Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Spy Games - Rusia markar Tuqt'AÑa

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    ANOTACIÓN ukax mä juk"a pachanakanwa Taqi kasta operaciones ukanakax servicios especiales ukanakan luratawa, nayraqatax CIA, NSA, MI, MOSSAD, ukat yaqhanakax mä situación especial uraqpachan uñstayapxi, ukax walja kutiw jan yatiñatakjam tuku. Terrorismo ukar saykatañataki ukhamarak esferas de influencia ukanakatakiw ch"axwawix utji. Wali suma novelas ukax ukaruw uñt"ayasi, ukhamarak Mikhail Gorbachev ukar aljantañataki.

  SPY GAMES - RUSIA markar TUQT'AÑA
  ANOTACIÓN ukax mä juk"a pachanakanwa
  Taqi kasta operaciones ukanakax servicios especiales ukanakan luratawa, nayraqatax CIA, NSA, MI, MOSSAD, ukat yaqhanakax mä situación especial uraqpachan uñstayapxi, ukax walja kutiw jan yatiñatakjam tuku. Terrorismo ukar saykatañataki ukhamarak esferas de influencia ukanakatakiw ch"axwawix utji. Wali suma novelas ukax ukaruw uñt"ayasi, ukhamarak Mikhail Gorbachev ukar aljantañataki.
  
  NAYRÏR JALJA
  
  
  Chuymapan uñisiñax ch"amakt"at acerot sipansa juk"amp qhant"äna.
  
  Matt Drake jupax sartasïna, pirqa patxaruw makatäna, ukat amukiw uraqir purintäna. Jupax liwxataskir quqanak taypin qunt"asisaw ist"äna, ukampis jak"apan amukt"añax janiw mayjt"känti. Mä juk"a sayt"asisaw Glock subcompacto ukar juk"amp uñakipt"äna.
  
  Taqi kunas wakichtʼatäxänwa. Wila Reyin yanapirinakapax jichhür arumax jan walt"awinakan uñjasipxani.
  
  Jupan nayraqatapan utjkäna uka utajj chʼamaktʼatäjjänwa. Uraq manqhankir cocinasa ukat sala de estar ukanakas nina nakhantatänwa. Mayni chiqax ch"amakaruw ch"amakt"ayatäna. Ukat yaqha segunda kuti pächasïna, nayrïr yanapiripat katoqkäna uka diagrama sum uñakiptʼäna, jichhajj jiwatäjjänwa, janïr amukiw nayrar sartkasa.
  
  Nayra yatiqañ utapax juparux wali sum yanapt"äna ukat wasitat venanakapanx burbujaskäna, jichhax mä razón personal ukhamarak demanda ukampiw utjäna. Wila Reyin yanapirinakapat kimsax kimsa semananx wali axsarkañ jiwataw jiwapxatayna.
  
  Kuntï jupar siskchïnjja, Rodríguez chachajj pusi numeronïspawa.
  
  Drake chachajj qhepa punkuruw purisajj cerrojo uñakipäna. Mä qhawqha minutonakatjja, amparap muytayasaw manqhar liwjjatäna. Televisionat mä phallañ istʼäna ukat amuktʼat kusisiñanak istʼarakïna. Rodríguez, Diosax nayra walja jaqi jiwayir jaqirux bendicipxpan, jupax anatäw uñch"ukiskäna.
  
  Cocinan sarnaqäna, janiw compacto linternapan qhanapax munaskänti, kunatix nayraqatapan jach"a cuartot qhant"äna. Jupajj sum istʼañatakejj pasilloruw saytʼasïna.
  
  ¿Mä waynat sipansa jukʼampïpachänti? Uka maldito TV ukan ch"axwatapat uñt"añax ch"amawa. Janiw kunas wakiskiti. Jupajj taqeniruw jiwayaspäna.
  
  Kennedy jiwatapatx kimsa qhipa semananakan jan suyt"äwipax niyaw juparux ch"amanchañampïxäna. Jupax pä concesiones ukampikiw amigonakapar jaytawayi. Nayraqatax Thorsten Dahl juparuw jawsatayna, Sueco jaqirux Wila Rey ukan vendetta ukar yatiyañataki, ukat familiapar jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatak iwxt"añataki. Ukat payïrix, nayra SAS masinakapan yanapt"ap mayitayna. Jupax Ben Blake chachan familiapar uñjapxañapatakiw jupanakar atinisitayna, kunattix janiw puedkänti.
  
  Jichhax Drakex sapakiw nuwasïna.
  
  Jupajj jukʼakiw parlirïna. Jupax umarakïnwa. Nuwasiñampi chʼamakampikiw amigonakapajj utjäna. Janiw kuna suytʼäwis ni khuyapayasiñas chuymapan utjkänti
  
  Jupax amukiw pasillot saraqanïna. Uka chiqax q"uma, ch"uñu ukat manq"a qhatiyata. Cerveza qʼañunakajj niyaw uñjasjjäna. Drakex mä ch"ama ajanu luratayna.
  
  Nayatakix juk"amp facilakiwa.
  
  Intel ukax mä sapa jaqiw akan jakasi sasaw säna, mä jaqix Wila Reyin jan wali uñt"at "p"uqt"atanakapat" kimsa jaqinak secuestrañ yanapt"awayi. Barcopajj tʼunjatäjjäna ukat uka jaqejj wali amtat qhespiyasïna, ukatjja, tunka payan jachʼa jaqenakaw wali amuyumpi ukat wali amuyumpi nayrar sartapjjäna, ukhamatwa familianakapat mä jaqejj manqha pachankir jaqenakan katuntat uñjasitap qhanañchañataki. Wila reyejj Estados Unidos markan amtanakapsa luratanakapsa mayjtʼayäna, ukat jupanakan figurapan munasiñapa ukat khuyapayasiñapatwa qollqe apsuwayjjäna.
  
  Chiqpachansa, uka amtapax wali sumapunïnwa. Janiw mä jaqis yaqha jaqinakan munat masinakapan jan walin uñjasipxatap yatkänti, ukat Wila Reyix hierrompi wilampiw taqinirus jan waltʼayäna. Taqi kunatix munaski ukanakxa. Kunas irnaqaski.
  
  Drake jupax amuyt"äna, janiw khitirus llamkt"apkänti, khititix secuestrat uñjaskäna ukaru. Wila Reyin jan wali apnaqawipax chiqpachapuniw qawqha jayarus puriwayi ukx janiw amuyapkänti.
  
  Ch"iqa tuqinkir mä punkuw jist"arasïna ukat mä lik"i jan ñik"ut khuchhurat jaqiw mistunïna. Drake chachajj jankʼakiw ukat jiwayir chʼamampiw kuns luräna. Uka jaqirux pulmonar ch"allt"äna, mä cuchillo apsusinx puraka manqharuw ch"allt"äna, ukatx jist"arat punkut mistusaw sala de estar ukar jaquntäna.
  
  Uka likʼi jaqen nayranakapajj jan creyiñataki ukat wali mulljataw jalnaqäna. Drake jupax wali ch"amampiw katxarutayna, mä jach"a, arnaqasir escudo, janïr antutkasax cuchillaruw wali ch"amampiw allsutayna ukat Glock ukar dibujatayna.
  
  Rodríguez jupax jank"akiw kuns lurawayi, Drake ukan uñstatapatx wali mulljataw jikxatasïna. Jupajj niyaw liwxatatäkäna uka sofá utat pampar liwxatasïna, cinturónpampiw thuqtʼasïna. Ukampis uka cuartonkir kimsïr jaqew Drake chachan chuymap chʼalljjtayäna.
  
  Mä jach"a jach"a, jach"a ñik"utan jaqix jach"a ch"iyar auriculares ukanakaw jinchupar ch"allt"ata, esquina ukanx ocupado ukhamaw jikxatasïna. Ukampis tensatäkasasa, laqʼampi chʼalltʼat amparanakapampi himno apsuskäna ukhasa, sierrat lurat escopetaruw amparap luqtäna.
  
  Drake jupax jisk"a jaqiruw tukuyäna. Uka jiwayir ch"axwawix lik"i jaqiruw ch"iyjatayna. Drake chachajj tʼijtʼir cuerpop mä ladoruw jaqontäna ukat sartasïna, fusilasa. Kimsa disparonakaw musican pʼeqep jila partep apsupjjäna ukat cuerpop pirqar jaqontäna. Auriculares ukanakax sapakiw t"ijtäna, aire taypin arco ukham lurapxäna, ukat mä jach"a TV ukar uraqir puripxäna, ukax wali sumaw patat warkt"ata.
  
  Wilax pantalla plana ukarux ch"allt"asïna.
  
  Rodríguez jilatajj wali chʼamampiw pampan jalnaqäna. Chips ukat cerveza jaquntatanakax t"ijt"asaw jupar muyuntat ch"allt"asipxäna. Drake jupax mä ch"ipxtat jupan jak"apankänwa ukat Glock ukarux lakapan alaxpacharuw wali ch"amampiw ch"allt"äna.
  
  "Muxsa?"
  
  Rodríguez chachajj chʼamaktʼasïnwa, ukampis mä jiskʼa cuchillompiw cinturónapamp amparap luqtäna. Drake jupax jisk"achataw uñch"ukiskäna, ukat kunapachatix Wila Rey ukan acólitopax jupanakar mä jan wali ch"axwäw lurkän ukhax ex-SAS pallapallax katjataynawa ukat atacador ukan bíceps ukar wali ch"amampiw jaquqanïna.
  
  "Janiw mä idiota ukhamäñamäkiti".
  
  Rodríguez chachax mä khuchhi jiwayatäkaspas ukhamaw arsüna. Drake jupax muytayäna ukat sofá ukarux qhipäxaparuw ch"allxtayäna. Jupax uka jaqin nayranakapamp jikisïna, llakimp ch"amakt"ata.
  
  -Taqi yatiñanaka yatiyapxita -sasawa Drakexa jiskht"äna -Wila Rey tuqita. Mä Glock apsüna ukampis qhana uñjkayaruw uñjäna.
  
  -¿Kunatsa? Rodríguez chachan acentopax ch"amanïnwa, t"iju t"ijupata ukhamarak llakitapat ch"amaw descifrar.
  
  Drake jupax Glock juparux Rodríguez jupan lakaparux wali ch"amampiw ch"allt"äna. Mä kisus chʼiyjatäjjänwa.
  
  -Janiw nayat sawkasimti -sasa. Arupan venenopax janiw uñisiñampi, jan ch"amanïñampikix juk"amp aljantkänti. Ukhamatwa Wila Reyin jaqepajj cheqpachansa jan sinttʼasis jiwañajj jan jarkʼatäkaspa uk amuyayäna.
  
  -Suma suma -sasa. Boudreau sat chachat yattwa. ¿Boudreau tuqit yatiyañ munasmati? Ukjja nayajj lurasmati" sasa.
  
  Drake chachajj Glock sat chachan bozapampiw uka jaqen nayraqatapar mä jukʼa chʼalljjtäna. -Jumatix munsta ukhax ukampiw qalltaraksna.
  
  "Waliki. Ukax samarañapawa ". Rodríguez jupax qhanpach llakinak taypinx sarantaskakiwa. Wilax p"akjata kisunakapatw chinupat jalsuwayxäna. "Boudreau jupax mä fucking freak ukhamawa, chacha. ¿Kunatsa Wila Reyix jakañapatak jaytawayi uk yattati?"
  
  Drake chachajj uka jaqen nayraparuw pistola uñachtʼayäna. "¿Jisktʼanakar qhanañchir jaqer uñtasitati?" Arupax acero patxankir acero ukham raspachasïna. -¿Nayax wakisispati?
  
  "Jïsa. Suma aski. Jukʼamp walja jiwatanakaw jutïrin utjani. Ukhamaw Wila Reyejj säna, chacha. Walja jiwatanakaw nayrar sartaski, Boudreau jupax wali kusisitaw jikxatasi, kunatix jupax wali kusisitaw jikxatasi. "
  
  "Ukhamajj Boudreau sat chacharuw qʼomachañatak apnaqaski. Janiw muspharkañakkiti. Jupax inas taqpach rancho t'unjchispa -sasa.
  
  Rodríguez jilatajj nayranakap chʼoqtʼasïna. "¿Rancho tuqit yattati?"
  
  -¿Kawkinkis jupax jikxatasi? Drake chachajja, uñisiñajj jupa toqew jiljjattaski sasaw amuyasïna. "Kawkhana?" sasaw jisktʼasta. Jutïr segunda urunxa, niyaw ch"axwañampïxäna ukat Rodríguez chikat jiwayañkamaw jawq"jañ qalltäna.
  
  Janiw kuna chhaqtäwinakas utjkiti. Uka chimpux janiw kuns yatkiti kunjamakitix ukhama. Kunjamtï taqinix lurapki ukhama. Wila Reyit kunas sasispa ukhajja, kunjamsa thakinakap sum imantaskäna ukawa.
  
  Uka horasanjja, Rodríguez chachan nayranakaparuw mä chispajj qhantʼäna. Drakex liwxatasïna kunawsatix mä jach"a yänakax kawkhantix p"iqipax jichhak jikxataskän ukjat pasawayxäna.
  
  Pusïr chachajja, inas uka jakʼankir cuarton desmayatächïna ukat uka chʼajjwäwimp sartayatächïna, jupaw atacatayna.
  
  Drake jupax muyuntäna, kayup jaquqanïna ukat niyaw machaq uñisiriparux p"iqip ch"uqt"äna. Uka jaqix uraqiruw liwxatasïna, Drakex jank"akiw jupat uñakipt"äna -jach"a nayranakapa, pä amparapan tranvía riles, q"añut camiseta- ukat pä kutiw p"iqiparux ch"axwantäna.
  
  Rodríguez chachan nayranakapajj chʼiyjatäjjänwa. "Janiwa!"
  
  Drake jupax amparapampiw ch"axwantäna. -Janiw nayar yanapt"irïktati -sasa.
  
  Mä juk"ampi ch"axwaña. Qunquripax phallawayxänwa.
  
  "Janiw kuns yatktati".
  
  Kimsïr bala. Rodríguez jilatajj pä kutiw purïna, purakapat katthapisisa.
  
  -Taqi mayninakjama -sasa.
  
  Qhipa ch"axwawixa. Nayranaka taypin chiqapa.
  
  Drake jupax jak"apankir jiwatat yatxatäna, ukax ch"amthapisïnwa, almaparux mä juk"a pachakiw venganza nectar umañapatak jaytäna.
  
  Uta jaytawayäna, jardina taypit jaltxatayna, wali ch"amaka ch"amakaruw manq"antatayna.
  
  
  PAY JAQINAKANA
  
  
  Drakex chika arumaw sartasïna, ch"uñump ch"uñuntata. Nayranakapajj mä jukʼa jachaqtʼasisaw jistʼantasïna. Samkax sapa kutiw pachpakïskäna.
  
  Jupaw jupanakar qhespiyasir jaqëjjäna. Khititix sapa kuti "confiam" uka arunak nayraqat arsu. Ukampis uka qhepatjja janiw kunas paskänti.
  
  Panpachaniruw pantjasiyäna.
  
  Niya pä kuti. Alison nayraqata. Jichhax Kennedy.
  
  Jupax ikiñat jaltxataynawa, arumax mesa jak"an pistola jak"an imatäki uka botellaruw amparap luqtäna. Jupax jist"arat botellat mä juk"a ch"allt"asïna. Uka barato wiskix kunkapat saraqasin intestinonakaparuw phichhantäna. Jan ch"amaninakataki ukhamaraki maldecidonakataki qulla.
  
  Kunapachatï juchañchasiñajj qonqortʼasiñapatak ajjsarkäna ukhajja, kimsa kutiw jankʼak jawsäna. Nayraqatax Islandia markanwa. Jupax Torsten Dahl jupampiw mä juk"a aruskipt"äna ukat jach"a sueco jaqin arupanx sinti khuyapt"ayasiñ ist"äna, kunatix sapa arumaw jawsañ jaytxañama sasaw säna, warmijampi wawanakapampix jan kuna jan walt"awis utjkaniti, janiw kuna jan walt"awis utjkaniti.
  
  Payïristi Joe Shepard sat chachatakiw utjäna, jupajj nayra regimientonkkäna ukhajja, walja chʼajjwäwinakanwa jupamp chik nuwasïna. Shepard jupax wali amuyumpiw Dahl jupax pachpa escenario uñacht"ayäna, ukampis Drake jupan jan wali arunakapat jan ukax arupan qhuru qhuru arupat janiw kuns arskänti. Jupax Drake-rux Ben Blake-n familiapax wali uñjatawa sasaw säna, ukat jupax mä qawqha amigonakapampix ch"amakan qunt"atäsipkänwa, wali yatiñampiw guardianakar uñjapxäna.
  
  Drakex qhipa jawsäwip lurasax nayranakap jist"arasïna. Jupax p"iqi ch"allxtataw jikxatasïna ukat manqhapas infiernon juk"amp jisk"a nivelapjamaw phichhantäna. Taqe ukanakajj munañänwa. Kunatix Kennedy Moore jupat amuyt"ayañapataki.
  
  Jumax jupar fucking funeral ukarux faltaraktawa...
  
  "Kamisaki?" Alicia kullakajj samarañänwa ukat jan ajjsarasaw arsüna. Jupasti, jichhakiw jupar jakʼankir khitirus chhaqhayasïna, janis anqankir señalanak uñachtʼaykchïnjja.
  
  -Nayätwa -sasa. ¿Kunjamatsa jupanakaxa?
  
  -Taqi kunasa wali sumawa -sasa. Hayden jilatajj wali sum sarnaqaski. Mä qawqha semananak juk"ampi ukat jupax qullan CIA ukan uñacht"äwiparuw kutt"añapäna. Blakex walikïskiwa, ukampis jupax jumaruw faltasi. Kullakapax ukhamakiw uñacht"ayasïna. Chiqpach familian mayamp jikisiñapa. Mayo phaxsinx AWOL, Diosar yuspajarañani. Nayax jupanakar uñch"ukiskta, Drake. ¿Kawkinsa jumaxa?"
  
  Drakex chhuxriñchjasïna ukat nayranakap pichthapïna. "Yuspära" sasaw janïr conexión ukx ch"uqt"kasax sañ atipxatayna. Infierno tuqit arsutapax wali muspharkañawa.
  
  Jupax aka pachpa punku anqan campamento utt"ayaskaspa ukhamaw amuyasïna.
  
  
  KIMSA JALJA
  
  
  Hayden Jay sat chachajja, Atlántico sat jachʼa lamar qota patjjan intejj jalsuski uk uñjäna. Uka urujj jupatakejj wali munatänwa, sapak pasañ wal munäna. Wali amuyumpiw ikiñat jaltxatayna, thixnipan usutätapat chuym chʼallxtayasïna, ukat wali amuyumpiw ventana tuqir saräna.
  
  Mä jukʼa samarañaw jupar purinïna. Ninax jalnaqir ninax oladanakaruw llamktʼäna, ukat mä qhawqha minutonakax taqi llakinakapasa ukat llakinakapas chhaqtawayxänwa. Tiempojj saytʼjjänwa ukat jan jiwir jaqëjjänwa, ukat qhepat punkujj jistʼarasïna.
  
