Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Casus Oyunlari - Rusİyani MƏhv EtmƏk

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Hər cür əməliyyatlar xüsusi xidmət orqanları tərəfindən həyata keçirilir, ilk növbədə CIA, NSA, MI, MOSSAD və digərləri bütün dünyada xüsusi vəziyyət yaradır ki, bu da çox vaxt gözlənilməz olur. Terrora qarşı və təsir dairələri uğrunda mübarizə aparılır. Buna çox maraqlı romanlar, eləcə də Mixail Qorbaçovun xəyanətinə həsr olunub.

  CASUS OYUNLARI - RUSİYANI MƏHV ETMƏK
  ANNOTASİYA
  Hər cür əməliyyatlar xüsusi xidmət orqanları tərəfindən həyata keçirilir, ilk növbədə CIA, NSA, MI, MOSSAD və digərləri bütün dünyada xüsusi vəziyyət yaradır ki, bu da çox vaxt gözlənilməz olur. Terrora qarşı və təsir dairələri uğrunda mübarizə aparılır. Buna çox maraqlı romanlar, eləcə də Mixail Qorbaçovun xəyanətinə həsr olunub.
  
  BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Ürəyindəki nifrət ərimiş poladdan daha parlaq yanırdı.
  
  Mett Drake ayağa qalxdı, divarın üstündən dırmaşdı və səssizcə yerə endi. O, yırğalanan kolların arasında əyilib qulaq asdı, lakin ətrafındakı sükutda heç bir dəyişiklik hiss etmədi. Bir anlıq dayandı və Glock subkompaktını bir daha yoxladı.
  
  Hər şey hazır idi. Qan Kralının minionları bu gecə çətin anlar yaşayacaqlar.
  
  Qarşısındakı ev alaqaranlıq idi. Birinci mərtəbədəki mətbəx və qonaq otağı yanıb. Qalan yer qaranlığa qərq oldu. O, daha bir saniyə tərəddüd etdi, səssizcə irəli getməzdən əvvəl əvvəlki, indi ölmüş quldurdan aldığı diaqramı diqqətlə nəzərdən keçirdi.
  
  Köhnə təhsili ona yaxşı xidmət etmişdi və damarlarında yenidən qaynayırdı, indi onun sırf şəxsi səbəbi və buna tələbi var idi. Qan Padşahının köməkçilərindən üçü üç həftə ərzində dəhşətli ölümlə öldü.
  
  Ona nə desə də, Rodriges dördüncü nömrə olacaqdı.
  
  Drake arxa qapıya yaxınlaşıb kilidi yoxladı. Bir neçə dəqiqədən sonra qolu çevirib içəri keçdi. Televizordan partlayış səsi eşitdi və alqışları boğuldu. Qoca kütləvi qatil Allah rəhmət eləsin Rodriges oyunu izləyirdi.
  
  Qarşıdakı əsas otaqdan gələn işığa görə yığcam fənərin işığına ehtiyac duymadan mətbəxdə addımlayırdı. Diqqətlə qulaq asmaq üçün dəhlizdə dayandı.
  
  Birdən çox oğlan var idi? Lənətlənmiş televizorun səs-küyündən bunu ayırd etmək çətindir. Fərqi yoxdur. Hamısını öldürəcəkdi.
  
  Kennedinin ölümündən sonra son üç həftə ərzində hiss etdiyi ümidsizlik onu alt-üst etməyə yaxın idi. O, yalnız iki güzəştlə dostlarını geridə qoyub. O, əvvəlcə Thorsten Dahl-a zəng edərək isveçlini Qan Kralının vendettasından xəbərdar etdi və ona ailəsini təhlükəsiz yerə aparmağı tövsiyə etdi. İkincisi, köhnə SAS dostlarının köməyinə müraciət etdi. O, Ben Bleykin ailəsinə baxmağı onlara etibar edirdi, çünki bacarmırdı.
  
  İndi Drake tək döyüşdü.
  
  Nadir hallarda danışırdı. İçdi. Zorakılıq və qaranlıq onun yeganə dostu idi. Ürəyində nə ümid, nə mərhəmət qalmadı
  
  O, səssizcə koridorda irəlilədi. Burdan rütubət, tər və qızardılmış yemək iyi gəlir. Pivə tüstüləri demək olar ki, görünürdü. Drake sərt üz etdi.
  
  Mənim üçün daha asandır.
  
  Onun kəşfiyyatı dedi ki, burada tək bir nəfər yaşayırdı, o, Qan Kralının ən azı üç bədnam "əsirini" qaçırmağa kömək etmişdi. Gəmisinin qəzaya uğramasından və adamın yəqin ki, yaxşı planlaşdırılan qaçışından sonra, ən azı onlarla yüksək rütbəli şəxs ehtiyatlı və təmkinli bir şəkildə ailələrinin bir üzvünün yeraltı dünya fiqurları tərəfindən tutulduğunu izah etmək üçün irəli addımladı. Qanlı padşah ABŞ-ın qərarlarını və hərəkətlərini manipulyasiya edərək, onların fiqurunun məhəbbətini və şəfqətini qazandı.
  
  Onun planı həqiqətən əla idi. Heç kim bilmirdi ki, başqalarının əzizləri təhlükədədir və Qan Padşahı onların hamısına dəmir və qan çubuğu ilə təsir etdi. Lazım olan hər şey. Nə işlədisə.
  
  Drake, qaçırılan birinə hələ də toxunmadıqlarını düşündü. Onlar Qan Padşahının amansız nəzarətinin əslində nə qədər uzağa getdiyini başa düşə bilmirdilər.
  
  Sol tərəfindəki bir qapı açıldı və kök, qırxılmamış bir kişi çıxdı. Drake dərhal və öldürücü qüvvə ilə hərəkət etdi. O, adamın üstünə atılıb, bıçağı çıxarıb qarnına batırıb, sonra onu açıq qapıdan qonaq otağına itələdi.
  
  Kök adamın gözləri inamsızlıq və şokdan qabarıqlaşdı. Drake onu bərk-bərk tutdu, geniş, qışqıran qalxan, onu buraxmadan və Glock çəkməzdən əvvəl bıçağın içini möhkəm qazdı.
  
  Rodriguez Drake-in görünüşündən şoka düşsə də, cəld hərəkət etdi. O, artıq sallanmış divandan yerə yuvarlanıb, kəməri ilə oynayıb. Amma Drake-nin diqqətini otaqdakı üçüncü adam çəkdi.
  
  Köklü, uzun saçlı bir kişi küncdə qulağına iri qara qulaqcıq taxaraq məşğul idi. Amma o, gərginləşəndə də, himni çirklənmiş barmaqları ilə vuranda da, əlini mişarlanmış ov tüfənginə uzatdı.
  
  Drake özünü balaca etdi. Ölümcül güllə kök adamı parçaladı. Drake qıvrılan bədənini kənara itələdi və ayağa qalxaraq atəş açdı. Üç güllə musiqiçinin başının çox hissəsini çıxarıb və bədənini divara atıb. Qulaqlıqlar öz-özünə uçdu, havada qövs etdi və kənardan gözəl şəkildə asılmış nəhəng televizorun üzərinə düşdü.
  
  Qan düz ekrandan aşağı süzülürdü.
  
  Rodriges hələ də yerdə sürünürdü. Atılmış çipslər və pivə onun ətrafına sıçradı. Drake bir göz qırpımında onun yanında idi və Glock-u ağzının səmasına bərk-bərk vurdu.
  
  "Dadlı?"
  
  Rodriguez boğuldu, amma yenə də kiçik bir bıçaq üçün kəmərinə uzandı. Drake laqeydliklə baxdı və Qan Kralının köməkçisi onlara şiddətli zərbə vurduqda, keçmiş SAS əsgəri onu yaxaladı və onu hücumçunun bicepinə bərk sıxdı.
  
  "Axmaq olma".
  
  Rodriges kəsilən donuz kimi danışırdı. Drake onu geri çevirdi və arxasını divana söykədi. Adamın ağrıdan buludlu gözləri ilə qarşılaşdı.
  
  "Mənə bildiyiniz hər şeyi danışın," Dreyk pıçıldadı, "Qan Kralı haqqında." O, bir Glock çıxardı, lakin onu göz qarşısında saxladı.
  
  "Nə içində?" Rodriguezin ləhcəsi güclü idi, irqi və ağrıları səbəbindən deşifrə etmək çətin idi.
  
  Drake Glock-u Rodrigezin ağzına bərk çırpdı. Ən azı bir dişi qırıldı.
  
  "Məni ələ salma." Onun səsindəki zəhər nifrət və çarəsizlikdən başqa bir şeyə xəyanət edirdi. Bu, Qan Padşahının adamına amansız ölümün həqiqətən qaçılmaz olduğunu başa düşdü.
  
  "Yaxşı yaxşı. Boudreau haqqında bilirəm. Sizə Boudreau haqqında danışmağımı istəyirsiniz? Bunu edə bilərəm."
  
  Dreyk Qlokun ağzını yüngülcə kişinin alnına vurdu. "İstəsəniz bundan başlaya bilərik."
  
  "Yaxşı. Sakit ol". Rodriguez aşkar ağrı ilə davam etdi. Sınıq dişlərdən qan çənəsindən aşağı süzülürdü. "Boudreau lap qəribədir, adam. Qan padşahının onu yaşatmasının yeganə səbəbini bilirsinizmi?
  
  Dreyk silahı kişinin gözünə tuşladı. "Mən suallara cavab verən adam kimi görünürəm?" Onun səsi polad üzərində polad kimi xırıldayırdı. "Mən etməliyəm?"
  
  "Bəli. Yaxşı yaxşı. Qarşıda daha çox ölümlər var. Qan padşahı belə dedi, adam. Qarşıda çoxlu ölümlər var və Boudreau hər şeyin içində olmaqdan xoşbəxt olacaq. "
  
  "Beləliklə, o, təmizləmək üçün Boudreau-dan istifadə edir. Təəccüblü deyil. O, yəqin ki, bütün fermanı məhv edir".
  
  Rodriguez gözlərini qırpdı. "Sənin fermadan xəbərin var?"
  
  "O haradadır?" Drake nifrətin onun içindən yüksəldiyini hiss etdi. "Harada?" Soruşdum. Növbəti saniyədə o, Rodrigesi yarıya qədər döyməyə başladı.
  
  Heç bir itki yoxdur. Bok parçası onsuz da heç nə bilmir. Eynilə hamı kimi. Qan Padşahı haqqında bir şey deyilə bilərsə, onun izlərini necə yaxşı gizlətmək olar.
  
  Bu zaman Rodrigezin gözlərində bir qığılcım parladı. Dreyk başının olduğu yerdən ağır bir şey keçərkən yuvarlandı.
  
  Yəqin ki, qonşu otaqda huşunu itirmiş və səs-küyə oyanan dördüncü kişi hücuma keçdi.
  
  Drake ətrafında fırlandı, ayağını qovdu və yeni rəqibinin az qala başını kəsdi. Adam yerə yıxılan kimi, Drake tez onu anladı - ağır gözlər, hər iki qolunda tramvay relsləri, çirkli köynək - və başına iki dəfə atəş etdi.
  
  Rodrigezin gözləri doldu. "Yox!"
  
  Drake onu qolundan vurdu. "Sən mənə kömək etmədin."
  
  Daha bir atış. Dizi partladı.
  
  "Sən heç nə bilmirsən".
  
  Üçüncü güllə. Rodriguez qarnını tutaraq ikiqat qalxdı.
  
  "Bütün digərləri kimi."
  
  Son atış. Sağ gözlərin arasında.
  
  Drake ətrafındakı ölümü araşdırdı, onu uddu və ruhuna bir anlıq intiqam nektarını içməyə icazə verdi.
  
  O, dərin qaranlığın onu yeməsinə icazə verərək, bağçadan qaçaraq evi arxada qoydu.
  
  
  İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake gecənin ortasında tər içində oyandı. Gözləri qismən tökülən yaşla bağlandı. Xəyal həmişə eyni idi.
  
  O, həmişə onları xilas edən adam idi. Həmişə "mənə güvənin" sözlərini ilk söyləyən insan. Amma sonra heç nə alınmadı.
  
  Hər ikisi uğursuz oldu.
  
  Artıq iki dəfə. Əvvəlcə Alison. İndi Kennedi.
  
  O, çarpayıdan sürüşüb qalxdı, əlini komodinin üzərindəki silahın yanında saxladığı şüşəyə uzatdı. Açıq şüşədən bir qurtum aldı. Ucuz viski onun boğazına və bağırsaqlarına yandı. Zəiflər və lənətlənmişlər üçün dərman.
  
  Günahkarlıq onu yenidən diz çökdürməklə hədələyəndə o, üç dəfə tez zəng etdi. İlk olaraq İslandiyada. O, Torsten Dahl ilə qısaca danışdı və böyük isveçlinin səsindəki rəğbəti eşitdi, hətta ona hər gecə zəng etməyi dayandırmağı, arvadının və uşaqlarının sağ-salamat olduğunu və heç bir zərər görməyəcəyini söylədi.
  
  İkincisi, köhnə alayda işlədiyi müddətdə bir çox döyüşlərdə birlikdə vuruşduğu Joe Shepard üçün idi. Shepard nəzakətlə Dahl ilə eyni ssenarini təsvir etdi, lakin Drake-in lağ sözləri və ya səsindəki kobud çınqıl haqqında heç bir şərh vermədi. O, Dreyki əmin etdi ki, Ben Bleykin ailəsi yaxşı qorunur və o, bir neçə dostu ilə kölgədə oturaraq mühafizəçiləri məharətlə qoruyur.
  
  Dreyk son zəngi edəndə gözlərini yumdu. Başı gicəllənir, içi cəhənnəmin ən aşağı mərtəbəsi kimi yanırdı. Bütün bunlar arzuolunan idi. Diqqətini Kennedi Murdan çəkəcək hər şey.
  
  Onun cənazə mərasimini belə qaçırdın...
  
  "Salam?" Alisiyanın səsi sakit və inamlı idi. O da bu yaxınlarda heç bir zahiri əlamət göstərməsə də, yaxınlarından birini itirmişdi.
  
  "Bu mənəm. Necədirlər?"
  
  "Hər şey yaxşıdır. Hayden yaxşı işləyir. Daha bir neçə həftə və o, öz müqəddəs CIA imicinə qayıdacaqdı. Blake yaxşıdır, amma sənin üçün darıxır. Bacısı yenicə gəldi. Əsl ailə birləşməsi. May ayı, Allaha şükür. Mən onlara baxıram, Drake. Sən haradasan?"
  
  Drake öskürdü və gözlərini sildi. O, əlaqəni kəsməzdən əvvəl "sağ ol" deməyi bacardı. Onun cəhənnəmdən bəhs etməsi gülməlidir.
  
  O, elə bu qapının kənarında düşərgə qurduğunu hiss etdi.
  
  
  ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Hayden Cey Atlantik okeanı üzərindən günəşin doğuşunu izləyib. Bu, günün ən sevimli hissəsi idi, tək başına keçirməyi çox sevirdi. O, ehtiyatla çarpayıdan sürüşdü, budunun ağrısından ürpədi və ehtiyatla pəncərəyə tərəf getdi.
  
  Nisbi sakitlik onun üstünə çökdü. Sürünən od dalğalara toxundu və bir neçə dəqiqə ərzində onun bütün ağrıları və qayğıları əridi. Zaman dayandı və o, ölməz oldu və sonra onun arxasındakı qapı açıldı.
  
  Benin səsi. "Gözəl mənzərə".
  
  Başını günəşin doğuşuna doğru yellədi və sonra onun ona baxdığını görmək üçün çevrildi. "Təzə almaq lazım deyil, Ben Bleyk. Kifayət qədər qəhvə və yağlı simit".
  
  Sevgilisi bir qutu içki və kağız çantanı silah kimi yellədi. "Məni çarpayıda qarşıla."
  
  Hayden Yeni Şəfəqə son dəfə baxdı və sonra yavaş-yavaş çarpayıya tərəf getdi. Ben kofe və simitləri əlçatan bir yerə qoydu və onun köpək gözlərini verdi.
  
  "Necə-"
  
  "Dünən gecə olduğu kimi" dedi Hayden cəld. "Səkkiz saatdan sonra axsaqlıq getməyəcək." Sonra bir az yumşaldı. "Dreykdən hər hansı bir söz varmı?"
  
  Ben çarpayıya söykənib başını tərpətdi. "Yox. Atamla danışdım və hamısının vəziyyəti yaxşıdır. Heç bir əlamət..." O, səngidi. "Kimdən..."
  
  "Ailələrimiz təhlükəsizdir". Hayden əlini dizinə qoydu. "Qan Kralı orada uğursuz oldu. İndi bizim etməmiz lazım olan tək şey onu tapmaq və intiqamı dayandırmaqdır".
  
  "Uğursuz oldu?" Ben əks-səda verdi. "Bunu necə deyə bilərsən?"
  
  Hayden dərindən nəfəs aldı. - Nə demək istədiyimi bilirsiniz.
  
  "Kennedi öldü. Və Drake... o, hətta onun dəfn mərasiminə də getmədi.
  
  "Bilirəm".
  
  "O getdi, bilirsən." Ben simitinə sanki fışıltılı ilan kimi baxdı. "O, qayıtmayacaq".
  
  "Ona vaxt ver."
  
  "Onun üç həftəsi var idi."
  
  - Onda ona daha üç ver.
  
  "Sizcə o nə edir?"
  
  Hayden yüngülcə gülümsədi. "Dreyk haqqında bildiklərimə görə... Əvvəlcə arxamızı örtün. Sonra Dmitri Kovalenkonu tapmağa çalışacaq".
  
  "Qan Kralı bir daha görünə bilməz." Benin əhvalı o qədər sıxıcı idi ki, hətta yeni səhərin parlaq vədi də itmişdi.
  
  "O edəcək." Hayden gənc oğlana nəzər saldı. "Onun bir planı var, xatırlayırsan? Əvvəlki kimi yerə enməyəcək. Zamana səyahət cihazları yalnız başlanğıc idi. Kovalenkonun daha böyük oyunu var".
  
  "Cəhənnəm Qapısı?" Ben düşündü. "Bu ləhcəyə inanırsan?"
  
  "Fərqi yoxdur. O, buna inanır. CIA-nın etməli olduğu tək şey bunu anlamaqdır".
  
  Ben qəhvədən uzun bir qurtum aldı. "Hər şey yaxşıdır?"
  
  "Yaxşı..." Hayden ona hiyləgərcəsinə gülümsədi. "İndi cəsur güclərimiz ikiqat artır."
  
  "Karin beyindir" deyə Ben etiraf etdi. "Ancaq Drake Boudronu bir dəqiqəyə sındıracaqdı."
  
  "Çox əmin olmayın. Kinimaka etmədi. Və o, tam bir pudel deyil."
  
  Qapı döyüləndə Ben dayandı. Gözləri dəhşətə xəyanət edirdi.
  
  Hayden onu sakitləşdirmək üçün bir az vaxt sərf etdi. "Biz təhlükəsiz CIA xəstəxanasındayıq, Ben. Bu yeri əhatə edən təhlükəsizlik səviyyəsi prezidentin andiçmə paradını utandıracaq. Özünə gəl, sakitləş."
  
  Həkim başını qapıya sıxdı. "Hər şey yaxşıdır?" Otağa girdi və Haydenin cədvəllərini və həyati əlamətlərini yoxlamağa davam etdi.
  
  Çıxış qapısını bağlayan kimi Ben yenidən danışdı. "Sizcə, Qan Kralı yenidən cihazları ələ keçirməyə çalışacaq?"
  
  Hayden çiyinlərini çəkdi. "Siz onun itirdiyim ilk şeyi almadığını deyirsiniz. Yəqin ki, elədi. Onun qayığından tapdığımız ikinci gəmiyə gəlincə?" O gülümsədi. "mixladım."
  
  "Özündən razı olmayın."
  
  "MKİ uğurlarına arxalanmır, Ben," Hayden dərhal dedi. "Daha yox. Onunla görüşməyə hazırıq".
  
  - Bəs oğurluq qurbanları?
  
  "Bəs onlar?"
  
  "Onlar mütləq yüksək profillidirlər. Harrisonun bacısı. Qeyd etdiyiniz digərləri. Onlardan istifadə edəcək".
  
  "Əlbəttə ki, edəcək. Və biz onunla görüşməyə hazırıq".
  
  Ben simitini bitirib barmaqlarını yaladı. "Mən hələ də bütün qrupun yeraltına getməli olduğuna inana bilmirəm" dedi. "Biz məşhurlaşmağa başlayanda."
  
  Hayden diplomatik şəkildə güldü. "Bəli. Faciəli."
  
  "Yaxşı, bəlkə bu, bizi daha da bədnam edəcək."
  
  Yenə yumşaq döyüldü və Karin və Kinimaka otağa daxil oldular. Havaylı məzlum görünürdü.
  
  "O piç qışqırmayacaq. Nə etsək də, o, bizə fit belə etməyəcək".
  
  Ben çənəsini dizlərinə söykədi və üzü qəmgin oldu. "Lənət olsun, kaş Met burada olaydı."
  
  
  DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Herefordlu adam diqqətlə baxırdı. Qalın ağacların sağındakı otlu bir təpənin üstündən, o, Ben Blake ailəsinin üzvlərini dəqiq müəyyən etmək üçün tüfənginə quraşdırılmış teleskopik mənzərədən istifadə edə bilərdi. Hərbi dərəcəli əhatə dairəsinə işıqlandırılmış retikul, mənfi işıqlandırma şəraitində geniş istifadəyə imkan verən seçim və BDC (Güllə Düşmə Kompensasiyası) daxildir.
  
  Həqiqətdə, tüfəng ağla gələn hər bir yüksək texnologiyalı snayper aləti ilə tam təchiz olunmuşdu, lakin əhatə dairəsinin arxasında olan adamın onlara ehtiyacı yox idi. O, ən yüksək səviyyədə təlim keçmişdi. İndi o, Ben Bleykin atasının televizora gedib onu yandırmasına baxırdı. Bir az uyğunlaşdıqdan sonra o, Ben Bleykin anasının kiçik pultla atasına işarə etdiyini gördü. Onun gözünün çarpaz işarəsi bir millimetr də belə titrəmədi.
  
  Məşq edilmiş bir hərəkətlə evin ətrafını dövrə vurdu. O, yoldan geri çəkilmiş, ağaclar və hündür divar arasında gizlənmişdi və Herefordlu adam səssizcə kolların arasında gizlənən mühafizəçiləri saymağa davam edirdi.
  
  Bir iki üç. Hər şey nəzərə alınır. O bilirdi ki, evdə daha dörd nəfər var, daha ikisi isə tamamilə gizlədilib. Bütün günahlarına baxmayaraq, CIA Bleyksi qorumaq üçün əla iş gördü.
  
  Kişi qaşlarını çatdı. Hərəkət hiss etdi. Gecədən də qara qaranlıq hündür divarın dibinə yayıldı. Heyvan olmaq üçün çox böyük. Günahsız olmaq üçün çox gizli.
  
  İnsanlar Bleyk Qan Kralını tapdılarmı? Əgər belədirsə, onlar nə qədər yaxşı idilər?
  
  La-Manş boğazından birbaşa sol tərəfdən əsən yüngül meh özü ilə dənizin duzlu dadını gətirirdi. Herefordlu adam güllənin dəyişdirilmiş trayektoriyasını zehni olaraq kompensasiya etdi və bir az da yaxınlaşdı.
  
  Kişi tamamilə qara geyinmişdi, lakin avadanlıqların evdə hazırlanmış olduğu aydın görünürdü. Bu adam peşəkar deyil, sadəcə muzdlu idi.
  
  Güllə yemi.
  
  Kişinin barmağı bir az dartıldı, sonra buraxdı. Təbii ki, əsl sual o idi ki, özü ilə neçə nəfər gətirdi?
  
  Hədəfi çarpaz işarədən buraxmadan tez evi və ətrafı qiymətləndirdi. Bir saniyə sonra o, əmin oldu. Ətraf təmizdi. Bu qara paltarlı adam tək hərəkət edirdi, Herefordlu adam özünə əmin idi.
  
  Ödəniş üçün öldürən muzdlu.
  
  Bir güllə dəyməz.
  
  O, tətiyi yavaşca sıxdı və geri çəkilməni uddu. Lülədən uçan güllənin səsi güclə eşidilir. Muzdluların heç bir hay-küysüz yıxıldığını, basmış kolların arasında yıxıldığını gördü.
  
  Bleyk ailəsinin mühafizəçiləri heç nə hiss etməyiblər. Bir neçə dəqiqədən sonra o, gizli şəkildə MKİ-yə zəng edərək yeni təhlükəsiz evlərinin sındırıldığını xəbərdar edəcəkdi.
  
  Mett Drake-nin köhnə SAS dostu olan Hereford adamı mühafizəçiləri qorumağa davam etdi.
  
  
  BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Mett Drake təzə şüşə Morgan's Spiced-in tıxacını açdı və mobil telefonunda sürətli yığım nömrəsini yığdı.
  
  Cavab verərkən Meyin səsi həyəcanlı idi. "Dreyk? Nə istəyirsən?"
  
  Drake qaşlarını çataraq şüşədən bir qurtum aldı. Siyasətçinin seçki əhdinə sadiq qalması kimi emosiyaların nümayiş etdirilməsi may üçün xarakterik deyildi. "Siz yaxşısınız?"
  
  "Əlbəttə, yaxşıyam. Niyə mən olmamalıyam? Bu nədir?"
  
  Daha uzun bir qurtum aldı və davam etdi. "Sənə verdiyim cihaz. Təhlükəsizdir?"
  
  Bir anlıq tərəddüd yarandı. "Məndə yoxdur. Amma təhlükəsizdir, dostum." Mainin sakitləşdirici intonasiyaları geri qayıtdı. "O, əldə etdiyi qədər təhlükəsizdir." Drake bir qurtum daha içdi. Mai soruşdu: "Hamısı budur?"
  
  "Yox. Güman edirəm ki, bu istiqamətdə potensialımı demək olar ki, tükətmişəm. Amma başqa fikrim var. Biri ... evinə daha yaxındır."
  
  O gözləyərkən səssizlik çıqqıldadı və çatladı. Bu adi may deyildi. Bəlkə də kiminləsə idi.
  
  "Mənə sizin Yapon əlaqələrinizdən istifadə etməyiniz lazımdır. Və çinlilər. Və xüsusilə ruslar. Bilmək istəyirəm ki, Kovalenkonun ailəsi varmı".
  
  Kəskin nəfəs var idi. "Sən ciddisən?"
  
  "Əlbəttə ki, ciddiyəm." O, bunu nəzərdə tutduğundan daha qəfil söylədi, lakin üzr istəmədi. "Mən də Boudreau haqqında bilmək istəyirəm. Və ailəsi."
  
  Mai cavab vermək üçün tam bir dəqiqə çəkdi. "Yaxşı, Drake. Əlimdən gələni edəcəyəm".
  
  Əlaqə bitən kimi Drake dərindən nəfəs aldı. Bir dəqiqədən sonra o, ədviyyatlı rom şüşəsinə baxdı. Nədənsə yarı boş idi. Pəncərəyə tərəf baxdı və Mayami şəhərini görməyə çalışdı, amma şüşə o qədər çirkli idi ki, şüşəni çətinliklə görə bildi.
  
  Ürəyi ağrıyırdı.
  
  Yenə şüşəni döydü. Daha çox düşünmədən hərəkətə keçdi və başqa bir sürətli yığım nömrəsinə basdı. Fəaliyyətdə o, kədəri bir kənara qoymağın bir yolunu tapdı. Fəaliyyətdə o, irəli getməyin yolunu tapdı.
  
  Mobil telefon zəng çaldı və zəng çaldı. Nəhayət səs cavab verdi. "Siksin Drake! Nə?"
  
  "Sən danış, qancıq" dedi, sonra susdu. "Necə... komanda necədir?"
  
  "Komanda? Məsih. Yaxşı, lənətə gəlmiş futbol bənzətməsi istəyirsən? Hazırda əsaslı şəkildə hücumçu kimi istifadə edə biləcəyiniz yeganə şəxs Kinimakadır. Hayden, Blake və bacısı ehtiyat oyunçular skamyasına belə gedə bilməzdilər." O, dayandı. "Heç bir diqqət yoxdur. Sənin günahın."
  
  O, fasilə verdi. "Mən? Siz deyirsiniz ki, onlara sui-qəsd edilsəydi, uğurlu olardı?" Bir az buludlu başı döyünməyə başladı. "Çünki cəhd ediləcək".
  
  "Xəstəxana yaxşı mühafizə olunur. Mühafizəçilər kifayət qədər bacarıqlıdır. Amma yaxşı ki, qalmağımı xahiş etdin. Və yaxşı ki, bəli dedim.
  
  "Bəs Boudreau? Bəs bu əclaf?"
  
  "Təxminən qızardılmış yumurta qədər əyləncəlidir. O qırmayacaq. Ancaq unutmayın, Drake, bütün ABŞ hökuməti hazırda bunun üzərində işləyir. Tək biz yox".
  
  "Mənə xatırlatma." Drake qaşqabaqlandı. "Çox güzəştə gedən bir hökumət. Məlumat hökumət xətlərində yuxarı və aşağı gəzir, Alicia. Hamısını doldurmaq üçün yalnız bir əsas blok lazımdır".
  
  Alicia susdu.
  
  Drake oturdu və bu barədə düşündü. Qan Kralı fiziki olaraq tapılana qədər, onların əldə etdiyi hər hansı məlumat etibarsız hesab edilməli idi. Buraya Hellgate məlumatları, Havay əlaqəsi və dörd ölü adamdan topladığı hər hansı xəbərlər daxildir.
  
  Bəlkə daha biri kömək edərdi.
  
  "Mənim başqa bir aparıcım var. May isə Kovalenko ilə Boudreonun ailə əlaqələrini yoxlayır. Bəlkə Haydendən də bunu tələb edə bilərsən?
  
  "Mən burada bir lütf olaraq gəlmişəm, Dreyk. Mən sənin lənətə gəlmiş çoban iti deyiləm".
  
  Bu dəfə Drake susdu.
  
  Alicia ah çəkdi. "Bax, qeyd edəcəm. Meiyə gəlincə, o çılğın pəriyə onu ata bildiyiniz qədər etibar etməyin".
  
  Drake video oyununa keçidi eşidəndə gülümsədi. "Mənə deyincə, hansınızın Uellsi öldürdüyünü deyəndə mən bununla razılaşacağam. Və niyə."
  
  Uzun bir sükut gözlədi və onu aldı. Fürsətdən istifadə edib kəhrəba dərmanından bir neçə qurtum daha içdi.
  
  "Mən Haydenlə danışacağam" deyə Alisiya nəhayət pıçıldadı. "Əgər Boudreau və ya Kovalenkonun ailəsi varsa, onları tapacağıq".
  
  Bağlantı kəsildi. Qəfil sükutda Dreykin başı çəkic kimi çırpındı. Bir gün ona həqiqəti deyəcəklər. Ancaq hələlik Kennedini itirməsi kifayət idi.
  
  Bir vaxtlar indi ay kimi uzaqda olan, parlaq gələcəyi külə döndərən bir şeyə inanması kifayət idi. İçindəki ümidsizlik ürəyini bulandırdı. Şüşə onun zəifləmiş barmaqlarından düşdü, sınmadı, odlu tərkibini çirkli döşəməyə sıçradı.
  
  Bir anlıq Dreyk onu stəkana tökməyi düşündü. Tökülən maye ona verdiyi vədləri, andlar və təminatları xatırladırdı ki, onlar bir saniyədə buxarlanır, həyatları yerə tökülən o qədər su kimi boşa çıxır və məhv olur.
  
  Bunu yenidən necə edə bilərdi? Dostlarını təhlükəsiz saxlamağa söz ver. Onun indi edə biləcəyi yeganə şey bacardığı qədər çox düşmən öldürmək idi.
  
  Pis dünyanı məğlub edin və yaxşılar yaşamağa davam etsin.
  
  O, çarpayının kənarında oturdu. Qırıq. Heç nə qalmadı. Ölümdən başqa hər şey onun içində öldü və qalan qırıq qabıq bu dünyadan başqa heç nə istəmirdi.
  
  
  ALTINCI FƏSİL
  
  
  Hayden Ben və Karin xidmət otaqlarından birinə təqaüdə çıxana qədər gözlədi. Qardaş komanda Havay adalarını, Almaz Başı, Cəhənnəm Qapısını və Qan Kralı ilə əlaqəli digər əfsanələri araşdırdı, bəzi nəzəriyyələri bir araya gətirmək ümidi ilə.
  
  Vəziyyət düzələndə Hayden təzə paltar geyindi və Mano Kinimakanın kiçik bir iş stansiyası qurduğu kiçik ofisə getdi. Böyük Havaylı açarları döyəcləyərək, bir az açılmamış görünürdü.
  
  "Hələ də kolbasa barmaqlarınızla eyni anda iki açarı tutursunuz?" Hayden laqeyd şəkildə soruşdu və Kinimaka gülümsəyərək arxaya çevrildi.
  
  "Aloha nani wahain" dedi və sonra sözlərin mənasını bildiyini göstərəndə az qala qızardı.
  
  "Səncə mən gözələm? Məni dəli bıçaqladığına görəmi?"
  
  "Çünki mən şadam. Hələ də bizimlə olduğunuz üçün çox şadam."
  
  Hayden əlini Kinimakinin çiyninə qoydu. "Təşəkkür edirəm, Mano." O, bir neçə dəqiqə gözlədi, sonra dedi: "Ancaq indi Boudreau ilə həm fürsətimiz, həm də dilemmamız var. Onun bildiyini bilməliyik. Amma biz onu necə sındıra bilərik?"
  
  "Səncə, bu dəli əclaf Qan Kralının harada gizləndiyini bilir?" Kovalenko kimi ehtiyatlı biri həqiqətən ona deyə bilərmi?
  
  "Boudreau ən pis dəli növüdür. Ağıllı adam. Güman edirəm ki, nəsə bilir".
  
  Haydenin arxasından istehzalı bir səs gəldi. "Dreyki düşünür ki, biz onun ailəsinə işgəncə verməliyik." Hayden arxaya çevrildi. Alisiya ona kinli bir təbəssüm verdi. "Bu sizə yaraşırmı, CIA?"
  
  "Siz yenidən Mettlə danışdınızmı?" Hayden bildirib. "O necədir?"
  
  "Köhnə mən kimi görünür," Alisiya istehza ilə dedi, o, açıq-aydın demək istəmədi. "Mən onu necə sevirdimsə."
  
  "Ümidsiz? Sərxoş? Bir?" Hayden səsindəki nifrəti gizlədə bilmədi.
  
  Alisiya çiyinlərini çəkdi. "Əsəbi. Çətin. Ölümcül." CIA agenti ilə göz təması qurdu. "İnan mənə, əzizim, bu belə olmalıdır. Onun bu işdən sağ çıxmasının yeganə yolu budur. Və..." O, sanki davam edib-etməmək barədə fikirləşirmiş kimi dayandı. "Və ... bəlkə də bu, hamınız sağ və ailələrinizlə birlikdə bu vəziyyətdən çıxmağın yeganə yoludur."
  
  "Görəcəm Budronun ailəsi varmı?" Hayden Kinimake geri döndü. "Ancaq CIA, lənət olsun, heç kimə işgəncə verməyəcək."
  
  "Obyektiniz işləyirmi?" Kinimaka Britaniya ordusunun keçmiş əsgərinə baxdı.
  
  "Ver ya da götür, böyük oğlan." Alicia nadinc gülümsədi və qəsdən Haydenin yanından keçərək əsasən Kinimakinin cəsədinin tutduğu kiçik otağa itələdi. "Nə edirsiniz?"
  
  "İş". Kinimaka ekranı söndürdü və Alisiyadan mümkün qədər uzaq bir küncdə qısıldı.
  
  Hayden onun köməyinə gəldi. "Sən insan olanda hərbçi idin, Alisiya. Budronu sındırmağımıza kömək edəcək təklifləriniz varmı?"
  
  Alicia gözlərində itaətsizliklə Haydenə döndü. "Niyə gedib onunla danışmırıq?"
  
  Hayden gülümsədi. "Mən az qala."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden bizi saxlama sahəsinə apardı. Beş dəqiqəlik gəzinti və liftə minmək ona heç bir ağrı vermədi, baxmayaraq ki, o, sakitcə dözsə də, əhvalı yaxşılaşdı. O, anladı ki, bıçaqlanma sizi işdən yayındıran hər hansı digər xəstəliyə nisbətən oxşardır. Gec-tez cəhənnəm kimi darıxdın və Cəhənnəmi yenidən mübarizəyə çəkmək istədin.
  
  İstintaq təcridxanası iki sıra kameralardan ibarət olub. Onlar məhbusun olduğu yeganə kameraya, sol tərəfdəki sonuncu kameraya çatana qədər diqqətlə cilalanmış döşəmənin üstündən keçdilər. Palatanın qabağı lap açıq idi və onun sakini döşəmədən tavana qədər uzanan barmaqlıqlarla əhatə olunmuşdu.
  
  Hava ağartıcı qoxusu ilə doldu. Hayden üç həftə əvvəl onu bir neçə dəfə öldürməyə cəhd edən adamla görüşməyə gələndə Boudreau kamerasının qarşısındakı silahlı mühafizəçilərə başını tərpətdi.
  
  Ed Boudreau çarpayısında yıxıldı. Onu görəndə gülümsədi. - Budunuz necədir, sarışın?
  
  "Nə?" Hayden bilirdi ki, onu təhrik etməməlidir, amma özünü saxlaya bilmirdi. "Səsiniz bir az boğuq səslənir. Son vaxtlar boğulub?" Üç həftəlik axsaqlıq və bıçaq yarası onu ehtiyatsız buraxdı.
  
  Kinimaka gülümsəyərək arxadan ona yaxınlaşdı. Boudreau onun baxışlarını şiddətli aclıqla qarşıladı. "Bəzən" deyə pıçıldadı. "Gəlin masanı çevirək."
  
  Kinimaka cavab vermədən iri çiyinlərini düzdü. Alicia daha sonra böyük kişinin bədəninin ətrafında gəzdi və barmaqlıqlara qədər getdi. "O arıq piç sənin xırda qısa tumanlarınızı fırlatdı?" O, Haydenə rişxəndlə baxdı, lakin gözlərini Budrodan çəkmədi. "Bir dəqiqədən çox çəkməzdi."
  
  Boudro çarpayıdan qalxıb barlara getdi. "Gözəl gözlər" dedi. "Çirkli ağız. O saqqallı kök adamı sikən sən deyilsən? Xalqımın öldürdüyü adam?"
  
  "Bu mənəm".
  
  Boudreau barmaqlıqlardan yapışdı. "Bu barədə nə hiss edirsən?"
  
  Hayden mühafizəçilərin əsəbiləşməyə başladığını hiss etdi. Bu cür qarşıdurma çəkisi onları heç bir yerə aparmadı.
  
  Kinimaka artıq muzdluya onlarla müxtəlif üsullarla danışmağa çalışmışdı, ona görə də Hayden sadə bir şey istədi. "Nə istəyirsən, Budro? Kovalenko haqqında bildiklərinizi bizə deməyə sizi nə inandıracaq?"
  
  "ÜST?" Budro gözlərini Alisiyadan çəkmədi. Aralarındakı barmaqlığın eni ilə ayrıldılar.
  
  "Kimi nəzərdə tutduğumu bilirsiniz. Qan Kralı."
  
  "Oh, o. O, sadəcə bir mifdir. Düşünürdüm ki, CIA bunu bilməlidir".
  
  "Qiymətinizi adlandırın."
  
  Boudreau nəhayət Alicia ilə göz təmasını kəsdi. "Ümidsizlik ingilis yoludur." Pink Floydun sözləri ilə desək."
  
  "Heç bir yerə çatmırıq" Hayden narahat olaraq Drake və Benin Dinoroc şaka yarışmasını xatırlatdı və Boudreau'nun sadəcə mənasız ifadələr işlətdiyinə ümid etdi. "Biz-"
  
  "Onu götürəcəyəm" - qəfildən Boudreau hıçqırdı. Hayden dönüb onun yenidən Alisiya ilə üz-üzə dayandığını gördü. "Bir-bir. Məni döysə, danışaram".
  
  "Hazırlanmış". Alicia barmaqlıqların arasından özünü sıxışdırırdı. Mühafizəçilər irəli atıldılar. Hayden qanının qaynadığını hiss etdi.
  
  "Dayan!" O, uzadıb Alisiyanı geri çəkdi. "Sən dəlisən? Bu cəfəngiyat heç vaxt danışmaz. Risk etməyə dəyməz".
  
  "Risk yoxdur" deyə Alisiya pıçıldadı. "Heç bir risk yoxdur."
  
  "Biz gedirik" dedi Hayden. "Ancaq..." O, Dreykin nə soruşduğunu düşündü. "Tezliklə qayıdacayıq".
  
  
  * * *
  
  
  Ben Blake arxaya söykənərək bacısının dəyişdirilmiş CIA kompüterində rahatlıqla işləməsinə baxdı. Onun dövlət qurumunun tələb etdiyi xüsusi əməliyyat sisteminə alışması çox çəkməsə də, sonra ailənin beyni olub.
  
  Karin arsız, qara qurşaqlı, altı yaşında ikən həyatdan kənarlaşdırılan tənbəl idi, beynini və dərəcələrini yığdı və tamamilə heç nə etməyəcəkdi. Onun məqsədi ona etdiklərinə görə həyata incitmək və nifrət etmək idi. Hədiyyələrini israf etmək, artıq əhəmiyyət vermədiyini göstərməyin bir yolu idi.
  
  İndi ona baxmaq üçün çevrildi. "Bax və Bleyk qadınının gücünə səcdə edin. Diamond Head haqqında bilmək istədiyiniz hər şey bir oxunuşda."
  
  Ben məlumatları nəzərdən keçirdi. Onlar bunu bir neçə gündür edirdilər - Havay adalarını və Almaz Başı - məşhur Oahu vulkanını kəşf edir və 1778-ci ildə Havay adalarının əfsanəvi kəşfçisi Kapitan Kukun səyahətləri haqqında oxuyurlar. Onların həm skan etmələri, həm də mümkün qədər çox məlumatı saxlamaları vacib idi, çünki irəliləyiş baş verəndə səlahiyyətlilər hər şeyin həqiqətən də çox sürətlə gedəcəyini gözləyirdilər.
  
  Bununla belə, Qan Kralının Cəhənnəm Qapılarına istinad etməsi, xüsusən də Havay adalarına müraciət edildikdə sirr olaraq qalırdı. Havaylıların əksəriyyəti cəhənnəmin ənənəvi versiyasına belə inanmırdı.
  
  Diamond Head özü Oahunun ən məhşur yerlərini formalaşdıran hadisələr silsiləsi olan Honolulu vulkanları seriyası kimi tanınan mürəkkəb konuslar və ventilyasiya dəliklərinin bir hissəsi idi. Yəqin ki, ən məşhur mənzərə olan Diamond Head özü yalnız bir dəfə, təxminən 150.000 il əvvəl püskürdü, lakin o qədər birdəfəlik partlayıcı qüvvə ilə inanılmaz simmetrik konusunu saxlaya bildi.
  
  Ben növbəti şərhə yüngülcə gülümsədi. Almaz Başın bir daha püskürməyəcəyinə inanılır. Hm...
  
  "Almaz Başın bir sıra konuslar və dəliklərdən ibarət olduğu hissəni xatırladınmı?" Karinin ləhcəsi ədəbsiz Yorkshire idi. Bu səbəbdən o, artıq Mayamidəki yerli CIA əməliyyatçıları ilə çox əylənib və şübhəsiz ki, birdən çoxunu üzüb.
  
  Karin vecinə deyildi. - Sən karsan, dostum?
  
  "Mənə dostum demə" dedi. "Kişilər başqa kişiləri belə adlandırırlar. Qızlar belə danışmamalıdır. Xüsusilə də bacım".
  
  "Yaxşı, bulyon. Barış, hələlik. Amma ventilyasiya nə demək olduğunu bilirsinizmi? Heç olmasa sizin dünyanızda?"
  
  Ben özünü məktəbə qayıtmış kimi hiss etdi. "Lava boruları?"
  
  "Anladım. Hey, sən atamın dediyi kimi lal deyilsən".
  
  "Atam heç vaxt demədi..."
  
  "Sus, qancıq. Sadə dillə desək, lava boruları tunellər deməkdir. Bütün Oahuda".
  
  Ben başını tərpətdi, ona baxdı. "Mən bunu bilirəm. Onlardan birinin arxasında Qan Padşahının gizləndiyini deyirsən?"
  
  "Kim bilir? Amma biz araşdırma aparmaq üçün buradayıq, elə deyilmi?" O, Benin öz CIA kompüterindəki düymələrə toxundu. "Ona çat."
  
  Ben ah çəkdi və ondan üz çevirdi. Ailəsinin digər üzvləri kimi, o, ayrı olanda darıxırdı, lakin bir saatlıq görüşdən sonra köhnə niggles geri döndü. Bununla belə, o, kömək etmək üçün uzun bir yol getdi.
  
  O, "Kapitan Kukun Əfsanəsi" üçün axtarış açdı və başına nə gəldiyini görmək üçün kreslosuna arxaya söykəndi, onun düşüncələri Mett Drake və ən yaxın dostunun düşüncələrinə çox bənzəyirdi. Psixi vəziyyət.
  
  
  YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Qan Kralı öz ərazisini döşəməyə qədər uzanan güzgülü pəncərədən araşdırdı. Bu, yeganə məqsəd üçün nəzərdə tutulmuşdur ki, sulu, yuvarlanan vadinin, heç kimin öz cənnətindən başqa heç kimin ayaq basmadığı cənnətə panoramik mənzərəsini yaratmaqdır.
  
  Adətən möhkəm və diqqətli olan ağlı bu gün bir çox mövzuları əhatə edirdi. Gəminin - onilliklər boyu evinin itirilməsi gözlənilsə də, vəziyyəti daha da pisləşdirdi. Bəlkə də bu, gəminin qəfil batması idi. Onun vidalaşmağa vaxtı yox idi. Amma o vaxta qədər vidalaşmalar onun üçün heç vaxt vacib və ya sentimental olmamışdı.
  
  O, Rusiyanın ən çətin dövrlərində və ölkənin ən çətin yerlərinin bir çoxunda böyümüş sərt, hisssiz bir insan idi. Buna baxmayaraq, o, nisbi rahatlıqla çiçəkləndi, qan, ölüm və araq imperiyası qurdu, milyardlar qazandı.
  
  O, Stormcaller-in itirilməsinin onu niyə hiddətləndirdiyini çox yaxşı bilirdi. O, özünü toxunulmaz, xalq arasında şah hesab edirdi. ABŞ-ın cılız hökuməti tərəfindən bu şəkildə təhqir və məyus olmaq onun gözündə milçəkdən başqa bir şey deyildi. Amma yenə də ağrıyırdı.
  
  Keçmiş əsgər Drake onun tərəfində xüsusi bir tikan idi. Kovalenko hiss etdi ki, ingilis onun bir neçə ildir həyata keçirilən düşünülmüş planlarını şəxsən pozmağa cəhd edib və bu adamın iştirakını şəxsi təhqir kimi qəbul edib.
  
  Beləliklə, Qanlı Vendetta. Onun şəxsi yanaşması əvvəlcə Dreykin sevgilisi ilə məşğul olmaq idi; o, sürfələrin qalan hissəsini qlobal muzdlu əlaqələrinə buraxacaq. Artıq ilk telefon zəngini səbirsizliklə gözləyirdi. Başqa biri tezliklə öləcək.
  
  Vadinin kənarında, uzaq bir yaşıl təpənin arxasında oturmuş, onun üç fermasından biri dayanmışdı. O, ancaq hara baxacağını dəqiq bildiyi üçün ona görünən kamuflyajlı damları ayıra bildi. Bu adadakı ranço ən böyüyü idi. Digər ikisi ayrı-ayrı adalarda idi, daha kiçik və yaxşı müdafiə olunurdu, yalnız düşmən hücumunu, əgər gələcəksə, üç istiqamətə bölmək üçün yaradılmışdır.
  
  Girovların müxtəlif yerlərdə yerləşdirilməsinin dəyəri ondan ibarət idi ki, düşmən onların hər birini sağ xilas etmək üçün qüvvələrini parçalamalı olacaqdı.
  
  Qan Padşahının bu adadan xəbərsiz çıxmağın onlarla müxtəlif yolu var idi, lakin hər şey plana uyğun getsəydi, heç yerə getməzdi. O, Kukun tapdığını Cəhənnəm Qapılarından kənarda tapacaqdı və vəhylər, şübhəsiz ki, kralı tanrıya çevirəcəkdi.
  
  Bunu etmək üçün tək qapı kifayət idi, - deyə düşündü.
  
  Lakin darvazanın hər hansı bir düşüncəsi istər-istəməz dərin yanan xatirələrə gətirib çıxardı - hər iki nəqliyyat vasitəsinin itirilməsi, qisas alınmalı olan cəsarət. Onun şəbəkəsi tez bir zamanda CIA nəzarətində olan bir cihazı tapdı. O, artıq digərinin yerini bilirdi.
  
  Hər ikisini geri qaytarmağın vaxtı gəldi.
  
  O, son anda mənzərədən həzz aldı. Sıx yarpaqlar zamanla tropik mehlə yellənirdi. Sakitliyin dərin hüzuru bir anlıq onun diqqətini çəksə də, onu yerindən tərpətmədi. Heç vaxt sahib olmadığı şey, heç vaxt əldən verməyəcək.
  
  Sanki xəbər tutmuş kimi onun kabinetinin qapısı ehtiyatla döyüldü. Qan padşahı dönüb dedi: "Gedək". Onun səsi çınqıl çuxurunun üstündən keçən tankın səsinə bənzəyirdi.
  
  Qapı açıldı. İki mühafizəçi qorxmuş, lakin özünü yaxşı aparan yapon qızını özləri ilə sürüyərək içəri girdilər. "Chica Kitano" deyə Qan Kralı qışqırdı. "Ümid edirəm ki, sənə qayğı göstərildi?"
  
  Qız gözlərini qaldırmağa cəsarət etmədən inadla yerə baxdı. Qan Kralı təsdiq etdi. "İcazəmi gözləyirsən?" Razı olmadı. "Mənə dedilər ki, bacınız ən təhlükəli rəqibdir, Çika" dedi. "İndi o, mənim üçün Yer Ana kimi başqa bir mənbədir. Mənə de... o səni sevirmi, Çika, bacın, Mai?
  
  Qız nəfəs də almırdı. Mühafizəçilərdən biri sual dolu baxışlarla Qan Padşahına baxdı, lakin o, kişiyə məhəl qoymadı. "Danışmağa ehtiyac yoxdur. Mən bunu sizin təsəvvür edə bilməyəcəyinizdən daha çox başa düşürəm. Səni alver etmək mənim üçün sadəcə bir işdir. Bir iş əməliyyatı zamanı diqqətli susmağın dəyərini çox yaxşı bilirəm".
  
  O, peyk telefonunu yelləyirdi. "Bacınız - Mai - mənimlə əlaqə saxladı. Çox ağıllı və sözsüz təhdid mənasında. O, təhlükəlidir, bacın." O, bunu ikinci dəfə dedi, demək olar ki, üz-üzə görüşmək perspektivindən həzz aldı.
  
  Amma bu sadəcə ola bilməzdi. İndi yox, o, həyatının məqsədinə bu qədər yaxın olanda.
  
  "O, sənin həyatın üçün mübadilə təklif etdi. Görürsən, onda mənim xəzinəm var. Onun sizin üçün əvəz edəcəyi çox xüsusi cihaz. Bu yaxşıdır. Bu, mənim kimi amansız insanları mükafatlandıran dünyada sənin dəyərini göstərir".
  
  Yapon qızı qorxa-qorxa gözlərini qaldırdı. Qan Kralı ağzını təbəssüm kimi bükdü. "İndi onun sizin üçün nələri qurban verməyə hazır olduğunu görürük."
  
  Nömrəni yığdı. Telefona bir dəfə zəng gəldi və ona sakit qadın səsi cavab verdi.
  
  "Bəli?"
  
  "Mai Kitano. Bilirsən kimdi. Bu zəngi izləmək üçün heç bir yol olmadığını bilirsiniz, elə deyilmi?
  
  "Mən cəhd etməyəcəm."
  
  "Çox yaxşı". O, ah çəkdi. "Ah, kaş daha çox vaxtımız olsaydı, sən və mən. Amma fərqi yoxdur. Sənin gözəl bacın Çika buradadır". Qan Kralı mühafizəçilərə işarə etdi ki, onu irəli aparsınlar. - Bacınla salam de, Çika.
  
  Meinin səsi telefonda əks-səda verdi. "Chica? Necəsən?" Qorunur. Qan Padşahının bildiyi qorxu və qəzəbdən heç bir şey göstərməmək səthin altında qaynamalıdır.
  
  Bir az çəkdi, amma Çika nəhayət, "Konnichiwa, shimai" dedi.
  
  Qan Kralı güldü. "Yaponların sənin kimi amansız döyüş maşını yaratması mənim üçün heyrətamizdir, Mai Kitano. Sizin irqiniz mənimki kimi heç bir müsibət bilmir. Hamınız çox təmkinlisiniz. "
  
  "Qəzəbimiz və ehtirasımız bizi hiss etdirən hər şeydən qaynaqlanır" dedi Mai yumşaqlıqla. "Və bizə edilənlərdən."
  
  "Mənə təbliğ etməyi düşünmə. Yoxsa məni hədələyirsən?"
  
  "Mənə də lazım deyil. Olduğu kimi də olacaq".
  
  "Onda icazə verin, necə olacağını sizə deyim. Sabah axşam CocoWalk-da Coconut Grove-da mənim xalqımla görüşəcəksiniz. Axşam saat səkkizdə restoranın içində, izdihamın içində olacaqlar. Cihazı təhvil verib çıxıb gedirsən".
  
  "Məni necə tanıyırlar?"
  
  "Onlar da səni mənim kimi tanıyacaqlar, Mai Kitano. Bilməli olduğunuz hər şey budur. Saat səkkiz, gecikməməyiniz müdrik olardı".
  
  Meinin səsində Qan Kralının gülümsəməsinə səbəb olan qəfil animasiya var idi. "Mənim bacım. Bəs onun haqqında?
  
  "Cihaz əllərində olanda mənim adamlarım sizə göstərişlər verəcəklər." Qan Kralı problemi bitirdi və bir anlıq qələbəsindən həzz aldı. Onun bütün planları üst-üstə düşür.
  
  "Qızı səfərə hazırla" dedi, adamlarına sönmüş səslə. "Və Kitano üçün bahisləri yüksək edin. Mən əyləncə istəyirəm. Mən bu əfsanəvi döyüşçünün həqiqətən nə qədər yaxşı olduğunu görmək istəyirəm".
  
  
  SƏKKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Mai Kitano əlindəki boş telefona baxdı və məqsədinə çatmaqdan çox uzaq olduğunu anladı. Dmitri Kovalenko sahib olduğu şeylərdən asanlıqla ayrılanlardan deyildi.
  
  Onun bacısı Çika, Matt Drake Bermud üçbucağı və Qan Kralı adlı mifik yeraltı dünya fiquru haqqında vəhşi nəzəriyyələri ilə ilk dəfə onunla əlaqə saxlamazdan bir neçə həftə əvvəl Tokiodakı mənzildən qaçırıldı. O vaxta qədər Mai bu adamın çox real və çox, çox ölümcül olduğunu bilmək üçün kifayət qədər öyrənmişdi.
  
  Lakin o, əsl niyyətlərini gizlətməli və sirlərini özündə saxlamalı idi. Əslində, bu, bir yapon qadını üçün çətin bir iş deyil, lakin Mett Drake-nin açıq-aşkar sədaqəti və dostlarını qorumaq üçün sarsılmaz inamı ilə çətinləşir.
  
  Dəfələrlə az qala ona deyirdi.
  
  Lakin Çika onun prioriteti idi. Hətta onun öz hökuməti də Meyin harada olduğunu bilmirdi.
  
  O, zəngi qəbul etdiyi Mayamidəki xiyabandan çıxdı və sıx yoldan keçərək sevimli Starbucks-a getdi. Sənin adınızı fincanlara yazmağa vaxt ayırdıqları və həmişə sevimli içkinizi xatırladıqları rahat kiçik yer. Bir müddət oturdu. O, CocoWalk-ı yaxşı tanıyırdı, amma yenə də tezliklə orada taksi tutmaq niyyətində idi.
  
  Niyə yarıda gəzmək?
  
  Çox sayda insan, istər yerli, istərsə də turistlər, həm onun lehinə, həm də əleyhinə çalışacaqlar. Ancaq bu barədə düşündükcə, Qan Kralının çox müdrik qərar verdiyinə inandı. Sonda hər şey kimin qalib olacağından asılıdı.
  
  Kovalenko bunu bacısı Meyi saxladığı üçün etdi.
  
  Beləliklə, kütlənin arasında çantanı bəzi oğlanlara təhvil verməsi yersiz görünməzdi. Amma o, sonra həmin oğlanlara meydan oxusa və bacısı haqqında danışmağa məcbur etsə, bu, diqqəti cəlb edərdi.
  
  Və daha bir şey - o, indi Kovalenkonu bir az daha yaxşı tanıdığını hiss etdi. Beyninin hansı istiqamətdə işlədiyini bilirdi.
  
  Baxacaqdı.
  
  
  * * *
  
  
  Həmin gün Hayden Cey öz müdiri Conatan Geytsə şəxsi telefon zəngi etdi. O, dərhal onun kənarda olduğunu anladı.
  
  "Bəli. Nə oldu, Hayden?
  
  "Cənab?" Onların peşəkar münasibətləri o qədər yaxşı idi ki, bəzən o, bunu şəxsi münasibətlərə çevirə bilirdi. "Hər şey yaxşıdır?"
  
  Xəttin o biri ucunda tərəddüd var idi, Geytsə xas olmayan başqa bir şey. "Bu, gözlədiyiniz qədər yaxşıdır" deyə Müdafiə Naziri nəhayət mızıldandı. "Ayağınız necədir?"
  
  "Bəli ser. Müalicə yaxşı gedir". Hayden vermək istədiyi sualı verməkdən özünü saxladı. Birdən əsəbiləşərək mövzudan yayındı. "Bəs Harrison, ser? Onun statusu necədir?
  
  "Harrison, Kovalenkonun bütün xəbərçiləri kimi həbsə düşəcək. Manipulyasiya edilmiş və ya edilməmişdir. Hamısı budur, miss Cey?"
  
  Soyuq tonlardan yaralanan Hayden stula yıxıldı və gözlərini bərk-bərk yumdu. "Xeyr ser. Sizdən bir şey soruşmalıyam. Ola bilsin ki, bu, artıq CIA və ya başqa agentlik tərəfindən işıqlandırılıb, amma mən həqiqətən bilməliyəm..." O, dayandı.
  
  - Xahiş edirəm, Hayden, soruş.
  
  "Budronun ailəsi varmı, ser?"
  
  "Bu nə deməkdir?"
  
  Hayden ah çəkdi. "Bu, sizin düşündüyünüz kimidir, cənab katib. Burada heç bir yerə çatmırıq və vaxt daralır. Boudreau nəsə bilir".
  
  "Lənət olsun, Cey, biz Amerika hökumətiyik, sən isə MKİ-sən, Mossad yox. Bu qədər açıq danışmaqdan daha yaxşı bilməlisiniz".
  
  Hayden daha yaxşı bilirdi. Ancaq ümidsizlik onu sındırdı. "Mett Drake bunu edə bilərdi" dedi o, yumşaqlıqla.
  
  "Agent. Bu işləməyəcək". Katib bir müddət susdu, sonra danışdı. "Agent Jay, sizə şifahi töhmət verildi. Məsləhətim odur ki, bir müddət başını aşağı sal."
  
  Bağlantı kəsildi.
  
  Hayden divara baxdı, amma bu, ilham üçün boş bir kətana baxmaq kimi idi. Bir müddət sonra o, dönüb Mayami üzərində gün batımını seyr etdi.
  
  
  * * *
  
  
  Uzun gecikmə Meyin ruhunu korladı. Qətiyyətli və fəal qadın, istənilən hərəkətsizlik dövrü onu qıcıqlandırsa da, bacısının həyatı tarazlıqda olanda, bu, onun ruhunu praktiki olaraq parçaladı.
  
  Amma indi gözləmə bitdi. Mai Kitano Coconut Grove-dəki kokos yoluna yaxınlaşdı və sürətlə bir gün əvvəl qeyd etdiyi baxış nöqtəsinə keçdi. Mübadilə üçün hələ saatlar qaldığından, Mai Cheesecake Fabrikindəki zəif işıqlı bara yerləşdi və gadgetlarla dolu bel çantasını qarşısındakı piştaxtaya qoydu.
  
  Birbaşa başının üstündə müxtəlif idman kanallarını yayımlayan bir sıra televiziya ekranları səsləndi. Bar səs-küylü və həyəcanlı idi, lakin bu, restoranın girişini və qəbulunu dolduran pandemoniumla müqayisədə heç nə deyildi. O, heç vaxt bu qədər məşhur restoran görməmişdi.
  
  Meyxanaçı gəlib bara salfet qoydu. "Yenə salam" dedi, gözlərini qırparaq. "Başqa tur?"
  
  Dünən gecə olduğu kimi eyni adam. Mainin diqqətini yayındırmağa ehtiyac yoxdu. "Bunu yadda saxla. Şişelenmiş su və çay götürəcəyəm. Mənimlə üç dəqiqə dayanmazsan, dostum".
  
  Barmenin baxışlarına məhəl qoymayaraq, girişi araşdırmağa davam etdi. Eyni zamanda onlarla insanı yaxından öyrənmək onun üçün heç vaxt çətin olmayıb. İnsanlar vərdişli varlıqlardır. Onlar öz dairələrində qalmağa meyllidirlər. Bunlar onun daim nəzərdən keçirməli olduğu yeni gələnlər idi.
  
  Mai çayını qurtumlayıb baxdı. Xoş bir atmosfer və ağız sulandıran yeməklərin ləzzətli qoxusu var idi. Ofisiant hər dəfə nəhəng boşqab və içkilərlə dolu nəhəng oval nimçənin yanından keçəndə diqqətini qapılarda saxlamaqda çətinlik çəkirdi. Gülüş otağı doldurdu.
  
  Bir saat keçdi. Barın sonunda bir qoca tək başına oturub, başını aşağı salıb bir pinti pivə qurtumlayırdı. Tənhalıq onu tüklər qatı kimi əhatə edib, hamını təhlükədən xəbərdar edirdi. Bu yerdə yeganə infeksiya o idi. Düz onun arxasında, sanki özünəməxsusluğunu vurğulamaq üçün britaniyalı cütlük yoldan keçən ofisiantdan qucaqlaşaraq bir yerdə oturub şəkil çəkdirməyi xahiş edib. Mai kişinin həyəcanlı səsini eşitdi: "Hamilə olduğumuzu indi bildik."
  
  Gözləri dolanmağı dayandırmadı. Meyxanaçı bir neçə dəfə ona yaxınlaşdı, amma daha heç nə gətirmədi. Televiziya ekranlarında bir növ futbol oyunu oynanılırdı.
  
  Mai bel çantasını bərk-bərk tutdu. Telefonunun göstəricisi saat səkkizi göstərəndə tünd kostyumlu üç kişinin restorana daxil olduğunu görüb. Onlar kilsədə dəniz piyadaları kimi seçilirdilər. Böyük, geniş çiyinli. Boyundakı Tatuirovkalar. Qırxılmış başlar. Sərt, gülməyən üzlər.
  
  Kovalenkonun adamları burada idi.
  
  Mai onların bacarıqlarını qiymətləndirərək onların hərəkətinə baxdı. Hər kəs bacarıqlı idi, amma ondan bir neçə liqa geridə qaldı. O, çayından son qurtum aldı, Çikanın üzünü ağlına möhkəm yerləşdirdi və bar stulundan sürüşdü. O, sırt çantasını ayaqlarına yapışdıraraq, üstün rahatlıqla onların arxasına keçdi.
  
  O gözlədi.
  
  Bir saniyə sonra onlardan biri onu gördü. Üzündəki şok təsəlli verirdi. Onun reputasiyasını bilirdilər.
  
  "Bacım haradadır?"
  
  Onların sərt davranışlarını bərpa etmək üçün bir an lazım oldu. Biri soruşdu: "Sizin cihazınız varmı?"
  
  Gəlib-gedən, süfrələrini götürməyə çağırılan insanların səs-küyündən bir-birlərini eşitmək üçün yüksək səslə danışmalı oldular.
  
  "Bəli, məndə var. Mənə bacımı göstər".
  
  İndi məhkumlardan biri gülümsəməyi bacardı. "İndi ki," o gülümsədi, "mən edə bilərəm."
  
  Camaatın arasında qalmağa çalışan Kovalenkonun quldurlarından biri tamamilə yeni iPhone götürüb və nömrə yığıb. Mai digər ikisinin ona baxdığını hiss etdi, çox güman ki, reaksiyasının hansı formada ola biləcəyini ölçdü.
  
  Çikanı incitsəydilər, o, izdihamla maraqlanmazdı.
  
  Gərgin anlar arxada qaldı. Mai, gənc yaraşıqlı bir qızın sevinclə böyük bir cheesecakes nümayişinə doğru tələsdiyini gördü, valideynlərinin də cəld və sevinclə ardınca getdi. Ölümə və xaosa nə qədər yaxın olduqlarını sadəcə bilə bilməzdilər və Mai'nin onlara göstərmək arzusu yox idi.
  
  iPhone bir partlayışla canlandı. O, balaca ekranı görməyə can atırdı. Diqqətdən kənarda idi. Bir neçə saniyədən sonra bulanıq görüntü bir araya gəlib bacısının üzünün yaxından görüntüsünü göstərdi. Çika sağ idi və nəfəs alırdı, amma ağlından qorxmuş görünürdü.
  
  "Əgər sizlərdən hər hansı biriniz onu incitsə..."
  
  "Sadəcə izləməyə davam et."
  
  Şəkil itməyə davam edirdi. Çikanın bütün bədəni göründü, nəhəng palıd kresloya elə möhkəm bağlandı ki, güclə hərəkət edə bildi. Mai dişlərini qıcadı. Kamera geri çəkilməyə davam edirdi. İstifadəçi Çikadan böyük, yaxşı işıqlandırılmış anbardan keçərək uzaqlaşıb. Nə vaxtsa pəncərənin yanında dayanıb ona kənardan mənzərəni göstərdilər. O, dərhal Mayami'nin ən ikonik binalarından birini - Mayami Qülləsini - daim dəyişən rəng ekranı ilə tanınan üç mərtəbəli göydələni tanıdı. Bir neçə saniyədən sonra telefon bacısına qayıtdı və sahibi nəhayət dayanana qədər yenidən geri çəkilməyə başladı.
  
  Adamların daha çox danışan Kovalenko: "O, qapıdadır" dedi. "Bizə cihazı verəndə o, çıxacaq. Onda onun harada olduğunu dəqiq görə bilərsiniz".
  
  Mai iPhone-u öyrəndi. Zəng davam etməlidir. O, bunun səsyazma olduğunu düşünmürdü. Bundan əlavə, o, nömrəni necə yığdığını görüb. Və onun bacısı mütləq Mayamidə idi.
  
  Təbii ki, May Kokoşnikdən uzaqlaşana qədər onu öldürüb qaça bilərdilər.
  
  "Cihaz, Miss Kitano." Quldurun səsində sərt olsa da, böyük hörmət var idi.
  
  Olmalı olduğu kimi.
  
  Mai Kitano ağıllı bir əməliyyatçı idi, Yapon kəşfiyyatının təklif etdiyi ən yaxşılarından biri idi. O, Kovalenkonun cihazı nə qədər istədiyini düşünməli idi. Bacısını geri qaytarmaq istədiyi qədər güclü idi?
  
  Siz ailənizlə rulet oynamırsınız. Onları geri alacaqsınız və daha sonra daha çoxunu alacaqsınız.
  
  Mai bel çantasını götürdü. - Qapıdan çıxanda sənə verəcəm.
  
  Başqası olsaydı, onu aparmağa cəhd edə bilərdilər. Onu bir az da ələ sala bilərdilər. Amma onlar öz həyatlarına, o quldurlara dəyər verdilər və hamısı bir nəfər kimi başını tərpətdi.
  
  iPhone-u olan mikrofona danışdı. "Et bunu. çölə gəl."
  
  Mai, sındırılmış metal qapı çərçivəsi görünənə qədər diqqəti bacısından yayındıraraq təsvirin ətrafa sıçramasını diqqətlə izlədi. Sonra, köhnəlmiş görünüşlü bir anbarın kənarında bir boya işinə və metal sac işçisinə ciddi ehtiyac var.
  
  Kamera daha da geri çəkildi. Küçədən kənarda dayanacaqlar və "Qaraj" yazılmış böyük ağ lövhə gözə çarpdı. Bir avtomobilin qırmızı ləkəsi yanıb-söndü. Mai onun səbirsizliyinin qaynamağa başladığını hiss etdi və sonra kamera qəfil fokusunu binaya, xüsusən də qapının sağına çevirərək köhnə lövhəni üzə çıxardı.
  
  Bina nömrəsi, ardınca sözlər: Cənub-Şərqi 1-ci küçə. Onun ünvanı var idi.
  
  Mai bel çantasını yerə atdı və ac çita kimi qaçdı. Camaat onun qarşısında əridi. Çölə çıxanda o, ən yaxın eskalatora tərəf qaçdı, məhəccərdən tullandı və təxminən yarısına qədər sabit bir ayaqla yerə endi. O, qışqırdı və insanlar kənara atıldı. O, yer səviyyəsinə qaçaraq Qrand prospektində ehtiyatla saxladığı avtomobilə çatdı.
  
  Alov açarını çevirdi. Mən mexaniki keçidi sürətə keçirdim və qaz pedalını yerə basdım. Tigertail prospektində tıxacda yanmış rezin və fürsəti əldən verməkdən çəkinmədi. Sükanı fırladıb, ürəyinin döyüntüsü ilə ünvanı yazaraq, diqqətinin dörddə üç hissəsini oturan-nava yönəltdi.
  
  Naviqator onu 27-ci sürüşməyə gətirdi. Qarşısında şimalı göstərən düz bir yol var idi və o, sözün əsl mənasında pedalı xalçaya basdı. Diqqəti o qədər cəmlənmişdi ki, anbara çatanda nə edəcəyini belə düşünmürdü. İrəlidəki avtomobil onun bu dəliliklərini bəyənmədi. Arxa işıqlarını yandıraraq, onun qabağına çıxdı. Mai arxa qanadına çırpılıb, nəticədə sürücü idarəetməni itirib və avtomobilini park edilmiş motosikletlərin sırasına salıb. Velosipedlər, dəbilqələr və metal qırıntıları hər tərəfə səpələnib.
  
  Mai diqqətini daraltdı. Vitrinlər və avtomobillər tunel görməsinin bulanıq divarları kimi ötüb keçdi. Yoldan keçənlər ona qışqırdılar. Bayker onun yüksək sürətli manevrlərindən o qədər şoka düşüb ki, səndələyərək işıqforda yıxılıb.
  
  Naviqator onu şərqə, Flaglerə apardı. Göstərici ona beş dəqiqəyə orada olacağını söylədi. Balıq bazarı sol tərəfdə rəngli duman içində idi. Sürətli bir tire və o, "SW1st Street" deyən bir işarə gördü.
  
  Əlli saniyədən sonra naviqatorun irland ləhcəsi təyinat yerinə çatdığınızı elan etdi.
  
  
  * * *
  
  
  İndi də Mai heç bir ciddi tədbir görmədi. O, maşını kilidləməyi və açarları ön təkərin arxasında sərnişin tərəfində qoymağı xatırladı. O, yolu keçib və titrəyən kamerada bir müddət əvvəl gördüyü işarəni tapıb.
  
  İndi o, tapa biləcəyi şeylərə qarşı sərtləşmək üçün nəfəs aldı. Gözlərini yumdu, tarazlığını bərpa etdi, qorxu və qəzəbini sakitləşdirdi.
  
  Dəstək sərbəst çevrildi. O, astanadan keçdi və sürətlə sola sürüşdü. Heçnə dəyişmədi. Boşluq qapıdan arxa divara qədər təxminən əlli fut və eni təxminən otuz fut idi. Orada mebel yox idi. Divarlarda şəkillər yoxdur. Pəncərələrdə pərdə yoxdur. Üstündə bir neçə parlaq, közərmə lampası var idi.
  
  Çika hələ də otağın arxasındakı stula bağlanmışdı, gözləri iriləşərək hərəkət etməyə çalışırdı. Və mübarizə apardı, Maiyə nəsə demək aydın oldu.
  
  Lakin yapon kəşfiyyat agenti nə axtarmaq lazım olduğunu bilirdi. O, hər yerdə yerləşən yarım onlarla təhlükəsizlik kamerasını gördü və dərhal kimin baxdığını bildi.
  
  Kovalenko.
  
  Bilmədiyi şey niyə idi? O, bir növ şou gözləyirdi? Nə olursa olsun, o, Qan Kralının nüfuzunu bilirdi. Gizli bomba və ya qaz şüşəsi daxil olmayan bu, sürətli və asan olmayacaq.
  
  Otağın sonunda, bacısının kreslosunun düz qarşısındakı itin ayağı, şübhəsiz ki, bir-iki sürprizi gizlədirdi.
  
  Mai yavaş-yavaş irəlilədi, Çikanın hələ də sağ olmasından rahatladı, lakin Kovalenkonun bunun nə qədər uzun olmasını nəzərdə tutduğuna dair heç bir illüziyaya qapılmadı.
  
  Sanki cavab olaraq gizli dinamiklərdən səs gəldi. "Mai Kitano! Sizin nüfuzunuz misilsizdir". Kovalenko idi. "Gəlin görək layiqdirmi?"
  
  Dörd fiqur kor itin ayağının arxasından sürüşüb çıxdı. Mai gözlərinə inana bilməyib bir saniyə seyr etdi, lakin sonra qatillərdən birincisi ona tərəf qaçarkən o, duruş gətirməyə məcbur oldu.
  
  Mai asanlıqla yan tərəfə sürüşüb mükəmməl fırlanma zərbəsi yerinə yetirənə qədər uçan təpikə hazırlaşaraq sürətlə qaçdı. İlk döyüşçü şoka düşərək yerə yıxıldı. Natiqlərdən Qan Kralının gülüşü eşidildi.
  
  İndi ikinci döyüşçü onun üzərinə atıldı və ona birincini bitirmək şansı vermədi. Kişi çakramı - ülgüc kimi iti kənar kənarı olan polad halqanı barmağının ucunda fırladıb yaxınlaşan kimi gülümsədi.
  
  May fasilə verdi. Bu adam mahir idi. Ölümcül. Belə bir təhlükəli silahı inamla asanlıqla istifadə etmək bacarığı illərin ağır təcrübəsindən danışırdı. O, biləyinin sadə bir hərəkəti ilə çakranı ata bilərdi. O, ehtimalları tez bir zamanda bərabərləşdirdi.
  
  O, hərəkətinin məsafəsini bağlayaraq ona tərəf qaçdı. Biləyinin büküldüyünü görəndə, o, sürüşərək silahın qövsünün altından sürüşdü və başını mümkün qədər geriyə atdı, pis bıçaqlar onun üstündəki havanı kəsdi.
  
  Saçının bir teli yerə töküldü.
  
  Mai ayaqlarını əvvəlcə ustaya vurdu, bütün gücü ilə onun dizlərinə təpik vurdu. İndi əsir götürməyin vaxtı deyildi. Eşitdiyi və hiss etdiyi xırıltı ilə kişinin dizləri büküldü. Onun fəryadı yerə yıxılmadan əvvəl gəldi.
  
  Bu qədər illik məşq bir anda itirildi.
  
  Bu adamın gözləri şəxsi ağrıdan daha çox xəyanət etdi. Mai bir anlıq Kovalenkonun onun üzərində nə ola biləcəyini düşündü, lakin sonra üçüncü döyüşçü döyüşə girdi və o, birincinin artıq ayağa qalxdığını hiss etdi.
  
  Üçüncüsü iri bir kişi idi. O, ovunu izləyən, yalın ayaqları betona çırpan iri ayı kimi döşəmənin üstündən ona tərəf addımladı. Qan Padşahı onu bir sıra gurultularla sevindirdi və sonra onun elementində manyak olan gülməyə başladı.
  
  Mai düz onun gözünün içinə baxdı. "Bunu etməli deyilsən. Kovalenkonu ələ keçirməyə yaxınıq. Və girovların azad edilməsi.
  
  Kişi bir anlıq tərəddüd etdi. Kovalenko başının üstündə xoruldadı. "Sən məni titrədirsən, Mai Kitano, qorxudan titrəyirsən. İyirmi il ərzində mən sadəcə bir mif idim və indi öz səssizliyimi öz şərtlərimlə pozuram. Necə edə bilərsən..." O, dayandı. "Yoxsa sənin kimi biri mənə bərabər olub?"
  
  Mai iri döyüşçünün gözlərinin içinə baxmağa davam etdi. Hiss etdi ki, arxasındakı da dayanıb, sanki ruhi mübarizənin nəticəsini gözləyir.
  
  "Mübarizə!" - Qan Kralı birdən qışqırdı. "Döyüş, yoxsa mən sənin yaxınlarının dərisini diri-diri soyub köpək balıqlarına yedizdirərəm!"
  
  Təhlükə real idi. Hətta Mai bunu görürdü. İri kişi əllərini uzadıb ona tərəf qaçaraq hərəkətə keçdi. Mai strategiyaya yenidən baxdı. Vur və qaç, sürətli və dağıdıcı bir şəkildə vur, sonra yoldan çıx. Mümkünsə, ölçüsünü ona qarşı istifadə edin. Mai ondan hansısa qaçma hərəkəti gözləyəcəyini bildiyi üçün ona yaxınlaşmağa icazə verdi. Ona yaxınlaşıb bədənindən tutduqda, o, əlinin altında idi və ayaqlarına sarılmışdı.
  
  Onun yerə dəyməsi səsi hətta Qan Kralının dəli gülüşünü də boğdu.
  
  İndi birinci döyüşçü onun kürəyinin kiçik nahiyəsini hədəfə alaraq ona möhkəm bir zərbə endirdi və Mai əyilib yuvarlanana qədər ağrılı bir zərbə endirdi, yerə yıxılan adamın arxasına keçərək özünə bir az yer buraxdı.
  
  İndi Qan Kralı fəryad qoparıb. "Onun bacısının başını kəs!"
  
  İndi samuray qılıncı ilə silahlanmış dördüncü bir adam peyda oldu. O, birbaşa Çikaya tərəf getdi, həyatına son qoymağa altı addım qalmışdı.
  
  Və Mai Kitano bilirdi ki, indi həyatının ən yaxşı oyununu oynamaq vaxtıdır. Bütün hazırlığı, bütün təcrübəsi bacısını xilas etmək üçün son ümidsiz cəhddə birləşdi - ölüm-dirim məsələsi.
  
  On saniyəlik ölümcül lütf və gözəllik və ya ömür boyu yanan peşmançılıq.
  
  Mai böyük adamın kürəyinə atladı və ondan tramplin kimi istifadə edərək birinci döyüşçünün üzərinə uçan təpik vurdu. Meinin aparıcı ayağı üzündəki bir neçə sümüyü sındıranda o, çətinliklə şok hiss etdi, lakin o, ölü bir çəki kimi yıxıldı. Mai dərhal başını içəri çəkdi və yuvarlandı, onurğasına möhkəm yerə düşdü, lakin onun tullanış sürəti onu minimal vaxtda beton döşəmədən uzaqlaşdırdı.
  
  O, bacısından və qılınclı adamdan daha da uzaqlaşdı.
  
  Ancaq çakranın düz yanında.
  
  Bir millisaniyəlik fasilədə o, varlığını cəmlədi, ruhunu sakitləşdirdi və ölümcül silahını buraxaraq dönüb. O, havada cızıldı, ölümcül bıçağı alovlandı, artıq Meinin öz qanı ilə qırmızı zolaqlara büründü.
  
  Çakran titrəyərək qılınc ustasının boynuna çırpıldı. Kişi heç nə hiss etmədən səssizcə yerə yıxıldı. Onu nəyin vurduğunu heç vaxt başa düşmədi. Qılınc yerə çırpıldı.
  
  İri oğlan indi ona qarşı özünü saxlaya bilən yeganə döyüşçü idi, lakin ayağa qalxmağa çalışarkən ayağı bükülməyə davam edirdi. O, yəqin ki, bir və ya iki vətəri zədələyib. Əzab və acizlik göz yaşları özü üçün deyil, sevdikləri üçün üzünə axırdı. Mai Çikaya baxdı və bacısının yanına qaçmağa məcbur oldu.
  
  O, qılıncından ipləri kəsmək üçün istifadə etdi, dişlərini bənövşəyi biləklərdə və davamlı mübarizə nəticəsində yaranan qanlı sıyrıqlarda qıcadı. Nəhayət, bacısının ağzından tıxacını çıxartdı.
  
  "Yavaşlayın. səni daşıyacağam".
  
  Qan Kralı gülməyi dayandırdı. "Onu dayandır!" O, böyük döyüşçüyə qışqırdı. "Et bunu. Yoxsa arvadını öz əllərimlə öldürərəm!"
  
  İri kişi əllərini uzadıb ona tərəf sürünməyə çalışaraq qışqırdı. Mai onun yanında dayandı. "Bizimlə gəl" dedi. "Bizə qoşul. Bu canavarı məhv etməkdə bizə kömək edin".
  
  Bir anlıq kişinin üzü ümidlə işıqlandı. Gözünü qırpdı və sanki dünyanın ağırlığı onun çiyinlərindən götürüldü.
  
  "Sən onlarla get və o, ölür" dedi Qan Kralı.
  
  Mai başını tərpətdi. "Hər halda o öldü, dostum. Alacağın tək qisas mənim arxamca qalmaqdır".
  
  Adamın gözləri yalvarırdı. Bir anlığa Mai özünü onunla birlikdə çəkəcəyini düşündü, lakin sonra şübhə buludları geri qayıtdı və baxışları aşağı düşdü.
  
  "Mən bacarmıram. Hələ sağ ikən. Sadəcə bacarmıram".
  
  Mai onu orada yataraq tərk etdi. Onun öz döyüşləri var idi.
  
  Qan Kralı ona ayrılıq gülləsi göndərdi. "Qaç, Mai Kitano. Mənim müharibəm elan olunmaq üzrədir. Qapılar isə məni gözləyir".
  
  
  DOQQUZUNCU FƏSİL
  
  
  Qan padşahının əlləri bıçağına tərəf getdi. Silah əvvəlcə onun qarşısındakı masaya oxşayırdı. O, qana bulanmış bıçağı yoxlayaraq onu gözlərinə yaxınlaşdırdı. O bıçaqla neçə həyatına son qoydu?
  
  İyirmi beş ildir bir-bir, hər gün. Ən azı.
  
  Yalnız əfsanəni saxlamaq üçün, hörmət və qorxu təzələmək üçün.
  
  Belə bir ləyaqətli düşməndir, dedi öz-özünə. "Kaş ki, bunu yenidən yaşamaq üçün vaxtım olsaydı." Ayağa qalxdı, bıçağı yavaş-yavaş çevirdi, bıçağı yeridikcə işığı əks etdirirdi.
  
  "Amma mənim hərəkət etmək vaxtım demək olar ki, gəldi."
  
  Qara saçlı qadının stula bağlandığı stolun əks ucunda dayandı. O, artıq özünü itirib. Onun qızarmış gözlərinə, ağır bədənə və titrəyən dodaqlarına baxmaqdan iyrəndi.
  
  Qan Kralı çiyinlərini çəkdi. "Narahat olma. İndi ilk cihazım var, baxmayaraq ki, Kitano-nu əldən vermişəm. Sizin əriniz indi ikinci cihazı çatdırmalıdır. Əgər keçsə, sərbəst çıxacaqsan".
  
  "Necə - sənə necə etibar edək?"
  
  "Mən şərəfli adamam. Gəncliyimi belə yaşadım. Əgər namus sorğu-sual edilsə..." O, ona ləkələnmiş bıçağı göstərdi. "Həmişə daha çox qan olub."
  
  Onun kompüter ekranından boğuq bir ping gəldi. Getdi və bir neçə düyməni basdı. Vaşinqtondan olan komandirinin siması göründü.
  
  "Biz öz yerindəyik, ser. Hədəf on dəqiqəyə hazır olacaq".
  
  "Cihaz prioritetdir. Hər şeydən üstün. Bunu yadda saxla".
  
  "Cənab". Üz geri çəkildi, kürsüdən mənzərə açılır. Onlar zibillə dolu və praktiki olaraq tərk edilmiş dayanacağa baxdılar. Dəli şəkildə ekranın yuxarı hissəsində hərəkət edən avara və bir cüt avtomatik qapıdan çıxan mavi Nissan əks olundu.
  
  "Bu sıxıntıdan qurtulun. O, polis ola bilər".
  
  "Biz onu yoxladıq, ser. O, sadəcə bir sürünəndir".
  
  Qan Kralı hiss etdi ki, qəzəbi yavaş-yavaş onda güclənir. "Ondan qurtul. Məndən bir daha soruş, ailəni diri-diri basdıraram".
  
  Bu adam sadəcə onun üçün işləyirdi. Amma bu adam Dmitri Kovalenkonun nəyə qadir olduğunu bilirdi. Daha bir söz demədən nişan aldı və başından bir güllə ilə budu yıxdı. Qan Kralı kobud betona tünd ləkənin yayılmağa başladığını görəndə gülümsədi.
  
  "İşarəyə beş dəqiqə qaldı."
  
  Qan Kralı qadına nəzər saldı. Bir neçə ay idi ki, onun qonağı idi. Müdafiə katibinin arvadı da kiçik bir mükafat deyildi. Conatan Qeyts onun təhlükəsizliyi üçün baha ödəyəcəkdi.
  
  "Cənab, Geyts təyin olunmuş vaxtı keçib".
  
  İstənilən başqa vəziyyətdə, Qan Kralı indi bıçaqdan istifadə edərdi. Fasilə yoxdur. Lakin ikinci cihaz onun planları üçün vacib olmasa da, vacib idi. O, kompüterin yanında yerləşən peyk telefonunu götürüb nömrə yığdı.
  
  Eşitdim ki, zəng çalır. - Görünür, əriniz sizin təhlükəsizliyinizlə maraqlanmır, xanım Qeyts. Qan Kralı dodaqlarını təbəssüm kimi bükdü. "Yoxsa o, artıq səni əvəz edib, hmm? Bu Amerika siyasətçiləri..."
  
  Bir klik və qorxulu bir səs nəhayət cavab verdi. "Bəli?"
  
  "Ümid edirəm ki, yaxınsınız və cihaz sizdə var, dostum. Əks halda..."
  
  Müdafiə nazirinin səsi son həddə çatmışdı. "Birləşmiş Ştatlar tiranlara boyun əymir" dedi və bu sözlər onun ürəyinə və ruhuna çox baha başa gəldi. "Tələbləriniz yerinə yetirilməyəcək".
  
  Qan Padşahı Cəhənnəm Qapıları və ondan sonrakılar haqqında düşündü. "Onda arvadının əzab içində öldüyünü dinlə, Geyts. Getdiyim yer üçün ikinci cihaza ehtiyacım yoxdur".
  
  Kanalın açıq qaldığından əmin olan Qan Kralı bıçağını qaldırdı və hər öldürücü fantaziyasını həyata keçirməyə başladı.
  
  
  ONCU FƏSİL
  
  
  Cib telefonu zəng çalanda Hayden Cey kompüterdən uzaqlaşdı. Ben və Karin Kapitan Kukun dəniz səyahətlərini və xüsusən də Havay adalarını əhatə edən səyahətlərini canlandırmaqla məşğuldurlar. Cooke məşhur kəşfiyyatçı kimi tanınsa da, çox istedadlı bir insan idi, görünürdü. O, həm də məşhur naviqator və bacarıqlı kartoqraf idi. Hər şeyi xəritələşdirən adam, Yeni Zelandiyadan Havayaya qədər olan torpaqları yazdı və daha çox bilindiyi kimi, ilk olaraq Havayda - Sandviç adaları adlandırdığı yerə endi. Heykəl 1778-ci ildə ilk dəfə rastlaşdığı yerin sübutu kimi hələ də Kauaidəki Waimea şəhərində dayanır.
  
  Hayden zəng edənin onun müdiri Conatan Qeyts olduğunu görəndə geri çəkildi.
  
  "Bəli ser?"
  
  Digər tərəfdən yalnız cırıq nəfəs gəldi. Pəncərəyə tərəf getdi. "Məni eşidirsən? Cənab?"
  
  Onu şifahi danladıqdan sonra heç danışmadılar. Hayden özünü bir az etibarsız hiss edirdi.
  
  Nəhayət, Qeytsin səsi gəldi. "Onu öldürdülər. Bu əclaflar onu öldürdülər".
  
  Hayden heç nə görmədən pəncərədən bayıra baxdı. "Onlar nə etdilər?"
  
  Onun arxasında Ben və Karin onun tonundan təşvişə düşüb geri döndülər.
  
  "Həyat yoldaşım Haydeni götürdülər. Aylar əvvəl. Və dünən gecə onu öldürdülər. Çünki onların əmrlərinə əməl etməzdim".
  
  "Yox. Olmazdı..."
  
  "Bəli". Geytsin viski ilə zəngin adrenalin təlaşı aydın şəkildə dağılmağa başlayanda səsi çatladı. "Bu sənin işin deyil, Cey, arvadım. Mən həmişə vətənpərvər olmuşam, ona görə də prezident onu qaçırılandan bir neçə saat sonra bildi. Mən qalıram..." Kəkələdi. "Patriot".
  
  Hayden nə deyəcəyini çətinliklə bildi. "Niyə indi mənə deyin?"
  
  "Növbəti addımlarımı izah etmək üçün."
  
  "Yox!" Hayden qəfil dəhşət içində pəncərəni döyərək qışqırdı. "Bunu edə bilməzsən! Zəhmət olmasa!"
  
  "Rahatlayın. Özümü öldürmək fikrim yoxdur. Əvvəlcə Saranın qisasını almağa kömək edəcəyəm. İronik, elə deyilmi?"
  
  "Nə?"
  
  "İndi mən Mett Drakenin özünü necə hiss etdiyini bilirəm."
  
  Hayden gözlərini yumdu, amma göz yaşları hələ də üzünə yuvarlandı. Kennedinin xatirəsi artıq dünyadan sönməkdə idi, bir vaxtlar odla dolu olan ürək indi əbədi gecəyə çevrildi.
  
  "Niyə indi mənə deyin?" Hayden nəhayət təkrarladı.
  
  "Bunu izah etmək üçün." Geyts susdu, sonra dedi: "Ed Boudronun kiçik bir bacısı var. Detalları sizə göndərirəm. Et bunu-"
  
  Hayden o qədər şoka düşdü ki, davam etmədən katibin sözünü kəsdi. "Sən əminsən?"
  
  "Bu əclafı bitirmək üçün əlindən gələni et."
  
  Xətt qırılıb. Hayden telefonunda e-poçt siqnalı eşitdi. Dayanmadan, o, Ben Blake və bacısının narahat baxışlarına məhəl qoymadan qəfil çevrildi və otağı tərk etdi. Kinimakinin kiçik şkafına getdi və onun xorizo sousu ilə toyuq bişirdiyini gördü.
  
  "Alicia haradadır?"
  
  "Dünən onun keçidi ləğv edildi." Böyük Havaylının sözləri boşaldıldı.
  
  Hayden daha da yaxınlaşdı. "Axmaq olma. İkimiz də bilirik ki, onun biletə ehtiyacı yoxdur. Bəs Alisiya haradadır?
  
  Kinimakinin gözləri boşqablara baxanda böyüdü. "Hmm, bir dəqiqə. Mən onu tapacağam. Xeyr, o, bunun üçün çox anlayışlıdır. edəcəm-"
  
  "Sadəcə ona zəng et." Hayden bu sözləri deyən kimi mədəsi sıxıldı və ruhunu qaralıq bürüdü. "Ona deyin ki, Drake ilə əlaqə saxlasın. İstədiyini aldı. Məlumat almaq üçün günahsız bir insana zərər verəcəyik".
  
  - Budro bacı? Kinimaka həmişəkindən daha kəskin görünürdü. "Onun həqiqətən varmı? Və Geyts imzaladı?
  
  "Sən də edərdin," Hayden gözlərini qurudu, "əgər kimsə arvadına işgəncə verib öldürsəydi."
  
  Kinimaka bunu səssizcə həzm etdi. "Və bu, MKİ-yə Amerika vətəndaşı ilə eyni şeyi etməyə imkan verir?"
  
  "Hazırda belədir" dedi Hayden. "Biz müharibə vəziyyətindəyik."
  
  
  ON BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Matt Drake bahalı şeylərlə başladı. Johnnie Walker Black şüşəsi cəlbedici idi və çox köhnəlmiş görünmürdü.
  
  Bəlkə daha yaxşı bir şey onun üzünün yaddaşını tez bir zamanda silə bilər? Bu dəfə yuxusunda həmişə söz verdiyi kimi onu həqiqətən xilas edəcəkmi?
  
  Axtarış davam etdirilib.
  
  Viski yandı. Dərhal stəkanı qurutdu. Yenidən doldurdu. Diqqətini cəmləmək üçün mübarizə aparırdı. O, başqalarına kömək edən, etimadını qazanan, öz mövqeyində dayanan, heç kəsi incitməyən bir insan idi.
  
  Lakin o, Kennedi Muru uğursuz bacardı. Və bundan əvvəl o, Alisonu yerə buraxdı. Və o, hələ yaşamaq şansı olmadan ölən doğmamış körpəsini uğursuz etdi.
  
  Johnnie Walker, əvvəllər daddığı hər bir şüşə kimi, çarəsizliyi daha da dərinləşdirdi. Bilirdi ki, olacaq. O, incitməsini istəyirdi. İstəyirdi ki, ruhundan bir parça əzab kəssin.
  
  Ağrı onun tövbəsi idi.
  
  Pəncərədən bayıra baxdı. O, arxaya baxdı, boş və görməməz və hiss etmədi - onun kimi qara rəngə boyandı. May və Alicia yeniləmələri getdikcə daha az oldu. SAS-dakı dostlarından zənglər hələ də vaxtında çatırdı.
  
  Qan Kralı bir neçə gün əvvəl Benin valideynlərinə cəhd edib. Onlar təhlükəsiz idilər. Onlar heç vaxt təhlükədən xəbərsiz idilər və Ben heç vaxt bilməyəcəkdi ki, onlar Qan Kralının vendettasının qurbanı olmağa nə qədər yaxınlaşıblar.
  
  Bleykləri qoruyan CIA agentləri də bilmirdilər. SAS-ın tanınmasına və ya arxasına vurmağa ehtiyacı yox idi. Onlar sadəcə tapşırığı yerinə yetirdilər və növbəti birinə keçdilər.
  
  Möhtəşəm bir melodiya çalındı. Mahnı gözəl olduğu qədər də təsirli idi - Evanescence-in "My Immortal" mahnısı - və ona indiyə qədər itirdiyi hər şeyi xatırlatdı.
  
  Bu onun zəng melodiyası idi. O, bir az çaşqın halda vərəqləri vərəqlədi, amma nəhayət, telefona çatdı.
  
  "Bəli?"
  
  "Bu, Haydendir, Mett."
  
  Bir az dik oturdu. Hayden son istismarlarından xəbərdar idi, lakin onlara məhəl qoymadı. Alicia onların ortağı idi. "Nə baş verdi? Ben-?" O, bu sözləri deməyə belə özünü saxlaya bilmirdi.
  
  "Onun vəziyyəti yaxşıdır. Biz yaxşıyıq. Amma nəsə oldu".
  
  "Kovalenkonu tapmısan?" Səbirsizlik alkoqol dumanını parlaq bir işıqfor kimi kəsdi.
  
  "Xeyr hələ yox. Ancaq Ed Boudreau'nun bir bacısı var. Və onu bura gətirmək üçün icazə aldıq".
  
  Drake oturdu, viski unudulub. Nifrət və cəhənnəm odu ürəyində iki iz yandırdı. "Mən nə edəcəyimi dəqiq bilirəm."
  
  
  ON İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Hayden özünü gələcək şeylərə hazırladı. Onun bütün CIA karyerası onu bu vəziyyətə hazırlamamışdı. Müdafiə nazirinin həyat yoldaşı öldürülüb. Beynəlxalq terrorçu nüfuzlu şəxslərin naməlum sayda qohumlarını girov götürüb.
  
  Hökumət bu işdə iştirak edənlərin kimliyindən xəbərdar idimi? Heç vaxt. Ancaq lənətə gələ bilərsiniz ki, onlar heç vaxt icazə vermədiklərindən daha çox şey bilirdilər.
  
  O, ilk dəfə girəndə çox asan görünürdü. Bəlkə də o zamanlar, sentyabrın 11-ə qədər hər şey daha sadə idi. Bəlkə də atası Ceyms Cey, onun təqlid etməyə can atdığı əfsanəvi agentin dövründə hər şey ağ-qara idi.
  
  Və amansız.
  
  Bu kəskin kənar idi. Qan Kralına qarşı müharibə bir çox səviyyələrdə aparılıb, lakin onunki hələ də ən dəhşətli və uğurlu ola bilər.
  
  Yanında olan insanların müxtəlif şəxsiyyətləri ona üstünlük verirdi. Bunu ilk olaraq Geyts hiss etdi. Buna görə də o, onlara Bermud üçbucağını əhatə edən sirrlə bağlı öz araşdırmalarını aparmağa icazə verdi. Geyts onun haqqında heç düşündüyündən daha ağıllı idi. Matt Drake, Ben Blake, May Kitano və Alicia Miles kimi təzadlı şəxsiyyətlərin üstünlüyünü dərhal gördü. Onun komandasının potensialını gördü. Və onların hamısını bir yerə topladı.
  
  parlaq.
  
  Gələcəyin komandası?
  
  İndi hər şeyini itirmiş adam arvadını belə vəhşicəsinə öldürən adama ədalətin bərqərar olmasını istəyirdi.
  
  Hayden Boudronun kamerasına tərəf getdi. Səssiz muzdlu qatlanmış əlləri üzərində tənbəlliklə ona baxdı.
  
  "Sənə kömək edə bilərəmmi, Agent Jay?"
  
  Hayden bir daha cəhd etməsəydi, heç vaxt özünü bağışlamazdı. "Bizə Kovalenkonun yerini bildirin, Budro. Sadəcə verin və hər şey bitəcək". Əllərini araladı. - Demək istəyirəm ki, o, sənə heç fikir vermir.
  
  - Bəlkə də bilir. Boudreau bədənini çevirdi və çarpayıdan sürüşdü. "Bəlkə də bilmir. Bəlkə bunu demək tezdir, hə?"
  
  "Onun planları nədir? Bu cəhənnəm qapısı nədir?"
  
  "Əgər bilsəydim..." Budronun üzü ziyafətdəki köpək balığının təbəssümünə bənzəyirdi.
  
  "Siz həqiqətən bilirsiniz." Hayden çox faktiki olaraq qaldı. "Sənə son şansı verirəm."
  
  "Son şans? Məni vuracaqsan? MKİ nəhayət ki, oyunda qalmaq üçün hansı qaranlıq günahları etməli olduqlarını anladımı?"
  
  Hayden çiyinlərini çəkdi. "Bunun yeri və vaxtı var."
  
  "Əlbəttə. Bir neçə yerin adını çəkə bilərəm". Boudreau onu lağa qoydu, tüpürcək spreyində dəlilik özünü göstərirdi. "Mənə edə biləcəyiniz heç bir şey yoxdur, Agent Cey, məni Qan Kralı kimi güclü bir insana xəyanət etməyə məcbur edəcək."
  
  "Yaxşı..." Hayden özünü gülümsəməyə məcbur etdi. "Bizi düşündürən də budur, Ed." O, səsini şən etdi. "Burada heç nəyin yoxdur, dostum. heç nə. Və yenə də tökməyəcəksiniz. Siz orada oturursunuz, ləngiyirsiniz, nəticəni məmnuniyyətlə qəbul edirsiniz. Tam bir əclaf kimi. Uduzan kimi. Cənubdan gələn bok parçası kimi". Hayden hər şeyə getdi.
  
  Boudronun ağzı gərgin ağ xəttə sıxıldı.
  
  "Sən təslim olan adamsan. Loafer. qurban. İmpotent."
  
  Boudreau ona tərəf hərəkət etdi.
  
  Hayden üzünü barmaqlıqlara sıxaraq ona sataşdı. "Lanet olsun, boş xoruz."
  
  Boudreau bir yumruq atdı, lakin Hayden yenə də özünü gülümsəməyə məcbur edərək daha sürətlə geri çəkildi. Yumruğunun polada dəyməsinin səsi yaş şillə kimi idi.
  
  "Beləliklə, biz təəccüblənirdik. Sənin kimi bir adamı, əsgəri axsaq üzvə çevirən nədir?"
  
  Boudreau indi yavaş-yavaş başa düşən gözlərlə ona baxırdı.
  
  "Hamısı budur". Hayden onu təqlid etdi. "Ora gəldin, elə deyilmi? Onun adı Mariadır, elə deyilmi?
  
  Boudreau ağlasığmaz qəzəblə barmaqlığı çırpdı.
  
  Gülmək növbəsi Haydenin idi. "Artıq dediyim kimi. İmpotent."
  
  O üz çevirdi. Toxumlar səpilib. Söhbət sürət və qəddarlıqdan gedirdi. Ed Boudreau normal şəraitdə heç vaxt çatlamazdı. Amma indi...
  
  Kinimaka stula bağladıqları televizoru muzdlu əsgərin görə biləcəyi yerə yuvarladı. Kişinin səsindəki narahatçılıq gizlətməyə çalışsa da, aydın görünürdü.
  
  "Siz insanlar nə etməyə çalışırsınız?"
  
  "Baxmağa davam et, ey əclaf." Hayden səsini artıq vecinə almamış kimi səsləndirdi. Kinimaka televizoru yandırdı.
  
  Boudro gözlərini böyütdü. "Xeyr" deyə dodaqları ilə sakitcə dedi. "Oh yox".
  
  Hayden onun baxışlarını tamamilə inandırıcı bir təbəssümlə qarşıladı. "Biz müharibədəyik, Budro. Hələ də danışmaq istəmirsən? Lanet bir əlavə seç."
  
  
  * * *
  
  
  Matt Drake, kadra girməzdən əvvəl kameranın etibarlı şəkildə yerində kilidləndiyinə əmin oldu. Qara balaclava maskalamaqdan daha çox təsir göstərmək üçün üzünə çəkilmişdi, amma əynindəki gülləkeçirməz jilet və əlindəki silah qızın mövqeyinin ciddiliyini vurğulayırdı.
  
  Qızın gözləri ümidsizlik, qorxu gölləri idi. Onun nə etdiyi barədə heç bir fikri yox idi. Onların nə üçün lazım olduğunu bilmirəm. O, qardaşının nə işlə məşğul olduğunu bilmirdi.
  
  Maria Fedak günahsız idi, Dreyk düşündü, əgər bu günlərdə kimsə günahsızdısa. Təsadüfən tutuldu, bədbəxtliklə ölüm, ürəksizlik və nifrətlə fısıldayan və çatlayan bütün dünyaya yayılan bir tora düşdü.
  
  Drake onun yanında dayandı, sağ əlində bıçağı yelləyərək, digəri yüngülcə silaha söykəndi. Onun günahsız olması artıq onun üçün əhəmiyyət kəsb etmirdi. Bu qisas idi, heç nə az deyildi. Həyat üçün həyat.
  
  Səbirlə gözlədi.
  
  
  * * *
  
  
  "Mariya Fedak" dedi Hayden. "O, sizin bacınızdır, evlidir, cənab Boudreau. Bacın, unutqan, cənab Muzdlu. Bacınız dəhşətə gəlib, cənab Killer. O, qardaşının kim olduğunu və onun müntəzəm olaraq nə işlə məşğul olduğunu bilmir. Amma o səni həqiqətən tanıyır. İldə bir və ya iki dəfə onun yanına gələn, övladları üçün saxta hekayələr və düşüncəli hədiyyələrlə sevən bir qardaş tanıyır. Mənə de görüm, Ed, onların anasız böyüməsini istəyirsən?
  
  Boudronun gözləri qabarıq idi. Onun çılpaq qorxusu o qədər güclü idi ki, Hayden əslində ona yazığı gəlirdi. Amma indi vaxtı deyildi. Bacısının həyatı həqiqətən də tarazlıqda idi. Buna görə də aparıcı kimi Mett Drake olan birini seçdilər.
  
  "Mariya". Söz ondan qaçdı, acınacaqlı və çarəsiz.
  
  
  * * *
  
  
  Drake qorxmuş qızı çətinliklə gördü. Kennedini qucağında ölü gördü. O, Benin qanlı əllərini gördü. Harrisonun günahkar üzünü gördü.
  
  Ancaq ən çox Kovalenkonu gördü. Qan Padşahı, baş beyin, o qədər boş və mənasız bir insandır ki, o, yenidən canlanmış cəsəddən başqa bir şey ola bilməzdi. Zombi. O, bu adamın üzünü gördü və onu əhatə edən hər şeydə həyatı boğmaq istədi.
  
  Əlləri qıza uzanıb boğazını bağladı.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden gözlərini monitora zillədi. Drake şeyləri tələsdirdi. Boudreau çətinliklə təslim olmağa vaxt tapmadı. Kinimaka ona tərəf bir addım atdı, həmişə mehriban idi, lakin Alisiya Mayls onu geri çəkdi.
  
  "Yox, böyük oğlan. Qoy o alçaqlar tər töksün. Onların əllərində ölümdən başqa heç nə yoxdur".
  
  Hayden, Boudreau xalqının öldürülməsini əmr edərkən onun rişxəndlərini xatırladığı kimi özünü ələ salmağa məcbur etdi.
  
  "Qışqıracaqsan, Ed, yoxsa İngiltərədə suşinin necə hazırlandığını bilmək istəyirsən?"
  
  Boudreau ona öldürücü bir baxışla baxdı. Ağzının küncündən nazik tüpürcək süzüldü. Emosiyaları ona yaxınlaşırdı, necə ki, o, yaxın bir ölüm hiss etdikdə. Hayden onun ondan gizlənməsini istəmirdi.
  
  Alicia artıq barlara yaxın idi. "Sən mənim sevgilimin edamını əmr etdin. Sevinməlisən ki, bu, mən deyil, Dreykdir. Mən o qancığa iki dəfə uzun müddət əzab verərdim".
  
  Boudro birindən digərinə baxdı. "Siz ikiniz yaxşı olar ki, mən heç vaxt buradan çıxmayacağım. And içirəm ki, ikinizi də tikə-tikə edəcəyəm".
  
  "Bunu yadda saxla." Hayden Dreykin Maria Fedakın boynunu sıxmasına baxdı. "Onun çox vaxtı yoxdur."
  
  Boudreau sərt adam idi və üzü təmkinli idi. "MKİ bacıma zərər verməyəcək. O, ABŞ vətəndaşıdır".
  
  İndi Hayden həqiqətən dəlinin bunu başa düşmədiyinə inanırdı. "Məni dinlə, sən dəli piç" deyə fısıldadı. "Biz müharibə vəziyyətindəyik. Qanlı kral Amerika torpaqlarında amerikalıları öldürdü. Onlarla oğurladı. Onlarla.Fidyə müqabilində bu ölkəni tutmaq istəyir. O, sənə və ya qoxuyan bacına əhəmiyyət vermir!"
  
  Alisiya qulaqcığına nəsə mızıldandı. Hayden təlimatları eşitdi. Kinimaka da eyni şeyi etdi.
  
  Drake kimi.
  
  Qadının boynunu buraxıb tapançanı qabığından çıxardı.
  
  Hayden dişlərini o qədər sıxdı ki, kəlləsinin ətrafındakı əsəblər ulayırdı. İnstinkt onu az qala qışqırmağa məcbur etdi və ona dayanmağı əmr etdi. Bir saniyə onun diqqəti bulanıqlaşdı, lakin sonra məşqi başladı və ona dedi ki, bu, Kovalenkonu izləmək üçün ən yaxşı şansdır.
  
  Yüzlərlə və ya daha çoxunu xilas etmək üçün bir həyat.
  
  Boudreau onun üzündəki duyğuların oyununu gördü və birdən barmaqlıqların yanında, əmin oldu, əlini uzadıb hönkürdü.
  
  "Bunu etmə. Mənim kiçik bacıma bunu etmə!"
  
  Haydenin üzü daş maska idi. "Son şans, qatil."
  
  "Qan Kralı bir ruhdur. Nə bilirəmsə, bu qırmızı siyənək ola bilər. O, belə şeyləri sevir".
  
  "Anladım. Bizi sınayın."
  
  Ancaq Boudreau çox uzun müddət muzdlu idi, çox uzun müddət sui-qəsdçi idi. Və onun nüfuzlu şəxslərə nifrəti onun mühakiməsini kor etdi. "Cəhənnəmə get, qancıq."
  
  Biləyindəki mikrofonun monitoruna toxunan Haydenin ürəyi sıxıldı. "Onu vur."
  
  Drake silahı qaldırdı və məbədinə qoydu. Barmağı tətiyə basdı.
  
  Budro dəhşət içində qışqırdı. "Yox! Qan Kralı...
  
  Drake dəhşətli atəş səsinin bütün digər səsləri boğmasına icazə verdi. O, Mariya Fedakın başından qan sıçramasına baxdı.
  
  "Şimali Oahu!" Boudreau bitirdi. "Onun ən böyük ferması oradadır..." O, yerə yıxılanda, ölü bacısının kresloda axsadığını və onun arxasındakı qan sıçrayan divara baxdığını görəndə sözləri ardı-arası kəsilməyə başladı. Balaclava geyinmiş fiqurun ekran tam dolana qədər ona yaxınlaşmasına şok içində baxdı. Sonra maskasını çıxardı.
  
  Mett Drake-nin üzü soyuq, uzaq, işini sevən bir cəlladın üzü idi.
  
  Hayden buruşdu.
  
  
  ON ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Mett Drake taksidən düşdü və qarşısında ucalan hündür binanı öyrənmək üçün gözlərini yumdu. Boz və təsvirolunmaz, gizli CIA əməliyyatı üçün mükəmməl örtük idi. Yerli agentlər bir çox təhlükəsizlik səviyyələrindən keçərək yeraltı qaraja sızmalı oldular. İstər agent, istərsə də mülki şəxs olsun, hamı özlərini qəsdən asan ov kimi təqdim edərək, ön qapıdan içəri girdilər.
  
  O, həyatında ilk dəfə demək olar ki, ayıq şəkildə dərindən nəfəs aldı və fırlanan bir nəfərlik qapını itələdi. Ən azı, bu quraşdırma öz təhlükəsizliyini ciddi qəbul etdi. Qarşısında sadə bir stol var idi, orada yarım düzən sərt görünüşlü kişi oturmuşdu. Şübhəsiz ki, daha çoxları izləyirdi.
  
  Cilalanmış kafel döşəmənin üstündən keçdi. "Hayden Jay mənimlə görüşməyi səbirsizliklə gözləyir."
  
  "Adın nədir?"
  
  "Dreyk".
  
  - Matt Drake? Mühafizəçinin cəld görünüşü bir az da tərəddüd etdi.
  
  "Əlbəttə".
  
  Adam ona bir məşhuru və ya məhbusu görəndə adamın istifadə edə biləcəyi görünüş verdi. Sonra zəng etdi. Bir saniyə sonra o, Drake-ni gözə çarpmayan liftə apardı. Açarı içəri taxıb düyməni basdı.
  
  Drake liftin sanki hava yastığında qalxdığını hiss etdi. Baş verəcəklər haqqında çox düşünməmək qərarına gəldi, hadisələrin öz-özünə qayğısına qalmasına icazə verdi. Qapı açılanda özünü dəhlizlə üzbəüz gördü.
  
  Dəhlizin sonunda onun iclas komitəsi dayanmışdı.
  
  Ben Blake və bacısı Karin. Hayden. Kinimaka. Haradasa arxada Alicia Mayles dayanmışdı. Meyi görmədi, amma sonra da çox şey gözləmirdi.
  
  Baxmayaraq ki, səhnə səhv idi. Buraya Kennedy də daxil olmalı idi. Onsuz hər şey qəribə görünürdü. Liftdən çıxdı və onların da eyni hissləri keçirdiklərini xatırlamağa çalışdı. Bəs onlar hər gecə çarpayıda uzanıb onun gözləri ilə baxaraq, niyə Drake-nin onu xilas etmək üçün orada olmadığı ilə maraqlanırdılar?
  
  Sonra Ben onun qarşısında idi və Drake heç nə demədən gənc oğlanı qucağına aldı. Karin qardaşının çiyninin üstündə utancaq şəkildə gülümsədi və Hayden əlini qardaşının çiyninə qoymaq üçün getdi.
  
  "Sizin üçün darıxdıq".
  
  O, ümidsizcəsinə dayandı. "Çox sağ ol".
  
  "Tək olmaq lazım deyil" dedi Ben.
  
  Drake bir addım geri çəkildi. "Qulaq as," dedi, "bir şeyi aydınlaşdırmaq vacibdir. Mən dəyişən insanam. Sən daha mənə arxalana bilməzsən, xüsusən də sən, Ben. Əgər hamınız bunu başa düşsəniz, o zaman bizim birgə işləmək şansımız var".
  
  "Bu, sənin deyildi..." Ben, Drake-nin ondan gözlədiyi kimi, problemin öhdəsindən gəldi. Karin, təəccüblüdür ki, ağılın əli idi. O, onu tutdu və kənara çəkdi və Drake onların arxasında ofisə aydın bir yol buraxdı.
  
  O, getdikcə Kinimake başını yelləyərək onların arasından keçdi. Alisiya Mayls ciddi gözlərlə ona baxdı. O, həm də onun üçün əziz olan birinin itkisini yaşadı.
  
  Drake dayandı. "Bu, son deyil, Alisiya, qətiyyən. Bu əclafı yox etmək lazımdır. Əks halda o, dünyanı yandıra bilər".
  
  "Kovalenko qışqıraraq öləcək".
  
  "Halleluya".
  
  Drake onun yanından keçərək otağa keçdi. Onun sağında iki böyük kompüter dayanmışdı, sabit disklər məlumat axtararkən və yükləyərkən cırıldayırdı. Qarşısında Mayami çimərliyinə baxan bir cüt yerdən hündür güllə keçirməyən pəncərələr var idi. O, qəflətən Uellsin özünü pozğun kimi göstərərək oradakı qaralmış cəsədləri görmək üçün snayper dürbünü istəməsi ilə təəccübləndi.
  
  Bu fikir onu düşündürdü. Kennedinin öldürülməsindən sonra ilk dəfə idi ki, o, Wells haqqında tutarlı şəkildə düşünürdü. Wells Alicia və ya Meyin əlində dəhşətli bir ölümlə öldü. Hansının olduğunu bilmirdi, niyə də bilmirdi.
  
  Başqalarının arxasınca içəri girdiyini eşitdi. "Beləliklə..." O, diqqətini açılan mənzərəyə yönəltdi. "Biz Havaya nə vaxt gedəcəyik?"
  
  "Səhər," Hayden dedi. "Aktivlərimizin çoxu indi Oahuda cəmlənib. Digər adaları da yoxlayırıq, çünki Kovalenkonun birdən çox ferması olduğu bilinir. Təbii ki, onun hiylə ustası olduğu indi də məlumdur, ona görə də biz dünyanın müxtəlif regionlarında digər versiyaları izləməyə davam edirik".
  
  "Yaxşı. "Kapitan Kuk", "Brilyant Baş" və "Cəhənnəm Qapısı" kimi istinadları xatırlayıram. Bunu məqsəd qoymusan?"
  
  Ben götürdü. "Böyük dərəcədə, bəli. Lakin Kuk Oahuya yox, Kauaiyə endi. Onun..." Monoloq qəfil bitdi. "Hmm, bir sözlə. Qeyri-adi heç nə tapmadıq. sağol."
  
  "Kuk və Diamond Head arasında birbaşa əlaqə yoxdur?"
  
  "Biz bunun üzərində işləyirik". Karin bir az müdafiə ilə danışdı.
  
  "Ancaq o, Yorkşirdə anadan olub" deyə Ben Drake-in yeni maneəsini sınaqdan keçirərək əlavə etdi. - Bilirsən, Allahın torpağı.
  
  Drake dostunun dediklərini belə eşitmədi. "O, Havayda nə qədər vaxt keçirdi?"
  
  "Aylar" dedi Karin. "O, ən azı iki dəfə ora qayıtdı."
  
  "Bəlkə o zaman hər adaya baş çəkdi. Etməli olduğunuz şey onun tarixini və ya nailiyyətlərini deyil, qeydlərini yoxlamaqdır. Onun məşhur olmadığı şeyləri bilməliyik".
  
  "Bu..." Karin dayandı. "Bu, həqiqətən məntiqlidir."
  
  Ben heç nə demədi. Karin bitirmədi. "Bizim bildiyimiz budur: Havay alovunun, şimşəklərin və vulkanların tanrısı Pele adlı qadındır. O, Havay adalarının bir çox qədim nağıllarında məşhur bir fiqurdur. Onun evinin dünyanın ən aktiv vulkanlarından birinin üstündə olduğu deyilir, lakin bu, Oahuda deyil, Böyük Adadadır".
  
  "Hamısı budur?" Drake qısaca soruşdu.
  
  "Yox. Hekayələrin çoxu onun bacıları haqqında olsa da, bəzi əfsanələr Pelenin Qapısı haqqındadır. Qapı atəşə və vulkanın ürəyinə aparır - bu sizə Cəhənnəm kimi səslənirmi?"
  
  "Bəlkə də bu bir metaforadır" Kinimaka düşünmədən dedi, sonra qızardı. "Yaxşı, ola bilər. Sən bilirsən..."
  
  İlk gülən Alisiya oldu. "Şükür Allaha, heç olmasa başqasının yumor hissi var." O, xoruldadı, sonra insanların onun haqqında necə hiss etdiyinə əhəmiyyət vermədiyini göstərən səslə "İnci yoxdur" sözlərini əlavə etdi.
  
  Pelenin qapısı faydalı ola bilər, Drake dedi. "Yaxşı işə davam edin. Səhər görüşərik".
  
  "Qalmırsan?" Ben, dostu ilə danışmaq şansı əldə edəcəyinə ümid edərək ağzını kəsdi.
  
  "Yox". Günəş okeanın üzərində batmağa başlayan kimi Drake pəncərədən bayıra baxdı. "Bu gecə bir yerdə olmalıyam."
  
  
  ON DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Drake arxasına baxmadan otaqdan çıxdı. Gözlənildiyi kimi, Hayden liftə girmək üzrəykən ona yetişdi.
  
  "Dreyk, yavaşla. O yaxşıdır?"
  
  "Onun yaxşı olduğunu bilirsən. Onu video axınında gördünüz."
  
  Hayden onun əlindən tutdu. - Nə demək istədiyimi bilirsən.
  
  "O, yaxşılaşacaq. Yaxşı görünməli idi, bunu bilirsən. Boudreau, yəqin ki, bunun real olduğunu düşünmüşdü".
  
  "Bəli".
  
  "Kaş ki, onun yıxıldığını görə biləydim."
  
  "Yaxşı, onun bıçaqlayan mən idim, sizin sayənizdə həzz aldım".
  
  Drake birinci mərtəbənin düyməsini basdı. "Onun bacısı indiyə qədər agentlərin yanında olmalıdır. Onu xəstəxanaya aparıb düzəldəcəklər. Saxta qan şeytandır, öz işinə baxır, bilirsən."
  
  "Mümkünsə, Boudreau daha dəli oldu. Bacısı sağ-salamat ayağa qalxanda..." Hayden başını tərpətdi. "Son çöküş".
  
  "Plan işlədi. İdeya sağlam idi "dedi Drake ona. "Biz məlumat almışıq. Buna dəyərdi".
  
  Hayden başını tərpətdi. "Bilirəm. Mən manyakın dəmir barmaqlıqlar arxasında olmasına şadam".
  
  Drake liftə girdi və qapıların bağlanmasını gözlədi. Hayden gözdən itərkən, "Məndən asılı olsaydı" dedi. "Mən alçaqı öz kamerasında güllələyərdim".
  
  
  * * *
  
  
  Drake taksiyə minərək Biscayne Bulvarına getdi və Bayside Marketplace-ə doğru getdi. Onu çağıran, səsi boğuq, qeyri-müəyyən və tamamilə xasiyyətsiz olan adam Bubba Gumpdan kənarda görüşmək istədi. Drake bir anlıq yumor yaşadı və Hooters təklif etdi, ehtimal ki, onlar üçün daha uyğun bir yer, lakin Mae onu eşitməmiş kimi davrandı.
  
  Drake kütləyə qoşuldu, ətrafdakı səs-küylü əyləncəyə qulaq asdı və özünü tamamilə kənar hiss etdi. O, bu qədər qiymətli bir şeyi itirəndə bu insanlar necə xoşbəxt ola bilərdilər? Necə vecinə deyildilər?
  
  Boğazı qurumuş, dodaqları çatlamışdı. Bubba Gump-dakı bar dəvətli idi. Bəlkə o, gəlməmişdən əvvəl bir neçə dəfə batdı. Bununla belə, onun heç bir illüziyası yox idi; dayanmalı idi. Sevdiyi qadının qatilinin izinə düşmək üçün Havayaya gedirdisə, qurban olmaq əvəzinə qisas alacaqdısa, bu, sonuncu dəfə olmalı idi.
  
  Olmalı idi.
  
  Qapını itələyəcəkdi ki, Mai ona qışqırdı. O, elə orada idi, məndən altı futdan az bir dirəyə söykənmişdi. Əgər o, düşmən olsaydı, indi ölmüş olardı.
  
  Onun qəddarlıq və intiqam əzmi diqqət və təcrübə olmadan dəyərsiz idi.
  
  Mai restorana getdi, Drake onun ardınca getdi. Onlar barda oturdular və Havay adalarına gələcək səfərlərinin şərəfinə "Lava axını" sifariş verdilər.
  
  Drake susdu. O, heç vaxt Mai Kitanonun əsəbi olduğunu görməmişdi. Onu əvvəllər heç vaxt qorxmuş görməmişdi. Onu əsəbiləşdirəcək bir ssenari təsəvvür edə bilməzdi.
  
  Və sonra onun dünyası yenidən dağıldı.
  
  "Kovalenko mənim bacım Çikanı Tokiodan qaçırdı. Çox aylar keçdi. O vaxtdan bəri onu əsir saxlayır". Mai dərindən nəfəs aldı.
  
  "Mən başa düşürəm. Nə etdiyinizi başa düşürəm," Drake pıçıltı ilə dedi. Bu aydın idi. Ailə həmişə birinci yerdə olub.
  
  "Onun bir cihazı var."
  
  "Bəli".
  
  "Mən onu tapmaq üçün ABŞ-a gəldim. Kovalenkonu tapmaq üçün. Ancaq siz və dostlarınız mənimlə əlaqə saxlayana qədər uğursuz oldum. Sənə borcluyam".
  
  "Biz onu xilas etmədik. Sen etdin."
  
  "Mənə ümid verdin, məni komandanın bir hissəsi etdin."
  
  "Sən hələ də komandanın bir hissəsisən. Və unutmayın ki, hökumətin başqa çarəsi var. Onlar təslim olmaq fikrində deyillər".
  
  "Onlardan birinin əsirlikdə sevdiyi biri olmasaydı."
  
  Drake Qeytsin arvadına nə baş verdiyini bilirdi, lakin heç nə demədi. "Sizə Havayda, Mayda ehtiyacımız olacaq. Bu insanı məğlub etmək istəyiriksə, bizə ən yaxşısı lazımdır. Hökumət bunu bilir. Ona görə də sənə, Alisiyaya və qalanlara getməyə icazə verildi".
  
  "Və sən?"
  
  "Və mən".
  
  "Bəs yaxınlarınız, Dreyk? Qan Kralı öz vendettasını həyata keçirməyə çalışırdı?
  
  Drake çiyinlərini çəkdi. "O uğursuz oldu."
  
  "Və yenə də cəhd etməyə davam edəcək."
  
  "Bacın salamatdırmı?" Onun əlavə müdafiəyə ehtiyacı varmı? Mən bəzi insanları tanıyıram..."
  
  "Buna diqqət yetirildi, təşəkkür edirəm."
  
  Drake toxunulmamış içkini öyrəndi. "Onda hər şey Havayda bitəcək" dedi. "İndi biz onu demək olar ki, tapdıq, tezliklə olacaq."
  
  Mai içkisindən uzun bir qurtum aldı. "O, hazırlanacaq, Dreyk. O, bunu on ildir ki, planlaşdırır".
  
  "Bura odlar diyarıdır" dedi. "Kovalenkonu və hamımızı bu tənliyə əlavə edin və bütün yer partlaya bilər."
  
  
  * * *
  
  
  O, Meyin dayanacağa getməsinə baxdı və taksi ola biləcəyini düşündüyü yerə tərəf getdi. Mayami gecə həyatı bütün sürəti ilə davam edirdi. Alkoqol mövcud olan yeganə sərxoşedici deyildi və sonsuz, xoş gecələr, gözəl kişilər və qadınlar və sürətli melodiyaların birləşməsi hətta onun zəifləyən mənəviyyatını artırmaq üçün çox çalışdı.
  
  O, döngəni dövrə vurdu və marina onun qarşısında açıldı, yerin qürurunu qazanmaq üçün tükənən yaxtalar, zolaqları dolduran izdiham, heç bir əhəmiyyət kəsb etməyən gözəl insanlarla dolu açıq hava restoranı.
  
  Əsasən Matt Drake kimi insanlara təşəkkür edirəm.
  
  Geri döndü. Onun cib telefonu o vahiməli, melodik melodiya ilə zəng çaldı.
  
  Tez düyməni basmaq. "Bəli?"
  
  "Mat? Günortanız Xeyir. Salam." Oksford təhsilinin gözəl tonu onu təəccübləndirdi.
  
  "Uzaq?" - dedi. Torsten Dahl?
  
  "Əlbəttə. Başqa kim bu qədər yaxşı səslənir? "
  
  Drake panikaya düşdü. "Hər şey yaxşıdır?"
  
  "Narahat olma, dostum. Dünyanın bu tərəfində hər şey yaxşıdır. İslandiya əladır. Uşaqlar fantastikdir. Arvad... arvaddır. Kovalenko ilə işlər necədir?"
  
  "Biz onu tapdıq" dedi Drake gülümsəyərək. "Təxminən. Hara baxacağımızı bilirik. Hazırda bəzi səfərbərlik gedir və sabah biz Havayda olmalıyıq".
  
  "Mükəmməl. Yaxşı, zəng etməyimin səbəbi sizə bir faydası ola bilər, olmaya da bilər. Özünüz qərar verə bilərsiniz. Bildiyiniz kimi, Tanrılar türbəsinin kəşfiyyatı ehtiyatla davam edir. Frey qəsrində Odinin məzarının kənarında dilim çıxmış vəziyyətdə necə dayandığımı xatırlayırsanmı? Nə tapdığımızı xatırlayırsanmı?"
  
  Drake dərhal heyrətini xatırladı. "Əlbəttə".
  
  "İnanın ki, demək olar ki, hər gün buna bərabər, hətta ondan da böyük xəzinələr tapırıq. Amma bu səhər diqqətimi daha dünyəvi bir şey çəkdi, çünki o, mənə səni xatırlatdı.
  
  Dreyk dar xiyabana girdi ki, isveçlini daha yaxşı eşidə bilsin. "Sənə məni xatırladır? Heraklu tapmısan?"
  
  "Yox. Amma biz türbənin hər yuvasının divarlarında işarələrə rast gəldik. Onlar xəzinələrin arxasında gizlənmişdilər, ona görə də əvvəlcə görünmürdülər".
  
  Drake öskürdü. "İşarələri?"
  
  "Mənə göndərdiyiniz fotoya uyğun gəldilər."
  
  Drake bir an çəkdi, sonra ildırım onun ürəyini vurdu. "Gözləmək. Göndərdiyim şəkil kimi demək istəyirsən? Zamanda səyahət cihazlarında tapdığımız burulğan şəkli?"
  
  "Dostum, bunun səni dişləyəcəyini düşündüm. Bəli, o işarələr - ya da dediyiniz kimi burulğanlar."
  
  Drake bir anlıq susdu. Əgər Tanrılar Türbəsindəki işarələr qədim səyahət cihazlarında tapdıqları işarələrə uyğun gəlirdisə, bu, onların eyni dövrə aid olması demək idi.
  
  Drake quru ağızla danışdı. "Bu o deməkdir ki..."
  
  Lakin Thorsten Dahl artıq hər şeyi düşünmüşdü. "Tanrıların zamana səyahət etmək üçün cihazlar yaratdığını. Bu barədə düşünsəniz, məntiqli olar. Odinin məzarında tapdıqlarımızdan onların mövcud olduğunu bilirik. İndi biz bilirik ki, onlar zamanın gedişini necə manipulyasiya ediblər".
  
  
  ON BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Qan Padşahı kiçik ov ehtiyatının kənarında dayanaraq, bir neçə benqal pələnginin onlar üçün buraxılmış kiçik maralın arxasınca getməsinə baxırdı. Onun duyğuları parçalanmışdı. Bir tərəfdən, planetdə indiyə qədər yaradılmış ən böyük öldürmə maşınlarından birinə sahib olmaq və onu seyr etmək çox xoş idi. Digər tərəfdən, onların əsirlikdə saxlanılması açıq-aşkar biabırçılıq idi. Onlar daha çoxuna layiq idilər.
  
  Onun insan əsirləri kimi deyil. Onlar alacaqları şeyə layiq idilər.
  
  Boudreau.
  
  Qan padşahı bir neçə adamın otların arasından keçdiyini eşidən kimi arxaya çevrildi. "Cənab Boudreau" dedi. "MKİ-nin saxlanması necə idi?"
  
  Adam bir neçə metr aralıda dayandı, ona lazım olan hörməti göstərdi, amma qorxmadan ona baxdı. "Təsəvvür etdiyimdən daha çətin" dedi. "Səssiz çıxarış üçün təşəkkür edirik."
  
  Qan Kralı dayandı. O, pələngləri arxada hiss etdi, qorxmuş maralları qovdu. Maral qışqırıb qaçdı, qorxdu, öz ölümü ilə üzləşə bilmədi. Boudreau belə deyildi. Qan Kralı ona müəyyən dərəcədə hörmət göstərdi.
  
  "Mett Drake sizi ötüb?"
  
  "MKİ düşündüyümdən daha bacarıqlı olduğu ortaya çıxdı. Hamısı budur".
  
  - Bilirsən ki, silah məndə olsaydı, bacının ölümü səhnəyə qoyulmazdı.
  
  Boudronun susması onu başa düşdüyünü göstərirdi.
  
  "İndi hərəkət etmək vaxtıdır" dedi Qan Kralı. "Mənə başqa fermaları dağıtmaq üçün kimsə lazımdır. Kauai və Böyük Adada olanlar. Bunu mənim üçün edə bilərsənmi?"
  
  Ömürlük həbsdən xilas edilməsini əmr etdiyi adam qəfildən ümid tapdı. "Mən bunu edə bilərəm."
  
  "Hər girovu öldürməlisən. Hər kişi, qadın və uşaq. Sən bunu edə bilərsən?"
  
  "Bəli ser".
  
  Qan Kralı irəli əyildi. "Sən əminsən?"
  
  "Məndən nə istəsəniz, edəcəm."
  
  Qan Padşahı heç bir zahiri emosiya göstərmədi, amma məmnun qaldı. Boudreau onun ən bacarıqlı döyüşçüsü və komandiri idi. Nə yaxşı ki, o, bu qədər sadiq qaldı.
  
  "Onda get hazırlaş. göstərişlərinizi gözləyirəm".
  
  Adamları amerikalını uzaqlaşdırdı və Qan Kralı bir nəfərin arxasında gözləməsi üçün işarə etdi. Oahuda öz fermasını idarə edən Klod idi.
  
  "Dediyim kimi, Klod, vaxt yetişdi. Hazırsan, hə?"
  
  "Hər şey hazırdır. Nə vaxta qədər dayanmalıyıq?"
  
  "Ölənə qədər davam edəcəksən" dedi Qan Kralı. "Onda sənin mənə olan borcun ödəniləcək. Siz diqqəti yayındıranların bir hissəsisiniz. Əlbəttə ki, bu, kiçik bir hissədir, lakin sizin fədakarlığınız buna dəyər".
  
  Onun Oahu nəzarətçisi susdu.
  
  "Sizi narahat edir?"
  
  "Yox. Xeyr ser."
  
  "Bu yaxşıdır. Onların diqqətini ranchoya yönəldən kimi siz yerli ada hüceyrələrini aşkar edəcəksiniz. Mən Cəhənnəmin Qapılarından keçəcəyəm, Havay isə yanacaq".
  
  
  ON ALTINCI FƏSİL
  
  
  CIA şəxsi təyyarəsi otuz doqquz min fut yüksəklikdə uçurdu. Mett Drake boş stəkanındakı buzu silkələdi və başqa bir miniatür viski üçün qapağı sındıraraq açdı. O, təkliyinə hörmət edəcəkləri ümidi ilə təyyarənin quyruq hissəsində tək yerləşdi. Lakin davamlı yan baxışlar və qəzəbli pıçıltılar ona "xoş gəldin" mikroavtobusunun tezliklə onun yanında dayanacağını söylədi.
  
  Və viski hələ əsəblərimə də gəlməmişdi.
  
  Hayden koridorda onun yanında, Kinimaka isə onun yanında oturdu. Missiyasının təbiətinə baxmayaraq, Havaylı vətəninə qayıtmaqdan çox şən görünürdü. Ailəsi yaxından qorunurdu, lakin əbədi optimist nəhəng hələ də onları görmək şansının olacağına tam əmin görünürdü.
  
  Hayden Conatan Qeytslə peyk telefonu vasitəsilə danışıb. "Daha üç? Cəmi iyirmi bir məhbus, ser. Bəli, əminəm ki, bundan daha çoxu var. Və hələ heç bir yer yoxdur. Çox sağ ol".
  
  Hayden keçidi kəsib başını aşağı saldı. "Mən daha onunla danışa bilmirəm. Arvadı yenicə öldürülən kişi ilə necə danışırsan? Nə deyəcəksən?"
  
  Drake ona baxdı. Bir an çəkdi, amma sonra o, perili bir baxışla ona baxdı. "Bağışlayın, Mett. Mən fikirləşmirəm. Çox şey gedir".
  
  Drake başını tərpətdi və stəkanını boşaltdı. "Qeyts tətilə getməli deyilmi?"
  
  "Vəziyyət çox qeyri-sabitdir". Hayden telefonu onun dizinə sıxdı. "Müharibədə heç kim arxa plana keçə bilməz."
  
  Drake istehza ilə gülümsədi. "Mən Havayın bu qədər böyük olduğunu düşünmürdüm."
  
  "Demək istəyirsən ki, niyə hələ də onun fermalarından heç olmasa birini tapmayıblar? Yaxşı, böyük bir şey deyil. Ancaq orada çoxlu keçilməz meşələr, təpələr və dərələr var. Təsərrüfatlar da yəqin ki, kamuflyaj olunub. Və Qan Kralı bizim üçün hazırlanmışdır. Vaşinqton, deyəsən, yerlilərin bizə adi işçi qüvvəsindən daha çox kömək edəcəyini düşünür".
  
  Drake qaşını qaldırdı. "Təəccüblüdür ki, yəqin ki, haqlıdırlar. Bu, bizim dost nəhəngimizin gəldiyi yerdir."
  
  Mano ona geniş, asan gülümsədi. "Mən Honolulu əhalisinin çoxunu tanıyıram."
  
  Bulanıqlıq yarandı və Ben Blake qəfil onun yanında oldu. Drake gənc oğlana baxdı. Kennedinin ölümündən sonra ilk dəfə idi ki, bir-birlərini real görürdülər. Onun içindən bir emosiya dalğası keçdi, o, tez bir zamanda onu boğdu və başqa bir qurtumla örtdü.
  
  "Hər şey çox tez oldu, dostum. Mən kömək edə bilmədim. Məni xilas etdi, amma... amma mən onu xilas edə bilmədim".
  
  "Mən səni qınamıram. Sənin günahın deyildi".
  
  "Amma sən getdin."
  
  Drake qəzəbli gözlərlə qardaşına baxan Benin bacısı Karinə baxdı. Görünür, onlar Benin ehtiyatsız hərəkətini müzakirə edirdilər və o, onun əleyhinə getdi. Drake başqa bir viski atdı və baxışlarını sabitləyərək kreslosuna söykəndi. "Təxminən min il əvvəl mən SAS-a qoşuldum. Dünyanın ən yaxşı döyüş qüvvəsi. Onların ən yaxşısı olmalarının bir səbəbi var, Ben. Digər şeylər arasında bu, onların qəddar insanlar olmasıdır. Amansız. Qatillər. Onlar tanıdığınız Matt Drake-ə bənzəmirlər. Və ya hətta Odinin sümüklərini axtaran Matt Drake kimi. Bu Matt Drake SAS-da deyildi. O, mülki şəxs idi".
  
  "Və indi?"
  
  "Nə qədər ki, Qan Kralı yaşayır və Vendetta hələ də mövcuddur, mən mülki ola bilmərəm. Mənim nə qədər olmaq istədiyim önəmli deyil".
  
  Ben kənara baxdı. "Anladım".
  
  Drake təəccübləndi. Ben ayağa qalxıb öz kreslosuna qayıtdıqda o, yarı dönüb. Bəlkə də gənc oğlan böyüməyə başlamışdı.
  
  Əgər son üç ay bu prosesi sürətləndirməsəydi, heç nə sürətlənməzdi.
  
  Hayden ona baxırdı. "Onun yanında idi, bilirsən. O öləndə. Onun üçün də çətin idi".
  
  Drake udqundu və heç nə demədi. Boğazı sıxılmışdı və göz yaşlarına qarışmamaq üçün əlindən gələni etdi. SAS-dan bir adam. Viski qarının aşağı hissəsində isti iz buraxdı. Bir azdan soruşdu: "Ayağınız necədir?"
  
  "Ağırdı. Mən gəzə və hətta qaça bilirəm. Baxmayaraq ki, Boudreau ilə daha bir neçə həftə döyüşmək istəməzdim.
  
  "Nə qədər ki, o, həbsdədir, buna ehtiyac olmayacaq.
  
  Bir hay-küy onun diqqətini çəkdi. Mai və Alicia bir-birindən bir neçə cərgə irəlidə və koridorda oturdular. İki qadının münasibətləri heç vaxt soyuqdan çox olmamışdı, amma bir şey hər ikisini qıcıqlandırdı.
  
  "Bizi güzəştə getdin!" Alicia qışqırmağa başladı. "Öz lənətə gəlmiş bacını xilas etmək üçün. Başqa necə otel tapa bilərdilər?"
  
  Drake oturduğu yerdən sürüşdü və koridordan aşağı düşdü. Uçuşda son şey onun tanıdığı ən ölümcül iki qadın arasında döyüş olub.
  
  "Hudson o oteldə öldü" deyə Alisiya hönkürdü. "Onlar onu vurdular... bu vaxt..." O, başını buladı. "Bu, sənin məlumatın idi, Kitano? Sizi həqiqəti deməyə çağırıram".
  
  Alicia keçidə girdi. Mai onun üzünə baxmaq üçün ayağa qalxdı. İki qadın demək olar ki, burun-burun idi. Mai özünə yer açmaq üçün geri çəkildi. Təcrübəsiz müşahidəçi bunun yapon qızının zəifliyinin əlaməti olduğunu düşünə bilər.
  
  Drake bunun ölümcül bir əlamət olduğunu bilirdi.
  
  O, qabağa qaçdı. "Dayan!"
  
  "Bacım on Hudson dəyərindədir."
  
  Alicia hönkürdü. "İndi bir az Maytime alacam!"
  
  Drake bilirdi ki, Mey geri çəkilməyəcək. Alisiyaya artıq bildiklərini - Hudsonun özünü təslim etdiyini söyləmək daha asan olardı, lakin Mai Kitanonun qüruru onun təslim olmasına imkan vermədi. Alicia vurdu. May qarşı çıxdı. Alicia özünə daha çox yer açmaq üçün yan tərəfə keçdi. Mai onun üstünə atıldı.
  
  Drake onlara tərəf qaçdı.
  
  Alisiya təpik vurdu, irəli getdi və Meyin üzünə dirsək vurdu. Yapon döyüşçüsü yerindən tərpənmədi, ancaq başını yüngülcə çevirərək zərbənin fitini özündən bir millimetr uzaqlaşdırdı.
  
  Mai Alicia'nın qabırğalarına möhkəm bir zərbə vurdu. Qaçan nəfəsin yüksək fiti eşidildi və Alicia səndələyərək arxa divara söykəndi. May irəli getdi.
  
  Hayden qışqıraraq ayağa qalxdı. Ben və Karin də ayağa qalxmışdılar, hər ikisi döyüşdə kimin qalib gələcəyi ilə maraqlanırdılar. Drake güclə içəri girdi, Meyi yanındakı oturacağa itələdi və əli ilə Alisiyanın boğazını kəsdi.
  
  "Dayan." Onun səsi məzar kimi sakit, lakin təhdid dolu idi. "Sənin ölmüş sevgilinin bununla heç bir əlaqəsi yoxdur. Sənin də bacını". O, Meiyə nəzər saldı. "Kovalenko düşməndir. O əclaf FUBAR olduqdan sonra sən istədiyin kimi döyüşə bilərsən, amma o vaxta qədər onu saxla."
  
  Alicia qolunu bükdü. "O qancıq etdiyinə görə ölməlidir."
  
  Mai gözünü qırpmırdı. "Sən daha pis etdin, Alisiya."
  
  Drake Alicia'nın gözlərində alovun yenidən alovlandığını gördü. O, ağlına gələn tək şeyi ağzından çıxardı. Mübahisə etmək əvəzinə, bəlkə hansınızın Uellsi öldürdüyünü mənə izah edə bilərsiniz. Və niyə."
  
  Mübarizə onlardan kənara çıxdı.
  
  Hayden onun arxasında idi: "Hudson yüksək texnologiyalı izləmə cihazı olan Miles ilə izlənildi. Sən bunu bilirsən. Burada heç kim Mainin cihazı bağışlamasından məmnun deyil". Onun səsində polad var idi. "Onun bunu necə əldə etdiyini demirəm. Amma mən də onun niyə belə etdiyini başa düşürəm. Bəzi yüksək vəzifəli dövlət məmurları hazırda eyni şeyi yaşayırlar. Kovalenko artıq son oyununu oynayır və biz çətinliklə ikinci bazaya çata bildik. Əgər sızıntılar möhürlənməsə..."
  
  Alisiya hönkürdü və yerinə qayıtdı. Dreyk başqa bir miniatür paketi tapdı və koridordan onun yanına qayıtdı. O, ən yaxın dostu ilə hələlik heç bir söhbətə başlamaq istəmədiyi üçün düz qabağa baxdı.
  
  Lakin yol boyu Ben ona tərəf əyildi. "FUBAR?"
  
  "Tanınmaz dərəcədə pis oldu."
  
  
  ON YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Onlar yerə enməzdən əvvəl Haydenə Ed Boudreau-nun CIA həbsxanasından qaçdığını bildirən telefon zəngi gəldi. Qan Kralı insayderdən istifadə etdi və öz istəklərinə zidd olaraq, Boudreau-nu sadə, səs-küysüz bir əməliyyatla çıxardı.
  
  "Siz insanlar heç vaxt heç nə öyrənmirsiniz" dedi Dreyk və əvəzində deyəcək heç nəyi olmayanda təəccüblənmədi.
  
  Honolulu hava limanı, şəhərə sürətli avtomobillə gedən kimi bulanıq şəkildə yanıb-söndü. Sonuncu dəfə Havayda olarkən Davor Babiçin malikanəsinə hücum etdilər və oğlu Blanka tərəfindən şübhəlilər siyahısına salındılar. O vaxt ciddi görünürdü.
  
  Sonra Dmitri Kovalenko göründü.
  
  Honolulu əksər Amerika və ya Avropa şəhərlərindən fərqli olaraq məşğul şəhər idi. Amma nədənsə, sadəcə olaraq Waikiki çimərliyinin iyirmi dəqiqədən çox uzaqda olmadığı düşüncəsi hətta Dreykin tutqun fikirlərini də yumşaldır.
  
  Axşam tezdən idi və hamı yorğun idi. Lakin Ben və Karin təkid edirdilər ki, onlar birbaşa CIA binasına gedib yerli şəbəkəyə qoşulsunlar. Hər ikisi Kapitan Kukun jurnallarının harada olduğunu öyrənməyə can atırdılar. Drake bunu eşidəndə az qala gülümsədi. Ben həmişə tapmacaları sevirdi.
  
  Hayden sənədləri sürətləndirdi və onlar tezliklə Mayamidə qoyduqları ofisə bənzər başqa bir kiçik ofisdə gördülər. Yeganə fərq onda idi ki, onlar pəncərədən Vaikikidəki hündürmərtəbəli otelləri, məşhur fırlanan "Top of Waikiki" restoranını və uzaqda Oahunun ən böyük cazibəsini, Diamond Head kimi tanınan çoxdan sönmüş vulkanı görə bilirdilər.
  
  "İlahi, mən burada yaşamaq istəyirəm" dedi Karin ah çəkərək.
  
  "İnanıram" Kinimaka mızıldandı. "Baxmayaraq ki, əminəm ki, əksər tətilçilər burada məndən daha çox vaxt keçirirlər."
  
  Hayden Ben və Karinin kompüterlərini imtiyazlı bir sistemə qoşarkən "Hey, siz çox yaxınlarda Everqleyddə idiniz" dedi. "Və yerli sakinlərdən biri ilə tanış oldum."
  
  Kinimaka bir anlıq çaşqın göründü, sonra güldü. "Alliqatoru nəzərdə tutursunuz? Çox əyləncəli idi, bəli."
  
  Hayden gördüyü işi bitirib ətrafa baxdı. "Tez nahara və erkən yatmağa necə? Səhər işə başlayırıq".
  
  Baş yelləmələri və razılıq mırıltıları eşidildi. Mey razılaşdıqdan sonra Alisiya getdi. Dreyk həmkarlarına müraciət etməzdən əvvəl ona baxdı. "Bu gün öyrəndiyim bir şeyi hamınız bilməlisiniz. Hiss edirəm ki, bu, indiyə qədər açıqlayacağımız ən vacib məlumatlardan biri ola bilər." O, fasilə verdi. "Dünən Dal mənimlə əlaqə saxladı."
  
  Torsten? Ben susdu. "Dəli isveçlinin vəziyyəti necədir? Sonuncu dəfə onu görəndə Odinin sümüklərinə baxırdı".
  
  Drake elə etdi ki, heç kim onun sözünü kəsməyib. "Tanrıların məzarını araşdırarkən, köçürmə cihazlarında tapdığımız tumarlara uyğun işarələr tapdılar."
  
  "Ardıcıl?" Hayden təkrarladı. "Nə qədər ardıcıl?"
  
  "Onlar tamamilə eynidirlər."
  
  Benin beyni tam sürətə keçdi. "Bu o deməkdir ki, Türbəni tikən eyni insanlar cihazları da yaradıblar. Bu dəlilikdir. Nəzəriyyə ondan ibarətdir ki, tanrılar öz məzarlarını tikiblər və kütləvi şəkildə məhv olmaq yolu ilə ömrü uzatmaqla sözün əsl mənasında ölmək üçün uzanıblar. İndi deyirsiniz ki, onlar da zamanda səyahət aparatları yaratdılar?" Ben fasilə verdi. "Əslində, məntiqlidir..."
  
  Karin başını tərpətdi, ona baxdı. "Axmaq. Təbii ki, bu məntiqlidir. Onlar zamanla belə səyahət etdilər, hadisələri manipulyasiya etdilər və insanların taleyini yaratdılar".
  
  Mett Drake səssizcə üz çevirdi. - Səhər görüşərik.
  
  
  * * *
  
  
  Gecə havası ətirli, tropik isti və bir qədər Sakit okean idi. Drake açıq bir bar tapana qədər küçələri gəzdi. Müştərilər başqa ölkələrdəki barlardan fərqli olmalıdır, elə deyilmi?-deyə düşündü. Axı o, cənnət idi. Onda niyə ömürlük məhbuslar hələ də bilyard oynayırdılar, sanki yer onlarındır? Barın sonunda başı arxaya atılmış sərxoş niyə var idi? Əbədi cütlük niyə ayrı oturdu, öz kiçik dünyalarında itdi, birlikdə amma tək qaldı?
  
  Yaxşı, bəzi şeylər fərqli idi. Alicia Mayles barda ikiqat içkisini bitirirdi. Drake getməyi düşündü. Onun dərdlərindən sığınacağı başqa barlar da var idi, çoxu belə görünsəydi, özünü evdəki kimi hiss edərdi.
  
  Amma ola bilsin ki, fəaliyyətə çağırış onun baxışını bir qədər dəyişdi. Onun yanına getdi və oturdu. Heç başını qaldırmadı.
  
  "Səni siksin, Drake." Boş stəkanı ona tərəf itələdi. "Mənə içki al."
  
  "Şüşəni buraxın" deyə Dreyk barmenə göstəriş verdi və özünə yarım stəkan Bacardi Oakheart tökdü. O, stəkanı bir tostla qaldırdı. Alicia Miles. Heç bir yerə getməyən on illik bir əlaqə, hə? Biz isə cənnətdəyik, barda sərxoş oluruq.
  
  "Həyatın səninlə yıxılmağın bir yolu var."
  
  "Yox. SRT bunu etdi".
  
  "Əlbəttə ki, kömək etmədi."
  
  Drake ona yan-yana baxdı. "Bu, dürüstlük təklifidir? Səndən? Onların neçəsini batırdınız?"
  
  "Təzyiqləri aradan qaldırmaq üçün kifayətdir. Mənə lazım olan qədər deyil".
  
  "Və yenə də o insanlara kömək etmək üçün heç nə etmədiniz. Həmin kənddə. Heç xatırlayırsan? Qoy öz əsgərlərimiz onları dindirsin".
  
  "Mən də onlar kimi hərbçi idim. Sifarişim var idi".
  
  "Və sonra ən yüksək təklifi verənə təslim oldun."
  
  "Mən öz vəzifəmi yerinə yetirdim, Dreyk." Alisiya romunu doldurdu və şüşəni stolun üstünə bərk çırpdı. "Mükafatları toplamaq vaxtıdır."
  
  "Və gör səni hara aparıb."
  
  "Demək istəyirsən ki, bax bu bizi hara apardı, elə deyilmi?"
  
  Drake susdu. Böyük yolu seçdiyini deyə bilərik. Alçaq yolu seçdiyini də söyləmək olar. Fərqi yox idi. Onlar eyni itkilərlə, eyni gələcəklə eyni yerə düşdülər.
  
  "Birincisi, biz Qanlı Vendetta ilə məşğul olacağıq. və Kovalenko. Onda harda olduğumuzu görərik". Alisiya oturub uzaqlara baxırdı. Drake, fikirlərinin Tim Hudsonun ətrafında olub-olmaması ilə maraqlandı.
  
  "Biz hələ Wells haqqında danışmalıyıq. O, mənim dostum idi".
  
  Alisiya güldü, əvvəlki kimi səsləndi. "O köhnə pozğun? O, heç bir halda sənin dostun deyildi, Drake və sən bunu bilirsən. Quyular haqqında danışacağıq. Amma sonda. O zaman belə olacaq".
  
  "Niyə?"
  
  Yumşaq bir səs onun çiynindən keçdi. "Çünki bu baş verməlidir, Mett." Bunlar Mayın zərif tonları idi. O, səssizcə onlara tərəf getdi. "Çünki ilk növbədə bunun öhdəsindən gəlmək üçün bir-birimizə ehtiyacımız var."
  
  Drake onu görəndə təəccübünü gizlətməyə çalışdı. "Uells haqqında həqiqət bu qədər qorxuncdurmu?"
  
  Onların susması bunun nə olduğunu deyirdi.
  
  May onların arasına girdi. "Mən buradayam, çünki mənim bir aparıcım var."
  
  "Qarmaq? Kimdən? Yaponların səni dəyişdirdiyini düşünürdüm".
  
  "Rəsmi olaraq, onlar bunu ediblər". Mainin səsində şən not var idi. "Qeyri-rəsmi olaraq amerikalılarla danışıqlar aparırlar. Kovalenkonu tutmağın nə qədər vacib olduğunu bilirlər. Elə bilməyin ki, mənim hökumətimin görməyə gözü yoxdur".
  
  "Mən bu barədə xəyal da qurmadım." Alicia xoruldadı. "Mən sadəcə bilmək istəyirəm ki, bizi necə tapdınız?" O, gödəkçəsini silkələdi, sanki mayakı yenidən qurmaq istəyirdi.
  
  "Mən səndən daha yaxşıyam" dedi Mai və indi güldü. "Və bu, üç blokdakı yeganə bardır."
  
  "Bu doğrudur?" Drake gözlərini qırpdı. "Nə ironiya."
  
  Mai təkrarladı: "Mənim bir liderim var". "İndi mənimlə gəlib bunu yoxlamaq istəyirsən, yoxsa ikiniz də qayğı göstərməyəcək qədər sərxoşsunuz?"
  
  Drake bir saniyə sonra kreslosundan sıçradı və Alicia ətrafında fırlandı. - Mənə yol göstər, balaca elf.
  
  
  * * *
  
  
  Qısa bir taksi sürdükdən sonra onlar Mai-nin onları yeniləməsini dinləyərək, sıx bir küçənin küncündə sıxışdılar.
  
  "Bu, birbaşa Kəşfiyyat İdarəsində güvəndiyim adamdan gəlir. Kovalenko ferması onun etibar etdiyi bir neçə adam tərəfindən idarə olunur. Həmişə belə olub, baxmayaraq ki, indi o, vaxta ehtiyacı olanda həmişəkindən daha çox kömək edir... Hər halda, onun Oahudakı fermasını Klod adlı şəxs idarə edir".
  
  Mai onların diqqətini yüksək səviyyəli klubun tağlı və parlaq işıqlı girişindən keçən gənclərin cərgəsinə çəkdi. "Klod bu klubun sahibidir" dedi. Yanıb-sönən işıqlar "Canlı DJ-lər, Cümə İmza Butulkaları və Xüsusi Qonaqlar" reklamını verirdi. Drake batmaq hissi ilə izdihamın ətrafına baxdı. Burada Havay adalarının minə yaxın ən gözəl gənci soyunaraq müxtəlif ştatlarda iştirak edirdi.
  
  "Biz bir az fərqlənə bilərdik" dedi.
  
  "İndi bilirəm ki, hamınız yuyulmusunuz." Alicia ona gülümsədi. "Bir yaşlı Drake indi birlikdə olduğu iki isti qadının yanında dayanıb, hər iki əlini yanaqlarına qoyub bizi ora itələyəcəkdi."
  
  Drake onun heyrətamiz dərəcədə haqlı olduğunu bildiyi üçün gözlərini ovuşdurdu. "Otuzuncu illərin ortaları insanı dəyişdirir" dedi, birdən Alisonun itkisinin, Kennedinin öldürülməsinin, daimi sərxoşluğun ağırlığını hiss etdi. Hər ikisinə polad baxışlarını dikməyi bacardı.
  
  "Klodun axtarışı buradan başlayır".
  
  Onlar gülümsəyərək qapıçıların yanından keçdilər və özlərini sayrışan işıqlar və saxta tüstü ilə dolu dar bir tuneldə gördülər. Drake bir anlıq diqqətini itirdi və bunu həftələrcə sərxoşluq kimi qələmə verdi. Onun düşüncə prosesləri qeyri-səlis idi, reaksiyaları daha çox idi. Tez hərəkət etməli idi.
  
  Tunelin arxasında rəqs meydançasına quş baxışı olan geniş eyvan var idi. Bədənlər dərin bas ritmləri ilə birlikdə hərəkət edirdi. Onların sağ tərəfindəki divarda minlərlə içki şüşəsi var idi və işığı parıldayan prizmalarda əks etdirirdi. Onlarla bar işçisi oyunçuların üzərində dodaq oxuyaraq, pul dəyişdirərək və laqeyd klub havadarlarına səhv içkilər təqdim etməklə işləyirdi.
  
  Hər hansı digər barda olduğu kimi. Drake istehza ilə güldü. "Arxada". O, izdihamın içində gizlənməyə ehtiyac duymadan işarə etdi. "Kəmərlə hasarlanmış ərazi. Və onların arxasında - pərdələr.
  
  "Şəxsi partiyalar" dedi Alicia. "Mən orada nə baş verdiyini bilirəm."
  
  - Əlbəttə, bilirsən. Mai bacardığı qədər ətrafa baxmaqla məşğul idi. - Heç vaxt getmədiyin arxa otaq var, Mayls?
  
  "Heç ora getmə, qancıq. Taylanddakı istismarlarınızdan xəbərim var. Hətta mən bunların heç birini sınamazdım".
  
  "Eşitdikləriniz çox mənasız idi." Mai arxasına baxmadan enli pilləkənləri enməyə başladı. "İnan mənə".
  
  Drake qaşlarını çataraq Alisiyaya baxdı və başını rəqs meydançasına tərəf yellədi. Alicia təəccübləndi, amma sonra anladı ki, o, qısa yoldan istifadə edib şəxsi əraziyə getmək niyyətindədir. İngilis qadın çiyinlərini çəkdi. "Sən rəhbərlik edirsən, Drake. Mən səni izləyəcəm".
  
  Drake ani, irrasional qan axını hiss etdi. Bu, Dmitri Kovalenkonun harada olduğunu bilən birinə yaxınlaşmaq şansı idi. İndiyə qədər tökdüyü qan, tökməyə hazır olduğu qanla müqayisədə okeanda bir damla idi.
  
  Onlar rəqs meydançasında gülən, tərli bədənlərin arasından keçərkən, uşaqlardan biri Alisiyanı fırlamağa müvəffəq oldu. "Hey," deyə o, dostuna səsləndi, səsi döyünən ritmdən çətinliklə eşidildi. "Mən sadəcə şanslı idim".
  
  Alicia uyuşmuş barmaqlarını onun günəş pleksusuna vurdu. "Sənin heç vaxt şanslı olmayıb, oğlum. Sadəcə üzünə bax".
  
  Onlar gurultulu musiqiyə, yırğalanan bədənlərə məhəl qoymadan sürətlə irəlilədilər, bar işçilərinin başlarının üstündə nimçələr tarazlanmış izdihamda irəli-geri hərəkət edirdilər. Cütlük yüksək səslə mübahisə edib, kişi sütuna basıb, qadın isə onun qulağına qışqırıb. Bir qrup orta yaşlı qadın əllərində araq-jelly və kiçik göy qaşıqlarla dairəvi şəkildə oturaraq tərləyib şişirdilər. Döşəmənin hər tərəfində alçaq masalar vardı, əksəriyyəti çətirlərin altında dadsız içkilərlə dolu idi. Heç kim tək deyildi. Mai və Alicia vəfat edəndə kişilərin çoxu qız yoldaşlarını qıcıqlandıraraq ikiqat rəftar etdilər. Mai ehtiyatla diqqətdən yayındı. Buna Alicia səbəb oldu.
  
  Onlar iki qalın mis kəndir dirəyi arasında uzanan qalın qızıl hörükdən ibarət olan iplə bağlanmış sahəyə gəldilər. Qurum güman edirdi ki, heç kim hər iki tərəfdə yerləşən iki quldura meydan oxumayacaq.
  
  İndi onlardan biri ovucunu uzadaraq irəli addımladı və nəzakətlə Maidən geri çəkilməsini istədi.
  
  Yapon qızı tez gülümsədi. "Klod bizi görməyə göndərdi..." O, fikirləşirmiş kimi dayandı.
  
  "Pilipo?" Digər quldur cəld danışdı. "Niyəsini başa düşürəm, amma bu adam kimdir?"
  
  "Mühafizəçi".
  
  İki böyük kişi siçanı döndərən pişiklər kimi Drakeyə baxdılar. Drake onlara geniş gülümsədi. İngilis ləhcəsi şübhə doğurarsa, heç nə demədi. Alicia'nın belə qorxusu yox idi.
  
  "Beləliklə, bu Pilipo. O necədir? Yaxşı vaxt keçirəcəyik, yoxsa nə?"
  
  "Oh, o, ən yaxşısıdır" deyən birinci bouncer istehzalı bir təbəssümlə dedi. "Mükəmməl centlmen"
  
  İkinci bouncer onların paltarlarına baxdı. "Sən bayram üçün tam geyinməmisən. Sizi Klodun göndərdiyinə əminsiniz?
  
  Mainin "Tamamilə əminəm" dediyi səsində istehzadan əsər-əlamət yox idi.
  
  Drake gizli nişləri qiymətləndirmək üçün birjadan istifadə etdi. Qısa bir pilləkən böyük bir stolun dayandığı platformaya qalxdı. Masanın ətrafında təxminən on adam var idi, onların əksəriyyəti bu yaxınlarda ciddi bir toz qoxuladıqlarını söyləmək üçün kifayət qədər həvəsli görünürdülər. Qalanlar sadəcə qorxmuş və kədərli görünürdülər, gənc qadınlar və bir neçə oğlan, açıq-aydın partiya qrupunun üzvləri deyildi.
  
  "Salam Pilipo!" - deyə ikinci boncu qışqırdı. "Sizin üçün təzə ət!"
  
  Drake qızların ardınca qısa bir pilləkənlə yuxarı qalxdı. Bura daha sakit idi. İndiyə qədər o, şübhəsiz ki, on iki pis adam saydı, onların hamısının silahı vardı. Lakin o, on iki yerli icraçıları May, Alisiya və özü ilə müqayisə edəndə narahat olmadı.
  
  Mümkün qədər diqqəti özünə çəkməməyə çalışaraq onların arxasında qaldı. Hədəf Pilipo idi və indi onlar ondan bir neçə fut məsafədə idilər. Bu gecə klubu həqiqətən yellənməyə başlamaq üzrə idi.
  
  Pilipo qızlara baxdı. Boğazındakı quru tıqqıltı səsi onun marağından xəbər verirdi. Drake tutqun şəkildə əlinin içkiyə uzandığını və onu geri çəkdiyini gördü.
  
  "Səni Klod göndərib?"
  
  Pilipo qısaboylu, arıq adam idi. Geniş, ifadəli gözləri Dreykə dərhal dedi ki, bu adam Klodun dostu deyil. Heç bir-birimizi tanımırdıq. O, daha çox kukla idi, klubun nominal rəhbəri idi. İstehlak materialı.
  
  "Əslində yox". Mai də bunu başa düşdü və bir göz qırpımında passiv qadından heyrətamiz bir qatilə çevrildi. Uyuşmuş barmaqları ən yaxın iki adamın boğazını qazdı və cəbhədən gələn dərin zərbə üçüncünü huşunu itirərək kreslodan yıxıldı. Alisiya onun yanındakı stolun üstünə sıçrayıb, ayaqları hündür halda götünün üstünə qondu və dabanını boynunda tatuajlı adamın üzünə vurdu. O, yanındakı qocaya çırpılaraq hər ikisini ayaqlarından yerə yıxdı. Alicia üçüncü yerə sıçradı.
  
  Drake müqayisədə yavaş idi, lakin daha dağıdıcı idi. Uzun saçlı asiyalı ilk olaraq ona qarşı çıxdı və qaba və ön zərbə birləşməsindən istifadə edərək irəli getdi. Dreyk kənara çəkildi, ayağını tutdu və kişi qışqırıb hönkürtü ilə yıxılana qədər böyük, qəfil güclə fırlandı.
  
  Növbəti kişi bıçaq çəkdi. Drake gülümsədi. Bıçaq irəli atıldı. Dreyk biləyindən tutdu, onu sındırdı və silahı sahibinin qarnının dərinliyinə sürdü.
  
  Drake davam etdi.
  
  Bədbəxt asılqanlar masadan qaçdılar. Fərqi yox idi. Klod haqqında heç nə bilməyəcəklər. Yeganə adam, gözlənildiyi kimi, təmtəraqlı dəri kreslosunda mümkün qədər dərin bir yerə yığıla bilər, gözləri qorxudan böyüyə bilər, dodaqları səssizcə hərəkət edirdi.
  
  "Pilipo". Mai ona tərəf əyildi və əlini onun buduna qoydu. "Əvvəlcə şirkətimizi istəyirsiniz. İndi yox. Bu kobud. Mənim dostum olmaq üçün nə lazımdır?"
  
  - Mən... kişilərim var. Pilipo vəhşicəsinə işarə etdi, barmaqları alkoqol asılılığının astanasında olan bir adamın barmaqları kimi titrədi. "Hər yerdə".
  
  Drake az qala pilləkənlərin zirvəsinə çatan iki sıçrayışla qarşılaşdı. Alicia sağ tərəfində olanları süpürürdü. Aşağıdan ağır rəqs musiqisi eşidilirdi. Müxtəlif sərxoşluq mərhələsində olan cəsədlər rəqs meydançasına səpələnmişdi. DJ qarışdı və məftunedici tamaşaçılar üçün homurdandı.
  
  "Səni Klod göndərmədi" deyən ikinci bouncer açıqca ürkərək nəfəs aldı. Dreyk nərdivanın pillələrindən istifadə edərək irəli yelləndi və hər iki ayağını kişinin sinəsinə qoydu və onu səs-küylü çuxura geri atdı.
  
  Başqa bir adam sonuncu pillədən tullandı və qollarını yelləyərək Dreykə atıldı. İngilis qabırğasına daha zəif bir adamı yıxacaq bir zərbə aldı. İncitdi. Rəqibi təsirini gözləyərək ara verdi.
  
  Lakin Dreyk yalnız ah çəkdi və ayaqlarının altından yellənərək yaxın bir appercut endirdi. Bouncer yerdən qaldırıldı, o, dərhal huşunu itirdi. Onun yerə dəydiyi səs-küy Pilipo nəzərəçarpacaq dərəcədə sıçrayıb.
  
  "Bir şey dedin?" Mai mükəmməl baxımlı dırnağını Havaylının küləş yanağında gəzdirdi. - Kişiləriniz haqqında?
  
  "Sən dəlisən? Bu klubun kimə məxsus olduğunu heç bilirsinizmi?"
  
  Mai gülümsədi. Dörd cangüdənlə məşğul olandan sonra Alicia narahat olmadan onların hər ikisinə yaxınlaşdı. - Bunu deməyiniz gülməlidir. O, ayağını Piliponun ürəyinə qoyub bərk sıxdı. "Bu oğlan, Klod. O haradadır?"
  
  Piliponun gözləri tələyə düşmüş atəşböcəyi kimi ətrafa fırlandı. "Mən... bilmirəm. O, heç bura gəlmir. Mən buranı idarə edirəm, amma mən... Klodu tanımıram."
  
  "Təəssüf." Alisiya Piliponun ürəyinə təpik vurdu. "Sənin üçün".
  
  Onların perimetrini skan etmək üçün Drake bir an çəkdi. Hər şey təhlükəsiz görünürdü. Klub sahibi ilə burun-burun olana qədər aşağı əyildi.
  
  "Anladıq. Sən dəyərsiz bir qulluqçusan. Mən hətta razıyam ki, siz Klodu tanımırsınız. Amma siz onu tanıyan birini tanıdığınıza əminsiniz. Zaman-zaman ziyarətə gələn adam. Özünüzü nəzarətdə saxlamağınızdan əmin olan adam. İndi..." Dreyk Piliponun boğazından tutdu, qəzəbini çətinliklə gizlətdi. "Mənə bu adamın adını deyəcəksən. Yoxsa sənin lənətə gəlmiş başını qopararam".
  
  Piliponun pıçıltısı gurultu səslərinin ağır akustik divarlar tərəfindən boğulduğu burada belə eşidilmirdi. Dreyk pələngin ölü ceyranın başını silkələdiyi kimi başını buladı.
  
  "Nə?"
  
  "Buchanan. Bu adamın adı Buchanandır".
  
  Qəzəb hakim olmağa başlayan kimi Drake daha da sıxıldı. "Onunla necə əlaqə saxladığınızı mənə deyin." Kennedinin şəkilləri onun vizyonunu doldurdu. O, Mai və Alicia'nın onu ölməkdə olan klub sahibinin yanından sürüklədiklərini çətinliklə hiss etdi.
  
  
  ON SƏKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Havay gecəsi hələ də tam sürətlə gedirdi. Dreyk, Mey və Alisiya klubdan çıxıb park edilmiş taksiyə minəndə gecə yarısından az qalmışdı. Alicia onların qaçış yolunu əhatə etdi, sevinclə DJ-ə yaxınlaşdı, mikrofonunu götürdü və ən yaxşı rok ulduzu təəssüratını verdi. "Salam Honolulu! Sən necəsən? Bu axşam burada olmaqdan çox şadam. Siz çox gözəlsiniz!" Sonra min dodaqda min təklif qoyub qaçdı.
  
  İndi taksi sürücüsü ilə sərbəst danışırdılar. "Pilipo Bükananı xəbərdar etməzdən əvvəl nə qədər düşünürsən?" Alisiya soruşdu.
  
  "Uğurla onu bir müddət tapa bilməyəcəklər. O, yaxşı bağlıdır. Amma əgər onlar..."
  
  "O, danışmayacaq" dedi Drake. "O, qorxaqdır. O, Klodun adamını söydüyünə diqqət çəkməzdi. İpotekamı onun üzərinə qoyardım".
  
  "Bouncers danışa bilər." Mai sakitcə dedi.
  
  Onların əksəriyyəti huşsuz vəziyyətdədir". Alisiya güldü, sonra daha ciddi dedi. "Amma sprite haqlıdır. Yenidən yeriyəb-danışa bilsələr, donuz kimi cığal atacaqlar".
  
  Drake dilini sıxdı. "Lənət olsun, ikiniz də haqlısınız. Onda biz bunu tez etməliyik. Bu gecə. Başqa seçim yoxdur".
  
  "Şimali Kukuy küçəsi" dedi Mai taksi sürücüsünə. "Bizi meyitxanaya buraxa bilərsiniz."
  
  Taksi sürücüsü ona cəld nəzər saldı. "Həqiqətən?"
  
  Alicia arsız gülümsəməsi ilə diqqətini çəkdi. "Sus, beş-o. Sadəcə sür."
  
  Taksi sürücüsü "Fucking haole" kimi bir şey mırıldandı, lakin yola baxdı və susdu. Dreyk hara getdiklərini düşündü. "Əgər bu, həqiqətən də Buchananın ofisidirsə, onun hazırda orada olması ehtimalı azdır."
  
  Alicia xoruldadı. "Dreyks, Drakes, sadəcə kifayət qədər diqqətlə qulaq asmırsan. Nəhayət, başa düşdük ki, axmaq Piliponun boğazı sənin əlində o qədər sıxılmışdı ki, bənövşəyi rəngə çevrildi, biz onun gülünc həyatını xilas etməyə başladıq və o, bizə Buchananın evi olduğunu söylədi".
  
  "Ev?" Drake üzünü örtdü.
  
  "Biznes haqqında. Bu satıcıları tanıyırsınız. Orada yaşayırlar, yeyirlər, oynayırlar, yerli işlərini oradan təşkil edirlər. Nizamı qoruyur. O, hətta öz adamlarını yanında saxlayacaq. Bu, dayanmayan çətin bir partiyadır, adam.
  
  "Bu, hələlik gecə klubunda baş verənləri gizli saxlamağa kömək edəcək." Mai taksi meyitxananın qarşısında dayanarkən dedi. "Honq-Konqda həmin çatdırılma maqnitinin ofisinə girdiyimizi xatırlayırsınız? Sürətlə giririk, tez çıxırıq. Bu belə olmalıdır".
  
  "Eynən Sürixdə o yerə çatanda olduğu kimi." Alisiya yüksək səslə Dreykə dedi. "Hər şey sənə aid deyil, Kitano. O qədər də uzaq deyil".
  
  
  * * *
  
  
  Hayden Honoluluda CIA binasında ona təyin edilmiş mənzilə daxil oldu və yolunda dayandı. Ben çarpayıda oturub ayaqlarını sallayıb onu gözləyirdi.
  
  Gənc yorğun görünürdü. Günlərlə kompüter ekranına baxmaqdan gözləri qan içində idi və alnı bu qədər sıx konsentrasiyadan bir az qırışmış görünürdü. Hayden onu görməyə şad oldu.
  
  O, meydan oxuyaraq otağa göz gəzdirdi. "Sən və Karin nəhayət göbək bağını kəsdin?"
  
  "Hər, har. O, ailədir". Sanki onların yaxınlığı ən bariz şeymiş kimi dedi. "Və o, şübhəsiz ki, kompüterlər haqqında çox şey bilir."
  
  "Dahi səviyyəli IQ bu işdə sizə kömək edəcək." Hayden ayaqqabılarını çıxardı. Qalın xalça onun ağrıyan ayaqları altında köpüklü yastıq kimi hiss olunurdu. "Mən tam əminəm ki, sabah Cook's jurnallarında bizə lazım olanı tapacaqsınız."
  
  "Əgər biz onları ümumiyyətlə tapa bilsək."
  
  "Hər şey internetdədir. Sadəcə hara baxacağını bilmək lazımdır".
  
  Ben ona qaşlarını çatdı. "Burada bizim manipulyasiya edildiyimiz hiss olunurmu? Əvvəlcə Tanrıların məzarını, sonra isə hərəkət cihazlarını tapıram. İndi biz bu iki hadisənin əlaqəli olduğunu kəşf edirik. Və..." O, dayandı.
  
  "Və nə?" Hayden çarpayıda onun yanında oturdu.
  
  "Cihazlar hansısa şəkildə Cəhənnəm Qapılarına qoşula bilərdi" dedi. Əgər Kovalenko onları istəyirsə, mütləq olmalıdır".
  
  "Doğru deyil". Hayden daha da yaxınlaşdı. "Kovalenko dəlidir. Onun düşüncəsini başa düşdüyünü iddia edə bilmərik".
  
  Benin gözləri onun fikirlərini tez itirdiyini və başqaları ilə flört etdiyini göstərirdi. Hayden başını onun tərəfinə çevirəndə o, öpdü. O, cibində nəsə tapmağa başlayanda o, uzaqlaşdı.
  
  "Fermuardan çıxanda daha rahat oluram, Ben."
  
  "Eh? Yox. Mən bunu istədim". O, mobil telefonunu çıxarıb ekranı MP3 pleyerə keçirdi və albom seçdi.
  
  Fleetwood Mac klassik qeybətdən "Second Hand News" mahnısını oxumağa başladı.
  
  Hayden təəccüblə gözlərini qırpdı. "Dinok? Doğrudanmı?"
  
  Ben onu kürəyinə atdı. "Bunun bəziləri düşündüyünüzdən daha yaxşıdır."
  
  Hayden sevgilisinin səsindəki pirsinqli kədəri əldən vermədi. O, mahnının mövzusunu qaçırmadı, başlıqdan görünürdü. Benin etdiyi eyni səbəblərə görə bu, Kennedi Mur və Dreyk və onların itirdikləri hər şeyi düşünməyə vadar etdi. Onların hər ikisi Kennedydə nəinki böyük dostunu itirdilər, həm də onun şiddətli ölümü Drake-nin bütün dostlarını sadəcə fon səs-küyünə çevirdi.
  
  Lakin Lindsey Bukingem hündür otlar haqqında mahnı oxumağa və öz işini görməyə başlayanda əhval-ruhiyyə tezliklə dəyişdi.
  
  
  * * *
  
  
  Mai taksi sürücüsündən gözləməsini xahiş etsə də, kişi qulaq asmadı. Onlar maşından düşən kimi mühərriki işə salıb, çınqıl səpərək uzaqlaşdı.
  
  Alisiya ona baxdı. "Cərimə".
  
  Mai onların qarşısındakı yol ayrıcını göstərdi. "Solda Buchananın evi."
  
  Onlar xoş sükutla getdilər. Bir neçə ay əvvəl Drake bunun heç vaxt baş verməyəcəyini bilirdi. Bu gün onların ümumi düşməni var idi. Qan padşahının dəliliyi onların hamısına təsir etdi. Və azadlıqda qalmasına icazə verilsə, yenə də onlara amansız zərər verə bilər.
  
  Onlar birlikdə dünyanın ən yaxşı komandalarından biri idilər.
  
  Onlar kəsişməni keçdilər və Buchananın mülkü görünən kimi yavaşladılar. Yer işıqla doldu. Pərdələr aşağıdır. Musiqinin ərazidən keçməsi üçün qapılar açıq idi. Rep musiqisinin gurultusu hətta küçənin o tayından da eşidilirdi.
  
  "Nümunəvi qonşu" dedi Alicia. "Belə birisi - mən sadəcə yaxınlaşıb onların lənətə gəlmiş musiqi mərkəzini darmadağın etməliyəm."
  
  "Ancaq insanların çoxu sizin kimi deyil" dedi Drake. "Bu insanların uğur qazandıqları budur. Dərinlikdə onlar zorbadırlar. Real həyatda ov tüfəngi gəzdirirlər və nə şəfqət, nə də vicdan var".
  
  Alicia ona güldü. "Onda onlar genişmiqyaslı hücum gözləməyəcəklər."
  
  May razılaşdı. "Tez gir, tez çıx."
  
  Drake Qan Padşahının bu qədər günahsızın öldürülməsinə necə əmr verdiyini düşündü. "Gedək onları sikək."
  
  
  * * *
  
  
  Cib telefonu zəng çalanda Hayden çılpaq və tərli idi. Əgər onun müdiri Conatan Geytsin imzası olan zəng melodiyası olmasaydı, o, onu bloklayardı.
  
  Bunun əvəzinə o, inlədi, Beni itələdi və cavab düyməsini sıxdı. "Bəli?"
  
  Qeyts onun nəfəsinin kəsildiyinin fərqinə belə varmadı. "Hayden, gec saata görə üzr istəyirəm. Danışa bilirsən?"
  
  Hayden dərhal reallığa qayıtdı. Qapı onun diqqətinə layiq idi. Onun vətəni naminə çəkdiyi dəhşət vəzifə hissindən çox uzaq idi.
  
  - Əlbəttə, cənab.
  
  "Dmitri Kovalenko Birləşmiş Ştatların səkkiz senatorunun, on dörd nümayəndəsinin və bir bələdiyyə sədrinin ailə üzvlərini əsir saxlayır. Bu canavar cavab verəcək, Cey, nə lazımdırsa. Bütün resurslarınız var".
  
  Bağlantı kəsildi.
  
  Hayden yarı qaranlığa baxaraq oturdu, şövqü tamamilə söndü. Onun fikirləri məhbuslarla idi. Günahsızlar yenə əziyyət çəkdi. O, Qan Kralı məhkəmə qarşısına çıxarılana qədər daha neçə nəfərin əziyyət çəkəcəyini düşünürdü.
  
  Ben çarpayının üstündən ona tərəf süründü və sadəcə onu istədiyi kimi qucaqladı.
  
  
  * * *
  
  
  Dreyk əvvəlcə içəri girdi və özünü sola açılan iki qapı və sonunda açıq mətbəx olan uzun bir dəhlizdə gördü. Adam pilləkənlərlə aşağı enirdi, evə girən Dreyk görəndə birdən gözləri şokla doldu.
  
  "Nə -?"
  
  Mainin əli gözün görə biləcəyindən daha sürətli hərəkət etdi. Bir saniyə adam xəbərdarlıq etmək üçün ağır-ağır nəfəs alır, bir saniyə boğazında kiçik bir xəncərlə pilləkənlərdən aşağı yıxılırdı. Dibinə çatanda Mai işini bitirdi və xəncəri götürdü. Dreyk dəhlizlə hərəkət etdi. Birinci otağa sola döndülər. Dörd cüt göz partlayıcıları yerləşdirdikləri sadə qutulardan yuxarı baxdı.
  
  Partlayıcı maddələr?
  
  Drake dərhal C4-ü tanıdı, lakin adamlar təsadüfən atılan silahı tutduqca düşünməyə vaxt tapmadı. Mai və Alicia Drake ətrafında rəqs etdilər.
  
  "Orada!" Drake ən sürətli olanı göstərdi. Alisiya onu qasıq nahiyəsinə nalayiq bir təpiklə yıxdı. Düşdü, nəsə mızıldandı. Dreykin qarşısındakı adam cəld ona yaxınlaşdı və hücumunun hündürlüyünü və gücünü artırmaq üçün masanın üstündən tullandı. Dreyk bədənini adamın uçuşu altında fırladı və yerə enərkən hər iki dizini arxadan yerə vurdu. Kişi qəzəbindən ciyildədi, ağzından tüpürcək uçdu. Dreyk bütün gücü və gücü ilə başının üstünə sarsıdıcı bir balta zərbəsi endirdi.
  
  Adam səssizcə yerə yıxıldı.
  
  Onun solunda, Mai ardıcıl olaraq iki yumruq atdı. Hər ikisinin qarınlarında yaralar, üzlərində təəccüb yazılmışdı. Dreyk tez birini boğmaq üçün istifadə etdi, Mai isə digərini döydü.
  
  "Tərk et". Drake fısıldadı. Ola bilsin ki, onlar bunu bilmirlər, amma yenə də Qan Padşahının adamları idilər. Onların bəxti gətirib ki, Drake tələsirdi.
  
  Dəhlizə qayıdıb başqa otağa düşdülər. Onlar içəri girən kimi Dreyk mətbəxi gördü. Ora kişilərlə dolu idi, hamısı alçaq stolun üstündə nəyəsə baxırdı. İçəridən gələn rep səsləri o qədər yüksək idi ki, Dreyk az qala onların onu qarşılamağa çıxacağını gözləyirdi. May irəli atıldı. Drake otağa girəndə o, artıq bir kişini yerə qoyub digərinə keçdi. Qalın saqqallı bir oğlan əlində revolver olan Drake ilə qarşılaşdı.
  
  "Sən nə etdin-?"
  
  Təlim döyüş sənətində hər şey idi və Dreyk siyasətçinin əsas məsələdən yayına bildiyindən daha tez geri qayıdırdı. Dərhal ayağını qaldırdı, tapançanı adamın əlindən yerə yıxdı, sonra irəli addım ataraq onu havada tutdu.
  
  Silahı atdı.
  
  "Qılıncla yaşa." O, atəş açdı. Buchanan'ın adamı bir sənət partlayışında arxaya yıxıldı. Mətbəxdən kimsə səslənəndə Mai və Alicia dərhal başqa bir tərk edilmiş odlu silahı götürdülər. "Ey axmaqlar! Nə sikdirirsən?"
  
  Drake gülümsədi. Deyəsən, bu evdə odlu silahla atəş açılmayıb. Yaxşı. Qapıya tərəf getdi.
  
  "İki" deyə pıçıldadı və qapının yanındakı boşluğun onlardan yalnız ikisinə manevr etmək üçün yer verdiyini göstərdi. Mai arxaya keçdi.
  
  "Gəlin bu itləri ram edək". Dreyk və Alisiya masanı əhatə edən ayaq meşəsini nişan alaraq atəşə tutdular.
  
  Qan sıçradı, cəsədlər yerə düşdü. Drake və Alicia, şok və qorxunun rəqiblərini çaşdıracağını və qorxutacağını bilərək irəlilədilər. Buchananın mühafizəçilərindən biri alçaq stolun üstündən tullandı və Alisiyaya çırpıldı və onu kənara yıxdı. Mühafizəçi ona iki dəfə barmağını vuranda Mai özünü müdafiə edərək boşluğa girdi. Mai tapançasını burnunun körpüsünə sərt şəkildə vurmazdan əvvəl qoluna hər zərbə vurdu.
  
  Alicia yenidən döyüşə girdi. "O mənimlə idi."
  
  - Oh, əminəm ki, sən elədin, balam.
  
  "Məni əz." Alisiya silahını inləyən, ağlayan kişilərə doğrultdu. "Başqa kimsə cəhd etmək istəyir? Hm?"
  
  Drake alçaq masaya və onun içindəkilərə baxdı. Hazırlığın müxtəlif mərhələlərində C4 yığınları səthi nöqtələdi.
  
  Qan Kralı nə planlaşdırırdı?
  
  - Sizlərdən hansınız Buchanansınız?
  
  Heç kim cavab vermədi.
  
  "Mənim Buchanan üçün müqaviləm var." Drake çiyinlərini çəkdi. "Ancaq o burada deyilsə, məncə, hamınızı güllələməli olacağıq." O, ən yaxın adamı qarnından vurub.
  
  Otağı səs-küy bürüdü. Hətta Mai də heyrətlə ona baxırdı. "Mətt..."
  
  Ona hırıldadı. "Adlar yoxdur."
  
  "Mən Buchananam." Böyük soyuducunun arxasına söykənmiş bir adam güllə yarasına bərk basanda nəfəsini kəsdi. "Buyurun, dostum. Biz sənə pislik etməmişik".
  
  Dreykin barmağı tətiyə sıxıldı. Atışmamaq üçün böyük bir özünə nəzarət lazım idi. "Məni incitmədin?" İrəli atılıb qanayan yaranın üzərinə qəsdən diz çökdü. "Məni incitmədin?"
  
  Qana lütf onun baxışlarını doldurdu. Dözülməz kədər beynini, ürəyini deşdi. "Mənə deyin" dedi boğuq səslə. "Mənə Klodun harada olduğunu söylə, yoxsa Allah mənə kömək et, mən sənin beynini bu lənətə gəlmiş soyuducunun başına vuracağam."
  
  Buchananın gözləri yalan danışmırdı. Ölüm qorxusu onun cəhalətini şəffaf edirdi. "Mən Klodun dostlarını tanıyıram" deyə pıçıldadı. "Ancaq mən Klodu tanımıram. Mən sizə onun dostlarının adını verə bilərdim. Bəli, onları sənə verə bilərəm".
  
  Drake iki ad və onların harada olduqlarını söyləyərkən qulaq asdı. Scarberry və Peterson. Yalnız bu məlumat tam çıxarıldıqdan sonra o, C4 ilə dolu cədvəli göstərdi.
  
  "Burada nə edirsən? Müharibə başlamağa hazırsınız?"
  
  Cavab onu heyrətə saldı. "Yaxşı, bəli. Havay üçün döyüş başlamaq üzrədir, adam.
  
  
  ON doqquzuncu fəsil
  
  
  Ben Bleyk bacısı ilə paylaşdığı kiçik ofisə girib və Karini pəncərənin yanında dayanıb tapıb. "Salam bacı".
  
  "Salam. Sadəcə buna bax, Ben. Havayda günəşin doğuşu.
  
  "Biz çimərlikdə olmalıyıq. Hər kəs gün çıxanda və gün batanda ora gedir".
  
  "Həqiqətən? Karin bir az istehza ilə qardaşına baxdı. "İnternetdə baxmısan, elə deyilmi?"
  
  "Yaxşı, indi buradayıq, mən bu havasız yerdən çıxıb yerlilərlə tanış olmaq istərdim."
  
  "Nə üçün?"
  
  "Mən heç bir havaylı ilə görüşməmişəm."
  
  "Mano lənətə gəlmiş havaylıdır, dumbo. Vallah, hərdən fikirləşirəm ki, hər iki beyin hüceyrəmizin ehtiyatını almışammı?"
  
  Ben bilirdi ki, bacısı ilə ağıl döyüşü başlamağın faydası yoxdur. Hər ikisinə qəhvə tökmək üçün qapıya tərəf getməzdən əvvəl bir neçə dəqiqə bu möhtəşəm mənzərəyə baxdı. Qayıdanda Karin artıq kompüterlərini işə salırdı.
  
  Ben fincanları klaviaturalarının yanına qoydu. - Bilirsən, mən bunu səbirsizliklə gözləyirəm. Əllərini ovuşdurdu. "Demək istəyirəm ki, Kapitan Kukun qeydlərini axtarıram. Bu əsl detektiv əsərdir, çünki biz aşkar olanı yox, gizli olanı axtarırıq".
  
  "Biz əminik ki, İnternetdə Kuku Diamond Head və ya Leahini Havaylılara bağlayan heç bir əlaqə yoxdur. Biz bilirik ki, Diamond Head Oahu adasının altından keçən bir sıra konuslar, havalandırma dəlikləri, tunellər və lava borularından yalnız biridir".
  
  Ben isti qəhvədən bir qurtum aldı. "Biz həmçinin bilirik ki, Kuk Vaymea şəhərindəki Kauaiyə enib. Waimea'ya diqqət yetirin - Böyük Kanyona rəqib olmaq üçün kifayət qədər heyrətamiz bir kanyon var. Kauai yerliləri bu ifadəni Havay adalarını ziyarət etmək üçün orijinal yer kimi Oahuya istehza kimi icad etdilər. Kukun heykəli Waimea'da çox kiçik bir muzeyin yanında dayanır.
  
  "Bizim bildiyimiz başqa bir şey var" dedi Karin. "Kapitan Kukun qeydləri buradadır?" O, kompüterinə toxundu. "Onlayn".
  
  Ben ah çəkdi və geniş jurnalların birincisini vərəqləməyə başladı. "Əyləncə başlasın." Qulaqcıqlarını taxdı və kresloya söykəndi.
  
  Karin ona baxdı. "Söndür. Bu Yuxu Divarıdır? Və başqa örtük? Nə vaxtsa, balaca qardaş, sən bu yeni trekləri yazmalı və beş dəqiqəlik şöhrətini boş yerə sərf etməli olacaqsan".
  
  "Mənə vaxtını itirdiyini söyləmə, bacı. Hamımız bilirik ki, siz bu işdə ustasınız".
  
  "Yenidən götürəcəksən? İndi?"
  
  "Beş il keçdi." Ben musiqini açdı və diqqətini kompüterinə cəmlədi. "Beş illik xarabalıq. Baş verənlərin növbəti onluğu məhv etməsinə imkan verməyin".
  
  
  * * *
  
  
  Yuxusuz və minimum istirahətlə işləyən Drake, Mae və Alicia qısa bir ara vermək qərarına gəldi. Günəş çıxandan təxminən bir saat sonra Drake Hayden və Kinimakadan zəng etdi. Səssiz düyməsi tezliklə bu problemi həll etdi.
  
  Onlar Waikikidə bir otaq icarəyə götürdülər. Bu, turistlərlə dolu, onlara yüksək səviyyədə anonimlik bəxş edən təkərli böyük bir otel idi. Onlar yerli Denny's kafesində tez yemək yedilər, sonra otellərinə qayıtdılar və liftlə səkkizinci mərtəbədəki otaqlarına getdilər.
  
  İçəri girən kimi Drake rahatladı. Yemək və istirahətlə qidalanmanın faydalarını bilirdi. Pəncərənin yanındakı rahat kresloda əyildi və fransız pəncərələrindən onu yuyan aydın Havay günəşinin ləzzətini aldı.
  
  "Siz ikiniz çarpayıya görə döyüşə bilərsiniz," o, arxasını çevirmədən mızıldandı. - Kimsə zəngli saatı saat ikiyə qoyub.
  
  Bununla o, Kloda mümkün qədər yaxın olan iki adamın ünvanının olduğunu bilməklə təsəlli alaraq fikirlərini dolaşmağa buraxdı. Klodun birbaşa Qan Kralına apardığını bilməyin rahatlığı.
  
  Qanlı qisasa cəmi bir neçə saat qaldığını dərk edərək sakitləşin.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden və Kinimaka səhəri yerli Honolulu Polis İdarəsində keçiriblər. Xəbər bu idi ki, Klodun bəzi "şərikləri" gecə ərzində məhv edilib, lakin real xəbər yox idi. Pilipo adlı klubun sahibi çox az danışıb. Onun bir neçə bouncers xəstəxanada başa çatdı. Bir kişi və iki qadın gecə yarısından əvvəl ona hücum edəndə onun video lentinin möcüzəvi şəkildə oflayn olduğu ortaya çıxdı.
  
  Buna şəhərin mərkəzində daha çox Klodun tanınmış şəriklərinin iştirak etdiyi qanlı atışmanı əlavə edin. Silahlı zabitlər hadisə yerinə gələndə yalnız boş ev tapıblar. Kişi yox. Tel no. Yalnız döşəmədə və mətbəx masasında qan var, tozlananda C4 izləri var idi.
  
  Hayden Drake'i sınadı. O, Alisiyaya zəng etməyə çalışdı. O, Manonu kənara çəkdi və onun qulağına hirslə pıçıldadı. "Lənət olsun onlara! Onlar bilmirlər ki, bizim istədiyimiz kimi hərəkət etmək üçün dəstəyimiz var. Onlar bilməlidirlər".
  
  Kinimaka çiyinlərini çəkdi, iri çiyinləri qalxıb enirdi. "Bəlkə Drake bilmək istəmir. O, dövlət dəstəyi olsa da, olmasa da, bunu öz yolu ilə edəcək".
  
  "İndi o, bir yükdür."
  
  "Yaxud da ürəyə doğru uçan zəhərli ox." Kinimaka müdiri ona baxanda gülümsədi.
  
  Hayden bir anlıq çaşıb qaldı. "Nə? Bu sözlər mahnıdandır, yoxsa buna bənzər?"
  
  Kinimaka incimiş görünürdü. "Mən belə düşünmürəm, rəis. Deməli, - o, yığılmış polislərə nəzər saldı, - polis Klod haqqında nə bilir?
  
  Hayden dərindən nəfəs aldı. "Təəccüblü deyil ki, çox azdır. Klod qeyri-qanuni fəaliyyətlə məşğul ola bilən və ya olmaya bilən bir neçə klubun kölgəli sahibidir. Onlar polisin müşahidə siyahısında birinci yerdə deyillər. Beləliklə, onların səssiz sahibi anonim olaraq qalır".
  
  "Şübhəsiz ki, Kovalenko tərəfindən hazırlanmış hər şeylə."
  
  "Şübhəsiz. Cinayətkarın bir neçə dəfə real dünyadan uzaqlaşdırılması həmişə faydalıdır".
  
  "Ola bilsin ki, Drake irəliləyir. Əgər belə olmasaydı, məncə o, bizimlə olardı".
  
  Hayden başını tərpətdi. "Ümid edək ki, belədir. Bu arada bir neçə yerlini şoka salmaq lazımdır. Və bizə kömək edə biləcək hər kəslə əlaqə saxlamalısınız. Kovalenko artıq qan gölünə başlayıb. Bütün bunların necə bitəcəyini düşünməyə nifrət edirəm."
  
  
  * * *
  
  
  Ben diqqətini yüksək tutmaq üçün mübarizə aparırdı. Onun emosiyaları qarışıq idi. Artıq bir neçə ay idi ki, onun həyatı normal idi. Odin hadisəsindən əvvəl onun macəraçı olmaq fikri, müasir rok qrupu The Wall of Sleep-i ana və atasından gizli saxlamaq idi. O, bir ailə adamı idi, hər şeyə texniki cəhətdən həssas olan mehriban bir nerd idi.
  
  İndi döyüşü gördü. İnsanların öldürüldüyünü gördü. Həyatı üçün mübarizə apardı. Ən yaxın dostunun sevgilisi onun qucağında öldü.
  
  Dünyalar arasında keçid onu parçalayırdı.
  
  Buna onun yeni sevgilisi, Amerika Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsi agentinin təzyiqini də əlavə edin və o, özünü başıboş tapması heç də təəccüblənmədi.
  
  Heç vaxt dostlarına demədi. Ailəsi, bəli, onlara deyə bilərdi. Lakin Karin hələ buna hazır deyildi. Və onun öz problemləri var idi. O, indicə ona demişdi ki, beş ildən sonra getməli idi, amma bilirdi ki, eyni şey onun başına gəlsə, bu, onun qalan həyatını məhv edəcək.
  
  Yuxu Divarının qalan hissəsi isə ona daim mesaj göndərirdi. Sən haradasan, Bleyk? Bu axşam bir araya gələk? Heç olmasa mənə mesaj yaz, göt!Onların yazılmağa hazır olan yeni trekləri var idi. Bu, onun xəyalı idi!
  
  İndi ona böyük uğur qazandıran şey təhlükə altındadır.
  
  Hayden haqqında düşündü. Dünya dağılanda həmişə fikirlərini ona çevirə bilərdi və işlər bir az da asanlaşardı. Fikri dolandı. O, kiminsə Kukun öz karalamalarından köçürdüyü onlayn kitabın səhifələrini vərəqləməyə davam etdi.
  
  Demək olar ki, darıxırdı.
  
  Çünki birdən, elə orada, hava hesabatları, uzunluq və enlik təyinatları və kimin gündəlik mal ətindən imtina etdiyinə görə cəzalandırıldığı və saxtakarlıqda kimin ölü tapıldığının qısa təfərrüatları arasında Pelenin Qapısına qısa istinad var idi.
  
  "Bacı". Ben nəfəs aldı. "Deyəsən nəsə tapdım." Qısa bir abzas oxudu. "Vay, bu, kişinin səyahəti haqqında hekayəsidir. Buna hazırsınızmı?"
  
  
  * * *
  
  
  Drake gözlərini açmaq üçün lazım olan müddətdə yüngül yuxudan ayıqlığa keçdi. Mai onun arxasınca irəli-geri addımladı. Alicia duşda olduğu kimi səslənirdi.
  
  "Nə qədər çöldə idik?"
  
  "Doxsan dəqiqə verin və ya ayırın. Budur, yoxlayın." May Byukenan və adamlarından götürdükləri tapançalardan birini ona atdı.
  
  "Hesab neçədir?"
  
  "Beş revolver. Hər şey yaxşıdır. İki .38s və üç .45s. Hamısı jurnalların dörddə üçü doludur".
  
  "Lazım olandan çox". Drake ayağa qalxdı və uzandı. Onlar qərara gəldilər ki, daha ciddi rəqiblə - Kloda yaxın insanlarla qarşılaşacaqlar, ona görə də silah gəzdirmək məcburi idi.
  
  Alisiya pencəyini dartıb hamamdan yaş saçla çıxdı. "Köçməyə hazırsan?"
  
  Buchanandan aldıqları məlumata görə, həm Scarberry, həm də Peterson Waikiki kənarında ekzotik bir avtomobil satıcısına sahibdirlər. Exoticars adlanan bura həm pərakəndə satış məntəqəsi, həm də təmir sexi idi. O, həmçinin yüksək səviyyəli avtomobillərin əksəriyyətini icarəyə götürürdü.
  
  Çox gəlirli bir cəbhə, - Dreyk düşündü. Şübhəsiz ki, cinayət fəaliyyətinin bütün növlərini gizlətməyə kömək etmək üçün nəzərdə tutulmuşdur. Scarberry və Peterson, şübhəsiz ki, qida zəncirinin zirvəsinə yaxın idilər. Növbəti Klod olacaqdı.
  
  Onlar taksiyə minib sürücüyə dilerin ünvanını verdilər. Təxminən iyirmi dəqiqə qalmışdı.
  
  
  * * *
  
  
  Ben və Karin Kapitan Kukun jurnalını oxuyanda təəccüblənirlər.
  
  İki yüz ildən çox əvvəl məşhur dəniz kapitanının başına gələn hadisələri başqa bir insanın gözü ilə görmək olduqca diqqətəlayiq idi. Lakin Kukun Havay adalarının ən məşhur vulkanı altında qeydə alınmış, lakin hələ də çox gizli səyahətinin hesabını oxumaq, demək olar ki, böyük təsir bağışladı.
  
  "Bu heyranedicidir". Karin kompüter ekranında onun surətini vərəqlədi. "Başa düşmədiyiniz yeganə şey Kukun parlaq uzaqgörənliyidir. Kəşflərini yazmaq üçün bütün bölgələrdən insanları özü ilə aparırdı. Alimlər. Botanika. Rəssamlar. Bax..." O, ekrana toxundu.
  
  Ben bitkinin zərif şəkildə çəkilmiş rəsmini görmək üçün əyildi. "sərin".
  
  Karin gözlərini yumdu. "Bu əladı. Bu bitkilər Cooke və komandası onları qeydə alana və bu fantastik təsvirlər və təsvirlərlə İngiltərəyə qayıdana qədər aşkar edilmədi və sənədləşdirilmədi. Onlar bizim dünyamızın, bu insanların xəritəsini çəkiblər, mənzərələri və sahil xətlərini bizim bu gün şəkil çəkdirdiyimiz kimi çəkiblər. Fikirləşin".
  
  Benin səsi onun həyəcanına xəyanət edirdi. "Bilirəm. Bilirəm. Amma buna qulaq as..."
  
  "Heyrət! Vay". Karin öz hekayəsi ilə tükəndi. "Kukun komandalarından birinin William Bly olduğunu bilirdinizmi? Bounty kapitanı olan adam? Və o zamankı Amerika prezidenti Benjamin Franklin bütün dəniz kapitanlarına o zaman amerikalıların ingilislərlə müharibə vəziyyətində olmasına baxmayaraq, Kuku tək buraxmaq üçün mesaj göndərdi. Franklin onu "bəşəriyyətin ümumi dostu" adlandırdı.
  
  "Bacı". Ben fısıldadı. "Mən bir şey tapdım. Qulaq asın - quruya enmə adanın ən hündür nöqtəsinə yaxın olan Havay adalarının Ouhihi şəhərində edildi. 21 dərəcə 15 dəqiqə şimal eni, 147 dərəcə şimal uzunluğu, 48 dəqiqə qərb. Hündürlük 762 fut. Biz Lixi yaxınlığında lövbər salıb sahilə çıxmağa məcbur olduq. İşə götürdüyümüz yerlilər sanki bir şüşə rom üçün belimizdəki cır-cındırı qoparmağa hazırdılar, amma əslində onlar həm dözümlü, həm də bilikli idilər".
  
  "Mənə qısaldılmış variantı ver" dedi Karin. "İngiliscə".
  
  Ben ona hırıldadı. "İlahi, qız, İndiana Cons haradadır?" Sənin Luke Skywalkerin? Sadəcə macəra hissi yoxdur. Beləliklə, bizim hekayəçimiz, Hawksworth adlı bir adam, Kuk, altı başqa dənizçi və bir ovuc yerli ilə yola düşdü. yerlilərin Pelenin Qapısı adlandırdıqlarını araşdırın. "Bu, yerli kralın xəbəri olmadan və böyük risk altında edildi. Əgər bu məlum olsaydı, kral onların hamısını öldürərdi. Havaylılar Pelenin Qapısına hörmətlə yanaşırdılar. Yerli bələdçilər böyük mükafatlar tələb edirdilər. ."
  
  "Pele Qapısı Cookda ciddi həyəcana səbəb olmalı idi, çünki o, belə bir riskə getdi" dedi Karin.
  
  "Yaxşı, Pele atəş, ildırım, külək və vulkan tanrısı idi. Bəlkə də ən məşhur Havay tanrısı. O, böyük xəbər idi. Onun haqqında əfsanələrin çoxu onun okeanları idarə etməsi ətrafında cəmlənmişdi. Havaylıların onun haqqında danışması yəqin ki, Kukun marağına səbəb olub. Və ehtimal ki, o, böyük bir kəşf səyahətində olan təkəbbürlü bir insan idi. O, yerli padşahı narahat etməkdən çəkinməzdi".
  
  "Kuk kimi bir adam çox şeydən qorxmazdı."
  
  "Dəqiq. Hoksvortun sözlərinə görə, yerli sakinlər onları vulkanın dərin ürəyinin altındakı qaranlıq keçiddən keçiriblər. İşıqlar yanan kimi və Qolumun dediyi kimi, bir neçə çətin döngə keçdi, hamısı dayanıb heyrətlə Pelenin Qapısına baxdılar.
  
  "Qəribə. Rəsm var?
  
  "Yox. Sənətçi bu səfərə görə geridə qalıb. Lakin Hawksworth gördüklərini təsvir edir. Nəhəng bir tağ o qədər yüksəklərə qalxdı ki, alovlarımızın ən yuxarı dairəsindən yuxarı qalxdı . Kiçik simvollarla bəzədilmiş əl işi çərçivə. Hər tərəfdən çentiklər, iki kiçik element yoxdur. Bu möcüzə nəfəsimizi kəsdi və qaranlıq mərkəz gözlərimizi çəkməyə başlayana qədər həqiqətən baxdıq".
  
  "Beləliklə, bütün insanların ruhunda onun demək istədiyi odur ki, onlar axtardıqlarını tapdılar, lakin sonra daha çox istədiklərini başa düşdülər." Karin başını tərpətdi.
  
  Ben gözlərini ona çevirdi. "Düşünürəm ki, bütün macəraçıların ruhunda onlar daha çox şey istəyirdilər. Amma haqlısan. Pelenin qapıları məhz bu idi. Qapı. Harasa aparmalı idi".
  
  Karin stulunu qaldırdı. "İndi mənə maraqlıdır. Hara apardı?
  
  Bu zaman Benin mobil telefonuna zəng gəldi. O, ekrana baxıb gözlərini zillədi. "Ana və baba".
  
  
  İİRMİNCİ FƏSİL
  
  
  Mano Kinimaka Waikiki'nin ürəyini sevirdi. Havayda anadan olub böyüdü, ailəsi vəsait toplayıb daha sakit şimal sahilinə köçməzdən əvvəl erkən uşaqlığını Kuhio çimərliyində keçirdi. Orada sörfinq dünya səviyyəli idi, yeməklər hətta çöldə nahar edəndə də orijinaldır, həyat təsəvvür edə biləcəyiniz qədər azaddır.
  
  Lakin onun silinməz ilk xatirələri Kuhio ilə bağlı idi: möhtəşəm çimərlik və pulsuz luaus, bazar günü çimərlik manqalları, yüngül sörf, yaxşı xasiyyətli yerli sakinlər və batan günəşin gecə əzəməti.
  
  İndi o, Kuhio prospekti ilə, sonra isə Kalakaua ilə hərəkət edərkən köhnə, toxunan şeyləri gördü. Təzə üzlü turistlər deyil. Səhər jumba şirəsini daşıyan yerlilər deyil. Royal Hawaiian yaxınlığında dondurma satıcısı belə yoxdur. Bu, onların hər gecə yandırdıqları uzun qara məşəllər idi, onun bir vaxtlar ağladığı, koridorlardan birini bağlayan sadə A formalı xəbərdarlıq işarəsinə gülərək demək olar ki, boş olan ticarət mərkəzi idi: Əgər Hörümçək adam deyilsinizsə, körpü. qapalıdır.Çox sadədir. Beləliklə, Havay.
  
  O, Lassenin köhnə dükanının yanından keçdi, burada bir dəfə onların möhtəşəm rəsmlərinə və fantastik avtomobillərinə baxdı. İndi getdi. Onun erkən uşaqlığı başa çatıb. O, anasının vaxtilə ona Kral Kalakauanın keçmiş iqamətgahı olduğunu dediyi King's Village ticarət mərkəzinin yanından keçdi. O, dünyanın ən əlverişli polis bölməsinin, düz Waikiki çimərliyində, yüzlərlə sörf lövhəsinin kölgəsində yerləşən polis idarəsinin yanından keçdi. Və o, həmişə olduğu kimi təzə gözlərlə örtülmüş Dük Kahanamokunun sınmaz heykəlinin yanından keçdi, o, balaca uşaq olarkən baxdığı heykəlin başında milyonlarla xəyallar fırlanırdı.
  
  Artıq onun ailəsi gecə-gündüz mühafizə olunurdu. Onlara yüksək səviyyəli ABŞ marşalları və seçilmiş dəniz piyadaları baxırdılar. Ailənin evi boş idi, sui-qəsdçilər üçün yem kimi istifadə olunurdu. Özü də tanınmış insan idi.
  
  Onun ən yaxın dostu və müdiri Hayden Cey sərnişin oturacağında onun yanında oturdu, bəlkə də heç nə demədiyi üçün onun ifadəsində nəsə gördü. O, bıçaqla vurulmuşdu, lakin indi demək olar ki, sağalıb. Onun ətrafındakı insanlar öldürülüb. Həmkarlar. Yeni dostlar.
  
  Budur, o, öz evinə qayıtdı, uşaqlığının məkanıdır. Xatirələr onu çoxdan itmiş dostları kimi, tanışlığını geri qaytarmaq həsrəti ilə doldururdu. Hər küçənin küncündən onun üstündə xatirələr yığılırdı.
  
  Havay adalarının gözəlliyi ondadır ki, o, əbədi olaraq sənin içində yaşayırdı. Orada bir həftə və ya iyirmi il keçirməyin fərqi yox idi. Onun xarakteri əbədi idi.
  
  Hayden nəhayət əhval-ruhiyyəni korladı. "Bu oğlan, bu Capua. Doğrudanmı o, mikroavtobusdan əzilmiş buz satır?
  
  "Burada yaxşı biznes var. Hər kəs əzilmiş buzu sevir".
  
  "Kifayət qədər ədalətli".
  
  Mano gülümsədi. "Görəcəksən".
  
  Onlar Kuhio və Waikiki gözəlliklərini gəzərkən sağ tərəfdə vaxtaşırı çimərliklər açılır. Dəniz parıldayırdı, ağ dalğalar yellənirdi. Mano çimərlikdə bir neçə dayaqların hazırlandığını gördü. Bir vaxtlar o, kuboklar qazanan autrigger komandasının bir hissəsi idi.
  
  "Biz buradayıq". O, Sakit Okeana baxan bir ucunda məhəccər olan əyri dayanacaqa girdi. Capua furqonu ən sonunda, əla yerdə idi. Mano köhnə dostunu dərhal fərq etdi, lakin bir anlıq dayandı.
  
  Hayden ona gülümsədi. "Köhnə xatirələr?"
  
  "Gözəl xatirələr. Yeni bir şeyi yenidən təsəvvür edərək korlamaq istəmədiyiniz bir şeyi bilirsinizmi?
  
  "Bilirəm".
  
  Onun səsinə inam yox idi. Mano uzun müddət müdirinə baxdı. O, yaxşı insan idi - birbaşa, ədalətli, sərt. Hayden Jay-in hansı tərəfdə olduğunu və hansı işçinin müdirindən daha çox tələb edə biləcəyini bilirdinizmi? İlk tanış olduqları vaxtdan onu yaxşı tanıyırdı. Onun atası Ceyms Cey güc ulduzu, əsl əfsanə idi və buna dəyərdi. Haydenin məqsədi həmişə vədinə, irsinə əməl etmək olub. Bu onun hərəkətverici qüvvəsi idi.
  
  O qədər ki, Mano gənc nerd Ben Blake haqqında nə qədər ciddi olduğunu açıqlayanda heyrətə gəldi. O düşündü ki, Hayden Manonun artıq keçdiyini hiss etdiyi mirasa uyğun yaşamaq üçün özünü irəliyə doğru bir addım atmağa məcbur etməyi dayandırana qədər uzun, çox vaxt keçəcək. Əvvəlcə o, məsafənin alovu söndürəcəyini düşünsə də, sonra cütlük yenidən bir araya gəlib. İndi onlar həmişəkindən daha güclü görünürdülər. Geek ona həyatda yeni məqsəd, yeni istiqamət verəcəkmi? Bunu yalnız yaxın bir neçə ay göstərəcək.
  
  "Get". Hayden mikroavtobusa tərəf başını tərpətdi. Mano qapını açıb təmiz yerli havadan dərindən nəfəs aldı. Onun solunda, üfüqdə dayanan, həmişə mövcud olan təəccüblü bir fiqur olan Almaz Baş yüksəldi.
  
  Mano üçün həmişə orada olub. Böyük bir möcüzənin üstündə ola biləcəyi onu təəccübləndirmədi.
  
  Birlikdə buz kəsən mikroavtobusun yanına getdilər. Kapua əyilib onlara baxdı. Təəccübdən üzü qaşındı, sonra isə əsl ləzzət.
  
  "Mano? Adam! Hey!"
  
  Capua yoxa çıxdı. Bir saniyə sonra o, mikroavtobusun arxasından qaçdı. Geniş çiyinli, tünd saçlı, tünd dərili, fit bir insan idi. Hətta ilk baxışdan Hayden hər gün ən azı iki saat sörf taxtasında vaxt keçirdiyini deyə bilirdi.
  
  "Kapua". Mano köhnə dostunu qucaqladı. - Bir neçə var idi, qardaş.
  
  Capua geri çəkildi. "Sən nə etdin? Hard rock kolleksiyasının necə gəldiyini mənə deyə bilərsinizmi?
  
  Mano başını tərpətdi və çiyinlərini çəkdi. "Ah, bir az blah blah və daha çox. Sən bilirsən. Sən?"
  
  "Doğru. Howli kimdir?"
  
  "Haole..." Mano Haydenin rahatlaması üçün adi amerikalıya qayıtdı. "... bu mənim müdirimdir. Hayden Jay ilə tanış olun."
  
  Yerli adam ayağa qalxdı. "Sizinlə tanış olmaqdan məmnunam" dedi. "Sən Manonun müdirisən? Heyrət! Vay. Şanslı Mano, deyirəm."
  
  - Sənin qadının yoxdur, Kapua? Mano kiçik təhqiri gizlətmək üçün əlindən gələni etdi.
  
  "Mən özümə bir it aldım. O, bir qaynar Havay-Çin Filippinli, haole, Məni bütün gecə boyu çadır qurmağa məcbur etdi, kişi. Havaylıların əksəriyyəti qarışıq irqdən idi.
  
  Mano nəfəs aldı. Poi Dog qarışıq irqli insan idi. Haole ziyarətçi idi və heç də alçaldıcı bir termin deyildi.
  
  O, heç nə deməmişdən əvvəl Hayden ona tərəf çevrildi və şirinliklə soruşdu: "Çadır qurmaq?"
  
  Mano əsəbiləşdi. Hayden Kapuanın nə olduğunu çox yaxşı bilirdi və bunun düşərgə ilə heç bir əlaqəsi yox idi. "Bu əladır. O, gözəl səslənir. Qulaq as, Kapua, sənə bir neçə sual verməliyəm".
  
  "Atıcılar".
  
  "Cəza aləmində Kovalenko kimi tanınan böyük bir fiqur haqqında heç eşitmisinizmi? Yoxsa Qan Kralı?"
  
  "Eşitdiyim tək şey xəbərlərdir, qardaş. O, Oahudadır?"
  
  "Ola bilər. Bəs Claude?
  
  "Yox. Howley'i belə adlandırın, xatırlayıram. Capua tərəddüd etdi.
  
  Hayden gördü. - Amma sən bir şey bilirsən.
  
  "Bəlkə patron. Bəlkə bilirəm. Amma sənin dostların oradadır, - o, başını Waikiki Beach polis bölməsinə tərəf yellədi, "onlar bilmək istəmirlər. Mən artıq onlara dedim. Onlar heç nə etmədilər"".
  
  "Məni sınayın." Hayden kişinin baxışlarını saxladı.
  
  "Mən nəsə eşidirəm, rəis. Buna görə Mano yanıma gəldi, elə deyilmi? Yaxşı, yeni pul son vaxtlar yağlı paketlər paylayır, adam. Səhnənin hər yerində yeni oyunçular gələn həftə heç vaxt görməyəcəkləri partiyalar təşkil edirlər."
  
  "Yeni pul?" - Mano səsləndi. "Harada?" Soruşdum.
  
  "Heç bir yerdə" Capua ciddi şəkildə dedi. "Demək istəyirəm ki, burada, dostum. Elə burada. Onlar həmişə marginal olublar, indi isə varlı adamlardır".
  
  Hayden əlini saçlarından keçirdi. "Bu sizə nə deyir?"
  
  "Mən bu səhnədə iştirak etmirəm, amma bunu bilirəm. Nəsə baş verir və ya baş verəcək. Çox adama külli miqdarda pul verilirdi. Bu baş verəndə, bütün pis şeylər keçənə qədər başını aşağı salmağı öyrənirsən".
  
  Mano gözlərini parıldayan okeana dikdi. - Heç nə bilmədiyinizə əminsiniz, Kapua?
  
  "Mən öz itimə and içirəm."
  
  Capua poisini ciddi qəbul etdi. Hayden mikroavtobusu göstərdi. - Niyə bizi cütlük etmirsən, Kapua.
  
  "Əlbəttə".
  
  Capua uzaqlaşarkən Hayden Manoya üz tutdu. "Məncə bunu sınamağa dəyər. Onun nə danışdığından xəbərin varmı?"
  
  "Doğma şəhərimdə baş verəcəklərin səsini bəyənmirəm" dedi Mano və əlini buz qırxmaq üçün uzatdı. "Kapua. Mənə bir ad ver, qardaş. Kim bir şey bilə bilərdi?
  
  "Orada, təpədə Denni adlı yerli bir oğlan yaşayır." Gözləri Almaz Başa zilləndi. "Zəngin. Valideynləri, onu Howley kimi böyüdürlər." O, Haydenə gülümsədi. "Amerikalı kimi deyin. Düşünmürəm ki, bunda səhv bir şey var. Amma o, pisliklə daha ciddidir. O, bok bilməkdən həzz alır, məni başa düşürsən?
  
  Mano bir qaşıq istifadə etdi və göy qurşağı rəngli böyük bir buz parçası qazdı. "Oğlan özünü böyük bir atış kimi göstərməyi xoşlayır?"
  
  Capua başını tərpətdi. "Ancaq elə deyil. O, sadəcə, kişi oyunu oynayan oğlandır".
  
  Hayden Manonun əlinə toxundu. "Biz o Denniyə baş çəkəcəyik. Əgər yeni təhlükə varsa, bunu da bilməliyik".
  
  Kapua başını buz qozalarına işarə etdi. "Onlar qurumun hesabınadır. Amma sən məni tanımırsan. Sən heç məni görməyə gəlmədin".
  
  Mano köhnə dostuna başını tərpətdi. - Əlbəttə, qardaş.
  
  
  * * *
  
  
  Capua onlara avtomobilin naviqatorunda proqramlaşdırdıqları bir ünvan verdi. On beş dəqiqədən sonra qara dəmir darvazaya çatdılar. Sahə okeana doğru enişli idi, ona görə də böyük evin yalnız üst mərtəbəsinin pəncərələrini görə bildilər.
  
  Mano tərəfdən yaylar cırıldayaraq maşından düşdülər. Mano əlini böyük darvazaya qoyub itələdi. Evin qarşısındakı bağ Haydeni dayanıb baxmağa məcbur etdi.
  
  Sörf lövhələri üçün stend. Yeni açıq kuzovlu yük maşını. Hamak iki xurma ağacının arasında uzanırdı.
  
  "Aman Allahım, Mano. Bütün Havay bağları belədirmi?"
  
  Mano ürkdü. "Əslində yox, yox."
  
  Zəngi çalmağa hazırlaşarkən arxadan səs gəldi. Onlar əllərini silahlarına yaxın tutaraq evin ətrafında gəzirdilər. Onlar axırıncı döngəni döndərəndə yaşlı bir qadınla hovuzda əylənən gənc oğlanı gördülər.
  
  "Bağışlayın!" Hayden qışqırdı. "Biz Honolulu Polisindənyik. Bir neçə söz üçün? Çətinliklə eşidildi, "Ümid edirəm ki, anası deyil" deyə pıçıldadı.
  
  Mano boğuldu. O, müdirinin zarafatlarına öyrəşməyib. Sonra onun üzünü gördü. O, ölümcül dərəcədə ciddi idi. "Niyə sən...?"
  
  "Sən nə istəyirsən?" Gənc oğlan vəhşicəsinə işarə edərək onlara tərəf addımladı. Yaxınlaşdıqca Mano onun gözlərini gördü.
  
  "Bir problemimiz var" dedi Mano. "O, kənardadır."
  
  Mano oğlana vəhşicəsinə yellənməyə icazə verdi. Bir neçə böyük biçənək və o, boğulurdu, şortu sürüşməyə başladı. O, çətin vəziyyətdən xəbərdar olmadığını göstərdi.
  
  Sonra yaşlı qadın onlara tərəf qaçdı. Hayden inamsızlıqla gözlərini qırpdı. Qadın Kinimakenin kürəyinə atıldı və onu ayğır kimi sürməyə başladı.
  
  Onların burada nə işi var?
  
  Hayden Kinimake öz qayğısına qalmasına icazə verdi. Evə və həyətə baxdı. Evdə başqasının olduğuna dair heç bir əlamət yox idi.
  
  Nəhayət, Mano canavarı silkələməyi bacardı. O, hovuzu əhatə edən çınqılın üzərinə yaş şillə ilə endi və banşi kimi ulamaya başladı.
  
  Danny, əgər Danny idisə, onun açıq ağızlı şortuna baxdı, indi dizlərinin altına düşdü.
  
  Hayden kifayət idi. "Danny!" onun üzünə qışqırdı. "Səninlə danışmalıyıq!"
  
  
  O, onu yenidən şezlongun arxasına itələdi. İlahi, kaş atası onu indi görsəydi. O, çevrilib kokteyl stəkanlarını boşaltdı, sonra hər ikisini hovuzdan su ilə doldurdu.
  
  O, Denninin üzünə su sıçradı və ona yüngülcə şillə vurdu. Dərhal gülümsəməyə başladı. "Ay balam, bilirsən ki, mənim xoşum gəlir..."
  
  Hayden geri çəkildi. Düzgün rəftarla bu, onların xeyrinə çevrilə bilər. - Sən təksən, Denni? O, yüngülcə gülümsədi.
  
  "Tina buradadır. Haradasa." Qısa, nəfəsli cümlələrlə danışdı, sanki ürəyi özündən beş dəfə böyük olan adamı dəstəkləmək üçün güclə döyünürdü. "Mənim qızım".
  
  Hayden daxilən rahat nəfəs aldı. "Yaxşı. İndi eşitdim ki, mənə məlumat lazım olub-olmadığını bilmək üçün doğru insansınız".
  
  "Bu mənəm". Danny'nin eqosu bir anlıq dumanın arasından parıldadı. "Mən o insanam."
  
  - Mənə Kloddan danış.
  
  Bayaqlıq onu yenidən tutdu, gözlərini ağırlaşdırdı. "Klod? Crazy Shirts-də işləyən qara oğlan?"
  
  "Yox". Hayden dişlərini sıxdı. "Klod, bütün Oahuda klub və fermaların sahibi olan oğlan."
  
  - Mən bu Klodu tanımıram. Dürüstlük, yəqin ki, Denninin güclü tərəflərindən biri deyildi, lakin Hayden indi bunu saxtalaşdırdığından şübhələnirdi.
  
  "Bəs Kovalenko? Onun haqqında eşitmisiniz?"
  
  Danny-nin gözlərində heç nə titrəmədi. Maarifləndirmə əlamətləri və ya əlamətləri yoxdur.
  
  Onun arxasında Hayden Manonun Danninin sevgilisi Tinanı sakitləşdirməyə çalışdığını eşidirdi. Fərqli bir yanaşma sınamağın zərər verməyəcəyinə qərar verdi. "Yaxşı, gəlin başqa bir şey sınayaq. Honoluluda təzə pul var. Bu çox şeydir. Bu haradan gəlir, Denni və niyə?
  
  Uşağın gözləri iriləşdi, birdən elə dəhşətlə işıqlandı ki, Hayden az qala silahına əlini uzatdı.
  
  "Bu, hər an baş verə bilər!" - deyə qışqırdı. "Görürsən? İstənilən vaxt! Sadəcə... evdə qalın. Evdə qal, balam." Səsi narahat idi, sanki ona deyilənləri təkrarlayırdı.
  
  Hayden onun belini isitdiyi səmavi hərarətə baxmayaraq, onurğasından aşağı dərin bir üşütmənin axdığını hiss etdi. "Tezliklə baş verə biləcək bir şey, Danny. Gəl, mənə deyə bilərsən".
  
  "Hücum" Denni sönük dedi. "Alınıb pulu ödənildiyi üçün onu ləğv etmək olmaz". Danny onun qolundan tutdu, birdən qorxulu ayıq göründü.
  
  "Terrorçular gəlir, xanım polis. Sadəcə lənətə gəlmiş işini gör və o alçaqların bura gəlməsinə imkan vermə".
  
  
  İyirmi birinci fəsil
  
  
  Ben Blake, Kapitan Kuk və yoldaşı Hawkesworth-un jurnallarında insanın indiyə qədər etdiyi ən təhlükəli səyahəti təsvir edən yazılara istinad etdi.
  
  "Onlar Pelenin Qapısından keçdilər," Ben təəccüblə dedi, "Zaman qaranlığına. Bu zaman Kuk hələ də tağlı girişi Pelenin qapısı adlandırır. Yalnız o, kənarda olanları hiss etdikdən sonra - burada deyilir - sonradan Cəhənnəm Qapılarına istinadı dəyişir".
  
  Karin iri gözləri ilə Benə döndü. "Kapitan Kuk kimi bir adamı belə gizli qorxunu ifadə etməyə nə vadar edə bilərdi?"
  
  "Demək olar ki, heç nə" dedi Ben. "Kuk kannibalizmi kəşf etdi. insan qurbanı. O, tamamilə naməlum sulara səyahətə çıxdı".
  
  Karin ekrana işarə etdi. "O lənətə gəlmiş şeyi oxu."
  
  "Qara Darvazanın o tayında insana məlum olan ən lənətə gəlmiş yollar var..."
  
  "Demə" dedi Karin. "Xülasə et."
  
  "bacarmıram"
  
  "Nə? Niyə?"
  
  "Çünki burada deyilir ki, aşağıdakı mətn onun həqiqiliyinə şübhə səbəbindən bu transformasiyadan çıxarılıb."
  
  "Nə?"
  
  Ben fikirli halda qaşlarını çataraq kompüterə baxdı. "Düşünürəm ki, ictimaiyyət üçün açıq olsaydı, kimsə artıq araşdırmaya çalışardı."
  
  "Yaxud da elədilər və öldülər. Ola bilsin ki, hakimiyyət bu biliklərin ictimaiyyətə çatdırılması üçün çox təhlükəli olduğuna qərar verib".
  
  "Bəs silinmiş sənədə necə baxırıq?" Ben təsadüfi olaraq bir neçə düyməni döydü. Səhifədə heç bir gizli keçid yox idi. Tənqidedici heç nə yoxdur. O, müəllifin adını Google-da axtardı və Cook's Chronicler-dən bəhs edən bir neçə səhifə tapdı, lakin Hellgate, Pele və hətta Diamondhead haqqında başqa heç bir qeyd yoxdur.
  
  Karin çevrilib Vaikikinin ürəyinə baxdı. "Beləliklə, Kukun cəhənnəm qapılarından keçdiyi səyahət tarixdən silindi. Biz cəhd etməyə davam edə bilərdik". O, kompüterlərə əl yellədi.
  
  "Ancaq faydasız olacaq" dedi Ben ən yaxşı Yoda təcrübəsində. "Vaxtımızı boş yerə sərf etməməliyik."
  
  "Heyden səndə nə görüb, mən heç vaxt bilməyəcəm." Karin yavaş-yavaş arxaya çevrilməzdən əvvəl başını tərpətdi. "Problem ondadır ki, orada nə tapacağımızı bilmək üçün heç bir yolumuz yoxdur. Kor-koranə cəhənnəmə gedərdik".
  
  
  * * *
  
  
  Hayden və Kinimaka, ikisini narkotik partiyasına buraxmağın müdrik olduğuna qərar verməzdən əvvəl Dennidən bir neçə daha təklifi sıxışdırmağı bacardılar. Uğurlu olsa, hər ikisi CIA ziyarətinin pis bir yuxu olduğunu düşünəcəklər.
  
  Kinimaka əlini yumşaq dəri sükan çarxına qoyaraq yenidən maşına mindi. "Terror hücumu?" təkrar etdi. "Vaikikiyə? Mən buna inanmıram".
  
  Hayden artıq müdirinin nömrəsini yığırdı. Qapı dərhal cavab verdi. Dannidən əldə etdikləri məlumatları bir neçə qısa cümlə ilə sitat gətirdi.
  
  Mano Geytsin cavabını dinamik telefonla dinlədi. "Hayden, mən gəlirəm. Daha bir neçə saat və mən orada olacağam. Polis fermanın yerini öyrənmək üçün bütün tanınmış cinayətkarlara çox güvənir. Tezliklə bizdə olacaq. Bu iddia edilən hücumla bağlı aidiyyatı qurumları xəbərdar edəcəm, amma qazmağa davam edin".
  
  Xətt qırılıb. Hayden sakit bir təəccüblə nəfəs aldı. "Bura gəlir? Onun öhdəsindən gəlməkdə çətinlik çəkir. O nə yaxşılıq edəcək?
  
  "Bəlkə bir iş onun öhdəsindən gəlməyə kömək edəcək."
  
  "Ümid edək. Onlar fermanın yerini tezliklə alacaqlarını düşünürlər. Biz terrorçuları izləyirik. İndi bizə pozitiv, birbaşa insanlar lazımdır. Hey Mano, sizcə bu terror hekayəsi Qan Kralının planının bir hissəsidirmi?
  
  Mano başını tərpətdi. "Ağlımdan keçdi." Gözləri nəfəs kəsən mənzərəni sanki qaranlıqla mübarizə aparmağa kömək etmək üçün tuturmuş kimi çəkdi.
  
  "Dəqiq insanlardan danışarkən, Dreyk və onun iki dostu hələ də mesajlarıma cavab verməyiblər. Polisin də xəbəri yoxdur".
  
  Cib telefonu zəng çaldı, onu çaşdırdı. Qapı idi. "Cənab?"
  
  "Bu şey sadəcə dəli oldu" dedi, açıqca həyəcanlandı. "Honolulu polisi daha üç qanuni terror təhdidi aldı. Hamısı Waikiki-də. Hər şey tezliklə baş verəcək. Kovalenko ilə əlaqələr qurulub".
  
  "Üç!"
  
  Qapı birdən bir saniyə bağlandı. Hayden qarnının burulduğunu hiss edərək udqundu. Manonun gözlərindəki qorxu onu tərlətdi.
  
  Geyts yenidən əlaqə saxlayır. "Qoy dörd olsun. Daha bir məlumatın doğruluğu indicə təsdiqlənib. Drake ilə əlaqə saxlayın. Həyatınızın döyüşünə hazırsınız, Hayden. Səfərbər olun".
  
  
  * * *
  
  
  Qan Kralı qaldırılmış göyərtədə dayandı, üzündə soyuq bir təbəssüm yayıldı, bir neçə etibarlı leytenant onun qarşısında və altında dayandı. "Vaxtı gəldi" dedi, sadəcə olaraq. "Bizim gözlədiyimiz, üzərində çalışdığımız budur. Bu, mənim bütün səylərimin və bütün fədakarlıqlarınızın nəticəsidir. Bunun üzərinə, - o, möhtəşəm bir pauza etdi, "hər şey bitir."
  
  O, hər hansı bir qorxu əlaməti üçün üzləri skan etdi. Heç biri yox idi. Həqiqətən də, Boudreau qanlı döyüşə qayıtmağa icazə verildiyi üçün demək olar ki, sevinirdi.
  
  "Klod, fermanı məhv et. Bütün məhbusları öldürün. Və..." O, gülümsədi. "Pələngləri buraxın. Onlar bir müddət hakimiyyəti ələ keçirməlidirlər. Boudreau, sadəcə nə edirsənsə et, amma daha qəddarcasına. Sizi hər hansı arzularınızı yerinə yetirməyə dəvət edirəm. Məni heyran etməyə dəvət edirəm. Xeyr, məni şoka sal. Bunu et, Boudreau. Kauaiyə gedin və oradakı fermanı bağlayın".
  
  Qan Kralı qalan bir neçə adamına son dəfə nəzər saldı. "Sənə gəlincə... get Havayda cəhənnəmi aç."
  
  O, üzünü çevirərək onları bir kənara atdı və nəqliyyatına və onu Diamond Başının altındakı ölümcül dərinliklərə müşayiət edəcək diqqətlə seçilmiş adamlara son dəfə tənqidi nəzər saldı.
  
  "Kukdan bəri heç kim bunu etməyib və bu barədə danışmaq üçün yaşamayıb. Heç bir insan cəhənnəmin beşinci mərtəbəsindən o tərəfə baxmayıb. Heç bir insan tələ sisteminin nəyi gizlətmək üçün qurulduğunu kəşf etməyib. Biz bunu edəcəyik".
  
  Ölüm və viranə həm onun arxasında, həm də qarşısında idi. Xaosun başlaması qaçılmaz idi. Qanlı padşah sevindi.
  
  
  * * *
  
  
  Mett Drake Exoticars-ın qarşısındakı dayanacaqda 'sevgili' Alisiya Mayls ilə qol-qola gəzdi. Orada dayanan yeganə avtomobil Basic Dodge-dan icarəyə götürülmüş avtomobil idi, ehtimal ki, yeni Lamborghini-dən birini bir saatlıq icarəyə götürmüş bir neçə turistə məxsus idi. Drake və Alicia moda salonuna daxil olanda artıq onların qarşısında ekipajı kəsilmiş, köklü bir kişi idi.
  
  "Günortanız Xeyir. Mən sizə kömək edə bilərəm?"
  
  "Hansı ən sürətlidir?" Drake səbirsiz bir üz ifadə etdi. "Evimizdə Nissan var və sevgilim əsl sürəti yaşamaq istəyir." Drake göz qırpdı. "Nə demək istədiyimi bilirsinizsə, mənə bir neçə bonus xal qazandıra bilərsiniz."
  
  Alicia şirin gülümsədi.
  
  Dreyk ümid edirdi ki, Mai indi böyük sərgi zalının arxasına keçərək arxa qarajın gözündən yayınır və hasarlanmış yan kompleksə doğru gedir. Digər tərəfdən içəri girməyə çalışacaq. Drake və Alicia təxminən altı dəqiqə idi.
  
  Kişinin təbəssümü geniş idi və təəccüblü deyil ki, saxta idi. "Yaxşı, insanların çoxu yeni Ferrari 458 və ya Lamborghini Aventador-u seçir, hər ikisi əla avtomobildir." Satıcı sözügedən avtomobillərə işarə etdikdə gülümsəmə daha da genişləndi, hər ikisi də tam uzunluqlu salon pəncərələrinin qarşısında yerləşirdi. "Ancaq əfsanəvi nailiyyətlər baxımından, əgər axtardığınız budursa, Ferrari Daytona və ya McLaren F1-i tövsiyə edə bilərəm." Əlini salonun arxasına doğru yellədi.
  
  Orada və sağda ofislər var idi. Solda kredit kartı məlumatlarının toplana biləcəyi və açarların təhvil verilə biləcəyi bir sıra tənha kabinələr var idi. Ofisdə heç bir pəncərə yox idi, lakin Drake fiqurların hərəkət etdiyini eşidirdi.
  
  O, saniyələri saydı. Mai dörd dəqiqədən sonra görünməli idi.
  
  - Siz mister Skarberisiniz, yoxsa mister Petersen? -deyə təbəssümlə soruşdu. "Mən bayırdakı lövhədə adlarını gördüm.
  
  "Mən Ceymsəm. Cənab Scarberry və cənab Petersen sahibləridir. Həyətdədirlər".
  
  "HAQQINDA". Drake Ferrari və Lamborghini-lərə baxaraq şou göstərdi. Salonun kondisioneri onun kürəyi üstə çöküb. Uzaq ofisdən səs yox idi. Alicia özünü saxladı, eyni zamanda boşluq yaratarkən yaxşı xasiyyətli arvad rolunu oynadı.
  
  Bir dəqiqə əvvəl Mai yan qapılardan çıxmalı idi.
  
  Drake hazırlaşdı.
  
  
  * * *
  
  
  Zaman onların yanından qorxulu sürətlə keçdi, lakin Ben ümid edirdi ki, Karinin çılğın ideyası öz bəhrəsini verəcək. İlk addım Kapitan Kukun orijinal jurnallarının harada saxlandığını öyrənmək idi. Asan bir iş olduğu ortaya çıxdı. Sənədlər London yaxınlığındakı Milli Arxivdə, hökumət binasında saxlanılırdı, lakin İngiltərə Bankı qədər təhlükəsiz deyildi.
  
  İndiyə qədər yaxşı.
  
  Növbəti addım Haydeni gətirmək idi. Onların fikrini çatdırmaq üçün çox vaxt lazım oldu. Əvvəlcə Hayden kobudluq etmədən son dərəcə laqeyd görünürdü, lakin Ben tərəfindən təşviq edilən Karin planlarını təqdim edəndə CIA agenti susdu.
  
  "Nə istəyirsən?" birdən soruşdu.
  
  "Biz istəyirik ki, siz dünya səviyyəli oğrunu Kewdəki Milli Arxivə oğurluq yox, şəkil çəkdirmək üçün göndərəsiniz, sonra da Kukun jurnallarının müvafiq hissəsinin surətini mənə elektron poçtla göndərəsiniz. Çatışmayan hissə."
  
  "Sərxoş idin, Ben? Ciddi-"
  
  "Ən çətin hissəsi," Ben təkid etdi, "oğurluq olmayacaq. Əmin olacam ki, oğru lazım olan hissəni tapıb mənə göndərəcək".
  
  "O, tutulsa nə olacaq?" Hayden fikirləşmədən sualı qabartdı.
  
  "Ona görə də o, dünya səviyyəli oğru olmalıdır ki, CIA bu müqavilə sayəsində sahib ola bilər. Və niyə, ideal olaraq, o, artıq həbsdə olmalıdır. Oh, və, Hayden, bütün bunlar yaxın bir neçə saat ərzində edilməlidir. Bu, həqiqətən gözləyə bilməz."
  
  "Mən bunun fərqindəyəm" dedi Hayden, lakin sonra səsi yumşaldı. "Bax, Ben, bilirəm ki, siz ikinizi bu kiçik ofisə itələmisiniz, amma son məlumat üçün başınızı qapıdan çıxarmaq istəyə bilərsiniz. Hər halda hazır olmalısan..."
  
  Ben narahat halda Karinə baxdı. "Nə halda? Elə danışırsınız ki, sanki dünyanın sonu gəlir".
  
  Haydenin susması ona bilməli olduğu hər şeyi söylədi.
  
  Bir neçə dəqiqə sonra rəfiqəsi yenidən dilləndi: "Bu yazılar, bu jurnallar sizə nə qədər lazımdır? İngilisləri incitməyə dəyərmi?"
  
  "Əgər Qan Kralı Cəhənnəmin Qapılarına çatarsa və biz onun arxasınca getməli olsaq" dedi Ben, "onlar yəqin ki, bizim yeganə naviqasiya mənbəyimiz olacaq. Kukun kartları ilə nə qədər yaxşı olduğunu hamımız bilirik. Onlar bizim həyatımızı xilas edə bilərdilər".
  
  
  * * *
  
  
  Hayden telefonunu maşınının kapotuna qoyub onun narahat düşüncələrini sakitləşdirməyə çalışdı. Onun gözləri ön şüşədən Mano Kinimaki ilə qarşılaşdı və o, başındakı dəhşəti aydın hiss etdi. Onlar ən dəhşətli xəbəri yenə Conatan Qeytsdən aldılar.
  
  Terrorçuların Oahuda bir neçə hədəfi vuracağı kimi deyil.
  
  İndi bilirdilər ki, bundan da pisdir.
  
  Mano açıqca titrəyərək bayıra çıxdı. "Bu kim idi?"
  
  Ben. O deyir ki, kapitan Kukun jurnallarının surətini almaq üçün İngiltərə Milli Arxivinə girməliyik".
  
  Mano qaşlarını çatdı. "Et bunu. Sadəcə bunu elə. Bu sikilmiş Kovalenko bizim sevdiyimiz hər şeyi məhv etməyə çalışır, Hayden. Sevdiyinizi qorumaq üçün əlinizdən gələni edirsiniz".
  
  "İngilis-"
  
  "Qoy getsinlər." Mano öz stresində özünü itirib. Hayden narahat olmadı. "Əgər loglar bu alçaqı öldürməkdə bizə kömək etsə, götürün."
  
  Hayden fikirlərini sıraladı. Fikrini təmizləməyə çalışdı. Londondakı Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsinin ofislərinə bir neçə zəng və onun bossu Geytsin yüksək səslə qışqırması lazım idi, lakin o, yəqin ki, bu işi görə biləcəyini düşünürdü. Xüsusilə Qeytsin ona söylədiklərinin işığında.
  
  Və o, yaxşı bilirdi ki, Londonda bu işi tər tökmədən görə bilən xüsusilə cazibədar CIA agenti var.
  
  Mano hələ də şokda ona baxırdı. "Bu zəngə inana bilərsinizmi? Kovalenkonun insanların diqqətini yayındırmaq üçün nə edəcəyinə inana bilərsinizmi?"
  
  Hayden hələ də Qeyts və London ofisi üçün nitqini hazırlayaraq susmağa davam edə bilmədi. Bir neçə dəqiqədən sonra o, hazır idi.
  
  "Yaxşı, gəlin həyatımızın ən pis zənglərindən birini bizə rolları dəyişməyə kömək edəcək zənglə izləyək" dedi və sürətli yığım nömrəsini yığdı.
  
  Hətta o, müdiri ilə danışarkən və Britaniya Milli Arxivinə girmək üçün xaricə köməklik təşkil edərkən belə, Conatan Geytsin əvvəlki sözləri onun beynini yandırdı.
  
  Bu, təkcə Oahu deyil. Qan Kralının terrorçuları eyni anda bir neçə adaya zərbə endirəcəklər.
  
  
  İyirmi ikinci fəsil
  
  
  Mai katibin tam gözü qarşısında yan qapıdan içəri keçərkən Drake nəfəsini tutdu.
  
  "Nə..."
  
  Drake gülümsədi. "Mayın vaxtıdır" deyə pıçıldadı və sonra otbiçənlə kişinin çənəsini sındırdı. Satıcı səsi çıxmadan arxaya dönüb yerə çırpıldı. Alicia silahını hazırlayaraq Lamborghini-nin yanından keçdi. Drake hərəkətsiz satıcının üstündən tullandı. Mai, toxunulmamış McLaren F1-in arxasından keçərək arxa divarla sürətlə hərəkət etdi.
  
  Saniyələr içində ofisin divarına yaxınlaşdılar. Pəncərələrin olmaması həm onların xeyrinə, həm də əleyhinə işləyirdi. Amma təhlükəsizlik kameraları olacaqdı. Bu sadəcə bir sual idi -
  
  Kimsə arxa qapıdan içəri daxil oldu, yağlı rəngli kombinezon, yaşıl sarğı ilə arxadan bağlanmış uzun qara saçları. Dreyk yanağını nazik faner arakəsmə ilə sıxaraq, Mey mexanikin hərəkətlərini məşq edərkən ofisin içindən gələn səslərə qulaq asdı.
  
  Hələ də səsini çıxarmadılar.
  
  Lakin sonra daha çox adam qapıdan içəri girdi və ofisin içindən kimsə qışqırdı. Drake oyunun bitdiyini bilirdi.
  
  "Qoy onlar alsınlar."
  
  Alicia "Fuck yeah" deyə hırıldadı və ofisin qapısı açılan kimi onu təpiklə vurdu və bu da qapının kişinin başına çırpılmasına səbəb oldu. Oradan başqa bir kişi çıxdı, gözləri tüfəngli gözəl qadına və onu gözləyən döyüşçünün duruşuna baxarkən şokdan gözləri böyüdü. O, ov tüfəngini qaldırdı. Alisiya onu qarnından vurdu.
  
  Qapının ağzında yıxıldı. Ofisdən daha çox qışqırıqlar gəldi. Sarsıntı anlayışa çevrilməyə başladı. Tezliklə onlar başa düşəcəklər ki, bir neçə dosta zəng etmək müdrik olardı.
  
  Dreyk mexaniklərdən birinə atəş açıb, onu budunun ortasına vuraraq yerə yıxıb. Adam tam hündürlüyünə qədər McLaren-dən aşağı sürüşərək onun arxasında qan izi buraxdı. Hətta Dreyk də ürkdü. Mai ikinci adamla nişanlandı və Drake Alisiyaya qayıtdı.
  
  "Biz içəri girməliyik."
  
  Alicia içəriyə yaxşı baxana qədər yaxınlaşdı. Dreyk qapıya çatana qədər döşəmədən süründü. Onun başı ilə Alisiya bir neçə atəş açdı. Drake az qala qapının ağzından içəri girəcəkdi, lakin bu zaman yarım onlarla adam silahla oradan tullandı və qəzəbli atəş açdı.
  
  Alisiya arxaya çevrilərək Lamborghini-nin arxasında gizləndi. Güllələr onun yanlarından fit çalırdı. Ön şüşə sındırıldı. Drake tez sürüşdü. O, superkarlara atəş açan kişinin gözlərindəki ağrını görə bilirdi.
  
  Digəri də gördü. Dreyk ondan bir saniyə qabaqda atəş açdı və onun həmkarlarından birini özü ilə sürükləyərək ağır yıxıldığını gördü.
  
  Alicia Lamborghini-nin arxasından çıxdı və bir neçə qapalı zərbə endirdi. Dreyk nəhəng təkərlərinin arxasına keçərək Ferrariyə tərəf qaçdı. İndi hər güllə sayılır. O, ofisin divarının küncündə maraqsız gözlərdən gizlənən Meyi mexaniklərin gəldiyi arxaya baxdığını görə bildi.
  
  Onlardan üçü onun ayaqları altında uzanmışdı.
  
  Drake kiçik bir gülümsəməyi bacardı. O, hələ də mükəmməl öldürmə maşını idi. Bir anlıq o, Mey və Alisiyanın qaçılmaz görüşündən və Uellsin ölümünün bəhrəsindən narahat oldu, lakin sonra narahatlığını Ben, Hayden və bütün digər dostlarına duyduğu məhəbbətlə eyni uzaq küncə bağladı.
  
  Ora elə yer deyildi ki, insan öz vətəndaşlıq duyğularına hakim ola bilsin.
  
  Güllə "Ferrari"yə dəyib, qapıdan uçaraq o biri tərəfdən çıxıb. Qulaqcıl bir qəza ilə ön pəncərə partladı və şüşəni mini şəlaləyə atdı. Dreyk təxribatdan istifadə edib ofisin qapısında sıxışan başqa bir adamı atıb güllələyib.
  
  Sevənlər, əlbəttə.
  
  Sonra ofisdən əllərində avtomat olan iki sərt görünüşlü adamın çıxdığını gördü. Dreykin ürəyi döyünürdü. O, bədənini kütləvi təkərin arxasında mümkün qədər kiçikləşdirməmişdən əvvəl onların arxasında daha iki adamın - demək olar ki, muzdlu əsgərlər tərəfindən qorunan Scarberry və Petersen-in şəklini gördü.
  
  Uçan güllələrin səsi qulaq pərdələrini partladı. Onda bu onların strategiyası olacaq. İki sahibi arxa qapıdan qaçana qədər Alicia və onu ev dustaqlığında saxlayın.
  
  Lakin may ayını planlaşdırmırdılar.
  
  Yapon agenti atılmış bir cüt tapança götürdü və küncə gəlib avtomat silahlarla adamlara atəş açıb. Biri sanki maşın vurmuş kimi geriyə uçdu, tapançasını vəhşicəsinə atəşə tutdu və yıxılanda tavana konfeti səpdi. Digəri müdirlərini öz leşinin arxasına sürdü və baxışlarını Maiyə çevirdi.
  
  Alisiya qaçaraq mühafizəçinin yanağından keçən tək bir atəş açaraq onu dərhal yerə yıxdı.
  
  Scarberry və Petersen indi öz silahlarını çəkdilər. Drake lənət etdi. Onlara diri ehtiyacı vardı. Bu zaman daha iki nəfər arxa və yan qapılardan içəri daxil olub və Mai yenidən McLaren arxasına sığınmağa məcbur olub.
  
  Güllə qiymətli maşının gövdəsini deşib.
  
  Dreyk sahiblərdən birinin Havaylı Kalua donuzu kimi cığıltısını eşitdi.Qalan bir neçə kişi öz müdirlərinin ətrafına toplaşaraq maşınlara və buna görə də hücum edənlərə atəş açıb, arxa qaraja tərəf qaçdılar.
  
  Drake bir anlıq çaşıb qaldı. Mai iki cangüdəni öldürdü, lakin Scarberry və Petersen tez bir zamanda arxa qapıdan içəri girən yanğının dolu altında itdilər.
  
  Drake ayağa qalxdı və irəli atıldı. İrəliləyərkən o, daha iki silah götürmək üçün əyildi. Arxa qapıdakı mühafizəçilərdən biri çiynindən tutaraq yıxıldı. Digəri qan selində geri çəkildi.
  
  Drake qapıya qaçdı, Mai və Alicia onun yanında idi. Dreyk yardımçı tikililərin və qarajın yerini ölçməyə çalışaraq bir neçə cəld nəzər salarkən Mey atəş açdı.
  
  "Sadəcə böyük bir açıq yer" dedi. "Ancaq bir böyük problem var."
  
  Alisiya onun yanında çöməldi. "Nə?"
  
  "Onların arxada Shelby Cobra var."
  
  Mai gözlərini ona çevirdi. "Niyə bu problemdir?"
  
  "Nə edirsən et, vurma."
  
  "Ora partlayıcılarla doludurmu?"
  
  "Yox".
  
  "Bəs niyə onu çıxara bilmirəm?"
  
  "Çünki bu Shelby Kobradır!"
  
  "Biz indicə axmaq superkarlarla dolu bir salon açdıq." Alisiya onu kənara dirsəklədi. "Əgər bunu etməyə cəsarətin yoxdursa, geri çəkil."
  
  "Cap". Drake onun yanına sıçradı. Güllə fit çalaraq alnının yanından keçərək suvaqlanmış divarı deşərək gözlərinə gips qırıntıları vurdu. Gözlədiyi kimi, pis adamlar qaçarkən atəş açdılar. Nəyisə vursalar, bu, kor bəxt olacaq.
  
  Drake nişan aldı, dərindən nəfəs aldı və adamları iki patronun hər iki tərəfinə qoydu. Qalan son cangüdənləri yerə yıxılan kimi, həm Scarberry, həm də Petersen uduzmuş döyüşdə olduqlarını başa düşdülər. Durdular, yanlarında silah asılıb. Dreyk onlara tərəf qaçdı, barmağı artıq tətiyin üstündə idi.
  
  "Klod" dedi. "Bizə Kloda lazımdır, sən yox. O haradadır?"
  
  Yaxından baxanda iki müdir qəribə bir şəkildə oxşar idi. Onların hər ikisinin yorğun üzləri var idi, uzun illər amansız qərar qəbul etməsindən doğan sərt xətlərlə düzülmüşdü. Onların gözləri soyuq idi, ziyafət edən piranhaların gözləri. Hələ də tapançalarını sıxmış əlləri ehtiyatla əyildi.
  
  Mai silahı göstərdi. "Onları atın."
  
  Alicia pərəstişkarını geniş yelləyərək hədəfi çətinləşdirdi. Drake bossların gözündə az qala məğlubiyyəti görürdü. Tapançalar demək olar ki, eyni vaxtda yerə çırpıldı.
  
  "Lanet olsun" deyə Alisiya mızıldandı. "Onlar eyni görünür və eyni hərəkət edirlər. Siz cənnətdəki pis adamları klonlara çevirirmi? Və mən bu haqda danışdığım üçün - niyə burada kimsə pis adama çevrilsin? Bu yer yeddinci cənnətdə istirahətdən yaxşıdır".
  
  - Hansınız Scarberry? Mey asanlıqla işə başlayaraq soruşdu.
  
  "Mən" dedi sarı saçlı. "Siz bütün şəhərdə Klodu axtardınızmı?"
  
  "Bu bizik" deyə Drake pıçıldadı. "Və bu bizim son dayanacağımızdır."
  
  Zəif bir klik səssizliyin içində əks-səda verdi. Dreyk çevrildi, bilirdi ki, Alicia həmişə olduğu kimi nişanı vuracaq. Qaraj boş görünürdü, səssizlik birdən dağ kimi ağır idi.
  
  Scarberry onlara sarımtıl bir təbəssüm bəxş etdi. "Biz emalatxanadayıq. Bəzən hər şey dağılır".
  
  Dreyk Alisiyaya baxmadı, ona daim axtarışda olması üçün işarə verdi. Nəsə səhv idi. İçəri keçdi, Scarberry-dən tutdu. Cüdoçunun cəld hərəkəti ilə Dreyk onu qaldırdı və çiyninin üstündən ataraq, adamı sərt şəkildə betona çırpdı. Scarberry-nin gözlərindəki ağrı keçəndə Dreykin çənəsinə silah dayanmışdı.
  
  - Klod haradadır? Soruşdum.
  
  - Heç eşitməmişəm...
  
  Dreyk kişinin burnunu sındırıb. "Bir şansın daha var."
  
  Scarberry-nin nəfəsi sürətlə getdi. Üzü qranit kimi sərt idi, lakin boyun əzələləri əsəbilik və qorxu ilə gərgin işləyirdi.
  
  "Gəlin parçaları atmağa başlayaq." Mayın yüngül səsi onlara çatdı. "Mən darıxmışam".
  
  "Kifayət qədər ədalətli". Drake itələdi, kənara çəkildi və tətiyi çəkdi.
  
  "NOOO!"
  
  Scarberry-nin qışqırtısı onu son anda dayandırdı. "Klod fermada yaşayır! şimal sahilindən daxili. Mən sizə koordinatları verə bilərəm".
  
  Drake gülümsədi. "Onda davam et."
  
  Başqa bir klik. Drake ən kiçik bir hərəkəti gördü və ürəyi sıxıldı.
  
  Oh yox.
  
  Alicia atəş etdi. Onun gülləsi son pis adamı dərhal öldürdü. O, Şelbinin baqajında gizlənirdi.
  
  Drake ona baxdı. O, köhnə fitnə toxunuşu ilə gülümsədi. Drake heç olmasa özünü yenidən tapacağını gördü. O, itkinin öhdəsindən gələ bilən güclü bir xarakterə sahib idi.
  
  Özündən o qədər də əmin deyildi. O, Scarberry-ni tələsdirdi. "Tələs. Dostunuz Klodu böyük bir sürpriz gözləyir".
  
  
  İyirmi üçüncü fəsil
  
  
  Hayden və Kinimaka avtomobilin mühərrikini işə salmağa belə vaxt tapmamışdı ki, Dreykin zəngi gəldi. O, ekranında onun nömrəsini gördü və rahat nəfəs aldı.
  
  "Dreyk. Haradasan-"
  
  "Vaxt yoxdur. Məndə Klodun yeri var".
  
  "Bəli, biz də belə düşünürük, ağıllı oğlan. Bəzi cinayətkarların daha sakit həyat üçün nədən imtina etməsi təəccüblüdür".
  
  "Nə vaxtdan bilirsən? Haradasan?" Drake əmr verən bir çavuş kimi suallar verdi.
  
  "Yavaş ol, pələng. Xəbəri cəmi bir dəqiqə əvvəl aldıq. Baxın, biz təcili tətilə hazırlaşırıq. Mən elə indi demək istəyirəm. Sən oynayırsan?"
  
  "Mən çox haqlıyam. Hamımız beləyik. Bu alçaq Kovalenkodan bir addım geri qalır".
  
  Hayden Kinimakaya maşın sürməsi üçün işarə verəndə ona terror xəbərdarlığı barədə danışıb. Bitirdikdən sonra Drake susdu.
  
  Bir az sonra dedi ki, qərargahda görüşərik.
  
  Hayden tez Ben Bleykin nömrəsini yığdı. "Əməliyyatınız uğurla keçdi. Ümid edirik ki, Londondakı agentimiz yaxın bir neçə saat ərzində sizə lazım olanı alacaq, bundan sonra o, surətlərini birbaşa sizə göndərəcək. Ümid edirəm ki, bu sizə lazım olan şeydir, Ben.
  
  "Ümid edirəm ki, həqiqətən oradadır." Benin səsi ondan heç eşitmədiyi qədər əsəbi idi. "Bu, sağlam bir təxmindir, amma yenə də təxmindir."
  
  "Mən də ümid edirəm".
  
  Hayden telefonunu tablosuna atdı və Kinimaka qərargaha geri dönərkən boş-boş Waikiki küçələrinə baxdı. "Gates düşünür ki, Klodla tez bir zamanda məşğul ola bilsək, hücumları dayandıra bilərik. Onlar ümid edirlər ki, Kovalenko hətta orada ola bilər".
  
  Mano dişlərini sıxdı. "Hamı bunu edir, rəis. Yerli polis, xüsusi təyinatlılar. Hər şey partlayana qədər kiçilir. Problem ondadır ki, pis adamlar artıq yerindədir. Onlar olmalıdır. Hər hansı bir qaçılmaz hücumu dayandırmaq demək olar ki, qeyri-mümkün olmalıdır, nəinki üç fərqli adaya yarım onlarla hücum.
  
  Hakimiyyətdə olan hər kəs əmin idi ki, Kovalenko həqiqətən də öz arzusunu - həyatının son hissəsini həsr etdiyi səyahəti axtararkən hamını məşğul saxlamaq üçün çoxsaylı hücumlar əmri verib.
  
  Kapitan Kukun izi ilə gedin. Bir daha yaxşı get. Cəhənnəmin qapılarından kənarı araşdırın.
  
  Qərargah çöldə görünəndə Hayden ətrafda fırlanırdı. Hərəkət etmək vaxtıdır.
  
  
  * * *
  
  
  Drake Mey və Alicia-nı CIA binasına apardı və dərhal yuxarıya müşayiət olundular. Onları fəaliyyətin qızğın olduğu otağa saldılar. Ən ucqarda Hayden və Kinimaka polis və hərbçilərin izdihamı arasında dayandılar. Drake SWAT və HPD crack komandasını görə bildi. O, şübhəsiz ki, MKİ-nin xüsusi əməliyyat qruplarına məxsus formaları görə bilirdi. Bəlkə də yaxınlıqdakı bəzi Delta.
  
  İblis, şübhəsiz ki, hazırda Qan Kralının quyruğundadır və qan axtarır.
  
  "Qan Padşahının cihazı oğurlamaq üçün öz adamlarını o məhvediciyə hücum etməyə göndərdiyi vaxtı xatırlayırsanmı?" Dedi. "Və eyni zamanda Kinimakunu qaçırmağa çalışırdılar? Ehtimal edirəm ki, bu, təsadüfən ələ keçirilib. Onlar sadəcə Kinimaki Havay dilini tanımaq istəyirdilər".
  
  Sonra Drake xatırladı ki, Kovalenkonun adamları esminesi bağlayan zaman nə Mey, nə də Alisiya ətrafda idi. Başını tərpətdi. "Fərq etməz".
  
  Dreyk Ben və Karini pəncərənin yanında park etmiş gördü. Onların hər birinin əlində bir stəkan var idi və onlar məktəb diskotekasında əllə yuvarlanan siqaretlərə bənzəyirdilər.
  
  Dreyk izdihamın arasında itmək barədə düşündü. Bu asan olardı. Kennedinin itkisi hələ də qanında qaynayırdı və onun müzakirə etməsini qeyri-mümkün edirdi. Ben orada idi. Ölən kimi Ben onu tutdu.
  
  Drake olmalı idi. Təkcə bu yox. Drake onun ölümünün qarşısını almalı idi. Onun etdiyi də bu idi. Vaxt bulanıqlaşdı və bir anlıq o, Yorkda Kennedi ilə evdə idi və mətbəxdə nəsə bişirirdilər. Kennedi tavaya tünd rom səpdi və tıslayanda yuxarı baxdı. Drake biftek sarımsaq yağında marinad etdi. Bu adi hal idi. Əyləncəli idi. Dünya normala qayıtdı.
  
  Ulduzlar uğursuz atəşfəşanlıq kimi gözləri önündə söndü. Dünya birdən geri döndü və ətrafdan səslər gəldi. Kimsə onu dirsəklə dürtdü. Başqa bir adam isə rəislərindən birinin üzərinə isti kofe tökdü və cəhənnəmdən çıxan yarasa kimi hamama qaçdı.
  
  Alisiya diqqətlə ona baxdı. "Nə baş verir, Drakes?"
  
  O, Ben Blake ilə üz-üzə gələnə qədər izdihamı itələdi. Dinorokdan qısa şərh üçün mükəmməl bir an idi. Drake bunu bilirdi. Bunu yəqin ki, Ben bilirdi. Amma hər ikisi susdu. İşıq Benin arxasındakı pəncərədən içəri axırdı; Honolulu günəş işığı, parlaq mavi səma və çöldə bir neçə silsiləli buludla əhatə olunmuşdu.
  
  Drake nəhayət öz səsini tapdı. "Bu CIA kompüterləri faydalı oldumu?"
  
  "Biz umid edirik". Ben Kapitan Kukun Diamond Head altında səyahətinin hekayəsini danışdı və MKİ-nin Milli Arxivi qarət etmək üçün Britaniya agentindən istifadə etdiyinin aşkarlanması ilə sona çatdı.
  
  Gənc oğlandan xəbəri eşidən Alisiya yavaş-yavaş irəlilədi. "Britaniyalı superoğru? Onun adı nədir?"
  
  Ben qəfil diqqətə görə gözlərini qırpdı. "Hayden mənə heç vaxt demədi."
  
  Alicia MKİ əməkdaşına nəzər saldı, sonra cılız gülümsədi. "Oh, o, etmədi."
  
  "Bunun mənası nədi?" Karin danışdı.
  
  Alicia'nın gülümsəməsi bir az pis oldu. "Mən diplomatiyamla o qədər də tanınmıram. Bunun üzərinə klikləməyin."
  
  Drake öskürdü. "Alicia'nın sikdiyi başqa bir beynəlxalq cinayətkar. Hiylə həmişə onun olmayanı tapmaq olub".
  
  "Bu doğrudur" dedi Alisiya təbəssümlə. "Mən həmişə populyar olmuşam."
  
  "Yaxşı, əgər bu mənim düşündüyüm agentdirsə," Mai sözə girdi, "o, Yapon kəşfiyyatına məlumdur. O... oyunçudur. Həm də çox, çox yaxşı əməliyyatçıdır".
  
  "Beləliklə, o, çox güman ki, sonunu həll edəcək." Drake onun qarşısında yayılmış Sakit okean şəhərinin səadətini öyrəndi və özü də bir az dincliyə can atdı.
  
  "Onun üçün heç vaxt problem olmadı" dedi Alicia. "Və bəli, o, jurnallarınızı çatdıracaq."
  
  Ben hələ də Alisiyadan Haydenə baxırdı, amma dilini tutdu. Təmkin bu mərhələdə aşkara çıxarmağın ən yaxşı hissəsi idi. "Bu, hələ də savadlı bir fərziyyədir" dedi. "Ancaq həqiqətən də Cəhənnəmin Qapılarına çatsaq, əminəm ki, bu səs yazıları həyatımızı xilas edə bilər."
  
  "İnşallah." Drake dönüb xaosu araşdırdı. Qan Kralı hələ də fermada olacaq. Amma bu götlər tələsməsələr, Kovalenko qaçacaq".
  
  "Kovalenko". Alicia intiqamının dadını çıxaran kimi dodaqlarını yaladı. "Hudsonun başına gələnlərə görə öl. Bəs Boudreau? O, həqiqətən də diqqət çəkən başqa biridir". O da səs-küylü camaatın ətrafına baxdı. "Hər halda, burada kim məsuldur?"
  
  Sanki cavab olaraq Hayden Ceyi əhatə edən zabit izdihamından bir səs gəldi. Səs sönəndə və adam görünəndə Drake Conatan Geytsi görməyə şad oldu. Senatoru bəyəndi. Və onunla birlikdə yas tutdu.
  
  "Bildiyiniz kimi, bizdə Oahuda Kovalenko fermasının yeri var" dedi Geyts. "Ona görə də bizim missiyamız dörd hissədən ibarət olmalıdır. Əvvəlcə bütün girovları təmin edin. İkincisi, şübhəli terror hücumları haqqında məlumat toplamaq. Üçüncüsü, bu adamı tapın, Klod və Kovalenko. Dördüncüsü, digər iki fermanın yerini tapın".
  
  Qeyts bir az fikirləşmək üçün dayandı və sonra birtəhər otaqdakı hər bir kişi və qadını gözlərinin bir hərəkəti ilə onlara baxdığını düşünməyə nail oldu. "Bu, istənilən vasitə ilə edilməlidir. Kovalenko öz çılğın axtarışında çoxlarının həyatını təhlükəyə atdı. Bu gün başa çatacaq".
  
  Qapılar geri çevrildi. Birdən otaqdakı xaos dayandı və hamı sürətlə öz yerlərinə dağılmağa başladı. Detallar diqqətlə nəzərdən keçirilib.
  
  Drake Haydenin diqqətini çəkdi. Əlini ona tərəf yelləyərək onu yanına dəvət etdi.
  
  "Hazır olun və atlarınızı yəhərləyin, uşaqlar. Otuz dəqiqəyə Klodun fermasına çatacağıq".
  
  
  İyirmi dördüncü fəsil
  
  
  Drake dostları ilə Havay Polis Departamentinin yüngül vertolyotlarından birində oturdu və Klodun fermasına doğru sürətlə uçarkən başını təmizləməyə çalışdı. Səma oxşar helikopterlər və daha ağır hərbi helikopterlərlə dolu idi. Yüzlərlə insan havada idi. Digərləri isə bacardıqca sürətlə hərəkət edərək quruya doğru gedirdilər. Polis və hərbçilərin əksəriyyəti terror aktlarının gerçəkləşəcəyi təqdirdə Honolulu və Vaikiki bölgəsində qalmağa məcbur olub.
  
  Qan Padşahı qüvvələrini böldü.
  
  Peyk görüntüsü ranchoda çoxlu hərəkəti göstərdi, lakin onun çox hissəsi maskalı idi, ona görə də əslində nə baş verdiyini söyləmək mümkün deyildi.
  
  Drake Kovalenkoya olan hisslərini dayandırmağa qərar verdi. Geyts haqlı idi. Girovlar və onların təhlükəsizliyi burada həlledici məqamlar idi. Gördüyü ən heyrətamiz görməli yerlərdən bəziləri Şimal Sahilinə doğru uçarkən onun altında və ətrafında açıldı, lakin Drake diqqətini cəmləmək üçün bütün iradəsini istifadə etdi. O, bir vaxtlar olduğu əsgər idi.
  
  O, başqası ola bilməzdi.
  
  Onun solunda Mai bacısı Çika ilə qısaca danışdı, onun təhlükəsizliyini iki dəfə yoxladı və bacardıqca bir neçə sakit söz mübadiləsi etdi. Onların genişmiqyaslı müharibəyə başlaya biləcəyi və ya hazırlanmış döyüş zonasına daxil ola biləcəyi heç kimə sirr deyildi.
  
  Drake-nin sağ tərəfində, Alicia vaxtını silah və avadanlıqlarını yoxlamaq və yenidən yoxlamaqla keçirdi. Onun heç nə izah etməyə ehtiyacı yox idi. Drake intiqamını alacağına şübhə etmirdi.
  
  Hayden və Kinimaka bir-birinin qarşısında oturdular, daim mikrofonlarına basdılar və səs-küy saldılar və ya yeniləmələr və sifarişlər aldılar. Yaxşı xəbər o idi ki, Oahuda və ya başqa bir adada heç nə baş verməyib. Pis xəbər o idi ki, Qan Padşahının buna hazırlaşmaq üçün illəri var idi. Onların nəyə girəcəkləri barədə heç bir fikri yox idi.
  
  Ben və Karin qərargahda qaldılar. Onlara agentin e-poçtunu gözləmək və sonra Diamond Head-in altına girmək və Cəhənnəm Qapısını keçmək məcburiyyətində qalacaqları qorxulu ehtimala hazırlaşmaq əmri verildi.
  
  Choppers səs sistemindən metal səs gəldi. "Hədəf etmək üçün beş dəqiqə."
  
  İstər-istəməz, Dreyk düşündü. Biz indi bunun içindəyik.
  
  Helikopter onlarla başqa helikopterin arasında uçarkən inanılmaz mənzərə ilə dərin bir vadinin üzərindən aşağı uçdu. Bu, xüsusi təyinatlıların əsgərlərindən ibarət ilk dalğa idi. Hər ikinci ABŞ hərbi şəxsi kömək etməyə hazır idi. Hava Qüvvələri. Dəniz. Ordu.
  
  Yenə səs gəldi. "Hədəf".
  
  Bir kimi yüksəldilər.
  
  
  * * *
  
  
  Drake-in çəkmələri yumşaq otlara toxundu və o, dərhal atəşə tutuldu. Qapıdan çıxan son adam idi. Bəxtsiz dəniz piyadası hələ də mübarizə apararaq, sinəsindən tam partladı və yerə dəymədən öldü.
  
  Drake yerə uzandı. Güllələr başının üstündə fit çalırdı. Səssiz gurultular onun yanındakı ağaclara dəydi. O, yaylım atəşi verdi. Onun hər iki tərəfindəki adamlar təbii dağlıq ərazidən sığınacaq kimi istifadə edərək otların arasında süründülər.
  
  Qarşıda o, bir ev gördü, iki mərtəbəli kərpic konstruksiya, xüsusi bir şey yox idi, lakin şübhəsiz ki, Kovalenkonun yerli ehtiyaclarına uyğundur. Solda o, ferma sahəsini gördü. Nə...?
  
  Qorxmuş, silahsız fiqurlar ona tərəf qaçdılar. Sağa-sola, hər tərəfə qaçdılar. Qulaqcığında bir xışıltı eşitdi
  
  "Yoldaşlıq oyunları"
  
  İrəli sürüşdü. Mey və Alisiya onun sağında uzaqlaşırdılar. Nəhayət, dəniz piyadaları özlərini bir yerə topladılar və koordinasiyalı atəş nümunəsi elan etməyə başladılar. Drake daha sürətli hərəkət etməyə başladı. Qarşısındakı adamlar gizləndikləri yerdən çıxaraq evə tərəf qaçaraq geri çəkilməyə başladılar.
  
  Asan hədəflər
  
  Drake indi hücum gücünə sahib idi və tapançasını qaldıraraq qaçan insanları öldürdü. Otun üstünə tullanan dustaqın evə tərəf getdiyini gördü. Onlar yaxşı adamların gələcəyini bilmirdilər.
  
  Məhbus birdən burulub yıxıldı. Qan Padşahının adamları onlara ot atırdılar. Drake hönkürdü, atıcını nişan aldı və piçin başını uçurdu. O, vaxtaşırı atəş açırdı, ya insanları yerə sancır, ya da başqaları onları bitirə bilməsi üçün insanları istiqamətləndirirdi.
  
  O, Klodu axtarırdı. Onlar helikopteri tərk etməzdən əvvəl hamısına Qan Kralının ikinci komandirinin şəkli göstərilib. Drake hadisələri pərdə arxasından idarə edəcəyini, qaçış planı hazırlayacağını bilirdi. Yəqin ki, evdən.
  
  Drake qaçdı, hələ də ərazini araşdırdı, vaxtaşırı atəş açdı. Pis adamlardan biri təpənin arxasından qalxıb pala ilə ona tərəf atıldı. Drake sadəcə çiynini aşağı salaraq, rəqibinin sürətinin onu birbaşa öz üzərinə aparmasına imkan verdi və o, yerə yıxıldı. Adam güldü. Dreykin çəkməsi onun çənəsini əzdi. Dreykin digər çəkməsi palı tutan əlinə basdı.
  
  Keçmiş SAS zabiti silahını nişan alıb atəş açıb. Və sonra davam etdik.
  
  Geriyə baxmadı. Ev qabaqda idi, nəhəng görünürdü, qapısı bir az aralı idi, sanki içəri dəvət edirdi. Aydındır ki, bu, yol deyil. Dreyk yüksək hədəfə doğru qaçarkən pəncərələri partladıb. Evdə şüşə partlayıb.
  
