sapjjeta" sasa.
  
  -Jïsa, tata Secretario de Estado -sasa.
  
  Gates jupax plástico teléfonoruw llamkt"äna, amuyt"asa. Sepulturanakar atacatanakajja, mä jiskʼa suytʼäwi apanipjjäna. Jichhax Stone generalax janiw loco amtap phuqhañjamäkaniti sasaw amuyasïna. Jilïr Irpirix uka jan walt"äwit mistuñapänwa. Kunjamtï Gates chachajj lurkäna ukhama. Ukampis Stone ukham jaqinakampixa, jutïr pachax utjapuniniwa, uk jupax yatïna. Jupax amtasïna ukat Lauren Fox kullakaruw línea personal tuqi jawsäna.
  
  "Taqi kunas mayjt"awayiwa" sasaw jan nayrïr arunak arsusin säna. -Akax janiw ukhamäñapäkänti -sasa.
  
  "Jesús, ¿jumax sawkasisktati? Nayax nayratpach uñt"ayasiñ utt"ayawaytwa" sasa.
  
  Gates chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "¿Kuna kasta contactosa?"
  
  "Janiw ukhamäkiti. Ukampis..." Nueva York markankir jaqix wali amuytʼasisaw mä jukʼa samartʼäna. "Uka kasta, cancelatäspa ukhaxa, sustjasiñjamäkaspas ukhamawa".
  
  Jan askinaka. Gates chachajj wasitatwa amuyunakapar wasitat uñakipäna, ukampis nayra arunakaruw kuttʼaskakïna, janiw uka animalar thuqtʼamti, mä jan waltʼäw provocar lurañajj janiw kuna askis utjkänti, uka jan waltʼäwejj janiw nayrajj utjkänti. Uñtʼkäna uka yaqhep jaqenakajja, laqʼa apthapiñ munapjjerïna, ukampis janiw Gates chachan estilopäkänti.
  
  "Perdón Lauren. Chiqansa, jan walinakax janiw kunjamtï jumax pasawaykta ukhamakïkaniti. "
  
  "Ukham jan walipunïspawa. Ukat janiw yaqha chʼamanïkasmati" sasa.
  
  Jupajj cheqapuniw säna, ukampis Gates chachajj janiw uk lurañ puedkänti. Ukat akham sarakïnwa: "Uka amta cancelapjjam" sasa. -Mä qawqha urunakatx jumamp parlt"ä -sasa.
  
  Jichhajj sartasaw oficinapar sarjjäna, chʼiyar botas pulidonakajj jupat nayra jutapkäna uka chachanakan qhepatwa chʼiyar alfombra de felpa sat chʼiyar alfombrar taktʼäna. Oficinan presión ukax wali ch"amampiw ch"amanchawayi, Casa Blanca ukan taqpach pesajepax jupar jaquntatäkaspas ukhamaw amuyasïna. Hayden Jay jupan p"iqinchat equipopax kisumpi clavompiw ch"axwapxäna ukat t"aqanuqtapxäna. Jichhasa, mä jan uñtʼat uñisirimpiw nuwasipkäna, jan sum amtasa. Akapachajj wali chʼamanïjjänwa.
  
  Wasitampi.
  
  Maldición uka fucking sepulturanaka, sasaw amuyäna. Taqinipuniw infiernor khithatäpxañapa.
  
  Ukat jankʼakiw samarañapatak chʼamachasïna. Mä vaso uma warantaña. Jupajj ventanatwa chʼusa uñchʼukiskäna. Ukat wasitatwa secretariopar jawsäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jumatï uka toqet lupʼïta" sasa. "Samarañaw wakisi. Miss Moxley kullakaruw jawst"añama ukat chika uru manq"añatakis mä tantachäwi wakicht"am" sasa.
  
  -Jïsa, tata Secretario de Estado -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Suyt"ir irnaqirinakax uma botellanaka, sándwiches ukat tortas ukanakaw mä qawqha minutos janïr Sarah Moxley puriñapatak apanipxatayna. Post yatiyirix uñstawayxän ukhax secretariopax juparuw khitäna.
  
  Gates kullakax sayt"asisaw amparanakap luqxatäna, nayra pachan ñik"utap llamkt"atapat amtasisa. Jupax muyu mesa jak"an qunt"asiñapatakiw jawst"äna. Ukat akham sarakïnwa: "Oficial ukan uñstatapat pampachapxita" sasa. -Janiwa walja pachaxa utjkituti, Miss Moxley -sasa.
  
  "Sara sasaw sutichapxita. ¿Kunas pasaski?"
  
  "Sapa kuti" sasaw mä qhawqha urunak nayratpach arunak mayamp säna. Gates jupax arskäna ukhax manq"añanakap apthapiskäna, chikat sandwich platopar muyuntat sarnaqäna, kunjamtï mä generalax nuwasiñ líneas ukanakar filankkäna ukhama, ukampis jupax wali suma ist"irïnwa. Moxley kullakajj irnaqäwipat, jakäwipat ukat jakʼapan jiwkäna uka amigonakatwa parläna, ukampis janiw mä jisktʼas jisktʼkänti, ukhamatwa jupar amuyasiñatak yanaptʼäna. Gates jupax jupar munañ qalltäna, jupan jak"apan samarataw jikxatasïna ukat atipt"ir jachaqt"asiwip uñjasax wali kusisitaw jikxatasïna. Ukampis jupanak taypinx chʼusawjanakaw utjäna. Jupax tunka phisqhan maraw jupat jilïrïna. Jupajj viudo jaqënwa. Jupajj yatiyirïnwa. Jupax walja tuqinakatw juramento lurawayi.
  
  Ukampis wali...
  
  Kunapachatï pachapax tukusxän ukhaxa, Gates sat chachax saytʼasisaw jachaqtʼasïna. -Mayamp uñjañax wali askiwa, Miss Moxley -sasa.
  
  "Nayax yatxa". Jupax ñik"utap ch"allxtayäna, wila ch"akhanakax intiruw katjäna ukat sapa onza uñch"ukiskäna. "¿Jutir kutikama?"
  
  "Jiskt'a? Jïsa, jiwasajj wakichtʼassnawa" sasa.
  
  "¿Khitis uka entrevistat kuns säna?"
  
  Gates jupax cuartot mistuñap uñjäna, jupa pachpaw ñanqhachasïna, jupax jank"akiw khitañapa, megalomaníaco nayra diosanakaru ukat taqi jach"a jach"a tukur mierdanakaruw ñanqhachäna, ukax suma jaqinakarux mayninakan jan kuna jan walt"äwipat llakisiyaraki.
  
  
  PUSI TUNKA PHISQA JALJA
  
  
  Alicia Miles kullakax kayunakapax juk"akiw uraqir llamkt"äna, kunawsatix aeropuerto ukhat Vier Jahreszeiten Kempinski hotel ukar irpapxatayna, Múnich markan chika taypinkiwa, mä wali amuyump Lomas jupax bikini ukamp isthapt"asiñapatakiw mayitayna ukat piscina interior calentada ukar irpatayna, ukax mä qawqha ukanakat maynïriwa markanx kawkir luxus hotelansa.
  
  Aliciax mä juk"a juk"ampiw muspharäna ukampis janiw jiskt"askänti, Lomas-an qhanañcht"añap suyt"äna, mä kuti askichatäxapxäna ukhaxa. Ukampis mä pandilla motociclistanak uñjasax troncos de natación ukan mä rectangular piscina ukar muyuntat uñjasa, ukax azulejos beige ukamp llawuntata ukat ch"uxña qhananakampi qhant"ata, ukax chika frase ukanw sayt"ayäna.
  
  "¿Kunas ukaxa, Lomas?"
  
  Jach"a motociclista irpirix mä jaya esquinaruw uñacht"ayäna, kawkhantix pä warmix mä jach"a espejo oval nayraqatan mä kasta tratamiento balneario ukankapxatayna. Amparanakapan qhana tatuajenakapatjja, Alicia kullakajj uka paniniruw Whipper ukat Dirty Sarah sat chachar uñtʼäna.
  
  "¿Jan utjkäyät ukhajj jumanakar pʼeqenak jariqapjjtamti?" Kunawsatix Aliciax Drake ukar yanapt"ir sarkän ukhax Lomas ukat pandilla ukax juk"akiw EE.UU. Jichhax mä permanente campamento wakicht"añatakix taqi chimpunak uñacht"ayapxäna.
  
  "Uñtaña". Lomas jupax Tiny, mä jach"a Harley apnaqiriruw uñacht"ayäna, jupax mä silla de salón de ratán ukan ch"allt"ata, jach"a kayunakapamp amparanakapamp taqi tuqit pampar llamkt"ata, grizzly ukham chhuxriñchjata, heno fiebre ukan.
  
  Alicia kullakaxa wali ch"amampiwa samsutayna. "Waliki?" sasaw jisktʼasta.
  
  Lomas jilatajj jachʼa amparanakapwa chʼoqtʼasïna. "Irnaqirinakax uñisipxituwa. Jupanakar altʼasiñsa jan ukajj mä kilómetro tʼijtjjañasa janiw sum yatipkiti. Uka yuqall wawanakar mä uru jan ukax pä uru kusistʼapxañapataki" sasa.
  
  Alicia kullakajj samarañänwa. -Ukat ukatsti jiwasaxa thakiru sarxapxtati?
  
  -¿Yaqha thakhixa utjiti?
  
  "Janiwa!" Aliciax t"ijt"asaw mä cañón bola ukham llamp"u estanque ukar t"ijtäna, jan kuna jan walt"äwin q"uma pirqanakaruw umax warantasïna ukat jak"ankir tumbonas ukanakaruw warantasïna. Fat Bob ukat Knuckler jupanakax quejasisaw qunt"asipxäna. Laid-back Lex, chiqpachanx juk"amp ch"axwañ ciclista sutix inglés warmix ist"ataynawa, kayut sayt"asisinx mä qawqha jisk"achawinakaw juparux jaquntäna. Ribeye, uka tama vegetariano, jupax p"iqip ch"allxtayäna, phiñasita. Aliciax umaruw takt"äna ukat juk"amp jupanakar ch"allt"äna.
  
  Lomas sat chachajj janiw experienciani nadañ yatkänti, ukatwa jupan jakʼapan liwjjatäna. "Nayax sañ muntwa, ciclista sutimax akapach qhispiyañkamaw ajllitäna".
  
  "Sari? Kunasa akaxa? Confiam, Lomas, juk"amp askiwa jan kuna prim ukhamäñasa" sasa.
  
  Bicicletar saririx janiw jank"ak jayskänti, janiw mä suma chimpunïkänti. Ukampis uka qhepatjja, Alicia kullakajj chuchupar uñchʼukiskatap amuyasïna. "Jayp'uru". Jupajj juparuw jawqʼjäna. -Uka maldito suti yatiyapxita -sasa.
  
  "Ah, walikiwa, jiwasax voto churapxta... Taz."
  
  "Kuna?"
  
  "Taz. Jumax yatisktawa, Tasmania markankir Supayax Australia markankirïnwa. Predador ukax mä jach"a quqawa. Ch"amani ch"akhanaka. Qhuru ch"axwirinaka. Mä chʼiptʼatakiw loco tukupjjaspa" sasa.
  
  "Janiw nayajj gustkituti. ¿Jumax Australia markankir animalätwa sasin amuyta? Ukat bicicletar sarnaqir sutinakax jumanakan sarnaqäwimar jan waltʼayañapawa sasaw amuyayäta" sasa.
  
  "Janiw taqpachanikiti. Ukax ch"amanïtam ukarjamaw lurasi. Jumankiwa" sasaw Lomas jilatajj jachaqtʼasïna, "jichhakiw qhantʼäna" sasa.
  
  -¿Taz? Alicia kullakajj uka toqetwa lupʼïna. Jupax janiw Tasmania markan Supayat wal yatkänti, ukampis Lomas markat jutasinx wali sumaw ist"asi. -Nayaxa iyawstwa... -sasa.
  
  -Janiwa, jichhaxa aka chiqaru jutam -sasa. Lomas jupax musculoso amparanakapamp katthapisinx wali ch"amampiw katxarutayna. Alicia kullakajj jampʼattʼatäñapatakiw jaytäna, mä minuto ukhakiw jampʼattʼasïna. Mä sumankañaw juparux saraqanïna, ukampirus wali axsarkañ, ch"amakt"at amtawinakaw uñstawayi. Kunapachatï jupax samarkäna ukhakiw uñstapxäna. Jupanakaw kunatsa jupax sarnaqaskakïna, nuwasïna, kunjamatsa sapa kutiw sarnaqäna. Ukampis jan walt"awix jank"akiw q"umachasïna - janiw jakäwip tukuykamax lurawinakan qhiparañjamäkänti.
  
  ¿Uka amtatanakar wasitat mantayañ atinaspati?
  
  Ukat jutïrinjja, chʼajjwañaw utjäna. Chiqpach jakäwinx kunjams nayatakix wali muspharkañawa, ukampis janiw nayra sarnaqäwinakajarux sum amuytʼirjamäkti sasaw amuyäna.
  
  -¿Jumajj walikïsktati? Aliciax Lomas chachan arup ist"asax chuym ch"allxtayäna. Biker jupax jupat jithiqtawayiwa ukat jaya, thaya nayranakaparuw uñtäna.
  
  "Nayra Saxranaka". Jupajj chuymanakap wali chʼamampiw chʼalljjtäna. -Janiw kawkirus sarapkiti -sasa.
  
  "Ay, nayajj jupanakaruw uñtʼta. Inas mä urux axsarkañ sarnaqäwinakat aljasiñax wakischispa" sasa.
  
  Alicia kullakajj amuytʼasisaw jupar uñkatarakïna. "Inasa".
  
  Lomas doggy-style ukax piscinan ch"ullqhi tukusiñapkamaw nadatäna. Aliciax mä juk"a pachaw uñch"ukiskäna, jachaqt"asisaw arktäna. Taqi mayni motociclistanakax suma samart"ataw ikipxäna, yaqhipanakax chhuxriñchjasipxäna, yaqhipanakax revistanak laphinakap uñch"ukipxäna, yaqhipanakax ukankapxañ munapkaspa ukhamaw ventananakat uñch"ukipxäna, uka laq"a thakhinak muyusa. Ukax Lex samarañakiw utjäna, mä junt"u wayna p"iqinchirix qunt"ataw taqi kuns uñch"ukiskäna, taqi kuns ninamp phichhantañ yant"kaspa ukhama.
  
  Jichhak phayata manq"anakan thujsapax chika jist"arat cocinan punkupatw jalnaqäna. Aliciax lakapax umamp phuqhantat ukhamaw jikxatasïna. Mä restauranten qhep qhepa kuti manqʼasitapatjja, mä qhawqha tiempow pasjjäna. Inas jichha arumax ukhamächispa, sasaw jupax amuyäna. Ukhama Lomas ukat naya. Ukampis jichhak phayata manq"anakan thujsapax uka nayra uñjäwirux jan wali p"iqip jach"ar aptañapatak yanapt"apunirïnwa, kunatix walja kutiw pasäna, ukat mä suceso ukhamaruw tukuwayi, sapa kutix nayrïr urut sipanx janiw yaqhachatäkänti, kunapachatix mamapax awkipan platop uñacht"ayäna, wali cigarro pitaskäna, . ukat awkipax janiw cuchillompi tenedorampi, ukat chika ch"usat vaso ámbar líquido qhipäxan amparap luqtäna.
  
  "Uka urun ch"axwawinakat jithiqtañatakix mä k"ari jaqikiw" sasaw jisk"at arsüna, juparux jachaqt"asiñ yant"äna, ukampis janiw chiqpachapunix chiqäkaspas ukhamäkänti.
  
  Alicia kullakajj jarkʼaqänwa. Mä segundo qhepatjja, celularaw istʼasïna, ukat Alicia kullakajj jupankiwa sasaw amuyasïna. Janiw ukakikiti, jan ukasti Drake-takejj kuna tonotï jupajj reservawayki ukawa. Mä jisk"a Rosa pista ukax Trouble satawa.
  
  "Jan askinaka". Ukat umamp warantasisaw estanquet mistunïna, ukat bolsaparuw saräna. "¿Kunas jichhak pasäna?"
  
  "¿Mä kutix jutïr apocalipsis ukar jawstʼapxäma sasin sissta sasaw amuyta?" Ukajj Hayden satänwa, Drake chachan teléfonop apnaqasa.
  
  "Jumajj fu-" sasa.
  
  -Nayaxa yatxa, yatxa -sasa. Jumampi Lomasampixa estilo biker ukankapxiwa. Sepulturanak chhaqhayasipxta, Alicia" sasa.
  
  Inglés warmix amukt"asxänwa, kunawsatix Hayden jupax qhipa uñstawinakat qhanañchaskakïna. Ukat tukuyxäna ukhaxa, jankʼakiw Aliciax arsüna.
  
  "¿Irak markar kuttʼañ munasmati?"
  
  "Mä amtaw lurasipkta. Jiwasanaka taypinxa, kimsa sepulturanak imt"añasawa. Ukat Alicia, jumax Alemania markanx niyaw puriwaytaxa" sasa.
  
  Jichhakamax janiw amuyupar purinkänti, ukampis Múnich markax Singen markat janiw sinti jayankkänti. Ukat jankʼakiw pächasïna. "¿Khitis mä qhawqha urunak nayrajj aka hotelar mantawaypacha?"
  
  Hayden jilatajj mä segunda kutiw amuktʼäna. "Nayax ukham lurawayta".
  
  Alicia kullakajj akham sasaw jachʼat arsüna: "Punku toqejj janiw pächasiñasäkiti. -Aka jaqix banquerot sipansa juk"amp manipulación manga ukan utji.
  
  "Jupax luraspänwa, jupax político de alto nivel ukhamawa. Ukat ukax nayrar sartañ satawa. Ch"amanakaman wali yatiñampi maniobra luraña. Suma wakicht"asiña. Taqi uka arunakax manipulacionat sipansa jukʼamp suma arunakawa, ¿janich ukhamäki?"
  
  -Janiw kunas wakiskiti. Uñjapxam, ¿chiqapunit Lomas ukat yuqall wawanakarux Shingen sepulturapar mantañ yanapt"apxañapatak mayipxta? Kunatix jupanakax janiw pallapallanakäpkiti, ¿yatitati?
  
  "Fuerzanakan mä juk"a jan ch"amani jaljawiw utjistu, ukat janiw mä juk"a experiencianïpkänti sañ munapkti. Jumax uka chiqankir pallapallanakan yanapt"apampiw jikxatasma. Ukampis chiqpachanx Caimán markar puriñakiw wakisi ukat neutralizañawa. Ay, ukat espadanak ukar apanipxam" sasa.
  
  -¿Kuna espadanakas utji?
  
  "Pä espadanak mensajero tuqiw Singen aeropuerto ukar puriyapxä. Janïr mantkasajj ukanak apthapiñaw wakisi" sasa.
  
  "¿Kunatsa jisktʼasiñaja?"
  
  -Ukaxa mä maldito jaya sarnaqäwiwa -sasa. Hayden jilatajj wali chʼamampiw samsuwayjjäna. "Ukat janiw kunjamsa apnaqañsa yatipkti. Kunapachatï ukanak apnaqañax wakisispa ukhaxa" sasa. Jupax maldecïna. -Aka tuqitxa wali qhipharuw puripxta, Alicia, ukat janiw tiempox utjkituti.
  
  -Nayaw jupanakarux jiskt"ä -sasa. Alicia kullakajj telefono aptʼasisaw uñchʼukïna. Naya pachpaw mä pandilla bicicletar sarnaqir jaqinakax wali sum uñjapxäna. Jupajj tumbonan nayräjjapar qontʼasisaw jistʼaräna. Janiw khitis jark"känti, ukampis tukuyxäna ukhax nayrïr colerasiñaw, kunjamtï suyatäki ukhamarjamax Lex sat jan sinti llakisir jaqit jutäna.
  
  "¿Kunatsa ukham lurañ munañasa ukat aka chiqat sarxañasa?"
  
  Alicia kullakajj akham sasaw jupanakar amtayäna: "Aka cheqajj qhep qhepa kuti jan waltʼäwinak utjayapkta ukatakejj mä premio ukhamawa" sasa. "¿Kunas jutïrin utjaspa uk amuytʼasmati?"
  
  "Sepultura" sasaw jilïr ciclistanakat maynïrejj arsüna. -Jan ukax hospitalar sarañataki -sasa.
  
  Alicia kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ukham lurasispawa. Akax mä jan walt"ayir misión ukhamawa. Sepulturanak katuntapkäna uka jaqenakajja, mä jukʼsa soldadonakjam yatichatäpjjänwa" sasa.
  
  "Ukampirus ukax wasitat chiqa thakinjam puriyapxirista" sasaw Whipper jupax jan walt"ayawayi. "Aka chiqat Singen markar puriñkamax walja suma jist"arat thakhinakax utjiwa."
  
  "¿Chiqapunit gobiernor yanaptʼañ munasmati?" Tiny kullakajj uñchʼukisïnwa. -Janiw kunapachas jiwasatak suma chuymanïpkaspas ukhamäkiti.
  
  Trace ukat Fat Bob jupanakax iyaw sasaw arsupxäna. Qʼañut uñtʼat Sarajj uñnaqap apsusaw amparanakap qʼoma telampiw pichthapïna. "¿Lomas? ¿Kunsa jumajj amuyta?"
  
  Pandilla pʼeqtʼirejj kunkapat qʼomachasïna. "Naya pachpatï ukhamäspa ukhajja, mä amtar puriristwa. Mä jachʼañchäwïspa ukhajja, nayajj ukham luriristwa. Ukampis ukajj janiw pandillar respetañatakisa ni jachʼañchañatakis ukham luratäkiti. Janiw Lisa-r arknaqasa ukat kuntï lurkäna uk pagañjamäkiti..." sasa.
  
  Kunapachatï mä jukʼa samartʼkäna ukhajja, Aliciajj Lomas ukat Lisa sat chachanakat janiw wal yatkti sasaw amuyäna, kuntï noviopajj ex-apat siskäna ukat kunjamsa mä pandilla rival ukankañatak sarjjäna uka toqet mä jiskʼa tʼaqanakakiw utjäna. Inas jupajj "nayra saxrapa" ukhamächïna.
  
  Lomas jilatajj akham sänwa: "Jumanak pachpaw amtapjjañama" sasa. -Janiw pandilla ukan lurawipakiti -sasa.
  
  Alicia kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna, ukatwa jupar respetäna. Chiqansa, Lomas jupax taqiniruw sarxapxañapatak mayïna ukhaxa, jupax protestaspawa. Uka warariñanaka ukat jachʼa jachʼa tukuñanak istʼäna, janiw kuna llakisiñas utjkänti ukat ajjsarasaw istʼäna. Ukampis uru tukuyarojja, bicicletar sarnaqir pandillanakäpjjänwa, ukat mayni jilatatakejj thak jistʼaratäñap munapjjarakïna.
  
  Knuckler chachajj uka toqet mä jukʼa qhanañchäna. "Mä qhawqha urunak thaknam chʼalltʼasiñax janiw kuna jan walïkisa, ¿janich ukhamäki, amigonaka? Ukatx uñjañäni, mä juk"a pallapallanakan asnupar ch"allt"añ munapxtati ukat Miami Beach uksan mä mara qullqi jikxatañ munapxtati. Haha" sasaw jach"at arsüna.
  
  Aliciax liwxatasïna kunatix Knuckler juparux walpun yanapt"apxäna, janiw sum yatiskänti kunjams "si" ukat "inas" ukar jaqukipañapa Hayden ukat Drake ukanakar kutt"añapataki.bikers in swimming trunks rise from their sun loungers.
  
  
  PUSI TUNKA SUXTAÑA JALJA
  
  
  Kinimakax llakitaw uñch"ukiskäna, kunjams uka equipox panin jaljañ amtapxäna. Viena markat amtasiñanakax kutt"anxänwa, uka arumax Alicia ukat Belmonte jupanakamp bar ukan qhiparapxäna. Alicia kullakajj awkijajj machat jaqënwa sasaw säna, ukat semanan pä kutis mamapar jan amuytʼasisaw jawqʼjäna. Belmonte jupax Emma égé protegida jupan chhaqhatapax chiqpachans p"akintawayi sasaw arsuwayi. Jakkasajj janiw mayampsa lunthatjam irnaqjjänti.
  
  Ukat qhipürux Drake chachan jakäwip qhispiyasaw jiwxäna.
  
  Jichhax Kinimakax llakitaw uñch"ukiskäna kunawsatix equipox jaljañ amtapxäna ukat sapa paninix jupanakan jisk"a apocalipsis ukamp nuwasiñatakiw sarapxäna. Dahl ukat Ackerman jupanakax Islandia markaruw sarapxañapäna. Drake ukat May jupanakax Moscú markaruw sarapxañapäna, Jach"a Espada apsusipxañapänwa, ukatx aka Babilonia markaruw kutt"apxañapäna, Alejandro chachan yatichäwiparjama. Jupajj Hayden jilatampiw Hawai markar saraspäna. Jupanakan tiempopajj niyaw tukusjje.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jichhajj parltʼasisipkakim ukat Karin kullakarojj kunjamsa jikjjatasi uk yatipjjam" sasa. "Jupaw taqi yatiyawinakas katuqañatakix enlace ukax utji. Punkunakax amparamp katxaruñatakiw ch"amachasipxani. Ukat waynanakaw... taqiniw Washington markar jan kuna usun kutt"apxañäni, ¿janich ukhamäki?"
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Kuna minutotï maynijj mä jukʼa yatiyäwinak katoqki ukhajja. -Ukat nayax jilpachax jumat parlaskta, Drake, uka qhipa espadampi - yatiyapxita.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Cheqas ukham lurarakï" sasa. -Mä uruxa Zanko abuelajan asnuparux ch"allt"añäni -sasa.
  
  Yorgi jilatajj akham sänwa: "Zanko ukat Razin jupanakat amuyasiñasawa. -Janiw jichhakamax tukuyapkiti -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sasaw chuym ustʼayasïna: "Alicia ukat machaq amigonakapar Cayman chachan qhepap khittajat phenqʼasitwa" sasa. "Ukampis janiw yaqha thakix utjkänti. Jupax aka asalto gruporux wali k"uminiwa" sasa.
  
  Mai kullakajj llampʼu chuymampiw akham säna: "Mä kunaw cheqäspa" sasa. "Munaschiñäni janisa, jupajj taqpach sepulturaruw phallayaspa" sasa.
  
  Taqinipuniw larusipxäna. Ukajj chuym chʼalljjtayiri pachaw utjäna, janiw Aliciatakejj luratäkänti, jan ukasti taqeniruw chʼamaktʼayäna. Jupanak taypin mä juk"a amukt"añanx kunatix jupanak taypinx janiw mä respeto, jach"añchäwi ukat llakisiñat sipans juk"amp qhant"känti. Kunas juk"amp manqhankiwa.
  
  Kinimakaxa janiwa kunsa arskänti. Dahl jupax taqinin ego ukar jach"anchayañatakiw ch"amanchawayi. Drakex amuyuparjamaw sarnaqäna, amtanakap tukuyasa, ukampis Kinimakax nayranakapan jan yatiñap liyt"äna.
  
  Jichha kutix mayjänwa. Jichha kutix janiw yatipkänti kunampis uñjasipkäna ukat kunjamsa uka jan waltʼäwir saykatapxaspa.
  
  Jan yatiyirimpi infiernoruw sarañäni, sasaw Kinimakax amuyäna. Diosax yanapt'apxita ukhamat jan phichhantañataki. Ukat jiwasatï ukham lurañäni ukhajja, Diosajj akapachankir jaqenakar yanaptʼañapawa.
  
  
  PUSI tunka paqallquni JALJA
  
  
  Zach Block jupax hawaiano ukan pachapax tunka payan horanak qhipäxankxatapax wali askiwa. Niya nayra pachar sarkaspas ukhamaw amuyasïna, ukax machaq Shadow Elite kamachirux juk"amp nayraw mantañapatak jaytawayi. Jupajj yatïnwa, ukajj mä kʼarikïtap yatïna, ukampis chuymachtʼkirïnwa.
  
  Chika urux Hawai markan intix jan khuyapt"ayasisaw aeropuerto ukan asfalto phichhantawayi. Nayrïr clasen pasajero ukhamax mä lei churapxäna, ukat ist"asisaw p"iqip alt"asïna, ch"uxña falda ukan suma tawaqurux jachaqt"asisaw aruntt"äna ukat Oahu markan suma qhiparañ munarakïna.
  
  "Ay, janiw pächasiñakiti, taqiniw mä jukʼa kusistʼapxani" sasaw auto apnaqiripar saräna. Uka jaqix tarjeta apt"atap apaqäna ukat mä janq"u sedan ukar uñacht"ayäna, ventananakapax tintatänwa.
  
  Jichhakamax wali sumawa, sasaw amuyäna. Uka equipox Block jupanakampi sepultura manqhan chikañchasiñap yatipxänwa, ukat walja horanakaw kunjams jupar mantañax askïspa uk amuyt"apxäna. Tukuyañatakix taqi kunas mä estrategia flotante ukaruw puri, walja alternativas ukanakampi. Jupanakajj mä qhawqha tiempokamakiw autoridadanakajj kunjamsa uñjapjjani uk yatipjjaspäna. Uka qhepatjja, taqe kunas especulación ukat casualidad ukhamänwa.
  
  Block jilatarojj Diamond Head sat cheqaruw autot sarapjjäna, chʼeqa toqenjja, Pacífico sat jachʼa lamar qotan kʼajkir azul colorapaw utjäna, ukat jachʼa thakit sarawayjjäna. Mä juk"a pachatxa, mä SUV ukar mantapxäna ukat conductorax mä juk"a apnaqat laq"a thakhinjam saraskakïnwa. Uka jaqejj perdón mayisïna, ukampis Blok chachajj jukʼakiw istʼäna. Jupax niyaw qarjatäxäna, akapachan jan amtanakar puriñjamätapata, ukat p"iqiparux visionanakampikiw phuqhantäna, kuntix uka ch"am wasitat katuqkani ukhax lurani. Jupajj mä kʼullu kataripunïnwa, jawqʼjatäñ suyaskäna ukat khititï thakipar saytʼkäna ukaruw jawqʼjañap jistʼaräna.
  
  Kimsa tubo de lava ukanakaruw muyuntapxäna, nayrïr pä tubo ukanakax policía ukan uñjatarakïnwa. Kimsïristi, mä juk"a jayarst"ata, q"uma uñnaqt"anïnwa, ukat CCTV ukan uñstatapax janiw kunäkisa. Jupanakajj mä jaqeruw mantayañ munapjjäna, janiw walja jaqenakar irpañ munapkänti.
  
  Block jupax conductoran churat paquete ukarux iyaw sataynawa ukatx mä juk"a pachaw correo electrónico ukar uñakipañatakix apst"asiwayi. Caiman chachajj Singen chachan sepulturap manqhankjjänwa, ukat Nicholas Denny jilatajj islandés aru parlir masiparuw jakʼachasiskäna. Aka pachanx yatiyañax jan wali yatiyäwiwa. Ukampis janiw maynis utjkänti. Jupax jank"akiw jan wakiskir yatiyaw apayanitayna, payïr célula hawaiana ukar puritapat yatiyasa, nuwasiñatak wakicht"asipxañapatakiw iwxt"äna.
  
  Uka senderismojj chʼamapunïnwa, ukampis sapa chʼamachasisajj walikïskänwa. Blok jupax jach"a qullu patat saraqañatak yanapt"ata, ukat nayrïr kutiw Wrath ukan k"uchi uñnaqap uñjäna.
  
  "Wali muspharkañawa, ¿janich ukhamäki?" Uka auto apnaqerejj jachaqtʼasïnwa.
  
  Blok jupax janiw ist"känti, uka pachax jupatakikiw apt"asïna. Mä qhawqha tiempotjja, uka jaqerojj sarantaskañapatakiw amparapamp luqtäna, kunjamsa sipitanakajj qʼomachapjjäna ukat mä suma armat suma chʼamañchtʼat mä chʼamani sepultura katuntañatakejj kunjamsa mä jukʼa faciläjjäna uka toqet parlir istʼäna. Mä juk"a juk"ampi, ukat Codicia tuqiw pasapxäna , jisk"a wali aski qamir yänakax jichhax apsutawa jan distracción ukat jiwañataki. Uka qhipatx Lust ukax purintäna, ukatx Block jupax jan munkasaw juk"amp juk"amp juk"ampi, muspharata ukat mä juk"a aynacht"ata kunatix wali jach"a aycha k"achacht"ata ukat pintat uñacht"ayat taqinin uñjañapataki.
  
  -Uka diosanakawa -sasa. Choferux sillp"ïna, Blok jak"an qhiparasa. "Jupanakax kunjamsa mä fiesta lurañax uk sum yatipxäna, ¿chiqati?"
  
  Block jilatajj mä kutikiw arsüna: "Amuktʼasmawa" sasaw uka jaqen amuyañap suytʼäna. Jupatakix suerteniw amuyasïna ukat lakap jist"antasïna. Amukiw uka pasillo chiqancht"asipxäna ukat mä juk"a pachatxa Envidia ukat Glutony ukanakat pasapxäna. Uka nivel tukuyatatw uka tama p"iqinchirux suyt"askäna.
  
  -Tata, taqi kunas wakicht"atawa. Jupax nayrar sartasaw mä juk"a qunqurt"asïna. "Uka chiqankir ledge ukar sarasma ukhaxa..." Jutïr makhatañ patat muyuntat qalat lurat kurva pirqaruw uñachtʼayäna. -Taqi kunatix jutapkta uk uñjäta -sasa.
  
  Block chachajj jan ajjsarirïtap apthapisinjja, wali amuyumpiw perqa jakʼar saräna. Nayranakapamp jikiskäna uka uñjañax taqi kunat sipansa jukʼampïnwa, ukat ukat sipansa, jakäwipanx jukʼamp muspharkañänwa, jan iyawsañjamarakïnwa.
  
  Odin sat chachan sillapa. Mä jach"a, jan iyawsañjam lurat obsidiana losa ukaw nayraqatapan qarqat warkt"atäna, jan manqhankir ch"usawja patxaruw qunt"atäskäna. Nayra amukt"awiw uka chiqarux phuqhantäna, respeto mayisaw, jan uñjkañ, imantat ch"amampiw jalnaqäna ukat qhant"äna. Aka chiqankkasaxa, jach"a kankañapamp alt"ataw chiqpachapuni katuqaspa.
  
  "Ukhamajj" sasaw säna. -Jichhaxa iyawstwa -sasa.
  
  Uka tama p"iqinchirix qhipäxat jupar jak"achasïna. "Kuntï sañ munkta uk sum yatta, tata. Ukham uñjasajj taqe kunas lurasispawa sasaw creyiñ qalltasma" sasa.
  
  Block chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna, uka jaqen amuytʼatapat wal muspharayäta. Ukat akham sarakïnwa: "Akapachankir gobiernonakaruw kuntï lurañjamäki uk uñachtʼayä" sasa. "Taqi kun wakicht"asipxam, kunatix jichhürut qhiparux janiw gobierno, dictadura, jach"a jach"a tukur ch"axwiris utjkaniti, jupax janiw naya nayraqatan qunqurt"asiniti".
  
  
  PUSI tunka llatunkani JANK"A
  
  
  Zach Block jupax aduanas ukar q"umachañ tukuyatat mä juk"a pachatxa, Hayden ukat Kinimaka jupanakax avión privado ukan ruedanakap ist"apxäna, jupanakax hawaiano alquitrán ukar ch"allt"asipxäna. Uraqir puripkän ukhax Kinimakax mä jisk"a mayisiñampiw arsüna, janiw jan kuna usun uraqir puriñapataki, jan ukasti markapar jan kuna usun kutt"añapataki. Avión ukax Diamond Head jak"anw qhipa jak"achasiñapanx pasawayi, pä agente SPEAR ukarux mä jisk"a uñakipäwiw kunatix cono deprimido ukanx sarantaski uka tuqita. Hayden jupax uka chiqankir agentenakampi ukat capitananakampiw avión ukan irnaqäna, ukat jank"akiw lurañatak wakicht"atäpxani, jan ukax jan jark"at qhuru bordes ukanakar planchañataki.
  
  Kinimakax ventanatwa uñch"ukiskäna, kunawsatix avionax taxi saraskäna ukhaxa. "Mixta amuyunaka". Jupax ventanaruw llamkt"äna. "Kutt"aniñax wali askiwa, akankañax jan waliwa. ¿Kunsa nayajj sañ munkta uk amuyapjjtati?"
  
  "Implícitamente" ukax mä juk"a pachanakanwa.
  
  "¿Cayman ukat masinakapax aka aparato jist"antapxani sasin amuyta?"
  
  "Ukham lurapxani ukhaxa, jarkʼapxämawa".
  
  "Ukhampuni. Janipuniw mä jan wali jaqimp jikisipkti, ukat janiw jupat jukʼamp sum atipkayätti" sasa. Kinimakaxa, wali sapakïpxatap uñjasaxa, mä juk"a pachatakis, mä amparapampiwa muyuntäna, janiwa taqpacha llakt"asiñapa jupar uchañapäkiti sasaw amuyasïna. "Ukat ukat inas mä samart"añax utjchispa".
  
  Hayden jilatajj kuttʼasaw jampʼattʼäna. "Nayax amuyta, ukax wali sumaw ist"asi. Aka maldito irnaqawix juk"amp estresante ukhamaw jikxatasi, kunjamtï nayax amuyirïkta ukat sipansa. Suma irnaqawi, jichhax Romero ukat Smith jupanakax barconkapxtwa. Inas samartʼañatakis mä jukʼa tiempo apstʼasiraksna" sasa.
  
  "Hawai markanx aka pachanx wali askiwa sapxiwa".
  
  "Chiqpachansa?" Hayden jilatajj qonqoripwa chʼoqtʼasïna. "Janipuniw ukham amuykiriskayätti. ¿Cono ukar uñjañ munasmati? Los Ángeles markan mä qhawqha urunak qheparapjjerïta" sasa.
  
  -Uka amuyt"awi katxaruñamawa -sasa. Kinimakax lakap ch"allxtayäna. "Kullakajampi nayampejj waranq kilometronakwa thayajj utjañapa, kunapachatï parltʼasipkta ukhajja. Yämas kawkhantï mamapar wasitat visittʼañ amtatap yatiykitu uka cheqanjja" sasa.
  
  Jupajj tʼijtjjänwa, sasaw Hayden jilatajj amtasïna. "Ukajj nayratpachaw pasäna, Mano. Jupajj cheqapuniw mayjtʼawayi" sasa.
  
  "Jupax mamapan chuymap p"akintawayi ukat janiw kuns lurkänti. Amtastwa. Janiw yatipkti... kuns yatipkti" sasa.
  
  Uka horasanjja, copilotojj cabina punku qhepatwa pʼeqep apsuwayjjäna. "Ey waynanaka, jumanakax librëpxtawa jaytañataki. Sapa kutiw terminal ukan jankʼak mantasma, ukat mä autow baser irpañamatak suytʼätam" sasa.
  
  Hayden jupax Kinimaku juparux wasitat jamp"att"asaw muspharayäna. Ukat jakʼat jukʼamp muspharkañaw akham säna: "Jan llakisimti" sasa. -Jupa pachpaw irnaqani -sasa.
  
  Jupax sayt"asisaw mochilap apthapisinx pasillot sarawayxäna. Kinimakax jank"akiw jupar arktäna, mä juk"a musphataw jikxatasïna, ukatx mochilapat armasitap amuyasïna, ukat kutt"aniñapänwa. Avionan khathatit gradanakapat tʼijtʼasaw terminal ukar mantapxäna, thaya thayampiw katuqapxäna.
  
  Kinimakax uñch"ukisïnwa, ukat uka stand correspondiente ukar uñjäna, ukat chiqak uka manqhan qunt"atäskir popa uñnaqt"an jaqiruw saräna. Mä kutix papeles ukanakap uñt"ayapxäna ukhax chiqaw vestíbulo central ukar irpapxäna, ukax Aeropuerto Internacional de Honolulu ukan markapankiwa. Kinimakax mä juk"a samart"äna, jach"a, jach"a techoni cuarto uñch"ukiñataki, ventananakat inti jalsun qhant"ata.
  
  "Ah" sasaw jupajj säna. -Nayaxa niyaw samaratäxta -sasa.
  
  Tiendanakax mayni ladopan sayt"atäpxänwa, kunawsatix uka chacha warmix mistuñ thakhinjam sarapkäna ukhaxa. DFS Gallery ukat Kona Brewing Company, qhipïrix mä cerveza jupar munat uñacht"ayi - legendaria Fire Rock Pale Ale - mä uñjawix wali munañjamawa, chiqpachans uka tuqiruw sarañ qalltawayi.
  
  Hayden jilatajj juparuw uñtäna ukat mä jukʼa ewjjtʼasaw parläna. "Mano-" sasa.
  
  Mascarat isimp isthaptʼat chachanakaw nayraqatapan punkunakat jalnaqtʼapjjäna. Taqeniw jaqsutäpkäna uka autojj zona de caída pública ukan bordillon jan kun luras sarnaqaskäna, punkunakapas wali jistʼaratänwa. Kinimakax phisqa jaqiruw jakthapitayna janïr mä iwxt"äw arnaqkasa ukat Hayden-arux cinturapat katjatayna, Maui Divers ukan joyas artesanales uñacht"ayañatakiw ayxatäna. SPEAR irpirix jan amuyt"asisaw pampar liwxatäna ukat balas ukanakax jaltxañ qalltäna ukhax p"iqit ch"allxtataw jikxatasïna.
  
  Vidrionakax jupanak muyuntat t"unjatäna, cuerponakapar jallu purintata. Hayden kullakajj mä chʼiyar yäjj pantalonap khuchhuqkäna ukhajj arnaqasïna.
  
  "¡Uka jaqejj asnuruw uchawayitu!" Glock sat aparatop fundapat apsusinjja, seguridadaruw antutäna, cuerpopajj kunjamtï munkäna ukhamarjamaw jaquqanïna. Terminal ukax ch"axwawinakampi, arnaqawinakampi, arnaqawinakampi phuqhantatänwa, ukhamarak alarma ukan ist"asitapampi. Jaqinakax taqi chiqaruw jaltxapxäna. Wawanakax tiendanakaruw ayxatapxirïna jan ukax jach"ar aptapxirïna ukat awk taykapan janchipampiw ch"uqt"apxirïna janïr uñjkaya apsuñkama. Equipajejj liwjjatasïna ukat pamparuw liwjjatäna.
  
  Maskampi isthapt"ata jaqinakaxa juk"ata juk"ata jak"achasipxatayna. Ukat jukʼamp disparonakaw istʼasïna, ukat aeropuertonkir guardiajj qontʼasirakïnwa. DFS Galleria ukan ventanapax jisk"a chiqanakaruw t"unjatäna. Jachañ istʼasajja, alarman wararitap umamp chhaqtayäna.
  
  Kinimakax mä juk"a pachakiw uñch"ukisïna ukat pallapallampiw ch"axwäna. Ukax janiw amuyaskänti, ukampis invasoranakax amuyt"ayapxänwa. Pänix qunqurt"asisaw qunt"asipxäna, llawuntasa. Jilt"ir kimsax jan impuesto ukan pirqapat t"aqanuqtapxäna. Hayden kullakajj chʼiyar jaqënwa, balapajj pirqaruw milímetros ukchʼa patjjan pʼeqep patjjar chʼalljjtäna.
  
  -¿Kunas ukaxa? Kinimakax sist"asïna. "¿Akax jiwasatakiti?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Janiw yatkti. "Ukampis cheqapuniw jarkʼistu" sasa.
  
  Aeropuerto ukan jukʼamp guardianakapajj vestíbulo ukanwa tʼijtjjapjjäna. Hayden kullakajj jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapatakiw amparapamp luqtäna, insignia uñachtʼayasa. Jupax Kinimake tuqiruw kutt"äna. Ukat akham sarakïnwa: "Jupanakajj arjjatasiñatakiw mä posición katoqapjjäna. "Mä juk"a ch"axwaña, ukatsti allsuña. Kunjam uñnaqasajj janiw nayatak gustkituti, Mano" sasa.
  
  "Iyawsaña. Wali jachʼätwa, janiw jaya tiempo aka pilar qhepäjjat imantaskti" sasa.
  
  Hayden chachajj yaqha cheqankir ventananakaruw muyuntäna. Chika segundojj uñisiripajj uñjkäna uka cheqanwa jikjjatasïna. Jupax pallapallampiw jaquqanïna, armax pulido pamparuw thuqt"äna. Compañeropax janiw liwxatkänti, jan ukasti mä pistolampiw uñacht"ayäna ukat mä granizo plomo ukamp phuqhat autoruw jaquntäna.
  
  "Jan askinaka!"
  
  Hayden chachajj cheqpachansa janiw kawkirus sarañapäkänti. Jiwañjam umax uñacht"äwinakampiw qalltawayi, t"unjawayi, ukat juk"at juk"at juparuw kutt"awayxi. Mä vidrio pila patjjaruw saltasïna, ukampis mä tienda ventanaruw chʼalltʼasïna. Uka balanakajj jan jarkʼataw jakʼachasiskäna.
  
  Kinimakax purakaparuw jaquqanïna, pistola nayraqatar katxarusinx pä amparapampiw katxarutayna, ukampis ch"axwirix jupat imantatäxänwa, janchipax kimsa kayuni quqa ayruntataw jark"antatäna. Uka chachanakajj juparuw kuttʼayapjjäna, balanakapajj cuerpopat kimsa centimetronak chʼeqa toqer pampat jaltjjäna. Jupax jan kuna jan walt"äwin uñjasisaw liwxatäna, lakap jist"arasaw arnaqasïna-
  
  - ukatx Hayden-arux vidrio ventana manqhan nina nakhantat uñjäna. Uka chʼakhanakajj jiskʼa diamantenakar uñtataw jalnaqäna, inti jalsun qhanap katjäna, ukat Hayden chachajj ukanak taypinwa buceasïna, ukat plomo jawirajj jankʼakiw pasäna, ukat tiendaruw liwjjatäna.
  
  Kinimakaxa wali samaraña samsutayna. Pistola apsurir clips mayjtʼayaskir istʼäna ukat aprovechasiñatakiw mä jukʼa jiljjattäna, ukampis yaqha disparojj oraqeruw chintʼäna. Mä suma equipo ukaw maynit maynikam irnaqapxirïna, ukampis janiw wiñayatak lurañjamäkänti. Aeropuerto ukan guardiananakapamp policianakampix Diamond Head ukan vestíbulo ukanw mä tama tantachasipxäna . Haydenar uñkatasaw mä yatiyäw yatiyañ munaskir uñjäna.
  
  Amparampi señalanaka. Telefononakax janiw wakiskiti. Jupajj tienda qhepäjjat saraskäna ukat jupanakar muspharayañwa amtäna. Kinimakax p"iqip ch"allxtasaw yaqha chiqat tienda muytas uñch"ukisïna. Jan impuesto pagañ tiendajj plano abierto ukanïnwa, taqe yaqha tiendanakat sipansa mayjänwa, inas jan jankʼak mistuñatak utjkchïnti. Yantʼaspa ukat jan atipkaspa ukhajja, chʼamaktʼaspawa. Jupanakan qhipäxapanx Starbucks ukaw utjäna.
  
  Hmmm...
  
  Ukajj Diosan amparapankänwa. Kinimakax jan tapat jaltawayxänwa, mä qawqha segundonakatx jist"arat chiqaruw t"ijtäna, ukatx nayrar sartawayxänwa kunatix disparos ukanakax jupar katjañ qalltäna. Uraqir wali chʼamampiw chʼalltʼasïna, ukat wasitatwa sartasïna, ukat mä chacha warmiruw cremallerampi pasäna, jupanakajj janïr café ukar jankʼak mantkasajj chika taypin qontʼasiñajj walikïskiwa sasaw amuyapjjäna. Uka facil sillajj mä kuyntʼataw sartañataki ukat barra qʼomachañatak chʼamañchtʼäna. Uñacht"ayañ qhipäxan qunqurt"asir baristax chhuxriñchjasïna, ukatw jupax jaltawayxäna ukat kutt"anir arnaqasïna. Contador qhipäxan utjkäna uka chiqax jiskʼakïnwa, jukʼamp qhipäxan imañ chiqax cajanakampi, jarabenakampi ukat metalat lurat estanterías ukanakampiw phuqantatänxa. Jupax t"ijt"awayxänwa, wali ist"asa, Hayden suyt"añap suyt"asa. Mä cascada janq"u plástico tapanakax estanterías ukanakat jaquqanïna. Tukuyawi. Tukuyaru purisaxa punku uñjäna.
  