  Ben jilatan arupa. "Suma uñtawi".
  
  Inti jalsu tuqiruw p"iqip ch"allxtayäna ukat ukat kutt"awayxäna, jupar uñch"ukiskir uñjasa. "Janiw fresco jikjjatasiñajj wakiskiti, Ben Blake. Café ukat mä bagel mantequillampi phuqtʼata" sasa.
  
  Noviopax mä caja umañamp mä papel bolsampiw mä armar uñtat liwxatäna. -Cama patxaru uñt"apxita -sasa.
  
  Hayden chachajj New Dawn sat chacharuw qhep qhepa uñkatäna ukat jukʼat jukʼatwa ikiñar jakʼachasïna. Ben jilatajj café ukat bagels ukanak jankʼak jakʼachasiñatakiw uchäna ukat allqamari allqamari nayranakapwa churarakïna.
  
  "Kunjama-"
  
  Hayden jilatajj jankʼakiw akham säna: "Qharür arumajj ukhamarakiwa" sasa. -Llatunk horanak qhepatjja, janiw chʼukuñajj tukuskaniti -sasa. Ukatxa mä jukʼa llampʼuchasïna. -¿Drake-t kuna arus utji?
  
  Ben jilatajj ikiñar qontʼasisaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Janiwa. Tatajampiw parlt"awayta ukat taqiniw wali sum sarnaqasipki. Janiw kuna chimpunïkänti..." Jupax liwxatasïna. "Ukhata..."
  
  -Jiwasan familianakajax jan kuna usunïpxiwa. Hayden jilatajj qonqoripar amparapampiw uchasïna. "Wila Reyejj ukanwa pantjasitayna. Jichhax jupar jikxatañakiw wakisi ukat vendetta ukar apanukuñakiw wakisi" sasa.
  
  Ben jilatajj akham sasaw säna: "¿Farti?" -¿Kunjamatsa ukham sasma?
  
  Hayden jilatajj wali chʼamampiw samsuwayjjäna. -Jumax yatisktawa kuntix nayax sañ munkayäta ukxa.
  
  "Kennedy jilatajj jiwatäjjewa. Ukat Drake... jupax janiw amay imañaparus sarkänti.
  
  "Yattwa".
  
  -Jupax sarawayxiwa, jumax yatisktawa -sasa. Ben jilatajj mä sistʼasir katarikaspas ukhamaw bagel-apar uñchʼukiskäna. "Janiw kutt'anxaniti".
  
  -Juparux pacha churapxam -sasa.
  
  -Jupax kimsa semananïnwa -sasa.
  
  -Ukhamaxa kimsa juk"ampi churañani -sasa.
  
  "¿Kunsa jupajj luraski sasin amuyta?"
  
  Hayden jilatajj mä jukʼa jachaqtʼasïna. "Kuntix Drake tuqit yatkta ukat... Nayraqatax qhipäxanak ch"uqt"asipxañäni. Ukatxa, Dmitry Kovalenko sat chachar jikxatañatakiw chʼamachasini" sasa.
  
  -Wila Reyejj inas jan mayamps uñstkchiti -sasa. Ben jilatajj wali llakitaw jikjjatasïna, ukat machaq alwajj mä suma arsüwipas janiw utj-jjänti.
  
  -Jupax luraniwa -sasa. Hayden jilatajj uka waynaruw uñkatasïna. "Jupax mä amtaniwa, ¿amtastati? Janiw nayrjax uraqir uraqir purinkaniti. Tiempompi viajañatak aparatonakajj qalltañakïnwa. Kovalenkox juk"amp jach"a anatäw amtawayi".
  
  -¿Infierno Punku? Ben jilatajj amuytʼasïna. -¿Aka q"añuru iyawstati?
  
  -Janiw kunas wakiskiti. Jupax ukaruw iyawsi. CIA ukankirinakax uka tuqit amuyt"añakiw wakisi" sasa.
  
  Ben jilatajj mä jachʼa café umtʼasïna. -Ukhamakiwa, ¿janich ukhamäki?
  
  -Walikiwa... -sasawa Haydenax juparux k"arimp jachaqt"asïna. -Jichhax jiwasan geek ch"amanakax pä kutiw jilxattawayi.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Karin kullakajj pʼeqenakaniwa. -Ukampis Drakex mä minuto ukjatx Boudreau-rux p"akintaspawa.
  
  "Jan sinti sum amuytʼasimti. Kinimakaxa janiwa. Ukat jupax janiw taqpach caniche ukhamäkiti -sasa.
  
  Ben jilatajj punku llawintasajj saytʼasïnwa. Nayranakapajj wali axsarañwa aljantäna.
  
  Hayden jilatajj mä jukʼa tiempow jupar samarañapatak apstʼasïna. "CIAn mä seguro hospitalan manqhankaptwa, Ben. Aka chiqar muyuntat niveles de seguridad ukanakax mä desfile de inauguración presidencial ukarux p"inqachaspawa. Thaytʼasim" sasa.
  
  Doctorajj pʼeqep punkuruw chʼoqtʼasïna. -¿Taqi kunas walikïskiti? Jupajj cuartoruw mantasajj Hayden chachan tablanakapa ukat vital señalanakap uñakipañ qalltäna.
  
  Ukat mistuñ punku jistʼantaskäna ukhajja, Ben jilatajj wasitatwa parläna. "¿Wila Reyejj wasitat uka aparatonak katjañ yantʼani sasin amuyta?"
  
  Hayden jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Jumajj janiw nayrïr kuntï nayajj aptʼkta uk jikjjatkänti sasaw amuytʼayasktajja. Ukhamäpachänwa. ¿Payïristi botepat jikxatapxta?" Jupax jachaqt"asïna. -clavampi ch"allt"ata -sasa.
  
  -Janiw complaciente ukhamäñamäkiti -sasa.
  
  "CIAx janiw laureles ukar samart"kiti, Ben", sasaw Hayden jupax jank"ak säna. -Janiwa juk"ampi -sasa. Jupampi jikisiñatakix wakichtʼatäpxtwa" sasa.
  
  "¿Secuestrot jan waltʼayat jaqenakat kamsaraksnasa?"
  
  "¿Jupanakat kamsaraksnasa?"
  
  "Chiqpachansa jupanakax wali jach"a uñt"atawa. Harrison kullakajj ukhamänwa. Yaqhanakax jumax arsktawa. Jupaw ukanak apnaqani" sasa.
  
  "Chiqpachansa jupax luraniwa. Ukat jupamp jikisiñatakis wakichtʼatäpjjtwa" sasa.
  
  Ben jilatajj bagel sat manqʼap tukuyasajj amparanakapwa liqʼi. "Jichhakamax janiw iyaw sañjamäkiti, taqpach bandax uraq manqhar sarapxañapänwa" sasaw llakit säna. "Kunapachatï wali uñtʼatäñ qalltapkayäta ukhakiw wali uñtʼatäñ qalltapjjta".
  
  Hayden jilatajj diplomática toqetwa chuym chʼalljjtayasïna. "Jïsa. Llakiskañawa".
  
  -Walikiwa, inas juk"amp jan wali uñt"ayasiñatakix yanapt"istaspa.
  
  Yaqha llamp"u thuqhuwi ist"asïna, Karinampi Kinimakampixa uka cuartoruwa mantapxäna. Hawaianojj llakit uñnaqtʼanïnwa.
  
  "Uka jan wali jaqix janiw chhuxriñchjañapakiti. Kunsa lurañäni, janiw sillpʼiskistaniti" sasa.
  
  Ben jilatajj qonqorinakaparuw ñikʼutap samartʼayäna ukat wali llakitaw ajanup uñachtʼayäna. -Maldita, Matt-ax akankkasap munta -sasa.
  
  
  PUSI JALJA
  
  
  Hereford markankir jaqix wali amuyumpiw uñch"ukiskäna. Mä chʼojjña qollu patjjankir cheqatjja, thiya qoqanakat chʼeqa toqenkir cheqatjja, riflepar uchat telescópico vistampiw Ben Blake chachan familiapankir jaqenakar sum uñtʼaspa. Pallapallanakan grado ukan alcancepax mä retículo iluminado ukampiw utjäna, mä opción ukax jan wali qhanan walja apnaqañapatakiw jaytawayi ukatx BDC (Compensación de Gota de Balas) ukampiw uñt"ayasi.
  
  Chiqansa, uka riflex sapa jachʼa tecnología francotiradoranakampiw equipatäna, ukampis chiqpachansa uka alcance qhipäxankir jaqix janiw ukanak munaskänti. Jupajj wali suma yatichatäjjänwa. Jichhax Ben Blake tatax TV ukar sarasin qhant"ayaskäna uk uñjäna. Mä jukʼa mayjtʼayasajja, Ben Blake sat chachan mamaparuw mä jiskʼa mando a distanciampi awkipar amparapamp uñachtʼayaskir uñjäna. Uñnaqapan cruzadapax janiw mä milímetros liwxatkänti.
  
  Mä yatiqat sarnaqawimpiw uta muyuntat chiqarux muyuntäna. Thakhit qhipäxar kutt"ayatänwa, quqanakampi ukat jach"a pirqampiw imantatäna, ukat Hereford jaqix amukiw ch"uxña quqanak taypin imantat guardianakar jakthapiskäna.
  
  Maya pä Kimsa. Taqi kunas wali amuyt"atawa. Uka utan yaqha pusini utjatap yatïna, ukat jukʼamp pä jaqejj qʼal imantatänwa. Taqi juchanakapatxa, CIA ukax mä suma irnaqäw lurawayi Blakes ukar arxatasa.
  
  Uka jaqix nayranakap ch"uqt"asïna. Jupax sarnaqañ uñjäna. Ch"amaka, arumat sipan juk"amp ch"amaka, jach"a pirqa manqhan ch"amakt"awayi. Sinti jach"a uywañataki. Sinti jamasat jan juchanïñataki.
  
  ¿Jaqinakax Blake Wila Reyir jikxatapxiti? Ukat ukhamächïnjja, ¿qhawqha suma jaqëpjjänsa?
  
  Ch"iqa tuqit mä juk"a thayax thayt"anitayna, chiqaw Canal de Inglaterra uksat mistunïna, ukax qutan ch"uxña sawurap apanitayna. Hereford chachax amuyupanx bala ukan mayjt"at trayectoria ukarux compensawayxi ukat mä juk"a jak"achasiñatakiw zoom lurawayi.
  
  Uka jaqix taqpach ch"iyar isimp isthapt"ataw jikxatasïna, ukampis qhanaw uka yänakax utapan luratäna. Aka waynax janiw profesionaläkänti, jan ukasti mercenario ukhamakïnwa.
  
  Bala manq"aña.
  
  Uka jaqen amparapajj mä jukʼa tiempow chʼamaktʼäna, ukatsti antutjjänwa. Chiqansa, ¿qhawqhanakarus jupamp chik apanïna?
  
  Uka cruzanakat jan antutkasaxa, jankʼakiw uta ukat jakʼankir chiqanakap uñakipäna. Mä segundo qhepatjja, janiw pächasïna. Uka jakʼankirinakajj qʼomapunïnwa. Aka ch"iyar isimp isthapt"at jaqix sapakiw sarnaqäna, Hereford markankir jaqix jupa pachpaw jan pächasiskäna.
  
  Mercenario khititix payllawitak jiwayki.
  
  Janiw mä balax wakiskiti.
  
  Jupax llamp"u chuymampiw gatillo ch"allxtayäna ukat retroceso ukarux ch"amthapïna. Barril taypit mä bala tʼijtʼir istʼasitapajj jukʼakiw istʼasi. Jupax mercenario ukarux jan kuna ch"axwañampiw jaquqanir uñjäna, jach"a ch"uxña quqanak taypin t"unjata.
  
  Blake familian guardianakapajj janiw kuns amuyapkänti. Mä qawqha minutonakatjja, jamasatw CIA ukar jawsäna, machaq seguro utapar pʼakjatätap yatiyasa.
  
  Hereford chachax Matt Drake jupan nayra SAS masipawa, jupax guardianakar uñjaskakïnwa.
  
  
  PHISQA JALJA
  
  
  Matt Drake jupax mä machaq botella Morgan"s Spiced uk corchot apsuwayxäna ukat celularapan mä numero de marcación rápida ukaruw jawsäna.
  
  May kullakajj jayskäna ukhajja, kusisitaw arupajj istʼasïna. "¿Drake? Kunsa munta?"
  
  Drakex botellat mä juk"a ch"allt"asïna, nayranakap ch"uqt"asa. Emociones uñacht"ayañax niyaw mayo phaxsitx jan carácter ukhamäkänti, kunjamatix mä políticox chhijllawin arsutanakap phuqhañax ukhama. -¿Jumajj walikïsktati?
  
  "Chiqansa nayax walikïsktwa. ¿Kunatsa jan ukhamäñajäki? Kunasa akaxa?"
  
  Jupax yaqha jaya umt"asisaw sarantaskakïna. "Nayajj jumar churkta uka aparatojja. ¿Ukax jan kuna usunïpachati?
  
  Mä juk"a pachatakix pächasiñaw utjäna. -Janiw nayajj utjkituti -sasa. Ukampis janiw kuna jan waltʼäwis utjkiti, amigo -sasa. Mai kullakajj chuymachtʼkir entonacionanakapaw kuttʼanjjäna. -Ukax kunjamtix jikxatki ukhamarjamaw jan kuna jan walt"awis utjkiti. Drakex yaqha ch"amthapiw apt"asïna. Mai kullakajj akham sasaw jisktʼäna: "¿Ukakïpachati?"
  
  "Janiwa. Nayax amuyta, niyas aka tukuyanx p"iqinchawinakajax tukusxtwa. Ukampis yaqha amuyunïtwa. Maynix juk"amp jak"ankiwa ... utar."
  
  Uka amuktʼañax chʼallxtasïna ukat suytʼkasax chʼiyjasïna. Ukajj janiw mä ordinario mayo phajjsitäkänti. Inas jupajj maynimp chikächïna.
  
  "Japonés contactonakam apnaqañax wakisiwa. Ukat chino jaqinakaxa. Ukat juk"ampirus rusanakax. Kovalenkox familianïpachati janicha uk yatiñ munta" sasa.
  
  Mä ch"ullqhi samañaw utjäna. -¿Jumaxa sinti jach"ätati?
  
  -Chiqpachansa nayax fucking serio ukhamätwa. Jupax amtapat sipansa jukʼamp akatjamat ukham säna, ukampis janiw perdón mayiskänti. "Ukat Boudreau sat chachat yatiñ munaraktwa. Ukat familiapasti" sasa.
  
  Mai kullakajj mä minuto phoqatpach jaysañatakejj apstʼasïna. "Walikiwa, Drake. Nayajj taqe chʼamampiw chʼamachasirakï" sasa.
  
  Drakex wali ch"amampiw samsuwayxäna kunawsatix conexión ukax tukusxän ukhaxa. Mä minuto qhepatjja, ron especiado botellaruw uñchʼukiskäna. Mä kunatsa chikat chʼusakïjjänwa. Ventanat uñkatasaw Miami markar uñjañ yantʼäna, ukampis vidriojj wali qʼañuchatäjjänwa, ukatwa vidriojj jukʼak uñjäna.
  
  Chuymapax wali llakt"ataw jikxatasïna.
  
  Jupax wasitatwa uka botella liwxatäna. Jan jukʼamp amuytʼasisaw kuns luräna ukat yaqha numero de marcación rápida sat numeroruw chʼetjjtäna. Luräwinakampixa, llakinak maysar apanukuñatakix mä thakhi jikxatäna. Luräwipanx nayrar sartañatakix mä thakhi jikxatäna.
  
  Celularajj istʼasisaw istʼasïna. Qhiparusti uka aruxa jaysäna. "¡Fuck Drake!, ¿kunas?"
  
  "Suma parltʼañamawa, perra" sasaw säna, ukatsti mä jukʼa samartʼäna. "¿Kunjamatsa...kunjamas uka equipox jikxatasi?"
  
  "Tama? Cristo. Sumakiwa, ¿mä maldita analogía de fútbol ukar munasmati? Jichha pachanx mä sapa jaqikiw razonablemente delantero ukham apnaqañax Kinimaka. Hayden, Blake ukat kullakapax janiw bancorusa puripkaspati" sasa. Jupajj mä jukʼa samartʼäna. "Janiw kuna focojj utjkiti. Juman juchamajj juchamawa" sasa.
  
  Jupajj mä jukʼa samartʼäna. "NAYA? ¿Jupanakar yantʼasipjjaspa ukhajja, walikïskaspa ukhamti saskta?" P"iqipax mä juk"a ch"amakt"ata, thuqt"añ qalltäna. -Kunalaykutix mä yant"aw lurasini -sasa.
  
  "Hospitalax wali suma uñjatawa. Guardianakajj wali yatiñanïpjjewa. Ukampis qhiparañajataki mayitamax wali askiwa. Ukat jïsa sañax wali askiwa.
  
  "Ukat Boudreau sat chachajja? ¿Aka jan wali jaqit kamsaraksnasa?"
  
  "Niya mä yuqall wawar uñtasit kusiskañawa. Jupajj janiw pʼakjkaniti. Ukampis amtañani, Drake, taqpach gobierno estadounidense ukax jichhax aka tuqit irnaqaski. Janiw nanakakikiti" sasa.
  
  -Jan amtayapxitati -sasa. Drake jupax chhuxriñchjasïna. "Mä gobiernox wali jan walt"ayataw uñjasi. Yatiyawinakax líneas gubernamentales ukanakanx patat aynacharuw saraski, Alicia. Taqi ukanak phuqantañatakix mä jachʼa cuadrakiw munasispa" sasa.
  
  Alicia kullakajj amukiw qheparäna.
  
  Drake sat chachajj qontʼasisaw uka toqet lupʼïna. Wila Reyix janchi tuqit jikxatasiñapkamaxa, kuna yatiyäwinakas jupanakan utjkäna ukax jan atiniskañjamäkaspas ukham uñjatäñapänwa. Ukax Hellgate ukan yatiyawinakap, Hawai markan conexión ukat kuna tidbits ukanakas pusi jiwat yanapirinakat apthapkän ukanakaw utjäna.
  
  Inas mä jukʼampi yanaptʼchispa.
  
  "Nayax yaqha p"iqinchäwinïtwa. Ukat May jupax Kovalenko ukat Boudreau jupanakan familian conexiones ukanakap uñakipi. Inas Haydenar ukham lurañapatak mayisma?"
  
  "Nayaw mä favorjamaw akanktxa, Drake. Nayax janiw jumanakan maldito uwija anumäkti -sasa.
  
  Jichha kutix Drakex amukiw qhiparäna.
  
  Alicia kullakajj wali jachʼatwa arsüna. "Uñtapxam, nayax uka tuqit arsuñ munta. Ukat Mei kullakatxa, janiw uka loco hadarux atinisiñamäkiti, kunjamtï jaqunukuñjamäki ukhama".
  