  İndi daha çox məhbus fermadan axışırdı. Bəziləri hündür otların arasında dayanıb, sadəcə qışqırırdılar və ya mərmidən şoka düşmüşdülər. Dreyk onlara baxanda onların əksəriyyətinin bir sürətlə qaçdığını, nədənsə qaçan kimi irəli uçduğunu gördü.
  
  Sonra bunu gördü və qanı buza çevrildi.
  
  Benqal pələnginin qeyri-mümkün qədər böyük başı olan başı asan bir təqiblə otların arasından keçdi. Drake pələnglərin ovlarını tutmasına icazə verə bilmədi. Onlara tərəf qaçdı.
  
  Qulaqcığa basdım. "Otda pələnglər".
  
  Cavab olaraq bir şaqqıltı var idi. Digərləri də heyvanlara diqqət yetirdilər. Drake heyvanlardan birinin qaçan adamın kürəyinə tullanmasını seyr etdi. Məxluq nəhəng, vəhşi idi və uçuş zamanı xaos və qırğınların mükəmməl obrazı idi. Drake ayaqlarını daha sürətli getməyə məcbur etdi.
  
  Başqa bir nəhəng baş bir neçə yard irəlidə otların arasından yumruqladı. Pələng ona tərəf atıldı, üzü böyük bir gurultuya çevrildi, dişləri açıq və artıq qana boyandı. Drake göyərtəyə düşdü və yuvarlandı, bədənindəki bütün sinirlər canlı və qışqırdı. O, heç vaxt bu qədər mükəmməl konki sürməmişdi. Əvvəllər heç vaxt bu qədər tez və dəqiq qalxmamışdı. Sanki daha qəddar bir rəqib onda daha yaxşı döyüşçü oyatmışdı.
  
  O, tapançasını çıxarıb arxasına dönüb pələngin başına bir güllə atdı. Heyvan dərhal yıxıldı, beynindən vuruldu.
  
  Drake nəfəs almadı. O, saniyələr əvvəl məğlub gördüyü adama kömək etmək üçün cəld otların üstündən tullandı. Pələng dişləmək üçün başını əyən kimi nəhəng əzələləri gərginləşir və dalğalanır, hırıldayaraq onun üzərinə dikilirdi.
  
  Dreyk onu kürəyindən vurdu, onun dönməsini gözlədi və sonra gözlərinin arasından vurdu. Yeməyə hazırlaşdığı adamın üzərinə beş yüz lirə düşdü.
  
  Yaxşı deyil, Drake düşündü. Amma bu, parçalanıb diri-diri yeyilməkdən yaxşıdır.
  
  Qulaqcığında qışqırıqlar gəlirdi. "Məni sikdirin, bu alçaqlar böyükdür!" "Başqası, Ceko! Bir də altınıza!"
  
  Ətraf mühiti öyrəndi. Pələnglərdən əsər-əlamət yoxdur, sadəcə dəhşətə gələn əsirlər və dəhşətə gələn qoşunlar. Drake otların arasından geri qaçdı, hər hansı bir rəqib görsə, sığınmağa hazır idi, lakin bir neçə saniyədən sonra evə qayıtdı.
  
  Ön şüşələr sındırılıb. Dəniz piyadaları içəridə idi. Drake onun arxasınca getdi, Bluetooth simsiz siqnalı onu dost kimi qeyd etdi. O, sınıq pəncərənin üstündən keçəndə fikirləşdi ki, Klodun özü haradadır? O, indi harada olacaqdı?
  
  Səs onun qulağına pıçıldadı. - Düşündüm ki, sən partiyanı erkən tərk etmisən, Drakes. Alicia'nın ipək tonları. "İkiniz üçün."
  
  Onu gördü. Şkafın yanında qismən gizləndi. İlahi, o, onun DVD kolleksiyasına baxırdı?
  
  Mai əlində silahla onun arxasında idi. Dreyk yapon qadının silahını qaldırıb Alisiyanın başına nişan almasına baxdı.
  
  "Mai!" Onun ümidsiz səsi onların qulaqlarında çınladı.
  
  Alicia atladı. Meinin üzü yüngül bir təbəssümə çevrildi. "Bu bir jest idi, Drake. Mən Alicia deyil, siqnal interfeysinə işarə etdim. Hələ yox ".
  
  "Narahatlıq?" Drake güldü. "Artıq içəridəyik."
  
  "Xırıltılar, deyəsən, bunun arxa həyətdəki böyük anbarla əlaqəli olduğunu düşünür."
  
  Alisiya geri çəkildi və tapançasını nişan aldı. "Bilirəmsə lənətə gəlsin." O, şkafı yaylım atəşinə tutdu. Qığılcımlar uçdu.
  
  Alisiya çiyinlərini çəkdi. "Bu kifayətdir."
  
  Kinimakanın yaxından izlədiyi Hayden otağa qayıtdı. "Anbar möhkəm bağlanıb. Bubi tələlərinin əlamətləri. Hazırda texnoloqlar bunun üzərində işləyirlər".
  
  Drake hər şeyin yanlışlığını hiss etdi. "Hələ biz bura belə asanlıqla daxil oluruq? bu-"
  
  Bu zaman pilləkənin başında hay-küy, kiminsə enən səsi eşidildi. Tez. Drake silahını qaldırıb yuxarı baxdı.
  
  Və şokdan donub qaldı.
  
  Klodun adamlarından biri yavaş-yavaş pilləkənlərlə enir, bir əli dustaqın boğazından yapışırdı. O, digər əlində Səhra Qartalı başını tutmuşdu.
  
  Lakin bu, Dreykin şokunun tam ölçüsü deyildi. Qadını tanıyan kimi ağrılı bir hiss yarandı. Bu, Qeytsin keçmiş köməkçisinin qızı Kate Harrison idi. Kennedinin ölümündə qismən günahkar olan adam.
  
  Onun qızı idi. Hələ sağdır.
  
  Klodun adamı tüfəngi onun məbədinə bərk sıxdı, bu da onun ağrıdan gözlərini bağlamasına səbəb oldu. Amma o qışqırmadı. Drake, otaqdakı onlarla başqa adamla birlikdə silahlarını adama doğrultdu.
  
  Və yenə də Drake bunun səhv olduğunu hiss etdi. Niyə bu adam bir məhbusla yuxarıda idi? Sanki -
  
  "Geri gəl!" - deyə qışqırdı kişi vəhşicəsinə gözlərini hər tərəfə tulladı. Ondan iri damcılarla tər axırdı. Qadını yarı daşıması, yarı itələməsi bütün ağırlığının arxa ayağında olması demək idi. Qadın, ona görə ki, onun üçün asanlıq yaratmadı.
  
  Drake hesabladı ki, tətiyə təzyiq artıq hədəfin yarısına çatıb. "Geri çəkil! Bizi buraxın!" Kişi onu daha bir addım aşağı itələdi. Spetsnaz əsgərləri normal şəkildə geri çəkildilər, ancaq bir az daha əlverişli mövqelərə keçdilər.
  
  "Sizi xəbərdar edirəm axmaqlar." Tərli adam ağır-ağır nəfəs alırdı. "Çıx get lanet yoldan."
  
  Və bu dəfə Drake bunu nəzərdə tutduğunu anladı. Onun gözlərində çarəsizlik vardı, Drake nəyisə tanıdı. Bu adam hər şeyini itirib. Nə etdisə, nə etdisə, dəhşətli təzyiq altında edildi.
  
  "Geri!" kişi yenidən qışqıraraq qadını daha bir pillədən aşağı itələdi. Boynundakı qol dəmir çubuq kimi idi. Hədəf göstərməmək üçün bədəninin hər yerini onun arxasında tutdu. Bir vaxtlar əsgər idi, çox güman ki, yaxşı idi.
  
  Drake və onun həmkarları geri çəkilməyin hikmətini gördülər. Adama bir az da yer verdilər. Daha bir neçə pillə aşağı düşdü. Drake Meyin diqqətini çəkdi. O, başını yüngülcə tərpətdi. O da bilirdi. Səhv idi. Bu idi...
  
  Diqqəti yayındıran manevr. Ən dəhşətli növ. Klod, şübhəsiz ki, Kovalenkonun göstərişi ilə onların diqqətini yayındırmaq üçün bu adamdan istifadə etdi. Qan Kralının arxetipik davranışı. Evdə bomba ola bilər. Əsl mükafat, Klod, yəqin ki, anbardan xoşbəxt bir qaçış idi.
  
  Drake gözlədi, mükəmməl hazır idi. Bədənindəki bütün sinirlər dondu. O, zərbəni bərabərləşdirdi. Nəfəsi dayandı. Beyni boşaldı. İndi heç nə yox idi, nə əsgərlərlə dolu gərgin otaq, nə dəhşətə gələn girov, nə də ev və onu əhatə edən qulluqçular.
  
  Sadəcə bir millimetr. Məqsəd çarpazlığı. Hədəf bir düymdən azdır. Bir hərəkət. Ona lazım olan hər şey bu idi. Və susmaq onun bildiyi tək şey idi. Daha sonra kişi Keyt Harrisonu daha bir addım aşağı itələdi və hərəkətin həmin saniyəsində onun sol gözü qadının kəllə sümüyünün arxasından göründü.
  
  Drake onu bir vuruşla parçaladı.
  
  Kişi geri atılaraq divarla toqquşub və qışqıran qadının yanından sürüşüb. O, bir zərbə ilə yerə endi, əvvəlcə başı, arxasında silahlar cingildəyir, sonra jiletini, qarnını gördülər.
  
  Kate Harrison qışqırdı: "Onun üzərində bomba var!"
  
  Drake irəli atıldı, lakin Mai və böyük dəniz piyadası artıq pilləkənlərin kənarından tullanırdılar. Dəniz piyadası Kate Harrisonu tutdu. Mai ölü muzdlunun üstündən tullandı. Başını jiletə, göstəriciyə çevirdi.
  
  "Səkkiz saniyə!"
  
  Hamı pəncərəyə tərəf qaçdı. Drakedən başqa hamı. İngilis dar koridorla mətbəxə doğru qaçaraq kiminsə arxa qapını açıq qoyması üçün dua edərək evə girdi. Beləliklə, o, bomba partlayanda Kloda daha yaxın olardı. Beləliklə, onun şansı var idi.
  
  Koridor vasitəsilə. Üç saniyə keçdi. Mətbəxə. Tez ətrafa nəzər salmaq. Daha iki saniyə. Arxa qapı bağlıdır.
  
  Vaxt bitdi.
  
  
  İyirmi beşinci fəsil
  
  
  Dreyk ilkin partlayışı eşidən kimi atəş açıb. Ona çatmaq üçün bir-iki saniyə lazım olacaq. Mətbəxin qapısı çoxsaylı zərbələrdən sındı. Drake düz ona tərəf qaçır, daima atəş açır. Sürətini azaltmadı, sadəcə çiynini vurub havaya yıxıldı.
  
  Partlayış onun yanından yüklənən ilan kimi keçdi. Qapı-pəncərələrdən alov dili püskürdü, göyə qalxdı. Drake yuvarlandı. Alov nəfəsi bir anlıq ona toxundu və sonra geri çəkildi.
  
  Sürətini azaltmadan yenidən sıçrayıb qaçdı. Hamısı əzilmiş və döyülmüş, lakin dəhşətli dərəcədə qətiyyətlə böyük anbara qaçdı. İlk gördüyü şey meyitlər idi. Onlardan dördü var. Haydenin daxil olmaq üçün geridə qoyduğu texnikalar. Onların yanında dayandı, hər birini həyat əlamətlərinə yoxladı.
  
  Nəbz yox, güllə yarası yoxdur. O lənətə gəlmiş divarlar elektrikləşdirilibmi?
  
  Başqa bir anda, artıq əhəmiyyəti yox idi. Tövlənin qabağı partladı, parçalanmış ağac və alovlar möhtəşəm bir partlayışla partladı. Drake göyərtəyə düşdü. O, mühərrikin gurultusunu eşitdi və dərhal yuxarı baxdı və sarı ləkənin sındırılmış qapılardan sıçradığını və müvəqqəti yolda partladığını gördü.
  
  Drake ayağa qalxdı. O, yəqin ki, gizli vertolyota, təyyarəyə və ya başqa lənətə gəlmiş bubi tələsinə doğru gedirdi. O, möhkəmləndirməni gözləyə bilmədi. O, uçuq-sökük anbara qaçıb ətrafa baxdı. O, inamsızlıqla başını tərpətdi. Yüksək cilalanmış superkarın dərin parıltısı hər tərəfə parıldayırdı.
  
  Ən yaxınını seçərək, Dreyk açarı axtarmağa dəyərli saniyələr sərf etdi və sonra onların bir dəstinin daxili ofisdən kənarda asılı olduğunu gördü. Aston Martin Vanquish, Dreyk üçün tanış olmasa da, mühərrikin çılğıncasına gurultu ilə onun adrenalinini artıran açar və güc kombinasiyası ilə başladı.
  
  Aston Martin anbardan qışqırdı. Dreyk onu Klodun sürətli maşını olduğuna ümid etdiyi istiqamətə yönəltdi. Əgər bu, oriyentasiyanın növbəti mərhələsi idisə, Drake öldü. Kimi, bəlkə də, və bütün Havay. Qan Padşahının ikinci komandirini ələ keçirməyə çox ehtiyac duydular.
  
  Dreyk gözünün ucu ilə Alisiyanın qəfil dayandığını gördü. Gözləmədi. Arxa görünüş güzgüsündə onun məqsədyönlü şəkildə talvara qaçdığını gördü. İlahi, bu bəla ola bilər.
  
  Qarşıdakı sarı ləkə, yarışda qalib gələn köhnə Porsche Le Mans kupelərini bir qədər xatırladan yüksək səviyyəli superkar kimi görünməyə başladı. Yerə yaxınlaşaraq, bulaqlarda qaçan kimi sıçrayaraq yolun döngələrini qucaqladı. Kobud ərazi üçün yararsız idi, lakin sonra müvəqqəti yol bir neçə mil hündürlükdə tamamilə asfaltlandı.
  
  Dreyk Vanquish-ə atəş açıb, silahı ehtiyatla arxasındakı oturacağa qoydu və beynində fırlanan Bluetooth səslərinə qulaq asdı. Rancho əməliyyatı hələ də tam sürətlə davam edirdi. Girovlar azad edilib. Bəziləri ölmüşdü. Klodun adamlarından ibarət bir neçə qrup hələ də strateji mövqelərdə saxlanılaraq hakimiyyəti yerə basdırırdı. Və hələ də ətrafda dolaşan yarım çox pələng var idi.
  
  Aston Martin və Porsche arasındakı fərq sıfıra enib. İngilis maşını kələ-kötür yolda daha yaxşı idi. Dreyk arxaya baxan güzgüdə başqa bir superkarın ona tərəf gəldiyini görəndə onun yanına çəkilmək niyyətində olduğu üçün düz arxasına çəkildi.
  
  Alicia köhnə Dodge Viper sürür. Ona inanın, o, əzələlərə bir şey edəcək.
  
  Üç maşın kobud ərazidə yarışaraq növbə ilə uzun düzlüklərdə fırlanırdı. Onların ətrafında və arxasında çınqıl və kir uçurdu. Drake yaxınlaşan asfaltlı yolu görüb qərar verdi. Onlar Klodu diriltmək istəyirdilər, lakin əvvəlcə onu tutmaq lazım idi. O, qulaqcıqlarındakı söhbətə qulaq asmağa çox diqqətli idi ki, hər kəs Klodu ələ keçirdiklərini söyləyə bilər, lakin bu təqib nə qədər uzun sürsə, Dreyk qarşıdakı adamın Qan Kralının ikincisi olduğuna bir o qədər əmin olurdu.
  
  Drake silahını qaldırdı və Astonun ön şüşəsini sındırdı. Bir anlıq təhlükəli sürüşmədən sonra o, idarəetməni bərpa edib və qaçan Porsche-yə ikinci dəfə atəş açıb. Güllələr onun kürəyini deşib.
  
  Maşın güclə yavaşladı. O, yeni yola çıxdı. Le Mans yarışçısı sürətlənərkən Dreyk atəş açıb, güllə gilizləri onun yanındakı dəri oturacağa səpələnib. Təkərləri hədəf almağın vaxtıdır.
  
  Amma elə bu anda vertolyotlardan biri açıq qapılardan çölə söykənən iki fiqurla hamısının yanından keçdi. Vertolyot Porsche-nin qarşısında fırlanıb və yan tərəfə uçub. Xəbərdarlıq atəşləri onun qarşısındakı yoldan parça-parça uçurdu. Sürücünün pəncərəsindən çıxan əl helikopterə atəş açmağa başlayanda Drake inamsızlıqla başını buladı.
  
  Dərhal, eyni zamanda, ayağını qazdan, əllərini isə sükandan götürdü, nişan aldı və şöhrətpərəstlik, bacarıq və ehtiyatsızlıq partladı. Alicia's Viper öz avtomobilinə çırpılıb. Drake nəzarəti bərpa etdi, lakin silahın ön şüşədən uçduğunu gördü.
  
  Amma onun çılğın zərbəsi işə yaradı. O, qaçan sürücünü dirsəkdən vurdu, indi də maşının sürəti azalırdı. Dayan. Drake qəfildən Aston-u dayandırdı, atladı və sürətlə Porsche-nin sərnişin qapısına tərəf qaçdı, silahını qaldırmaq üçün dayandı və fiqurun başında çarpaz işarə saxladı.
  
  "Silahlarınızı atın! Et bunu!"
  
  "Bacarmıram" cavabı gəldi. "Məni sikmək üçün qolumdan vurdun, ey axmaq qaban".
  
  Vertolyot irəlidə uçurdu, gurultulu mühərriki yeri silkələdikcə rotorlar uğuldayırdı.
  
  Alisiya yaxınlaşıb Porsche-nin yan güzgüsünə atəş açıb. Komanda olaraq sağa və sola dönərək hər ikisi sükan arxasında olan adamı örtdülər.
  
  Kişinin üzündə iztirab görünsə də, Dreyk onu fotodan tanıyıb. Bu Klod idi.
  
  Ödəmək vaxtıdır.
  
  
  * * *
  
  
  Ben Blake onun cib telefonu zəng çalanda şoka düşüb. Drake-i təqlid edərək, o da Evanescence-ə keçdi. "Lost in Paradise" trekində Emi Linin sərin vokalları o an hamının əhval-ruhiyyəsinə tam uyğun gəlirdi.
  
  Ekranda İnternational göründü.Zəng onun ailə üzvündən olmazdı. Ancaq Milli Arxivin işini nəzərə alsaq, bu, istənilən sayda dövlət qurumundan ola bilər.
  
  "Bəli?"
  
  "Ben Blake?"
  
  Qorxu iti barmaqları ilə onurğasını qaşıdı. "Bu kimdir?"
  
  "Mənə deyin". Səs mədəni, ingiliscə və tam əmin idi. "Hal-hazırda. Ben Bleyklə danışmalıyam?"
  
  Karin üzündəki dəhşəti oxuyaraq onun yanına getdi. "Bəli".
  
  "Yaxşı. Əla. Bu qədərmi çətindi? Mənim adım Daniel Belmontedir".
  
  Ben az qala telefonunu yerə atdı. "Nə? sən necəsən..."
  
  Nəfis gülüş axını onu dayandırdı. "Rahatlayın. Sadəcə rahatla dostum. Alicia Mayles və dostunuzun mənim... şücaətimi qeyd etmədiklərinə təəccüblənirəm".
  
  Ben bir söz deyə bilməyib ağzını açdı. Karin sözləri ağzına alıb, oğru? Londondan? Odur?
  
  Benin üzü hər şeyi deyirdi.
  
  "Pişik dilinizi dişlədi, mister Bleyk? Bəlkə gözəl bacını geyindirməlisən. Karin necədir?
  
  Bacısının adının çəkilməsi onu bir az da ruhlandırdı. "Mənim nömrəmi haradan almısan?"
  
  "Mənə alçaldıcı davranmaq lazım deyil. Məndən xahiş etdiyiniz sadə əməliyyatı başa çatdırmaq üçün həqiqətən iki saat çəkəcəyini düşünürsünüz? Yoxsa son qırx dəqiqəni öz... xeyirxahlarım haqqında bir az öyrəndim? Hm? Buna vaxt ayır, Bleyk.
  
  "Mən sənin haqqında heç nə bilmirəm" dedi Ben müdafiə ilə. "Mən sizə məsləhət verdim..." O, dayandı. "Vasilə ilə..."
  
  "Sevgilin? Əminəm var idi. O, məni çox yaxşı tanıyır".
  
  - Bəs Alicia? Karin qışqırdı, adamın tarazlığını pozmağa çalışdı. Hər ikisi o qədər təəccübləndilər və o qədər təcrübəsizdilər ki, MKİ-ni xəbərdar etmək ağlına belə gəlmirdi.
  
  Bir anlıq sükut çökdü. "Düzünü desəm, bu qız məni qorxudur."
  
  Benin beyni sanki işə başlamışdı. "Cənab Belmonte, sizdən kopyalamağınız xahiş olunan əşya çox qiymətlidir. Çox qiymətli..."
  
  "Anladım. Kapitan Kuk və onun adamlarından biri tərəfindən yazılmışdır. Üç səyahətində Kuk tarixdəki hər hansı digər insandan daha çox kəşf etdi".
  
  "Mən tarixi dəyəri nəzərdə tutmuram" dedi Ben. "Demək istəyirəm ki, bu, həyatını xilas edə bilər. İndi. Bu gün."
  
  "Həqiqətən?" Belmonte həqiqətən maraqlı görünürdü. "Zəhmət olmasa mənə deyin".
  
  "bacarmıram". Ben bir az çarəsiz hiss etməyə başladı. "Xahiş edirəm. Bizə kömər edin".
  
  "Bu, artıq e-poçtunuzdadır" dedi Belmonte. "Ancaq sizə dəyərli olduğumu göstərməsəydim, mən belə olmazdım, elə deyilmi? Zövq alın."
  
  Belmonte söhbəti bitirdi. Ben mobil telefonunu stolun üstünə atdı və bir neçə saniyə kompüterə basdı.
  
  Aşpazın jurnallarının itkin səhifələri tam, qəşəng rəngdə göründü.
  
  "Cəhənnəmin səviyyələri" Ben ucadan oxudu. "Kuk yalnız beşinci səviyyəyə çatdı və sonra geri döndü. Allahım, bunu eşidirsən, Karin? Hətta Kapitan Kuk beşinci səviyyəni keçə bilmədi. Bu... bu..."
  
  "Əla tələ sistemi." Karin çiyninin üstündə tez oxudu, foto yaddaşı iş vaxtından artıq işləyirdi. "Təsəvvür edilən ən böyük və ən çılğın tələ sistemi."
  
  "Əgər bu böyük, təhlükəli və mürəkkəbdirsə..." Ben ona tərəf döndü. "Bunun gətirib çıxardığı möcüzənin əzəmətini və əhəmiyyətini təsəvvür edin."
  
  "İnanılmazdır" dedi Karin və oxumağa davam etdi.
  
  
  * * *
  
  
  Dreyk Klodu dəyən avtomobildən çıxarıb kobud şəkildə yola atıb. Onun ağrı çığırtıları vertolyotun gurultusunu belə boğaraq havanı parçalayır.
  
  "Axmaqlar! Bunu heç vaxt dayandırmayacaqsınız. O, həmişə qalib gəlir. Lənət olsun, qolum ağrıyır, ey əclaf!"
  
  Drake pulemyotunu qoluna qədər gətirdi və Klodun sinəsinə diz çökdü. "Bir neçə sual var, dostum. Sonra həkimlər sizi həqiqətən dadlı bir şeylə dərmanlayacaqlar. Kovalenko haradadır? O burdadır?"
  
  Klod ona az qala əsəbiləşmiş daş üzünü verdi.
  
  "Yaxşı, gəlin daha sadə bir şeyə cəhd edək. Ed Boudreau. O haradadır?"
  
  "O, wiki-wiki servisini götürərək Vaikikiyə qayıtdı."
  
  Drake başını tərpətdi. "Digər iki ferma haradadır?"
  
  "Yox oldu." Klodun üzü gülüşə çevrildi. "Hər şey itirildi".
  
  "Bəsdir". Alisiya Dreykin çiyninin üstündən qulaq asdı. O, ətrafda gəzdi, silahı Klodun üzünə tuşladı və çəkməsini ehtiyatla Klodun parçalanmış dirsəyinə qoydu. Bir anlıq qışqırıq havanı ikiyə böldü.
  
  "Biz bunu istədiyiniz qədər apara bilərik" deyə Drake pıçıldadı. "Burada heç kim sənin tərəfində deyil, dostum. Terror aktlarından xəbərimiz var. Ya danış, ya da qışqır. Mənim üçün fərqi yoxdur".
  
  "Dayan!" Klodun sözləri demək olar ki, anlaşılmaz idi. "Puh ... xahiş edirəm."
  
  "Bu daha yaxşıdır". Alisiya təzyiqi bir az azaldıb.
  
  "Mən... uzun illərdir ki, Qan Kralının yanındayam." Klod tüpürdü. "Ancaq indi o, məni geridə qoyur. Məni ölümə buraxır. Donuz torpağında çürümək. Götünü örtmək üçün. Bəlkə də yox". Klod oturmağa çalışdı. "Cap".
  
  Hamı xəbərdar oldu, Dreyk silahını çıxarıb Klodun kəlləsini nişan aldı. "Sakitcə".
  
  "O, peşman olacaq." Klod demək olar ki, qəzəbdən qaynayırdı. "Artıq onun dəhşətli cəzası məni maraqlandırmır." Onun tonuna sarkazm sızdı. "Mənə əhəmiyyət vermir. İndi mənim üçün artıq həyat yoxdur".
  
  "Anladıq." Alicia ah çəkdi. "Sən öz sevgilinə nifrət edirsən. Sadəcə seksual əsgərin suallarına cavab verin."
  
  Dreykin qulaqcığında səs siqnalı eşidildi. Metal bir səs dedi: "İlk portal cihazı tapıldı. Görünür, Kovalenko bunu geridə qoyub".
  
  Drake gözlərini qırpıb Alisiyaya baxdı. Qan Kralı niyə belə bir vaxtda portal cihazını tərk etdi?
  
  Sadə cavab. Ona ehtiyac yoxdu.
  
  "Kovalenko Diamond Head-ə rəhbərlik edir, elə deyilmi? Pele qapılarına, ya cəhənnəmə, ya da hər hansı bir şeyə. Bu onun son məqsədidir, elə deyilmi?"
  
  Klod üzünü buruşdurdu. "Onun tapdığı bu əfsanə vəsvəsə çevrildi. Xəyalların kənarında zəngin bir adam. İstədiyini əldə edə bilən insan. O nə edir?
  
  "Onun heç vaxt sahib ola bilməyəcəyi şeylər varmı?" Alicia təklif etdi.
  
  "O qədər ağıllı, o qədər bacarıqlı bir adam bir gecədə nevrotik bir axmaqa çevrildi. O lənətə gəlmiş vulkanın altında nəsə olduğunu bilir. Həmişə ən yaxşı aşpaz olduğunu mırıldanardı. Bu Kuk həqiqətən qorxu içində geri döndü. Amma Dmitri Kovalenko yox, Qanlı Kral yox; daha da irəli gedərdi".
  
  Hətta Drake qabaqcadan xəbərdarlığın artması hiss etdi. "Kuk geri döndü? Orada nə cəhənnəm var?"
  
  Klod çiyinlərini çəkdi, sonra ağrıdan inlədi. "Heç kim bilmir. Amma güman edirəm ki, Kovalenko ilk xəbərdar olacaq. O, indi ora gedir".
  
  Bu məlumatdan Dreykin ürəyi döyünür. İndi o, ora gedir. Vaxt var idi.
  
  Bu zaman Mai və yarım onlarla əsgər onlara yaxınlaşmışdı. Hamı maraqla qulaq asırdı.
  
  Drake qarşıdakı işi xatırladı. "Bizə ferma yerləri lazımdır. Biz isə Ed Boudreau istəyirik".
  
  Klod məlumatı çatdırdı. Daha iki rancho, biri Kauaidə, digəri Böyük Adada. Boudreau Kauai'ye gedirdi.
  
  "Bəs terror hücumları?" Mai sakitcə soruşdu. "Bu başqa bir hiylədirmi?"
  
  İndi isə Klodun üzü əslində elə bir çarəsizlik və iztirabla uzanmışdı ki, Dreykin mədəsi yerə yıxıldı.
  
  "Yox". Klod inlədi. "Onlar realdır. Hər an aça bilərlər".
  
  
  İyirmi altıncı fəsil
  
  
  Ben və Karin hər birinin əlində Kapitan Kukun gizli jurnallarının bir nüsxəsi olan pəncərəyə getdilər. Onlar oradakı dəliliyi oxuduqca və yenidən oxuduqca, Ben bacısını Qan Kralının qəribə davranışı barədə sorğu-sual etdi.
  
  "Kovalenko portativ qurğular tapılanda yəqin ki, bu səyahətə çıxmağa hazırlaşırdı. O, son bir neçə həftədə hər şeyi təşkil etməyə çox yaxşı hazırdır".
  
  "İllər" Karin mızıldandı. "Doğru təkərlərin planlaşdırılması, təcrübəsi və yağlanması illəri. Bəs niyə Bermuda kiçik bir səyahətə getmək üçün bu möhtəşəm əməliyyatı riskə atsın?"
  
  Ben oxuduğu hissələrdən birinin üzərində başını tərpətdi. "Dəli şeylər. Sadəcə dəli. Yalnız bir şey onu buna məcbur edə bilərdi, bacı.
  
  Karin uzaq okeana baxdı. "O, Diamond Head ilə əlaqəli olan cihazlarda bir şey gördü."
  
  "Bəli, amma nə?"
  
  "Yaxşı, hər şeydən sonra, bu, çox vacib bir şey deyil." Onlar titrəyən başları izlədilər - kamera lentləri Qan Kralının fermasından idi. Onlar bilirdilər ki, meqaloman portal cihazı arxada qoyub. "Ona ehtiyac yoxdur."
  
  "Yoxsa o, istədiyi zaman onu geri ala biləcəyinə inanır."
  
  Onların arxasında, əməliyyat əlaqəsində, Dreykin uzun müddətdir Kloddan çıxardığı məlumatı qışqırdığını eşitdilər.
  
  Ben gözlərini Karinə zillədi. "O deyir ki, Qan Kralı artıq Almaz Başdadır. Bu o deməkdir ki-"
  
  Amma Karinin gözlənilməz qışqırtısı növbəti sözləri boğazında dondurdu. O, onun baxışlarını izlədi, gözlərini qısdı və dünyasının parçalandığını hiss etdi.
  
  Çoxsaylı partlayışlardan yaranan qara tüstü Vaikiki çimərliyi boyunca otelin pəncərələrindən qalxıb.
  
  Ətrafdakı ofislərdən gələn səsə məhəl qoymayan Ben divara tərəf qaçaraq televizoru yandırıb.
  
  Onun mobil telefonu zəng çaldı. Bu dəfə onun atası idi. Onlar da televizora baxmalıdırlar.
  
  
  * * *
  
  
  Dreyk və əsgərləri girov götürməklə və ya müqavimətin qalan bir neçə cibini əzməklə məşğul olmayan əsgərlər iPhone-larında yayımı gördülər. Onların bölmə komandiri, Johnson adlı bir şəxs, hərbi Android cihazlarını sındırdı və hadisələr baş verən kimi birbaşa Honoluludakı mobil komanda məntəqəsi ilə əlaqə saxladı.
  
  "Vaykikidəki üç oteldə bombalar partladı" deyə komandir təkrarladı. "Təkrar edirəm. üç. Sahildən qərbə gedirik. Kalakuau Waikiki. Ohanaya yellə". Komandir bir dəqiqə qulaq asdı. "Görünür, onlar boş otaqlarda partlayıb, panikaya səbəb olublar... evakuasiya... demək olar ki... xaos. Honolulu təcili yardım xidmətləri son həddə işləyir.
  
  "Hamısı budur?" Drake bir qədər rahatlıq hiss etdi. Çox daha pis ola bilərdi.
  
  "Gözləyin..." Komandirin üzü aşağı düşdü. "Oh yox".
  
  
  * * *
  
  
  Ben və Karin televizor ekranında görünən səhnələri dəhşət içində izləyirdilər. Tezliklə otellər boşaldılıb. Kişilər və qadınlar qaçdılar, itələdilər və yıxıldılar. Uşaqlarını bərk-bərk qucaqlayaraq qışqırdılar, sevdiklərini müdafiə etdilər və ağladılar. Otel işçiləri ardınca gəldi, sərt və qorxaq görünsə də, nəzarətdə idi. Polis və yanğınsöndürənlər vestibüllərə və otel otaqlarına girib-çıxırdılar və onların varlığı hər otelin qarşısında hiss olunurdu. Vertolyot içəri girən kimi televiziya şəkli söndü, Vaikiki və o tərəfdə uzanan təpələr, Diamond Head vulkanının əzəməti və dünyaca məşhur Kuhio çimərliyi, indi tüstü və alov çəkən hündürmərtəbəli otellərin heyrətamiz mənzərələrini ortaya qoydu. dağılmış divarlarından və pəncərələrindən.
  
  Televizorun ekranı yenidən tıqqıldadı. Ben nəfəs aldı və Karinin ürəyi atıldı. Hətta bir-biri ilə danışa bilmirdilər.
  
  Dünyanın gözü qarşısında dördüncü oteli maskalı terrorçular ələ keçirib. Onların yoluna çıxan hər kəs səkidə güllələnib. Axırıncı adam dönüb havada olan vertolyota yumruğunu silkələdi. Mehmanxanaya girib qapını arxasından kilidləməzdən əvvəl dayanmış taksinin yanında çömbəlmiş mülki vətəndaşa atəş açaraq öldürüb.
  
  "Aman Tanrım". Karinin səsi sakit idi. - Bəs içəridəki kasıblar?
  
  
  * * *
  
  
  "Kraliça Ala Moana silahlı şəxslər tərəfindən işğal edilib" deyə komandir onlara bildirib. "Qərar verdi. Maskada. Mən öldürməkdən qorxmuram". O, qəddarcasına Kloda baxdı. "Daha neçə hücum, ey pis piç?"
  
  Klod qorxmuş görünürdü. "Heç biri" dedi. "Oahuda."
  
  Drake üz çevirdi. Düşünməli idi. Diqqətini yenidən cəmləməli idi. Kovalenko onların hamısının diqqətini yayındırmaq istəyirdi. Məsələ burasında idi ki, Kovalenko Almaz Başın altında heyrətamiz bir şeyin gizləndiyini bilirdi və onu iddia etməyə hazırlaşırdı.
  
  Hətta bu hücumların dəhşətinə kölgə sala biləcək bir şey.
  
  Onun diqqəti qayıtdı. Burada heç nə dəyişməyib. Hücumların vaxtı mükəmməl idi. Onlar eyni zamanda əsgərləri, ordunu və fövqəladə hallar xidmətlərini sıradan çıxarıblar. Amma heç nə dəyişməyib, onlar Qan Kralını tapmayıblar, ona görə də...
  
  B planı işə salındı.
  
  Drake May və Alisiyaya işarə etdi. Hayden və Kinimaka artıq yaxın idilər. Böyük Havaylı şoka düşmüş görünürdü. Dreyk işarə ilə ona tərəf çevrildi: "Sən buna hazırsan, Mano?"
  
  Kinimaka az qala hönkürdü. "Mən çox haqlıyam."
  
  "B planı" dedi Drake. "Kovalenko burada deyil, ona görə də biz buna sadiqik. Qalan əsgərlər bunu bir dəqiqədən sonra başa düşəcəklər. Hayden və Mey, siz Kauai hücumuna qoşulursunuz. Mano və Alicia, siz Böyük Adadakı hücuma qoşulursunuz. Gedin o fermalara. Bacardığınız qədər qənaət edin. Və Alicia..." Onun üzü oyulmuş buza çevrildi. "Mən səndən qətl törətməyi gözləyirəm. Qoy o əclaf Budro amansızcasına ölsün".
  
  Alicia başını tərpətdi. Mai və Alicia komandalarını ayırmalı olduqlarını anlayanda onları bir-birindən ayırmaq Dreykin ideyası idi. O istəmirdi ki, Uellsin ölümünün və digər sirlərin həyatı xilas etmək və düşməni dayandırmaq arasında qalsın.
  
  Klodun yüksək səsi Dreykin diqqətini çəkdi. "Kovalenko diqqətinizi cəlb etmək üçün Oahu, Kauai və Böyük Adadakı hücumları maliyyələşdirdi. Bölün və sizi fəth edin. Bu adama qalib gələ bilməzsən. O, illərdir hazırlaşır".
  
  Mett Drake silahını qaldırdı. "Ona görə də mən onu Cəhənnəmin Qapılarından keçirib lənətə gəlmiş şeytana yedizdirəcəyəm". O, yük helikopterinə tərəf getdi. "Buyurun insanlar. Yükləyin."
  
  
  * * *
  
  
  Onun cib telefonu zəng çalanda Ben tez arxaya çevrildi. Bu Drake idi
  
  "Hazırsan?"
  
  "Salam Matt. Sən əminsən? Biz doğrudanmı gedirik?"
  
  "Biz həqiqətən ayrılırıq. Elə indi. Daniel Belmontedən sizə lazım olanı aldınızmı?
  
  "Bəli. Amma o, bir az zəifdir..."
  
  "Yaxşı. Ən yaxın lava borusu girişini təyin etdinizmi?
  
  "Bəli. Diamond Head-dən təxminən iki mil məsafədə qapalı bir kompleks var. Havay hökuməti də eyni şəkildə bütün məlum girişləri bağladı. Əksər hallarda bu, hətta qətiyyətli uşağın içəri girməsinə mane olmur".
  
  "Heç nə kömək etmir. Qulaq as, Ben. Karini tut və səni o lava borusuna aparacaq birini tap. Mənə koordinatları göndər. İndi et".
  
  "Sən ciddisən? Orada nə olduğu barədə heç bir fikrimiz yoxdur. Bəs bu tələ sistemi? Bu, qəddarlıqdan kənardır".
  
  "Xoşbəxt ol, Ben. Və ya, Def Leppard demişkən, gəlin rok edək. "
  
  Ben telefonunu masanın üstünə qoyub dərindən nəfəs aldı. Karin əlini onun çiyninə qoydu. Hər ikisi televizora baxdı. Aparıcının səsi gərgin idi.
  
  "...bu, əvvəllər heç vaxt görülməmiş miqyasda terrordur."
  
  "Dreyk haqlıdır" dedi Ben. "Biz müharibə vəziyyətindəyik. Düşmənlərimizin baş komandanını devirmək lazımdır".
  
  
  İyirmi yeddinci fəsil
  
  
  Drake, dərin mağaraları araşdırmaq lazım olduğu halda ona təyin edilmiş Delta Komandasının səkkiz üzvünü topladı. Onlar idarənin qohum veteranları idilər , ən təcrübəli idilər və hər kəs bir dəfə, hansısa allahsız yerdə öz əməliyyatını həyata keçirib.
  
  Onlar helikopterə minməzdən əvvəl Drake bir anlıq dostları ilə birlikdə bayıra çıxdı. Qan Kralı artıq Havay və hökumət qüvvələrini ayırmışdı, indi də onları ayırmaq niyyətində idi.
  
  "Ehtiyyatlı ol." Drake növbə ilə hamının gözünün içinə baxdı. Hayden. May. Alicia. Kinimaka. "Cəhənnəmdə daha bir gecə keçirməli olacağıq, amma sabah hamımız azad olacağıq."
  
  Manodan başını tərpətdi və iniltilər gəldi.
  
  "İnanın" dedi Dreyk və əlini uzatdı. Daha dörd əl ona çırpıldı. "Sadəcə sağ qalın uşaqlar."
  
  Bununla da dönüb gözləyən helikopterə tərəf qaçdı. Delta Squad avadanlığını bitirirdi və indi təyyarəyə minərkən yerlərini aldılar. "Salam uşaqlar". Onun güclü Yorkşir ləhcəsi var idi. "Bu araqla isladılmış donuzu parçalamağa hazırsan?"
  
  "Buya!"
  
  "Siktir." Dreyk onları havaya qaldıran pilota yellədi. O, sonuncu dəfə fermaya baxdı və dostlarının hələ də eyni dairədə dayanıb, gözləri ilə onu izlədiyini gördü.
  
  O, nə vaxtsa onların hamısını canlı görəcəkmi?
  
  Bunu etsəydi, ciddi şəkildə əvəzini verməli idi. Bir az üzr istəməli idi. Bəzi dəhşətli reallıqlarla barışmalı olacaq. Amma Kovalenkonun ölümü ilə daha asan olacaq. Kennedi xilas edilməsəydi, qisasını alacaqdı. İndi o, Qan Padşahının izində möhkəm dayandığından, onun əhvalı artıq bir az da yüksəlmişdi.
  
  Lakin May və Alicia arasındakı son razılaşma hər şeyi öz başına çevirə bilər. Aralarında nəsə böyük, dəhşətli bir şey var idi. Və nə olursa olsun, Drake iştirak edir. Və quyular.
  
  Helikopterin Benin koordinatlarına çatması çox çəkmədi. Pilot onları kiçik kompleksdən təxminən yüz metr aralıda düz yerə endirdi. Drake gördü ki, Ben və Karin artıq arxalarını hündür hasara söykəyib oturublar. Onların üzləri gərginlikdən tamamilə ağarmışdı.
  
  Onun bir müddət qoca Drake olması lazım idi. Bu missiya üçün ən yaxşı halda, ən soyuqqanlı formada Ben Blake lazım idi və əgər Ben dörd tərəfdən atəş açsa, Karin ondan qidalanırdı. Missiyanın uğuru onların hamısının həyatlarının ən yaxşı formasında olmasından asılı idi.
  
  Drake Delta əsgərlərinə işarə etdi, vertolyotdan düşdü, qəzəbli hava küləyi ilə əhatə olundu və Ben və Karinin yanına qaçdı. "Hər şey yaxşıdır?" qışqırdı. - Günlükləri gətirmisiniz?
  
  Ben başını tərpətdi, hələ də köhnə dostuna münasibətdə bir az əmin deyildi. Karin saçını başının arxasından bağlamağa başladı. "Biz tam yüklənmişik, Drake. Ümid edirəm ki, siz yaxşı bir şey gətirmisiniz."
  
  Delta əsgərləri onların ətrafına yığılmışdı. Drake boynunda və qollarında velosipedçi kimi döymələri olan iri, saqqallı bir kişini sığalladı. "Bu mənim yeni dostumdur, zəng işarəsi Komodo və bu da onun komandasıdır. Komanda, köhnə dostlarım Ben və Karin Bleyklə tanış olun."
  
  Hər yerdə baş əymək və gurultu eşidilirdi. İki əsgər insanların Havay adalarının məşhur lava borularından birinə enməsinə mane olan simvolik asma kilidi seçməklə məşğul idi. Bir neçə dəqiqədən sonra geri çəkildilər və darvaza açıq qaldı.
  
  Drake kompleksə girdi. Beton platforma etibarlı şəkildə bağlanmış metal qapıya aparırdı. Sağ tərəfdə hündür rəf var idi, onun üstündə fırlanan təhlükəsizlik kamerası ərazini tədqiq edirdi. Komodo qapıya qulluq etmək üçün eyni iki əsgəri irəli yellədi.
  
  "Mənim və mənim xalqımın nəyə qarışacağına dair hər hansı bir ipucunuz varmı?" Komodonun boğuq səsi Beni ürkdürdü.
  
  "Robert Baden-Pauellin sözləri ilə" dedi Ben. "Hazır ol".
  
  Karin əlavə etdi: "Hər şey üçün".
  
  Ben dedi: "Bu, Skautların şüarıdır".
  
  Komodo başını tərpətdi və dodağının altında "Geeks" dedi.
  
  Ben kobud görünən əsgərin arxasına keçdi. "Hər halda, niyə sənə Komodo deyirlər? Sizin dişləməniz zəhərlidir?"
  
  Delta kapitanı cavab verə bilməmiş Dreyk sözünü kəsdi. "Onlar bunu lava borusu adlandıra bilər, lakin bu, hələ də sadə köhnə tuneldir. Adi protokollarla sizi təhqir etməyəcəyəm, amma bunu sizə deyəcəyəm. Bubi tələlərinə diqqət yetirin. Bloody King böyük nümayişlər və parçalanma texnikaları haqqındadır. Əgər bizi təcrid edə bilsə, biz ölmüşük".
  
  Dreyk Benə, Karinə isə Komodonun ardınca getməsi üçün işarə edərək yol göstərdi. Kiçik gözətçi otağı bir-iki böyük şkaf və tozlu telefondan başqa bir şey deyildi. Kif və rütubət qoxusu qabaqda havada asılmış dərin, təmiz sükutla səsləşirdi. Drake irəli getdi və tezliklə bunun səbəbini anladı.
  
  Lava borusunun girişi onların ayaqları altında idi, sürünən qaranlığa aparan nəhəng bir çuxur.
  
  "Nə qədərdir?" Komodo irəli addımladı və parıltılı çubuq atdı. Cihaz sərt qayaya dəyməzdən əvvəl bir neçə saniyə titrədi və yuvarlandı. "Yaxın. Bir neçə ip düzəldin, uşaqlar. Tələs."
  
  Əsgərlər işləyərkən Dreyk bacardığı qədər qulaq asırdı. Mürəkkəb qaranlıqdan heç bir səs çıxmadı. O güman edirdi ki, onlar Kovalenkodan bir neçə saat geri qalırlar, lakin tez yetişmək niyyətindədirlər.
  
  Onlar aşağı düşdükdən və ayaqları lava borusunun hamar döşəməsinə bərk-bərk əkiləndən sonra Dreyk dayaqlarını götürdü və Almaz Başa tərəf getdi. Boru daraldı, aşağı düşdü və əyildi. Hətta Delta ekipajı vulkan qabarmasının gözlənilməz olması səbəbindən arabir müvazinətini itirir və ya başlarını qaşıırdı. O, iki dəfə kəskin şəkildə çevrildi və Drake incə əyrinin həmişə Diamond Head istiqamətində olduğunu anlayana qədər çaxnaşmaya səbəb oldu.
  
  O, gözlərini məsafəölçəndən çəkmədi. Yeraltı zülmət hər tərəfdən onların üzərini bağladı. "İşıq irəlidə" dedi Dreyk qəfildən və dayandı.
  
  Qaranlıqdan bir şey çıxdı. Aşağıdan gələn soyuq hava. O, dayanıb qarşıdakı nəhəng dəliyi tədqiq etdi. Komodo getdi və başqa bir parıltı çubuğu atdı.
  
  Bu dəfə o, təxminən on beş fut yıxıldı.
  
  "Yaxşı. Komodo, sən və komandan hazırlaş. Ben, Karin, gəlin bu jurnallara baxaq".
  
  Delta komandası kələ-kötür çuxurun üzərində möhkəm ştativ quraşdırarkən, Drake tez bir zamanda qeydləri oxudu. Hələ birinci səhifəni bitirməmiş gözləri böyüdü və dərindən nəfəs aldı.
  
  "Qanlı cəhənnəm. Düşünürəm ki, bizə daha çox silah lazımdır".
  
  Ben bir qaş qaldırdı. "Aşağıda bizə güllə lazım deyil. Bu beyindir."
  
  "Yaxşı, xoşbəxtlikdən ikisi də var." Drake silahını qaldırdı. "Düşünürəm ki, yol boyu bir az pis musiqi dinləmək lazımdırsa, sizə müraciət edəcəyik."
  
  "Yumurta. İndi mənim iPod-da Fleetwood Mac var".
  
  "Mən şoka düşdüm. Hansı versiya?
  
  "Birdən çox varmı?"
  
  Drake başını tərpətdi. "Hesab edirəm ki, bütün uşaqlar təhsilə haradasa başlamalıdırlar". O, Karinə göz vurdu. "Necə edirik, Komodo?"
  
  "Bitti".
  
  Drake irəli addımladı, ştativə bərkidilmiş kəndiri tutdu və qəribə şəkildə parlayan borunu aşağı itələdi. Çəkmələri dibə dəyən kimi çəkdi, o biriləri bir-bir aşağı sürüşdü. Təcrübəli idmançı olan Karin enişi rahatlıqla idarə edirdi. Ben bir az mübarizə apardı, amma gənc və sağlam idi və nəhayət tər tökmədən yerə endi.
  
  "İrəli". Drake sürətlə Diamond Head istiqamətinə getdi. "Arxanıza diqqət edin. Biz yaxınlaşırıq".
  
  Keçid enməyə başladı. Drake bir anlıq lava borusunun öz təbii axınından necə kənara çıxa biləcəyi ilə maraqlandı, lakin sonra başa düşdü ki, maqmanın özü arxa tərəfində cəhənnəm gücü ilə ən az müqavimət yolundan keçəcək. Lava istənilən bucağı götürə bilərdi.
  
  Daha bir neçə dəqiqə keçdi və Drake yenidən dayandı. Qarşıda, döşəmədə bu dəfə daha kiçik və mükəmməl yuvarlaqlaşdırılmış başqa bir deşik var idi. Komodo parıltı çubuğunu yerə atanda, şaftın təxminən otuz fut dərinliyində olduğunu güman etdilər.
  
  "Daha təhlükəlidir" dedi Drake. - Özünüzə yaxşı baxın, ikiniz.
  
  Sonra parıltı çubuğundan gələn işığın daş divarların heç biri tərəfindən əks olunmadığını gördü. Onun narıncı işığı ətrafdakı qaranlıq tərəfindən udulmuşdu. Onların altında böyük bir otaq var idi.
  
  O, susmağa işarə etdi. Hamısı bir nəfər kimi aşağıdan gələn səsləri diqqətlə dinləyirdilər. Tam bir dəqiqəlik sükutdan sonra Drake rappel ipindən tutdu və boş milin üstündən tullandı. O, tavanın altına düşənə qədər tez onun uzunluğundan aşağı sürüşdü.
  
  Hələ səs-küy yoxdur. O, daha bir yarım parlaq çubuq sındırdı və onları aşağıdakı kameraya atdı. Tədricən qeyri-təbii bir işıq çiçəklənməyə başladı.
  
  Və Matt Drake nəhayət ondan əvvəl az adamın gördüklərini gördü. Təxminən əlli metr uzunluğunda böyük düzbucaqlı otaq. Mükəmməl hamar döşəmə. Bu məsafədə bir-birindən fərqlənməyən bəzi qədim işarələrlə həkk olunmuş üç əyri divar.
  
  Və bir divara hakim olan əyri tağdır ki, Kapitan Kuku belə valeh edir. Qan padşahına sahib olan onun içindəki qapı. Və onların arxasında ola biləcək dəhşətlər və möcüzələr Mett Drake və onun yoldaşlarını belə dəhşətlə doldurdu.
  
  Cəhənnəm qapılarını tapdılar.
  
  
  İyirmi səkkizinci fəsil
  
  
  Helikopter səmada hərəkət edərkən, sürətlə istiqamətini dəyişərkən Hayden möhkəm dayandı. Kinimakiyə son baxışı onu başqa bir vertolyota itələyən həmişə oynaq Alicia Miles idi. Bu mənzərə onu çaşdırdı, lakin onun praktik tərəfi bilirdi ki, söhbət döyüşə gəldikdə Manonun dəli bir ingilis qadını obrazında biznesdə ən yaxşı dəstəyi var.
  
  Hayden kimi. Mai onun yanında sakit və dinc oturdu, sanki dünya səviyyəli görməli yerləri gəzmək üçün Napali sahillərinə gedirdilər. Oturacaqların qalan hissəsini isə çatlaq əsgərlər tutublar. Kauai təxminən iyirmi dəqiqəlik məsafədə idi. Geyts Kauaidəki açıq havada yerləşən Kukui Grove ticarət mərkəzində terror aktı barədə məlumat vermək üçün onunla əlaqə saxlamışdı. Həmin şəxs kompleksin şimal tərəfində yerləşən Jamba Juice/Starbucks müştərək müəssisəsindən kənarda özünü məhəccərə zəncirləyib . Bədənində jamteks parçaları olan biri və barmağı primitiv detonatorun tətiyində.
  
  Həmin şəxsin iki avtomat silahı və Bluetooth qulaqcığı da var idi və o, restoranın heç birinə pulsuz getməyə imkan verməyib.
  
  Qeytsin öz sözləri ilə desək. "Bu cahil adam bacardığı qədər orada dayanacaq, sonra səlahiyyətlilər hərəkət edəndə partlayacaq. Kauai polis qüvvələrinin çoxu sizdən uzaqda hadisə yerinə göndərildi".
  
  "Biz fermanı təmin edəcəyik, ser," Hayden onu əmin etdi. "Biz bunu gözləyirdik."
  
  "Biz belə etdik, miss Jay. Düşünürəm ki, bundan sonra Kovalenkonun Böyük Ada ilə bağlı hansı planları olduğunu görəcəyik".
  
  Hayden gözlərini yumdu. Kovelenko bu hücumu illərdir planlaşdırırdı, lakin suallar qalırdı. Portal cihazından niyə imtina etməlisiniz? Niyə belə bir gurultu ilə ayrılın? Bu onun B planı ola bilərmi? Səlahiyyətlilərin onun bütün səylərini tez bir zamanda ifşa etməsinə və Drake, dostları və ailələrinə qarşı qanlı vendetta qızışdırmasına baxmayaraq, o, ən çox şöhrət qazanmaq üçün bu yolu seçdi.
  
  Yaxud, o fikirləşdi ki, bəlkə o, köhnə-köhnə strategiyadan istifadə edir ki, burada kifayət qədər böyük rezonans yaradır ki, sizin əməlləriniz orada diqqətdən kənarda qalsın.
  
  Fərqi yoxdur, o düşündü. Onun düşüncələri Ben və onun üzərinə götürdüyü təhlükəli iş haqqında idi. O, bunu heç vaxt vəzifədə deməzdi, amma onu ehtirasla sevməyə başlayırdı. Atasına qarşı hiss etdiyi borc itmədi, lakin Kennedi Murun dəhşətli ölümündən sonra daha az aktuallaşdı. Real həyat hər gün köhnə vədləri üstələyib.
  
  Helikopter Havay adalarının parlaq mavi səmasında uçarkən Hayden Ben Bleyk üçün dua etdi.
  
  Sonra onun mobil telefonu zəng çaldı. Ekrana baxanda təəccüblə qaşları çatıldı.
  
  "Salam" deyə dərhal cavab verdi. "Necəsən?"
  
  "Əla, təşəkkürlər, amma bu məzar araşdırması işinin bir böyük yan təsiri var. Qaranlığım az qala getdi".
  
  Hayden gülümsədi. "Yaxşı, Torsten, bu cür şeylər üçün salonlar var."
  
  "Komandirlik məntəqəsi ilə məzar arasında? Həqiqətən yox."
  
  "Əlbəttə, söhbət etmək istərdim, Thorsten, amma siz isveçlilər anları özünüz seçirsiniz."
  
  "Anladım. Əvvəlcə Dreykə zəng vurmağa çalışdım, lakin o, birbaşa səsli poçta getdi. O yaxşıdır?"
  
  "Olduğundan daha yaxşıdı, bəli." Hayden sağa doğru uzanan Kauainin konturunu gördü. "Dinləmək-"
  
  "Mən sürətli olacağam. Buradakı əməliyyat yaxşı keçdi. Tənqidedici heç nə yoxdur. Hər şey gözlənildiyi kimi və vaxtında. Amma..." Thorsten dayandı və Hayden onun nəfəsini dərdiyini eşitdi. "Bu gün bir şey oldu. Mən deyərdim ki, nəsə "səhv" görünür. Siz amerikalılar bunu başqa cür adlandıra bilərsiniz".
  
  "Bəli?"
  
  "Hökumətimdən mənə zəng gəldi. Mənim vasitəçimdən tutmuş dövlət nazirinə qədər. Yüksək səviyyəli zəng. Mən..." Daha bir tərəddüdlü pauza, heç Dahl kimi deyil.
  
  Kauai'nin kobud sahili onların altından keçdi. Zəng radiodan gəldi. "Hədəfə səkkiz dəqiqə."
  
  "Mənə dedilər ki, bizim əməliyyatımız - Skandinaviya əməliyyatımız yeni agentlik tərəfindən ələ keçirilmək üzrədir. ABŞ CIA, DIA və NSA-nın yüksək vəzifəli, lakin adı açıqlanmayan üzvlərindən ibarət birgə işçi qrupu. Deməli, Hayden, mən hərbçiyəm və rəislərimin əmrlərini yerinə yetirəcəyəm, amma bu, sənə uyğun gəlirmi?"
  
  Hayden özünə rəğmən şoka düşdü. "Mənə tamamilə cəfəngiyat kimi gəlir. Əsas şəxsin adı nədir? Özünü əlinə verdiyin adam".
  
  Russell Kayman. Onu tanıyırsan?"
  
  Hayden onun yaddaşını qarışdırdı. "Adını bilirəm, amma bu haqda çox az şey bilirəm. Əminəm ki, o, DİA-dan, Müdafiə Kəşfiyyat İdarəsindəndir, lakin onlar əsasən silah sistemlərinin alınması ilə məşğuldurlar. Bu Rassel Kayman səndən və məzardan nə istəyir?
  
  "Sən mənim fikrimi oxuyursan".
  
  Gözünün ucu ilə Hayden Meyin başının sanki kəllədən vurulmuş kimi tərpəndiyini gördü. Lakin Hayden sual dolu baxışlarla ona tərəf dönəndə yapon agenti baxdı.
  
  Hayden bir neçə saniyə düşündü və sonra alçaq səslə soruşdu: "Bütün xalqına güvənirsən, Torsten?"
  
  Çox uzun pauza Dahl onun sualına cavab verdi.
  
  "Əgər DİA nəsə xəbərdar edilibsə, deməli, onların əhatə dairəsi çox genişdir. Onların prioriteti hətta CIA-nın prioritetini də keçə bilər. Diqqətlə get, dostum. Bu oğlan, Caiman, o, xəyaldan başqa bir şey deyil. Qara əməliyyatlar üçün problem həlledicisi, Gitmo, 11 sentyabr. Əgər ciddi və incə bir şey səhv olarsa, müraciət etdiyiniz şəxs odur".
  
  "Siktir məni. Kaş soruşmasaydım".
  
  "Mən indi getməliyəm, Torten. Amma sizə söz verirəm ki, bacardığım qədər tez Conathanla bu bok haqqında danışacağam. Orada asmaq."
  
  Thorsten, hər şeyi görmüş və Amerikanın bir başlanğıcına bir azyaşlı kimi təyin olunmağa nifrət edən peşəkar bir əsgərin yorğun nəfəsi ilə müqavilə imzaladı. Hayden ona rəğbət bəsləyirdi. O, bildiyini soruşmaq üçün Maiyə tərəf döndü.
  
  Amma radioda "Hədəf" çağırışı eşidildi.
  
  İrəlidə və aşağıda tarlalar yanırdı. Helikopter aşağı enərkən kiçik fiqurların hər tərəfə nizamsız şəkildə qaçdığı görünürdü. Kokpitdən kəndirlər uzandı və insanlar onların arxasınca hoppanaraq cəld aşağıda yanmış mənzərəyə doğru sürüşdülər. Hayden və Mey öz növbələrini gözlədilər, öz adamlarının atəş açdığını eşitdikcə Meyin ifadəsi boş idi.
  
  Hayden üçüncü dəfə Glock-u yoxladı və dedi: "Boudreau aşağıdadır".
  
  "Narahat olma" dedi yapon qadın. "O, Maytimenin əslində nə demək olduğunu öyrənəcək."
  
  İki qadın bir-birinə qarışaraq eyni anda yerə enərək klassik bir-iki örtük hərəkəti ilə ayrıldılar. Bu təcrübə bir-birinə mütləq etibar tələb edirdi, çünki bir nəfər qaçarkən, digəri isə onların periferiyalarını izləyirdi. Bir, iki, sıçrayışda olduğu kimi. Tikinti. Lakin bu, irəliləmək üçün sürətli və dağıdıcı bir yol idi.
  
  Hayden qaçarkən ərazini skan etdi. Bir neçə zərif təpə nəhəng bir evin və bir neçə böyük yardımçı binanın dayandığı hasarlanmış bir kompleksdə başa çatdı. Bu, Kovalenkonun ikinci ferması olardı. Yanğın və xaosa görə, Boudreau onlardan bir qədər əvvəl gəlmişdi.
  
  Və ya, daha çox, o, sadistcəsinə bütün bunlara vaxt ayırdı.
  
  Hayden, götürdüyü Dəniz M16 hücum tüfəngini tüfəngdən atəşə tutaraq qaçdı. İki dəqiqədən sonra növbə ona çatdı və o qışqırdı: "Yenidən yüklə!" və silahına yeni jurnal daxil etmək üçün daha bir neçə saniyə çəkdi. Onlar nadir hallarda atəşə cavab verirdilər və atəş açanda o qədər nizamsız idi ki, bir neçə fut qaçırdılar.
  
  Hər iki tərəfdən dəniz piyadalarının birinci dərəcəli komandaları eyni sürətlə irəliləyirdilər. İndi hasar qabaqda görünürdü, qapılar dəvətli şəkildə açıq qaldı, lakin komandalar sola keçdilər. Yaxşı yerləşdirilən qumbara çəpər dirəklərini dağıdıb, ekipajı rançaya maneəsiz daxil edib.
  
  Güllələr indi təhlükəli bir şəkildə yaxınlaşdı.
  
  Hayden generator binasının arxasında gizləndi. Mai örtmək üçün göyərçin edərkən qığılcımlar kərpicdən sıçradı. Hər yerə səpələnmiş gil və metal qırıntıları.
  
  Mai yanağından axan qanı sildi. - Sizin uşaq bağçalarınızda Boudronun əsgərləri hazırlanırdı.
  
  Hayden bir anlıq nəfəsini dərdi, sonra cəld evə nəzər saldı. "On iki fut. Siz hazırsınızmı?"
  
  "Bəli".
  
  Hayden qaçdı. Mai irəli addımladı və düşmənlərini gizlənmək üçün ördəkləməyə məcbur edən qurğuşun divarını ucaltdı. Hayden evin küncünə çatdı və divara söykəndi. O, pəncərəyə səs-küylü qumbara atdı və sonra Mai örtdü.
  
  Ancaq bu anda onun qulaqcığında heyrətləndirici bir şaqqıltı eşidildi. Qrup rəhbəri xalqı uzaq anbara getməyə çağırıb. Orada dəhşətli bir şey olmalı idi. Hayden dinləyərkən o, hiss edə bildi ki, Budronun adamları binanı yarı mühasirəyə alıblar və içəridə ola biləcək hər şeyə atəş açmaq istəyirlər.
  
  Şübhəsiz ki, məhbuslar. Girovlar.
  
  Hayden Maydan sonra yarışa çıxdı, təmizliyə qaçdı və birlikdə atəş etdi. Digər əsgərlər də onlara qoşulub, hər iki tərəfdən havaya qalxaraq ölümcül, hücum edən cəsarət və ölüm divarı təşkil etdilər.
  
  Baş verəcək mənasız qırğın Boudronun vizit kartı idi. O orada olacaqdı.
  
  Qaçan əsgərlər atəşi dayandırmayıblar. Güllələr havada dilimləndi, divarları və mexanizmləri çırpdı və ən azı yarım onlarla düşmən hədəfi tapdı. Boudreau adamları şok və qorxu içində geri çəkildi və geri çəkildi. Əsgərlər gizləndikləri yerlərin yanından keçərkən ehtiyatsızlıqla yan tərəfdən atəş açmaq istəsələr də, dəniz piyadaları hazır vəziyyətdə idilər və onları qumbaraatanlarla bombalayırdılar.
  
  Partlayışlar qaçışçıların hər iki tərəfində havaya qalxdı. Partlayışlardan qəlpələr uçdu; od dilləri qaynar ölümü elə sürətlə yaydı ki, göz çətinliklə izlədi. Qışqıran insanlar yollarında uzanır.
  
  Hayden irəlidə bir anbar gördü. Onun ürəyi tamamilə dəhşət içində sıxıldı. Bu doğru idi. Budronun ən azı on beş adamı kilidli tövlənin ətrafında dayanıb silahlarını kağız kimi nazik divarlara tuşlayırdılar və Hayden birinci adamı nişan alanda hamısı atəş açır.
  
  
  * * *
  
  
  Havay qüvvələri və onların müttəfiqləri Kovalenkonun Böyük Adadakı ranchosuna hücuma başlayanda Alisiya Mayls arxasına keçərək atəş açıb. Ərazi qeyri-bərabər idi. Bütün dərin kanyonlar, yüksək təpələr və meşəlik düzənliklər. Onlar fermaya yaxınlaşmamışdan əvvəl hücum helikopterlərindən birinə qumbaraatan atıldı, bu helikopter onu bağladı, lakin onu məhv etmədi və onların hamısını erkən eniş etməyə məcbur etdi.
  
  İndi onlar sıx meşə və qeyri-bərabər təpələrin arasından komanda şəklində tələsdilər. Onlar artıq bir adamı bubi tələsinə itirmişlər. Hücum Qan Kralının adamları tərəfindən hazırlanmışdı. RPG-lər ağacların arasından məqsədsiz uçurdular.
  
  Muzdlular əylənirlər.
  
  Ancaq dəniz piyadaları irəliyə doğru irəliləyirdilər, indi hasardan təxminən otuz fut və son bir sıldırım vadidə. Alicia düşmənlərinin gülən üzlərini ayırd edə bilirdi. Onun qanı qaynamağa başladı. Onun yanında, bir nəhəng üçün olduqca çevik, əsas CIA agenti Kinimaka var idi. Çox faydalı olduğu ortaya çıxdı.
  
  Qulaqlarındakı rabitə cihazları gələn vəhşilik xəbərlərini çatdırırdı. Oahu adasındakı Ala Moana Queen oteli bağlanıb. Turist onuncu mərtəbənin pəncərəsindən atılaraq öldürülüb. Küçəyə qumbaralar atılıb. SWAT komandası muzdluların törətdiyi ölümlər və qarışıqlıq səbəbindən tezliklə yaşıl işıq yandırılacaq əməliyyata hazırlaşırdı. Kauaidə tək bir kamikadze jurnalistlərin toplaşdığı furqonlara bir neçə güllə ataraq bir müxbiri yaralayıb. İndi də Böyük Adada turistlərin olduğu avtobus oğurlanıb və onların heyətinə bomba qoyulub. Əsirləri çöldə günəş şezlonqlarında oturub, pivə içərək və kart oynayarkən onları içəri bağladılar. Onların hansında detonatorun olduğu və ya neçə nəfərin olduğu məlum deyildi.
  
  Alicia vadinin yan tərəfinə atıldı. RPG onun qarşısında partladı, palçıq və daşları havaya atdı. O, Kinimakinin tərəddüdünü hiss edəndə gülərək onların üstündən tullandı və arxaya döndü.
  
  "Gəl, kök oğlan" dedi, dodaqları oynaq şəkildə qıvrıldı. "Mənimlə qal. Burada işlər həqiqətən qarışıq olur."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden sakit olmağa və bununla da dəqiqliyini qorumağa çalışaraq təkrar-təkrar atəş etdi. Onun görmə sahəsində üç baş partladı. Mai hələ də heç nə demədən onun yanında qaçırdı. Digər əsgərlər bir diz çökdülər, atəşdən yayındılar və muzdluları geri dönməmiş yerə vurdular.
  
  Sonra Hayden də onların arasında idi. Bir kişi çevrildi və o, tüfəngi ilə onu burun körpüsündən keçirdi. O, qışqıra-qışqıra yıxıldı, lakin onun ayaqlarına təpiklə vurdu, nəticədə başını onun üzərinə atdı.
  
  O, cəld yuxarı qalxdı, lakin onun cəsədi onun üstünə düşdü və onu yerə sıxdı. Başını qaldıranda düz onun nifrətlə dolu, ağrılı gözlərinə baxdı. Ayı bir səslə onu yumruqladı və qalın qollarını boğazına sıxdı.
  
  Dərhal ulduzları gördü, amma onu dayandırmağa çalışmadı. Bunun əvəzinə onun iki boş əli silahı özləri tapdı. Sağda onun Glock var. Solda onun bıçağı var. O, silahının lüləsini onun qabırğalarına soxdu və ona bunu hiss etdirdi.
  
  Onun tutuşu boşaldı, gözləri böyüdü.
  
  Hayden üç səssiz atəş etdi. Kişi onun yerindən yuvarlandı. Onun yuxarıdakı mənzərə aydınlaşdıqca başqa bir muzdlu siması göründü. Hayden onu burnundan vurdu, adamın geri sıçradığını və gözdən itdiyini gördü.
  
  O, oturdu və Mai gördü. Qalan sonuncu muzdlu onunla qarşılaşır. Hayden gözlərini qırpdı. Bu adam dağıntı idi. Üzü qırmızıya boyanmış kimi görünürdü. Dişləri yox idi. Çənəsi boş görünürdü. Bir qolu yerindən çıxmış, digəri isə dirsək nahiyəsindən sınıb. O, titrəyən ayaqları üzərində dayandı, sonra qanlı palçığın içində dizləri üstə çökdü.
  
  "Siz etiraz etmək üçün səhv insanı seçdiniz" dedi Mai şirin bir təbəssümlə, götürdüyü Glock ilə nişan aldı və başını partlatdı.
  
  Hayden qeyri-ixtiyari udqundu. Ciddi qadındı.
  
  Anbarın qapısı dəniz piyadaları varlığını qışqıraraq açıldı. Saxta divarlardakı deşiklərin sayı Haydenin ürəyini sıxdı. Ümid edək ki, girovlar qaçıblar.
  
  Onun sürətlə təmizlənən fikirləri arasında hər şeydən əvvəl bir şey aydın oldu. Boudreau burada deyildi. Geri evə baxdı. Bu, onun gizlənəcəyini gözlədiyi son yer idi, amma yenə də...
  
  Ani bir həyəcan onun diqqətini çəkdi. Dəniz piyadaları sanki bıçaqlanmış kimi çiynindən tutaraq anbardan çıxdılar.
  
  Sonra Boudreau və muzdlular dəstəsi anbardan töküldü, silahlarını atəşə tutdu və cinlər kimi qışqırdı. Bu, digər muzdluların fırıldaqçı olmaq üçün həyatlarını verdiyi anlamına gəlirdimi? Blankları və ya müəyyən mövqedən atəş açdılar?
  
  Reallıq onu nüvə silahı kimi vurdu. Qan Kralının adamları indi dəniz piyadalarının arasında idilər, döyüşürdülər və Boudreau bıçağı cəsarətlə qaldıraraq Haydenə tərəf qaçdı.
  
  
  * * *
  
  
  Alicia atəş altında öz ixtiraçılığı və ruhu ilə komandanı həvəsləndirdi. Bir neçə dəqiqədən sonra onlar sonuncu dırmaşmanın zirvəsinə çatdılar və kök salmış müdafiəçilərə atəş açıblar. Alisiya böyük bir ev, böyük bir anbar və iki maşınlıq qaraj gördü. Mülk, şübhəsiz ki, qaçış vasitəsi kimi xidmət edən geniş çaya baxırdı və talvarın yanında bir vertolyotu olan bir helikopter meydançası var idi.
  
  O geri baxdı. "Qumbaraatanlar".
  
  Qrup rəhbəri qaşlarını çatdı. "Artıq bunu edir."
  
  Alisiya düşmən mövqelərini göstərdi. "Alçaq bir divar var. Evin arxa tərəfi. Rolls-Royce üçün. Fəvvarənin sağında".
  
  Qrupun lideri dodaqlarını yaladı. "Əclafları çıxarın."
  
  Bir neçə partlayış yerin titrəməsinə səbəb olub. Hücum edənlər üç qumbara atdılar və sonra bir-iki quruluşda irəli atıldılar, hələ də bir kimi atəş açdılar, lakin ölümcül bir qövslə havaya qalxdılar.
  
  Dağıdıcı vəhşiliklə onlar Qan Kralının fermasına soxulublar.
  
  
  İyirmi doqquzuncu fəsil
  
  
  Dreykin çəkməli ayaqları kameranın döşəməsinə toxundu. Digərləri enməyə başlamazdan əvvəl onların yolunu işıqlandırmaq üçün flüoresan flaş quraşdırdı. Dərhal divarlar canlandı, onların qravüraları indi Dreykin şoka düşmüş gözlərində aydın görünürdü.
  
  İki portativ cihazda olanlara bənzər qıvrımlar. İndi onların Torsten Dahl və onun komandası tərəfindən İslandiyadakı Tanrılar Türbəsində tapdıqları ilə tamamilə eyni olduğu təsdiqləndi.
  
  Onlar son vaxtlar hansı qədim sivilizasiyaya rast gəliblər? Və bütün bunların sonu necə olacaqdı?
  
  Ben, Karin və Delta komandasının qalan hissəsi Pele Qapısının nəhəng tağının ətrafında toplaşana qədər enmə ipini itələdi. Drake onların arxasındakı mürəkkəb qaralığa çox dərindən nəzər salmamaq üçün əlindən gələni etdi.
  
  Ben və Karin diz çökdülər. Tağ özü bir növ fırçalanmış metaldan hazırlanmış, mükəmməl hamar və simmetrik idi. Metal səthi mağaranın qalan hissəsi ilə eyni kiçik izlərlə həkk olunmuşdu.
  
  "Bu işarələr," Karin onlara diqqətlə toxundu, "təsadüfi deyil. Bax. Eyni qıvrımın təkrar-təkrar təkrarlandığını görürəm. Mağaranın qalan hissəsi isə..." O, ətrafa baxdı. "Eynidir".
  
  Ben telefonunu axtarmağa başladı. "Bu, Dahlın bizə göndərdiyi fotodur." İşığa gətirdi. Dreyk Delta Komandasının içəri girənləri axtaracağına əmin olaraq irəli əyildi.
  
  Deməli, Tanrılar Türbəsinin Cəhənnəm Qapıları ilə müəyyən əlaqəsi var, deyə Drake ucadan düşündü. "Ancaq qıvrımlar nə deməkdir?"
  
  "Təkrarlanan nümunələr" dedi Karin yumşaqlıqla. "Mənə de. Nə cür əlamətlər, qədim və ya
  
  Müasir, çoxlu təkrarlanan naxışlardan ibarətdir?"
  
  "Daha asan." Böyük Komodo onların yanında çöməldi. "Dil".
  
  "Düzdür. Deməli, dildirsə..." O, kameranın divarlarını göstərdi. "Sonra bütün hekayəni danışırlar."
  
  "Dahl tapdıqları kimi." Drake başını tərpətdi. "Ancaq indi bunu təhlil etməyə vaxtımız yoxdur. Kovalenko bu qapılardan keçdi".
  
  "Gözləmək". Ben onun burun körpüsünü tutdu. "Bu əlamətlər..." O, tağ yoluna toxundu. "Cihazlarda olduğu kimi. Mənə görə bu, bu qapının eyni cihazın yamaqlı versiyası olduğunu göstərir. Zamanla səyahət maşını. Biz artıq belə nəticəyə gəldik ki, tanrılar zamanla səyahət etmək və taleyə təsir etmək üçün daşınan cihazlardan istifadə etmiş ola bilərlər. Bəlkə də əsas sistem budur".
  
  "Bax," Dreyk yumşaq dedi, "bu əladır. Siz bunu başa düşəcəksiniz. Amma o darvazanın o tayında..." O, qaranlığa işarə etdi. "Qan Kralı. Yüzlərlə başqaları arasında Kennedinin ölümünə görə məsuliyyət daşıyan adam. Söhbəti dayandırıb yeriməyə başlamağın vaxtıdır. get".
  
  Ben başını tərpətdi və tozunu silən kimi bir az günahkar görünərək ayağa qalxdı. Otaqdakı hər kəs dərindən nəfəs aldı. Darvazanın arxasında heç birinin qeyd etmək istəmədiyi başqa bir şey var idi:
  
  Kapitan Kukun qövsün adını "Pelenin qapısı"ndan "Cəhənnəm qapısı"na dəyişməsinin səbəbi.
  
  
  OTUZUNCU FƏSİL
  
  
  Havay əyaləti dəlinin mərhəmətindən titrədi.
  
  Əgər adalarda baş verən dəhşətli, əxlaqsız hadisələrin geniş panoramik görünüşünü təmin edə bilən bir vertolyot uça bilsəydi, əvvəlcə mühasirəyə alınmış Ala Moana Queen Hoteli tutmaq üçün Oahu üzərində uçacaqdı, burada bir neçə xüsusi təyinatlının təcrübəli üzvləri yerləşirdi. komandalar bütün yüksəklikləri və saysız-hesabsız girovları saxlayan ağır silahlı, motivasiyalı muzdlulara qarşı yenicə hərəkət etməyə başlamışdılar. O, ən azı onlarla sınıq pəncərədən çıxan cəhənnəm qara tüstü buludlarından qaçaraq, tüfəng və qumbaraatanlarla maskalı adamların köməksiz kişiləri, qadınları və uşaqları məhv etmək daha asan olan qruplara sürüklədiklərini görə biləcəyi boşluqları diqqətlə göstərərək keçdi. .
  
  Və sonra o, böyük bir qövslə yuxarı və sağa yuvarlanacaq, əvvəlcə günəşə doğru, o qalın sarı top yavaş-yavaş qeyri-müəyyən və ehtimal ki, kataklizmli gələcəyə doğru irəliləyir, sonra isə dəhşətli səyahətində aşağı və sola tullanırdı. Kauai istiqamətində kəşf. O, sönmüş bir vulkanın ən qaranlıq və ən təhlükəli yeraltı mağaralarında sirlər axtaran və kabuslar görən qəhrəmanlara və yaramazlara məhəl qoymadan Diamond Head-in yanından keçəcək.
  
  Kauaidə o, özünü qəhvəxananın hasarına zəncirləmiş, içəridə havadarları tələyə salmış və dinamitlə doldurulmuş jileti və ölü adamın partlayıcı qurğusundan yapışan titrəyən əlini açıq-aydın nümayiş etdirən tərdən-sırıldamış bir adamın dalınca qaçırdı. Şəkli böyütsəniz, kişinin gözlərindəki ümidsizliyi görə bilərsiniz. Bu, onun uzun müddət dayana bilməyəcəyini açıq şəkildə göstərəcəkdi. Və sonra o, ekzotik sahil xəttinin zərif əyrisini izləmək üçün yenidən damların üstündən yüksələrək yüksəklərə qalxdı. Mai Kitano və dəniz piyadalarının qalan hissəsi Boudreau-nun onlarla muzdlusu ilə yaxın döyüşdə döyüşərkən Hayden Jay-in Ed Boudreau ilə döyüşdüyü yanan ranchoya. Ölümün və döyüşün dəhşətli səs-küyü arasında yaralı girovlar ağladılar.
  
  Və irəli get. Keçmiş və gələcək artıq toqquşub. Qədim və avanqard qarşıdurmada mübarizə aparırdı.
  
  Bu gün tanrıların ölə biləcəyi və yeni qəhrəmanların çiçək açıb yüksələ biləcəyi gün idi.
  
  Helikopter Böyük Adanı təşkil edən ziddiyyətli landşaftları və dinamik ekosistemləri qəbul edərək son uçuşunu edəcək. Başqa bir ranchoda yarışaraq, bir neçə dəqiqə ərzində diqqətinizi Alicia Miles, Mano Kinimaka və onların dəniz piyadaları komandası güclü müdafiə olunan girovların, muzdluların və dinamit boyunbağılı adamların bir güclü toqquşmada birləşdiyi kompleksə hücum etməsinə yönəldə bilərsiniz. Döyüşün kənarlarında Qan Kralının adamlarını quru, hava və su ilə təxliyə etməyə hazır olan güclü maşınlar işləməyə başladı. Qaçaqlardan xəbərdar olan və artıq onları tutmaq və məhv etmək üçün bir yol hazırlayan Alisiya və Kinimaka yuxarı baxanda kamera yaxınlaşmağa başladı.
  
  Və nəhayət, vertolyot yan tərəfə keçdi, sadəcə bir maşın, amma yenə də insan axmaqlığının, göstərə biləcəyi və kəşf edə biləcəyi cəsarətin və edə biləcəkləri ən pis pisliyin təsvirləri ilə dolu bir maşın idi.
  
  
  OTUZ BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake, Kapitan Kukun Cəhənnəm Qapıları adlandırdığı arxın altına girdi və özünü kobud şəkildə kəsilmiş dar bir keçiddə gördü. O, tüfəngin fənərini yandırıb lüləsinə bərkiddi. O, çiyninə bir fənər də bağladı və divarları işıqlandırmaq üçün onu düzəltdi. Bir müddət çox işıq vardı və heç bir aşkar təhlükə yox idi.
  
  Onlar dolama keçiddən keçəndə Dreyk çiyninin üstündə dedi: "Mənə, Ben, Kukun jurnallarından danış."
  
  Ben tez nəfəs aldı. "Bu, bu nəhəng tələ sisteminin icmalından başqa bir şey deyil. Kuk tələlərin təbiətinə görə onu "Cəhənnəmin qapıları" adlandırıb. Axırda nə olacağını belə görmürdü".
  
  "Bəs tələləri kim qurdu?" Drake soruşdu. "Bəs niyə?"
  
  "Heç kim bilmir. Çöldə tapdığımız əlamətlər və Tanrılar Türbəsindəki işarələr bu daxili divarlarda deyil". Öskürdü və əlavə etdi: "Sağ ol".
  
  Komodonun səsi onların arxasından gurlandı. "Niyə Kuk sonunu görmədi?"
  
  "O, qaçdı" dedi Karin yumşaqlıqla. "Qorxu içində".
  
  "Ah lanet."
  
  Drake bir anlıq dayandı. "Ona görə ki, mən sadəcə lal bir əsgərəm və siz ikiniz bu əməliyyatın arxasında duran beyinsiniz, icazə verin, hər şeyi aydınlaşdırım. Əsasən, loglar tələ sisteminin açarıdır. İkinizin də nüsxələri yanınızdadır".
  
  "Bizim bir nüsxəmiz var" dedi Ben. "Karin fərqli düşüncəyə malikdir."
  
  "Onda bir nüsxəmiz var" dedi Komodo.
  
  "Xeyr..." Ben başladı, lakin Dreyk onu dayandırdı. "Demək istəyir ki, ölsə, bizim bir nüsxəmiz olacaq, balam. Öləndə foto yaddaş o qədər də faydalı deyil".
  
  - Mən yox... Hə, tamam, bağışla, biz əsgərlər kimi düşünmürük.
  
  Drake tunelin genişlənməyə başladığını gördü. Ən yüngül meh onun üzünə əsirdi. Onları dayandırmaq üçün əlini qaldırdı, sonra başını küncə dürtdü.
  
  Möhtəşəm bir mənzərəni düşünün.
  
  O, uzunsov formada, tavanı qaranlıqda itmiş nəhəng bir otağın girişində idi. Qan Padşahının adamları tərəfindən tərk edilmiş parıltı çubuqlarından zəif bir işıq gəldi. Düz qabağında, dağın dərinliklərinə doğru davam edən tuneli qoruyarkən ürəyini döyüntəyən mənzərə vardı.
  
  Tunelin üstündəki qayaya nəhəng bir üz oyulmuşdu. Maili gözləri, qarmaqlı burnu və başından çıxan buynuzlar kimi təsvir edilə bilən şeylə Drake dərhal bunun şeytanın və ya iblisin üzü olduğu qənaətinə gəldi.
  
  Bir anlıq sifətə məhəl qoymayaraq ətrafa göz gəzdirdi. Divarlar əyri idi, altlıqları qaranlığa bürünmüşdü. Buraya əlavə işıq əlavə etməli idilər.
  
  O, yavaş-yavaş digərlərini qabağa işarə etdi.
  
  Və sonra, birdən, mağarada eyni anda atəş açan yüz alovçu kimi səs-küy yarandı və ya Benin dediyi kimi, "lənətə gəlmiş Batmobile oxşayır".
  
  Yanğın oymağın burun dəliklərindən keçərək daş döşəmənin ətrafında soba yaradıb. Hər burun dəliyindən iki ayrı alov püskürdü, sonra bir neçə saniyə sonra hər gözdən bir alov çıxdı.
  
  Drake bunu narahatlıqla öyrəndi. "Bəlkə biz hansısa mexanizmi işə salırıq. Təzyiq həssas açarı və ya buna bənzər bir şey. O, Benə tərəf döndü. "Ümid edirəm ki, hazırsan, dostum, çünki mənim sevimli Dinorock qruplarımdan biri olan Poison'un dediyi kimi, bu yaxşı vaxtdan başqa bir şey deyil."
  
  Ben qeydlərini yoxlayan kimi dodaqları keçici bir təbəssümlə qıvrıldı. "Bu, cəhənnəmin birinci mərtəbəsidir. Ssenari müəllifi Hoksvort adlı şəxsin dediyinə görə, onlar bu səviyyəni Qəzəb adlandırıblar. Məncə, səbəb bəllidir. Sonralar onu iblislə, qəzəb iblisi Amonla müqayisə etdilər".
  
  "Dərs üçün təşəkkür edirəm, balam." Komodo hönkürdü. "Təsadüfi olaraq keçmişə gedən yolu xatırladırmı?"
  
  Ben mətni yerə qoyub hamarladı. "Bax. Mən bunu əvvəllər görmüşəm, amma başa düşməmişəm. Bəlkə də bu, bir ipucudur".
  
  Drake gənc dostunun yanında çöməldi. Kopyalanan jurnallar diqqətlə dizayn edilmiş və təsvir edilmişdir, lakin Benin barmağı onun diqqətini qəribə bir mətn xəttinə çəkdi.
  
  1 (||) - 2-yə keçin (||||) - 3-ə keçin (||) - 4-ə keçin (|||||/)
  
  Və ondan sonra gələn yeganə yazı: "Qəzəblə, səbr et. Ehtiyatlı adam, əgər qarşısında naviqasiya xətləri varsa, marşrutunu planlaşdıracaq.
  
  "Kuk bütün zamanların ən böyük naviqatoru idi" dedi Ben. "Bu xətt bizə iki şey deyir. Bu Aşpaz iblisin yanından keçən marşrutu və ondan keçən yolun diqqətli planlaşdırma tələb etdiyini müəyyənləşdirdi.
  
  Karin alov çaxnaşmalarına baxdı. "Dörd saydım" o, fikirli halda dedi. "Dörd alov püskürməsi. Nə qədər..."
  
  Səssizliyi sarsıdan bir atəş səsi eşidildi. Güllə Dreykin başının yanındakı divardan səkilib, kəskin qaya parçaları havada parçalandı. Bir millisaniyə sonra Dreyk silahını qaldırıb atəş açdı və bir millisaniyə sonra anladı ki, əgər o, yenidən keçidə dalarsa, snayper onları qeyri-müəyyən müddətə divara bərkidilmiş vəziyyətdə saxlaya bilər.
  
  Bu fikirlə qaçaraq kameraya atəş açıb. Komodo da, deyəsən, eyni nəticəyə gəlib, onun arxasınca getdi. Qarışıq yanğın ətrafdakı divardan qığılcımları söndürüb. Gizləyici şoka düşdü, lakin yenə də Drake və Komodo arasında fit çalan başqa bir güllə atmağı bacardı.
  
  Drake nişan alaraq bir dizi üstə çökdü.
  
  Kişi gizləndiyi yerdən atladı, silah yüksək qaldırıldı, lakin ilk olaraq Komodo atəş etdi - partlayış dalğası hücumçunu geri atdı. Deşici bir qışqırıq eşidildi və adam qarmaqarışıq yerə düşdü, tüfəng yerə çırpıldı. Komodo yaxınlaşıb adamın öldüyünə əmin olub.
  
  Drake lənət etdi. Düşündüyüm kimi, Kovalenko snayperləri tərk etdi ki, bizi sürətləndirsin.
  
  "Və bizi arıqlamaq üçün" Komodo əlavə etdi.
  
  Karin başını küncə dürtdü, sarı saçları gözlərinin içinə düşdü. "Əgər mən haqlıyamsa, o zaman qəribə cümlə açar deşikdir, "səbir" sözü isə açardır. İki "mən" kimi görünən o iki tramvay xətti? Musiqidə, şeirdə və köhnə ədəbiyyatda pauza mənasını verə bilərlər. Buna görə də səbir "pauza etmək" deməkdir.
  
  Delta komandası Komodo tərəfindən təkid edilən və bir daha səhv etməmək qərarına gələn mağaraya doğru irəliləyərkən Drake təklifə baxdı.
  
  Komodo qışqırdı: "Bəs insanlar? Bubi tələlərindən çəkinin. Mən icazə verməzdim ki, o rus axmaq münsiflər heyətinə nəsə qoysun".
  
  Drake tərli ovucunu kobud divara sürtdü, əlinin altındakı kələ-kötür daşı hiss etdi, soyuducunun içi qədər soyuqdu. "Beləliklə, belədir: 'İlk partlayışı gözləyin, sonra iki üçün fasilə verin və ikiyə keçin. İkinci partlayışdan sonra dördüncüyə fasilə verin və üçüncüyə keçin. Üçüncü partlayışdan sonra iki dəfə fasilə verin və dördə keçin. Dördüncü partlayışdan sonra isə altıncı dəfə fasilə verin və sonra çıxın".
  
  "Daha asan." Ben göz qırpdı. "Ancaq fasilə nə qədərdir?"
  
  Karin çiyinlərini çəkdi. "Qısa yazı"
  
  - Oh, bu faydalıdır, bacı.
  
  "Bəs siz partlayışları necə hesablayırsınız?"
  
  "Mən güman edirəm ki, ən uzaq yerə birinci çatan bir nömrədir, dörd nömrə isə ən qısadır."
  
  "Yaxşı, bunun bir mənalı olduğunu düşünürəm. Amma hər şey eynidir..."
  
  "Hamısı budur". Drake kifayət qədər idi. "Mənim səbrim artıq bu debatı dinləyərkən sınanıb. Əvvəl mən gedəcəm. Gəlin bunu kofein yüksəkliyim bitməzdən əvvəl edək".
  
  O, ən uzun alovdan bir neçə metr aralıda dayanaraq Komodo komandasının yanından keçdi. O, hiss etdi ki, hər bir adam dönüb baxır. O, Benin narahatlığını hiss etdi. O, gözlərini yumdu, hərarətinin yüksəldiyini hiss edərək, qarşıdakı havanı qızardıb qızdırdı.
  
  Kennedinin sifəti gözünün önündə süzülürdü. Onu əvvəlki kimi gördü. Saçında sərt karet, ifadəsiz şalvar kostyumları - həftənin hər günü üçün bir. Hər şeyi onun qadın olmasından yayındırmaq üçün şüurlu bir səy.
  
  Sonra Kennedi saçlarını aşağı saldı və iki ləzzətli ay keçirdiyi qadını xatırladı. Həyat yoldaşı Alisonun dağıdıcı ölümündən və illər əvvəl o ölümcül avtomobil qəzasının yaratdığı ağrıdan sonra ona irəliləməyə kömək etməyə başlayan qadın.
  
  Gözləri düz onun ürəyinə düşdü.
  
  Onun qarşısında od yandı.
  
  Alovun hərarətinin səngiməsini gözlədi və sonra iki saniyə dayandı. Gözləyəndə anladı ki, ikinci gözdən alov parıltısı artıq aşağı düşmüşdü. Amma iki saniyədən sonra o, o nöqtəyə çatdı, baxmayaraq ki, varlığının hər lifi qışqırmağa başladı.
  
  Yanğın onu məhv etdi
  
  Amma hərəkətini bitirən kimi donub qaldı. Ətrafındakı hava hələ də isti, lakin dözülməz idi. Drake nəfəs aldı, tər ondan dalğalar şəklində damcılırdı. Bir saniyə belə rahatlaya bilməyib yenidən geri saymağa başladı.
  
  Dörd saniyə.
  
  Yanında cırıldayan alovlar onun tutmaq üzrə olduğu yerə od vurmağa çalışırdı.
  
  Drake hərəkət etdi. Yanğın söndürülüb. Onun ağzı duzlu tort kimi idi. Göz bəbəklərinin hər ikisi yandı, sanki zımpara ilə aşdı.
  
  Baxmayaraq ki, məncə. Düşün, həmişə düşün. Daha iki saniyə və biz yoldayıq. Son manevrə keçirik. İndi onun özünə inamı var.
  
  Altı saniyə fasilə verin və sonra -
  
  Altıda yerindən tərpəndi, amma yanğın sönmədi! Qaşları yandı. Diz çökdü, bədənini geri atdı. Ben onun adını çəkdi. İstilik o qədər şiddətləndi ki, qışqırmağa çalışdı. Amma o an qəfil yox oldu. Yavaş-yavaş bildi ki, əlləri və dizləri kobud daş döşəməyə çırpılır. Başını qaldıraraq kameranın arxasındakı tuneldən sürətlə süründü.
  
  Bir azdan o, dönüb digərlərinə qışqırdı: "Yaxşısı, yeddi saniyəlik son fasilə verin, uşaqlar. "Bilmək istədiyiniz son şey Kentukki qızartmasının necə olmasıdır."
  
  Boğuq bir gülüş gəldi. Komodo dərhal yaxınlaşdı və Karin və Bendən öz növbələrini nə vaxt almaq istədiklərini soruşdu. Ben daha bir neçə əsgərin ondan qabağa getməsinə üstünlük verirdi, lakin Karin Dreykin arxasınca getməyə hazır idi. Dreyk əməliyyatlarının beyinlərindən birini itirmə riski ilə üzləşməmişdən əvvəl onun sadəcə şanslı olmadığına əmin olmaq üçün onu kənara çəkib sakitcə təmkinlə danışmaq Komodonun özünə lazım idi.
  
  Drake Karinin yumşaldığını və hətta bir az gülümsədiyini gördü. Blake ailəsinin vəhşi uşağına sakitləşdirici təsir göstərən birini görmək xoş idi. Ətrafındakı tuneli yoxladı və parıltı çubuğunu kölgələrə atdı. Onun genişlənən kəhrəba çalarları qaranlığa çevrilən daha da yonulmuş tuneldən başqa heç nəyi işıqlandırmırdı.
  
  Birinci Delta əsgəri onun yanına düşdü, az sonra ikincisi gəldi. Drake vaxt itirmədən onları araşdırmaq üçün tunelə göndərdi. O, Qəzəb Palatasına dönəndə Ben Bleykin hərəkət etdiyini gördü.
  
  Ben az qala məktəbli kimi çantasını tutdu, uzun saçlarının köynəyinin altına yığıldığına əmin oldu və irəli addımladı. Drake saniyələri sayarkən dodaqlarının tərpənməsinə baxdı. Heç bir zahiri emosiya əlaməti göstərməyən Dreykin ürəyi sözün əsl mənasında ağzından sıçradı və dostu onun ayaqlarına yıxılaraq nəfəs almağa başlayana qədər orada qaldı.
  
  Drake əlini uzatdı. Ben başını qaldırıb baxdı: "Nə deyəcəksən, axmaq? Əgər istiyə dözə bilmirsənsə?"
  
  "Mən Bucks Fizzdən sitat gətirmirəm" dedi Drake əsəbi bir tonda. "İstəsən - yox, gözlə..."
  
  Dreyk Karinin ilk atəş reaktivinə yaxınlaşdığını gördü. Benin ağzı dərhal bağlandı və gözləri bacılarının hər hərəkətini izlədi. O, səndələyərkən Benin dişləri elə bərk qıcırdı ki, Drake tektonik plitələrin bir-birinə çırpıldığını hiss etdi. Və o, bir təhlükəsiz sığınacaqla digəri arasında sürüşərkən, Drake Beni tutmaq üçün qaçmasına mane olmaq üçün onu möhkəm tutmalı oldu.
  
  "Gözləmək! Onu xilas edə bilməzsən"
  
  Karin kəkələdi. Onun yıxılması onu tamamilə çaşdırdı. Başqa bir püskürmə onu yandırana qədər o, təxminən iki saniyə yanlış tərəfə baxdı.
  
  Ben kobud şəkildə oğlanın başının arxasından tutub dostunu növbəti dəhşətli hadisənin şahidi olmaqdan qorumaq üçün bədənindən istifadə edən Drake ilə güləşdi.
  
  Karin gözlərini yumdu.
  
  Sonra Delta komandasının lideri Komodo onu böyük əli ilə tutdu, fasilələr arasında çevik hoppandı. O, ritmi pozmadı, sadəcə Karini çiyninə, başını asdı və qəzəbli qardaşının yanında yumşaq bir şəkildə yerə endirdi.
  
  Ben onun yanında diz çökdü, mırıldanaraq onu yaxından tutdu. Karin Benin çiyninin üstündən düz Komodoya baxdı və iki söz dedi. "Çox sağ ol".
  
  Komodo sərt şəkildə başını tərpətdi. Bir neçə dəqiqədən sonra onun qalan adamları sağ-salamat gəldi, Dreykin tunelə göndərdiyi iki nəfər geri qayıtdı.
  
  Onlardan biri eyni anda həm Drake, həm də Komodoya müraciət etdi. "Başqa bir tələ, ser, təxminən bir kilometr irəlidə. Snayperlərin və ya bubi tələlərinin aydın əlamətləri yox idi, lakin biz ikiqat yoxlamaq üçün dayanmadıq. Düşündüm ki, biz bura qayıtmalıyıq".
  
  Karin tozunu silib ayağa qalxdı. "Tələ nəyə bənzəyir?"
  
  "Xanım, bu böyük bir əclaf kimi görünür."
  
  
  OTUZ İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Onlar yuxarıdakı dünyada baş verə biləcək zorakılıq hərəkətləri və onların qarşısında yeraltı qaranlığın arasından keçən insanın bədxah niyyətindən qaynaqlanaraq dar keçidlə yuxarı qaçdılar.
  
  Kobud tağ onları növbəti mağaraya aparırdı. Yenidən parıltı çubuqları həm təzə, həm də yavaş-yavaş sönən geniş məkanın bir hissəsini işıqlandırdı, lakin Drake tez bir zamanda uzaq divara iki kəhrəba çaxdı.
  
  Onların qarşısındakı boşluq böyük idi. Yollar trident kimi formalaşmışdı. Əsas val üç nəfərin yan-yana yerləşə biləcəyi genişlikdə bir keçid idi. O, başqa bir çıxış tağında uzaq divarda bitdi. Əsas şaftdan budaqlanan və tridentin digər iki dişini meydana gətirərək, daha iki keçid var idi, yalnız bunlar çıxıntılardan bir az daha dar idi. Bu çıxıntılar mağara divarında geniş bir döngədə bitirdi.
  
  Tridentin yolları arasındakı boşluqlar dərin, məkrli qaranlıqla dolu idi. Komodo, işığın az olduğu yerdə qayanı atanda, onun dibinə dəydiyini heç eşitmədilər.
  
  Diqqət, yavaş-yavaş irəlilədilər. Gərginlikdən çiyinləri dartıldı, əsəbləri pozulmağa başladı. Drake nazik tər damcısının onurğasının boyu aşağı yuvarlandığını və bütün yolu qaşındığını hiss etdi. Qrupdakı hər bir cüt göz ətrafa baxdı və Ben nəhayət səsini tapana qədər hər kölgəni, hər küncü və kənarı axtardı.
  
  "Gözləyin" deyə çətinliklə eşidiləcək səslə dedi, sonra boğazını təmizləyib "Gözləyin" deyə səsləndi.
  
  "Bu nədir?" Drake hələ də ayağını havaya qaldıraraq donub qaldı.
  
  "Hər ehtimala qarşı əvvəlcə Kukun qeydlərini yoxlamalıyıq."
  
  "Sən öz lənətə gəlmiş vaxtını seçirsən."
  
  Karin danışdı. "Onlar buna xəsislik, ikinci ölümcül günah dedilər. Acgözlüklə əlaqəli cin cəhənnəmin yeddi şahzadəsindən biri olan Mammondur. Miltonun "İtirilmiş Cənnət" əsərində onun adı çəkildi və hətta İngiltərədəki Cəhənnəmin səfiri də adlandırıldı".
  
  Drake ona baxdı. "Gülməli deyil".
  
  "Bu baş verməli deyildi. Bir dəfə oxuyub saxladığım şey budur. Hawksworth-un burada verdiyi yeganə ipucu bu cümlədir: Tamahın əksi mərhəmətdir. Qoy növbəti kişi istədiyini alsın".
  
  Drake soyuq, rütubətli mağaraya baxdı. "Bəlkə Xırtıldayan Kremsdən başqa mənim istədiyim çox şey yoxdur."
  
  "Bu, birbaşa çıxış yoludur." Komodo adamlarından birini itələyərkən dayandırdı. "Heç bir şey bu qədər asan deyil. hey! Nə oldu, dostum..."
  
  Drake arxaya çevrildi və Delta adamı Komodonu kənara itələyib komandirinin yanından keçib getdiyini gördü.
  
  "Vallis! Götünü cərgədə saxla, əsgər".
  
  Dreyk yaxınlaşanda adamın gözlərini gördü. Şüşəli. Sağdakı nöqtədə sabitlənmişdir. Drake onun baxışlarını izlədi.
  
  Və dərhal nişləri gördüm. Maraqlıdır ki, o, əvvəllər onlara fikir vermirdi. Mağara divarı ilə kəsişən sağ dişin sonunda Dreyk indi qara qayaya oyulmuş üç dərin yuva gördü. Hər nişin içərisində bir şey parıldadı. Qızıldan, sapfirdən və zümrüddən hazırlanmış qiymətli bir şey. Obyekt mağara boyunca süzülən zəif və səpələnmiş işığı tutdu və onu on dəfə geri qaytardı. Bu, on karat brilyantdan hazırlanmış parlaq diskoteka topunun ürəyinə baxmaq kimi idi.
  
  Karin pıçıldadı: "O tərəfdə boş bir darvaza var".
  
  Drake vəd edilmiş sərvətin çəkilməsini hiss etdi. Nə qədər yaxından baxsa, obyektlər bir o qədər aydınlaşır və onları daha çox istəyirdi. Karinin şərhinin ona çatması bir an çəkdi, lakin çatanda o, paxıllıq və qorxu ilə boş yerə baxdı. Bəlkə hansısa bəxtiyar adam cəsarətlə zirzəmiyə çıxıb qənimətlə ayrılıb? Yoxsa aşağıda saysız-hesabsız dərinliklərə qışqıraraq batarkən onu tutdu?
  
  Tapmağın bir yolu.
  
  Drake bir ayağını digərinin qabağına qoydu və sonra özünü dayandırdı. pis . Çarşafların üzərindəki yem güclü idi. Lakin onun Kovalenkonu təqib etməsi daha çox cəlb etdi. O, bir neçə işıq dəstinin necə belə valehedici ola biləcəyini düşünərək reallığa qayıtdı. Bu zaman Komodo onun yanından qaçdı və Dreyk onu dayandırmaq üçün əlini uzadıb.
  
  Amma Delta qrupunun komandiri sadəcə olaraq həmkarının üzərinə yıxılaraq onu yerə yıxıb. Drake çevrildi və komandanın qalan hissəsinin diz çökdüyünü, gözlərini ovuşdurduğunu və ya tamamilə sınaqdan qaçdığını gördü. Ben və Karin heyran qaldılar, lakin Karinin sürətli zehni tezliklə azad oldu.
  
  Tez qardaşına tərəf döndü. "Siz yaxşısınız? Ben?"
  
  Drake diqqətlə gənc oğlanın gözlərinin içinə baxdı. "Problemlərimiz ola bilər. O, Taylor Momsen səhnəyə çıxanda eyni şirəli görünüşə malikdir".
  
  Karin başını tərpətdi. "Oğlanlar" deyə mızıldandı və qardaşına bərk sillə vurdu.
  
  Ben gözlərini qırpıb əlini yanağına qaldırdı. "Oh!"
  
  "Siz yaxşısınız?"
  
  "Yox, yox! Az qala çənəmi sındırdın".
  
  "Zəif olmağı dayandırın. Növbəti zəng edəndə ana və atama deyin".
  
  "Lənət olsun, mən bunu edəcəm. Niyə məni vurdun?"
  
  Komodo adamını yerdən qaldırıb onu yenidən sıraya atarkən Dreyk onun çiynindən silkələdi. "Yeni başlayan".
  
  Karin heyranlıqla baxırdı.
  
  Drake dedi: "Yadınızda deyilmi? Gözəl işıqlar? Demək olar ki, səni tutdular, dostum".
  
  "Yadımdadır..." Benin baxışları birdən daş divara və onun mürəkkəb yuvalarına qayıtdı. "Vay, nə həyəcandır. Qızıl, almaz və sərvət. Yadımdadır".
  
  Drake parıldayan obyektlərin öz cazibəsini bərpa etməyə başladığını gördü. "Gəlin hərəkət edək" dedi. "İki dəfə. Mən bu mağaranın nə etdiyini görürəm və onu nə qədər tez keçsək, bir o qədər yaxşıdır".
  
  O, əli Benin çiynində və Karinə işarə edərək sürətlə uzaqlaşdı. Komodo səssizcə onların arxasınca getdi, adamlarını diqqətlə izləyirdi ki, onlar hər iki tərəfə uzanan çıxıntıların yanından keçdilər.
  
  Onlar nişlərə yaxınlaşdıqca, Drake cəld nəzər salmaq riskinə girdi. Hər bir taxçada səthi qiymətli daşlarla bəzədilmiş kiçik bir qab şəkilli əşya dayanırdı. Ancaq göz oxşayan nəfəs kəsən işıq şousu yaratmaq üçün təkcə bu kifayət deyildi. Hər bir qabın arxasında nişlərin kobud divarları yaqut, zümrüd, sapfir, almaz və saysız-hesabsız digər qiymətli daşlarla düzülmüşdü.
  
  Kassalar sərvətə başa gələ bilərdi, lakin nişlərin özləri qiymətsiz dəyərə malik idi.
  
  Dreyk çıxış tağına yaxınlaşanda dayandı. Onu sağdan-soldan soyuq meh əsirdi. Bütün yer qədim sirlərin və gizli sirlərin iyi gəlirdi. Bir yerdən su sızdı, kiçik bir damlama, lakin onların araşdırdıqları mağara sisteminin nəhəngliyini artırmaq üçün kifayət idi.
  
  Drake hamıya diqqətlə baxdı. Tələ dəf edildi. O, çıxış tağından keçmək üçün çevrildi.
  
  Və kiminsə səsi qışqırdı: "Dayan!"
  
  O, dərhal donub qaldı. Onun qışqırmağa olan inamı və köhnə SAS təlimindən doğan instinkt onun həyatını xilas etdi. Sağ ayağı nazik məftillərə güclə toxundu, lakin daha bir təkan bubi tələsini qura bildi.
  
  Kovalenko bu dəfə snayperdən ayrılmayıb. O, düzgün mühakimə etdi ki, arxasındakı qrup öz eşşəyini Xəsislik Salonunda sürükləyəcək. Uzatma gizli M18 Claymore minasına aparırdı, üzərində "Cəbhədən düşmənə" sözləri yazılmışdır.
  
  Ön tərəf Dreykə işarə edirdi və Komodo xəbərdarlıq etməsəydi, Ben və Karinlə birlikdə onu polad bilyalı rulmanlarla parçalayardı.
  
  Drake çıxdı və tez cihazı söndürdü. O, bunu Komodoya ötürdü. "Çox sağ ol, dostum. Onu əlinizdə saxlayın, sonra biz onu Kovalenkonun götündən itələyək".
  
  
  OTUZ ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Növbəti keçid qısa oldu və sürətlə aşağı endi. Drake və digərləri dik qalmaq üçün bədənlərini arxaya əyərək daban ayaqqabılarla getməli oldular. Drake düşünürdü ki, hər an sürüşüb çarəsiz şəkildə aşağı sürüşə bilər, aşağıda nə dəhşətli aqibət gözlədiyini ancaq Allah bilir.
  
  Ancaq bir neçə dəqiqədən sonra onlar tanış bir tağ gördülər. Drake parıltı çubuğu hazırladı və girişdə dayandı. Snayperləri nəzərə alıb tez başını aşağı salıb getdi.
  
  "Oh, yumurtalar" deyə öz-özünə nəfəs aldı. "Hər şey pisləşir."
  
  "Mənə demə" dedi Ben. "Başımızın üstündə nəhəng bir beton top asıldı."
  
  Drake ona baxdı. "Həyat film deyil, Bleyk. İlahi, sən dəlisən".
  
  O, dərindən nəfəs alıb onları üçüncü nəhəng mağaraya apardı. Gördükləri heyrətamiz yer onların hər birini yarı yolda dayandırdı. Ağızlar açıldı. Əgər Qan Kralı tələ qurmaq üçün indiyə qədər səyahətlərində istənilən nöqtəni seçə bilsəydi, deməli bu, bir neçə dəqiqədən sonra Dreyk mükəmməl şans olduğunu düşündü. Ancaq xoşbəxtlikdən yaxşı adamlar üçün heç bir şey gözləmir. Bəlkə də bunun yaxşı səbəbi var idi...
  
  Hətta Komodo heyrət və inamsızlıqla ağzını açsa da, bir neçə kəlməni sıxmağı bacardı. - Onda mən bunun şəhvət olduğunu düşünürəm.
  
  Onun yeganə cavabı öskürək və inilti idi.
  
  Onların qarşısındakı cığır çıxış tağına qədər tək düz xəttlə gedirdi. Maneə o idi ki, yolun hər iki tərəfi heykəllərlə örtülmüş qısa postamentlər və üstü rəsmlərlə örtülmüş hündür postamentlərlə düzülmüşdü. Hər bir heykəl və hər bir rəsm gözəl zövqlüdən açıq-aydın ədəbsizliyə qədər bir neçə erotik formanı təmsil edirdi. Bundan əlavə, qayaüstü rəsmlər mağara divarlarının hər qarışını doldururdu, lakin qədim mağaralarda çox rast gəlinən ibtidai təsvirlər deyil - onlar hər hansı bir İntibah və ya müasir rəssam tərəfindən asanlıqla bərabər tutulan heyrətamiz təsvirlər idi.
  
  Mövzu başqa mənada şok idi. Şəkillər hər bir kişi və qadının insana məlum olan hər bir şəhvətli günahı törədən, əzablı detallarla çəkilmiş böyük bir orgiyanı təsvir edirdi... və daha çox.
  
  Bütövlükdə, bu, hisslərə heyrətamiz bir zərbə idi, insanın gözünü və ağlını qamaşdırmaq üçün getdikcə daha dramatik səhnələr açıldıqca dayanmayan bir zərbə idi.
  
  Drake köhnə dostu Wells üçün az qala timsah göz yaşı tökəcəkdi. Bu köhnə pozğun burada öz elementində olardı. Xüsusilə onu Mei ilə kəşf etsəydi.
  
  Yaşayan ən köhnə dostu Meinin düşüncəsi onun ağlını ətrafındakı pornoqrafik sensor yükündən uzaqlaşdırmağa kömək etdi. O, yenidən qrupa baxdı.
  
  "Uşaqlar. Uşaqlar, bu hər şey ola bilməz. Burada bir növ tələ sistemi olmalıdır. Qulaqlarınızı açıq saxlayın". Öskürdü. "Və mən tələləri nəzərdə tuturam."
  
  Yol davam edirdi. Drake indi fərq etdi ki, hətta yerə baxmaq belə sizə kömək etməyəcək. Orada da incə detallı rəqəmlər bükülürdü. Amma bütün bunlar, şübhəsiz ki, qırmızı siyənək idi.
  
  Drake dərindən nəfəs aldı və irəli addımladı. O, yolun hər iki tərəfində təxminən yüz yard məsafədə dörd düymlük qaldırılmış kənarın olduğunu gördü.
  
  Eyni zamanda Komodo çıxış etdi. "Bunu görürsən, Drake? Heç bir şey ola bilməz."
  
  "Ya da başqa bir şey." Drake diqqətlə bir ayağını digərinin önünə keçirdi. Ben bir addım geridə qaldı, sonra bir neçə əsgər, sonra isə Komodonun yaxından izlədiyi Karin. Dreyk iri, cüssəli Komodonun pıçıldadığını eşitdi və Karinin təbəssümsüz şəkillərinə və baxan adamlarının kobudluğuna görə sakitcə üzr istəməsini eşitdi və təbəssümünü boğdu.
  
  Onun qurğuşun ayağı qaldırılmış silsilələrin başlanğıcında yerə dəydiyi anda dərin bir gurultu səsi havanı bürüdü. Birbaşa onun qarşısında döşəmə tərpənməyə başladı.
  
  "Salam". Onun geniş Yorkshire stili stress zamanı ortaya çıxdı. "Gözləyin uşaqlar."
  
  Yol bir sıra enli üfüqi daş rəflərə bölünmüşdü. Yavaş-yavaş hər bir rəf yana doğru irəliləməyə başladı ki, onun üstündə duran hər kəs növbəti rəfin üzərinə addım atmasa, yıxıla bilsin. Ardıcıllıq olduqca yavaş idi, lakin Dreyk Chambersin cəsarətli qırmızı siyənəklərinin səbəbini tapdıqlarını güman edirdi.
  
  "Diqqətlə addımlayın" dedi. "Cütlər. Və ağlınızı kirdən uzaqlaşdırın və 'bu yeni idmanı 'uçurumda dalma' sınamaq istəmirsinizsə, irəliləyin."
  
  Ben ilk hərəkət edən rəfdə ona qoşuldu. "Diqqəti toplamaq çox çətindir" dedi.
  
  "Heyden haqqında düşün" dedi Dreyk ona. "Bu sizə kömək edəcək."
  
  "Mən Hayden haqqında düşünürəm." Ben gözlərini ən yaxındakı heykələ, bir-birinə qarışmış başların, qolların və ayaqların qıvrılan üçlüyünə baxdı. "Problem buradadır."
  
  "Mənimlə". Drake ehtiyatla ikinci açılan rəfə addım atdı, artıq üçüncü və dördüncünün hərəkətini ölçdü. "Bilirsiniz, mən çox şadam ki, nəhayət, bütün bu saatları Tomb Raider oyununa sərf etdim."
  
  "Heç vaxt fikirləşməzdim ki, mən oyunda bir sprite olacağam" deyə Ben cavab olaraq mızıldandı və sonra Mei haqqında düşündü. Yapon kəşfiyyat ictimaiyyətinin çoxu onu video oyun personajı ilə müqayisə etdi. "Hey Matt, sən bizim yatdığımızı düşünmürsən, elə deyilmi? Və bunların hamısı yuxudur?
  
  Drake dostunun üçüncü rəfə diqqətlə addım atmasına baxdı. "Mən heç vaxt belə parlaq yuxu görməmişdim." Fikrini bildirmək üçün ətrafdakılara başını tərpətməyə ehtiyac yox idi.
  
  İndi onların arxasında ikinci və üçüncü qrup insanlar öz əziyyətli səyahətlərinə başladılar. Drake sona çatmazdan əvvəl iyirmi rəf saydı və şükürlər olsun ki, möhkəm yerə tullandı. Şükür Allaha ki, döyünən ürəyi nəfəs ala bildi. O, bir dəqiqə çıxış tağına baxdı, sonra onların tək olduqlarına əmin olub, digərlərinin gedişatını yoxlamaq üçün çevrildi.
  
  Delta adamlarından birinin qəşəng şəkildə boyanmış tavandan baxdığını görmək üçün vaxtında...
  
  Və onun addım atacağı rəfə darıxdı. O, bir saniyə içində yoxa çıxdı, heç vaxt orada olduğunu xatırladan yeganə şey yıxıldıqdan sonra gələn ürkütücü qışqırıq idi.
  
  Bütün şirkət dayandı və hava şok və qorxu ilə titrədi. Komodo onların hamısına bir dəqiqə vaxt verdi və sonra onları irəli itələdi. Hamısı bundan necə keçəcəklərini bilirdilər. Həlak olan əsgər özü üçün axmaq idi.
  
  Yenə və bu dəfə daha ehtiyatla hamı hərəkət etməyə başladı. Dreyk bir anlıq sonsuz uçuruma düşən əsgərlərin qışqırıqlarını hələ də eşidə biləcəyini düşündü, lakin o, bunu bir hallüsinasiya kimi rədd etdi. O, böyük Komodonun eyni düşmədən əziyyət çəkdiyini görmək üçün vaxtında yenidən insanlara diqqət yetirdi.
  
  Bir əlacsız qol yelləmə anı oldu, onun dəhşətli konsentrasiyasını itirdiyinə görə təəssüflənən qəzəbli qışqırıq oldu və Big Delta komandasının lideri rəfin kənarından sürüşdü. Drake qışqırdı, demək olar ki, onun köməyinə tələsməyə hazır idi, lakin təəssüflə əmin idi ki, bunu vaxtında edə bilməyəcək. Ben qız kimi qışqırdı
  
  Ancaq bu, Karin sadəcə böyük adam üçün suya daldığına görə idi!
  
  Karin Blake tərəddüd etmədən onun gedişini izləmək üçün bütün yüksək təlim keçmiş Delta komandasını tərk etdi və Komodoya baş-başa hücum etdi. O, onun qarşısında idi, ona görə də onun sürəti onu yenidən beton plitə üzərinə itələməyə kömək etməli idi. Amma Komodo iri və ağır bir adam idi və Karinin nöqtə-boş tullanması onu çətinliklə tərpətdi.
  
  Amma ona bir az toxundu. Və bu kömək etmək üçün kifayət idi. Karin ona əlavə iki saniyə efir vaxtı verdiyi üçün Komodo arxasını çevirə bildi və məngənə kimi barmaqları ilə betonun kənarından tutdu. Çarəsiz qaldı, özünü qaldıra bilmədi.
  
  Sürüşən rəf ağrılı şəkildə yavaş-yavaş sol perimetrinə doğru irəlilədi, bundan sonra Delta qrupunun başını özü ilə götürərək yox oldu.
  
  Karin Komodonun sol biləyindən möhkəm yapışdı. Nəhayət, komandasının digər üzvləri reaksiya verərək onun digər qolundan yapışdılar. Böyük səylə onu yuxarı və plitənin üstündən elə çəkdilər ki, plitə gizli keçiddə gözdən itdi.
  
  Komodo tozlu betona başını buladı. "Karin" dedi. "Mən bir daha heç vaxt başqa qadına baxmayacağam."
  
  Sarışın dahi keçmiş məktəbi tərk edən tələbə gülümsədi. "Siz uşaqlar, gəzən gözlərinizlə heç vaxt öyrənməyəcəksiniz."
  
  Və Dreykin heyranlığı ilə dərk etdi ki, "cəhənnəm"in bu üçüncü səviyyəsi, şəhvət adlanan bu otaq sərgərdan gözü olan bir insanın əbədi iztirabının təsvirindən başqa bir şey deyil. Klişe é bir adam bir kafedə oturmuşdu nə haqqında & # 233; arvadı və ya sevgilisi ilə və başqa bir cüt yaraşıqlı ayaq keçdi - o, demək olar ki, baxardı.
  
  Buradan başqa, baxsaydı, ölmüşdü.
  
  Bəzi qadınların bununla problemi olmazdı, - deyə Dreyk düşündü. Həm də əsassız deyil, üstəlik. Ancaq Karin Komodonu xilas etdi və indi cütlük bərabər idi. Daha beş dəqiqə həyəcanlı gözləmək lazım oldu, amma nəhayət komandanın qalan hissəsi sürüşmə rəflərindən keçə bildi.
  
  Hamısı nəfəs aldı. Şirkətdəki hər bir kişi Karinlə əl sıxmağı və onun şücaətinə görə minnətdarlığını bildirməyi öz vəzifəsi hesab edirdi. Hətta Ben.
  
  Sonra atəş səsi gəldi. Delta əsgərlərindən biri qarnından yapışaraq diz çökdü. Birdən hücuma məruz qaldılar. Qan padşahının yarım düz adamı arxdan töküldü, silahlar hazır idi. Güllələr havada vızıldayırdı.
  
  Artıq diz çökmüş Dreyk və ekipajı silahlarını götürərək göyərtəyə vurdular. Zərərçəkmiş adam dizləri üstə qalıb, döş və başından daha dörd güllə alıb. İki saniyədən az müddətdə o, Qan Kralının davasının başqa bir qurbanı oldu.
  
  Drake götürdüyü M16 hücum tüfəngini qaldırdı və atəş etdi. Onun sağında heykəllərdən biri qurğuşunla deşik-deşik idi, havaya səpələnmiş alebastr qırıqları idi. Drake əyildi.
  
  Başqa bir güllə onun başının yanından fit keçirdi.
  
  Bütün komanda hərəkətsiz, sakit və tüfənglərini yerdə saxlayaraq diqqətlə nişan almağı bacarırdı. Atəş açanda, qırğın idi, onlarla güllə Kovalenkonun qaçan adamlarını deşərək, qanlı kuklalar kimi rəqs etməyə vadar edirdi. Bir adam Mett Drake ilə görüşənə qədər möcüzəvi şəkildə zərər görmədən yolunu buldozerlə aparırdı.
  
  Keçmiş SAS zabiti dağıdıcı bir baş zərbəsi və qabırğalarına tez bir sıra bıçaq zərbələri vuraraq ona tərəf hücum etdi. Kovalenkonun son adamı bütün pis insanların bitdiyi yerə sürüşdü.
  
  cəhənnəm.
  
  Drake onlara keçmək üçün işarə edərək, Delta komandasının düşmüş üzvünə təəssüf dolu nəzər saldı. Geri dönərkən onun cəsədini aparacaqlar.
  
  "Biz əclafı tutmalıyıq."
  
  
  OTUZ DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Hayden Ed Boudreau ilə üz-üzə gəldi və dünya əridi.
  
  "Səni öldürməyimə şadam" Boudreau əvvəllər ona dediyi sözləri təkrarladı. "Yenidən".
  
  "Keçən dəfə uğursuz oldun, psixoloq. Yenə uğursuz olacaqsınız".
  
  Boudro onun ayağına baxdı. "Bud necədir?" Soruşdum.
  
  "Hər şey yaxşıdır". Hayden ayaqlarının ucunda dayanaraq ildırım çaxmasını gözləyirdi. O, amerikalıya elə yönəltməyə çalışdı ki, onun eşşəyi anbarın divarına bassın, amma o, bunun üçün çox hiyləgər idi.
  
  "Sən qansan." Boudreau sanki bıçağını yalayırmış. "Bu dadlı idi. Düşünürəm ki, balaca uşağım daha çox istəyir".
  
  "Bacınızdan fərqli olaraq" Hayden hönkürdü. "O, həqiqətən, daha dözə bilməzdi."
  
  Boudreau ona tərəf qaçdı. Hayden bunu gözləyirdi və ehtiyatla qaçdı və bıçağı onun yanağının altına qoydu. "Birinci qan" dedi.
  
  "Prelüd". Boudreau yelləndi və geri çəkildi, sonra ona bir neçə qısa zərbə endirdi. Hayden onların hamısını sovuşdurdu və burnuna ovuc tutaraq bitirdi. Budro səndələdi, gözlərindən yaş süzüldü.
  
  Hayden dərhal bıçağı ilə zərbə endirərək bundan istifadə edib. O, Boudronu divara yapışdırdı, sonra bir zərbə ilə geri çəkildi...
  
  Boudreau bir zərbə etdi.
  
  Hayden aşağı əyildi və bıçağı onun buduna sancdı. O, qışqırarkən gözlərində görünən hiyləgər təbəssümü saxlaya bilməyib uzaqlaşdı.
  
  "Bunu hiss edirsən, axmaq?"
  
  "Qancıq!" Boudreau dəli olub. Amma bu, döyüşçünün, mütəfəkkirin, təcrübəli döyüşçünün dəliliyi idi. O, zərbədən sonra zərbə ilə onu geri itələdi, dəlicəsinə risk etdi, lakin müdaxilə etməzdən əvvəl onu iki dəfə düşünməyə məcbur etmək üçün kifayət qədər güc və sürəti qorudu. İndi onlar geri çəkilərkən digər döyüşçü qrupları ilə toqquşublar və Hayden müvazinətini itirib.
  
  O, yıxılan adamın dizinin üstünə dırmaşaraq yıxıldı və ayağa qalxdı, bıçaq hazır idi.
  
  Budro izdihamın içində əridi, öz qanının dadını dadıb bıçağını çırparkən üzündəki təbəssüm gülüşə çevrildi.
  
  "Görüşərik" deyə səs-küydən qışqırdı. - Mən sizin harada yaşadığınızı bilirəm, miss Cey.
  
  Hayden Qan Kralının adamlarından birini yoldan kənara atdı, Boudreoya gedən yolu təmizləyərkən kişinin ayağını budaq kimi sındırdı. O, gözünün ucu ilə bu döyüşdə şübhəsiz ki, oyun dəyişdirən Mai gördü, silahsız adamlarla iti silahlarla döyüşür, döyüş atışma üçün çox yaxın idi və onları ayaqları altında qalaqlanmış vəziyyətdə qoyub getdi. Hayden ölülərə və ölümə baxdı, bu da onun ətrafında seğirdi.
  
  O, hətta Boudreonun Haydenin baxışlarını izlədiyi və əfsanəvi Yapon agentinin hərəkətdə olduğunu görəndə vəziyyəti yenidən düşündüyünü fərq etdi.
  
  Mey Haydenə baxdı. "Düz arxanızda."
  
  Hayden Boudreau'ya atıldı.
  
  Qan Padşahının baş psixiası havaya qalxdı, sanki onun dabanında bir Havay monqusu var idi. Hayden və May təqib etdilər. Yanından keçən May Kovalenkonun digər adamına sarsıdıcı zərbə vurdu və bununla da daha bir əsgərin həyatını xilas etdi.
  
  Anbarın arxasında açıq sahə, vertolyotlu vertolyot və bir neçə qayığın lövbər saldığı dar iskele var idi. Boudreau vertolyotun yanından qaçaraq böyük sürət qayığına tərəf getdi və havada yıxılaraq göyərtəyə tullananda addımını belə pozmadı. Hayden helikopterin yanından keçməmiş, böyük qayıq yola çıxmışdı və bir qarış irəliləyirdi.
  
  May yavaşlamağa başladı. "Bu, Bahadır. Çox tez və üç kişi artıq içəridə gözləyir. Onlarla müqayisədə digər qayıqlar sakit görünür". Gözləri vertolyota dikildi. "İndi bizə lazım olan budur."
  
  Güllə onların yanından keçərkən Hayden azacıq fərqinə vararaq əyildi. "Sən buna nəzarət edə bilərsən?"
  
  Mai ona sual verdi: 'Bu sualı həqiqətən mənə verirsən?' sən xizəkə minib içəri tullanmadan əvvəl baxın. Hayden ora çatmamış Mai artıq əsas rotoru işə salmışdı və Boudreonun qayığı güclü gurultu ilə çaydan aşağı uğultu.
  
  "İnanın var" dedi Mai, Hayden məyusluq içində dişlərini sıxarkən əfsanəvi səbrini nümayiş etdirərək yumşaq dedi. Bir dəqiqə sonra maşın uçmağa hazır idi. Komandanı təkmilləşdirə bilər. Xizək yerdən qalxdı. Güllə Haydenin başının yanındakı dirəyə dəyib.
  
  O, geri çəkildi, sonra çevrildi və Qan Kralının sonuncu adamlarının atəşə tutulduğunu gördü. Havay Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrinin əsgərlərindən biri vertolyot enməyə və qayığı təqib etməyə hazırlaşmağa başlayanda onlara baş barmağını qaldırdı. Hayden geri yelləndi.
  
  Onun həyatında başqa bir çılğın gün.
  
  Amma o hələ də burada idi. Hələ sağ qalır. Ceyin köhnə devizi onun başında yenidən canlandı. Başqa bir gün yaşa. Sadəcə yaşa.Belə anlarda belə atasını çox darıxırdı.
  
  Bir dəqiqə sonra helikopter ləngidi və isti təqibdən sonra qaçdı. Haydenin mədəsi düşərgədə bir yerdə qalmışdı və o, barmaqlıqlardan yapışdı ki, oynaqları ağrıyırdı. Mai heç bir ritmi qaçırmadı.
  
  "Şalvarını çıxartma."
  
  Hayden silahının vəziyyətini yoxlayaraq ağlını başgicəlləndirici səfərdən uzaqlaşdırmağa çalışdı. Onun bıçağı sahibinə qayıtdı. Onun yeganə tapançası son vaxtlar bəyəndiyi Xəzər deyil, standart Glock idi. Amma nə cəhənnəm, silah silahdır, elə deyilmi?
  
  Mai ön şüşəyə sıçrayacaq qədər aşağı uçdu. İrəlidə geniş çayla iri sarı qayıq hərəkət edirdi. Hayden onun arxasında dayanıb yaxınlaşan fiqurları gördü. Şübhəsiz ki, onlar silahlı idilər.
  
  Mai başını aşağı saldı və sonra Haydenə baxdı. "Cəsarət və şöhrət"
  
  Hayden başını tərpətdi. "Sona qədər".
  
  Sarı Baye üçün əks kursda, bir qəzəbli dive daxil vertolyot göndərilməsi, komanda vurdu. Gözlənildiyi kimi, tərəflərdəki insanlar şok içində geri çəkildilər. Hayden pəncərədən çölə söykənərək atəş açdı. Güllə ümidsizcə uzağa getdi.
  
  Mai ona yarı boş M9-u uzatdı. "Onları saymağa məcbur et."
  
  Hayden yenidən atəş açıb. Boudreau-nun adamlarından biri cavab atəşi açıb, güllə helikopterin çətirindən sıçrayıb. Mai, Haydenin başını dayaq dirəyinə çırparaq kollektivin arasından ziqzaq dairəsi çəkdi. Sonra Mai heç bir mərhəmət göstərmədən aqressiv şəkildə yenidən suya daldı. Hayden Glock-da klipi boşaltdı və Boudreau-nun adamlarından birinin qan sıçraması ilə kənara çıxdığını gördü.
  
  Daha sonra helikopter başqa bir güllə ilə vuruldu, ardınca başqaları da təlaşa düşdü. Böyük avtomobil böyük hədəf idi. Hayden Boudreonu qayığın sükanı arxasında gördü, bıçaq dişlərinin arasında möhkəm dayanıb onlara avtomatla atəş açır.
  
  "Oh," Meinin qışqırması mənasız idi, çünki helikopterdən qəfildən qara tüstü çıxdı və mühərrikin səsi qəfildən uğultudan uğultuya çevrildi. Rəhbərlik olmadan vertolyot yırğalanmağa və bükülməyə başladı.
  
  Mey gözlərini Haydenə zillədi.
  
  Hayden onlar Budronun qayığının üstündən keçənə qədər gözlədi və vertolyot enərkən onun qapısını açdı.
  
  O, Boudronun gözlərinin ağlarına baxdı, "Cəhənnəm olsun" dedi və düşən vertolyotdan atladı.
  
  
  OTUZ BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Haydenin sərbəst düşməsi qısamüddətli oldu. Budronun qayığı çox da uzaqda deyildi, amma yol boyu o, göyərtəyə yıxılmadan əvvəl kişiyə nəzər salaraq bir zərbə endirdi. Hava səs-küylə bədənindən xaric edildi. Budunun köhnə yarası ağrıyırdı. Ulduzları gördü.
  
  Vertolyot təxminən otuz fut sola axan çaya doğru fırlanırdı, ölümünün qulaqbatırıcı səsi bütün tutarlı fikirləri boğur və qayığın burnu üzərində nəhəng dalğa göndərirdi.
  
  Qayığın gedişatını dəyişdirəcək qədər güclü dalğa.
  
  Gəmi sürətini itirərək hamını irəli uçmağa göndərdi və siyahıya başladı. Sonra irəli hərəkətinin sonunda yuvarlandı və qarnı ağ suya düşdü.
  
  Hayden qayıq əyilən kimi dayandı. Suyun altına girən kimi o, sərt təpiklə, düz aşağı nişan aldı, sonra isə ən yaxın sahilə doğru təpiklədi. Soyuq su onun başını ağrıtsa da, ağrıyan əzalarını bir az da sakitləşdirirdi. Cərəyanın hücumu ona nə qədər yorğun olduğunu anlamışdı.
  
  Suya çıxanda özünü sahilə yaxın, lakin Ed Boudreau ilə üz-üzə gördü. O, hələ də bıçağı dişlərinin arasında saxlayır və onu görəndə hönkürürdü.
  
  Onun arxasında siqaret çəkən helikopterin qalıqları çaya batmağa başlayıb. Hayden Meyin Boudronun qalan iki adamını palçıqlı sahilə doğru təqib etdiyini gördü. Su üzərindəki döyüşdən sağ çıxa bilməyəcəyini bilən qadın dəlinin yanından qaçdı və sahilə çıxana qədər dayanmadı. Ətrafına qalın palçıq yayıldı.
  
  Onun yanında güclü bir sıçrayış gəldi. Boudreau, nəfəsi kəsildi. "Dayan. sikim. Qaçmaq." Ağır nəfəs alırdı.
  
  "Sən vurdun," Hayden çömçə götürdü və üzünə bir yığın kir atdı və sahilə çıxdı. Palçıq onun ətrafına ilişdi, onu aşağı sürükləməyə çalışdı. Quru yerə asanlıqla sürünmək onu çay xəttinin üstündən cəmi bir neçə fut yuxarı qaldırdı.
  
  O, fırlandı və çirkli dabanını Budronun üzünə vurdu. O, dişlərinin arasında sıxdığı bıçağın yanaqlarının dərinliyinə kəsildiyini və Jokerinkindən daha geniş bir təbəssüm yaratdığını gördü. O, qışqıraraq, qan və goo sıçraması ilə qarnını onun ayaqlarına vurdu, qayışını bədənini yuxarı çəkmək üçün istifadə etdi. Hayden onun müdafiəsiz başına vurdu, lakin onun zərbələri az təsir etdi.
  
  Sonra bıçağı yadına düşdü.
  
  Digər əli ilə bir qolunu altına sürüşdürdü, palçıq sönəndə, itələdi, gərginləşdirdi, bədənini bir qarış qaldırdı və onu tutmağa çalışdı.
  
  Barmaqları qopağın ətrafında bağlandı. Boudreau yenidən qıvrıldıqda, birdən onun kürəyinə, başına və dodaqlarına, qulağına yaxınlaşdıqda, demək olar ki, şalvarını cırıb çıxardı.
  
  "Yaxşı cəhd edin." Onun üzündən yanağına qan axdığını hiss etdi. "Bunu hiss edəcəksən. Bu, gözəl və yavaş olur".
  
  O, bütün ağırlığı ilə onun bütün bədəninə söykənərək onu palçığa daha da itələdi. Bir əli ilə onun üzünü lilliyə batıraraq nəfəsini kəsdi. Hayden çarəsizcə mübarizə aparır, bacardığı qədər təpikləyir və yuvarlanırdı. O, hər dəfə yapışqan palçıqla örtülmüş üzünü qaldıranda qarşısında Mei görürdü, Budronun iki əlaltısına qarşı təkbaşına döyüşür.
  
  Biri Haydenin üzünü tutduqları üç saniyə ərzində yıxıldı. Digəri isə iztirabını uzatmaqla geri çəkildi. Haydenin üzü dördüncü dəfə nəfəsini qaldıranda, Mey nəhayət, onu küncə sıxmışdı və yıxılmış ağacda kürəyini sındırmaq üzrə idi.
  
  Haydenin qalan gücü demək olar ki, tükənmişdi.
  
  Budronun bıçağı onun dərisini üçüncü qabırğasının ətrafında deşib. Ağrılı yavaş və ölçülü bir itələmə ilə bıçaq daha dərin sürüşməyə başladı. Hayden ayağa qalxdı və təpiklə vurdu, lakin hücumçunu yerindən ata bilmədi.
  
  "Gedəcək yer yoxdur." Boudreonun pis pıçıltısı onun başına keçdi.
  
  Və o, haqlı idi, Hayden birdən anladı. O, mübarizəni dayandırmalı və bunun baş verməsinə icazə verməlidir. Sadəcə orada yat. Özünüzə vaxt verin
  
  Bıçaq daha dərinə batdı, polad sümüyə dəyirdi. Budronun gülüşü Qrim Biçərinin çağırışı, onu ələ salan iblisin çağırışı idi.
  
  Bədəninin altındakı bıçaq ağır bir boğulma səsi ilə sərbəst buraxıldı. O, bir hərəkətlə əlindəki qılıncı çevirdi və onu arxadan Buronun qabırğalarına bərk sıxdı.
  
  Dəli qışqıraraq geri büdrədi, bıçağın sapı sinəsindən çıxdı. Hətta o zaman Hayden yerindən tərpənə bilmirdi. Palçığa çox dərin batmışdı, bütün bədəni aşağı çəkilirdi. Digər əlini belə tərpətə bilmədi.
  
  Boudreau hırıldadı və onu boğdu. Sonra böyük bir bıçağın çəkildiyini hiss etdi. Sonra tam olaraq belə oldu. İndi onu öldürəcəkdi. Boynun arxasına və ya onurğasına bir ağır zərbə. Boudreau onu döydü.
  
  Hayden gözlərini geniş açdı, son dəfə günəş işığını görməyə qərar verdi. Onun düşüncələri Ben haqqında idi və o düşündü: Məni necə öldüyümə görə deyil, necə yaşadığıma görə mühakimə et.
  
  Yenidən.
  
  Sonra şir kimi nəhəng və qorxuducu Mai Kitano içəri girdi. Haydendən təxminən üç fut aralıda, o, yerdən fırladı və hər unsiyasını uçan təpikinə qoydu. Bir saniyə sonra və bütün bu qüvvə Boudreau'nun yuxarı gövdəsini parçaladı, sümükləri və orqanlarını sındırdı, diş qırıqlarını və qan sıçrayışlarını geniş bir qövsdə səpələdi.
  
  Ağırlıq Haydenin belindən qaldırıldı.
  
  Kimsə onu rahatlıqla palçıqdan çıxartdı. Kimsə onu apardı, yumşaq bir şəkildə otlu sahilə qoydu və onun üzərinə əyildi.
  
  O biri Mai Kitano idi. "Rahat ol" o, yüngülcə dedi. "O öldü. Qazandıq".
  
  Hayden hərəkət edə və danışa bilmədi. O, sadəcə mavi səmaya, yellənən ağaclara və Meyin gülümsəyən üzünə baxdı.
  
  Və bir müddət sonra o dedi: "Mənə xatırlat ki, səni heç vaxt incitməyim. Həqiqətən, əgər sən indiyə qədər olduğun ən yaxşı deyilsənsə, mən..." Onun düşüncələri hələ də əsasən Benlə idi, ona görə də onun deyə biləcəyini söylədi. "Asda götümü göstərəcəm".
  
  
  Otuz altıncı fəsil
  
  
  Qan Padşahı öz xalqını mütləq həddinə çatdırdı.
  
  Onların təqibçilərinin az qala fərqi bağlaması onu hiddətləndirdi. Onu yavaşlatan insanlardan ibarət çox böyük bir kontingent idi. Bu , onların irəliləyiş əldə edə bildikləri zaman xırdalıqlar üzərində çaşqınlıq edən ağılsız bələdçi idi . Bu mükafatı almaq üçün ölənlərin sayının əhəmiyyəti yox idi. Qan Padşahı onların qurbanını tələb etdi və gözlədi. Hamının onun üçün uzanıb öləcəyini gözləyirdi. Onların ailələrinə qayğı göstəriləcəkdi. Yoxsa heç olmasa işgəncəyə məruz qalmazdılar.
  
  Hər şey bir mükafatdı.
  
  Onun bələdçisi, Tomas adlı bir adam, bunun Hawksworth adlı başqa bir əclafın paxıllıq adlandırdığı səviyyə olduğu barədə nəsə mızıldandı. Bu dördüncü otaq idi, Qəzəbdən qaynayan Qan Kralı. Yalnız dördüncü. Standart əfsanə cəhənnəmin yeddi səviyyəsindən danışırdı. Bundan sonra həqiqətən daha üç ola bilərmi?
  
  Bəs Hawksworth haradan bildi? Skribe və Kuk beşinci səviyyədən sonra tələ sistemini gördükdə yumurtaları fıstıq ölçüsünə qədər kiçilməklə çevrilib qaçdılar. Dmitri Kovalenko, əlbəttə ki, etməyəcəyini düşünürdü.
  
  "Nə gözləyirsən?" Tomasa hönkürdü. "Biz hərəkət edəcəyik. İndi."
  
  "Mən tələ sistemini tam başa düşməmişəm, ser," Tomas deməyə başladı.
  
  "Tələ sistemi ilə cəhənnəmə. İnsanları içəri göndərin. Daha tez tapacaqlar". Qan Kralı otağı tədqiq edərkən əylənərək dodaqlarını büzdü.
  
  Əvvəlki üç otaqdan fərqli olaraq, bu kamera sanki qayanın özündə oyulmuş kimi görünən mərkəzi dayaz çökəkliyə enirdi. Bir neçə qalın metal dayaq, demək olar ki, addımlar kimi sərt döşəmədən çıxdı. Hovuzdan sonra yenidən genişlənməyə başlayana qədər kameranın divarları irəlilədikcə daralırdı.
  
  Hovuzun "darboğaz" olduğu görünür.
  
  Paxıllıq?.. Qan Kralı düşündü. Belə bir günah real həyata, kölgələrin sizi nəinki qoruya, həm də öldürə bildiyi bu yeraltı dünyaya necə keçdi? O, Tomasın irəliləmək əmrini verdiyini seyr etdi. Əvvəlcə hər şey yaxşı getdi. Qan Padşahı uzaqdan atışma səslərini eşidəndə onların gəldiyi yerə nəzər saldı. Lənət Dreyk və onun kiçik ordusu. O, buradan çıxandan sonra qanlı vendettanın qəddar məqsədinə çatmasına şəxsən baxacaq.
  
  Atışma onu canlandırdı. "Hərəkət edin!" - deyə o, liderin hansısa gizli təzyiq nöqtəsinə ayaq basdığı vaxt qışqırdı. Düşən daş kimi çat, havanın fiti eşidildi və birdən liderin başı futbol topu kimi sıldırım yamacdan aşağı yuvarlanana qədər daş döşəməyə dəydi. Başsız bədən qan içində yerə yıxıldı.
  
  Hətta Qan Kralı da baxdı. Amma heç bir qorxu hiss etmirdi. O, sadəcə baş rol ifaçısının bu qədər travma almasına nəyin səbəb olduğunu görmək istəyirdi. Tomas onun yanında qışqırdı. Qan padşahı adamın qorxusundan böyük həzz alaraq onun izinə düşərək onu irəli itələdi. Nəhayət, seğirən bədənin yanında dayandı.
  
  Qorxmuş insanların əhatəsində Qan Kralı qədim mexanizmi öyrəndi. İki metal dirək arasında başın hündürlüyündə ülgüc kimi nazik bir məftil bağlanmışdı, yəqin ki, bir növ gərginlik cihazı ilə yerində saxlanmışdı. Adamı tətiyi çəkərkən dirəklər boşaldı və məftil onlarla birlikdə fırlandı və adamın başını boynundan kəsdi.
  
  parlaq. Mükəmməl bir maneədir, - o fikirləşdi və yeni evinin qulluqçular otağında belə bir cihazdan istifadə edə biləcəyini düşündü.
  
  "Nə gözləyirsən?" o, qalan insanlara qışqırdı. "Hərəkət edin!"
  
  Üç nəfər irəli atıldı, daha bir çox adam onu izləyirdi. Qan Padşahı, Drake tez yetişəcəyi halda, ondan daha yarım çoxunu tərk etməyi ehtiyatlı hesab etdi.
  
  "İndi tez" dedi. "Daha sürətli getsək, ora daha tez çatacağıq, elə deyilmi?"
  
  Onun adamları, həqiqətən seçimlərinin olmadığına qərar verərək qaçdılar və azğınlaşmış bosslarının haqlı olduğuna dair kiçik bir şans var idi. Başqa bir tələ çıxdı və ikinci baş yamacdan aşağı yuvarlandı. Cəsəd yıxıldı və onun arxasında olan adam başının üstündən havadan kəsilmiş başqa bir məftil kimi özünü şanslı sayaraq onun üstündən büdrədi.
  
  İkinci qrup enməyə başlayanda Qan Kralı da onlara qoşuldu. Yeni tələlər quruldu. Daha çox baş və baş dərisi yağdı. Sonra mağarada əks-səda verən güclü bir pop səsi gəldi. Daralan keçidin hər iki tərəfində qarşıdakı insanı əks etdirmək üçün yerləşdirilmiş güzgülər peyda oldu.
  
  Bu zaman şırıltılı suyun səsi eşidildi və yamacın ətəyindəki hovuz dolmağa başladı.
  
  Yalnız bu su sadəcə su deyildi. Siqaret çəkmə tərzinə görə mühakimə etmirəm.
  
  Onlar onlara tərəf qaçarkən Tomas qışqırdı. "O, turşu gölü ilə qidalanır. Məhz bundan sonra qaz halında olan kükürd dioksidi suda həll olur və sulfat turşusu əmələ gətirir. Sən mütləq buna toxunmaq istəmirsən!"
  
  Qan Padşahı insanların yavaşlamağa başladığını görəndə "Dayanma" deyə qışqırdı. "Metal dirəklərdən istifadə edin, axmaqlar".
  
  Bütün komanda izdiham içində yamacdan aşağı qaçdı. Solda və sağda təsadüfi tələlər ox atışı kimi bir səslə açıldı. Başsız cəsədlər yerə yıxıldı və başlar atılmış ananas kimi kişilərin arasında yuvarlandı, bəziləri yıxıldı, bəziləri təsadüfən təpiklə düşdü. Qan padşahı qütblərin sayına görə çox adam olduğunu erkən fərq etdi və başa düşdü ki, paket zehniyyəti onların daha az fərasətli olanlarını düşünmədən tullanmağa vadar edəcək.
  
  Onlar öz taleyinə layiq olacaqlar. Bir axmaq üçün ölmək həmişə daha yaxşı idi.
  
  Qan Kralı yavaşladı və Toması geri saxladı. Bir neçə başqa adam da yavaşladı və Qan Padşahının yalnız ən parlaq və ən yaxşılarının sağ qalacağına inandığını təsdiqlədi. Sürətin lideri birinci metal dirəyə tullandı, sonra axan suyun üzərindən dirəkdən dirəyə tullanmağa başladı. O, əvvəlcə bir qədər irəliləyiş əldə etsə də, sonra zəhərli dalğa ayaqlarına dəydi. Turşu suyun toxunduğu yerdə paltarı və dərisi yanıb.
  
  Ayaqları növbəti sütuna toxunduqda, ağrı onu iki qat artırdı və yıxılaraq birbaşa daşan hovuza düşdü. Qəzəbli, əzablı qışqırıqlar salonda əks-səda verdi.
  
  Daha bir kişi piştaxtadan yıxılaraq içəri yıxılıb. Üçüncü kişi hovuzun kənarında dayandı, gec anladı ki, onun üzərinə tullanmaq üçün sərbəst dayaq yoxdur və başqa bir kişi kor-koranə onun kürəyinə çırpılarkən içəri itələdi.
  
  Güzgülər qarşıdakı insanı əks etdirirdi. Qarşınızdakı kişiyə həsəd aparardınız?
  
  Qanlı padşah güzgülərin məqsədini və tələnin dağıdılmasını gördü. "Aşağı bax!" Tomas eyni vaxtda qışqırdı. "Ayağınıza baxın, qarşıdakı adama yox. Bu sadə məşq sizə rəfləri təhlükəsiz keçməyə kömək edəcək".
  
  Qan Kralı yeni yaranan gölün kənarında dayandı. Suyun hələ də qalxdığını nəzərə alsaq, dayaqların zirvələrinin tezliklə qaynayan səthin altında qalacağını görə bildi. O, qarşısındakı adamı itələdi və Toması da özü ilə birlikdə sürüdü. Tələ əlçatmaz yerə, o qədər yaxına getdi ki, metal dirək çiyninin yanından uçarkən küləyin əsdiyini hiss etdi.
  
  Dirəklərdə və sürətli təsadüfi rəqs. İrəlidən su sıçrayan kimi qısa bir fasilə. Başqa bir dirək və onun qarşısındakı adam büdrədi. O, qışqıra-qışqıra möcüzələr göstərərək başqa dirəyə enərək yıxılmasını dayandıra bilib. Turşu su onun ətrafına sıçradı, lakin ona toxunmadı.
  
  sağol.
  
  Qanlı padşah şansını gördü. O, heç nə düşünmədən, dayanmadan kişinin səcdə edilmiş bədəninin üstünə basdı, ondan körpü kimi istifadə edib uzaq sahilin təhlükəsizliyinə çatdı. Onun çəkisi adamı daha da aşağı itələyərək sinəsini turşuya qərq etdi.
  
  Sonrakı saniyədə o, qasırğada itdi.
  
  Qan Kralı onun arxasınca baxdı. "Axmaq".
  
  Tomas onun yanına endi. Daha çox insan məharətlə metal dirəklər arasından təhlükəsiz yerə tullandı. Qan Kralı tağlı çıxışa baxdı.
  
  "Və s. beşinci səviyyəyə qədər" dedi o, özbaşına. "Bu qurdu harda təqlid edəcəm, Kuk. Və nəhayət, harada" deyə hönkürdü. "Mən Mett Drake məhv edəcəyəm."
  
  
  OTUZ YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Böyük Havay adası qarışıqlığın qarşısını almaq üçün belə adlandırılmışdır. Əsl adı Havay və ya Havay adasıdır və ABŞ-ın ən böyük adasıdır. Burada dünyanın ən məşhur vulkanlarından biri olan Kilauea 1983-cü ildən bəri davamlı olaraq püskürən dağ yerləşir.
  
  Bu gün Mauna Loanın bacısı vulkanının aşağı yamaclarında Mano Kinimaka və Alisiya Mayls ABŞ dəniz piyadaları komandası ilə birlikdə ada sakinlərinin zehninə sızmış paraziti qovmağa başladılar.
  
  Onlar xarici perimetri yardılar, Qan Kralının onlarla adamını güllələdilər və mühafizəçilər bütün girovları azad edən kimi böyük əlavəyə girdilər. Eyni zamanda binanın arxasında sürətlənən maşınların xırıltılı uğultuları eşidildi. Alicia və Kinimaka heç vaxt boş yerə qaçdılar.
  
  Alicia çaşqınlıq içində dayandı. "Lənət olsun, götlər qaçır." Dörd dördlük nəhəng təkərləri ilə sıçrayaraq uzaqlaşdılar.
  
  Kinimaka tüfəngini qaldırıb nişan aldı. "Uzun müddət deyil." O, atəş açdı. Alisiya sonuncu adamın necə yıxıldığını və dördlüyün tez bir zamanda dayanmasını seyr etdi.
  
  "Vay, böyük oğlan, polis üçün pis deyil. edək."
  
  "Mən MKİ-dənəm." Kinimaka həmişə yemi götürdü, bu da Alisiyanı çox sevindirdi.
  
  "Əhəmiyyətli olan yeganə üç hərfli abreviatura ingilislərinkidir. Bunu yadda saxla".
  
  Alisiya ATV-yə yaxınlaşanda Kinimaka nəsə mızıldandı. Hələ işləyirdi. Eyni zamanda hər ikisi ön oturacaqda oturmağa çalışıb. Alisiya başını tərpətdi və arxasını göstərdi.
  
  "Mən öz xalqımı arxamda qoymağa üstünlük verirəm, dostum, əgər aşağı deyillərsə."
  
  Alisiya mühərriki işə salıb uzaqlaşdı. Dördlük böyük bir çirkin heyvan idi, lakin rəvan hərəkət etdi və qabarların üzərindən rahatlıqla sıçrayırdı. Böyük Havaylı qadını tutmaq üçün qollarını onun belinə qoydu, ona lazım deyildi. Onun oturduğu yerdə qələmlər var idi. Alicia güldü və heç nə demədi.
  
  Qabaqda qaçan insanlar anladılar ki, onları təqib edirlər. Onlardan ikisinin sərnişini arxaya dönüb atəş açıb. Alisiya qaşqabağını gərdi, bilə-bilə heç nəyi bu şəkildə vurmaq mümkün deyil. Həvəskarlar, deyə düşündü. Mən həmişə həvəskarlarla döyüşürmüş kimi görünürəm.Onun döyüşdüyü son əsl döyüş Abel Freyin qalasında Drake ilə olub. Və o zaman da bu adam paslanmış, yeddi illik mədəniyyətin bəzəkləri ilə əngəllənmişdi.
  
  İndi onun fərqli baxışı ola bilər.
  
  Alicia sürətli deyil, ağıllı idi. Qısa müddətdə o, dördlüyü məqbul bir atəş məsafəsinə gətirdi. Kinimaka qulağına qışqırdı. "Mən atəş açacağam!"
  
  Bir zərbə aldı. Başqa bir muzdlu qışqıraraq palçığa sıçradı. "Bu, ikidən ikisidir" dedi Alicia. "Daha bir və sən sarışın..."
  
  Onların ATV-si gizli təpəyə çırpıldı və dəlicəsinə sola çevrildi. Bir anlıq onlar iki təkərin üstündə olublar, aşdılar, lakin avtomobil müvazinətini saxlaya bilib və yenidən yerə çırpılıb. Alicia vaxt itirmədən qazı açaraq irəli atıldı.
  
  Kinimaka xəndəyi ondan əvvəl gördü. "Cap!" O, "Dayan!"
  
  Geniş, dərin xəndək sürətlə yaxınlaşdıqca Alisiya sürətini artırmaq idi. ATV təkərləri fırlanan, mühərriki gurultu ilə uçurumun üstündən uçdu və yerində qalmağa çalışaraq o biri tərəfə batdı. Alisiya başını yumşaq bara vurdu. Kinimaka onu elə bərk-bərk tutdu ki, ikisinin də arxaya dönməsinə imkan vermədi və toz çökəndə birdən düşmənlərin arasında olduqlarını anladılar.
  
  Onların yanında palçıqda fırlanan qara ATV pis yerə enib və indi özünü düzəltməyə çalışır. Kinimaka heç düşünmədən tullandı, birbaşa sürücüyə tərəf getdi və onu və sərnişinini maşından çırpılmış palçığa vurdu.
  
  Alisiya gözünün tozunu sildi. Tək oturan dördlüyü onun qarşısında sürət yığdı, lakin hələ də məsafədə idi. O, tüfəngini götürdü, nişan aldı və atəş etdi, sonra yoxlamağa ehtiyac qalmadan dürbünü havaylı tərəfdaşının palçıqda güləşdiyi yerə apardı.
  
  Kinimaka bir nəfəri palçıqda sürüyüb. "Bu mənim evimdir!" Rəqibinin qolunu büküb sındırmazdan əvvəl Alisiya onun hırıltısını eşitdi. İkinci adam ona tərəf atılarkən, Alisiya güldü və tüfəngini endirdi. Kinimake onun köməyinə ehtiyac duymadı. İkinci adam, təlimatların dörd yaşlı bir uşağın üzərindən sıçradığı kimi, heç bir təsiri olmadan ondan sıçradı. Adam yerə yıxıldı və Kinimaka üzünə yumruq vuraraq sözünü bitirdi.
  
  Alisiya ona başını tərpətdi. "Gəlin bu işi bitirək."
  
  Sonuncu dördlük çətinliklə irəliləyirdi. Onun sürücüsü bütün bu tullanmalar zamanı zədələnmiş olmalıdır. Alicia tez bir zamanda yer qazanmağa başladı, indi fermanı geri aldıqları asanlıqdan bir az məyus oldu. Amma heç olmasa bütün girovları xilas etdilər.
  
  Əgər onun Qan Padşahı haqqında bildiyi bir şey varsa, bu, buradakı bu adamların, muzdlular adlandırılanların, hakimiyyətin işinə qarışmaq və diqqətini yayındırmaq üçün bura göndərilmiş komandasının zibilləri idi. Bölün və idarə edin.
  
  O, sonuncu ATV-yə yaxınlaşanda yavaşladı. Fasilə vermədən, sükan sütunundan belə yapışmadan, o, iki atəş açdı və iki kişi yıxıldı.
  
  Demək olar ki, başlayan döyüş bitdi. Alisiya bir anlıq uzaqlara baxdı. Əgər hər şey plana uyğun gedirsə, Mey və Hayden, Dreyk və digərləri döyüşdən sağ çıxsalar, növbəti döyüş onun ən çətin və sonuncusu ola bilər.
  
  Çünki bu, Mai Kitanoya qarşı olardı. Və o, Dreykə Meyin Uellsi öldürdüyünü söyləməli idi.
  
  Sərin.
  
  Kinimaka onun çiyninə vurdu. "Bizim geri qayıtmağımızın vaxtıdır."
  
  "Ah, qıza bir ara ver" dedi. "Biz Havaydayıq. İcazə verin, gün batımına baxım".
  
  
  OTUZ SƏKKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  "Deməli, qısqanclıq belə görünür?"
  
  Drake və komandası hər cür tədbir görərək dördüncü otağa girdilər. Hətta o zaman onların qarşısında duran mənzərəni tam dərk etmək bir neçə dəqiqə çəkdi. Başsız bədənlər hər yerdə uzanırdı. Qan döşəməyə sıçradı və bəzi yerlərdə hələ də qalın axırdı. Başların özləri atılmış oyuncaqlar kimi döşəməyə səpələnmişdi.
  
  Dar keçidin hər iki tərəfində yaylı tələlər dayanmışdı. Drake ülgüc kimi nazik məftillərə bir nəzər saldı və nə baş verdiyini təxmin etdi. Komodo inamsızlıqla fit çaldı.
  
  "Bir anda bu tələlər işləyə bilər" dedi Ben. "Biz hərəkət etməliyik."
  
  Karin iyrənc bir səs çıxardı.
  
  "Biz sürətli hərəkət etməliyik və hər şeyin mərkəzində qalmalıyıq" dedi Drake. "Gözləmə".
  
  İndi tələlərin arxasında su ilə dolu, köpürən və köpüklənən geniş bir hovuz gördü. Su hovuzun kənarları ilə sıçrayaraq daşırdı.
  
  "Bu problem ola bilər. Metal dirəkləri görürsən?
  
  "Qan Kralının adamları onlardan pilləkən kimi istifadə edirdilər" dedi Ben sirli şəkildə. "Bizim etməli olduğumuz tək şey suyun çəkilməsini gözləməkdir."
  
  "Niyə sadəcə onların arasından keçməyək." Komodo bu sözləri deyəndə də üzündə şübhə aydın görünürdü.
  
  "Bu hovuz hansısa turşulu göldən və ya quyudan qidalana bilərdi" dedi Karin. "Qazlar vulkanın daxilində və ya yaxınlığında suyu sulfat turşusuna çevirə bilər. Hətta çoxdan getdi."
  
  "Turşu metal dayaqları korroziyaya uğratmazmı?" Drake işarə etdi.
  
  Ben başını tərpətdi. "Mütləq".
  
  Bir neçə dəqiqə çalxalanan suya baxdılar. Onlar baxdıqca məşum çıqqıltı səsi eşidildi. Drake tez silahını qaldırdı. Sağ qalan altı Delta döyüşçüsü bir saniyədən sonra onun hərəkətlərini təkrarladı.
  
  Heç nə yerindən tərpənmədi.
  
  Sonra yenə səs gəldi. Ağır klik. Metal relslərdən keçən qaraj qapısı kabelinin səsi. Yalnız qaraj qapısı deyildi.
  
  Yavaş-yavaş Dreykin gözləri qarşısında tələlərdən biri yenidən divarı dişləməyə başladı. Müvəqqəti gecikmə? Lakin belə texnologiya qədim irqlər üçün mövcud deyildi. Yoxsa bu düşüncə qatarı kainatda başqa ağıllı həyatın olmadığını bəyan edən bir insanın dəliliyinə oxşayırdı?
  
  Nə təkəbbür.
  
  Qeydlər edilməzdən əvvəl hansı sivilizasiyaların mövcud olduğunu kim bilirdi? Drake indi bu barədə düşünməməli idi. Hərəkət etmək vaxtıdır.
  
  "Su çəkilir" dedi. Ben. Sürprizlər varmı?
  
  Ben qeydlərini yoxladı və Karin inşallah onu ağlına keçirdi. "Hawksworth çox şey demir." Ben kağızları qarışdırdı. "Yəqin ki, yazıq şokda idi. Unutmayın, o vaxtlar belə bir şey gözləyə bilməzdilər".
  
  "Onda beşinci səviyyə əsl bok fırtınası olmalıdır" dedi Komodo boğuq səslə. "Çünki o zaman Kuk geri döndü."
  
  Ben dodaqlarını büzdü. "Hawksworth deyir ki, Kukun beşinci səviyyədən sonra gördüyü şey onu geri çevirməyə məcbur etdi. Otağın özü deyil."
  
  "Bəli, çox güman ki, altıncı və yeddinci səviyyələr" dedi Delta əsgərlərindən biri sakitcə.
  
  "Güzgüləri unutma." Karin onlara işarə etdi. "Onlar qabağındakı insana açıq şəkildə irəliyə işarə edirlər. Çox güman ki, bu, xəbərdarlıqdır".
  
  "Jones ilə ayaqlaşmaq kimi." Drake başını tərpətdi. "Anladım. Beləliklə, xüsusilə Dinorock və David Coverdale ruhunda, getdiyim hər konsertdə həmişə ondan eşitdiyim açılış sualını verəcəyəm. Siz hazırsınızmı?"
  
  Drake yol göstərdi. Komandanın qalan hissəsi adət etdikləri şəkildə sıraya düzülüb. Mərkəz zolağına daxil olan Dreyk tələlərlə bağlı heç bir çətinlik gözləmirdi və bir neçə sərf edilmiş təzyiq xalını qazansa da, heç kimə rast gəlmədi. Onlar hovuzun kənarına çatanda su sürətlə axırdı.
  
  "Qütblər normal görünür" dedi. "Arxanıza diqqət edin. Və aşağı baxma. Burada nəsə pis şeylər dolaşır".
  
  Drake ilk, diqqətli və dəqiq getdi. Bütün komanda onları bir neçə dəqiqə ərzində asanlıqla keçərək çıxış tağına doğru getdi.
  
  "Qan padşahının bizim üçün bütün tələləri işə salması çox gözəldir." Ben yüngülcə güldü.
  
  "İndi biz piçdən çox geri qala bilmərik." Drake əllərinin yumruq kimi sıxıldığını hiss etdi, başı ən yaxın tarixin ən qorxulu yeraltı dünyasının siması ilə üz-üzə gəlmək ümidi ilə döyündü.
  
  
  * * *
  
  
  Növbəti tağ böyük bir mağaraya açıldı. Ən yaxın cığır yamacdan, sonra isə hündür qayalıq çınqılın altından geniş bir yolla enirdi.
  
  Amma onların yolunu tamamilə kəsən ciddi bir maneə var idi.
  
  Drake gözlərini çevirdi. "Qanlı cəhənnəm"
  
  Heç vaxt belə bir şey xəyal etməmişdi. Tıxanma əslində canlı qayadan oyulmuş nəhəng bir fiqur idi. O, arxasını sol divara söykəmiş, nəhəng qarnı yolun üstündən çıxmış vəziyyətdə uzanmışdı. Yeməkdən ibarət heykəllər onun qarnında bir yığın halında yatdı, eləcə də ayaqlarına səpələnərək piyada keçidinə yığıldı.
  
  Heykəlin ayaqları altında məşum bir fiqur uzanmışdı. Ölü insan bədəni. Torso sanki hədsiz əzab içində burulmuşdu.
  
  "Bu acgözlükdür" Ben hörmətlə dedi. "Acınlıqla əlaqəli cin Beelzebubdur."
  
  Dreykin gözləri qıvrıldı. "Bohemian Rhapsody"dəki Beelzebubdakı kimi demək istəyirsən?
  
  Ben ah çəkdi. "Hər şey rok-n-rollla bağlı deyil, Mett. Mən cin Beelzebubu nəzərdə tuturam. Şeytanın sağ əli".
  
  "Eşitdim ki, şeytanın sağ əli çox işləyir". Drake böyük maneəyə baxdı. "Mən sənin beyninə hörmət etdiyim halda, Bleyk, boş-boş danışmağı dayandır. Təbii ki, hər şey rok-n-rollla bağlıdır".
  
  Karin uzun sarı saçlarını açıb, sonra yenidən, daha da bərk bağlamağa başladı. Bir neçə Delta əsgəri onu izləyirdi, Komodo da onların arasında idi. O qeyd edib ki, Hawksworth öz qeydlərində bu xüsusi mağara haqqında maraqlı təfərrüatlar verib. O danışarkən, Drake gözlərinin otaqda gəzməsinə icazə verdi.
  
  Nəhəng fiqurun arxasında o, indi çıxış tağının olmadığını gördü. Əvəzində, arxa divar boyunca uzanan geniş çarx yüksək qaya yaylasında bitənə qədər hündür tavana doğru əyilirdi. Dreyk yaylağa baxanda, onun uzaq ucunda, demək olar ki, son iki səviyyəyə baxan müşahidə göyərtəsi kimi görünən bir şey gördü?
  
  Dreykin düşüncələri atəş səsi eşidəndə yarımçıq qaldı. Güllə başlarının üstündən dəydi. Drake yerə yıxıldı, lakin sonra Komodo səssizcə indicə araşdırdığı eyni qayalı yaylanın istiqamətini göstərdi və dolama çıxıntıdan ona doğru qaçan ondan çox fiqur gördü.
  
  Kovalenko xalqı.
  
  Bu nə deməkdi...
  
  "O əclafın ətrafında bir yol tapın" deyə Dreyk Benə pıçıldadı, onların yolunu kəsən nəhəng heykələ doğru başını tərpətdi, sonra bütün diqqətini qayalıq kənara yönəltdi.
  
  Ağır vurğulu səs gurultulu, təkəbbürlü və təkəbbürlü idi. "Met Drake! Mənim yeni and içmiş düşmənim! Deməli, yenə məni dayandırmağa çalışırsan, elə deyilmi? Mən, siz heç vaxt heç nə öyrənmirsiniz?"
  
  "Nəyə nail olmağa çalışırsan, Kovalenko? Bütün bunlar nə deməkdir?"
  
  "Bütün bunlar nə deməkdir? Söhbət ömür boyu axtarışdan gedir. Kuku döyməyim haqqında. İyirmi il ərzində hər gün bir adam öldürməklə necə öyrəndiyim və məşq etdiyim haqqında. Mən başqa kişilər kimi deyiləm. İlk milyardımı qazanmazdan əvvəl bunun öhdəsindən gəldim".
  
  "Sən artıq Kuku döymüsən" deyə Drake sakitcə qeyd etdi. "Niyə bura qayıtmırsan? Danışacağıq, sən və mən".
  
  "Məni öldürmək istəyirsən? Başqa seçimim olmazdı. Hətta xalqım məni öldürmək istəyir".
  
  - Yəqin ona görədir ki, sən böyük bilicisən.
  
  Kovalenko qaşqabağını gərdi, lakin onun özünütəsdiq məzəmmətindən o qədər heyrətləndi ki, təhqir hətta düzgün qəbul olunmadı. "Məqsədlərimə çatmaq üçün minlərlə insanı öldürərdim. Bəlkə də mən bunu artıq etmişəm. Kim saymaqdan əziyyət çəkir? Ancaq bunu xatırla, Dreyk və yaxşı xatırla. Siz və dostlarınız bu statistikanın bir hissəsi olacaqsınız. Sənin xatirələrini yer üzündən siləcəyəm".
  
  "Belə melodramatik olmağı dayandırın" deyə Drake cavab verdi. "Bura düş və dəsti aldığını sübut et, qoca." O, yaxınlıqda Diqqətlə danışan Karinlə Beni gördü və indi hər ikisi başlarını tərpətməyə başladılar.
  
  "Təsadüf rastlaşsaq belə, belə asanlıqla öləcəyimi düşünmə. Mən Rusiya Ananın ən kobud şəhərinin ən bərbad küçələrində böyümüşəm. Və mən onların arasından sərbəst şəkildə keçdim. Onlar mənə məxsusdu. İngilislər və amerikalılar əsl güləş haqqında heç nə bilmirlər". Sərt görünüşlü kişi yerə tüpürdü.
  
  Dreykin gözləri ölümcül idi. "Oh, səmimi qəlbdən ümid edirəm ki, asanlıqla ölməyəcəksiniz."
  
  "Mən səni tezliklə görəcəyəm Brit. Mən xəzinəmi tələb edərkən yandığını görəcəyəm. Mən sənin qadınlarından birini götürərkən qışqırdığını görəcəyəm. Mən tanrı olanda sənin çürüməni seyr edəcəm".
  
  "Cənnət xatirinə". Komodo tiranların gurultusunu dinləməkdən yorulub. O, daş çardağa doğru yaylım atəşi açaraq, Qan Kralının adamlarını çaxnaşmaya saldı. Dreyk indi də gördü ki, on kişidən doqquzu hələ də onun köməyinə qaçır.
  
  Qayıdış atışları dərhal səsləndi. Yaxınlıqdakı daş divarlardan güllələr vızıldadı.
  
  Ben qışqırdı: "Bizim etməli olduğumuz tək şey kök adamın üstünə dırmaşmaqdır. Çox çətin deyil..."
  
  Drake ancaq yaxınlaşdığını hiss etdi. Daş qırıntıları çiyninə düşən kimi qaşını qaldırdı.
  
  "Ancaq" deyə Karin səsləndi, Dreyk onunla daha çox vaxt keçirdikcə onun Benə bənzəməsi daha aydın görünür. "Bax yeməkdədir. Bunun bəziləri boşdur. Və bir növ qazla dolduruldu."
  
  "Düşünürəm ki, bu, gülüş qazı deyil." Drake formasız meyitə baxdı.
  
  Komodo, Qan Kralının adamlarını uzaqlaşdırmaq üçün mühafizəkar yaylım atəşi açdı. "Əgər belədirsə, deməli, həqiqətən, çox yaxşı şeydir."
  
  "Hazır tozlar" dedi Karin. "Tetikləri çəkərək sərbəst buraxıldı. Bəlkə də Tutankhamonun məzarını kəşf edən arxeoloqların əksəriyyətini öldürənlərə bənzəyir. Güman edilən lənətdən xəbəriniz var, elə deyilmi? Çoxları inanır ki, qədim Misir kahinləri tərəfindən qəbirdə bizim üçün qoyub getdiyi müəyyən iksir və ya qazlar yalnız qəbir quldurlarını öldürmək üçün nəzərdə tutulub".
  
  "Təhlükəsiz yol hansıdır?" Drake soruşdu.
  
  "Bilmirik, amma bir-bir sürətlə qaçsaq, kimsə arxadan bir az toz buraxsa, bu, tez buxarlanan kiçik bir miqdar olmalıdır. Tələ burada ilk növbədə heykələ dırmaşan hər kəsin qarşısını almaq üçün &# 184; , bunun üstündən keçməyin."
  
  "Hawksworth-a görə" dedi Karin məcburən gülümsəyərək.
  
  Drake vəziyyəti qiymətləndirdi. Onun üçün bu, dönüş nöqtəsi kimi görünürdü. Əgər yuxarıda baxış eyvanı varsa, yəqin ki, sona yaxın idilər. O, oradan altıncı və yeddinci palatalara, sonra isə əfsanəvi "xəzinə"yə birbaşa yolun olacağını təsəvvür etdi.
  
  "Biz bunun üçün gedirik" dedi. "Hamısı və ya heç nə. Yuxarıda, - o, hirslə yumruğunu Kovalenkoya yellədi, - dünyaya güllə atan kor adam. Və, Ben, məlumatınız üçün, bu əsl dinorokdur. Amma biz bunun üçün gedirik. Hamısı və ya heç nə. Buna hazırsınızmı?"
  
  Onu qulaqbatıran gurultu ilə qarşıladılar.
  
  Mett Drake qaçaraq adamlarını cəhənnəmin aşağı səviyyələrinə aparırdı, sevdiyi qadının qisasını almaq və dünyanı indiyə qədər tanıdığı ən pis adamdan qurtarmaq üçün öz axtarışının son mərhələsi idi.
  
  Alovlanma vaxtıdır.
  
  
  OTUZUNCU FƏSİL
  
  
  Drake nəhəng heykəlin üstünə tullandı, ayaq üstə qalmağa çalışdı və özünü dartmaq üçün oyulmuş yeməyin üzərinə yapışdı. Heykəl barmaqlarının altında yad yumurtaya toxunmaq kimi soyuq və kobud və yad hiss edirdi. Müvazinətini saxlamaq üçün bacardığı qədər çəkdiyi kimi nəfəsini tutdu, amma meyvələr, çörəklər və donuz ətləri tutdu.
  
  Onun altında və sağda o qədər də şanslı olmayan bir adamın cəsədi uzanırdı.
  
  Güllələr onun ətrafında fit çalırdı. Komodo və Delta komandasının başqa bir üzvü atəş açıb.
  
  Dreyk bir saniyə itirmədən qəliblənmiş fiqurun əsas gövdəsinin üstündən tullandı və digər tərəfə endi. Ayaqları daş döşəməyə dəyən kimi o, dönüb növbəyə gələn növbəti şəxsə baş barmağını yuxarı qaldırdı.
  
  Və sonra o da atəş açıb Qan Kralının adamlarından birini ilk atəşlə öldürdü. Adam uçurumdan yuvarlandı, dəhşətli bir xırıltı ilə onsuz da ölmüş yoldaşının cəsədinin yanına düşdü.
  
  Sıradakı ikinci şəxs bunu etdi.
  
  Ben növbəti idi.
  
  
  * * *
  
  
  Beş dəqiqə sonra bütün komanda Gluttony-nin kölgəsində təhlükəsiz şəkildə gizləndi. Yalnız bir tikə yemək əzilmişdi. Drake pudra pufunun ölümcül, sehrlənmiş ilanın bədəni kimi fırlanaraq havaya qalxmasına baxdı, lakin bir neçə saniyədən sonra o, qaçan cinayətkarın çəkmələrinə belə toxunmadan yoxa çıxdı.
  
  "Çıxıntı".
  
  Drake iki dəfə bir çıxıntının başlanğıcını təşkil edən qısa bir yamaca apardı. Bu baxış nöqtəsindən qayalıq yaylaya çatmazdan əvvəl onun divara doğru zərif şəkildə əyildiyini gördülər.
  
  Qan padşahının adamları geri çəkildilər. Zamanla yarışdı.
  
  Onlar tək faylda yuxarıya doğru partladılar. Çarx bir neçə səhvi bağışlayacaq qədər geniş idi. Dreyk qaçarkən atəş açıb və Kovalenkonun daha bir adamı növbəti çıxışın tağının altında gözdən itərkən onları öldürüb. Çarxın yuxarı hissəsinə çatdıqda və böyük bir qayalı çıxıntı gördükdə, Drake pusquda gizlənən başqa bir şey gördü.
  
  "Qumbara!"
  
  Tam qaçışda o, hamar daşın üstündən sürüşərkən bədənini burulmaq üçün sürətindən istifadə edərək başını yerə atdı və qumbaranı kənara atdı.
  
  Yayladan düşdü, bir neçə saniyə sonra partladı. Partlayış otağı silkələyib.
  
  Komodo ona ayağa qalxmağa kömək etdi. "Biz səni futbol komandamızda istifadə edə bilərdik, adam."
  
  "Yankilər futbol oynamağı bilmirlər." Drake eyvana qaçdı, arxasında nə olduğunu görmək və Kovalenkoya çatmaq istədi. "İnsan yoxdur".
  
  "Hm. İngiltərə komandasının evə çoxlu kuboklar gətirdiyini görmürəm".
  
  "Qızılları evə gətirəcəyik." Drake amerikalını qaydasına saldı. "Olimpiadada. Bekhem fərq yaradacaq".
  
  Ben onları tutdu. "O haqlıdır. Komanda onun üçün oynayacaq. Camaat onun üçün ayağa qalxacaq".
  
  Karin arxadan əsəbi bir qışqırıq buraxdı. "Elə bir yer varmı ki, adam futboldan danışmasın!"
  
  Drake eyvana çatdı və əlini alçaq dağılmış daş divara qoydu. Bu mənzərədən ayaqları yerə yıxıldı, səndələdi, bütün kədərlərini unuddu və yenə fikirləşdi ki, bu heyranedici yeri əslində hansı məxluq tikib.
  
  Gördükləri mənzərə onların ürəklərini qorxu və qorxu ilə doldurdu.
  
  Balkon həqiqətən nəhəng bir mağaranın hündürlüyünün dörddə biri qədər idi. Şübhəsiz ki, onların indiyə qədər gördükləri ən böyüyü. İşıq, Qan Padşahının xalqının altıncı səviyyəyə girməzdən əvvəl buraxdığı saysız-hesabsız tünd kəhrəba parıltısından gəldi. Hətta o zaman da mağaranın çox hissəsi və onun təhlükələri hələ də qaranlıq və kölgədə gizlənirdi.
  
  Onların solunda və çıxış tağından çıxan örtülü ziqzaq pilləkən təxminən yüz fut aşağı enirdi. Bu pilləkənin dərinliklərindən Dreyk və komandası ağır bir gurultu səsi, ardınca ürəklərini dəhşət içində yumruq kimi qıvrılan qışqırıqlar eşitdi.
  
  Ben nəfəs aldı. - Dostum, bu cür səslənəndən xoşum gəlmir.
  
  "Bəli. Mahnılarınızdan birinin introsu kimi səslənir". Drake ruhların çox uzağa düşməsini saxlamağa çalışsa da, çənəsini yerdən götürmək hələ də çətin idi.
  
  Pilləkənlərin sonu dar bir çıxıntı ilə bitdi. Bu çıxıntının o tayında mağara nəhəngliyə açıldı. O, sağ divara yapışan dar, dolambaclı yolun sonsuz dərinliklər üzərindən mağaraya doğru qısa bir yol keçdiyini və sonra solda davam edən oxşar yolu gördü, lakin onları bir-birinə bağlayan körpü və ya başqa vasitə yox idi. böyük uçurum.
  
  Mağaranın ən kənarında nəhəng qara, kələ-kötür qaya dayanmışdı. Drake gözlərini qıydıqda, o, qayanın yarısına qədər böyük bir forma görə biləcəyini düşündü, lakin məsafə və qaranlıq buna mane oldu.
  
  Hələlik.
  
  "Son təkan" dedi, doğru olduğuna ümid etdi. "Məni izlə".
  
  Bir dəfə əsgər həmişə əsgərdir. Alisonun ona dediyi budur. Onu tərk etməzdən əvvəl. Ondan əvvəl...
  
  O, xatirələri uzaqlaşdırdı. İndi onlarla mübarizə apara bilməzdi. Amma o haqlı idi. Dəhşətli dərəcədə doğrudur. O, sağ olsaydı, hər şey başqa cür ola bilərdi, amma indi onun içində bir əsgərin, döyüşçü qanı axırdı; əsl xarakter onu heç vaxt tərk etmir.
  
  Onlar dar keçidə girdilər: iki mülki şəxs, altı Delta əsgəri və Mett Drake. Əvvəlcə tunel əvvəlkilərdən bir az fərqlənirdi, lakin sonra, kəhrəba çaxnaşmalarının işığında irəlidə atəş açmağa davam etdilər, Dreyk keçidin qəflətən parçalandığını və iki avtomobil eninə qədər genişləndiyini gördü və bir kanalın açıldığını gördü. daş döşəməni kəsdi.
  
  Bələdçi kanalı?
  
  "Biləklərini sındıranlardan çəkinin". Dreyk irəlidə adamın ayağını qoya biləcəyi yerdə olan qorxunc kiçik bir çuxur gördü. "Bu sürətlə qaçmaq çox çətin olmamalıdır."
  
  "Yox!" Ben yumor izi olmadan qışqırdı. "Sən pis əsgər. Sən belə şeylər söyləməkdən daha yaxşı bilməlisən".
  
  Sanki təsdiqləmək üçün güclü bir bum oldu və onların altında yer silkələndi. Onların keçdiklərini ayıran keçidə böyük və ağır bir şey düşmüşdü. Onlar geri dönüb bloklana bilər və ya-
  
  "Qaç!" Drake qışqırdı. "Sadəcə qaç, lənətə gəl!"
  
  Dərin ildırım keçidi doldurmağa başladı, sanki ağır bir şey onlara doğru gedirdi. Onlar qaçmağa başladılar, Dreyk qaçarkən məşəllər yandırdı, ümidsizcəsinə nə Ben, nə də Karinin heç bir iyrənc tələlərə girmədiyinə ümid edirdi.
  
  Bu sürətlə...
  
  Nərilti daha da gücləndi.
  
  Onlar arxaya baxmağa cəsarət etmədən, geniş kanalın sağında dayanaraq və Dreykin məşəllərinin tükənməyəcəyinə ümid edərək qaçmağa davam etdilər. Bir dəqiqə sonra onlar irəlidə haradansa ikinci məşum uğultunun gəldiyini eşitdilər.
  
  "İsa!"
  
  Drake sürətini azaltmadı. Etsəydi, öləcəkdilər. O, onların sağ tərəfindəki divarın geniş açılışının yanından qaçdı. Səs yuxarıdan gəlirdi. Tez bir nəzər salmağı riskə atdı.
  
  YOX!
  
  Bleyk haqlı idi, dəli balaca piç. Rolling Stones onlara doğru guruldayırdı, dinor kimi deyil. Onlar qədim mexanizmlər tərəfindən buraxılan və açıq və gizli kanallarla idarə olunan böyük sferik daş toplar idi. Onların sağında olan Dreykə çırpıldı.
  
  O, böyük sürət yığdı. "Qaç!" O, qışqıraraq arxaya çevrildi. "Aman Tanrım".
  
  Ben ona qoşuldu. Deltanın iki əsgəri, Karin və Komodo, boş yerə bir qarış qalmış açılışın yanından qaçdılar. Daha iki əsgər ötüb keçərək öz ayaqları üstə yıxıldı və Komodoya və Karinə çırpıldı və iniltili bir topa çevrildi.
  
  Lakin Deltadan olan sonuncu adam daha az şanslı idi. Nəhəng top çarpaz keçiddən çıxanda, Mack markalı yük maşınının gücü ilə ona çırpıldığından və gurultu ilə tunelin divarına çırpıldığından o, səssizcə itdi. Onları təqib edən top qaçış yolunu kəsən topun üstünə çırpıldığından başqa bir qəza baş verdi.
  
  Komodonun üzü öz sözünü dedi. "Əgər tələssək," deyə hırıldadı, "qalan tələləri onlar getməmişdən əvvəl keçə bilərik."
  
  Yenidən uçdular. Onlar daha üç yolayrıcının yanından keçdilər, orada nəhəng texnikanın mexanizmləri guruldadı, xırtıldadı və cingildədi. Delta lideri haqlı idi. Drake diqqətlə qulaq asdı, lakin Kovalenkodan və ya onun adamlarından heç bir səs eşitmədi.
  
  Sonra onun çox qorxduğu maneəni vurdular. Nəhəng daşlardan biri qabağa qalxaraq irəliyə gedən yolu kəsirdi. Onlar bir-birinə sıxışdılar və bunun mümkün olub-olmadığını düşünərək yenidən başlamağa başladılar.
  
  "Bəlkə qırılıb" dedi Ben. "Mən tələni nəzərdə tuturam."
  
  "Ya da bəlkə..." Karin diz çökdü və bir neçə fut irəli süründü. "Bəlkə də burada olmalı idi."
  
  Drake onun yanına yıxıldı. Orada nəhəng bir qayanın altında dırmaşmaq üçün kiçik bir yer var idi. Kişinin altına sıxmaq üçün kifayət qədər yer var idi.
  
  "Yaxşı deyil". Komodo da çömeldi. "Bu pis tələyə görə artıq bir nəfəri itirdim. Başqa bir yol tap, Dreyk.
  
  "Əgər mən haqlıyamsa," Dreyk çiyninin üstündən baxaraq dedi, "bu tələlər yenidən qurulduqdan sonra onlar yenidən sönəcəklər. Onlar digərləri ilə eyni təzyiq yastığı sistemini işlətməlidirlər. Biz burada tələyə düşəcəyik". O, Komodonun gözlərini sərt baxışla qarşıladı. "Başqa seçimimiz yoxdur."
  
  Cavab gözləmədən topun altına sürüşdü. Komandanın qalan hissəsi sonuncu sırada olmaq istəməyərək onun arxasına yığıldı, lakin Delta adamları nizam-intizamı qorudular və komandirlərinin göstərdiyi yerdə yerləşdilər. Dreyk sinəsində tanış bir arzunun yüksəldiyini hiss etdi, demək istəyi: Narahat olma, mənə inan. Mən sizə bunu izah edəcəyəm, amma o, bir daha deməyəcəyini bilirdi.
  
  Kennedinin mənasız ölümündən sonra deyil.
  
  Bir az qıvrıldıqdan sonra o, dik yamacdan aşağı sürüşərkən tapdı və dərhal digərlərinin onun ardınca getdiyini eşitdi. Dib uzaqda deyildi, lakin onun böyük daş topun altında dayanması üçün kifayət qədər yer buraxdı. Qalan hamı onun arxasına yığılmışdı. Güclü fikirləşərək bircə əzələsini belə tərpətməyə cəsarət etmədi. Bu şey aşağı düşsə, hamının bərabər olmasını istəyirdi.
  
  Lakin sonra daşlama maşınlarının tanış inilti səsi sükutu sarsıtdı və top yerindən tərpəndi. Dreyk cəhənnəmdən yarasa kimi uçdu və hamının onun arxasınca getməsi üçün qışqırdı. O, sürətini azaltdı və Benə yeriməyə kömək etdi, belə hiss etdi ki, hətta gənc tələbənin də fiziki məhdudiyyətləri var və əsgər dözümü yoxdur. O, Komodonun Karinə kömək edəcəyini bilirdi, baxmayaraq ki, o, döyüş sənəti üzrə mütəxəssis olduğu üçün fiziki hazırlığı kişi ilə eyni səviyyədə ola bilərdi.
  
  Bir qrup olaraq, ölümcül yuvarlanan topun altındakı oyma keçiddən aşağı qaçdılar, onun yavaş başlamasından istifadə etməyə çalışdılar, çünki qabaqda onları yenidən onunla qarşılaşmağa məcbur edəcək dik bir yamacla qarşılaşa bilərdilər.
  
  Dreyk ayaq biləyinin qırıldığını görüb və xəbərdarlıq edib. O, şeytancasına yerləşdirilmiş çuxurun üstündən tullanaraq, demək olar ki, Beni özü ilə sürükləyirdi. Sonra o, yamaca çırpılıb.
  
  Sərt idi. O, başını aşağı saldı, ayaqlarını döyəclədi, sağ qolu Benin belinə doladı, hər addımda yuxarı qalxdı. Sonda o, müəyyən məsafədən topa vurdu, amma sonra arxada qalan hər kəsə şans verməli oldu.
  
  O, təslim olmadı, başqalarına bir az yer vermək üçün irəli getdi və irəli bir neçə məşəl atdı.
  
  Möhkəm daş divardan sıçradılar!
  
  Nəhəng bir daş onlara tərəf səsləndi. Bütün komanda bunu bacardı, amma indi onlar dalana dirəniblər. Eynən.
  
  Drakein gözləri "Bir dəlik var. Yerdə çuxur."
  
  Çarəsizlikdən qarışmış ayaqları və əsəbləri ilə cəld çuxura tərəf qaçdılar. Balaca, kişi boyda, içi tamamilə qara idi.
  
  "İman sıçrayışı" dedi Karin. "Bu, Allaha inanmaq kimidir."
  
  Daş topun ağır gurultusu daha da gücləndi. Onları əzmək bir dəqiqə içində idi.
  
  Komodo gərgin səslə "Parıltı çubuğu" dedi.
  
  "Vaxt yoxdur". Drake parıltı çubuğunu sındırdı və bir sürətli hərəkətlə çuxura atladı. Payız sonsuz görünürdü. Qaranlıq qıvrılmış barmaqlarını uzadacaq kimi parıldayırdı. Bir neçə saniyə ərzində o, dibinə dəydi, ayaqlarını büzdü və başını sərt qayaya bərk vurdu. Ulduzlar gözünün qabağında üzürdü. Alnından qan axırdı. Onun arxasınca getməli olanları düşünərək, parıltı çubuğunu yerində qoyub, əlçatmaz yerə süründü.
  
  Başqa biri qəza ilə yerə endi. Sonra Ben onun yanında idi. "Mat. Matt! Siz yaxşısınız?"
  
  "Oh, bəli, mən yaxşıyam." O, məbədlərini tutaraq oturdu. "Aspirin var?"
  
  "Onlar sənin içini çürüdəcək."
  
  "Polineziya Mai Tai? Havay lava axını?
  
  - İlahi, burada "L" sözünü demə, dostum.
  
  "Başqa bir axmaq zarafata ne dersin?"
  
  "Onlardan heç vaxt tükənməyin. Sakit olun."
  
  Ben onun yarasını yoxladı. Bu vaxta qədər komandanın qalan hissəsi sağ-salamat yerə enib ətrafa yığılmışdı. Drake gənc oğlanı yellədi və ayağa qalxdı. Deyəsən hər şey işlək vəziyyətdədi. Komodo dama dəyən və dik yamacdan aşağı sıçrayan bir cüt məşəl atdı.
  
  Aşağıdakı tağdan çıxana qədər təkrar-təkrar yıxıldılar.
  
  "Budur" dedi Drake. "Düşünürəm ki, bu, son səviyyədir."
  
  
  QIRXINCI FƏSİL
  
  
  Drake və Delta Team ağır atəş açaraq tuneldən çıxdılar. Seçim yox idi. Əgər onlar Kovalenkonu dayandıracaqdılarsa, sürət həyati vacib idi. Dreyk mağaranın planını xatırlayaraq dərhal sağ tərəfinə baxdı və gördü ki, Qan Padşahının adamları birinci S şəkilli çıxıntıya hoppanaraq onun ən uzaq nöqtəsinə toplaşıblar. İkinci S formalı çarxın başlanğıcı onlardan bir neçə addım irəlidə başladı, lakin nəhəng mağaranın o biri tərəfində dərinliyi naməlum olan əsnəyən uçurum onları ayırdı. İndi o, yaxınlaşıb və Qan Padşahının adamları daha bir neçə kəhrəba məşəlini buraxdıqları üçün, o, nəhayət, mağaranın uzaq ucuna yaxşı baxdı.
  
  Arxa divardan hər iki S formalı çıxıntılarla eyni səviyyədə çıxan nəhəng qaya yaylası. Ən arxa divara oyulmuş sıldırım pilləkən şaquli yerə o qədər yaxın görünürdü ki, hətta maverikin başını gicəlləndirə bilərdi.
  
  Pilləkənlərin başında iri qara fiqur uzandı. Drake yalnız bir saniyə, nəzər saldı, amma... daşdan hazırlanmış nəhəng bir stul idi? Bəlkə ağlasığmaz, qeyri-adi taxt?
  
  Güllələr havanı deşdi. Dreyk bir diz çökdü, adamı atdı və uçuruma düşən kimi onun dəhşətli qışqırtısını eşitdi. Onlar gördükləri yeganə örtüyə, yəqin ki, yuxarıdakı eyvandan yıxılmış dağılmış daş yığınına qaçdılar. Onlar baxarkən, Kovalenkonun adamlarından biri yüksək səslə danışan tapançadan atəş açıb, o, böyük bir polad ox kimi görünən bir atəş açıb. Güclü bir çatla uzaqdakı divara dəydi və daşa ilişdi.
  
  Dart uçanda onun arxasında qalın bir kəndir açıldı.
  
  Sonra xəttin digər ucu eyni silaha daxil edildi və birincidən bir neçə fut yuxarı deşilərək ən yaxın divara atıldı. İp sürətlə sıxıldı.
  
  Bir poçt xətti qurdular.
  
  Drake tez fikirləşdi. "Əgər onu dayandırmaq istəyiriksə, bu xəttə ehtiyacımız var" dedi. "Bizim özümüzü yaratmaq çox uzun çəkər. Ona görə də vurmayın. Amma sərhədi keçəndə də onların qarşısını almalıyıq".
  
  "Daha çox Qan Kralı kimi düşün" dedi Karin nifrətlə. "Son bir neçə adamı hələ də üstündə olanda onun xətti necə kəsdiyini düşünün."
  
  "Biz dayanmırıq" dedi Drake. "Heç vaxt".
  
  O, örtünün arxasından sıçrayaraq atəş açıb. Onun solunda və sağında Delta Force döyüşçüləri ehtiyatla, lakin dəqiq atəş açaraq qaçırdılar.
  
  Kovalenkonun adamlarından birincisi uçurumdan keçərək o getdikcə sürətini artırdı və məharətlə o biri tərəfə endi. O, tez arxasına çevrildi və tam avtomatik rejimdə yanğından örtən divar qurmağa başladı.
  
  Delta əsgəri kənara atıldı, parçalandı. Onun cəsədi Dreykin qarşısında yıxıldı, lakin ingilis sürətini azaltmadan tullandı. O, ilk "S" formalı çıxıntıya yaxınlaşanda qarşısında geniş bir yoxluq uçurumu açıldı. Bunun üzərinə tullanmalı olacaqlar!
  
  Atışmağa davam edərək, uçurumun üstündən tullandı. Kovalenkonun adamlarından ikincisi xətt boyu uçdu. Güllələr dağıdıcı güclə dəyən kimi daşlar ən yaxın mağara divarından atıldı.
  
  Dreykin komandası qaçaraq onun arxasınca tullandı.
  
  Üçüncü parça çox uzanan bir xəttə atladı. Kovalenko. Dreykin beyni ona atəş açmaq üçün qışqırdı. Bir şans əldə edin! O alçaqı dərhal çıxarın.
  
  Ancaq çox şey səhv gedə bilər. O, xətti qıra bilər və Kovalenko hələ də təhlükəsiz ola bilərdi. O, ancaq alçaqı incidə bilər. Və - ən əsası - qanlı vendettanı dayandırmaq üçün onlara canlı bir rus göt lazım idi.
  
  Kovalenko sağ-salamat yerə endi. Onun daha üç adamı onları keçə bildi. İki qüvvə bir araya gələn kimi Drake daha üç nəfəri aşağı saldı. Yaxın məsafədən üç atış. Üç öldürmə.
  
  Sonra tüfəng onun başına dəydi. O, yerindən tərpəndi, hücumçunu çiyninə asdı və onu çıxıntıdan qaranlığa itələdi. Dönüb ombasından atəş açdı. Daha bir nəfər düşdü. Komodo onun tərəfində idi. Bıçaq çəkildi. Qan mağaranın divarına sıçradı. Kovalenkonun adamları yavaş-yavaş geri çəkildilər, arxalarındakı uçuruma sürükləndilər.
  
  Qalan dörd Delta əsgəri uçurumun kənarında diz çökərək xəttin yaxınlığında dayanan Kovalenkonun adamlarından hər hansı birinə diqqətlə atəş açdılar. Bununla belə, onlardan hər hansı birinin geri çəkilib pot atışları etməyə başlaması an məsələsi idi.
  
  Əllərində olan tək şey sürət idi.
  
  Qan Kralının daha iki adamı zipline dırmaşmışdılar və indi itələyirdilər. Drake başqa birinin zirzəmiyə dırmaşmağa başladığını gördü və atəş açaraq onu uçan milçək kimi atdı. Adam başını aşağı salıb qışqırdı, şübhəsiz ki, onun kəsildiyini görüb. Drake divara söykənərək geri çəkildi. Komodo adamı çarxdan çıxartdı.
  
  "Yuxarı!"
  
  Drake qiymətli saniyələrini ətrafa baxmağa sərf etdi. O lənətə gəlmiş xətti tutmaq üçün nədən istifadə edirdilər?Sonra gördü. Hər bir kişiyə peşəkarların istifadə etdiyi kimi kiçik bir xüsusi blok verilmiş olmalıdır. Ətrafda bir neçə nəfər uzanmışdı. Qan Padşahı bütün gözlənilməzliyə hazır gəldi.
  
  Drake kimi. Onlar kürək çantalarında peşəkar speleoloji avadanlıq daşıyırdılar. Drake tez bloku çıxardı və qoşqu belinə bağladı.
  
  Ben!
  
  Gənc adam yaxınlaşdıqca Dreyk Komodoya tərəf döndü. "Karini gətirəcəksən?"
  
  "Əlbəttə". Kobud sifətli, sərt sifətli və döyüş izləri olan iri adam hələ də artıq öldürüldüyünü gizlədə bilmirdi.
  
  Hər yerdən...
  
  Delta adamlarına Kovalenkonun quldurlarını uzaqlaşdıracaqlarına güvənən Drake təzyiqi artırdı, tez kasnağı sıx kabelə bağladı. Ben özünü təhlükəsizlik kəmərinə bağladı və Dreyk tüfəngi ona verdi.
  
  "Həyatımız bundan asılımış kimi vur, Blakey!"
  
  Qışqıraraq, itələdilər və zipline aşağı qaçdılar. Bu hündürlükdən və bu sürətlə məsafə daha böyük görünürdü, uzaq kənar isə sanki geri çəkilirdi. Ben atəş açdı, onun atışları yüksək və geniş uçdu və aşağıda Qan Kralının adamlarının üzərinə daş parçaları yağdı.
  
  Amma fərqi yoxdu. Lazım olan səs-küy, tələskənlik və təhlükə idi. Sürətini artıran Dreyk ayaqlarını qaldırdı ki, hava ötüb keçdi və aşağıda geniş, dibsiz bir uçurum açıldı. Dəhşət və həyəcan onun ürəyini vəhşicəsinə döyündürdü. Məftil tor üzərindən çəkilən metal çarxın səsi onun qulaqlarında bərkdən fısıldadı.
  
  Bir neçə güllə sürətlə gedən cütlüyün ətrafında havanı yarıb keçdi. Drake Delta Komandasından cavab atəşi eşitdi. Kovalenkonun adamlarından biri səs-küylə büküldü. Ben gurladı və barmağını tətiyə basdı.
  
  Onlar yaxınlaşdıqca daha təhlükəli olurdu. Allahın xeyir-duası idi ki, Kovalenkonun adamlarının sipəri yox idi və Delta komandasından gələn davamlı güllələr dözülməz idi. Hətta bu sürətlə, Drake ayaqlarından keçən soyuqluğu hiss edirdi. Əsrlərin qaranlığı onun altında qaynayıb-qarışıb, çalxalanır və bəlkə də onu əbədi qucaqlamağa cəhd etmək üçün xəyal kimi barmaqlarını uzadırdı.
  
  Çarx ona tərəf qaçdı. Son anda Qan Kralı adamlarına geri çəkilməyi əmr etdi və Drake bloku buraxdı. O, ayaq üstə yerə endi, lakin onun sürəti irəli itələmək və geri çəkilmək arasında tarazlığı saxlamaq üçün kifayət etmədi.
  
  Başqa sözlə, Bleykinin çəkisi onları geri saldı. Uçuruma
  
  Drake qəsdən yan tərəfə yıxıldı və bütün bədənini yöndəmsiz bir manevrə atdı. Ben ümidsizcəsinə inadkar daşından yapışdı, amma yenə də cəsarətlə tüfəngdən yapışdı. Dreyk ziplin qəfil səsini eşitdi və başa düşdü ki, Komodo və Karin artıq onun üzərindədir və ona inanılmaz sürətlə yaxınlaşır.
  
  Qan padşahının adamları, sirli pilləkənin başladığı böyük qayalıq yaylağa son sıçrayışını demək olar ki, bacararaq zalın arxa tərəfinə qədər çıxıntı ilə getdilər. Yaxşı xəbər ondan ibarət idi ki, ondan cəmi bir neçə nəfər qalmışdı.
  
  Drake Beni açmadan əvvəl çarxın üstündən süründü, sonra oturmazdan əvvəl özünə bir neçə saniyə möhlət verdi. Bir göz qırpımında Komodo və Karin onun gözünün önündən keçdi, cütlük zərif bir şəkildə yerə endi və yüngül bir hiyləgər təbəssüm olmadan.
  
  "Oğlan bir az kökəldi." Drake Benə işarə etdi. "Həddindən artıq tam səhər yeməyi. Rəqs kifayət deyil."
  
  "Qrup rəqs etmir." Dreyk onların növbəti hərəkətlərini qiymətləndirərkən Ben dərhal cavab verdi. Komandanın qalan hissəsini gözləyin, yoxsa təqib edin?
  
  "Hayden deyir ki, rəqs edəndə Piksi Lota bənzəyirsən."
  
  "Cəfəngiyat".
  
  Komodo da Kovalenkonun adamlarına baxırdı. Kabel yenidən dartıldı və hamısı divara sıxıldı. Ardıcıl olaraq daha iki Delta əsgəri gəldi, çəkmələri cəld dayanmaq üçün qumun üzərində yüksək səslə üyüdüldü.
  
  "Hərəkətə davam et." Drake bir qərar verdi. Onlara düşünmək üçün vaxt verməmək daha yaxşıdır".
  
  Silahları hazır vəziyyətə gətirərək, çıxıntı ilə yarışdılar. Qan Kralının irəliləməsi qayalı divarın əyriliyi ilə bir anlıq gözdən gizləndi, lakin Dreyk və komandası döngəni keçərkən onlar Kovalenkonu və onun digər adamlarını artıq qayalı yaylada gördülər.
  
  Haradasa daha iki nəfəri itirdi.
  
  İndi isə, deyəsən, onlara həddindən artıq tədbirlər görmək əmri verilib. Bir neçə nəfər portativ RPG qumbaraatanlarını çıxarıb.
  
  "Lənət olsun, ağızları doludurlar!" Drake qışqırdı, sonra dayandı və arxaya çevrildi, ürəyi qəfil yerə batdı. "Oh yox..."
  
  Ağızdan atılan qumbaranın ilk pop və fiti eşidildi. Son iki Delta əsgəri zipline ilə sürətlə aşağıya doğru irəliləyir, raketlə vurulduqda çıxıntıya tərəf yönəlirdi. O, zip-line lövbərlərin üstündəki divara çırpıldı və onları qaya, toz və şist partlaması ilə məhv etdi.
  
  Xətt əyilib. Əsgərlər səsini belə çıxarmadan qara unudulmuş yerə uçdular. Hər halda, daha da pis idi.
  
  Komodo lənətlədi, qəzəb cizgilərini bükdü. İllərlə onun yetişdirdiyi, döyüşdüyü yaxşı insanlar idi. İndi Delta komandasında yalnız üç güclü insan var idi, əlavə olaraq Drake, Ben və Karin.
  
  Drake qışqırdı və onları çıxıntı boyunca sürdü, yeni RPG-lərin işə salınacağını biləndən çılğın oldu. Sağ qalanlar parıltı çubuqlarını və çoxlu kəhrəba çaxnaşmasını rəhbər tutaraq, çıxıntı boyunca yarışdılar. Hər addım onları qayalı yaylağa, qəribə bir pilləkənə və qaya divarından çıxan nəhəng taxtın sirli, lakin inanılmaz mənzərəsinə yaxınlaşdırırdı.
  
  İkinci RPG atəşi açıldı. Bu, qaçanların arxasındakı çıxıntıda partladı, yolu zədələdi, lakin məhv etmədi. Hətta o, gərilmiş əzələlərini sıxaraq qaçarkən belə, Drake Kovalenkonun adamlarına ehtiyatlı olmaq üçün qışqırdığını eşidirdi - çıxıntı onların yeganə çıxış yolu ola bilərdi.
  
  İndi Drake çıxıntının ətəyinə gəldi və qayalıq yaylağa çatmaq və Qan Kralının adamları ilə qarşılaşmaq üçün üzərindən tullanmalı olduğu uçurumu gördü.
  
  Möhtəşəm idi.
  
  Əslində o qədər böyük idi ki, az qala səndələnəcəkdi. Demək olar ki, dayandı. Özüm üçün deyil, Ben və Karin üçün. İlk baxışdan sıçrayış edəcəklərini düşünmürdü. Amma sonra ürəyi sərtləşdi. Məcbur idilər. Və heç bir yavaşlama, geri dönüş ola bilməzdi. Onlar Qan Kralını dayandırmağa və onun çılğın planına son qoymağa qadir olan yeganə insanlar idi. Beynəlxalq terrorizmin liderini devirməyə qadir olan və onun bir daha heç kimə zərər vurma şansı qazanmayacağına əmin olan yeganə insanlar.
  
  Amma qaçarkən yenə də yarı dönüb. "Dayanma" deyə Benə səsləndi. "İnan. Sən bunu edə bilərsən".
  
  Ben başını tərpətdi, adrenalin onun ayaqlarını və əzələlərini ələ keçirdi və onları iradə, əzəmət və güclə doldurdu. Dreyk əvvəlcə boşluğa dəydi, qollarını uzadaraq tullandı və hələ də ayaqlarını yelləyərək, olimpiyaçı kimi boşluq üzərində qövs etdi.
  
  Sonra Ben gəldi, qolunu uzadıb, başını hər tərəfə atdı və tarazlıq hissi əsəbləri aşdı. Ancaq bir neçə düym ehtiyatla digər tərəfə endi.
  
  "Bəli!" - deyə qışqırdı və Dreyk ona gülümsədi. "Jessica Ennis sənə heç nə edə bilməz, dostum."
  
  Komodo dərhal arxasına dönüb Karinə baxarkən az qala bədənini içəriyə çevirərək sərt yerə endi. Onun tullanması heyrətamiz idi. Ayaqları yüksək qaldırılır, arxa əyilmiş, hərəkət kütləsi irəliləyir.
  
  Və mükəmməl eniş. Delta komandasının qalan hissəsi onun ardınca getdi.
  
  Drake indiyə qədər gördüyü ən şokedici mənzərə ilə üz-üzə çevrildi.
  
  Qan Padşahı və onun adamları qışqıraraq və inildəyib, ən çox qan və ağzı açılan yaralarla örtülmüşdülər, hamısı birbaşa onlara hücum etdi və silahlarını cəhənnəmdən gələn cinlər kimi yellədilər.
  
  Son döyüşün vaxtıdır.
  
  
  QIRX BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Mett Drake səbr etdi və Qan Kralı ilə üz-üzə dayandı.
  
  Onun adamları birinci gəldi, tüfənglər cingildəyəndə qışqırır, bıçaqlar qılınc kimi çırpılır və parıldayırdı, kəhrəba işığını əks etdirir və atəşlərini müxtəlif istiqamətlərə yönəldirlər. Bir neçə atəş açıldı, lakin bu məsafədə və bu testosteron və qorxu girdabında heç biri düzgün hədəfə alınmadı. Hələ Drake arxasında kəskin fəryad, başqa bir düşmüş Delta əsgəri var idi.
  
  Dreykin əzələləri sanki üç yüz kiloluq qorilla ilə döyüşürmüş kimi ağrıyırdı. Üzünü qan və kir bürüdü. Doqquz nəfər ona, onlara hücum etdi, lakin o, hamısını məğlub etdi, çünki onların arxasında Qan Kralı idi və heç bir şey ona qisas almağa mane ola bilməzdi.
  
  Köhnə əsgər geri qayıtdı, mülki sifət indi azalmışdı və o, ən sərt əsgərlərlə birlikdə ən yüksək rütbələrdə idi.
  
  O, üç nəfəri düz ürəyindən vurdu. Dördüncüdə o, silahı yelləyərək, kişinin burnunu tamamilə əzərək və eyni zamanda yanaq sümüyünün bir hissəsini sındıraraq içəri girdi. Üç saniyə keçdi . O hiss etdi ki, Delta komandası az qala qorxu içində ondan geri çəkilib, ona işləmək üçün yer verib. O, bir adamın və Kovalenkonun özü ilə hərəkət edərkən üç muzdlu ilə döyüşmək üçün onları tərk etdi.
  
  Komodo adama baş vurdu və bir hərəkətlə ikincini bıçaqladı. Karin onun yanında idi və geri çəkilmədi. Bir saniyə yox. O, bıçaqlanan adamı arxaya atmaq üçün üz ovucundan istifadə etdi və bir neçə yumruq zərbəsi izlədi. Muzdlu hönkürüb özünü dartmağa çalışanda o, müdaxilə edib və taekvondo texnikasından istifadə edərək onu çiyninə atıb.
  
  Kənara.
  
  Adam sürüşdü, qışqırdı, uçuruma apardı. Karin Komodoya baxdı, birdən onun nə etdiyini anladı. Böyük bir komandanın lideri tez fikirləşdi və ona minnətdarlıq əlaməti verdi, onun hərəkətlərini dərhal qiymətləndirdi və onları aktuallaşdırdı.
  
  Karin dərindən nəfəs aldı.
  
  Drake Qan Kralı ilə qarşılaşdı.
  
  Nəhayət.
  
  Sonuncu adam qısa mübarizəyə tab gətirmişdi və indi nəfəs borusu əzilmiş və hər iki biləyi qırılmış halda ayaqları dibində qıvrılmış vəziyyətdə uzanmışdı. Kovalenko kişiyə nifrətlə baxdı.
  
  "Axmaq. Və zəifdir."
  
  "Bütün zəif insanlar sərvətlərinin və onlara gətirdiyi gücün zühurunun arxasında gizlənirlər."
  
  "Oxşarlıq?" Kovalenko tapançasını çıxarıb qıvrılan adamın sifətinə atəş açıb. "Bu, güc deyilmi? Bənzər olduğunu düşünürdünüz? Mən hər gün bir adamı soyuqqanlılıqla öldürürəm, çünki bacarıram. Bu bir növ gücdürmü?"
  
  "Eyni şəkildə Kennedi Murun öldürülməsini əmr etdiyiniz kimi? Bəs dostlarımın ailələri? Ola bilsin ki, dünyanın hansısa hissəsi səni dünyaya gətirib, Kovalenko, amma ağlı başında olan hissə deyildi".
  
  Tez və eyni vaxtda hərəkət etdilər. İki silah, bir tapança və bir tüfəng, eyni anda vurun.
  
  Hər ikisi boşdur. İki dəfə klikləyin.
  
  "Xeyr!" Kovalenkonun qışqırtısı uşaq qəzəbi ilə dolu idi. O, rədd edildi.
  
  Drake öz bıçağı ilə bıçaqladı. Qan Padşahı tərəfə əyilərək küçə zəkasını nümayiş etdirdi. Drake ona tüfəng atdı. Kovalenko tərpənmədən alnına zərbə endirdi və eyni zamanda bıçağı da özü çəkdi.
  
  "Əgər səni özüm öldürməli olsam, Drake..."
  
  "Oh, bəli, edəcəksən" dedi ingilis. "Mən ətrafda başqa heç kimi görmürəm. Sənin bir dənə də olsun şillinqin yoxdur, dostum".
  
  Kovalenko bir zərbə etdi. Drake bunun yavaş hərəkətdə baş verdiyini gördü. Kovalenko çox böyüdüyünü, hətta çox məşq etdiyini düşünə bilərdi, lakin onun təlimi Britaniya SAS-nın məruz qaldığı sərtlik və sınaqlarla müqayisədə heç bir şey deyildi.
  
  Dreyk yan tərəfdən cəld dizi ilə içəri daxil olub, Kovalenkonu müvəqqəti iflic edib və bir neçə qabırğasını sındırıb. Rusun ağzından qaçan ah anında boğuldu. Geri çəkildi.
  
  Drake sürətli bir hücum etdi, Qan Kralının reaksiyasını gözlədi və dərhal kişinin sağ qolunu özünün qolundan tutdu. Sürətli aşağı dönüş və Kovalenkonun biləyi qırıldı. Və yenə rus yalnız hıçqırdı.
  
  Onları Komodo, Karin, Ben və qalan Delta əsgəri izlədi.
  
  Qan Kralı onlara baxdı. "Sən məni öldürə bilməzsən. Hamınız. Məni öldürə bilməzsən. Mən Allaham!"
  
  Komodo hönkürdü. "Biz səni öldürə bilmərik, axmaq. Sən qışqırmalı olacaqsan. Amma əminəm ki, ömrünüzün qalan hissəsini hansı cəhənnəm dəliyində keçirəcəyinizi seçməkdə sizə kömək etməyi səbirsizliklə gözləyirəm".
  
  "Həbsxana." Qan Kralı tüpürdü. "Heç bir həbsxana məni saxlamayacaq. Bir həftə ərzində ona sahib olacam".
  
  Komodonun ağzı gülümsədi. "Bir neçə həbsxana" dedi sakitcə. "Onlar heç yoxdur."
  
  Kovalenko bir anlıq təəccübləndi, amma sonra üzünü yenidən təkəbbürlü pərdə örtdü və o, Dreykə döndü. "Və sən?" - deyə soruşdu. "Səni dünyanın yarısında qovmalı olmasaydım, ölmüş ola bilərdin."
  
  "Ölü?" Drake əks-səda verdi. "Müxtəlif növ ölülər var. Sən bunu bilməlisən".
  
  Drake onu soyuq, ölü ürəyinə təpiklə vurdu. Kovalenko səndələdi. Ağzından qan axırdı. Narahat bir fəryadla diz çökdü. Qan Kralı üçün utanc verici son.
  
  Drake ona güldü. "O bitirdi. Əllərini bağlayın, gedək".
  
  Ben danışdı. "Mən onun nitq nümunələrini yazdım". Yavaşca dedi və telefonu götürdü. "Biz onun səsini çıxarmaq üçün xüsusi proqram təminatından istifadə edə bilərik. Mett, bizim ona canlı ehtiyacımız yoxdur".
  
  Bu an partlayışdan əvvəlki son saniyə kimi gərgin idi. Drake-in ifadəsi istefadan təmiz nifrətə çevrildi. Komodo qorxusundan deyil, zəhmətlə qazandığı hörmətdən, əsgərin tanıya biləcəyi yeganə hörmətdən dolayı müdaxilə etməkdən çəkindi. Karin dəhşət içində gözlərini böyütdü.
  
  Drake tüfəngini qaldırıb sərt poladla Kovalenkonun alnına vurdu.
  
  "Sən əminsən?"
  
  "Müsbət. Mən onun öldüyünü gördüm. Mən oradaydım. O, Havay adalarında terror hücumları üçün əmr verdi.Ben otağa göz gəzdirdi. "Hətta Cəhənnəm belə tüpürəcək."
  
  "Sizin aid olduğunuz yer budur." Dreykin təbəssümü Qan Padşahının ruhu kimi soyuq və sərt idi. "Cəhənnəmin qapılarından kənarda. Burada qalmalısan və ölməli olduğun yer budur."
  
  Kovalenkonun çənəsi bərk-bərk sıxıldı, bunun arxasında qırx illik ölüm, məhrumiyyət və qanlı tənəzzül dayanırdı. "Sən məni heç vaxt qorxutmursan."
  
  Drake yıxılan adamı araşdırdı. O haqlı idi. Ölüm ona zərər verməzdi. Yer üzündə bu adamı qorxuda biləcək heç nə yox idi.
  
  Amma onu sındıracaq bir şey var idi.
  
  "Ona görə səni bura bağlayırıq." O, tüfəngini yerə endirdi və Komodonu çox rahatladı. "Və biz xəzinəni tələb etməyə davam edirik. Bu, sizin həyatınızın axtarışı idi və bunun nə olduğunu heç vaxt bilməyəcəksiniz. Amma sözlərimi qeyd edin, Kovalenko, mən bunu edəcəm. "
  
  "Yox!" Rusun ciyiltisi ani oldu. "İddialarınız? Yox! Heç vaxt. O mənimdir. O, həmişə mənim olub".
  
  Çarəsiz bir uğultu ilə Qan Kralı son ümidsiz zərbəni endirdi. Onun üzü ağrıdan büzülmüşdü. Üzündən və əllərindən qan axırdı. O, ayağa qalxıb sıçrayışına hər bir zərrə iradəni, nifrət və qətl həyatı qoydu.
  
  Dreykin gözləri parıldadı, üzü qranit kimi sərt idi. O, Qan Padşahının onu vurmasına icazə verdi, möhkəm dayandı, çılğın rus enerjisinin son unsiyasını onlarla yumruqla xərclədi, əvvəlcə sərt, lakin tez söndü.
  
  Sonra Dreyk güldü, hədsiz bir səs, məhəbbətdən məhrum və itmiş, təmizlik və cəhənnəm arasında qalan bir səs. Qan Kralının son enerjisi tükəndikdə, Drake ovucu ilə onu itələdi və sinəsinin üstündə dayandı.
  
  "Hər şey əbəs idi, Kovalenko. itirirsən".
  
  Komodo rusun yanına qaçdı və Drake fikrini dəyişməmiş onu bağladı. Karin, şaquli pilləkənləri və qara taxtdan çıxan heyrətamiz mənzərəni göstərməklə onun diqqətini yayındırmağa kömək etdi. Buradan daha da heyrətamiz idi. Məxluq nəhəng və mükəmməl heykəllənmiş, başlarından yüz fut hündürdə asılmışdı.
  
  "Səndən sonra".
  
  Drake növbəti maneəni yüksək qiymətləndirdi. Pilləkənlər bir az bucaq altında təxminən yüz fut qalxdı. Ətrafa səpələnmiş çoxsaylı kəhrəba işıqlarına baxmayaraq, taxtın alt tərəfi tünd qara rəngə boyanmışdı.
  
  "Əvvəlcə mən getməliyəm" dedi Komodo. "Mənim dırmaşma təcrübəm var. Biz eyni anda bir neçə pillə qalxmalı, yol boyu karabinlər taxmalı və sonra təhlükəsizlik xəttini komandamıza uzatmalıyıq".
  
  Drake ona rəhbərlik etməyə icazə verdi. Qəzəb beynində hələ də güclü idi, demək olar ki, başını qaldırırdı. Onun barmağı hələ də M16-nın tətiyində özünü yaxşı hiss edirdi. Amma Kovalenkonu indi öldürmək onun ruhunu əbədi olaraq zəhərləmək, heç vaxt dağılmayacaq zülmət əkmək demək olardı.
  
  Ben Bleykin dediyi kimi, bu, onu qaranlıq tərəfə çevirəcək.
  
  O, Komodonun ardınca divara dırmaşmağa başladı, diqqəti yayındırmağa ehtiyac duydu, çünki davamlı intiqam arzusu artdı və onu idarə etməyə çalışdı. Kəskin yüksəliş onun fikrini dərhal cəmlədi. Taxt yaxınlaşdıqca və pilləkənlər çətinləşdikcə Qan Kralının fəryadları və iniltiləri söndü.
  
  Onlar yuxarı qalxdılar, Komodo öndə gedir, çəkisini yoxlamazdan əvvəl hər bir karabineri diqqətlə bağlayır, sonra təhlükəsizlik ipi keçirib onu aşağıda öz komandasına atırdı. Nə qədər yüksəklərə qalxdılarsa, bir o qədər də qaralırdı. Pilləkənlərin hər pilləsi canlı qayaya oyulmuşdu. Dreyk ayağa qalxdıqca qorxu hissi keçirməyə başladı. Onları inanılmaz bir xəzinə gözləyirdi; bağırsağında hiss etdi.
  
  Bəs taxt?
  
  Arxasında mütləq bir boşluq hiss edərək, dayandı, cəsarətini toplayıb aşağı baxdı. Ben mübarizə apardı, gözləri böyüdü və qorxdu. Drake, Kennedinin ölümündən bəri görünməmiş gənc dostuna rəğbət və sevgi dalğası hiss etdi. Qalan Delta əsgərinin Karinə kömək etməyə çalışdığını gördü və o, onu yelləyərkən gülümsədi. O, Benə kömək əlini uzatdı.
  
  "Bunu özündən çıxarmağı dayandır, Bleyk. edək."
  
  Ben ona baxdı və beynində atəşfəşanlıq getdi. Dreykin gözlərində və ya səsinin tonunda nə isə onu həyəcanlandırdı və üzündə ümid ifadəsi göründü.
  
  "Allaha şükür ki, qayıtmısan."
  
  Dreykin köməyi ilə Ben daha sürətli dırmaşdı. Onların arxasındakı ölümcül boşluq unuduldu və hər addım təhlükəyə yox, kəşfə doğru bir addım oldu. Taxtın alt tərəfi toxunan məsafəyə qədər yaxınlaşıb yaxınlaşırdı.
  
  Komodo ehtiyatla pilləkənləri endirib taxtın özünə qalxdı.
  
  Bir dəqiqə sonra onun cəlbedici Amerika ləhcəsi onların diqqətini çəkdi. "Aman Allahım, siz buna inanmayacaqsınız."
  
  
  QIRX İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake kiçik bir boşluqdan atladı və taxtın ayağını meydana gətirən geniş qayanın üstünə düşdü. Komodoya baxmadan əvvəl Ben, Karin və Delta əsgərlərinin sonuncunun gəlməsini gözlədi.
  
  "Orada nə var?"
  
  Delta komandasının lideri taxt kürsüsünə qalxdı. İndi o, kənara doğru getdi və onlara baxdı
  
  "Kim bu taxtı tikdisə, o qədər də gizli olmayan bir keçid təmin etdi. Burada taxtın arxa tərəfində arxa qapı var. Onlar da açıq idi".
  
  "Buna yaxınlaşma" dedi Dreyk keçdikləri tələ sistemlərini düşünərək cəld. "Bildiyimizə görə, bu taxtı düz aşağı göndərən açarı çevirir."
  
  Komodo günahkar görünürdü. "Yaxşı zəng. Problem ondadır ki, məndə artıq var. Yaxşı xəbər budur ki..." O, gülümsədi. "Tələ yoxdur."
  
  Drake əlini uzatdı. "Mənə kömək et."
  
  Bir-bir obsidian taxtının oturacağına qalxdılar. Dreyk bir az arxaya dönüb uçurumun mənzərəsini seyr etdi.
  
  Birbaşa üzbəüz, nəhəng bir uçurumun o tayında, əvvəllər tutduqları eyni daş eyvanı gördü. Kapitan Kukun çıxdığı eyvan. Qan Padşahının çox güman ki, sahib olduğu ağlın son izlərini itirdiyi eyvan. Deyəsən, yaxındadılar, amma bu, aldadıcı bir mil idi.
  
  Drake üzünü örtdü. - Bu taxt, - o, sakitcə dedi. "O, üçün tikilib..."
  
  Benin qışqırtısı onun sözünü kəsdi. "Mətt! Qan cəhənnəm. İnanmayacaqsınız".
  
  Dreykin əsəb uclarına qorxu salan dostunun səsindəki şok deyil, qabaqcadan xəbər vermə hissi idi. Öncədən xəbərdarlıq.
  
  "Bu nədir?"
  
  O çevrildi. O, Benin gördüklərini gördü.
  
  "Siktir məni."
  
  Karin onları itələdi. "Bu nədir?" Sonra o da gördü. "Heç vaxt".
  
  Onlar taxtın arxasına, kiminsə söykənə biləcəyi yüksək duruşa və arxa qapını təşkil edən hissəyə baxdılar.
  
  O, indi tanış olan burulğanlarla - hər hansı bir yazı forması kimi görünən qədim simvollarla - və həm zamanda səyahət cihazlarında, həm də Kukun adlandırdığı Diamond-Başın altındakı böyük tağda yazılmış eyni simvollarla örtülmüşdü. cəhənnəm qapıları.
  
  Thorsten Dahl bu yaxınlarda İslandiyada, tanrıların məzarında tapdığı simvolların çoxunu tapdı.
  
  Drake gözlərini yumdu. "Bu necə baş verə bilər? Odinin doqquz qanlı parçası haqqında ilk dəfə eşitdiyimizdən bəri özümü yuxuda yaşadığımı hiss edirəm. Ya da kabus."
  
  "Məhz edirəm ki, biz hələ doqquz hissəni bitirməmişik" dedi Ben. "Bu, manipulyasiya olmalıdır. Ali nizam. Sanki biz seçilmişik, filan."
  
  "Daha çox lənətlənmiş kimi." Drake hönkürdü. "Və Ulduz Döyüşləri ilə işdən çıx."
  
  "Mən Skywalker haqqında bir az daha az düşünürdüm, bir az daha çox Çak Bartovski haqqında" dedi Ben yüngül təbəssümlə. "Çünki biz geeks və hamımız."
  
  Komodo səbirsizliklə gizli qapıya baxdı. "Davam etməliyik? Mənim xalqım bu günə qədər bizə kömək etmək üçün canlarını verdi. Bunun müqabilində edə biləcəyimiz tək şey bu cəhənnəm dəliyinin sonunu tapmaqdır".
  
  "Komodo" dedi Drake. "Bu sondur. Olmalıdır."
  
  O, böyük qrup rəhbərinin yanından sıxışaraq nəhəng keçidə girdi. Boşluq artıq ona daxil olan qapıdan daha böyük idi və bu mümkün olsaydı, Dreyk keçidin genişləndiyini, divarların və tavanın getdikcə daha da geri çəkildiyini hiss etdi.
  
  Soyuq, kəskin meh onun üzünü sığallayırdı.
  
  O, dayanıb parıltı çubuğunu yerə atdı. Zəif işıqda o, kəhrəba rəngli raket atdı. O, yuxarı, yuxarı, yuxarı, sonra aşağı və aşağı uçdu, heç bir dəstək tapmadı. Tavan, çıxıntı və hətta döşəmə tapmamaq.
  
  O, bu dəfə sağa ikinci məşəl atdı. Və yenə də kəhrəba dəmləməsi izsiz itdi. O, bir neçə parıltı çubuğunu sındırdı və onların yolunu işıqlandırmaq üçün onları irəli atdı.
  
  Uçurumun sıldırım kənarı altı fut onların qarşısında bitdi.
  
  Drake çox başgicəllənmə hiss etdi, amma davam etməyə məcbur oldu. Daha bir neçə addım atdı və boşluqla üz-üzə qaldı.
  
  "Mən heç nə görmürəm. Cəfəngiyat".
  
  "Biz bütün bu yolu lənətə gəlmiş qaranlıq yoluna qoymadan gələ bilməzdik." Karin hər kəsin fikirlərini səsləndirdi. "Yenidən cəhd edin, Drake."
  
  O, boşluğa üçüncü parıltı göndərdi. Uçuş zamanı bu kadr bir neçə zəif məqamı vurğuladı. Uçurumun o biri tərəfində nəsə var idi. Böyük bina.
  
  "Bu nə idi?" Ben heyrətlə ah çəkdi.
  
  Flaş tez söndü, həyatın qısa bir qığılcımı qaranlıqda əbədi olaraq itdi.
  
  "Orada gözləyin" deyən sonuncu Delta əsgəri, zəng işarəsi Merlin olan bir adam dedi. "Bizim neçə kəhrəba işığımız qalıb?"
  
  Drake qayışlarını və bel çantasını yoxladı. Komodo da eyni şeyi etdi. Onların tapdıqları sayı otuz nəfərə yaxın idi.
  
  "Mən nə düşündüyünüzü bilirəm" dedi Komodo. "Fişənglər, elə deyilmi?"
  
  "Bir dəfə" deyə komandanın silah eksperti Merlin sərt şəkildə dedi. "Nə ilə məşğul olduğumuzu öyrənin və sonra onu dəstək üçün zəng edə biləcəyimiz bir yerə aparın."
  
  Drake başını tərpətdi. "Razılaşmaq". Qayıdış yolu üçün onlarla məşəl ayırdı, sonra özünü hazırladı. Komodo və Merlin yaxınlaşıb kənarında onun yanında dayandılar.
  
  "Hazırsan?"
  
  Bir-bir, sürətlə ardıcıl olaraq, havaya raket atdılar. Kəhrəba işıq ən yüksək nöqtəsində parıldadı və qaranlığı dağıtan gözqamaşdırıcı bir parıltı yaydı.
  
  Tarixdə ilk dəfə gün işığı əbədi qaranlığa girdi.
  
  Pirotexniki performans qüvvəyə minməyə başladı. Yavaş-yavaş enməzdən əvvəl parıldamaq və partlamağa davam etdikcə, nəhəng mağaranın digər ucundakı nəhəng struktur işıqlandı.
  
  Ben nəfəs aldı. Karin güldü. "Möhtəşəm".
  
  Onlar heyrətlə seyr etdikcə zifiri qaranlığa od vuruldu və heyrətamiz bir quruluş görünməyə başladı. Əvvəlcə arxa divara oyulmuş bir sıra tağlar, sonra onların altında ikinci sıra. Sonra məlum oldu ki, tağlar əslində kiçik otaqlar - taxçalardır.
  
  İkinci cərgənin altında onlar üçüncü, sonra dördüncü və sonra cərgə ard-arda cərgəni gördülər, çünki korluq edən işıqlar böyük divardan aşağı sürüşürdü. Və hər nişdə nəhəng parıldayan xəzinələr sürünən kəhrəba cəhənnəmin bir anlıq şöhrətini əks etdirirdi.
  
  Ben heyrətə gəldi. "Bu... bu..."
  
  Drake və Delta Team raket ardınca raket atmağa davam etdi. Belə görünürdü ki, onların ucbatından nəhəng otaq alovlanıb. Möhtəşəm bir yanğın çıxdı və gözləri önündə coşdu.
  
  Nəhayət, Dreyk son məşəli atdı. Sonra o, heyrətamiz vəhyi qiymətləndirmək üçün bir an çəkdi.
  
  Ben kəkələdi. "Bu, böyükdür ... bu..."
  
  "Tanrıların başqa bir məzarı." Drake səsində təəccübdən daha çox narahatlıqla bitirdi. "İslandiyadan ən azı üç dəfə çoxdur. İsa Məsih, Ben, nə baş verir?
  
  
  * * *
  
  
  Qayıdış yolu, hələ də təhlükə ilə dolu olsa da, vaxtın yarısını və səyin yarısını çəkdi. Yeganə əsas maneə böyük bir uçurum idi ki, onlar geri keçmək üçün başqa bir zip xətti quraşdırmalı oldular, baxmayaraq ki, Karinin Komodoya yandan nəzər salaraq qeyd etdiyi kimi, Şəhvət Otağı uşaqlar üçün həmişə problem idi.
  
  Cook's Hellgate archway vasitəsilə geri, onlar səthə geri lava boru aşağı ayaqla aşağı.
  
  Drake uzun sükutu pozdu. "Vay, bu, hazırda dünyanın ən yaxşı qoxusudur. Nəhayət bir az təmiz hava."
  
  Mano Kinimakinin səsi ətrafdakı qaranlıqdan gəldi. "O Havay nəfəsini təmiz havadan al, dostum, məqsədinə daha yaxın olacaqsan."
  
  Yarımqaranlıqdan insanlar və üzlər çıxdı. Tələsik qurulmuş simli işıqlar dəstini yandıran generator işə salındı. Sahə masası quruldu. Komodo lava borusuna dırmaşmağa başlayan kimi onların yerini bildirdi. Benin siqnalı geri gəldi və onun mobil telefonu dörd dəfə cavab verən maşınla səsləndi. Karin də belə etdi. Valideynlərə zəng etməyə icazə verildi.
  
  "Cəmi dörd dəfə?" Drake təbəssümlə soruşdu. - Yəqin səni unudublar.
  
  İndi Hayden onlara tərəf gedirdi, köhnəlmiş, yorğun görünüşlü Hayden. Amma o gülümsədi və Beni cəsarətlə qucaqladı. Alicia öldürücü gözlərlə Dreykə baxaraq onun ardınca getdi. Və kölgələrdə Drake Mei gördü, üzündə dəhşətli bir gərginlik var.
  
  Onların haqq-hesab çəkmə vaxtı az qala idi. Bundan ən çox utanan ingilislər deyil, yaponlar görünürdü.
  
  Drake çiyinlərindən qara depressiya buludunu silkələdi. Qan Padşahının bağlanmış, ağzı bağlanmış şəklini onların ayaqları altındakı qeyri-bərabər yerə atmaqla hər şeyi tamamladı.
  
  "Dmitri Kovalenko". O, hönkürdü. "Zəngin kralı. Öz növünün ən azğınlığı. Bir-iki təpik istəyən varmı?
  
  Həmin an müvəqqəti düşərgə ətrafında artan səs-küydən Conatan Geytsin fiquru reallaşdı. Drake gözlərini sıxdı. O, Kovalenkonun Qeytsin arvadını şəxsən öldürdüyünü bilirdi. Qeytsin ruslara zərər vermək üçün hətta Drake və Aliciadan daha çox səbəbi var idi.
  
  "Cəhd et". Drake fısıldadı. "Onsuz da bir əclafın bütün qolları və ayaqları həbsxanada lazım olmayacaq."
  
  O, Ben və Karinin qaçıb üz çevirdiyini gördü. Bu anda o, çevrildiyi adama nəzər saldı. O, Kovalenkonun özü kimi bir şeyə çevrilməsinə gətirib çıxaracaq acı, intiqamlı qəzəbi, nifrət və nifrət spiralını görürdü və bilirdi ki, bütün bu duyğular onu yeyib-içəcək, sonda onu dəyişəcək, başqa bir insana çevirəcək. Bu, heç birinin istəmədiyi bir son idi...
  
  ... Yəni Alison və ya Kennedi.
  
  O da üzünü çevirdi və qolunu Bleykin hər birinin çiyninə qoydu. Onlar şərqə baxdılar, bir sıra yellənən xurma ağaclarının yanından uzaqlarda parıldayan işıqlara və dalğalanan okeana tərəf baxdılar.
  
  "Belə bir mənzərə insanı dəyişə bilər" dedi Drake. "Ona yeni ümid verə bilər. Vaxt verilir".
  
  Ben dönmədən danışdı. "Mən bilirəm ki, sən indi Dinorokdan sitat istəyirsən, amma bunu sənə verməyəcəyəm. Əvəzində "Haunted"dən bir neçə müvafiq sətir gətirə bilərdim. Bəs buna necə?
  
  "Hazırda Taylor Swiftdən sitat gətirirsiniz? Orada nə səhv oldu?"
  
  "Bu trek hər hansı Dinoroklarınız qədər yaxşıdır. Və sən bunu bilirsən".
  
  Lakin Drake bunu heç vaxt etiraf etməzdi. Əvəzində onların arxasınca irəli-geri gələn söhbətə qulaq asdı. Terror planlarının qarşısı ağıllı və tez alındı, lakin hələ də bəzi itkilər var. Fanatiklər və dəlilərlə münasibət qurarkən qaçılmaz bir nəticə. Ölkə matəm içində idi. Prezident yolda idi və artıq ABŞ-ın yenidən tam yenidən qurulmasına söz vermişdi. kəşfiyyat sistemi, baxmayaraq ki, Kovalenkonun bütün bu müddət ərzində sadəcə mifik bir fiqur hesab edildiyi halda, iyirmi il ərzində hazırlanmış bir planı həyata keçirməyə kiminsə necə mane ola biləcəyi hələ də bəlli deyildi.
  
  İndi tapdıqları tanrılara və onların qalıqlarına çox bənzəyir.
  
  Bununla belə, dərslər çıxarıldı və ABŞ və digər ölkələr bütün bunları nəzərə almağa qərar verdilər.
  
  Öz yaxınlarının rifahı naminə təzyiq altında və qorxusundan hərəkət edən hakimiyyətdə olan şəxslərə qarşı irəli sürülən ittihamlar məsələsi məhkəmə sistemini illər boyu bağlayacaqdı.
  
  Amma Qan Padşahının əsirləri azad edilərək sevdiklərinə qovuşdular. Qeyts söz verdi ki, Kovalenko bu və ya digər şəkildə qanlı vendettadan əl çəkməyə məcbur olacaq. Harrison qısa da olsa qızına qovuşdu və bu xəbər Drake-i yalnız kədərləndirdi.
  
  Öz qızı doğulub sevilsə və sonra qaçırılsa, Harrisonun eynisini edərdi?
  
  Təbii ki, edərdi. İstənilən ata övladını xilas etmək üçün göyü, yeri və onların arasında olan hər şeyi hərəkət etdirərdi.
  
  Hayden, Qeyts və Kinimaka Drake və qrupunun yanında olana qədər səs-küydən uzaqlaşdılar. O, Komodonu və sağ qalan Delta əsgəri Merlini də onlarla birlikdə görməkdən məmnun idi. Ünsiyyət və fəaliyyətdə qurulan bağlar əbədi idi.
  
  Hayden Qeytsdən Russell Cayman adlı bir oğlan haqqında soruşdu. Bu adam, deyəsən, Thorsten Dahl-ı İslandiya əməliyyatının rəhbəri kimi əvəz etmişdi, onun əmrləri ən yuxarıdan... və bəlkə də onun üstündəki dumanlı və uzaq bir yerdən gəlirdi. Kayman sərt və amansız bir insan kimi görünürdü. O, adətən gizli əməliyyatlara cavabdeh idi və daha da gizli və həm daxildə, həm də xaricdə seçmə əməliyyatlarına dair şayiələr yayıldı.
  
  "Kayman problemləri həll edəndir" dedi Geyts. "Ancaq təkcə bu deyil. Görürsən, heç kim onun kimin problem həlledicisi olduğunu bilmir.Onun klirensi ən yüksək səviyyədən keçir. Onun çıxışı dərhal və qeyd-şərtsizdir. Ancaq itələdikdə heç kim onun əslində kimin üçün işlədiyini bilmir".
  
  Dreykin cib telefonu zəng çaldı və telefonu qapatdı. Ekranı yoxladı və məmnuniyyətlə gördü ki, zəng edən şəxs Thorsten Dahldır.
  
  "Hey, bu dəli isveçlidir! Necəsən, dostum? Sən hələ də əclaf kimi danışırsan?"
  
  "Belə görünür. Saatlarla kiminləsə əlaqə saxlamağa çalışdım və səni başa düşdüm. Tale mənə qarşı mehriban deyil".
  
  "Bizdən biri olduğuna görə şanslısan" dedi Drake. "Çətin bir neçə gün oldu."
  
  "Yaxşı, daha da kobudlaşmaq üzrədir." Dahl geri döndü.
  
  "Mən buna şübhə edirəm..."
  
  "Dinləmək. Bir rəsm tapdıq. Daha dəqiq desək, xəritə. Caiman qaxacının bunu yüksək səviyyəli təhlükəsizlik problemi kimi təsnif etməsindən əvvəl biz bunun çoxunu deşifrə edə bildik. Yeri gəlmişkən, Hayden və ya Qeyts onun haqqında nəsə bilirdimi?"
  
  Drake çaşqınlıq içində gözlərini qırpdı. "Kaiman? Bu Kayman kimdir? Bəs Hayden və Qeyts nə bilir?"
  
  "Fərqi yoxdur. Çox vaxtım yoxdur". Dreyk ilk dəfə dostunun pıçıltı ilə və tələsik danışdığını anladı. "Bax. Tapdığımız xəritə ən azı üç türbənin yerini göstərir. Anladın? Orada tanrıların üç qəbri var".
  
  "İkincisini tapdıq." Drake nəfəsinin kəsildiyini hiss etdi. "Bu, böyükdür."
  
  "Mən belə düşünürdüm. Sonra xəritə dəqiq görünür. Amma, Dreyk, bunu eşitməlisən, üçüncü məzar onların ən böyüyüdür və bu, ən pisidir".
  
  "Daha pis?"
  
  "Ən dəhşətli tanrılarla doludur. Həqiqətən əclaf. Pis varlıqlar. Üçüncü məzar həbsxanaya bənzəyirdi, burada ölüm qəbul edilməkdənsə məcbur edildi. Və Drake..."
  
  "Nə?"
  
  "Əgər biz haqlıyıqsa, məncə, bu, bir növ qiyamət silahının açarını özündə saxlayır."
  
  
  QIRX ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Havaya başqa bir qaranlıq çökəndə və bəzi qədim meqaplanın növbəti mərhələləri başlayanda Drake, Alicia və May öz böhranlarını birdəfəlik sona çatdırmaq üçün hər şeyi arxada qoydular.
  
  Təsadüfən onlar ən dramatik səhnəni seçdilər. İsti Sakit Okeanı olan Waikiki çimərliyi, bir tərəfdə tam ay batması ilə parlaq işıqlandırılır, digər tərəfdən isə alovlu turist otelləri.
  
  Amma bu gecə təhlükəli insanlar və sərt ifşalar üçün bir yer idi. Təbiətin üç qüvvəsi həyatlarının gedişatını əbədi dəyişdirən görüşdə qarşılaşdı.
  
  Dreyk əvvəlcə danışdı. "Siz ikiniz mənə deməlisiniz. Uellsi kim və niyə öldürdü. Ona görə də buradayıq, ona görə də artıq kolun ətrafında döyülməyin mənası yoxdur".
  
  "Burada olmağımızın yeganə səbəbi bu deyil." Alicia Maiyə baxdı. "Bu elf kiçik bacısından bəhs etmədən Hudsonu öldürməyə kömək etdi. Mənim və mənim adamımın köhnə tərzdə intiqam almağın vaxtıdır".
  
  Mai yavaşca başını tərpətdi. "Bu, doğru deyil. Sənin yağlı, axmaq sevgilin...
  
  "Sonra Wells ruhunda." Alicia fısıldadı. "Kaş ki, boş vaxtım olsaydı!"
  
  Alisiya qabağa çıxıb Meyin üzünə möhkəm bir zərbə vurdu. Balaca yapon qadın səndələdi, sonra başını qaldırıb gülümsədi.
  
  "Xatırladın".
  
  "Mənə nə dedin ki, növbəti dəfə səni vuranda kişi kimi vurmalıyam? Bəli, siz belə bir şeyi unutmağa meylli deyilsiniz".
  
  Alicia güclü zərbələr endirdi. Mai hamının biləklərindən tutaraq geri çəkildi. Qum onların ətrafında cırıldı, sürətli ayaqları ilə xaotik naxışlara parçalandı. Dreyk bir dəfə müdaxilə etməyə çalışsa da, sağ qulağına aldığı zərbə onu iki dəfə düşünməyə vadar edib.
  
  "Sadəcə bir-birinizi öldürməyin."
  
  "Mən heç nə vəd edə bilmərəm" deyə Alisiya mızıldandı. O, yıxıldı və Meinin sağ ayağını kəsdi. Mai xırıltı ilə yerə endi, qum onun başına basdı. Alisiya yaxınlaşanda Mai onun üzünə bir ovuc qum atdı.
  
  "Qancıq".
  
  "Hər şey ədalətlidir..." Mai bayıra çıxdı. İki qadın üz-üzə gəldi. Alicia yaxın döyüşə öyrəşmişdi və dirsəkləri, yumruqları və ovucları ilə güclü zərbələr endirdi, lakin Mai onların hər birini tutdu və ya yayındı və eyni şəkildə cavab verdi. Alisiya Meyin kəmərindən tutub balansını pozmağa çalışdı, lakin onun etdiyi yeganə şey Mayın şalvarının üst hissəsini yarıb açmaq oldu.
  
  Və Alicia'nın müdafiəsini açıq buraxın.
  
  Dreyk hadisələri seyr edərkən gözlərini qırpırdı. "İndi bu daha çox həqiqətə bənzəyir." Geri addım atdı. "Davam et".
  
  Mei Alicia'nın səhvindən tam istifadə etdi və Mey sinifli döyüşçüyə qarşı yalnız biri ola bilərdi. Alicia'ya zərbələr yağdı və o, geri çəkildi, sağ qolu əzab içində yaltaq şəkildə asılmışdı, döş sümüyü çoxsaylı zərbələrdən yanar. Əksər döyüşçülər iki və ya üç zərbədən sonra təslim olardılar, lakin Alicia daha sərt materialdan hazırlanmışdı və hətta sonunda o, az qala toplaşdı.
  
  O, özünü havaya atdı, Maini qarnına ikiqat təpiklə təpiklədi və heyrətə gətirdi. Alicia kürəyi üstə qumda yerə endi və bütün bədənini başıaşağı yuvarladı.
  
  Yalnız ən mürəkkəb nizamın bitki üzü ilə qarşılaşmaq. Mədəyə vurulan yumruq Hulk-u sıradan çıxaracaqdı, lakin bu, Mai belə dayandırmadı. Onun əzələləri asanlıqla zərbə aldı.
  
  Alicia yıxıldı, işıq az qala söndü. Onun gözləri önündə gecə səmasında sayrışan ulduzlar yox, ulduzlar üzürdü. O inlədi. "Lənət olsun yaxşı vuruş."
  
  Lakin Mey artıq Dreykə üz tutmuşdu.
  
  "Uellsi öldürdüm, Dreyk. etdim".
  
  "Mən bunu əvvəllər başa düşdüm" dedi. "Gərək bir səbəbiniz var idi. Bu nə idi?"
  
  - Qoca əclafı öldürsəm belə deməzdin. Alicia onların altında inlədi. "Mənə qozlu qancıq deyərdiniz."
  
  Drake ona məhəl qoymadı. Mai saçlarından qum silkələdi. Bir dəqiqədən sonra dərindən nəfəs aldı və onun gözlərinə baxdı.
  
  "Bu nədir?"
  
  "İki səbəb. İlk növbədə o, Çikanın qaçırılmasından xəbər tutdu və sizə xəbər verəcəyi ilə hədələdi".
  
  "Ancaq danışa bilərik..."
  
  "Bilirəm. Bu, yalnız kiçik bir hissədir".
  
  Yalnız kiçik bir hissə, deyə düşündü. Mayın bacısının qaçırılması kiçik bir hissə idi?
  
  İndi Alicia ayağa qalxdı. O da Dreyklə üz-üzə çevrildi, gözlərində xarakterik olmayan qorxu vardı.
  
  "Bilirəm," Mey başladı, sonra da Alisiyanı göstərdi. "Biz daha pis bir şey bilirik. Dəhşətli bir şey..."
  
  "Vallah, bunu yazmasan, ikinizin də başına güllələyəcəm, lənət olsun".
  
  "Birincisi, bilməlisiniz ki, Uells sizə heç vaxt həqiqəti söyləməz. O, S.A.S. O, zabit idi. Və o, hökuməti idarə edən qida zəncirində o qədər yüksək olan kiçik bir təşkilatda çalışdı.
  
  "Həqiqətənmi? Nə haqqında?" Dreykin qanı qəfildən damarlarında dondu.
  
  "Arvadın - Alison - öldürüldü."
  
  Ağzı tərpəndi, amma səsi çıxmadı.
  
  "Sən kiməsə çox yaxınlaşdın. Bu alayı tərk etməyiniz lazım idi. Və onun ölümü səni işdən çıxartdı".
  
  "Amma mən getmək istəyirdim. Mən onun üçün SAS-ı tərk edəcəkdim!"
  
  "Heç kim bilmirdi" dedi Mai yumşaqlıqla. "Hətta o bunu bilmirdi."
  
  Dreyk gözlərinin kənarlarında qəfil nəm hiss etdiyi üçün gözlərini qırpdı. "Onun bizim uşağımız var idi."
  
  Mai boz üzü ilə ona baxdı. Alicia üz çevirdi.
  
  "Mən əvvəllər heç kimə deməmişəm" dedi. "Heç vaxt".
  
  Havay gecəsi ətrafda inildəyirdi, yüksək sörf qədimlərin çoxdan unudulmuş mahnılarını pıçıldadı, ulduzlar və ay həmişəki kimi laqeydliklə aşağı baxır, sirləri saxlayır və bir insanın tez-tez verə biləcəyi vədlərə qulaq asırdı.
  
  "Və başqa bir şey var" dedi Mai qaranlığa. "Mayamidə qastrol səfərində olarkən Uellslə çox vaxt keçirdim. Biz o mehmanxanada olarkən, bilirsən ki, parça-parça olan, mən onu bir kişi ilə ən azı yarım dəfə telefonda eşitdim...
  
  "Hansı adam?" Drake tez dedi.
  
  "Kişinin adı Kayman idi. Russell Cayman."
  
  
  SON
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Yerin dörd bir tərəfində
  
  
  BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Müdafiə naziri Kimberli Krou artıq döyünən ürəyində artan narahatlıq hissi ilə oturdu. Etiraf etmək lazımdır ki, o, bu işdə uzun sürmədi, amma bilirdi ki, dördulduzlu ordu generalı və yüksək rütbəli MKİ məmuru onun vəzifəsində olan biri ilə auditoriya tələb etməsi hər gün deyil.
  
  Bu, Vaşinqton şəhərinin mərkəzindəki mehmanxanada kiçik, yarıqaranlıq, lakin bəzəkli otaq idi; işlərə həmişəkindən bir az daha nəzakət lazım olanda öyrəşdiyi yer. Yumşaq işıqlandırma yüzlərlə qızıl və bərk palıd parçaları üzərində zəif əks olunaraq otağa daha təsadüfi bir hava bəxş edir və burada qarşılaşanların xüsusiyyətlərini və daim dəyişən ifadələrini vurğulayırdı. Krou onlardan birincinin danışmasını gözlədi.
  
  MKİ-nin əməkdaşı Mark Diqbi birbaşa mətləbə keçdi. "Komandanız pisləşdi, Kimberli" dedi, tonu turşu metal kimi atmosferi kəsdi. "Öz biletini yazır."
  
  Bu kostik hücumu gözləyən Crowe, müdafiəyə keçməyə nifrət edirdi, amma həqiqətən seçimi yox idi. Danışarkən belə bilirdi ki, Diqbinin istədiyi məhz bu idi. "Onlar məhkəməyə müraciət ediblər. Sahədə. Ola bilsin ki, bu mənim xoşuma gəlmir, Mark, amma mən buna sadiq qalıram".
  
  "İndi biz geridəyik" deyə general Corc Qlison narazılıqla gileyləndi. Onu maraqlandıran tək şey yeni nişan idi.
  
  "İstirahət yerləri adlanan yer uğrunda yarışda? Atlılar? Zəhmət olmasa. Ən yaxşı ağlımız hələ kodu sındırmayıb".
  
  "Bununla qalın, hə?" Diqbi sanki Qlison sözünü kəsməmiş kimi davam etdi. "Onların mülki vətəndaşı öldürmək qərarı necə olacaq?"
  
  Qarğa ağzını açdı, amma heç nə demədi. Bunu etməmək daha yaxşıdır. Digby açıq-aydın ondan daha çox şey bilirdi və bunun hər bir hissəsini istifadə etmək niyyətində idi.
  
  Düz ona baxdı. - Bəs buna, Kimberli?
  
  O, heç nə demədən ona baxdı, indi hava onların arasında çatlayır. Aydın idi ki, Digby əvvəlcə qırılacaq. Adam praktiki olaraq bölüşmək, ruhunu tökmək və düşüncə tərzinə uyğun olaraq formalaşdırmaq ehtiyacında qıvrılır.
  
  "İstintaqda onlara Joshua Vidal adlı bir adam kömək etdi. Sahə komandam onu niyə axtardıqlarını və ya müşahidə otağındakı bütün kameraları niyə söndürdüklərini bilmirdi," o, dayandı, "sonra yoxlayıb tapana qədər..." O, başını yelləyərək, özünü məyus edirmiş kimi göstərdi. sabun opera ulduzları.
  
  Crowe sətirlər arasında oxudu, çoxlu qat-qat bok hiss etdi. "Tam hesabatınız varmı?"
  
  "Mən inanıram". Digby qətiyyətlə başını tərpətdi. "Bu axşam sizin masanızda olacaq."
  
  Crowe son missiya haqqında bildiyi hər şey haqqında susdu. SPEAR komandası əlaqə saxladı - çətinliklə - lakin onlar baş verənlər haqqında çox az şey bilirdilər. Bununla belə, bu Joshua Vidalın öldürülməsi, əgər hər hansı bir şəkildə doğrudursa, komanda üçün dərin və geniş nəticələrə səbəb olacaqdır. Öz məqsədlərinə çatmaq üçün hər hansı bir səhvi xoşbəxtliklə düzəldən insanlardan biri olan Mark Digby-ni də əlavə edin və Haydenin komandasını asanlıqla ABŞ üçün biabırçılıq adlandırmaq olar. Onlar dağıdıla bilər, həbs olunmaq üçün qaçaqlar kimi təsnif edilə bilər və ya... daha pisi.
  
  Hər şey Diqbinin planından asılı idi.
  
  Crowe çox diqqətli olmalı, öz çətin karyerasını düşünməli idi. Bu qədər irəli getmək, bu qədər yüksəkliyə qalxmaq təhlükələrdən də məhrum deyildi - bəziləri hələ də onun arxasında gizlənirdi.
  
  General Qlison güldü. "Bu, heç nəyi irəli aparmır. Xüsusən də tarlada işləyən oğlanlar".
  
  Krou başıyla generala işarə etdi. "Razıyam, Corc. Lakin SPEAR, SEAL 6 və 7 komandaları ilə yanaşı, bizim ən təsirli komandalarımızdan birinə sahib idi və indi də var.Onlar...bir çox cəhətdən unikaldırlar. Yəni sözün əsl mənasında, dünyada onlar kimi ikinci komanda yoxdur".
  
  Diqbinin baxışları sərt idi. "Mən bunu üstün mövqedən çox çox təhlükəli mövqe kimi görürəm. Bu SWAT komandalarına daha qısa zəncir lazımdır, daha boş zəncirlər.
  
  Crowe atmosferin pisləşdiyini hiss etdi və işlərin daha da pisləşəcəyini bilirdi. "Komandanız relsdən çıxdı. Onların daxili problemləri var. Hələ hamımızı dişləyəcək xarici sirlər..." O, susdu.
  
  General Qlison yenidən hönkürdü. "Bizə lazım olan son şey, ABŞ-ın işə götürdüyü yaramaz çoxmillətli şirkətlər qrupunun xaricə çılğın getməsi və başqa bir pis fırtına yaratmasıdır. İmkanımız olanda əlaqələri kəsmək daha yaxşıdır".
  
  Krou təəccübünü gizlədə bilmədi. "Nə haqqında danışırsan?"
  
  "Biz heç nə demirik." Diqbi Dumbonun qulaqlarını görəcəyini gözləyirmiş kimi divarlara baxdı.
  
  - Siz deyirsiniz ki, onlar həbs edilməlidir? basdı.
  
  Diqbi demək olar ki, hiss olunmadan başını yellədi; demək olar ki, nəzərə çarpmır, lakin Crowun ruhunun dərinliklərində xəbərdarlıq zəngləri kimi səslənən bir hərəkət. Onun xoşuna gəlmədi, bir az da olsa, otaqdakı dəhşətli gərginliyi aradan qaldırıb getməyin yeganə yolu davam etmək idi.
  
  "Buna bir sancaq soyun" deyə o, başa düşə bildiyi qədər yüngül bir səslə dedi. "Və gəlin burada olmağımızın başqa bir səbəbini müzakirə edək. Dünyanın dörd bir tərəfində."
  
  "Gəlin birbaşa olaq" dedi general. "Və nağıllara deyil, faktlara baxın. Faktlar budur ki, bəzi dəlilər Kubada gizlənən hərbi cinayətkarlar tərəfindən yazılmış 30 illik əlyazmalara rast gəldilər. Faktlar budur ki, bu psixoloji dəstə irəli getdi və onları lənətə gəlmiş şəbəkəyə sızdırdı, bu dəstə üçün olduqca təbiidir. Bunlar faktlardır".
  
  Krou generalın arxeoloji folkloru sevmədiyini və onun tamamilə təxəyyülünün olmamasından xəbərdar idi. - Məncə, Corc.
  
  "Daha çox istəyirsən?"
  
  "Yaxşı, əminəm ki, onları eşitmək üzrəyik."
  
  "Dünyadakı hər bir dəli alim, hər bir İndiana Cons istəkli və təşəbbüskar cinayətkar indi bizim əldə etdiyimiz məlumatlara çıxışa malikdir. Hər hökumət, hər SWAT komandası, hər bir qara əməliyyat bölməsi bunu görüb. Hətta mövcud olmayanlar da. Və indi... onların hamısının ən çirkli diqqəti bir yerdədir."
  
  Krou onun bənzətməsini bəyəndiyinə əmin deyildi, lakin "hansı?"
  
  "Qiyamətin nizamının planı. Qiyamət planı."
  
  "İndi bu, sizdən bir az dramatik səslənir, general."
  
  "Mən bunu sözbəsöz oxudum, bu qədər".
  
  "Hamımız oxumuşuq. Bütün bunlar," Digby-də qeyd etdi. "Əlbəttə, bu, endirim edilə bilənə qədər ciddi qəbul edilməlidir. Onların "Qiyamət Sifarişi" adlandırdıqları əsas sənəd Atlılara və inanırıq ki, onların axtarılmalı olduğu sıraya aiddir".
  
  "Ancaq..." Qlison özünü saxlaya bilmədi. "Dörd künc. Bu tamamilə məntiqsizdir."
  
  Crow ona irəli getməyə kömək etdi. "Düşünürəm ki, bu, məqsədyönlü şəkildə kodlaşdırılıb, Corc. Qərarı çətinləşdirmək üçün. Yaxud onu yalnız Sərəncamla seçilmiş şəxslərə təqdim edin".
  
  "Sevmirəm". Gleason damını uçurmuş kimi görünürdü.
  
  "Mən əminəm". Krou onun qarşısındakı masaya rap etdi. "Ancaq baxın - əlyazma çoxlu suallar doğurur, onların hamısı hələ də cavabsızdır. Ümumiyyətlə, onlar indi haradadırlar... Sifariş?"
  
  "Bu, heç bir halda qarşılaşdığımız ən böyük sirr deyil" dedi Digby. "Bu plan bütün tələsik ona müraciət etməli olduğumuz şeydir."
  
  Crowe bu xüsusi manipulyasiyanı qazanmaqdan həzz alırdı. "NIZZƏLƏR artıq Misirdədir" dedi. "Əlyazmanı nominal qiymətlə götürsək və ilkin təfsirlərimizin düzgün olduğunu fərz etsək, burada olmalıyıq."
  
  Digby alt dodağını dişlədi. "Bu, hər şey yaxşıdır," dedi, "amma bu, bizi olmaq istədiyimiz yerə də gətirir. İndi qərar verilməlidir, Kimberli.
  
  "İndi?" O, həqiqətən təəccübləndi. "Onlar heç yerə getmirlər və onları meydandan çıxarmaq səhv olardı. Güman edirəm ki, əlyazmanı başa düşürsən? Dörd atlı? Son dörd silah? Müharibə, fəth, aclıq, ölüm. Əgər bu əsaslı iddiadırsa, onların ən yaxşı etdiklərini etmələri lazımdır".
  
  "Kimberli". Digby gözlərini ovuşdurdu. "Sizin və mənim bunun nə olduğuna dair tamamilə fərqli fikirlərimiz var."
  
  "Şübhəsiz ki, siz onların əvvəlki uğurlarını mübahisə edə bilməzsiniz?"
  
  "Uğuru necə müəyyənləşdirirsiniz?" Digby əllərini hədsiz dərəcədə lovğa bir şəkildə araladı. "Bəli, onlar bir neçə təhdidləri zərərsizləşdirdilər, lakin SEAL-lər, Reyncerlər, CIA-nın Xüsusi Fəaliyyətlər Bölməsi, SOG, Dəniz Piyadaları Reyderləri də eyni şeyi edə bilərdilər..." O, susdu. "Görürsən hara gedirəm?"
  
  - Sən deyirsən ki, bizə SPIR lazım deyil.
  
  Digby qəsdən gözlərini zillədi. "Heç vaxt olmayıb".
  
  Krouya qəsdən təhqiri düşünmək üçün bir saniyədən çox vaxt lazım idi. O, Diqbidən Qlisona nəzər saldı, lakin general yalnız ehtirassız, səbirsiz bir baxışla cavab verdi, şübhəsiz ki, onun yaradıcılıq xəttinin zahiri ifadəsi idi. SPIR-in harada uğur qazandığı ona aydın idi. Qlison bunu səmimiyyətlə başa düşmədi və Diqbi başqa bir məqsəd güddü.
  
  "İndiyə qədər" dedi, "bizdə yalnız sözlər və hesabatlar var, əsasən şayiələr. Bu komanda həyatını riskə atdı, xalqını itirdi və bu vətən üçün dönə-dönə fədakarlıq etdi. Onların çıxış etmək hüququ var".
  
  Digby buruşdu, lakin heç nə demədi. Krou kreslosunda arxaya söykəndi, otağın dörd küncündə hələ də hökm sürən sakit atmosferdə içdi, diqqətini cəmləməyə çalışdı. Zəhərli ilanlarla mübarizə zamanı konsentrasiya və sakitlik tələb olunurdu.
  
  "Mən bu məlumat axını dayandırmaq üçün insanları TerraLeaks-ə göndərməyi təklif edirəm" dedi. "Bu Sərəncamın həqiqiliyi müəyyən edilənə qədər. Tezliklə nə olacaq", o əlavə edib. "Biz Kuba bunkerinin harada tapıldığını araşdırırıq. Və biz SPEAR komandasına öz işlərini etməyə icazə verdik. Heç kim bunu daha sürətli etməyəcək".
  
  General Qlison razılaşaraq başını tərpətdi. "Onlar yerindədirlər" dedi.
  
  Sonra Digby kremi alan pişiyi eyham edərək ona böyük bir təbəssüm etdi. "Bütün təkliflərinizi qəbul edirəm" dedi. "Mən onlarla razılaşmadığımı bildirmək istəyirəm, amma razılaşacağam. Və bunun müqabilində kiçik təklifimi qəbul etməyinizi istəyirəm".
  
  Əziz Allah, yox. "Onlardan hansı?"
  
  "Biz ikinci komanda göndəririk. Onları ört-basdır etmək və bəlkə də onlara kömək etmək".
  
  Krou nə dediyini bilirdi. "Örtmək" müşahidə etmək, "kömək etmək" isə çox güman ki, icra etmək demək idi.
  
  "Hansı komanda?"
  
  "Seal Team 7. Onlar yaxındırlar."
  
  "İnanılmaz." Krou başını tərpətdi. "Bizim eyni vaxtda eyni ərazidə iki ən yaxşı komandamız var. Necə oldu?
  
  Digby passiv qalmağı bacardı. "Saf təsadüf. Amma razılaşmalısınız ki, ikisi birdən yaxşıdır".
  
  "Yaxşı". Crowe bilirdi ki, onun razılaşmaqdan başqa çarəsi yoxdur. "Ancaq heç bir halda iki komanda qarşılaşmır. Heç bir səbəbdən. Hər şey aydındır?"
  
  "Yalnız dünya ondan asılı olsa." Diqbi sualdan yayınaraq gülümsədi və Qlisonu inildəməyə məcbur etdi.
  
  "Peşəkar qalın" dedi Gleason. "Bir neçə saat ərzində lazımi ərazidə yeddi nəfər ola bilərəm. Bir şərtlə ki, bu işi tezliklə başa vuraq".
  
  "Hər şeyi yenidən nəzərdən keçirin." Krou cütlüyə evdən çıxarkən qapının onların eşşəyinə dəyməsinə icazə verməməyi söyləməkdən çəkinib. SPEAR üçün bu, çətin ki, daha ciddi ola bilərdi. Joshua Vidalı öldürən adam üçün bu vəhşi idi. Onun üçün bu, yuxarıda göstərilənlərdən hər hansı biri və hətta daha pis ola bilər. Amma əvvəlcə dünyanı xilas edək, deyə o düşündü.
  
  Yenidən.
  
  
  İKİNCİ FƏSİL
  
  
  İsgəndəriyyə bütün müasir əzəməti ilə güzgülü pəncərənin arxasında uzanırdı; xurma ağacları və mehmanxanalar, əyri sahil xətti və inanılmaz dərəcədə təsir edici İsgəndəriyyə Kitabxanası ilə bəzədilmiş, parıldayan dənizlə əhatə olunmuş inkişaf edən beton metropol.
  
  Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsinin təhlükəsiz evi yavaş-yavaş sahil boyunca dövrə vuran altı zolağa baxırdı. Çöldəki bərbad eyvana bütün girişlər qalın şüşə və barmaqlıqlarla məhdudlaşdırılmışdı. Yalnız əsas qonaq otağı hər hansı bir rahatlıq əlaməti təklif etdi; mətbəx kiçik və evdə hazırlanmışdı, yataq otağından ikisi çoxdan polad qəfəslərə çevrilmişdi. Təhlükəsiz evi tam zamanlı idarə edən yalnız bir nəfər var idi və o, rahatlıq zonasının xaricində idi.
  
  Alicia qəhvə sifariş etdi. "Ay kişi, bunlar dörd qara, ikisi südlü, üçü qaymaqlı, biri darçınlı. Anladın?"
  
  "Mən yox..." Otuz yaşlarında nazik çərçivəli eynəkli və tüklü qaşlı bir adam qəzəblə gözlərini qırpdı. "Mən... qəhvə hazırlamıram. Bunu başa düşürsən?
  
  "Başa düşmürsən? Yaxşı, sənin burada nə işin var?"
  
  "Əlaqə. Yerli əlaqə. xadimə. mən-"
  
  Alisiya gözlərini bərk-bərk sıxdı. - Xadimə?
  
  "Bəli. Amma belə deyil. Mən..."
  
  Alicia üz çevirdi. "Sikdir, dostum. Siz çarpayı düzəltmirsiniz. Siz qəhvə hazırlamırsınız. Biz sənə nəyin müqabilində pul ödəyirik?"
  
  Drake ingilis qadınına məhəl qoymamaq üçün əlindən gələni etdi, bunun əvəzinə Smith və Lauren arasındakı görüşə diqqət yetirdi. New Yorker yeni təhlükənin bir qədər narahatedici olmaqdan prioritetə çevrildiyi bir vaxtda hazırlanmış və Misirə uçmuşdu. Otağın mərkəzində duran saçları və üzündəki oynaq ifadəsi ilə o, komandanı yeniləməyə hazır idi, lakin Smit Lorenə yaxınlaşanda onun başından bir sıra duyğular keçdi.
  
  "İndi yox" deyə dərhal cavab verdi.
  
  "Mən sağam" Smit hönkürdü. "Fikirləşdim ki, maraqlı ola bilərsən."
  
  Lauren geri çəkilmək əvəzinə dərindən nəfəs aldı. "Hər gün, hər dəqiqə sənin üçün narahatam. Mən inanıram. Bəyəndinizmi, Smit?
  
  Əsgər etiraz etmək üçün ağzını açdı, lakin Alisiya məharətlə müdaxilə etdi. "Lənət olsun, eşitmədin? Onun adı Lancelotdur. O, bunu Smitdən üstün tutur. İndi hamımız ona belə deyirik".
  
  Lauren bir dəqiqə ərzində ikinci dəfə ehtiyatsız qaldı. "Lans-nə? Bu köhnə cəngavərin adı deyilmi?"
  
  "Əlbəttə," Alisiya sevinclə dedi. "Padşahın arvadı ilə xəyanət edən eyni oğlan."
  
  "Deyirsən ki, mən narahat olmalıyam? Yoxsa maraqlanırsınız?
  
  Alicia Smithə baxdı. "Yox. Əgər səni itirsə, ən yaxşısı babun olacaq və Misirdə qırmızı üzlü meymunlar yoxdur". O, sual dolu baxışlarla otağa baxdı. "Heç olmasa bu otaqdan kənarda deyil."
  
  Mai indi Lorenin yanında dayanıb, təhlükəsiz evin təhlükəsizlik sistemini iki dəfə yoxladıqdan sonra kənara çəkilirdi. "Əməliyyata yetişməliyikmi? Düşünürəm ki, buna görə Lauren buradadır?
  
  "Hə hə". Nyu-York sakini tez özünə gəldi. "Hamınız oturmaq istəmirsiniz? Bir az vaxt ala bilər".
  
  Yorgi boş oturacaq tapdı. Drake stulun qolunda oturaraq diqqətlə otağa baxdı. O, uzaqdan Dal və Kenzinin necə bağlandığını, Haydenin Kinimakidən necə qaçdığını və şükürlər olsun ki, Alisiya ilə Meyin indi bir-birlərinin varlığını daha çox qəbul etdiklərini görürdü. Drake bu nəticədən çox rahatladı, lakin növbəti möhtəşəm hadisə baş verəcəkdi. Yorgi cəmi üç gün əvvəl üzə çıxdıqdan sonra demək olar ki, tamamilə susmuşdu.
  
  Valideynlərimi soyuqqanlılıqla öldürən mənəm.
  
  Bəli, bu bayrama xələl gətirdi, amma heç kim rusları sıxışdırmadı. O, həqiqətən də etdiklərini etiraf etmək üçün çox uzaqlara getdi; indi ona yaddaşı real sözlərə çevirmək üçün vaxt lazım idi.
  
  Lauren otağın başına bir az narahat baxdı, lakin Smit geri çəkiləndə danışmağa başladı. "Birincisi, Tayler Uebbin saxlandığı yer barədə məlumatımız ola bilər. Yadınızdadırsa - o, daha çox sirlərin açılacağına söz vermişdi?
  
  Drake bunu yaxşı xatırladı. O vaxtdan bəri, onlar potensial nəticələrdən narahatdırlar. Və ya ən azı iki-üç idi.
  
  "Amma hazırda buna vaxtımız yoxdur. Daha sonra ümid edirəm ki, hamımız səfərə çıxa bilərik. Amma bu... bu yeni təhlükə TerraLeaks təşkilatı bütün sənədləri internetə yerləşdirəndə başladı." O, qaşqabaqlandı. "Daha çox rəqəmsal təmələ atılan fiziki bomba kimi. Bütün sənədlər əl ilə yazılmışdır, açıq-aydın təəssübkeş və son dərəcə özünü ucaldandır. Düz köhnə zibil. TerraLeaks əməkdaşları onları Kubadakı köhnə bunkerdə, onilliklər əvvəldən qalan bir şeydə tapdılar. Deyəsən, bunker əvvəllər özlərini Qiyamət ordeni adlandıran bir qrup dəlinin qərargahı olub".
  
  "Çox gülüş kimi səslənir" dedi Drake.
  
  "Əlbəttə idi. Amma düzünü desəm, işlər daha da pisləşir. Bu insanların hamısı faşist Almaniyasından qaçıb Kubada gizlənən hərbi cinayətkarlar idi. İndi, hamınızın bildiyiniz kimi, nasistləri maraqlandırmayan qəribə şeylərin siyahısını tərtib etmək, onların nə olduğunun siyahısını tərtib etməkdən daha asandır. Bu orden gələcək nəsillərə ötürmək üçün yaradılmışdır . Əgər tutulsalar və ya öldürülsələr, gələcəkdə haradasa möhtəşəm rezonans yaratmaq istərdilər".
  
  "Və siz deyirsiniz ki, onlarda var?" Hayden soruşdu.
  
  "Yaxşı, hələ yox. Heç nə sübut olunmayıb. Orden iki general, iki nüfuzlu dövlət xadimi və iki imkanlı iş adamından ibarət idi. Birlikdə onlar kifayət qədər güc və resursdan istifadə edərdilər".
  
  "Biz bunu hardan bilirik?" Mai soruşdu.
  
  "Oh, onlar heç nə gizlətməyiblər. Adlar, hadisələr, yerlər. Bütün bunlar sənədlərdə var. Və TerraLeaks də onun ardınca getdi," Lauren başını yellədi, "eynilə onlar kimi."
  
  - Deyirsiniz ki, hamı bilir? Drake sakitcə dedi. "Dünyadakı hər qanlı təşkilat? Lanet olsun." Başını pəncərəyə çevirdi, sanki çöldəki bütün dünyanı düşünür, bir araya gəlir.
  
  "Sözügedən sənəd tam tamamlanmayıb" dedi Lauren.
  
  Alicia xoruldadı. "Əlbəttə, bu belə deyilsə."
  
  "Deməli, bizdə bütün məlumat yoxdur. Təxminən iyirmi yeddi il əvvəl yer üzündən yoxa çıxan bu hərbi cinayətkarların işlərini başa çatdırmaq şansı əldə etmədiklərini ancaq güman etmək olar".
  
  "İtkin düşüb?" Dahl mızıldandı, bir az ayaqdan ayağa sürüşdü. "Bu adətən gizli polis deməkdir. Və ya SWAT. Məntiqlidir, çünki onlar müharibə cinayətkarı idilər".
  
  Lauren başını tərpətdi. "Bu, konsensusdur. Amma "yoxa çıxan" gizli bunker axtarmağı düşünmürdü".
  
  "Onda yəqin ki, SAS." Dahl Dreykə baxdı. "Kök piçlər".
  
  "Ən azından bizim xüsusi təyinatlılarımıza "ABBA" deyilmir.
  
  Kinimaka baxmaq üçün pəncərəyə getdi. "Bütün səhvlərin anası kimi səslənir" dedi stəkana. "Mən bu məlumatın sərbəst şəkildə yayılmasına icazə verirəm. Neçə hökumət eyni anda bunu ovlamaq niyyətindədir?"
  