  Yuspajarapxsmawa, Jach"a Kahuna, sasaw amuyt"äna. Ukat mä jukʼa samartʼasajj amuyunakapwa apthapisin thaqtʼäna.
  
  
  PUSI tunka llätunkani JALJA
  
  
  Kinimakax mä juk"a samart"äna, kunawsatix uñisiripan qhipäxapax uñjaskäna ukhaxa. Uka jaqix jisk"a ñik"uta, chaleco forrado ukat pantalón de carga ukanakamp isthapt"atawa. Jupajj mä fusil katthapisinwa, jiskʼaruw uñchʼukisïna, ukat cinturonar cinturonar chintʼat yaqha walja armanak aptʼasirakïna. Jupax ch"iyar reloj de pulsera ukar uñch"ukiskäna, kunawsatix Kinimakax llamp"u chuymamp punku jist"aratayna.
  
  Jupax Hayden-aruw uñjäna, jupar uñkatasin pasillo chiqankkäna, patak patak yardanak jaljata ukat pusi jach"a armat jaqi jiwayirinakampi. Pistolap uñachtʼayasajj arnaqasïna. Kinimakax mä segunda suyt"äna ukatx ukhamarakiw lurarakïna, jan walt"äwinak utjayañ suyt"asa.
  
  Ukampis uka jaqinakax yatichatäpxänwa. Haydenamp jak"achasir jaqix samarataw pistolampiw amparap aytäna, apuntañataki. Kinimaka jak"ankir jaqix wali amuyumpiw kutt"äna, armap jach"ar aptasa.
  
  "Suyt'ayaña!" Kinimakaxa wali jachäna.
  
  Uka tirurix mä akatjamat muytasinx pallapallanak jaquntäna, ukat hawaiano jaqirux jan amuyt"asisaw katjäna. Ch"uxña janq"u letrero chimpunakax jak"ankir pirqat t"ijtäna. Kinimakax jank"akiw nina kutt"ayäna, kawkhantix qunqurt"atäkän uka chiqanw ch"axwirirux jaquntäna. Cuerpopax ch"allxtasïna ukat masiparuw kutt"awayxäna, uka armax uka jaqin amparapat jaquqanïna ukampis Haydenan punchupax jan ch"amanïñapatakiw khitharakïna. Uka jaqix lado fundaruw amparap luqtäna. Hayden jilatajj janiw payïr kutin faltkänti.
  
  Päniw qhiparxi, jupax akan nayrar sartaspa ukhax q"al uñacht"ayasispawa. Kinimakax jank"akiw tienda ukar kutt"awayxäna ukat mistuñ chiqaruw jank"ak sarxäna. Baristax wasitatwa chhuxriñchjasïna, ukampis mä jukʼa tiempox lakap chʼuqtʼañatakis wali amuyunïxänwa. Kinimakax nayraqatat uñstäna, kunjamatix mä ch"axwirix jach"a utar mantankäna ukhama, riflex amparaparuw wali ch"amampiw ch"allt"asïna. Hawaiano ukax kunapachatix uka jaqix pallapallanak jist"antäna ukhakiw patat jalnaqäna ukat liwxatasïna.
  
  Jupax lliphipikir pamparuw liwxatasïna, alfombra jakʼan saytʼasïna. Disparonakax kunjams sarnaqäna uk arknaqapxäna, jach"a amukt"añanx jach"atwa. Kunas botapan talonaparuw chʼalljjtäna. Jupax aeropuerto ukan jaytat auto eléctrico qhipäxaruw makhatatayna, larusiñatak jach"a ukhamaw jikxatasïna, qhipäxan qunt"ataw jikxatasïna. Balas ukanakax juparux ch"allt"awayi, 180 grados ukch"a muyuntawayi, chiqpachapuniw Kinimakitakix mä línea de fuego jist"arawayi, kunawsatix uñisiripax auto ukar ch"iyjañatak chuym churaskäna.
  
  Chikat segundo, pä disparo, ukat pusi ataque ukax pä p"iyampiw p"iqip chika taypin t"unjatäna. Kinimakax amparanakap jamp"att"asisaw jisk"a carron p"akjata ladopar ch"allt"äna.
  
  Pay suma.
  
  Jichhax guardias de seguridad ukat policianakax vestíbulo ukanx t"ijt"asaw sarnaqapxäna, walkie-talkies ukanakamp arnaqasipxäna. Kinimakax jupanakarux amparapampiw ch"allxtayäna, ukhamat juk"amp juk"ampi. Yaqha ch"axwiriw utjarakïna. Jupanakasti janiwa juk"ampi juk"ampi ch"amt"apkänti. Hawaianox maldecasïna, Diamond Head ukan sepulturapar sarañatakix walja valorani pachanak ina ch"usar apt"añatakis wali ch"amanchataw jikxatasïna, ukat uka jaqinakan jakawip qhispiyañatak ch"amanchañax juparux walpun ch"amanchawayi. Qhip qhipa jaqirux janiw uñjirjamäkänti.
  
  Ukat ¿kawkinsa Hayden jilatajj jikjjatasïna?
  
  Suertepax jan jaytanukuñapatakiw mayisïna, ukat celularap apsusaw numeropar jawsäna. Uka jawsatax jank"akiw jaysatäna.
  
  -Nayax tienda manqhanktwa, janiw mantañat jayankkti.
  
  Kinimakax nayranakap jisk"achasïna. Jichhajj jistʼarat punkut uñchʼukiskäna ukhajja, contornop uñjäna. "¿Kuna amuyt"awis kawkirus qhipa jaqisax saratayna?"
  
  Hayden jilatajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Nayajj mä suma amuyunïtwa. "Asshole ukax mä juk"a ikiskäna, tiempotakiw anatäna. Akax jiwasatakikiwa, Mano. Pull Tácticas ukax mä juk"a pachanakanwa".
  
  -Kuna fucking tácticas ukaxa -sasa.
  
  "Jïsa. Uñjapxam, aka policianakarux sapxam aka chiqat mistuñasataki. Jupanakajj uka chʼojjñampiw atipjayasiñapa" sasa.
  
  Kinimakaxa pächasitaynawa. -¿Jumaxa chiqati? Jupajj khitirus jan waltʼäwin jaytañ uñisïnwa.
  
  -Nayax ukhamätwa -sasa. Akapachan jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapatakiw jan waltʼayatäski. Khititï aka sepultura katuntkani ukajja, janiw ukar puriñasatak suykaniti" sasa.
  
  Kinimakax mä policiaruw jawsatayna, ukat kuna jan walt"äwis utji uk qhanañcht"äna. Uka jaqix mä juk"a pachaw aruskipt"äna, ukatx juk"amp vestíbulo ukar uñacht"ayäna, Ewa vestíbulo ukar purir alaxpach jak"an, jach"a wila Avis letrero ukar pasañapataki. 'Mistuña'.
  
  Kinimakax jupa pachpaw tuqinuqäna. Jupajj yatiñapänwa. "Jumampiw chikä" sasaw Haydenar säna ukat wila boton chʼalltʼäna. Glock ukan munición ukanakap uñakipañatakik sayt"asisaw Hayden ukar t"ijtäna, jupax aycha-musculonakan jach"a jaqiwa, suxta sentidos ukanakax muyuntat yänakaruw uñt"ayasïna. Mä clic, mä movimiento, ukat jupax pamparuw jaquntatäspäna.
  
  Ukampis janiw kunas paskänti. Jichhakamax jupanakan yänakapax wali imantatäñapänwa, inas aeropuerto jist"antañ suyt"apxchïna. Ukampis SPEAR ukankirinakax akanx nayrankapxänwa, ukat jupanakan misión ukax juk"amp wakiskiriwa, Hawai markan jach"a aeropuerto ukar ataque ukat sipansa.
  
  Haydenax alaxpacharuw uñtäna, kunawsatix punkunakat p"akjasipkäna ukhaxa. -Maldita, janiw sinti qhipt"añasäkiti sasaw suyt"askta.
  
  
  PHISQA TUNKA JAQINAKANA
  
  
  Drake ukat May jupanakax Yorgi ukat Patterson jupanakaruw mä jisk"a avión Moscú markar irpapxäna. Jichha kutix Karin jupax Jonathan Gates uksan mä thakhi khuchhuqawayi, ukhamat local refuerzos ukanakax operación ukar khitatäñapataki. Karin jupax Coburn irpirix chiqpachans Rusia markan nayrïr ministrupampiw aruskipt"awayi, kunayman yänak sartañ yanapt"añataki sasaw säna. Mä tama fuerzas especiales rusas ukanakax ukankapxänwa, kunapachatix Drake jupax avión ukan junt"u cabinapat mistuwayxän ukhax rusa thaya thayaruw mistuwayxäna. Jupanakan comandanteparojj nayratpachwa uka operacionajj kunja wakiskirisa uk yatiyatäjjäna, ukat jan pantjasir inglés arunjja, janïr mä chiqar sarkasa ukat jaqenakapamp suytʼkasajj taqe chuymaw yanaptʼañapatak uñachtʼayäna.
  
  -Aka dirección -sasawa Drakexa mä papel uñacht"ayäna. "Akax Zoyax jakaskiwa. Moscú markat janiw jayankkiti. ¿Transportejj utjistuti?"
  
  Mä hora qhepatjja, mä pampa thakin saytʼasipjjäna, ukajj Zoe kullakajj utapar imantat punkut niya mä kilómetro ukchʼa jayankänwa. Comandante ruso ukan tableta computadorapan aéreo ukan apsutanakax mä jach"a quqanak uñacht"ayi, uka manqhanx mä rudimentario utaw utjäna, aleatoriamente ukham uñt"atawa, kunjamatix walja improvisado anqäx utanakax walja maranak yapxatatäkaspas ukhama. Uka equipojj wali chʼamampiw saytʼasiñap suyapjjäna.
  
  Choferojj autop saytʼayaskäna ukhajja, comandantejj jan arunakampiw tabletap Drake chachar churäna. Pantalla ukanx Zoya, Zanko mamapan jichhak fotopaw uñstäna.
  
  Mai kullakax doble toma luratayna. Drake jilatajj sillpʼitäna. -Infierno, jupax Zanko-t sipan juk"amp jach"awa.
  
  Svechnikov sat mä comandantejj jupanakar akham sänwa: "Akajj janiw suma warmäkiti" sasa. "Jupax walja kutiw policía ukan suyt"awiparux puri, ukatx Interpol ukan "personas de interés" ukan listapankarakiwa. Ukampis janiw kunas ukar chʼamaktʼkiti" sasa.
  
  Mai kullakajj mä jukʼa khathattʼasisaw akham säna: "Aka waynaruw uñtʼta" sasa. -Taqi kunasa wali sumawa -sasa.
  
  Drake chachajj uka ataque toqet wal lupʼïna. Kimsa tuqit ataque lurañatakix walja soldadonakanïpxänwa. Jan tiempo ina chʼusar aptʼasisaw jaqenakar khitañ qalltapjjäna. Mä jach"a thayaw sartasïna ukat quqanakanx chhuxriñchjasïna, jach"a guardianakaw uñch"ukipxäna ukat nayra imantat yatiyäwinakap jisk"at jisk"at arsupxäna.
  
  -Espada -sasawa Drake chachaxa säna kunapachatixa jaqinakaxa jaljtapxäna. "Ukax mä wakiskiripuniwa. Taqi kunas secundario ukhamawa. Ukhamaraki Zoya kullakaxa -sasa.
  
  Jupan jakʼapanjja, Mai kullakajj kunjamtï nayrajj lurkäna ukhamarjamaw equiponakap sum uñakipäna, ukampis Drake chachajj ajanupan jan ukankir uñnaqap amuyasïna. Uka Babilonia yänak jankʼak tukuyapjjäna ukhajja, jukʼamp sumäspawa, ukhamat jupasa Maimpejj jan waltʼäwinakap uñjapjjañapataki. Ukham amuytʼasajja, wali llakitaw amuyäna. Jichha kutix taqiniw qhispipxäna.
  
  Jupanakax k"achat k"achat sarnaqapxäna, thakhi ukat quqanak muyuntasa, ukat mä qawqha minutonakatx Zoe kullakax punkuparuw puripxäna. Drake jupax "plástico" apt"at jaqiruw uñacht"ayäna. Ukajj mä ataquejj phoqantatänwa. Jupax jachaqt"asïna. Llave master ukampix janiw kuna ch"axwañas utjkaspati.
  
  Tunka segundonakax pasawayxänwa, ukat mä controlat phallawiw uka ch"axwäw qalltañap yatiyäna. Drake jupax mä qawqha metros ukch"a manqhankir pirqaruw ch"allt"asïna, janïr jach"a thakhi jak"ankir quqanak taypin sarnaqkasa, uta nayräx tuqir sarasa. Zoe kullakajj imantaskäna ukajj uka uta manqhankänawa, taqe jaqenakat jarkʼaqatäjjänwa, jan ukasti jukʼamp jan jaytjasir nayranakat jarkʼaqatäjjänwa. Niya mä minutojj niya taqpach amukiw utjäna, chachan uniformenakapan mochilanakapan thuqtʼäwipakiw istʼasïna, botas sat chʼojjñanak taypin liwjjatasïna, ukajj jukʼakiw istʼasïna.
  
  Ucatsti take infiernojj jupanacaruw purïna. Mä milisegundo janïr pistolanakan arnaqatapax istʼaskäna ukhaxa, mä jachʼa balanakaw quqanak taypin thuqtʼäna. Drake jupax uraqiruw jaquqanïna, kunawsatix confeti ukanakax ch"uqt"at laphinakampi, ramanakampiw jupanakar muyuntat t"ijtäna. Mai kullakajj mä jachʼa tronco qʼochun qhepäjjat liwjjatäna. Mä qhawqha tiempotjja, uka disparonakajj alajjpachat jutatapwa amuyasïna. Arxatirinakax quqanak taypinkapxataynawa.
  
  SWAT ukax nina kutt"ayawayi. Ukat jankʼakiw walja jiwat cuerponakajj chʼojjña chʼojjña pʼakjapjjäna, chʼakhanakajj pʼakjasirjamaw pampat tʼijtjjapjjäna. Rusia pallapallax amparaparuw balamp jiwayat uñjasiwayi ukat usuchjasisaw maldecïna. Drake jupax quqanak pataruw ch"allt"äna, ukat yaqha arnaqasiñaw utjawayi. Jupax quqanak taypin janchinak sarnaqir uñjäna, ukatwa arxatirinakax sarnaqapxarakïna. Uka chʼojjña qoqanakajj wali jachʼänwa, ukatwa chachanakajj mä ramat mä ramat jankʼak saltapjjerïna.
  
  -Fucking monos -sasawa Spetsnaz comandantexa jiskht"asïna, ukatxa mä jiwayir salvompiwa jaquqanïna, balanakapaxa machaq p"iya laphinakata ch"iyjatäna, ch"uxña alaxpachakama. -Jichhax janiw maynirus ch"allt"ksnati -sasa.
  
  Ukham arunak arsusaw pallapallanakax sartasipxäna ukat walja voleiyunak jaquntapxäna. Drake ukat May jupanakax jank"akiw nina naktäwit pasapxäna, qunqurt"asis. Pä soldadonakaw jupar arktapjjäna. Mai kullakax yaqha quqa qhipäxat niyaw mistuñampïskäna, ukat kayunakap nayraqatankir uraqix chʼiyjañ qalltäna, ukat saytʼataw alayaruw jaquqanïna. Cuerpopajj liwxatasïna. Drakex umaruw chhaqtäna ukat cinturaparuw katjäna, qhipäxaruw t"ijtäna. Jupanakax wali ch"amampiw uraqir puripxäna, ch"uxñanaka ukat ch"uxñanaka, ukampis jakaskakiwa.
  
  Pallapallanakat maynïrejj ruso arutwa parläna. Drake jilatajj May jilataruw jaqontäna ukat jupar jakʼachasïna. Japón markankir warmix niyaw mä qhuru sipitar jaquntatäna, mä improvisado p"iya, manqhanx mä quqaw puntada estacanakan utjäna. Drake chachajj jankʼakiw Svechnikov sat chachar uka yatiyäw yatiyäna. Señal ukax ist"asi - wali amuyumpiw nayrar sartañama.
  
  Jakʼachasipkäna ukhajja, nayraqatankir qoqanakatjja, suxta metro jachʼa puntani tronconakaw mistunïna, uka jarkʼañaw Zoe kullakajj utapar mä fortalezar tukuyäna. Drakex janïr uñakipt"kasaxa, uka thuqt"awix uñisirinakax qhipäxaparuw uraqir puripxäna sañ munäna. Jupax Mai kullakaruw jak"achasisin cuchillo jaqin kunkapat ch"iyjatayna, ukatx jaquntawayi, wila ch"uxña quqanak taypin wilañchasa.
  
  Jachʼa pistolanakajj qhepäjjapansa ukat jakʼapansa istʼasïna. Drake jupax p"iqip ch"allxtayäna kunawsatix pä rusa pallapallanakax granadanak apsusipkäna ukat valle tuqir uñacht"ayapxäna. "Ukham lurañamawa".
  
  Jisk"a tukusaxa, Mei kullakax jupan jak"apan p"iyanakap ch"uqt"ataw jikxatasïna. Mä jachʼa phallawiw thaya chʼiyjäna. Madera ukat ch"uqi ch"uqi, cercos ukat uraqinakax taqi tuqit mä thuqt"awimpiw jaquqanïna. Kunawsatix Drakex uñch"ukiskäna ukhax uka phallawix estoca ukan lurat q"añut p"iya uñjäna, ukat juk"amp jayaruw Zoe kullakax utar sasin sutichkäna uka edificion nayräxap uñjäna. Ventananakajj persiananakampi jistʼantatäjjänwa, punkujj pernonakampi jistʼantatäjjänwa. Uka uta jak"anxa janiwa kunasa jikxataskänti.
  
  Soldadonakajj nayrar sartapjjäna. Juk"amp conchas ukanakax quqa tronconakaru ukat muyuntat laq"a montículos ukanakaruw thuqt"äna, ukat Drake jupax quqa arxatirinakar jak"achasir uñjäna. Ukat mayamp qʼomachäna, mä qhawqhanikiw jaqontañ qalltäna, jan khitin yaqhachasa chʼalltʼasïna. Ukatxa sartasinxa jankʼakiw sartxäna.
  
  "Nayraqata!"
  
  Tʼunjat palisade ukar jakʼachasipkäna ukhajja, chʼeqa toqenjja, mä jachʼa uñjañ torrew uñjasïna. Drake jupax maldecitaynawa. Jupax bases militares oficiales ukanakax janiw sinti seguro ukhamäkiti sasaw uñjäna. Jupanakax sarnaqañ uñjapxäna - mä jaqix ch"iqa tuqiruw nina kutt"ayäna. Ukat mayni equipojj ukham jayaruw nayrar sartawayi. Mä distracción apnaqasa, Drakex juk"at juk"at nayrar sartawayi, wali amuyumpiw valle dentado chiqanakar makhatasinx juk"amp Zoe-n jan wali samkañ utapar sarxäna.
  
  Drake chachajj suxta sentidonakaruw sintonizäna ukat sapa onza entrenamientopampiw taqe cheqanakar yatjjatasïna. Mai kullakajj amukiw mä paso qhepar sarjjäna, jichhajj taqpach ocupatäjjänwa. Jupajj chikat velocidadanïkchïnsa, jupajj amuytʼasirïtaparuw confiyäna. Jupajj janiw mä arus ewjjtʼañ arskänti-
  
  ukat Drake chachan chuymapax niyaw sayt"äna, kunatix ayruntat minax mä qawqha kayunak nayraqatapan phallawayxäna. Uka phallawix jan wali pallapallaruw alaxpachar khitäna, mä akatjamat amparanakapax mä muñeca de trapo ukar uñtasit liwxatäna, ukat mä ola de energía ukaw metrallanakamp phuqhantat taqi tuqit mistu. Drake sat chachajj mä qoqampiw mä jukʼa chʼoqantatäjjäna, ukampis payïr pallapallapas mä jukʼa usuchjataw uñjasïna, jupajj qhanan saytʼatäskänwa. Mina Zoyax nayra rusa markan luratawa ukatx nayraqatax uka pisin jakasir jaqir jan walt"ayañatakiw lurasiwayi, jupanakax ukaruw sartayapxi, janiw khitinakati jupar muyuntat uñjapki ukanakarukiti.
  
  Drake jupax juramento luratayna ukat jank"akiw ch"iqa ukat kupi uraqinak uñakipäna. Mä jukʼa uñjkañ canalajj pä toqeruw tʼijtäna, estocadan lineaparjama.
  
  "Amuytwa". Mayax ch"iqa tuqiruw saratayna. Drake jupax p"iqip ch"allxtayäna, sartasïna ukat armap antutäna, ch"iqa curva ukar uñtasa, mä qawqha minas terrestres ukanakaw phallawayi. Walja phallawinakatw oraqejj khathatäna. Plumanaka ukat chʼuñu ukham laqʼampi ukat laphinakampi qinayanakax quqanak patxaruw jalnaqäna. Rusia markan comandantepax thiya laphinakat mistunïna, jank"akiw t"ijtäna, jaqinakapax mä qawqha yardanak qhipäxankapxäna.
  
  "¡Loco perra!" Jupax thuqt"asïna, nayraqatap pichthapisa. -Khitis amuyt"aspa -sasa.
  
  Drake jupax qhipäxar kutt"awayxänwa ukat sarnaqaskakïnwa. Ukakiw jakañatak utjäna. Ukax wali ch"amampiw qhiparañama. -Qhanaw jumax janipuniw allchhipampix uñt"ktati -sasa.
  
  Jupanakajj kunjamtï jan ajjsarapkäna ukhamarjamaw jankʼak sarjjapjjäna. Drake jupax payïr equipo ukarux granada ukamp guardia torre ukar jaquntañ uñjäna, mina terrestres ukan phallatapatxa, t"unjasa ukat t"ijt"asaw t"ijtäna, kunawsatix utar jak"achasipkäna ukhaxa. Mä jaqiruw mä trampa lazomp katjata uñjäna, sogax tobilloparuw muyuntäna ukat p"iqit aireruw liwxatäna, jan kun lurasaw liwxatäna, maynix qhispiyañatak mä thakhi jikxatañkama jan ukax francotirador jupar apsuñkama. Jutïr segundonjja, chʼeqa toqen mä wali arnaqasiña ukat arnaqasiñaw saytʼayäna.
  
  "Mä sipita" sasaw Spetsnaz markankir comandantejj samaqäna. "Uka qhepatjja, pä jukʼamp uñjapjjayäta". Jupax mä jaqiparuw mä kamachi arsüna, jan walt"ayat jaqir uñjañapataki, ukatx Drake-ruw kutt"äna. "Ajjsarkañ utaruw mantapjjta, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Jïsa".
  
  Jupanakax laphinakan thiyaparuw jank"ak sarapxäna, ukax Zoe warmin punkupat suxta metronak tukuyäna. Drake chachajj nayranakap chʼoqtʼasïna. ¿Zoya kullakajj akankpachati? Jupax persianas ukat punku uñacht"ayäna, walja jawq"jataw uñacht"ayäna. Payïr equipojj uta pirqaruw chʼalltʼasiñapäna. Maynix kimsïr equipox qhipäxat ch"axwañapatak suyt"aspa, ukampis Drake jupax janiw uñakipañatakix pachanïkänti kunatix SWAT pallapallanakax jupanakan amtaparuw atacapxäna.
  
  Ukat nayrïr punkux wali chʼamampiw jistʼarasïna, chiqpachansa qhipäxaruw tʼijtäna ukat bisagranakaruw chʼalltʼasïna, janïr chikat chʼiyjasisa ukat kʼullu warktʼatäkasa. Mä rey tama samkaw punkut mistuwayi - Zoe, Zanko jach"a mamapax niya paqallq kayuniw jach"a ukat punkut sipans juk"amp ancho, mä chaleco crop ukamp isthapt"ata, ukax amparanakap uñacht"ayi, ukax yaqhip chachanakan kayunakapat sipans juk"amp thithita, sapa patat uñtat amparapampiw ametralladora apt"ata jasakiw ukham lurasma.
  
  "¡Jumanakax jan wali jaqinaka!" -sasawa arnaqasïna. "Tayka..."
  
  Jilt"ir tirade ukax jark"ataw uñjasiwayi, kunapachatix pä SWAT pallapallanakax jupar jak"achasipkäna. Drakex llamp"u chuymampiw maldecïna. Jichhakiw uka jan wali animalarux balamp jiwayapxañapäna ukat usuchjapxañapänwa, ukampis uka lantix jakkir irpañ amtapxäna. Ukajj jupanakan pantjasitapänwa. Drakex janipuniw iyaw saskaspati jan jupa pachpa uñjkaspän ukhaxa, ukampis Zanko-n loco abuelapax panpachan SWAT pallapallanakarux jach"a amparanakapamp mä chiqar jaquntañakiw utjäna. Mä quqa troncompi chʼalltʼatäkaspas ukham amuypachäna. Panpachaniw qhipäxar t"ijtapxäna, wali ch"amampiw uraqir puripxäna, liwxatapxäna ukat jan kuns lurasaw ikipxäna. Warmix mä larusiñampiw jalnaqäna, ukax mä junt"u uywan llakisiñ señalapjamaw ist"asïna, ukat panpacha ametralladoranak uñstayäna.
  
  -¡Ay mierda!
  
  Jaqinakax thaya thayt"an laphinakjamaw ch"iqintapxäna. Drake chachan chuymapax ch"amakt"äna, uka jach"a ametralladora ukan wali jach"a, jan walt"ayat ist"asitapata. Zoya kullakajj jukʼamp jachʼänwa. -¡Nayaxa! -sasawa jach"at arsüna. "¡Akatakix nayax luratätwa!"
  
  Quqanakas nina manqhanwa khathatipxäna. Mä sullka copiajj jachtʼasisaw tʼunjasïna, chʼiyjataw utar liwjjatäna ukat tejaruw chʼalljjtäna. Drake chachajja, pä chacharuw imantasipkäna uka cheqanakat uñchʼukiñatak jan waltʼayasiñatak uñjäna, ukat chʼiyjataw uñjasipjjäna. Jupajj nayra encina sat qoqan thiya basepar qhepäjjampiw qontʼatäskäna, armap wasitat cargaskäna ukhajja, chʼakhanakajj qoqat pʼakjasisaw jupar jakʼachasisin tʼijtjjäna. Mai kullakax kayunakap taypin qunqurt"asïna, jupar uñkatasa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Janiw ukham pasañap suykayätti.
  
  -Jïsa, ukampis ukham lurañaw wakisïna -sasa.
  
  Drake jupax juykhükaspas ukhamaw encina quqan mä ladopat phichhantawayi, Mai jupax mayni ladopatw phichhantawayi. Drake jupax fuerzas especiales rusas ukan p"iqinchiriparuw uñjäna, jupax mä tronco qhipäxan uraqiruw chint"ata, taqpach largopax balas ukanakamp ch"allt"ata. Drake chachajj jamasat uka qoqaruw uñtäna ukat janiw nayranakap creykänti. Zoe kullakax mä grotesco estatua ukham sayt"atäna, jan sarnaqirjama, kimsa chiqanw wilax mistu, qalar uñtat ch"ama ukat radical, uka pachpa fanatismo uñacht"ayawix sinti jach"aruw apt"ata.
  
  Mai kullakaruw kuttʼäna, jutïr arunakapar janiw creykänti. "Granada" sata.
  
  Jupajj pä kutikiw nayranakap chʼipjjtayäna, ukajj wali jachʼañchatawa. Ukat Rusia markan lurat granadap gancho apsusinjja, pächasir ajanumpiw mä jachʼa qoqa qhepäjjar jaqontäna.
  
  -Ukax irnaqañapatakix suyt"apxañäni.
  
  Drakex suyt"äwimpiw t"ijtäwip arktäna, ukampis Zoe kullakax jank"akiw uk amuyasïna ukat uka ch"axwäwix pachpas mä jark"äw luraspa ukhamaw arnaqasïna. Armap apaqäna ukat jan amuytʼasisaw jupar tʼijtʼir granada tuqir saräna.
  
  Ukatxa kayup qhipäxar jaquntäna...
  
  Drake jilatajj lakap jistʼarasïna. -¡Maldita! Jupax niyaw mä voleibol jaquntañampïski-"
  
  ...ukat jaqunukutaw uñjasi. Zoe kullakajj jachʼa kayupajj uka granadajj wali chʼamampiw jaqontäna, ukatwa botapajj qoqanak taypin mä arco ukham jalnaqäna.
  
  Ukampis granadajj janiw utjkänti.
  
  Drake chachajj kuttʼanjjänwa. Zoyax elefante ukham wararitapax granada ukan qallta phallataparus umamp chhaqhayatayna, ukampis mä akatjamat khuchhurata, kunatix metrallanakax janchiparuw ch"iyjatayna. Mä istʼasir warariñasa ukat mä akatjamat amuktʼañasa, tunka payan chachanakaruw uñchʼukipjjäna.
  
  Drake chachajj pistolap uchasïna. "Futbol ruso" ukax mä jach'a uñacht'äwiwa. Jupax p"iqip ch"allxtayäna. "Janipuniw wal amuyirïkti" sasa.
  
  
  PHISQA TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Drake, Mai ukat SWAT pallapallanakax wali amuyumpiw mistuwayapxäna, punkur puriñ thakhi jark"antat jan kuynt"ir jiwat jaqiruw uñch"ukipxäna. Taqinipuniw suyt"apxäna, ukampis kunapachatix jan juk"amp arxatirinakax uñstapkän ukhax comandantex Drake-ruw uñkatäna.
  
  "¿Jupa sapaki uta uñjirïkaspas ukhamti amuyta?"
  
  Drake chachajj armap wasitat cargañatakejj tiempo apstʼasïna ukat wasitat tantachtʼasiñapataki. -Janiw nayax muspharkayätti -sasa.
  
  Mayax punkukamaw jaltxatayna. -Monstruon qullupar mantañ pachaxa -sasa.
  
  -Walikiwa, ukhamata jiskt"awixa. Drakex qhipäxap ch"uqt"asïna, nayranakapas muyunt"asisaw muyuntäna. Ukampis janiw uñisiri pallapallanakaruk thaqkänti, jupanakax Zoe-n booby trap-apar uñtasitäpxänwa. Mamut janchipar jakʼachasipkäna ukhajja, Mai kullakajj saytʼasïnwa, wali muspharataw uñchʼukisïna.
  
  -Jupax kimsa kutiw nayat sipan juk"amp jach"äna -sasa.
  
  "Ukampis jupax khiti extremistanakjamaw wali chʼamampi jaquqanïna". Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. -Kunjamtï Zankox wasitat uñjkä ukhax luraspa ukhama.
  
  Jupanakax cuerpo patxaruw kayump takt"asipxäna, ukatx Spetsnaz pallapallanakax qhipäxanw jutapxäna. Mai kullakax escalerat makatañ qalltäna ukat Drakex niyaw amparap luqtäna jark"aqañataki. Mä akatjamat yaqha jaqir jiwayatätap uñjäna, jupar munaskäna uka jaqiru. Jupajj jan waltʼäwip chhaqtayañatakejj taqe chʼamampiw chʼamachasïna. Ukajj wali jaya tiempow irnaqtʼäna, ukat nayrar sartaskakispa ukhamwa amuyasïna. Inas May chachan pachpa jichha jan walt"äwinakap uñjasax mayjt"ayatächïna.
  
  Kunatix Mai Kitano jupax inseguro ukhamaw jikxatasïna, ukhamax kunas jan walt"ayatänwa ukat chiqpachans uka mierda ukax proverbial ventilador ukarux ch"allt"añapänwa.
  
  Amparat kattʼasisaw Zoe kullakajj lawat lurat porchepar arktäna ukat balanakampi phoqantat punkut arktäna. Uka qhepatjja, mä jukʼa yänakampi phoqantat salatwa pasapjjerïna, ukanjja cocinampi ukat mä cama king size sat camampiw pasapjjerïna. Chʼamaka, mä jukʼa jiskʼa cuartojj chʼuñumpi, alcoholampi ukat muspharkañawa galletanakampi thujsäna. Drake chachajj horno qhantʼatap uñjäna, motorapas jaya cheqanwa tʼijtʼäna, ukampis janïr jakʼachasiñajj wali askïtap yatïna.
  
  Jupanak nayraqatanjja, yaqha jistʼarat punkuw utjäna, ukanwa Mai kullakajj qhepat jalnaqäna. Ukampis Zoe sat tawaqur uñtasit mä chʼusawjan saytʼasïna ukat pʼiqip chʼallxtayañ qalltäna.
  
  -Aka uñjañamawa, Matt -sasa.
  
  Drake chachajj amparapampiw jakʼachasïna. Nayranakapamp jikisir uñjasax wali jach"at jach"at arsüna. Ukanx altu, niyas uta patakama, tesoros ukanakax pilas ukanïnwa - taqi kunas mä pila de billetes ukanakat qullqinaka ukat trinket ukanakakama; ametralladoras ukat minas terrestres ukanakat, Claymores ukat mä RPG ukjam granadas ch"iqiyatanakampi; nayra marconakapan wali luratanakapat qalltasa, espadanaka, lanzanaka ukat jan wali kʼajkir sipitanakar puriñkama.
  
  Mai kullakajj Drake jilataruw uñtäna. "Monstruo Tesoro" ukax mä jach'a uñacht'äwiwa.
  
  -Ay jïsa -sasa. Maldición chiqawa. Kunjams mä loco psico" sasa.
  
  Mai kullakajj pamparuw uñachtʼayäna. Uka utanjja, alfombrampi uchat cuartokiw utjäna. "jan wali chimpu".
  
  SWAT ukan p"iqinchiripax mä jaqiparuw yatxatañapatak mayïna, ukampis Drakex niyaw qunqurt"asiskäna, wali amuyumpiw alfombran patap apthapiskäna. Chiqansa, alambre qullux jupan manqhan t"ijtäna, ukat mä laptop bolsa ukar uñtasit gris ch"iyar ladop uñjäna.
  
  "Almohadas de Cojín" ukax mä juk'a pachanakanwa.
  
  "Jan kuna walt'awi". Spetsnaz markankir comandantejj tejaruw uñachtʼayäna, ukat tunka minutonakatjja, jaqenakapajj sistema de ascensor uchapjjänwa. Drake chachajj wali amuyumpiw uka tesoronakan kustʼat montón uñchʼukïna.
  
  "Wila espadajj kunjamasa uk yattanwa. Patterson sat chacharuw camionetat jawstʼañama. Jupajj yanaptʼaspawa. Nayax nayraqat sarä -sasa.
  
  Mai kullakax rusa markan lurat sistema de poleas ukar uñjasax ñik"ut mururasïna. "Chiqpachansa uk lurapxäta. Ukampi kusistʼañamawa. Oh, ukat Matt? Relojax ch"allxtaski..." sasa.
  
  
  PHISQA PÄ PÄ JAQINAKANA
  
  
  Dahl chachajj tiempojj jankʼakiw tukusjjatap yatïna. Avionampi autompi sarañajja, jan wali cheqanakanwa tukuyäna, walja horanakaw saräna. Thakhinx Ackerman jupax nayrir jaqukipäwipat maynir amtayasaw juk'amp jan walt'ayäna: "Aparato de la finación ukax mä arma ukawa, ukax elementonakaruw mä sobrecarga ukar puriyani. Uraqix khathatiniwa. Wayrax mega-tormentas ukanakamp ch'iyjataw uñjasini". de increíble ferocidad. Cadena de volcanes ukanakax phallasini. Ukat lamar qutanakax jilxattaspawa." .'
  
  "Nayraqatw ukham lurasiwayi", sasaw Ackerman jupax thaya chiqamp säna. "Nayrajj Pacífico chika taypin mä continentejj utjkäna uka muspharkañ cheqa yatichäwinak yatipjjtawa. Aka chiqanw "continente chhaqhat" tuqit taqi teorías ukanakax saphinakap jikxatapxi. Ukat tunka waranqa jan ukax tunka phisqhan waranqa maranak nayrax mä "uraqpachar mayjtʼayir" jan waltʼäwiruw yanaptʼi" sasa.
  
  -Meteorito ukaxa -sasa. Supervolcán ukax mä jach"a uñacht"äwiwa. Pacífico sat lamar qota lakan erupción" sasa. Dahl jupax apocalíptico ukan lurawinakap amparanakapamp jakthapitayna. -Ukax janiw Odinan dispositivopäkaspas ukham sañ munkiti, Olle.
  
  -Ukax janiw janirakiw paskänti sañ munkiti -sasa. Jaqukipirixa niyaw chhuxriñchjasïna.
  
  Dal jupax Eyjafjallajökul jupax jaya chiqan uñstkän ukhax juk"ampiw jilxattawayi. Autojj kʼullu thakinwa tʼijtäna, chʼamakampi ukat inti jalsun qhantʼir qhanampiw maynit maynikam muyuntäna. Ackerman jupax ch"iqa tuqinkir uñjañ uñacht"ayäna.
  
  "Jumax yatisktawa, Thorsten, uka qullux Hekla qulluw utji, ukax Islandia markanx juk"amp ch"amanchatawa. Nayra tiemponjja, infierno punkut uñtʼatäjjänwa. Jisk"a pacha, ¿janich ukhamäki? Aka chiqax -sasa. Jupax amparapampiw muyuntat luqtäna. -Jupax sapa kutiw fantasmanakapax utjäna.
  
  Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna, janiw cheqapuni istʼkänti. Jupajj nayraqatapan thakipwa escaneäna. Uka avión ukanx Ministro de Estado jupampiw aruskipt"äna, ukatx mä unidad SGG ukan yanapt"ap mayitayna, jupanakatx pänikiw nayrax nayra tripulacionapankapxatayna. Karin jupamp aruskipt'asax, jupax "kimsa sepulturas" ukan operacionanak coordinación ukan irnaqäna, jupax yatiw taqiniw qhipharxapxäna jan ukax Alicia - pandilla de motociclistas ukanakax Singen ukarux juk'amp jank'akiw jak'achasipkäna.
  
  Dahl chachajj thakit sarawayjjäna, jichhajj kawkhantï tantachasipkäna uka cheqaruw wali jakʼankjjäna. Jupajj ruedaruw chʼalljjtäna. SGG ukax qhipharuw puri. Aka chiqan tantachasiñ amtapxäna kunatix Ackerman jupax sepultura ukat mantañ chiqanakarux wali sum uñt"äna, jupax mä puntu alternativo ukar mantañ yatïna, ukax mä coalición ukan utt"ayatawa, jach"a uñt"at jaqinakar yanapt"añataki ukhamarak jan ch"aman jaqinakar yanapt"añataki. Inas wali uñjatächispa, ukampis pʼakjañajj mä túnel sinuwat mä archivon jalnaqtʼañat sipansa, jukʼamp faciläspawa.
  
  Suytʼapkäna ukhajja, chʼamaka alajjpachajj chʼiyarar tukuwayjjänwa, ukat qollun contornopajj qhana alajjpachat sipansa wali chʼamampiw uñstäna. Dahl jupax mä yatiyaw katuqatayna, jaqinakapax jak"ankxapxatapa, ukatx mä qawqha minutonakatx ch"amakat mistupxäna.
  
  Ackerman chachajj wali chʼamampiw akham jisktʼäna: "¿Karakit sarnaqtati?"
  
  Dahl chachajj amparap aytäna. "Jichhax samarañamawa, Olle. Aka chiqanwa pallapallanakax lurawinakap lurapxi. ?"
  
  Jaqinakapax p"iqip ch"allxtayapxäna.
  
  "Waliki. Kunattix akapachan jutïrin kunjamäñänisaxa, inas sum sarnaqatasat dependirïchispa" sasa.
  
  Dahl jupax nayraqatankänwa, Ackerman jupax qhipäxankir tama taypinkänwa. Jachʼa jakthapitanakapajj cheqäspa ukat jan kunas paskchïnjja, mayni equiponakar Hawai, Shingen ukat Babilonia markar sarañatak qheptʼasajja, niya mä horaw sepultura qʼomachañataki ukat kimsïr jaqer jikjjatañatak utjäna. Sapa sepulturaruw mä pachpa horasan chʼalltʼañ amtapjjäna. Hayden jupax pachaparuw uñt"ayatayna, ukampis jet lag ukat viajes horarios propuestos ukax mä enredado web ukhamänwa. Ukhamäkchïnsa, mä ataque conjunto ukan jan waltʼäwinakapajj uñisirinakaruw mayjtʼayaspa, ukat qhana amtanakap mayjtʼayañapatakiw suytʼapjjta sasaw taqenis iyaw sapjjäna.
  
  Jichhajj Dahl chachajj mä jukʼa tiempow amparapamp mä jukʼa thaya qalat mistur losa patjjar samartʼayäna. Kayu manqhankir uraqix llamp"u, ch"uxña, muyuntat uraqix mä jisk"a warkt"at phaxsin qullqit lurat qhanampiw qhant"äna. Mä thaya thaytʼaniw pasawayjjäna, ukat chhullunkhayat jawqʼanakapajj chʼiyjatäjjänwa. Dahl jupax chhuxriñchjasïna. Jupajj jukʼamp juntʼu cheqanakanwa walja tiempo sarnaqäna.
  
  Maynïrjamaxa, uka tamax amukiw mä túnel artificial ukar sarxapxäna, uka túnel ukarux yaqhip chiqanakanx jach"a apoyos de cuervo ukanakamp yanapt"ata. Uka pasajejj mä jukʼa tiempotakïkaspas ukhamänwa, uka jan yäqañjam laberintojj niyaw mä jan pʼakjañjam qollumpi wasitat saytʼayatäkaspa ukhama, ukampis akan thaqhapkäna ukat chʼamachasipkäna uka jaqenakajj mä jukʼa suma katoqtʼasiñ aire churañatakiw chʼamachasipjjäna. Mä bandera de coalición ukax mä pirqaruw warkt"ata, ukax pä tunk kayuniw Pepsi, dulces ukat paquetes de chips crujientes ukanakamp aljañ maquinas expendedoras ukanakamp uñt"ayata. Mä cuerompi chintʼat visitante librojj chikat jistʼarataw mesa patjjan ikiskäna, niya tukuyarojj linternanaka, casco lamparanaka ukat yaqha jan waltʼäwinakat jarkʼaqasiñatak yänakaw utjäna. Dahl chachajj pä cámaras de seguridad uñjäna, ukampis janiw maynis wila luz qhantʼirïkänti.
  
  Qullu mantañawjanx Dahl jupax nayrïr janchiruw jikxatäna. Janq"u capani jaqix qunqurt"ataw ukat thayampiw ikiskäna, laboratorio abrigopan wila globo cruzada ukax qhispiñ yant"kasax qhipäxaparuw balamp jiwayatätap uñacht"ayäna.
  
  ¿Kunsa ukajj mayjtʼayaspa sasaw Dahl chachajj amuyäna. ¿Mä cientificojj qhespispachänti?
  
  Thaya colerasiñaw venanakapar phuqhantäna. Mercenario irnaqañax janiw sinti kusiskañakkänti ukat walja kutiw thaya, jan sintt"asis jan kuns lurañ yati, ukampis ukham jan sinti khuyapt"ayasiñax mä kipka kutt"ayañaw wakisïna.
  
  Jupajj mä jukʼa samartʼäna. Ackerman ukan qhanañchäwipanx aka mantañax mä jan manqhankir ch"usawjan patat qalltawayi, ukax jank"akiw mä barandilla ukamp muyuntat uñjasiwayi, ukampis ch"iqa tuqir thakhi arktapxani ukhax mä kunaruw puriyi, ukax fuerzas de coalición ukanakax aparejo ukham lurapxäna, ukax aka fantástico ukarux walpun ch"amanchawayi uraq allsuña.
  
  Ascensor ukat juk"ampinaka.
  
  Mä jukʼa tiempotak ascensoraw qollu ladopar pernompi chintʼatäna, ukhamatwa sepulturan kimsa nivelanakapar mantapjjerïna, qhepa nivelajj mayni tukuyaruw irpapjjerïna, ukhamatwa mä chʼajjwañjam makatañ jan ukajj mä jiskʼa capacidadan mä jukʼa sarañajj ajllipjjäna teleférico, ukax jichhakiw lurasiwayi.
  
  Janiw maynis jan ch"amanïpki ukanakatakix askïkiti.
  
  Dahl chachajj jankʼakiw ascensor uñjäna. Mä matriz de estructuras sólidas metales ukanakax wila pintatänwa ukat mä simple carro de caja ukaw ladopar chint"ata. Kunawsatix túnel ukan mistkän ukhax niya suxta phaxsiw qhipäxar apayatäna, nayrïr kuti Drake jupamp chika aka sepulturar Odin ch"akhanakap thaqhasa. Ch"iyar ch"amaka manqhax nayraqatapan sayt"atäskäna, nayra ch"amampi phuqhantatjama, jach"a ukat jan tukuskir, imantat imantat manqhankir ch"usawjanakan imantatäna, ukax jaqix janipuniw jikxatañ suykänti.
  
  Mä jukʼa alturuw nayrïr fila nichonak uñjäna, uka nichonakajj diosanakan sepulturanakapwa uñachtʼayäna, jichhajj mä marco qhanampiw qhantʼäna. Taqi ukanakax nayrïr visittʼatapat sipansa wali jayapunïkaspas ukhamänwa.
  
  "Q'uma". Bengtsson sat chachajja, Dahl chachan nayra equipo masinakapat maynïriwa, jupajj uka cheqanwa yatjjatäna. -Inas jach"a mantañawja ukat Odin sepultura muytasin allsutächi, tata.
  
  "Ukax mä amuyuniwa". Dahl sat chachajj ascensorar sum sarasaw controlanakat yatjjatäna. Janiw kunas wali wakiskirïkänti, ukampis irnaqir maquinanakan istʼasitapajj taqeniruw ukankapjjatap yatiyaspäna.
  
  Jutïr segundojj janiw kunäkänti. Ascensor qhipäxan ch"amakat mä jaqiw mistunïna, mä ch"iyar ñik"utani. Bengtsson jupax nayraqatw ch"iyar jaquntawayi, uñisirinakan ch"iyar jaquntatapax janiw mä gol apt"awaykiti. Dahl jupax juramento luräna ukat ascensor ukar jaltawayxäna, Ackerman jupamp chikaw ayxatäna. Jupanakan atacador ukax atipt"asiwayiwa, kunapachatix SGG ukankirinakax Dahl ukar chikañchasipxäna, jupax botón de control de segundo nivel ukar ch"allt"äna.
  
  Ascensorax marchapar mayjtʼayasa ukat makhatañ qalltäna ukhaxa, balanakaw chʼamakat mistunïna, ascensor punkun alambre marcoparuw chʼalltʼasïna ukat muyuntat chiqanakat jaltxarakïnwa.
  
  Dahl jupax qunqurt"asisaw Ackerman juparux jark"aqasïna. Bengtsson, Forström ukat Hagberg jupanakax juykhükaspas ukhamaw kutt"ayapxäna, uñisirinakaruw axsarañ yapuchañ suyt"apxäna. Ascensorax juk"at juk"at, juk"at juk"at purt"asïna. Dahl jupax uñch"ukisïnwa, jak"achasir niveles ukanakat lup"isa, ukampis janiw kuna chimpunaks uñjkänti, arxatirinakan ukan suyt"atapata.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Nayajj ukham amuyasta" sasa. "Kuna ch"amas aka sepulturarux apnaqawayi, janiw suyapkänti jark"aqañatakix jaya pacha suyt"añax wakisispa. Ukat akax jan walin jikxatasiñawa, amigonakaja" sasa.
  
  Ascensorax nayrïr nivelar jak"achasisinx khathatitaynawa. Dahl chachajj armap jiljjattayasaw diamante ukham alambre pʼiyanakat jan kuna jan waltʼäwin makhatapkäna ukhajj pallapallanak aptʼasïna, ukampis nayrïr nivelanjja janiw guardianakajj utjkänti. Jupanakajj jukʼamp altor makhatapjjänwa, qollun qalapajj thakin jarkʼkäna ukhajja, alayajj samartʼañjamaw chʼiyar chʼiyarar tukuwayjjäna. Ukatxa, payïr nivel inclinado de nichos ukaw uñstawayi. Dal jupax sepulturanakaruw wali sum uñch"ukiskäna, maynix Thor ukankañapawa, maynix Loki ukankañapawa, jupax yatïnwa. Escandinavo jaqinakatakix pachax sayt"awayxiwa. Kunjamsa jupax aka chiqar visitt"añatakis tiemponïñ munäna.
  
  LAnza - janiw ukax taqpachäkiti. Ukat chiqäskapuniwa, ukampis jichhax amigonakapar ukhamarak Jonathan Gates juparus wali chiqa chuymanïñwa amuyasïna, uka jaqix uraqpachanx mä equipo de ops negros elite ukan chikanchasiñatak ch"am churäna. Jupajj jupanakan manupankjjänwa.
  