  Drake jupax videojuego ukan enlace ist"asax jachaqt"asïnwa. "Ukampix iyaw sañ muntwa, kunapachatix jumanakat kawkïr loco perranakas Wells-arux jiwayapxtam sasin sapxitäta ukhaxa. Ukat kunatsa" sasa.
  
  Jupax jaya pacha amukt"añ suyt"äna ukat katuqarakïnwa. Jupax uka pachat apst"asisaw ámbar qulla juk"amp mä qawqha umt"äna.
  
  Alicia kullakajj qhepat akham sänwa: "Hayden jilatampiw parltʼä" sasa. "Boudreau jan ukax Kovalenko jupanakax mä familianïpxani ukhax jupanakaruw jikxatapxä".
  
  Uka conexión ukax chhaqtayatäxänwa. Akatjamat amukt"añanx Drake p"iqipax mä jackhammer ukham thuqt"äna. Mä urux chiqak yatiyapxani. Ukampis jichhakamax Kennedy-r chhaqhayañax wakisiwa.
  
  Mä kutix mä kunar iyawsatapax walikïskänwa, jichhax phaxsir uñtasit jayaruw puri, mä suma jutïrix laqʼar tukuwayxi. Manqhan jan suytʼäwinïtapaw chuymap mayjtʼayäna. Uka botellajj jan chʼamani amparanakapatwa jaquqanïna, janiw pʼakjkänti, jan ukasti nina nakhantat yänakapajj qʼañut lurat pamparuw chʼalljjtäna.
  
  Mä juk"a pachatakix Drakex mä vaso ukar warantañ amtäna. Uka liquido wartatax arsutanakap amtayäna, juramentos ukat aseguramientos ukanakax mä fracción de segundo ukanx ch"amakt"awayi, jakäwinakax ina ch"usar tukuwayxi ukat t"unjatawa kunjamatix walja umax pampar warantatäki ukhama.
  
  ¿Kunjamatsa mayamp luraspäna? Amigonakapar jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapatakiw arsuwayta. Jichhajj walja uñisirinakapar jiwayañakiw wakisïna.
  
  Jan wali pachar atipt"am ukat askinakax jakaskakiñapataki.
  
  Jupax ikiñ pataruw qunt"asïna. P'akhita. Janiwa kunasa utjxiti. Taqi kunas jupan manqhan jiwxäna, jan ukasti jiwañakiw jiwxäna, ukat qhiparkäna uka p"akjat conchax janiw aka pachat juk"amp munkänti.
  
  
  SUXTA JALJA
  
  
  Hayden jilatajj Ben ukat Karin jilatanakajj servicionak utjki uka cuartonakat maynïr jubilasipjjañapkamaw suytʼäna. Jila masinakax Hawai, Diamante P"iqi, Infierno Punku ukat yaqha leyendanak Wila Rey ukamp chikt"at ukanakat yatxatapxäna, mä juk"a teoría ukar mayacht"añ suyt"asa.
  
  Kunawsatix jan walt"awix q"umachatäxän ukhax Hayden jupax machaq isimp isthapt"asisaw mä jisk"a oficinaruw saräna, kawkhantix Mano Kinimakax mä jisk"a irnaqäw utt"ayatayna. Jach"a hawaianox llavenak uñch"ukiskäna, mä juk"a jan bisagrani uñnaqani.
  
  "¿Jichhax pä llave mä kutiki salchicha amparanakamampi katjasktati?" Hayden jilatajj jan kuns lurasaw jisktʼäna, ukat Kinimakajj jachaqtʼasisaw kuttʼäna.
  
  "Aloha nani wahain" sasaw säna, ukat niyaw q"illu q"illu tukuwayxäna, kunatix arunakax kun sañs muni uk yatiñap uñacht"ayäna.
  
  "¿Suma uñnaqtʼanïtwa sasin amuyta? ¿Mä loco jaqen cuchillompi jawqʼjataj laykuti?"
  
  "Kunalaykutix nayax kusisitaw jikxatastxa. Nayax wali kusisitaw nanakamp chikäsma -sasa.
  
  Hayden jupax Kinimaki jupan amparapampiw amparapamp luqxatäna. -Yuspära, Mano -sasa. Mä qawqha pachaw suyt"äna, ukatx akham sänwa: "Ukampis jichhax Boudreau ukampix mä oportunidad ukhamarak mä dilema ukaw utjistu. Kuntï jupajj yatki uk yatiñasawa. Ukampis ¿kunjamatsa pʼakintsna?"
  
  "¿Aka loco jan wali jaqix kawkhantï Wila Reyix imantatäki uk yatispati?", ¿Chiqapunit Kovalenko ukham amuytʼasir jaqix jupar saspa?"
  
  "Boudreau sat chachajj jukʼamp jan wali loco jaqewa. Ch"ikhi jaqi. Jupajj kuns yati sasaw amuyta" sasa.
  
  Hayden qhipäxat mä sardónico aruw ist"asïna. "Drakey jupax familiaparux t"aqhisiyañasawa sasaw amuyi". Hayden jilatajj kuttʼanjjänwa. Alicia kullakajj mä cínico jachaqtʼasisaw jupar uñachtʼayäna. "¿Ukax jumatakix askïpachati, CIA?"
  
  "¿Mat jilatampit mayamp parltʼasjjta?" sasaw Hayden jilatajj säna. -¿Kunjamarak jupaxa?
  
  "Nayra jaqir uñtasitawa" sasaw Aliciax mä ironía ukamp säna, qhanaw jan sañ munkänti. -Kunjamtï nayrajj jupar munkayäta ukhama -sasa.
  
  "Jan suyt'awini? Machata? Maya?" Hayden jilatajj janiw arupamp jiskʼachasiñ imantañjamäkänti.
  
  Alicia kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. "Phiñasita. Qhulu. Jiwañjamawa" sasa. Jupax CIA ukan agentepampiw nayranakapamp uñkatasïna. "Confiam, munat kullaka, akax ukhamäñapawa. Ukakiw jupax aka juchat jakkir mistuni. Ukat..." Jupax mä juk"a samart"äna, sarantañapataki jan ukax jan sarantañapatakix amuyt"kaspa ukhama. "Ukat...inas ukakipkarakiw taqinix aka tuqit jakasipkta ukat familianakamampix jan kuna jan walt"äwin mistxapxchisma."
  
  -Boudreau chachax familianïpachati janicha uk uñjä. Hayden jupax Kinimake markaruw kutt"awayxäna. "Ukampis CIA, maldición, chiqpachansa janiw khitirus t"aqhisiyapkaniti".
  
  "¿Objeto pasañax irnaqaskiti?" Kinimakax nayrir Ejército británico pallapallaruw uñtäna.
  
  -Ch"usa jan ukax apsuñamawa, jach"a wayna. Aliciax mä jan wali jachaqt"asiw uñacht"ayäna ukat amuyuparjamaw Haydenar pasañkamax mä jisk"a cuartoruw jaquntäna, uka cuartox jilpachax Kinimakin janchipampiw jikxatasïna. "Kuns lurtä?"
  
  "Irnaqawi". Kinimakax pantalla jist"antasinx mä esquinaruw qunt"asïna, Aliciat jayarst"ata.
  
  Hayden jilatajj jupar yanaptʼiriw jutäna. "Jaqikïskäyät ukhax pallapallapunïnwa, Alicia. ¿Kuna iwxt"anakas Boudreau markar t"unjañatak yanapt"istaspa?"
  
  Alicia kullakajj jan istʼasaw Haydenar uñtäna. -¿Kunatsa jan jupampi parliri sarkañäniti?
  
  Hayden jilatajj jachaqtʼasïnwa. -Nayajj niyaw ukham lurayäta -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden jilatajj kawkhantï katjapkäna uka cheqaruw irpapjjerïtu. Phisqa minutonak kayuk sarañasa ukat ascensorar sarañasa janiw kuna llakis utjaykänti, ukampis samarañampiw aguantäna ukat chuymapas jukʼamp sumäxarakïnwa. Cuchillomp jawqʼjatäñajj yaqha usunakamp sasiwa, ukatwa irnaqäwit jitheqtañama. Mä juk"a pachatxa, infierno ukham aburritäxtawa ukat Infiernoruw wasitat ch"axwañar ayxatañ munäna.
  
  Janïr juiciojj utjkäna uka cheqajj pä fila celdanakanïnwa. Wali suma chʼuqtʼat pampat sarasaw mä sapa celdaru puripjjäna, ukanjja mä katuntat jaqew utjäna, qhep qhepa celdajj chʼeqa toqenkänwa. Uka cuarton nayräjjapajj wali jistʼaratänwa, ukat ukan jakasir jaqejj pampat techokamaw muyuntat filanakampi muyuntatänwa.
  
  Uka thayajj blanqueadoran thujsapampiw phoqantatäna. Hayden kullakajj Boudreau chachan celda anqankir armat guardianakaruw pʼeqep chʼoqtʼäna, kunapachatï kimsa semana nayrajj walja kuti jiwayañ munkäna uka jaqemp jikisiñatak jutäna ukhajja.
  
  Ed Boudreau chachajj camapanwa tʼunjasïna. Jupax jupar uñjasax jachaqt"asïnwa. -¿Kunjamarak thixnixa, blondie?
  
  "Kuna?" Hayden kullakajj janiw colerañapäkänti, ukampis janiw kuns lurañjamäkänti. "Arumax mä jukʼa chhuxriñchjatawa. ¿Qhipa qhipa urunakanx ch"akhutati?" Kimsa semanaw laqʼuntata ukat cuchillomp chʼakhachasitapajj jan amuytʼasisaw jaytawayi.
  
  Kinimakax qhipäxat jak"achasïna, jachaqt"asis. Boudreau jilatajj wali manqʼat awtjataw uñkatasitapamp jikisïna. -Awisaxa -sasawa jiskht"äna. -Mesa t"ijtxañäni -sasa.
  
  Kinimakax jach"a amparanakap jan jaysasaw cuadrado ukham luratayna. Ukat Aliciax jach"a jaqin janchiparuw muyuntäna ukat bares ukar puriñkamaw sarnaqäna. "¿Uka janchi ch"ullqi jaqix jisk"a bragas ukanakam ch"allxtaypachänti?" Jupax Haydenar jisk"achañ amtäna, ukampis janiw Boudreau-t nayranakap apaqkänti. -Janiw mä minutot sipansa jukʼamp tiempojj munaskaspati.
  
  Boudreau chachajj camat sartasaw bares ukar saräna. "Suma nayranaka" sasaw säna. "Q"añuchata laka. ¿Janit jumax uka likʼi jaqirux barbampi chhuxriñchjasirïkta? ¿Khitirutix markajax jiwayapkäna?"
  
  "Ukax nayawa".
  
  Boudreau chachajj barras ukanakaruw chʼalljjtayasïna. "¿Kunsa jumajj aka toqet jikjjatasta?"
  
  Hayden chachajja, guardianakajj ajjsarañ qalltasipkatap amuyasïna. Ukham ch"axwañ pesaje ukax janiw kawkirus puriykänti.
  
  Kinimakax nayratpachx mercenario ukarux tunka payan kunayman tuqinakat parlt"ayañ yant"äna, ukatwa Hayden jupax mä jan ch"amäki uk mayitayna. "¿Kunsa munta, Boudreau? ¿Kunas Kovalenkot kuntï yatkta uk yatiyañamatak amuytʼayapjjätam?"
  
  "Khiti?" Boudreau chachajj janiw Alicia kullakat nayranakap apaqkänti. Jupanakajj jupanak taypinkir rejillajj kunja anchopänsa ukarjamaw jaljasipjjäna.
  
  "Jumax yatisktawa khitinakarutï nayax sañ munkta ukxa. Wila Rey -sasa.
  
  "Ay, jupa. Jupax mä cuento ukhamakiwa. CIA ukax uk yatiñapawa sasaw amuyapxäna".
  
  -Precioman sutip uñt"ayañamawa.
  
  Boudreau chachajj qhepatjja, Alicia kullakampiw nayranakap tʼunjäna. "Desesperación ukax inglés arun thakipawa." Pink Floyd sat chachan arunakaparjamajja" sasa.
  
  "Janiw kawkirus puripkti" Hayden jupax jan wali amuyumpiw Drake ukat Ben jupanakan Dinoroc banter ukan atipt"asiwipat amtayasïna, ukat Boudreau jupax inamaya arunak arsuñak suyt"äna. "Nanaka-"
  
  Boudreau jilatajj mä akatjamat akham säna: "Nayaw jupar irpäjja" sasa. Hayden jilatajj wasitatwa Aliciampi nayraqatar saytʼatäskir uñjäna. -Maya mayniru -sasa. Jupatejj nuwjistani ukhajja, nayajj parlä" sasa.
  
  "Lurata". Alicia kullakajj niyaw barras taypin chhuxriñchjaskäna. Guardianakajj jankʼakiw nayrar sartapjjäna. Hayden jilatajj wilapajj tʼijtʼaskäna ukhamwa amuyasïna.
  
  -¡Sartapxam!, sasaw amparap luqxatäna ukat Alicia kullakaruw qhipäxar jaquntäna. -¿Jumajj loqtatätati? Aka asnux janipuniw parlkaniti. Janiw uka risqix wakiskiti" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sasaw jiskʼat säna: "Janiw kuna jan waltʼäwis utjkiti. -Janiw kuna riesgos utjkiti.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Sarjjapjjtwa" sasa. -Ukampis... -sasawa kuntï Drake-x jiskt"käna uka tuqit lup"ïna. "Jichhax jank'akiw kutt'anxañäni".
  
  
  * * * .
  
  
  Ben Blake jupax qhipäxar qunt"asisaw kullakaparux CIA ukan mayjt"ayat computadorapan jan kuna llakimp irnaqaskir uñjäna. Uka sistema operativo especial ukar yatintañatakix janiw jaya tiempox munaskänti, ukax agencia gubernamental ukan mayitaparjama, ukampis uka qhipatx familian pʼiqipäxänwa.
  
  Karin jupax mä sassy, ch"iyar cinturón, strip bar slacker ukhamawa, jupax suxta maraniw jakäwimp knocked out ukhamaw jikxatasïna, jupax p"iqip ukhamarak titulos ukanakap packed ukhamarak janiw kuns lurañ munkänti. Jupan amtapajj kuntï uka jakäwir lurkäna ukat jakäwip chuym ustʼayaña ukat uñisiñapänwa. Regalonakap ina chʼusar aptʼañajj janiw jukʼamp llakiskänti uk uñachtʼayañatakejj mä thakïnwa.
  
  Jichhax jupar uñkatañatakiw kutt"äna. "Uñjapxam ukat yupaychapxam Blake warmin ch"amapa. Taqi kuntï Diamond Head tuqit yatiñ munkta ukanak mä jankʼak liytʼasaw yatiñ munkta" sasa.
  
  Ben jilatajj uka yatiyäwinak uñakipäna. Walja urunakaw ukham lurapxäna - Hawai ukat Diamond Head - Oahu volcán uñt'at ukar uñt'apxäna - ukat Capitán Cook - 1778 maran Islas Hawaianas ukan legendario jikxatirin saräwinakap uñt'ayapxäna. Panpachaniw walja yatiyäwinak escanear ukat imañax wali askipunïnwa, kunatix kunapachatix uka p"akjañax utjkän ukhax chiqpachans kunaymaninakx wali jank"akiw sartani sasaw jilïr irpirinakax suyapxäna.
  
  Ukampis Wila Reyejj Infierno Punkunakat parlkäna ukajj janiw yatiskänti, jukʼampejj Hawai markar uñtasitäkäna ukhajja. Jilapart hawaianonakax janiw infierno ukan nayra versión ukar iyawsapkaspas ukhamäkänti.
  
  Diamante P"iqix pachpaw mä ch"amjam serie de conos ukat ventilaciones ukanakan chikancht"asiwayi, ukax Honolulu Volcano Series ukham uñt"atawa, mä cadena de eventos ukaw Oahu markan juk"amp jan wali uñt"at chiqanakar uñt"ayawayi. Inas juk"amp uñt"at uñjäwix Diamond Head pachpax mä kutikiw phallawayi, niya 150.000 maranak nayraw phallawayi, ukampis mä kutikiw ch"amampiw phallawayi, ukat jan iyawsañjam simétrico cono ukar jan chhaqhañapatak ch"amanchawayi.
  
  Ben jilatajj jutïr comentario istʼasajj mä jukʼa jachaqtʼasïnwa. Diamante P"iqix janipuniw mayamps phallkaniti sasaw amuyasi. Hm...
  
  "¿Diamante Pʼeqejj mä serie cononaka ukat pʼiyanakat parlir cheqajj amtastati?" Karin kullakajj acentopajj Yorkshire sat qʼañu jaqënwa. Jupax nayratpachx Miami markan CIA ukan operativos locales ukanakamp wal kusist"awayi, ukat janiw pächasiñakiti, maynit sipans juk"ampiw chuym ch"allxtayi.
  
  Janiw Karin kullakajj jupat llakiskänti. - ¿Jumajj oqarätati, amigo?
  
  -Jan amigo samti -sasawa jach"at arsüna. "Ukhamaw chachanakax yaqha chachanak sapxi. Imill wawanakax janiw ukham parlapxañapäkiti. Yämas kullakajajj -sasa.
  
  "Walikiwa, caldo. Tregua, jichha pachataki. Ukampis ¿kunas ventilación sañ muni uk yattati? ¿Akapachanxa?"
  
  Ben jilatajj escuelar kuttʼkaspa ukhamwa amuyasïna. "¿Lava tubonaka?"
  
  "Amuytwa. Uy, janiw kunjamtï tatax siskän ukhamarjam punku llawintat amuktʼktati -sasa.
  
  "Tatajajj janipuniw siskänti..."
  
  "Amukt"am, warmi. Mä jukʼa arumpixa, lava tubonakax túneles sañ muni.Taqi Oahu markanwa" sasa.
  
  Ben jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna, jupar uñkatasa. -Nayaxa uk yatxa -sasa. ¿Wila Reyix jupanakat maynïr qhipäxan imantatäkaspas ukhamti saskta?"
  
  -¿Khitis yatpacha? Ukampis yatjjatañatakiw akankapjjta, ¿janich ukhamäki?" Jupax Ben jupan CIA ukan computadorapan llavenakap ch"allt"äna. -Uka tuqiru puripxam -sasa.
  
  Ben jilatajj jachtʼasisaw jupat jitheqtäna. Familiapjamarakiw jayarstʼatäsipkäna ukhajj jupanakat faltasïna, ukampis mä hora katjatäsajj nayra niggles ukanakajj kuttʼanjjänwa. Ukampisa, wali jayaruw yanaptʼäna.
  
  Jupax "The Legend of Captain Cook" ukar thaqhañ jist"arawayi ukat silluparuw qhipäxar qunt"asiwayi kunatix uñstawayi uk uñjañataki, amuyunakapax Matt Drake ukat wali suma masipan amuyunakaparjamaw wali uñtasita. Estado mental ukaxa.
  
  
  paqallqu JAQTHAPI
  
  
  Wila Reyejj mä espejot lurat ventanatwa territoriop uñakipäna, uka ventanajj pampar puriñkamaw lurasïna, uka ventanajj suma uñnaqtʼan valle uñachtʼayañatakikiw lurasïna, uka paraísojj janiw khitis kayup mantawaykänti, jan ukasti jupan kayukiw kayup uchasïna.
  