  "Ən azı altı" dedi Lauren. "Bizim bildiyimiz. İndiyə qədər bundan daha çox ola bilər. Yarış siz Peruda bitirdiyiniz zaman başladı."
  
  "Bitirsən?" Smit təkrarladı. "Həyatları xilas etdik."
  
  Lauren çiyinlərini çəkdi. "Buna görə heç kim səni günahlandırmır".
  
  Drake, Smitin son missiyada cəhənnəmə tələsmək üçün təkrarlanan xahişlərini aydın şəkildə xatırladı. Amma indi məsələ qaldırmağın vaxtı deyildi. Əvəzində o, sakitcə New Yorkerin diqqətini çəkdi.
  
  "Beləliklə" dedi. "Niyə bu Qiyamət Sərəncamının nəyi planlaşdırdığını və dünyanı necə məhv edəcəyini dəqiq izah etmirsiniz?"
  
  Lauren dərindən nəfəs aldı. "Onda hər şey qaydasındadır. Ümid edirəm ki, buna hazırsınız".
  
  
  ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  "Casus peykləri, məxfi agentləri və kameraları, pilotsuz təyyarələr, NSA... siz onu desəniz, biz bilirik ki, ən azı altı ölkə dünyanın dörd bir tərəfini birinci tapmaq üçün tələsir. Amerikalılar..." o, dayanıb düşündü, "yaxşı... amerikalılar olaraq... siz ora başqalarından əvvəl çatmaq istəyirsiniz. Təkcə prestij üçün deyil, həm də ona görə ki, biz sadəcə olaraq başqasının tapdıqları ilə nə edəcəyini deyə bilmərik. Hiss olunur ki, əgər İsrail ölkədən gizli qatil tapsa? Çin dördü də tapsa nə olacaq?"
  
  "Deməli, bunlar layihədə iştirak edən təsdiqlənmiş ölkələrdir?" Sakitcə Kenzidən soruşdu. "İsrail?"
  
  "Bəli. Üstəlik Çin, Fransa, İsveç, Rusiya və Böyük Britaniya.
  
  Drake fikirləşdi ki, ola bilsin ki, bu işdə iştirak edənlərdən bəzilərini tanıyır. Onların əleyhinə işləməli olması düzgün deyildi.
  
  "Hikirlər" dedi. "Dəqiq sifarişlər nədir?"
  
  Lauren əmin olmaq üçün laptopunu yoxladı. "Onlarda çox sayda" uğursuzluq " və" nəyin bahasına olursa olsun " var."
  
  "Onlar bunu qlobal təhlükə kimi görürlər" dedi Hayden. "Niyə də yox? Növbəti apokalipsis həmişə bir neçə gündür".
  
  "Və yenə də" dedi Dreyk, "əslində hamımız eyni tərəfdəyik."
  
  Hayden gözlərini ona zillədi. "Heyrət! Vay. Narkotikdən əl çək, dostum".
  
  "Yox, mən nəzərdə tuturdum..."
  
  "Həddindən artıq çox zərbə onu tamamilə dəli etdi." Dahl güldü.
  
  Drake gözlərini çevirdi. "Səsini kəs." O, fasilə verdi. "Siz Yorkşirinizlə maraqlanmısınız? Hər halda, demək istəyirdim ki, biz hamımız xüsusi təyinatlıyıq. Eyni parçadan kəsin. Biz bütün dünyada bir-birimizi təqib etməməliyik."
  
  "Razılaşdım" Hayden emosiya olmadan dedi. "Bəs bunu kiminlə müzakirə edəcəksən?"
  
  Drake əllərini araladı. "Prezident Koburn?"
  
  "Əvvəlcə Müdafiə Nazirinin yanından keçməli idin. Və qeyriləri. Cole fiziki divarlardan daha çox əhatə olunub və onlardan bəziləri döyüş meydançalarından məhrum deyil.
  
  "Bütün komandalar yoldaşlıq oyunu keçirməyəcək" deyə Kenzi əminliklə əlavə etdi.
  
  "Əlbəttə". Drake təslim oldu və oturdu. "Bağışlayın Lauren. Davam et."
  
  "Doğru. Beləliklə, hər kəs sızan sənədləri oxudu. Düzünü desəm, əksəriyyəti nasist cəfəngiyyatıdır. Və mən onu hərfi oxuyuram. Bu bədbəxt qrupun adını daşıyan "Qiyamət Sifarişi" adlı səhifə açıq şəkildə Dörd Atlının "istirahət yerləri"nə işarə edir: Müharibə, Fəth, Aclıq və Ölüm".
  
  "Vəhy kitabından?" Hayden soruşdu. - O dörd atlı?
  
  "Bəli." Lauren başını tərpətdi, hələ də Amerikanın ən yaxşı zəkalarının təsdiq etdiyi çoxlu qeydləri gözdən keçirdi. "Allahın Quzusu ağ, qırmızı, qara və solğun üzlü atlara minən dörd məxluqu çağıran yeddi möhürün ilk dördünü açır. Əlbəttə ki, illər ərzində onlar hər şeyə bağlandılar və populyar mədəniyyətdə dəfələrlə yenidən təsəvvür edildilər. Onlar hətta Roma İmperiyasının və onun sonrakı tarixinin simvolu kimi təsvir edilmişdir. Amma, hey, nasistlər onu istədikləri kimi fırlada bilərdilər, elə deyilmi? İndi bunu yaysam daha yaxşı olar. O, portfelindən bir yığın kağız çıxardı, Dreykin onu heç görmədiyindən daha işgüzar görünürdü. Lauren üçün maraqlı bir dəyişiklik və o, deyəsən, bunu ürəyinə salıb. Tez kağıza baxdı.
  
  "Hamının qaralmasına səbəb olan şey budurmu? Sifariş?
  
  "Bəli, bunu oxu."
  
  Dahl onu ucadan oxudu, digərləri onu aldılar.
  
  "Yerin dörd bir tərəfində biz Dörd Atlını tapdıq və onlara Qiyamət Ordeninin planını təsvir etdik. Qiyamət Səlib yürüşündən və onun nəticələrindən sağ çıxanlar haqlı olaraq ali hökmranlıq edəcəklər. Əgər bunu oxuyursunuzsa, biz itmişik, ona görə də diqqətlə oxuyun və izləyin. Son illərimiz dünya inqilablarının son dörd silahının yığılmasına sərf olundu: Müharibə, Fəth, Aclıq və Ölüm. Onlar birlikdə bütün hökumətləri məhv edəcək və yeni gələcək açacaqlar. Hazır olun. Onları tap. Dünyanın dörd tərəfinə səyahət edin. Strategiya Atasının, sonra Xaqanın istirahət yerlərini tapın; indiyə qədər yaşamış ən pis hindli, sonra isə Allahın bəlası. Ancaq hər şey göründüyü kimi deyil. Biz 1960-cı ildə, tamamlandıqdan beş il sonra Xaqanın ziyarətinə getdik, Fəthi onun tabutuna qoyduq. Biz əsl qiyaməti qoruyan Bəlanı tapdıq. Və yeganə öldürmə kodu atlıların göründüyü zamandır. Atanın sümüklərində heç bir müəyyənedici iz yoxdur. Hindistanlılar silahlarla əhatə olunub. Qiyamətin nizamı indi sizin vasitənizlə yaşayır və əbədi olaraq ali hökmranlıq edəcəkdir."
  
  Drake hamısını mənimsədi. Çoxlu ipucu, çoxlu həqiqət. Çox iş. Ancaq Dahl ilk şərhi ilə onu qabaqladı. "Qalxdı? Onlar qalxmayacaqlar?
  
  "Bəli, deyəsən nəsə səhvdir." Lauren razılaşdı. "Ancaq bu, hərf səhvi deyil."
  
  Mai, "Deyəsən, incə də olsa, izləmə sırasını göstərir" şərhini yazıb.
  
  Lauren razılaşaraq başını tərpətdi. "Bu doğrudur. Bəs sən də başa düşürsənmi ki, niyə ora "istirahət yerləri" deyirlər?
  
  "Hər şey göründüyü kimi deyil" dedi Dahl ucadan oxudu.
  
  "Bəli. Aydındır ki, daha çox araşdırmaya ehtiyac var."
  
  "Hindistanlı silahlarla əhatə olunub" Alisiya ucadan oxudu. "Bu nə deməkdir?"
  
  "Gəlin özümüzdən çox da irəli getməyək" dedi Hayden.
  
  "Bütün bu son istirahət yerləri haqqında məlumatın nasist əmri ilə öldüyünə inanılır." Lauren bildirib. "Ola bilsin ki, nəsə yazmağı planlaşdırıblar. Bəlkə kodlaşdırmadır. Yaxud biliyin başqa nəsillərə ötürülməsi. Dəqiq bilmirik, amma bilirik ki, bizə davam etmək lazım olan tək şey budur," o çiyinlərini çəkdi, "və hamı eyni qayıqdadır. O, Drake-ə baxdı. "Gəmi. Yaşamaq üçün sal. Siz fikir əldə etdiniz."
  
  Yorkshireman qürurla başını tərpətdi. "Əlbəttə istəyirəm. SAS qaya üzə bilər".
  
  "Yaxşı, kiminlə qarşılaşırıqsa, onlar da bizdə olan eyni ipuçlarına malikdirlər" dedi Hayden. "Necə başlasaq?"
  
  Kinimaka pəncərədən üz çevirdi. "Yerin dörd bir tərəfində?" - deyə soruşdu. "Onlar harada yerləşirlər?"
  
  Otaq boş görünürdü. "Bunu demək çətindir" dedi Dahl. "Yer yuvarlaq olduqda"
  
  "Yaxşı, onların istinad etdikləri ilk Süvari haqqında necə? Bu strategiyanın atasıdır". Kinimaka arxasındakı pəncərədən gələn bütün işığı kəsərək otağa girdi. "Onunla hansı əlaqələrimiz var?"
  
  "Gözlədiyiniz kimi," Lauren ekrana toxundu, "evdəki beyin mərkəzləri də bunu edir..." O, oxumağa bir az vaxt ayırdı.
  
  Drake eyni anı düşünməyə sərf etdi. Laurenin "evə qayıdan beyin mərkəzi" haqqında danışması yalnız orada olmayanları aydınlaşdırdı.
  
  Karin Bleyk.
  
  Əlbəttə, siz SPEAR komandasının bir hissəsi olanda vaxt uçurdu, lakin Karinin əlaqə saxlamalı olduğu gün və hətta həftə çoxdan geridə qaldı. Hər dəfə onunla əlaqə saxlamaq qərarına gələndə nə isə ona mane olurdu - istər düşmənlər dəstəsi, istər qlobal böhran, istərsə də qıcıqlandırmamaq tələbi. Karinin özünə yer lazım idi, amma...
  
  O cəhənnəm haradadır?
  
  Lauren danışmağa başladı və yenə Karin haqqında düşüncələri bir kənara atmalı oldu.
  
  "Görünür, tarixi şəxsiyyət Strategiyanın Atası kimi tanınıb. Hannibal."
  
  Smith əmin görünmürdü. "Onlardan hansı?"
  
  Alicia dodaqlarını büzdü. "Əgər bu Entoni Hopkins dostudursa, mən bu otağı tərk etməyəcəyəm."
  
  "Hannibal Barca Karfagendən olan əfsanəvi sərkərdə idi. Eramızdan əvvəl 247-ci ildə anadan olmuş o, Pireney və Alp dağlarından keçərək İtaliyaya döyüş filləri də daxil olmaqla bütöv bir orduya rəhbərlik etmiş bir insan idi. O, öz güclü və düşmənlərinin zəif tərəflərini müəyyən etmək qabiliyyətinə malik idi və Romanın bir çox müttəfiqlərini məğlub etdi. Onun məğlub olmasının yeganə yolu, hansısa oğlanın öz parlaq taktikalarını öyrənməsi və onlardan ona qarşı istifadə etmək üçün bir yol hazırlaması idi. Karfagendə idi."
  
  "Deməli, bu adam Strategiyanın Atasıdır?" Smit soruşdu. "Bu Hannibal?"
  
  "Tarixin ən böyük hərbi strateqlərindən biri və Makedoniyalı İskəndər və Sezarla birlikdə antik dövrün ən görkəmli generallarından biri hesab olunurdu. Onu Strategiyanın Atası adlandırdılar, çünki onun ən pis düşməni olan Roma öz planlarında onun hərbi taktikasından istifadə etdi".
  
  "Bu, qələbədir" dedi Dahl, "əgər biri olsaydı."
  
  Lauren başını tərpətdi. "Daha yaxşı. Hannibal Roma üçün elə bir kabus sayılırdı ki, hər hansı bir fəlakət olanda bu sözü işlədirdilər. Tərcümə edilərsə, bu, qapıda Hannibal deməkdir! Latın ifadəsi adi hala çevrilib və bu gün də istifadə olunur."
  
  "Sifarişə qayıt" dedi Hayden onlara. "Necə uyğun gəlir?"
  
  "Yaxşı, biz əminliklə deyə bilərik ki, Hannibal Dörd Atlıdan biridir. Görünən odur ki, at sürməklə yanaşı, o, tarix boyu Strategiyanın Atası kimi xatırlanıb. Beləliklə, O, Müharibədir, ilk Atlıdır. O, şübhəsiz ki, Roma İmperiyasına müharibə gətirdi".
  
  Drake mətni skan etdi. "Beləliklə, burada Qiyamət Ordeninin planının Atlılar tərəfindən qoyulduğu deyilir. Güman edək ki, Orden Hannibalın məzarında dağıdıcı silah basdırıb? Gələcək nəsilə buraxın?"
  
  Lauren başını tərpətdi. "Bu, ümumi hissdir. Hər qəbirdə silah. Dünyanın hər yerində bir qəbir".
  
  Kinimaka qaşını qaldırdı. "Bu yenə ot yubka qədər məna kəsb edir."
  
  Hayden dayanması üçün ona əl yellədi. "Unut onu" dedi. "Hələlik. Həqiqətən, Hannibal kimi bir adamın qəbri və ya məqbərəsi olmalıdır?"
  
  Lauren kresloda arxaya söykəndi. "Bəli, burada işlər çətinləşir. Yazıq qoca Hannibal sürgünə göndərildi və çox güman ki, zəhərdən acınacaqlı şəkildə öldü. Onu nişansız qəbirdə dəfn ediblər".
  
  Drake gözlərini çevirdi. "Cəfəngiyat".
  
  "Bu səni düşündürür, elə deyilmi?"
  
  "Bizim yerimiz varmı?" Mai soruşdu.
  
  "Oh hə". Lauren gülümsədi. "Afrika".
  
  
  DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Alicia yan kabinetə keçdi və üstündəki mini soyuducudan bir şüşə su aldı. Yeni əməliyyata başlamaq həmişə stresli olub. Mübarizə onun gücü idi; lakin bu dəfə onlara açıq şəkildə bir plan lazım idi. Hayden artıq noutbuk üçün Lauren-ə qoşulmuşdu və Smith maraqlı görünməyə çalışırdı, şübhəsiz ki, Nyu Yorklu fərqli bir rol oynamağa çalışırdı. Oh, bəli və o, həbsxanada olmadığı üçün dəli bir terrorçunu ziyarət edir.
  
  Alicia'nın öz fikri var idi, lakin Lorenin düşüncəsinin məntiqini başa düşmək onun üçün çətin idi. Yenə də mühakimə etmək onun yeri deyildi, artıq yaşadığı həyatdan sonra da. Lauren Fox nə olacağını qabaqcadan görmək üçün kifayət qədər müdrik və fərasətli idi.
  
  Ümid edirəm. Alicia şüşənin yarısını içdi, sonra Dreykə döndü. Yorkshireman hazırda Dahl və Kenzinin yanında dayanırdı. İçəri girmək istəyirdi ki, yanında bir hərəkət oldu.
  
  "Oh, salam Yogi. Orada işlər necədir?"
  
  "Yaxşı". Rus oğrusu birdən-birə ifşa olunandan bəri yatırılıb. "Səncə, indi mənə nifrət edirlər?"
  
  "ÜST? Onlar? zarafat edirsiniz? Heç kim səni mühakimə etmir, xüsusən də məni. O, güldü və ətrafa baxdı. "Yaxud may. Və ya Drake. Xüsusilə də Kenzi deyil. Bu qancığın çox güman ki, murdar kiçik sirlərlə dolu zindanı var".
  
  "HAQQINDA".
  
  "Sənin murdar kiçik sirr deyil." pislik! "Hey, mən hələ də burada dəyişməyə çalışıram. Mən lənətə gəlmiş şeyi necə alqışlayacağımı bilmirəm".
  
  "Görürəm".
  
  O, əlini uzadıb "Bura gəl!" - və başını tutmağa çalışaraq sürüşüb uzaqlaşanda başına tərəf qaçdı. Yorgi otağın arxasına hoppandı, ayaqları yüngül idi. Alisiya təqibin mənasızlığını gördü.
  
  - Gələn dəfə, oğlan.
  
  Drake onun yaxınlaşmasına baxdı. - Bilirsən, o, səndən qorxur.
  
  "Uşağın nədənsə qorxduğunu düşünmürdüm. Bu rus həbsxanasında vaxt keçirib divarlar tikdikdən sonra yox. Onda biləcəksən ki, o, bundan qorxur". O, özünü başına vurdu.
  
  "Ən güclü silah" dedi Dahl. "Sadəcə Hannibaldan soruşun."
  
  "Oh, Torsti hiyləgərdir. Gəlin hamımız təqvimə nəzər salaq. Ciddi olsa da," Alicia əlavə etdi. "Uşaq danışmalıdır. Mən ən yaxşı bacarıqlı deyiləm."
  
  Kenzi hürüdü. "Həqiqətənmi? heyranam".
  
  "Uebbin bəyanatında sizin adınız çəkildi? Bəli, mən belə düşünürəm."
  
  İsrailli çiyinlərini çəkdi. "Gecələr yatmaqda çətinlik çəkirəm. Nə olsun?"
  
  "Ona görə də" dedi Alisiya. "Nə yox."
  
  - Güman edirəm ki, sizinlə eyni səbəbdən.
  
  Dərin bir sükut çökdü. Dahl Dreykin baxışlarını qadınların başları üzərində gördü və yüngülcə əyildi. Dreyk qadınları aşağılamadan, həm də səfalət quyusuna sürüklənmək istəməyərək cəld baxdı. Hayden danışmağa başlayanda Alisiya başını qaldırdı.
  
  "Yaxşı" dedi onların müdiri. "Bu, Lauren-in düşündüyündən daha yaxşıdır. Kim Ellesponta getməyin tərəfdarıdır?"
  
  Alicia ah çəkdi. "Bu lənətə gəlmiş komanda üçün mükəmməl səslənir. Məni qeydiyyatdan keçir."
  
  
  * * *
  
  
  Əvvəlcə vertolyotlarla, sonra isə sürətli qayıqlarla SPEAR komandası Çanaqqala boğazına yaxınlaşdı. Günəş artıq üfüqə doğru batırdı, işıq parlaq topdan fonda panorama lentə və üfüqi bir cizgiyə çevrilirdi. Dreyk kələ-kötür gəzintidə bir nəqliyyat növündən digərinə çətinliklə keçdiyini gördü və pilotların günü necə keçirdikləri ilə maraqlanmağa vaxt tapdı. Helikopterdə onun yanında olan Alisiya hisslərinə bir az aydınlıq gətirdi.
  
  "Ay insanlar, sizcə bu adam bizi öldürməyə çalışır?"
  
  Kinimaka bərk-bərk bağlanmış və tuta bildiyi qədər ehtiyat kəmərdən yapışaraq, sıxılmış dişlərinin arasından dedi: "Əminəm ki, o, onların sıçradığını düşünür".
  
  Rabitə vasitələri tam işlək və açıq idi. Onların komandası MKİ-nin verdiyi silahları yoxlayarkən havanı sükut bürüdü. Drake, Glocks, HKS, döyüş bıçaqları və bir sıra qumbaraatan olan adi şübhəliləri tapdı. Gecəgörmə cihazları da təmin edilib. Cəmi bir neçə dəqiqədən sonra Hayden kommunikatorla danışmağa başladı.
  
  "Beləliklə, insanlar, bu missiyanın başqa, daha şəxsi tərəfini nəzərdən keçirməyin vaxtı gəldi. yarışan komandalar. Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsi hələ də deyir ki, onların altısı var, ona görə də şükür edək ki, çox deyil. İsgəndəriyyə hüceyrəsi daim dünyanın hər yerindən CIA hüceyrələrindən, NSA-dan və gizli agentlərdən damlayan məlumat alır. Mənə hər hansı müvafiq faktı çatdırırlar..."
  
  "Əgər bu, onların marağındadırsa," Kenzi əlavə etdi.
  
  Hayden öskürdü. "Mən başa düşürəm ki, sizin dövlət qurumları ilə pis təcrübəniz olub və CIA mətbuatda həqiqətən pisdir, amma mən onlar üçün işləmişəm. Və heç olmasa işimi düzgün etdim. Onlar bütün xalqı qorumalıdırlar. Əmin olun, mən sizə faktları çatdıracam".
  
  "Görəsən, onun ətəyini qaldıran nədir" deyə Alisiya kommunikatora pıçıldadı. "Mən əminəm ki, bu, yaxşı bir şey deyil."
  
  Kenzi ona baxdı. "Yaxşı nə ola bilər, ətəyini yuxarı qaldıran nədir?"
  
  "Bilmirəm". Alicia sürətlə gözlərini qırpdı. "Conni Deppin ağzı?"
  
  Hayden boğazını təmizləyib davam etdi. "Altı xüsusi təyinatlı dəstə. Kimin rəğbət, kimin açıq-aşkar düşmən olduğunu ayırd etmək çətindir. Güman etmə. Hamıya düşmən kimi yanaşmalıyıq. Bizim tanıdığımız ölkələrin heç biri bunu tanımır. Başa düşürəm ki, siz bu uşaqlardan bəzilərini tanıyırsınız, amma mahnı eyni qalır".
  
  Hayden fasilə verəndə Drake Britaniya kontingenti haqqında düşündü. SAS-ın kifayət qədər alayları var idi və uzun illər yox idi, amma yenə də ultra elit əsgərlərin dünyası o qədər də böyük deyildi. Hayden döyüş meydanında ehtiyatsızlıqdan yaxalanmamaq əvəzinə, indi potensial qarşıdurmalar və ehtiyatlar haqqında danışmaqda haqlı idi. Dahl İsveç kontingenti, Kensi isə İsrail kontingenti haqqında soruşa bilərdi. Yaxşı işdir, orada ənənəvi Amerika iştirakı yox idi.
  
  "Mən Çinin dost olduğunu təsəvvür edə bilmirəm" dedi. "Nə də Rusiya".
  
  "Bu sürətlə" dedi Mai pəncərədən bayıra baxaraq. "Onlar qaranlıqda konturlar olacaq."
  
  "Hər bir ölkənin hazırkı vəziyyəti haqqında təsəvvürümüz varmı?" Dahl soruşdu.
  
  "Bəli, mən məhz bunun üçün gedirdim. Bildiyimiz qədər isveçlilər bir neçə saatlıq məsafədədir. Fransızlar hələ də evdədirlər. Mossad ən yaxındır, çox yaxındır".
  
  "Əlbəttə" dedi Dahl. "Heç kim həqiqətən hara getdiklərini bilmir."
  
  Drake yüngülcə öskürdü. "İsveçin uğursuz cəhdinə haqq qazandırmağa çalışırsınız?"
  
  "İndi siz Eurovision kimi səslənirsiniz. Və heç kim Britaniyanın adını çəkmədi. Onlar harada yerləşirlər? Hələ çay dəmləyirsən?" Dahl xəyali bir fincan qaldırdı, balaca barmağı bucaq altında qalmışdı.
  
  Bu ədalətli qeyd idi. "Yaxşı, İsveç yəqin ki, geriyə başladı."
  
  "Heç olmasa başladılar."
  
  - Uşaqlar, - Hayden sözünü kəsdi. "Unutmayın ki, biz də bunun bir parçasıyıq. Və Vaşinqton bizdən qalib gələcəyimizi gözləyir".
  
  Drake güldü. Dahl gülümsədi. Lauren danışmağa başlayanda Smit başını qaldırdı.
  
  "Bütün bunlara maraqlı əlavə odur ki, bu ölkələrin bəziləri istənilən müdaxiləyə kəskin etiraz edirlər. Təbii ki, pislik səviyyəsi həmişə yüksəkdir, lakin biz bəzi vicdansız elementlərlə də məşğul ola bilərik".
  
  "Qeyri-rəsmi? Ayrılıq qrupları? Kinimaka soruşdu.
  
  "Bu mümkündür."
  
  "Bu, bizi sadəcə əsaslara qaytarır" dedi Hayden. "Hamı düşmənçilik edir."
  
  Drake, Smitin onun bəyanatı haqqında nə düşünə biləcəyi ilə maraqlandı. Cuskoya qayıdarkən Coşua düşmənçilik edirdi, lakin onun ölümü hökumət tərəfindən icazə verilmədiyindən və ölkədə qalmaları daim dəyişdiyindən, mübahisəli olduğundan, heç kim nə olacağını bilmirdi. Kişinin ölümü təsadüfi olsa da, diqqətsizlik və həddindən artıq canfəşanlıqdan baş verib. Bəli, o, parazit və qatil idi, amma şərait başqa idi.
  
  Helikopterdən sonra qayıqları doldurdular. Qara paltar geyinmiş, üzləri pərdələnmiş, Hellespont sularında rəvan sıçrayaraq, gecə nəhayət qaranlıqla doldu. Onların getdikləri yol boş idi, uzaq sahildən kənarda işıqlar yanıb-sönürdü. Hellespont Avropa ilə Asiya arasındakı sərhədin bir hissəsini təşkil edən mühüm kanal idi. Dar bir boğaz olan Gelibolu şimal sahillərində idi, digər sərhədlərinin əksəriyyəti isə nisbətən seyrək məskunlaşmışdı. Onlar su üzərində sürüşərkən Hayden və Lauren kommunikatordan istifadə edirdilər.
  
  "Hannibalın heç vaxt qəbri, hətta məzar daşı belə olmayıb. Parlaq karyeradan sonra bu əfsanəvi general qocalmış yaşda zəhərlənərək az qala tək öldü. Bəs nişansız qəbri necə tapmaq olar?"
  
  Lauren dayanarkən Drake başını qaldırdı. Onlardan soruşdu?
  
  Smit cəsarətlə həll yolu axtarmağa başladı. - Sonar?
  
  "Mümkündür, amma hara baxacağını yaxşı təsəvvür etməlisən" deyə Dahl cavab verdi.
  
  "Onlar az tanınan bir sənəd tapdılar, bəli, qeyd edilə bilən bir sənəd, lakin zamanla itirdilər" dedi Hayden. "Hannibalın taleyi həmişə Roma imperializminə qarşı çıxan qəhrəmanı sevənləri qıcıqlandırıb. Belə şəxslərdən biri də altmışıncı illərdə İstanbula səfər etmiş Tunis prezidenti olub. Bu səfər zamanı onun istədiyi tək şey Hannibalın qalıqlarını özü ilə Tunisə apara bilmək idi. Başqa heç nəyin əhəmiyyəti yox idi. Türklər nəhayət bir qədər təslim oldular və onu özləri ilə kiçik bir səfərə apardılar".
  
  "Altmışıncı?" Dahl bildirib. "Müharibə cinayətkarları kiçik iyrənc planlarını hazırlamağa başlayanda deyildimi?"
  
  "Böyük ehtimalla". Hayden bildirib. "Onlar Kubada məskunlaşdıqdan və yeni həyata başlayandan sonra. Sonra onların yeni sifarişi iyirmi ilə yaxın davam etdi".
  
  "Bunu anlamaq üçün çox vaxt var" dedi Alicia.
  
  "Və onlar üçün Dörd Atlı seçin" Mai əlavə etdi. "Müharibə süvarisi Hannibal? Məntiqlidir. Bəs cəhənnəm Fəth, Aclıq və Ölüm kimdir? Bəs niyə Afrikadakı Çanaqqala dörd əsas nöqtədən biridir?"
  
  "Yaxşı nöqtədir" deyə Alisiya Meyi həvəsləndirdi və Drake səylərini ikiqat artırdı. "O balaca düşüncə papağını yenidən taxmalısan, Foxy."
  
  Lauren gülümsədi. Dreyk səsinin tonundan anlaya bildi. "Beləliklə, türklər, xüsusilə Hannibala qarşı öz hörmətsizliklərindən utanaraq, Tunis prezidentini Hellespontdakı bir yerə apardılar. Orada "sökük bina olan təpədə" yazılıb. Bu, Hannibal Barcanın məşhur istirahət yeridir".
  
  Drake gözlədi, lakin daha çox məlumat yox idi. "Hələ," dedi, "bu, otuz il əvvəl idi."
  
  "O, uzun müddətdir dayandı" dedi Lauren, "və türklər, şübhəsiz ki, bir növ fəxri qarovul dəstəsi qoydular."
  
  Drake şübhəli görünürdü. "Əslində, bu, sadəcə fəxri məzar ola bilər."
  
  "Onlar Tunis prezidenti Metti ora apardılar. O, hətta evə qayıdarkən mühafizəçiləri tərəfindən təsdiqlənmiş qum flakonlarını götürərək onları "Hannibalın məzarından qum" adlandırdı. O vəziyyətdə, həmin ildə türklər doğrudanmı Tunis prezidentini aldadacaqdılar?"
  
  Drake başını irəli, sahil xəttinin yaxınlaşan qaranlıq döngəsinə doğru tərpətdi. "Biz öyrənəcəyik."
  
  
  BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake sable rəngli sürətli qayığı sudan çıxarmağa kömək etdi, onu köhnə köklərin ən yaxın yığınına bağladı və xarici mühərrik quraşdırdı. May, Alicia və Smith bir forpost qurmağa tələsdilər. Kinimaka Dahlın köməyi ilə ağır yükləri qaldırdı. Drake çəkmələrinin altındakı qumu hiss etdi. Havadan torpaq iyi gəlirdi. Dalğalar qayıqların təkan verməsi ilə onun sol tərəfindəki sahilə çırpıldı. Nizəçilər hesablaşarkən sükutu başqa heç bir səs pozmadı.
  
  Hayden əlində portativ GPS naviqatoru tuturdu. "Yaxşı. Mən koordinatları proqramlaşdırmışam. Biz getməyə hazırıq?"
  
  "Hazır" cavabında bir neçə səs nəfəs aldı.
  
  Hayden irəli, Dreyk isə ayaqlar altındakı tez qumu aşaraq arxaya keçdi. Onlar daim ərazini skan edirdilər, lakin başqa işıq mənbələri görünmürdü. Ola bilsin ki, bura ilk onlar gəlib. Ola bilsin ki, digər komandalar bütün çətin işləri başqasına yerinə yetirmək üçün imkan verirdilər. Bəlkə də indi də onları izləyirdilər.
  
  İmkanlar sonsuz idi. Onlar keçərkən Dreyk Alisiyaya başını tərpətdi və ingilis qadın növbəyə keçdi. "May yan-bu yana yellənir."
  
  - Bəs Smit? Soruşdum.
  
  "Burdayam. Yol aydındır".
  
  Oh, bəli, amma biz içəriyə doğru gedirik, Dreyk düşündü, amma heç nə demədi. Yumşaq qum öz yerini bərk-bərk torpağa verdi və sonra onlar sahilə qalxdılar. Cəmi bir neçə fut hündürlükdə və zirvələri maili olan onlar tezliklə səhranın kənarını keçdilər və düz bir torpaq parçasına düşdülər. Hayden yol göstərdi və onlar çöl çöldən keçdilər. İndi gözətçilər təyin etməyə ehtiyac yoxdur. Onlar millərlə məsafəni görə bilirdilər, lakin Mey və Smit daha uzaqda qaldılar, görmə xəttini artırdılar.
  
  GPS ekranı səssizcə titrəyərək onları hədəflərinə yaxınlaşdırdı və gecənin qaranlıq qövsü əzəmətlə onların üzərində uzanırdı. Belə böyük bir məkanla səma nəhəng idi; ulduzlar çətinliklə görünür, ay isə kiçik bir zolaqdır. On dəqiqə iyirmiyə, sonra isə otuz dəqiqəyə çevrildi və onlar hələ də təkbaşına gəzirdilər. Hayden həm komanda, həm də İsgəndəriyyə ilə kommunikator vasitəsilə əlaqə saxlayırdı. Drake təbiətin qeyri-bərabər ritmində nəfəs alaraq ətraf mühitin batmasına icazə verdi. Heyvanların səsləri, küləyin nəfəsi, yerin xışıltısı - hər şey var idi, amma yersiz heç nə yox idi. Qarşılaşdığı komandaların da onlarınki qədər yaxşı ola biləcəyini başa düşürdü, lakin öz qabiliyyətlərinə və dostlarının bacarıqlarına güvənirdi.
  
  "İrəli," Hayden pıçıldadı. "GPS ərazinin təxminən qırx fut yüksəldiyini göstərir. Bu, axtardığımız təpə ola bilər. Gözlərini qaldır."
  
  Qaranlıqdan yavaş-yavaş bir təpə çıxdı, qarmaqarışıq kökləri və quru torpağa toxunan daşları olan durmadan yüksələn bir torpaq təpəsi çıxdı və onlar maneələrin arasından sabit bir yol çəkdilər. Dreyk və Alicia bir anlıq dayanıb geriyə baxdılar, çalxalanan dənizə qədər uzanan hamar qaralığı gördülər. Və bundan çox kənarda, parıldayan liman işıqları, tamamilə fərqli bir varlıq.
  
  "Bir gün?" Alisiya təəccüblə soruşdu.
  
  Drake belə ümid edirdi. "Biz ora çatacağıq" dedi.
  
  "Asan olmalıdır."
  
  "Və sevgi. Velosiped sürmək kimi. Ancaq tarazlığınızı tapana qədər yıxılırsınız və kəsilir, əzilir və cızılırsınız."
  
  "Onda biz artıq yolun yarısındayıq." O, ona qısaca toxundu və sonra təpəyə qalxdı.
  
  Drake səssizcə onun arxasınca getdi. Gələcəkdə Alicia Miles özünü məhvetmə dövründən çıxdığı üçün yeni imkanlar var idi. Onların etməli olduğu yeganə şey, dünya insanlarını əzab çəkməyə can atan başqa bir qrup dəli və meqalomanları məğlub etmək idi.
  
  Və buna görə də onun kimi əsgərlər hər şeyi sıraya qoyurlar. Qonşu Adrian və küçənin o tayındakı Graham üçün. İki uşağını vaxtında məktəbə çatdırmaq üçün hər gün mübarizə aparan Chloe üçün. Supermarketə gedərkən sızıldayan və inləyən cütlüklər üçün. Dairəvi yolda tıxaclarda xoş xasiyyətlə oturanların, xətlərin üstündən tullananların xeyrinə. Qaranlıqdan sonra mikroavtobusunuza və ya qarajınıza girən, bacardıqları qədər qaçan tıxac üçün deyil. Hakimiyyətə can atan xuliqanlar və arxadan bıçaq vuranlar üçün deyil. Hörmət, sevgi və qayğı üçün canla-başla mübarizə aparanların qayğısına qalsın. Övladlarının gələcəyi üçün mübarizə aparanlar onun təhlükəsizliyinə əmin olsunlar. Başqalarına kömək edənlərə kömək olsun.
  
  Hayden aşağı inilti ilə diqqətini çəkdi. "Bura doğru yer ola bilər. GPS belə olduğunu deyir və mən qarşıda tərk edilmiş bir quruluş görürəm".
  
  Rəngli nöqtələrin bir-biri ilə üst-üstə düşdüyünü gördü. Sonra hadisələrin episentri oldu. İndi incəliklərə vaxt yox idi. Onlar Hannibalın məzarını axtararkən atəşfəşanlıq da ata bilərdilər, əgər indi burada olsalar, onu daha tez tapa bilsələr. Çünki Drake əmin idi ki, əgər onu tapa bilsələr, bütün digər komandalar da tapa bilər.
  
  Hayden təxmini ərazini qeyd etdi. Kinimaka və Dahl ağır bel çantalarını yerə endirdilər. Mey və Smit müşahidə üçün ən yaxşı mövqedə idilər. Drake və Alicia kömək etmək üçün Haydenə yaxınlaşdı. Yalnız Yorgi geridə qaldı, ona nə edəcəyini söyləməyi gözləyərkən qeyri-müəyyənlik nümayiş etdirdi.
  
  Kinimaka və Dahl üçlüyü karbon lifli stendlərə quraşdıraraq və daha çoxunu paylayaraq bir neçə gözəl fənər yaratdılar. Bunlar sadəcə parlaq işıq lampaları deyildi, onlar günəş işığını mümkün qədər dəqiq şəkildə təqlid etmək üçün hazırlanmışdılar. Etiraf etmək lazımdır ki, hətta CIA-nın geniş imkanları Misirdə məhdud idi, lakin Drake aparatın çox da pis görünmədiyini düşünürdü. Kinimaka böyük bir ərazini işıqlandırmaq üçün stenddə quraşdırılmış lampadan istifadə etdi, sonra Hayden və Dahl yerin tədqiqinə getdilər.
  
  "İndi diqqətli olun" dedi Hayden onlara. "Qiyamət ordeni silahların Hannibalın ölümündən çox sonra burada basdırıldığını iddia edir. Bu, məzar daşı deyil, nişansız məzardır. Beləliklə, biz sümüklər, bloklar və ya sütunlar deyil, pozulmuş torpaq axtarırıq. Biz qədim qalıqları deyil, yaxınlarda basdırılmış əşyaları axtarırıq. Çox çətin olmamalı..."
  
  "Bunu demə!" Dahl hönkürdü. "Hər şeyi incidəcəksən, lənətə gəlsin."
  
  "Mən sadəcə deyirəm ki, biz Hannibalı axtarmaq lazım deyil. Yalnız silahlar."
  
  "Yaxşı fikir." Kinimaka perimetr ətrafında işıqlandırmanı bir qədər tənzimlədi.
  
  Hayden yerdə üç yeri qeyd etdi. Hər şey sanki onlarda nəsə dəyişilirdi və bu yaxınlarda heç biri də yox idi. Yorgi əlində kürəklə ehtiyatla yaxınlaşdı. Dreyk və Alisiya ona, sonra isə Kinimaka qoşuldu.
  
  "Sadəcə qazın" dedi Hayden. "Tələs".
  
  "Bəs bubi tələsi varsa?" Alisiya soruşdu.
  
  Dreyk uçuq-sökük binaya baxdı. Divarlar sanki dünyanın ağırlığını özündə saxlayırmış kimi kədərli, əyilib asılmışdı. Bir tərəfi nəhəng bir bıçaq kimi yarıya bölünmüşdü, bloklar indi hər iki tərəfdən tıxaclı dişlər kimi çıxırdı. Dam çoxdan çökmüşdü, qapı-pəncərə yox idi. "Yaxşı, deyəsən orada sığınacaq tapa bilməyəcəyik."
  
  "Çox sağ ol".
  
  "Narahat olma, sevgilim. Rəhbərlik."
  
  Drake parıltıya məhəl qoymadı və işə başladı. "Bəs Dörd Atlının əhəmiyyəti nədir?" o, telefonla Haydendən soruşdu.
  
  "Beyin mərkəzinin ən yaxşı təxmini? Onlar axtardığımız tarixi şəxsiyyətlərə və tapmağı ümid etdiyimiz silahlara uyğun gəlir. Beləliklə, Romalılara nifrət edən Hannibal, Romada demək olar ki, sonsuz bir müharibə başlatdı, elə deyilmi? Biz burada döyüş silahlarını tapacağıq".
  
  "Ola bilər ki, onlar atlıdırlar" dedi Kinimaka. "Demək istəyirəm ki, Hannibal idi."
  
  - Bəli, bir az çox qeyri-müəyyən, Mano.
  
  "Deməli, bunun İncillə heç bir əlaqəsi yoxdur?" Drake torpaqdan başqa bir təpə qazdı. "Çünki o axmaq kodların heç birinə ehtiyacımız yoxdur."
  
  "Yaxşı, onlar Vəhydə göründülər və..."
  
  "Heyrət! Vay!" Alicia birdən qışqırdı. "Deyəsən, nəsə toqquşdum!"
  
  "Və diqqət," Meyin səsi kommutasiyanın üstündən pıçıldadı. "Suda yeni işıqlar var, onlar sürətlə yaxınlaşır."
  
  
  ALTINCI FƏSİL
  
  
  Drake kürəyi yerə atdı və Alisiyaya baxmağa getdi. Yorgi artıq orada idi, ona qazmağa kömək edirdi. Kinimaka da sürətlə irəlilədi.
  
  "Nə qədər vaxtımız var?" Hayden təcili soruşdu.
  
  "Sürətinə görə, ən çoxu otuz dəqiqə" deyə Smith cavab verdi.
  
  Dahl diqqətlə baxdı. "Hər hansı ipucu varmı?"
  
  "Yəqin ki, Mossad" deyə Kenzi cavab verdi. "Onlar ən yaxın idilər."
  
  Drake lənət etdi. "Yalnız mən lənətə gəlmiş isveçlilərin birinci olmasını arzulayırdım."
  
  Alicia dizə qədər çuxurda idi, kürəyinin kənarını yumşaq torpağa qazaraq obyekti azad etməyə çalışırdı. O, sevinmədən qeyri-səlis kənarları dartaraq mübarizə aparırdı. Kinimaka yuxarıdan torpağı təmizləyirdi ki, Yorgi yerdə getdikcə genişlənən yarası ilə Alisiyaya qoşuldu.
  
  "Bu nədir?" Soruşdum. Drake soruşdu.
  
  Hayden əllərini dizlərinə qoyub çöməldi. "Hələlik dəqiq deyə bilmərəm".
  
  - Tut, Alicia. Drake gülümsədi.
  
  Bir baxış və qaldırılmış barmaq onun yeganə cavabı idi. Sözügedən obyekt hər tərəfdən palçıq və torpaqla örtülmüşdü, lakin onun forması var idi. Uzatılmış, təxminən iki metrə bir metr ölçüdə, müəyyən bir qutu formasına sahib idi və asanlıqla hərəkət edərək, heç də ağır olmadığını göstərirdi. Problem onda idi ki, o, sərt torpaq və köklərlə əhatə olunmuş və dolu idi. Drake qutudan dənizə baxdı, işıqların yaxınlaşmasına baxdı və belə kiçik, yüngül bir konteynerin dağıdıcı hərbi silahı necə saxlaya biləcəyini düşündü.
  
  "On beş dəqiqə" dedi Smit. "Gəlməkdən başqa əlamət yoxdur."
  
  Alicia əvvəlcə yerə yıxılaraq söyüş söydü və heç bir yerə getmədi, amma sonda əşyanı qınından çıxardı və Yorgiyə onu çıxarmağa icazə verdi. Onda da böyümüş üzüm tənəkləri və dolaşıq köklər, zahirən xoşbəxt görünürdü, onu buraxmaq istəməyən sərt, bükülmüş bir dəstə ona yapışdı. İndi onlar bellərinə qədər palçıq içində idilər, paltarlarını soyunub kürəklərə söykənmişdilər. Drake açıq-aşkar "İşdə olan adamlar"dan çəkindi və onu götürməyə kömək etmək üçün əyildi. Dahl da əyildi və birlikdə obyektin yan tərəfində dayaq tapıb onu çıxara bildilər. Köklər etiraz etdi, qırıldı, açıldı. Bəziləri əziz həyatına sadiq qaldılar. Drake üzərinə basdı və onun çuxurdan və kənardan süründüyünü hiss etdi. Köçkün torpaq çayları yuxarıdan axırdı. Sonra o və Dahl birlikdə ayağa qalxıb Alisiya və Yorgiyə baxdılar. Hər ikisi qızardı və ağır nəfəs aldı.
  
  "Nə?" Soruşdum. Drake soruşdu. "Siz ikiniz çay fasiləsi etməyi planlaşdırırsınız? Cəhənnəm ol buradan."
  
  Alisiya və Yorgi çuxurun dibini iki dəfə yoxladılar, daha çox qutu və ya bəlkə də köhnə sümüklər axtardılar. Heç nə tapılmadı. Bir az sonra gənc rus çuxurun kənarı ilə qaçdı və heç kimin olmadığı yerdə dayaq tapdı, yamacdan yuxarı və çuxurun kənarından sıçradı. Alicia çaşqınlıqla baxdı, sonra bir az yöndəmsiz şəkildə məhəccərə tullandı. Drake onun qolundan tutdu, yuxarı çəkdi.
  
  Qışqırdı. - Kürəyinizi unutmusunuz.
  
  "Getmək istəyirsən? Mən əvvəlcə başı təklif edirəm".
  
  "Təmkin, təmkin".
  
  Hayden çuxura baxmağa davam etdi. "İndi zavallı qoca Hannibal Barke üçün vaxt ayırmaq üçün yaxşı vaxt olduğunu düşündüm. Biz əsgər yoldaşımıza hörmətsizlik etmək istəmirik".
  
  Drake razılaşaraq başını tərpətdi. "Əfsanə".
  
  "Əgər o ümumiyyətlə oradadırsa."
  
  "Nasistlər öz araşdırmalarını etdilər" dedi Hayden. "Və könülsüz şəkildə bunu yaxşı bacardılar. Hannibal sadəcə işində yaxşı olduğu üçün davamlı şöhrət qazandı. Onun Alp dağlarından keçən səyahəti hələ də erkən müharibələrin ən görkəmli hərbi nailiyyətlərindən biridir. O, bu gün də təriflənən hərbi strategiyaları təqdim etdi".
  
  Bir azdan yuxarı baxdılar. Dahl onlarla idi. Kinimaka tünd ağacdan hazırlanmış möhkəm qutunu aşkar etmək üçün obyektə sürüşdü. Üstündə kiçik bir gerb var idi və Havaylı onu nümayiş etdirməyə çalışırdı.
  
  Hayden mənə tərəf əyildi. "Hamısı budur. Onların evdə hazırlanmış emblemi. Son Qiyamət Sərəncamı".
  
  Drake simvolu əzbərləyərək onu öyrəndi. O, kompasın müxtəlif nöqtələrində ətrafında düzülmüş dörd fırlanan hörüklü kiçik mərkəzi dairəyə bənzəyirdi. Dairə sonsuzluğun simvolu idi.
  
  "Orğanlar silahdır" dedi Hayden. "Daxili dünyanızı qoruyursunuz?" O çiyinlərini çəkdi. "Ehtiyac olarsa, bununla daha sonra məşğul olacağıq. edək."
  
  Dənizdə artıq işıqlar yox idi, bu o demək idi ki, Mossad, əgər kim daha yaxın idisə, möhkəm yerə çatmışdı və tam sürətlə on beş dəqiqədən az bir məsafədə idi. Drake bir daha qarşıdurmanın necə bitəcəyini düşündü. SPEAR-a bütün dörd silahı nəyin bahasına olursa-olsun təmin etmək əmri verildi, lakin əmrlər döyüş meydanında nadir hallarda mükəmməl şəkildə yerinə yetirildi. O, digər üzlərdəki əsəbi ifadələri gördü və onların da eyni şəkildə hiss etdiyini bilirdi, hətta komanda strukturuna ən yaxın olan Hayden də.
  
  Onlar getməyə hazırlaşırdılar.
  
  "Qarşıdurmadan qaçmağa çalışın" dedi Hayden. "Aydındır".
  
  - Bəs bacarmasaq? Dahl soruşdu.
  
  "Yaxşı, Mossaddırsa, bəlkə danışa bilərik."
  
  "Mən onların şəxsiyyət vəsiqəsi olacaqlarına şübhə edirəm" deyə Alisiya mızıldandı. "Bu, polis şousu deyil."
  
  Hayden bir anlıq kommunikatorunu söndürdü. "Əgər bizə atəş etsələr, döyüşürük" dedi. "Başqa nə edə bilərik?"
  
  Drake bunu ən yaxşı kompromis hesab edirdi. İdeal bir dünyada onlar yaxınlaşan əsgərlərin yanından sürüşüb keçib öz nəqliyyatlarına xəsarətsiz və aşkarlanmadan qayıdardılar. Əlbəttə, SPEAR ideal bir dünyada mövcud olmazdı. Komanda hərəkət etməyə hazırlaşarkən o, yenidən silahlarını yoxladı.
  
  "Uzun yolu tut" Hayden təklif etdi. "Onlar etməyəcəklər".
  
  Bütün ehtiyat tədbirləri. Münaqişənin qarşısını almaq üçün bütün tövsiyələr.
  
  Lorenin səsi qulağında tikan idi. "İndicə xəbər aldım, dostlar. İsveçlilər də gəlir".
  
  
  YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Dreyk əvvəlcə uçuq-sökük binadan yan keçərək, sonra isə yamacdan aşağıya doğru irəlilədi. Qaranlıq hələ də yer üzünü bürümüşdü, lakin sübh uzaqda deyildi. Drake dənizə əks istiqamətdə olana qədər yolunu qeyri-bərabər bir döngədə təsvir etdi.
  
  Hisslər keşiyində, başlar yuxarı, komanda bizi izləyirdi.
  
  Dahl ehtiyatla qapağı qolunun altında tutaraq qutuya sahib çıxdı. Kenzi yan tərəfdən ona tərəf qaçaraq naviqasiya etməyə kömək etdi. Ekipaj ətrafını tam şəkildə tanımağa üstünlük verən Smitdən başqa hamısı gecə görmə eynəkləri taxmışdı. Yaxşı birləşmə idi. Yan-yana və tək-tək qaçdılar ki, bir təpənin ətəyinə və örtüyü olmayan düz düzənliyə çatdılar. Drake onları qayıqların ümumi istiqamətinə apararaq ilgəsində saxladı. Bir kəlmə də deyildi - ətraf mühiti yoxlamaq üçün hər kəs hisslərini işə saldı.
  
  Düşmənlərinin nə qədər ölümcül olduğunu bilirdilər. Bu dəfə yarı maraqlı muzdlular yoxdur. Bu gün də, o biri də, o biri də onlardan geri qalmayan hərbçilərin qarşısına çıxdılar.
  
  Təxminən.
  
  Onların bir az çox sürətlə hərəkət etdiyini hiss edən Drake yavaşladı. Ərazi onların xeyrinə deyildi. Solğun bir parıltı şərq üfüqünə doğru süründü. Tezliklə örtük olmayacaq. Smit onun sağında, Mai isə solunda dayanmışdı. Komanda aşağı səviyyədə qaldı. Təpəsində yarımçıq tikili olan təpə arxadan büzülürdü. Qarşısında bir neçə ağacla bəzədilmiş bir sıra kollar var idi və Drake bir qədər rahatladığını hiss etdi. Onlar lazım olan yerdən çox şimal-şərqdə idilər, lakin son nəticə buna dəyərdi.
  
  Ən yaxşı ssenari? Döyüşlər yoxdur.
  
  O, təhlükəni gözləyən və bədən dilini neytral saxlayaraq irəlilədi. Ünsiyyət sakit qaldı. Onlar gizləndiyi yerə yaxınlaşdıqda, artıq kimsə orada gözləyirdi deyə, sürəti azaldıblar. Xüsusi təyinatlılar olduqları üçün xəbərdarlıq gözləyə bilərdilər, lakin bu missiya ilə bağlı heç bir şey qəbul edilə bilməzdi.
  
  Dreyk bir neçə ağac və seyrək kollarla örtülmüş böyük bir ərazini gördü və dayandı və digərlərinə fasilə verməyi işarə etdi. Mənzərənin tədqiqi heç nə aşkar etmədi. Təpənin üstü onun görə bildiyi qədər boş idi. Onların solunda seyrək örtük düz düzənliyə, oradan da dəniz sahillərinə çıxırdı. O təklif etdi ki, onların qayıqları buradan on beş dəqiqəlik piyada məsafədə ola bilər. O, sakitcə linki işə saldı.
  
  "Lauren, isveçlilərdən xəbər varmı?"
  
  "Yox. Amma onlar yaxın olmalıdırlar".
  
  "Başqa komandalar?"
  
  "Rusiya havadadır". O, utanmış kimi görünürdü. "Sizə vəzifə verə bilmərəm".
  
  "Bu yer isti zonaya çevrilmək üzrədir" dedi Smith. "Biz hərəkət etməliyik."
  
  Drake razılaşdı. "Gəlin köçək."
  
  Ayağa qalxdı və hər güllə kimi şokedici bir qışqırıq eşitdi.
  
  "Dayan! Bizə qutu lazımdır. Hərəkət etmə".
  
  Drake tərəddüd etmədi, amma tez yerə düşdü, həm xəbərdarlığa görə minnətdar idi, həm də düşməni görmədiklərindən şoka düşdü. Dahl ona baxdı və Alicia çaşqın görünürdü. Hətta Mai təəccübləndi.
  
  Kenzi dilini sıxdı. "Bu, Mossad olmalıdır."
  
  "Onları hədəf aldınızmı?" Hayden soruşdu.
  
  "Bəli" dedi Drake. "Natiq düz irəlidədir və yəqin ki, tərəflərdə köməkçiləri var. Tam olaraq olmaq istədiyimiz yerdə".
  
  "Biz irəli gedə bilmərik" dedi Mai. "Biz geri qayıdırıq. Bu istiqamətdə." O, şərqə işarə etdi. "Sığınacaq və yol, bəzi təsərrüfatlar var. Şəhər çox da uzaq deyil. Biz evakuasiya çağıra bilərik".
  
  Drake Haydenə baxdı. Onların patronu sahil boyu şimala, şərqə sivilizasiyaya doğru getmək və ya döyüşlə üzləşmək arasında seçim etməyi düşünürdü.
  
  "Burada qalsaq, yaxşı bir şey olmayacaq" dedi Dahl. "Bir elit düşmənlə mübarizə asan olmayacaq, amma biz bilirik ki, daha çox şey yoldadır."
  
  Drake artıq Meyin haqlı olduğunu bilirdi. Şimal heç bir qaçış yolu təklif etmədi. Onlar Hellespont boyunca örtüyü olmadan qaçacaq və hansısa nəqliyyat növünə rast gəlmək üçün xalis şansa güvənəcəkdilər. Şərqə səyahət zəmanətli fürsət.
  
  Üstəlik, başqa komandalar çətin ki, hansısa şəhərdən gəlsin.
  
  Hayden onu adlandırdı və sonra şərqə döndü, ərazini və tez qaçma şanslarını qiymətləndirdi. Bu zaman yenə səs gəldi.
  
  "Orada qalın!"
  
  "Lanet olsun" Alisiya nəfəs aldı. "Bu adam ekstrasensdir."
  
  "Mənim sadəcə yaxşı görmə qabiliyyətim var" dedi Smith vizual texnologiyaya istinad edərək. "Möhkəm bir şeyin arxasında gizlən. Odu götürəcəyik".
  
  Komanda şərqə doğru yola düşdü. İsraillilər atəş açdılar, nizəçilərin başları üzərindəki güllələr ağacların gövdələrinə və budaqların arasına çırpıldı. Yarpaqlar yağdı. Dreyk cəld dırmaşdı, atışların qəsdən hündürlüyə yönəldildiyini bilərək və onların burada hansı cəhənnəm yeni müharibəyə girişdikləri ilə maraqlandı.
  
  "Elə bir ordu məşqi kimi" dedi Alicia.
  
  "Ümid edirəm ki, onlar rezin güllələrdən istifadə edirlər" dedi Dahl.
  
  Onlar dırmaşdılar və improvizə etdilər, şərqə doğru irəlilədilər, daha möhkəm ağaclara çatdılar və bir nəzər saldılar. Drake qəsdən yüksəkdən geri çəkildi. Heç bir hərəkət əlaməti görmədi.
  
  "Hikirlər."
  
  "Kiçik komanda" dedi Kenzi. "Diqqətlə. Avtomatlar. Onlar qərar gözləyəcəklər".
  
  Drake bundan tam yararlanmağa can atırdı. Komanda ehtiyatla şərqə, hələ də uzaq üfüqü təhdid edən solğun səhərə doğru getdi. Başqa bir təmizliyə çatanda Dreyk güllə fitini eşitdi və az qala hiss etdi.
  
  "Cap". O, gizlənmək üçün suya daldı. "O yaxın idi."
  
  Daha çox atəş, daha çox qurğuşun partlayışları. Hayden Dreykin gözlərinə baxdı. "Onların əmrləri dəyişib".
  
  Dreyk buna güclə inanaraq dərindən nəfəs aldı. İsraillilər şiddətlə atəş açdılar və şübhəsiz ki, ehtiyatla, lakin sərfəli sürətlə irəlilədilər. Başqa bir güllə Yorqanın başının arxasındakı ağacın qabığının bir parçasını qoparıb, rusun şiddətlə yerindən tərpənməsinə səbəb olub.
  
  "Yaxşı deyil" Kenzi qəzəblə mızıldandı. "Heç yaxşı deyil".
  
  Drakein gözləri çaxmaq daşı kimi idi. "Hayden, Laurenlə əlaqə saxlayın. Ondan xahiş et ki, Krouya atəşə cavab verəcəyimizi təsdiq etsin!"
  
  "Biz atəşə cavab verməliyik" deyə Kenzi qışqırdı. "Siz indiyə qədər heç vaxt yoxlamamısınız."
  
  "Yox! Bunlar muzdlu əsgərlər, təlim keçmiş və əmrlərə tabe olan elit qoşunlardır. Onlar pis müttəfiqlər, potensial dostlardır. Yoxlayın, Hayden. İndi yoxla! "
  
  Yeni güllələr kolların altından deşildi. Düşmən görünməz, eşidilməz qaldı, SPIR onların tərəqqisini yalnız öz təcrübələrindən bilirdi. Drake, Haydenin keçid düyməsini kliklədiyini və Laurenlə danışdığını seyr etdi, sonra tez cavab üçün dua etdi.
  
  Mossad əsgərləri yaxınlaşdılar.
  
  "Statusumızı yoxlayın." Hətta Dahlın səsi də gərgin idi. "Lauren! Qərar verirsən? Mübarizə aparacağıq? "
  
  
  * * *
  
  
  SPEAR komandası artıq öz qayıqlarından qovularaq daha şərqə doğru hərəkət etmək məcburiyyətində qaldı. Atəş altında çətin anlar yaşadılar. Məlum müttəfiqləri ilə döyüşmək istəməyən onlar təhlükə qarşısında idilər.
  
  Çırpınan, cızıqlanmış və qanlı halda onlar öz arsenallarında olan hər hiylədən, Mossadla aralarında daha çox məsafə qoymaq üçün hər hiylədən istifadə edirdilər. Laurenin qayıdışı cəmi bir neçə dəqiqə çəkdi, lakin bu dəqiqələr Castin Biberin diskindən daha uzun çəkdi.
  
  "Qarğa bədbəxtdir. Sifariş aldığını deyir. Silahlarınızı nəyin bahasına olursa olsun saxlayın. Onların dördü də".
  
  "Və hamısı budur?" Drake soruşdu. - Kiminlə məşğul olduğumuzu ona dedinizmi?
  
  "Əlbəttə. O, qəzəbli görünürdü. Düşünürəm ki, biz onu əsəbiləşdirdik".
  
  Drake başını tərpətdi. Məntiqli deyil. Bunun üzərində birlikdə işləməliyik.
  
  Dahl öz fikrini bildirdi. "Biz həqiqətən Peruda onun əmrlərinə qarşı çıxdıq. Ola bilsin ki, bunun qarşılığı var".
  
  Drake buna inanmadı. "Yox. Xırda olardı. O, belə siyasətçi deyil. Bizə müttəfiqlər qarşı çıxır. pislik. "
  
  "Bizim sifarişimiz var" dedi Hayden. "Gəlin bu gün sağ qalaq, sabah dalaşaq".
  
  Dreyk onun haqlı olduğunu bilirdi, lakin israillilərin yəqin ki, eyni şeyi dediyini düşünməyə bilməzdi. Beləliklə, köhnə şikayətlər başladı. İndi bir komanda olaraq, meşə qalxanları içərisində qalaraq şərqə doğru bir yol kəsdilər və çox aqressiv deyil, israilliləri yavaşlatmaq üçün kifayət qədər arxa mühafizə təşkil etdilər. Smith, Kinimaka və Mai indi ciddi olduqlarını, hər addımda rəqiblərini üstələməkdə fərqləndilər.
  
  Dreyk ağacların arasından çırpınarkən onların arxasından gəldi. Vertolyot yuxarıda guruldadı, sonra yuvarlandı və görünməz boşluqda eniş üçün gəldi. Hayden bir söz deməyə ehtiyac duymadı.
  
  "İsveçlilər? ruslar? İlahi, bu, sadəcə, axmaqlıqdır, uşaqlar!"
  
  Drake dərhal həmin istiqamətdən silah səslərini eşitdi. Helikopterdən yenicə çıxanı Mossad deyil, atəşə tutub.
  
  Bu, dörd SWAT komandasının döyüşdə olması demək idi.
  
  Qarşıda meşə bitdi və daş divarlarla əhatə olunmuş geniş sahənin arxasında köhnə bir ferma evi açıldı.
  
  "Özünüzə bir az vaxt verin" deyə səsləndi. "Çətin və sürətli hərəkət edin. Biz orada yenidən toplana bilərik".
  
  Komanda sanki cəhənnəm itləri onları təqib edirmiş kimi qaçırdı.
  
  
  * * *
  
  
  Tam, lakin idarə olunan templə hərəkət edən komanda təsadüfən sığınacaqdan çıxdı və ferma evinə tərəf qaçdı. Divarlar və pəncərə açılışları, demək olar ki, təpədəki ev kimi köhnəlmişdi, bu da insanların olmamasından xəbər verirdi. Üç SWAT komandası onların arxasında yatdı, amma nə qədər yaxın?
  
  Drake bilmirdi. O, darmadağın yerlə ağır-ağır qaçır, gecə görmə qabiliyyətini itirir və yolunu işarələmək üçün işıqlanan səmadan istifadə edirdi. Komandanın yarısı qabağa, yarısı arxaya baxırdı. Mai, Mossad komandasının meşənin kənarına çatdığını gördüyünü pıçıldadı, lakin sonra Drake ilk alçaq divara çatdı və Mai və Smith kiçik basdırıcı atəş açdılar.
  
  Birlikdə daş divarın arxasına yığıldılar.
  
  Ferma evi hələ iyirmi addım irəlidə idi. Dreyk bilirdi ki, israillilərə və başqalarına məskunlaşmağa və mükəmməl görmə xətləri yaratmağa icazə verilsə, bunun onlara heç bir faydası olmayacaq. Bundan əlavə, digər komandalar indi bir-birindən ehtiyatlı olacaqlar. O, kommunikatorla danışdı.
  
  "Ən yaxşısı, ayaqlarınızı hərəkət etdirin, uşaqlar."
  
  Alisiya çevrilib ona baxdı. "Bu sizin ən yaxşı Amerika aksentinizdir?"
  
  Drake narahat görünürdü. "Lanet olsun. Nəhayət geri döndüm". Sonra Dahl gördü. "Ancaq, hey, daha pis ola bilər, məncə."
  
  Bir kimi onlar örtüyü sındırdılar. Mai və Smith yenidən atəş açdılar və cavab olaraq yalnız iki atəş aldılar. Başqa səslər eşidilmədi. Drake möhkəm bir divar tapdı və dayandı. Hayden dərhal May, Smith və Kinimakunu perimetrin təhlükəsizliyinə yerləşdirdi, sonra digərlərinə qoşulmağa tələsdi.
  
  "Bir neçə dəqiqəyə yaxşıyıq. Nəyimiz var?"
  
  Lorenin səsi onların qulaqlarını dolduranda Dahl artıq xəritəni açırdı.
  
  "B planı hələ də mümkündür. İçəriyə baş çəkin. Sürətlisinizsə, nəqliyyata ehtiyacınız olmayacaq".
  
  "B-ni planlayın." Drake başını tərpətdi. "Həmişə B planını qurun."
  
  Ətrafdakı patrul hər şeyin aydın olduğunu bildirdi.
  
  Hayden Dalın daşıdığı qutunu göstərdi. "Biz burada məsuliyyəti öz üzərimizə götürməliyik. Əgər onu itirsəniz, içəridə nə olduğundan xəbərimiz yoxdur. Əgər onu düşmənə uduzsan..." Davam etməyə ehtiyac duymadı. İsveçli qutunu yerə qoyub onun yanında diz çökdü.
  
  Hayden qapağın üzərində həkk olunmuş simvola toxundu. Dönən bıçaqlar dəhşətli bir xəbərdarlıq etdi. Dahl diqqətlə qapağı açdı.
  
  Drake nəfəsini tutdu. Heç nə olmadı. Həmişə riskli idi, lakin onlar heç bir gizli kilid və ya mexanizm görə bilmirdilər. Dahl indi qapağı tamamilə qaldırdı və içəridəki boşluğa nəzər saldı.
  
  Kenzi güldü. "Bu nədir? Müharibə silahı? Hannibal ilə əlaqələndirilib və sifarişlə gizlədilib? Gördüyüm tək bir kağız yığınıdır".
  
  Dahl arxasına söykəndi. "Müharibəni sözlə də aparmaq olar".
  
  Hayden diqqətlə bir neçə vərəq çıxardı və mətni gözdən keçirdi. "Bilmirəm" o etiraf etdi. "Tədris faylına bənzəyir və... bir qeyd..." O, dayandı. "Testlər? Sınaq?" Daha bir neçə səhifəni vərəqlədi. Montaj Texniki xüsusiyyətləri.
  
  Drake qaşlarını çatdı. "İndi bu pis səslənir. Onlar bunu Babil Layihəsi adlandırırlar, Lauren. Gəlin görək bu barədə nə kəşf edə bilərsiniz".
  
  "Başa düşdüm" dedi Nyu Yorker. "Başqa bir şey?"
  
  "Mən bu xüsusiyyətləri yenicə anlamağa başlayıram" dedi Dahl. "Bu, nəhəngdir..."
  
  "Aşağı!" Smit qışqırdı. "Gəlir."
  
  Komanda sürətini azaltdı və hazırlandı. Daş divarların arxasında, kəskin və qulaqbatırıcı bir avtomatik salvo gurladı. Smit sağ tərəfdən atəşlə cavab verdi, divardakı yuvadan nişan aldı. Hayden başını tərpətdi.
  
  "Biz buna son qoymalıyıq. Get burdan".
  
  "Götünü dartın?" Drake soruşdu.
  
  "Götünü al."
  
  "B planı" dedi Alicia.
  
  Təhlükəsiz qalaraq, onlar fermanın arxasına divardan divara keçdilər. Döşəmə zibillə dolu idi, damın çökdüyü yerə hörgü və taxta parçaları işarələnmişdi. Mai, Smith və Kinimaka arxa tərəfi örtdü. Onlar arxa şüşələrə yaxınlaşanda Drake dayandı və qarşıdakı marşruta nəzər saldı.
  
  "Bu, daha da çətinləşə bilər" dedi.
  
  Doğan günəş üfüqdə rəng çaxması ilə sürüşdü.
  
  
  SƏKKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Yarış davam edirdi, amma indi şanslar azalırdı. Başda olan Drake və Alicia örtüyü tərk edərək içəriyə doğru irəliləyərkən ferma evini təqibçiləri ilə aralarında saxlamağa çalışarkən, Mossad komandası nəhayət meşədən çıxdı. Hamısı qara geyinmiş və maskalar taxaraq alçaq və ehtiyatla yaxınlaşdılar, silahları qaldırıb atəş açdılar. Mai və Smith tez ferma evinin arxasında gizləndilər. Hayden irəli atıldı.
  
  "Hərəkət edin!"
  
  Drake qalxıb döyüşmək instinkti ilə mübarizə apardı; Onun solunda olan Dal da bununla açıq şəkildə mübarizə aparırdı. Adətən döyüşürdülər və rəqiblərini üstələyirdilər - bəzən bu, kobud gücə və rəqəmlərə düşürdü. Ancaq tez-tez bu, rəqiblərinin axmaqlığına düşürdü. Ödəniş alan muzdluların çoxu ləng və ağılsız idilər, işin öhdəsindən gəlmək üçün böyüklüyünə, qəddarlığına və əxlaqsızlığına arxalanırdılar.
  
  Bu gün yox.
  
  Drake mükafatı qorumaq zərurətindən xəbərdar idi. Dahl qutunu daşıdı və bacardığı qədər etibarlı saxladı. Yorgi indi irəliləyir, torpağı sınaqdan keçirir və ən çox örtülü yolları tapmağa çalışırdı. Onlar yuvarlanan tarladan keçdilər və sonra kiçik, seyrək ağaclıqların arasından endilər. İsraillilər bir müddət atəşi dayandırdılar, bəlkə də başqa əmrləri hiss etdilər və mövqelərini bildirmək istəmədilər.
  
  İndi bir çox taktikalar nümayiş etdirilib.
  
  Ancaq Drake üçün Alisiya bunu ən yaxşı şəkildə yekunlaşdırdı. "Allah xatirinə, Yogi. Rus başını aşağı sal və qaç!"
  
  Lauren onların gedişatını GPS-də izlədi və B Planının görüş nöqtəsinin növbəti üfüqdə olduğunu bildirdi.
  
  Drake bir az daha rahat nəfəs aldı. Meşə sona çatdı və Yorgi kiçik təpəyə ilk qalxdı, Kinimaka arxadan arxadan gəldi. Havaylının şalvarı yıxıldığı yerdə üç dəfə palçıqla örtülmüşdü. Alicia yerin qıvrımları arasında çevik hərəkət edərkən Meyə baxdı.
  
  "Lənət Sprite. Yazda quzuya bənzəyir, çöldə əylənir".
  
  "Nə edirsə etsin, yaxşı edir" dedi Drake.
  
  Alicia şist üzərində sürüşdü, lakin o, ayaq üstə qala bildi. "Biz hamımız bunu yaxşı edirik."
  
  "Bəli, amma bəzilərimiz daha çox keçi kimiyik."
  
  Alisiya silahını qaldırdı. "Ümid edirəm ki, məni nəzərdə tutmursan, Drakes." Onun səsində xəbərdarlıq işarəsi var idi.
  
  "Əlbəttə yox, əzizim. Açığı, mən isveçlini nəzərdə tuturdum".
  
  "Bahalı?"
  
  Arxadan atışlar səsləndi, Dahlın xətti hələ başlamamış kəsildi. Təcrübə Dreykə bildirib ki, çəkilişlər onlar üçün nəzərdə tutulmayıb və iki fərqli notdan ibarət olub. Mossad ya ruslarla, ya da isveçlilərlə əməkdaşlıq edirdi.
  
  O fikirləşdi ki, isveçlilər çox güman ki, Mossad-a qaçıblar.
  
  Özünü saxlaya bilməyib gülümsədi.
  
  Dahl qəzəbli kimi ətrafa baxdı. Drake məsum bir görünüş verdi. Kiçik bir təpəyə çıxıb o biri tərəfə sürüşdülər.
  
  "Nəqliyyat gəlir" dedi Lauren.
  
  "Bunun kimi!" Hayden səmaya işarə etdi, uzaqda, uzaqda, qara ləkənin hərəkət etdiyi yerə. Dreyk ərazini gözdən keçirdi və güllə təpənin üstündən fit çalanda Yorgini aşağı dartdı. Birdən kimsə onlarla daha çox maraqlandı.
  
  "Vadiyə" dedi Kinimaka. "Əgər o ağaclara çata bilsək..."
  
  Komanda final sprintinə hazırlaşırdı. Drake yaxınlaşan ləkəyə baxdı. Bir anlıq kölgə gördüyünü düşündü, amma sonra həqiqəti gördü.
  
  "Camaat, bu başqa bir helikopterdir."
  
  Kinimaka ona diqqətlə baxdı. "Lanet".
  
  "Və orada". Mai sol tərəfə, bulud bankı istiqamətində yüksəklərə işarə etdi. "Üçüncü".
  
  "Lauren" Hayden təkid etdi. "Lauren, bizimlə danış!"
  
  "Mən sadəcə təsdiq alıram." Sakit səs geri qayıtdı. "Sizin havada çinlilər və ingilislər var. Yer üzündə Rusiya, isveçlilər və israillilər. Qulaq as, indi sizi söhbətə qoyacam ki, ilk dəfədən məlumat ala biləsiniz. Bəziləri axmaqdır, amma hamısı dəyərli ola bilər".
  
  "Fransızlar?" Kinimaka nədənsə düşündü.
  
  "Heç nə" deyə Lauren cavab verdi.
  
  "Yaxşı iş, onların hamısı Bo kimi deyil" dedi Alicia acı və həzin bir işarə ilə. "Mən fransızları nəzərdə tuturam. Oğlan satqın idi, amma işini yaxşı bacarırdı".
  
  Dahl üzünü buruşdurdu. "Əgər onlar Bo kimi görünürlərsə" dedi yumşaqlıqla. "Onlar artıq burada ola bilər."
  
  Alicia yaxınlıqdakı torpaq təpələrini gözdən keçirərkən bu sözlərə gözlərini qırpdı. Heç nə yerindən tərpənmədi.
  
  "Bizi mühasirəyə almışıq" dedi Hayden.
  
  "Hər yerdən Xüsusi Qüvvələr komandaları" dedi Drake. "Tələdə siçovullar".
  
  "Özün üçün danış." Mai hər şeyi tez qiymətləndirdi. "Mənə iki dəqiqə vaxt verin. Bacardığınız qədər o qutunun içində nə olduğunu xatırlayın". O, əllərini qaldırdı. "Et bunu".
  
  Drake bunun mahiyyətini anladı. Qutu, axır ki, onların həyatına dəyməzdi. Vəziyyət həqiqətən gərginləşsə və daha mehriban komanda bunun öhdəsindən gəlsə, boks deyil, onların həyatını xilas edə bilər. Dahl qapağı açdı və komanda düz yaxınlaşan helikopterlərə doğru getdi.
  
  Hamıya kağız yığınlarını payladı.
  
  "Vay, bu qəribədir" dedi Alicia.
  
  Kenzi bəzi vərəqləri qarışdırdı. "Nasistlər tərəfindən yazılmış və Hannibal Barcanın məzarında gizlədilən otuz əlli illik sənədi oxuyarkən davaya girmək? Bunun nə qəribəliyi var?"
  
  Drake yaddaşa keçidlər yaratmağa çalışdı. "Onun sözlərində məna var. Bu, SPEAR kursu ilə eynidir".
  
  Yüksək hündürlükdə bir tədqiqat layihəsini oxudu. Əvvəlcə daha aşağı qiymətə yenidən daxil olan ballistikanı öyrənmək məqsədi ilə yaradılmışdır. Bahalı raketlər əvəzinə...
  
  "Bilmirəm nə cəhənnəmdir."
  
  Raketdən istifadə etmədən kosmosa uçun. Layihə yüksək hündürlükdə yüksək sürətlə hədəfləri vurmaq üçün çox böyük bir topun istifadə oluna biləcəyini təklif edir...
  
  "Ah lanet".
  
  Dahl və Alicia'nın üzləri eynilə kül idi. "Yaxşı ola bilməz."
  
  Hayden yaxınlaşan helikopterləri göstərdi, indi onlar tam görünürdü. Onlar helikopterlərdən asılmış fərdi silahları görə bildilər.
  
  "Və bu da doğru deyil!"
  
  Drake sənədləri verdi və silahları hazırladı. Nəyə öyrəşdiyini və nəyi yaxşı bacardığının vaxtıdır. Hayden, Mey və Smitdən, eləcə də Laurenin düzəltdiyi rabitə sistemindən onun üzərinə söhbət yağdırdı.
  
  "İsraillilər isveçlilərlə döyüşə girdilər. Rusiya Naməlum..." Sonra NSA və digər təşkilatların dinləyə bildiyi canlı yayımlardan müdaxilə və sürətli ötürmələr gəldi.
  
  Fransız: "Biz əraziyə yaxınlaşırıq..."
  
  Britaniyalılar: "Bəli ser, hədəflər aşkar edilib. Döyüş meydanında çoxlu düşmənlərimiz var..."
  
  Çinli: "Qutunun onlarda olduğuna əminsinizmi?"
  
  Hayden yol göstərdi. Meydandan qaçdılar. Plansız qaçdılar. Ehtiyatlı atəş helikopterlərin qaçmasına səbəb oldu və onların yer təqibini həddindən artıq ehtiyatla hərəkət etməyə məcbur etdi.
  
  Və sonra, Drake az qala huşunu itirib yeni qaçış marşrutuna diqqət yetirərkən, başqa bir səs statikanı kəsdi.
  
  Qısaca.
  
  Səs-küyün arxasında qismən gizlənmiş, ayırd etmək çətindir, qulaqlarını kəsən dərin bir səs.
  
  Amerikalı: "Team SEAL 7 buradadır. İndi biz çox yaxınıq..."
  
  Sarsıntı onu kökündən silkələdi. Amma vaxt yox idi. Danışmağa yol yoxdur. Onu udmaq üçün bir saniyə belə yoxdur.
  
  Bununla belə, onun gözləri Thorsten Dahl ilə qarşılaşdı.
  
  Nə...?
  
  
  DOQQUZUNCU FƏSİL
  
  
  "Helikopterə deyin ki, geri çəkilsin!" Hayden kommunikatora klik etdi. "Başqa bir yol tapacağıq."
  
  "Onun hər yerdə asılmasını istəyirsən?" Lauren Alisiyanı həyat üçün qaçsa da güldürərək soruşdu.
  
  "Əlbəttə. Aşağı enin və örtün. Bizə zəng etməyin, biz sizə zəng edəcəyik!"
  
  Drake bu günün nə vaxtsa bitib-keçməyəcəyini düşündü, sonra üfüqdə asılı qalan günəşin tam diskini gördü və istehzanı başa düşdü. Ərazi hər biri əvvəlkindən daha sıldırım olan bir sıra təpələrdən ibarət idi. Onlar təpənin başına çatanda NIZA onların eşşəyini örtdü, ehtiyatla addımladı, sonra tam sürətlə o biri tərəfə qaçdı.
  
  Arxadan vaxtaşırı atəş səsləri eşidilirdi, lakin onlar onlara yönəlməyib, yəqin ki, israillilər və isveçlilər bir-birlərinə zərbələr endiriblər. Sağda və solda daha bir neçə sökük bina peyda oldu, əksəriyyəti dayaz dərələrdə tikilib, hamısı tərk edilmişdi. Drake insanları nəyin tərk etdiyinə əmin deyildi, amma bu çoxdan olmuşdu.
  
  Daha çox təpələr və sonra solda bir qrup ağac. Təklif örtüyü, yaşıllıq və budaqlar qalın böyüdü. Hayden komandanı bu istiqamətə yönəltdi və Dreyk bir az rahat nəfəs aldı. Hər cür ört-basdır heç olmamaqdan daha yaxşı idi. Əvvəlcə Hayden, sonra Alisiya ağacların arasından keçdi, indi Dal, Kenzi və Kinimaka. Drake Mey, Yorgi və Smiti geridə qoyaraq meşəyə girdi. Atışlar indi yaxınlaşdı və Dreyk dostları üçün ehtiyatlı olmağa başladı.
  
  Dönüb Mainin büdrədiyini gördü.
  
  Üzünün yerdən sıçramasına baxdı.
  
  "Yox!"
  
  
  * * *
  
  
  Hayden qəfil əyləc basdı və geri döndü. Bu zaman Mai huşsuz halda yerdə uzandı, Dreyk ona yaxınlaşdı, Smit artıq əyildi. Güllələr küt gurultu ilə kənardakı ağaclara dəydi. Kimsə yaxın idi.
  
  Daha sonra çalılar başladı. Onların içindən fiqurlar çıxdı, biri Haydenin aşağı bədəninə dəydi. O, səndələdi, amma ayaqlarını saxladı. Ağacın gövdəsi onun onurğasına dəydi. O, ağrı şırıltısına məhəl qoymadı, silahını qaldırdı. Sonra qara fiqur yenidən ona hücum etdi, dirsəklə, dizlə, bıçaqla...
  
  Hayden yelləndi və bıçağın mədəsindən bir tük eni keçdiyini hiss etdi. Aralarındakı məsafəni genişləndirmək üçün üzünü dirsəkləyib qarnını diz çökdürərək geri çəkildi. O, sağda Kinimaka və Alicia'nın güləşdiyini, Dalın yıxdığı parçanı təpiklə vurduğunu gördü.
  
  Drake axsaq Mai götürür.
  
  Güllələr ağacların arasında uçaraq yarpaqları və bitki örtüyünü qırırdı. Biri düşməni vurdu, amma çox çəkmədi. Adam az sonra ayağa qalxdı, əynində Kevlar paltarı vardı. O vaxt Haydenin vizyonu onun öz rəqibi, cizgiləri kobud və qəddar qətiyyətlə dolu olan Mossad adamı ilə dolu idi.
  
  "Dayan" dedi. "Biz eyni yerdəyik..."
  
  Çənəsinə vurulan zərbə onu dayandırdı. Hayden qanı daddı.
  
  "Sifariş" deyə qeyri-müəyyən cavab gəldi.
  
  O, daha çox zərbənin qarşısını aldı, kişini geri itələdi, o, bıçağı tutsa belə, silahını qaldırmamağa çalışdı. Bıçaq qabıq, sonra kir daddı. Dreyk cığırla ağaclara çırpılaraq keçərkən Hayden adamın ayaqlarına təpik vurdu. Smit kürəyini örtdü, israillinin üzünə yumruq vurdu və onu yenidən çalılığa göndərdi. Növbəti Kenzi idi, bu dəfə tərəddüdlü ifadəsi və iri gözləri ilə sanki tanıdığı birini axtarırdı.
  
  Hayden onu Dreykə doğru itələdi.
  
  "Mai?"
  
  "Onun hər şeyi yaxşıdır. Sadəcə onurğa sütununda bir güllə və hamısı. Möhtəşəm bir şey yoxdur."
  
  Hayden soldu. "Nə?" Soruşdum.
  
  "Gödəkçə bunu dayandırdı. O, yıxılıb başını vurdu. Xüsusi heçnə".
  
  "HAQQINDA".
  
  Alicia şiddətli dirsək hücumundan yayındı və rəqibini ağacların arasından ötürmək üçün cüdo atışı istifadə etdi. Kinimaka başqa bir Mossad əsgərini buldozerlə keçirdi. Bir neçə dəqiqəlik yol aydın oldu və SPEAR komandası bütün üstünlüklərdən istifadə etdi.
  
  Təcrübənin hər bir unsiyası, əyilmə, dalğıc, təhlükəli ağac yığınları arasından yavaşlamağı düşünmədən, tam sürətlə qaçarkən işə düşdü. Onlarla Mossad komandası arasında boşluq var idi və qalın yarpaqlar mükəmməl örtük idi.
  
  "Onlar bizi necə keçə bildilər?" Drake qışqırdı.
  
  "Biz qutunu yoxlamaq üçün dayandığımız zaman idi" dedi Hayden.
  
  Smit yüksək səslə homurdandı. "Biz baxırdıq."
  
  "Özünü döymə..." Hayden başladı.
  
  "Xeyr, dostum" dedi Kenzi. "Onlar etdikləri işin ən yaxşısıdırlar."
  
  Smit gülümsədi, sanki biz də dedik, amma başqa cür susdu. Hayden Kinimakanın büdrədiyini, nəhəng ayaqların elastik gil yığınına düşdüyünü gördü və kömək etmək üçün hərəkət etdi, lakin Dal artıq böyük adamı dəstəkləmişdi. İsveçli qutunu digər əlinə atıb, sağı ilə havayı itələdi.
  
  İndi isə bu qarışığa daha bir təhlükə əlavə olundu - başın üstündə uçan helikopterin anlaşılmaz səsi.
  
  Atəş açacaqlar?
  
  Meşəni güllə ilə darayacaqlarmı?
  
  Hayden belə düşünmürdü. Bu cür məsuliyyətsiz hərəkət ucbatından minlərlə şey səhv gedə bilər. Təbii ki, bu uşaqlar öz hökumətlərinin əmrlərini yerinə yetirirdilər və evdə isti, kondisionerli kabinetlərində oturan klounların bəziləri fil sümüyündən olan qüllələrinin kənarında baş verənlərə əhəmiyyət vermirdilər.
  
  Yuxarıdan pərvanələrin səsi gəlirdi. Hayden qaçmağa davam etdi. O, artıq bilirdi ki, Mossad onların komandasına zəncirlənəcək və ola bilsin ki, onların arxasında isveçlilər və ruslar olacaq. Sol tərəfində bir səs-küy eşidildi və o, daha çox fiqur gördüyünü düşündü - onlar rus olmalıdırlar, deyə düşündü.
  
  Və ya bəlkə İngilislər?
  
  pislik!
  
  Çox açıq idilər. Çox hazırlıqsız. Əslində oradakı bütün komandalar eyni idi. Heç kim hamının bir anda gəlməsini gözləmirdi - və bu, səhv idi. Amma bunu nəzərə alacaq bir plan deyin?
  
  Drake Trail - irəlidə alovlanır, Mayın çəkisi ilə heç də yavaşlamadı. Alisiya onun arxasınca yaxınlaşaraq ətrafa baxdı. Yol məqsədsiz şəkildə ziqzaqla getdi, lakin ümumiyyətlə düzgün istiqamətə yönəldi və Hayden buna görə ona təşəkkür etdi. O, Smitin arxadan güllələr vurduğunu eşitdi və onları təqib edənləri ruhdan saldı. O, sol tərəfdən bir neçə qışqırıq eşitdi, sanki iki qüvvə qarşılaşıb.
  
  Lənət olsun, bu bir dəlilikdir.
  
  Drake yıxılan ağacın üstündən tullandı. Kinimaka çətinliklə hırıltı ilə onu parçaladı. Parçalar hər tərəfə səpələnib. Relyef aşağı enməyə başladı, sonra meşənin kənarını gördülər. Hayden sürəti azaltmalı olduqlarını bildirərək hürdü - heç kim ağac xəttinin kənarında yerdə nələrin gözlədiyini bilmirdi.
  
  Drake bir az yavaşladı. Alicia onu sağdan ötürdü, Dahl isə soldan vurdu; üçü birlikdə örtüyü qırıb hər iki tərəfi sıldırım qəhvəyi yamaclarla qorunan dar bir vadiyə girdilər. Kinimaka və Kenzi dəstək vermək üçün dabanlarını bir-birinə vurdular, sonra Hayden də gizləndiyi yerdən çıxdı, indi sinəsindəki artan yanmağa məhəl qoymamağa çalışdı.
  
  Onun düşünmək istədiyindən daha uzun qaçdılar.
  
  Ən yaxın şəhər isə kilometrlərlə uzaqda idi.
  
  
  ONCU FƏSİL
  
  
  Drake Mayın bir az müqavimət göstərməyə başladığını hiss etdi. Tez sağalacağını bildiyi üçün ona bir dəqiqə vaxt verdi. Həmin qısa zamanda o, döyünən ürəyinin döyüntüsünə səbəb olan düz, boz və əyri bir şey gördü.
  
  "Sol!"
  
  Bütün qrup ehtiyatlı, lakin lazımsız olaraq, rəqibləri hələ də görünməz olduğu üçün cinahlarını örtərək sola keçdi. Drake Mayın bir az mübarizə aparmasına icazə verdi, amma davam etdi. Tezliklə o, yumruğunu onun qabırğalarına vurdu.
  
  "Qoy gedim".
  
  "Bir saniyə, sevgi..."
  
  Alicia ona bir nəzər saldı. "Bu qədər xoşunuza gəlirmi?"
  
  Drake tərəddüd etdi, sonra gülümsədi. "Bu sualın dəqiq cavabı yoxdur, sevgi."
  
  "Həqiqətən?"
  
  "Yaxşı, bu barədə mənim nöqteyi-nəzərdən düşünün."
  
  Mai, itələmək və yerə yuvarlanmaq üçün onurğasından istifadə edərək dilemmasını həll etdi. O, yaxşı yerə endi, lakin başını tutaraq yerində səndələdi.
  
  "Bax" dedi Drake. "Mənim müdafiəmdə o, etibarsız görünür."
  
  "Tələsməsək başın yellənəcək". Alicia itələdi və Dreyk onun ardınca getdi və o, ayağa qalxana və ritmə girənə qədər Mayı bir az daha izlədi. Qrup bənddən asfalta doğru qaçdı.
  
  "Mossad ilə ilk qarışıqlıq." Dahl uzandı. "Möhtəşəm bir şey yoxdur."
  
  "Onlar geri çəkildilər" dedi Kenzi. "Olduğun kimi."
  
  "İkinci qarışıqlıq" dedi Drake. "İngiltərədəki o kəndi xatırlayırsınız? İllər əvvəl."
  
  "Yonks?" Soruşdum.
  
  "Əsrlər".
  
  "HAQQINDA". Dahl bir saniyə dayandı, sonra dedi: "BC, yoxsa AD?"
  
  "Məncə, indi buna BC deyirlər."
  
  "Cəfəngiyat".
  
  Yol hər iki istiqamətə uzanıb, boş, çuxur və təmirə ehtiyacı var. Drake vertolyota yaxınlaşan zenit silahının səsini eşitdi, sonra isə daha çox atəş açıldı. Dönüb meşədən ona atəş açıldığını görüb, elə bildi ki, sadəcə olaraq ətrafı güllələrlə zibilləyir, sonra kəskin şəkildə yana doğru əyildiyini gördü.
  
  "Mən bunu riskə ata bilmərəm" dedi Dahl. "Düşünürəm ki, bu çinlilərdir və onlar bizim kimi söhbəti eşidə bilmirlər."
  
  Drake səssizcə başını tərpətdi. Son vaxtlar söhbətlərdə yeni heç nə aşkarlanmır. O vaxtdan...
  
  Hayden sakit bir salam verdi. "Mən bir maşın görürəm."
  
  Drake əyildi və ərazini skan etdi. "Bəs arxamızda nə var? Ağaclarda Mossad və Ruslar bir-birinə müdaxilə edir. İsveçlilər ruslara yaxın yerdədirlər? SAS? Başını tərpətdi. "Kim bilir? Ən yaxşı ehtimal meşə ətrafında gəzməkdir. Hamı bilir ki, özlərini təslim etsələr, ölürlər. Ona görə də biz hələ də sağ idik".
  
  "Helikopterdəki Çinlilər" dedi Smith. "Ora eniş." O, bir sıra dayaz çökəkliklərə işarə etdi.
  
  "Fransız dili?" Yorgi soruşdu.
  
  Drake başını tərpətdi. Zarafat bir yana, fransızlar hətta vəziyyəti sınamaq və rəqiblərini incəltmək üçün geri çəkilmiş ola bilər. Son anda hiyləgər qələbə. O, yaxınlaşan mikroavtobusa baxdı.
  
  "Silah"
  
  Smit və Kenzi yolun kənarında dayanaraq silahlarını qarşıdan gələn mikroavtobusa doğru tutaraq istiqamət götürdülər. Dahl və Drake yola bir neçə ağır daş qoydular. Mikroavtobus sürətini azaldarkən, ekipajın qalan üzvləri arxadan gələrək maşını ehtiyatla örtdülər və sərnişinlərinə çıxmağı əmr etdilər.
  
  Alisiya arxa qapını itələdi.
  
  "Vay, burada necə iy verir!"
  
  Amma boş idi. Və Drake Kensinin türkcə sual verdiyini eşitdi. Dal zəfərlə gülümsəyərkən başını tərpətdi. Bu qız sürprizlərlə doludur. "Onun danışa bilmədiyi dil varmı?"
  
  İsveçli güldü. "Buyurun, dostum. Özünü bu qədər açıq qoyma".
  
  "Ah," Drake başını tərpətdi. "Bəli. Tanrıların dili."
  
  "Qalx, sevgilim. sikişmək istəyirsən? Bəli, Odinin dilindən sizin şirin ləhcənizi eşidirəm".
  
  Drake buna məhəl qoymadı və diqqətini həqiqətən qorxmuş görünən iki türk insanına yönəltdi.
  
  Və həqiqətən türk.
  
  Hayden onların arxasınca yaxından izləyərək onları yenidən yük maşınına itələdi. Dahl yenidən gülümsədi və onun arxasınca getdi, digərlərinə arxa oturacağa keçmələri üçün işarə etdi. Drake əyləncəsinin səbəbini bir az sonra anladı, sonra yenidən Alisiyaya baxdı.
  
  "Orada necə pisdir?"
  
  
  * * *
  
  
  Yük maşını sıçrayaraq sürüşüb və bərbad yolda özünü məhv etməyə çalışıb.
  
  Alicia əlindən gələni etdi. "O, qanlı pis vuruşlara girməyə çalışır?"
  
  "Bəlkə də," Smith burnunu və mikroavtobusun içərisindəki rafa bağlanmış çirkli kəmərini tutaraq yazıq dedi. "Mən keçi iyini alıram."
  
  Alisiya gözlərini sıxdı. "Oh hə? Sənin dostun?"
  
  Kinimaka yük maşınının arxasına oturaraq arxa qapıların birləşdiyi boşluqlardan tam ciyərlərini təmiz hava uddu. "Ola bilər... bu... fermerlər, məncə."
  
  "Və ya keçi qaçaqmalçıları" dedi Alisiya. "Heç vaxt deyə bilmərəm."
  
  Smit qəzəblə hönkürdü. "Mən keçilər deyəndə, ümumiyyətlə, nəzərdə tuturdum."
  
  "Hə hə hə".
  
  Drake ondan uzaq durdu, dayaz nəfəslər alaraq diqqətini başqa şeylərə yönəltməyə çalışdı. Təhlükəsizliyini əvvəlcədən düşünən və səyahət etmək üçün ən yaxşı yeri tapan Hayden və Dala etibar etməli idilər. Ara-sıra statik partlayışlar istisna olmaqla, əlaqə səssiz qaldı. Hətta Lauren susdu ki, bu da özünəməxsus şəkildə kömək etdi. Bu, onlara nisbətən təhlükəsiz olduqlarını söylədi.
  
  Komanda onun ətrafında yüksək səslə şikayətləndi, vəziyyətin öhdəsindən gəlmək yolları və heyvanların üfunət qoxusundan ağıllarını götürdülər. İsveç hamamları, Amerika restoranları və London otelləri ilə müqayisələr zarafatla təklif edilmişdir.
  
  Drake ağlını Yorqanın son qəzəbindən və Alicia ilə May arasında yeni anlaşmanın dəhşətli sirrini bölüşmək ehtiyacından, SPEAR komandasını narahat edən digər məsələlərdən yayındırdı. Hayden və Kinimaka, Lauren və Smith kimi mübahisədə qaldılar, baxmayaraq ki, sonuncular yalnız fərqlərdən daha çoxunu paylaşdılar. Dahl Joanna ilə çox çalışdı, amma yenə iş yoluna girdi.
  
  Daha təcili və dözülməz bir şey onun beynini deşdi. Katib Krounun Peruda əmrlərə əməl etmədiklərindən qıcıqlanması və burada gizli, çox məxfi Amerika ikinci komandasının olduğuna əminlik. Haradasa.
  
  Dəniz möhürü komandası 7.
  
  Saysız-hesabsız suallar var idi və izaholunmaz idi. Cavab nə oldu? Krou artıq SPEAR komandasına etibar etmirdi? Yedəkləndilər?
  
  O, hələ də Smitin başının üstündə asılmış böyük sual işarəsini unutmamışdı, lakin başqa ssenarini təsəvvür edə bilmirdi. Krou onlara baxmağa yeddi adam göndərdi.
  
  Drake qəzəbini boğdu. Onun öz işi var idi. Qara və ağ yalnız axmaqlar və dəlilər tərəfindən paylaşılan bir həyat görüşü idi. Onun dərin düşüncələri Hayden tərəfindən kəsildi.
  
  "Qabaq və arxa hər şey təmizdir. adlı bir yerə yaxınlaşırıq deyəsən &# 199; Anakkale sahilində. Helikopterlə əlaqə saxlamazdan əvvəl yer tapana qədər gözləyəcəm. Oh, və Dahlın o qutunu sökmək şansı var idi.
  
  İsveçli onları bir müddət vəziyyətdən yayındıraraq, yəqin ki, onların kağız yığınları olduğunu izah etdi. Bu, müharibədən daha çox idi, bu, onun elanı idi. Hannibal, deyəsən, sadəcə bir simvol kimi seçilmişdi.
  
  
  * * *
  
  
  "Afrikanın necə dünyanın dörd küncündən birinə çevrildiyinə dair hər hansı ipucu varmı?" Mai soruşdu.
  
  "Belə bir şey yoxdur. Buna görə də biz növbəti Riderin harada olacağını təxmin edə bilmərik".
  
  "Keçmişə baxın," Kenzi danışdı. "İşimdə, köhnə işimdə cavablar həmişə keçmişdə gizlədilib. Sadəcə hara baxacağını bilmək lazımdır".
  
  Sonra Lauren müdaxilə etdi. "Mən cəhd edəcəm."
  
  Drake yük maşınının əyilməsi ilə mübarizə apardı. "Çanaqqala nə qədərdir?"
  
  "İndi biz kənara daxil oluruq. Çox böyük görünmür. Mən dənizi görürəm".
  
  "Oh, qazandın." Drake uşaq vaxtı oynadığı oyunu xatırladı.
  
  "Əvvəlcə mən gördüm" dedi Dahl səsində təbəssümlə.
  
  "Bəli, biz də oynadıq."
  
  Yük maşını dayandı və az sonra arxa qapılar çölə açıldı. Komanda atladı və təmiz hava ilə dolu ağciyərlərini aldı. Alicia özünü yaxşı hiss etmədiyindən şikayətləndi, Kensi isə ingilis üslubunda huşunu itirmiş kimi davrandı. Bu dərhal Alisiyanı sevindirdi. Drake heyrətlə baxıb baxırdı.
  
  "Lənət olsun" - o, qəsdən mızıldandı. - Yaxşı, mən meymunun əmisi olacağam.
  
  Dahl şərh vermək üçün çox məəttəl qaldı.
  
  Onların qarşısında nədənsə tanış olan, binalarla əhatə olunmuş kiçik bir ərazidə fikirli olan nəhəng taxta at dayanmışdı. İp sanki ayaqlarını bağladı və başının ətrafına bərk-bərk çəkildi. Drake onun zirehli və əzəmətli göründüyünü, qürurlu süni heyvan olduğunu düşünürdü.
  
  "Bu ne cefengiyatdir?"
  
  Ətrafına toplaşan izdiham gözlərini qamaşdırır, pozalar verir, şəkil çəkdirirdilər.
  
  Lauren kommunikatorda danışdı. - Məncə, siz indicə Troya Atı tapdınız.
  
  Smit güldü. "Oyuncaq olmaqdan çox uzaqdır."
  
  "Troya yox. Bilirsənmi? Brad Pitt?"
  
  Alicia ətrafa baxaraq az qala boynunu qıracaqdı. "Nə? Harada?"
  
  "Heyrət! Vay". Kenzi güldü. "Mən gürzələrin daha yavaş hücum etdiyini görmüşəm."
  
  Alisiya hələ də ərazini diqqətlə öyrənirdi. "Harada, Lauren? O, "atda"dır?
  
  Nyu-Yorklu bir gülüş buraxdı. "Yaxşı, o, bir dəfə idi. Müasir "Troya" filmini xatırlayırsınız? Yaxşı, çəkilişdən sonra atı Çanaqqalada sənin durduğun yerdə qoyublar".
  
  "Cəfəngiyat". Alicia hisslərə hava verdi. "Mən bütün Milad tətillərimin eyni vaxtda gəldiyini düşünürdüm." O, başını tərpətdi.
  
  Drake boğazını təmizlədi. "Mən hələ də buradayam, sevgilim."
  
  "Oh bəli. Möhtəşəm".
  
  "Və narahat olmayın, əgər Bred Pitt o atın eşşəyindən tullanıb səni qaçırmağa cəhd etsə, səni xilas edəcəm."
  
  "Cəsarət etmə."
  
  Laurenin səsi samuray qılıncının sərt zərbəsi kimi onların söhbətini kəsdi. "Gəlin, uşaqlar! Çoxlu düşmənlər. Hazırda Çanaqqalaya yaxınlaşırıq. Onlar da bizim kimi rabitə sisteminə qoşulmalıdırlar. Hərəkət edin! "
  
  "Buna bax?" Drake qalaya işarə etdi. "Helikopterə zəng edin. Əgər qalaya qalxıb özümüzü müdafiə edə bilsək, bizi oradan çıxara bilər".
  
  Hayden geriyə dönüb Çanaqqala kənarına baxdı. "Əgər bir turist şəhərciyində qalanı altı SWAT komandasından müdafiə edə bilsək."
  
  Dahl qutunu qaldırdı. "Bunu tapmaq üçün yalnız bir yol var."
  
  
  ON BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Onlar instinktiv olaraq sahil yoluna doğru irəlilədilər, bunun şəhərin heyranedici qalasına doğru dönəcəyini bilərdilər. Lauren ünsiyyət parçalarından çox az məlumat çıxarmışdı və Drake müxtəlif komanda liderlərindən daha az eşitmişdi, lakin ümumi konsensus onların hamısının sürətlə yaxınlaşması idi.
  
  Yol bir çox ağ üzlü binaların yanından keçirdi: Hellespontun dalğalanan mavi sularına baxan evlər, mağazalar və restoranlar. Sol tərəfdə dayanmış maşınlar, onların arxasında isə qum rəngli qalanın hündür divarları qalxan bir neçə kiçik qayıq var idi. Dar küçələrdən yavaş-yavaş cingildəyən turist avtobusları keçirdi. Buynuzlar səsləndi. Məşhur kafenin yaxınlığında toplaşan yerli sakinlər siqaret çəkir, söhbət edirdilər. Komanda şübhə doğurmadan bacardıqca tez tələsdi.
  
  Döyüş texnikasını geyinmək asan deyil, lakin bu missiya üçün onlar hamısı qara geyinmişdilər və diqqəti cəlb edə biləcək əşyaları çıxarıb gizlədə bilirdilər. Ancaq bir qrup insan hərəkət edərkən başlarını çevirdilər və Drake birdən çox telefonun açıldığını gördü.
  
  "Tez lənətə gəlmiş vertolyotu çağır" dedi. "Torpaqımız və burada çox vaxtımız bitdi."
  
  "Yolumun üstündə. On-on beş dəqiqədən sonra."
  
  Bilirdi ki, bu, döyüşlər dövrüdür. Bəzi digər xüsusi təyinatlı dəstələr, hakimiyyət orqanlarının adətən hər hansı son dərəcə təhdidedici vəziyyəti terrorçu vəziyyətə salacağını bilə-bilə, öz əmrlərinə və qaçmaq imkanlarına arxayın olaraq şəhərdə cəhənnəm yaratmaqdan çəkinməzdilər.
  
  Qum rəngli divarlar onların qarşısında kəskin şəkildə qalxdı. Ç Anakkale qalasının dənizə baxan iki dairəvi divarı və mərkəzi qalası və onların arxasında yamacdan dənizə enən geniş sipərlər var idi. Dreyk birinci əyri divarın xəttini izləyərək, bu və onun bacısının qovşağında nə olduğunu maraqlandırdı. Hayden qabaqda dayanıb arxaya baxdı.
  
  "Biz yüksəlirik."
  
  Cəsarətli bir qərar, lakin bir Drake razılaşdı. Qalxmaq o demək idi ki, qalada ilişib qalacaqlar, yuxarıdan müdafiə olunacaqlar, lakin müdafiəsiz qalacaqlar, tələyə düşəcəklər. Davam o demək idi ki, onların dənizə qaçmaqdan başqa başqa variantları da var idi: onlar şəhərdə gizlənə, maşın tapa, potensial olaraq aşağı uzana və ya bir müddət ayrıla bilərlər.
  
  Lakin Haydenin seçimi onlara oyuna rəhbərlik etməyə imkan verdi. Orada başqa Atlılar da var idi. Helikopterin onları tapmaq daha asan olardı. Onların bacarıqlarından taktiki döyüşlərdə daha yaxşı istifadə olunurdu.
  
  Kobud divarlar öz yerini tağlı girişə, sonra isə spiral pilləkənlərə verdi. Əvvəlcə Hayden getdi, ardınca Dal və Kenzi, sonra digərləri getdi. Smit arxa tərəfi qaldırdı. Qaranlıq gözləri üçün bir mantiya yaratdı, onlar öyrəşənə qədər qalın və keçilməz olaraq asıldı. Yenə də pilləkənləri qalxaraq işığa tərəf geri qayıtdılar. Drake beynindəki bütün müvafiq məlumatları süzgəcdən keçirməyə və onları sıralamağa çalışdı.
  
  Hannibal. Müharibə atlısı. Qiyamət Sifarişi və onların sağ qalanlar üçün daha yaxşı bir dünya yaratmaq planı. Bunu etmək üçün dünya hökumətləri birlikdə çalışmalı idi, amma amansız, acgöz insanlar qənimət və bilik istəyirdilər.
  
  Yerin dörd bir tərəfində? Bu necə işlədi? Və sonra nə oldu?
  
  "Maraqlıdır..." Bu zaman kommunikatordan Laurenin səsi gəldi. "Ç Anaqqala iki qitədə yerləşir və Gelibolu üçün başlanğıc nöqtələrindən biri idi. İndi israillilər kimi ruslar da şəhərə daxil olublar. Harada bilmirəm. Bununla belə, yerli polisin söhbəti adi haldır. Vətəndaşlardan bəziləri sizə xəbər vermiş olmalıdır və indi yeni gələnləri çağırır. Çox keçməyəcək ki, türklər öz elit qüvvələrini çağırsınlar".
  
  Drake başını tərpətdi. Cəfəngiyat.
  
  "O vaxta qədər biz buradan uzaqlaşacağıq." Hayden ehtiyatla yuxarıdakı işığa doğru irəlilədi. "On dəqiqə uşaqlar. edək."
  
  Səhər günəşi demək olar ki, qüllənin yuxarı hissəsindəki geniş açıq, seyrək ərazini işıqlandırırdı. Qalanın dairəvi zirvəsi başlarından daha səkkiz fut yuxarı qalxdı, lakin bu, içəri girmədən gedə biləcəkləri qədər yüksək idi. Hər yerdə qırıq-qırıq çəpərlər uzanırdı, kələ-kötür barmaqlar kimi çıxmışdı və tozlu cığır sağ tərəfdə bir sıra alçaq təpələri əhatə edirdi. Drake bir çox müdafiə olunan mövqeləri gördü və bir az daha rahat nəfəs aldı.
  
  "Biz buradayıq" dedi Hayden Lorenə. "Helikopterə deyin ki, isti təqibdə enməyə hazırlaşsın."
  
  "Düşündüyünüzdən daha isti" dedi Smith.
  
  Bütün komanda aşağı baxdı.
  
  "Aşağı deyil" dedi Smith. "Yuxarı. Yuxarı."
  
  Qalanın üstündə şəhər hələ də təpələrə yayılmışdır. Evlər zirzəmilərdən yuxarı qalxır, onlara doğru hündür və qalın divarlar uzanırdı. Üzləri örtülmüş və silahları tam çəkilmiş dörd nəfərdən ibarət komanda məhz bu divarların arasından keçdi.
  
  Drake bu üslubu tanıdı. "Lənət olsun, bu problemdir. SAS."
  
  Dahl ilk döyüşə girdi, lakin silahını buraxmaq əvəzinə onu gizlətdi, qutunu tutdu və özləri də çəpərlərin üzərinə atladı. "Britaniyalıların dəyişiklik üçün düzgün fikri var. Bax..."
  
  Drake onun baxışlarını izlədi. Döşəmələr sahilə və dalğalı dənizə qədər geniş bir qövs şəklində uzanırdı. Əgər vaxtı düzgün təyin etsəydilər, helikopter onları dərhal yuxarıdan və ya ən sonunda götürə bilərdi. Drake İngilis ayaqlarının altındakı qeyri-bərabər betona bir neçə atəş açmağı öz üzərinə götürdü, onları yavaşlatdı və komandaya bir qədər bərbad istehkamın zirvəsinə qalxmaq üçün vaxt verdi.
  
  Alicia səndələdi. "Mən yüksəkliyi sevmirəm!"
  
  "Heç vaxt ağlamağı dayandıracaqsan?" Kenzi qəsdən onun yanından itələyərək yol boyu ona bir az dürtmə verdi.
  
  "Ay qancıq, bunun pulunu ödəyəcəksən." Alicia qeyri-müəyyən səsləndi.
  
  "Mən edə bilərəmmi? Sadəcə arxamda qalmağınızdan əmin olun. Beləliklə, siz vurulanda və qışqırdığınızı eşidəndə sürəti artıracağımı biləcəyəm".
  
  Alicia qəzəbdən qaynayırdı. Drake onu dəstəklədi. "Sadəcə Mossadla zarafat." Əllərini yaydı.
  
  "Doğru. Yaxşı, buradan enəndə onun götünü ora soxacağam".
  
  Drake ilk bir neçə addımını idarə etdi. "Bu həyəcanlı səslənməlidir?"
  
  "Geri çəkil, Drake."
  
  O, fikirləşdi ki, bir-birindən o birinə tullanmaq məcburiyyətində qalacaqları, çox aşağıda yerləşən çəpərlər bir-birindən aralı döyüş meydançalarına çevrilib. Dahl komandaya rəhbərlik edərək üç fut genişlikdəki divara ilk qaçan oldu. Kinimaka bu dəfə ingilisləri seyr edərək Smiti arxadan əvəzlədi. Dreyk və digərləri düşmənin hər hansı başqa əlaməti üçün gözlərini yummuşdular.
  
  Döyüş meydançalarında yarış başladı. SAS əsgərləri quruluşlarını saxladılar və təqib etdilər, silahları qaldırdılar, lakin səssizdilər. Təbii ki, peşəkar indulgensiya səbəblərdən yalnız biri ola bilər; turistlərlə yanaşı yerli sakinlər də yüksək mühafizə dərəcəsi ilə məxfiliyə və sifarişlərə üstünlük verirlər.
  
  Drake, ayaqlarına tam konsentrasiyaya ehtiyacı olduğunu gördü. Hər tərəfin düşməsi və yavaş-yavaş dənizə enişinin heç bir əhəmiyyəti yox idi, yalnız ayağının altındakı təhlükəsiz zona idi. Tədricən, zərif bir şəkildə, sabit bir döngədə əyildi. Heç kim sürəti azaltmadı, heç kim sürüşmədi. Fırlanan pərvanələrin səsi qulaqlarına doldu ki, onlar təyinat yerlərinin yarısında idilər.
  
  Drake yavaşladı, göyə baxdı. "Bizim deyil" deyə qışqırdı. "Lənət olsun fransız!"
  
  Bu, son nəticə deyildi, lakin onların bu günə qədər olmamasını izah edəcəkdi. Son anda içəri girir. SPEAR komandası sürəti azaltmağa məcbur oldu. Drake iki əsgərin pəncərələrdən vəhşicəsinə baxdığını gördü, daha ikisi isə yarıaçıq qapılardan sallandı və kilidi düzgün bağlamaq üçün silahlarını çevirdi.
  
  "Düzünü deyim" dedi Dahl nəfəsini kəsərək. "Bəlkə də ən yaxşı fikir deyildi. Lənətə gəlmiş Britaniya zəngləri tükənmək üzrədir".
  
  Biri kimi, Drake, Smith, Hayden və May silahlarını qaldıraraq atəş açdılar. Güllələr yaxınlaşan helikopterdən səkilib. Şüşə sındı və bir nəfər ipdən yıxılaraq aşağıda yerə möhkəm dəydi. Helikopter Haydenin güllələri ilə təqib edilərək yan tərəfə keçdi.
  
  "Fransızlar pərəstişkar deyil" dedi.
  
  "Bizə bilmədiyimiz bir şey danış" deyə Alisiya mızıldandı.
  
  Yorgi çevikliklə Dahlı ötdü və onu divarın kənar kənarında ötdü və qutuya arxaya uzandı. "Budur, onu mənə ver" dedi. "Mən divarda daha yaxşıyam, elə deyilmi?"
  
  Dahl mərc etmək istədiyi kimi görünürdü, lakin yarının ortasında qutunu təhvil verdi. İsveçli parkurda yeni deyildi, amma Yorgi peşəkar idi. Rus yüksək sürətlə uzaqlaşdı, divardan aşağı qaçdı və artıq döyüş divarlarına yaxınlaşdı.
  
  Alicia onları gördü. "Ah, lənət, indi məni vur."
  
  "Bu hələ də ola bilər." Drake Fransız helikopter bankını gördü və eniş üçün içəri girdi. Problem onda idi ki, onlar nişan almaq üçün dayansaydılar, ingilislər onları yaxalayacaqdılar. Atmaq üçün qaçsalar, yıxıla və ya asanlıqla vurula bilərdilər.
  
  Dahl silahını yellədi. Həm o, həm də Hayden helikopter oynamaq üçün geri dönərkən ona atəş açıblar. Bu dəfə gəmidəki əsgərlər cavab atəşi açıblar. Mərmilər qala divarlarını ölümcül şəkildə deşərək kənarından aşağıya dəydi. Haydenin öz alovu helikopterin kokpitinə dəyib, metal dayaqları çırpıb. Drake pilotun qəzəb və qorxu qarışığında dişlərini sıxdığını gördü. Ultra sürətli geriyə nəzər saldıqda SAS komandasının da vertolyotu izlədiyi məlum oldu - yaxşı əlamət? Bəlkə yox. Müharibə silahlarını özlərinə almaq istəyirdilər.
  
  Yaxud öz hökumətində yüksək vəzifə tutan kimsə üçün.
  
  Bir yaylım atəşi quşun üstünə yağaraq onun suya dalmasına və gəzməsinə səbəb olub. Dahl atəş açarkən divarın son yüz metrliyindən istifadə edərək yıxılıb sürüşdü, lakin uzağa getmədi. Səth çox kobud idi. Lakin onun bu hərəkəti helikopterə daha bir zərbə vurub və bu, nəhayət pilotun ürəyini itirib və quşu hadisə yerindən uzaqlaşdırıb.
  
  Alisiya zəif səslə qışqırmağı bacardı.
  
  "Hələ də ondan çıxmadım." Dreyk bir-bir siperlərin üstündən tullandı, təhlükəsiz və ehtiyatla yerə endi.
  
  Laurenin səsi əlaqəni bürüyən sükutu pozdu. "Helikopter gəlir. Otuz saniyə."
  
  "Biz divarın üstündəyik" deyə Alisiya qışqırdı.
  
  "Bəli, səni başa düşürəm. Kolumbiya dairəsi bu əməliyyata bir peyk göndərdi".
  
  Drake şoka düşmək üçün daha bir an çəkdi. "Kömək etmək?" tez soruşdu.
  
  "Niyə başqa?" Hayden dərhal reaksiya verdi.
  
  Dreyk indiki vəziyyəti nəzərə alaraq bunun pis fikir olduğunu başa düşməzdən əvvəl az qala özünü təpiklədi. Əslində o, o sakit Amerika tonlarını və SEAL Team 7-nin sözlərini daha kimin eşitdiyini bilmirdi.
  
  Aydındır ki, Hayden deyil.
  
  Helikopter irəlidə, burnu aşağı, sürətlə dənizin üzərindən göründü. Yorgi artıq dar sahilə baxan kiçik dairəvi qüllənin çəpərlərinin sonunda gözləyirdi. Dahl tezliklə ona, sonra isə Haydenə çatdı. Helikopter yaxınlaşdı.
  
  Drake Alicia'yı buraxdı və sonra Kinimake'nin keçməsinə kömək etdi. Yenə də yavaş-yavaş hərəkət edərək, əlini cəsarətlə uzadaraq SAS-a işarə etdi. Qüllədən otuz metr aralıda dayandı.
  
  SAS da daha otuz fut hündürlükdə dayandı.
  
  "Biz qurban istəmirik" deyə qışqırdı. "Bizim aramızda deyil. Biz eyni lənətə gəlmiş tərəfdəyik!"
  
  Silahlar onun bədəninə yönəldilir. Aşağıdan o, Dahlın gurultusunu eşitdi: "Olmağı dayandır..."
  
  Drake ondan ayrıldı. "Xahiş edirəm" dedi. "Bu düzgün deyil. Biz hamımız burada əsgərik, hətta lənətə gəlmiş fransızlar belə".
  
  Bu anonim gülüşə səbəb olub. Nəhayət, dərin bir səs "Sifariş et" dedi.
  
  "Dost, mən bilirəm" dedi Drake. "Olduğun yerdə ol. Biz də eyni əmrləri almışıq, amma dost xüsusi təyinatlılara atəş açmayacağıq... əgər onlar əvvəlcə atəş açmasalar".
  
  Beş rəqəmdən biri bir qədər yüksəldi. "Kembric" dedi.
  
  "Dreyk" deyə cavab verdi. "Matt Drake".
  
  Sonrakı səssizlik hekayəni danışdı. Drake qarşıdurmanın bitdiyini bilirdi... hələlik. Ən azı növbəti qarşıdurmada daha bir möhlət almağa, bəlkə də sakit söhbətə layiq idi. Bu elit əsgərləri nə qədər çox bir araya toplaya bilsələr, bir o qədər təhlükəsiz olacaqlar.
  
  Hamı üçün.
  
  Başını tərpətdi, dönüb getdi və onu vertolyotun içərisinə çəkməyə kömək edən ələ uzandı.
  
  "Onlar sərindirlər?" Alisiya soruşdu.
  
  Helikopter uzaqlaşarkən Drake rahat bir mövqeyə yerləşdi. "Biz öyrənəcəyik" deyə cavab verdi. "Növbəti dəfə qarşıdurmamız olacaq."
  
  Təəccüblüdür ki, Lauren onunla üzbəüz oturmuşdu. "Mən helikopterlə uçdum" dedi izahat olaraq.
  
  "Nə? Bunu necə bəyənirsiniz - bir seçim?
  
  O, təmkinlə gülümsədi. "Yox. Burada işimiz bitdiyi üçün gəlmişəm". Helikopter günəşə batan dalğaların üzərindən yüksəklərə qalxdı. "Biz Afrikadan dünyanın o biri küncünə gedirik."
  
  "Hansı haradadır?" Drake təhlükəsizlik kəmərini bağladı.
  
  "Çin. Vallah, bizim çox işimiz var".
  
  "Başqa atlı? Bu dəfə hansı?"
  
  "Bəlkə də ən pisi. Bağlayın, dostlarım. Biz Çingiz xanın yolu ilə gedəcəyik".
  
  
  ON İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Lauren komandaya böyük bir yük helikopterinin arxasına mümkün qədər rahat getməyi söylədi və bir yığın kağızı qarışdırdı. "Əvvəlcə, müharibə silahlarını və Hannibalı yoldan çıxaraq. Qutuda tapdığınız şey 100 metr uzunluğunda iki tonluq super silah olan Project Babylon üçün planlardır. Səddam Hüseynin tapşırığı ilə 60-cı illərdə aparılan araşdırmalara əsaslanmış və 80-ci illərdə dizayn edilmişdir. Hər şeydə Hollivud ruhu var idi. Kosmosa faydalı yüklər göndərə bilən super silahlar. Öldürülən generallar. Öldürülən mülki şəxslər. Bu sirri saxlamaq üçün onlarla ölkədən müxtəlif alışlar. Sonrakı diaqramlar göstərir ki, bu kosmik silah istənilən hədəfi, hər yerdə, sadəcə bir dəfə vura biləcək şəkildə uyğunlaşdırılmış ola bilər.
  
  Dahl maraqla irəli əyildi. "Bir gün? Niyə?"
  
  "Onun heç vaxt daşına bilən silah olması nəzərdə tutulmamışdı. Onu işə salmaq, müxtəlif qüvvələrin dərhal görəcəyi və sonra məhv edəcəyi bir iz buraxacaqdı. Amma... zərər artıq dəymiş ola bilər".
  
  "Məqsəddən asılı olaraq." Kenzi başını tərpətdi. "Bəli, bir çox modellər tək vuruşlu dünya müharibəsi ideyası ətrafında quruldu. Nüvə gücünü amansız fəaliyyətə məcbur etməyin bir yolu. Lakin müasir texnologiya ilə bu ideya getdikcə daha çox mübahisələrə səbəb olur".
  
  "Yaxşı, tamam" deyən Smit hırıldadı, hələ də əzələlərini bükürdü və uzun, sərt qaçışından qançırlar olub olmadığını yoxlayırdı. "Beləliklə, ilk atlının məzarında nəhəng kosmik silahın planları saxlanılırdı. aldıq. Digər ölkələr etmədi. Sonra nə olacaq?"
  
  Lauren gözlərini çevirdi. "Birincisi, təyinatda xüsusi olaraq "istirahət yerləri" deyilir. Ümid edirəm ki, Hannibalın işarəsiz bir qəbirdə dəfn edildiyini və hətta orada olmaya da biləcəyini xatırlayırsınız. Baxmaq çoxlarına hörmətsizlik olardı. Onu dəyişməz qoymaq başqalarına hörmətsizlik etməkdir".
  
  Hayden ah çəkdi. "Və beləcə davam edir. Eyni hekayə, dünyada fərqli gündəm."
  
  "Təsəvvür edin ki, məlumat terrorçuların əlinə keçib. Deyərdim ki, hazırda Atlıları təqib edən bütün ölkələr asanlıqla öz super silahını yarada bilər. Amma..."
  
  "Bu hökumətin müəyyən fraksiyaları planlarını kimə satırlar" dedi Drake. "Çünki biz hələ də hər komandanın rəsmi sanksiyaya məruz qaldığına əmin deyilik." Düşünsələr də, əlavə etməyə ehtiyac duymadılar.
  
  Vertolyot aydın mavi səmada, turbulentlik olmadan və rahat istidə uçurdu. Drake təxminən bir gündə ilk dəfə istirahət edə bildi. Dünən gecə onun böyük Hannibalın iqamətgahında diz çökdüyünə inanmaq çətin idi.
  
  Lauren növbəti fayla keçdi. "Qiyamətin qaydasını xatırlayırsınız? İcazə verin sizi təravətləndirim. "Yerin dörd bir tərəfində biz Dörd Atlını tapdıq və onların qarşısına Son Qiyamət Ordeninin planını qoyduq. Qiyamət Səlib yürüşündən və onun nəticələrindən sağ çıxanlar haqlı olaraq ali hökmranlıq edəcəklər. Əgər bunu oxuyursunuzsa, biz itmişik, ona görə də diqqətlə oxuyun və izləyin. Son illərimiz dünya inqilablarının son dörd silahının - Müharibə, Fəth, Aclıq və Ölümün yığılmasına sərf olundu. Onlar birlikdə bütün hökumətləri məhv edəcək və yeni gələcək açacaqlar. Hazır olun. Onları tap. Dünyanın dörd tərəfinə səyahət edin. Strategiya Atasının, sonra Xaqanın istirahət yerlərini tapın; indiyə qədər yaşamış ən pis hindli, sonra isə Allahın bəlası. Ancaq hər şey göründüyü kimi deyil. Biz 1960-cı ildə, tamamlandıqdan beş il sonra Xaqanın ziyarətinə getdik, Fəthi onun tabutuna qoyduq. Biz əsl qiyaməti qoruyan Bəlanı tapdıq. Və yeganə öldürmə kodu atlıların göründüyü zamandır. Atanın sümüklərində heç bir müəyyənedici iz yoxdur. Hindistanlılar silahlarla əhatə olunub. Qiyamətin nizamı indi sizin vasitənizlə yaşayır və əbədi olaraq ali hökmranlıq edəcəkdir."
  
  Drake müvafiq məqamları bir araya gətirməyə çalışdı. "Məhv kodu? Mən, həqiqətən, onun səslənməsini bəyənmirəm. Və "əsl qiyamət". Deməli, ilk üçlüyü zərərsizləşdirsək belə, sonuncu əsl gülüşçü olacaq".
  
  "Hazırda" dedi Lauren qarşısındakı iş otağına toxunaraq. "Tədqiqat mərkəzi Vaşinqton bir neçə ideya irəli sürüb".
  
  Drake bir saniyəyə huşunu itirdi. O, hər dəfə tədqiqatdan bəhs edəndə, hər dəfə beyin mərkəzinin adı çəkiləndə bilbord ölçüsündə qırmızı neon işıqlar kimi beynindən sadəcə iki söz keçirdi.
  
  Karin Bleyk.
  
  Onun uzun müddət yoxluğu yaxşı heç nə vəd etmirdi. Karin çox yaxşı onların növbəti missiyası ola bilər. O, narahatlığı bir müddət sakitcə kənara itələdi.
  
  "...ikinci atlı Fatehdir. İkinci təsvirdə bir kaqanın adı çəkilir. Buradan belə nəticəyə gəlirik ki, Çingiz xan Fatehdir. Çingiz xan 1162-ci ildə anadan olub. O, sözün əsl mənasında, fəthdir. O, Asiyanın, Çinin və onun hüdudlarından kənarın çox hissəsini fəth etdi və Monqol İmperiyası tarixin ən böyük bitişik imperiyası idi. Kahn biçinçi idi; o, qədim dünyanın çox hissəsini keçmişdir və əvvəllər deyildiyi kimi, bu gün yaşayan hər iki yüz kişidən biri Çingiz xanın qohumudur".
  
  May güldü. "Vay Alicia, o, sənin kişi versiyan kimidir."
  
  Drake başını tərpətdi. "Bu adam necə yetişdirməyi mütləq bilirdi."
  
  "Bu adamın əsl adı Temuçin idi. Çingiz xan fəxri addır. Uşağın cəmi doqquz yaşı olanda atası zəhərləndi və anaları yeddi oğlunu tək böyütməyə qoydular. O və gənc arvadı da qaçırıldı və hər ikisi bir müddət qul kimi qaldılar. Bütün bunlara baxmayaraq, o, hətta iyirmi yaşının əvvəllərində özünü qəddar bir lider kimi göstərmişdi. O, "düşmənlərini yaxında saxla" ifadəsini təcəssüm etdirdi, çünki onun ən böyük generallarının əksəriyyəti keçmiş düşmənlər idi. O, heç vaxt bir hesabını narahat etmədi və dünya əhalisini 11 faiz azaltmaqla 40 milyon insanın ölümünə görə məsuliyyət daşıdığı iddia edildi. O, müxtəlif dinləri qəbul etdi və öz imperiyası boyu poçt şöbələri və yol stansiyalarından istifadə edərək ilk beynəlxalq poçt sistemini yaratdı".
  
  Drake kreslosunda yerini dəyişdi. "Orada həzm ediləcək çox məlumat var."
  
  "O, Monqol İmperiyasının ilk xaqanı idi".
  
  Dahl pəncərəyə baxmaqdan uzaqlaşdı. "Bəs onun istirahət yeri?"
  
  "Yaxşı, o, Çində dəfn olunub. Nişansız məzarda".
  
  Alicia xoruldadı. "Bəli, cəhənnəm, o idi!"
  
  "Beləliklə, ilk Afrika və indi Çin dünyanın dörd küncündən ikisini təmsil edir" dedi Mai ucadan. "Əgər bu Asiya deyilsə və biz qitələrdən danışmırıqsa."
  
  "Yeddi var" Smit ona xatırlatdı.
  
  "Hər zaman deyil" deyə Lauren sirli şəkildə cavab verdi. "Ancaq biz buna gələcəyik. Suallar belədir: fəth silahı nədir və Çingizin məskəni haradadır?
  
  "Məncə, cavablardan biri Çindir" deyə Kenzi mızıldandı.
  
  "Çingiz xan təxminən 1227-ci ildə müəmmalı şəraitdə öldü. Marko Polo bunun infeksiya, digərləri zəhər, digərləri isə şahzadənin döyüş qəniməti kimi götürülməsi ilə bağlı olduğunu iddia edirdi. Ölümündən sonra cənazəsi adət üzrə vətəninə, Xenti vilayətinə qaytarılacaqdı. Onun Onon çayı yaxınlığındakı Burxan Xaldun dağında dəfn edildiyi güman edilir. Ancaq əfsanəyə görə dəfn mərasimi ilə təmasda olan hər kəs öldürülür. Bundan sonra çay Kanın məzarı üzərindən yönləndirildi və yürüşü təşkil edən bütün əsgərlər də öldürüldü". Lauren başını tərpətdi. "O zaman həyat və yaşamağın mənası az idi."
  
  "Dünyanın bəzi yerlərində olduğu kimi" dedi Dahl.
  
  "Deməli, biz yenidən suya dalırıq?" Alicia qaşlarını çatdı. "Yenə heç kim dalğıc haqqında heç nə demədi. Bu, mənim ən yaxşı istedadım deyil".
  
  Mai birtəhər dodaqlarından çıxmağa hazırlaşan ifadəni udmağı bacardı, əvəzində öskürdü. "Mən dalmıram" dedi nəhayət. "Bu dağda da ola bilər. Monqol hökuməti yüz illər boyu müəyyən bir ərazini möhürləməyib?"
  
  "Mütləq və buna görə də Çinə getdik" dedi Lauren. "Və Çingiz xanın məzarı. İndi sizi məlumatlandırmaq üçün NSA və CIA hələ də rəqiblərimiz haqqında məlumat toplamaq üçün onlarla üsuldan istifadə edir. Fransızlar həqiqətən bir adam itirdilər. İngilislər bizimlə eyni vaxtda getdilər. Ruslar və isveçlilər daha sonra bölgənin gözlənildiyindən daha sürətli bir türk süpürgəsinə qarışdılar. Mossad və ya Çinlilərdən əmin deyilik. Sifarişlər eyni qalır. Bununla belə, bir şey var... Hazırda katib Krou xətdədir".
  
  Drake qaşlarını çatdı. Onun ağlına da gəlməzdi ki, Krou onların Laurenlə söhbətlərini dinləyir, amma bu baş verməli idi. Onların komandasının, ailələrinin hamı kimi sirləri var idi. Ətrafına baxdıqca məlum oldu ki, başqaları da belə hiss edir və bu, Lorenin onlara bildirmək üsuludur.
  
  Vaşinqtonun həmişə öz gündəmi olub.
  
  Krounun səsi inandırıcı gəlirdi. "Mən bu xüsusi missiya haqqında sizdən daha çox məlumatlı olduğumu iddia etməyəcəyəm. Yer üzündə yox. Amma bilirəm ki, bu, bəzi rəqib dövlətlərimizin ən yüksək səviyyələrində intriqa və intriqaların olduğu siyasi minalanmış sahədir".
  
  ABŞ-ı demirəm, deyə Drake düşündü. Nə heç vaxt!
  
  "Düzünü desəm, bəzi administrasiyaların iştirakına təəccüblənirəm" dedi Krou səmimi şəkildə. "Mən onların bizimlə işləyə biləcəyini düşündüm, lakin qeyd etdiyim kimi, işlər göründüyü kimi olmaya bilər."
  
  Yenə də Dreyk onun sözlərini fərqli qəbul etdi. O, Atlı missiyasından danışırdı? Yoxsa daha şəxsi bir şey?
  
  - Səbəb varmı, xanım katib? Hayden soruşdu. - Bilmədiyimiz bir şey var?
  
  "Yaxşı, mən xəbərdar deyildim. Amma mən də hər şeyi mütləq bilmərəm. "Limitsiz" siyasətdə nadir bir sözdür".
  
  "Onda silahın özüdür" dedi Hayden. "Bu, ilk super silahdır. Əgər o tikilsəydi, terrorçulara satılsaydı, bütün dünya bunun üçün fidyə tələb edə bilərdi".
  
  "Bilirəm. Bu... Qiyamət Sifarişi," o, nifrətlə dedi, "aydın şəkildə baş plan hazırlayıb və onu gələcək nəsillərə buraxıb. Xoşbəxtlikdən israillilər onları çoxdan bağladılar. Təəssüf ki, onlar bu xüsusi planı tapmadılar. Bu sxem."
  
  İndiyə qədər Dreyk bu çağırışın mənasını görməyib. O, arxaya əyilib, gözlərini yumub söhbətə qulaq asdı.
  
  "Başqalarının üstünə tullanırsan. Yalnız İsrail və Çin HİA-dır. Normal qaydalar tətbiq olunur, lakin bu silaha çatın və əvvəlcə onu əldə edin. Amerika bunun heç kimin yanlış əllərə keçməsinə icazə verə bilməz. Və diqqətli ol, SPEAR. Bunun gözə göründüyündən daha çox şey var".
  
  Drake oturdu. Dahl irəli əyildi. "Bu fərqli bir xəbərdarlıqdır?" pıçıldadı.
  
  Drake Haydeni öyrəndi, lakin onların müdiri heç bir narahatlıq əlaməti göstərmədi. Kürəyinizi örtün? Bu amerikan ləhcəsini əvvəllər eşitməsəydi, bu ifadəyə də əhəmiyyət verməzdi. Onun düşüncələri Smit və Coşuanın Perudakı ölümünə çevrildi. Bu, onların itaətsizliklərinin dərinliyini ölçdü. Adi bir əsgər kimi, əsgər düşüncəsi ilə onu çox narahat edərdi. Amma onlar artıq əsgər deyildilər - hər gün çöldə, təzyiq altında çətin seçimlər etmək məcburiyyətində qalırdılar. Minlərlə, bəzən milyonlarla həyatın ağırlığını çiyinlərində daşıdılar. Qeyri-adi komanda idi. Artıq yox.
  
  Sən yalnız son səhvin qədər yaxşısan. Yalnız son səhvinizlə xatırlanırsınız. Bütün dünyada iş yerində etika. İşləməyə, mübarizə aparmağa üstünlük verdi. Baş suyun üstündə - çünki dünya daima milyonlarla köpək balığının dövrəsindədir və siz dayansanız, ya boğularsınız, ya da parça-parça olarsınız.
  
  Krou gərgin əhval-ruhiyyə ilə söhbətini bitirdi, sonra Hayden onlara tərəf döndü. O, ünsiyyətçisinə toxundu və üzünü örtdü.
  
  "Unutma".
  
  Drake başını tərpətdi. Kanal açın.
  
  "Düşünürəm ki, bu, adi məzar basqınçılarından çox fərqli olacaq." Yorgi danışdı. "Biz hökumət əsgərləri, ekspertlər qarşısındayıq. Naməlum qruplar, bəlkə də satqınlar. Zamanla itən, il fərqi ilə doğulan insanları axtarırıq. Biz hansısa köhnə hərbi cinayətkarın peyğəmbərliyinə əməl edirik, onun bizdən istədiyi kimi". O, çiyinlərini çəkdi. "Biz vəziyyətə nəzarət etmirik".
  
  "Mən məzar basqınçısına mümkün qədər yaxınam" dedi Kenzi təbəssümlə. - Bu... tamam başqadır.
  
  Alicia və Mai israilliyə baxdılar. "Bəli, biz sizin pis cinayət keçmişinizi unuduruq, elə deyilmi... Twisty?"
  
  İsveçli gözlərini qırpdı. "Mən... umm... mən... nə?"
  
  Kenzi müdaxilə etdi. "Və məncə, şərait səni heç vaxt güzəştə gedən mövqe tutmağa məcbur etməyib, eləmi, Alisiya?"
  
  İngilis qadın çiyinlərini çəkdi. "Hələ cinayətdən danışıb-danışmamağımızdan asılıdır. Bəzi kompromis mövqelər digərlərindən daha yaxşıdır".
  
  "Əgər biz hələ də nikbin və ayıq olsaq," dedi Hayden, "Çingiz xan və onun məzarının yeri haqqında oxumağa başlaya bilərikmi?" Washington DC beyin mərkəzi hər şey yaxşıdır, amma biz buradayıq və onların nə etməyəcəyini görəcəyik. Nə qədər çox məlumatı mənimsəsəniz, ikinci silah tapma ehtimalımız bir o qədər çox olar".
  
  "Və buradan sağ çıx," Dahl razılaşdı.
  
  Planşetlər ətrafa ötürülürdü, ancaq paylaşmaq üçün kifayətdir. E-poçtunu və Facebook səhifəsini yoxlamaq üçün ilk zəng edən Alicia oldu. Drake sosial medianın ilk ipucunu bir yana qoyaq, e-poçt ünvanının belə olmadığını bildi və ona baxdı.
  
  O, somurtdu. "Ciddi vaxt?"
  
  "Bu, ya da bir az dincəl, sevgi. Çin qətiliklə bizi qucaq açıb qarşılamayacaq".
  
  "Yaxşı fikir." Hayden ah çəkdi. "Mən yerli komandalarla əlaqə saxlayacağam və onlardan girişimizi asanlaşdırmalarını xahiş edəcəyəm. İndiyə qədər hamı planla razıdır?"
  
  "Yaxşı," Dahl ehtiyatla dedi. "Mən heç vaxt düşünməmişdim ki, Çində Çingiz xanın arxasınca düşəcəm, eyni zamanda onlarla rəqib xalqla döyüşməməyə çalışacağam. Amma hey, - o, çiyinlərini çəkdi, - fərqli bir şey sınamaq haqqında nə dediklərini bilirsən.
  
  Alisiya ətrafa baxdı, sonra başını tərpətdi. "Şərhsiz. Çox asan."
  
  "Hal-hazırda" dedi Dreyk, "bir az daha çox məlumat almağı üstün tuturam."
  
  - Sən də, mən də, Yorkie. Dahl başını tərpətdi. "Sən də, mən də."
  
  
  ON ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Saatlar uçub gedirdi. Helikopter yanacaq doldurmağa məcbur olub. Digər komandalarla bağlı xəbərlərin olmaması məyusedici oldu. Hayden gördü ki, onun ən yaxşı hərəkət yolu Çingizin məzarı ilə bağlı zəngin məlumatlara dalmaqdır, lakin onun üçün yeni bir şey tapmaqda çətinlik çəkdi. Digərləri açıq-aydın bir müddət eyni şeyi etməyə çalışırdılar, lakin bəziləri yorulub fasilə vermək qərarına gəldi, digərləri isə şəxsi problemlərinə daha asan müraciət etdi.
  
  Onların dar məkanında buna məhəl qoymamaq mümkün deyildi və düzünü desəm, indi komanda hər şeyi təbii qəbul edəcək qədər yaxın və tanış idi.
  
  Dahl evə zəng etdi. Uşaqlar onu eşitməkdən məmnun qaldılar, bu da Dahlın geniş gülümsəməsinə səbəb oldu. Joanna evdə nə vaxt olacağını soruşdu. Gərginlik göz qabağındadı, nəticə o qədər də böyük deyil. Böyük Havaylı barmağını planşet ekranında sürüşdürərkən Hayden Kinimakaya baxmağa vaxt ayırdı. O gülümsədi. Cihaz onun iri əllərində açıqcaya bənzəyirdi və o, bu əllərin onun bədəninə necə toxunduğunu xatırladı. Zərif. Həyəcan. Onu çox yaxşı tanıyırdı və bu, onların yaxınlığını gücləndirdi. İndi o, son missiyası zamanı udmaq məcburiyyətində qaldığı barmağının zədələnmiş ucuna baxırdı. Vəziyyətin şoku gözlərini açdı. Həyat sevdiyin insanın iradəsi ilə mübarizə aparmaq üçün çox qısa idi.
  
  Bir az nəfəs aldı, həqiqətən inanıb-inanmadığından əmin deyildi. Lənət olsun, sən buna layiq deyilsən. Dediyiniz hər şeydən sonra deyil. Geri qayıtmaq üçün heç bir bəhanə gətirmədi və haradan başlayacağını bilmirdi. Bəlkə də döyüş, vəziyyət, iş idi. Ola bilsin ki, onun həyatının hər anında belə olub.
  
  İnsanlar səhv etdilər. Onlar özlərini xilas edə bilərdilər.
  
  Alicia bunu etdi.
  
  Bu fikir onu vertolyot səmada irəliləyərkən ingilis qadına tərəf baxmağa vadar etdi. Qəfil qarışıqlıq onun kəməri daha da sıxmasına səbəb oldu. Bir saniyə sərbəst yıxıldı və ürəyi sıxıldı. Amma hər şey yaxşı idi. Həyatı təqlid edirdi.
  
  Haydenin instinktləri həmişə rəhbərlik etmək, işləri görmək olub. İndi o, bu instinktlərin onun həyatının digər mühüm məqamlarına müdaxilə etdiyini gördü. O, qaranlıq bir gələcək gördü.
  
  Drake və Alicia xoşbəxt idi, gülümsəyir, paylaşılan planşetə toxunur. Mai Kenziyə borc verdi və iki qadın növbə ilə onu götürdü. Fərqli insanların oxşar vəziyyətlərlə necə məşğul olduqları maraqlı idi.
  
  Smit Lorenə yaxınlaşdı. "Necəsən?"
  
  "Nə qədər yaxşıdır, sən hamar piç. İndi vaxt deyil, Smit.
  
  "Sən düşünürsən ki, mən bilmirəm? Amma deyin. Vaxt nə vaxt gələcək?
  
  "İndi yox".
  
  "Heç vaxt," Smit sərt şəkildə dedi.
  
  Lauren hönkürdü. "Ciddi? Biz çıxılmaz vəziyyətdəyik, dostum. Bir kərpic divara çırpılırsan və ondan keçə bilmirsən".
  
  "Divar?"
  
  Lauren xoruldadı. - Bəli, adı var.
  
  "Oh. Bu divar."
  
  Hayden onların hər ikisinin problemi həll etdiyini gördü. Mühakimə etmək və ya müdaxilə etmək onun üçün deyildi, lakin bu, hər hansı bir maneənin hər hansı bir əlaqəni necə poza biləcəyini açıq şəkildə göstərdi. Smit və Lauren, yumşaq desək, qeyri-adi cütlük idilər, o qədər qeyri-adi idilər ki, birlikdə yaxşı işləyə bilirdilər.
  
  Ancaq ən qeyri-ənənəvi maneələr indi onların yolunda dayanırdı.
  
  Smit fərqli bir yanaşma sınadı. "Yaxşı, yaxşı, bəs o, son vaxtlar sənə nə verdi?"
  
  "Mən? heç nə. Mən ora məlumat üçün getmirəm. Bu, MKİ-nin, FTB-nin və ya hər hansı bir işin işidir".
  
  - Onda nə danışırsan?
  
  Smit üçün bu, irəliyə doğru bir addım idi. Açıq, qarşıdurmaya səbəb olmayan sual. Hayden əsgərlə qürur duyurdu.
  
  Lauren bir az tərəddüd etdi. "Lanet olsun" dedi. "Biz boş-boş danışırıq. Televizor. Filmlər. Kitablar. Məşhurlar. Xəbərlər. O, inşaatçıdır, ona görə də layihələri soruşur".
  
  "Hansı layihələr?"
  
  "Bütün bunlardan ehtiyatlı sual verirsiniz. Niyə hansı məşhurlar və ya hansı filmlər olmasın? Binalarla maraqlanırsınız, Lens?"
  
  Hayden onu söndürmək istədi, lakin bacarmadığını gördü. Kabin çox dar idi; məsələ çox ciddidir; Smitin adının çəkilməsi çox cəlbedicidir.
  
  "Yalnız kimsə onları incitmək istəsə."
  
  Lauren onu yellədi və söhbət bitdi. Hayden Laurenin tanınmış bir terrorçu ilə danışmaq üçün gizlicə qaçaraq qanunu pozub-pozmadığı ilə maraqlandı, lakin o, Laurenin sualını necə ifadə edəcəyinə qərar verə bilmədi. Hər halda, hələ yox.
  
  "Bir saatdan az vaxt qalıb." Rabitə sistemində pilotun səsi eşidilirdi.
  
  Drake yuxarı baxdı. Hayden onun üzündə qətiyyəti gördü. Dal ilə eyni şey. Komanda tam şəkildə iştirak edirdi, daim öz bacarıqlarını artırırdı. Məsələn, son əməliyyata baxın. Hamısı tamamilə fərqli missiyalardan keçdi, şər təcəssümü ilə üzləşdi və bir cızıq almadı.
  
  Ən azından fiziki cəhətdən. Ruhun yaraları, xüsusən də onun yaraları heç vaxt sağalmayacaq.
  
  O, bir dəqiqə qarşısındakı kağızları gözdən keçirdi və Çingiz xanın tarixindən bir az da olsa mənimsəməyə çalışdı. O, sətirləri vurğulayaraq Sərəncamın mətnini skan etdi: Dünyanın dörd bir tərəfinə gedin. Strategiya Atasının, sonra Xaqanın istirahət yerlərini tapın; indiyə qədər yaşamış ən pis hindli, sonra isə Allahın bəlası. Ancaq hər şey göründüyü kimi deyil. Biz 1960-cı ildə, tamamlandıqdan beş il sonra Xaqanın ziyarətinə getdik, Fəthi onun tabutuna qoyduq.
  
  Yerin dörd bir tərəfi? Hələ də sirr olaraq qalır. Xoşbəxtlikdən, indiyə qədər Atlıların kimliyinə dair ipuçları aydın idi. Bəs orden Çingiz xanın məzarını tapıbmı? Belə görünürdü.
  
  Vertolyot nazik havanı kəsməyə davam edərkən, Yorgey ayağa qalxdı, sonra irəli getdi. Oğrunun sifəti əsəbi görünürdü, gözləri bağlı idi, sanki Peruda baş verən partlayışdan bəri gözlərini yummayıb. "Mən sizə dedim ki, mən Uebbin ifadəsinin, onun irsinin bir hissəsiyəm" dedi rus, deyəcəyi şeydən dəhşətə gəldiyini ifadə edərək dedi. "Sənə dedim ki, adı çəkilənlərin ən pisi mənəm".
  
  Alicia əsəbiləşərək, qəfil atmosfer nəmləndiricisini çıxarmağa çalışdı. "Mən hələ də o lezbiyanın kim olduğunu eşitmək üçün gözləyirəm" dedi. "Düzünü desəm, Yogi, mən ümid edirdim ki, bu sən olacaqsan."
  
  "Necə..." Yorgi cümlənin ortasında dayandı. "Mən kişiyəm".
  
  "Mən əmin deyiləm. O balaca əllər. Bu üz. Getdiyiniz yol."
  
  "Qoy danışsın" dedi Dahl.
  
  "Və hamınız bilməlisiniz ki, mən lezbiyanam" dedi Lauren. - Bilirsiniz, bunda qəbahət və ya biabırçı heç nə yoxdur.
  
  "Bilirəm" dedi Alisiya. "Olmaq istədiyin kimi olmalısan və bunu qəbul etməlisən. Bildiyimi bilirəm. Mən sadəcə bunun Yogi olacağına ümid edirdim, hamısı budur."
  
  Smit çaşqın, lakin keçilməz bir ifadə ilə Lorenə baxdı. Drake sürprizi nəzərə alaraq reaksiyanın ləzzətli olduğunu düşündü.
  
  "Deməli, yalnız bir nəfər qalıb" dedi Kinimaka.
  
  "Ölməkdə olan biri" dedi Dreyk yerə baxaraq.
  
  "Bəlkə dostumuza danışmağa icazə verək?" Dahl təkid etdi.
  
  Yorgi gülümsəməyə çalışdı. Sonra əllərini qarşısında bir-birinə bağladı və gözlərini daxmanın damına dikdi.
  
  "Bu, uzun hekayə deyil" dedi qalın aksentlə. "Ancaq bu çətin sualdır. Mən... valideynlərimi soyuqqanlılıqla öldürdüm. Və hər gün minnətdaram. Şükürlər olsun ki, bunu bacardım".
  
  Dreyk dostunun diqqətini cəlb etmək üçün əlini qaldırdı. "Heç nə izah etməyə ehtiyac yoxdur, bilirsən. Budur biz ailəyik. Problem yaratmayacaq".
  
  "Mən başa düşürəm. Amma bu da mənim üçündür. Sen anlayirsan?"
  
  Komanda, bir və hamı başını tərpətdi. Onlar başa düşdülər.
  
  "Biz kiçik bir kənddə yaşayırdıq. Soyuq kənd. Qış? Mövsüm deyildi, quldurluq, döyülmə, Allahdan bir döyülmə idi. Ailələrimizi, hətta uşaqlarımızı da sıxışdırırdı. Mən altı nəfərdən biri idim və valideynlərim bunun öhdəsindən gələ bilmədilər. Günlərin asan keçməsi üçün kifayət qədər tez içə bilmirdilər. Gecələri yaşatmaq üçün lazımi məbləği geri qaytara bilmədilər. Bizimlə məşğul olmağın, qayğımıza qalmağın yolunu tapa bilmədilər, buna görə də mənzərəni dəyişməyin yolunu tapdılar".
  
  Alisiya hisslərini saxlaya bilmirdi. "Ümid edirəm ki, səsləndiyi kimi deyil."
  
  "Bir gün günorta hamımız maşına mindik. Onlar şəhərə səyahət vəd etdiklərini söylədilər. İllərdir şəhərə getmirik və soruşmaq məcburiyyətində qaldıq, amma..." O, çiyinlərini çəkdi. "Biz uşaq idik. Onlar bizim valideynlərimizdi. Onlar kiçik kəndi tərk etdilər və biz onu bir daha görmədik".
  
  Hayden Meyin üzündəki uzaq kədəri gördü. Onun gənc həyatı Yorqanınkından fərqli ola bilərdi, amma kədərli bir oxşarlığı var idi.
  
  "Maşından kənarda gün getdikcə soyuqlaşır, daha da qaralırdı. Sürdülər, sürdülər, danışmadılar. Amma biz buna öyrəşmişik. Onların nə həyat, nə bizə, nə də bir-birlərinə sevgiləri vardı. Düşünürəm ki, biz sevgini heç vaxt bilmirdik, olması lazım olan şəkildə deyil. Qaranlıqda maşının xarab olduğunu deyib saxladılar. Bir-birimizi qucaqladıq, bəziləri ağladı. Kiçik bacımın cəmi üç yaşı var idi. Doqquz yaşım var idi, ən yaşlısı idim. etməliydim...olmalıydım..."
  
  Yorgi damın keçmişi dəyişdirmək gücünə sahibmiş kimi ona baxaraq göz yaşlarına hakim oldu. Hər kəs ona yaxınlaşmaq üçün ayağa qalxmazdan əvvəl o, möhkəm əlini uzatdı, lakin Hayden heç olmasa bunun tək başına keçməli olduğu bir şey olduğunu bilirdi.
  
  "Bizi aldatdılar. Bir müddət gəzdilər. Buz o qədər sərt və soyuq idi ki, ondan güclü, ölümcül dalğalar çıxırdı. Nə etdiklərini başa düşə bilmədim və sonra düz düşünə bilməyəcək qədər üşüdüm. Bizi dönə-dönə çevirdiklərini gördüm. Biz itirilmiş və zəif idik, artıq ölürdük. Biz uşaq idik. Biz... güvəndik".
  
  Hayden gözlərini yumdu. Söz yox idi.
  
  "Aydındır ki, maşını tapıblar. Getdilər. Biz... yaxşı, öldük... bir-bir". Yorgi hələ də təfərrüatları dəqiq deyə bilməyib. Bu barədə həqiqəti üzə çıxaran yalnız onun üzündə görünən ürək yanğısı idi.
  
  "Sağ qalan yeganə mən idim. Mən ən güclü idim. Mən cəhd etmişəm. Daşıdım, sürüdüm, qucaqladım, amma heç nə alınmadı. Hamısını uğursuz etdim. Həyatın hər bir bacı və qardaşımı tərk etdiyini gördüm və sağ qalacağıma söz verdim. Onların ölümləri mənə güc verdi, sanki rəhmətə gedən ruhları mənim ruhuma qovuşdu. Ümid edirəm ki, elədilər. Hələ inan. İnanıram ki, onlar hələ də mənimlədirlər. Mən Rusiya həbsxanasında sağ qaldım. Mən Mett Dreykdən ötrü yaşadım," o, zəif təbəssümü idarə etdi, "və onu oradan çıxartdım."
  
  - Kəndə qayıtmağı necə bacardınız? Kinimaka bilmək istəyirdi. Hayden və Dahl təmkinlə ona baxırdılar, lakin Yorginin öz sözünü deməli olduğu da aydın idi.
  
  "Mən onların paltarını geyinmişəm" deyə ağrılı dərəcədə aşağı səslə hıçqırdı. "Köynəklər. Gödəkçələr. Corablar. İsti idim və onları qarda və buzda tək qoyub yola çıxdım".
  
  Hayden ürək ağrısını, ona aid edilməməli olan günahı təsəvvür edə bilmirdi.
  
  "Mənə yoldan keçən maşın kömək etdi. Mən onlara əhvalatı danışdım, bir neçə gündən sonra kəndə qayıtdım, - dərindən nəfəs aldı, - qoy verdikləri kədərin ruhunu görsünlər. Onun qəzəbinin nə qədər dərin olduğunu görsünlər və hiss etsinlər. Bəli, mən valideynlərimi soyuqqanlılıqla öldürdüm".
  
  Heç vaxt pozulmamalı olan bir sükut vardı. Hayden bilirdi ki, Yorqanın bacı-qardaşlarının cəsədləri elə indi düşdükləri yerdə, əbədi olaraq donub qalmış, heç vaxt dincəlmək istəmirlər.
  
  "Mən oğru oldum." Yorgi ürəkağrıdan rezonansı söndürdü. "Və sonradan tutuldu. Lakin o, heç vaxt qətlə görə məhkum olunmayıb. Və buradayıq".
  
  Pilotun səsi havadan eşidilib. "Çin hava məkanına otuz dəqiqə, dostlar, sonra biz təxmin edirik."
  
  Lauren bu məqamda Vaşinqton beyin mərkəzinə zəng edəndə Hayden sevindi. İrəliləmək üçün yeganə yol diqqəti yayındırmaq idi.
  
  "Biz hədəfə yaxınıq" dedi. "Yeni bir şey varmı?"
  
  "Dörd künc üzərində işləyirik, atlıların, Monqolustanın, Xaqanın və Ordenin doğum tarixlərinə istinadlar, ilk növbədə nə istəyirsiniz?"
  
  
  ON DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  "Oh-oh-oh" Alisiya həyəcanla dedi və öz rolunu oynadı. "Gəlin doğum tarixinin rəqəmlərinin nə olduğunu eşidək. Mən sadəcə rəqəmləri hesablamağı sevirəm".
  
  "Gözəl. Bunu bir səhra piyadasından eşitmək xoş oldu". Səs şadlıqla davam etdi, kabinədə bir neçə qaşını qaldırdı, lakin xoşbəxtliklə xəbərsiz idi: "Beləliklə, Hannibal eramızdan əvvəl 247-ci ildə anadan olub, təxminən eramızdan əvvəl 183-cü ildə öldü. Çingiz xan 1162, vəfatı 1227..."
  
  "Bu, çox rəqəmlərdir" dedi Alicia.
  
  "Problem ondadır" dedi Dahl. - Barmaqlarınız və ayaq barmaqlarınız tükənib.
  
  "Bunun nə demək olduğuna əmin deyiləm" dedi turk davam etdi. "Ancaq bu çılğın kultlar öz nömrə oyunlarını və kodlarını həqiqətən sevirlər. Bunu yadda saxla".
  
  "Deməli, Hannibal Çingizdən 1400 il əvvəl doğulub" dedi Kenzi. "Biz bunu başa düşürük."
  
  "Bunu etməyən götlərin çoxluğuna təəccüblənərdiniz" dedi incik təsadüfən. "Hər halda..."
  
  "Hey dostum?" Drake cəld sözünü kəsdi: "Heç üzünüzə yumruq vurulubmu?"
  
  "Yaxşı, əslində, bəli. Bəli, məndə var."
  
  Drake kresloda arxaya söykəndi. "Yaxşı" dedi. "İndi sikməyə davam edə bilərsiniz."
  
  "Əlbəttə, biz hələlik bu rəqəmlərlə işləyə bilmərik, çünki başqa atlıları tanımırıq. Düşünürəm ki, siz dördüncüsünü anlaya bilərsiniz? Yox? Müraciət edən yoxdur? Yaxşı. Beləliklə, hazırda, uşaqlar, Monqolustan Respublikasına böyük miqdarda atəş gücü göndərilir. Yeddi, yoxsa altı? Bəli, altı ölkəni təmsil edən elit əsgərlərdən ibarət altı komanda Fəth Atlısını təqib edir. düz deyirəm? Yaşasın!"
  
  Dreyk Haydenə baxdı. "Bu adam Vaşinqtonda ən yaxşı nümayəndədir?"
  
  Hayden çiyinlərini çəkdi. "Yaxşı, heç olmasa emosiyalarını gizlətmir. Vaşinqtonun çox hissəsi kimi hiyləgər paltarın çoxlu qatları altında gizlənmir.
  
  "İrəli, fəth atlısına. Aydındır ki, Sifarişin öz gündəliyi var, ona görə də fəth uşaq oyuncağından tutmuş video oyununa qədər hər şey ola bilər... ha ha. Dünya hökmranlığı müxtəlif formalarda ola bilər, düz deyirəm?"
  
  "Sadəcə brifinq verməyə davam edin" dedi Hayden.
  
  "Əlbəttə. Beləliklə, gəlin birbaşa sifarişə keçək, elə deyilmi? İsraillilər Kubada məhv etdikləri nasist müharibə cinayəti kultu haqqında bizə hər hansı məlumat verməkdən qəribə bir şəkildə çəkinsələr də, biz bilməli olduğumuz şeyi öyrəndik. Toz çökən kimi nasistlər hiylə işlədənlərin özləri olduğunu düşündülər və dünyaya nəzarət etmək üçün bu mükəmməl ideya ilə gəldilər. Onlar gerb, gizli kodlar, simvollar və s. ilə birlikdə Ordeni yaratdılar. Onlar bir plan hazırladılar, çox güman ki, Reyx dövründə illərdir üzərində işlədikləri plan. Dörd silahı basdırdılar və bu tapmaca ilə gəldilər. Bəlkə bunu daha da qaranlıq etmək istəyirdilər, kim bilir? Lakin Mossad onları izsiz və mənim fikrimcə çox tez məhv etdi. Gizli bunker otuz il ərzində açılmamış qaldı".
  
  "On beş dəqiqə" deyə pilot lakonik şəkildə cavab verdi.
  
  "Və bu silahdır?" Hayden soruşdu. "Onları haradan götürdülər?"
  
  "Yaxşı, nasistlərin hər kəsin sahib ola biləcəyi eyni cür əlaqələri var idi. Böyük Pistol genişlik və dəqiqlik üçün yenilənmiş köhnə dizayndır. Onlar qırxıncı illərdən səksəninci illərə qədər hər şeyə əllərini qoya bilərdilər. Pul heç vaxt maneə olmayıb, amma hərəkət olub. Və güvən. Heç bir canlı cana inanmazdılar ki, onlar üçün bunu etsin. Yəqin ki, bütün dörd silahı və onlarla lütfü gizlətmək kiçik yaramazlara illər çəkdi. Güvən faktorları da ilk növbədə silahları gizlətmələrinin səbəblərindən biridir. Onları indi Kubada saxlaya bilməzdilər, elə deyilmi?" Vaşinqtonlu adam gülməyə başladı, sonra birtəhər ayılmağı bacardı.
  
  Alisiya gözlərini zilləyib hər iki əlini bir-birinə sıxdı, sanki kiminsə arıq boynuna sarılacaqmış kimi.
  
  "Hər halda, siz hələ də mənimləsiniz? Başa düşürəm ki, vaxt azdır və palçıqlı sahəyə çıxıb nəsə çəkmək üçün səbirsizlənirsən, amma bir az daha çox məlumatım var. Sadəcə içəri girdim..."
  
  Fasilə.
  
  "İndi maraqlıdır."
  
  Daha çox səssizlik.
  
  "Bölüşmək istəyirsən?" Hayden adamı dürtdü, helikopterin sərt tərəfinə baxdı, sanki onların eniş nöqtəsinin yaxınlaşdığını görürdü.
  
  "Yaxşı, mən dünyanın dörd bir tərəfi haqqında danışacaqdım - və ya ən azı onu necə gördüyümüz - amma vaxtımızın tükəndiyini görürəm. Bax, mənə beş ver, amma nə edirsənsə, - o, dayandı, - yerə enmə!
  
  Rabitə qəfil kəsildi. Hayden əvvəlcə yerə, sonra isə helikopterin içərisinə baxdı.
  
  Drake hər iki əlini yuxarı qaldırdı. "Mənə baxma. Mən günahkar deyiləm!"
  
  Alicia güldü. "Bəli, mən də."
  
  "Eniş etməyin?" Dahl təkrarladı. "Bu nə deməkdir?"
  
  Alisiya izahat vermək istəyirmiş kimi boğazını təmizlədi, lakin sonra pilotun səsi dinamiklərin üstündən hürdü. "İki dəqiqə uşaqlar."
  
  Hayden kömək üçün yaşlı bir möminə müraciət etdi. "Mano?" Soruşdum.
  
  "O, yerləşdi, amma yenə də bizim tərəfimizdədir" dedi iri Havaylı. "Mən deyərdim ki, onun sözünü qəbul edin."
  
  "Tez qərar vermək daha yaxşıdır" dedi Smith. "Biz aşağı düşürük."
  
  Rabitə sistemi dərhal həyata keçdi. "Mən nə dedim? Yerə düşmə! "
  
  Drake ayağa qalxıb helikopterin interkomunu işə saldı. "Geri çəkil, dostum" dedi. "Yolda yeni kəşfiyyat."
  
  "Ancaq biz Çin hava məkanındayıq. Onların bizi fərq etməsinə qədər nə qədər vaxt keçəcəyi məlum deyil".
  
  "Bacardığınızı edin, amma yerə enməyin."
  
  "Hey dostum, mənə dedilər ki, bu, tez bir gəliş-gediş missiyası olacaq. Bok yoxdur. Əmin ola bilərsiniz ki, burada bir neçə dəqiqədən çox qalsaq, bir cüt J-20-lərimiz olacaq".
  
  Alisiya Dreykə tərəf əyildi və pıçıldadı: "Bu pisdir..."
  
  Yorkşirli vəziyyətin aktuallığını görüb onun sözünü kəsdi. "Yaxşı, açıq-aydın Vaşinqton Knobband hətta rabitə kəsiləndə də bizi eşidə bilər" dedi və Dahla nigaranlıqla baxdı. "Bunu eşitdinmi, Nobend? Təxminən altmış saniyəmiz var".
  
  "Daha çox vaxt aparacaq" deyə adam cavab verdi. "Cəsarətli insanlar olun. Biz bu işin üstündəyik".
  
  Drake yumruqlarının sıxıldığını hiss etdi. Bu alçaldıcı davranış yalnız qarşıdurmaya səbəb oldu. Bəlkə niyyət bu idi? Hannibalın məzarını tapdıqları vaxtdan Drake bu missiyada nəyinsə səhv olduğunu hiss edirdi. Aşkar edilməmiş bir şey. Onlar sınaqdan keçirilibmi? Nəzarət altında idilər? ABŞ hökuməti onların hərəkətlərini qiymətləndiribmi? Əgər belədirsə, hər şey Peruda baş verənlərə qədər qaynadı. Əgər belədirsə, Drake onların performansından çox narahat deyildi.
  
  O, baxışdan sonra dinləyicilərin qura biləcəyi sui-qəsdlərdən, intriqalardan və intriqalardan narahat idi. Siyasətçilərin idarə etdiyi hər hansı bir ölkə heç vaxt göründüyü kimi olmayıb və əslində nə baş verdiyini yalnız hakimiyyətdə olan insanların arxasında olanlar bilirdi.
  
  "Əlli saniyə" dedi ucadan. "Onda biz buradan gedək."
  
  Pilot onlara "Bir hiylə etməyə çalışıram" dedi. "Artıq o qədər alçaqıq ki, qapıdan ağaca girə bilərdin, amma mən quşu dağ vadisində gizlədirəm. Əgər dibdə nəyinsə cızıldığını eşitsəniz, bu ya qaya, ya da yeti olacaq".
  
  Alisiya güclə udqundu. "Mən düşündüm ki, onlar Tibetin hər yerində gəzirlər?"
  
  Dahl çiyinlərini çəkdi. "Tətil. Yol səfəri. Kim bilir?"
  
  Nəhayət, əlaqə yenidən canlandı. "Yaxşı, insanlar. Biz hələ də yaşayırıq? Yaxşı yaxşı. Əla işdir. İndi...Çingiz xanın istirahət yeri ilə bağlı bütün mübahisələri xatırlayırsınız? O, şəxsən nişansız məzar istəyirdi. Onun məzarını tikən hər kəs öldürüldü. Dəfn yeri atlar tərəfindən tapdalanıb, ağaclar əkilib. Sözün əsl mənasında, təsadüfdən başqa əlçatmazdır. Bütün bu vəhşi sxemləri asanlıqla məhv etdiyi üçün mənə təsir edən bir hekayə odur ki, Kahn bir gənc dəvə ilə dəfn edildi - və dəvənin anası balasının qəbri başında ağlayanda tapılan zaman yer müəyyən edildi.
  
  Pilot qəfil əlaqəni kəsdi. "Demək olar ki, geri dönüş nöqtəsindəyik, dostum. Otuz saniyədən sonra ya onlar yanırmış kimi, bacardığımız qədər tez buradan çıxacağıq, ya da uşaqları ora göndərəcəyik".
  
  "Oh," Vaşinqtondan olan adam dedi. "Səni unutdum. Bəli, get ordan. Mən sizə yeni bir yer göndərəcəyəm."
  
  Dreyk pilotun ağrısını bölüşərək qaş-qabağını çəkdi, lakin ağzını kəsdi: "İsa, dostum. Siz bizi əsir götürməyə, yoxsa öldürməyə çalışırsınız?"
  
  O, yalnız qismən zarafat edirdi.
  
  "Hey hey. Sakitləş. Bax - bu nasistlər - "Qiyamət ordeni" - əllinci-səksəninci illər arasında Atlıları - istirahət yeri axtarırdılar, elə deyilmi? Görünür, hamısını tapıblar. Nə isə mənə deyir ki, Çingiz xanın məzarını tapmayıblar. İnanıram ki, belə bir tapıntı haqqında daha çox danışmaq olar. Sonra Sərəncamın özünü və sözləri izləyir: "Ancaq hər şey göründüyü kimi deyil. Biz 1960-cı ildə, tamamlandıqdan beş il sonra Xaqanın ziyarətinə getdik, Fəthi onun tabutuna qoyduq". Şübhəsiz ki, Kanın 1955-ci ildə tikilmiş heç bir məzarı yox idi. Amma əsasən türbənin olmaması, həmçinin dindarlara kömək etmək və turist axınını artırmaq üçün Çin onun üçün məqbərə tikdirdi".
  
  "Çindədir?" Hayden soruşdu.
  
  "Əlbəttə ki, Çindədir. Bütün bu dördbucaqlı hekayəni düşünürsən, elə deyilmi? Yaxşı, boz maddəni aktiv saxla. Bəlkə bir gün sənin üçün də burada bir iş tapılacaq".
  
  Hayden boğulmuş səsi uddu. "Sadəcə nəzəriyyənizi izah edin."
  
  "Doğru, sərin. Çingiz xanın məqbərəsi 1954-cü ildə tikilib. Bu, Daxili Monqolustanın cənub-qərbində, Ejin Horoda çay boyunca tikilmiş böyük bir məbəddir. İndi məqbərə əslində kenotafdır - orada cəsəd yoxdur. Amma deyirlər ki, orada Çingizə məxsus baş geyimi və başqa əşyalar var. Həmişə məşhur məzar və baş daşından daha çox məqbərə ideyası ilə bağlı olan Çingizə əvvəlcə yaşadığı çadırlı saraylarda, səkkiz ağ yurdda sitayiş edilirdi. Bu daşınan məqbərələr Darkxadlar, Cin padşahları tərəfindən qorunurdu və sonralar Monqol xalqının simvolu oldu. Sonda daşınan məqbərələrin ləğvi və qədim qalıqların yeni, daimi məqbərəyə köçürülməsi qərara alınıb. Cədvəl Sərəncamın planına mükəmməl uyğun gəlir. Fəth etmək üçün hansı silahı seçsələr, o, Çingizin tabutunun içərisində, o məqbərədədir".
  
  Hayden sözlərini ölçüb-biçdi. "Lənət olsun, axmaq" dedi. "Səhv edirsənsə..."
  
  "Cur?"
  
  "Bu, əldə edə biləcəyiniz ən yaxşı şeydir."
  
  "Sifarişin girişi var idi" dedi Dahl. "Bu, mətndəki xətti izah edir."
  
  Hayden yavaşca başını tərpətdi. "Biz yerdən nə qədər uzağıq?"
  
  "İyirmi yeddi dəqiqə."
  
  - Bəs digər komandalar?
  
  "Qorxuram ki, onların sizin təvazökar qulunuz qədər ağıllı olub-olmadığını söyləmək üçün heç bir yol yoxdur. Yəqin ki, onlara məsləhət verən yüksək texnologiyalı mütəxəssis var". Minnətdarlıq bildirmək üçün fasilə verin.
  
  "Lənət olsun" deyə Alisiya hönkürdü.
  
  "Yox". Hayden qəzəbini saxladı. "Demək istəyirəm ki, daxili söhbətdə ən son nə var?"
  
  "Doğrudur. Söhbət yüksək və qürurludur. Bəzi komandalar müdirlər tərəfindən götlərini təpiklədilər. Bəzilərinə Hannibalın yerinin ətrafında yenidən qazıntı aparmaq tapşırıldı. Mən bilirəm ki, ruslar və isveçlilər, lap əvvəldən sizin kimi Burxan Xalduna tərəf gedirdilər. Mossad və Çinlilər kifayət qədər sakitdirlər. fransızlar? Yaxşı, kim bilir, hə?"
  
  "Bu barədə haqlı olsan daha yaxşı olar" dedi Hayden zəhərli səslə. "Çünki sən etməsən... dünya əziyyət çəkəcək."
  
  "Bu məqbərəyə gəlin, miss Cey. Ancaq bunu tez edin. Digər komandalar artıq orada ola bilər".
  
  
  ON BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Pilot hələ də əsəbi halda "Ejin Horonun bayrağı" dedi. "Səkkiz dəqiqə qaldı."
  
  Komandanın şəhərdən kənara enməsi və düşərgəyə getməsi üçün tədbirlər görülüb. Onlara kömək etmək üçün yerli arxeoloq işə götürüldü, o, onları məqbərəyə aparmalı idi. Drake, o zaman nə baş verə biləcəyi barədə heç bir fikri olmadığını söylədi.
  
  Bu məqsədlə, pilotun Çinin gizli reaktiv qırıcıları ilə bağlı narahatlığına baxmayaraq, helikopter isti və hazır vəziyyətdə qalacaqdı.
  
  Zərbə və lənət, sonra helikopter dayanaraq komandaya tullanmağa vaxt verdi. Onlar kolluqların, ölən meşənin kolluqlarının arasında idilər, lakin irəlidə olan yolu asanlıqla görürdülər.
  
  Yamacdan təxminən bir mil aşağı böyük bir şəhərin kənarı uzanırdı. Hayden peyk naviqatorunu düzgün koordinatlara proqramlaşdırdı və sonra komanda özünü mümkün qədər təqdim etdi. Çinlilərin turistlərə ehtiyacı var idi, buna görə də bu gün daha doqquz turist aldılar. Lauren helikopterdə qalmağa və aramsız söhbətləri həll etməyə inandırdı.
  
  "Növbəti dəfə," o, komandanı tərk etməyə tələsərkən səsləndi, "Alicia bəzi şəbəkələr qura bilər."
  
  İngilis qadın xoruldadı. "Mən lənətə gəlmiş katibə kimi görünürəm?"
  
  "Mmm, doğrudanmı?"
  
  Drake Alisiyanı dirsəyi ilə dürtdü və pıçıldadı: "Yaxşı, bunu keçən həftə etdin, yadındadır? Rol oyunu üçün?
  
  "Oh, bəli" dedi, "bu, əyləncəli idi. Mən Lorenin rolunun eyni olacağına şübhə edirəm".
  
  "Ümid edək ki, yox."
  
  Onlar müvəqqəti sığınacaqdan çıxıb yavaş-yavaş sürünən təpədən enərkən ikisi isti bir təbəssümlə bir-birini əvəz etdilər. Seyrək bitki örtüyü və səhra tezliklə öz yerini yollara və binalara verdi, bir neçə hündürmərtəbəli otel və ofis binaları uzaqlarda görünməyə başladı. Qırmızılar, yaşıllar və pastellər mavi səmaya və solğun buludlara qarşı mübarizə aparırdılar. Drake dərhal küçələrin və şəhərin özünün nə qədər təmiz olduğuna, bəzi magistral yolların nə qədər genişliyinə heyran oldu. Gələcək üçün sübut, dedilər.
  
  Əvvəlcə qəribə görünsə də, özlərinə kömək edə bilməyən turistlər, əllərinin böyük ölçülü paketlərindən heç vaxt ayrılmadığından əmin olaraq görüş nöqtəsinə doğru irəlilədilər. Arxeoloq onları at belində insan təsvir edən böyük qara heykəlin kölgəsində qarşıladı.
  
  "Uyğundur". Dahl atlıya başını tərpətdi.
  
  Onların qarşısında arıq, hündürboylu, dağınıq saçlı, baxışları düz olan bir qadın dayanmışdı. "Siz tur qrupundansınız?" Diqqətlə danışdı, sözlərini seçdi. "Ingilis dilimə görə üzr istəyirəm. Bu yaxşı deyil". Güldü, balaca üzü qırışdı.
  
  "Problem deyil" dedi Dahl cəld. "Dreykin versiyasından daha başa düşüləndir".
  
  "Gülməli fu..."
  
  "Sən turistlərə oxşamırsan" dedi qadın onu saxladı. "Təcrübəniz varmı?"
  
  "Oh, bəli" dedi Dahl, onun əlindən tutub səxavətli bir jestlə apardı. "Biz yeni görməli yerlər və şəhərlər axtarmaq üçün dünyanı gəzirik."
  
  "Yanlış yoldur" qadın kifayət qədər mehribanlıqla dedi. "O biri tərəfdə məqbərə."
  
  "Oh".
  
  Drake güldü. "Onu bağışla" dedi. "Adətən o, yalnız baqaj daşıyır."
  
  Qadın öndə getdi, arxası düz, saçları sıx bir halqaya bağlandı. Komanda yenidən ajiotaj yaratmaq və ya geridə qalıcı xatirələr buraxmaq istəməyərək, bacardığı qədər yayıldı. Dahl, qadının adının Altan olduğunu və onun yaxınlıqda doğulduğunu, gəncliyində Çini tərk etdiyini və cəmi iki il əvvəl geri qayıtdığını öyrəndi. O, onları birbaşa və nəzakətlə apardı və tezliklə onların məqsədlərinə yaxınlaşdıqlarını göstərdi.
  
  Drake məqbərənin zirvəsinin irəlidə olduğunu, heykəlləri, pilləkənləri və ətrafdakı digər simvolik elementləri gördü. Ölüm hər yerdə gizlənə bilər. Birlikdə işləyərək, komanda digər komandaları və digər əsgərləri yoxlayarkən qadını yavaşlatdı, eyni zamanda fikirləri qəbul edirmiş kimi davrandı. Smith zibil qutularının və skamyaların arxasına baxaraq Altanı narahat edə bilərdi, lakin Dreykin onu "çox məhdud nəşr" kimi təsvir etməsi onun maraq dairəsini daha da artırdı.
  
  "O, xüsusidir?"
  
  "Bəli, o, onlardan biridir."
  
  "Mən səni lənətə gəlmiş linkdən eşidirəm" deyə Smith hönkürdü.
  
  "Necə?"
  
  "Maşınlara gəldikdə, bu Pagani və Hermes tərəfindən Manny Koshbin üçün hazırlanmış Pagani Huayra Hermes nəşridir."
  
  "Bağışlayın. Bütün bunların nə demək olduğunu bilmirəm".
  
  "Aydındır". Drake ah çəkdi. "Smit bir növdür. Amma mənə sevimli hobbiniz haqqında danışın".
  
  "Gəzintidən çox zövq alıram. Səhrada gözəl yerlər var".
  
  "Düşərgə baxımından Smith-i yırğalanmış çadır dirəyi kimi düşünün. Davamlı olaraq sizə problem yaradan, ancaq forma verdikdən sonra yenə də yaxşı işləyən və həmişə, lakin həmişə sizi əsəbiləşdirməyi bacaran."
  
  Kəşfiyyatını bitirən Smit kommutasiya üzərində nəsə mızıldandı. Lauren idarəolunmaz bir gülüşə keçdi.
  
  Altan Yorkshiremana şübhə ilə baxdı, sonra baxışlarını komandanın qalan hissəsinə çevirdi. Xüsusilə Mai bu qadından qaçırdı, sanki öz mənşəyini gizlətməyə çalışırdı. Drake başqalarının bilmədiklərini başa düşdü. Bir şey digərinə səbəb oldu və Mai haradan gəldiyini və ya bura necə gəldiyini müzakirə etmək istəmədi. Altan bir neçə addımı göstərdi.
  
  "O istiqamətdə. Məqbərə oradadır".
  
  Drake uzun, sıldırım beton pillələrə aparan qeyri-mümkün dərəcədə geniş və qeyri-mümkün uzun beton yolu gördü. Addımlar başlamazdan əvvəl cığır nəhəng bir dairəyə çevrildi, mərkəzində şübhəsiz heykəl dayandı.
  
  "Yaxşı, bu dostum mütləq atlı idi" dedi Kinimaka.
  
  Çingiz xan çapan ata minərək nəhəng bir daş lövhənin üstündə dayandı.
  
  "İkinci atlı" dedi Yorgi. "Fəth".
  
  Altan, yəqin ki, axırıncı sətirləri eşitmişdi, çünki o, dönüb: "Bəli. Xaqan ölümündən əvvəl məlum olan dünyanın əksər hissəsini fəth etdi. Ola bilsin ki, soyqırım padşahı, o, həm də sağlığında İpək Yolunu siyasi cəhətdən birləşdirdi, bütün qərb yarımkürəsində ticarət və kommunikasiyaları artırdı. O, qanlı, qorxunc bir lider idi, lakin sadiq əsgərləri ilə yaxşı rəftar edir və onları bütün planlarına daxil edirdi".
  
  - Məqbərədə nələr var, bizə bir az məlumat verərdiniz? Drake hazır olmaq istədi. Bu missiyalarda sürət hər şey idi.
  
  "Yaxşı, bu, xarici bəzəklərlə bəzədilmiş düzbucaqlı qəbiristanlıqdan başqa bir şey deyil". İndi Altan səyahət bələdçisindən sitat gətirirmiş kimi danışırdı. "Əsas saray səkkizbucaqlıdır və orada ağ yəşim daşında beş metrlik Çingiz heykəli var. Dörd otaq və iki zal üç yurda bənzəyir. İstirahət sarayında yeddi tabut var. Kang, üç yoldaş, dördüncü oğlu və bu oğlun arvadı.
  
  "İstirahət Sarayı" dedi Smit. "Həmçinin istirahət yeri kimi səslənir."
  
  "Hə". Altan onu çıxartdı, səbirlə Smitə baxdı və izlədikləri mətn haqqında heç nə bilmədi.
  
  "Mavzoleyi imtiyazlı qaranlıqlar qoruyur. O, bir çox monqollar üçün son dərəcə müqəddəsdir".
  
  Drake dərin, həyəcanlı bir ah çəkdi. Səhv etmişdilərsə və bura ikinci silahın saxlandığı yer deyilsə... Nəticələrini təsəvvür etməyə belə qorxurdu.
  
  Çin həbsxanasındakı həyat onların ən kiçik problemi olardı.
  
  Uzun gəzinti davam etdi, əvvəlcə enli cığırla ziyarət, sonra kürənin yarılması, qədim generalın üzünə bir nəzər salmaq, sonra daş pilləkənlərlə sonsuz dırmaşmaq. Komanda mövqeyində qaldı, nadir hallarda addım atdı və daim sayıq oldu. Dreyk bu gün məqbərədə nisbətən az ziyarətçi gördüyünə sevindi və bu, onlara çox kömək etdi.
  
  Nəhayət, təsirli bir quruluş göründü. Komanda bütün bunları qiymətləndirmək üçün zirvəyə çatanda dayandı. Altan gözlədi, yəqin ki, turistlərə öyrəşmiş qorxu anlarına qapıldı. Drake hər iki ucunda nisbətən kiçik qübbələr və ortada daha böyük olan nəhəng bir bina gördü. Damları naxışlı tuncdan idi. Binanın fasadında çoxlu qırmızı pəncərələr və ən azı üç böyük giriş var idi. Binanın qarşısında alçaq daş divar ucaldı.
  
  Altan qabağa getdi. Dahl geriyə dönüb komandaya baxdı.
  
  "Birbaşa tabuta doğru" dedi Hayden. "Aç, qutunu tap və çıx. Xoşbəxtlikdən, mübarizə aparacaq orqan yoxdur. Pilotumuzun dediyi kimi, boşboğazlıq yoxdur".
  
  Lauren söhbətdə ən son xəbərləri paylaşarkən Drake qulaq asdı.
  
  "Hazırda mənim böyük, yağlı sıfırım var, uşaqlar. Mən tam əminəm ki, israillilər və ruslar özləri deyillər, mətn yanlış yola işarə edib. DC düşünür ki, fransızlar gələcək, bəlkə sizdən yarım saat arxada. İndi qulaq asmaq getdikcə çətinləşir. Bizim başqa resurslarımız və NSA-nın heç vaxt açıqlaya bilməyəcəyi bir neçə fəndimiz var. İsveçlilər, Çinlilər və İngilislər məlum deyil. Dediyim kimi, bu, döyüşdür".
  
  "Başqa kimsə varmı?" Drake dürtüldü.
  
  "Gülməli, bunu qeyd etməlisən. Naməlum mənbədən xəyal statikası alıram. Səs yoxdur, təsdiq etmək üçün heç bir yol yoxdur, amma bəzən sistemdə başqasının olduğu hiss olunur".
  
  "Kabusları qeyd etmə" dedi Alicia. "Son əməliyyatda kifayət qədər qorxu filmimiz var idi".
  
  Altan dayanıb arxaya çevrildi. "Siz hazırsınızmı? səni içəri aparacağam".
  
  Qrup başını tərpətdi və irəli getdi. Və o zaman Dreyk məqbərədən çıxan çinli əsgərləri gördü, onlardan biri qoltuğunun altında böyük bir qutu tutmuşdu, onların arasında arxeoloqlar da var idi.
  
  Çinlilər özləri ilə silah götürdülər və indi turistlərin olmaması açıq şəkildə onların xeyrinə idi.
  
  Rəhbərlərinin diqqətini onlara çevirməyincə bir an idi.
  
  
  ON ALTINCI FƏSİL
  
  
  Drake, Dalın Altanı tutub geri çəkdiyini gördü və onlar Çin əsgərləri tərəfindən qorunana qədər pilləkənlərdən aşağı uzun bir sıçrayış etdi. O, bel çantasını yerə atdı və tez xarici cibini açdı. Sürətlə işləyir və heç vaxt çinlilərə baxmazdı, lakin özünü təhlükəsiz hiss edirdi. Hayden, Smit və Mey tapançalarla silahlanmışdılar.
  
  Çingiz xanın məqbərəsi qarşısındakı meydanda silahlar qaldırıldı, rəqiblər toqquşdu. Qutunu daşıyan adam pərişan görünürdü. Çin komandası beş nəfərdən ibarət idi və artıq düşüncəli arxeoloqları kənara itələyirdi. Dreyk kiçik avtomatını qaldırıb gözlədi. Komandanın qalan hissəsi onun tərəfinə yayıldı.
  
  "Bizə lazım olan tək şey qutudur" Hayden qışqırdı. "Onu yerə qoy və get."
  
  Çin komandasının liderinin şifer boz gözləri var idi. "Hələ şansınız varkən öz yolu ilə getmək sizin ixtiyarınızdadır."
  
  "Biz bir qutu istəyirik" Hayden təkrarladı. "Və biz götürəcəyik."
  
  "Onda cəhd edin." Ev sahibi tərcümə etdi və beş çinlinin hamısı bir ağızdan irəli getdi.
  
  "Heyrət! Vay. Biz eyni tərəfdəyik".
  
  "Ah, zarafat. Gülməli. Amerika və Çin heç vaxt eyni tərəfdə olmayacaqlar".
  
  "Bəlkə də yox" dedi Drake. "Ancaq biz xalq üçün döyüşən əsgərlərik. "
  
  Rəhbərin yerişindəki qeyri-müəyyənliyi, üzündəki cüzi qeyri-müəyyənliyi gördü. Bu, yəqin ki, onların hamısına təsir etmişdi, çünki Çin komandası tamamilə dayanıb. Hayden silahını aşağı endirib, boşluğu daha da bağladı.
  
  "Biz ortaq dil tapa bilmirik?"
  
  başını sallayın. "Bəli, edə bilərdik. Amma hökumət və siyasi liderlər, terrorçular və tiranlar həmişə bizim yolumuza mane olacaqlar".
  
  Dreyk kişinin üzündəki kədəri və öz sözlərində mütləq inamı gördü. Rəqib komandalar şiddətli toqquşduqca nə bir silah, nə də bir lülə qaldırıldı. Bütün bunlar hörmət naminə idi.
  
  Drake ayağa qalxdı, pulemyotunu bel çantasına qoydu və hücumla üz-üzə gəldi. Yumruqlar sinəsinə birləşib qollarını qaldırdı. Dizi onun qabırğasına möhkəm dəydi. Drake havanın bədənindən çıxdığını hiss etdi və bir dizi üstə çökdü. Hücum amansız idi, dizlər və yumruqlar şiddətlə vurur və yağış yağırdı, vəhşilik ona qisas və ya rahatlama şansı verməyə hesablanmışdır. Ağrıya dözdü və vaxtını verdi. O, fırlandıqca başqa səhnələr də keçdi. Alisiya hündür kişi ilə güləşdi; Hayden və Kinimaka liderlə döyüşdü. Mai rəqibini çiyninin üstünə göndərdi və sonra onun sinəsinə güclü zərbə endirdi.
  
  Drake bir fürsət gördü və ondan istifadə etdi. Arxasında o, həmişəki kimi pilləkənin yuxarı pilləsindən tullanan Thorsten Dahlın göründüyünü eşitdi; göz ardı edilə bilməyən nəzərə çarpan bir varlıq. Drake-nin hücumçusu bir anlıq dayandı.
  
  Keçmiş SAS əsgəri yerə dırmaşaraq ayaqlarını yelləyərək rəqibini arxadan dizinin altından tutub. İrəli yıxıldı, dizləri üstünə düşdü. Dreykin səviyyəsinə düşən kimi Yorkshireman güclü bir baş zərbəsi endirdi. Bir qışqırıq və geniş gözləri onun nə qədər sərt vurduğunu göstərirdi. Çinli komando səndələyib bir qoluna söykəndi. Drake ayağa qalxdı və dizləri və başına zərbələr vuraraq tam ödədi. Zərərlər və qan axırdı, amma həyati təhlükəsi yox idi.
  
  Dahl qaçaraq Alisiyanın rəqibini hədəfə aldı. Alicia vurduğu kimi İsveçli də öküz kimi vurdu. Hücum edən şəxs ayaqlarından yerə yıxılıb və onun boynuna möhkəm bir zərbə endirib, titrəyib, heyrətə gəlib. Onlar Mayın rəqibini nokauta saldığını və qutusu olan adamı tapdığını görmək üçün dərhal arxaya döndülər.
  
  "Salam!" Alisiya onları görəndə ağladı və qaçmağa başladı.
  
  Onlar qaçmağa başladılar, lakin Smit və Yorgi artıq döyüşdən geri çəkilmişdilər. "Görmək?" Alicia dedi. "Bizim gücümüz saylardadır. Bu lənətə gəlmiş komandada bu qədər əziyyət çəkməyimizin bir səbəbi olduğunu bilirdim.
  
  İrəlidə Kensi kişinin məqbərəyə gedən yeganə başqa yolunu kəsdi. İndi qəmgin baxışı və itaətkar mövqeyi ilə əvvəllər saxladığı silahı çıxartdı.
  
  Drake ərazini yoxladı və gördü ki, Hayden nəhayət qrupun liderini ram edib.
  
  "Bunu etmə!" kişiyə səsləndi. - Sən azlıqdasan, dostum.
  
  Hayden başını qaldırdı, vəziyyəti qiymətləndirdi, sonra yanağındakı qanı sildi. İndi Dreyk Altanın bir nəzər salmaq üçün geriyə addım atdığını gördü və öz-özünə ah çəkdi. Maraq...
  
  Silah hərəkətsiz qaldı, qutu hələ də bərk-bərk, az qala ölüm ovcunda idi. Hayden ayağa qalxdı və əlini qaldırdı, ovucunu çıxardı. Onunla kişi arasında hündür buxur yandırıcı dayanmışdı, lakin o, görünənə qədər yerindən tərpəndi.
  
  Kenzi arxadan irəlilədi. Smit və Kinimaka yan tərəfdən. Əsgərin gözündə təlaşdan əsər-əlamət yox idi, sadəcə istefa.
  
  "Heç kim ölmədi." Hayden huşunu itirmiş və inləyən Çin əsgərlərini göstərdi. "Heç kim məcbur deyil. Sadəcə qutunu buraxın".
  
  Alicia onun diqqətini çəkdi. "Və əgər sizə bir yumruq lazımdırsa, onu yaxşı göstərmək üçün" dedi. "Burdayam".
  
  Əsgərin zehniyyətinə təslim olmaq daxil deyildi. Və bu adamın gedəcək yeri, çıxış yolu yox idi.
  
  "Silah," Dreyk dedi, "yalan ümiddir. olduğunu bilirsən."
  
  Şərh hədəfə dəydi, ilk dəfə silahla əli titrədi. Ağır sükut uzandı və Dreyk bir cüt məğlub adamın tərpənməyə başladığını gördü. "Sən qərar verməlisən, dostum" dedi. "Saat işlənir."
  
  Demək olar ki, dərhal kişi silahını çıxarıb qaçmağa başladı. O, Haydeni nişan aldı, sonra buxur yandırıcının yanında əlini qapağın üstünə çırpdı, onu yıxmaq ümidi ilə. Əşya möhkəm bağlandığı üçün onun yeganə mükafatı gurultu və inilti idi, lakin o, qaçmağa davam etdi.
  
  Hayden diqqətini saxlayaraq gözlədi.
  
  Alicia kor tərəfdən hücum etdi, suya daldı və belinə reqbi tutuşu bağladı. Adam ikiqat əyildi, az qala yarıya bölündü, başı Alisiyanın çiyninə dəydi və qutu yan tərəfə uçdu. Hayden onu tutmağa çalışdı, çox zərər görməmiş onu tutdu. Sürətli baxış ordenin gerbinin olduğunu təsdiqlədi.
  
  Alisiya huşunu itirmiş adamı ovladı. "Sənə dedim ki, sənin yanında olacağam."
  
  Komanda qiymətləndirdi. Çinlilər artıq hərəkətə keçdilər. Fransızlar yaxın olmalı idi. Haydenin bir sözü Loreni söhbətə qaytardı.
  
  "Pis xəbər uşaqlar. Fransızların gözləri səndə, ruslar da onlarda. Köçürün!"
  
  Cəfəngiyat!
  
  Dreyk pilləkənlərlə geriyə və məqbərəyə aparan düz yola baxdı. O, adamların qaçdığını gördü, dörd nəfərdən ibarət komanda, yəqin ki, fransız olmalıdır. "Onlar çox yaxşıdır" dedi. "Əslində, artıq iki dəfədir ki, bizə birinci gəliblər."
  
  "Biz getməliyik" dedi Smit. "Onlar bir neçə dəqiqədən sonra bizimlə olacaqlar."
  
  "Hara getməli?" Alisiya soruşdu. Yeganə çıxışı bağladılar".
  
  Dreyk yanlardakı ağaclara və qarşısındakı qazonlara diqqət yetirdi. Əslində seçim məhdud idi.
  
  "Buyurun" dedi. "Və, Lauren, bir vertolyot göndər."
  
  "Yolumun üstündə".
  
  "Tez et" dedi Smit. "Bu fransızlar möhkəm dayanıblar."
  
  Drake rusların çox geridə qala bilməyəcəyini düşünərək irəli atıldı. Təəssüf ki, çox keçmədi ki, kimsə atəş açmağa başladı. Onlar indiyədək yaxşı gedirdilər, əsgər-əsgər və kişi-kişi münasibətlərində ən yaxşısını görürdülər, lakin belə bir kövrək atəşkəsin uzun müddət davam etməsi şansları çox az idi.
  
  Gəlin faktlarla üzləşək: əgər bu ölkələr birlikdə işləmək və mükafatları bölüşmək istəsəydilər, hakimiyyətdə olan kişilər və qadınlar yaxşı bilirlər ki, bu, daha asan yol olardı - amma yenə də mübarizəni davam etdirirlər.
  
  Ağacların arasında sürüşdü. Komanda onun ardınca qaçdı, Hayden hələ də açılmamış sirri olan bəzəkli qutudan yapışdı. Dahl arxada gəzərək fransızların irəliləyişini izləyirdi.
  
  "Bizdən beş dəqiqə arxada. Ruslardan əsər-əlamət yoxdur. Çinlilər isə oyanır. Tamam, bu, onların hamısını bir qədər gecikdirə bilər."
  
  "On dəqiqəyə vertolyot" dedi Lauren onlara.
  
  "Ona tez getməsini söylə" dedi Alisiya. "Bu oğlan isti olmalıdır."
  
  "Mən ötürəcəm."
  
  Drake yaxşı örtük ümidi ilə ən birbaşa yolu tutdu. Ağaclar hər tərəfə uzanırdı, yer yumşaq və gilli idi və zəngin torpaq iyi gəlirdi. Kenzi qalın bir budaq götürdü, qaçarkən çiyinlərini çəkdi, sanki "mən bununla kifayətlənəcəyəm" deyirdi. Əvvəlcə uzun bir eniş, sonra kəskin dırmaşma və onların arxasınca gedən marşrut yoxa çıxdı. Səma demək olar ki, görünmürdü və bütün səslər boğuq idi.
  
  "Ümid edirəm ki, qarşımızda bizi gözləyən yoxdur" dedi Dahl.
  
  Kinimaka bərk basanda hönkürdü. "Dinləyicilərə etibar edin" dedi, açıq şəkildə CIA dövrlərinə qayıdaraq. "Onlar düşündüyünüzdən daha yaxşıdır."
  
  Drake də onların yer üzündə olmadığını gördü və onun sahə hissi zəif idi. O, hər üfüqdə göz gəzdirdi, əmin idi ki, Dahl da arxadan eyni şeyi edəcək. Dörd dəqiqədən sonra onlar qulaq asmaq üçün bir müddət dayandılar.
  
  "Bu helikopterdə istiqamət tapıldı?" Hayden Lorenə pıçıldadı.
  
  New Yorker onların mövqelərini skanerdə yanıb-sönən mavi nöqtələr kimi görə bilirdi. "Birbaşa irəli. Davam et."
  
  Ətraf sakit idi; onlar dünyada yeganə insanlar ola bilərdilər. Drake bir müddət sonra addımlarını diqqətlə seçərək davam etdi. Alisiya onun yanında süründü, Hayden bir addım geridə qaldı. Komandanın qalan hissəsi indi sıralarını artırmaq üçün yayılıb. Silahlar çəkildi və sərbəst şəkildə tutuldu.
  
  Qarşıda ağaclar incəlmişdi. Drake xarici perimetrin yaxınlığında dayanaraq ərazini yoxladı.
  
  "Səviyyəli sahəyə qısa bir eniş" dedi. "Doğrayan üçün mükəmməldir. Cəhənnəm, hətta isveçli belə böyük hədəfi vura bilər".
  
  "Görüşə üç dəqiqə qaldı" dedi Lauren.
  
  Hayden Dreykə yaxınlaşdı. "Bu nə kimi görünür?"
  
  "Düşmənlərdən əsər-əlamət yoxdur." O, çiyinlərini çəkdi. "Amma kiminlə məşğul olduğumuzu nəzərə alsaq, niyə belə olmalıdır?"
  
  Dahl yaxınlaşdı. "Burada da belədir. Təbii ki, onlar hardasa oradadırlar, amma yaxşı gizlənirlər".
  
  "Və əmin ola bilərsiniz ki, onlar bu tərəfə gedirlər" dedi Mai. "Niyə gözləyirik?"
  
  Dahl Dreykə baxdı. "Yorkshire pudinqinə fasilə lazımdır."
  
  "Bir gün," Dreyk bölgəyə son dəfə nəzər salaraq dedi. "Siz həqiqətən heyrətamiz dərəcədə gülməli bir şey söyləmək üzrəsiniz, amma o vaxta qədər, zəhmət olmasa, danışanda deyin."
  
  Onlar kəskin, otlu bir yamacdan aşağı enərək ağacların cərgəsindən çıxdılar. Ağacların şəkərli böyüməsindən sonra xoş bir hiss olan Drake'i isti meh qarşıladı. Bütün ərazi boş idi və bitdiyi yerdən çox uzaqda asfalt zolağı ilə hasarlanmışdı.
  
  "İndi hərəkət et" dedi Drake. "Düz yerdə perimetr qura bilərik."
  
  Lakin sonra bütün ərazidə sülh və boşluq məhv edildi. SPEAR komandası yamacla aşağı qaçdı, çünki onların solunda ruslar gizləndikləri yerdən içəri axışdılar. Onların hər ikisinin qabağında uzaq bir meşəyə sığınan fransızlar da gözə çarpırdı.
  
  Ən azından bu, Dreykin hadisələrə baxış tərzi idi. Onların əlbəttə ki, ad etiketləri yox idi, lakin üz cizgiləri və davranışları heyrətamiz dərəcədə fərqli idi.
  
  Eyni zamanda səmada onların helikopteri peyda oldu.
  
  "Ah lanet".
  
  Onun solunda rus diz çökdü və alovlu silahı onun çiyninə bağladı.
  
  
  ON YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake ətrafında fırlandı və atəş açdı. Onun güllələri elit əsgərin ətrafındakı otları qoparsa da, onun hazırlığını pozmadı. Raketatar heç vaxt tərəddüd etmədi; onu tutan qol möhkəm qaldı. Yoldaşları onun ətrafında toplaşaraq cavab atəşi açdılar. Drake birdən özünü təhlükələrlə dolu bir dünyada tapdı.
  
  Fransızlar bütün gücləri ilə birbaşa eniş helikopterinə tərəf qaçdılar. Drake, Dahl və Smith ilə birlikdə rusları körfəzdə və onların keşiyində saxladı. Pilotun siması görünürdü, diqqəti eniş yerinə yönəldib. Alisiya və Mey heç də yavaşlamadılar və onun diqqətini cəlb etmək üçün əl yellədilər.
  
  Güllələr havanı kəsdi.
  
  Dreykin qanadı ruslardan birinə toxunaraq onu bir dizinə göndərdi. Haydenin səsi kommentin üstündən gurlandı.
  
  "Pilot, yayın! Lauren, ona raketlərinin olduğunu de!"
  
  Drake, Dahl və Smith rus kontingentini döydülər, lakin onlar, xüsusən də hərəkət edərkən düzgün sıraya düzülmək üçün çox uzaqda qaldılar. Pilot başını qaldırdı, üzü ürkmüşdü.
  
  RPG atəş etdi, raket hava fiti və güclü bir partlayışla uçdu. Drake və digərləri yalnız çarəsizcə havada iz buraxaraq, şübhəsiz ki, birbaşa helikopterə doğru uçdu. Şiddətli çaxnaşma içində pilot vertolyotu tutaraq kəskin qaçma manevri etdi, lakin keçən raket çox sürətli idi, alt tərəfə dəydi və tüstü və alov buludunda partladı. Vertolyot batdı və düşdü, parçaları düşdü və uçuş trayektoriyasından kənara aparıldı.
  
  Yalnız inamsızlıq, ümidsizlik və şiddətli qəzəblə baxanda onun dəhşətli trayektoriyasının hara aparacağını gördü.
  
  Fransızlar bunun gəldiyini görüb dağılmağa çalışsalar da, qəzaya uğrayan helikopter onların arasında yerə çırpılıb.
  
  Drake başını çəmənliyə basdıraraq yerə yıxıldı. Qırmızı və narıncı alovlar qalxıb söndü, qara tüstü səmaya qalxdı. Helikopterin əsas hissəsi bir nəfərin üzərinə enib; o və pilot dərhal öldürüldü. Əsas rotor bıçağı qopdu və düz üçüncü uduzandan keçdi, o qədər tez və qəfil keçdi ki, bu barədə heç nə bilmədi. Drake yuxarı baxdı və böyük bir yanan zibil parçasının digərinə dəydiyini gördü. Zərbənin gücü onu ayaqlarından yerə yıxdı və bir neçə addım geri atdı, bundan sonra bütün hərəkətlərini dayandırdı.
  
  Yalnız iki fransız sağ qaldı; komandanın əsas hissəsi bir uğursuz hadisədə məğlub oldu. Drake onlardan birinin yanmış əli ilə şiddətli alovdan uzaqlaşdığını, digərinin isə səndələyərək yaxınlaşdığını gördü. Nə isə, ikincisi silahı götürə bildi və eyni zamanda yoldaşının getməsinə kömək etdi.
  
  Drake qəzəbini uddu və konsentrasiyasını möhkəm saxlamağa davam etdi. Onların yeganə ov yolu məhv edildi. Hayden hələ də cərimə zərbəsini saxladı, amma indi ruslar tamamilə açıq niyyətlərlə onlara hücum edirdilər. RPG-li adam hələ də ikinci zərbəni düşünən kimi dağıntıları nişan alırdı.
  
  Drake ayağa qalxdı və komanda onunla birlikdə qalxdı. Yanğın istiqamətində ruslardan uzaqlaşaraq, düşmənlərini yerə yıxmağa məcbur edən sığınacaqlar şəbəkəsi qurdular. Drake və Dahl hər ikisi jiletli adamları yumruqla vuraraq, onların yerə sərilməsinə səbəb olub. Onlar yaxınlaşdıqca qaynayan alov onları bürüdü, içəridən kəskin çınqıllar və ağır cırıltılar səsləndi. Drake onun üzünü yuduğunu hiss etdi və sonra kor tərəfə daldı. Qalan fransızlar artıq uzaqda idilər, yaraları və itkiləri ilə mübarizə aparırdılar və bu an üçün açıq şəkildə münaqişədən kənarda idilər.
  
  Drake bir dizi üzərində döndü, keçid düyməsini basdı.
  
  "Vertolyot enir," o, bunu Lorenə təsdiqləmək üçün dedi: "Hazırda evakuasiya üçün başqa yola ehtiyacımız var."
  
  Cavab susduruldu. "Onun üzərində".
  
  Komanda alovlanan maneə ilə yaxınlaşan düşmən arasındakı məsafəni artıraraq geri çəkilməyə davam etdi. İnanılmaz və cəsarətlə bir rus RPG artıq məhv edilmiş helikopterə daha bir raket atdı və havaya daha çox alov və qəlpələr göndərdi.
  
  Drake metal parçasının çiynindən qopduğunu hiss etdi və zərbədən ətrafda fırlandı. Dahl arxasına baxdı, lakin Yorkshireman başını tərpətdi: "Mən yaxşıyam".
  
  Alisiya onları uzaq hasara tərəf göstərdi. "Bu yol yeganə seçimdir. Hərəkət edin, insanlar!"
  
  Hayden qutunu düzəltdi və qaçdı. Smit və Kinimaka ruslarla aralarında atəş açaraq geridə qaldılar. Drake qarşıdakı ərazini skan etdi, həmişə yeni sürprizlərə hazır idi və ən pisini gözləyirdi. Çinlilər hardasa, israillilər, isveçlilər və ingilislər axtarışda idilər.
  
  Onların sürəti onları təqib edən rusları dayandırdı və vaxt sərf edərək hasara çatdılar. Alicia və Mey qısa yola getdilər və sonra o biri tərəfə, hər iki istiqamətə görünən səhraya doğru itən iki zolaqlı asfalt örtüyünün yanında qaldılar. Lauren hələ onlara qayıtmamışdı, lakin onlar DC-nin kömək edəcəyini bilə-bilə onu öz ixtiyarına buraxdılar.
  
  Drake böyük inamla dolmadı. O, Lauren-i günahlandırmadı - Nyu Yorklu təmiz su üzərində gəzirdi - amma indiyə qədər missiya haqqında heç bir şey ona Kapitoliyada təhlükəsiz və isti oturan kişi və qadınların kürəklərinin tamamilə örtüldüyünü söyləmədi.
  
  Alicia qaçmağa getdi. Getdikcə daha qəribə bir ssenari idi. Drake bilirdi ki, ruslar bir növ örtüyə sahib olmalıdırlar. Bəlkə də yolda idi.
  
  "Oraya bax," Kenzi dilləndi.
  
  Təxminən yarım mil irəlidə qara yolsuzluq avtomobili müqavimət göstərən fransızları götürmək üçün dayandı. Onların gözünün qabağında maşın sürətlə saatda yüz səksən mil sürətləndi, iki əməliyyatçıya yükləndi və qışqırıqla sürətlə uzaqlaşdı.
  
  "Yazıq piçlər" dedi Dahl.
  
  "Biz özümüz üçün narahat olmalıyıq" dedi Smith. "Yoxsa biz də "yazıq piç" olacağıq.
  
  "Grumble bir şey haqqında haqlıdır" dedi Alisiya ətrafa baxaraq. "Ciddi, getməyə yerimiz yoxdur."
  
  "Qutuyu basdırın." Kinimaka yolun yaxınlığındakı ağaclıq bağı göstərdi. "Bunun üçün sonra qayıdın. Və ya Laurendən başqa komanda göndərməsini xahiş et."
  
  Drake Dala baxdı. "Çox çətin deyil, hə?"
  
  "Çox risklidir" dedi Hayden. "Onlar tapa bilər. Mesajı kəsin. Həm də bu məlumatlara ehtiyacımız var. Digər komandalar artıq üçüncü atlıya doğru yola düşə bilər."
  
  Drake gözlərini qırpdı. O, bu barədə düşünmürdü. Bir gərginlik düyünü düz alnının ortasında çırpınmağa başladı.
  
  "Mən heç vaxt ağlıma gəlməzdim ki, mən lənətlənmiş Çində sındırılacağım" deyə Alisiya şikayətləndi.
  
  "Bu, dünyanın dörd küncündən biridir" dedi Dahl ona. "Ona görə də rahat ol."
  
  "Oh, sağ ol dostum. Bunun üçün təşəkkür edirik. Bəlkə kondominium alaram".
  
  Ruslar artıq yoldadırlar. Drake onlardan birinin radioya qışqırdığını gördü. Sonra baxışları rusların yanından keçdi və diqqətini uzaqda hərəkət edən bir şeyə yönəltməyə çalışdı.
  
  "Bəlkə bu, onların maşınıdır" dedi Dahl, eyni anda qaçaraq geriyə baxdı.
  
  Yorgi güldü, gözləri qartaldı. "Ümid edirəm ki. Və on il əvvəl siz haqlı ola bilərdiniz".
  
  Drake gözlərini sıxdı. - Hey, avtobusdur.
  
  "Qaçmağa davam et" dedi Hayden. "Maraqlı görünməməyə çalışın."
  
  Alicia güldü. "İndi bunu etdin. Baxmağı dayandıra bilmirəm. Bunu heç etmisinizmi? Heç kimə baxmamağı bilirsənmi və ondan uzaqlaşa bilməyəcəyini görürsən?
  
  "Mən bunu hər zaman başa düşürəm" dedi Dahl. "Təbii".
  
  "Yaxşı, dəri geyinmiş kukla nadir bir mənzərədir" dedi Dreyk.
  
  Avtobus parlaq sarı və müasir idi və sürətini azaltmadan rusların yanından keçib gedirdi. Drake sürətini, sürücüsünü və sərnişinlərini yüksək qiymətləndirdi, lakin onların başqa seçimi olmadığını bilirdi. İstənilən böyük şəhərdən bir neçə mil məsafədə idilər. Avtobus yaxınlaşıb ruslar ona baxanda SPEAR komandası yolu kəsib.
  
  "Yavaşlaş" dedi Alicia dodaqları ilə.
  
  Smit qısaca güldü. "Bu, Kanzas deyil. O, səni başa düşməyəcək".
  
  "Sonra universal bir dil." Alicia Haydenin baxışlarına baxmayaraq silahını qaldırdı.
  
  "Daha sürətli" dedi Dahl. "O, radioya atlamazdan əvvəl."
  
  Avtobus sürətini azaldıb bir az fırladı, enli ön hissəsi ofsayda sürüşdü. Ruslar artıq qaçıblar. Drake qapını itələdi və sürücünün qapını açması üçün işarə etdi. Adamın sifəti qorxmuşdu, gözləri iri açılıb əsgərlərlə sərnişinləri arasında dolanırdı. Drake qapının açılmasını gözlədi, sonra əlini uzadaraq irəli addımladı.
  
  "Biz sadəcə minmək istəyirik" deyə o, bacardığı qədər arxayınlıqla dedi.
  
  Komanda avtobusun ortasına keçdi. Dahl son olaraq ayağa qalxdı və sürücünün qoluna vurdu.
  
  "İrəli!" Yolu göstərdi.
  
  Ruslar yüz metrdən çox arxada deyildilər, sürücü ayağını yerə çırparkən silahlar qaldırılmışdı. Aydındır ki, o, yan güzgülərinə göz dikmişdi. Avtobus hərəkət etməyə başladı, sərnişinlər geri çəkildi. Drake dayandı. Alicia təqibi qiymətləndirmək üçün avtobusun arxasına keçdi.
  
  "Onlar güclənir"
  
  Drake Dalğa əl yellədi. "Keanuya tez tez getsin, lənətə gəl!"
  
  İsveçli bir az xəcalətli görünsə də, avtobus sürücüsü ilə danışdı. Maşın yavaş-yavaş sürət yığdı. Drake Alicia'nın qaçdığını və sonra sürətlə arxaya dönərək avtobusdakı sərnişinlərə qışqırdığını gördü.
  
  "Düşün! İndi!"
  
  RPG-dən qorxan Drake də yıxıldı. Xoşbəxtlikdən güllələr yalnız maşının arxasına dəyib, hamısı şassidə ilişib qalıb. O, rahat bir nəfəs aldı. Görünən odur ki, ruslara dinc əhalinin tələfatı ilə bağlı xəbərdarlıq edilib. Heç olmasa bir şey idi.
  
  Yenə hər bir elit komandanın planlarının arxasında duran siyasi maxinasiyalar yada düşdü. Bütün komandalar dövlət tərəfindən maliyyələşdirilmədi; və bəzi liderlər nə baş verdiyini belə bilmirdilər. Və yenidən fikirləri fransızlara - və ölən əsgərlərə qayıtdı.
  
  Onlar öz işlərini görürlər.
  
  Avtobus bütün çərçivəsi titrəyərək yol boyu sürət yığaraq ruslardan qopdu. Dreyk onların getdikləri istiqamətdə Ejin Horoya doğru getdiklərini bildiyindən bir az rahatladı. Sürücü geniş süpürgəçi döngəni aşıb. Alicia arxa oturacaqdan alçaq bir qışqırıq çıxaranda Drake çevrildi.
  
  Və ruslara məxsus qara helikopterin onları götürmək üçün aşağı endiyini gördülər.
  
  Haydenin səsi əlaqəni doldurdu. "Onlar hücum etməyəcəklər."
  
  Drake dodaqlarını büzdü. "Mövcud əməliyyat. Sifarişlər dəyişir".
  
  "Və onlar hələ də avtobusu yoldan çıxara bilərlər" deyə Dahl cavab verdi. "Şəhərə nə qədər uzaqdır?"
  
  "Səkkiz dəqiqə" deyə Lauren cavab verdi.
  
  "Çox uzun". Dahl koridorla sürətlə gedən maşının arxasına keçdi və sərnişinlərə irəli getməli olduqlarını izah etməyə başladı. Bir neçə dəqiqə keçdi, sonra o, Alisiyaya qoşuldu.
  
  "Salam, Torsti. Həmişə arxa oturacaqların öpüşmək üçün olduğunu düşünürdüm".
  
  İsveçli boğulmuş səs çıxardı. "Səyahətdən məni xəstə etməyə çalışırsan? Mən o dodaqların harada olduğunu bilirəm".
  
  Alicia onu öpdü. - Onların harada olduğunu bilmirsən.
  
  Dahl təbəssümü boğdu və xaç işarəsi etdi. Əsgərlər eniş-enmə zolağının üzərində uçarkən, rus helikopteri qısa müddətə yerə enib. Avtobus bir qədər məsafə qət etdi və onların arasında döndü, Alisiya və Dahl isə havanı skan etdilər.
  
  Drake qaçan fransızları axtardı, lakin onların hücum etməyə çalışacaqlarına şübhə etdi. Onların sayı az idi və itkilərlə mübarizə aparırdılar. Həddindən artıq qiymətləndirdilər. Birbaşa üçüncü ipucuna keçsəydilər, daha məntiqli olardı.
  
  Bununla belə, baxırdı.
  
  Lorenin səsi kommunikatorun üstünə gəldi. "Altı dəqiqə. Danışmağa vaxtınız var?"
  
  "Nə haqqında?" Smit hırıldadı, lakin qızdıran heç bir şeydən çəkindi.
  
  "Üçüncü Süvari sirrdir, orden suları bulandırmaq üçün oraya atdığı adamdır. Məşhur hindlilər arasında Mahatma Qandi, İdira Qandi, Dipak Çopra var, bəs indiyə qədər yaşamış ən pis insanı necə tapmaq olar? Və o, məşhur idi". O, ah çəkdi. "Biz hələ də yoxlayırıq. Bununla belə, Vaşinqtondakı beyin mərkəzi hələ də çıxılmaz vəziyyətdədir. Onlara dedim ki, bəlkə o qədər də pis deyil".
  
  Drake rahat nəfəs aldı. "Bəli, sevgi. Baş verə biləcək ən pis şey deyil" dedi. "Bu, digər xalqları yavaşlatmalıdır."
  
  "Bu, mütləq baş verəcək. Başqa bir xəbərə görə, biz dünyanın dörd bir tərəfini sındırdığımızı düşünürük".
  
  "Sizin varınızdır?" May bildirib. "Bu yaxşı xəbərdir."
  
  Drake onun tipik ifadəsini bəyəndi. - Dayan, May.
  
  "Bəli, mən həyəcanla yerimdən tullanmaq istəmirəm" deyə Alisiya quru əlavə etdi.
  
  Mey cavab verməyə cəsarət etmədi. Lauren heç nə deyilmiş kimi davam etdi: "Bir dəqiqə gözləyin, uşaqlar. Sadəcə mənə dedilər ki, çinlilər buna qayıdırlar. Ən azı iki helikopter sizə doğru gedir".
  
  "Biz Çin avtobusundayıq" dedi Yorgi. "Heç olmasa onlardan qorunmayacağıqmı?"
  
  "Bu bir az sadəlövhdür" dedi Kenzi. "Hökumətlərin vecinə deyil".
  
  "Həddindən artıq ümumiləşdirməyə baxmayaraq," Hayden əlavə etdi. "Kenzie haqlıdır. Onların avtobusa minməyəcəyini güman edə bilmərik".
  
  Dreyk avtobusun qarşısında mavi səmada qara ləkə böyüyərkən peyğəmbərlik sözlərini düşündü.
  
  Alisiya dedi: "Ruslar buradadır".
  
  Bu, xeyli çətinləşib.
  
  
  ON SƏKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Helikopterlər qabaqda və arxada uçurdu. Dreyk çin quşunun az qala səkiyə doğru batmasını seyr etdi və düz avtobusa doğru getdi.
  
  "Bizi qəza etməyə məcbur edirlər" dedi və qorxmuş sürücünü göstərdi. "Yox yox. davam et!"
  
  Avtobusun mühərriki gurlandı, təkərlər yerə çırpıldı. Qarşıda toplaşan bir neçə nəfər artıq qışqırmağa başlamışdı. Drake bilirdi ki, çinlilər vertolyotu qəsdən vurmayacaqlar, lakin onun biliklərini sərnişinlərə çatdırmaq çətin idi.
  
  Sürücü gözlərini bərk-bərk yumdu. Avtobus çevrildi.
  
  Drake söyüş söydü və sükandan tutaraq adamı oturduğu yerdən uzaqlaşdırdı. Smit kişiyə kömək etdi və kobud şəkildə onu dəhlizə apardı. Dreyk avtobusun sükanı arxasına tullandı, ayağını qaz pedalına qoydu və əllərini tam düz bir xəttdə saxlayaraq, sükanı möhkəm tutdu.
  
  Helikopterin burnu düz onlara tərəf yönəlmişdi, boşluq sürətlə bağlanırdı.
  
  Qışqırıqlar arxadan və yanlardan əks-səda verirdi. İndi Smit sürücünü saxlamalı idi. Drake dayandı.
  
  Rabitəçi cırıldadı. "Buyurun, mənim ədəbsiz Keanu," Alisiya nəfəs aldı. "Ruslar praktik olaraq bizimkilərdə..."
  
  "Qancıq" Kenzi geri çəkildi. "Sakit ol. Fasada baxmısınız?
  
  Alicianın qışqırtısı bütün avtobusda əks-səda verdi.
  
  "Fikirləriniz?" Dreyk son saniyədə soruşdu.
  
  "Bu, həqiqətən də idarə heyətinin iclası deyil!"
  
  Drake öz imanından, təcrübəsindən və sükanından möhkəm yapışdı. Qulaqlarını bərk etiraz səsləri doldurdu. Cəsədlər avtobusun döşəməsinə düşüb. Hətta Smit də əsəbləşdi. Ən son anda Çin vertolyotu sağ tərəfə keçdi və rus helikopteri sürüşərək dayandı, sürüşmələr az qala avtobusun arxasına dəyəcəkdi. Alisiya fit çaldı və Dahl boğazını təmizlədi.
  
  "Mən həqiqətən inanıram ki, bu toyuq raundunda qalib gəldik."
  
  Dreyk irəlidə başqa bir geniş dönüşü görərək irəliləməyə davam etdi. "Və bonus odur ki, biz qızardılmış və ya xırtıldayan deyilik."
  
  "Dayan" dedi Kinimaka. "Mən artıq acmışam."
  
  Alicia öskürdü. "Bu, sadəcə bir dəli Çin helikopteridir."
  
  "Onlar geri qayıdırlar" dedi Hayden.
  
  "Siz uşaqlar indi şəhərin kənarına yaxınlaşırsınız" dedi Lauren. "Ancaq hələ də hər hansı layiqli qəsəbədən üç dəqiqəlik məsafədədir."
  
  Drake kommunikatorun yanına qaçdı. "Buyurun insanlar! Onları bundan qorxutmalısan!"
  
  Kenzi arxa qapılara yaxınlaşaraq qışqırdı: "Burada kiminsə katanası var?"
  
  Onun sözləri boş baxışlarla qarşılandı, iki-üç nəfər yerlərini təklif etdi. Geniş gözlü qoca şirniyyat paketi tutan titrək əlini uzadıb.
  
  Kenzi ah çəkdi. Drake qapıları açmaq üçün açarı çevirdi. İsrailli qadın bir anda cəsədini çıxarıb, pəncərənin kənarından, sonra da damdan tutaraq özünü avtobusun damına çıxarıb. Dreyk Kensinin hərəkətindən qaynaqlanan məsuliyyətini dərk etdiyi üçün böyük çuxurdan qaçaraq, dərindən nəfəs alaraq maşını bacardığı qədər rəvan sürdü.
  
  Sonra arxa görünüş güzgüsündə Dalın ona qoşulmaq üçün tullandığını gördü.
  
  Oh şükür.
  
  Güclü konsentrasiyası ilə onu sabit saxladı.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl avtobusun damına çıxdı. Kenzi onun əlini uzatdı, lakin o, onun yanından başını tərpətdi.
  
  "Daha sürətli!"
  
  Rus vertolyotu hündürlük əldə etmişdi və indi bu dəfə cəbhə boyu dörddə üç bucaq altında yenidən suya enirdi. O, hər tərəfdən sallanan, silahı nişan alan, yəqin ki, təkərləri və ya hətta sürücünü nişan alan bir adam gördü.
  
  O, dərhal arxaya dönüb, Çin helikopteri axtarır. Yaxın idi. Sola doğru süzülərək, orada da qapılardan silah nişan alan insanlar var idi. Çinlilərin öz avtobuslarına güclü atəş açmamaları əvvəlcə həvəsləndirici idi, lakin Haydenin saxladığı qutuya ehtiyac duyduqlarını və onun bütöv bir şəkildə lazım olduğunu başa düşdükləri üçün sakitləşdi.
  
  Kenzi avtobusun damında oturaraq küləyin və tıxacın səsinə qulaq asıb, dizlərini açıb. Daha sonra o, diqqətini vertolyota cəmləyərək silahını qaldırdı. Dahl ümid edirdi ki, onu lentə almağa belə cəhd etməyəcək, sadəcə atıcıları qorxutsun. Ruslar belə bir təmkin nümayiş etdirmədilər, lakin Kenzi ümidsiz şəkildə dəyişmək istədi.
  
  Dahl yaxınlaşan helikopteri qiymətləndirdi. İzdihamlı, o, təkcə çevik deyil, həm də ölümcül idi. İstədiyi ən son şey avtobusla toqquşmasına səbəb ola biləcək hər cür qəzaya səbəb olmaq idi.
  
  Ön təkərlər çuxurun üstündən sıçrayaraq Dreykdən "bağışlayın" cavabını verdi. Dal gurultulu havanın səsindən və vertolyotun gurultusundan başqa heç nə eşitmədi. Güllə onun sağ ayağının yanındakı metaldan dəyib. İsveçli buna məhəl qoymayıb nişan alıb atəş açıb.
  
  Güllə hədəfə dəydi, çünki adam silahını yerə atıb geri çəkildi. Dahl bunun konsentrasiyasını pozmasına imkan vermədi, sadəcə açıq qapıdan başqa bir atəş etdi. Helikopter sürətlə ona tərəf döndü və bu dəfə Dahl anladı ki, özünü qorxaq kimi göstərmək pis fikirdir.
  
  O, avtobusun damına tullanıb.
  
  Vertolyot yuxarıdan qışqırdı və indicə tərk etdiyi boşluğu kəsdi. Kensiyə tərəf dönməyə onun manevr qabiliyyəti yox idi, ancaq onu kənara atacaq qədər yaxınlaşdı.
  
  Avtobusun damının kənarına!
  
  Dahl sürüşüb irəli süründü və vaxtında ona çatmağa çalışdı. Kenzi onun yıxılmasını dayandırdı, lakin silahına nəzarəti itirdi; Bununla belə, təcil onu sürətlə gedən avtobusdan uçaraq aşağıda amansız yola saldı.
  
  Çin quşu çevrəyə girərək kəskin şəkildə banklandı. Rus başın üstündən atəş açdı, küçə gülləsi Dahlın sağ budunun yanındakı metalı deşdi. Kenzinin cəsədi avtobusun kənarından sürüşdü və o, qolunu uzadaraq bütün bədənini son ümidsiz atlamaya atdı.
  
  O, sağ əlini onun qıvrılan biləyinə dolaya bildi; möhkəm sıxdı və qaçılmaz qaxac gözlədi.
  
  Gəldi, amma dayandı, həddinə qədər uzandı. Parlaq, hamar metal ona qarşı işləyərək bədənini kənara doğru sürüşdürdü, Kenzinin ağırlığı hər ikisini aşağı çəkdi.
  
  Linkin üstündən qışqırıqlar eşidildi. Komanda Kensinin ayaqlarının yan pəncərələrdən birinin arxasında döyüldüyünü görə bildi. Dal bütün gücü ilə dayandı, lakin hər an bədəni bu sərt kənara daha da yaxınlaşdı.
  
  Avtobusun damında mufta yox idi və tutacaq heç nə yox idi. Dayana bilərdi, heç vaxt buraxmazdı, amma onu ayağa qaldırmağa da dəstək tapa bilmirdi. Dreykin səsi kommunikatorun üstünə gəldi.
  
  "Sən mənim dayanmağımı istəyirsən?" Güclü, inamsız, bir az narahat.
  
  Dahl emosiyaları yaxşı oxuyur. Dayansalar, həm ruslar, həm də çinlilər onlara ağır zərbə vuracaqlar. Nəticənin nə olacağını heç kim bilmir.
  
  Lorenin səsi kəsildi. "Bağışlayın, indicə isveçlilərin sizin üçün gəldiyi barədə xəbər aldım. İndi dörd istiqamətdə yayılır, insanlar".
  
  Dahl ağırlığın əzələlərini uzatdığını hiss etdi. Avtobus hər dəfə sıçrayanda onun bədəninin bir qarışı kənardan sürüşdü və Kenzi bir az da irəli düşdü. Aşağıdan hardansa israillinin səsini eşitdi.
  
  "Boş ver! Mən bunu edə bilərəm!"
  
  Heç vaxt. Onlar saatda altmış mil sürətlə gedirdilər. Kenzi onu buraxmayacağını bilirdi və ikisinin də yıxılmasını istəmirdi. Dahl ona daha çox hörmət edirdi. Dərin basdırıldığını bildiyi ürək bir az da səthə qalxmışdı.
  
  Çəkmələrinin pəncərələrə döyülməsi onun ürəyinin döyünməsini sürətləndirdi.
  
  Onlar birlikdə sürüşdülər, Kenzi yan tərəfə, Dahl isə avtobusun yuxarı hissəsinə çıxdı. O, kənarı boyunca uzanan kobud kənarından tutmağa çalışdı, lakin çox kiçik idi və ətindən dilimlənmişdi. Heç bir ümid görməyərək hər şeyi riskə ataraq bacardığı qədər ondan yapışdı.
  
  Sinəsi amansızcasına sürüşərək uçuruma doğru irəlilədi. Gözləri yuxarı baxan Kensinin gözləri ilə qarşılaşdı. Onların mübadilələri sözsüz, ifadəsiz, lakin dərin idi.
  
  Məni buraxmalısan.
  
  Heç vaxt.
  
  O, yenidən çəkdi, ancaq geri dönüşü olmayan nöqtəni keçdi.
  
  Güclü əllər onun hər iki baldırını tutdu, bu əllər yalnız Mano Kinimakeyə aid ola bilərdi.
  
  "Gotcha" dedi Havaylı. "Siz heç yerə getmirsiniz."
  
  Havaylı Dahlı dəstəklədi və sonra yavaş-yavaş onu yıxıldıqdan sonra geri çəkdi. Dahl Kenzini möhkəm tutdu. Birlikdə yavaş-yavaş təhlükəsizliyə doğru yol aldılar.
  
  Yuxarıda isə helikopterlər sonuncu dəfə suya düşüb.
  
  
  * * *
  
  
  Dreyk bilirdi ki, Kinimaka dostlarına möhkəm yapışır, amma yenə də avtobusu çox sərt çevirməyə cəsarət etmirdi. Ruslar və çinlilər, şübhəsiz ki, bu, onların son zəngi olacağını bilə-bilə müxtəlif tərəfdən hücuma keçdilər.
  
  Pəncərələrin qırılma səsi ona digərlərinin də boş qalmadığını bildirirdi. Onların bir planı var idi.
  
  Arxasında Alisiya, Smit, Mey, Hayden və Yorgi avtobusun hər tərəfdən pəncərəsini götürüb sındırdılar. Onlar yaxınlaşan helikopterləri hədəf alaraq güclü atəş açıblar və bu da onları sürətlə yan tərəfə keçməyə məcbur edib. Ağac xətti bitdi və Drake qarşıdakı binaları gördü.
  
  Yol şəbəkəsi, dairəvi yol. Onun arxasından atəş səsləri eşidildi, avtobusu doldurdu; qara helikopterlər səmaya qalxdı.
  
  O, rahat bir nəfəs aldı.
  
  "Biz sağ qalırıq" dedi. "Başqa vaxt döyüşmək üçün."
  
  Lauren sözünü kəsdi. "İsveçlilər də geri çəkildilər" dedi. "Ancaq mən hələ də siqnalda halo kimi bir şey alıram. Vaşinqton, sahə və mənim aramda bir şey. Bu qəribədir. Demək olar ki, sanki... sanki..."
  
  "Nə?" Soruşdum. Drake soruşdu.
  
  "Sanki fərqli kommunikasiyalar gedir. Oyunda daha çox şey var. Bir daha..." o, tərəddüd etdi.
  
  "Komanda?" Drake bitirdi.
  
  Hayden ucadan gileyləndi. "Bu, gülünc səslənir."
  
  "Bilirəm" deyə Lauren cavab verdi. "Mən həqiqətən sevirəm və ekspert deyiləm. Əgər Karin burada olsaydı, əminəm ki, bizdə daha yaxşı bir şey olardı".
  
  "Hər hansı bir dialoq tuta bilərsinizmi?" Hayden soruşdu. "Hətta ən kiçik şey?"
  
  Drake, yalnız Dahl və özünün eşitdiyi SEAL Team 7 haqqında daha əvvəl xatırlandığını xatırladı. Yenə ağlına gəldi ki, bütün kommunikasiyalar dinlənilir.
  
  "Bunu bir müddət təxirə sala bilərikmi?" - deyə soruşdu. "Və bizim buradan çıxmağımız üçün daha yaxşı bir yol tapacaqsınız?"
  
  Lauren rahatlamışdı. "Əlbəttə, əlbəttə" dedi. "Mənə bir dəqiqə vaxt verin."
  
  
  ON doqquzuncu fəsil
  
  
  Hayden Jay telefon zəngi etmək üçün dar otaqdan çıxmazdan əvvəl Tayvanda kiçik bir peyk sığınacağında gizlənərək komandanın təhlükəsiz olmasını bir neçə saat gözlədi.
  
  Onun məqsədi: Kimberly Crow ilə əlaqə qurmaq.
  
  Bir az vaxt apardı, lakin Hayden dözdü. O, evin arxasında sakit bir künc tapdı, çöməldi və başının fırlanmasının qarşısını almağa çalışdı. Onun həyatında komandadan kənarda qalacaq bir şey tapmaq çətin idi. SPIR onun həyatına, həyatının mənasına çevrildi və bunun nəticəsində onun sadəcə olaraq şəxsi əlaqələri, işdən başqa heç nəsi yox idi. O, birlikdə yaşadıqları sərgüzəştlər qasırğasını xatırladı - Odin və Cəhənnəm Qapıları, Babil və Pandora qədər bütün yollar, Nyu-Yorku az qala məhv edən nüvə partlayışı, Ben Bleyklə köhnə ayrılığı və onun Mano Kinimaka ilə bu yaxınlarda ayrıldı. O, güclü idi, çox güclü idi. Onun bu qədər güclü olmasına ehtiyac yoxdu. Perudakı ən son İnka xəzinə hadisəsi ona həm zehni, həm də fiziki təsir etdi. Əvvəllər heç vaxt bu qədər sarsılmamışdı.
  
  İndi o, sakitcə yenidən fikirləşdi. Körpülər yandırılmış ola bilər və bu, yaxşı olardı. Amma o, həqiqətən dəyişmək istəyirsə, həyatında daha çox şey istəyirsə, bu addımı atmazdan və yenidən kimisə incitmək riskinə girməzdən əvvəl lənətə gəlməli idi. İstər bu Mano, istərsə də başqası.
  
  Mən əhəmiyyət verirəm. Mən həqiqətən istəyirəm. Və növbəti dəfə, sonda istədiyim şeyə sadiq qalacağıma əmin olmalıyam.
  
  Həyatdan. İşsiz deyil. SPEAR komandası bir araya gəldi və yaxşı iş gördü, amma heç nə əbədi olmadı. Vaxt gələcək -
  
  "Miss Jay?" - robotun səsi dedi. "İndi sizə kömək edirəm."
  
  Hayden hamısını bir yerə yığdı. Xəttdəki növbəti səs müdafiə nazirinə məxsus idi.
  
  - Problem nədir, Agent Cey? Lakonik, sakit, uzaq. Krou sanki kənarda idi.
  
  Hayden əsas sualını necə tərtib edəcəyini anlamaq üçün vaxt tapdı. Onu bok içində basdırmaq və Crowun nə tutduğunu görmək qərarına gəldi.
  
  "Çini tərk etdik və ikinci qutu aldıq. Komanda indi bunu yoxlayır. Şübhəsiz ki, tezliklə hesabatlar. Çoxlu kəsiklər və qançırlar olsa da, itki yoxdur. Rəqib komandaların heç də hamısı düşmən deyil..." O, bir anlıq Crowun dişləyəcəyini düşündü, sonra davam etdi: "Bəzi ölkələr digərlərindən daha aqressivdir. Fransızlar ən azı üçünü itirdi. Bir rusiyalı yaralanıb. Başqa, daha gizli komanda ola bilərmi? Biz amerikalıların gizli söhbətlərini eşitdik, bu, əlbəttə ki, heç nəyi sübut etmir. İngilislər bizim tərəfimizdədir, ya da belə görünür və Dreykin onlara müəyyən təsiri var. Biz indi təhlükəsiz evdəyik, beyin mərkəzinin üçüncü Atlının harada olduğunu öyrənməsini gözləyirik".
  
  İndi o dayandı və gözlədi.
  
  Crow öz təmkinini qorudu. "Başqa bir şey?"
  
  "Mən buna inanmıram". Onun səyləri boşa çıxanda Hayden məyus oldu. Daha birbaşa olmalı olub-olmadığını düşündü.
  
  "Mən Vaşinqtondan olan insanlarla daimi əlaqə saxlayıram" dedi Krou. "Mənə məlumat verməyə ehtiyac yoxdur".
  
  "Ah, tamam. Çox sağ ol".
  
  Hayden imza atmağa başladı. Yalnız bundan sonra Crowe zahirən günahsız bir sorğu göndərdi.
  
  "Gözləmək. Kiminsə amerikalıları təqlid edə biləcəyini düşündüyünü söylədin? Sahədə bir yerdə?
  
  Hayden belə bir şey demədi. Lakin bütün bu müvafiq məlumatlardan Crowe yalnız birini tutdu. O, gülməyi məcbur etdi. "Deyəsən elədir. Biz bunu yerdə eşitdik". O, Loreni bu işə cəlb etmədi. "Əlbəttə biz bilirik ki, ikinci komanda yoxdur, ona görə də bu, keçmiş Amerika xüsusi təyinatlıları və hətta muzdlu əsgərlərdən istifadə edən digər ölkələrdən biri ola bilər".
  
  "ABŞ personalından istifadə edən xarici hökumətin kiçik elementi?" Krou fısıldadı. "Ola bilər, Agent Jay. Bəlkə haqlısan. Əlbəttə, - o güldü, "ikinci komanda olmayacaq".
  
  Hayden sözlərdən daha çox qulaq asırdı. "Və biz nə vaxt qayıdacayıq? Nəyə qayıdırıq?
  
  Crowe səssiz qaldı və bu, Haydenə nə soruşulduğunu dəqiq bildiyini söylədi. "Bir dəfə bir iş" dedi nəhayət. "Birincisi, Orden Atlıları adlananlar tapılmalı və zərərsizləşdirilməlidir."
  
  "Əlbəttə". Hayden də bilirdi ki, bu onun Krou ilə birbaşa danışmaq üçün son şansıdır, ona görə də bir az da irəli getməyə qərar verdi. "Amerikalıların söhbətini yenidən eşitsək nə olacaq?"
  
  "Mən kiməm, sahə agenti? Bununla məşğul ol."
  
  Krou zəngi dayandırdı, Hayden bir neçə dəqiqə cib telefonunun ekranına baxdı, indi təkcə özünü deyil, həm də ölkəsinin niyyətlərini yenidən qiymətləndirdi.
  
  
  * * *
  
  
  Yorgi, Mai və Kinimaka yeni qutunu çeşidləyərkən Drake istirahət etmək fürsətindən istifadə etdi. Onun Çingiz xanın məqbərəsindən çıxması və əfsanəvi şəxsiyyətin şəxsi əşyaları arasında olması onların ona olan ehtiramını daha da artırırdı. Yuxarıdakı aydın, iyrənc simvol onun bir vaxtlar Qiyamət Ordeninə aid olduğunu sübut etdi.
  
  Kinimaka qalanı tədqiq etdi. "Əminəm ki, Sifarişin bir dəfə açarları təhvil vermək planı var idi" dedi. "Ancaq həyat yoluna mane oldu." O gülümsədi.
  
  "Ölüm" dedi Mai sakitcə. "Ölüm yoluna mane oldu."
  
  "İstəyirsən ki, onu zərif şəkildə açam?" Yorgi soruşdu.
  
  "Bəli, o oğurluq bacarıqlarından bəzilərinə baxaq, Yogi." Alisiya kürəyindən Dreykin yanındakı divara söykənərək danışdı, bir əlində bir şüşə su, digərində silah.
  
  "Heç bir mənası yoxdur". Kinimaka ətli pəncəsi ilə qıfılı silkələdi. "Bu, tam olaraq sənət deyil."
  
  Mai qapağı qaldıranda Kenzi ona tərəf süründü. Əsgərlər oturmağa, danışmağa və yemək bişirməyə yeri olmayan kiçik bir otağa kilidlənmişdi, - deyə Drake düşündü. Sadəcə su ilə dolu mini soyuducu və bir neçə qutu peçenye. Pəncərələrə pərdə vurulmuşdu, qapıya möhkəm barmaqlıqlar vurulmuşdu. Xalça köhnəlmiş və kiflənmişdi, lakin əsgərlər daha pis vəziyyətdə idilər. Bir az dincəlmək kifayət idi.
  
  Qapını qoruyan Smit, Mey qutuya əlini uzadarkən içəri girən Haydeni geri buraxdı. Dreykə elə gəldi ki, müdir yorğun və narahat görünür, kənardadır. Ümid edirəm ki, o, söhbətini daha sonra ətraflı izah edəcək.
  
  Mai qollarını çəkməzdən əvvəl bir neçə saniyə ayaqdan ayağa dəyişdi. Onun əlində qalın bağlayıcıya bükülmüş və düyünlü ip parçası ilə bağlanmış qalın kağız dəsti vardı ki, bu da komanda üzvlərindən bəzilərinin qaşlarını qaldırmasına səbəb oldu.
  
  "Həqiqətən?" Kinimaka arxasına söykəndi. "Bu, dünyanı təhlükə altına ala biləcək bir silahdırmı?"
  
  "Yazılı söz," Kenzi dedi, "çox güclü ola bilər."
  
  "Bu nədir?" Soruşdum. Lauren soruşdu. "Vaşinqtondan olan bütün uşaqlar bizi gözləyirlər."
  
  Zaman onların əleyhinə işləməyə davam edirdi. Həmişə olduğu kimi, bu, oyunda və xüsusən də yarışda qabaqda qalmağın açarı idi. Drake iki yol gördü. "Mey, Hayden və Dahl, niyə bunun nə olduğunu öyrənmirsiniz? Lauren - üçüncü atlıda nə var, axı bizə hərəkət etmək üçün bir istiqamət lazımdır?
  
  Lauren artıq onlara üçüncü yerdə görüşəcəyini demişdi. İndi o, yüksək səslə ah çəkdi. "Yaxşı, heç kim 100 faiz əmin deyil. Sizə bir şəkil təqdim etmək üçün mən sizi dörd əsas məqamın şərhi ilə tanış edəcəyəm."
  
  Dreyk Meyin və digərlərinin qaşlarını çataraq fəth silahlarına doğru yollanmasını seyr etdi. "Vaxtımız var".
  
  "Yaxşı, bu, həqiqətən maraqlıdır. XVI əsrdə Yeni Dünya adlanan yer kəşf edilənə qədər yerin üç hissəyə - Avropa, Asiya və Afrikaya bölündüyünə inanılırdı. Bu qitələr arasında bölgü Hellespont idi və bu, indiyə qədər izlədiyiniz Ordenin planına mükəmməl uyğun gəlir. Beləliklə, Asiya Şərq adlandırdıqları naməlum ekzotik sərvətlər diyarı olan Hellespontdan o yana başladı. Təbii ki, sonralar Amerikanı tapdılar, sonra o, arzu olunan, naməlum və ümidlə dolu Yeni Dünya oldu. Yeni dörd əsas nöqtəni əks etdirən emblemlər kitabı nəşr olundu. Asiya, Avropa, Afrika və Amerika. Görünən odur ki, Sifariş bilinməyən səbəblərə görə bu qədim düşüncəni öz xəritələrinə yerləşdirmək qərarına gəldi - baxmayaraq ki, yəqin ki, onlar hələ də özlərini bütün güclü relikt ovlayan patriarxlar kimi gördükləri üçün. Lauren nəfəs aldı.
  
  "Deməli, bu, Avstraliyanı, sonra Antarktidanı tapdıqları zaman yenidən baş verən dünyanın yenidən təhsilidir?" Kenzi bildirib.
  
  "Bəli, bəzi insanların düşündüyü əsrlər boyu tədricən yenidən təhsil hələ də davam edir. Amma bu, tamam başqa hekayədir. Bütün bunlar xoşbəxtlik və güllər deyildi. "Yerin dörd bir tərəfi" ifadəsi tarixdə ən mübahisəli ifadə ola bilər. İbrani dilindən tərcümədə "ifrat" kimi tərcümə olunur. Saylar 15:38-də sərhədlər; Yezekelin küncləri var; və Əyyubun sonu var. Onu bölmələr kimi də tərcümə etmək olar. Aydındır ki, Müqəddəs Kitab burada lağ etmək üçün özünü açıq qoyub..."
  
  Drake bunu başa düşdü. "Çünki bu, dünyanın düz olduğunu göstərir?"
  
  "Bəli. Lakin Müqəddəs Kitab bunu Yeşaya kitabında təsvir edərək onu kürə adlandırır. Beləliklə, qəsdən əlaqə. Nəticə ondan ibarətdir ki, onlar bucağı təsvir etmək üçün istənilən sayda - təxminən onlarla sözdən istifadə edə bilərdilər. Ehtimal olunur ki, "ifrat" sözü qəsdən, yaxşı, bunu çatdırmaq üçün istifadə edilmişdir. Heç bir yəhudi əsl mənasını səhv şərh edə bilməzdi, çünki 2000 il ərzində onlar gündə üç dəfə Yerusəlim şəhəri ilə üzbəüz çıxıb: "Azadlığımız üçün böyük şeypuru çalın. Sürgünlərimizi bir yerə yığmaq üçün bayraq qaldır və bizi dünyanın dörd bir yanından öz torpağımıza topla".
  
  "Deməli, onlar təsadüfi bir ifadə seçməyiblər?" Smit soruşdu.
  
  "Yox. Yeşaya peyğəmbərin kitabı Məsihin öz xalqını dünyanın dörd tərəfindən necə toplayacağını izah edir. Hər tərəfdən İsraildə toplanacaqlar".
  
  Kenzi bircə əzələ belə tərpənmədi, bir söz demədi. Dreykin dini inancları haqqında heç bir fikri yox idi, əgər varsa, amma bunun qaçılmaz olaraq həyatının əhəmiyyətli bir hissəsinə çevriləcəyini bilirdi. Bu zaman Laurenin davam etməsini gözləyərkən o, onu bir az daha öyrəndi. Dahlın təbiətcə mehriban olduğuna və həmişə mənəvi qəlbinə qayıdacağına inamı müəyyən qədər özünü doğrultdu. O, hələ də onun kənarını - qanunsuzluğun kənarını - görürdü, lakin bu, mütləq pis bir şey deyildi.
  
  Zaman-zaman.
  
  Ancaq hər iki şəkildə ola bilməzsiniz. Və Kenzidə gördükləri budur - lazım olanda amansız bir qatil və ehtiyac olmadığı zaman mübarizə aparan bir ruh. Onun xatirinə onun dəyişməsinə icazə verməli idilər.
  
  "Əlbəttə ki, məntiqlidir" dedi Kinimaka. "Əvvəl Afrika, sonra Çin. Sonra nə olacaq?
  
  Lauren dərhal cavab verdi. "Bəli, biz belə hesab edirik ki, Müqəddəs Kitabın mənası, Sifarişdə olduğu kimi, əzalarda idi. Növbəti adamın gəlməsini çətinləşdirdilər. Mətnə görə... yaxşı... Müvafiq parçanı oxuyacağam: "Strategiya Atasının, sonra Xaqanın istirahət yerlərini tapın; indiyə qədər yaşamış ən pis hindli, sonra isə Allahın bəlası. Ancaq hər şey göründüyü kimi deyil. Biz 1960-cı ildə, tamamlandıqdan beş il sonra Xaqanın ziyarətinə getdik, Fəthi onun tabutuna qoyduq. Biz əsl qiyaməti qoruyan Bəlanı tapdıq. Və yeganə öldürmə kodu atlıların göründüyü zamandır. Atanın sümüklərində heç bir müəyyənedici iz yoxdur. Hindli silahla əhatə olunub..."
  
  Drake onu hopdurdu. "Həmişə yaşamış ən pis hindli? Və o, silahlarla əhatə olunub? Təbii ki, Hindistanın hər yerində ola bilər. Bu, silahlarla əhatə olunmuş bir ölkədir".
  
  "Sifariş Atlıları gizlədəndə?"
  
  Drake bu barədə düşündü. "Yaxşı, bəli, mən belə düşünürəm. Hər halda üçüncü atlı nədir?"
  
  "Aclıq".
  
  O, dərindən nəfəs alıb Alisiyaya baxdı. "Bu Tüklü Şahzadə ola bilməz, elə deyilmi?"
  
  Alisiya əlini irəli-geri yellədi. "Ola bilər. Mən bunu qeyd edəcəm".
  
  Drake gözlərini çevirdi. "Sən qeyri-mümkünsən."
  
  "Hər hansı üstünlüklər varmı?"
  
  "Nə üçün?"
  
  "Hansı şahzadə? Qız bilməlidir, sən bilirsən".
  
  Çəkmələrini öyrəndi. "Yaxşı. Mən həmişə Kleopatraya tərəf olmuşam. Mən bilirəm ki, o, şahzadə deyil, amma..."
  
  "Kraliça? Belə ki, daha yaxşı".
  
  Lauren hələ də danışırdı. "Əvvəlcə dediyim kimi, oğlanlar və qızlar hələ də ordenin hansı hindistanlıya istinad edə biləcəyini qiymətləndirirlər. Əslində çox qeyri-müəyyəndir. Demək istədiyim odur ki, onların vaxtında özümü onların yerinə qoysam belə, onlarda bir ola bilər".
  
  "Və onların hamısı silahla əhatə olunub?" Smit soruşdu.
  
  "Hindistanda yaşayıram, bəli. Əsasən."
  
  "Yaxşı, heç olmasa bir təyinat yerimiz var" dedi Alicia.
  
  Drake ikinci qutunun, Fəthin içindəkiləri çeşidləyən May, Hayden və Dala baxdı.
  
  "Hər hansı irəliləyiş varmı?"
  
  Hayden əlini tərpətdi, demək olar ki, orada olduqlarını göstərirdi. O, yuxarı baxdı. "Deyəsən, bu, qiyamət ssenarisi üçün plandır. Çubuq effektini xatırlayırsınız? Kiçik bir hadisə digərini və hər biri daha böyük olan başqa bir hadisəyə səbəb olur?"
  
  "Xaos nəzəriyyəsi" dedi Dahl. "Bu, fəth silahıdır və Çingiz xan dərin düşüncə sahibi idi. Bununla siz bütün dünyanı fəth edə bilərsiniz".
  
  Drake su şüşəsini döydü.
  
  Alisiya dedi: "Domino effektli silahlar?"
  
  "Olduqca doğru. Frans Ferdinandın öldürülməsi Birinci Dünya Müharibəsinin ulduzuna necə səbəb oldu. Potensial olaraq, xaosu artıran bu plan III Dünya Müharibəsini başlada bilər".
  
  "Həmçinin," Dreyk bir anlıq kommunikatoru söndürdü və yumşaq danışdı, "bu olduqca mürəkkəbdir. Onu kimə verəcəyik?
  
  Hamı baxdı. Düzgün sual idi. Hayden daha heç nə deməməli olduğunu açıqladı. O, Vaşinqtonun və Müdafiə Nazirinin onsuz da onlardan narazı olduğunu bilirdi və SEAL Team 7 haqqında düşünməyə qayıtdı.
  
  Təsadüf?
  
  Heç vaxt.
  
  Hayden bir neçə dəqiqə daha kağız vərəqlərinə baxdı, sonra onları pencəyinin altına soxdu. Bütün komandaya müraciət edərək, o, çiyinlərini çəkərək qərarın hələ verilmədiyini və təminatsız sənədlərlə tamamilə hər şey ola biləcəyini göstərdi.
  
  yüksək səslə dedi: "Biz bacardıqca tez bir zamanda bununla məşğul olacağıq. Hazırda bu üçüncü yerə ehtiyacımız var. Lauren?
  
  "Sizi eşidirəm. Hələ də gözləyirik".
  
  "İndi bir dəqiqə gözləyin" dedi Kenzi, son on dəqiqədən bəri üzündəki qaşqabaq hələ də aydın idi. "Siz dünyanın dörd bir tərəfi olduğunu deyirsiniz, elə deyilmi?"
  
  "Yaxşı, Müqəddəs Kitab bunu qeyd edir" dedi Lauren. "Qiyamətin də hökmü belədir".
  
  "Yaxşı, nəsə səhvdir. Bunu görmürsən?"
  
  Drake gözlərini qırpdı, indi həmişəkindən daha çaşqındı. Dahl Kensini diqqətlə öyrəndi.
  
  "Bəlkə bir izahat kömək edəcək?"
  
  "Dörd künc? Afrika, Asiya, Avropa və Amerika".
  
  "Əlbəttə. Mənə belə deyirlər".
  
  Kenzi hər iki əlini uzatdı. "Hindistan haradadır?"
  
  Hayden ayağa qalxdı. "Lənət olsun, Hindistan Asiya qitəsinin bir hissəsidir".
  
  "Bununla artıq məşğul olmuşuq."
  
  Lauren ayaq üstə fikirləşdi. "Bu, yalnız Avropa və Amerikadan qalır" dedi. "Hey uşaqlar, siz də mənimlə eyni şeyi düşünürsünüz?"
  
  "Bəlkə də" Alisiya inlədi. "Sənin də pis döşəmədə oturmaqdan götün uyuşdu?"
  
  "Toyuq" dedi Kinimaka. "Amma sonra həmişə toyuq haqqında düşünürəm."
  
  "Orden qırxıncı illərin hərbi cinayətkarlarıdır. Silahları gizlətdikləri zaman "Doğma Amerika" termini istifadə olunurdu, lakin onlar bunu belə düşünməzdilər. Allah xatirinə, iyirminci illərdə və ya ondan əvvəl doğulublar".
  
  "Qırmızı hindular?" Drake dedi. "Vəhşi Qərbdən? Lənət olsun".
  
  "Bu mümkündür" dedi Lauren. "Beyin mərkəzinin səhv yerdə axtardığı şey."
  
  "Yaşayan ən pis insan kim olub?" Dahl soruşdu.
  
  "İcazə verin, bu barədə sizə danışım. Hələlik sadəcə təyyarəyə min".
  
  Heydenə baxan tək Drake deyildi.
  
  Amerikaya qayıtmaq?
  
  pislik.
  
  Xüsusilə Hayden Smiti izləyirdi. Onlar Perudakı hadisələrdən sonra nə baş verə biləcəyini və ya hakimiyyətin nə düşündüyünü bilmirdilər. Əsgər dərhal ayağa qalxıb çantasını yoxlamağa başladı.
  
  Üçüncü atlı? Aclıq? Bəs Amerika? Rəqiblərimiz bilirmi?
  
  O, həyatını nizama salmaq üçün bir anlıq rahatlıq tapacaqmı?
  
  Bu gün yox, Hayden, bu gün deyil, başqalarına öz kommunikatorlarını qoyub söndürmək üçün imza ataraq, cəsarətlə onların ortasında dayandı.
  
  "Biz bunu edirik" dedi. "Və biz bunu düzgün edirik. Olduğumuz kimi, həmişə etdiyimiz kimi. Ancaq uşaqlar, ehtiyatlarım var. İnanıram ki," o, dayandırdı, "Krou və Amerika hökumətinin oyunda ikinci komandası var. SEAL komandası 7-dir və açıq-aydın onlar olduqca yaxşıdırlar. Bu komanda oyunda olmaya bilər, sadəcə bütün atlıları əldə etdiyimizə əmin olmaq üçün".
  
  Bunu eşidən Drake qaşlarını çatdı. "Bağışlayın?"
  
  "Yaxşı, ikinci ssenarinin ola biləcəyini düşünürdünüzmü? Əgər onlar əslində bizi məhv etmək üçün buradadırlarsa necə?"
  
  
  İİRMİNCİ FƏSİL
  
  
  Karin Bleyk qara ayaqqabısı ilə stolun üstündə, cib telefonu boynu ilə çənəsinin arasında oturmuş, boş əlləri ilə klaviaturanı yazırdı. O, cırıq köynək və cins şalvar geyinmişdi, saçları isə qalın cızıqla arxaya bağlanmışdı. Sol qulağına gələn səsi Palladinonun gülüşü az qala boğulurdu.
  
  - Sus, Dino! çevrildi və səsləndi.
  
  "Hə hə". Əsgər təbəssümlə arxaya çevrildi və sonra onun üzünü gördü. "Yaxşı yaxşı. İlahi, səni kim qoyub?"
  
  Karin spikerdən üzr istəyib. "Uşaqlar zorakılıq edir" dedi. "Bir az daha və onlar yaramaz addımda kənarda olacaqlar."
  
  Qadın sakitcə güldü. "Bəli, mən özümə bunlardan ikisini aldım."
  
  Karin uzun boylu, əzələli Dinozavr və onların silahdaşları, kiçik, arıq Vuya baxdı. Hər iki əsgər son bir həftə ərzində səhra evində qalmaqdan bezmiş, müxtəlif sistemləri düzəldirdi. Onlara lazım olan şey real hərəkət idi.
  
  Karin soruşdu: "Onlar da qaçdılar?"
  
  "Əlbəttə. Mən rabitə bölməsinin üzvü idim. Bizi növbəyə təyin etdilər. SPEAR komandası qutunu çinlilərdən alıb gizlicə Tayvana gedə bilib. Qismən şans, qismən də başqa komandaların tərəfində ehtiyat, deyəsən.
  
  Karin bunun şansdan başqa bir şey olmadığını bilirdi. Bu gün dünyada SPEAR-dan yaxşı komanda yox idi. Bir zamanlar onun bir parçası olmaqdan qürur duyurdu.
  
  "Bu atlı pisliyi mənim üçün çox şey ifadə etmir" dedi. "Mən başqa şeylərə diqqət yetirirəm. Amma deyin, sonra hara gedirlər?"
  
  "Yaxşı, hələ bilmirəm. Hindistana bənzəyir. Ancaq görünür, bəzi fikir ayrılıqları var. Bax, mən Palladinonun kasıb valideynlərinin başına gələnlərə və eyni tərəfdə olduğumuza görə bir az kömək etməyə razılaşdım, amma deyəcəklərimin həddi var".
  
  Karin artan bir şübhə hiss etdi. "Bizə daha çox ehtiyac yoxdur. Sadəcə olaraq - mən zəng edəndə Dreykin komandasının mövqeyini bilməliyəm. Sabah olacaq yoxsa bir aydan sonra. Sən bunu edə bilərsən?"
  
  Cavab sabit olub. "Bəli, nə qədər ki, mən eyni bölmədə qalacağam. Mən inanıram."
  
  "Çox sağ ol". Karin daha çox sual vermədən söhbəti tez bitirdi. O, otağı qiymətləndirmək və onların harada olduqlarını görmək üçün bir an çəkdi. Narkotik alverçilərinin yuvasından uzaqlaşdıqları vaxtdan orayı pis hər şeydən təmizlədilər, döşəmə taxtasından tutmuş evin altına qədər hər cür yerdə, eləcə də çardaqdakı guşə və çuxurlarda əşyalar tapdılar. . Hər şeyi axırıncı zərrə qədər yandırmaq, özünü ələ salmaq idi. Hələ oflayn olarkən Karin, Dino və Wu kompüter, rabitə, müşahidə cihazları və s. quraşdırdılar. Əgər səhra evi onların qərargahı olacaqsa, o, möhkəmləndirilmiş, müdafiə oluna bilən, öz başına qala olmalıdır.
  
  Karin onların az qala orada olduqlarını düşündü.
  
  İndi onun beyninə yeni, əzablı bir fikir gəldi.
  
  O, Dino və Vunun kompüterlərdə işləməsini, öz təlimatlarına uyğun olaraq naqilləri birləşdirdiyini və proqram təminatı, firewall və s. quraşdırdığını izləyib. O, məşqə başlamazdan əvvəl bu cür işlərdə əsl dinamit idi. İndi o, daha böyük idi. Bəli, hələ də bir neçə şey çatışmırdı, amma indiki vəsaitlər buna kifayət edərdi. Onlara sabit gəlir mənbəyi lazım idi.
  
  Buna məhəl qoyma. Siz ona təzyiq edə bilməzsiniz, dərinə basdırın.
  
  Karin SEAL Team 7 haqqında hər şeyi bilirdi. O, onların niyə orada olduqlarını, məqsədlərinin nə olduğunu bilirdi; onların güclü və zəif tərəfləri; onların gündəliyi və son gizli əmrləri. Sonra, effektiv şəkildə dəstək verərək, indi Matt Drake-i xəbərdar edə bilərdi.
  
  O, həyəcanlandırdı, bükdü, bağırsaqlarında turşuya səbəb oldu.
  
  Yaşadıqları hər bir hadisə, yüksək məqamlar və çətin günlər, çılğınlıq günləri, inadkar qurdu öpən quş kimi onun duyğularına toxunurdu. Karin əvvəllər bir dəfə çox yaralanmışdı və həyatdan imtina etdi, ancaq onu ən gözlənilməz yerlərdə yenidən tapdı. Ona yeni bir məqsəd verildi.
  
  Yenə də, tamamilə gözlənilmədən, qardaşı və ailəsi öləndə dağıntı yaşadı, sonra Komodo ona aşiq olanda sevgi oldu. Ola bilsin ki, çox erkən, gənc yaşlarında baş verən hadisə onu məhv edib həyat yoluna çıxarıb.
  
  Dağıntı.
  
  İndi onun həqiqətən etmək istədiyi şey əlində olan bütün yaxşı şeyləri məhv etmək idi. Bir şey yolunda gedirsə, o, uğursuz olmasını istəyirdi. Əgər onun üçün böyük bir şey gözləsəydi, onun qərəzlə dağılacağına əmin olardı.
  
  Yeni komanda çiçəklənməyə, yaxınlaşmağa başlasaydı, onu parçalayardı.
  
  Özünü məhv etmək Karin Bleyk üçün yeni həyat tərzi deyildi. Bu mənim seçdiyim həyat tərzidir. Mənim rahat yorğanım. O, hər zaman onun tam dövrə vurub-dolaşmayacağını düşünürdü.
  
  Və orada o, dörd qorxulu silaha sahib olmaq üçün dörd əsas istiqaməti keçərkən hətta NİZƏ komandasının çatışmadığı məlumatlarla rahat oturdu. Yol ayrıcları onun qapısında açıq dayanmışdı.
  
  Bir yol sonda xilasa, dostlara, ünsiyyətə və həyatın ağrılarına apardı.
  
  Digər yol bütün bu tarixi, bütün bu qeyri-müəyyən gələcəyi məhv edəcək və ona lazım olan hər şeyi verəcək: xaos.
  
  Karin əşyalarını yığıb eyvana çıxdı. Səhra havası quru və tozlu idi. Göydə parlaq bir kürə parıldadı. Uzaq bir yerdə, SEAL Team 7 adlı super elit ABŞ xüsusi təyinatlı dəstəsi onun köhnə yoldaşlarını - Mett Drake və Alicia Miles, Thorsten Dahl və Mae Kitano və başqalarını öldürmək niyyəti ilə təqib etdi.
  
  Karin onlara xəbərdarlıq etməyi düşündü.
  
  Sonra başını qapıya soxdu. "Hey, uduzanlar, götünüzü qaldırın. Gedəcəyimiz yerlər və görməli insanlar var. Tayler Uebbin gizli görüşməsi həmişəlik gizli qalmayacaq".
  
  
  İyirmi birinci fəsil
  
  
  Karin ov tüfənginə minərək, Dino-nun Dodge Ram-ı Los-Ancelesin magistral yollarını və arxa küçələrini təşkil edən dolama ilanların arasından diqqətlə idarə etməsinə baxdı.
  
  Gənc əsgər qırmızı rodsterin yanından keçəndə "Yuruşunuzu sabit tutun" dedi. "Bizi ovlamağımızı xatırlayırsanmı?"
  
  Dino yetişməmiş sevinclə ona gülümsədi. "Evdən çıxdığım üçün xoşbəxtəm, ana. Hər halda, sən bilməlisən ki, mən səndən daha yaxşıyam. Hər cəhətdən daha yaxşıdır".
  
  "Deməli, danışmağa davam et."
  
  "Ordu bizi buraxmayacaq" dedi Vu. "Hər dəfə səthə çıxanda həssas oluruq."
  
  "Sözünüzü aşağı salın, mister Misery. Vallah, siz ikiniz ikiqat rol oynaya bilərsiniz".
  
  "Görək qoz-fındıqlarınızı maşının akkumulyatoruna taxanda nə qədər sevinəcəksiniz".
  
  "Eşşək olma, Wu. Bu ordudur, CIA deyil".
  
  Karin maşının hər iki tərəfində daimi panoramik mənzərələrdən həzz alırdı; Los Angeles bütün şöhrəti ilə. İstirahət etmək və heç nə haqqında düşünməmək üçün bir an. Sıx yaşıllıqlar və beton nəhənglər çempionluq uğrunda mübarizə aparırdılar, onların arxasında isə qızmar günəş altında parıldayan metal göydələnlər dayanırdı. Yüngül duman bulud səviyyəsindən asılıb, günü qaraldırdı, lakin o, demək olar ki, nəzərə çarpmırdı. İnsanlar səkilərdə və ticarət mərkəzlərində çətinliklə görünən maşınlarında irəli-geri zibilləyərək gəlib-gedirdilər. Hollivud təpələri sağdan yavaş-yavaş, fərqinə varmadan keçdi, çünki o anda Dino ağ-qara komanda maşınının sürətli zolağa çəkildiyini gördü və o, yaxşı oğlan kimi yavaşladı, gözlərini yolda saxlayıb, diqqətini düz irəli cəmlədi.
  
  Əgər onlara baxmasaydın, səni fərq etməzdilər.
  
  Nəhayət, sahil yolu açıldı və onlar San-Fransiskoya doğru yola düşdülər.
  
  "Səhradan yaxşıdır." Vu parıldayan, yuvarlanan dalğaları öyrəndi.
  
  Karin qarşıda duran vəzifəni təhlil etdi. Qərargahda boş yerə vaxt keçirmirdilər. Birincisi, onlar kompüterləri, imkanları daxilində çoxlu xüsusi oyuncaqları olan iki yüksək səviyyəli Mac quraşdırdılar. Fiber optik kabel ən çətin hissə idi, lakin onlar bunu həll etdikdən və Karin bir çox firewall quraşdırdıqdan sonra getməyə hazırdılar. Hətta o zaman, hətta Karin klaviaturada olsa və onun dahiyanə intellektindən istifadə etsə də, onların ağılsızca hakerlik etmək qabiliyyəti yox idi. Məhdud idilər, ixtiraçılıqdan istifadə etməyə məcbur oldular.
  
  Karin Tayler Webbin saysız-hesabsız gizli bank hesablarından xəbərdar idi. O, SPIR-də işləyəndə onlara baxırdı. O, bəzilərinin onun mirası adlandırdıqlarının fərqində idi; onun köhnə komandasında olan bir neçə sirr haqqında. Və o, nəhəng bir gizlənmə yerindən xəbərdar idi; Dünyanın ən zəngin, sərt stalkerinin köhnə ekipaj üzvləri də daxil olmaqla yüzlərlə insana qarşı topladığı bir şey.
  
  Çoxları Uebb öldüyü üçün onu boş vaxtlarında tapa biləcəklərini düşünürdü.
  
  Problem onda idi ki, Karinin bu fikirləri yox idi. Önbelleğe giriş ona misilsiz güc verəcəkdi - və hər şeyin sonunda güc hər şeyin olduğu yerdə idi. Onlardan üçü oradan irəliləyə bilərdi; pul, anonimlik, təhlükəsizlik və təsir əldə etmək. Əlbəttə, Webbin zibilini axtaran yüzlərlə insan olsaydı, oğurlamaq xüsusilə çətin olardı.
  
  İndi heç kim onun harada olduğunu bilmirdi.
  
  Karin Bleykdən başqa.
  
  Ən azı belə düşünürdü. Növbəti bir neçə saat göstərəcək. Daxili məlumatlar çox faydalı oldu. O, Nikolas Bell haqqında və həbsxana kamerasında oturan xəbərçinin hər şeyi - adlar, yerlər, şəxsiyyətlər, bütün bu çürük kanalizasiya haqqında necə danışdığını bilirdi. Lauren Fox'un ziyarət etməyi necə sevdiyini bilirdi. O, Lauren Foksu dinləyən və danışan insanları tanıyırdı.
  
  Yaxşı, o onları tanıyırdı, onlar onu mütləq tanımırdılar.
  
  Ola bilsin ki, ziyafətə bir az gecikdi - Karinin ordu hazırlığı və sonrakı gedişi bir az vaxt apardı - amma o, bunu bir az yüksək səviyyəli hakerlik istedadı ilə kompensasiya etdi. Bellin söhbətləri dinlənilirdi. Smith, deyəsən, bu söhbətlərin mütəmadi surətini - yaramaz oğlanı - əldə etməyə və onlarla istədiyi kimi davranmağa ürəyi var idi. Əsəbiləşən, tez hirslənən əsgərin onlara nə etdiyini kim bilirdi? Təbii ki, milli təhlükəsizliyin qorunması.
  
  Nəticə o idi ki, Karin birbaşa Smitin şəbəkəsinə aparan xətti sındıra bilərdi. Bu, onun üçün nisbətən asan iş idi. Zəngin qənimət toplamaq üçün vaxt sərf etdi. Tayler Webb bir vaxtlar dünyada saysız-hesabsız ofislərə, evlərə, penthauslara və hətta bir adaya sahib idi. Onunla rezonans doğuran yer adlarına Vaşinqton, Niaqara və Monte Karlo daxildir. Bell Laurenlə danışdı, lakin o, təhlükəsizlik işçiləri və vəkillərlə də danışdı və Smitin qeydlərinə onların hamısından fraqmentlər daxil idi.
  
  Smitin ən parlaq gələcəyi yox idi, deyə düşündü.
  
  Nə qədər əyilsəniz də, Peru hadisəsi və ya hadisələr SPEAR komandasını səfalət dünyasına sürüklədi.
  
  San-Fransiskodan 130 mil məsafədə olduqlarını bildirən bir işarə yanıb-sönəndə Karin mövqeyini dəyişdi. Bell Laurenlə kifayət qədər nitqlə danışdı, doğru ola biləcək faktları, adları, yerləri, bank hesablarını təkrar-təkrar ifadə etdi. Hələlik Karin, səlahiyyətlilərin kimin gəldiyini görmək üçün onları gizli şəkildə izləyə biləcəyindən qorxaraq hesabların heç birini istifadə etməyə cəsarət etmədi. Birincisi, onlara möhkəm bir hərəkət və qaçış planı lazım idi.
  
  Beləliklə, San Fransiskoya səyahət.
  
  Basılanda Bell Uebbin bəzən bildikləri ilə öyündüyünü danışdı. Bu adam ritual izləyicisi idi, istəsələr, dünyada demək olar ki, hər kəsi ifşa etmək, incitmək və sahib olmaq üçün resursları olan zəngin bir kölgə idi. Uebb həmişə Bellə xəbərlər təklif edir, onu qururdu, həm də onun "ana damarı" adlandırdığı şeyə işarə edirdi.
  
  Bu "ana damarı" meqalomaniyalı dəlinin indiyədək yığdığı bütün çirkləri hər kəsin üzərində saxladığı xüsusi bir ofisə çevrildi. Təbii ki, o, heç vaxt Bellə harada olduğunu deməyib.
  
  Karin hər şeyi başa düşdü. O, hər şeyi içəridən görə bilmək kimi müstəsna üstünlüyə malik idi. Və o, Webbin komanda üzvlərinin əksəriyyətindən məlumat oğurladığı və gizli şəkildə onlara baş çəkdiyi anları xatırladı. Onun eidetik yaddaşı elə oradaca işə düşdü. Bu, əlbəttə ki, asan deyildi, lakin Karin bilirdi ki, Uebb o zaman görkəmli Vaşinqton ofisində işləyirdi və indi qeydə alınmış yazışmaları izləyə bilmişdi.
  
  Böyük fayllar San Fransiskodakı müəyyən bir ünvana yarım dəfə göndərildi. Sonrakı araşdırmalar zamanı məlum olub ki, başqa iri sənədlər başqa məlum idarələrdən əldə edilib. Beləliklə, səlahiyyətlilər qalın məlumat toplusunu araşdırarkən, Karin ona lazım olanı dəqiq müəyyənləşdirə bildi.
  
  Dino onları nəqliyyat vasitəsi ilə, Qızıl Qapıdan və Balıqçı Vağzalından keçirdi. Turistlər hazır vəziyyətdə ərazini kameralarla dolduraraq özlərini çox narahat etmədən yola çıxdılar. Dino trafikə qarışdı və polislərə onları fərq etmələrinə səbəb olmadı. Sıldırım bir təpə onları daha da şəhərə apardı və tezliklə onlar İttifaq Meydanını dövrə vuraraq bankları və aptekləri, gəmiləri və restoranları keçərək indiyədək ən çətin axtarışlarında - park etmək üçün yaxşı yer tapmaqda idilər.
  
  "Burada buraxın." Vu Walgreens yaxınlığındakı kiçik bir məkanı göstərdi. "Ünvan buradan piyada beş dəqiqəlik məsafədədir."
  
  "Beş dəqiqə?" Karin bildirib. "Uebb hər hansı bir gözlənilməz hadisəni geridə qoysaydı, bu əbədi ola bilərdi."
  
  "Əlavə olaraq," Dino yavaş-yavaş təyinat yerinə yaxınlaşarkən dedi, "bu, Dodge Ram-dır. Götümü bu yerdə saxlamaq mənim üçün çətin olacaq".
  
  "Bunu etməyimi istəyirsən? Mən sürə bilirəm".
  
  "Həqiqətən? Əlbəttə, Toretto. Görək necəsən..."
  
  "Uşaqlar" Karin nəfəs aldı. "Sus səsini. Orda görürsən?"
  
  "Bizə sürətli qaçış üçün yaxşı giriş lazımdır. Bizə sürətli giriş lazımdır. Bizə lazımdır..." Dino susdu. "Lənət olsun, bizə uzun müddət qaraja ehtiyacımız olacaq, elə deyilmi?"
  
  Karin başını tərpətdi. "Burada. Lazım gələrsə, bir az uzanırıq; toz çökəndə biz həmişə buradan başqa bir gün gedə bilərik".
  
  "Lənət olsun, ümid edirəm ki, yox" Vu mızıldandı. "Bu günlərdə ikinizlə kifayət qədər vaxt keçirdim."
  
  "Bu problemdir?" Dino Ram-ı yeraltı dayanacağa apararkən Karin düşündü.
  
  "Yaxşı, testosteron bir az yüksəkdir. Siz ikiniz həmişə bacı-qardaş kimi yarışırsınız. Bəzən bir az yorucu olur".
  
  "Biz? Rəqabət?" Karin Dinoya baxdı. "Bizik?"
  
  Gənc əsgər bərkdən güldü. "Yalnız ona görə ki, səndən daha yaxşı olduğumu etiraf etmək istəmirsən."
  
  "Mən bunu görmürəm." Karin ona tənqidi nəzərlərlə baxdı, sonra Vuya tərəf döndü. "Bunu görürsən?"
  