  Qhiparusti, ascensorax wali jach"a nivelan sayt"asisaw khathatt"asïna. SGG ukankirinakax jank"akiw punku jist"arapxäna ukat ventilador ukamp mistupxäna. Ackerman chachajj Dahl sat chacharuw arktäna ukat teleférico sat autoruw uñachtʼayäna.
  
  "Janiw kunas utjkiti". Dahl jupax pä cables de apoyo ukanakaruw arktäna, kunawsatix ch"amakar qullu patat chhaqtxapxäna. Jupanakax wali patat tukuyapxani, Odin sepultura jak"an. "Mä juk"amp suma amtäwiw munasispa".
  
  Ukajj jan walipunïnwa, ukampis kuna jan walinakansa uñjasipkäna ukhajj jukʼamp sumwa lurapjjerïna. SGG ukankirinakax ritmo ukan qalltapxäna, Odin ukan Meseta ukar ch"ama thakhin puriñ amtapxäna. Dahl jupax phisqa minutos ukjaw p"iqinchäwip uñacht"ayäna, ukatx Ackerman jupamp chikaw teleférico columpio ukar makhatapxäna. Jupajj amigoparuw llakit jachaqtʼasïna.
  
  "Perdón Olle, ukampis ukham jach"a riesgompixa, nayamp chikäñamatakiw munta" sasa.
  
  -Jiwataxa, ikiñ utamarux t"aqhisiyarakïwa, amigo -sasa.
  
  -Nayax jumar uñtasitaw jikxatastxa -sasa. Dahl chachajj chʼojjña boton chʼetjjtayäna, ukhamatwa kimsa jaqenakan khathattʼasir maquinap jaktayäna. Jupax mä dash luratayna, ukax Ackerman juparux qunqurt"asisaw thakhinjam ch"allt"atayna. Dahl jupax amparap luqxatäna. "Equiponak lurañatakejj janiw gastonak aptʼapkti, ¿janich ukhamäki?"
  
  Autojj makhatkasajj jan waliruw liwjjatäna. Dahl jilatasa, jan uñchʼukiñatakiw mä kamachi luräna. Mä juk"a pachatxa ch"amakampiw manq"antatäpxäna, ukat mä juk"a pachax juparux samkaskaspas ukhamaw amuyasïna, ukat taqi uka ch"amanchawinakax mä jaya pachan jan wali samkapat mistuñatakikïnwa. Ukampis Olle chachajj amparapamp llamktʼäna ukhajja, uka jaqen amparapampiw wal chʼalljjtäna.
  
  "Taqi kunas walikïskiwa, amigo. Janiw jukʼampi sarkaniti" sasa.
  
  Dal chachajj chʼamakaruw uñchʼukïna, ukat uka thiya apoyo posterojj amparanakapamp wali chʼamampiw katthapïna. Ackerman jupax jupan jak"apan sayt"atäskäna, uka pä jaqix jan qhanan muyuntatänwa, ukakipkarakiw ist"asipxäna, cable patxan ruedanakan pistas ukanakax liwxatasipxäna ukat muyupxäna. Dahl jupax niyaw janchipat jaltxäna kunatix mä jach"a molino sonido ukaw amuyunakaparux phichhantäna.
  
  "Jichhax kunas qullu patat jalnaqkaspas ukhamaw ist"asi" sasaw Ackerman jupax jinchupar samaqäna.
  
  Dahl chachajj akham sasaw jisktʼäna: "Ukhamawa" sasa. "Nanaka".
  
  Teleférico ukax jan chiqapar uñjat qala patxaruw mä juk"a chhuxriñchjasïna, kunawsatix qalar jak"achaskäna ukhaxa. Qhananakan wali kʼajkir qhantʼatapajj alajjpachankir chʼamakaruw qhantʼäna. Dahl jupax armap wakicht"äna, jan uñch"ukisaw, kunawsatix autox qhipa qala montículo patxar jaquqanïna, ukat Odin jach"a pampan uñjäwip uñacht"ayäna.
  
  Nayrïr amuyupax panpachaniw aka chiqan atipt"apkän ukat atipt"apkän uka loco nuwasïwitänwa, jupax ch"amakaruw jaltawayäna, mä sogampikiw chint"ata, Drake-n jakäwip qhispiyañataki.
  
  Ukat uka qhipatxa, janiw Yorkshire sat thiya pʼiqin terrier sat animalarus gustkänti.
  
  Payïr amuyupajj llakisiñawa. Tantachasiñ comité ukax llätunk ch"aman, taqpach yänakampi phuqt"at mercenarionakanïnwa, ch"ama expresiones ukat mä amtampikiw utjäna. Aka jan walt"ayir jaqirux alaxpachat jaquqanipxam.
  
  Jupanakan qhepäjjapanjja, Odin chachan sepulturapaw sartasïna, jichhajj chʼusakïjjänwa, ukampis nayrïr kuti uñjkäna ukhajj wali jachʼäkaspas ukhamänwa. Mä chuyman jaqix mantañawjan sayt"atäskäna ukat Dahl chachan uñkatatapamp jikisisax wali kusisitaw reloj uñkatañatak kutt"awayxäna.
  
  Alayat mä jachʼa laqʼojj lurañatak jawsatätap uñachtʼayäna. Ametralladoranakax pallapallanak jist"arapxäna. Dahl jupax Ackerman juparuw katjatayna ukat jan jaqini ventananak manqhar jaquntäna. Taqi autox wali ch"amampiw khathatäna. Metálico timbres ukanakax automáticos armas ukanakan thuqt"asitapampiw ch"allt"ata.
  
  Ackerman jupax maldecitaynawa. Dahl chachajj wali chʼamampiw katthapïna. -Taqi kunasa wali sumawa -sasa. Akanaka-"
  
  Uka balajj auton pampaparuw mantasajj tejapat mistunïna, ukat pä chʼiyjat pʼiyanakaw qheparäna.
  
  Ackerman chachajj qheparuw kuttʼjjäna, ukampis janiw kawkirus sarañajj utjkänti. Yaqha balajj pamparuw chʼalljjtäna. Mä jaqin larusiñapax aynachat jutäna. Jupanakajj wali kusisitaw jikjjatasipjjäna. Mercenario ukham uñt"atawa.
  
  Dahl jupax lurañaruw sarxäna. Ukan qheparañajj jiwañ sañ munäna. Mä toqet jan ukajj yaqha toqetjja, sarasipkakiñapänwa. Autojj kuttʼankäna ukhajja, nayrar jaltawayjjänwa, mä saltampiw nayraqatar purïna. Ventana marcot katthapisinjja, jankʼakiw jaltawayjjäna, ukat alaya oraqeruw balanak jalluntäna. Mercenarionakax arnaqasipxäna ukat ch"iqiyapxäna, kusist"añanakapax jark"atarakïnwa. Pistola amparaparu liwxatasinxa, kurva tejat katthapisinxa, autot mistuwayxäna. Kayunakap mä pistón ukham apnaqasajj auton tejaparuw makatäna, jan liwjjatañatakejj pä toqenkir toqenakaparuw wali chʼamampi katthapïna. Jukʼamp balanakaw jupar muyuntäna, yaqhepajj Dahl chachan cuerpop taypinwa chhullunkhayasipjjäna ukat pasapjjarakïna. Jan sayt"asaw liwxatasïna ukat mä qunquriruw sartasïna, jank"akiw apuntasïna ukat mercenarionakaruw pallapallanak jaquntäna, kunattix teleféricox wali ch"amampiw nayraqatar qhipäxar liwxatäna. Kunjamatsa panpacha qunqurinakapxa wali chʼamampi jaljtayañ atipjäna. Jutïr segundonjja, alayatwa muspharat arnaqasiñanak istʼäna.
  
  Tukuyawi. Bengtsson ukat mayninakax purinipxiwa.
  
  Dahl chachajj amparap luqtäna ukat auton cable de direcciónap katthapïna. Amparanakap mayjt"ayasa, qhipa kayunak teleférico ukar puriñkamaw saräna, mä jisk"a qalat lurat mä escalera vertical ukanïnwa, ukax Meseta de Odin uksaruw saraqäna. Ukat liwxataskäna ukhaxa, mä balaw amparapat pasäna. Dahl jupax ninamp ninampiw nuwasïna, mä amparapampiw katxaruñap jist"arasïna, armap jist"ararakïna ukat plomompiw dianapar warxatäna. Uka jaqix ladoruw jalnaqäna, ukampis chaleco antibalas ukan mä bala katuqatayna ukat nayraqat uraqiruw jaquntatäna. Dahl sat chachajja, mä amparapampiw warktʼasisajj pistolajj qalat lurat mä cheqar jaqontäna ukat uka patjjaruw jaltawayjjäna.
  
  Mä akatjamatwa jupajj wali sum uñjäna.
  
  Mä qunquriruw jaquntasïna ukat mercenarionakaruw uñchʼukisïna. Aka nuwasïwix tukusxiwa sasaw amuyäna.
  
  Ukampis uka qhepatjja, uka civil chachajj janiw reloj uñchʼukjjänti, mercenarionakaruw mä ewjjtʼa arnaqasïna, ukat amparanakapsa aireruw aytäna.
  
  Dahl chachan nayranakapajj jachʼaptänwa, kunattejj uka thuqtʼasiñajj qalltäna. Chiqpach nuwasïwix niyaw qalltañampïkaspas ukhamänwa.
  
  
  PHISQA TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Drake ukat jupan equipopax qala chuymampiw ukat jank"akiw Babilonia ch"usawjar kutt"apxäna. Pallapallanakan Hummer sat autopat mistusajj Razin chachan nayra carpanakapat maynïr jakʼankir thaya wasar arumar mistuñkamajja, Hayden chachan iyaw satäkis uka horasajj janïr purinkipanwa mä horat janïr purinkipankjjänti.
  
  Ukampis ¿kunsa lurapjjañapäna?
  
  Uka equipox mä chikat rompecabezas ukx askichawayiwa, Jach"a Espada Zoya-n tesoropat qhispiyasa. Patterson chachajja, experienciapa ukat Ackerman chachan qala patjjan qellqatanakapampiw qhepa jiskʼa qellqat qhanañchäna.
  
  Jach"a Espada P"iyaru apapxañani.
  
  -¿Akax taqpachaxa? sasaw Mayax jiskt"äna.
  
  Patterson jilatasa, janis chuymachtʼkaspa ukhamänwa. -Shit -sasawa. Jisa, ukakiw akan qhanañchi -sasa.
  
  "¿Janiw mä manual de instrucciones?"
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna. "Janiw ukham jach"a espadax taqi kunat sipansa."
  
  Patterson chachajj akham sasaw lupʼïna: "Uka qellqatajj walikïskiwa. "¿Inas ukaki yatiñax wakischispa?"
  
  -Ukhamapuniwa -sasawa Drakexa qhuru arsüna. -Aka wila ch"uqitxa juk"ampi yatiyapxita -sasa.
  
  Patterson jupax amparanakap ch"allxtayäna. "Janiw yaqhanak yatkti. Babilonia pʼiyatjja janiw wal yatiskiti. Ukhamaraki, uraqin ch"amapan mä vortex ukhamäspawa. Ukax mä manqhankir ch"amaka p"iyaw laq"ampi laq"ampi ukat ukhamakiw... jan kunas utji sasaw qhanañchasiwayi. ¿Amuyasmati? Nayra, taqe tiempot sipansa jukʼamp jucharar markan jiwatanakapjja ukanwa imtʼapjjäna, ukatsti allsutäpjjänwa. Kunatï qheparkäna ukajja, taqe kunas jan utjañapänwa. Chiqpachansa, yaqhip chiqanakanxa wali llakinaka jan ukax jan waltʼäwinakax uka llakinaksa ukat tʼaqhisiñanaksa chʼamthapipxi, uk sum yatta. Wiñayatakiw chʼamaktʼapjje" sasa.
  
  "¿Uka p"iyax axsarkañaw sañti munta?" Drake jupax toro khuchhuqatayna ukat chiqpach Yorkshire estilo ukarjam estaca ukar uchatayna.
  
  "Janiwa. Nayax siwa, jaqinakjamarakiw mä jach"a jan walt"äwix mä chiqarux jan walt"ayaspa, wiñayatakiw q"añuchaspa. ¿Chiqa yatichäwinak uñtʼayañax wakisispati?"
  
  -Dios layku, janiwa -sasawa Drakexa qhiparuxa jachäna.
  
  Jichhax akapachan jan yatipkchïnxa, akapachan tukusiñapxa, Drake ukat May jupanakax Patterson ukat Yorga jupanakaruw mä juk"a liwxatasin carpanakat Babilonia ch"usawja thiyarux irpapxäna. Razin ukat jaqinakapax sarxapxäna ukat jichhakamax janiw kunas mayjt"kiti. Herramientas ukat cajas ukanakax taqi chiqanw ch"iqintatäna. Uka cabrestantejj janiw kuns luraskänti, jaqjam jachʼa cubopas mä jukʼa liwxatasïna. Pusinpachaw uka chiqar yatxatañatakix linternanakap qhantʼayapjjäna.
  
  Drake chachajj espadap jiltayäna. "Janawi amuykti -"
  
  Mamut ukax jan kawkits uñstawayi; ñik"uta, jach"a, uraq khathati ukham qhuru, ukat jiwayañ manq"at awtjata. Drake jupax balax purakapar ch"allt"atap amuyasïna, niyaw chikat t"unjäna, chiqpachans samarañ estadopax jakäwip qhispiyäna kunatix sayt"asiñat sipans mä juk"a flexionasïna.
  
  Mai-n ch"uqt"asir arnaqatapax niyaw chuymap sayt"ayäna. -¡Zanco!
  
  -¡Jumaw jupar jiwaytaxa! Ukajj mä loco jaqen wararitapänwa.
  
  Drake-rux pä tunk kayuniw apt"ata ukat Babilonia ch"usawjaruw jaquntatäna, espadax ch"amakaruw ch"allxtasïna. Kunjamtix jan kuns kamacht"asaw jaquqanïna, nayranakapaxa uñch"ukisïnwa - ukat Zanko juparux qhipäxaparuw salt"ir uñjäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden jupax Diamante P"iqin p"iqinchiriparuw jawsatayna, kunatix jupax Kinimaku jupamp chikaw mä chhaqhat volcán uksar wali ch"amampiw irpapxatayna. Uka arunakapajj wal muspharayäna, ukatwa jan kuns arskänti.
  
  "¡Nayax mä ataque completo escala munta! Jichha!"
  
  Jan jaysatapajj wal colerayäna. -¿Ist"apxistati?
  
  "Y...jïsa. Taqi kunas ataque? ¿Jumax yatisktati? Ukjja capitanaj toqew cheqañchañaja" sasa.
  
  "¡Nayax jumanakan fucking capitanätwa! ¡Ukham lurapjjam!" Ukat kuna ordentï churkäna uk cheqañchañatakejj yaqha phesqa wali valorani minutonakaw munasini, uk yatisajj telefonot aptʼasïna.
  
  Kinimakaxa amparapa ch"allt"asïna. "Jiwasax lurañäni".
  
  Hayden kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Mä horat jukʼampikiw simultáneamente ataque luraskakiñäni. Taqenitï huelga lurapjjani ukat qheptʼasjjtan ukhajja, jan waliruw purtʼistaspa" sasa.
  
  "Karin kullakaruw jawstʼañama. Tiempo qhepar kuttʼañamawa" sasa.
  
  -Nayaxa ukham lurawayta. Dal jupax niyaw sepulturapankxi. Drakex janiw jayskänti. Aliciax uraqiruw chint"ata" sasa. Jupax uñkatatapampiw jikisïna. "Mä equipo ukhamax ch"iqiyataw jikxatasipxta, jan yatxatatanaka ukat taqi chiqanw jikxatasipxta. Jiwasax aka mayniruw chhaqhayasktanxa -sasa.
  
  Kinimakaxa nayraqataru uñacht"ayäna. -Niya ukhamarakiwa -sasa. Jan khitin jarkʼat warktʼasim" sasa. Jupax mä jachaqt"asiñjam uñacht"ayäna.
  
  Ukampis Hayden jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "¿Janit jumax uk amuykta? Akax juk"amp jach"awa. Janiw yaqhip loco, rey-de-colina-anatañ Mano ukatakikiti. Ukax diosanakan qhipa saräwiparakiwa. Jupanakan qhipa ch"amapa. Ukat akax jupanakan Ragnarok ukhamäñapawa, janiw jiwasanakäkiti" sasa.
  
  Diamond Head sat cráter ukaw nayraqatapan uñstäna, ukat lakapar puriñkamaw jachʼa kʼullu thaknam sarapjjäna, mä jiskʼa túnel taypit inti jalsun qhantʼat manqʼañaruw mistupjjäna. Ch"iqa tuqinx pallapallanakaw tantachasipxäna, unidades de avance jupanakanx, wali askiwa, niyaw qullu patat makhatxapxäna. Hayden jilatajj jaltasaw jachʼa utar tʼijtäna. Niya mä qhipa amuyt"awimpjamawa, Kinimakax Babilonian pä Espadap apthapisinx arktäna.
  
  "Ukham jankʼak thak qʼomachapjjatamat yuspärapjjsmawa. Nayampi masijampixa", Kinimakuruw uñacht"ayäna, "ukaruw sarañasa. Jank'aki."
  
  -Jichhakiw ataque qalltapxta, jisk"a señora -sasawa qhuru ajanu oficialax waña chuymampi säna. "Kawkhantï jumatak askïki ukaruw saltasma."
  
  Hayden jupax Glock ukat extra munición ukanak uñakipäna, kunawsatix Kinimakax equipo de asalto ukan nayräxar puriñkamax irnaqaskäna. Mä pallapallat sipansa jukʼamp soldadonakaw jupat jaltjjapjjäna, niyas jiljjattapjjäna, ukampis hawaiano jaqen ajanupajj janiw jan walinak lurapkänti. Jupanakax túnel ukar mantapxäna, mä ratukiw nina nakhantat uñjasipxäna. Tunka payan pallapallanakaw jupanak nayraqatan jaltxapxäna, formacionampiw sarnaqapxäna, mercenarionakan arxatäwinakaparuw bombardeapxäna ukat uraqiruw chint"apxäna.
  
  Hayden chachajj mä jukʼa oportunidad uñjäna. "Nayraqata!" Kinimaku-rux jach"a amparaparuw ch"allt"äna, trampa t"ijtirir uñtataw t"ijt"añapatak khitäna. Wali colerataw disparapxäna, ukat mä qhawqha segundonakanwa mercenarionakan arxatäwinakap atipjapxäna ukat jupanakar arktasaw pasajet jankʼak sarapxäna. Jichhak lurat jach"a qullux kawkhantï Cook chachan "Infiernon Punkupa" utjkäna uka cuartoruw irpapxäna.
  
  Kinimakaxa wali ch"amampiwa samsutayna. "Jan askinaka".
  
  -Jan ukax sarañamawa -sasa. Hayden jupax cepillompiw jupat jak"achasïna, kuna infiernorus arktani uk yatisa, ukat nayra arco manqhan sarnaqäna, linternapampiw jupanakan nayraqatapan qalat lurat suma thak qhant"ayäna. Qhepäjjat kayunakan sarnaqatapajja, mä uñisiri soldadon utjatap uñachtʼayäna. Kinimakax juk"at juk"at juk"at arsüna, ukampis Hayden jupax nayrar sartayatayna.
  
  -Janiwa pachaxa. ¡Jichhakiw tʼijtʼañama!"
  
  Uka balanakax qala pirqanakaruw ch"allt"awayi. Hayden kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw chʼamakat pʼakjasïna. Jupanakax mayacht"asisaw Colerasiñan wiñay jan walt"äwip atipjapxäna, ikiñan nina naktayañ utanakar jaltasaw ukat Codicia ukan agujap ch"allt"apxäna, tridente ukan thakhinakaparux wali ch"amampiw sarnaqapxäna. Arkirinakax qalltanx ch"am tukupxäna, inas luratanakapat muspharapxchïna, ukampis mä juk"a pachatxa, Odin chachan sillapar puriñkamaw t"ijtxañ amtap amuyapxäna.
  
  Lust sat cheqan tʼijtʼasipkäna ukhajja, balanakajj jupanakaruw muyuntäna, wali jachʼa estatuanakaruw tʼunjäna, jan aljañjam, inventario pinturanakaruw chʼiyjäna, ukampis janiw jukʼamp jukʼamp chʼiyjkänti. Jupanakax laq"ampi, qalanakampi ukat plomo ch"akhanakampi ch"amakt"at jan walt"äwi taypinw kayuk sarapxäna, p"iqinakapax alayaru, mä juk"a pachatak puente ukan ch"axwapxäna, ukax azufre Envi quta patxan sayt"ayatänwa, pusi kayumpiw Gluttony estatua ukan purakapat jalt"apxäna, ukat mä juk"a liwxatapxarakïnwa kawkhantï qalat lurat jachʼa esferanakajj utjkäna uka pasajeruw sarapjjäna.
  
  Ch"akhuta, jawq"jata ukat amtata, qhipharux mä jach"a p"iyaruw puripxäna, kawkhantix mä zipline ukax nayrax mä S ukham uñtat ledge ukar puriyatayna, ukax Odin trono ukan tukuyäna. Mä machaq jan wali puente azul metalat lurat jach"a ch"usawja taypin lurasïna. Hayden ukat Kinimaka jupanakax ukaruw jaltapxäna ukat largoparux ch"iyar ch"iyar jaquntapxäna, ukhamat liwxatasin ukampis lado riles ukanakat jithiqtapxäna, ukax jupanakarux juk"ampiw juk"amp ch"amanchañapäna. Hayden kullakajj amparapatwa pallapallanak aptʼasïna, kunattejj arknaqirinakapajj -taqeniw pä chachanakajj- túnel taypit bombampi mistupjjäna. Jupanakax uraqiruw ch"allt"asipxäna, Hayden ukat masiparux segundos ukjaw mayni puntat jaltxapxäna.
  
  Qhiparusti, jupanakax wali samsusaw qhipa jark"äw atipjapxäna. Odin chachan sillapaw uñjasïna.
  
  Ukat qhepatjja, Hayden jilatajj saytʼasjjänwa, ajanupajj wali mulljataw tʼijtjjäna. -Ay janiwa, qhipt"atäxtanwa -sasa.
  
  Uka jaqix Odin tronoparuw chiqak sayt"asïna, amparanakap p"iqipat chiqak jach"ar aptäna, ajanupax altu patat jalnaqir teja tuqiruw uñtasïna, ukat alaxpacharuw uñtasïna, ukat alaxpacharuw uñtasïna.
  
  ¿Oraqejj khathatiñ qalltpachänti?
  
  
  * * * .
  
  
  Drakex p"iyan thiyaparuw ch"allt"äna, laderapax juk"ampiw jaltxatayna, ukampis janiw wakiskiti. Pistolapajj mä jan manqhankir pʼiyaruw chhaqtjjäna. Jupax wali jaquntatäskänwa, ukat Zanko sat jan wali samkañ uñnaqapax qhipäxaparuw jaquqanïna, wila wartäwimp arnaqasisa. Ukat Drakex jaqinakan lurat plataformaruw ch"allt"asïna, walja tablas de andamios ukanakaw rusanakax sayt"ayapxäna, ukat mä akatjamat saraqatapax sayt"asxäna ukhax jach"at arsüna. Llakix columna vertebral, costillas ukanakaruw ch"allt"äna. Ukampis kuna jan waltʼäwinakas utji uk yatiñatakejj janiw tiemponïkänti.
  
  Zanko jupax jupan jak"apanw t"unjatäna ukat plataformax q"al t"unjatäna. Uka lawanakajj pʼakjatäjjänwa ukat metalat lurat postenakajj ladoruw tʼijtjjäna. Drakex wasitatw jaquqanïna, p"iyan ladonakapar ch"allt"asis ukampis janiw kuna yanapt"as jikxatkänti uka squelching mess ukax ukan warkt"atäna. Chʼamampi phuqantat laqʼa laqʼajj katjañatakejj jukʼampiw jukʼampi jukʼampi jukʼampi jaljtayäna, ukampis kayunakapajj wali chʼamakanwa aynachtʼäna. Jupax wali ch"amampiw ch"allxtasïna, kayunakap ch"allxtasaw sartasïna. Chʼamakaw jupar muyuntäna.
  
  Taqi ukanak qhipatxa, ¡uka fucking espadaruw chhaqhayapxäna!
  
  Jupax uñch"ukisïnwa Mai ukar p"iya patat uñjasa, khitimpis ch"axwaski-
  
  Mai kullakax qhipäxar jaquntataw amparanakap p"iqip qhipäxar uchasïna ukat janchipampiw kayut sayt"asïna, Razin kullakaruw muspharayäna, kunapachatix pistola p"iqipar uñacht"ayäna. Lado impacto ukax armapat qhispiyäna, ukampis janiw janïr ch"usäkipanx balax niyaw Yorgi p"iqipat apsuwayxäna.
  
  Razin jilatajj akham sasaw jupar thuqtʼäna: "Akar kuttʼjjapjjtwa" sasa. "Zoya jiwayatapat kutt"ayañataki. ¿Kawkirus yaqha markar sarasma? Ukanwa taqi kunas qalltawayi" sasa.
  
  Mai kullakajj janiw parlañ munkänti. Jilïr jaqirux walpun jawq"jäna, ukampis jupax qhipäxar jaltasaw mä chiqar sarxasax muspharayäna. Ispasyu.
  
  ¿Kunsa jupajj luräna? Nayra Mai Kitano, Mai mä qawqha semananak nayrax janipuniw ukham lurañ jaytkaspänti.
  
  Jupajj jan waliruw purtʼasïna. Jupax samsusaw amuyunakapar q"umachañ yant"äna.
  
  "¿Babilonia markar kuttʼjjtati? Jupat vengasiñatakejja, ¿kunatsa ukham lurasma?"
  
  Razin jupax manq"antataynawa. Zoya kullakajj nayan warmijänwa.
  
  Mai kullakajj lakap jistʼarasïna ukampis janiw kuns siskänti. ¿Kunsa jupajj uka toqet sañapäna? Uka jaqit pantjasirïkchisa larusiñax janiw respetompi uñjatäkaspati. Jupajj janiw Alicia Miles sat kullakajäkänti.
  
  Ukat Razinan amparapajj qhipäxat uñstäna. Yorgi jupax mä iwxt"awimpiw arnaqasïna: "¡Yaqha pistola!" Mai kullakajj dianapar jan jayarstʼayañatakiw kuttʼanïna ukat jankʼakiw jupar jakʼachasïna. Amparanakapax laq"aruw llamkt"äna, qunqurt"asisaw janchipax thayar jaquntäna, kayunakapax Razin p"iqiparuw uñtatäna.
  
  Uka ch"allt"awix mäkiw kunkaparux ch"allxtayäna, jakäwipan chispapax chhaqtayatäxänwa, ukampis janiw janïr pistolax mä sapa disparomp ch"allt"kasax milímetros ukch"a torsopat pasawaykänti.
  
  Patterson chachajj arnaqasïna ukat chhaqtjjäna, kunattejj balajj jupar pasaskäna ukhajja, Babilonia sat chʼusawja thiyaruw jaquqanïna ukat jaqontäna, samkanakap arktasa.
  
  Drake chachajj kunjamsa cuerpojj tʼijtäna uk wali mulljataw uñjäna. Profesor jaquqanïna ukhaxa, katxaruta linternax jupamp chikaw jaquqanïna, vigapax mä lliphipir caleidoscopio uñacht"ayi, ukax dentado qalanaka, makhatir quqanaka, ch"iyar laq"a ukat...
  
  - ispara!
  
  Drake chachajj niya tunka metronak jupat sipansa jukʼamp jachʼaruw uñtäna. Puntox p"iyan pirqaparuw ch"allt"asïna. Jupax jank"akiw amparanakap p"iyan pirqanakapar luqxatäna ukat katthapisinxa, pesaje uñakipt"asa ukat jaquntäna.
  
  Tobillopat katjkäna uka amparajj mä jan wali samkatwa cheqak mistüna. Ukajj mä monstruow ikiñ manqhat mistunïna, mä animalaw mä pʼiyat jalnaqäna. Ukax Zanko satänwa, laqʼampi chʼalltʼata.
  
  "Jisk"a jaqi" sasaw samsuwayäna. "Puntuacionanak askichañaw wakisi".
  
  
  PHISQA TUNKA PUSI JALJA
  
  
  Drake chachajj jukʼamp jachʼa cargonïñakiw jupatak askïtap yatïna. Jan amuyt"asisaw p"iyan thiyapat katxaruñap jist"aratayna ukat Zanko-n amparaparuw takt"äna. Rusia jaqix uka amtarux nayratpach amuyt"äna ukat mä juk"a jaltxataynawa. Drake chachan sellopax ruso jaqin amparap manq"antatayna, ukax jan equilibrio ukar jaquntañakiw utjäna. Jupax liwxatasinx ladoparuw liwxatäna. Zanko-n mayni amparapax jan kawkits uñstäna, Drake-n pechopar martillomp jawq"jasa. Wayrax juparux ch"amampiw mistuwayxäna, jupax Zanko jupa pachpaw jaquqanïna ukhax wali ch"amampiw samsuñ yatïna.
  
  Ukampis Drake chachajj jankʼakiw waliptjjäna. Jupax ruso jaqin ajanuparux mä ch"uqi ch"uqi jaquntäna ukat jach"a torso ukarux walja ch"axwawinakampiw jaquqanïna, taqi puntos de presión uñt"atanakaruw irnaqäna. Kunjamakitix uka monstruox wali ch"amampiw jak"achaskäna, amparanakap t"ijt"ayasa, Drakex mä chiqaruw sarxäna ukat jakäwipanx mä ch"ama ch"axwäwiw Zanko-n ajanuparux uraqir puriyäna.
  
  Rusia jaqin nayrapax p"akjatäna, wilax ajanunakaparu, chinunakaparu ukat nayranakaparuw ch"allt"äna. Juykhüsajj jan jaqontañatakejj pʼiya thiyaruw purïna. Drakex qhipäxar qunt"asisaw qunqurip jach"ar aptäna, uka jaqin costillanakap ch"allt"asa. Uka ch"axwawix grizzly-rux qullu pataruw khithañapäna, ukampis Zanko-x chhuxriñchjasïna, chikat muytasin amparanakap jach"ar aptäna. Jan uñtasit wali amuyumpiw axilas muxsañchtʼäna.
  
  "Jumataki". Wali jachʼatwa samaqäna, ukatsti arup jachʼatwa arnaqasïna, ajanupajj wilat sipansa jukʼamp wilawa. -¡Zoyatakixa!
  
  Jupax Drake-rux pulmonampiw jalxatäna, panpachaniruw ledge-t apsuñ amtäna ukat p"iyaruw jaquntäna. Drake chachajj janiw kawkirus sarañapsa uñjkänti. Kunapachatï nayrar sartaskäna uka loco jaqen nayranakapar uñtäna ukhajja, cheqapuniw ukajj tukusiñapäna uk yatïna.
  
  
  * * * .
  
  
  Alicia ukat Fucking Hellslayers jupanakax Shingen sepulturaparuw taqi kunatix utjkän ukanakamp jalxatapxäna. Mä suspecto paquete ukamp q"ipt"ata, pä espadanakanïnwa, ukampis ukat wali askiwa, jichha pacha armanakax jupanakar suyt"atap jikxatapxäna, ukat uka chiqankir alemán soldadonakampiw mayachasipxäna ukat kimsïr sepulturarux jan jark"at ch"amampiw muyuntapxäna.
  
  Uka pasaje ukax Uraqin ch"akhanakaparuw saraqawayxi, ukax aka qhipa phaxsinakanx wali jach"aptayatawa ukatx walja afluentes ukanakaw yapxatasiwayi. Jupanakar jach"añchañatakix fuerzas especiales alemanas ukan p"iqinchiripax unidades ukanakaruw taqi chiqar khithatayna - trucos ukham ukhamarak jach"a fuerzas ukanakar ch"amanchañataki, ukax arteria principal uksan p"akintatäna. Aliciax pack p"iqinchirin sarnaqäna, taqiniw nuwasiñatak wakicht"atäpxäna, Karin kullakax kuna pachas churäna ukx yatipxänwa, ukampis janiw kunjams SPEAR ukankirinakax mayninakax sarnaqapki ukx yatipkänti.
  
  Taqi khitinakarutï munaskäna ukat uñjkäna ukanakax jichhax jan waltʼäwin uñjasipxäna, uka jan amuytʼkay loco jaqinakampiw nuwasipxi, ukhamat planetapar apnaqañapataki.
  
  Chachanakax nayraqataparuw jaquntapxäna, balas ukanakaw ch"uqt"asipxäna jan ukax chaleconakap ch"uqt"apxäna, awisax p"iqinakaparuw ch"allt"apxäna, ukat axsarkañ mercenarionakaw pasillo p"iqin qunt"asipxäna. Alicia ukat jupan equipopax jan jaytjasaw pallapallanak jaquntapxäna , sepulturan arco mantañap muyuntat qala pirqanakaruw ch"allt"apxäna, ukat qala t"aqanaka ukat conchas gastadas ukanakan niebla ukham uñstayapxäna, ukax ataque ukar imt"añ yanapt"äna. Lomas, Rebeye ukat jan kuna llakini Lex jupanakax jupan jak"aparuw t"ijtapxäna, jichha pacha armanak jank"akiw apnaqapxäna. Ribeye kullakajj nayrajj comando jaqëtap yatïna, ukampis mayninakat parlkasajj janiw kawkhansa yatiñanakapar yateqapjjäna uk amuykänti.
  
  Jan jiskt"añax wali askiwa, sasaw Lomas jupax säna.
  
  Jan kuna walt'awi. Alicia kullakajj jupan esqueletonakapan waljaïnwa, ukhamat mayninakan esqueletonakapat jan jisktʼañataki. Mä kutikiw mä chimpu uñacht"ayäna, kunatix jichhakiw wali axsarkañ amuyasïna, machaq ciclista sutipax - Taz - videojuegos ukan jaqiparakiwa. Elf sat chachajja. Sapa motociclista, castrado jan ukax p"iqi ch"uqt"ata ukham llakita, arsuwayapxi, janipuniw khitirus SPEAR equipo ukan yatiyapkäti, juk"ampis Mai Kitano ukarux. Jichhax llakinakap maysar apanukusax mä liwitat alemán pallapallan janchipatw jaltawayxäna ukat pasilloruw liwxatäna, qhipa kuti akankkäna ukhatpach uñt"äna - jach"a, pirqamp chint"at nichos ukanx juk"amp jan wali diosanakaw utjäna, mä anillo central de estatuanakax Odin markan llätunk chiqanakap apsuñatakiw luratäna.
  
  Jichhax janiw wakiskiti, kunatix maynix mä fail-safe, yaqha thakhi jikxatawayi uka maldito dispositivo activañataki.
  
  Ukat wali axsarañjamawa, mä muspharkañ chʼiyar qhanaw uka nichonakat mistur uñjäna. ¿Diosan janchipan mä qhawqha cheqanakapat qhantʼäna? Aka chiqan imantat ch"ama, jupanakar ch"amanchaña?
  
  Jupax wali ch"amampiw pallapallanak jaquntäna, ukat mä estatuaruw phust"äna, ukhamarak qhipäxan imantasir mercenariorus ch"iyjarakïnwa. Yaqha pasajenakajj alemán soldadonakan chhuxriñchjatänwa. Bicicletar sarnaqirinakax qhipäxan utjkäna uka chʼusaruw phuqhantapxäna. Jaqinakax qunqurt"asisaw jiwayir voleonak antutapxäna, balas ukanakax diosanakan sepulturaparuw mä infierno granizo jiwañampi ch"allt"apxäna. Taqi ukanak taypinx sinti llakisiñamp jiwayañamp ch"iyar ch"iyar arnaqasiñanakaw utjäna, taqi ukanakx sepulturan t"unjata, nayratpach jiwat jaqinakax kusisitaw katuqapxäna.
  
  Ukat Aliciax chiqpachapuniw chhuxriñchjasïna.
  
  Taqi kuna taypinxa, mä dinamo ukham Russell Cayman sat chachan saytʼatäskäna; q"ala jan isin, wila, amparanakapax wali axsarataw thaya ch"allt"asiskäna.
  
  Chiqpach infiernow akapachparux chʼiyjäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jilatajj jankʼakiw saräna. Zankox arnaqasïna ukat jan kun lurasaw jupar katxarutayna, ukampis janiw kunas uka jach"a jaqirux jark"kaspati. Kayunakapax Drake-rux costillanakaparuw ch"allt"äna, t"aqhisiñ cañón bolas ukanakamp columna vertebral-aparuw ch"allt"äna, p"iqip talonanakapat ch"usawja taypir khitäna. Drakex p"iqip muytayäna kunatix uka monstruox kunjamatsa jaltxañap sayt"ayañ atipjatayna, amparanakapamp excavadora cubos ukham ch"usawjan pirqapat katjatayna.
  
  Drakex jank"akiw sayt"asïna. Zankox jan kuns lurasaw nayraqatapan warkt"asïna, wali jayaruw jan kuna jan walt"äwin uñjasir kutt"añapataki, wali jach"a ch"usawja pataruw makhatañataki.
  
  Drake chachajj janiw jachʼañchaskänti. Jupajj uka espadajj munasïnwa. Ukat kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjamaw pata pirqanak uñakipäna, espadap sum uñachtʼayäna ukat qalat katthapïna.
  
  Zanko-n arupax ch"amakat jutäna. -¿Kunatsa jupar jiwayapxtaxa?
  
  Drake jupax mä juk"a samart"äna, wali musphataw amuyasïna, aka jaqix janiw kuns chiqpach valores ukanakat yatkänti, moralidad tuqitsa, ukat janiw conciencianïkänti, ukampis janiw taqpach rusa jaqin juchapäkiti sasaw amuyarakïna. Ukat amukiw akham säna: "Jaqenak aljir mä pandillaruw kuttʼi" sasa. "Janiw jan juchani jaqinakampi, familianakapampi, wawanakapampix chʼaxwapktati. Janiw yaqha jaqin warmipar jiwayasin jakañ suytʼkasmati" sasa.
  
  Kunawsatix Zankox jan jaysañjamäkän ukhax Drakex mä juk"a nayrar sartawayi, ukatx yaqha thakhinjam sarawayi. Qalampi oraqempi mistutapajj wali sum saytʼasïna, qʼoma laqʼa qʼañu qʼañu qhepäjjan imantatäkchïnsa. Jupax yaqha amuyump lurañampïskänwa, ukat mä kutix Yorgi-r jiskt"käna uka jiskt"äwix wasitat amuyupar mantantäna. Amparanakap pichthapïna ukat mä jan waltʼäwiw jupar atipjäna sasaw amuyasïna.
  
  "¿Coyote sat operadorar istʼirïtati?"
  
  Qalltanjja janiw kuna jaysäwis utjkänti. Ukat Zanko-n amtat arupax amukt"añ p"akintawayi. "Jisk"a jaqi, jumax mä digno uñisiritawa. Inas mä qhawqha uñtʼatanakat maynïrïchïna. Jumax carcelan patiopan mä suma irnaqäw lurawaytaxa, ukhamax aka churäma. Coyote ukax mä ch"iwiwa, mä jisk"achawiwa, mä fantasma ukhamawa, nayampjama jach"a jan wali jaqinakar axsarañatakiw lurata. Thayampi juti ukat p"iqim apt"ataw saraski sapxiwa, amukiw, jank"aki, jan jark"ataw. Jupax janïr nayranakap ch"irmthapkasax jiwayapxätamwa ukat janïr uñjkasax maysaruw uñtapxätam. ¿Coyote ukax? Mä ch"ullqi ch"uqi. "Jupax leyendan saxrapawa, ukax jañchin luratawa."
  
  "¿Khitis taqi ukanak arsu?"
  
  Zoya kullaka. Jupanakax tantachasipxäna. Mä uruxa. Aka Coyote ukax respetätam ukhax jakäwim apt"asiñamawa sasaw sapxi" sasa.
  
  Drake jupax yaqha chiqar sarxataynawa. "Sapa?"
  
  "Ukampis jupax jan jumar gustktam jan ukax wali jan walinak lurasma ukhaxa, jupax nayrar sartañapawa..."
  
  Drakex lakap ch"allxtayäna. Chʼamakaw jupar wal warktʼasïna. "¿Kunsa jutïrin sañ munta?"
  
  -Jupax saxran ch"axwawiparuw uñacht"ayi -sasa.
  
  - ¿Supayajj ¿kunjamäkiti?
  
  -Ukhamaw sapxi -sasa.
  
  Ukham sasinxa, mä jukʼa chhuxriñchjasiñaw istʼasïna, ukat mä jachʼa kunaw kustʼat chʼamakanakar wiñay chʼamakar arknaqäna. Drakex mä uñkatasiñampiw uñch"ukisïna, jach"at jach"at arsüna, ukat uñch"ukisïna.
  
  Uka espadaru.
  
  Jach"a Espada P"iyaru apapxañani.
  
  Amparapajj uka amparapampiw jistʼantäna. Ukhama, ukanwa jupax jikxatasïna.
  
  ¿Kunas jutïrin pasani?
  
  Jupax uñch"ukisïnwa. Mai kullakajj juparuw jiskʼachäna.
  
  "Amuyasipxam. ¡Alajjpachajj aynachtʼaskiwa!"
  
  Drakex Dinorock nayra jaylliwit amtasïna. "Jichhajj janiw..."
  
  Ukatxa, qhixu qhixumpi ukat llijullijunakampiw qʼixu qʼixu qʼixu qʼixu qʼixu qʼixu qʼixuntäna.
  
  
  PÄ PHISQA PHISQA JALJA
  
  
  Hayden chachajj thayar uñtataw tʼijtäna, nayraqatapan utjkäna uka chʼusawja uñjäna, anchop uñakipäna ukat jan pächasisaw uka cheqar jaltawayjjäna. Mä jach"a jaqix phisqa tunk maranïkaspas ukhamaw jupa patxarux sayt"asïna, Odin ch"iyar granito trono ukar muyuntat larusisaw larusitayna, qhipharux uñjäna ukat mä kamachiw arnaqasïna.
  
  -Jiwayapxam -sasa. Kunjamäskpasa, qheptʼatäjjänwa. ¡Élite de Sombra ukax niyaw destinox wasitat apnaqani!"
  
  Mä chachaw trono manqhan uñjasïna, pistolampiw uñchʼukiskäna. Hayden kullakax liwxatasïna, taqpach uñacht"ayata, ukampis ukatx mä Glock ukaw p"iqip qhipäxan ch"allt"asïna ukat uka jaqin pistolapax amparapat mistuwayxäna, mä balampiw jawq"jatäna. Kinimakax nayraqatw ch"axwawayxi, ukatx qhipa ch"axwawipjamaw uñstawayi kunatix jutir ch"axwawix ch"usat cuartoruw ch"allt"awayi. Hayden jilatajj mayni amparapan mä cuchillo uñstkäna ukhajj atacadoraparuw pulmón luräna. Jupax chhuxriñchjasïna ukat qala amparanakap kunkapar allsuwayxäna.
  
  Jupax jachaqt"asïna, ukampis janiw liwxatkänti. Jupajj mayampiw jupar jawqʼjäna. Jupax muñecap katjasaw p"akjatayna, ukampis uka jaqix wali ch"amanïtaynawa ukat entrenatänwa. Ukat uka taypinkarakïna ukat purakaparuw cuchillomp jawqʼjäna, ukhamatwa pä kuti jiljjattäna. Jupax mä qunquriruw jaquntatäna. Mä codojj jupat jukʼamp jiljjattatap amuyasïna, qhep qhepa jawqʼjañatakejj kunkapar pʼakjañatak wakichtʼasïna.
  
  "Chhuy! ¡Uñtapjjam!"
  
  Uka arnaqasiñax mä chiqar uñtañapatakiw yanaptʼäna, ukhamatwa espadan muytaskir cuchillopax jupar tuqir arco satäkis uk uñjäna. Uka patat jaqix pächasïnwa, chikat qhipäxar kutt"awayxäna, ukat ukax liwxatatapänwa. Hayden chachajj espadapan amparap katjäna ukat mä calculado movimientompiw muyuntäna, ukat cuchillajj kunkapan cartílago taypit chʼiyjatätap amuyasïna.
  
  Kinimakax Odin tronopar puriñ escaleraruw saräna.
  
  Hayden kullakajj jupar arknaqañ qalltäna, ukampis uka horasanjja, kuna jachʼa yänakas jupar jakʼachasiñ qalltatap amuyasïna. Mä akatjamat jan uñjkañ chʼamampiw thayajj electricidad estática sat qʼapkir qollampi phoqantayäna, ukajj qʼejjo qʼejjonakajj utjki uka ozono sat qʼañunakar uñtasitänwa. Kunapachatï uñchʼukkäna ukhajja, Odin chachan sillupan jakʼankir qalaruw llijullijunak chʼalljjtayasir uñjäna.
  
  ¿Kuns Ackerman chachax uka dispositivo de finsión ukat mä arma ukham elementonakar manipular sasin saskäna?
  
  Niya wali jayäjjänwa.
  
  
  * * * .
  
  
  Dahl chachajj jankʼakiw uka jachʼa amenaza uñjäna ukat uka armajj amparapampiw jaqontäna. Traje ukankir jaqix taqi ukanak taypinkänwa, ukat katuntatätapax chiqpachapuniw ukanak tukuyañapäna. Escaleraruw katthapïna, amparanakapamp kayunakapamp ladonakapan katthapïna, ukat mä qhawqha segundonakatjja, taqpach jayaruw liwjjatäna. Manqhar purisajj jankʼakiw tʼijtjjäna, ukat mä mercenarioruw jupar kuttʼanïna ukat uka jaqen dianapar jaqontañatak liwjjatasïna. Uka balajj pasawayjjänwa. Bengtsson jupax p"iqimp ch"allt"asaw uka amenazar tukuyäna. Ukaw mercenarionakan qhep qhepa chʼajjwäwipajj utjäna.
  
  Traje ukankir jaqix Dahl chachan amtanakap liyt"äna, ukampis janiw mä nayras ch"allxtaykänti, jan ukasti volcán teja ukar uñch"ukiskakïnwa, ukat uka chiqan warawaranakamp phuqhantat alaxpachar uñkatasa. Kupi amparapanxa mä jach"a thiya ch"akharu uñtata katxarutayna. ¿Akax mä diosan espadapäspati?
  
  Dahl chachajj akham siskäna uk istʼasaw akham säna: "Mayjtʼapjjtwa" sasa, ukat lakap jistʼararakïna.
  
  Qullu manqhanxa thaya thayt"aniña qalltäna, uka jaqina chalecoparu mantasa. Uka pachpa thayajj chʼiyjänwa. Qalax khathatiñ qalltäna. Nayranakap nayraqatanx llijullijunakaw ch"allxtäna, chhuxriñchjasïna ukat ch"iyar ch"iyar ch"allt"asïna, thayaruw luz cargayäna, uka jaqin janchiparuw muyuntäna ukat thayaruw ch"allt"äna ukat ukat juk"ampirus alaxpacharuw ch"allt"äna.
  
  Mä jachʼa thaya jutaskäna, uka thayajj taqe thayanakaruw tukjañapäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Aliciax Russell Cayman ukar chiqak t"ijtäna, ukampis ukatx mä elemental tormenta ukaw jupar muyuntäna, ukat mä jach"a ch"amampiw qhipäxar jaquntäna. ¿Uraqin chʼamapachänti? Uka thayax walpun ch"allxtäna, diosanakan garantianakapas ukat condicionanakapas qhipharux irnaqawayiwa.
  
  -¿Jumax loco ukhamätati? sasaw Cayman markar arnaqasïna. -Jumax uka fucking doomsday dispositivo ukarux jist"arawaytawa.
  
  Caiman chachan ajanupax ch"uñumpi ukat jach"a kankañamp ch"allt"ata ukat llijullijunakamp qhant"ata. Mä amparapanjja, mä jachʼa pʼeqe pʼeqe aptʼatäjjänwa, ukajj Kali pʼeqepawa, janiw pächasiñasäkiti. Alicia kullakajj nayranakapatsa ukat lakapan chʼakhanakapatsa qhana energía pernonak mistur uñjäna.
  
  Caiman chachan wali axsarkañ ajanupax juparuw uñtäna. "Ukhamajj" sasaw säna. -Jichhax utar kutt"xxtwa -sasa.
  