  Amuyupax, jilapartx ch"amani ukat jan amuyt"asirïnwa, jichhürunakanx walja temas ukanakaruw ch"amanchawayi. Barcopan chhaqhatapax - tunka maranakaw utapax - suyt"atäkchïnsa, juk"amp jan walt"ayawayi. Inas uka barcojj akatjamat chhaqtjjäna. Jupax janiw despedida lurañatakix tiemponïkänti. Ukampis uka tiemponjja, despedidanakajj janipuniw jupatakejj wali wakiskirïkänti ni sinti chuymanïkänti.
  
  Jupax wali qhuru, jan sinti llakisiri jaqïnwa, Rusia markan yaqhip jan walt"äwinakapan ukhamarak markan walja jan walt"äwinakan jilsuwayi. Ukhamäkchïnsa, mä jukʼa tiempokiw sum jakasïna, wila, jiwaña ukat vodka sat imperio lurarakïna, ukat walja millón millón qollqenak ganarakïna.
  
  Jupax wali sum yatïna kunatsa Stormcaller jiwatapax juparux colerayatayna. Jupajj jan llamktʼkaspa, jaqenak taypin mä reyjamaw amuyasïna. Estados Unidos markankir jiskʼa gobiernon ukham jiskʼachatäñasa ukat aynachtʼayatäñasa, janiw kunas nayrapan mä chʼuspakïkänti. Ukampis wali chuym ustʼayasïnwa.
  
  Nayrir soldadox Drake satänwa, jupax ladopanx mä ch"aphipunïnwa. Kovalenko jupax inglés jaqix jupa pachpaw suma amuyt"at amtanakap jan walt"ayañ yant"äna, uka amtanakax walja maranakaw amtata, ukat uka jaqin chikancht"asitapax mä jisk"achawiw sasaw amuyäna.
  
  Ukatwa Wila Vendetta sat jaqix uñstawayi. Jupan pachpa amuyupax Drake-n amigapampiw nayraqat apasiñapäna; jupax mayni larvanakarux uraqpachan mercenario conexiones ukanakaruw jaytani. Jupajj nayrïr kuti telefonot jawstʼañ suyaskäna. Yaqhax niyaw jiwxani.
  
  Valle thiyat sipansa, jaya chʼojjña qollu qhepäjjat qontʼatäskäna, ukat kimsa ranchonakapat maynïriw saytʼatäskäna. Jupajj camuflat techonakakwa amuyasïna, kawkhansa uñchʼukiñapäna uk sum yatisakiw jupar uñjäna. Aka islankir ranchojj jukʼamp jachʼänwa. Mayni pä islanakax sapa mayni islanakankapxänwa, jisk"a ukat suma arxatata, uñisirinakan ataque ukar kimsa tuqir jaljañatakik luratäpxäna, kunapachas jutaspa ukhaxa.
  
  Kunayman chiqanakar rehenes ukanakar uchañax wali askiwa, uñisirinakax sapa maynir jakkir qhispiyañatakix ch"amanakap t"aqanuqapxañapawa.
  
  Wila Reyix tunka payan kunayman thakhinak aka islat jan uñjkaya jaytañatakix utjatayna, ukampis taqi kunas amtaparjam saraspäna ukhax janiw kawkirus saraspänti. Kuntï Cook chachajj Infiernon Punkunakapat jukʼamp jikjjatkäna uk jikjjatañapänwa, ukat qhanañchäwinakajj cheqapuniw reyirojj mä diosar tukuyañapäna.
  
  Punku sapakiw uk lurañatakix wakisïna, sasaw lup"ïna.
  
  Ukampis punku tuqit kuna amuyt"añas jan jark"ataw amtawinakax wali phichhantawayi, panpachan transporte dispositivos chhaqhata, mä audacia venganza. Red jupan jank"akiw mä dispositivo jikxatäna, maynix CIA ukan uñjata. Maynix kawkhankaskäna ukxa nayratpach yatïna.
  
  Panpachanir kuttʼayañ pachaw purini.
  
  Jupax qhipa pachanx uka uñjäwimpiw kusist"äna. Uka denso laphinakax tropical thayampix tiempoparuw liwxatasïna. Uka suman sumankañax mä jukʼa tiempotakiw chuymap chʼallxtayäna, ukampis janiw chuym chʼallxtaykänti. Kuntï janipuniw utjkäna ukanakjja, janipuniw jaytanukkaniti.
  
  Mä señalarjamaw oficinapan punkup wali amuyump llawintäna. Wila Reyejj kutikipstasajj akham sänwa: "Sarjjañäni" sasa. Arupajj mä tanquejj grava pʼiya patjjar saraski ukham istʼasïna.
  
  Punkujj jistʼarasïna. Pä guardianakaw mantapjjäna, jupanakamp chikajj mä ajjsarir ukampis suma sarnaqer japonés tawaqoruw irpapjjäna. -Chica Kitano -sasawa Wila Reyixa raspa säna. "¿Jumarux uñjatäpxañamatakiw suytʼaskta?"
  
  Uka tawaquxa qala chuymampiwa uraqiru uñtäna, janiwa nayranakapxa jach"ar aptañsa atinakänti. Wila Reyejj iyaw sasaw säna. "¿Nayan permisojar suyasktati?" Jupajj janiw iyaw siskänti. "Kullakamax juk"amp jan walt"ayir uñisiriwa, Chica sasaw sapxitäna" sasaw saskakïna. "Ukat jichhax jupax nayatakix yaqha recurso ukhamakiwa, Pachamamarjama. Yatiyapxita... ¿jumax munastamti, Chika, kullakama, Mai?"
  
  Uka tawaquxa janiwa samsuñas utjkataynati. Mä guardiajj jisktʼasisaw Wila Reyirojj uñchʼukïna, ukampis janiw uka jaqerojj istʼkänti. "Janiw parlañajj wakiskiti. Ukjja, jumat sipansa jukʼamp sumwa amuyasta. Nayatakix mä negocio ukhamakiw jumamp aljasiñax. Ukat mä negocio lurañ horasan wali amuyumpi amuktʼañax kunja askisa uk sum yatta" sasa.
  
  Jupax satélite sat teléfonompiw amparapamp luqxatäna. "Kullakamax - Mai - jupax nayamp jikisiwayitu. Wali ch"ikhi, ukat mä jan arsut amenaza ukham uñt"atawa. Jupax jan walt"ayiriwa, kullakama -sasa. Payïr kutiw ukham arsüna, niyaw ajanu ajan jikisiñ suytʼäwit kusisïna.
  
  Ukampis ukajj janiw paskaspänti. Janiw jichhajj ukhamäkiti, kunapachatï jakäwipan amtapar wal jakʼachaskäna ukhajja.
  
  "Jupax jakäwimat mä cambio churañ munäna. Uñjapxtawa, jupax nayan tesorojaniwa. Mä dispositivo wali especial ukat jupax jumatakix lantintañapawa. Ukax wali askiwa. Nayjam jan sinttʼasir jaqenakar premio churapki uka akapachan wali valoranïtam uñachtʼayi" sasa.
  
  Japón markankir tawaqux axsarasaw nayranakap jach"ar aptäna. Wila Reyix lakap ch"allxtayäna kunatix mä jachaqt"asiñjam uñt"atäna. "Jichhax uñjtanwa kuntix jupax juma layku sacrificio loqtañ munki ukxa".
  
  Jupajj uka numeroruw jawsäna. Mä kutiw teléfonox ist"asïna ukat mä samarañ warmi aruw jaysäna.
  
  "Jïsa?"
  
  "Mai Kitano kullakaxa. ¿Khitis uk yattati. Jumax yatisktawa janiw kunas aka jawsañ thaqhañax utjkiti, ¿janich ukhamäki?
  
  -Janiw nayax yant"añ munkti -sasa.
  
  "Walikiwa". Jupax wali jach"at arsüna. "Ah, jukʼamp tiempo utjaspa ukhajja, jumasa nayasa. Ukampis janiw kunäkisa. Chica suma kullakamax akankxiwa" sasa. Wila Reyejj guardianakaruw nayrar irpapjjañapatak amparapamp uñachtʼayäna. -Kullakamar aruntt"am, Chica -sasa.
  
  Mei kullakajj teléfono toqew istʼasïna. "¿Chica? Kamisaraki?" Reservado ukhamawa. Wila Reyix yatkatayna uka axsarañamp colerasiñamp jan kuns uñacht"ayañax uraqi manqhan t"amt"añapawa.
  
  Mä juk"a pachax sarawayxänwa, ukampis Chikax qhipharux "Konnichiwa, shimai" sasaw säna.
  
  Wila Reyixa larusitaynawa. "Nayatakix wali muspharkañawa, japoneses ukanakax jumar uñtasit jan sinti qhuru nuwasiñ maquina uñstayapxi, Mai Kitano. Juman jañchimax janiw nayjam jan walt'äwinak yatipkiti. Taqi jumanakax wali maldito reservado ukhamäpxtawa. "
  
  Mai kullakajj llampʼu chuymampiw akham säna: "Colerasiñasasa ukat munañasasa kunatï jikjjatañjamäki ukanakat juti" sasa. -Ukat kuntix jiwasanakar lurapkistu ukanakatxa -sasa.
  
  "Jan nayar yatiyañ amtapjjamti. ¿Jan ukax nayar axsarayasmati?
  
  "Janiw nayajj ukham lurañajj wakiskiti. Kunjamtï utjkani ukhamarakiw utjani" sasa.
  
  "Ukat kunjamsa lurasini uk yatiyapxäma, qharüru arumax Coconut Grove ukan CocoWalk ukan jaqinakajampiw jikisipxäta. Llatunk jayp"u pacharuw manq"añ uta manqhankapxani, jaqinak taypinkapxani. Uka aparato katuyasajj sarjjtawa" sasa.
  
  "¿Kunjamatsa uñtʼapxitu?"
  
  "Jupanakax uñt"apxätamwa, Mai Kitano, nayampjama. Ukwa yatiñamajj wakisi. Llatunk jaypʼu jaypʼu, jan qhiptʼañax wali askïspawa" sasa.
  
  Mei kullakax mä akatjamat animación ukaw utjäna, ukax Wila Reyiruw jachaqt"ayäna. -Kullakaxa -sasa. ¿Jupat kamsaraksnasa?
  
  "Kunapachatix uka aparatox utjani ukhaxa, markajax yatichäwinak churapxätam." Wila Reyix uka jan walt"äw tukuyäna ukat mä juk"a pachax atipt"asitapat kusisitaw jikxatasïna. Taqi amtanakapax mayakiw mayachasi.
  
  -Imill wawaru sarañataki wakicht"apxam -sasawa jaqi masinakaparu jiwata arumpi säna. "Ukat Kitanotakix estacas ukanakax jach"a lurañapawa. Nayax kusistʼañanak munta. Chiqpachansa aka legendario nuwasirix kunja sumas uk uñjañ munta".
  
  
  LLACH"A JALJA
  
  
  Mai Kitano kullakax amparanakapan ch"usat teléfono uñch"ukiskäna ukat amtapax wali jayaruw puriñap amuyasïna. Dmitry Kovalenko chachajj janiw kuna yänakatï utjki ukanakat jankʼak jaljtapki ukanakat maynïrkänti.
  
  Chika kullakapax Tokio markan mä apartamentot secuestratänwa, mä qawqha semananak janïr Matt Drake jupax nayrïr kutix Triángulo de Bermudas ukat mä mítico submundo ukan jaqimp uñt"ayasiñapkama. Uka pachakamax Mai kullakax uka jaqix wali chiqpach jaqiwa ukat wali, wali jiwayir jaqiwa, uk yatiñatakix wali yatxatatäxänwa.
  
  Ukampis cheqpach amtanakap imantañapänwa ukat jamasat yatiyañapänwa. Chiqansa, akax janiw mä japonés warmitakix ch"amäkiti, ukampis Matt Drake-n chiqa chuymanïtapa ukat amigonakapar arxatañ jan mayjt"ir iyawsatapatw juk"amp ch"amäxi.
  
  Walja kutiw niyaw jupar yatiyäna.
  
  Ukampis Chica satänwa, jupajj nayrankänwa. Jupa pachpa gobiernopas janiw May kullakax kawkhans jikxatasi ukx yatkänti.
  
  Miami markan callejón utat mistuwayxi kawkhantix jawsañ katuqkän ukat jach"a thakhi chiqawjaruw Starbucks ukar sarawayi, jupax wali munat Starbucks ukar sarawayi. Mä suma jisk"a chiqaw kawkhantix jupanakax tiempo apst"asipxirïna sutim qillqt"añataki copanakaru ukat sapa kutiw amtasipxäna munat umañamataki. Jupajj mä jukʼa tiempow qontʼasïna. Jupax CocoWalk ukarux sum uñt"äna, ukampis jank"akiw ukan mä taxi ukar granizo lurañ amtäna.
  
  ¿Kunatsa chikatpach sarnaqañasa?
  
  Walja jaqinakaw jupatak ukhamarak jupar jan walt"ayañatak irnaqapxani, local ukhamarak turista ukanaka. Ukampis uka tuqit jukʼamp lupʼisaxa, Wila Reyix wali yatiñampiw mä amtar puritap amuyasïna. Tukuyañatakejja, khitis atiptʼani ukarjamaw taqe kunas utjäna.
  
  Kovalenkox ukham luratayna kunatix May kullakaparux uñjataynawa.
  
  Ukhamasti, jaqinak taypinxa, yaqhip waynanakar bolsa katuyañax janiw jan walïkaspas ukhamäkaspati. Ukampis ukat uka waynanakar chʼaxwaspa ukat kullakapat parltʼapxañapatak waytʼaspa ukhaxa, ukax chuymaruw purtʼaspa.
  
  Ukat mä juk"ampi - jichhax Kovalenko-rux mä juk"a juk"amp uñt"atap amuyasïna. Amuyupax kawki tuqirus irnaqäna uk sum yatïna.
  
  Jupajj uñchʼukiñapänwa.
  
  
  * * * .
  
  
  Uka uru qhepatjja, Hayden Jay sat kullakajj Jonathan Gates sat jefeparuw sapaki telefonot jawsäna. Ukat jankʼakiw jupajj wali chʼamanïtap yatïna.
  
  "Jïsa. ¿Kunas pasäna, Hayden?
  
  "Tata?" Jupanakan profesionaljam sum apasiñajj wali sumapunïnwa, awisajj jupa pachpaw ukar tukuyaspäna. -¿Taqi kunas walikïskiti?
  
  Línea mayni puntapanx pächasiñaw utjäna, yaqhax Gates-an jan uñt"atawa. Qhepatjja, Secretario de Defensajj akham sasaw arsüna: "Akajj kunjamtï suykayäta ukham wali askiwa" sasa. -¿Kunjamatsa kayumax jikxatasi?
  
  -Jïsa tata. Qullañax wali sumaw sarantaski" sasa. Hayden kullakajj kuntï jisktʼañ munkäna uk jisktʼañat jarkʼaqasïna. Mä akatjamatwa ajjsarayasisajj uka toqet mä cheqat jitheqtjjäna. "Ukat Harrison, tata? ¿Kunjamsa jupajj jikjjatasi?
  
  "Harrison jupax carcelar sarañapawa, kunjamatix taqpach Kovalenko yatiyirinakax ukhama. Manipulado jan ukax jan. ¿Ukakïpachati, señorita Jay?"
  
  Thaya tonalidad ukanakamp usuchjataw Hayden kullakax mä sillun liwxatäna ukat nayranakap wali ch"amampiw jist"arasïna. "Janiwa, tata. Nayax jumanakarux kuns jiskt"añajawa. Inas CIA jan ukax yaqha agenciax nayratpach uñt"ayatächïna, ukampis chiqpachans yatiñajawa..." sasaw mä juk"a samart"äna.
  
  -Askiw Hayden, jiskt"asiñamawa -sasa.
  
  "¿Bourdreau chachajj kuna familianïpachati, tata?"
  
  "¿Kuna diablos ukax sañ muni?"
  
  Hayden jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Kunjamtï jumax amuyktaxa, tata Secretario, chiqpachapuniw sañ muni. Aka chiqanx janiw kawkirus puripkti, ukat pachax tukusxiwa. Boudreau jilatajj kuns yati" sasa.
  
  "Maldita, Jay, jiwasax gobierno estadounidense ukat jumax CIA ukawa, janiw Mossad ukakiti. Ukham qhan parlañat sipansa, jumaw jukʼamp sum yatiñama" sasa.
  
  Hayden jilatajj jukʼamp sum yatïna. Ukampis jan suytʼäwinïñaw juparux pʼakjäna. -Matt Drake jupax luraspawa -sasawa llamp"u chuymampi säna.
  
  "Ajinti. Ukajj janiw irnaqkaniti" sasa. Secretariojj mä jukʼa tiempow amuktʼäna, ukatsti arsüna. "Agente Jay, jumarux arunakampiw k"umipxätam. Nayan ewjjtʼajajj mä jukʼa tiempo pʼeqem altʼasiñamawa" sasa.
  
  Uka conexión ukax chhaqtayatäxänwa.
  
  Hayden chachajj pirqaruw uñchʼukiskäna, ukampis mä chʼusa lona uñkatas inspiración thaqhañjamarakïnwa. Mä juk"a pachatxa, kutt"asaw inti jalant Miami markar saraqanir uñjäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Uka jaya tiempo qhepatjja, May chachan almaparuw chʼamaktʼayäna. Mä amtani ukat chʼamani warmixa, kuna pachas jan kuns lurasax chuym ustʼayirïnwa, ukampis kunapachatï kullakapan jakäwipax jan waltʼayaskäna ukhaxa, niyaw ajayuparux chʼiyjäna.
  
  Ukampis jichhax suytʼañax tukusxiwa. Mai Kitano jupax Coconut Grove uksan coco thakhiruw jak"achasïna, ukatx jank"akiw kawkhantix mä uru nayrax chimpuntawaykän uka chiqar sarxäna. Niyakejjay uka intercambiojj wali horanakächïnjja, Mai kullakajj Fábrica de Quesos sat cheqan jan qhan qhantʼat barruw qontʼasïna, ukat mochilapajj gadgets ukanakamp phoqantatänwa, ukajj nayraqatapanwa uka mostradorar uchasïna.
  
  Pʼeqep patjjanjja, kunayman deporte canalanakat televisión pantallanakaw thuqtʼasïna. Bar ukax ch"axwañanakanïnwa ukat ch"axwañanakanïnwa, ukampis ukax janiw kunäkänti, restauranten mantañawjansa ukat katuqt"añatakis pandemonio ukamp phuqhantatänwa. Janipuniw mä restaurante ukham wali uñtʼat uñjirïkänti.
  
  Barman jupax jak"achasisinx mä servilleta bar ukar uchatayna. "Mayamp aruntt"apxsma" sasaw nayranakap ch"irmthapis säna. "¿Yaqha muyuntata?"
  