  "İcazə verin, bunu belə ifadə edim. Əgər siz nə vaxtsa sərxoş olub cütləşməyə qərar versəniz, bunu ayaq üstə etməli olacaqsınız, çünki ikiniz də zirvədə olmaq istəyirsiniz".
  
  Dino nəhayət ki, xoşuna gələn bir yer tapanda Karin boğuqla güldü. "Cəhənnəm kimi sərxoşsan? Cəhənnəm, bunun baş verməsi üçün dünyada kifayət qədər spirt yoxdur, woo.
  
  Dino açarları çıxarıb qapını açdı. "Diqqəti toplamaq vaxtıdır. Bütün bu cütləşmə cəfəngiyyatları kömək etmir."
  
  "Qızları sevmirsən, Dino?" Karin qarşıdakı iki kişiyə qoşuldu. "San-Fransiskoda zoopark var. İşimiz bitdikdən sonra sizi həmişə ora apara bilərik".
  
  Dino ona məhəl qoymadı, mobil telefonunu çıxarıb yükləmək istədiyi ünvanı gözlədi. "Üç dəqiqə" dedi. "Biz hazırıq?"
  
  Karin çiyinlərini bel çantasına atdı. "Cəhənnəm kimi."
  
  
  * * *
  
  
  Bu, hündürmərtəbəli bir ofis binası idi və Webbin ofisi otuz beşinci mərtəbədə idi. Karin bunun onun üçün qeyri-adi olduğunu düşünürdü - bir dəli adətən hamıya yuxarıdan aşağı baxmaq üçün ən yüksək səviyyədə yaşamağa üstünlük verirdi - lakin o, bu ünvanı mümkün qədər təvazökar və gizli saxlaya biləcəyini düşünürdü - bu, onun dəyər verdiyi şey idi və həyat fəaliyyətinin elit deposu.
  
  Bütün ehtiyat tədbirləri, o düşündü.
  
  Bu da onların edəcəklərini daha da artırdı...
  
  Axmaq? Yeni? Ağıllı? Ağıllı?
  
  Cavabın nəticədən asılı olduğunu başa düşdükdən sonra öz-özünə təbəssümlə gülümsədi.
  
  Üçlük birinci mərtəbədəki fırlanan qapıdan içəri daxil olub, bir neçə lifti görüb və oraya yönəlib. Qara kostyumlu kişilər və qadınlar irəli-geri dolaşırdılar. Uzaq küncdə iki qara saçlı katibənin işlədiyi məlumat masası var idi. Səs-küy səviyyəsi aşağı idi, hamı səs-küy salmamağa çalışırdı. Karin küncdə, keçən trafikə və üç təhlükəsizlik kamerasına baxan bir kilolu mühafizəçi gördü. O, Dinonu məlumat lövhəsinə apardı.
  
  "Otuz beş". O, başını tərpətdi. "Bütün mərtəbə bir şirkətə məxsusdur."
  
  "Mənası var".
  
  Vu başlığa baxdı. "Minmac Systems?" oxudu, "Eynidir, eynidir".
  
  Dünyanı idarə edən simasız korporasiyalar.
  
  Karin irəlilədi, liftlərə çatdı və yenidən yoxladı. Boş 35 rəqəmini - və ya hamısı birlikdə əskik olan nömrəni tapsaydı, onu təəccübləndirməzdi, amma burada bütün digərləri kimi ağ və parlaqdır. Sakinlər müxtəlif mərtəbələrdə düymələri basdılar və Karin sonuncuya qədər gözlədi, ancaq o, 35-i basdı.
  
  Özlərini çox gözlətmədilər. O, bel çantasını çıxardı, sanki içəridə nəsə axtarırmış kimi gəzir. Dino və Wu da hazırlaşdılar. Lift zəng çaldıqda və qapılar 35 işarəsində açıldıqda, üçlük nə ilə qarşılaşdıqlarını görmək üçün yalnız bir neçə saniyə gözlədi.
  
  Cilalanmış dəhliz hər iki tərəfdə qapı-pəncərə olan uzaqlara doğru qaçırdı. Uzaq ucunda taxta masa var idi. Divarlar dadsız və darıxdırıcı rəsmlərlə bəzədilib. Karin təxmin etdi ki, düyməni basdığı andan kimsə gözləyir, amma indi buradadırlar. Onlar hazır, səbirsiz, gənc və bacarıqlı idilər.
  
  O, yol göstərdi, hələ də ölülərə aid olan qəribə bir dünyaya addım atdı. Bu baxımdan, Webbin mirası idi. Onun ana damarı.
  
  Təhlükəsizlik kameraları yoxdur. Qoruma yoxdur. İlk cəhd etdiyi qapı çərçivəsində o qədər yelləndi ki, o, getdi. Hamısı şou üçün idi, sadəcə örtük idi. O, silahını çıxarıb ciblərini jurnallarla doldurdu. Paltosunun altına geydiyi jilet burada bütün yol boyu əlverişsiz görünürdü, amma indi onu qoruyurdu. Ehtiyatla masaya yaxınlaşan komanda yayıldı.
  
  Karin dayandı və iki yeni dəhliz boyunca hər iki tərəfə baxdı. Robotun səsi danışanda təəccübləndi.
  
  "Mən sizə kömək edə bilərəm?"
  
  O, masanın ön kənarına bərkidilmiş sensoru gördü. Lakin o, heç bir kamera görməyib.
  
  "Salam? Orada kimsə varmı?" Mən axmaq oynayıram.
  
  Bütün bu müddət ərzində o, beynində plan üzərində düşünürdü. Uebbin böyük məlumat axını onu bu ünvana çatdırmaqla yanaşı, o, binanın rəqəmsal çərçivə konstruksiyasından istifadə edərək gəldiyi terminalın dəqiq yerini təyin edə bildi. O, sola, sonra sağa dönməli olduqlarını bilirdi, amma robotların nə edə biləcəyini düşünürdü...
  
  "Düşünürəm ki, biz azmışıq." Dino və Vuya baxarkən çiyinlərini çəkdi. "Sadəcə gözləyin, cənab Robot, biz kimisə tapmağa çalışacağıq."
  
  Bir cəhd etməyə dəyərdi. Karin sola tərəf getdi, uşaqlar onun arxasında idi. Birinci dağ adamı ofisdən çıxarkən solda peyda oldu, bir əlində beysbol dəyənəyini bərk-bərk tutub, digərində başını şapalaqladı. Qabaqda ikinci, ardınca üçüncü, sonra soldan dördüncü, bu dəfə çəkiclə peyda oldu.
  
  Vu güldü. "Üç arxada".
  
  Karin silahını yellədi. "Buyurun uşaqlar, mən nəyi itirmişəm?"
  
  Birinci dağ, keçəl kişi gülümsədi. - Qızım, radar var və biz onun altında qalırıq.
  
  "Görürəm. Deməli, Tayler Uebbi mənim tanıdığım kimi tanımaq - doğru zamanda və lazımi yerdə səs-küy salmağı sevən bir insan - bu onun sakitlik bağıdırmı? Meditasiya? Yaxşı, indi onu narahat etməyəcəyik, uşaqlar, elə deyilmi?
  
  "Pistoldan vuruldu və polislər on dəqiqəyə burada olacaqlar" dedi adam. "İyirmidə TƏSİR."
  
  "Və təhlükəsizlik binası?"
  
  Adam güldü. "Fərq etməz".
  
  "Məlumat üçün təşəkkürlər".
  
  Karin xəbərdar etmədən qolundan vurdu, səndələdiyini gördü. O, növbəti atəşi qarnına atdı və onun kürəyindən atlamadan və itələmək üçün onurğasından istifadə etməzdən əvvəl yerə dəyməsini gözlədi.
  
  Beysbol yarasası onun başının yanından uçdu, qaçdı və qapıdan içəri düşdü, şüşəni və çərçivəni sındırdı. O, buna məhəl qoymadı. Wu onun arxasında idi və Dino başqa istiqamətdə hərəkət edirdi. Üçüncü piylənmə onun yolunu kəsdi. O, kütləyə iki atəş açdı, güclü yelləncəkdən yayındı və sonra alnındakı hərəkətsiz kütləni vurmaqdan başqa çarəsi qalmadı.
  
  O, şoka düşərək geri atıldı.
  
  O, kürəyi üstə yıxılan zaman silahdan yapışmışdı. Yuxarı baxanda o, ona baxan nəhəng, yuvarlaq bir üz, hiss edə bilmədiyi güllə dəlikləri, görə bilmədiyi qan axınları və indiyə qədər gördüyü ən böyük ülgüclə ləkələnmiş taxta dəyənəyi olan uyuşmuş, qəddar bir nəhəng gördü. görüb, görüb.
  
  "Lanet olsun mağara adamı"
  
  Klub aşağı düşən kimi Karin atəş açdı. İki güllə asılmış mədədən keçərək tavana dəydi, lakin dəyənək enməyə davam etdi. Karin başını çevirdi. Bludgeon onun yanına endi, döşəməni parçaladı və parıldayan bıçaqlardan qığılcım saçdı. Bir saniyə orada uzandı, sonra onu tutan əli bərkidildi və özünü yerdən qaldırmağa başladı.
  
  Karin geri çəkildi, dəhşətli üzü gördü və düz ona atəş etdi. Bu dəfə sahibi bunu hiss etdi və dərhal səndələdi, sağ olsunlar ki, sağa-sağa başqa həmkarının üstünə yıxılaraq, aşağıda olan kiçik adamı tələyə saldı.
  
  Vu onun üstündən tullandı, daha iki iri çəmənliyə atəş etdi. Bu adamlar diz çökdülər. Çəpək Vunun biseps nahiyəsinə dəydi və onun qışqırmasına səbəb oldu. Karin arxasına çevrildi ki, ilk kişini - ayağından vurduğu keçəl oğlanı - onun yanında təqib etdiyini və onun arxasında qan izi buraxdığını gördü.
  
  "Sən çox yaxşı qarışdın, xanım. Hamı üçün."
  
  "Oh, indi səni vurmuşam, mən xanımam, elə deyilmi? Düşünürəm ki, bilirsən nə üçün buradayıq?"
  
  Əlini dəyənəyinə və kəmərindən asılmış bıçağa uzatdı.
  
  "Zarafat edirsiniz? Burada yalnız bir şey var, siz bunu bilirsiniz".
  
  Karin başını tərpətdi. "Əlbəttə".
  
  "Ancaq heç vaxt tapa bilməyəcəksən."
  
  O, cəld kompüter terminalları ilə dolu çoxlu otaqlara nəzər saldı, şübhəsiz ki, işləyirdi, hansısa proqramla işləyirdi və hamısı qonşuları kimi idi.
  
  Amma o, daha yaxşı bilirdi. "Oh, məncə bacararam."
  
  O, həmçinin bilirdi ki, Uebb kimi bir adam heç vaxt keçid qoymağı düşünməzdi. Bu cür şeyləri əldə etmək üçün çəkdiyi bütün zəhmətdən sonra deyil, indiyə qədər götürdüyü hər şirin təqiblər burada baş verəndə deyil.
  
  O, yarasadan yayındı, zərbəni bıçaqla dayandırdı və adamda ikinci güllə dəliyi buraxdı. O, ayağa qalxdı və Wu-nun ardınca getdi, sonra Dino'nun necə olduğunu görmək üçün geriyə baxdı. Hər şey yaxşı idi. Onların indi qarşılaşdıqları yeganə problem polis idi.
  
  Wu tərəddüd etdi; dəhliz boş idi. "Hara gedirsen?"
  
  Karin qaçdı, bu yer onun yaddaşında qaldı. "İndiyə qədər yaşamış ən pis canavarlardan birinin yuvasına" dedi. "Ona görə də soyuq olsun. Buyurun, uşaqlar."
  
  
  İyirmi ikinci fəsil
  
  
  Otağın özü iyrənc idi, Tayler Uebbin son izi, bədxah bir daxili dəlilikdən bəhs edən xarici təsvirlərlə dolu idi. Onlar bir neçə saniyə ərzində qıfılları seçdilər, divarlarda çərçivəli fotoşəkilləri gördülər - sevimli qurbanlar və təqiblər, atışmadan əvvəl və sonra - və bütün otaqda masalarda düzülmüş dünyanın hər yerindən gələn qəribə casus alətləri kolleksiyası.
  
  Karin şüşəli pəncərələrdən siren səslərini eşidib bacardığı qədər buna məhəl qoymadı. Wu və Dino terminala doğru qaçarkən keşiyində dayandılar.
  
  İki dəfə yoxlandıqdan sonra o, xüsusi formatlı fləş sürücüyə qoşulmuş böyük məlumat axınının qəbul edildiyini təsdiqlədi və terminalın məzmununun avtomatik yüklənməsini təsdiqləyən kiçik yaşıl işığa baxdı. Karin böyük miqdarda məlumatın ötürülə biləcəyini qabaqcadan görürdü və buna uyğun olaraq flash sürücünü quraşdırır. Onun bacardığı qədər sürətli idi.
  
  "Necə edirik?" O, yuxarı baxdı.
  
  Vu çiyinlərini çəkdi. "Burada hər şey sakitdir".
  
  "Nillədən başqa" dedi Dino. "Bu kifayətdir."
  
  Onların planının bir hissəsi qurbanları geridə qoymaq idi. Bu, polisi çaşdıracaq və gecikdirəcək. Karin onların ən azı quldur olduqlarına və həyatda qarşıdan gələn yeni taleyinə layiq olduqlarına görə xoşbəxt idi. O, yanıb-sönən yaşıl işığa baxdı, onun sürətlə yanıb-söndüyünü gördü və işin az qala bitdiyini anladı.
  
  "Hazır ol".
  
  Pəncərədən kənarda sirenlər səsləndi.
  
  Göstərici hər şeyin tamamlandığını bildirərək yanıb-sönməyi dayandırdı. O, kiçik bir disk çıxarıb daxili fermuarlı cibinə qoydu. "Getmək vaxtıdır".
  
  Dərhal oğlanlar yıxılan, qanayan adamlardan ehtiyatla qaçaraq, ayağa qalxmağa çalışan iki nəfəri təpikləyərək irəli getdilər. Karin onları silahı ilə hədələsə də, o silahdan istifadə etmədi. Atışmanın haradan gəldiyi ilə bağlı hələ də bəzi çaşqınlıq ola bilər. Onsuz da təhlükəsizlik kameraları ilə məşğul olub, çoxlu suallar verəcəkdilər. Qaçmağın açarı sürətli hərəkət etməmək, hətta ehtiyatlı olmamaq idi.
  
  Bu sürpriz olmalı idi.
  
  Sırt çantalarını açdılar, içindəkiləri çıxardılar, sonra boş çantaları atdılar. Bir-birlərinə baxaraq başlarını tərpətdilər.
  
  "Bir zabit". Vu Dino ilə salamlaşdı.
  
  "Bir zabit". Dino şiddətlə Karinə başını tərpətdi.
  
  - Çavuş, - o, ingilis ləhcəsini qalınlaşdırıb xidməti liftlərə tərəf getdi.
  
  Onun cibində hakimiyyətin açarı, hökumət və kral manipulyasiyası, çevrilişdən sonra çevriliş, maliyyə azadlığı və hüquq-mühafizə orqanlarına nəzarət var.
  
  Onlara yalnız qaçmaq üçün təhlükəsiz yer lazım idi.
  
  
  İyirmi üçüncü fəsil
  
  
  Başqa bir gün, başqa bir təyyarə səfəri və Matt Drake böyük bir reaktiv gecikmə hiss etdi. Onlar cəmi bir saat əvvəl havaya qalxmışdılar və Amerika Birləşmiş Ştatlarına gedən Atlantik istiqamətində günə çatırdılar.
  
  Hara getmək barədə dəqiq bir fikir yoxdur.
  
  Üçüncü Atlı - Aclıq. Drake ordenin aclıq üçün hansı müharibə ilə gəldiyini təsəvvür etməkdən qorxurdu. Onlar hələ də birinci silahı, kosmik silahı və xüsusilə ikinci silahı, əsas kodunu inkişaf etdirməklə çox məşğul idilər. Hayden hələ də bütün məlumatları özündə saxlayırdı, lakin paylaşmaq üçün təzyiq çox böyük idi. Yalnız qəfil qarışıqlıq və qeyri-müəyyən təyinat onun hərəkətsizliyini məqbul etdi.
  
  Əsas kod, dünyanın dövlət başçılarını devirmək, millətin infrastrukturunu məhv etmək, ordularını bağlamaq və Yer kürəsini qaranlıq əsrlərə qaytarmaq istəyən psixikaları azad etmək üçün Avropanın yarısında və nəhayət, Amerikada baş verən hadisələri tərtib etdi. Bu, qorxulu dərəcədə real və qorxulu dərəcədə asan görünürdü. Bir gün bu ilk domino yıxıldı...
  
  Hayden sona qədər oxuyarkən susdu. Dreyk ağlını bütün son aşkarlamalardan keçirməyə icazə verdi: Team SEAL 7; SWAT komandaları bir-biri ilə döyüşə girir; Fransız itkiləri, əsasən ruslara; və indi yerli amerikalılarla birlik. Təbii ki, yerlilər əla atlı idilər, bəlkə də indiyə qədər yaşayanların ən yaxşıları idi. Bəs bütün bunların içində aclıq haradan gəlir?
  
  Alisiya onun yanında, bir gözü açıq, sakitcə xoruldayırdı. Kenzi hadisəni videoya çəkmək üçün əlindən gələni etdi, lakin Dahl onu saxlaya bildi. Dreyk hiss etdi ki, bu, yüngül fiziki təskinlik deyil, onun fikrini dəyişməsinə səbəb olan sözlərdir. Dal və Kenzinin yaxınlaşacağına əmin deyildi. Əlbətdə ki, onun işi yoxdur və o, əslində eyni dəmir yolu relsləri ilə sürürdü, amma ...
  
  Drake dəli isveçli üçün ən yaxşısını istədi və bu da oldu.
  
  Lauren qabaqda oturdu, Smith bacardığı qədər yaxın idi, ona görə də özünü çox narahat hiss etmədi. Yorgi, Kinimaka və Mai təyyarənin quyruq ucunda alçaq səslə danışırdılar; Onların yerləşdiyi yük anbarı havaya qalxan, cingildəyən hündür tavanlı mərmidən bir qədər çox idi. Bir dəfə birinci dərəcəli uçmaq istərdi. Hətta məşqçi baqaj sinfini də üstələyib.
  
  Lauren, Vaşinqtonla öz aralarında hələ də apardıqları yazışmalara diqqət yetirdi. Hal-hazırda söhbət ləng və diqqətsiz idi, real müzakirədən daha çox beyin fırtınası sessiyası idi. Bu qədər geeks olsa da?Dreyk onların axtardıqlarını tam olaraq tapacaqlarına şübhə etmirdi.
  
  Saatlar keçdi və dövlətlər yaxınlaşdı. Lauren rəqib ölkələrdən gələn müxtəlif materiallarla maraqlanmağa başladı. Deyəsən, israillilər Amerika əlaqələrini SPIR ilə eyni vaxtda həll ediblər. İngilislər də. Çinlilər susdular və fransızlar, çox güman ki, ondan çıxdılar. Drake bilirdi ki, möhürlərdən eşitməyəcəklər. Əslində, təbii ki, onlar orada deyildilər.
  
  "Bu komandaları təmkinli şəkildə Amerikaya göndərəcəklərini görmək maraqlı olacaq" dedi Dahl. "Və ya daxili əmrlərdən istifadə edin."
  
  "İnsanlar artıq cəmiyyətə nüfuz edibmi?" Hayden başını qaldırdı. "Mən buna şübhə edirəm. Sleeper agentləri yaratmaq üçün illər lazımdır."
  
  "Və aşkar edilmədən uçmaq çətin deyil" dedi Smith. "Narkotik satıcılar onilliklərdir ki, bunu edirlər."
  
  "İndiyə qədər yaşamış bu ən pis hindli haqqında hər hansı bir məlumat varmı?" Mai soruşdu.
  
  "Vaşinqtondan deyil və rəqiblərimiz bilirsə, bunu gizli saxlayırlar".
  
  "Cəfəngiyat".
  
  Drake vaxta baxdı və onların Ştatlara yaxınlaşdıqlarını anladı. O, Alisiyanı oyatmaq üçün yumşaq bir şəkildə silkələdi.
  
  "Heyrət! Vay?"
  
  "Oyanma vaxtıdır".
  
  Kenzi daha da yaxınlaşdı. - Mən sənin şüşəni hazırlamışam, balam.
  
  Alisiya əllərini ona tərəf yellədi. "Lənət olsun, lənət! O şeyi məndən uzaqlaşdır!"
  
  "Bu, sadəcə mənəm!"
  
  Alicia pərdənin imkan verdiyi qədər irəlilədi. "Qanlı sirk klounu fizzog."
  
  "Fizz nədir?" Kinimaka həqiqətən maraqlı görünürdü.
  
  "İngilis dilində "üz" deməkdir" dedi Drake. Və Kenzinin görünən ümidsizliyinə cavab olaraq, "Razı deyiləm. Siz rit Bobby Dazzlersiniz."
  
  "Həqiqətən?" Alicia hönkürdü.
  
  "Nə? "
  
  "O deməkdir ki, baxmağa yaxşısan, sevgilim."
  
  Alisiya hönkürməyə başlayanda Kenzi qaşlarını çatdı və Dreyk yəqin ki, hər iki qadınla sərhədi keçdiyini başa düşdü. Ən azından Kenzi ilə. Tez başını Lorenə işarə etdi.
  
  "Heç vaxt. Sən əminsən? "
  
  Diqqət New Yorkerə yönəldi.
  
  "Oh, bəli, əminəm." Lauren təəccübünü gizlətmək və dərhal xəbər hesabatına keçmək üçün kifayət qədər sürətli idi. "Mənə bir şey ver."
  
  Dərhal, sanki taleyin hökmü ilə xoş xəbər geri qayıtdı. Lauren onu dinamika qoydu. "Hey insanlar, hələ də yüksəldiyimizi görmək çox xoşdur." Mister Obnoxious yenidən xəttə qayıdır. "Yaxşı, yaxşı xəbər odur ki, siz zi-yətinizi kəsərkən mən qızğın kompüterdə çox işləyirdim. Beləliklə, əvvəlcə ikinci atlı və fəth. Miss Jay? Böyük itlər hürür".
  
  Hayden başını tərpətdi. "Amerikalı danışın, pislik, yoxsa sizi işdən çıxararam".
  
  Drake hələ də dayandığını bildiyi üçün masaya nəzər saldı. Axı açar kodu onların əlində idi və amerikalılar bunu bilirdilər. Sonra onun ağlına bir fikir gəldi və o, ona təyyarənin arxa tərəfində ona qoşulmasını işarə etdi.
  
  Sakitcə bir-birlərini qucaqladılar.
  
  "Sadəcə vərəqlərdən birini itirmək olarmı?" - deyə soruşdu. "Onlardan ən vacibi."
  
  O baxdı. "Əlbəttə, bizə hədəf çəkmək istəyirsinizsə. Onlar o qədər də axmaq deyillər".
  
  O, çiyinlərini çəkdi. "Bilirəm, amma alternativə baxın."
  
  Hayden kresloda arxaya söykəndi. "Yaxşı, məncə, biz artıq sikilmişik. Başqa bir itaətsizlik nə zərər verə bilər?"
  
  "Bura gələndə SEAL 7 komandasından soruşaq."
  
  İkisi bir müddət bir-birlərinə baxdılar, hər ikisi də digər komandanın əmrlərinin nə olduğunu düşünürdü. Bütün bunların məxfiliyi onları narahat edirdi. Hayden iyrənc adamın yenidən danışmağa başladığını eşitdi və arxaya çevrildi.
  
  "Agent Jay, Vaşinqton fəth qutusunun dəqiq təfərrüatlarını bilmək istəyir."
  
  "Onlara deyin ki, mən onlarla əlaqə saxlayacağam."
  
  "Mmm, doğrudanmı? Yaxşı."
  
  "Yeni bir şeyiniz varmı?"
  
  "Bəli, bəli, istəyirik. Mənə bir saniyə verin".
  
  Hayden Dreykə döndü. "Qərar vermək vaxtıdır, Mett. Bitirmək üçün?"
  
  Drake dabanlarının üstündə yelləndi və gülümsədi. "Həmişə".
  
  Hayden qalaqdan bir kağız parçası çıxardı.
  
  "Hələ düzgün vərəqi tapmısan?"
  
  "İki saat əvvəl bu barədə düşündüm."
  
  "Oh".
  
  Birlikdə və əlavə bir saniyə əzab vermədən, əsas zəncirdəki ən vacib qurğuşunu məhv etdilər. Hayden sonra bütün vərəqləri bir yerə yığıb yenidən sifariş qutusuna qoydu. Komandanın qalan hissəsi şərh vermədən hər ikisinə baxdı.
  
  Birlikdə bir idilər.
  
  "Yaxşı". Vaşinqtondan olan adam geri döndü. "İndi biz həqiqətən qazla bişiririk. Deyəsən, Qiyamət Sifarişi üçüncü Süvari, Aclıq haqqında təsvirləri ilə damğasını vurdu. İndiyə qədər yaşamış ən pis hindli və onun silahlarla əhatə olunması."
  
  "Doğma Amerikalı?" Kinimaka soruşdu.
  
  "Bəli, 1829-cu ildə anadan olub; bu, Çingiz xandan yeddi yüz il, Hannibaldan isə min on dörd yüz il sonradır. Demək olar ki,..." O, dayandı.
  
  "Qəribə" Kinimaka boşluğu doldurdu.
  
  "Bəlkə, bəlkə" dedi botanik. "Bir dəfə kimsə dedi ki, təsadüflər yoxdur. Yaxşı, görək. Hər halda, mən təyyarənin marşrutunu dəyişdim və indi Oklahoma gedirsən".
  
  "Bu qoca atlının kim ola biləcəyini bilirikmi?" Drake soruşdu.
  
  "Mən deyərdim ki, o, hamının ən məşhur yerli amerikalıdır, ən pisi deyil, amma mən nə bilirəm?"
  
  Alisiya hələ də yarıyuxulu halda tərpəndi. - Çox deyil, lənətə gəlsin.
  
  "Yaxşı, təşəkkür edirəm. Yaxşı, "əsnəyən" mənasını verən Goyaale Apaçi qəbiləsinin məşhur lideri idi. Ömrü boyu ABŞ və meksikalılara müqavimət göstərdilər, onun basqınları Amerikanın tərəfində dəhşətli bir tikan oldu".
  
  "Bir çox yerli amerikalılar bunu etdi" dedi Mey.
  
  "Əlbəttə və haqlı olaraq belə. Lakin bu adam əla lider və strateq, basqın və qisas müharibəsinin arxetipi kimi hörmətlə qarşılanırdı. Bu tanış səslənir?
  
  Drake razılaşaraq başını tərpətdi. "Hannibal və Çingiz xan kimi."
  
  "Anladın, balam. O, üç dəfə təslim olub, sonra üç dəfə qaçıb. Onun şücaətləri haqqında bir neçə film çəkdilər. Daha sonra o, hərbi əsir kimi rəftar edildi və bir çoxları ilə birlikdə əvvəlcə Fort Bowie-yə köçdü.
  
  "Və yenə qaçdı?" Alicia belə düşünmək istərmiş kimi görünürdü.
  
  "Yox. Geronimo qocalıqda məşhurlaşdı".
  
  "Ah, indi başa düşdüm" dedi Drake. "Oturan Buğa və Dəli Atla birlikdə o, yəqin ki, ən məşhurdur."
  
  "Yaxşı, bəli və bu üçlüyün bir araya gəldiyini bilirdinizmi? Vay, odun yanında oturmuşuq. Bunu qurmaq, yoxsa bunu? Birlikdə qəhvə içmək üçün sevimli məşhurunuzu seçmək barədə danışaq - mən bu üçünü seçərdim."
  
  Alicia başını tərpətdi. "Bu, unudulmaz bir təcrübə olardı" dedi. "Əlbəttə, Depp və Boreanaz azad olmamaq şərti ilə."
  
  "1850-ci ildə? Yəqin ki, yox. Amma bu oğlan, Depp? Deyəsən heç qocalmır, kim bilir? Zaman keçdikcə manitolarını - ruhlarını hərəkət etdirə bilən cadugər həkimlərin hekayəsini xatırlayırsınız? Hər halda... Geronimo 1904-cü il Ümumdünya Sərgisində və bir sıra digər az əhəmiyyətli sərgilərdə göründü. Yazıq adamın vətəninə qayıtmasına heç vaxt icazə verilmədi və o, 1909-cu ildə hələ də müharibə əsiri olan Fort Silldə öldü. O, Fort Sill Hindistan qəbiristanlığında, qohumlarının və digər Apaçi hərbi əsirlərinin məzarları ilə əhatə olunmuş yerdə dəfn olunub".
  
  "Silah". Dahl bildirib. "Cəsurlar".
  
  "Bəli və əlbəttə ki, bu gün Birləşmiş Ştatlar Ordusunun artilleriya məktəbi kimi xidmət edən Fort Sillin özünün çoxsaylı silahları. Bu, Hindistan müharibələri adlanan döyüşlərdə iştirak edən və 1869-cu ildən bəri hər bir böyük münaqişədə aktiv olan yeganə aktiv cənub düzənlik qalası olaraq qalır. Geek əlavə etməzdən əvvəl dayandı: "Sifariş bu yeri və bu atlını bir səbəbdən seçdi."
  
  "Silahlardan başqa?" Dahl soruşdu.
  
  "Və məşhurluq da" cavabı gəldi. "Hindistan ərazisinə ilkin basqıya buradan Buffalo Bill və Wild Bill Hickok rəhbərlik edirdi. Qala Cavalo Əsgərləri kimi tanınan 10-cu Süvari Alayı da daxil idi".
  
  "Beləliklə, gəlin yekunlaşdıraq." Dahl ah çəkdi. "Geronimonun məzarı Fort Sillin içərisindədir. Sərəncam ən azı qırx il əvvəl öz daxilində dağıdıcı silah yaratmaq planlarını gizli saxlamağa müvəffəq oldu və indi planetin ən ölümcül xüsusi təyinatlı dəstələrinin yarısı ona doğru gedir".
  
  Dərin sükut içində, turk şənliklə dedi: "Hə, kişi, gözəl şeylər, hə?"
  
  
  İyirmi dördüncü fəsil
  
  
  Təyyarə Oklahoma uçuşunun son ayağında yerə enmək üçün enərkən, ekipaj indiyə qədər bildiklərini - dünyanın dörd bir tərəfi, Atlılar və nasist müharibə cinayətkarlarının öldürücü silahları haqqında aşkarlananların əksəriyyətini müzakirə etdilər. köhnə hərbi rəhbərlərin məzarlarında dəfn edilmişdir. Süjet geniş, mürəkkəb idi və bu, qaçılmaz idi - ona görə ki, Orden onun yüz il yaşaya biləcəyini istəyirdi. Və hətta indi, mətnə görə, dördüncü Süvari "əsl Son Qiyamət" idi.
  
  İndiyə qədər aşkar edilən silahın işığında, bu nə ola bilərdi?
  
  Drake bunu düşündü. Əvvəlcə onlar Fort Sillə çatmalı və hər kəsin aclıq silahlarına əl atmasının qarşısını almalı idilər. Və başqalarının birbaşa dördüncü Atlıya - Allahın Bəlasına doğru getməsindən narahat olun. Demək istəyirəm ki... bu nə addır?
  
  "Bir sual soruşa bilərəm?" təyyarə enməyə başlayanda dedi.
  
  "Sən artıq etmisən" deyə güldü və Hayden, Alicia və Meyin səbrləri tükənərək gözlərini yumdu.
  
  "Geronimo titulunu necə əldə etdi?"
  
  "Jeronimo əsl döyüşçü idi. Hətta ölüm döşəyində olsa da, o, təslim olmaq qərarına peşman olduğunu etiraf edib. Onun son sözləri belə oldu: "Mən heç vaxt təslim olmamalıydım. Sonuncu mən qalana qədər döyüşməli oldum". Onun da doqquz arvadı olub, bəziləri eyni vaxtda".
  
  "Ancaq indiyə qədər yaşayan ən pis hindli?"
  
  "Hərbi karyerası ərzində Geronimo cəsarətli antikaları və saysız-hesabsız qaçışları ilə məşhur idi. Çıxış yolu olmayan mağaralarda gözdən itdi, ancaq sonradan kənardan göründü. O, həmişə azlıqda olsa da, həmişə qalib gəlirdi. Nyu Meksikoda bu günə qədər Geronimonun mağarası kimi tanınan bir yer var. Ən böyük hekayələrdən biri onun minlərlə Amerika və Meksika hərbi qulluqçusu tərəfindən bir ildən çox müddət ərzində dəhşətli şəkildə ovlanan otuz səkkiz kişi, qadın və uşaqdan ibarət kiçik bir qrupa necə rəhbərlik etdiyindən bəhs edir. Beləliklə, o, bütün zamanların ən məşhur yerli amerikalısı oldu və o dövrün ağdərili mühacirlər arasında "yaşayan ən pis hindli" adını qazandı.Geromono işğalı ilə barışan ən son döyüşçülərdən biri idi. onların torpaqları ABŞ tərəfindən".
  
  "Bir vaxtlar məni "indiyə qədər yaşamış ən pis qancıq" adlandırırdılar, - Alisiya təlaşla xatırladı, "kimdən olduğunu xatırlamıram".
  
  "Bircə dəfə?" Kenzi soruşdu. "Bu qəribədir".
  
  "Çox güman ki, mən idim." Mai ona yüngülcə gülümsədi.
  
  "Ya da mən" dedi Drake.
  
  Dahl sanki beyni parçalanırdı. "Yaxşı, məncə xatırlayıram ..."
  
  "Fort Sill" dedi pilot. "On dəqiqə qaldı. Bizim eniş üçün icazəmiz var və ərazi istidir".
  
  Dreyk hazırlaşarkən qaşlarını çatdı. "İsti? O, redaktə edilmiş ssenaridən oxuyur, yoxsa nə?"
  
  "Orada səksən nəfər olmalıdır." Kinimaka çox kiçik pəncərədən bayıra baxdı.
  
  "Düşünürəm ki, o, narahatdır" dedi Yorgi. "Və ya hücum altında."
  
  "Xeyr, o, öz statusunu nəzərdə tutur" dedi Smith onlara. "Mükəmməl hazırlanmışdır."
  
  Təyyarə yerə endi və sürətlə dayandı. Demək olar ki, dərhal arxa yük qapıları açılmağa başladı. Artıq uzanmış və ayaq üstə olan komanda asfaltdan parlaq şəkildə əks olunan günəş işığına tələsik çıxdı. Onları Fort Sill ərazisinə aparan helikopter gözləyirdi. Onlar gələndə Fort Silldən bir polkovnik onlara vəziyyətlə bağlı məlumat verdi.
  
  "Biz burada tam döyüş hazırlığındayıq. Bütün silahlar hazırlanmış, doldurulmuş və nişanlanmışdır. Geronimonun da məzarı var və biz çəkiliş etməyə hazırıq".
  
  "Bizdən beş nəfər qaldı." Hayden bildirib. "Dəfn yerinin üstünə möhkəm addımlayıram. Əminəm ki, siz bütün potensial rəqiblərdən xəbərdarsınız".
  
  "Mən tam hazır idim, xanım. Bu, Birləşmiş Ştatlar Ordusunun obyekti, Dəniz Korpusunun obyekti və hava hücumundan müdafiə və yanğınsöndürmə briqadası bazasıdır. Bütün guşələrimizi nəzərə aldığımızı deyəndə mənə inanın".
  
  Hayden qaraldı və Fort Sillin aşağıda görünməsinə baxdı. Drake ərazini araşdırdı və son dəfə silahlarını yoxladı.
  
  Mən belə ümid edirəm.
  
  
  İyirmi beşinci fəsil
  
  
  Atmosfer güclənmişdi, hər bir əsgər gərgin idi və bir növ müharibə gözləyirdi. Komanda enli kərpic sütunların arasından keçərək hər biri həlak olmuş qəhrəmanın sığınacağı olan çoxsaylı məzar daşlarının arasından keçdi. Geronimonun məzarı yoldan kənarda idi və ona çatmaq üçün onlara əlavə dəqiqələr lazım idi. Kinimaka arxaya qalxarkən Hayden önə keçdi.
  
  Dreyk ətrafına alışaraq qulaq asırdı. Bu qədər artilleriya batalyonunun olduğu yer heç vaxt sakit olmamışdı, amma bu gün az qala küləkdə yarpaq xışıltısı eşidilirdi. Bütün bazada insanlar gözləyirdi. Onlar hazırlanmışdı. Qarşıdakıların qarşısında möhkəm dayanmaq üçün yuxarıdan əmr endirildi. Amerikalılar üzünü itirməzdilər.
  
  Çəkmələri xırıldayaraq dar, şiferlə döşənmiş cığırla gedirdilər. Belə bir bazanın içərisində yüksək ayıq-sayıq qalmaq qəribə görünürdü, lakin onların qarşı-qarşıya qaldıqları millətlər və komandalar heç şübhəsiz ki, hər şeyə qadir idi.
  
  Drake, komandanı hər hansı yeni məlumatla gündəmə gətirən Laurenlə yanaşı getdi.
  
  "Fransızlar hələ də fəaldırlar. Hazırda onlardan ikisi, daha çoxu yoldadır".
  
  "Oklaxoma Sitidə atışma barədə xəbərlər. İngilis ola bilər. Hazırda bunu demək mümkün deyil".
  
  Cavab isə belədir: "Bəli, bizim fəth silahlarımız var. Elə buradadır. Əgər bazaya kimisə təyin etsəniz, əminəm ki, biz onu ötürə bilərik".
  
  Drake, ehtimal ki, SEAL 7 komandasından təhlükəsiz olduqlarını güman edirdi, heç olmasa içəridə. Onların Birləşmiş Ştatlara, sonra isə ordu vebsaytına buraxılması ona nəyinsə ciddi səhv olduğunu deyirdi.
  
  Möhürləri kim göndərdi?
  
  Niyə?
  
  Bələdçi onları daha da dar bir yola apararkən Hayden yavaşladı. Tezliklə o, yarım düz işarənin qarşısında dayandı.
  
  "Bu," dedi, "geronimoya aiddir."
  
  Təbii ki, bu, böyük ölçüdə şübhəsiz idi. Qəbir daşı adi bir məzar daşı deyil, qəbir daşı idi; mərkəzdə qəsdən birmənalı olaraq "Geronimo" adını daşıyan lövhə olan, xam piramida şəklində böyük, süni daş yığını. Bu, inanılmaz dərəcədə qədim bir yer idi və öz dövründə təsirli olmalı idi. Onun yanında həyat yoldaşı Zi-ye və qızı Eva Geronimo Godley'nin məzarları var idi.
  
  Dreyk böyük döyüşçünün məzarını görəndə bir növ mənəvi qorxu hiss etdi və başqalarının da belə hiss etdiyini bilirdi. Bu adam əsasən meksikalılarla vuruşan, ailəsi, torpaqları və həyat tərzi üçün vuruşan bir əsgər idi. Bəli, o da itirdi, eynilə Cochise, Oturan Bull və Crazy Horse uduzdu, lakin onların adları illər boyu yaşadı.
  
  Kiçik ekskavator hazır vəziyyətdə idi.
  
  Hayden başı ilə baza komandirinə, o da ekskavator sürücüsünə işarə etdi. Tezliklə böyük bir ekskavator işə başladı, nəhəng torpaq parçalarını qaldırdı və onları yaxınlıqdakı yerə səpdi. Drake orduya qarşı edilə biləcək təhqir və ittihamlardan da xəbərdar idi, lakin yaxınlıqda bu qədər əsgərin olması çətin ki, kimsə bunu bilsin. Yəqin ki, Fort Sill-i bir müddət ictimaiyyətdən bağlayacaqlar.
  
  Sifariş bunu necə etdi?
  
  Görəsən... bu qədər illər əvvəl? Ola bilsin ki, o vaxt giriş daha asan idi. Hayden, şübhəsiz ki, Hannibalın tabutun olmadığı yerdəki dayaz qəbrini xatırlayaraq, ekskavator sürücüsünə rahat getməsini söylədi. Komanda çuxurun dərinləşdiyini və torpaq təpəsinin yüksəldiyini izləyib.
  
  Nəhayət, ekskavator dayandı və iki adam torpağın son parçalarını çıxarmaq üçün çuxura atladılar.
  
  Drake yavaş-yavaş çuxurun kənarına keçdi. Alicia onunla oğurluq etdi. Gözlənildiyi kimi, Kinimaka ən dibdə qalmaq istəməyərək geri çəkildi. İki nəfər tabutun qapağını yerdən təmizləyərək qışqırdılar ki, ekskavatorun vedrəsinə taxılacaq kəndirləri qaldırsınlar. Tezliklə tabut yavaş-yavaş qalxmağa başladı və Drake bir daha ətrafa baxdı.
  
  Bilirdi ki, hər yerdə cəsarətli sifətli adamlar dayanıb düşərgəni mühasirəyə alıblar. İndi onun ağlına belə gəldi ki, döyüş olmayacaq. Geronimonun tabutu ehtiyatla yerə endirildi, kiçik daş parçaları və torpaq parçalandı. Hayden çiyinlərini çəkən baza komandirinə baxdı.
  
  "Sizin partiyanız, Agent Jay. Mənə əmr olunmuşam ki, sənə lazım olan hər şeyi təmin edim".
  
  Qazanlardan biri tabutun qapağını açarkən Hayden irəlilədi. Komanda liderliyi ələ keçirdi. Qapaq təəccüblü dərəcədə asanlıqla qaldırıldı. Drake çərçivənin üstündən qutunun dərinliyinə baxdı.
  
  Həyatınızın ən böyük sürprizlərindən birinə baxın.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden bir anlıq donub qaldı; missiya unudulmuş, həyatı unudulmuş, beyni daşa dönərkən dostları birdən yox olmuşdu.
  
  Heç vaxt...
  
  Bu mümkün deyildi. Şübhəsiz ki, belə idi. Amma o, baxmağa cəsarət etmədi.
  
  Tabutun içərisində titan mötərizəsinə quraşdırılmış ən müasir rəqəmsal ekran asılmışdı və onlar seyr etdikcə o, canlanırdı.
  
  Natiqlərdən gülüş qopdu. Hayden və digərləri çaşqın halda geri çəkildilər. Çoxlu rənglərlə dolu olan ekranda gülüş süni şəkildə əks-səda verdi, ulduzların parıldamasından sonra göbələk kimi böyüdü. Komanda sağalmağa başladı və Drake ona tərəf döndü.
  
  "Bu doğrudurmu ... demək istəyirəm ... nə..."
  
  Dahl daha yaxşı baxmaq üçün yaxınlaşdı. "Zavallı qoca Geronimo hələ də burada?"
  
  Hayden onu uzaqlaşdırdı. "Diqqətlə! Bunun bütün mənasını başa düşmürsənmi?"
  
  Dahl gözünü qırpdı. "Bu o deməkdir ki, kimsə bizə qutu əvəzinə ekran qoyub. Səncə, bu silahdır?"
  
  "Sərəncam onu tərk etmədi" dedi Hayden. "Ən azı nasist müharibə cinayətkarlarına aid deyil. Bu o deməkdir ki, əmr..."
  
  Amma sonra gülüş dayandı.
  
  Hayden donub qaldı, nə gözlədiyini bilmirdi. O, aşağı baxdı, ördək və gizlənməyə hazır idi. Lorenin qarşısında dayandı. O, Kinimaka, Drake və Dahl-ın bu qədər yaxın olmamasını arzulayırdı. O...
  
  Loqo ekranda parladı, qara üzərində parlaq qırmızı, beynində qanlı bir zolaqdan başqa bir şey deyildi.
  
  "Bu, sifarişin loqosudur" dedi Alicia.
  
  Mən başa düşmürəm", - Mey etiraf edib. "Bu ekranı necə yerinə qoya bilərdilər? Və o, hələ də necə işləyə bilərdi?"
  
  "Onlar etmədilər" dedi Yorgi.
  
  Loqo soldu və Hayden hər şeyi ağlından çıxardı. Qara ekran yenidən göründü və dinamiklərdən süni şəkildə azaldılmış səs xırıldamağa başladı.
  
  "Kabusunuza xoş gəlmisiniz, oğlanlar və qızlar" yazısı oxundu və sonra təmkinli bir gülüş üçün fasilə yarandı. "Aclıq sizi salamlayır və bilməlisiniz ki, sonuncu iki Atlı onların ən pisidir. Aclıq səni tutmazsa, ölüm gələcək! Ha, ha. Ha, ha, ha".
  
  Hayden bir anlıq fikirləşdi ki, bu zəlzələ ilə hansı əyri ağıl və təxəyyül yaranıb.
  
  "Sonra birbaşa mətləbə keçin. Üçüncü Atlı bir-birinizi məhv etməyinizə icazə verməkdənsə, hamınızı məhv etməyi üstün tutur. Aclıq bunu edir, düz deyirəm? ' bağırsaq səsi davam etdi. "İndi siz elektron əsrə keçdiniz, bu, çox, daha sürətli baş verəcək. Strask Labs haqqında heç eşitmisinizmi?
  
  Hayden qaşlarını çatdı, tez ətrafa nəzər saldı və baza komandirinə tərəf döndü. Başını tərpətdi və danışmaq istəyirdi ki, səs davam etdi.
  
  "Bu, dünyanı ələ keçirmək arzusunda olan ən böyük konqlomeratlardan biridir. Güc. Təsir. Böyük sərvət, hamısını istəyirlər və böyük liqalara keçməyə başlayırlar. Amerika hökuməti bu yaxınlarda Strask Labs-a etibar etdi.
  
  Bunun mənası nədi? Hayden düşündü. Və bu yaxınlarda necə?
  
  "Texas ştatının Dallas şəhərində, buradan çox uzaqda Straskin bioloji sınaq laboratoriyası var. Dərmanlar, xəstəliklər, dərmanlar və silahlar istehsal edirlər. Onlar bütün gamutu əhatə edirlər. Əgər haradasa ölümcül infeksiya, dünyanı öldürən virus, sinir qazı qutusu və ya yeni biosilah varsa, Dallasdakı Strask onu alacaq. Sözün əsl mənasında, - deyə mızıldandı, - bu, ümumi mağazadır.
  
  Hayden elə oradaca dayandırmaq istədi. Hər şey çox pis istiqamətdə gedirdi.
  
  "Biolaboratoriya hədəfə çevrilib. Aclıq aradan qalxacaq. Sizin məhsullarınız və bütün dünyada olanlar quruyub öləcək. Bu, süni zəhərdir, məqsədyönlü şəkildə müəyyən bir məhsul çeşidinə yönəldilir və onu dayandırmaq üçün heç bir yol yoxdur. Biz axırıncı hökmün əmriyik. Və dediyim kimi, bu sənin kabusundur".
  
  Qeydiyyat dayandırılıb. Hayden dünyadan və onun problemlərindən tamamilə xəbərsiz olaraq gözlərini qırpıb baxdı. Əgər Sərəncam məhsulun infeksiyasını dəqiq müəyyən edən və bütün ehtiyatları məhv etməyi planlaşdıran biolaboratoriyanı hədəf alırdısa, onda...
  
  Bu mümkün idi. Və ehtimal. Şübhəsiz ki, xəstəlik torpağa da sirayət etmişdi ki, yeməli məhsullar bir daha bitməsin.
  
  Sonra birdən ekran yenidən canlandı.
  
  "Oh, indi biz elektron əsrdə yaşayırıq, icazə verin bunu sizə deyim. Bu tabutu açaraq, bu rekordu çalmaqla, siz hər şeyi elektron şəkildə hərəkətə gətirirsiniz!"
  
  
  İyirmi altıncı fəsil
  
  
  Fort Sill döyüşə girdi. Baza komandiri qışqırdı ki, texniki işçi gəlib tabutun içərisində tapdıqları lenti, ekranı və hər şeyi ayırsın. Hayden altda bir dəstə köhnə paltar və sümük gördü və fərz etməli oldu ki, Sifariş sadəcə olaraq ekranı içəriyə yerləşdirib və kiminsə tapması üçün buraxıb. Bazanın Wi-Fi şəbəkəsinə qoşulmuş siqnal onlar tabutu açan anda sönə bilərmi?
  
  Mən buna inanmalıyam. Çap yazının başlanğıcını qeyd etdi. Çox güman ki, sensorlar iştirak edib. Bütün bunları edən şəxs texnologiyadan xəbərdar idi. Bu, başqa bir sual doğurdu.
  
  "Əlli il bundan əvvəl fəal olan nasist müharibə cinayətkarlarını indicə qabaqlamışıqmı?"
  
  "Mən başa düşmürəm" dedi Smith.
  
  Komanda digərlərinin iştirak etməsinə icazə vermək üçün Geronimonun məzarından uzaqlaşdı və indi ağacların altında bir qrup halında dayandı.
  
  "Mən bunun olduqca aydın olduğunu düşündüm" dedi Hayden. "Oğlan dedi ki, biz Qiyamət Ordeniyik. Onlar hələ də mövcuddur".
  
  Baza komandiri gəldi. "Beləliklə, insanlar, biz perimetr yoxlamalarımızı iki dəfə və üç dəfə artırdıq. Sizin spetsnaz düşmənlərinizin varlığından heç bir əlamət yoxdur. Deyəsən, bu dəfə nişanı qaçırdılar və mən onları həqiqətən günahlandırdım. Burada çoxlu atəş gücü var". O, qalanın ətrafındakı əsgərlərə işarə etdi.
  
  "Bu, o məzardan gələn siqnalın başqa yerlərdə yayımlanmaması demək deyil" dedi Lauren. "İstənilən sayda insan bunu bu və ya digər formada görə bilərdi."
  
  "Bu doğru olsa da," komandir başını tərpətdi, "bu barədə edə biləcəyimiz çox az şey var. İndi edə biləcəyimiz şey Strask Laboratoriyalarına zəng etmək və necə deyərlər, bu uşaqlara xəbərdarlıq etməkdir.
  
  O, yaxınlıqdakı bir adamı göstərdi, o da artıq telefonu onun qulağına sıxıb.
  
  Hayden bilirdi ki, o, Katib Krouya zəng etməlidir, lakin səsucaldanda əsgər zəngi çalındığından çəkindi, bu isə NIZZƏ komandasının ətrafa narahatlıqla baxmasına səbəb oldu.
  
  "Bu, şəxsi heyətin olduğu 24 saatlıq laboratoriyadır" dedi baza komandiri. "Orduya və Ağ Evə çağırış. Bunun nə qədər pis olduğunu ifadə edə bilmərəm". O, zəng edən telefonu günahlandırıb.
  
  "Sənə ehtiyac yoxdur." Hayden bildirib. "Yerli hakimiyyət orqanları ilə əlaqə saxlaya bilərsinizmi? Onları Straska göndər və yolda olduğumuzu söylə."
  
  "Hal-hazırda, Agent Jay."
  
  Hayden helikopterin yanına qaçdı. "Biz Dallasa çatmalıyıq! İndi! "
  
  
  İyirmi yeddinci fəsil
  
  
  Karin onun üçün vacib olanı, hətta fləş sürücünü kompüter terminalına göstərməzdən əvvəl ölçülməz bir vaxt sərf etdi. O, yaxşı bilirdi ki, Tayler Uebbin sərvəti və nüfuzu olan biri onun kompüterinə istənilən texnologiyanı quraşdıra bilər - xüsusən də onun illər ərzində topladığı bütün çirkli sirləri özündə saxlayan texnologiya.
  
  Və beləcə o burada idi.
  
  Gənc qadın. Kompüter. Flash kart.
  
  Keçmişdə məni neçə adla çağırdılar? Data Qız. Bir şəbəkəyə baş çəkin. Xakaz.Uzun müddətdir, uzaqda, amma yenə də aktualdır.
  
  Dino və Wu dayanıb seyr etdilər, evi seyr etmək artıq ola bildiyi qədər yaxşı idi. Onların hər yanaşmada sensorları və həm sərt, həm də yumşaq evakuasiya vəziyyətləri üçün ehtiyat strategiyaları olan planları var idi. Hər üç əsgərin vəziyyəti hazırda ağır idi - döyüldü, göyərdi, San-Fransiskoda gəzintidən yavaş-yavaş sağaldı. Onlar da isti, ac və pul qıtlığı yaşadılar. Karinin zəmanəti ilə hər şeyə mərc qoyurlar. Əvvəldən.
  
  "Dəyərinizi sübut etməyin vaxtı gəldi" dedi.
  
  İlk illər onu tərk etmədi, uzun müddət arxasını dünyaya çevirdi. Özünü məhv etmək xilas yolu idi.
  
  "Biz sizə inanırıq" dedi Dino.
  
  O, fləş sürücüsünü taxıb böyük ekrana baxarkən hirslə gülümsədi. O, hər şeyi mümkün qədər sürətli işləmək üçün dizayn etdi və indi ekranda alət ipucu görünəndə heç bir gecikmə olmadı:
  
  Davam edilsin?
  
  Lanet olsun doğru.
  
  O, oturdu və işə başladı. Klaviatura cingildədi, barmaqları titrədi, ekran titrədi. O, hamısını bir anda tapacağını və hətta başa düşəcəyini gözləmirdi - çoxlu gigabayt məlumat var idi - və buna görə də diski yükləməzdən əvvəl hər şeyi mümkün qədər super təhlükəsiz etdi. O, həmçinin Los-Ancelesdə bir neçə ofşor hesab və bir neçə hesab açıb ki, onlar tez bir zamanda nağd pul yatıra bilsinlər. Əlbəttə, o, SPEAR-da keçirdiyi vaxtdan hər şeyi xatırlayırdı; Uebbin ölümündən sonra baş verənlər bu işə kömək edə bilər.
  
  Bu anlıq dadsız, amma məşum sənədlərə məhəl qoymayaraq, diqqətini maliyyəyə yönəltməklə, o, barmaqlarını və ekranını informasiya burulğanına çevirib. Dino ayaq saxlamağa çalışarkən nəfəsini kəsdi.
  
  "Lənət olsun, mən Sonicdə dahi olduğumu düşünürdüm. Güman edirəm ki, sən o tikanlı balaca götünü hər yerdə vurursan, hə?"
  
  "Sən Sonic-i tanıyırsan? Master Sistemdən yoxsa Mega Diskdən? Bunun üçün hamımız çox gənc deyilikmi?"
  
  Dino çaşqın görünürdü. "Playstation, dostum. Retro isə daha yaxşıdır".
  
  Karin başını tərpətdi, özünü gülümsəməyə məcbur etdi. "Oh, bəli, bu tamamilə retrodur, dostum."
  
  Maliyyə faylını qazaraq, o, tezliklə hesab nömrələrini, çeşidləmə kodlarını və əsas əmrləri tapdı. Mənbə bankları tapdı, əksəriyyəti ofşorda. Yetmiş beşdən çox fərqli hesab tapdı.
  
  "İnanılmaz."
  
  Dino stul çəkdi. "Bəli, ikisini izləmək mənim üçün çətindir. İkisi də boşdur!"
  
  Karin hər hesabı yoxlamağa vaxtının olmadığını bilirdi. Onu kəsib ən yaxşısını seçməli idi. Ağılla o, artıq fayla baxan və ən çox nömrələnmiş hesabları vurğulayan sadə proqram yazmışdı. İndi onu buraxdı və beş saniyə gözlədi.
  
  Üç yanıb-sönən mavi çubuq ümidverici görünürdü.
  
  "Gəlin sənə baxaq."
  
  İlk hesab yüksəldi. O, Kayman adalarında yerləşirdi, istifadə olunmamış və otuz min dollarlıq balans göstərmişdir. Karin gözünü qırpdı. Zarafat edirsən! O bilirdi ki, Uebb sonda Sen-Jermen xəzinələrinin arxasınca qaçaraq əlaqələri kəsdi - o, təkbaşına getdi və aşkarlanmamaq və sona doğru ordu toplamaq üçün böyük məbləğlər xərclədi, son lütfü tələb etmək üçün minlərlə pul ödədi, - amma Hesablarının bu qədər tükənəcəyini gözləmirdim.
  
  Hər halda, o, dərhal açdığı yerli Los Anceles bank hesabına otuz min pul göndərdi.
  
  Riskli, amma tələssək, pulu çıxarıb özümüzlə apara bilərik. Əgər kimsə hesabı izləyirdisə, onun balansı az olduğu üçün çətin görünürdü, o, bu barədə bilmədən əvvəl bunu edə bilməlidir.
  
  Növbəti hesaba keçdi, səksən min dolların qalığını gördü və bunun ən yaxşısı olduğunu etiraf etmək məcburiyyətində qaldı. Amma heç nə onun gözlədiyi milyonlarla deyil. Dino onun yanında səssiz qaldı. O, nağd pulu götürdü və son hesabı sıxarkən nəfəsini tutdu.
  
  Lənət olsun. On beş min?
  
  O, sonuna qədər yüz otuz min dollar nağdlaşdıraraq qalan əskinaslardan keçməyə məcbur oldu. Yaxşı idi, amma ömürlük zəmanət kimi pul deyildi. Bu, vaxt apardı və o, daha çox onlayn qalmaqdan ehtiyat edirdi, lakin bu günə qədər qida çatışmazlığı növbəti addımı zəruri etdi.
  
  "Şantaj üçün yemək" dedi.
  
  "Mən bunu bəyənmirəm" dedi Dino.
  
  "Kim olduğundan asılıdır" dedi Karin. "Və nə etdilər. Biz həqiqətən pis əclafları ifşa edə bilərik - ola bilsin ki, hansısa yeni xüsusi veb sayt vasitəsilə - və bir neçə funt arıqlaya bilənlər üçün nə edə biləcəyimizi müzakirə edə bilərik.
  
  Vu başını tərpətdi. "Nə?" Soruşdum.
  
  "Bir neçə dollar. Centarinos. Vonq. Lənət olsun, haradan başlayaq?"
  
  Yeni faylda hər biri qalın şriftlə yazılmış, fotoşəkil və tarix ilə müşayiət olunan bir çox səhifə adlar var idi. Karin siyahını aşağı sürüşdürdü. "Doğrudur, onlar əlifba sırasına görədirlər. Heç olmasa artıq bir şeydir. Hər hansı üstünlüklər?
  
  "Mən heç bir varlı oğlan tanımıram" dedi Dino. "Kimisə şantaj etməyi demirəm."
  
  "Mən bu adların bəzilərini tanıyıram" dedi Vu Karin AC səhifəsini inamla vərəqləyərkən. "Məşhurlar. İdman ulduzları. Televiziya aparıcıları. İlahi, bu Uebb kim idi?"
  
  "O kim idi?" Karin hiss etdi ki, onun nifrəti yeni güclə alovlanır. "İndiyə qədər yaşamış ən pis, ən qorxulu və ən güclü varlıqlardan biri. Planetdəki hər hansı bir həyata təsir edə bilən pis təcəssüm."
  
  "Mən indi onlardan bir neçəsinin adını çəkə bilərəm" dedi Dino.
  
  "Bəli, hər kəs edə bilər. Amma bunlar bizim onların radarları altında qalmaq istədiyimiz pislərdir".
  
  Karin öz sisteminin təhlükəsizlik divarlarını yoxladı, başqasının ətrafı iyləməklə bağlı erkən xəbərdarlıq siqnallarını axtardı. Heç bir şey görünmürdü, amma o, oradakı birinin ondan daha ağıllı olmadığına inanacaq qədər təkəbbürlü deyildi.
  
  "Bütün yeri yoxlayın" dedi və fləş sürücüsünü çıxardı. "Biz bir gün ərzində hər şeyi B saytından izləməliyik. Sonra görəcəyik."
  
  
  * * *
  
  
  Bütün bunlar onun diqqətli hazırlığının bir hissəsi idi. Bir şey səhv olarsa və görünsələr, tutulsalar və ya öldürülsələr, bu, hazırlıqsızlıqdan olmayacaq. Karin onları qorumaq üçün böyük arsenalındakı hər hiylədən və geniş zəkasının hər bir unsiyasından istifadə etdi.
  
  Və mənim planım. Mənim kiçik qisasım.
  
  Dino, Wu və onun səhradakı evlərini tərk etdilər və heç bir yerin ortasında tapdıqları kiçik bir daxmaya təqaüdə çıxdılar. Həftələrlə metodik axtarış apardı, lakin bir dəfə tapıldıqdan sonra ehtiyat sığınacaq üçün mükəmməl yer olduğu ortaya çıxdı. Vu CCTV sistemi vasitəsilə evi izləmək üçün iyirmi dörd saat sərf etdi. Karin və Dino Los-Ancelesə getdilər, pul zibilini çıxardılar və qalanları başqa yerə qoydular, vaxtaşırı şəbəkə təhlükəsizlik divarlarını, onların etibarlılığını və olduqları vəziyyəti yoxladılar. Dəfələrlə, o, hər hansı bir şəkildə sınaqdan keçirildiyinə dair heç bir əlamət görmədi.
  
  Bununla belə, metodik və ehtiyatla; azad qala bildikləri yeganə yol bu idi.
  
  Onların evə qayıtdıqları vaxtdan tam otuz saat keçmişdi. Daha bir neçə yoxlama və Karin yenidən flash sürücü ilə işləməyə hazır idi.
  
  - Kameraları yoxladınızmı? o soruşdu.
  
  "Bəli, sadəcə et."
  
  Cəmi bir neçə saniyə çəkdi və sonra o, bir daha adlar siyahısında vərəqlədi. C-dən sonra, əlbəttə ki, D gəldi.
  
  Mett Drake siyahıda yox idi.
  
  Amma SPEAR üçün ayrıca bölmə var idi. Dreykin adı siyahıda idi. Alicia Miles də belə idi. Hayden Jay və Mano Kinimakanı gözləyirdi. O, Bridget Mackenzie-ni gördü, təəccüblü deyil. Lancelot Smith? Hmmm. May Kitano. Loren Foks. Yorgi. Maraqlıdır ki, Thorsten Dahl haqqında heç bir istinad yox idi.
  
  Ancaq Karin Blake-ə istinad var idi.
  
  Bir anlıq ona baxdı, sonra hələlik ona məhəl qoymamaq qərarına gəldi. Birinci səhifənin altına əlavə edilən SPEAR komandası ilə bağlı digər bağlantılar Müdafiə Naziri Kimberli Kroudan idi; Nicholas Bell, məhbus; və "Ailə / Dostlar" adlı bütün alt menyu.
  
  Lənət olsun, bu oğlan həqiqətən də onların üstündə şəhərə minib.
  
  Yaxşı.
  
  İlk klik sadəcə bir adda olmalı idi: Matt Drake.
  
  Onun baxışları titrədi, titrədi və sonra genişlənməyə başladı; gözləri nəlbəki ölçüsünə qədər böyüdü.
  
  "Məni sikin" deyə qorxaraq pıçıldadı. "Oh. siksin. mən."
  
  
  İyirmi səkkizinci fəsil
  
  
  Matt Drake Strask Laboratories işarəsini ora çatmamışdan çox əvvəl gördü. Dallasın kənarında, o, hələ də hündür bir bina idi və onun mavi və ağ stilizə edilmiş "S" loqosu strukturun ən yuxarı hissəsində yerləşdirilmişdi. Lakin onların maşınları sürətlə hərəkət etdi və tezliklə bütün ərazinin irəlidə açıldığını gördü.
  
  Strask Labs əhəmiyyətsiz, mənasız, təkərdə danışan kimi görünürdü və bu, şübhəsiz ki, bir fikir idi. Pəncərələri keçilməz idi, lakin çoxları keçilməz idi. Onun dayanacağı təhlükəsizlik kameraları yuvasına bürünmüşdü, amma bu elə bir dünya idi. Heç kim kameraların nə qədər inkişaf etdiyini və nə qədər uzadıldığını deyə bilmədi. Çürük sədddən başqa heç bir darvaza yox idi. Heç bir təhlükəsizlik görünmür.
  
  "Hələ bir cavab varmı?" Dahl soruşdu.
  
  Hayden burnunun körpüsünü çimdiklədi. "Ölü sükut" dedi.
  
  Drake mənzərəni öyrəndi. Dayanacaq sahəsi binanın ətrafında, qarşısında və şərq tərəfində L formalı idi. Qərbdə sıldırımlı, otlu bənd var idi. hasar yoxdur. Bütün ərazi açıq plan idi. Onun ətrafında yollar şəbəkəsi keçdi və onlarla kiçik ofis binaları, anbarlar və zolaqlı ticarət mərkəzləri yaxın perspektivi təşkil edirdi.
  
  "Polis" dedi Dahl.
  
  DPD əməkdaşları yol kənarındakı ərazidən kənarda maşın saxlayıb artıq orada idilər. Hayden sürücülərinə yaxınlıqda saxlamalarını söylədi və atladı.
  
  Drake tez məni izlədi.
  
  "Uşaqlar, bir şey gördünüzmü? Bir şey? Hayden soruşdu.
  
  Hündürboylu, bığlı zabit başını qaldırdı. "Gördüyünüz şey bizdə var, xanım. Bizə göstəriş verdilər ki, baxaq və heç bir tədbir görməyək".
  
  Hayden lənət etdi. "Beləliklə, özümüzü nəyə cəlb etdiyimiz barədə heç bir fikrimiz yoxdur. Sadəcə hər şeyin olduğu qədər pis olacağına dair çılğın bir söz."
  
  Alisiya çiyinlərini çəkdi. "Hey, nə yenilik var?"
  
  "Əgər onların içərisində mədəniyyətlərimizi məhv etmək üçün xüsusi olaraq hazırlanmış biosilah və ya biocihaz varsa, onda bizim seçimimiz yoxdur" dedi Dahl.
  
  "Və içəri girməyimizi necə təklif edirsiniz?"
  
  Dahl gülümsəyərək "Əvvəlcə başını qaldır" dedi. "Başqa bir yol varmı?"
  
  "Bizim üçün deyil" dedi Drake. "Siz hazırsınızmı?"
  
  "Lənət olsun" deyə Alisiya mızıldandı. "Ümid edirəm ki, siz ikiniz əl-ələ verməyəcəksiniz."
  
  Hayden istədikləri əşyaları istədi və payladı. Drake qaz maskasını götürüb taxdı. Laboratoriyada heç bir risk yox idi.
  
  Sonra Dreyk çəmənli bənddən sürüşərək aşağıda olan dərənin üstündən avtomobil dayanacağına tullandı. Hər yerə qırxa yaxın maşın səpələnmişdi, müxtəlif yaşlarda, təmizlikdə adi kuryerlər. Qeyri-adi heç nə yoxdur. Dahl onun yanında, sağda isə Alisiya və Mey qaçırdı. Onlar tam hazır idilər və silahlar da hazır idi. Drake ən pisini gözləyirdi, amma indiyə qədər onları qarşılayanların hamısı məşum sükut idi.
  
  "Sizcə, məlumat digər komandalara çatıbmı?" Kinimaka ətrafa baxdı. "Əgər bu ölkələrdən bəziləri belə bioloji silahların burada olduğunu və bu laboratoriyada həssas olduğunu anlasalar, biz hücumla üzləşə bilərik. Strask isə Fort Sillə nisbətən daha az təhlükəsizdir".
  
  "Başqa komandalar?" Lauren kommunikatoruna ah çəkdi. "Sərəncamın çəkilişinin məhdudiyyətsiz yayımlanmasından narahatam. Və bok fırtınası çox yaxşı sürətlə davam edə bilər."
  
  Kinimakinin ağzı böyük bir dairəyə çevrildi. "Oooh."
  
  Drake və Dahl maşınların arasında toxunaraq, gözlərini bütün pəncərələrə dikərək irəlilədilər. Heç nə yerindən tərpənmədi. İçəridə heç bir həyəcan siqnalı yox idi. Onlar əsas vestibülə aparan cığırlara çatdılar və gördülər ki, hətta o kiçik pəncərələr də qaralıb.
  
  "Buraya çatdırsaydım" dedi Dahl. "Mən dərhal bunun adi bir laboratoriya olmadığını fərz edərdim."
  
  "Bəli, dostum. Gözəl kiçik bir şənlik etmək həmişə daha yaxşıdır."
  
  Dahl qapının tutacaqlarını çəkdi və təəccübləndi. "Kilidi açıldı".
  
  Drake Haydenin əmrini və əmrini gözləyirdi. "Get."
  
  Görünüşünü maneə törətmək üçün qaz maskası taxaraq, Dalın qapıları geniş açdığını və sonra içəri sürüşməsini seyr etdi. Drake düşmən axtararaq yeni HK-nı təkmilləşdirdi. İlk gördükləri qəbulun yanında və arxadakı dəhlizlərdə yatan cəsədlər oldu.
  
  "Tez". Dahl, Alisiya tərəfindən qorunan birinciyə qaçdı. Mai Drake ilə örtülmüş ikinciyə qaçdı. İsveçli cəld nəbzini yoxladı.
  
  "Allaha şükür" dedi. "O, sağdır".
  
  "Bu da," Mai təsdiqlədi və qurbanın göz qapağını qaldırdı. "Düşünürəm ki, o, narkotik qəbul edib. Yuxu qazı və ya hansı zərif termin deyirlərsə.
  
  Hayden özü ilə qaz, buxar və tüstü detektoru aparıb. "Belə bir şeydir. Zəhərli deyil. Ölümcül deyil. Bəlkə onları yatdırmaq üçün yüngül bir şey?"
  
  "Araq silaha çevrildi" dedi Alisiya, səsi maska ilə təhrif edildi. "Bu kifayət edərdi."
  
  Kenzi yavaşca başını bulayaraq ona baxdı.
  
  "Nəyə baxırsan, Bridget?"
  
  "Yaxşı, heç olmasa bu maska ilə mən sizə xəstələnmədən baxa bilərəm."
  
  "Qaz sürətlə hərəkət edən, tam əhatəli olmalı idi" dedi Hayden. "Bunu necə etdilər?"
  
  "Havalandırma delikləri" dedi Lauren. "İstilik sistemi, kondisioner, filan şey. Baxmayaraq ki, ola bilsin ki, laboratoriyalarında qapalı qalan alimlər var. Bu obyektin tipini nəzərə alsaq, hər laboratoriya və ya saxlama obyekti master node ilə birləşdirilməyəcək".
  
  "Yaxşı" dedi Hayden. "Bəs niyə? Bütün işçiləri yatdırmaqla nəyə nail oldular?"
  
  Rabitə sistemi vasitəsilə deyil, yəqin ki, bütün binanı əhatə edən bir növ dinamik sistemi vasitəsilə onların söhbətinə yeni bir səs daxil oldu.
  
  "Sən burdasan? Bəs qalanları? Oh yaxşı. Sonra təxminən on iki saniyəyə başlaya bilərik."
  
  Drake tez arxaya çevrilib qapıya baxdı. Laurenin səsi sel dalğası kimi kommunikatorun içindən keçdi.
  
  "Gəlir! Məncə israillilər. Biz indi sındırırıq. Və isveçlilər!"
  
  "Əgər atışma olmayan bir yer olsaydı..." Alisiya qeyd etdi.
  
  Artıq çəkilişlər başlayıb; Dallas polisləri şübhəsiz ki, sızanların izində idi. Buna baxmayaraq, hücum inanılmaz sürətlə baş verdi. Drake artıq koridorda gedirdi, kommunikatoruna zəng edərək daxili qapıların çoxunu açacaq təcili söndürmə kodunu tələb edirdi. Bu zaman qapıların birinci cərgəsinin arxasında böyük bir sıra pəncərə partladı, qumbaraatanlar sürətlə üçqat şüşəni sındırdı. Drake ülgüc kimi iti parçaların ölümcül, qarşısıalınmaz bir dalğada partladığını və otaqlara yayıldığını gördü. Hər səthə yerləşdirilmiş qırıqlar. Daxili arakəsmələr və ofis pəncərələri də qırılıb və ya əyilib. Drake silahı qapılara doğrultdu.
  
  Lorenin səsi: "İki, üç, beş, səkkiz, yeddi."
  
  O, tez bir zamanda ləğvetmə kodunu daxil etdi, sonra onu qaçdı, ardından komandanın qalan hissəsi izlədi. Hər yerdə yatmış qazdan huşunu itirmiş cəsədlər var idi.
  
  "Maskalarımızı çıxarmağımız təhlükəsizdirmi?" - deyə soruşdu.
  
  Hayden havanın keyfiyyətinə nəzarət etdi. "Mən bunu tövsiyə etmirəm. Bəli, indi aydındır, amma qazı kim qoyubsa, yenə də edə bilərdi".
  
  "Ən pisi ilə" Dahl əlavə etdi.
  
  "Lənət olsun".
  
  Dreyk içəri girən maskalı fiqurları görəndə atəş açıb. Birdən beş, ona görə də yəqin ki, onlar güllələrindən qurtulan və yol boyu kimi incitdiklərinə biganə qalan rus idilər. Drake jiletdən birini vurdu, qalanları qaçdı.
  
  "Düşünürəm ki, biz əminliklə deyə bilərik ki, Rusiya komandası hökumətin sanksiyaları altında deyil. Ağlı başında olan heç bir hökumət bununla razılaşmaz".
  
  Kinimaka güldü. "Biz burada ruslardan danışırıq, dostum. Demək çətindir."
  
  "Əgər onlar bundan qurtula biləcəklərini düşünsəydilər" dedi Kenzi. "İsraillilər də."
  
  Drake stolun arxasına keçdi. Ofislərin bu daxili labirintinin ətrafındakı arakəsmə divarları ən yaxşı halda zəif idi. Onlar hərəkətə davam etməlidirlər.
  
  O, keçərkən Alisiya və Meyə əl yellədi. "Lauren" dedi. "Biz biosilahın harada olduğunu bilirik?"
  
  "Hələ yox. Amma məlumatlar daxil olur".
  
  Drake üzünü örtdü. Qanlı bürokratlar yəqin ki, həyat bahasını gəlirlə ölçüb-biçdilər. Hayden itələdi. "Daha dərinə get" dedi. "Belə də olsun."
  
  Ruslar daxili ofisləri atəşə tutublar. Güllələr fiberglas qabığını yarıb, panellərin dağılmasına və alüminium dayaqların hər yerə səpilməsinə səbəb olub. Drake başını qaldırmadı. Hayden irəli süründü.
  
  Drake dağıntıların arasına baxdı. "Mən onları hədəfə ala bilmərəm."
  
  Dahl fərqli bir baxımdan oturdu. "Mən bacarıram". O atəş etdi; adam yıxıldı, amma Dahl hirslə başını tərpətdi.
  
  "Jilet. Hələ beşi güclüdür".
  
  Lauren əlaqəni kəsdi. "Sadəcə bir məlumat, dostlar. Yatan agenti azad edən komanda mütləq binanın içindən gəlib".
  
  "Anlaşıldı" dedi Hayden. "Lauren, isveçlilər haradadır?"
  
  Sakitlik, sonra: "Onların içəri girdiyi yoldan, deyərdim ki, binanın o biri tərəfindən, düz sənə tərəf gedirlər."
  
  "Lənət olsun, onda biz əvvəlcə mərkəz nöqtəsinə getməliyik. Fərz edək ki, bu, aşağı səviyyələrə enən yoldur, Lauren?
  
  "Bəli, amma biosilahın harada olduğunu hələ bilmirik."
  
  "Oradadır" dedi Hayden. "Onu başqa yerdə saxlamaq üçün axmaq olmalıdırlar."
  
  Dreyk Dahla başını tərpətdi. "Siz yaxşısınız?"
  
  "Əlbəttə. Amma bayaq dediyiniz kimi, heç bir hökumət bu hücuma icazə verməzdi".
  
  "İndi isveçlilərin müstəqil hərəkət etdiyini düşünürsən?"
  
  Dahl qaşlarını çatdı, lakin heç nə demədi. O zaman hər şey mümkün idi və Sifarişin hələ də aktiv ola biləcəyi, müasir infrastruktura yüksəldilməsi ilə bağlı yeni açıqlama da bütün səhifədə sual işarələri qoydu. Onlar bizdən neçə addım öndədirlər?
  
  Bəs dördüncü? Aclıq səni tutmazsa, ölüm gələcək!
  
  Drake yuvarlandı. Kinimaka kabinetin ən ucqar ucuna qədər süründü və xarici divara söykəndi, onlar daxili mərkəzdə birləşən Smitin ardınca. Hayden, Mai və Yorgi düz ortadan keçdilər. Drake rusları yerə yıxmaq üçün atəş açdı. Kenzi silahını tutaraq onların arasında cır-cırdı, amma buna baxmayaraq o, tutqun görünürdü. Yazıq onun katanası üçün darıxırdı.
  
  Drake açıq planlı ofis sahəsinin sonuna qədər getdi. Hayden artıq orada idi, lift blokuna aparan açıq sahəni və ondan kənarda yerləşən başqa bir geniş ofis sahəsini araşdırırdı. Bir yerdə isveçlilər var idi.
  
  "Mən sizə pis xəbər verməkdən nifrət edirəm" dedi Lauren onların qulaqlarına. "Ancaq israillilər də yeni bir irəliləyiş əldə etdilər. Bu, müharibə zonasıdır. Orada olduğunuz üçün çox şanslısınız. "
  
  İndi Kenzi qayıdır. "İsraillilərin hökumətin dəstəyinə sahib olduğuna qəti şəkildə şübhə edirəm. Amma mən bunun Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr olduğuna inanıram. Dəstəyiniz yoxdur?"
  
  "Yolumun üstündə. Tam qayıq. Bu komandaların bundan sonra necə çıxacağını bilmirəm".
  
  "Sən buna inanmırsan" dedi Kenzi. "Hər zaman bir yol var. Burada qurbanların təhlükəsizliyini təmin etməyə başlamaq lazımdır. Onlara lazım olan yardımı göstərmək".
  
  Hayden qayıtdı. "Bağışlayın, mən hələ bununla razılaşa bilmirəm. Nə ilə məşğul olduğumuzu bilmirik. Sərəncamın daha ölümcül bir şey buraxa biləcəyini bilmirik."
  
  "Bu, onları çıxarmaq üçün bir səbəb deyilmi?"
  
  "Sərəncam bizdən bunu istəyə bilər. Qapıları açın."
  
  "Mmm, dostum" dedi Alisiya. "Bəzi bir əclaf artıq pəncərələri açıb."
  
  Hayden bunu düşündü. "Lənət olsun, haqlısan, amma bu, vəziyyəti daha da pisləşdirir. Əgər Ordenin hiyləsi Dallasın hər yerində ölümcül bir şey yaymaqdırsa?
  
  Drake liftlərə baxdı. "Biz lanet biosilahın harada olduğunu bilməliyik."
  
  Güllələr Rusiya kontingentinin yaxınlığında partlayaraq onu müxtəlif panellərdən hazırlanmış papier-maşeyə çevirib. Ofis ləvazimatları havaya uçdu: bir qələm dəsti, telefon, bütöv bir kağız.
  
  Komanda yerə enib.
  
  Lorenin səsi çətinliklə eşidilirdi. "Dördüncü alt səviyyə, laboratoriya 7. Budur. Tələs!"
  
  
  İyirmi doqquzuncu fəsil
  
  
  İsveçlilərə qarşı qalxan kimi bir sıra liftlərdən istifadə edən SPEAR komandası ruslar polad qapılara tərəf qaçarkən onlara davamlı atəş açıb. Hayden və Yorgi sərbəst buraxıldı, Kinimaka və Smit isə isveçlilərə baxdı və komandanın qalan hissəsi ruslara diqqət yetirdi.
  
  Hayden SL4 etiketli düyməni basdı.
  
  Liftlər səslənsəydi, güclü atəş nəticəsində səs itərdi. Dreyk qaçdı, lakin düşmən yenə də atəşi geri qaytara bildi və irəli süründü, masa arxasında masa ətrafında gəzdi və arxalarına sığınmaq üçün daha güclü əşyalardan istifadə etdi. Hətta o zaman bir adam başından güllə ilə yıxıldı. Digəri ona qanad verilərkən ağrıdan qışqırıb, digəri isə ayağından yaralanıb. Bununla belə, gəldilər.
  
  Metal qapıların üstündə işıqlar söndü, sonra fit çaldı. Heyden içəri atıldı, komandanın qalan hissəsi onun ardınca getdi. Çətin anlar yaşadılar, amma bacardılar.
  
  Drake, aralarındakı Honq Konqer Dahl'a qarşı sıxıldı.
  
  Alisiya çənəsini onun kürəyinə dayadı. "Məndən sonra bu kimdir? Səyyah barmaqları ilə?
  
  "Bu mənəm". Sıx yer onları sıxdıqca Kenzi hırıldadı və dördüncü səviyyəyə qədər sürətlənərkən hərəkət üçün yer qoymadı. "Ancaq əllərim boynuma ilişib. Təəccüblüdür ki, barmaqlarım da oradadır". O, onlara əl yellədi.
  
  Alicia hərəkət hiss etdi. "Yaxşı, kimsə götümdən nəsə itələdi. Və bu banan deyil."
  
  "Oh, bu mən olmalıyam" dedi Yorgi. "Yaxşı, bu mənim silahımdır."
  
  Alicia qaşını qaldırdı. - Silahın, hə?
  
  "Mənim tapançam. Mənim silahım, mən bunu nəzərdə tuturam".
  
  "Tamamilə doludurmu?"
  
  "Alicia..." Drake xəbərdarlıq etdi.
  
  - Mmm, bəli, belə də olmalıdır.
  
  "Onda mən tərpənməsəm yaxşı olar. Biz onun indi belə məhdud məkanda işləməsini istəmirik, eləmi?"
  
  Xoşbəxtlikdən, Kenzi mənalı cavab verəcək kimi görünəndə lift dayandı və gəliş səsi gəldi. Qapılar açıldı və komanda praktiki olaraq dəhlizə düşdü. Drake işarə üçün divarları skan etdi. Təbii ki, orada heç nə yox idi.
  
  "Laboratoriya 7 haradadır?"
  
  "Sağa dönün, üçüncü qapı boyunca" dedi Lauren.
  
  "Mükəmməl".
  
  Dahl hələ də ehtiyatlı, lakin arxayın görünərək irəli getdi. Təhlükə olduqca yüksək idi, lakin Drake heç vaxt burada olduqlarının səbəbini bir an belə unutmadı. Son Qiyamət Sərəncamı. Daha nə planlaşdırıblar?
  
  Yorgi nəfəsini tutaraq maskasını çıxardı. Kenzi ona qoşularaq qaydaları pozdu və sonra Smith də onun ardınca getdi və əllərini aciz halda açan Haydenə boş bir nəzər saldı.
  
  "Üsyançılar" dedi Dahl yeriməyə davam edərkən.
  
  "Fırıldaqlar, mən deyərdim" dedi Kenzi. "Daha yaxşı səslənir."
  
  Onun yanında dayandı.
  
  "Bu qədər intizamlı olmasaydım, sənə qoşulardım."
  
  "Narahat olma. Biz bunun üzərində işləyə bilərik".
  
  Drake onu arxadan itələdi. "Onun özəl məktəbə getdiyini bilirsən, elə deyilmi, Kenz? Sən onu heç vaxt sındırmayacaqsan".
  
  "Mossadın öz metodları var".
  
  Dahl onun çiyninin üstündən nəzər saldı. "Siz ikiniz susardınız? Mən diqqətimi cəmləməyə çalışıram".
  
  "Nə demək istədiyimi başa düşürsən?" Drake dedi.
  
  "Nəyə diqqət yetirin?" Alisiya soruşdu. "Birdən dördə qədər rəqəmlər?"
  
  "Budur," dedi Dahl. "Laboratoriya 7".
  
  "Hər şeyi özün hesab edirsən, Torsti? Gözləyin, məncə, haradasa stikerim var".
  
  Hayden onun yolunu irəli çəkdi. "Formalaşma, insanlar. Geriyə baxmaq. Hər iki sahildəki liftlərə baxın. Mənə biosilahlarla əlaqə yaratmaq üçün Lauren lazımdır və təhlükəsiz olmaq üçün laboratoriyaya ehtiyacım var. Səncə bunu bacararsan?"
  
  Heç bir fasilə vermədən dağılışıb öz yerlərini tutdular. Drake və Hayden laboratoriyaya özləri daxil olmalı idilər. Əvvəlcə ləvazimatlarla dolu, əlçatan hər bir səth hər cür alətlərlə dolu olan bayır ofisə girdilər. Drake onların nə olduğunu bilmirdi, lakin onlar həyati və bahalı görünürdülər.
  
  Şüşə divarın arxasında daxili, təhlükəsiz otaq var idi.
  
  "Lauren" dedi. "7-ci laboratoriya iki otaqdan ibarətdir. Xarici və daxili. Daxili, çox güman ki, möhürlənə və sərbəst buraxıla bilən kimyəvi nəzarət otağıdır.
  
  heç nə. Ünsiyyət söndürüldü.
  
  Dreyk Haydenə baxdı. "Nə..."
  
  "Bağışlayın, Matt. Hayden. Laboratoriyalar həmişə tezliklərdən qorunur, belə ki, siqnallar daxil olub çıxa bilmir. Laboratoriya 7 obyektin qalan hissəsi ilə müqayisədə fərqli səviyyədədir və əlavə təhlükəsizliyi söndürmək bizə bir qədər vaxt apardı."
  
  "Narahat olmayın" dedi Hayden. "Hara getməli?"
  
  "Daxili otaq. Şüşə şkaf olmalıdır. Bunu görürsən?"
  
  Drake böyük bir şüşə divara yaxınlaşdı. "Bəli. Uzaq küncdə."
  
  "Bioloji silahlar silaha bənzəmir. Təxminən bir qəhvə şüşəsi böyüklüyündə bir qutuda saxlanmalıdır. PD777 kodu ilə müəyyən edilə bilər. Anladım?"
  
  "Anladım". O, qapının kod panelinin yanına getdi və dəyişdirmə kodunu yumruqladı. "Heç bir şey". O, ah çəkdi. "Bu otağın başqa kodu ola bilərmi?"
  
  "İcazə verin öyrənim. Problem ondadır ki, bütün müdirlər, texniki işçilər və laborantlar sizinlə yatırlar".
  
  "Rusları, isveçliləri və israilliləri demirəm. Tələs".
  
  Hayden komanda ilə məsləhətləşərkən Drake qulaq asdı. Hər şey sakit idi, qorxulu idi. Smit daha sonra mesajı ilə hönkürdü.
  
  "Şərq pilləkənlərində hərəkət. Budur, gedirlər!"
  
  "Mən qərbdə nəqliyyat aşkarladım" dedi Mai. "Tələs".
  
  "Bu liftləri saxlayın" dedi Hayden. "Onlara tezliklə ehtiyacımız olacaq."
  
  Drake şüşəyə atəş açmağı düşündü. Şübhəsiz ki, o, güllə keçirməz və potensial təhlükəli olardı. Xarici otaqda həmçinin sınaq boruları ilə doldurulmuş şüşə şkaflar və istənilən sayda zəhər ola bilən kanistrlər var idi.
  
  Lauren yeni kod qışqırdı. Drake onu yumruqla vurdu. Qapı açıldı. Otağın ən ucqarına qaçdı, şkafı açıb kanistr axtarmağa başladı. Hayden geridə qaldı. Hər bir komanda üzvü arxasını örtərək növbətini göz önündə saxlayır.
  
  Drake kanistrdən sonra kanistrdən keçdi. Hər birində qara, qalın hərflər və rəqəmlərin izi var idi və sifariş verilməmişdir. Bir dəqiqə keçdi. Smit pilləkənləri atəşə tutdu və Mai bir neçə saniyə sonra eyni şeyi etdi. Heç kimin döyüşə qumbara göndərəcək qədər axmaq olmaması üçün dua edərək hücuma məruz qaldılar.
  
  "Başa düşdü!"
  
  Konteyneri götürdü, onun içində ən azı Amerikanı məhv edə biləcək bioloji silah olduğunu xatırlamaq yarım saniyə çəkdi və onu qolunun altına sıxdı. "Getmək vaxtıdır".
  
  Birlikdə, koordinasiyalı olaraq geri çəkilməyə başladılar. Mey və Smit Dreyk və Hayden dəhlizə çatana qədər pilləkənləri örtdülər, sonra Yorgi və Dal onları örtdülər. Alisiya liftin düyməsini basan kimi Mey və Smit sürətlə geri çəkildilər.
  
  Qapılar dərhal açıldı.
  
  "Daha sürətli!" - Mai qışqırdı, cəld küncdən göründü. "Onlar məndən bir neçə saniyə geridədirlər."
  
  O, atəşlə cavab verdi və onları yerə sancdı.
  
  Smit başqa yolla getdi, indi Dal onu örtdü, hər ikisi qapılara tərəf çəkildi.
  
  Və sonra həyəcan siqnalları səsləndi, qulaqları dolduran və hissləri son həddə çatdıran güclü buynuza bənzər bir gurultu.
  
  "Bu nədir?" Drake qışqırdı.
  
  "Yox. Oh yox!" Lauren geri qışqırdı. "Oradan get. İndi oradan get! Sadəcə olaraq sistemə nəsə buraxıblar". O, dayandı. "Aman tanrım ... bu sarindir."
  
  Artıq dəhlizin damındakı ventilyatorlardan və liftin yan ventilyasiyalarından tökülürdü.
  
  
  OTUZUNCU FƏSİL
  
  
  Drake, sarin adının xatırlanması ilə ilk qorxu dalğasını yatırtdı. Bunun ölümcül olduğunu bilirdi. Bilirdim ki, bu, kütləvi qırğın silahı sayılır. O bilirdi ki, Smit, Yorgi və Kenzi maskalarını çıxarıblar.
  
  Və o, dediyinə görə rəngsiz, qoxusuz mayenin havalandırma deliklərindən sızdığını gördü.
  
  "Burada sarin saxladıqlarına heç vaxt şübhə etmirdim." Hayden Yorgiyə qarşı sərt söz atıb. "Ancaq bu..." O, onun maskasından yapışdı.
  
  Drake bilirdi ki, demək olar ki, hər şey manipulyasiya, mühəndislik və ya hətta yenidən təsəvvür edilə bilər. Yeganə məhdudiyyət təxəyyül idi. Maye sinir agenti sonsuz çevik idi. İndi o, bütün gücü ilə Kenziyə tərəf tələsirdi, amma gördü ki, Alisiya və Mey artıq oradadır. İsrailli qadın maska taxmışdı, lakin gözləri artıq bağlanmışdı və bədəni axsaq idi.
  
  Sarin, dozadan asılı olaraq birdən on dəqiqəyə qədər öldürə bilər.
  
  "Xeyr" dedi Drake. "Yox, yox".
  
  Dahl maskanı tamamilə üzünə çəkə bilməmişdən əvvəl Smit huşunu itirmiş liftin yan tərəfi ilə aşağı sürüşdü.
  
  Lift sürətlə birinci mərtəbəyə qalxdı.
  
  "Nə etməliyik?" Hayden link üzərində qışqırdı. "Onların vaxtı nə qədərdir?"
  
  "ÜST?" Lauren təbii reaksiya verdi. "Kim yaralandı?"
  
  "Sadəcə lənətə gəlmiş laboratoriya siçovulu və ya həkim tap və bizə nə edəcəyimizi söylə!"
  
  Qapılar açılan kimi Kinimaka Smitin çiynini çəkdi. Drake tükənmək üzrə olduğunu gördü, sonra havaylının yəqin ki, gözləyən isveçliləri, rusları və israilliləri unutduğunu bilə-bilə əvvəlcə içəri girdi. O, dərhal bütün yüksək səviyyəli havalandırma dəliklərindən zəif buxarın axdığını gördü. Ürəyi sıxıldı. "Burada da buraxılıb".
  
  "Bütün kompleks" dedi Lauren. "Burada laborantım var."
  
  "O mənə lazım deyil" Kinimaka nəfəs aldı. "Bizə atropin lazımdır. O lənətə gəlmiş atropin haradadır?"
  
  Xəttdə yeni bir səs gəldi. "Neçə insan yoluxub? Və hansı səviyyəyə?
  
  Drake ərazini tədqiq etdi, sığınacaq üçün qaçdı, silahı düzəltdi. Alisiya onu dəstəklədi. İrəlidəki hərəkət onları dayandırmağa məcbur etdi.
  
  "Lənət olsun!" Hayden ağlayırdı. "Bizim üç nəfərimiz və laboratoriyada onsuz da huşsuz vəziyyətdə olan onlarla insanımız var. Sən bura antidotla gəlməlisən və bunu indi etməlisən!"
  
  "Zarin ölümcüldür" dedi kişi. "Ancaq öldürmək bir saat çəkə bilər. Biz doğru yoldayıq, mənə inanın. Biz buna hazır idik. Mənə deyin, qurbanlar nəfəs almaqda çətinlik çəkirlər?"
  
  Drake arxaya baxdı. Hayden yoxlamaq üçün bir an çəkdi. "Bəli," o, boğazında bir yumru ilə dedi. "Bəli, elədir".
  
  Drake Dalın Kenzinin yanına getdiyini, onu yavaşca Alisiyadan uzaqlaşdırdığını və qucağında silkələdiyini gördü. O, düz Kinimakuya baxdı. Başqa heç kəs. Başqa heç bir yerdə. Dünya yoxa çıxdı və isveçlilərin vicdanında yalnız bir şey qaldı.
  
  "Mano. Nə etməliyik?"
  
  Böyük Havaylı xoruldadı. "Atropin və Avtomatik Enjektör".
  
  Səs dərhal cavab verdi. "Hər mərtəbədə tibb kupeləri yerləşir. Hər bölmədə bir neçə antidot var və atropin onlardan biridir. Orada siz həmçinin avtomatik nozziləri tapa bilərsiniz. Sadəcə budun əzələsinə yapışdırın."
  
  "Mən nə edəcəyimi bilirəm!"
  
  Dreyk texnikinin Kinimakaya hara gedəcəyini söyləməsini gözlədi, sonra əvvəlcə getdi. Masalarda gizlicə qaçma, qaçma; bu dəfə onlar başlarını yola saldılar, həlak olmuş dostlarını dəstəklədilər, onları qəbul edəcək qədər axmaq olan hər hansı bir yaramaz millətə meydan oxudular. Döşəmə hələ də cəsədlərlə dolu idi, ancaq indi o yuxuda olan bədənlər ağrıdan bükülmüşdü, bəziləri artıq titrəyirdi.
  
  Ön qapılar dağıdılıb. Maskalı və kostyumlu kişilər içəri girdilər.
  
  Dreyk stulunu kənara atdı və sonra otağın künclərindən birində tibb məntəqəsini gördü. O qaçdı. Sağ tərəfdə onların atəş açdıqları Kevlar paltarı geyinmiş bir rusun cəsədi uzanmışdı. Onun yanında daha ikisi uzanmışdı; sarsıldılar və öldülər. Zarin onları da bərk vurdu. Kimyəvi maddənin buraxılması döyüşü effektiv şəkildə dayandırdı və SPIRA hələ də bioloji silaha sahib idi.
  
  Hayden əlində silah olmadan irəli atıldı və tibb məntəqəsinin qapısını tulladı. İçəridə, onların qarşısında parlaq bir maye ilə doldurulmuş onlarla ampul dayanmışdı. Onlar aydın şəkildə qeyd olundu və Kinimaka atropinə qışqırdı; Mai avtomatik injektoru çıxarıb doldurdu. Dal Kenzi ilə eyni şeyi etməmişdən bir neçə saniyə əvvəl Kinimaka iynəni Smitin üzünə vurdu. Alicia və Mai Yorgi ilə məşğul oldular, sonra komanda çömbəldilər, yorğun, uyuşdular, ürəklərini dolduran ümidin indi çox ümidsiz göründüyündən qorxdular.
  
  Dəqiqələr keçdi. Drake Kinimake tərəf döndü. "İndi nə baş verir?"
  
  "Yaxşı, atropin sarinin təsirini maneə törədir. Onlar dönməlidirlər".
  
  "Yan təsirlərə diqqət yetirin" dedi laboratoriya texniki. "Əsasən halüsinasiyalar. Ancaq başgicəllənmə, ürəkbulanma, bulanıq görmə..."
  
  "Narahat olma" dedi Alisiya. "Hər şey Team SPEAR üçün pub naharından daha pis bir şey deyil."
  
  "Ağız quruluğu. Sürətli nəbz..."
  
  "Bəli."
  
  Daha bir neçə dəqiqə keçdi və Dreyk aciz halda Yorqanın üzünə baxdı, ona bir damla belə həyat qayıtmasını yüz dəfə saniyə arzuladı. Hayden texnologiyadan sarini sistemdən çıxarıb hər kəsin maskalarını çıxarmasına icazə verə biləcəklərini soruşdu, lakin vəziyyət çətin ki, nəzarət altında idi. Sarini buraxanların başqa planları ola bilər.
  
  "İndi biz də sistemdəyik" deyə Lauren onları əmin etdi. "FTB bir müddətdir ki, bu işi qazan bir neçə yüksək səviyyəli kompüter alimi saxlayıb".
  
  "Digər xüsusi təyinatlı qruplardan xəbər varmı?" Hayden soruşdu.
  
  "Biz belə düşünürük. Sadəcə təsdiq almaq. Orada hər şey bir az qarışıqdır".
  
  Dreyk maskasının sağında Yorginin yanağına vurdu. "Mənə bu haqda danış".
  
  Rus əllərini qaldıraraq bir az tərpəndi. Onun gözləri açıldı və boş-boş Dreykə baxdı. O, öskürdü, maskasını çıxarmağa çalışdı, lakin Drake onu yerində saxladı. Atropinlə və ya olmadan, heç bir şeyi şansa buraxmamaq yaxşıdır. Smith də güləş, sonra Kenzi; Dahl uzun, aydın bir rahat nəfəs verdi. Komanda qısa, zəif təbəssümlə mübadilə etmək fürsətindən istifadə etdi.
  
  "Gəlin onları havaya qaldıraq" dedi Hayden. "Bu gün burada işimiz bitdi."
  
  Lauren yenidən əlaqə saxlayır. "Onlarda hər şey qaydasındadır? Onların hamısı?" Onun hələ də kimin yoluxduğu barədə heç bir fikri yox idi.
  
  "İndiyə qədər çox yaxşıdır, sevgi" dedi Drake. "Hərçənd həkim onları yoxlasa yaxşı olardı."
  
  "Bizdə onlardan onlarla var."
  
  "İndi mən sənin yanına gəlirəm" dedi Hayden.
  
  Komanda yenidən quruldu və eşikdən kənara çıxmaq üçün bir-birinə kömək etdi. Hayden biosilahı sinəsinə sıxıb, kimə etibar edə biləcəyindən əmin deyildi. Link üzərindən Lauren-ə sual verdi.
  
  "Onu Dallasda təhlükəsiz yerə aparmaq lazımdır" dedi Lauren. "Budur, təfərrüatlar var. Səni gözləyirlər".
  
  Hayden yorğun, maskalı gözlərlə Dreykə baxdı.
  
  Heç bitmir.
  
  Drake onun nə düşündüyünü dəqiq bilirdi. Təcili yardım otağına çatanda, maskalarını çıxaran və Lauren'i tapanda bir az dincəlməyə başladılar. Dreyk ona isti qəhvə gətirməkdən həzz alırdı və Alicia bir şüşə su üçün qanaxırdı. Mai stəkanı ondan aldı, bir qurtum aldı, sonra onu işlənmiş şüşədən bir qurtum almağa dəvət etdi.
  
  Kenzi əlini uzadıb, Maydan götürüb ah çəkdi. "Niyə dördünüzü görürəm?"
  
  Alicia suyu qaytardı. "Deməli, hələ də sağsan? Hey, bu üçlük sayılırmı?
  
  Drake baxdı. "Bir şey bilirsən? Bu işi tərk etməyin vaxtı çatanda, ikiniz bir-birinizi incitməkdən əl çəkəndə anlayacağam. O zaman təqaüdə çıxacağam".
  
  Məlumat axını onun mərkəzi rabitə sisteminə dəydiyi üçün Lauren bir anlıq Smitdən uzaqlaşdı. Buraya Vaşinqtondakı iyrənc oğlanın, Dallasdakı yerli əməliyyatın və daha az dərəcədə müdafiə katibinin mesajları daxildir.
  
  Linkdən istifadə edə biləcəyini xatırlamadan əlini yelləyərək qrupu dinləməyə çağırdı. "Hey, ah, yaxşı, salam. Mən sizə Dallasda bir ünvan verəcəm və sən getməlisən. Bu biosilahlar nə qədər uzun müddət saxlanılsa, təhlükə bir o qədər çox olar. İndi bir az aydınlaşdırmamız var. Deyəsən, laboratoriyada işləyən demək olar ki, hər kəsə təsir etmək üçün vurulan orijinal yuxu dərmanı Geronimonun tabutunu açan kimi lazımsız kodla işləyirdi. Onlar elə bilirlər ki, kult indi də mövcud olmaya bilər, amma ən azı bir nəfər hələ də onlar üçün işləyir. Sarin də eyni kodla və şübhəsiz eyni şəxs tərəfindən aktivləşdirilib. Insayder? Ola bilər. Amma unutmayın ki, laboratoriyanın qoruyucu ekranlarını çıxarmalı olduq ki, siqnal içəri girsin".
  
  "Yatmış agent öz işini görməzdən əvvəl insanların getdiyini yoxlamaq lazımdır" dedi Hayden.
  
  "Onun üstündə. Ancaq bu hamısı deyil. Meyitlər sayılıb". O, nəfəs aldı. "Laboratoriya əməkdaşlarımız və günahsız mülki şəxslər yaxşı iş gördülər. Onların hamısı atropinə cavab verir. Güman edilir ki, onlar yerdə yatdıqları üçün yalnız zəif dozalar qəbul ediblər və kömək tez gəlib. İndi identifikasiya ilə bağlı heç bir problem yoxdur, amma rusların və isveçlilərin mövqelərini bildiyimiz üçün, biz haqlı olduğumuzu düşünməliyik. Üç rus öldürülüb, ikisi itkin düşüb. İki isveçli ölüb, biri itkin düşüb. Üç israilli öldürüldü, ikisi itkin düşdü".
  
  "Onlar atropin almadılar?" Dahl narahat olaraq soruşdu.
  
  "Əlbəttə ki, bunu etdilər, ancaq mülki şəxslərdən sonra. Və bu, həqiqətən də onlara daha aqressiv zərbə vurdu".
  
  Bu zaman Smit, Yorqey və Kenzi ayağa qalxıb dincəlmiş və hərəkətə can atırdılar. Drake bunun yuxarıda qeyd olunan yan təsirlərdən biri ola biləcəyi ilə maraqlandı.
  
  "Yorgi" dedi. "Alicia'ya baxın. Nə görürsən?"
  
  Rus gülümsədi. "Dondurma və isti çili?"
  
  Drake gülümsədi. "O yaxşıdır".
  
  Alicia dərindən qaşlarını çatdı. "Bunun nə mənası var. Yogi? Yogi? Buyurun dostum. Bilirsən ki, səni sevirəm, amma danışmasan, səni öldürməliyəm".
  
  Drake onu gözləyən maşınlara tərəf çəkdi. "Yaxşı sevgi, sən onun fikrini sübut etdin."
  
  
  OTUZ BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Sürət onların seçimi, xilaskarı, Tanrısı və hazırda sağ qalmağın ən yaxşı yolu idi.
  
  Dallasa gedərkən onları nələrin gözləyəcəyi ilə bağlı heç bir illüziyaları yox idi. Nə qədər polisin kömək etməsinin əhəmiyyəti yox idi; marşrut boyunca neçə FTB SUV və SWAT mikroavtobusu düzülmüşdü, onlarla qarşılaşmalı olduqları insanlar dünyanın ən yaxşılarından idi və onlar çıxış yolu tapacaqdılar.
  
  Həqiqətən kimin üçün işlədiklərindən asılı olaraq.
  
  Drake Dallas ətrafında qısa bir səyahət üçün təchiz edilmiş nəqliyyat vasitələrini gördü - iki dövlət tərəfindən buraxılmış, dörd təkərli avtomobil - və sərt əyləc basdı.
  
  "Bu, həqiqətən işləməyəcək."
  
  Dayanacağı və onun içindəkiləri xatırlayaraq, çıxışa yaxın bir neçə dayanacaqa doğru başını tərpətdi.
  
  "Onlar edəcək".
  
  Lauren razılığını bildirdi. "Mən FTB-dən bunu araşdırmasını xahiş edəcəm."
  
  "Tez". Drake artıq o tərəfə gedirdi. "Hamı? Boş yerə yükləyin. Tezliklə əlimizdə olan bütün sursatlara ehtiyacımız olacaq".
  
  Mərkəzdə Hayden olmaqla, onlar avtomobillərə, qara gizli Dodge Challenger və kapotu boyunca iki ağ zolaq olan açıq mavi Mustanqa tərəf qaçdılar. Dahl Mustang-ı tamamladı, bu əla idi, çünki Drake Challenger istəyirdi. Polis maşınları Dallas şəhərinin mərkəzindən keçən marşrutu təmizləməyə hazırlaşaraq qışqırdı. Yaxınlıqda uçan vertolyot, yüksək ehtimal səbəbiylə SWAT qrupları tərəfindən vurula biləcəyi xəbərdarlığını etdi. Hər iki avtomobil sındırılacaq qədər təzə idi - FTB-nin açarlara ehtiyacı yox idi.
  
  Dreyk sərnişin oturacağında oturmuş Yorgi, Hayden, Alisiya və Mey ilə birlikdə içəri girdi. O, sevinclə gülümsəyərək mühərriki işə saldı.
  
  "Bu," dedi, "səhər altıya qədər yataqdan qalxacağım səsdir."
  
  Alisiya buna məhəl qoymadı. Onun uşaqlığına öyrəşmişdi və bunu hamıya bildirmişdi.
  
  Drake mühərriki işə saldı. Dahl Mustang-ı onun yanında işə saldı və iki adam nəhayət birlikdə iki sıra pəncərədən gülümsədi.
  
  Hayden kanistri oturacağının arxasına vurdu. "Bioloji silahlar".
  
  "Mmm, bəli. Yaxşı."
  
  O, özünü yerə basdı, sükanı fırladıb maşını dayanacağın dar yerinə idarə etdi və sürətlə çıxışa tərəf getdi. Maşın qeyri-bərabər səkidə sıçrayıb, ön hissəsi qaldırılıb, arxası isə sıyrılıb. Qığılcımlar uçdu.
  
  Drake-nin arxasında Dahl onun ön şüşəsində parıldayan qığılcımların onu bir saniyəlik alov içində bürüdüyünü gördü. Aydındır ki, o, xoşbəxt deyildi.
  
  "Kinell, Drake. Bu işə girməyə çalışmısan?"
  
  "Sadəcə get" Hayden cavab verdi. "Mühafizə olunan bina cəmi doqquz dəqiqəlik məsafədədir."
  
  "Bəli, bəlkə yarış yolunda" dedi Smith. "Ancaq bu Dallasdır və bu ikisi yarışçı deyil."
  
  "Atmaq istəyirsən, Lancelot?" Drake ah çəkdi. "O isveçlinin üstünə qalx və onu götür."
  
  "Fərq etməz".
  
  "Qəzəblisən?" Alicia qoşuldu. - Əlbəttə, yox, Lancelot.
  
  - Biz... - Hayden yenidən cəhd etdi.
  
  Lorenin səsi öz səsini boğdu. "Düşmənlər gəlir" dedi, sonra "vurulma, Lancelot."
  
  Dreyk sükanı yaxşılaşdırmaqla və hər iki zolaqdan istifadə etməklə xeyli sayda ötürməni saxladı. Qarşıda polis maşını dayanaraq digər sürücülərin onların yolunu keçməsinə mane olurdu. Challengers indi hündür binalarla əhatə olunmuş kəsişmənin yanından qaçaraq keçdi. Mustang yarım saniyədən sonra sürətlə getdi, Dodge-un arxa qanadını azca itirdi. Drake arxa görünüş güzgüsünə baxdı və gördüyü tək şey Dahlın sıxılmış dişləri idi.
  
  "İndi mən bir köpəkbalığı tərəfindən təqib olunmağın nə olduğunu bilirəm."
  
  Hardasa qabaqda qalan ruslar, isveçlilər və israillilər var idi, hamısı Amerikanın ərzaq ehtiyatlarını məhv etmək üçün xüsusi olaraq hazırlanmış bioloji silahları geri götürmək üçün eyni vəzifədə idi.
  
  "Niyə onu məhv etmirik?" Kinimaka məhəccərdən yapışaraq dedi.
  
  "Ədalətli sual" dedi Dahl.
  
  "Doğrudur" dedi Lauren. "Amma mənə indicə dedilər ki, protokollar var. Prosedurlar. Səhv etsəniz, özünüzü və bir çox başqalarını öldürə bilərsiniz".
  
  İrəlidə kəskin əyri göründüyü üçün Drake qazı buraxdı. Bir daha polis bütün digər marşrutları bağladı və o, avtomobili zərif şəkildə döngədən çəkdi, təkərləri yerə atdı və qırmızı işıqda qaçdı. Dahl ondan bir neçə fut arxada idi. Piyadalar küçələrdə düzülüb, baxıb, jest edərək, polislər onları meqafonlarla saxlayıblar. Drake həmişə bəzilərinin qulaq asmayacağını dəqiq bilirdi.
  
  "Polislər bütün bunların öhdəsindən gələ bilməz" dedi Hayden. "Uşaqlar yavaşlayın. Beş dəqiqəmiz qalıb".
  
  Bu zaman bir pikap yan küçədən uçaraq gəldi və az qala buna məhəl qoymayan polisin üstünə keçdi. O, onların yolundan sapdı, sonra da onlara yetişdi. Yorgi artıq pəncərəsini aşağı yuvarlamışdı, Mai isə şüşəni arxadan sındırmışdı.
  
  Pikap, gümüşü F-150, yaxınlaşdıqca ayaq saxladı. Sükan arxasında gülümsəyən sima onlara baxırdı, yola baxmaqdan ikiqat çox onlara baxırdı. Yorgi kresloda arxaya söykəndi.
  
  "Oh, yox, yox, yox. Bu yaxşı deyil. Mən onu tanıyıram. Mən onu tanıyıram. "
  
  Drake tez bir nəzər saldı. "Düşünürəm ki, o, rus ağır atletinə bənzəyir."
  
  "O, Olimpiadada idi" dedi Yorgi. "Bu, o, Rusiyadan çıxan ən yaxşılardan biri olan hərbi qatil olmamışdan əvvəl idi. O, Olqadır.
  
  Bir ovuc piyada sürətlə gedən avtomobillərin qarşısına çıxanda Dreyk sürəti azaldıb, onların çoxu cib telefonlarını gözlərinin düymlərindən tutmuşdu.
  
  "Olqa?"
  
  "Bəli, Olqa. O, əfsanədir. Onun haqqında heç eşitməmisən?"
  
  "Bu kontekstdə deyil. Yox".
  
  Gümüş rəngli F-150 kəskin şəkildə sürüşərək Challenger-in yan tərəfinə çırpıldı. Səyyah sürüdən azad olan Dreyk yenidən qaza basdı və irəli atıldı, Challenger məmnunedici gurultu ilə cavab verdi. Olqa arxa üç dörddəbir qanadı hədəf alaraq daha bir dönüş etdi, lakin bir neçə düym qaçırdı. Onun F-150-si Drake və Dahl arasında digər tərəfə keçdi. İsveçli Mustangını onun arxasında manevr etdi.
  
  "Mən onu vura bilmərəm" dedi. "Çox riskli."
  
  "Mən onu vura bilmərəm" dedi Mai. "Eyni problem".
  
  "O, necə qaçmağı gözləyir?" Kinimaka düşündü.
  
  "Olqa yenilməzdir" deyə Yorgi onları inandırdı. "Və o, heç vaxt uğursuz olmur."
  
  "Bu, onun üçün əladır" dedi Alicia. "Bəlkə siz ikiniz eyni döşəyin altında gizləndiniz."
  
  Üç avtomobil qabaqda sürətlə irəliləyirdi, digər nəqliyyat vasitələri böyük ölçüdə bağlandı və polis sirenlərinin davamlı fəryadları ilə piyadalar xəbərdarlıq edildi. Drake Haydenin göstərişlərinə əməl etdi, Hayden isə portativ oturaq naviqatorunun ekranına yapışaraq oturdu.
  
  Drake uzun düz irəlidə gördü.
  
  "Mənimlə qal, Dal" dedi. "Qarnışı bir küncə itələyin."
  
  O, yolun ortasında dayanaraq sürəti artırdı. Sahibsiz avtomobil yan küçədən çıxmağa başladı, lakin sürücü yaxınlaşan təqibi görəndə dayandı. Dreyk çəkici aşağı salıb, Olqa və Dalı onun arxasında izlədi. Mühərriklər guruldadı, təkərlər xırıldadı. Mağazaların və ofis binalarının şüşələri duman içində titrəyirdi. Piyadalar şəkil çəkdirmək üçün yola tullanıblar. Polis maşını təqibə qoşularaq Olqa ilə yanaşı gəldi, ona görə də Drake indi arxa görünüşdə iki maşın var idi.
  
  "Üç dəqiqə" dedi Hayden.
  
  "Silahlarınızı çıxarın, insanlar" dedi Alisiya.
  
  "Ümid edək ki, rus qancığı sakitcə getməsin" dedi Kenzi.
  
  Yorgi Dreykin yanında bərk-bərk udqundu.
  
  Sonra irəlidə ən qəribə və ən qorxulu şey baş verdi. Fiqurlar yolun ortasına qaçaraq bir diz çökərək atəş açıblar.
  
  Güllələr "Challenger"in qabağını deşərək metala çırpılır və boltlar arasından deşilirdi. Qığılcımlar havaya uçdu. Drake maşını tamamilə düz sürdü.
  
  "Lanet göyərtəni vurun!" qışqırdı.
  
  Daha çox çəkiliş. Polis var gücü ilə səkidən qaçaraq atəş açanların qarşısını almağa çalışıb. Mülki insanlar gizlənmək üçün göyərçin etdilər. SWAT qrupu gizləndiyi yerdən ayrılaraq, yolun o biri tərəfindəki insanları vurma ehtimalı səbəbindən istifadə olunmayan silahlarla polislə birlikdə qaçıb.
  
  Dreykin qabaq şüşəsi partladı, qəlpələr pencəyinə, çiyinlərinə və dizlərinə yağdı. Güllə onun qulağının bir neçə düym sağındakı baş dayağına dəydi. Yorkshireman daha iki saniyə gözlədi, topçulara bir dəfə daha bərabər səviyyəyə qalxmağa icazə verdi və sonra Challengeri böyük güclə yayındırdı.
  
  Olqanın F-150-ni atəş xəttində qoyub.
  
  O, öz sükanını fırladıb, sağ tərəfdən polisə dəyib, amma güllələr hələ də dəyib. Onun yanında oturan kişi qəfildən axsadı; avtomobilin salonuna qırmızı su basdı. Daha bir rus ölüb, bir nəfər qalıb.
  
  Dal birdən birbaşa atəş xəttinə düşdü.
  
  Lakin o vaxta qədər topçular yaxınlaşan polislərə və SWAT-a fokuslanmışdılar, onlardan yalnız ikisi dönüb qaçmaq üzrə olan atəş açmışdı. Dreyk izdihamı deşən güllələri gördü, bu insanların - ehtimal ki, israillilərin - mülki şəxslərə qarşı hörmətsizliklərini gördü.
  
  "Hər şey cəhənnəmə" dedi. "Bu dözməyəcək."
  
  "Dreyk!" Hayden xəbərdarlıq etdi. "İki dəqiqə".
  
  Mai onun çiynindən tutdu. "Bu edilməlidir."
  
  Dreyk qaz pedalına basaraq avtomobillə qaçan silahlıların arasında olan yeri udub. Yorgi bir pəncərədən, Mai isə o biri pəncərədən çölə çıxdı. Silahlarını hədəfə alaraq, başqa itki şansı olmadan ölü düz küçə ilə üç atəş açdılar və qaçan adamları yerə yıxdılar.
  
  Dreyk onların yıxılan bədənlərindən yayınaraq kəskin surətdə sürüşdü.
  
  "Əclaflar".
  
  Arxa görünüş güzgüsündə polislər onları tutdu. Sonra Olqa və Dal geri qayıtdılar, bacardıqları qədər sürətlə yarışdılar, yolun ortasında bir-biri ilə yarışdılar. Olqanın maşını qan içində idi, ön şüşəsi çatışmırdı, qanadları, yanları və faraları sınıb, təkərlərin birindən rezin uçub. Amma o, hər halda, qasırğa kimi dözülməz gəldi.
  
  "Doxsan saniyə" Hayden ucadan oxudu.
  
  "Harada?" Soruşdum. Drake soruşdu.
  
  Ünvanı qışqırdı. "Kəskin sağa, sonra sola dönün və bina birbaşa qarşınızda olacaq, yolu bağlayacaq."
  
  "Fərqli bir qeyddə" dedi Lauren. "Döyüşdən geri çəkilənlər israillilərdir. Və yarış."
  
  "İcazəsiz" dedi Kenzi. "Düşündüyüm kimi. Hökumətimiz iştirak etsəydi, bu heç vaxt baş verməzdi".
  
  Dal gözünü yoldan çəkmədi. - Səndən gələnlər məni təəccübləndirir.
  
  "Olmamalıdır. Mən demirəm ki, onlar yad ərazidə hərəkət edib öldürməyəcəklər, şikəst olmayacaqlar. Dost ərazi. Deyirəm ki, bunu belə açıq şəkildə etməzdilər".
  
  "Ah, bu daha məntiqlidir."
  
  Drake əyləci möhkəm basaraq sürəti azaldıb və gurultulu Challengeri kəskin şəkildə sağa fırladı. Uzaq bordürə yaxınlaşanda o, mühərriki işə saldı və dartma axtarışında təkərlərin qışqırtısını eşitdi. Son anda tutdular, çınqılları tüpürdülər və maşını irəli aparmağa kömək etdilər. Ümid edirdilər ki, Dal Olqanın müdafiəçisini döndərərkən onu itələyə bilər, lakin rus çox cəld idi, ehtiyatsızlıqla künc zərbəsini kəsərək önə keçdi. Zibil qabı onun arxasında yüksək sıçradı, ön tərəfə dəydi.
  
  "Otuz saniyə" dedi Hayden.
  
  Sonra hər şey cəhənnəmə getdi.
  
  
  OTUZ İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Olqa hər şeyi riskə atdı, sürətlə Challenger-in baqajına yaxınlaşdı.
  
  Drake sola dönmənin sürətlə yaxınlaşdığını gördü və maşını döndərməyə hazırlaşdı.
  
  Fikrinin bir tərəfində, bütün bu yolda o, qalan son isveçlinin hardasa orada olmasından narahat idi. Ancaq o, heç vaxt görünmədi.
  
  Hələ.
  
  Dükandan bir əsgər qaçdı, pis görünüşlü avtomat silah gücündə, qanlı sifəti ağrıdan buruşdu. Ağrılı idi, amma missiyada qaldı. Daha bir icazəsiz hücum. SWAT adamlarından istifadə edən başqa bir üçüncü tərəf.
  
  Drake dərhal reaksiya verdi. Seçimlər nə idi? Görünürdü ki, təhlükəli şəkildə sola doğru hərəkət edərək, Challenger-i yeni dar küçəyə mükəmməl uyğunlaşdırmağa çalışaraq, arxa ucunu hücum edən isveçliyə ata bilər. Bu, insanın öldürücü silahının olub-olmamasını nəzərə almayan yeganə oyun idi.
  
  Hayden və Yorgi maşının o biri tərəfində əyləşdilər. İsveçli yan tərəfə sürüşərkən bütün avtomobili çiləyəcək kimi görünürdü. Barmağı dartıldı. Dreyk sükanla mübarizə apardı, onu bərk-bərk tutdu, sağ ayağı qazı lazımi sürətlə itələdi.
  
  İsveçli demək olar ki, açıq atəş açdı - maşının quyruğu ona uçmalı idi.
  
  Və sonra Olqa bütün gücü ilə sürüklənən Challenger-ə çırpılanda bütün dünya dəli oldu, alt-üst oldu. O, bir zərrə qədər də yavaşlamadı. O, avtomobilini Dodge-un yan tərəfinə çırparaq onun fırlanmasına səbəb oldu, İsveçlini əzdi və cəsədini yolun yarısında atdı. Dreyk sükanı tutdu, maşının fırlandığını birbaşa görə bilmədi; iki döngə, sonra yüksək bordürə dəyib yuvarlandı.
  
  O, damın üstünə çırpıldı, hələ də sürüşərək, mağazanın qabağına çırpılana qədər betonun üstündən keçdi. Şüşə sındı və yağış yağdı. Drake tarazlıq üçün mübarizə apardı. Alisiya məəttəl qaldı, Yorgi məəttəl qaldı.
  
  Olqa əyləci sıxdı və birtəhər F-150-ni qəfil dayandırmağı bacardı.
  
  Drake onu tərs çevrilmiş yan güzgüdə gördü. Pəncərələr hər tərəfdən sınmışdı, lakin çatlar çox kiçik idi ki, içəri girmək asan deyildi. O, Mainin təhlükəsizlik kəməri ilə mübarizə apardığını və onu atdığını eşitdi. Onun çevik olduğunu bilirdi, amma arxa pəncərədən onun sığacağına inanmırdı. Özlərini müdafiə edə bilmədilər.
  
  Olqa nəhəng əlləri və ayaqları ilə onlara tərəf ayaq basdı, üzü o qədər qəzəbli idi ki, bütün dünyanı yandıra bilərdi. Qan onun cizgilərini örtdü və boynundan barmaqlarının üstünə damcıladı, yerə damladı. O, bir əlində pulemyot, digər əlində isə raketatan idi. Drake dişlərinin arasında ehtiyat jurnalı və yanındakı döyüş bıçağı gördü.
  
  Boşluğu bağlayaraq, amansız idi. Ölümə yaxınlaşmaq. Gözləri heç vaxt qırpmırdı. Buxar və indi atəş, onun formasını yalayaraq arxasındakı avtomobildən partladı. Dreyk daha sonra mavi parıltı gördü və Mustanqin gəldiyini başa düşdü. Olqanın güldüyünü gördü. O, komandanın təlaş içində başqa bir avtomobildən tullandığını gördü.
  
  Olqa bir diz çökdü, reaktiv yaylım atəşini onun nəhəng çiyninə tutdu və tərs Challengeri nişan aldı.
  
  O, bioloji silahları məhv edəcəkmi?
  
  Onu itirdi. Bu şeytani sifətin arxasında heç bir rasional düşüncə yoxdur.
  
  Onlar çarəsiz qaldılar. Arxa oturacaqda oturan qadınlar indi ayağa qalxdılar, özlərini ayırdılar və bir az əyilmək üçün yer tapmağa çalışdılar. Nə gəldiyini görmədilər və Dreyk onlara demədi. Bununla bağlı heç nə edə bilmədilər.
  
  Olqa tətiyi çəkdi və raket alovlandı.
  
  Dostlar, ailə, biz belə gedirik...
  
  Torsten Dahl qorxunc bir qoç kimi yol keçdi; var gücü ilə qaçaraq arxadan Olqaya çırpıldı. Raket qurğusu sürüşdü, sursatları kənara çıxdı və fərqli trayektoriya ilə atəş etdi. Olqa yerindən tərpənmədiyi üçün vəziyyəti xilas edən Dahlın özü həyatında ən güclü sarsıntı yaşamışdı.
  
  İsveçli ilk olaraq dünyanın ən sərt kərpic divarına qaçdı.
  
  Dahl huşunu itirmiş, burnu qırılmış halda arxası üstə yerə yıxıldı.
  
  Olqa möhtəşəm hücumu çətinliklə hiss edərək Dəli İsveçlini yellədi. O, təzə bir dağ kimi qalxdı, raketi yerə atdı və bir əli ilə pulemyotu qaldırdı, qan hələ də aşağıdan damlayır, döşəməyə sıçrayırdı.
  
  Drake hər şeyi gördü, Yorgini, sonra Haydeni itələmək üçün çevrildi. Başı hələ də fırlanırdı, lakin o, Alisiyanın gözünü tuta bildi.
  
  "Biz yaxşıyıq?" O, nəyinsə səhv olduğunu bilirdi.
  
  "Mən indicə gördüm ki, Dal bütün gücü ilə Olqaya vurdu, huşunu itirdi və o, çətinliklə fərq etdi."
  
  Alisiya nəfəsini çətinliklə dərk edə bildi. "Siktir. Mən".
  
  "İndi də onun pulemyotu var."
  
  Hayden çıxdı. Mai onun arxasınca atıldı, kiçik boşluqdan onun yolunu sıxdı. Drake arxaya çevrildi, güzgüyə baxdı, hətta öz kiçik boşluq pəncərələrini sıxmağa çalışdı. Olqa silahı düzəltdi, bir daha gülümsədi, boş əlini qaldırdı və dişini ağzından çıxarıb yerə atdı. Bu zaman Dahlın qalan komanda yoldaşları gəldi.
  
  Onlardan biri də Mano Kinimaka idi.
  
  Havaylı, əsl tərzdə, tam sürətlə özünü atdı, ayaqlarını yerdən qaldırdı, qollarını uzatdı, insan mərmisi əzələ və sümük topunu parçaladı. O, Olqanın çiyinlərinə dəqiq, Daldan daha yaxşı vurdu və bərk-bərk sıxdı. Olqa altı fut irəli getdi və bu, özlüyündə bir möcüzə idi.
  
  Kinimaka rusla üzbəüz çevrildi.
  
  Maşın yerə düşdü.
  
  Drake dodaqlarını oxudu.
  
  "Sən diz çökməlisən, balaca adam."
  
  Kinimaka, Olqanın məharətlə qaçdığı otbiçəni Dreykin başa düşə biləcəyindən daha sürətli yellədi. Daha sonra onun öz yumruğu Manonun böyrəklərinə dərindən vurdu və bu, Havaylının dərhal diz çökməsinə və nəfəs almasına səbəb oldu.
  
  Kenzi və Smith döyüş meydanına gəldilər. Drake bunun kifayət etməyəcəyini hiss etməyə bilməzdi.
  
  O, qarnından ət qoparana qədər, çanaq sümüyü cırıldayana qədər qıvrıldı. Maşından düşüb təzə qana məhəl qoymadı. Haydendən başqa hər kəsə siqnal verərək, ətrafda sirenlər səslənərkən, yanıb-sönən mavi işıqlar onun görmə sahəsini doldurduqca, kişilərin, polislərin və əsgərlərin gurultusu havanı doldurduqca o, döyüş səhnəsinə doğru axsamağa başladı.
  
  Küçədə yellənərək Olqaya yaxınlaşdı. Rus Smiti qarnından güllələyəndə ona məhəl qoymadı; Kenzinin saçından tutub kənara atdı. Qəhvəyi tüklər rusun əlində sıxılmış vəziyyətdə qaldı və Kenzi şoka düşdü, yuvarlandı və səngərdən aşağı yuvarlandı və ətinin dərisini soydu. Daha sonra Olqa əlini Smitin biləyinə vuraraq silahı yerə ataraq əsgərin qışqırmasına səbəb olub.
  
  "Mənə atəş edirsən? Sənin qolunu qoparıb qanlı ucu ilə səni boğacağam".
  
  Drake gücünü topladı və onu arxadan vurdu, böyrəklərə və sinəsinə üç zərbə endirdi. O, silahından istifadə edərdi, amma qəza nəticəsində onu itirdi. Olqa hücumun fərqinə belə varmadı. Ağacın gövdəsinə dəymək kimi idi. O, ətrafa baxdı, istifadə edə biləcəyi bir silah axtardı.
  
  Gördü.
  
  Mai qaçdı, onun ardınca Alisiya, sonra isə çarşaf kimi ağappaq Yorgi gəldi. Dreyk raketatanı qaldırdı, başının üstündə tutdu və var gücü ilə rusun kürəyinə endirdi.
  
  Bu dəfə köçdü.
  
  Nəhəng dağ bir dizi üstə çökən kimi Kinimaka tərəfə çəkildi. Ehtiyat jurnal onun dişlərindən düşdü. RPG onun kəmərindən düşdü. Drake ağır nəfəs alaraq silahını yerə atdı.
  
  Olqa ayağa qalxdı, çevrildi, gülümsədi. - Betonda köpüyü olana qədər səni tapdalayacağam.
  
  Drake səndələyərək uzaqlaşdı. Olqanın zərbəsi onun budunu sıyrıb və bədəninin bir ucundan digər ucuna ağrı partlayışına səbəb olub. Alicia suya girdi, lakin o, havaya atıldı və Kenziyə atıldı. Kinimaka baş zərbəsinə qalxdı ki, bu da onu birbaşa göbəyinə göndərdi. Smith bədənə saysız-hesabsız yumruqlar endirdi, ardınca boğazına və burnuna üç yumruq vurdu, bu da Olqanın gülməsinə səbəb oldu.
  
  "Oh, sağ ol, balam, bu, bəlğəmdən qurtulmağa kömək etdi. Xahiş edirəm, bir dənə".
  
  O, üzünü Smitin zərbəsinə məruz qoydu.
  
  Alisiya Kensinin ayağa qalxmasına kömək etdi. Polislər onlara tərəf qaçırdılar. Dreyk onların uzaqlaşmasını diləməyə bilməzdi. Bu qan gölünə çevrilə bilər. Ayağa qalxmağa çalışdı və bir ayağı üzərində uğur qazandı.
  
  Olqa Smitin boğazından tutub kənara atdı. Kinimaka nəhəng başını yellədi, indi Olqanın ayağında və qalın budlarına yarım onlarla inanılmaz zərbələr endirdi.
  
  O, Kinimakunun başına yumruq vuraraq onu yıxıb. O, Dreykin növbəti hücumunu dəf etdi və onu geri atdı, baxmayaraq ki, qan onun qulaqlarından, sağ gözündən və alnında saysız-hesabsız kəsiklər və qançırlar axırdı. Smitin onu vurduğu yerdə qarnında bir dəlik açıldı və Drake bunun onu dayandırmaq üçün bir yol ola biləcəyini düşündü.
  
  Mey Olqanın diqqətini çəkdi. "Mənə bax" dedi. "Mənə bax. Mən heç vaxt məğlub olmamışam".
  
  Maraq ifadəsi qanlı mədəndən keçdi. "Ancaq sən mənim tər vəzilərimdən başqa biri deyilsən. Siz Supergirlsiniz? Wonder Woman? Scarlett Johanssen?
  
  "Mən Mai Kitanoyam."
  
  Olqa irəli atılaraq Smiti və yaxınlaşan Alisiyanı kənara itələdi. May çömeldi. Olga bir zərbə etdi. Mai çox uzaqlarda rəqs etdi, sonra Olqanın sağ çiynini göstərdi.
  
  - Və mən sənin fikrini yayındırdığım müddətdə dostum Yorgi səni məhv edəcək.
  
  Olqa heyrətamiz sürətlə geri döndü. "Nə..."
  
  Yorgi reaktiv yaylımını çiyninə bağladı, sonuncu qumbaranın düzgün yerləşdirilməsinə əmin oldu və sonra birbaşa Olqanın bədəninə atəş etdi.
  
  Drake əyildi.
  
  
  OTUZ ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  SPEAR komandası sonradan yoxa çıxdı. Biosilahları təhvil verdikdən sonra onlar cinayət yerindən uzaqlaşdırıldı və qeyri-təbii sakit şəhərin mərkəzindən FTB-nin kənddəki ən təhlükəsiz evlərindən birinə aparıldı. Bu, təhlükəsizlik baxımından mütləq kiçik bir ferma idi, lakin buna baxmayaraq, öz evi, tövlələri və mərcanları olan bir ferma idi. Atlar illüziya satmaq üçün saxlanılırdı və onları yetişdirmək üçün ferma əli, lakin o, həm də federallar üçün işləyirdi.
  
  Komanda təhlükəsiz evə gəlməkdən inanılmaz dərəcədə xoşbəxt idi və hətta ayrılıb müxtəlif otaqların qapılarını bağlamaqdan daha xoşbəxt idi. Bir insan üçün döyüldü, əzab verildi, döyüldü, əzildi, qanadı.
  
  Hamısını qan hopdurmuşdu, qançırlar və tüklü saçlar da. Bayılmayanlar bunu etmədiklərinə peşman oldular; edənlər isə kömək edə bilmədiklərinə peşman oldular. Drake və Alicia otaqlarına girdilər, soyundular və birbaşa duşa getdilər. İsti su axını nəinki qanı yumağa kömək etdi. Drake Alicia'ya kömək etdi və Alicia Drake'ə kömək etdi, qolları kömək etmək üçün çox göyərdi.
  
  Komanda dağılmadı, amma bir qədər dağıldılar.
  
  "Həmişə kimsə var," Dreyk su onu tam gücü ilə vurduqca nəfəsini kəsdi, "sizi ayaqlarınızdan yerə yıxa biləcək".
  
  "Bilirəm". Alisiya ovuclarına maye sabun tökdü. "Dalın ondan sıçradığını görmüsən?"
  
  Drake öskürməyə başladı. "Yox, xahiş edirəm. Məni güldürmə. Xahiş edirəm".
  
  Drake indicə şahidi olduğu şeydən sonra yumoru bu qədər tez tapa bilməsini qəribə görmədi. Bu adam travma və ürək ağrısı, ölüm və zorakılıqla mübarizə aparmaq üçün təlim keçmiş bir əsgər idi; o, həyatının çox hissəsi üçün bunu edirdi və əsgərlər bunu başqa cür edirdilər. Belə yollardan biri də həmkarlarınızla yoldaşlığı saxlamaq idi; başqaları həmişə işin parlaq tərəflərini axtarırdılar.
  
  Mümkün olanda. Elə vəziyyətlər olub ki, hətta əsgəri diz çökdürüb.
  
  İndi eyni xəmirdən qəliblənmiş Alisiya Kinimakinin nəhəng Olqa ilə döyüşünü xatırladı. "Lənət olsun, bu, Godzilla ilə "Qodzilla körpəsi" kimi idi. Qanlı Mano inciməkdən daha çox sarsıldı".
  
  "O, şübhəsiz ki, baş zərbəsi ala bilər." Drake gülümsədi.
  
  "Yox!" Alicia güldü və ağrıdan xilas olmaq üçün bir müddət birlikdə qucaqlaşdılar.
  
  Daha sonra Dreyk duşdan çıxdı, hamam dəsmalını geyindi və yataq otağına qayıtdı. Qeyri-reallıq hissi onu vurdu. Bir saat əvvəl onlar Cəhənnəmin ortasında idilər, həyatlarının ən ağır və ən qanlı döyüşlərindən birinə qərq olmuşdular, indi isə Texasdakı ranchoda, təhlükəsizlik qüvvələrinin əhatəsində yuyunurlar.
  
  Sonra nə var?
  
  Yaxşı, müsbət tərəfi o idi ki, dörd əsas xaldan üçünü qazandılar. Və dörd Atlıdan üçü. Sifariş dörd silahı gizlətmişdi ki, Dreykin bir qədər uyğunsuz, qeyri-müəyyən və tamamilə qeyri-müəyyən hesablamalarına görə, yalnız biri qaldı. Öz-özünə güldü.
  
  Lənət olsun, ümid edirəm düz başa düşdüm.
  
  Arxadan ayaq səsləri eşidildi və arxaya döndü.
  
  Saçları əzilmiş çiyninə yapışmış, tamamilə çılpaq və duş suyundan parıldayan Alisiya orada dayanmışdı. Drake baxdı və tapşırığı unutdu.
  
  "Lənət olsun" dedi. "Deməli, ikinizi görmək yaxşı olan vaxtlar olur."
  
  Getdi və dəsmalı ondan götürdü. "Səncə, vaxtımız varmı?"
  
  "Narahat olma" dedi, səsində təbəssümlə. "Bu, çox vaxt aparmır".
  
  
  * * *
  
  
  Daha sonra bədənlərindəki qançırlar tapıb onlardan qaçdıqdan sonra Drake və Alicia təzə paltar geyinib böyük mətbəxə getdilər. Drake niyə mətbəxi seçdiklərinə əmin deyildi; təbii görüş yeri kimi görünürdü. Batan günəşin maili şüaları panoramik pəncərələrdən süzülür, taxta döşəməyə və mətbəx armaturlarına qızılı rəng verirdi. Otaq isti idi və təzə bişmiş çörək iyi gəlirdi. Drake bar stulda oturdu və rahatladı.
  
  "Mən burada bir ay keçirə bilərdim."
  
  "Başqa bir atlı" dedi Alisiya. "Onda fasilə verəcəyik?"
  
  "Biz bunu edə bilərikmi? Demək istədiyim odur ki, "bir ara ver, sev" sözünü bitirmək kimi deyil.
  
  "Yaxşı, biz hələ də Krouya cavab verməliyik," o çiyinlərini çəkdi, "Peru haqqında. Və Smitin problemi ola bilər. Ailəmizin bir üzvü çətinliyə düşəndə biz missiyaya getməməliyik".
  
  Drake başını tərpətdi. "Bəli, razıyam. Və sonra SEAL Team 7 var."
  
  "Bir gün," Alisiya ah çəkdi və yanındakı perchdə oturdu, "bayramımız gələcək."
  
  "Hey, gör pişik nə gətirdi!" Dreyk Dahl görəndə zəng etdi.
  
  İsveçli ehtiyatla qapıdan içəri keçdi. "Cəfəngiyat, yeriməyə çalışıram, amma hər şey gözümün qabağında ikiqatdır."
  
  "Sizcə yerimək çətindir?" Drake dedi. "Sikişməyə cəhd etmək istəyirsən."
  
  Dal əl-ələ tutaraq bar stuluna tərəf getdi. "Biri mənə içki gətirsin."
  
  Alisiya bir şüşə su ilə ona tərəf itələdi. "Gedib daha çox alacam."
  
  Drake narahatlıqla dostuna baxdı. "Bunu görməyə məcbur olacaqsan, dostum?"
  
  "Düzünü desəm, hər dəqiqə yaxşılaşır."
  
  "Oh, çünki Olqa ilə mübahisə zamanı necə oturduğunuzu xatırlayıram."
  
  "Geri çəkil, Drake. Mən bunu heç vaxt xatırlamaq istəmirəm".
  
  Drake güldü. "Sanki bunu unutmağınıza icazə verəcəyik."
  
  Komandanın qalan hissəsi yavaş-yavaş ortaya çıxdı və iyirmi dəqiqə sonra hamısı barda oturub qəhvə və su, meyvə və donuz zolaqları və saya bildiklərindən daha çox yara yeyirdilər. Kinimaka heç kimə baxmırdı, Smit isə sağ əlində heç nə tuta bilmirdi. Yorgi hədsiz dərəcədə depressiyaya düşmüşdü. Kenzi şikayətini dayandıra bilmədi. Yalnız Mey, Lauren və Hayden özləri kimi görünürdülər.
  
  "Bilirsən" dedi Hayden. "Mən çox şadam ki, hamımız birlikdə bu işin öhdəsindən gəldik. Çox daha pis ola bilərdi. Atropin öz işini gördü. Effektlərdən sonra uşaqlar varmı?
  
  Yorgi, Smit və Kenzi gözlərini qırpdılar. Kensi onların hamısı üçün danışdı. "Düşünürəm ki, Olqa effektlərdən sonra üstün oldu."
  
  Hayden gülümsədi. "Yaxşı, çünki biz hələ bitirməmişik. Fort Sill və Dallası ziyarət etməyən komandalar son ipucu axtarırdılar. Xoşbəxtlikdən, Vaşinqton beyin mərkəzi və NSA əsas oyunçuları izləyə bildi.
  
  S.A.S.? Drake təklif etdi.
  
  "Yaxşı, britaniyalılar, bəli. Onları Çin və Fransadan qalan hər şey izləyəcək..."
  
  "Komanda 7 SEALs?" Dahl soruşdu.
  
  "Naməlum, elan edilməmiş və icazəsiz" dedi Hayden. "Crow-a görə."
  
  "Müdafiə nazirindən daha yüksək strukturlar var" dedi Kinimaka.
  
  "Prezident Koburn bizi qurutmaq üçün asmazdı" deyə Drake etiraz etdi. "Mən inanmalıyam ki, o, suitilər haqqında heç nə bilmir".
  
  "Razılaşdım" dedi Hayden. "Və mən Mano ilə razı olsam da, Qarğadan daha yüksək varlıqlar var, daha çox məkrli varlıqlar var. Sizə yan-yana gələnlər və sizə az seçim buraxanlar. İnanmalıyam ki, bildiyimizdən daha çox şey var".
  
  "Bu, bizim problemimizə kömək etmir." Smit hönkürdü və stəkan südünü çətinliklə qaldırdı.
  
  "Sağ". Hayden bir ovuc meyvə götürdü və özünü rahat etdi. "Beləliklə, gəlin bu pis ananı bitirməyə diqqət edək və evə gedək. Biz hələ də ən böyük komandayıq və ən yaxşıyıq. İndi də ingilislərin bir günlük başı var. Çinlilər də. İndi, deyəsən, bütün qalanlardan yalnız fransızlar ayağa qalxdı. Qalan yeganə orijinalla əlaqə saxlamaq üçün başqa bir komanda, üç nəfər göndərdilər.
  
  "Beləliklə, xüsusi əməliyyat qüvvələrinin döyüşündə belədir" dedi Dahl. "Biz zirvədəyik."
  
  "Bəli, amma bunun heç bir əhəmiyyəti yoxdur. Və yalan. Səhrada əl-ələ və ya bir yerdə olduğumuz kimi deyil".
  
  "Bu kobud, gözlənilməz döyüşdür" dedi Dahl. "O, əldə etdiyi qədər realdır."
  
  Hayden başını tərpətdi və sonra sürətlə davam etdi. "Sərəncamın mətnini ümumiləşdirək. "Yerin dörd bir tərəfində biz Dörd Atlını tapdıq və onların qarşısına Son Qiyamət Ordeninin planını qoyduq. Qiyamət Səlib yürüşündən və onun nəticələrindən sağ çıxanlar haqlı olaraq ali hökmranlıq edəcəklər. Əgər bunu oxuyursunuzsa, biz itmişik, ona görə də diqqətlə oxuyun və izləyin. Son illərimiz dünya inqilablarının son dörd silahının yığılmasına sərf olundu: Müharibə, Fəth, Aclıq və Ölüm. Onlar birlikdə bütün hökumətləri məhv edəcək və yeni gələcək açacaqlar. Hazır olun. Onları tap. Dünyanın dörd tərəfinə səyahət edin. Strategiya Atasının, sonra Xaqanın istirahət yerlərini tapın; indiyə qədər yaşamış ən pis hindli, sonra isə Allahın bəlası. Ancaq hər şey göründüyü kimi deyil. Biz 1960-cı ildə, tamamlandıqdan beş il sonra Xaqanın ziyarətinə getdik , Fəthi onun tabutuna qoyduq. Biz əsl qiyaməti qoruyan Bəlanı tapdıq. Və yeganə öldürmə kodu atlıların göründüyü zamandır. Atanın sümüklərində heç bir müəyyənedici iz yoxdur. Hindistanlılar silahlarla əhatə olunub. Qiyamətin nizamı indi sizin vasitənizlə yaşayır və əbədi olaraq ali hökmranlıq edəcəkdir."
  
  Bitirdi və bir qurtum içdi.
  
  "Hər şey yaxşıdır? Düşünürəm ki, indi daha məntiqlidir. Sifariş öldü, çoxdan getdi, amma hələ də onların kiçik bir elementi var. Bəlkə bir köstebek. subay. Bəlkə başqa bir şey. Ancaq o, Dallas laboratoriyasına girmək və bir dəstə SWAT çıxarmaq üçün kifayət qədər yaxşıdır, ona görə də biz bunu qiymətləndirə bilmərik."
  
  Drake əlini yelləyərkən o, dayandı. "Bəli?"
  
  "Onun üçün ən yaxşı yerin harada olduğunu bilirsinizmi?" - deyə soruşdu. "Vaşinqtonda beyin mərkəzinin içərisində. Və ya NSA üçün işləyir."
  
  Haydenin gözləri böyüdü. "Lənət olsun, bu, həqiqətən yaxşı məqamdır. İcazə verin, bu barədə fikirləşim". Şüşə qabdan qara qəhvə tökdü.
  
  "Vaxt uçur, dostlarım" dedi Mai.
  
  "Bəli mən səninləyəm". Hayden ağzını doldurdu. "Onda mətni təhlil edək: yerin son guşəsi Avropadır. Biz Ölüm Atlısı olan və əsl dəhşətli hökmü qoruyan Allahın Bəlasının məzarını tapmalıyıq. Ən pisi. Və öldürmə kodu atlılar görünəndə idi? Mən hələ başa düşmürəm, üzr istəyirəm".
  
  "Güman edirəm ki, beyin mərkəzi bunu bir müddətdir edir?" Yorgi dedi.
  
  İndi danışan nəhəng soyuducuya söykənən Lauren idi. "Əlbəttə var. Qədim liderə bir vaxtlar döyüşdüyü və öldürdüyü romalılar tərəfindən şübhəli "Tanrının bayraqcığı" titulu verilmişdi.O, yəqin ki, 406-453-cü illərdə yaşayarkən, barbar hökmdarları arasında ən uğurlusu olmuş və şərq və qərb Roma imperiyalarına hücum etmişdi. O, Romanın ən qatı düşməni idi və bir dəfə sitat gətirmişdi: "Mən keçdiyim yerdən ot bir daha bitməyəcək".
  
  "Daha bir məşhur qədim kütləvi qatil" dedi Dahl.
  
  "Hun Attila," dedi Loren, "Hunların tək hökmdarı olmaq üçün 434-cü ildə qardaşını öldürdü. Şiddətli baxışları ilə tanınan Atilla, tarixçi Edvard Gibbonun dediyinə görə, "ilham etdiyi dəhşətdən həzz alırmış kimi" tez-tez gözlərini yumaraq tanınırdı. O, həmçinin Roma müharibə tanrısı Marsın əsl qılıncını əlində saxladığını iddia edirdi. Təsəvvür edin ki, bu, Roma döyüş meydanında hansı qorxunu doğura bilər".
  
  "Biz bunu başa düşdük" dedi Drake. "Hansı tərəfdə olmağından asılı olaraq, Atilla pis oğlan və ya yaxşı oğlan idi. Və tarix kitablarını kim yazıb. Necə və harada öldü?
  
  "Bir neçə ziddiyyətli hesab onun necə öldüyünü təsvir edir. Burun qanamasından tutmuş bıçağa, yeni arvadının əlindən. Onun cəsədini tapanda, hunlara bənzər kişilər başlarının tüklərini qopardılar və üzlərinə dərin, iyrənc yaralar vurdular. Deyilənə görə, Atilla belə dəhşətli bir düşmən olduğundan onun ölümü ilə bağlı tanrılardan fantastik bir sürpriz kimi xəbər alır. Bərəkət. Onun cəsədi hamının görüb heyran qalması üçün geniş düzənliyin mərkəzində, ipək çadırın içində qoyulmuşdu. Qəbilələrin ən yaxşı atlıları minib ocaqların ətrafında onun böyük işlərindən danışırdılar. Bu, böyük bir ölüm idi. Daha sonra onun məzarı üstündə şənlik keçirildiyi deyilir". Loren konsteblinin qulağına pıçıldadığı müvafiq məqamları təkrar edirdi. Səsgücləndirici quraşdırmağın mənası yox idi.
  
  "Onun məzarlarını qızıl, gümüş və dəmirlə möhürlədilər, çünki üçü var idi. Və onlar inanırdılar ki, bu üç material bütün padşahların ən böyüyünə yaraşır. Əlbəttə, silahlar, sərvətlər və nadir qiymətli daşlar əlavə edildi. Və deyəsən, adət üzrə də onun məzarının yerini sirr saxlamaq üçün onun üzərində işləyən hər kəsi öldürüblər".
  
  Alisiya masaya baxdı. "Biriniz öləcək" dedi. "Məndən səni dəfn etməyi tələb etmə. Heç bir şans yoxdur."
  
  "Atilanın məzarının tarixin ən böyük itirilmiş dəfn yerlərindən biri olduğunu eşidəndə həm kədərlənəcəksiniz, həm də sevinəcəksiniz. Əlbəttə, bəzi başqalarından - bir neçə il əvvəl Leicesterdə bir avtomobil parkının altında tapılan Kral III Riçardın çoxdan itmiş cəsədi - biz inanırıq ki, onlar hələ də tapıla bilər. Bəlkə Kleopatra? Ser Francis Drake? Motsart? Hər halda, Atillaya gəlincə, güman edilir ki, hun mühəndisləri Tisa çayını əsas çay məcrasını qurutmaq üçün kifayət qədər uzun müddətə yönləndirmişlər. Atilla orada özünün möhtəşəm, qiymətsiz üçlü tabutunda dəfn edildi. Sonra Tisza Atillanı əbədi olaraq gizlədərək azad edildi".
  
  Bu zaman yaxınlaşan helikopterin səsini eşitdilər. Hayden otağa göz gəzdirdi.
  
  "Ümid edirəm ki, siz yeni döyüşə hazırsınız, oğlanlar və qızlar, çünki bu, bitməkdən çox uzaqdır."
  
  Drake ağrıyan əzələləri çəkdi. Dahl başını çiyinlərində saxlamağa çalışdı. Kenzi kürəyindəki cızıqlara toxunduqca ürkdü.
  
  "Ədalətli olmaq üçün" dedi Drake. "Burada hələ də darıxıram."
  
  Hayden gülümsədi. Dahl bacardığı qədər başını tərpətdi. Mai artıq ayağa qalxmışdı. Lauren qapıya tərəf getdi.
  
  "Buyurun" dedi. "Onlar yol boyu bizə daha çox məlumat verəcəklər."
  
  "Avropa?" Yorgi soruşdu.
  
  "Bəli. Və sonuncu Ölüm Atlısı üçün."
  
  Alisiya bar stulundan tullandı. "Möhtəşəm əhval-ruhiyyədir" dedi kinayə ilə. "Dodaqlarından o qədər həyəcanlı səslənir ki, hətta ayaq barmaqlarım da sızlamağa başlayır."
  
  
  OTUZ DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Başqa bir uçuş, üfüqdə başqa bir döyüş. Drake rahat kresloya əyləşdi və Lauren Hun Attila davasında DC-nin mühakimə və nəticələrini səsləndirərkən qulaq asdı. Komanda müxtəlif vəzifələrdə oturub, əlindən gələni edib, bu yaxınlarda adı hallanan "Olqa hadisəsi"nin ağrısını görməməzliyə vurmağa çalışırdı.
  
  "Atilanın məzarı tarixdə itdi" deyə Lauren yekunlaşdırdı. "Bir neçə uydurma kəşflər olsa da, heç vaxt tapılmadı. Deməli, - o, dayanıb dinlədi, - siz qravitasiya anomaliyasını eşitmisiniz?
  
  Dahl arxaya baxdı. "Bu terminin bir neçə mənası var."
  
  "Yaxşı, bizim məqsədimiz budur. Bu yaxınlarda elm adamları qütb buz örtüyünün altında basdırılmış nəhəng və sirli anomaliya aşkar etdilər. Bunu bilirdin? O, nəhəngdir, eni 151 mil və dərinliyi min metrə yaxındır. NASA peykləri tərəfindən aşkar edilən bu, qravitasiya anomaliyası idi, çünki onun yaxınlığındakı dəyişikliklər kraterdə yerləşən nəhəng bir obyektin olduğunu göstərirdi. İndi vəhşi nəzəriyyələri bir kənara qoysaq, bu obyekt qravitasiya anomaliyasıdır. O, düzgün yerləşdirilməyib, ətrafındakı hər şey kimi hərəkət etmir və buna görə də güclü radar tərəfindən aşkarlana bilir".
  
  "Siz yerə nüfuz edən radardan danışırsınız" dedi Dahl. "Mənim köhnə ixtisasım."
  
  Dreykin gözləri böyüdü. "Sən əminsən? Fikirləşdim ki, bu, subaylıq məclisində kişi striptizidir. Səni Rəqs edən Vikinq adlandırdılar".
  
  Dahl onu bezdirdi. "Bunu dayandır".
  
  Alisiya mənə tərəf əyildi. "O, qəzəbli görünür" deyə teatral şəkildə pıçıldadı.
  
  "Şübhəsiz yaşlı bir qadından sıçramaq sizə bunu edəcək."
  
  Təəccüblüdür ki, Smitin gözlərində yaş var idi. "Deməliyəm ki," o, nəfəsini kəsdi, "batutun köməyi olmadan kiminsə belə bərk sıçradığını heç vaxt görməmişdim". Özünü sakitləşdirməyə çalışaraq üzünü gizlətdi.
  
  Kinimaka onun çiyninə vurdu. "Yaxşısan, qardaş? Mən səni heç vaxt güldüyünü görməmişdim, kişi. Bu qəribədir".
  
  Lauren müdaxilə edərək, isveçlini daha çox zarafatdan xilas etdi. "GPR, lakin intensiv miqyasda. Demək istəyirəm ki, Google Maps-də qəribə bir obyekt var, Antarktida. Bunu laptopunuzdan görə bilərsiniz. Bəs Atillanın məzarı kimi kiçik bir şey tapmaq üçün? Bura NASA-nın hələ sahiblik etmədiyi maşın və proqramlardan istifadə də daxildir".
  
  "Onlar peykdən istifadə edirlər?" Yorgi soruşdu.
  
  "Bəli, bütün sərin xalqlarda var."
  
  "Çin, Böyük Britaniya və Fransa da daxil olmaqla." Drake rəqiblərin siyahısına işarə etdi.
  
  "Əlbəttə. Çinlilər kosmosdan avtomobilində oturan adamı tanıya, onun gəzdiyi internet saytlarını yoxlaya və yediyi sendviçin içindəkiləri təsnif edə bildi. İstənilən kişi. Demək olar ki, hər yerdə."
  
  "Yalnız kişilər?" Kenzi soruşdu. "Yoxsa qadınlar da?"
  
  Lauren güldü və pıçıldadı: "Qulaqlarımda bunu söyləyən bir adam var. Bir az gənc görünür, sanki hələ qadınları kəşf etməyib".
  
  Dreyk helikopterin Amerika ilə Avropa arasında, yerin üçüncü və dördüncü ucları arasında səmanı kəsərkən dinlədi.
  
  "Yaxşı, yaxşı, hər halda..." Lauren göz qırpdı. "Piskarın az tanınan coğrafiyasını bir araya gətirmək üçün bir mətndə deyilir ki, Atillanın məşhur sarayı Dunay və Tisa arasında, Karpat təpələrində, Yuxarı Macarıstan və qonşu Jazberin düzənliklərində yerləşirdi. Daha qaranlıq bir keçiddə deyilir ki, Atillanın qəbri onun sarayının qarşısındadır".
  
  "Ancaq çayın altında basdırıldı" dedi Mai.
  
  "Bəli, Tisza Macarıstanı şimaldan cənuba keçir, Dunay çayının özünün nəhəng qoludur. Çayın yolu alimlərimizə kömək edəcək. Ümid edək ki, onların geofiziki texnologiyadan istifadə edərək tədqiqatları peyk, maqnit, MAG və yerə nüfuz edən radarları birləşdirəcək. Maqnit tədqiqatları seçilmiş anomaliyalar üçün GPR profilləri ilə tamamlanır. Onlar da deyirlər ki, nə vaxtsa çayın istiqamətinin dəyişdirilib-dəyişmədiyini görə bilərlər". O çiyinlərini çəkdi. "Biz kompüterin baxmalı və sonra qərar verməli olduğu minlərlə və minlərlə təsvirdən danışırıq."
  
  "Yaxşı, yaxşı, biz Macarıstana gedirik." Alicia başı ağrıyırdı. "Sadəcə de."
  
  Komanda aqressiv həmkarlarının necə davrandığı ilə maraqlanaraq özlərini rahat etdi.
  
  
  * * *
  
  
  Macarıstan, Dunay və Tisa gecələr Avropanın qalan hissəsi kimi qara görünürdü, lakin Drake bilirdi ki, hazırda burada daha çox narahatçılıq var. Dörd Atlıdan ən güclüsü orada yatır - Ölüm - və onu tapanlar dünyanın gələcəyini yaxşı müəyyən edə bilər.
  
  Komanda eniş etdi, yenidən havaya qalxdı, yenidən yerə endi və sonra səyahətlərinin son mərhələsini tamamlamaq üçün nəhəng yansımayan furqona atladı. Kalkulyatorlar hələ bunu başa düşməmişdilər, sahələr hələ də böyük, hədəf isə kiçik idi, köhnə və potensial olaraq deqradasiyaya uğramış olduğunu deməyək. Ordenin özbaşına necə fəaliyyət göstərdiyini öyrənmək yaxşı olardı, lakin onların bir çox onilliklər əvvəl törətdiyi qəfil sui-qəsdlər istənilən geri çəkilməyə son qoydu.
  
  Düzənlikdə düşərgə saldılar, çöldə mühafizəçilər qoydular və içəridə yerləşdilər. Güclü külək əsdi, çadırları çırpdı; son bir neçə gündə etdikləri hər şeyin sürreal reallığı hələ də onu anlamağa çalışırdı.
  
  Biz doğrudanmı indi burada, Macarıstan təpəsinin başına düşərgə salırıq? Drake düşündü. Yoxsa Olqa hələ də bizi döyür?
  
  Çadırın çiçək açan kətanları, onun yanında qıvrılan fiqur da həqiqəti deyirdi. Alicia, yalnız gözləri ilə yuxu çantasını bükdü.
  
  "Soyuqdur, sevgilim?"
  
  "Bəli, bura gəl və məni isit."
  
  "Xahiş edirəm," Dahl Dreykin ayaqlarının cənubunda bir yerdən dedi, "bu gün deyil."
  
  "Razılaşdım" Kenzi şərqdən dedi. "Qaçmağa de ki, başın ağrıyır, filan. Kim bilir harada idi? Xəstəliklərin sayı və sair və s."
  
  "Deməli, dördündən söhbət gedə bilməz?"
  
  Çadırın girişində dayanan Mai əlavə etdi: "Elədir". "Xüsusən də beş nəfər olduğumuz üçün."
  
  "Dəli, sənin burada olduğunu unutmuşam, Sprite. Hamımızı eyni lənətə gəlmiş çadırda bağladıqlarına hələ də inana bilmirəm".
  
  "Mən, birincisi, düzənlikdə yatmağa üstünlük verirəm" dedi Dahl ayağa qalxaraq. - Onda bəlkə yatacam.
  
  Drake, Joannaya zəng etmək şansından istifadə edəcəyini düşünərək isveçlinin yola çıxmasına baxdı. Onların münasibətləri havada qaldı, amma gün gələcək və tezliklə kimsə daimi bir qərar verəcəkdi.
  
  Sübh açıldı və Vaşinqtondan olan mütəxəssislər yarım onlarla sayt təklif etdilər. Komanda dağıldı və başlarından və ürəklərindən möhtəşəm mənzərələr ataraq qazmağa başladı: Tiszanın parıldayan mavi ilanı, indi geniş, indi yerlərdə qəribə dərəcədə dar, Karpatın otlu təpələri, sonsuz aydın səma. Geniş məkanlarda əsən sərin meh yorğunluğu aradan qaldıraraq, qançırlarımı sakitləşdirirdi. Drake və digərləri daim düşmənlərinin harada olduğunu düşünürdülər. İngilis, Çin və Fransız. Harada? Ən yaxın təpənin üstündə? Heç kim müşahidənin ən kiçik işarəsini görməmişdir. Sanki digər komandalar təslim olmuşdu.
  
  "Sizin orta relikt ovunuz deyil" dedi Drake bir dəfə. "Bundan sonra hara gedəcəyimi çətin ki, bilmirəm."
  
  "Razılaşdım" dedi Dahl. "Bir an hamımız fikir ayrılığına düşmüşük, ikincisi isə sadədir. Və yenə də daha pis ola bilərdi."
  
  Birinci gün tez keçdi, sonra ikinci. Heç nə tapmadılar. Yağış yağmağa başladı, sonra isə göz qamaşdıran günəş. Komanda növbə ilə dincəldi və sonra bir neçə işçiyə bir müddət işin öhdəsindən gəlməyə icazə verdi. Qonşu kənddən ingiliscə bilməyən kişilər və qadınlar təyin olunurdu. Bir gün Alicia yerdə bir boşluq, bəlkə də köhnə bir tunel kəşf etdi, lakin axtarışı dayandığı zaman həyəcan tez söndü.
  
  "Faydası yoxdur" dedi. "Biz ondan bir metr uzaqda ola bilərik və hələ də onu tapa bilmirik."
  
  "Necə düşünürsünüz, bu illər ərzində diqqətdən kənarda qaldı?"
  
  Dahl başını qaşımağa davam etdi, əminliklə nəyisə başa düşmədilər. "Dilimin ucunda fırlanır" deyə bir neçə dəfə təkrar etdi.
  
  Drake özünü saxlaya bilmədi. "Olqanı nəzərdə tutursunuz, elə deyilmi? Bu, çox qısa təcrübə idi, dostum."
  
  Dal hönkürdü, hələ də baxırdı.
  
  Başqa bir gecə və daha bir neçə saat çadırda. O axşamların ən gərgini Dreyk Uebbin bəyanatının mövzusunu, onun irsini və gizli məlumat anbarını gündəmə gətirdiyi vaxt idi.
  
  "Növbəti dəfə buna diqqət yetirməliyik. Onun topladığı sirlər dağıdıcı ola bilər. Çarpıcı".
  
  "Kimin üçün?" Dahl bildirib. "Bizə qarşı yönələnlər o qədər də pis deyildi".
  
  "Birindən başqa, hələ bilmirik" dedi Mai.
  
  "Lənət olsun, hə? Mən unutdum. Hansıdır?"
  
  Yapon qadın səsini aşağı salıb yumşaq danışdı. - Biriniz ölür.
  
  Uzun, ağrılı bir sükut anı oldu.
  
  Alicia onu pozdu. "Dreyklə razılaşmalıyam. Bu, təkcə bizə aid deyil. Uebb stalker və meqa zəngin göt idi. O, yəqin ki, hər kəsin üstünə kir tutmuşdu".
  
  Yanlış həyəcan siqnalı onların çadırdan atılmasına, torpağa və palçığa, qədim məzarlığın dağıntıları və qumlarının arasına düşməsinə səbəb olub. Onların dərin qıcıqlanmasına görə bunun Atillaya aid olmadığı ortaya çıxdı. Ən azından onların deyə bildiyi qədər deyil.
  
  Daha sonra çadırda fikirlərinə qayıtdılar.
  
  "Qarşılaşacaq çox şey" dedi Hayden. "Ola bilsin ki, Webbin saxlanması üçün bu axtarış və sonra kəşf etdiklərimiz bizi gələcək şeylərdən qoruya bilər."
  
  "Joshuanın Peruda ölümü? Bizim itaətsizlik? Şübhəli mühakimə və qeyri-müəyyən ip? Biz kiməsə cavabdeh olmalıyıq. Bir böhtandan qurtula bilərsiniz. Amma üç? dörd? Bizim hesablarımız qırmızıdır, insanlar və mən artıq xərci nəzərdə tutmuram".
  
  "Deməli Team SEAL 7?" Dahl soruşdu.
  
  "Bəlkə də" Hayden mızıldandı. "Kim bilir? Amma qərəzlə bizə hücum etsələr, Allaha and olsun ki, müqayisəli güclə cavab verəcəm. Və hamınızla belə olacaq. Bu, sifarişdir".
  
  Yenə bir gün gəldi və ov davam etdi. Yağış onların cəhdlərini puça çıxarıb. Vaşinqton beyin mərkəzi cəmi iyirmi üç daha yeddi saytla geri döndü. Onların əksəriyyəti boşluqlar və ya köhnə bünövrələr, çoxdan keçmiş binalar, parça-parça olan skeletlərdən başqa heç nə vermədi. Daha bir günün çoxu keçdi və SPEAR komandasının əhval-ruhiyyəsi aşağı düşdü.
  
  "Biz ümumiyyətlə düzgün yerdəyik?" Kenzi soruşdu. "Mən Macarıstanı nəzərdə tuturam. Atillanın sarayının qarşısında. Bu insan neçə il əvvəl doğulub? On altı yüz il əvvəl, elə deyilmi? Bu nədir? Geronimodan on dörd əsr əvvəl. Bəlkə də Atilla yanlış "bəla"dır. Düşünürəm ki, Katolik Kilsəsi çoxlarını etiketlədi.
  
  Kinimaka, "Biz müxtəlif anomaliyaları aşkar edirik" dedi. "O qədər var ki, heç biri düz deyil".
  
  Dahl ona baxdı. "Bizə axtarışı daraltmaq üçün bir yola ehtiyacımız var."
  
  Həmişə beyin mərkəzinə bağlı olan Lauren başqa tərəfə baxırdı. "Bəli, deyirlər. Bəli."
  
  Külək isveçlinin saçlarını zərifcə uçurdu, lakin onun sifəti laqeyd qaldı. "Heç nəyim yoxdur".
  
  "Bəlkə Atillaya bir daha nəzər salaq?" May təklif etdi. "Onun tərcümeyi-halında nəsə varmı?"
  
  Lauren Vaşinqton bandasına dedi ki, bununla məşğul olsun. Komanda istirahət etdi, yatdı, nöqsan axtardı və heç birini tapmadı və daha iki yalançı həyəcanda iştirak etdi.
  
  Nəhayət, Drake bir komanda topladı. "Düşünürəm ki, biz bunu uğursuzluq adlandırmalı olacağıq, insanlar. Sifariş tapdıqlarını söyləyir, ola bilsin &# 184; amma biz bacarmasaq, başqa ölkələr bacarmayacaq. Bəlkə də dördüncü Süvarini dəfn olunduğu yerdə buraxmaq lazımdır. Əgər o, hələ də oradadırsa."
  
  "Ola bilsin ki, qəbir qarət olunub" Hayden əllərini açıb, "dəfn edildikdən az sonra. Ancaq sonra, təbii ki, qalıqlar görünəcək. Parça. Qılınc. Daşlar. Digər orqanlar."
  
  "Orada belə güclü silah buraxmaq çətindir" dedi Kenzi üzündə boş bir ifadə. "Mən bilirəm ki, mənim hökumətim bunu etməyəcək. Axtarışlarını heç vaxt dayandırmazdılar".
  
  Drake razılaşaraq başını tərpətdi. "Düzdür, amma bizdə başqa böhranlar da var. Biz burada əbədi qala bilmərik".
  
  "Eyni şey Peruda da deyildi" dedi Smith.
  
  Drake başını Laurenlə tərpətdi. "Onların bizim üçün bir şeyləri varmı?"
  
  "Hələ yox, daha səkkiz potensial sayt istisna olmaqla. Göstərişlər eynidir. Möhkəm heç nə yoxdur."
  
  "Ancaq bu, bizim axtardığımız tam olaraq ola bilməzmi?" Dahl çox sakit danışdı.
  
  Hayden ah çəkdi. "Düşünürəm ki, mən bu adama zəng edib katiblə əlaqə saxlamalıyam. Biz daha yaxşıyıq..."
  
  "Ehtiyatlı olun" deyə Alisiya xəbərdarlıq etdi. "Bəlkə də suitilərin gözlədiyi siqnal budur."
  
  Hayden durdu, gözlərində qeyri-müəyyənlik vardı.
  
  Dahl nəhayət onların diqqətini çəkdi. "Torpağa nüfuz edən GPR" dedi. "Qravitasiya, maqnit və ya hər hansı anomaliyaları axtarırıq. Təbii ki, o, çox şey tapır, çünki bu, çox köhnə bir planetdir. Amma biz axtarışı daralda bilərik. Biz bacarırıq. Oh, biz necə belə axmaq ola bilərik?
  
  Drake Alicia'nın narahat görünüşünü paylaşdı. "Yaxşısan, dostum? Siz hələ də qaçırmağa çalışdığınız Olqanın nəticələrini hiss etmirsiniz, elə deyilmi?
  
  "Mən yaxşıyam, həmişəki kimi mükəmmələm. Dinlə - tanrıların məzarlarını tapan o axmaqları xatırlayırsanmı?
  
  İndi Dreykin üzü ciddi idi. "Bu, biz idik, Torsten. Yaxşı, çoxumuz."
  
  "Mən bunu bilirəm. Biz Odinin, həmçinin Tor, Zevs və Lokinin sümüklərini tapdıq". O, fasilə verdi. "Afrodita, Mars və daha çox. Yaxşı, onların silahları və zirehləri nədən hazırlanmışdı? Onların qiymətli daşlarından bəziləri?"
  
  "Daha sonra başqa bir missiyada bizə kömək edən naməlum maddə" dedi Drake.
  
  "Bəli." Dahl gülümsəməyi dayandıra bilmədi. - Bəs Atilla ilə kimin qılıncı dəfn edilib?
  
  Lauren onu tutdu. "Mars!" - o qışqırdı. "Romalıların döyüş tanrısı skiflərin üzərindən qılıncı ilə Atillanı deşdi. O, müqəddəs müharibənin qılıncı adlanırdı. Amma əgər doğrudan da Marsın öz əlindən gəlibsə..."
  
  "Siz bu xüsusi elementi axtarmaq üçün GPR-ni yenidən konfiqurasiya edə bilərsiniz" dedi Dahl. "Və sadəcə bu inanılmaz nadir element."
  
  "Və bum!" Dreyk ona başını tərpətdi. "Bu qədər sadədir. Dəli isveçli geri döndü".
  
  Alicia hələ də kədərli görünürdü. "Bir neçə gün əvvəl bu barədə düşünə bilməzdin?"
  
  
  OTUZ BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Daha səkkiz saat və onlar hazır idi. DC komandası hələ də tanrıların ilk məzarından qalanları araşdıran İslandiya arxeoloji bölməsi ilə əlaqə qurduqdan sonra yerə nüfuz edən radarı sıfırladı. O, həmişə Odinə qayıdır, - deyə Dreyk gözləyərkən düşündü. Aydındır ki, islandiyalılar tapıntının əksər təfərrüatlarını və bütün nümunələri qoruyub saxlayıblar. Nadir element haqqında məlumatların Vaşinqtona göndərilməsi bir neçə dəqiqəlik iş idi.
  
  Ən azı belə dedilər, Dreyk sonradan təsəvvür etdi. Əgər amerikalılarda bu sənəd artıq olmasaydı, o, şoka düşərdi.
  
  Test edildi və sonra isti siqnal göndərildi. Artıq yan keçdikləri ərazini pingləyin və Marsın Qədim Qılıncı xəritədə aydın nöqtəyə çevrildi.
  
  "Hamısı budur" dedi Mai. "Hun Atillanın məzarı".
  
  Qazıntılar ciddi şəkildə başladı. Kəndlilər artıq qazdıqları çuxuru genişləndirməyə başlayıblar. Qılıncla mükəmməl paralel uzanan boşluğa çatmazdan əvvəl kəndlilərin pulunu ödədilər və onların getməsini seyr edərkən özlərini ruhdan düşmüş kimi göstərdilər.
  
  "Bunun digər tərəfi" dedi Mai, "böyük bir mədəni tapıntıdır."
  
  "İndi bundan narahat ola bilmərik" dedi Hayden. "Bu, Ölümün silahıdır. Biz nəyisə elan etməmişdən əvvəl bu zərərsizləşdirilməlidir".
  
  Smit, Yorgi və Kinimaka yerə atılaraq içəri girdilər. Alicia və Kenzi fürsətdən istifadə edərək, onu "boş eşşək"dən Dəli Tənbəlliyə qədər adlandırmaq fürsətindən istifadə etsə də, Dahl hələ də bir az narahat görünürdü və hiss etdi.
  
  Boşluğa girmək çox çəkmədi.
  
  Dreyk üçlüyün fərqi genişləndirdiyini izləyib. Mai və Alicia sürünmək üzrə olan hündür otlarda heç bir sürpriz olmadığından əmin olmaq üçün ərazini skan etdilər. Lauren çuxura yaxın qalmaq niyyətində idi; iki qadın və aşağıda olanlar arasında görüş xətti.
  
  "Çünki biz nə qədər aşağı getdiyimizi bilmirik" dedi Drake, "ünsiyyət faydasız ola bilər. Amma düşünürəm ki, biz onu tapdığımız kimi oynayacağıq".
  
  "Bizə lazım olan tək şey qutudur" dedi Hayden. "Biz nəyəsə və ya başqasına baxmaqla vaxt itirmirik. Razısan?"
  
  Onlar başlarını tərpətdilər. Yorgi komandanın ən çevik olduğu üçün birinci mindi. Sonra Kinimaka gəldi, hələ də baş yarasını müalicə etdi, sonra Smith. Dreyk çuxura atladı, onun ardınca Hayden və Dahl gəldi. İsveçli girişdə qalmalı idi. Drake qeyri-bərabər torpağın altına daldı və özünü qaranlıq tunelin içində gördü. Bir dəqiqəlik sürünmə və divarlar arasında sıxışma komandanın sola döndüyü daha geniş bir boşluğa səbəb oldu. Yorgi qılıncını portativ naviqatoruna taxdı və bir neçə dəqiqədən bir onlarla aralarındakı məsafəni qışqırdı.
  
  Dreyk fənəri sabit tutaraq qarşıdakı şüaları birləşdirdi. Keçid heç vaxt kənara çıxmadı, lakin onlar yavaş-yavaş oradan uzaqlaşana qədər qılıncın dayanacağı yerin ətrafında əyildi.
  
  Yorgi qabaqda dayandı. "Ola bilər ki, biz sındıraq."
  
  Drake lənət etdi. "Bu möhkəm daşdır. Oradan keçmək üçün bizə çoxlu avadanlıq lazımdır. Onun nə qədər kök olduğunu görürsən?"
  
  Yorgi narazı bir səs çıxardı. "Bu keçiddən iki dəfə genişdir."
  
  - Bəs qılınc? Soruşdum.
  
  "Yalnız digər tərəfdən."
  
  Drake, onlarla oynandıqları kimi fərqli təəssürat yaratdı. Köhnə tanrılar yenə əylənirlər. Bəzən elə gəlirdi ki, bütün yol boyu onun arxasınca gedirlər, onu bu və ya digər macəraya çəkirlər, bəzən də özlərini hiss etdirmək üçün qayıdırdılar.
  
  İndiki kimi.
  
  Qərar verdi. "Davam et" dedi. "Bu keçidin hara apardığını görməliyik."
  
  "Yaxşı, qarşıda anomaliyalardan biri var" deyə Yorgi geri göndərdi. "Böyük Naməlum Forma".
  
  Alicia'nın səsi kommunikatorun üzərində xırıldadı. "Hərəkət edir?"
  
  Drake yumorun nə qədər pis ton olduğunu bilirdi. "Bunu dayandır".
  
  "Onun neçə ayağı var?"
  
  "Alicia!"
  
  Yerin altında olan hər kəs tapançasını çıxartdı. Dreyk qabağa baxmaq üçün boynunu qaldırmağa çalışdı, lakin Kinimaka onun baxışına mane oldu. Onun bacardığı tək şey başını tunelə vurmaq oldu.
  
  Havada toz süzüldü. Drake tərləyirdi, təzə qançırlar çırpınırdı. Komanda bacardığı qədər sürətlə süründü. Yorgi onları yavaş-yavaş döndərdi. Yalnız bundan sonra gənc rus dayandı.
  
  "Oh! Məndə nəsə var".
  
  "Nə?" Soruşdum. Bir neçə səs gəldi.
  
  "Gözləmək. Sən mənimlə bura gələ bilərsən".
  
  Tezliklə Dreyk döngəni dövrə vurdu və gördü ki, keçidin kənarı genişlənərək səkkiz fut hündürlüyündə və dörd kişi enində daş tağ halına gəldi. O, sarımtıl-qəhvəyi rəngdə idi, hamar idi və qayanın özündə oyulmuş daha dar bir açılışdan yuxarı qalxırdı - kiçik, qapıya bənzər bir giriş.
  
  Drake çuxurun qaranlığına baxdı. "Yəni, bəlkə Atillanın burada əbədi qalmasını təmin etmək üçün qayanı bir az qazdılar?"
  
  "Ancaq üstümüzdə çay yoxdur" dedi Yorgi. "Beynimdə idi."
  
  "Çay kursları illər keçdikcə dəyişir" dedi Hayden. "Hazırda biz deyə bilmərik ki, Tisza nə vaxtsa bu yolla axıb. Nə olsun ki, cənubdan bir neçə metr aralıdadır".
  
  Drake qaranlığa doğru getdi. "Mən oyundayam. görək?
  
  Yorgi mövqeyini öndə saxlayaraq ayağa qalxdı. Əvvəlcə yeni qapı sadəcə tam qaranlığın konturu idi, lakin yaxınlaşıb fənərlərini işıqlandırdıqda o biri tərəfdə daha böyük bir otağın işarələrini gördülər. Otaq toz və mütləq sükutla dolu, mərkəzdə diz hündürlüyündə postament olan layiqli yeməkxanadan böyük deyil.
  
  Bir postamentdə daş tabut dayanmışdı.
  
  "İnanılmaz" Yorgi nəfəs aldı.
  
  "Sizcə Atilla oradadırmı?" Kenzi soruşdu.
  
  "Məncə, qılıncdır." Yorgi GPR-ni yoxladı. "Bu şey belə deyir."
  
  "Biz bir missiyada qalırıq." Hayden tabuta belə baxmadı. O, sekslə məşğul idi. "Və elə oradadır? Hamısı budur".
  
  Drake işarə etdiyi yerə baxdı. Komanda giriş tağından keçdi və tamamilə binanın içərisinə düşdü. Qapağında Ordenin möhürü olan tanış taxta qutu postamentin özündə, tabutun ətəyində dayanmışdı. Hayden ona tərəf addımladı.
  
  "Hazır ol" dedi o, Lauren-ə link vasitəsilə. "Biz yoldayıq. Vaşinqtona deyin ki, biz sonuncu qutunu tapdıq".
  
  "Siz açdınız?"
  
  "Mənfi. Məncə, burada yaxşı fikir deyil. Biz zirvəyə çatana qədər gözləyəcəyik".
  
  Drake tabuta baxdı. Yogi yaxınlaşdı. Kenzi postamentə qalxıb yuxarıdan aşağıya baxdı.
  
  "Kimsə mənə kömək edəcək?"
  
  "İndi yox" dedi Hayden. "Biz getməliyik".
  
  "Niyə?" Kensi daha böyük qaldı. "Burada başqa komandalar kimi deyil. Özünüzlə bir an keçirmək gözəldir, elə deyilmi? Heç kim məni saxlamağa çalışmadığı zaman gözəl dəyişiklik."
  
  Drake linki aktiv etdi. "Uzaq? Sən əclafsan".
  
  "Nə?"
  
  Kenzi ah çəkdi. "Bu, sadəcə daş qapaqdır."
  
  Drake onu relikt qaçaqmalçısı, xəzinə ehtirası kimi görürdü. Təbii ki, heç vaxt azalmayacaq. Bu onun bir hissəsi idi. O, Haydenə başını tərpətdi.
  
  "Biz sizinlə görüşəcəyik. Söz verirəm".
  
  O, postamentin o biri tərəfinə qaçdı, daşı tutdu və çəkdi.
  
  Hayden tələsik məzardan çıxdı, Yorgi və Kinimaka onun ardınca getdilər. Smit qapıda dayandı. Drake Hun Atillanın məqbərəsindəki xəzinələrin tapılmasına baxdı.
  
  Fənərdə onun gözləri kor idi; parlaq yaşıl və qırmızı, sapfir mavi və parlaq sarı; göy qurşağının çalarları, iridescent və təxminən min ildən sonra ilk dəfə pulsuz. Var-dövlət yerindən tərpəndi, bu hərəkətdən qılınc durmadı. Digər bıçaqlar parladı. Boyunbağılar, xalçalar və bilərziklər yığın-yığın düzülür.
  
  Bütün bunların altında hələ də bir neçə paltar qırıntısına bükülmüş Atillanın cəsədi yatırdı. Drake buna inanırdı. Bu yer heç vaxt qəbir quldurları tərəfindən aşkar edilməmişdir; deməli sərvət. Nasistlərə bu, yalnız daha böyük planları üçün lazım idi və monumental tapıntıya diqqət çəkmək yalnız onlara diqqət çəkərdi. Nəfəsini tutub kommunikatora tərəf cumdu.
  
  "Lauren" deyə pıçıldadı. "Bütün bunları qorumaq üçün birini işə götürməlisən. Siz sadəcə bunu həyata keçirməlisiniz. Bu... inanılmazdır. Yeganə odur..." O, arayaraq ara verdi.
  
  "Bu nədir?" Soruşdum.
  
  "Burada qılınc yoxdur. Marsın qılıncı getdi".
  
  Lauren nəfəs aldı. - Yox, bu yaxşı deyil.
  
  Dreykin sifəti gərginləşdi. "Yaşadığımız hər şeydən sonra" dedi. "Mən bunu çox yaxşı bilirəm."
  
  Kenzi güldü. Drake arxaya baxdı. "Marsın qılıncı buradadır."
  
  "Lənət olsun, yaxşısan. Relikt qaçaqmalçısı və usta oğru. Onu burnumun altından oğurladın". O, baxdı. "Bu heyranedicidir".
  
  "Sən heç nə götürə bilməzsən." Onun daş-qaşlı əşyanı çıxardığını gördü. "Ancaq mən sizə inanıram ki, oradakı ən qiymətli əmtəəyə gedəcəksiniz."
  
  "Atilladan daha çox?"
  
  "Bəli əminəm. Siz götürə bilərsiniz. Amma nə edirsən et, qılıncını özünə saxla".
  
  Kenzi güldü və əlini geri çəkdi, daş-qaşlı xəzinəni buraxdı, amma qılıncını saxladı. "İndi mən hamısını gördüm" dedi bir növ hörmətlə. "Biz gedə bilərik."
  
  Drake onun daxili istək nümayiş etdirdiyinə və onu həyata keçirməsinə kömək etdiyinə görə xoşbəxt idi. "Onda hər şey qaydasındadır. Görək Ölüm Atlısı nədir".
  
  
  Otuz altıncı fəsil
  
  
  Birbaşa günəş işığı altında diz çökərək, SPEAR komandası Qiyamət Sifarişinin son qutusunu araşdırdı.
  
  Alicia və Mai sərhədlərə yaxınlaşdıqca Kinimaka təsdiq gözlədi, indi üfüqdə dost helikopterlər göründü. Hayden Kinimakuya işarə etdi.
  
  "Yaxşı işə davam et, Mano. Şirkət gəlməmişdən əvvəl içəridə nə olduğunu görməliyik; dost və ya düşmən."
  
  Havaylı başını tərpətdi və kilidi tıkladı. Qapaq qaldırılarkən Dreyk qabağa əyildi və Dahl başını vurdu.
  
  "Cap!" qışqırdı, gözlərini qırparaq.
  
  - Bu, sənin öpüş cəhdin idi, Yorkie?
  
  "Baş dediyin o tüklü mopla yenidən üzümə vursan, səni öpərəm. Qanlı Yorkşir Öpüşü."
  
  Təbii ki, onu heç kim eşitmir. Onların hamısı yeni kəşfə fokuslanmışdı.
  
  Hayden Kenziyə söykənərək içəri baxdı. "Şeyit," o, ehtiyatla dedi. "Heç vaxt belə olacağını təsəvvür etmirdim."
  
  "Və mən də". Mai dayandı.
  
  Lauren mətni yenidən oxuyaraq, "Əsl Son Qiyamət" dedi. "Ən pisi."
  
  "Yaxşı, mənim sizdən xəbərim yoxdur," Alisiya mızıldandı. "Ancaq içəridə gördüyüm tək şey lənətə gəlmiş kağız parçasıdır. Alış-veriş siyahıma bənzəyir".
  
  May arxaya baxdı. "Nədənsə səni supermarketin içində təsəvvür edə bilmirəm."
  
  Alicia qaşqabaqlandı. "Sadəcə bir dəfə. Bütün bu arabalar, keçid baryerləri və seçimlər məni tamamilə yoldan çıxardı". O, yaxınlaşan hücum helikopterlərini həsrətlə öyrəndi. "Bu, daha yaxşıdır".
  
  Kinimaka qutunun içinə əlini uzatdı, bir kağız parçası çıxardı və hamının görə biləcəyi yerə tutdu. "Bu, sadəcə bir dəstə rəqəmdir."
  
  "Təsadüfən" dedi Smit.
  
  Drake əsəbiləşdi. "Deməli, Qiyamət Sərəncamı yüz illərdir gizlədilən məzarda bir kağız parçası tapmaq üçün bizi dünyanın yarısına göndərdi? Əgər tanrıların məzarları ilə təcrübəmiz olmasaydı, heç vaxt tapa bilməyəcəyimiz bir yer? Mən bunu başa düşmürəm".
  
  "Nasistlər relikt və xəzinə ovçuları idi" dedi Kenzi. "Bu yaxınlarda qütb buzunun altında kəşf etdikləri inanılmaz kütlə haqqında bilirsinizmi? Bəziləri bunun nasist bazası olduğunu deyir. Onlar zinət əşyalarından tutmuş tumarlara və rəsm əsərlərinə qədər hər şeyi qarət ediblər. Zombi yaratmağa çalışdılar, əbədi həyat axtarırdılar və təhlükəli axtarışda minlərlə insanı itirdilər. Əgər onlar sərvətləri oğurlamaqdansa, onu Hun Atillanın məqbərəsində qoymağı seçdilərsə, bunun dəhşətli səbəbi var".
  
  Lauren qulaqlarını göstərdi. "DC bunun nə olduğunu bilmək istəyir."
  
  Hayden onu Kinimakidən götürdü. "Beləliklə, uşaqlar, bu, kifayət qədər qalın və hər iki tərəfi cırılmış köhnə bloknot kağızıdır. Saralıb və olduqca kövrək görünür. Belə ki, ortada yalnız rəqəmlərdən ibarət yazı xətti var. Onları oxudu: "483794311656..." O, nəfəs aldı. "Hamısı bu deyil..."
  
  "Yaş Geek Dream". Alicia ah çəkdi. "Amma biz nə etməliyik?"
  
  Helikopterlər yerə toxunan kimi Dreyk ayağa qalxaraq "Buradan çıxın" dedi. "Hunlar bizi tapmazdan əvvəl".
  
  Pilot qaçaraq qaçdı. "Uşaqlar, hazırsınız? Biz buna diqqət yetirməli olacağıq".
  
  Komanda onu yenidən helikopterlərə qədər müşayiət etdi. Hayden təqdimatını bitirdi və onlar öz yerlərində əyləşərkən ətrafa bir parça kağız payladı. "Hər hansı bir fikrin varmı?"
  
  "Onlarla lotereya da oynaya bilməzsən" dedi Alicia. "Faydasız".
  
  "Bəs onların ölümlə nə əlaqəsi var?" Drake dedi. "Bəs dörd atlı? Rəqəmlər vacib göründüyü üçün bunun doğum tarixləri ilə əlaqəsi ola bilərmi? Ölüm tarixləri?
  
  "Biz oradayıq" səsi qulağına dedi və o, bir daha DC-ni bir missiya üçün söndürməsələr, bütün dünyaya bağlı olduqlarını xatırladı, bu halda onlar yalnız Laurenlə əlaqə qurdular.
  
  "Yalnız ona deyil" dedi başqa bir səs. "Anladıq."
  
  Helikopterlər yavaş-yavaş havaya qalxarkən Drake qulaq asdı.
  
  "Bu rəqəmlər koordinatlardır. Asanlıqla. Nasistlər sizə böyük hədəf qoyublar, dostlar".
  
  Drake silahlarını yoxlamağa və hazırlamağa başladı. "Hədəf?" Soruşdum.
  
  "Bəli, ilk nömrələr toplusu Ukraynanı göstərir. Ardıcıllıq bir uzun davamlı rəqəmdir, ona görə də onu deşifrə etmək bizə bir qədər vaxt apardı."
  
  Alisiya saatına baxdı. "Mən gündə beş dəqiqə zəng etmirəm."
  
  "Sənin yüz altmış IQ yoxdur."
  
  "Sən hardan bilirsən, ağıllı oğlan? Mən heç vaxt sınaqdan keçirməmişəm".
  
  Bir anlıq sükut və sonra: "Hər halda. Bütün ardıcıllığa daxil olduq və onu peyklə birləşdirdik. İndi baxdığımız şey böyük bir sənaye sahəsidir, bəlkə də ümumilikdə səkkiz kvadrat mildir. Əsasən anbarlarla doludur, otuzdan çox saydıq, onlar da boş görünür. Tərk edilmiş müharibə dövründən bir şey. Bu, sovet qoşunları üçün köhnə anbar ola bilərdi, indi tərk edilmişdi".
  
  "Bəs koordinatlar?" Hayden soruşdu. "Xüsusilə nəyisə göstərirlər?"
  
  "Mən hələ də yoxlayıram." Xəttdə səssizlik hökm sürürdü.
  
  Hayden pilotlara məlumat verməyə ehtiyac duymadı; onlar artıq Ukraynaya gedirdilər. Drake bir az rahatlaşdığını hiss etdi; ən azından rəqib komandaları bunda onlara qalib gələ bilmədi. Haydenə baxdı və dodaqları ilə danışdı.
  
  Bunu söndürə bilərikmi?
  
  O üzünü buruşdurdu. Şübhəli görünəcəkdi.
  
  Köstəbək? O, yavaş-yavaş təqlid etdi, irəli əyildi.
  
  Hayden də belə düşünürdü. Güvənə biləcəyimiz heç kim yoxdur.
  
  Alicia güldü. "Lənət olsun, Dreyk, əgər onu öpmək istəyirsənsə, bunu et."
  
  Yorkshire adamı vertolyot göydən keçərkən arxaya əyildi. Hətta öz rəhbərlərinizin sizi əhatə edib-etməyəcəyinə əmin olmadığınızda tam gücü ilə işləmək demək olar ki, mümkün deyildi. Ürəyinə bir ağırlıq düşdü. Əgər kimsə onlara qarşı nəsə hiylə qururdusa, bunu öyrənəcəklər.
  
  Rabitəçi siqnal verdi.
  
  "Heyrət! Vay".
  
  Hayden başını qaldırdı. "Nə?" Soruşdum.
  
  Vaşinqtondan olan super geekin səsi qorxulu səsləndi. "Əminsən, Jeff? Demək istədiyim odur ki, mən bunu onlara deyə bilmərəm və sonra öyrənə bilmərəm ki, bütün bunlar sadəcə fərziyyədir".
  
  Sükut. Sonra onların sevgilisi dərindən nəfəs aldı. "Vay, deməliyəm. Bu pisdir. Bu, həqiqətən pisdir. Koordinatlar birbaşa Ölüm Atlısına aparır.
  
  Dahl jurnalı tapançasına doldurmağın ortasında dayandı. "Məntiqlidir" dedi. "Amma bu nədir?"
  
  "Nüvə döyüş başlığı".
  
  Hayden dişlərini sıxdı. "Bunu dəqiq deyə bilərsinizmi? Bu canlıdır? Oradadır-"
  
  "Gözləyin" deyən adam nəfəsini tutaraq nəfəs aldı. "Lütfən, gözləyin. Bu hamısı deyil. Mən "nüvə başlığı"nı nəzərdə tutmadım".
  
  Hayden qaşlarını çatdı. - Onda nə demək istəyirdiniz?
  
  "Üç anbarda altı nüvə başlığı var. Binalar qurğuşunla örtüldüyü üçün divarların arasından görə bilmirik, lakin peyklərimizlə damların arasından görə bilirik. Şəkillər göstərir ki, nüvə silahları səksəninci illər dövrünə aiddir, yəqin ki, düzgün alıcı üçün sərvət dəyərindədir və ciddi şəkildə qorunur. Mühafizə əsasən içəridədir, bəzən boş bazanın ətrafında gəzirlər".
  
  "Deməli, Qiyamət Sifarişi altı nüvə silahını sonradan istifadə üçün üç anbarda gizlətdi?" Mai soruşdu. "Bu, həqiqətən nasist hərəkətinə bənzəyir."
  
  "Silahlar da işlək vəziyyətdədir" dedi turk.
  
  "Bunu hardan bildin?"
  
  "Kompüter sistemi işləyir. Onları silahlandırmaq, idarə etmək, azad etmək olar".
  
  "Dəqiq yeriniz varmı?" Kenzi soruşdu.
  
  "Bəli, biz etdik. Altısının hamısı anbarların içərisində düz yük maşınlarının gövdələrinə bağlanıb. Qəribədir ki, son vaxtlar içəridəki aktivlik ikiqat artıb. Təbii ki, onları da köçürmək olar".
  
  Drake ona baxan Haydenə baxdı.
  
  "Köstəbək" Kenzi yüksək səslə dedi.
  
  - Bəs rəqib komandalar? Dahl soruşdu.
  
  "NSA-nın məlumatına görə, şayiələrin sayı artıb. Yaxşı görünmür".
  
  "Mən onların nə tapacağını bilmək istərdim" dedi Mey. "Altı köhnə nüvə başlığını nəzərə almasaq."
  
  "Marsın qılıncı".
  
  Drake tez boynunu çevirdi. "Nə?" Soruşdum.
  
  "Bu köstebeğin burada işlədiyini fərz etsək, hamı koordinatları aldı. Hər biri peyk yaratmaq vəzifəsini qarşısına qoydu. Bizim təsvir proqramımız hər cür sensorlarla təchiz olunub və Odinin hekayəsindən və sonrakı qaçırmalardan başlayaraq, qəbirlər və tanrılarla əlaqəli nadir elementi aşkar edə bilərik. Alətlərimiz əşyanın təxmini ölçüsünü və formasını göstərir və itkin qılıncla uyğun gəlir. Hamı bilir ki, biz qılınc tapmışıq və nüvə silahlarına doğru gedirik. Biz bunu etməliyik".
  
  "Qılıncı doğrayıcıda buraxın." Smit çiyinlərini çəkdi.
  
  Drake, Dahl və Hayden bir-birlərinə nəzər saldılar. "Cəhənnəmdə şans yoxdur. Qılınc bizimlədir".
  
  Drake başını aşağı saldı. "Çingiz xan, Atilla, Geronimo və Hannibalın bir araya gətirməsindən daha dəyərli olan yeganə qanlı şey" dedi. "Və biz nüvə silahına keçməyə məcburuq".
  
  "Öncədən düşünülmüşdür" dedi Mai. "Və bir çox səbəblərə görə buna ehtiyac duyurlar. Sərvət."
  
  "Mükafat" dedi Smit.
  
  "Xəsislik" dedi Kenzi.
  
  "Problemsiz" dedi Hayden əminliklə. "Bütün bu səbəblərə görə. Altı nüvə yükü haradadır?"
  
  "İki anbarın içərisində 17" dedi cəsur. "Digər nüvə qurğuları On səkkizinci və on doqquzuncu yerdədir və mən onların dəqiq yerini indi sizə verirəm. Bu, böyük bir bazadır və biz ən azı iki onlarla cəsədin istilik emissiyalarını hesablayırıq, ona görə də diqqətli olun."
  
  Dreyk arxaya söykənərək tavana baxdı. "Yenidən?"
  
  Hayden nə düşündüyünü bilirdi. "Bundan sonra hər şeyin dəyişəcəyinə inanırsınız?"
  
  O, kədərlə gülümsədi. "Mən inanıram".
  
  "Onda gəlin bacardığımız qədər vuraq" dedi Dahl. "Bir komanda olaraq, həmkarlar kimi. Gəlin bunu sonuncu dəfə edək".
  
  
  OTUZ YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  SPEAR komandası çətin anlar yaşadı. Köhnə, tərk edilmiş baza, sadəcə olaraq, aralarında düz torpaq yollar şəbəkəsi olan böyük, uzadılmış anbarların qarmaqarışıqlığı idi. Böyük yük maşınlarının keçməsi üçün yollar çox geniş idi . Drake, bunun bir vaxtlar bir növ anbar olduğunu, böyük miqdarda hərbi texnikanın saxlanıla biləcəyi yer olduğunu söylədi. Vertolyotlar ucqarlara, paslanmış, sökük hasarın arxasına endi və az qala anında mühərriklərini kəsdilər.
  
  "Komanda hazırdır" dedi Hayden öz mesajında.
  
  "Get," PC DC ona dedi. "Döyüş başlıqlarının söndürüldüyünə və digər elementin təhlükəsiz olduğuna əmin olun."
  
  Dal yerə yıxıldı. - At qaçandan sonra tövlənin qapısını necə bağlamaq barədə danışaq.
  
  Komanda artıq hər üç anbarın yerlərini zehnində müəyyənləşdirmişdi və dolama yol şəbəkəsi haqqında yaxşı təsəvvürə malik idi. Əslində hər şey başqa hər şeylə kəsişirdi. Birindən başqa heç bir çıxılmaz nöqtə, döngə, qaçış yolları yox idi. Bütün anbarlar perimetri boyunca sıx meşə ilə əhatə olunmuşdur, lakin daxili anbarlar - üç həyati olan - təsadüfi qaydada digərlərinin ortasında yerləşirdi.
  
  Birlikdə qaçdılar.
  
  "Biz parçalanmalı, nüvə silahlarını zərərsizləşdirməli, sonra onları buradan daha gözəl bir yerə aparmağın bir yolunu tapmalı olacağıq" dedi Hayden. "Rumıniya uzaqda deyil".
  
  İndi Lauren onların yanında idi, Vaşinqtonla tam bağlı idi və təzyiq altında düşünə bildiyini sübut etməklə, nüvə silahı ilə işləməyə gəldikdə ona lazım ola bilərdi. Kanallar vasitəsilə məlumat ötürməyə qadir olan sabit baş qiymətləndirilməməlidir. Onlar alçaq, sürətlə hərəkət edir və anbarlara doğru gedirdilər.
  
  Onlardan əvvəl boş bir torpaq yol açıldı. Bundan əlavə, bütün ərazi çılpaq torpaq və şistlə örtülmüşdü, yalnız bir neçə tutam seyrək qəhvəyi ot vardı. Drake hadisə yerinə baxış keçirdi və irəliləmə əmrini verdi. Onlar hazır vəziyyətdə silahlarla açıq yerə qaçdılar. Hisslərinə çirkin, yağın iyi, soyuq meh üzünə vurdu. Avadanlıqları cingildədi, çəkmələri yerə möhkəm dəydi.
  
  Onlar anbarın birinci divarına gəlib arxalarını söykəyib dayandılar. Drake xəttə baxdı.
  
  "Hazırsan?" Soruşdum.
  
  "Get."
  
  Qurğular mobil telefonlardan başqa bazadan heç bir siqnal qəbul etmədiyindən narahat olmaq üçün heç bir təhlükəsizlik kameralarının olmadığını bildiyi üçün marşrutlarının növbəti ayağını skan etdi. Nüvə yüklərinin özləri aşağı tezlikli uğultu yayırdılar. Bundan əlavə, yer boş idi.
  
  Yenə qaçdı və başqa anbara rast gəldilər. Hər birinin üzərinə qara cızıqla öz nömrəsi yazılmışdı. Hər biri bərbad, dadsız görünürdü, damdan döşəməyə kimi pas çayları axır. Oluklar sərbəst yırğalanır, yerə işarə edən kələ-kötür hissələr, çirkli su damcılayırdı.
  
  İndi Drake 17 saylı Anbarın sol küncünü qabaqda görürdü: "Biz bu yolu keçirik" dedi. "Biz sona çatana qədər bu anbarın cinahı ilə gedirik. Beləliklə, on yeddidən cəmi iyirmi fut uzaqdayıq."
  
  İrəli getdi, sonra dayandı. Mühafizə maşını onların kəsişdiyi cığırla irəliləyərək qarşıdakı yoldan keçdi. Lakin heç nə baş verməyib. Drake rahat nəfəs aldı.
  
  "Burada heç bir dost yoxdur" dedi Dahl onlara. "Komandadan kənar heç kimə etibar etməyin". O, "Amerikalılara belə" əlavə etməyə ehtiyac duymadı.
  
  İndi Dreyk yerindən tərpəndi, özünü anbarın divarına basdı və irəli getdi. 17 saylı anbarın qabağa baxan iki kiçik pəncərəsi var idi. Drake sakitcə söydü, amma başa düşdü ki, başqa yol yoxdur.
  
  "Köçün" dedi təcili. "İndi köçürün."
  
  
  OTUZ SƏKKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Üç qrupa bölünərək anbar qapılarına tərəf qaçdılar. Drake, Alicia və Mey hər biri on yeddi xal topladı; Dahl, Kenzi və Hayden hər biri on səkkiz xal toplayıb, Smit, Lauren, Kinimaka və Yorgi isə on doqquz xal toplayıb. Bir nəfər kimi əsas qapılara çırpıldılar.
  
  Dreyk qapını təpiklədi, onu menteşələrindən qopardı. Adam ofisdən təzəcə içəridə çıxırdı. Drake onu qolunun altına aldı, bərk dartdı və ofisin əks divarına atdı. Onların içində olduqları dar keçid birbaşa anbara açıldı, ona görə də Alisiya və Mey onun ətrafında dolandılar.
  
  Drake kişini bitirdi, onu koma vəziyyətində qoydu və qadınlara qoşulmazdan əvvəl kiçik ofisləri yoxladı. Nəfəs kəsən mənzərə gözləri ilə qarşılaşdı. Anbar böyük, uzun və hündür idi. Onun mərkəzində, bir sıra diyircəkli qapılarla üzbəüz, uzun, alçaq yük maşını, qabaqda böyük mühərriki olan bir kabin dayanmışdı. İki nüvə başlığı yük maşınının arxasında, gündüz kimi aydın, burunları irəli baxmış, qara qayışlar onları müntəzəm olaraq bağlamışdı. Dreyk təklif etdi ki, kəmərlər çox hərəkət etmədən çeviklik təmin edəcək - daşınma üçün yaxşı bir fikirdir, çünki heç kim ölümcül raketin daşınmaz obyektə dəyməsini istəməzdi. Yan pərdələrin böyük bir dəstəsi nəhəng yük maşınının yan tərəfində uzanırdı, onun yola düşməzdən əvvəl bağlandığını güman edirdi.
  
  "Təhlükəsizlik yoxdur" dedi Mai.
  
  Alisiya yük maşınının sağındakı başqa ofisi göstərdi. "Mənim təklifim".
  
  "Siz düşünürsünüz ki, onlar daha çox narahat olmalıdırlar" dedi Mai.
  
  Kondisionerli ofisdə oturan bir qrup azarkeşə tam etibar etməkdə çətinlik çəkən Drake təhlükəsizlik kameralarını yoxlamağa kömək edə bilmədi. "Köhnə dostumuz, arxayınçılıq yəqin ki, iş başındadır" dedi. "Onlar bunu uzun müddət gizli saxladılar."
  
  Rabitə kanalları vasitəsilə döyüş səslərini eşitdilər, digər komandalar məşğul idi.
  
  Alisiya yük maşınına tərəf qaçdı. "Mənim üzərimdə!"
  
  
  * * *
  
  
  Dahl ən yaxın adamı tutdu və yerə yıxıldığını görməzdən əvvəl kifayət qədər vaxt qazanaraq onu çardaqlara atdı. Sümüklər qırılıb. Qan axdı. Kenzi sürüşərək yanından keçdi, avtomatını atəşə tutdu, qaçan adamları vurdu, sonra isə üzlərini yerə çırpdılar. Hayden Glock-a üstünlük verərək tərəfini dəyişdi. Tapdıqları nəhəng yük maşını anbarın mərkəzində, üç ofisin və bir neçə sıra yeşiklərin yanında dayanmışdı. İçəridə nə olduğunu bilmirdilər, amma bunu öyrənməyin müdrik olacağını düşündülər.
  
  Hayden yük maşınına tərəf getdi, gözləri başının üstündə quraşdırılmış cüt nüvəni skan etdi. Lənət olsun, onlar o məsafədə nəhəng idilər. Dağıtmaqdan başqa məqsədi olmayan canavarlar. Onlar, şübhəsiz ki, o zaman Ölüm idi və dördüncü Süvarinin bir hissəsi idi. Atilla Hannibaldan yeddi yüz il sonra və təsadüfən Çingiz xandan yeddi yüz il əvvəl doğulmuş dörd fiqurdan ikinci ən yaşlısı idi. Geronimo 1829-cu ildə anadan olub. Bütün atlılar öz yollarında haqlıdırlar. Bütün krallar, qatillər, generallar, üstün strateqlər. Hər kəs ən yaxşısına meydan oxudu.
  
  Ordenin onları seçməsinin səbəbi bu idi?
  
  O, bilirdi ki, Vaşinqtondan olan köstəbək onları məharətlə ələ salır.
  
  İndi nəyisə dəyişməyə vaxt yoxdur. O, platformanın arxasına keçərək sandıqlara tərəf getdi. Qapaqların bəziləri əyilmiş, bəziləri taxta divarlara söykənmişdi. Saman və digər qablaşdırma materialları yuxarıdan sızdı. Hayden bir adamı vurdu, sonra digəri ilə güllə mübadiləsi apardı və yerə yıxılaraq gizlənməyə məcbur oldu.
  
  O, üzərində nüvə başlığının quyruğu asılmış yük maşınının arxasına düşdü.
  
  "Bu şeylərdən birinə bir güllə dəysə nə olar?"
  
  "Narahat olmayın, birbaşa top gülləsinə və ya partlayıcıya dəymək yaxşı bir atış olmalıdır", - deyə mesajlar üzərindən səs ona dedi. "Ancaq düşünürəm ki, hər zaman təsadüfi bir şans var."
  
  Hayden dişlərini sıxdı. "Oh, sağ ol dostum."
  
  "Problem deyil. Narahat olmayın, bunun baş vermə ehtimalı azdır".
  
  Hayden yumşaq, duyğusuz şərhə məhəl qoymadı, açıq yerə yuvarlandı və bütün jurnalını rəqibinə atəş etdi. Kişi qan içində yıxıldı. Hayden şkaflara tərəf qaçarkən başqa jurnalı yerləşdirdi.
  
  Silah səsləri ilə səslənən nəhəng bir anbar onu əhatə etdi, narahat edəcək qədər böyük, rafters o qədər yüksək idi ki, dost olmayan düşmən asanlıqla gizlənə bilərdi. O, qutuların arxasından baxdı.
  
  "Düşünürəm ki, yaxşı gedirik" dedi. "Görünür, burada birdən çox əməliyyat edirlər."
  
  Kenzi Marsın Qılıncını yelləyərək qaçdı. "Bu nədir?" Soruşdum.
  
  Dahl platformanın nəhəng təkərinin yanında çöməldi. "Arxanıza diqqət edin. Burada bizim birdən çox düşmənimiz var".
  
  Hayden samanı süzdü. "Oğurlanmış mallar" dedi. "Bu, bir keçid nöqtəsi olmalıdır. Burada geniş çeşid var".
  
  Kenzi qızıl heykəlcik çıxardı. "Onların evlərə basqın edən qrupları var. Oğurluq. Bu, böyük biznesdir. Hər şey ixrac olunur, satılır və ya əridilir. Bu cinayətlərin arxasındakı şüur səviyyəsi sıfırın altındadır".
  
  Dahl pıçıldadı: "Solunuza".
  
  Hayden sandığın arxasına keçdi, ovunu gördü və atəş açdı.
  
  
  * * *
  
  
  Loren Foks Mano Kinimakanın arxasınca aslan yuvasına getdi. O, Smitin düşmənlə necə davrandığını gördü və onu ölümə buraxdı. O, Yorginin ofisin qapısındakı qıfılı götürdüyünü, içəri girdiyini və bir dəqiqə keçməmiş onu köhnəldiyini elan etdiyini gördü. Hər gün ümidsizcəsinə ayaq saxlamağa çalışırdı. Hər gün komandadakı yerini itirə biləcəyindən narahat idi. Bu, onun Nicholas Belllə niyə arvadbazlıq etməsinin, niyə əlaqə saxlamasının və kömək etmək üçün başqa yollar axtarmasının bir hissəsi idi.
  
  O, komandanı sevirdi və onun bir hissəsi olmaq istəyirdi.
  
  O, indi geri qaldı, əlində Qlok, ondan istifadə etmək məcburiyyətində qalmayacağını ümid etdi. Dağlar onun görmə qabiliyyətinin çoxunu tuturdu, geniş və dəhşətli idi. Döyüş başlıqları işığı əks etdirməyən tutqun yaşılımtıl rəng idi, şübhəsiz ki, müasir insan şüurunun təsəvvür edə biləcəyi ən qorxulu formalardan biri idi. Smit böyük bir mühafizəçi ilə boğuşdu, bir neçə zərbə aldı və sonra Lauren kömək etmək üçün gizləndiyi zaman oğlanı əlil etdi. Onun sağında Kinimaka daha iki güllə atdı. Digərləri hücuma məruz qaldıqlarını anlayanda güllələr anbarın ətrafında uçmağa başladı.
  
  Onun arxasında bir neçə mühafizəçinin yük maşınının kabinəsinə girdiyini gördü.
  
  "Ehtiyatlı olun," o, keçidi işə saldı, "Mən insanların cəbhəyə doğru getdiyini görürəm. Aman Allahım, onları buradan qovmağa çalışacaqlar?"
  
  Kolumbiya rayonundan hamıya "Oh, yox" cavabı verildi. "Siz bu nüvə yüklərini zərərsizləşdirməlisiniz. Bu adamların işə salma kodları varsa, hətta buraxılan biri də fəlakət olacaq. Baxın, altısının hamısı zərərsizləşdirilməlidir. İndi!"
  
  
  * * *
  
  
  "Sənin üçün demək çox asandır" deyə Alisiya mızıldandı. "Xələtinə bürün və köpüklü kapuçinonu yudumladın. Gözləyin, görürəm ki, onlar da bura taksiyə tərəf gedirlər".
  
  Drake heç bir müqavimətlə qarşılaşmadan platformanın bu tərəfində yarışa biləcəyini görərək istiqamətini dəyişdi. Alisiyaya əl yelləyərək tez yola düşdü.
  
  Mainin səsi onun konsentrasiyasını pozdu. "Ayaqlarınıza diqqət edin!"
  
  Nə...?
  
  Qalın qara dəri gödəkçəli bir kişi ayaqlarını uzadaraq platformanın altına sürüşdü. Şans və ya ağıllı dizaynla onlar Dreykin baldırlarına vurdular və onu yıxıldılar. Avtomat qabağa sürüşdü. Dreyk yeni qançırlara məhəl qoymadı və mühafizəçi atəş açarkən yük maşınının altına girdi. Güllələr onun arxasındakı betonu deşdi. Mühafizəçi silahını çəkərək onu təqib etdi.
  
  Dreyk başının üstündəki nəhəng silahı hiss edərək yük maşınının düz altına dırmaşdı. Mühafizəçi əyildi, sonra oturdu. Dreyk Qlokunu atəşə tutdu və kişinin alnını kəsdi. Arxasında ayaq səslərinin cingiltisi eşidildi, sonra onun üstünə söykənən başqa bir kişinin ağırlığı onun üzərinə ağır şəkildə düşdü. Dreykin çənəsi yerə dəydi və ulduzların gözünün önündə fırlanmağa səbəb oldu. Dişləri bir-birinə çırpılaraq kiçik parçalara ayrıldı. Ağrı hər yeri partladı. O, yuvarlandı və dirsəyi ilə kiminsə üzünə yumruq vurdu. Tapança qalxdı, atəş etdi; güllələr Dreykin kəllə sümüyünü bir düym ötürdü və birbaşa nüvənin bazasına getdi.
  
  Drake adrenalin dalğası hiss etdi. "Bu..." O, adamın başını tutdu və var gücü ilə betona çırpdı "... sik. Nüvə. Raket." Hər söz bir zərbədir. Nəhayət, baş arxaya düşdü. Drake yük maşınının altından çıxdı və qaçan Alisiya ilə qarşılaşdı.
  
  "Yatmağa vaxt yoxdur, Drakes. Bu, ciddi bir şeydir".
  
  Yorkshiremanlı avtomatını götürüb qulaqlarındakı cingiltiyi silkələməyə çalışıb. Alicianın səsi kömək etdi.
  
  "May? Siz yaxşısınız?"
  
  "Yox! Bir-birindən yapışırlar".
  
  Platformanın mühərrikindən gurultu gəldi.
  
  "Daha sürətli qaç" dedi Drake. "Bir neçə saniyə daha və bu döyüş başlıqları buradan çıxacaq!"
  
  
  OTUZUNCU FƏSİL
  
  
  Drake sürətini artırdı. Bu günlərdə onun birbaşa görməsi qeyri-adi idi, ona görə də bu gün hər şey həmişəki kimi idi. Qabaqdakı kabinənin qapısı baş hündürlüyünə qalxdı. Drake əlini uzadıb, sapı tutdu və çəkdi. Alicia Glock ilə nişan aldı.
  
  Əl qumbarası partladı.
  
  Drake inamsızlıqla ona baxdı. "Sən nəsən, lanet uşaq..."
  
  Alisiya onun sinəsinə bir yumruq vuraraq onu arxaya və yük maşınının qabağına atdı. Qumbara şiddətlə partladı, qəlpələr hər tərəfə səpələnib. Drake Alicia ilə birlikdə sürdü, ikisi birlikdə qaldı. Yük maşınının qapısı fırlanmağa və avtomobilin qarşısında yuvarlanmağa başladı. Drake başını qaldıranda, kabində yalnız bir nəfər yuxarıda, ona pis şəkildə gülümsəyirdi. Qaz pedalını basdı.
  
  Drake bilirdi ki, dünyada bir avtomobilin onların üzərindən keçmək üçün kifayət qədər sürətlə hərəkət edə bilməsinin heç bir yolu yoxdur. Yan tərəfə baxdı və daha üç mühafizəçinin onlara tərəf qaçdığını gördü. Yük maşını gurladı, təkərləri bir-birinə qarışdı və onu hər dəfə düym-düym irəli apardı. Sürüşən qapılar yerindən tərpənməsə də, bu ona mane ola bilməzdi.
  
  Rabitəçi canlandı.
  
  "Buradan yük maşınlarını aparırlar! Kabinlər güllə keçirməzdir. Və əldə etmək çox çətindir." Bu, Haydenin səsi idi".
  
  "İçəri yoxdur?" Kinimaka soruşdu.
  
  "Yox. Möhürlənib. Nə demək istədiyimi bilirsinizsə, çox da güc tətbiq etmək istəmirəm".
  
  Drake öz yük maşınının artıq yan qapısı olmadığını bilsə də, narahat olmaq üçün daha iki şey var idi.
  
  "Platformaya tullan" dedi. "Bu nüvələri ayırmağa başlayın. Onlar dayanmağa məcbur olacaqlar".
  
  "Riskli. Lanet olsun, riskli, Drake. Döyüş başlıqlarından biri çıxsa nə olar?"
  
  Drake kokpitin arxasından qaçaraq hücum edənlərə atəş açıb. "Bir anda bir lənətə gəlmiş problem. Biz geek kimik? "
  
  Alisiya təqibçini vurdu. Qorxuram ki, bu günlər daha çox "şübhəli əclaflara" bənzəyirlər".
  
  Birlikdə platformaya atladılar və özlərini nüvə bombası ilə üz-üzə gördülər.
  
  
  * * *
  
  
  "Bu, iki cəbhədə işləyir" dedi Drake, indi link vasitəsilə. "Biz eyni vaxtda həm zərərsizləşdirə, həm də əlaqəni kəsə bilərik."
  
  Hayden güldü. "Çalışın bu barədə belə iyrənc danışmayın."
  
  "Yorkşirlər özündən razı davranmırlar, sevgilim. Biz bir az təvazökarlıqla hər şeyi heyrətamiz edirik".
  
  "Əlavə olaraq bir neçə min pis şeylər." Dalın səsi sanki qaçırdı. "Yorkşir pudinqləri. Teryerlər. Pivə. İdman komandaları. Bəs bu vurğu?
  
  Drake yük maşınının onun altında hərəkət etməyə başladığını hiss etdi. "İdarəetmə paneli haradadır, millet?"
  
  Texnik dərhal cavab verdi. "Görürsən, döyüş başlığı otuza yaxın əyri paneldən necə ibarətdir? Bu, ucdan səkkizincidir".
  
  "Mənim özünəməxsus dilim."
  
  Yeni çəkilişlər səsləndi. Alicia artıq təqibə köklənmişdi. Mai yenicə platformanın arxasına hoppanmışdı. O, indi nüvə silahının arxa ucuna baxdı.
  
  "Pis xəbərlər. İngilislər buradadır".
  
  "Düşünürəm ki, bizdə çinlilər var" dedi Dahl.
  
  "Fransız" dedi Kinimaka. "Yeni komanda".
  
  Drake idarəetmə panelinə tullandı. Marsın Qılıncının harada olduğunu bilirikmi?"
  
  "Bəli, Matt. Amma bunu indi yüksək səslə deyə bilmərəm, elə deyilmi? - səsə cavab verdi.
  
  "Bəli" dedi Dahl.
  
  Drake üzünü buruşdurdu və universal kəsikli kiçik bir elektrik tornavida çıxardı. O, cəld səkkiz boltu açdı və onları yerə buraxdı. O, özünü oturan avtomobil ekranları ölçüsündə iki kiçik idarəetmə panelinin, klaviaturanın və çoxlu yanıb-sönən ağ simvolların qarşısında tapdı.
  
  "Kiril əlifbası" dedi. "Əlbəttə, belədir."
  
  "Bu gün daha da pisləşə bilərmi?" Alicia bütün dünyada qışqırdı.
  
  Yorkshireman başını aşağı saldı. "İndi baş verəcək."
  
  Yük maşını sürətini artıraraq sürüşən qapıya tərəf getdi. İngilislər anbarın arxasından sıx şəkildə irəlilədilər. Mühafizəçilər ətrafa yayıldılar.
  
  Nüvə partladı, tam aktivləşdirildi, başlanğıc kodunu və ya öldürmə kodunu gözləyirdi.
  
  Drake onların hərəkət etməli olduqlarını bilirdi. O, onların yerindən tərpənə bilməyəcəyini bilirdi. Bilmədiyi tək şey ilk kimin öləcəyi idi?
  
  
  * * *
  
  
  Mühafizəçilər əvvəlcə atəş açaraq içəri girdilər. Drake böyük bir hədəf idi və hərəkətsiz güllələr Alicia'nın yanından keçərək döyüş başlığına dəydi. Bir saniyə üçün Drake'in həyatı gözləri önündən keçdi, sonra Alisiya bir mühafizəçini, Mai isə digərini yerə yıxdı. Onların kor tərəfindən daha çox şey gəldiyini bilsə də, daha çoxunun gəldiyini gördü. Ağ simvollar yanıb-söndü, kursor yanıb-söndü və gözlədi.
  
  "Sizcə mühafizəçilər partlaya bilərmi?" Birdən Smit yumşaq danışdı. "Bəlkə bu onların əmridir?"
  
  "Niyə ölməli idilər?" Kenzi soruşdu.
  
  "Biz bunu əvvəllər görmüşük" dedi Kinimaka. "Böyük ödənişlər alan ailələr, onların ailə başçısı vəfat etdikdə tibbi yardıma və ya ümidsiz yerdəyişməyə ehtiyac duydular. Əgər onlar, məsələn, mafiyaya və ya triadaya aiddirlərsə. Bu mümkündür".
  
  Drake uzun müddət xoşbəxt qala bilməyəcəklərini bilirdi. Yük maşını yuvarlananda Alicia kəməri açmağa müvəffəq olub. Ümid edirəm sürücü görür. Amma o zaman vecinə almayacaq? Drake başqa yol görmürdü.
  
  Qollarını vəhşicəsinə yelləyərək platformadan arxaya doğru qaçdı.
  
  "Gözləmək! Dur, dayan. vurma. Mən ingilisəm!"
  
  Dahlın mızıldanması hər şeyi söylədi, heç bir söz lazım deyildi.
  
  Drake yük maşınının arxasına diz çökdü, nüvənin quyruğu solunda, əlləri havada və tamamilə silahsız olaraq gələn beş nəfərlik SAS bölməsinə baxdı.
  
  "Bizim köməyinizə ehtiyacımız var" dedi. "Müharibə ilə mübarizə apara bilməyimiz üçün çox şey risk altındadır."
  
  Gəncin keçidə keçdiyini gördü, iki yaşlı kişinin üzünə baxdığını gördü. Bəlkə də onu tanıyardılar. Ola bilsin ki, onlar Michael Crouch haqqında bilirdilər. Yenə danışdı.
  
  "Mən Matt Drake. Keçmiş SAS əsgəri. Keçmiş əsgər. Mən SPEAR adlı beynəlxalq xüsusi təyinatlı komandada işləyirəm. Herefordda təlim keçmişəm. Məni Crouch məşq edirdi".
  
  Adı xatırlanır, bütün bunlar. Beş silahdan ikisi endirildi. Drake link üzərindən Alicia'nın səsini eşitdi.
  
  - Mənim adımı da çəkə bilərdiniz.
  
  O, yüngülcə buruşdu. "Bəlkə də ən yaxşı fikir deyil, sevgi."
  
  Mai və Alisiya mühafizəçiləri uzaqda saxladılar. Saniyələr keçdi. İngilis SAS əsgərləri düz yatağı dolduran neft çəlləklərinin arxasına keçən daha çox yaxınlaşan mühafizəçilərə atəş açıblar. Drake gözləyirdi. Nəhayət, radio olan adam bitirdi.
  
  "Matt Drake? Mən Kembricdənəm. Əvvəl görüşdük. sənə nə lazımdır?"
  
  Gününüz mübarək, deyə düşündü. Gəmidə SAS.
  
  "Bizə bu anbarı mühafizə etməyə, bu yük maşını dayandırmağa və nüvə bombasını zərərsizləşdirməyə kömək edin" dedi. "Bu qaydada".
  
  İngilislər onu ələ keçirdilər.
  
  Parçalanaraq platformanın hər iki tərəfində qaçaraq, bir komanda kimi mükəmməl işləyərək yaxınlaşan mühafizəçiləri çıxardılar. Drake bunu gördü və köhnə günləri xatırlayaraq əyləndi. Komandanın hərəkətlərində axıcı zəriflik, padşah duruş və sarsılmaz inam var idi. O, SPIR-i dünyanın ən yaxşı komandası hesab edirdi, amma indi...
  
  "Dreyk! Mai ağlayırdı. "Nüvə bombası!"
  
  Oh bəli. O, ekranlara, klaviaturalara və nömrələrə baxaraq idarəetmə panelinə tərəf qaçdı.
  
  "Geeks?" - deyə soruşdu. "Biz kodu bilirik?"
  
  "Bu, sözün əsl mənasında hər şey ola bilər" deyə kimsə cavab verdi.
  
  "Bunun heç bir faydası yoxdur, ey axmaq."
  
  "Bağışlayın. Orden üzvlərinin adlarını bilsəydik, onların ad günlərini öyrənə bilərdik?"
  
  Drake onun vecinə olmayan bir adamla danışdığını bilirdi. Bu, əvvəllər danışdıqları adam idi, iyrənc bir göt idi.
  
  Lauren qışqırdı: "Sən Sifarişdən bəhs etdin. Əgər onlar burada olsaydılar, yəqin ki, nüvə silahlarını proqramlaşdırmışdılar. İnana bilmirəm ki, kodlarla qeyd buraxmayıblar".
  
  "Bəlkə burada kod yoxdur, balam" dedi göt. "Geronimonun məzarını açanda verdiyin siqnal yadındadır? Ola bilsin ki, burada da baş verib və nüvə başlıqlarının buraxılmasına gətirib çıxarıb".
  
  Drake geri çəkildi. "Lənət olsun, onlar silahlıdırlar?"
  
  "Tamamilə. Gördüyünüz yanıb-sönən ağ simvollar geri sayım rəqəmləridir."
  
  Bədənini kəskin buzlu su basdı və o, çətinliklə nəfəs aldı. "Nə qədər... nə qədər?"
  
  Öskürək. "Altmış dörd saniyə. Onda siz və qeyri-qanuni qardaşlarınız tarixə düşəcəksiniz. Sifariş əbədi olaraq ali hökmranlıq edəcək! Onlar mənim vasitəmlə yaşayırlar! Mən Sifarişəm!"
  
  Döyüş və çoxlu qışqırıqlar oldu. Drake qol saatında saniyələri izləyirdi.
  
  "Salam? ordasan?" - deyə gənc bir səs soruşdu.
  
  "Hey dost," Dreyk mızıldandı. "Bizim otuz bir saniyəmiz var."
  
  "Bu barədə düşündüm. Dostunuz Lauren ordendən bəhs etdi. Yaxşı, onların öldürmə kodu olmalıdır. Qalan hər şey mətnin bir hissəsi olduğundan, sadəcə gözdən keçirdim. Sən xatırlayırsan? Orada deyilir: 'Öldürmək üçün yeganə kod atlıların ayağa qalxmasıdır'. Bunun sizin üçün bir mənası varmı?"
  
  Drake beynini qarışdırdı, lakin saniyələrin geri sayımdan başqa heç nə düşünə bilmədi. "Qalxdı?" təkrar etdi. "Oyandınız? Dirildi? Sifarişin necə düşündüyünü düşünün? Nasistlər nə demək istəyirdilər? Atlı görünsə, o..."
  
  "Doğuldum" dedi gənc bir səs. "Bəlkə onların doğum tarixləridir? Amma bu ola bilməz. Səksəninci illərin bu nüvə bombaları adətən üç rəqəmli öldürmə koduna malikdir". Onun səsində çarəsizlik vardı.
  
  Məhv etmək üçün on doqquz saniyə.
  
  Kenzi danışdı. "Üç rəqəmli, deyirsən? Adətən?"
  
  "Bəli".
  
  On altı.
  
  Drake geriyə dönüb Alisiyaya baxdı, onun kəmərin üstündə əyildiyini, onu açmağa və eyni zamanda mühafizəçini vurmağa çalışdığını gördü. Mən onun saçlarını, bədənini, heyrətamiz ruhunu gördüm. Alicia ...
  
  On saniyə.
  
  Daha sonra Kenzi qışqıraraq Dahlın ona olan inamını təsdiqlədi. "Məndə var. Yeddi yüz cəhd edin."
  
  "Yeddi-oh-oh-oh. Niyə?"
  
  "Soruşma. Sadəcə bunu elə!"
  
  Gənc texnik Dreykə kiril rəqəmlərinin simvollarını verdi və Yorkshireman düymələri basdı.
  
  Dörd - üç - iki -
  
  "Bu, işləmədi" dedi.
  
  
  QIRXINCI FƏSİL
  
  
  "Bəli" deyə Kenzi cavab verdi. "Bu oldu".
  
  Əlbəttə ki, o, özlərininkini tərksilah etdi və Lauren onları tərksilah etdi. Drake nüvənin gövdəsindən başqa klaviaturanın qarşısında dayandığı Maiyə baxdı. Bütün altı nüvə yükü zərərsizləşdirildi.
  
  Saatına baxdı. "Bir saniyədən az vaxtımız qaldı" dedi.
  
  Hər yerdə SAS mühafizəçilərin qısa işini etdi. Alisiya ikinci qayışı açdı və döyüş başlığı bir qədər tərpəndi. Dreyk diyircəkli qapılara yaxınlaşanda onun sürət yığdığını hiss etdi.
  
  "Hələ kimsə yük maşınını saxlayıbmı?"
  
  "Mən onun qayğısına qalacağam!" Kenzi qışqırdı. "Eynən!"
  
  "Yox," Kinimaka dedi. "Fransızlar mühafizəçi olmayan hər yerdədir. Burada əsl iğtişaş var".
  
  Drake SAS-ın mühafizəçilərlə necə məşğul olduğunu izləyirdi; Alisiya o biri kəməri sıxır və Mai qoruyucu örtüyü yük maşınının arxa təkərinə atır.
  
  - Bəli, nə demək istədiyinizi bilirəm. SPEAR komandası inanılmaz dərəcədə gərgin idi.
  
  "Başqa bir şeyin olduğunu görürəm" dedi gənc texnik. "Mən-"
  
  Onların Vaşinqtonla əlaqəsi kəsilib.
  
  "Yenə deyin?" Drake cəhd etdi.
  
  Onun yeganə cavabı dəhşətli sükut idi.
  
  "Lənət olsun, bu yaxşı ola bilməz." Drake bütün anbarı daradı.
  
  SEAL 7 komandası bütün cəhənnəm partlamış kimi onların üzərinə düşdü.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl yük maşını 18-ci anbarın sürüşən qapılarına yaxınlaşanda arxasınca qaçdı. Çinli yük maşınının qabağından keçərək uzaq tərəfdəki qapıya tərəf qaçdı. Qaçarkən qarşı tərəfə atəş açdılar. Mühafizəçilər onların qarşısını almağa çalışıblar. Çin xüsusi təyinatlıları onları güllə və əlbəyaxa döyüşlərlə məhv ediblər. Aksiya başlayanda Haydenin bəxti gətirməyib platformanın qarşısında olub.
  
  O, mühafizəçinin boynunu sındırıb, sonra çinlilər fərq qoymadan atəş açarkən onun bədənini örtmək üçün istifadə edib. Güllələr küt gurultu ilə onun bədənini deşərək kürəyini yıxdı. Onun qalxanı yıxılıb. Onu ataraq irəliyə yuvarlananda arxadan keçərək cingildəyən qabaq təkərlərdən birinin arxasına tullandı. Çinlilər yük maşınının qabağını keçiblər.
  
  Dahl onları boulinq sancaqları kimi səpərək atəşə tutdu. İzləmək üçün inanılmaz, bu, onların demək olar ki, qeyri-insani reaksiyasının nümayişi kimi xidmət etdi. Hətta geri tullansalar da, atəş açıblar.
  
  Dahl tələsik yük maşınının arxasına keçdi, sonra çölə baxdı və daha çox güllə atdı. Mühafizəçilər arxadan onlara yaxınlaşanda çinlilər bir anlıq yerə yıxılıblar. Dahl Kenziyə baxdı.
  
  Olmalı olduğu yerdə deyil.
  
  "Kenz? Siz yaxşısınız?"
  
  "Oh, bəli, köhnə bir dostu götürürük."
  
  Dahl instinktiv olaraq çevrildi və onun siyirmələri vərəqlədiyini, başı dərin içəridə, qarnı qapağın kənarında oturmuş, ombası yüksəkdə olduğunu gördü.
  
  "Bu, bir az narahatedicidir."
  
  "Nə? Oh, arvadın üçün darıxırsan? O, səndən daha isti ola bilər, Torst, amma unutma ki, bu, səni ondan daha isti edir.
  
  O, özünü parçalanmış hiss edərək uzaqlara baxdı. O, evlilik və boşanma arasında belə bir vəziyyətdə yaşayırdı və buna baxmayaraq, bütün bunlarla bağlı nəsə etmək şansı var idi. Onun burada nə işi var idi?
  
  Mənim işim.
  
  Çinlilər yenidən hərəkətə keçdilər, pulemyot atəşi ilə yaxınlaşan mühafizəçiləri sındırdılar və Dahl və Haydeni yerə yıxdılar. İsveçli arxaya çevrildi və Kensinin taxta qutudan sürüşərək çıxdığını gördü.
  
  "Oh yumurtalar. Doğrudanmı?"
  
  O, gözlərinin qarşısında yeni parıldayan katana tutdu, bıçağı yuxarı qaldırdı. "Mən sadəcə bilirdim ki, kifayət qədər dərin qazsam birini tapacam. Quldurlar qılıncın qarşısında dayana bilməzlər".
  
  "Marsın qanlı Qılıncı haradadır?"
  
  "Ah, mən onu qutuya atdım."
  
  "Lənət olsun!"
  
  O, bir əlində qılınc, digərində avtomatla qaçdı, sonra Dahlın gözləri qarşısında bulanıqlıqla yük maşınının arxasına atıldı. Katananı ataraq qaçan çinlilərə atəş açıb.
  
  "Onlar haraya gedirlər?"
  
  "Anbar 17" dedi Dahl. "Və biz onlara tabe olmalıyıq."
  
  
  * * *
  
  
  Lauren 19 saylı Anbarın sağ tərəfindən fransız kontingentinin hücumunu gördü. Kinimaka və Smit artıq bu istiqamətdə idilər və dərhal məşğul oldular. Yorgi çəlləklərin arxasında əyilib mühafizəçiləri nişan aldı. Lauren iki atom bombası daşıyan yük maşını irəlilədikcə ürəyinin çırpındığını hiss etdi.
  
  O, deyilənlərin hamısını xatırlayaraq təkərlərdən dayaq kimi istifadə edərək yük maşınının damına tullandı. Sonra o, birinci qayışı boşaltmağa başladı. Əgər yükü çox qeyri-sabit edə bilsəydilər, yük maşınları dayanmağa məcbur olardı. O, yuxarı baxdı, nüvə bombasının arxasından çölə baxdı, böyük tıxaclardan birinə basdı və Smitin fransız uşaqlardan biri ilə yumruq döyüşdüyünü gördü.
  
  Konstabil əlaqə saxladı. "Parisdəki agent tərəfindən təsdiqləndi. Armand Argentonu xatırlayırsınız? Bu illər ərzində bir neçə dəfə sizə kömək etdi. Yaxşı, o, fransız kontingentinin mövcudluğunun icazə verilmədiyini deyir. Tamamilə. Ola bilər ki, içəridə hansısa amansız müharibə gedir".
  
  Lauren udqundu və Smitin bir dizi üstə çökərək geriyə yıxılmasını seyr etdi. Üzərində dayanan fransız onun saçından tutub, zolağı kökündən qoparıb kənara atıb. Smit qışqırdı. Burnuna bir diz onu sarsıtdı. Fransız oğlan yuxarıdan tullandı. Smith döyüşdü. Lauren ondan Kinimakuya, sonra Yorgiyə, nüvə başlığına və yaxınlaşan qatlanan qapılara baxdı.
  
  Mən nə etməliyəm?
  
  Bir az səs-küy sal.
  
  O, Glock jurnalını düşmənlərin başının üstündən yüklədi, bu da onların titrəməsinə və ördəklənməsinə səbəb oldu. Bu, Smith və Kinimakaya qiymətli saniyələr verdi. Smith boşluğu gördü və ona atəş açdı və hücumçunu yerə yıxdı. Kinimaka kişinin boynunu, başqa bir üzünü sındırdı. və üçüncü nöqtədə boş məsafədən vuraraq, onun səndələməsinə və döyüşdən çıxmasına səbəb oldu.
  
  Yalnız bir fransız qaldı.
  
  Lauren güllə nüvənin gövdəsindən şaqqıldayan kimi yıxıldı. Nə qədər qorxulu idi ki, hətta onu narahat etmirdi? O, buna nə dərəcədə öyrəşib? Lakin o, bu komandanın bir hissəsi idi və ona sahib olduqları müddətcə onunla qalmağa qərarlı idi. O, bu ailəni tapdı və ona dəstək olacaq.
  
  Nəhəng yük maşını sürətlə sürət yığdı, sürətlə sürətlənərək, diyircəkli panjurlarla birbaşa qapıya çatdı, ona çırpıldı, ön kabinənin bir az sıçramasına səbəb oldu və sonra birbaşa onun içinə çırpıldı.
  
  Lauren özünü yük maşınının arxasına atıb.
  
  
  * * *
  
  
  Möhürlər hərəkət edən nüvə başlığının yanında SAS və SPEAR-ı tutduqca Dreyk qaçdı və hər hansı döyüşün bundan daha mürəkkəb və ya daha ölümcül ola biləcəyi ilə maraqlandı. Rabitəçinin bir neçə kəlməsi ona bunun mütləq mümkün olduğunu söylədi.
  
  Altı nüvə silahı daşıyan hər üç yük maşını eyni vaxtda diyircəkli qapıları sındırıb. Cırıq qapılar sallanan kimi metal qəlpələri hər yerə səpələnmişdi. Yük maşınları keçdi. Adamlar yük maşınlarının üstünə atılaraq içəri hoppandılar, ancaq sürət yığacaqlarını hiss etdilər. İndi Drake iki Çin əsgərinin yan-yana qaçdığını gördü. O, platformada qaldı və bir az irəlidə, taxta dayaqlardan birinin arxasında gizlənən Alisiya ilə Meyi gördü. Nüvə bombası dünyanın ən böyük çuxurlarından birinə dəyəndə yerindən tərpəndi.
  
  Drake əsəbiləşdi. Əgər nəhəng, ağır silah qopub qayışları qırsaydı, onların hamısı bəlaya düçar olardı.
  
  Gün işığına çıxdılar və qaçdılar. Saatda iyirmi mil, sonra otuz, üç düz maşın sürücüləri qaz pedalını basarkən guruldadı. Qarşıda, demək olar ki, düz bazanın çıxışına qədər, iki mil aralıda geniş, açıq bir yol var idi. İndi bir-birinin yanında olan Dreyk yük maşınından Dahlın yük maşınına, sonra da Kinimakuya baxa bilərdi. Nəhəng nüvə raketlərinin yan-yana hərəkət etməsi, insanların yan-yana döyüşməsi, tapança, bıçaq və yumruqlardan istifadə edilməsi, insanların yerə atılması, rəhm olunmaması, yolun burulması və hər üç yük maşınının növbəyə enməsi onu heyrətə gətirdi. əsasına.. Bu, tamah və zorakılığın yatağı, Cəhənnəmə bir baxış idi.
  
  Amma indi onun bütün diqqəti suitilərə yönəlmişdi.
  
  Dörd güclü, əvvəlcə SAS-a hücum etdilər, birini problemsiz öldürdülər. İngilislər toplaşaraq geri zərbə vurdular və xəz suitiləri gizlənməyə məcbur etdilər. Dörd nəfər yük maşınlarının arxasınca qaçaraq göyərtəyə tullanmaq ümidi ilə gəliblər. SAS komandiri Kembric SEAL ilə əlbəyaxa döyüşdü, hər ikisi vuruldu. Mai və Alicia mühafizəçilərlə vuruşmaqla və döyüşdə bir açılış tapmağa çalışdılar.
  
  Drake SEAL lideri ilə üz-üzə gəldi. "Niyə?" - deyə soruşdu.
  
  "Sual verməyin" deyə adam hönkürdü və Drake tərəf getdi. Zərbələr dəqiq və inanılmaz dərəcədə sərt idi, öz yumruqlarına çox bənzəyirdi. Qapısını kəsdi, həmin blokların ağrısını hiss etdi və arxadan vurdu. O, bərk təpik vurdu. Digər kişinin əlində bıçaq göründü. Dreyk hər iki silahı kənara ataraq yük maşınından uçaraq öz silahı ilə dəf etdi.
  
  "Niyə?" təkrar etdi.
  
  "Sən pis oldun. Siz və komandanız."
  
  "Necə?" Soruşdum. Drake yer almaq üçün geri çəkildi.
  
  "Bəs niyə bu əclaflar bizi öldürmək istəyirlər?" Adamın arxasında görünən Alisiya soruşdu.
  
  Ani bir zərbə endirib, onu məbəddə vurdu. Dreyk çəkməsi ilə onun böyrəklərinə təpik vurdu və onun yıxılmasını seyr etdi. Alisiya ayağını onun üzünə apardı. Birlikdə onu gəmiyə fırladılar.
  
  Qarşıda yol genişlənirdi.
  
  Mai iki mühafizəçi göndərdi. Daha bir SAS zabiti öldürüldü və indi ingilislər və amerikalılar güc baxımından bərabər idilər. Üçə qarşı üç. Drake əvvəllər gördüyü iki çinlinin nüvə bombası üzərində hörümçək kimi süründüyünü gördü.
  
  "Buna bax!"
  
  Çox gec. Onun üstünə düşdülər.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl, əslində, Rumıniyaya getdiklərini bilirdi. Yaxşı idi. Yarım saatlıq bir səyahət idi ki, oraya çatmamış onları öldürə bilərdi.
  
  O, çinlilərlə və mühafizəçilərlə vuruşdu, onları geri itələdi və daha çox istədiklərini gördü. Çinli müdafiəsini üstələyib, güclü zərbələr endirdi və dəhşətli bıçaqları ilə onu az qala iki dəfə uddu. Ətrafını daha çox mühafizəçi aldı. Sayları azalana qədər Hayden onları yük maşınından atmağa əl atdı.
  
  Arxada Kenzi düşmənlərinin sonuncusu ilə mübarizə apardı. Pulemyot boş idi, katanadan qırmızı damcılayırdı. İki çinli bıçaq yelləyərək birlikdə ona hücum edərkən o, yenidən platformadan aşağı düşdü, gözləri indi daraldı. O, yan keçərək qaçdı. Silahları çıxardılar. Özünü onların üzünə ataraq onları təəccübləndirdi. Atış onun qoltuğunun altından getdi və nüvə bombasından sıçradı. O, silahı üzünə doğrultmuş uşaqlardan birinin yanında idi.
  
  "Lanet".
  
  Yeganə yol yuxarı idi. O, silahı tutan əli təpikləyib kənara atdı, sonra nüvə mərmisinin gövdəsindəki dayağa qalxdı. O, zirvəyə çatdı və gördü ki, orada sadəcə yumşaq bir döngə var, lakin balanslaşdırmaq təhlükəlidir. Bunun əvəzinə o, əlində katana ilə nüvə bombasının üstündə oturdu.
  
  "Gəl məni apar!" o qışqırdı. "Əgər cəsarətin çatırsa."
  
  Tez, mükəmməl balanslaşdırılmış şəkildə uçdular. Kenzi döyüş başlığının üstündə dayanaraq qılıncını yelləyərək ona bıçaqla hücum edirdi. Vur və yellən. O, qaçdı, amma qan tökdülər. O, raketi vurdu. Yük maşını saatda otuz mil sürətlə titrəyirdi. Çinlilər ən yüksək səviyyədə uyğunlaşdılar. Kenzi müvazinətini itirdi, sürüşərək yenidən raketin üzərinə düşdü.
  
  "Oh".
  
  Dondurucu kimi soyuq külək saçlarının arasından keçirdi. Bıçaq onun üstünə düşüb. O, katananı digər əlinə keçirdi, biləyini barmaqları arasında sıxdı və kəskin şəkildə yan tərəfə çəkdi. Bilək qırıldı, bıçaq düşdü. O, cəsədi də bu şəkildə bükdü və onun yük maşınından ilk olaraq uçduğunu gördü. İkinci şəxs artıq hücuma keçib. Kenzi katananı sağ əlinə atdı və onun düz nöqtəyə dəyməsinə icazə verdi. Kensi onu kənara atana qədər bir anlıq havada qaldı.
  
  Sonra o, nüvə bombasının üstündəki perchindən aşağı baxdı, katana bıçağı aşağıda vuruşanların üzərinə qan damcıladı.
  
  "İki çinli öldürüldü. Üçü qalıb".
  
  Alicia onu qazandığı yük maşınından döyüş başlığının üstündəki döyüşü izləyirdi. "Çox gözəl görünürdü" dedi. "Mən həqiqətən ereksiyaya sahib olduğuma inanıram."
  
  Dahl onu öz yük maşınından seyr edirdi. "Mən də həmçinin".
  
  Lakin sonra döyüş başlığı dəyişməyə başladı.
  
  
  QIRX BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Dahl dərhal yerdəyişməni gördü, küləkdə çırpınaraq açmağa müvəffəq olduqları iki qayışı gördü və sonra üçüncüsü dünyanın ən çılğın rezin bandı kimi ayrılaraq nüvə yükünü və platformanın dibinə qəzəblə çırpdı. İlk güclü zərbədə o, qarnına mühafizəçini vurdu, bu da onun yük maşınının yanından uçmasına səbəb oldu və yaxınlıqda idarə edənin arxa təkərlərinə sivri uçdu. Dahl nəticədən üzüldü.
  
  Nüvə bombası yenidən hərəkətə keçdi. Kenzi yuxarıdan mübarizə apararkən Dal onun üzərinə qırmızı dumanın endiyini hiss etdi, Hayden isə onun kölgəsi altında, sonra nə baş verdiyini anlamadan mübarizə apardı. O, qışqırdı, uğultu, amma heç bir faydası olmadı. Təkərlərin gurultusu, qışqırıqlar, mübarizə üçün lazım olan diqqət; bütün bunlar onların eşitməsinə mane olurdu. O, kommunikatorun yanına atıldı.
  
  "Hərəkət edin. Nüvə bombası partlamaq üzrədir!"
  
  Kenzi aşağı baxdı. "Hara getmək? Uçuş demək istəyirsən?"
  
  "Yox!"
  
  Qaşının sonunda isveçli dəli kimi Haydenin yanına qaçdı və çiynini mərminin inanılmaz kütləsinə sıxdı. "Nüvə bombası düşür!"
  
  Hayden mühafizəçi kimi sürətlə yuvarlandı. Döyüş başlığı daha bir düym hərəkət etdi. Dahl indiyə qədər topladığı hər bir qüvvə ilə, hər əzələsi qışqıraraq onu ayağa qaldırdı.
  
  Yanında ağır bir döyülmə gəldi.
  
  sik.
  
  Amma bu, hələ də katananı əlində saxlayan və üzündə istehzalı təbəssümlə Kenzi idi. "Lənət olsun, sən sadəcə dəli qəhrəmansan. Həqiqətən, bir saniyə belə saxlaya biləcəyini düşünürsən? "
  
  "Mmm, yox. Həqiqətən yox."
  
  "Onda hərəkət et."
  
  Dəli isveçli suya daldı.
  
  
  * * *
  
  
  Drake və Alicia tamaşanı bölüşmək üçün bir saniyə sərf etməyi bacardı.
  
  "Dal nə edir?" Alisiya soruşdu. "O, lənətə gəlmiş nüvə bombasını qucaqlayır?"
  
  "Axmaq olma," Dreyk başını tərpətdi. "Aydındır ki, onu öpür."
  
  Daha sonra Dreyk SAS-ın oğlanlarına kömək etmək üçün yan tərəfə tullandı, MÖHR-ü gəncin əlindən aldı və nüvə bombasının altına atdı. Kişinin bütün bədəni titrədi. Onlar bir-birlərinə zərbələr endirdilər, sonra Möhür huşsuz, meyilli, lakin diri vəziyyətdə uzandı. Drake onu belə tərk etmək niyyətində idi.
  
  Başqa bir Hərbi Dəniz Qüvvələrinin möhürü, ardınca bir SAS əsgəri öldürüldü, hər ikisi də yaxın məsafədən bıçaqlandı. Kembric və gənc adam qalıb. Son SEAL ilə mübarizə aparmaq üçün Drake ilə birləşdilər. Eyni zamanda Alisiya və Mey də onlara qoşuldular. Yük maşını torpaq yol boyu gurultu ilə növbəti birinə bir dəfə toxundu və yeri tərk etdi. Toqquşma Dahlın nüvə bombasını nəhəng ayaqları üzərində sabitləşdirməyə imkan verdi. Hər üç maşın bir nəfər kimi çıxış qapısını sındıraraq Rumıniyaya doğru hərəkət etməyə davam ediblər. Polad və beton tamamilə sındı, irəli-geri qoparıldı. Bu zaman vertolyotlar havada idi və yük maşınları ilə yanaşı uçurdular, ağır artilleriyalı adamlar qapılardan bayıra çıxdılar və diqqətlərini sürücülərə cəmlədilər.
  
  Drake SEAL-a hücumu dayandırdı. "Gözləmək. Siz komandosunuz. amerikalılar. Niyə bizi öldürməyə çalışırsan?"
  
  Əslində o, heç vaxt cavab gözləmirdi, amma cavab olaraq adam hücuma keçdi. O, Cambridge-i qoydu və sonra Drake-i bitirdi. Gənc SAS adamı böyrü üstə yıxıldı. SEAL zalım və amansız idi, zərbədən sonra sarsıdıcı zərbələr endirirdi. Lakin sonra Mai üzünü ona çevirdi.
  
  Səkkiz saniyə keçdi və döyüş bitdi. Yenə də onu diri-diri qoydular, bir yığın içində inlədi, tərksilah oldular.
  
  Drake Kembricə üz tutdu. "Sizin köməyinizi nə qədər yüksək qiymətləndirdiyimizi ifadə edə bilmərəm, mayor. Xalqınızın itkisinə görə çox üzgünəm. Amma lütfən, istəyirsənsə, bu adamları sağ burax, onlar ancaq əmrə tabe idilər".
  
  Sağ qalan iki suiti təəccüb və bəlkə də çaşqın halda yuxarı baxdı.
  
  Kembric başını tərpətdi. "Mən səni başa düşürəm və razıyam, Dreyk. Axı biz hamımız piyadayıq".
  
  Drake üzünü örtdü. "Yaxşı, daha yox. Amerika hökuməti sadəcə bizi öldürməyə çalışdı. Mən bundan geriyə yol görmürəm".
  
  Kembric çiyinlərini çəkdi. "Zərbəyə cavab vermək."
  
  Drake hirslə gülümsədi. "Ürəyimin xoşladığı adam. Sizinlə görüşməkdən çox məmnun oldum, mayor Kembric".
  
  "Və sən, Mett Drake."
  
  O, Mai və Alisiyaya başını tərpətdi, sonra ehtiyatla yük maşınının arxasına doğru getdi. Drake döyüş başlığının sabitliyini yoxlayaraq onun getməsinə baxdı. Hər şey yaxşı görünürdü.
  
  "Bilirsənmi ki, onlar qayıdıb qılınc götürəcəklər?" Alisiya onu sövq etdi.
  
  "Bəli, amma bilirsən nə? Mən başıma gəlmirəm. Marsın qılıncı problemlərimizdən ən kiçikidir". Bağlantını yandırdı. "Hayden? Dal? Orada necəsən?"
  
  "Yaxşı" deyə Hayden cavab verdi. "Çinlilərin sonuncusu indicə atladı. Mən qılınc üçün gedirəm".
  
  Kenzi güldü. "Xeyr, məni hərəkətdə gördülər."
  
  "Biz hamımız deyilik." Drake gülümsədi. "Bu mənzərəni bir müddət unutmayacağam."
  
  Alisiya onun düz çiyninə vurdu. "Sus, əsgər. Növbəti dəfə ayaqlarımın arasına nüvə bombası yapışdırmağımı istəyirsən".
  
  "Xeyr, narahat olma" dedi Drake və üz çevirdi. "Sənin üçün sonra edəcəm."
  
  
  * * *
  
  
  Vertolyotlar sürücüləri ələ salır, hədələyir və maşınlarını sürəti azaltmağa çağırırdılar. Təbii ki, əvvəlcə işə yaramadı, amma kimsə ön şüşələrdən birinə iri çaplı güllə atdıqdan sonra toxunulmaz olduğunu düşünən insanlarda birdən şübhə yaranmağa başladı. Üç dəqiqə sonra yük maşınlarının sürəti azaldı, əllər pəncərədən çıxdı və bütün hərəkət dayandı.
  
  Drake müvazinətini bərpa etdi, daimi itələməyə və irəli hərəkət etməyə öyrəşdi. Rabitə sisteminin birdən-birə canlandığını anlayaraq yerə tullandı və indi pilotlarını çox diqqətlə izləyir.
  
  Rabitəçidən heç bir səs çıxmadı. Vaşinqton bu dəfə susdu.
  
  Komanda qulaqlıqlarını məhv etdikdən sonra yenidən toplaşıb. Onlar üç raketdaşıyıcıya baxan otlu bir təpədə oturdular, dünyanın və onun daha pis personajlarının bundan sonra onlara nə atacağı ilə maraqlandılar.
  
  Drake pilota baxdı. "Bizi təyyarə ilə Rumıniyaya apara bilərsinizmi?"
  
  Kişinin gözləri heç vaxt tərpənmirdi. "Əlbəttə" dedi. "Niyə olmasın başa düşmürəm. Nüvə silahları bazada saxlanmaq üçün onsuz da ora göndərilir. Üstünlük əldə edəcəyik".
  
  Birlikdə başqa bir döyüş meydanını tərk etdilər.
  
  Birlikdə güclü qaldılar.
  
  
  * * *
  
  
  Bir neçə saat sonra komanda Rumıniyadakı təhlükəsiz evi tərk edərək Transilvaniyaya gedən avtobusa minərək qraf Drakulanın iqamətgahı olduğu iddia edilən Bran qəsrinin yaxınlığında yerə enib. Burada hündür ağacların, uca dağların arasında qaranlıq, sakit bir qonaq evi tapıb orada məskunlaşdılar. İşıq söndü. İndi komanda təhlükəsiz evdən götürülmüş mülki geyimdə idi və yalnız daşıya biləcəkləri silah və sursatları, həmçinin Yorginin götürdüyü seyfdən xeyli pul yığırdı. Onların nə pasportu, nə sənədi, nə də şəxsiyyət vəsiqəsi var idi.
  
  Bir otağa yığışdılar. On nəfər, əlaqə yoxdur. ABŞ hökumətindən qaçan 10 nəfər kimə etibar edə biləcəkləri barədə heç bir fikri yoxdur. Getmək üçün aydın bir yer yoxdur. Artıq SPEAR və daha gizli baza yoxdur. Pentaqonda ofis yoxdur, Vaşinqtonda ev yoxdur. Onların ailələri icazə verilən hüdudlardan kənarda idi. Onların istifadə edə biləcəyi kontaktlar təhlükə altına düşə bilər.
  
  İcra hakimiyyətinin hansısa naməlum, anlaşılmaz sifarişinə görə bütün dünya dəyişib.
  
  "Bundan sonra nə var?" Smit bu məsələni ilk olaraq sönük işıqlı otaqda alçaq səslə qaldırdı.
  
  "Əvvəlcə missiyanı tamamlayırıq" dedi Hayden. "Qiyamət Sifarişi dörd dəhşətli silahı gizlətməklə dünyanı məhv etməyə çalışırdı. Müharibə, böyük silah olan Hannibal sayəsində. Bizim məhv etdiyimiz əsas kod olan Çingiz xanın köməyi ilə fəth. Aclıq, bioloji silah olan Geronimo vasitəsilə. Və nəhayət, altı nüvə yükü olan Atilla vasitəsilə Ölüm. Birlikdə bu silahlar bizim bildiyimiz kimi cəmiyyətimizi məhvə və xaosa çevirəcək. Düşünürəm ki, təhlükəni zərərsizləşdirdiyimizi əminliklə deyə bilərik".
  
  "Yeganə boş ucu Marsın Qılıncıdır" dedi Lauren. İndi ya çinlilərin, ya da ingilislərin əlindədir".
  
  "Ümid edirəm ki, bu, bizik" dedi Drake. "SAS bizi orada xilas etdi və bəzi yaxşı insanları itirdi. Ümid edirəm ki, Kembric töhmət almayacaq".
  
  "İrəli gedirik..." Dahl dedi. "Hətta biz təkbaşına bunu edə bilmərik. Birincisi, indi nə edəcəyik? İkincisi, bu işdə kimə etibar edə bilərik?"
  
  "Yaxşı, əvvəlcə amerikalıları bizdən üz döndərməyə nəyin vadar etdiyini öyrənirik" dedi Hayden. "Mən Perudakı əməliyyatı və... başqa şeyləri... baş verənləri təxmin edirəm. Sadəcə bir neçə güclü insan bizə qarşıdır? Başqalarına təsir edən parçalanmış qrup? Coburnun buna icazə verəcəyinə bir an belə inana bilmirəm".
  
  "Siz deyirsiniz ki, prezidentlə gizli söhbət edək?" Drake soruşdu.
  
  Hayden çiyinlərini çəkdi. "Niyə də yox?"
  
  "Və əgər bu parçalanmış bir qrupdursa" dedi Dahl. "Biz onları məhv edirik."
  
  "Canlı" dedi Mey. "Bütün bunlardan sağ çıxmağın yeganə yolu düşmənlərimizi diri tutmaqdır."
  
  Komanda geniş bir otaqda müxtəlif pozalarda oturdu, pərdələr möhkəm çəkildi, keçilməz gecədən qorundu. Rumıniyanın dərinliklərində danışırdılar. Planlaşdırılıb. Tezliklə məlum oldu ki, onların resursları var, lakin bu resurslar azdır. Drake onları bir əlinin barmaqları ilə saya bilirdi.
  
  "Hara getməli?" Kenzi hələ də katanasını tutaraq bıçağı zəif işıqda qızdıraraq soruşdu.
  
  "İrəli" dedi Drake. "Biz həmişə irəli gedirik."
  
  "Əgər biz dayansaq" dedi Dahl. "Biz ölürük."
  
  Alisiya Dreykin əlindən tutdu. "Və qaçış günlərimin bitdiyini düşündüm."
  
  "Bu fərqlidir" dedi, sonra ah çəkdi. "Əlbəttə, bunu bilirsiniz. Bağışlayın."
  
  "Hər şey yaxşıdır. Axmaq amma şirin. Nəhayət, başa düşdüm - bu mənim tipimdir.
  
  "Bu o deməkdirmi ki, biz qaçırıq?" Kenzi soruşdu. "Çünki mən həqiqətən hər şeydən uzaqlaşmaq istəyirdim."
  
  "Biz bununla məşğul olacağıq". Dahl ona yaxınlaşdı. "Mən sənə söz verirəm. Mənim də uşaqlarım var, unutma. Onlar üçün hər şeyin öhdəsindən gələcəm".
  
  - Həyat yoldaşınızın adını çəkmədiniz.
  
  Dahl baxdı, sonra kresloya söykənərək fikirləşdi. Drake Kensinin böyük isveçliyə bir az da yaxınlaşdığını gördü. Bunu ağlından çıxarıb otağa göz gəzdirdi.
  
  "Sabah başqa bir gün olacaq" dedi. "İlk olaraq hara getmək istəyirsən?"
  
  
  SON
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Armagedonun astanasında
  
  
  BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Julian Marsh həmişə ziddiyyətli rənglərin adamı olub. Bir tərəfi qara, o biri boz... sonsuzluğa. Qəribədir ki, o, niyə digərlərindən bir az fərqli inkişaf etdiyinə heç vaxt maraq göstərmədi, sadəcə bunu qəbul etdi, onunla yaşamağı öyrəndi, bundan həzz aldı. Bu, hər mənada onu maraq obyektinə çevirdi; ifadəli gözlərinin və duzlu saçlarının arxasındakı şənliklərdən diqqəti çəkdi. Yürüş həmişə əla olacaqdı - bu və ya digər şəkildə.
  
  İçəridə o, yenə başqa bir insan idi. Daxili diqqət onun diqqətini bir nüvəyə yönəltdi. Bu ay piflərin səbəbi, daha doğrusu onlardan qalanlar idi. Qəribə qrup onun diqqətini çəkdi və sonra sadəcə onun ətrafında yox oldu. Tayler Uebb kabalist liderdən daha çox psixopatik meqa-stalker idi. Lakin Marsh fərdi, ekssentrik dizayn yaradaraq, tək başına getmək fürsətindən zövq aldı. Zoe Shears və hələ də sekta daxilində fəaliyyət göstərən hər kəslə cəhənnəmə, Nikolas Bell isə daha dərin cəhənnəmə. Bağlanmış, əlləri qandallı və su basmış, şübhəsiz ki, keçmiş inşaat işçisi hər şeyi hakimiyyət orqanlarına ən kiçik möhlət almaq üçün hazırlayardı.
  
  Marş üçün gələcək cüzi çalarlarla da olsa, parlaq görünürdü. Hər hekayənin iki tərəfi var idi və o, bir çox cəhətdən ikitərəfli insan idi. Bədbəxt Ramses bazarından təəssüflə ayrıldıqdan sonra - bütün təklifləri ilə pavilyonlar çox xoş idi - mart uçurum rəngli bir helikopterin köməyi ilə səmaya qalxdı. Tələsik qaçaraq, o, sürətlə qarşıdakı yeni macəraya fokuslandı.
  
  Nyu-York.
  
  Mart cihazı yan tərəfində sınaqdan keçirdi, onu yaxınlaşdırdı, nə gördüyünə əmin deyildi, lakin nə edə biləcəyinə əmin idi. Bu uşaq əsas bazarlıq vasitəsi idi. Mütləq inamlı böyük ata. Nüvə bombası ilə kim mübahisə edə bilər? Mart cihazı tək buraxdı, xarici kürək çantasını yoxladı və çiyin qayışlarını gevşetdi. Təbii ki, o, əşyanı sınaqdan keçirməli və onun həqiqiliyini təsdiq etməli idi. Axı, bombaların çoxu elə hazırlana bilər ki, onlar yox idi - əgər aşpaz kifayət qədər yaxşı olsaydı. Yalnız bundan sonra Ağ Ev baş əyəcəkdi.
  
  Onun bir tərəfi Riskli dedi. Riskli.
  
  Amma əyləncəli! o biri təkid etdi. Və bir az radiasiya ilə zəhərlənməyə dəyər.
  
  Mart öz-özünə güldü. Belə biabırçı. Amma özü ilə gətirdiyi mini Geiger sayğacı susdu və onun şücaətini artırdı.
  
  Amma düzünü desəm, uçmaq onun üstünlüyü deyildi. Bəli, həyəcan var idi, amma isti bir ölümə də çatmaq şansı var idi - və indi bu, həqiqətən də onu cəlb etmirdi. Bəlkə başqa vaxt. Marş bu missiyanı planlaşdırmaq üçün çox əzablı saatlar sərf etmiş, bütün keçid nöqtələrinin yerində və mümkün qədər təhlükəsiz olduğundan əmin olmuşdu, baxmayaraq ki, dayanacağı yerləri nəzərə alsaq, bu fikir demək olar ki, gülməli idi.
  
  Məsələn, elə indi götürək. Onlar Kolumbiyaya gedərkən Amazon tropik meşələri üzərindəki örtü altında gedirdilər. Onu gözləyən bir adam var idi - əslində birdən çox - və Marsh ağ paltarda olmalarını israr edərək görüşdə şəxsiyyətini qeyd etdi. Sadəcə kiçik bir güzəşt, lakin Pythia üçün vacib bir güzəşt.
  
  İndi bütün bunlardırmı?
  
  Martın yüksək səslə gülməsi helikopter pilotunun həyəcanla ətrafa baxmasına səbəb oldu.
  
  "Hər şey yaxşıdır?" - arıq, çapıqlı adam soruşdu.
  
  "Yaxşı, bu, sizin baxış nöqtənizdən asılıdır." Mart güldü. "Və sizin nə qədər fikirləriniz var. Birdən çox əylənməyə üstünlük verirəm. Sən?"
  
  Pilot anlaşılmaz nəsə mızıldanaraq üz çevirdi. Mart başını buladı. Kaş yuyulmamış kütlə biləydi ki, hansı qüvvələrin onların yaratdığı xaosu vecinə almadan, fikirləşmədən sürünərək, sürüşüb, qıvrıldığını.
  
  Mart milyonuncu dəfə ABŞ-ın bu giriş nöqtəsinin getmək üçün doğru yol olub-olmadığını düşünərək aşağıdakı mənzərəni seyr etdi. Yeri gəlmişkən, yalnız iki real variant var idi - Kanada və ya Meksika vasitəsilə. Sonuncu ölkə Amazona daha yaxın idi və korrupsiya ilə dolu idi; kömək etmək və ağızlarını bağlamaq üçün pul ala biləcək insanlarla doludur. Kanada Marş kimi insanlar üçün bir neçə təhlükəsiz sığınacaq təklif etdi, lakin bunlar kifayət etmədi və Cənubi Amerikada mövcud olan müxtəlifliyə belə yaxınlaşmadı. Aşağıdakı monoton mənzərə açılmağa davam edərkən, Mart ağlını sərxoş etdi.
  
  Oğlan imtiyazlı bir vəziyyətdə böyüdü, ağzında gümüş qaşıqdan çox şey vardı; daha doğrusu bərk qızıl külçə. Ən yaxşı məktəblər və ən yaxşı müəllimlər - "ən yaxşı"nı "ən bahalı" kimi oxuyurlar, Marş həmişə düzəliş edirdi - onu doğru yola yönəltməyə çalışdılar , lakin uğursuz oldu. ona danışmamaq əmri verildi Həmişə atasının tənqidi baxışları altında qüsursuz davranışını təmin edən və onun həmişə günahkar təbəssümü ilə oğlunun sevgisiz və tək böyüdüyünü bilən, lakin özünü heç bir formada meydan oxuya bilməyən bir ana. Və beləcə Julian Marş böyüdü, inkişaf etdi və atasının açıq şəkildə "qəribə oğlan" adlandırdığı şəxsə çevrildi.
  
  Pilot danışdı və Mart buna tamamilə məhəl qoymadı. "Yenə deyin?"
  
  "Biz Kaliyə yaxınlaşırıq, ser. Kolumbiya."
  
  Mart əyilib aşağıda baş verən yeni mənzərəyə baxdı. Kali Amerika qitəsinin ən şiddətli şəhərlərindən biri və dünyanın ən böyük kokain tədarükçülərindən biri olan Cali kartelinin evi kimi tanınırdı. İstənilən adi gündə, Marş kimi bir adam həyatını öz əlinə aldı, El Kalvario məhəlləsinin arxa xiyabanlarını gəzdi, burada ragamuffinlər küçələri zibil üçün daraydılar və yerli əhalinin ticarətə icazə verərək "tolerantlıq zonası" etiketinə sahib olduğu bunkhouselarda yatdı. narkotik və seks minimal polis müdaxiləsi ilə çiçəklənir.
  
  Marsh bilirdi ki, bura onun və onun nüvə bombası üçün yerdir.
  
  O, əyləşən kimi pilot soyuq, ölü gözləri və ifadəsiz üzləri olan üç kilolu kişinin oturduğu boz rəngli pikapı göstərdi. Açıqca odlu silahla silahlanmış, onlar martı yük maşınına mindirib, qısaca salam veriblər. Sonra rütubətli, dağınıq küçələrdən, çirkli binalardan və paslı talvarlardan keçərək onun mürəkkəb gözü ilə dünyanın başqa bir alternativ mənzərəsini, əhalinin bir hissəsinin daimi yaşayış yeri olmayan bir daxmadan digərinə "üzən" məkanını təklif etdilər. Mart sonra baş verənlərlə bağlı deyəcək heç nəyi olmadığını bildiyindən bir az geri çəkildi. Əgər o, nüvə silahlarını ABŞ-a uğurla keçirsəydi və hər hansı riskə dəyərsə, bu dayanacaqlar zəruri idi. Və təbii ki, Marş bacardığı qədər neytral görünürdü, rəngarəng qollarını bir neçə hiylə ilə sıxırdı.
  
  Maşın bəzi dumanlı, zərif təpələrin üzərindən dolanır, nəhayət, böyük, sakit bir evlə üzbəüz asfaltlanmış avtomobil yoluna çevrilirdi. Səyahət sükutla getmişdi, amma indi mühafizəçilərdən biri sərt üzünü mart ayına çevirdi.
  
  "Biz buradayıq".
  
  "Aydındır. Bəs "burada" haradadır?
  
  Çox hörmətsizlik deyil. Çox zarafatcıl deyil. Hamısını bir yerdə saxlayın.
  
  "Sırt çantanızı alın." Mühafizəçi çölə atılıb qapını açdı. - Cənab Navarro sizi gözləyir.
  
  Mart başını tərpətdi. Doğru ad və doğru yer idi. O, burada uzun müddət qalmayacaqdı, sadəcə olaraq növbəti nəqliyyat növünün və son təyinatının maneəsiz və təhlükəsiz olmasına əmin olmaq üçün kifayət qədər uzun müddət qalmayacaqdı. O, mühafizəçinin arxasınca duman damcılayan alçaq asılmış arxın altından keçdi, sonra da köhnə evin qaranlıq girişinə girdi. İçəridə heç bir işıq yox idi və bir-iki qoca xəyalın görünməsi sürpriz və ya narahatçılıq olmazdı. Marş tez-tez qaranlıqda köhnə ruhları görür və onlarla söhbət edirdi.
  
  Mühafizəçi sağ tərəfdəki çuxura işarə etdi. "Siz özünüz üçün ən çox dörd saatlıq xüsusi otaq üçün pul ödəmisiniz. Dərhal içəri gir."
  
  Mart minnətlə başını aşağı salıb ağır qapını itələdi. "Mən də növbəti nəqliyyat növünü endirmək üçün icazə istədim. Helikopter?"
  
  "Bəli. Bu da yaxşıdır. Vaxtı gələndə domofonla mənə zəng et, səni evdən keçirəcəm".
  
  Mart razılıqla başını tərpətdi. Tələb olunandan çox ödədiyi pul daha yaxşı xidmət göstərməli idi və indiyə qədər də var. Təbii ki, tələb olunan qiymətdən çox pul ödəmək də şübhə doğururdu, lakin risklər belə idi.
  
  Yenə iki tərəf, deyə düşündü. Yin və yang. Bataqlıq və bataqlıq. Qara və... tünd qırmızı parıldayan qara...
  
  Otağın içi dəbdəbəli idi. Uzaq tərəfi qara dəridən və dərin peluşdan hazırlanmış künc divanı tuturdu. Yaxınlıqda içkilər, şərablar və spirtli içkilər üçün qrafin olan şüşə masa, digər küncdə isə qəhvə və çay təklif edən maşın dayanırdı. Qəlyanaltılar şüşə masaya qoyulur. Mart hər şeyə gülümsədi.
  
  Rahat, lakin qısa müddətə. İdeal.
  
  Ən güclü qəhvədən bir qaba tökdü və bir müddət dəmlənməsini gözlədi. Sonra divanda yerləşdi və kürək çantasını səliqəli şəkildə yanındakı dəri döşəyin üzərinə qoyub noutbukunu çıxardı. Heç vaxt nüvə bombası bu qədər ərköyün olmamışdı, - o düşündü və bir anlıq onun üçün özünü hazırlaya biləcəyini düşündü. Təbii ki, Marş kimi bir adam üçün çətin deyildi və bir neçə dəqiqədən sonra kürək çantasında buxarlanan fincan və kənarında buzlanma olan kiçik bir keks var idi.
  
  Mart gülümsədi. Hər şey yaxşı idi.
  
  İnternetə dırmaşdı; Təsdiq e-poçtları ona Forward helikopterinin artıq Kolumbiyaya daxil olduğunu söylədi. Hələ heç bir yerdə bayraqlar qaldırılmayıb, ancaq onun bazarı tam sürətlə tərk etməsindən cəmi bir neçə saat keçib. Mart içkisini bitirdi və növbəti uçuş üçün kiçik bir çanta sendviç yığdı, sonra domofon düyməsini basdı.
  
  "Mən getməyə hazıram."
  
  İyirmi dəqiqədən sonra və o, yenidən havada idi, nüvə kürək çantasının uçuşu bükülmüş, lakin rahat idi. Onlar Panamaya gedirdilər, burada o, sürətli uçuşları bitirəcək və quru səyahətinin yorucu mərhələsinə başlayacaqdı. Pilot havada və istənilən patruldan keçərək, etdiyi işin ən yaxşısını etdi və bunun üçün ona səxavətlə maaş verildi. Sol pəncərədə Panama konturları görünməyə başlayanda Marş artıq Amerika Birləşmiş Ştatlarına nə qədər yaxın olduğunu anlamağa başladı.
  
  Uşaqlar, qasırğa gəlir və bu asan olmayacaq...
  
  O, bir neçə saat Panama şəhərində məskunlaşdı, iki dəfə paltar dəyişdi və hər dəfə fərqli ətirli şampun ilə dörd dəfə duş qəbul etdi. Qoxular xoş bir şəkildə qarışdı və tərin zəif qoxusuna qalib gəldi. O, nahar vaxtı olmasına baxmayaraq səhər yeməyi və nahar etdi və hər biri fərqli şüşədən və müxtəlif rəngli üç stəkan şərab içdi. Həyat yaxşı idi. Pəncərədən kənar mənzərə nə dəyişmədi, nə də ilham verdi, ona görə də March məhz belə bir hadisə üçün saxladığı pomada qutusunu çıxarıb şüşəni parlaq qırmızıya boyadı. Ən azı bir müddət kömək etdi. Marsh daha sonra o paneli təmiz yalamağın necə olacağını təsəvvür etməyə başladı, lakin bu anda gələn mesajın ping səsi onun xəyallarını kəsdi.
  
  Təxmini gəliş vaxtı 15 dəqiqədir.
  