  Uka lliphipi llijulliju quqax juk"amp jach"aruw jilxattawayi, thayax wali thayt"ataw pasillo taypin jalnaqäna. Aliciax qunqurt"asisaw qunqurt"asïna, aka kutix jan kuns lurasa, uka tuqit kun lurañataki. Jupan patankir nichonakajj nayranakap nayraqatanwa khathatipjjäna, jakʼachaskäna uka uraq khathatiw khathatiñ qalltäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Sapa sepulturanjja, Oraqen chʼakhanakapatjja mä jachʼa qhana columnaw sartasïna. Kimsa thaya thayanakax mayacht"asisaw phallapxäna, ukat mä jach"a ch"amampiw uraqin ch"amap antutapxäna. Sepulturanakan chʼamapampi cargata, diosanakan chʼakhanakapamp cargata ukat activata, incandescente chʼamampi chʼalljjtayat pernonakajj sapa sepulturat pʼeqenakap chʼiyjäna ukat qinayanakaru ukat alajjpacharuw tʼijtjjäna. Cañon bolax kimsa jaqiruw muyuntäna; Block, Caiman ukat Denny, janq"u nina ch"uqimp ch"uqt"ayasa.
  
  Hayden kullakajj escalerat katjjaruñsa aptʼasisaw qhepar jaqontäna ukat qalat lurat mesetaruw wal chʼalljjtäna. Kinimakax mä ch"am ajlliw luratayna ukat p"iqip katxarusaw yanapt"añatak jaltxatayna.
  
  Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Ay, Mano. -Jumax jakäwix qhispiyaskakismawa -sasa.
  
  Nayranakapax llamkt"añkamaw p"iqip alt"asïna. "Jan jumanakampejja, janiw jakañajj utjkaspati."
  
  
  * * * .
  
  
  Dahl jupax qhana qhanaruw t"ijtäna, llijullijunak taypin ch"iyjasisa, maldecïna kunatix pistolax amparanakapat apsutäxänwa kunawsatix traje ukankir jaqir jak"achaskäna ukhaxa. Ampar luk"anapax uka jaqin muñecaparuw manq"antatayna mä segundos janïr qunqurinakapar kutt"ayasa, thaya ch"amampiw qhipäxar jaquntatäna, deslizamiento ukax Bengtsson ukat yaqha pä SGG pallapallanakakiw sayt"ayatäna.
  
  Pʼeqep altʼasisaw uka thaya thaytʼan kayunakapamp saytʼasiñ yantʼapjjäna...
  
  Kimsa sepulturanakax tʼunjañ qalltapxäna. Nayraqatxa, jupanak jakʼankir qalanakax chʼiyjatäxänwa, qala bloquenakaw pʼakjatäna ukat alayaruw liwxatasïna, ukat alaya pamparuw tʼunjasïna. Ukat pachpa nichonakax t"unjañ qalltapxäna, mä cascada jisk"a qalanakax t"unjir cascada ukham jaquntatäna. Jach"a grietas ukanakax nicho ukhat nicho ukar puriñkamaw jilxattawayi. Jach"a bloquenakax sarnaqañ qalltapxäna ukat thuqt"añ qalltapxäna, jan p"akjañjam qalan jan wali ch"iyar ch"iyar ch"akhapax taqi ist"irinakan chuymaparuw axsarañamp ch"allxtayäna.
  
  Haydenan nayranakapaxa Kinimakuruw uñch"ukiskäna. -Aka chiqatxa infierno apsuñasawa -sasa.
  
  "Janirakiwa".
  
  Kinimakax jupat jaytasaw escalerar makatañ qalltäna, espadampiw qhipäxar liwxatasïna. Hayden chachajj samsusaw jupar arktäna, mä segundo qhepatjja Odin chachan tronoparuw purirakïna. Kinimakax nayrar sartawayiwa ukat chiqpachans Zakblock ukar muyuntat ch"amaruw p"akintawayi, nayrar sartawayiwa, Shadow Elite maniaco ukamp uñkatasiñakama.
  
  -Jan sayt"apxam -sasawa jach"at arsüna. "¡Jichhax jist"antapxam!"
  
  Uka fanatico chachajj ukham lurañ armasitap jichhak amuyaskaspa ukhamaw nayranakapajj jistʼarasïna. "Irnaqatawa" sasaw Kinimakax ist"äna. "Nayan ch'amanïtwa".
  
  "Ukatxa, uñachtʼayañamawa. ¡Jichhax jist"antapxam!"
  
  Élite de Sombra irpirix katxaruta ch"akha ch"akha jaquntawayi ukat qalltanx amuyupar ch"amanchañataki ukhamarak q"umachañ yant"kaspas ukhamaw amuyasi. Ukatxa nayranakap jistʼarasaw sarxäna. Qhiparusti, jupa pachpaw ch"allt"asïna.
  
  "Janiw atkti".
  
  Oraqen chʼamapajja, qhepat antutatäjjänwa ukat qhespiyatäjjänwa, ukat alajjpachan mä eléctrico cargat thaya thaytʼirjamaw muyuntäna.
  
  Jan jaytjamti.
  
  
  PHISQA tunka SUXTAÑA JAQINA
  
  
  Mä akatjamat Kinimakax mä jach"a, ch"uxña llijulliju quqan ramanakap jupar jak"achasisin uñjäna. Jupax jank"akiw Nikola Teslan energía quqapat qhanañchäwipat amtasxäna. Jupax Shadow Elite ukarux mä chiqaruw jaquntäna, jupaw uka phunchhawïkaspas ukham amuyasïna, ukat jank"akiw qhipäxar kutt"awayxäna. Ukampis nina nakhaskir chʼaphinakajj jupan utjatap uñakipasipkakïnwa, kuns amuyapkaspa ukhama. Ukat mä chʼaphix mä flechar uñtataw jupar jakʼachasïna, qhipäxaparuw chʼalltʼäna. Kinimakaxa chhuxriñchjasïna, janiwa phinq"askänti.
  
  -¡Kunas ukaxa!
  
  Hayden jilatajj jupan jakʼapanwa qontʼasïna. -Ay shit -sasa. Jichhajj jan walinakanwa jikjjatasipjjta" sasa.
  
  "Kunata?"
  
  "Uka llijullijuxa mäkiw espadamar chʼalltʼäna."
  
  Kinimakax wali mulljataw uñch"ukiskäna, kunawsatix taqpach uma jalsu tuqinkir columnax jupar jak"achasïna.
  
  
  * * * .
  
  
  Dal chachajj uka cheqaruw saphintat saytʼasïna, kunattejj llijulliju qoqajj teleférico liwjjatkäna uka toqeruw jaltʼäna. Olle sat jaqiruw jawsäna, ukat sueco aru jaqukipir jaqix saytʼaskäna ukhaxa, Alejandro chachan panpacha espadanakapwa katthapisiskäna.
  
  Ukat akham sasaw qalltäna: "Inas yanaptʼapjjaspa sasaw amuyayäta" sasa, ukatsti aka oraqen chʼamapajj mä muspharkañ uñachtʼäwi uñjäna. -Ah -sasawa jiskht"äna. "Ah... Torsten..." sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Aliciax qalamp ch"allt"at pamparuw t"ijtäna, kunawsatix torre energética ukax taqi elementos de la Uraqin utjki ukax uraqiruw jaquntatäna, mä deslumbrante peticionario. Lomas chachajj mä espadap liwjjatäna. Jupax yaqha apthapisïna. Ajjsarañasa ukat muspharañasa cadenanakampiw uka cheqar chintʼäna. Aka chiqanx mä primal ch"amaw utjäna, ukax akapach ch"iyjaspawa. Aka chiqanx chiqpach ch"amaw utjäna, chiqpach ch"ama. Ukham mä espectáculo ukaw maynir diosanakar yupaychañapatak amuytʼayaspa.
  
  Ukatx uraqin ch"amapax janq"u ninap apthapisinx chiqapuniw Alicia, Lomas, Hayden, Kinimaka ukat Ackerman jupanakax katjasipkän uka espadanakar nakhantawayi, cuchillanakaparux mä k"ajkir nina nakhantat coronampiw muyuntawayi, janïr phallkasa ukat mä k"ajkir pilararuw chiqak ch"iyar jaquntañkama sepulturanakan patapa, jichhax qalltanx aka uraqin ch"amapar churatapat jayaruw uñt"ayasi, espadanakan uñt"atawa, ukat machaq yänakaruw uñt"ayasi.
  
  Alicia kullakajj wali muspharat uñjäna, kunjamtï qhanan columnapajj wali chʼamapar purinkäna ukat mä ladoruw jaltjjäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake chachajj espadap pʼeqep patjjar aynachtʼayäna ukat chʼamajj phallaski sasaw amuyasïna. Jupa patxanxa, p"iya thiyat sipansa, kawkhantix Mai ukat Yorga jupanakan ajanunakapax llakitaw uñch"ukiskäna, alaxpachar qhant"ir qhananak uñjäna. Ch"amaka arumax intix qhant"äna. Mä muspharkañ ch"iyar ch"iyar qhananakax ch"iyar cortina ukx maysaruw jaquntapxäna - Norte uksankir qhananakax wali muspharkañawa. ¿Akapachan tukusiñapachänti? Jupajj janiw yatkänti, ukampis wali amuytʼasirïnwa, ukatwa espadajj jukʼamp altor jaqontäna, jichhajj puntapajj pʼiya patjjaruw llamktʼäna.
  
  Mä ratukiw akapachajj ninamp nakhantjjäna. K"ajkir llijullijunakax wali ch"amampiw qhant"äna ukat qhixu qhixu ist"asisaw aka Uraqir jaquqanïna. Jakañ chʼamajj espadan taqpach largoparuw chʼalljjtäna ukat sarawayjjarakïna, ukatsti Babilonia markan jan manqhankir manqha chʼamakan qʼal manqʼantatäñatakejj amparat jankʼakiw saraqanïna. Mä muspharkañ simetría de energía radiante ukaw Drake ukat espada ukar muyuntäna, mini-pernos de rayos ukanakax ñik"utapanx ch"allxtasïna, kayunakap taypin, botas patat, ukampis jan kuna usuchjataw qhiparäna.
  
  "Ukax mä maldito llijullijuwa" sasaw muspharat säna. Mayni suxta espadanakax pachpakïnwa, ukampis janiw sinti chʼamanïkänti. Chʼama apsusaw jukʼamp chʼamani primopar apayapjjäna.
  
  Babilonia pʼiyajj manqʼat awtjata chʼiyar pʼiyar uñtataw sapa chʼama chispanak manqʼantäna. Uka alayax janiw kunas sarnaqkänti. Janiw kunas utjkänti. Drake chachajja, Patterson chachajj akham sänwa, uka pʼiyajj aka oraqen energía vortex ukhamäspawa sasaw säna uk amtasïna. Ukampis jichhajj jukʼamp sumwa yatjjäna.
  
  Ukajj jan wali chʼamampiw thaya thaytʼäna, kunatï jupar jaqontatäna ukanaksa chʼamthapirïnwa.
  
  Jan ukasti Matt Drake sat jilatampiw uñtʼayasi. Amigonakapan yanapt"apampiw makhatasinx p"iyan thiyapat jaquqanïna. Espadax wali ch"iyar ch"iyar tukuskäna, kunatix ch"amapat qhiparkän ukax alayaruw tukusxäna, ukatwa Drakex ch"iyar p"iya patat katxarutayna, cuchillap taypin t"ijtir ninanakax qhipharux juk"amp jisk"achañapkama ukat alaxpachax arumar kutt"añapkama.
  
  Mä juk"a pachaw mayacht"asis qunt"asipxäna, Patterson yatichirin jiwatapat llakisipxäna ukat jichhax akapachan jan kuna jan walt"äwin uñjasitapat kusisitaw jikxatasipxäna, ukampis taqi kunat sipansa amigonakapan ukat equipo masinakapan destinop llakisipxänwa.
  
  
  PHISQA tunka paqallquni JALJA
  
  
  Dahl jupax traje isimp isthapt"at jaqiruw jank"ak jak"achasïna, kunatix qhipa ch"ama ch"allxtawinakapax chhaqtawayxänwa. Templon chʼakhampiw chʼankhachasïna, ukhamatwa taqpach cuerpopajj oraqer liwjjatäna.
  
  -Jiskt"añax suyt"aspawa -sasa.
  
  Jupax chiqaparuw equilibrasïna, ist"asa. Ukhampachasa, energía quqa t"unjañax mä juk"a pachatakiw nayra sepulturanak t"unjañax juk"amp juk"ampi.
  
  Bengtsson jupax nayrar sartawayiwa. "¿Kunas akan paspacha, tata?"
  
  Dahl jupax Olle Ackerman juparuw uñtäna, jupax teleférico ukan wali liwxataskäna. -Atipjapxta -sasa. Ukat jichhax sarañasawa" sasa.
  
  Ackerman chachajj sapakiw chʼusa ventananakat uñchʼukïna. "¿Jichhax ikiñar quntʼayasiñatakix kuna chʼamas utji?"
  
  Dahl sat chachajj escalerar jaltawayjjänwa. -Mä juk"a suyt"añani -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Alicia kullakajj oraqen qhep qhepa chʼamapajj chhaqtjjatap uñjäna, ukatsti mä jachʼa miyu istʼasajj walpun chhuxriñchjasïna. Nayranakapaxa thaqhapxäna ukatxa Russell Cayman jikxatäna, pä kutiwa nayrapaxa uraqiru ch"allt"ata, Kali p"akjata p"iqi ch"akhaxa wila ch"akhanakapa taypina ch"allt"ata.
  
  Sepulturanakajj wali tʼunjatäskänwa. Jupax chiqpachapuniw aka chiqat mistuñ pachaw sasaw amuyäna, ukampis ¿Caiman jakkir jaytañax risqispati?
  
  Janiwa. Aliciax janiw psico chiqpach pachar kutt"ayañ amtkänti. Ukat estatuanak taypin sarnaqäna, jichhajj sepultura taypinkiwa, ukat pistolap jachʼar aptäna.
  
  -Janiw jiwayañjamäkiti -sasawa sist"äna.
  
  "Mä rabioso anunakar apnaqañakiw wakisi. Ukat jumax suertenitawa, Cayman, nayar atinisiñamawa" sasa.
  
  Cayman jupax llakitaw uñch"ukisïna ukat chhaqhayarakïnwa. "Janiw mayampsa utajat apaqatäñ munkti. Janiwa thaki thiyaru jaytatäñ munkti. Ukham lurapxam. Jichhax lurañamawa ".
  
  Aliciax mä juk"a pächasïna, kunas sarnaqäwipax ukxat lup"ïna, ukampis Águila Desierto ukan thuqt"asitapax kuna pächasiñanaks tukjäna. Caiman p"iqipax phallawayxänwa, janchipax qhipäxar jaquntatäxänwa, amparanakapax Kali p"iqi ch"akhapat wali katxarusipxäna, jiwañans ukhamaraki.
  
  Alicia kullakajj kuttʼanjjänwa. Lomas jupax amparap luqxatäna, barrilpat chhullunkha phust"añjamäkaspas ukhama. "Aka chiqat mistuñasawa, Taz. Aka chiqax t"unjataw uñjasi" sasa.
  
  Inglés warmix sayt"atäskänwa, kunawsatix motociclistas ukat comandos alemanes ukanakax t"ijt"asis kutt"añ thakhinak ch"allxtasir pasillonak sarasipkäna. Jupanakan qhipäxapanxa, sepulturax jan jaytjasaw chhaqtxañ qalltäna. Alicia kullakajj janiw uk istʼkänti, ukat pandillapamp muyuntatänwa, ukat qhep qhepa kutiw uka arunak mayamp arsüna, ukhamat yatiyäwipan jukʼamp chʼamanïñapataki.
  
  "Janipuniw, janipuniw uka sutix khitirus arskiti, jan ukasti aka pandillaruw arsuñama. ¿Ist'apxitasmati? Jumatï sum amuytʼäta ukhajja, bolanakamajj jiskʼachañ qalltañapawa" sasa.
  
  Walja "para" ukaw utjäna, warminakatsa ukhamaraki.
  
  Aliciax machaq familiapampiw qhana tuqir jaltxatayna.
  
  
  * * * .
  
  
  Kinimakax Shadow Elite ukan jefeparuw vertical escalera ukar jaquntäna, qhipa pusi kayunak qhipäxar jaquntäna. Qalanakaw taqpach muyuntapxäna. Odin tronopansa, walja jiskʼa chʼakhanakaw uñstañ qalltäna.
  
  Hayden jilatajj uñkatatapampiw jikisïna. Kinimakax p"iqip ch"allxtayäna. "Jalaña!"
  
  Carcelapar ayxatasinxa, pä SPEAR operativonakax sistema de trampas de respaldo uka tuqiw jupanakan thakhinakap arktapxäna. Jisk"a uraq khathatinakax kuna pachas p"iqit ch"allxtayaspawa, ukampis wali askiwa, jach"a jan walt"awinakax sepulturanakarukis luratäkaspas ukhamawa. Ukajj diosanakan wali muspharkañ tukusiñapänwa, samartʼañ utanakap qhep qhepa tʼunjatäñapänwa, jichhajj jiwatapat jan respetompi jan respetapjjatapajj jukʼampiw jiljjattayi. Hayden ukat Kinimaka jupanakax uraqi jak"achasipxän ukhax uka thuqt"awix sayt"awayxänwa, ukat hawaianonakax infierno punkunakar mantañ punkun sayt"apxañapatakiw wayt"apxäna.
  
  -Ukhamaxa, nayaxa amuyta akaxa qhipa diosanakawa -sasa.
  
  Hayden chachajj arco, portal satäkis uk muytasaw uñchʼukïna, ukat uka arcojj yanaptʼki uka pä aparatonakatwa lupʼïna. ¿Kunas jupanakamp pasäna?
  
  -Nayaxa jïsa amuyta. Ukat chiqpachansa, Mano, kunanaktï yatiqapkchiñäni ukhasa, janiw ukhamakiti" sasa.
  
  "Maldita chiqawa".
  
  "Sapa sepulturan pachpakïñapatakiw suytʼaskta. Mayninakax kunjamsa sarnaqapxäna sasaw jisktʼasta" sasa. Hayden kullakajj cámarapar uñchʼukiskäna, chʼojjña rayanakajj jakañapkama.
  
  Kinimakax nayraqatw jist"arat mistunïna, Shadow Elite ukan jefeparuw tantacht"at pallapallanakan kayunakapar pampar jaquntäna. Ukat akham sarakïnwa: "Qhipa waynax aka chiqat mistuwayktan ukax wali jamasat mä carcelan liwxataskiwa. Janiw khitis kawkhans utji uk yatkiti. Janiw kunas juk"amp jisk"a suykti jan ukasti pachpakiw jumat asshole -sasa.
  
  Ukatx uka urux Kinimakitakix mä ch"amakt"awiruw tukuwayi. Hayden chachajj Karin kullakaruw jawsäna, ukat mayni pä imtʼañ cheqanakansa ukat Babiloniansa kunanakatï paskäna uk cheqapuniw qhanañchäna. Jonathan Gates jupax jupanakaruw jawst"awayi ukat jaqinak nayraqatan jupanakarux yuspajarawayi, chikat Honolulu markan pallapallanakapamp policianakapamp chika. Mä japonés familiax kunjamatsa uka yäruw sarnaqapxäna ukat fotonak apsuñ qalltapxäna. Kono kullakapax jawsataynawa, jupar uñjañax wakisiwa sasaw säna. Jupajj uñjatätap yatïna. Jupax Hawai markankatap yatïna ukat inas D.C. markar kutt"añ thakin sayt"chispa Ukat qhiparusti, qhipharux Hayden jupax mä chiqar jaquntäna ukat cráter ukan jisk"a borde ukar irpxaruwayäna.
  
  Jupanakan qhipäxapanxa, Pacífico sat jachʼa qutax Waikiki quri quta thiyanakaruw jariqäna.
  
  Mä qhawqha tiempotjja, Hayden jilatajj akham sänwa: "Hotel ukar jawstʼañasawa" sasa. -Juma pachpaw ordenar uñt"ayasiñama -sasa.
  
  Kinimakaxa wali ch"amawa. "¿Jichhax sawkasisktati, makamae? Utajajj aka cheqat mä jukʼa autot sarañankiwa" sasa.
  
  Hayden jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "¿Mamamar uñtʼañ munasmati?"
  
  "¿Janit sapa chachax suma amigapar utar irpañ munki?"
  
  Hayden jilatajj jan sum amuytʼasisaw pächasïna. -Ah, qala qala yaqha tuqiru, yatisktawa.
  
  "Yattwa. Qharürojj ukaruw sarapjjsna" sasa.
  
  
  PHISQA TUNK"A JAQINAKANA JAQINAKAPA
  
  
  Jonathan Gates jupax Karin ukat Lauren Fox ukat Komodo jupanakaruw jamp"att"äna. Mä equipo ukhamänwa, jupar atinisiñapataki, ch"amañchañapataki ukat atinisiñapataki, ukhamat sapa kuti qhipäxapan utjañapataki. Smith ukat Romero jupanakax nayrar sartapkän ukhax jupax wali munasiñampiw amparanakap luqxatäna. Mä axsarkañ jan walt"äwitx wali sumaw jikxatasïna ukat jach"añchañaw wakisïna, ukampis jupax wali axsarkañ amuyunïnwa, janiw sapürus ukhamäkaniti.
  
  ¿Kunas uka qhepat pasäna?
  
  Monstruonakajj uma jakʼanwa nadapjjerïna, ukat yaqhajj tʼiju tʼiju pʼeqep jiltayañatakejj suytʼaskakïnwa. Machaq amenazas ukanakax libre mundo arxatir chacha warminakan manq"apawa. Jupanakatakix janipuniw tukuskaspati.
  
  Mä qhawqha tiempotjja, Gates chachajj perdón mayisïna, ukat Karin kullakarusa ukat jupamp chik irnaqtʼir masinakaparus fiesta lurapjjañapatakiw jaytawayäna. Jupax mä juk"a pachaw Lauren Fox jupamp aruskipt"añatak apst"asiwayi, jach"a sala de comunicación anqan.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Yuspära" sasa. -Nayax yattwa jumax taqi kuns jiskt"awaykta uk amuyañatakix wakicht"atätawa.
  
  Lauren kullakajj jupan mayitaparjamaw DC markar avionat saräna. Jichhax Nueva York markan qhipa experienciapatw arsüna.
  
  "Apartamentojajj uñjatäjjänwa, tata. Nayrïr pisot sipansa jukʼamp jiskʼakiwa. ¿Khitis yatpacha, inas maynix uka maldito chiqarux p"akjaspa?"
  
  "Ston generalax juma tuqiw uñjäna, janirakiw jankʼak jikxattamsa iyaw sañax chʼamäkiti. ¿Jupan markapätap yattati?"
  
  Lauren kullakajj nayranakap chʼoqtʼasisaw nayra cardigan uchatäkäna uka hilonak taypin saräna. -¿Khitis yaqhax utjaspa?
  
  Gates chachajj amuyunakapwa arsüna. "Jumax oficialmentex SPEAR equipo ukankirjamaw qillqantatätaxa. Chiqpach registronaka", sasaw qhanancht"awayi. "Ukampis, ukhampachasa, registronaka."
  
  Lauren kullakajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Kunjamtï istʼaski ukajj janiw nayatak gustkituti. Nayax uka jak"ankäyätwa, tata. Chiqpachansa uka yänakax kunja jan amuytʼkayas uk sum yatta" sasa.
  
  -Ukhamaxa akan qhiparañani -sasa. Gates jupax janiw uka cinismo ukarux jayskänti. Jupa pachpaw amuyasïna, gobiernon sistemas de seguridad ukanakax wali sumpun lurasïna. "Jichha pachatakikiwa. Nayan qullqijataki. Nayajj mä qhawqha jisktʼanak lurarakï -sasa.
  
  Nueva York markankir jaqix jachaqt"asiñ qalltäna ukhax Gates jupax talonanakap muytasinx sarxänwa. Oficinapar kuttʼañ horasäjjewa. Mä jan waltʼäwejj utjaskakïnwa, uka toqetjja jankʼakiw uñjañasajj wakisïna. Thakinjja, acerot lurat mä punkujj wali jistʼantatänwa, uka punkujj uka cheqan oraq manqhan escapañ thakiruw purirakïna. Khititï Pensilvania markan jachʼa altuñ utapan uñachtʼayañatak lurkäna ukajj wali yatiñanïnwa. Nueva York Zoológico ukanx juk"amp escapañ thakhinakax utjiwa.
  
  Jupax jach"at larusitayna, ukat phinq"asisaw uñch"ukisïna. Mä senadorax janiw jupa pachpa larusiñatak uñjatäñapäkiti. Oposición ukar munición ukamp churañax janiw kuna amuyunikisa. Jupax yaqha sonrisaruw jaytawayi, kunawsatix Coburn irpirir pachpa escapañ amtañ amtäw amuyt"askäna, janïr wasitat anatt"ir ajanupar uchasa ukat aire abierto ukar sarkasa.
  
  Ukat jankʼakiw Servicio Secreto ukankirinakar uñjäna. Wali sumapunïnwa, walikiwa. Jupanakan qhepäjjapanjja, payïr autow saytʼatäskäna, uka autojj gobiernon apsutänwa, jupajj uñjarakïnwa. ¿Kunatsa pänir khitapjjañapäna?
  
  Janiw mä idiota ukhamäñamäkiti, sasaw amuyäna. Mä jan waltʼäwit jitheqtapjjayätwa. Chiqansa, jumanakan jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapatakix jukʼamp jaqinakaruw uttʼayapxaspäna.
  
  Ukhama, jan walt"äwix tukusxiwa. Ukat jichhax yaqha jankʼak lurañaw utjäna.
  
  Celularap apsusaw Sarah Moxley kullakaruw jawsäna. Tukuyañatakix uka urux nayatakix mä suma uruw kusist"añatakikix amuyasïna.
  
  
  * * * .
  
  
  Matt Drake jupax Mai ukat Yorgi jupanakarux laq"a qutanakat Camp Babylon uksaruw irpäna. Uraqpachan mä jan waltʼäwix janiw utjxänti, ukat mä jukʼa samartʼañ horasäxiw sasaw suyatayna. Jupatakejj walja phajjsinakas wal chʼamachaskaspa ukhamänwa, kunapachatï diosanakajj nayrïr kuti Diosar uñtat ajjsarkañ pʼeqenakap jiljjattapkäna ukhatpacha.
  
  Jichhax inti jalsu tuqinx mä juk"a Maytime anatt"añ pachaw purini ukat mä juk"a Dinorok anatt"añ pachaw purini. Taqi askinak jakañan utji.
  
  Jupax mayo phaxsin jan walt"äwipat jan lup"iñ amtäna, janiw jichhakamax utjkiti.
  
  Kunjamtï jupanakax q"añut thakhinaka ukat laq"a qutanakan t"ijtapkän ukhax Mai kullakax phisqa minutos ukjaw Chika kullakapar jawsañatak saratayna, ukatx Dai Hibiki juparuw jawsatayna. Jupax Gyuki ukat nayra clan ukanakat jiskt"äna. Jupax jichhak uñjatanaka ukat jichhak uraqpachan jiwayatanakat jiskt"asiwayi. Walja pachaw amukiw ist"äna, janiw kunas nayranakapan aka chiqpach japonés arun liyt"atäkänti. Parlañ tukuyxäna ukhaxa, Drakex arsüna.
  
  -Jumax yatisktawa, Zankox Zoe kullakaruw Coyote uñt"i sasaw sitäna.
  
  Mayajj janipuniw nayranakap thakit apaqkänti. "Um, walikiwa, Zoe kullakaruw uñjarakta, Matt. Jumatï ukhamäristjja, janiw Zanko ukat Zoe jilatanakar sinti confiykiriskayätti" sasa.
  
  -Ukampis ukhamakipansa -sasawa Drakexa samaqäna. "Utapar mä jukʼa visittʼañasawa. Inas mä qhawqha pʼeqeñchäwinak jikjjatsna" sasa.
  
  "Inasa".
  
  Ejército de Estados Unidos ukan campamentopax uñstawayiwa. Drake jupax ID uñacht"ayäna ukat chiqanchañ tukuyatatx manqhankir punkut autopamp saratayna ukat mä juk"a samart"awayiwa cuartel de campamento ukanxa. Duchas ukat manq"añ tukuyasax mä llamp"u esquina thaqhäna jawsañataki.
  
  "Ey amigo, ¿kunjamakis jikxatasïta?"
  
  Ben Blake chachajj línea tukuyaruw kuns arsüna. "Janiw jani askikiti. Ukhamäkchïnsa, qhepatjja naya pachpaw mä machaq jamachʼi jikjjatta" sasa.
  
  Drake jilatajj larusitaynawa. -Diosax bendicipan -sasa. Nayajj mä jukʼa tiempow sellon mayni ladopar liqʼipjjayäta sasaw amuyayäta" sasa.
  
  "Qhipäxar kutt'añamawa".
  
  -¿Kunas sutipaxa?
  
  -Stacey kullakaja.
  
  -¿Stacey kullakaxa? Drake jilatajj larusitaynawa. "¿Kunjamsa Stacey mamapax jikxatasi? ¿Taqi kunas jupan munataparjam sarnaqaskiti?"
  
  "Kunjamtï nayax janïr istʼktxa ukhama. Tatajas ukham sänwa. ¿Kunsa jumajj munta?"
  
  -Nayaxa yatiyañ munsma -sasawa Drakexa llakita säna. "Odin ukax qhipharux tukuyxiwa, masi. Sepulturanakax janiw utjxiti. Uka aparatojj chhaqtawayjjewa. Taqi kunas tukusxiwa. Yatipxañamawa sasaw amuyta" sasa.
  
  Ben jilatajj walja tiempow amuktʼäna. Ukatxa: "Diosaruw yuspärta" sasa.
  
  -Walikiwa, Drake-rux yuspajarañani, mä juk"a pachataki.
  
  "Jutïr kutin York markar puriñkama..."
  
  Drake chachajj chʼamakanwa jachaqtʼasïna. -Jïsa, jutïr kutin -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Mai Kitano kullakax Drake-n ch"amakap ch"amaka pachapat uñch"ukiskäna. Kunapachatï jachaqtʼaskäna, kunapachas ñikʼutap chʼoqtʼaskäna, kunapachas llakit jikjjatasïna ukjja, cuerpopan arunakap uñchʼukisaw amuyasïna.
  
  Ukajj kuntï jupar yatichapkäna ukawa. Imi.
  
  Nayax clan tuqit juramento lurta. Ukan utjki uka jaqenakajja. Jan ch"amani awk taykanakat jan mä juk"s yatiyasa, kuna amtampis apnaqañ tukuyapxani ukxa, jan wali jaqinakaw alasipxäna.
  
  Ukat ¿kunsa lurapxäna?, sasaw jupax amuyäna. Jupanakax mä jiwayañ maquinaruw tukuyapxäna, mä robot mecánico jan amuyt"asir mecanismos ukanakax wali t"ijt"atawa, janiw nayrir jakäwipar kutt"kaspati - jan juchani, qhispiyat, suyt"äwimp phuqt"ata. May waynax mä taqpach potencial jakäwiw nayraqatapan utjäna. Jupanakax uka monstruonakan egoísta destached codicia ukampiw katuqapxäna.
  
  Ukat jichhajj taqe kunatï jaytkäna ukanak munapkaspa ukhamänwa.
  
  Jiwayirinakar jiwayir Gyuki sat chachajja, jichhakiw celularapar jawsäna. Mä jukʼa arunakampi ukat chuymapan utjki ukanak uñachtʼayasa, cheqapuniw viernes uru 13:00 horasar Tokio markan jikisiñapatak mayïna.
  
  Uñt"asipxam jan ukax jiwapxam. Jumax jiwasanakätawa. Ukat jumatï jan jutañ amtäta ukhajja... cheqpach vengasiñas yatipjjätawa" sasa.
  
  Niya pä tunka maranakanjja, Mai kullakajj nayrïr kutiw cheqpach ajjsarañ jikjjatasïna, ukatwa jan chʼamanïkänti. Janitï ventanan marcopar chʼalljjtayasispäna ukhajja, pamparuw liwjjatasispa. Gyuki jupan arunakapax kuna cuchillas uñt"atanakat sipans juk"amp manqharuw khuchhuqapxi.
  
  Jumax jiwasanakätawa.
  
  
  PHISQA tunka llätunkani JALJA
  
  
  Uka jilïr jaqix mä filaruw sarnaqäna, thakhiparjam sarnaqasa, cadenanakax tobillonakaparuw chint"at grilletenak taypin jingling. Naranja jumpsuit ukax janiw juparux jach"añchkänti. Ukajj bolsanakanïnwa ukat chʼiyjatäjjänwa ukat janiw kunatï nayrajj uchaskäna ukar uñtasitäkänti. Carcelankir guardianakan nayranakapajj qʼoma uñisiñampiw jupar uñchʼukipjjäna. Jupax kunjams sapa jaqin amparanakapax pistolapan jach"a chhuxupar muytapanx jiwayañjam janq"uruw tukuwayi, ukat jupanakar pasañkamax kunjams jan axsart"as uñstapxäna uk uñjäna.
  
  Jichha pachatakix jan kuna usunïtanwa.
  
  Uraq manqhanxa, manq"añ utanxa, sapakiw qunt"asitayna. Taqinipuniw sapa mayni qunt"asipxäna, tunka phisqhanikiw mä pachan manq"añax jaysatäna. Ukampirus jupax jan tukuskir qullqini ukhamarak jan amuyt"kay ch"amani jaqiwa, ukat kunapachatix mä yatiyaw yatiyañ munkän ukhax... maynix jan ukhamäkaspa ukhax wali axsarkañ jiwataw jiwaspa. Janiw akankkiti. Kawkhantix anqankir jaqinakamp chikt"atäskäna.
  
  Jichhürunakanxa, alasita guardiapax nayranakap jistʼarasïna, kunattix pä mesa taypin mä jukʼa samartʼäna. Gobiernox jach"añchañapawa, taqi guardianakax walja semananakaw jan achuyir corrupción ukar puripxi. Ukampis uka qhepatjja, kunas pasäna. Uka jilïri jaqixa, kuna lurañas utjapuniwa, ukxa sinti amuyasxäna. Kunas jan suytʼatäki ukasa. Ukat ukapachaw markapax jaltawayxäna.
  
  Ukat Zanzibar uksan mä jisk"a isla privada ukan arsutapax janipuniw kunapachas chuym ch"allxtaykiti kunapachatix mä campesino ukan chuymap atipt"kta ukhaxa.
  
  Wila Reyejj plástico tenedorap jaqontäna ukat pʼeqep altʼasïna, ukat panpacha tenientenakaruw mä pachpa tiempon arsüna.
  
  "¿Wakichtʼatäxtanti?"
  
  Mordant, p"iqinchiripax p"iqip alt"asirakïnwa. Uka jaqin uñstatapax janipuniw Wila Reyirux llakisiyañ jaytkänti, taqi kunanaktï jakäwipan uñjkchïnxa. Mordant sat chachajj albino satänwa. Jachʼa, yuqall wawar uñtat, jan pantjasir janqʼo pʼeqepajj jan ñikʼutanipunïnwa. Jichhax rosa lakapax ch"iyar lakap patxaruw liwxatäna.
  
  -Arumampi -sasa.
  
  Yaqha teniente Gabriel satänwa, jupajj alambre africano jaqënwa, jupajj iyaw sänwa. Chiqans Wila Reyix suerteniw sasaw amuyasïna, kunatix walja phaxsinakaw aka "jamasat" carcelan qullatäkasax uka pä jaqimp tinkutäna. Jupanakax wila masinakäpxänwa, Géminis sutimp uñt"atäpxänwa, qhanpach mayj mayjäpkchïnsa. Ukampis ukat sipans juk"ampi - jupanakax juk"amp jan wali, sádico jan wali samkanakat sipanx juk"ampiruw puripxäna, chiqpach pachax janiw askichañjamäkänti jan ukax katjañjamäkänti, yatiñani, wali yatiñani, q"uma psicótico qurit sipanx juk"ampiwa.
  
  Jupanakat maynimp chikachasiñax Kovalenko nayra teniente Boudreau satänwa, jupax jichhak yurit mä pusiniruw uñtasïna.
  
  Chiqansa, jupanakax wali qhuru jaqinakäpxänwa, ukatwa Wila Reyix jupanakar respeto uñachtʼayañax wakisispa uk amuytʼasirïna, ukax mä jachʼañchäwipunïnwa. Ukajj janipuniw khiti chacharus nayrajj jaytkänti.
  
  -Yuspära -sasawa, chiqaparu sartasaxa, escritorioparu jak"achasïna. Platopan manq"apax piping junt"upunïnwa, café ukax wali suma thujsapunïnwa. Ukampis janiw chiqpachansa ukham chuymanïkänti. Jupajj niyaw jukʼamp kusiskañ manqʼa suyaskäna.
  
  Ukat ukat sipansa jukʼampiwa. Jiskt"awipax janiw kunjams aka carcelan wakicht"atäpxi ukakipkakïkänti. Ukhamarakiw uka chiqan ch"amanakapan wakicht"atätapat jiskt"asirakïna. Uka pachpa mayiwiw walja semananak mayiskäna. Qalltanx Gemelos ukanakatak amtkän ukax mä pachan jachaqt"asiwinak utjayawayi, kunawsatix jupanakan manqhankir monstruonakax qhant"apxäna. Ukax qhipatx anqäxat imantat ch"amanakaparuw puriyatäna ukatx phuqhañatakix phaxsinakaw munasïna, walja jan juchani jaqinakan jiwatapa, jan jakt"kay palmeras ukanakamp ch"allt"ata, Casa Blanca ukan walja yänaka ukat imantat yänak alaña, ukat chiqans sapa kutiw mä mä qawqha ajlliñamawa.
  
  Jupan amtapajj wali jachʼänwa. Mä ch"axwawimpiw estadounidenses ukanakarux t"unjani, markarux jan ch"amani ukat wila masinakaruw jaytani, ukat uraqpacharuw uñacht"ayani kunjams jupax, Wila Rey, wali axsarkañ wila masinakapar kutt"ayawayi.
  
  
  TUKUYA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David sat chachan pʼeqeñchäwipa
  Pandora sat warmin jan waltʼäwinakapa
  
  
  LISTA
  
  
  
  EQUIPO LAnza ukax mä juk"a pachanakanwa
  
  
  Matt Drake, Torsten Dahl, Mai Kitano jupanakax ukham lurapxäna
  
  Hayden Jay, Mano Kinimaka, Smith ukat yaqhanakampi
  
  Karin Blake, Komodo, Yorgi, Lauren ukat juk"ampinaka.
  
  
  EQUIPO ALICIA ukat juk"ampinaka
  
  
  Alicia Miles, Rob Russo, ukat juk"ampinaka.
  
  Michael Crouch sat chachajja,
  
  Zach Healy, Caitlin Nash jupanakax ukham lurapxäna.
  
  
  JANK"AKÄTAWA
  
  
  Aaron Trent, Adán Seda, Dan Radford jupanakax ukham lurapxäna
  
  Claire Collins kullakajj ukhamänwa.
  
  
  PIFI ukax mä juk"a pachanakanwa
  
  
  Tyler Webb - irpiri ukat utt"ayiriwa
  
  Bill Stone general - Estados Unidos markan ejercitopa
  
  Nicholas Bell jupax Sanstone Edificio ukan dueñopawa ukat mä uta lurañ yatirirakiwa.
  
  Miranda Le Brun jupax petrolero heredera ukhamawa
  
  Clifford Bay-Dale - Mä privilegio jaqi
  
  Robert Norris - SolDyn ukan jilïr irpiripawa
  
  
  PROLOGO UKA TUQIT ARSUÑATAKI
  
  
  Yaqhepajja, maranïñaw uka ismukir reliquiarojj qʼañut jarkʼaqasiñ sudarior uñtat imtʼawayi sasaw sapjjäna. Yaqhipanakax juk"ampiw loco utar uñtasit sapxi, ukat sudario ukax ayllunkirinakaruw uka chiqat jark"aqaraki, janiw yaqha tuqitx jark"aqkiti. Uka maranakanx jupax jilïr jaqinakatakix walpun uñt"ayawayi; jan wali uñt"at utatpacha, jan wali, jan suma uñjat jardinanakani, jupanakan jan jaytjasis t"unjatapat uñacht"ayañataki ukat juk"amp ch"ama pachanakan uñisiña uñacht"ayañataki, jiwañampïskir, nina nakhaskir intix qhipäxan jalantki, wali axsarkañ ninap dentado, ch"iyjat ventananakat chiqak warantasa marka taypinkiwa. jach'a marka. Wawanakax walja axsarañanak imapxäna ukat jak"ankir monstruonakar thaqhañ atinapxäna, ukampis jupanakax walikïsipkänwa, ukat awk taykanakapax walikïsipkänwa, ukat aka chiqax qhipharux janiw jupanakar kusisiykänti, ilusorio uñacht"äwipax responsabilidades ukat jakäwi mayjt"äwinakamp ch"amakt"ayatänwa, televisión ukat vino. Ukat chiqans jilpach wawanakax walikïskapuniwa...jilïr jaqir tukuñkamax jan axsarañkamaw ukat kuna jan walt"awinakas jupanakpachatak utt"ayat ukanakax mä ch"amaka, jilïr jaqir tukuñkama.
  
  Ukampis kunjamtï intix jalantañ qalltäna, ukat chʼamakax chʼiyar amparanakap jalxatäna, jachʼa chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼakhanakjamaw aka uraqir jalnaqäna; kunapachatix saxran ninapax -kunjamtï jilïr irpirinakax sapkän ukhama- uka cuchillomp uñtat ventananakat ukat dentado ch"iwinakat ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"akhanakat ch"allxtañ qalltäna ukhax kunats aka chiqax jan yäqatäkänti, kunats jan khitis alasïna jan ukax visitt"añ atinakänti, ukat kunats sapa mayni miembronakax sarañ atinasipkäna uk amtañax wali ch"amapunïnwa de la población imantapxäna uka juk"amp axsarkañ amuyunakax manqhan, chuyma manqhan, kawkhantix jupanakax juk"amp axsarapxir sarañ.
  
  Qullu patankir utax nayratpachaw akan sayt"atäna, ukat mä amtampikiw sayt"atäna.
  
  Jupan amtapajj jiwayañänwa.
  
  
  * * * .
  
  
  Uka ayllux wali mulljataw jikxatasïna, kunawsatix 2014 maranx mä jan uñt"at alasiriw uka utax alasïna. Mä tantachäwiw jaqinak nayraqatan lurasïna, ukan chikancht"asirinakarux walpun muspharapxäna, janiw kuns amuyapkänti. Comentarios ukat chismes ukanakax taqpach ayllunw jilxattawayi; taqiniw mä amtar puripxäna, niyaw bulldozeranakax autopamp mantani ukat nayra usux uraqiruw t"unjapxani. Ukat mä uruxa, Mack jachʼa camionanakan qhipäxapan utjkäna uka jachʼa yänakax chiqpachapuniw mantanipxäna, ukampis janiw mä pirqas ni mä ladrillos jan waltʼayatäkänti.
  
  ¿Kunsa uka patat lurapjjäna?
  
  Jupanakax kuna machaq proyecto qhipäxan sayt"asipxapunirïnwa - mä jan ajanu, ch"amaka dueño jan ukax organizacion. Ukat nayratpachaw mä jan ajanuni, chʼamaka organizacionajj utjäna. Qullqi jaqinakax juk"akiw kuns uñstayapxi jan kuna kasta qullqituqit wakichäwimp.
  
  2014 maran achuqa phaxsit qalltasinx ayllux qunqurt"ataw uñjasiwayi, kunawsatix sapa familiax mä utar jach"a phunchhäwir sarañatak jawillt"at katuqapxäna, mä kasta jist"arañ ceremonia ukanx machaq dueñox tantachasipxañapänwa ukat mä jach"a chiqar sarañ amtanakapatw aruskipt"apxañapäna.
  
  Waljaniw amuyapxi, "curiosidad ukax pusiruw jiwayatayna" uka arunakax janiw utjkänti janïr uraqpachan nayrïr warmi Pandora ukax uka caja katuqkasa ukat pachpa diosanakaw janipuniw jist"arapxätati sapxiwa. Ukham lurasax akapachan taqi juchanakapwa pampachäna, usunaka, jan wali lurañanaka, jan wali lurañanaka, pisinkaña ukat plaga ukanaka. Pandora caja ukax mä mito de origen ukawa, mä yant"aw kunatix qalltaski uk qhanañchañataki.
  
  Ayllunkirinakax wali mulljata, muspharata ukat chuym ust"ayatäpkchïnsa, wali yatxatañ munapxäna. ¿América markan junt"u ukat inti jalsu urunx kunas jan walt"ayaspa? Kunapachatï mä chachasa jan ukajj mä warmis uka fiestan patak patak kasta jaqenakamp muyuntat uñjasipkäna ukhajja, ¿kunas pasaspa?
  
  Taqi ukanakanxa, mä muspharkañakiw utjäna, janiw maynis wawanakax invittʼatäpkänti. Taqi tarjetanakanxa akham siwa: Khitinakatix 16 maranit 100 maranïpki ukanaka.
  
  Muspharkañawa, sasaw amuyapxäna. Inas machaq dueñox mä juk"a excéntrico ukhamächïna, mä mezcla de locura ukamp ch"amapanxa. Inas mä peliculan uñtʼatächi jan ukajj mä qillqirïchi. Janiwa, nayrir p"iqinchiri. Yatxatäwinakax sarantaskakiwa.
  
  Ukampis yatiñ munañaw uka markankir jila parte jaqenakarojj uka jan amuytʼkay jawilltʼäwi katoqapjjañapatak waytʼäna. Qhuru chuymani pesimistanaka ukat jan samarañ jaqinakakiw qhispipxäna. Ukat jaqin sarnaqäwipax waljaniruw ukankir jaqinakarux invitacionanakan pantjasitapat amuyapxäna, ¿kunatsa wawanakaparux domingo tardex kuntï barbacoa lurapkäna ukar jan irpapxañapäki?
  
  Uka urux purinxiwa; uka arumax wila wila inti jalant ukanakat maynïrix wila qhanampiw ch"allt"asis espadanakamp lanzanakampi apayanitayna, markan chuymaparux ch"ankhampiw ch"ankhachatayna ukat ch"allt"atayna, chiqaw qullu patankir utan ch"iyjata ukat loco uñnaqapat mistutayna. Ukampis domingo urux pachpa uruw uka urunakat maynïrïna, uka urux mä suma thayas chuymamar juntʼuchayi, wawanakan larusiñapax janiw chʼamäkiti, ukat jan uñtʼat jaqin jan suytʼat jachaqtʼasitapax chuymamar chʼamañchtʼiristamwa. Waljaniw sustjasipxäna ukat cafeína uk jaytxapxäna, inas jukʼamp chʼamanïñ munapxchïna. Taqi kasta marani wawanakax awk taykapan chuymap katuqapxäna ukat pacha jak"achasisinx juk"amp llakitaw jikxatasipxäna. Kunjamatix mä amay imañ procesión ukhama, ayllunkirinakax markapan sarnaqañ qalltapxäna, sapa mayniw sapa kuti jak"achasir p"akjat vidrio nayranakar uñch"ukipxäna, jupanakax phisqa tunk maranakaw markapar uñch"ukipxäna. Mä kasta jan ukax yaqha tuqitxa, taqiniw nayrax aka utar visittʼapxirïna, ukat ajjsaririnakampi jan axsartʼir jaqinakampis uka experienciax mayj mayjäkchïnsa, pʼiqinakapax wali muspharkañawa, suytʼäwimpi ukat taqi kunat sipansa, yatxatañ munañampiw phuqtʼata.
  
  Ukat kunjamtï akapachan nayrïr warmix laqʼat lurat ukhama, Zeus diosan kamachiparjamaxa, nayrar sartasaw uka caja jistʼarapxäna.
  
  Jichhak suma k"achacht"at pampanakaruw mantapxäna, wali suma askichatätap uñjasax muspharapxänwa, ukat uka utax jan wali ukat axsarkañ uñnaqapax juk"amp uñisiñaruw tukuyäna. Yaqhepajj uka horasanwa qhepar qheparapkäna uka amigonakapan pächasis uñkatapjjäna . Juk"amp excentricidades ukanakaw arktawayi kunatix mä suma manq"äwiw wakicht"ata, mä qamir buffet, ukampis janiw manq"añanak luqtañatakix utjkänti.
  
  Ukat janiw dueñopax utjkiti.
  
  Markachirinaka ukat jupanakan encanto ukanakaki.
  