  Pachpa chachax qhipa arumax ukhamarakiwa. Mai kullakajj janiw mayjtʼayasiñajj wakiskänti. "Uka qhespiyañamawa. Nayax botella umampi, témpiw apta. Nayamp chikajj janiw kimsa minutonak qheparaksmati, amigo" sasa.
  
  Barman uñkatatapar jan istʼasajja, mantañawjaruw uñakipaskakïna. Walja tunka jaqenakat mä pachpa tiempon sum yatjjatañajj janipuniw jupatakejj chʼamäkänti. Jaqinakax costumbre ukan luratanakapawa. Jupanakax muyupan qhiparañ munapxi. Ukanakajj machaq jutirinakawa, ukanakjja sapa kutiw uñakiptʼañapäna.
  
  Mai kullakajj té umtʼasisaw uñchʼukïna. Ukanxa wali kusisita pachana ukhamaraki laka ch"allt"iri manq"anaka suma q"aphini. Sapa kuti mä camarerojj mä jachʼa bandeja oval aptʼataw pasäna, uka bandejajj jachʼa platonakampi umañanakampiw cargatäna, ukat punkunakar sum uñjañajj chʼamakïnwa. Larusiñanakax cuartoruw phuqhantäna.
  
  Mä horaw pasawayxi. Bar tukuyanxa, mä jilïr jaqiw sapaki qunt"asitayna, p"iqip alayaru ukat mä pinta cerveza umaskäna. Sapakïñax mä capa de cerdas ukham muyuntatänwa, ukat taqiniruw kuna jan waltʼäwis utjaspa uk yatiyäna. Jupa sapakiw aka taqpach chiqan infección ukan jikxatasïna. Qhepäjjatpachjja, kunatï mayjäki uk uñachtʼayañ munapkaspa ukhama, británico chacha warmijj mä pasajeroruw mä foto apsuñapatak mayipjjäna, jupanakajj mayachtʼataw qontʼatäsipkäna, jampʼattʼasisa. Mai kullakax uka jaqin kusisit arup ist"äna, "jichhakiw usurïtax yatipxta".
  
  Nayranakapajj janiw sarnaqañ jaytkänti. Barman chachajj walja kutiw jupar jakʼachasïna, ukampis janiw jukʼamp kuns apankänti. Mä kasta futbol anatäwiw TV pantallanakan anatasïna.
  
  Mai kullakajj mochilapajj wali chʼamampiw katjjatäna. Kunapachatï teléfonopan uñachtʼayiripax llätunk horas uñachtʼayäna ukhaxa, kimsa chacharuw chʼamaka trajempi manqʼañ utar mantapxatap uñjäna. Jupanakax mä iglesian Marines ukham uñt"atäpxänwa. Jach"a, ancho amparani. Kunkapanx tatuajes ukanakaw utji. P"iqi ch"uqt"ata. Q"añu, jan jachaqt"asir ajanunaka.
  
  Kovalenko jaqinakax akankapxänwa.
  
  Mai kullakajj kunjamsa sarnaqapjje uk uñjäna, jupanakan yatiñanakapar wali askit uñjasa. Taqinipuniw yatiñanïpxäna, ukampis mä qawqha ligas qhipäxankänwa. Qhip qhipa té umañampiwa, Chica kullakaxa ajanuparuxa amuyupanxa wali ch"amampiwa askichäna, ukatxa bar taburete ukata liwxatasïna. Jan khitis jasakiw jupanakan qhipäxapar jaltxatayna, mochilap kayunakapar katxarusa.
  
  Jupax suyt"äna.
  
  Mä segundo qhepatjja, jupanakat mayniw jupar uñjäna. Ajanup chʼamaktʼayatapajj chuymachtʼkirïnwa. Jupanakajj wali uñtʼatätap yatipjjänwa.
  
  "¿Kawkinkis kullakajaxa?"
  
  Jupanakajj mä jukʼa tiempow qhuru chuymanïpjjatap kuttʼayañatakejj munasïna. Maynejj akham sasaw jisktʼäna: "¿Mä aparatojj utjtamti?"
  
  Jaqinakax jutapki ukat sarapki ukanakan ch"axwawip ist"añatakix jach"at arsupxañapänwa, mesanakap apsuñatakiw jawsatäpxäna.
  
  "Jïsa, nayajj utjituwa. Kullakajar uñacht'ayapxita -sasa.
  
  Jichhajj juchañchatäpkäna ukanakat maynïrejj jachaqtʼasiñwa atipjäna. Ukat akham sasaw jachʼat arsüna: "Jichhajj uk luraraktwa" sasa.
  
  Jaqinak taypin qhiparañ yant"asax Kovalenko ukan mä thuqhuripax mä machaq iPhone ukar challwa katur saratayna ukat mä jakhüwiruw jawsatayna. Mai kullakajj uñchʼukiskäna ukhajj mayni pä jaqenakajj uñchʼukipkaspas ukhamwa amuyasïna, inas kunjamsa reacción luraspa uk amuytʼpachäna.
  
  Chikaru chuym ust"ayapxaspäna ukhaxa, janiwa jaqinakaruxa llakiskaspati.
  
  Uka tensión pachanakax tukusxiwa. Mai kullakax mä suma tawaquruw kusisita mä jach"a uñacht"äw queso tortanakar t"ijtir uñjäna, jank"akiw awk taykapax arknaqapxäna. Kunjamsa jiwañaru ukat jan waltʼäwinakar jakʼachasipjjäna, janiw yatipkänti, ukat Mai kullakajj janiw jupanakar uñachtʼayañ munkänti.
  
  iPhone ukax mä thuqt"awimpiw jakawayi. Jupajj jiskʼa pantalla uñjañatakejj wal chʼamachasïna. Ukajj janiw sum amuytʼaskänti. Mä qhawqha segundonakatjja, uka chʼamaktʼat uñachtʼäwejj kullakapan ajanupar jakʼat uñachtʼayañatakiw tantachasïna. Chicax jakaskakïnwa ukat samaqarakïna, ukampis amuyt"asisaw axsarat uñnaqäna.
  
  "Jumanakat maynix jupar chuym usuchjaspa ukhaxa..."
  
  -Uñakipkakïta -sasa.
  
  Uka fotojj chhaqtaskakïnwa. Chikax taqpach janchipaw uñjasïna, uka jach"a roble sillurux wali ch"amampiw chint"ata, ukat juk"akiw sarnaqäna. Mai kullakax kisunakap uraqir jaquntäna. Camarajj qheparuw kuttʼaskakïna. Usuariox Chika markat jayarst"ataw mä jach"a, suma qhant"at almacén ukan sarnaqäna. Mä jukʼa tiempojja, ventanaruw saytʼasipjjäna, ukat anqäjjat kuntï uñjkäna uk uñachtʼayapjjäna. Jupax jank"akiw Miami markan mä jach"a uñt"at edificio uñt"äna - Torre Miami - mä kimsa pisos rascacielos ukaw sapa kuti mayjt"ir colores uñacht"ayatapat uñt"ata. Mä qhawqha segundonak qhepatjja, telefonojj kullakapar kuttʼjjänwa, ukat dueñopajj wasitatwa qhepar kuttʼañ qalltäna, qhepat saytʼañkama.
  
  "Jupax punkunkxiwa", sasaw Kovalenko, jaqinakat juk"amp parlt"ir jaqix juparux säna. "Kunapachatix uka aparato churapkäta ukhax mistuni. Ukatxa kawkhans utji uk sumwa uñjapxasma" sasa.
  
  Mai jupax iPhone ukan yatxatäna. Uka jawsataxa jichha pachana utjañapawa. Jupax janiw mä grabacionakïkaspas ukham amuyaskänti. Ukatjja, kunjamsa uka numeror jawsäna uk uñjarakïna. Ukat kullakapax chiqpachapuniw Miami markankäna.
  
  Chiqansa, jiwayapxaspänwa ukat janïr Mai kullakax Kokoshnik markat jayarstʼkasax qhispipxaspänwa.
  
  -Dispositivo, señorita Kitano -sasa. Uka bandido chachan arupajj qhuru arunakäkchïnsa, wali respetompiw arsüna.
  
  Kunjamtï ukhamäñapäki ukhama.
  
  Mai Kitano jupax wali yatiñan operador ukhamänwa, japonés inteligencia ukan wali suma yatxatatanakapat maynïriwa. Jupax kunjamsa Kovalenkox uka aparato munäna uk jiskt"asiñapänwa. ¿Kunjamtï kullakapar kuttʼayañ munkäna ukham chʼamanïpachänti?
  
  Janiw familiamampix ruleta anattʼapktati. Jupanakarux kutt"ayapxätawa ukat qhipat juk"amp jikxatapxäta.
  
  Mai kullakajj mochilap apthapïna. -Nayaxa jumaru churäma kunapachatix punkut mistuni ukhaxa -sasa.
  
  Yaqha jaqïspa ukhajja, inas jupar apaqañ munapjjchispa. Jupanakat mä jukʼampi sawkasipxaspänwa. Ukampis jupanakax jakäwinakaparuw wali askit uñjapxäna, uka thuqhurinakarux wali askit uñjapxäna, ukat taqiniw mäkiw p"iqip ch"allxtapxäna.
  
  iPhone ukankir jaqix micrófono ukar arsüna. -Ukham lurapxam -sasa. Anqar mistum -sasa.
  
  Mai kullakajj kunjamsa uka uñachtʼäwejj saltʼaskäna uk sum uñjäna, kullakapatjja yaqharuw uñchʼukiskäna, ukat metalat lurat punkun tʼunjatäki uka marcojj uñstañapkama. Ukatxa, mä jan wali uñnaqtʼan almacén anqanjja, kawkhantï pintañ irnaqtʼañasa ukat chapa lurañ yatiris wal munaski uka chiqana.
  
  Camarajj jukʼampiw qhepar kuttʼjjäna. Calle anqäxan estacionamientos ukat mä jach'a janq'u letrero "Garage" ukham qillqt'ataw uñjasi. Mä auton wila chʼakhapaw qhantʼäna. Mai kullakax jan paciencianïtapax t"amt"añ qalltatap amuyasïna, ukatx mä akatjamat cámarax edificio ukar wasitat uñt"ayañatak zoom uñacht"ayäna, ukat juk"ampirus punku ch"iqa tuqiruw mä ch"axwat nayra placa uñacht"ayäna.
  
  Uka edificion numeropa, ukatsti akham arunakampi: Calle Sureste 1. Jupajj direccionapanïnwa.
  
  Mai kullakajj mochilap jaqontäna ukat manqʼat awtjata guepardo ukham tʼijtjjäna. Uka jaqenakajj nayraqatapanwa chʼamaktʼapjjäna. Anqar mistusajj jakʼankir escalera escaleraruw tʼijtäna, barandilla patjjaruw jaltawayjjäna, ukat niya chika thakinwa jan saytʼas kayuk purinïna. Jupax arnaqasïna ukat jaqinakax mä chiqar jaltxapxäna. Ukat oraqeruw tʼijtäna ukat autoruw purirakïna, ukat wali amuyumpiw Gran Avenida sat cheqan saytʼayäna.
  
  Ukaxa llave de encendido satawa. Manual cambio de marchas ukar mayjtʼayasajj aceleradorajj pamparuw chʼalljjtayayäta. Avenida Tigertail uksan trafico ukan caucho phichhantawayi ukatx janiw pächaskänti mä ch"am apsuñxa. Volante muytasajj kimsa pusi tʼaqaw sat-nav sat aparator uñtäna, direccionap qellqtʼasajj chuymapas wal thuqtʼasïna.
  
  Navegador ukax 27n patinaje ukar puriyatayna. Nayraqatapanjja, mä cheqa thakiw utjäna, ukajj alay toqeruw uñtäna, ukat cheqapuniw pedal alfombrar chʼalljjtäna. Jupajj wali amuyumpiw uñjäna, ukatwa almacén ukar purisajj kunsa lurani uk jan lupʼirïkänti. Nayraqatankir autojj janiw uka antics ukanakap gustkänti. Jupax nayraqatapat mistuwayxäna, qhipa qhananakap qhant"ayasa. Mai jupax qhipäx guardabarros ukar ch"allt"asiwayi, ukatw conductorax jan controlañjamäxänti ukat autop mä fila de motocicletas estacionadas ukar khitäna. Bicicletas, cascos ukat metal fragmentos ukanakax taqi chiqan ch"iqiyatawa.
  
  Mai kullakajj chuymap jiskʼaptayäna. Tiendanaka ukat autonakax túnel visionan jan qhan pirqanakapjamaw pasapxäna. Uka thakin pasapkäna ukanakajj juparuw arnaqasipjjäna. Uka motociclistajj wali jachʼa maniobranakap uñjasajj wal muspharäna, ukatwa tʼijtjjäna ukat semáfororuw jaqontäna.
  
  Navegadorax inti jalsu tuqir Flagler markaruw irpäna. Uka uñacht"ayir jaqix phisqa minutos ukjatx ukankä sasaw säna. Chawlla qhathux ch"iqa tuqinx mä ch"amakt"at saminakanïnwa. Mä jank'ak t'ijtäwi ukat jupax mä letrero uñjäna, ukanx "SW1st Street" sasaw qillqt'ata.
  
  Pä tunk segundonakatjja, navegadoran irlandés acentopampiw kawkhantï sarañ munkta ukar purisma sasaw yatiyäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Jichhasa, Mai kullakajj janiw kuna jachʼa jarkʼaqasiñanaksa lurkänti. Auto llawintasa ukat nayrïr ruedan llavenakap pasajero ladopar jaytañ amtasïna. Thaknam makhatasinxa, mä jukʼa tiempo nayraw uka letrero uñjäna, uka letrerox chʼallxtayir cámara ukanwa jikxatasïna.
  
  Jichhajj kuntï jikjjatkaspäna ukar chʼamañchtʼasiñatakiw mä samsuñ qalltäna. Nayranakap jistʼarasïna, wasitatwa equilibrionïjjäna, ukat ajjsarañapsa colerasiñapsa samarañapatakiw yanaptʼäna.
  
  Uka amparajj librew muytjjäna. Umbral taypit pasasaw jankʼak chʼeqa toqer liwjjatäna. Janiw kunas mayjtʼkänti. Uka chiqax niya phisqa tunka metronak punkut qhipa pirqakama, niya kimsa tunka metronak anchorakïnwa. Ukanjja janiw kuna mueblenakas utjkänti. Janiw pirqanakanx jamuqanak uñstkiti. Ventananakanjja janiw kuna cortinanakas utjkiti. Uka patjjarojj walja qhana, incandescente filanakaw qhantʼäna.
  
  Chicax waliw cuarto qhipäxan mä sillun chint"atäskäna, nayranakapas jach"aptayatänwa ukat sarnaqañ yant"äna. Ukat ch"amachasisa, Mai-r kuns sañax qhanaw amuyasïna.
  
  Ukampis Japón markankir agente de inteligencia ukankirinakajj kunsa thaqhapjjañapäna uk yatïna. Chikat tunka cámaras de seguridad ukanakaw uka chiqan utjatap uñjäna ukat jankʼakiw khitis uñchʼukiski uk yatïna.
  
  Kovalenko sat jilataw ukham luräna.
  
  Kuntï jupajj jan yatkäna ukajja, ¿kunatsa? ¿Jupajj mä kasta uñachtʼäwi suyaskäna? Kunas ukhamäkchïnsa, Wila Reyin wali uñtʼatätap yatïna. Janiw jankʼaki ni faciläkaspati, ukanjja janiw imantat bomba ni gas botellajj utjkänti.
  
  Cuarto tukuyankir anunakan kayupjja, kullakapan sillapan nayraqatapanwa mä qhawqha muspharkañanak imantaskäna.
  
  Mai jupax juk"at juk"at nayrar sartawayi, Chicax wali jakaskatap laykuw samarawayi, ukampis janiw kuna ilusiones ukankänti qawqha pachas Kovalenkox ukham lurañ amtäna.
  
  Ukham jayskaspa ukhama, imantat parlantenakat mä aruw istʼasïna. "¡Mai Kitano! Juman suma uñtʼatäñamajj janiw khitis ukham uñtʼatäkiti" sasa. Ukajj Kovalenko satänwa. -Ukax wakisispati janicha uk uñjañäni -sasa.
  
  Pusi chimpunakax mä juykhu allqamari kayu qhipäxat mistuwayxäna. Mai kullakax mä segunda uñch"ukiskäna, janiw nayranakap iyaw sañjamäkänti, ukampis ukatx mä sayt"äwiruw jaquntatäna, kunawsatix nayrïr jaqi jiwayirinakax jupar jak"achasisinx t"ijtapxäna.
  
  Jupax jank"akiw t"ijtäna, mä t"ijtir patat wakicht"asiskäna, Maix jank"akiw ladopar liwxatasïna ukat mä perfecto giratorio patat lurarakïna. Nayrïr nuwasirix uraqiruw liwxatäna, wali mulljataw jikxatasïna. Wila Reyin larusiñapax arst"irinakat ist"asïna.
  
  Jichhax payïr nuwasirix juparux nuwasïnwa, janiw nayrïr nuwasïw tukuyañapatak ch"am churkänti. Uka jaqix mä chakram -mä acero anillo, navaja ukham anqäx puntani- amparapamp muyuntäna ukat jak"achasisinx jachaqt"asïna.
  
  Mayajj mä jukʼa samartʼäna. Aka jaqix wali yatiñanïnwa. Jiwayañataki. Ukham jan waltʼayir arma jan sinti llakisisa apnaqañ yatiñajja, walja maranak wali chʼamampi yatiqatapat parläna. Jupax chakram ukx mä sanu muñecap ch"allt"asaw jaquntaspäna. Jupax jank"akiw jan walt"awinak igualayäna.
  
  Jupax jupa jak"aruw t"ijtäna, luratapat jayarst"asa. Muñecapan liwxataskir uñjasax mä deslizamientoruw jaltxatayna, arman arcop manqhar liwxatasïna, pʼiqipxa qhipäxaruw jaquntäna, kunattix jan wali cuchillanakax jupar patat thaya taypin chʼiyjapxäna.
  
  Mä ñik"utapax pamparuw jaquntatäna.
  
  Mai kullakax nayraqat kayunakap uka yatxatat jaqirux ch"allt"äna, qunqurinakap taqi ch"amampiw ch"allt"äna. Jichhajj janiw presonakar katuntañ horasäkänti. Mä chhuxriñchjasiñampiw ist"äna ukat pachpa pachan jikxatasirakïna, ukat uka chachan qunqurinakapax ch"allxtasïna. Jach"a jach"a tukutapax janïr uraqir jaquntatäxänwa.
  
  Ukhamajj walja maranak entrenamientojj mä ratukiw chhaqtjjäna.
  
  Uka jaqen nayranakapajj janiw sapa maynin llakinakapat sipansa jukʼamp aljantkänti. Mai kullakax mä juk"a pachax kuntix Kovalenkox jupar luraspa uk amuyt"äna, ukampis kimsïr nuwasirix ch"axwäwiruw mantawayi, ukat nayrïr nuwasirix niyaw kayut sartawaykaspas ukham amuyasïna.
  