  Mart üzü qaşqabaqlı, xoşbəxt, lakin eyni zamanda təşviş içində idi. Qarşıda bölgənin ən pis yollarından bir neçəsi ilə qırx saatlıq bir yol dayanırdı. Bu fikrin ruhlandırması çətin ki. Ancaq tamamlandıqdan sonra növbəti mərhələ sonsuz dərəcədə daha maraqlı olardı. Mart əşyalarını topladı, qəhvə qablarını, şərab butulkalarını, qab-qacaqları rənginə, formasına və ölçüsünə görə düzdü, sonra qapıdan çıxdı.
  
  Yolsuzluq avtomobili yol kənarında mırıldanaraq gözlədi və təəccüblü dərəcədə rahat görünürdü. Mart nüvə bombasını parçaladı, onu təhlükəsizlik kəməri ilə bağladı, sonra da özünə baxdı. Sürücü Marşın öz bərbad kiçik həyatına əhəmiyyət vermədiyini başa düşməzdən əvvəl bir qədər söhbət etdi və sonra sükan arxasına keçdi. Yol sonsuzca irəlidə uzanırdı.
  
  Saatlar keçdi. SUV sürüşdü, sonra silkələdi, sonra yenidən sürüşdü, qaz və ləkə yoxlamaları üçün bir neçə dəfə dayandı. Sürücü xırda qayda pozuntusuna görə çəkilmək riskinə girməzdi. Axı bu, çoxları arasında sadəcə başqa bir nəqliyyat vasitəsi idi, əbədi magistral boyunca naməlum istiqamətlərə gedən başqa bir həyat qığılcımı idi və əgər o, seçilməmiş qalsaydı, diqqətdən kənarda qalardı.
  
  Sonra isə irəlidə Monterrey dayanırdı. Mart geniş şəkildə gülümsədi, yorğun, lakin məmnun idi, çünki uzun səfər yolun yarısından çox idi.
  
  Nüvə portfeli onun yanında idi, indi ABŞ sərhədindən cəmi bir neçə saat qalmışdı.
  
  
  İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Mart səyahətinin növbəti mərhələsini tamamilə qaranlığın örtüyü altında etdi. Bu, hər şeyi qazanmaq və ya itirmək mümkün olan bir yer idi; Yerli kartel rəhbərləri tərəfindən qiymətsiz bir məbləğə qaldırılan naməlum amil mənzərəyə gətirildi. Belə insanların fikirlərini kim təxmin edə bilərdi? Bundan sonra nə edəcəklərini kim bilirdi?
  
  Əlbəttə ki, onlar deyil... və ya Culian Marş. O, sərhədə gedən yük maşınının arxasında onlarla başqa adamla birlikdə biabırçılıqla aparılıb. Yol boyu hardasa bu yük maşını şossedən çıxıb qaranlığa qərq olub. Nə işıqlar, nə də işarələr, sürücü bu marşrutu gözü bağlı bilirdi - və yaxşı ki, bilirdi.
  
  Marsh yük maşınının arxasında kənarda qalıb, ailələrin söhbətlərini və narazılıqlarını dinləyirdi. Onun planının miqyası onun qarşısında görünürdü. Onun Nyu Yorka gəliş anı kifayət qədər tez gələ bilməzdi. Yük maşını dayanıb, yağlanmış menteşələrdə arxa qapılar açılanda o, əvvəlcə mühafizə olunan silahlıların liderini axtararaq enib.
  
  "Diablo" dedi, onu VIP səyahətçi kimi tanıdan və ödənişə razı olduğunu bildirən kod sözündən istifadə etdi. Kişi başını tərpətdi, lakin sonra ona məhəl qoymadı, hamını asılmış ağacın geniş budaqları altında kiçik bir yerə yığdı.
  
  "İndi həyati əhəmiyyət kəsb edir" o, ispan dilində dedi, "sakitcə hərəkət etmək, heç nə deməmək və sizə deyilənləri etmək. Əgər etməsən, sənin boğazını kəsərəm. Sen anlayirsan?"
  
  Mart, adamın özünün də daxil olmaqla hər kəsin baxışları ilə qarşılaşdığını seyr etdi. Yürüş bir az sonra çınqıl yolda və ağacların arasından başladı. Ay işığı başın üstündə parıldayırdı və aparıcı meksikalı davam etməzdən əvvəl tez-tez buludların parlaqlığı gizlətməsini gözləyirdi. Çox az sözlər və yalnız silahlı adamlar tərəfindən danışıldı, lakin birdən Mart özünü ispan dilini, bəlkə də çox danışdığını gördü.
  
  Ətrafındakı qorxulu üzlərə məhəl qoymadan xəttin ortasında irəlilədi. Bir saatdan sonra yavaşladılar və Mart onun qabağında seyrək ağaclar, kaktuslar və bir neçə başqa bitki ilə dolu yuvarlanan, qumlu düzənlik gördü. Bütün qrup çömeldi.
  
  "İndiyə qədər çox yaxşıdır" deyə lider pıçıldadı. "Ancaq indi ən çətin hissədir. Sərhəd Patrulu bütün sərhədi hər zaman izləyə bilmir, lakin onlar yerində yoxlama aparırlar. Hər zaman. Sən isə, - o, Marşa işarə etdi, - Diablo keçidini istədi. Ümid edirəm ki, siz buna hazırsınız".
  
  Mart güldü. Balaca oğlanın nə danışdığından xəbəri yox idi. Ancaq insanlar tezliklə yox olmağa başladı, hər biri kiçik bir qrup mühacirlə birlikdə yalnız Marş, lider və bir mühafizəçi qalana qədər.
  
  "Mən Qomezəm" dedi lider. "Bu Lopezdir. Biz sizə tuneldən sağ-salamat keçəcəyik".
  
  "Bəs o uşaqlar?" Mart Amerika ləhcəsini saxtalaşdırmaq üçün əlindən gələni edərək, gedən immiqrantlara başını tərpətdi.
  
  "Onlar baş başına cəmi beş min verirlər." Qomez laqeyd bir jest etdi. "Onlar güllə riski daşıyırlar. Narahat olmayın, bizə etibar edə bilərsiniz".
  
  Març bələdçisinin üzündə möhkəm təbəssüm yaranan hiyləgər təbəssümü görəndə titrədi. Əlbəttə ki, bütün səyahət davam etməsini gözləmək üçün çox rəvan keçdi. Sual olunurdu ki, ona nə vaxt hücum edəcəklər?
  
  "Gəlin tunelə gedək" dedi. "Mən burada maraqlı görünüşlər hiss edirəm."
  
  Qomez üzünə sönən narahatlıq titrəməsinə kömək edə bilmədi və Lopez ətrafdakı qaranlığı skan etdi. Bir nəfər kimi, iki kişi onu şərq istiqamətinə, bir az bucaq altında, lakin sərhədə doğru apardılar. Yürüş qəsdən səhv addımlar ataraq və qeyri-adekvat görünərək irəli getdi. Hətta bir anda Lopez ona kömək əlini uzatdı, Marş bunu sonradan kataloqlaşdırdı və bunu zəiflik kimi qələmə verdi. O, heç bir mütəxəssis deyildi, amma dibsiz bank hesabı bir vaxtlar ona maddi imkanlardan, döyüş sənətləri üzrə dünya çempionlarının və onların arasında olan keçmiş xüsusi təyinatlıların təcrübəsindən xeyli kənara çıxmağa imkan vermişdi. Marş nə qədər çətin olsa da, bir neçə hiylə bilirdi.
  
  Bir müddət getdilər, ətraflarında uzanan səhra, demək olar ki, səssiz idi. Təpə görünən kimi Marş dırmaşmağa başlamağa tam hazır idi, lakin Qomez dayandı və başqa cür heç vaxt görməyəcəyi bir xüsusiyyətə işarə etdi. Qumlu torpağın zərif dağətəyi ətəklərə qovuşduğu yerdə bir-iki xırda ağac kolluqlara rast gəldi. Bununla belə, Qomez bu yerə tərəf getmədi, ehtiyatla otuz addım sağa, sonra isə ən sıldırım yamacla daha on addım atdı. Orada olduqdan sonra Lopez sonsuz diqqətlə ərazini skan etdi.
  
  "Təmiz" dedi nəhayət.
  
  Qomez daha sonra basdırılmış ip parçası hiss edib və çəkməyə başlayıb. Mart ayı yamacın kiçik bir hissəsinin yüksəldiyini, qayaların və fırçaların yerini dəyişərək canlı daşa oyulmuş insan ölçüsündə bir çuxur aşkar etdi. Qomes içəri sürüşdü və sonra Lopez silahının lüləsini Marşa doğrultdu.
  
  "İndi sən. Sən də."
  
  Mart ehtiyatla başını aşağı salaraq onun arxasınca getdi və qapanmağa cəmi bir neçə addım qalmış olduğunu bildiyi tələ axtardı. Sonra fikirləşəndə iki tərəfi olan adam qaranlığa çəkilmək qərarına gələrək kanalları dəyişdi.
  
  Lopez gözlədi, silah qaldırdı. Mart ayı sürüşdü, çəkmələr qayalı yamacı cızırdı. Lopez əlini uzadaraq silahı yerə atdı və Mart altı düymlük bıçağı yelləyərək nöqtəni digər adamın karotid arteriyasına saldı. Lopezin gözləri böyüdü və o, axını dayandırmaq üçün əlini qaldırdı, lakin Marş bunu etmək niyyətində deyildi. O, Lopezin gözlərinin arasına yumruq vurub, silahı əlindən alıb, sonra isə ölüm ayağında olan cəsədi təpədən aşağıya təpikləyib.
  
  Sən cəhənnəmə getdin.
  
  Mart tüfəngi Martın əlində görsə, Qomezin lazım olduğundan daha tez başa düşəcəyini bildiyi üçün tüfəngi yerə atdı. Sonra o, yenidən tunelə girdi və cəld orijinal keçiddən aşağı getdi. O, kobud və hazır idi, silkələnən şüalar və damdan damlayan toz və harçla dəstəklənirdi. Martın hər an tam olaraq dəfn edilməsi gözlənilir. Qomezin səsi gərilmiş qulaqlarına çatdı.
  
  "Narahat olma. Bu tunelə düşə biləcək hər kəsi qorxutmaq üçün sadəcə saxta girişdir. Daha da aşağı en, dostum."
  
  Mart onu "daha aşağı" nə gözləyəcəyini dəqiq bilirdi, lakin indi onun kiçik bir sürpriz elementi var idi. Çətin tərəf Qomezin silahını ona ciddi xəsarət yetirmədən sıradan çıxarmaq olardı. Nyu York hələ minlərlə mil uzaqda idi.
  
  O, Meksika səhrasının altında dayanarkən, kürəyindən aşağı axan kir və tərin və bitki örtüyünün üfunətli qoxusunun əhatə olunduğunu hiss edərək, gözləri tozdan sancılanarkən, o, çox uzaqda görünürdü.
  
  Mart irəliləməyə risk etdi, bir anda sürünərək arxasına qayışı topuğuna dolanan kürək çantasını sürüdü. Paltarla doludur, bir anlıq fikirləşdi. Yalnız paltar və bəlkə də diş fırçası. Gözəl odekolon. Bir çanta qəhvə... o, amerikalıların radiasiya ölçən cihazlarını hara qoyduqları ilə maraqlandı, sonra radiasiyanın özü üçün narahat olmağa başladı. Yenidən.
  
  Bu, yəqin ki, ayrılmadan əvvəl yoxlamalı olduğunuz bir şeydir.
  
  Yaxşı, yaşayırsan və öyrənirsən.
  
  Mart dar tuneldən daha böyük tunelə addımlayarkən özünü gülməyə məcbur etdi. Qomez kömək etmək üçün əlini uzadaraq əyildi.
  
  "Gülməli nəsə var?"
  
  "Bəli, dişləriniz."
  
  Qomez, şok və inamsızlıqla baxdı. Bu təklif onun səyahətlərinin bu mərhələsində eşitməsini gözlədiyi son şey kimi görünürdü. Marsh bunun nə ola biləcəyini hesabladı. Qomez bunu anlamağa çalışarkən, Mart ayağa qalxdı, Qomezin əlindəki silahı fırladıb, ehtiyatı digər adamın ağzına sürtdü.
  
  "İndi nə demək istədiyimi başa düşdün?"
  
  Qomez var gücü ilə vuruşdu, Marşı geri itələdi və lüləyi özünə qaytardı. Nərildəyəndə ağzından qan sıçradı, dişləri yerə düşdü. Mart uzun lülənin altına daldı və çənəsinə, digəri isə başın yan tərəfinə sərt bir zərbə endirdi. Qomes səndələdi, gözləri xəyanət edirdi ki, bu qəribə ördəyin ondan üstün olduğuna hələ də inana bilmirdi.
  
  Mart, meksikalının böyründə olan bıçağı qınından çıxartdı. Qomez bundan sonra nə olacağını bilə-bilə qaçdı. O, ağır inilti ilə çiynini və kəlləsini əzərək daş divara çırpıldı. Marsh meksikalıdan sıçrayan bir yumruq atdı və sonra Roca'ya dəydi. Onun dırnaqlarından qan axırdı. Silah yenidən qaldırıldı, lakin Mart ayağa qalxdı ki, ayaqları arasında idi, iş hissəsi indi yararsızdır.
  
  Qomez ona baş vurdu, qanları qarışdı və divarlara sıçradı. Mart səndələdi, lakin növbəti zərbədən yayındı, sonra hələ də sol əlində saxladığı bıçağı xatırladı.
  
  Güclü təkan və bıçaq Qomezin qabırğalarını cızdı, lakin meksikalı silahı yerə atdı və hər iki əlini bıçaqla Marşın əlinə qoydu, beləliklə, zərbənin gücünü dayandırdı və bıçağı bıçaqladı. Ağrı onun cizgilərini təhrif etdi, lakin adam qaçılmaz ölümün qarşısını ala bildi.
  
  Mart dərhal boş əlinə diqqət yetirdi, onu təkrar-təkrar vurmaq üçün istifadə edərək zəif yerləri axtardı. Kişilər birlikdə diş və dırnaqla vuruşdu, yavaş-yavaş tuneldə yuxarı və aşağı hərəkət etdi, taxta tirlərə çırpıldı və palçıq yığınlarının arasından keçdi. Tər muncuqları qumdan aşağı süzülürdü; donuzlar kimi ağır xırıltılar süni boşluğu doldurdu. Mərhəmət olmadı, amma torpağa da çatmadı. Qomez hər zərbəni təcrübəli küçə döyüşçüsü kimi qəbul etdi və Marş ilk enən oldu.
  
  "Səbirsizliklə... məni... kəsmək... səni kəsmək..." Gomez nəfəs alırdı, gözləri vəhşi, dodaqları qanlı və geri çəkildi.
  
  Marş bu tənha, cəhənnəm yerdə ölməkdən imtina etdi. O, bıçağı geri çəkərək Qomezin bədənindən çıxartdı, sonra geri çəkilərək iki kişiyə bir neçə fut məsafə verdi. Tapança yerə atılıb yerə uzanmışdı.
  
  Qomez ona şeytan kimi hücum etdi, qışqırdı, gurladı. Mart ona öyrədildiyi kimi hücumu dəf etdi, çiynini çevirdi və Qomezin öz sürətinin başını əks divara çırpmasına icazə verdi. Mart daha sonra onun onurğasına təpik vurdu. Ucu möhürlənənə qədər bıçağı bir daha işlətmədi. Həm də ona öyrədilib ki, ən aşkar silah həmişə istifadə ediləcək ən yaxşı silah deyil.
  
  Qomez cəsədini divardan qaldıraraq başını aşağı salıb və arxaya dönüb. Mart iblisin qan-qırmızı üzünə baxdı. Bir anlıq onu valeh etdi, qırmızı üzün və ağ boynun kontrastı, bir vaxtlar saralmış dişlərin yuva saldığı qara dəliklər, solğun qulaqların hər iki tərəfə demək olar ki, gülməli şəkildə çıxması. Gomez dönür. Marş başının yan nahiyəsindən zərbə alıb.
  
  İndi Gomez açıq idi.
  
  Mart başı gicəllənərək irəli addımladı, lakin o, bıçağı başqasının ürəyinə tuşlayaraq əsl bıçaq zərbəsini endirmək üçün kifayət qədər şüurunu saxladı. Qomez titrədi, qırıq ağzından nəfəsi fit verdi, sonra Marşın baxışları ilə qarşılaşdı.
  
  "Mən sənə vicdanla pul verdim" dedi Mart. - Gərək indicə pulu götürəydin.
  
  O, bu insanların təbiətcə və heç şübhəsiz, tərbiyəsinə görə də satqın olduqlarını bilirdi. Xəyanət onların "niyə əllərimdə qan var?"-dan sonra günün ikinci və ya üçüncü düşüncəsi olardı. və "dünən gecə kimi öldürdüm?" Ola bilsin ki, kokainin bir dozasının nəticələri haqqında da fikir var. Amma Gomez... o, sadəcə pulu götürməli idi.
  
  Mart adamın yerə sürüşməsini, sonra hesaba çəkməsini seyr etdi. O, göyərmişdi, ağrıyırdı, lakin nisbətən zədələnməmişdi. Başı döyünürdü. Xoşbəxtlikdən o, nüvə bombasının yanında yerləşən kürək çantasındakı kiçik kisələrdən birinə parasetamol qoya bildi. O qədər rahat. Onun içində uşaq salfetləri də var idi.
  
  Mart sildi və həbləri qurudu. Özü ilə su götürməyi unudub. Ancaq həmişə bir şey var, elə deyilmi?
  
  Ölüyə baxmadan, başını aşağı saldı və yeraltı tuneldən Texasa doğru uzun səyahətə başladı.
  
  
  * * *
  
  
  Saatlar uzanırdı. Culian Marş kürəyinə nüvə silahı bağlayaraq Amerikanın altından keçdi. Cihaz onun gözlədiyindən kiçik ola bilərdi, baxmayaraq ki, qablaşdırma hələ də şişirdi, lakin daxili bölmələr heç də ağır deyildi. Məxluq ona arzuolunmaz dost və ya qardaş kimi yapışaraq onu geri çəkdi. Hər addım çətin idi.
  
  Qaranlıq onu əhatə etdi və az qala onu bürüyüb, ancaq arabir asılan işıq onu sındırdı. Çoxları qırıldı, çoxları. Bura rütubətli idi, gözəgörünməz heyvanlar dəstəsi həmişə onun zehnində kabuslu obrazlar çəkirdi ki, bu da çiyinlərindən və onurğasından aşağı keçən hərdənbir qaşınma ilə məşum harmoniyada oynayırdı. Hava məhdud idi, orada olanlar isə keyfiyyətsiz idi.
  
  O, hədsiz yorğunluq hiss etməyə başladı, halüsinasiyalar görməyə başladı. Bir gün onu Tayler Uebb, sonra isə pis trol təqib etdi. O, iki dəfə yıxıldı, dizlərinin və dirsəklərinin dərisini soydu, ancaq ayağa qalxdı. Trol qəzəbli meksikalılara, sonra isə qırmızı və yaşıl bibər və quakamolla doldurulmuş gəzinti takosuna çevrildi.
  
  Millər irəlilədikcə, o, bacara bilməyəcəyini, bir az uzansa hər şeyin yaxşılaşacağını hiss etməyə başladı. Gözünün acısını almaq. Onu dayandıran yeganə şey onun daha parlaq tərəfi idi, bir vaxtlar hamı onun yoxa çıxmasını istəyəndə uşaqlıq illərində inadla sağ qalmış hissəsi idi.
  
  Nəhayət, irəlidə daha parlaq işıqlar göründü və o, tunelin o biri ucundan keçdi və sonra bir neçə dəqiqə ərzində hansı qəbulu ala biləcəyini ölçməyə sərf etdi. Əslində, o, heç bir qəbul komissiyasını gözləmirdi - ondan azadlar ölkəsinə getməsi heç vaxt gözlənilmirdi.
  
  Dizaynına görə, o, bu sonda tamamilə ayrı bir nəqliyyat təşkil etdi. Mart ehtiyatlı idi və axmaq deyildi. Vertolyot bir neçə mil aralıda yerləşdirilməlidir, çağırılmağı gözləyir. Mart bədəninin ətrafında və çantasında vurğulanan üç yandırma hüceyrəsindən birini çıxarıb zəng etdi.
  
  İclasda Marşın üzünü və saçını bürümüş qan və kirlə bağlı bir kəlmə də deyildi, heç bir şərh verilmədi. Pilot quşu havaya qaldırdı və mart ayının möhtəşəm macərasının növbəti və sondan əvvəlki dayanacağı olan Korpus Kristiyə doğru uçdu. Bir şey dəqiq idi, onun deyəcək bir sözü olacaq...
  
  Və onlara deyən yoxdur. Partiya qonaqları ilə bölüşmədiyiniz yeganə şey, Braziliyadan Amerikanın Şərq Sahilinə nüvə portfelini qaçaqmalçılıq yolu ilə necə aparmağınız idi.
  
  Corpus Christi bir az möhlət, uzun duşlar və qısa yuxular təklif etdi. Sonra Nyu Yorka avtomobillə iyirmi dörd saatlıq yol olacaq və sonra...
  
  Armagedon. Və ya heç olmasa onun kənarı.
  
  Març çarpayıya üzüstə uzanıb başını yastığa gömərkən gülümsədi. O, çətinliklə nəfəs ala bilirdi, amma bu hissi çox sevirdi. Hiylə səlahiyyətliləri onun ciddi olduğuna və bombanın əsl olduğuna inandırmaq olardı. Çətin deyil - bidonlara və parçalanan materiala bir baxış onları oturub yalvarmağa vadar edərdi. Bu başa çatdıqdan sonra... Marş dollarların Las-Veqasdakı bəzi slot maşınları kimi düyün sürətlə pul atdığını təsəvvür etdi. Ancaq hamısı yaxşı bir səbəb üçün. Webb işi.
  
  Bəlkə yox. Pifililərin qəribə lideri göy qurşağının arxasınca qaçarkən Marşın həyata keçirmək üçün öz planları var idi.
  
  O, çarpayıdan sürüşdü, qalxmazdan əvvəl dizlərinin üstünə düşdü. Bir az dodaq boyası sürdü. O, otağın əşyalarını elə düzəltdi ki, məntiqli olsun. O, çıxdı və lifti kirayənin onu gözlədiyi zirzəmiyə endirdi.
  
  Chrysler 300. Ağartılmış balinanın ölçüsü və rəngi.
  
  Növbəti dayanacaq... heç vaxt yatmayan şəhər.
  
  
  * * *
  
  
  Dünyaca məşhur Skyline peyda olanda Marş çətinliklə maşın sürmüşdü. Bu avtomobili Nyu Yorka sürmək gülünc dərəcədə asan görünürdü, amma sonra nəyin fərqli olacağını kim bilirdi? Yaxşı, kimsə bilər. Onun Ramses bazarını tərk etməsindən üç gündən çox vaxt keçir. Xəbər sızsa nə olar? Yürüş heç nəyi dəyişmədi. O, sadəcə olaraq həyat yolunu dolanan başqa bir səyahətçi idi. Oyun başa çatsa, bu barədə çox yaxında xəbər tutacaq. Əks halda... Webb söz vermişdi ki, Ramses bu işdə kömək etmək istəyən insanları təmin edəcək. Mart ayı onlara ümid edirdi.
  
  Mart maşını kor-koranə sürdü, bundan sonra nə olacağını bilmədən və ya çox maraqlandırmadı. O, böyük şəhərin girişində dayanmaq üçün kifayət qədər ehtiyatlı davrandı, günəş batmağa başlayanda gecəni çayın o tayında keçirdi və səyahətinin təsadüfi yolunu çətinləşdirdi. L formalı motel kifayət idi, baxmayaraq ki, yataq dəstləri cızıqlanmış və danılmaz çirkli idi, pəncərə çərçivələri və döşəmənin kənarları bir neçə santimetr qara kirlə örtülmüşdü. Bununla belə, diqqətəlayiq, planlaşdırılmamış və demək olar ki, görünməz idi.
  
  Ona görə də gecə yarısı dik oturdu, ürəyi döyündü, kimsə otağının qapısını döydü. Qapı dayanacağa açıldı, ona görə də əslində itmiş sərxoş qonaqdan tutmuş pranksterə qədər hər kəs ola bilər. Amma polis də ola bilər.
  
  Və ya SEAL Team Six.
  
  Mart bıçaqları, qaşıqları və stəkanları yerə qoydu, sonra çölə baxmaq üçün pərdəni geri çəkdi. Gördükləri onu bir anlıq dilsiz qoydu.
  
  Nə...?
  
  Taqqıltı yenidən gəldi, yüngül və təzə. Mart qapını açıb kişinin içəri girməsinə imkan vermədi.
  
  "Sən məni təəccübləndirdin" dedi. "Və bu günlərdə çox tez-tez baş vermir."
  
  "Özümü olduğu kimi yaxşı hiss edirəm" dedi qonaq. "Mənim bir çox xüsusiyyətlərimdən biri."
  
  Mart başqaları haqqında fikirləşdi, lakin ən azı onlarla görüş tapmaq üçün çox uzağa baxmağa ehtiyac yoxdu. "Əvvəllər cəmi bir dəfə görüşmüşük."
  
  "Bəli. Və dərhal bir əlaqə hiss etdim."
  
  Mart ayağa qalxdı, indi kaş ki, dördüncü duşu qəbul edəydi. "Mən düşünürdüm ki, bütün piflər ölüb və ya əsir düşüb. Uebb və məndən başqa.
  
  "Gördüyünüz kimi," deyə qonaq əllərini açıb, "yanlış etdiniz."
  
  "Mən razıyam." Mart saxta bir təbəssüm etdi. "Çox məmnun.
  
  "Oh," onun qonağı da gülümsədi, "bir olmaq üzrəsən."
  
  Mart, bütün doğum günlərinin eyni vaxtda baş verdiyi hissini uzaqlaşdırmağa çalışdı. Bu qadın qəribə idi, bəlkə də onun qədər qəribə idi. Qəhvəyi saçları var idi, düz kəsdirdi; gözləri onunki kimi mavi-yaşıl idi. Nə qədər qorxunc idi? Onun geyimi yaşıl yun kazak, parlaq qırmızı cins şalvar və sürməyi Doc Martins idman ayaqqabısından ibarət idi. Bir əlində bir stəkan süd, bir stəkan şərab tutdu.
  
  Haradan almışdı...?
  
  Amma bunun heç bir əhəmiyyəti yox idi. Onun bənzərsiz olması, onu birtəhər başa düşməsi xoşuna gəlirdi. Onun heç bir yerdə görünməməsi xoşuna gəldi. Onun tamamilə fərqli olması onun xoşuna gəlirdi. Qaranlıq qüvvələr onları bir-birinə itələdi. Qan qırmızı şərab və ağardıcı ağ süd qarışmaq üzrə idi.
  
  Mart eynəklərini götürdü. "Yuxarıda olmaq istəyirsən, yoxsa aşağıda?"
  
  "Oh, mən etiraz etmirəm. Görək əhval-ruhiyyə bizi necə aparacaq".
  
  Beləliklə, Marsh nüvəni çarpayının başına yerləşdirdi ki, hər ikisi onu görə bilsinlər və Zoe Şirsin gözü ilə kometa kimi əlavə bir qığılcım gördü. Bu qadın güclü, ölümcül və tamamilə qəribə idi. Yəqin dəlidi. Ona sonsuz uyğun gələn bir şey.
  
  O, paltarını soyunduqca, onun bölünmüş zehni nə baş verəcəyini düşünməyə başladı. Amerikanı diz çökdürəcəkləri və nüvə bombası ilə xoşbəxt olacaqları sabah və o biri gün üçün vəd edilən bütün həyəcanlar haqqında düşüncə onu Zoeyi şalvarını çıxarıb gəmiyə qalxarkən qarşılamağa mükəmməl hazır etdi.
  
  "Ön sevişmə yoxdur?" - deyə soruşdu.
  
  "Yaxşı, sən o kürək çantasını nə vaxt belə qoymusan" dedi və nüvə bombasına baxırmış kimi dedi. "Mən başa düşdüm ki, buna ehtiyacım yoxdur."
  
  Mart xoşbəxt bir sürprizlə gülümsədi. "Mən də həmçinin".
  
  "Görürsən, sevgilim?" Zoey onun üstünə çökdü. "Biz bir-birimiz üçün yaradılmışıq."
  
  Sonra Mart başa düşdü ki, onun yavaş-yavaş hərəkət edən, son dərəcə solğun götünü köhnə komodinin üstündə divardan asılmış güzgü və onun arxasında çarpayının yastıqları arasında yuvalanmış kürək çantasının əksində görür. Onun yaxşı qaralmış üzünə baxdı.
  
  "Lənət olsun" dedi. "Bu, çox vaxt aparmır".
  
  
  ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Matt Drake bütün zamanların ən çılğın komanda səfərinə hazırlaşır. Qarının aşağı hissəsində xoşagəlməz bir ürəkbulanma hissi yarandı və bunun kələ-kötür uçuşla heç bir əlaqəsi yox idi, sadəcə olaraq, belə dəhşətli cinayətlər törətməyə cəhd edə bilən insanlara qarşı gərginlik, narahatlıq və ikrahın nəticəsi idi. Gündəlik işləri ilə məşğul olan, cahil, lakin razı qalan dünya insanlarına rəğbət bəsləyirdi. Onlar onun uğrunda mübarizə apardığı insanlar idi.
  
  Helikopterlər dünyanı yaşamaq üçün yaxşı bir yerə çevirən insanlar naminə qayğı göstərən və özlərini təhlükəyə atan əsgərlərlə dolu idi. Karin Blake və Beauregard Alain və Bridget MacKenzie istisna olmaqla, bütün SPEAR komandası iştirak etdi - katana ilə işləyən, artefakt qaçaqmalçılığı ilə məşğul olan keçmiş Mossad agenti olan Kenzie. Komanda Ramsesin xarabalığa çevrilmiş "son bazarı"nı elə tələsik tərk etdi ki, hamını özləri ilə aparmaq məcburiyyətində qaldılar.İtirmək üçün bir an yox idi və bütün komanda hazırlanmış, məlumatlandırılmış və Nyu-York küçələrini vurmağa hazır idi. qaçış.
  
  Əsl cəngəllikdən beton cəngəlliyə qədər, Dreyk düşündü. Heç vaxt bağlamırıq.
  
  Ətrafında onun həyatının əmin kəsişən xətləri və təlatümlü dalğaları var idi. Alicia və Bo, May və Kenzi və Thorsten Dahl. İkinci helikopterdə Smit və Lauren, Hayden, Kinimaka və Yorgi olub. Komanda artıq prezident Coburn tərəfindən təmizlənmiş Nyu-York hava məkanına doğru irəlilədi və göydələnlər arasındakı boşluqlardan keçərək kvadrat formalı dama doğru enərkən kəskin şəkildə hərəkət etdi. Turbulentlik onları darmadağın etdi. Məlumat daxil olan kimi radio guruldadı. Drake yalnız aşağıdakı küçələrin təlaşını, tələsik agentləri və çılğın SWAT qruplarını, Nyu-Yorku və Şərq Sahilini xilas etmək üçün tələsməyin cəhənnəm düşüncəsini təsəvvür edə bildi.
  
  O, yaxın bir neçə saatın təlatümlü olacağını hiss edərək dərindən nəfəs aldı.
  
  Dal onun gözünü tutdu. "Bundan sonra məzuniyyətə çıxıram."
  
  Drake isveçlinin özünə inamına heyran idi. "Bundan sonra hamımıza lazım olacaq."
  
  "Yaxşı, sən mənimlə gəlməyəcəksən, Yorkie."
  
  "Problem deyil. Əminəm ki, hər halda Joanna rəhbərlik edəcək".
  
  - Bu nə deməkdi?
  
  Helikopter sürətlə enərək onların mədələrini stratosferə göndərdi.
  
  Alicia güldü. "Yalnız onu bilirik ki, Daleigh evini kimin idarə edir, Torsti. Biz bilirik".
  
  İsveçli üzünü buruşdurdu, lakin əlavə şərh vermədi. Drake Alicia ilə gülümsədi və sonra Mayın hər ikisini izlədiyini gördü. Lənət olsun ki, onsuz da narahat olacaq bir şeyimiz yoxdur.
  
  Alisiya Maya əl yellədi. "Sprite, bu yaxınlarda təraş edərkən özünü kəsdikdən sonra belə bir şeyin öhdəsindən gələ biləcəyinə əminsənmi?"
  
  Meinin ifadəsi dəyişmədi, amma o, tərəddüdlə üzündəki yeni çapığa uzandı. "Son hadisələr məni etibar etdiyim insanlara qarşı daha diqqətli etdi. Xəyanət edənlərə də diqqət yetirin".
  
  Drake içindən əsəbiləşdi.
  
  Heç nə olmadı. Məni tərk etdi, buna son qoydu! Heç nə vəd edilmədi. .
  
  Duyğular və düşüncələr qarışıb, min başqa duyğuya qarışan turş öd halına gəldi. Dahl, o fərq etdi, yavaş-yavaş Kenzidən uzaqlaşdı və Bo gözlərini Alisiyadan çətinliklə çəkdi. Vallah, ümid edirdi ki, ikinci vertolyotda ehtiraslar bir az sakitləşdi.
  
  Helikopterin kirşəsi binanın damına dəyən kimi daha çox vəhşi külək onları vurdu. Quş oturdu, sonra qapılar açıldı, sərnişinlər aşağı atılıb açıq qapıya qaçdılar. Girişi silahlı adamlar qoruyub, içəridə daha bir neçə nəfər yerləşdirilib. Ayaq üstə uçan və silahsız bir az hazırlıqsız hiss edən Dreyk əvvəlcə suya daldı, lakin onların tezliklə silahlanacağını yaxşı bilərdi. Komanda bir-bir dar pilləkənlərlə tələsik aşağı enir, ta ki geniş dəhlizdə, qaralmış və daha da çox mühafizəçinin əhatəsində olana qədər. Burada onlara davam etmək göstərişi verilməzdən əvvəl bir anlıq dayandılar.
  
  Hər şey aydındır.
  
  Drake həyati günlərini itirdiklərini anlayaraq qaçırdı, bazardan məlumat alır, sonra isə şübhəli agentlər, xüsusən də CIA-dan sorğu-sual edirdi. Sonda Koburn özü müdaxilə edərək, SPEAR komandasının dərhal planetin ən qaynar nöqtəsinə göndərilməsini əmr etdi.
  
  Nyu York şəhəri.
  
  İndi pilləkənlərlə enərək içəriyə baxan eyvana çıxdılar - ona dedilər ki, 3-cü və 51-ci küçələrin küncündə yerli polis idarəsi. İctimaiyyətə məlum olmayan sayt daxili təhlükəsizlik idarəsi kimi ikiqat artdı - əslində bu, bütün agentlik fəaliyyətinin əsasını təşkil edən şəhərin "şəhər mərkəzi" adlandırılan iki yerdən biri idi. İndi Dreyk yerli polisin öz gündəlik işləri ilə məşğul olmasını, səs-küylü və izdihamlı məntəqəni izləyirdi, ta ki qara kostyumlu bir adam uzaqdan yaxınlaşdı.
  
  "Gəlin hərəkət edək" dedi. "Burada boş yerə vaxt itirmək olmaz."
  
  Drake razılaşmağa kömək edə bilmədi. O, Alisiyanı qabağa itələyərək, sarışının əsəbiləşdi və onun dərdlərinə sərt baxdı. Qalanlar içəridə sıxışdı, Hayden yeni gələnə yaxınlaşmağa çalışdı, lakin o, uzaq qapıdan gözdən itdiyi üçün kifayət qədər vaxtı olmadı. Oradan keçərək döşəməsi və divarları ağ kafellə örtülmüş dairəvi otağa daxil oldular, kiçik kürsü qarşısında cərgələrə düzülmüş stullar. Adam onları bacardıqca tez yola saldı.
  
  "Gəldiyiniz üçün təşəkkür edirəm" dedi. "Bilirsiniz ki, ələ keçirdiyiniz adamlar - fırıldaqçı Ramses və Robert Prays bizim... insan ovumuzun nəticələrini gözləmək üçün bizdən aşağı kameralara aparıldılar. Düşündük ki, onlar dəyərli məlumatları ehtiva edə bilər və yaxınlıqda olmalıdırlar.
  
  "Xüsusilə də uğursuzluğa düçar olsaq" dedi Alicia hirslə.
  
  "Həqiqətən. Və Daxili Təhlükəsizlik bölməsinin daxilində əlavə mühafizəsi olan bu yeraltı həbsxana kameraları Ramsesin varlığını aşkar etmədən saxlayacaq, əminəm ki, siz qiymətləndirə bilərsiniz."
  
  Drake xatırladıb ki, Ramsesin yerli bölmələri, Marşın əlindən nüvə bombasını oğurladıqdan və ya zorla çıxardıqdan sonra Ramsesin partlatmaq üçün icazəsini gözləmək əmri verildi. Onun əsir düşdüyünü və ya ölmək üzrə olduğunu bilmirdilər. Ramses təşkilatının Nyu-Yorkdakı hüceyrələri ümumiyyətlə heç nə bilmirdilər.
  
  Ən azından SPEAR komandasının lehinə danışan yeganə şey bu idi.
  
  "O, faydalı olacaq" dedi Hayden. "Demək olar ki, əminəm."
  
  "Bəli" Smit əlavə etdi. "Ona görə də hələlik mal-qaranı ovlamağı təxirə salın."
  
  Daxili İşlər Nazirliyinin agenti üzünü süzdü. "Mənim adım Murdur. Mən burada aparıcı sahə agentiyəm. Bütün ağıl məndən keçəcək. Hərəkətlərin mənimsənilməsi və bölüşdürülməsi üçün yeni işçi qrupu yaradırıq. Bizim mərkəzimiz var və indi filiallar təşkil edirik. Hər bir agent və polis - mövcud və ya olmayan - bu təhlükə üzərində işləyir və biz uğursuzluğun nəticələrindən tam xəbərdarıq. Ola bilməz..." o, adətən eşidilməyən stress nümayiş etdirərək bir az səngidi. "Bunun burada baş verməsinə icazə verilə bilməz".
  
  "Yer üzündə kim məsuldur?" Hayden soruşdu. "Həqiqətən vacib olan yerdə qərarları kim verir?"
  
  Mur tərəddüd edib çənəsini qaşıdı. "Yaxşı, biz bilirik. Vətən. Terrorla Mübarizə İdarəsi və Təhdidlər Bölməsi ilə birlikdə.
  
  "Bəs "biz" deyəndə özünüzü və məni nəzərdə tutursunuz?" Yoxsa sadəcə Vətəni nəzərdə tutursunuz?
  
  "Düşünürəm ki, vəziyyət bunu tələb etdikdə bu, dəyişə bilər" dedi Moore.
  
  Hayden razı görünürdü. "Mobil batareyanızın doldurulduğuna əmin olun."
  
  Mur qrupa baxdı, sanki onların təkidini hiss etdi və bəyəndi. "Bildiyiniz kimi, bizim qısa pəncərəmiz var. Çox çəkməyəcək ki, o alçaqlar başa düşsünlər ki, Ramses bu əmri verməyəcək. Beləliklə, ilk şeylər. Terrorçuların yerini necə müəyyənləşdirə bilərik?"
  
  Drake saatına baxdı. "Və yürüş. Bomba daşıdığı üçün mart ayı prioritet olmalı deyilmi?
  
  "Kəşfiyyat martın yerli hüceyrələrlə birləşəcəyini bildirir. Nə qədər olacağını bilmirik. Ona görə də təbii ki, hər ikisinə diqqət yetiririk".
  
  Drake Bo-nun Marşla Uebb arasındakı söhbəti xatırladı. Sonra ağlına gəldi ki, "Sonuncu Adam Standing" turnirinə məcbur ediləndə ilk dəfə rastlaşdıqları və o vaxtdan bəri tez-tez döyüşən sürüşkən fransız, vacib olanda yaxşılıq işığı ilə parlayırdı. Ulduz kimi parladı. O, həqiqətən oğlana əlavə nəfəs sahəsi verməlidir.
  
  Baldır boyunca bir yerdə...
  
  Mur yenidən danışdı. "Dərin hüceyrəni və ya hətta yuxuda olan hüceyrəni aşkar etməyin bir neçə yolu var. Şübhəliləri daraldırıq. Biz artıq nəzarət altında olan digər məlum hüceyrələrlə əlaqəni araşdırırıq. Məşhur cihadçıların zəhər səpdiyi yanan ibadət yerlərinə baxın. Biz son vaxtlar özünü rituallara bağlamış insanlara baxırıq - birdən-birə dinə maraq göstərən, cəmiyyətdən uzaqlaşan və ya qadın geyimindən danışanlara. NSA milyonlarla mobil telefondan toplanmış metadataya qulaq asır və qiymətləndirir. Ancaq həftənin hər günü riskə girən kişilər və qadınlar daha təsirli olurlar - yeni cihadçıların müntəzəm olaraq cəlb olunduğu əhaliyə sızdığımız insanlar."
  
  "Örtük altında". Smit başını tərpətdi. "Bu yaxşıdır".
  
  "Bu doğrudur. Hazırda bizim məlumatımız İggy Popun Barbiesindən daha incədir. Biz hər kameradakı insanların sayını təsdiqləməyə çalışırıq. Hüceyrə ölçüsü. Rayonlar. Bacarıqlar və hazırlıq. Bütün son telefon qeydlərini nəzərdən keçiririk. Sizcə, Ramses danışacaqmı?"
  
  Hayden işə getmək üçün səbirsizlənirdi. "Biz bunu çox yaxşı sınayacağıq."
  
  "Təhlükə qaçılmazdır" dedi Kinimaka. "Gəlin komandaları yayaq və buradan cəhənnəmi qurtaraq."
  
  "Bəli, bəli, bu yaxşıdır" dedi Mur. "Ancaq hara gedirsən? Nyu York çox böyük şəhərdir. Getməyə yeriniz yoxdursa, qaçmaqla heç nə əldə etməyəcəksiniz. Bombanın gerçək olub olmadığını da bilmirik. Bir çox insan bomba yarada bilər... sağa baxın."
  
  Alicia kreslosunda yerindən tərpəndi. "Mən buna zəmanət verə bilərəm."
  
  "Maşınlar hazırdır" dedi Mur. "Xüsusi təyinatlıların maşınları. Helikopterlər. Nişansız sürətli avtomobillər. İnanın, inanmayın, bununla bağlı planlarımız, küçələri təmizləməyin yolları var. Artıq məmurlar və onların ailə üzvləri təxliyə edilir. İndi bizə lazım olan tək şey başlanğıc nöqtəsidir".
  
  Hayden komandasına üz tutdu. "Beləliklə, gəlin tez qrupları sıralayaq və Ramsesə gedək. Həmin şəxsin dediyi kimi, pəncərəmiz balacadır, artıq bağlanır".
  
  
  DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Julian Marsh moteldən təravətli, hətta həyəcanlı, həm də bir az kədərli halda ayrıldı. O, yaxşı geyinmişdi: bir ayağı digərindən bir qədər tünd göy rəngli cins şalvar, bir neçə qat köynək və başının bir tərəfinə itələnmiş papaq. Görünüşü yaxşı idi və o, Zoeydən üstün olduğunu düşündü. Qadın kiçik vanna otağından bir az dağınıq halda çıxdı, saçları ancaq yarı daranmış, dodaq boyası yarı çəkilmişdir. Bir neçə dəqiqəlik təqdirdən sonra Marş qəsdən onu təqlid etməyə çalışdığını başa düşdü.
  
  Yoxsa ona hörmət etmək?
  
  Bəlkə də sonuncu, amma bu, həqiqətən də Marşı uçurumun kənarına itələdi. İstədiyi son şey, özünəməxsus üslubunu məhdudlaşdırmaq üçün özünün qadın versiyası idi. Demək olar ki, fikirləşmiş kimi, kürək çantasını çarpayıdan qaldırdı, materialı sığalladı və içindəki canlı heyvanın konturlarını hiss etdi.
  
  mənim .
  
  Səhər xeyirli, təravətli, parlaq və şən idi. Mart gözlədi ki, beş nəfərlik avtomobil dayandı və iki nəfər atladı. Hər ikisi qara rəngli idi və qalın saqqallı idi. Mart son səyahət üçün son parolu danışdı və onlara arxa qapını açmağa icazə verdi. Zoe içəri girən kimi göründü.
  
  "Gözləmək". Qadın yaxınlaşanda kişilərdən biri silah çəkdi. "Yalnız bir olmalıdır."
  
  Mart razılaşmağa meyilli olsa da, onun qarşı tərəfi bu qadını daha da yaxından tanımaq istəyirdi. "O, gec əlavədir. O, hər şey yaxşıdır".
  
  Silahlı əl hələ də tərpənirdi.
  
  "Qulaq as, mən üç gündür, bəlkə də dörd gündür əlaqə saxlamıram." Mart dəqiq xatırlamırdı. "Planlar dəyişir. Mən sənə parol verdim, indi sözlərimə qulaq as. Onun hər şeyi yaxşıdır. Hətta faydalıdır."
  
  "Çox yaxşı". Kişilərin heç biri əmin görünmürdü.
  
  Maşın arxa təkərlərin altından bir kir sütunu qaldıraraq sürətlə havaya qalxdı və şəhərə tərəf döndü. Göydələnlər daha da böyüdükcə və nəqliyyat intensivləşdikcə mart ayı geri çəkildi. Parlaq, əks etdirən səthlər süni işığı yönləndirən kimi bəzi yerlərdə korluq edərək avtomobili əhatə edirdi. İzdiham səkiləri doldurdu və binalar informasiya ilə alovlandı. Polis maşınları küçələrdən keçirdi. Marş polisin diqqətinin artmasının heç bir əlamətini görmədi, lakin sonra avtomobilin damının yuxarısını görə bilmədi. Bunu sürücüyə dedi.
  
  "Hər şey normal görünür" deyə adam cavab verdi. "Ancaq sürət hələ də vacibdir. Çox yavaş hərəkət etsək hər şey dağılacaq".
  
  - Ramses? Mart soruşdu.
  
  "Biz onun sözünü gözləyirik".
  
  Cavabında müəyyən bir təvazökarlıq hiss edən Mart qaşlarını çatdı. Bu plan tamamilə onun idi və Ramzesin əlaltıları onun sədaları altında rəqs etməlidirlər. Onlar Marşın seçdiyi yerə çatdıqdan sonra işə başlamazdan aylar əvvəl hazırladı.
  
  "Radarın altında qalın" dedi nəzarəti təmin etmək üçün. "Və sürət həddinin altında, hə? Bizi dayandırmaq istəmirik".
  
  "Biz Nyu Yorkdayıq" dedi sürücü və sonra qırmızı işıqda keçən hər iki şəxs güldü. Mart onlara məhəl qoymamağı seçdi.
  
  "Ancaq" deyə sürücü əlavə etdi. "Sırt çantanız? Bu... məzmun yoxlanılmalıdır".
  
  "Mən bunu bilirəm" deyə Marş fısıldadı. - Səncə, mən bunu bilmirəm?
  
  Uebb ona hansı meymunu yükləmişdi?
  
  Ola bilsin ki, artan gərginliyi hiss edən Zoe ona tərəf çəkildi. Onların arasında ancaq nüvə bombası var idi. Onun əli yavaş-yavaş bel çantasının üzərindən sürüşdü, hərdən bir barmaq ucu və onun dizlərinin üstünə düşdü, bu da onun qaçmasına və sonra ona baxmasına səbəb oldu.
  
  "Bu, həqiqətən uyğundurmu?"
  
  "Bilmirəm, Culian. Belədirmi?"
  
  Mart tam əmin deyildi, lakin sensasiya o qədər xoş idi ki, onu tək buraxdı. Bir anlıq onun ağlına gəldi ki, Sheers bir az cazibədardır, Kölgə Papa kimi güclüdür və şübhəsiz ki, ona lazım olan hər hansı kişi nümunəsini çağırmağa qadirdir.
  
  Niyə mən?
  
  Nüvə bombası yəqin ki, kömək etdi, bilirdi. Hər qız nüvə silahı olan bir adamı sevirdi. Güclə bağlı bir şey... Oh, bəlkə də onun ondan bir az daha zəhmli olması fikri onun xoşuna gəldi. Onun qəribəliyi? Təbii ki, niyə olmasın? Sürücü Marşın əvvəlki səfərdə seçdiyi binanı qısaca işarə edərək, yol kənarında dayanarkən onun düşüncə qatarı relsdən çıxdı. Çöldə, gün hələ də isti və tamamilə gözlənilməz idi. Marş, kök hökumət eşşəklərinin təmtəraqlı dəri oturacaqlarında möhkəm oturaraq həyatlarının ən yaxşı şillələrini almağa hazırlaşdığını təsəvvür edirdi.
  
  İndi tezliklə. Tezliklə özümü çətinliklə saxlaya bilirəm.
  
  O, Zoenin qolundan tutub az qala səki ilə hoppandı, bel çantasının əyilmiş dirsəyindən sallanmasına icazə verdi. Dörd nəfərlik qrup qapıçının yanından keçib sola getməyi tapşırdıqdan sonra liftlə dördüncü mərtəbəyə qalxdı və sonra geniş iki otaqlı mənzili yoxladı. Hər şey yaxşı idi. Mart eyvan qapılarını açıb bir daha şəhərin havasını uddu.
  
  Hələ bacardığım müddətdə edə bilərdim.
  
  Bu istehza onu özünə güldürdü. Bu heç vaxt baş verməzdi. Amerikalıların etməli olduğu yeganə şey inanmaq, ödəmək və sonra planlaşdırıldığı kimi Hudsondakı nüvə bombasını məhv edə biləcəyi idi. Sonra yeni plan. Yeni həyat. Və maraqlı gələcək.
  
  Çiyninin arxasından bir səs gəldi. "Bizə çantanızın içindəkiləri yoxlaya biləcək bir adam göndərilir. Bir saat ərzində gəlməlidir".
  
  Mart arxasını çevirmədən başını tərpətdi. "Gözlənildiyi kimi. Çox yaxşı. Ancaq daha bir neçə mülahizə var. Ağ Ev ödəyən kimi pulun köçürülməsinə kömək edəcək bir mütəxəssisə ehtiyacım var. Diqqəti yayındırmaq üçün təqib təşkil etmək üçün mənə kömək lazımdır. Biz isə bütün hüceyrələri işə salıb bu bombanı işə salmalıyıq".
  
  Arxasındakı kişi tərpəndi. "Hər şey planlaşdırma ilə bağlıdır" dedi. "Biz hazırıq. Bunlar çox yaxında bir araya gələcək".
  
  Mart dönüb otel otağına qayıtdı. Zoey oturub şampan qurtumladı, incə ayaqlarını yuxarı qaldırıb şezlonqda oturdu. "Deməli, indi yalnız gözləyirik?" oğlandan soruşdu.
  
  "Uzun müddət deyil".
  
  Mart Zoeyə gülümsədi və əlini uzatdı. "Yataq otağında olacağıq."
  
  Cütlük hər kürək çantasından bir qayış götürərək özləri ilə ən böyük yataq otağına aparıblar. Bir dəqiqə sonra ikisi də çılpaq idi və çarşafların üstündə bir-birinin üstünə qıvrılırdılar. Marş bu dəfə ona lazım olan dözümlülüyünü sübut etməyə çalışırdı, lakin Zoe bir az çox hiyləgər idi. Onun geniş, qüsursuz üzü onun libidosuna demək olar ki, hər şeyi etdi. Sonda yaxşı oldu ki, Marş tez bitirdi, çünki tezliklə yataq otağının qapısı döyüldü.
  
  "Bu adam buradadır."
  
  Artıq? Marş tez Zoe ilə geyindi, sonra ikisi hələ də qızarmış və bir az tərlə otağa qayıtdılar. Mart yeni gələnin əlini sıxdı, onun arıq saçlarını, solğun rəngini, qırış-qırıq paltarını qeyd etdi.
  
  - Tez-tez çölə çıxmırsan?
  
  "Məni qapalı saxlayırlar."
  
  "Oh, yaxşı, nə olursa olsun. Mənim bombamı sınamağa gəlmisən?"
  
  - Bəli, cənab, mən gördüm.
  
  Mart bel çantasını böyük otağın ortasında yerləşən alçaq şüşəli stolun üstünə qoydu. Zoey onun bir neçə dəqiqə öncəki çılpaq formasını bir anlıq xatırlayaraq diqqətini çəkərək yanından keçdi. O, yeni gələnə müraciət edərək gözlərini yayındırdı.
  
  "Adın nədir, oğlan?"
  
  - Adəm, əfəndim.
  
  "Yaxşı, Adəm, sən bunun nə olduğunu və nə edə biləcəyini bilirsən. Sən Əsəbisən?"
  
  - Yox, hazırda yox.
  
  "Gərgin?"
  
  "Mən belə düşünmürəm".
  
  "Əsəbi? vurğuladı? Bəlkə həddən artıq yorğundur?"
  
  Adam başını buladı, bel çantasına baxdı.
  
  "Əgər belədirsə, əminəm ki, Zoe sizə kömək edə bilər." Bunu yarı zarafatla dedi.
  
  Pif hiyləgər təbəssümlə arxaya çevrildi. "Xoşbəxt ol".
  
  Mart, Adəm kimi gözlərini qırpırdı, lakin gənc fikrini dəyişmədən onların saqqallı sürücüsü dilləndi. "Tələsin" dedi. "Biz hazır olmalıyıq..." dedi.
  
  Mart çiyinlərini çəkdi. "Yaxşı, ayaqlarınızı tapdalamağa ehtiyac yoxdur. Gəl aşağı düşək və çirkli olaq". Adəmə döndü. - Demək istəyirəm ki, bomba ilə.
  
  Gənc adam çaşqın baxışlarla bel çantasına baxdı, sonra tokalar ona baxsın deyə çevirdi. Yavaşca onları açıb qapağı açdı. İçəridə daha davamlı və ümumi üstün kürək çantası ilə əhatə olunmuş faktiki cihaz idi.
  
  "Yaxşı" dedi Adam. "Beləliklə, hamımız nüvə silahları ilə əlaqəli radiasiya və digər fiziki hadisələrin imzalarından əldə edilən məlumatları skan edən ölçmə və imza kəşfiyyatı protokolu olan MASINT haqqında bilirik. Bu cihaz və mənim bildiyim ən azı bir oxşar cihaz bu sahənin altından sürüşmək üçün hazırlanmışdır. Hazırda dünyada nüvə cihazlarının aşkarlanması və monitorinqi üçün çoxlu sistemlər mövcuddur, lakin onların heç də hamısı təkmil deyil, heç də hamısında kadrlar tam təmin olunmayıb". O, çiyinlərini çəkdi. "Sivil ölkələrdəki son uğursuzluqlara baxın. Həqiqətən kimsə qətiyyətli bir fərdin və ya vahid hüceyrənin təkbaşına fəaliyyətinə mane ola bilərmi? Əlbəttə yox. Bunu etmək üçün yalnız bir səhv və ya daxili iş lazımdır. O gülümsədi. "Bədbəxt bir işçi və ya hətta ölümcül yorğun. Əsasən, bu pul və ya leverage tələb edir. Bunlar beynəlxalq terrorizmin ən yaxşı valyutalarıdır".
  
  Març gəncin hekayəsinə qulaq asaraq, Ramzes və Uebbə getdiyi marşrutu izah edərkən bir-iki ciddi tədbir görülübmü deyə fikirləşdi. Bu, öz maraqlarına uyğun olardı. Heç vaxt bilməyəcəkdi və açığı, vecinə də deyildi. İndi o, burada idi və Cəhənnəmin qapısını açmağa hazırlaşırdı.
  
  "Bu, bizim "çirkli bomba" dediyimiz şeydir" dedi Adam. "Termin həmişə mövcud olub, lakin hələ də tətbiq olunur. Mənim alfa sintillyatorum, çirkləndirici detektorum və bir neçə başqa gözəllik var. Ancaq əsasən, "Adəm cibindən bir tornavida çıxardı," məndə bu var.
  
  O, tez möhkəm qablaşdırmanı çıxardı və kiçik displey və mini klaviaturanı ortaya çıxaran Velcro zolaqlarını açdı. Panel dörd vintlə yerində tutuldu, Adam onu tez açdı. Metal panel boşaldıqda, onun arxasında bir sıra naqillər açıldı və yeni kəşf edilmiş cihazın ürəyinə apardı.
  
  Mart nəfəsini tutdu.
  
  Adəm ilk dəfə gülümsədi. "Narahat olma. Bu şeyin bir neçə qoruyucusu var və hələ silahlanmayıb. Burada heç kim bunu idarə etməyəcək".
  
  Mart ayı bir az boş idi.
  
  Adəm mexanizmə və onun içindəki təfərrüatlara nəzər salaraq hər şeyi qəbul etdi. Bir az sonra yanındakı noutbukun ekranını yoxladı. "Sızır" deyə etiraf etdi. "Ancaq o qədər də pis deyil."
  
  Mart narahat olaraq dəyişdi. "Hər şey necə pisdir?"
  
  "Mən sizə heç vaxt övlad sahibi olmamağı məsləhət görərdim" dedi Adam emosiya olmadan. "Əgər hələ də bacarırsansa. Və həyatınızın növbəti bir neçə ilindən zövq alın."
  
  Mart çiyinlərini çəkərkən Zoeyə baxdı. İstənilən halda o, heç vaxt eqoist atasından və ya təkəbbürlü qardaşlarından çox yaşayacağını gözləmirdi.
  
  "İndi mən onu daha yaxşı qoruya bilərəm" dedi Adəm özü ilə gətirdiyi çamadandan bir paket çıxararaq. "Bu cür hər hansı bir cihazla etdiyim kimi."
  
  Mart bir anlıq baxdı və sonra başa düşdü ki, demək olar ki, başa çatıb. Onların sürücüsünün ölü gözləri ilə qarşılaşdı. "Bunlar Ramsesin danışdığı kameralardır. Onlar hazırdırmı? Təqib başlamaq üzrədir və mən heç bir gecikmə istəmirəm".
  
  Cavab olaraq quru bir təbəssüm titrədi. "Biz də. Amerikalıların bilmədiyi iki hərəkətsiz hüceyrə də daxil olmaqla, beş hüceyrənin hamısı indi aktivdir". Kişi saatına baxdı. "Səhər 6.45-dir, yeddiyə hər şey hazır olacaq."
  
  "Fantastik". Mart libidosunun yenidən yüksəldiyini hiss etdi və bu faktdan hələ də yararlana biləcəyini düşündü. Zoeyin bu yaxınlarda bunu necə etdiyini biləndən onsuz da tez bitirəcəkdilər. "Bəs pul köçürmə protokolları?"
  
  "Adam diqqətini sonsuz bir döngə ilə dünyada yayımlayacaq bir proqramı tamamlamağa yönəldəcək. Onlar heç vaxt əməliyyatı izləməyəcəklər".
  
  Mart Adəmin üzündəki sürprizi görmədi.
  
  O, diqqətini Zoeyə, o isə ona yönəltmişdi. O, daha beş dəqiqə Adəmin bombanı işə salmasını izlədi və lənətə gəlmiş şeyi necə söndürmək barədə təlimatları dinlədi və sonra adamın işlək cihazın müvafiq fotoşəkillərini çəkdiyinə əmin oldu. Fotoşəkillər Ağ Evi cihazın həqiqiliyinə inandırmaqda və diqqəti yayındıracaq və ona qarşı yönəlmiş qüvvələri böləcək bir təqibin təşkilində mühüm əhəmiyyət kəsb edirdi. Nəhayət sevinib Adəmə tərəf döndü.
  
  "Sarı olan. Bu tərksilah məftilidirmi?"
  
  "Hmm, bəli cənab, belədir."
  
  Mart sürücüyə səmimi gülümsədi. "Deməli, biz hazırıq?"
  
  "Biz hazırıq".
  
  - Onda get.
  
  Mart uzandı və Zoeyi yataq otağına apardı, o getdiyi zaman onun cins şalvarını və qısa tumanını çəkərək gülüşünü boğmağa çalışdı. Bütün güc və əhəmiyyət arzularının gerçəkləşmək üzrə olduğunu anlayanda ehtiras və həyəcan seli onu az qala bürüdü. Kaş indi ailəsi onu görə bilsəydi.
  
  
  BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake özünü düzəldəndə baş verənlərin bütün ağırlığı onun üzərinə düşdü. Təcililik onun damarlarından keçdi, əsəb ucları aşındı və komanda yoldaşlarına bir baxışda ona eyni hissləri yaşadıqlarını söylədi, hətta Kenzi də. O, həqiqətən də keçmiş Mossad agentinin artıq onu köçürdüyünü düşünürdü, amma sonra, əslində, əsgərlər arasındakı əlaqəyə görə, ondan niyə getmədiyini soruşmağa belə ehtiyac qalmadı. Təhlükədə onun uğrunda döyüşdüyü eyni günahsızlar, eyni mülki insanlar var idi. Yarım ürəyi olan hər kəs bunun baş verməsinə icazə verməzdi və Dreyk nə qədər dərində gizlənsə də, Kensidə ürəyin yarısından daha çoxunun ola biləcəyindən şübhələnirdi.
  
  Divar saatı yeddi qırx beşi göstərirdi və bütün komanda hərəkətdə idi. Polis bölməsində narahat bir xaotik sakitlik hökm sürürdü, polis nəzarət edirdi, lakin açıq-aydın kənarda idi. Televiziya ekranlarında xəbərlər yayıldı, lakin heç birinin onlarla əlaqəsi yox idi. Mur gizli agentlərdən, müşahidə qruplarından və ya yoldan keçən avtomobillərdən xəbərlər gözləyərək sürətlə irəliləyirdi. Hayden komandanın qalan hissəsini tutdu.
  
  "Mano və mən Ramseslə məşğul olacağıq. Bizim daha iki qrupa ehtiyacımız var, biri nüvə partlayışı baş verdiyi anda məlumatı qiymətləndirmək, digəri isə bu hüceyrələri axtarmaq üçün. Sakit olun, amma əsir götürməyin. Bu gün, dostlar, axmaqlıq günü deyil. Lazım olanı alın və tez və çətin alın. Yalanlar bizə baha başa gələ bilər".
  
  Mur nə danışdığını tutdu və ətrafa baxdı. "Bu gün" dedi, "mərhəmət olmayacaq".
  
  Dahl sərt şəkildə başını tərpətdi, sanki bir insan kəlləsini aça bilərmiş kimi oynaqlarını çatladı. Drake rahatlamağa çalışdı. Hətta Alisiya da qəfəsə salınmış pantera kimi dolanırdı.
  
  Sonra səhər saat 8-də dəlilik başladı.
  
  Zənglər gəlməyə başladı, ayrılmış telefonlar təkrar-təkrar zəng çaldı, onların səsi kiçik otağı bürüdü. Mur onları bir-bir effektiv şəkildə məğlub etdi və iki köməkçi xilas etməyə qaçdı. Hətta Kinimaka da bu çağırışı qəbul etdi, baxmayaraq ki, onun oturduğu masa o qədər də xoşbəxt görünmürdü.
  
  Mur məlumatı işıq sürəti ilə müqayisə etdi. "Biz qapının astanasındayıq" dedi. "Bütün komandalar hazırdır. Gizli agentlər gizli görüşlər və söhbətlər haqqında ən son söhbətləri bildirdilər. Görkəmli məscidlərin ətrafında hərəkətlər gücləndi. Nə baş verdiyini bilməsək belə, narahat olardıq. Normal yaşayış yerlərində yeni simalar göründü, hamısı qətiyyətli və sürətlə, məqsədyönlü şəkildə hərəkət edirdi. Bizə məlum olan hüceyrələrdən ikisi radardan itib". Mur başını tərpətdi. "Sanki biz bunu əvvəllər yaşamamışıq. Amma bizim liderlərimiz var. Bir komanda doklara tərəf getməlidir - məlum kameralardan biri oradan fəaliyyət göstərir.
  
  "Bu bizik" dedi Dahl. "Qalxın, əclaflar."
  
  "Özün üçün danış." Kenzi ona tərəf əyildi. "Oh, mən də səninləyəm."
  
  "Ah, bunu etməlisən?"
  
  "Almaq üçün çox oynamağı dayandırın."
  
  Drake kifayət qədər maraqlı cütləşən komandaları araşdırdı. Dahl və Kenzinin yoldaşları var idi - Lauren, Smith və Yorgi. O, Alicia, May və Bo ilə qaldı. Bu, nəyinsə resepti idi; düzdü.
  
  "Uğurlar dostum" dedi Drake.
  
  Mur əlini qaldıranda Dahl nəsə demək üçün çevrildi. "Gözləmək!" O, əli ilə bir saniyə telefonu örtdü. "Bu, bizim qaynar xəttimizdə indicə düzəldildi."
  
  Bütün başlar çevrildi. Mur başqa bir zəngi qəbul etdi və indi əlini uzadıb dinamikin düyməsini tapmağa çalışırdı.
  
  "Sən içəridəsən" dedi Mur.
  
  Bədənsiz bir xırıltı otağı doldurdu, sözlər o qədər sürətlə çıxdı ki, sanki Dreykin ayaqları onu qovmaq istəyirdi. "Bu Culian Marşdır və mən bilirəm ki, siz demək olar ki, hər şeyi bilirsiniz. Bəli bilirəm. Sual budur ki, onu necə oynamaq istərdiniz?"
  
  Mur davam etmək üçün əlini yelləyərkən Hayden təşəbbüsü ələ keçirdi. "Aldatmağı dayandır, Marş. O haradadır?"
  
  "Yaxşı, bu, partlayıcı sualdır, elə deyilmi? Sənə nə deyim, əzizim, buradadır. NYC-də."
  
  Drake nəfəs almağa cəsarət etmədi, çünki ən pis qorxuları şübhəsiz təsdiqləndi.
  
  "Yaxşı, başqa bir sual bundan sonra nə istəyirəm?" Yürüş uzun müddət fasilə verdi.
  
  Smit hönkürdü: "İşinə başla, cahil".
  
  Alicia qaşlarını çatdı. Gəlin bu axmağı özümüzə qarşı çevirməyək".
  
  Mart güldü. "Gəlin, həqiqətən. Beləliklə, nüvə bombası yüklənir, bütün kodlar diqqətlə daxil edilir. Necə deyərlər, saat tıqqıltı ilə keçir. İndi etməli olduğunuz yeganə şey onun real olduğuna əmin olmaq və sizə bank hesabının nömrəsini təqdim etməkdir. düz deyirəm?"
  
  "Bəli," Hayden sadəcə dedi.
  
  "Sənə dəlil lazımdır? Bunun üçün çox çalışmalı olacaqsınız".
  
  Drake irəli əyildi. "Nəyi nəzərdə tutursan?"
  
  - Demək istəyirəm ki, təqib başlayıb.
  
  "Tezliklə mətləbə çatacaqsınız?" Hayden soruşdu.
  
  "Ah, biz buna çatacağıq. Birincisi, siz kiçik işçi qarışqalar öz işinizi görməlisiniz. Mən sənin yerində olsaydım, buradan cəhənnəmə gedərdim. Görürsən... görürsənmi bu qafiyəni necə ağlıma gətirmişəm? Mən hər şeyi qafiyələmək niyyətində idim, bilirsən, amma sonda... yaxşı, başa düşdüm ki, buna əhəmiyyət verməmişəm."
  
  Drake ümidsizliklə başını buladı. "Lənət olsun, dostum. Düzgün ingiliscə danışın."
  
  "İlk ipucu artıq oyundadır. Təsdiq forması. 201 nömrəli Edison Otelinə çatmaq üçün iyirmi dəqiqəniz var. Sonra daha dörd ipucu var, onlardan bəziləri təsdiqlə bağlı, bəziləri isə tələblərdir. İndi məni başa düşürsən?"
  
  Mai əvvəlcə qayıtdı. "Dəlilik".
  
  "Yaxşı, mən iki ağlı olan adamam. Biri ehtiyacdan, biri pislikdən. Bəlkə də onların kəsişməsində dəlilik qığılcımları uçur".
  
  "İyirmi dəqiqə?" Drake saatına baxdı. "Hətta edə bilərikmi?"
  
  "Gecikdiyiniz hər dəqiqə üçün mən Ramzesin kameralarından birinə iki mülki vətəndaşı öldürməyi əmr etdim."
  
  Yenə çənənin düşdüyü şok, dəhşət, artan gərginlik. Adrenalin yüksələn kimi Drake yumruqlarını sıxdı.
  
  "İyirmi dəqiqə" Mart təkrarladı. "O vaxtdan... indi."
  
  Drake qapıdan qaçdı.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden pilləkənlərlə aşağı qaçaraq binanın zirzəmisinə, Kinimaka isə onun arxasınca getdi. Qəzəb onu tutub şeytanın qanadları kimi vurdu. Qəzəb onun ayaqlarını sürətləndirdi və az qala büdrəyəcəkdi. Onun Havaylı tərəfdaşı hönkürdü, sürüşdü və az qala dayanmadan ayağa qalxdı. Dəhşətli təhlükə ilə üzləşən dostlarını, nə gözləyəcəyini bilmədən şəhərdə qaçaraq, sorğu-sual etmədən sıraya qoyduğunu düşündü. O, oradakı bütün mülki şəxsləri və Ağ Evin hazırda nə düşünə biləcəyini düşündü. Protokolların, planların və işlək düsturların olması yaxşı idi, lakin real iş dünyası həddindən artıq təhlükə obyektinə çevrildikdə, bütün bahislər dayandırıldı. Pilləkənlərin dibində dəhlizə qaçdı və qaçdı. Hər iki tərəfdə qapılar var idi, əksəriyyəti işıqsız idi. Ən ucqarda onun üçün bir sıra barlar sürətlə kənara çəkildi.
  
  Hayden əlini uzatdı. "Silah".
  
  Mühafizəçi qaçdı, amma sonra itaət etdi, yuxarıdan gələn əmr artıq onun qulağına çatmışdı.
  
  Hayden silahı götürdü, onun dolu olub-olmadığını və təhlükəsizliyin bağlı olub olmadığını yoxladı və kiçik otağa girdi.
  
  "Ramses!" o qışqırdı. "Sən nə etdin?"
  
  
  ALTINCI FƏSİL
  
  
  Drake binadan qaçdı, Alisiya, Mey və Bo onun yanında idi. Onlardan dördü artıq tər içində idi. Qətiyyət hər məsamədən çıxırdı. Bo cibindən ən müasir GPS naviqatorunu çıxarıb Edisonun yerini dəqiq müəyyənləşdirdi.
  
  "Tayms Meydanı" dedi, marşrutu öyrənərək. "Üçüncü yolu keçin və Leksinqton prospektini keçin. Waldorf Astoria'ya gedin."
  
  Drake sıx bir avtomobil axınına girdi. Heç bir şey Nyu York taksi sürücüsü var gücü ilə irəliyə doğru itələyərkən dizlərinizi sındırmağa çalışarkən həyatını xilas etməyə çalışmaqla müqayisə oluna bilməz. Drake son saniyədə tullandı, ən yaxın sarı taksinin qabağından sürüşdü və tam sürətlə yerə endi. Buynuzlar gurladı. Komandanın hər bir üzvü yolda tapança əldə etməyi bacarmışdı və indi daha çoxunun olmasını arzulayaraq onu yelləyirdi. Amma artıq vaxt daralırdı. Dreyk səkiyə düşən kimi saatına baxdı.
  
  On yeddi dəqiqə.
  
  Onlar Leksinqtonu keçdilər və sonra Waldorf boyunca sürətlə getdilər, maşınlar Park prospekti ilə sürünərkən çətinliklə dayandılar. Drake svetoforda izdihamın arasından döyüşərək nəhayət qəzəbli qırmızı üzlə qarşı-qarşıya gəldi.
  
  "Qulaq as, dostum, məni öldürsə belə, əvvəlcə mən keçəcəyəm. Rəhbərlərin simitləri soyuyacaq və bu, heç cürə olmaz".
  
  Alisiya və Mey çöldə qaçarkən Dreyk qəzəbli adamın ətəyindən keçdi. Siqnallar dəyişmişdi, yol təmiz idi. İndi silahlarını gizlətməklə onlar qətiyyətlə növbəti əsas küçəyə, Medison prospektinə keçdilər. Yenə izdiham səkiyə doldu. Bo avtomobillər arasında toxunaraq üstünlük əldə edərək 49-cu yerə düşüb. Xoşbəxtlikdən, indi nəqliyyat yavaş idi və arxa bamperlər və ön qanadlar arasında boş yer var idi. Qadınlar Bo'nun ardınca getdilər və sonra Drake növbəyə girdi.
  
  Sürücülər onların ünvanına qışqırıb, təhqir ediblər.
  
  On iki dəqiqə qalıb.
  
  Geciksəydilər, terrorçu hücrələr hara zərbə endirdi? Drake onun Edisona yaxın olacağını təsəvvür edirdi. Marsh istərdi ki, ekipaj onun əmrlərinin dəqiq yerinə yetirildiyini bilsin. İrəlidə avtomobilin qapısı açıldı - sadəcə sürücü bacardığı üçün - və Bo elə vaxtında damdan tullandı. Alisiya çərçivənin kənarından tutub yenidən kişinin üzünə vurdu.
  
  İndi onlar sola dönürlər, 5-ci prospektə və daha çox izdihama yaxınlaşırlar. Bo pop konsertində cibgir kimi ən pis vəziyyətdən keçdi, onun ardınca Alisiya və Mey gəldi. Drake indicə hamının üstünə qışqırdı, Yorkşirinin səbri nəhayət tükənmişdi. Qadın da, kişi də onun yolunu kəsdi, özünün, övladlarından birinin, hətta öz həyatını xilas etməyə tələsməsinin vecinə almayan kişilər və qadınlar. Drake bir adamı uzanmış vəziyyətdə buraxaraq yolu keçdi. Uşağı olan qadın ona nə üçün qaçdığını xatırlayana qədər özünü günahkar hiss edəcək qədər diqqətlə ona baxdı.
  
  Sonra mənə təşəkkür edəcəksən.
  
  Amma təbii ki, heç vaxt bilməyəcək. Nə olursa olsun.
  
  İndi Beau Amerika prospekti ilə 47-ci küçəyə doğru qaçarkən sola atəş açıb. Maqnoliya Çörəyi sağ tərəfə keçdi, Dreyk Mano haqqında düşünməyə vadar etdi, sonra isə Havaylı Ramsesdən nə öyrənə bilərdi. İki dəqiqə sonra, 47-ci küçədə partlayarkən, Tayms Meydanı qəfil onların solunda göründü. Onların sağında adi Starbucks var idi, burada səs-küy hökm sürür və qapıda növbələr düzülürdü. Drake qaçarkən üzlərə baxdı, lakin şübhəlilərin heç biri ilə üz-üzə gələcəyini gözləmirdi.
  
  Dörd dəqiqə.
  
  Zaman daha sürətlə keçirdi və ölməkdə olan qocanın son anlarından da qiymətli idi. Solda, səkiyə qarşı, zərli girişi olan mehmanxananın boz fasadı var idi və Beau ön qapılardan birinci daxil oldu. Dreyk baqaj arabasının və sarı taksinin ətəyindən keçdi və Mainin ardınca içəri girmək üçün təhlükəli şəkildə sürüşdü. Onları naxışlı qırmızı xalçalı geniş foye qarşıladı.
  
  Bo və Alicia artıq ayrı-ayrı liftlər üçün zəng düymələrini basaraq əllərini gizli silahlarına yaxın tutaraq gözətçi onlara baxırdılar. Drake SPEAR Crew-in şəxsiyyət vəsiqəsini göstərməyi düşündü, lakin bu, yalnız daha çox suallara səbəb olacaqdı və geri sayım artıq son üç dəqiqəyə qədər davam edirdi. Zəng Alicia'nın liftinin gəldiyini və ekipajın ona mindiyini bildirdi. Dreyk açıq əli ilə gənci itələyərək onlara qoşulmağı dayandırdı. Allaha şükür ki, işə yaradı, çünki növbəti jest yumruq sıxılmış olardı.
  
  Dörd nəfərdən ibarət komanda maşın ayağa qalxarkən, hərəkətini dayandıraraq və silahlarını çəkərkən toplandı. Qapı açılan kimi 201 nömrəli otağı axtarmağa başladılar. Dərhal onların arasında yumruq və ayaq qasırğası yarandı, hətta Bo-nu da şoka saldı.
  
  Kimsə gözləyirdi.
  
  Dreyk yumruğunu göz yuvasına vurduqca titrədi, lakin ağrının parıltısına məhəl qoymadı. Ayaq özünü tutmağa çalışsa da, o, kənara çəkildi. Eyni fiqur geri çəkildi və Alisiyanı mühasirəyə alaraq onun bədənini suvaqlanmış divara çırpdı. Mai qaldırılmış qolları ilə yumruqları dayandırdı, sonra Bo cəld bir yumruq vurdu, bir-iki, bütün sürəti dayandırdı və hücumçunu dizləri üstünə gətirdi.
  
  Drake yerindən sıçradı və sonra bütün gücü ilə yumruğunu yerə çırpdı. Zaman azalırdı. Qalın pencəkdə olan kök bir kişi Yorkşirmenin zərbəsi altında titrəsə də, birtəhər onun ən güclü hissəsini özündən yayındıra bildi. Dreyk tarazlığını itirərək böyrü üstə yıxıldı.
  
  "Zumba torbası" dedi Mai. "O, yumruq torbasıdır. Bizi yavaşlatmaq üçün mövqe tutdu."
  
  Bo əvvəlkindən daha sərt şəkildə içəri girdi. "O mənimdir. Gedirsən."
  
  Drake otaq nömrələrini yoxlayaraq diz çökmüş fiqurun üstündən atladı. Onlar təyinat yerinə cəmi üç otaq qalmışdılar və bir dəqiqə qalmışdılar. Onlar son saniyələrdə qaldılar. Drake otağın kənarında dayandı və qapını təpiklə açdı. Heç nə olmadı.
  
  Mai onu kənara itələdi. "Hərəkət edin."
  
  Bir yüksək zərbə - və ağac parçalandı, ikinci - və çərçivə çökdü. Drake öskürdü. - Bu, yəqin ki, onu sizin üçün zəiflətdi.
  
  İçəridə silahlar hazır vəziyyətdə və sürətlə axtarışda idilər, amma axtardıqları obyekt çox açıq idi. Bu çarpayının ortasında idi, parlaq A4 fotoşəkili. Alisiya çarpayıya yaxınlaşıb ətrafa baxdı.
  
  "Otaq qüsursuzdur" dedi Mai. "Məhz edirəm ki, heç bir lider yoxdur."
  
  Alicia çarpayının kənarında dayandı, aşağı baxdı və dayaz nəfəs aldı. Dreyk ona qoşulduqca başını buladı və inlədi.
  
  "Aman Tanrım. Bu nədir-"
  
  Onun sözünü telefon zəngi kəsdi. Drake çarpayının ətrafında gəzdi, komodinin yanına getdi və beşikdən telefonu götürdü.
  
  "Bəli!"
  
  "Ah, görürəm ki, bunu etdin. Bu, asan ola bilməzdi".
  
  "Mart! Sən bir dəli piçsən. Bombanın şəklini bizə buraxmısınız? Lanet foto?"
  
  "Bəli. İlk ipucunuz. Niyə əsl şeyi sənə verəcəyimi düşündün? Belə axmaq. Bunu liderlərinizə və yumurta başlarınıza göndərin. Onlar seriya nömrələrini və bütün digər əşyaları yoxlayacaqlar. Plutonium bidonları E. Parçalanan material. Darıxdırıcı şeylər, həqiqətən. Növbəti ipucu daha aydın olacaq".
  
  Bu zaman Bo otağa daxil oldu. Drake Punch Adamı özü ilə sürükləyəcəyinə ümid edirdi, lakin Bo onun karotid arteriyasından xəyali bir xətt çəkdi. "O, intihar etdi" dedi fransız heyrətlənmiş səslə. "İntihar üçün həb."
  
  pislik.
  
  "Görürsən?" Mart bildirib. "Biz çox ciddiyik."
  
  "Lütfən Marş," Dreyk cəhd etdi. "Yalnız bizə nə istədiyinizi deyin. Biz bunu elə indi edəcəyik, lənət olsun".
  
  "Oh, əminəm ki, edəcəksən. Amma biz bunu sonraya saxlayacağıq, hə? Bəs buna necə? İki nömrəli ipucu üçün qaçın. Bu təqib getdikcə daha da çətinləşir. Marea restoranına çatmaq üçün iyirmi dəqiqəniz var. Yeri gəlmişkən, bu italyan yeməyidir və Nduyudan çox dadlı kalzon hazırlayırlar, mənə inanın. Amma biz burada dayanmayacağıq, dostlarım, çünki bu ipucunu tualetin altında tapacaqsınız. Zövq alın."
  
  "Bataqlıq" -
  
  "İyirmi dəqiqə".
  
  Xətt qırılıb.
  
  Dreyk and içdi, arxaya çevrildi və var gücü ilə qaçdı.
  
  
  YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Başqa çarəsi qalmayan Torsten Dahl və komandası maşını tərk edib uzaqlaşmaq qərarına gəliblər. Smit güclü yolsuzluq avtomobilini yarım düzbucaqlı döngəyə fırlatarkən, cisimlər tərpəndikcə şinlər cızıldayanda o, möhkəm tutmaqdan başqa bir şey istəmirdi, lakin o zaman Nyu York sarı taksilərin, avtobusların və kirayə maşınların qəzəbli uğultusundan başqa bir şey deyildi. Dahlın ağlına "Çıxılmaz nöqtə" sözü gəldi, lakin bu, hər gün, günün çox hissəsində baş verirdi və buynuzlar hələ də guruldayır və insanlar yuvarlanan pəncərələrdən qışqırırdılar. Onlar bütün gücləri ilə göstərişlərə əməl edərək qaçdılar. Lauren və Yorgi gülləkeçirməz jiletlərini çəkdilər. Kenzi dodaqlarını büzərək Dalın yanında qaçırdı.
  
  "Mən sizə daha çox fayda verərdim" dedi Dahl.
  
  "Yox".
  
  "Ah, bu necə zərər verə bilər?"
  
  "Heç vaxt".
  
  "Oh, Torsti..."
  
  "Kenzi, sən lənətə gəlmiş katananı geri qaytarmırsan. Məni belə çağırma. O bir dəli qadının mənə ləqəb verməsi kifayət qədər pisdir".
  
  "Oh hə? Eynilə siz və Alicia kimi... bilirsinizmi?
  
  Smit başqa bir kəsişməni keçərkən piyadaların və velosipedçilərin yaşıl işığı maneə törətdiyini, hamısının həyatlarını əllərində saxladıqlarını, lakin bu gün zərər görəcəklərin onlar olmadığına əmin olduğunu görüb hıçqırdı. Onlar yan güzgüləri sındıraraq, yavaş hərəkət edən iki Prius-u ötərkən əsgərlər sprintin istisini çətinliklə hiss edərək növbəti küçə ilə sürətlə irəlilədilər. GPS siqnal verdi.
  
  Yorgi təxmin etdi: "Doklara dörd dəqiqə qaldı". "Biz yavaşlamalıyıq."
  
  "Mən üçdə yavaşlayacağam" dedi Smith. "Məni işimə yönəltməyin."
  
  Dahl Kensiyə Glock və Honq-Konq tapançasını verdi. O, bunu edərkən ürpədib. Onun daha yaxşı mühakimə etməsinə qarşı, onlar praktiki olaraq yaramaz agentin köməyini qəbul etməyə məcbur oldular. Qeyri-adi bir gün idi və bütün tədbirlər, hətta çarəsiz olanlar da tələb olunurdu. Və əslində, o, hələ də hiss edirdi ki, onların qohumluğu, bir növ paralel döyüş ruhları ola bilər ki, bu da onun inam səviyyəsini artırdı.
  
  Bridget Mackenzie nə qədər müqavimət göstərsə də, xilas edə biləcəklərinə inanırdı.
  
  İndi Smit dayanmış F150-ni çiyninə alaraq iki zolaqdan keçdi, lakin arxasına baxmadan hərəkətə davam etdi. Heç bir vaxt olmadan, heç bir incəlikləri ödəyə bilmədilər və üzərlərində asılan dəhşətli bulud onları hər zaman hər şeyə getməyə məcbur etdi.
  
  Dahl silahının çəkicini yellədi. "Anbar bir dəqiqədən azdır" dedi. "Və cəhənnəm niyə bütün bu çuxurları təmizləmirlər?"
  
  Smit ona rəğbət bəsləyirdi. Yollar ucsuz-bucaqsız, çuxurlu, təhlükəli ərazilər idi, burada maşınlar qeyri-bərabər çuxurların ətrafında yavaş-yavaş hərəkət edirdilər və hər an günün saatına və ya nəqliyyatın sıxlığına biganə görünən yol işləri yaranırdı. Həqiqətən də itin üstündə o it var idi və bir nəfər də olsun başqasına kömək etmək istəmədi.
  
  Onlar tez GPS-də mövqelərini tutdular və oxun ucunu nişan aldılar. Səhərin təravəti onların çılpaq dərisinə gurultu vurur, onlara hələ tez olduğunu xatırladırdı. Günəş işığı buludların boşluqlarından süzülür, dokları və yaxınlıqdakı çayı solğun qızıl rəngə boyayırdı. Dahlın görə bildiyi insanlar adi işləri ilə məşğul idilər. O, dock sahəsini qaranlıq və sönük təsəvvür edirdi, lakin anbarlardan başqa, təmiz və çox da sıx deyildi. Və məşğul deyildi, çünki əsas daşınma sahələri Nyu-Cersidəki körfəz boyunca idi. Bununla belə, Dahl böyük, köhnəlmiş konteynerləri və suyun üzərində dayanan uzun, enli gəmini və estakada boyunca dəmir yolları boyunca keçib konteynerlərini yayıcılarla yığa bilən nəhəng mavi boyalı konteyner kranlarını gördü.
  
  Sol tərəfdə anbarlar, eləcə də daha işıqlı konteynerlərlə dolu həyət var idi. Dahl yüz əlli fut uzaqlıqdakı binaya işarə etdi.
  
  "Bu bizim oğlandır. Smit, Kenzi, irəli gəl. Mən Lauren və Yorginin arxamızda olmasını istəyirəm".
  
  O, geri çəkildi, indi diqqətini cəmlədi, onlar növbəti hücuma keçməzdən əvvəl onların arxasındakı bir hücumu dəf etməyə yönəldi... və sonra bu kabus bitənə və ailəsinə qayıdana qədər. Təzə rənglənmiş qapılar binanın kənarına düzülmüşdü və Dahl ilk pəncərəni görmək üçün başını qaldırdı.
  
  "Boş ofis. Gəlin növbətini sınayaq".
  
  Bir neçə dəqiqə keçdi ki, qrup binanın kənarı ilə süründü, silahlar hazır idi, pəncərəni pəncərəni, qapını qapını yoxlayırdı. Dahl məyusluqla yerli işçilərin diqqətini çəkməyə başladıqlarını gördü. O, onların ovunu qorxutmaq istəmirdi.
  
  "Gəlin".
  
  Tələsik irəlilədilər, nəhayət, beşinci pəncərəyə çatdılar və cəld nəzər saldılar. Dahl karton qutular və taxta yeşiklərlə dolu geniş bir yer gördü, lakin pəncərənin yanında düzbucaqlı bir masa da gördü. Dörd kişi başlarını aşağı salıb stolun ətrafında oturdular, sanki danışır, planlaşdırır və düşünürdülər. Dahl yerə yıxıldı və arxasını divara söykənərək çöməldi.
  
  "Biz yaxşıyıq?" Smit soruşdu.
  
  "Bəlkə də" dedi Dahl. "Heç bir şey ola bilməz... amma..."
  
  "Sənə güvənirəm" Kenzi istehza ilə dedi. "Sən rəhbərlik et, mən də arxasınca gedəcəm" dedi, sonra başını tərpətdi. "Siz doğrudanmı bu qədər dəlisiniz? Oraya tələsin və əvvəlcə atışmağa başlayın?"
  
  Bir kişi gözlərini qıyaraq onlara yaxınlaşdı. Dahl HK-nı qaldırdı və adam əlləri havada donub qaldı. Qərar, əsasən, oğlanın anbarda hər kəsin birbaşa görmə xəttində olması səbəbindən qəbul edildi. Dal ayağa qalxana qədər bir saniyədən az vaxt keçdi , ətrafında fırlandı və çiynini çöl qapıya çırpdı. Smit və Kenzi onun yanında idilər, fikrini oxuyurdular.
  
  Dahl geniş anbara girəndə dörd kişi masadan qalxdı. Silahları yanlarına söykənirdi və indi onları uzaqlaşdırmış, yaxınlaşan yad adamlara fərq qoymadan atəş açmışdılar. Güllələr hər tərəfə uçdu, pəncərəni sındırdı və fırlanan qapını döydü. Dal baş üstü daldı, yuvarlandı, ortaya çıxdı, atəş etdi. Masanın arxasındakı adamlar qaçarkən geri çəkildi, geri çəkildi, çiyinlərinin üstündən və hətta ayaqlarının arasından atəş açdı. Heç bir yer təhlükəsiz deyildi. Təsadüfi atışma mağara boşluğu doldurdu. Dahl masaya çatana qədər hər iki dirsəyə söykəndi və onu qalxan kimi istifadə edərək onu çevirdi. İri çaplı güllə keçdiyi üçün bir ucu qırıldı.
  
  "Cap".
  
  "Məni öldürməyə çalışırsan?" Kenzi mızıldandı.
  
  Böyük isveçli taktikanı dəyişdi, nəhəng bir masa qaldırdı və sonra onu havaya qaldırdı. Düşən kənarlar bir adamın topuqlarını tutdu və onu uçmağa göndərdi və silahı yan tərəfə uçdu. Dal sürətlə yaxınlaşanda Kenzinin səsi onun sürətini azaltdı.
  
  "O balaca əclaflarla diqqətli olun. Mən bütün Yaxın Şərqdə işləmişəm və onlardan minlərlə gödəkçədə görmüşəm".
  
  Dahl tərəddüd etdi. "Mən düşünmürəm ki, sadəcə..."
  
  Partlayış anbarın divarlarını silkələyib. İsveçli ayaqlarından yıxılıb, havaya uçub və artıq sınmış pəncərəyə çırpılıb. Başını ağ səs-küy bürüdü, qulaqlarındakı vızıltıya qalib gəldi və bir anlıq heç nə görə bilmədi. Görünüşü aydınlaşmağa başlayanda Kenzinin onun qarşısında çöməldiyini, yanaqlarını sığalladığını anladı.
  
  "Oyan, dostum. Bu, bütün bədən deyil, sadəcə bir qumbara idi".
  
  "Oh. Yaxşı, bu, məni daha yaxşı hiss edir."
  
  "Bu bizim şansımızdır" dedi. "Beyin sarsıntısı onun axmaq yoldaşlarını da ayaqlarından yıxdı."
  
  Dahl ayağa qalxdı. Smit ayaq üstə idi, lakin Lauren və Yorgi diz üstə, barmaqlarını məbədlərinə sıxmışdılar. Dahl terrorçuların özlərinə gəlməyə başladığını gördü. Təcililik onu zərif ət parçasına sancaq kimi sancmışdı. O, tapançasını qaldıraraq yenidən atəşə tutuldu, lakin ayağa qalxan terrorçulardan birini yaralamağı bacardı və adamın çöməlib yıxılmasını seyr etdi.
  
  Smit qaçaraq keçdi. "Onu tutdu."
  
  Dahl liderlik etdi. Kenzi onun yanında atışları sıxdı. Qalan iki terrorçu döngəni döndərdi və Dahl onların çıxışa doğru getdiklərini anladı. O, bir az yavaşladı, sonra eyni küncdən yuvarlandı, ehtiyatla atəş etdi, ancaq güllələri yalnız boş havaya və betona dəydi. Qapı lap açıq idi.
  
  Qumbara yenidən içəri sıçradı.
  
  İndi partlayış təbii bir məsələ idi, SPIR komandası örtüldü və qəlpələrin onlardan keçməsini gözlədi. Güclü zərbədən divarlar silkələnib, çatlayıb. Sonra ayaq üstə, sığınacaqda qapıdan sıxışaraq işıqlı günə girdilər.
  
  "Səhər saat bir" dedi Smit.
  
  Dahl göstərilən istiqamətə baxdı, iki fiqurun qaçdığını və onların arxasında Yuxarı Körfəzə aparan Hudson olduğunu gördü. "Cəfəngiyatdır, onların sürətli qayıqları ola bilər."
  
  Kenzi diqqətli nişan alaraq bir dizi üstə çökdü. "Onda götürürük..."
  
  "Xeyr," Dahl silahının lüləsini aşağı endirdi. "Orada mülki insanları görmürsən?"
  
  "Zubi" o, Dahlın başa düşmədiyi ivrit dilində and içdi. Smit, Kenzi və İsveç birlikdə axtarışa başladılar. Terrorçular cəld hərəkətə keçdilər, onlar artıq az qala körpüdə idilər. Kenzi mülki şəxslərin ya qaçacağını, ya da gizlənəcəyini gözləyərək, HK-ni havaya ataraq güzəştə getdi.
  
  "Günü xilas etdikdən sonra mənə təşəkkür edə bilərsən" deyə hürdü.
  
  Dahl onun qarşısında bir fürsət yolunun açıldığını gördü. Hər iki terrorçu sulu fon, əla hədəflər qarşısında tam hündürlükdə dayandılar və Kensinin macəra dolu atəşi onların yolunu açdı. Yavaşladı və ehtiyatla nişan alaraq ehtiyatı çiyninə qoydu. Smit də onun ardınca getdi.
  
  Terrorçular sanki telepatiya ilə məşğul olurlar, artıq atəş açıblar. Başçı nizəçilər arasında fit çalarkən Dahl diqqətini saxladı. Onun ikinci gülləsi hədəfə sinəsinə, üçüncü gülləsi alnına, tam mərkəzə dəydi. Adam yuvarlandı, artıq öldü.
  
  Qulaqcıqdan Lorenin səsi gəldi: "Birini sağ buraxın".
  
  Smith atəş etdi. Axırıncı terrorçu artıq kənara atılmışdı, Smit düzələn kimi bir güllə onun pencəyini sıyrırdı. Sürətli bir hərəkətlə terrorçu daha bir qumbara atdı - bu dəfə körpünün özü boyunca.
  
  "Yox!" Dahl heç bir fayda vermədi, ürəyi boğazına sıçradı.
  
  Kiçik bomba yüksək səslə partladı, partlayış dalğası doklarda əks-səda verdi. Dahl bir anlıq konteynerin arxasında gizləndi və sonra geri sıçradı - lakin o, indi narahat olanın təkcə qalan terrorçu olmadığını görəndə sürəti azaldı.
  
  Partlayış nəticəsində konteyner kranlarından biri özüldə zədələnib və təhlükəli şəkildə çayın üzərində aşıb. Metalın üyüdülməsi, cırılması səsləri qaçılmaz çöküşdən xəbər verirdi. İnsanlar baxıb hündür çərçivədən qaçmağa başladılar.
  
  Terrorçu daha bir qumbara çıxarıb.
  
  - Bu dəfə yox, axmaq. Smith artıq bir dizinin üstündə idi, gözlərini skopun ətrafında süzürdü. O, tətiyi çəkərək qumbaradan sancağı çıxarmadan sonuncu terrorçunun yıxılmasını seyr etdi.
  
  Lakin kranı dayandırmaq mümkün olmayıb. Çərçivənin uzunluğu boyunca sıralanan və yıxılan ağır dəmir iskele iskala çırpıldı, çərçivəni parçaladı və düşdükləri kiçik daxmanın tozunu basdı. Konteynerlər zədələndi və bir neçə fut geri itildi. Barmaqlıqlar və metal dirəklər ölümcül kibrit kimi yerdən sıçrayaraq aşağı uçurdu. Smith və Dahl arasında küçə işığının ölçüsündə parlaq mavi bir dirək çıxdı - vurulsa onları yarıya qoya biləcək bir şey - və Lauren və Yorge'nin arxaları anbara tərəf dayandıqları yerdən bir neçə fut aralıda dayandı.
  
  "Hərəkət yoxdur." Kenzi terroristi iki dəfə yoxlayaraq nişan aldı. "O, çox ölüdür."
  
  Dahl fikirlərini toplayıb doklara baxdı. Sürətli yoxlama göstərdi ki, xoşbəxtlikdən konteyner kranından heç kim xəsarət almayıb. Barmağını boğazındakı mikrofona qoydu.
  
  "Kamera sönüb" dedi. "Amma onların hamısı öldü."
  
  Lauren qayıtdı. "Yaxşı, mən onu ötürəcəm."
  
  Kenzinin əli Dahlın çiyninə dəydi. "Mənə çəkiliş aparmağa icazə verməliydin. Mən o əclafın dizlərini qırardım; sonra onu bu və ya digər şəkildə danışdırardıq".
  
  "Çox riskli." Dahl niyə başa düşmədiyini anladı. "Və əlimizdə olan qısa müddətdə onu danışdıra biləcəyimiz şübhəlidir."
  
  Kenzi əsəbi halda xoruldadı. "Siz Avropa və Amerika adından danışırsınız. Mən israilliyəm".
  
  Lauren sıraya qayıdır. "Biz getməliyik. Orada kamera var idi. Yaxşı deyil."
  
  Dahl, Smith və Kenzi ən yaxın avtomobili qaçırdılar və fikirləşdilər ki, əgər bu onlara piyada getməkdən cəmi beş dəqiqə çox vaxt aparsa, vaxta qənaət əhəmiyyətli dərəcədə ola bilər.
  
  
  SƏKKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Saatın bitməsinə cəmi on səkkiz dəqiqə qalmış Drake yorğun halda 47-ci küçənin betonuna çırpıldı. Dərhal problemlə üzləşdilər.
  
  "Yeddinci, səkkizinci, yoxsa Brodvey?" Mai qışqırdı.
  
  Bo naviqatoru ona tərəf yellədi. "Marea Mərkəzi Parka yaxındır."
  
  "Bəli, amma bizi hansı küçə aparır?"
  
  Onlar Marşın təkcə nüvə bombası deyil, növbəti görüşlərinə gecikdikləri hər dəqiqə üçün iki mülki şəxsin həyatına son qoyacaq komandalar hazırladığını bilə-bilə saniyələr keçdikcə səkidə asılıblar.
  
  "Brodveydə həmişə məşğul olur" dedi Drake. "Gəlin səkkizinci edək."
  
  Alicia ona baxdı. "Sən hardan bilirsən?"
  
  "Brodvey haqqında eşitmişəm. Səkkiz haqqında heç eşitməmişəm."
  
  "Oh, kifayət qədər ədalətli. Harada-"
  
  "Yox! Bu Brodveydir!" Bo qəfildən demək olar ki, musiqi ləhcəsi ilə qışqırdı. "Restoran ən yüksəkdədir... demək olar ki,".
  
  "Təxminən?"
  
  "Mənimlə!"
  
  Bo 100 metrlik sprinter kimi havaya qalxdı, sanki orada yoxmuş kimi dayanmış maşının üstündən tullandı. Dreyk, Alisiya və Mey onun arxasınca şərqə doğru Brodveyə və kəsişməyə tərəf döndülər, burada Tayms Meydanı parıldadı, parıldadı və onun titrəyişinə məhəl qoymadı.
  
  Camaat yenidən dağılışmaqda çətinlik çəkdi və Bo yenə də onları yolun kənarı ilə apardı. Hətta burada turistlər toplaşır, arxaya söykənir, hündür binalara və reklam lövhələrinə baxırdılar, ya da həyatlarını riskə atıb sıx yoldan keçib-keçməmək barədə qərar verməyə çalışırdılar. Barkers müxtəlif Broadway şoularına ucuz biletlər təklif edərək, izdihamın istəklərinə cavab verdi. Bütün rənglərin dilləri havanı doldurdu, demək olar ki, böyük, mürəkkəb bir qarışıq idi. Evsizlərin sayı az idi, lakin onları müdafiə edənlər ianə üçün çox yüksək səslə və enerjili kampaniya aparırdılar.
  
  Qarşıda Nyu-Yorklular və qonaqlarla dolu, piyada yolları ilə bəzədilmiş, asma, işıqlandırılmış lövhələri və A tipli displeyləri olan rəngli mağazalar və restoranlarla əhatə olunmuş Brodvey idi. Drake və onun SPEAR komandasının bir hissəsi irəlilədikcə yoldan keçənlər bulanıq idi.
  
  On beş dəqiqə.
  
  Bo ona baxdı. Naviqator deyir ki, piyada iyirmi iki dəqiqəlik yoldur, amma səkilər o qədər doludur ki, hamı eyni sürətlə gedir.
  
  "Onda qaç," Alisiya onu təkid etdi. "Böyük quyruğunu yellə. Ola bilsin ki, bu, səni daha sürətli hərəkət etməyə vadar etsin".
  
  Bo heç nə deyə bilməmişdən əvvəl Drake onun onsuz da sürətlə batan ürəyinin daha da batdığını hiss etdi. Qarşıdakı yol hər iki istiqamətdə tamamilə bağlanıb, əsasən də sarı taksilər. Qanadda qırıq var idi və onun ətrafından keçməyə cəhd etməyənlər daha yaxşı baxmaq üçün maşınlarını yavaş-yavaş yerindən tərpətdilər. Səki hər iki tərəfdən adamlarla dolu idi.
  
  "Qanlı cəhənnəm"
  
  Lakin Bo sürətini belə azaltmadı. Yüngül tullanış onu yaxınlıqdakı taksinin baqajına apardı, sonra o, onun damından keçərək kapotun üstünə tullandı və qaçışla növbəti sırada tullandı. Mey sürətlə təqib etdi, onun ardınca Alicia, avtomobil sahibləri tərəfindən qışqırılmaq və hücuma məruz qalmaq üçün Drake-i geridə qoyub.
  
  Drake normaldan artıq diqqəti cəmləməyə məcbur oldu. Bu maşınların hamısı eyni deyildi və metalları dəyişdi, bəziləri hətta yavaş-yavaş irəliləyirdi. Yarış gərgin keçdi, lakin onlar qabaqda olmaq üçün uzun bir xətt çəkərək maşından maşına tullanırdılar. Camaat hər iki tərəfdən baxırdı. Nə yaxşı ki, burada onları heç kim narahat etmədi və Brodvey ilə 54-cü, sonra 57-ci küçələrin yaxınlaşan kəsişməsini görə bildilər. Maşınların əzilməsi azaldıqda, Bo sonuncu maşından düşdü və yolun özü, Mai onun yanında qaçmağa davam etdi. Alisiya geriyə Dreykə baxdı.
  
  "Sadəcə arxadakı açıq lyukdan düşdüyünüzü yoxlayıram."
  
  "Bəli, riskli seçimdir. Mən sadəcə şükür edirəm ki, o vaxt heç bir konvertasiya yoxdur".
  
  Digər kəsişmənin və 57-ci küçənin arxasında betonqarışdıran maşınlar, yük maşınları, qırmızı-ağ şlaqbaumlar düzülüb. Komanda müvəffəqiyyətli olduqlarını və ya bu qaçışın əvvəlki kimi düz olacağını düşünsəydi, onların illüziyaları birdən-birə dağıldı.
  
  Çatdırılma maşınının arxasından iki kişi çıxdı, silahlar birbaşa qaçışçılara tuş gəldi. Drake heç bir vuruşu qaçırmadı. Davamlı döyüş, döyüş illəri onun hisslərini maksimum dərəcədə yaxşılaşdırdı və gündə iyirmi dörd saat orada saxladı. Təhlükəli formalar dərhal özünü büruzə verdi və o, tərəddüd etmədən yaxınlaşan sement maşınının düz qabağında başı dik onlara hücum etdi. Tapançalardan biri yan tərəfə guruldadı, digəri isə kişilərdən birinin cəsədinin altında qaldı. Zərbə kəllə sümüyünün tərəfinə dəyərkən Drake geri səndələdi. Onların arxasında o, bərk əyləc basan sement maşınının təkərlərinin üyüdülməsini, sürücüsünün söyüşünü eşitdi...
  
  Ona tərəf dönən nəhəng boz bədən gördü...
  
  Və o, Alisiyanın qorxulu fəryadını eşitdi.
  
  "Mətt!"
  
  
  DOQQUZUNCU FƏSİL
  
  
  Dreyk yalnız idarəetmədən çıxan yük maşınının ona tərəf dönməsini izləyə bildi. Hücum edənlər bir saniyə belə geri çəkilmədilər, ona dolu dolu zərbələr yağdırdılar, çünki öz təhlükəsizlikləri onları narahat etmirdi. O, boğazına, döş qəfəsinə və günəş pleksusuna zərbələr endirib. O, yırğalanan bədənə baxdı və başının üstündən uçarkən təpiklə vurdu.
  
  Birinci terrorçu büdrəyərək arxaya yıxıldı və təkərlərdən biri tərəfindən yıxıldı, zərbənin kürəyini qıraraq təhdidinə son verdi. Digəri Dreykin həyasızlığından məəttəl qalmış kimi gözlərini qırpdı, sonra başını yaxınlaşan yük maşını çarpayısına çevirdi.
  
  Yaş şillə səsi kifayət idi. Drake ağlını itirdiyini anladı və sonra yük maşınının arxası onun üzərində fırlanarkən birinci terrorçunun kəlləsinin sürüşən təkərlərin altında çırpıldığını gördü. Çərçivə yastılaşmışdı, ancaq ümid edə bilərdi. Qaranlıq saniyənin bir hissəsi üçün hər şeyi, hətta səsi belə uddu. Yük maşınının dibi onun üzərində hərəkət edərək, sürəti azaldıb, sürətini azaldıb, sonra qəfil dayanıb.
  
  Alicianın əli onun altına uzandı. "Siz yaxşısınız?"
  
  Drake ona tərəf yuvarlandı. "O adamlardan daha yaxşı."
  
  Bo saatına baxanda az qala ayaqdan ayağa keçərək gözlədi. "Dörd dəqiqə qaldı!"
  
  Yorğun, əzilmiş, cızılmış və döyülmüş Drake bədənini hərəkətə keçirməyə məcbur etdi. Bu dəfə Alisiya onun yanında qaldı, sanki yaxından qaçdıqdan sonra diqqətini yayındıra biləcəyini hiss etdi. Onlar turist kütləsindən yan keçərək, bir sıra digər restoranlar arasında Central Park South və Marea-nı tapdılar.
  
  Mey Nyu-York şəhəri üçün nisbətən gözə çarpmayan bir işarəyə işarə etdi.
  
  Bo qabağa qaçdı. Drake və digərləri onu qapıda tutdular. Ofisiant onlara, dağınıq görünüşlərinə, ağır pencəklərinə baxıb geri çəkildi. Gözlərindən aydın olurdu ki, o, əvvəllər dağıntılar, əzablar görüb.
  
  "Narahat olma" dedi Drake. "Biz ingilisiyik."
  
  Mai onun istiqamətinə nəzər saldı. "Yapon".
  
  Bo isə qaşını qaldıraraq kişilər otağının axtarışını dayandırdı. "Qətiyyən ingilis dili deyil."
  
  Dreyk hələ də qapalı olan restoranda bacardığı qədər zərif qaçdı, yol boyu stula və masaya toxundu. Kişi tualeti kiçik idi, yalnız iki pisuar və bir tualetdən ibarət idi. O, qabın altına baxdı.
  
  "Burada heç nə yoxdur" dedi.
  
  Beauregardın üzündə gərginlik hiss olunurdu. O, saatının düymələrinə toxundu. "Vaxt bitdi".
  
  Yanındakı ofisiant qız zəng çalanda yerindən atıldı. Drake əlini ona uzatdı. "Tələsmə. Zəhmət olmasa vaxtınızı ayırın".
  
  O, qaça biləcəyini düşündü, amma daxili qətiyyət onu boruya yönəltdi. Bu zaman Alisiya qadınların otağından üzündə narahat ifadə ilə çıxdı. "O orada deyil. Bizdə bu yoxdur!"
  
  Drake vurulmuş kimi ürkdü. Ətrafına baxdı. Bu kiçik restoranda başqa tualet ola bilərmi? Bəlkə işçilər üçün kabinə var? Yenidən yoxlamalı olacaqdılar, amma ofisiant artıq telefonda idi. Onun gözləri Dreykə tərəf yönəldi və zəng edəndən gözləməsini istədi.
  
  "Bu, Marsh adlı bir adamdır. Sənin üçün."
  
  Drake qaşlarını çatdı. "Məni adımla çağırdı?"
  
  - İngilis dedi. Ofisiant çiyinlərini çəkdi. "Onun dediyi bu qədərdir."
  
  Bo onun yanında uzandı. "Və sən asanlıqla çaşqın olduğun üçün dostum, bu sənsən."
  
  "Sağlamlığın üçün".
  
  Drake telefona uzandı, yorğunluq və gərginlik dalğası onu yuduqca bir əli yanağını ovuşdurdu. İndi necə uğursuz ola bilərdilər? Onlar bütün maneələri dəf etdilər, lakin Marsh hələ də hansısa şəkildə onlarla oynayır.
  
  "Bəli?"
  
  "Burada mart. İndi de görüm, nə tapmısan?"
  
  Drake ağzını açdı, sonra tez bağladı. Düzgün cavab nə idi? Ola bilsin ki, Marş "heç nə" sözünü gözləyirdi. Ola bilər...
  
  Cavabdan cavaba tərəddüd edərək susdu.
  
  "Mənə nə tapdığını söylə, yoxsa növbəti dəqiqə ərzində iki Nyu-Yorklunu öldürmək əmrini alacam."
  
  Drake ağzını açdı. Lənət olsun! "Tapdıq..."
  
  Mai daha sonra qadın tualetindən qaçaraq yaş plitələr üzərində sürüşərək böyrü üstə yıxılıb. Onun əlində kiçik ağ zərf var idi. Bo bir neçə saniyə ərzində onun yanında oldu, zərfi götürdü və Dreykə uzatdı. Mai yerə uzanıb ağır-ağır nəfəs alırdı.
  
  Alisiya ağzı açıq ona baxırdı. "Bunu haradan tapmısan, Sprite?"
  
  "Oğlan dediklərini etdin, Taz. Və bu heç kəsi təəccübləndirməməlidir, çünki onsuz da dörddə üçü kişisən".
  
  Alisiya sükutda qəzəbdən qaynayırdı.
  
  Dreyk zərfi açarkən öskürdü. "Biz... tapdıq... bu... lənətə gəlmiş fləş disk, Marş. Lənət olsun, dostum, bu nədir?"
  
  "Əla işdir. Əla işdir. Bir az məyus oldum, amma hey, bəlkə növbəti dəfə. İndi sadəcə USB-yə yaxından baxın. Bu, sizin son çekinizdir və əvvəlki kimi, siz bunu özünüzdən və ya NYPD-dən daha çox zəkaya malik birinə ötürmək istəyə bilərsiniz."
  
  "Bu... tortun içidir?" Drake anladı ki, ofisiant hələ də yaxınlıqda dayanıb.
  
  Mart ucadan güldü. "Oh, yaxşı, oh, çox yaxşı. Gəlin, pişiyi çantadan buraxmayaq, elə deyilmi? Bəli, elədir. İndi qulaq as, mən sənə on dəqiqə vaxt verirəm ki, fləş diskin məzmununu sizdən daha yaxşı olanlara göndərəsiniz, sonra yenidən başlayaq".
  
  - Yox, yox, bilmirik. Drake, kiçik bir noutbuku gizlətdikləri kiçik bir kürək çantası olan Meyə tərəf yellədi. Yapon qadın özünü yerdən qaldıraraq yaxınlaşdı.
  
  "Biz bütün bu şəhərdə quyruqlarımızı qovmayacağıq, Marsh."
  
  "Hmm, bəli, edəcəksən. Çünki mən belə deyirəm. Beləliklə, vaxt keçir. Laptopu işə salaq və bundan sonra nə olacaq, tamammı? Beş, dörd..."
  
  Xətt kəsilən kimi Dreyk yumruğunu masaya çırpdı. Qəzəbi qanında qaynayırdı. "Qulaq as, Marsh..."
  
  Mikroavtobusun ön qanadının yemək otağına çırpılması nəticəsində restoranın pəncərəsi partlayıb. Şüşə sındı, qırıqlar havada uçdu. Otağa taxta, plastik və havan parçaları partladı. Mikroavtobus dayanmadı, təkərlərinə çırpıldı və kiçik otaqda sürətlə irəliləyərkən ölüm şagirdi kimi uğultu.
  
  
  ONCU FƏSİL
  
  
  Culian Marş sağa yuvarlananda mədəsində kəskin ağrı hiss etdi. Pizza parçaları yerə, bir kasa salat isə divana düşüb. O, gülüşünü tamamilə saxlaya bilməyib cəld yanlarını tutdu.
  
  Qarşısında dayanan alçaq masa və Zoey vəhşi ayaq təsadüfən onu təpikləyəndə titrədi. Zoe ona dəstək olmaq üçün əlini uzadıb, başqa bir maraqlı hadisə baş verməyə başlayanda çiyninə tez bir zərbə vurdu. İndiyə qədər onlar Drake və onun ekipajının Edisondan yıxıldığını seyr etdilər - turist kimi geyinmiş bir adamın hadisəni küçənin o tayından lentə almasına kifayət qədər asanlıqla baxdılar - sonra Broadway-ə qədər çılğın tirə gördülər - bu isterik səhnə daha qeyri-adi idi. , yerli terrorçunun sındıra biləcəyi çoxlu müşahidə kameraları olmadığından - sonra nəfəsi kəsilərək, beton qarışdırıcının ətrafında birtəhər inkişaf edən hücumu izlədi.
  
  Bütün bunlar xoş bir şəkildə diqqəti yayındırır. Bir neçə dilim vetçina və göbələk yeyən və Facebook-da mesaj yazan Marsh bir əlində birdəfəlik cib telefonu, digər əlində Zoenin budunu tutdu.
  
  Onların qarşısında hər biri on səkkiz düym olan üç ekran var idi. Drake and Company kiçik italyan restoranına girərkən cütlük indi yaxından diqqət çəkdi. Mart vaxtı yoxladı və rəngli atəşfəşanlığa nəzər saldı.
  
  "Lənət olsun, bu yaxındır."
  
  "Həyəcanlısan?"
  
  "Bəli doğru?"
  
  "Bu, adi bir filmdir." Zoey dilləndi. "Amma mən daha çox qana ümid edirdim."
  
  "Bir dəqiqə gözlə, sevgilim. Yaxşılaşmaq".
  
  Cütlük terror qruplarından birinə məxsus kirayə mənzildə oturub oynayırdılar; əsas, Marsh düşündü. Dörd terrorçu var idi, onlardan biri əvvəlki xahişlə mart ayı üçün kinoteatra bənzəyən baxış sahəsi qurmuşdu. Pythian cütlüyü izləməkdən həzz alarkən, kişilər kənarda oturdular, kiçik bir televizorun ətrafına toplaşdılar və onlarla başqa kanalları skan etdilər, xəbərləri axtarırdılar və ya zəng gözləyirdilər. Martın xəbəri yox idi və əhəmiyyət vermədi. O, qeyri-adi xasiyyətə malik yaraşıqlı bir insan olduğunu yaxşı bildiyi üçün qəribə gizli baxışlara da məhəl qoymadı və bəzi insanlar, hətta başqa kişilər belə şəxsiyyəti qiymətləndirməyi xoşlayırdılar.
  
  Zoe əllərini boksçularının önündən aşağı sürüşdürərək ona bir az daha çox təşəkkür etdi. Cəhənnəm, onun iti dırnaqları var idi.
  
  Kəskin və hələ bir növ ... bir zövq.
  
  O, bir anlıq nüvə qutusuna baxdı - kiçik bomba böyük kürək çantasında olmasına baxmayaraq, bu sözü ağlından çıxara bilmədi - və sonra ağzına bir az kürü atdı. Onların qarşısındakı süfrə təbii ki, möhtəşəm, əvəzsiz və dadsız məhsullardan ibarət olsa da, hamısı dadlı idi.
  
  Onun adını hayqıran nüvə bombası idi?
  
  Marş hərəkətə keçməyin vaxtı olduğunu bildi və cazibədar ofisiantla, sonra isə qalın ləhcəli ingilislə danışaraq zəng etdi. Oğlanın səsinin qəribə tembrlərindən biri var idi - kəndlilərə xas olan bir şey - və Marş saitdən saiti ayırmağa çalışaraq burulmuş üzlər etdi. Asan iş deyil və qadınların əlləri Şelkunçik dəstinizi sıxdıqda bir az çətinləşir.
  
  "Mənə nə tapdığını söylə, yoxsa növbəti dəqiqə ərzində iki Nyu-Yorklunu öldürmək əmrini alacam." Marş bunu deyərkən tələbələrinin otağın hər tərəfinə atdığı əsəbi baxışlara məhəl qoymadan gülümsədi.
  
  İngilis bir az da tərəddüd etdi. Mart salat qabından düşmüş bir dilim xiyar tapdı və Zoenin saçına dərindən yapışdırdı. Heç fərq etmədiyi üçün deyil. Dəqiqələr keçdikcə Mart daha çox həyəcanlanaraq yandırma kamerası ilə danışdı. Yanında soyuq bir şüşə Bollinqer var idi və o, yarım dəqiqə böyük bir stəkan tökdü. Onlar işləyərkən Zoe ona yaxınlaşdı və təbii ki, əks jantlarla eyni stəkandan qurtum içdilər.
  
  "Beş" dedi Mart telefona. "Dörd, üç..."
  
  Zoenin əlləri xüsusilə israrlı oldu.
  
  "İki".
  
  İngilis onunla bazarlıq etməyə çalışdı, açıq-aydın nə baş verdiyini təəccübləndirdi. Mart əvvəlcədən təyin etdiyi vaxtda qabaq şüşədən şaqqıldayan, indi nişan alan, sürətini artıran, heç bir şeydən xəbərsiz restorana yaxınlaşan avtomobili ağlına gətirdi.
  
  "Bir".
  
  Və sonra hər şey partladı.
  
  
  ON BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Dreyk restoranın divarına tərəf qaçaraq ofisiant qadını belindən tutaraq özü ilə dartıb. Onun yuvarlanan bədənindən şüşə və kərpic qırıqları düşdü. Təkərləri restoranın döşəməsinə dəyən və maşının ortası pəncərə eşikinə, arxası yuxarı qalxaraq şüşənin üstündəki lentə çırpılarkən qarşıdan gələn mikroavtobus dartma qabiliyyətini artırmaq üçün qışqırdı. Metal sıyrılmış. Masalar çökdü. Kreslolar onun qarşısında zibil kimi yığılmışdı.
  
  Alicia da masanın ətrafında gəzərək və sürüşərək dərhal reaksiya verdi, onun yeganə zədəsi aşağı ayağında sürətlə uçan bir ağac parçasından kiçik bir kəsik idi. Mai birtəhər hərəkət edən masanın üstünə heç bir zərər vermədən yuvarlanmağı bacardı və Bo bir addım daha yaxşı getdi, onun üzərindən tullandı və səthdən səthə tullandı, nəhayət, atlama vaxtı təyin etdi ki, ayaqları və qolları yan divara dəydi. salamat ensin.
  
  Dreyk başını qaldırdı, ofisiant onun yanında qışqırdı. Alicia ittihamla baxdı.
  
  - Deməli, sən onu tutdun, elə deyilmi?
  
  "Ehtiyatlı olun!"
  
  Mikroavtobus hələ də irəliləyir, saniyəni yavaşlatır, amma indi aşağı salınmış sərnişin pəncərəsindən tapançanın lüləsi çıxırdı. Alicia əyildi və örtüldü. Mai bir az da geri çəkildi. Dreyk tapançasını çıxarıb cəsədsiz qoluna altı güllə atdı. Bo artıq hərəkətdə idi, maşının arxasını yuvarlaqlaşdırırdı. Nəhayət, təkərlər dönməyi dayandırdı və dayandı. Sınıq stollar və stullar kapotdan, hətta damdan da töküldü. Drake irəli getməzdən əvvəl ofisiantın zərər görmədiyinə əmin oldu, lakin o vaxta qədər Bo və Mey artıq maşında idilər.
  
  Bo sürücünün şüşəsini sındıraraq fiqurla mübarizə aparıb. Mai sınmış ön şüşədən yeri yoxladı və sonra parçalanmış taxta parçasını götürdü.
  
  "Xeyr" deyə Drake başladı, səsi bir az boğuq idi. "Ehtiyacımız var-"
  
  Amma Mai dinləmək əhvalında deyildi. Əvəzində o, müvəqqəti silahı elə güclə ön şüşədən atıb ki, yerində titrəyərək sürücünün alnına batdı. Adamın gözləri geri çevrildi və o, Bo ilə döyüşməyi dayandırdı, fransız heyrətə gəlmişdi.
  
  "O, həqiqətən mənimlə idi."
  
  Mai çiyinlərini çəkdi. "Düşündüm ki, kömək etməliyəm."
  
  "Kömək?" Drake təkrarladı. "Bizə o alçaqlardan heç olmasa biri sağ lazımdır."
  
  "Və bu qeyddə" dedi Alisiya. "Mən yaxşıyam, ta. Baxmayaraq ki, ofisiant Wendy-nin götünü xilas etdiyinizi görmək çox xoşdur."
  
  Dreyk dilini dişləyərək, Alicia'nın sadəcə onu ələ saldığını dərindən bilirdi. Beauregard artıq sürücünü maşından sürüyüb çıxarmışdı və ciblərini gəzdirmişdi. Alicia möcüzəvi şəkildə toxunulmamış noutbukun yanına getdi. USB flash sürücüsü yüklənməyi başa vurdu və Dreykin qanını donduran gümüş kanistrlərin narahatedici şəkilləri olan bir dəstə şəkil nümayiş etdirdi.
  
  "Bu, bombanın içinə bənzəyir" dedi, naqilləri və röleləri araşdırdı. "Başqa bir şey olmamışdan əvvəl bunu Mura göndər."
  
  Alisiya tıqqıltı ilə maşının üzərinə əyildi.
  
  Dreyk ofisiantın ayağa qalxmasına kömək etdi. "Yaxşısan, sevgilim?"
  
  "Mən... Mən belə düşünürəm."
  
  "Nanə. İndi bizə lazanya hazırlamağa nə deyirsiniz?
  
  "Aşbaz... aşpaz hələ gəlməyib." Onun baxışları dağıntıdan qorxu ilə doldu.
  
  "Lənət olsun, mən elə bildim ki, onları mikrodalğalı sobaya atmısan."
  
  "Narahat olma". Mai yaxınlaşıb əlini ofisiantın çiyninə qoydu. "Onlar yenidən qurulacaq. Sığorta şirkəti bununla məşğul olmalıdır".
  
  "Ümid edirəm".
  
  Drake bu dəfə söyüş söyməmək üçün dilini yenidən dişlədi. Bəli, onların hələ də nəfəs alması bir nemət idi, lakin Marş və onun yaxınları hələ də insanların həyatını məhv edirdilər. Bir vicdan əzabı çəkmədən. Etika olmadan və narahatlıq olmadan.
  
  Psixi əlaqə üzərindən telefon zəng çaldı. Bu dəfə Drake telefona cavab verdi.
  
  - Hələ də təpikləyirsən?
  
  Marşın səsi onda nəyisə vurmaq istəyinə səbəb olsa da, bunu peşəkarcasına bacardı. "Şəkillərinizi daha da göndərdik."
  
  "Oh, əla. Beləliklə, bir az həll edildi. Ümid edirəm ki, gözlədiyiniz zaman yemək üçün bir şey götürdünüz, çünki bu növbəti hissə - yaxşı, sizi öldürə bilər."
  
  Drake öskürdü. - Bilirsən, biz sənin bombanı hələ sınaqdan keçirməmişik.
  
  "Və bunu eşidəndə görürəm ki, siz yetişməyə çalışarkən işləri yavaşlatmaq istəyirsiniz. Bu olmayacaq, mənim yeni dostum. Bu ümumiyyətlə baş vermir. Polisləriniz və agentləriniz, hərbçilər və yanğınsöndürənlər yaxşı yağlanmış maşının bir hissəsi ola bilər, lakin onlar hələ də maşındır və yola çıxmaq üçün onlara bir az vaxt lazımdır. Ona görə də bu vaxtdan səni parçalamaq üçün istifadə edirəm. Çox əyləncəlidir, mənə inanın."
  
  "Bütün bunlardan Piflər nə əldə edir?"
  
  Mart qışqırdı. "Oh, düşünürəm ki, bu boş raqamuffinlər qrupunun bu yaxınlarda partladığını bilirsiniz. Daha dəqiq bir şey olubmu? Onlara serial qatil, psixo-stalker, meqaloman və qısqanc bir ağa rəhbərlik edirdi. Onların hamısı eyni adam olub".
  
  Bu zaman Alisiya Dreykə yaxınlaşdı. "Onda bizə deyin - bu alçaq haradadır?"
  
  "Oh, yeni qız. Sarışınsan yoxsa asiyalısan? Göründüyü kimi sarışındır yəqin. Sevgilim, onun harada olduğunu bilsəydim, diri-diri dərisini sənə buraxardım. Tyler Webb həmişə yalnız bir şey istəyirdi. O, pifililəri harada tapacağını anladığı anda onları tərk etdi".
  
  "Hansı bazarda idi?" Drake indi həm vaxt, həm də məlumat əldə edərək soruşdu.
  
  "Bu yer əsl ikrah yuvasıdır, düz deyirəm? Təsəvvür edin ki, orada edilən bütün sövdələşmələr onilliklər ərzində dünyaya təsir edəcək".
  
  "Ramses ona bir şey satdı" dedi Dreyk dadına baxaraq.
  
  "Bəli. Əminəm ki, məkrli Fransız kolbasa pastası artıq sizə o yeməyin nə olduğunu söylədi. Yaxud həmişə ondan indi soruşa bilərsiniz."
  
  Beləliklə, bu onu təsdiqlədi. Mart restoranda gözü olmasa da, onlara baxırdı. Drake Mura qısa mesaj göndərdi. "Bizə Uebbin hara getdiyini deyəcəksən?"
  
  "Yaxşı, ciddi, mən kiməm, Fox News? Sonra məndən nağd pul istəyəcəksən".
  
  "Mən o pis terrorçu ilə kifayətlənəcəyəm."
  
  "Və indiki işə qayıdaq." Mart bu sözləri dedi, sonra sanki əyləndi, birdən güldü. "Bağışlayın, şəxsi zarafat. Ancaq indi təqibin nəzarət hissəsi ilə işimiz bitdi. İndi sizə öz tələblərimi bildirmək istəyirəm".
  
  - Elə isə bizə deyin. Alisiyanın səsi yorğun idi.
  
  "Bunda gülməli nə var? Məni tam qane etməsəm bu bomba partlayacaq. Kim bilir, əzizim, bəlkə sənə sahib çıxmağa belə qərar verdim".
  
  Bir anın içində qurumuş meşəni alovlandırmaq üçün gözləri və üz ifadəsi yanıb-sönən Alisiya getməyə hazırlaşdı.
  
  "Mən səninlə tək qalmaq istərdim" deyə pıçıldadı.
  
  Mart fasilə verdi, sonra sürətlə davam etdi. "Təbiət Tarixi Muzeyi, iyirmi dəqiqə."
  
  Drake saatını qoydu. "Daha sonra?"
  
  "Hmmm nə?"
  
  "Bu, möhtəşəm bir memarlıq əsəridir."
  
  "Oh, yaxşı, əgər bura qədər gəlmisənsə, Xose Qonzales adlı kişi mühafizəçini soyunmağı təklif edərdim. Dünən gecə həmkarlarımızdan biri mənim tələblərimi pencəyinin astarına tikdi. Sənədlərin orijinal daşınma üsulu, bəli və göndərənə qaytarılmadan".
  
  Drake cavab vermədi, ən çox çaşqınlıq içində idi.
  
  "Mən nə düşündüyünüzü bilirəm" dedi Marsh, bir daha heyrətamiz zəka nümayiş etdirdi. "Niyə sadəcə fotoşəkilləri sizə elektron poçtla göndərib nə istədiyinizi söyləməyək? Yaxşı, mən qeyri-adi insanam. Mənə dedilər ki, mənim iki tərəfim, iki ağlım və iki üzüm var, amma mən bunu iki ayrı keyfiyyət kimi görməyə üstünlük verirəm. Bir hissəsi əyilmiş, digəri əyilmişdir. Nə demək istədiyimi bilirsən?"
  
  Drake öskürdü. "Mən sənin kim olduğunu əlbəttə bilirəm."
  
  "Əla, onda bilirəm ki, dörd cəsədin təxminən on yeddi dəqiqə ərzində parçalandığını görəndə özümü həm təəccüblü dərəcədə xoşbəxt, həm də dəhşətli dərəcədə əsəbi hiss edəcəyimi başa düşəcəksən. Səninlə. İndi sağol."
  
  Xətt qırılıb. Drake saatının üzərinə kliklədi.
  
  İyirmi dəqiqə.
  
  
  ON İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Hayden və Kinimaka Ramses ilə vaxt keçirdilər. Terrorçu şahzadə altı fut kvadratlıq hücrəsində yersiz görünürdü: çirkli, dağınıq və açıq-aydın yorğun olsa da, qəfəsə salınmış şir kimi irəli-geri addımlayırdı. Hayden bədən zirehini geyindi, Glock və ehtiyat sursatını yoxladı və Manodan da eyni şeyi etməsini istədi. Bundan sonra heç bir şans olmayacaq. Həm Ramses, həm də Marş qiymətləndirilməyəcək qədər ağıllı idilər.
  
  Ola bilsin ki, terror mifi tam istədiyi yerdə olub.
  
  Hayden buna şübhə edirdi, çox şübhə edirdi. Qala daxilində gedən döyüş və cangüdəninin ümidsizcəsinə ölümü onun nə qədər qaçmaq istədiyini göstərdi. Üstəlik, onun reputasiyası məhv oldu? Zərərləri düzəltmək üçün ümidsiz olmalı deyilmi? Ola bilsin, amma insan sağalmayacaq dərəcədə məhv olmayıb. Kinimaka onlara bir-iki plastik stul gətirərkən Hayden onun gedişinə baxdı.
  
  "Bu şəhərdə nüvə silahı var" dedi Hayden. "Əminəm ki, bunu bilirsiniz, çünki siz Tayler Uebb və Culian Marşla müqavilə bağlamısınız. Sən bu şəhərdəsən, yeri gəlsə, yeraltı olmadığına əmin olacağıq. Əlbəttə ki, izləyiciləriniz bizimlə olduğunuzu bilmirlər..." O, onu elə orada saxlamağa icazə verdi.
  
  Ramses dayanıb yorğun gözləri ilə ona baxdı. "Sən, əlbəttə ki, xalqımın tezliklə Marşı öldürəcəyi, bombaya görə məsuliyyəti öz üzərinə götürəcəyi və onu partlatacağı aldadıcılığı nəzərdə tutursan. Siz bunu Webb və onun mühafizəçisindən bilməlisiniz, çünki onlar bilən yeganədir. Bir də bilirsən ki, onlar mənim əmrimi gözləyirlər". O, sanki öz-özünə başını tərpətdi.
  
  Hayden gözləyirdi. Ramses fərasətli idi, lakin bu, onun büdrəməyəcəyi demək deyildi.
  
  "Onlar partlayacaqlar" dedi Ramses. "Onlar öz qərarlarını verəcəklər".
  
  "Son bir neçə saatınızı demək olar ki, dözülməz edə bilərik" dedi Kinimaka.
  
  "Məni bunu ləğv etməyə məcbur etməyəcəksiniz" dedi Ramses. "Hətta işgəncə yolu ilə. Mən bu partlayışı dayandırmayacağam".
  
  "Nə istəyirsən?" Hayden soruşdu.
  
  "Danışıqlar olacaq".
  
  O, dünyanın yeni düşməninin üzünə diqqətlə baxaraq onu öyrəndi. Bu insanlar əvəzində heç nə istəmirdilər, danışıqlar aparmaq istəmirdilər və ölümün yalnız bir növ Cənnətə doğru bir addım olduğuna inanırdılar. Bu bizi hara aparır?
  
  Doğrudan da, harada? O, silahını tapdaladı. "Kütləvi qətl törətməkdən başqa heç nə istəməyən adamla öhdəsindən gəlmək asandır" dedi. "Başında bir güllə ilə."
  
  Ramses üzünü barmaqlıqlara sıxdı. - Onda davam et, qərb qancığı.
  
  O ruhsuz gözlərdə parlayan çılğınlığı və qeyrəti oxumaq üçün Haydenin mütəxəssis olmağa ehtiyacı yox idi. Heç bir söz demədən mövzunu dəyişdi və ehtiyatla xarici qapını arxadan bağlayaraq otaqdan çıxdı.
  
  Heç vaxt çox diqqətli olmayın.
  
  Qonşu otaqda Robert Praysın kamerası var idi. Qaçırılmaz təhlükə və onun potensial rolu səbəbindən katibi burada saxlamağa icazə aldı. O, Kinimaka ilə otağa daxil olanda Prays ona təkəbbürlü baxışlarla baxdı.
  
  "Bomba haqqında nə bilirsən?" o soruşdu. "Bəs siz niyə Amazonda, terror bazarını ziyarət edirdiniz?"
  
  Qiymət çarpayısına batdı. "Mənə vəkil lazımdır. Bəs siz nəyi nəzərdə tutursunuz? Bomba?"
  
  "Nüvə bombası" dedi Hayden. "Burada Nyu Yorkda. Özünə kömək et, ey pislik. Bildiklərinizi bizə çatdırmaqla özünüzə kömək edin".
  
  "Ciddi". Qiymət gözlərini zillədi. "Mən heç bir şey bilmirəm".
  
  "Sən vətənə xəyanət etdin" dedi Kinimaka, bədənini kameraya yaxınlaşdırdı. "Belə xatırlanmaq istəyirsən? Nəvələriniz üçün kitabə. Yoxsa Nyu Yorku xilas etməyə kömək edən tövbəçi kimi tanınmağı üstün tutursunuz?
  
  "Nə qədər şirin desən də," Praysın səsi qıvrılmış ilan kimi cingildədi. "Mən "bomba" ilə bağlı heç bir danışıqlarda iştirak etməmişəm və heç nə bilmirəm. İndi xahiş edirəm, vəkilim".
  
  "Mən sizə bir az vaxt verəcəyəm" dedi Hayden. "Onda mən Ramsesi və səni bir kameraya yerləşdirəcəyəm. Bununla mübarizə edə bilərsiniz. Görək birinci kim danışır. Yaşamaqdansa ölməyi üstün tutur və hər bir canlını özü ilə aparmaq istəyir. Sən? Sadəcə əmin ol ki, intihar etməsən".
  
  Qiymət ən azı bəzi sözlərindən çaşmış görünürdü. "Vəkilsiz?"
  
  Hayden arxaya çevrildi. "Səni siksin."
  
  Katibə ona baxdı. Hayden onu içəri bağladı və sonra Manoya tərəf döndü. "Hər hansı bir fikrin varmı?"
  
  "Görəsən, Webbin bu işdə əli varmı? O, bütün bu müddət ərzində fiqur olub".
  
  "Bu dəfə deyil, Mano. Uebb artıq bizi izləmir. Əminəm ki, hamısı Ramses və Marşdır".
  
  "Bəs sonra nə olacaq?"
  
  "Dreykə və uşaqlara başqa necə kömək edə biləcəyimizi bilmirəm" dedi Hayden. "Komanda artıq hər şeyin ortasındadır. Vətən, polislərin qapıları yıxmasından tutmuş zəhmətlə qazanılan pulların arxasında gizlənən casuslara, ordunun qurulmasına və təcili nüvə dəstəyi komandası olan NEST-in gəlişinə qədər hər şeyin qayğısına qaldı. Polislər hər yerdədir, əllərində olan hər şeylə. İstehkamçılar yüksək hazırlıq vəziyyətindədirlər. Ramsesi sındırmağın bir yolunu tapmalıyıq".
  
  "Onu gördünüzmü. Ölüb-yaşamadan vecinə olmayan insanı necə sındırmaq olar?
  
  Hayden qəzəblə dayandı. "Biz cəhd etməliyik. Yoxsa sadəcə imtina edərdiniz? Hər kəsin bir tətikçisi var. Bu qurd nəyinsə üstündədir. Onun vəziyyəti, həyat tərzi, gizli ailəsi? Kömək etmək üçün edə biləcəyimiz bir şey olmalıdır."
  
  Kinimaka Karin Blake-in kompüter təcrübəsindən istifadə etməyi arzulayırdı, lakin qadın hələ də Fort Bragg rejiminə hopmuşdu. "Gəlin iş axtaraq".
  
  "Və dua et ki, vaxtımız olsun."
  
  "Onlar Ramsesin icazə verməsini gözləyirlər. Bir az vaxtımız var".
  
  "Sən də mənim kimi onu eşitdim, Mano. Gec-tez Marşı öldürüb partladacaqlar".
  
  
  ON ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Smith Manhettenin sıx küçələrində avtomobillərini sürərkən Dahl ziddiyyətli ünsiyyətlərə qulaq asdı. Xoşbəxtlikdən onlar uzağa getməməli idilər və beton damarların hamısı tamamilə tıxanmamışdı. Görünürdü ki, bunun üçün gecəqondulardakı ən aşağı sərxoşdan tutmuş, ən zəngin, vicdansız milyarderə və aralarındakı hər kəsə qədər bütün fitnəçilər komandası iştirak edib. Bu, bir çox ziddiyyətli mesajlara səbəb oldu, lakin vətəndə etibarlıları təhrif olunmuşlardan ayırmaq üçün mümkün olan hər şeyi etdilər.
  
  "Məlum kameralardan ikisinin yaxınlıqdakı məscidlə sıx əlaqəsi var" dedi Mur Dahl qulaqcıqlarına. Ünvanı diktə etdi. "Orada bizim gizli agentimiz var, baxmayaraq ki, o, tamamilə yenidir. Deyir, bura bütün günü təcrid olunub".
  
  Dahl heç vaxt nəyisə təxmin etməyə qadir deyildi. "Bu, məscid terminologiyasında əslində nə deməkdir?"
  
  "Bunun mənası nədi? Bu o deməkdir ki, vallah, ora get və heç olmasa Ramzesin bir hücrəsini təmizlə".
  
  "Vətəndaş fəallığı?"
  
  "Danılası çox şey yoxdur. Amma orada kim varsa, çətin ki, dua oxusun. Bütün kommunal otaqları və yeraltı otaqları axtarın. Və hazır ol. Sevgilim tez-tez səhv başa düşmür və mən bunun üçün onun intuisiyasına güvənirəm".
  
  Dal məlumatları ötürdü və koordinatları GPS-ə daxil etdi. Xoşbəxtlikdən onlar demək olar ki, məscidin başında idilər və Smit sükanı bordürə tərəf çevirdi.
  
  "Providence" dedi Lauren.
  
  "Köhnə katanama verdiyim ad." Kenzi xatırlayaraq ah çəkdi.
  
  Dahl jiletinin tokalarını bərkitdi. "Biz hazırıq? Eyni quruluş. Biz güclü və sürətli zərbə vururuq, insanlar. Heç bir mərhəmət olmayacaq".
  
  Smit mühərriki söndürdü. "Mənimlə bağlı heç bir problem yoxdur"
  
  Maşından düşüb yolun o tayındakı məscidi oxuyanda səhər hələ də onları salamlayırdı. Yaxınlıqda buxar yayan qırmızı-ağ havalandırma dəliyi var idi. Yol ayrıcında yerləşən bina hər iki küçə boyu uzanırdı, onun rəngarəng pəncərələri və uzunsov fasad hissəsi icmanın. Binanın üstündə qəribə və az qala ətrafdakı beton fasadlara qarşı qışqıran kiçik bir minarə vardı. Küçədən giriş bir cüt şüşəli qapıdan idi.
  
  "İçəri giririk" dedi Dahl. "İndi hərəkət et."
  
  Onlar qollarını uzadıb hərəkəti dayandıraraq məqsədyönlü şəkildə yolu keçiblər. İndi bir fasilə onlara hər şeyə başa gələ bilər.
  
  "Əla yer" Smit şərh etdi. "Orada qətiyyətli qrup tapmaq çətindir".
  
  Dahl Moore ilə əlaqə saxladı. "Biz yerindəyik. Bizim üçün başqa bir şeyiniz varmı?"
  
  "Bəli. Adamım məni əmin edir ki, kameralar yerin altındadır. O, qəbul olunmağa yaxındır, lakin bu gün bizə kömək edəcək qədər yaxın deyil".
  
  Dahl xəbəri başqa bir səkidən keçərkən və məscidin ön qapılarını itələyərkən çatdırdı. Güclü hissləri ilə onlar yavaş-yavaş içəriyə doğru irəlilədilər, gözləri bir qədər zəif işığa uyğunlaşdı. Ağ divarlar və tavan qızılı lampalar və qırmızı və qızılı naxışlı xalça ilə birlikdə işığı əks etdirirdi. Bütün bunlar qeydiyyat sahəsinin arxasında yerləşirdi, burada kişi onlara ört-basdır edilməmiş şübhə ilə baxırdı.
  
  "Mən sizə kömək edə bilərəm?"
  
  Dahl öz SPEAR ID təqdim etdi. "Bəli, dostum, edə bilərsən. Bizi gizli yeraltı girişinizə apara bilərsiniz".
  
  Administrator çaşqın görünürdü. - Bu nədir, zarafatdır?
  
  "Kənara çəkil," Dahl əlini uzatdı.
  
  "Hey, sənə icazə verə bilmərəm..."
  
  Dahl adamı köynəyindən tutub piştaxtanın üstünə qoydu. "Düşünürəm ki, kənara çəkil dedim."
  
  Komanda tələsik ötüb məscidin əsas binasına daxil oldu. Ərazi boş idi və arxadakı qapılar bağlı idi. Dahl Smith və Kenzidən sığınacaq gözlədi və sonra onları iki dəfə təpiklədi. Taxta parçalandı və panellər yerə düşdü. Bu zaman arxadakı foyedən səs-küy və hay-küy eşidildi. Komanda ərazini əhatə edərək mövqelərini tutdu. Üç saniyə keçdi, sonra yan divarın arxasından spetsnaz komandirinin üzü və dəbilqəsi çıxdı.
  
  "Sən Dalsan?"
  
  İsveçli güldü. "Bəli?"
  
  "Bizi Mur göndərdi. HIT. Oyununuzu dəstəkləmək üçün buradayıq".
  
  "Bizim tamaşamız?"
  
  "Bəli. Yeni məlumat. Səhv lənətə gəlmiş məsciddəsən və onlar çox dərin qazıblar. Onları nokauta salmaq üçün cəbhədən hücum lazım idi. Biz isə ayaqları hədəfləyirik".
  
  Dalın xoşuna gəlməsə də, burada işləməyin prosedurunu, etiketini başa düşürdü. SWAT-ın artıq daha yaxşı bir yerə sahib olması zərər vermədi.
  
  "Mənə yol göstər" dedi Dahl.
  
  "Biz. Düzgün məscid yolun kənarındadır".
  
  "O biri tərəfdən..." Dahl and içdi. "GPS ilə lənətə gəlmiş cəfəngiyyat."
  
  "Onlar bir-birinə çox yaxındırlar." Zabit çiyinlərini çəkdi. "Və bu ingilis söyüşü ruhumuzu istiləşdirir, amma lənətə gəlmiş eşşəklərimizi tərpətməyin vaxtı deyilmi?"
  
  Dəqiqələr keçdi, komandalar bir-birinə qarışdı və yenidən yolu keçərkən basqın dəstəsi yaratdılar. Bir dəfə yığıldı, bir saniyə belə boşa getmədi. Tam miqyaslı hücum başladı. Kişilər binanın fasadına hücum edərək, qapıları qovub və foyeyə soxulublar. İkinci dalğa onların arasından keçdi və onlara deyilən yerləri axtarmağa başladı. Göy rəngli qapı tapılan kimi həmin şəxs onun üzərinə partlayıcı yerləşdirərək onu partladıb. Dahlın gözlədiyindən çox daha geniş, lakin xüsusi təyinatlıların açıq şəkildə ümid etdiyi bir radiusda partlayış baş verdi.
  
  "Boobytrap" dedi lider ona. "Onlardan daha çox olacaq."
  
  İsveçli bir az daha rahat nəfəs aldı, artıq gizli agentlərin dəyərini bilirdi və indi onlara haqqını verməyi unutmadı. Gizli iş polisin ən məkrli və həyatını dəyişən üsullarından biri idi. Bu, düşmənin içinə sızan və bununla da insanların həyatını xilas edə bilən nadir və qiymətli agent idi.
  
  SWAT az qala dağılmış otağa girdi, sonra uzaq qapıya tərəf döndü. O, açıq idi və zirzəmiyə girişi aydın şəkildə örtürdü. Birinci adam yaxınlaşanda aşağıdan atəş səsləri eşidildi və güllə otağın ətrafında səkildi.
  
  Dahl Kenziyə baxdı. "Hər hansı bir fikrin varmı?"
  
  "Məndən soruşursan? Niyə?"
  
  "Bəlkə belə bir otağa sahib olacağınızı təsəvvür etdiyim üçün."
  
  "Kolu döymə, lənətə gəl, Dal, yaxşı? Mən sizin əl qaçaqmalçınız deyiləm. Mən yalnız ona görə buradayam... çünki..."
  
  "Bəli, niyə buradasan?"
  
  "Mən həqiqətən bilmək istərdim. Bəlkə getməliyəm..." O, tərəddüd etdi, sonra ah çəkdi. "Bax, bəlkə içəridə başqa yol var. Ağıllı cinayətkar təhlükəsiz qaçış yolu olmadan ora enməzdi. Bəs əsl terror hüceyrələri ilə? Kim bilir bu intiharçı alçaqlarla?"
  
  "Düşünməyə vaxtımız yoxdur" dedi spetsnaz komandiri onun yanında oturaraq. "Bu uşaqlar üçün bu, rollerboldur."
  
  Dahl, Kenzinin sözlərini düşünərkən komandanın flaş qumbaraları çıxardığını seyr etdi. Qəsdən sərt, o, onların qayğıkeş bir ürəyi və ya heç olmasa birinin qırıq qalıqları olduğuna inanırdı. Kenziyə parçaları birləşdirməyə kömək edəcək bir şey lazım idi - lakin o, bütün ümidini itirmədən nə qədər axtarış apara bilərdi? Ola bilsin ki, bu gəmi artıq qəzaya uğrayıb.
  
  SWAT hazır olduqlarına işarə etdi və sonra taxta nərdivanla cəhənnəmin çılğın formasını düzəltdi. Qumbaralar aşağı sıçrayanda və sonra partlayanda komandalar önə keçdilər, Dahl komandiri dirək mövqeyindən itələdi.
  
  Smith itələdi. "Götlərini tərpət."
  
  Qaçaraq, dərhal avtomatik atəşlə qarşılandılar. Dahl bilərəkdən ard-arda dörd mərtəbədən aşağı sürüşmədən, tapançasını çəkib cavab atəşi açmadan əvvəl torpaq döşəməyə, stolun ayaqlarına və silah qutularına nəzər saldı. Smit onun qabağında qövsləndi, aşağı yuvarlandı və yan tərəfə süründü. Spetsnaz komandası arxadan irəliləyərək, atəş xəttində əyilmədən və tərpənmədən irəlilədi. Güllələr atəşdən sonra geri döndü, ölümcül yaylım atəşləri zirzəmiyə deşildi və qalın divarları parçaladı. Dahl yerə ən dibinə dəyəndə dərhal ssenarini qiymətləndirdi.
  
  Hüceyrənin dörd üzvü var idi ki, bu da əvvəlki kamerada gördüklərinə uyğun gəlirdi. Üçü diz çökmüş, qulaqlarından qan axmış, əlləri alnına sıxılmış, dördüncüsü isə yara almamış kimi görünürdü və hücum edənlərə güclü atəş açıb. Ola bilsin ki, digər üç nəfər onu ört-basdır edirdi, lakin Dahl dərhal canlı məhbusu tutmağın yolunu tapdı və atıcını nişan aldı.
  
  "Oh yox!" SWAT lideri anlaşılmaz şəkildə onun yanından keçdi.
  
  "Hey!" Dahl zəng etdi. "Nə-"
  
  Cəhənnəmin ən pis növünün ortasında yalnız bunu əvvəllər yaşamış insanlar fasiləsiz hərəkət edə bilər. Spetsnaz rəhbəri ona tanış olan əlaməti aydın hiss etdi və yalnız həmkarlarının həyatı haqqında düşünürdü. Dahl tətiyi özünə çəkərkən, terrorçunun bir əlindən dolu qumbara atdığını, digəri ilə silahını atdığını gördü.
  
  "Ramses üçün!" qışqırdı.
  
  Zirzəmi ölüm tələsi idi, bu canlıların ovlarını aldatdığı kiçik bir otaq idi. Otağın ətrafına səpələnmiş başqa tələlər var, qəlpə partlayanda sönəcək tələlər. Dahl, bu jestin sırf akademik olduğunu bilsə də, terrorçunu gözlərinin arasından vurdu - bu, onları xilas etməyəcək.
  
  Qumbara partlayana qədər son saniyələr geri sayılan bu kiçik kərpic divarlı otaqda deyil.
  
  
  ON DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Dahl dünyanın qaranlığa qərq olduğunu gördü. O, vaxtın necə sürünən bir sürətlə yavaşladığını, hər bir canlı ürəyin döyüntülərinin sonsuz anlarda necə ölçüldüyünü gördü. Qumbara sıçrayaraq kiçik göbələk buludunda yerdən toz və kir çıxararkən, onun gülləsi terrorçunun kəllə sümüyünün içinə girdi, onun kürəyindən partlamadan əvvəl ətrafa gurlandı və geniş qan bulağında divara dəydi. Bədən zəiflədi, həyat artıq getdi. Qumbara ikinci səkdirməyə düşdü və Dahl silahı onun üzündən çəkməyə başladı.
  
  Qiymətli saniyələr qaldı.
  
  Üç terrorçu hələ də diz çökmüş, inildəmiş və məğlub olmuşdular və gələnləri görə bilmirdilər. SWAT adamları impulslarını idarə etməyə və ya pilləkənlərlə yuxarı qalxmağa çalışdılar.
  
  Smit baxışlarını həyatının son görüşü olan Dala çevirdi.
  
  Dahl Kensi, Lauren və Yorginin pilləkənlərin başında olduqlarını bilirdi və bir anlıq onların sıfırdan kifayət qədər uzaqda olduqlarına ümid etdi.
  
  Yenə də bütün bunlar mənim uşaqlarım üçündür...
  
  Qumbara ikinci səkdirmənin zirvəsində partladı, bu səs bir anlıq İsveçlinin indiyə qədər eşitdiyi ən yüksək səs idi. Sonra fikir yoxa çıxan kimi bütün səslər birdən kəsildi...
  
  Gözləri ön tərəfə dikilmişdi və gördüklərinə inana bilmirdi.
  
  SWAT lideri nəyin gələcəyini bilə-bilə bütün gücü ilə qaçmağa başladı və bacardığı qədər çox insanı xilas etməyə qərar verdi və bunu edə biləcək yeganə adam olduğunu dərhal anladı. Onun qaçışı onu qumbaranın üstündən qaldırdı və partlamadan bir saniyə əvvəl onun üstünə düşməsinə imkan verdi. O, Kevlar, ət və sümük vasitəsilə partladı, lakin otaqda bir yerə zəncirlənmiş dayananlara dəymədi. Partlayış boğuldu və sonra səngidi.
  
  Dahl öz gözlərinə inana bilməyib boğazını təmizlədi. Həmkarlarının fədakarlığı onu həmişə alçaldırdı, lakin bu, başqa səviyyədə idi.
  
  Bilmirəm... Adını belə bilmirdim.
  
  Bununla belə, terrorçular onun qarşısında diz çökdülər.
  
  Dahl son bir neçə pillədən aşağı qaçdı, gözləri yaşla doldu, hətta üç nəfəri kürəyinə təpiklədi. Smit onların gödəkçələrini cırdı. Heç bir partlayıcı jilet görünmürdü, lakin Smit onun yanında diz çökərkən bir adam ağzından köpük çıxardı. Digəri əzab içində qıvrıldı. Üçüncüsü yerə sıxıldı, hərəkətsiz qaldı. Dal öz nifrəti olan bir adamın qütb qapağı - dəhşətli baxışları ilə qarşılaşdı. Kenzi yaxınlaşıb İsveçlinin diqqətini çəkdi, onun buz kimi mavi gözləri o qədər aydın və soyuq və hisslərlə dolu idi ki, onlar geniş, əriyən bir mənzərə kimi görünürdü və dodaqları ilə bacara bildiyi yeganə sözləri dilə gətirdi.
  
  "O, özünü qurban verərək bizi xilas etdi. Mən... Onunla müqayisədə özümü çox qüsurlu, çox yazıq hiss edirəm".
  
  Dahl, bütün günlərində heç vaxt şərh verə bilmədiyini sübut etdi. İndi etdi.
  
  Smit hər üç adamı axtardı, daha çox qumbara, güllə və kiçik silah tapdı. Ciblərindəki kağızlar və qeydlər hamısı qırışmışdı, ona görə də yığılan adamlar onları vərəqləməyə başladılar.
  
  Digərləri isə başlarını aşağı salaraq həlak olmuş liderlərinə yaxınlaşdılar. Bir nəfər diz çöküb məmurun kürəyinə toxunmaq üçün əlini uzadıb.
  
  Üçüncü terrorçu hansı zəhəri qəbul etməsindən asılı olmayaraq öldü, sadəcə zəhərin qüvvəyə minməsi həmkarlarına nisbətən daha uzun sürdü. Dahl həvəssiz baxdı. Qulaqcığı səsləndikdə və Murun səsi beynini doldurduqda o, qulaq asdı, lakin cavab tapa bilmədi.
  
  "Beş kamera" dedi Mur ona. "Mənbələrimiz Ramsesin cəmi beş kamerası olduğunu öyrəndi. Siz ikisi ilə qarşılaşdınız, üçü qalır. Mənim üçün yeni məlumatın varmı, Dal? Salam? ordasan? Nə baş verir?"
  
  Dəli isveçli Muru susduran kiçik düyməni basdı. Hörmətini sükutla bildirmək üçün sadəcə bir neçə saniyə istədi. Aşağıdakı bütün kişilər və qadınlar kimi, o, yalnız bir insanın böyük fədakarlığı sayəsində sağ qaldı. Bu adam bir daha nə gün işığını görməyəcək, nə batmaqda olan günəşi görəcək, nə də üzünə əsən isti mehi hiss etməyəcək. Dahl bunu onun üçün yaşayacaqdı.
  
  Nə qədər ki, sağ idi.
  
  
  ON BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  On yeddi dəqiqə.
  
  Drake Beau'nun rəhbərliyini izlədi, 59-da solu kəsdi və birbaşa Kolumb dairəsi olan xaosa doğru getdi. Binalardan onun solunda bayraqlar dalğalanırdı, sağında isə ağaclarla bəzədilmiş yaşıl zolaq. Onların qabağında əsasən şüşədən ibarət yaşayış binası dayanırdı, pəncərələri hələ doğan günəşdə parıldayırdı. Sarı taksi bordürün kənarına çıxdı, sürücüsü arxada səkidə dörd yaxşı geyinmiş sprinterin yarışdığını görəcəyini gözləyirdi, lakin Bo kişiyə ikinci dəfə nəzər salmadı. Dairə şəlalələri, heykəlləri və oturacaqları olan geniş beton məkan idi. Turistlər kürək çantalarını və içməli suları yığaraq irəli-geri dolaşırdılar. Drake bir qrup tərli idmançının ortasını kəsdi, daha sonra ən azı kölgəlik təmin edən ağacların altına qaçdı.
  
  Maraqlı gözlərdən uzaq.
  
  Bir elektrik şəbəkəsi boyunca ənənəvi kilsələr arasında yer tutmaq üçün yarışan möhtəşəm, dağınıq göydələnlər və onun sağ tərəfindəki yaşıllıqda hökm sürən mütləq sülh və əmin-amanlıq, çoxlu ekstremalları ilə qaranlıq, təlaşlı küçələr arasındakı ziddiyyət Drake'i qeyri-reallıq hissi ilə doldurdu. . Bu yer necə dəli idi? Bu, yuxu kimi necə hissdir? Fərqlər ağlasığmaz dərəcədə həddindən artıq idi.
  
  O, Marşın onları nə qədər yaxından izlədiyi ilə maraqlanırdı, amma çox da fikirləşmirdi. Bu, bir insanın ölümünə səbəb ola bilər. Vətəndə indi də bir kanal tapmağa çalışırdılar ki, mənbəyə qədər izləsinlər.
  
  Qrup sürətləndikcə parlaq kürə yavaş-yavaş sola çevrildi. Alicia və Mey arxadan qaçır, izləyirdilər, lakin bu sürətlə tam güclərindən istifadə edə bilmirdilər. Düşmən hər yerdə, hər kəs ola bilər. Pəncərələri tündləşmiş yoldan keçən sedan daha yaxından baxmaq tələb etsə də, uzaqlarda gözdən itdi.
  
  Drake vaxtı yoxladı. On bir dəqiqə qaldı.
  
  Və yenə də anlar, saniyə saniyə keçdi. Dreykin dərhal tanıdığı yolun üstündə açıq boz bina görünəndə Bo yavaşladı. Yenə də qaçaraq Alisiya və Meyə tərəf döndü. "Eyni binada Odin hekayəsi zamanı döyüşdük. Lənət olsun, sanki bir ömür keçdi".
  
  "Helikopter yan tərəfə çırpılmayıb?" Alisiya soruşdu.
  
  "Oh, bəli və bir Tyrannosaurus Rex tərəfindən hücuma məruz qaldıq."
  
  Təbiət Tarixi Muzeyi bu baxımdan nisbətən kiçik görünürdü, əgər varsa, aldatma. Səkidən ön qapıya qədər pillələr qalxdı, indi bir qrup turistlə dolu idi. Dizel və benzinin qarışıq qoxusu onları bordürə qədər çəkərkən hücum etdi. Mühərriklərin səsi, siqnal səsləri və arabir qışqırıq səsləri hələ də onların hisslərini əzablandırırdı, amma ən azından burada hərəkət intensiv idi.
  
  "İndi dayanma" dedi Alicia. "Təhlükəsizliyin harada olacağı barədə heç bir fikrimiz yoxdur."
  
  Drake nəqliyyatı dayandırmağa və onları keçməyə imkan verməyə çalışdı. - Ümid edək ki, xəstə olduğunu deməyib.
  
  Xoşbəxtlikdən nəqliyyat az idi və qrup yolu kifayət qədər asanlıqla keçə bildi. Bir dəfə muzeyin pilləkənlərinin ətəyində dırmaşmağa başladılar, lakin arxalarında təkərlərin yüksək səsini eşidəndə qəfil dayandılar.
  
  Drake düşündü: Yeddi dəqiqə.
  
  Onlar amansız dəlilik səhnəsinə çevrildilər. Dörd nəfər tüfəng hazır vəziyyətdə maşından düşdü. Dreyk muzeyin qapılarından və səpələnmiş ziyarətçilərdən qaçaraq qaçmağa çalışdı. Bo tez silahını çıxarıb düşməni nişan aldı. Atışma səsləri eşidildi. Qışqırıqlar səhəri parça-parça etdi.
  
  Drake çiyninin bütün bədənini götürdüyü ağrıya məhəl qoymadan səkiyə dəyərkən yuvarlanaraq yüksək atladı və aşağı endi. Hücum edən şəxs sedanın kapotuna atladı və artıq Mai silah gücünə sahib idi. Dreyk yenidən maşına tərəf yuvarlandı və xoşbəxtlikdən tüfəngə çata bildiyi yerdə ayağa qalxdı. Əlini uzatdı, daha çox təhdid və diqqət tələb etdi.
  
  Alisiya digər tərəfə daldı, pillələri təmizlədi və Teodor Ruzveltin atlı heykəlini özü ilə hücum edənlərin arasına qoydu. Buna baxmayaraq, atəş açdılar, güllələr bürünc tökmələrə dəydi. Alisiya silahını çıxarıb o biri tərəfdən içəri girdi. İki adam indi maşınların üstündə idilər və mükəmməl hədəflər vururdular. Mülki əhali ərazini təmizləyərək hər tərəfə səpələnib. O, dizləri üstə çökən terrorçunu nişan aldı, lakin onun davamlı atəşi onun üzərinə keçərək onu gizlənməyə məcbur etdi.
  
  Mey və Bo muzeyin əsas girişinin yaxınlığındakı kiçik arxdan içəri sıxılaraq, daş işlərin arasından keçən güllələrin selindən qaçmaq üçün bərk-bərk çömeldilər. Bo divara tərəf dayandı, tərpənə bilmədi, lakin Mei arxasını fransıza çevirdi.
  
  "Bu... utancvericidir" dedi Beauregard.
  
  "Və çox şanslısan ki, qamış kimi arıqsan" deyə Mai cavab verdi. Başını çölə çıxarıb yaylım atəşi açdı. "Bilirsən, səninlə ilk dəfə rastlaşanda, elə bil tez-tez divarlardakı çatlar arasında sürünürdün."
  
  "Bu, indi faydalı olardı."
  
  "Tüstü kimi." Mai atəşə tutaraq yenidən çölə çıxdı. Güllələr onun başının üstündən bir marşrut izləyirdi.
  
  "Hərəkət edə bilərikmi?"
  
  "Xeyr, perforasiya etmək istəməyincə."
  
  Dreyk öz silahından istifadə etməyə vaxtının olmadığını anladı və buna görə də rəqibinin silahını tutmağa çalışdı. Çox gec, ona çata bilməyəcəyini başa düşdü - oğlan çox uzun idi - və sonra lülənin onun istiqamətində fırlandığını gördü.
  
  Getmək üçün heç bir yer
  
  İnstinkt mərmi kimi onun içindən keçdi. Geri çəkilərək maşının şüşəsini təpiklə vurub, şüşəni sındırıb və daha sonra terrorçu atəş açarkən içəri girib. Onun arxasında səki çalındı. Drake boşluqdan sıxaraq sürücü oturacağına girdi, dəri cırıldadı, oturacaqların forması onun keçməsini çətinləşdirdi. Nə gələcəyini bilirdi. Güllə maşının damına, oturacağına və döşəməsinə dəyib. Drake daha sürətli qarışdı. Mərkəz kupe əlcək kupesindən və iki böyük stəkan saxlayıcıdan ibarət idi ki, o, bədənini sərnişin oturacağına atarkən ona tutmaq üçün bir şey verirdi. Daha çox güllə damı amansızcasına deşdi. Drake qışqırdı, vaxt qazanmağa çalışdı. Axın bir anlıq dayandı, lakin sonra Drake arxaya əyilib pəncərəni yüklədikcə daha da sürətlə başladı.
  
  Dreyk arxa oturacağa qalxdı, güllə onun kürəyinin ortasında qançır yeridi. O, özünü səliqəsiz bir qalaqda, nəfəssiz və ideyasız tapdı. Bir anlıq gecikmə atıcının da dayanmasına səbəb olmalı idi və sonra adam Alisiya tərəfindən atəşə tutuldu. Dreyk arxa qapının kilidini içəridən açıb sürüşərək çölə çıxdı, üzünü betona basdırdı və hara gedəcəyini bilmədi.
  
  İstisna...
  
  Maşının altında. O, maşının altına çətinliklə sığaraq yuvarlandı. İndi onun gözləri qara qaçış mexanizmi, borular və egzoz sistemi peyda oldu. Daha bir güllə yuxarıdan açılıb, ayaqlarının V-şəkilli əzələləri arasında boşluğa dəyib. Drake sakitcə fit çalaraq nəfəsini verdi.
  
  Bu oyunu iki nəfər oynaya bilər.
  
  Ayaqlarını dəyişdirərək bədənini yerlə maşının qabağına doğru hərəkət etməyə məcbur etdi və getdiyi zaman Glock-u çıxardı. Sonra əvvəlki güllə dəliklərindən nişan alaraq, adamın harada olması lazım olduğunu təxmini müəyyən etdi. O, hər dəfə mövqeyini bir az dəyişərək, ardıcıl altı atəş açıb, sonra sürətlə maşının altından çıxıb.
  
  Terrorçu qarnından yapışaraq onun yanına düşüb. Tüfəng onun yanına düşüb. O, ümidsizcə ona və kəmərinə əlini uzadarkən, Drake onu çox uzaq məsafədən vurdu. Risklər risk etmək üçün çox böyük idi, əhali çox həssas idi. O, maşının kapotuna baxaraq ayağa qalxmağa çalışarkən əzələ ağrısı onu əzablandırırdı.
  
  Alicia Ruzvelt heykəlinin arxasından çıxdı və yenidən gözdən itmədən əvvəl bir neçə güllə atdı. Onun hədəfi başqa bir maşının ön tərəfində idi. Daha iki terrorçu birtəhər divara sıxılmış kimi görünən Mei və Bo-nu nişan almağa çalışdı, lakin Meinin dəqiq atəşi terrorçuların qarşısını aldı.
  
  Drake saatına baxdı.
  
  İki dəqiqə.
  
  Onlar yaxşı və həqiqətən sikilmişdilər.
  
  
  ON ALTINCI FƏSİL
  
  
  Dreyk döyüşü terrorçulara apardı. HK-ni buraxaraq, Bo və Mei-ni narahat edən ikisinə diqqət yetirdi. Biri dərhal yıxıldı, həyatı bütün betonun üzərinə töküldü, qatılaşmış bir ürək üçün ağır bir ölüm. Digəri isə güllə alaraq son anda çevrildi, lakin yenə də atəşə cavab verə bildi. Dreyk güllələri olan adamın ardınca ölümlə getdi. Nəhayət, adamın getməyə yeri yox idi və dayandı, sonra oturdu və Dreykin silahı onun təhdidinə son qoyan kimi Meiyə doğru son raunddan atəş etdi.
  
  Mei bunu qabaqcadan görüb Bonu yerə yıxdı. Fransız etiraz etdi, yöndəmsiz bir yığına düşdü, lakin Mey onu dirsəkləri ilə qaldıraraq hərəkət etməsinə mane oldu. Parçalar başlarının olduğu yerdə divardan çıxdı.
  
  Bo yuxarı baxdı. "Sağ ol, Mai."
  
  "Ki ni sinaide".
  
  Drake indiyə qədər qalan sonuncu terrorçunun diqqətini çəkmişdi, lakin bunların heç biri əhəmiyyət kəsb etmirdi. Yalnız ruhundakı dəhşətli qorxu önəmli idi. Yalnız ürəyinin çarəsiz döyüntüləri önəmli idi.
  
  Son müddəti qaçırdılar.
  
  May və Bo-nun muzeyə qaçdığını və sonra Alisiya gizləndiyi yerdən sonuncu terrorçunu layiq olduğu cəhənnəmə göndərmək üçün çıxdığını görəndə onun əhvalı bir qədər yüksəldi. Daha bir nəfər səkidə qanaxır. Başqa bir can itirilir və qurban verilir.
  
  Onlar sonsuz idi, bu insanlar. Onlar coşmuş dəniz idi.
  
  Sonra Dreyk sonuncu, guya ölü olan terrorçunun ayağa qalxıb səndələdiyini gördü. Drake, yəqin ki, jilet geyindiyini düşünürdü. O, yırğalanan çiyinləri nişan alıb atəş açsa da, güllə hədəfdən cəmi millimetr keçib. Yavaş-yavaş nəfəs alaraq ikinci atışı nişan aldı. İndi kişi diz çökdü, sonra yenidən ayağa qalxdı və növbəti anda Facebook və ya İnstaqramda şöhrət anlarını çəkməyə çalışan kameralarla insanların, izləyənlərin, yerlilərin və uşaqların izdihamının arasına düşdü.
  
  Drake səndələyərək Alisiyaya tərəf getdi. "Deməli, bu Ramzesin hücrələrindən biri idi?"
  
  "Dörd kişi. Tam olaraq Dahl təsvir etdiyi kimi. Bu, komanda olaraq qarşılaşdığımız üçüncü hüceyrə olacaq".
  
  "Və biz hələ martın şərtlərini bilmirik."
  
  Alisiya küçələrə, yola və dayanmış, tərk edilmiş avtomobillərə baxdı. Meinin qışqırtısı onların diqqətini çəkdiyi üçün o, arxaya çevrildi.
  
  "Bizim bir gözətçimiz var!"
  
  Drake pilləkənlərlə yuxarı qalxdı, başını aşağı saldı, hətta silahını yerə qoymağa çalışmadı. Bu, hər şey idi, onların bütün dünyası idi. Marş zəng etsəydi...
  
  Xose Qonzales ona cib telefonu verdi. - Sən o ingilissən?
  
  Drake gözlərini yumdu və cihazı qulağına qoydu. "Bataqlıq. ilə tələffüz edirsən..."
  
  Pifiyanın gülüşü onun sözünü kəsdi. "İndi, indi bayağı söyüşlərə əl atmayın. Lənətlər savadsızlar üçündür, yoxsa mənə belə deyiblər. Yoxsa əksinədir? Amma təbrik edirəm, yeni dostum, sən sağsan!"
  
  "Bizi yerə yıxmaq üçün bir neçə yumruqdan çox şey lazım olacaq."
  
  "Oh, əminəm. Nüvə bombası bunu edə bilərmi?"
  
  Drake qəzəbli ifadələrini qeyri-müəyyən müddətə davam etdirə biləcəyini hiss etdi, lakin o, ağzını tikmək üçün şüurlu bir səy göstərdi. Alicia, Mey və Bo telefonun ətrafında sıxışdılar, Xose Qonzales isə qorxu ilə baxırdı.
  
  "Pişik dilinizi uddu? Oh, hey, niyə Qonzalesin zənglərinə cavab vermədin?
  
  Dreyk qan axmağa başlayana qədər yuxarı dodağını dişlədi. "Mən burdayam."
  
  "Bəli, bəli, görürəm. Amma sən harada idin... mmm... dörd dəqiqə əvvəl?
  
  Drake susdu.
  
  "Yazıq qoca Xose telefona özü cavab verməli idi. Orada nə danışdığımdan xəbərim yox idi".
  
  Drake Martın diqqətini yayındırmağa çalışdı. "Bizim pencəyimiz var. Harada-"
  
  "Sən mənə qulaq asmırsan, ingilis. Gecikdin. Gecikmənin cəzasını xatırlayırsanmı?"
  
  "Bataqlıq. Aldatmağı dayandırın. Tələblərinizin yerinə yetirilməsini istəyirsiniz, yoxsa yox?"
  
  "Mənim tələblərim? Yaxşı, əlbəttə ki, mən yaxşı və hazır olduğuma qərar verəndə yerinə yetiriləcək. İndi siz üçünüz, yaxşı əsgər olun və orada gözləyin. Sadəcə bir-iki yemək sifariş edəcəyəm."
  
  Drake lənət etdi. "Bunu etmə. Bunu etməyə cəsarət etmə!"
  
  "Tezliklə danış."
  
  Xətt qırılıb. Dreyk üç cüt gözə baxdı və onların ancaq özünün əksi olduğunu başa düşdü. Onlar uğursuz oldu.
  
  Nəhəng bir səylə telefonu əzməkdən özünü saxlaya bildi. Alicia Vətən üçün qaçılmaz təhlükə barədə məlumat verməyi öz üzərinə götürdü. Mai Qonzalesin pencəyini çıxartmağa məcbur etdi.
  
  "Gəlin bu işi bitirək" dedi. "Biz qarşıda olanların öhdəsindən gəlirik və gələcək hadisələrə hazırlaşırıq."
  
  Drake üfüqləri, beton və ağac astarlı, ağıl və ürəyi uzaqda öyrəndi və Marşın niyyətləri ideyası ilə əzildi. Önümüzdəki bir neçə dəqiqə ərzində günahsızlar öləcək və o, yenə uğursuzluğa düçar olsa, onların sayı daha çox olacaqdı.
  
  "Mart o bombanı partlatacaq" dedi. "Nə dedisə. Əgər tapmasaq, bütün dünya əziyyət çəkəcək. Biz kənarda dayanmışıq..."
  
  
  ON YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Marsh güldü və gülüşlə telefonu qapatdı. Zoe ondan daha da bərk yapışdı. "Sən ona mütləq göstərdin" deyə mırıldandı.
  
  "Oh, bəli, indi ona daha çox göstərəcəyəm."
  
  Mart birdəfəlik başqa bir kamera çıxarıb yaddaşında artıq saxladığı nömrəni yoxladı. Bunun ona lazım olduğuna əmin olub tez nömrəni yığıb gözlədi. Kobud və təsirli cavab verən səs onun gözləntilərini təsdiqlədi.
  
  "Nə edəcəyini bilirsən" dedi.
  
  "Bir? Yoxsa iki?
  
  "İki, razılaşdığımız kimi. Sonra sənə yenidən ehtiyacım olsa, davam et."
  
  "Əlbəttə, rəis. Mobil telefonumun tətbiqi vasitəsilə yeniliklərdən xəbərdar olurdum. Mən bu hərəkətdən mütləq zövq alacaqdım".
  
  Mart xoruldadı. "Sən terrorçusan, Stiven?"
  
  "Yaxşı, yox, mən özümü o sinfə qoymazdım. Həqiqətən yox."
  
  "Görməyiniz üçün maaş aldığınız işi edin. Elə indi."
  
  Marş ekranlardan birini şəhər kamerasına keçirdi, sadəcə olaraq, yaxınlıqdakı müəssisələrin səkidə kimin gəlib-getdiyini izləmək üçün istifadə etdiyi mini-müşahidə cihazı. Stiven həmin küçədə fəsad törədərdi və Marş ona baxmaq istədi.
  
  Zoey daha yaxşı baxmaq üçün əyildi. "Bəs bu gün başqa nə edəcəyik?"
  
  Martın gözləri böyüdü. "Bu sənə kifayət deyil? Və birdən siz böyük pis Pythia, Miss Zoe Sears-a qoşulmağa dəvət olunan bir qadın üçün bir az yumşaq, bir az yumşaq görünürsən. Niyə bu? Məndəki dəliliyi xoşladığına görəmi?"
  
  "Mən belə düşünürəm. Və bir az daha çox. Ola bilsin ki, şampan başıma gəlib".
  
  "Yaxşı. İndi sus və bax".
  
  Sonrakı bir neçə anlar Marşın istədiyi kimi keçdi. Normal kişilər və qadınlar gördükləri şeydən, hətta sərt olanlardan da çəkinərdilər, lakin Marş və Şirs buna soyuqqanlılıqla baxırdılar. Daha sonra Marşa çəkilişləri saxlamaq və ingilisə əlavə qeydlə video mesaj göndərmək üçün cəmi beş dəqiqə çəkdi: Bu evə göndər. Tezliklə sizinlə əlaqə saxlayacam.
  
  O, Zoeni bir qolu ilə tutdu. Onlar birlikdə aşağıdakı təqib ssenarisini öyrəndilər, bu ssenaridə ingilis və onun üç qulduru hələ başlamamışdan çox gec gələcəklərini bilirdilər. Mükəmməl. Və sonunda xaos... qiymətsiz.
  
  Martın yadına düşdü ki, otaqda başqa adamlar da var. Ramzesin əsas hücrəsi və onun üzvləri. Onlar mənzilin uzaq küncündə elə sakit oturmuşdular ki, onların üzlərini çətinliklə xatırlayırdı.
  
  "Hey" dedi. "Xanımın şampan şərabı bitib. Siz avaralardan biri bunu düzəldə bilərmi?"
  
  Bir kişi ayağa qalxdı, gözləri o qədər nifrətlə dolu idi ki, Marş titrədi. Ancaq ifadə tez bir şəkildə maskalandı və tez baş silkələnməsinə çevrildi. "Əlbəttə bilər".
  
  "Mükəmməl. Daha bir butulka kifayət edər".
  
  
  ON SƏKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Dreyk tələblər siyahısını axtararkən Meyin gözətçinin gödəkçəsinin düymələrini açmasına baxdı. Alicia və Bo üçüncü kameranın qalan sonuncu üzvünün hərəkət edəcəyinə demək olar ki, əmin olaraq toplaşan izdihamın ətrafına baxdılar. Vətən yolda idi, cəmi iki dəqiqə qalmışdı. Yaxınlıqda polislər toplaşarkən sirenlər fəryad edirdi. Drake bilirdi ki, bu günə qədər pik hadisələr bütün Nyu-Yorkluları əsəbiləşdirəcək və turistləri qorxuya salacaq. İnsanların küçələrdən kənarda qalması gözəl olardı, amma Ağ Ev əslində başqa nə edə bilərdi?
  
  Radiasiya detektorları olan dronlar səmada dövrə vurdu. Metal detektorlar diqqətə layiq olan hər kəsi və olmayanların çoxunu dayandırdı. Ordu və NEST burada idi. Küçələrdə o qədər agentlər gəzirdi ki, sanki veteranların görüşü idi. Əgər Daxili İşlər Nazirliyi, FTB, CIA və NSA işlərini düzgün yerinə yetirsəydilər, Mart ayı mütləq tapılardı.
  
  Drake saatına baxdı. Bu kabusun başlamasından bir saatdan bir qədər çox vaxt keçdi.
  
  Hamısı budur?
  
  Alisiya dirsəyi ilə onu dürtdü. "O, bir şey tapdı."
  
  Dreyk Mayın Qonzalesin xarab olmuş pencəyindən qatlanmış kağız parçasını çıxarmasına baxdı.
  
  Nyu-York sakini onu görəndə buruşdu və hər əlində cırıq qol götürdü. "Şəhər mənə kompensasiya verəcəkmi ... kompensasiya..."
  
  "Şəhər sizə bəzi məsləhətlər verə bilər" dedi Alisiya qətiyyətlə. "Növbəti dəfə isti yağdan istifadə edin. Pis şirkət üçün pul verməyin".
  
  Qonzales susdu və sürüşdü.
  
  Drake May ayına yaxınlaşdı. Marşın tələbləri ağ A4 vərəqində mümkün olan ən böyük şriftlə çap edilib. Ümumiyyətlə, onlar olduqca sadə idilər.
  
  "Beş yüz milyon dollar" dedi Mai. "Və başqa heç nə".
  
  Tələbinin altında kiçik bir əlyazma ilə təzadlı yazılmış bir cümlə var idi.
  
  "Təfərrüatlar tezliklə izlənəcək."
  
  Drake bunun nə demək olduğunu dəqiq bilirdi. "Biz qeyri-mümkün üçün başqa bir ova göndərilmək üzrəyik."
  
  Beauregard izdihamı seyr etdi. "Və biz, şübhəsiz ki, nəzarət altında qalırıq. Şübhəsiz ki, bu dəfə yenə uğursuzluğa düçar olacağıq".
  
  Drake toplaşan izdiham tərəfindən qaldırılan cib telefonlarının sayını itirdi, sonra mobil telefonunda mesaj səsinin darıxdırıcı səsini eşitdi və ekrana baxdı. Hələ o, video linkini tıklamamışdan əvvəl onun baş dərisi dərin bir xəbərlə qaşınmağa başladı. "Uşaqlar" dedi və ətrafa toplaşarkən cihazı qolunun uzunluğunda tutdu.
  
  Çəkiliş dənəli və ağ-qara idi, lakin kamera sabit idi və Dreykin ən pis kabuslarından birini aydın göstərirdi. "Bu mənasızdır" dedi. "Nə baş verdiyini bilməyən insanları öldürün. Bu, qorxutmaq üçün deyil, mənfəət üçün deyil. Bunun üçün..." O, davam edə bilmədi.
  
  "Yaxşı," Mai nəfəs aldı. "Hər gün bu alt qidalandırıcıların daha çoxunu qazırıq. Ən pisi isə odur ki, onlar bizim icmaların tam ürəyində yaşayırlar".
  
  Drake bir dəqiqə belə itirmədi, ancaq Vətənə bir keçid göndərdi. Marşın mobil telefon nömrəsini havadan çıxara bilməsi, indiyə qədər əldə etdiyi hər şeyi nəzərə alsaq, o qədər də təəccüblü deyildi. Ona kömək edən terrorçular açıq-aşkar piyada əsgərlərdən daha çox idi.
  
  Drake polislərin öz işlərini gördüklərini izləyirdi. Alisiya ona yaxınlaşdı, sonra təsadüfən şalvarının ayağını çəkdi. "Bunu görürsən?" o, nəğmə səsi ilə dedi. "Sən səhrada götümü təpikləmək istəyəndə anladın. Və hələ də təzədir. Bu iş nə qədər sürətlə irəliləyir".
  
  Onun sözləri Dreykdə birdən çox təəssürat yaratdı. Onların əlaqəsinin, yeni cazibəsinin bir xatirəsi var idi; Mei və Bo üçün aralarında nəsə baş verdiyinə dair nəticə; və indiyə qədər öz həyatına daha aydın istinad onun nə qədər sürətlə irəlilədiyi və işləri necə yavaşlatmağa çalışdığıdır.
  
  Birbaşa atəş xəttində.
  
  "Əgər bundan sağ çıxsaq" dedi. "SPEAR komandası bir həftə istirahət edir."
  
  "Torsti artıq Barbadosa bilet bron edib" dedi Alicia.
  
  "Səhrada nə olub?" May fikirləşdi.
  
  Drake qəribə, sürreal bir anda saatına, sonra telefonuna nəzər saldı. Lazımsız ölüm və artan təhlükə ilə, sonsuz təqib və amansız döyüşlə qarşı-qarşıya qalan onlar indi dabanlarını təpikləyir və bir neçə dəqiqəlik möhlət almağa məcbur olurlar. Əlbəttə, onlara gərginlikdən, sonda onların ölümünə səbəb ola biləcək artan narahatlığı aradan qaldırmaq üçün vaxt lazım idi... Amma Alicia'nın bunu etmək üsulu həmişə bir qədər qeyri-adi olub.
  
  "Bikini. Çimərlik. Mavi dalğalar" dedi Alicia. "Bu mənəm".
  
  "Yeni ən yaxşı dostunuzu özünüzlə aparırsınız?" Mai gülümsədi. "Kenzie?"
  
  "Bilirsən, Alicia, mən düşünmürəm ki, Dahl komanda tətili sifariş edib" dedi Dreyk yarı zarafatla. "Daha çox ailə tətili kimi."
  
  Alicia hönkürdü. "Nə əclaf. Biz Ailəyik".
  
  "Bəli, amma onun istədiyi kimi deyil. Bilirsiniz, Joanna və Dahl bir az vaxta ehtiyac duyurlar.
  
  Amma Alicia indi Meyə baxırdı. "Və bu ilkin lağaya cavab olaraq, Sprite, yox, mən Drakes-i götürməyi düşünürdüm. Sizə yaraşırmı?"
  
  Drake səssiz fit çalaraq dodaqlarını büzərək cəld baxdı. Onun arxasında Bo-nun şərhini eşitdi.
  
  "Bu o deməkdir ki, sən və mən artıq işimizi bitirmişik?"
  
  Meinin səsi sakit idi. "Məncə, bu, Mettdən asılıdır."
  
  Oh sağ ol. Çox sağ ol, lənət olsun.
  
  Onun öz telefonu zəng çalanda az qala rahatlamışdı. "Bəli?"
  
  "Burada mart. Mənim kiçik əsgərlərim sürətli qaçmağa hazırdırmı?
  
  "Siz o günahsız insanları öldürdünüz. Görüşəndə görəcəm ki, buna görə cavab verəcəksən".
  
  "Yox, dostum, cavab verən sənsən. Siz mənim tələblərimi oxuyursunuz, elə deyilmi? Beş yüz milyon. Bu, kişilər, qadınlar və balaca inəklərlə dolu bir şəhər üçün ədalətli məbləğdir".
  
  Drake dişlərini qıcayaraq gözlərini yumdu. "Bundan sonra nə var?"
  
  "Ödəniş üçün təfərrüatlar, əlbəttə. Mərkəzi Stansiyaya gedin. Mərkəzi kafelərdən birində gözləyirlər". Bir ad çəkdi. "Səliqəli şəkildə qatlanmış və zərfin içinə yapışdırılmış bir zərfin içinə hansısa ruhun lentlə yapışdırdığı barın uzaq ucundakı sonuncu masanın alt tərəfinə yapışdırılmışdır. İnanın, ora çatanda başa düşəcəksiniz".
  
  "Bəs etməsək?" Drake nə qaçan hüceyrə üzvünü, nə də ən azı iki başqa hüceyrənin varlığını unutmamışdı.
  
  "Sonra yükümü daşımaq üçün növbəti eşşəyi çağıracağam və pişi dükanını partlatacağam. Sizə yaraşırmı?"
  
  Dreyk qısaca Marşla nə edə biləcəyini xəyal etdi. "Nə qədər?"
  
  "Oh, on dəqiqə kifayətdir."
  
  "On dəqiqə? Bu cəfəngiyatdır, Marş və sən bunu bilirsən. Mərkəzi stansiya iyirmi dəqiqədən çox məsafədədir. Bəlkə də iki dəfə çoxdur".
  
  "Mən heç vaxt demədim ki, getməlisən."
  
  Drake yumruqlarını sıxdı. Uğursuzluğa hazırlaşırdılar və hamı bunu bilirdi.
  
  "Mən sizə nə deyəcəm" dedi Marsh. "Yoldaş ola biləcəyimi sübut etmək üçün bunu on iki dəqiqəyə dəyişəcəyəm. Və saymaqla..."
  
  Drake qaçmağa başladı.
  
  
  ON doqquzuncu fəsil
  
  
  Bo Grand Central Stansiyanın koordinatlarını GPS-ə vurarkən Dreyk yola qaçdı. Alisiya və Mey bir addım arxada qaçdılar. Lakin bu dəfə Dreyk dırnaq üzərində səyahət etməyi planlaşdırmırdı. Marşın təyin etdiyi inanılmaz sıx qrafikə baxmayaraq, cəhd edilməli idi. Üç avtomobil muzeyin qarşısında tərk edildi, iki Corolla və bir Civic. Yorkshireman onlara ikinci nəzər salmadı. İstədiyi bir şey idi...
  
  "İçəri gir!" Alicia Civic-in açıq qapısında dayandı.
  
  "Kifayət qədər sərin deyil" dedi.
  
  "Biz burada dayanıb gözləməyə vaxt itirə bilmərik..."
  
  "Bu kifayətdir," Dreyk Mərkəzi Parkdan yenicə çıxmış güclü F150 pikap maşınının bordürdə boş dayandığı yerə qədər yavaş hərəkət edən at və fayton sürməsini gördü.
  
  Ona tərəf qaçdı.
  
  Alisiya və Mey onların arxasınca qaçdılar. "O, zorakılıq edir?" Alicia may ayında dedi. "Mən heç vaxt at sürməyəcəyəm. Heç vaxt!"
  
  Onlar sürüşərək heyvanın yanından keçərək sürücüdən maşınlarını onlara borc verməsini xahiş ediblər. Drake qaz pedalını basdı və bordürdən uzaqlaşarkən rezini yandırdı. Bo sağa işarə etdi.
  
  "Mərkəzi Parkdan keçin. Bu 79-cu küçə eninədir və Madison prospektinə aparır".
  
  "Mən bu mahnını sevirəm" dedi Alicia. "Tiffany's haradadır?" Mən acam."
  
  Bo ona qəribə baxdı. "Bura restoran deyil, Mayls."
  
  "Və Madison Avenue pop qrupu idi" dedi Drake. "Cheyney Coates-in rəhbərliyi altında. Sanki kimsə onu unuda bilər". O, udqundu, birdən xatırladı.
  
  Alicia güldü. "Cəfəngiyat. Mən sadəcə şadlanmağa çalışmağı dayandıracağam. Bunun üçün hər hansı bir səbəb var, Drakes? O fahişə idi?
  
  "Hey, dayan!" O, sürətlənən maşını 79-cu küçəyə yönəltdi, bu küçə asılmış ağacların hündür divarı ilə əhatə olunmuş tək geniş zolaqlı idi. "Bəlkə pinup. Və gözəl aparıcı".
  
  "Ehtiyatlı olun!"
  
  Silverado bir düym yüksəklikdəki mərkəzi ehtiyatı aşaraq onları vurmağa çalışarkən Meyin xəbərdarlığı onların avtomobilini xilas etdi. Drake üçüncü kameranın sonuncu üzvü olan sükan arxasındakı üzü gördü . O, qaz pedalına basaraq, hər kəsi öz yerinə oturmağa məcbur etdi ki, başqa bir avtomobil arxaya dönüb təqib etdi. Birdən onların Mərkəzi Parkdakı yarışı daha ölümcül xarakter aldı.
  
  "Silverado"nun sürücüsü ehtiyatsızlıqla idarə edib. Dreyk bir neçə taksidən qaçmaq üçün sürəti azaltdı, lakin onların təqibçisi fürsətdən istifadə edərək onları arxadan vurdu. F150 sürüşdü və sürüşdü, lakin sonra heç bir problem olmadan düzəldi. "Silverado" taksini vurdu, nəticədə fırlandı, başqa yola çıxdı və orada istinad divarına çırpıldı. Dreyk kəskin şəkildə sola, sonra sağa və taksi xəttini ötmək üçün sürüşdü, daha sonra yolun açıq hissəsində sürətləndi.
  
  Onların arxasındakı terrorçu əlində tapança ilə pəncərədən çölə söykənib.
  
  "Uzan!" Drake qışqırdı.
  
  Güllələr hər səthi - avtomobili, yolu, divarları və ağacları deşdi. Adam qəzəb, həyəcan və yəqin ki, nifrətlə özünü büruzə verdi, vurduğu zərəri vecinə almadı. F150-nin arxa oturacağında əyləşən Beau "Glock"u çıxarıb və arxa şüşəni partladıb. Soyuq hava kabinəyə daxil oldu.
  
  Solda bir sıra binalar göründü, sonra isə qarşıdakı səki ilə gəzən bir neçə piyada. Drake indi yalnız İblisin seçimini görürdü - yoldan keçən birinin təsadüfən ölümü və ya Grand Central Stansiyaya gecikmək və bunun nəticələri ilə üzləşmək.
  
  Səkkiz dəqiqə qalıb.
  
  79-cu küçəyə dönən Dreyk irəlidə yaşıl budaqların asıldığı qısa bir tunel gördü. Onlar bir anlıq qaranlığa girəndə, təqib edənin divara çırpılacağını və ya ən azından xaosda tapançasını itirəcəyini ümid edərək əyləc pedalını sıxdı. Əvəzində o, maşınla onların ətrafında gəzirdi, güclü maşın sürərək, yan pəncərədən keçərkən atəş açır.
  
  Pəncərələri partlayan kimi hamı yerindən tərpəndi, güllənin fiti eşidilməzdən əvvəl az qala öləcəkdi. İndi Alicia özü başını çıxartdı, silahını nişan aldı və Silveradoya atəş etdi. İrəlidə o, sürətini artırdı və sonra yavaşladı. Drake sürətlə boşluğu bağladı. Daha bir körpü yarandı və artıq ikiqat sarı xətlərin hər iki tərəfində nəqliyyatın hərəkəti sabit idi. Drake, öz qanadı az qala digər maşının arxasına toxunana qədər boşluğu bağladı.
  
  Terrorçu bütün bədənini çevirərək silahı çiynindən nişan alıb.
  
  Alicia əvvəlcə atəş etdi, güllə Silveradonun arxa pəncərəsini tozlandırdı. Sürücü avtomobili yoldan çıxarkən, azacıqca qarşıdan gələn tıxacın içinə girmədiyi və melodik buynuzların səsini işə saldığı zaman qaçmışdı. Alicia daha da irəli əyildi.
  
  "Ətrafda uçan o sarı saç parçası" dedi Mey. "Mənə sadəcə bir şeyi xatırladır. İndi onlara nə deyirlər? Bu... kolli?
  
  Daha çox çəkiliş. Terrorçu cavab atəşi açıb. Drake bacardığı qədər təhlükəsiz şəkildə sürücülükdən qaçmaq texnikasından istifadə edirdi. Qarşıdakı trafik yenidən azaldı və o, qarşıdan gələn zolağa taksi sürərək Silveradonu ötmək şansından istifadə etdi. Onun arxasında Mey pəncərəni aşağı yuvarladı və başqa bir avtomobilə klipslə atəş etdi. Drake arxaya söykənib arxa görünüşə baxdı.
  
  "O, hələ də gəlir."
  
  Birdən Mərkəzi Park sona çatdı və sıx Beşinci prospektin kəsişməsi sanki onlara tərəf hoppandı. Maşınlar sürəti azaldır, dayanır, piyadalar yol ayrıclarında gəzir, səkilərdə düzülürdülər. Drake sürətlə sarı rəngli əyləc işıqlarına nəzər saldı, onlar hazırda yaşıl idi.
  
  Beşinci prospektin hər iki tərəfində çox uzun ağ avtobuslar düzülmüşdü. Drake kəskin əyləc basdı, lakin terrorçu yenidən onların arxa işıqlarına çırpıldı. Sükan vasitəsilə o, arxa tərəfin büküldüyünü hiss etdi, fəlakət potensialını gördü və idarəetməni bərpa etmək üçün fırlanmadan çıxdı. Avtomobil kəsişməni keçərək, Silverado yalnız bir düym arxada qaldı.
  
  Avtobus onların qabağında çıxmağa çalışdı, Drake bütün yolu sola və yolun ortasına sürməkdən başqa çarə qoymadı. Metal çığırdı və dizlərinin üstündəki şüşə sındı. "Silverado" növbəti dəfə ona çırpıldı.
  
  "Beş dəqiqə" Bo sakitcə dedi.
  
  Vaxt itirmədən sürətini artırdı. Tezliklə Medison prospekti göründü, Chase Bankın boz fasadı və qara rəngli J. Crew qarşıdakı görmə sahəsini doldurdu.
  
  "Daha iki" dedi Bo.
  
  Birlikdə yarış avtomobilləri kiçik boşluqdan kiçik boşluğa qədər yarışdılar, avtomobilləri yan-yana sındırdılar və daha yavaş maneələrin ətrafında hərəkət etdilər. Dreyk səs siqnalını çalmağa davam etdi, onun bir növ siren olmasını arzuladı və Alicia piyadaları və sürücüləri sürətlə yol açmağa məcbur etmək üçün havaya atəş etdi. NYPD avtomobilləri onsuz da guruldayırdı və ardınca dağıdıcı bir iz buraxırdı. O, artıq fərq etmişdi ki, ehtiramla rəftar edilən yeganə nəqliyyat vasitələri böyük qırmızı yanğınsöndürənlərdir.
  
  "İrəli" dedi Bo.
  
  "Başa düşdüm" Dreyk Leksinqton prospektinə gedən keçidi gördü və ona tərəf qaçdı. Mühərriki işə salaraq, maşını döngədə fırladı. Təkərlərdən qalxan tüstü insanların bütün səkidə qışqırmasına səbəb olub. Burada, yeni yolda avtomobillər hər iki tərəfdə möhkəm dayanmışdı və platformaların, furqonların və birtərəfli küçələrin xaosu ən yaxşı sürücüləri belə təxmin etməyə davam edirdi.
  
  "İndi uzaq deyil" dedi Bo.
  
  Trafik azaldıqca Drake şansını qabaqda gördü. "May" dedi. "Bangkoku xatırlayırsan?"
  
  Mai super avtomobildə dişlilərin dəyişdirilməsi kimi rəvan bir şəkildə yeni jurnalı Glock-a keçirdi və oturacağında əyləşərək təhlükəsizlik kəmərini açdı. Alisiya Dreykə, Dreyk isə arxa görüntü güzgüsünə baxdı. Silverado var gücü ilə yaxınlaşdı, Böyük Mərkəzi Stansiyaya və qaynayıb-qarışan izdihama yaxınlaşanda onları vurmağa çalışdı.
  
  Mai özünü oturacağında itələdi, artıq sınmış arxa pəncərədən çölə söykənib itələməyə başladı.
  
  Alisiya dirsəyi ilə Drake-i dürtdü. "Banqkok?"
  
  "Bu, sizin düşündüyünüz kimi deyil."
  
  "Oh, bu heç vaxt olmur. Siz mənə Taylandda baş verənlərin daha da Taylandda qalacağını söyləyəcəksiniz".
  
  Mai kiçik boşluqdan sürüşərək paltarını cırdı, ancaq bədənini hərəkət etməyə məcbur etdi. Dreyk küləyin onun üzərindən əsdiyi, qumun gözlərini sancdığı anı gördü. O, təqib edən terrorçunun şokdan gözlərini qırpdığı anı görüb.
  
  Silverado yaxınlaşdı, heyrətləndirici dərəcədə yaxınlaşdı.
  
  Mai yük maşınının çarpayısına atıldı, ayaqları açıldı və silahını qaldırdı. O, nişan aldı və sonra yük maşınının arxasından atəş açdı, güllələr başqa bir maşının şüşələrini sındırdı. Binalar, avtobuslar, işıq dirəkləri yavaş-yavaş keçdi. Mai tətiyi təkrar-təkrar çəkdi, küləyin əsməsinə və maşının hərəkətinə məhəl qoymadan, diqqətini yalnız onları öldürəcək şəxsə yönəltdi.
  
  Drake sükanı mümkün qədər sabit saxladı, sürət sabit qaldı. Bu dəfə onların qarşısından dua etdiyi bir maşın belə keçmədi. Mei ayaqları üzərində möhkəm dayandı və onun konsentrasiyası qaçılmaz olaraq yalnız bir şey tərəfindən istehlak edildi. Drake onun bələdçisi idi.
  
  "İndi!" -deyə səsinin üstündə qışqırdı.
  
  Alisiya oturacağın arxasından konfet atan uşaq kimi fırlandı. "O, nə edəcək?"
  
  Drake əyləci çox yumşaq, hər dəfə bir millimetr basdı. Mai ikinci klipi taxdı və sonra yük maşınının arxasına, düz arxa qapıya tərəf qaçdı. Silverado sürücüsü vəhşi bir ninjanın başqa bir maşından birbaşa onun sürətlə qaçdığını görəndə gözləri daha da böyüdü!
  
  Mai arxa qapıya çatdı və havaya tullandı, ayaqlarını təpiklədi və qollarını çırpdı. O, gizlilik, bacarıq və gözəlliyin təcəssümü olan nazik havada zərif bir şəkildə qövslə keçəndə cazibə qüvvəsi onu aşağı çəkməzdən bir an əvvəl idi, lakin sonra o, başqa adamın avtomobilinin kapotuna batdı. O, ayaqlarının və dizlərinin zərbə almasına və tarazlığını saxlamasına imkan verərək, dərhal ikiyə qalxdı. İnadkar metalın üstünə enmək asan olmadı və Mai cəld ön şüşəyə doğru uçdu.
  
  Silverado-nun sürücüsü sərt əyləc basdı, lakin yenə də silahı onun üzünə tutmağı bacardı.
  
  Qəfil zərbə onun içindən keçərkən Mai dizlərini aralayıb, onurğasını və çiyinlərini gücləndirdi. Onun silahı əlində qaldı, artıq terrorçuya tuşlanmışdı. İki güllə atdı və hırıldadı, ayağı hələ də əyləc pedalında idi, köynəyinin qabağını qan ıslatdı və o, qabağa düşdü.
  
  Mai sürünərək maşının kapotuna çıxdı, əlini şüşənin içərisinə saldı və sürücünü çıxardı. Onun sağalma nəzakətinə icazə verməsinin heç bir yolu yox idi. Ağrıdan dolmuş gözləri onunla görüşdü və düzəltməyə çalışdı.
  
  "Necə... necəsən..."
  
  Mai onun üzünə yumruq vurdu. Daha sonra avtomobil Drake-in arxasına çırpılarkən o, dayandı. İngilis özü idarə edən avtomobil hansısa təhlükəli, təsadüfi istiqamətə dönməzdən əvvəl onu "tutmaq" üçün qəsdən sürəti azaldıb.
  
  "Deməli, Banqkokda belə etdin?" Alisiya soruşdu.
  
  "Belə bir şey".
  
  "Və sonra nə oldu?"
  
  Drake baxdı. "Heç bir fikrim yoxdur, sevgilim."
  
  Qapıları açıb iki dəfə taksinin yanında, mümkün qədər Mərkəzi Vağzalın yaxınlığında saxladılar. Mülki insanlar onlara baxaraq geri çəkildilər. Ağıllı olanlar qaçmağa döndü. Daha onlarla insan cib telefonlarını çıxarıb şəkil çəkdirməyə başlayıb. Drake səkiyə atladı və dərhal qaçmağa başladı.
  
  "Vaxt bitdi", - Beauregard onun yanında mızıldandı.
  
  
  İİRMİNCİ FƏSİL
  
  
  Dreyk mərkəzi vağzalın əsas salonuna girib. Böyük bir boşluq sağa və sola açıldı və yuxarıda yüksək idi. Parlaq səthlər və cilalanmış döşəmələr sistemi şoka saldı, gediş və gəliş nişanları hər yerdə yanıb-sönürdü və insanların tələsikliyi aramsız görünürdü. Beau onlara Cafe é-nin adını xatırlatdı və terminalın planını göstərdi.
  
  "Əsas lobbi" dedi Mai. "Eskalatorların yanından sağa dönün."
  
  Yarış, qıvrım, heyrətamiz akrobatik stuntlar yerinə yetirərək, sadəcə toqquşmadan qaçmaq üçün komanda stansiyanı yarıb. Dəqiqələr keçdi. Qəhvə dükanları, Belçika şokolad dükanları və simit dükanları bir-birinin ardınca getdi, onların qarışıq ləzzətlərindən Dreykin başı fırlandı. Onlar Leksinqton keçidi adlanan yerə daxil olub sürəti azaltmağa başladılar.
  
  "Bunun kimi!"
  
  Alisiya qaçaraq, Dreykin indiyə qədər gördüyü ən kiçik kafelərdən birinin dar girişindən keçərək yoluna davam etdi. Demək olar ki, şüursuzca ağlı stolları sayırdı. Çətin deyil, onlardan yalnız üçü var idi.
  
  Alisiya boz paltolu kişini kənara itələdi, sonra qara səthin yanında diz çökdü. Stolun üstü lazımsız zibillə dolu idi, stullar ehtiyatsız düzülüb. Alisiya aşağıdan əlləndi və tezliklə üzə çıxdı, əlində ağ zərf tutdu, gözləri ümidlə dolu idi.
  
  Dreyk bir neçə addımlıqdan baxırdı, amma ingilis qadın yox. Bunun əvəzinə işçiləri və müştəriləri, kənardan keçənləri və xüsusən də başqa bir yeri seyr etdi.
  
  Kommunal otağın qapısı.
  
  İndi açıldı, başını çıxaran maraqlı bir qadın fiquru. Demək olar ki, dərhal ona birbaşa baxan yeganə kişi Mett Drake ilə göz təması qurdu.
  
  YOX...
  
  O, portativ telefonu götürdü. Məncə bu sənin üçündür, dodaqları ilə dedi.
  
  Drake başını tərpətdi və bütün ərazini izləməyə davam etdi. Alisiya zərfi cırdı, sonra qaşlarını çatdı.
  
  "Ola bilməz."
  
  Mai gözlərini yumdu. "Nə? Niyə də yox?"
  
  "Bum deyir!"
  
  
  İyirmi birinci fəsil
  
  
  Drake telefona tərəf qaçdı və telefonu qadının əlindən aldı. "Nə oynayırsan?"
  
  Mart xəttin sonunda güldü. "Digər iki masanın altına baxmısınız?"
  
  Sonra xətt qırıldı. Drake, ruhu və ürəyi donduqca içindəki hər şeyin çökdüyünü hiss etdi, amma hərəkətini dayandırmadı. "Masalara!" qışqırdı və qaçdı, yıxıldı və ən yaxınının altında dizləri üstə sürüşdü.
  
  Alicia işçilərə və ziyarətçilərə qışqırdı ki, çıxın, evakuasiya olun. Bo başqa stolun altına yıxıldı. Drake, şübhəsiz ki, fransızın gördüklərinin surətini, masanın alt tərəfinə yapışqan lentlə yapışdırılmış kiçik partlayıcı qurğunu gördü. Bir su şüşəsinin ölçüsü və forması, təxminən köhnə Milad qablaşdırma kağızına bükülmüşdü. Mesaj Ho-ho-ho! Drake diqqətdən yayınmadı.
  
  Alisiya onun yanında yerləşdi. "Biz əmdiyi necə zərərsizləşdirə bilərik? Və daha da vacibi, biz əmzikliyi söndürə bilərikmi? "
  
  "Mən bildiklərimi bilirsən, Miles. Orduda bir-bir bomba partladırdıq. Prinsipcə, bu, ən təhlükəsiz yoldur. Amma bu adam nə etdiyini bilirdi. Zərərsiz qablaşdırmada yaxşı qablaşdırılıb. Telləri görürsən? Onların hamısı eyni rəngdədir. Kapsul detonatoru. uzaqdan qoruyucu. Çətin deyil, cəhənnəm qədər təhlükəlidir".
  
  "Ona görə dəsti bir yerə toplayın və o lənətə gəlmiş partlayış qapağının sönməsini dayandırın."
  
  "Bir dəst yetişdirmək? Lənət olsun, biz burada tamamilə fırıldaqdayıq". Drake başını qaldırdı və inamsız baxışları ilə bir çox insanın üzlərini kafenin pəncərələrinə sıxdığını gördü. Bəziləri hətta açıq qapıdan keçməyə çalışıblar. Adi Android telefonları bir neçə dəqiqə ərzində sahiblərinin ölümünü qeydə aldı.
  
  "Rədd ol!" çağırdı və Alisiya da ona qoşuldu. "Bu binanı dərhal boşaldın!"
  
  Nəhayət, qorxmuş üzlər üz çevirdi və xəbər onlara çatmağa başladı. Drake əsas zalın ölçüsünü və içəridəki insanların kütləsini xatırladı və kökləri ağrıyana qədər dişlərini sıxdı.
  
  "Nə qədər düşünürsən?" Alisiya yenə onun yanında çöməldi.
  
  "Bir şey varsa, dəqiqələr."
  
  Drake cihaza baxdı. Əslində, o, heç də zərif görünmürdü, sadəcə, incitməkdənsə qorxutmaq məqsədi daşıyan sadə bir bomba. O, bu ölçüdə və yəqin ki, eyni elementar partlayıcı qurğu ilə atəşfəşanlıq bombaları görmüşdü. Onun hərbi təcrübəsi bir az sönmüş ola bilər, lakin qırmızı-mavi-mavi situasiya ilə qarşılaşdıqda, tezliklə geri qayıtdı.
  
  Bütün naqillərin eyni rəngdə olması istisna olmaqla.
  
  Xaos onun özünün yaratdığı barama ətrafında hər şeyi bürüdü. Xəyanətkar bir pıçıltı kimi, bomba sözü böyük dəhlizləri süpürdü və bir adamın azadlıq arzusu digərinə və o birisinə sirayət etdi, ta ki ən sərt və ya ən axmaq sərnişinlərdən başqa hamı çıxışa doğru yola düşdü. Səs-küy eşidilirdi, hündür çardaqlara çatır və yenidən divarlardan aşağı axırdı. Kişilər və qadınlar tələsik yerə yıxılır, yoldan keçənlər onlara ayağa qalxmağa kömək edirdilər. Bəziləri panikaya düşdü, bəziləri isə sakit qaldı. Rəhbərlər işçilərini yerində saxlamağa çalışdılar, lakin haqlı olaraq məğlubiyyətlə mübarizə apardılar. Çıxışlardan tökülən izdiham 42-ci küçəni doldurmağa başladı.
  
  Drake tərəddüd etdi, alnında tər muncuqları vardı. Burada bir səhv hərəkət bir əzanın və ya daha çoxunun itirilməsinə səbəb ola bilər. Və daha da pisi, onu Marşı məhv etmək üçün mübarizədən çıxaracaqdı. Əgər Pythian onları incəltməyi bacarsa, bu cəhənnəm nə qədər pozğun olsa da, son məqsədinə çatmaq üçün daha çox şansı olacaq.
  
  Sonra Beauregard onun yanında çöməldi. "Siz yaxşısınız?"
  
  Drake gözlərini çevirdi. "Nə cəhənnəm ... demək, o biri ilə məşğul deyil ..."
  
  Bo artıq sıradan çıxardığı başqa bir cihazı uzatdı. "Bu, sadə mexanizmdir və cəmi bir neçə saniyə çəkdi. Komeye ehtiyacin Var?"
  
  Dreyk qarşısında asılmış daxili mexanizmlərə, fransalının sifətindəki cüzi iyrəncliyə baxdı və dedi: "Lənət olsun. Yaxşı olar ki, heç kim isveçlilərə bunun baş verdiyini deməsin".
  
  Sonra detonator qapağını çıxartdı.
  
  Hər şey olduğu kimi qalır. Bir rahatlıq hissi onu bürüdü və o, dayanıb nəfəsini dəf etmək üçün vaxt tapdı. Başqa bir böhran aradan qaldırıldı, yaxşı uşaqlar üçün daha bir kiçik qələbə. Sonra Alisiya gözlərini kafenin piştaxtasından çəkmədən beş çox aydın söz söylədi.
  
  "Lənət telefon yenidən zəng çalır."
  
  Grand Central ətrafında, Nyu-Yorkun hər yerində, zibil qutularında və ağacların altında - hətta məhəccərlərə bağlanmış və nəhayət motosikletçilər tərəfindən atılmış bombalar partlamağa başladı.
  
  
  İyirmi ikinci fəsil
  
  
  Hayden bir sıra televizor monitorlarının qarşısında, Kinimaka isə onun yanında dayanmışdı. Onların Ramsesi sındırmaq barədə düşüncələri müvəqqəti olaraq Mərkəzi Parkdan keçən təqib və sonra Grand Central Stansiyadakı çılğınlıqla dayandırıldı. Onlar izlədikcə, Mur onların yanına getdi və hər bir monitorda şərh verməyə başladı, kamera şəkilləri etiketlənir və çilli qolunda insan saçını vurğulamaq üçün böyüdülə bilər. İşıqlandırma olması lazım olduğu qədər əhatəli deyildi, lakin Drake və komandası məşhur qatar stansiyasına yaxınlaşdıqca yaxşılaşdı. Başqa bir monitorda Ramses və Price öz hücrələrində göstərilirdi, birinci yerdə olmaq lazımmış kimi səbirsizliklə addımlayırdı, ikinci oturuşda isə sanki onun həqiqətən istədiyi tək təklif idi.
  
  Moore komandası onların ətrafında səylə çalışaraq, müşahidələr, təxminlər barədə məlumat verir və küçədəki polislərdən və agentlərdən müəyyən ərazilərə baş çəkmələrini xahiş edirdi. Drake və Bo Grand Central-da bombaları zərərsizləşdirərkən belə hücumlar Haydenin qarşısında dəf edildi. Moore-un Midtown-a qayğı göstərildiyinə tam əmin olmağın yeganə yolu, demək olar ki, bütün lotu boşaltmaqdır.
  
  "Mənə heç vecimə deyil, onun pişiyini itirmiş qoca bir kar nənə olub-olmamasıdır" dedi. "Heç olmasa, onları inandırın".
  
  "Kameralar bombaları Mərkəzi Stansiyadakı metal detektorlardan necə keçirə bilərdi?" Kinimaka soruşdu.
  
  "Plastik partlayıcı?" Mur cəsarət etdi.
  
  "Bunun üçün başqa tənzimləmələriniz yoxdur?" Hayden soruşdu.
  
  "Əlbəttə, amma ətrafa baxın. Xalqımızın 90 faizi lənətə gəlmiş nüvə bombası axtarır. Mən heç vaxt bu qədər boş görməmişdim".
  
  Hayden Marşın bunu nə vaxtdan planlaşdırdığı ilə maraqlandı. Bəs Ramses? Terrorçu şahzadənin Nyu-Yorkda təxminən beş, bəlkə də daha çox hücrəsi var idi və onlardan bəziləri yataq kameraları idi. İstənilən növ partlayıcı istənilən vaxt qaçaqmalçılıq yolu ilə gətirilə və sadəcə basdırıla bilər, lazım gələrsə, illər boyu meşədə və ya zirzəmidə gizlədilə bilərdi. Ruslara və onların itmiş nüvə çamadanları haqqında sübut edilmiş hekayəyə baxın - itkin sayının ABŞ-ı məhv etmək üçün lazım olan dəqiq məbləğ olduğunu təklif edən amerikalı idi. Onların artıq Amerikada olduqlarını təsdiqləyən rusiyalı qaçqın olub.
  
  O, bütün şəkli çəkməyə çalışaraq bir addım geri çəkildi. Yetkin həyatının çox hissəsi üçün Hayden hüquq-mühafizə orqanlarının əməkdaşı olmuşdur; o, hər bir ehtimal olunan vəziyyətin şahidi olduğunu hiss edirdi. Amma indi... bu, görünməmiş bir şey idi. Drake artıq Tayms Meydanından Grand Central-a qədər yarışaraq dəqiqəbə-dəqiqə həyatını xilas etmiş, sonra isə iki nəfəri itirmişdi. Dahl hər addımbaşı Ramsesin kameralarını sökdü. Ancaq bu fenomenin mütləq, dəhşətli əhatə dairəsi onu heyran etdi.
  
  Və dünya daha da pisləşdi. O, artıq xəbərlərə baxmaqdan narahat olmayan insanları, gördükləri hər şey iyrənc olduğu üçün telefonlarından proqramları silən insanları tanıyırdı və bu barədə heç nə edə bilməyəcəklərini hiss edirdilər. Əvvəldən aydın və aşkar olan qərarlar, xüsusən də İD-in gəlişi ilə heç vaxt qəbul edilməmiş, siyasət, qazanc və tamahla qaralmış, insan iztirablarının dərinliyini qiymətləndirməmişdir. Camaatın indi istədiyi dürüstlük, etibar edə biləcəyi bir fiqur, idarə etmək üçün təhlükəsiz olduğu qədər şəffaflıqla gələn biri idi.
  
  Hayden hər şeyi qəbul etdi. Onun çarəsizlik hissi son vaxtlar Tayler Uebbin ona məruz qoyduğu duyğulara bənzəyirdi. Bu qədər ağıllı bir şəkildə təqib olunduğunuz və bunun üçün heç bir şey etməkdə aciz olduğunuz hissi. O, indi eyni duyğuları hiss edir, Drake və Dahl-ın Nyu Yorku və dünyanın qalan hissəsini kənardan geri almağa çalışdığını izləyirdi.
  
  "Bunun üçün Ramsesi öldürəcəyəm" dedi.
  
  Kinimaka çiyinlərinə böyük bir pəncə qoydu. "Mənə icazə ver. Mən səndən daha az yaraşıqlıyam və həbsdə olsam daha yaxşı olardı".
  
  Mur konkret ekrana işarə etdi. "Oraya baxın uşaqlar. Onlar bombanı zərərsizləşdirdilər".
  
  O, Matt Drake'in kafedən çıxdığını görəndə Hayden'i ovladı &# 233; üzündə yüngülləşmiş və qalib bir ifadə ilə. Yığılmış komanda alqışladı və sonra işlər nəzarətdən çıxmağa başlayanda qəfil dayandı.
  
  Çoxsaylı monitorlarda Hayden zibil qutularının partladığını, lyuk qapaqlarının püskürməməsi üçün yoldan keçən avtomobilləri gördü. O, motosikletçilərin yolun hərəkət hissəsinə girərək binalara və pəncərələrə kərpic şəkilli əşyalar atdığını görüb. Bir saniyə sonra daha bir partlayış olub. O, maşının altından bir bomba partladığı, yanlardan tüstü və alov qalxdığı zaman döşəmədən bir neçə fut qalxdığını gördü. Grand Central Station ətrafında, qaçan sərnişinlər arasında zibil qutuları yanıb. Məqsəd qurbanlar yox, terror idi. İki körpüdə yanğınlar alovlanırdı ki, bu da elə sıx tıxaclara səbəb olurdu ki, hətta onların üstündən motosikletlər belə keçə bilmirdi.
  
  Mur baxdı, fəryad etməyə başlamazdan əvvəl üzü bir saniyə rahatlaşdı. Hayden sərt nöqteyi-nəzərini qorumağa çalışdı və Manonun çiyninə toxunduğunu hiss etdi.
  
  Biz davam edəcəyik.
  
  Əməliyyat mərkəzində əməliyyatlar davam etdirilib, fövqəladə hallar xidmətləri göndərilib, hüquq-mühafizə orqanları daha çox zərər çəkmiş bölgələrə yönləndirilib. Yanğınsöndürmə briqadası və istehkamçılar bütün imkanlardan kənarda cəlb edilib. Mur, küçələrdə patrul etmək üçün helikopterlərdən istifadə etməyi əmr etdi. Macy's-ə başqa bir kiçik cihaz dəyəndə Hayden daha ona baxa bilmədi.
  
  O, üz döndərdi, bundan sonra nə edəcəyi ilə bağlı hər hansı bir ipucu üçün təcrübələrini təkrarladı, son illərdə Havay və Vaşinqtonu xatırladı, diqqətini cəmlədi... lakin sonra qorxunc bir səs, qorxunc bir səs-küy onun diqqətini yenidən ekranlara qaytardı. .
  
  "Yox!"
  
  
  İyirmi üçüncü fəsil
  
  
  Hayden ətrafındakı insanları sındıraraq otaqdan qaçdı. O, az qala qəzəbdən hırıldayaraq pilləkənləri endi, yumruqlarını ət və sümükdən ibarət sərt kürəciklərə sıxmışdı. Kinimaka xəbərdarlıq etdi, lakin Hayden buna məhəl qoymadı. O bunu edərdi və dünya daha yaxşı, daha təhlükəsiz yer olardı.
  
  Məntəqənin altından keçən dəhlizlə enərək, nəhayət, Ramzesin kamerasına çatdı. Piç hələ də gülürdü, səs bir canavarın dəhşətli nəriltisindən başqa bir şey deyildi. Nədənsə nə baş verdiyini bilirdi. Əvvəlcədən planlaşdırma göz qabağında idi, lakin insan rifahına həddindən artıq hörmətsizlik onun asanlıqla öhdəsindən gələ biləcəyi bir şey deyildi.
  
  Hayden otağının qapısını açdı. Mühafizəçi atladı və sonra onun əmrinə cavab olaraq çölə atəş açıb. Hayden düz dəmir barmaqlıqların yanına getdi.
  
  "Mənə nə baş verdiyini de. İndi mənə de, mən də səninlə yumşaq davranım".
  
  Ramses güldü. "Nə baş verir?" O, Amerika ləhcəsini saxtalaşdırıb. "Sizi diz çökdürürlər. Sən isə orada qalacaqsan." İri kişi bir neçə millimetr uzaqdan birbaşa Haydenin gözlərinə baxmaq üçün aşağı əyildi. "Dili asılmış halda. Sənə nə desəm, et".
  
  Hayden kameranın qapısını açdı. Ramses bir saniyə belə itirmədən onun üstünə qaçdı və onu yerə yıxmağa çalışdı. Kişinin əlləri qandallı idi, lakin bu, onun böyük kütləsindən istifadə etməsinə mane olmadı. Hayden məharətlə qaçdı və başını əvvəlcə şaquli dəmir barmaqlıqlardan birinə yuvarladı, boynunu zərbədən geri çəkdi. Daha sonra o, böyrəklərinə və onurğasına güclü zərbə endirib, onun titrəməsinə və inləməsinə səbəb olub.
  
  Artıq çılğın gülüş yoxdur.
  
  Hayden onu yumruq torbası kimi istifadə edir, bədəninin ətrafında hərəkət edir və müxtəlif nahiyələrə vururdu. Ramses nərə çəkib fırlananda o, ilk üç zərbəni saydı: qanayan burun, əzilmiş çənə və boğaz. Ramses boğulmağa başladı. Kinimaka ona yaxınlaşıb bir az diqqətli olmağa çağırsa da Hayden təslim olmadı.
  
  Hayden ona hürdü: "Lanet olsun, Mano. "Orada insanlar ölür."
  
  Ramses gülməyə çalışsa da, boğazındakı ağrı onu saxladı. Hayden sürətli bir dovşan zərbəsi ilə onu tamamladı. "İndi gülün."
  
  Kinimaka onu sürüyərək uzaqlaşdırdı. Hayden üzünü ona çevirdi, lakin sonra zahirən zədələnmiş Ramses onların hər ikisinə tərəf atıldı. O, iri adam idi, hətta Kinimakidən də hündür idi, onların əzələ kütləsi təxminən eyni idi, lakin Havaylı bir mühüm sahədə terrorçudan üstün idi.
  
  Döyüş təcrübəsi.
  
  Ramses Kinimaka ilə toqquşdu və sonra səndələyərək kamerasına geri döndü. "Sən nədən yaranmısan?" mızıldandı.
  
  "Material səndən daha güclüdür" dedi Kinimaka zərbə yerini sürtərək.
  
  "Biz bundan sonra nə olacağını bilmək istəyirik" deyə Hayden israr edərək Ramzesin arxasınca kamerasına qayıtdı. "Biz nüvə bombası haqqında bilmək istəyirik. O haradadır? Nəzarət kimdədir? Onların əmrləri nədir? Allah xatirinə, əsl niyyətin nədir?"
  
  Ramses diz çökmək istəmədiyi üçün dik qalmaq üçün mübarizə aparırdı. Hər vətərdə gərginlik hiss olunurdu. Ancaq ayağa qalxanda başı aşağı düşdü. Hayden yaralı ilana qarşı ehtiyatlı davrandı.
  
  "Sən heç nə edə bilməzsən. Adamından soruş, Qiymət. O, artıq bilir. O, hər şeyi bilir. Nyu-York yanacaq, xanım, mənim xalqım tüstülənən küllər arasında bizim qələbə çalmaq üçün rəqs edəcək".
  
  Qiymət? Hayden hər addımda xəyanət görürdü. Kimsə yalan danışırdı və bu onun qəzəbini daha da qaynadırdı. Kişinin dodaqlarından axan zəhərə tab gətirməyərək əlini Manoya uzatdı.
  
  "Get mənə bir tüfəng gətir."
  
  "Hayden..."
  
  "Sadəcə bunu elə!" O çevrildi, hər məsamədən hiddət sızdı. "Mənə bir tüfəng al və get."
  
  Keçmişində Hayden tərəfdaşını çox zəif hesab etdiyi münasibətləri məhv etdi. Xüsusilə bir neçə ay sonra Qan Kralının adamlarının əlində ölən Ben Blake ilə paylaşdığı biri. Ben, o fikirləşdi ki, çox gənc, təcrübəsiz, bir qədər yetkin deyildi, lakin hətta Kinimaka ilə belə o , öz nöqteyi-nəzərini düzəltməyə başladı . O, onu zəif, itkin və mütləq düzəltməyə ehtiyacı olan biri kimi gördü.
  
  "Mənimlə döyüşmə, Mano. Sadəcə bunu elə".
  
  Pıçıltı, amma Havaylının qulaqlarına mükəmməl çatdı. İri kişi üzünü və duyğularını ondan gizlədərək qaçdı. Hayden Ramzesə baxdı.
  
  "İndi sən də mənim kimisən" dedi. "Başqa tələbəm var."
  
  - Sizcə? Hayden onun dizini digərinin qarnına vurdu, sonra dirsəyi amansızcasına boynunun arxasına çırpdı. "Tələbə səni incidə bilərmi?"
  
  "Əllərim boş olsaydı..."
  
  "Həqiqətən?" Hayden qəzəbdən kor idi. "Gəlin görək nə edə bilərsən, eləmi?"
  
  O, Ramsesin qandalına uzananda Kinimaka geri qayıtdı, siqar kimi səs-küylü tapança onun sıxılmış yumruğunda sıxılmışdı. Onun niyyətini başa düşdü və geri çəkildi.
  
  "Nə?" o qışqırdı.
  
  "Sən nə etməlisənsə onu et."
  
  Hayden adamı söydü, sonra Ramzesin üzünə daha da ucadan and içdi, onu sındıra bilmədiyi üçün çox məyus oldu.
  
  Alçaq, sakit səs onun qəzəbini sındırdı: Bununla belə, o, həqiqətən sizə bir ipucu vermiş ola bilər.
  
  Ola bilər.
  
  Hayden Ramsesi çarpayıya düşənə qədər itələdi, ağlına yeni bir fikir gəldi. Bəli, bəlkə də bir yolu var. Kinimakuya nəzər salaraq kameradan çıxdı, onu kilidlədi və sonra bayır qapıya tərəf getdi.
  
  "Yuxarıda yeni bir şey varmı?"
  
  "Daha çox zibil bombaları var, amma indi daha azdır. Başqa bir motosikletçi idi, amma onu tutdular".
  
  Haydenin düşüncə prosesi daha aydın oldu. O, dəhlizə çıxdı, sonra başqa qapıya keçdi. O, dayanmadan izdihamın arasından itələdi, əmin oldu ki, Robert Prays Ramsesin kamerasından gələn səsi eşidib. Gözlərindəki baxış ona bunun belə olduğunu bildirirdi.
  
  "Mən heç nə bilmirəm" deyə hirsləndi. "Xahiş edirəm mənə inanın. Əgər o sizə dedisə ki, mən nüvə bombası haqqında nəsə bilirəm, deməli yalan danışır".
  
  Hayden heyrətləndirici tapançaya çatdı. "Kimə inanmalı? Dəli terrorçu və ya satqın siyasətçi. Daha doğrusu, görək heyrətləndirici silah bizə nə deyəcək".
  
  "Yox!" Qiymət iki əlini qaldırdı.
  
  Hayden nişan aldı. "Ola bilər ki, sən Nyu-Yorkda nə baş verdiyini bilmirsən, Robert, ona görə də sənə hər şeyi danışacağam. Sadəcə bir dəfə. Terrorçu hücrələr nüvə silahlarına nəzarət edir və onların hər an partlada biləcəyinə inanırıq. İndi dəli Pythian həqiqətən idarə etdiyini düşünür. Manhettenin hər yerində kiçik partlayışlar baş verir. Bombalar Mərkəzi Stansiyaya yerləşdirilib. Və Robert, hələ bitməyib."
  
  Keçmiş dövlət katibi ağzını açıb, heç bir söz deyə bilməyib. Yeni tapdığı aydınlıqda Hayden demək olar ki, həqiqəti söylədiyinə əmin idi. Amma o tək şübhə parçası qalmışdı, onu kiçik bir uşaq kimi daim əzablandırırdı.
  
  Bu adam uğurlu siyasətçi idi.
  
  O, tüfəngdən atəş açıb. Yan tərəfə atıldı, adamı bir qarış itdi. Qiymət çəkmələrində titrədi.
  
  "Növbəti hit kəmərin altında olacaq" dedi Hayden.
  
  Sonra Mano hırıldayanda Prays göz yaşı tökəndə və o, indi Manhettendə və onun həmkarlarında hökm sürən bütün dəhşətləri düşünərək Ramzesin şeytani gülüşünü xatırlayanda, təhlükənin tam ortasında olan Hayden Cey idi. qırıldı.
  
  Artıq yox. Mən bunu bir dəqiqə də çəkməyəcəyəm.
  
  Qiyməti tutub divara tulladı və zərbənin gücündən dizləri üstə yerə yıxdı. Kinimaka onu sual dolu baxışlarla götürdü.
  
  "Sadəcə yolumdan çəkil."
  
  O, Prayası yenidən, bu dəfə bayır qapıdan içəri atdı. O, yıxılan kimi mızıldanaraq geri sıçradı, sonra qadın onu yenidən tutdu, dəhlizə çıxardı və Ramzesin kamerasına doğru apardı. Prays terrorçunun kamerasına kilidləndiyini görəndə sızlamağa, sürünməyə başladı. Hayden onu irəli itələdi.
  
  "Xahiş edirəm, xahiş edirəm, bunu edə bilməzsiniz."
  
  "Əslində" dedi Kinimaka. "Bizim edə biləcəyimiz budur."
  
  "Yox!"
  
  Hayden Price-ı barmaqlıqlara atıb kameranın kilidini açdı. Ramses yerindən tərpənmədi, hələ də çarpayısında oturub bağlı göz qapaqlarının altından baş verənlərə baxırdı. Kinimaka Qlokunu çıxardı və Hayden onların bağlarını açarkən hər iki adamı nişan aldı.
  
  "Bir şans" dedi. "Bir həbsxana kamerası. İki kişi. Məni söhbətə çağıran ilk adam daha asan olur. Sen anlayirsan?"
  
  Yarım yeyilmiş dana kimi qan qanırdı. Ramses hələ də yerindən tərpənmədi. Hayden üçün onun görünüşü əsəbi idi. Ondakı qəfil dəyişiklik gülünc idi. O, iki kişini bir yerdə qoyaraq kameranı tərk edib kilidlədi, onun telefonu cingildədi və Agent Murun səsi xəttə gəldi.
  
  "Bura gəl, Cey. Bunu görməlisən".
  
  "Bu nədir?" O, Kinimaka ilə qaçdı, onların kölgələrini kamera bloklarından qovdu və pilləkənlərlə yuxarı qalxdı.
  
  "Daha çox bomba" dedi məyus halda. "Mən hamını zibilliyi təmizləməyə göndərdim. Və bu son tələb bizim gözlədiyimiz kimi deyil. Oh, sizin adamınız Dahl dördüncü kamerada liderdir. Hazırda onun arxasınca gedir".
  
  "Gəlin yola çıxaq!" Hayden məntəqə binasına qaçdı.
  
  
  İyirmi dördüncü fəsil
  
  
  Dahl özünü sərnişin oturacağına atdı və Smithə sürməyə icazə verdi; Kenzi, Lauren və Yorgy yenidən arxa oturacaqdadırlar. Onlar məntəqəyə geri dönərkən belə, Dreykin Grand Central-a hücum etdiyi barədə məlumatlar var idi, lakin o, başqa heç nə eşitmədi. Mur bir xəbərçidən daha bir ipucu aldı - dördüncü terror qruplaşması Mərkəzi Parkın yaxınlığındakı yüksək səviyyəli yaşayış binasında fəaliyyət göstərirdi və indi Dahl bu barədə düşünəndə, bu kameraların bəzilərinin digərlərindən fərqli olaraq maliyyələşdirildiyini söyləməyə ehtiyac yoxdur - bu onlara izdihamla qarışmağa kömək etdi - lakin Dahl bir dəstə insanın konkret bir cəmiyyətdə beyinlərini yuyan təlqinlərini xatırlamadan necə asanlıqla mövcud ola biləcəyini düşündü. Beyin yuyulması xüsusi bir sənət idi və o, tipik terrorçunun hələ də bunu mənimsədiyinə şübhə edirdi.
  
  Bu qədər sadəlövh olmayın.
  
  Moore'un agentləri bu ipuçlarını əldə etmək üçün ifşa etməkdən daha çox riskə girdilər. Bu günün nəticələri sonsuza qədər əks-səda verəcək və o, Vətənin bunun necə nəticələnəcəyini bildiyinə ümid edirdi. Əgər bu gün bir məxfi agent yanıbsa, onun dərdləri təzəcə başlayırdı.
  
  Həmişə kəsişmələrdə üstünlük təşkil edən yol polisləri böyük və yəqin ki, öhdəsindən gəlməyən çətinliklərlə üzləşərək nəqliyyatı filtrləmək üçün əllərindən gələni etdilər, lakin şüurlu təcili yardım maşınlarına üstünlük verilməli idi. Dahl polisin öz həmkarlarına daha yüksək nöqtədən rəhbərlik etdiyi bir neçə kiçik gözətçi gördü - az qala mini albalı toplayanlar kimi - və onlar buraxılanda başını tərpətdi.
  
  Dahl maşının GPS-ini yoxladı. "Səkkiz dəqiqə" dedi. "Biz hazırıq?"
  
  "Hazırdır" deyərək bütün komanda qayıtdı.
  
  "Lauren, Yorgi, bu dəfə maşınla qal. Biz daha sizi riskə ata bilmərik".
  
  "Mən gedirəm" dedi Lauren. "Sizin köməyə ehtiyacınız var."
  
  Dahl zirzəminin görüntülərini və spetsnaz liderinin ölümünü rədd etdi. "Biz lazımsız həyatı riskə ata bilmərik. Lauren, Yorgi, sənin müxtəlif sahələrdə öz dəyərin var. Sadəcə kənara baxın. Bizə orada da göz lazımdır".
  
  "Mənim bacarığıma ehtiyacınız ola bilər" dedi Yorgi.
  
  "Eyvanlara tullanacağımıza şübhə edirəm, Yorgi. Və ya drenaj borularından istifadə etməklə. Sadəcə..." O, ah çəkdi. "Xahiş edirəm, xahiş etdiyim kimi edin və qanlı görünüşə baxın. Məni bunu sifarişə çevirməyin".
  
  Yöndəmsiz bir sükut çökdü. Komandanın hər bir üzvü əvvəlki hücum hadisələrini tamamilə fərqli qəbul etdi, lakin hər şey yalnız yarım saat əvvəl baş verdiyi üçün əksəriyyəti hələ də şok vəziyyətində idi. Görüntülər sonsuz idi - onlar partlamağa nə qədər yaxın idilər. Bir insan onların həyatını xilas etmək üçün nə qədər fədakarcasına özünü qurban verdi. Bu terrorçular həyatın bütün formalarına necə də ucuz davranırdılar.
  
  Dahl öz fikirlərini köhnə mişara qayıtdı - böyüklər kiçik uşağa belə nifrət xüsusiyyətlərini necə aşılaya bilərdi? Ən məsum ağıl? Yetkin, məsuliyyətli bir insan bu cür kövrək şüurları əyməyin, perspektivli həyatın gedişatını həmişəlik dəyişdirməyin düzgün olduğuna necə inana bilərdi? Onu əvəz etmək üçün... nə?... nifrət, barışmazlıq, fanatizm.
  
  Nə qədər baxsaq, dinə baxışımız nə olursa olsun, Dahl düşündü ki, şeytan həqiqətən aramızda gəzir.
  
  Onlar hündürmərtəbəli binaya yaxınlaşanda Smit əyləci basıb. Hazırlaşmaq və maşından düşmək saniyələr çəkdi və onların hamısı səkidə müdafiəsiz qaldı. Dahl dördüncü hüceyrənin demək olar ki, mütləq içəridə olduğunu və onların nə qədər bacarıqlı göründüyünü bildiyindən narahat idi. Gözləri Lauren və Yorgiyə düşdü.
  
  "Sən nə edirsən? Qayıdın maşına".
  
  Onlar qapıçıya yaxınlaşıb şəxsiyyət vəsiqələrini göstərdilər və dördüncü mərtəbədəki iki mənzili soruşdular. Hər ikisi özlərinə bağlı olan və həmişə nəzakətli olan gənc cütlüyə aid idi. Qapıçı heç vaxt iki cütlüyü bir yerdə görmədi, amma bəli, mənzillərdən birinə daimi qonaqlar gəlirdi. O, bir növ cəmiyyət axşamı olduğunu düşündü, amma sonra həddindən artıq maraq üçün ona pul verilmədi.
  
  Dahl yavaşca onu kənara itələdi və pilləkənlərə tərəf getdi. Hambal onlara açar lazım olub-olmadığını soruşdu.
  
  Dahl yumşaq gülümsədi. "Buna ehtiyac olmayacaq."
  
  Dörd mərtəbə rahat keçdi, sonra üç əsgər ehtiyatla dəhlizlə getdilər. Dal düzgün mənzil nömrəsinin göründüyünü görəndə mobil telefonu titrəməyə başladı.
  
  "Nə?" Smit və Kenzi ətraflarını əhatə edərək gözlədilər.
  
  Murun yorğun səsi Dalın başını doldurdu. "Məlumat yalandır. Bəzi məlumatçılar kiçik bir qisas üçün yanlış adamları qurur. Bağışlayın, indi bildim".
  
  "Yalanlar" dedi Dahl nəfəs aldı. "Məzələnirsən? HK-lərlə onların lanet qapısının qarşısında dayandıq".
  
  "Onda get. Xəbərçi qadınlardan birini sevir. Nə olursa olsun, sadəcə yola qayıt, Dal. Aşağıdakı məlumatlar qırmızıdır."
  
  İsveçli qarğış edib komandasını geri çağırdı, silahlarını gizlədib, sonra təəccüblənən hambalın yanından tələsik keçdi. Dahl, həqiqətən, dördüncü mərtəbəyə qalxmazdan əvvəl qapıçıdan sakit bir evakuasiya etməyi xahiş etməyi düşünmüşdü - orada nə baş verə biləcəyini bilirdi - və indi kirayəçilərin məsləhətlərinin saxta olduğunu biləndə necə reaksiya verə biləcəyini düşünürdü.
  
  Maraqlı sosial sual. Polis terrorçuları axtararkən evindən qovulduğuna görə hansı insan şikayət edər ki... bu axtarış sonunda yalana əsaslansa?
  
  Dahl çiyinlərini çəkdi. Mur hələ tam olaraq onun pis siyahısında deyildi, amma bu adam qayalıq yerdə sürünürdü. "Bu növbəti aparıcı işləyəcək, elə deyilmi?" Hələ açıq cərgədə danışdı.
  
  "Belə də olmalıdır. Üçüncü kameraya toxunan həmin oğlan. Sadəcə Tayms Meydanına gedin və tez olun."
  
  "Tayms Meydanı təhlükə altındadır? Hansı təhlükəsizlik qüvvələri artıq fəaliyyətdədir?"
  
  "Onların hamısı".
  
  "Yaxşı, on dəqiqəmiz qalıb."
  
  "Qoy beş olsun."
  
  Smit cin kimi sürürdü, küncləri kəsir və pis park edilmiş avtomobillərin arasında sıxışdırırdı, hətta fırçalayırdı. Onlar avtomobili 50-ci küçədə tərk etdilər və indi yaxınlaşan təhlükə ilə sarsılan Tayms Meydanı, əyləncəli M&M Dünyası, Hershey's Şokolad Dünyası və hətta küçənin küncündəki Starbucks-dan sürətlə uzaqlaşan izdihamın ortasına qaçdılar. Nəhəng, insan hündürlüyündə olan reklam lövhələri küçəni minlərlə rəngarəng təsvirlərlə işıqlandırırdı, hər biri diqqət üçün mübarizə aparır və canlı, titrəyişli döyüşə girirdi. Komanda, demək olar ki, hər bir mağaza bir növ təmirə məruz qaldığı üçün bir meşə meşəsi qurdu. Dal Lauren və Yorgi təhlükəsiz saxlamaq üçün bir yol düşünməyə çalışdı, lakin səfər və qaçış bunu demək olar ki, mümkünsüz etdi. İstəsək də, istəməsək də, indi onların hamısı əsgər idi, komanda varlığı ilə güclənirdi.
  
  Qarşıda polislər meydanı mühasirəyə alırdı. Nyu-Yorklular çaşqınlıqla baxırdılar və ziyarətçilərə otellərinə qayıtmağı əmr etdilər.
  
  "Bu, sadəcə bir tədbirdir, xanım" deyən Dahl uniformalı polislərdən birinin dediyini eşitdi.
  
  Və sonra dünya yenidən cəhənnəmə çevrildi. Levis və Bubba Gump ətrafında pəncərədən alış-veriş edən dörd turist paketlərini yerə atdılar, içəri qazdılar və avtomatik silahları çıxardılar. Dahl öz silahını açaraq küçədəki tövlənin arxasına keçdi.
  
  Atışmalar Tayms Meydanında əks-səda verdi. Sınıq pəncərələr və reklam lövhələri qumla örtülmüşdü, dağıdılmışdı, çünki onların əksəriyyəti indi dünyanın ən böyüyü və kapitalizmin təcəssümü olan ekranlar idi. Səkiyə minaatan yağdı. Qalanlar və təhlükəsizlik qüvvələri gizlənməyə qaçdı. Dahl başını çölə çıxarıb cavab atəşi açdı, atışları hədəfə alınmadı, lakin terrorçuları yüksək səslə söyməyə və özlərinə sığınacaq axtarmağa məcbur etdi.
  
  Bu dəfə sizə, Dahl hədsiz məmnuniyyətlə düşündü. Sənə ümid yoxdur.
  
  Dahl qəfəsin dayanmış taksinin arxasına daldığını gördü və yaxınlıqda dayanmış avtobusu gördü. O, əvvəllər heç vaxt Tayms Meydanında olmamışdı və onu yalnız televiziyada görmüşdü, lakin belə boş görünən gəzinti sahəsini görmək əsəbi idi. Hüceyrə üzvləri, şübhəsiz ki, insanların dükanların və ofis binalarının içərisində hərəkət etdiyini görəndə daha çox atəş səsləri eşidildi. Dahl sakitcə küçəyə çıxdı.
  
  Avtobusun arxasında və uzaq səkidə digər təhlükəsizlik qüvvələri öz yerlərini tutublar. Daha çox SWAT, qara geyimli agentlər və NYPD polisləri sakit, xoreoqrafiyalı ritmlə manevr edirdilər. Dahl onlara sıraya düzülmək üçün işarə verdi. Burada işarə kimi keçənlər açıq-aydın tərcümə olunmadı, çünki heç kim dəli isveçliyə zərrə qədər əhəmiyyət vermədi.
  
  "Biz bu üç-dörd hərfli pişikləri gözləyirik, yoxsa bu alçaqları yandıracağıq?" Kenzi onun böyrünə sürtdü.
  
  Dahl Amerika agentlərinə arxa çevirdi. O, avtobusun kölgəsinə girərək dedi: "Mən sizin parlaq terminologiyanızı çox bəyənirəm. "Ancaq az miqdarda."
  
  "Deməli, indi mənim yanımda olmağımı istəyirsən. Mən başa düşürəm."
  
  "Mən bunu demədim".
  
  Smit yerdə uzanıb maşınların altına baxırdı. "Mən ayaqları görürəm."
  
  "Bunların terrorçuların ayaqları olduğuna əmin ola bilərsinizmi?" Dahl soruşdu.
  
  "Mən belə düşünürəm, amma lənətə gəlsin, onlar etiketləndiyi kimi deyil."
  
  "Onlar tezliklə burada olacaqlar." Kenzi tüfəngini sanki can atdığı qılınc kimi qaldırdı və avtobusun nəhəng təkərlərindən birinin arxasında dayandı. Komanda bir kollektiv nəfəs aldı.
  
  Dahl çölə baxdı. "Mən həqiqətən inanıram ki, yenə o vaxtdır."
  
  Kenzi birinci getdi, avtobusun arxasını yuvarlaqlaşdırdı və sarı taksiyə hücum etdi. Avtomatik atəş eşidildi, lakin o, pəncərələrə, avtobus dayanacaqlarına və terrorçuların fikrincə, müdafiəsiz insanların gizlənə biləcəyi bütün digər yerlərə yönəldilib. Dahl, hücrəni məhv etməkdə sürətin onların müttəfiqi olduğunu, qumbaraatanlara və ya daha pisinə keçməzdən əvvəl edilməsi lazım olduğunu bildiyi üçün gözətçi göndərmədiyi üçün şanslı ulduzuna təşəkkür etdi. O, Kenzi ilə taksinin ətrafında dövrə vuraraq, təəccüblü dərəcədə tez reaksiya verən dörd kişiyə baxdılar. Silahlarını silkələmək əvəzinə, onlar sadəcə hücuma keçərək Dahl və Kenziyə çırpılıb onları yerə yıxdılar. Cəsədlər yolun kənarına səpələnib. Dahl yumruğunu aşağı saldı və dırnaqlarının səkiyə möhkəm dəydiyini eşidəndə onu yayındırdı. Lakin o biri əli bu dəfə tüfəngin qundağı qaldırılaraq aşağı düşdü. Dahl onu nə tələyə sala bildi, nə də başqa tərəfə baxa bilmədi, ona görə də əlində olan yeganə hərəkətə qayıtdı.
  
  Alnını aşağı salıb, zərbəni kəllə sümüyünə vurdu.
  
  Gözünün qabağında qaralıq bürünür, əsəbdən əsəblərə qədər ağrılar səkilirdi, lakin isveçli bunların heç birinin işinə mane olmasına imkan vermədi. Silah zərbə vurdu və sonra geri çəkildi. Dahl onu tutdu və onu tutan adama tərəf çəkdi. Üzünün hər iki tərəfindən qan süzülürdü. Kişi yumruğunu yenidən qaldırdı, bu dəfə bir az daha qorxaqcasına, Dahl yumruğunu öz yumruğunda tutub sıxmağa başladı.
  
  Varlığının hər hüceyrəsi, hər oynağının hər damarı gərilirdi.
  
  Sümüklər budaqları qıran kimi qırıldı. Terrorçu qışqıraraq əlini geri çəkməyə çalışsa da, Dahl bu barədə eşitmək istəməyib. Onlar bu hüceyrəni deaktiv etməli idilər. Tez. Daha da sıxaraq, yumruğundakı hədsiz ağrının adamın diqqətini tamamilə cəlb etdiyinə əmin oldu və Qlokunu çıxartdı.
  
  Biri öldürülür.
  
  Silah terrorçunun gözləri batmamışdan əvvəl üç güllə atıb. Dahl onu kənara atdı və sonra intiqam alan mələk kimi ayağa qalxdı, kəlləsindən qan axdı, cizgilərini təhrif edən qətiyyətli baxış.
  
  Kenzi iri adamla döyüşürdü, tapançaları bədənləri arasında sıxışdırılmış və üzləri az qala bir-birinə sıxılmışdı. Smith üçüncüdə yerə yıxıldı, oğlanı dizləri üstünə gətirdi və o, mükəmməl, dəqiq qəzəblə vurdu. Sonuncu terrorçu Laurendən üstün olub, onu yerə yıxıb və nişan almağa çalışarkən Yorgi özünü lülənin qabağına atıb.
  
  Dahl nəfəsini tutdu.
  
  Tapançadan atəş açılıb. Yorgi yıxıldı, gülləkeçirməz jiletə dəydi. Dahl sonra vəziyyətin onun ilk oxuduğundan bir qədər fərqli olduğunu gördü. Yorgi güllənin qabağına atletik tullanmayıb, bütün bədəni ilə terrorçunun atıcı qoluna zərbə endirib.
  
  Fərqli, lakin yenə də təsirli.
  
  Dal rusun köməyinə qaçaraq silahlını sol qolunun altından vuraraq ayaqlarını yerdən qoparıb. İsveçli, əzələlərini gərginləşdirərək, yükünü narazılıqdan doğan vəhşiliklə daşıyaraq sürət və sürət qurdu. Üç fut, sonra altı və terrorçu nəhayət başını Hard Rock Cafe é-nin menyu lövhəsinə vurduqda tez geri atıldı . Dahlın çılğın sürəti rəqibinin kəllə sümüyünü yarıb ətini parçaladığı üçün plastik qana batdı, çatladı. Bəlkə də Kinimakenin xoşuna gəlməyib, amma isveçli terrorçunu zərərsizləşdirmək üçün Amerika ikonasından istifadə edib.
  
  Karma.
  
  Məsafə yenə fırlandı, qulaqlarından və çənəsindən qan süzüldü. Kenzi və rəqibi hələ də ölümcül döyüşə qapanmışdılar, lakin Smit bir neçə atışla özü ilə əsgər arasındakı fərqi aradan qaldıra bildi. Son döngədə o, silahını çevirmək üçün mübarizə apardı, bəxti gətirdi və birbaşa Smithə yönəlmiş iti ucu ilə başa çatdı.
  
  Dahl gurladı, irəli atıldı, amma zərbə ilə bağlı heç nə edə bilmədi. Terrorçu bir göz qırpımında atəş açdı və hücum edən Smit onu diz çökdürərək öldürən güllə aldı.
  
  Alnını növbəti atışın xəttinə gətirirəm.
  
  Terrorçu tətiyi çəkdi, lakin bu zaman Dal peyda oldu - qaynayan, hərəkət edən dağ - və terrorçunu onunla divar arasında sıxdı. Sümüklər çatladı və bir-birinə çırpıldı, qan fışqırdı, tüfəng yan tərəfə guruldadı. Təəccüblənən Dal Smitə tərəf addımlayanda qəzəbli əsgərin yüksək səslə söyüş söydüyünü gördü və eşitdi.
  
  Onda hər şey yaxşıdır.
  
  Kevlar jileti ilə xilas edilən Smit hələ də yaxın məsafədən güllə alar və az qala qançırdan ölürdü, lakin onların yeni avanqard bədən zirehləri zərbəni yumşaldır. Dahl üzünü sildi, indi SWAT komandasının yaxınlaşdığını qeyd etdi.
  
  Kenzi rəqibi ilə bu və ya digər şəkildə vuruşdu, daha böyük kişi çeviklik və əsl cəsarətlə ona uyğun gəlmək üçün mübarizə apardı. Dahl üzündə zəif təbəssümlə geri çəkildi.
  
  Xüsusi təyinatlılardan biri qaçdı. "Onun köməyə ehtiyacı varmı?"
  
  "Xeyr, o, sadəcə aldadır. Onu rahat buraxın".
  
  Kenzi gözünün ucu ilə mübadiləni tutdu və artıq sıxılmış dişlərini qıcırtdı. İkisinin bərabər olduğu aydın idi, lakin isveçli onu sınayır, komandaya və hətta özünə olan bağlılığını mühakimə edirdi. O, layiq idi?
  
  O, tapançasını çıxardı və rəqibi geri çəkildiyi üçün buraxdı, bu da onun müvazinətini itirməsinə səbəb oldu, dizini qabırğalarına, dirsəyi isə burnuna apardı. Onun növbəti zərbəsi bilək nahiyəsinə zərbə endirməsi, ardınca ildırım tutması oldu. Kişi mübarizə aparıb inildəyəndə o, biləyini bərk-bərk bükdü, tıqqıltı eşitdi və silahın yerə düşdüyünü gördü. O, hələ də mübarizə aparır, bıçağını çəkib onun sinəsinə sancırdı. Kenzi hər şeyi sıxdı, bıçağın qabırğalarının üstündəki ətini kəsdiyini hiss etdi və fırlanaraq onu özü ilə sürüklədi. Bıçaq ikinci zərbə üçün geri çəkildi, lakin bu dəfə hazır idi. O, çıxarılan qolundan tutdu, onun altında fırlandı və onu kişinin arxasına çevirdi. O da yıxılıb terrorçunu köməksiz qoyana qədər amansızcasına basdı. O, cəld onun kəmərindən iki qumbara çıxardı, sonra onlardan birini şalvarının aşağısına və boksçu şortuna soxdu.
  
  Dahl baxarkən gördü ki, qışqırıq onun boğazını parçalayır. "Yox!"
  
  Kenzinin barmaqları təbilçini sərbəst buraxdı.
  
  "Biz bunu etmirik, sən..."
  
  "İndi nə edəcəksən," Kenzi çox yaxından pıçıldadı, "qolu sınıq və hər şeylə?" İndi heç kəsi incitməyəcəksən, axmaq?"
  
  Dahl bilmirdi ki, tutsun, yoxsa yayınsın, qaçsın və ya başı üstə dalsın, Kenzi tutsun, yoxsa sığınacaq üçün tullansın. Sonda saniyələr keçdi və Smitin xüsusilə qısa sigortasından başqa heç nə partlamadı.
  
  "Məzələnirsən?" deyə qışqırdı. "Bu ne cefengiyatdir-"
  
  "Saxta," Kenzi atəş sancağını Dahlın qanayan başına atdı. "O mükəmməl qartal gözlərinin nasazlığı görəcəyini düşünürdüm."
  
  "Mən bunu etməmişəm." İsveçli rahat bir nəfəs aldı. "Lənət olsun, Kenz, sən dünya səviyyəli bir qadın dəlisən."
  
  "Mənə katanamı geri ver. Bu, məni həmişə rahat edir".
  
  "Oh bəli. Mərc gəlirəm,"
  
  "Və bunu deyirsən, dəli isveçli."
  
  Dahl başını aşağı saldı. toxunun. Amma lənət olsun, məncə, layiqli rəqiblə qarşılaşmışam.
  
  Bu zaman SWAT qrupları və yığılmış agentlər onların arasında idi və Tayms Meydanı ətrafındakı əraziləri mühafizə edirdi. Komanda yenidən toparlandı və nəfəslərini dərmək üçün bir neçə dəqiqə çəkdi.
  
  "Dörd kamera aşağıda" dedi Lauren. "Yalnız biri qalıb."
  
  "Biz düşünürük" dedi Dahl. "Özünüzü qabaqlamamağınız daha yaxşıdır. Və unutmayın ki, bu sonuncu kamera Marşı təhlükəsiz saxlayır və yəqin ki, idarə edir..." O, "nüvə bombası" sözünü ucadan demədi. Burda yox. Manhettenin ürəyi idi. Ətrafa hansı parabolik mikrofonların səpələnə biləcəyini kim bilirdi?
  
  "Əla iş, uşaqlar" dedi sadəcə. "Bu cəhənnəm günü demək olar ki, bitdi."
  
  Amma əslində bu, təzəcə başlayıb.
  
  
  İyirmi beşinci fəsil
  
  
  Julian Marsh, şübhəsiz ki, dünyanın ən xoşbəxt insanı olduğuna inanırdı. Onun düz qarşısında yüklü, bağlanmış nüvə silahı uzanmışdı, toxuna biləcək qədər yaxın idi, onun şıltaqlığı ilə oynaya bilərdi. Solunda qıvrılmış ilahi, gözəl bir qadın idi, onun da şıltaqlığı ilə oynaya bilərdi. Və o, əlbəttə ki, onunla oynadı, baxmayaraq ki, müəyyən bir sahə bütün diqqətdən bir az əziyyət çəkməyə başladı. Bəlkə o kremdən bir az...
  
  Ancaq əvvəlki və ən vacib düşüncə qatarını davam etdirərək - passiv terrorçu hücrə pəncərənin yanında oturdu və o, yenə şıltaqlıqla oynadı. Və sonra Amerika hökuməti bütün şəhərdə quyruqlarını qovdu, qorxdu və oynamaq üçün kor oldu -
  
  - Julian? Zoe sol qulağının bir tük qədərində nəfəs alırdı. "Yenidən cənuba getməyimi istəyirsən?"
  
  "Əlbəttə, amma keçən dəfəki kimi əclafın içinə çəkmə. Ona bir az fasilə verin, hə?"
  
  "Oh, mütləq".
  
  Marsh ona əylənməyə icazə verdi və sonra nə olacağını düşündü. Artıq səhərin ortası keçmişdi və müəyyən tarixlər yaxınlaşırdı. Onun üçün birdəfəlik başqa bir mobil telefon yerləşdirmək və təcili tələblərlə vətəninə zəng etmək vaxtı çatmışdı. Təbii ki, o bilirdi ki, heç olmasa beş yüz milyonluq mübadilədə əsl "keş" olmayacaq, amma prinsip eyni idi və buna bənzər şəkildə həyata keçirilə bilərdi. Yürüş günah və pislik tanrılarına şükür etdi. Bu uşaqlar sizin yanınızdaykən nəyə nail olmaq mümkün deyildi?
  
  Bütün yaxşı xəyallar kimi, bu da nəhayət bitəcək, lakin Marsh davam edərkən bundan həzz almağa qərar verdi.
  
  Zoenin başını sığalladıqdan, sonra ayağa qalxdıqdan sonra ayaqqabısının bağının birini açıb pəncərəyə tərəf getdi. İki düşüncə ilə iki fərqli baxış tez-tez ortaya çıxdı, lakin Marşın hər iki şəxsiyyəti bu ssenariyə sadiq idi. Onlardan hər hansı biri necə uğursuz ola bilər? O, Zoenin prezervativlərindən birini çıxarmışdı və indi onu qoluna taxmağa çalışırdı. Sonda təslim oldu və iki barmağı ilə bacardı. Cəhənnəm, bu hələ də onun daxili qəribəliyini qane edirdi.
  
  Marş ehtiyat lanyard ilə nə edəcəyini fikirləşəndə kamera rəisi ayağa qalxıb boş təbəssümlə ona baxdı. Bu, bir Alligator idi və ya Marşın özünün dediyi kimi, Alligator idi və sakit və açıq-aydın yavaş olsa da, özünü həqiqətən təhlükəli hiss etdi. Marsh, ehtimal ki, jilet geyinənlərdən biri olduğunu irəli sürdü. Piyon. Uzun idrar kimi eyni xərclənən maddə. Mart ucadan güldü və lazım olan anda Alligatorla göz təmasını kəsdi.
  
  Zoe pəncərədən bayıra baxaraq onun addımlarını izlədi.
  
  "Görməli çox şey yoxdur" dedi Marsh. "Bəşəriyyətin bitlərini öyrənməkdən zövq almamağınız üçün."
  
  "Oh, bəzən gülməli ola bilərlər."
  
  Mart ətrafa baxdı, taxmağı xoşladığı papağını bucaq altında itələdi. Əlbəttə, o, bəlkə də Nyu-Yorka çatmazdan əvvəl yoxa çıxdı. Keçən həftə onun üçün qaranlıq oldu. Timsah yaxınlaşdı və nəzakətlə ona bir şey lazım olub-olmadığını soruşdu.
  
  "Hazırda yox. Amma tezliklə onlara zəng edib pul köçürməsinin təfərrüatlarını verəcəm".
  
  "Bunu edəcəksən?"
  
  "Bəli. Mən sizə yol göstərməmişəmmi?" Sual ritorik idi.
  
  "Oh, bu pislik parçası. Mən ondan milçək qırıcı kimi istifadə etdim".
  
  Mart ayı ekssentrik, çılğın və qan ehtiraslı ola bilərdi, lakin onun kiçik hissəsi də ağıllı, hesablamalı və tamamilə aktiv idi. Buna görə də o, Meksika tunellərindən necə keçərək çox yaxşı sağ qaldı. Bir anda o, Alligatoru və vəziyyəti səhv qiymətləndirdiyini başa düşdü. O, burada məsul deyildi, onlar idi.
  
  Və bir an çox gec idi.
  
  Marş, silahı, bıçağı və istifadə olunmamış heyrətləndirici silahı harada qoyduğunu dəqiq bilə-bilə Alligatora hücum etdi. Müvəffəqiyyət gözləyərkən, Qator zərbələrin qarşısını aldıqda və öz zərbələrindən birini geri qaytardıqda təəccübləndi. Mart ağrıya məhəl qoymadan bunu sakitcə qəbul etdi və yenidən cəhd etdi. O, Zoinin ona baxdığını bilirdi və tənbəl qadının niyə köməyə atılmadığını düşünürdü.
  
  Timsah zərbəsini yenidən rahatlıqla dəf etdi. Sonra Mart onun arxasında bir səs-küy, bir mənzilin qapısının açılan səsini eşitdi. O, geri sıçradı, Alligator icazə verəndə təəccübləndi və geri döndü.
  
  Boğazından şok nəfəsi qaçdı.
  
  Mənzilə səkkiz kişi girdi, hamısı qara geyinmiş, hamısının çantaları vardı və toyuq hininin içindəki tülkülər kimi alçaq görünürdülər. Mart baxdı və sonra Alligatora çevrildi, gözləri indi də gördüklərinə tam inanmırdı.
  
  "Nə baş verir?"
  
  "Nə? Zənginlər öz döyüşlərini maliyyələşdirərkən, biz hamımız sakit oturacağımızı düşünürdünüzmü? Sənə xəbərim var, böyük adam. Artıq sizi gözləmirik. Biz özümüz maliyyələşdiririk".
  
  Mart üzünə vurulan qoşa zərbədən sarsıldı. Geri yıxılaraq Zoeyi tutdu və onun onu tutacağını gözlədi və o bunu etmədikdə, hər ikisi yerə yıxıldı. Bütün bunların şoku onun bədənini bürümüşdü, tər vəziləri və sinir ucları hərəkətə keçdi və bir gözünün küncündə zəhlətökən tik başladı. Onu dərhal oğlan olduğu və heç kimin ona əhəmiyyət vermədiyi pis köhnə günlərinə qaytarın.
  
  Alligator on iki nəfərdən ibarət bir kamera təşkil edərək mənzili gəzdi. Zoe tapançalar və digər hərbi silahlar - qumbaralar, birdən çox RPG, həmişə etibarlı Kalaşnikov avtomatı, gözyaşardıcı qaz, səs-küylü bombalar və bir çox əl polad tapıldıqda, demək olar ki, kiçik bir mebel parçası oldu. uçlu raketlər. Bu bir qədər əsəbi idi.
  
  Mart boğazını təmizlədi, hələ də ləyaqət və eqoizmin son izlərindən yapışaraq, onun bu otaqdakı ən böyük buynuzlu şeytani keçi olduğuna inandırdı.
  
  "Bax" dedi. "Çirkli əllərinizi mənim nüvə bombamdan çəkin. Bunun nə olduğunu bilirsən, oğlan? Alligator. Alligator! Biz son tarixlərə əməl etməliyik".
  
  Beşinci hüceyrə rəhbəri nəhayət noutbuku kənara atıb Marşa yaxınlaşdı. İndi dəstəksiz və həqiqətən əlcəksiz, Alligator fərqli bir insan idi. "Sənə bir şey borclu olduğumu düşünürsən?" Son söz qışqırıq oldu. "Əllərim təmizdir! Mənim yapışqan çəkmələrim var! Amma tezliklə qan və kül içində qalacaqlar!"
  
  Mart sürətlə yanıb-sönür. "Sən nə cəhənnəmdən danışırsan?"
  
  "Heç bir ödəniş olmayacaq. Pul qalmadı! Mən böyük, hörmətli və tək Ramses üçün işləyirəm və onlar mənə Bomba Yaradan deyirlər. Amma bu gün təşəbbüskar mən olacam. Mən ona həyat verəcəm!"
  
  Mart sonunda qaçılmaz çığırtı gözlədi, amma bu dəfə olmadı. Timsah açıq-aydın gücün onun başına keçməsinə icazə vermişdi və Marş hələ də bu insanların onun bombasını niyə idarə etdiyini başa düşmürdü. "Uşaqlar, bu mənim nüvə bombamdır. Bunu aldım və sizə gətirdim. Yaxşı bir ödəniş gözləyirik. İndi yaxşı oğlanlar olun və stolun üstünə nüvə bombası qoyun".
  
  Alliqator onu o qədər güclü vurdu ki, o, qanı axdı, Marş burada nəyinsə çox pis getdiyini başa düşməyə başladı. Ağlına gəldi ki, bütün keçmiş hərəkətləri onu həyatında bu nöqtəyə gətirib çıxarıb, hər doğru və yanlış, hər yaxşı və ya pis söz və şərh. Bütün təcrübələrin cəmi bu anda onu birbaşa bu otağa gətirdi.
  
  "Bu bomba ilə nə edəcəksən?" Dəhşət səsini alçaltdı və qalınlaşdırdı, sanki pendir kimi sürtgəcdən keçirdi.
  
  "Biz böyük Ramsesdən xəbər tutan kimi sizin nüvə bombanızı partlatmağa hazırlaşacağıq."
  
  Mart nəfəs almadan havanı uddu. "Ancaq milyonlarla insanı öldürəcək."
  
  "Və bizim müharibəmiz belə başlayacaq."
  
  "Bu pulla bağlı idi" dedi Marsh. "Ödə. Bir az əyləncə. Amerika Birləşmiş Eşşəklərini quyruğunu qovmağa məcbur etmək. Söhbət qırğınlardan yox, maliyyələşmədən gedirdi".
  
  "Tuuu...u...öldürdün!" Alligatorun fanatik tiradını bir pillə artırdı.
  
  "Yaxşı, bəli, amma çox deyil."
  
  Timsah hərəkətsiz bir topa çevrilənə qədər onu təpiklədi; qabırğalar, ağciyərlər, onurğa və baldırlar ağrıyır. "Biz yalnız Ramsesdən xəbər gözləyirik. İndi kimsə telefonu mənə uzatsın".
  
  
  İyirmi altıncı fəsil
  
  
  Grand Central Stansiyanın içərisində mart ayının son tapmacaları sıralanmağa başladı. Drake əvvəllər dərk etməmişdi, amma bunların hamısı kiminsə baş planının bir hissəsi idi, onlar artıq zərərsizləşdirdiklərini düşündükləri kimsə idi. Güvənmədikləri düşmən zaman idi və onun necə sürətlə getdiyi onların düşüncələrini alt-üst etdi.
  
  Sayt təhlükəsiz elan edildiyi və əsasən polislər tərəfindən məskunlaşdığı üçün Dreyk və komandası dördüncü tələbi diqqətlə nəzərdən keçirə bildilər və nəhayət kafe masasının alt tərəfinə yapışdırılmış tapdılar. Böyük şriftlə yazılmış bir sıra rəqəmlər, adətən mövcud olan ən kiçik şriftlə yazılan başlığa gözünüzü qırpmadan, bunun nə ola biləcəyini anlamaq mümkün deyildi.
  
  Nüvə silahının aktivləşdirilməsi kodları.
  
  Drake inamsızlıqla gözlərini qısdı, yenidən tarazlığı pozdu və sonra gözlərini Alisiyaya zillədi. "Həqiqətənmi? Bunu bizə niyə göndərsin?"
  
  "Mən təklif edərdim ki, bu, oyunu oynamaq bacarığıdır. O, bundan həzz alır, Drake. Digər tərəfdən, onlar saxta ola bilər".
  
  "Və ya sürətləndirmə kodları" deyə Mey əlavə etdi.
  
  "Və ya hətta," Bo mövzunu daha da buludlaşdırdı, "başqa bir gizli silahı işə salmaq üçün istifadə edilə bilən kodlar."
  
  Dreyk bir müddət fransıza baxdı və Muru çağırmazdan əvvəl onun bu cür əyri fikirlərə haradan gəldiyini düşündü. "Bizim yeni tələbimiz var" dedi. "Bundan başqa, bu, nüvə silahları üçün deaktivasiya kodları dəsti kimi görünür."
  
  "Niyə?" Mur şoka düşdü. "Nə? Bunun heç bir mənası yoxdur. Bunu sənə dedi?"
  
  Drake bütün bunların nə qədər gülünc səsləndiyini anladı. "İndi göndərilir." Qoy bütün bunlarla kostyumlar məşğul olsun.
  
  "Yaxşı. Biz onlara müvafiq çek verəcəyik".
  
  Dreyk telefonu cibinə qoyandan sonra Alisiya tozunu təmizləyib uzun müddət ətrafa baxdı. "Biz burada şanslıyıq" dedi. "Zərərçəkən yoxdur. Gecikməyimizə baxmayaraq, mart ayından xəbər yoxdur. Deməli, sizcə, bu, son tələb idi?"
  
  "Bunun necə ola biləcəyindən əmin deyiləm" dedi Mey. "O, bizə pul istədiyini söylədi, amma nə vaxt və harada hələ demədi".
  
  "Beləliklə, ən azı bir daha" dedi Drake. "Bəlkə iki. Silahı yoxlayıb yenidən doldurmalıyıq. Nə isə, bütün bu mini-bombalar şəhərin hər yerində partlasa da, düşünürəm ki, biz hələ bununla kifayətlənməmişik".
  
  Kiçik bombaların məqsədi haqqında düşündü. Öldürməyin və şikəst etməyin. Bəli, onlar cəmiyyətin ruhuna dəhşət saldılar, amma nüvə bombası, Culian Marş və onların məhv etdikləri kameralar işığında o, bəlkə də başqa bir gündəm olduğunu düşünməyə bilməzdi. İkinci dərəcəli bombalar diqqəti yayındırdı, qıcıqlandırdı. Ən böyük problem, motosikletdə olan bir neçə nəfərin Uoll-stritdə evdə hazırlanmış atəşfəşanlıq bombaları atması idi.
  
  Alisiya uzaq küncdə gizlənmiş köşkü gördü. "Şəkər qarışığı" dedi. "Kimsə şokolad çubuğu istəyir?"
  
  "Mənə iki Snickers gətirin," Dreyk ah çəkdi. "Çünki altmış beş qram ancaq doxsanıncı illərə aid idi".
  
  Alisiya başını tərpətdi. "Sən və sənin lənətə gəlmiş şokoladların."
  
  "Bundan sonra nə var?" Bo yaxınlaşdı, fransız bir neçə uzanma ilə bədənindəki ağrıları aradan qaldırdı.
  
  "Moore oyununu gücləndirməlidir" dedi Drake. "Proaktiv olun. Mən, birincisi, bütün günü Marşın melodiyası altında rəqs etmək fikrində deyiləm".
  
  Uzandı, Mai ona xatırlatdı. "Onun agentləri və polislərinin əksəriyyəti küçələri qoruyur."
  
  "Bilirəm" Dreyk nəfəs aldı. "Mən çox yaxşı bilirəm."
  
  O, həmçinin bilirdi ki, Mur üçün Hayden və Kinimakadan daha yaxşı dəstək ola bilməz, hər ikisi də dünyanın onlara atmalı olduğu şeylərin çoxunu yaşamış prezidentə müraciətlərlə. Bu nisbi sakitlik anında o, hesaba çəkildi, onların problemi haqqında düşündü və sonra digər komanda, Dahl komandası üçün narahat oldu.
  
  Bu dəli isveçli piç, yəqin ki, Alexander Skarsg-ın ən çılpaq anlarını seyr edərkən Marabou barında döyüşürdü.
  
  Dreyk Alisiya qayıdanda başını tərpətdi və ona iki parça şokolad verdi. Bir anlığa komanda sadəcə donub qaldı, fikirləşdi, uyuşdu. Bundan sonra nə olacağını düşünməməyə çalışın. Onların arxasında bir kafe var &# 233; tərk edilmiş köhnə bir iş yeri kimi dayanmışdı, pəncərələri sındırılmış, stollar aşmış, qapıları sınmış və menteşələrindən asılmışdı. Hələ indi də komandalar yeni cihazlar üçün ərazini araşdırıblar.
  
  Drake Boya tərəf döndü. "Marşla tanış oldun, elə deyilmi? Onun bunu sona qədər görəcəyinə inanırsınızmı?"
  
  Fransız müfəssəl bir jest etdi. "Hmm, kim bilir? Yürüş qəribədir, bir an sabit, digər an isə çılğın görünür. Bəlkə də hamısı uydurma idi. Uebb ona güvənmirdi, amma bu təəccüblü deyil. Mən hiss edirəm ki, Uebb hələ də Pifiya işi ilə maraqlansaydı, Marşın bu işdə olduğunu iddia etməyə belə icazə verilməzdi.
  
  "Biz narahat olmalıyıq ki, bu Marsh deyil" deyə Mai həyəcanla araya girdi. "Bu..."
  
  Və birdən hər şey məna kəsb etdi.
  
  Drake adını çəkəcəyi şəxsin adını anlayaraq, eyni zamanda bunu başa düşdü. Gözləri qızğın mərmilər kimi onun gözləri ilə toqquşdu, ancaq bir anlıq heç nə deyə bilmədi.
  
  Mən bu barədə düşünürəm. Qiymətləndirilməsi. Dəhşətli sona qədər.
  
  "Lənət olsun" dedi Drake. "Əvvəldən oynamışdıq"
  
  Alisiya onlara baxırdı. "Adətən "otaq al" deyərdim, amma..."
  
  "O, heç vaxt bu ölkəyə girə bilməz" dedi Mai. "Bizsiz deyil."
  
  "İndi də" dedi Drake. "O, tam olaraq olmaq istədiyi yerdədir."
  
  Və sonra telefon zəng çaldı.
  
  
  * * *
  
  
  Drake şokda az qala şirniyyat çubuğunu yerə atdı, alternativ düşüncə qatarı o qədər tükənmişdi. Ekrana baxıb naməlum nömrəni görəndə başının ətrafında ziddiyyətli düşüncələrdən ibarət pirotexniki partlayış səsləndi.
  
  Nə demək?
  
  Yeni birdəfəlik kameradan zəng edən Marş olmalı idi. Ona oynanıldığını, sadəcə möhtəşəm şəkildə aldandığını izah etmək istəyinə müqavimət göstərməlidirmi? Hüceyrələrin və nüvələrin mümkün qədər uzun müddət neytral qalmasını istədilər. Hər kəsə ən azı bir saat daha verin, hamısını izləmək şansı verin. İndi olsa da... indi oyun dəyişdi.
  
  Nə etməli?
  