  Intix alaxpachat jaltxaskäna, markachirinakax aka leyenda utar manq"apxäna ukat uñch"ukipxäna, wawanakapax jan jark"ataw vasos de vino wila ukat platos de chocolates surtidos ukanakar amparap luqtapxäna, awk taykanakapax ladrillos embrujados ukat morteros ukanakat jayarst"ayañat juk"amp llakisipxäna sapa uru alcohol ukat azúcar ukanakat sipansa" sasaw parltʼasipkäna ukat chuym ustʼayasiñajj utjañ qalltäna, ukat qhepatjja uta manqhat mä aruw istʼasïna.
  
  "Jichhakiw jumamp chikäskä" sasaw mä arux säna, uka arux qhanaw mä suma wakichtʼat, suma yatxattʼat jaqin arupax säna. "Ukampis nayraqatax, ¿nayra apnaqäwin pasatapata ukat machaq apnaqäwi qalltatapat amtañatakix mä tostadas ukan nayamp chikt"atäñ munasmati?"
  
  Ayllunkirinakax amuyapxtwa sasaw amuyapxäna. Jutïr uta t"unjañ jach"añchañatakix umañäni. Kunjams wali askixa, sasaw amuyapxäna. Waljaniw vino ukat champán, fruta juyra ukat vaso uma warantapxäna. Jupanakax niyaw suma chuyman jaqipampi jikisiñampïsipkäna, jupax jutïr pachapan chimpupawa, mä chachax jichhax kawkhantix jilsuwayapkän uka chiqan sutipampi ukat wali uñt"atätapampix jan jaljtañjam uñt"atäñapänwa.
  
  Mä jaqirjamaxa, jan uñjkañ jaqin arsutanakapamp iyawsata, ukankir markachirinakax vasonakap lakapar apxarusaw umapxäna.
  
  Mä juk"a pachatxa, wawanakan jachañanakapakiw qhiparäna.
  
  
  NAYRÏR JALJA
  
  
  Tyler Webb, armas multimillonario, jupax pachpa jan wali, wila wartäwi ukat wali ch"aman jamasat orden qalltañ thakinkäna, jupax jak"apan qunt"atäpkän uka chachanakan ajanunakapat yatxatäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jiwasax pitonesas ukhamäpxtwa. -¿Kuna yatiyäwis jichhürunakanxa?
  
  Janïr khitis arskäna ukhajja, mä ladoruw uñtäna, wiñay cascada sat qoqanakatjja, janipuniw mayjtʼirïkänti, taqe kunas jan tukuskirïnwa. Mä arunjja, machaq jamasat ordenapajj pachpa thaknam sarañapatakiw suytʼäna. Ukampis janiw ukhamäkänti, kuna pachatix wali chuymankipstatäxän uka pachat lup"isax jan apnaqañapataki ukat nayrar sartañapatakix niyaw envidiasiñax jikxatasïna, khititix jan sutinïki uka jaqirux.
  
  Ejército de Estados Unidos markankir Bill Stone sat generalaw uka toqet arsüna. ""Qullu patjjankir uta" uñachtʼäwejj walikïskänwa. Estados Unidos markan utjatap yatiyapxta. Jiwasax amtat amtanakas yatiyapxtanwa, ukat lurawinakasax kunja jach"as uk yatiyapxta. Uraqpachat mä ejercito katuqapxta ukat arsupkta ukhamarjamaw uñstayapxi, ukat" sasaw mä juk"a samart"äna, "nayrïr mistuwijax, Pandora plaga, ukax sarantaskakiwa. Jiwasax movilizar qalltawaytanwa. Jichhax kimsa chiqanakaw uñt"ayasi - Londres, París ukat Los Ángeles -"
  
  "Suyt"apxam" sasaw Nicholas Bell generalax arsüna, jupax uraqpachan jach"a lurañ empresanakat maynïrin dueñopawa, juparux pithianonakax janiw sinti munapkänti. "Akanx naya sapakiw Operación Hogar ukarux uñch"ukiyäta. Kuntï lurawayktan ukajj kunja manqhänsa uk yatiñwa munta" sasa.
  
  Stone generalax pächasïnwa, qhanaw jan arsuñ munkänti ukat chika frase ukan jark"antatäñarux janiw yatintkänti. Tyler Webb jilatajj wali sumaw ukar mantawayäna.
  
  "Amigoja, amigoja" sasaw Bell-ar uñtäna. "Pita jaqinakax janiw khitinakas jakapxäna ukat khitinakas jiwapxäna uka tuqit jan yäqañjam arunak parlapkiti. Kunjamas.Jiwasax movimiento ukanx absoluto poder ukaruw thakhinak jist"arasktanxa, ukat ukax janiw jark"kañäniti. Jan juchani satäkis ukanakax jiwasan jach"anchawisar ch"amanchañatakiw jiwapxani. Ukhamasti, "wali khuyapayasiñampiw amparanakap luqxatäna," ukat ukhamäñapawa.
  
  Webb jupax Bell jupax mä juk"a chuym ch"allxtataw uñnaqäna janïr mä suma chuymamp p"iqip ch"allxtasa. Nayrïr amuyupax aka jaqir jak"achasiñawa, juk"amp jak"achasiñataki. "Nicholas, ¿kunatsa mä juk"a pachax Washington markar jan sarxasma? Bill jupax "uta" ukat Pandora uka proyectonakan arquitectopawa . Jupatï jukʼamp jakʼachasisma ukhajja, inas amtanakar jukʼamp sum yanaptʼchisma" sasa.
  
  Jupan manipulacionapajj walikïskänwa. Nicholas Bell sat qhuru multimillonario construcción ukan irnaqirix p"iqip ch"allxtayäna, chuymacht"atäkaspas ukhama.
  
  Jank"akiw mayni yanapiripax Clifford Bay-Dale, energía jefe ukat jan khitirus gustki uka chachax arup jach"ar aptawayi. "¿Ukat nayax yattwa nayan pachpa proyectojax jutïrin utjani?"
  
  Webb jilatajj mä jukʼa pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Reino Perdido" ukax amigojarux wali muspharkañaw ist"asi, Pandorax suma sarantäwip uñacht"ayki ukhakiw uñacht"äwim uñt"ayapxäma".
  
  "Ukampis ¿galeonanakajat kamsaraksnasa?" Jiskt"ata Miranda Le Brun, jaded petrolero heredera, qhipharux mä chispa de interés uñacht"ayi.
  
  "Nayan pachajanxa". Webb jilatajj jachaqtʼasïnwa. "Jiwasan nuwasiñasatak chʼamachasitamax kusisiñampiw phuqtʼitu. Taqinipuniw urus utjani, juk"amp pisin jakasir pachan jan walt"ayasa, munañanakasan jach"a tukuñap puriñkama. Mä urux taqi ukax Conde de Saint-Germain ukampiw tukuyani" sasa.
  
  Irnaqir masinakapan nayraqatapan interesata uñjatapajja, niya chacha warmi ikthapiñ munañaw utjäna. Jupanakax janiw taqpach amtap yatipkänti. Jupakiw uk yatïna, Tyler Webb jachʼa ukat nanoarmas ukanakat yatxattʼata.
  
  General Stone, jupax akham sänwa, janiw mä juk"a jan wali lurañ amtan magnate markapan katuqañ amtatapatx kusisitax uñch"ukkänti. Ukampirus janiw mä unxtasiwis utjkänti, ukax generalan hierro disciplina ukat mä responsable jaqir ist"añatak wakicht"atapat qhanañchi.
  
  "¿Kunjamarak payïr ukat kimsïr gradonkirinakampix kunasa?" sasaw Webb jilatajj jisktʼäna.
  
  SolDyn ukan jilïr irpiripax Robert Norris sat jilatax akham sänwa: "Kendra Nelson" sasa. "Nayratpach barconkjjayäta. Mä activo payïr grado, ukax mä urux nayrïr gradoruw puriyasispa sasaw suyt"askta".
  
  Webb jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Janipuniw nayrïr grado suxta jila miembronakax utjkaniti".
  
  Norris jilatajj jachaqtʼasirakïnwa. "Yattwa".
  
  Webb chachajj kuntï sañ munkäna uk amuyasïnwa, ukat jan jachaqtʼasiñatakejj wal chʼamachasïna. Amtanakax lurasiwayi, capa capa; intriga ukat insider anatäwix wali askiwa.
  
  -Alex Berdal -sasawa Miranda kullakaxa säna. "Kimsïr Grado".
  
  "Zoe Shears" sasaw Bell jupax saraki. "Nayrïr Grado".
  
  Webb jupax kimsa kutiw aka qhipa frase uñakipañapatak wayt"asiwayi. Jupajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw yaqha sutimp uka listar yaptʼäna. -Lucas Monroe -sasawa säna. "Nayrïr grado. Nayriri."
  
  Taqinipuniw jupar uñch"ukipxäna, inas kunats nayrïr ajllitäñapa sasin jiskt"asipxchïna, inas jupamp kikipäpxañap munapxchïna, ukampis Nicholas Bell jupakiw jan wali arunakampi arsüna.
  
  "¿Kuna diablos jumatakix Monroe sat jaqirux primaria ukham uñt"ayañamaxa?"
  
  Webb chachajj uka jisktʼarojj janiw istʼkänti, ukatwa taqe cuartorojj muspharayäna. "Qhipa agenda ukar sarañäni". Jupax wasitatw cascada ukar uñtäna, mä muspharkañ jayp"u uñacht"ayasa, mä botella de brandy jila chanini, mä laptop Sony, mä pandilla de criminales ukat walja tecnología ukanakat mä aleatorio perdedor ukan jiwatap uñacht"ayasa, ikiñ utapan jach"a pirqa nayraqatan qunt"atäsa -to-wall ventana ukax mä samañ chiqpach jakawi cascada ukampiw warkt"at jamuqjama, musa. Qhip qhipa arknaqatapax Misuri markankir mä q"illu ch"ankha chacha warminïnwa, jan juchani, machaqa, jichhakiw jakäwip qalltasipkäna. Jupa pachpa tʼunjañajj jupatak wali kusiskañapunïspawa.
  
  "¿Kunjamsa fabricajj uttʼayasi?"
  
  Bill Stone jupax wasitat jaysäna, ukax jupan proyectopawa. "Wakicht"atawa ukampis janiw jichhakamax apnaqatäkiti. Yaqhip juk"amp ... delicado ... yänaka ukat personal ukanakax mä jisk"a, ahem, alañ munapxi."
  
  Webb jilatajj akham sänwa: "Kunjamatsa" sasa. -Ukham lurasiñapataki -sasa.
  
  "Ukax nayan máximajawa, tata. Jiwasan jach"a jark"awix imantat uñt"atawa. Grecia markax janiw oraqpachanx juk"amp faciläkiti, kuna medios apnaqañas wakisispa".
  
  -Ukaxa qhanawa. Wali pachaw utji, janïr plaga ch"usawjanakampi nayrar sartañataki. Ukampis Bill, tiempom sum aptʼasim, kunattix "Sarxam" siski uka boton chʼalltʼasaxa, janiw kunas aka Uraqin jarkʼkistaspati" sasa.
  
  -Jichha pachanxa -sasawa Bay-Dale-xa jach"at arsüna, uñnaqapampi sarnaqawipampixa mä jan wali rataru amtayi, mä axsarkañ jan wali jaqiru. "Proyecto Hogar ukan aski lurawinakapamp kusist'apxañäni, ukat uñisirinakasan, jiwasan apnaqatanakasaru, ukat jiwasan yanapirinakas taypins axsarañanak utjayawayki ukanakat kusist'apxañäni".
  
  -Pita jaqinakax purinipxiwa -sasa. Webb jupax wila vino vasop jach"ar aptäna, kunjams ayllunkirinakax veneno ukamp usuchjatäpxäna uka tuqitx irnaqir masinakaparux ukax mä chimpu sañ muni uk sum yatïna. "Jamp'ita".
  
  Jupanakajj umasipkänwa.
  
  Jupanakax mä archivo ukanw mistupxäna.
  
  Webb jilatajj jaljtasipkäna ukhajja, akham sänwa: "Jichhakiw wasitat jikisiñäni" sasa. "Nayrïr chiqpach proyecto ukan oficial uñstayawipar jach"añchañataki. Janïr aka pacharu, taqi juchanakapar katuntkasaxa, ninampiw phichhantañäni" sasa.
  
  Convertir jaqix juparux p"iqip ch"allxtayäna.
  
  -Jiwasan kusisiñasatakix mä pira funeraria -sasa.
  
  Stone jilatajj akham sänwa: "Machaq imperio lurañataki" sasa. "Nayraqataxa nayra yänakaruwa phichhantapxañama. Historiajj uk yatichawayistu" sasa.
  
  Webb chachajj generalan chʼamani amparapampiw amparapamp luqtäna. "Nina naktäwinakax niyaw qalltawayxi, amigo. Ukat janiw jarkʼatäkaspati" sasa.
  
  
  PAY JAQINAKANA
  
  
  Matt Drake jupax nayraqatar qunt"asisaw amparap luqtäna, jan sum yatisa, jiskt"asis, jiwañax wakisispati sasaw lup"ïna.
  
  Komodo jupax mä llamp"u, chhuxriñchjat yä churäna.
  
  Drake jupax wali amuyumpiw uka muxsañcht"äna. Mai kullakajj nayranakap chʼoqtʼasïna. "Kuna? ¿Jumajj niyaw phallañampïski sasin amuyta?
  
  Drake chachajj jan compromiso lurir uñnaqtʼanïnwa. "Janiw yatkti, munasiña. Ukax mä sandwich de tocino ukawa, ukax mä ex pallapalla estadounidense estadounidense ukan luratawa, Washington, DC, Pentágono uksan. ¿Kunjamarak kuna askis akat mistuspasti?"
  
  Karin kullakajj beau-paruw akham säna: "Janiw Yorkshire markanki suma sarnies lurañajj wakiskiti" sasa. "T-vor akanx jupanakarux ukhamarakiw phayañapa. Ukhamarus saraskakim. Yant'apxañani".
  
  Drake jupax t"ant"a mesaruw uchatayna, salsa de filete local ukat mä botella chiqpach HP uka jak"an. -Ukax ukhamakiw... janiw askïkiti -sasa.
  
  -Diosan munañap laykuw -sasawa Dahl chachajj jachʼat arsüna. -Aka manq"añamawa jan ukaxa nayaxa uka maldito kunkakama ch"allt"ä.
  
  Drake chachajja, lakapajj wali chʼamampiw jiljjattatap amuyasïna. Taqi equipo ukar wasitat mayachasiñax wali askiwa, juk"ampirus janiw jank"ak jan walt"äwin uñjasipkänti ukat janirakiw jiwayir operación ukar puriñampïpkänti. Qhipa maranakanx mä jan walt"äwit yaqha jan walt"äwiruw jaltxapxi. Ukampis jichhax... pä semanaw jach"a uñisiripan jiwatapatxa. Diosanakajj walikïskatapwa uñjapjjäna, ukhamatwa irnaqtʼasajj mä qhawqha samartʼapjjañapatakejj wali sum phoqapjjañapäna.
  
  Ukampis chʼamakanakajj janipuniw chuymanakapatsa, amuyunakapat jayankkänti. Mai kullakax saparst"ataw qhiparäna, nayra yaqhip jan wali lurawinakaruw chuym churasïna, ukat Grace kullakax sum jakasiñapatakiw taqpach llakisïna, uka tawaqurux kunapachas kutt"ayañat sipans juk"amp manükaspas ukhama. Ukham sinti llakisiñax kutt"anxiwa, kunayman pachanakanx taqiniruw t"aqhisiyawayi, kunatix jichhak chhaqhat munat masinakapat amtayasipxi . Chiqans Drake ukat taqiniw mä juk"a juchañchasipxäna, Ben Blake jan ukax Romero jan ukax Jonathan Gates ukanakat urunak jan lup"ipxatapata. Mä qhispiri jaqin jakäwipax janipuniw faciläkänti.
  
  Drake jupax mä juk"a sandwich apt"asiwayi, tocino crujiente ukat salsa marrón ukamp sawurasa. Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Janiw jan walïkiti. "Janiw kuna jan walïkisa."
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Chiqpach Yorkshire markankir jaqet istʼasajj wali jachʼañchäwiwa" sasa.
  
  Komodo jupax mä bandeja sándwiches ukat botellas de agua ukanakaw lakirawayi, ukax nayrïr manq"äwipawa, niya jan atipjañjam machaq sede central ukan. Machaq Secretario de Defensa - Robert Price - jupan churata mä jach"a, suma wakicht"at oficina Pentágono uksanx chiqpachapuniw kunatix jupanakax munapki uka pachana. SPEAR equipo ukax bombardeo, ataque, usuchjata ukat t"unjatawa. Pä semanaw waliptawayta ukat amukiw machaq rutinajan ins and outs ukanakat yatxatañax janiw mä bálsamo samarañakïkänti, jan ukasti qullañatakix wali wakiskirïnwa.
  
  Chiqansa, uka equipox janiw phuqhaskänti. Janiw Alicia Miles kullakampejj jan walïkiti. Drake jupax jan utjatapatx taqi jaqinakatakix jan walt"ayiriwa sasaw uñjäna - janiw kuna kasta jaqis ukhamakiti, jan ukasti, kunatix janiw kunapachas juk"amp juk"ampi, janipuniw llakiskänti, janirakiw mä jach"a, suma usuchjat thakhit jithiqtkänti pacha, chhaqtäwi ukat circunstancias ukanakar katjañataki.
  
  Kunapachatï ukham lurasiñapäkäna uka horasajj jakʼachasiskänwa, ukat kuna jan walinakatï uka particular explosión nuclear ukan jan waltʼäwinakapajj taqeniruw qʼañuchañapäna.
  
  Drakex sandwich tukuyasax May tuqir kutt"awayxäna, wasitat mä juk"a interesap sartayañ yant"äna. "¿Grace tuqit kuna yatiyäwis utji?"
  
  "Jichhakamax janiw kunas utjkiti." Mä jan uñt"at 17 marani waynaruw Mai jupax mä axsarkañ katuntat jaqit qhispiyawayi, jichhüruw jawillt"ata, yatxatirinakamp jikisiñataki. Inas nayra sarnaqäwipat kuns allsupxchïna. Drake chachajj ukham suytʼäna. Mai kullakax Grace kullakaruw sarañ munäna, ukampis wawax independiente, colerata ukat qhipakamaw uñjata, sapak sarañapatakiw ch"amanchäna . Nayra sarnaqäwipan ukhamarak jutïr pachan mä chimpunïnwa, jilsuñapataki ukat nayrar sartañapataki.
  
  ¿Kunas yaqhax jumarux llakisiyaski, Mai, jupax jiskt"añ munäna. Taqi kunatix yatkän ukax Maix mä jaqir jiwayatapat iyawsäna, jupax mä chikat Triada ukan irnaqäna, ukat uka amtatax juparux ch"iyjaskänwa. Khitinakatix walja kutiw jan kuns lurañjamäki ukanakat juchañchatäpkaspas ukham amuyasipkäna ukanakan arunakaparjama: Taqi jakäwiman juchañchapxita.
  
  Niyakejjay jan jukʼamp yatiyäwinakajj yatiyasjjchïnjja, ukat amigapan ajanupat amuytʼasajja, janiw kunas jukʼamp utjkaspänti, ukatwa Drake chachajj jukʼamp kusiskañ amuyunakaruw amuyunakap mayjtʼayäna. Hayden Jay, Wila Rey ukamp qhipa ch"axwäwin usuchjata, wali qullatäxänwa, jichhax taqpach ch"amaparuw kutt"awayxäna, mä juk"a usuchjatäkchïnsa. Mä jach"a amtawix jank"akiw waliptawayi, jichhax jupan jak"apankiwa - hawaiano qullu Mano Kinimaka. Sapa amparaparu mä sándwich apt"ata ukhamaraki irnaqir masinakaparu uñkatasa, Kinimakaxa janiwa t"ant"ata salsa mistutapa amuyaskänti. Ukampis Mano sat chachajj jan waltʼäwinakar yatintatawa.
  
  Jach"a cuarto qhipäxanxa, Smith jupax pirqaruw qunt"asïna, ajanupanx mä cáustico uñnaqaw uñacht"ayasïna. Drake chachajj uka jaqerojj sum uñtʼäna, ukat ukajj janiw jan walin uñjasitap sañ munkänti; ukax Smith chachan markapan taqi kunas walikïskatap uñacht"ayäna, ukat mä Conejito de Pascua samkatapsa sañ munarakispawa.
  
  Hayden, jupanakan jach"a tamapan p"iqinchiripat wasitat utt"ayata, jupax asamblea ukarux ordenar jawsatayna. "Taqini suma samart"apxañamataki suyt"askta, kunattix akapachankir saxranakax janiw jaya pachax jan kuns lurapkaniti, ukat machaq jan walt"äwinakan qalltatapax niyaw uñjasktanxa. Jichhürunakanx janiw jiwasamp chikäkiti Yorges - "trajes" ukanakax janiw Pentágono ukan pasaje ukax nayrir lunthata rusa ukat katuntat jaqir churañ munapkiti - ukat Lauren, jupax Mano ukan mä misión ukar katuqawayi, ukat yaqha tuqitx juk"amp qhanañcht"añäni pacha."
  
  "Kunata?" sasaw Smith jilatajj sarcasmo ukham jisktʼäna. -¿Kunatsa jichhaxa jani?
  
  Hayden chachan nayranakapajj wali jachʼaruw tukuwayjjäna. "Kunalaykutix kuna lurawinaktix jiwasatak luraski ukax mä juk"a ch"amawa, ukat janitix kunas jutkaspa ukhax janiw yatiyatäkaniti".
  
  Smith jilatajj mä akatjamat lakap jistʼantäna. Kinimakax kunkap q"umachasïna. "Jumax amukt"añax wali askiwa, Smith. Nayas janiw kuntï jupajj sañ munkäna uk yatkti" sasa.
  
  Smith jilatajj jan creyipkaspas ukham uñnaqäna. Hayden jupax saskakiwa: "Coyote chachan qhip qhipa jiwatapatxa, taqi kunatix Reyin Wila Vengación ukax jiwasatak ukhamarak familianakasar jan walt"ayañatak utjkän ukax pasawayxiw sasaw amuyapxta. Nayax amuyta, machaq pacha sañjamawa, machaq qalltawi ukhamaraki. Jichhax janïr Coyote ukar ch"amanchañkamax Drake ukat May jupanakax Rusia markaruw sarapxäna, jilpachax Zoe kullakax utaparuw sarapxäna".
  
  "Loco awicha" sasaw Kinimakax säna.
  
  Drake jilatajj akham sarakïnwa: "Rusia markan wali suma futbol anatiri.
  
  Hayden jilatajj mä samsuñwa aptʼasïna. "Kunapachatix 9 t"aqa ukat Coyote ukan identidad ukanakat jikxatatanakapat sipansa, jupanakax aka warmin tesoropat juk"amp contrabando ukamp apsuñaw sasaw churapxitu. Ukanx reliquias ukat artefactos ukanakaw utjäna, ukanakx janiw jichhakamax uñt"añjamäkiti, ukatsti mä expediente ukanx cruzados, chhaqhat reino ukat aka machaq tama, pithios ukanakan imantat tesoros ukanakat yatiyawinakaw utjäna. Zoyax niya taqi kunat walja yatiyäwinaksa ukat qʼañunaksa apthapispa ukhamawa, ukat jukʼamp jan wali irnaqäwinakapax jutïr maranakatakix equipojatakix wali suma askinakwa apanini" sasa.
  
  "¿Kuna creyiñjam amenazanakas utjistu?" Smith jilatajj Hayden jilatarojj kunatï cheqäki ukar puriñapatak chʼamachasiskaspa ukhamwa jisktʼäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Taqeniw confiykañäpjje" sasa. "Sociedad Thule tuqitx walja yatiyawinak apthapipxta, ukhamat pä yatxatirinakarux mä phaxsi jan ch"am tukupxañapataki. Jan waltʼäwejja, kawkïris jukʼamp sum uñjañasajj wakisi uk amtañawa" sasa.
  
  "Sociedad Thule"?, sasaw Kinimakax jiskt'äna.
  
  "Alemaniankir ocultismo grupo ukat secreto sociedad ukanakax Partido Nazi ukankapxi. Jupanakan nayra unidad de investigación de mito, jumatix munsta ukhaxa. Jupanakax griego leyendat mä mítico markan sutipamp sutinchatäpxarakïnwa ukatx millones de Reichsmarks ukat jan jakt"kay jakäwinakaw Atlantis, Mu, Hiperbórea ukat yaqha chhaqhat civilización ukanakar thaqhañatak sarnaqapxi, jupanakax amuyapxiw arya raza ukan uñstawip utjayaspa . Ukan chikancht"asirinakarux Rudolf Hess, Hans Frank, Göring, Himmler ukat inas Hitler ukham jaqinakaw ukankapxatayna".
  
  Hawai markankir jaqix nayrapan puentep ch"allxtayäna. "Chhaqhat reinonakapat wali amuyumpiw uñjapjjäna sasaw amuyta" sasa.
  
  "Jupanakax ariano uñstawiparux juk"amp askit uñjapxäna. Ukampis ¿jupanakax jichhüruti jan ukax qharüruti aka chiqanx jukʼamp jan waltʼayasipxi? Nayajj janiw ukhamäkiti sasaw amuyta" sasa.
  
  Dahl chachajj sillupanwa mayjtʼasïna. "Nayax amuyta, jumax juk"ampiw aka tuqitx ina ch"usat especulación ukanak utjtamxa".
  
  Drake jilatajj amparap aytäna. "Reina inglés arunxa, "kawkïris?"
  
  Dahl jupax filanakapanx ñik"utap ch"uqt"asïna. "¿Kunapachas reinajj maldecido Yorkshire markat jutäna?"
  
  "Kunapachatix warmimax Washington markar jutkän ukjatpachaw arum paqar jan ikirïtam ukat jawq"jañ waynaruw tukuyapxtamxa".
  
  Dahl jupax Drake juparux walpun arsüna. "¡Janiw amuykti kunas jumatakix aka tuqitxa!"
  
  -Ukhamajj janiw arsktati -sasa.
  
  Dahl jupax kisunakap ch"allxtayasïna. Hayden jilatajj uka taypinkänwa. "Pani jisktʼanakan qhanañchäwipajj jïsawa. Jiwasax pithianonakaruw juk"amp askit uñjtanxa. Chiqansa, aka qhipa urunakan yaqha jan waltʼäwinakat sipansa jukʼamp jachʼawa" sasa.
  
  Ukax Drake-rux doble toma lurañapatakiw yanapt"äna. " Kuna? Kunata? "
  
  "Jach"a anatirinakaruw jawst"apxi ukx yatipxtwa. Jupanakax mä suti uñstayañatakiw ch"amachasipxi. Janiw jamasat imañ munkiti. Jupanakax machaq generación ukhamawa, chiqpach terrorismo ukan uñnaqapawa, jupanakax janiw mä maskara qhipäxan imantasiñ munapkiti. Ukampis janiw jupanakax terroristas per se ukham iyawsapkti, jupanakax ch"amamp manq"at awtjataw jikxatasipxi, uraqpachar muyuntañapatak ch"akhanak jaquntañ amtampiw lurapxi. Ukx Zoe kullakax qillqatanakapat apthapipxta ukat red ukan jan iyawsat jan ukax contratat mercenarios ukanakar jiskt"atapat apthapipxta. Jiwasax yattanwa jupanakax jan tukuskir qullqinipxiwa, recursos a nivel estatal ukat apalancamiento ukanak uñt"ayañax janiw kunapachas uñjktanti, Kovalenko ukampis ukhamaraki. Jiwasax yattanwa jupanakax Pandora leyenda ukar yatxatapxi, ukhamakipans kunjamas, ukax amuyañakiw wakisispa. Inas taqi ukanakax aka "taqi pachan jach"a misterio" ukar puriychispa" sasa.
  
  "Ukax janiw jupanakarux juk"amp jan walt"ayañapatak tukuykiti, jiwasan listasan jutir qutu loco jaqinakat sipansa", sasaw Mai jupax llamp"u chuymamp säna.
  
  Hayden jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Qharürux "chiqaw sasma" sasaw siristxa, ukampis ukapachax... akaxa." Pʼeqep jiskʼachasajj jan yaqha arumpiw televisionan pantallapan controladorap liwjjatäna.
  
  Drake jupax canal Fox ukan mä yatiyäw uñjäna, ukax Centroamérica uksan mä jisk"a sapak markan kunatix luraskäna ukanak uñt"ayäna. Mä urunxa, jukʼa jaqinakatxa sapa patakatxa 90 jaqinakaw venenompi qullatäpxäna. Chacha, warmi, wawanaka. Taqinipuniw mä kasta jach"a phunchhäwin ukankapxatayna, taqiniw uka jiwayir liquido manq"antasax mä qawqha minutonakan jiwapxatayna.
  
  Ukajj tukuyjjäna ukhajja, Drake jilatajj Hayden jilataruw uñtäna. "Ukax wali axsarañawa, ukampis janiw uñjkti kunjams ukax jiwasan jamasat organizacionasax akapach apnaqañ yant"atapampix mayakïpacha. ¿Jiwatanakat maynïrejj Pitia sat jaqëpachänti? ¿Utapan kunsa jikjjatapjjpachäna?"
  
  Hayden kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Janiwa. Pita sat jaqinakax uka jiwayatanakat juchanïpxtwa sasaw sapxäna" sasa.
  
  Drake chachajj janiw kuns arskänti. Uka cuarto uñkatasinjja, mayni equiponkirinakajj ukhamarakiw jan creyiñjam amuyasipjjäna sasaw jupar yatiyäna.
  
  -¿Kuna amtampisa? sasaw Dahl chachajj jisktʼäna. "¿Ukham jiwayatäsajj ¿kunsa jikjjatapjjaspäna?"
  
  Hayden jilatajj amukiw akham säna: "Notorio" sasa. "Jiwañjam estado. Kuntï amtapkäna ukat kawkïr manqharus chʼalljjtapjjañapäna ukajj qhanaw qhanañchasïna. Janiw yatipkti markachirinakati jan ukax yaqha markankirinaka, ukampis jichhax taqpach uñjatäxiwa. Uk uñjasa ukat walja markanakan jan waltʼäwinakap uñjasajj jankʼakiw Pitia sat barcojj oraqpachan nayrïr uñisiripäjjäna" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ukat jupanakajj niyaw mä ejercitonïpjje" sasa. "Dios, akax qalltañ uñacht"äwipächi ukhaxa, ¿kunjamsa nayrïr uñacht"äwipax?"
  
  Hayden jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ukat, achikt"asi jiskt"awi, jupanakan qhipa?"
  
  "Warmi". Dahl chachajj TVn pantallap uñchʼukiskäna. "Wawanaka. Uka laykux taqiniruw tukjañäni. Ukat khitinakatï organizacionapan mä qʼañuskir uñnaqanïpki ukanakas utjarakiwa" sasa.
  
  Drakex wasitat arup jikxatäna. "Jiwasax lurañäni".
  
  Hayden jilatajj televisor jistʼantasaw mä botellat umamp umtʼasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Pita sat jaqenakajj oraqpachan jan waltʼayiriwa" sasa. "Janiw escalapsa ni cheqpach jakhüwinakapsa yatipkti. Ukatakejj Drake, Alicia ukat machaq equipopar chʼamachasiñasatak jawstʼañam munta" sasa.
  
  Drakex mä jach"a kusisiñaw jikxatasïna ukampis janiw uñacht"aykänti. "Alicia, Crouch ukat jupanakan equipopax jichhakiw mä pila azteca quri jikxatapxi, chikat Vegas ukat África uksan t"unjasa. Janiw nayax ukham lurañatakix wakicht"atäpkaniti" sasa.
  
  -¿Kunas ukhama? sasaw Hayden jilatajj ukham säna. "Aliciax kuna lurañatakis wakicht"ataw jikxatasi ukat ukax jach"a jach"a tukutapax wakicht"atäpxañapawa sañ muni. Inas jan jawsatäpkchiti, ukampis Crouch, Drake jupanakamp aruskipt"añamawa. Ukat Alicia kullakax ukham luraraki. Jupanakarux suyt"añaruw uchañama. Ukax sañjamawa - jupanakax jumanakan lurañ munapxañamawa".
  
  -Maldita bueno punto -sasawa Smith-ax jach"at arsüna. -Nayax yatxatwa, janiw Miles-an jan wali tuqinx jikxatasiñ munkti.
  
  Drake ukat May jupanakax uñkatasiñanak mayjt"ayapxäna. "Jan wali chiqawa" sasaw säna, ukat Mai kullakax akham sasaw chhuxriñchjasïna. -Nayaxa mä jawsaña lurä -sasa.
  
  Hayden kullakajj akham sänwa: "Janiräkipanwa mä jukʼampi" säna, qʼellur uñtat ñikʼutanakapajj wali chʼamampiw muyuntäna, kunattejj mä chʼamañchtʼkir amtampiw cuerpopar phoqantatäkaspas ukham amuyasïna. "Janiw uñtʼatäñapäkiti, jan ukasti mayamp mayamp arsuñaw wakisi. Nayax waliptaskayäta ukat jilpach mayninakax Coyote ukamp jisk"a torneopan anatapkäna ukhax Jonathan jupax siskän ukat yaqhipax amuyujanx uñstaskakiwa. Kunatï nayajj amuykta ukajj wali wakiskirïspawa" sasa.
  
  Nayrir secretario de defensa ukan sutip arsutapatxa - jiwayat amigopa ukhamarak suma yanapt"iripa, uka equipox amuyt"asiwayiwa, Drake jupax juk"ampirus. Aka pachanx chiqpach amigo jikxatañax ch"amapunïnwa, janirakiw mä atiniskañ funcionario jikxatañax ch"amäkänti, ukampis Jonathan Gates jupax panpachaniw sasaw uñacht"ayäna. Jonatanajj jamasat sajjranakapar imaskäna, ukampis ¿khitis jan imtʼirïna? Uka pisinkir jaqin warmipax Wila Rey ukan jiwayataw uñjasiwayi, Drake LANCE campaña qalltawinxa, ukatx pachpa chachax Kovalenko chachan jaqinakapampiw jiwayat uñjasiwayi, kunapachatix machaq jaqir katuqañ qalltäna. Yaqhipanakax mä campaña presidencial utjaspa sasaw jisk"at arsupxäna.
  
  -¿Kunas ukaxa? Kinimakax Drake-n samkaparux p"akintawayi.
  
  "¿Bill Stone sat generalat amtastati? ¿Khiti jaqitix jiwasanak contra sayt"askäna taqi Diosanakan Sepultura sagapanxa? Jupax EE.UU. ukatakik sepulturanak katuqañ munäna, jan ukax inas jupa pachpataki, ukat chiqpachans Casa Blanca ukan yanapt"ap katuqarakïna".
  
  Dahl chachajj amukiw akham säna: "Amtastwa" sasa.
  
  "Walikiwa, suerteniw amtapajj janiw sum phoqkänti, ukampis kunatsa jupat Jonatanarux jarkʼaqäna. Jonathan jupax akham sänwa: "Bill Stone jupax kunarus mantawayiwa, kunayman manqhankiwa" Mä imantat agenda.Jupax Lauren Fox juparuw kuntix uk yatxatañapatak mayitayna, ukatx amuyunakap mayjt"ayatayna... propiedad ukan askipataki, nayax amuyta Stone jupax juk"amp jan wali kasta irpiriwa " P"iqip ch"allxtayäna, "Khititix jaqinakax jupanakan anatt"añanakapawa ukat jupar manüpxiwa sasin iyawski. Akapachax jupan anatt"añ tablapawa".
  
  May jilatajj akham sänwa: "Janiw jupa sapaki ukankiti.
  
  "Iyawsaña. Ukampis jichhakamax jupakiw radarasax utji. Yaqhax utjarakiwa. Jonathan chachajj Lauren jilatarojj jamasat kuns yatiyäna, Jonathan jiwatapatjja, Mano jilatampiw yatiyäna. Gobiernojj Stone chachan mayitapar janiw sasaw säna sasaw yatïna".
  
  Jichhax Smith chachan ajanupas dibujatänwa, sapa kuti ñik"ut ch"uqt"asitapax ch"axwañampiw lantintatäna. "Ukampis ukax akham sañ muni..."
  
  "Jïsa. Aka qalax Casa Blanca ukarux janiw yäqkänti ukat jan yatkasaw uka sepulturanakar saräna. Sapaki ukat contratat jaqinakamp chika. ¿Kunatsa ukham jachʼa jan waltʼäwimpi nayrar sartañ munaskakpachäna?"
  
  Kinimaka arsüna. "Jumanakax Reino Unido markan qunt"asipkäyät ukhax Smith ukat nayax mä misión jiwasanakan lurapxta".
  
  Drakex uka jaqirux mä juk"a jachaqt"asïna. "¿Reino Unido markan lounging luraña?"
  
  "Vallenakan sarnaqir jaqi. Mä kusistʼañ feria ukar visittʼaña. Hotelanak t"unjaña. Janiw kunas wakiskiti. Nayra sede centralajax mä equipo ukanw mantawayi, jupanakax pithios ukanakatakiw irnaqapxi sasaw amuyapxta. Mä chachapax Jonathanan computadorapat taqi kunatix general Stone ukamp chikt"atäki ukanak apsuñ munapxta sasaw sapxitäna. Taqini."
  
  Jichhax Drake jupax doble toma luratayna. "¿Pytia? ¿Kunsa Stone generalat munapjjaspäna?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Uka jisktʼawa" sasa. "Ukat mä qawqha p"iqinchirinakat mayniw tama taypin utjistu, Mano-n jan sinti qhuru chuymanïkchisa".
  
  Kinimakax phinq"asisaw chhuxriñchjasïna. Jilïr jaqëkasas kimsa marani wawar uñtasit jan amuytʼasir jaqënwa.
  
  Smith jilatajj jupar arjjatañatakiw jutäna. "Kuntï lurañajäkäna uk lurapjjayätwa. Ninampiw yatiyawinak katuqapxta, ¿kunas juk"amp munapxta?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jukʼamp yatjjatañataki" sasa. "Mayamp mä ch"am jikxatapxäta ukhax nayax muntwa uka jaqinakax akan apanipxañapa ukat sum jiskt"asipxañapa. Aka uraqpachan jan walt"awix juk"amp jan waliw uñjasispa ukat p"inqachañjamaw yatiyawinak pist"apxta".
  
  Drake chachajj llampʼu chuymampiw akham säna: "Chiqpachansa, jila partejj janiw kuna cheqpach kuns lurapkiti. Janiw kunas jiwasatakix utjkiti" sasa.
  
  Hayden kullakajj jaysañatakejj lakap jistʼarasïna, ukampis oficinapan punkupajj jistʼarasïna ukat Lauren Fox kullakajj mantawayjjänwa. Taqi nayranakaw jupar uñtapxäna.
  
  Jupax jupanakarux mä jachaqt"asiw churäna, ukax janiw nayranakap llamkt"känti. Ukat akham sarakïnwa: "Suma jan ukajj jan wali, mä amtaw utjistu" sasa.
  
  
  KIMSA JALJA
  
  
  Lauren Fox jupax SPEAR equipo nayraqatan sayt"asiwayi, janiw mä phuqhat miembro sañ munkänti ukat kuns infiernos ukan luraski sasaw jiskt"asirakïna. Janïr aka chachax Nueva York markan jupar atacañkamaxa, janïr jan amuyt"asis norcoreano terrorista ukar mantañapataki, janïr Jonathan Gates ukar uñt"kasaxa, jupax mä escolta 2.000 dólares sapa horax wali askiwa, ukat colgar ukax janiw mä ordinario jawsañat sipans juk"ampïkänti imilla. Uka tiemponjja, jubilat mä prostituta warmin jakʼapanwa jakasïna, jupajj jan tukuskir yatiñan ewjjtʼanak churañwa amtäna. Jupajj jan kun imtʼasiri, callenakar sarañ munirïnwa, jankʼak amuytʼirïnwa ukat pʼeqe chʼamanïrakïnwa. Jupatakejj perdón mayisiñajj chʼamakïnwa. Mä qawqha qarita uywañ familianakan jilsuñajj jumaruw ukham luraspa.
  
  ¿Kunsa nayajj akan luraskta?, sasaw mayamp amuytʼasïna.
  
  Ukampis uka jisktʼarojj niyaw amuyupan tʼijtjjäna.
  
  Jonathan Gates sat chachajj akham sasaw amuyäna. Jonathan laykuw akanktxa, kunapachatï cargopar jan waltʼayaspa ukhaxa, secretariox suma chuymanïtap uñachtʼayäna; yanaptʼäna ukat kunapachatï jan waltʼäwinakajj jan lurañapäkäna uk uñachtʼayäna ukhajja, juparuw jaktʼarakïna. Ukat mä thaknam mistuñsa churarakïna. Jan ukax mä juk"a seguro thakhi.
  
  Jichhajj janiw ukham amuyasjjänti.
  
  Hayden jilatajj nayrïr kutiw jupar jakʼachasïna, amparanakap luqjjatasaw jan sum amuytʼasirïkaspas ukham amuyasïna. "Umaña? Café umtʼapjjtwa" sasa.
  
  Dahl chachajj uma botella aptʼasisaw akham säna: "Jupanakajj cafeína sat qollajj taqe jucharar uñtasitaw utji" sasa. "Akana. Katjapxam" sasa.
  
  Drakex mä juk"a samart"äna, FBI ukan tazap lakapar apantäna. -¿Jucharakïtati?
  
  "Jïsa". Uka sueco jaqix p"iqip ch"allxtayäna. "¿Yorkshire markar alay toqenkir qʼoma uma aljasipjjpachati?"
  
  Drakex wali jach"at arsüna. "Chiqansa, Diosan markapatakiw askichäna. Ukampis instantáneo café tazanakampiw kusisiñax wali chʼamachasipxta" sasa.
  
  Dahl jupax p"iqip ch"allxtayäna. "Paganonaka".
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Ukat kusisita -sasa.
  
  Lauren kullakajj uma botellapat mä jukʼa umtʼasïna, ukat wali suma sawutapat yuspärasa. Mesa pʼeqeruw qontʼasïna, taqe nayranakaw jupar uñchʼukïna, janiw ajjsarañat uñjkänti, jan ukasti Jonatanajj qhep qhepa mayitap phoqañ yanaptʼaspa sasaw amuyäna.
  
  -General Stone -sasawa jupax säna. "Aka bastardo ukarux pä kutiw uñjta ukat janiw iyaw siskti jupax suyt"itu. Ukampis nayax sapa kutiw wali amuyumpi, jan axsaras ukat profesional ukhamätwa. Inas amtasta, mä kutix Stone jilatax nayat pächaschispa sasaw amuyapxta. Ukampis janiw ukhamäkiti. Nayrïr tantachäwijajj janiw sum yatiskänti, wali amuyumpiw tantachasipjjta-" Nayra sarnaqäwinakat amtasïna. Bill Stone sat chachajja, mä jila alani hotelan payïr pisopan utjki uka suite ukan tantachtʼasiñapatakiw mayïna, sapakiw puripjjäna ukat niya larusiñatakjam disfrazataw puripjjäna. Uka horasanjja, uka generalajj janiw cheqpach amtanakap yatkänti, uk yatïna. Amuki, suma chuymani, niya phinq"asiriwa, Stone jupax Nightshade juparux mä sesión mayitayna. Jupax llamp"u chuymampiw uñjäna, wali amuyumpiw uñjäna, ukat jan tukuskir amuyumpiw uñjäna, ch"amaka cuarto ukan jakäwipat axsarasa, ukampis uk uñjañ amtäna.
  
  Mä chuyman jaqitakix Stone jupax q"ala suma uñnaqt"anïnwa. Jïsa, purakapax mä juk"a ch"allxtataw jikxatasïna, pecs ukax jan tukuskirïnwa, jïsa, jupax wali axsarkañ p"iqin especímen ukhamänwa, ukampis kasta irnaqatapampixa, urut ururux juk"amp jan waliw jikxatasïna. Ukat janiw llamktʼañap munkänti. Mä juk"a pachax janiw amparanakapampix ukhamäkiti. Nayraqatax chivo, ukatx jark"awinaka. Akax ejercitot jutir jaqiwa, jupax sapa uru jakawipan contrario experienciap munäna, mä rol reversión. Clavos, esposas ukat soga ukanakamp yanapt"asisaw juparux sum uñjäna, ukat antutatäñapatakiw achikt"asïna. Ukapachas janiw munkänti, jupan jan wali arunakap uñacht"ayasa, jach"a jach"a tukuñap uñacht"ayasa. Mä phinq"asir jaqit mä jach"a jach"a tukur boor ukar kimsa tunk minutos ukat juk"ampirus. Stone juparux gustänwa, tukuyarux juk"amp mayitayna.
  
  Ukampis janiw ukhamäkiti. Nayrïr sesión ukax tukusxiwa. Ukham apelacionajj jan jarkʼataw payïr apelación mayiñar puriyäna. Stone jupax aka kutix janiw sum amuyt"askänti, oficinapat mä cuadra ukch"a jayaruw mä hotelan jikisïna ukat chiqpachans sesión ukax sarantaskäna ukhax jawsatanakaparuw jaysäna. Uka jaqin jach"a jach"a tukutapax qhant"awayiwa, qhana jach"a kankaña ukat jupa pachpa uñt"asiwipax mä escalera evolutiva ukan jilïr jaqiwa - mä arknaqir uywa.
  
  Lauren kullakajj chuym ustʼayañ munasaw wali chʼamampi chintʼäna, ukampis Stone chachajj uka llakinak katoqäna, jukʼampwa mayisïna. Chiqansa, qawqha jayarusa sarañapatakix mä límite ukaw utjäna, ukat janiw uka conquistanak wali amuyump t"unjañ munkänti, ukhamax diamante choker ukax janiw sinti ch"amakt"känti, saran envolturax lakapanx jisk"a p"iyanakanïnwa, ukat nueces molinonakax " nivel promedio" ukar uñt'ayatäpxänwa.
  
  Payïr sesión ukax tukuyäna, Stone jupax jayp"u kimsïr jawsataparuw jaysäna, llakisiñax mä akatjamat ajanupanx kusisiñampiw mistu, ukat akax nayrïr chiqpach lurawiw irnaqawipanxa. Chiqpachansa jupatakikiw kuns munirïna, ukat jupan ukankatapat jan yäqasaw arsüna.
  
  Jichhax jayp"u tuqit yatiyawinak jaytasax -ukax Smith-an uñnaqapat yatïna, mä jach"a llakiw sasaw uka tamarux jank"ak jikxatatanakapat yatiyäna.
  
  "Qhipa arumax "compañeroparuw" iwxt"itu, Nicholas Bell sat chacharuw uñt"ayitu, nayax amuyta, kunjamatix Gates jupax sapa mayni aruskipäwinakanx panpacha sutimp uñt"ayawayi. Normalmente nayax janiw munkiriskayätti, ukampis niyakixay Stone jupax mä kutit sipans juk"amp kuti aka jaqirux "socio" sasin arsuwaychixa, uka jaqimp uñt"asiñax wali askïspawa sasaw amuyasta" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Mä masijj walja amuyunak sañ munaspa" sasa. "¿Kuntï jupajj sañ munkäna uk sum amuytʼasmati?"
  
  "Walikiwa, jupax janiw bisexual ukhamäkiti ukat janirakiw sinti amigökaspas ukhamäkänti. Kunatï qheparki ukajja, mä negociantewa, jupaw jiwasatak irnaqtʼi" sasa.
  
  "¿Kunapachas aka Campanax jumar uñjañ muni?"
  
  -Miércoles jayp"u tuqiru.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ak sañjja, uñisiñajawa, ukampis Lauren, wali ajjsarkañjamaw istʼasi" sasa.
  
  -Nayaxa pä jaqiruwa kusisiyawayta -sasa.
  
  Mä juk"a pachax samarañaw utjäna, Smith-arux lakap ch"akhuñapataki ukat Drake-rux Alicia-n jan jark"at arsutap suyt"añapatakiw jaytawayi, janïr amtkasax janiw cuartonkkänti. Kunjamsa maynir ukat costumbrenakapatsa jan chiqpachapuni jan faltkayätaxa, jakäwimat mistuñapkamaxa, wali muspharkañawa.
  
  Jupax zona ukar kutt"awayxäna. "Janiw nayax ukham sañ munkti, munasiña. Mä jaqit parlasktanwa, inas pä jan wali jaqinakat parlasktanxa, jupanakax pithianonakax uñch"ukipxaspaw. ¿Qhawqha jan walinaksa aptʼasisma?"
  
  "Nueva York markan yuritayna ukat jilsuwayta". Lauren kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. "Nayax sapa kutiw ukax mä límite ukar puriñkama."
  
  Kinimakax akham sasaw amuyt"ayäna: "Jumanakarux paniniruw arktapxsma. -Jak"achasipxam -sasa.
  