  Kimsïristi jach"a jaqiwa. Mä jachʼa osojj animalapar arknaqirjamaw pampat kayump taktʼasïna, qʼala kayunakaw hormigón chʼalljjtayasïna. Wila Reyix mä qawqha gruñidos ukanakampiw kusisiyäna ukat ukat larusiñatakiw ch"allxtäna, elementopanx mä maniaco ukhamawa.
  
  Mai kullakajj nayranakaparuw cheqak uñchʼukïna. "Janiw ukham lurañax wakiskiti. Jiwasax Kovalenko markar katuntañ jak"anktanwa. Ukat rehenes ukanakar antutaña.
  
  Uka jaqix mä juk"a pachatakix pächasïna. Kovalenkox p"iqip patxaruw wali jach"at chhuxriñchjasïna. "Jumax nayarux khathatiyista, Mai Kitano, axsarañat khathati. Pä tunk maraw mä mito ukhamakïyäta, jichhax naya pachpaw amukt"añax p"akintawayta. Kunjamarak jumax..." sasaw mä juk"a samart"äna. "¿Jan ukax jumar uñtasit maynix nayamp kikipachänti?"
  
  Mai kullakax jach"a ch"axwirin nayranakap uñch"ukiskakïnwa. Qhepäjjapankir jaqejj saytʼkaspa ukhamwa amuyasïna, pʼeqen chʼajjwäwipan kunas pasani uk suykaspa ukhama.
  
  "Ch'axwaña!" wila Reyejj mä akatjamat arnaqasïna. "¡Chʼaxwapxam jan ukax munat masinakamar jakkir ñikʼut apsusaw tiburones ukanakar manqʼayapxä!"
  
  Uka amenazajj cheqäskapunïnwa. Mai kullakas uk uñjarakïnwa. Jach"a jaqixa ch"amampiwa jutäna, amparanakap luqxatasa jupa tuqiru t"ijtäna. Mai jupax uka estrategia ukar uñakipt"awayi. Ch"axwaña ukat t"ijt"aña, jank"aki ukat t"unjir ch"amampi ch"allt"aña, ukat thakhit mistuña. Ukhamächi ukhajja, jachʼapampiw jupa contra apnaqañama. Mai kullakajj jakʼachasiñapatakiw jaytäna, jupat mä jukʼa jitheqtañ suytʼañap yatïna. Kunapachatï jupar jakʼachasisin cuerpopat katthapïna ukhajja, jupajj jakʼankjjänwa ukat kayunakaparuw muyuntäna.
  
  Uka pampar ch"allt"atapax Wila Reyin loco larusiñapsa umamp chhaqhayarakïnwa.
  
  Jichhax nayrïr nuwasirix wali ch"amampiw jawq"jatayna, jisk"a qhipäxaparuw uñch"ukitayna, ukat mä t"aqhisiñ ch"axwaw uraqir puritayna janïr Maix t"ijt"kasa ukat liwxatkasa, jaquqanir jaqin qhipäxapar jutasin mä juk"a chiqaw qhispiyasi.
  
  Jichhax Wila Reyix mä arnaqasiñ arsüna. -¡Kullakapan fucking p"iqip khuchhuqañamawa!
  
  Jichhasti pusiri jaqiw uñstäna, samurai espadampi armt"ata. Chika markaruw chiqak saräna, jakäwip tukuyañat suxta kayunak sarañankäna.
  
  Ukat Mai Kitano kullakax jichhaw jakäwipan wali suma anatt"äw anatt"añ pachaw sasaw yatïna. Taqi wakicht"asiwipax, taqi experienciapax mä qhipa jan ch"aman yant"äwinw kullakapar qhispiyañatak tantachasipxäna - mä jakäwimp jiwañampi.
  
  Tunka segundos jiwayir khuyapayasiña ukat suma uñnaqt"anïña, jan ukax jakäwip tukuykam phichhantat arrepentisiña.
  
  Mai jupax jach"a jaqin jach"a qhipäxaparuw jaltawayxäna, juparux mä trampolín ukhamaw apnaqatayna, nayrïr nuwasirirux mä t"ijtir patat uraqir puriyañataki. Mei sat chachan plomo kayupajj ajanupan walja chʼakhanakap pʼakjäna ukhajja, jukʼakiw muspharäna, ukampis mä jiwat pesjamaw tʼunjasïna. Mai kullakax jank"akiw p"iqip ch"allxtayasïna ukat liwxatasïna, columna vertebral ukarux wali ch"amampiw uraqir puritayna, ukampis salt"atapan ch"amapax mä juk"a pachan hormigón piso ukarux jayaruw puriyatayna.
  
  Kullakapat ukat espada aptʼat jaqit jukʼamp jayaruw uraqir puritayna.
  
  Ukampis chakran jak"apankiwa.
  
  Mä milisegundos samartʼasaxa, jakäwiparuw chuym chʼallxtayäna, almaparux samarañapatakiw kuttʼäna, ukat jiwayir armap antutäna. Ukax thaya taypin ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar.
  
  Chakran jupax ch"axwirin kunkaparuw ch"allt"asïna, khathati. Uka jaqix jan kuns ist"asisaw t"unjasïna, janiw kuns jikxatkänti. Kunatï jupar chuym chʼalljjtaykäna ukajj janipuniw amuyaskänti. Uka espadajj pamparuw chʼalljjtäna.
  
  Jach"a wayna sapakiw jichhax jupar katxaruñapäna, ukampis kayupax sartañ yant"kasax liwxataskakïnwa. Inas mä jan ukajj pä tendón jan waltʼaychïna. Tʼaqhisiñata ukat jan kun lurañ yatitapat jachaqtʼasisaw ajanupat jachaqtʼasïna, janiw jupatakejj jachaqtʼaskänti, jan ukasti munat masinakapatakiw jachäna. Mai kullakajj Chikaruw uñkatasïna ukat kullakapar tʼijtjjañapatakiw chʼamachasïna.
  
  Espadapampiw soganak khuchhuqäna, lila muñecanakaparuw kisunakap chʼallxtayasïna ukat sapa kuti chʼaxwasax wilamp chʼalltʼasirakïnwa. Qhiparusti, kullakapan lakapat mordaza apsuwayxäna.
  
  "K"achat k"achat k"achat sarnaqañamawa. Nayajj aptʼasipjjäma -sasa.
  
  Wila Reyejj janiw larusiñapäkänti. -¡Jan sayt"ayañamawa! Jupax jach"a ch"axwiriruw arnaqasïna. -Ukham lurapxam -sasa. ¡Jan ukax warmimarux amparanakajampiw jiwayä!"
  
  Jach"a jaqixa arnaqasïna, jupa tuqiru jalnaqañ yant"asa, amparanakapa luqxatasa. Mai kullakajj jupan jakʼapanwa saytʼasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Nanakamp chik jutapjjam" sasa. -Jiwasampi chikt"asipxam -sasa. Aka monstruo t"unjañ yanapt"apxita" sasa.
  
  Mä jukʼa tiempotakejja, uka jaqen ajanupajj suytʼäwimpiw qhantʼäna. Jupax nayranakap ch"irmthapisinx akapachan pesajepax amparapat apsutäkaspas ukhamaw uñnaqäna.
  
  "Jupanakamp sarañamawa ukat jupax jiwxiwa" sasaw Wila Reyix rallado.
  
  Mai kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jupax kunjamakitix ukhamakiw jiwxi, amigo. Nayar arktañakiw vengasiñama" sasa.
  
  Uka jaqen nayranakapajj achiktʼasirakïnwa. Mä jukʼa tiempojja, Mai kullakajj cheqapuniw jupamp chika mistuni sasaw amuyäna, ukampis uka qhepatjja, pächasiñan qinayanakajj kuttʼanjjänwa ukat uñkatatapajj jukʼampiw jiljjattäna.
  
  "Janiw atkti. Jupax wali jakaskipanwa. Nayax janiw ukhamäkti ".
  
  Mai kullakajj maysaruw kuttʼäna, ukat ukanwa ikiskir jaytäna. Jupa pachpaw nuwasiñatak chʼajjwañanakan utjäna.
  
  Wila Reyix mä despedida disparo apayanitayna. "T"ijtxam, Mai Kitano. Nayan chʼaxwäwijax niyaw yatiyatäxi. Ukat punkunakax suyt'apxituwa -sasa.
  
  
  llätunka JANK"A
  
  
  Wila Reyin amparanakapax cuchilloparuw t"ijtäna. Uka armajj nayraqatapan utjkäna uka mesaruw puntampi chʼoqantatäjjäna. Nayranakaparuw jak"achasïna, wilamp ch"allt"at cuchillo uñakipasa. ¿Qhawqha jakäwinakas uka cuchillompi tukuyäna?
  
  Maya maya, sapa pä uru, pä tunka phisqhani maranaka. Juk'aki.
  
  Leyenda, respeto ukat axsarañax machaqar tukuyañatakikchi ukhaxa.
  
  Ukham wakiskir uñisiri, sasaw jupa pachpa säna. "Ukham wasitat experienciañatakejj tiemponïristjja" sasa. Jupax sayt"asïna, juk"at juk"at cuchillo muytayäna, cuchillopax sarnaqkasax qhana uñacht"ayäna.
  
  "Ukampis actuañatak tiempojajj niyaw purinjje" sasa.
  
  Jupax mesa chiqan sayt"asïna, ukanx mä ch"iyar ñik"utan warmiw mä sillun chint"atäna. Jupax niyaw colerasiñap chhaqtayawayxi. Jupax wila nayranakapa, jach"a janchipa ukat khathatit lakap uñkatasax phiñasitaw jikxatasïna.
  
  Wila Reyejj amparap chʼoqtʼasïna. "Jan llakisimti. Jichhax nayrïr dispositivox utjitu, Kitano ukarux faltaskchiyätsa. Chachamax jichha jak"anx payïr dispositivo ukx puriyañapawa. Jupatï pasani ukhajja, librew mistjjäta" sasa.
  
  "¿Kunjamatsa -kunjamatsa jumar atinisiñäni?"
  
  "Nayajj jachʼañchatätwa. Ukhamaw waynäkasax qhispiwayta. Ukat jach"añchäwix jiskt"asispa ukhax..." Jupax manchat cuchilla uñacht"ayäna. -Sapa kutiw juk"amp wilax utjäna -sasa.
  
  Mä amukt"at ping ukax computadorapan pantallapat jutäna. Jupax jak"achasisinx mä qawqha botonanak ch"allt"äna. Washington, D.C. markankir comandantepan ajanupaw uñstäna.
  
  "Jiwasax cargonïpxtwa, tata. Uka amtajj tunka minutonakatwa wakichtʼatäjjani" sasa.
  
  "Uka aparatojj nayrankañapawa. Taqi kunat sipansa. Uk amtañani".
  
  "Tata". Uka ajanupax qhipäxar jaquntatäxänwa, ukat tribuna ukan mä uñjäwip uñacht"ayäna. Ukat estacionamientoruw uñchʼukipjjäna, qʼañunakampi phoqantatänwa ukat niya jaytjataw uñjasipjjäna. Granuloso uñacht"awix mä vagante pantalla patat sarnaqir uñacht"ayi, ukatx mä ch"uxña Nissan ukaw mä par automático punkunakat mistu.
  
  "Aka aburrimiento ukat jithiqtapxam. Jupax Policía ukhamäspawa".
  
  "Juparux uñakipt"apxta, tata. Jupax mä drifter ukhamawa -sasa.
  
  Wila Reyix colerasiñapax juk"at juk"at jupar jilxattatap amuyasïna. "Jupat jithiqtapxam. Mayamp jiskt"apxita, familiamarux jakkir imt"apxäma" sasa.
  
  Aka jaqix jupatakikiw irnaqaskäna. Ukampis aka jaqix kuntï Dmitry Kovalenkox lurañ yatkäna uk yatïna. Jan yaqha aru arsusaxa, mä amtar purisax p"iqiparuw mä ch"iyar jaquntawimp chhuxriñchjatayna. Wila Reyix jachaqt"asïnwa, kunatix mä ch"amaka manchaw qhuru hormigón ukar ch"iqiyañ qalltatap uñjäna.
  
  "Phisqa minutonakaw markar puriñkamax qhiparxi."
  
  Wila Reyejj uka warmiruw uñkatasïna. Jupajj walja phajjsinakaw invitadopäjjäna. Secretario de defensa chachan warmipajj janiw mä jiskʼa premiokïkänti. Jonathan Gates chachajj jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapatakiw wal pagañapäna.
  
  -Tata, Gates jupax uka pachat sipanx juk"ampiwa.
  
  Yaqha jan walt"awinakanx Wila Reyix jichhax cuchillo apnaqaspänwa. Janiw mä samart"añax utjkiti. Ukampis payïr aparatojj amtanakapatak wali wakiskirïnwa, janis wali wakiskirïkchïnjja. Computadora jakʼankkäna uka satélite sat teléfono aptasajj mä numeroruw jawsäna.
  
  Ukajj istʼasïna ukat istʼarakïnwa. -Chachamax janiw jumanakan jan walt"äwinakamat llakiskaspati, señora Gates. Wila Reyix lakap ch"uqt"äna kunatix mä jachaqt"asiñjam uñt"atäna. "Jan ukax inas jupax nayratpach jumar lantintchi, hmm? Aka americano políticonakax..."
  
  Mä clic, ukat mä axsarat aruw qhiparuxa jaysäna. "Jïsa?"
  
  "Jakʼa jakʼachasiñamataki ukat uka aparatojj utjañamatakiw suytʼaskta, amigo. Maysatxa..."
  
  Ministro de Defensa ukan arupax mä juk"a ch"amanchatawa. Jupajj akham sänwa: "Estados Unidos markajj janiw tiranonakar altʼasirïkiti" sasa, ukat uka arunakajj qhanaw chuymaparusa, almaparusa walja aptʼasiwayi. -Mayañanakamaxa janiwa phuqhatäkaniti -sasa.
  
  Wila Reyejj Infiernon Punkunakapatwa lupʼïna, ukat kunas uka cheqat jukʼampïkäna ukanakwa lupʼïna. "Ukatxa, warmimarux t"aqhisiñamp jiwatap ist"am, Gates. Kawkirutï sarañ munkta ukatakix janiw payïr aparatox munaskiti" sasa.
  
  Canal jist"aratäñapatakix Wila Reyix cuchillop jach"ar aptäna ukat sapa jiwayañ fantasía phuqhañ qalltäna.
  
  
  TUNKÏ JAQIT ARSUÑATAKI
  
  
  Hayden Jay kullakajj celularapajj istʼaskäna ukhajj computadorapat jitheqtjjänwa. Ben ukat Karin jupanakax Capitán Cook jupan quta tuqin sarnaqatanakap jaktayañatakiw ch"amachasipxi, ukat juk"ampirus Islas Hawaianas ukan saräwinakap jaktayañatakiw ch"amachasipxi. Cooke chachajj wali uñtʼat yatxatirit uñtʼatäkchïnsa, walja yatiñan jaqëkaspas ukhamänwa. Jupajj wali uñtʼat barco apnaqeri ukat cartógrafo lurañ yatirirakïnwa. Taqi kuns mapa lurir jaqix Nueva Zelanda markat Hawai markakamaw uraqinak qillqt"awayi ukatx kunjamtix juk"amp uñt"atäki ukhamarjamax nayraqat Hawai markaruw uraqir puri - mä chiqaw Islas Sandwich sasaw sutinchawayi. Uka estatuax Waimea markanx wali sayt"atawa, Kauai uksankiwa, ukax 1778 maran nayrïr kuti uñt"käna uka chiqat uñacht"ayañataki.
  
  Hayden kullakajj jawstʼir jaqejj Jonathan Gates sat jefepätap uñjasajja, qheparuw kuttʼjjäna.
  
  -Jïsa, tata?
  
  Mayni puntatjja, qʼañut samsuñakiw jutäna. Jupax ventanaruw saräna. -¿Ist"apxitasmati? Tata?"
  
  Jupax arunakamp tuqinuqt"atapatx janiw arsupkiti. Hayden jilatajj mä jukʼa jan seguro jikjjatasïnwa.
  
  Qhepatjja, Gates chachan arupaw uñstäna. "Jupanakajj juparuw jiwayapjjäna. Uka jan wali jaqenakaw jupar jiwayapjjäna" sasa.
  
  Hayden chachajj ventanatwa uñchʼukïna, janiw kuns uñjkänti. -¿Kunsa lurapxäna?
  
  Qhepäjjatjja, Ben ukat Karin sat chacha warminakajj kunjamsa istʼasi uk uñjasajj wal muspharapjjäna, ukatwa kuttʼapjjäna.
  
  "Hayden sat warmijaruw irpjjapjjäna. Phajjsinak nayrajja. Ukat qhipa arumax jiwayapxäna. Kunattix janiw jupanakan kamachinakaparjam sarnaqkiriskayätti" sasa.
  
  "Janiwa. Janiw ukhamäkaspati..."
  
  "Jïsa". Gates chachan arupajj chʼiyjänwa, kunattejj wiskimp chʼalljjtayat adrenalina sat chʼamajj qhanaw chhaqtañ qalltäna. "Janiw jumatakïkiti, Jay, warmija. Nayax--nayax nayratpachaw patriota ukhamätxa, ukatwa presidentex mä qawqha horanak secuestrat uñjasiwayi. Nayax qhipararaktwa..." sasaw chhuxriñchjasïna. "Patriota" sasaw sapxi.
  
  Hayden jilatajj kun sañsa jukʼakiw yatïna. "¿Kunatsa jichhax yatiyapxita?"
  
  -Jutïr lurawinakaj qhanañchañataki.
  
  "Janiwa!" Hayden jilatajj arnaqasïna, mä akatjamat wali mulljataw ventanaruw thuqtʼäna. "¡Janiw uk lurañjamäkiti! Amp suma!"
  
  "Jurasina. Janiw naya pachpa jiwayasiñ amtaskti. Nayraqatxa, Sara warmir vengasiñatakiw yanaptʼä. Irónico, ¿janich ukhamäki?
  
  "Kuna?"
  
  "Jichhajj kunjamsa Matt Drake chachajj jikjjatasi uk yattwa" sasa.
  
  Hayden kullakajj nayranakap jistʼarasïna, ukampis jachaqtʼasisaw ajanupat jachaqtʼasïna. Kennedyt amtasiñax niyaw akapachat chhaqtawayxäna, chuymapax nayrax ninamp phuqhantatänwa, jichhax wiñay arumaruw tukuwayxäna.
  
  "¿Kunatsa jichhax yatiyapxita?" Hayden jilatajj qhepat mayamp sänwa.
  
  "Uk qhanañchañataki." Gates chachajj mä jukʼa samartʼäna, ukatsti akham sänwa: "Ed Boudreau jilatajj mä sullka kullakaniwa. Nayax uka detalles ukanakaw apayanipxsma. Ukham lurañamawa-".
  
  Hayden jilatajj wal muspharäna, ukatwa secretariorojj janïr sarantkasajj arsüna. -¿Jumaxa chiqati?
  
  -Taqi kun lurañama aka q"añu jaqiru tukuyañataki -sasa.
  