  "Mart?" dördüncü zəngdən sonra cavab verdi.
  
  Tanımadığı bir səs ona müraciət etdi. "Yox! Bu Gatorrrr!"
  
  Drake telefonu qulağından götürdü, cığıltı, hər sözün sonunda yüksələn tembr, qulaq pərdələrini təhqir etdi.
  
  "Bu kimdir? Mart haradadır?
  
  "Dedim - Gatorrrr! Boşluqlar artıq sürünür. Harada olmalıdır. Amma səndən bir tələbim daha var, uuu. Bir də, sonra bomba ya partlayır, ya da yox. Bu səndən asılıdır!"
  
  "Siktir məni." Dreyk arabir qışqırdığı üçün sözlərə diqqət yetirməkdə çətinlik çəkirdi. - Bir az sakitləşmək lazımdır, dostum.
  
  "Qaç, dovşan, qaç, qaç, qaç. Get 3-cü və 51-ci küncündə polis idarəsini tap və gör sənə hansı ət kəsimləri qoyub getmişik. Siz ora çatanda son tələbi başa düşəcəksiniz".
  
  Drake qaşlarını çatdı, yaddaşı vərəqlədi. Bu ünvan haqqında çox tanış bir şey...
  
  Lakin səs onun düşüncə qatarını yenidən kəsdi. "İndi qaç! Qaç! Dovşan, qaç və arxaya baxma! Bir dəqiqə və ya bir saat sonra partlayacaq, prr! Və o zaman müharibəmiz başlayacaq!"
  
  "Marsh yalnız fidyə istədi. Bombanın pulu sənindir".
  
  "Sizin pulunuz bizə lazım deyil, yyyy! Sizcə, bizə kömək edən heç bir təşkilat - hətta öz təşkilatlarınız da yoxdur? Sizcə, bizə kömək edən varlılar yoxdur? Sizcə, bizim işimizi gizli şəkildə maliyyələşdirən sui-qəsdçilər yoxdur? Ha ha, ha ha ha!"
  
  Drake əlini uzadıb dəlinin boynunu sıxmaq istədi, lakin o, bunu edə bilmədiyi üçün növbəti ən yaxşı şeyi etdi.
  
  Zəngi kəsdi.
  
  Və nəhayət, onun beyni hər bir məlumatı emal etdi. Qalanları artıq bilirdilər. Onların üzləri qorxudan ağarmışdı, bədənləri gərginlikdən gərilmişdi.
  
  "Bu bizim payımızdır, elə deyilmi?" Drake dedi. "Hayden, Kinimaka və Mur indi haradadır?"
  
  "Və Ramses" dedi Mai.
  
  Əgər bomba elə həmin anda partlasaydı, komanda daha sürətli qaça bilməzdi.
  
  
  İyirmi yeddinci fəsil
  
  
  Hayden monitorları tədqiq etdi. Stansiyanın çoxu boş və hətta Mur-a şəxsən bağlı agentlər kömək üçün küçələrə göndərilərkən yerli daxili təhlükəsizlik mərkəzi özünü hədsiz hiss edirdi. Şəhərdə baş verən hadisələr hazırda Ramses və Price'ın yenidən birləşməsindən üstün idi, lakin Hayden aralarındakı əlaqənin olmadığını gördü və ikisinin həqiqətən deyəcək bir şeyinin olub-olmadığını düşündü. Ramses məlumatlı bir adam idi və bütün cavablara sahib idi. Qiymət başqa bir dollar təqib edən saxtakar idi.
  
  Kinimaka monitorları idarə etməyə kömək etdi. Hayden əvvəllər aralarında baş verənləri nəzərdən keçirdi, o zaman Havaylı hər iki kişidən məlumat almamağı tövsiyə etdi və indi onun reaksiyası ilə maraqlandı.
  
  O haqlı idi? Yazıq idi?
  
  Daha sonra düşünmək üçün bir şey.
  
  Şəkillər onun önündə parladı, hamısı kvadrat ekranda kiçildildi, qara-ağ və rəngli, qanadların qatlanması və yanğın səhnələri, yanan təcili yardım maşınları və dəhşətə gələn izdiham. Nyu Yorklular arasında çaxnaşma mütləq minimum səviyyədə saxlanıldı; Baxmayaraq ki, 9-11 hadisələri hələ də onların şüurunda təzə dəhşət idi və hər qərara təsir etdi. 9-11 sağ qalma tarixi olan bir çox insanın, o gün işə getməyənlərdən tutmuş gecikənlərə və ya işə qaçanlara qədər qorxu heç vaxt ağlından çıxmadı. Turistlər tez-tez növbəti gözlənilməz zərbə ilə üzləşmək üçün dəhşət içində qaçdılar. Polis daim əsəbiləşən yerli əhalinin heç bir etirazına dözməyərək, ciddi şəkildə küçələri təmizləməyə başladı.
  
  Hayden saatı yoxladı... az qala saat 11. Sonradan hiss olundu. Komandanın qalan hissəsi onun fikrində idi, mədəsi bu gün həyatlarını itirə biləcəkləri qorxusu ilə qarışırdı. Niyə biz bunu davam etdiririk? Gündən gün, həftədən həftə? Hər dəfə döyüşəndə şanslar getdikcə azalır.
  
  Xüsusilə Dahl; bu adam bunda nece qaldi Bir həyat yoldaşı və iki uşağı olan bir insanın Everest dağı boyda iş etikası olmalıdır. Onun əsgərə olan hörməti heç vaxt bu qədər yüksək olmayıb.
  
  Kinimaka monitorlardan birinə toxundu. "Pis ola bilər."
  
  Hayden ona baxdı. "Bu ... ey lanet."
  
  O, heyrətə gələrək Ramsesin hərəkətə keçməsini, Praysın yanına qaçaraq onu yerə yıxmasını seyr etdi. Terrorçu Şahzadə daha sonra müqavimət göstərən cəsədin üzərində dayandı və onu amansızcasına təpikləməyə başladı, hər zərbə əzab çığırtısına səbəb oldu. Hayden yenidən tərəddüd etdi və sonra qan gölünün döşəməyə yayılmağa başladığını gördü.
  
  "Mən aşağı düşürəm."
  
  "Mən də gedəcəm". Kinimaka ayağa qalxmağa başladı, lakin Hayden bir jestlə onu dayandırdı.
  
  "Yox. Sən burada lazımsan".
  
  O, baxışlara məhəl qoymadan zirzəmiyə qaçdı, dəhlizdə dayanan iki mühafizəçiyə işarə etdi və Ramzesin kamerasının bayır qapısını açdı. Birlikdə içəri girdilər, silahlar hazırdır.
  
  Ramzesin sol ayağı Praysın yanağına çırpılaraq sümüyü sındı.
  
  "Dayan!" Hayden hirslə qışqırdı. "Onu öldürürsən."
  
  "Sənə vecinə deyil," Ramses silahını yenidən atəşə tutaraq Praysın çənəsini əzdi. "Niyə etməliyəm? Məni bu pisliklə bir hücrəni paylaşmağa məcbur edirsən. Danışmağımızı istəyirsən? Bax, mənim dəmir iradəm belə həyata keçirilir. Bəlkə indi biləcəksiniz".
  
  Hayden açarı qıfıla soxaraq barmaqlıqlara tərəf qaçdı. Ramses ayağa qalxdı və sonra Praysın kəllə və çiyinlərinə basmağa başladı, sanki zəif yerləri axtarır və prosesdən həzz alırdı. Qiymət artıq qışqırmağı dayandırmışdı və yalnız aşağı iniltilər edə bilirdi.
  
  Hayden iki mühafizəçinin dəstəyi ilə qapını geniş açdı. O, mərasimsiz hücum edib, tapança ilə Ramsesi qulağının arxasına vurub və Robert Praysdan uzaqlaşdırıb. Sonra sızlanan kişinin yanında diz çökdü.
  
  "Sən sağsan?" O, əlbəttə ki, çox narahat görünmək istəmirdi. Onun kimi insanlar narahatlığı istismar edilməli bir zəiflik kimi görürdülər.
  
  "Bu incidir?" O, Praysın qabırğalarına basdı.
  
  Yelp ona "bəli, belə oldu" dedi.
  
  "Yaxşı, tamam, ağlamağı dayandır. Dön və səni görməyə icazə ver".
  
  Prays yuvarlanmaq üçün çətinlik çəkdi, lakin o, yuvarlananda Hayden qan maskasını, qırıq dişləri və cırıq dodaqları görüncə ürpəşdi. Gördü ki, qulağı qızarıb, gözü o qədər şişib ki, bir daha işləməyəcək. Ən xoş arzularına qarşı, o, ürkdü.
  
  "Cap".
  
  O, Ramsesə tərəf getdi. "Dostum, sənin dəli olub-olmadığını soruşmağa belə ehtiyac yoxdur, elə deyilmi? Sənin etdiklərini ancaq axmaq edər. Səbəb? Motiv? Hədəf? Şübhə edirəm ki, hətta ağlından da keçib".
  
  O, Glock-u qaldırdı, atəşə tam hazır deyildi. Onun yanındakı mühafizəçilər Ramzesə hücum edər deyə onu ört-basdır edirdilər.
  
  "Vur," Ramses dedi. "Özünüzü ağrılarla dolu bir dünyadan xilas edin."
  
  "Bura sənin ölkən, evin olsaydı, məni indi öldürərdin, elə deyilmi? Bütün bunlarla bitərdin".
  
  "Yox. Bu qədər tez öldürməyin nə əyləncəsi var? Əvvəlcə səni soyundurub əzalarını bağlayaraq ləyaqətini məhv edərdim. O zaman mən sizin iradənizi təsadüfi bir üsulla pozardım, hansını o zaman doğru görsənirdi. Onda səni öldürüb geri qaytarmağın bir yolunu tapıb dönə-dönə, nəhayət, ömrünü bitirmək üçün yüzüncü dəfə mənə yalvaranda istefa verdim".
  
  Hayden Ramzesin gözlərindəki həqiqəti görüb titrəməsini saxlaya bilmədi. Burada Nyu Yorkda nüvə bombasını partlatmaqdan çəkinməyən bir adam var idi. Onun diqqəti Ramzesə, eləcə də mühafizəçilərinə o qədər cəlb olunmuşdu ki, onlar arxadan gələn ayaq səslərinə və cırıq nəfəsə reaksiya vermədilər.
  
  Ramzesin gözləri parıldadı. Hayden onların aldandıqlarını bilirdi. O çevrildi, lakin kifayət qədər sürətli deyil. Prays müdafiə naziri ola bilərdi, lakin o, həm də görkəmli hərbi karyerasına malik idi və indi onun haqqında xatırladıqlarını canlandırdı. O, hər iki əlini mühafizəçinin uzadılmış qoluna çırparaq, silahını yerə çırpdı, sonra yumruğunu kişinin qarnına vuraraq onu yarıya qədər əydi. Bunu edərkən, o, Hayden və digər mühafizəçinin onu vurmayacağına mərc edərək yerə yıxıldı, mövqeyini müxtəlif yollarla mərc etdi və silahın üzərinə düşdü.
  
  Və qoltuğunun altından atəş açdı, güllə məəttəl qalmış mühafizəçinin gözünə dəydi. Hayden onun emosiyalarını bir kənara atdı və Qlokunu Qiymətə göstərdi, lakin Ramses traktorda olan öküz kimi onun üstünə atıldı, bədəninin bütün gücü onu iflic etdi və onu yerə yıxdı. Ramses və Hayden kamerada səndələyərək Prays ikinci mühafizəçiyə dəqiq zərbə endirmək imkanı verdi.
  
  O, çaşqınlıqdan öz xeyrinə istifadə edərək bundan istifadə etdi. İkinci mühafizəçi onu öldürən güllə əks-səda verə bilmədən öldü. Onun bədəni Praysın ayaqları altında yerə dəydi, katibin yeganə işlək gözü onu seyr edirdi. Hayden Ramsesin nəhəng bədəninin altından özünü çıxardı, hələ də Qlokunu əlində tutdu, vəhşi gözləri ilə, Qiyməti silah gücündə saxladı.
  
  "Niyə?"
  
  "Öldüyüm üçün xoşbəxtəm," Prays yazıq dedi. "Mən ölmək istəyirəm".
  
  "Bu pis parçanı xilas etmək üçün?" O, yerə yıxılaraq geri çəkildi.
  
  "Mənim daha bir parçam qalıb" Ramses mızıldandı.
  
  Hayden onun altındakı yerin titrədiyini, zirzəmi divarlarının titrədiyini və palçıq çubuqlarını atdığını hiss etdi. Qəfəsin barmaqlıqları da titrəməyə başladı. Əllərinin və dizlərinin yerini dəyişdirərək, sakitləşdi və yuxarı-aşağı, sola və sağa baxdı. Hayden işıqlar dönə-dönə yanıb-sönən işıqlara baxdı.
  
  İndi nə? Bu nə cəhənnəmdir...
  
  Amma o, artıq bilirdi.
  
  Sayt yerüstü hücuma məruz qalıb.
  
  
  İyirmi səkkizinci fəsil
  
  
  Divarlar titrəməyə davam edərkən Hayden nəfəsini kəsdi. Ramses ayağa qalxmağa çalışsa da, otaq onun ətrafında yellənirdi. Terrorçu diz çöküb. Qiymət otağın çox küncünün yerdəyişməsini, oynaqların hərəkət etdiyini və yenidən düzəldilməsini, yamacların ikinci tərəfindən təhrif edilməsini heyranlıqla izləyirdi. Hayden tavanın bir hissəsi dağılan zaman minaatan parçasının düşməsinin qarşısını alıb. Damdan asılmış məftillər və hava kanalları rəngli sarkaçlar kimi yellənirdi.
  
  Hayden kameranın qapısına tərəf getdi, lakin Ramses onun yolunu kəsmək üçün kifayət qədər ağlını saxladı. O, hələ də Glock-u əlində saxladığını başa düşməzdən bir an əvvəl idi və o vaxta qədər tavanın çox hissəsi dağıldı və barmaqlıqlar içəriyə doğru əyildi, az qala qırıldı.
  
  "Düşünürəm ki... siz bunu həddən artıq aşdınız" deyə Prays nəfəsini kəsdi.
  
  Hayden Ramsesin üzünə qışqırdı: "Bu lənətə gəlmiş yer dağılır".
  
  "Hələ yox".
  
  Terrorçu ayağa qalxıb uzaq divara tərəf qaçdı, ətrafa minaatan buludları, beton və suvaq parçaları uçub yıxıldı. Xarici qapı büküldü, sonra açıldı. Hayden barı tutdu və özünü ayağa çəkdi, dəlini tutdu, Price arxada qaldı. Onların yuxarıda adamları var idi. Ramses ancaq bu qədər irəli gedə bildi.
  
  Bu fikirlə Hayden telefonunu axtardı, lakin Ramzesə güclə çata bildi. Bu adam sürətli, sərt və amansız idi. O, pilləkənlərlə yuxarı qalxdı, bir polisdən gələn zəngi sildi və başını əvvəlcə Haydenə atdı. O, oğlanı tutdu, onu saxladı və o vaxt Ramses artıq üst qapıdan sıxışdırıldı.
  
  Hayden isti təqibə qaçdı. Üst qapı lap açıq dayanmışdı, şüşəsi çatlamışdı və tıxaclar parçalanmışdı. Əvvəlcə monitor otağından o, yalnız yerdən qalxıb bir neçə əyri ekranı düzəltmək üçün uzanan Muru görə bildi. Digərləri dayaqlarından uçdu, divardan uçdu və eniş zamanı qəzaya uğradı. Kinimaka indi ekranı çiynindən çıxarmış, şüşə və plastik saçına yapışmış halda ayağa qalxdı. Otaqdakı digər iki agent özlərini təşkil etməyə çalışırdılar.
  
  "Bizi nə vurdu?" Mur Haydeni görüb otaqdan qaçdı.
  
  "Ramses haradadır?" o qışqırdı. "Onu görmədin?"
  
  Mur ağzını açdı. "O, kamera blokunda olmalıdır."
  
  Kinimaka şüşəni və digər zibilləri çiyinlərindən sildi. "Mən baxdım... Sonra bütün cəhənnəm pozuldu."
  
  Hayden sol tərəfindəki pilləkənləri, daha sonra isə seçki məntəqəsinin əsas ofisinə baxan eyvanı görəndə yüksək səslə söydü. Binadan keçməkdən başqa çıxış yolu yox idi. O, məhəccərə qaçdı, onu tutdu və aşağıda olan otağa baxdı. Terrorçuların planlaşdırdığı kimi heyət ixtisar edilib, lakin birinci mərtəbədəki bəzi iş yerləri zəbt edilib. Həm kişilər, həm də qadınlar əşyalarını yığırdılar, lakin əksəriyyəti silahla hazır vəziyyətdə əsas girişə tərəf gedirdilər, sanki hücum gözləyirdilər. Ramses onların arasında ola bilməzdi.
  
  Bəs harada?
  
  Gözləmə. Izləyirəm. O deyildi...
  
  "Bu son deyil!" o qışqırdı. "Pəncərələrdən uzaqlaşın!"
  
  Çox gec. Blitzkrieg böyük bir partlayışla başladı; ön şüşələr partlayıb və divarın bir hissəsi uçub. Haydenin bütün baxış bucağı dəyişdi, dam örtüyü aşağı düşdü. Polislər yerə yıxılarkən dağıntılar stansiyanın hər tərəfini partladıb. Bəziləri diz çökdü və ya süründü. Digərləri yaralanıb və ya sıxılmış vəziyyətdə tapılıb. RPG parçalanmış fasaddan tısladı və xidmətçinin konsoluna çırpıldı və yaxınlıqdakı əraziyə alov, tüstü və zibil sütunları göndərdi. Daha sonra Hayden çiyinlərinə silah bağlamış çoxlu maskalı adamlar görünəndə qaçan ayaqları gördü. Hər iki tərəfə yayılaraq hərəkət edən hər şeyi nişan aldılar və sonra diqqətlə düşünərək atəş açdılar. Hayden, Kinimaka və Mur dərhal atəşə tutdular.
  
  Güllələr dağılmış stansiyanı deşdi. Hayden onu qoruyan taxta eyvan dağılmağa başlamazdan əvvəl aşağıda on bir nəfəri saydı. Mərmilər düz keçdi. Parçalar qoparaq təhlükəli çiplərə çevrildi. Hayden arxadan onun üstünə düşdü və sonra yuvarlandı. Onun jileti güllələrdən deyil, iki kiçik zərbə almışdı və baldırındakı şiddətli ağrı ona açıq qalmış ətinə taxta sünbülün dəydiyini söylədi. Kinimaka da nəfəsini kəsdi və Mur ayağa qalxdı ki, pencəyini çıxarıb çiynindəki qırxıları silsin.
  
  Hayden yenidən balkona süründü. Boşluqlar vasitəsilə o, hücum qrupunun irəliləyişini izlədi və liderlərini çağırarkən bağırsaqların gurultusunu eşitdi. Ramses ov şiri kimi qaçaraq bir saniyədən az müddətdə Haydenin gözündən qaçdı. O, özündən atəş açmaq şansını sıxdı, lakin o, artıq güllənin yaxınlaşmayacağını bilirdi.
  
  "Cap!"
  
  Hayden ayağa qalxdı, Kinimakuya baxdı və pilləkənlərə tərəf qaçdı. Terrorçu şahzadənin qaçmasına imkan verə bilməyiblər. Onun sözlərinə görə, bomba partladacaqdı. Hayden çox gözləməyəcəyini hiss etdi.
  
  "Get get get!" o, Manoya qışqırdı. "Biz dərhal Ramsesi qaytarmalıyıq!"
  
  
  İyirmi doqquzuncu fəsil
  
  
  Püşkatmanın düz arxasındakı kəsişmə adətən insanlarla dolu idi, keçid piyadalarla sıxışdı və yollar keçən avtomobillərin daimi ritminə uyğun gurultu ilə guruldayırdı. Çoxlu pəncərələri olan hündür binalar əvvəllər korna səslərini və aralarındakı gülüşləri əks etdirirdi ki, bu da insanların qarşılıqlı əlaqəsinin partladığını göstərirdi, lakin bu gün mənzərə çox fərqli idi.
  
  Tüstü yol boyu fırlanır və göyə qalxırdı. Pəncərələrin qırıqları səkiləri zibilləyirdi. Mərmidən sarsılmış və yaralılar özlərinə gələndə və ya gizləndikləri yerdən çıxanda boğuq səslər mərkəzin ətrafında pıçıldadı. Sirenlər yaxın məsafədən qışqırdılar. Onların binasının 3-cü prospekti tərəfi nəhəng bir siçanın onu bir parça boz pendirlə səhv salıb onun böyük parçalarını dişlədiyinə bənzəyirdi.
  
  Hayden stansiyadan qaçarkən bunun çox fərqinə varmadı, sonra qaçanları axtararkən sürətini azaltdı. Birbaşa irəlidə, 51-ci küçədə yalnız onlar qaçırdılar - qara geyinmiş on bir kişi və digərlərinin üzərində ucalan şübhəsiz Ramses. Hayden onu əhatə edən səssizlikdən, səssizliyin çığırtısından və onu kor etməyə çalışan dalğalanan toz buludlarından ürkərək dağıntılarla səpələnmiş kəsişməni sürətlə keçdi. Yuxarıda, ofis binalarının damları arasındakı boşluqlarda - şəbəkədəki xətlər kimi perpendikulyar yolu qeyd edən düz beton sütunlar - səhər günəş işığı yarışırdı. Günortadan əvvəl günəş nadir hallarda küçələrdə görünür, bir müddət tez pəncərələrdən əks olunurdu və yalnız yuxarı qalxana və binalar arasında yol tapana qədər kəsişmələri işıqlandırırdı.
  
  Sadiq qoca it Kinimaka onun yanında tələsdi. "Onların cəmi on ikisi var" dedi. "Mur bizim mövqeyimizi izləyir. Biz əlavə qüvvələr alana qədər onları izləyəcəyik, tamammı?"
  
  "Ramses" dedi. "Bu, bizim prioritetimizdir. Nəyin bahasına olursa olsun geri qaytaracağıq".
  
  Hayden, Kinimaka park halındakı mikroavtobusla sanki toqquşdu. "Sən bunu başa düşmürsən. Ramses hər şeyi planlaşdırmışdı. Hətta olmasa belə - onun harada olduğu birtəhər beşinci palataya sızsa belə - indi heç bir əhəmiyyəti yoxdur. Tapmalı olduğumuz bomba budur".
  
  "Ramsesi ələ keçirmək üçün başqa bir səbəb."
  
  "O, bizə heç vaxt deməyəcək" dedi Kinimaka. "Amma bəlkə onun tələbələrindən biri olacaq."
  
  "Ramsesi nə qədər uzun müddət balansdan saxlaya bilsək" dedi Hayden. "Bu şəhərin hamısından sağ qalmaq şansı nə qədər yüksəkdir."
  
  Onlar göydələnlərin yaratdığı bir neçə kölgədən kənarda qalaraq, heç bir səs çıxarmamağa çalışaraq səki ilə qaçırdılar. Ramses paketinin mərkəzində olub əmrlər verirdi və indi Hayden xatırlayırdı ki, o vaxtlar bazarda bu adamları öz "legionerləri" adlandırırdı. Onların hər biri ölümcül və öz işinə sadiq idi, adi muzdlulardan bir çox pillələr yuxarıda idi. On iki nəfər əvvəlcə çox fikirləşmədən tələsdilər, stansiya ilə aralarında bir az məsafə qət etdilər, lakin bir dəqiqədən sonra sürəti azaltmağa başladılar və ikisi arxaya baxdı ki, təqib edən varmı.
  
  Hayden Glock-dan qəzəbli bir qabıqla atəş açdı. Bir nəfər yıxıldı, qalanları arxaya dönüb cavab atəşi açdı. İki keçmiş MKİ agenti beton çiçək yatağının arxasına əyilərək ördək. Hayden düşmənini gözdən qaçırmaq istəməyərək onun dairəvi kənarına baxdı. Ramses dağılmaq ərəfəsində idi, xalqı ilə örtülmüşdü. İndi o, Robert Praysın çətinliklə ayaq üstə durduğunu, lakin döyülən, qocalmış bir kişi üçün kifayət qədər yaxşı olduğunu gördü. Onun diqqəti yenidən Ramzesə yönəldi.
  
  "O, oradadır, Mano. Buna son verək. Sizcə, ölsə, yenə də partlayacaqlar?"
  
  "Lənət olsun, bilmirəm. Onu diri götürmək daha yaxşı olardı. Ola bilsin ki, biz onu fidyə verə bildik".
  
  "Bəli, tamam, əvvəlcə kifayət qədər yaxınlaşmalıyıq."
  
  Kamera yenidən böyüdü, bu dəfə onların qaçışını əhatə etdi. Hayden gül bağçasından gül bağçasına qaçaraq küçədə onları təqib etdi. İki qrup arasında vızıldayan güllələr şüşələri sındırıb və dayanmış avtomobillərə dəyib. Bir sıra səpələnmiş sarı taksilər Haydenə daha yaxşı örtük və yaxınlaşmaq şansı təklif etdi və o, bundan istifadə etməkdən çəkinmədi.
  
  "Gəlin!"
  
  O, birinci taksiyə mindi, yan tərəfdən sürüşdü və növbəti taksiyə qaçarkən özünü örtmək üçün yolun kənarında qalan digərindən istifadə etdi. Həbsxana işçiləri onları sökməyə çalışarkən onun ətrafındakı pəncərələr partladı, lakin örtük Ramsesin yeni legionerlərinin harada olduqlarını heç vaxt bilmədiklərini ifadə edirdi. Dörd taksidən sonra qaçanları gizlətməyə məcbur edərək sürəti azaldıblar.
  
  Kinimakinin qulaqcığı cırıldadı. "Kömək beş dəqiqədir."
  
  Ancaq hətta bu qeyri-müəyyən idi.
  
  Və yenə də hüceyrə yığcam bir qrup kimi işləyirdi. Hayden təqib etdi, boşluğu etibarlı şəkildə bağlaya bilmədi və həmçinin sursat saxlamaq məcburiyyətində qaldı. Məlum oldu ki, hücrə də gücləndiricilərin gəlməsi ehtimalından narahat olmağa başlayır, çünki onların hərəkətləri daha çılğın, daha az ehtiyatlı olur. Hayden arxa mühafizəçilərdən birini nişan aldı və ancaq atəş açarkən heykəllənmiş ağacın yanından keçdiyi üçün qaçırdı.
  
  Təmiz bədbəxtlik.
  
  "Mano" dedi birdən. "Onlardan birini haradasa itirmişik?"
  
  "Yenə say."
  
  O, cəmi on rəqəmi saya bildi!
  
  O, dayanmış maşının altından tərpənərək göründü. Onun ilk zərbəsi Kinimakinin dizinin kürəyinə dəydi və bu, iri adamın iki qatına çıxmasına səbəb oldu. Təpik vurduqda, sağ əli kiçik bir PPK qaldırdı, ölçüsü onu daha az ölümcül etmirdi. Hayden Kinimakunu kənara atdı, onun nisbətən kiçik bədəni dünya səviyyəli hər hansı bir idmançı kimi güclü və enerjili idi, lakin bu, böyük adamı bir az hərəkətə gətirə bilərdi.
  
  Güllə onların arasından keçdi, heyrətləndirici, nəfəs kəsən, cəhənnəmin ən qısa anı, sonra legioner yenidən hərəkətə keçdi. Başqa bir zərbə Haydenin dizinə dəydi və Mano yıxılmağa davam edərək düşmənlərinin sığınacaq üçün istifadə etdiyi eyni park edilmiş avtomobilə sinəsi ilə çırpıldı. Dizləri üzərində çarəsiz şəkildə fırlanmağa çalışarkən bir xırıltı ondan qaçdı.
  
  Hayden dizində bıçaq zərbəsi hiss etdi və ən əsası ani müvazinət itkisi hiss etdi. O, döyüşən legionerdən çox Ramzesin qaçması və onun ardınca gələn kabuslu smorgasbord haqqında daha çox bilirdi və varlığının hər tərəfi bunu tez bitirmək istəyirdi. Amma bu adam döyüşçü idi, əsl döyüşçü idi və açıq şəkildə sağ qalmaq istəyirdi.
  
  O, yenə tapançadan atəş açıb. İndi Hayden onun tarazlığını itirdiyinə sevinirdi, çünki onun gözlədiyi yerdə deyildi. Güllə buna baxmayaraq onun çiynindən keçib. Kinimaka tapança ilə əlinə zərbə endirib, onu əzələ dağının altına basdırdı.
  
  Havaylı ilə döyüşməyin mənasız olduğunu görüb legioner dərhal onu tərk etdi. Sonra o, dəhşətli səkkiz düymlük bıçağı çıxarıb Haydenin üstünə atdı. O, ölümcül zərbədən qaçmaq üçün bir az yer qazanaraq narahat şəkildə büküldü. Kinimaka tapançasını yellədi, lakin legioner bunu təxmin etdi və daha sürətlə yelləndi, bıçaq Havaylının sinəsinə dəydi, kişinin jiletindən əhəmiyyətsiz oldu, amma yenə də onu arxadan yerə yıxdı.
  
  Mübadilə Haydenə lazım olan şansı verdi. O, tapançasını çəkərək legionerin nə edəcəyini təxmin etdi - dönüb hiyləgərin üstünə bıçaq atdı - tətiyi çəkərək kənara çəkildi.
  
  Bıçaq maşının qapısından sıçrayaraq yerə çırpılaraq zərərsizləşdirilərkən üç güllə kişinin döş qəfəsindən dəyib.
  
  "Onun Uolterini götür," Hayden Kinimake dedi, "Bizə hər güllə lazım olacaq."
  
  Ayağa qalxaraq, o, bir neçə yüz metr aralıda, küçə ilə tələsik bir qrup silahlı adam gördü. İndi getdikcə çətinləşirdi - insanlar qrupları peyda olub küçələrdə dolaşır, evə gedir və ya zədələrin olub-olmadığını yoxlayır, hətta göz önündə dayanıb Android cihazlarını klikləyirdilər - lakin Ramsesin başının hər bir neçə futdan bir görünməsi dərhal tanınırdı. .
  
  "İndi hərəkət et" dedi və ağrıyan, əzilmiş əzalarını imkanlarından artıq işləməyə məcbur etdi.
  
  Kamera getdi.
  
  "Nə..."
  
  Kinimaka kapotun üstündən tullanaraq maşının ətrafında dövrə vurdu.
  
  "Böyük idman malları mağazası" dedi havaylı nəfəssizcə. "Onlar suya daldılar."
  
  "Yolun sonu, Şahzadə Ramses" Hayden son iki kəlməni nifrətlə tüpürdü. "Tələs, Mano. Dediyim kimi, biz əclafı məşğul saxlamalı və onu bu nüvə bombasından yayındırmalıyıq. Hər dəqiqə, hər saniyə önəmlidir".
  
  
  OTUZUNCU FƏSİL
  
  
  Onlar birlikdə idman malları mağazasının hələ də yellənən giriş qapılarından keçib onun geniş, səssiz interyerinə keçdilər. Vitrinlər, rəflər və paltar asılqanları hər yerdə, hər koridorda idi. Açıq çərçivəli tavana quraşdırılmış işıqlandırma işıqlı plitələrlə təmin edilmişdir. Hayden gözlərini əks etdirən ağ döşəməyə dikdi və dükanın ürəyinə aparan tozlu ayaq izlərini gördü. O, tələsik dükanını yoxladı və jiletini düzəltdi. Paltar rəfinin altından görünən sifət onu ürpədirdi, lakin cizgilərinə həkk olunmuş qorxu onu təslim olmağa vadar etdi.
  
  "Narahat olma" dedi. "Düş və sakit ol."
  
  O, istiqamətləri soruşmaq məcburiyyətində deyildi. Onlar palçıqlı izlərlə getsələr də, qarşıdakı səs-küy hədəflərinin mövqelərinə xəyanət edirdi. Qiymətin daimi iniltiləri əlavə bir nemət idi. Hayden qamaşlarla dolu metal qoltuğun altından sürüşərək Nike idman kostyumunda keçəl manekenin yanından sıxışaraq idman avadanlığı sahəsinə keçdi. Barbell stendləri, çəki qabları, batutlar və qaçış yolları bərabər cərgələrə düzülüb. Sadəcə başqa bir hissəyə keçəndə terror qruplaşması var idi.
  
  Bir kişi onu görüb, həyəcan siqnalını qaldırıb və atəş açıb. Hayden güllənin avarçəkənin metal qolundan bir az sol tərəfə sıçradığını eşidən kimi sərt və bucaq altında qaçdı. Kinimaka qaçış zolağının konveyer hissəsinə möhkəm enərək, boşluqdan yuvarlanaraq kənara atıldı. Heyden başının üstündəki idman ayaqqabısının rəfini deşərək legionerə komplimentə cavab verib.
  
  Həmkarları yayılanda adam yavaş-yavaş geri çəkildi. Hayden nömrələrini yoxlamaq üçün çəhrayı rəngli çantanı havaya atdı və dörd ayrı atış onu bərk yerə yıxdığı üçün üzünü buruşdurdu.
  
  "Bəlkə də Ramzesin qaçışını gizlədir" - Kinimaka nəfəs aldı.
  
  "Əgər Torsten Dala ehtiyacımız olsaydı," Hayden nəfəs aldı.
  
  "Deli rejimi sınamağımı istəyirsən?"
  
  Hayden özünü saxlaya bilməyib güldü. "Düşünürəm ki, bu, dişli dəyişikliyindən daha çox həyat tərzi seçimidir" dedi.
  
  "Nə olursa olsun" dedi Kinimaka. "Gəlin tez olaq."
  
  Hayden onun qabağında idi, sığınacaqdan atladı və sürətlə atəş açdı. Fiqurlardan biri xırıldayaraq bir tərəfə yıxıldı, qalanları əyildi. Hayden onlara hücum etdi, yollarında maneələr buraxdı, lakin mümkün qədər tez boşluğu bağladı. Legionerlər arxaya yıxılaraq yüksəkdən atəş açdılar və hər marka və rəngdə idman ayaqqabısı satan tavan hündürlüyü arxasında gözdən itdilər. Hayden və Kinimaka o biri tərəfə çöməlib, bir saniyə dayandılar.
  
  "Hazırsan?" Soruşdum. Hayden düşmüş hüceyrə üzvünü silahından azad edərkən ah çəkdi.
  
  "Get" dedi Kinimaka.
  
  Onlar dırmaşdıqca pulemyot atəşi başlarının üstündəki məşq rəfini bir az da əzib. Onların üzərinə metal və karton, kətan və plastik parçaları düşüb. Hayden bütün quruluş yellənəndə belə kənara çıxdı.
  
  "Oh..." Kinimaka başladı.
  
  "Cap!" Hayden bitirdi və atladı.
  
  Geniş rafın bütün üst yarısı çökdü, parçalandı və onların üstünə düşdü. Rəflərdən ibarət nəhəng bir divar, o, metal dayaqları, karton qutuları və yeni kətan ayaqqabılarını bir kənara atdı. Kinimaka sanki özünü binaya qarşı müdafiə etmək üçün əlini qaldırdı və inamla hərəkət etməyə davam etdi, lakin kütləsi səbəbindən qaçan Haydenin arxasına düşdü. Düşən kütlədən yuvarlananda, sürüklənən ayağı metal dayağa ilişdi, Kinimaka başını onun qollarının altına saldı və onun üstünə yıxılarkən özünü möhkəmlətdi.
  
  Hayden əlində tapança atışı bitirdi və arxaya baxdı. "Mano!"
  
  Amma onun çətinlikləri təzəcə başlayırdı.
  
  Dörd legioner onun üstünə qaçaraq, tüfəngi təpiklə atıb, tüfəngin qundağı ilə onun bədəninə zərbələr endirdilər. Hayden üzünü örtdü və sonra bir az daha sürüşdü. Basketbol topları aşdı və narıncı toplar hər tərəfə uçdu. Hayden onun çiyninin üstündən nəzər saldı, kölgələrin hərəkət etdiyini gördü və onun Qlokunu axtarmağa başladı.
  
  Bir atış var idi. Güllənin başının yaxınlığında nəyəsə dəydiyini eşitdi.
  
  "Burada dayan" dedi səs.
  
  Ramzesin adamlarının kölgələri onun üzərinə enərkən Hayden donub qaldı və başını qaldırdı.
  
  "İndi bizimləsən."
  
  
  OTUZ BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Dreyk dağılmış əraziyə girdi, Alicia onun yanında idi. Gördükləri ilk hərəkət yuxarıdakı eyvana dönüb silahını onlara doğrultduğu zaman Murdan oldu. Yarım dəqiqədən sonra sifətində rahatlıq göründü.
  
  "Nəhayət" deyə nəfəs aldı. "Düşünürəm ki, ilk siz bura gəldiniz."
  
  "Biz bir az əvvəlcədən xəbərdarlıq aldıq" dedi Drake. "Alliqator adlı təlxək varmı?"
  
  Mur məəttəl baxdı və onları yuxarıya işarə etdi. "Mən onun haqqında heç eşitməmişəm. O, beşinci kameranın rəhbəridir?"
  
  "Biz belə düşünürük, bəli. O, eşşəyi bokla dolu bir vazokdur, amma indi bu nüvə bombasına cavabdehdir."
  
  Mur ağzı açıq baxırdı.
  
  Alicia tərcümə etdi. "Alliqator on gallon qəhvədən sonra Julian Marshdan daha çılğın səslənir və mən deyərdim ki, onun dediklərini eşitməyincə bu mümkün deyil. Beləliklə, Hayden haradadır və burada nə baş verib?
  
  Mur, Ramses və Price arasındakı döyüşü və sonra qaçmağı şərh edərək, hər şeyi onlar üçün hazırladı. Dreyk stansiyanın vəziyyətinə və agentlərin qeyri-adekvat paylanmasına görə başını buladı.
  
  "O bunu planlaşdıra bilərdimi? Perudakı o lənətə gəlmiş qaladan bütün yolu gəlirsən? Hətta bazara baxanda belə?"
  
  Mai şübhəli görünürdü. "Hətta nəzəriyyələrinizdən biri üçün bir az uzaq səslənir."
  
  "Və fərqi yoxdur" dedi Alicia. "Həqiqətənmi? Yəni kimin vecinədir? Qazlamağı dayandırmalı və axtarmağa başlamalıyıq".
  
  "Bu dəfə" dedi Mey. "Mən Taz ilə razıyam. Ola bilsin ki, sonuncu sevgilisi həqiqətən də ona bir az sağlam düşüncə aşıb." O, Boya zərif nəzər saldı.
  
  Mur ona baxanda Dreyk əsəbiləşdi, indi gözləri iriləşdi. Daxili İşlər Nazirliyinin agenti dörd nəfərə baxdı.
  
  "Möhtəşəm bir partiya kimi səslənir, uşaqlar."
  
  Drake onu sildi. "Hara getdilər? Hayden və Kinimaka?
  
  Mur qeyd etdi. "51-ci. Ramses, onun on bir ardıcılı və o qaxac Qiyməti tüstüyə atdı. Cəmi bir neçə dəqiqədən sonra onları görməzdən gəldim".
  
  Alisiya bir sıra ekranlara işarə etdi. "Onları tapa bilərsinizmi?"
  
  "Kanalların əksəriyyəti qeyri-aktivdir. Ekranlar dağıdılıb. Hazırda Battery Park tapmaqda çətinlik çəkərdik".
  
  Drake sınıq eyvanın məhəccərinə tərəf getdi və stansiyaya və çöldəki küçəyə baxdı. Onun qarşısında duran, təmsil etdiyi şəhərlə ziddiyyət təşkil edən, heç olmasa bu gün üçün geriyə düşən qəribə bir dünya idi. O, bu insanların sağalmasına kömək etməyin yalnız bir yolunu bilirdi.
  
  Onları təhlükəsiz saxlayın.
  
  "Daha xəbərin var?" Mur soruşdu. "Deyəsən, Marş və bu adamla, Alligatorla danışdın."
  
  "Sənə dediklərimizdir" dedi Alisiya. "Deaktivasiya kodlarını yoxladınızmı?"
  
  Mur sağ qalan ekranlardan birində yenicə yanıb-sönməyə başlayan yanıb-sönən ikona işarə etdi. "Gəlin baxaq".
  
  Bo içki içmək üçün su soyuducuya gedəndə Drake geri döndü. Mur e-məktubu ucadan oxudu, tez mətləbə çatdı və deaktivasiya kodlarının həqiqiliyini təsdiqlədi.
  
  "Beləliklə," Mur diqqətlə oxudu. "Kodlar əslində kosherdir. Deməliyəm ki, heyrətamizdir. Sizcə, Marş onun qəsb ediləcəyini bilirdimi?"
  
  Dreyk, "Bir sıra səbəblər ola bilər" dedi. "Özünüz üçün təhlükəsizlik. Kənarda balanslaşdırma. Sadə fakt budur ki, kişi tam bir klipə altı tur azdır. Əgər bu Alligator o qədər acınacaqlı səslənməsəydi, özümü indi daha təhlükəsiz hiss edərdim."
  
  "Vappy?"
  
  "Qoz-fındıq?" Drake cəhd etdi. "Bilmirəm. Hayden sizin dilinizdə məndən daha yaxşı danışır".
  
  "İngilis dili". Mur başını tərpətdi. "Bizim dilimiz ingilis dilidir."
  
  "Əgər siz belə deyirsinizsə. Amma yaxşı şeydir uşaqlar. Orijinal deaktivasiya kodları yaxşı bir şeydir."
  
  "Alimlər nüvə yükünün mənşəyini müəyyən etdikdən sonra biz onlarla əlaqə saxlaya biləcəyimizi başa düşürsünüzmü?" Bo geri gedərək plastik fincandan qurtum içərkən dedi.
  
  "Mmm, bəli, amma bu hələ baş verməyib. Və bildiyimizə görə, kodları dəyişdirdilər və ya yeni bir tətik əlavə etdilər.
  
  Bo bunu yüngülcə başını tərpətməklə qəbul etdi.
  
  Drake saatına baxdı. Onlar demək olar ki, on dəqiqə idi ki, stansiyada idilər və Haydendən və Dahldan bir söz yox idi. Bu gün on dəqiqə əbədi idi.
  
  "Mən Haydenə zəng edirəm." Mobil telefonunu çıxartdı.
  
  "Narahat olma" dedi Mai. "Bu Kinimaka deyilmi?"
  
  Drake onun göstərdiyi istiqamətə qəfil çevrildi. Mano Kinimakinin şübhəsiz fiquru küçədə durmadan yüyürür, əyilirdi, açıq-aydın ağrılıdır, lakin inadla sahəyə doğru irəliləyirdi. Drake onlarla sualı uddu və əvəzinə birbaşa onlara cavab verə biləcək adama tərəf qaçdı. Çölə çıxanda komanda Manonu dağıntılarla dolu kəsişmədə tutdu.
  
  "Nə var, dostum?"
  
  Havaylıların onlarla görüşərkən rahatlığı, səthin altında gizlənən dəhşətli ürək ağrısı ilə kölgədə qaldı. "Onlarda Hayden var" deyə pıçıldadı. "Onlardan üçünü məhv etdik, lakin Ramses və ya Prays ilə yaxınlaşa bilmədik. Və sonda bizi pusquya saldılar. Məni oyundan çıxartdı və mən bir ton dağıntının altından çıxanda Hayden yox idi".
  
  "Sən haradan bilirsən ki, onu tutublar?" Bo soruşdu. "Bəlkə hələ də təqib edir?"
  
  "Ola bilsin ki, qollarım və ayaqlarım yaralanıb" dedi Kinimaka. "Ancaq qulaqlarım yaxşı eşidirdi. Onu zərərsizləşdirib sürüyüb apardılar. Dedikləri son şey bu idi..." Kinimaka davam edə bilməyib ağır bir ürəklə udqundu.
  
  Dreyk kişinin nəzərlərini tutdu. "Biz onu xilas edəcəyik. Biz həmişə bunu edirik".
  
  Kinimaka qaşqabaqlandı. "Hər zaman deyil".
  
  "Ona nə dedilər?" Alicia təkid etdi.
  
  Kinimaka günəş işığında ilham axtarırmış kimi səmaya baxdı. "Onlar dedilər ki, ona bu nüvə bombasına daha yaxından baxacaqlar. Onu kürəyinə bağlayacaqlarını söylədilər".
  
  
  OTUZ İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Thorsten Dahl Tayms Meydanı ətrafında bir neçə təmizlik briqadasını tərk etdi və komandasını dar xiyabanın yaratdığı kölgələrin dərinliyinə apardı. Sakit və qayğısız idi, vacib telefon zəngi etmək üçün mükəmməl yer idi. O, əvvəlcə Haydenə zəng etdi, lakin o, cavab verməyəndə Dreyklə əlaqə saxlamağa çalışdı.
  
  "Məsafə buradadır. Ən son xəbərlər nədir?
  
  "Biz pis vəziyyətdəyik, dostum..."
  
  "Yenə yumurtanın üstündə?" Dahl sözünü kəsdi. "Nə yenilik var?"
  
  "Bu dəfə boyuna qədər deyil. Bu dəli piçlər ya çıxdılar, ya da hüceyrələrindən qopdular. Ramses və Qiymət artıq yoxdur. Beşinci hüceyrə on iki nəfərdən ibarətdir - və ya idi. Mano deyir ki, onların üçü var".
  
  Dahl tonu tutdu. "Mano danışır?"
  
  "Bəli, dostum. Hayden aldılar. Onu da özləri ilə apardılar".
  
  Dahl gözlərini yumdu.
  
  "Ancaq hələ bir az vaxtımız var." Drake müsbət tərəfi sınadı. "Əgər dərhal partlatmaq istəsəydilər, heç götürməzdilər".
  
  Yorklular haqlı idilər, Dahl etiraf etməli idi. Drake Marşın indi Qaranlıq Şahzadəsi rolundan çıxarıldığını və müvəqqəti olaraq Alligator adlı biri ilə əvəz olunduğunu izah etməyə davam edərkən dinlədi. Vətən bu adamı Amerika tərəfdarı kimi tanıya bildi.
  
  "Həqiqətən?" Dahl bildirib. "Nə üçün?"
  
  "Anarxiyaya səbəb ola biləcək demək olar ki, hər şey" dedi Drake. "O, muzdludur, ancaq bu dəfə özünü itirdi".
  
  "Mən elə bilirdim ki, Ramses həmişə öz işini "evdə" idarə edir".
  
  "Alliqator Nyu-Yorkdandır. O, əməliyyat üçün əvəzolunmaz logistika bilikləri verə bilərdi."
  
  - Bəli, məntiqlidir. Dahl ah çəkdi və yorğun halda gözlərini ovuşdurdu. "Bəs sonra nə var? Bizdə Haydenin koordinatları varmı?"
  
  "Onun kamerasını götürdülər. Onlar onun ən azı bir neçə paltarını götürmüş olmalıdırlar, çünki onun köynəyinə tikilmiş nişanda onun Chipotle Grill Mexican restoranında masanın altında olduğu yazılıb, onun bayağılıq olduğunu təsdiqləmişik. Təhlükəsizlik kameraları işləyir, lakin sayta hücum zamanı bizim tərəfdəki qəbuledicilər əsasən sıradan çıxıb. Onlar bacardıqları parçaları götürürlər. Və onların kifayət qədər işçi qüvvəsi yoxdur. Buradan işlər çox pis gedə bilər, dostum."
  
  "Ola bilərmi?" Dahl təkrarladı. "Deyərdim ki, biz artıq pisliyi keçmişik və dəhşətli küçə ilə gedirik, elə deyilmi?"
  
  Drake bir anlıq susdu, sonra dedi: "Ümid edirik ki, onlar tələblərini irəli sürməyə davam edəcəklər". "Hər yeni tələb bizə daha çox vaxt verir."
  
  Dahla hələ heç bir irəliləyiş əldə etmədiklərini söyləməyə ehtiyac yox idi. Fakt öz-özünə aydın idi. Burada onlar nüvə bombasını tapmaq üçün Vətəndən asılı idilər, xəbərdarlıq almış Milad hinduşkaları kimi ətrafda qaçırdılar ki, Mur yerini dəqiq müəyyənləşdirə bilsin, lakin bütün təşəbbüs uğursuz oldu.
  
  "Bizim etdiyimiz yeganə şey bir neçə istehlak materialını zərərsizləşdirmək idi" dedi. "Biz Ramsesin real planına, xüsusən də onun son oyununa yaxınlaşa bilmədik."
  
  "Niyə stansiyaya düşmürsünüz? Növbəti lider ortaya çıxanda birlikdə ola bilərik."
  
  "Bəli, biz bunu edəcəyik." Dahl komandasının qalan hissəsinə əl yellədi və onları 3-cü prospektə aparmaq üçün düzgün istiqamət təyin etdi. "Salam, Mano necə dayanır?"
  
  "Oğlan rəflərlə divara möhkəm dəydi. soruşma. Amma o, döyüşməyə həvəslidir, sadəcə kiminsə onu hədəfə göstərməsini gözləyir".
  
  Dahl söhbəti bitirdikdən sonra qaçmağa başladı. Kenzi onun yanında dayanıb başını tərpətdi. "Pis hərəkət?"
  
  "Vəziyyətimizi nəzərə alsaq, düşünürəm ki, daha da pis ola bilərdi, amma bəli, bu pis seçim idi. Haydeni qaçırdılar. Onu bombanın olduğu yerə apardı".
  
  "Yaxşı, bu əladır! Demək istəyirəm ki, sizin hamınızın gizli mayakları yoxdur?"
  
  "Biz edirik. Onu da paltarı ilə birlikdə atdılar".
  
  "Mossad dərinizin altına girdi" Kenzi yumşaq dedi. "Onlar üçün yaxşıdır, amma mənim üçün yox. Mənə aid olduğumu hiss etdirdi".
  
  "Olardı". Dahl başını tərpətdi. "Hamımız öz taleyimizə nəzarət etdiyimizi və hər bir qərarın mahiyyətcə azad olduğunu hiss etməliyik. Bu, manipulyasiya deyil".
  
  "Bu günlərdə," Kenzinin barmaqları qıvrıldı və sonra yumruqlarını sıxdı, "sən məni öz təhlükənlə idarə edirsən", sonra ona kiçik bir təbəssüm verdi. "Səndən başqa, dostum, sən məni istədiyin vaxt, istədiyin yerdə manipulyasiya edə bilərsən."
  
  Dahl kənara baxdı. Bridget Mackenzie qarşısıalınmaz idi. Qadın onun evli kişi, ata olduğunu bilirdi, amma yenə də vəsvəsələrə tab gətirdi. Təbii ki, bu və ya digər halda o, burada çox qalmazdı.
  
  Problem həll edildi.
  
  Smith və Lauren də sakit şərhlər mübadiləsi edərək birlikdə qaçdılar. Yorgi yorğun və dağıntılarla dolu, lakin oynaq qətiyyətlə hoppanaraq arxa tərəfi qaldırdı. Dahl bunun onun ilk əsl çılğın, amansız döyüş təcrübəsi olduğunu bilirdi və o, bunu yaxşı idarə etdiyini düşünürdü. Küçələr yanıb-sönür, sonra 3-cü prospektə sola dönərək 51-ci ilə qovşağına doğru gedirlər.
  
  Dahl üçün qəribə bir neçə dəqiqə oldu. Şəhərin bəzi əraziləri təsirsiz qaldı və bir çox mağazalar açıq qalsa da və insanlar qorxu hissi ilə içəri girsələr də, digərləri demək olar ki, həyatdan məhrum idi. Bir neçə küçə SWAT maşınları və hər yerə səpələnmiş 4x4 ordu maşınları tərəfindən mühasirəyə alınıb. Bəzi məhəllələr soyğunçuların qarşısında utandı. Əksər hallarda gördüyü adamlar nə edəcəklərini bilmirdilər, buna görə də səsini hakimiyyətə aid zənn etdiklərinə əlavə etdi və onlara bacardıqları yerə sığınmağı təklif etdi.
  
  Və sonra onlar Drake və digərlərinin gözlədiyi və ümid etdiyi və Hayden Ceyi xilas etməyi planlaşdırdığı yerə çatdılar.
  
  Günün başlamasından cəmi bir neçə saat keçdi. İndi isə ümidsizcəsinə nüvə bombası tapmaq üçün bir yol axtarırdılar. Dahl bilirdi ki, geri dönüş olmayacaq, qaçmaq və ya bunkerlərdə gizlənmək olmayacaq. SPEAR komandası bütün yolda idi. Əgər bu gün şəhər ölürsə, bu, onu xilas etməyə çalışan qəhrəmanların çatışmazlığından olmayacaq.
  
  
  OTUZ ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Ramses hərəkət və reaksiyanı istiqamətləndirərkən Hayden səssiz qaldı, adamlarına məsul olanları xatırladıb, onların mütləq sədaqətini sınadı. Onu idman malları mağazasından sürüklədikdən sonra 3-cü prospektdən aşağı qaçmağa məcbur etdilər, sonra isə mobil telefonunu tapıb atmağa və gülləkeçirməz jiletini qoparmağa vaxt tapdılar. Ramsesin izləmə cihazları və onların yeri haqqında bir az məlumatı var idi və adamlarına onun köynəyini çıxarmağı əmr etdi. Kiçik cihaz tez tapıldı və atıldı, bundan sonra qrup tamamilə təsadüfi bir marşrut kimi görünən qaçışını davam etdirdi.
  
  Haydendə belə bir təəssürat yaranmışdı ki, heç də belə deyil.
  
  Bir az vaxt apardı. Qrup daha böyük silahlarından və qara paltolarından qurtulub, altındakı normal gəzinti formaları ortaya çıxdı. Birdən onlar parlaq, zərərsiz, şəhərin küçələrində dolaşan yüzlərlə narahat izdihamın bir hissəsi oldular. Polis və ordu patrulları bəzi marşrutlar boyunca düzülüblər, lakin kameralar sadəcə olaraq bir qaranlıq küçəni, sonra isə başqa bir küçəni geri çeviriblər. Haydenə geyinmək üçün ehtiyat gödəkçə verildi. Bir anda onlar əvvəlcədən hazırlanmış motosikletlərə mindilər və yavaş-yavaş Manhetten şəhərinin mərkəzindən çıxdılar.
  
  Amma çox da uzaq deyil. Hayden indi bombanın yerini bildiyi üçün mesajı kiməsə - hər kəsə çatdırmağı arzulayırdı. Fərqi yox idi ki, onu öldürə bilsinlər - sadəcə, o fanatiklərin qarşısının alınması vacib idi.
  
  Velosipedlər yolun bir hissəsini zolağa yuvarladılar, sonra on nəfər - qalan səkkiz legioner, Ramses və Prays - paslı metal yan qapıdan bir-birinin ardınca getdilər. Hayden onların arasında idi, şikar idi və o, öz taleyini artıq bilsə də, hər baxışı, hər istiqamət dəyişikliyini və pıçıldayan hər sözü tutmağa çalışırdı.
  
  Qırılmış bayır qapının o tayında üfunət qoxuyan daxili dəhliz beton pilləkənə aparırdı. Burada kişilərdən biri Haydenə tərəf dönüb bıçağını onun boğazına dayadı.
  
  "Səssiz," Ramses arxasını çevirmədən dedi. "Hələ səni öldürməməyi üstün tuturam."
  
  Onlar dörd mərtəbəyə qalxdılar və sonra bir anlıq mənzilin qapısının qarşısında dayandılar. Açıldıqda qrup içəriyə yığıldı, bacardıqca sürətlə dəhlizdən qaçdılar. Ramses otağın ortasında qollarını uzadıb dayanmışdı.
  
  "Və biz buradayıq" dedi. "Bir milyon sonluq və ən azı bir başlanğıc ilə. Bu şəhərin sakinləri bilmədən bu həyatı tərk edəcəklər ki, bu, bizim yeni yolumuzun, müqəddəs savaşımızın başlanğıcıdır. bu-"
  
  "Həqiqətən?" Quru səs tiradanı kəsdi. "Bir hissəsim sənə inanmaq istəyir, Ramses, amma daha pisi, o, sənin bununla dolu olduğunu düşünür."
  
  Hayden ilk dəfə Julian Marşa yaxşı baxdı. Pythian qəribə, bükülmüş görünürdü, sanki onun bir hissəsi digərinə bükülmüşdü. O, buraxılış ilindən və ya indiki trenddən asılı olmayaraq heç vaxt uyğun gəlməyəcək paltarlar geyinirdi. Bir gözü qaraldı, digəri geniş açıldı və qırpılmadı, bir ayaqqabıdan düşdü. Onun sağında oturan, Haydenin tanımadığı nümayişkaranə qaraşın qadın idi, lakin onların bir-birlərinə sıxışdırılmalarından aydın görünürdü ki, onlar birdən çox şəkildə bağlı idilər.
  
  Yəni müttəfiq deyil.
  
  Hayden Ramsesin Marşın rişxəndinə necə reaksiya verməsini laqeydliklə izləyirdi. "Sən bilirdin?" - deyə terrorçu şahzadə soruşdu. "Səninlə görüşməmişdən əvvəl səni aldatdıq. Əbədi alovumuzu Amerikanın ürəyinə aparacaq axmağın adını hələ biz bilməmişik. Hətta sənin Tayler Uebb də sənə xəyanət etdi".
  
  "Uebb cəhənnəmə getsin" dedi Marsh. "Və sən getdin."
  
  Ramses gülərək üz çevirdi. "Dediklərimə qayıdaq. Hətta burada işləyənlər də bu şəhərə nifrət edirlər. Çox bahadır, turistlər çoxdur. Adi kişi və qadınların burada yaşamağa imkanı yoxdur və işləmək üçün çətinlik çəkirlər. Sistemə və onu dəstəkləməyə davam edən insanlara qarşı artan acılığı təsəvvür edə bilərsinizmi? Körpülər və tunellər ödənişlidir. Əgər pulun yoxdursa, heç bir şey deyilsən. Tamah, hərislik, hərislik hər yerdədir. Və bu məni xəstələndirir".
  
  Hayden susur, hələ də növbəti hərəkətini hesablayır, Marşın reaksiyasını izləyirdi.
  
  Ramses yan tərəfə bir addım atdı. "Və Alligator, mənim köhnə dostum. Sizi yenidən görməkdən məmnunam".
  
  Hayden Alligator adlı bir adamın müdirini qucaqlamasına baxdı. Kiçik, sakit və bəlkə də diqqətdən kənarda qalmağa çalışaraq, qapıya çatmaq üçün neçə addım lazım olduğunu anladı. Hazırda həddən artıq çoxdur. Gözləyin, sadəcə gözləyin.
  
  Amma onun nə qədər vaxta gücü çata bilərdi? Ramzesin sözlərinə baxmayaraq, o, onun nüvə partlayışından ümumiyyətlə qaçmaq istəyib-istəmədiyini düşünürdü. Yaxşı xəbər o idi ki, səlahiyyətlilər hava məkanını qadağan etmişdi, ona görə də adam heç yerə getməyə tələsmirdi.
  
  Robert Prays inilti ilə özünü kresloya atdı. O, ən yaxın legionerdən bir şüşə aspirin istədi, lakin məhəl qoymadı. Mart gözlərini qıyaraq müdafiə nazirinə baxdı.
  
  "Mən səni tanıyıram?"
  
  Qiymət özünü yastığa daha da sıxdı.
  
  Hayden otağın qalan hissəsinə baxdı, ancaq indi uzaq pərdəli pəncərənin yanında dayanan yemək masasını gördü.
  
  Lənət olsun, bu nədir...?
  
  Təsəvvür etdiyindən az idi. Sırt çantası standart modeldən daha böyük idi, təyyarənin baqaj bölməsinə sığmaq üçün çox böyük idi, lakin daha böyük adamın belində çox böyük görünməzdi.
  
  "Mən bunu sənə satdım, Marş" dedi Ramses. "Ümid edirəm ki, bunu Nyu Yorka gətirəcəksiniz. Bunun üçün mən əbədi olaraq minnətdar olacağam. Sizə və dostunuza hər şeyi yandıran odu hiss etməyə icazə veriləcəyini söyləyəndə bunu bir hədiyyə hesab edin. Bu, sənə təklif edə biləcəyim ən yaxşı şeydir və boğazına vuran bıçaqdan daha yaxşıdır."
  
  Hayden nüvə silahını - ölçüsünü, formasını və kürək çantasının görünüşünü - nə vaxtsa ehtiyac duyacağı təqdirdə yadda saxladı. Onun bu gün burada ölməsinin heç bir yolu yox idi.
  
  Ramses daha sonra adamlarına üz tutdu. "Onu hazırla" dedi. "Və amerikalı qançının bir qram ağrıya yazığı gəlməsin."
  
  Hayden gəldiyini təxmin etdi. Buraya gedərkən onun əllərini bağlaya bilməmişdilər və indi o, bundan tam istifadə etdi. O zaman çox şey ondan asılı idi - şəhərin, millətin, sivil dünyanın əksər hissəsinin taleyi. Sağ tərəfindəki vaza lazımlı oldu, boynu onun əlinə uyğun genişlikdə və bir az zərər vermək üçün sadəcə düzgün çəki idi. O, ən yaxın adamın məbədinə çırpıldı, kələ-kötür parçalar yerə uçdu. O, əlini qaldıran kimi Hayden silahı tutdu, lakin silahın onun çiyninə möhkəm bağlandığını görüb, onu daha da balanslaşdırmaq üçün lülədən tutaraq dərhal təslim oldu. Silahlar nişanlandı, lakin Hayden onların hamısına məhəl qoymadı. İndi bu, sırf Son Şans salonu idi... artıq onun həyatı üçün mübarizə yox, daha çox şəhərin yaşaması uğrunda mübarizə kimi. Məgər onlar onu gizli şəkildə bura daxil etmədilər? Bu, ona odlu silahların pis qarşılanacağını söylədi.
  
  Timsah ona yan tərəfdən yaxınlaşdı, lakin Ramses onu geri saxladı. Daha bir maraqlı kəşf. Alligator Ramses üçün vacib idi. Sonrakı anda o, tükəndi, ona dəyən qollardan və ayaqlardan başqa diqqətini cəmləyə bilmədi. Mən bir, iki zərbəni əks etdirirəm, amma həmişə başqa bir zərbə var idi. Bunlar TV caniləri deyil - nəzakətlə birinin vurulmasını gözləyir ki, digəri müdaxilə etsin. Yox, onu mühasirəyə aldılar və bir anda hücum etdilər, ona görə də nə qədər dayanıb vursa da, daha ikisi onu vurdu. Ağrı saya bilməyəcəyindən daha çox yerdə partladı, lakin o, səfərindən istifadə edərək kələ-kötür vaza parçasını götürdü və iki kişini üzünə və qollarına kəsdi. Geri çəkildilər, qanaxdılar. O, bir cüt ayağın üzərinə yuvarlandı və sahibini yıxıldı. O, diqqəti cəlb edəcəyini düşünərək ağır stəkanı pəncərəyə atmağa çalışdı, lakin lənətə gəlmiş şey pəncərədən təxminən yarım metr uçdu.
  
  Drake nə edərdi?
  
  O bunu bilirdi. Məhz bu. O, son nəfəsinə qədər mübarizə aparacaq. Ayaq meşəsi ilə silah axtardı. Onun gözləri Marşın və qadının gözləri ilə qarşılaşdı, lakin onlar yalnız bir-birinə yaxınlaşaraq qəribə ünsiyyətdə təsəlli tapdılar. Heyden təpiklədi və fırlandı, hər çətinliklə basdırılan qışqırıqdan məmnun qaldı, sonra onun arxasındakı divanı tapdı. Bundan dayaq nöqtəsi kimi istifadə edərək, özünü ayağa qaldırdı.
  
  Yumruq onun üzünə dəydi və ulduzlar partladı. Hayden başını tərpətdi, qanı silkələdi və cavab olaraq rəqibinin yıxılmasına səbəb oldu. Başqa bir yumruq onun başının yan nahiyəsinə dəydi, sonra kişi onu belindən tutaraq ayaqlarından yerə yıxdı və arxasını divana qoydu. Hayden öz sürətindən istifadə edərək onu kürəyinə atdı. Bir saniyədən sonra o, ayağa qalxdı, başı aşağı, qabırğalarına, boynuna, qasıqlarına və dizlərinə vurdu, yumruq ardınca yumruq, yumruq ardınca təpik.
  
  Ramsesin onlara tərəf addım atdığını gördü. "Səkkiz nəfər!" qışqırdı. "Səkkiz kişi və bir kiçik qız. Sizin qürurunuz haradadır?
  
  "Onların topları ilə eyni yerdə" Hayden nəfəs aldı, onları incitdi, yorğun hiss etdi, çoxsaylı zərbələrdən yaralandı, döyüş qəzəbi səngidi. Bu əbədi davam etməyəcəkdi və o, xilas olacağına ümid etmirdi.
  
  Lakin o, heç vaxt cəhdlərini dayandırmadı. Heç vaxt təslim olma. Həyat hərfi olub-olmamasından asılı olmayaraq gündəlik döyüş idi. Güc onun yumruqlarını tərk edərkən və enerji əzalarını tərk edərkən, yumruqları artıq kifayət etməsə də, Hayden hələ də yumruqlar atırdı.
  
  Kişilər onu ayağa qaldırıb otaq boyunca sürüyüb keçirdilər. O, bir az gücün özünə qayıtdığını hiss etdi və çəkməni baldırına keçirdi və çığırtıya səbəb oldu. Əlləri əzələlərini sıxaraq onu uzaq pəncərəyə doğru itələdi.
  
  Ramses nüvə çamadanının qoyulduğu stolun üstündə dayandı.
  
  "Çox kiçik," o fikirlə dedi. "Belə ki, yersiz. Və hələ çox yaddaqalan. Razısan?"
  
  Hayden ağzından qan tüpürdü. "Mən razıyam ki, siz əsrin çılğın işisiniz."
  
  Ramses ona çaşqın baxışlarla baxdı. "Eləyirsən? Siz başa düşürsünüz ki, orada qucaqlaşan Pifiyadan olan Culian Marş və Zoe Şirsdir, elə deyilmi? Və onların lideri - Webb - o haradadır? Güman edirəm ki, qədim arxeoloji xəzinə axtarmaq üçün dünyanı gəzməyə gedirəm. Mən çoxdan ölmüş bir aristokratın çoxdan ölmüş izini izləyirəm. Dünya yanarkən öz çılğın addımlarını izləyir. Mən əsrin çılğın işinə yaxın da gəlmirəm, xanım Cey".
  
  Hayden daxili olaraq bir şeydə haqlı olduğunu etiraf etsə də, səssiz qaldı. Günün sonunda onların hamısını keçə ilə dolu bir otaq gözləməlidir.
  
  "Bəs sonra nə olacaq, görəsən?" Ramses gülümsəyərək ondan soruşdu. - Düzünü desəm, çox deyil. Hamımız olmaq istədiyimiz yerdəyik. Siz nüvə bombası iləsiniz. Mən bomba mütəxəssisim olan Alligatorun yanındayam. Xalqım mənim tərəfimdədir. Nüvə bombası? Demək olar ki, hazırdır..." o, dayandı, "dünya ilə bir olmağa. Bir saat sonra deməliyikmi?
  
  Haydenin gözləri ona xəyanət edirdi.
  
  "Oh haha. İndi maraqlanırsınız. Bu sizin üçün çox vaxtdır? On dəqiqə?"
  
  "Xeyr" Hayden nəfəs aldı. "Sən bacarmazsan. Zəhmət olmasa. İstədiyiniz bir şey olmalıdır. Razılaşa biləcəyimiz bir şey."
  
  Ramses ona baxdı, sanki onun iradəsinə zidd olaraq birdən ona yazığı gəldi. "İstədiyim hər şeyin cəmi bu otaqdadır. Birinci Dünya adlanan yerin məhvi".
  
  "Yalnız səni öldürmək və ya ölmək istəyən insanlarla necə razılaşmaq olar?" Hayden ucadan dedi. "Ya da təkbaşına qan tökmədən onları dayandırın. Yeni dünya üçün son dilemma."
  
  Ramses güldü. "Siz insanlar çox axmaqsınız." O güldü. "Cavab belədir: 'Sən etməməlisən'. Bizi öldürün və ya bizə ibadət edin. Bizi dayandırın və ya sərhədlərinizdən keçməmizə baxın. Bu sizin yeganə dilemmanızdır."
  
  Kişilər onun yeni köynəyini çıxaran və sonra bombanı onun qabağına bağlayacaq şəkildə yerləşdirəndə Hayden yenidən mübarizə aparıb. İrəli addımlayan və bel çantasının tokasını açan və içəridən bir neçə naqili ayıran Alligator idi. Onları taymer mexanizminə bağlamaq lazım idi, Hayden əmin idi. Hətta belə dəli terrorçular əsl partlayıcı qurğuları ayırmağa cəsarət etməzdilər.
  
  Ümid edirdi.
  
  Alligator məftilləri çəkdi və sonra davam etmək üçün icazə almaq üçün Ramzesə baxdı. Nəhəng başını tərpətdi. Kişilər Haydenin qollarından tutub masanın üstündən irəli itələyərək, nüvə onun qarnına dəyənə qədər bədənini əydilər. Sonra onlar onu yerində tutdular ki, Alligator məftilləri əvvəlcə onun kürəyinə və sinəsinə, sonra ayaqları arasından aşağıya, nəhayət, kürəyinin dibində birləşənə qədər yuxarıya sardı. Hayden məftillərin hər çəkilişini, kürək çantasının hər hərəkətini hiss edirdi. Nəhayət, nüvə bombasının onun bədəninə möhkəm yapışmasını və onun ətrafına sarılmasını təmin etmək üçün orta güclü qayışlar və yapışqan lentdən istifadə etdilər. Hayden bağlarını yoxladı və çətinliklə hərəkət edə bildiyini gördü.
  
  Ramses Alligatorun əl işinə heyran olmaq üçün geri çəkildi. "Mükəmməl" dedi. "Amerika İblisi öz ölkəsini məhv etmək üçün ideal vəziyyətdədir. Bu, digərləri üçün bu günahlı şəhər kimi, uyğun bir ziyarətgahdır. İndi, Alligator, taymer təyin et və zooparka getmək üçün bizə kifayət qədər vaxt ver".
  
  Heyden masada nəfəsini kəsdi, terrorçunun sözlərindən əvvəl şoka düşdü, sonra isə çaşıb qaldı. "Xahiş edirəm. Siz bunu edə bilməzsiniz. Sən bacarmazsan. Harada olduğunuzu, nə etməyi planlaşdırdığınızı bilirik. Biz səni hər zaman tapa bilərik, Ramses.
  
  "Siz dostlarınızı nəzərdə tutursunuz!" Timsah onun qulağında qışqırdı və bu, onun ayağa qalxıb nüvəni silkələməsinə səbəb oldu. "İngilis... Hmnnnn! narahat olma. Onu yenidən görəcəksən. Marş onunla bir az əyləndi, mmm, amma biz də edəcəyik!"
  
  Ramses onun digər qulağına yaxınlaşdı. "Hamınızı bazardan xatırlayıram. İnanıram ki, siz onu məhv etdiniz, mənim reputasiyamı ən azı iki il korladıq. Bilirəm ki, hamınız mənim qalama hücum etdiniz, mühafizəçim Akataşımı öldürdünüz, legionerlərimi öldürdünüz və məni zəncirlə apardınız. Amerika üçün. Axmaqlar ölkəsi. Oradakı cənab Prays mənə deyir ki, siz hamınız komandanın bir hissəsisiniz, ancaq bu deyil. Özünüzü ailə adlandırırsınız. Yaxşı, sonda hamınızın bir yerdə olmağınız uyğun deyilmi?"
  
  "Lənət olsun" Hayden kürək çantasının üstünə nəfəs verdi. "Sən. Göt."
  
  "Oh yox. həqiqətən də sən və ailən batırsan. Sadəcə xatırlayın - Ramses bunu etdi. Və hətta bu mənim son oyunum deyil. Etibarlılığım daha da təsir edicidir. Ancaq bilin ki, Amerika və onun digər qərb dostları partlayanda mən gülərkən təhlükəsiz yerdə olacağam".
  
  O, elə əyildi ki, bədəni həm onu, həm də çantaların içindəkiləri əzdi. "İndi zooparka son səfərinizin vaxtıdır. Mən Mett Dreykə səni tapmaq şərəfini verəcəm" deyə pıçıldadı. "Bomba partlayanda."
  
  Hayden sözləri, onların alt mətnini eşitdi, lakin özünü hansı uğursuz hərəkətin onun əvvəlcədən planlaşdırdığından daha təsirli ola biləcəyi ilə maraqlandı.
  
  
  OTUZ DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Hayden sürüşərək kiçik bir yük maşınının arxasına qaçdı. Legionerlər hələ də bombaya bağlı olan qadını hər iki tərəfdə skamyalarda oturduqları üçün ayaqlarının altına qoydular. Bütün səfərin ən çətin hissəsi onu yaşayış binasından çıxarmaq idi. Legionerlər onu maskalamaq üçün vaxt itirmədilər; onu istədikləri yerə itələyərək silahlarını hazır vəziyyətə gətirərək getdilər. Onları görən hər kəs öldürüləcək. Xoşbəxtlikdən, insanların əksəriyyəti xəbərdarlıqlara qulaq asaraq evdə televizor və ya noutbuklarının qarşısında qaldılar. Ramses əmin etdi ki, Hayden yük maşınının qaranlıq bir xiyabanın yanındakı kənara çəkildiyini və bütün vaxt boyu gülümsədiyini görüb.
  
  SWAT işarələri ilə qara.
  
  Onları kim dayandıracaqdı? Onları dindirmək? Bəlkə də zamanla. Ancaq indiyə qədər baş verən hər şeyin mahiyyəti bu idi. Planın hər bir hissəsinin sürəti və icrası Amerikanın öz sərhədlərinə reaksiyasını sınadı. Reaksiyalar gözlənilən idi və əsl çaxnaşma terrorçuların sadəcə vecinə almamaları idi. Onların yeganə məqsədi milləti məhv etmək idi.
  
  Onlar mümkün olan yerlərdə patrul və kordonlardan qaçaraq şərqə getmək üçün 57-ci küçədən istifadə edirdilər. Dağıntılar, qəribə tərk edilmiş avtomobil və izləyən qruplar var idi, lakin Alligator özü Nyu-Yorkdan idi və getdikcə daha sakit, nəticəsiz görünən marşrutları bilirdi. Şəhərin elektrik təchizatı sistemi kömək etdi və sürücüyə əvvəlcədən planlaşdırılmış marşruta asanlıqla qayıtmağa imkan verdi. Onlar yavaş-yavaş, ehtiyatla hərəkət edirdilər, bilirdilər ki, amerikalılar hələ də reaksiya verirlər, hələ də gözləyirlər və yalnız bir neçə saatdan sonra anladılar ki, bomba artıq orada ola bilər.
  
  Hayden bilirdi ki, indi də Ağ Ev rəsmiləri sərhədlərinin pozulduğunu tamamilə qəbul edə bilməyən ehtiyatlı olmağı tövsiyə edəcəklər. Vəziyyətdən istifadə etməyə çalışan başqaları da olardı. Dodge-dan daha da qurtulun və vergi ödəyicilərini sikin. Bununla belə, o, Koburnu tanıyırdı və ümid edirdi ki, onun ən yaxın məsləhətçiləri də onun kimi etibarlı və çevikdirlər.
  
  Səyahət onu incitmişdi. Legionerlər ayaqları ilə ona dəstək olublar. Qəfil dayanmalar və böyük çuxurlar onu xəstələndirib. Sırt çantası onun altında hərəkət etdi, onun sərt içi həmişə əsəbiləşdi. Hayden bilirdi ki, Ramsesin istədiyi məhz bu idi - taymer işə düşən kimi onun son anları dəhşətlə dolsun.
  
  Yarım saatdan da az vaxt keçdi. Yollar boş olmasa da, sakit idi. Hayden əmin ola bilməzdi. Planının başqa bir dəyişikliyində, Ramses Qatoru Haydenlə birlikdə Marş və Qayçı bombaya bağladı. İkisi şikayətləndi, döyüşdü və hətta qışqırmağa başladı, buna görə də Alligator onların ağızlarını və burunlarını yapışdırdı, sakitləşənə qədər oturdu və sonra burun dəliklərinə bir az hava udmaq şansı verdi. Marsh və Shears sonra demək olar ki, bir ağızdan ağlamağa başladılar. Ola bilsin ki, onlar azadlıq arzularını əzizləyirdilər. Marş yeni doğulmuş uşaq kimi qışqırdı, Şirs isə kişi qripi olan oğlan kimi burnunu çəkdi. Onların hər ikisi üçün - və təəssüf ki, Hayden üçün də - cəza olaraq Ramses onları çılpaq şəkildə nüvə bombasına bağladı, bu da hər cür problemlərə, əyriliklərə və daha da iylənməyə səbəb oldu. Hayden bunu yaxşı qəbul etdi, indi ola biləcəkləri Lovecraftian dəhşətini təsəvvür etdi və zooparkdan necə keçəcəkləri ilə maraqlandı.
  
  "İçəridə bitirəcəyik" deyə Alligator kütləyə tənqidi baxdı. "Maksimum beş dəqiqə."
  
  Hayden bomba ustasının müdiri ilə işləyərkən gözəl danışdığını görüb. Ola bilsin ki, narahatlıq onun səsinin kəskin yüksəlməsinə səbəb olub. Bəlkə həyəcan. Yük maşını dayananda və sürücü bir neçə dəqiqə mühərriki söndürəndə o, diqqətini dəyişdi. Ramses kabinədən düşdü və Hayden onların zooparkın girişində ola biləcəyini təklif etdi.
  
  Son şans.
  
  O, ümidsizcəsinə müqavimət göstərdi, irəli-geri silkələməyə və ağzındakı yapışqan lentini qırmağa çalışdı. Marş və Şirs inildəyib, legionerlər çəkmələri ilə onun üstünə basaraq hərəkət etməyi çətinləşdirdilər, lakin Hayden müqavimət göstərdi. Sadəcə qəribə bir gurultu, yersiz yellənmə lazım idi və bayraqlar qaldırılacaqdı.
  
  Legionerlərdən biri söyüş söydü və onun üstündən tullandı, onu daha da möhkəm nüvə silahına və maşının arxasına sancdı. O, yapışqan lentə inlədi. Qolları onun bədəninə sarılaraq onun hərəkət etməsinə mane olurdu və Ramses geri qayıdanda nəfəs ala bilmirdi.
  
  Mühərrikin cüzi gurultusu ilə yük maşını yenidən irəli getdi. Maşın yavaş getdi, legioner getdi. Hayden öz bəxtini və ətrafındakıların üzünü söyərək dərindən nəfəs aldı. Tezliklə avtomobil dayandı və sürücü mühərriki söndürdü. İndi ibtidai SWAT forması geyinmiş Ramses başını arxa oturacağa soxarkən sükut hökm sürürdü.
  
  "Məqsəd əldə olundu" dedi. "Mənim işarəmi gözləyin və onları aranızda daşımağa hazır olun."
  
  Beş legioner qəribə dəstənin ətrafında yerləşib onu götürməyə hazırlaşarkən çarəsiz qalan Hayden yalnız nəfəs ala bildi. Ramses qapını döydü, hər şey aydındır, bir nəfər qapını açdı. Sonra legionerlər bağlamanı havaya qaldırıb, vaqondan çıxarıb ağaclıq cığırla apardılar. Gün işığı onun gözlərinə dəyən kimi Hayden gözlərini qırpdı və sonra onun harada olduğuna nəzər saldı.
  
  Başın üstündə qalın kərpic sütunlarla dəstəklənən, yaşıllıqlarla əhatə olunmuş taxta çardaq vardı. Yaxşı təchiz olunmuş və döşənmiş günəş tələsi, Heydenin güman etdiyi kimi, zooparkın qalan hissəsi hazırda boş idi. Ola bilsin ki, bir neçə cəsarətli turist seyrək məskunlaşan turistik yerlərdən istifadə etdi, lakin Hayden zooparkın yaxın bir neçə saat ərzində hər kəsi qəbul etməsinə icazə veriləcəyinə şübhə edirdi. Çox güman ki, Ramses zoopark mühafizəçilərini xüsusi təyinatlıların ərazinin tam təhlükəsizliyini təmin etmək üçün orada olduğuna inandırıb. Yan qapı onları dayandırana qədər onları tağlarla və asılmış yaşıllıqlarla örtülmüş cığırla aparırdılar. Alligator zorla otağa daxil edildi və sonra onlar rütubətli atmosferə kömək etmək üçün taxta keçidlərdən, körpülərdən və çoxlu ağaclardan ibarət hündür tavanlı otaqda idilər.
  
  "Tropik zona" Ramses başını tərpətdi. "İndi, Alligator, çantanı götür və onu kolların altına qoy. Bizim erkən təsadüfi müşahidələrə ehtiyacımız yoxdur".
  
  Hayden və onun etibarsız şirkətinin qalan hissəsi taxta döşəməyə düşdü. Timsah bir neçə qayış düzəltdi, sabitlik üçün daha çox yapışdırıcı lent əlavə etdi və sonra detonatorun məhbusların ətrafına etibarlı şəkildə sarıldığını elan edənə qədər əlavə məftillə oynadı.
  
  "Bəs fırlanan açar?" Ramses soruşdu.
  
  "Bunu həqiqətən əlavə etmək istəyirsən?" Alligator soruşdu. "Marsh və Shears buna vaxtından əvvəl başlaya bilər."
  
  Ramses adama fikirli halda başını tərpətdi. "Sən haqlısan". O, bağlamanın yanında çöməldi, bel çantası yerdə uzandı, Hayden düz üstündə bağlandı, sonra Marş və Zoe onun üstündə idi. Ramzesin gözləri Culian Marşın başı ilə eyni idi.
  
  "Biz həssaslıq açarı əlavə edəcəyik" dedi sakitcə. "Yuxarı qaldırsanız və ya hər hansı bir böyük hərəkətlə etdiyiniz zaman bombanın partlamasına səbəb olan fırlanan cihaz. Mən sizə məsləhət görürəm ki, olduğun yerdə qal, Miss Jay-ın komanda yoldaşlarının gəlişini gözlə. Narahat olmayın, çox çəkməyəcək".
  
  Onun sözlərinə görə, Haydenin bədəninə qaz tumurcuqları keçdi. "Nə qədər?" nəfəs almağı bacardı.
  
  "Taymer bir saata təyin olunacaq" dedi Ramses. "Timsahın və mənim təhlükəsizliyə getməyimiz üçün kifayət qədər vaxt var. Xalqım bombanın yanında qalacaq, əgər səni tapa bilsələr, dostların üçün son sürpriz olacaq."
  
  Əgər?
  
  Ramses ayağa qalxdı, son dəfə hazırladığı qablaşdırmaya, insan ətinə və onun altındakı odlu tufana, qorxulu ifadələrə və onların hamısı üzərində nümayiş etdirdiyi gücə baxdı.
  
  Hayden öz gözlərini yumdu, indi hərəkət edə bilmirdi, dəhşətli təzyiq onun sinəsini amansız bir bombaya sıxaraq nəfəs almağı çətinləşdirirdi. Bu, həyatının son anları ola bilərdi və o, Alligatorun həssaslıq açarını təyin etməkdən ötrü fərəhləndiyini eşidəndə özünü saxlaya bilmədi, lakin bunu Nyu Yorkun Mərkəzi Park Zooparkında keçirsəydi, lənətə gələrdi. Bunun əvəzinə, o, həyatının ən yaxşı dövrlərinə, Manoslara və Havaydakı vaxtlarına, Diamond Head cığırlarına, North Beach sörfünə və Mauinin vulkanik dağlarına aparılacaqdı. Aktiv vulkanda restoran. Buludların üstündə yerləşdirin. Yolların arxasında qırmızı kir. Kapiolani boyunca yanıb-sönən fənərlər, sonra isə bütün çimərliklərlə bitən, alacakaranlığın yayılan qırmızı alovu altında köpüklənən və qayğısız olan çimərlik, onun həyatın bütün streslərindən və qayğılarından qurtula biləcəyi yeganə real yerdir.
  
  Heyden indi saatın tıqqıltısı ilə ora getdi.
  
  
  OTUZ BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake polis bölməsində gözlədi, onlar hər ucluqdan, hər gördükdən, Ramsesin, Haydenin və ya nüvə bombasının hər işarəsindən yapışdıqca özünü tamamilə çarəsiz hiss edirdi. Həqiqət o idi ki, Nyu-York şəhəri bir neçə saat ərzində daramaq üçün çox böyük idi və telefonlar zəng çalırdı. Onun sakinləri çox idi və ziyarətçiləri çox idi. Ordunun Ağ Evə çatması on dəqiqə çəkə bilər, lakin bütün təhlükəsizlik və mühafizəçilərə baxmayaraq, bu nisbətən kiçik yerdə axtarış aparmaq nə qədər vaxt aparacaq? İndi Drake düşündü, bu ssenarini Nyu-Yorka apar və nə əldə edirsən? Təhlükəsizlik qüvvələrinin həqiqətən öz vəhşi əməllərini həyata keçirən terrorçuları ələ keçirməsi nadir hadisə idi. Real dünyada terrorçular iğtişaşlardan sonra təqib edilir və ovlanırdı.
  
  Dahl, nəhayət, dağınıq və həyatdan yorğun görünərək gəldi, SPEAR komandasının qalan hissəsi onun arxasında idi. Kenzi anlaşılmaz şəkildə ətrafa baxmağa başladı və sübut anbarının harada olduğunu soruşdu. Dahl sadəcə gözlərini ona çevirdi və dedi: "Onu burax, yoxsa heç vaxt doymayacaq". Komandanın qalan hissəsi ətrafa toplaşdı və Drake-in dediklərini dinlədi, bu, Hayden üçün narahat olmaqdan başqa, çox da deyildi.
  
  Mur işləri asanlaşdırdı. "İnsanlar şəhər üçün terror təhlükəsindən xəbərdardırlar. Biz evakuasiya edə bilmirik, baxmayaraq ki, tərk etmək istəyənləri dayandırmırıq. Bomba partlasa nə olar? Bilmirəm, amma indi qarşılıqlı ittihamlar haqqında düşünmək bizə yaraşmaz. Sistemlərimiz sıradan çıxıb, lakin digər agentliklər və məntəqələrin başqa kanallara çıxışı var. Danışdıqca onları müqayisə edirik. Əksər sistemlər işləyir. Nyu-Yorkun küçələri əksər şəhərlərlə müqayisədə sakit, lakin yenə də məşğuldur. Yollar da."
  
  "Amma hələ heç nə yoxdur?" Smit təəccüblə soruşdu.
  
  Mur ah çəkdi. "Dostum, dəqiqədə yüz zəngə cavab veririk. Biz şəhərdə hər bir dəli, hər bir zarafatcıl və hər qorxmuş yaxşı vətəndaşla məşğul oluruq. Hava məkanı bizdən başqa hamı üçün bağlıdır. Biz Wi-Fi, İnternet və hətta telefon xətlərini söndürmək niyyətində idik, lakin başa düşürük ki, küçə polisindən, FTB agentindən və ya daha çox ehtimal ki, bir üzvdən əldə etdiyimiz qədər bu prospektdən fasilə vermək şansımız var. ictimaiyyətin."
  
  "Örtük altında?" Dahl soruşdu.
  
  "Bildiyimizə görə, bir dənə də olsun hüceyrə qalmayıb. Biz yalnız ehtimal edə bilərik ki, indi Ramsesi qoruyan kamera milli və yerli olaraq işə götürülüb. Biz gizli agentlərimizin kömək edə biləcəyinə inanmırıq, lakin onlar bütün mümkün variantlar üzərində işləyirlər".
  
  "Bəs bu bizi hara aparır?" Lauren soruşdu. "Biz kamera, Ramsesi, Prays və ya Hayden tapa bilmirik. Biz nüvə bombası tapmamışıq" deyə o, hər bir sifəti tədqiq etdi, hələ də ürəyində mülki idi, tapmacanın bütün hissələrinin son hissədə düzüldüyü sindikatlaşdırılmış şoularda qaldırıldı.
  
  "Baxmaq adətən bunu edir" dedi Mur. "Kimsə nəyisə görür və onu çağırır. Bilirsiniz, burada bir sıra isti məsləhətləri nə adlandırırlar? Köhnə Eddie Money mahnısından sonra cənnətə iki bilet."
  
  - Deməli, zəng gözləyirik?
  
  Drake Lauren-i balkona apardı. Aşağıdakı mənzərə qəzəbli idi, bir neçə polis və sağ qalan agentlər dağıntılar və şüşə qırıqları arasından keçərkən mərmi zərbələri ilə mübarizə aparır, zənglərə cavab verir və açarları döyürdülər, bəziləri qanlı sarğı ilə qollarına və başlarına sarılmış, digərləri isə ayaqları yuxarı, ağrıdan buruşmaq.
  
  "Biz ora enməliyik" dedi Lauren. "Onlara kömək et."
  
  Drake başını tərpətdi. "Onlar uduzmaqla mübarizə aparırlar və bu, artıq bir mərkəz deyil. Bu uşaqlar sadəcə getməkdən imtina etdilər. Bu, onlar üçün xəstəxanaya getməkdən daha çox şey deməkdir. Bunu yaxşı polislər edir və ictimaiyyət bunu nadir hallarda görür. Mətbuat təkrar-təkrar yalnız bəd xəbərləri çıxarır, ümumi rəyi rəngləndirir. Deyirəm ki, biz də onlara kömək edəcəyik".
  
  Liftə tərəf getdilər, sonra Drake arxasınca bütün komandanı görüb təəccübləndi. "Nə?" - deyə soruşdu. "Mənim pulum yoxdur".
  
  Alisiya yorğun gülümsədi. Hətta Bo gülümsəməyi bacardı. SPEAR komandası bu gün çox şey yaşadı, lakin onlar hələ də güclü idilər və daha çox şeyə hazırdılar. Drake çoxlu qançırlar və yaxşı gizlədilən digər yaralar gördü.
  
  "Niyə uşaqlar, doldurmursunuz? Və özünüzlə əlavə sursat götürün. Nəhayət ki, bu işin öhdəsindən gəlməyə başladığımız zaman çətin anlar yaşayacağıq".
  
  "Bütün bunlarla məşğul olacağam" dedi Kinimaka. "Bu, diqqəti yayındıracaq."
  
  "Mən də kömək edəcəm" dedi Yorgi. "Hətta Drake-nin ləhcəsini tutmaq mənim üçün çətindir, ona görə də o, Amerika ləhcəsi ilə itəcəkdi."
  
  Liftdə Dreykə qoşulan Dahl güldü. "Rus dostum, sizdə tamamilə geriyə doğru var."
  
  Dreyk isveçlini vurdu, qançırlar sayını artırdı və lifti birinci mərtəbəyə endirdi. SPEAR komandası daha sonra imkan daxilində müdaxilə etdi, yeni zənglərə cavab verdi və məlumatları qeyd etdi, sakinlərlə danışdı və suallar verdi, fövqəladə vəziyyətlə heç bir əlaqəsi olmayan zəngləri digər xüsusi stansiyalara yönləndirdi. Və ehtiyac duyduqlarını və kömək etdiklərini bilsələr də, heç biri bundan məmnun deyildi, çünki Hayden hələ də itkin düşmüşdü və Ramses azadlıqda idi. İndiyədək onları məğlub edib.
  
  Onun daha hansı hiylələri var idi?
  
  Drake itkin qohumu haqqında zəngi yönləndirdi və qeyri-bərabər səki ilə bağlı başqa bir zəng göndərdi. Kommutator aktiv olaraq qaldı və Mur hələ də cənnətə biletini almaq üçün məsləhətlərə ümid edirdi. Lakin tezliklə Drake aydın oldu ki, vaxt qırıq qabdan tökülən süddən daha tez tükənir. Onu ayaqda saxlayan yeganə şey Ramsesin heç olmasa bir dəfə zəng etməsini gözləməsi idi. Bu adam indiyə qədər özünü göstərib. Drake, ən azı bir az daha çox teatr olmadan düyməni basacağına şübhə edirdi.
  
  Polis məmurları məntəqəni qaçırdılar, lakin ekipaj masalarda oturaraq və mesajlar ötürməklə kömək etdi. Dahl qəhvə hazırlamağa getdi. Dreyk çaydanın önündə ona qoşuldu, məlumat gözləyərkən özünü son dərəcə çarəsiz və öz elementindən kənar hiss etdi.
  
  "Gəlin birincisi haqqında danışaq" dedi Drake. "Bu, əvvəllər sizinlə olubmu?"
  
  "Yox. Ramsesin bütün bu illər ərzində necə gizlənə bildiyini başa düşürəm. Mən cihazın radiasiya imzaları yaymadığını fərz edirəm, çünki onlar hələ bunu aşkar etməyiblər. Həmin bombanı yenidən qablaşdıran adam nə etdiyini mütləq bilirdi. Məncə, keçmiş ABŞ ordusudur."
  
  "Bəs niyə? Radiasiyadan qoruya bilən bir çox insan var".
  
  "Bu, başqa şeylərə də aiddir. yerli bilik. Onun bir araya gətirdiyi gizli komanda. Sözlərimi qeyd et, qoca Dreyk, onlar keçmiş MÖHR-lərdir. Xüsusi əməliyyat."
  
  Dahl qranulları qaşıqlayarkən Drake su tökdü. "Güclü olun. Əslində, sən bunun nə olduğunu bilirsən? "Instant" hələ Şimal qütbünə çatıbmı?
  
  Dahl ah çəkdi. "Çıxarılan qəhvə şeytanın işidir. Mən heç vaxt Şimal qütbündə olmamışam".
  
  Alisiya otağın açıq qapısından içəri keçdi. "Bu nə idi? Dirək haqqında bir şey eşitdim və sadəcə mənim adımın olduğunu bildim.
  
  Drake gülüşünü gizlədə bilmədi. "Necəsən, Alisiya?"
  
  "Ayaqlar ağrıyır. Başım ağrıyır. Ürək ağrısı. Bundan başqa, mən yaxşıyam".
  
  "Demək istəyirəm ki..."
  
  X-Ambassadorların zəngi onun növbəti sözlərini mobil telefonunun dinamikindən boğdu. Hələ də çaydanı tutaraq cihazı çənəsinə gətirdi.
  
  "Salam?"
  
  "Məni xatırlayırsan?"
  
  Dreyk çaydanı elə güclə yerə qoydu ki, təzə qaynadılmış su onun əlinə sıçradı. Heç fərq etmədi.
  
  "Haradasan, əclaf?"
  
  "İndi. İlk sualınız "nükleer silahlar haradadır" və ya "nə qədər tez partlayacağam" olmamalıdırmı? Dərin təəccüblü bir uğultu xəttdən keçdi.
  
  "Ramses" dedi Dreyk dinamiki yandırmağı xatırlayaraq. "Niyə birbaşa mətləbə keçməyək?"
  
  "Oh, bunda gülməli nə var? Və mənə nə edəcəyimi demirsən. Mən şahzadəyəm, krallıqların sahibiyəm. Mən uzun illər padşahlıq etmişəm və bundan sonra da hökmranlıq edəcəyəm. Xırtıldayandan çox sonra. Fikirləşin".
  
  "Deməli, keçə biləcəyimiz başqa halqalarınız varmı?"
  
  "Mən deyildim. Julian Marsh idi. Bu adam ən azı dəlidir, ona görə də onu agentiniz Cey ilə əlaqə saxladım".
  
  Drake qaşınıb Dahla baxdı. "O yaxşıdır?"
  
  "Hələlik. Bir az sərt və ağrılı görünsə də. O, mükəmməl hərəkətsiz qalmaq üçün əlindən gələni edir."
  
  Pis hiss Drake-nin mədəsini bükdü. "Bəs niyə belədir?"
  
  "Belə ki, o, əlbəttə ki, hərəkət sensoruna zərər verməsin."
  
  Tanrım, Dreyk düşündü. "Sən əclaf. Onu bombaya bağladınız?"
  
  "O, bombadır, dostum."
  
  "O haradadır?"
  
  "Biz buna çatacağıq. Ancaq siz və dostlarınız yaxşı bir qaçışdan həzz aldığınız üçün və artıq isindiyiniz üçün mən başa düşdüm ki, niyə sizə şans verməyəsiniz? Ümid edirəm ki, tapmacalardan zövq alacaqsınız."
  
  "Bu dəlilikdir. Bu qədər canla oynayaraq dəlisən. Bulmacalar? Bunu mənim üçün həll et, göt. Mən sənin bədənini yandıranda kim sidiyəcək?"
  
  Ramses bir anlıq susdu, deyəsən fikirləşdi. "Beləliklə, əlcəklər həqiqətən açıqdır. Bu yaxşıdır. Həqiqətən də getməli, görüşlərdə iştirak etməli, millətlərə təsir etməli yerim var. Elə isə qulaq as..."
  
  "Ümid edirəm ki, siz orada gözləyəcəksiniz," Dreyk sözünü kəsərək, "Ora çatanda" dedi.
  
  "Təəssüf ki, heç bir. Burada vidalaşdığımız yerdir. Yəqin bildiyiniz kimi, mən sizdən qaçmaq üçün istifadə edirəm. Beləliklə, insanlar necə deyirsiniz - buna görə təşəkkür edirəm.
  
  "Uf..."
  
  "Hə hə. Məni, valideynlərimi və bütün qardaşlarımı sikin. Amma sən və bu şəhər sikiləcəksən. Və mən, kim davam edəcək. Beləliklə, vaxt indi problemə çevrilir. Şansın üçün yalvarmağa hazırsan, balaca ingilis?"
  
  Drake öz peşəkarlığını onun yeganə çıxış yolu olduğunu bildiyi üçün tapdı. "Mənə deyin".
  
  "Mənim antiseptikim Qərbdəki infeksiya dünyasını təmizləyəcək. Yağış meşəsindən tropik meşələrə qədər, bu, bir örtük döşəməsinin bir hissəsidir. Hamısı budur".
  
  Drake üzünü örtdü. "Və hamısı budur?"
  
  "Bəli, sivil adlanan dünyada etdiyiniz hər şey dəqiqələrlə, saatlarla ölçüldüyü üçün taymeri altmış dəqiqəyə təyin edəcəyəm. Sizin üçün gözəl, məşhur dəyirmi nömrə."
  
  "Bunu necə aradan qaldıra bilərik?" Drake ümid edirdi ki, Marş deaktivasiya kodlarını qeyd etməyib.
  
  "Ah, sən bilmirsən? Onda sadəcə bunu xatırlayın - nüvə bombası, xüsusən də çamadandakı nüvə bombası dəqiq və mükəmməl balanslaşdırılmış mexanizmdir. Hər şey miniatürləşdirilmiş və daha dəqiqdir, əminəm ki, siz qiymətləndirəcəksiniz. Bunun üçün... incəlik tələb olunacaq".
  
  "Mükəmməllik?"
  
  "Təsdiqlənmiş. Buna baxın".
  
  Bu sözlərlə Ramses zəngi kəsərək xətti ölü qoyub. Drake ofise geri qaçdı və bütün stansiyaya dayanmaq üçün qışqırdı. Sözləri, səs tonu başları, gözləri, bədənləri ona tərəf çevirdi. Telefonlar tribunalara qoyulub, zənglərə məhəl qoyulmayıb, söhbətlər kəsilib.
  
  Mur başını qaldırıb Drakesin üzünə baxdı, sonra "Telefonları söndür" dedi.
  
  "Məndə var" deyə Drake səsləndi. "Ancaq biz bir qədər məntiqli olmalıyıq..." O, tapmacanı sözbəsöz təkrarladı. "Tələsin" dedi. - Ramses bizə altmış dəqiqə vaxt verdi.
  
  Mur cılız eyvana əyildi, Kinimaka və Yorgi də ona qoşuldu. Qalan hamı üzünü ona çevirdi. Onun sözləri camaata çatmağa başlayanda onlar qışqırmağa başladılar.
  
  "Yaxşı, antiseptik bombadır. Aydındır".
  
  "Və onu partlatmaq niyyətindədir" deyə kimsə pıçıldadı. "Bu blef deyil."
  
  "Yağış meşəsindən yağış meşəsinə?" May bildirib. "Başa düşmürəm".
  
  Drake onu başının ətrafına doladı. "Bu, bizim üçün bir mesajdır" dedi. "Hər şey Amazon tropik meşələrində başladı. Onu ilk dəfə bazarda gördük. Ancaq bunun Nyu York üçün necə işlədiyini başa düşə bilmirəm".
  
  - Bəs başqa? Smit bildirib. "Döşəmənin altındakı bir hissəsi? mən yox..."
  
  "Bu, başqa bir yağış meşəsi arayışıdır" deyə Mur alt mərtəbədə qışqırdı. "Məgər taclar möhkəm ağac örtüyü adlandırdıqları şey deyilmi? Döşəmə kolluqla örtülmüşdür".
  
  Drake artıq orada idi. "Bu doğrudur. Amma siz bunu qəbul edirsinizsə, o zaman bizə deyir ki, bomba tropik meşədə gizlənib. Nyu-Yorkda," o, ürkdü. "Məntiqli deyil."
  
  Vağzalda sükut hökm sürürdü, insanı çarəsizliyə sürükləyə və ya onu parlaqlığa elektrikləşdirə bilən sükut.
  
  Drake heç vaxt zamanın necə keçdiyini bu qədər dəqiq bilməmişdi, hər saniyə qiyamət zənginin qiyamət zəngi ilə dolu idi.
  
  "Ancaq Nyu-Yorkun yağış meşəsi var" dedi Mur nəhayət. "Mərkəzi Park Zooparkında. O, kiçikdir, Tropik Zona adlanır, amma real olanın mini versiyasıdır".
  
  "Çatdırın altında?" Dahl itələdi.
  
  - Bəli, ağaclar var.
  
  Drake daha bir saniyə tərəddüd etdi, ağrılı şəkildə anladı ki, hətta bu onların çoxlu həyatına başa gələ bilər. "Başqa bir şey? Başqa təklifləriniz varmı?
  
  Onun sualına yalnız sükut və boş baxışlar cavab verdi.
  
  "Onda hamımız içəridəyik" dedi. "Heç bir kompromis yoxdur. Zarafat yoxdur. Bu mifik əclafı bitirməyin vaxtı gəldi. Keçən dəfə etdiyimiz kimi".
  
  Kinimaka və Yorgi pilləkənlərə tərəf qaçdılar.
  
  Drake bütün komandanı Nyu Yorkun qorxu dolu küçələrinə apardı.
  
  
  Otuz altıncı fəsil
  
  
  Murun göstərişlərinə əməl edərək, on nəfərlik komanda bir neçə polis maşınını tələb etmək üçün daha da qiymətli dəqiqələr sərf edərək, dala çevrildi. Onlar ora çatana qədər zəng edilmişdi və polislər gözləyirdilər, küçələri təmizləmək cəhdləri öz bəhrəsini verməyə başladı. Smith bir təkərdə, Dahl digərində oturdu, maşınlar sirenlərini və çıraqlarını işə saldı və 3-cü prospektin küncündə yanan rezinlə birbaşa zooparka tərəf qaçdı. Binalar və qorxulu üzlər saatda qırx, sonra isə əlli mil sürətlə yanlarından qaçırdı. Smit tərk edilmiş taksini kənara atdı, onun qabağına dəydi və düz irəli göndərdi. Onların yolunda yalnız bir polis kordonu var idi və onlar artıq onları buraxmaq üçün əmr almışdılar. Onlar tələm-tələsik təmizlənmiş kəsişmədən keçərək altmışıncıya yaxınlaşdılar.
  
  Dreyk kamerasındakı yeni zəngə demək olar ki, məhəl qoymadı, bunun Ramses ola biləcəyini düşünərək sevinməyə çağırdı. Ancaq sonra düşündü: hətta bu bizə bəzi ipuçları verə bilər.
  
  "Nə?" qısaca hürdü.
  
  "Dreyk? Bu, prezident Koburndur. Bir dəqiqəniz var?
  
  Yorkshireman təəccüblə yerindən tərpəndi, sonra GPS-i yoxladı. - Dörd dəqiqə, ser.
  
  "Onda qulaq as. Bilirəm ki, bu bombanın partlamasına icazə verilsə, işlərin necə pis olacağını sizə deməyə ehtiyac yoxdur. İntiqam qaçılmazdır. Və biz bu Ramses personajının əsl milliyyətini və ya siyasi mənsubiyyətini belə bilmirik. Qarşıya çıxan böyük problemlərdən biri başqa bir personajın - Alligatorun bu il Rusiyaya dörd dəfə səfər etməsidir.
  
  Drakein ağzı quma çevrildi. "Rusiya?"
  
  "Bəli. Bu, kritik deyil, amma..."
  
  Drake bu fasilənin nə demək olduğunu dəqiq bilirdi. Xəbər kanallarının və sosial medianın manipulyasiya etdiyi dünyada heç bir şey həlledici olmamalı idi. "Əgər bu məlumat çıxsa..."
  
  "Bəli. Biz yüksək səviyyəli tədbirə baxırıq".
  
  Drake, əlbəttə ki, bunun nə demək olduğunu bilmək istəmirdi. O bilirdi ki, hazırda böyük dünyada insanlar var, nüvə müharibəsindən sağ çıxmaq imkanı olan son dərəcə güclü insanlar var və onlar tez-tez yeni, az məskunlaşan bir dünyada yaşaya bilsələr, bunun necə olacağını təsəvvür edirdilər. Bu insanların bəziləri artıq lider idi.
  
  "Lazım gələrsə, bombanı zərərsizləşdir, Dreyk. Mənə dedilər ki, NEST yoldadır, amma onlar səndən sonra gələcəklər. Digərləri kimi. Hamısı. Bu, bizim yeni ən qaranlıq saatımızdır".
  
  "Biz bunu dayandıracağıq, ser. Bu şəhər sabahı görmək üçün sağ qalacaq".
  
  Drake sözünü bitirəndə Alisiya əlini onun çiyninə qoydu. "Beləliklə" dedi. "Mur bunun Tropik zona və mini tropik meşə olduğunu deyəndə, orada da ilanların olacağını nəzərdə tuturdu?"
  
  Dreyk onun əlini əlini örtdü. - Həmişə ilanlar var, Alisiya.
  
  Mai öskürdü. "Bəziləri digərlərindən daha çox."
  
  Smit onların avtomobilini tıxacın ətrafından çevirdi, qapıları açıq parıldayan təcili yardım maşınının və hadisədə iştirak edən insanlarla işləyən tibb işçilərinin yanından keçdi və ayağını yenidən qaz pedalına basdı.
  
  "Axtardığını tapmısan, Mai?" Alisiya bərabər və nəzakətlə dedi. - Komandanı nə vaxt geridə qoymusan?
  
  Hər şey çoxdan keçmişdi, lakin Dreyk Mai Kitanonun getməsini parlaq şəkildə xatırladı, başını istəmədən törətdiyi ölümlərə görə günahkar hiss etdi. Bundan sonra onun valideynlərinin axtarışı zamanı baş verən bir hadisə - yakuza çirkli pulların yuyulmasının öldürülməsi - çox şey dəyişdi.
  
  "Valideynlərim indi təhlükəsizdir" dedi Mey. "Greys kimi. Mən klanı məğlub etdim. Çika. ver. Axtardığımın çoxunu tapdım".
  
  "Bəs niyə qayıtdın?"
  
  Dreyk gözlərinin yola dikildiyini və qulaqlarının arxa oturacaqda olduğunu gördü. Nəticələri müzakirə etmək və qərarlara etiraz etmək üçün qeyri-adi vaxt idi, lakin bu, Alicia üçün olduqca xarakterik idi və bu, onların işləri düzəltmək üçün son şansı ola bilərdi.
  
  "Niyə qayıtdım?" - Nə? Mai ehtiyatsızlıqla təkrarladı. "Çünki mən əhəmiyyət verirəm. Mən bu komanda ilə maraqlanıram".
  
  Alisiya fit çaldı. "Yaxşı cavab. Yeganə səbəb budur?"
  
  "Sən soruşursan ki, mən Drake üçün qayıtmışam. Əgər ikinizin yeni bir münasibət quracağınızı gözləsəydim. Bir anlıq düşünsəm ki, o, daha da irəli gedəcəkdi. O mənə ikinci şans verə bilsə belə. Cavab sadədir - bilmirəm."
  
  "Üçüncü şans" dedi Alisiya. "Əgər o səni geri qaytaracaq qədər axmaq olsaydı, bu sənin üçüncü şansın olardı."
  
  Drake zooparkın girişinin yaxınlaşdığını gördü və arxa oturacaqda gərginliyin artdığını, kəskin və etibarsız emosiyaların onun içinə yayıldığını hiss etdi. Bütün bunlar üçün, tercihen yumşaq örtüklü bir otaq lazım idi.
  
  "Susun uşaqlar" dedi. "Biz buradayıq".
  
  "Hələ bitməyib, Sprite. Bu Alicia yeni modeldir. Bir daha gün batımına qaçmamaq qərarına gəldi. İndi biz dayanırıq, öyrənirik və bunun öhdəsindən gəlirik".
  
  "Mən bunu görürəm və heyranam" dedi Mai. "Nə fikirləşə bilsəniz də, yeni səndən çox xoşum gəlir, Alicia."
  
  Drake üz çevirdi, qarşılıqlı hörmətlə dolu idi və bu ssenarinin sonda necə baş verə biləcəyini tamamilə itirdi. Ancaq indi hər şeyi bir kənara qoymağın, rəfə qoymağın vaxtı gəldi, çünki onlar sona qədər yeni Armagedona, əsgərlərə, xilaskarlara və qəhrəmanlara sürətlə yaxınlaşırdılar.
  
  Əgər onlar baxsalar, bəlkə də şahmat oynasalar, hətta Allah və İblis də nəfəslərini kəsərdi.
  
  
  OTUZ YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Smit son döngədə təkərlərini qışqırdı, sonra ağır ayağını əyləc pedalına çırpdı. Dreyk maşın dayanmamış qapını açdı və ayaqlarını bayıra saldı. Mey artıq arxa qapıdan çıxdı, Alisiya bir addım geridə idi. Smit gözləyən polislərə başını tərpətdi.
  
  "Dedilər ki, tropiklərə gedən ən sürətli yolu bilmək lazımdır?" Polislərdən biri soruşdu. "Yaxşı, bu yolu düz aşağı get." işarə etdi. "Solda olacaq."
  
  "Çox sağ ol". Smit bələdçi xəritəsini götürdü və başqalarına göstərdi. Dahl qaçışda qaçdı.
  
  "Biz hazırıq?"
  
  "Biz necə ola bilərik" dedi Alicia. "Oh, bax" o, xəritəni göstərdi. "Onlar saytdakı hədiyyə mağazasını zoopark adlandırırlar."
  
  - Onda gedək.
  
  Drake zooparka yüksək hisslərlə girdi, ən pisini gözlədi və Ramsesin onunla əlaqəsi olmayan birdən çox iyrənc hiyləsi olduğunu bildi. Qrup yayıldı və incəldi, artıq lazım olduğundan daha sürətli və ehtiyatsız hərəkət etdi, lakin keçən hər saniyənin yeni bir ölüm siqnalı olduğunu bilərdi. Drake diqqətini işarələrə çevirdi və tezliklə qarşıda Tropik zonanı gördü. Onlar yaxınlaşdıqca ətrafdakı mənzərə yerindən tərpənməyə başladı.
  
  Xilasedicilərin son döyüşünü ağrılı və son dərəcə qanlı etmək üçün səkkiz kişi əmr edildiyi kimi bıçaqlarını çəkərək gizləndikləri yerdən qaçdılar. Dreyk yelləncəyin altına dalaraq sahibini kürəyinə atdı, sonra növbəti hücumla üz-üzə gəldi. Bo və Mei ön plana çıxdı, onların döyüş bacarıqları bu gün lazımdır.
  
  Səkkiz hücumçunun hamısı gülləkeçirməz jiletlər və maskalar geyinmişdilər və onlar Drake-in gözlədiyi kimi məharətlə döyüşürdülər. Ramses heç vaxt yığının dibindən götürmürdü. Mai cəld zərbəni dəf etdi, qolunu sındırmağa çalışdı, lakin onun bükülmüş olduğunu gördü, öz tarazlığını itirdi. Növbəti zərbə onun çiynindən keçdi, öz jiletinə hopdu, lakin ona bir anlıq fasilə verdi. Bo onların hamısının arasında gəzirdi, əsl ölümün kölgəsi. Ramzesin legionerləri fransızdan qaçmaq üçün geri çəkildilər və ya kənara tullandılar.
  
  Drake baryerə söykəndi, qollarını qaldırdı. Rəqibi yerdən qoşa ayaqla zərbə endirərkən onun arxasındakı hasar çatladı. Hər iki şəxs yuvarlanarkən çətinliklə başqa yola yuvarlandı. İngilis legionerin başına yumruq ardınca vursa da, ancaq müdafiədə qaldırılan qoluna zərbə endirməyə müvəffəq olub. O, cəsədi istədiyi yerə qaldırıb, dizləri üstünə qalxıb yumruqla aşağı salıb. Bıçaq yuxarı sürüşdü və qabırğalarına sancıldı, qorunmağa baxmayaraq hələ də ağrıyırdı. Drake hücumunu ikiqat artırdı.
  
  Tropik zonanın girişində yaxın döyüşlər intensivləşib. Mei və Bo rəqiblərinin üzlərini tapdılar. Qan bütün qrupa sıçradı. Legionerlər sınıq əzaları və sarsıntıları ilə yıxılırdı və əsas cinayətkar Mano Kinimaka idi. Nəhəng Havaylı hücumçuları buldozerlə vurdu, sanki dalğaların özlərinə meydan oxumağa, onları darmadağın etməyə çalışırdı. Əgər onun yolunda legioner dayansa, Kinimaka amansız zərbə, fövqəlbəşər yarımmüdafiəçi, qarşısıalınmaz şum vurdu. Onun yolu tamamilə səhv idi, ona görə də həm Alisiya, həm də Smit onun yolundan kənara çıxmaq ərəfəsində idi. Legionerlər hönkür-hönkür onların yanında yerə endilər, lakin onları bitirmək asan idi.
  
  Dahl müəyyən bacarıqla əldən-ələ zərbələr mübadiləsi edirdi. Bıçaq zərbələri sərt və sürətli, əvvəlcə aşağı, sonra yüksək, sonra sinə və üzə endirildi; isveçli onların hamısını ildırım sürəti refleksləri və zəhmətlə qazandığı bacarıqla blokladı. Rəqibi təslim olmadı, performansında kliniki idi, tez bir zamanda bərabərinə rast gəldiyini və nəyisə dəyişməli olduğunu hiss etdi.
  
  Legioner bıçaqlı hücumlarının davamı kimi ayaqları və dirsəklərindən istifadə etdiyi üçün Dahl kənara çəkildi. İlk dirsək onu məbədə vurdu, onun şüurunu artırdı və saysız-hesabsız hücumları qabaqcadan görməyə kömək etdi. O, bir dizi yerə yıxıldı, qoltuğunun altındakı çuxura və oradakı sinir klasterinə bıçaq zərbəsi endirdi və legioner əzab içində bıçağını yerə atdı. Bununla belə, sonda döyüşçünü ayağından yıxaraq, əzələlərini təmiz yükləyən, sümükləri sındıran və vətərləri qoparan əsəbi Kinimaka oldu. Mano çənə xətti və yanaq sümükləri boyunca qaralmış qançırlar idi və axsayırdı, lakin heç nə onu dayandıra bilməzdi. Dahl, qapının kilidli olduğu halda, Havaylı Hulk kimi binanın divarını sındıracağını təsəvvür etdi.
  
  Kenzi döyüşün kənarında yellənməyi daha asan tapdı, bacardığı hər kəsə zərər verdi və hələ də katanasına sahib olmadığı üçün kədərləndi. Dahl bilirdi ki, o, xüsusi bacarıq öyrənib və bir legionerin ardınca hücuma keçərək hər birini bir zərbə ilə öldürərək komandanın dəyərli vaxtına qənaət edə bilirdi. Amma o gün demək olar ki, bitmişdi.
  
  Hər halda.
  
  Drake Flerrinin yumruğunun zərbəni dəf etdiyini müəyyən etdi. Legioner onun biləyindən tutaraq buruduqca o, böyrü üstə yıxılıb. Ağrı onun xüsusiyyətlərini pozurdu. O, anormal bir meyllə yuvarlandı, təzyiqi buraxdı və rəqibi ilə üz-üzə gəldi.
  
  "Niyə?" - deyə soruşdu.
  
  "Yalnız sizi yavaşlatmaq üçün burada" dedi legioner gülümsədi. "Tik-tak. Tik-tak."
  
  Drake güclə itələdi, indi ayağa qalxdı. "Sən də öləcəksən."
  
  "Hamımız öləcəyik, axmaq."
  
  Belə fanatizmlə üzləşən Dreyk amansızcasına vuraraq, kişinin burnunu və çənəsini, eləcə də qabırğalarını sındırdı. Bu insanlar nə etdiklərini dəqiq bilirdilər və buna baxmayaraq mübarizəni davam etdirirdilər. Onların arasında heç bir kişi başqa nəfəs almağa layiq deyildi.
  
  Nəfəs alaraq, legioner bıçağı Dreykə vurdu. Yorkshireman onu tutdu, bükdü və çevirdi ki, bıçaq başqa bir adamın kəlləsinə qədər qalxdı. Cəsəd çəmənliyə dəyməzdən əvvəl Drake əsas mübarizəyə qoşuldu.
  
  Qəribə və çılğın döyüş idi. Zərbədən sonra yumruq və müdafiədən sonra müdafiə, mövqeyə sonsuz fırlanma. Gözlərdən qan silinmiş, döyüşün ortasında dirsək və oynaqların toqquşması aradan qaldırılmış, hətta Smitin öz çəkisi sayəsində yerindən çıxmış bir çiyin yerinə qaytarılmışdı. Kobud, mümkün qədər real idi.
  
  Və sonra Kinimaka hər şeyi gəzdi, vurdu, içəri girdi, bacardığı yerdə məhv etdi. Yıxılan, sınmış legionerlərdən ən azı üçü onun əl işi idi. Bo daha iki ilə məşğul oldu, sonra Mey və Alicia sonuncunu birlikdə bitirdilər. O, yıxılanda üz-üzə gəldilər, yumruqlar qaldırdılar, aralarında döyüş qəzəbi və qana ehtiras parıldadı, gözlərində lazer kimi parıldayırdı, lakin onları ayıran Bo idi.
  
  "Bomba" dedi.
  
  Və sonra birdən bütün üzlər Dreykə çevrildi.
  
  "Nə qədərimiz qalıb?" Dahl soruşdu.
  
  Drake heç bilmirdi. Döyüş məni konsentrasiyanın bütün qalıqlarından məhrum etdi. İndi görəcəyindən qorxaraq aşağı baxdı, qolunu geri çəkib saatına baxdı.
  
  "Biz hələ bombanı belə görməmişik" dedi Kenzi.
  
  "On beş dəqiqə" dedi Drake.
  
  Və sonra atəş səsləri eşidildi.
  
  
  OTUZ SƏKKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Kenzi raket zərbəsi kimi bir zərbə hiss etdi. Onu yıxdı, ciyərlərinə yumruq vurdu və bir anlıq bütün şüurunu ağlından çıxardı. Dreyk güllənin zərbəsini gördü və qaçılmaz yıxılmasının qarşısını alaraq dizləri üstünə düşdü. O, heç vaxt bunun gələcəyini qabaqcadan görməmişdi, amma başqası da görməmişdi. Smith də vuruldu. Xoşbəxtlikdən hər iki güllə jiletlərə dəyib.
  
  Torsten Dahl ən tez reaksiya verdi, hələ də "on beş dəqiqə" sözləri beynini bombalayırdı. İki legioner yerdən qalxdıqca güllələr sürətlə atıldı və indi daha yaxşı məqsədlə əllərini uzadaraq, cəhənnəmin qan içində itmiş ruhlarını daşıyan qatar kimi uğultu ilə onlara hücum etdi . Onlar təəccüblə tərəddüd etdilər, sonra isveçli onları hər əli ilə bir-bir döydü və hər ikisini yenidən taxta daxmanın divarına atdı.
  
  Quruluş insanların ətrafında parça-parça oldu, taxta taxtalar sındı, parçalandı və havada uçurdu. Kişilər onun içindəkilər arasında arxası üstə düşdülər ki, bu, dəli isveçli üçün ən faydalı oldu.
  
  Bu, fəhlə tövləsi, alətlərlə dolu yer idi. Legionerlər silahlarını qaldırmağa çalışarkən, biri inildəyir, digəri isə dişlərini tüpürürdü, Dahl yaxşı məşq edilmiş balyozu qaldırdı. Düşmüş insanlar onun göz ucu ilə çıxdığını görüb donub qaldılar, inamsızlıq onların cəsarətini əlindən aldı.
  
  Bo ona yaxınlaşdı, reaksiyalarını gördü. "Onları bitir. Onların kim olduğunu xatırla".
  
  Kinimaka da susdu, süjetə gülə-gülə, sanki onları toz-torpaq kimi tapdalamaq istəyirdi. "Onlar Kenzini vurdular. Və Smit."
  
  "Bilirəm" dedi Dahl, balyozu kənara atıb sapına söykəndi. "Mən bunu bilirəm".
  
  Hər iki şəxs zəiflik əlaməti olaraq pauzanı qəbul edib silahlarına əl uzatdılar. Dal havaya qalxdı, eyni zamanda balyozu qaldırdı və bədəni aşağı düşdükcə onu endirdi. Bir zərbə legionerin alnının ortasına dəydi və onun hələ də dönmək, mil qaldırmaq və digərinin məbədini parçalamaq üçün kifayət qədər gücü və bacarığı qalmışdı. Bitirdikdən sonra diz çökdü, dişlərini qıcadı və balyozu çiyninə asdı.
  
  Sonra o biri legioner oturdu, inlədi, başını sanki əzab çəkirmiş kimi bir tərəfə əydi və əllərindəki tapançanı qaldırdı. Həmin saniyədə Kensi ən sürətli reaksiya verdi və özünü böyük şəxsi riskə atdı. O, heç bir fasilə vermədən əvvəlki göyərmələrini sildi, kişinin hədəfinə mane oldu və ona tərəf atıldı. Əlində tutduğu silah kərpic kimi atəşə tutuldu, sonu bir-birinin ardınca getdi və onun üzünün ortasına dəydi. Atdı, arxaya yıxıldı, güllə başının üstündən keçdi. Onun yanına çatanda Kenzi silahını götürdü, lakin o silahı onun sinəsinə boşaltmadan əvvəl yox.
  
  "Nə qədər?" Tropik zonaya aparan qapıya tərəf qaçarkən Dahl ağır nəfəs alırdı.
  
  Drake qaçdı.
  
  "Yeddi dəqiqə".
  
  Bu, tanış olmayan nüvə silahlarını zərərsizləşdirmək üçün kifayət deyil.
  
  
  OTUZUNCU FƏSİL
  
  
  Altı dəqiqə.
  
  Drake Tropiklərə qaçdı, boğazı ağrıyana qədər qışqıraraq bombanın yerini tapmağa çalışdı. Cavab olan alçaq qışqırıq Haydendən gəlmədi, amma bacardığı qədər onu izlədi. Bütün alnında damarlar qabarmışdı. Əlləri yumruq kimi sıxıldı. Bütün komanda dolama taxta yollarla və ağaclarla örtülmüş yaşayış yeri ilə üzləşərək binaya daxil olduqdan sonra onların sayından istifadə etmək üçün yayıldılar.
  
  "Cap!" Kinimaka ağlayırdı, stress onu az qala məhv edirdi. "Hayden!"
  
  Başqa bir boğuq qışqırıq. Dreyk tam məyusluq içində əllərini yuxarı qaldırdı, yeri dəqiq müəyyənləşdirə bilmədi. Saniyələr keçdi. Parlaq rəngli tutuquşu onlara hücum etdi və Alicia bir addım geri çəkildi. Drake özünü saxlaya bilməyib yenidən saatına baxdı.
  
  Beş dəqiqə.
  
  Ağ Ev indi elə bir iğtişaş seli yayacaqdı ki, o, Kapitoliya təpəsindən yuyulacaqdı. Yaxınlaşan NEST komandası, bomba qrupları, polislər, agentlər və xəbəri olan yanğınsöndürənlər ya ayaqları yerə yıxılana qədər qaçar, ya da diz çökərək göyə baxaraq həyatları üçün dua edərdilər. Hansısa dünya liderlərinə məlumat verilsəydi, onlar da ayağa qalxar, saatlarına baxar və bəzi təkliflər hazırlayardılar.
  
  Dünya hakimiyyəti əlində saxladı.
  
  Dreyk Mayın fəryadını eşidən kimi rahatlamış halda ürkdü, sonra onun mənbəyini tapmaq bir neçə saniyə çəkdi. Komanda bir yerdə toplandı, lakin tapdıqları bütün gözləntilərini aşdı. Yorgi onun yanında Lorenin arxasında dayandı; Bo və Kenzi bunu uzaqdan anlamağa çalışarkən, komandanın qalan hissəsi ya diz çökdü, ya da kütlənin yanında süründü.
  
  Drake gözlərini çevirdi. Onun ilk gördüyü yerdən təxminən iki metr aralıda uzanmış, yapışqan lent və mavi məftillə bükülmüş çılpaq qadın cəsədi idi. Yenə də çaş-baş qalmış, ayaqlarının altına yapışdırılmış tüklü ayaqlarına baxanda kişiyə məxsus daha bir cüt ayaq olduğunu gördü.
  
  Ramses ona dedi ki, Hayden bombadır.
  
  Amma... nə cəhənnəm...
  
  Çılpaq adamın altında indi tanıdığı çəkmələri gördü. Hayden elə bil o yığının lap dibində idi.
  
  Bəs onda nüvə bombası haradadır?
  
  Alisiya naməlum qadının yanında oturduğu yerdən başını qaldırdı. "Diqqətlə qulaq asın. Zoey deyir ki, bomba Haydenin altında, bu xüsusiyyətin altında sabitlənmişdir. O, silahlıdır, kifayət qədər etibarlı hərəkət sensoruna malikdir və kürək çantası ilə qorunur. Bədənlərinə sarılmış məftillər qanlı tətiyə bağlanıb". O, başını tərpətdi. "Mən çıxış yolu görmürəm. Parlaq ideyaların vaxtıdır, uşaqlar."
  
  Drake cəsədlərə baxdı, naqillərin sonsuz izi, hamısı eyni mavi. Onun ilk reaksiyası razılaşmaq oldu.
  
  "Onun çökən konturları varmı?" Kinimaka soruşdu.
  
  "Mənim ən yaxşı təxminim "yox"dur" dedi Dahl. "Bu, çox riskli olardı, çünki onunla əlaqəli insanlar dəyişə bilər. Sonra bombaya toxunur və partlayış baş verə bilər."
  
  "Bunu demə". Alicia əsəbiləşdi.
  
  Dreyk Haydenin başının olduğunu düşündüyü yerə yaxın yerdə diz çökdü. "Sonra, eyni prinsiplə, hərəkət detektoru olduqca boş olardı. Yenə də əsirlərin bir az hərəkət etməsinə şərait yaratmaq üçün".
  
  "Bəli".
  
  Gərginliyin həddindən artıq yüklənməsindən başı ağrıyırdı. "Bizim deaktivasiya kodlarımız var" dedi.
  
  "Hələ saxta ola bilər. Və vəziyyəti daha da pisləşdirmək üçün onları Haydenin altındakı tətiyə qoşulmuş klaviaturada yazmalıyıq.
  
  "Siz uşaqlar, tez olsanız yaxşı olar" deyə Kenzi yumşaq dedi. "Üç dəqiqəmiz qalıb."
  
  Drake qəzəblə başını ovuşdurdu. İndi şübhələnməyin vaxtı deyildi. O, Dahl ilə nəzər saldı.
  
  Sonra nə olacaq dostum? Nəhayət yolun sonuna gəldik?
  
  Julian Marsh danışdı. "Onu necə silahlandırdıqlarını gördüm" dedi. "Mən onu söndürə bilərəm. Bu heç vaxt olmamalı idi. Yeganə məqsəd pul idi... O milyon dollarlıq dünyanın sonu pisliyi deyil".
  
  "Webb bilirdi" dedi Lauren. "Sənin müdirin. O, əvvəldən bilirdi."
  
  Mart sadəcə öskürdü. "Məni buradan çıxarın."
  
  Drake yerindən tərpənmədi. Bombanı tapmaq üçün bir insan yığınını çevirməli olacaqlar. Bütün lenti kəsməyə vaxtları yox idi. Ancaq bombanı zərərsizləşdirməyin daha sürətli bir yolu var idi, həmişə var idi. Kənardan baxmaq çətin olduğu üçün televiziyada göstərmirdilər.
  
  Siz teli kəsməmisiniz. Sadəcə, hamısını çıxardın.
  
  Ancaq səhv teli kəsmək qədər riskli idi. Diz çökdü ki, gözləri Marşın gözləri ilə bərabər olsun.
  
  "Julian. ölmək istəyirsən?"
  
  "Yox!"
  
  "Başqa yol görmürəm" deyə nəfəs aldı. "Uşaqlar, gəlin onları köçürək."
  
  Komandaya rəhbərlik edərək, Haydenin qarnı yerdən qalxana və kürək çantası tapılana qədər yavaş-yavaş, tələsmədən cəsəd yığınını çevirdi. Zoey, Marş və hətta Hayden də yan tərəfə yuvarlananda iniltilər qaçdı və Kinimaka hamını olduqları yerdə qalmağa çağırdı. Zoenin iddialarına baxmayaraq, heç kim hərəkət detektorunun əslində nə qədər həssas olduğunu bilmirdi, baxmayaraq ki, o, bu qədər uzun müddətdir işə salınıbsa, tətiyə yaxın heç bir şeyə köklənməyib. Həqiqətən, Dreykin partlamadan əvvəl gəlməsini təmin etmək üçün demək olar ki, keçilməz olmaq üçün proqramlaşdırılmalı idi.
  
  Marşın bədənindən naqilləri ayırmaq və onları Zoenin əzalarından çıxarmaq lazım idi, bu çirkli iş komandanın çətinliklə fərqinə vardı. Haydenin bədəninə bükülmüş olanlar paltarı yoluna mane olduğundan asanlıqla çıxdı. İndi əmrlərə tabe olan və hələ də yapışqan lenti ilə yerində saxlayan Mart qollarını qaldırdı ki, Haydenin sağ tərəfinə sarılaraq kürək çantasının üstündə gəzsinlər. Pif barmaqlarını bükdü.
  
  "Sancaqlar və iynələr".
  
  Mai əllərini kürək çantasına, nüvə bombasının üzərinə qoydu. O, çevik barmaqları ilə tokaları açdı və üst qapağı geri çəkdi. Sonra o, böyük və çevik gücdən istifadə edərək, kürək çantasının kənarlarından tutdu və bombanı metal qutu ilə birlikdə düz çıxardı.
  
  O, qara mərmi ilə əhatə olunmuşdu. Mai bel çantasını yerə atdı və bombanı çox yavaş-yavaş çevirdi, saniyələr keçdikcə tərlədi. Bombaya baxan Haydenin gözləri parıldayırdı və Kinimaka artıq onun yanında diz çökmüş, əlini sıxmışdı.
  
  Bombanın kənarına dörd vintlə bərkidilmiş geri sayım paneli göründü. Mavi məftillər onun altında mütləq fəlakətin ürəyinə ilişdi. Mart məftillərə baxdı, dördü bir-birinə büküldü.
  
  "Panolu çıxarın. Kimin kim olduğunu görməliyəm".
  
  Dreyk saatına baxarkən dilini dişlədi.
  
  Saniyələr qalıb.
  
  Əlli doqquz, əlli səkkiz...
  
  Smit onların yanında dizləri üstə çökdü, əsgər artıq yardımçı bıçağını çəkirdi. Hər kəsin həyatını öz əlinə alaraq, nöqsanların aradan qaldırılmasını öz üzərinə götürdü. Bir cızıq, bir əyilməz sap, bir diqqətsizlik və ya vaxt itirirlər, ya da dəhşətli bir partlayışa səbəb olurlar. Adam işləyərkən Dreyk bir anlıq gözlərini yumdu. Onun arxasında Dal təngnəfəs idi, hətta Kenzi də qıvrılırdı.
  
  Smit son vint üzərində işləyərkən, Alicia birdən qışqırdı. Bütün dəstə titrədi, ürəkləri ağızlarına sıçrayırdı.
  
  Drake kəskin şəkildə geri döndü. "Bu nədir?"
  
  "İlan! Mən ilan gördüm! Bu, böyük sarı əclaf idi".
  
  Smit rekordu götürərkən qəzəblə hönkürdü və sayrışan qırmızı siferbatı olan geri sayım panelini diqqətlə çıxartdı. "Hansı məftil?"
  
  Onların otuz yeddi saniyəsi qalmışdı.
  
  Mart yaxınlaşaraq yaxınlaşdı, gözləri ilə mavi naqillərin dolaşıqlığını süzdü və Alliqatorun cihazı işə saldığını xatırlayan nöqtəni axtardı.
  
  "Mən görmürəm! Mən bunu görə bilmirəm!"
  
  "Hamısı budur" Dreyk onu kənara atdı. "Mən bütün naqilləri çıxarıram!"
  
  "Xeyr," Dahl ağır şəkildə onun yanına endi. "Əgər bunu etsən, bu bomba partlayacaq."
  
  "Onda nə edək, Torten? Nə etməliyik?"
  
  İyirmi doqquz... iyirmi səkkiz... iyirmi yeddi...
  
  
  QIRXINCI FƏSİL
  
  
  Drake-nin yaddaşı ön plana çıxdı. Ramses qəsdən ona bombanın Hayden olduğunu söylədi. Amma bu, həqiqətən nə demək idi?
  
  İndi baxanda onun ətrafına üç məftil dolandığını gördü. Hansı əməliyyata səbəb oldu? Dahl cibindən bir parça kağız çıxartdı.
  
  "Kodlar" dedi. "İndi başqa yol yoxdur."
  
  "Qoy Marş yenidən cəhd etsin. Ramses Haydeni xüsusi qeyd etdi".
  
  "Biz kodlardan istifadə edirik."
  
  "Onlar çox saxta ola bilər! Onların öz tətikçisi!"
  
  Mart artıq Haydenin bədəninə baxırdı. Drake bunun üstündən keçdi və Kinimakinin diqqətini çəkdi. "Onu çevir."
  
  Hayden kömək etmək üçün əlindən gələni etdi, əzələlər və vətərlər şübhəsiz ki, ağrıdan qışqırdı, amma rahatlamadı. Saat tıklanırdı. Bomba tamamlanmaq üzrə idi. Və dünya gözləyirdi.
  
  Dreyk bir qolunu, sonra ayağını qaldırarkən və nəhayət, iki naqilin kəsişdiyi yerdə kəmərini açarkən Març bədəninin ətrafındakı naqillərin ardınca əyildi. Düyünlü cütlüyün yenidən qucağından keçdiyini görüb Kinimakunu göstərdi. "Bunun kimi".
  
  Twister-in kabus oyunundan əziyyət çəkən Hayden, Marşın hər bir telin taymerə qədər gedən yolunu izlədiyini izləyirdi.
  
  "Əlbəttə" dedi, gözlərini bərk-bərk qıydı, bir gözünü geniş açıb, digərini yumdu. "Bu sağdakıdır."
  
  Drake nüvə çamadanına baxdı. Kenzi ona və Dahl ilə düz yanındakı mərtəbəyə qoşuldu. "Bu şeyi partlatmaq üçün hissələrin və mexanizmlərin xüsusi konfiqurasiyası tələb olunur. Bu... çox zərifdir. İndi bunu ölkəyə gətirən şəxsə doğrudanmı inanırıq?"
  
  Drake həyatının ən dərin nəfəsini aldı.
  
  "Seçim yoxdur".
  
  O, teli çəkdi.
  
  
  QIRX BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake cəld çəkdi və məftil əlindən qoparaq mis ucunu üzə çıxardı. Bıçağın ucunda iştirak edən hər kəs geri sayımı yoxlamaq üçün irəli əyildi.
  
  On iki... on bir... on...
  
  "O, hələ də silahlıdır!" Alisiya ağlayırdı.
  
  Drake kürəyi üstə yıxıldı, heyrətə gəldi, sanki indi də qığılcım çıxarıb bombanı məhv edə bilərmiş kimi hələ də teli əlində saxlayır. "Bu... bu..."
  
  "Hələ də səslənir!" Alisiya ağlayırdı.
  
  Dahl ovucu ilə Yorkshiremanın alnını itələyərək suya daldı. "Mənim fikrimcə" dedi. "İndi vaxtımız olsa, bəxtimiz gətirər."
  
  Səkkiz...
  
  Zoe ağlamağa başladı. Mart hönkür-hönkür ağladı, etdiyi hər səhvə görə üzr istəyirdi. Hayden və Kinimaka heç bir şey edə bilməyəcəyini etiraf edərək ağarmış əlləri bir-birinə yapışaraq komandanın işini emosiyasız izləyirdilər. Smit bıçağı əlindən atdı və ona toxunmaq üçün titrəyən barmaqlarını uzadaraq Lorenə baxdı. Yorgi yerə yıxıldı. Drake Alisiyaya baxdı, Alisiya isə gözlərini çəkə bilməyib Meyə baxdı. Bo onların arasında dayandı, Dahlın işinə baxdıqca ifadəsi parladı.
  
  İsveçli panelə deaktivasiya kodlarını daxil etdi. Onların hər biri səs siqnalı ilə qeydə alınır. O, son nömrəyə daxil olana qədər saniyələr keçdi.
  
  Beş...
  
  Dahl Enter düyməsini sıxdı və nəfəs almağı dayandırdı.
  
  Amma saat hələ də işləyirdi.
  
  Üç iki bir...
  
  
  * * *
  
  
  Son saniyədə Thorsten Dahl ümidini kəsmədi. O, təslim olmadı və ölmək üçün üz çevirmədi. Onun qayıtmalı olduğu bir ailəsi var idi - arvadı və iki uşağı - və heç nə ona bu gecə onların təhlükəsizliyini təmin etməyə mane ola bilməzdi.
  
  Həmişə bir B planı var idi. Drake ona bunu öyrətdi.
  
  Hazır idi.
  
  Dəlilik rejimi işə salındı, hesablanmış dəlilik onu əhatə etdi və ona normaldan kənar güclər verdi. Son bir saat ərzində o, bir adama qulaq asdı, daha sonra digəri mükəmməlliyi, nüvə portfelini təşkil edən dəqiq və şübhəsiz avadanlıqları tapdaladı. Hər şeyin nə qədər dəqiq olduğunu eşitdi.
  
  Yaxşı, bu, bir az Dahlın dəliliyindən olsaydı nə olardı. Bu necə işləyəcəkdi?
  
  Ekranda birini göstərəndə isveçli artıq əlində balyoz tuturdu. Onu son nəfəslə, son bir hərəkətlə, var gücü ilə yelləyərək aşağı endirdi. Balyoz nüvə bombasının ürəyinə çırpıldı və hətta o sonsuz saniyədə Dreykin dəhşətini, Alisiyanın razılığını gördü. Və sonra başqa heç nə görmədi.
  
  saat tıqqıltısı
  
  Sıfır.
  
  
  QIRX İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Zaman heç kəs üçün dayanmayıb, xüsusən də bu həlledici saatda.
  
  Drake Dahlın bombanın üzərinə səpələndiyini gördü, sanki dostlarını və dünyanı dəhşətli yanğından qoruya bilərdi. O, əyilmiş metal gövdəsini, balyozu əhatə edən çuxurlu içəriləri gördü; və sonra geri sayım taymerini gördü.
  
  Sıfırda qalıb.
  
  "Ah, lanet" dedi, mümkün olan ən səmimi şəkildə. "Aman tanrım."
  
  Komanda bir-bir başa düşdü. Drake bir daha dadmayacağını gözlədiyi təmiz havadan nəfəs aldı. O, Dalğa tərəf süründü və isveçlinin geniş kürəyinə bir sillə vurdu. "Yaxşı oğlan" dedi. "Onu böyük çəkiclə vurun. Niyə düşünmədim?"
  
  "Bir Yorkshireman olmaq," Dahl bombanın nüvəsinə danışdı. "Mən də bu sualı özümə vermişəm."
  
  Drake onu geri çəkdi. "Qulaq as" dedi. "Bu şey ilişib, elə deyilmi? İçəridə sınmış ola bilər. Bəs onun yenidən başlamasına nə mane ola bilər?"
  
  "Biz" dedi arxadan bir səs.
  
  Drake arxa çantaları və açıq noutbuklarla NEST komandalarını və bomba dəstəsinin onlara tərəf gəldiyini görmək üçün çevrildi. "Gecikmisiniz" deyə nəfəs aldı.
  
  "Bəli dostum. Adətən belədir".
  
  Kinimaka, Yorgi və Lauren Haydeni Zoe Şears və Culian Marşla paylaşdığı qəribə şəbəkədən çıxarmağa başladılar. İki Pifiya mümkün qədər örtülmüşdü, lakin onların çılpaqlığına çox əhəmiyyət vermədiyi görünürdü.
  
  "Mən kömək etdim," Marsh dəfələrlə təkrarladı. "Onlara kömək etdiyimi söyləməyi unutma."
  
  Hayden, qan dövranını bərpa etmək və oynaq ağrılarının yığıldığı yerləri ovuşdurmaq üçün hər bir əzasını yuvarlayaraq dizləri üzərində tapdı. Kinimaka ona gödəkçəsini verdi və o, minnətdarlıqla qəbul etdi.
  
  Alisiya Dreykin çiyinlərindən tutdu, gözləri yaşla doldu. "Biz sağıq!" o qışqırdı.
  
  Sonra onu özünə tərəf çəkdi, dodaqlarını onun dodaqlarında tapdı və bacardığı qədər onu öpdü. Drake əvvəlcə uzaqlaşdı, lakin sonra tam olaraq olmaq istədiyi yerdə olduğunu başa düşdü. Onu geri öpdü. Dili çıxdı və onu tapdı və onların gərginliyi azaldı.
  
  "Budur," Smit dedi, "biz çoxdan gedirik." Üzr istəyirəm May."
  
  "Ah, arvad üçün darıxıram" dedi Dahl.
  
  Bo ona baxdı, üzü qranit kimi daş idi, amma keçilməz idi.
  
  Mai zəif gülümsəməyi bacardı. "Əgər rollar dəyişdirilsəydi, Alicia indi qoşulmaq barədə nəsə mırıldanardı."
  
  "Utancaq olma". Alicia boğuq gülüşlə Dreykdən uzaqlaşdı. "Mən indiyədək heç vaxt kino ulduzu ilə öpüşməmişəm".
  
  Smit köhnə vaxtları xatırlayanda qızardı. "Ah, indi mən Meyin həqiqətən də böyük Maggie Q olmadığı faktı ilə barışdım. Üzr istəyirik".
  
  Mey gülümsədi: "Mən Maggie Q-dan daha yaxşıyam".
  
  Smit yıxıldı, ayaqları büküldü. Lauren ona dəstək olmaq üçün əlini uzatdı.
  
  Alisiya başını yana əydi. "Oh, gözləyin, mən bir kino ulduzunu öpdüm. Bir az Jack. Yoxsa bu onun ekran adı idi? Ah, əslində, iki. Və ya bəlkə üç..."
  
  Kenzi onların arasında hərəkət etdi. "Gözəl öpüş" dedi. "Sən məni heç vaxt belə öpməmisən."
  
  "Bu, sadəcə, sən qancıq olduğuna görədir."
  
  "Oh sağ ol".
  
  "Gözləyin" dedi Drake. "Kenzini öpmüsən? Nə vaxt?"
  
  "Köhnə hekayə" dedi Alisiya. "Çətinliklə xatırlayıram."
  
  Onun bütün diqqətini gözləri ilə çəkməyi bir qayda etdi. "Deməli, bu, "yaşadığımız üçün şadam" öpüşü idi? Yoxsa daha bir şey?
  
  "Nə fikirləşirsən?" Alicia ehtiyatlı baxdı.
  
  "Düşünürəm ki, bunu yenidən etməyinizi istərdim."
  
  "TAMAM..."
  
  "Sonra".
  
  "Əlbəttə. Çünki görüləsi işlərimiz var".
  
  Drake indi komandalarının lideri Haydenə baxdı. "Ramses və Alligator hələ də hardasa oradadır" dedi. "Biz onların qaçmasına icazə verə bilmərik."
  
  "Mmm, bağışla?" - istehkamçılar dəstəsindən olan uşaqlardan biri dedi.
  
  Hayden Marş və Şirsə baxdı. "Məlumatınız varsa, siz ikiniz əlavə xal qazana bilərsiniz."
  
  "Ramses mənimlə çətinliklə danışdı" dedi Şears. "Və Alligator indiyə qədər tanış olduğum ən böyük dəli idi. Kaş onların harada olduğunu biləydim".
  
  Drake ona baxdı. "Alliqator ən böyük dəli idi..."
  
  "Bağışlayın. Uşaqlar?" JACK lideri bildirib.
  
  Mart gözlərini devirdi. "Ramses böcəkdir" dedi. "İmkanım olanda onun üstünə basmalıydım. Bütün bu pullar getdi. Güc, nüfuz - itdi. Mən nə etməliyəm?"
  
  "Ümid edirəm ki, həbsxanada çürüyəcəyəm" dedi Smith. "Bir qatillə birlikdə."
  
  "Dinləmək!" NEST-dən gələnlər qışqırdı.
  
  Hayden onlara, sonra Dala baxdı. Drake Alisiyanın çiyninin üstündən baxdı. "YUVA" komandasının lideri ayağa qalxmışdı, sifəti isə mütləq qorxu rənginə bürünmüşdü.
  
  "Bu bomba yararsızdır."
  
  "Nə?"
  
  "Elektrik detonatorları yoxdur. Lenslər çatladı, məncə çəkiclə vurulan zərbədən ola bilər. Bəs uran? Bizə bir vaxtlar burada olduğunu bildirən ayaq izlərini görə bilsək də, o... itkindir."
  
  "Yox". Drake əzələlərinin titrədiyini hiss etdi. "Yox, sən bunu mənə deyə bilməzsən. Bu bombanın saxta olduğunu deyirsən?"
  
  "Xeyr" deyən lider laptopunu vuraraq dedi. "Mən sizə deyirəm ki, bu bomba deyil. Onu işə yaradan bütün hissələri çıxararaq zərərsizləşdirilib. Deməli, bu saxtadır. Bu adam - Ramses - yəqin ki, əsli var."
  
  Komanda bir saniyə belə tərəddüd etmədi.
  
  Hayden telefonu götürüb Murun nömrəsini yığdı. Drake helikopterləri çağırmalı olduğunu qışqırdı.
  
  "Bizə nə qədər lazımdır?"
  
  "Lanet göyləri doldurun" dedi.
  
  Onlar şikayət etmədən ağrıyan bədənlərini qaldırıb qapıya tərəf tələsdilər. Hayden qaçarkən tez danışdı, müalicəsindən heç bir fiziki təsir göstərmədi. Bunlar onu əbədi olaraq yaralamaq gücünə malik olan psixi təsirlər idi.
  
  "Mur, Mərkəzi Parkdakı bomba saxtadır. Təmizlənmiş, bağlanmışdır. Düşünürük ki, bağırsaqlar və detonatorlar çıxarılıb, sonra başqa cihaza yerləşdirilib".
  
  Dreyk üç metr aralıdan Murun ah-naləsini eşitdi.
  
  "Və biz kabusun bitdiyini düşündük."
  
  "Bu, Ramzesin əvvəldən planı idi." Hayden addımını pozmadan bayır qapını menteşələrindən qopardı. "İndi o öz vaxtında partlayır və qaçır. Nyu-Yorkdan uçan helikopterlər varmı?"
  
  "Hərbi. polis. Güman edirəm ki, xüsusi əməliyyat".
  
  "Bundan başla. Onun bir planı var, Mur və biz Alligatorun keçmiş komando olduğuna inanırıq. Təhlükəsizlik kameraları nə kimi görünür?
  
  "Biz hər üz, hər fiqur yığırıq. Artıq saatlarla kənardayıq. Əgər Ramses şəhərin içində qaçsa, onu tutacağıq".
  
  Drake zibil qutusunun üstündən atladı, Dahl onun yanında idi. Başın üstündə helikopterlər guruldadı, onlardan ikisi zooparkın girişindəki yola düşdü. Yuxarı baxan Dreyk fırlanan rotorların o tayında ofis binalarını gördü, burada bir çox üz ağ pərdələr arasında pəncərələrə sıxışdı. Sosial media bu gün partlayacaqdı və belə davam etsəydi, nəticələr sıfır olacaqdı. Əslində bu, yəqin ki, onların səylərinə mane olurdu.
  
  Hayden ən yaxın vertolyota qaçdı və rotorun yuyulmasının arxasında dayandı. "Bu dəfə" o, Mura dedi. "Ramses özünü göstərməyəcək. Bütün bunlar onun sağ qalmasına kömək etmək üçün qırmızı siyənək idi . Söhbət onun reputasiyasından gedir - Terror vəliəhdi öz statusunu bərpa edir və tarixə düşür. O, Nyu-Yorka nüvə silahı gətirir, onu partladır və cəzasızlıqdan xilas olur. Əgər onu indi buraxsan, Mur, onu bir daha görməyəcəksən. Və oyun bitəcək".
  
  "Mən bunu bilirəm, Agent Jay. Mən bunu bilirəm".
  
  Dreyk Haydenin çiyninin üstündə hoppanaraq dinləyirdi, komandanın qalan hissəsi isə əsəbləşərək ətrafa fırlanırdı. Dahl ətrafı tədqiq etdi, ən yaxşı pusqu yerlərini seçdi, sonra hər birini sahə eynəyi ilə yoxladı. Qəribədir, amma heç olmasa bu onu məşğul edirdi. Drake onu dirsəklədi.
  
  - Xizək haradadır?
  
  "Mən onu geridə qoydum." Dahl bir az bədbəxt görünürdü. "Bu, çox yaxşı silahdır."
  
  Kenzi müdaxilə etdi. "Ona xatırladım ki, mənim sevimli silahım hələ də yoxdur. O, balyoz alsa, mən də katana almalıyam".
  
  Drake isveçliyə baxdı. Müqavilə kimi səslənir.
  
  "Oh, gəl, ona səbəb göstərməyi dayandır. Və burada katananı haradan ala bilərəm?
  
  Bir səs dedi: "Onlar Staten Island, Hayden yaxınlığındadırlar."
  
  Dreykin başı o qədər sürətlə çevrildi ki, qaşqabaqlandı. "Bu nə idi?"
  
  Hayden Murdan təkrar etməsini istədi və sonra komandaya üz tutdu. "Bizim imkanımız var, uşaqlar. Murun proqnozlaşdırdığı kimi bir mülki şəxs zəng etdi və kamerada təsdiqlədi. Götlərinizi tərpətin!"
  
  Komanda başını aşağı salaraq, səki ilə açıq, barrikadalı yola qaçdı, vertolyotun açıq qapılarından atladı və oturacaqlarına bağlandı. İki quş havaya qalxdı, rotorlar yaxınlıqdakı ağacların yarpaqlarını kəsir və zibilləri küçəyə səpələyir. Drake tapança və tüfəng, hərbi bıçaq və heyrətləndirici tapança hazırladı, hər şeyin işlək vəziyyətdə olduğunu və tam hazır olduğunu yoxladı. Dahl kommunikanı yoxladı.
  
  Pilot damların üstündən keçib və daha sonra sürəti artıraraq kəskin şəkildə cənuba dönüb. Alisiya öz silahlarını sınaqdan keçirdi, legionerdən aldığı silahı atıb, digərini saxladı. Kinimaka, Mur və onun agentlərindən hələ də məlumat alarkən göz ardı etməyə çalışdığı Haydenə baxışlarını oğurladı. Bo susdu, Dreyklə Alicia öpüşündən bəri olduğu küncə sıxışdı. Öz növbəsində, Mai, keçilməz Yapon xüsusiyyətləri ilə sakit oturdu və məqsədinə möhkəm yönəldi. Komandanın qalan hissəsi hər şeyi iki dəfə yoxladı, vertolyotun uçuşundan, dişləyən küləkdən, tər iyindən və SPEAR komandasını görməsindən şikayət edən Kenzidən başqa hər şeyi.
  
  "Heç kim səndən bizimlə qalmağı istəmədi" dedi Alisiya yumşaqlıqla.
  
  "Başqa nə edə bilərdim? Qorxmuş kilsə siçanı kimi qaç?
  
  "Deməli bu, cəsarətli olduğunuzu sübut etmək üçündür?"
  
  Kenzi gözlərini çevirdi. "Mən Armageddonu görmək istəmirəm. Və sən?"
  
  "Mən artıq görmüşəm. Ben Afflek təəccüblü dərəcədə geydir və Bruce Willis lənətə gəlmiş asteroiddən daha şokedicidir. Amma lənətə gəlsin, sən bizə həqiqətən ürəyin olduğunu söyləməyə çalışırsan?"
  
  Kenzi pəncərədən bayıra baxdı.
  
  "Arxeoloji əsər oğrunun ürəyi var. Kim biləydi?
  
  "Mən sadəcə olaraq Yaxın Şərqdəki biznesimə qayıtmağa çalışıram. bir. Siz axmaqlara kömək etmək buna nail olmaq üçün uzun bir yol keçəcək. Cəhənnəm olsun sənin lənətə gəlmiş ürəyin".
  
  Heyden, Staten Island bərəsinin yaxınlığında göründüyü kimi, Ramses və Gatorun hələ də adanı tərk etmədiyinə dair dəqiqləşdirmə alanda helikopter Manhettenin damları üzərində uçdu.
  
  "Tərcümə zamanı itən fraqmentlər hamımızı öldürə bilər" deyə Hayden ah çəkdi və Dreyk həqiqəti etiraf etdi. Məktəbin həyətindəki ən kiçik davadan tutmuş prezidentlərlə baş nazirlər arasında gedən döyüşə qədər hər şey nüans idi.
  
  Binalar yanıb-sönən kimi onların təyinat yerinə yaxınlaşırdı. Pilot hədəfinə doğru irəliləyərkən sürətini qorumaq üçün iki göydələnin arasına düşüb. Drake qətiyyətlə özünü apardı. Qarşıda körfəzin qaynayan boz suları uzanırdı. Aşağıda onlar kosmos üçün döyüşən bir qrup eniş helikopterini görə bildilər.
  
  "Bunun kimi!" Hayden ağlayırdı.
  
  Amma pilot artıq sıldırımlı enişdə olduğundan helikopter cərgə gül dibçəkləri və avtobus dayanacağı qarşısında əsas mövqeyini tutmaq üçün çətinliklə yerə enib. Drake qarnının ağzından burulduğunu hiss etdi. Hayden kamerasına qışqırdı.
  
  "Əlbəttə terminal bağlıdır" dedi. "Ramses buradadırsa, nəyə nail olacağına ümid edir?"
  
  "Arxanızda qoruyucu barmaqlıq və ağacların altında bir sıra maşın dayanmalıdır. Polislərdə onu ən son görən bir qadın var".
  
  "Əla. Beləliklə, indi biz..."
  
  "Gözləmək!" Alisiyanın qulaqları səsləri hər kəsinkindən əvvəl götürdü. "Mən atəş eşidirəm."
  
  "Get."
  
  Maşından düşəndən sonra komanda bina boyu qaçaraq terminala gedib. Drake gördü ki, əsas girişin geniş döngəsindən kənarda, uzun beton eniş dok sahəsinə aparır. Oradan atəş səsləri eşidildi, açıq məkandan vuruldu, sanki divarlar tərəfindən boğulmadı.
  
  "Orada, arxada" dedi. "O, sürüşmə yolundan gəlir."
  
  Helikopterlər onların arxasında səmanı doldurdu. Polisin inləyən cəsədi onların yolunda uzanırdı, lakin o, heç bir xəsarət əlaməti göstərmədən onları irəli yellədi. Havada daha çox atəş səsləri eşidildi. Komanda silahlarını çəkdi, tandemdə qaçdı və qarşıdakı ərazini axtardı. Başqa bir polis onların qarşısında diz çökdü, başını aşağı saldı, əlini tutdu.
  
  "Hər şey qaydasındadır" dedi. "Get. Sadəcə ətində bir yara. Sizə ehtiyacımız var. Onlar... gedirlər."
  
  "Bu gün deyil" dedi Hayden və qaçdı.
  
  Drake sürüşmə yolunun sonunu və onun sol tərəfindəki çıxıntıları, bərələr üçün istifadə edilən bütün beton sürüşmə yollarını gördü. Dalğalar onların dibinə çırpıldı. "Eşidirsən?" atışma yenidən başlayan kimi dedi. "Ramzesin avtomatik taqımı var".
  
  Lauren tək başını buladı. "Onlardan hansı?"
  
  "AK-dan dəqiqədə daha çox dövrə. Altı yüzdən səkkiz yüz dövrəyə qədər klip. Çox isti olarsa, barelləri dəyişdirin. Tam dəqiq deyil, amma cəhənnəm qədər qorxuludur."
  
  "Ümid edirəm ki, o piç onun əlində əriyir" dedi Alisiya.
  
  Bir qrup polis öndə diz çökmüş, çənə güllələrini tüpürdüyü üçün daim gizlənmək üçün ördəkləyirdi. Üstündən bir sıra güllələr keçdi. İki polis cavab atəşi açaraq, bərənin dayandığı sürüşmə yolunun uzaq ucunu nişan alıb.
  
  "Mənə demə..." Dahl dedi.
  
  "Biz elə bilirik ki, o, baxım hesablarından biri ilə orada bərə minir" dedi polislərdən biri. "İki oğlan. Biri bizi nişan aldı, o biri qayığı işə saldı".
  
  "O, belə qaça bilməz" deyə Hayden etiraz etdi. - Bu... bu... oyun bitdi. Onun gözləri dəhşətdən parıldadı.
  
  "Onun üçün" dedi Alisiya laqeydliklə.
  
  "Xeyr, yox" Hayden pıçıldadı. "Bizim üçün. Hamısını səhv başa düşdük. Ramses sözün əsl mənasında gurultu ilə ayrılır. Onun mirasını möhürləyirəm. Uşaqlar, o, nüvə bombasını partlatacaq".
  
  "Nə vaxt?"
  
  "Bilmirəm. Ən yaxşı təxmin? O, Azadlıq adasına və heykəlinə gedir və bunu bütün sosial mediada yerləşdirəcək. Aman Allah, aman Allah, təsəvvür et..." o, boğuldu. "Mən bacarmıram... sadəcə bacarmıram..."
  
  Kinimaka onu ayağa qaldırdı, iri kişi məqsədyönlü şəkildə hönkürdü. "Biz bunun baş verməsinə imkan verməyəcəyik. Biz bir şey etməliyik. İndi."
  
  Və Dreyk təxminən əlli fut uzaqlıqda SAW-ın parıltısını, atışlarının ölümcüllüyünü, Ramseslə onlarla arasında dayanan yeganə şeyi və nüvə bombasını gördü.
  
  "Kim əbədi yaşamaq istəyər, elə deyilmi?"
  
  "Xeyr" Alisiya sakitcə dedi. "Əbədi cəhənnəm kimi darıxdırıcı olardı."
  
  Və Dahl komandaya son dəfə nəzər saldı. "Mən rəhbərlik edəcəm."
  
  Bu son saniyədə Nyu-York qəhrəmanları özlərini hazırladılar; SPEARERS komandası, sonra hər bir polis və agent qulaq asa bilər. Hamı ayağa qalxdı, tükürpədici silahlarla qarşılaşdı və həyatlarının son seçimini etdi.
  
  Dahl başladı. "Hücum!"
  
  
  QIRX ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Dreyk dostlarının ortasına, tam olmaq istədiyi yerə qaçdı, silahını qaldırıb şiddətlə atəş açdı. Hər çalışan topdan saniyədə iki min beş yüz fut sürətlə güllələr atılır, ehtiyatlarda çoxsaylı partlayışlar səslənir. Pəncərələr bərənin hər tərəfində sındı.
  
  Bir neçə saniyə ərzində intensiv atışlara davam edərək fərqi yarıya endirdilər. SAW istifadəçisi hücumun vəhşiliyindən şoka düşərək dərhal parametrləri dəyişdi. O deyil ki, o, atəşi dayandırıb; onun güllələri ehtiyatların üzərində bir cığır tapdı və o, çox güman ki, geriyə səndələnərək dənizə çıxdı. Drake dürbünü gözlərinə qaldırdı, barmağını tətiyə qoydu və SAW-ı tutan adamın cizgilərini gördü.
  
  "Bu, Alligatordur" dedi Hayden. "Qaçırmayın."
  
  SAW arxaya dönüb onlara tərəf döndü, hələ də qurğuşun tüpürdü. Drake təsəvvür etdi ki, çəlləyin indi o qədər isti olması lazımdır ki, ərimək üzrədir, lakin kifayət qədər sürətli deyil. Güllə gülləkeçirməz jiletdəki polisə dəyib, sonra ikincisi digərinin qolunu sındırıb. Bu an onların ürəkləri sinələrindən atılmağa hazır olsa da, nə hücumu dayandırdılar, nə də atəşlərini azaltdılar. Bərənin aşağı arxası yıxıldı, parçalandı, açıq arxası o qədər deşildi ki, pendir sürtgəcinə bənzəyirdi. Alligator vəziyyəti düzəltməyə çalışaraq SAW-ı sərt şəkildə yellədi. Güllələr başlarının üstündəki boşluğu deşdi.
  
  Bərənin mühərrikinin küt səsi yavaş-yavaş gurultuya çevrildi və bu, hər şeyi dəyişdi. Timsah qəzəblə atəş açmağa davam edərək gəmiyə tullandı. Arxadan su axmağa başladı və gəmi irəlilədi. Drake onların hələ arxadan iyirmi fut məsafədə olduğunu gördü, onun sola və yanlara döndüyünü gördü və bilirdi ki, heç vaxt ora çatmayacaqlar.
  
  Yıxılanda qışqıraraq böyrü üstə yıxıldı və qəfil dayandı. Dahl onun yanına düşdü. Hayden yuvarlandı, bütün bunlar Alligatorun hədəfini daha da çətinləşdirdi, lakin adamın vecinə deyildi. Onun fiquru geri çəkilərək bərənin dərinliyinə doğru gedirdi.
  
  Drake Haydenə işarə verdi və Hayden helikopterləri çağırdı.
  
  Qara quşlar sürüşmə yoluna tərəf qaçdılar, nizənin ekipajı gəmiyə minən kimi yerə yıxıldı və yerdən üç fut hündürlükdə uçdu. Polislər və agentlər heç vaxt qırılmayacaq yeni bir əlaqə yaratdıqca, bacardıqları qədər salam verdilər, sonra helikopterlər praktiki olaraq havaya qalxdılar. Pilotlar qaynayan bərəni təqib edərək maşınları son həddə çatdırdılar və tezliklə yuxarı qalxdılar. Bu, Dreykin heç vaxt təsəvvür edə bilməyəcəyi mənzərə idi: Nyu-York səmasında ölümcül qara yırtıcı quşlar kimi asılmış quşlar, fonda Staten Island bərəsinə hazırlaşan məşhur səma xətti.
  
  Hayden helikopter radiosuna dedi: "Onları bərk vurun". "Və sürətli".
  
  Aşağı enən iki helikopter bərənin arxa tərəfinə qaçdı. Demək olar ki, dərhal narahat olan Alligator başını yan pəncərədən çıxardı və qəzəbli bir yaylım atəşi etdi. Onun üçüncü raundu vertolyotların xarici dərisinə çırpılaraq hissələrin arasından keçərək digərlərindən sıçradı. Vertolyotlar daş kimi göydən düşdü. Dahl qapını sındırıb açıb atəşə cavab verdi, güllələr ümidsizcəsinə keçdi.
  
  "Sikişdirirmiş kimi vurur" Drake gileyləndi. "Heç vaxt düzgün hədəfi vurmur."
  
  "Geri çəkilin". Dal Alligatoru vurmaq cəhdini dayandırdı və özünü gələcək şeylərə hazırladı.
  
  Üç saniyədən sonra bu baş verdi, ancaq zərbə deyil, qəfil dayanma oldu. Birinci helikopter bərənin yuxarı göyərtəsi üzərində, ikincisi isə limana uçdu, SPIR heyətinin qalan hissəsi göyərtədə idi. Onlar cəld getdilər, çəkmələr göyərtədə çırpınaraq qruplara toplaşdılar. Helikopterlər daha sonra havadakı qardaşlarına, izləmə bərəsinə qoşulmaq üçün qalxdılar.
  
  Hayden bir neçə saniyə komanda ilə üz-üzə qaldı. "Biz onun harada olduğunu bilirik. Mühərrik otağı. Gəlin buna dərhal son verək".
  
  Onlar qaçdılar, adrenalin həddən artıq artdı və sonra Alligator aşağıdakı göyərtədə taktikanı dəyişdi.
  
  RPG havada fit çalaraq helikopterlə toqquşub və partlayıb. Quş idarəetməni itirdi, metal hər tərəfə uçdu, alov qara gövdəni bürüdü və o, yorğun halda bərənin yuxarı göyərtəsinə düşdü.
  
  "Nizə işləyən" əmrinə.
  
  
  QIRX DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Drake vertolyotun mühərrikinin səsində dəyişiklik eşitdi və maşının onlara tərəf sürətlə getdiyini yoxlamadan bildi. Əgər bu kifayət deyildisə, göyərtəyə yayılan uzanan yırtıcı kölgə tam hədəfdə idi.
  
  Qaç və ya öl.
  
  O, çiynini çöl qapıya çırpdı, bütün çərçivəni menteşələrindən qopardı və kənardakı boşluğa düşdü. Cəsədlər onun arxasınca qaçırdı, yuvarlanır, uzanır, dırmaşır və itələyirdi. Helikopter ağır eniş etdi, rotorlar kəsildi və metal gövdə parçalandı. Qəlpələrdən tutmuş qol uzunluğundakı nizələrə qədər hər şey havada dilimlənərək onu parçaladı. Bərə yelləndi və inildədi, su sağa-sola köpükləndi.
  
  Atəş topu digər helikopterlərə doğru atəş açdı, onlar dərhal qaçmaq üçün hərəkətə keçdilər, bəxt onların toqquşmasının qarşısını aldı. Yanğın axınları üst göyərtəni də yaladı, yeni yanğınlara səbəb oldu, boya işlərini və metal dirəkləri yandırdı, boya əridi. Əsas rotor Dreykin sağ tərəfindəki dayağa dəydikdə əyildi və bütün sürəti ilə yerə sıçrayaraq qəfil dayandı. Digər uçan mərmilər pəncərələri sındırdı və çərçivəni deşdi, bir dəhşətli sünbül qayığın kənarından keçərək dənizə çıxdı. İstilik onu yuyan kimi Drake alovun toxunduğunu hiss etdi, çiyninin üstündən baxdı və bütün komandanın meyilli uzandığını, hətta Smitin də Laurenin üstündə uzandığını gördü. Partlayış keçdi və onlar üsyana baxdılar, sonra Alligator hər şeyi tam dəlilik səviyyəsinə çatdırdı.
  
  Dəlilik.
  
  Növbəti RPG qayığın özündən keçdi, raketatandan uçdu və uçuşun ortasında göyərtələri sındırdı. Mərmi göyərtəni deşərkən partlayış səs-küy saldı, daha çox yanğın və ölümcül dağıntılar onların istiqamətinə göndərildi. Parçalar başını və çiynini deşərkən Drake inlədi, ağrının ona hələ də sağ olduğunu göstərdiyi üçün rahatladı. Nəfəsini dəmləmək üçün bir az vaxt ayırıb qarşıdakı yeni ətrafı yoxladı.
  
  Göyərtədə cırıq bir deşik var idi. Hər yerdə odun yığınları düzülmüşdü. Tüstü və alov bir vaxtlar bağlanan üst göyərtənin ortasından keçdi.
  
  "Yol aydındır" dedi.
  
  "Ancaq sənin üçün!" Lauren az qala qışqırdı.
  
  "Onda qalın" Kenzi Dalın çiynindən çəkərək tüpürdü. "Sən yaxşısan, Torst?"
  
  "Bəli, bəli, yaxşıyam. Qoy gedim".
  
  Drake yarı güclə getdi, bütün həyatı boyu xatırlaya biləcəyindən daha ehtiyatlı oldu. Arxasındakı qrup onun hara getdiyini dəqiq bilə-bilə bir yerə yığılmışdı. Son anda, gözlədiyi kimi, Dal düz onun çiynində göründü.
  
  "Biz bunu edirik, dostum?"
  
  "Biz çox haqlıyıq."
  
  Və onlar yeni çuxurdan aşağı atladılar, əvvəlcə ayaqları, gözləri düşmən axtarırdı. Onlar aşağı göyərtəyə möhkəm çırpıldılar, xəsarət almadan yuvarlandılar və silahları öyrədilmiş halda ayağa qalxdılar.
  
  "Təmiz!" Drake ağlayırdı.
  
  Çəkmələr arxadan sərt göyərtəyə çırpıldı.
  
  Kenzi sonuncu gəldi və Dreyk, birincisi, ağır daxili gödəkçəsini çıxardığını, ikincisi, onu vertolyotun pərvanəsinin üç futluq parçalanmış hissəsinin altına bükdüyünü gördü. İsveçliyə tərəf dönəndə onun sifəti məyus idi.
  
  "İndi" dedi, "silahlarım var".
  
  "Tanrılar bizə kömək olsun."
  
  Ramses və Gator ilə döyüşərək gəmiyə bir nəfər kimi girdilər. Bərə keçən hər an sürətini artırdı. Azadlıq adası da böyüyür, üfüqdə getdikcə daha çox görünürdü.
  
  "Məgər manyak heykəlin yanına getməyəcəyini başa düşmür?" Kinimaka ağır nəfəs alırdı.
  
  "Bunu demə" deyə Hayden geri çəkildi. "Demə."
  
  - Hə, başa düşdüm.
  
  "Onlar o bərəni batırmayacaqlar" dedi Dahl onları əmin etdi. - Körfəz udmaq üçün kifayət qədər dərin deyil... yaxşı, nə bilirsən.
  
  Növbəti göyərtədə nəhayət ovlarını tapdılar. Ramses bərə sürərkən timsah qapını qoruyurdu. Artıq görünən dəlilik meylinin ruhunda bomba istehsalçısı elə bir an üçün hazırladığı RPG-ni buraxdı. Drake özünü saxlaya bilmədi, nəfəsini tutdu və hamının sığınması üçün qışqırdı, sonra raket bərənin mərkəzindən baş hündürlüyündən aşağı düşdü və Alligatorun manyak gülüşü ilə dağılan tüstü tüstüsü buraxdı.
  
  "Çox xoşunuza gəlirmi? Tutdun? Biz artıq ölürük!"
  
  Drake başını qaldıraraq, demək olar ki, yuxarıda olan, raketin arxasınca qaçan və özünün raket qurğusunu aparan Alligatoru tapdı. Raket özü bərədən keçərək havada partlayaraq arxadan çıxıb. Alligator raketatan qurğunu Dreykin başına yellədi.
  
  Ramses nəhayət fırlananda Yorkshireman çöməldi, əli sükan çarxına söykəndi.
  
  "Artıq gecikmisən" dedi.
  
  Dreyk Alligatorun qarnından bıçaqladı, lakin o, yenə də iri silahını yelləyərək geri çəkildi. Açığı, bu, komandanı bir anlıq da gecikdirdi. Heç kim belə ətli çubuqla vurulmaq istəmirdi, amma bərə içərisində çoxlu boşluq var idi ki, bu da Dahl və digərlərinə daha çox manevr imkanı verirdi. Timsah hırıldadı və arxasını çevirdi, sonra düz indi yarı avtomatik tapança tutan terrorçu şahzadə Ramzesə tərəf qaçdı. Drake Alligatorun kürəyinə bağlanmış bir kürək çantası gördü.
  
  "Siz sadəcə qaçılmaz olanı gecikdirirsiniz" deyə Ramses intonasiya etdi.
  
  Bir əli ilə buxarın içini çiləyərək, digər əli ilə Azadlıq adasına doğru istiqamətini bir qədər dəyişdi.
  
  "Heç necə yaşamaq barədə narahat olmusunuz?" Dreyk piştaxtanın arxasından dedi. "Bazar? Bağlamaq? Mürəkkəb bir qaçış planı? Bütün bunlar nə idi?"
  
  "Ah, bazar sadəcə bir şey idi - necə deyim - paketli satış? Bütün dünya mallarımdan qurtuluş. Qala - vida və son deməkdir. Axı sən məni düz Nyu Yorka apardın. Və qaçış planı - bəli, bir az mürəkkəbdir, etiraf edirəm. Amma indi görürsən? Artıq gecikmisən. Saat işlənir".
  
  Drake Ramsesin nə demək istədiyini dəqiq bilmirdi, amma mənası aydın idi. Gizləndiyi yerdən çıxaraq təkərxanaya güllə yağdırdı və arxasınca qaçdı, komandası yaxınlıqda idi. Daha danışmaq yoxdur; bu onun son oyunu idi. Ramses geri çəkildi, çiynindən qan fışqırdı. Güllələr bədəninə girən kimi timsah qışqırdı. Şüşə hər iki terrorçunu tıxaclı spreylə örtüb.
  
  Dreyk qapını sındırdı və sonra sürüşərək çərçivədən sıçrayaraq tormozla möhkəm basaraq şansını söydü. Dahl onun üstündən tullandı, Kenzi onun yanında idi. İkisi təkər yuvasına girdi və öldürmək üçün silahlarını qaldırdılar. Ramses onları yeddi ayaqlı, əzələli, vəhşi it kimi gülümsəyən bir dəlinin bütün gücü ilə qarşıladı; içəri girdi və onları ətrafa səpələməyə çalışdı.
  
  Dal bunların heç birinə dözmədi, kobud gücə müqavimət göstərdi və bütün zərbələri öz üzərinə götürdü. Kenzi hər ikisinin ətrafında rəqs edərək təhlükəli canavar kimi Ramzesin cinahlarına zərbələr endirdi. Radikal şahzadə isveçlini döydü. Çiyin barjı Dahlı titrətdi. İnanılmaz dərəcədə güclü əllər isveçlinin boğazından tutub sıxmağa başladı. Əllərini qaldıran Dahl tutuşunu yarıya qədər boşaltdı və sonra özü birini götürdü; hər ikisi nəfəs ala bilməyənə qədər bir-birini yırğalayıb sıxdı. Ramses Dallı arxasına çevirdi və onu yenidən divara çırpdı, lakin isveçlinin yeganə reaksiyası geniş təbəssüm oldu.
  
  Kenzi əzici qüvvə ilə endirdiyi dirsəyini birbaşa Ramsesin qanayan güllə yarasının üzərinə qaldıraraq havaya tullandı. Heç vaxt bir yumruqla belə bir davanın bitəcəyini gözləmədiyi üçün o, qışqıran adamın boğazına bıçaqla zərbə endirib, gözlərinin qabarmasına səbəb olub.
  
  Sonra səndələyərək qan içində olan Ramses çəkildi, qusdu. Dahl sonunu hiss edərək onu buraxdı. Terrorçunun gözü isveçlininkinə dikilib və onlarda heç bir məğlubiyyət əlaməti yox idi.
  
  "Mən bu anı qələbə anı kimi qəbul edəcəyəm" dedi. "Və kapitalizmin ürəyini qırın."
  
  Əlini uzatdı, sanki Timsəyə toxunmaq istəyirdi.
  
  Dahl cavab verdi. Güllə Ramsesin qarnına dəyib, onu geri yıxıb.
  
  Timsah atılaraq Ramsesin üstünə düşdü.
  
  Terrorçu Şahzadə düşən Alligatorun arxasına bağlanmış kürək çantasını tutmağı bacardı, hər ikisi yıxılarkən onun uzadılmış əli açıq mavi teli sıxdı.
  
  Kenzi, əlində olan yeganə silah, ən yaxşı silahı olan kobud katana ilə məftil tutan əli nişan alaraq irəli atıldı. Onun bıçağı sürətlə kəsildi və Ramsesin çiynindəki qolunu kəsdi və bu, terrorçunun son dərəcə təəccüblü görünməsinə səbəb oldu.
  
  Əl Alligatorla eyni vaxtda yerə dəydi, lakin barmaqlar hələ də mavi telin indi açıq ucundan tutdu.
  
  - Problemsiz, - Ramses öskürdü. "Mənə belə hücum etməkdə haqlı idin. Saat işləmirdi. Amma..." O, spazm içində idi, mədəsindən, qolundan və sol çiynindən qan sürətlə axırdı.
  
  "Bu... baş verir... indi."
  
  
  Qırx beşinci fəsil
  
  
  Dreyk döşəmədə sürünərək Alligatoru qarnına yuvarladı, dəli qanlı göyərtəyə güldü. Dahl onun yanına düşdü, üzünə ağrı, dəhşət və xəbərlər yazılmışdı. Kəmər bükülmüşdü, lakin Drake onu bir anda açdı, sonra metal qutunu kobud materialdan azad etdi.
  
  Onların qarşısında geri sayım taymeri dayanmışdı, onun yanıb-sönən qırmızı nömrələri dizlərinin altında döşəməyə sıçrayan qan kimi məşum və qorxunc idi.
  
  "Qırx dəqiqə" deyən Hayden əvvəlcə səsini kəsdi. "Bununla oynama, Dreyk. Bu şeyi dərhal tərksilah edin."
  
  Drake, keçən dəfə olduğu kimi, artıq bombanı çevirməkdə idi. Kinimaka ona açıq bir bıçaq verdi, o, Gator kimi bomba istehsalçısının hərəkətə gətirə biləcəyi çoxlu bubi tələlərindən ehtiyat edərək ehtiyatla hərəkət etdi. Cihazı dəli terrorçunun əlindən çıxaran kimi o, Alisiyaya baxdı.
  
  "Başqa söz yox" dedi və kişini qoltuğunun altından tutub sürüyərək uzaqlaşdırdı. Belə bir qatilə rəhm də olmazdı.
  
  Sabit əli ilə bombanın ön panelini çıxardı. Narahat şəkildə uzanan mavi tellər ona bağlandı.
  
  "Bu lanet boru bombası deyil" deyə Dahl pıçıldadı. "Ehtiyatlı ol".
  
  Drake dostuna diqqətlə baxmaq üçün dayandı. "Bunu etmək istəyirsən?"
  
  "Və onu işə salmaq üçün məsuliyyət daşıyırsınız? Həqiqətən yox. Yox."
  
  Dreyk alt dodağını dişlədi, bütün faktorlardan xəbərdar oldu. Yanıb-sönən geri sayma onların nə qədər az vaxt qaldığını daim xatırladırdı.
  
  Hayden Mur çağırdı. Kinimaka istehkamçıları çağırdı. Başqa birisi NEST-ə zəng etdi. Drake cihaza nəzər saldıqda, hər bir aspekt nəzərə alındı və məlumat sürətlə daxil oldu.
  
  "Naqilləri yenidən çəkin" dedi Dahl.
  
  "Çox riskli."
  
  "Alliqatorun qaçış tərzinə görə, bu dəfə heç bir hərəkət sensoru olmadığını təxmin edirəm."
  
  "Doğru. Biz isə sizin balyoz ideyanızdan təkrar istifadə edə bilmərik".
  
  "Çökülən dövrə?"
  
  "Problem buradadır. Onlar artıq yeni bir şey istifadə etdilər - uğursuzluqdan qorunan tel. Və bu əclaf gerçəkdir. Mən ona daxil olsam, işləyə bilər."
  
  Alisiya işləyərkən timsah qonşu otaqdan qeyri-adi səslər çıxarırdı. Çox keçmədi ki, o, başını sınmış qapıdan içəri keçirdi. "O deyir ki, bombanın dəyişdiricisi var." O çiyinlərini çəkdi. "Ancaq o zaman düşünürəm ki, o bunu edərdi."
  
  "Vaxt yoxdur" dedi Dahl. "Bunun üçün vaxt yoxdur, lənətə gəlsin."
  
  Drake taymerə nəzər saldı. Onların artıq otuz beş dəqiqə vaxtı var idi. O, arxaya söykəndi. "Lənət olsun, biz bu riskə gedə bilmərik. Bomba qrupu bura nə qədər tez çatacaq?"
  
  "Maksimum beş dəqiqə" dedi Kinimaka, vertolyotlar bacardıqları yerdə bərə göyərtələrinə çırpıldı. Xilasedicilər tullananda digərləri bir az yuxarı qalxıblar. "Bəs onu söndürə bilməsələr?"
  
  "Bunu körfəzə atmağa nə deyirsiniz?" Lauren təklif etdi.
  
  "Yaxşı fikirdir, amma çox kiçik" deyə Hayden Murdan soruşmuşdu. "Çirklənmiş su şəhəri islatacaq".
  
  Dreyk dəlilik haqqında düşünərək irəli-geri yelləndi və sonra Dahlın diqqətini çəkdi. İsveçlinin də eyni fikri var idi, bilirdi. Baxışları ilə birbaşa və asanlıqla ünsiyyət qurdular.
  
  Biz bunu edə bilərik. Bu yeganə yoldur.
  
  Biz kor olardıq. Nəticə məlum deyil. Bir dəfə başladı, geriyə dönüş yoxdur. Bir tərəfli səyahətə çıxacaqdıq.
  
  Bəs siz nəyi gözləyirsiniz? Qalx ayağa
  
  Drake Dahlın gözlərindəki çağırışa reaksiya verdi və ayağa qalxdı. O, dərindən nəfəs alaraq tüfəngini bağladı, tapançalarının qabığını bağladı və bel çantasından nüvə bombası çıxartdı. Hayden iri gözləri ilə ona baxdı, hiyləgər qaşqabağını.
  
  "Nə edirsən?"
  
  "Nə etdiyimizi dəqiq bilirsiniz."
  
  "Təhlükəsiz məsafələr uyğun gəlməyə bilər. Sənin üçün deyirəm."
  
  "Onda etməyəcəklər." Drake çiyinlərini çəkdi. "Ancaq hamımız bilirik ki, bu şəhəri xilas etməyin yalnız bir yolu var."
  
  Drake nüvə bombası qaldırdı və Dahl irəli getdi. Alisiya onu daha bir qiymətli an dayandırdı.
  
  "Bircə öpüşdən sonra ayrılırsan? Bu, həyatımın ən qısa münasibəti olmasın".
  
  "Mən təəccübləndim ki, sizdə daha qısa olanlar yox idi."
  
  "Xoşuma gəldiyini düşündüyüm, sikişdiyim və təxminən səkkiz dəqiqədən sonra sıxıldığım bir oğlanı qəsdən endirim edirəm."
  
  "Oh yaxşı. Bir azdan sonra görüşərik."
  
  Alisiya onu gözləri ilə tutaraq bədəninin qalan hissəsini tamamilə hərəkətsiz saxladı. "Tezliklə qayıt".
  
  Hayden Drake və Dahl arasında sıxışdı, cəld danışdı, Murdan məlumat ötürdü və ilk yardım göstərə bilənlərə diqqət yetirdi.
  
  "Onlar deyirlər ki, bombanın yükü 5-8 kilotondur. Onun həcmini, çəkisini və batacağı sürəti nəzərə alsaq..." O, dayandı. "Təhlükəsiz dərinlik min səkkiz yüz futdur..."
  
  Drake itaət etdi, lakin ən yaxın pilləkənlərlə yuxarı göyərtəyə qalxdı. "Bizə ən sürətli vertolyot lazımdır" dedi yaxınlaşan pilota. "Lənət özünə. Ağlama yoxdur. Sadəcə o lənətə gəlmiş açarları bizə ver".
  
  "Biz yox..."
  
  Hayden sözünü kəsdi. "Bəli, JACK əmrinə görə, bütün radiasiyanı zərərsizləşdirmək üçün on səkkiz yüz fut. Cəhənnəm, gərək sahildən səksən mil uzaqlaşasan".
  
  Drake bombanın metal qutusunun barmaqlarını örtən tərin arasından bir qədər sürüşdüyünü hiss etdi. "Otuz dəqiqəyə? Bu baş verməyəcək. Başqa nəyin var?"
  
  Hayden soldu. "Heç nə, Drake. Onların heç nəsi yoxdur".
  
  "İndi bu balyoz yaxşı görünməyə başlayır" dedi Dahl.
  
  Drake yuxarı göyərtəyə doğru irəliləyən və dənizə baxan Alisiyanın sürətlə keçdiyini gördü. O, orada nə axtarırdı?
  
  Pilot dəbilqəsinin altındakı Bluetooth cihazı yanıb-sönərək yaxınlaşdı. "Orduda ən sürətli lənətə gəlmiş helikopter bizdə var" dedi. "Bell SuperCobra. Onu itələsəniz, saatda iki yüz mil."
  
  Drake Haydenə tərəf döndü. "Bu işləyəcək?"
  
  "Məncə bəli". O, beynində bəzi mental arifmetik hesablamalar etdi. "Gözləyin, bu ola bilməz."
  
  Drake nüvə silahından yapışdı, qırmızı nömrələr hələ də yanıb-sönür, Dahl onun yanında idi. "Gəlin!"
  
  "Səksən mil" deyə qaçarkən dedi. "Bəli, edə bilərsən. Amma bu, səni yalnız tərk edəcək... cəhənnəmdən çıxmaq üçün üç dəqiqə. Partlayış zonasından qaça bilməyəcəksiniz!"
  
  Drake zərif boz konturları, qüllələri, üçlü topları, raket yuvalarını və Hellfire buraxılış qurğularını götürərək sürətini azaltmadan Super Kobraya yaxınlaşdı.
  
  "Bəsdir" dedi.
  
  - Drake, - Hayden onu dayandırdı. "Nüvə bombasını təhlükəsiz yerə atsanız belə, partlayış sizi məhv edəcək".
  
  "Onda vaxtımızı boşa xərcləməyi dayandırın" dedi Yorkshireman. "Əgər siz, Mur və ya beyninizdəki başqası başqa bir yol bilmirsə?"
  
  Hayden, Murun daim ötürdüyü məlumatları, məsləhətləri və kəşfiyyatı dinlədi. Drake bərənin dalğalanan dalğalar üzərində yelləndiyini hiss edə bilir, Manhettenin səma xəttini yaxından görə bilir, hətta artıq həyatlarına qayıdan insanların qarışqa kimi səs-küyünü belə ayırd edə bilirdi. Döyüş gəmiləri, sürətli qayıqlar və helikopterlər hər yerdə idi, günü xilas etmək üçün canlarını verən çoxları tərəfindən idarə olunurdu.
  
  Ancaq hər şey yalnız ikiyə düşdü.
  
  Drake və Dahl SuperCobra-ya mindilər və buraxılan pilotdan idarəetmədə qəza kursu aldılar.
  
  "Uğurlar" dedi, ayrılarkən. "Və uğurlar".
  
  
  Qırx altıncı fəsil
  
  
  Drake üzündə yüngül təbəssümlə nüvə silahını Dahla verdi. "Düşündüm ki, sən şərəfini yerinə yetirmək istəyə bilərsən, dostum."
  
  İsveçli bombanı götürüb helikopterin arxasına minib. "Mən əmin deyiləm ki, düz bir xəttdə sürmək üçün sizə etibar edə bilərəm."
  
  "Maşın deyil. Və həqiqətən də inanıram ki, biz səndən daha yaxşı maşın sürə biləcəyimi artıq müəyyən etmişik".
  
  "Bu niyə belədir? Mən bunu belə xatırlamıram".
  
  "Mən ingilisəm. Sən belə deyilsən".
  
  "Və milliyyətin bununla nə əlaqəsi var?" Dahl stulda sürüşdü.
  
  "Namazlıq" dedi Drake. "Stüart. Hamilton. Ovçuluq. Düymə. təpə. Və daha çox. Finlandiya birinci yeri tutanda İsveç Formula 1-də qalib gəlməyə ən yaxın idi".
  
  Dahl güldü, içəri bağlandı və qara metal qutunu dizlərinə söykəyib qapını bağladı. "Bu qədər yüksək səslə danışma, Drake. Bomba "cəfəngiyyat" sensoru ilə təchiz oluna bilər".
  
  "Onda biz artıq sıçmışıq."
  
  Ötürücü çubuğunu çəkərək yuxarıdakı səmanın aydın olmasına əmin olaraq vertolyotu bərədən uzaqlaşdırdı. Günəş işığı onun arxasında alovlandı və şəhərin milyonlarla əks etdirən səthində əks olundu və ona niyə bunu etdiklərini bir az xatırlatdı. Onun üzünə hörmətlə baxan üzlər göyərtənin altından aşağı baxırdı, onların çoxu dostları və ailəsi, komanda yoldaşları idi. Kenzi və Mai çiyin-çiyinə dayanmışdılar, üzləri ifadəsiz idi, amma nəhayət onu güldürən israilli oldu.
  
  O, saatına toxundu və dodaqları ilə dedi: Siktir get.
  
  Alicia heç yerdə görünmürdü, nə də Bo. Drake hərbi vertolyotu Atlantik okeanı boyunca birbaşa kursda dalğaların üzərindən aşağı göndərdi. Küləklər onların yolunu kəsdi və günəş işığı hər yuvarlanan şişdə parıldayırdı. Hər tərəfə uzanan üfüqlər, dənizlərin heyranedici genişlikləri ilə rəqabət aparan solğun mavi səmanın tağları. Onların arxasındakı epik üfüq dəqiqələr və saniyələr yavaş-yavaş sıfıra yaxınlaşdıqca yox oldu.
  
  "On beş dəqiqə" dedi Dahl.
  
  Drake odometrə baxdı. "Cədvəl üzrə."
  
  "Nə qədər vaxtımız qalacaq?"
  
  "Üç dəqiqə" Dreyk əlini qaldırdı. Plus və ya mənfi.
  
  "Bu neçə mildir?"
  
  "Saatda iki yüz mil sürətlə? Təxminən yeddi."
  
  Dahl ümid dolu bir üz qoydu. "Pis deyil".
  
  "Mükəmməl bir dünyada" Dreyk çiyinlərini çəkdi. "Bura dönmə manevrləri, sürətlənmə, köpəkbalığı hücumu daxil deyil. Orada bizə daha nələr atdılar".
  
  "Bu şeyin şişməsi varmı?" Dahl ətrafa baxdı, barmaqları nüvə bombasını möhkəm tutdu.
  
  "Əgər belə olarsa, harada olduğunu bilmirəm." Drake saatına baxdı.
  
  Partlayışdan on iki dəqiqə əvvəl.
  
  "Hazır ol".
  
  "Həmişə belə."
  
  "Məhz edirəm ki, bu gün yuxudan duranda bunu edəcəyini gözləmirdin."
  
  "Nə? Nyu Yorku xilas etmək üçün Atlantik Okeanına nüvə bombası atın? Yoxsa Dəniz Piyadaları Korpusunun helikopterində olarkən sizinlə üz-üzə danışırıq?
  
  "Yaxşı, hər ikisi."
  
  - İlk hissə ağlıma gəldi.
  
  Drake gülümsəməsini gizlədə bilməyib başını tərpətdi. "Əlbəttə, belə oldu. Sən Torsten Dahlsan, böyük qəhrəmansan".
  
  İsveçli əlini Dreykin çiyninə qoymaq üçün nüvə silahının tutuşunu bir saniyə boşaldıb. "Və sən Dreyksən, Matt Drake, mənim tanıdığım ən qayğıkeş insansan. Bunu gizlətməyə nə qədər çalışmağınızın əhəmiyyəti yoxdur".
  
  "Nüvə bombasını atmağa hazırsınızmı?"
  
  "Əlbəttə belədir, ey Şimallı axmaq."
  
  Drake vertolyotu batmağa məcbur etdi, ilk növbədə kəskin burnunu boz qabığa doğru yönəltdi. Dahl daha yaxşı vəziyyətə düşmək üçün arxa qapını açdı. SuperKobranın içindən hava axını keçdi. Drake idarəetmə çubuğunu bərkitdi və pedallara basaraq sürətlə düşməyə davam etdi. Dahl sonuncu dəfə nüvə bombasını hərəkət etdirdi. Dalğalar yüksəldi, toqquşdu və onlara doğru qeyri-sabit sıçrayışlar göndərdi, günəş işığının parlaq qığılcımları ilə deşilmiş ağ köpük parıldadı. Hər bir əzələsini sıxaraq, Drake nəhayət özünü bərk-bərk dartdı, halosunu düzəltdi və başını çevirərək Dalın son məhvedici silahı qapıdan çölə atmasına baxdı.
  
  O, dalğaların içinə düşdü, sərbəst buraxıldığı aşağı hündürlük səbəbindən suya asanlıqla girən fırlanan bomba, müdaxiləyə davamlı sensorun neytral qalmasına əmin olmaq üçün başqa bir etibarlı yol. Dreyk onları dərhal yoldan çıxardı, dalğaların üzərində o qədər aşağı sürüşdü ki, onlar onun sürüşmələrini aşdılar, dırmaşmağa vaxt itirdilər və qəza zamanı helikopterə daha az yer verdilər.
  
  Dahl öz saatını yoxladı.
  
  İki dəqiqə.
  
  "Ayağını yerə qoy."
  
  Drake az qala təkrarladı ki, o, əslində maşın sürmür, əksinə, İsveçlinin sadəcə təzyiqi götürdüyünü bilə-bilə quşun bacardığı qədər sürətlə qaçmasına diqqət yetirirdi. İndi hər şey saniyələrə düşdü - nüvə partlayışından əvvəlki vaxt, partlayışın radiusundan uzaqlaşdırıldıqları millər, həyatlarının müddəti.
  
  "On səkkiz saniyə" dedi Dahl.
  
  Drake cəhənnəmə hazırlaşdı. "Yaxşı idi, dostum."
  
  On... doqquz...
  
  "Tezliklə görüşərik, Yorkie."
  
  Altı... beş... dörd...
  
  "Yox, əgər sənin axmaqlığını görsəm..."
  
  Sıfır.
  
  
  QIRX YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake və Dahl ilkin sualtı partlayışla bağlı heç nə görmədilər, lakin onların arxasında dənizdən püskürən nəhəng su divarı onların ürəklərini çırpmağa kifayət etdi. Minlərlə fut hündürlükdə havaya qalxan, qalan hər şeyi silən, sanki günəşin özünü boğmağa çalışan kimi atmosferə doğru tələsən maye göbələk buludu. Bir sprey qübbəsi yüksəldi, şok dalğalarının xəbərçisi, sferik bulud, yüksək səth dalğaları və beş yüz metrdən çox hündürlüyə qalxacaq əsas dalğa.
  
  Partlayış dalğasını dayandırmaq mümkün deyildi, bu, təbiətin süni qüvvəsi, enerjinin parçalanması idi. O, çəkic zərbəsi kimi vertolyotun arxasına dəydi və Dreykdə elə təəssürat yaratdı ki, onu pis nəhəngin əli təhrik edir. Demək olar ki, dərhal helikopter suya düşdü, qalxdı və sonra yan tərəfə döndü. Dreykin başı metala dəydi. Dal vəhşi itin atdığı cır-cındır kukla kimi yapışdı.
  
  Vertolyot silkələnib yuvarlandı, onu sonsuz partlayış, dinamik dalğa sarsıtdı. O, dönə-dönə fırlanır, pərvanələri yavaşlayır, gövdəsi yellənirdi. Onun arxasında titanik bir qüvvənin idarə etdiyi nəhəng su pərdəsi qalxmağa davam edirdi. Drake şüurlu qalmaq üçün əlindən gələni etdi, taleyi üzərində bütün nəzarətdən əl çəkdi və sadəcə dayanmağa, oyaq və bütöv qalmağa çalışdı.
  
  Zamanın əhəmiyyəti kəsilmişdi və onlar bu partlayışın içərisində saatlarla yıxılıb çırpına bilərdilər, lakin onun dağıdıcı gücünün əsl nəticələri onun keçmişini süpürüb onun dalğasında olana qədər aydın oldu.
  
  Helikopter, demək olar ki, başıaşağı, Atlantikə tərəf qaçdı.
  
  Nəzarətdən çıxan Drake, qəzadan sağ çıxsalar belə, nə xilasedici sal, nə xilasedici jiletləri, nə də xilas olmaq ümidi olduğunu bilə-bilə özünü zərbəyə hazırladı. Birtəhər bütün gücü ilə dayanmaq üçün kifayət qədər şüurunu saxlayaraq, onların okeana batmasını seyr etdi.
  
  
  QIRX SƏKKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Alisiya ondan təxminən üç saniyə sonra Dreykin başındakı əlaqəni gördü. Dal da. Oğlanlar yavaş idi, amma o, heç vaxt deməzdi. Bəzi şeyləri ehtiyatda saxlamaq daha yaxşıdı. Başqaları bunu başa düşdükdə və Hayden məsləhət üçün Mur və onun hökumət yaxınlarına müraciət etdikdə, Alisiya təhlükəsiz məsafələr qanununun onların növbəti yarım saat ərzində çox əziyyət çəkməsinə səbəb olacağını taleyüklü bildi. Drake əllərini vertolyota almaq üçün çalışarkən, Alicia baxışlarını və diqqətini başqa bir şeyə çevirdi.
  
  Vertolyot qəzaya uğrayacaq, o bunu bilirdi, ona görə də onu başqa quşla ovlamaq üçün açıq seçim heç bir məna kəsb etmirdi. Amma onun vertolyotu saatda iki yüz mil sürətlə uçsaydı...
  
  Alicia Bo-nu kənara çəkdi, planını izah etdi və sonra onları ABŞ Sahil Mühafizəsi ilə tanış edən bir əsgər tapdı.
  
  "Ən sürətli gəminiz hansıdır?"
  
  Drake uzaqlaşanda, Alicia göyərtənin altında idi və tələsik çevrilmiş Defender sinifli kəsicinin göyərtəsində tullanır və saatda səksən mildən çox sürətə çatırdı. Qoyunçu ekipajdan birinin ifadə etdiyi kimi, onlar gəminin sürətini yüzdən çox artırmış və ya artırmayan bəzi dəyişikliklər etdilər. Alisiya onlara bir neçə qısa sözlə nə etmək istədiyini söylədikdə, orada olan hər bir kişi qalıb kömək etməkdə israr etdi.
  
  Bir neçə dəqiqədən sonra Müdafiəçi bərk gövdəsi ilə dalğaların arasından keçərək qaçınılmaz partlayışla onların gəliş vaxtı arasındakı boşluğu aradan qaldırmağa çalışaraq gurladı.
  
  Alicia onlara dediyi kimi: "Biz nüvə partlayışına doğru yarışırıq, uşaqlar. Gavalılarınızdan möhkəm tutun".
  
  Və başa düşsələr də, anlamasalar da, komanda qayıqdan maksimum sürəti sıxaraq çıxardı. Dalğalara minərək, onlara meydan oxuyan Defender sinifli qayıq əlində olan hər şeyi verdi. Əlləri ağarmış, üzü ağarmış Alisiya salonun içindəki məhəccərdən yapışıb pəncərələrdən baxırdı. GPS vertolyotun transponderindən siqnal götürərək onun kursunu təyin etdi. Gəminin ekipajı daim vaxt fərqini hesablayaraq, fərqi iyirmi dəqiqəyə, sonra isə on səkkizə endirdiklərini söylədi.
  
  On yeddi.
  
  Hələ çox uzun. Alicia məhəccərdən tutdu və Beau onun çiynindən tutduqca qaçdı.
  
  "Bu işləyəcək" dedi. "Günü xilas edəcəyik."
  
  Qayıq bacardığı qədər sürətlə qaçdı, sürətlənən vertolyotun arxasınca qaçdı, hər ikisi qəribə bir şəkildə qarşıdan gələn və hələ baş verməmiş partlayışı təqib edirdi. Üfüq daim dəyişən bir xətt idi, heç vaxt düz xətt deyildi. Komanda tər tökdü, mübarizə apardı və biliklərinin dərinliyinə qərq oldu. Qayıq kəşf edilməmiş əraziyə girirdi, mühərrikləri o qədər güclü idi ki, canlı görünürdü.
  
  Kapitan Alisiyaya tərəf dönəndə o, artıq üfüqdə çox da uzaqda deyil, Drake və Dahlın helikopterindən xeyli uzaqda spiral şəklində bir bulud gördü. Sürətlənən Müdafiəçi böyük bir su sıçramasının üzərindən keçdi, partlayış dalğasının yaxınlaşdığını gördü, onu vurdu və onun strukturunu saxlayan hər boltları silkələdi. Uzaqda nəhəng bir ağ su halqası görünürdü, mənzərə hətta bir saniyəlik Alicianın nəfəsini kəsdi.
  
  Ancaq yalnız bir saniyə üçün.
  
  "Hərəkət et" deyə nəfəs aldı və Dreyk və Dahlın indi düşmən sularına düşəcəklərinə əmin olduqlarını anladı. "Hərəkət et, hərəkət et, hərəkət et!"
  
  
  * * *
  
  
  Qəza yerinə çatmaq daha on üç dəqiqə çəkdi. Alicia hazır idi, xilasedici jilet bədəninə bağlandı və əlində başqa bir gödəkçə vardı. Beau yarım ondan çox ekipaj üzvü ilə onun yanında idi və gözləri ilə suyu skan edirdi. Tapdıqları ilk zibil parçası pərvanə pərdəsinin üzən parçası, ikincisi isə tam uzunluqlu sürüşmə idi. Bundan sonra, batmayan hissələr daha tez-tez meydana çıxdı, bir dəstə halında keçdi.
  
  Ancaq Drake və Dahl yoxdur.
  
  Alicia parlaq günəşdə dayanan, lakin ən qaranlıq cəhənnəmdə yaşayan dalğalara baxdı. Əgər tale bu iki qəhrəmanın Nyu-Yorku xilas edə biləcəyini və partlayışdan sağ çıxa biləcəyini, ancaq Atlantik okeanında itkin düşəcəyini təyin etsəydi, o, bunun öhdəsindən gələcəyinə əmin deyildi. Dəqiqələr keçdi. Dağıntılar ötüb keçdi. Heç kim bir söz danışmadı, bir qarış da tərpənmədi. Lazım gələrsə, axşama qədər qalacaqlar.
  
  Radio daim xırıldayırdı. Haydenin sual dolu səsi. Sonra Mur və Smit digər xəttdədir. Hətta Kensi də danışdı. Anlar qarışıqlığın, artan terrorun yavaş hərəkəti ilə keçdi. Bu nə qədər uzun sürdü...
  
  Bo dalğanın tərəfində nəyinsə gəldiyini görüb ayaqlarının ucunda qalxdı. O, buna işarə edib sualı səsləndirdi. Sonra Alisiya da onu gördü, yavaş-yavaş hərəkət edən qəribə qara kütlə.
  
  "Əgər bu Krakendirsə" deyə o, nə dediyini belə başa düşmədən pıçıldadı. "Mən buradan gedirəm."
  
  Kapitan qayığı o istiqamətə yönləndirərək formanın diqqətini cəmləşdirməyə kömək etdi. Bir neçə dəqiqə çəkdi və bir qədər süründü, lakin Alicia gözlərini qıydıqda gördü ki, onlar bulanıq olmamaq üçün bir-birinə bağlanmış və hələ də üzən pilotun oturacağına bağlanmış iki bədəndir. Suya girmək və batmaq arasındakı döyüş, deyəsən, sonuncuya tərəf əyilmişdi, ona görə də Alisiya Mühafizəçini tələsməyə çağırdı.
  
  Və gəmidən atladı.
  
  İnadla üzərək, sıçrayan kütlənin üstünə yapışdı və onu yelləyərək anlamağa çalışdı. Bir üz çevrildi.
  
  "Dal. yaxşısan? Drake haradadır?
  
  "Paltomun quyruğundan tutaraq. Həmişəki kimi."
  
  Cərəyan Dahlı suda çevirəndə digərinin pencəyinin arxasına söykənən ikinci bir üz göründü.
  
  "Yaxşı, siz ikiniz birlikdə çox rahatsınız" deyə Alisiya etiraz edərək istehza etdi. "Köməyə çağırmamağınız təəccüblü deyil. Sənə daha on dəqiqə vaxt verəkmi?"
  
  Dreykin titrəyən əli sudan qalxdı. "Hətta tək deyil. Özümü qan okeanının yarısını udmuş kimi hiss edirəm".
  
  Pilotun oturacağı geri çəkildikdən və başı suyun altında itmədən bir neçə dəqiqə əvvəl Dahl nəfəs aldı: "Məncə, biz batacağıq".
  
  Sahil Mühafizəsinin qayığı cəsarət etdiyi qədər yaxınlaşdı. "Onlarda hər şey qaydasındadır?" səslər qışqırdı.
  
  Alisiya əlini yellədi. "Onlarda hər şey qaydasındadır. Əclaflar sadəcə aldadırlar".
  
  Sonra Drake də suya sürüşdü.
  
  - Mmm, - Alisiya ona baxdı. "Faktiki olaraq..."
  
  
  Qırx doqquzuncu fəsil
  
  
  Dünya sonradan uyğunlaşdı, baş verənlərin dəhşətindən şoka düşdü, amma təəssüf ki, buna da öyrəşdi. ABŞ-ın hələ 1960-cı illərdə təfərrüatlı şəkildə dediyi kimi, hansısa terrorçunun dünyanın ən böyük şəhərlərindən birində nüvə bombasını partlatması an məsələsi idi. Onlar hətta bir sənəd və ona cavab hazırladılar - Birinci Milli Cavab Ssenarisi.
  
  Nyu Yorkun səhvlərinin nəticələrini və parıltısını müzakirə etmək üçün daha çox yaralı, əzilmiş, sızlayan və şikayətçi bir qrup insan toplaşsaydı, bu, heç vaxt etiraf olunmazdı. Bununla belə, bu komanda, SPIR və bir neçə başqa komanda ilə prezident, daxili təhlükəsizlik direktoru və Nyu-York meri əlaqə saxladılar.
  
  Alicia həmişə ondan şikayət edirdi. "Və həqiqətən istədiyim tək şey Lourensdən zəng idi."
  
  "Balıq yanığı?" Drake soruşdu.
  
  "Axmaq olma. Cennifer, əlbəttə."
  
  "O, səni məndən oğurlaya bilərmi?"
  
  Alicia mızıldandı. "Bir göz qırpımında."
  
  "Yaxşı, hansı tərəfdə olduğunu bilmək həmişə xoşdur."
  
  "İstəsəniz, sizə ən yaxşı namizədlərin siyahısını yaza bilərəm."
  
  Drake əlini yellədi, hələ də paylaşdıqları öpüşdən qurtulmağa çalışırdı. Bu, böyük bir stres anından, həyatın şənliyindən dərhal sonra baş verdi, lakin bu, onda emosiyaları, çoxdan ölmüş hesab etdiyi köhnə emosiyaları oyatdı. Hər şey indi olduğundan, düşünməli çoxlu başqa şeylər var idi - əsas olanlar Mai və Bo idi.
  
  Amma həyatın ləngiməsi təkcə sənin üçün deyildi, deyə düşündü. Çoxları bunu gözləsə də və əla əmsallar yalnız bir dəfə düşdü. Onları əldən vermək, adətən, heç vaxt bilmədən bir ömürlük peşmançılıq demək idi. Qaçırılan şans heç vaxt əldən verilmiş şans deyildi.
  
  Heç cəhd etməməkdənsə, cəhd edib uğursuzluğa düçar olmaq daha yaxşıdır.
  
  Alicia günəş sistemi kimi mürəkkəb idi, lakin o, hətta naviqasiya qabiliyyətinə malik idi. Günün və əslində son bir neçə həftənin bütün stresindən hələ də fiziki və əqli cəhətdən zəifləmiş bir anlıq düşüncələrini söndürdü. Onun ətrafında dostları əyləşərək Nyu-Yorkun ən yaxşı italyan restoranlarından birində yemək yeyirdilər. Agent Mur ekipaj üzvlərinə təşəkkür olaraq bütün məkanı Vətənin hesabına icarəyə götürdü və onları içəri bağladı.
  
  "Nə olursa olsun" dedi. "Mən istəmirəm ki, siz insanlar bunun qarşısını almaq üçün tələssinlər."
  
  Drake bunu yüksək qiymətləndirdi.
  
  Və komanda çoxlu stressdən sonra möhtəşəm yeməkləri, rahat atmosferi və uzun fasiləni yüksək qiymətləndirdi. Oturacaqlar təmtəraqlı, otaq isti idi, heyət çətinliklə görünürdü. Dahl ağ köynək və qara şalvar geyinmişdi, onu döyüş geyimində görməyə alışmış Dreyk üçün az qala tanınmazdı. Ancaq sonra şalvarını etibarlı Levis cins şalvarla əvəz edərək oxşar şəkildə geyindi.
  
  "Bu, Bonda bənzəmir" dedi Dahl.
  
  "Mən James Bond deyiləm."
  
  "Sonra hər dəfə Alicia yanından keçəndə çox düşünməyi və daha təkmil olmağa çalışmağı dayandır. O, artıq bilir ki, sənin Yorkşir əkizlərisən..."
  
  "Düşünürəm ki, sənin tətilə getməyin vaxtıdır, dostum. Əgər hara gedəcəyinizə qərar verə bilmirsinizsə, gələn həftə sizi dəvət etməkdən məmnun olaram". O, yumruğunu qaldırdı.
  
  "Və sizin həyatınızı xilas etdiyiniz üçün sizə təşəkkür edirəm."
  
  "Onu xatırlamıram. Əgər xatırlamıramsa, deməli, heç vaxt olmayıb".
  
  "Böyüdüyün zamana çox bənzəyirsən."
  
  Bo və Mei bir-birinin yanında oturdular, fransız yeməkdən ləzzət alır və danışanda söhbət edirdi; yapon qadın iki dünya arasında qalıb yerindən tərpəndi. Drake həqiqətən nə istədiyini və əsl yerinin harada olduğunu merak etdi. Bəzi məqamlarda onun içində onu onun üçün döyüşməyə sövq edən bir atəş gördü, bəzilərində - onu susduran, özünə qərq edən bir şübhə. Təbii ki, dördü bir gündə heç nəyə qərar verə bilməzdi, amma o, nəyinsə yaxınlaşdığını, üfüqü bulandırdığını görürdü.
  
  Dünən şahidi olduğu nüvə partlayışına çox bənzəyir.
  
  Smit və Lauren artıq bir idi. Bəlkə də onları itələyən Drake və Alicia'nın öpüşü idi və ya bəlkə də məhvedici qarşılaşma idi. Hər halda fikirləşərək bir gün də boş yerə sərf etmədilər. Hayden və Kinimaka bir yerdə oturdular və Drake bir metrdən çox məsafəni, daha mənalı bir şey görüb-görmədiyini düşündü. Bunun hər şeydən daha çox bədən dili ilə əlaqəsi var idi, lakin o, o zaman zehni olaraq tükənmişdi və bunu yorğunluğa bağladı.
  
  "Sabah," o, qədəhi qaldırdı, "və növbəti döyüş."
  
  İçkilər boşaldıldı və yeməyə davam edildi. Əsas yemək yeyildikdən və onların çoxu öz kreslolarına əyləşərək, məmnun yuxulara daldıqdan sonra Kenzi bütün qrupla danışmaq qərarına gəldi.
  
  "Bəs mən?" o soruşdu. "Mənim taleyim bu qədər qeyri-müəyyəndir?"
  
  Hayden yerindən tərpəndi, rəhbərlik mantiyası yenidən onun ətrafına sarıldı. "Yaxşı, mən sizinlə səmimi olacağam, əminəm ki, bunu qiymətləndirəcəksiniz. Sizi həbsxana kameranızdan kənarda saxlamaqdan daha çox istədiyim heç nə yoxdur, Kenzi, amma deməliyəm ki, bunun necə olacağını təsəvvür edə bilmirəm".
  
  "Mən gedə bilərdim."
  
  "Mən səni dayandıra bilmədim" dedi Hayden. "Mən istəməzdim. Ancaq Yaxın Şərqdə törətdiyiniz cinayətlər, - deyə o, üzünü qaşqabaqla dilləndi, - ən az desək, bir çox güclü insanları incitdi. Onların bəziləri amerikalıdır".
  
  "Çox güman ki, digər əşyaları aldığım kişilər və qadınlardır."
  
  "Yaxşı fikir. Amma kömək etmədi".
  
  "Onda mən sizin komandanıza qoşulacam. Təmiz bir şiferlə başlayın. Torsten Dahl adlı sarışın ceyranın yanında qaçın. Mən indi səninəm, Hayden, əgər mənə borcumu ödəmək şansı versən.
  
  Kenzinin səmimi ifadəsi ona çatanda SPEAR komandasının lideri sürətlə gözlərini qırpdı. Drake iki gündə ikinci dəfə suda boğuldu. "Mən heç vaxt Dalanı ceyran kimi düşünməmişəm. Daha da çox-"
  
  "Bunu demə" deyə isveçli bir az utanmış kimi görünərək xəbərdarlıq etdi.
  
  Alicia israillini diqqətlə izləyirdi. "Mən o qancıqla işləmək istədiyimə əmin deyiləm."
  
  "Oh, mən sənə yaxşı davranacağam, Miles. Özünüzü yaxşı vəziyyətdə saxlayın. Mən sizə həqiqətən ağrıyan bir yumruq atmağı öyrədə bilərəm."
  
  "Mən də sizinlə bir müddət qalmalı ola bilərəm" dedi Bo. "Tayler Webb küləkdə və bir məzar basqınçısı olaraq, mənim başqa yerim yoxdur."
  
  "Təşəkkür edirəm" Dreyk gileyləndi. "Biz bu barədə düşünəcəyik və sizə çox qısa cavab məktubu göndərəcəyik."
  
  "Yaxşı insanlar həmişə bu komandada xoş gəlmisiniz" dedi Hayden ona. "Nə qədər ki, onlar bizim qalanlarımızla yaxşı oynayırlar. Əminəm ki, Bo böyük bir aktiv olacaq".
  
  "Yaxşı, mən bilirəm ki, onun böyük üstünlüyü var" dedi Alisiya fikirli şəkildə. "Baxmayaraq ki, komanda ilə yaxşı oynayacağına əmin deyiləm."
  
  Bəziləri güldü, bəziləri isə yox. Gecə ağardı və sonra səngidi, lakin Nyu Yorku xilas edən əsgərlər yaxşı şirkət və yaxşı hekayələr içində təzyiqlərini itirdilər. Şəhərin özü onlarla birlikdə qeyd edirdi, baxmayaraq ki, sakinlərinin əksəriyyəti bunun səbəbini heç vaxt bilmirdi. Karnaval hissi havanı doldurdu. Qaranlıqda, sonra günəş çıxanda həyat davam edirdi.
  
  Gün açılan kimi komanda dağıldı, otel otaqlarına qayıtdı və günorta görüşməyə razılaşdı.
  
  "Başqa vaxt döyüşməyə hazırsınız?" Onlar təzə, yeni səhərə çıxanda Dahl Drake-ə əsnədi.
  
  "Sənin yanında?" Dreyk isveçli ilə oyun oynamağı düşündü və sonra yaşadıqlarını xatırladı. Təkcə bu gün yox, tanış olduqları gündən.
  
  "Həmişə" dedi.
  
  
  SON
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Odin sümükləri
  
  
  HƏSAS
  
  
  Bu kitabı qızıma həsr etmək istərdim
  
  kira,
  
  tutacağına söz verir
  
  və daha çox millər var ...
  
  Həm də yazılarımda mənə dəstək olan hər kəsə.
  
  
  1-ci hissə
  Heç vaxt müharibəyə başlamaq istəməzdim...
  
  
  BİR
  
  
  
  YORK, İngiltərə
  
  
  Qaranlıq partladı.
  
  "Bu odur". Matt Drake baxışlarını vizörə çevirdi və qəribə geyimli model pişik yolu ilə ona tərəf addımlayarkən tamaşaya məhəl qoymamağa və şəkli çəkməyə çalışdı.
  
  Asan deyil. Amma o, peşəkar idi, heç olmasa, olmağa çalışırdı. Heç kim SAS əsgərindən mülki əsgərə keçidin asan olacağını söyləməmişdi və o, son yeddi il ərzində mübarizə aparırdı, lakin fotoqrafiya ona doğru akkordu vurmuşdu.
  
  Xüsusilə bu gecə. Birinci model əlini yellədi və yüngülcə təkəbbürlə gülümsədi, sonra musiqi gurultusu və alqışlar altında rəvan getdi. Onun 20 yaşlı kirayəçisi Ben onun qulağına qışqırmağa başlayanda Drake kameraya basmağa davam edirdi.
  
  "Proqramda onun Milla Yankoviç olduğu deyilir. Düşünürəm ki, onun haqqında eşitmişəm! Sitat: 'Frey'in qəşəng dizayn modeli'. Vay, bu Bridget Halldır? Bütün bu Viking avadanlıqları altında demək çətindir.
  
  Drake şərhə məhəl qoymadı və oyununa davam etdi, çünki qismən gənc dostunun ip çəkdiyinə əmin deyildi. O, bir pişiyin yerişinin və izdihamda səpələnmiş işığın canlı görüntülərini çəkdi. Modellər vikinq geyimlərində, qılınc və qalxan, dəbilqə və buynuzlarla - gecənin şərəfinə yeni mövsümün dəbini Skandinaviya döyüş kostyumu ilə tamamlayan dünya şöhrətli dizayner Abel Frey tərəfindən hazırlanmış retro kostyumlar geyiniblər .
  
  Drake diqqətini pişik gəzintisi bölümünə və bugünkü qeyd etmənin obyektinə, bu yaxınlarda tapılan, iddialı şəkildə "Odin Qalxanı" adlandırılan reliktə yönəldi. Bu yaxınlarda kəşf edilən və bütün dünyada geniş rəğbət qazanan qalxan artıq Norse mifologiyasında ən böyük tapıntı kimi qəbul edilib və əslində Vikinqlər tarixinin başlanğıcından xeyli əvvələ gedib çıxır.
  
  Qəribədir, ekspertlər deyirlər.
  
  Sonrakı sirr böyük və maraqlı idi və dünyanın diqqətini çəkdi. Qalxanın dəyəri yalnız tərkibində təsnif edilməmiş element aşkar edildikdən sonra alimlər sirkə qoşulduqda artdı.
  
  On beş dəqiqəlik şöhrətə can atan inəklər, onun şəxsiyyətinin kinli tərəfi danışdı. Onu silkələdi. Nə qədər mübarizə aparsa da, dul qalanda onun bir parçasına çevrilmiş kinsizliyi, keşiyini yerə qoyanda zəhərli bir gül kimi çiçəklənirdi.
  
  Ben Dreykin qolunu dartaraq, qəfil onun bədii kompozisiyasını tam ayın kadrına çevirdi.
  
  "Oops". O güldü. "Bağışlayın, Matt. Olduqca dadlıdır. Musiqidən başqa... axmaqdır. Qrupumu bir neçə yüz funt-sterlinqə işə götürə bilərdilər. Yorkun bu qədər heyrətamiz bir şeyə nail olduğuna inana bilərsinizmi?
  
  Drake kamerasını havada yellədi. "Vicdanla? Yox." O, korrupsioner ideyaları ilə York şəhər şurasını tanıyırdı. Gələcək keçmişdədir, deyirlər. "Ancaq baxın, York sentyabrda gecə səmanın deyil, modellərin şəklini çəkmək üçün ev sahibinə bir neçə funt ödəyir. Və sizin qrupunuz pisdir. Belə sərin."
  
  Ben gözlərini yumdu. "Lanet olsun? Yuxu Divarı indi də çoxlu təklifləri nəzərdən keçirir, dostum.
  
  "Sadəcə yaxşı modellərə diqqət yetirməyə çalışıram." Drake əslində pişiyin gedişinin işıqları ilə işıqlanan Qalxana fokuslanmışdı. O, iki dairədən ibarət idi, içərisi qədim heyvan təsvirlərinə bənzər bir şeylə örtülmüş, xarici isə heyvan simvollarının qarışığı idi.
  
  Çox mistik, deyə düşündü. Sehrli meyvə və qoz-fındıq üçün əladır.
  
  "Sevimli" deyə pıçıldayan bir model yanından keçdi və rəqəmsal filmdə gəncliyin yaşla təzadını çəkdi.
  
  İsveç Milli Qədim Əsərlər Muzeyi sentyabrın əvvəli üçün qısamüddətli kredit ayırdıqdan sonra pişik yolu tez bir zamanda Yorkun məşhur Jørvik Mərkəzinin - Vikinqlər tarixi muzeyinin yanında quraşdırıldı. Superstar dizayner Abel Frey şounun açılışını qeyd etmək üçün pişik gəzintisi tədbirini maliyyələşdirməyi təklif etdikdə tədbirin əhəmiyyəti eksponent olaraq artdı.
  
  Başqa bir model, hər gecə kremini axtaran pişiyin ifadəsi ilə müvəqqəti kafelləri gəzdirdi. Axmaq, kinsizlik yenidən yüksəldi. Bu, gələcək "məşhurlar" realiti-şousunda görünmək və milyonlarla pivə içən, gündə on siqaret çəkən axmaqlar tərəfindən tvitlər yazılmaq və Facebook-da yazılmaq üçün təyin edilmiş bir ulduzun lənətə gəlmiş paradiqması idi.
  
  Drake gözlərini qırpdı. Hələ kiminsə qızı idi...
  
  Projektorlar gecə səmasında fırlanır və zolaqlar yaradırdı. Parlaq işıq vitrindən pəncərəyə sıçrayaraq Dreykin yarada bildiyi kiçik bədii auranı məhv etdi. Cascada-nın diqqəti yayındıran rəqs musiqisi onun qulaqlarına hücum etdi. Vallah, düşündü. Bosniyada hisslər bu hisslərdən daha asan idi.
  
  Camaat artdı. İşinə baxmayaraq, ətrafdakı üzlərə baxmaq üçün bir az vaxt sərf etdi. cütlər və ailələr. Düzgün və gey dizaynerlər öz kumirlərinə nəzər salmağa ümid edirlər. Maskadlı geyimli insanlar karnaval ab-havasını daha da artırırlar. O gülümsədi. Etiraf etmək lazımdır ki, ayıq-sayıq olmaq həvəsi bu günlərdə kövrəlmişdi - ordunun döyüş hazırlığı yox idi - amma o, hələ də köhnə hissləri hiss edirdi. Təhrif bir mənada, həyat yoldaşı Alisonun iki il əvvəl onu qəzəbli, ürəyi qırılaraq SAS-dan ayrıldığını, lakin SAS-ın onu heç vaxt buraxmayacağını söyləyərək ölməsindən sonra güc qazandılar. Bu nə demək idi?
  
  Zaman çətinliklə ağrıya toxundu.
  
  O niyə qəzaya uğradı? Yolda pis əks olundu? Səhv mühakimə? Gözlərində yaş? qəsdən? Ondan həmişəlik qaçacaq cavab; heç vaxt bilməyəcəyi dəhşətli həqiqəti.
  
  Qədim imperativ Drake-i indiki günə qaytardı. Ordu günlərindən bir şey xatırlandı - uzaq bir döymə, çoxdan unudulmuş ... indi köhnə xatirələr ... döymək ....
  
  Drake dumanı silkələdi və diqqətini pişik gəzintisi şousuna yönəltdi. İki model Odinin qalxanı altında simulyasiya edilmiş döyüş keçirdi: təsirli bir şey yox, sadəcə tanıtım materialı. Camaat alqışlayır, televiziya kameraları zümzümə edirdi, Dreyk dərviş kimi çıqqıldadı.
  
  Və sonra qaşlarını çatdı. Kameranı endirdi. Əsgərinin beyni, ləng, lakin çürüməmiş, o uzaq döyülməni tutdu, yenidən döydü və cəhənnəm iki ordu helikopterinin hadisə yerinə niyə yaxınlaşdığını düşündü.
  
  "Ben," o, ehtiyatla dedi və ağlına gələn yeganə sualı verdi: "Araşdırmalarınız zamanı bu gecə sürpriz qonaqlar haqqında eşitdinizmi?"
  
  "Heyrət! Vay. Düşünmürdüm ki, bunu fərq etdin. Yaxşı, Kate Mossun görünə biləcəyi barədə tvitlər yayıldı.
  
  "Kate Moss?"
  
  İki helikopter, təlim keçmiş bir qulağın şübhəsiz tanıya biləcəyi bir səs. Həm də təkcə helikopterlər deyil. Bunlar Apache hücum helikopterləri idi.
  
  Sonra əsl cəhənnəm başladı.
  
  Vertolyotlar başın üstündən süpürüldü, bir dairə qurdu və sinxron şəkildə uçmağa başladı. Camaat xüsusi bir şey gözləyərək həvəslə alqışladı. Bütün gözlər və kameralar gecə səmasına çevrildi.
  
  Ben qışqırdı: "Vay..." Lakin sonra onun cib telefonu zəng çaldı. Valideynləri və bacısı davamlı olaraq zəng edirdi və o, qızıl ürəkli bir ailə adamı həmişə cavab verirdi.
  
  Drake qısa ailə fasilələri üçün istifadə olunur. O, helikopterlərin mövqelərini, tam dolu raket yuvalarını, təyyarələrin ön gövdəsi altında aydın şəkildə yerləşdirilmiş 30 mm-lik zəncirli silahı diqqətlə araşdırıb və vəziyyəti dəyərləndirib. Lap...
  
  Ümumi xaos potensialı. Həvəsli izdiham üç dar çıxışı olan dükanlarla əhatə olunmuş kiçik bir meydançaya yığılmışdı. Ben və onun yalnız bir seçimi var idi, əgər... nə vaxt... izdiham başlasa.
  
  Pişik gəzintisi üçün düz baş çəkin.
  
  Xəbərdarlıq etmədən onlarla kəndir ikinci helikopterdən sürüşdü, Drake indi başa düşdü ki, bu Apache hibrid olmalıdır: bir çox ekipaj üzvlərini yerləşdirmək üçün dəyişdirilmiş maşın.
  
  Maskalı adamlar yırğalanan cərgələrlə aşağı enərək pişik kimi addımlarla gözdən itdilər. Ehtiyatlı bir sükut izdihama yayılmağa başlayanda Drake silahların sinələrinə bağlandığını gördü. Səbəbini soruşan son səslər uşaqlar idi, lakin tezliklə onlar da öldülər.
  
  Daha sonra aparıcı Apaçi boş jurnallardan birinə Hellfire raketi atdı. Bir milyon gallon buxarın çıxması kimi bir xışıltı, sonra iki dinozavrın görüşü kimi bir uğultu gəldi. Meydanda od, şüşə və kərpic qırıqları uçurdu.
  
  Ben şokda mobil telefonunu yerə atdı və arxasınca qaçdı. Drake qışqırıqların gelgit dalğası kimi yüksəldiyini eşitdi və kütlə instinktinin izdihamı ələ keçirdiyini hiss etdi. O, bir an belə tərəddüd etmədən Bendən tutub məhəccərin üstündən atdı, sonra özünün üstündən tullandı. Pişik yolunun yanında yerə endilər.
  
  Dərin və ölümcül, izdihamın üzərindən uçan, lakin yenə də təmiz panikaya səbəb olan Apache chaingun səsi var idi.
  
  Ben! Mənə yaxın ol." Drake pişik yolunun ətəyində qaçdı. Bir neçə model kömək etmək üçün əyildi. Drake ayağa qalxdı və çaxnaşma içində çıxışa doğru qaçan qaynayan insan kütləsinə baxdı. Modellərin və əməkdaşların köməkliyi ilə onlarla insan pişik yoluna çıxıb. Qorxmuş qışqırıqlar ətrafı bürüyərək panikaya səbəb olub. Alov qaranlığı işıqlandırdı və helikopter pərvanələrinin güclü gurultusu səs-küyün böyük hissəsini boğdu.
  
  Zəncirli silah yenidən səsləndi və heç bir mülki şəxsin heç vaxt eşitməməli olduğu dəhşətli bir səslə havaya ağır qurğuşun göndərdi.
  
  Drake çevrildi. Modellər onun arxasınca qaçdılar. Odinin qalxanı onun qarşısında idi. Səhnə arxasından gülləkeçirməz gödəkçəli əsgərlər çıxan kimi o, həvəslə bir neçə atəş etdi. Drake'nin ilk narahatlığı Ben, modellər və əsgərlər arasında mövqe tutmaq idi, lakin o, vizörü daraldaraq tıklamağa davam etdi....
  
  Digər əli ilə gənc kirayəçini daha da uzaqlaşdırdı.
  
  "Hey!"
  
  Əsgərlərdən biri ona baxıb pulemyotunu təhdidlə yellədi. Drake inamsızlıq hissini boğdu. Yorkda, bu dünyada belə şey olmamışdı. York kürəklə səyahət edənlər, dondurma həvəskarları və Amerikalı gün gəzənlər idi. Bu, hətta Roma hökmranlıq edəndə belə, heç vaxt nərə çəkməyə icazə verilməyən bir aslan idi. Ancaq təhlükəsiz və ehtiyatlı idi. Bu, Dreykin ilk növbədə lənətə gəlmiş SAS-dan qaçmaq üçün seçdiyi yer idi.
  
  Arvadının yanında olmaq. Qaçmaq üçün... bok!
  
  Əsgər birdən onun önünə çıxdı. "Onu mənə ver!" alman ləhcəsi ilə qışqırdı. "Onu mənə ver!"
  
  Əsgər kameraya tərəf qaçdı. Drake onun qolunu kəsdi və pulemyotunu fırladı. Əsgərin üzü təəccüblə işıqlandı. Drake səssizcə kameranı Benə ötürdü ki, hər hansı bir Nyu-York meri qürur duyacaq. Onun sürətlə qaçdığını eşitdim.
  
  Daha üç əsgər ona tərəf yeriyərkən Dreyk pulemyotunu yerə tuşladı.
  
  "Sən!" Əsgərlərdən biri silahını qaldırdı. Drake gözlərini yarı yumdu, lakin sonra boğuq bir qışqırıq eşitdi.
  
  "Gözləmək! Minimum itki, axmaq. Siz doğrudan da milli televiziyada kimisə soyuqqanlılıqla vurmaq istəyirsiniz?"
  
  Yeni əsgər Dreykə başını tərpətdi. "Mənə kameranı ver." Onun almanca tələffüzündə tənbəllik var idi.
  
  Drake B planını düşündü və silahı yerə çırpdı. "Onlar məndə yoxdur".
  
  Komandir başı ilə tabeliyində olanlara işarə etdi. "Onu yoxlamaq."
  
  "Başqası da var idi..." Birinci əsgər çaşqın halda tapançasını qaldırdı. "O... getdi."
  
  Komandir birbaşa Dreykin üzünə addımladı. "Pis hərəkət."
  
  Ağzı onun alnına basdı. Onun baxışı qəzəbli alman və uçan tüpürcəklə dolu idi. "Onu yoxlamaq!"
  
  Onu qarət edərkən, o, ağ kostyum geyinmiş, yaxınlarda gəlmiş maskalı bir adamın rəhbərlik etdiyi Odin Qalxanının mütəşəkkil oğurluğuna nəzarət etdi. Bir qədər nümayişkaranə şəkildə əlini yelləyib başını qaşıdı, amma heç nə demədi. Qalxan etibarlı şəkildə gizlədildikdən sonra adam radionu Dreykin istiqamətinə yelləyərək komandirin diqqətini açıq şəkildə çəkdi.
  
  Komandir radionu qulağına qoydu, amma Dreyk gözlərini ağ paltarlı adamda saxladı.
  
  "Parisə" dedi kişi tək dodaqları ilə. "Sabah altıda."
  
  SAS təlimi, Drake fikirləşdi, yenə də faydalı oldu.
  
  Komandir "Bəli" dedi. Kredit kartlarını və fotoşəkilli şəxsiyyət vəsiqələrini nümayiş etdirərək yenidən Drake ilə qarşılaşdı. "Bəxtəvər Şelkunçik" dedi tənbəlliklə. "Müdir deyir ki, itkilər minimaldır, ona görə də sağsan. "Ancaq," o, Dreykin pul kisəsini yellədi, "bizdə ünvanınız var və əgər onun sürüşməsinə icazə versəniz," o, qütb ayının skrotumundan daha soyuq gülümsəyərək əlavə etdi, "bəla sizi tapacaq."
  
  
  İKİ
  
  
  
  YORK, İngiltərə
  
  
  Daha sonra evdə Dreyk Benə kofeinsiz filtrli qəhvə verdi və gecə baş verən hadisələrlə bağlı reportajı izləmək üçün ona qoşuldu.
  
  Odinin qalxanı oğurlandı, çünki York şəhəri sadəcə olaraq belə qəddar hücuma hazır deyildi. Əsl möcüzə heç kimin ölməməsi idi. Yanğında olan vertolyotlar, üç magistral yolun birləşdiyi yerdə tərk edilmiş, sərnişinləri çoxdan uzaqda tapılmışdı.
  
  "Freyin şousu korlanmışdı" dedi Ben bir qədər ciddi şəkildə. "Modellər artıq yığılıb və getdi."
  
  "Lənət olsun, mən də çarşafları dəyişdim. Əminəm ki, Frey, Prada və Gucci sağ qalacaq".
  
  "Yuxu Divarı bütün bunları oynayacaqdı."
  
  "Titanik ailə filmində yenidən başladın?"
  
  "Bu mənə xatırlatdı - atamın yolunu çayın ortasında kəsdilər.
  
  Drake fincanını doldurdu. "Narahat olma. O, üç dəqiqədən sonra zəng edəcək".
  
  - Zarafat edirem, Krusti?
  
  Drake başını tərpətdi və güldü. "Yox. Sən anlamaq üçün çox gəncsən".
  
  Ben təxminən doqquz ay idi ki, Drake ilə yaşayırdı. Bir neçə ay ərzində onlar yad insanlardan yaxşı dostlara çevrildilər. Dreyk Benin fotoqrafiya biliyi müqabilində kirayə haqqını subsidiya etdi - gənc oğlan məzun olmaq üçün gedirdi - və Ben hər şeyi paylaşaraq kömək etdi.
  
  Ben fincanını yerə qoydu. "Gecəniz xeyrə, dostum. Düşünürəm ki, gedib bacıma zəng edim".
  
  "Gecə".
  
  Qapı bağlandı və Drake bir müddət görmədən Sky News-a baxdı. Odinin qalxanının təsviri görünəndə o, indiki vaxta qayıtdı.
  
  O, dolanışığı üçün kamerasını götürdü, yaddaş kartını cibinə soxdu, sabah görüntülərə baxmaq niyyəti ilə, sonra cızıltılı kompüterə tərəf getdi. Fikrini dəyişdikdən sonra qapı-pəncərələri yenidən yoxlamaq üçün dayandı. Bu ev uzun illər əvvəl hələ əsgərlikdə olarkən yaxşı qorunurdu. O, hər bir insanın elementar yaxşılığına inanmağı xoşlayırdı, amma müharibə sizə bir şeyi öyrətdi - heç vaxt heç bir şeyə kor-koranə etibar etməyin. Həmişə bir planınız və ehtiyat B planınız olsun.
  
  Yeddi il keçmişdi və indi bilirdi ki, əsgər təfəkkürü onu heç vaxt tərk etməyəcək.
  
  O, "Bir" və "Odin Qalxanı"nı Google-da axtardı. Evdən kənarda külək gücləndi, saçaqları aşdı və bonusu dörd milyonla məhdudlaşan investisiya bankiri kimi ulamaya başladı. Tezliklə Qalxanın böyük xəbər olduğunu anladı. Bu, böyük bir arxeoloji tapıntı idi, ən böyüyü idi. İndiana Cons növlərinin bəziləri qədim buzlu axını araşdırmaq üçün yoldan çıxdılar. Bir neçə gün sonra onlar Qalxanı qazdılar, lakin sonra İslandiyanın ən böyük vulkanlarından biri guruldamağa başladı və daha sonra kəşfiyyatı təxirə salınmalı idi.
  
  Eyni vulkan, Dreyk fikirləşdi ki, bu yaxınlarda bütün Avropaya kül buludu göndərərək hava nəqliyyatını və insanların bayramlarını pozdu.
  
  Drake qəhvəsini qurtumladı və küləyin uğultusuna qulaq asdı. Şkafın saatı gecə yarısını vurdu. İnternetin təqdim etdiyi çoxlu məlumatlara nəzər saldıqda, Benin bunu bacardığından daha çox mənalandıracağını söylədi. Ben hər hansı bir tələbə kimi idi - texnologiya ilə ortaya çıxan qarışıqlığı tez başa düşməyi bacarırdı. O, Odinin qalxanının bir çox qəribə dizaynlarla bəzədildiyini, hamısının zirzəmi mütəxəssisləri tərəfindən araşdırıldığını və J.R.R. Tolkien öz gəzən sehrbazı Qandalfı Odin üzərində əsaslandırdı.
  
  Təsadüfi şeylər. Qalxanın kənarını əhatə edən simvollar və ya heroqliflərin Odin lənətinin qədim forması olduğu düşünülürdü:
  
  
  Cənnət və Cəhənnəm müvəqqəti cəhalətdir
  
  Doğruya və ya yanlışa meyl edən Ölümsüz Ruhdur.
  
  
  Lənətu izah edəcək heç bir ssenari yox idi, amma hamı yenə də bunun real olduğuna inanırdı. Ən azı - Odin deyil, Vikinqlərə aid edildi.
  
  Drake kreslosuna söykəndi və gecə baş verən hadisələrin arasından qaçdı.
  
  Bir şey onu cəlb etsə də, eyni zamanda onu düşündürürdü. Ağ paltarlı oğlan "sabah altıda Parisə" dedi.
  
  Bir mülki vətəndaş bunu əldən verərdi. Əsgər əsaslandıracaqdı ki, o, artıq təhdid edilib, onların həyatı artıq təhlükədədir və istənilən məlumat yaxşı məlumatdır.
  
  Google-da axtardı: Bir + Paris.
  
  Bir cəsarətli giriş onun diqqətini çəkdi.
  
  Odinin atı Sleipnir Luvrda sərgiləndi.
  
  Odin atı?Dreyk başının arxasını qaşıdı. Allah üçün bu adam çox maddi şeylər iddia edirdi. Drake Luvrun ana səhifəsini açdı. Belə görünürdü ki, əfsanəvi at Odinin heykəli uzun illər əvvəl Norveç dağlarında tapılıb. Digər hekayələr izlədi. Drake tezliklə Odin haqqında bir çox hekayələrə o qədər qarışdı ki, onun əslində Vikinq Tanrısı olduğunu, sadəcə bir mif olduğunu unuddu.
  
  Luvr? Drake onu çeynədi. O, yorğun hiss edərək kofesini bitirdi və kompüterdən uzaqlaşdı.
  
  Növbəti an yuxuya getdi.
  
  
  * * *
  
  
  Qurbağanın xırıldayan səsinə oyandı. Onun kiçik keşikçisi. Düşmən həyəcan siqnalı və ya it gözləyə bilərdi, lakin o, təkərli zibil qutusunun yanında oturan kiçik yaşıl ornamentdən heç vaxt şübhələnməzdi və Drake yüngül yatmaq üçün təlim keçmişdi.
  
  O, kompüter masasında başını əlləri arasına alıb yuxuya getdi; indi o, dərhal ayıldı və qaranlıq dəhlizə sürüşdü. Arxa qapı döyüldü. Şüşə sındı. Qurbağanın xırıldamasından cəmi bir neçə saniyə keçib.
  
  İçəridə idilər.
  
  Drake göz səviyyəsindən aşağı əyildi və əllərində pulemyotları bacarıqla, lakin bir az səliqə ilə tutan iki nəfərin içəri girdiyini gördü. Hərəkətləri təmiz, lakin zərif deyildi.
  
  Problem deyil.
  
  Dreyk, içindəki qoca əsgərin onu ruhdan salmayacağına ümid edərək kölgədə gözlədi.
  
  İki, ön tərəfə girdi. Bu, kimsənin nə etdiyini bildiyini göstərdi. Dreykin bu vəziyyətlə bağlı ümumi strategiyası uzun illər əvvəl, əsgərin zehniyyəti hələ də güclü və eksperimental olanda planlaşdırılıb və o, heç vaxt bunu dəyişməli olmayıb. İndi bu, onun beynində yenidən istiqamətlənmişdi. Birinci əsgərin üzü mətbəxdən çıxarkən, Drake onu tutdu, özünə tərəf çəkdi, sonra geri çevirdi. Eyni zamanda, o, rəqibinə doğru addımladı və ətrafında fırlandı, effektiv şəkildə silahını açıb adamın arxasına keçdi.
  
  İkinci əsgəri təəccübləndirdi. Bütün lazım olan bu idi. Dreyk millisaniyəlik fasilə vermədən atəş açdı, sonra fırlandı və ikinci əsgər diz çökmədən birinci əsgəri vurdu.
  
  Qaç!-deyə düşündü. Sürət indi hər şey idi.
  
  O, Benin adını qışqıraraq pilləkənləri qalxdı, sonra çiyninə avtomatik zərbə endirdi. O, eniş yerinə çatdı, yenidən qışqırdı, sonra Benin qapısına qaçdı. Partladı. Ben boksçu şortu ilə, əlində cib telefonu, üzünə əsl dəhşət yazılmışdı.
  
  "Narahat olmayın," Drake göz qırpdı. "İnan mənə. Bu mənim digər işimdir".
  
  Onun kreditinə görə Ben sual vermədi. Drake bütün gücü ilə diqqətini cəmlədi. Evdəki orijinal çardaq lyukunu sıradan çıxardı və sonra həmin otaqda ikincisini quraşdırdı. Bundan sonra o, yataq otağının qapısını möhkəmləndirdi. Bu, qətiyyətli düşməni dayandıra bilməzdi, amma şübhəsiz ki, onu ləngidirdi.
  
  Bütün bunlar planın bir hissəsidir.
  
  O, qapını bərkitdi, daxili taxtaların möhkəmləndirilmiş çərçivəyə bərkidilməsinə əmin oldu, sonra nərdivanı çardağa endirdi. Ben əvvəlcə, Dreyk bir saniyə sonra atəş açdı. Loft sahəsi böyük və xalçalı idi. Ben sadəcə orada dayanıb ağzını açdı. Şərqdən qərbə qədər bütün divarı kompakt disklər və köhnə kaset qutuları ilə dolu, sifarişlə hazırlanmış böyük kitab şkafları tuturdu.
  
  "Hamısı sənindir, Mett?"
  
  Drake cavab vermədi. O, arxada dırmaşmaq üçün kifayət qədər yüksək bir qapı olan qutu yığınının yanına getdi; dama aparan qapı.
  
  Drake qutunu xalçanın üzərinə çevirdi. Çiyinlərinə bağladığı tam dolu bel çantası düşdü.
  
  "Parça?" Ben pıçıldadı.
  
  Sırt çantasını sığalladı. "Anladım."
  
  Ben boş görünəndə Dreyk nə qədər qorxduğunu anladı. O başa düşdü ki, o, çox asanlıqla SAS oğlanına çevrilib. "Kumaş. Mobil telefonlar. Pul. Pasportlar. i-pad. Eyniləşdirmə".
  
  Silahı qeyd etmədim. Güllələr. Bıçaq...
  
  "Bunu kim edir, Mett?"
  
  Aşağıdan uğultu eşidildi. Onların naməlum düşməni Benin yataq otağının qapısını döyür, bəlkə də indi Drake-i lazımınca qiymətləndirmədiklərini başa düşürlər.
  
  "Getmək vaxtıdır".
  
  Ben ifadəsiz döndü və küləkli gecəyə süründü. Dreyk onun arxasınca içəri daldı və CD-lər və kasetlərlə düzülmüş divarlara son bir nəzər salaraq qapını bərk-bərk bağladı.
  
  İnsanların diqqətini çəkmədən damını bacardığı qədər uyğunlaşdırdı. O, yeni tıxac quraşdırmaq bəhanəsi ilə damının bütün uzunluğu boyunca üç fut enində piyada zolağı quraşdırdı. Problem qonşunun tərəfində olardı.
  
  Təhlükəsiz damdan keçərkən külək onları səbirsiz barmaqları ilə tulladı. Ben ehtiyatla addımladı, çılpaq ayaqları sürüşüb beton plitələrin üzərinə titrədi. Dreyk onun əlini bərk-bərk tutdu, kaş ki, onların idman ayaqqabılarını tapmağa vaxtları olsun.
  
  Sonra güclü külək bacanın üstündən uludu, Benin üzünə möhkəm dəydi və onu kənardan büdrədi. Drake güclə geri çəkildi, ağrı nidası eşitdi, lakin tutuşunu boşaltmadı. Bir saniyədə o, dostunu cilovladı.
  
  "Uzaqda deyil" deyə pıçıldadı. - Demək olar ki, yoldaş.
  
  Drake, Benin dəhşətə gəldiyini gördü. Baxışı çardaq qapısı ilə damın kənarı arasında, sonra bağçaya və arxaya zilləndi. Çaxnaşma onun cizgilərini dəyişdi. Nəfəsi sürətləndi; bu sürətlə onlar bunu heç vaxt etməzdilər.
  
  Drake qapıya bir nəzər saldı, özünü bərkitdi və arxasını qapıya çevirdi. Kimsə keçsəydi, birinci onu görərdilər. O, Benin çiyinlərindən tutub gözləri ilə görüşdü.
  
  "Ben, sən mənə güvənməlisən. İnan mənə. Söz verirəm ki, bu işin öhdəsindən gəlməyə kömək edəcəyəm".
  
  Benin gözləri fokuslandı və başını tərpətdi, hələ də qorxdu, amma həyatını Dreykin əlinə verdi. Dönüb ehtiyatla irəli addımladı. Dreyk ayaqlarından qan damladığını, xəndəyə axdığını gördü. Qonşunun damını keçib, onun istixanasına enib, sürüşüb yerə yıxılıblar. Ben yarı yolda sürüşüb yıxıldı, lakin Dreyk birinci oldu və yıxılmasının çox hissəsini yastıqladı.
  
  Sonra onlar möhkəm zəmində idilər. Qonşu otaqda işıq yanmışdı, amma ətrafda heç kim yox idi. Onlar yəqin ki, atəş səslərini eşitmişlər. Ümid edirəm ki, polis yoldadır.
  
  Drake Beni çiyinlərindən möhkəm qucaqladı və dedi: "Fantastik şeylər. Yaxşı işləməyə davam edin və mən sizə yeni bir dırmaşma çərçivəsi verəcəm. İndi gedək".
  
  Bu daimi zarafat idi. Onlara şadlanmaq lazım olduqda, Ben yaşı ilə bağlı çıxış edərək Dreykə müraciət etdi və Dreyk Benin gəncliyi ilə lağ etdi. Dostluq rəqabəti.
  
  Ben xoruldadı. "Orada kim var?"
  
  Drake çardağa və onun gizli qapısına baxdı. Hələ heç kim oradan heç nə çıxarmayıb.
  
  "Almanlar".
  
  "Hə? Almanların Kvay çayı üzərindəki İkinci Dünya Müharibəsi körpüsü kimi?"
  
  "Düşünürəm ki, bu yaponlar idi. Xeyr, bunun İkinci Dünya Müharibəsindəki almanlara bənzədiyini düşünmürəm".
  
  Onlar artıq qonşunun bağının arxasında idilər. Onlar çəpərin üstündən dalaraq, Sviftin illik şənliklərindən birində Drake-nin tikdiyi hasarın dummy hissəsini sıxaraq keçirdilər.
  
  Birbaşa hərəkətli küçəyə gedirik.
  
  Birbaşa taksi dayanacağı ilə üzbəüz.
  
  Dreyk ölümcül fikirlərlə gözləyən maşınlara tərəf getdi. Onun əsgərlik anlayışı yenidən üzə çıxdı. Mickey Rourke kimi, Kylie kimi, Hawaii Five-O kimi... O, sadəcə olaraq yuxuda idi, möhtəşəm geri dönüşünü etmək üçün doğru vaxtı gözləyirdi.
  
  O, əmin idi ki, ikisini qorumağın yeganə yolu əvvəlcə pis adama çatmaqdır.
  
  
  ÜÇ
  
  
  
  PARİS, FRANSA
  
  
  Şarl de Qoll üçün təyyarə həmin gün səhər saat 9-dan sonra eniş etdi. Drake və Ben bir kürək çantası və orijinal məzmunundan bir neçə əşyadan başqa heç nə ilə yerə endilər. Təzə paltar geyinmişdilər, yeni mobil telefonlar hazır idi. I-pad dolduruldu. Nağd pulun çoxu getdi - nəqliyyata xərcləndi. Drake məqsədini təyin edən kimi silah atıldı.
  
  Uçuş zamanı Dreyk Benə almanlar və vikinqlər haqqında hər şey haqqında məlumat verdi və ondan araşdırmaya kömək etməsini istədi. Benin istehzalı şərhi "Bang bang, bu mənim dərəcəmdir" idi.
  
  Drake bu münasibəti təsdiqlədi. Qriffinlər sınmadı, şükür.
  
  Onlar Parisin soyuq çiskinli havasında hava limanını tərk etdilər. Ben bir taksi tapdı və aldığı bələdçi kitabı yellədi. Onlar içəri girən kimi dedi: "Umm... Ruta... Krua? Luvrun qarşısındakı otel?"
  
  Taksi heç bir şeyin onu tərpətmədiyini deyən bir adamın sürdüyü yola çıxdı. O, qırx dəqiqə sonra gələndə otel Paris üçün təravətləndirici xarakterə malik deyildi. Böyük foye, birdən çox adam yerləşdirə bilən liftlər və otaqları olan bir neçə dəhliz var idi .
  
  Onlar qeydiyyatdan keçməmişdən əvvəl Drake qalan pulu, təxminən beş yüz avronu çıxarmaq üçün foyedə bankomatdan istifadə edib. Ben qaşlarını çatdı, lakin Dreyk göz qırparaq onu sakitləşdirdi. O, ağıllı dostunun nə düşündüyünü bilirdi.
  
  Elektron nəzarət və pul yolları.
  
  O, bir otağın pulunu kredit kartı ilə ödəyib, sonra isə qarşıdakı otağı nağd pulla alıb. Yuxarı qalxdıqdan sonra hər ikisi "pul" otağına girdilər və Drake nəzarət qurdu.
  
  "Bir daşla bir neçə quş öldürmək şansımız" dedi, Benin otaqda tənqidi nəzər salmasına baxaraq.
  
  "A?" Soruşdum.
  
  "Biz onların nə qədər yaxşı olduğunu görürük. Tez gəlsələr, bu yaxşıdır və yəqin ki, problem olacaq. Əgər onlar yoxdursa, bunu da bilmək vacibdir. Və yeni oyuncağını çıxarmaq şansın var".
  
  Ben I-pad-i yandırdı. "Bu gün, altıda baş verəcək?"
  
  "Bu, savadlı bir ehtimaldır." Drake ah çəkdi. "Ancaq bu, bildiyimiz bir neçə fakta uyğun gəlir."
  
  "Hmm, o zaman kənara çəkil, Krusti..." Ben barmaqlarını cəsarətlə sındırdı. Onun inamı indi parladı ki, o, xilas olmaqdansa, kömək edirdi, lakin o, heç vaxt "hərəkət" adamı deyildi. Əksinə, adı və ya ləqəbi ilə müəyyən edilən insan tipi - əsasən Blakey - heç vaxt bu soyadına layiq olmaq üçün kifayət qədər dinamik olmur.
  
  Drake göz çuxuruna baxdı. "Bu, nə qədər çox vaxt aparacaq" dedi. "Şansımız nə qədər yaxşı olar."
  
  Çox çəkmədi. Ben I-pad-də nəyisə tıqqıldadarkən, Drake qarşı tərəfdəki qapıda toplaşan yarım düzən böyük oğlan gördü. Kilid sındırılıb və otağa müdaxilə edilib. Otuz saniyədən sonra komanda yenidən peyda oldu, hirslə ətrafa baxdı və dağıldı.
  
  Drake çənəsini sıxdı.
  
  Ben dedi. "Bu, həqiqətən maraqlıdır, Mett. Odinin qalıqlarının əslində doqquz parçasının dünyaya səpələnmiş olduğuna inanılır. Qalxan bir şeydir, At başqa şeydir. Mən bunu heç vaxt bilmirdim".
  
  Drake onu çətinliklə eşitdi. Beynini məhv etdi. Burada onların problemləri var idi.
  
  Heç nə demədən qapıdan geri çəkildi və mobil telefonun nömrəsini yığdı. Zəngə demək olar ki, dərhal cavab verildi.
  
  "Bəli?"
  
  "Bu Dreykdir."
  
  "Mən şoka düşdüm. Çoxdandır görüşmürəm, dostum".
  
  "Bilirəm".
  
  "Həmişə zəng edəcəyini bilirdim."
  
  "Düşündüyün kimi deyil, Wells. Mənə nəsə lazımdır".
  
  "Əlbəttə, bilirsən. Mənə Mai haqqında danış".
  
  Lənət Uells onu yalnız onun bildiyi bir şeylə sınayırdı. Problem onda idi ki, Mai Alisonla evlənməmişdən əvvəl Taylandda işlədikləri vaxtdan bəri onların uzun müddət sevgilisi idi - hətta Ben də bu iyrənc detalları eşitməməli idi.
  
  "Ata adı Şiranudur. Yer - Phuket. Tip hmm... ekzotik..."
  
  Benin qulaqları gərildi. Drake onu bədən dilində bir siyasətçinin yalanlarını oxuya bildiyi qədər aydın şəkildə oxudu. Açıq ağız bir ipucu idi...
  
  Dreyk Uellsin səsindəki gülüşü demək olar ki, eşidirdi. "Ekzotik? Bu edə biləcəyiniz ən yaxşı şeydirmi?"
  
  "Hazırda, bəli."
  
  "Orada kimsə varmı?"
  
  "Həqiqətən bəyəndim".
  
  "Get. Yaxşı, dostum, nə istəyirsən?
  
  "Mən həqiqəti istəyirəm, Wells. Mənə xəbərlərdə və internetdə yayımlanması qadağan olunmuş xam məlumat lazımdır. Odinin qalxanı oğurlandı. Onu oğurlayan almanlar haqqında. Xüsusilə almanlar. Real SAS məlumatı. Mən həqiqətən nə baş verdiyini bilməliyəm, dost, ictimai sızma deyil."
  
  "Çətinlik içindəsən?"
  
  "Böyük". Siz komandirinizə yalan demirsiniz, keçmiş olsun, olmasın.
  
  "Köməyə ehtiyac var?"
  
  "Hələ yox".
  
  "Sən bir əl qazandın, Drake. Sadəcə sözü deyin və SAS sizin olsun".
  
  "Mən edəcəm".
  
  "Yaxşı. Mənə biraz ver. Yeri gəlmişkən, hələ də özünüzə köhnə SAS olduğunuzu söyləyirsiniz?
  
  Drake tərəddüd etdi. "Yaxşı köhnə SAS" termini belə mövcud olmamalıdır. "Bu, izahat üçün məqbul bir termindir, hamısı budur."
  
  Drake huşunu itirdi. Keçmiş komandirindən kömək istəmək asan deyildi, lakin Benin təhlükəsizliyi hər cür qürur hissini dəf etdi. O, yenidən göz çuxurunu yoxladı, boş bir dəhliz gördü, sonra getdi və Benin yanında oturdu.
  
  "Odinin doqquz hissəsini deyirsən? Bu nə deməkdir?"
  
  Ben tez bir zamanda qrupunun Facebook səhifəsindən sildi, iki yeni dostluq istəyi olduğunu söylədi, indi on yeddi.
  
  O, bir anlıq Drake-i öyrəndi. "Deməli, siz keçmiş SAS kapitanı və kaset fanatiğisiniz. Qəribədir, dostum, dediklərimə etiraz etməsən".
  
  "Dəmlə, Ben. Sənin nəyin var?"
  
  "Yaxşı... Mən bu doqquz Odinin izini izləyirəm. Doqquz Norse mifologiyasında xüsusi bir rəqəm kimi görünür. Biri Dünya Ağacı adlanan bir şeydə özünü çarmıxa çəkildi, doqquz gün doqquz gecə, oruc tutdu, böyründə nizə ilə İsa Məsih kimi və İsadan çox illər əvvəl. Bu əsl şeydir, Matt. Əsl elm adamları onu kataloqlaşdırdılar. Bu, hətta İsa Məsihin hekayəsinə ilham verən hekayə ola bilər. Odinin doqquz hissəsi var. Nizə üçüncü parçadır və Dünya Ağacına bağlıdır, baxmayaraq ki, onun yeri haqqında heç bir qeyd tapa bilmirəm. Ağacın əfsanəvi yeri İsveçdədir. Apsalla adlı bir yer.
  
  "Yavaşla, yavaşla. Odinin qalxanı və ya atı haqqında bir şey deyirmi?
  
  Ben çiyinlərini çəkdi. "Yalnız bu Qalxan bütün zamanların ən böyük arxeoloji tapıntılarından biri idi. Və onun kənarında belə sözlər var: Cənnət və Cəhənnəm müvəqqəti cəhalətdir. Doğruya və ya yanlışa meyl edən Ölümsüz Ruhdur. Bu, açıq-aydın Odinin lənətidir, lakin canlı yaddaşda heç kim onun məqsədinin nə olduğunu anlaya bilməyib.
  
  "Bəlkə də bu lənətlərdən biridir ki, orada olmalısan," Dreyk gülümsədi.
  
  Ben ona məhəl qoymadı. "Burada deyilir ki, At heykəldir. Başqa bir heykəl - Odin qurdları indi Nyu Yorkda nümayiş etdirilir.
  
  "Onun canavarları? İndi?" Dreykin beyni qızarmağa başlamışdı.
  
  "O, döyüşə iki canavar sürdü. Aydındır."
  
  Drake qaşlarını çatdı. "Doqquz hissənin hamısı hesaba alınıbmı?"
  
  Ben başını tərpətdi. "Bir neçəsi yoxdur, amma..."
  
  Drake fasilə verdi. "Nə?" Soruşdum.
  
  "Yaxşı, axmaq səslənir, amma formalaşmaqda olan bir əfsanənin fraqmentləri var. Odinin bütün hissələrini birləşdirmək və dünyanın sonuna gətirib çıxaracaq zəncirvari reaksiyaya başlamaq haqqında bir şey.
  
  "Standart şeylər" dedi Drake. "Bütün bu qədim tanrıların onlarla əlaqəli bir növ "dünyanın sonu" nağılı var."
  
  Ben başını tərpətdi və saatına baxdı. "Doğru. Bax. Biz internet sehrbazlarının yeməyə ehtiyacı var" deyə bir an düşündü. "Və məncə, hiss edirəm ki, tezliklə qrupdan yeni sözlər olacaq. Brunch üçün kruvasan və Brie?
  
  "Parisdə olanda..."
  
  Drake qapını açdı, ətrafa baxdı, sonra Benə getməsi üçün işarə etdi. Dostunun üzündəki təbəssümü gördü, amma gözlərindəki qorxunc gərginliyi də oxudu. Ben bunu yaxşı gizlədib, amma möhkəm çırpındı.
  
  Drake otağa qayıtdı və bütün əşyalarını kürək çantasına qoydu. Ağır kəməri bağlayan kimi o, Benin boğuq salam dediyini eşitdi və həyatında yalnız ikinci dəfə ürəyinin qorxudan dayandığını hiss etdi.
  
  Birincisi, Alisonun bu barışmaz fərqi əsas gətirərək onu tərk etməsi idi - sən lənətə gəlmiş hərbi düşərgədən daha çox əsgərsən.
  
  O gecə. Sonsuz yağış gözlərini heç vaxt olmadığı kimi yaşla doldurduqca.
  
  Qapıya tərəf qaçdı, bədəninin bütün əzələləri gərgin və hazır idi, sonra koridorda yüyürən yaşlı bir ər-arvad gördü.
  
  Keçmiş əsgərin onu maskalamaq şansı qalmamışdan əvvəl Ben Dreykin gözlərini dolduran açıq dəhşəti hiss etdi. Axmaq səhv.
  
  "Narahat olma". Ben solğun təbəssümlə dedi. "Mən yaxşıyam".
  
  Drake ah çəkdi və daim keşik çəkərək onları pilləkənlərlə endirdi. O, foyeni yoxladı, heç bir təhlükə görmədi və bayıra çıxdı.
  
  Ən yaxın restoran harada idi? O, bir fərziyyə irəli sürdü və Luvr muzeyinə tərəf getdi.
  
  
  * * *
  
  
  Neyrocərrah bacarıqlarına malik Münhendən olan kök bir kişi dərhal onları gördü. O, fotoşəklini yoxladı və iki ürək döyüntüsündən sonra yaxşı bədən quruluşlu, bacarıqlı Yorkshireman'ı və uzun saçlı, axmaq dostunu tanıdı və onları obyektivlərin çarpaz işarəsinə düzəltdi.
  
  O, duruşunu dəyişdi, nə yüksək mənzərəni, nə də ətli əzalarını qazan ağ zolaqları bəyənmədi.
  
  O, çiyin mikrofonuna pıçıldadı: "Mən onları sapdan tuturam".
  
  Cavab təəccüblü dərəcədə dərhal oldu. "İndi onları öldürün."
  
  
  DÖRD
  
  
  
  PARİS, FRANSA
  
  
  Ardıcıl olaraq üç güllə atıldı.
  
  İlk güllə Dreykin başının yanındakı metal qapı çərçivəsindən dəyib, sonra küçədə səkilib, yaşlı qadının qoluna dəyib. O, büküldü və yıxıldı, sual işarəsi şəklində havaya qan səpdi.
  
  İkinci zərbə isə Benin saçını dibinə dikib.
  
  Üçüncüsü dayandığı yerdə betona dəydi, Drake onun belindən kobudcasına tutduqdan bir nanosaniyə sonra. Güllə səkidən sıçrayaraq onların arxasındakı otelin pəncərəsini sındırıb.
  
  Drake yuvarlandı və kobud şəkildə Beni bir sıra park edilmiş avtomobillərin arxasında gəzdi. "Mən səni tuturam". O, hiddətlə pıçıldadı. "Sadəcə davam et." Çömelərək maşının pəncərəsindən bayıra nəzər saldı və pəncərənin sındığı anda damda hərəkət gördü.
  
  "Lanet atəşi!" Onun Yorkşir ləhcəsi və ordu jarqonları adrenalin yığıldıqca səsini boğuq edirdi. Əraziyə baxış keçirdi. Mülki insanlar qaçırdılar, qışqırırdılar, hər cür diqqəti yayındırırdılar, lakin problem bu idi ki, atıcı onların harada olduğunu dəqiq bilirdi.
  
  Və o, tək olmayacaqdı.
  
  Hələ indi də, Dreyk qaranlıq Mondeodan çıxan və məqsədyönlü şəkildə onlara tərəf yönəlmiş kilidləmə zamanı əvvəllər gördüyü üç oğlanı tanıdı.
  
  "Hərəkət etmək vaxtıdır."
  
  Dreyk onları iki maşına mindirərək maşınında isterik bir şəkildə ağlayan gənc qadını gördüyü yerə apardı. Təəccüblə onun qapısını açdı və onun qorxulu ifadəsini görəndə tez bir günahkarlıq hiss etdi.
  
  Ehtiyatsız ifadəsini saxladı. "Qələndi."
  
  Hələ atışma yoxdur. Qadın süründü, qorxu əzələlərini tutdu və onları ölü plitələrə çevirdi. Ben bədən çəkisini mümkün qədər aşağı saxlayaraq içəri sürüşdü. Drake tələsik onun arxasınca getdi və sonra açarı çevirdi.
  
  Nəfəsini tutaraq geriyə keçdi, sonra dayanacaqdan sürətlə irəlilədi. Onların ardınca yolun o tayında rezin yandı.
  
  Ben qışqırdı: "Rue Richelieu!"
  
  Drake gülləni gözləmək üçün yoldan çıxdı, mühərrikdən sıçrayan metal zəngi eşitdi, sonra qaz pedalına çırpıldı. Onlar səkidə təəccüblənmiş oğruların yanından keçib, onların maşınlarına tələsik qayıtdıqlarını görüblər.
  
  Drake sükanı sağa, sonra sola, sonra yenidən sola çevirdi.
  
  "Rue Saint Honoré." Ben yolun adını bilmək üçün boynunu qaldıraraq səsləndi.
  
  Onlar trafikə birləşdilər. Drake bacardığı qədər sürətlə tələsdi, avtomobili - onun zövqünə görə Mini Kuper idi - arxadakı mənzərəni diqqətlə izləyərək zolağa girib-çıxdı.
  
  Damdakı atıcı çoxdan yoxa çıxmışdı, lakin Mondeo orada idi və ayaqlaşmağa davam edirdi.
  
  Sağa, sonra yenidən sağa döndü, işıqforda bəxti gətirdi. Luvr muzeyi, sol tərəfdən götürülmüşdür. Yararsız idi: yollar çox sıx idi, işıqforlar tez-tez işləyirdi. Onlar Parisin mərkəzindən uzaqlaşmalı idilər.
  
  "Rue De Rivoli!"
  
  Drake sərt şəkildə Benə baxdı. "Niyə cəhənnəm küçə adlarını qışqırırsan?"
  
  Ben ona baxdı. "Bilmirəm! Onlar... televiziyada göstərirlər! Bu kömək edir?"
  
  
  * * *
  
  
  "Yox!" o, Rue Rivolidən uzaqlaşan sürüşkən yolda sürətlə irəliləyəndə mühərrikin gurultusu ilə geri qışqırdı.
  
  Güllə çəkmədən çıxdı. Drake ətrafdakı adamın əzab içində yıxıldığını gördü. Pis idi; ciddi idi. Bu insanlar kimə zərər verdiklərinə əhəmiyyət verməyəcək qədər təkəbbürlü və güclü idilər və açıq-aydın nəticələrlə yaşaya bilərdilər.
  
  Niyə Odinin doqquz hissəsi onlar üçün bu qədər vacib idi?
  
  Güllələr beton və metalı deşdi və Mini-nin ətrafında naxışlar buraxdı.
  
  Bu zaman Benin mobil telefonuna zəng gəldi. O, cibindən çıxarmaq üçün çiyinləri bükmə manevri etdi. "Ana?"
  
  "İsa!" Dreyk sakitcə söydü.
  
  "Mən yaxşıyam, ta. Sən? Atam kimi?"
  
  Mondeo Mini-nin baqajına qədər işləyib. Kor edən faralar, üç istehzalı alman siması ilə birlikdə arxa mənzərəni doldurdu. Pislər bunu sevirdilər.
  
  Ben başını tərpətdi. "Bəs bacı?"
  
  Dreyk almanların çılğın həyəcan içində topları ilə alətlər panelini döyməsinə baxırdı.
  
  "Yox. Xüsusi heçnə. Mmm... bu nə səs-küydür?" O, fasilə verdi. "Oh... Xbox."
  
  Drake qaz pedalını yerə basdı. Mühərrik tez cavab verdi. Təkərlər hətta saatda altmış mil sürətlə qışqırdı.
  
  Növbəti atəş arxa şüşəni sındırıb. Ben dəvəti gözləmədən ön dırmaşma sahəsinə endi. Drake bir anlıq təqdir etməsinə icazə verdi, sonra Mini-ni park edilmiş avtomobillərin uzun cərgəsinin qarşısındakı boş səkiyə sürdü.
  
  Mondeodakılar ehtiyatsızlıqla atəş açıblar, güllələr park edilmiş avtomobillərin şüşələrinə dəyib, Mini-yə dəyib və oradan sıçrayıb. Bir neçə saniyədən sonra o, əyləci basdı, qışqırıqla fırlandı, balaca maşını 180 dərəcə fırladı, sonra onların gəldiyi yoldan sürətlə geri döndü.
  
  Mondeo-nun sərnişinlərinə nə baş verdiyini anlamaq üçün qiymətli saniyələr lazım idi. 180 dərəcə dönmə səliqəsiz və təhlükəli idi və dəhşətli bir çırpıntı ilə dayanmış iki avtomobili süpürüb. Bütün müqəddəs olanların adı ilə polis harada idi?
  
  İndi seçim yoxdur. Drake bacardığı qədər çox növbə çəkdi. "Hazır ol, Ben. Biz qaçacağıq".
  
  Ben orada olmasaydı, o, dayanıb döyüşəcəkdi, amma dostunun təhlükəsizliyi prioritet idi. Və itirmək indi ağıllı hərəkət idi.
  
  "Yaxşı ana, sonra görüşərik." Ben çiyinlərini çəkərək mobil telefonunu bağladı. "Valideynlər".
  
  Drake Mini-ni yenidən kənara çəkdi və manikürlü qazonun yarısında güclü əyləc basdı. Maşın dayanmazdan əvvəl onlar qapıları geniş açıb çölə atılaraq yaxınlıqdakı küçələrə doğru irəlilədilər. Mondeo görünməzdən əvvəl onlar yerli parislilərlə qarışmışdılar.
  
  Ben nəsə hırıldamağı bacardı və gözlərini Dreykə zillədi. "Mənim qəhrəmanım".
  
  
  * * *
  
  
  Onlar Harry's New York Bar adlanan yerin yanındakı kiçik internet kafedə gizləniblər. Drake üçün bu, ən ağıllı addım idi. Gözə dəyməyən və ucuz olan bura onların tədqiqatlarını davam etdirə və Luvrun qaçılmaz işğalı ilə bağlı narahat olmadan və onu kəsmədən nə edəcəklərinə qərar verə biləcəkləri bir yer idi.
  
  Ben daxil olarkən Drake kekslər və kofe hazırladı. Drake hələ zədədən əziyyət çəkməyib, lakin Benin bir az narahat olması lazım olduğunu təklif etdi. İçindəki əsgərin onunla necə davranacağını bilmirdi. Dost bilirdi ki, onların danışmaq lazımdır. O, yemək və içkini gənc oğlana köçürdü, rahat bir kabinəyə yerləşdi və baxışlarını tutdu.
  
  "Bütün bu pis işlərlə necə məşğulsan?"
  
  "Bilmirəm". Ben həqiqəti söylədi. "Hələ bunu dərk etməyə vaxtım olmayıb."
  
  Drake başını tərpətdi. "Bu yaxşıdır. Yaxşı, bunu edəndə..." o, kompüteri göstərdi. "Sənin nəyin var?"
  
  "Əvvəlki kimi eyni sayta qayıtdım. Möhtəşəm bir arxeoloji tapıntı... doqquz fraqment... yada, yada, yada... oh bəli - mən Odinin təsirli "dünyanın sonu" sui-qəsd nəzəriyyəsi haqqında oxudum."
  
  "Və mən dedim..."
  
  "Bu axmaqlıq idi. Amma mütləq deyil, Matt. Buna qulaq as. Dediyim kimi, bir əfsanə var və bir çox dillərə tərcümə olunub. Yalnız Skandinaviya deyil. Bu, olduqca universal görünür, bu, bu cür şeyi öyrənən kəndlilər üçün olduqca qeyri-adi bir şeydir. Burada deyilir ki, əgər Odinin doqquz parçası nə vaxtsa Raqnarok zamanı toplansa, onlar Tanrıların məzarına yol açacaqlar. Və əgər bu məzar nə vaxtsa murdarlanarsa... yaxşı ki, kükürd və sınmış bütün Cəhənnəm problemlərimizin yalnız başlanğıcıdır. Diqqət et, mən tanrılar dedim?"
  
  Drake qaşlarını çatdı. "Yox. Burada Tanrıların məzarı necə ola bilər? Onlar heç vaxt mövcud olmayıblar, Raqnarok heç vaxt mövcud olmayıb. Bu, Armageddon üçün sadəcə bir Norse yeri idi.
  
  "Dəqiq. Bəs o, həqiqətən də mövcud olsaydı, necə?"
  
  "Beləliklə, belə bir tapıntının dəyərini təsəvvür edin."
  