  -Janiwa wakiskiti -sasa. Lauren kullakajj amparanakap aytäna. "Jonatanatakiw ukham lurta, kunjamtï jumanakataki lurkta ukhama. Stone ukax q"añuchatächi ukhax nayax jaqinak nayraqatan uka bastardo ukar uñt"ayañ munta. Taqi maldecit juchanakapat. Ukat aka campanaxa? Stone jupax kimsa kutiw jupamp aruskipt"awayi, qhipa arumax taqpach rol ukankapxta. Mä kutejja, Stone jilatan jiñchuparusa teléfono uchañaw wakisïna, kunattejj esposanakajj wali chʼamaktʼatäjjänwa" sasa.
  
  Smith chachan chinupax qhiparuxa pamparuw llamkt"äna. -Ay Diosay -sasa. ¿Jumax nayan amigajaxätati?
  
  Drakex wali jach"at arsüna. "Jïsa sañamawa. Ukhamatwa autocorrección ukar juchañchañ yaqha kusistʼañanakat jithiqtayaspa" sasa.
  
  Lauren kullakajj akham saskakïnwa: "Taqe ukanakas utjkchïnjja. "Sstone ukax nayamp chika ejercito anatt"askakiwa. Jupajj janiw phenqʼasirïkiti. Janiw arrepentisiñas utjkiti. Ina chʼusat yaqha thakiru irpjjaspäna ukhajja, ukham jaqejj jankʼakiw psicópata ukar tukuspäna . Jupajj janiw yaqha conciencianïkiti, kunjamtï uñachtʼayañ munki uka concienciat sipansa" sasa.
  
  "Taqi kunas walikïskiwa". Hayden chachajj mä uñkatasaw uka equipon kunjamsa jikjjatasïna uk amuyäna. "Stone ukat Bell jupanakax kuns imantapxaspa ukhamaw amuyasi. Lauren chachan sarnaqäwiparjam sarnaqañamatakiw iwxtʼsma, ukat jan amuytʼasiñamawa. Jupajj lurañap phoqañapawa. Aka equiponkir mayninakatakis ukhamarakiw lurapjjerïta" sasa.
  
  Drakex jank"akiw p"iqip ch"allxtayäna. Hayden jupax p"iqiparuw clavomp ch"allt"äna - janiw kunäkänti Lauren jupax mayninakat sipan mä juk"a mayjt"at yatiyawinak katuqatapax - Jonathan jupax SPEAR ukan chikanchasiñapatakiw mä amtampiw lurawayi, ukat jichhax, jupax jupan tukusiñap katxaruwayi.
  
  Uka arsuwinakax qalltawayxän ukhax Kinimakin teléfonopax ist"asïna. Jupax jank"akiw pantalla uñkatasïna ukat ñik"utap ch"uqt"asïna.
  
  -Maldita, Los Ángeles markankir agente Collins ukawa -sasawa jach"at arsüna. Claire Collins jupax nayrïr clasen agente FBI ukan irnaqiriwa, jupax jichhakiw mä uraqpachan terrorista ukan mä amtar uñt"ayañ yanapt"awayi, ukax mafia serbia ukan uñt"ayatawa, ukatx Kinimaki kullakaruw Wila Rey ukan jaqinakan amparapat qhispiyawayaraki. "¿Kuna diablos jichhajj munpachäna?"
  
  
  PUSI JALJA
  
  
  Claire Collins kullakax wali ch"ama, negocios ukham arsüna, janiw kuna jark"awinakas ni yatiyawinakas p"akintkänti. Kinimakax parlanteruw uchatayna ukat kuntï siskäna uk cuartoruw istʼayäna.
  
  "Mano, nayraqat yatiyapxäma. Kullakamax Washington markaruw saraski, purakapax ninamp azufrempiw phuqt"ata. Jupax janiw jark"aqasiñ munasxiti, jichhax jumamp pandilla de pesos ligeros ukampix qhipharux Kovalenko ukampix apasxapxtawa. ¿Akapachankir wali suma equipo? Janiw librojankkiti" sasa.
  
  Hayden, jupanakan p"iqinchiripax uka apt"asiwayi. "Janiw kunapachas aka premio mayipkti, ukampis ¿jumax jukʼamp sum yatta?"
  
  "Equipojax jichhakiw mä loco serbio ukar apsuwayxi, jupax chikat tunka uraqpachan jach"a capitalanakaruw jan jaytjasis terrorismo ukamp amenazan. Mä urutaki. Mä viaje janq"u nudillonakampi jakäwitaki. ¿Aka tuqit sipansa jukʼampïsmati?"
  
  -Jumax jan iyawsat jaqinakat parlasktaxa. Kinimakax p"iqip ch"allxtayäna. -Nayax ist"twa jupanakax wali suma jaqinakawa -sasa.
  
  "Jiwasax walikïsktanwa". Collins juparuw chiqañchäna. "Ukat mä nivel de amenaza roja ukamp uñkatatax wali jach"apuniwa".
  
  -¿Jupanakax ukankapxiti? sasaw Kinimakax jiskt"äna. "Naya pachpaw jupanakar yuspajarañ munta Kono jupan jakäwip qhispiyatapata".
  
  "Jupanakat maynïrix akhamawa" sasaw mä jachʼa aru säna. "Aaron Trent sat jilataw ukham luräna. Ukat ukax wali askipuniwa. Akapachan mä qhawqha qʼañunak chhaqtayañajj wali kusiskañänwa" sasa.
  
  Trent chachajj mä estacato ukham arsüna, wali amuyumpi ukat kunatï wakiski ukarjamaw arsüna, tiempojj nayratpach wali valoranïkaspa ukhama. Drake jupax kunjams equipopax p"iqinchirin jan yäqatäñapatak utt"ayatäna ukat kunjams amigonakapar, warminakapar ukhamarak jilanakapar armas ukan chhaqhayapxäna, ukham jach"a jan wali askichañatak ch"axwawipanx ukat kunjams atipt"apxäna uka sarnaqäwit ist"äna . Ukampis mä chachan luratanakap uñjañkamajj janiw sum respetkaspati.
  
  Ukat jachʼatwa akham säna: "Machaq jan waltʼäwis utjkaspa ukhamawa" sasa. "Chachanaka, ¿Píthia sat warmit istʼapxtati?"
  
  Collins chachajj jankʼakiw akham säna: "Amuyatajja, machaq jan wali jaqenakan tamapawa" sasa. -Ukat khitis ukaxa? ¿Mano ukax? Ukampis jan sapxitati" nayax taqpach maldito equipomampiw fucking parlante tuqi parltʼaskta" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Jan llakisimti. Alicia Miles kullakax janiw utjkiti.
  
  "Ukat akax Drake satawa" sasaw Yorkshire markankir jaqix säna. -Matt Drake sat chachan sutipa.
  
  Collins jupax janiw mä ch"axwäw jaytkänti. -Ukhamaxa, walikïskiwa. Ukhama, jiwasax FBI ukankirïtanwa, Drake. Qullu uta jiwayatanakatxa taqi kunsa yattanwa. Uraqpachan mercenarios ukanakar jawst"aña. Qullqi mayjt"ayaña walja jaqinaka. Ukhamarakiw yatipxta kuntix NSA ukax uñjki ukanakxa - ukax pasïr simananx mä jach"a jach"a tukuñaw utjawayi mercenario ukat terrorista ukanakan aruskipäwipax taqi uñt"at canales ukat yaqhanakampi kunatix janiw uñjañasäkiti. Jiwasax yattanwa-".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Kunas pasañapa" sasa. "Jïsa, uka arunakajj taqe cheqanwa utji. Jan waltʼäwix akawa, janiw kuna específicos ukanakas utjkituti" sasa.
  
  "Arst"äwinakan muyupax jisk"aptaniwa. Ukax localizado ukhamawa. Ukapachaw yatiñäni" sasa.
  
  Kinimakax Kono kullakapan niyaw purinitapat ukhamarak kuntix k"umaräñapatakix sañ munkaspa uk lurañatakix ch"am tukuwayi. Janipuniw jupamp sum apasiñajj faciläkänti, jichhajj kullakapaw taykapar jiwayatapata ukat jupa pachpa machaq jan walinak luratapat juchañchäna. Walja maranak nayraw Hawai markat sarxatayna, mä jatha pachan yant"ata, ukat ukham lurasax taykapan chuymap p"akintatayna, ukax janis wakiskirïkaspas ukhamaw amuyasïna. Jichhajj Mano chachan juchapänwa.
  
  Jupax jichha pacharuw kutt"awayxäna. Kono ukax suyt"añapawa. "Walikiwa, Trent, mayamp yuspärta. Ukat Silk ukat Radford ukanakatakix ukhamarakiwa. Nayax yattwa kuntix jumanakax Blanca Davich ukan chhaqhayasipxtaxa. Walja maranakaw uka thuqhurirux arknaqapxta" sasa.
  
  Drake jupax kunjams Davik tataparux Odin chachan ch"akhanakap thaqhañ pachanx t"unjatayna uk amtasïna. Ukatx kunjams chiqpachan akapachax jisk"akiwa ukat muyunakax taqiniw t"ijtapxi ukx juparux muspharäna; jan ukax ukax, jan ukax taqiniw qalltatpach maynin plan master ukan chikanchasipxatayna.
  
  Qhiparusti tantachasipxarakïnwa.
  
  "Trent, akax Drake satawa. Inas yatipxsta aka maldito pithian sarnaqäwix juk"amp jilxattaski. Kuntï yateqkasma ukajj wali askipunïnwa" sasa.
  
  -Jiwasax lurasktanwa -sasa.
  
  Collins jupax Kinimakaruw kunats jawsatayna uk amtayasaw jawsañ tukuyäna. "Kunapachatix uraqir purinkani ukhax amuyasim, amigo. Nayax kullakamätap yattwa, ukampis janiw kunas jan waltʼäwikïkiti" sasa.
  
  Kinimakax jupa pachpaw p"iqip ch"allxtayäna. Kuntï jan fucking yatkta uk yatiyañ yantʼam.
  
  
  PHISQA JALJA
  
  
  Drakex Mae-mp chikaw jikxatasïna, kunapachatix Grace-x detective privado-mp tantachasitapat kutt"ankäna ukhaxa. Jan kuns arsusaxa, uka japonés warmix ukankapxañapatakiw mayïna. Uka saparukiw yuspäräna. Jichhax pä semanaw aka detective privado ukax Grace kullakax nayra sarnaqäwinakap uñakipt"aski, ukat uka ch"iyjat edredón de patchwork ukar sawuñ yant"aski, ukax jupan amuyupankänwa. Pä semanaw utjäna. Chiqansa, kuns allsuwaypachäna, sasaw Drakex amuyäna. Ukampis tunka paqallqun maranakax wali jach"a pachaw pasañaxa, ukat Grace kullakax janiw kunas amtaskti sasaw säna, Tsugarai ukat Gozu uywiripamp sarnaqatapat sipansa. Drake chachajj uka tiemponakajj jan wali tiemponakätap yatïna. Armt'asiñaw juk'amp askixa. Mai Kitano kullakax Grace kullakax uka lazonak chhaqtayañ pachan jakäwip qhispiyäna, ukat mä thakhit sipans juk"ampiw qhispiyäna. Ukat Mae kullakajj Grace kullakajj sum jakasiñapataki ukat jutïrin sum jakasiñapatakis jupa pachpaw lurañapäna, ukat Grace kullakajj janis taqpach kusisitäkaspa ukhamänwa. Ukatwa, kunapachatï Hayden chachajj Grace kullakarojj mä jan oficial investigar uñtʼayasa yanaptʼañ munäna ukhajja, taqeniw uka cheqar jaltapjjäna. Inas Grace kullakajj mä cheqpach mä amtar purispa; inas wasitat jakañ qalltchispa. Awk taykaparusa jikxatapxarakïnwa. Mayampi qalltañani ukat taqi ukanakxa. Jisk"atpachax inas kuntix Washington markan qullirinakax jan lurañjamäki uk luraspa - nayra amtawinakap jikxatañ ukat jaktayañ yanapt"aspa. Graciajj wasitat kʼumaräñapänwa.
  
  Ukhamäpansa, nayra sarnaqäwipat uñakiptʼaspawa.
  
  Drake chachajj Grace kullakajj May kullakajj jupar uñjkäna ukhajj jupamp chik sarnaqañ munatapat arrepentisitap yatïna. Jilapart suma suyt"äwi chapapax t"unjatäna, ukat nayra k"uchupat mä jachaqt"asiwiw mistunïna. Drake chachajj jukʼamp jan walinak ajjsaräna.
  
  Mai kullakajj jupar jampʼattʼasaw nayrar sartäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jumajj tunka paqallqun maranïtawa. "Jumax infiernoruw sarawaytaxa. Juma pachpa saytʼasiñaw cheqpach pachar kuttʼañ qalltañatakejj mä thakjja" sasa.
  
  Drake jupax Aiden Hardy jupampiw mä juk"a pachaw uñt"asitayna, janïr Grace jupar sapak visitt"añapatak jaysapkasa. Jupax kimsa tunk marani uka jaqit amtasïnwa, ch"amani, mä uru ch"uqi ch"uqimp jach"a chinup ch"uqt"ata ukat jachaqt"asiwipax nayranakaparuw lliphipiyäna, uka qamawix Grace ukham jaqir herencia katuqañap suyt"äna.
  
  Grace kullakax Mayat jithiqtawayi, pampar uñkatasa ukat arunakap jaqukipasa. "Hayden jilatajj jaysäwinak jikjjatañatakiw jawsäna sasaw säna. Janiw kunas oficial ukhamäkänti, ukampis yaqhipanakax sapürut sipans juk"amp jank"akiw ukat q"añut lurapxäna. Mä juk"a especialidad ukar uñtasitawa, sasaw saraki. Grace kullakajj akham sänwa. -Jupax kuns jikxatatapat jawsanitu -sasa.
  
  Mai kullakajj ñikʼutap chʼalljjtayasïna. Drake chachajj janipuniw ukham llampʼu chuymanïta, ukham ajjsarir uñjirïkänti. Jupax yatïnwa Mai-x pä frente-n p"iqin bombardeatapxatapa - kunatix Grace-r ukhamarak jiwayat jaqin familiapat sinti llakisitapata.
  
  Uka tawaqojj akham sänwa: "Hardy jilatajj mä minuto qhepat janiw jachaqtʼasjjänti, ukat tʼijtjjpachätwa sasaw sitäna" sasa. Jachaqtʼasisaw kunkapar chʼalljjtäna. "Janiw tunka payan maranïkasax familiajan sarnaqäwipax utjkituti, jupax janiw jichhakamax jikxatkiti, ukat inas tʼijtxayäta ukhajj ukhamächïna. Ukampis uka qhepatjja, jupanakajj jukʼampiw jiljjattawayi. Tunka payan maranïkayäta ukhajja, callenkir tawaqokïyätwa, jupajj alasita ukat aljata. Aka jaqinakax, aka uywanakax esclavo aljasiñ apnaqapxi, jupanakax kuntix lurapki uk yatipxi. Jupanakax mä coctel alcohol ukat drogas ukat inas crueldad ukampiw pliable ukham lurapxi, ukax Hardy jupax sitäna. Nayajj chhaqat jaqenakat maynïrïtwa, apnaqañataki ukat jaqontatäñatakiw wakichtʼatäyäta. Nayax pantjasiwaytwa, flujo ukampiw sarawayta. Jupanakajj qʼañunakjamaw uñjapjjäna. Chiqansa, jila parte jachʼa markanakan chʼamaka callinakapax nayampjama sarnaqäwinakampi phuqantatawa. Nayajj maynin phuchapäyätwa, ukampis uka jaqejj janiw uñtʼatäkiti" sasa.
  
  Drake chachajj Grace kullakajj wali jachʼa jachʼa tukur atinisiñapwa uñjäna. -Janiw mamajax munasitapsa yatkti -sasa. Jupax chhuxriñchjasïna.
  
  Drake chachajj wali chʼamampiw manqʼantäna. Mai kullakaxa wali ch"amani amparapampiwa katxarutayna. Ukat akham sarakïnwa: "Mamamajj wal munastamjja" sasa. "Nayax uk yatxa".
  
  Jichhax Grace-n arupax juk"amp ch"ullqhiwa. "Janiw kuna jan walinaksa amuyasktati, ¿janich ukhamäki?"
  
  Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Inas jupanakar jikjjataskasma."
  
  Grace kullakajj nayranakap pichthapïna. "Janiw ukax wakiskirïkiti. Jupanakar jikxatañax mä samkakiwa, ukax qhispiyaspawa, ukampis tunka payan marat jichhakamax kunas pasäna uk jan yatiñax mä kunawa. Kunjamas utjañap amtasisa..." Jupax p"iqip jisk"achasaw jachañ qalltäna.
  
  Drake chachajja, mä ajjsarkañ tʼaqhesiñaw chuymapar chʼalljjtayasïna. ¿Kunas nayra amtatanak kuttʼayañat sipansa jukʼamp jan walïspa? Walja tiempo munkäna uka amtañanakajja, wasitatwa tʼunjañatak yanaptʼaspäna.
  
  Drake chachajj parlañ yantʼäna. "Kunapachatï amtatanakajj kuttʼanki ukhajja, inas ewjjtʼanak thaqjjchisma. O-"
  
  Grace kullakajj wal khathatïna. "Taqi amtawinakax nayar kutt"ankitu ukax... wali axsarañawa. Ukat janiw kunas uka jarkʼaqañatakejj lurañjamäkiti. Taqi kunatix lurañjamäki ukax... sarxañawa" sasa.
  
  May jilatajj nayrïr kutiw arsüna. "Ukhamajj jakäwiman jakañ qalltañamatakiw ewjjtʼapjjsma. Ukatsti. Jichha pachataki ukhamaraki jutïri pachataki, kunatixa nayra pachanakaxa mä uruxa kutt"anxaniwa ukatxa suma machaq amtawinakawa munasini uka nayra pacha jan wali samkanakaru ch"axwañataki yanapt"añataki".
  
  Grace kullakajj jukʼat jukʼatwa pʼeqep chʼalljjtayasïna, qhanaw jan waltʼäwip jan creyiñjamäkänti.
  
  Nayax mä ch"usat concha ukhamätwa" sasaw jupax säna. -Ch"uqi laphi. Munasiñax jiwatawa, jaya pacha venganza. ¿Kawkinkis nayan qunt'asiñaxaxa?
  
  Drakex uka jisk"a arurux wali llakitaw jaysäna. Ukat akham sarakïnwa: "Akansa jichhasa" sasa. "Jakäwimarux machaq qhana amtawinakamp phuqt'ayañamawa".
  
  "Akana? Jichha? Tunka paqallquni maranixa? Ukampis ¡mä kutix wawakïskäyätwa! ¡Nayax maynin phuchapätwa! Ukhamatwa. ¡Ukat mamajajj wal munasitäna! "
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ukhamaxa, mayamp sartasim. Jupanakar jikxatapxam. Ukat chuymamar ukat almamar jarkʼaqir cadenanakat sipansa jukʼamp chʼamanïñamawa. Mä nuwasiri jaqïñamawa. Nayax sañ muntwa, jumax chiqap compañíanktawa, munasiña -sasa.
  
  Mai kullakajj mä imill wawapan jan waltʼäwipampiw uñkatasïna. "Ukhamajj akankjjtawa, kimsa semananïjjtawa, janiw amtasjjätati, ukat mä amtar puriñampiw atipjayasiñama, ukajj jila parte jilïrinakaruw llakisiyaspa. Jisktʼajj akawa, ¿mä jaqejj ukham ajjsarkañ sarnaqäwinakat amtañ munaspati? Mä chachax kuntï chʼaxwäwin uñjkäna uk armasispa ukhaxa", Drake sat tawaquruw uñkatasïna, "jan ukax mä warmix violata arumax armaspa ukhaxa. Mä policiatï phajjsit phajjsi, marat mara uñjapjjañapatak mä qhawqha muspharkaña ukat ajjsarkañ uñachtʼäwinakat armasispa ukhajja, ¿uk lurañ munaspati?"
  
  Grace kullakajj amukiw uñchʼukïna, inas uka jisktʼarojj qhepat qhepar jaytchïna. Drake chachajj uka jisktʼan qhanañchäwipajj jan amuytʼasirïtap yatïna. Grace kullakajj janiw amtatanakapan jaktäwip apnaqañ puedkänti. Ukampis jupax chʼamanïxänwa. Ukat amtampi.
  
  Chiqpachansa jutïrin jakasïna.
  
  
  SUXTA JALJA
  
  
  Lauren Fox jupax jakäwipanx juk"amp jan walt"ayir arumaw qalltawayi, jach"a tacones, pulsera de tobillo ukat medias ukanakamp chiqap ajlliwimpi. Faldapan largopa, clavonakapan colorapa, maquillajepax kunja chʼamasa. Nightshade ukax mä qawqha minutonakan lurasispänwa, ukampis obra maestra ukar lurañatakix walja horanakaw munasïna. Amigonakapax janiw uñt"apkaspati, Smith ukat Hayden Jay ukham irnaqir masinakapas janiw uñt"apkaspati. Ukat tukuyxäna ukhaxa, uka miércoles arumaxa, amiganakapampi sarnaqasipkäna ukat quntʼatäsipkäna uka yuqall wawanakata ukat chachanakat mä jukʼa khuyaptʼayasïna.
  
  Jupanakajj janiw kuns lurañjamäkänti, jan ukasti uñchʼukipjjäna.
  
  Lauren kullakax jach"a bolsap apthapisinx mä taxi jawsatayna ukat Constitución tuqiw Dupont Plaza Hotel ukar irpañama sasaw säna. Jupax jach"a jach"a thakhin sarnaqañax wali kusisitaw jikxatasïna, wali ch"ullqhi ukat chuymar purt"kir uñjawinakax samarañapatakiw yanapt"äna. Jichha arumax juk"a thakhiw utjäna, monumentos ukanakan muyuntat chiqanakapax niyaw ch"usakïxäna ukat aceras ukanakax jan ch"amanïxänwa. Jupax taxi apnaqiriruw 18 calle ukat Connecticut uksa tuqir irpäna, janiw uka anatäwin machaqäkaspas ukham amuyatapat irpxaruwaykänti , jan ukasti pä ch"aman jaqinakax suyt"asipkän uka cuartoruw janïr mantkasax mä juk"a controlañ munäna. Sojjta phajjsi nayrajja, ukham jan walin uñjasisajj janiw llakiskaspänti. Jichhax taqi kunatix Qala, Punku ukat SPEAR equipo ukanakat yatïna, ukat kunas jan walt"äwin uñjasispa uk yatisax, walja fortificaciones ukanakax niyaw munasini uk yatïna.
  
  Taxi ukax hotelaruw jaytawayi. Lauren kullakajj autot saraqasinjja, mä jachʼa jachʼa abrigompiw jan uñtʼat isimp isthaptʼat cuerpopar jaqontäna, ukhamat jan uñchʼukirinakar uñchʼukiñapataki, uka maniobrajj nayratpachaw uñtʼäna. Ukhampachasa, uka thaknam pasasirinakax janiw payïr uñkatasiñat sipansa jukʼamp uñchʼukipkänti, yaqhip axsarkañanakax nayranakapamp uñkatasiñatakiw chʼamachasipxäna.
  
  Lauren kullakajj nayrïr punkunakapwa jistʼaräna ukat amuyuparjamaw ascensoranakarojj sarawayjjäna, recepcionankir escritorior jan istʼasa. Mä qawqha minutonakatxa tunka mayan pisoruw saraskäna, campanero ukan uñkatataparux janiw yäqkänti, janiw taqi kunas niyaw jan walt"ayasiñampïkaspas ukham amuyas ch"allxtañ puedkänti. Infierno, jupax irnaqawipawa, jupan sapa profesionapawa. Mecánicas ukanakax janiw chiqpachapun ch"amäkänti. Stone ukat Bell jupanakax masipampiw amparapar mantapxañapäna. Ukampis ukax lurasiñapatakix janiw atinisiñat sipans juk"amp kuns jikxatañapäkänti, ukax radiación uñacht"ayañapänwa, arma ukham apnaqañapänwa.
  
  Jila partejja, uka tiempotakejj Nightshade sat markaw nayrankäna. Lauren kullakajj Generalan punkup llawintaskäna, chuymapan pächasiñampiw jikjjatasïna.
  
  Jupajj suykäna ukat sipansa jukʼamp jankʼakiw jistʼarasïna. Qalax ukan sayt"atäskäna, uñch"ukiskäna, nayranakapas ch"ama ukat ch"iyara obsidiana ukham uñt"ata, taqi kuns uñakipt"asa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jïsa, jïsa" sasa. -¿Jiwasax mä jan walt"äwinïtanti?
  
  
  * * * .
  
  
  Smith jupax Lauren ukat mä juk"a pachaw Pentágono uksat mistuwayxäna, Hayden juparux mä qawqha horanak samart"añax wakisi sasaw arsuwayi. Ekipox taqpach yatiñanak apthapiñ modunkänwa, ukax janiw chiqpachans Smith-an típico ukhamäkiti, ukatx janiw khitis jan uñt"atjam amuyaskänti kunapachatix sarxäna ukhaxa. Ukatjja, mayninakajj jan jaytjasis, jan jaytjasis coleratapat mä jukʼa samartʼañaw wakisïna, taqeniw walja kuti ukham sapjjäna.
  
  Smith jupax auto apt"asiwayi, mä jan uñt"at ch"iyar Chevy, ukat Lauren ukar arktasaw utapar arktäna, ukatx taxi ukar kutt"awayxäna. Wali askiwa, juk"a trafico ukaw utjäna. Taqi uka tiempox kuns infierno luraski sasaw jisktʼasïna.
  
  Lauren kullakajj janiw jupan yanaptʼap wakiskänti. Jupar arktatap yatispa ukhajja, jawqʼjaspänwa -oral toqetsa jawqʼjaspänwa. Mayni equiponkirinakax janiw kuna jach"a llakinaks arsupkänti, Smith jupax Drake-n pächasitap uñjkchïnsa. Mä jan qhanañchañjam yanapt"a munatapax inglés jaqin ch"amaka nayranakapamp qhan uñacht"ayasïna. Ukampis janiw kuns arskänti: janiw arsutanaka, mayiwinakas utjkänti. Qhanpachanx aka equipox evolucionawayiwa kunatix jan yanapt"a mayisksta ukhax janiw jikxatktati.
  
  Smith chachajj janiw cheqpach creykänti. Chiqpach jakawix sapa kutiw thakhinjam mantawayi, ukat chiqpach jakawix jichhax mä jach"a jan walt"äw internacional ukar jark"aqañatak ch"amanchañaw utjawayi, uka pithian asnunaka ukat Pandora ukamp kunas utji. Jupajj jankʼakiw colerasiñap atipjäna, jan cheqätap yatisa.
  
  Ukhamajj ¿kunatsa Laurenar arktañapajj wakisitap amuyasïna?
  
  Ukhamajj ¿khitis jan lurkaspa?, ukjja jankʼakiw jan amuytʼasis jaysäna. Ukampis janiw ukakïkänti. Lauren kullakajj uka equiponkänwa ukat jichha arumajj jupakiw jan waltʼäwin uñjasïna. Smith chachajj janiw sapak apnaqañapatak jaytañ puedkänti. Romero ukar chhaqhayatapat...
  
  Smith chachajj kisunakap chʼalljjtayasïna, ukhamatwa ruedar chʼalltʼañ munañap chhaqtayäna. Jankʼakiw colerasirïna, ukat jankʼakiw perdonasirïna, uka pächasir valorajj jupa pachpas imkchïnjja. Uñacht"ayat uñacht"äwix juparux kusisiyataynawa - kunapachatix munaskäna ukhax privacidad ukaw juparux churatayna, ukat mä ch"am aruskipäw tukuyañax sapa kutiw wali askïna. Ukjamarusti, kamachinakarjam sarnaqañapatakiw yanaptʼarakïna, ukajj Smith chachan jakäwipan wali jachʼa amtapänwa. Jupax jan jupanakar gustkaspas ukhamaw sarnaqäna, ukampis ist"asirakipuniwa kunatix uka chiqanw jikxatasiñ munäna - jan uñt"ayasiñataki.
  
  Kunawsatix Lauren-an taxi-pax Dupont Circle-t mistuwayxän ukat plaza anqan sayt"awayxän ukhax Smith-ax Chevrolet-aparux uñkatas bordillo-ruw jaquntañapatak jaytawayi. Jan kamachirjam auto saytʼayasa ukat jan istʼasa, juykhu ladopar thaknam sarawayjjäna. Uka warmin uñjatapat imantat qhiparatapat llakisisajja, janiw llakisiñapäkänti. Lauren kullakajj nayranakapajj cheqapuniw uñchʼukiskäna, ukhamatwa valoracionan uñnaqanakapat jan uñtʼayasiñapataki ukat uka anattʼäwir chʼalljjtayasiñapataki. Hotelan punkuparuw mantapxäna, ukat Smith jilatax nayrïr jachʼa jan waltʼäwip uñjäna.
  
  Ascensores ukanaka.
  
  Lauren kullakajj jachʼa vestíbulo taypit saraskäna ukhajja, Smith jilatajj mä aliado jikjjatañatakiw cuartot escaneäna. Nayrïr kunatix juparux chuym ch"allxtayäna, mä jisk"a campanero ukaw hotelan mä suma livery ukamp isthapt"ata. Bound Smith jupax uka waynan jak"apankänwa.
  
  -Warmix ascensores ukar saraski -sasa. Jupajj janiw uka toqet jukʼamp yatjjatañajj wakiskänti. Campanario ukan nayranakapat amuytʼasajja, uka tiemponjja mä warmikiw vestíbulo ukan utjäna. "Kawkïr cuartorus mantani uk yatiñajawa" sasa.
  
  Jupax pä tunka, ukat mä segunda jaquntäna, jamasat jisk"a asnux ukhamakiw sarnaqañap suyt"äna.
  
  -¿Mä prostituta warmixa? -sasawa campanaxa jiskt"äna. "¿Jan ukax sallqjir warmicha?"
  
  Smith jupax ajanuparux ch"allt"añ munäna. Ukat akham sasaw sistʼasïna: "Panpachaniwa" sasa. "Jichhax jank"akiw sartapxam. Jumaw mä suma jaqir yanaptʼäta" sasa.
  
  Campanariox nayratpach aljatäxänwa, Smith chachan amparapat qullqinak apsusinx nayrar sartawayxäna, chikat cargat maletanakampi mä carroruw jaquntäna. Smith jilatajj yuspärasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  
  Uka campanariox jachaqt"asïna. -Janiw nayrïr rodeo ukax utjkiti.
  
  Smith jilatajj janiw kuttʼayaskänti. Lakapax mä jisk"a chiqaruw jaquntatäna ukat nayranakapas ch"amakt"äna, Lauren kullakax ascensorar mantaskir uñjasa.
  
  Kunas niyaw akan aka hotelan p"akjañampïskäna, jupax yatiskänwa. Kunas jach"a. Lauren kullakajj nina nakhantayañakiw nina nakhantayäna, ukat ninan chuymaparuw saräna. Jakäwipan nayrïr kutiw pantjasitap suytʼäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Lauren kullakajj jankʼakiw kuns luräna. Suertenixa, ukapachaw mä campanariox chikat cargat carrop thaqhaskäna. Nayranakapajj Stonet campanarioruw tʼijtäna, janiw kuns siskänti.
  
  Diosar yuspajarañaw campana phust"atapata.
  
  Generalax mä juk"a chhuxriñchjasïna, inas niyaw uñjatäñampïtap amuyaschïna, inas mä iotas jan yäqkchïnti. Jupan anatäwipanx, nivel ukanx kunayman publicidad ukanakax falsificatäspawa, ch"amanchatäspawa ukat aski apnaqatäspawa. Jupax punku jist"arat katxarutayna.
  
  Lauren kullakajj manqhar chʼalljjtayasïna, Stone chachajj janiw mä jukʼsa jayarstʼañ yantʼkänti, uk qhan amuyasïna. Kunapachatï cuerponakapax llamktʼäna ukhaxa, lakap chʼallxtasaw jachäna. Uka tiemponakanjja, Lauren kullakajj cheqapuniw cheqpach kunjam jaqëtapsa jarkʼaqasiñapäna. Nueva York markankir jaqin uñnaqapax jan axsart"irïnwa, jan kun imt"as arsusiri, callin sarnaqir yatiñanïnwa, ukat janiw acerbico ukhamäkänti. Estilo profesionalapajj uka suma luräwinakap imantänwa, jukʼamp jan wali yatichäwinakap jistʼantasajj yaqha toqetwa uñachtʼayañ munäna.
  
  Jan ukax Saran ukan papel envolturapa, sasaw amuyäna.
  
  Uka pachanx cliente ukax Stone satänwa. Jupax cuartoruw chhuxriñchjasïna, suyt"äna ukat jank"akiw uka luxus apartamento uñjäna. ¿Stone ukham maynix impuesto payllirirux tiza ukamp uñt"ayaspati?
  
  Jupax niyaw jach"at larusitayna. Jan amuytʼasir jisktʼa.
  
  Lauren kullakajj abrigopan botonanakap chʼoqtʼasisaw techot jachʼa ventananakar jakʼachasïna, ukat jan ajjsarirïkasajj qhanampi mantañjamäkaspas ukhamaw amuyasïna. Jichha arumax jupax uñisirinakar saykatañatakix suma jaqinakatakiw irnaqatapat yatxatäna. Ukat aka simple adaptación ukax jupan stock Nightshade carácter ukaruw taqi mayjt"äwinak lurawayi, maldición.
  
  Mä minuto janïr tukuykipanjja, Stone sat chachajj qhepäjjaparuw purinïna, amparanakap ladonakapar katjjarusa. Ukat akham sarakïnwa: "Janïr qalltkasaxa. -Inas irnaqir masijampi jikisiñax wakischispa, tata Bell -sasa.
  
  Stonex amparapampiw amparapamp luqxatäna, ukat muytayasa. Nicholas Bell jupax ladopar sayt"asïna, jachaqt"asis. Lauren kullakax nayrïr amuyupax Maldición, taqiniw jan walt"ayat uñjapxta?Bell jupax mä suma jaqir uñtasitänwa: jach"a jachaqt"asiwi, ch"aman janchi, larusiñ nayrani. Stone sat chachan taqpach uñtasitapa. Lauren kullakajj jankʼakiw uka chachar munasjjäna, ukajj profesionapanjja janiw sinti utjkänti. ¿Chiqapunit Stone jilatampi irnaqäna? Ukat ¿kunsa uka maldito pitones uka pä jaqit munapxäna?
  
  Bell jupax nayrar sartawayi, ch"iqa amparap luqxatasa. "Nicholas Bell sat jilataw ukham luräna. Constructor ukax mä juk"a pachanakanwa. Uñt'asiñaniwa ".
  
  Lauren kullakajj jachaqtʼasisaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. Uka chachan suma armadurapanjja, cheqpach sutip yatiyatapa ukat inas kuna trabajopsa yatiyäna. ¿Uka lurayirixa? Inas jan ukhamäkchiti. Khitinakatix mä complejo de superioridad ridículo ukanipki ukanakakiw nayrïr contacto ukanx uka anatäw churapxani.
  
  Jupajj wali amuyumpiw qheparäna. "Nightshade" sasaw jupax kʼari jachaqtʼasis säna.
  
  -Walja suma jaqinakan maldición -sasa. Bell jilatajj mä vaso champán umañwa churäna.
  
  Lauren kullakajj janipuniw yaqha jaqen utapan umañ munkänti. Jupax amparapamp luqxatasax janiw munkänti. "¿Inas qalltañax wakischispa?"
  
  Campanajj altʼasïna. -Nayax jumanakan amparamanktwa -sasa.
  
  Stone jupax sala de estar ukar jubilasxänwa, jupanakar sapak jaytasa. Bell jupax qunt"asisinx mä conspirador tonalidad ukamp jisk"at arsüna. -Diosar yuspajarañaw, nayax amuyta uka nayra bastardox qhiparañapawa ukat uñch"ukiñapawa.
  
  Lauren kullakajj mä jankʼak jachaqtʼasiñ imantañ yantʼäna, ukampis janiw atipkänti. "¿Wakichtʼatätati, tata Bell? Janïr qalltkasaxa, mä saytʼañ aruruw mä amtar puriñ munta . Jumax yatisktawa, kunas mä juk"a jilxattaspa ukhax... mä ch"amäspa? Purpurax jumatakix wali askiwa?
  
  Yaqha suma jachaqt"asiwi. "Kunjamtï jumax siskta ukhama".
  
  Lauren kullakajj pächasïnwa. "¿Stonejj kuntï nayajj lurkta uk qhanañchtʼtamjja?" Nayra pachanx pä kutiw clientes ukanakar visitt'awayi, jupanakax amigonakapan satäkis ukanakan "uñt'ayata" ukhamawa, chachanakax chuchu abrazaderas uñstki ukhax arnaqasaw t'ijtapxi.
  
  Bell jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïnwa.
  
  Lauren kullakajj abrigopan botonanakap jistʼaräna, ukat uka materialajj pamparuw jaqontäna. Bell jilatajj wali muspharataw jachaqtʼasïna. Jupax ch"iyar medias ukanakaw manqhanx uchasïna, mä falda de cuero ukax chika thiyakamaw uchasïna, lliphipi botas ukax qunqurinakaparuw tukuyäna, ukat mä chaleco ukar uñtasit qullqit lurat lliphipi cremallerampiw jist"arasïna, ukhamat juk"amp ch"akhanakap ch"uqt"añapataki.
  
  -Señora -sasawa Bell-ax niyaw ch"amakt"äna. "Aka-"
  
  Lauren kullakajj chivop chʼiyjäna. Ukat akham sarakïnwa: "Laka jistʼantasim" sasa. -Ukat qunqurt"asiñamawa -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Lauren kullakajj sapüru costumbrep luraskäna ukhajja, amuyunakapan sarnaqatap jikjjatäna. Kunatsa Bell ukham chachajj jupar istʼaspa sasin jisktʼasiñajj janiw askïkänti. Jaqinakax wali chʼamäki uka animalanakäpxänwa, janipuniw sum amuytʼañjamäkänti, taqi kunayman nayrïr munañanakampiw phuqantatäpxäna. Uka chachanakax imantat yatiyäwinakap wali ch"ullqhiw imapxäna, ukatwa Lauren kullakatakix maynimp kuna kasta apasiñas ch"ama, jan ukax jan ch"amäkänti. Jïsa, jupax qarjataw jikxatasïna, cínico ukhamänwa, ukampis yaqha chacha warmiruw taqi uñachtʼäwinakapan uñjäna.
  
  Nicholas Bell sat chachan mä suma uñachtʼäwipat amuytʼañäni. Qamiri, ch"amani, wali suma uñnaqt"ani. Chiqansa, wali jila alani auto apnaqirïna, urux callenakanwa sarnaqirïna, ukat arumanakax clubes ukat privado fiestanakaruw visittʼirïna, sapa chʼamani amparaparuw mä imill wawamp warktʼasis sarxäna. Playboy ukax mä juk"a pachanakanwa. Mä celebridad jupan jisk"a pachapan.
  
  Uka qamir trim apsuñani ukat Lauren kullakax ukaruw munasispa. Mä ch"amaka ch"amakt"ayaña, ukat sapa jisk"a amuyunakax cuerpopan amuyatapax iwxt"añatakiw arnaqasïna. Jan waltʼäwix akawa, kawkhantï jaqinakax llakisipkäna ukhaxa, ukham lurapxapunirïnwa.
  
  Salón ukanx jark"at larusiñaw ist"asïna, Stone jupax mä kasta comedia regulada uñch"ukiskäna. Lauren kullakajj Bell jilatan qhepäjjaparuw chʼoqtʼasïna, wila wila clavonakapajj columna vertebral toqeruw tʼijtäna. Uka jaqix chhuxriñchjasïna. Lauren kullakajj kuttʼasaw chhuxriñchjasïna, kayunakapan sensitivo qhepäjjanakaparu. Jupax chivo puntap kayunakapan t"ijtäna. Bell, jaula, gruñido ukat rollo ukhamakiw yatïna. Lauren kullakajj saraqasinjja, sarnaqäwipan pantjasitap yatichäna.
  
  Pä horaw pasawayxi. Lauren kullakax kusisiñamp llakimp mayjt"ayasïnwa, sapa kutiw Bell juparux kunas jutïrin pasani uk jiskt"asiñapatak jaytawayäna - pechopan jach"a ch"amaka ñik"utapan llamp"u chuyman chhuxriñchjatapa jan ukax mä chivo ukan wali ch"ullqhi chhuxriñchjatapa; kisu ch"akhuña, jaqina jan ukaxa yaqha kasta; lakapan kusiskañ puntapa. Mä tiempow purinïna, Bell jilatajj kuna patak maranakankapjjatapsa jukʼakiw yatïna ukat janiw kuns lurkänti. Kusisiñapan istʼasitapajj qhepatjja, monotono televisionaruw umamp chhaqtayäna.
  
  Qhepatjja, mä suma sofá patjjanwa ikipjjäna, jupanakat maynejj vino umaskäna. Lauren kullakax Belle kullakaruw jikxatäna, jichhax mä thiya janq"u albornoz ukamp ch"uqt"ata, samarataw jikxatasïna, sillunakapar qhipäxar qunt"asisinx tiempo apst"asisaw ist"äna ukhamarak arsutanakapar jaysañataki. Uka horasanakanjja, jupa sapakis lupʼkaspa ukhamänwa, ukampis janiw maynir uñtʼkänti. Aka jaqix wali qullqit anatiri jan ukax jan amuyt"asis jan juchani jaqïnwa. Lauren kullakajj kawkïris uk amuytʼañakiw wakisïna. Ukat mayampiw Stone-t sipan mayjätap uñjasax wal muspharäna -Bell-ax chika q"ala jan isin ikiskäna ukat juk"at juk"at machjasïna, Stone-x sapa kutiw reservado, jan mayjt"ir, Brooklyn puente-n cables de colgante-nakjam wali ch"amampi.
  
  Generalax mantankäna ukhakiw Lauren kullakax misión luratapat taqpach amtasxäna. Walja horanakaw pasawayjjäna, janiw kuna cheqa yatichäwirus mä jukʼsa jakʼachaskänti. Ukat wali askïki uka tuqitxa, panpachaniw jupamp chika jan kuna llakinikïpkaspas ukhamäpxäna.
  
  "Mä jukʼa tiempotjja" sasaw Stone jilatajj säna. "Filaruw mantaskä, ukampis ukañkamasti, Bell jilatampiw akan parltʼañaja. Sapa."
  
  -Akan suyt"apxam -sasa. Bell jupax thixniparuw ch"allxtayäna.
  
  Stone jilatajj akham sänwa: "Ay, janiw kawkirus sarkaspati sasaw amuyta" sasa. "Nayax amuyta, imill wawarux jisk"a uñt"asiwinakajax wali askiwa".
  
  Lauren kullakajj amparap luqxatäna, ukat yaqha vaso vino warantasïna, ukat sofá patxaruw chʼallxtayasïna, ukhamat jachʼa kayunakapax uñjasiñapataki. Uka pä chachanakajj jaya tiempo dibujat nayranakampiw salaruw kuttʼapjjäna, laqʼat lurat muñecanakakiw jupajj apnaqaspa. Punku jistʼantapkäna ukhajja, Lauren kullakajj janiw llakisiñapäkänti, ukat uka jakʼankir panqaranakar vino warantasajj uka cuartoruw sarawayjjäna.
  
  Nightshade ukham irnaqawipanx wali askiwa, chiqpachans janiw ukham chachanakamp ikiñax wakiskänti sasaw amuyt"äna. Jupax jach"a amuyunïnwa, ukampis yaqhip mayiwinakax juparux walpun muspharayi, ukat Stone ukat Bell ukham ch"aman jaqinakax submisos de rol-juegos ukanakamp anatt"apxi ukax janiw askïkänti. Jichhax llamp"u chuymampiw jist"antat punkur jinchup uchatayna ukat mä llamp"u "Jïsa!"
  
  "¿Nicolas regalojat kusistʼasa?" Stone chachan arupajj jan chʼamanïkchïnsa, Lauren jilatajj jupat sipansa jukʼamp suma jaqëtap istʼaskakïnwa. Ukat jachʼa jachʼa tukutapat coleratajj punku jakʼaruw jakʼachasïna.
  
  Bell jilatajj jan kuna chuyma ustʼasisaw akham säna: "Suytʼañ aburrido horanak pasawayjjta" sasa. "Kunatsa Webb jupax utar kutt"añat sipans aka chiqar jutañapatak iwxt"itu ukx wali ch"amanïtwa".
  
  Lauren kullakajj uka sutit amtasïnwa. Stone-n larusiñapax wali thayapunïnwa. -Inas jumanakan jan walt"äwinakamatakix ukhamächi -sasa.
  
  Bell chachajj janiw Stone chachan wali sarcasmo ukat jiskʼachasiñ chuymanïkänti. -Jumax amuyta? Inas nayar uñchʼukiñatak chʼamachaschispa sasaw amuyayäta" sasa.
  
  Qalax janiw jayskänti. Mä juk"a pachax amukiw jikxatasïna, ukat Lauren kullakax chuymapax mä juk"a ch"allxtataw jikxatasïna. ¿Jupajj punkur jakʼachasïna? Jupatï qheparaspäna ukhajja, janiw tiempopar sofá llawuntañjamäkaspänti ...
  
  Ukatxa mayampiwa arsüna. "Jumajj... jan tiemponïkayäta ukhajja... Webb jilatan jawsatapatwa katoqayäta. Sarnaqäwinakax nayrar sartawayiwa" sasa.
  
  Lauren kullakajj kayunakan kayunakap istʼäna. Mä confiable instinto ukamp yuritayna, walja maranakaw aljirinakapar uñakipt"atapatxa, sofá ukar kutt"awayxäna, qhipa segundon imt"asis. Salón punkux jist"arasïna ukat Stone p"iqip apsuwayxäna.
  
  "¿Taqi kunatï munaski ukanak utjtamti, munat kullaka? Janit nayraqatajan ikt"añ atinakïtati, jichhaxa" sasa.
  
  Lauren kullakajj látigopampiw mä columpio de practicar luräna. -Juparux junt"uchasiñakiw wakisi -sasa.
  
  Qalax sarxänwa, mä kutimpiw punku jist"antasïna. Lauren kullakajj jankʼakiw jakäwip amparapar katuyasajj cuarto taypit jaltawayjjäna, jiñchupsa wasitatwa suma cheqar uchatäna.
  
  Stone jilatarojj akham sänwa: "Janiw sinti amuyañjamäkiti" sasa. "Kunjamtï sisktxa, kunayman lurawinakaw nayrar sartawayi". Jichhax Lauren kullakax arupanx mä jan uñt"at ukat chiqpachans muspharkañ kusisiñ nota ist"äna. Ukat akham sarakïnwa: "Fábrica" sasa. "Ukax tukuyatawa".
  
  "Chiqpachansa?" Bell jilatajj wali mulljatäkaspas ukhamänwa. -Ukax jank"akiw -sasa.
  
  Stone chachan wali kusisitapajj jachʼa arupampiw uñachtʼayasïna. Lauren kullakajj uka sonidojj janiw sinti muspharkañäkänti.
  
  "Fábrica ukax tukuyatawa. ¡Jichhax Pandorax mä armaruw tukuyasispa!"
  
  "Jan askinaka". Bell chachan arupax axsarañap uñacht"ayäna.
  
  "Kuna? ¿Ajjsarayastamti?"
  
  "Janiw Pandora ukax utjkiti. Wali nayra pachawa. Walja lurañanakaw utji" sasa.
  
  "Jan maldito bragas apsusimti, Bell. Janitï uka qʼañu warmix kawkhantï intix jan qhantʼki uka chiqanakar uchaspa ukhaxa. Jïsa? Jïsa?"
  
  Lauren kullakajj amparanakapajj puñchuruw tukuskir amuyasïna.
  
  "Janiwa, Bill. Nayax sañ muntwa fabricax taqi kunawa. Jiwasan lurawinakasax Pandora markankiwa".
  
  Stone jilatajj akham sänwa: "Operacionajajja" sasa.
  
  "Jïsa, ukat fabricax akapachan yaqha chiqankiwa. Jiwasanakan jan apnaqañjamawa. ¿Web jilatajj cheqapunit ukham amuyapjjäna? Mä operación ukatakix juk"at juk"at qalltawayi, ukax janiw pächasiñakiti mä jach"a ritmo ukan jank"ak apthapita. "
  
  Stone jilatajj akham sänwa: "Jumatï pallapallanakan irnaqtʼasïta ukhajja, operacionanakajj ukham lurapjjatap yatipjjasmawa" sasa. "Mä k"achat k"achat qalltawi, ukatx mä jach"a t"ijtaw ukat tukuyxaraktawa. Taqi kunas fluido, sapa kutiw mayjt"i. Jumax jawirampiw sarañama, traicionero oladanakaruw muyuntañama. Jesus, chacha, akax juk"amp larusiñawa" sasa.
  