  Línea ukax p"akjataw uñjasi. Hayden kullakajj teléfonopan mä correo electrónico pitiw istʼäna. Jan saytʼasaw mä akatjamat kuttʼanïna ukat uka cuartot mistuwayjjäna, Ben Blake ukat kullakapan llakit uñkatatanakap janiw istʼkänti. Kinimaki jisk"a armariopar jak"achasisinx wallpa ch"uñumpi phayaskir jikxatäna.
  
  -¿Kawkinkis Alicia kullakaxa?
  
  "Qharürux pasajepax cancelatäxänwa". Jach"a hawaiano jaqin arunakapax mayjt"ayatänwa.
  
  Hayden jilatajj jukʼampiw jakʼachasïna. "Janiw mä fucking idiota ukhamäñamäkiti. Panpachaniw yattanwa jupax janiw mä pasaje munaskiti. Ukhamajj ¿kawkinkis Aliciajj?"
  
  Kinimaki nayranakapaxa jach"a ch"uqt"asitaynawa, platonakaru uñkatasa. "Hmm, mä minuto. Nayajj jupar jikjjatä. Janiwa, jupajj ukatakix wali amuytʼasir jaqewa. Luräwa-"
  
  -Juparux jawst"apxam -sasa. Hayden kullakajj uka arunak arskäna ukhakiw purakapajj chʼalljjtäna, ukat chʼiyar chʼakhanakaw almapar chʼamaktʼayäna. "Drake jilatampi jikisiñapataki sañamawa. Kuntï maykäna uk katoqäna. Yatiyäwinak katoqañatakejj mä jan juchani jaqeruw jan waltʼayañäni" sasa.
  
  -¿Bourdreau kullakaxa? Kinimakax sapürut sipans juk"amp ch"ullqhiw amuyasïna. "¿Chiqapunit jupax ukham utji? ¿Ukat Gates chachajj firmäna?"
  
  Hayden kullakajj nayranakap wañsusaw akham säna: "Jumajj ukhamarakiw lurasma, maynitï warmimar tʼaqhesiyaspa ukat jiwayaspa ukhajja" sasa.
  
  Kinimakax amukiw uk digerirïna. "Ukat akax CIA ukarux mä estadounidense markachirirux ukham lurañapatakiw jayti?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jichhajj ukhamäskiwa. -Jiwasax ch"axwañanktanwa -sasa.
  
  
  TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Matt Drake jupax jila chanini yänakampiw qalltawayi. Johnnie Walker Black sat botellajj jawilltʼirïnwa ukat janiw sinti qʼañu uñnaqtʼanïkänti.
  
  Inas kunatï jukʼamp sumäki ukajj jankʼak ajanupat amtasiñap chhaqtayaspa? Jichha kutix samkapanxa, ¿chiqapunit qhispiyaspa kunjamtï nayrax arsuwaykäna ukhama?
  
  Uka thaqhañax sarantaskakiwa.
  
  Whisky ukax phichhantatänwa. Jupajj jankʼakiw uka vidriot uma apsuwayjjäna. Jupax mayampiw phuqhantäna. Jupajj sum amuytʼañatakejj wal chʼamachasïna. Jupajj mayninakar yanaptʼir jaqënwa, jupanakan atinisiñapatakiw saytʼasïna, janipuniw khitirus aynachtʼaykänti.
  
  Ukampis Kennedy Moore sat chacharuw pantjasitayna. Ukat janïr uk lurkasaxa, Alisonar aynachtʼayäna. Ukat janïr yurki uka wawaparuw pantjasiyäna, mä jiskʼa wawaw janïr jakañatak chʼamanïkasajj jiwjjäna.
  
  Johnnie Walker, kunjamatix sapa mayni botellanak nayrax mallt"awaykatayna ukhama, ukax jan walt"awinak juk"amp ch"amanchawayi. Jupajj ukham lurasiñap yatïna. Jupajj chuym ustʼayasiñap munäna. Jupax almapat mä t"aqhisiñ chimpu khuchhuqañ munäna.
  
  Llakisiñaw arrepentisiñapäna.
  
  Jupajj ventanatwa uñchʼukïna. Ukax qhipäxar uñch"ukiskäna, ch"usa ukat jan uñjkaya ukat jan sinti jikxatasir - ch"iyar ch"uxña, jupar uñtasita. Mayo ukat Alicia ukanakat machaq yatiyäwinakax juk"ampiw jilxattawayi. SAS ukan masinakapan jawsatanakapax wali pachaparuw purinitayna.
  
  Wila Reyix mä qawqha urunak nayraw Ben awk taykaparux yant"äna. Jupanakajj jan kuna jan waltʼäwin uñjasipjjäna. Jupanakax janipuniw kuna jan walt"äwis ukx yatipkänti, ukat Ben jupax janipuniw yatkaspänti kunjams jak"achasipxi Wila Reyin vendeta ukar jaquntatäpxäna.
  
  Ukat CIA ukan agentenakapax Blakes ukar uñjapkän ukanakax janiw yatipkänti. SAS ukax janiw uñt"ayasiñas jan ukax qhipäxar ch"allt"añas munaskänti. Uka lurañ tukuyasajja, jutïr lurañaruw sarapjjäna.
  
  Mä haunting tune ukaw phust"asïna. Q"uchupax chuym ch"allxtayiri ukhamarak wali suma - "My Inmortal" Evanescence - ukat taqi kunatix chhaqhawayki ukanak amtayi.
  
  Ukajj jupan timbrepänwa. Mä jukʼa jan amuytʼasisaw sábananak uñakipäna, ukampis qhepatjja telefonot parltʼasïna.
  
  "Jïsa?"
  
  -Akax Hayden satawa, Matt -sasa.
  
  Jupax mä juk"a chiqak qunt"asïna. Hayden chachajj jichhak luratanakap yatïna, ukampis ukanak jan yäqañwa amtäna. Alicia kullakajj jupanakan chika taypinkirïnwa. -¿Kunas pasäna? Ben-?" Uka arunak arsuñatakis janiw jupa pachpas apanirjamäkänti.
  
  -Jupax walikïskiwa. Jiwasax walikïsktanwa. Ukampis kunas pasäna" sasa.
  
  "¿Kovalenko sat jilatarojj jikjjattati?" Jan paciencianïñax alcohol ch"amakaruw mä qhana foco ukham khuchhuqäna.
  
  -Janiwa, janiwa jichhakamaxa. Ukampis Ed Boudreau jilatajj mä kullakaniwa. Ukat akan apaniñatakiw permiso katoqapjjta" sasa.
  
  Drakex qunt"asïna, wiskix armasxänwa. Uñisiñampi ukat infierno ninampiw chuymapan pä chʼakhanak phichhantäna. "Kunsa lurañaja uk sum yatta."
  
  
  TUNKA PAYNI JAQINAKANA
  
  
  Hayden kullakajj kunatï jutïrin pasañapäkäna ukatakiw wakichtʼasïna. Taqi CIA ukan irnaqatapax janiw uka jan walt"äwitak wakicht"känti. Ministro de Defensa ukan warmipax jiwayatawa. Mä terrorista internacional ukax mä jan uñt"at jakhüwimp wali ch"aman jaqinakan wila masinakaparux rehen ukham katuntawayxi.
  
  ¿Gobiernojj taqe khitinakas uka toqet yatjjatäna uk yatispachänti? Janiwa. Ukampis janipuniw jaytapkäna ukat sipansa jukʼamp yatipjjäna sasaw wali sum amuyasma.
  
  Nayrïr kuti mantankäna ukhajja, jukʼamp faciläkaspas ukhamänwa. Inas uka pachax kunas juk"amp sapüru ukhamächïna, 11 uru sata qallta phaxsikamax inas awkipan urunakapanx James Jay, agente legendario ukar uñtasit lurañ munkäna, taqi kunas ch"iyar janq"u ukhamächïna.
  
  Ukat jan sinttʼasiri.
  
  Ukajj wali chʼullqhi lipʼichit luratänwa. Wila Rey contra ch"axwawix walja niveles ukanw ch"axwawayxi, ukampis jupan ch"axwawipax wali axsarkañ ukhamarak suma ch"axwawiw jichhakamax utjchispa.
  
  Jupa jakʼankapkäna uka jaqenakajj kunayman jaqëpjjatap laykuw mä ventaja churäna. Gates jilataw nayraqat uk amuyäna. Ukatpï jupanakarux Triángulo de Bermudas ukar muyuntat misterio ukar jupanakan yatxatäwip lurapxañapatak jaytawayi. Gates jilatajj jupat sipansa jukʼamp yatiñanïnwa. Jupax jank"akiw Matt Drake, Ben Blake, May Kitano ukat Alicia Miles ukham contrastante personalidad ukanakan ventajap uñjäna. Jupajj equipopan kuntï lurañjamäki uk uñjäna. Ukat taqiniruw tantacht'ayäna.
  
  Llijukiri.
  
  ¿Jutïr pachan equipopa?
  
  Jichhajj taqe kun aptʼasir jaqejja, warmipar jan sinttʼasis jiwayir jaqerojj cheqapar uñjatäñap munäna.
  
  Hayden jilatajj Boudreau chachan celdaparuw saräna. Uka taciturno mercenariox amparanakap luqxatasax q"añumpiw uñch"ukiskäna.
  
  "¿Yanapt"asmati, agente Jay?"
  
  Hayden kullakajj janitï mayamp yantʼkaspäna ukhajja, janipuniw perdonaskaspänti. "Kovalenko, Boudreau markan kawkhans jikxatasipxi uk yatiyapxita. Ukhama churapxam ukat taqi kunas tukusxaniwa" sasa. Jupax amparanakap ch"allxtayäna. -Nayax sañ muntwa, janiw jumat mä juk"a chhuxriñchjaskaspas ukhamäkiti.
  
  -Inas jupax yatchi -sasa. Boudreau chachajj cuerpop muytayäna ukat camat liwjjatasïna. "Inas jan yatkchiti. Inas yatiyañatakix wali nayraxchi, ¿janich ukhamäki?
  
  "¿Kuna amtanakas jupan utji? ¿Kunas aka Infierno Punkuxa?"
  
  -Yatiristxa... - Boudreau-n ajanupax mä tiburón fiestan jachaqt"asitaparjamaw jikxatasïna.
  
  -Chiqpachansa jumax yatisktawa -sasa. Hayden chachajj wali chiqäkaspas ukhamaw qheparäna. -Nayaw aka qhipa ch"am churapxsma -sasa.
  
  -Qhipa ch"ama? ¿Jumajj nayar chʼajjwañ muntati? ¿CIAx qhipharux amuyawaypachati kuna ch"amaka juchanakas anatañan qhiparañatakix lurapxañapa?"
  
  Hayden jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Ukatakix mä pacha ukat mä chiqaw utji."
  
  "Ukhampuni. Mä qhawqha cheqanakat sutinak uñtʼayasmati" sasa. Boudreau jupax jupat jisk"achäna, loquñax saliva spray tuqiw uñacht"ayasïna. -Janiw kunas nayar lurañjamäkiti, agente Jay, Wila Rey ukham ch"aman jaqir aljantañataki.
  
  -Walikiwa... - Hayden jupax jachaqt"asiñapatakiw ch"amanchasïna. -Ukaw amuyt"ayapxitu, Ed -sasa. Jupax arup kusisit uñacht"ayäna. "Janiw kunas akan utjkiti, dude. Janiwa. Ukat ukhampachasa janiw wartaskätati. Jumax ukan qunt"asitawa, llakt"ataw, kusisitaw uka tukuyäw katuqta. Kunjamatix mä phuqhat bastardo ukhama. Kunjamtï mä chhaqhir jaqjama. Kunjamtï Sur uksat jutir mä laqʼajj apsutäki ukhama" sasa. Hayden jilatajj taqe kunwa luräna.
  
  Boudreau chachan lakapax mä tenso janq"u chiqaruw ch"allxtäna.
  
  "Jumajj aynachtʼir jaqëtawa. Loafer ukax mä juk"a pachanakanwa. Ch'amachawi. Impotente" sasa.
  
  Boudreau jilatajj jupar jakʼachasïna.
  
  Hayden kullakajj ajanupampiw barranakar chʼalljjtayasïna, jupat sawkasïna. -Fucking flácido gallo -sasa.
  
  Boudreau jupax mä punch uraqir purintäna, ukampis Hayden jupax juk"amp jank"akiw qhipäxar kutt"awayxäna, wali jachaqt"asiñapatakiw ch"amanchasïna. Puñchupax acero ukar ch"allt"atapax mä q"uma ch"allt"äwjamaw ist"asïna.
  
  "Ukhamajj jisktʼasipjjayätwa. ¿Kunas jumar uñtasit mä soldador jan chʼamanïñapatak yanaptʼi?"
  
  Jichhax Boudreau jupax juk"at juk"at amuyt"ir nayranakapamp uñch"ukiskäna.
  
  "Ukax taqpachawa". Hayden jilatajj jupat yateqasïna. "Ukaruw puriwayta, ¿janich ukhamäki? Jupajj Maria satawa, ¿janich ukhamäki?
  
  Boudreau chachajj jan arsuñjam colerataw rejilla jistʼantäna.
  
  Hayden jilatan turnopajj larusiñatakïnwa. -Kunjamtï nayrajj sisktxa ukhama. Impotente" sasa.
  
  Jupax maysaruw kutt"äna. Jathanakax yapuchatäxiwa. Ukajj jankʼak lurañata ukat jan sinttʼasirïñat parläna. Ed Boudreau jupax janipuniw normal circunstancianakanx crack ukhamäkaspati. Ukampis jichhax...
  
  Kinimakaxa TV llawuntayatayna, ukaxa mä silluru chint"apxatayna, kawkhantixa mercenario ukaxa uñjatayna. Uka jaqin arupan llakisiñax qhanänwa, imantañ yantʼkchïnsa.
  
  "¿Kunsa jumanakax jaqinakax lurañ munapxtaxa?"
  
  -Uñjasiskakim, juma. Hayden kullakajj janis jukʼamp llakiskaspa ukhamaw arupajj istʼasïna. Kinimakax TV jist"aratayna.
  
  Boudreau jilatajj nayranakap jistʼarasïna. "Janiwa" sasaw lakapa sapaki llamp"u chuymamp säna. "Ay janiwa".
  
  Hayden chachajj wali creyiñjam sonrisampiw uñkatatapamp jikisïna. "Chʼaxwäwinkxapxtwa, Boudreau. ¿Jichhakamax jan parlañ munkta? Mä fucking apéndice ajlliñamawa."
  
  
  * * * .
  
  
  Matt Drake jupax janïr marco ukar mantkasax cámarax sum llawintatäñapatakiw uñjäna. Ch"iyar balaclavax ajanuparux juk"ampiw ajanup patxar jaquntatäna, janiw disfrazatäkänti, ukampis chaleco antibalas ukamp isthapt"ata ukat arma apt"atax imill wawax kunja jach"as uk uñacht"ayäna, chiqpachansa.
  
  Uka tawaqun nayranakapaxa jan suyt"aña, axsaraña qutanakjamawa. Jupajj janiw kuntï lurkäna uk amuykänti. Kunatsa ukham munapjjäna uk janiw amuykti. Jupajj janiw kuntï jilapajj jakañatak lurkäna uk yatkänti.
  
  Maria Fedak kullakax jan juchaniw sasaw Drakex amuyäna, khitis aka urunakanx jan juchanïkchi ukhaxa. Jan walt"awimp katjata, jan walt"awimp katjata mä llika uraqpachan ch"iqiyata ukax jiwañampi, jan chuymanïñamp ukat uñisiñampiw sist"asïna ukat ch"allxtasïna.
  
  Drake jupax jupan jak"apan sayt"asïna, ch"iqa amparapampiw mä cuchillo apt"asïna, maynix pistolaruw mä juk"a ch"allt"asïna. Jupatakix janiw jan juchanïtapax wakisxänti. Ukajj kutkatasiñapunïnwa, janiw kunas jukʼampïkänti. Jakañataki jakaña.
  
  Jupajj pacienciampiw suytʼäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Maria Fedak kullakajj akham sänwa: "Jupax kullakamawa, jaqichatawa, tata Boudreau. Kullakama, armasiri, tata Mercenario. Kullakamax wali mulljataw jikxatasi, tata Jiwayata. Jupajj janiw khitis jilapajj uk yatkiti, ni kunsa sapa kuti luraski uk yatkiti. Ukampis jupajj cheqapuniw jumar uñtʼtamjja. Jupax mä munasir jilataruw uñt"i, jupax maran mä kuti jan ukax pä kutiw k"ari sarnaqäwinakampi ukat wawanakapar amuyt"at regalonak apt"asis visitt"i. Ed, sapxita, ¿jan taykani jilsupxañap muntati?"
  
  Boudreau chachan nayranakapajj wali chʼiyjatäjjänwa. Qʼala ajjsarañajj wali chʼamapunïnwa, cheqas Hayden jilatajj jupat sinttʼasïna. Ukampis jichhajj janiw horasäkänti. Chiqpachansa kullakapan jakäwipax jan waltʼäwinwa uñjasïna. Ukatpï Matt Drake, mayni, jupar anfitrionatak ajllipxäna.
  
  "Maria" sasaw satayna. Uka arux jupat qhispiwayi, sinti llakisiña ukat jan ch"amanïña.
  
  
  * * * .
  
  
  Drakex juk"akiw uka axsarat tawaqurux uñjäna. Jupax Kennedy jilataruw amparapan jiwata uñjäna. Ben jilatan wila masinakapar uñjäna. Jupax Harrisonan juchani ajanupar uñjäna.
  
  Ukampis taqe kunat sipansa, Kovalenko sat jilataruw uñjäna. Wila Reyi, p"iqinchiri, mä ch"usa ukat jan amuyt"ir jaqi, janiw kunas juk"ampi jaktayat jiwat jaqikïkaspati. Zombie sat jaqe. Uka jaqin ajanup uñjasax taqi kunatix jupar muyuntat jakañx ch"allxtañ munäna.
  
  Amparanakapax imill wawaruw luqxatäna ukat kunkaparux jist"antasïna.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden jilatajj monitor uñkatasaw nayranakap chʼoqtʼasïna. Drake chachajj jankʼakiw kunanaksa luräna. Boudreau chachajj janiw aynachtʼañatakejj tiemponïkänti. Kinimakax mä thakhi jupar jak"achasïna, sapa kutiw suma chuymamp chika sarnaqirïna, ukampis Alicia Miles kullakax qhipäxar jaquntäna.
  
  "Janiwa, jach"a jaqi. Uka jan wali jaqinakax ch"uñupxpan. Amparanakapanjja janiw kunas utjkiti, jan ukasti jiwañakiw utji" sasa.
  
  Hayden jupax Boudreau jupat jisk"achañatakiw ch"amanchasïna, kunjamtï jupax markapar jiwayapxañapatak maykäna ukhax jisk"achasiñap amtaskäna ukhama.
  
  "¿Ed, chhuxriñchjasipxätati, jan ukax Reino Unido markan kunjams sushi lurapxi uk yatiñ munasmati?"
  
  Boudreau chachajj jiwayir uñnaqampiw uñchʼukïna. Laka k"uchupatxa mä jisk"a laq"u ch"allt"asïna. Chuymapax jukʼamp sumäxänwa, kunjamtï niya jiwayatäkaspas ukham amuyaskäna ukhama. Hayden chachajj janiw jupat imantasiñap munkänti.
  