  "Tanrıların məzarı? Bu, hər şeydən kənarda olardı. Atlantis. Camelot. Eden. Bununla müqayisədə onlar heç bir şey olmazdı. Deməli, Odin Qalxanının yalnız başlanğıc olduğunu deyirsən?
  
  Ben çörəyin üstündən bir dişlədi. "Düşünürəm ki, görəcəyik. Getmək üçün daha səkkiz hissə var, ona görə də onlar solmağa başlasalar," dedi. "Bilirsiniz, Karin ailənin beynidir və bacı bütün bu internet pisliyini həll etmək istəyir. Hamısı parça-parçadır".
  
  "Ben, səni işə cəlb etdiyim üçün özümü kifayət qədər günahkar hiss edirəm. Və söz verirəm ki, sənə heç nə olmayacaq, amma başqa heç kimi bu işə cəlb edə bilmərəm. Drake qaşlarını çatdı. "Maraqlıdır, lənətə gəlmiş almanlar niyə indi bunu etməyə başladılar? Şübhəsiz ki, digər səkkiz hissə bir müddətdir mövcuddur".
  
  "Daha az futbol analogiyası. Və onlar var. Bəlkə Qalxan xüsusi bir şey idi? Bunda bir şey hər şeyi dəyərli etdi."
  
  Drake Shield-in yaxından çəkilişlərini xatırladı, lakin onlar bu araşdırmanı sonraya qədər təxirə sala bilərdilər. Ekrana toxundu. "Burada deyilir ki, Odinin At heykəli əslində Luvrun əsas eksponatı olan Vikinq uzun qayığında tapılıb. Əksər insanlar Luvrda gəzərkən At heykəlinin özünü belə görməzdilər".
  
  "Barkas" Ben ucadan oxudu. "Bu, özlüyündə bir sirrdir - o, Vikinqlərin məlum tarixindən əvvəl olan loglardan tikilib."
  
  "Eynən bir Qalxan kimi" dedi Drake.
  
  "Danimarkada tapıldı" Ben oxudu. "Və bura baxın," o, ekrana işarə etdi, "bu, daha əvvəl qeyd etdiyim Odinin digər hissələrinə diqqət yetirirmi? Canavarlar Nyu Yorkdadır və ən yaxşı ehtimal budur ki, Nizə Odinin Dünya Ağacından enərkən bədənindən düşərək İsveçin Uppsalla şəhərindədir".
  
  - Deməli, beşdir. Drake rahat kreslosunda arxaya söykəndi və qəhvəsini qurtumladı. Onların ətrafında internet kafe səngimiş fəaliyyətlə vızıldayırdı. Çöldəki səkilər həyatda ziqzaqla hərəkət edən insanlarla dolu idi.
  
  Ben polad ağzı ilə doğulmuşdu və isti qəhvəsinin yarısını bir qurtumla içdi. "Burada başqa bir şey var" dedi. "Allahım, bilmirəm. Çətin görünür. Volvo adlı bir şey haqqında. Görən nə deməkdir. "
  
  "Bəlkə də maşını onun adına qoyublar."
  
  "Gülməli. Xeyr, deyəsən, Odinin xüsusi Velvası var idi. Gözləyin - bu bir az vaxt apara bilər".
  
  Dreyk diqqətini Ben, kompüter, informasiya axını və çöldəki sıx səki arasında keçirməklə o qədər məşğul idi ki, qadın onların masasının yanında dayanana qədər qadının yaxınlaşmasını hiss etmədi.
  
  Hərəkət etmədən o, əlini qaldırdı.
  
  "Qalxmayın, uşaqlar," o, Amerika ləhcəsi ilə çəkdi. "Biz danışmalıyıq".
  
  
  BEŞ
  
  
  
  PARİS, FRANSA
  
  
  Kennedi Mur bir müddətdir ki, bu cütlüyü qiymətləndirir.
  
  Əvvəlcə bunun zərərsiz olduğunu düşündü. Bir müddət sonra gənc oğlanın qorxmuş, lakin qətiyyətli bədən dilini və yaşlı oğlanın sayıq davranışını təhlil etdikdən sonra belə qənaətə gəldi ki, bəla, şərait və İblis hər ikisini müqəddəs olmayan təhlükə üçlüyünə sürükləyib.
  
  O, burada polis deyildi. Lakin o, Nyu Yorkda polis məmuru idi və böyük beton qüllələri olan bu nisbətən kiçik adada böyümək asan deyildi. Siz taleyinizin NYPD-yə qoşulmaq olduğunu bilməmişdən əvvəl bir polis vizyonunuz var idi. Sonralar bildin və saydın, amma həmişə o gözlərin var idi. Bu çətin, hesablamalı görünüş.
  
  Tətildə belə, o, acı-acı düşündü.
  
  Bir saat qəhvə qurtumladıqdan və məqsədsiz surfinqlə məşğul olduqdan sonra özünü saxlaya bilməyib. O, tətildə ola bilərdi - bu, ona məcburi tətildən daha yaxşı səsləndi - lakin bu, britaniyalının Veqasdakı ilk gecəsində fəzilətindən daha tez imtina etdiyindən, onun içindəki polisin sadəcə imtina etməsi demək deyildi.
  
  Onların masasına tərəf əyildi. Məcburi tərk, o, yenidən düşündü. Bu, onun parlaq NYPD karyerasını perspektivə çevirdi.
  
  Yaşlı oğlan antenalarını qaldıraraq onu tez qiymətləndirdi. O, onu ABŞ dəniz piyadasının Banqkok fahişəxanasını qiymətləndirməsindən daha sürətli qiymətləndirdi.
  
  "Qalxmayın, uşaqlar," deyə o, zərərsizləşdirdi. "Biz danışmalıyıq".
  
  "Amerikalı?" - yaşlı oğlan təəccüblə dedi. "Nə istəyirsən?"
  
  O, ona məhəl qoymadı. "Yaxşısan, balam?" O, qalxanını atdı. "Mən polisəm. İndi mənimlə səmimi olacaqsan".
  
  Yaşlı oğlan dərhal klikləyib rahatlıqla gülümsədi, bu qəribə idi. Digəri çaşqınlıq içində gözlərini qırpdı.
  
  "A?" Soruşdum.
  
  Kennedidəki polis məsələni sıxışdırdı. "Sən öz istəyinlə burdasan?" Onun ağlına gələn tək şey onların yanında olmaq idi.
  
  Gənc oğlan narahat görünürdü. "Yaxşı, görməli yerləri gəzmək yaxşıdır, amma kobud seks çox da əyləncəli deyil."
  
  Yaşlı oğlan təəccüblü dərəcədə minnətdar görünürdü. "İnan mənə. Burada heç bir problem yoxdur. Hüquq-mühafizə orqanlarının bəzi üzvlərinin hələ də bu işə hörmətlə yanaşdığını görmək çox xoşdur. Mən Mett Drakeəm."
  
  Əlini uzatdı.
  
  Kennedi buna məhəl qoymadı, hələ də əmin deyildi. Onun ağlı bu ifadəyə bağlı idi, hələ də işə hörmətlə yanaşır və son ayı keçdi. Həmişə dayandıqları yerdə dayandılar. Kalebdə. Onun qəddar qurbanları üzərində. Onun qeyd-şərtsiz azadlığa buraxılmasına görə.
  
  Əgər.
  
  "Yaxşı... təşəkkür edirəm, məncə."
  
  "Deməli, sən Nyu-York polisisən? Gənc nüansı ağsaqqala işarə edərək çatmış qaşları ilə tamamladı.
  
  "Lənət olsun hiyləgərlik." Mett Drake yüngülcə güldü. O, özünə inamlı görünürdü və rahat otursa da, Kennedi bir saniyə ərzində reaksiya vermək səriştəsinə malik olduğunu deyə bilirdi. Və onun daim ətrafını skan etməsi onu polis haqqında düşündürdü. Ya da ordu.
  
  O, özünə yer təklif edib-etmədiyini düşünərək başını tərpətdi.
  
  Drake boş oturacağı göstərdi və eyni zamanda ona açıq bir çıxış buraxdı. "Həm də nəzakətli. Eşitdim ki, Nyu-Yorklular dünyanın ən fikirli insanlarıdır".
  
  "Mətt!" Oğlan qaşlarını çatdı.
  
  "Həddindən artıq özünə inamla eqoist və təkəbbürlü demək istəyirsənsə, mən də bunu eşitdim." Kennedi bir az narahat hiss edərək kabinəyə girdi. "Sonra Parisə gəldim və fransızlarla tanış oldum."
  
  "Bayramda?"
  
  "Mənə belə dedilər."
  
  Oğlan təkid etmədi, sadəcə əlini yenidən uzatdı. "Mən hələ də Mett Dreykəm. Bu da mənim kirayəçimdir, Ben."
  
  "Salam, mən Kennediyəm. Təsadüfən sizin dediklərinizi eşitdim, ən azından başlıqları, qorxuram. Bu məni vurdu. Bəs Nyu Yorkdakı Qurdlar haqqında nə demək olar? O, Beni təqlid edərək qaşlarını qaldırdı.
  
  "Bir". Drake reaksiya gözləyərək onu diqqətlə araşdırdı. "Onun haqqında bir şey bilirsən?"
  
  "O, Thorun atası idi, elə deyilmi? Bilirsiniz, Marvel komikslərində."
  
  "O, bütün xəbərlərdədir." Ben kompüterə başını tərpətdi.
  
  "Son vaxtlar manşetlərdən uzaq durmağa çalışıram." Kennedinin sözləri ağrı və məyusluqla gərgin, tez çıxdı. Davam etməsinə bir az vaxt lazım oldu. "Deməli, çox deyil. Sadəcə kifayətdir."
  
  "Deyəsən, bir neçə yaratmısınız."
  
  "Karyeram üçün çox yaxşıdır." Qayıtdı, sonra kafenin çirkli pəncərələrindən küçəyə baxdı.
  
  
  * * *
  
  
  Dreyk onun baxışlarını izlədi, onu dürtmək lazım olub-olmadığını merak etdi və gözləri şüşədən baxan əvvəlki oğrulardan birinin baxışları ilə qarşılaşdı.
  
  "Lanet olsun. Bu uşaqlar Hindistan zəng mərkəzindən daha cəlddirlər".
  
  Drake hərəkət etdikcə oğlanın üzü tanınma ilə işıqlandı, lakin indi Drake daha sikişmək istəmədiyinə qərar verdi. Əlcəklər həqiqətən çıxarıldı və SAS kapitanı geri döndü. O, cəld tərpəndi, stullardan birini tutdu və dəhşətli zərbə ilə pəncərədən atdı. Alman ölü ət kimi səkiyə çırpılaraq geri uçdu.
  
  Dreyk Beni kənara yellədi. "Bizimlə gəl, ya yox" deyə Kennedi qaçarkən səsləndi. "Ancaq məndən uzaq dur."
  
  O, cəld qapıya tərəf getdi, qapını tulladı və atəş səsi eşidiləcək deyə dayandı. Şoka düşmüş parislilər ətrafda dayandılar. Turistlər hər tərəfə səpələnib. Dreyk küçədə axtarışlı bir nəzər saldı.
  
  "İntihar". Geri daldı.
  
  "Arxa qapı". O, Benin çiyninə vurdu və onlar piştaxtaya tərəf getdilər. Kennedi hələ də hərəkət etməli idi, lakin bu insanların əsl problem içində olduğunu bilmək üçün bir polisin analitik ağlı lazım deyildi.
  
  "Mən səni əhatə edəcəm."
  
  Drake qorxmuş məmurun yanından keçərək qəhvə, şəkər və qarışdırıcılarla dolu qaranlıq dəhlizə keçdi. Sonda yanğın nərdivanı var idi. Drake bara dəydi, sonra ehtiyatla çölə baxdı. Günorta günəşi gözlərimi yandırdı, amma sahil aydın idi. Bu o demək idi ki, hardasa yalnız bir düşmən var.
  
  Drake başqalarına gözləmək üçün işarə etdi, sonra məqsədyönlü şəkildə gözləyən alman tərəfinə keçdi. O, kişinin zərbəsindən yayınmadı, əksinə günəş pleksusunda titrəmədən onu bərk-bərk aldı. Rəqibinin üzündəki şok onu anında məmnun etdi.
  
  "Pleksus hədəfləyən pişiklər." pıçıldadı. Təcrübə ona öyrətmişdi ki, öyrədilmiş şəxs bədəndəki aşkar təzyiq nöqtələrindən birini vuracaq və təsir üçün fasilə verəcək, ona görə də Drake ağrını bölüşdü - ona sonsuz öyrədildi - və bunun öhdəsindən gəldi. O, oğlanın burnunu sındırdı, çənəsini əzdi və iki zərbə ilə az qala boynunu bükürdü, sonra isə sürətini azaltmadan onu səkiyə səkiyə səkidə qoyub. Digərlərini irəli yellədi.
  
  Kafedən çıxıb ətrafa baxdılar.
  
  Kennedi "Mənim otelim üç məhəllə aralıdadır" dedi.
  
  Drake başını tərpətdi. "Lanet olsun. get."
  
  
  ALTI
  
  
  
  PARİS, FRANSA
  
  
  Bir dəqiqə sonra Ben "Gözləyin" dedi.
  
  - Demə, dostum, hamamdan istifadə etməlisən, yoxsa sənə uşaq bezi almalıyıq.
  
  Ben qızararkən Kennedi təbəssümünü gizlətdi.
  
  - Bilirəm, sənin yatmağın vaxtıdır, qoca, amma az qala... Luvr ziyarətinə getməyin vaxtıdır.
  
  Lənət olsun, Drake vaxtın izini itirdi. "Cəfəngiyat".
  
  "Luvrda?"
  
  "Növbə haqqında." Drake yanından keçən taksiyə əl yellədi. "Kennedi, mən izah edəcəyəm."
  
  "Sən daha yaxşısan. Mən bu gün artıq Luvrda olmuşam".
  
  "Bunun üçün yox..." Onlar taksiyə minən kimi Ben mızıldandı. Drake sehrli sözü dedi və maşın sürətlə getdi. Səyahət sükutla keçdi və tıxaclarla dolu küçələrlə on dəqiqə davam etdi. Səkilər heç də yaxşı deyildi, çünki onların üçü qaynar təqiblə muzeyə yollandılar.
  
  Onlar gedərkən Ben Kennediyə məsələ ilə bağlı məlumat verdi. "Kimsə İslandiyada Odinin qalxanını tapdı. Kimsə onları Yorkdakı bir sərgidən oğurlayaraq Freyin heyrətamiz pişik gəzintisi şousunu tamamilə məhv etdi.
  
  Frey?
  
  "Modelçi. Nyu Yorkdan deyilsən?
  
  "Mən Nyu Yorkdanam, amma böyük moda bilicisi deyiləm. Mən kor-koranə hansısa münaqişəyə sürüklənməyin böyük tərəfdarı deyiləm. Mənə həqiqətən də indi yeni problemlər lazım deyil".
  
  Drake az qala "qapı var" deyəcək, amma son saniyədə özünü saxladı. Bir polis bu gecə bir çox səbəbə görə faydalı ola bilər, xüsusən də ABŞ-dan. Luvrun girişini qeyd edən şüşə piramidaya yaxınlaşanda o dedi: "Kennedi, bu insanlar bizi ən azı üç dəfə öldürməyə cəhd ediblər. Bunun baş verməməsinə əmin olmaq üçün məsuliyyət daşıyıram. İndi bizə burada nələr baş verdiyi haqqında daha çox məlumat lazımdır və nədənsə onları Benin tapdıqlarının "Odinin Doqquz Parçası" adlandırdığı maraqlandırır. Səbəbini həqiqətən bilmirik, amma burada," o, şüşə piramidanın arxasını göstərdi, "ikinci hissədir".
  
  "Bu gecə onu oğurlayacaqlar" dedi Ben, sonra əlavə etdi: "Yəqin ki,".
  
  "Bəs bu Nyu York bucağı nədir?"
  
  "Odinin başqa bir parçası da nümayiş etdirilir. canavarlar. Təbiət Tarixi Muzeyində."
  
  Drake xəritəni öyrəndi. "Görünür, Luvr adətən Vikinq kolleksiyalarını nümayiş etdirmir. Bu da Yorkda olduğu kimi kreditdədir. Burada deyilir ki, ən maraqlısı indiyə qədər kəşf edilmiş ən yaxşılardan biri olan Vikinq uzun qayığı və onun bədnam şöhrətidir".
  
  "Bunun mənası nədi?" Kennedi fırtınaya qarşı qamış kimi pilləkənlərin başında dayandı, çünki çoxlu cüt ayaq onun ətrafında ayaq basdı.
  
  "Onun yaşı ilə təmsil olunan anomaliya. Bu, Vikinqlərin tarixindən əvvəldir."
  
  - Yaxşı, maraqlıdır.
  
  "Bilirəm. Onlar Denon Qanadının alt mərtəbəsində, bəzi misirlilərin... Koptların... Ptolemeylərin... boşboğazlarının yanında nümayiş etdirilir. .boşluq... nə olursa olsun. İş budur".
  
  Geniş, cilalanmış dəhlizlər izdihama qarışdıqca ətraflarında parıldayırdı. Yerli sakinlər və hər yaşdan turistlər əzəmətli köhnə məkanı dolduraraq gün ərzində onu canlandırdılar. Gecələr onun qəbirə bənzər, qorxulu təbiəti haqqında yalnız fərziyyələr söyləmək olardı.
  
  Bu zaman beton divar uçurmuş kimi qulaqbatırıcı uğultu eşidildi. Hamısı dayandı. Drake Benə tərəf döndü.
  
  "Burada gözlə, Ben. Bizə yarım saat vaxt verin. Biz səni tapacağıq". O, dayandı, sonra əlavə etdi: "Əgər evakuasiya edirlərsə, mümkün qədər şüşə piramidaya yaxın gözləyin."
  
  Cavab gözləmədi. Ben təhlükədən tam xəbərdar idi. Dreyk kamerasını çıxarıb sürətli yığım nömrəsini yığarkən ona baxdı. Bu, ana, ata və ya bacı olardı. O, Kennediyə işarə etdi və onlar ehtiyatla spiral pilləkənlə aşağı mərtəbəyə endilər. Vikinqlərin sərgisinin yerləşdiyi salona doğru yollanarkən insanlar qaçmağa başladılar. Onların arxasında qalın bir bulud fırlandı.
  
  "Qaç!" Hollisterin modelinə oxşayan oğlan qışqırdı. "İçərisində silah olan adamlar var!"
  
  Drake qapıda dayandı və içəri bir göz atmağı riskə atdı. O, tam xaosla qarşılandı. Michael Bay döyüş filmindən bir səhnə, daha qəribədir. O, üzlərində maskalar olan kamuflyaj formasında səkkiz oğlanı və indiyə qədər gördüyü ən böyük Vikinq buraxılışına dırmaşan pulemyotları saydı. Onların arxasında, inanılmaz bir ehtiyatsızlıq aktı olaraq, muzeyin divarına bir tüstü dəliyi partladılmışdı.
  
  Bu adamlar dəli idilər. Onlara üstünlük verən şey, onlarda təəssübkeşliyin şok edici birbaşalığı idi. Binaların girişlərini partlatmaq, camaata raket atmaq onların norması kimi görünürdü. Təəccüblü deyil ki, onlar əvvəllər Ben və onu bütün Parisdə izləyiblər. Avtomobil təqibləri, yəqin ki, onların sadəcə yatmazdan əvvəl əyləncəsi idi.
  
  Kennedi əlini onun çiyninə qoyub ətrafa baxdı. "Allah".
  
  "Düz yolda olduğumuzu sübut edir. İndi sadəcə onların komandirinə yaxınlaşmaq lazımdır".
  
  "Mən bu cahillərin heç birinə yaxınlaşmaq fikrində deyiləm. O, təəccüblü dərəcədə yaxşı ingilis ləhcəsi ilə and içdi.
  
  "Şirin. Amma mən onların pis siyahısından bizi keçməyin bir yolunu tapmalıyam".
  
  Drake daha çox mülki vətəndaşın çıxışa doğru qaçdığını gördü. Almanlar onlara baxmadılar, sadəcə öz planlarını inamla həyata keçirdilər.
  
  "Gəlin". Drake qapı çərçivəsi arasından otağa keçdi. Perimetrin ətrafındakı eksponatlardan örtük üçün istifadə etdilər və dinləmələrə təhlükəsiz olduğu qədər yaxınlaşdılar.
  
  "Döyün!" kimsə təcili qışqırdı.
  
  ""Tələs" haqqında bir şey. Drake dedi. "Qanlı əclaflar tez hərəkət etməli olacaqlar. Luvr fransızların cavabları siyahısında birinci yerdə olmalıdır".
  
  Almanlardan biri başqa bir şey qışqırdı və yemək nimçəsi boyda daş plitəni qaldırdı. Ağır görünürdülər. Əsgər onu uzun qayıqdan boşaltmağa kömək etmək üçün başqa iki nəfərə işarə etdi.
  
  "Qətiyyən SAS deyil" dedi Drake.
  
  "Ya da amerikalı" Kennedi qeyd etdi. "Əvvəllər bu zinət əşyasını sünnət dərisinin altına yapışdıra bilən bir dəniz piyadası var idi."
  
  Drake yüngülcə güldü. "Yaxşı şəkil. Giriş üçün təşəkkür edirik. Bax." O, başını divardakı açılışa doğru tərpətdi, burada tamamilə ağ geyinmiş maskalı bir adam təzəcə peyda oldu.
  
  "Yorkda Qalxanı qarət edən eyni adam. Yəqin ki."
  
  Kişi heykələ baxdı, sonra razılıqla başını tərpətdi və komandirinə tərəf döndü. "Vaxtdır..."
  
  Çöldə atəş səsləri eşidildi. Almanlar bir saniyə donub qaldılar, görünür, çaşqın halda bir-birlərinə baxdılar. Sonra güllələr otağı deşdi və hamı gizlənmək üçün sıçradı.
  
  Bu yaxınlarda partladılmış girişdə daha çox maskalı adamlar peyda oldu. Almanlardan fərqli geyinmiş yeni qüvvə.
  
  Drake düşündü: Fransız polisi?
  
  "Kanadalılar!" Almanlardan biri nifrətlə qışqırdı. "Öldürmək! Öldürmək!"
  
  Onlarla pulemyot eyni vaxtda atəş açarkən Drake qulaqlarını bağladı. Güllələr insan bədənindən, taxta eksponatdan, suvaqlanmış divardan sökülüb. Şüşə sındı, qiymətsiz eksponatlar parça-parça oldu və yerə çırpıldı. Kennedi yüksək səslə lənət etdi, Dreyk bunun onun üçün tam olaraq "təzə yer" olmadığını başa düşdü. "Bu lənətə gəlmiş fransızlar haradadır!"
  
  Dreykin başı fırlanırdı. Kanadalılar, onlar burada hansı cəhənnəmə düşüblər?
  
  Onların yanındakı eksponat min parçaya parçalandı. Arxalarına şüşə və taxta parçaları yağırdı. Drake Kennedini özü ilə sürüyərək geri sürünməyə başladı. Başlatma qurğuşunla dolu idi. Bu vaxt kanadalılar otağa daxil olmuşdu və bir neçə alman ölü və ya seğirilmiş vəziyyətdə yatırdı. Dreykin qarşısında kanadalılardan biri 3000 illik Misir terakota vazasına beynini sındıraraq, bir almaniyalını uzaq məsafədən vurdu.
  
  "Dəli relikt ovçuları arasında sevgi yoxdur." Drake qaşqabaqlandı. "Və Tomb Raider oynamağa sərf etdiyim bütün vaxt - bu heç vaxt baş verməyib."
  
  "Bəli" Kennedi saçındakı şüşə qırıqlarını daradı. "Amma əgər siz həqiqətən də oyunu oynamısınızsa, on yeddi saat onun eşşəyinə baxmaq əvəzinə, əslində nə baş verdiyini biləcəksiniz."
  
  Benin gücü. Mənim deyil. Biz bir oyun oynayırıq, yəni." Başını qaldırmağa cəsarət etdi.
  
  Almanlardan biri qaçmağa çalışdı. O, fərqinə varmadan birbaşa Dreykin yanına qaçdı, sonra yolu kəsiləndə təəccüblə qaçdı. "Bewegen!" O, silahını qaldırdı.
  
  - Bəli, sənin də. Drake əllərini qaldırdı.
  
  Kişinin barmağı tətiyə sıxıldı.
  
  Kennedi qəfil yan hərəkət etdi və almanların diqqətini yayındırdı. Drake yaxınlaşıb onun üzünə dirsəklə vurdu. Yumruq Dreykin başına yelləndi, lakin o, kənara çəkilərək eyni zamanda əsgərin dizinə təpik vurdu. Qışqırıq sümük qırılma səsini güclə örtdü. Dreyk bir saniyə içində onun üstündə idi, dizləri qalxan sinəsinə möhkəm basırdı. O, çevik bir hərəkətlə əsgərin maskasını cırıb.
  
  Və homurdandı. "Uh. Həqiqətən nə gözlədiyimi bilmirəm".
  
  Sarı saç. Mavi gözlər. Möhkəm xüsusiyyətlər. Qarışıq ifadə.
  
  "Sonra". Drake onu boğaraq huşunu itirdi və Kennedini yoldaşlarına baxmağa buraxdı. Drake yuxarı baxanda döyüş davam etdi. Bu zaman başqa bir alman düşən eksponatın ətrafında dövrə vurdu. Drake onu yan tərəfə çəkdi və Kennedi onu günəş pleksusunda dizlədi. Bu adam X-factor-da yeni bir oğlan qrupundan daha tez imtina etdi.
  
  İndi kanadalılardan biri Odinin heykəlini düşməninin ölü və qanlı barmaqlarından sürükləyirdi. Başqa bir alman onun cinahına keçdi və yan tərəfdən hücum etdi, lakin kanadalı yaxşı idi, büküb üç öldürücü zərbə endirdi, sonra axsaq bədəni çiyninə atdı və onu yerə yıxdı. Kanadalı daha inandırıcı olmaq üçün yaxın məsafədən üç atəş açıb və sonra heykəli çıxışa doğru sürükləməyə davam edib. Hətta Drake də təsirləndi. Kanadalı yoldaşlarına çatdıqda, onlar qışqırdılar və hələ də tüstülənməkdə olan dağıntıların üstündən geri çəkilməzdən əvvəl onlara atəş açdılar.
  
  "Upsalla!" Ən yüksək səviyyəli kanadalı ağladı və sağ qalan almanlara yumruğunu yellədi. Drake bu tək sözdə təkəbbür, çağırış və həyəcanı tutdu. Təəccüblüdür ki, qadın səsi.
  
  Qadın daha sonra tamamilə nifrət jesti ilə dayandırdı və maskasını çıxardı. "Upsalla!" O, yenə almanlara qışqırdı. "Orada ol!"
  
  Dreyk artıq diz çökməsəydi, səndələyərdi. Fikirləşdi ki, ona güllə dəyib, şok belə oldu. O, bu qondarma kanadalını tanıdı. Onu yaxşı tanıyırdı. SRT-də ona bərabər olan londonlu Alicia Mayles idi.
  
  SAS daxilində gizli bir şirkət.
  
  Wells'in əvvəlki şərhi siyasətçinin xərcləmə tarixindən daha dərində qalmalı olan köhnə xatirələri ortaya qoydu. Sən SAS-dan daha çox idin. Niyə unutmaq istəyirsən?
  
  Etdiklərimizə görə.
  
  Alicia Miles indiyə qədər gördüyü ən yaxşı əsgərlərdən biri idi. Spetsnazdakı qadınlar o qədər də yarısını əldə etmək üçün kişilərdən daha yaxşı olmalı idilər. Və Alicia zirvəyə qalxdı.
  
  O, bütün bunlara qarışmaq üçün nə edirdi və onun tam olaraq olmadığını bildiyi fanat kimi səslənirdi? Alicianı yalnız bir şey motivasiya etdi - pul.
  
  Bəlkə buna görə kanadalılar üçün işləyirdi?
  
  Drake otağın əsl çıxışına doğru sürünməyə başladı. "Beləliklə, bizi ölülər siyahısından çıxarmaq və düşmənlərimizi ifşa etmək əvəzinə," o, ağır nəfəs aldı, "indi daha çox düşmənimiz var və özümüzü daha çox çaşdırmaqdan başqa heç nəyə nail olmadıq."
  
  Kennedi onun arxasınca sürünərək əlavə etdi: "Mənim həyatım... iki lənətə gəlmiş sözlə."
  
  
  YEDDİ
  
  
  
  PARİS, FRANSA
  
  
  Kennedinin otel otağı Drake və Benin bir neçə saat keçirdikləri otaqdan bir qədər yaxşı idi.
  
  Dreyk giriş və çıxış nöqtələrini yoxlayarkən "Sizin bütün polislərin xarab olduğunu düşündüm" dedi.
  
  "Biz. Ancaq tətil vaxtınız on il ərzində praktiki olaraq mövcud olmayanda, güman edirəm ki, yoxlama hesabınız dolmağa başlayır.
  
  "Bu noutbukdur?" Ritorik suala cavab verilməmişdən əvvəl Ben onun yanına gəldi. Onlar onu muzeydən çıxdıqdan sonra şüşə piramidanın yanında gizlənərkən, daha iki qorxmuş turist kimi davranaraq, heç bir detalı xatırlaya bilməyəcək qədər qorxaraq tapdılar.
  
  "Niyə biz bildiklərimizi fransızlara demirik? Ben noutbuku açarkən Kennedi soruşdu.
  
  "Çünki onlar fransızdırlar" dedi Dreyk gülərək, sonra heç kim qoşulmayanda ciddiləşdi. O, Kennedinin çarpayısının kənarında oturub işdə dostunu seyr edirdi. "Bağışlayın. Fransızlar heç nə bilmir. İndi onlarla bu işdən keçmək bizi yavaşlatacaq. Və düşünürəm ki, zaman problemdir. İsveçlilərlə əlaqə saxlamalıyıq".
  
  "İsveç məxfi xidmətində kimisə tanıyırsınız?" Kennedi ona bir qaş qaldırdı.
  
  "Yox. Bununla belə, köhnə komandirimə zəng etməliyəm".
  
  "SAS-ı nə vaxt tərk etdiniz?"
  
  "Sən heç vaxt SAS-ı tərk etmədin." Ben başını qaldıranda əlavə etdi: "Obyektiv olaraq".
  
  "Üç baş ikidən yaxşı olmalıdır." Ben bir saniyə Kennediyə baxdı. "Hələ bizneslə məşğul olsanız belə olar?"
  
  Yüngül baş əymək. Kennedinin saçları gözlərinin içinə düşdü və o, saçlarını geri daramaq üçün bir dəqiqə çəkdi. "Mən başa düşürəm ki, Odinin doqquz hissəsi var, ona görə də birinci sualım niyə? İkinci sual budur ki, bu nədir?"
  
  "Biz sadəcə kafedə bunu başa düşdük." Ben hirslə klaviaturanı döydü. "Cənab Krustinin burada təkzib etdiyi bir əfsanə var ki, orada əsl Tanrılar Türbəsi var - sözün əsl mənasında bütün qədim tanrıların dəfn olunduğu yer. Və bu sadəcə köhnə əfsanə deyil; bir sıra alimlər bu barədə müzakirələr aparmış, bu illər ərzində çoxlu məqalələr dərc edilmişdir. Problem ondadır ki, - Ben gözlərini ovuşduraraq dedi, - oxumaq çətindir. Alimlər nəsr dili ilə məşhur deyillər".
  
  "Prozaik? - təbəssümlə Kennedi təkrarladı. "Kollecə gedirsən?"
  
  "O, qrupun aparıcı vokalçısıdır" deyə Dreyk susqunluğa qarşı çıxdı.
  
  Kennedi bir qaşını qaldırdı. "Beləliklə, sizdə heç vaxt mövcud olmayan Tanrıların məzarlığı var. TAMAM. Nə olsun?"
  
  "Əgər bu nə vaxtsa murdarlansa, dünya odda boğulacaq... və s. və s."
  
  "Mən başa düşürəm. Və doqquz hissə?
  
  "Yaxşı, Raqnarok zamanı toplananda onlar qəbirə gedən yolu göstərirlər."
  
  "Ragnarok haradadır?"
  
  Drake xalçaya təpik vurdu. "Başqa bir qırmızı siyənək. Bu yer deyil. Əslində bu, silsilə hadisələr, böyük döyüş, alov axını ilə təmizlənmiş dünyadır. Təbii fəlakətlər. Demək olar ki, Armageddon."
  
  Kennedi qaşlarını çatdı. "Beləliklə, hətta ölümcül vikinqlər də apokalipsisdən qorxurdular."
  
  Aşağı baxanda Dreyk yerdə USA Today-in təzə, lakin çox əyilmiş nüsxəsini gördü. Başlıq ətrafında qıvrılmışdı - 'AZAD OLUNAN SERIAL KILLER DAHA İKİ İSTƏYİR'.
  
  Qəzetin birinci səhifəsi üçün xoşagəlməz, lakin qeyri-adi deyil. Onu sanki gözləri yanmış kimi bir daha baxmağa vadar edən Kennedinin yazıda polis formasında çəkdirdiyi foto olub. Və onun fotosunun yanındakı daha kiçik bir başlıq - Polis buna dözə bilməz - DÜŞÜNÜR.
  
  Soyunub-geyinmə stolunun üstündəki az qala boş araq şüşəsi, çarpayının yanındakı ağrıkəsici, nə baqajı, nə turist xəritəsi, nə suvenirləri, nə də marşrutu ilə xəbər manşetləri etdi.
  
  pislik.
  
  Kennedi dedi: "Deməli, bu almanlar və kanadalılar bu mövcud olmayan məzarı tapmaq istəyirlər, bəlkə şöhrət üçün? Onun gətirə biləcəyi sərvət üçün? Və bunun üçün Odinin doqquz hissəsini yer olmayan bir yerdə toplamalıdırlar. düzdür?"
  
  Ben üzünü örtdü. Atamın dediyi kimi, "Yaxşı, mahnı vinil üzərinə basılana qədər mahnı deyil." İngiliscə, hələ çox işimiz var."
  
  "Bu uzanır. "
  
  "Daha çox belədir." Ben noutbukun ekranını çevirdi. "Odinin doqquz fiquru Gözlər, Qurdlar, Valkiriyalar, At, qalxan və nizədir."
  
  Drake düşündü. "Onlardan cəmi altı nəfər var, balam."
  
  "İki göz. İki canavar. İki Valkyries. Bəli."
  
  "Hansı Apsalladadır?" Dreyk Kennediyə göz vurdu.
  
  Ben bir qədər sürüşdü, sonra dedi: "Burada deyilir ki, Odinin Dünya Ağacından asılarkən oruc tutduğu zaman onun böyrünə deşilmiş Nizə onun bütün sirlərini Volvasına, Görəninə açdı. Başqa bir sitata qulaq asın: "Uppsalla məbədinin yanında budaqları geniş yayılmış, həm qışda, həm də yayda həmişə yaşıl olan çox böyük bir ağac var. Bu ağac nə cürdür, heç kim bilmir, çünki onun bənzəri yoxdur. Heç tapılıb. Onların yüzlərlə yaşı var "Dünya Ağacı Uppsalladadır və ya olubdur və Norse mifologiyasının mərkəzidir. Dünya Ağacı ətrafında doqquz dünya olduğunu söyləyir. Yada... yada. Oh, başqa bir istinad " Uppsalladakı müqəddəs ağac.Odin tez-tez oraya, yerli əhalinin müqəddəs hesab etdiyi Yggdrassil adlı nəhəng külün yanına gedirdi, amma indi o, yox olub.
  
  O, daha sonra oxudu: "Qamla Upsalla uzun müddətdir ki, Skandinaviya salnaməçiləri tərəfindən Şimali Avropanın tarixində ən qədim və ən mühüm yerlərdən biri kimi qəbul edilir".
  
  "Və hər şey oradadır" dedi Kennedi. "Kimsə tapa bilər."
  
  "Yaxşı," Ben dedi, "hamısını bir-birinə bağlamaq lazımdır. Mənim bacarığımı qiymətləndirməyin, xanım, mən öz işimdə yaxşıyam".
  
  Drake minnətdarlıqla başını tərpətdi. "Belədir, mənə inanın. Son altı ay ərzində o, mənim fotoqrafiya karyeramda yolumu açmağa kömək etdi".
  
  "Bir çox müxtəlif şeirləri və tarixi dastanları bir araya toplamaq lazımdır. Dastan yüksək macəralı bir Vikinq şeiridir. O dövrün salnaməçilərini tanıyan insanları tanıyan insanların nəslinin yazdığı Poetik Edda adlı bir şey də var. Orada çoxlu məlumatlar var".
  
  "Və biz almanlar haqqında heç nə bilmirik. Kanadalıları demirəm. Yaxud niyə Alisiya Mayls..." Dreykin cib telefonu zəng çaldı. "Bağışlayın... hə?"
  
  "mən".
  
  "Salam Wells."
  
  "Bunun üçün otur, Dreyk." Wells nəfəs aldı. "SGG İsveç Xüsusi Qüvvələridir və İsveç ordusunun elementləri dünyanın hər yerindən çıxarılıb."
  
  Drake bir anlıq susdu. "Zarafat edirsiniz?"
  
  "Mən iş haqqında zarafat etmirəm, Dreyk. Yalnız qadınlar."
  
  "Bu əvvəllər olubmu?"
  
  "Xatırladığım qədər, yox."
  
  "Bir səbəb göstərirlər?"
  
  "Qorxuram ki, bu, sadəcə cəfəngiyyatdır. Konkret heç nə yoxdur".
  
  "Başqa bir şey?"
  
  Bir nəfəs var idi. "Dreyk, həqiqətən mənə bir neçə may hekayəsi borclusan, dostum. Ben hələ də oradadır?
  
  "Bəli, və Alicia Mayles xatırlayırsan?"
  
  "İsa. Kim etməzdi? O səninlədirmi?"
  
  "Əslində yox. Təxminən bir saat əvvəl Luvrda onunla rastlaşdım".
  
  On saniyəlik sükut, sonra: "O, bunun bir hissəsi idi? Mümkün deyil. O, heç vaxt ona xəyanət etməzdi".
  
  "Biz heç vaxt "özünün" olmamışıq, ya da belə görünür."
  
  "Qulaq as, Dreyk, deyirsən ki, o, muzeyi qarət etməyə kömək edib?"
  
  "Bu mənəm, ser. Bu mənəm. Drake pəncərəyə tərəf getdi və aşağıda sayrışan avtomobil işıqlarına baxdı. "Həzm etmək çətindir, elə deyilmi? O, yeni zəngi ilə pul qazana bilər".
  
  Onun arxasında Ben və Kennedinin Odinin Doqquz Parçasının məşhur və naməlum yerləri haqqında qeydlər apardıqlarını eşidirdi.
  
  Wells çətin nəfəs alırdı. "Alicia, sikdirin Miles! Düşmənlə gəzmək? Heç vaxt. Heç cür, Drake.
  
  "Mən onun üzünü gördüm, ser. O idi."
  
  "İsa əlil arabasında. Planınız nədir?
  
  Drake gözlərini yumdu və başını yellədi. "Mən artıq komandanın bir hissəsi deyiləm, Wells. Mənim planım yoxdur, lənətə gəlsin. Mənim plana ehtiyacım olmamalı idi".
  
  "Bilirəm. Mən bir komanda toplayacağam, dostum və bu nöqtədən baxmağa başlayacağam. Hadisələr cərəyan etdikcə biz bəzi əsas strategiyalar hazırlamaq istəyə bilərik. Əlaqədə qal ".
  
  Xətt qırılıb. Drake çevrildi. Ben də, Kennedi də ona baxırdılar. "Narahat olma" dedi. "Mən dəli deyiləm. Sənin nəyin var?"
  
  Kennedi bir neçə vərəq vərəqi qaşıqla parçaladı və bunu polis stenoqrafiyasında yazdı. "Nizə - Upsalla. Qurdlar - Nyu York. Bundan sonra ən kiçik bir ipucu yoxdur".
  
  "Biz hamımız götümüzdə gümüş qaşıqlarla doğulmuş kimi danışmırıq" deyə Dreyk özünü dayandıra bilmədən çırtıldadı. "Yaxşı, tamam. Biz ancaq bildiklərimizlə məşğul ola bilərik".
  
  Kennedi ona qəribə bir təbəssüm bəxş etdi. "Mən sənin tərzini xoşlayıram".
  
  "Bizim bildiyimiz şey," Ben təkrarladı, "sonra Apsalladır."
  
  "Sual ondadır ki," Dreyk mızıldandı, "mənim Qızıl Kartım bununla məşğul ola bilərmi?"
  
  
  SƏKKİZ
  
  
  
  UPSALLA, İSVEÇ
  
  
  Stokholma uçuş zamanı Drake Kennedy-dən istifadə etmək qərarına gəldi.
  
  Dreyk və Ben arasında bir sıra şiddətli əl sıxmalardan sonra Nyu York polisi Drake ilə pəncərənin yanında oturdu. Beləliklə, xilas olma ehtimalı azdır.
  
  "Beləliklə," o, təyyarə nəhayət bərabərləşəndə və Ben Kennedinin noutbukunu açanda dedi. "Mən müəyyən bir atmosfer alıram. Mən başqalarının işinə burnumu soxmuram, Kennedi, sadəcə bir qaydam var. Mən işlədiyim insanlar haqqında məlumatlı olmalıyam".
  
  "Mən bilməliydim... həmişə pəncərə oturacağı üçün pul ödəməlisən, elə deyilmi? Əvvəlcə mənə deyin, bu atmosfer Alicia Mayles ilə necə işləyirdi?
  
  "Çox yaxşı" deyə Drake etiraf etdi.
  
  "Ola bilər. Nəyi bilmək istəyirsən?"
  
  "Əgər bu şəxsi məsələdirsə, lənət olsun. Əgər işdirsə, qısa bir baxış."
  
  "Bəs hər ikisi olsa?"
  
  "Cap. Başqalarının işinə burnumu soxmaq istəmirəm, həqiqətən də istəmirəm, amma Beni birinci yerə qoymalıyam. Mən ona söz verdim ki, biz bu işin öhdəsindən gələcəyik və mən də eyni şeyi sizə deyəcəyəm. Bizi öldürmək əmri aldıq. Sənin axmaq olmadığın tək şey Kennedidir, ona görə də bilirsən ki, bu işdə mənimlə işləmək üçün sənə etibar etməliyəm".
  
  Stüardessa 'Biz Starbucks Qəhvəsini Qürurla Dəmləyirik' deyən kağız fincanı uzadaraq əyildi.
  
  "Kofein". Kennedi bunu açıq sevinclə qəbul etdi. O, uzanaraq Drake-in yanağına toxundu. Onunla tanış olandan bəri üçüncü təsvir olunmayan şalvar geyindiyini gördü. Ona səhv səbəblərdən diqqət çəkən bir qadın olduğunu söylədi; ciddi şəkildə aid olmaq istədiyi şeyə uyğunlaşmaq üçün təvazökar geyinən qadın.
  
  Drake özü üçün birini götürdü. Kennedi bir dəqiqə içdi, sonra isə Drake-nin diqqətini çəkən yumşaq jestlə bir tel saçını qulağının arxasına yapışdırdı. Sonra ona tərəf döndü.
  
  "Sizin heç bir işiniz yoxdur, amma mən... Mən çirkli polisi bitirdim. Məhkəmə eksperti. Onu hadisə yerində bir ovuc dolları cibinə qoyarkən yaxalayıb və İ.A. Nəticədə o, uzanma aldı. Bir neçə il."
  
  "Səhv yoxdur. Onun həmkarları sizin haqqınızda bir şey dedilərmi?"
  
  "Dostum, cəhənnəm, mən bunun öhdəsindən gələ bilərəm. Mən bunu beş yaşımdan qəbul edirəm. Səhv olan, beynimi lənətə gəlmiş qazma kimi döyəcləyən şey, sizin düşünmədiyiniz reallıqdır - o oğru alçaqın əvvəlki işlərinin hər biri sonra sorğulanır. Hər. Yalnız. bir."
  
  "Rəsmi olaraq? Kim tərəfindən?"
  
  "Vəkillər-bok yeyənlər. Pis yeyən siyasətçilər. Gələcək bələdiyyə başçıları. Şöhrətdən çılğın reklamçılar, öz cəhalətləri üzündən doğru ilə yanlışı ayırmaq üçün çox kor olublar. Bürokratlar".
  
  "Bu, sənin günahın deyil".
  
  "Oh bəli! Bunu Nyu York ştatının indiyə qədər tanıdığı ən pis serial qatilinin ailələrinə deyin. Bunu on üç anaya və on üç ataya deyin ki, onların hamısı Tomas Kalebin bütün məhkəmə prosesində iştirak etdikləri üçün kiçik qızlarını necə öldürdüyünə dair bütün dəhşətli təfərrüatları bilirlər".
  
  Drake hirslə yumruqlarını sıxdı. "Bu adamı azad edəcəklər?"
  
  Kennedinin gözləri boş dəliklər idi. "İki ay əvvəl onu azad etdilər. O vaxtdan bəri o, yenidən öldürür və indi yoxa çıxıb".
  
  "Yox".
  
  "Hər şey mənim üzərimdə."
  
  "Xeyr, elə deyil. Sistemdə var".
  
  "Mən sisteməm. Mən sistem üçün işləyirəm. Bu mənim həyatımdır".
  
  "Deməli, səni tətilə göndərdilər?"
  
  Kennedi gözlərini sildi. "Məcburi məzuniyyət. Ağlım artıq... əvvəlki kimi deyil. İş hər günün hər dəqiqəsində aydınlıq tələb edir. Artıq əldə edə bilməyəcəyim bir aydınlıq".
  
  O, kobud münasibətini tam göstərdi. "Və nə? İndi xoşbəxtsən? İndi mənimlə işləyə bilərsən?"
  
  Lakin Drake cavab vermədi. Onun ağrısını bilirdi.
  
  Onlar təyinat yerinə otuz dəqiqə qaldıqlarını izah edən kapitanın səsini eşitdilər.
  
  Ben dedi: "Dəli. İndicə oxudum ki, Odinin Valkyries şəxsi kolleksiyanın bir hissəsidir, harada olduğu bilinmir. Bir dəftər çıxardı. "Bütün bu pislikləri yazmağa başlayacağam."
  
  Drake bunların heç birini çətinliklə eşitdi. Kennedinin hekayəsi faciəli idi və eşitməsi lazım olan cür deyildi. Şübhələrini dəfn etdi və onun titrəyən əlini öz əlləri ilə örtməkdən çəkinmədi.
  
  "Bununla bağlı köməyinizə ehtiyacımız var" deyə pıçıldadı ki, Ben onu sonra eşitməsin və sorğulamasın. "Mən inanıram. İstənilən əməliyyatda yaxşı dəstək vacibdir".
  
  Kennedi danışa bilmirdi, lakin onun qısa təbəssümü çox şey deyirdi.
  
  
  * * *
  
  
  Daha sonra təyyarəyə və sürətli qatara keçərək Apsallaya yaxınlaşdılar. Drake beynini bulandıran səyahət yorğunluğunu atmağa çalışdı.
  
  Çöldə günortanın üşüməsi onu özünə gətirdi. Taksi tutdular və içəri girdilər. Ben deyərək yorğunluq dumanını qaldırdı:
  
  Gamla Upsalla. Bu köhnə Upsalladır. Bu yer, - o, bütövlükdə Upsallaya işarə etdi, - Qamla Upsalladakı kafedral çoxdan yandıqdan sonra tikilib. Bu, yüzlərlə il yaşı olsa da, əslində yeni bir Upsalladır.
  
  "Vay," Kennedi çəkdi. "Bunun qoca Upsalla neçə yaşı var?"
  
  "Olduqca doğru."
  
  Taksi yerindən tərpənmədi. Sürücü artıq yarı dönüb. - Kurqanlar?
  
  "Bağışla məni?" Kennedinin səsi inciyirdi.
  
  "Kurqanları görürsən? Kral kurqanları? Kəkələyən ingilis dili kömək etmədi.
  
  "Bəli". Ben başını tərpətdi. "Kral kurqanları. Doğru yerdədir".
  
  Nəticədə onlar Uppsalla mini-turuna çıxdılar. Turist rolunu oynayan Dreyk dolama yoluna dözə bilmədi. Digər tərəfdən, Saab rahat və şəhər təsir edici idi. O vaxtlar Apsalla universitet şəhəri idi və yollar velosipedlərlə dolu idi. Bir anda onların danışan, lakin deşifrəni çətin olan sürücüsü izah etdi ki, velosiped yolda sizin üçün dayanmayacaq. Heç düşünmədən səni aşağı salardı.
  
  "Qəzalar". O, əlləri ilə səkiləri bəzəyən gülləri göstərdi. "Çoxlu qəzalar."
  
  Hər iki tərəfdə köhnə tikililər üzürdü. Nəhayət, şəhər yumşaldı və kənd mənzərəsinə sürünməyə başladı.
  
  "Yaxşı, Gamla Apsalla indi kiçik bir kənddir, lakin ilk reklamlarda böyük idi" dedi Ben. "Orada mühüm padşahlar dəfn olunub. Odin isə bir müddət orada yaşadı".
  
  "Bu, özünü asdığı yerdir" dedi Drake əfsanəni xatırladı.
  
  "Bəli. O, Özünü Dünya Ağacında qurban verdi, Görən isə indiyə qədər saxladığı hər sirri seyr edib dinlədi. O, yəqin ki, onun üçün çox şey ifadə edirdi". "Onlar inanılmaz dərəcədə yaxın olublar" deyə düşünərək qaşlarını çatdı.
  
  "Hamısı xristian etirafı kimi səslənir" dedi Drake.
  
  "Ancaq Odin burada ölmədi?" Kennedi soruşdu.
  
  "Yox. O, oğulları Thor və Freyr ilə birlikdə Raqnarokda öldü.
  
  Taksi dayanmazdan əvvəl geniş parkinq sahəsini gəzdi. Sağda, seyrək ağacların arasından döyülmüş torpaq yol gedirdi. "Kurqanlara" dedi onların sürücüsü.
  
  Onlar ona təşəkkür etdilər və Saab-ı parlaq günəş işığı və təzə meh içində tərk etdilər. Drake-in ideyası ağacdan bir şey çıxıb-çıxmadığını görmək üçün ərazini və kəndi kəşf etmək idi. Bütün bunlardan sonra, bir çox beynəlxalq iyrənclər yalnız hamı üçün qlobal azadlıq kimi təsvir edilə bilən bir şeyə öz yaxşı rəğbətini qazandıran eqolarını qoyduqda, bir şey seçilməlidir.
  
  Ağacların arxasında mənzərə açıq sahəyə çevrildi, yalnız onlarla kiçik kurqan və düz irəlidə uzanan üç böyük kurqan kəsdi. Bunun arxasında, uzaqda işıqlı bir dam və onun sağında kəndin başlanğıcını qeyd edən başqa bir bina gördülər.
  
  Kennedi ara verdi. "Heç bir yerdə ağac yoxdur, uşaqlar."
  
  Ben öz dəftərinə qarışmışdı. - İndi işarə qoymayacaqlar, elə deyilmi?
  
  "Bir fikrin var?" Dreyk hər hansı bir fəaliyyət əlaməti üçün geniş açıq sahələri seyr etdi.
  
  "Əvvəllər burada üç minə qədər kurqan olduğunu oxuduğumu xatırlayıram. Bu gün onlardan bir neçə yüz var. Bunun nə demək olduğunu bilirsinizmi?"
  
  "Onları çox yaxşı qurmayıblar?" Kennedi gülümsədi. Drake rahatlıqla qeyd etdi ki, o, bütün diqqətini cari işə cəmləyib.
  
  "Qədim dövrlərdə yeraltı fəaliyyət çox olub. Və sonra bu üç "kral" kurqanları. On doqquzuncu əsrdə onlar Skandinaviyadakı ən məşhur kral ailələrindən biri olan Yngling Evindən olan üç əfsanəvi padşahın - Aun, Adil və Egilin şərəfinə adlandırıldılar. Amma..." o, özündən həzz alaraq susdu, "bu həm də iddia edir ki, kurqanlar ən qədim mifologiyada və folklorda artıq mövcud olub və onlar ən qədim - ilkin - üç Padşahın - ya da bildiyimiz Tanrıların qədim hörməti olub. Bunlar Freyr, Thor və Odindir".
  
  "Bu təsadüfi bir girişdir" dedi Kennedi. "Ancaq siz bütün bu qədim hekayələrdən bibliya hekayələrinə nə qədər istinad aldığımızı görürsünüz."
  
  "Bu Saqidir. Ben onu düzəltdi. "Şeir. Akademik karalamalar. Vacib ola biləcək bir şey - kurqanlara əlavə edilmiş isveçcə falla sözünə və manqa falloruna onlarla istinad var - bunun nə demək olduğuna əmin deyiləm. Və, Kennedi, mən haradasa oxumadım ki, Məsihin hekayəsi Zevsin hekayəsinə çox bənzəyir?
  
  Drake başını tərpətdi. "Və Misir tanrısı Horus başqa bir qabaqcıl idi. Hər ikisi guya heç vaxt mövcud olmayan Tanrılar idi." Drake başını düz mənzərənin qarşısında duran üç kral kurqanına doğru işarələdi. "Freyr, Tor və Odin, hə? Bəs onda kimdir, Blakey? A?"
  
  - Heç bir fikrim yoxdur, dostum.
  
  "Narahat olma, munchkin. Lazım gələrsə, bu kəndlilərin məlumatlarını işgəncə edə bilərik".
  
  Diqqətini yayındırmaq üçün özlərini üç yorğun səyahətçi kimi göstərərək kurqanların yanından keçdilər. Günəş onların başlarına güclü zərbə vurdu və Dreyk Kennedinin gün eynəyini sındırdığını gördü.
  
  Başını tərpətdi. amerikalılar.
  
  Sonra Benin telefonu zəng çaldı. Kennedi başını tərpətdi, artıq ailə təmaslarının tezliyindən boğulmuşdu. Drake sadəcə güldü.
  
  "Karin" Ben sevinclə dedi. "Böyük bacım necədir?"
  
  Kennedi Dreykin çiyninə vurdu. "Qrupda aparıcı müğənni?" o soruşdu.
  
  Drake çiyinlərini çəkdi. "Qızıl ürək, hamısı budur. Şikayət etmədən sizin üçün hər şeyi edərdi. Sizin neçə belə dostunuz və ya həmkarınız var?"
  
  Qamla Upsalla kəndi mənzərəli və təmiz idi, bir neçə küçəsi hündür damlı, dənizə çıxışı olmayan yüz illər boyu tikilmiş, yaxşı qorunub saxlanılmış və əhalisi az idi. Təsadüfi bir kəndli onlara maraqla baxdı.
  
  Drake kilsəyə tərəf getdi. "Yerli vikarlar həmişə kömək edir."
  
  Onlar eyvana yaxınlaşanda ruhani libaslı qoca onları az qala yıxacaqdı. O, təəccüblə dayandı.
  
  "Salam. Kan jag hjalpa dig?"
  
  - Bundan əmin deyiləm, dostum. Drake ən yaxşı təbəssümünü göstərdi. "Bəs oradakı kurqanlardan hansı Odinə aiddir?"
  
  "İngiliscə?" Kahin dünya haqqında yaxşı danışdı, amma başa düşməkdə çətinlik çəkdi. "Vad? Nə? Bir?"
  
  Ben qabağa çıxdı və vikarın diqqətini kralın kurqanlarına çəkdi. "Bir?"
  
  "Görürsən." Qoca başını tərpətdi. "Bəli. Hm. Storst..." O, söz tapmaqda çətinlik çəkdi. "Böyük".
  
  "Ən böyük?" Ben qollarını geniş açıb.
  
  Drake ona gülümsədi, təsirləndi.
  
  "Rəqəmlər". Kennedi baxmağa başladı, lakin Benin son bir sualı var idi.
  
  "Falla?" O, tək dodaqları ilə təəccüblə dedi, vikaraya baxdı və şişirdilmiş şəkildə çiyinlərini çəkdi. "Yoxsa manqa düşkünü?"
  
  Bir az vaxt apardı, amma gələndə cavab Drake-i sümüyə qədər soyudu.
  
  "Tələlər... çoxlu tələlər."
  
  
  DOQQUZ
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, İSVEÇ
  
  
  Drake Ben və Kennedinin ardınca kralın kurqanlarının ən böyüyünə qədər getdi, bel çantasındakı qayışlarla məşğul oldu ki, o, ərazini rahatlıqla araşdıra bilsin. Yeganə örtük ən kiçik kurqandan təxminən bir mil arxada idi və bir an orada hərəkət gördüyünü düşündü. Sürətli hərəkət. Lakin əlavə araşdırma başqa heç nə aşkar etmədi.
  
  Odin kurqanının ətəyində dayandılar. Ben nəfəs aldı. "Zirvəyə çatan sonuncu şəxs mənim Facebook səhifəmdə bir şey alır!" -deyə qışqıraraq yoluna tələsdi. Dreyk daha sakitcə onun arxasınca getdi və ondan bir az sürətlə gedən Kennediyə gülümsədi.
  
  O, dərindən getdikcə daha çox həyəcanlanmağa başladı. Onun xoşuna gəlmədi. Onlar ümidsizcə çılpaq idilər. İstənilən sayda güclü tüfəng onları silah gücündə saxlayaraq, sadəcə əmr gözləyirdi. Külək yüksək səslə fit çaldı və qulaqları döydü, etibarsızlıq hissini artırdı.
  
  Otlu təpənin başına qalxmaq təxminən iyirmi dəqiqə çəkdi. Drake onun yanına çatanda Ben artıq otda oturmuşdu.
  
  - Piknik səbəti haradadır, Krusti?
  
  "Bunu uşaq arabasında qoydum." Ətrafına baxdı. Buradan, hündürlükdən nəfəs kəsən mənzərə açılırdı: ucsuz-bucaqsız yaşıl təpələr, hər tərəfdə təpələr və çaylar, uzaqda isə bənövşəyi dağlar görünürdü. Onlar Yeni Upsalla şəhərinin sərhədlərinə qədər uzanan Qamla Upsalla kəndini görə bildilər.
  
  Kennedi bunu açıq şəkildə ifadə etdi. "Beləliklə, bir müddətdir məni narahat edən bir şeyi deyəcəyəm. Əgər bu Odinin kurqanıdırsa və Dünya Ağacı orada gizlənirsə - bu ölümcül bir kəşf olardı - niyə onu əvvəllər heç kim tapmayıb? Niyə indi axtarmalıyıq?"
  
  "Bu sadədir". Ben itaətsiz qıfıllarını qaydasına saldı. "Heç kim əvvəl baxmaq fikrində deyildi. Bir ay əvvəl Qalxan kəşf edilənə qədər hamısı tozlu əfsanə idi. mif. Və Nizəni indi demək olar ki, hamılıqla Yggdrasil adlandırılan Dünya Ağacı ilə, sonra isə Odinin orada qaldığı qısa doqquz günlə əlaqələndirmək asan deyildi."
  
  Və..." Dreyk səsləndi, "əgər mövcud olsaydı, o ağacı tapmaq asan olmazdı. Onlar istəməzdilər ki, hansısa qoca əclaf buna büdrəsin".
  
  İndi Dreykin mobil telefonu zəng çaldı. Onu bel çantasından çıxaran kimi o, istehzalı ciddiliklə Benə baxdı. "İsa. Özümü sənin kimi hiss etməyə başlayıram".
  
  - Quyu?
  
  "On nəfərdən ibarət komanda sizin ixtiyarınızdadır. Sadəcə sözü deyin".
  
  Drake təəccübünü uddu. "On nəfər. Bu, böyük komandadır". On nəfərdən ibarət SAS komandası prezidenti öz oval kabinetində çıxara bilər və çay içmək üçün evə getməzdən əvvəl hələ də Ledi Qaqanın yeni klipini çəkməyə vaxt tapa bilər.
  
  "Böyük paylar, eşitdim. Vəziyyət saat keçdikcə gərginləşir".
  
  "Bu doğrudur?"
  
  "Hökumətlər heç vaxt dəyişmir, Dreyk. Yavaş-yavaş başladılar, sonra yollarını buldozerlə vurmağa çalışdılar, amma bitirməyə qorxdular. Əgər bu, hər hansı bir təsəllidirsə, bu, hazırda dünyada baş verən ən böyük hadisə deyil".
  
  Uellsin ifadəsi aslanın zebra ilə rəftar etdiyi kimi rəftar edilməli idi və Drake məyus olmadı. "Ne kimi?"
  
  "NASA alimləri yeni supervulkanın mövcudluğunu təsdiqləyiblər. Və..." Uells əslində həyəcanlı görünürdü, "aktivdir".
  
  "Nə?"
  
  "Bir az aktiv. Bir az. Ancaq düşünün, super vulkan dediyiniz zaman ilk ağlınıza gələn şey...
  
  "... planetin sonu" deyə bitirdi Drake, boğazı qəfil qurudu. Təsadüfən, Dreyk indi bu ifadəni bir neçə gün ərzində iki dəfə eşitdi. O, Ben və Kennedinin təpənin ətrafında dövrə vurmasına, otları təpikləməsinə baxdı və heç vaxt yaşamadığı bir qorxu hiss etdi.
  
  "O haradadır?" - deyə soruşdu.
  
  Wells güldü. "Uzaqda deyil, Drake. Qalxanınızı tapdıqları yerdən çox da uzaq deyil. İslandiyadadır".
  
  Dreyk ikinci dəfə dişləmək istədikdə Ben "Bir şey tapdın!" hər tərəfə yayıldıqca məsumluğunu göstərən yüksək səslə.
  
  "Mən getməliyəm". Drake bacardığı qədər sehri vuraraq Benə tərəf qaçdı. Kennedi də ətrafa baxdı, ancaq gördükləri yeganə şey kənd idi.
  
  "Sus, dostum. Sənin nəyin var?"
  
  "Bunlar". Ben diz çökdü və tutqun otları sildi və A4 vərəqi ölçüsündə bir daş plitə ortaya çıxdı. "Onlar təpənin bütün perimetri boyunca, hər bir neçə futdan bir, təməlin yuxarısından təxminən ortasına qədər sıra ilə düzülür. Onların sayı yüzlərlə olmalıdır".
  
  Drake daha yaxından baxdı. Daşın səthi havanın təsirindən xeyli zədələnsə də, bitmiş otla qismən qorunub. Onların səthində bəzi işarələr var idi.
  
  "Runik yazılar, məncə, onlar adlanır" dedi Ben. "Vikinqlərin simvolları".
  
  "Sən hardan bilirsən?"
  
  O, gülümsədi. "Təyyarədə qalxandakı işarələri yoxladım. Onlar eynidir. Sadəcə Google-da soruşun."
  
  "Uşaq deyir ki, yüzlərlə var", - Kennedi dik, otlu yamaca baxaraq çəkdi. "Nə olsun? kömək etmir."
  
  "Körpə bunun işləyə biləcəyini deyir" dedi Ben. "Axtardığımızla əlaqəli rünləri tapmalıyıq. Bir nizə təmsil edən bir rune. Bir ağacı təmsil edən bir rune. Və bir rune -"
  
  "Bir," Kennedi tamamladı.
  
  Dreykin bir fikri var idi. "Məhz edirəm ki, görmə xəttindən istifadə edə bilərik. Bunun işlədiyini bilmək üçün hamımız bir-birimizi görməliyik, elə deyilmi?"
  
  "Əsgər məntiqi" deyə Kennedi güldü. "Ancaq məncə bunu sınamağa dəyər."
  
  Dreyk ondan polisin məntiqi haqqında soruşmağa can atırdı, amma vaxt gedirdi. Digər fraksiyalar irəliləyirdi və təəccüblü şəkildə indi də yox idi. Hamısı yaşıl təpənin ətrafında səs-küy salaraq hər daşın otunu qırmağa başladı. Əvvəlcə bu nankor bir iş idi. Drake qalxanlara, yaylara, eşşəyə, uzun qayığa, sonra isə nizəyə bənzəyən simvolları düzəltdi!
  
  "Biri var". Onun alçaq səsi digər ikisinə çatdı, daha irəli getmədi. O, paketi ilə oturdu və Apsalladan keçən taksidə aldıqları ləvazimatları yerə qoydu. Məşəllər, böyük fənər, kibritlər, su, Benə dediyi bir neçə bıçaq dağıntıları təmizləmək üçün nəzərdə tutulub. O, geriyə baxdı.Mən o qədər də inandırıcı deyiləm, lakin onların ehtiyacı hazırda Benin narahatlığından daha təcili idi.
  
  "Ağac". Kennedi dizləri üstə yıxılaraq qayanı qaşıdı.
  
  Bir şey tapmaq üçün Ben daha on dəqiqə çəkdi. Durdu, sonra son addımlarını təkrarladı. "Tolkienin Qandalfı Odin üzərində əsaslandırması haqqında dediklərimi xatırlayırsanmı?" Ayağı ilə daşa vurdu. "Yaxşı, bu Gandalfdır. Hətta onun heyəti də var. Hey!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake ona diqqətlə baxdı. O, cırıltılı bir səs eşitdi, sanki ağır panjurlar cırıldayaraq açılır.
  
  "Buna qayanın üstünə basmaqla səbəb oldun?" - ehtiyatla soruşdu.
  
  "Məncə bəli".
  
  Hamı bir-birinə baxdı, ifadələri həyəcandan narahatlığa, qorxuya çevrildi, sonra bir nəfər kimi irəli addımladılar.
  
  Drake-nin daşı bir az yol verdi. Eyni gurultu səsini eşitdi. Daşın qarşısındakı yer batdı, sonra çökəklik turboşarjlı ilan kimi bəndin ətrafında qaçdı.
  
  Ben "burda bir şey var" deyə səsləndi.
  
  Drake və Kennedi batmış yer üzündə onun dayandığı yerə getdilər. Çömbələrək yerdəki yarığa baxdı. "Bir növ tunel."
  
  Drake məşəli yellədi. "Cütlük yetişdirməyin vaxtı gəldi, insanlar" dedi. "Məni izlə".
  
  
  * * *
  
  
  Onların gözdən uzaqlaşdığı an iki kökündən fərqli qüvvə səfərbər olmağa başladı. İndiyə qədər yuxulu Qamla Apsalla qəsəbəsində yatmaqdan razı qalan almanlar özlərini hazırladılar və Dreykin izi ilə getməyə başladılar.
  
  Digər bir dəstə, İsveç ordusunun elit qoşunlarının kontingenti - Sarskilda Skyddsgrupen və ya SSG - almanları izləməyə davam etdi və çuxura yenicə enmiş üç mülki şəxsin təklif etdiyi qəribə fəsadları müzakirə etdi.
  
  Onlar tam müsahibədən keçməlidirlər. İstənilən vasitə ilə lazımdır.
  
  Yəni baş verəcək hadisədən sağ çıxsalar.
  
  
  ON
  
  
  
  DÜNYA AĞACLARI ÇÜKÜRÜ, İSVEÇ
  
  
  Drake əyildi. Qaranlıq keçid bir sürünmə sahəsi kimi başlamışdı və indi hündürlüyü altı futdan az idi. Tavan daşdan və torpaqdan düzəldilmişdi və onun üzərində böyük, asılmış çəmən ilgəklər var idi və onlar onları yoldan kəsməli idilər.
  
  Dreyk cəngəlliyə girmək kimi fikirləşdi. Yalnız yeraltı.
  
  O gördü ki, daha güclü üzümlərdən bəziləri artıq kəsilib. Bir narahatlıq dalğası onun içindən keçdi.
  
  Kökləri o qədər sıx olan əraziyə gəldilər ki, yenidən sürünməyə məcbur oldular. Döyüş çətin və çirkli idi, lakin Dreyk dirsəyini dirsəyin, dizini dizinin qabağına qoydu və digərlərini onun ardınca getməyə çağırdı. Bəzi məqamlarda hətta inandırma da Benə kömək etmədikdə, Drake zorakılığa keçdi.
  
  "Heç olmasa temperatur aşağı düşür" deyə Kennedi mızıldandı. "Biz batmalıyıq."
  
  Dreyk standart əsgərin cavabından çəkindi, gözləri qəfildən məşəlinin işığında açılan bir şeyə ilişdi.
  
  "Buna bax".
  
  Divara oyulmuş rünlər. Drake-ə Odinin qalxanını bəzəyənləri xatırladan qəribə simvollar. Benin boğulmuş səsi dəhlizdə əks-səda verdi.
  
  "Skandinaviya rünləri. Yaxşı əlamət."
  
  Drake təəssüflə işığını onlardan uzaqlaşdırdı. Kaş ki, onları oxuya bilsələr. SAS, qısaca düşündü, daha çox resursa sahib olardı. Bəlkə də onları bura gətirməyin vaxtı çatıb.
  
  Əlli fut daha çox və tər tökdü. O, Kennedinin ən yaxşı şalvar kostyumunu geyindiyi üçün nəfəs aldığını və söydüyünü eşitdi. O, ümumiyyətlə, Bendən xəbər almamışdı.
  
  "Yaxşısan, Ben? Saçların kökünə qarışıb?"
  
  "Ha, lənət olsun, ha. Davam et, axmaq."
  
  Drake palçıqda sürünməyə davam etdi. "Məni narahat edən bir şey," o, nəfəsləri arasında nəfəs aldı, "bu "çox tələlər"dir. Misirlilər öz xəzinələrini qorumaq üçün tələlər qurdular.
  
  "Mən bir vikinqin tələ haqqında çox düşündüyünü təsəvvür edə bilmirəm" deyə Kennedi geri pıçıldadı.
  
  "Bilmirəm," Ben xəttə qışqırdı. "Ancaq vikinqlərin də böyük mütəfəkkirləri var idi, bilirsiniz. Eynilə yunanlar və romalılar kimi. Onların hamısı barbar deyildi".
  
  Bir neçə dönmə və keçid genişlənməyə başladı. Daha on fut və onların üzərindəki dam getdi. Bu zaman onlar uzanıb nəfəs aldılar. Dreykin məşəli qarşıdakı keçidi işıqlandırdı. Onu Kennedi və Benə göstərəndə güldü.
  
  "Lənət olsun, siz ikiniz qəbirdən təzəcə qalxmısınız!"
  
  - Deyəsən, sən bu şərləməyə öyrəşmisən? Kennedi əlini yellədi. "SAS olmaq və bütün bunlar?"
  
  SAS deyil, Drake zəhərlənmiş sözlərdən xilas ola bilmədi. "Əvvəllər var idi." Dedi və indi daha sürətlə irəli getdi.
  
  Daha bir kəskin dönüş və Dreyk üzündə meh hiss etdi. Başgicəllənmə hissi onu qəfil ildırım gurultusu kimi vurdu və bir saniyə keçdi ki, o, aşağıda mağaralı qayalıq olan bir qaya üzərində dayandığını başa düşdü.
  
  Gözləri inanılmaz mənzərə ilə qarşılaşdı.
  
  O, elə qəfil dayandı ki, Kennedi və Ben ona çırpıldı. Sonra onlar da mənzərəni gördülər.
  
  "OMFG" Ben Yuxu Divarı imza trekinin başlığını diktə etdi.
  
  Dünya ağacı bütün əzəməti ilə onların qarşısında dayanmışdı. Heç vaxt yerin üstündə olmayıb. Ağac alt-üst idi, güclü kökləri yuxarıdakı dağa doğru uzanırdı, yaşa və ətrafdakı qaya birləşmələrinə möhkəm bağlanırdı, budaqları qızılı qəhvəyi, yarpaqları çoxillik yaşıl, gövdəsi yüz fut dərinliyə çatırdı. nəhəng çuxur.
  
  Onların yolu qaya divarlarına oyulmuş dar bir pilləkənə çevrilirdi.
  
  "Tələlər" Ben nəfəs aldı. "Tələləri unutma."
  
  "Tələlərin cəhənnəmi olsun" deyə Kennedi Dreykin çox düşündüyünü dilə gətirdi. "İşıq haradan gəlir?"
  
  Ben ətrafa baxdı. "Bu narıncıdır."
  
  "Glow çubuqlar" dedi Drake. "Məsih. Bu yer hazırlanıb".
  
  Onun SAS günlərində belə bir ərazi hazırlamaq üçün adamlar göndərdilər; təhlükəni qiymətləndirmək və bazaya qayıtmazdan əvvəl onu zərərsizləşdirmək və ya kataloqlaşdırmaq üçün komanda.
  
  "Bizim çox vaxtımız yoxdur" dedi. Kennediyə inamı təzəcə artmışdı. "Gəlin".
  
  Onlar köhnəlmiş və dağılmış pillələrlə, qəfil enişlə həmişə sağa doğru enirdilər. On fut aşağı düşdü və pilləkənlər kəskin şəkildə əyilməyə başladı. Üç metrlik boşluq açılan kimi Drake dayandı. Möhtəşəm bir şey yox idi, amma onu düşünməyə vadar edəcək qədər - çünki aşağıda olan boşluq daha da aydınlaşdı.
  
  "Cap".
  
  Atladı. Daş pilləkən təxminən üç fut enində idi, idarə etmək asan idi, hər hansı bir səhv addım ölüm demək olarsa, dəhşətli idi.
  
  O, düzgün yerə endi və Benin göz yaşları ərəfəsində olacağını hiss edərək dərhal çevrildi. "Narahat olmayın," o, Kennediyə məhəl qoymadı və diqqətini dostuna yönəltdi. "Mənə inan, Ben. Ben. Mən səni tutacağam."
  
  O, Benin gözlərində inam gördü. Mütləq, uşaq etibarı. Yenidən qazanmağın vaxtı gəldi və Ben sıçrayıb səndələyəndə Dreyk əlini dirsəyində dəstəklədi.
  
  Drake göz qırpdı. "Asan, hə?"
  
  Kennedi atladı. Drake fərq etməmiş kimi davranaraq diqqətlə baxdı. O, problemsiz yerə endi, onun narahatlığını görüb qaşlarını çatdı.
  
  "Üç futdur, Dreyk. Böyük Kanyon deyil."
  
  Drake Benə göz vurdu. "Hazırsan, dostum?"
  
  İyirmi fut daha çox idi və pilləkənlərin növbəti açılışı daha geniş idi, bu dəfə otuz fut idi və Drake yuxarı qalxarkən yellənən qalın taxta taxta ilə örtülmüşdü. Kennedi onun ardınca getdi və sonra Drake tərəfindən yuxarı baxmağa, aşağıya yox, qabağa baxmağa, ayaqlarını deyil, təyinat yerini öyrənməyə məcbur edən yazıq Ben. Gənc oğlan möhkəm yerə çatanda titrəyirdi və Drake qısa bir fasilə tələb etdi.
  
  Dayananda Dreyk Dünya Ağacının burada o qədər geniş yayıldığını gördü ki, onun qalın budaqları az qala pilləkənlərə dəyəcəkdi. Ben ehtiramla onun toxunuşu ilə titrəyən üzvü sığallamaq üçün əlini uzatdı.
  
  "Bu... bu heyrətamizdir" deyə nəfəs aldı.
  
  Kennedi bu vaxtdan saçlarını tərtib etmək və yuxarıdakı girişi öyrənmək üçün istifadə etdi. "İndiyə qədər hər şey təmizdir" dedi. "Deməliyəm ki, indiki formada buranı hazırlayanlar qətiliklə almanlar deyil. Onu qarət edib odlu silahlarla yandırıb-yaxardılar".
  
  Daha bir neçə fasilə və onlar əlli fut aşağı düşdülər, demək olar ki, yolun yarısı. Drake nəhayət, qədim vikinqlərin misirlilərlə bərabər olmadığını düşünməyə icazə verdi və o, çətənə, ip və piqmentdən ibarət mükəmməl bir hissə olan daş pilləkənə qalxdıqda boşluqlar edə biləcəkləri ən yaxşı şey idi. . Düşdü, sonsuz yıxılmağı gördü və özünü barmaqlarının ucundan tutdu.
  
  Kennedi onu yuxarı qaldırdı. "Küləkdə yellənən eşşək, SAS oğlanı?"
  
  O, yenidən möhkəm yerə dırmaşdı və əzilmiş barmaqlarını uzatdı. "Çox sağ ol".
  
  Onlar daha ehtiyatla hərəkət etdilər, indi yolun yarısından çox. Onların sağındakı boş yerdən kənarda, külək və günəş işığının toxunmadığı nəhəng bir ağac əbədi olaraq dayanmışdı, keçmişin unudulmuş möcüzəsi.
  
  Onlar getdikcə daha çox Vikinq simvollarını ötürdülər. Ben qəribə təxmin etdi. "Bu, orijinal qraffiti divarına bənzəyir" dedi. "İnsanlar sadəcə adlarını kəsdilər və mesajlar buraxdılar - 'John burada idi!'
  
  "Bəlkə də mağaranın yaradıcılarıdır" dedi Kennedi.
  
  Drake soyuq daş divardan yapışaraq daha bir addım atmağa çalışdı və mağarada dərin bir gurultu səsi əks olundu. Yuxarıdan dağıntı çayı çökdü.
  
  "Qaç!" Drake qışqırdı. "İndi!"
  
  Onlar digər tələlərə məhəl qoymadan pilləkənlərlə aşağı düşdülər. Nəhəng bir daş güclü bir çırpıntı ilə yuxarıdan düşdü və aşağı düşdükcə köhnə daşları parçaladı. Dreyk Benin bədənini öz bədəni ilə örtdü, daş onların dayandıqları pilləkənləri aşaraq onunla birlikdə təxminən iyirmi fut qiymətli addımlar atdı.
  
  Kennedi çiynindəki daş qırıntılarını silkələdi və quru təbəssümlə Drake baxdı. "Çox sağ ol".
  
  "Hey, mən bilirdim ki, SAS oğlanının götünü xilas edən qadın sadə bir daşdan üstün ola bilər. "
  
  "Gülməli, dostum. Çox gülməli."
  
  Amma hələ bitməmişdi. Kəskin zəng səsi eşidildi və nazik, lakin güclü ip Ben və Kennedini ayıran pilləkəndə qopdu.
  
  "Phoo!" Kennedi qışqırdı. Bir ip parçası elə güclə çəkildi ki, onun topuqunu bədəninin qalan hissəsindən asanlıqla ayıra bildi.
  
  Başqa bir klik iki addım aşağı. Drake yerində rəqs etdi. "Lanet olsun!"
  
  Yuxarıdan gələn növbəti uğultu daşın növbəti yıxılması demək idi.
  
  "Bu, təkrarlanan tələdir" dedi Ben onlara. "Eyni şey təkrar-təkrar təkrarlanır. Bu hissəyə çatmalıyıq".
  
  Drake hansı addımların çaşdırıcı, hansının olmadığını ayırd edə bilmədi, ona görə də şansa və sürətə güvəndi. Mümkün qədər havada qalmağa çalışaraq otuz pilləkən aşağı qaçdılar. Pilləkənlərin divarları qədim cığırdan keçərək qayalıq mağaranın dərinliyinə qədər uçdu.
  
  Dibinə düşən dağıntıların səsi getdikcə artmağa başladı.
  
  Onların uçuşu sərt ipin xırıltısı ilə müşayiət olundu.
  
  Drake başqa bir yalançı pilləkənə qalxdı, lakin onun sürəti onu qısa bir boşluqdan keçirdi. Kennedi tam uçan ceyran kimi zərif bir şəkildə onun üstündən tullandı, lakin Ben onun arxasına düşdü, indi uçuruma sürüşdü.
  
  "Ayaqlar!" Drake qışqırdı, sonra yenidən boşluğa düşdü və yerə çevrildi. Kennedi ayaqlarını yerinə qoyarkən Relief beynindəki gərginliyi yudu. O, Benin bədəninə dəydiyini, sonra isə sinəsinə yıxıldığını hiss etdi. Drake oğlanın sürətini əlləri ilə yönəltdi, sonra əlavə olaraq onu möhkəm yerə itələdi.
  
  Bir xırıltı ilə tez oturdu.
  
  "Gəzməyə davam et!"
  
  Hava daş parçaları ilə doldu. Onlardan biri Kennedinin başından sıçrayaraq, kəsik və qan bulaqını buraxdı. Daha bir Dreykin topuq nahiyəsindən vurdu. Əzab onu dişlərini sıxmağa vadar etdi və daha sürətli qaçmağa sövq etdi.
  
  Güllələr başlarının üstündəki divarı deşdi. Dreyk çöməldi və girişə qısa bir nəzər saldı.
  
  Orada tanış bir qüvvənin toplaşdığını gördüm. almanlar.
  
  İndi onlar ehtiyatsızlıqdan kənarda tam sürətlə qaçırdılar. Arxaya qayıtmaq üçün Drake qiymətli saniyələr çəkdi. Başqa bir yaylım gülləsi başının yanındakı daşa dəydikdə, o, irəli əyildi, pilləkənlərdən sıçrayaraq, qollarını bir-birinə bağlayaraq tam bir dairə qurdu və bir unsiya sürətini itirmədən tam hündürlüyünə qədər düzəldi.
  
  Ah, köhnə gözəl günlər qayıtdı.
  
  Daha çox güllə. Sonra digərləri onun qarşısında yıxıldılar. Dəhşət ürəyində bir deşik açdı, o qədər ki, qaçaraq mağaranın dibinə gəldiklərini başa düşdülər və hazırlıqsız olaraq birbaşa yerə çırpıldılar.
  
  Drake yavaşladı. Mağaranın dibi qalın bir daş, toz və ağac qalıqları idi. Onlar üsyan edəndə Kennedi və Ben göz qabağında idi. Onlar nəinki kirlə örtülür, indi də toz və yarpaq qəlibləri ilə örtülür.
  
  "Ah, mənim etibarlı kameram üçün" dedi. Qarşımda illərin şantajı dayanır".
  
  Drake parıltı çubuğunu götürdü və silahlı adamlardan qaçan mağaranın döngəsini qucaqladı. Ağacın kənar kənarlarına çatmaq beş dəqiqə çəkdi. Onlar daim onun təsirsiz hərəkətsizliyinin kölgəsində idilər.
  
  Drake Benin çiyninə vurdu. "Hər hansı cümə gecəsi seshdən yaxşıdır, hə, dostum?"
  
  Kennedi gənc oğlana yeni gözlərlə baxdı. "Pərəstişkarlarınız varmı? Qrupunuzun pərəstişkarları varmı? Tezliklə bu söhbətimiz olacaq, qardaş. Buna güvənin".
  
  "Cəmi iki..." Ben kəkələməyə başladılar, onlar sonuncu döngənin bir hissəsini döndərdilər, sonra şokdan susdular.
  
  Hamısı dayandı.
  
  Onların qarşısında qədim heyrət yuxuları peyda olub, onları sözsüz edib, demək olar ki, yarım dəqiqə ərzində beyinlərini söndürüb.
  
  "İndi bu... bu..."
  
  "Heyrətləndirici" Drake nəfəs aldı.
  
  Təsəvvür edə bildikləri ən böyük Vikinq uzun qayıqlarının bir sıra arxaik tıxacda ilişib qalmış kimi arxa-arxaya dayanaraq onları tək-tək qovuşdurdular. Yanları gümüş və qızılla, yelkənləri ipək və qiymətli daşlarla bəzədilib.
  
  "Aşağı qayıqlar" dedi Kennedi sönük şəkildə.
  
  Dəniz gəmiləri. Ben hələ də onu düzəltmək üçün yaxşı düşüncəyə malik idi. "Lənət olsun, bu şeylər öz dövrlərinin ən böyük xəzinələri hesab olunurdu. Olmalıdır... nə? Burada iyirmi var?
  
  "Çox gözəl" dedi Drake. "Ancaq bu bizim üçün gəldiyimiz Nizədir. Hər hansı bir fikir?"
  
  İndi Ben Dünya ağacına baxırdı. "Allahım, uşaqlar. Təsəvvür edirsiniz? Biri o ağacdan asılıb. Lanet biri."
  
  "Deməli, indi Tanrılara inanırsınız, hmm? Azarkeş? Kennedi bir az cəsarətlə Benə tərəf əyildi və onun qızarmasına səbəb oldu.
  
  Drake uzun gəminin quyruğunun bütün uzunluğu boyunca uzanan dar bir çardağa qalxdı. Daş güclü görünürdü. Taxta kənarından tutub əyildi. "Bu şeylər qənimətlə doludur. Əminliklə demək olar ki, bu günə qədər burada heç kim olmayıb".
  
  O, yenidən gəmilərin xəttini öyrəndi. Ağlasığmaz sərvətlərin nümayişi, amma əsl xəzinə harada idi? Sonda? Göy qurşağının sonu? Mağaranın divarları qədim rəsmlərlə bəzədilib. O, Dünya Ağacında asılmış Odinin şəklini və onun qarşısında diz çökmüş bir qadını gördü.
  
  "Burada nə danışılır?" O, Benə işarə etdi. "Buyurun, tez olun. O xəcalətli alçaqlar orda boğazına kolbasa doldurmazlar. Hərəkət edək".
  
  O, yalvaran qadın fiqurunun altındakı kobud mətnə işarə etdi. Ben başını tərpətdi. "Ancaq texnologiya bir yol tapacaq. Şükürlər olsun ki, burada heç bir siqnalı olmayan etibarlı I-telefonuna klik etdi.
  
  Dreyk fürsətdən istifadə edərək Kennedini işə saldı. "Mənim yeganə fikrim bu uzun qayıqları izləməkdir" dedi. "Sənə uyğundur?"
  
  "Futbol azarkeşinin dediyi kimi, mən oyundayam, uşaqlar. Yol göstərin."
  
  O, bu super tunelin çıxılmaz nöqtəyə çatacağı təqdirdə onların tələyə düşəcəklərini anlayaraq irəli getdi. Almanlar quyruğundan möhkəm yapışacaq, uğurlarına arxalanmayacaqdılar. Drake bu fikri hissələrə bölərək, qayaya oyulmuş çıxıntıya diqqət yetirdi. Zaman-zaman başqa bir parıltı çubuğuna rast gəldilər. Dreyk qarşıdan gələn döyüşə hazırlaşarkən daha qaranlıq bir mühit yaratmaq üçün onları maskalı və ya başqa yerə köçürdü. O, davamlı olaraq uzun gəmilər arasında axtarış apardı və nəhayət, onların arasında dolanan dar bir yol tapdı.
  
  Plan b.
  
  İki, dörd, sonra on uzun gəmi keçdi. Dar yolda danışıqlar apardığı səydən Drakein ayaqları ağrımağa başladı.
  
  Düşən daş daşının zəif səsi, sonra isə daha güclü qışqırıq nəhəng mağarada əks-səda verdi, bunun mənası aydın idi. Heç bir səs çıxmadan daha da səylə öz işlərinə tərəf əyildilər.
  
  Drake nəhayət sıranın sonuna gəldi. O, hər biri bütöv və qənimətlə dolu iyirmi üç gəmi saydı. Onlar tunelin arxasına yaxınlaşdıqca qaranlıq daha da dərinləşməyə başladı.
  
  "Mən heç düşünmürəm ki, onlar o qədər də uzaqlaşa bilməyiblər" dedi Kennedi.
  
  Drake böyük bir fənər axtarırdı. "Risklidir" dedi. "Ancaq bilməliyik."
  
  Onu yandırdı və şüanı o yan-bu yana apardı. Keçid kəskin şəkildə daraldı, o vaxta qədər irəlidə sadəcə bir tağ oldu.
  
  Tağın arxasında isə tək pilləkən var idi.
  
  Ben qəfil bir qışqırıq səsini boğdu, sonra teatral bir pıçıltı ilə "Onlar zirvədədirlər!"
  
  Drake hərəkətə keçdi. "Biz ayrıldıq" dedi. "Pilləkənlərə gedəcəyəm. Siz ikiniz ora gəmilərə enin və gəldiyimiz yolla geri dönün".
  
  Kennedi etiraz etməyə başladı, lakin Drake başını buladı. "Yox. Et bunu. Benin müdafiəyə ehtiyacı var, mən yox. Bizə isə Nizə lazımdır".
  
  "Bəs biz gəmilərin sonuna nə vaxt çatacağıq?"
  
  "O zaman mən qayıdacağam."
  
  Drake daha bir söz demədən geri sıçradı, çıxıntıdan tullandı və arxa pilləkənlərə tərəf getdi. O, bir dəfə arxaya baxdı və çıxıntının üstündən kölgələrin yaxınlaşdığını gördü. Ben Kennedinin ardınca dağıntılarla səpələnmiş yamacla sonuncu Vikinq gəmisinin bazasına qədər getdi. Dreyk ümid duasını oxudu və pilləkənləri qalxa bildiyi qədər sürətlə qaçdı, bir anda iki pillədən tullandı.
  
  Buyurun." O, baldırları ağrıyana və ciyərləri alovlanana qədər dırmaşdı. Lakin sonra o, geniş platformaya çıxdı. Onların arxasında qəzəbli bir cərəyanla geniş bir axın axırdı və daha da arxada, az qala arxaik manqal kimi kobud yonulmuş daşdan bir qurbangah yüksəldi.
  
  Lakin Dreykin diqqətini qurbangahın arxasındakı divara həkk olunmuş nəhəng bir simvol cəlb etdi. Bir-birini üst-üstə düşən üç üçbucaq. Oyma içərisindəki bəzi mineral süni işığı tutdu və qara paltarda parıldamaq kimi parıldadı.
  
  Boşa sərf etməyə vaxt yoxdur. Buzlu su budlarına qədər qalxarkən nəfəsini tutaraq dərəni keçdi. O, qurbangaha yaxınlaşanda onun səthində uzanan bir əşya gördü. Qısa, uclu bir artefakt, nə təəccüblü, nə də təsir edici. Həqiqətən dünyəvi...
  
  ... Odinin nizəsi.
  
  Tanrı tərəfini deşmiş bir obyekt.
  
  Həyəcan və qabaqcadan xəbər dalğası onun içindən keçdi. Bu, hər şeyi reallaşdıran hadisə idi. İndiyə qədər bu bir çox fərziyyə idi, sadəcə ağıllı fərziyyədir. Lakin o andan sonra bu, qorxulu dərəcədə real idi.
  
  Dəhşətli dərəcədə real. Onlar dünyanın sonuna qədər geri sayımın qarşısında dayandılar.
  
  
  ON BİR
  
  
  
  DÜNYA AĞACLARI ÇÜKÜRÜ, İSVEÇ
  
  
  Drake mərasimdə dayanmadı. O, Nizəni tutdu və gəldiyi yolla geri döndü. Buzlu axın vasitəsilə, dağılan pilləkənlərlə aşağı. O, fənəri yarıya qədər söndürdü və zifiri qaranlığa büründükdən sonra sürətini azaltdı.
  
  Aşağıdakı girişi zəif işıq şüaları işıqlandırırdı.
  
  O, yeriməyə davam etdi. Hələ bitməmişdi. O, çoxdan öyrənmişdi ki, çox vaxt döyüşdə çox düşünən adam heç vaxt evə çata bilmir.
  
  O, son pillədə yolunda dayandı, sonra keçidin daha dərin qaranlığına süründü. Almanlar artıq yaxın idi, demək olar ki, çıxıntının sonunda idi, lakin belə bir məsafədəki fənərləri onu yalnız başqa bir kölgə kimi ayırd edə bilərdi. O, keçidin üstündən atladı, divara sıxıldı və Vikinq gəmilərinin bazasına aparan yamaca doğru getdi.
  
  Kişi səsi qışqırdı: "Buna bax! Diqqət et, Stivi Wonder!" Səs onu heyrətləndirdi, Amerikanın cənubunun dərin ləhcəsi ilə.
  
  Lənət olsun.Qartal gözlü əclaf onu gördü - ya da heç olmasa hərəkət edən kölgə - bu zülmətdə mümkün olmadığını düşündüyü bir şey. Daha sürətli qaçdı. Bir atəş səsi onun indicə olduğu yerə yaxın bir daşa dəydi.
  
  Qaranlıq bir fiqur, ehtimal ki, amerikalı idi. "Orada gəmilərin arasında bir cığır var. Mən onları tənbəl boğazınıza tıkışdırmazdan əvvəl siklərinizi tərpətin."
  
  pislik. Yankilər gizli yolu gördülər.
  
  Sərt, təkəbbürlü, təkəbbürlü. Almanlardan biri dedi: "Səni sikdir, Milo" və sonra onu kobud şəkildə yamacdan aşağı sürükləyəndə qışqırdı.
  
  Drake şanslı ulduzuna təşəkkür etdi. Bir saniyədən sonra səs tellərini parçalayan və başqaları onun arxasınca düşməzdən əvvəl boynunu bir xırıltı ilə burudu.
  
  Drake alman tapançasını - Heckler və Koch MG4-ü qaldırdı və bir neçə atəş açdı. Bir nəfərin başı partladı.
  
  Hə, o düşündü. Hələ də kamera ilə deyil, tapança ilə vurmaq daha yaxşıdır.
  
  "Kanadalılar!" ardınca eyni vaxtda silsilə səslər gəlir.
  
  Drake qəzəbli pıçıltıya gülümsədi. Qoy belə düşünsünlər.
  
  Artıq kefini çəkməyib, cəsarət etdiyi kimi cığırla qaçdı. Ben və Kennedi irəlidə idilər və onun müdafiəsinə ehtiyacları vardı. Onları diri-diri buradan çıxaracağına and içdi və onları ruhdan salmayacaqdı.
  
  Onun arxasında almanlar ehtiyatla yamacdan enirdilər. Onları məşğul saxlamaq üçün bir neçə atəş açıb gəmiləri saymağa başladı.
  
  Dörd, altı, on bir.
  
  Cığır etibarsızlaşırdı, amma nəhayət, düzəldi. Bir anda o, o qədər nazikləşdi ki, on beş daşın üzərində olan hər kəs, yəqin ki, kündələr arasında sıxışaraq qabırğasını sındıracaq, lakin on altıncı gəmini sayarkən yenidən genişləndi.
  
  Onun üstündə qədim, qorxulu, köhnə qabıq və küf iyi verən gəmilər ucalırdı. Sürətli bir hərəkət onun diqqətini çəkdi və o, sol tərəfinə baxdı ki, çox adamın çətinliklə keçə bildiyi dar bir kənara doğru qaçan bu yeni başlayan Milo ola bilərdi. Dreykin atəş açmağa belə vaxtı yox idi, amerikalı çox sürətlə hərəkət edirdi.
  
  Lənət olsun! O niyə bu qədər yaxşı olmalı idi? Drake-nin tanıdığı, özündən başqa, belə bir şücaəti bacaran yeganə şəxs Alicia Miles idi.
  
  Mən burada özümü qarşıdan gələn qladiator yarışının ortasında tapdım...
  
  O, irəli atıldı, indi gəmilərin yanından keçdi, sürətindən istifadə edərək addım-addım sıçrayırdı, təsadüfi kurqanlardan dərin yarıqlara doğru demək olar ki, sərbəst tullanır və qumlu divarlardan bucaq altında sıçrayırdı. Atlamalar arasında sürət qazanmaq üçün gəmilərin çevik loglarından istifadə etməklə belə.
  
  "Gözləmək!"
  
  İrəlidən hardansa cisimsiz bir səs gəldi. O, Kennedinin bulanıq fiqurunu görəndə dayandı, o amerikan ləhcəsini eşidəndə rahatladı. "Məni izləyin" deyə səsləndi, o, Milonun onu koridorun sonuna qədər qabaqlaya bilməyəcəyini bilərdi. Onları saatlarla sıxmaq olar.
  
  O, axırıncı gəmini baş-başa keçdi, Ben və Kennedi onun arxasına düşdü, necə ki Milo qayadan atılıb eyni gəminin qabağını kəsdi. Dreyk qollarını belinə doladı, onun döş sümüyünün üzərinə ağır şəkildə endiyinə əmin oldu.
  
  O, Kennediyə silah atmaqla bir saniyə keçirdi.
  
  Silah hələ də havada ikən, Milo qayçı ilə vurdu və özünü azad etdi, əllərinin üstünə yuvarlandı və qəfil ona baxdı.
  
  O, hırıldadı: "Mett Drake, yeganə. Bunu səbirsizliklə gözləyirəm, dostum."
  
  Dirsəkləri və yumruqları ilə vurdu. Dreyk geri çəkilərkən qollarına bir neçə zərbə endirdi. Bu adam onu tanıyırdı, amma o cəhənnəm kim idi? Köhnə simasız düşmən? SAS-ın qaranlıq keçmişindən bir xəyal kölgəsi? Milo yaxın idi və orada qalmaqdan xoşbəxt idi. Dreyk gözünün ucu ilə amerikalının kəmərindəki bıçağı gördü, sadəcə diqqətinin yayınmasını gözlədi.
  
  O, öz ayağına vəhşicəsinə təpik aldı.
  
  Onun arxasında irəliləyən alman qoşunlarının ilk yöndəmsiz hərəkətlərini eşidirdi. Onlar yalnız bir neçə gəmi geridə idilər.
  
  Ben və Kennedi heyrətlə baxırdılar. Kennedi pulemyotunu qaldırdı.
  
  Dreyk bir tərəfdən saxtakarlıq etdi, sonra digər tərəfə fırlandı və Milonun ayağına şiddətli zərbəsindən qaçdı. Kennedi Milonun ayağındakı kir düymlərini qaldıraraq atəş etdi.
  
  Drake gülümsədi və iti oxşayaraq uzaqlaşdı. "Qal" dedi istehza ilə. "Yaxşı oğlandır."
  
  Kennedi daha bir xəbərdarlıq atəşi açıb. Dreyk dönüb onların yanından qaçdı, Benin qolundan tutdu və gənc avtomatik olaraq çökən pilləkənlərə tərəf dönərkən dartdı.
  
  "Yox!" Drake qışqırdı. "Bizi bir-bir çıxaracaqlar".
  
  Ben heyrətlənmiş görünürdü. "Başqa harada?"
  
  Drake tərksilah çiyinlərini çəkdi. "Nə fikirləşdin?"
  
  O, düz Dünya Ağacına tərəf getdi.
  
  
  ON İKİ
  
  
  
  DÜNYA AĞACI, İSVEÇ
  
  
  Və qalxdılar. Drake Dünya Ağacının o qədər köhnə və güclü olduğuna görə onun budaqları çoxlu və güclü olmalıdır. Siz sözün əsl mənasında başıaşağı olan bir ağaca dırmaşdığınızı qəbul etdikdən sonra fizikanın heç bir əhəmiyyəti yox idi.
  
  "Elə bir oğlan kimi," Dreyk Benə çaxnaşma yaratmadan onu daha sürətli getməyə çağırdı. "Bu, sənin üçün problem olmamalıdır, Blakey. Yaxşısan, Kennedi?"
  
  Nyu-York sakini tapançasını altında tutaraq sonuncu yerə dırmaşdı. Xoşbəxtlikdən, Dünya Ağacının budaqlarının və yarpaqlarının geniş simmetriyası onların tərəqqisini gizlətdi.
  
  "Mən öz vaxtımda bir neçə gövdəyə dırmaşırdım" dedi.
  
  Ben güldü. Yaxşı əlamət. Dreyk səssizcə Kennediyə təşəkkür edərək orada olduğunu daha da yaxşı hiss etməyə başladı.
  
  Lənət olsun, deyə düşündü. O, az qala əlavə etdi: bu missiyada.Biz bir həftədən az müddətdə köhnə ləhcəyə qayıdacayıq.
  
  Drake budaqdan budağa dırmaşdı, daha yüksək və daha yüksək, oturaraq və ya ayaq üstə bir budağa uzanarkən bir budağa uzandı. Tərəqqi sürətli idi, bu da onların yuxarı bədən gücünün gözlənildiyindən daha uzun sürməsi deməkdir. Bununla belə, təxminən yarı yolda Dreyk Benin zəiflədiyini gördü.
  
  "Tweeny yorulur?" - deyə soruşdu və səylərinin dərhal ikiqat artdığını gördü. Zaman-zaman Kennedi budaqların arasından güllə atırdı. İki dəfə yanlarında qalxan daş pilləkənləri görə bildilər, lakin təqib edənlərdən əsər-əlamət görmədilər.
  
  Onların arasından səslər əks-səda verir. "İngilis Mett Drakedir." Keçmiş SAS əsgəri bir dəfə qalın alman ləhcəsi ilə təhrif olunmuş bir səs eşitdi ki, onun altıncı hissi ağ paltarlı bir adama aid olduğunu söylədi. İki dəfə gördüyü adam artıq oğurlanmış əşyaları qəbul edir.
  
  Başqa bir dəfə o eşitdi ki, "SRT xaric edilir." Çəkiliş Milo idi, onun keçmişini ortaya qoydu, hətta SAS daxilində gizli saxladıqları bölməni ortaya qoydu. Bütün müqəddəslərin adına bu adam kim idi?
  
  Atışlar ağır budaqları parçaladı. Drake içərisində hərəkət edən xəzinə olan kürək çantasını tənzimləmək üçün dayandı, sonra nişan aldığı geniş budağı gördü. Demək olar ki, əvvəllər dincəldikləri pilləkənlərdəki yerə çatan biri.
  
  "Orada" o, Benə işarə etdi. "Budağı yəhərləyin və sürətlə hərəkət edin!"
  
  Təxminən iki dəqiqə çılpaq qalacaqdılar. Mənfi sürpriz və reaksiya müddəti, hələ də bir dəqiqədən çox həddindən artıq təhlükə buraxdı.
  
  Ben ilk olaraq örtüyü tərk etdi, bir saniyə sonra Dreyk və Kennedi, hamısı hoppanıb pilləkənlərə doğru budaqda əyildilər. Onlar aşkar edildikdə, Kennedi ən azı bir bədbəxt məzar basqınçısına qurğuşun ataraq onlara qiymətli saniyələr aldı.
  
  İndi gördülər ki, Milo doğrudan da pilləkənləri qaçmaq üçün əmr göndərib. Beş kişi. Və komanda sürətli idi. Onlar Bendən əvvəl filialın sonuna çatacaqlar!
  
  pislik! Onların heç bir şansı yox idi.
  
  Ben də bunu görüb titrədi. Drake qulağına qışqırdı: "Heç vaxt təslim olma! Heç vaxt!"
  
  Kennedi tətiyi yenidən çəkdi. İki kişi yıxıldı: biri çuxura uçdu, digəri onun böyründən tutub qışqırdı. O, yenidən sıxdı və sonra Drake jurnalın tükəndiyini eşitdi.
  
  İki alman qaldı, amma indi silahları hazır vəziyyətdə onların qarşısında dayandılar. Drake sərt bir üz etdi. Yarışda məğlub oldular.
  
  "Onları vur!" Milonun səsi əks-səda verdi. "Biz buradakı qırıntıları axtaracağıq."
  
  "Nein!" Güclü alman ləhcəsi yenidən səsləndi. "Der Spear! Der Nizə!"
  
  Tapançaların lülələri yerindən tərpənmirdi. Almanlardan biri istehza ilə dedi: "Sürün, balaca göyərçinlər. Bura gəl."
  
  Ben yavaş-yavaş hərəkət etdi. Drake çiyinlərinin titrədiyini gördü. "Mənə güvən," o, dostunun qulağına pıçıldadı və hər əzələsini gərginləşdirdi. Ben budağın sonuna çatan kimi tullandı, onun yeganə oyunu hücum etmək və bacarıq dəstindən istifadə etmək idi.
  
  "Bıçaq hələ də məndədir" deyə Kennedi mızıldandı.
  
  Drake başını tərpətdi.
  
  Ben şöbənin sonuna çatdı. Almanlar sakitcə gözləyirdilər.
  
  Drake qalxmağa başladı.
  
  Sonra duman içində olan kimi almanlar torpedo vurmuş kimi yan tərəfə uçdular. Onların cırılmış və qanlı bədənləri divardan itələdi və islanmış halda vaqon kimi çuxura yuvarlandı.
  
  Pilləkənlərin əyri olduğu budaqdan bir neçə metr yuxarıda, ağır silahları olan böyük bir qrup kişi dayanmışdı. Onlardan birinin əlində hələ tüstüsü olmayan AK-5 avtomatı var idi.
  
  "İsveçli" Drake, İsveç ordusunun ümumi istifadə etdiyi silahları tanıdı.
  
  Daha yüksək səslə dedi: "Vaxtında lənət olsun".
  
  
  ON ÜÇ
  
  
  
  HƏRBİ BAZA, İSVEÇ
  
  
  Onların yerləşdiyi otaq, stolu və buzla örtülmüş pəncərəsi olan on ikiyə on iki spartalı otaq Dreyki bir neçə il geriyə apardı.
  
  "Rahat ol," o, Benin ağardılmış oynaqlarına toxundu. "Bu yer standart hərbi bunkerdir. Mən daha pis otel otaqları görmüşəm, dostum, inan mənə".
  
  "Mən daha pis mənzillərdə olmuşam." Kennedi rahat görünürdü, iş başında bir polis təlimi keçirdi.
  
  - O biri oğlanın sümükləri? Drake qaşını qaldırdı.
  
  "Əlbəttə. Niyə?"
  
  "Oh, heç nə." Drake barmaqlarında ona qədər saydı, sonra ayaq barmaqlarını işə salacaqmış kimi aşağı baxdı.
  
  Ben zəif gülümsəməyi bacardı.
  
  "Bax, Ben, etiraf edirəm ki, əvvəlcə asan deyildi, amma sən o isveçli oğlanın zəng etdiyini gördün. Biz yaxşıyıq. Hər halda, bir az söhbət etməliyik. Biz tükənmişik".
  
  Qapı açıldı və onların ustası, sarışın saçlı və hətta Shrek-i belə ağartacaq dırnaq kimi sərt baxışlı, yaxşı quruluşlu isveçli beton döşəmənin üstündə yelləndi. Onlar tutulduqda və Drake onların kim olduqlarını və nə etdiklərini diqqətlə izah etdikdə, kişi özünü Thorsten Dahl kimi təqdim etdi və sonra bir neçə zəng etmək üçün helikopterinin uzaq tərəfinə keçdi.
  
  "Mett Drake" dedi. "Kennedi Mur. Və Ben Blake. İsveç hökumətinin sizə qarşı heç bir iddiası yoxdur..."
  
  Dreyk heç də isveçli olmayan aksentdən təşvişə düşüb. "O parlaq eşşək məktəblərindən birinə gedirsən, Dal? Eton və ya buna bənzər bir şey?"
  
  "Parlaq göt?"
  
  "Öz zabitlərini nəsil, pul və tərbiyə ilə yüksəldən məktəblər. Eyni zamanda, bacarıqlara, çevikliyə və həvəsə getdiniz.
  
  - Məncə, elədir. Dahlın tonu bərabər idi.
  
  "Əla. Yaxşı... bu qədərdirsə..."
  
  Ben Dreykə inciyərək baxarkən Dahl əlini qaldırdı. "Günah keçisi olmağı dayandır, Mett. Sənin kobud Yorkşir kəndlisi olmağın o demək deyil ki, hamı kral övladıdır, elə deyilmi?
  
  Drake şok içində kiracısına baxdı. Kennedi "atla" hərəkəti etdi. Sonra ağlına gəldi ki, Ben bu missiyada onu həqiqətən cəlb edən bir şey tapdı və o, daha çox istəyir.
  
  Dahl dedi: "Dostlar, bilik mübadiləsini yüksək qiymətləndirərdim. Mən həqiqətən istərdim."
  
  Drake hər şeyi paylaşmaq üçün idi, amma necə deyərlər, bilik gücdür və o, burada İsveç hökumətinin dəstəyini almaq üçün bir yol tapmağa çalışırdı.
  
  Dreyk onun sözünü kəsəndə Ben artıq Odinin Doqquz Parçası və Tanrıların Türbəsi haqqında hekayəsinə hazırlaşırdı.
  
  "Bax" dedi. "Mən və bu oğlan və indi bəlkə də ölüm siyahısında səkkiz düymlük başlıqlar var..."
  
  "Mən iyrənc deyiləm, ey ingilis götü." Kennedi yarı ayağa qalxdı.
  
  "Bu sözü bildiyinizə heyran oldum." Drake gözlərini aşağı saldı. "Bağışlayın. Bu jarqondur. Sizi heç vaxt tərk etmir." O, Alisonun ayrılıq sözlərini xatırladı: sən həmişə SAS olacaqsan.
  
  O, Milo ilə döyüşməkdən və Dünya Ağacına dırmaşmaqdan hələ də yara izi olan əllərini araşdırdı və son bir neçə gündə verdiyi sürətli və əmin reaksiyalar haqqında düşündü.
  
  Nə qədər haqlı idi.
  
  "Gronk nədir?" Ben təəccübləndi.
  
  Dahl sərt metal kresloya oturdu və ağır çəkmələrini stolun üstünə tapdaladı. "Hərbi xidmətdən həzz alan qadın... uh... diplomatik cavab verdi.
  
  "Mənim öz təsvirim bir az daha kobud olardı," Dreyk Benə baxdı, sonra dedi: "Qətl siyahısı. Almanlar bizim törədilməyən cinayətlərə görə ölümümüzü istəyirlər. Sən necə kömək edə bilərsən, Dahl?"
  
  İsveçli bir müddət cavab vermədi, sadəcə buzlu pəncərədən qarla örtülmüş mənzərəyə və o tərəfə, gur okeanın fonunda təkbaşına dayanan dağılan qayalara baxdı.
  
  Kennedi dedi: "Dal, mən polisəm. Mən bu ikisini bir neçə gün əvvələ kimi tanımırdım, amma ürəkləri gözəldir. Onlara etibar edin".
  
  Dahl başını tərpətdi. "Reputasiyanız səndən üstündür, Dreyk. İçində yaxşı və pis. Biz sizə kömək edəcəyik, amma əvvəlcə..." o, Benə başını tərpətdi. "Davam et".
  
  Ben sözünü heç kəsməmiş kimi davam etdi. Dreyk Kennediyə nəzər saldı və onun gülümsədiyini gördü. O, iki səbəbdən şoka düşərək baxdı. Birincisi, Dalın öz nüfuzuna istinad etməsi, ikincisi, Kennedinin səmimi təsdiqi.
  
  Ben bitirdi. Dahl dedi: "Almanlar bütün bunlarda yeni bir təşkilatdırlar, Yorkdakı o hadisəyə qədər bizim diqqətimizi çəkməmişdilər".
  
  "Yeni?" Drake dedi. "Onlar yaxşıdır. Və çox yaxşı təşkil edilmişdir; qorxu və dəmir nizam-intizamla idarə olunur. Onların Milo adlı bir oğlanın simasında kozırları var - Amerika xüsusi təyinatlıları, görünür. Başlığı yoxlayın."
  
  "Biz edəcəyik. Yaxşı xəbər odur ki, kanadalılar haqqında məlumatımız var".
  
  "Baxırsan?"
  
  "Bəli, amma qismən, təcrübəsiz və tənha," Dahl Kennedinin istiqamətinə bir nəzər saldı. "İsveç hökumətinin sizin yeni Obama rejiminizlə münasibətləri mənim birinci dərəcəli adlandırdığım şey deyil. "
  
  "Bunun üçün üzr istəyirəm" Kennedi təbəssüm etdi, sonra cəsarətlə ətrafa baxdı. "Qulaq as, dostum, əgər bir müddət burada olacağıqsa, səncə, yemək yeyə bilərikmi?"
  
  "Artıq bizim aşpazımız tərəfindən hazırlanır," Dahl cavab olaraq saxta gülümsədi. "Ancaq ciddi olaraq, tezliklə burgerlər və çipslər olacaq."
  
  Drake tüpürcək tökdü. Sonuncu dəfə nə vaxt yemək yediyini xatırlamırdı.
  
  "Mən sizə bacardığımı söyləyəcəyəm. Kanadalılar vikinq Erik Qırmızıya həsr olunmuş gizli bir kült olaraq həyata başladılar. Gülməyin, bunlar var. Bu insanlar cosplay vasitəsilə müntəzəm olaraq hadisələri, döyüşləri və hətta dəniz səyahətlərini oynayırlar.
  
  "Bunun heç bir zərəri yoxdur," Ben bir az müdafiə xarakterli səsləndi. Drake bu gözəl külçəni sonraya saxladı.
  
  "Heç belə deyil, cənab Bleyk. Cosplay geniş yayılmışdır, dünyanın hər yerində bir çox insan tərəfindən konvensiyalarda istifadə olunur və illər keçdikcə daha çox yayılmışdır. Amma əsl ziyan milyarder iş adamının bu kultun müasir lideri olması və milyonlarla dolları rinqə atması ilə başlayır".
  
  "Belə qayğısız əyləncə olur..."
  
  "Obsessiya". Qapı açılanda Dahl bitirdi. Qarşısına standart burger və çiplər qoyulanda Drake inlədi. Soğan qoxusu ac qarnına ilahi gəlirdi.
  
  Dahl yemək yeyərkən belə davam etdi: "Kolbi Taylor adlı kanadalı iş adamı həyatını, bildiyiniz kimi, Qrenlandiyanın kəşfindən az sonra Kanadaya enən məşhur Vikinq Erik Qırmızıya həsr etdi. Bu araşdırmadan Norse mifologiyasına manik bir heyranlıq yarandı. Tədqiqatlar, qazıntılar, kəşflər. Sonsuz axtarışlar. Bu adam öz kitabxanasını əldə etdi və bütün mövcud Skandinaviya mətnlərini almağa çalışdı.
  
  "Dəli iş" dedi Kennedi.
  
  "Razılaşmaq. Amma öz "təhlükəsizlik qüvvələrini" maliyyələşdirən "dəli" bunu ordu kimi oxuyur. Və əksər insanların nəzərindən kənarda qalacaq qədər qapalı qalır. Onun adı Odinin Doqquz Fraqmenti ilə bağlı illər ərzində təkrar-təkrar gündəmə gəlib, buna görə də təbii olaraq İsveç kəşfiyyatı onu həmişə "Maraqlanan şəxs" kimi qeyd edib.
  
  "O, Atı oğurladı" dedi Drake. - Sən bunu bilirsən, elə deyilmi?
  
  Dalın geniş açılmış gözləri onun bunu etmədiyini göstərirdi. "İndi bilirik."
  
  - Onu həbs edə bilməzsən? Kennedi soruşdu. "Oğurluq və ya buna bənzər bir şey şübhəsi ilə?"
  
  "Onu... qanqsterlərinizdən biri kimi təsəvvür edin. Mafiya və ya Triada liderləriniz. O, toxunulmazdır - yuxarıdakı adam - bu an üçün."
  
  Drake nəzərdə tutulan hissi bəyəndi. O, Dahl'a Alicia Miles'in iştirakı haqqında danışdı və Dahl'a açıqlamasına icazə verilən qədər arxa plan verdi.
  
  "Beləliklə," o, işini bitirdikdən sonra dedi. "Biz faydalıyıq, yoxsa nə?"
  
  "Pis deyil," Dahl etiraf etdi ki, qapı yenidən açıldı və içəriyə olduqca qalın uzun saçlı və tam saqqallı yaşlı bir kişi girdi. Drake üçün o, müasir, qocalmış Vikinq kimi görünürdü.
  
  Dahl başını tərpətdi. "Ah, mən sizi gözləyirdim, professor. İcazə verin, professor Roland Parneviki təqdim edim" deyə gülümsədi. "Skandinav mifologiyası üzrə mütəxəssisimiz."
  
  Drake başını tərpətdi, sonra gördü ki, Ben yeni insanı sanki sevgi rəqibi kimi mühakimə edir. İndi o, Benin bu missiyanı niyə gizli sevdiyini başa düşdü. Gənc dostunun çiyninə vurdu.
  
  "Yaxşı, buradakı ailə adamımız professor olmaya bilər, amma şübhəsiz ki, İnternet haqqında çox şey bilir - köhnə vasitələrlə müqayisədə bir növ müasir tibb, hə?"
  
  "Yaxud hər iki dünyanın ən yaxşısı" Kennedi çəngəllə sözügedən hər iki tərəfi göstərdi.
  
  Drake-in rüsvayçı tərəfi hesabladı ki, Kennedi Mur bu missiyanı karyerasını xilas edəcək şəkildə idarə edə bilər. Təəccüblüdür ki, daha yumşaq tərəf gülümsəyərkən ağzının künclərini seyr etməkdən həzz alırdı.
  
  Twinkle büdrəyərək otağa girdi, bir ovuc tumardan yapışdı və yığının üstündə bir neçə dəftəri balanslaşdırdı. O, ətrafa baxdı, əsgərin adını xatırlamırmış kimi Dala baxdı, sonra yükünü stolun üstünə atdı.
  
  "Oradadır" dedi və tumarlardan birini göstərdi. "Bir. Əfsanə realdır... aylar əvvəl sizə dediyim kimi."
  
  Dahl göstərilən tumarı çiçəklə çıxardı. "Bir həftədir ki, bizimləsiniz, professor. Cəmi bir həftə."
  
  "Sən... əminsən?"
  
  "Oh, əminəm." Dahlın tonu inanılmaz dərəcədə səbir ifadə edirdi.
  
  Qapıdan başqa bir əsgər girdi. "Cənab. Bunun mobil telefonu," o, Benə tərəf işarə etdi, "davamlı zəng çalırdı. Hela tiden... mmm... dayanmadan." Sonra təbəssüm izlədi. "Bu onun anasıdır."
  
  Ben bir saniyə sonra ayağa qalxdı və sürətli yığma düyməsini basdı. Dreyk mehribanlıqla gülümsədi, Kennedi isə nadinc görünürdü. "İlahi, mən bu oğlanı korlamaq üçün çoxlu yollar fikirləşə bilərəm."
  
  Dahl tumardan oxumağa başladı:
  
  "Eşitdim ki, o, Raqnarokda vəfat edib, taleyini tamamilə məhv edib. Wolfman Fenrir - bir dəfə ay tərəfindən çevrildi.
  
  Və sonra Tor və Loki onun yanında soyuq yatdılar. Saysız-hesabsız tanrılar arasında böyük tanrılar, cərəyana qarşı qayalarımız.
  
  One True Volva-nın yolları boyunca doqquz parça küləyə səpələnir. Bu hissələri Ragnarok-a gətirməyin və ya dünyanın sonunu riskə atmayın.
  
  Əbədi olaraq bundan qorxacaqsınız, ey bəşər övladları, mənə qulaq asın, çünki tanrıların məzarını murdarlamaq haqq-hesab gününün başlanğıcıdır".
  
  Dahl çiyinlərini çəkdi. "Və s. Və s. Və s. Mən bunun mahiyyətini oradakı anamın oğlundan, professordan almışam. Belə görünür ki, internet həqiqətən də fırlanandan daha güclüdür. Və daha sürətli."
  
  "Sizin varınızdır? Yaxşı, dediyim kimi... Aylar, Torsten, aylar. Və illərlə mənə məhəl qoyulmadı. Hətta institutsionallaşdırılıb. Türbə həmişə olub, bilirsiniz, o, təkcə keçən ay həyata keçməyib. Aqnetha bu tumarı mənə otuz il əvvəl verdi və biz indi haradayıq? Hm? Biz hər yerdəyik?
  
  Dahl sakit qalmaq üçün əlindən gələni etdi. Drake müdaxilə etdi. "Siz Raqnarokdan danışırsınız, professor Parnevik. Mövcud olmayan bir yer."
  
  "Daha yox, ser. Amma bəzən, bəli. Bir zamanlar mütləq mövcud idi. Əks halda, Odin, Tor və bütün digər tanrılar harada öldülər?"
  
  "O zaman onların mövcud olduğuna inanırsınız?"
  
  "Əlbəttə!" Buxarlayıcı demək olar ki, qışqırdı.
  
  Dahlın səsi daha sakitləşdi. "Hələlik" dedi, "biz küfrü dayandırırıq".
  
  Ben mobil telefonunu cibinə qoyub masaya qayıtdı. "Deməli, Valkyries haqqında bilirsiniz?" sirli şəkildə soruşdu və Dreyk və Kennediyə bic-bic nəzər saldı. "Bilirsən niyə Odinin tacındakı ləl-cəvahiratdırlar?"
  
  Dahl sadəcə əsəbi görünürdü. Oğlan gözlərini qırpıb kəkələdi. "Bu... bu... cəvahirat... bu... nə?"
  
  
  ON DÖRD
  
  
  
  HƏRBİ BAZA, İSVEÇ
  
  
  Otaq sakitləşdikcə Ben gülümsədi. "Bu, bizim giriş biletimizdir" dedi. "Və mənim hörmət zəmanətim. Norse mifologiyasında təkrar-təkrar deyilir ki, Valkirlər "Tanrıların səltənətinə gedirlər." Bax, oradadır.
  
  Kennedi çəngəlini boşqabına vurdu. "Bunun mənası nədi?"
  
  "Onlar yolu göstərir" dedi Ben. "Bir ay ərzində Ragnarok zamanı Odinin doqquz hissəsini toplaya bilərsiniz, ancaq tanrıların məzarına gedən yolu göstərən Valkirilərdir."
  
  Drake qaşlarını çatdı. "Və bunu özünüzə saxladınız, elə deyilmi?"
  
  "Heç kim Valkirilərin harada olduğunu bilmir, Mett. Onlar şəxsi kolleksiyadadırlar, harada olduğunu bir Allah bilir. Nyu Yorkdakı canavarlar bizim yerləşdiyimiz son hissələrdir".
  
  Parnevik, demək olar ki, tumarlarının üzərinə atılarkən Dahl gülümsədi. Ağ borular gurultulu fırtınanın arasında hər tərəfə uçurdu. "Valkyries. Valkyries. Yoxdur. Ola bilər. Ah, burada. Hm."
  
  Drake Dahlın diqqətini çəkdi. "Bəs Apokalipsis nəzəriyyəsi? Yer üzündə cəhənnəm atəşi və bütün canlılar məhv olur və s. və s."
  
  "Mən sizə panteondakı demək olar ki, hər bir tanrı üçün bənzər bir əfsanə danışa bilərdim. Şiva. Zevs. Set. Amma, Dreyk, kanadalılar bu məzarı tapsalar, digər nəticələrindən asılı olmayaraq, onu murdarlayacaqlar".
  
  Drake dəli almanların yanına qayıtdı. "Yeni dostlarımız kimi," o, başını tərpətdi və Dahla yüngülcə gülümsədi. "Mənim seçimim yoxdur..."
  
  "Divara qarşı yumurta". Dahl qısa hərbi mantranı bitirdi və onlar bir-birlərinə baxdılar.
  
  Ben Dahlın diqqətini cəlb etmək üçün masaya əyildi. "Bağışlayın, dostum, amma biz burada vaxt itiririk. Mənə noutbuk ver. İcazə verin sörf edim. Və ya daha yaxşısı, bizi Big Apple-a göndərin və biz havada sörf edək."
  
  Kennedi başını tərpətdi. "O haqlıdır. kömək edə bilərəm. Növbəti məntiqi hədəf Milli Tarixi Saytdır və gəlin etiraf edək ki, ABŞ buna hazır deyil".
  
  "Tanış hekayə" dedi Dahl. "Səfərbərlik artıq başlayıb". O, Benə diqqətlə baxdı. "Kömək təklif edirsən, gənc?"
  
  Ben ağzını açdı, amma sonra onun cavabının vacibliyini hiss etmiş kimi, dayandı. "Yaxşı, biz hələ də ölənlərin sayındayıq, elə deyilmi? Yuxu Divarı isə bu ay fasilədədir".
  
  "Anam gənc tələbəmizə komendant saatı tətbiq etdi?" Drake itələdi.
  
  "Divar-?" Dahl qaşlarını çatdı. "Bu, yuxusuzluq dərsidir?"
  
  "Fərqi yoxdur. Görün mən artıq nə kəşf etmişəm. Və SAS Matt. Kennedi Nyu York polisidir. Biz demək olar ki, mükəmməl komandayıq!"
  
  Dalın gözləri qısıldı, sanki qərarını tərəziləyirdi. O, səssizcə Dreykin mobil telefonunu masanın üstündən itələdi və ekrana işarə etdi. "Bu şəkildəki rünləri harada çəkmisiniz?"
  
  "Çuxurda. Uzun gəmilərin yanında yüzlərlə oyma olan divar var idi. Bu qadın," o, ekrana toxundu, "Dünya ağacında əziyyət çəkən Odinin yanında diz çökdü. Yazını tərcümə edə bilərsiniz?
  
  "Bəli haqqında. Burada yazılıb - Odin və Velva - Heidiyə Allahın sirləri əmanət edilib.Professor indi bunu araşdırır..." Dahl bütün tumarlarını bir anda toplamağa çalışarkən Parnevikə nəzər saldı.
  
  "Allahın sirləri" Parnevik arxasına cəhənnəm iti qonmuş kimi fırlandı. "Yaxud tanrıların sirləri. Nüansı eşidirsən? başa düşürsən? Mənə icazə verin." O, boş qapıya tərəf dönüb gözdən itdi.
  
  "Biz sizi aparacağıq" dedi Dahl onlara. "Ancaq bunu bil. Hökumətinizlə danışıqlar hələ başlamayıb. Ümid edirəm ki, uçuşumuz zamanı buna diqqət yetiriləcək. Amma indi biz onlarla SWAT əsgəri ilə Nyu Yorka gedirik və heç bir təhlükəsizlik icazəsi yoxdur. Silahları Milli Tarix Muzeyinə aparırıq". O, fasilə verdi. "Hələ də gəlmək istəyirsən?"
  
  "SAS kömək edəcək" dedi Drake. "Onların bir komandası var."
  
  "Düşünürəm ki, bölmə kapitanı ilə əlaqə saxlamağa çalışacağam, görün bir neçə təkəri yağlaya bilərikmi?" Evə qayıtmaq fikrində Kennedinin davranışındakı dəhşətli dəyişiklik göz qabağında idi. Drake dərhal özünə söz verdi ki, əgər bacararsa, ona kömək edəcək.
  
  İnanın, demək istəyirdi. Mən sənə bunun öhdəsindən gəlməyə kömək edəcəm.Amma sözlər onun boğazında donub qaldı.
  
  Ben barmaqlarını bükdü. "Mənə bir I-pad və ya başqa bir şey ver. Daha sürətli."
  
  
  ON beş
  
  
  
  HAVA MƏZASI
  
  
  Onların təyyarəsi bütün cib telefonlarını təyyarələrdə istifadə etməyə imkan verən mobil telefon qülləsi olan pikosel adlı cihazla təchiz edilib. Hökumət ordusu üçün vacibdir, lakin Ben Blake üçün ikiqat vacibdir.
  
  "Salam bacı, sənin üçün bir işim var. soruşma. Dinlə, Karin, dinlə! Mənə Milli Tarix Muzeyi haqqında məlumat lazımdır. Eksponatlar, Vikinqlərin əşyaları. Planlar. Heyət. Xüsusilə patronlar. Və..." səsi bir neçə oktava aşağı düşdü, "...telefon nömrələri.
  
  Drake bir neçə dəqiqəlik sükut eşidib: "Bəli, Nyu Yorkdakı! Neçə var?... Oh... doğrudanmı? Yaxşı, bacı. Bunu örtmək üçün sənə bir az pul verəcəyəm. Səni sevirəm".
  
  Dostu əlaqəni kəsəndə Dreyk soruşdu: "O, hələ də işsizdir?"
  
  "Bütün günü evdə qalmaq, dostum. Şübhəli barda "son" kimi işləyir. Köhnə İşçi siyasətinin möcüzəsi".
  
  Karin yeddi il kompüter proqramlaşdırması üzrə bir dərəcə üçün mübarizə apardı. Bleyerin səlahiyyət müddətinin sonunda Leyboristlər hökuməti istefa verəndə o, heç kimin onu istəmədiyini başa düşmək üçün Nottingem Universitetini tərk etdi - özünə inamlı, yüksək ixtisaslı işçi. Tənəzzül gəldi.
  
  Universitet sırasından çıxın - zibilxanaya sola dönün, sağa hamiləlik və dövlət yardımına dönün. Qırılmış xəyalların yolu ilə düz getməyə davam edin.
  
  Karin Nottingem mərkəzinə yaxın bir mənzildə yaşayırdı. Ətrafında narkoman və alkoqol aludəçiləri icarəyə götürürdülər. O, gün ərzində nadir hallarda evdən çıxır və etibarlı taksi ilə bara gedir, burada gecə səkkizdən gecə yarısına qədər işləyirdi. Həyatının ən dəhşətli anları onun mənzilinə qayıtması, onu əhatə edən qaranlıq, köhnə tər və digər pis qoxular, sadəcə baş verməsini gözləyən gəzinti cinayəti idi.
  
  Lənətə gəlmiş və diqqətdən kənarda qalanlar ölkəsində kölgədə yaşayan adam padşahdır.
  
  "Bunun üçün həqiqətən ona ehtiyacınız varmı?" Dahl təyyarənin o biri tərəfində oturandan soruşdu. "Yoxsa..."
  
  "Bax, bu xeyriyyəçilik deyil, dostum. Mən Odin haqqında şeylərə diqqət etməliyəm. Karin muzey işi ilə məşğul ola bilər. Bunun tam mənası var".
  
  Drake öz sürətli yığım zəngi etdi. "Qoy işləsin, Dal. İnan mənə. Biz kömək etmək üçün buradayıq".
  
  Wells dərhal cavab verdi. "Zedləri tutursan, Drake? Nə baş verir?"
  
  Drake onu bu günə qədər yetişdirdi.
  
  "Yaxşı, burada bir xalis qızıl külçəsi var. Biz Alicia Miles ilə qeydiyyatdan keçdik. Nə olduğunu bilirsən, Matt. Siz heç vaxt SAS-dan çıxmayacaqsınız" dedi. "Son bilinən ünvan Münhen, Hildegardstrasse 111-dir."
  
  "Almaniya? Amma o, kanadalıların yanında idi".
  
  "Bəli. Bu hamısı deyil. O, Münhendə sevgilisi - müəyyən bir Milo Noxon - Las Vegas, ABŞ-ın olduqca xoşagəlməz bir vətəndaşı ilə yaşayırdı. O, keçmiş Dəniz Qoşunlarının kəşfiyyatçısıdır. Yankilərin təklif etdiyi ən yaxşısı."
  
  Drake bir an düşündü. "O, məni Maylz vasitəsilə tanıdı. Sual ondan ibarətdir ki, o, onu əsəbiləşdirmək və ya ona kömək etmək üçün tərəfini dəyişib?
  
  "Cavab məlum deyil. Bəlkə ondan soruşa bilərsiniz."
  
  "Cəhd edəcəyəm. Bax, biz burada top tuturuq, Wells. ABŞ-dakı köhnə dostlarınızla əlaqə qura biləcəyinizi düşünürsünüz? Dahl artıq FTB ilə əlaqə saxladı, lakin onlar dayanırlar. Biz yeddi saatlıq uçuşdayıq... və kor-koranə yaxınlaşırıq".
  
  "Onlara güvənirsən? Bu şalgamlar? İstəyirsən ki, bizim oğlanlar qaçılmaz klaster sikişməsini təmizləsinlər?
  
  "Onlar isveçlidir. Və bəli, mən onlara güvənirəm. Bəli, mən istəyirəm ki, bizim oğlanlar iştirak etsinlər".
  
  "Aydındır". Quyular əlaqəni dayandırdı.
  
  Drake ətrafa baxdı. Təyyarə kiçik, lakin geniş idi. On bir Spetsnaz dəniz piyadası arxada oturmuş, uzanmış, mürgüləmiş, adətən İsveçcə bir-birini təhqir edirdi. Professor qarşısındakı fırladın ardınca vərəqləri açıb hər birini ehtiyatla oturacağının arxasına qoydu və fakt və uydurma arasındakı qədim fərqləri araşdırarkən Dahl daima koridorda telefonla danışırdı.
  
  Onun solunda Kennedi yenidən formasız bir nömrəli şalvar kostyumunu geyinərək ilk zəngini etdi. "Kapitan Lipkind varmı?... ah, ona deyin ki, bu, Kennedi Murdur."
  
  On saniyə keçdi, sonra: "Xeyr. Ona deyin ki, o, mənə zəng edə bilməz. Bu vacibdir, ona deyin ki, bu, milli təhlükəsizliklə bağlıdır, əgər istəyirsinizsə, ona zəng edin".
  
  On saniyə daha, sonra: "Mur!" Dreyk hətta oturduğu yerdən də hürən səsi eşitdi. "Bu gözləyə bilməz?"
  
  "Mənə qulaq as, kapitan, vəziyyət yaranıb. Əvvəlcə FTB-nin əməkdaşı Swain ilə məsləhətləşin. Mən İsveç SGG-dən Torsten Dahl və SAS zabiti ilə buradayam. Milli Tarix Muzeyi birbaşa təhlükə altındadır. Detalları yoxlayın və dərhal mənə zəng edin. Köməyinə ehtiyacım var."
  
  Kennedi telefonu bağladı və dərindən nəfəs aldı. "Qadınlar - və mənim pensiyam gedir."
  
  Drake saatına baxdı. Enişdən altı saat əvvəl.
  
  Benin cib telefonu cingildədi və o telefonu tutdu. "Bacı?"
  
  Professor Parnevik yivli əli ilə düşmüş tumardan yapışaraq koridorda əyildi. "Uşaq Valkirilərini bilir." Xüsusilə heç kimə demədi. "Amma onlar haradadırlar? Və Gözlər - bəli, Gözləri tapacağam."
  
  Ben danışdı. "Əla şeydir, Karin. Muzeyin rəsmlərini mənə elektron poçtla göndərin və bu otağı mənim üçün ayırın. Sonra kuratorun təfərrüatlarını ayrıca e-poçta göndərin. Ay bacı, ana və ataya salam de. Səni sevirəm".
  
  Ben klikləməyə davam etdi, sonra daha bir neçə qeyd etməyə başladı. "Muzey kuratorunun nömrəsini aldım" deyə səsləndi. "Uzaq? Onu qorxutmağımı istəyirsən?"
  
  İsveç kəşfiyyatçısı heç bir saitini əskik etmədən əllərini çılğıncasına yelləyərkən Drake inanılmaz təbəssüm etdi. Benin belə güvən göstərdiyini görmək xoş idi. Geek otaqdakı adama nəfəs almaq imkanı vermək üçün bir az geri çəkildi.
  
  Kennedinin telefonu mahnı oxudu. O, cəld onu açdı, lakin bütün təyyarəni bir az ehtiyatsız Goin 'Down oyunu ilə əyləndirmədən əvvəl.
  
  Ben vaxtında başını tərpətdi. "Şirin. Növbəti örtük versiyamız mütləqdir."
  
  Mur. Kennedi telefonunu dinamika qoydu.
  
  "Nə baş verir? Yarım göt yolumu kəsdi, sonra mənə dedilər ki, o qədər də nəzakətlə deyil, burnumu aid olduğu səngərdə soxma. Nədənsə bütün böyük itlər hürdü, Mur və əminəm ki, bu, sənsən". Durdu, sonra fikirli halda dedi: "Yəqin birinci dəfə deyil".
  
  Kennedi ona İsveç dəniz piyadaları ilə dolu bir təyyarə və ABŞ ərazisindən beş saatlıq məsafədə olan naməlum SAS komandası ilə bitən qısaldılmış bir versiya verdi.
  
  Drake bir həyəcan hiss etdi. Beş saat.
  
  Bu zaman Dahl qışqırdı: "Yeni məlumat! Sadəcə eşitdim ki, İsveçdə belə kanadalılar yoxdur. Deyəsən, Dünya Ağacını və Nizəni qurban verdilər ki, diqqətlərini Valkiriyalara yönəltsinlər." O, üzünü qaşqabaqlı professordan başqa, Benə tərəf təşəkkür etdi. "Ancaq... onlar əliboş qayıtdılar. Bu şəxsi kolleksiyaçı əsl zahid olmalıdır... Ya da..." Drake çiyinlərini çəkdi, "o, cinayətkar ola bilər.
  
  "Yaxşı təklif. Hər halda, kişilər çirkinləşir. Kanadalılar Nyu-York vaxtı ilə səhər tezdən muzeyi vurmağa hazırlaşırlar".
  
  Patronu və Dalı eyni anda dinləyən Kennedinin sifəti öldürücü bir görünüş aldı. "Onlar tarixdən istifadə edirlər" deyə o, ona dəyəndə birdən hər iki tərəfə fısıldadı. "Bu mütləq piçlər - və şübhəsiz ki, almanlar - əsl niyyətlərini lənətə gəlmiş bir görüş arxasında gizlədirlər."
  
  Ben yuxarı baxdı. "Mən izi itirmişəm."
  
  Drake onu təkrarladı. "Hansı tarix?"
  
  "Biz Nyu Yorka enəndə," Dahl izah etdi, "11 sentyabr səhər saat səkkizə yaxın olacaq."
  
  
  ON altı
  
  
  
  HAVA MƏZASI
  
  
  Dörd saat qalıb. Təyyarə buludlu səmada vızıldamaqda davam edirdi.
  
  Dahl, "Mən FTB ilə yenidən cəhd edəcəm. Amma bu qəribədir. Bu yoxlama səviyyəsini keçə bilmirəm. Bu lənətə gəlmiş daş divardır. Ben - kuratora zəng edin. Drake sizin köhnə müdirinizdir. Saat tıqqıldayır, kişilər, biz isə heç yerdə deyilik. Bu saat tərəqqi tələb edir. get."
  
  Kennedi müdirinə yalvardı: "Thomas Caleb, Lipkind-in başına!" dedi. "Bunun onunla və ya mənim karyeramla heç bir əlaqəsi yoxdur. Mən sizə FTB, CIA və bütün digər üç hərfli götlərin bilmədiyi bir şeyi deyirəm. Xahiş edirəm..." o, dayandı, "deyəsən, mənə güvənməyinizi xahiş edirəm.
  
  "Üç hərfli cahillər" deyə Ben mızıldandı. "Möhtəşəm".
  
  Dreyk Kennedi Mura yaxınlaşıb bir neçə ruhlandırıcı söz demək istədi. İçindəki mülki şəxs onu qucaqlamaq istədi, lakin əsgər onu uzaqlaşmağa məcbur etdi.
  
  Amma dinc əhali bu döyüşdə qalib gəlməyə başladı. O, əvvəllər tanıdığı hisslərin artan qığılcımına qarşı mübarizə aparmaq üçün onu "əhliləşdirmək" üçün "gronk" sözünü işlətmişdi, lakin bu işə yaramamışdı.
  
  Wells onun zənginə cavab verdi. "İndi danış".
  
  "Teylora yenidən qulaq asın? Bax, biz haradayıq, dostum? Siz hələ bizi ABŞ hava məkanına girməyə razı salmısınızmı?"
  
  "Yaxşı... bəli... və yox. Mən çoxlu bürokratik bürokratik yazışmalarla üzləşirəm, Dreyk və bu mənim qucağıma sığmır..." O, bir qədər gözlədi, sonra məyus halda hönkürdü. "Bu, Maya istinad idi, dostum. Davam etməyə çalışın."
  
  Drake qeyri-ixtiyari gülümsədi. "Lənət olsun sənə, Wells. Qulaq asın, bu missiya üçün fikirlərinizi toplayın - bizə kömək edin - və mən sizə Mainin indiyə qədər gizli şəkildə işlədiyi "The Spinning Top" adlı Honq-Konqda ən çirkli klub haqqında danışacağam.
  
  "Məni sikin, bu maraqlı səslənir. Sən daxilsən, dostum. Baxın, yoldayıq, bütün qaydalara uyğun olaraq hər şey hazırdır, gölün o tayındakı adamlarımın bununla bağlı heç bir problemi yoxdur".
  
  Drake bir "amma" hiss etdi. "Bəli?"
  
  "Hakimiyyətdə olan biri eniş imtiyazlarını inkar edir və heç kim sizin təyyarənizi eşitməyib və bu, dostum, daxili korrupsiyadan xəbər verir."
  
  Drake onu eşitdi. "Yaxşı, məni xəbərdar et." Düyməni yumşaq bir şəkildə basmaqla zəng başa çatdı.
  
  O, Kennedinin dediyini eşitdi: "Aşağı səviyyə mükəmməldir, kapitan. Mən burada sui-qəsddən danışan söhbətləri dinləyirəm. Ol... ehtiyatlı ol, Lipkind".
  
  Telefonunu bağladı. "Yaxşı, o, tikanlıdır, amma sözümə qulaq asır. Səhnəyə bacardığı qədər ağ-qara personajları təmkinli şəkildə göndərir. O, yerli təhlükəsizlik idarəsində kimisə tanıyır, - o, yumşaq koftasını hamarladı. "Lobya xırdalanır."
  
  Tanrım, Dreyk düşündü. Bu muzeyə cəhənnəm çox atəş gücü daxil olur. Lanet bir müharibəyə başlamaq üçün kifayətdir. Ucadan heç nə demədi, saatına baxdı.
  
  Üç saat qalıb.
  
  Ben hələ də kuratorla bağlı idi: "Bax, burada əsaslı təmirdən danışmırıq, sadəcə olaraq sərgini köçürürük. Muzeyin nə qədər böyük olduğunu sizə deməyə ehtiyac yoxdur, cənab. Sadəcə onu köçürün və hər şey yaxşı olacaq. Bəli... SGG... İsveç xüsusi təyinatlıları. Biz danışdıqca FTB məlumatlandırılır... yox ! Onların zəng etmələrini gözləməyin. Siz gecikdirə bilməzsiniz".
  
  On beş saniyəlik sükut, sonra: "SGG haqqında heç eşitmisinizmi? Google-a gedin!" Ben çarəsizliklə barmağını telefonuna vurdu. "O, dayanır" dedi Ben. "Mən sadəcə bilirəm. O, sanki kifayət qədər bəhanə tapa bilmirmiş kimi, qaçaraq danışırdı".
  
  "Daha bir bürokrasi." Drake Dahla işarə etdi. "Tez bir parıltıya çevrilir."
  
  Ağır bir sükut çökdü, sonra Dahlın mobil telefonu zəng çaldı. "Aman Allahım" deyə cavab verdi. "Dövlət Naziri."
  
  Drake Kennedi və Benə üz tutdu. "Baş nazir".
  
  Dreykin Thorsten Dala olan hörmətini artıran bir neçə hörmətli, lakin buna baxmayaraq açıq sözlər deyildi. SWAT zabiti baş verənləri rəisinə danışıb. Drake sonda bu oğlanı bəyənəcəyinə qəti şəkildə əmin idi.
  
  Dahl söhbəti bitirdi və sonra fikirlərini toplamaq üçün bir az vaxt ayırdı. Nəhayət başını qaldırıb təyyarəyə tərəf döndü.
  
  "Birbaşa prezidentin kabinetinin üzvü, onun ən yaxın müşavirlərindən" dedi Dahl onlara. "Bu reysin enişinə icazə verilməyəcək".
  
  
  * * *
  
  
  Üç saat qalıb.
  
  "Onlar prezidentə məlumat verməyəcəklər" dedi Dahl. "Dostlarım, Vaşinqton, Kolumbiya və Capitol Hill buna dərindən qarışıb. Dövlət naziri deyir ki, indi bu, qlobal xarakter alıb, beynəlxalq konspirasiyaya çevrilib, kimin kimi dəstəklədiyini heç kim bilmir. Təkcə bu, - o, qaşlarını çataraq dedi, - missiyamızın ciddiliyindən xəbər verir.
  
  "Çoxluqla cəhənnəm olsun" dedi Drake. "Bu, əvvəllər böyük uğursuzluq adlandırdığımız şeydir."
  
  Bu vaxt Ben yenidən Milli Tarixi Saytın kuratoru ilə əlaqə saxlamağa çalışdı. Onun əldə etdiyi tək şey səsli poçt idi. "Səhv" dedi. "O, indiyə qədər nəyisə yoxlamalı idi." Benin mahir barmaqları dərhal virtual klaviatura üzərində uçmağa başladı.
  
  "Bir fikrim var" dedi ucadan. "Allaha dua edirəm ki, səhv edirəm".
  
  Sonra Wells geri zəng edərək, SAS komandasının Nyu Cersidəki tərk edilmiş bir aerodromda gizli eniş etdiyini izah etdi. Komanda lazım olan vasitələrlə səyahət edərək Nyu-Yorkun mərkəzinə gedirdi.
  
  Drake vaxtı yoxladı. Uçuşdan iki saat əvvəl.
  
  Sonra Ben qışqırdı: "Mən nişanı vurdum!" Hamı ayağa qalxdı. Hətta İsveç dəniz piyadaları da bütün diqqətini ona yönəldirdilər.
  
  "Buradadır!" qışqırdı. "Baxmağa vaxtınız varsa, bütün İnternetə səpələnmişdir." O, hirslə ekrana vurdu.
  
  "Kolbi Teylor" dedi. "Kanadalı milyarder Milli Tarix Muzeyinin ən böyük töhfəçisi və Nyu-Yorkun ən böyük maliyyəçilərindən biridir. Güman edirəm ki, o, bəzi zənglər edib?"
  
  Dahl ürkdü. "Bu, bizim maneəmizdir" dedi. "Onların danışdıqları adam mafiyadan daha çox insana sahibdir." İlk dəfə isveçli zabit kreslosunda əyilmiş kimi görünürdü.
  
  Kennedi nifrətini gizlədə bilmirdi. "Moneybag kostyumları yenə qalib gəlir" deyə fısıldadı. "Məhz edirəm ki, o əclaf həm də bankirdir."
  
  "Bəlkə, bəlkə də yox" dedi Drake. "Mənim həmişə B planım var."
  
  Bir saat qalıb.
  
  
  ON YEDDİ
  
  
  
  Nyu York, ABŞ
  
  
  New York Port Authority Polis Departamenti, bəlkə də, 11 sentyabr hadisələri zamanı alçaldıcı şücaəti və itkiləri ilə məşhurdur. Onun daha az tanındığı şey, Avropadan uçan SAS uçuşlarının çoxunun gizli idarə olunmasıdır. İşlərinin bu elementinə nəzarət etmək üçün xüsusi komandanın olmamasına baxmayaraq, iştirak edən qitələrarası heyət o qədər kiçik bir azlıqdır ki, illər ərzində onların çoxu yaxın dost olublar.
  
  Drake daha bir zəng etdi. CAPD inspektoru Jack Schwartz-a "Bu gecə isti olacaq" dedi. - Darıxmısan, dostum?
  
  "Allah, Dreyk,... nə idi? İki il?"
  
  "Üç. Yeni il gecəsi, '07.
  
  "Arvadın yaxşıdır?"
  
  "Alisonla mən ayrıldıq, dostum. Bu mənim şəxsiyyətimi ifadə etmək üçün kifayətdirmi?"
  
  - Mən elə bilirdim ki, xidmətdən getdin.
  
  "Mən etdim. Wells məni sonuncu işə çağırdı. O sənə zəng etdi?
  
  "O etdi. Ona bir az gözləyəcəyinə söz verdiyini söylədin.
  
  "İndi etdi? Şvarts, məni dinlə. Bu sizin zənginizdir. Bilməlisiniz ki, bu pislik pərəstişkarlara gedəcək və bizim girişimiz sonda sizə aparacaq. Əminəm ki, o vaxta qədər biz hamımız qəhrəman olacağıq və bu, xeyirxah bir hərəkət sayılacaq, amma..."
  
  "Wells məni bu günə qədər məlumatlandırdı" dedi Schwartz, lakin Drake narahatlıq işarəsi eşitdi. "Narahat olma, dostum. Mən hələ də eniş üçün icazə almağa kifayət qədər gücüm var".
  
  Onların təyyarəsi ABŞ hava məkanına daxil olub.
  
  
  * * *
  
  
  Təyyarə zəif gün işığında yerə endi və taksi ilə birbaşa kiçik terminal binasına getdi. Qapı açılan dəqiqədə İsveç SGG-nin on iki tam yüklü üzvü cılız metal pilləkənlərlə aşağı qaçaraq üç gözləyən maşına yükləndi. Dreyk, Ben, Kennedi və professor onun ardınca getdilər, Ben onların daşınmasını görəndə az qala özünə işdi.
  
  "Hummerlərə bənzəyirlər!"
  
  Bir dəqiqə sonra maşınlar boş uçuş-enmə zolağı ilə sürətlə irəliləyərək, gözə dəyməyən aerodromun arxasındakı gizli çıxışa doğru irəlilədilər və bu, bir neçə döngədən sonra Manhettenin əsas qollarından birinə bağlanan gözə dəyməyən kənd yoluna daxil oldu.
  
  Nyu York bütün əzəməti ilə onların önünə yayıldı. Müasir göydələnlər, köhnə körpülər, klassik memarlıq. Onların karvanı yerli sürücülərin bildiyi hər çətin qısa yolu riskə ataraq birbaşa şəhərin mərkəzinə doğru qısa yol tutdu. Buynuzlar onların üstünə ulayır, lənətlər səslənir, bordürlər, zibil qutuları kəsilirdi. Bir dəfə, birtərəfli küçə iştirak etdi, bu da onların səyahətini yeddi dəqiqə qısaltdı və üç qanadın sıradan çıxması ilə nəticələndi.
  
  Maşınların içərisində hərəkət demək olar ki, həyəcanlı idi. Dahl, nəhayət, İsveç Baş Nazirindən zəng etdi, o, nəhayət FTB-nin xoş niyyətini qazandı və əvvəlcə ora getdikləri təqdirdə muzeyə girməyə icazə verildi.
  
  Dahl onların sürücüsünə üz tutdu. "Daha sürətli!"
  
  Ben Kurdların yerini göstərən muzeyin xəritəsini Dala verdi.
  
  Daha çox məlumat sızdı. Qara və ağ insanlar gəldi. Bu barədə çevik reaksiya qrupları məlumatlandırılıb.
  
  Drake Uellsə çatdı. "Otur?"
  
  "Biz çöldəyik. Polis süvariləri iki dəqiqə əvvəl gəlib. Sən?"
  
  "İyirmi addımlıqda. Bir şey olarsa, bizə qışqırın". Bir şey diqqətini çəkdi və bir anlıq diqqətini pəncərədən kənarda nəyəsə cəmlədi. Déj à vu heyrətamiz bir pişik gəzintisi şousu ilə Nyu-Yorka modelyer Abel Frey-in gəlişini elan edən nəhəng bir reklam lövhəsini görəndə qabırğalarından aşağı hiss etdi.
  
  Bu dəlilikdir, - Drake düşündü. Həqiqətən dəli.
  
  Ben Böyük Britaniyada bacısını yuxudan oyatdı və hələ də nəqliyyat növündən nəfəsi kəsilərək onu Valkyrie Layihəsinə yazdıra bildi - onun dediyi kimi. "Vaxt saxlayır" dedi Dahl. "Biz o canavarları xilas edəndə o, araşdırmalarını davam etdirə bilər. Narahat olmayın, o düşünür ki, mən diplom almaq üçün onların şəklini çəkmək istəyirəm".
  
  - Bacınıza yalan deyirsiniz? Drake qaşlarını çatdı.
  
  "O, böyüyür." Kennedi Bleykin qoluna vurdu. "Uşağa bir az yer verin."
  
  Dreykin cib telefonu cingildədi. Onun Wells olduğunu bilmək üçün zəng edənin şəxsiyyət vəsiqəsini yoxlamağa ehtiyac yox idi. "Mənə demə, dostum. kanadalılar?
  
  Uells sakitcə güldü. "Sən arzulayırsan."
  
  "A?" Soruşdum.
  
  "Həm kanadalılar, həm də almanlar fərqli marşrutlardan istifadə edirlər. Bu müharibə sənsiz başlayacaq".
  
  Dahl dedi: "SWAT komandası üç dəqiqəlik məsafədədir. Tezlik 68-dir.
  
  Drake geniş pəncərədən bayıra baxdı. "Biz buradayıq".
  
  
  * * *
  
  
  "Mərkəzi Parkın qərb girişi" dedi Ben maşınlarından düşən kimi. "Aşağı səviyyədən dördüncü mərtəbəyə qalxan yeganə iki pilləkənə aparır."
  
  Kennedi səhər istisinə çıxdı. Canavarlar hansı mərtəbədə yaşayır?
  
  "Dördüncü".
  
  "Rəqəmlər". Kennedi çiyinlərini çəkdi və qarnını sığalladı. "Bilirdim ki, ad günü tortlarına görə peşman olacağam."
  
  İsveç əsgərləri var gücü ilə muzeyin pilləkənləri ilə yuxarı qaçarkən Dreyk geri çəkildi. Orada olan kimi silahlarını çıxarmağa başladılar. Dahl onları hündür girişin kölgəsində dayandırdı, komanda dəyirmi sütunlarla əhatə olunmuşdu.
  
  "Twitterlər aktivdir. "
  
  Onlarla "Yoxlamalar!" "Əvvəlcə biz gedirik" deyə o, Dreykə baxdı. "Siz izləyin. Tut onu."
  
  O, Dreykə alışqan ölçüsündə iki silindrik əşya və iki qulaqcıq verdi. Drake silindrik çəlləkləri 68-ə çevirdi və hər ikisi də öz bazalarından yaşıl işıq saçmağa başlayana qədər gözlədi. Birini Kennediyə verdi, digərini isə özü üçün saxladı.
  
  "Twitterlər" dedi boş baxışlara. "Bu, yeni dost yanğın yardımıdır. Bütün yoldaşlıq görüşləri eyni tezliyə köklənir. Bir iş yoldaşına bax və qulağında zəhlətökən bir cızıltı var, pis adama bax və heç nə eşitmirsən..." Qulaqcığını taxdı. "Bilirəm ki, bu, etibarlı deyil, amma işiniz çox olan vəziyyətlərdə kömək edir. Bunun kimi."
  
  Ben dedi: "Əgər tezlik digəri ilə toqquşarsa?"
  
  "Bu baş verməyəcək. Bu, ən son Bluetooth texnologiyasıdır - yayılmış spektrlə adaptiv tezlik hoppanması. Cihazlar əvvəlcədən təyin edilmiş diapazonlarda təsadüfi seçilmiş yetmiş doqquz tezlikdən çox "hopdurur" - birlikdə. Təxminən iki yüz fut diapazona malikdir."
  
  "Əla" dedi Ben. "Mənimkilər haradadır?"
  
  "Sən və professor Mərkəzi Parkda bir az vaxt keçirəcəksiniz" dedi Dreyk ona. "Turizm materialı. Sakin ol, dostum, bu, utancverici olacaq".
  
  Dreyk başqa söz demədən son isveçli əsgərin arxasınca hündür tağdan keçib muzeyin tutqun içərisinə doğru çevrildi. Kennedi yaxından izlədi.
  
  "Silah yaxşı olardı" deyə mızıldandı.
  
  "Amerikalılar" dedi Dreyk, lakin sonra tez gülümsədi. "Rahatlayın. İsveçlilər kanadalıları məhv etməli və ikiqat oruc tutmalıdırlar".
  
  Tağılı pəncərələri və tağlı tavanı olan nəhəng Y formalı pilləkənə çatdılar və dayanmadan tələsik yuxarı qalxdılar. Normalda bu pilləkən geniş gözlü turistlərlə dolu olardı, amma bu gün bütün yer qorxunc dərəcədə sakit idi.
  
  Drake addımlarını atdı və sayıq qaldı. Hazırda onlarla təhlükəli insan bu böyük köhnə məkandan keçirdi. Onların bir araya gəlməsi an məsələsi idi.
  
  Yuxarı qaçdılar, çəkmələri hündür divarlardan yüksək səslə əks-səda verir, boğaz mikrofonlarından gələn statik səslər binanın təbii akustikası ilə səsləşirdi. Drake bacardığı qədər diqqətini cəmlədi, məşqlərini xatırladı, lakin heç bir əlamət göstərmədən Kennedini yaxından izləməyə çalışdı. Onun içində mülki vətəndaşla əsgər arasında qarşıdurma davam edirdi.
  
  Üçüncü mərtəbəyə yaxınlaşan Dahl yavaşca irəli işarə etdi. Kennedi Dreykə yaxınlaşdı. "SAS dostlarınız haradadır?"
  
  "Aydın ol" dedi Drake. "Axı biz indi lazımsız adam öldürmək istəmirik, elə deyilmi?"
  
  Kennedi gülüşünü boğdu. "Sən komediyaçısan, Dreyk. Əsl gülməli oğlandır."
  
  "Məni görüşdə görməlisən."
  
  Kennedi bir vuruşu qaçırdı, sonra dedi: "Mən razılaşacağımı düşünmə". Onun sağ əli adətlə bluzasının qabağını hamarlamaq üçün uzanırdı.
  
  "Soruşduğumu düşünmə."
  
  Sonuncu pilləkənlə qalxmağa başladılar. Aparıcı əsgər axırıncı döngəyə yaxınlaşanda atəş səsi eşidildi və onun başının bir qarış məsafəsində gips parçası partladı.
  
  "Uzan!"
  
  Divarların arasından güllələr yağdı. Dal qarnında irəli sürünərək bir sıra əl hərəkətləri etdi.
  
  Drake, "Müqəddəs üsul" dedi.
  
  Əsgərlərdən biri düşmənini məşğul saxlamaq üçün cəld salvo atdı. Digəri dəbilqəsini çıxardı, tüfəngini kəmərinə bağladı və yavaş-yavaş atəş xəttinə doğru irəlilədi. Hərəkətin zəif xışıltısını eşitdilər. Üçüncü əsgər isə pilləkənlərin altında gizləndiyi yerdən sıçrayaraq gözətçini gözlərinin arasına vurub. Adam vura bilməmiş yerə yıxıldı.
  
  "Sevimli," Drake yaxşı planlaşdırılmış hərəkətləri bəyəndi.
  
  Silahları hazır vəziyyətdə pilləkənlərlə qalxdılar və dördüncü mərtəbənin tağlı girişin ətrafından yelləndilər, sonra ehtiyatla onun arxasındakı otağa baxdılar.
  
  Drake işarələri oxudu. Bu, kərtənkələ dinozavrlarının zalı idi. Vallah, düşündü. Məgər lənətə gəlmiş Tyrannosaurus Rex-in saxlandığı yer deyildimi?
  
  O, gizlicə otağa nəzər saldı. Mülki geyimli bir neçə peşəkar görünüşlü oğlan məşğul görünürdü, onların hamısı bir növ ağır pulemyotla, çox güman ki, Mac-10 "püskürt və dua et"lə silahlanmışdılar. Bununla belə, Tyrannosaurus Rex, yoxa çıxdıqdan milyonlarla il sonra belə kabusun davamlı təcəssümü olan kabuslu əzəmətlə ucalaraq onun qarşısında dayandı.
  
  Və onun yanından - məharətlə çənələrinin yanından sürüşərək - başqa bir ölümcül yırtıcı olan Alicia Miles getdi. O, öz ticarət nişanı tərzində qışqırdı: "Vaxtı tutun, uşaqlar! Burada bir sürüşmə və mən şəxsən sizin hamınızı oyundan çıxaracağam! Tələs!"
  
  "İndi orada bir xanım var" Kennedi bir millimetr məsafədən istehza ilə pıçıldadı. Drake onun təmkinli ətirini və yüngül nəfəsini hiss etdi. - Köhnə dost, Dreyk?
  
  "Ona bildiyi hər şeyi öyrətdim" dedi. "Əvvəlcə, sözün əsl mənasında. Sonra yanımdan keçdi. Qəribə ninja şaolin boku. O, heç vaxt xanım olmayıb, bu dəqiqdir".
  
  "Soldan dördü" dedi əsgər. "Sağda beş. Üstəlik qadın. Odinin sərgisi otağın arxa tərəfində, bəlkə də ayrıca bir yuvada olmalıdır, bilmirəm".
  
  Dahl nəfəs aldı. "Hərəkət etmək vaxtıdır."
  
  
  ON SƏKKİZ
  
  
  
  NEW YORK MİLLİ TARİX MUZEYİ
  
  
  İsveçlilər dəqiq atəş açaraq gizləndikləri yerdən tullanırlar. Dörd kanadalı yıxıldı, daha sonra biri, üçü şüşə sərgiyə çırpıldı, o da öz növbəsində aşdı və partlayış kimi səs-küylə yerə çırpıldı.
  
  Qalan kanadalılar isə geri çevrilərək yerində atəş açıblar. İki isveçli qışqırdı. Biri yıxıldı, başından aldığı yaradan qan axdı. Digəri isə budundan yapışaraq qıvrılan bir yığın halında yıxıldı.
  
  Drake cilalanmış döşəmədəki otağa sürüşdü və nəhəng armadillolardan ibarət böyük şüşə qutunun arxasında süründü. Kennedinin sağ-salamat olduğundan razı qalaraq, başını qaldırıb şüşədən baxdı.
  
  Alicia'nın iki qaçan isveçlini iki mükəmməl atəşlə öldürdüyünü gördüm.
  
  Tyrannosaurus rex sayəsində daha dörd kanadalı meydana çıxdı. Onlar Qurdların nümayiş olunduğu nişdə olmalı idilər. Onların bədənlərində qəribə dəri qayışlar, bellərində isə ağır yük çantaları var idi.
  
  Həm də Mac-10. Otağı güllələrlə bombaladılar.
  
  İsveçlilər gizlənmək üçün göyərçin etdilər. Dreyk yerə yıxıldı və Kennedinin başını mümkün qədər aşağı tutmaq üçün qolunu qucağına qoyduğuna əmin oldu. Onun üstündəki şüşə sındı, qırıqlar ətrafa uçub yağırdı. Armadillo fosilləri və nüsxələri onların ətrafında partladı və parçalandı.
  
  "Tez təmizləyin, hə?" Kennedi mızıldandı. "Bəli doğrudur."
  
  Drake şüşə qırıqlarını hər yerə səpərək özünü silkələdi və muzeyin xarici yan divarını yoxladı. Bir kanadalı ora düşdü və Drake dərhal onu qeyd etdi.
  
  "Artıq bunu edir."
  
  Qırıq displeydən örtük kimi istifadə edərək yalançıya yaxınlaşdı. Əlini avtomata uzatdı, amma adamın gözləri birdən-birə dolandı!
  
  "İsa!" Dreykin ürəyi Nuhun əllərindən daha sürətli döyünürdü, o, gəmini düzəldirdi.
  
  Adam inlədi, ağrıdan gözləri iri açıldı. Drake tez özünə gəldi, silahını götürdü və onu unutdu. "Qanlı Zombi".
  
  Bir dizi üstə fırlandı, zərbə vurmağa hazır idi, lakin kanadalılar T-Rex-in qabırğalı qarnının arxasına çəkildilər. Lənət olsun! Kaş bu yaxınlarda onun duruşunu dəyişməsəydilər, əvvəlkindən daha az dik yeriyəydilər. Gördüyü yalnız bir neçə kəsilmiş ayaq idi.
  
  Kennedi onun yanında dayanmaq üçün sürüşərək ona tərəf hərəkət etdi.
  
  "Möhtəşəm sürüşmə" dedi, sola və sağa yellənərək kanadalıların nə etdiyini görməyə çalışdı.
  
  Nəhayət, üç sınmış qabırğanın arasında hərəkət gördü və inamsızlıqla nəfəs aldı. "Onların canavarları var" deyə nəfəs aldı. "Və onları parçalayırlar!"
  
  Kennedi başını tərpətdi. "Yox. Onları parçalara ayırdılar "dedi. "Bax. Sırt çantalarına baxın. Heç kim demədi ki, Odinin bütün hissələri bütöv olmalıdır, elə deyilmi?
  
  "Və onları hissə-hissə çıxarmaq daha asandır" deyə Dreyk başını tərpətdi.
  
  O, növbəti eksponatın üz qabığına keçmək üzrə idi ki, bütün cəhənnəm pozuldu. Otağın uzaq küncündən "Onurğalıların mənşəyi" yazılmış qapıdan onlarla qışqıran banşi içəri girdi. Onlar qışqırdılar, vəhşicəsinə atəş etdilər, yaz tətilində multi-dobl Yeager-də həddindən artıq dozada olan azarkeşlər kimi güldülər.
  
  "Almanlar buradadır." Dreyk yerə yıxılmadan əvvəl quru dedi.
  
  Qurğuşun mərmi onu deşərkən Tyrannosaurus rex vəhşicəsinə silkələdi. Başı aşağı düşmüş, dişləri qıcırtılmışdı, sanki ətrafdakı zorakılıq onu həyata qaytaracaq qədər qəzəbləndirmişdi. Kanadalı qan buludunda geri uçdu. Dinozavrın çənəsinə qan sıçradı. İsveç əsgəri qolunu dirsəkdən itirib və qışqıraraq ətrafa qaçıb.
  
  Almanlar çılğın halda içəri girdilər.
  
  Dreykə ən yaxın olan pəncərənin arxasından helikopter pərvanələrinin tanış bumu-bumu-bumu gəldi.
  
  Sadəcə bir daha yox!
  
  Dreyk gözünün ucu ilə qara paltarlı bir qrup SWAT fiqurunun ona tərəf təqib etdiyini gördü. Drake o tərəfə baxanda onun qulaqlarındakı tvitlər dəli oldu.
  
  Yaxşı uşaqlar.
  
  Kanadalılar bunun üçün getdilər, xaosa səbəb oldular. Onlar hirslə atəş açaraq Tyrannosaurus rex-in nəhəng qarnının altından çıxdılar. Drake Kennedinin çiynindən tutdu.
  
  "Hərəkət edin!" Onlar uçuş xəttində idilər. Alicia Mayles görünən kimi Kennedini itələdi. Drake silahını qaldırdı, sonra soldan nəhəng alman Milonun yaxınlaşdığını gördü.
  
  Pauzanın bir saniyəsində hər üçü silahlarını endirdi.
  
  Alicia təəccübləndi. "Bilirdim ki, sən bu işə qarışacaqsan, Dreyk, qoca əclaf!"
  
  Milo yerindəcə dayandı. Drake birindən digərinə baxdı. "İsveçdə qalmalıydım, it nəfəsi." Drake böyük oğlana sataşmağa çalışdı. "Qarnacın üçün darıxırsan, hə?"
  
  Güllələr onların gərgin kozasını yarmadan ətrafdakı havanı deşdi.
  
  "Sənin vaxtın gələcək" Milo boğuq səslə pıçıldadı. "Oradakı kiçik oğlanın və onun bacısı kimi. Və Parnevikin sümükləri."
  
  Və sonra dünya geri döndü və Dreyk Alicia'nın anlaşılmaz şəkildə yerə yıxıldığını gördükdən sonra instinktiv olaraq bir millisaniyədə əyildi.
  
  RPG raketi Tyrannosaurus rex-in qarnını deşərək sümük bıçaqlarını hər tərəfə səpələyib. O, dəhliz boyunca, yan pəncərələrdən birindən keçdi. Ağır fasilədən sonra otağı sarsıdan nəhəng bir partlayış oldu, ardınca çökən metalın əzablı səsi və oynaqların cızıltısı gəldi.
  
  Metal ölüm Milli Tarix Muzeyinin divarına çırpıldı.
  
  Helikopterin sürəti onun muzeyin divarına çırpılmasına səbəb olan zaman Dreyk Kennedinin üzərinə yaltaqlandı və ağır dağıntıların dağılmasına səbəb oldu. Burun uçdu, dağıntıları dalğalı yığınlar şəklində irəli atdı. Kokpit daha sonra demək olar ki, şaquli olaraq çökən divara çırpıldı, pilotun öz ön şüşəsinə milçək kimi bulaşmadan əvvəl çaxnaşma içində ötürmə çubuğunu dartdığı görüldü.
  
  Sonra pərvanə pərdələri dəydi... və qopdu!
  
  Uçan metal nizələr otağın içərisində öldürmə zonası yaradıb. Altı futluq sünbül Dreyk və Kennediyə doğru uçarkən vızıldayan səs çıxardı. Keçmiş SAS əsgəri bacardığı qədər özünü yastıladı və sonra dərrak Kennedinin baş dərisinin bir parçasını kəsib üç fut ən uzaq divara batmazdan əvvəl qulağının üst hissəsinin kəsildiyini hiss etdi.
  
  Bir an mat qalmış halda uzandı, sonra qəfil başını çevirdi. Helikopter dayanıb və sürətini itirib. Növbəti anda o, muzeyin divarından aşağı sürüşdü, Wile E. Coyote indicə rastlaşdığı dağın kənarından aşağı sürüşdü.
  
  Dreyk, ağır metalın qulaqbatırıcı bir böhrandan əvvəl dörd saniyə hesabladı. Otağa göz gəzdirmək bir an çəkdi. Kanadalılar, özlərindən biri əsas rotor qanadıyla parçalansa da, addımlarını pozmadılar. Onlar otağın kənarına çatdılar, ağır kürək çantaları olan dörd oğlan, üstəlik Alisiya və bir qoruyucu döyüşçü. Onlar enən bölmələr kimi görünənləri yerləşdirdilər.
  
  Almanların üzlərində maskalarla örtülməyən dəhşət yazılmışdı. Drake ağ paltarlı adamı görmədi və bu missiyanın onun üçün çox riskli olub-olmadığını düşündü. Xüsusi təyinatlıların sürətlə onlara yaxınlaşdığını gördü, amerikalılar gələndə isveçlilər hakimiyyəti təslim etdilər.
  
  Kanadalılar canavarlarla birlikdə qaçırdılar! Drake ayağa qalxmağa çalışdı, lakin bədənini qaldırmaqda çətinlik çəkdi, yaxın qaçış və heyrətamiz mənzərədən çox şoka düşdü.
  
  Kennedi onun altından çıxartmazdan, oturub başındakı qanı silməzdən əvvəl ona möhkəm dirsək vuraraq kömək etdi.
  
  "Pozğun". o istehzalı qəzəblə mızıldandı.
  
  Dreyk qanaxmanı dayandırmaq üçün əlini qulağına qoydu. Onun gözləri önündə qalan beş İsveç xüsusi təyinatlısından üçü kanadalılarla mübarizə aparmağa çalışdı ki, birincisi öz nəslindən istifadə edərək dağıdılmış pəncərədən atladı.
  
  Amma Alicia üzünü oynaq bir təbəssümlə çevirdi və Dreyk içindən əsəbiləşdi. O, irəli atıldı və onların arasından keçdi, amansız edamın qara dul qadını, yüksək təlim keçmiş əsgərləri elə əydi ki, onların sümüklərini misilsiz rahatlıqla sındırdı və komandanı məhv etmək ona on iki saniyədən az vaxt apardı.
  
  Bu vaxta qədər üç kanadalı səssizcə və məharətlə binadan tullandılar.
  
  Qalan Kanada əsgəri sığınacaqdan atəş açıb.
  
  New York SWAT komandası almanlara hücum edərək, onları otağın arxasına itələyərək üç nəfərdən başqa hamısını durduqları yerdə qoyub. Qalan üç nəfər, o cümlədən Milo, silahlarını yerə atıb qaçdılar.
  
  Tyrannosaurus nəhayət son nəfəsini verəndə və köhnə sümüklər və toz yığınına yıxılanda Drake titrədi.
  
  Dördüncü kanadalı tullanarkən Kennedi and içdi, onun ardınca isə Alicia gəldi. Sonuncu əsgər tullanmağa hazırlaşarkən kəllə sümüyündən güllə yarası alıb. O, yenidən otağa düşdü və yanan dağıntılar arasında uzandı, bu dəlinin müharibəsinin və onun apokalipsis yarışının başqa bir qurbanı idi.
  
  
  ON doqquz
  
  
  
  Nyu-York
  
  
  Demək olar ki, dərhal Dreykin ağlı qiymətləndirməyə və təhlil etməyə başladı. Milo Ben və professor Parnevik haqqında bəzi nəticələr çıxardı.
  
  Sürətli yığım düyməsini vurmazdan əvvəl kamerasını tapdı və zədələnmiş olub olmadığını yoxladı.
  
  Telefon çaldı və zəng çaldı. Ben onu bu qədər uzun müddət tərk etməzdi, Ben yox...
  
  Ürəyi sıxıldı. O, Beni qorumağa çalışdı, oğlana hər şeyin yaxşı olacağına söz verdi. Bir şey varsa...
  
  Səs cavab verdi: "Bəli?" Pıçıltı.
  
  Ben? Siz yaxşısınız? Niyə pıçıldayırsan?
  
  "Matt, Allaha şükür. Atam məni çağırdı, danışmağa getdim, sonra arxaya baxdım və bu iki quldurun professoru necə döydüyünü gördüm. Mən onlara tərəf qaçdım və onlar da bir neçə başqası ilə motosikletə minib getdilər".
  
  "Professoru götürdülər?"
  
  "Bağışlayın, dostum. Əlimdən gəlsəydi ona kömək edərdim. Lənət olsun atama!"
  
  "Yox! Dreykin ürəyi hələ də sağalırdı. "Bu, sənin günahın deyil, Blakey. Dəyməz. Bu baykerlərin bellərinə bağlanmış böyük kürək çantaları varmı?"
  
  "Bəziləri etdi."
  
  "TAMAM. Orada qalın."
  
  Drake dərindən nəfəs aldı və əsəblərini sakitləşdirməyə çalışdı. Kanadalılar tez olardılar. Ben atası sayəsində iyrənc yumruqdan yayındı, lakin Professor çox pis vəziyyətdə idi. "Onların planı buradan gözləmə velosipedləri ilə çıxmaq idi" dedi Kennedy, sonra dağılmış otağa baxdı. "Biz Dahl tapmalıyıq. Bizim problemimiz var."
  
  "Yalnız bir?"
  
  Drake muzeyə vurduqları zərəri araşdırdı. "Bu şey sadəcə şiddətlə partladı."
  
  
  * * *
  
  
  Drake muzeyi hökumət əməkdaşlarının əhatəsində tərk etdi. Onlar Mərkəzi Parkın qərb girişində səhnə postu qururdular, o, Benin qarşısındakı skamyada oturduğunu görəndə bilərəkdən buna məhəl qoymadı. Uşaq özünü saxlaya bilməyib ağlayırdı. İndi nə? Kennedi onun yanında ot zolağına qaçdı.
  
  "Bu Karindir" Benin gözləri Niaqara şəlaləsi kimi doldu. "Mən ona e-poçt göndərdim ki, Valkyries ilə necə getdiyini soruşsun və cavab olaraq bu MPEG-i aldım."
  
  Laptopu çevirdi ki, onlar görə bilsinlər. Ekranda təkrarlanan kiçik bir video fayl göründü. Klip təxminən otuz saniyə çəkdi.
  
  Qara-ağ dondurulmuş kadrda Benin bacısı Karinin iki qalın maskalı kişinin qucağında yaltaq şəkildə asılmış qeyri-səlis şəkilləri əks olunub. Alnına və ağzına yalnız qan ola bilən tünd ləkələr bulaşmışdı. Üçüncü kişi qalın alman ləhcəsi ilə qışqıraraq üzünü kameraya qaldırdı.
  
  "O, müqavimət göstərdi, balaca minx, amma arxayın ol, bunun nə qədər axmaq olduğunu yaxın bir neçə həftə ərzində ona öyrədəcəyik!" Adam barmağını silkələdi, ağzından tüpürcək çıxdı. "Onlara kömək etməyi dayandır, balaca oğlan. Onlara hücum etməyi dayandır....ssssss.... Bunu etsən, onu sağ-salamat geri qaytaracaqsan" - xoşagəlməz gülüş. "Çox və ya az".
  
  Fraqment özünü təkrarlamağa başladı.
  
  "O, ikinci Dandır" dedi Ben. "Öz döyüş sənəti məktəbini açmaq istəyir. Heç kimin onu döyə biləcəyini düşünmürdüm, mənim böyük bacım.
  
  Gənc dostu pozulduğunda Dreyk Beni qucaqladı. Kennedinin gördüyü, lakin onun üçün nəzərdə tutulmayan baxışları döyüş meydanında nifrətlə dolu idi.
  
  
  iyirmi
  
  
  
  Nyu-York
  
  
  Beynəlxalq miqyasda tanınmış modelyer, multimilyonçu və məşhur 24 saatlıq şənlik Chateau-La Verein-in sahibi Abel Frey, Madison Square Garden-da səhnə arxasına oturdu və onun əlaltılarının, əslində, pulsuz yüklənə bilən parazitlər kimi ora-bura qaçışlarını seyr etdi.
  
  Gündönümü və ya tənəffüs dövrlərində o, Alp dağlarındakı geniş evinin hüdudlarında onları təmin edirdi - dünyaca məşhur modellərdən tutmuş işıqlandırma qurğularına və təhlükəsizlik işçilərinə qədər - tərəflər həftələrlə dayanmadı. Ancaq tur davam etdikdə və Freyin adı diqqət mərkəzində olanda, onlar həyəcanlandılar, narahat oldular və onun hər şıltaqlığına cavab verdilər.
  
  Səhnə şəklini aldı. Pişik yolu yarı tikilmişdi. Onun işıqlandırma dizayneri The Garden komandası ilə birlikdə qarşılıqlı hörmətə əsaslanan sehrli plan hazırladı: iki saatlıq şou üçün sinxron işıqlandırma və səs cədvəli.
  
  Frey buna nifrət etmək və əclafları tərlətmək və yenidən başlamaq niyyətində idi.
  
  Supermodellər soyunmağın müxtəlif mərhələlərində irəli və geri addımlayırdılar. Moda nümayişində səhnə arxası səhnə şousunun əksi idi - siz daha çox deyil, daha az material istəyirdiniz - və bu modellər - ən azı La Veraine-də onunla yaşayanlar - hər halda hər şeyi əvvəllər gördüyünü bilirdilər.
  
  O, ekspozisionizmi təşviq edirdi. Əslində bunu tələb edirdi. Qorxu onları, bu heyvanları cilovladı. Qorxu, acgözlük və acgözlük və adi kişiləri və qadınları güc və sərvət sahiblərinə bağlayan bütün digər gözəl ümumi günahlar - Victoria's Secret konfet satıcılarından Şərqi Avropanın buz heykəllərinə və onun digər şanslı xidmətçilərinə qədər - hər bir sızıldayan qaniçən.
  
  Frey Milonun nikah cəsədlərini deşdiyini gördü. Modellərin qəddar vəhşilərdən necə çəkindiyini gördüm. Onların aşkar hekayəsinə daxilən gülümsədi.
  
  Milo məmnun görünmürdü. "Orada, arxada!" O, başını Freyin müvəqqəti mobil ofisinə doğru tərpətdi.
  
  Onlar tək qalanda Freyin üzü sərtləşdi. "Nə baş verdi?"
  
  "Nə çatmırdı ki, biz helikopteri itirdik. Mən iki oğlanla oradan çıxdım. Onların SWAT, SGG, o piç Dreyk və başqa bir qadın var idi. Bu cəhənnəm idi, adam." Milonun amerikan intonasiyası sözün əsl mənasında Freyin daha mədəni qulağına zərər verdi. Heyvan onu bayaq "adam" adlandırmışdı.
  
  "Parça?"
  
  "O yalın fahişəyə uduzdum, Maylz." Milo gülümsədi.
  
  "Kanadalılar bunu anladılar?" Frey qəzəblə stulunun qollarını tutdu və onların əyilməsinə səbəb oldu.
  
  Milo daxili narahatlığa xəyanət edərək hiss etməmiş kimi davrandı. Freyin eqoizmi sinəsini şişirdi. "Lanet olsun, yararsız piçlər!" O, elə ucadan qışqırdı ki, Milo qaçdı. "Siz yararsız əclaflar, bir dəstə atlıya məğlub oldunuz!"
  
  Tüpürcək Freyin dodaqlarından süzülərək onları ayıran masaya sıçradı. "Bu anı nə qədər gözlədiyimi bilirsənmi? Bu vaxt? Və sən?"
  
  O, özünə hakim ola bilməyib, amerikalı komandonun üzünə yumruq zərbəsi endirib. Milo başını tərpətdi və yanaqları qızardı, amma başqa cür reaksiya vermədi.
  
  Frey onu bürüməyə ən yüksək sakitlik baramasını məcbur etdi. "Mənim həyatım, - o, yalnız yüksək irqli insanlar tərəfindən edilə biləcəyini bildiyi ən böyük səylə dedi, "həyatım bu məzarı tapmağa həsr edilmişdir - yox, bu Tanrılar məzarını tapmağa. Mən onları - hissə-hissə - qalama daşıyacağam. Hökmdar mənəm" dedi və əlini qapıya tərəf yellədi, "mən bu axmaqların hökmdarını nəzərdə tutmuram. Ən qısa mühafizəçimi sikmək üçün beş supermodel ala bilərəm, çünki bir fikrim var idi. Döyüş meydanımda yaxşı adamı ölümünə döyüşdürə bilərəm, amma bu məni hökmdar etmir. Sen anlayirsan?"
  
  Freyin səsi intellektual üstünlüyü sızdırırdı. Milo başını tərpətdi, amma gözləri boş idi. Frey bunu axmaqlıq kimi qəbul etdi. O, ah çəkdi.
  
  "Yaxşı, mənim üçün başqa nə var?"
  
  "Bu". Milo ayağa qalxdı və bir neçə saniyə Freyin noutbukunun klaviaturasına toxundu. Milli Tarixi Saytın yanındakı əraziyə yönəlmiş canlı yayım var idi.
  
  "Bizdə özünü televiziya işçisi kimi göstərən insanlar var. Onların gözləri Drake, qadın və oğlan Ben Bleykdə idi. SWAT və bütün qalan SGG-lər də qalır və bax, inanıram ki, budur, - o, arzuolunmaz tər ləkələrini qoyub, ekrana yüngülcə toxundu və Allah bilir, daha nələr "bu, SAS komandasıdır".
  
  "İnanırsan..." Frey dedi. "Mənə deməyə çalışırsınız ki, indi bizim əlimizdə çoxmillətli irq var? Və bizim daha böyük resurslarımız yoxdur". O, ah çəkdi. "Bu günə qədər bizə kömək etmədiyi üçün deyil."
  
  Milo müdiri ilə gizli bir təbəssüm paylaşdı. "Bilirsən, belədir."
  
  "Bəli. Sənin qız yoldaşın. O, bizim ən yaxşı sərvətimizdir və onun vaxtı yaxınlaşır. Ümid edək ki, o, kimə hesabat verdiyini xatırlayacaq".
  
  "Bu, daha çox onun xatırlayacağı pulla bağlıdır" dedi Milo böyük fikirlə.
  
  Freyin gözləri parladı və gözlərində pis bir parıltı göründü. "Hm. Mən onu unutmayacağam".
  
  "Bizim də Ben Bleykin bacısı var. Görünür vəhşi pişikdir".
  
  "Yaxşı. Onu qalaya göndər. Tezliklə oraya qayıdacayıq". O, fasilə verdi. "Gözləyin... gözləyin... Dreyklə olan qadın. O kimdir?"
  
  Milo sifətə baxıb çiyinlərini çəkdi. "Heç bir fikrim yoxdur".
  
  "Yaxşı, tapın!"
  
  Milo televiziya işçilərinə səsləndi: "Dreykin qadınında üz tanımadan istifadə edin" deyə hönkürdü.
  
  Dörd dəqiqəlik sükutdan sonra o, cavab aldı. "Kennedi Mur" dedi Frey. "Nyu York Polisi".
  
  "Bəli. Bəli, mən pozğunluğu heç vaxt unutmuram. Bir kənara çəkil, Milo. Qoy işləyim".
  
  Frey başlığı google-da axtardı və bir neçə linki izlədi. On dəqiqə keçmədi ki, o, hər şeyi bildi və təbəssümü genişləndi və daha da pozğun oldu. Əla ideyanın mikrobları yetkinlik çağından sonra onun beynində böyüdü.
  
  "Kennedi Mur," deyə o, piyadaya izah etməyə bilməzdi, "Nyu-Yorkun ən yaxşılarından biri idi. O, hazırda məcburi məzuniyyətdədir. O, çirkli polisi həbs edib həbsxanaya göndərdi. Onun məhkum edilməsi, mühakimə olunmasına kömək etdiyi bəzi şəxslərin azadlığa buraxılmasına gətirib çıxardı ki, bu da sübutların qırılan zənciri ilə bağlıdır". Frey dayandı. "Hansı geridə qalmış ölkə belə bir sistemi tətbiq edər, Milo?"
  
  "ABŞ." Onun qulduru ondan nə gözlənildiyini bilirdi.
  
  "Yaxşı, böyük bir hüquqşünas Tomas Kaleb adlı bir adamı azad etdi - burada deyildiyi kimi "Şimali Birləşmiş Ştatlar tarixindəki ən pis seriyalı qatil". Mənim, mənim Təəccüblü dərəcədə kobuddur. Dinləmək!
  
  'Kalib qurbanının gözlərini açır, göz qapağından və alnından tutucuları vurmaq üçün zımbadan istifadə edir, sonra canlı böcəkləri boğazlarından aşağı qovaraq onları boğularaq ölənə qədər çeynəməyə və udmağa məcbur edir.' Frey iri gözləri ilə Miloya baxdı. "Bir az McDonald's-da yemək kimi deyərdim."
  
  Milo gülümsəmədi. "O, günahsızların qatilidir" dedi. "Komediya qətllə birləşmir".
  
  Frey ona gülümsədi. - Günahsızları öldürdünüz, elə deyilmi?
  
  "Yalnız işimi görəndə. Mən əsgərəm".
  
  "Hmm, yaxşı, bu incə xəttdir, elə deyilmi? Fərqi yoxdur. Gəlin indiki işimizə qayıdaq. Bu Kaleb azadlığa çıxdıqdan sonra daha iki günahsızı öldürdü. Mən deyərdim ki, etik doktrinanın və bir çox mənəvi dəyərlərin aydın nəticəsidir, hə Milo? Hər halda, bu Kaleb artıq yoxa çıxıb".
  
  Milonun başı noutbukun ekranına, Kennedi Mura tərəf əyildi. "Daha iki?"
  
  İndi Frey güldü. "Ha, ha. Bunu başa düşməyəcək qədər axmaq deyilsən, elə deyilmi? Onun kədərini təsəvvür edin. Onun əzabını təsəvvür edin!"
  
  Milo tutdu və onun iradəsinə zidd olaraq günün ilk ovunu parçalayan ağ ayısı kimi dişlərini göstərdi.
  
  "Bir planım var". Frey sevincdən güldü. "Ah, lap... Mənim bir planım var."
  
  
  İYİRMİ BİR
  
  
  
  Nyu-York
  
  
  Səyyar qərargahda xaos hökm sürürdü. Drake, Kennedy və Ben Thorsten Dahl və qəzəbli SWAT komandirinin ardınca pilləkənlərlə yuxarı qalxdılar və hay-küydən keçdilər. Onlar metal talvarın sonundakı yuvanın yaratdığı nisbi sükutda dayanmadan əvvəl iki körfəzdən keçdilər.
  
  "Bizə zəng gəldi" deyə spetsnaz komandiri qəzəblə silahını yerə atdı. "Bizə lənətə gəlmiş zəng gəldi və on beş dəqiqə sonra mənim üç adamım öldü! Nə...?"
  
  "Cəmi üç?" Dahl soruşdu. "Biz altı dəfə məğlub olduq. Hörmət bizdən vaxt ayırmağı tələb edir..."
  
  "Hörmətlə cəhənnəmə," SWAT adamı qəzəbləndi. "Sən mənim ərazimi işğal etdin, ey ingilis götü. Siz lənətlənmiş terrorçular qədər pissiniz!"
  
  Drake əlini qaldırdı. "Əslində, mən ingilis zülfüyəm. Bu əclaf isveçlidir".
  
  Amerikalı çaşqın görünürdü. Drake Benin çiyinlərini sıxdı. O, oğlanın titrədiyini hiss edirdi. "Biz kömək etdik" dedi SWAT-a. "Kömək etdilər. Bundan da pis ola bilərdi".
  
  Və sonra taleyin istehzalı çəkicini endirəndə qərargahın üzərinə yağan güllələrin sarsıdıcı səsi eşidildi. Hamı yerə yıxıldı. Şərq divarından metal bir zəng səsi çıxdı. Atışma bitməzdən əvvəl SWAT komandiri ayağa qalxdı. "Bu, güllə keçirməzdir" dedi bir az utanaraq.
  
  "Biz getməliyik" Dreyk Kennedini axtarsa da, tapa bilmədi.
  
  - Atəş xəttinə? SWAT adamı dedi. "Sən kimsən?"
  
  "Məni narahat edən şirkət və ya güllələr deyil" dedi Drake. "Bu, qısa müddətdə təqib oluna bilən reaktiv qumbaraatandır."
  
  Ehtiyatlılıq evakuasiyanı diktə etdi. Dreyk güllələrin gəldiyi istiqamətə qışqıran qara-ağların qaçdığını görmək üçün vaxtında çıxdı.
  
  O, yenidən ətrafa baxdı, Kennedini axtardı, amma deyəsən o, yoxa çıxdı.
  
  Sonra birdən onların arasında yeni bir sima peyda oldu. Büro rəisi üçulduzlu nişanına baxanda və bu azmış kimi arxasınca irəliləyərək, polis komissarının nadir beş ulduzunu taxmış bir adam idi. Drake dərhal başa düşdü ki, bu, söhbət etməli olduqları oğlandır. Terrorla mübarizə ilə polis komissarları məşğul olub.
  
  Spetsnaz komandirinin radiosu qışqırdı: "Hər şey aydındır. Burada, damda, uzaqdan idarə olunan silah var. Bu, diqqəti yayındırır".
  
  "Əclaflar!" Drake kanadalıların və almanların məhbuslarla getdikcə daha da uzaqlaşdıqlarını düşünürdü.
  
  Thorsten Dahl yeni gələnə müraciət etdi. "Siz həqiqətən mənim dövlət nazirimlə danışmalısınız."
  
  "İş görüldü" dedi komissar. "Sən buradan gedirsən."
  
  "Xeyr, gözləyin," Drake başladı, fiziki olaraq Beni irəli atmaqdan saxlayaraq. "Sən başa düşmürsən..."
  
  "Yox, yox" komissar sıxılmış dişlərinin arasından dedi. "Bilmirəm. Və demək istəyirəm ki, siz buradan ayrılaraq Vaşinqtona gedirsiniz. Capitol Hill sizdən bir parça istəyir və ümid edirəm ki, onu böyük parçalara ayıracaqlar. "
  
  
  * * *
  
  
  Uçuş doxsan dəqiqə davam etdi. Drake, Kennedinin müəmmalı şəkildə yoxa çıxmasından narahat idi, o, yenidən peyda olana qədər, yəni təyyarə havaya qalxmaq üzrə idi.
  
  O, nəfəsini kəsərək koridorda qaçdı.
  
  "Mən səni itirdiyimizi düşündüm" dedi Drake. O, böyük bir rahatlıq hiss etdi, amma bunu yüngülləşdirməyə çalışdı.
  
  Kennedi cavab vermədi. Əvəzində o, söhbətdən uzaq pəncərənin yanında oturdu. Dreyk araşdırmaq üçün ayağa qalxdı, lakin üzü alebastr kimi ağararaq ondan geri çəkiləndə dayandı.
  
  O harada idi və orada nə baş verdi?
  
  Uçuş zamanı heç bir zəng və ya elektron poçta icazə verilməyib. Televizor yoxdur. Onlar səssizcə uçurdular; bir neçə mühafizəçi müdaxilə etmədən onlara baxırdı.
  
  Drake onun üzərindən axmasına icazə verə bilərdi. SAS təlimi saatlar, günlər və aylar gözləməyi tələb edirdi. hazırlanması üçün. Müşahidə üçün. Onun üçün bir saat bir millisaniyədə keçə bilərdi. Bir anda onlara o kiçik plastik şüşələrdə spirt təklif edildi və Drake bir an çox tərəddüd etdi.
  
  Viski parıldadı, fəlakətin kəhrəba amuleti, onun seçdiyi silah sonuncu dəfə işlər çətinləşəndə - Alison gedəndə. Ağrı, ümidsizlik yadına düşdü, amma yenə də baxışları onun üstündə qaldı.
  
  "Burada yox, sağ ol." Ben məşuqəni yola salacaq qədər ayıq idi. "Biz Mountain Dew-dən olan oğlanlarıq. Onu gətir."
  
  Ben hətta özünü cəngavər kimi göstərərək Drake'i bu vəziyyətdən çıxarmağa çalışdı. O, koridorda əyildi və ev sahibinin oturacağına yırğalanmasını seyr etdi. "Amerikalı qardaşlarımızın jarqonunda - mən onu vurardım!"
  
  Sahibə təəccüblə ona baxanda üzü qızardı. Bir saniyədən sonra o dedi: "Bu, Hooters yayımı deyil, balam."
  
  Ben yenidən kreslosuna çökdü. "Cap".
  
  Drake başını tərpətdi. "Sağ ol, dostum. Sizin daimi alçalmağınız mənim heç vaxt sizin yaşınızda olmadığımı xoşbəxt xatırlatma kimi xidmət edir".
  
  "Cəfəngiyat".
  
  "Ciddi, sağ ol."
  
  "Narahat olma".
  
  "Və Karin - o, yaxşı olacaq. Söz verirəm."
  
  "Bunu necə söz verə bilərsən, Mett?"
  
  Drake fasilə verdi. Əsgərin aydın mühakiməsi deyil, ehtiyacı olanlara kömək etmək üçün onun fitri öhdəliyi ortaya çıxdı.
  
  "Onlar hələ ona zərər verməyəcəklər" dedi. "Və çox tezliklə təsəvvür edə biləcəyinizdən daha çox yardımımız olacaq."
  
  "Sən hardan bilirsən ki, onlar onu incitməyəcəklər?"
  
  Drake ah çəkdi. "Yaxşı, tamam, bu savadlı bir təxmindir. Onun ölməsini istəsəydilər, dərhal öldürərdilər, elə deyilmi? Ərköyünlük etmədən. Amma etmədilər. Belə ki..."
  
  "Bəli?"
  
  "Almanların ona bir şeyə ehtiyacı var. Onu sağ saxlayacaqlar". Drake bilirdi ki, onlar onu ayrı-ayrılıqda sorğu-sual üçün və ya daha adi bir şey üçün, hər bir hadisəyə hakim olmağı sevən diktator patronun yanına apara bilərlər. İllər keçdikcə Drake bu xüsusi tiran növünə aşiq oldu. Onların avtoritarlığı həmişə yaxşı adamlara ikinci şans verib.
  
  Ben məcburən gülümsədi. Drake təyyarənin enməyə başladığını hiss etdi və başındakı faktları təkrarlamağa başladı. Kiçik komandası dağıldıqca, o, içəri girib onları daha da qorumalı oldu.
  
  
  * * *
  
  
  Təyyarədən enəndən iki dəqiqə sonra Drake, Ben, Kennedy və Dahl bir neçə qapıdan, sakit eskalatorla yuxarıya, qəşəng, qalın mavi panelli koridordan və nəhayət, Dreykin qəsdən kilidləndiyini qeyd etdiyi ağır bir qapıdan keçdilər. onların arxasında.
  
  Onlar özlərini və səkkiz nəfərdən başqa boş birinci dərəcəli birinci dərəcəli gözləmə zalında tapdılar: beş silahlı mühafizəçi və üç kostyum - iki qadın və bir yaşlı kişi.
  
  Kişi irəli addımladı. Conatan Qeyts, - o, sakitcə dedi. "Müdafiə naziri".
  
  Drake qəfil çaxnaşma hiss etdi. Vallah, bu adam meqa-qüdrətli idi, bəlkə də prezidentlik üçün beşinci və ya altıncı sırada idi. O, ah çəkdi və mühafizəçilərin irəlilədiyini görüb irəli addımladı, sonra qollarını araladı.
  
  "Bütün dostlar buradadır" dedi. "Heç olmasa... Mən belə düşünürəm."
  
  "İnanıram ki, haqlısan." Müdafiə naziri irəli çıxıb əlini uzadıb. "Vaxtıma qənaət etmək üçün mən artıq yenilənirdim. Birləşmiş Ştatlar kömək etməyə hazırdır və qadirdir. Mən bu yardımı... asanlaşdırmaq üçün buradayam."
  
  Qadınlardan biri hamıya içki təklif etdi. O, qara saçlı, fərasətli gözlü idi və əlli yaşlarında idi, dövlət sirlərini gizlətmək üçün kifayət qədər qalın narahatlıq cizgiləri və onlarla narahatlığından danışan mühafizəçilərə məhəl qoymamaq üsulu vardı.
  
  İçkilər bir az buz əridir. Drake və Ben pəhriz içkilərini yudumlayaraq Qeytsin yanında qaldılar. Kennedi pəncərəyə tərəf getdi, şərabını çaldı və taksi edən təyyarələrə baxdı, sanki fikrindən daşındı. Torsten Dahl, bədən dilinin təhlükəli olmaması üçün seçilən Evian ilə rahat kresloya çökdü.
  
  "Bacım" dedi Ben. "Ona kömək edə bilərsən?"
  
  "MKİ İnterpolla əlaqə saxlayıb, lakin almanlarla bağlı hələlik heç bir məlumatımız yoxdur". Bir müddət sonra Benin kədərini və Konqres üzvü ilə əlaqə saxlamaq üçün nə qədər səy göstərdiyini qeyd edən katib əlavə etdi: "Çalışırıq, oğlum. Biz onları tapacağıq".
  
  "Valideynlərim hələ bilmirlər." Ben qeyri-ixtiyari olaraq cib telefonuna baxdı. "Ancaq çox çəkməyəcək..."
  
  İndi başqa bir qadın irəli addımladı, canlı, özünə güvənən, daha gənc bir nümunə, hər cəhətdən gələcək keçmiş xanım dövlət katibini xatırladan, əsl yırtıcı və ya Dreykin öz dediyi kimi, Alisiya Maylsın siyasi versiyasını xatırladır.
  
  "Mənim ölkəm qeyri-realdan başqa bir şey deyil, cənab Dal, cənab Drake. Biz bu işdə çox geri qaldığımızı bilirik və nəyin bahasına olduğunu bilirik. SAS komandanız əməliyyat üçün təmizlənib. SGG də. Kömək etməyə hazır bir Delta komandamız var. Sadəcə rəqəmləri toplayın..." O, barmaqlarını tərpətdi. "Koordinatlar".
  
  - Bəs professor Parnevik? Dahl ilk dəfə danışdı. "Kanadalılar haqqında nə xəbər var?"
  
  Katib bir az sərt şəkildə dedi: "Əmrlər verilir". "Bu, diplomatik vəziyyətdir..."
  
  "Yox!" Drake qışqırdı, sonra özünü sakitləşdirmək üçün nəfəsini verdi. "Xeyr ser. Bu yanlış yanaşmadır. Bu şey başladı... nə?... üç gün əvvəl? Zaman burada hər şeydir, xüsusən də indi. Növbəti bir neçə gün," dedi, "qalib gəldiyimiz və ya itirdiyimiz yerdir."
  
  Katib Qeyts ona təəccüblə baxdı. "Eşitdim ki, səndə hələ də bir az əsgər var, Dreyk. Amma belə reaksiyaya görə yox".
  
  "Mən uyğun gələndə əsgərlə mülki arasında dəyişirəm" deyə Drake çiyinlərini çəkdi. "Keçmiş hərbçi olmağın faydaları."
  
  "Bəli. Əgər bu, özünüzü daha yaxşı hiss edirsinizsə, zəmanətlər kömək etməyəcək. Kolbi Teylor əksər işçiləri ilə birlikdə Kanadadakı malikanəsindən yoxa çıxdı. Mənim təxminim odur ki, o, bunu çoxdan planlaşdırıb və bir növ əvvəlcədən hazırlanmış gözlənilməzliyə keçib. Əsasən o, oflayndır".
  
  Drake gözlərini yumdu. "Yaxşı xəbər varmı?"
  
  Gənc qadın danışdı. "Yaxşı, biz sizə tədqiqatlarınızda kömək etmək üçün Konqres Kitabxanasının bütün resurslarını təklif edirik." Gözləri parıldadı. "Dünyanın ən böyük kitabxanası. Otuz iki milyon kitab. Nadir çaplar. Və Dünya Rəqəmsal Kitabxanası."
  
  Ben ona elə baxdı ki, elə bil indicə Princess Leia cosplay yarışmasında iştirak etməyə razılaşıb. "Bütün resurslar? Beləliklə - nəzəri olaraq - hansı Almanın Norse mifologiyası ilə maraqlandığını anlaya bilərsiniz? Odin və bu tanrıların məzarı haqqında mətnləri tapa bilərsiniz. İnternetdə olmayan material?"
  
  "Bir düyməni basmaqla edə bilərsiniz" dedi qadın. "Və, əks halda, bizim çox köhnə kitabxanaçılarımız var."
  
  Metyə baxan Benin gözləri ümidlə parladı. "Bizi ora aparın."
  
  
  * * *
  
  
  Konqres Kitabxanası bazar günü səhər tezdən onların üzünə açıq idi. İşıqların yanması, diqqətli işçi heyəti, dünyanın ən böyük kitabxanası əlbəttə ki, təsirləndirdi. Əvvəlcə bu yerin memarlığı və hissi Dreykə muzeyi xatırlatdı, lakin o, sıra kitab şkaflarına və dairəvi oxu eyvanlarına nəzər saldıqda, tezliklə qədim irfanın hörmətli ab-havasını hiss etdi və onun əhval-ruhiyyəsi ətrafa uyğunlaşdı.
  
  Dreyk dəhlizləri dolaşmaqla bir müddət vaxt keçirsə də, Ben araşdırmaya vaxt itirmirdi. O, gizlicə balkona çıxdı, noutbukunu işə saldı və İsveç xüsusi təyinatlıların komandirini qəhvə və peçenye axtarmağa göndərdi.
  
  "Gözəl yer" dedi Dreyk ətrafında dövrə vurarkən. "Mənə elə gəlir ki, Nicolas Cage hər an ortaya çıxa bilər."
  
  Ben onun burun körpüsünü tutdu. "Mən haradan başlayacağımı bilmirəm" dedi. - Mənim başım anbardır, yoldaş.
  
  Thorsten Dahl eyvanı əhatə edən məhəccərə toxundu. O, öyrənilmiş Oksford tonu ilə "Bildiyindən başla" dedi. "Bir əfsanə ilə başla."
  
  "Doğru. Yaxşı, bu şeiri bilirik. Burada demək olar ki, kim Tanrıların məzarını murdar edərsə, yer üzündə cəhənnəm odu alovlandıracaq. Və bu, sözün əsl mənasında, yanğındır. Planetimiz yanacaq. Biz onu da bilirik ki, bu əfsanənin digər tanrılar haqqında yazılmış digər əlaqəli əfsanələrlə unikal tarixi paralelləri var".
  
  "Bilmədiyimiz şey" dedi Dahl, "niyə? Yoxsa necə?"
  
  - Yanğın, - Dreyk kəskin şəkildə dedi. "Oğlan indicə dedi."
  
  Ben gözlərini yumdu. Dahl məcburi təbəssümlə Dreykə döndü. "Buna beyin fırtınası deyilir" dedi. "Faktların təhlili çox vaxt həqiqəti üzə çıxarmağa kömək edir. Mən fəlakətin necə baş verdiyini nəzərdə tuturdum. Xahiş edirəm ya kömək edin, ya da gedin".
  
  Drake qəhvəsini qurtumladı və susdu. Bu oğlanların hər ikisi insanları itirdi və yer qazandı. O, məhəccərə getdi və ətrafa baxdı, dairəvi otağa göz gəzdirdi, personalın və amerikalı agentlərin mövqelərini qeyd etdi. Kennedi iki mərtəbə oturdu, hirslə dizüstü kompüterini döyəclədi, özü tərəfindən təcrid olundu... nə?.. Dreyk təəccübləndi. Günah? Qorxu? Depressiya? O, hər şeyi bilirdi və təbliğ etməyə başlamazdı.
  
  "Əfsanə" dedi Ben, "Odinin məqbərəsinin bir dəfə təhqir edilməsi odlu çayların axmasına səbəb olacağını göstərir. Deyərdim ki, buradakı hər şey kimi bunu bilmək də vacibdir".
  
  Son xatirələri üzə çıxanda Drake qaşlarını çatdı. Od çayları?O bunu gördü.
  
  Ancaq harada?
  
  "Niyə belə dedin?" - deyə soruşdu. "Od çayları?"
  
  "Bilmirəm. Bəlkə də ona görə ki, "cəhənnəm odu püskürür" və "son yaxındır" sözlərini təkrarlamaqdan bezmişəm. Özümü Hollivud filminin treyleri kimi hiss edirəm".
  
  "Deməli, sən alovlu çaylara getmisən?" Dahl qaşını qaldırdı. "Lava kimi?"
  
  "Xeyr, gözləyin" Dreyk barmaqlarını sındırdı. "Bəli! Supervulkan! İslandiyada, elə deyilmi? O, təsdiq üçün isveçliyə baxdı.
  
  "Bax, mənim skandinaviyalı olmağım o demək deyil ki..."
  
  "Bəli". Bu zaman müdafiə katibinin kiçik köməkçisi yaxınlıqdakı kitab şkafının arxasından göründü. "İslandiyanın cənub-şərq tərəfində. Bütün dünya bunu bilir. Hökumətin yeni araşdırmasını oxuduqdan sonra düşünürəm ki, bu, mövcud olan yeddinci supervulkandır".
  
  "Ən məşhuru Yellowstone Parkdadır" dedi Ben.
  
  "Ancaq Supervulkan belə bir təhlükə yaradırmı?" Drake soruşdu. "Yoxsa bu başqa bir Hollivud mifidir?"
  
  Ben də, katibin köməkçisi də başlarını tərpətdilər. "Növlərin yox olması" termini bu kontekstdə həddindən artıq deyil" dedi köməkçi. "Tədqiqat bizə deyir ki, əvvəlki iki supervulkan püskürməsi planetimizdə indiyə qədər baş vermiş ən böyük kütləvi yox olma hadisələrindən ikisi ilə üst-üstə düşür. İkincisi, əlbəttə ki, dinozavrlardır".
  
  - Nə qədər təsadüfdür? Drake soruşdu.
  
  "O qədər yaxındır ki, bir dəfə baş versəydi, buna təəccüblənərdin. Amma iki dəfə? Gəlin..."
  
  "Cap".
  
  Ben əllərini havaya qaldırdı. "Bax, biz buradan yayınırıq. Bizə lazım olan Odini bokla yükləməkdir." O, ekranda bir neçə adı xüsusi qeyd edib. "Bu, bu və vay ¸ mütləq bu. Voluspa - Odinin Görənlə görüşləri haqqında danışdığı yer.
  
  "Ziyarətlər?" Drake üzünü örtdü. "Vikinq pornosu, hə?"
  
  Köməkçi Benə əyilib bir neçə düyməni basdı, parol daxil etdi və sətri yazıb. Onun şalvar kostyumu Kennedi kostyumunun əksi idi, onun fiqurunu gizlətməkdənsə, vurğulamaq üçün zövqlə hazırlanmışdır. Benin gözləri iriləşdi, çətinlikləri bir anlıq unudulmuşdu.
  
  Drake dodaqları ilə dedi: "İstedad boş yerə."
  
  Köməkçi ayağa qalxan kimi Ben ona orta barmağını verdi. Xoşbəxtlikdən onu görmədi. "Onlar beş dəqiqə ərzində sizə gətiriləcək" dedi.
  
  - Təşəkkür edirəm, xanım. Drake tərəddüd etdi. "Bağışlayın, adınızı bilmirəm."
  
  "Mənə Hayden deyin" dedi.
  
  Kitablar bir neçə dəqiqədən sonra Benin yanına qoyuldu və o, dərhal Voluspa adlı kitabı seçdi.O, dəli olan adam kimi vərəqlədi; qan iyi verən heyvan kimi. Dahl başqa bir cildi, Drake üçüncü cildi seçdi. Hayden Benin yanında oturub onunla mətni öyrənirdi.
  
  Sonra Ben qışqırdı: "Evrika! Məndə var! Çatışmayan link. Bu Heidi! Lənət olsun Heidi! Bu kitabdan sonra - və mən "Odinin sevimli görücü - Heidinin səyahətlərindən" sitat gətirirəm.
  
  "Uşaq kitabındakı kimi?" Dahl, görünür, məktəb günlərini xatırlayırdı.
  
  Drake sadəcə çaşqın görünürdü. "A? Mən daha çox Heidi Klum tipli oğlanlara bənzəyirəm".
  
  "Bəli, uşaq kitabı! Hesab edirəm ki, Heidi əfsanəsi və onun səyahət hekayəsi illər ərzində Skandinaviya dastanından Skandinaviya mifinə qədər inkişaf edib və sonra İsveçrədən olan bir yazıçı nağıldan uşaq kitabı üçün əsas kimi istifadə etmək qərarına gəlib".
  
  "Yaxşı, nə deyir?" Drake ürəyinin daha sürətli döyündüyünü hiss etdi.
  
  Ben bir saniyə oxudu. "Oh, bu çox şey deyir" deyə tələsik davam etdi. "Bu, hər şeyin yaxşı olduğunu deyir."
  
  
  İYİRMİ İKİ
  
  
  
  VAŞİNQTON, DC
  
  
  Kennedi Mur heç nə görə bilməyib kompüter ekranına baxaraq oturdu və düşündü ki, sən dabanının altında həyatı üyüdərkən, bu, ustad tərəfindən idarə olunan sadəcə tennis topudur. Kiçik bir geri dönüş taleyinizi dəyişdirdi, tərəfinizdəki bəzi gözlənilməz dönüş sizi özünü məhv etmək spiralına göndərdi, sonra bir neçə günlük sürətli səyahət sizi oyuna qaytardı.
  
  O, Nyu-Yorka gedərkən özünü yüksək hiss etdi, muzeyin çılğınlığından sonra daha da yaxşıdı. O, özündən və bəlkə də Mett Drakedən bir az da razı idi.
  
  Necə də azğınlıqdır, dedi öz-özünə. Bəs onda kimsə bir dəfə demədimi ki, böyük çətinlikdən böyük irəliləyiş yaranır? Belə bir şey.
  
  Professor daha sonra qaçırıldı. Ben Bleykin bacısı qaçırılıb. Kennedi qətiyyətlə bu mobil qərargaha doğru addımladı, başını düz tutdu və yenidən oyuna tam daldı, fikri qarışıqlığı aradan qaldırmağa yönəldi.
  
  Sonra pilləkənləri qalxmağa başlayanda Lipkind izdihamdan çıxdı və onu qəfil dayandırdı.
  
  "Kapitan?"
  
  "Salam Mur. Biz danışmalıyıq ".
  
  "İçəri girin," Kennedi qərargaha doğru əl yellədi, "sizin köməyinizdən istifadə edə bilərik."
  
  "Uh, uh. Yox. Söhbət muzeydən getmir, Mur. Kreyser o tərəfdədir".
  
  O, izdihamın arasından keçdi, gərgin kürəyi indi səssiz bir ittiham kimi ona baxırdı. Kennedi yetişmək üçün tələsməli oldu.
  
  "Nə... nə oldu, kapitan?"
  
  "İçəri gir."
  
  İkisindən başqa kreyser boş idi. Küçənin səs-küyü kəsildi, çöldəki dünyanı sarsıdan hadisələr indi partiyaya gedən sosialitin fəzilətindən daha uzaqda bağlandı.
  
  Kennedi Lipkindlə üz-üzə gəlmək üçün oturacağında yarı dönüb. "Mənə demə... lütfən, mənə demə..." Boğazındakı yumru Lipkindin sərt ifadəsini itirməsinə səbəb oldu, sözlər dodaqlarından getməmiş ona hər şeyi danışdı.
  
  Amma yıxıldılar və hər sözü onun onsuz da qaralmış ruhunda bir damla zəhər idi.
  
  "Caleb yenidən vurdu. Bir ay gecikməmiz oldu - sonra dünən günortadan sonra bizə zəng gəldi. Qız... ahh... Nevadadan olan qız, - səsi boğuqlaşdı. "Şəhərdə yeni. tələbə."
  
  "Yox. Xahiş edirəm..."
  
  "İndi, hər hansı bir siçovul axmaqlığı eşitməmişdən əvvəl bilmənizi istədim."
  
  "Yox".
  
  - Bağışlayın, Mur.
  
  "Mən geri qayıtmaq istəyirəm. İcazə verin qayıdım, Lipkind. Məni içəri buraxın. "
  
  "Bağışlayın".
  
  "Mən sənə kömək edə bilərəm. Bu mənim işimdir. Mənim həyatım."
  
  Lipkind alt dodağını dişləyirdi ki, bu da stressdən əmin idi. "Hələ yox. Mən istəsəm də, hakimiyyət təsdiq etməzdi. Sən bunu bilirsən."
  
  "Mən etməliyəm? Siyasətçilərin fikirlərini nə vaxtdan bilə bilərəm? Siyasətdə hamı əclafdır, Lipkind və onlar nə vaxtdan düzgün iş görməyə başlayıblar? "
  
  "Məni başa düşdün" Lipkindin nəriltisi ürəyinə xəyanət etdi. "Ancaq əmrlər, necə deyərlər, sifarişdir. Mənimki isə dəyişdirilməyib".
  
  "Lipkind, bu... məni məhv edir."
  
  Quru-quru uddu. "Vaxt verin. qayıdacaqsan".
  
  "Mən maraqlanan deyiləm, lənət olsun! Bunlar onun lanet qurbanlarıdır! Onların ailələri!"
  
  "Mən də belə düşünürəm, Mur. İnan mənə."
  
  Bir az sonra "Harada?" deyə soruşdu. Onun edə biləcəyi, istəyə biləcəyi, düşünə biləcəyi hər şey bu idi.
  
  "Mur. Burada heç bir cəza ödəməli olmayacaqsınız. Bu psixikanın lənətə gəlmiş psixoloq olması sənin günahın deyil".
  
  "Harada?" Soruşdum.
  
  Lipkind ona nə lazım olduğunu bildi və ona yeri dedi.
  
  
  * * *
  
  
  Açıq tikinti sahəsi. Ground Zero-dan üç blok cənubda. Tərtibatçı Silke Holdings adlandırdı.
  
  Kennedi iyirmi dəqiqə ərzində cinayət yerini tapdı, açıq binanın dördüncü mərtəbəsində çırpınan lenti gördü və taksini yola saldı. Binanın qarşısında dayanıb ruhsuz gözlərlə yuxarı baxdı. Bu yer boş idi - hələ də aktiv cinayət yeridir - lakin şənbə günü gec idi və hadisə bir gündən çox idi.
  
  Kennedi dağıntıları təpiklədi, sonra tikinti sahəsinə çıxdı. O, açıq beton pilləkənlərlə binanın yan divarına qalxaraq dördüncü mərtəbəyə və beton plitələrə qalxdı.
  
  Güclü külək onun boş bluzunu fırlatdı. Əgər onun saçları möhkəm lentlə arxaya daranmasaydı, o, dəli kimi fırlanacaqdı. Onun qarşısında Nyu-Yorkun üç mənzərəsi açıldı, başgicəllənməyə səbəb oldu - bütün həyatı boyu keçirdiyi bir vəziyyət, amma qəribə də olsa, yalnız indi xatırlandı.
  
  Bununla belə o, Dünya Ağacı olan Yggdrasilə dırmaşdı.
  
  Sonra başgicəllənmə yoxdur.
  
  Bu, ona Odin davasını və xüsusilə Matt Drake'i xatırlatdı. Onun yanına qayıtmaq istəyirdi, amma cəsarətində olduğuna əmin deyildi.
  
  O, dağıntı yığınlarından və podratçıların alətlərindən qaçaraq, tozlu plitənin arasından keçdi. Külək onun qollarını, şalvarını dartıb, artıq materialın şişməsinə səbəb oldu. O, Lipkindin cəsədin yerini təsvir etdiyi yerdə dayandı. Məşhur televiziyadan fərqli olaraq, cəsədlər təbaşirlə işarələnmir - fotoşəkilləri çəkilir, sonra onların dəqiq yeri müxtəlif sabit nöqtələrdən ölçülür.
  
  Hər halda, o, sadəcə ətrafda olmalı idi. Əyilib, dizlərinizin üstünə çökün, gözlərinizi yumun və dua edin.
  
  Və hamısı geri çəkildi. Şeytanın göydən düşməsi kimi. Baş mələyin yaradılması kimi, hər şey onun başından keçdi. Çak Uokerin bir dəstə çirkli pulu cibinə atdığını gördü. Hakimin günahını elan edən toxmaq səsi. Həmkarlarının ölü baxışları, avtomobilinin kapotuna bərkidilmiş, mənzilinin qapısına bərkidilmiş şkafında görünməyə başlayan ədəbsiz rəsmlər.
  
  Serial qatildən aldığı bütün köməyə görə ona təşəkkür edən məktub.
  
  O, Tomas Kalevi törətməyə kömək etdiyi yeni cinayətə görə tövbə etməli idi.
  
  O, ölülərdən və yas tutanlardan bağışlanma diləməli idi.
  
  
  İYİRMİ ÜÇ
  
  
  
  VAŞİNQTON, DC
  
  
  "Bu şey Britnidən daha açıqdır" deyən Ben həyəcanını saxlayaraq sözlərini tələsdirdi. "Burada deyilir:" O, Dünya Ağacında olarkən, Volva Odinə onun bir çox sirlərini bildiyini açıqlayır. Bilik dalınca özünü Yggdrasil üzərində qurban verdiyini. Eyni məqsədlə doqquz gün doqquz gecə oruc tutduğunu. O, ona deyir ki, onun gözlərinin harada gizləndiyini və daha çox bilik müqabilində onları necə verdiyini bilir".
  
  "Bir Müdrik", - Dahl sözünü kəsdi. "Parnevik deyirdi ki, o, həmişə bütün tanrıların ən müdriki sayılırdı."
  
  Dreyk mızıldandı: "Sirlərinizi qadına açıqlamaq heç vaxt müdriklik deyil".
  
  Ben gözlərini ona çevirdi. "Biri çarmıxdakı Məsih kimi böyrünə nizə sancılmış, Dünya Ağacında doqquz gün doqquz gecə oruc tutdu. Heidi deyir ki, öz deliryumunda Odin ona yoldaşlarının harada gizləndiyini söylədi. Və onun qalxanı harada gizləndi. Və onun nizəsi orada qalmalıdır. Və o istəyirdi ki, o, yoldaşlarını - hissələrini səpələsin və cəsədini qəbrə qoysun."
  
  Ben gözlərini iri açaraq Dreykə gülümsədi. "Əfsanəvi klitorisin axtarışını tamamlamamışam, dostum, amma burada işim bitdi."
  
  Sonra Ben onun harada olduğunu və yanında dayanan qadını xatırladı. Burun körpüsünü tutdu. "Lənət və axmaqlıq."
  
  Dahl göz qapağını da vurmadı. "Bildiyim qədər - və bu, yalnız Parnevikin mühazirəsi zamanı dinləməkdən narahat olduğum şeylərə aiddir - Volvolar, Misir fironları kimi, həmişə ən zəngin qəbirlərdə basdırılırdılar, onların yanında çoxlu qiymətli əşyalar var idi. Atlar, vaqonlar, uzaq ölkələrdən hədiyyələr".
  
  Hayden sanki gülüşünü gizlədirdi. "Bütün tarixinizi məntiqlə təqib etsək, cənab Bleyk, o zaman inanıram ki, Heidinin sözdə səyahətləri əslində Odinin bütün hissələrinin hara səpələndiyini... və ya gizlədildiyini izah edir."
  
  "Mənə zəng et... Ben. Bəli, Ben. Və bəli, siz haqlısınız. Əlbəttə."
  
  Drake dostuna kömək etdi. "İndi vacib deyil. Valkirilərdən başqa bütün hissələr tapıldı və..." dedi.
  
  "Gözlər." Ben sıx bir təbəssümlə dedi. "Gözləri tapa bilsək, bunu dayandırıb Karin üçün bir az dəyişiklik edə bilərik."
  
  Drake, Dahl və Hayden susdular. Dreyk nəhayət dedi: "Valkirilər də orada bir yerdə olmalıdır, Blakey. Onların harada tapıldığını öyrənə bilərsinizmi? Köhnə qəzet xəbərləri və ya buna bənzər bir şey olmalıdır".
  
  "Heidi Ragnarok əfsanəsini icad etdi" deyən Ben hələ də araşdırmalarında itib-batırdı. "Gərək ki, Raqnarokda ölməzdən əvvəl kimsə ona öyrətdi."
  
  Drake Dahl və Haydenlə başını tərpətdi. "Valkyries" dedi onlara. "Tam məlumat çatışmazlığını və deməli, mümkün cinayət aspektini xatırlayırsınızmı? İnterpolun Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsi ilə birləşib ona bir şans vermə şansı varmı?"
  
  "İndi icazə verəcəyəm" dedi Hayden. "Və mən İT mütəxəssislərimizin almanlarla bağlı apardıqları araşdırmanı davam etdirəcəyəm. Şirin balaca dostunuzun az qala dediyi kimi - elektron yollar bizi onlara aparmalıdır."
  
  "Sevimli?" Drake ona gülümsədi. "O, bundan da artıqdır. Fotoqrafiyaya dalın. Qrupda vokalist. Ailə başçısı və..." o, çiyinlərini çəkdi, "hə... dostum".
  
  O, yaxınlaşıb "O, mənim şəklimi istənilən vaxt çəkə bilər" dedi, sonra yüngülcə güldü və getdi. Drake çaşqın və eyni zamanda xoş təəccüblə onun ardınca getdi. Onun haqqında yanıldı. Vallah, onu oxumaq Kennedidən daha çətin idi.
  
  Drake insanları anlamaq qabiliyyəti ilə fəxr edirdi. O sürüşdü? Dövlət qulluğu illəri onu yumşaq bədənli etdi?
  
  Səs onun qulağına gəldi, ürəyini döyüntdü. "Bu nədir?" Soruşdum.
  
  Kennedi!
  
  "Lanet olsun!" Atladı və havada kiçik sıçrayışını ətrafların normal yoğrulması kimi gizlətməyə çalışdı.
  
  Nyu York polisi bunu kitab kimi oxuyur. "Mən eşitmişəm ki, SAS heç vaxt düşmən ərazisində pusquya düşməyib. Deyəsən, sən heç vaxt bu komandanın bir hissəsi olmamısan, elə deyilmi?
  
  "Nə nədir?" Ben onun sualına cavab verərək laqeyd şəkildə soruşdu.
  
  "Bu?" Kennedi irəli əyildi və əlyazma simvollarının yığını arasında gizlənmiş kiçik ikona işarə edərək monitorun kənarına toxundu.
  
  Ben qaşlarını çatdı. "Bilmirəm. Şəkildəki ikona oxşayır.
  
  Kennedi özünü düzəldəndə onun saçları qalstukdan ayrılaraq çiyinlərinə tökülürdü. Dreyk onların kürəyinin kiçik hissəsinə qədər çaxnaşmalarını seyr etdi.
  
  "Heyrət! Vay. Bu çox saçdır".
  
  "Sən edə bilərsən, qərib."
  
  Ben şəkil simvoluna iki dəfə klik etdi. Ekran mətnə çevrildi, onun qalın başlığı diqqəti cəlb edirdi. Ragnarok zamanı sıralanan Odin və Görən. Və bunun altında bir neçə köhnə izahlı mətn var.
  
  1795-ci ildə Lorenzo Bakke tərəfindən 1934-cü ildə Con Dillingerin şəxsi kolleksiyasından müsadirə edilən bu rəsmin daha qədim bir rəsmə əsaslandığı güman edilir və Odinin öldüyü yerdə xüsusi qaydada qoyulmuş Norse Tanrısı Odinin yoldaşlarını göstərir. , Raqnarokun mifik döyüş meydanı. Onun sevimli Görən buna baxıb ağlayır.
  
  Ben bir söz demədən yenidən basdı və şəkil onların qarşısında reallaşdı.
  
  "Allahım!" Ben mızıldandı. "Əla işdir."
  
  Kennedi dedi: "Bu, parçaların necə yerləşdirilməsi planıdır."
  
  
  iyirmi dörd
  
  
  
  VAŞİNQTON, DC
  
  
  "Gəlin bir neçə nüsxə çıxaraq." Həmişə ehtiyatlı olan Drake telefonu ilə bir neçə sürətli kadr çəkdi. Ben ona həmişə yaxşı, işləyən kamera saxlamağı öyrətdi və bu, gözlənilməz pul itkisi idi. "İndi bizə lazım olan tək şey Valkyries, Eyes və Ragnarok xəritəsidir." O, qəfil dayandı, yaddaşın bir parçası ilə sancıldı.
  
  Ben soruşdu: "Nə?"
  
  "Əmin deyiləm. pislik. Yaddaş. Bəlkə də son bir neçə gündə gördüyümüz bir şeydir, amma o qədər çox şey gördük ki, onu daralda bilmirəm".
  
  Dahl dedi: "Yaxşı, Drake. Bəlkə də haqlı idin. Ola bilsin ki, müasir Dillingerin özünəməxsus maraqlı şəxsi kolleksiyası var".
  
  "Bura baxın" Ben oxumağa davam etdi. "Burada deyilir ki, bu rəsm unikaldır, bu fakt 1960-cı illərin əvvəllərinə qədər həyata keçirilməyib, bundan sonra o, İskandinav mifologiyası üzrə sərgiyə daxil edilib və qısa dünya turuna göndərilib. Bundan sonra və marağın azalması səbəbindən rəsm muzeyin anbarında kilidləndi və... yaxşı, unudulmuşdu. Bu günə qədər".
  
  "Yaxşı işdir ki, özümüzlə polis gətirmişik". Drake, Kennedinin özünə hörmətini artırmağa çalışdı, hələ də Nyu Yorkdan sonra başının harada olduğuna əmin deyildi.
  
  Kennedi saçlarını arxaya bağlamağa başladı, sonra tərəddüd etdi. Bir azdan o, əllərini ciblərinə saldı, sanki onları tələyə salmaq istəyirdi. Drake onun çiyninə vurdu. "Yaxşı, get bu tablonu götürüb bura gətirəsən? Orada fotoda görmədiyimiz bir şey ola bilər. Köhnə dostum Dahl və mən sənət kolleksiyasının qaranlıq tərəflərini araşdıracağıq. Bir az ağacları silkələyin". Durdu, gülümsədi. "Daha çox ağac"
  
  Kennedi getməzdən əvvəl inlədi.
  
  Dahl qısılmış gözlərlə ona baxdı. "Belə ki. Haradan başlayaq?
  
  "Biz Valkyries ilə başlayacağıq" dedi Drake. "Bizim mehriban munchkin bizə onların harada və nə vaxt tapıldığını söylədikdə, biz onları izləməyə çalışa bilərik."
  
  "Dedektiv işi?" Dahl soruşdu. "Ancaq siz bizim ən yaxşı detektivimizi yola saldınız."
  
  "Hazırda o, zehni olaraq deyil, fiziki olaraq diqqətini yayındırmalıdır. O, olduqca döyülüb."
  
  Ben danışdı. "Yaxşı təxmin edirəm, Matt. Valkirilər digər böyük xəzinələr arasında 1945-ci ildə İsveçdə Vikinq görücü Volvanın məzarında aşkar edilmişdir.
  
  "Heydinin məzarı?" Drake risk etdi.
  
  "Olmalı idi. Parçalardan birini gizlətməyin yaxşı yolu. Öz əlaltılarından xahiş et ki, öləndən sonra bunu səninlə dəfn etsinlər".
  
  "Bu məqaləni başqa kompüterə verin." Drake və Dahl bir-birinin yanında oturub yöndəmsiz görünürdülər.
  
  Drake saatın hələ də tıklandığını bilirdi. Karin üçün. Parnevik üçün. Düşmənləri və bütün dünya üçün. O, qəzəblə maşını döyəclədi, muzeyin arxivlərini gəzdi və Valkirilərin inventardan nə vaxt yoxa çıxdığını anlamağa çalışdı.
  
  "İçəridən kiminsə işlədiyindən şübhələnirsiniz?" Dahl onun hara sürdüyünü dərhal anladı.
  
  "Ən yaxşı təxmin az maaş alan muzeyin mühafizəçisi və ya tələyə düşmüş kuratordur... buna bənzər bir şey. Valkirilərin ehtimal ki, anbara endirilməsini gözləyəcək və sonra onları səssizcə işdən çıxaracaqdılar. İllərdir, heç kim bunu dərk etmir".
  
  "Yaxud quldurluq" Dahl çiyinlərini çəkdi. "İlahi, insan, bunu anlamaq üçün altmış ildən çox vaxtımız var." Kitabxanaya girəndən sonra yenidən taxdığı nikah üzüyünə toxundu. Drake bir saniyə dayandı. "Arvad?"
  
  "Və uşaqlar".
  
  "Onlar üçün darıxırsan?"
  
  "Hər saniyə".
  
  "Yaxşı. Ola bilsin ki, sən mənim düşündüyüm qədər dəli deyilsən".
  
  "Səni siksin, Drake."
  
  "Daha çox belə. Mən heç bir quldurluq görmürəm. Ancaq bura baxın - Valkyries 1991-ci ildə İsveç İrs Fondunun ictimaiyyətlə əlaqələr kampaniyasının bir hissəsi olaraq qastrola getdi. 1992-ci ilə qədər onlar Muzeyin kataloqunda yox idi.Bu sizə nə deyir?"
  
  Dahl dodaqlarını büzdü. "Bu turla əlaqəli biri onları oğurlamağa qərar verdi?"
  
  "Yoxsa... onlara qastrol səfərində baxan kimsə bunu anladı!"
  
  "Yaxşı, bu daha çox ehtimaldır." Dahlın başı tərpəndi. "Bəs tur hara getdi?" Barmaqları dörd dəfə ekrana toxundu. "İngiltərə. Nyu-York. Havay. Avstraliya."
  
  "Bu, həqiqətən, hər şeyi daraldır" dedi Drake istehza ilə. "Cap".
  
  "Xeyr, gözləyin" dedi Dahl. "Bu doğrudur. Valkirilərin qaçırılması rəvan getməli idi, elə deyilmi? Yaxşı planlaşdırılıb, yaxşı icra olunub. İdeal. Bu hələ də cinayətdə iştirak etməkdən xəbər verir".
  
  "Bir az daha ağıllı olsaydın..."
  
  "Qulaq asın, 90-cı illərin əvvəllərində serb mafiyası pəncələrini İsveçin qarnına batırmağa başladı. On ildən az müddətdə qəsb cinayətləri iki dəfə artıb və hazırda ölkə daxilində onlarla mütəşəkkil dəstə fəaliyyət göstərir. Bəziləri özlərini Bandidos adlandırırlar. Digərləri, Hells Angels kimi, sadəcə bayker dəstələridir.
  
  "Sən deyirsən ki, Serb mafiyasının Valkiriləri var?"
  
  "Yox. Deyirəm ki, onları oğurlamaq, sonra pula satmaq planı olub. Bunu aradan qaldırmaq üçün əlaqələri olan yeganə onlardır. Bu insanlar hər şeyi edirlər, nəinki qəsb. Beynəlxalq qaçaqmalçılıq onlardan üstün olmayacaq".
  
  "TAMAM. Onda onları kimə satdıqlarını necə öyrənək?"
  
  Dahl telefonundan qəbuledicini götürdü. "Biz etmirik. Amma ən azı üç yüksək səviyyəli qruplaşmanın lideri Oslo yaxınlığında dəmir barmaqlıqlar arxasındadır". Zəng etmək üçün geri çəkildi.
  
  Drake gözlərini ovuşdurdu və arxaya əyildi. Saatına baxdı və saat 6-ya yaxın olduğunu görüb şok oldu.Onlar sonuncu dəfə nə vaxt yatıblar? Hayden qayıdanda ətrafa baxdı.
  
  Müdafiə katibinin yaraşıqlı köməkçisi depressiyaya düşmüş görünürdü. "Bağışlayın uşaqlar. Almanların bəxti gətirmir".
  
  Benin başı kəskin şəkildə çevrildi, gərginlik özünü göstərirdi. "Heç kim?"
  
  "Hələ yox. Çox təəssüf edirəm".
  
  "Amma necə? Bu oğlan haradasa olmalıdır." Gözləri yaşla doldu və onları Dreykə yönəltdi. "Elə deyilmi?"
  
  "Bəli, dostum, elədir. İnanın, tapacağıq". Dostunu ayı qucaqladı, gözləri Haydenə yarmaq üçün yalvardı. "Nəfəs almalı və düzgün səhər yeməyi yeməliyik" dedi, Yorkshire ləhcəsi özünü göstərdi.
  
  Hayden başını tərpətdi, ona elə baxdı ki, elə bil indicə yaponca danışmışdı.
  
  
  İYİRMİ BEŞ
  
  
  
  LAS VEGAS
  
  
  Alicia Miles, Las Vegas Bulvarının yuxarısında, iyirmi iki mərtəbədə, sahib olduğu çoxsaylı mənzillərdən birinin geniş mərtəbəsində oturarkən multimilyarder Kolbi Teyloru seyr etdi. Divarlardan biri tamamilə şüşədən hazırlanmışdı və Bellagio fəvvarələrinin və Eyfel qülləsinin qızılı işıqlarının fantastik mənzərəsini təqdim edirdi.
  
  Colby Taylor buna ikinci bir məna vermədi. O, ən son əldə etdiyi Odin Qurdlarına qərq olmuşdu və o, iki saat əziyyətlə parça-parça bir araya gətirmişdir. Alicia onun yanına getdi, çılpaq olana qədər paltarlarını bir-bir soyundu, sonra gözləri onunki ilə bərabər olana qədər dördayaq üstə diz çökdü, bir ayağı yerdən.
  
  Güc və təhlükə onu işə salan iki şey idi. Kolbi Teylorun gücü - fövqəladə meqaloman - və onun sevgilisi Milonun, o böyük, güclü Veqaslı qövmün onu həqiqətən sevdiyini ləzzətli şəkildə dərk etməsinin yaratdığı təhlükə.
  
  - Fasilə verəcəksiniz, patron? - deyə nəfəssiz soruşdu. "Mən yalınam. Əlavə ödəniş yoxdur".
  
  Taylor ona yuxarı-aşağı baxdı. "Alicia" dedi və cüzdanından on dollar çıxardı. "İkimiz də bilirik ki, mən pul ödəsəm səni daha çox işə salacaq." Arxasında mövqe tutmazdan əvvəl hesabı dişləri arasında sıxdı.
  
  Alicia başını yuxarı qaldırdı, az qala tüpürcək axdı, onun qarşısında yayılmış zolağın parıldayan işıqlarına heyran qaldı. "Tələsmə. Əgər bacarırsansa."
  
  "Parneviklə işlər necədir?" Taylor sualını hönkürtü ilə verdi.
  
  "İşiniz bitən kimi" deyə Alisiya qırıq ingiliscə cavab verdi. "Mən onu iki yerə böləcəm."
  
  "Məlumat gücdür, Miles. Biz... onların bildiyini bilməliyik. ... Nizə. Qalanların hamısı. Hazırda biz irəlidəyik. Ancaq Valkyries və Gözlər... əsl mükafatlardır."
  
  Alicia huşunu itirdi. Buzz. Grunt. Obsessiya. O, iki şey üçün yaşayırdı - təhlükə və pul. İstədiyini götürmək bacarığı və cazibəsi var idi, bunu hər gün düşünmədən və peşman olmadan edirdi. Onun SAS-dakı günləri sadəcə hazırlıq idi. Onun Əfqanıstan və Livandakı missiyaları sadə ev tapşırığı idi.
  
  Bu, onun oyunu, özünü təmin etmək vasitəsi idi. Bu dəfə Colby Taylor və ordusu ilə əyləncəli idi, lakin tezliklə almanlar daha böyük maaş təklif etməli oldular - Abel Frey Colby Taylor deyil, real gücü təmsil etdi. Ətrafında həmişə sevən Milonun olması təhlükəsi ilə qarışdırın və o, üfüqündə inanılmaz atəşfəşanlıqdan başqa bir şey görmədi.
  
  O, bu yanıb-sönən işıqlarda və möhtəşəm kazinolarda mütləq gücə sahib olduğunu etiraf edərək Strip-ə baxdı və Kolbi Teylorun təklif etdiyi kiçik əyləncədən istifadə etdi, bütün bu müddətdə Mett Drake və onunla görüşdüyü qadın haqqında düşünürdü.
  
  
  * * *
  
  
  O, mənzilin qonaq otağına girdi və professor Roland Parnevikin onu tərk etdiyi kimi çarpayıya uzanmış vəziyyətdə gördü. Teylorun hərarəti hələ də budları arasında alovlanırdı və yanaqları qızarırdı, o, Geronimo deyə qışqırdı! və qocanın yanına enərək döşəyin üstünə tullandı.
  
  O, dizlərinin üstünə atıldı və dodaqlarındakı gümüş lenti qopardı. "Bizi eşitdiniz, elə deyilmi, professor? Əlbəttə ki, etdin." Baxışları onun qasıqlarına dikildi. "Aşağıda hələ də həyat var, qoca? yardım lazımdır?"
  
  O, manyakcasına güldü və çarpayıdan atıldı. Professorun qorxulu gözləri onun hər bir gücə can atan hərəkətini izləyir, eqosunu alovlandırır, onu daha da vəhşi təzahürlərə sövq edirdi. Rəqs etdi, fırlandı, utancaq oldu.
  
  Amma sonda o, qocanın sinəsinə oturdu, onu şalvar etdi və qızılgül kəsən qayçı yellədi.
  
  "Barmaqlarınızı kəsməyin vaxtı gəldi" dedi. "İşgəncədən zövq aldığım qədər seksdən də həzz alıram. Və nə qədər uzun sürərsə, bir o qədər yaxşıdır. Ciddi, dostum, mən yalnız qan və qarışıqlıq üçün buradayam."
  
  "Nə... nəyi bilmək istəyirsən...?" Parnevikin isveç ləhcəsi qorxudan güclü idi.
  
  "Mənə Matt Drake və ona kömək edən fahişə haqqında danışın."
  
  "Dreyk? Mən... başa düşmürəm... sən Odin istəmirsən?
  
  "Bütün bu Norveç pisliklərinə heç bir əhəmiyyət vermirəm. Mən bütün bunların saf çılğın həyəcanına görə bunun içindəyəm." O, cəld onun burnunun ucuna yaxın qızılgül kəsən qayçı sındırdı.
  
  "Umm... Drake - SAS idi, eşitdim. O, bu işə... təsadüfən qarışıb".
  
  Alicia buzlu bir dalğanın onu bürüdüyünü hiss etdi. O, ehtiyatla Parnevikin bədəninə qalxdı, hər iki bıçağı onun burnunun ətrafına qoydu və qan sızması görünənə qədər sıxdı.
  
  - Mənə elə gəlir ki, sən dayanırsan, qoca.
  
  "Yox! Yox! Xahiş edirəm!" İndi onun ləhcəsi onun burnuna elə güclü və təhrif olunmuş təzyiq idi ki, o, sözləri çətinliklə ayırd edə bilirdi. O, güldü. "Sən "The Muppets"in aşpazına bənzəyirsən. Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla
  
  "Arvadı onu tərk etdi. SAS-ı günahlandırın!" Parnevik gözlərini yumdu və dəhşət içində gözlərini yumdu. "Onun dostunun bizə kömək edən bir bacısı var! Qadın Nyu-Yorkdan olan polis məmuru Kennedi Murdur. O, seriyalı qatil buraxdı!"
  
  Alicia bıçaqlarını şiddətlə yellədi. "Daha yaxşı. Daha yaxşı, professor. Başqa?"
  
  "O... o... şənlikdədir. Məcburi tətil yoxdur. Görürsən, serial qatil - yenə öldürdü.
  
  "İlahi, prof, sən məni işə salmağa başlayırsan."
  
  "Xahiş edirəm. Mən deyə bilərəm ki, Drake yaxşı insandır!"
  
  Alisiya gül kəsən bıçaqlarını çıxartdı. "Yaxşı, o, şübhəsiz ki, bununla keçir. Amma SRT-də onunla qarşılaşdım, sən yox. Mən o piç adamı nəyin narahat etdiyini bilirəm".
  
  Qışqırıq və şaqqıltı eşidildi, sonra Kolbi Teylor başını qapıya sıxdı. "Miles! Mənə indicə İsveç hökumətindəki müttəfiqimizdən zəng gəldi. Valkirilərin harada olduğunu anladılar. Biz tələsməliyik. İndi!"
  
  Alisiya qızılgül kəsənləri götürüb qocanın barmağının ucunu kəsdi.
  
  Sadəcə bacardığına görə.
  
  O, qışqırıb qıvrılan zaman o, onun kürəyini sıxdı və onun içinə reaktiv injektor, iynəsiz bir şpris, dərisinin altına kiçik bir zond yerləşdirdi.
  
  B planı, - Alisiya düşündü, hərbi hazırlığı hələ də ən yaxşı vəziyyətdədir.
  
  
  İYİRMİ ALTI
  
  
  
  VAŞİNQTON, DC
  
  
  Thorsten Dahl-ın cib telefonu zəng çalanda Dreykin ağzı qaragiləli kekslərlə dolu idi. O, səbirsizliklə qulaq asaraq təzə qəhvə ilə yudu.
  
  "Bəli, dövlət naziri." Bu sürprizdən sonra Dahlın söhbətinin qalan hissəsi ləng, bir sıra "baxıram", iddialar və hörmətlə sükutla keçdi. Sonu "Mən səni ruhdan salmayacağam, cənab" idi ki, bu da Drake üçün bir az məyus səsləndi.
  
  "Yaxşı?" Soruşdum.
  
  "Hökumətim bu serb şıltaqlarından birinə kömək müqabilində azaldılmış həbs cəzası vəd etməli idi, amma təsdiqimiz var." Drake, Dahlın mühafizəkar xarici görünüşünün altında xoşbəxt olmaq istəyən bir adam olduğunu deyə bilərdi.
  
  "Və nə?"
  
  "Hələ yox. Gəlin hamını bir araya gətirək". Bir neçə dəqiqə sonra Ben noutbukun ekranından çəkildi, Hayden dirsəyindən bir düym əyildi və Kennedi uzun saçları hələ də boş olan Dreykin yanında səbirsizliklə dayandı.
  
  Dahl nəfəs aldı. "Qısa versiya 90-cı illərdə İsveç serb mafiyasının lideridir - hazırda bizim nəzarətimizdə olan bir adamdır" dedi Valkyrie amerikalı həmkarına xoş niyyət jesti olaraq. Beləliklə, Davor Babich 1994-cü ildə Valkyries aldı. 1999-cu ildə Davor mafiya lideri vəzifəsindən istefa verdi və nəzarəti oğlu Blankaya verdi və hər şeydən çox sevdiyi yerə - hətta vətəninə getdi.
  
  Dahl bir anlıq susdu. "Havay".
  
  
  İYİRMİ YEDDİ
  
  
  
  Nyu York, ABŞ
  
  
  Abel Frey yuxarıdakı mənzilinin pəncərəsindən aşağı səkilərlə aşağı süzülən milyonlarla kiçik qarışqaya baxdı. Ancaq qarışqalardan fərqli olaraq, bu insanlar ağılsız, məqsədsiz, acınacaqlı həyatlarını görmək üçün təxəyyüldən məhrum idilər. O, "başsız toyuq" terminini bəşəriyyətin məyus olmuş tullantı çuxurunu araşdırarkən məhz o hündürlükdə dayanan bir adam tərəfindən işləndiyini irəli sürdü.
  
  Frey çoxdan öz fantaziyalarına sərbəstlik verib. Onun daha gənc versiyası başa düşdü ki, hər şeyi edə bilmək hər şeyi darıxdırıcı edir. Yeni, daha müxtəlif və əyləncəli fəaliyyətlər tapmalı idin.
  
  Beləliklə, döyüş meydanı. Beləliklə, moda biznesi - əvvəlcə gözəl qadınlara sahib olmaq üçün bir yol, sonra beynəlxalq qaçaqmalçılıq şəbəkəsi üçün cəbhə və indi Tanrıların məzarına maraqlarını gizlətmək üçün bir yol.
  
  Həyatının işi.
  
  Qalxan qüsursuz idi, əsl sənət əsəri idi və onun yuxarı səthinə həkk olunmuş şifrəli xəritəyə əlavə olaraq, o, bu yaxınlarda onun yuxarı kənarında yazılmış sirli bir cümlə kəşf etmişdi. Onun sevimli arxeoloqu onun üzərində çox çalışıb. Və onun sevimli alimi daha bir yeni sürprizi açmağa çalışırdı - qalxan maraqlı materialdan, adi metaldan deyil, daha əhəmiyyətli, lakin eyni zamanda təəccüblü dərəcədə yüngül bir şeydən hazırlanmışdı. Frey Odinin sirrinin ilk təsəvvür etdiyindən daha çox olduğunu kəşf edəndə həm sevindi, həm də məyus oldu.
  
  Onun məyusluğu onları öyrənmək üçün vaxtın olmamasından qaynaqlanırdı. Xüsusilə indi o, bu beynəlxalq yarışın bir hissəsi idi. O, hamını La Veraine geri göndərməyi necə arzulayırdı və uyğun olmayan sosialistlər əylənərkən, o və bir neçə başqaları Tanrıların sirlərini təhlil edərdilər.
  
  Sonra boş otağa gülümsədi. Təhlil həmişə bir neçə qiymətli kobud möhlət anları ilə müşayiət olunmalı idi. Ola bilsin ki, arenada bir neçə kişi modeli qarşı-qarşıya qoyun, onlara çıxış yolu təklif edin. Daha yaxşısı, onun əsirlərindən bir neçəsini bir-birinin üstünə qoyun. Onların cəhaləti və çarəsizliyi həmişə ən yaxşı tamaşa olub.
  
  Onun e-poçtu pinglənir. Ekranda yeni qız Karin Bleykin çarpayısında zəncirlə oturduğunu əks etdirən video görüntülər peyda olub.
  
  "Nəhayət". Frey ilk dəfə ona baxdı. Bleyk qadın onu qaçırmaq üçün göndərdiyi üç muzdludan hər birini, biri olduqca qəddarcasına işarələdi. O, çox ağıllı idi, əsl tapıntı idi və təzəcə La Vereinadakı kiçik həbsxanasında kilidlənmişdi və Freyin gəlməsini gözləyirdi.
  
  Onun zövqü üçün təzə ət. Günahsızın qanından - onun əbədi səadəti. İndi o, onun mülkü idi. Onun qısa kəsilmiş sarı saçları, yaraşıqlı saçları və bir cüt açıq gözləri var idi - baxmayaraq ki, Frey bu görüntü keyfiyyətini nəzərə alaraq rəngə əmin ola bilmirdi. Gözəl bədən model kimi arıq deyil; daha cazibədar, şübhəsiz ki, zərif cinsin xoşuna gələrdi.
  
  Onun rəqəmsal sifətinə toxundu. "Tezliklə evə gələcəksən, balaca..."
  
  Bu zaman qapı açıldı və bir əlində cib telefonunu yelləyərək içəriyə kobud Milo daxil oldu. "Bu odur" deyə qışqırdı. "Alicia!" Onun axmaq üzündə axmaq bir təbəssüm vardı.
  
  Frey duyğularını gizlətdi. "Hə? Salam? Bəli, mənə deyin. Nyu-Yorkdakı son əsər mənim olmalı idi." İngilis qancığına bir zərrə qədər də inanmırdı.
  
  O, daha sonra hara getməli olduqlarını izah edərkən gülümsəyərək onu dinlədi, isveçlilərin və onların yoldaşlarının yolda olduqlarını eşidəndə qaşlarını çatdı, sonra o, tezliklə hər iki fiqurun əlində olacağını vəd edəndə özünü saxlaya bilmədi. kanadalıların.
  
  Sonra o, Qalxanın kənarındakı bu qəribə yazının deşifrəsini öyrənə və digər hissələrin də eyni nadir materialdan hazırlanıb-yaratılmadığını görə biləcəkdi. Onda üç parça və üstünlüyü olacaqdı.
  
  "Heç olmasa bacarıqlısan" dedi, Miloya baxaraq telefona. "Tezliklə görüşəndə bu bacarıqdan istifadə etməyi səbirsizliklə gözləyirəm." O, uzun müddət idi ki, ingilis gülünü deşməmişdi.
  
  Sevgilisi ilə yenidən qovuşmaq fikri ilə Milonun gözləri parıldayan Frey içindən gülümsədi. Alisiyanın cavabı hələ də beynində əks-səda verirdi.
  
  İstədiyiniz kimi, cənab.
  
  
  İYİRMİ SƏKKİZ
  
  
  
  OAHU, HAVAY
  
  
  Sentyabrın 12-də Havay adalarında günorta günəşi ABŞ ordusunun imzası olan paraşüt olan "meduza" paraşütlərindən yağan tünd yağışla örtülmüşdü. Unikal bir əməliyyatda, Delta komandoları İsveç SGG-ləri və İngilis SAS-ın və bir Nyu-York polisinin əhatəsində adanın şimal tərəfindəki ucqar bir çimərliyə endi.
  
  Drake çimərliyə qaçdı, qum onun enişini yastıqladı, paraşütdən ayrıldı və Kennedinin irəliləyişini yoxlamaq üçün cəld geri döndü. O, bir neçə Delta oğlanının arasına düşdü, bir diz çökdü, lakin tezliklə ayağa qalxdı.
  
  Ben, missiyada ABŞ-a "məsləhətçi" kimi göndərilən Haydenin köməyi ilə araşdırmalarını davam etdirərək təyyarədə qalmalı idi.
  
  Drake-in təcrübəsinə görə, məsləhətçilər adətən öz müdirlərinin daha çox öyrədilmiş surətləri - qoyun paltarı geymiş casuslar idi.
  
  Onlar havay günəşinin qızmar şüaları altında çimərliyə qaçdılar, otuz nəfər yüksək təlim keçmiş Xüsusi Təyinatlı əsgərlər ağacların örtüldüyü zərif bir yamaca çatdılar.
  
  Burada Torsten Dahl onları dayandırdı. "Siz qaydaları bilirsiniz. Sakit və möhkəm. Məqsəd anbar otağıdır. İrəli!"
  
  Serb mafiyasının keçmiş liderinin malikanəsinə maksimum güclə zərbə endirmək qərara alınıb. Vaxt onlara qarşı dəhşətli idi - onların rəqibləri də Valkirilərin yerini indiyə qədər bilə bilərdi və bu yarışda üstünlüyü əldə etmək çox vacib idi.
  
  Və onun hakimiyyəti dövründə Davor Babiç mərhəmətli bir insan deyildi.
  
  Onlar yamacı aşıb yolun o tayına, düz Babiçin şəxsi darvazasına tərəf qaçdılar. Hətta meh də onlara toxunmurdu. Hücum edildi və bir dəqiqədən az müddətdə hündür dəmir qapılar metal parçalarına çevrildi. Onlar darvazadan keçərək ətrafa dağıldılar. Dreyk qalın xurma ağacının arxasına sığınaraq, nəhəng mərmər pilləkənlərə aparan açıq qazonları araşdırdı. Onların başında Babiçin malikanəsinin girişi var idi. Hər iki tərəfdə qəribə heykəllər və Havay mədəniyyətinin xəzinələri, hətta Pasxa adasından bir moai heykəlciyi var idi.
  
  Hələlik fəaliyyət yoxdur.
  
  Təqaüdçü serb mafiyası ölümcül özünə inamlı idi.
  
  SAS adamı, üzünü yarı gizlədərək, Drake-nin yanında sürüşdü.
  
  "Salam, köhnə dost. Gözəl gün, elə deyilmi? Mən birbaşa günəş işığının linzalara düşməsini sevirəm. Wells ən xoş salamlarını göndərir.
  
  "O qoca axmaq haradadır?" Drake heç vaxt gözlərini bağdan çəkmirdi.
  
  "Sonra sizinlə əlaqə saxlayacağını deyir. Ona bir müddət borcunuz var."
  
  "Çirkli qoca əclaf."
  
  "Mei kimdir?" Kennedi soruşdu. O, yenidən saçlarını arxaya daradı və şalvarın üstünə formasız ordu forması geyindirdi. Onun bir cüt Glock var.
  
  Dreyk həmişə olduğu kimi, xüsusi təyinatlı bıçağından başqa heç bir silah daşımırdı.
  
  Yeni SAS adamı dedi: "Köhnə Drake Flame buradadır. Ən əsası, sən kimsən?"
  
  "Buyurun uşaqlar. Buna diqqət yetirin. Tarixin ən böyük mülki hücumlarından birini həyata keçirmək üzrəyik".
  
  "Mülki?" Kennedi qaşlarını çatdı. "Əgər bu oğlan mülki şəxsdirsə, mən Klaudiya Şiferin eşşəyiyəm".
  
  Delta komandası artıq pillələrdə idi. Drake başladıqları andan gizləndiyi yerdən çıxdı və açıq kənddə yarışdı. Yolun yarısına çatanda qışqırıqlar başladı.
  
  Pilləkənlərin başında fərqli geyinmiş kostyumlar, boksçular və kəsilmiş köynəklər olan fiqurlar peyda oldu.
  
  Altı qısa atış səsləndi. Altı cəsəd pilləkənlərdən cansız yerə düşüb. Delta komandası yolun yarısında idi. Dreyk pilləkənlərin dibinə çataraq sağa sürünərkən, indi qabaqdan hardansa təcili qışqırıqlar gəlirdi, burada əyri daş məhəccər bir az daha örtürdü.
  
  Atəş yüksək səslə eşidildi, yəni serblərdən gəldi. Drake yenidən Kennedini yoxlamaq üçün çevrildi, sonra yuxarı iki addım atdı.
  
  Onların arxasında kiçik bir çınqıl zolağı H formalı binanın iki yarısı arasında olan malikanənin girişinə aparırdı. Silahlı şəxslər açıq qapılardan çıxıb, girişin hər iki tərəfindəki fransız qapılarını çırpıblar.
  
  Onlarla var.
  
  Təəccübləndi - amma tez bir zamanda yenidən toplaşın. Ola bilsin ki, o qədər də özbaşına deyil. Drake gələnləri gördü və qəribə heykəllər kolleksiyası arasında gizləndi. Sonda o, Kennedini Pasxa adası fiquru ilə sürüklədi.
  
  Bir saniyə sonra pulemyotdan atəş səsi eşidildi. Şoka düşən mühafizəçilər hər tərəfə qurğuşun pərdələr qurdular. Dreyk bir neçə güllə heykələ dəyən kimi qarnını üstə yıxıldı.
  
  Mühafizəçilər irəli qaçdılar. Onlar muzdlu əzələlər idi, intellektual şücaətlərindən daha çox əzələli axmaqlıqlarına görə seçildilər. Onlar düz Delta oğlanlarının ehtiyatlı atəş cərgələrinə qaçdılar və qan içində qıvrılaraq yıxıldılar.
  
  Onların arxasında şüşə qırıldı.
  
  Köşkün pəncərələrindən daha çox atəş səsləri eşidildi. Bədbəxt Delta əsgəri boynundan vuruldu və dərhal öldü.
  
  İki mühafizəçi heykəllərə rast gəldi, onlardan biri yüngül yaralandı. Drake səssizcə bıçağını çəkdi və onlardan birinin heykəlin ətrafında gəzməsini gözlədi.
  
  Yaralı serblərin gördüyü son şey, Drake boğazını kəsərkən öz sıçrayan qanı oldu. Kennedi ikinci serbə atəş açıb, qaçır, sonra silahını qaldırarkən gizlənmək üçün qaçır.
  
  Çəkic boş yerə çırpıldı.
  
  Kennedi ayağa qalxdı. Boşalmış və ya yüksüz, qəzəbli rəqib hələ də onun qarşısında idi. Mühafizəçi əzələlərini gərginləşdirərək otbiçəni yellədi.
  
  Kennedi diapazondan çıxdı, daha sonra sürəti onu ifşa etdiyi üçün irəli atıldı. Qasıq nahiyəsinə cəld təpik və boynunun arxasına dirsək vurması onu yerə uçurdu. O, yuvarlandı, bıçaq birdən əlində və geniş bir qövsdə kəsdi. Kennedi sərt barmaqlarını nəfəs borusuna soxmazdan əvvəl ölümcül ucun yanağından keçməsinə imkan verəcək qədər geri çəkildi.
  
  Yumşaq qığırdaqların qırıldığını eşitdi, boğulmağa başladığını eşitdi.
  
  O üz çevirdi. O, bitmişdi. Onun ölümünü seyr etmək arzusu yox idi.
  
  Drake durub baxdı. "Pis deyil".
  
  "Bəlkə indi mənə uşaq baxmağı dayandırarsan."
  
  "Mən etməzdim..." O, qəfil dayandı. Məgər o, ayıbını kişi lovğalığı ilə örtdü. "Silahlı bir qadına baxmaqdan gözəl bir şey yoxdur."
  
  "Fərq etməz". Kennedi malikanənin başqa bir yersiz xüsusiyyəti olan totem dirəyinin arxasına keçərək hadisə yerinə baxış keçirdi.
  
  "Biz ayrılırıq" dedi. "Siz anbar otağı tapacaqsınız. Mən qayıdıram".
  
  O, tərəddüdünü gizlətmək üçün ağıllı bir iş gördü. "Sən əminsən?"
  
  "Hey adam, mən burada polisəm, yadındadır? Siz mülkisiniz. Sənə deyilən kimi et".
  
  
  * * *
  
  
  Drake Kennedinin sağa sürünərək malikanənin arxasına doğru getdiyini seyr etdi, burada peyk müşahidəsi heliport və bir neçə alçaq binaları göstərdi. SAS komandası artıq orada yerləşdirilmişdi və elə bu dəqiqə oraya sızmalı idi.
  
  Baxışlarının onun fiqurunda uzandığını gördü, beyni birdən onun geyindiyi paltarın onun götünü göstərməsini arzuladı.
  
  Sarsıntı onu sarsıtdı. Təvazökarlıq və etibarsızlıq onun başındakı qüvvələri birləşdirərək özünə şübhə qasırğasına səbəb oldu. Alisonun getməsindən iki il keçdi, yeddi yüz gündən çox qeyri-sabitlik. Davamlı sərxoşluğun vərdiş edilməmiş dərinlikləri, ardınca iflas, sonra isə yavaş, çox yavaş normal vəziyyətə yüksəlir.
  
  Onlar hələ mövcud deyillər. Yaxınlıqda heç bir yerdə.
  
  Bu, onun zəifliyi idi?
  
  Plan b.
  
  Əlinizdə işləyin. Hərbi diqqətinizi geri qaytarmağa çalışın və bir müddət lənətə gəlmiş vətəndaş işlərini tərk edin. O, hər iki mühafizəçidən silahları götürdü və çınqıllı yolun kənarında dayanana qədər heykəllərin arasında süründü. O, üç fərqli pəncərədə üç hədəfi gördü və ardıcıl üç mərmi atdı.
  
  İki qışqırıq və bir qışqırıq. Pis deyil. Sağ qalan baş yerini axtararaq çölə çıxanda Drake onu qırmızı dumana çevirdi.
  
  Sonra qaçdı, yalnız imarətin qarşısında dayanmaq üçün dizləri üstə sürüşdü, başı kobud daş işlərinə dəydi. O, arxasınca qaçan Delta komandasına nəzər saldı. O, onların liderinə başını tərpətdi.
  
  "vasitəsilə". Drake başını qapıya, sonra sağa doğru işarələdi. "Saxlama otağı".
  
  Onlar içəri girdilər, ən son Dreyk divarın əyrisinə basaraq. Onların qarşısında imarətin ikinci mərtəbəsinə enli dəmir pilləkən qalxdı.
  
  Onlar divar boyu süründükcə üst mərtəbənin eyvanında, birbaşa onların üstündə daha çox serblər peyda oldu. Bir anda Delta komandası asan şikəst oldu.
  
  Getməyə yer olmadığından, Dreyk diz çökərək atəş açıb.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedi malikanənin xarici divarı ilə həmsərhəd olan ağac xəttinə qaçdı və daha sürətlə hərəkət etməyə başladı. Bir göz qırpımında o, evin arxasına çatdı, bunun üzərinə siması olmayan bir SAS əsgəri onun qarşısında qarnının üstünə düşdü.
  
  Dovşan kimi o, tüfəngin lüləsindən məftun olmuş halda hərəkətsiz dayanmışdı. Aylar sonra ilk dəfə Tomas Kalebin bütün fikirləri onu tərk etdi.
  
  "Cap!"
  
  Sağ qulağının yanından bir səs dedi: "Heç nə yaxşı deyil". Soyuq bıçağı ondan cəmi millimetr uzaqda hiss etdi. "Bu, Drake quşudur."
  
  Şərh onun qorxusunu dağıtdı. "Dreyk quşu? Mən getdim!"
  
  Kişi gülümsəyərək onun qarşısına keçdi. "Yaxşı, o zaman, prezidentinizə görə, Miss Mur, fərq etməz. Mən özümü düzgün təqdim etmək istərdim, amma indi vaxt və ya yer deyil. Mənə Wells deyin."
  
  Kennedi adı tanıdı, lakin böyük bir İngilis əsgərləri komandası onun ətrafında toplaşaraq ayaq izlərini buraxmağa başladığı üçün başqa heç nə demədi. Babiçin mülkünün arxası hind daşı ilə örtülmüş nəhəng veranda, şezlonglar və ağ çardaqlarla əhatə olunmuş olimpiya ölçülü üzgüçülük hovuzu və dekorun qalan hissəsinə uyğun gəlməyən bir neçə çömbəlmiş, çirkin binalardan ibarət idi. Ən böyük binanın yanında mülki vertolyotla təchiz edilmiş dairəvi helikopter meydançası yerləşirdi.
  
  İllərlə Nyu-York küçələrini gəzdikdən sonra Kennedi cinayətin həqiqətən bəhrəsini verib-vermədiyini düşünməli oldu. Bu uşaqlar və Kaleb bunun əvəzini ödədilər. Kennedi o paketi cibində görməsəydi, Chuck Walker bunun əvəzini ödəyəcəkdi.
  
  Günəş şezlongları məşğul idi. Bir neçə yarıçılpaq kişi və qadın indi şok içində dayanıb paltarlarından yapışıb artıq ətlərini ört-basdır etməyə çalışırdılar. Kennedi qeyd etdi ki, bəzi yaşlı kişilər begemot dərisini idarə edə bilməyəcəklər, gənc qadınların çoxu isə yalnız iki əl və sola dönməklə onu idarə edə biləcəklər.
  
  "O adamlar... onlara qonaq deyək... onlar yəqin ki, Serb qrupunun bir hissəsi deyillər" deyə Uels boğaz mikrofonuna sakitcə dedi. "Onları kənara qoyun" deyə başını üç aparıcı kişiyə işarə etdi. - Qalanlarınız bu binaların dəniz tərəfinə doğru gedirsiniz.
  
  Qrup parçalanmağa başlayanda bir anda bir neçə hadisə baş verdi. Helikopterin bıçaqları fırlanmağa başladı; onun mühərriklərinin səsi yaxınlıqdakıların qışqırtılarını dərhal boğdu. Sonra fırlanan qapının açılma səsi kimi dərin bir gurultudan əvvəl güclü maşının qəfil uğultusu gəldi. Çirkin binaların dəniz tərəfinin arxasından ağ metal zolaq göründü - yüksək sürətlə sürətlənən Audi R8.
  
  O, verandaya çatanda ölümcül bir ton güllə idi. O, çaşmış SAS əsgərlərinə çırpıldı və onların havada səpələnməsinə və yıxılmasına səbəb oldu. Onun arxasınca başqa bir maşın dayandı, bu dəfə qara və daha böyük.
  
  Vertolyotun bıçaqları daha sürətlə fırlanmağa başladı, mühərrikləri sızıldayırdı. Uçuşa hazırlaşarkən bütün avtomobil titrədi.
  
  Heyrətdən düşmüş Kennedi ancaq Uellsin əmrlər səsləndirdiyini dinləyə bildi. Qalan SAS əsgərləri atəş açarkən o, titrədi.
  
  Bağda cəhənnəm qopdu.
  
  Əsgərlər sürətlə gələn "Audi R8"ə atəş açıblar, güllələr onun metal gövdəsini deşərək, qanad dərisini və qapılarını deşib. Maşın evin küncünə doğru qaçdı və son anda kəskin dönüş etmək üçün geri çevrildi.
  
  Təkərlərinin altından kiçik raketlər kimi çınqıl atıldı.
  
  Güllə ön şüşəni sındıraraq onu məhv edib. Avtomobil sözün həqiqi mənasında uçuşun ortasında öldü, sürücü sükan arxasında ağır batdığı üçün mühərriki dayandı.
  
  Kennedi qabağa qaçdı, tapançanı qaldırdı. "Hərəkət etmə!"
  
  Maşına minməmişdən məlum oldu ki, sürücü onun yeganə sərnişini olub.
  
  yem.
  
  Helikopter yerdən iki fut hündürlükdə idi, yavaş-yavaş fırlanırdı. SAS əsgəri səsləndi, lakin səsində əsl kin yox idi. İkinci avtomobil, qara dördqapılı Cadillac indi geniş hovuz boyu yarışırdı, təkərləri hər tərəfə gelgitli su dalğaları savururdu. Pəncərələr qaralmışdı. İçəridə kimin olduğunu müəyyən etmək mümkün deyil.
  
  Üçüncü mühərriki qazandı, bu anda gözdən qaçdı.
  
  Əsgərlər Cadillac-a atəş açıb, təkərlərə və sürücüyə üç atəşlə xəsarət yetiriblər. Maşın sürüşüb və onun arxa ucu hovuza çırpılıb. Wells və daha üç əsgər qışqıraraq ona tərəf qaçdılar. Kennedi gözlərini vertolyotda saxladı, lakin Caddy kimi, pəncərələri də qeyri-şəffaf idi.
  
  Kennedi bunun hər hansı bir qaçış planının bir hissəsi olduğunu irəli sürdü. Bəs əsl Davor Babiç harada idi?
  
  Helikopter daha yüksəklərə qalxmağa başladı. SAS nəhayət xəbərdarlıqlardan bezdi və arxa dönmə vintinə atəş etdi. Dəhşətli maşın fırlanmağa başladı, sonra bir adam hazır vəziyyətdə qumbaraatanla onun altında diz çökdü.
  
  Welles Caddy'nin yanına gəldi. İki atəş açıldı. Kennedi mikrofondan eşitdi ki, Babiç hələ də azadlıqdadır. İndi döngədən üçüncü maşın gəldi, mühərrik Formula 1 sürücüsü kimi guruldayırdı, lakin o, böyük və cəsur bir Bentley idi, onun varlığı məni cəhənnəmə apardı!
  
  Kennedi ağaclara atıldı. Bir neçə əsgər onun arxasınca getdi. Wells çevrildi və yan pəncərələrdən sağa sıçrayan üç sürətli atəş etdi.
  
  Güllə keçirməyən şüşə!
  
  "Bu, cəlddir!"
  
  Sözlər helikopteri xilas etmək üçün çox gec deyildi - qumbara atıldı - onun partlayıcı yükü helikopterin dibində partladı. Helikopter parça-parça olub, metal parçaları hər yerə səpələnib. Parçalanmış polad parçası birbaşa hovuza çırpılaraq minlərlə gallon suyu böyük güclə yerindən çıxardı.
  
  Kennedi dəhşətli Bentlinin onun yanından sürətlə keçməsini gözlədi, sonra onu təqib etdi. Sürətli çıxma ona dedi ki, qaçan serbi tutmaq üçün yalnız bir şans var.
  
  Wells bunu eyni vaxtda gördü və hərəkətə keçdi. R8 tamamilə köhnəlmişdi, lakin Caddy hələ də işlək vəziyyətdə idi, təkərləri hovuzun mərmər pilləkənlərində yalnız bir düym suyun altında idi.
  
  Wells və onun iki əsgəri Caddy tərəfə qaçdılar. Kennedi öz yerini tutmağa qərar verərək, isti təqiblə yola düşdü. Elə bu vaxt qəribə bir hava tıslandı, sanki burulğan keçdi və birdən Babiçin evinin küncü partladı.
  
  "İsa!" Uellsin sakitliyi pozulduğu üçün palçığa düşdü. Dağıntılar hər tərəfə uçdu, hovuza və verandaya yağdı. Kennedi səndələdi. Başını qayalara tərəf çevirdi.
  
  Qara helikopter orada uçurdu, açıq qapıdan bir fiqur yellənirdi.
  
  "Bəyəndinmi?"
  
  Uells başını qaldırdı. "Alicia Miles? Bütün müqəddəslərin adına nə edirsən?"
  
  "Hətta bu vuruşla sənin kiçik toplarını qopara bilərdin, ey qoca sikik. Sən mənim borcumdasan. Alicia Bentley-in arxasınca fırlanana qədər vertolyot bir anlıq qalxanda güldü.
  
  Kanadalılar burada idi.
  
  
  * * *
  
  
  Arxasındakı divar İsveçrə pendirinə çevrilməzdən əvvəl Drake bir az irəli yuvarlandı. Ən azı bir güllə o qədər yaxın uçdu ki, onun səsli fəryadını eşidə bildi. O, Delta komandasının əksəriyyəti ilə eyni vaxtda balkonun altındakı platformaya çatmaq üçün ön salto etdi. Orada olduqdan sonra yuxarı nişan aldı və atəş açdı.
  
  Gözlənildiyi kimi, balkonun döşəməsi nisbətən kövrək idi. Yuxarıdan atışma dayandı və qışqırıqlar başladı.
  
  Delta komandiri əlini sol tərəfinə sövdələşmə istiqamətində yellədi. Onlar cəld iki gözəl təchiz olunmuş, lakin boş otaqdan keçdilər. Komandir onlara peyk nəzarətinin bir az xüsusi bir şey - gizli yeraltı otaq olması barədə xəbərdarlıq etdiyi birinin yanında dayanmağı işarə etdi.
  
  İçəriyə heyrətləndirici qumbaralar atıldı, ardınca Amerika əsgərləri oriyentasiya effektini artırmaq üçün dəlicəsinə qışqırdılar. Lakin onlar dərhal yarım düzən serb mühafizəçisi ilə əlbəyaxa döyüşdə qarşı-qarşıya gəldilər. Drake ah çəkdi və içəri girdi. Xaos və qarışıqlıq otağı başdan-başa doldurdu. O, gözlərini qırpdı və özünü nəhəng bir gözətçi ilə qarşı-qarşıya gördü, o, gülümsədi və geğirdi, sonra ayı qucaqlamaq üçün irəli atıldı.
  
  Drake tələsik qaçaraq böyrəklərinə və sərt xəncərli əli günəş pleksusuna vurdu. İnsan-heyvan belə tərpənmədi.
  
  Sonra bar döyüşləri haqqında köhnə deyimi xatırladı - əgər rəqibiniz titrəmədən pleksusa bir zərbə vursa, o zaman qaçmağa başlasanız yaxşı olar, kişi, çünki sən çox pis vəziyyətdəsən....
  
  Drake hərəkətsiz düşməninin ətrafında ehtiyatla hərəkət edərək geri çəkildi. Serb nəhəng idi, bərk əzələ üzərində tənbəl yağlı idi, alnı altı düymlük beton blokları parçalamaq üçün kifayət qədər böyük idi. Kişi qollarını uzadıb qabağa uzandı. Bir sürüşmə və Drake üzüm kimi əziləcək, sıxılmış və əziləcəkdi. O, cəld yan tərəfə keçdi, sağa fırladı və üç ani zərbə ilə irəli çıxdı.
  
  Göz. Qulaq. Boğaz.
  
  Hər üçü bağlıdır. Serb ağrıdan gözlərini yumarkən, Drake, hətta bu brontozauru da geniş ayaqlarından yıxmaq üçün kifayət qədər sürət yaradan, uçan zərbəyə riskli bir dummy atdı.
  
  Adam dağın uçması kimi səslə yerə yıxıldı. Şəkillər divardan düşdü. Öz geriyə tullanmasından yaratdığı qüvvə başı göyərtəyə dəyən kimi onu huşunu itirdi.
  
  Drake daha da otağa girdi. İki Delta oğlanı öldürüldü, lakin bütün serblər zərərsizləşdirildi. Şərq divarının bir hissəsi açıldı və amerikalıların əksəriyyəti açılışın ətrafında dayandılar, lakin indi qorxularını söyərək yavaş-yavaş geri çəkildilər.
  
  Dreyk onlara qoşulmağa tələsdi, Delta əsgərinin nəyin çaxnaşmasına səbəb olacağını təsəvvür edə bilmədi. Gördüyü ilk şey yaxşı işıqlandırılmış yeraltı kameraya enən daş pilləkənlər oldu.
  