  "Jumatix aka particular operación ukarux kusiskañjam uñjta sasin amuyta, ukhamax jumax juk"amp deranged ukhamaw jikxatasïta, kunjamtï nayrïr amuyt"kayäta ukat sipansa".
  
  "Walikiwa, Mirandax niyaw sartxani. Aka pervertida perrax kuna milagronaksa luraspa uk amuytʼañäni. Jiwasanakan arst"añ taypinxa, jupax propuesta ukaruw suyt"askta".
  
  Mä kutimpiw Lauren kullakajj uka suti apanukuwayjjäna. Kuntï uka jaqenakajj lurapkäna ukajja, qhanaw jan Macy sat chachan aljasiñapäkänti, ukat yanapirinakapas utjkaspa ukhamänwa. Ukat mä arstʼäwi istʼäna, ukajj niyaw chuymap saytʼayäna.
  
  Ukajj Stone chachan jan chuyman arupänwa. "Gobiernonakatï jan istʼapkani ukhajja, waranq waranqa jaqenakaw jiwarapjjani. Patak waranq jaqinakawa. Aka Pandora plaga... ukax obligañapawa".
  
  Lauren kullakajj kimsa tunka segundonakas janiw kuntï yaqhajj sapkäna uk istʼkänti. Aka sapa aruxa, patak patak maranakax uraqpachan jan kuna forma estándar ukan utjkaspas ukhamäkchisa, jilpach jaqinakan chuymaparux janq"u junt"u lanza ukham ch"allt"askakiwa.
  
  Laq'u.
  
  Uka arux callinakan isthapit janchinakaruw amuyt"ayäna, mä axsarkañ, t"aqhisiñ jiwataw mä pústula ukamp, janiw inmunidad ukax utjkänti, ukat aka axsarkañ suyt"awix...jumax jan ukax munat masinakamax uka usump usuntapxtati janicha uk uñjañ suyt"asa.
  
  Lauren kullakajj wali ajjsarkañap maysaruw jaqontäna, ukat kuntï sala de estar ukan sapkäna ukaruw chuym churäna. Jichhax nayrat sipans juk"ampiw jichhür arumax apthapit yatiyäwinakax wakisïna.
  
  "... kimsa plaga ch"usawjanak jikxatañ pachaw" sasaw Stone jupax saraki. "Ukan jan walt"ayasiñäni ukhax taqpach operación ukan jan walt"ayasiñäni".
  
  Yatiñajj wali askiwa, sasaw Lauren kullakajj amuyäna.
  
  -Ukat ukatsti Miranda? Bellan arupax khathatitaynawa.
  
  "Inasa. Clifford jupax aka chhaqhat reino ukarux taqi chuymaw thaqhaski sasaw ist"ta" sasaw Stone jupax kusisiñap jan jark"aqas säna. "Ukampis nayraqatax nayan turnojawa. Fábrica ukax taqi chuymaw irnaqañ qalltasini, kunawsatix muestras ukanakax churapkä ukhax. Ukhamajj aka toqet qalltañäni. Jiwasan red de pallapallanakax wali jach"awa, ukat sapa regimiento, sapa celda ukhamaraki, yaqha jaqitakiw irnaqapxi sasaw amuyapxi, ukat uka jaqix pithianonakatakiw irnaqaski. Brillante, ¿janich ukhamäki?
  
  Mä kutimpiw Lauren kullakajj Bell chachan jaysäwip jan amuyaskänti. ¿Pithia kullakaxa? ¿Ukatpach uka jamasat grupojj Stone ukat Bell sat chachanakar munapjjäna? ¿Jan wali sutip jiskʼachapjjatapatjja?
  
  Ukatxa Stone jupax akham sänwa: "Kusisiñanakasar kutt"añäni" sasa.
  
  Ukat Bell jilatajj akham sasaw jaysäna. "Akampiw jaytanukupxäma. Jiwasajj Pitianonakäpjjtwa" sasa.
  
  Stone chachan jaysäwipax ukhamarakiw respeto uñacht"ayasïna. -Jiwasax Pitianonakätanwa -sasa.
  
  Uka kayunakax punku jak"achasisinx Lauren kullakax chhuxriñchjataw pampar ch"allt"äna.
  
  
  paqallqu JAQTHAPI
  
  
  -Munat kullaka, pampachapxita, ukampis nayax amuyta qullqim pä kutimpiw lurasispa -sasa. Stone jupax uñacht"äw lurañ pachanx cuartot mistuwayxäna, ukatx kunjams jikxatasi ukx wali sum uñakipt"äna. "Kuns lurtä?"
  
  Lauren kullakajj mä chʼusa vaso aptʼataw ventanat jitheqtäna. "Uka uñjäwip wali askit uñjasaxa, tata Stone. ¿Jumajj ukham lurañ munasmati?"
  
  Jupax mä pose ukar ch"allt"äna, Washington markan qhananakapax qhipäxan qhant"äna, esposas ukanakax cinturapat warkt"atäna ukat caderas ukar llamkt"äna, chalecopax jichhax taqpach jist"antatänwa.
  
  Stone jupax mä bolsa uñacht"ayäna, ukanx artesanía ukan técnicas ukanakaw utjäna. "¿Panpachaniru mä pachpa tiempon uñjañ munasmati? Akax jumatakix phisqa waranqawa" sasa.
  
  Lauren kullakajj qʼañu jachaqtʼasiñ uñachtʼayañatakejj taqe maranakaw ukat sapa gota experienciapajj munasïna. -Nightshade ukax ukampiw kusisispa -sasa.
  
  Stone jupax nayrar sartawayi, Bell jupax qhipäxankiwa. Lauren kullakajj mä jachʼa jachaqtʼasitap uñjäna, ukajj ajanupan llakit uñnaqap lantiw jachaqtʼasïna. -¿Payïri muyuntata? sasaw jiskt"äna.
  
  "Qhipa muyuntat". Lauren kullakajj janiw kuns lurañjamäkänti.
  
  
  * * * .
  
  
  Mä qhawqha horanak qhepatjja, Lauren kullakajj sarjjänwa, ukat pä qarjata, usuchjat chachanakajj wali suma albornoz isimpiw isthapitapjjäna. Yaqha oportunidad uñjasax mä botella champán ukan umatayna, wañt"ayatayna ukhamat uka jayp"ux mä botella taqpachat sipans juk"amp umatap amuyapxañapataki. Kimsax amukiw aruskipt"asipxäna, jichhax bourbon jist"arapxäna, Stone jupax típica reserva conceida ukampiw jist"arapxäna, ukatx Stone jupax jist"arat encanto ukampiw jist"arapxäna. Lauren kullakajj mayachtʼasisaw wali chʼamäki uka equipo lurapjjatap iyaw sañapäna. ¿Ukajj mayni Pita jaqenakatakejj kamsañsa munäna?
  
  Qaritakïkaspas ukhamaw jaytañsa ukat ikiñat parläna, mä doble bourbon phuqtʼat umarakïnwa, ukat sofá patjjan desmayatäkaspas ukhamaw tukusïna. Pelotajj jupanakan ladopankänwa. Jupanakajj sum jakañapatakiw yanaptʼapjjerïna, taxi sasaw jawsapjjerïna jan ukajj mä jukʼa aprovechapjjerïna. Lauren kullakajj taqe kunanwa chʼamaktʼayasïna, sapa kutiw jan ikiskirïkaspas ukham uñachtʼayaspäna. Janiw ukakïkänti, jan ukasti Bell jilatajj jachʼañchatäñap arjjatani sasaw amuyäna.
  
  Mä yatiyaw istʼasïna. ¿Jumajj loqtatätati?
  
  Ukhampuni. ¿Kunjamarak yaqhajj ukham jaya tiempo jakaskästi?
  
  Kunjamakitix jichhax yatiyawinak munatapax taqi kunat sipans juk"amp jach"apunïnwa, jach"añchäwipat sipansa, ukat taqi kunat sipansa, Stone sapak wasitat uñjañ amtañax uñisïnwa. Jonatanar manütapajj pagatäjjänwa. Generalax mä monstruo ukhamänwa, chiqaw jupan lakapat mistunitayna.
  
  Stone jilatajj cheqapuniw akham säna: "Uka imill wawajj infierno ukham machjatawa" sasa. -Ukhamajj janiw pagatäkaspati sasaw amuyta.
  
  Bellax wali jach"at arsüna. "Janiw nayrat sipansa jukʼamp asnu jaqëñamäkiti. ¿Jupar uñtasit kusistʼañanakax jiwasanakjam jaqinakatakixa? Jupajj qorit luratänwa. Jumaw chʼamañchtʼañama, janiw jaqunukuñamäkiti" sasa.
  
  "Inasa. Ukampis kunjamatsa, janïr sarkasax mä tuqitwa jukʼamp parltʼañasa. Mä jukʼa ikiñapataki" sasa.
  
  Lauren kullakajj kuyntʼañ istʼäna, Stone chachan jachʼa amparapampiw manqhapar chʼalljjtayasïna, ukat kayunakajj salaruw makatapjjäna. Punkuxa jist"antatäxänwa. Lauren kullakajj nayranakap jistʼarasajj saytʼaskäna ukhajja, ajjsarañaw almapar katjäna. Jupajj wali jakʼanwa saytʼasïna, ukatwa pächasirïkaspas ukham amuyasïna. Stone jupax aka kutix jikxataspa ukhax wali sum anqankir balconat jaqunukutaspa.
  
  Lauren kullakajj pächasïnwa. Nayratpach jikjjatkäna uka jiskʼa yatiyäwinakajj umamp phoqantatäjjäna ukhakiw yaqha cheqar sarjjañ munäna. Pythia... mä fabricax mä armaruw tukuwayi... mä plaga!
  
  Maldición, jupax yanapt"anïspa ukhaxa.
  
  Jinchup punkur uchasa ukat sofá ukar kutt"añ thakhipax qhanäñapatakiw uñjäna, nayra lurawiparuw kutt"awayxäna... jichhür arumax walja lurawinakampiw phuqhawayi, ukat khitirus armasiñapatakix mä ch"amaw utjäna jupax ukhamänwa. Ukampis uka qhepatjja, arunakaw pʼeqepar phoqantäna.
  
  Stone jupax wali ch"amampiw irnaqäna: "...Londres, París ukat Los Ángeles uka markanakax kimsa chiqanakaw jiwasan munañasatakix qhiparaski ... machaq sepulturanaka".
  
  Lauren jupax nayraqat Kinimaki ukan yatiyawipat amtasïna, SPEAR ukankirinakax nayratpach yatipxänwa, pithianonakax uka kimsa específico markanakat wali ch"amanchataw jikxatasipxäna - kunatix mercenarios ukanakar jawst"añ tuqita ukhamarak larusiñatak qullqinak churañ tuqita, jupanakan ajllitanakapan yatichäwinak suyt"añataki. SPIR ukax mercenarios ukanakat yatiyawinak katuqatayna, jupanakax qhipatx Pithian ukan mayiwiparux janiw sasaw sapxäna. Jichhax Stone jupax ukham sataynawa, ukax kuntix jupanakax nayratpach yatipkän ukak chiqanchawayi.
  
  Ukat Bell jilatajj akham sänwa: "Kunjamtï jumajj yatktajja, General, janiw trabajiñajäkiti. Wakisispa ukhajj kawkïr markanakatsa uñchʼukiñatakiw wakichtʼatäskta" sasa.
  
  "Janiw irnaqktati, Bell, uk yattwa. Uka chiqaxa chʼamanïtamatwa qhan amuyasi" sasa.
  
  -¿Ukaxa mä jach"añchäwiti?
  
  "Janiw kunatsa".
  
  "Saram. Kunjam jan amuytʼasirïtajja" sasa.
  
  "Ist"am, Bell. ¿Kunatsa uka operacionanak uñjañas wakisïna? ¿Nayaw jupanakar wakichtʼatap armasjjtati?"
  
  "Mä qhawqha tiempo nayrajja, kimsa plaga chʼusawjanakaw operacionaman jukʼamp wakiskirejja sasaw sayäta. ¿Janit sapa maynir uñjir mä irpirix utjañapa?
  
  Qalax mä juk"a pachax janiw jayskänti. Lauren kullakajj Bell chachan arunakapat amuytʼaskäna uk amuytʼäna. Nayratpach apthapit yatiyäwinakax jiwayañatakix walikïskänwa. Pä kutis ukhamarakiwa. Lauren kullakajj qheparañsa ukat jukʼamp yatjjatañasa munkchïnjja, suertep chʼamañchtʼaspati sasaw jisktʼasiñ qalltäna.
  
  Ukampirus SPIR ukat Jonathan ukanakar katuyasitapax jist"arat jist"antatänwa.
  
  "Uraqinkir comandantenakajajj wali sum lurapjjani" sasaw Stone chachajj qhepat säna. "Taqinipuniw vetado ukhamarak juk"amp askixa, taqiniw ex fuerzas especiales militares ukanaka. Jichhak qamir uta lurañ yatirix jupanakamp chikäspawa sasaw pächasta" sasa.
  
  "Utan lurata". Bell jilatajj nayrïr kutiw uka general contra saytʼasïna. "Ukatjja sapa qollqew lurawayta. ¿Chiqapunit jumax ukham sasma, Bill?"
  
  -Janiw nayax amuyaskti -sasa.
  
  "Nayajj chʼamam sañ munta. Uka ch"amaw jumanakan utji. Jumax nuwasiñ chiqanx merecesmawa, ¿janich ukhamäki? Jan ukajj ¿Harvard markankir mä libre cargadoräpachänti?"
  
  Mä juk"a pachatakix janiw kunas arsutäkänti, ukat Lauren kullakax wali amuyt"asisaw uka iwxt"aparux jan uñjkänti. Chiqansa, jupatakik kuns munir generalax janiw colerasiñapäkiti, wali qʼañuchata ukat jupa pachpat satisfacta colerasiñampi phuqantatäkaspas ukhamwa amuytʼañapäna. Ukat inas wila masinakapan jan taqe kun aptʼaskchïnti.
  
  Stone sat chachajj punkujj wali chʼamampiw thaqtäna, ukat Lauren kullakaruw chʼalljjtäna ukat cuartoruw kuttʼayarakïna. Qalltanjja, uñnaqapajj polaroidar uñtasitänwa, janiw creyikänti ukat wali muspharkañänwa, ukampis muspharatajj taqe chuyma colerasiñaruw tukuwayjjäna.
  
  "¡Jumajj mä perra! Jumax mä fucking bitch ukhamätawa. ¡Jumajj wali suma jaqëtamwa yatjjayäta!"
  
  "Nayax... jichhakiw jumar apthapiñatak jutta."
  
  Qalax juparuw liwxatäna, ukampis janiw jikxatkänti. Bell chachajj talonanakaparuw kayump taktʼasïna. "Suyaña. Suyaña! Jupajj cheq parlaspawa" sasa.
  
  Lauren kullakajj punku toqeruw qheparäna. Stone kullakajj pulmonampiw jawqʼjäna ukat amparapampiw pechopar chʼankhampiw jawqʼjäna, ukhamatwa jan equilibrionïkänti. Jaquqanïsax mä walkie-talkie apsuwayxäna. "Jutam akharu!" sasaw jach"at arsüna. -Jiwasax mä jach"a jan walt"äwinwa -sasa.
  
  Lauren kullakax pirqaruw ch"allt"asïna, uka impactox samañap apt"äna. Jupajj wali arnaqasiñampiw samaqtʼasïna. Mä juk"a instinto ukaw uñstawayi. Jupax amtasiwayi kunjams coreanonakax Nueva York markan amukt"ayañatak mä p"iqin jariqat pallapallar khitapxäna, ukat kunjams jupax uka jiwayir jaqimp kisu ukat clavo ch"axwäna, ukat qhiparux balcón uksat khitatayna. Pachpa nina, pachpa aruwa jichhaxa jupan manqhanxa sartasïna, sayt"asiñapataki ukhamaraki nuwasiñataki, jupa pachpata mä cuenta churañataki. Ukat jankʼakiw liwxatäna ukat kayunakapat jaltawayxäna.
  
  Uka horasanjja, hotelan cuartopan punkupajj jistʼarasïna.
  
  Uka chachanakax wakicht"ataw armas ukanakamp manqhar phallapxäna ukampis ladonakaparuw ch"allxtapxäna, pasillo ukan cámaras CCTV ukanakamp jan utjañapataki. Lauren kullakajj mä qhawqha oportunidad uñjäna ukat jankʼakiw nayrar sartäna. Uka punku jistʼantatäjjäna ukhajja, jiwatäjjänwa.
  
  
  LLACH"A JALJA
  
  
  Uka jan walt"ayirinakax trajes ukat corbatas ukanakamp isthapt"ataw jikxatasipxäna. Mä jukʼa larusiñatakjamaw mä warmix qʼara isimpi ukat jachʼa botasampi isthaptʼatax jupanakar jalxatäna, nayraqatax corbatapan nudop jaquntäna, ukhamatwa lanktʼasïna, ukat maynirux kayunakap taypin jan jarkʼataw chʼalltʼäna. Chʼiqa amparapajj punku kattʼasisaw jistʼarasïna, chʼeqa amparapasti jakʼankir pistolaruw jan amuytʼasis jawqʼjäna. Jïsa, entrenasïna, ukampis dojo ukanwa entrenasïna, ukan pantjasitanakapajj janipuniw jiwañampi mutuyatäkänti.
  
  Janiw ukhamäkiti.
  
  Ajjsarat chachanak jakʼankir punkun chʼusawjar liwxatasinxa, qhipäxa chika taypiruw wali chʼamampi jawqʼjäna. Maynin zapatopa. Qala bota.
  
  Jan saytʼasisaw nayrar tʼijtäna, pʼeqep punku toqeruw chʼalljjtayasïna; wilax nayraqatapan marco thiya qhipäxat mistunïna. Mä chachajj janïr pasillot qʼal jaqoqtkäna ukhaw kunkapar chʼalljjtayasïna, maynïristi kayunakapat katthapisin aynachtʼayäna.
  
  Wali kayump takt"asis, arnaqasisa, Lauren kullakaruw hotelan cuartopar kutt"ayapxäna. Tukuyañjam amuyasisa, ukat katuqkäna uka yatiyäwinak yatiyañat jukʼamp llakisisa, janiw jupa pachpa sum jakasiñat sipansa, panpacha kayunakap chʼallxtayasïna ukat jaltxarakïnwa. Jupa jakʼankir chachanakajj liwjjatapjjänwa. Lauren kullakajj jupanakan amparapatwa chʼiyjasïna, isinaksa ukat ñikʼutapsa chʼiyjasaw ñikʼutap chʼiyjäna, ukat janiw llakimp qhantʼkänti. Jupax sapakiw jikxatasïna, jupax SPIR ukhamawa, ukatakix ajllitänwa.
  
  Mä chacharuw kayup chʼalltʼasin armas apsuwayjjäna, ukat maynirus codopampiw jawqʼjarakïna. Kimsïr jaqejj jupar atacäna ukhajja, bíceps sat chʼakhanakaparuw jawqʼjatanakap katjäna, ukat ukar chʼalljjtayasïna, ukat jupa pachpaw chʼajjwarakïna. Espacio masterizado, libertad uka thakhi. Pulmonampi, kimsa chachanakampiw apasïna, niyaw libre sarnaqañ suma thaya jikxatäna, kunattix kayunakap liwxatasinwa liwxatasïna, ukampis mayninakax qhipharuw qhiparapxäna. Janiw armanakap apnaqañjamäkänti, janiw aka hotelankkänti, jan ukasti cuerponakap apnaqaspänwa. Inas niyaw qhispiñap amuyasa ukat jupanak pachpas wali axsarkañ tuqinuqtʼatätap amuyasax nayraqatapar palomaruw sarapxäna.
  
  Lauren kullakajj janiw thakit esquivañjamäkänti, ukat amparanakapamp kayunakapamp wal chʼalljjtayasisaw jaquqanïna. Ukan ikiskäna ukhajja, wali samsusaw mä puñchuw costillanakapar chʼalljjtäna, maynïristi kunkapan qhepäjjaparuw chʼalljjtäna. Warawaranakax nayranakap nayraqatanwa phallapxäna. Jupax wali ch"amampiw jaquqanïna. Jichhax nayraqatapanx mä kusisit Qala, mä p"inqachata Campana ukat mä jaqiruw uñjäna, jupax nayratpach amuyuparjamaw francés ventananakar saraskäna.
  
  -¿Balconanxa? maynin arupajj sänwa. -Kunjam isthapt"asitapat amuyt"asax niyas suyt"atäxiwa -sasa.
  
  "Ukhampuni. Janiw nayax kuns lurkti -sasawa Stone-x jan yäqasis arsüna. "Ukampis nayraqat pichthapim. Taqi uka qʼara ukat PVC ukanakax jiwasan ampar lukʼananakäspawa" sasa.
  
  Lauren kullakajj wali chʼamampiw kuttʼayäna, pächasir katthapitanakat jitheqtkasajj kayunakap chʼakhanakap chʼalljjtayasïna. Uka chachanakaxa juparuw katjapxäna. Bell jilatajj llakisitapwa uñachtʼayäna. Stone juparux fucking get over it sasaw säna, uka perrax arumax buceo luraskäna.
  
  Lauren kullakajj mayampiw muyuntäna, ajanupajj cuartonkir alfombraruw chʼalljjtäna. Uraqir purisax niyas llakit juykhuptayasaw hotelan cuartopan jankʼak jistʼantat punkupar qhip qhipa uñtäna.
  
  Mayniw chika taypin sayt"asïna, khitirus uñt"äna.
  
  ¿Jupajj alucinacionanakanïpachänti?
  
  Smith jupax nayrar sartaskakïnwa, maynix paqallqu contra, ukampis aka jaqix nayrir Delta anatiri ukhamarak SPIR ukankirïnwa. Kuntï Smith ukham chachanakajj lurapkäna ukajja, mä chʼakhampi jiwayaña jan ukajj jan chʼamanïña, mä arma katjaña ukat kimsa jiwayir disparonak apsuña. Jichhax qalltawayi, ukampis Stone jupax nayratpach radio tuqiw yanapt"añatak jawst"awayi. Smith jupax uñjäna uka guardianakax normal manq"añat sipanx juk"amp yatxatatäpxiwa ukat jupax colerasiñap antutawayi, Lauren jupar katxarut jaqinakar ataquep uñt"ayasa.
  
  "Khitisa?" -sasawa qalaxa wali ch"amampi säna. -¿Jupan prostitutapaxa?
  
  Smith chachajj Lauren kullakarojj cinturapat katthapiskäna uka chachan muñecap pʼakjäna, jaqontatäsajj liwjjatasïna ukat pesatap aptʼasïna. Ukat sarkasajj mayninakaruw nuwantäna. Jupajj jupanakan llakinakapa, jan amuytʼasirïpjjatap uñjäna. ¿Khitis uka machaq mantanirixa? Niyakejjay jupajj nayraqat irnaqtʼaychïnjja, ¿jichhajj ¿kunjamsa kuttʼayapjjaspati?
  
  Stone chachan kamachinakapax janiw utjkänti. Smith chachajj laringe ukat nayrap pʼakjasïna, pistolap katthapisinjja, jan uñtʼataw mä disparo apsuwayjjäna. Kunjamtï suyapkäna ukhama, Stone ukat jaqinakapax axsarañampiw kuns lurapxäna, ukat jankʼakiw khitis ukat taqiniw autoridadanakar jawsapxani uk amuyapxäna. Smith jupax uka jan walt"awinak askinak apsusaw Lauren kullakaruw katuntawayi ukat Stone chachan juk"amp pä jaqinakaparuw desarmawayi.
  
  Jupax pistola imaskäna, Stone chachan ajanupar uñacht"ayasa. -Jan kuynt'amti -sasa. Kawkïris jumanakatxa -sasa.
  
  Stone jilatajj akham sänwa: "Ukatwa arrepentisipjjäta" sasa. "Khitinakatï jumanakajj ukhamäpkta ukanaka. Ukat Nightshade ukax ukhamarakiwa. Qalltatpach jumat wal munasiyäta" sasa.
  
  Lauren kullakajj saytʼasiñ yantʼäna, ukampis jawqʼjat cuerpopajj janiw uk lurañ puedkänti. Infierno, jupax qhispiyiriparuw yanapt"añ munäna. Janipuniw nayrajj ukham jan sum amuytʼasirïkänti. Jan yatiyasa, pä chachanakaw uka grupot jaljtapjjäna ukat jupanakaruw nuwapjjäna. Smith, wali yanapt"asisa, mayniruw thixnipar ch"allt"äna, uka pachparakiw qhipïrix codo ukar ch"allt"äna.
  
  Smith jilatajj punkuruw kuttʼjjäna. -Nayrïr khititix p"iqip ch"allt"ani ukax phust"ayatäniwa -sasa. Uka arunakampixa, wali colerat pallapallax Lauren kullakaruw pasillot ayxatäna. Ukat akham sarakïnwa: "Uka chivot pampachapxita" sasa. -Janiw uka katjañatakix tiempox utjkitänti -sasa.
  
  "Ukax... taqi kunas walikïskiwa. Nayax yaqha katuqarakï -sasa.
  
  "¿Nayajj jumar apthapisma ukhajja, ¿janit llakismati?" sasaw jupax amuyki ukat sipansa jukʼamp suma chuymampiw jisktʼäna. "¿Nayan amparajatjja? Jiwasax juk"amp jank"akiw sarxañäni" sasa. Jupax wali amuyumpiw hotelan cuartopar uñtäna.
  
  "Kuna lurañas wakisispa, Smith. ¡Aka chiqat apsusipxita!"
  
  -Jïsa, señora -sasa. Smith jilatajj cinturaparuw qontʼasïna, Lauren jilatarojj amparapat jaqontäna ukat nayrar jankʼak sarawayjjäna. Maynïrjamajja, pasillot jankʼakiw sarapjjäna, nayrïr fila ascensoranakanwa saytʼasipjjäna.
  
  "¿Kunjamarak infiernox jikxatapxistasti?"
  
  "Akan arkta. Stone sat chachan cuarto numerop apsuñatakiw campanario apnaqäna. Ukan suma asientonakapar qontʼasim..." Ascensor punkunak uñkatasin walja manqhankir cuero sofás ukanakaruw uñachtʼayäna. "Taqi uka chʼaxwäwinak istʼañkama. Lauren Fox kullakatï jan waltʼäwin uñjasispa ukhajja, wali chʼamampiw nuwasispa sasaw amuyirïta" sasa.
  
  Lauren kullakajj pʼeqep altʼasïna, Smith jilatajj jarkʼaqaspawa sasaw confiyäna. Ukat akham sarakïnwa: "Yuspära" sasa. "Pay suma".
  
  "Janiw wakiskiti". Smith jilatajj jupanakaruw mä ascensorar irpäna. "Jumajj nayan equipojankirïtawa, Lauren. Jumanakajj familianïpjjtawa" sasa.
  
  "Ukhamatwa?" Jupax uka pulido pirqanakaruw nayrap katjäna. "Dios, wali axsarkañ uñnaqtʼanïtwa, ukatwa Halloween ukan fantasma ukham contratapxitaspa" sasa.
  
  Smith, taqi kunatix jupat yatïna uk ch"axwasa, nayranakap uraqiruw jaquntäna. -Inas pervertido ukhamächi -sasa.
  
  Lauren kullakajj qhepäjjat liwjjatasinjja, wali jachtʼasisaw kayunakapar purinïna. "Pay suma".
  
  -Kunjamtï nayrajj sisktxa ukhama. Jumanakajj familianïpjjtawa" sasa.
  
  
  llätunka JANK"A
  
  
  Drakex wali jayp"uruw jawsatarux jaysäna, jank"akiw sartasïna. Ukhamajj nayratpach Hayden chachan arunakapajj mä jukʼa chʼamaktʼänwa, ukampis kunatï cheqäki uk sum amuyäna.
  
  "¡Fucking sede ukar saraqapxam! Jichha! "
  
  Mai kullakajj niyaw sartatäjjäna, jachʼa techoruw uñchʼukiskäna. -¿Kuna pachas sarañ pachax purini?
  
  Drakex ikiñan qunt"asïna, ajanupar ch"allxtayasisa. "Jïsa. ¿Jumax ikirïtati?
  
  "Mä juk'a. Grace ukat... yaqha tuqinakat llakistwa" sasa.
  
  "Yattwa. Aka qhipa semananakanx inas aka tuqit mä juk"amp llamkt"apxchiñäni sasaw amuyayäta" sasa.
  
  Mai kullakajj jupar uñkatarakïnwa. -¿Mä juk"ampi?
  
  "Walikiwa, mä kutikiw wali askïspa."
  
  "Akax nayan q"añuchawijawa, Matt, ukat jupax nayar ch"akhuñatak kutt"anispa ukhax..."
  
  -Jiwasax mayacht"asisaw aka tuqit pasañäni -sasa. Drake jilatajj wali chʼamampiw qhomantäna. -Nayax yattwa jumamp chika Tokio markar sarañajaxa -sasa.
  
  Mai kullakajj jayaruw sarjjäna ukat saytʼasïna, isimp isthaptʼatäkasajj juparuw qhepäjjat uñjasïna. "Chiqpachansa? Ukat ¿kunsa jumajj mayj lurasma?"
  
  Drakex jach"at arsüna, jupax ch"allxtat uraqin jikxatasitap amuyasïna. "Janiw yatkti, munasiña. Jumax janiw mä maldito aru yatiykistati. Ukhamäpansa, jankʼak puriñäni ukhajja, Loco Suecia sat barcot mä autot saraskakiñäniwa" sasa.
  
  Mai kullakajj jankʼakiw jaya tiempo jachaqtʼasïna. -¿Mayamp jan walinak parltati?
  
  "Ay, pampachapxita. Queens inglés arunxa - munat masijax jank'akiw sartayañama ukat inas tata Dahl-an autop apnaqaraksna".
  
  "Ukax juk'amp askiwa".
  
  Ukat Dahl sat chachar uñjañatakejj tiempoparuw uka cuartot tʼijtjjapjjäna, jupajj jichhak purinir familiapampiw mä jukʼa conservador apartamentop uñkatasin mä jachʼa uta alquilasïna, warmipan amparapat qhespiyasiñatakiw chʼamachasiskäna.
  
  "¿Yanapt"a munasmati, amigo?" -sasawa Drakexa waña chuyma jiskt"äna.
  
  Dahl jupax mä amparap qhispiyañ atipjatayna.
  
  -Pä minuto chikatani suyt"apxaraksnawa, jumatix munsta ukhaxa.
  
  Ukat Dahl chachajj librëjjänwa, ukampis Joannajj qhepa segundonwa ñikʼutap katthapïna.
  
  "Qhanpacha. Auton suyt"añäni -sasa.
  
  Sueco jaqix mä juk"a pachat jupanakaruw katjatayna, Drake-rux mä lado uñkatasaw jaquntäna, kunawsatix jaquqanïkän ukhaxa. -Janiw mä maldito arusa -sasa.
  
  "NAYA? Kunjamatix..."
  
  Washington markax jiwat arumax amukiw jikxatasïna; oficinanakan edificionakapa, museonaka ukat monumentonakas wali nina nakhantatänwa, ukhamatwa mä fantasma markar uñtasit irnaqtʼäna. Mai kullakax ventanatwa uñch"ukiskäna, kunawsatix phisqa lado uñt"at hormigón uñt"at estructurar mä juk"a thakhi sarapkäna ukhaxa, chuymapax chachanakaruw jan walt"ayarakïna. Janiw khitis kunats jawsatäpkän ukx yatkänti, ukampis jichhax jan walt"awinakax utjki ukat hipotéticas consecuencias de la amenaza pitia ukanakat uñjasax, uka amuyunakax wali llakiskañawa. Qharüru aka pachanx kawkhans akapachan jikxatasipxani uk jan yatisax Drakex Dahl ukar puriñ amtäna.
  
  "Ukampis serio, amigo, ¿Joannax Washington markar munaspachati?"
  
  Dahl jupax mä evasivo ajanu luratayna. "Jupanakamp chika mä minanak taypin sarnaqañjamawa. Jichhax mä fiesta ukham uñjapxi. Ukampis kunapachatix novedad ukax tukusxi ukhax khitis yatpacha, juk"ampirus jichhax Bloody Vendetta ukax cancelatäxiwa".
  
  -Jumax chiqaparu lurawaytaxa -sasa. -sasawa Drakexa nayraqata uñtasa säna. -Jupanakarux akan apanipxam -sasa.
  
  Suecia markankir jaqejj akham sasaw arnaqasïna: "Ukham jupanakar yatiyañ yantʼam" sasa.
  
  "Janiw kunas wakiskiti, masi. Awisax kunatï maynir jukʼamp chuym ustʼayi ukawa ukat kunatsa ukham lurapxi ukxa janiw qhanañchkasmati. Jupanakajj askichapjjaspawa" sasa.
  
  Mai jupax aka pachax jupar uñt"ayañatakiw ajlliwayi. -¿Ukaru iyawstati?
  
  "Ukhampuni".
  
  "Waliki". Jupajj mayampiw maysar kuttʼjjäna.
  
  Drake jupax mä par jach"a cejas Dahl jupampiw mayjt"ayasïna ukat amukiw jikxatasïna. Mä qhawqha tiempotjja, Pentágono sat cheqar mantasaw machaq sede central ukar sarapjjäna. Drake jupax wali yatitaw pasillos divergentes ukat pulido pisos ukanakaru, ch"iyar trajes ukat uniformes militares ukanakamp isthapt"at chachanakax pasillos ukanakan sarnaqapxäna, medallas reflejantes, guardias ukanakan jan tukuskir pirqanakapa. Qhiparusti encina punkut mantapxäna.
  
  Nayrïr kunatix Drakex uñjkän ukax mä jan ch"ukuni, wila masi Lauren Fox satänwa. Ukatxa, Smith jupar arxatasa, qhipäxan sayt"atäsa, jan wali uñnaqt"anïsa, muspharkañ uñjata.
  
  Hayden jilatajj uka cuarto taypiruw sarjjäna. -Lauren misión ukax mä juk"a sarawayi... kunaymaninak jan walt"ayawayi. Uka arumajj kunanakatï paskäna ukanakat sum qhanañchtʼäna, Lauren kullakajj istʼkäna uka parltʼäwinakatwa jukʼamp qhanañchäna. Drake jupax walja yatiyawinakatx walpun muspharäna, mä qawqha jisk"a t"aqanaka ukat p"iqinchäwinak chiqapar jaquntatätap uñjasax kusisitaw jikxatasïna.
  
  "Ukhamajj Londres, París ukat Los Ángeles uka markanakanjja, kimsa plaga chʼusawjanakaw utji, ukat ¿kunatï ukan jikjjatapkani ukanak armañamp yantʼapjjani? Mä, pä ukat kimsa puntuación Miss Fox ukataki."
  
  Smith jilatarojj pʼeqep chʼoqtʼasisaw uka warmin amparapamp uchasïna, ukat mä akatjamat amuyup mayjtʼayäna. -Taqinipuniw ukankapxañajäna -sasawa Drakexa llamp"u chuymampi säna.
  
  Hayden jilatajj pä amparap aytäna. Ukat akham sarakïnwa: "Qhepatakiw uka juchañchäw imañäni" sasa. "Jichhax uka markanakax wali jan walt"äwin uñjasipxi. Jupanakaruw chʼamachasiñasa" sasa.
  
  "¿Aka fabricat kamsaraksnasa?" sasaw Dahl chachajj jisktʼäna. "Jank'akiw fabricar jan ch'amanchaña - jan walt'äw t'unjaña".
  
  Lauren kullakajj perdón mayisisaw jupar uñkatäna. -Perdón, janiw kawkhankatapsa yatiyapkänti -sasa.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Janiw perdón mayisiñajj wakiskiti. "Akax mä jach"a nayrar sartawiwa. Jonathan jilatajj janipuniw uka generalar confiykänti, niyakejjay jumajj tukuykamajj jupan amuyup yatiyätajja, jichhas yanaptʼapjjañapatakiw jaytapjjtajja" sasa.
  
  Lauren kullakajj ajanupajj jachaqtʼasisaw pʼakjasïna.
  
  "Walja lurañanakaw utjistu", sasaw Kinimakax mä lawat lurat mesa qhipäxat säna. "Nicholas Bell sat jilata; aka wayna Webb ukat Miranda Le Brun - jupanakax uñt"ayasiñaw wakisi."
  
  Karin kullakajj akham sarakïnwa: "Ukat plaga pʼiyanakaw utjaraki" sasa. "¿Kawkhans chiqpachapuni jupanakax jikxatasipxi?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Janiw qhan amuyunakanïpkti. "Ukampis plus tuqinxa, pithianonakax janiw khitinakas Lauren ukat Smith ukanakax yatipkaniti, janirakiw kunjams SPIR ukamp chikt"atäpxi ukx yatipkaniti. Jiwasatï qhepat uñisirinakasat mä jukʼa nayrar sartañ munstan ukhajja, jichhaw uk lurañ horasäjje" sasa.
  
  "Jichhax jiskt"asiristwa..." sasaw Komodox cuarto qhipäxan asientopat arsüna. "¿Kunas chiqpachapuni mä plaga p"iyaxa?"
  
  Karin kullakajj jupa jakʼankänwa. Ukat akham sarakïnwa: "Peste bubónico ukat Chʼiyara Jiwañaruw kuttʼapjje" sasa. "Europa toqenkir jaqenakatjja, kimsa tʼaqat pä jaqenak chhaqtayatäpkaspas ukham amuytʼasma ukhajja, cuerponak apsuñajj kunja chʼamäspa uk amuyasma. Qhipharux uñt"at imt"añ amtanakax t"unjataw uñjasiwayi, jach"a usunakax utjki ukhax plaga ch"usawjanakaruw jaytawayapxitu. Ukham tiemponakanjja, jankʼakiw uka cementerionakajj phoqantatäna, ukat qamirinakakiw sepulturanakap apnaqapjjerïna" sasa.
  
  "¿Ukat uka plaga pʼiyanakajj utjaskakiwa?" Komodox musphataw jiskt"äna. "¿Londres, París ukat Los Ángeles markanakan callenakapanjja?"
  
  -Walikiwa, jïsa. Knightsbridge markanx mayniw utji ukatx Soho markanx mayniw utjaraki. París jak"an walja ukat Europa uksan taqpach jach"a markanaka. Taqinipuniw amuyapxi, plaga ukham organismos ukanakax janiw ukham jaya pachax jakapkaniti, ukampis taqi jiwatanakax Ch"iyara Jiwañampikiw usuntapxi sasaw amuyapxarakïna, jichhakama. Jichhax yaqha usunakatw amuyt"apxi, antrax uka usunakatsa. Kunatï plaga pʼiyanakan utjki ukajja, inas walja jiwayir, nayra usunak misturïchispa" sasa.
  
  "¿Nayra plaga armarjam apnaqañ amtapxi?" Mai kullakajj mä akatjamat sartaskaspas ukham yatiyäna. "¿Jupanakajj loqtatäpjjeti?"
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Taqinitï Stone generalar uñtasitäpkchejja, loco, jan wali sarnaqir perranakan wawanakapawa. Janiw concienciajj utjkiti" sasa.
  
  Smith chachajj nervionakapar samarañapatakiw amparapamp chʼalljjtayasïna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukampis wali chʼamanirakïnwa. -Janiw uka tuqit armasipxañäniti -sasa.
  
  Hayden jilatajj telefono fijojj istʼaskäna ukhajj chuym chʼalljjtayasïna. Ukat qhipa jutirinakaruw akham säna: "Robert Price sat jilataruw jawstʼawayta" sasa, ukat machaq secretario de defensa sat jaqit parlkasaxa. "Aka tuqitx jank"akiw nayrar sartañatakix permiso munta, ukat jach"a escalaruw nayrar sartañ munta".
  
  Hayden jilatajj jankʼakiw arsüna, ukhamatwa secretariorojj jichhak yatiyäna. -Taqi kunatix utjkistu ukax chiqpachanx janiw chiqaw sañjamäkiti, tata, ukampis chiqpachanx mä qalar uñtat ch"amaniwa.
  
  "Ukanakax pä extremonakätap amuyapxtaxa, ¿janich ukhamäki?" Price kullakajj ukham luratap yatïna ukat saskakiwa, "¿kunas Drago markan paskatayna uka toqet yaqha kunas utji?"
  
  Drake jupax "qullu patat uta" jan wali lurawinakatw arsutap yatïna. Taqi EE.UU. markax juchanir jikxatañanx mayacht"asipxäna, jach"a nivel de gobierno ukhat juk"amp jisk"a gradokama, juk"amp jan wali trolls de medios sociales ukanakat sipansa.
  
  -Janiwa, tata -sasa.
  
  "Waliki. ¿Kawkirus nayraqat nuwantapxani uk yattanti?"
  
  Hayden jilatajj chhuxriñchjasïna. "Perdontʼapjjeta, tata, ukampis ukajj mä razonatwa jankʼak jawstʼapjjsma. Kimsanpachaw mä pachpa pachan ch"axwapxani sasaw amuyapxta".
  
  Ukatxa, Price sat chachax mä jukʼa tiempox janiw kuns arskänti, jupax akham sänwa: "¿Pita sat jaqinakax kimsa jachʼa markanakar mä pachpa tiempon atacasipki? ¿Jupanakax ukham irnaqäwinïpxiti? ¿Ukham organizacionan yatiñapa?"
  
  "General Stone, pantjasitanakapas utjkchixa, nayrïr clasen estratega ukhamawa. ¿Ukat khitis yatpacha khitinakas payllatäpki ukanakajja?"
  
  -Chiqpachansa chiqpachansa -sasa. Dios, akax wali jach"aruw tukuski, wali jank"akiw tukuski. Nayax mä qawqha internacionales jawsatanakaw lurañ munta, planchañ munta yaqhip ch"axwawinakata. ¿Kunjamsa jiwasan irnaqäwisax jikxatasi? Tayka marka. FBI ukax mä juk"a pachanakanwa. ¿Jumax kamachinak munasmati?
  
  "Jichhakamax walikïskaniwa sasaw atinisipxta, tata. Jaqinakar amuyunïpxtwa, ukampis amtañ markanakan jukʼamp wakichtʼatäñax wali askiwa".
  
  "Uka yatiyäwinak yatiyañ tukuyatatxa, uraqpachaw wali amuyump sarnaqapxani".
  
  -Jichhax janiw ukhamakiti, tata -sasa.
  
  Price chachan arupanx ch"axwañaw utjäna. "¿Ston sapak jaytatäñap munasmati sasaw amuyarakta?"
  
  "Akax wali askiwa. Jupax wali sumaw jiwasan manqhankir muyupar mantañatakix" sasa.
  
  Drake jilatajj Mai jakʼachasisin desmayasjjänwa. Japón warmin nayranakapaxa jisk"achatäxänwa, posturapax ch"amakt"atäxänwa. -¿Kuna jan walt"awis utji, munasiña?
  
  -Janiw Grace-rux p"iqijat apsuñjamäkiti.
  
  "Nayra sarnaqäwipax janiw kunjamtï munkäna ukhamakïkiti, ukampis janiw uk mayjtʼayksnati. Ukat taqi ukanak pasañapatakix yanaptʼapxäma. Ukhamaraki mä maldito jan wali pachawa" sasa.
  
  Mai kullakajj nayranakap chʼoqtʼasïna. "¿Kuns sañ munta, jan wali pacha?"
  
  Drake chachajj janiw qhepar kuttʼkänti. Uka arunakapajj janiw jan wali amtampi parlatäkänti, uk jupajj sum yatïna. "¿Janit istʼapkta? Catástrofe ukax mä jan wali amuyumpiw markar saraski, janiw kunas jaytkiti jan ukasti t"unjañawa. Uka tuqitwa atipjayasiñasa, Mai" sasa.
  
  "Uka tuqitxa sapa kutiw askichapxta, Matt. ¿Janit Babiloniat amtaskta? ¿Hawai markanxa? ¿Tokio markar maldito viajejajj?"
  
  Drake jupax mä chiqar jaquntäna, mayninakax interes uñacht"ayañ qalltapxatap amuyasïna, kunawsatix Mai jupax arup jach"ar aptkän ukhaxa. "Janipuniw uka viajet sum qhanañchtʼktati. Kunas kamachi?
  
  "Nayaw sapxsma. ¿Janit jumax ist'kta?
  
  "Janiw nayax mä jaqir jiwayatamat iyawskti, Mai. Uka aruxa jiwayañ amtampi ukat jiwayañ munañampiw sañ muni. Juma pachpaw arsuwaytaxa, jupax janiw jan juchanïkänti. ¿Jumajj mä amtar puriraktati?"
  
  Mai kullakajj ladopar uñkatasaw uñchʼukïna. "Ukaw jan waltʼäwixa, Matt. Chiqpachansa, mä amtaruw puriyäta. Tokio markat sarjjaspänwa. Janiwa sañjamawa, awk taykajar thaqhañ jaytxañamawa.
  
  "Ukampis jupakiw Tsugarai markar puriñ thakimäna."
  
  Mai kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jupax ukhamänwa".
  
  -Ukat jumax Grace-rux qhispiyaraktawa, ukat jupat sipansa yaqhanakarusa.
  
  "Ukat jupax mä phuchhanirakïnwa. Yuqa. Warmi."
  
  "Jan wali jaqinakat wila ukat droga qullqi katuqasa payïr urux jakäwinakapamp anatt"awayi".
  
  -Yaqhip jaqinakax janiw kuna amtanïpkiti -sasa.
  
  Drake jupax Maix pachpa awk taykapatw parlaskäna ukat kunjams qalltanx Chika nayrïr phuchhapamp jakañatakix aljapxäna uk amuyasax qhipharuw sarawayxäna. Jupajj atipjasaw nuwasïna. Janiw kunas jupajj aka atipjañatak utjkänti.
  
  Mä akatjamatwa Hayden jilatajj jupamp parltʼaskäna uk amuyasïna. "... jank"aki."
  
  Jupax jank"akiw nayranakap ch"irmthapïna. "Kuna?"
  
  Dahl jupax p"iqip ch"allxtayäna. "Mayampiw jupar jisktʼañama. Norte tuqinkir jaqix mä juk"a tinker lurañapawa" sasa.
  
  Drake jupax janiw uka jisk"achawix kuns lurkänti, kunapachatix Hayden jupax Crouch ukat Alicia jupanakar wasitat jawsañapatak mayïna. Ukat akham sarakïnwa: "Jichhajj ukanak munapjjta" sasa. "Jan jankʼak katoqapkani ukhajja, inas wali jayäjjchi" sasa.
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna, teléfonop apsusa. Jan lurañjamäki uka jisktʼanaka, teoría ukat jan wali yatiyäwinakaw pʼeqe usuyañatak tantachtʼasïna. Crouch jupax aka urunakanx chiqpachanx jupa pachpaw irnaqäna ukatx janiw jank"ak yanapt"kaspati, janitix jiwayañjam jach"a ukham amuyaspa ukhaxa. Inas kunatï jupar cheqpach munaskäna ukajj Alicia kullakampi parltʼasiñakïchïna. Inas mä qhawqha jan waltʼäwinak askichañatakejj yanaptʼchispa.
  
  Ukampis janiw jichhax uka jan axsartʼir heroínampi cuchillanak chʼakkatañatakix sum jikxataskänti.
  
  Mä chacha aruw jawsataparux jaysäna. Jupajj wali chʼamäki uka tonadampiw arsüna. -¿Jumaxa librëtati? ¿Jumajj tukuyjjtati?
  
  Crouch chachajj mä segundo samartʼäna, ukatsti akham sänwa: "Jiwasax" sasa.
  
  "Ukhamajj jumaruw munapjjsma. Taqi jumanaka ukat juk"ampinaka sañ munta. Aka Pandora ukax intercontinental ukar sarawayxi; jichhax pusi markanakan chʼaxwäwinkxapxtwa" sasa.
  
  "Kuna?"
  
  -¿Drake ukaxa? Alicia kullakajj arupajj línea patjjaruw jaltjjäna. -Arunakamaxa janiwa kuna amuyunikisa -sasa.
  
  Drake chachajj nayrapan puentepat katthapïna. "Akapachan tukusiñapawa, Alicia. Pandora sat warmin jan waltʼäwinakapa. Pitones ukanakax taqi chiqanw utji. Jiwasax chhaqtxaraktanwa. Ukatakix sapa recurso, sapa onza p"iqin ch"amapa, sapa onza jan axsarañaw munasini. Taqinipuniw wila wartatäñäni jan ukax jiwatäñäni aka tuqinxa, Alicia" sasa.
  