  İkincisi yavaş-yavaş pilləkənlərlə qalxan qara Pantera idi, onun geniş ağzı bir sıra ülgüc kimi iti dişləri göstərirdi.
  
  "Fuuuuuk..." amerikalılardan birini çəkdi. Drake razılaşmağa kömək edə bilmədi.
  
  Pantera fısıldadı və zərbə endirdi. Heyvan 100 kiloluq ölümcül əzələ ilə hirslə havaya sıçrayan kimi Drake geri çəkildi. O, yuxarı pilləkənə endi və hipnotik yaşıl gözlərini geri çəkilən əsgərlərə dikərək dayanmağa çalışdı.
  
  Delta komandiri tüfəngi ilə nişan alarkən "Mən bunu etməkdən nifrət edirəm" dedi.
  
  "Gözləmək!" Drake lampaların işığında nəyinsə parıldadığını gördü. "Sadəcə gözlə. Hərəkət etmə".
  
  Panter irəli süründü. O, onların arasından keçərkən Delta Komandası onu silah gücünə tutdu və otaqdan çıxan kimi imkansız serb mühafizəçilərə nifrətlə xoruldadı.
  
  "Nə -?" amerikalılardan biri Dreykə qaşqabaq etdi.
  
  "Görmədin? O, brilyantlarla işlənmiş boyunbağı taxmışdı. Təxmin edirəm ki, belə bir evdə yaşayan belə bir pişik ancaq sahibinin səsini eşidəndə hücum etmək üçün məşq edir".
  
  "Yaxşı zəng. Mən belə bir heyvanı öldürmək istəməzdim". Delta komandiri serblərə əl yellədi. "Bu alçaqlara, mən bütün günü əylənməyə sərf edərdim."
  
  İki nəfəri keşikdə qoyub pilləkənlərlə enməyə başladılar. Dreyk anbarın döşəməsinə üçüncü çatdı və gördükləri onu heyrətlə başını tərpətdi.
  
  "Bu dəli piçlər nə qədər azğındırlar?"
  
  Otaq onun yalnız "kuboklar" kimi təsvir edə biləcəyi şeylərlə dolu idi. Davor Babiçin dəyərli hesab etdiyi əşyalar, çünki - onun təhriflərində - başqa insanlar üçün dəyərli idi.Hər yerdə təsadüfi düzülmüş irili-xırdalı şkaflar var idi.
  
  Tyrannosaurus Rex-in çənə sümüyü. Onun yanındakı yazıda "Edqar Fillion Kolleksiyasından - Ömürlük Mükafat" yazılıb. Bundan əlavə, məşhur aktrisanın "O, yaşamaq istəyirdi" yazısı olan açıq-aşkar fotoşəkili. "3 saylı rayon prokuroru" kimi tanınan, bürünc postament üzərində qorxulu şəkildə dayanır. .
  
  Və daha çox. Drake pəncərələrin ətrafında gedərkən, xəstələnmiş aşiqliyinin və diqqətinin öhdəsindən gəlməyə çalışarkən, nəhayət, axtardıqları fantastik əşyaları gördü.
  
  Valkyries: Qalın yuvarlaq bloka quraşdırılmış bir cüt qar kimi ağ heykəllər. Hər iki heykəl təxminən beş fut hündürlükdə idi, lakin onlardakı heyrətamiz detal Dreykin nəfəsini kəsdi. Çılpaq və qədim zamanların qüdrətli amazonları kimi iki buxom qadın, hər ikisi ayaqlarını bir-birindən ayırıb, sanki bir şeyin üstündə oturmuşdular. Yəqin ki, qanadlı atdır, - deyə Dreyk düşündü. Ben daha çox bilmək istəyirdi, amma Valkirilərin döyüşdən döyüşə uçmaq üçün onlardan istifadə etdiyini xatırladı. O, əzələ üzvlərinə, klassik xüsusiyyətlərinə və qarışıq buynuzlu dəbilqələrə diqqət çəkib.
  
  "Heyrət! Vay!" Deltadan olan oğlan qışqırdı. "Kaş ki, belə altılıq paketim olsaydı."
  
  Daha dəqiq desək, hər iki Valkiri sol əlləri ilə naməlum bir şeyi yuxarıya doğru göstərirdi. İşarə edərək, Dreyk indi düz Tanrıların Türbəsinə tərəf düşündü.
  
  Kaş Raqnaroku tapa bilsələr.
  
  Bu zaman əsgərlərdən biri əşyanı vitrindən çıxarmağa çalışıb. Güclü zəng çalındı və pilləkənlərin dibindəki polad darvaza çökərək onların çıxışını kəsdi.
  
  Amerikalılar dərhal qaz maskalarına əl atdılar. Drake başını tərpətdi. "Narahat olma. Bir şey mənə deyir ki, Babiç oğrunun diri-diri tutulduğunu və təpik atdığını görməyə üstünlük verən əclaflardandır".
  
  Delta komandiri hələ də titrəyən barmaqlıqlara baxdı. "Bu çubuqları parçalayın."
  
  
  * * *
  
  
  Kennedi helikopterin və geri çəkilən Bentley-in arxasınca heyrətlə baxdı. Uells də, deyəsən, səmaya baxaraq, itkin düşmüşdü.
  
  "Qız," Kennedi onun nəfəs aldığını eşitdi. "Mən onu çox yaxşı məşq etdim. O, necə cəsarətlə satqın adama çevrilə bilər?"
  
  "Yaxşı ki, o getdi" Kennedi saçlarının hələ də bütün bu sıçrayışlardan geri çəkildiyinə əmin oldu və bir neçə SAS kişisinin onu böyütdüyünü görəndə baxdı. "Onun yüksək torpaq sahəsi var idi. İndi, əgər Dreyk və Delta Komandası Valkiriləri ələ keçirsəydilər, Alisiya Babiçlə məşğul olarkən biz gizlicə qaça bilərik".
  
  Welles iki mənalı variant arasında qalmış kimi görünürdü, lakin onlar evin ətrafında qaçaraq əsas girişə doğru irəliləyərkən heç nə demədi. Onlar helikopterin Bentley ilə üzbəüz toqquşmaq üçün döndüyünü görüblər. Atışma səsləri qaçan avtomobildən sıçradı. Sonra maşın qəfil əyləci bərk basdı və çınqıl buludunun içində dayandı.
  
  Pəncərədən bir şey atıldı.
  
  Helikopter, az qala fövqəltəbii hisslərə sahib olan operatoru, RPG fit çalarkən göydən yerə çırpıldı. Onun kirşəsi yerə dəyən kimi kanadalı muzdlular qapılardan çölə töküldülər. Atışma baş verdi.
  
  Kennedi elə bildi ki, o, Alisiya Maylsı - sıx bədən zirehinə bürünmüş çevik fiqur - atalar sözü aslan kimi döyüşün içinə sıçrayır. Döyüş üçün hazırlanmış bir heyvan, bütün şiddət və qəzəb içində itdi. Özünə baxmayaraq, Kennedi qanının soyuduğunu hiss etdi.
  
  Bu onun hiss etdiyi qorxu idi?
  
  O, bu barədə düşünməmiş, vertolyotun əks tərəfindən nazik bir fiqur yıxıldı. Bir anda tanıdığı fiqur.
  
  Professor Parnevik!
  
  O, əvvəlcə qeyri-sabit, lakin sonra yenidən qətiyyətlə irəlilədi və nəhayət, güllələr başının üstündəki havanı deşərkən süründü, biri kəlləsinin ovucunun içindən keçdi.
  
  Parnevik nəhayət SAS və Kennedinin onu təhlükəsiz yerə çəkməsi üçün kifayət qədər yaxınlaşdı, kanadalılar xəbərsiz olaraq döyüşə tam qarışdılar.
  
  - Düzdür, - Uells evi göstərərək dedi. "Gəlin bu işi bitirək."
  
  
  * * *
  
  
  Dreyk Valkyriləri irəli çəkməyə kömək etdi, bir neçə oğlan barlara az miqdarda partlayıcı əlavə etdi. Onlar qorxunc eksponatların arasındakı dar cığırla çox da yaxından baxmamağa çalışırdılar. Delta oğlanlarından biri bir neçə dəqiqə əvvəl qorxunc bir çekdən qayıtdı və otağın arxasında qara bir tabut olduğunu bildirdi.
  
  Gözləmə ab-havası tam on saniyə davam etdi. Bunu dayandırmaq üçün əsgər məntiqi lazım idi. Nə qədər az bilirsən...
  
  Bu artıq Dreykin məntiqi deyil. Amma o, ciddi şəkildə bilmək istəmirdi. O, hətta barmaqlıqlar partlayanda adi bir mülki şəxs kimi yerindən tərpəndi.
  
  Yuxarıdan atəş səsləri eşidildi. Delta Mühafizəçiləri qanlı çuxurlarda ölü olaraq pilləkənləri çırpırdılar. Növbəti saniyədə pilləkənlərin başında pulemyotlarla silahlanmış onlarla kişi peyda oldu.
  
  Qütbləşmiş və silahlanmış, daha yüksək nöqtədən örtülmüş Delta Komandası uğursuzluğa düçar olmuşdu və indi həssas idi. Drake yavaş-yavaş şkafa və onun nisbi təhlükəsizliyinə tərəf getdi, bu cür tutulmağın axmaqlığını və SAS-ın başına gəlməyəcəyini düşünməməyə çalışdı və bu yeni düşmənlərin belə olmayacağına ümid etdi. Valkyries vurmaq kimi axmaq.
  
  Pilləkənlərdən bir fiqur düşənə qədər boğucu sükutda yaşanan bir neçə amansız gərginlik anlar oldu. Ağ geyinmiş və ağ maska taxmış fiqur.
  
  Drake onu dərhal tanıdı. Yorkda pişik gəzintisində Qalxanı alan eyni adam. Apsallada gördüyü adam.
  
  "Mən səni tanıyıram" deyə öz-özünə nəfəs aldı, sonra daha ucadan. "Lənət almanlar buradadır".
  
  Kişi .45 tapançanı qaldırıb ətrafa yellədi. "Silahlarınızı atın. Hamınız. İndi!"
  
  Təkəbbürlü bir səs. Hamar əllərə məxsus səs, onun sahibi əsl gücə sahib idi, kağıza yazılan və klublarda yalnız üzvlər üçün verilirdi. Elə bir insan ki, əsl dünyəvi işin və yoruculuğun nə olduğunu bilmirdi. Ola bilsin ki, bank sektorunda doğulmuş bankir və ya siyasətçi, siyasətçilərin oğlu.
  
  Delta xalqı silahlarını möhkəm tuturdu. Heç kim bir söz demədi. Müxalifət təhdid edirdi.
  
  kişi yenə qışqırdı, tərbiyəsi təhlükədən xəbər tutmağa imkan vermədi.
  
  "Sən karsan? İndi dedim!"
  
  Teksaslının səsi "Belə olmaz, ey əclaf" dedi.
  
  "Amma... amma..." adam təəccüblə kəkələdi, sonra qəfildən maskasını cırıb: "Bunu edəcəksən!"
  
  Drake az qala yıxılacaqdı. Abel Frey, alman modelyeri. Zərbə Dreykin üzərinə zəhərli bir dalğa ilə keçdi. Bu mümkün deyildi. Bu, Taylor və Miley-i orada görmək kimi idi, dünyanı ələ keçirmək haqqında gülürdü.
  
  Frey Dreykin baxışları ilə qarşılaşdı. "Və sən, Mett Drake!" silahı olan əli titrəyirdi. "Mənə demək olar ki, hər şeyin bahasına başa gəldin! Mən onu səndən alacam. Mən edəcəm! Və ödəyəcək. Oh, necə ödəyəcək!"
  
  
  Bunu başa düşməmiş Frey silahı Dreykin gözləri arasına tutdu və atəş etdi.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedi otağa qaçdı və SAS adamlarının diz çökərək susmağa çağırdıqlarını gördü. O, qarşısında gülləkeçirməz jiletlər geyinmiş bir qrup maskalı adam gördü, silahlarını Davor Babiçin gizli anbarı olduğunu düşündüyü yerə yönəldib.
  
  Xoşbəxtlikdən kişilər onları görmədilər.
  
  Uells ona baxdı və dodaqları ilə soruşdu: "Kim?"
  
  Kennedi çaşqın bir üz ifadə etdi. O, kiminsə qışqırdığını eşidir, yandan onun profilini görürdü, .45 o, bacarıqsızcasına qollarını yelləməyə davam etdi. Onun Mett Drake-nin adını çağırdığını eşidəndə o, başa düşdü və Uells başa düşdü və bir neçə saniyədən sonra onlar atəş açdılar.
  
  Sonrakı atışmanın altmış saniyəsi ərzində Kennedi hər şeyi yavaş hərəkətdə gördü. Ağ geyimli adam 45-dən atəş açır, onun atışı saniyədən bir az gec çatır və palto sallanan materialdan keçərkən paltosunun ətəyindən dartılır. Arxaya çevrilən kimi onun şoka düşmüş üzü. Onların dolğun, ləng yumşaqlığı.
  
  Korlanmış adam.
  
  Sonra maskalı adamlar fırlanır və atəş açır. SAS əsgərləri yaxşı yerləşdirilən zərbələri dəqiqlik və soyuqqanlılıqla dəf edirlər. Anbardan daha çox yanğın gəlir. Amerika səsləri. Alman səsləri. Səslər ingilis dilində.
  
  Taylor Swift-in poetik intonasiyalarına bənzəyən ləng xaos Metallikanın arxaik qayası ilə qarışıb. Ən azı iki alman vurdu - qalanları düşdü. Ağ paltarlı oğlan qışqıraraq qollarını yellədi və komandasını tələsik geri çəkilməyə məcbur etdi. Kennedi onların onu örtdüyünü və yaradan çürük kimi yıxılaraq öldüyünü gördü, lakin yara davam etdi. O, sonda arxa otağa qaçdı və yalnız dörd adamı sağ qaldı.
  
  Kennedi boğazında qəribə bir yumru və ürəyində bir buz parçası ilə çarəsizliklə dəhlizdən aşağı qaçdı, hətta Drake'i sağ görənə və sərin bir ləzzət axınının onu yuduğunu hiss edənə qədər nə qədər narahat olduğunu belə anlamadı.
  
  
  * * *
  
  
  Drake yerdən qalxdı, Abel Freyin məqsədinin reallığı dərk etməsi qədər bulanıq olduğuna görə minnətdar idi. İlk gördüyü şey Kennedinin pilləkənlərlə aşağı qaçması, ikincisi isə ona tərəf qaçarkən onun üzü idi.
  
  "Allaha şükür, yaxşısan!" - deyə qışqırdı və təmkinini xatırlamadan onu qucaqladı.
  
  Dreyk Uellsin anlayan gözlərinə baxdı və öz gözlərini bağladı. Bir anlıq onu qucağında saxladı, onun incə bədənini, qüdrətli bədən quruluşunu, kövrək ürəyini öz qəlbinin yanında hiss etdi. Onun başı onun boynuna sıxılmışdı, bu hiss sinapslarında cingildəyə biləcək qədər gözəl idi.
  
  "Hey, yaxşıyam. Sən?"
  
  O, gülümsəyərək uzaqlaşdı.
  
  Uells onların yanına getdi və bir anlıq hiyləgər təbəssümünü gizlətdi. "Dreyk. Görüş üçün qəribə yer, qoca dostum, ağlıma gələn Earl's Court künc meyxanası deyil. Sənə bir şey deməliyəm, Mett. Mai haqqında bir şey."
  
  Drake dərhal geri döndü. Wells gözlədiyi ən son şeyi söylədi. Bir saniyədən sonra o, Kennedinin solğun təbəssümünü görüb özünü özünə çəkdi. "Valkyries" dedi. "Hələ şansımız varkən gəlin."
  
  Amma Delta komandiri artıq bunu təşkil edib onları çağırmışdı. "Bura İngiltərə deyil, uşaqlar. Hərəkət edək. Bu tətildə öhdəsindən gələ biləcəyim demək olar ki, bütün Havaylıları yedim".
  
  
  İYİRMİ DOQQUZ
  
  
  
  HAVA MƏZASI
  
  
  Drake, Kennedi və hücum qrupunun qalan hissəsi bir neçə saat sonra Honolulu yaxınlığındakı hərbi bazada Ben və Haydenlə görüşdülər.
  
  Zaman keçdikcə. Bürokratik bürokratik lent kəsildi. Kədərli yollar hamarlanıb. Hökumətlər dalaşdılar, sonra küsdülər və nəhayət danışmağa başladılar. Üsyan bürokratları süd və balın siyasi ekvivalenti ilə yerləşdirildi.
  
  Və dünyanın sonu yaxınlaşırdı.
  
  Əsl qumarbazlar Pearl Harbor yaxınlığındakı pis kondisionerli binalarda danışır, əsəbiləşir, fikirləşir və yatırdılar. Drake dərhal güman etdi ki, Benin həsrətli salamı Odinin növbəti əsərini - Onun Gözlərini axtarmaqda az irəliləyiş əldə etdiklərini bildirir. Drake təəccübünü gizlətdi; o, səmimi şəkildə inanırdı ki, Benin təcrübəsi və motivasiyası indiyə qədər bütün ipuçlarını açmağa imkan verəcəkdir.
  
  Müdafiə katibinin cəld köməkçisi Hayden ona kömək etdi, lakin onlar çox az irəliləyiş əldə etdilər.
  
  Onların yeganə ümidi o idi ki, qiyamətin digər üzvləri - kanadalılar və almanlar bir az daha yaxşı işləyirlər.
  
  Benin diqqəti əvvəlcə Dreykin açıqlaması ilə yayındırıldı.
  
  "Abel Frey? Alman planı? Az ol, ey axmaq."
  
  "Ciddi, dostum. Sənə yalan deyim?"
  
  "Özümdə Ağ ilandan sitat gətirmə, Mett. Bilirsiniz, bizim qrupun musiqilərini ifa etməkdə problemlər var və bu, gülməli deyil. Mən sadəcə inana bilmirəm... Abel Frey?
  
  Drake ah çəkdi. "Yaxşı, mən yenidən başlayıram. HƏ. Abel Frey."
  
  Kennedi onu dəstəklədi. "Mən onu gördüm və mən hələ də Dreykə demək istəyirəm ki, boş-boş danışmağı dayandırsın. Bu adam zahiddir. Almaniyanın Alp dağlarında baş verir - "Party Castle'. Supermodellər. Pul. Superstar Life".
  
  "Şərab, qadınlar və mahnılar" dedi Drake.
  
  "Dayan!" Ben dedi. "Bir növ," deyə düşündü, "bu, mükəmməl örtükdür."
  
  "Məşhur olanda cahilləri aldatmaq asandır" deyə Dreyk razılaşdı. "Hədəfinizi seçə bilərsiniz - hara getmək istəsəniz. Qaçaqmalçılıq bu insanlar üçün asan olmalıdır. Sadəcə qədim artefaktınızı tapın, diplomatik portfelinizi seçin və..."
  
  "...Onu içəri qoyun." Kennedi rəvan sözünü bitirdi və gülən gözlərini Benə çevirdi.
  
  "Siz ikiniz..." deyə mızıldandı. "... Siz ikiniz bir otaq tutmalısınız."
  
  Bu anda Uells gəldi. "Abel Frey məsələsi... hələlik onun gizli saxlanılması qərara alınıb. Baxın və gözləyin. Biz onun qalasının ətrafına ordu yerləşdiririk, lakin bilmədiyimiz bir şeyi öyrənəcəyi təqdirdə ona sərbəstlik veririk".
  
  "Zəhirən bu ağlabatan səslənir," Dreyk başladı, "amma..."
  
  "Ancaq onun mənim bacım var" deyə Ben fısıldadı. Hayden ona təsəlli vermək üçün əlini qaldırdı. "Onlar haqlıdır, Ben. Karin təhlükəsizdir... hələlik. Dünya belə deyil".
  
  Drake gözlərini qısaltdı, lakin dilini tutdu. Etiraz etməklə heç nəyə nail olmayacaqsınız. Bu, dostunun diqqətini daha da yayındırmağa kömək edərdi. Yenə Haydeni başa düşməkdə çətinlik çəkdi. Onun yeni kəşf etdiyi kinsizliyi onu yeyirdi? O, Ben üçün tez fikirləşdi, yoxsa öz hökuməti üçün müdrikcəsinə düşündü?
  
  Hər halda, cavab eyni idi. Gözləmək.
  
  Drake mövzunu dəyişdi. O, digərini Benin ürəyinin yanından bıçaqlayıb. "Atanız və ananız necədir?" ehtiyatla soruşdu. "Onlar artıq həll olunubmu?"
  
  Ben ağrıdan ah çəkdi. "Yox, dostum. Son zəngdə onun adını çəkdilər, amma dedim ki, ikinci iş tapıb. Bu kömək edəcək, Mett, amma uzun müddət deyil.
  
  "Bilirəm". Drake Wells və Haydenə baxdı. "Buranın liderləri olaraq siz ikiniz kömək etməlisiniz." Sonra cavab gözləmədən "Heidi və Odinin Gözləri haqqında nə xəbər var?" dedi.
  
  Ben nifrətlə başını buladı. "Çox" deyə şikayətləndi. "Hər yerdə fraqmentlər var. Budur - buna qulaq asın: Mimir quyusundan - Valhalladakı Hikmət Bulaqından içmək üçün vacib bir qurban vermək lazımdır. Odin, həm indiki, həm də gələcək hadisələr haqqında bilik almağa hazır olduğunu simvollaşdıran gözlərini bağışladı. Sərxoş olduqdan sonra o, insanları və Tanrıları əbədi olaraq narahat edəcək bütün sınaqları qabaqcadan görürdü. Mimir Odinin Gözlərini qəbul etdi və onlar hələ də orada yatırlar, bu simvol hətta Tanrının daha yüksək müdrikliyə nəzər salması üçün ödəməlidir.
  
  "Yaxşı," Drake çiyinlərini çəkdi. "Standart tarixi material, hə?"
  
  "Doğru. Amma bu belədir. Poetik Edda, Flenrix Saqa, digəri isə "Heydinin çoxlu yolları" kimi tərcümə etdim. Onlar nə baş verdiyini izah edirlər, lakin Gözlərin indi harada olduğunu bizə demirlər.
  
  "Valhallada" Kennedi üzünü süzdü.
  
  "Bu, Cənnət üçün Norveç sözüdür."
  
  "Onda mənim onları tapmaq şansım olmayacaq."
  
  Drake bütün bunları düşündü. "Və başqa heç nə yoxdur? İsa, dostum, bu son dişləmədir!"
  
  "Mən Heidinin səyahətini - onun səyahətlərini izlədim. Bildiyimiz yerləri ziyarət edir və sonra evinə qayıdır. Bu, Playstation deyil, dostum. Heç bir yan təsir, gizli nailiyyətlər, alternativ yollar yoxdur, zilch.
  
  Kennedi Benin yanında oturub saçlarını yellədi. "O, iki hissəni bir yerə qoya bilərmi?"
  
  "Mümkündür, lakin bu, hazırda bildiklərimizə uyğun gəlməyəcək. İllər ərzində izlənilən digər ipuçları hər yerdə bir fraqmentə işarə etdi.
  
  "Deməli, deyirsən ki, bu bizim ipucumuzdur?"
  
  "Açar Valhalla olmalıdır" dedi Drake cəld. "Bu yerə işarə edən yeganə ifadədir. Xatırlayıram ki, siz əvvəllər Haydi Odin çarmıxda asılan zaman bütün sirlərini verdiyi üçün gözlərinin harada gizləndiyini bildiyini söyləmişdi.
  
  "Ağac" - bu anda otağa Thorsten Dahl girdi. İsveçli yorğun görünürdü, işinin fiziki tərəfindən daha çox inzibati tərəfdən yorulmuşdu. "Biri Dünya Ağacından asılıb."
  
  "Vay," Dreyk mızıldandı. "Eyni hekayə. Bu qəhvədir?"
  
  "Makadamiya," Dahl özündənrazı görünürdü. "Ən yaxşı Havay təklif edir."
  
  "Mən bunun spam olduğunu düşündüm" dedi Kennedi, New Yorkerə qarşı laqeydliyini nümayiş etdirdi.
  
  "Spam Havayda çox sevilir" deyə Dahl razılaşdı. "Ancaq qəhvə hər şeyi idarə edir. Kona macadamia qozu isə kraldır."
  
  "Deməli, Heidi Valhallanın harada olduğunu bildiyini deyirsən?" Drake kiminsə onlara daha çox qəhvə gətirməsini işarələyərkən Hayden skeptik olmaqdan daha çox xəcalətli görünməyə çalışdı.
  
  "Bəli, amma Heidi insan idi. Allah yox. Deməli, onun yaşayacağı şey dünya cənnəti idi?"
  
  "Bağışlayın, dostum" deyə Kennedi zarafat etdi. "Veqas 1905-ci ilə qədər qurulmadı."
  
  "Norveçli." Drake gülümsəməməyə çalışaraq əlavə etdi.
  
  Səssizlik izlədi. Drake, Benin indiyə qədər öyrəndiyi hər şeyi zehni olaraq nəzərdən keçirməsini seyr etdi. Kennedi dodaqlarını büzdü. Hayden bir nimçə qəhvə fincanı qəbul etdi. Welles uzun müddət əvvəl yatmış kimi davranaraq bir küncə çəkilmişdi. Drake onun maraqlı sözlərini xatırladı - sənə bir şey deməliyəm. May haqqında bir şey.
  
  Bunun üçün vaxt, əgər heç olmasa.
  
  Ben güldü və başını tərpətdi. "Bu sadədir. Ya Rəbb, çox asandır. İnsan üçün cənnət... onların evidir."
  
  "Dəqiq. Yaşadığı yer. Onun kəndi. Onun daxması,"Dreyk təsdiqlədi. "Mənim də fikirlərim."
  
  "Mimirin quyusu Haydi kəndinin içindədir!" Kennedi ətrafa baxdı, gözlərində həyəcan alovlandı, sonra yumruğunu oynaqcasına Dreyki dürtdü. "Piyada üçün pis deyil."
  
  "İstifadə edəndən sonra həqiqi beyinlər yetişdirdim." Drake Uellsin azacıq tərpəndiyini gördü. "Həyatımın ən yaxşı hərəkəti."
  
  Thorsten Dahl ayağa qalxdı. "Sonra final hissəsi üçün İsveçə." Vətənə qayıtmaqdan məmnun görünürdü. "Mmm... Heydinin evi harada idi?"
  
  "Ostergotland" Ben yoxlamadan dedi. "Həmçinin Beowulf və Grendelin evi hələ də gecələr torpaqları gəzən canavarlar haqqında danışdıqları yerdir."
  
  
  OTUZ
  
  
  
  LA VEREIN, ALMANİYA
  
  
  La Verein, Party Castle, Münhenin cənubunda, Bavariya ilə sərhəddə yerləşirdi.
  
  Qala kimi, zərif yamaclı dağın zirvəsinə qədər yarıya qədər yüksəldi, divarları qıvrılmış və hətta müxtəlif yerlərdə ox ilmələri ilə nöqtələnmişdi. Dəyirmi qüllələrlə əhatə olunmuş qülləli qüllələr və geniş avtomobil yolu bahalı avtomobillərə səliqəli getməyə və ən son nailiyyətlərini nümayiş etdirməyə imkan verirdi, eyni zamanda əl ilə seçilmiş paparassilər diz çökərək onların fotoşəkillərini çəkirdilər.
  
  Abel Frey növbə ilə partiyə rəhbərlik edib, ən mühüm qonaqlardan bəzilərini təbrik edib və modellərinin gözlənildiyi kimi davranmasına əmin olub. Burada bir çimdik, orada bir mızıldanma, hətta arabir zarafat etmək onların hamısını onun ümidlərini doğrultdu.
  
  Şəxsi eyvanlarda o, diz hündürlüyündə şüşə masalar üzərində düzülmüş ağ zolaqları görməmiş kimi davrandı, rəhbərlər burun dəliklərində samanla əyildilər. Modellər və məşhur gənc aktrisalar atlaz, ipək və krujevadan körpə gəlincikləri geyiniblər. Çəhrayı ət, iniltilər və şəhvətin məstedici qoxusu. MTV və sərt porno göstərən əlli düymlük plazma ekranlar.
  
  Canlı musiqi ilə dolu olan Chateau, Slash və Fergie "Beautiful Dangerous" mahnısını o dekadent salonlardan uzaqda səhnədə ifa etdilər - yüksək əhval-ruhiyyəli rok musiqisi Frey-in onsuz da dinamik partiyasına daha da can verdi.
  
  Modelyer heç kimin fərqinə varmadan oranı tərk etdi və ön pilləkənlərlə qalanın sakit qanadına tərəf getdi. Başqa bir uçuş və onun mühafizəçiləri onun arxasında seyf qapını bağladılar, yalnız düymələr və səs tanıma kombinasiyası ilə əldə edilə bilər. O, rabitə avadanlığı və yüksək keyfiyyətli televiziya ekranları ilə dolu otağa girdi.
  
  Onun ən etibarlı pərəstişkarlarından biri dedi: "Tam vaxtında, ser. Alicia Mayles peyk telefonundadır.
  
  "Əla, Hudson. Şifrələnib?
  
  - Əlbəttə, cənab.
  
  Frey cihazı qəbul etdi, dodaqlarını büzdü və ağzını uşağa tüpürdüyü yerə o qədər yaxınlaşdırmağa məcbur oldu.
  
  "Miles, dadlı olsa yaxşı olar. Mən qonaqlarla dolu bir evə qulluq etməliyəm". Rahatlıq yalanı ona hiylə kimi təsir etmədi. Bu qeyri-ciddilərin eşitməsi lazım olan şey idi.
  
  "Layiqli bonus, deyərdim ki," yaxşı çatdırılan ingilis tonu istehzalı səsləndi. "Mənim Parnevik-i axtarmaq üçün veb ünvanım və parolum var."
  
  "Bütün bunlar müqavilənin bir hissəsidir, Maylz. Və siz artıq bilirsiniz ki, bonusu əldə etməyin yalnız bir yolu var".
  
  "Milo ətrafda deyil?" İndi ton dəyişib. Boğaz kəsici. yaramaz...
  
  "Sadəcə mən və ən yaxşı fanatım."
  
  "Mmm... İstəsən onu da dəvət et." Onun səsi dəyişdi. "Amma təəssüf ki, mən sürətli olmalıyam. www.locatethepro.co.uk saytına daxil olun və parolu kiçik hərflə daxil edin: bonusmyles007, "gülüş. "Düşündüm ki, sən bunu qiymətləndirəcəksən, Frey. Standart izləyici formatı görünməlidir. Buxar otağı dördüncü kimi proqramlaşdırılıb. Onu hər yerdə izləyə bilməlisiniz".
  
  Abel Frey səssizcə salam verdi. Alicia Miles indiyə qədər istifadə etdiyi ən yaxşı əməliyyatçı idi. - Kifayət qədər yaxşıdır, Miles. Gözləriniz nəzarət altına alındıqdan sonra ipdən çıxacaqsınız. Sonra bizə qayıdın və kanadalıların parçalarını gətirin. Sonra... danışarıq".
  
  Xətt qırılıb. Frey mobil telefonunu yerə qoydu, hələlik məmnun idi. "Yaxşı, Hudson" dedi. "Maşını işə sal. Hamını dərhal Osterqotlanda göndərin". Bütün digər fiqurlar kimi, final oyunlarını düzgün oynadıqları halda, sonuncu fiqur onun əlində idi. "Milo nə edəcəyini bilir."
  
  Bir sıra televiziya monitorlarını öyrəndi.
  
  "Onlardan hansı əsir 6-dır - Karin Bleyk?"
  
  Hudson əlini yelləməzdən əvvəl səliqəsiz saqqalını qaşıdı. Frey çarpayısının ortasında oturan sarışın qızı öyrənmək üçün irəli əyildi, ayaqlarını çənəsinə çəkdi,
  
  Yaxud daha dəqiq desək, Freyə məxsus çarpayıda oturub. Və Freyin sifariş verdiyi kilidli və qorunan daxmada Freyin yeməyini yemək. Freyin ödədiyi elektrik enerjisindən istifadə.
  
  Ayaq biləyində onun hazırladığı zəncir var.
  
  İndi o, ona məxsus idi.
  
  "Videonu dərhal otağıma - böyük ekrana göndərin. Sonra aşpaza deyin ki, orada şam yeməyi versin. On dəqiqədən sonra mənim döyüş sənəti üzrə mütəxəssisimə ehtiyacım var". Durdu, fikirləşdi.
  
  "Ken?"
  
  "Bəli, o biri. İstəyirəm ki, ora gedib ayaqqabılarını alsın. Hələlik, başqa heç nə. İstəyirəm ki, psixoloji işgəncə bu işgəncə əzilənə qədər uzun sürsün. Bir gün gözləyəcəm və sonra onun üçün daha vacib bir şey götürəcəyəm."
  
  "Bəs məhbus 7?"
  
  "Yaxşı Allah, Hudson, özünə necə davranırsan, onunla da yaxşı davran. Hər şeyin ən yaxşısı. Onun bizi heyran etmə vaxtı yaxınlaşır..."
  
  
  OTUZ BİR
  
  
  
  İSVEÇ ÜZƏRİNDƏ HAVA MƏKANI
  
  
  Təyyarə dayandı. Kennedi Mur ürpədi, çaşqınlıqla oyanmaq rahatlığı ilə oyandı, yeni günün öz Qaranlıq Qovucusunu qovdu.
  
  Caleb real dünyada olduğu kimi xəyallarında da var idi, lakin gecə boğulana və çeynəməyə və udmağa məcbur olana qədər boğazına canlı tarakanlar dolduraraq onu dəfələrlə öldürdü, gözlərində dəhşətlə əzab verən yeganə xəyanət. , son qığılcım sönənə qədər sabitdir.
  
  Birdən oyandı və cəhənnəmin dibindən qoparıldı, vəhşi gözlərlə kabinəyə baxdı. Sakit idi; mülki əhali və əsgərlər yuxuya getdilər və ya sakitcə danışdılar. Hətta Ben Bleyk noutbukunu qucaqlayaraq yuxuya getdi, narahatlıq cizgiləri yuxu ilə hamarlanmadı və onun oğlan sifətindəki faciəvi şəkildə yersiz qaldı.
  
  Sonra Drake gördü və o, ona baxırdı. İndi onun narahat cizgiləri artıq gözə çarpan bir sifəti gücləndirdi. Onun dürüstlüyü və fədakarlığı göz qabağında idi, gizlətmək qeyri-mümkün idi, lakin onun soyuqqanlılığının arxasındakı ağrı onu təsəlli etmək istəyinə səbəb oldu... bütün gecəni.
  
  Öz-özünə gülümsədi. Daha çox dinozavr qayasına istinadlar. Drake-in əyləncəsi çox əyləncəli idi. Bir an əvvəl o, daxili təbəssümünün gözlərinə toxuna biləcəyini başa düşdü, çünki o, ona gülümsədi.
  
  Və sonra, Akademiyaya daxil olandan bəri keçən bütün illərdə ilk dəfə olaraq, peşəsinin onun şəxsiyyətini deseksuallaşdırmağı tələb etdiyinə təəssüfləndi. Kaş ki, saçını belə tərtib etməyi bilsin. O, bir az daha çox Selma Bleyer və bir az daha az Sandra Bullok olmasını arzulayır.
  
  Bütün bunları söylədikdən sonra Dreykin ondan xoşu gəldiyi aydın idi.
  
  O, ona gülümsədi, amma bu anda təyyarə yenidən dayandı və hamı oyandı. Pilot təyinatlarına bir saatlıq məsafədə olduqlarını bildirdi. Ben oyandı və bir az da artıq Kona qəhvəsi almaq üçün zombi kimi getdi. Torsten Dahl ayağa qalxıb ətrafa baxdı.
  
  "GPR-ni yandırmağın vaxtı gəldi" dedi yarı gülümsəyərək.
  
  Onlar professor Parnevik və Benin Haydi kəndinin yerləşəcəyini düşündüyü əraziləri hədəf alaraq Osterqotland üzərindən uçmaq üçün göndəriliblər. Zavallı professor barmağının kəsilmiş ucundan açıq-aydın ağrıyırdı və əzab verəninin nə qədər ürəksiz olmasından dərin sarsıntı keçirdi, lakin Odin Qalxanında həkk olunmuş xəritə haqqında onlara danışdığına bir bala kimi sevindi.
  
  Ragnarok'a gedən yol.
  
  Ehtimal ki.
  
  İndiyə qədər heç kim onu tərcümə edə bilməyib. Bu, Alicia Miles və onun çaşmış komandasının növbəti yanlış istiqaməti idi?
  
  Təyyarə Dahlın kobud perimetrini yarıb keçən kimi o, təyyarənin televizorunda görünən şəkli göstərdi. Yerə nüfuz edən radar yerə qısa radio dalğaları göndərdi. O, basdırılmış bir obyektə, sərhədə və ya boşluğa dəydikdə, o, təsviri geri qaytarma siqnalında əks etdirəcək. Əvvəlcə onları ayırd etmək çətindir, amma təcrübə ilə daha asan olur.
  
  Kennedi Dahla başını tərpətdi. "İsveç ordusunda hər şey varmı?"
  
  "Belə şeylər lazımdır" dedi Dahl ona ciddi şəkildə. "Bizim bu maşının minaları və gizli boruları aşkar edən hibrid versiyası var. Çox yüksək texnologiya."
  
  Sübh üfüqdə açıldı və sonra Parnevik qışqıran kimi cırıq boz buludlar onu qovdu. "Burada! Bu görüntü köhnə Vikinq qəsəbəsinə bənzəyir. Dəyirmi xarici kənarı - bunlar qoruyucu divarlardır - və içərisindəki düzbucaqlı obyektləri görürsünüzmü? Bunlar kiçik yaşayış evləridir".
  
  "Beləliklə, gəlin ən böyük evi təyin edək..." Ben tələsik sözə başladı.
  
  "Xeyr" dedi Parnevik. "Bura kommunal uzunmüddətli ev olmalıdır - görüş və ya ziyafət yeri. Heidi, əgər həqiqətən də burada olsaydı, ikinci ən böyük evə sahib olardı".
  
  Təyyarə yavaş-yavaş enərkən daha aydın görüntülər meydana çıxdı. Tezliklə yaşayış məntəqəsi bir neçə fut yerin altında aydın şəkildə qeyd olundu və ikinci ən böyük ev tezliklə göründü.
  
  "Sən bunu görürsən," Dahl daha dərin bir rəngə işarə etdi, o qədər zəif ki, kimsə onu axtarmasaydı, gözdən qaça bilərdi. "Bu o deməkdir ki, boşluq var və o, Heidinin evinin düz altındadır. Lənət olsun, dedi və arxaya çevrildi. "O, evini Mimirin quyusunun üstündə tikdi!"
  
  
  OTUZ İKİ
  
  
  
  OSTERQOTLAND, İSVEÇ
  
  
  Onlar yerə yıxılıb yaş çəmənliklərdən bir neçə mil getdikdən sonra Dahl onlara dayanmağı əmr etdi. Drake ətrafa baxdı, o, yalnız təsvir edə biləcəyi şeylərə baxdı, o və Kennedinin paylaşdığı yeni Dino-rok ruhunda, rəngarəng bir ekipaj. İsveçliləri və SGG-ni Torsten Dahl və onun üç adamı, SAS-ı Wells və on əsgər təmsil edirdi. Biri yaralı olaraq Havayda qaldı. Delta komandası altı nəfərə endirildi; sonra Ben, Parnevik, Kennedi və özü var idi. Hayden təyyarədə qaldı.
  
  Onların arasında işlərinin çətinliyindən narahat olmayan bir nəfər də yox idi. Təyyarənin gözləməsi, yanacaqla dolu və silahlanmış, göyərtəsində Fiqurların olduğu, onları dünyanın istənilən yerinə aparmağa hazır olması vəziyyətin ciddiliyini daha da vurğuladı.
  
  "Əgər bu kömək edərsə," Dahl hamı ona ümidlə baxarkən dedi, "Bu dəfə bizi necə tapa biləcəklərini anlamıram" dedi. "Bir neçə fut aşağı təmizləmək üçün yüngül partlayıcılardan istifadə edərək başlayın, sonra dırmıqlamaq vaxtıdır."
  
  - Ehtiyatlı olun, - Parnevik əllərini sıxdı. "Biz çöküş istəmirik."
  
  "Narahat olma," Dahl şən dedi. Buradakı müxtəlif qüvvələr arasında məncə, təcrübəli komandamız var, professor.
  
  Kədərli gülüş var idi. Drake onların ətrafını araşdırdı. Geniş bir perimetr qurdular və kişiləri yerə nüfuz edən radar sisteminə görə, bir vaxtlar köhnə gözətçixanaların dayandığı ərazini əhatə edən bir neçə təpənin zirvəsində qoydular. Vikinqlər və hamı üçün kifayət qədər yaxşı olsaydı...
  
  Düzənliklər otlu və sakit idi, yüngül meh onların yerləşdiyi yerdən şərqdə böyüyən ağacları çətinliklə hərəkətə gətirirdi. Yüngül çiskin başladı və sonra yenidən cəhd etməzdən əvvəl dayandı.
  
  Benin mobil telefonuna zəng gəldi. Gözləri məyus bir görünüş aldı. "Ata? Sadəcə məşğul. Mən sizə arxa tərəfə zəng edəcəm. Dreykə nəzər salaraq cihazı bağladı. "Mənim vaxtım yoxdur" dedi. "Onlar nəyinsə baş verdiyini artıq bilirlər, sadəcə nə olduğunu bilmirlər."
  
  Drake başını tərpətdi və ilk partlayışa baxdı. Ot, çəmən və torpaq havaya uçdu. Bunun ardınca dərhal bir az daha dərin olan başqa bir zərbə gəldi və yerdən ikinci bulud qalxdı.
  
  Bir neçə kişi silah tutduqları kimi əllərində kürəklər tutaraq irəli tıqqıldadılar. Sürreal səhnə.
  
  "Ehtiyatlı olun" Parnevik mızıldandı. "Biz istəməzdik ki, heç kimin ayağı islansın." O, sanki bu tarixin ən böyük zarafatıdırmış kimi güldü.
  
  Daha aydın icmal şəkil, Heidinin uzun evinin altında geniş bir mağaraya aparan bir çuxur göstərdi. Aydındır ki, orada sadəcə bir quyu var idi və komanda ehtiyatlı olmaqda səhv etdi. Parnevik qışqırıb qazılan artefaktları havada yoxa çıxmazdan əvvəl tədqiq edərkən diqqətli qazma və bir neçə fasilə daha bir saat çəkdi.
  
  Drake bu vaxtdan fikirlərini nizamlamaq üçün istifadə etdi. Bu günə qədər o, heç bir əyləc olmadan rollercoaster sürdüyünü hiss etdi. Bütün bu illər keçsə də, o, hələ də plana əməl etməkdənsə, əmrləri yerinə yetirməyə alışmışdı, ona görə də düşünmək üçün, məsələn, Ben Bleykdən daha çox vaxt lazım idi. İki şeyi dəqiq bilirdi - onlar həmişə geridə qalırdılar və düşmənləri onları vəziyyətləri yaratmaqdansa, onlara reaksiya verməyə məcbur edirdi; şübhəsiz ki, bu, bu yarışa rəqiblərini geridə qoymağın nəticəsidir.
  
  İndi bu yarışda qalib gəlməyin vaxtıdır. Xüsusilə onlar dünyanı riskə atmaqdansa xilas etməyə həsr olunmuş yeganə fraksiya kimi görünürdülər.
  
  Deməli, sən xəyal hekayələrinə inanırsan?Qədim bir səs onun ağlına pıçıldadı.
  
  Yox, o, o vaxtkı kimi cavab verdi. Amma mən qorxu hekayələrinə inanıram...
  
  SAS-ın xüsusi bölməsi olan gizli SRT-nin üzvü kimi son missiyası zamanı o və komandasının digər üç üzvü, o cümlədən Alicia Miles Şimali İraqdakı ucqar bir kəndə rast gəldi, sakinləri işgəncələrə məruz qaldı, öldürüldü. Təhqiqat apardıqlarını fərz etsək... İngilis və Fransız əsgərlərini hələ də onları sorğu-suala tutmaqda tapmaq üçün.
  
  Sonrakı hadisələr Mett Drake-in Yerdəki qalan günlərini qaraltdı. Qəzəbdən kor olan o, komandanın digər iki üzvü ilə işgəncəni dayandırıb.
  
  Çoxları arasında daha bir 'dost atəşi' hadisəsi.
  
  Alicia Mayles dayandı və hər halda özünü heç bir qəribəliklərlə ləkələməyərək seyr etdi. O, işgəncələri dayandıra bilmədi və işgəncə verənlərin ölümünə mane ola bilmədi. Lakin o, komandirinin əmrlərini yerinə yetirdi.
  
  Matt Drake.
  
  Bundan sonra onun üçün bir əsgər həyatı başa çatdı, saxladığı bütün romantik münasibətlər parçalandı. Ancaq xidmətdən ayrılmaq xatirələrin sönməsi demək deyildi. Arvadı onu gecədən-gecə yuxudan oyandırdı və sonra o, etiraf etməkdən imtina etdikdə aşağıya ağlayaraq tərlə islanmış çarpayısından sürüşdü.
  
  İndi o, Kennedinin onun qarşısında dayandığını, sanki təyyarədəymiş kimi gülümsədiyini gördü. Təbəssümdən saçları boşaldı, üzü canlı və nadinc oldu. Victoria's Secret-dən mərkəzdə və bədəndə gözlər, məktəb müəllimi dekorasiyası və işgüzar təmkinlə birləşir. Olduqca qarışıq.
  
  O, geri gülümsədi. Torsten Dahl qışqırdı: "Oxumağa başlayın! Bizə Nəsillər üçün bələdçi lazımdır".
  
  Ben ondan Descenderin nə olduğunu soruşduqda o, sadəcə güldü. "Bir Hollivud əfsanəsindən çıxdım, dostum. Yadınızdadırsa, oğrunun binadan necə tullandığını və onun sıçrayışını ən yaxın millimetrə uyğunlaşdırdığını, bundan sonra onun yıxılması dayandırıldı? Yaxşı, Blue Diamond Lander onların istifadə etdiyi cihazdır.
  
  "sərin".
  
  Drake köhnə komandirinin yavaş-yavaş ətrafda getdiyini gördü və təklif olunan qəhvə kolbasını götürdü. Bu söhbət bir müddətdir ki, hazırlanırdı. Drake buna son qoymaq istəyirdi.
  
  "Mai?" sualını heç kim anlamasın deyə dodaqlarını möhkəm yerə endirib soruşdu.
  
  "Hm?" Soruşdum.
  
  "Yalnız mənə".
  
  "Yaxşı Allah, dostum, köhnə hobbinizlə bağlı verdiyiniz açıq-aşkar məlumat çatışmazlığından sonra mən indi pulsuz hədiyyələr verməyə ümid edə bilmirəm, elə deyilmi?"
  
  Drake qeyri-ixtiyari olaraq təbəssümü boğdu. "Ey çirkin qoca, bunu bilirsənmi?"
  
  "Məni oyunumda zirvədə saxlayan da budur. İndi mənə onun gizli missiyalarından birindən - onlardan hər hansı birinin hekayəsini danışın."
  
  "Yaxşı... Mən sənin şansını əldən verə bilərəm və sənə ramedici bir şey verə bilərəm" dedi Drake. "Yoxsa bütün bunlar bitənə qədər gözləyə bilərsən və mən sənə qızılı verəcəm... təkini bilirsən."
  
  "Tokyo Cos-con?"
  
  "Tokyo Cos-con. Mai o vaxt porno sənayesini idarə edən Fuçu triadalarına sızmaq və onları tutmaq üçün Yaponiyanın ən böyük cosplay konvensiyasına gizli getdikdə."
  
  Uells sanki tutması keçirəcəkmiş kimi görünürdü. "İlahi, Drake. Sən axmaqsan. Yaxşı, amma inan mənə, indi mənə borclusan." Nəfəsini aldı. "Yaponlar onu sadəcə olaraq, yalançı kimlik altında, xəbərdarlıq etmədən Honq-Konqdan sürüklədilər və iki ildir örtdüyü örtüyü tamamilə məhv etdilər."
  
  Drake ona açıq ağızlı, inanmaz bir baxışla baxdı. "Heç vaxt".
  
  "Mənim sözlərim də."
  
  "Niyə?"
  
  "Mənim də növbəti sualım. Amma, Drake, bu aydın deyilmi?
  
  Drake bu barədə düşündü. "Yalnız o, sahib olduqları ən yaxşısıdır. Onların ən yaxşısı. Və onlar onun üçün ümidsiz olmalıdırlar".
  
  "Biz də Yankilər kimi onların Ədliyyə Departamentindən və baş nazirlərindən təxminən on beş saatdır ki, zəngləri qəbul edirik. Bizə hər şeyi etiraf edirlər - onu skaut La Veraine göndərdilər, çünki bu, artıq planetdə baş verən ən böyük hadisəyə çevrilmiş bu qarışıqlıqla tapdıqları yeganə əlaqədir. Sadəcə bir neçə saatdır ki, biz onlara etiraf etməyə məcbur oluruq".
  
  Drake qaşlarını çatdı. "Hazırda etiraf etməmək üçün bir səbəb varmı? May fantastik bir alış olardı."
  
  "Razıyam, dostum, amma hökumətlər hökumətlərdir və dünya təhlükə altında olsa da, olmasa da, onlar öz kiçik oyunlarını oynamağı sevirlər, elə deyilmi?"
  
  Drake yerdəki çuxura işarə etdi. "Deyəsən hazırdırlar".
  
  
  * * *
  
  
  Drake-in enmə sürəti 126 fut olaraq təyin edildi. Onun əlinə "tez ağız" deyilən cihaz qoyulub və ona bel çantası verilib. Yanğınsöndürən dəbilqəsini başına fənər taxdı və bel çantasını vərəqlədi. Böyük fənər, oksigen çəni, silah, yemək, su, radio, ilk yardım ləvazimatları - mağaraçılıq üçün lazım olan hər şey. O, bir cüt ağır əlcək götürdü və çuxurun kənarına getdi.
  
  "Geronimo?" o, Ben və professorla birlikdə yuxarı mərtəbədə qalmış Kennedidən onların perimetrini izləməyə kömək etməsini xahiş etdi.
  
  "Ya da topuqlarınızı tutun, eşşəyinizi çıxarın və ümid edin" dedi.
  
  Drake ona pis şəkildə gülümsədi, "Biz buna sonra qayıdacayıq" dedi və qaranlığa atıldı.
  
  O, dərhal qırmızı almaz tetiğinin söndüyünü hiss etdi. Düşdükcə onun düşmə sürəti azaldı və kiçik təkəri saniyədə yüz dəfə tıqqıldadı. Quyunun divarları - şükürlər olsun ki, indi qurudu - köhnə ağ-qara filmdəki kimi, kaleydoskopik parıltılarla keçdi. Nəhayət, eniş sürəti yavaşladı və Drake çəkmələrinin sərt qayadan yumşaq bir şəkildə sıçradığını hiss etdi. O, ağzını sıxdı və təhlükəsizlik kəmərindən tətiyin sərbəst buraxıldığını hiss etdi. Dreyk Dal və yarım onlarla kişinin gözlədiyi yerə getməzdən əvvəl onu bir yüksəlişə çevirmə prosesi ilə tanış oldu.
  
  Döşəmə narahat idi, lakin o, bunu mumiyalanmış qalıqlarla əlaqələndirdi.
  
  "Bu mağara GPR-də gördüyümüzlə müqayisədə qəribə dərəcədə kiçikdir" dedi Dahl. "O, səhv hesablaya bilərdi. Yayılın və axtarın... tunel... və ya buna bənzər bir şey.
  
  İsveçli öz məlumatsızlığından məyus halda çiyinlərini çəkdi. Drake xoşuma gəldi. O, yavaş-yavaş mağaranın ətrafında gəzir, qeyri-bərabər divarları öyrənir və ona verilən qalın paltara baxmayaraq titrəyirdi. Minlərlə ton daş-torpaq onun üstünə basdı və o, burada idi, daha dərinə nüfuz etməyə çalışırdı. Bu, ona əsgər həyatı kimi gəlirdi.
  
  Dahl Parneviklə ikitərəfli videotelefon vasitəsilə əlaqə saxladı. Professor o qədər "təkliflər" etdi ki, Dahl iki dəqiqədən sonra səsi söndürdü. Deltalılardan biri qışqırana qədər əsgərlər mağaranın ətrafında ayaq basdı: "Mənim burada oymalar var. Kiçik bir şey olsa da."
  
  Dahl videotelefonu söndürdü. Parnevikin səsi yüksək və aydın idi, sonra Dahl cib telefonunu divara söykədiyi zaman kəsildi.
  
  "Bunu görürsən?"
  
  "Hə! Büstqalter! Bra!" Parnevik həyəcandan ingilis dilini itirdi. "Valknott... mmm... bir dəstə öldürülmüş döyüşçü. Odinin simvolu, üçlü üçbucaq və ya Borromean üçbucağı döyüşdə şanlı ölüm ideyası ilə əlaqələndirilir.
  
  Drake başını tərpətdi. "Qanlı Vikinqlər"
  
  "Bu simvol tez-tez qayıqla və ya atla Valhallaya - Odinin sarayına gedən qəhrəman döyüşçülərin ölümünü təsvir edən "şəkil daşlarında" tapılır. Bu, bizim dünyəvi Valhalla tapdığımız fikrini daha da gücləndirir."
  
  "Paradınızı pozduğum üçün üzr istəyirəm, dostum" dedi düz danışan SAS kişi, "amma bu divar qayınanam qədər qalındır."
  
  Hamısı dəbilqəyə quraşdırılmış fənərlərini toxunulmamış səthdə işıqlandıraraq bir addım geri çəkildilər.
  
  "Bu, yalançı divar olmalıdır." Parnevik az qala həyəcandan qışqıracaqdı. "Olmalıdır!"
  
  "Gözləyin," Dreyk Benin gənc səsini eşitdi. "O, həmçinin deyir ki, Valknot həm də Ölüm Düyü adlanır - zorakı ölümə meylli olan Odinin davamçılarının simvolu. Mən həqiqətən bunun bir xəbərdarlıq ola biləcəyinə inanıram".
  
  "Cəfəngiyat". Drake-nin ahı səmimi idi.
  
  "Budur, bir fikir, dostlar" Kennedinin səsi gəldi. "Bütün divarları daha yaxından yoxlamağa nə demək olar? Əgər daha çox Valknotts alsanız, ancaq boş bir divar tapsanız, mən bunu seçərdim."
  
  "Demək sizin üçün asandır" deyə Drake mızıldandı. "Orada olmaq və bütün bunlar."
  
  Qayalıq divarları darayaraq qarış-qarış bölündülər. Köhnə tozları qırdılar, hörümçək torlarını sildilər və kifləri qovdular. Sonda daha üç Valknot tapdılar.
  
  "Əla" dedi Drake. "Bu, dörd divar, dörd düyünlü şeydir. İndi biz nə etməliyik?"
  
  "Onların hamısı eynidirmi?" - professor təəccüblə soruşdu.
  
  Əsgərlərdən biri Pərnevikin şəklini videotelefonun ekranına gətirib. "Yaxşı, mən sizləri bilmirəm, amma əminəm ki, onu dinləməkdən bezmişəm. Lənət olsun isveçli bizi çoxdan öldürəcəkdi."
  
  "Gözləyin" dedi Benin səsi. "Gözlər Mimirin quyusundadır, yox..." onun səsi statik xışıltıda itdi, sonra ekran sönüb. Dal onu silkələdi, yandırıb-söndürdü, amma xeyri olmadı.
  
  "Cap. O, nə deməyə çalışırdı?
  
  Drake bir təklif vermək istəyirdi ki, videotelefon yenidən canlandı və Benin üzü ekranı doldurdu. "Nə baş verdiyini bilmirəm. Ancaq qulaq asın - Gözlər Mimirin quyusundadır, onun altındakı mağarada deyil. Anladın?"
  
  "Bəli. Deməli, biz onları enərkən yolda keçirdik?"
  
  "Məncə bəli".
  
  "Bəs niyə?" Dahl inamsızlıqla soruşdu. "Bəs, ümumiyyətlə, bu mağaranın yaradılması niyə lazım idi? Yerə nüfuz edən radar isə onun altında nəhəng bir boşluq olduğunu açıq şəkildə göstərdi. Təbii ki, hissə orada olmalı idi."
  
  "Əgər..." Dreyk dəhşətli bir soyuqluq hiss etdi. "Əgər bu yer tələ deyilsə."
  
  Dahl birdən arxayın göründü. "Necə?"
  
  "Bu boşluq bizdən aşağıdır? Bəs o dibsiz bir çuxurdursa?"
  
  "Bu o deməkdir ki, gil yastığın üstündə dayanmısan!" Parnevik dəhşət içində qışqırdı. "Tələ! Hər an çökə bilər. Get ordan!"
  
  Onlar ümidsiz ölümün sonsuz bir anı üçün bir-birlərinə baxdılar. Hamısı çox pis yaşamaq istəyirdilər. Və sonra hər şey dəyişdi. Bir vaxtlar beton döşəmədə çat olan şey indi çatlamış sərt paneldir. Bu qəribə cırılma səsi daşın yerindən tərpənməsindən deyil, döşəmənin yavaş-yavaş başdan-başa yarılmasından idi.
  
  Onların altında sonsuz bir çuxurla....
  
  Altı kişi iki Yüksəlməyə şiddətlə hücum etdi. Onlar ora çatanda, hələ sağ idi, Dahl asayişi bərpa etməyə səslədi.
  
  "Siz ikiniz, birinci gedin. Allah xatirinə, sərt olun".
  
  "Yuxarıya gedərkən," Parnevik şərh etdi, "ətrafınıza xüsusilə diqqətli olun. Biz artefaktı əldən vermək istəmirik".
  
  - Axmaq olma, Parnevik. Dahl pis xəbərlərlə öz yanında idi. Drake onu əvvəllər belə görməmişdi. "Son ikimiz getdikcə yoxlanacağıq" dedi və Dreykə baxdı. "Bu sən və mən".
  
  videotelefon yenidən siqnal verdi və sonra söndü. Dahl onu boğmağa çalışırmış kimi silkələdi. "Lənətlənmiş Yankilər, şübhəsiz."
  
  İlk cütün yer səviyyəsinə çatması üç dəqiqə çəkdi. Sonra ikinci cüt üçün daha üç. Drake altı dəqiqə ərzində baş verə biləcək hər şeyi, bir ömür boyu təcrübə və ya heç nəyi düşündü. Onun üçün bu, sonuncu idi. Gil cırıltısından, yerdəyişən daşın iniltisindən, onu həyatla, yoxsa ölümlə mükafatlandırmağa qərar verən şans cırıltısından başqa heç nə.
  
  Tapdıqları ilk simvolun altındakı döşəmə çökmüşdü. Xəbərdarlıq yox idi; elə bil, döşəmə sadəcə olaraq öz ruhunu verdi və unudulmuşdu. Drake bacardığı qədər quyuya dırmaşdı. O , mağaranın kövrək döşəməsində deyil, yanlarında tarazlıq tutdu . Dahl quyunun o biri tərəfini qucaqladı, iki əli ilə yaşıl ipdən tutdu, toy barmağındakı üzük Dreykin dəbilqəsindəki fənəri əks etdirirdi.
  
  Dreyk başını qaldırıb, qoşqularına bağlaya biləcəkləri güclü ip parçaları axtarırdı. Sonra o, Dahlın qışqırdığını eşitdi: "Lanet olsun!" və mağaranın döşəməsinə çırpılmadan əvvəl videotelefonun pis yavaş hərəkətlə irəli-geri fırlandığını görmək üçün dərhal aşağı baxdı.
  
  Zəifləmiş sərt disk yerini verdi və Dreykin ailə qurmaq kimi köhnə xəyalları kimi qara dəliyə batdı. Kor məxluqların gizləndikləri və sürüşdükləri yerdən ağlasığmaz qaranlıqla dolu bulanıq havanı buraxan fırtına onlara doğru qaçdı.
  
  Və o, adsız kölgənin uçurumuna baxarkən, Drake uşaqlıqdan canavarlara olan inamını yenidən kəşf etdi.
  
  Zəif sürüşmə səsi eşidildi və ip çırpınaraq aşağı düşdü. Drake onu minnətdarlıqla tutdu və qoşquya bağladı. Dahl eyni şeyi etdi, eyni ağa baxdı və hər ikisi öz düymələrini basdılar.
  
  Drake altimetrə baxdı. O, quyunun yarısını tədqiq edərkən, Dahl onu digər tərəfdən köçürdü. Bir neçə dəfə daha yaxından baxmaq üçün dayanıb irəli əyildilər, lakin hər dəfə heç nə tapmadılar. Yüz fut getdi, sonra doxsan. Drake əllərinin dərisini qan içində soydu, lakin heç nə tapmadı. Onlar indi, əlli fut getdilər və sonra Dreyk işığın olmadığını gördü, onun ona atdığı işığı sadəcə uddu.
  
  Rütubətdən və ya kifdən toxunulmamış, kənarlarında kələ-kötür olan geniş taxta taxta. Drake onun səthindəki oymaları görə bildi və dəbilqəni düzgün yerləşdirməsi ona bir qədər vaxt apardı.
  
  Amma bunu edəndə...
  
  Gözlər. Ağacdan oyulmuş və burada qoyub getmiş Odinin gözlərinin simvolik təsviri... kim?
  
  Odinin özü? Min illər əvvəl? Müəllif: Heidi Bu az və ya çox inandırıcı idi?
  
  Dahl narahatlıqla aşağı baxdı. "Hamımız üçün, Dreyk, bunu atma."
  
  
  OTUZ ÜÇ
  
  
  
  OSTERQOTLAND, İSVEÇ
  
  
  Dreyk taxta lövhəni kubok kimi yüksək tutaraq Mimirin quyusundan çıxdı. Bir söz deyə bilməmiş onu kobud şəkildə qoşqudan qoparıb yerə yıxdılar.
  
  "Hey, sakitləş..." O, yeni maşınlardan biri olan Honq Konq Xəyal Maşınının yük yerindən aşağı baxdı. O, bir az yuvarlandı və çəmənlikdə uzanan ölü və ölən əsgərləri gördü - Delta, SGG, SAS - və onların arxasında Kennedy, başına silahla diz çökdü.
  
  O, Alicia Mayles-in amansız əlləri ilə boynunu sıxaraq Benin dik durmağa məcbur edildiyini gördü. Benin hələ də əlindəki kamerasını sıxdığını görəndə Dreykin ürəyi az qala parçalanacaqdı. son nəfəsə yapışaraq....
  
  Kanadalı Kolbi Taylor Dreykin gözünə "İngilislər dayansın" dedi. "Qoy dostlarının ölümünü seyr etsin - mən onun canını almadan əvvəl onun bütün hissələrini ala biləcəyimin sübutu."
  
  Drake döyüş alovunun onun əzalarına sızmasına icazə verdi. "Siz ancaq sübut edirsiniz ki, bu yer lənətə gəlmiş bələdçi kitabçasındakı iddialara uyğundur - bura canavarlar ölkəsidir."
  
  "Necə də poetikdir" deyə milyarder güldü. "Və bu doğrudur. Gözləri mənə ver." Daha çoxunu istəyən uşaq kimi əllərini uzadıb. Muzdlu Odinin gözlərinin şəklini ötürdü. "Yaxşı. Bu kifayətdir. Dreyk, sənin təyyarən haradadır? Mən sənin parçalarını istəyirəm, sonra bu pis çuxurdan çıx."
  
  "Qalxan olmadan heç nəyə nail olmayacaqsan" dedi Dreyk... ağlına gələn ilk şey. "Və sonra onun Ragnarok üçün necə bir karta çevrildiyini öyrənin."
  
  "Axmaq" Teylor iyrənc güldü. "İyirmi il əvvəl deyil, bu gün burada olmağımızın yeganə səbəbi Qalxanın bu yaxınlarda tapılmasıdır. Əminəm ki, siz bunu artıq bilirsiniz. Məni yavaşlatmağa çalışırsan? Düşünürsən ki, mən sürüşüb sənə bir daha şans verim? Yaxşı, cənab Drake, icazə verin sizə deyim. O..." o, Alisiyaya işarə etdi, - büdrəmir. O. . möhkəm qızıl eşşək, o budur!"
  
  Dreyk keçmiş həmkarının Beni boğaraq öldürməsini izləyib. "O, səni ən yüksək qiymət təklif edənə satacaq."
  
  "Ən yüksək qiymət verəni təklif edirəm, ey lanet şeytan."
  
  Və Allahın iradəsi ilə kimsə bu məqamdan istifadə edib güllə atdı. Atış meşədə yüksək səslə əks-səda verdi. Taylorun muzdlularından biri yeni üçüncü gözü ilə yıxıldı və dərhal öldü.
  
  Colby Taylor bir anlıq inamsız göründü. O, sanki Bryan Adams meşədən tullanıb 69-cu ilin yayınını açmışdı. Gözləri boşqablara çevrildi. Sonra muzdlularından biri ona çırpıldı, onu yerə yıxdı, muzdlu qan içində idi, qışqırırdı və döyürdü, ölür. Dreyk bir göz qırpımında onların yanında idi.
  
  Hər şey eyni anda baş verdi. Kennedi bədənini yuxarı atdı. Kəlləsinin yuxarı hissəsi onu örtən mühafizəçinin çənəsinə o qədər möhkəm toxunmuşdu ki, o, nə baş verdiyini belə anlamırdı. Ani fasilə.
  
  Güllə gurultusu irəli-geri uçurdu; açıq yerdə tutulan muzdlular məhv edildi.
  
  Torsten Dahl, onu tutan muzdlu tüfəngdən gələn üçüncü güllədən başının dörddə üçünü itirdikdə azad edildi. SGG komandiri professor Parnevikin yanına gəldi və qocanı kol yığınına tərəf sürükləməyə başladı.
  
  Dreykin ilk fikri Ben haqqında idi. O, ümidsiz bir mərc etməyə hazırlaşarkən, inamsızlıq onu min vattlıq elektromaqnit nəbzi kimi silkələdi. Alisiya uşağı kənara atdı və Dreykin üzərinə irəlilədi. Birdən əlində tapança peyda oldu; hansının fərqi yoxdu. O, hər ikisi ilə eyni dərəcədə ölümcül idi.
  
  O, diqqətini ona cəmləyərək onu götürdü.
  
  Drake utanmış bir jestlə qollarını yanlara açdı. Niyə?
  
  Onun təbəssümü çoxdan tükəndiyini düşündüyü yuvada toxunulmamış əti tapan cin kimi şən idi.
  
  O, tətiyi çəkdi. Dreyk titrədi, istilik, sonra uyuşma və sonra ağrı gözləyirdi, lakin onun ağlının gözü beynini tutdu və o, son anda onun məqsədini dəyişdiyini gördü ... və Colby Taylorun qəzəblənmiş fiquru ilə örtülmüş muzdlu əsgərə üç güllə vurdu. Gəlin risk etməyək.
  
  İki SAS əsgəri və iki Delta dəniz piyadası sağ qaldı. SAS Beni tutdu və sürüyərək uzaqlaşdırdı. Delta Komandasından geriyə qalanlar ən yaxın ağaclıqlara atəş açmağa hazırlaşır.
  
  Yeni çəkilişlər səsləndi. Delta oğlan dönüb yıxıldı. O biri qarnı üstə sürünərək Uellsin düşdüyü yerə, Mimir quyusunun o biri tərəfinə getdi. Amerikalı onu sürüyərkən Uellsin səcdə cəsədi büküldü, bu onun sağ olduğunu sübut etdi.
  
  Sonrakı bir neçə dəqiqə bulanıq keçdi. Alisiya hirslə qışqıraraq amerikalı əsgərin arxasınca atılıb. Dönüb yumruqları ilə ona baxanda qadın bir anlıq dayandı.
  
  "Üzünü dön," Dreyk onun dediyini eşitdi. "Sadəcə get."
  
  "Mən bu adamı geridə qoymayacağam".
  
  "Siz amerikalılar sadəcə dincəlməsinə icazə verin" dedi cəhənnəmi buraxmazdan əvvəl. Amerikanın ən yaxşı oyunçusu geri çəkildi, qalın otların arasında büdrədi, əvvəlcə bir qolundan yapışdı, sonra sındığı kimi səndələdi və bir gözü görməzdən gəldi və nəhayət, heç tərpənmədən yıxıldı.
  
  Uellsin yaxasından tutaraq yuxarı qaldıran Alisiyaya tərəf qaçarkən Drake qışqırdı.
  
  "Sən dəlisən?" qışqırdı. "Sən tamamilə dəlisən?"
  
  "O, quyuya gedir" Alisiyanın gözləri qatil idi. "Ona qoşula bilərsən də, yoxsan da, Dreyk. Sənin qərarın."
  
  "Niyə, cənnət xatirinə? Niyə?"
  
  "Bir gün, Drake. Bir gün bunu yaşasanız, biləcəksiniz".
  
  Drake nəfəs almaq üçün dayandı. O nə demək istəyirdi? Ancaq indi diqqəti itirmək, sanki intihar etmiş kimi ölümü mütləq dəvət etmək olardı. O, məşq xatirələrini, ağlını, bütün SAS bacarıqlarını çağırdı. Ona birbaşa boks zərbəsi, zərbə, xaç verdi. O, hər dəfə onun biləyini əzmə qüvvəsi ilə vurmağa əmin olaraq qaçdı, amma indi çox yaxın idi.
  
  O olmaq istədiyi yerdə.
  
  Barmağını onun boynuna vurdu. O, bir neçə qabırğasını sındırmaq və yıxılmasını yavaşlatmaq məqsədi ilə onun qalxan dizinə doğru addımladı.
  
  Lakin o, dizləri arasında şok edici dərəcədə yaxınlaşana qədər yuvarlandı, bir-birindən düymlər, göz-gözə.
  
  Böyük gözlər. Möhtəşəm gözlər.
  
  Onlar dünyanın ən böyük yırtıcılarından birinə aid idilər.
  
  "Sən hörmə körpə kimi zəifsən, Mett."
  
  İrəli addımlayanda onun pıçıltıları onun sümüklərini üşütdü, əlini uzadıb onu yuxarı atdı. Nəfəsini kəsərək arxası üstə yerə endi. Bir saniyədən az müddətdə o, onun üstünə çıxdı, dizləri onun günəş pleksusuna çırpıldı, alnının alnına dəyməsi onu ulduzları görməyə məcbur etdi.
  
  Yenidən bir-birinin gözlərinin içinə baxaraq pıçıldadı: "Uzan".
  
  Amma o seçim etməli deyildi. Əlini qaldırıb yan tərəfə yuvarlanaraq yarı huşunu itirmiş Quyuların onu Mimir quyusu kimi tanınan dibsiz çuxurun kənarına sürükləməsinə baxmaq onun edə biləcəyi yeganə şey idi.
  
  Drake qışqırdı, özünü dizləri üstünə itələdi. Məğlubiyyətdən xəcalət çəkmiş, bəşər övladına qoşulduqdan sonra itirdiyi nə qədər üstünlüklərdən şoka düşmüşdü, ancaq seyr edə bilmişdi.
  
  Alicia Wells-i quyunun kənarına yuvarladı. SAS komandiri heç qışqırmadı.
  
  Dreyk ayağa qalxarkən başı və bədəni qışqıraraq yırğalandı. Alisiya hələ də bahar quzu kimi təzə və çevik olan Kolbi Teylora yaxınlaşdı. Arxasını almanlara tərəf tutmuş Dreyk özünü tarixdən əvvəlki Krakenin qarşısında salda olan dənizçi kimi müdafiəsiz hiss edirdi, lakin o, qorxmadı.
  
  Alisiya ölü muzdlu əsgərin cəsədini Taylordan dartıb apardı. Milyarder gözlərini iri açaraq ayağa qalxdı, Milesdən Dreykə və ağaclara baxdı.
  
  Dumanla örtülmüş gövdələrin arxasından, bu əfsanəvi diyarda öz evlərində, kabus kimi fiqurlar görünməyə başladı. Onlar silahlarını görəcək qədər yaxınlaşanda illüziya pozuldu.
  
  Drake artıq gəzib. O, insanların yaxınlaşdığını görür, bilirdi ki, onlar bütün qənimətləri götürməyə gələn qarğaya bənzər almanlardır.
  
  Drake inamsızlıqla onların qələbə alətinə baxdı. Alicia sadəcə olaraq kanadalı milyarderin paçasından tutdu və gözləri çıxana qədər sıxdı. Onu Mimirin quyusuna aparmazdan əvvəl onun çaşqınlığına gülümsədi və başını kənarına əydi.
  
  Drake başa düşdü ki, onun başqa prioritetləri var. O, Alicia və Taylordan qalxan kimi istifadə edərək hərəkətdən yayındı. O, kolluğa çatdı və yavaş-yavaş kiçik otlu təpəyə dırmaşaraq yeriməyə davam etdi.
  
  Alicia çuxura işarə etdi və mərhəmət üçün yalvarana qədər Teyloru silkələdi: "Bəlkə orada yığmağa bir şey taparsan, ey meqaloman," deyə fısıldadı və bədənini sonsuz boşluğa atdı. Onun qışqırıqları bir müddət əks-səda verdi, sonra kəsildi. Drake maraqlandı ki, dibsiz bir çuxura düşən bir adam əbədi qışqırırmı və ətrafda onu eşidən heç kim yoxdursa, bu, həqiqətən də sayılırmı?
  
  Bu zaman Milo sevgilisinə çatmışdı. Drake onun dediyini eşitdi: "Sən nə etdin? Patron o götünü diri-diri sevərdi".
  
  Və Alisiya cavabı: "Sus, Milo. Abel Frey ilə görüşməyi səbirsizliklə gözləyirdim. getməyə hazırsan?"
  
  Milo təpənin başına doğru pis gülümsədi. "Onları bitirməyəcəyik?"
  
  "Eşşək olmayın. Onlar hələ də silahlanıb yüksək yer tuturlar. Gəldiyimiz şey sizdə varmı?"
  
  "Odinin bütün doqquz hissəsi mövcuddur və işləyir. Təyyarənin qızardılıb!" qışqırdı. "Bu ölü yerdə gecələr əylənin!"
  
  Drake almanların ehtiyatla geri çəkilməsinə baxdı. Dünya təzəcə lap kənarda dayanıb. Bütün bu yolu getdilər, çoxlu qurbanlar gətirdilər. Yerə çırpıldılar.
  
  Yalnız son sərhəddə almanlara hər şeyi itirmək üçün.
  
  "Bəli," Ben onun fikrini oxuyurmuş kimi şən bir təbəssümlə diqqətini çəkdi. "Həyat futbolu necə təqlid edir, hə?"
  
  
  OTUZ DÖRD
  
  
  
  OSTERQOTLAND, İSVEÇ
  
  
  Avropalılar və onların qalan yeganə Amerika müttəfiqi hündür yerə axsayan kimi günəş aydın üfüqdə qürub edirdi. Zəif, soyuq meh əsdi. Sürətli qiymətləndirmə SAS əsgərlərindən birinin yaralandığını və professor Parnevikin şokdan əziyyət çəkdiyini göstərdi. Onun yaşadıqlarını nəzərə alsaq, bu təəccüblü deyil.
  
  Dahl peyk telefonu vasitəsilə onların yeri ilə əlaqə saxladı. Kömək təxminən iki saat idi.
  
  Ətraflarında açıq düzənlik olan çılpaq ağaclardan ibarət kiçik bir bağda dayandıqları zaman Dreyk Benin yanında yerə çırpıldı.
  
  Benin ilk sözləri: "Mən başqa insanların öldüyünü bilirəm, Mett, amma ümid edirəm ki, Karin və Hayden yaxşıdır. Çox təəssüf edirəm".
  
  Drake, Haydenin təyyarədə qaldığını unutduğunu etiraf etməkdən utanırdı. "Narahat olma. Təbiidir. Ehtimallar Karin üçün son dərəcə yaxşıdır və Hayden üçün də ədalətlidir "dedi, yol boyu bir yerdə bəzəmək qabiliyyətini itirdi. - Necəsən, dostum?
  
  Ben mobil telefonunu götürdü. "Hələ diri".
  
  "Moda nümayişindən bəri çox yol qət etmişik".
  
  "Mən bunu çətinliklə xatırlayıram" dedi Ben ciddi şəkildə. "Matt, bu başlamazdan əvvəl həyatımın necə olduğunu çətinliklə xatırlayıram. Və artıq... günlər keçib?
  
  "İstəsəniz sizə xatırlada bilərəm. The Wall of Sleep qrupunun lideri . Taylor Momsona heyran oldum. Mobil telefon həddindən artıq yüklənib. İcarə borcu. Mən Taylor üzərində heyrətlənirəm.
  
  "Biz hər şeyi itirmişik."
  
  "Burada yalan yoxdur, Ben - sənsiz bu qədər irəli gedə bilməzdik."
  
  "Məni tanıyırsan, dostum. Kiməsə kömək edərdim". Bu standart cavab idi, lakin Drake tərifdən məmnun olduğunu deyə bilərdi. O, Ben kostyumları və hətta Skandinaviya professorunu aldadanda bunu unutmadı.
  
  Şübhəsiz ki, Hayden onda gördü. O, içəridə olan kişini görməyə başladı. Drake onun təhlükəsizliyi üçün dua etdi, lakin onun indi onun üçün edə biləcəyi heç bir şey yox idi.
  
  Kennedi onların yanına düşdü. "Ümid edirəm ki, sizi narahat etməmişəm. Çox uyğun görünürsən."
  
  "Sən yox," Drake dedi və Ben başını tərpətdi. "İndi bizdən birisən."
  
  "Um, təşəkkür edirəm, məncə. Bu komplimentdir?"
  
  Drake şənləndi. "Mənimlə bir neçə dino-rok oyunu oynaya bilən hər kəs ömürlük qardaşımdır."
  
  - Bütün gecə, kişi, bütün gecə.
  
  Ben inlədi. "Beləliklə" deyə ətrafa baxdı. "Sadəcə qaraldı."
  
  Drake sonsuz çəmənlikləri araşdırdı. Ən uzaq üfüqdən son qırmızı zolağı təzəcə süzüldü. "Lənət olsun, mərc edirəm gecələr burada soyuq olur."
  
  Dahl onların yanına getdi. "Deməli, bu sondur, kişilər? Bitirdik? Dünyanın bizə ehtiyacı var".
  
  Kəsik bir külək onun sözlərini parça-parça etdi, düzənliklərə səpələdi.
  
  Parnevik arxasını ağaca söykəyərək dincəldiyi yerdən danışdı. "Qulaq as, umm, sən mənə parçaların yeganə məlum şəklini əsl yerində gördüyünü söylədin. Bir zamanlar Con Dillingerə məxsus bir tablo."
  
  "Bəli, amma bu şey 60-cı illərdə tura çıxdı" dedi Dahl. "Biz əmin ola bilmərik ki, onun, xüsusən də tarixdə çılğın Vikinqlərdən biri tərəfindən kopyalanmadığına."
  
  Professor mızıldanacaq qədər sağlam idi: "Oh. Çox sağ ol."
  
  Tam qaranlıq və başda bir milyon ulduz yanıb-sönür. Budaqlar yırğalanır, yarpaqlar xışıltı verirdi. Ben instinktiv olaraq bir tərəfdən Dreykə yaxınlaşdı. Kennedi də başqası ilə eyni şeyi etdi.
  
  Kennedinin budunun öz buduna toxunduğu yerdə Dreyk alov hiss etdi. Dahlın dediklərinə diqqətini cəmləmək onun edə biləcəyi yeganə şey idi.
  
  "Qalxan," isveçli dedi, "son ümidimizdir."
  
  O, qəsdən bu qədər yaxın oturub? Drake düşündü. Toxunmaq....
  
  Vallah, çoxdandır ki, o, belə hiss edir. Onu qızların qız, oğlanların isə əsəbi olduğu günlərə qaytardı - şənbə günü günortadan sonra rəfiqələrini qarda köynək geyinib şəhər ətrafında gəzdirərək onlara sevimli CD-ni almadan və özlərinə popkorn və saman yeməklərini təqdim etdilər. kinoteatr.
  
  Günahsız günlər çoxdan keçdi. Çoxdan xatırlandı və təəssüf ki, itirildi.
  
  "Qalxan?" Söhbətə qarışdı. "Nə?"
  
  Dahl qaşlarını çataraq ona baxdı. "Davam et, ey şişman Yorkşir piç. Dedik ki, Qalxan burada əsas detaldır. Raqnarokun yerini müəyyən etdiyi üçün onsuz heç nəyə nail olmaq mümkün deyil. O, həm də digər hissələrdən fərqli bir materialdan hazırlanır - sanki başqa bir rol oynayır. Hədəf. "
  
  "Ne kimi?"
  
  "Puuuuuk" dedi Dahl ən yaxşı Oksford aksenti ilə. "Məndən idmanla bağlı bir şey soruş."
  
  "TAMAM. Niyə Leeds United hətta Tomas Brolin ilə müqavilə imzaladı?
  
  Dahlın üzü uzandı və sonra daşa çevrildi. O, etiraz etmək istəyirdi ki, sükutu qəribə səs pozdu.
  
  ulama. Qaranlıqdan bir inilti.
  
  İlkin qorxuya səbəb olan səs. "Məsih yaşayır" deyə Drake pıçıldadı. "Nə- ?"
  
  Yenə oldu. Heyvana bənzəyən, amma bağırsaqları sıxan, sanki böyük bir şeydən gələn ulama. Gecəni qorxunc etdi.
  
  "Sən xatırlayırsan?" Qeyri-təbii dəhşət pıçıltısı ilə Ben dedi: "Bura Qrendelin ölkəsidir. Beowulfdan olan canavar. Hələ də bu hissələrdə canavarların yaşadığına dair əfsanələr var".
  
  "Beowulfdan yadımda qalan yeganə şey Ancelina Colinin eşşəyidir" dedi Drake mehribanlıqla. "Amma, məncə, eyni şeyi onun əksər filmləri haqqında da demək olar."
  
  "SHSH!" - deyə Kennedi qışqırdı. "Bu nə səs-küydür?"
  
  Fəryad yenə gəldi, indi yaxınlaşdı. Dreyk çarəsizcə qaranlıqda nəyisə ayırd etməyə çalışdı, çılpaq dişlərin ona tərəf qaçdığını, tüpürcək damcıladığını, dişlərinin arasında ilişib qalmış çürük ət zolaqlarını təsəvvür etdi.
  
  O, silahını qaldırdı, başqalarını qorxutmaq istəmədi, amma risk etmək üçün çox inamsız idi.
  
  Thorsten Dahl öz tüfəngini nişan aldı. Yuxarı çəkilən SAS əsgəri bıçağını çıxardı. Qordon Braunun Britaniya iqtisadiyyatına buxov vurmasından daha çox sükut gecəni sıxışdırdı.
  
  Zəif səs. Clang. Yüngül ayaq səslərinə bənzəyən bir şey...
  
  Bəs o ayaqlar nə idi? Drake düşündü. İnsan yoxsa...?
  
  Əgər o, caynaqların tıqqıltısını eşitsəydi, bəlkə də dəhşət içində bütün jurnalını yandırardı.
  
  Lənət olsun o köhnə hekayələrə.
  
  Benin cib telefonu qəflətən canlananda ürəyindəki mədəciklər az qala partlayacaqdı. Ben təəccüblə onu havaya tulladı, lakin sonra aşağı düşərkən təqdirəlayiq şəkildə onu tutdu.
  
  "Cəfəngiyat!" deyə cavab verdiyini anlamadan pıçıldadı. "Oh, salam ana."
  
  Drake beynindəki qan döyüntülərini dayandırmağa çalışdı. "Kəs onu. Kəs onu!"
  
  Ben dedi: "Tualetdə. sonra zəng edəcəm!"
  
  "Şirin". Kennedinin səsi təəccüblü dərəcədə sakit idi.
  
  Drake qulaq asdı. Nalayiq və ağrılı bir inilti yenə gəldi. Bunun ardınca səs-küy yaradan daş atmış kimi uzaqdan gurultu gəldi. Başqa bir ağlama, sonra bir fəryad....
  
  Bu dəfə mütləq insan! Və Drake döyüşə qaçdı. "Bu Wellsdir!" Qaranlığa qaçdı, instinkt onu düz Mimirin quyusuna apardı və kənarında saxladı.
  
  Uells çatlamış və qanlı barmaqlarını uçurumun kələ-kötür kənarına uzataraq "Mənə kömək et" dedi. "İplərdən birinə ilişdim... enərkən. Az qala qolumu sındırdım. Bu qancığın... məni öldürmək üçün daha bir işi var..."
  
  Drake ağırlığını götürərək onu sonsuz gecəyə sərbəst düşmədən xilas etdi.
  
  
  * * *
  
  
  Wells isti bir şəkildə yığılıb dincələndə, Drake sadəcə başını ona çevirdi.
  
  Uells hıçqırdı: "Mən heç vaxt müharibəyə başlamaq istəməmişəm... SAS daxilində".
  
  "Onda hər şey qaydasındadır, çünki Alisiya və mən daha SAS-a aid deyilik."
  
  Onun yanında Ben heç nə olmamış kimi Parneviki sorğu-sual etdi. "Sizcə Qalxan bir növ açardır?"
  
  "Qalxan hər şeydir. Bu, açar ola bilər, amma əlimizdə qalan şey mütləqdir".
  
  "Getdin?" Drake qaşını qaldıraraq təkrarladı. O, diqqətini Benin I-telefonuna cəmləyib. "Əlbəttə ki, bilirik!"
  
  Ben bir addım öndə idi, "Odin Qalxanı"nı sürətlə araşdırırdı. Görünən şəkil kiçik idi, lakin Ben Dreykin düşünə biləcəyindən daha sürətli böyüdü. O, Qalxanın necə göründüyünü xatırlamağa çalışdı. Dəyirmi, qaldırılmış yuvarlaq bir mərkəzlə, xarici kənar dörd bərabər hissəyə bölünür.
  
  Ben I-telefonu qolun boyu tutaraq hamının ətrafa toplaşmasına şərait yaratdı.
  
  "Bu sadədir" dedi Kennedi. "Veqasda Ragnarok. Hamı Veqasdadır".
  
  Uşaq çənəsini ovuşdurdu. "Qalxanın yeri mərkəzdə cavabı əhatə edən dörd ayrı hissəni göstərir. Görürsən? Gəlin onları Şimal, Şərq, Cənub və Qərb kimi etiketləyək ki, nədən danışdığımızı bilək".
  
  "Əla" dedi Ben. "Yaxşı, Qərb göz qabağındadır. Mən bir Nizə və iki Göz görürəm".
  
  "Cənub bir At və iki, uh, Canavar, məncə." Drake bacardığı qədər gözlərini qıydı.
  
  "Əlbəttə!" Oğlan ağlayırdı. "Sən haqlısan. Çünki Şərqdə iki Valkiriya olmalıdır. Bəli? Görürsən?"
  
  Drake diqqətini cəmləmək üçün gözlərini qırpdı və o, bir cüt qanadlı atın üzərinə minmiş qadın döyüşçülərin ola biləcəyini gördü. "Lənət olsun Starbucks!" söydü. "Buradan başqa dünyanın hər yerində pulsuz wifi olan kafe!"
  
  "Deməli..." Kennedi kəkələdi, "h, Qalxanda Qalxan yoxdur?"
  
  "Hmmm...!" Professor çox çalışdı, Benin görmə sahəsinə daxil oldu və dostcasına sillə aldı. "Şəkli bir az da böyüdə bilərsinizmi?"
  
  "Yox. Bu onun həddidir".
  
  "Mən East End-də başqa heç bir işarə görmürəm" dedi Dahl oturduğu yerdən. "Ancaq Şimal olduqca maraqlıdır."
  
  Drake diqqətini dəyişdi və şok dalğası hiss etdi. "Ya Rəbb, bu Odinin simvoludur. Üç bağlı üçbucaq. Quyuda gördüyümüz kimi".
  
  "Amma bu nədir. Dahl üçbucaqlardan birinin sol alt küncündə yerləşən kiçik bir simvolu göstərdi. Ben yaxınlaşanda hamısı "Bu Qalxandır!"
  
  Utancaq bir sükut çökdü. Drake beynini məhv etdi. Niyə Qalxan simvolu üçbucaqların içərisinə yerləşdirildi? Aydındır ki, bu bir ipucudur, sadəcə aydın deyil.
  
  "Böyük ekranda daha asan olardı!" Professor xoruldadı.
  
  "Ağlamağı dayandırın" dedi Ben. "Sizi məğlub etməsinə imkan verməyin."
  
  "Budur bir fikir" Kennedi dedi. "Üçbucaqlar bu "Odin Düyündən" başqa bir şey üçün dayana bilərmi, yoxsa başqa bir şey?"
  
  "Əvvəllər sadəcə əfsanə sayılan Tanrı ilə əlaqəli mistik simvolun gizli məqsədi?" Buxarlayıcı güldü. "Əlbəttə yox".
  
  Dreyk, Alicia Mayles'in ona öyrətdiyi yerdə qabırğalarını ovuşdurdu ki, yeddi il məşq etmədən sizin döyüş səviyyənizi pisləşdirdi. O, onu alçaltdı, amma o, sağ idi və hələ də oyunda olduqları üçün təsəlli aldı.
  
  "Helikopterdə quraşdırılmış İnternet olacaq" deyə Dahl hamını sakitləşdirməyə çalışdı. "Təxminən... oh, otuz dəqiqədən sonra."
  
  "Yaxşı, yaxşı, amma mərkəzi hissə necə?" Drake üzərinə düşəni etdi. "Üç yelin və meduza ilə uşaq rəsminə bənzəyən iki kontur."
  
  "Yenə qalxan" Ben meduzanın gözünə yaxınlaşdı. "Şimal hissəsində olduğu kimi eyni görüntü. Beləliklə, Qalxanın özündə olan Qalxanın iki şəkli var. İki ixtiyari formadan və üç tək üçbucaqdan ibarət mərkəzi hissə", - deyə Kennediyə başını yellədi. "Bəlkə də onlar ümumiyyətlə üçbucaq deyillər."
  
  "Yaxşı, ən azı Qalxanın əsas hissə olduğu nəzəriyyəmi təsdiqləyir" dedi Parnevik.
  
  "Bu konturlar mənə nəyisə xatırladır" dedi Dahl. "Mən sadəcə bunu deyə bilmərəm."
  
  Drake bəzi pis şəxsi hücumlar edə bilərdi, lakin o, özünü nəzarətdə saxladı. Tərəqqi, deyə düşündü. Təmtəraqlı isveçli onlarla uzun bir yol keçib və indi müəyyən hörmət qazanıb.
  
  "Bax!" Ben qışqıraraq onların hamısını atladı. "Qalxanın hər iki şəklini birləşdirən nazik, demək olar ki, yersiz bir xətt var!"
  
  "Bu, əslində bizə heç nə demir," Parnevik gileyləndi.
  
  "Ya..." Dreyk ordu kartlarını oxuduğu günləri xatırlayaraq fikirli-fikirli fikirləşdi, "ya da... başqa sözlə desək, Qalxanın Raqnarokun kartı olduğunu bilirik. Bu iki görüntü iki fərqli kadrda eyni fokus nöqtəsi ola bilərdi... Yalnız bir görünüş hündürlük, digəri isə..."
  
  "Plan budurmu!" Ben dedi.
  
  Bu zaman yaxınlaşan helikopterin səsi eşidildi. Dahl GPRS-i söndürməklə köhnə məktəb asılılığını nümayiş etdirərək bu barədə danışdı. Qara iri fiqur yaxınlaşdıqca hamı ilə birlikdə qaranlıqda gözlərini qıyırdı.
  
  "Yaxşı, çox seçimimiz yoxdur" dedi yarı gülümsəyərək. "Biz bu işi götürməli olacağıq."
  
  
  * * *
  
  
  Gəmiyə minib məskunlaşdıqdan sonra Dahl 20 düymlük Sony Vaio noutbukunu işə saldı. Mobil şəbəkənin əhatə dairəsindən asılı olaraq onların İnternetə çıxışı olacaq.
  
  "Bu bir xəritədir" Dreyk düşüncə qatarına davam etdi. "Ona görə də gəlin bu cür davranaq. Aydındır ki, orta, mərkəzi detal plan görünüşüdür. Beləliklə, nümunəni kopyalayın, bəzi coğrafi tanıma proqramlarından istifadə edin və nə baş verdiyinə baxın.
  
  "Hmm" Parnevik şübhə ilə böyüdülmüş mənzərəni araşdırdı. "Niyə qalxan simvolu yanarkən yelə bənzəyən başqa bir şəkil əlavə edin, uh, Medusa. "
  
  "Başlanqıc nöqtəsi?" Kennedi risk etdi.
  
  Helikopter güclü küləklə yelləndi. Pilot əlavə təlimat alana qədər Osloya uçmaq əmri verildi. İkinci SGG komandası onları orada gözləyirdi.
  
  "Proqramı sınayın, Torsten."
  
  "Məndə artıq var, amma ehtiyacım yoxdur" deyə Dahl qəfil təəccüblə cavab verdi. "Bu konturların tanış göründüyünü bilirdim. Bu xəritədə Skandinaviyadır! Yelin Norveç, İsveç və Finlandiyadır. Medusa İslandiyadır. İnanılmaz."
  
  Bir saniyədən sonra noutbuk üç mümkün uyğunluğu olan bir ping qaytardı. Doxsan səkkiz faizlə ən yaxın çəkili tanınma proqramının alqoritmləri Skandinaviya idi.
  
  Drake hörmətlə başını Dahla doğru tərpətdi.
  
  "Ragnarok İslandiyada?" Buxarçı düşündü. "Bəs niyə?"
  
  "Bu koordinatları pilota verin" deyə Dreyk İslandiya sahil xəttini və Qalxan simvolunun mövqeyini göstərdi. "Belə ki. Artıq bir neçə saat geridəyik".
  
  "Ancaq bizdə o lənətə gəlmiş parçalar yoxdur" dedi Ben kədərlə. "Onlar almanlara məxsusdur. Və yalnız onlar Tanrıların məzarını qəlpələrdən istifadə edərək tapa bilərlər."
  
  İndi Torsten Dahl həqiqətən güldü və Drake düşündürdü. "Oh, yox" dedi isveçli və onun gülüşü demək olar ki, pis idi. "Mənim o lənətə gəlmiş parçalarla qarışmaqdan daha yaxşı bir fikrim var. Həmişə olub. Qoy duzlu kələmdə qalsınlar!"
  
  "Eləyirsən? Fikirləşim ki, Qalxan İslandiyada tapılmayıbmı?" Ben, təzyiq altındakı aydın düşüncəsi ilə Drakeni bir daha heyran edərək soruşdu.
  
  "Bəli, əgər bura Raqnarokun qədim yeridirsə," Parnevik dedi, "məntiqlidir. Odinin qalxanı öldüyü yerdə düşəcəkdi".
  
  "Oh, bu, indi məntiqlidir, professor" deyə Kennedi ona sataşdı. "İndi bu uşaqlar sizin üçün hər şeyi qərar verdilər."
  
  "Yaxşı, əgər bu kömək edərsə, hələ də ən böyük sirri həll etməliyik" dedi Ben yüngülcə gülümsəyərək. "Odinin qədim simvolunun mənası - üç üçbucaq."
  
  
  OTUZ BEŞ
  
  
  
  İslandiya
  
  
  İslandiyanın sahil xətti buzlu, girintili və rəngarəngdir, yerləri nəhəng buzlaqlarla kəsilir, digərləri isə şiddətli dalğalar və dişləyən küləklərlə hamarlanır. Burada lava sahilləri və qara qayalıqlar, əzəmətli aysberqlər və ümumiyyətlə, bir növ zen sakitliyi var. Təhlükə və gözəllik əl-ələ verir, ehtiyatsız səyyahın sayıqlığını boğmağa və onu vaxtsız sonluğa aparmağa hazırdır.
  
  Reykjavik bir neçə dəqiqə ərzində onların altından süpürüldü, parlaq qırmızı damları, ağ binaları və ətrafdakı qarlı dağları hətta ən əzablı ürəkləri də həyəcanlandırmağa zəmanət verdi.
  
  Onlar qış kostyumları, döyüş sursatları və qida maddələri və Dahlın on dəqiqə ərzində ağlına gələn hər şeyi yanacaqla doldurmaq və yükləmək üçün az məskunlaşan hərbi bazada qısa müddətə dayandılar.
  
  Lakin qara hərbi helikopterin göyərtəsində olan insanlar bunların heç birini görmədilər. Onlar qruplaşdırılırdılar - eyni məqsədi müzakirə edirdilər - lakin onların daxili düşüncələri öz ölümləri və dünyanın faniliyi haqqında idi - nə qədər qorxduqları və qorxduqları və başqaları üçün nə qədər qorxduqları haqqında.
  
  Drake həyəcanlandı. O, hamının təhlükəsizliyini necə qoruyacağını anlaya bilmirdi. Əgər onların tapdıqları Raqnarok idisə, onda növbəti əfsanəvi Tanrılar Türbəsi idi və onların həyatı yenicə rulet oyununa çevrilmişdi - Kennedinin sevimli alleqoriyasında - Veqasda - stolun saxtalaşdırıldığı yerdə oynadığınız növ.
  
  Hər bir gizli oyunçunun gizli planları və çoxsaylı düşmənlərinin naməlum planları ilə bu xüsusi eyhamla aldanıb.
  
  İndi isə Ben və Kennedidən başqa - onun həyatı ilə qoruyacağı iki insan - Dreyk həm Hayden, həm də Karin haqqında düşünməli idi.
  
  Bütün bu qorxular dünyanı xilas etməyə mane olacaqmı? Yalnız zaman göstərəcək.
  
  Son oyunlar hər küncdə oynanılırdı. Abel Frey artıq öz işinə başlayıb. Alicia və Milonun özləri ola bilər, lakin Drake keçmiş SRT həmkarının mağazada hətta sevgilisinin də gözləmədiyi bir qatil sürprizi olduğundan şübhələnirdi.
  
  Torsten Dahl və Wells, İslandiya sahillərini keçdikdən sonra, öz hökumətlərindən əmrlər, göstərişlər və pıçıldayaraq məsləhətlər aldıqdan sonra nadir hallarda telefonla danışırdılar. Nəhayət, Kennedi zəngə cavab verdi və bu, onun bir neçə dəqiqə dik oturmasına və şokdan yorğun halda başını yelləməsinə səbəb oldu.
  
  O, yalnız Dreykə üz tutdu. "Haydeni xatırlayırsan? Katib? Bəli, o, sadəcə öz işini yaxşı görür.
  
  "Bunun mənası nədi?"
  
  "O, MKİ-dəndir, lənətə gəlsin. Və tam olaraq olmaq istədiyi yerdə. Bütün bu pisliyin ortasında."
  
  "Cəfəngiyat". Drake Benə narahat bir nəzər saldı, amma yenə də onun dostu üçün yumşaq bir nöqtə olduğunu güman etdi. Sadəcə Dreykin ürəyi ona romantik təsəvvürlər bəsləyirdi, ona Haydenin hisslərinin doğru olduğunu söyləyirdi, yoxsa o real idi?
  
  "Bu, müdafiə naziri idi" deyə Kennedi heç nə olmamış kimi davam etdi. "Həqiqətən, 'bilməkdə' olmaq istəyirəm."
  
  "Həqiqətən". Drake Dahl və Wells-ə başını tərpətdi. "Orada, sadəcə tarix təkrarlanır." O, yorğun halda ən yaxın pəncərədən çölə baxdı. "İnanırsınızmı, Kennedi, keçən həftədən sonra biz hələ də oyundayıq?"
  
  Kennedi dedi: "İnanırsınızmı ki, hamı qiyamətin "od bizi yandıracaq" nəzəriyyəsinə inanır?
  
  Drake yorğunluqla cavab vermək istəyirdi ki, dibi onun dünyasından düşdü. Pəncərənin kənarında nəhəng bir şey görünən kimi qan damarlarında dondu.
  
  Çox böyük bir şey...
  
  "İndi mən bilirəm" deyə o, sevdiyi hər şeyin bu gün ölə biləcəyini qəflətən anlayan bir insanın dəhşətli səsi ilə fısıldadı. "Lənət olsun... Kennedi... İndi bilirəm."
  
  
  * * *
  
  
  O, vəhyinə işarə edəndə və Kennedi baxmaq üçün əyildikdə onun bütün bədəninin gərgin olduğunu hiss etdi.
  
  "Aman Tanrım!" - dedi. "Bu..."
  
  - Bilirəm, - Dreyk sözünü kəsdi. "Uzaq! Buna bax. Bax!"
  
  İsveçli qorxunun xarakterik olmayan təzahürünü tutdu və tez söhbəti bitirdi. Pəncərədən bayıra qısa bir baxış onun çaşqınlıq içində qaşlarını çatmasına səbəb oldu. "Bu sadəcə Eyjafjallajökul. Bəli, bəli, Dreyk, bunu söyləmək mənim üçün asan olduğunu bilirəm və bəli, bəli, 2010-cu ildə bütün xəbərləri edən budur..." O, dayandı, zəncirləndi, gözləyirdi.
  
  Parnevikin gözləri böyüdü. İsveç lənətləri onun içindən zəhərli oxlar kimi uçurdu.
  
  İndi Ben pəncərəyə yaxınlaşdı. "Heyrət! Vay. Bu, İslandiyanın ən məşhur vulkanıdır və görünür, yumşaq da olsa, hələ də püskürür".
  
  "Bəli!" Drake ağlayırdı. "Alov bizi yandıracaq. Lənət super vulkan. "
  
  "Amma daha vacibi," Kennedi indi davam etməyi bacardı, "Qalxanın quş baxışına baxın, Mett. Buna bax!"
  
  İndi Parnevik öz nöqteyi-nəzərini tapmağı bacardı: "Üç dağ həmişə düşünüldüyü kimi üç üçbucaq deyil. Qədim alimlər yanıldılar. Odinin ən məşhur simvolu səhv deşifrə edilib. Aman Tanrım!"
  
  Drake püskürən vulkanın kənarına baxdı və onun hər iki tərəfində daha da hündür iki dağ gördü, yuxarıdan baxanda Odinin simvoluna çox bənzəyirdi.
  
  "Aman Allahım" dedi Parnevik. "Budur, gözlərimiz həqiqətən bizə oyun oynayır, çünki bu dağlar Eyjafjallajocul yaxınlığında görünsə də, əslində yüzlərlə mil uzaqdadır. Lakin onlar İslandiya vulkanları zəncirinin bir hissəsidir. Hər şey bir-birinə bağlıdır".
  
  "Beləliklə, əgər biri kifayət qədər güclə qalxarsa və digər ikisinə birbaşa bağlıdırsa ..." Kennedi davam etdi.
  
  "Sizdə Supervulkanın başlanğıcı var" dedi Dreyk.
  
  "Tanrıların məzarı," deyə Dahl nəfəs aldı, "püskürən bir vulkanın içərisindədir."
  
  "Və Odinin sümüklərini çıxarmaq onu bum edir!" Kennedi başını tərpətdi, boş saçları uçurdu. "Daha az bir şey gözləyirsinizmi?"
  
  "Gözləmək!" Dahl indi onlara Meduzanın gözünə nə vaxt çatacaqlarını bildirən peyk şəklinə baxırdı. "İstiqamətlərlə bağlı hələ də bir az köməyə ehtiyacımız var və bu, həmişə mənim B planım idi. Bu nəhəng dağ var və Abel Frey bizə birbaşa ön qapıdan göstərəcək."
  
  "Necə?" Ən azı iki səs tələb olundu.
  
  Dahl gözünü qırparaq pilotla danışdı. "Bizi daha yüksəklərə aparın."
  
  
  * * *
  
  
  İndi onlar o qədər yüksək idi ki, Dreyk buludların arasından dağları belə görə bilmirdi. Onun SGG komandirinə olan yeni hörmətinin dəstəyə çox ehtiyacı var idi.
  
  "Yaxşı, Torvill, kəndliləri səfalətdən qurtar, hə?"
  
  "Thorsten" dedi Dahl ona sataşdığını başa düşməzdən əvvəl. "Ah, mən başa düşürəm. Yaxşı, əgər bacarırsansa, davam etməyə çalış. Bu, mənim hərbi ixtisasımdır, ən azı SGG-yə qoşulmazdan əvvəl idi. Aerofotoqrafiya, xüsusən də ortofoto. "
  
  "Bu, parlaqdır" dedi Drake. "Danışdıqca dikləşirəm. Bu nə cəhənnəmdir?"
  
  "Bunlar, "sonsuz" məsafədən çəkilmiş, düz aşağı baxan, sonra qəbul edilmiş xəritə standartına uyğunlaşdırmaq üçün həndəsi cəhətdən dəyişdirilmiş fotoşəkillərdir. Şəkil yükləndikdən sonra onu "real dünya" koordinatlarına uyğunlaşdırmaq kifayətdir, sonra..." o, çiyinlərini çəkdi.
  
  "Partlama!" Kennedi güldü. "Google Earth kimi bir şeyi nəzərdə tutursunuz, elə deyilmi? Yalnız 3D olmadan?"
  
  "Həqiqətən". Drake üzünü örtdü. "Ümid edirəm ki, bu işləyəcək, Dal. Bu, son oyunu qabaqlamaq üçün yeganə şansımızdır."
  
  "Belə olsun. Həm də təkcə bu deyil, kompüter koordinatları hesablayanda biz Tanrıların məzarının girişinin harada olduğunu dəqiq biləcəyik. Hətta doqquz fraqmentin hamısına tam hakim olan almanlar belə qiymətləndirməli olacaqlar".
  
  "Bir şərtlə ki, almanlar bütün parçaları düzgün yerləşdirsinlər" dedi Ben şən təbəssümlə.
  
  "Yaxşı, doğrudur. Biz yalnız Abel Freyin nə etdiyini bildiyinə ümid edə bilərik. Onun məşq etmək üçün mütləq kifayət qədər vaxtı var idi".
  
  Drake oturduğu yerdən sürüşərək Uellsi axtardı. Onun çarəsiz halda mobil telefonunu pəncərəyə vurduğunu gördüm.
  
  - Freyanın qalasından xəbər var, dostum?
  
  SAS komandiri xoruldadı. "Ətrafı. Ancaq gizli şəkildə - Castle onun yeni diqqətindən xəbərsizdir. Alman polisləri var. İnterpol. Dünyanın əksər hökumətlərinin nümayəndələri. Amma nədənsə Mai yox. Sənə yalan deməyəcəyəm, Matt, bu, çox itki olmadan sındırıla bilən ağır bir qaya olacaq."
  
  Drake Karini düşünərək başını tərpətdi. O, əmsalları dəfələrlə oynayaraq bilirdi. - Deməli, əvvəlcə qəbrin qayğısına qalacağıq... Sonra görək nə ağlımıza gələcək.
  
  Məhz bu anda darısqal vertolyotun qabağında müəyyən hərəkətlər oldu. Dahl üzündə şən təbəssümlə arxaya çevrildi. "Frey indi oradadır! Parçalara ayırırıq. Bu körpəni tam gücə çevirsək və saniyədə bir kadr çəksək, bir saat bu məzarın içində olacağıq! "
  
  Parnevik hörmətlə nəfəs aldı: "Bir az hörmət edin". "Orada, aşağıda, Raqnarok. Məlum tarixdə ən böyük döyüş meydanlarından biri və ən azı bir Armageddon yeri. Tanrılar bu buzda qışqıra-qışqıra öldülər. tanrılar. "
  
  "Və Abel Frey də" dedi Ben Blake yumşaqlıqla. "Əgər o mənim bacıma pislik etsəydi".
  
  
  
  HİSSƏ 2
  zirehlini geyin...
  
  
  OTUZ ALTI
  
  
  
  ALLAHLARIN MƏZBİRİ
  
  
  Oyun bitdi.
  
  Drake və yoldaşları Ragnarok və Abel Frey-in ekipajı üzərindən siqaret çəkən dağa doğru uçarkən, almanların hündür quyruqda onları izləyəcəyini bilirdilər. Helikopter sürətlə yumşaq qarlı çuxura endi, təsadüfi küləyin əsməsi ilə güclü şəkildə sarsıldı və qaralama ilə gücləndi. Pilot helikopter yerdən altı fut hündürlükdə mümkün qədər yaxınlaşana qədər ekipajı idarə etdi, sonra oradan cəhənnəmi qurtarmaq üçün hamıya qışqırdı.
  
  "Saat işlənir!" Çəkmələri qara toxunan kimi Dahl qışqırdı. "Gəlin hərəkət edək!"
  
  
  * * *
  
  
  Dreyk ətrafa nəzər salmazdan əvvəl Benə dəstək olmaq üçün əlini uzatdı. Kiçik çökəklik ən yaxşı enmə nöqtəsi kimi görünürdü, onlar tədqiqat apardıqları kiçik girişdən cəmi bir mil məsafədə və çox qayalı və ya potensial maqma bacası olmayan kifayət qədər məsafədə olan yeganə torpaq idi . Əlavə bonus o idi ki, bu, Freyi Türbənin dəqiq yeri ilə bağlı çaşdırmağa kömək edə bilər.
  
  Dreyk düşündü ki, bu, dünyanın sonunun görünə biləcəyindən fərqli deyil, qaranlıq bir mənzərə idi. Dalın GPRS cihazının girişini göstərməsini gözləyərkən boz kül təbəqələri, küt dağ yamacları və qaralmış lava yataqları ona az inam verirdi. O, az qala, Mordora çatdığını iddia edərək tutqun dumanın içindən döyülmüş bir hobbitin sürünərək çıxacağını gözləyirdi. Külək güclü deyildi, amma arabir küləklər onun üzündən pitbul kimi dişləyirdi.
  
  "Burada". Dahl kül sürüşmələri arasından qaçdı. Onların üstündə, sakit bir sakitliklə bir göbələk bulud səmaya qalxdı. Dahl qarşıdakı dağdakı qalın qara yarığı nişan aldı.
  
  "Niyə kiməsə vulkanın içində belə mühüm və müqəddəs bir yer yerləşdirməyə ehtiyac var?" Kennedi Drake-nin yanında əyləşərək soruşdu.
  
  "Bəlkə də bu əbədi davam etməli deyildi" o çiyinlərini çəkdi. "İslandiya əsrlər boyu partlayır. Kimin ağlına gələrdi ki, bu vulkan tam gücünə çatmadan bu qədər tez-tez püskürəcək?"
  
  "Əgər... Odinin sümüklərindən düzgün püskürməsə. Bunu nəzarətdə saxlaya bildilərmi?"
  
  "Ümid edək ki, yox."
  
  Yuxarıdakı səmanı qar və sürüşən kül örtüb, vaxtından əvvəl toranlığa əlavə edildi. Burada günəş parlamırdı; sanki Cəhənnəm ilk dəfə Yer səltənətində yerləşdi və ondan möhkəm yapışdı.
  
  Dal qeyri-bərabər torpaq üzərində yol aldı, bəzən gözlənilmədən dərin sürüşən boz tozların üstündə büdrədi. Dahl çılpaq qayalara çatanda, bu rəngarəng qrupdakı bütün söhbətlər kəsildi - onları sönük səhra qovdu.
  
  "Budur, yuxarıda", - isveçli tapançasını göstərdi. "Təxminən iyirmi fut." O, gözlərini sıxdı. "Mən açıq bir şey görmürəm."
  
  "İndi, əgər Kuk bunu Havay sahillərində desəydi, biz heç vaxt ananaslı sıyıq yeməzdik" deyə Drake gülüş gətirmək ümidi ilə yumşaq bir şəkildə qışqırdı.
  
  "Yaxud Kona qəhvəsi." Kennedi ona baxarkən dodaqlarını yaladı, sonra o, gözünü qırpdıqda kəskin şəkildə qızardı.
  
  "Səndən sonra" dedi və otuz dərəcə yamacı işarə etdi.
  
  "Heç olmaz, pozğun." Yalnız indi gülümsəməyi bacardı.
  
  "Yaxşı, əgər sən mənim götümə baxmayacağına söz versən." Drake qayalı yamaca hücum etməkdən həzz alırdı, çəkisini paylamazdan əvvəl hər bir tutumu sınaqdan keçirdi və Dahl və onun üstündəki tək SAS əsgərini diqqətlə izlədi. Növbəti Kennedi, sonra Ben, nəhayət professor və Uells idi.
  
  Heç kim bu xüsusi missiyadan kənarda qalmaq istəmirdi.
  
  Bir müddət Dahl irəli guruldadı. Drake arxaya baxdı, lakin üfüqdən kənarda heç bir təqib əlaməti görmədi, Baş nazirin çıxışından daha zərərsiz. Bir az sonra Dahlın səsi sükut pərdəsini aşdı.
  
  "Vay, uşaqlar burada bir şey var. Bir qaya qırağı var, ondan sonra sola dönün..." səsi kəsildi. "Şaquli mil... bəli, qayaya oyulmuş pilləkənlər. Çox dar. Helwit! Bu köhnə tanrılar arıq idilər!"
  
  Drake ekspozisiyaya çatdı və onun arxasına keçdi. "Sadəcə söyürsən, Dahl, zarafat edirsən? Və ya hər halda cəhd edin. Deməli, bəlkə siz də insansınız. Lənət olsun, nə dar çuxur. Ümid edirəm ki, ayrılmağa tələsmirik".
  
  Bu narahatedici düşüncə ilə o, İsveçlini qara dəliyə itələməzdən əvvəl Dahl təhlükəsizlik xəttini təmin etməyə kömək etdi. Yadıma bir neçə əks-hücum gəldi, amma indi nə vaxt, nə də yer idi. Məşəli aşağı istiqamətləndirə bilməyən zavallı Torsten Dahl kor-koranə, addım-addım aşağı endi.
  
  "Əgər kükürd iyi gəlirsə," Dreyk özünü saxlaya bilmədi. "Dayan."
  
  Dahl vaxtını aldı, hər ayağını diqqətlə yerləşdirdi. Bir neçə dəqiqədən sonra o getdi və Drake yalnız yanğınsöndürən dəbilqəsinin zəif və sönük parıltısını görə bildi.
  
  "Siz yaxşısınız?"
  
  "Mən dibinə çatdım!" Dahlın səsi əks-səda verdi.
  
  Kennedi ətrafa baxdı. "Bu başqa zarafatdır?"
  
  "Yaxşı, gəlin bu soyuqdan çıxaq" deyə Dreyk qara daşdan çuxurdan tutdu və ehtiyatla kənara çıxdı. O, ilk növbədə dayaq tapmaq üçün ayaqlarından istifadə edərək, ehtiyatla özünü təhlükəli şəkildə qarış-düym aşağı endirdi. Çuxur o qədər dar idi ki, hər hərəkətində burnunu və yanaqlarını qaşıyırdı. "Saçma! Sadəcə vaxtınızı ayırın" dedi. "Üst bədəninizi mümkün qədər az hərəkət etdirməyə çalışın."
  
  Bir neçə dəqiqədən sonra o, Dalın "Altı fut" dediyini eşitdi və arxasındakı daşın boş yerə çevrildiyini hiss etdi.
  
  "Ehtiyatlı olun" deyə Dahl xəbərdarlıq etdi. "İndi biz uçurumun astanasındayıq. Təxminən iki fut enində. Sağımızda şəffaf daş divar, solumuzda adi bir dibsiz çuxur. Bircə yol qalıb".
  
  Digərləri uzun enişlər edərkən, Dreyk İsveçin tapıntılarını sınamaq üçün öz işığından istifadə etdi. Hamı xəbərdar edildikdən və hazırlandıqdan sonra Dahl yavaş-yavaş çıxıntı ilə hərəkət etməyə başladı. Onları zibil zülməti bürümüşdü, yalnız kanalda atəşböcəyi kimi rəqs edən dəbilqələrindəki məşəllərlə işıqlandırılmışdı. Tam boşluq onları sol tərəflərindəki sirenin xain çağırışı kimi sakitləşdirdi və sağ tərəfdəki daş qayanı daha da qonaqpərvər etdi.
  
  "Bu mənə o köhnə dinozavr filmlərindən birini xatırladır" dedi professor Parnevik. "Sən xatırlayırsan? Zamanın unudulmuş torpaq, məncə? Onlar ölümcül canlıların əhatəsində mağaraların arasından keçirlər. Əla filmdir".
  
  "Raquel Welch ilə olan?" Wells soruşdu. "Yox? Yaxşı, mənim dövrümdəki insanlar bunun dinozavr olduğunu düşünürlər - Raquel Welch olduğunu düşünürlər. Fərqi yoxdur".
  
  Dreyk kürəyini qayaya basaraq irəli addımladı, qollarını uzadaraq Ben və Kennedinin lazımi qaydada uzaqlaşmadan əvvəl ona əməl etdiyinə əmin oldu. Qarşılarında qaranlıq bir boşluq uzanırdı və indi qulaqlarına dərin və uzaqda olan zəif bir gurultu gəlirdi.
  
  "Bu Eyjafjallajökul olmalıdır, yumşaq püskürən bir dağdır" deyə professor Parnevik xətt boyunca pıçıldadı. "Ən yaxşı təxminim odur ki, biz maqma kamerasından və püskürmələri qidalandıran borudan yaxşı təcrid olunmuş yan kameradayıq. Bizi və Türbəni qoruyan yüksələn maqma ilə aramızda onlarla kül və lava təbəqəsi ola bilər. Biz hətta dağın kənarlarından daha sıldırım bucaq altında yüksəldiyi bir qaya anomaliyasının içində ola bilərik.
  
  Dahl qaranlığa qışqırdı. "Gelvit! Cəhənnəm və lənət! Yolumuzu doxsan dərəcə bucaq altında kəsən alçaq bir divar bizə yaxınlaşır. Hündür deyil, narahat olmayın, sadəcə diqqətli olun".
  
  "Bir növ tələ?" Oğlan risk etdi.
  
  Drake maneəni gördü və eyni şeyi düşündü. O, böyük ehtiyatla SGG komandirinin ardınca diz hündürlüyündəki maneədən keçdi. Hər ikisi eyni vaxtda ilk məzarı gördülər.
  
  "Oooh," Dahl onları başa düşmək üçün kifayət qədər söz tapmadı.
  
  Drake yalnız fit çaldı, mənzərədən heyrətləndi.
  
  Dağın kənarında, bəlkə də vulkanın nüvəsinin yüz fut dərinliyində, maqma kamerasına qədər nəhəng bir yuva oyulmuşdu. O, bir tağ şəklində, bəlkə də yüz fut hündürlüyündə formalaşmışdır. Hamı ətrafa toplaşıb super güclü fənərlərini çıxaranda ilk məzarın heyrətamiz mənzərəsi açıldı.
  
  "Heyrət! Vay!" Kennedi bildirib. Onun işığı bir-birinin ardınca rəfi işıqlandırdı, qayalıqda oyulmuş, hər rəf xəzinələrlə bəzədilmiş və dolu idi: boyunbağılar və nizələr, döş nişanları və dəbilqələr. Qılınclar....
  
  "Bu adam kimdir?"
  
  Parnevik, proqnozlaşdırıldığı kimi, uzaq divarı, onlara baxan divarı, əslində Tanrının tağlı məzar daşını öyrəndi. Aydın relyefdə fantastik oymalar var idi, hər hansı bir müasir İntibah insanı, hətta Mikelancelo kimi bacarıqlı idi.
  
  "Bu, Marsdır" dedi professor. "Roma Müharibə Tanrısı"
  
  Drake döş nişanında və ətəkdə olan əzələli bir fiqur gördü, o, böyük bir çiynində nəhəng bir nizə tutaraq digərinə baxdı. Arxa planda əzəmətli bir at və Romadakı Kolizeyə çox bənzəyən yuvarlaq bir bina dayanmışdı.
  
  "Məni heyrətə gətirirlər ki, burada kimi dəfn etməyə qərar verdilər" deyə Kennedi mızıldandı. "Roma tanrıları. Skandinaviya tanrıları..."
  
  "Mən də" dedi Parnevik. "Bəlkə də bu, sadəcə Zevsin şıltaqlığı idi."
  
  Birdən bütün gözlər oyulmuş freskanın altında dayanan nəhəng sarkofaqa çevrildi. Drake-in təxəyyülü ələ keçirdi. İçəriyə baxsalar, Allahın sümüklərini tapacaqlarmı?
  
  "Lənət olsun, vaxtımız yoxdur!" Dahlın səsi məyus, yorğun və yorğun görünürdü. "Gəlin gedək. Burada nə qədər tanrının dəfn oluna biləcəyini bilmirik".
  
  Kennedi Dreykə qaşlarını çatdı və o, qaranlığın içindən gözdən itən kimi çıxıntıya baxdı. "Bizim getdiyimiz kövrək daş cığırdır, Mett. Və mən 401 minə mərc etməyə hazıram ki, Tanrıların sayı sadəcə bir və ya iki deyil".
  
  "İndi biz heç nəyə etibar edə bilmərik" dedi. "Yalnız bir-birimizə. Gəlin. Almanlar tezliklə gələcəklər".
  
  Onlar Marsın dəfn otağından çıxdılar, hər bir insan onun nisbi təhlükəsizliyinə və misilsiz əhəmiyyətinə həsrətlə nəzər saldı. Boşluq bir daha səsləndi və indi Drake ayaq biləklərində və dizlərində küt ağrı hiss etməyə başladı, bu onların çıxıntı boyunca yavaş hərəkətinin nəticəsi idi. Zavallı professor Parnevik və gənc Ben həqiqətən ağrılı idilər.
  
  Başqa bir uğultu geniş mağaranı silkələdi və öz səsləri ilə əks-səda verdi. Drake yuxarı baxdı və onun çox yuxarıda oxşar çıxıntı gördüyünü düşündü. Bu lənətə gəlmiş şey bütün gecəni fırlada bilər!
  
  Müsbət tərəfi odur ki, onlar hələ heç bir təqib əlaməti eşitməyiblər. Drake onların almanlardan yaxşı bir saat qabaqda olduqlarını güman edirdi, lakin qarşıdurmanın demək olar ki, qaçılmaz olduğunu bilirdi. O, sadəcə ümid edirdi ki, bu baş verməmiş qlobal təhlükəni zərərsizləşdirə biləcəklər.
  
  Qarşıda ikinci bir çıxıntı, onun arxasında isə dağın dərinliklərində yerləşən ikinci möhtəşəm taxça göründü. Bu, bir çox qızıl əşyalarla bəzədilib, yan divarları sanki qızıl işıqla parlayırdı.
  
  "Aman Allah!" Kennedi ah çəkdi. "Mən heç vaxt belə bir şey görməmişəm. Bu kimdir? Xəzinə Allah?
  
  Parnevik gözlərini nəhəng sarkofaqda üstünlük təşkil edən daş oymalara zillədi. Bir anlıq başını buladı, qaşlarını çatdı. "Gözləyin, bu lələklərdir?" Bu tanrı lələk taxır?
  
  "Bəlkə də professor," Ben artıq yuvanın yanından onları gözləyən qara gecənin genişliyinə baxırdı. "Fərqi varmı? Bir deyil."
  
  Parnevik ona məhəl qoymadı. "Bu Quetzalcoatl! Azteklərin Allahı! Bütün bunlar nədəndir..." O, parlayan divarları göstərdi.
  
  "Azteklərin qızılı." Uells özünə rəğmən heyrətlə ah çəkdi. "Heyrət! Vay".
  
  "Bu yer..." Kennedi otağı demək olar ki, tamamilə havalandırdı, "bütün zamanların ən böyük arxeoloji tapıntısıdır. Bunu başa düşürsənmi? Burada tanrı təkcə bir sivilizasiyadan deyil, bir çox sivilizasiyadandır. Və onları müşayiət edən bütün adət-ənənələr və xəzinələr. Bu... heyrətamizdir".
  
  Drake lələklərlə bəzədilmiş və balta yelləyən Quetzalcoatl obrazından baxdı. Parnevik dedi ki, asteklərin tanrısı - şərti kilsə mənbələrinə görə - Hökmdar Tanrı kimi tanınır, bu ifadə onun həqiqətən real olduğuna işarə edir.
  
  "Quetzalcoatl" "uçan sürünən" və ya "lələkli ilan" deməkdir. Hansı ki..." Parnevik heyrətamiz şəkildə dayandı, sonra sanki hamının kənara çəkildiyini başa düşdü, "əjdaha", - o, məmnun halda öz-özünə dedi.
  
  - Bunun Marsla əlaqəsi varmı? Cim Marsters adlı tək SAS əsgəri soruşdu.
  
  Dreyk Parnevikin dodaqlarını büzərək kənara çıxmasına baxdı. "Hmm" onun təklifi çıxıntıdakı hər kəsə nəfəs aldı. "Yalnız ki, onlar ölümü nəzərdə tuta bilər və bir dəfə buna sahib idilər."
  
  
  * * *
  
  
  Üçüncü niş və bu, əvvəlki kimi nəfəs kəsicidir. Drake özünü ağacda oyulmuş heyrətamiz, çılpaq bir xanıma baxarkən tapdı.
  
  Divarlara sərvət dəyərində heykəlciklər asılmışdı. Delfinlər, güzgülər, qu quşları. Azadlıq heykəlinin boynuna sarılacaq qədər böyük heykəltəraşlıq boyunbağı.
  
  "Yaxşı" dedi Drake. "Hətta onun kim olduğunu da bilirəm."
  
  Kennedi üzünü örtdü. - Bəli, edərdin.
  
  "Əsl fahişə" dedi Parnevik kəskin şəkildə. "Afrodita".
  
  "Salam" Uells dedi. "Allah Afroditaya fahişə deyirsən? Aşağıda? Onun məzarına belə yaxındır?"
  
  Parnevik tipik ibtidai məktəb zorakılığı ilə davam etdi: "O, Adonis də daxil olmaqla, Tanrılarla və insanlarla yatdığı bilinir. Troyalı Heleni Parisə təklif etdi, sonra ona baxdığı anda Parisin şövqünü alovlandıraraq müqaviləni bağladı. Pafos yaxınlığında, Ouranosun bu yaxınlarda sterilizasiya edilmiş xayalarından doğulmuşdur. Deməliyəm ki, o..."
  
  "Biz mesaj aldıq" dedi Drake, hələ də oymağa baxaraq. Kennedinin ona başını tərpətdiyini görəndə gülümsədi.
  
  "Qısqancsan, sevgilim?"
  
  "Cinsi baxımdan çox məyus oldunuz?" Dahldan sonra ikinci olmaq üçün onun yanından keçdi.
  
  Diqqətlə onun arxasınca baxdı. "Yaxşı, indi bunu qeyd etdin ...."
  
  "Buyurun, Mett" Ben də onun yanından sürüşüb keçdi. "Heyrət! Vay!"
  
  Onun nidası onların hamısını atlamağa məcbur etdi. Onlar dönüb onun dördayaq üstə süründüyünü gördülər, üzündə dəhşət yazılmışdı. Drake cəhənnəm mətbəxindən iblisin qanadları üzərində yüksələn İblisin Özünü indicə görüb-görmədiyini düşünürdü.
  
  "Bu niş..." o nəfəs aldı. "O, platformada... havada üzür... Qarşı tərəfdə heç nə yoxdur! "
  
  Drake ürəyinin döyüntüsünü hiss etdi. Mimirin quyusunu və onun yalançı döşəməsini xatırladı.
  
  Dahl bir neçə dəfə tullandı. "Lənətlənmiş daş kifayət qədər güclü görünür. Bu xəttin sonu ola bilməz".
  
  "Bunu etmə!" Ben ciyildirdi. "Bəs o qırılsa?"
  
  Sükut hökm sürdü. Hamı iri gözlərlə bir-birinə baxırdı. Bəziləri getdikləri yola, quyuların və Marsterlərin daxil olduğu təhlükəsiz yola baxmağa cəsarət etdi.
  
  Elə bu anda, eşitmənin ən uzaq məsafəsində zəif bir gurultu səsi eşidildi. Quyuya düşən daşın səsi.
  
  "Bunlar almanlardır" dedi Dahl əminliklə. "Mədənin dərinliyini yoxlayır. İndi ya bu platformanı tərk etməyin bir yolunu tapacağıq, ya da onsuz da öləcəyik".
  
  Drake dirsəyi ilə Kennedini dürtdü. "Oraya baxın," o, onların yuxarısını göstərdi. "Qulaqlarımı açıq saxladım. Düşünürəm ki, üstümüzdə başqa nişlər və ya mağaralar dəsti olmalıdır. Amma bax... Görün qayanın kənarı necə əyilir.
  
  "Sağ". Kennedi tələsik Afrodita yuvasının kənarına getdi. Sonra kəsik-kəsik daşa basaraq küncə baxdı. "Burada bir növ quruluş var... İlahi! Aman Tanrım."
  
  Drake onun çiyinlərindən tutdu və qaranlığa baxdı. "Düşünürəm ki, sən məni sikmək istəyirsən!"
  
  Orada, onların işıqlarının çox uzaqda, daha da nazik spiral pilləkənə çevrilən nazik bir çıxıntı var idi. Pilləkənlər yuxarıya doğru uzanaraq növbəti səviyyəyə doğru gedirdi.
  
  "Gəlin başgicəllənmə haqqında danışaq" dedi Drake. "Sadəcə bir peçenye və bir qutu götürdü."
  
  
  OTUZ YEDDİ
  
  
  
  ALLAHLARIN MƏZBİRİ
  
  
  Spiral pilləkən kifayət qədər möhkəm görünürdü, lakin onun ucsuz-bucaqsız bir çuxurun üstündəki boşluqdan fırlanması, hətta memarlarının heç bir məhəccər quraşdıra bilməməsi faktı, hətta Dreykin yaxşı öyrədilmiş əsəblərini vibratordakı birədən daha tez titrədirdi. ..
  
  Tam bir dairə onları Afrodita yuvasına aparan yolun dörddə birinə apardı, ona görə də Dreyk dörd və ya beş dairə etmək lazım olduğunu düşündü. O, addım-addım hərəkət edərək Benin ardınca getdi, qorxusunu boğmağa çalışdı, dərindən nəfəs aldı və həmişə hədəfinə doğru irəlilədi.
  
  Altmış fut yuxarı. əlli. qırx.
  
  O, otuz fut yaxınlaşanda Benin dayanıb bir anlıq oturduğunu gördü. Oğlanın gözləri qorxudan daşlaşmışdı. Drake ehtiyatla onun altındakı pilləkəndə oturdu və dizini sığalladı.
  
  "Dostum, yeni Yuxu Divarı treki yazmağa vaxt yoxdur. Yaxud da Taylor Momson haqqında xəyallar qurur".
  
  Sonra onların altından SAS əsgərinin səsi əks-sədalandı. "Orada nə baş verir? Biz burda özümüzü ələ salırıq. Hərəkət et."
  
  SAS əsgərləri, Dreyk düşündü. Onları əvvəlkindən fərqli etdim.
  
  "Bir ara ver" deyə geri çağırdı. "Sadəcə mən ol."
  
  "Fasilə! Phu..." Drake Uellsin alçaq səsini, sonra sükutunu eşitdi. O, Kennedinin ayaqlarının dibində oturduğunu hiss etdi, onun məcburi təbəssümünü gördü və titrəyən bədənini ayaq barmaqlarının arasında hiss etdi.
  
  "Uşağın vəziyyəti necədir?"
  
  "Kollecdən qaçıram" deyə Drake özünü gülməyə məcbur etdi. "Qrup yoldaşları. York meyxanaları. Pulsuz kino gecəsi. KFC. Call of Duty. Bilirsən, tələbə işi".
  
  Kennedi daha yaxından baxdı. "Təcrübəmə görə, oğlan və qızların tələbə kimi etdikləri bu deyil."
  
  İndi Ben gözlərini açıb zorla gülümsəməyə çalışdı. O, yavaş-yavaş əlləri və dizləri üzərində hərəkət etdi. Yenə üzünü yuxarı çevirərək, hələ də əlləri və dizləri üstə, bir-birinin ardınca yorucu addımlarla qalxdı.
  
  Qarış-qarış, addım-addım təhlükəli addımlarla yüksəldilər. Drake gərginlikdən başının və ürəyinin ağrıdığını hiss etdi. Ben yıxılsaydı, oğlanın yıxılmasının qarşısını öz bədəni ilə alardı, təki onu xilas edərdi.
  
  Sorğu və ya tərəddüd etmədən.
  
  Başqa bir tam dairə və onlar hədəflərindən təxminən iyirmi fut məsafədə idilər, indi keçdikləri dairəni əks etdirən çıxıntı. Dreyk sayrışan məşəl işığında onu araşdırdı. O, geri giriş şaftına aparırdı, lakin görünür, bir pillə daha yüksəkdir.
  
  Səviyyəni yüksəlt?-deyə düşündü. İlahi, o, lənətə gəlmiş Kirpi Sonic ilə bunu çox "modernləşdirdi".
  
  Onun üstündə Dahlın tərəddüd etdiyini gördü. İsveçli çox sürətlə ayağa qalxdı, müvazinətini itirdi və indi arxa ayağına çox ağırlıq verdi. Heç bir səs yox idi, sadəcə səssiz mübarizə gedirdi. O, Dalın ağlını hansı işgəncənin bürüdüyünü təsəvvür edə bildi. Arxada boşluq, qabaqda təhlükəsizlik, uzun, ağrılı bir düşmə düşüncəsi.
  
  Sonra isveçli irəli atıldı, pillələri vurdu və var gücü ilə yapışdı. Drake onun ağır nəfəsini on fut yuxarıdan eşitdi.
  
  Bir neçə dəqiqə keçdi və çətin dırmaşma davam etdi. Nəhayət, Dahl pilləkənləri çıxıntıya endirdi, sonra yer açmaq üçün əlləri və dizləri üstə süründü. Dreyk tezliklə onun arxasınca getdi, Kennedini özü ilə sürüklədi və ölüm qışqıra-qışqırmaqdan hələ də onları bir addım uzaqda qoyan dar çarxda geri qayıtdıqlarını hiss edərək hədsiz dərəcədə rahatladı.
  
  Onların hamısı hesaba çəkiləndə Dahl ah çəkdi. "Gəlin növbəti yerə keçək və fasilə verək" dedi. "Mən, birincisi, tamamilə məhv olmuşam."
  
  Daha beş dəqiqə əzab çəkən bədənlərini qarışdırdıqdan və artan əzələ spazmlarına qarşı mübarizə apardıqdan sonra, onlar dördüncü yuvaya, Afrodita məqbərəsinin birbaşa üstündəki yuvaya getdilər.
  
  Əvvəlcə heç kim daimi Tanrı görmədi. Hamısı diz çökmüş, dincəlir və ağır nəfəs alırdılar. Drake istehza ilə fikirləşdi ki, onun mülki həyatı buna gətirib çıxarıb və yalnız Parnevik ondan başqa heç kimə qəribə görünəcək bir söyüş söyləyəndə başını qaldırıb baxdı.
  
  "Vuu!"
  
  "Nə?" Soruşdum.
  
  "Vuf! Köpək başı. Bu Anubisdir."
  
  "Eyni çaqqal?" Uells kresloda arxaya söykəndi və dizlərini sinəsinə qədər çəkdi. "Yaxşı. edəcəm....."
  
  "Misir tanrısı" dedi Parnevik. "Və bu, mütləq ölümlə bağlıdır."
  
  Drake sıra mumiyalara və kömür çaqqallarına baxdı. Qızılla örtülmüş tabutlar və zümrüdlə bəzədilmiş ankhlar.Heyran qalmayaraq, o, Allahın dəfn otağına arxasını çevirdi və KitKat-a hücum etdi. Bir az sonra Kennedi onun yanında oturmuşdu.
  
  "Beləliklə" dedi, yeməyi və içkisini açıb.
  
  "Lənət olsun, sən yaxşı danışırsan" deyə Drake güldü. "Artıq enerjili hiss edirəm."
  
  - Qulaq as, dostum, səni işə salmaq istəsəm, əlimdə plastilin olardın. Kennedi ona həm həyasız, həm də əsəbi bir təbəssüm etdi. "Lənət olsun, uşaqlar bir dəqiqə dayana bilməzsiniz, elə deyilmi?"
  
  "Yaxşı, tamam, üzr istəyirəm. Sadəcə oynayır. Nə baş verdi?"
  
  O, Kennedinin boşluğa baxmasına baxdı. O, Frey əsgərlərinin onları təqib edən zəif səsini eşidən kimi onun gözlərinin böyüdüyünü gördü. "Bu... şey... biz bir müddət kolun ətrafında döydük. Düşünürsən ki, bizdə həqiqətən nəsə var, Drake?
  
  "Mən mütləq Odinin burada olduğunu düşünürəm."
  
  Kennedi getmək üçün ayağa qalxdı, lakin Drake onu dayandırmaq üçün əlini dizinə qoydu. Toxunma demək olar ki, qığılcımları söndürdü.
  
  "Burada" dedi. "Nə fikirləşirsən?"
  
  "Düşünmürəm ki, biz qayıdanda çox işim olacaq" deyə pıçıldadı. "Serial qatil Tomas Kaleb və hər şeyə gəlincə. Biz Manhettenə çatmamışdan bir gün əvvəl o piç yenə öldürdü.
  
  "Nə? Yox."
  
  "Bəli. Qətl yerinin ətrafında gəzməyə getdim. Və hörmətinizi bildirin".
  
  "Çox üzr istəyirəm". Dreyk qucaqlamaqdan çəkindi və bunun indi ona lazım olan son şey olduğunu başa düşdü.
  
  "Təşəkkür edirəm, bilirəm. Sən mənim tanıdığım ən dürüst insanlardan birisən, Drake. Və ən fədakar. Bəlkə də buna görə səni çox sevirəm".
  
  "Qıcıqlandırıcı şərhlərimə baxmayaraq?"
  
  "Buna baxmayaraq, çox güclü."
  
  Dreyk şokoladın qalan hissəsini yedi və KitKat qablaşdırmasını boşluğa atmamağa qərar verdi. Bəxtini bilə-bilə qədim zibil tələsini və ya başqa bir şey qura bilərdi.
  
  "Ancaq heç bir iş əlaqənin olmaması demək deyil" deyə Kennedi davam etdi. "Mənim Nyu Yorkda əsl dostlarım yoxdur. Ailə yox. Düşünürəm ki, hər halda ictimaiyyətin gözündən itməliyəm".
  
  "Yaxşı," Dreyk fikirli şəkildə dedi, "Mən görürəm ki, siz cazibədar bir perspektivsiniz." Ona axmaq gözlərini verdi. "Bəlkə siz şən köhnə Parisə bollocks arzulayarsınız və şən köhnə Yorku ziyarət edə bilərsiniz."
  
  "Amma mən harada qalacağam?"
  
  Drake Dalın qoşun topladığını eşitdi. "Yaxşı, biz sadəcə olaraq öz pulunuzu necə qazana biləcəyinizi anlamalıyıq." Ayağa qalxana qədər gözlədi, sonra çiyinlərindən tutub parıldayan gözlərinə baxdı.
  
  "Ciddi, Kennedi, bütün suallarınızın cavabı bəlidir. Amma mən indi bütün bunlarla məşğul ola bilmirəm. Mənim müzakirə etməli olduğumuz öz baqajım var və buna görə də diqqətimi cəmləməliyəm". Başını boşluğa doğru yellədi. "Aşağıda, Alisiya Mayls. İndiyə qədərki səyahətimizin təhlükəli olduğunu, bu Türbənin təhlükəli olduğunu düşünə bilərsən, amma inan mənə, o qancıqla müqayisədə onlar heç nə deyillər".
  
  "O haqlıdır" Uells ayağa qalxdı və son şərhi tutdu. "Və mən buradan başqa çıxış yolu görmürəm, Dreyk. Onun qarşısını almaq üçün heç bir yol yoxdur".
  
  "Və biz marşrutu bağlaya bilmərik, çünki çıxış yolu lazımdır" deyə Dreyk başını tərpətdi. "Bəli, mən də bütün ssenariləri nəzərdən keçirdim."
  
  - Bunu edəcəyini bilirdim. Uells gülümsədi, sanki Dreykin hələ də onun sevgililərindən biri olduğunu əvvəldən bilirdi. "Buyurun, şalgam gurlayır."
  
  Drake köhnə müdirinin ardınca çıxıntıya qədər getdi, sonra Ben və Dahlın arxasında yerini aldı. Bir qiymətləndirmə baxışı gördü ki, hamı dincəlib, amma onları qarşıda nə gözlədiyindən əsəbiləşib.
  
  "Dörd nəfər öldürüldü" dedi Dahl və dağın arxasınca qaçdı.
  
  Növbəti niş sürpriz kimi gəldi və hamısına gücləndirici təkan verdi. Odinin oğlu Torun məzarı idi.
  
  Parnevik Ölüm Vadisində düşərgə salmış bir yeti tapmış kimi qanladı. Və onun üçün idi. Norse mifologiyası professoru Marvel komiksləri sayəsində bütün zamanların ən məşhur Norse fiquru olan Thorun məzarını kəşf edib.
  
  Saf ləzzət.
  
  Və Drake üçün Thorun varlığı birdən-birə onu daha real etdi.
  
  Hörmətli bir sükut çökdü. Hər kəs Thor və ya ən azı Vikinq ildırım və şimşək tanrısının bəzi təcəssümü haqqında bilirdi. Parnevik Thorsday, ya da indi bildiyimiz kimi, cümə axşamı günü mühazirə oxudu . Çərşənbə ilə əlaqədardır - ya Su Günü, ya da Odin Günü. Thor insana məlum olan ən böyük döyüşçü tanrısı idi, çəkiclə istifadə edən, düşmənləri əzməkdə olan bir tur. Vikinq kişiliyinin saf təcəssümü.
  
  Parneviki uzaqlaşdırmaq və Torun sümüklərini elə oradaca araşdırmaq cəhdinin qarşısını almaq üçün edə biləcəkləri yeganə şey idi. Növbəti niş, altıncı, Loki, Thorun qardaşı və Odinin digər oğlu idi.
  
  "Yol istiləşir" dedi Dahl, dağın kənarında bitən çıxıntı boyunca davam etməzdən əvvəl, möhkəm qara kütlə.
  
  Dreyk isveçli, Ben və Kennedi ilə birlikdə məşəlləri qayanın üstündən keçərkən onlara qoşuldu.
  
  "Fulcrum" dedi Ben. "Və tutacaqlar. Deyəsən yuxarı qalxırıq".
  
  Drake yuxarı baxmaq üçün boynunu qaldırdı. Daş pilləkən sonsuz qaranlığa qalxdı və onların arxasında havadan başqa heç nə qalmayacaqdı.
  
  Əvvəlcə sinir testi, indi nə olacaq? güc? Həyat qabiliyyəti?
  
  Yenə də Dahl birinci getdi. Qaranlıq onu bürüdükcə yavaşlamağa başlayana qədər tez, iyirmi fut qədər qalxdı. Ben daha sonra Kennediyə getməyə qərar verdi.
  
  "Düşünürəm ki, sən indi götümə baxa bilərsən," o, yarı təbəssümlə dedi, "o sənin yanından uçmadığından əmin ol."
  
  O göz qırpdı. "Gözlərimi bundan çəkə bilmirəm."
  
  Dreyk dördüncü əlavəni silkələməzdən əvvəl üç mükəmməl tutma yeri tutaraq növbəti addımı atdı. Bu şəkildə qalxaraq, vulkanik havaya doğru yavaş-yavaş sıldırım qayaya dırmaşdı.
  
  Onların ətrafında gurultu davam edirdi: dağın uzaq ağıları. Drake, yaxınlıqdakı maqma kamerasının qaynadığını, divarlar arasından cəhənnəm alovunu püskürdüyünü və uzaq mavi İslandiya səmalarına doğru püskürdüyünü təsəvvür etdi.
  
  Bir ayaq onun üstündə xışıltı ilə kiçik çıxıntısından sürüşdü. Kimsə onun yanından keçsə, edə biləcəyi çox az şey olduğunu bildiyi üçün yerindən dayandı, amma hər ehtimala qarşı hazır idi.
  
  Kennedinin ayağı kosmosda başının bir metr hündürlüyündə sallanırdı.
  
  O, bir az qeyri-sabit yırğalanaraq əlini uzadıb, lakin onun çəkməsinin altından yapışıb onu geri qayığa çəkməyi bacardı. Qısa bir təşəkkür pıçıltısı bizə çatdı.
  
  Davam etdi, biceps yandı, hər oynaqda barmaqlar ağrıyırdı. Ayaq barmaqlarının ucları hər kiçik qalxışda bədəninin ağırlığını götürürdü. Tər onun hər məsaməsindən aşağı sürüşdü.
  
  O, iki yüz fut təhlükəsiz, lakin qorxunc dayaqları başqa bir çıxıntının müqayisəli təhlükəsizliyinə çatmazdan əvvəl təxmin etdi.
  
  Yorucu iş. Dünyanın sonu, apokalipsis - sonrakı iş. İrəli hər cəza addımı ilə insanlığı xilas etmək.
  
  "İndi nə?" Wells arxası üstə uzanıb inlədi. "Daha qanlı çıxıntı gəzintisi?"
  
  "Xeyr," Dahlın zarafat etməyə gücü belə yox idi. "Tunel".
  
  "Yumurta".
  
  Dizləri üstə irəli süründülər. Tunel qəfildən hərəkətsiz Kennedi ilə arxadan toqquşmazdan əvvəl Drake yuxu gördüyünə inanmasına səbəb olan mürəkkəb qaranlığa apardı.
  
  Üzü irəli çevirin.
  
  "Oh! Məni xəbərdar edə bilərdin".
  
  "Eyni aqibət mənim də başıma gələndə çətindir" cavabında quru bir səs gəldi. "Düşünürəm ki, yalnız Dahl burnu qırılmadan bu qalaqdan çıxdı."
  
  "Mən lənətə gəlmiş ürəyimdən narahatam" dedi Dahl yorğun halda. "Tunel birbaşa başqa bir pilləkənin birinci pilləsinin qarşısında bitir, um, mən təxmin edərdim ki, qırx beş dərəcə bucaq. Sağa və sola heç nə, ən azı görə biləcəyim heç nə yoxdur. Hazır ol."
  
  Dreyk əzilmiş dizləri üzərində sürünərək mızıldandı: "Bu şeylər bir yerə yapışdırılmalıdır". "Allah xatirinə, onları sadəcə havada asmaq olmaz".
  
  "Bəlkə də bacararlar" dedi Parnevik. "Cənnət xatirinə. ha ha. Mən zarafat edirdim, amma ciddi desəm, ən yaxşı təxminlərim bir sıra uçan dayaqlardır".
  
  "Bizim altında gizlənirik" dedi Drake. "Əlbəttə. Bunun üçün çoxlu işçi qüvvəsi lazım idi. Yaxud bir neçə həqiqətən güclü tanrı".
  
  "Bəlkə Herakl və Atlasdan kömək istədilər."
  
  Dreyk beyninə nüfuz edən təəccüblü dərəcədə qorxulu hisslə ilk pilləni diqqətlə basdı və kobud daşa qalxdı. Onlar bir müddət dırmaşdılar, nəhayət, asılmış platformanın ətrafında yerləşən başqa bir yuvaya çıxdılar.
  
  Dahl yorğun başını tərpətməklə onu qarşıladı. "Poseydon".
  
  "Təsirli."
  
  Drake yenidən diz çökdü. Vallah, düşündü. Ümid edirəm ki, almanlar da eyni çətinliyi yaşayırlar. Nəhayət, bəlkə də döyüşmək əvəzinə, qaya, kağız, qayçı ilə həll edə bilərdilər.
  
  Yunan dəniz tanrısı adi tridentini və inanılmaz sərvətlərlə dolu bir otağı daşıyırdı. Bu, onların keçdiyi yeddinci Allah idi. Doqquz rəqəmi onun beynini kemirməyə başladı.
  
  Vikinq mifologiyasında doqquz rəqəmi ən müqəddəs sayı deyildimi?
  
  Onlar istirahət edərkən o, bunu Parnevikə dedi.
  
  "Bəli, amma bura sadəcə Nordic deyil," professor barmağını arxasında tridentli adama tərəf yellədi. "Onlar yüzlərlə ola bilər."
  
  "Yaxşı, biz yüzlərlə sağ qala bilməyəcəyik" deyə Kennedi onunla mübahisə etdi. "Kimsə qabaqda bir Ho-Jo qurmasa."
  
  "Ya da daha yaxşısı, donuzlu sendviç dükanı," Drake dodaqlarını ovladı. "Mən o pis adamlardan birini mütləq indi bitirə bilərdim."
  
  "Xırtıldayan" Ben güldü və onun ayağına bir sillə vurdu. "Sən on il köhnəlmiş bir şeydən danışırsan. Ancaq narahat olmayın - hələ də əyləncə dəyəriniz var."
  
  Davam etmək üçün kifayət qədər dincəlmələrini hiss etməzdən əvvəl daha beş dəqiqə keçdi. Dahl, Wells və Marsters təqibçilərini dinləmək üçün bir neçə dəqiqə sərf etdilər, lakin heç bir səs əbədi gecəni pozmadı.
  
  "Bəlkə hamısı yıxıldı" Kennedi çiyinlərini çəkdi. "Bu baş verə bilər. Bu Michael Bay filmi olsaydı, kimsə indi yıxılacaqdı."
  
  "Həqiqətən". Dahl bizi başqa bir asılmış nərdivanla yuxarı qaldırdı. Taleyin yazmış olduğu kimi, məhz burada Uels tutuşunu itirdi və iki sürüşkən pillədən aşağı sürüşdü, hər dəfə çənəsini daşa vurdu.
  
  Dişlənmiş dildən qan dodaqlarından süzülürdü.
  
  Drake onun iri paltosunun çiyinlərindən tutdu. Ondan aşağı olan adam - Marsters - fövqəlbəşəri güclə onun ombasını tutdu.
  
  "Sən heç yerə getmirsən, qoca. Hələ yox."
  
  Əlli beş yaşlı kişi kobud şəkildə pilləkənlərlə yuxarı sürükləndi, Kennedi Dreykin kürəyindən tutdu, çünki Marsters onun başqa bir pillədə sürüşməməsinə əmin oldu. Onlar səkkizinci yuvaya çatanda Uellsin əhvalı yenidən yaxşı idi.
  
  "Bəli, bunu qəsdən etdilər, uşaqlar. Qalanını istədim".
  
  Lakin o, Marstersin əlini sıxdı və heç kimin baxmadığı halda Dreykə ürəkdən təşəkkür etdi.
  
  "Narahat olma, qoca. Sadəcə orada dayan. Sizin hələ may vaxtınız olmayıb".
  
  Səkkizinci niş bir növ nümayiş idi.
  
  "Aman Tanrım". Parnevik möcüzəsi onların hamısına sirayət etdi. "Bu Zevsdir. İnsanın atası. Hətta tanrılar ona tanrı, ata fiquru kimi müraciət edirlər. Bu... Odindən kənarda... çox uzaqdadır və Skandinaviyadan gəlir".
  
  "Odin erkən german tayfaları arasında Zevs kimi tanınmamışdımı?" Ben araşdırmasını xatırlayaraq soruşdu.
  
  "O idi, oğlan, amma demək istəyirəm ki, gəl. Bu Zevsdir. "
  
  Bu adam düz deyirdi. Tanrı Padşah uca və bölünmədən dayandı, böyük əlində bir ildırım tutdu. Onun yuvası parıldayan xəzinələrlə dolu idi, bu gün bir adamın toplaya biləcəyi hər şeydən daha çox xəracla dolu idi.
  
  Sonra Dreyk almanca yüksək səslə lənət eşitdi. Aşağıdan əks-səda verdi.
  
  "Onlar sadəcə tuneli pozdular" dedi Dahl əsəbi halda gözlərini yumdu. "Bizdən cəmi on beş dəqiqə arxadadır. Lənət olsun, bizim bəxtimiz yoxdu! Məni izləyin!"
  
  Başqa bir pilləkən səsləndi, bu dəfə Zevsin məzarının kənarına və üzərindən son on pillədə şaquli hala gəldi. Onlar bacardıqları qədər mübarizə apardılar, cəsarətləri sürünən qaranlıq külə çevirdilər. Sanki işığın yoxluğu kəkələmə ruhunu boğmuşdu. Zəngə qorxu gəldi və oturmaq qərarına gəldi.
  
  Başgicəllənmədən danışaq, Dreyk düşündü. Toplarınızın fıstıq ölçüsünə necə kiçildiyini söyləyin. Qaranlığın üstündə asılmış, sürünən gecədə dırmaşan o son on addım onu az qala heyrətə saldı. O, başqalarının bunu necə bacardığını bilmirdi - onun edə biləcəyi yeganə şey keçmişinin səhvlərini yenidən yaşamaq və onlara möhkəm yapışmaq idi - Alison, onların heç vaxt sahib olmadığı və heç vaxt etməyəcəyi uşaq; İraqda hər şeyi məhv edən SRT kampaniyası - o, yıxılmaq qorxusunu aradan qaldırmaq üçün hər səhvi ağlının ön planına çıxardı.
  
  Və bir əlini digərinin üzərinə qoydu. Bir ayağı digərindən daha yüksəkdir. O, şaquli olaraq yüksəlir, arxasında sonsuzluq, hansısa adsız küləyin əsməsi paltarını yelləyirdi. Uzaqdan gurultulu gurultu vulkanın nəğməsi ola bilər, amma başqa şeylər də ola bilər. Dəhşətləri təsvir etmək mümkün deyil, o qədər dəhşətlidir ki, onlar heç vaxt gün işığını görməyəcəklər. Daşların, palçığın və peyin üzərində sürüşən, dəliliyin qan-qırmızı görüntülərini oyadan qorxunc melodiyalar yayan dəhşətli canlılar.
  
  Drake, az qala ağlayaraq, hamar yerə sonuncu qayalı pilləkənin üstündən süründü. Kobud daş onun qaşıyan əllərini qaşıdı. Sonuncu əzablı səylə o, başını qaldırdı və bütün digərlərinin ətrafına səpələndiyini gördü, lakin onların arxasında mədəsi üstə, gördüklərindən daha böyük bir yuvaya doğru sürünən dəli isveçli Thorsten Dahl-ı gördü. indiyə qədər..
  
  Dəli isveçli. Amma, Allah, oğlan yaxşı idi.
  
  Niş bir tərəfdən asılmışdı, digər tərəfdən isə dağın ürəyinə yapışdırılmışdı.
  
  "Allaha şükür," Dahl zəif dedi. "Birdir. Biz Odinin məzarını tapdıq".
  
  Sonra yorğunluqdan yıxıldı.
  
  
  OTUZ SƏKKİZ
  
  
  
  ALLAHLARIN MƏZBİRİ
  
  
  Onun çaşqınlığından bir qışqırıq qopdu.
  
  Yox, qışqır. Saf terrordan danışan qan donduran bir qışqırıq. Drake gözlərini açdı, lakin qaya səthi diqqəti cəmləmək üçün çox yaxın idi. Yerə tüpürdü, inlədi.
  
  Və özümü düşündüm: insan ölməzdən əvvəl sonsuzluğa nə qədər düşə bilər?
  
  Almanlar burada idi. Onların qardaşlarından biri yenicə pilləkənlərdən aşağı düşmüşdü.
  
  Drake çətinliklə ayağa qalxdı, hər əzələsi ağrıyırdı, lakin adrenalin qanını alovlandırmağa və düşüncələrini təmizləməyə başladı. Yavaş-yavaş Benə doğru irəlilədi. Dostu platformanın bir ucunda üz üstü uzanmışdı. Drake onu Odinin yuvasına sürüklədi. Tez geriyə baxanda almanların hələ gəlmədiyini söyləsə də, qulaqları ona piyada məsafədə olduqlarını söylədi.
  
  O, Abel Freyin söyüş söydüyünü eşitdi. Qoruyucu vasitələrin cingiltisi. Milo əsgərlərdən birinə qanlı qətl qışqırır.
  
  Uellsin SAS təlimi zamanı seçdiyi sözlərdən birini xatırlayaraq, öz məharətini göstərmək şansı olduğunu düşündü.
  
  O, kürəyini Odinin böyük sarkofaqına söykəyərək Beni sürüklədi. Oğlanın göz qapaqları titrədi. Kennedi büdrədi: "Sən onlara hazır ol. Mən onunla məşğul olacam". Onun yanağına yüngülcə sillə vurdu.
  
  Drake dayandı, bir anlıq onun baxışlarına baxdı. "Sonra".
  
  Almanlardan birincisi zirvəni aşdı. Yorğunluqdan tez yerə yıxılan əsgəri dərhal bir saniyə izlədi. Drake etməli olduğunu bildiyi şeyi etməkdə tərəddüd etdi, lakin Thorsten Dahl heç bir peşmançılıq göstərmədən onun yanından keçdi. Wells və Marsters də irəli qaçdılar.
  
  Üçüncü düşmən qırıcısı zirvəyə süründü, bu dəfə nəhəng, taxta-şalban kişi cəsədi. Şirin. Qan, tər və əsl göz yaşları onun onsuz da narahat olan sifətinə qrotesk maska çevirdi. Ancaq o, zirvədən tullanacaq, yuvarlanacaq və kiçik tapançanı götürəcək qədər sərt və sürətli idi.
  
  Bir güllə lülədən açıldı. Dreyk və həmkarları instinktiv olaraq sıçradılar, lakin zərbə hədəfinə çatmadı.
  
  Atışdan sonra yaranan sükutu Abel Freyin gur səsi pozdu. "Silah yoxdur, axmaq. Nar! Nar! Qulaq as mənə!"
  
  Milo üzünü buruşdurdu və Drake murdar bir təbəssüm bəxş etdi. "Fritz piçləri. Hey dostum?
  
  Tapança yağlı yumruqla uduldu və onun yerinə dişli bıçaq qoyuldu. Drake onu SWAT bıçağı kimi tanıdı. O, Dala düşmüş əsgərlərdən birini kosmosa təpik atmaq imkanı verərək, nəhəngə doğru kənara çəkildi.
  
  İkinci əsgər dizləri üstünə yıxıldı. Marsters ona daha bir təbəssüm bəxş etdi, sonra axsaq bədənini kənara atdı. Bu vaxt daha üç əsgər düz yerdə idi, sonra Alisiya aşağıdan sıçradı və hər əlində bıçaq tutaraq pişik kimi yerə endi. Drake heç vaxt onun bu qədər arıq olduğunu görməmişdi və o, hələ də elit ninja ilə mübarizə apara biləcək kimi görünürdü.
  
  "Xeyr... silah?" Dahl məcburi nəfəslər arasında danışmağı bacardı. "Nəhayət... Armageddon nəzəriyyəsinə inanırsanmı, Frey?"
  
  Böyük bir Alman dizayneri indi kənara çıxdı. "Axmaq olma, əsgər bala", - deyə nəfəsini kəsdi. "Mən sadəcə bu tabutu işarələmək istəmirəm. Kolleksiyamda mükəmməlliyə yalnız yer var".
  
  "Özünüzün əksi olaraq gördüyünüz şey, güman edirəm" dedi Dahl, komandası nəfəslərini tutarkən dayanaraq.
  
  Pauza, dəhşətli gərginlik anı oldu, hər bir rəqib öz yaxın qolunu dəyərləndirdi. Drake Milodan geri çəkilərək qeyri-ixtiyari Odinin məzarına doğru irəlilədi, burada Ben və professor hələ də yan-yana oturdular, yalnız Kennedinin mühafizəsi altında idi. Başqasını gözləyirdi...
  
  ...ümid edirəm...
  
  Sonra pilləkənlərdən boğulmuş bir inilti, kömək üçün zəif bir yalvarış gəldi. Frey aşağı baxdı. "Sən zəifsən!" kiməsə tüpürdü. "Qalxan olmasaydı, mən..."
  
  Frey Alisiyaya işarə etdi. "Ona kömək et". Döyüşçü qadın təkəbbürlə xoruldadı, sonra əlini yan tərəfə uzatdı. Bir dartmaqla Haydeni yuxarı qaldırdı. Amerika Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsinin agenti uzun dırmaşmadan taqətdən düşmüşdü, lakin daha çox, almanların belinə bağladığı ağır yükü daşıdığı üçün.
  
  Kətanla bükülmüş Odin qalxanı.
  
  Parnevikin səsi cingildədi. "Qalxanı gətirdi! Əsas hissə! Bəs niyə?"
  
  "Çünki əsas hissə budur, axmaq." Frey onu vurdu. "Bu əsas mövzunun başqa bir məqsədi olmasaydı, mövcud olmazdı." Modelyer həqarətlə başını tərpətdi və Alisiyaya tərəf döndü. "Bu acınacaqlı kretinləri bitirin. Mən Odini sakitləşdirib partiyaya qayıtmalıyam".
  
  Alisiya manyakca güldü. "Mənim növbəm!" O, daha ölümcül Çay Orada qışqırdı və qoruyucu vasitələrini qayalı platformanın ortasına atdı. Çaşqınlıq içində o, Uellsə qaçdı, onun varlığına təəccüblənmədi. Drake diqqətini öz döyüşünə cəmlədi, onu təəccübləndirmək üçün Milona tərəf yelləndi, bıçağının bacarıqlı yellənməsi ilə yan tərəfə keçdi, sonra Milonun çənəsinə sərt dirsək vurdu.
  
  Sümük çatladı. Drake rəqs etdi, yelləndi və ayaqları üzərində yüngül qaldı. Bu, onun strategiyası olardı - vur və qaç, bədəninin ən çətin nöqtələrinə zərbələr endirmək, sümükləri və qığırdaqları sındırmaq məqsədi daşıyırdı. O, Milodan sürətli idi, amma o qədər də güclü deyildi, ona görə də nəhəng ona çatsa...
  
  Göy gurultusu dağda əks-səda verdi, yüksələn maqmanın və yerdəyişən daşın xırıltısı və xırıltısı.
  
  Milo əzab içində qıvrıldı. Drake ikitərəfli zərbə, iki çəkmə ilə önə keçdi - Van Dammın televizorda gördüyünü görə biləcəyiniz şey real həyatda küçə döyüşləri üçün tamamilə faydasızdır. Milo bunu bildi və hırıltı ilə hücumu dəf etdi. Amma Dreyk də bunu bilirdi və Milo bütün bədəni ilə irəli atılarkən, Dreyk daha bir sərt dirsəklə rəqibinin üzünə endi, burnunu və göz yuvasını sındıraraq onu möhkəm yerə yıxdı.
  
  Milo yıxılmış kərgədan kimi yerə yıxıldı. Bir dəfə Drake-nin kalibrli rəqibinə uduzduqda, geriyə dönüş yox idi. Dreyk biləyinin və dizinin üstünə basdı, hər iki əsas sümüyünü, sonra toplarını daha inandırıcı etmək üçün sındırdı və sonra atılmış ordu bıçağını götürdü.
  
  Hadisə yerinə baxış keçirilib.
  
  SAS əsgəri Marsters iki almanla qısa iş görmüşdü və indi üçüncüsü ilə döyüşürdü. Bir neçə dəqiqə ərzində üç nəfəri öldürmək heç kim üçün, hətta bir SAS əsgəri üçün də asan iş deyildi və Marsters yüngül şəkildə yaralandı. Wells Alicia ilə platformanın kənarında rəqs etdi, əslində rəqs etməkdən daha çox qaçdı, amma diqqətini yayındırdı. Onun strategiyası sağlam idi. Yaxın məsafədə, o, bir saniyə içində onu bağırsağa salacaqdı.
  
  Kennedi Haydenin arıq cəsədini döyüşün mərkəzindən uzaqlaşdırdı. Ben ona kömək etmək üçün qaçdı. Parnevik yatmadı, Odinin məzarını öyrəndi - bir axmaq.
  
  Abel Frey Thorsten Dahl ilə qarşılaşdı. İsveçli almandan hər cəhətdən üstün idi, ağrıyan əzalarına güc qayıtdıqca hərəkətləri hər saniyə daha incə olurdu.
  
  Dreyk fikirləşdi. Biz burada eşşək təpikləyirik! Və ya köhnə Dino-rok ruhunda... İcazə verin sizi əyləndirim!
  
  Alisiya ilə qarşıdurmadan zövq almayaraq, əlli yaşlı qadının ən çox köməyə ehtiyacı olduğunu düşünərək Uellsə getdi. Keçmiş komanda yoldaşı onu görəndə davadan geri çəkildi.
  
  "Mən artıq bu həftə bir dəfə sənin toplarını vurmuşam, Dreyk. O qədər sadistsən ki, yenə bunu istəyirsən?"
  
  "Sən şanslısan, Alisiya. Yeri gəlmişkən, sevgilinizi məşq edirsiniz?" çətinliklə hərəkət edən amerikalıya başını tərpətdi.
  
  "Yalnız itaətdə." O, hər iki bıçağı yuxarı atdı və bir hərəkətlə tutdu. "Gəlin! Mən sadəcə üçlü olmağı sevirəm!"
  
  Onun təbiəti vəhşi ola bilərdi, amma hərəkətləri idarə olunur və hesablanırdı. O, Dreyklə hiyləgərcəsinə Uellsi arxası ilə sonsuz boşluğa döndərməyə çalışarkən onu döydü. Komandir son saniyədə onun niyyətini anladı və onun yanından qaçdı.
  
  Dreyk hər iki bıçağı fırladı, hər bıçağı yoldan kənara yellədi, bunu edərkən biləklərini qırmamağa diqqət etdi. Təkcə onun yaxşı olması deyildi... o, davamlı olaraq yaxşı olması idi.
  
  Abel Frey qəfil sürətlə onların yanından keçdi. Görünürdü ki, Dahldan üstün ola bilməyib, Odinin məzarını tələsik axtararkən isveçlinin yanından qaçmağa əl atıb.
  
  Və həmin saniyədə Drake Marsters və sonuncu alman əsgərinin platformanın tozlu kənarında ölümcül döyüşə girdiyini gördü. Sonra şokedici qəfildən hər iki adam büdrədi və sadəcə yıxıldı.
  
  Boşluqda ölüm nidaları əks-səda verdi.
  
  Drake onu parçaladı, Wells üçün dua etdi, sonra bədənini çevirdi və Freyin arxasınca hücum etdi. O, Beni orada müdafiəsiz qoya bilməzdi. Kennedi cəsarətini toplayıb dizaynerin yolunu kəsdi, lakin o, irəli atılarkən, Dreyk Freyin əlində sıxılmış kiçik qara obyektin fərqinə vardı.
  
  Radio və ya mobil. Bir növ ötürücü.
  
  Bu ne cefengiyatdir?
  
  Bundan sonra baş verənlər başa düşülən deyildi. Heyrətləndirici ehtiyatsızlıq nəticəsində dağın tərəfi qəfil partladı! Ağır bir zərbə oldu, sonra nəhəng daşlar və qaya şist parçaları hər yerə səpələnib. İstənilən formada və ölçüdə daşlar güllə kimi boşluqda fırlanır və fit çalırdı.
  
  Vulkanın yamacında nəhəng bir çuxur peyda oldu, sanki çəkiclə nazik alçıpan deşilmişdi. Sıx gün işığı boşluqdan süzülür. Daha bir zərbə və çuxur daha da genişləndi. Dağıntılar dağı qorxunc, dərin bir sükut içində dibsiz çuxura səpələndi.
  
  Drake başını əllərinin arasına alaraq yerə yıxıldı. Bu partlayan daşın bir hissəsi digər qiymətsiz qəbirlərə zərər verməli idi. Nə baş verirdi?
  
  
  OTUZ DOQQUZ
  
  
  
  ALLAHLARIN MƏZBİRİ
  
  
  Yeni hazırlanmış çuxurda bir vertolyot peyda oldu və oradan keçməzdən əvvəl bir saniyə havada qaldı!
  
  Dəzgahın altından dörd qalın kabel və bir neçə kəndir asılıb.
  
  Bu inanılmaz idi. Abel Frey dağın yamacını ayırmağı əmr etdi. Fəal vulkanın bir hissəsi olan və hansısa şəkildə supervulkan kimi tanınan kütləvi sönməyə səbəb ola bilən dağ yamacı.
  
  Onun kolleksiyasını tamamlamaq üçün.
  
  Bu adam Drake qədər dəli idi və bütün bəşəriyyət onun olduğuna inanırdı. O, indi də manyakcasına gülürdü və Dreyk başını qaldıranda gördü ki, Frey bir qarış da yerindən tərpənməmiş, partlayan dağ onun ətrafında tıslayanda möhkəm dayanmışdı.
  
  Alicia Wellsdən ayrıldı və Frey'in yanına gəldi, hətta onun çılğın özünə nəzarəti bir qədər zəiflədi. Onların arxasında professor Parnevik, Ben və Kennedi Odinin yuvasının divarları ilə qorunurdu. Hayden səcdə etdi, hərəkətsiz qaldı. O, bu qədər yolu odlu bir dəlilik içində ölmək üçün gəlmişdi? Uells qarnından yapışaraq böyrdə diz çökdü.
  
  Vertolyot daha da yaxınlaşdı, mühərriki ulayırdı. Frey avtomatını qaldırdı və hamıya Odinin nəhəng sarkofaqından uzaqlaşmağa işarə etdi. Qısa bir partlayış onun xahişini təsdiqlədi, güllələr vikinqlərin qalxan, qılınc, döş nişanları və buynuzlu dəbilqə şəklində qiymətsiz qızıl qalıqları arasından tıqqıldadı. Hadisələr silsiləsi ilə yerindən qopan qızıl sikkələr Tayms meydanında konfeti kimi rəflərdən düşməyə başladı.
  
  Frey helikopteri yellədi.
  
  Drake diz çökdü. "Bu tabutu yerindən tərpət, bütün dünyanı riskə atacaqsan!" - deyə qışqırdı, səsi pərvanə qanadlarının şiddətli tıqqıltısından çətinliklə eşidildi.
  
  "Zəif olma!" Frey geri qışqırdı, sifəti heroinə aludə olan pis təlxək kimi əyildi. "Etiraf et, Drake. Mən səni məğlub etdim!"
  
  "Qələbə qazanmaq deyil!" Drake qışqırdı, amma indi vertolyot birbaşa yuxarıda idi və o, öz səsini belə eşitmirdi. O, Frey'in qollarını yelləyərkən şıltaqlığına görə güllələr səpərək onu istiqamətləndirdiyini seyr etdi. Drake dostlarının təsadüfi bir mərmi götürməməsi üçün dua etdi.
  
  Alman onu itirdi. Ömürlük vəsvəsəsinə çox yaxın olduğu üçün o, sadəcə dağıldı.
  
  Dahl indi onun yanında idi. Onlar Frey və Alicia'nın ağır zəncirləri sarkofaqın hər iki ucuna keçirənə qədər aşağı və aşağı endirdiklərini seyr etdilər. Frey onların təhlükəsiz olduğuna əmin oldu.
  
  Helikopter yükü öz üzərinə götürdü. Heç nə olmadı.
  
  Frey telefonun qəbuledicisinə qışqırdı. Vertolyot daha bir cəhd etdi, bu dəfə onun mühərrikləri qəzəbli dinozavr kimi guruldadı. Zəncirlər ağırlaşdı və aydın bir çat, daş qırılma səsi gəldi.
  
  Odinin tabutu yerindən tərpəndi.
  
  "Bu bizim son şansımızdır!" Dal Dreykin qulağına qışqırdı. "Biz helikopterə gedirik! Milonun silahı!"
  
  Drake ssenarini işlətdi. Onlar vertolyotu məhv edib Türbəni xilas edə bilərdilər. Lakin Ben və Kennedi, Hayden və Parneviklə birlikdə mütləq öləcəklər.
  
  "Vaxt yoxdur!" Dal qışqırdı. "Ya bu, ya da Apokalipsis!"
  
  İsveçli Milonun silahı üçün atladı. Dreyk əzab ürəyindən keçən kimi gözlərini yumdu. Gözləri Ben və Kennedinin üzərinə düşdü və qərarın iztirabları onu içəridən ilgək kimi bükürdü. Bir əlinizlə uduzursunuz, digər əlinizlə itirirsiniz. Və sonra qərara gəldi ki, Dahl bunu etməyə sadəcə icazə verə bilməz. O, dünyanı xilas etmək üçün iki dostu qurban verə bilərmi?
  
  Yox.
  
  Dahl Milonun paltarlarını qarışdırmağa başlayanda o, qurbağa kimi irəli atıldı. Milo bədənini düzəldəndə isveçli təəccüblə geri çəkildi, amerikalı əzab içində əyilib, lakin çevik olub platformanın kənarına doğru axsadı. Eniş xətlərindən birinə.
  
  Drake şokda dayandı. Vertolyotun mühərrikləri yenidən uğuldadı və mağara müqəddəs olmayan bir çatla doldu. Sonrakı anda, Odinin nəhəng sarkofaqı yerindən tərpəndi və montajlarından ayrıldı, qorxulu şəkildə Drake və platformanın kənarına, bir ton yellənən ölümə doğru yelləndi.
  
  "Yox!
  
  Bir qışqırıq, çılğın bir qışqırıq, sanki havalandırma dəliyi çox qızdı, bir səs gəldi, sanki Cəhənnəmdəki bütün cinləri diri-diri yandırdılar. Odinin məzarının altındakı bu yaxınlarda açılmış dəlikdən kükürdlü hava axını çıxdı.
  
  Frey və Alisiya yırğalanan tabutun üstünə qalxarkən az qala yanaraq öləcəkdilər. Frey qışqırdı: "Bizi izləmə, Dreyk! Sığortam var!" sonra bir fikrim, təhlükəsizlik zəmanətim var idi. O, Dreykin yoldaşlarına səsləndi: "İndi! Tabutu izlə, yoxsa öləcəksən!" Frey avtomatını yelləyərək onları alqışladı və onların buxar sütununun ətrafında dolaşmaqdan başqa çarəsi yox idi.
  
  Dahl pərişan baxışlarını Dreykə çevirdi. "Biz bunu dayandırmalıyıq" dedi yalvararaq. "Çünki... uşaqlarım üçün."
  
  Dreykin başını tərpətməkdən başqa deyəcək bir sözü yox idi. Əlbəttə. Yoldaşları onun trayektoriyasını digər tərəfdən izləyərkən, onların üzərlərində uçan yellənən Sarkofaqdan ehtiyatla qaçaraq SGG komandirinin ardınca getdi.
  
  Silahlar və manyakın şıltaqlığı ilə örtülmüşdür.
  
  Drake daş döşəmədəki boşluğa çatdı. Buxar yanan, qıvrılan bir qüllə idi. toxunulmaz. Dreyk düşmənlərinin irəliləyişini izləmək üçün geri çevrilməzdən əvvəl bacardığı qədər yaxınlaşdı.
  
  Hayden özünü huşunu itirmiş kimi göstərərək yerdə qaldı. İndi o, oturdu və Odinin qalxanını arxasına bağlayan qayışları çıxardı. "Mən nə edə bilərəm?"
  
  Drake ona qısa bir nəzər saldı. "MKİ-nin Supervulkanı bağlamaq üçün hər hansı fövqəladə planları varmı?"
  
  Yaraşıqlı "katibə" başını tərpətməzdən əvvəl bir anlıq tərəddüd etdi. "Yalnız aşkar olan. Almanı havalandırma borusuna qoyun". O, rahatlıq nidası ilə Qalxanı yerə atdı. Hər üçü onun sərt sikkə kimi kənarında yuvarlanmasını seyr edirdi.
  
  Onlar uğursuz oldu?
  
  Vulkan gücləndikcə borudan çıxan təzyiq artıb. "Zəncirvari reaksiya başlayan kimi" dedi Dahl. "Biz bunu bağlaya bilmərik. Biz bunu indi etməliyik!"
  
  Qalxan səs-küylə kənarında yuvarlanarkən Drakein baxışları bir anlığa onu tutdu. Onun halqası.Sözlər sanki atəşə yazılmış kimi ondan qaçdı.
  
  
  Cənnət və Cəhənnəm müvəqqəti cəhalətdir
  
  Doğruya və ya yanlışa meyl edən Ölümsüz Ruhdur.
  
  
  "B planı" dedi. "Odinin lənətini xatırlayırsınız? Uyğun görünmədi, elə deyilmi? Onu qoymaq üçün heç bir yer yoxdur, elə deyilmi? Yaxşı, bəlkə də məsələ budur".
  
  "Odinin lənəti dünyanı xilas etməyin yoludur?" Dahl şübhələndi.
  
  "Ya da cəhənnəm" dedi Drake. "Qərarı kimin verdiyindən asılıdır. Bu cavabdır. Qalxanı yerləşdirən adamın ruhu təmiz olmalıdır. Bu tələlərin tələsidir. Qəbri götürdüyümüz üçün daha heç nə bilmirik. Əgər uğursuz olsaq, dünya məhv olacaq".
  
  "Lənət necə keçdi?" Düşmən əlləri ilə sıxışdırılandan daha pis görünməyən Hayden onu diri-diri yeyə bilərmiş kimi ventilyasiyaya baxdı.
  
  Dreyk Qalxanı qaldırıb qarşısında saxlayaraq lənət etdi. Dahl dayandı və tıslayan hava ventilyasiyasına doğru gedəndə ona baxdı. "Bu Qalxanla bu buxara toxunduğunuz anda o, əllərinizdən qoparılacaq."
  
  Sonra yanan meşədə qapalı qalan heyvan sürüsünün uğultusuna bənzəyən bir səslə aşağıdan başqa bir buxar çıxdı, onun püskürməsindən qaynaqlanan deşici çığırtı, az qala, qulaq asmağa başladı. Kükürdlü üfunət qoxusu indi havanı qatılaşdırmağa, onu zəhərli miazmaya çevirməyə başladı. Uzun müddət onların daimi yoldaşı olan dağın zəif gurultusu indi daha çox ildırım gurultusuna bənzəyirdi. Drake hiss etdi ki, sanki divarlar titrəyir.
  
  "Son xəbərlər, Dal. B planı fəaliyyətdədir. Gələcəkdə istinad üçün bu o deməkdir ki, mən başqa nə edə biləcəyimi bilmirəm".
  
  "Sənin gələcəyin yoxdur" Dahl Qalxanın o biri tərəfində dayandı. "Ya da mən."
  
  Birlikdə ventilyasiyaya tərəf getdilər. Şifer onların yanındakı qayadan aşağı sürüşməyə başladı. Uçurumun ucsuz-bucaqsız dərinliklərindən Dreykin heç vaxt eşitmədiyi bir qışqırıq və uğultu gəldi.
  
  "Supervulkan gəlir!" Hayden qışqırdı. "Söndür!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake, Dahl və ya hətta Abel Frey tərəfindən görünməmiş, hələ də yumşaq boz reaktivlər buraxmaq və hava trafikini qorxutmaqdan məmnun olan Eyjafjallajokul adlı məşhur İslandiya dağı qəflətən kənarında partladı. Tezliklə Sky News-da və BBC-də, daha sonra isə You Tube-da heyrətə gəlmiş milyonlarla insan tərəfindən - səmada odlu fırtına alovlandıran min əjdahanın alovlu dillərində görünəcək. Eyni zamanda daha iki İslandiya vulkanı partladı, onların zirvələri təzyiqli şampan tıxacları kimi uçdu. Armageddonun gəlib çatdığı xəbəri bir qədər dilləri bağlı idi.
  
  Yalnız seçilmiş bir neçə nəfər onun həqiqətən nə qədər yaxın olduğunu bilirdi.
  
  
  * * *
  
  
  Görünməmiş və heç vaxt məlum olmayan qəhrəmanlar dağın qaranlıq dərinliklərində döyüşürdülər. Drake və Dahl, Odinin məzarının sökülməsindən qalan çuxurun üzərinə yerləşdirərkən, buxarı yaxınlıqdakı boşluğa yönəltmək üçün yuvarlaq bir obyektdən istifadə edərək, Qalxanla buxar çıxışına hücum etdi.
  
  "Tələs!" Dahl Qalxanı yerində saxlamaq üçün mübarizə apardı. Dreyk dağın ilkin gücünə qalib gələrkən əllərinin titrədiyini hiss etdi. "Mən sadəcə bu şeyin nədən ibarət olduğunu bilmək istəyirəm!"
  
  "Kimin vecinədir!" Hayden ayaqlarını qıfıllayıb bütün gücü ilə itələyərək onları geridə saxlamağa çalışdı. "Sadəcə əclafı içəri qoyun!"
  
  Dahl tullanaraq çuxurdan yuxarı sıçradı. Qalxan qaçırsa və ya hətta bir az hərəkət etsəydi, dərhal buxarlanacaqdı, lakin onların məqsədi doğru idi və əsas hissə səliqəli şəkildə Odin Türbəsinin altındakı süni boşluğa daxil oldu.
  
  Yüzlərlə və minlərlə əsrlər əvvəl icad edilmiş mükəmməl tələ. allahlara and olsun.
  
  Tələlərin tələsi!
  
  "Müasir dünyanın indiyə qədər tanıdığı ən böyük qədim tələ." Dahl diz çökdü. "Buna son qoya bilən biri."
  
  Drake, Qalxanın aşağıdan yüksələn nəhəng təzyiqi udduğu üçün nazikləşdiyini seyr etdi. O, yastılaşmış və çatın kənarları ətrafında formalaşaraq obsidian rəngini almışdır. Əbədi. Heç vaxt silinməyəcək.
  
  "Allah qorusun".
  
  İşi bitdikdən sonra diqqətini yenidən Freyə çevirməzdən əvvəl bir anlıq dayandı. Dəhşət onun ürəyini indi də təsəvvür edə bilməyəcəyi qədər doldurmuşdu.
  
  Helikopter Odinin altında yumşaq yellənən tabutun ağırlığını daşımaq üçün güclə qalxdı. Həm Frey, həm də Alicia tabutun qapağında oturdular, qolları onu helikopterə bağlayan qayışlara möhkəm sarıldı.
  
  Lakin Ben, Kennedi və professor Parnevik helikopterin altından sallanan digər üç kəndirdən asılmışdılar, heç şübhəsiz ki, Dreyk planeti xilas etmək üçün mübarizə apararkən orada silah gücünə tutulmuşdu.
  
  Onlar vertolyot dırmaşarkən yırğalanaraq, boşluq üzərində süzülərək Dreykin burnunun altından qopardılar.
  
  "Yox!"
  
  Və inanılmaz bir şəkildə qaçdı - qəzəbdən, itkidən və sevgidən doğan enerji ilə yarışan tənha bir adam - özünü dibsiz bir uçurumdan keçərək qara kosmosa atan, ondan alınanı tələb edən və çarəsizcə yellənən kabellərdən birini tutdu. , yıxılanda.
  
  
  QIRX
  
  
  
  ALLAHLARIN MƏZBİRİ
  
  
  Dreykin dünyası qaranlığa sıçrayan kimi dayandı - yuxarıda sonsuz bir boşluq, aşağıda dibsiz bir çuxur - üç düym yellənən kəndir, onun yeganə qaçışı. Beyni sakit idi; dostları üçün etdi. Onları xilas etməkdən başqa heç bir səbəbə görə.
  
  Fədakar.
  
  Barmaqları kəndirə dəydi və bağlana bilmədi!
  
  Nəhayət ki, cazibə qüvvəsinə məruz qalan bədəni aşağı enməyə başladı. Son saniyədə onun yellənən sol qolu digərlərindən daha uzun olan və refleks kinlə sıxılmış kəndirə bağlandı.
  
  Onun yıxılması dayandı, sürətlə döyünən ürəyini sakitləşdirmək üçün hər iki qolunu özünə doladı və gözlərini yumdu. Yuxarıda hardansa gurultulu alqışlar gəldi. Alicia kinayəsini ortaya qoyur.
  
  "Uellsin "hazrətini göstər" deyərkən bunu nəzərdə tuturdu? Həmişə bu çılğın fosilin nə demək olduğunu düşünürdüm!"#
  
  Dreyk yuxarı baxdı, aşağıda heç vaxt olmadığı kimi başı gicəllənərək aşağıda uçurumun səsləndiyini bilirdi. Lakin onun əzələləri yeni tapılan güc və adrenalinlə alovlandı və köhnə odun çox hissəsi indi onun içinə qayıtdı və partlamağa can atırdı.
  
  O, kəndirə dırmaşdı, qolunu qolunun üstünə qoydu, dizləri onu qucaqladı, sürətlə hərəkət etdi. Frey avtomatını yellədi və diqqətlə nişan alarkən güldü, lakin sonra Hayden Odinin məzarından səsləndi. Dreyk onun orada dayanıb Uellsin tapançasını Freyinə tuşladığını gördü - qoca komandir onun yanında yıxılmışdı, amma Allaha şükür, hələ də nəfəs alırdı.
  
  Hayden silahını yarı dirsəklə Freyinə tuşladı. "Qoy qalxsın!"
  
  Helikopter hələ də havada uçurdu, pilot onun əmrindən əmin deyildi. Frey tərəddüd etdi, hırıldadı, uşaq sevimli oyuncağı ilə ayrıldı. "TAMAM. Qanxı! Mən səni o lənətə gəlmiş təyyarədən endirməliydim!"
  
  Haydenin cavabını eşidən Drake gülümsədi. "Bəli, mən bunu çox vaxt başa düşürəm."
  
  Kennedi, Ben və Parnevik nəfəs almağa cəsarət etmədən baş verənlərə böyük gözlərlə baxırdılar.
  
  "Get və onu al!" Frey daha sonra Alisiyaya qışqırdı. "Əldən-ələ. Onu götür və gedək. Bu qancıq səni vurmayacaq. O, hökumətin problemidir. "
  
  Alisiya sarkofaqdan tullanaraq Dreykin paralel ipindən tutarkən Dreyk udqundu, lakin buna baxmayaraq o, Haydenin statusunun açıqlanmasına oğlanın necə reaksiya verdiyini ölçərək Benə baxmağa vaxt tapdı.
  
  Ben, buna görə də, ona daha həssaslıqla baxdı.
  
  Alisiya meymun kimi ipdən aşağı sürüşdü və tezliklə Drake-ə yetişdi. Ona baxdı, kinlə dolu mükəmməl bir üz.
  
  "Mən hər iki tərəfə yelləyə bilərəm." O, havaya sıçradı, əvvəlcə ayaqları, qaranlıqdan zərif bir qövslə bir anlıq tamamilə havada asılı qaldı. Onun ayaqları daha sonra Dreykin döş sümüyünün içinə möhkəm bağlandı və o, bədənini irəli çəkdi və onu növbəti birinə keçirməzdən əvvəl qısa müddətə öz ipindən yapışdı.
  
  Dreyk sinəsi alovlanaraq, tutuşu boşalaraq, "Lanet babun" dedi.
  
  Alicia ipin ətrafında yellənmək üçün sürətindən istifadə etdi, ayaqlarını sinə səviyyəsində yaydı və qarnına çırpıldı. Dreyk zərbəni yumşaltmaq üçün sağa yelləməyi bacardı, amma yenə də qabırğalarının əzilmiş olduğunu hiss etdi.
  
  Ona hırıldadı, ağrını bölüşdü və yuxarı qalxdı. Gözlərində yeni ehtiramla bərabər bir parıltı yarandı.
  
  "Nəhayət," o nəfəs aldı. "Sən geri qayıtdın. İndi kimin ən yaxşı olduğunu görəcəyik".
  
  O, ipi qarışdırdı, hər hərəkətindən özünə inam saçırdı. Bir sıçrayışla o, Drake-nin öz ipini dolandı və qisas almaq üçün yenidən sürətindən istifadə etdi və bu dəfə ayaqlarını onun başına tutdu.
  
  Lakin Drake geri döndü və o, hazır idi. O, yüksək məharətlə ipini buraxdı, böyük bir başgicəllənməni yatırtdı və onu iki fut dərinlikdə tutdu. Alicia onun hərəkətindən mat qalmış, hələ də qollarını yelləyirdi.
  
  Drake ipi hərdən bir ayaqla sıçradı. Rəqibi onun nə etdiyini başa düşəndə o, onun üzərində idi. Onun başını möhkəm basdı.
  
  Barmaqlarının ipi buraxdığını gördüm. O, yıxıldı, ancaq bir neçə düym. Onun içindəki sərt qoz işə düşdü və o, yenidən tutdu.
  
  Frey yuxarıdan qışqırdı. "Yaxşı heç nə yoxdur! Öl, ey ingilis kafiri!"
  
  Sonra bir göz qırpımına çatmamış alman bıçaq çəkdi və Dreykin ipini kəsdi!
  
  
  * * *
  
  
  Drake hər şeyi yavaş hərəkətdə gördü. Bıçağın parıltısı, kəsici səthin pis parıltısı. Onun həyat xəttinin birdən-birə sökülməsi, onun qabarmağa və onun üzərində qıvrılmağa başlaması.
  
  Bədəninin ani çəkisizliyi. Dəhşət və inamsızlığın donmuş anı. Hiss etdiyi hər şeyin və gələcəkdə edə biləcəyi hər şeyin yenicə məhv edildiyi bilgisi.
  
  Və sonra yıxıldı... düşməni olan Alisiyanı görəndə, sarkofaqın zirvəsinə qayıtmaq üçün yumruğunu yuxarı qaldırdı... Benin qışqırıqla ağzının burulduğunu görən... Kennedinin üzü ölüm maskasına çevrildi... və onun periferik görmə vasitəsilə... məsafə.. . nə. ?
  
  Torsten Dahl, çılğın isveçli, qaçırdı, yox, platformada qaçırdı, bədəninə bağlandı, sanki Drake-nin bir neçə dəqiqə əvvəl etdiyi kimi özünü qara dəliyə atdı.
  
  Arxasında açılan qoşqu, Odinin yuvasındakı sütunun ətrafında bərkidilmiş, Hayden və Uells tərəfindən bərk-bərk tutulmuş, onlar maksimum səy göstərməyə hazırlaşırdılar.
  
  Dahlın çılğın tullanması... onu Drakenin qollarından tutmaq və möhkəm tutmaq üçün kifayət qədər yaxınlaşdırmaq.
  
  O və Dahl birlikdə yerə yıxılarkən, təhlükəsizlik xətti dartılan kimi Dreykin ümid dalğası söndü... sonra Hayden və Uells gərginliyi qəbul edərkən qəfil ağrılı çəkmə.
  
  Sonra ümid. Yavaş, ağrılı xilas cəhdləri. Drake, Dahlın gözlərinə heç bir söz demədən, heç bir duyğu olmadan baxdı, onlar qarış-qarış təhlükəsizliyə sürükləndilər.
  
  Vertolyot pilotu əmri almışdı, çünki o, üçüncü raketi atmağa hazır olana qədər dırmaşmağa başlamışdı, bu dəfə dağdan, sarkofaqın içinə zərər vermə riski olmadan boşluğu kifayət qədər genişləndirmək üçün hazırlanmışdır.
  
  Üç dəqiqə ərzində Odinin tabutu yox oldu. Helikopter qanadlarının gurultusu uzaq bir yaddaşdır. İndiki kimi Ben, Kennedi və Parnevik də eyni idi.
  
  Nəhayət, Dahl və Drake uçurumun qayalı kənarları üzərində sürükləndilər. Drake təqib etmək istədi, lakin bədəni reaksiya vermədi. Onun edə biləcəyi tək şey orada uzanmaq, travmanın ona hopmasına icazə vermək, ağrını beyninin təcrid olunmuş hissəsinə yönəltmək idi.
  
  Və orada uzanarkən vertolyotun səsi geri qayıtdı. Yalnız bu dəfə Dahlın helikopteri idi. Və bu, onların həm xilas, həm də təqib vasitəsi idi.
  
  Drake yalnız Thorsten Dalın əzablı gözlərinə baxa bildi. "Sən Allahsan, dostum" və onların olduqları yerin mənası ondan qaçmadı. "Əsl Allah".
  
  
  QIRX BİR
  
  
  
  ALMANİYA
  
  
  Hər dəfə Kennedi Mur sərt oturacaqda götünü çevirəndə Alicia Mayles-in iti gözləri onu tutdu. İngilis qancığı polisin altıncı gözləmə duyğusu olan Uber döyüşçüsü idi.
  
  İslandiyadan Almaniyaya üç saatlıq uçuş zamanı onlar cəmi bir dəfə dayanıblar. Başlanğıcda, vulkanı tərk etdikdən cəmi on dəqiqə sonra tabutu bucurqada qaldırdılar və onu bağladılar və hamını gəmiyə mindirdilər.
  
  Abel Frey dərhal arxa kupeyə keçdi. O vaxtdan bəri onu görməyib. Yəqin ki, oğurluq və sənaye çarxlarını yağlayır. Alicia praktiki olaraq Kennedy, Ben və Parnewick-i oturacaqlarına atdı, sonra Milonun incitdiyi sevgilisinin yanına oturdu. Köklü amerikalı sanki bədəninin hər yerindən yapışırdı, lakin əsasən toplardan yapışırdı, bu Alicia üçün bir-birindən əyləncəli və narahat görünürdü.
  
  Helikopterdə olan digər üç mühafizəçi əsirlərdən ehtiyatla Alisiya ilə Milo arasında mövcud olan qəribə ünsiyyətə baxırdılar - növbə ilə kədərli, sonra mənalı, sonra qəzəblə dolu idi.
  
  Helikopter enməyə başlayanda Kennedinin harada olduqları barədə heç bir fikri yox idi. Son bir saat ərzində onun düşüncələri Dreykdən və Parisdəki, İsveçdəki və vulkandakı sərgüzəştlərindən tutmuş, NYPD-dəki keçmiş həyatına və oradan da istər-istəməz Tomas Kalebə qədər dolaşmışdı.
  
  Caleb, yenidən öldürmək üçün azad etdiyi serial qatildir. Qurbanlarının xatirələri ona hücum etdi. Bir neçə gün əvvəl gəzdiyi cinayət yeri - onun cinayət yeri - onun ağlında təzə tökülən qan kimi təzə idi. O, başa düşdü ki, o vaxtdan bəri bir xəbər də görməyib.
  
  Bəlkə də onu tutdular.
  
  Sənin xəyallarında....
  
  Yox. Yuxularımda heç vaxt onu tutmurlar, ona yaxınlaşmırlar. O, məni öldürür və işgəncə verir və mən hər şeydən əl çəkənə qədər günahım lənətə gəlmiş cin kimi məni təqib edir.
  
  Helikopter sürətlə aşağı enərək onu görə bilmədiyi mənzərədən çıxardı. Helikopterin arxasındakı şəxsi kupe açıldı və Abel Frey əmr verərək bayıra çıxdı.
  
  "Alicia, Milo, sən mənimlə olacaqsan. Məhkumları gətirin. Qəyyumlar, siz tabutu mənim müayinə otağıma qədər müşayiət edəcəksiniz. Oradakı qəyyumun göstərişi var ki, hər şey baxmağa hazır olan kimi mənimlə əlaqə saxlasın. Mən bunun tez olmasını istəyirəm, qəyyumlar, gecikməyin. Odin minlərlə ildir ki, Freyi gözləyirdi, amma Frey Odini gözləmir".
  
  "Bütün dünya sənin nə etdiyini bilir, Frey, sən dəlisən" dedi Kennedi. "Modeler, lənətə gəlsin. Nə qədər həbsxanadan kənarda qalacağınızı düşünürsünüz?"
  
  "Amerikalıların öz əhəmiyyəti" dedi Frey. "Və axmaqlıq səni ucadan danışa biləcəyinə inandırır, hmm? Yüksək ağıl həmişə qalib gəlir. Doğrudan da dostlarının çölə çıxdığını düşünürsən? Orda tələlər qurduq, ey axmaq qancıq. Poseydondan keçə bilməyəcəklər".
  
  Kennedi etiraz etmək üçün ağzını açdı, lakin Benin başını qısaca silkələdiyini və ağzını qəfil bağladığını gördü. Tərk et. Əvvəlcə sağ qal, sonra döyüş.O, zehni olaraq Vann Bontu-dan sitat gətirdi: "Üstünlük kompleksinə sahib olub kobud şəkildə oyanmaqdansa, aşağılıq kompleksinə sahib olmağı və xoş təəccüblənməyi üstün tuturam.
  
  Frey onların helikopterinin daha yüksək hündürlükdə gizləndiyini bilmək imkanı yox idi. Və qürur onu inandırırdı ki, ağlı onlardan üstündür.
  
  Qoy belə düşünsün. Sürpriz daha şirin olardı.
  
  
  * * *
  
  
  Helikopter zərbə ilə yerə enib. Frey qabağa qalxdı və yerdəki insanlara qışqıraraq birinci yerə sıçradı. Alisiya ayağa qalxıb şəhadət barmağı ilə bir jest etdi. "Əvvəlcə üçünüz. Baş aşağı. Mən əksini deyənə qədər hərəkətə davam edin."
  
  Kennedi Benin arxasınca helikopterdən düşdü, hər əzələsi ağrıyırdı. Ətrafına baxdıqca heyrətamiz mənzərə ona bir anlıq yorğunluğunu unutdurdu, əslində nəfəsini kəsdi.
  
  Bir baxanda o bilirdi ki, bu, Almaniyadakı Freyin qəsridir; əyləncənin heç vaxt dayanmadığı dizayner qanunsuzluq yuvası. Onların eniş sahəsi əsas girişlə üz-üzə idi, böyük bir foyeyə aparan İtalyan mərmər sütunları ilə əhatə olunmuş qızıl dirsəklərlə bəzədilmiş qoşa palıd qapılar. Kennedinin gözləri qarşısında iki bahalı avtomobil, Lamborghini və Maserati dayandı, onlardan iyirmi yaşlarında dörd həvəsli oğlan yuvarlanıb Qala pilləkənləri ilə yuxarı qalxdılar. Qapının arxasından rəqs musiqisinin ağır ritmləri gəlirdi.
  
  Qapıların üstündə bir sıra üçbucaqlı qüllələr və hər iki ucunda iki hündür qüllə ilə örtülmüş daşla örtülmüş fasad var idi ki, bu da geniş struktura Neo-Qotik Dirçəliş görünüşü verirdi. Təsirli, Kennedi düşündü və bir az da hədsiz. O, bu məkanda qonaqlığa dəvət olunmağın gələcək bir modelin arzusu olacağını zənn edirdi.
  
  Beləliklə, Abel Frey onların xəyallarından faydalandı.
  
  O, qapılara tərəf itələndi, Alisiya onları diqqətlə izləyirdi ki, onlar mırıltılı super avtomobillərin arasından keçib mərmər pilləkənlərlə qalxırdılar. Qapılardan keçib əks-səda verən vestibülə. Solda, açıq, dəri örtülmüş darvaza, hər kəsin nə qədər yaxşı rəqs edə bildiyini sübut edə biləcəyi, izdihamın üzərində yellənən, gur musiqi, rəngli işıqlar və kabinələrlə dolu bir gecə klubuna aparırdı. Kennedi dərhal dayanıb qışqırdı.
  
  "Kömək et!" O, birbaşa qonaqlara baxaraq ağlayırdı. "Bizə kömər edin!"
  
  Bir neçə nəfər bu məqamdan istifadə edib yarımçıq stəkanı aşağı salıb mənə baxdı. Bir saniyədən sonra gülməyə başladılar. Qara dərili italyan kişi ona baxmağa başlayanda klassik isveç sarışını salam verərək şüşəsini qaldırdı. Qalanları diskoteka cəhənnəminə qayıtdılar.
  
  Alisiya onun saçından tutub mərmər döşəmənin üstündən sürüyərkən Kennedi inlədi. Ben etiraz əlaməti olaraq qışqırdı, lakin sillə onu az qala yerə yıxdı. Bir neçə nalayiq şərhlə müşayiət olunan məclis qonaqları arasında gülüş daha da artıb. Alisiya Kennedini böyük bir pilləkənin üstünə ataraq qabırğalarına möhkəm dəydi.
  
  "Axmaq qadın" deyə fısıldadı. "Görmürsən ki, onlar öz ağasına aşiqdirlər? Onun haqqında heç vaxt pis düşünməyəcəklər. İndi... get."
  
  O, əlində görünən kiçik tapança ilə yuxarıya doğru işarə etdi. Kennedi döyüşmək istədi, lakin indi baş verənlərə əsasən, o, sadəcə olaraq bununla məşğul olmaq qərarına gəldi. Onları pilləkənlərlə yuxarı və sola, Qalanın digər qanadına apardılar. Pilləkənləri tərk edib uzun, mebelsiz dəhlizə - qanadlar arasındakı körpüyə daxil olan kimi rəqs musiqisi kəsildi və bəlkə də o anda sağ olan yeganə insanlar onlar idi.
  
  Onlar koridorda getdilər və bir vaxtlar geniş bal zalına daxil oldular. Ancaq indi ərazi yarım düzən ayrı otağa bölünmüşdü - divarlar əvəzinə çöldə barmaqlıqlar olan otaqlar.
  
  Hüceyrələr.
  
  Kennedi, Ben və Parneviklə birlikdə yaxınlıqdakı kameraya itələdilər. Güclü cingilti qapının bağlanması xəbərini verdi. Alisiya əlini yellədi. "Sizi izləyirlər. Zövq alın."
  
  Ardınca gələn qulaqbatırıcı sükutda Kennedi barmaqlarını uzun qara saçlarının arasından keçirdi, bacardıqca şalvarını hamarladı və dərindən nəfəs aldı.
  
  "Yaxşı..." o danışmağa başladı.
  
  "Hey qancıqlar!" Abel Frey cəhənnəm odu tanrısı kimi gülümsəyərək onların kamerası qarşısına çıxdı. "Mənim partiyam qalasına xoş gəlmisiniz. Mənim zəngin qonaqlarım qədər bundan həzz alacağınıza şübhə edirəm."
  
  Onlar cavab verməmişdən əvvəl o, təklifi rədd etdi. "Fərqi yoxdur. Danışmağa ehtiyac yoxdur. Sözləriniz mənim üçün az maraqlıdır. Deməli," deyə düşünüb, "bizim kimimiz var... yaxşı, bəli, əlbəttə ki, Ben Bleykdir. Əminəm ki, bundan hədsiz zövq alacaqsınız".
  
  Ben barmaqlığın yanına qaçdı və bacardığı qədər onu dartdı. "Mənim bacım haradadır, əclaf?"
  
  "Hm? Siz arsız sarışını nəzərdə tutursunuz..." o, vəhşicəsinə ayağını bayıra atdı. "Əjdaha döyüş tərzini təqdim edirsiniz? Detallar istəyirsiniz? Yaxşı, çünki bu sənsən, Ben. İlk gecə ən yaxşı adamımı ora onun ayaqqabılarını götürməyə göndərdim, bilirsən ki, onu bir az yumşaltsın. Onu etiketlədi, bir neçə qabırğasını incitdi, amma istədiyimi aldı".
  
  Frey əyninə geyindiyi qəribə ipək xalatının cibindən pultu çıxarmaq üçün fürsət tapıb. Onu portativ televizora keçirdi, Kennedinin də fərqinə varmadı. Efirdə bir fotoşəkil çıxdı - SKY News - Böyük Britaniyanın artan dövlət borcu ilə bağlı söhbətlər.
  
  "İkinci gecə?" Frey dayandı. "Onun qardaşı həqiqətən bilmək istəyir?"
  
  Ben qışqırdı, qarnından dərin bir bağırsaq səsi çıxdı. "O yaxşıdır? O yaxşıdır?"
  
  Frey yenidən pultu basdı. Ekran başqa, daha zərif təsvirə keçdi. Kennedi çarpayıya bağlı bir qızla kiçik bir otağa baxdığını başa düşdü.
  
  "Nə fikirləşirsən?" Frey həvəsləndirdi. "Heç olmasa sağdır. Hələlik."
  
  "Karin!" Ben televizora qaçdı, amma sonra dayandı, birdən üstün oldu. Hıçqırıqlar bütün bədənini silkələdi.
  
  Frey güldü. "Başqa nə istəyirsən?" O, yenidən düşüncəli davrandı və sonra yenidən kanalı dəyişdirdi, bu dəfə CNN-ə. Dərhal xəbərlərdə Nyu-Yorkdan bir serial qatil - Tomas Kaleb haqqında bir mesaj gəldi.
  
  Dəli Kennedi sevinclə dedi: "Bunu əvvəllər sizin üçün yazdım". "Baxmaq istəyə biləcəyinizi düşündüm."
  
  O, qeyri-ixtiyari qulaq asdı. Kalebin Nyu-York küçələrində gəzməyə davam etdiyi, azad edilmiş, bir xəyal kimi dəhşətli xəbər eşitdim.
  
  "İnanıram ki, siz onu azad etdiniz," Frey işarə ilə Kennedinin kürəyinə dedi. "Əla işdir. Yırtıcı aid olduğu yerə qayıtdı, artıq şəhər zooparkının qəfəsindəki heyvan deyil".
  
  Hesabat işin arxiv görüntülərini - standart görüntüləri - onun üzü, çirkli polisin üzü, qurbanların üzləri ilə gəzdirdi. Həmişə qurbanların üzləri.
  
  Hər gün kabuslarda onu təqib edən eyni şeylər.
  
  "Bütün adlarını bilirsən, elə deyilmi?" Frey güldü. "Ailələrinin ünvanları. Necə ki... öldülər."
  
  "Sus!" Kennedi başını əllərinin arasına aldı. Bunu dayandır! Zəhmət olmasa!
  
  "Və sən" o, Freyin pıçıldadığını eşitdi. - Professor Parnevik, - o, ağzında çürük ət kimi sözləri tüpürdü. "Sən mənim üçün işləməli idin."
  
  Bir atış var idi. Kennedi şokdan qışqırdı. Sonrakı saniyədə cəsədin yıxıldığını eşitdi və arxaya çevrilərək qocanın yerə yıxıldığını, sinəsində bir deşik açdığını, qan axdığını və kameranın divarlarına sıçradığını gördü.
  
  Çənəsi düşdü, inamsızlıq beynini bağladı. O, yalnız Freinin bir daha ona tərəf çevrilməsini izləyə bildi.
  
  "Və sən, Kennedi Mur. Vaxtınız gəlir. Tezliklə sizin enə biləcəyiniz dərinlikləri araşdıracağıq".
  
  Dabanlarının üstündə dönüb gülümsəyərək getdi.
  
  
  QIRX İKİ
  
  
  
  LA VEREIN, ALMANİYA
  
  
  Abel Frey təhlükəsizlik departamentinə gedərkən öz-özünə güldü. Bir neçə ixtiraçı məqam və o, bu axmaqları yerə yıxdı. Hər ikisi qırılıb. Və nəhayət o qoca axmaq Parnevik Daşı öldürdü.
  
  heyrətamiz. İndi daha əyləncəli fəaliyyətlərə.
  
  O, şəxsi otağının qapısını açdı və Milo və Alicia'nın onlardan ayrıldığı kimi divanında uzandığını gördü. Böyük amerikalı hələ də o isveçli Torsten Dahlın sayəsində hər hərəkətində qaşqabağını çəkən zədədən əziyyət çəkirdi.
  
  "Qonşudan xəbər varmı?" Frey dərhal soruşdu. "Hudson zəng etdi?"
  
  Qonşuda hazırda Freyin ən radikal tərəfdarlarından biri olan Tim Hudsonun nəzarətində olan videomüşahidə nəzarət mərkəzi var idi. Qalada kompüterlər haqqında geniş biliyi ilə "yaddaş sahibi adam" kimi tanınan Hudson Frey-in ilk tələbələrindən biri, fanatik müdiri üçün hər cür yola getməyə hazır bir adam idi. Əsasən onlar Odinin məzarının quraşdırılmasının gedişatına nəzarət edirdilər, Hudson sükan arxasında söyüş söyür, tərləyir və Yegersləri süd kimi əsəbi şəkildə udurdu. Frey Türbənin öz yerində ucaldılmasını səbirsizliklə qarşıladı və o, ilk ziyarətinə tam hazırlıq gördü. Onun əsirləri, Karinin məhəllələri və yeni məhbuslarının kameraları da yoxlanılıb.
  
  Və əlbəttə ki, bir partiya. Hudson, infraqırmızı və ya standart meydança olsun, klubun hər qarışını bir qədər nəzarət altına alan bir sistem qurdu və Freyin elit qonaqlarının hər bir hərəkəti qeyd edildi və leveragedə çəkisi yoxlanıldı.
  
  O, başa düşdü ki, güc bilik deyil. Güc möhkəm sübut idi. Məhdud foto. Yüksək dəqiqlikli video. Tutmaq qeyri-qanuni ola bilərdi, lakin qurban kifayət qədər qorxdusa, bu zərər vermədi.
  
  Abel Frey özünə uyğun olan istənilən vaxt ulduz və ya qaya cücəsi ilə "tarix gecəsi" qura bilərdi.O, rəsm və ya heykəl ala bilər, ən məftunedici şəhərin ən məşhur şousunda ön sıralarda yer ala bilər, istədiyi zaman əlçatmazdır.
  
  "Hələ ki, heç nə. Hudson yenə divanda huşunu itirmişdi, - Alisiya başını əlləri arasına alıb, ayaqlarını divanın kənarından sallayaraq dedi. Frey ona baxanda dizlərini yüngülcə araladı.
  
  Əlbəttə. Təbii ki, Frey öz-özünə ah çəkdi. O, Milonun inləyərək qabırğalarından yapışmasına baxdı. O hiss etdi ki, elektrik cərəyanı onun ürək döyüntüsünü sürətləndirir, çünki seks düşüncəsi təhlükə ilə qarışır. O, qaşını Alisiyaya tərəf qaldıraraq ona universal "pul" işarəsi verdi.
  
  Alicia ayaqlarını yerə qoydu. "Bir düşün, Milo, niyə gedib yenidən yoxlamırsan? Və o axmaq Hudsondan tam hesabat al, hmm? Boss, - o, qəlyanaltıların gümüş nimçəsinə doğru başını tərpətdi. "Qeyri-adi bir şey varmı?"
  
  Siyasətçi kimi axmaqlığına baş verənlərə biganə qalan Milo rəfiqəsinə rişxəndlə baxdı, sonra inildəyib axsayaraq otaqdan çıxdı.
  
  Frey dedi: "Biskotti dadlı görünür".
  
  Qapı tıqqıldayan kimi Alisiya Freyə bir boşqab peçenye verdi və onun masasına qalxdı. Dörd ayağı üstündə başını ona tərəf çevirdi.
  
  "Bu biskvitlə ləzzətli ingilis götünü istəyirsiniz?"
  
  Frey masasının altındakı gizli düyməni basdı. Dərhal saxta rəsm kənara itələnərək bir sıra video ekranlar ortaya çıxdı. "Altı" dedi və ekranlardan biri canlandı.
  
  O, seyr edərkən peçenyelərin dadına baxdı, qeyri-müəyyən bir şəkildə Alisiyanın yumru ombalarını sığalladı.
  
  "Mənim döyüş arenam" deyə nəfəs aldı. "Artıq hazırdır. Bəli?"
  
  Alicia cazibədar şəkildə qıvrıldı. "Bəli".
  
  Frey ayaqları arasındakı girintiləri sığallamağa başladı. "Onda mənim təxminən on dəqiqəm var. Hələlik tez bir şeylə kifayətlənməli olacaqsınız."
  
  "Həyat hekayəm".
  
  Frey diqqətini ona çevirdi, həmişə kilidi açılmış qapının arxasında cəmi iyirmi fut aralıda Milonu xatırlayırdı, lakin bununla və Alicia Mayles-in duyğulu varlığına baxmayaraq, o, hələ də gözlərini yeni evlərindən birinin dəbdəbəli kamerasından çəkə bilmirdi. əldə edilmiş əsirlər..
  
  Serial qatil - Tomas Kaleb.
  
  Son qarşıdurma qaçılmaz idi.
  
  
  
  3-cü hissə
  Döyüş meydanı...
  
  
  QIRX ÜÇ
  
  
  
  LA VEREIN, ALMANİYA
  
  
  Abel Frey və mühafizəçiləri onların kamerasının qarşısında görünəndə Kennedi barlara tərəf qaçdı. Professorun cəsədini çıxarmaq və ya onları azad etmək üçün onlara qışqırdı, sonra onlar bunu edəndə qorxu dalğası hiss etdi.
  
  Nə edəcəyini bilmədən kameranın girişində dayandı. Mühafizəçilərdən biri tapançasını göstərdi. Onlar həbsxana kompleksinin içərisinə doğru getdilər, daha bir neçə kameranın yanından keçdilər, hamısı boş idi. Lakin bütün bunların miqyası onu sümüyə qədər soyudu. O, bu oğlanın hansı azğınlıqlara qadir olduğunu düşündü.
  
  Məhz o zaman anladı ki, o, Kalebdən də pis ola bilər. Hamısından da pis. O, Drake, Dal və gücləndirici ordunun yolda olduğuna ümid edirdi, lakin o, bu dilemma ilə üzləşməli və onların tək başına olduqlarına inanaraq bunun öhdəsindən gəlməli idi. O, Dreyk kimi Beni qorumağa necə ümid edə bilərdi? Gənc oğlan onun yanında getdi. Parnevik öləndən sonra o, çox danışmamışdı. Əslində, Kennedi fikirləşdi ki, onlar Türbədə əsir düşəndən sonra oğlan cəmi bir neçə söz demişdi.
  
  O, Karini xilas etmək şansının qaçdığını gördü? O bilirdi ki, onun kamerası hələ də cibində təhlükəsizdir, titrəməyə hazırdır, həmçinin valideynlərindən ona cavab vermədiyi yarım onlarla zənglər aldığını bilirdi.
  
  "Doğru yerdəyik" deyə Kennedi ağzının kənarından pıçıldadı. "Fikirinizi özünüzdə saxlayın."
  
  "Sus, amerikalı!" Frey axırıncı sözü lənət kimi tüpürdü. Onun üçün, ona göründüyü kimi, çox güman ki, belə idi. "Öz taleyindən narahat olmalısan."
  
  Kennedi tez geriyə nəzər saldı. "Bu nə demək olmalıdır? Hazırladığın kiçik paltarlarından birini mənə geyindirəcəksən?" O, kəsmə və tikişi təqlid edirdi.
  
  Alman bir qaşını qaldırdı. "Şirin. Görək nə qədər cəld qalacaqsan".
  
  Hüceyrə kompleksindən kənarda onlar evin başqa, daha qaranlıq hissəsinə daxil oldular. İndi onlar kəskin bucaq altında aşağı gedirdilər, onun ətrafındakı otaqlar və dəhlizlər bərbad vəziyyətdə idi. Baxmayaraq ki, Freyi tanıyaraq, qan itlərini çaşdırmaq üçün hamısı qırmızı siyənək idi.
  
  Onlar iri metal menteşələri olan tağlı taxta qapıya aparan sonuncu dəhlizlə getdilər. Mühafizəçilərdən biri simsiz rəqəmsal klaviaturada səkkiz rəqəmli nömrə yığdı və ağır qapılar cırıldamağa başladı.
  
  Dərhal o, yeni otağı əhatə edən sinə qədər hündür metal məhəccərləri gördü. Otuz-qırxa yaxın adam onun ətrafında əllərində içki ilə dayanıb gülürdü. Playboylar və narkobaronlar, yüksək səviyyəli kişi və qadın fahişələr, royalti və Fortune 500 sədrləri.Böyük mirasları olan dul qadınlar, neftlə zəngin şeyxlər və milyoner qızları.
  
  Hamı baryerin ətrafında dayanaraq Bollinqer və Romani Kontini yudumlayır, ləzzətlərdən dişləyir, mədəniyyətlərini və siniflərini yayırdılar.
  
  Kennedi içəri girəndə hamısı dayanıb bir anlıq ona baxdılar. Onun ürpertici fikri onun qədrini bilmək idi.Pıçıltılar tozlu divarlar boyu qaçır və onun qulaqlarını tikirdi.
  
  Bu odur? Polis zabiti?
  
  Onu, oh, maksimum, dörd dəqiqəyə məhv edəcək.
  
  götürəcəm. Səni daha on qaldırıram, Pierre. Nə deyəcəksən?
  
  Yeddi. O, göründüyündən daha güclü olduğuna əminəm. Və o, bir az əsəbiləşəcək, elə deyilmi?
  
  Onlar nə cəhənnəmdən danışırdılar?
  
  Kennedi ombasına kobud təpik vurulduğunu hiss etdi və büdrəyib otağa girdi. Məclis güldü. Frey tez onun arxasınca qaçdı.
  
  "Xalq!" O güldü. "Dostlarım! Bu gözəl təklifdir, elə deyilmi? Və o, bizə gözəl bir gecə bəxş edəcək!"
  
  Kennedi istəmədən qorxaraq ətrafa baxdı. Onlar nə cəhənnəmdən danışırdılar? O, kapitan Lipkindin sevimli kəlamını xatırladı. Oyununuza davam edin. O, diqqətini cəmləməyə çalışdı, lakin şok və sürreal mühit onu dəli etmək təhlükəsi yaratdı.
  
  "Mən sizin qarşınızda çıxış etməyəcəyəm" deyə o, Freyin arxasına mızıldandı. "Hər hansı bir şəkildə gözlədiyiniz."
  
  Frey ona tərəf döndü və onun anlayışlı təbəssümü heyrətləndirici idi. "Elə deyilmi? Dəyərli bir şey üçün?Məncə, siz özünüzü və öz növünüzü çox qiymətləndirirsiniz. Amma normal. Siz başqa cür düşünə bilərsiniz, amma mən düşünürəm ki, əziz Kennedi. Mən həqiqətən edə biləcəyinizi düşünürəm. gəl." Onu yanına çağırdı.
  
  Kennedi halqa məhəccərə tərəf addımladı. Ondan təxminən on iki fut aşağıda dairəvi bir çuxur var idi, yerə qeyri-bərabər qazılmış, döşəməsi daşlarla, divarları isə kir və daşla örtülmüşdü.
  
  Köhnə dəbli qladiator arenası. Döyüş çuxuru.
  
  Onun yanında metal nərdivanlar sürüklənərək məhəccər boyunca çuxura qaldırıldı. Frey aşağı enməli olduğunu bildirdi.
  
  "Heç olmaz" Kennedi pıçıldadı. Üç silah ona və Benə tuşlanıb.
  
  Frey çiyinlərini çəkdi. "Sənə ehtiyacım var, amma ciddi şəkildə oğlana ehtiyacım yoxdur. Dizdən, sonra dirsəkdən bir güllə ilə başlaya bilərdik. Çox çalış və mənim xahişimi yerinə yetirmək üçün nə qədər vaxt lazım olduğunu gör". Onun cəhənnəm gülüşü onu inandırdı ki, o, sözlərini məmnuniyyətlə dəstəkləyəcək.
  
  Dişlərini sıxdı, şalvarını hamarladı. Zəngin kütlə qəfəsdəki heyvan kimi ona maraqla baxırdı. Qədəhlər boş idi və qəlyanaltılar yeyilmişdi. Ofisiant və ofisiantlar onların arasında süzülür, onlara görünməz, doyurur, təravətləndirirdi.
  
  "Deşik nədir?" o, heç bir çıxış yolu görməyən və Drake hər qiymətli əlavə saniyəni verməyə çalışaraq vaxt üçün ticarət etdi.
  
  "Bu mənim döyüş meydanımdır" dedi Frey mehribanlıqla. "Sən şanlı bir xatirədə yaşayırsan, ya da rüsvayçılıqla ölürsən. Seçim, əziz Kennedi, sənin əlindədir. "
  
  Kəskin qalın.
  
  Mühafizəçilərdən biri tapançasının ağzı ilə onu itələdi. O, birtəhər Benə müsbət baxmağı bacardı və pilləkənlərə uzandı.
  
  "Gözləyin" Freyin gözləri qəzəblə parladı. "Onun ayaqqabılarını çıxart. Bu, onun qan ehtirasını bir az da artıracaq".
  
  Mühafizəçilərdən biri onun qarşısında diz çöküb ayaqqabılarını çıxaranda Kennedi alçaldılmış, qəzəbli və bir az da çaşmış halda orada dayanmışdı. O, özünü qeyri-real və uzaq hiss edərək pilləkənləri qalxdı, sanki bu qəribə görüş dünyanın uzaq bir küncündə başqa bir Kennedi ilə idi. O, hər kəsin xatırlatdığı bu adamın həqiqətən kim olduğu ilə maraqlandı.
  
  Yaxşı səslənmədi. Sanki həyatı üçün mübarizə aparmalı olacaqdı.
  
  O, pilləkənlərlə enərkən izdihamdan fit səsi gəldi və havanı güclü qan ehtiras dalğası bürüdü.
  
  Hər cür nalayiq sözlər qışqırdılar. Mərclər edildi, bəziləri bir dəqiqədən az müddətdə öləcək, digərləri isə otuz saniyədən az müddətdə qayışını itirəcək. Hətta bir-iki nəfər ona dəstək olmağı təklif etdi. Amma daha çox risk edirdi ki, o, onu toz halına saldıqdan sonra onun cəsədini murdarlayacaq.
  
  Zənginlərin ən varlısı, yer üzündəki ən güclü pisliyi. Əgər sənə sərvət və güc verən bu idisə, deməli, dünya doğrudan da məhv olmuşdu.
  
  Çox tez yalın ayaqları sərt yerə toxundu. O, soyuq və müdafiəsiz hiss edərək atdan endi və ətrafa baxdı. Onunla üzbəüz divarda bir deşik açılmışdı. Hazırda o, qalın çubuqlar dəsti ilə bağlanıb.
  
  Bu barmaqlıqların o biri tərəfində sıxışan fiqur qəfil irəli atılaraq qan donduran qəzəb çığırtısı ilə onlara çırpıldı. O, onları elə bərk silkələdi ki, onlar geri qayıtdılar, onun üzü təhrif olunmuş nəriltidən bir qədər çox deyildi.
  
  Ancaq buna baxmayaraq və qəribə ətrafına baxmayaraq, Kennedi onu adını xatırlamaqdan daha tez tanıdı.
  
  Tomas Kaleb, serial qatil. Onunla Almaniyada. Döyüş meydanına iki ölümcül düşmən girdi.
  
  Abel Freyin Nyu-Yorkda ərsəyə gətirdiyi plan həyata keçirilir.
  
  Kennedinin ürəyi hoppandı və onun ayaq barmaqlarından beyninə və arxasına saf nifrət dalğası gəldi.
  
  "Sən əclaf!" O, qəzəbdən qaynayaraq ağlayırdı. "Sən tam bir əclafsan!"
  
  Sonra barmaqlıqlar qalxdı və Kaleb ona tərəf atıldı.
  
  
  * * *
  
  
  Dreyk helikopter yerə dəyməzdən əvvəl, hələ də Torsten Dahldan bir addım geridə qaldı və beynəlxalq qüvvələrin birləşmiş koalisiyası tərəfindən ələ keçirilən sıx otelə tərəf qaçdı. Ordu, şübhəsiz ki, qarışıqdır, lakin qətiyyətli və döyüşə hazırdır.
  
  Onlar La Veraine-dən 1,2 mil şimalda idilər.
  
  Ordu və mülki maşınlar çöldə üzə çıxdı, mühərriklər hazır vəziyyətdə mırıldadı.
  
  Foye fəallıqla dolu idi: komandolar və xüsusi təyinatlılar, kəşfiyyatçılar və əsgərlər hamısı toplaşır, səliqə-sahman aparır və hazırlaşırdılar.
  
  Dahl otelin resepsiyonuna atlayaraq və o qədər yüksək səslə qışqıraraq varlığını elan etdi. Hörmətli bir sükut çökdü.
  
  Onlar onu, Drake və digərlərini artıq tanıyırdılar və İslandiyada nə əldə etdiklərini yaxşı bilirdilər. Buradakı hər kəsə mehmanxana ilə helikopter arasında yayımlanan videobağlantı vasitəsilə məlumat verilib.
  
  "Biz hazırıq?" Dahl qışqırdı. "Bu əclafı məhv etmək üçün?"
  
  "Texnika hazırdır" deyə komandir qışqırdı. Hamısı əməliyyata görə Dahlı məsul tutdular. "Snayperlər yerindədir. Biz o qədər istiyik ki, bu vulkanı yenidən işə sala bildik, cənab!"
  
  Dahl başını tərpətdi. "Bəs onda nəyi gözləyirik?"
  
  Səs-küy səviyyəsi yüz pillə qalxdı. Qoşunlar qapıdan çıxdılar, bir-birinin kürəyinə çırpdılar və döyüşdən sonra cəsarətini davam etdirmək üçün pivə içməyə razılaşdılar. Yığılmış maşınlar uzaqlaşdıqca mühərriklər guruldamağa başladı.
  
  Drake üçüncü hərəkət edən avtomobildə, hərbi Humvee ilə Dahl'a qoşuldu. Son bir neçə saatlıq brifinqlər zamanı o bilirdi ki, onların 500-ə yaxın adamı var ki, bu da Freyin 200 nəfərlik kiçik ordusunu batırmağa kifayət edir, lakin alman daha yüksək mövqedə idi və çoxlu hiylələrə sahib olacağı gözlənilirdi.
  
  Amma onda olmayan tək şey sürpriz elementi idi.
  
  Dreyk qabaq oturacaqda sıçrayırdı, tüfəngini tutmuşdu, fikirləri Ben və Kennedinin üzərində cəmlənmişdi. Hayden onların arxasında döyüş üçün təchiz olunmuş oturacaqda idi. Wells ağır mədə yarası ilə oteldə qalıb.
  
  Konvoy kəskin döngəni dövrə vurdu və sonra onu əhatə edən qaranlığa qarşı Milad ağacı kimi işıq saçan La Vereine gəldi və dağın qara qayası qarşısında. Onun darvazaları lap açıq idi, devirməyə gəldikləri adamın həyasızlığını göstərirdi.
  
  Dahl mikrofonu işə saldı. "Son zəng. Biz isti başlayırıq. Sürət burada insanların həyatını xilas edəcək. Hədəfləri bilirsiniz və Odinin tabutunun harada olacağı ilə bağlı ən yaxşı təxminlərimizi bilirsiniz. Gəlin bu DONUZ ilə məşğul olaq, əsgərlər".
  
  Link Nəzakətli Ağıllı Centlmen deməkdir. Çox ironiya. Çəkic hər iki tərəfdə az qala bir düymlə Freyin lojasından keçərkən Dreyk oynaqlarını ağ saxladı. Alman mühafizəçiləri yüksək qüllələrindən həyəcan təbili çalmağa başladılar.
  
  İlk atışlar səsləndi, aparıcı maşınlardan sıçrayaraq. Konvoy qəfil dayandıqda Dreyk qapısını açıb yola düşdü. Freydə RGPS ola biləcəyi üçün hava dəstəyindən istifadə etmədilər. Eyni səbəbdən maşınlardan tez uzaqlaşmalı oldular.
  
  Daxil olun və PIGS ölkəsini donuz fabrikinə çevirin.
  
  Drake birinci mərtəbənin pəncərəsinin altında bitən qalın kolluqlara tərəf qaçdı. Otuz dəqiqə əvvəl göndərdikləri SAS komandası artıq gecə klubunu və onun "mülki" qonaqlarını mühasirəyə almalı idi. Maşınlar içəri girən kimi qala pəncərələrindən atılan güllələr darvazanın divarlarını yağdırırdı. Koalisiya qüvvələri intiqamla cavab atəşi açıb, şüşə sındırıb, ət-sümüyə dəyib, daş fasadını lapa çevirib. Qışqırıqlar, qışqırıqlar və gücləndirmə çağırışları eşidildi.
  
  Qalanın içərisində xaos hökm sürürdü. RPG partlaması yuxarı mərtəbənin pəncərəsindən gəldi, Freyin lojasına çırpıldı və divarın bir hissəsini dağıdıb. Dağıntılar işğalçı əsgərlərin üzərinə səpələnib. Pulemyot atəşi geri qayıtdı və bir alman muzdlusu qorxunc bir çatla yerə dəyənə qədər qışqıraraq və yıxılaraq yuxarı mərtəbədən yıxıldı.
  
  Dahl və başqa bir əsgər ön qapılara atəş açıb. Onların güllələri və ya səkdirmələri iki nəfəri öldürdü. Dahl qabağa qaçdı. Hayden onun arxasında döyüşün bir yerində idi.
  
  "Biz bu cəhənnəm dəliyinə girməliyik! İndi!"
  
  Gecədə yeni partlayışlar baş verdi. İkinci RPG, Drake's Hummer-dən bir neçə fut şərqdə böyük bir kraterdən keçdi. Göyə torpaq və daş yağışı yağdı
  
  Drake qaçdı, çömeldi və başının üstündəki havanı deşən güllələrin çarpaz-kəsişmə nümunəsi altında qaldı.
  
  Müharibə həqiqətən başlayıb.
  
  
  * * *
  
  
  İzdiham hələ Kennedi və Kaleb toxunmamışdan əvvəl qana susamışlıq nümayiş etdirdi. Kennedi diqqətlə dövrə vurdu, barmaqları kirdən tutdu, ayaqları qaya və torpağı sınayaraq, proqnozlaşdırıla bilməmək üçün qeyri-sabit hərəkət etdi. Onun ağlı bütün bunları anlamağa çalışırdı, lakin o, rəqibində zəifliyi, onun gözlərinin onun formasız şalvarının mühafizəkar şəkildə örtüldüyü rəqəmi necə götürdüyünü artıq hiss etmişdi.
  
  Bu, qatili öldürməyin bir yolu idi. Diqqətini başqasını tapmağa yönəltdi.
  
  Kaleb ilk addımı atdı. Dodaqlarından tüpürcək qaçdı, qolları yelləndi. Kennedi onunla vuruşdu və kənara çəkildi. Camaat qan üçün çıxdı. Kimsə yerə qırmızı şərab tökdü, tökmək istədikləri qanın simvolik jesti. O, xəstə əclaf Freyin ürəksiz psixopat Kalevi buna təhrik etdiyini eşitdi.
  
  İndi Kaleb yenidən nəfəs aldı. Kennedi onun divara söykəndiyini gördü. O, izdihamdan yayınaraq konsentrasiyasını itirdi.
  
  Sonra Kaleb onun üstündə idi, çılpaq qolları onun boynuna dolanmışdı - onun tərli, iyrənc... çılpaq əlləri. Qatilin qolları...
  
  ... qəddarlıq və ölüm...
  
  ...onun çirkli çirkabını bütün dərisinə sürtdü. Başında xəbərdarlıq zəngləri çalındı. Belə düşünməyi dayandırmalısan! Diqqətinizi cəmləməli və mübarizə aparmalısınız! Yaratdığınız əfsanə ilə deyil, əsl döyüşçü ilə vuruşun.
  
  Səbirsiz izdiham yenə uludu. Onlar butulkaları və şüşələri hasara çırparaq öldürmək niyyətində olan heyvanlar kimi gurlayırdılar.
  
  Və Kaleb, baş verən hər şeydən sonra çox yaxın. Onun konsentrasiya mərkəzi vuruldu, cəhənnəmə uçdu. Canavar onu böyrünə yumruqla vurdu, eyni zamanda başını onun sinəsinə sıxdı. Onun çirkli, tərli çılpaq sinəsi. Sonra onu yenidən vurdu. Sinəsində ağrı partladı. O, səndələdi. Qırmızı şərab onun üzərinə töküldü, yuxarıdan töküldü.
  
  "Budur," Kaleb onu ələ saldı. "Aid olduğun yerə düş."
  
  Camaat gurladı. Kaleb iyrənc əllərini onun uzun saçlarına sildi və sakit, ölümcül kinlə güldü.
  
  - Mən sənin meyitinə işeyəcəyəm, qancıq.
  
  Kennedi dizləri üstə yıxıldı və qısa müddətə Kalebin əlindən qaçdı. O, ondan yayınmağa çalışdı, lakin o, şalvarından möhkəm yapışdı. Başı ölü vəhşi kimi gülümsəyərək onu özünə tərəf çəkdi. Onun seçimi yox idi. O, şalvarının, formasız, fiqurlu şalvarının düymələrini açıb, ayaqlarından sürüşməsinə icazə verdi. O, onun bir anlıq sürprizindən istifadə edərək eşşəyinin üstündə süründü. Daşlar onun dərisini qaşıdı. Camaat qışqırdı. Kaleb qabağa qaçdı, əlini alt paltarının belinə soxdu, lakin o, onun üzünə qəzəblə təpiklə vurdu, alt paltarı qanlı və sınmış burnu yan tərəfə sallanan kimi arxaya çırpıldı. O, bir an orda oturdu, düşməninə baxdı və gözlərini onun qanlı, ətyeyən gözlərindən çəkə bilməyəcəyini gördü.
  
  
  * * *
  
  
  Drake qəribə bir qapıdan keçərək nəhəng lobbiyə girdi. SAS gecə klubunun ərazisini mühasirəyə aldı və ön pilləkənləri örtdü. Qalanın qalan hissəsi bu qədər mehriban olmazdı.
  
  Dahl döş cibinə toxundu. "Layihələrdə bizim sağımızda və uzaq şərq qanadında bir anbar otağı göstərilir. İndi heç nəyə şübhə etmə, Drake. Hayden. Razılaşdıq ki, bura Frey, dostlarımız və Qəbir üçün ən məntiqli yerdir".
  
  Hayden qətiyyətlə dedi: "Bu barədə heç xəyalım da yox idi".
  
  Onun arxasınca dırmaşan bir qrup insanla Drake Dahlın ardınca şərq qanadının qapısından keçdi. Qapı açılan kimi daha çox güllə havanı deşdi. Drake yuvarlandı və qalxdı, atəş etdi.
  
  Və birdən onların arasında Freyin adamları da oldu!
  
  Bıçaqlar parladı. Atəşli tapançalar. Əsgərlər sağdan və soldan enirdilər. Drake tapançasının ağzını Freyin mühafizəçilərindən birinin məbədinə basdı, sonra hücumçunun üzünə güllə dəymək üçün silahı vaxtında atəş vəziyyətinə gətirdi. Mühafizəçi ona sol tərəfdən hücum etdi. Drake hücumdan yayındı və oğlanın üzünə dirsək vurdu. O, huşunu itirmiş adamın üzərinə əyilib, bıçağı götürdü və ucu Delta Commando-nun boğazını kəsmək üzrə olan digərinin başına soxdu.
  
  Qulağının yanında tapança atəşi səsləndi; SGG-nin sevimli silahı. Hayden Glock və ordu bıçağından istifadə edib. Çoxmillətli bir hadisə üçün çoxmillətli qüvvə, deyə Drake düşündü. Otağın uzaq ucunda daha çox atəş səsləri eşidildi. İtalyanları gətirin.
  
  Dreyk düşmənin yan zərbəsi altında düz yuvarlandı. Bütün bədənini, ayaqlarını irəli çevirdi, oğlanı ayaqlarından yerə yıxdı. Kişi onurğasına ağır yerə enən kimi Dreyk intihar etdi.
  
  Keçmiş SAS zabiti ayağa qalxdı və bir neçə addım irəlidə Dahl gördü. Onların düşmənləri getdikcə azalırdı - yəqin ki, işğalçıları məhv etmək üçün göndərilən bir neçə onlarla şəhid qaldı. Əsl ordu başqa yerdə olardı.
  
  "İstiləşmə üçün pis deyil" deyə isveçli ağzı qan içində gülümsədi. "Və indi irəli!"
  
  Onlar başqa bir qapıdan keçdilər, bir otağı bubi tələlərindən təmizlədilər, sonra snayperlərin altı yaxşı oğlanı məhv etməzdən əvvəl vurduqları başqa bir otaq. Sonda onlar özlərini pulemyotların atəş açdığı boşluqları olan hündür daş divarın qarşısında tapdılar. Daş divarın ortasında bank anbarını xatırladan daha da möhtəşəm polad qapı var idi.
  
  "Budur" dedi Dahl arxaya söykənərək. Freyin Müşahidə Otağı.
  
  "Çətin bir əclaf kimi görünür" dedi Dreyk, yanında gizlənərək əlini qaldıraraq onlarla əsgər ona tərəf qaçdı. O, Haydeni axtarır, amma kişilər arasında onun qamətli bədən quruluşunu görə bilmirdi. O cəhənnəm hara getdi? Oh, xahiş edirəm, onun bir daha orada yatmasına icazə verməyin... qanaxma...
  
  "Fort Knox sındırmaq çətin bir qozdur" dedi Delta komandosu dişləyib.
  
  Drake və Dahl bir-birlərinə baxdılar. "Döyüşçülər!" hər ikisi eyni vaxtda öz "sürətli ol, aldatma" siyasətinə sadiq qalaraq dedilər.
  
  İki böyük silah ehtiyatla xətt boyu ötürülürdü, əsgərlər onlara baxarkən gülümsəyirdilər. Güclü polad çəngəllər güclü reaktiv yaylım atəşinə bənzər topların lülələrinə bərkidilmişdi.
  
  İki əsgər əllərində əlavə polad kabellər tutaraq gəldikləri yolla geri qaçdılar. Polad kabellər işə salma qurğularının arxasındakı boş kameraya bağlanır.
  
  Dahl Bluetooth bağlantısına iki dəfə klik etdi. "Mənə nə vaxt başlayacağımı söylə."
  
  Bir neçə saniyə keçdi, sonra cavab gəldi. "İrəli!"
  
  Baraj quruldu. Drake və Dahl çiyinlərində qumbaraatanlarla çölə çıxdılar, nişan aldılar və tətiyi çəkdilər.
  
  İki polad çəngəl raket sürəti ilə atıldı və Frey'in anbarının daş divarına dərindən deşildi və o biri tərəfi yırtdı. Onlar kosmosla toqquşan kimi, bir sensor qarmaqları özləri yerləşdirən cihazı işə saldı və onların digər tərəfdən divara möhkəm basmasına səbəb oldu.
  
  Dahl qulağına toxundu. "Et bunu".
  
  Və hətta buradan da Drake iki Hummerin gücləndirilmiş bamperlərinə bağlanmış kabellərin əks tərəfə keçən səsini eşitdi.
  
  Freyin keçilməz divarı partladı.
  
  
  * * *
  
  
  Kaleb ona tərəf hoppanaraq dizini tutub səndələməsinə səbəb olanda Kennedi xəbərdarlıq zərbəsi endirdi. Bir anlıq möhlətdən istifadə edib ayağa qalxdı. Kaleb yenidən gəldi və o, əlinin tərsi ilə onun qulağına bir şillə vurdu.
  
  Onun üstündəki izdiham məmnuniyyətlə ağladı. Minlərlə dollar dəyərində nadir şərab və möhtəşəm viski arenanın çirkabına töküldü. Bir cüt qadın krujeva külotu aşağıya doğru süzüldü. Kişi qalstuku. Bir cüt Gucci qol düyməsi, onlardan biri Kalebin tüklü kürəyindən sıçrayır.
  
  "Onu öldür!" Frey qışqırdı.
  
  Kaleb yük qatarı kimi ona tərəf fırlanırdı, qollarını uzadıb qarnının dərinliklərindən bağırsaq səsləri gəlirdi. Kennedi tullanmağa çalışsa da, onu tutdu və yerdən qaldıraraq yerdən qaldırdı.
  
  Havada olarkən Kennedi yalnız eniş gözləyərək yüyürə bildi. Və çətin idi, daş və torpaq onun onurğasına çırpıldı, ciyərlərindən havanı çıxardı. Ayaqları əyildi, lakin Kaleb onların içərisinə girdi və dirsəklərini irəli çəkərək onun üstündə oturdu.
  
  "Daha çox belə" dedi qatil. "İndi qışqıracaqsan. Eeeeeee!" Onun səsi qulağında kəsilmiş donuzun ciyiltisi kimi manyak idi. "Eeeeeeeeeee!"
  
  Yanan əzab Kennedinin bədənini sarsıtdı. Piç indi ondan bir neçə santimetr uzaqda idi, bədəni onun üstündə idi, dodaqları yanaqlarına tüpürcək damcılayır, gözləri cəhənnəm kimi yanar, paçası onunkinə basırdı.
  
  Bir anlıq çarəsiz qaldı, hələ də nəfəsini dərməyə çalışdı. Onun yumruğu onun qarnına çırpıldı. Dayananda sol əli də eynisini etmək istəyirdi. Düşüncənin ürəyi döyündü, sonra boğazına gəldi və sıxmağa başladı.
  
  Kennedi boğularaq nəfəsini tutdu. Caleb dəli kimi gülürdü. Daha bərk sıxdı. Gözlərini öyrəndi. Bədəninə söykəndi, ağırlığı ilə onu əzdi.
  
  O, var gücü ilə təpiklə onu kənara yıxdı. O, yaxşı bilirdi ki, yenicə vəsiqə alıb. Əclafın azğın ehtiyacları onun həyatını xilas etdi.
  
  O, yenə sürüşüb getdi. Camaat ona lağ edirdi - onun ifasına, çirkli paltarına, cızılmış götünə, qanayan ayaqlarına. Kaleb Rokki kimi məğlubiyyətin astanasından qalxdı və gülərək qollarını açıb.
  
  Sonra o, zəif, lakin boğuq kakofoniyadan keçən bir səs eşitdi.
  
  Benin səsi: "Dreyk gəlir, Kennedi. O gəlir. Mesaj aldım!"
  
  Lənət olsun...onları burada tapa bilməzdi. O, təsəvvür edə bilməzdi ki, qaladakı bütün yerlərdən onun axtaracağı yer bura olacaq. Onun ən çox ehtimal olunan hədəfi anbar və ya hüceyrələr olacaq. Saatlarla çəkə bilər....
  
  Ben hələ də ona ehtiyac duyurdu. Kalebin qurbanlarının ona hələ də ehtiyacı var idi.
  
  Onlar bacarmayanda ayağa qalx və qışqır.
  
  Kaleb eqoistliyindən ehtiyatsız olaraq onun üstünə atıldı. Kennedi özünü dəhşətə gətirdi, sonra geriyə təpik atdı və onu düz yaxınlaşan üzünə doğru dirsəklədi.
  
  Bütün qoluna qan sıçradı. Kaleb kərpic divara çırpılmış kimi dayandı. Kennedi onun sinəsinə yumruq vuraraq, onsuz da qırılmış burnunu yumruqla vuraraq, dizlərinə təpik vuraraq üstünlüyünü sıxışdırıb. O, cəlladı təsirsiz hala gətirmək üçün hər cür üsula əl atırdı.
  
  Camaatın gurultusu artdı, amma o, çətinliklə eşidirdi. Toplara edilən sürətli zərbələrdən biri götü dizlərinə, digəri isə çənəsinə vuraraq onu kürəyinə çevirdi. Kennedi yorğunluqdan nəfəs alaraq yanındakı palçığa yıxıldı və onun inamsız gözlərinə baxdı.
  
  Sağ dizinin yanında küt bir gurultu var idi. Kennedi arxaya baxdı və sınmış bir şərab şüşəsinin başıaşağı kirdə ilişib qaldığını gördü. Hələ də maye qırmızı vəd verən Merlot.
  
  Kaleb ona tərəf yelləndi. Zərbəni üzünə vurmadan vurdu. "Sən ölməlisən" deyə qışqırdı. "Olivia Dann üçün" o, yerdən sınmış bir şüşə götürdü. "Selena Tayler üçün" deyə onu başının üstünə qaldırdı. "Miranda Drury," o əlavə etdi, "ilk zərbəsi dişlərini, qığırdaqlarını və sümüklərini parçaladı. "Və Emma Silke üçün" ikinci zərbəsi onun gözünü sındırdı. "Emily Jane Winters üçün" onun son zərbəsi onun boynunu qiymə ətinə çevirdi.
  
  Və o, qanlı yerdə diz çökdü, qalib, damarlarında adrenalin qaynayaraq, beynində döyünərək onu bir anlıq tərk etmiş insanlığı bərpa etməyə çalışdı.
  
  
  QIRX DÖRD
  
  
  
  LA VEREIN, ALMANİYA
  
  
  Kennediyə silah gücü ilə pilləkənləri geri qaytarmaq əmri verildi. Tomas Kalebin cəsədi ölməli olduğu yerdə seğirilmiş vəziyyətdə qalmışdı.
  
  Frey cib telefonu ilə danışarkən yazıq görünürdü. "Valt" deyə qışqırdı. "Nəyin bahasına olursa-olsun kassaya qənaət edin, Hudson. Mən daha vecimə deyil, axmaq. O lənətə gəlmiş divandan qalx və sənə pul ödədiyimi et!"
  
  O, əlaqəni kəsib Kennediyə baxdı. "Deyəsən, dostların evimə soxulublar."
  
  Kennedi onu toplanmış elitaya çevirməzdən əvvəl ona hiyləgər bir nəzər saldı. "Deyəsən, siz axmaqlar layiq olduğunuzun bir hissəsini alırsınız."
  
  Sakit bir gülüş, qədəhlərin cingiltisi eşidildi. Frey bir anlıq sözə qoşularaq dedi: "İçkini iç, dostlarım. Sonra adi qaydada get".
  
  Kennedi bir qədər cəsarət göstərdi ki, bu da Benə göz vurmağa kifayət etdi. Bədəni qancıq kimi ağrımasaydı lənətə gəlsin. Onun göt yandı və ayaqları titrədi; başı ağrıyırdı, əlləri yapışqan qan içində idi.
  
  Onları Freyə verdi. "Mən onu təmizləyə bilərəmmi?"
  
  "Köynəkdən istifadə et" deyə güldü. "Hər halda, bu, cır-cındırdan başqa bir şey deyil. Şübhəsiz ki, o, qarderobunuzun qalan hissəsinin güzgüsüdür".
  
  O, kral tərzdə əlini yellədi. "Onu gətirin. Və oğlan."
  
  Onlar arenanı tərk etdilər, Kennedi özünü yorğun hiss etdi və başgicəllənmə başını sakitləşdirməyə çalışdı. Etdiklərinin nəticələri onilliklər boyu onunla yaşayacaqdı, amma indi bunun üzərində dayanmağın vaxtı deyildi. Ben onun yanında idi və üzündəki ifadəyə görə, o, aydın şəkildə telepatik şəkildə onu şadlandırmağa çalışırdı.
  
  "Sağ ol, oğlan" dedi, mühafizəçilərə məhəl qoymadan. "Bu tort gəzintisi idi."
  
  Sol çəngəlin ardınca onlar kamera blokundan ayrılan başqa bir dəhlizə getdilər. Kennedi fikirlərini topladı.
  
  Sadəcə sağ qal, deyə düşündü. Sadəcə sağ qal.
  
  Frey başqa bir zəng aldı. "Nə? Onlar anbardadır? İdiot! Sən... sən..." o, hiddətlə mızıldandı. "Hudson, sən... bütün ordunu bura göndər!"
  
  Elektron qışqırıq, fransız kraliçasının başını kəsən gilyotin kimi, əlaqəni kəskin şəkildə kəsdi.
  
  "Götür onları!" Frey mühafizəçilərinə üz tutdu. "Onları yaşayış blokuna aparın. Deyəsən, dostlarınız ilk düşündüyümüzdən daha çoxdur, əziz Kennedi. Mən sonra qayıdıb sənin yaralarını müalicə edəcəm".
  
  Bu sözlərlə ağlını itirmiş alman sürətlə uzaqlaşdı. Kennedi onun və Benin dörd mühafizəçi ilə tək qaldığını çox yaxşı bilirdi. "Gəzməyə davam et" deyənlərdən biri onu dəhlizin sonundakı qapıya itələdi.
  
  Onlar bu yolu keçərkən Kennedi təəccüblə gözlərini qırpırdı.
  
  Qalanın bu hissəsi tamamilə dağıdılmış, üstündə yeni tağlı dam ucaldılmış, məkanın hər iki tərəfində kiçik kərpicdən "evlər" düzülmüşdür. Böyük talvarlardan bir qədər çox idi, təxminən səkkiz idi. Kennedi dərhal anladı ki, bu yerdən eyni vaxtda bir neçə əsir keçib.
  
  Tomas Kalebdən daha pis adam?
  
  Abel Frey ilə tanış olun.
  
  Onun vəziyyəti hər saniyə pisləşirdi. Mühafizəçilər onu və Beni evlərdən birinə doğru itələyirdilər. İçəri girən kimi oyun bitdi. itirirsən.
  
  O, birini, hətta ikisini də silə bilərdi. Amma dörd? Onun şansı yox idi.
  
  Əgər....
  
  O, geriyə ən yaxın mühafizəçiyə baxdı və onun ona qiymətlə baxdığını gördü. "Hey, bu belədir? Bizi ora qoyacaqsan?"
  
  "Bunlar mənim əmrlərimdir."
  
  "Bax. Bu oğlan buradadır - bacısını xilas etmək üçün bütün bu yolu gəldi. Düşünürsən ki, bəlkə də onu görə bilərdi. Sadəcə bir dəfə."
  
  "Freydən sifarişlər. Bizə icazə verilmir".
  
  Kennedi bir mühafizəçidən digərinə nəzər saldı. "Və nə? Kim bilməlidir? Ehtiyatsızlıq həyatın ədviyyatıdır, elə deyilmi?"
  
  Mühafizəçi ona hürdü. "Sən korsan? Bu lənətə gəlmiş yerdə kameraları görmədinmi?"
  
  "Frey ordu ilə döyüşməklə məşğuldur" deyə Kennedi gülümsədi. "Sizcə, o, niyə belə tez qaçdı?" Uşaqlar, icazə verin, Ben bacısını görsün, o zaman bəlkə yeni müdirlər gələndə sizə bir az səbr verim."
  
  Mühafizəçilər gizlicə bir-birinə baxdılar. Kennedi səsinə daha çox inam, bədən dilinə isə bir az daha nazlılıq qoydu və tezliklə ikisi Karinin qapısını açmağa başladılar.
  
  İki dəqiqə sonra onu çıxarıblar. O, onların arasında səndələdi, yaltaq görünürdü, sarışın saçları dağınıq və sifəti yaltaq görünürdü.
  
  Ancaq sonra Beni gördü və gözləri fırtınada ildırım kimi parladı. Güc onun bədəninə qayıtmış kimi görünürdü.
  
  İki qrup görüşərkən Kennedi onun çılğın ideyasının aktuallığını, təhlükəsini, son şans ssenarisini bir çarəsiz baxışda tez çatdırmağa çalışarkən onun diqqətini çəkdi.
  
  Karin mühafizəçilərdən çiyinlərini çəkib hönkürdü. "Gedin bir az alın, əclaflar. "
  
  
  * * *
  
  
  Torsten Dahl hücuma rəhbərlik etdi, tapança qaldırılmış qılınc kimi uzanaraq ciyərlərinin üstündə qışqırdı. Dreyk onun yanında idi və bütün anbar divarı dağılana qədər tam sürətlə yarışırdı. Tüstü və zibil kiçik məkana səpələnmişdi. Drake qaçarkən, digər koalisiya qoşunlarının hər iki istiqamətdə havalandığını hiss etdi. Onlar ölümcül niyyətlə düşmənlərinin üstünə doğru irəliləyən tələsik ölüm falanksı idilər.
  
  Dreykin instinktləri tüstü qıvrılaraq seyrəldikcə işə düşdü. Sol tərəfdə qorxudan donub qalmış, ləng reaksiya verən bir dəstə mühafizəçi dayanmışdı. O, onların arasına atəş açaraq ən azı üç cəsədi məhv etdi. Qarşıda cavab atəşi var idi. Əsgərlər onun sağına və soluna yıxılaraq yıxılan divara öz təcilləri ilə möhkəm dəydilər.
  
  İtalyanın başı buxarlananda qan düz gözlərinin qabağına sıçradı, adam güllədən yayınmaq üçün kifayət qədər sürətli deyildi.
  
  Drake örtmək üçün əyildi. Döşəməyə düşən kimi iti qayalar və beton onun qollarının ətini qoparıb. Yuvarlanaraq künclərə bir neçə mərmi atdı. İnsanlar qışqırdılar. Sərgi güclü atəş altında partlayıb. Köhnə sümüklər toz parçaları kimi yavaş hərəkətlə havada fırlanırdı.
  
  Yenidən atəş səsləri eşidildi və Dreyk çoxlu hərəkət edən insanların olduğunu gördü. İsa!Freyin ordusu elə orada idi, ölümcül formada düzülmüşdü və daha sürətli və daha sürətlə irəliləyirdi, çünki onlar üstünlüyə malik olduqlarını hiss edirdilər.
  
  
  * * *
  
  
  Karin döyüş sənəti məşqindən istifadə edərək mühafizəçilərini saniyələr ərzində təsirsiz hala gətirdi. Kennedi mühafizəçisinin çənəsinə iti arxadan endi, sonra irəli addımladı və başını elə bərk vurdu ki, ulduzlar onun gözünün önündə parladı. Bir saniyə sonra o, ikinci rəqibinin, dördüncü mühafizəçinin aralarında boşluq yaratmaq üçün yan tərəfə tullandığını gördü.
  
  Onun ürəyi sıxıldı. Beləliklə, dördüncü saat çox uzaq bir körpü idi. Hətta ikisi üçün də.
  
  Mühafizəçi tüfəngini qaldıranda daşlaşmış görünürdü. Titrəyən barmaqları ilə o, kömək üçün ərazini skan etdi. Kennedi əllərini uzatdı, ovuclarını uzatdı.
  
  "Sakit ol, dostum. Sadəcə sakit ol."
  
  Onun tətik barmağı qorxudan büküldü. Tavandan sıçrayan atəş səsi eşidildi.
  
  Kennedi əsəbiləşdi. Gərginlik havanı qatılaşdırdı, əsəb şorbasına çevirdi.
  
  Mobil telefonu narahatlığı ilə səssiz bir melodiya çalarkən Ben az qala qışqıracaqdı. Sizerin şəkli maksimum dərəcədə dağıldı.
  
  Mühafizəçi də başqa bir qeyri-ixtiyari atəşi dəf edərək tullandı. Kennedi güllədən çıxan küləyin onun kəlləsinin yanından keçdiyini hiss etdi. Saf qorxu onu yerə zəncirlədi.
  
  Xahiş edirəm, o düşündü. Axmaq olma. Öyrəndiyinizi xatırlayın.
  
  Ben daha sonra telefonunu mühafizəçiyə atıb. Kennedi onun qaçdığını və diqqətini daha da yayındırmaq üçün tez yerə yıxıldığını gördü. Mühafizəçi telefonu yerə atıb diqqətini başqa yerə çevirəndə Kennedi üçüncü mühafizəçinin silahını çiynində tutmuşdu.
  
  Karin bir müddət burada yaşadı. O, çətinlikləri gördü və yaşadı. O, dərhal atəş açdı. Gödəkçəsindən qırmızı bulud qoparkən gözətçi geri çəkildi. Sonra çiyninə qaranlıq bir ləkə yayıldı və o, çaşqın, sonra qəzəbli göründü.
  
  O, Benə açıq-aşkar atəş açdı.
  
  Ancaq atış uğursuz oldu, şübhəsiz ki, tətiyi çəkməzdən əvvəl başının bir millisaniyə partlaması kömək etdi.
  
  Onun arxasında, qanının sıçraması ilə haşiyələnmiş, əlində Glock olan Hayden dayanmışdı.
  
  Kennedi Ben və Karinə baxdı. Onların bir-birlərinə necə sevinc, sevgi və kədərlə baxdıqlarını gördüm. Onlara bir dəqiqə vaxt vermək müdrik görünürdü. Sonra Hayden onun yanında idi, rahatlıqla Benə başını tərpətdi.
  
  "Onun vəziyyəti necədir?"
  
  Kennedi göz qırpdı. "İndi sən gəlmisən, o daha xoşbəxt olacaq."
  
  Sonra ayıldı. "Biz buradakı digər məhbusları xilas etməliyik, Hayden. Gəlin onları götürüb bu cəhənnəmi tərk edək".
  
  
  * * *
  
  
  İki ordu toqquşub, koalisiya qüvvələri rəqiblərini yerindəcə güllələyib, almanlar bıçaq yelləyib sürətlə yaxınlaşmağa çalışıblar.
  
  Bir anlığa Drake bıçaq oyununun faydasız, dəli olduğunu düşündü, amma sonra onların müdirinin kim olduğunu xatırladı. Abel Frey. Dəli adam istəməzdi ki, öz tərəfi onun qiymətsiz eksponatlarına zərər verəcəyi təqdirdə güllələrdən istifadə etsin.
  
  Onların arasında Drake düşmənin ardınca düşməni kəsdi. Əsgərlər hönkür-hönkür onun ətrafında bir-birinə bıçaq zərbələri endirərək sümükləri sındırdılar. İnsanlar qışqırdılar. Döyüş hərtərəfli əlbəyaxa döyüş idi. Yaşamaq heç bir bacarıqdan deyil, saf şansdan və instinktdən asılı idi.
  
  O, atəş açıb, yumruq vurub yoluna çıxanda qarşıda bir fiqur gördü. Ölüm fırlanan Dərviş.
  
  Alicia Miles beynəlxalq superqoşunların sıralarından keçir.
  
  Drake ona tərəf döndü. Döyüş səs-küyü azaldı. Onlar anbarın arxa tərəfində idilər, yanlarında Odinin sarkofaqı var idi, indi açıqdır, üzərində projektorlar quraşdırılmışdır.
  
  "Yaxşı, yaxşı" deyə güldü. "Dreykster. Necəsən, dostum?"
  
  "Həmişə olduğu kimi."
  
  "Mmm, yadımdadır. Çox uzun müddət asıldığını deyə bilməsəm də, hə? Yeri gəlmişkən, iplər üzərində böyük bir pişik döyüşür. Mülki olmuş keçmiş əsgər üçün pis deyil".
  
  "Sən də. Sizin BBF haradadır?"
  
  "WWF?"
  
  İki döyüşən əsgər Dreyklə toqquşub. O, Alisiyanın köməyi ilə onları itələdi, hər ikisi gələcəklərdən həzz aldılar.
  
  "Əbədi ən yaxşı sevgiliniz? Onu xatırlayırsan? Şirin?"
  
  "Oh bəli. Mən onu öldürməliydim. Piç Freyi və məni arxa xiyabanlarda qarışarkən tutdu." O, güldü. "Qəzəbli. Ölmüş." O üzünü buruşdurdu. "Sadəcə başqa bir ölü axmaq."
  
  "Kim zənn edirdi ki, səni əhliləşdirə bilər" deyə Dreyk başını tərpətdi. "yadımdadır".
  
  "Niyə indi burada olmalısan, Dreyk? Mən həqiqətən səni öldürmək istəmirəm".
  
  Drake çaşqınlıqla başını tərpətdi. "Bunun üçün bir termin var - gözəl yalançı. Bu iki söz sənin haqqında hər şeyi ümumiləşdirir, Mayls, hər Şekspirdən daha yaxşı."
  
  "Və nə?" Alisiya təbəssümlə qollarını çırmalayıb ayaqqabılarını çıxartdı. "Toplarınızı təqdim etməyə hazırsınızmı?"
  
  Drake gözünün ucu ilə Abel Freyin onlardan uzaqlaşaraq Hudson adlı birinə qışqırdığını gördü. Aydındır ki, Miles qüvvələrini idarə edərkən onları qorumuşdu, lakin indi onun başqa prioritetləri var idi. Həmişə etibarlı olan Thorsten Dahl dəli almanların qarşısında dayanıb hücuma keçdi.
  
  Drake yumruqlarını sıxdı. "Bu olmayacaq, Miles"
  
  
  QIRX BEŞ
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  Alicia köynəyini cıraraq, kəndir kimi sıx olana qədər ətrafına bükərək, sonra iki əli ilə boynuna dolamaqla onu şoka salıb. O, mübarizə apardı, lakin onun müvəqqəti qoşqu onu içəri çəkdi.
  
  Düz qalxan dizlərinə, Muay Thai stilinə. bir. iki. üç.
  
  Birincinin arxasına çevrildi. Yenidən geri döndük. İkincisi qabırğalarının altında xırtıldadı. Üçüncü zərbə isə ona tam olaraq toplara dəydi. Mədəsindən keçən ağrı qusmasına səbəb oldu və kürəyi üstə yıxıldı.
  
  Alisiya onun üstündə dayanıb gülümsədi. "Mən nə dedim? Dreyks, mənə dəqiq dediklərimi de." Ona bir şey vermək üçün hərəkət etdi.
  
  "Yumurtaların"
  
  O, ombasını aşağı saldı və büküldü, onun burnuna tərəf təpik vurdu. Drake hər iki əlini qaldıraraq zərbənin qarşısını aldı. Bir barmağın yerindən çıxdığını hiss etdim. O, elə çevrildi ki, onunla üz-üzə olsun, bir ayağını qövs şəklində qaldırdı, sonra dabanını onun alnına çırpdı.
  
  Balta zərbəsi.
  
  Drake geriyə yuvarlandı, lakin zərbə yenə də sinəsinə dəydi. Və Milesin toplaya biləcəyi bütün güclə, dözülməz dərəcədə ağrıyırdı.
  
  Onun topuğuna basdı.
  
  Drake qışqırdı. Onun bədəni sistematik olaraq sındırılıb, əzilmiş və şikəst edilib. Onu parça-parça sındırdı. Vətəndaş illərinə lənət olsun. Ancaq sonra - işdən çıxarılmağı da günahlandıra bilərmi? O, həmişə yaxşı olub. O, həmişə belə yaxşı olub?
  
  Mülki sınıq olub-olmamasına baxmayaraq, o, hələ də SAS idi və o, döşəməni qanına boyayırdı.
  
  Geri addım atdı. Üç döyüşçü onun üzərinə düşüb, ətrafdakı hər şeyi sındırıb. Dreyk almanın boğazına dirsək vuraraq nəfəs aldı. O, qığırdaqların cırıltısını eşitdi və bir az daha yaxşı hiss etdi.
  
  Ona icazə verdiyini anlayaraq ayağa qalxdı. Ayaqdan ayağa keçərək rəqs etdi, gözləri içəridən şeytani və boz parıldadı. Onun arxasında Dal, Frey və Hudson bir-birinə yapışaraq Odinin tabutunun kənarında döyüşürdülər, üzləri ağrıdan büzülürdü.
  
  Alisiya köynəyini ona tərəf atdı. Qamçı kimi vurdu, üzünün sol tərəfi yandı. Yenidən vurdu və onu tutdu. İnanılmaz güclə çəkdi. O büdrədi və özünü onun qucağına atdı.
  
  "Salam".
  
  O, hər iki baş barmağını onun qulaqlarının altından sıxaraq bərk sıxdı. O, dərhal qıvrılmağa başladı, bütün ədəbsizliyi yox oldu. O, hər hansı bir normal insanı özündən çıxaracaq qədər sinir düyününü sıxdı.
  
  Miles rodeo öküzü kimi çırpındı.
  
  Daha bərk basdı. Nəhayət, o, onun ağır qucağına söykəndi, onun ağırlığını götürməsinə, axsamasına icazə verdi və ağrını bölüşməyə çalışdı. Sonra o, qəfildən ayağa qalxdı və hər iki baş barmağını onun qoltuğunun altına sürüşdürdü.
  
  Öz sinir mərkəzinə. Əzab onun bədənini deşdi.
  
  Və beləliklə, onları bağladılar. İki nəhəng düşmən ağrı dalğaları arasında vuruşur, güclə hərəkət edir, ölüm onları ayırana qədər çoxdan itmiş sevgililər kimi bir-birinin gözlərinə baxır.
  
  Dreyk əzabını gizlədə bilməyib hönkürdü. "Dəli... qancıq. Niyə... niyə bu adam üçün işləyirsən?
  
  - O deməkdir ki... sona... çatmaq.
  
  Nə Drake, nə də Miles geri çəkilməzdi. Onların ətrafında döyüş sona yaxınlaşmağa başladı. Almanlardan daha çox koalisiya qoşunu ayaq üstə qaldı. Lakin onlar mübarizəni davam etdirdilər. Və Drake, Dal və Freyin oxşar ölümcül qucaqlaşaraq sona qədər mübarizə apardıqlarını zəif görə bilirdi.
  
  Heç bir əsgər onların sözünü kəsmədi. Hörmət çox böyük idi. Tənhalıq və qərəzsizlik şəraitində bu döyüşlər qərara alınacaqdı.
  
  Drake dizləri üstə çökərək Alisiyanı özü ilə sürüklədi. Qara ləkələr gözünün önündə rəqs edirdi. O, başa düşdü ki, əgər qadın onun tutuşunu qırmağın bir yolunu tapsa, o, həqiqətən də bitəcək. Enerji hər saniyə onu tərk etdi.
  
  O, əyildi. O, daha bərk basdı, o mütləq qatil instinkti onun içindən keçir. Baş barmaqları sürüşdü. Alisiya çənəsinə dirsək vuraraq qabağa düşdü. Drake bunun gəldiyini gördü, lakin onun qarşısını almağa gücü çatmadı.
  
  Gözünün qabağında qığılcımlar partladı. O, arxası üstə yerə yıxıldı və gözlərini Freyin qotik tavanına dikdi. Alisiya sürünərək ağrılı üzü ilə onun baxışını kəsdi.
  
  Ətrafdakı əsgərlərdən heç biri onun qarşısını almağa çalışmadı. Bu, döyüşçülərdən biri atəşkəs elan etməyənə və ya ölənə qədər bitməyəcək.
  
  "Pis deyil" deyə öskürdü. "Hələ də var, Dreyk. Amma mən yenə də səndən yaxşıyam".
  
  Gözünü qırpdı. "Bilirəm".
  
  "Nə?" Soruşdum.
  
  "Sizdə... bu kənarınız var. Bu qatil instinkti. Döyüş qəzəbi. Fərqi yoxdur. Bu vacibdir. Bu... ona görə işdən çıxdım".
  
  "Niyə bu səni dayandırmalıdır?"
  
  "İşdən kənar bir şey məni narahat etdi" dedi. "Hər şeyi dəyişir".
  
  Yumruğunu qaldırdı, boğazını əzməyə hazır idi. Bir an keçdi. Sonra dedi: "Bir ömürlük həyat?"
  
  Drake enerjinin yavaş-yavaş əzalarına qayıtdığını hiss etməyə başladı. "Bu gün etdiyim hər şeydən sonra düşünürəm ki, mənə çox borcludurlar."
  
  Alisiya geri çəkildi və onun ayağa qalxmasına kömək etmək üçün əlini uzatdı. "Mən Quyuları Mimirin quyusunda kəndirlərə tərəf atdım. Mən onu Odinin məzarı başında öldürməmişəm. Freyin diqqətini Ben Bleykdən uzaqlaşdırdım. Mən dünyanı məhv etmək üçün deyiləm, Dreyk, mən sadəcə əylənmək üçün buradayam."
  
  "Mən təsdiq edirəm." Torsten Dahl Odinin tabutunun geniş kənarından Abel Freyin axsaq bədənini qaldıran kimi Drake tarazlığını bərpa etdi. O, italyan mərmər səki daşlarının üzərinə cansızcasına yıxılaraq, nəm bir xırıltı ilə yerə dəydi.
  
  Sevinc sədaları koalisiya qoşunlarında əks-səda verdi.
  
  Dal yumruğunu sıxaraq tabutun içinə baxdı.
  
  "O əclaf heç vaxt mükafatı görmədi" deyə güldü. "Onun həyatının işi. Ya Rəbb İsa, siz bunu görməlisiniz."
  
  
  QIRX ALTI
  
  
  
  STOKHOLM
  
  
  Bir gün sonra Drake, Stokholmun ən qədim və ən yaxşılarından biri olan yaxınlıqdakı bir oteldə bir neçə saat yatmaq üçün sonsuz sorğu-suallardan qaçmağı bacardı.
  
  Foyedə lifti gözlədi və bütün düşüncə proseslərinin niyə lentə alındığı ilə maraqlandı. Onlar yuxusuzluqdan, daimi döyülmələrdən və sıx təzyiqdən dəli olublar. Onun sağalması bir neçə gün çəkdi.
  
  Lift zəng çaldı. Yanında bir fiqur peyda oldu.
  
  Adi şənbə şalvarı geyinmiş Kennedi saçlarını bərk-bərk daramış, yaltaq gözləri ilə onu araşdırırdı.
  
  "Salam".
  
  Sözlər çatmırdı. Ondan yaxşı olub-olmadığını soruşmaq nəinki inandırıcı deyil, həm də tamamilə axmaqlıq idi.
  
  "Sənə də salam."
  
  "Eyni mərtəbədə?"
  
  "Əlbəttə. Hamımızı təcrid edir, amma birlikdə saxlayırlar."
  
  İçəri girdilər. Güzgüdəki qırıq əkslərinə baxdı. Lazımi video kamera ilə təmasdan qaçın. Drake on doqquz düyməni basdı.
  
  - Sən də mənim kimi bu işdə yaxşısan, Kennedi?
  
  O, ürəkdən güldü. "Dəli həftə və ya həftələr. Əmin deyiləm. Düşmənimlə mübarizə aparmağım və hər şeyin sonunda adımı təmizləməyim məni dəli edir."
  
  Drake çiyinlərini çəkdi. "Mənim kimi. İronik, hə?
  
  "O, hara getdi? Alicia."
  
  "Bütün ən yaxşı sirlərin getdiyi gecə, o və kompüter ustası Hudson," Drake çiyinlərini çəkdi. "Həqiqətən bir şey demək istəyən hər kəs onları görməzdən əvvəl yoxa çıxdı. Yəqin ki, biz danışarkən bir-birimizin beynini partlatırıq".
  
  "Düz etdin. Burada əsas ilham verənlər onlar deyildi. Alicia təhlükəlidir, lakin dəli deyil. Oh, və siz "gecənin sükutunda" demək istəmirsiniz.
  
  Onun Dinozavr Qayasına istinad etməsini düşünmək bir an çəkdi. O güldü. Onun əhval-ruhiyyəsi günəşli bir gündə gümüşdən daha tez yüksəlirdi.
  
  - Bəs Hayden? Kennedi liftin qapıları bağlanarkən və köhnə avtomobil yavaş-yavaş qalxmağa başladığını söylədi. "Onun Benlə qalacağını düşünürsən?"
  
  "Mən həqiqətən ümid edirəm. Yoxdursa, heç olmasa indi cinsi əlaqədə olduğunu düşünürəm".
  
  Kennedi onun çiyninə yumruq vurdu. "O toyuqları sayma, dostum. Ola bilsin ki, onun üçün mahnı yazır".
  
  "Sizinlə üç dəqiqə yarım zəng edin!"
  
  Yavaş-yavaş yeddinci mərtəbənin yanından keçdilər. "Mənə xatırladır. Orada, Odinin məzarında, orada nə dedin? Yorkda qalmağım və dolanışığımla bağlı bir şey var.
  
  Drake ona baxdı. Ona cazibədar bir təbəssüm bəxş etdi.
  
  "Yaxşı... mən... mən..." O, ah çəkdi və yumşaldı. "Mən ümidsizcə bu sahədə təcrübəmdən kənardayam."
  
  "Nə içində?" Kennedinin gözləri fəsadla parıldadı.
  
  "Köhnə dino rok qrupu Heart bunu qüsursuz cazibə adlandırdı. Yorkşirdə biz sadəcə "quşla danış" deyirik. Biz sadə xalqıq".
  
  Lift on dördüncü mərtəbənin yanından keçəndə Kennedi köynəyinin düymələrini açdı və yerə yıxıldı. Altında qırmızı şəffaf büstqalter vardı.
  
  "Nə edirsiniz?" Drake ürəyinin sanki elektrik cərəyanı vurmuş kimi atıldığını hiss etdi.
  
  "Mən çörəkpulu qazanıram".
  
  Kennedi şalvarının düymələrini açıb yerə yıxıldı. O, qırmızı qısa tuman geyinmişdi. Lift onların mərtəbəsinə çatanda zəng çaldı. Drake ruhunun və hər şeyin yüksəldiyini hiss etdi. Qapı yan tərəfə sürüşərək açıldı.
  
  Gənc cütlük gözləyirdi. Qadın güldü. Oğlan Dreykə gülümsədi. Kennedi şalvarını arxada qoyaraq Drakeni liftdən çıxarıb dəhlizə çəkdi.
  
  Drake arxaya baxdı. "Bunu istəmirsən?"
  
  "Mənə daha lazım deyil."
  
  Drake onu qaldırdı. "Yaxşı iş, otağıma tez piyada çatmaq olar."
  
  Kennedi saçlarını aşağı saldı.
  
  
  SON
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"