  "Armagedonarux nayraw atipjawaytanxa, ukat jichhakiw uñstawaytanxa. Ukat janiw mä kutikïkiti" sasa.
  
  "Janiw ukhamakiti". Drake chachajj jakäwipan nayrat sipansa jukʼamp jan walin uñjasïna. "Kunatï wali wakiskirïki ukajj jakäwisan mä kutikiw pasaspa. Survival ukax janiw maldito menú ukankiti. Jiwasan sociedad qhispiyaña, ukakiw wali wakiskirixa".
  
  Alicia kullakajj amuktʼjjänwa, janiw kuns arskänti. Ukat Drakex "jupanakar yanapt"añasawa" sasin ist"äna.
  
  Crouch jilatajj wasitatwa arsüna, arupajj hierrompi qalampi luratänwa. "Equipojajj jumanakankiwa, Matt. ¿Kunsa jumajj munasma?
  
  Drake chachajj kuntï Hayden, Price ukat Lauren jilatanakajj nayratpach jilsuwayapkäna uka toqetwa lupʼïna. "Nayraqatax Europa uksaruw sarañama. Ukanx jumanakax jiwasan jaysaw equipo ukankapxätawa. Mayninakar uttʼayañatakiw chʼamachasipkta" sasa.
  
  "Europa markax jach"a chiqawa, masi" sasaw mä yatiñan waynarux uñt"ayäna. Drakex janiw uka aru uñt"känti.
  
  -Nayaxa amuyasta -sasa. Jiwasax janiw jichhakamax wakiskir yatiyawinak jikxatktanti, akax mä suma utt"ayat operación ukhamawa. Roma markat qalltañamawa. Nayajj kontinentenkapjjañamatakiw munta" sasa.
  
  Hayden jilatajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. -¿Kunatsa Roma markanxa?
  
  Jupax laka ch"akharuw amparapamp luqxatäna. "Suma chika taypin jikxatasi. Khitis yatpacha, inas jichhakamas Pita jaqinakax jardinan thakipan irpapxistani. París markan jikxataspa ukhaxa, Crouch jupax mä horaw SPIRA qullqir saraspa".
  
  Crouch jilatajj akham sänwa: "Luratäjjewa" sasa. -Kunapachatix uraqir puriñäni ukjax jumampiw jikisipxäma -sasa.
  
  "Pay suma. Ay, ukat waynanaka?"
  
  "Jïsa?"
  
  "Jumanakatï munat masinakamas familiaranakamas utjchi ukhajja, janïr oraqer purinkipanwa jupanakar jawstʼirista" sasa.
  
  Drake chachajj uka cuartonkir taqeniruw nayranakap uñkatasajj parlañ tukuyäna. "Kuna?" - sasaw jiskt"äna. "¿Janit jumajj ukham amuyaskta? Akax q"uma nuwasiñawa jan ukax jiwañawa. Nayrajj akankapjjayätwa, mä kutit sipansa jukʼampiw akankapjjta, ukat sapa onza llakinaka, llakinaka ukat chuyma ustʼatanakat amtastwa. Sapa pacha-sensitivo chuyma ch"allxtawi."
  
  Kunjamsa taqenis wali jachʼat pʼeqep chʼoqtʼasipjjäna, kunjamtï fusiladoranak nayraqatan saytʼatäpkäna ukhama, ukajj ukhamarakiw jikjjatasipjjatap uñachtʼayäna.
  
  
  TUNKÏ JAQIT ARSUÑATAKI
  
  
  Walja horanakaw pasawayxi ukatx SPEAR ukankirinakax Crouch jupampiw wasitat jikisipxäna.
  
  Hayden jupax suyt"awayiwa, ex-Nivena División ukan anatiripan equipopax jet de alta velocidad ukar taqpach sonido ukat jan jaljata attención ukamp cocoon ukar puriñkama, janïr taqi detalles ukanakax churkasa. SPEAR ukankirinakax sede central ukanx wali ch"amampiw irnaqapxäna, taqi kunatix misión ukar wakiskirïkaspa ukanak apthapipxäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Niyaw Londres markar sarjjapjjä" sasa. "Ukampis kuntï yatkstanjja, niya juykhükaspas ukhamaw irnaqasipkakta. Londres markax ch"akhanakamp luratawa; ukax tunka tunka plaga ch"usawjanakaniwa. ¿Kunatsa pitia jaqinakax Pandora plaga tuqit arsusipkaki? ¿Kunjamsa taqe ukanakajj mayachtʼasi? Aka chiqanx p"iqinchawinakaw utji, ukanak uñakipañakiw wakisi" sasa.
  
  "Qhanañcht"asmati..." mä tawaqun arupax comms ukanw ist"asïna. "Ukat pampachapxita, akax Caitlin Nash satawa. Kunawsatix "plaga ch'usawjas" sasktan ukhax plaga bubónica sañ muni, ¿janich ukhamäki? Kunjamatix Ch"iyara Jiwañ pachatpacha, kunapachatix chikat uraqpachan jaqinakax t"unjatäpxäna?
  
  "Ukhamawa, Miss Nash" sasaw Dahl chachajj säna. -Ukat, sapxsmawa, jumamp jikisiñax wali kusiskañawa.
  
  Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Pantalonapat mistuñamawa, Dal. Mä warmir satisfacañatakix niyaw llakinakax utjxi" sasa.
  
  "Janiw kuns munkti... kusisitatwa-" sasa.
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna. -Dios, jumax ukham jasakïtawa -sasa.
  
  Alicia kullakajj típico jachʼa jachʼa tukusaw jupanakan sawkasiñanakapar pʼakjäna. "Jan jaytapxam, jumanakax panini. Janipuniw wila wartat mayjtʼäwix utjkaspati, ¿janich ukhamäki? Ukhamaraki, akax nayrïr kutiw Miss Nash tuqit yatxatañaxa" sasa.
  
  "Jesusa" sasa. Smith chachajj kayunakapas niyaw hebillanak chʼoqantatäkaspas ukham uñnaqäna. Lauren kullakajj uñkatañatakiw kuttʼäna. "Jumaw ch"axwañ chiqat apsusipxita... qhipäxaman... ukat ukax jan ch"amanïñapatakiw yanapt"tamxa? Jaqi! "
  
  Smith jilatajj wali wilaruw tukuwayjjäna. "Naya... nayax... maldición ukhamawa."
  
  Caitlinan arupax jupanakarux qhuru chiqawjaruw kutt"ayäna. "Ukat ¿kunsa chiqpachapuni Pandora sat mito tuqit yattanxa? Ukax jilpachax ataúd ukan utjatapatwa, ukax diosanakan jaqinakar jiwayañ churäwipänwa. Pandora sat warmix Zeus sat chachan nayrïr warmipänwa, Prometeo sat diosanakat nina lunthatasin jaqinakar churatapat kuttʼayañataki, sasaw sapxi. Pandorax laq"at luratawa, mä suma diosa, ukatx sapa diosax mä suma luräwi churäna - khuyapayasiña, jan axsarañ, amuyt"ayañ, yatxatañ munañ ukat juk"ampinaka."
  
  Hayden jilatajj juparuw jarkʼäna. "¿Kunatsa taqi ukanak yatiñax wakisi?" Karin, SPEAR equipon residente genio, jupax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna, inas niya ukham monólogo qalltañampïchïna.
  
  "Kunalaykutix ukax kunjams akapachan taqi juchanakax qhispiyatäna ukat kunjams kuntix uñjktan ukampi chikt"atäspa ukar puriyistu".
  
  Hayden kullakajj musphataw lakap chʼoqtʼasïna. "Waliki".
  
  "Pandora suti apnaqañax kunaymaninakjamaspawa, pithianonakax mä sanu código aru apnaqañat qalltasa, taqpach mito ukar mä p"iqinchawjam apnaqañkama..."
  
  "Chiqpachansa?" Crouch jupax aka kutix jark"äna, arupat interesata.
  
  "Ukhampuni. Megalomaníacos jupanakax amtanakap uñt"ayañx wal munapxi, mä adivinanza ukham uñt"ayaschi ukhas. Kunjamäskpasa, mä kuti uttʼayatäjjäna ukhajja, diosanakajj Pandoraruw mä caja churapjjäna ukat jan jistʼarañapatakiw sapjjäna" sasa.
  
  Drake jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. Smith jilatajj larusitaynawa. Dahl jilatajj chuym chʼalljjtayasïna. -Janiw suma amtäwikiti -sasa.
  
  "Janiwa. Ukat Pandorax yant"ataw uñjasiwayi, kunjamatix Evax manzanampix yant"atarakïnwa. Jichhajj ¿amuytʼtati? Pandora ukax mä mito de origen ukawa. Kunjamtï Adanampi Evampejj lurapkäna ukhama" sasa.
  
  "¿Mä origen mito ukax apocalipsis mito ukhamarakiwa?" Karin kullakajj ukham amuyäna.
  
  "Jichhax nayampïxtawa. Kunjamakitix Pandorax niyaw "curiosidad ukax pusir jiwayatayna" uka arunak uñstayatayna sasaw sapxi. Jupax caja jist"arasaw jan walinaka ukat plaganak akapachar antutäna. Jucha. Pisinkaña. Usu. Manq"at awtjata. Usu. Vice" sasa.
  
  "Amuytwa". sasaw Karin kullakajj säna. "Jumax sasmawa, Pandora uka código arux mä vicio ukar uñt"ayi, específicamente usunakat uñt"ayi, nayax amuyta, ukat sarnaqäwipax juk"amp pistas ukanakaw utjaspa".
  
  "Ukhampuni. Apocalipsis ukan uñstatapat jan ukax cuento ukanakat qalltasa, kunatsa ukat kawkhans utji" sasa.
  
  "Plaga ch"usawjanakat qalltañäni", sasaw Crouch jupax arsuwiyi. "Nayax amuyta, maynix yatxatañ qalltañapawa kunjams maynix nayra plaga bubónica ukar mä arma ukham apnaqaspa" sasa.
  
  Karin kullakajj Komodo jilatan amparapampiw chʼalljjtayasïna. -Jiwasax luraraksnawa -sasa. Ukatx taqi agencianakaw utjistu, jupanakax mayni pitones ukanakar arknaqapxi, jupanakax sutinak uñt"ayasipxi".
  
  Hayden jupax mä amukt"at "Adiós" sasaw tukuyäna. Jupajj tantachasirinakar arstʼañatakiw kuttʼäna. "Aka q"uma, jan yäqasir jan walinakax nayaruw muspharayitu. Jichhürunakansa, kunapachatï akapachan walja cheqanakan pasaski uk yatktan ukhajja. Jichhasa, qamirinaka, yatxattʼat jaqinakax ukham lurapxaspawa, janiw pächasiñasäkiti, jupanakat waljaniw familianïpxi" sasa.
  
  "Poder, qamir ukhamarak privilegio ukan yurir waynatakix janiw ukax jasakikiti, ukax mä amtar puriñawa", Dahl jupax amukiw säna. "Jupax nayratpach amtatäki uka pachan yuritayna, ukat nayratpach amtatäki uka valoranakanïnwa. Jupax janiw libertad ukanïkiti, janiw wawanïñas ni waynäñas utjkiti. Jupax awkipan ukhamarak nayra achachilanakapan utt"ayat wakiskir thakhinjam sarañapawa. Mä urux... inas kutkataschispa."
  
  Drake chachajj sueco chachan arunakap istʼasajj nayranakap chʼiyjäna. "Chuymatsa jutkaspas ukhamaw ist"asi, compañero."
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Nayarojj jachʼañchatätwa. "Ukat nayax jaktawaytwa. ¿Kunjamatsa yaqhax aka chiqar puriwayta sasin amuyta?"
  
  Drakex llamp"u chuymampiw amparap luqxatäna. "Sapa kutiw jiskt"asirïta kunats aka bizarro acento ukax oficial ukhamäñax jan sum saraski."
  
  "Kunalaykutix nayax independiente jaqir tukuwayta. Ukat jupax thakiparuw sarxäna -sasa.
  
  Hayden jilatajj Dahl jilataruw uñchʼukïna. "Janiw khitirus derecho churkiti genocidio lurañataki".
  
  Dahl jupax qhipäxarux uñch"ukisïnwa. "¿Janiw yatkti sasin amuyta? Nayax juma jak"anktwa, pachpa nuwasïwimp nuwasiskta, ¿amtastati?
  
  Kinimakax nayrar sartasaw mä jach"a amparap jefepan amparapar luqxatäna. "¿Taqi kunas walikïskiti, ¿Hey?"
  
  Hayden jilatajj wali jachʼatwa arsüna. -Nayax juk"amp usuchjasiñ qullanak munastwa sasaw amuyta.
  
  Drake chachajj uka cuarto muytasinwa uñchʼukïna. "Uka amuyunakax taqi chiqanwa utji sasaw amuyta".
  
  
  TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Tyler Webb chachajj laptopap askichäna, sapa ladopajj wali amuyumpiw alineäna, ukhamat chʼamaka roblet lurat escritoriopan bordenakapar perpendicular ukhamäñapataki, janïr mä botón chʼalltʼkasa ukat luxus sillunakapar qhepar jaqontkasa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jiwasax pitonesas ukhamäpxtwa. -¿Kunas pasaski?
  
  Nayranakapanjja, phisqa mini-pantallanakaw utjäna, sapa pantallajj mä conspirador masipan ajanupaw uñachtʼayasïna. Nayrïr kutiw videollamadas ukar yant"apxäna, ukampis sapa mayni miembronakar jawsañax kunapachatix tantachäw munapkän ukhax jank"akiw jan walt"äwir tukuwayxäna, janiw chuym ust"ayañas wakiskiti.
  
  "Kimsa usuchjat markanakanx amenazas ukanakax jilxattawayiwa", sasaw general Stone jupax yatiyäna. "Janiw kuna chʼamañchtʼkir razonas utjkiti" sasa.
  
  Webb chachajj imantat tonada katjäna ukampis janiw istʼkänti. Inas uka generalax tiempotaki anattʼaskchïna, jan ukax Nicholas Bell sat chachan niñerapar tukuyatapatxa chuym ustʼayatächïna. "¿Janit jupanakax kunayman tuqinakat parlt"asiñ yatipxañapataki?" Webb chachajj qarjataw säna. "Nivel de amenaza ukax sapa kutiw uka tuqitx jilxattaski. Janiw nayax uka tuqit yatiyañax wakiskaspati, Qala -sasa.
  
  "Ukhampuni".
  
  Miranda Le Brun kullakajj llampʼu chuymampiw akham säna: "Ukat ukajj janiw kuna jan walïkisa" sasa. "Anatañax jukʼamp sumaruw tukuyi".
  
  Webb chachajj akham saskakïnwa: "Kunattejj jichhajj uka fabricajj wali chʼamanïjjewa. "Nayax amuyta, mayni jan ukax paniniw operación uñjañax wali wakiskiriwa. Jïsa, jïsa, ukaruw puriñatakejj wali jaya avionajj sarañapa uk yattwa, ukampis uka asignacionax aburrimiento qalltañapatakiw yanaptʼani. Uk amuytʼasax akham sasaw amuyta, ¿Miranda ukat Nicholas? ¿Kunsa jumajj amuyta?
  
  Bell jilatajj jankʼakiw uka taypinkjjäna. "¡Kusisiñampiw uk lurawayta!"
  
  Webb jupax mä jachaqt"asiw imantatayna. Inas uka uta lurañ yatirix uka Qalat chuym ustʼayatächïna, kunjamtï generalax qhanpach jupat chuym ustʼayatächïna.
  
  Lebrun kullakajj ñikʼutap chʼalljjtayasïna. "Ukham amuyta" sasaw aburritjam säna. -Kunas uka amtar yanapt"añataki.
  
  Webb chachajj kusisitaw chʼajjwayaspachäna, ukampis colerasiñap jarkʼaqäna. Pita jaqinakax muspharkañ sum irnaqapxäna, ukat mä juk"a pachatxa, Lebrun jupa pachpaw jupan jisk"a proyectop uñstayäna. Janitï uñachtʼayaspäna ukhajja, inas qhep qhepa fantasiapajj kusiskañ chiqäkaspas ukhamächïna. Cheqas ukhamwa amuyäna. Janiw khitirus ch"allt"añjamäkiti, Le Brun sat jaqirus ch"allt"arakispawa. Nayraqatax jupanakarux llamp"uchañamawa. Jupanakarux axsarayapxam. Jupanakax jakäwinakap desvial lurapxi.
  
  Jupanakar arknaqapxam.
  
  Ukat jankʼakiw akham saskakïna: "Fábricajj sartasjjäna ukhakiw uka fabricajj irnaqtʼäna" sasa. "Yaqha tantachäwix... cascada ukan munasini. Uka torrenxa -sasa. Jach"a niveles de seguridad chiqpach sutinak arsuñ jaysapkchisa ukat web de secreto ukax campañanakapar uñt"ayatäkchisa, Webb jupax alambre tuqiw chiqpach kawkhans jikxatasi uk churañat jithiqtawayi.
  
  Stonex pantallat jan pantallat parlt"askäna, juk"ampirus Bell-aruw parlaskäna, ukat qhipäxar kutt"awayxäna. "Perdón, janiw Bell ukat Le Brun jupanakax irnaqäwinïpkaspas ukhamäkiti, ¿janich ukhamäki ? Inas panpachanix mä jach"a favor lurapkaspas ukham uñacht"ayañ jaytxapxchispa...uka chiqar t"ijtxañäni".
  
  Webb jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Waliki. ¿Chiqapunit jichhax nuwasktanxa? General - jumax mä figura pública ukhamawa. Jisk"a jan walt"awinaka - ukat taqiniw suyt"apxta akax walja maranakaw lurasini - aka post ukan qhiparañamawa. Ukajj kunjamsa nayratpach jiwasan amtasajj yanaptʼawayi uk amtayañajj janiw wakiskiti" sasa.
  
  -Jïsa, chiqpachansa. Walikisktwa ".
  
  Webb chachajj arunakap phoqañapatakiw chʼamachasïna: "Chiqansa, waranq waranqa jan ukajj patak waranq jaqenakaw jiwasan amtas nayrar sartayañatakejj jiwapjjaspa. Ukampis jichhakamax kuna proyectonakas utjani uk uñjañäni" sasa. Uñakipkäna ukajj mä thaya thaytʼanikïnjja, janiw cheqpach mä pachpakïkänti ukat janirakiw conciencianïkänti, istʼir jiñchunakapatakejj inamaya jakhüwinakaw utjäna. Ukatxa wali qhuru larusisaw akham säna: "Ukhamaw loco jaqinakan reyipax siwa" sasa. "Chiqa yatichäwinak k"achacht"asa, kayunak manqhan takxatañäni uka t"unjata janchinakar qhant"ayasa, llakinakapar t"aqhisiñanakapar jan yäqasa. Ukampis ¿janit nayratpach ukham paskäna?
  
  -Amén -sasawa Lebrun jilataxa wali munasiñampi säna.
  
  "Jan ch"amaninakax wañt"ir laphinakjamaw botas manqhan ch"allxtatäni" sasaw Stone jupax säna, Webb chachan munataparjamax sinti jach"a jach"a tukusaw säna.
  
  "¿Jutïr proyectonakasat arsuwaytati?" Robert Norris, SolDyn ukan CEO-pax relojap uñakipäna. -Nayanx mä cita ukaw utjitu, ukax tunka phisqhan maratx janiw mistuñjamäkiti.
  
  Mä juk"a chuym ch"allxtataw Webb jupax CEO ukan jan walt"äwip amuyasïna. -Taqi kunasa wali sumawa -sasa. Qhepatjja jukʼamp sumwa parltʼañäni. Clifford chachan "chhaqhat reino" teoría ukax niyaw achuyi, ukat Mirandax "galeones" uka amuyunakapax chiqächi ukhax wali muspharkañaw ist"asi -"
  
  Le Brun sat chachajj akham sänwa: "Jupanakajj nayratpachwa wal muspharta" sasa.
  
  -¿Galeones ukanaka? -sasawa Stone kullakaxa mä jisk"a jachaqt"asis jiskt"äna.
  
  Lebrun jilatajj akham sänwa: "Aka específico galeones ukanaka. "Uñjapxätawa".
  
  Webb chachajj jachʼa jachʼa tukusaw akham säna: "Ukat taqe kunat sipansa, San Germain. Muspharkañ jaqi. Ocultista ukham uñt"atawa. Transilvania markankir príncipe. Filósofo-" sasa.
  
  -¿Jichhax sarantassnati? sasaw Norris jilatajj jisktʼäna.
  
  Webb chachajj maynir chʼajjwañ jukʼamp chʼamanïtap chhaqtayäna. "... ukat jach"a aventurero ukax juk"amp tesoros, reliquias ukat artefactos ukaniwa, kuna museos ukanakas uñt"awayiwa", sasaw tukuyäna, ukhamat tukuyañ munkaspas ukhama. "Kunapachas... janipuniw... jikxataskiti."
  
  "Wali muspharkañawa" sasaw Stonex waña chuymampi säna. "Kimsa jan ukax pusi lurañanak mä pachan jankʼak qalltañäni ukhaxa, qhipa amtäwit jukʼamp kusisitaw jikxatasï".
  
  Webb chachajj jan munasiñampiw akham saskakïna: "Yaqha razonaw aka videoconferenciar jawstʼawayta" sasa. "Akax yatiyawi oficial ukhamawa, Pandora proyecto ukan botón ukar ch"allt"añatakis wakicht"atäpxtwa. Kimsa plaga p"iyanakar kayuk sarañ qalltapkta ukhax taqiniw ukankapxañ munapxasma sasaw amuyayäta. Ukajj Pita sat jaqenakatakejj wali suma pachaw" sasa. Webb chachajj pechop jachaqtʼasïna ukat jachʼa jachaqtʼasisaw jachaqtʼasïna, wali munasiñampiw jachaqtʼasïna. "Taqi yänakax chiqaparuw utji. Uka fabricajj wakichtʼatäjjewa. Instalación de respaldo wakicht"ata -" sasaw uñch"ukisïna. Aka qhipa yatiyawix mä juk"a nayraw utjawayi, ukampis ch"amanchawayiwa. "¿Wakichtʼatäxtanti?"
  
  Kusisit p"iqip ch"allxtayiri ukat declaraciones de aprobación ukanakax chiqaw sasaw sapxäna.
  
  -Ukhamaxa qalltañäni -sasa.
  
  
  TUNKA PAYNI JAQINAKANA
  
  
  Alicia Miles jupax mä muspharkañ jan yatiñan pachaw jikxatasïna, kunawsatix Crouch jupax SPEAR equipo ukamp chikt"atäñap chhaqtayawaykana. Mä munañat sipansa, uka waynanakampïñapawa sasaw amuyasïna, uka equiponkirïnwa, cheqansa jupar qhespiyäna, jakäwip uñjañ mayjtʼayäna. Mä kʼullu thaknam pʼeqet tʼijtʼañajj walikïskänwa , ukampis jaytawaykta uka jaqenakajj jupanakampïñatak wakichtʼatäpjjaspa ukhajja, ¿kamachasmasa?
  
  Jupajj avionan jistʼantat cabina muytapan ajanunakapwa yatjjatäna. Michael Crouch sat jefepax wali amuytʼasisaw quntʼasïna, pʼiqip amparapar katxarusaw nayraqatapankir jiskʼa laptop yatxatäna. Pallapallanakax Zach Healy ukat Rob Russo jupanakax Crouch qhipäxan qunt"asipxäna, uñjkañaw jan wali uñnaqt"anïpkänti. Healy jupax wali fresco ukhamarak jan juchani uñnaqt"anïnwa - mä uñnaqax walja qhuru chistenak apsuwayxi - Rousseau-n anqäx conchapax qullur uñtasit ch"ama ukat pä kutiw qalat uñt"ata.
  
  Ukampis uka paninix suma amigonakäpxänwa, chʼaxwäwinakat, qhispiyasiñata ukat jan walinakan uñjasisaw mä amigopäpxäna. Healy jupax jichhakiw Rousseau ukat Alicia jupanakax mä berserk africano delincuencia jefe ukan amparapat qhispiyapxäna, kunatix nayra azteca quri tesoro ukan nayratpach chhaqhat caja ukar jikxatañ yanapt"awayi, mä misión ukax México, Las Vegas ukat Arizona uksanx acción ukat jan walt"awinak apaniwayi. Aliciax uka pä pallapallanakampix wali sum apasipxäna, jutïrin kuna jan waltʼäwinakansa jarkʼaqasipxani sasaw nayratpach amuyasïna.
  
  Uka avionanjja, jukʼamp pä jaqenakaw utjañapäna. Mä kunaw chhaqhawayi, mä muspharkañ yapxatawi kunayman uñjatatxa, laid-back Lex, underdog khititix Alicia nayra ciclista pandilla ukankäna ukat jupa sapa qhispiyirinakat maynïri, uka jan walt"ayir misión ukanx maysar apanukutaw uñjasiwayi. Walja kunaw jan walt"ayat uñjasi, Lex jupax jan yatintañ yati ukat Nirvana jupax Vegas markan bicicletar sarnaqañ yant"ata, Aliciax aka kutix qunt"asiñapatakiw amuyt"ayäna.
  
  Qhipïristi, Caitlin Nash sat mä tawaquwa. Mä saminakani, pächasir sarnaqäwinïkchisa - mä kutix MI6 ukan irnaqasax pä tunk mayan maraniw phichhantatäxäna - Caitlyn jupax misión Aztec Gold ukan uñacht"ayasïna, jan sinti qhuru t"aqhisiyata ukhamarak thakhinx pistas ukanakar uñstayañ yanapt"asa. Jupaw uka tamatakix "Equipo de Oro" uka aru uñstayatayna. Aliciax imill wawarux mä juk"a seguro ukhamaw jikxatasïna, ukampis janiw jupar ukat Healy-rux jisk"achañ atkänti, kunapachatix jupanakax mä naciente uñt"asiñ chimpunak uñacht"ayapxäna.
  
  Ukat Caitlin kullakatakix wali askiwa, juk"ampirus Alicia kullakax libropanx señalanak uñacht"ayañ qalltawayi, janiw jisk"achañakikiti, jan ukasti kutt"ayaraki.
  
  Alicia kullakajj sillunakapar qontʼasisaw parltʼasipkäna uk istʼäna. Nayrïr amtäwix mä qawqha minutos nayraw lurasiwayi; Roma markar sarañ amtapkäna ukat jithiqtapjjani ukat París markar machaq thaknam sarapjjani sasaw sapjjäna. Caitlin ukat Crouch jupanakax plaga ch"usawjanakat aruskipt"asipkäna, ukat qawqhanis París markan ch"iqiyatäspa.
  
  "Walja chiqanakaw uñt"ayasiwayi", Caitlin jupax siwa, nayratpach canales de vigilancia ukar aprovechasa ukat datos ukanakat uñakipasa, MI6 ukan nayrïr lurawipa. -Jan walipuniwa -sasa. Ukat Pitianonakan nuwasiñap suytʼañäni ukhajja, jupanakar jarkʼaqañatakejj wali jayäjjañäniwa. Ukatxa, yaqha, jan sinti uñtʼat chiqanakaw utjarakispa. Kuntix nayraqat arsuwayktan ukaruw kutt"añäni, jichhax yatxatirinakax walpun amuyapxi, janiw taqpach ch"usawjanakax Ch"iyara Jiwañ, Yersinia pestis ukan jan walt"ayat jaqinakamp phuqhantatäkiti, ukampis yaqha usunakax utjarakiwa, sañäni, antrax, lepra ukat kunaymaninak juk"amp axsarañjamawa .- sinti jiwayir ukhamarak wali contagioso filovirus ukar uñtasit virus ukanakan chimpunakapax hemorrágicas calenturas ukanakaruw puriyi."
  
  Crouch chachajj wali mulljataw jupar uñkatäna. -¿Jumaxa sañ muntati...?
  
  Caitlin kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna: "Jïsa, ébola sat usu" sasa.
  
  "¿Ebola sat usux chʼiyar jañchin jiwatat qhipharxaspa sasaw uka yatxattʼat jaqinakax sapxi?" -sasawa Aliciaxa mä juk"a pächasiñampi jiskt"äna.
  
  "Ukat sipansa jukʼamp nivelanakanwa uñachtʼayasïna".
  
  Russo jilatajj akham sänwa: "Aka Chʼiyar Jiwañ toqet wal istʼapjjta" sasa. "Laq'u. Ukampis ¿janit mä usukïki, nayra achachilanakasan jan tecnologíap chhaqtayañataki? ¿Chiqapunit jichhürunakan ukham tʼunjasispa?"
  
  Caitlin kullakajj akham sänwa: "Uka sañajj chʼamakiwa. "Cepa, virulencia ukat arma ukhamäpachati janicha ukarjamaw lurasi. Ch"iyara Jiwañax pachpaw jilpach jaqinakar jiwayatayna ukat continente uksanx ch"amanchawayi. Jïsa, inas nayrajj jan uka cepa usunïpkchïnti , ukajj jan jarkʼataw uka usump jukʼamp jan waltʼayaspa. Ukampis nayrïr qilqt"at plaga bubónica ukan uñstatapax 541-542 d.C. Kimsïr pandemia ukax China markanx niya 1855 maran qalltawayi, uka suyunx tunka payan millones jila jaqinakaw jiwarawayi, ukatx 1959 marakamax wali ch"amanchataw uñjasiwayi".
  
  Alicia kullakaxa wali ch"amampiwa samsutayna. "Jesusa" sasa.
  
  "Ukhampuni. Ukampis mayamp sasinxa, ukax Ch"iyara Jiwañax ratas ukanakan utjatapat jan walt"ayañatakik yanapt"i. Plaga sat usux janïr purinkipanxa, walja jiwat ratanakaw utji, kunattix jupanakax uka usumpiw usuntapxaraki. Jichhürunakanjja, Asia toqenkir jaqenakat sipansa, Europa toqenjja, janiw plaga sat animalar saykatañ roedores ukanakajj utjkiti, uka roedornakajj uka usump usuntañatakejj mä cheqaruw tukupjjaspa, ukat medieval tiempon qellqatanakanjja, jiwat ratanakajj janiw utjkiti sasaw qhan amuyasi. Ukatxa, tunka phisqhan patak maranakan Islandia markan pä kutis plaga sat usux utjkchïnxa, ratanakax uka islaruw jukʼamp qhipat qamasipxäna" sasa.
  
  -Ukhamaxa jani ratanakaxa... -sasawa Aliciaxa säna. "Jaqi?"
  
  Caitlin kullakajj akham sänwa: "Ukat ébola sat usuruw kuttʼjjapjjta" sasa.
  
  "¿Armanakat taqe uka parlañajj kamsaraksnasa?" Healy sat chachajj uka taypinkänwa. "¿Nayra usux mä armar tukuyañas wakisispati?"
  
  -Jichhakiw uka chiqar purisipkayäta -sasawa mä uñt"at aruxa ch"allxtayäna, ukat Aliciax chuymapax t"ijtäna.
  
  "Tata!" -sasawa inglés warmixa jachäna. "¿Uka tiempon istʼirïtati?"
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Chiqansa" sasa. "¿Kunsa, ¿jumax faltapxistati?"
  
  Alicia kullakaxa wali ch"amampiwa säna. "Ay jïsa, kunjamtï ajanujan mä jan wali verruga utjañap faltaskä ukhama. Ukat uka tuqit parlkasaxa, ¿kunjamakis Spritex?"
  
  "Mmm... wali amukiw. Ukampis jumanakax jichhax parlante ukankapxtawa, ukhamax nayrar sartañäni. Qhanpachanx mä millón kunayman teorías ukanakaw utji, jilpach usunakar armas ukham uñt"ayañataki, ukhamax qalltatpach qalltañäni. Kuna bioterroristas plaga ukamp chikt"ata utjaspa ukhax sistema de salud uka suyunx jasakiw ch"amanchasispa. Jisa, nayajj ukhamäniwa sasaw sista. Yämas jilpach usutanakatakix aislamiento estricto ukax jan yaqhachas apnaqatäspa ukhaxa. Yersinia pestis virus ukax wañt"ayata, junt"uchaña, ukat radiación ultravioleta ukanakampiw t"unjasispa, ukat armas lurañax wali ch"amawa. ¿Payïr Jachʼa Chʼajjwäwinjja, japoneses jaqenakajj walja millón millón pulganak usuchjapjjäna ukat China markan alay toqenkir markanakaruw antutapjjarakïna, ukhamatwa jan jaktʼkay usunak utjayapjjarakïna, uk amuyasmati? Ukhat aksarojja, uka cheqanakanwa plagajj jiljjattäna" sasa.
  
  Healyx wali ch"amampiw samsuwayxäna, fresco ajanupax t"ijt"ayatäxänwa. "¿Kunjamatsa uka jaqinakax qhispipxi?"
  
  Crouch jupax wayna protegido égé juparuw uñch"ukiskäna. "Jan llampʼu chuyman jisktʼanak jisktʼamti, Zach. Inas Alicia sañäni, jan walja kuti bloquer sarawayksta, ukampis kunjamsa gobiernonakajj irnaqtʼapjje uk yatisktawa" sasa.
  
  Aliciax musphataw nayranakap ch"irmthapïna. "Chhuy..."
  
  Ukampis Karin kullakajj nayratpach saskakïnwa. "Qalltanx Estados Unidos markax plaga ukarux bioarma ukar jan walt"ayañjam uñt"ayawayi kunatix uka usux uka chiqanx utjaskakiwa ukatx qallta ataque ukat jaya pachaw taqi tuqit jaqinakar jiwayani. Ukampis..." sasaw mä jukʼa samartʼäna.
  
  Russo kullakajj Alicia kullakaruw jakʼachasïna. "Nayratpach akapachar mä jukʼa uñjatamat arsuñamawa."
  
  "Ukajj jukʼamp yatiñaruw tukuyitu" sasa.
  
  "Jïsa, walikiwa, kunapachatï aka experienciax jan llamktʼkitu ukhaxa, wali sum apasipxaskañäni".
  
  "Ay, Stoneface, ¿chiqapti? Kunjam muxsa rock musicanaksa lurapxaspäna uk amuytʼañäni" sasa.
  
  Rousseau chachajj niyas liwxatasïna, ukat maysaruw kuttʼäna. Aliciax jithiqtatanakar p"inqachañax wali askiwa ukat -chiqpachansa, mä juk"a qhuru pallapalla- ukampis Healy tuqitx pachparakiw sañjamaspa, taqpach mayj mayj razonanakatwa. Waynax Caitlin kullakaruw mä uñt"asiñapatak mayiñ taqpach amtäna, ukax "suma ukat chiqaparu" janïr chikat jiwañkamaw chhuxriñchjañ munäna, kunjamtï Aliciax siskän ukhama. Healy jupax uka chiqawj Russo sasaw sutinchawayi ukat jupax África uksan mä infierno p"iyat qhispiyawayi. Ukampis ukapachaw Drakex jawsäna, ukat pithianonakax ch"axwapxäna, taqi amtanakaruw jan walt"ayapxäna.
  
  Fucking grandeurs, sasaw jupax amuyäna.
  
  Jichhax Healy jilatan jinchupar jiskht"añatakiw qunt"asïna. "¿Uka computadorat thuqtʼasajj sexy uñnaqtʼanïkaspas ukhamti amuyta? Nayajj yattwa" sasa.
  
  Healy jupax mä chiqaruw sarxäna. Ukajj pät pä jaqënwa. Alicia kullakajj qheparuw jaqontäna, samartʼasa. Irnaqawi luratäxiwa.
  
  Karin chachan aruskipäwipax jan jark"ataw sarantawayxi: "... yatiyatawa soviéticos ukanakax mä waña, antibióticos ukar jan saykatañapataki, medio ambiente ukar jan walt"ayir variedad de la organismo plaga ukar uñstayapxi. Ukax jank"akiw yatiyistu ukat CDC estadounidense ukar yatiyarakistu, jichhax uka plaga armada ukarux patógeno Categoría A ukham uñt"ayawayi".
  
  "Fucking especialistas ukanakax jan ventanas ukan laboratorionakapan imantasipki ukat jan alma jaqinakan apnaqapki ukanakaru" sasaw Dahl jupax säna. -Nayax mä qawqha amparanakaj katuqañ munta -sasa.
  
  Drake chachajj pachpa uñisiñampiw arupajj akham säna: "Inas ukhamächispa" sasa.
  
  "Walikiwa, walikiwa, aka coronel ukarjamaxa, juk"amp jan wali forma de plaga neumonía armada ukax Rusia markanx lurasiwayi, latanak apnaqasa, ukax misiles cruceros ukanakat polvo ukham jaquntawayi. Uñtʼañajj chʼamakiwa" sasa. Karin kullakajj parlkasajj arupajj chʼiyjänwa. "Aka... kunatix jaqinakax amuyt"apxaspa ukax wali axsarañawa. Aerosol ukham uñt"atawa, plaga neumonía ukax cinit ukaruw puri, uraqpachanx juk"amp axsarañjamawa, jasakiw jilxattaspa, taqi ukax uka usux contagioso ukhamawa, tunka tunka antibióticos ukanakarux jan walt"ayatapata, ukat, 2000 mara qalltakamax janiw utjkänti vacuna ukax forma aerosol ukar saykatañataki".
  
  "Ukhamajj jichhajj jan vacunampiw usunak lurapjje?" Crouch jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  
  "Walikiwa, CDC ukarjamaxa, plaga ukax mä arma ukhamaw apnaqasiwayi, kunawsatix tártaros ukanakax usuchjat jiwat jaqinakar Kaffa markar catapultapxatayna, uka usump jilxatayañ yant"añataki. Jupanakax sapxiwa..." Karin kullakax wasitat pächasïna, "soviéticos ukanakax mä waranqa chikatan tonelada métrica uka sustancia ukanipxi.
  
  "¿Ukat sapa patakatxa qhawqha jan waltʼayatanakax utji?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna.
  
  Karin kullakajj taptʼasisaw istʼasïna. "Phisqa tunka kilo aerosol sat qullax walja jaqinakan utjki uka markan mistuspa ukhaxa, niya pä patak waranqa jaqinakaruw plaga neumonía sat usux utjaspa. Ukat, Tatitu, mä nota a pie de página... janiw mä sistema de alerta temprana ukax utjkiti".
  
  Crouch jupax aka pachax sayt"asiñatakiw ajlliwayi. "Walikiwa, París markat mä qawqha horanak sarañax wali sumawa. Mä jukʼa samartʼañatakejj aka reloj apnaqañaw ewjjtʼta" sasa.
  
  Alicia kullakajj sawkasiñatak mä oportunidad uñjäna, ukampis qhep qhepa yatiyäwinakajj walpun llaktʼasïna, ukatwa uka kusisiñ jaytjjäna. Jupajj jefepan uñkatatapampiw jikisisajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Ukajj munasiniwa" sasa.
  
  
  TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Drake chachajj thayar mistunkäna ukhajja, sumankañamp amuktʼañ urunakajj nayratpach tukusjjatap yatïna.
  
  Avionax bocina phust"askäna, Karin ukat Komodo jupanakax modo exploratorio completo ukankapxataynawa, Hayden jupax Robert Price tuqiw británicos autoridades ukanakamp jikisitayna, Kinimaka, muxsa torpeza ukanx Washington markat sarxatapat amuyasïna niya kimsa minutos ukjatx Kono kullakapax thakhin uraqir puritayna juparu. Dahl jupax taqiniruw jalnaqäna, mä juk"a qhanañcht"asa ukat kusisitaw katuqat iwxt"awinak churarakïna, Smith jupax May ukat Lauren jupanakaruw uñch"ukisïna, ukampis jan wali amuyumpiw uñch"ukisïna. Mai sapakiw jan kuns kamachkänti, jach"a avión qhipäxan amukiw qunt"asïna.
  
  Drake jupax wali kusisitaw uka equipo ukar wasitat acción ukar uñjasa.
  
  Uka barconjja, yaqha kimsa jaqenakaw utjäna. Lauren, Yorgi ukat Grace jupanakax ukham lurapxäna. Uka equiponkirinakajja, Yorga sat warmin yanaptʼapa ukat Lauren chachan amtatanakap munasipjjaspawa sasaw amtapjjäna. Grace kullakajj Mae kullakajj mayitaparjamaw ukankäna. Japonés warmix janiw machaq salapat sapak jaytañjamäkänti - juk"ampirus qharürun machaq yatiyawinak qhant"asa.
  
  Drake jupax t"ijtäwi ukat chiqawjanaka ukat jakhüwinakan sarnaqawipatw lup"ïna. Wakichtʼasiñajj wali wakiskirïnwa. Uraqir puripxäna ukat Londres markan callinakapan jan jark"ataw t"ijtapxäna.
  
  Karin kullakajj yatiyaw ataque lurañan nayrankänwa, kuna kasta yatiñanakas munasini ukat kuna ordenansa munasini uk sum amuyäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Londres markankir plaga pʼiyanakaw utji" sasa. "Waljaw utji, ukatwa yaqhipanakax Ciudad de Huesos sasin sutichapxi. Tukuyat tukuykamax mä qawqha yardanak uraqit aventura lurañakiw wakisi, walja imantat imantat yatiyäwinakap jikxatañataki - tunka waranq jiwat jaqinakaw uka jach"a capital ukan imt"ata, mä uraqix esqueletonakaniwa. Nayraqat arsuwayktxa Knightsbridge Pit ukat sipansa, Soho markanx yaqhaw utjistu, Golden Square. Jichhax mä suma jisk"a chiqawa, mä jamasat sarnaqäwiniwa, mä plaga ch"usawja ukhama. 1685 maranjja, Lord Macaulay chachajj akham sänwa: "mä pampawa, uka tiemponjja janiw khitis londinense jaqes jan khathattʼasis paskaspati" sasa, aka cheqanjja, jachʼa plagajj utjkäna ukhajja, sapa arumaw jiwat carronak jaqontapjjäna ukat imtʼapjjerïna, uka oraqejj utjkaspas ukhamwa amuyapjjäna wali usuntat uñjasiwayi ukat janipuniw mayampsa jan infeccionampi imtʼañjamäkänti" sasa.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Ukampis taqe ukanakajj jan waliruw tukuwayi. "Waliki?"
  
  Karin kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. "Ukham amuyapjjayäta. Uka bacterianakajj mä qhawqha semananakatwa jiwapjjañapäna. Ukampis kunjamtï sisktxa, jichhax cientificonakax yaqha usunakan utjatap uñjapxi. Inas jan jiwapkäta uka usunaka" sasa.
  
  Drakex amparapampiw mä gesto luräna. "¿Juk"ampi p"iyanaka?"
  
  "Ukats jila. Mä interesantex línea Bakerloo uksankiwa. London Depot ukan sur uksanx mä cruce ukaw utji. Mä línea ukax Elefante ukat Castillo uksaruw puri, maynix mä jiwat thakhiruw puri ukatx mä línea ukaruw puri, kawkhantix trenes ukanakax jan sayt"apkiti. Aka túnel ukan pirqanakap anqanjja, mä plaga pʼiyaw utji" sasa.
  
  Drake jupax mä khathatiw chhaqtayäna. -Jutïr kuti metro ukan sarkasax uka tuqit amuytʼañamawa.
  
  "Yaqhax Green Park uksanw utji, ukax kunapachatix línea Victoria ukax luraskäna ukhax jikxatasïna. Ukat juk"ampinaka... juk"ampinaka. Hayden, Drake, inas jan sapa maynir ch"amanchañjamäkchiti. Janiw sapakikiti" sasa.
  
  Hayden jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Inas británico policía ukax yanapt"chispa".
  
  Drakex amparap ayxatäna, ukhamat iwxt"añataki. "Kunjamsa arsusma uk sum amuytʼasim. Londres markax wali alerta ukankiwa. Jiwasatï arnaqasir patrullanak taqe cheqanakar khitañäni ukhajja, jan waltʼäwinak utjayañäni, ukhamatwa jiwasanak thaqhañasajj chʼamäni" sasa.
  
  Hayden chachan nayranakapajj wali jachʼaruw tukuwayjjäna. "FBI ukan irnaqtʼaskta, Matt. Diplomático ukham sarnaqañ yatta" sasa.
  
  Drakex chhuxriñchjasïna, ukampis janiw kuns arskänti. Dahl jupax uñkatasiñap katjäna, ukax mä ñik"ut ch"uqt"asiñjamarakïnwa. Hayden chachajj uka mayjtʼäwi uñjasajj larusisaw larusitayna. "Uñtapxam jumanakax pä maldito comediantes. ¿Jumajj jukʼamp suma amtanïtati?
  
  Dahl jupax juk"at juk"at p"iqip ch"allxtayäna. -Chiqpachansa, nayax yatxa -sasa.
  
  Kinimakax Hayden jak"aruw qunt"asitayna, kunjamtix nayrax lurapxirïk ukhamarjam jark"aqasa. -Askiw uñt"ayapxsma -sasa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Chʼaxwañanak uñjapxta" sasa. "Ukat janiw kunjamsa policianakajj uk lurapki uk sañ munkti. Nayax kunjams Interpol ukat NSA ukanakax lurapxi uk sañ muntwa. Jiwasax yattanwa kuna canales ukanakas apnaqapxi, kuna métodos ukanakas apnaqapxi. codigo arunaka. Juk"amp askixa, tunka tunka mercenarios ukanakan identidad ukanakap yattanwa, jupanakax pithians ukanakamp aliados ukhamawa, ukampirus janiw kawkhankapkitix ukx yatipkti kunawsatix red ukan chhaqhatapatxa. Jiwasatix jupanakar kuna jak"achasiñ utt"aysna ukhaxa -" Dahl jupax amparanakap ch"allxtayäna. "Anatañax Qalltatawa".
  
  Drake jilatajj uka toqetwa lupʼïna. -Tatay Jesus, Dal, ukax janiw jan walïkiti.
  
  Dahl jupax Hayden tuqir p"iqip ch"allxtayäna. "Mä jawsaña lurañamawa. Uka jan wali jaqinakar puriñäni -sasa.
  
  Drakex mä jach"a jach"a tukusaw arsüna. "Londres markax ukatakix wakicht"atäñakiw suyt"askta".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Janiw París ukat LA ukanakat parlkti" sasa.
  
  
  TUNK PUSI JAQINAKANA
  
  
  Uraqir mantapkäna ukhajja, Hayden jilatajj Los Ángeles markan yanaptʼañatakejj ajllipkäna uka equiporuw jawsäna. Michael Crouch ukat Armand Argento Interpol ukat equipo ukan iwxt"ata, jupanakax Kono Kinimaki ukan jakäwip mä kutit sipans juk"amp qhispiyapxäna, Forsaken satäkis ukanakax ex agentes de la CIA ukat mä jan uñjkañ ukampis yatiñan tamanakawa.
  
  Hayden jupax Claire Collins jupampiw aruskipt"awayi, jupanakax jupa pachpaw uñt"ayasi, ukampis jichhax uñt"atawa. -Hi mayampi. Jumatix mä juk"a off-the-wall montaña rusa acción ukar wakicht"atästa kawkhantix pä kutis jiwayatäñax wali ch"amawa, ukhamax pandilla ukankirïtawa".
  
  -Kunatakis wakicht"atäpxtwa -sasa. sasaw Collins jilatajj säna. "Pä kutis ukhamäspawa. Ukhamasti, Los Ángeles markan kunanaktï munkta uk yatiyapxita" sasa.
  
  "Walikiwa, qhanawa, janiw juma sapaki ukankapkätati. Ukampis jumanakax ch"amamarjam anatapxañamatakiw munapxta. Disavowed equipo ukax negocio ukanx wali sumapunïnwa ukat ukhamäskakispawa. Callenakat irnaqañatakix uraqin munapxta" sasa.
  
  -Uka tuqiru puriñäni -sasa.
  
  Hayden kullakajj taqe kuna yatiyäwinaktï apthapipkäna ukanak yatiyaskakïnwa, ukat irnaqir masinakapan istʼapkäna ukhajj Collins jilatarojj yatiyaskakïnwa. Ukat tukuyxäna ukhaxa, Costa Oeste uksankir equipopax lurañatak wakichtʼatäkaspas ukhamänwa.
  
  Hayden jilatajj jukʼamp mä qhawqha minutonakaw jupanakar yatichäna, ukat desmayasjjänwa. "Jumanakaruw jakthapipxsma. Aka plaga pʼiyatjja, janiw Pitianakarusa ni yanapirinakaparusa jakkir antutapjjamti" sasa.
  
  Collins jilatajj akham sänwa: "Uka toqet cheqapuniw puripjjta" sasa. "Kunatix jiwasax wali sum lurañ yattanxa..."
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"