  Alicia kullakajj niyaw bares ukanakar jakʼachasjjäna. "Jumaw noviojar jiwayapjjañapatak mayïta. Jumax kusisitaw Drake dicing ukat janiw nayakiti. Nayax uka perrarux pä kutiw t"aqhisiyä -sasa.
  
  Boudreau chachajj maynit mayniruw uñchʼukïna. "Jumanakax paninix juk"amp askiwa, janipuniw aka chiqat mistuñax wakiskiti. Juramento lurapjjsmawa, panpachaniruw chʼiyjapjjäma -sasa.
  
  -Qhispiyañamawa -sasa. Hayden jupax Drake juparux Maria Fedak jupan kunkapar ch"allxtatap uñjäna. -Janiwa walja pachanïkiti -sasa.
  
  Boudreau chachajj qhuru jaqïnwa ukat ajanupas jarkʼaqarakïnwa. "CIA ukax janiw kullakajarux jan walt"aykaniti. Jupajj Estados Unidos markankirïnwa" sasa.
  
  Jichhajj Hayden chachajj cheqapuniw uka loco jaqejj jan katoqkänti sasaw amuyäna. -Ist"apxita, loco bastardo -sasawa sist"asïna. "Chʼaxwäwinkxapxtwa. Wila reyix americano uraqinx estadounidenses ukanakaruw jiwayatayna. Jupax tunka tunka lunthatawayi. Tunka tunka.Jupax aka markarux mä qhispiyasiñatakiw katjañ muni. ¡Janiw jumat ni qʼapkir kullakamat mä jukʼsa churkiti!"
  
  Alicia kullakajj auricularaparuw kuns arsüna. Hayden jilatajj uka yatichäwinak istʼäna. Kinimakax ukhamarakiw luratayna.
  
  Kunjamtï Drake jilatajj siskänjja.
  
  Warmin kunkapat antutäna ukat pistola fundapat apsusïna.
  
  Hayden kullakajj wali chʼamampiw kisunakap chʼalljjtayasïna, ukatwa pʼeqe muytapankir nervionakajj wararipjjäna. Instintojj niyaw arnaqasïna ukat saytʼañapatakiw mayïna. Mä segundotakix janiw sum amuytʼaskänti, ukampis uka qhipatxa entrenamientopax qalltawayiwa, ukax Kovalenko sat chachar thaqhañatakix wali askiwa sasaw säna.
  
  Mä jakawi patak patak jan ukax juk"amp qhispiyañataki.
  
  Boudreau chachajj ajanupan chuymapan anattʼasitap amuyasïna ukat mä akatjamat bares ukan jikjjatasïna, jan pächasisa, amparap luqtäna ukat qhuruchasïna.
  
  -Jan ukham lurapjjamti -sasa. ¡Jan fucking jisk'a kullakajarux ukham luramti!"
  
  Hayden chachan ajanupax qalat lurat mä maskarapunïnwa. -Qhipa ch"ama, jiwayiri -sasa.
  
  "Wila Reyejj mä fantasmawa. Kuntï nayax yatkta, akax mä wila arenque ukhamäspawa. Jupajj aka kastanak wal munasi" sasa.
  
  "Amuytwa. Yant'apxita -sasa.
  
  Ukampis Boudreau jilatajj wali jaya tiempow mercenario ukhamäjjäna, walja tiempow jiwayir jaqëjjäna. Ukat autoridadanakar uñisitapajj janiw amuytʼasirïkänti. -Infiernor sarañamawa, perra -sasa.
  
  Haydenan chuymapax ch"amakt"äna, kunawsatix micrófono monitor ukar muñecapar llamkt"käna ukhaxa. -Juparux ch"axwapxam -sasa.
  
  Drake kullakajj pistola jiltayasajj temploparuw uchäna. Ukat amparapampiw gatillo chʼalljjtäna.
  
  Boudreau chachajj wali mulljataw arnaqasïna. "Janiwa! Wila Rey ukax-"
  
  Drake jupax pistolanakan wali axsarkañ ist"asitapax taqi mayni ist"awinak umamp chhaqhayañapatakiw jaytawayi. Jupax Maria Fedak p"iqip ladopat wilax jalsuski uk uñjäna.
  
  "¡Oahu markan alay toqenkiwa!" Boudreau jupax tukuyäna. "Jach"a ranchopax uka chiqankiwa..." Arunakapax qhipharuw sarawayxäna, kunawsatix pampar chhaqtkäna ukhaxa, jiwat kullakaparux sillun liwxataskir uñjäna ukat qhipäxankir wilamp ch"allt"at pirqaruw uñch"ukiskäna. Jupax balaclava isimp isthapt"at jaqix pantallar jak"achasisinx wali musphataw uñch"ukiskäna, ukax taqpach phuqhantatänwa. Ukatxa mascarap apsuwayxäna.
  
  Matt Drake chachan ajanupax thaya, jaya, mä verdugo ukan ajanupawa, jupax irnaqawiparux wal munäna.
  
  Hayden jilatajj chuym chʼalljjtayasïna.
  
  
  TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Matt Drake jupax taxit saraqasinx nayranakap jist"arasïna, nayraqatapan jach"a edificiot yatxatañataki. Gris ukat jan qhanañchañjamawa, ukax mä operación jamasa CIA ukatakix wali suma tapapunïnwa. Uka markankir agentenakajj uraq manqhankir garajeruw mantapjjañapäna, walja niveles de seguridad ukanakat pasapjjañapänwa. Taqinipuniw agentenakas jan ukax civiles ukanakas nayrïr punkut mantapxäna, amuyuparjamaw jankʼak jan chʼamäki ukham uñachtʼayasipxäna.
  
  Jupax wali ch"amampiw samsuwayxäna, niyas jakäwipanx nayrïr kutiw amuyt"asïna, ukat mä jaqitak muyuntat punku jist"ararakïna. Ukhampachasa, aka wakicht"awix seguridadaparux wali askit uñjkaspas ukhamaw amuyasi. Jupan nayraqatapanjja, mä sanu mesaw utjäna, ukanjja chikat tunka qhoru uñnaqtʼan jaqenakaw qontʼatäsipkäna. Janiw pächasiñasäkiti, jukʼamp waljaniw uñchʼukisipkäna.
  
  Jupajj azulejonakamp lurat pulido piso taypinwa sarnaqäna. "Hayden Jay jupax nayamp jikisiñ suyt"aski".
  
  "Kunas sutimaxa?"
  
  "Drake" sasaw satayna.
  
  -¿Matt Drake ukata? Guardian estoico uñnaqapax mä juk"a mayjt"äna.
  
  "Ukhampuni".
  
  Uka jaqix kunjamtï mä chachax mä uñtʼat jaqir jan ukax mä katuntat jaqir uñjasax uñnaqap uñachtʼayäna. Ukatxa mä jawsäwi luräna. Mä segundo qhepatjja, Drake jilatarojj mä jan uñjkañ ascensorar irpäna. Jupajj llave uchasaw uka boton chʼetjjtäna.
  
  Drake chachajja, uka elevadorjj mä cojín de aire ukankaspas ukhamwa jiljjattatap amuyasïna. Jupax amtawayiw jan sinti lup"iñataki kunatix niyaw pasañapäkän ukanakxa, jupax kunayman lurawinakaw jupanakpachan uñjasipxañapatak jaytawayi. Punku jistʼarasïna ukhajja, pasillo uñkatasaw jikjjatasïna.
  
  Pasillo tukuyanjja, tantachasiñ comitépaw saytʼatäskäna.
  
  Ben Blake ukat Karin kullakapampix ukham lurapxäna. Hayden sat jilataw ukham luräna. Kinimaka. Mä chiqan qhipäxanx Alicia Miles kullakax sayt"atäskäna. Jupax janiw Mei-r uñjkänti, ukampis uka qhipatxa janiw sinti suykänti.
  
  Uka escenajj jan walïkchïnsa. Ukajj Kennedy jilataruw uñtʼayañapäna. Taqi kunas jan jupampïkasax muspharkañjamaw uñstäna. Ascensorat mistusaw jupanakajj ukhamarakiw jikjjatasipjjpachäna uk amtañatakiw chʼamachasïna. Ukampis ¿sapa arumaw ikiñan ikipxirïna, nayranakapat uñchʼukipxirïna, kunatsa Drakex qhispiyañatakix jan ukankpacha sasaw jisktʼasipxäna?
  
  Ukat Ben jilatajj nayraqatapankänwa, Drake chachajj jan kuns siskasaw uka waynarojj amparat katthapïna. Karin kullakajj jilapan amparap patjjar uwijat jachaqtʼasisaw jachaqtʼasïna, ukat Hayden jilatajj jilapan amparapamp amparapamp luqtañatakiw jakʼachasïna.
  
  "Jumaruw faltasipjjta".
  
  Jupajj jan chʼamanïsaw katthapïna. "Pay suma".
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Janiw sapakïñamäkiti" sasa.
  
  Drake chachajj mä jukʼa qheparuw kuttʼäna. Ukat akham sarakïnwa: "Istʼapjjam, mä toqet sum amuytʼañajj wali wakiskiriwa. Nayax mayjt"at jaqitwa. Janiw nayarojj jukʼamp confiykasmati, jukʼampejj jumaruw Ben. Jumanakatix uk amuyapxäta, taqini, ukhamax mä ch"amaw utji, ukhamat mayacht"asis irnaqañaxa".
  
  "Janiw jumankkänti..." Ben jilatajj uka jan waltʼäwiruw sum amuyäna, kunjamtï Drake chachajj suykäna ukhama. Karin, muspharkañawa, amuyt"ir amparapänwa. Jupax katthapisinx mä chiqaruw ayxatäna, Drake-rux oficinapar mä qhana thakhi jaytawayäna.
  
  Jupanak taypit pasawayxäna, sarkasax Kinimakeruw p"iqip ch"allxtayäna. Alicia Miles kullakajj wali amuyumpiw jupar uñkatäna. Ukat wali munat jaqen jiwatapatjja tʼaqesirakïnwa.
  
  Drake jilatajj saytʼasïna. "Akax janiw tukuykiti, Alicia, janiw kunakipansa. Aka bastardo ukax chhaqtayañaw wakisi. Jan ukhamäkanixa, akapach phichhantaspawa" sasa.
  
  -Kovalenkox arnaqasiñampiw jiwani -sasa.
  
  "Aleluya" sasaw sapxi.
  
  Drakex jupat jak"achasisinx cuartoruw mantawayxäna. Pä jach"a computadoranakax ch"iqa tuqin sayt"atäpxänwa, disco duros ukanakax thuqt"asisaw ch"allt"asipxäna, kunawsatix datos ukanakax thaqhapkäna ukat apkatasipkäna ukhaxa. Jupan nayraqatapanxa, pampar puriñkamaw mä par ventanas antibalas ukanakax utjäna, ukat Miami Beach sat playaruw uñtatäna. Jupax mä akatjamat Wells chachan uñacht"äwipampix musphataw uñjasïna, jupax mä pervertido ukhamaw tukuwayi, ukat mä alcance de francotirador mayiskäna, ukhamat uka uraqin bronceado cuerponak uñjañataki.
  
  Uka amuytʼaw jupar amuytʼayäna. Kennedy jiwayat uñjasitapatx nayrïr kutiw Wells-arux mä amtar puritayna. Wells jupax Alicia jan ukax May jupanakan amparapan wali axsarkañ jiwataw jiwxäna. Jupajj janiw kawkïrinakas yatkänti, janirakiw kunatsa uk yatkänti.
  
  Mayninakax jupar qhipäxan mantanipkäna uk ist"äna. "Ukhama..." Jupax jist"arat uñjäwiruw chuym churäna. "¿Kunapachas Hawai markar sarañäni?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Alwajj" sasa. "Jichhax walja yänakajax Oahu markanw uñt"ayasi. Yaqha islanakaruw uñakipapxarakta, kunatix Kovalenko markax mä ranchot sipans juk"amp rancho ukankatapat uñt"atawa. Chiqansa, jichhax sallqjañ tuqit yatxattʼatätapax yatisirakiwa, ukatwa yaqha versión ukanakax uraqpachan kunayman suyunakan uñjaskakiñäni".
  
  "Waliki. "Capitán Cook", "Diamante p'iqi" ukat "Infierno punku" ukanakat arsutax amtastwa. ¿Jumax uka amtar purismati?
  
  Ben jilatajj uka aptʼasïna. "Jichhaxa, jïsa. Ukampis Cook chachajj Kauai sat cheqaruw purintäna, janiw Oahu sat cheqar purinkänti. Jupan..." Monólogo ukax mä akatjamat tukuyäna. "Hmm, mä juk"a arumpixa. Janiw kuna jan uñtʼat kuns jikjjatapkti. Jan mayampitaki."
  
  "¿Cook ukat Diamond Head ukanakax janiw directo vinculación ukanakax utjkiti?"
  
  "Uka tuqit irnaqasipkta". Karin kullakajj mä jukʼa jarkʼaqasiñatakiw arsüna.
  
  "Ukampis Yorkshire markan yuritayna" sasaw Ben jilatajj Drake chachan machaq jarkʼäwip yantʼäna. -Jumax yatisktawa, Diosan Uraqipa -sasa.
  
  Drake chachajj janiw kuntï amigopajj siskäna uk istʼkaspänti. "¿Qhawqha tiempos Hawai markan qheparäna?"
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Phajjsinaka" sasa. -Jupax pä kutis ukaruw kutt"awayxäna -sasa.
  
  "Inas ukapachax sapa islaruw visittʼirïna. Kuntï lurañamäki ukajj registronakap uñakiptʼañawa, janiw sarnaqäwipsa ni kunanaktï lurawayki ukanak uñakiptʼañamäkiti. Kunanaktï jan uñtʼatäki ukanakat yatiñasawa".
  
  -Ukaxa... -sasawa Karin kullakaxa mä juk"a samart"äna. -Chiqpachansa, ukax wali askiwa.
  
  Ben jilatajj janiw kuns siskänti. Karin kullakajj janiw tukuykänti. "Kuntix yattan ukax akawa: hawaiano nina, llijulliju ukat volcanes diosax Pele sutini warmiwa. Jupax Hawai markan walja nayra sarnaqäwinakanx wali uñt"atawa. Utapajj oraqpachan wali chʼamani volcán ukanakat maynïri patjjanwa sasaw sapjje, ukampis ukajj Jachʼa Islankiwa, janiw Oahu markankiti" sasa.
  
  -¿Akax taqpachaxa? -sasawa Drakexa mä juk"a jiskt"äna.
  
  "Janiwa. Jilapart sarnaqäwinakax kullakanakapat uñt"ayatäkchisa, yaqhip leyendanakax Pele ukan Punkupat uñt"ayatawa. Punkux ninaruw puri ukat volcán chuymapar puri, ¿ukax jumatakix Infierno ukham istʼasi?"
  
  "Inas mä metafora ukhamächi" sasaw Kinimakax jan amuyt"asis säna, ukatx q"illu ch"allxtasïna. "Walikiwa, ukhamäspawa. Yattati..."
  
  Alicia kullakajj nayrïr kutiw larusitayna. "Diosaruw yuspärta, yaqha jaqes ukham amuytʼasirïspawa." Jupax chhuxriñchjasïna, ukatx "No offense" sasaw mä arump yapxatäna, ukax uñacht"ayiw janiw chiqpachans kunjams jaqinakax jupat jikxatasipxi ukx yäqkiti.
  
  Pele-n Punkupax wali askïspawa, sasaw Drake-x saraki. "Suma irnaqasipkakim. Alwat uñjasipxañäni".
  
  -¿Janit qhiparapkta? Ben jilatajj wali arutwa arsüna, qhanaw amigopampi parltʼañatakejj mä oportunidad jikjjatañap suytʼäna.
  
  "Janiwa". Drake chachajj ventanatwa uñchʼukiskäna, kunattejj intejj lamar qota patjjaruw jaltañ qalltäna. -Jichha arumax kawkhans jikxatasiñajawa -sasa.
  
  
  TUNK PUSI JAQINAKANA
  
  
  Drake chachajj jan qhepar uñtasajj uka cuartot mistuwayjjänwa. Kunjamtï suyapkäna ukhama, Hayden jilatajj ascensorar mantañampïskäna ukhakiw jupar katjäna.
  
  "Drake, juk"ampi juk"ampi. ¿Jupax walikïskiti?
  
  "Jumax yatisktawa jupax walikïskiwa. Jumax videon uñjtawa" sasa.
  
  Hayden jilatajj amparapampiw katthapïna. -Jumax yatisktawa kuntix nayax sañ munkta ukxa.
  
  "Jupax waliptaniwa. Suma uñnaqtʼanïñapänwa, uk yatisktawa. Boudreau chachajj cheqpachapuniw ukham amuypachäna" sasa.
  
  "Jïsa".
  
  -Jupar t"unjata uñjañ munta -sasa.
  
  -Walikiwa, nayaw juparux cuchillomp jawq"jatayna, ukhamax jumar yuspajarasinx wali kusisitaw jikxatasiyäta.
  
  Drake jupax nayrïr piso ukan botón ukar ch"allt"äna. "Kullakapax jichhakamax agentenakamampix utjañapawa. Hospitalaruw irpapjjani ukat askichapjjarakini. Kʼari wilax saxrax jupan lurañanakapwa uñji, jumax yatisktawa" sasa.
  
  "Boudreau jilatajj jukʼamp loqtatäjjänwa, ukhamäspa ukhajja. Kunapachatï kullakapax sartaskäna ukhaxa, jakaskiwa..." Haydenax pʼiqip chʼallxtayasïna. "Qhipa t'unjäwi".
  
  "Uka amtajj walikïskänwa. Uka amuyt"awix wali askiwa", sasaw Drakex juparux säna. "Yatiyawinak katuqapxta. Ukax wali askiwa ".
  
  Hayden jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Yattwa. Uka loco jaqejj carcelan jistʼantatätap laykojj wal kusista" sasa.
  
  Drakex ascensorar mantasinx punkunakax jist"antatäñap suyt"äna. Hayden jilatajj jan uñjkayäta ukhajj akham sänwa: "Nayat wakischi ukhajja" sasa. -Nayaw uka bastardorux celdapan ch"axwañ munta -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax taxi ukampiw Biscayne Boulevard uksar saratayna ukatx Bayside Marketplace uksaruw saratayna. Jupar jawsir jaqix, amukt"ata, jan yatiñani, ukat q"al jan ch"amanïkaspas ukhamaw ist"asi, Bubba Gump anqan jikisiñ munäna. Drake jupax mä juk"a amuyt"asisaw Hooters ukar iwxt"äna, mä chiqaw jupanakatakix juk"amp askïspa, ukampis Mae jupax janis ist"kaspa ukhamaw sarnaqäna.
  
  Drake jupax jaqinakamp chikt"ataw jikxatasïna, muyuntat ch"axwañ kusist"awinak ist"äna ukat elementopat q"al mistuwaykaspas ukhamaw jikxatasïna. ¿Kunjamarak uka jaqinakax wali kusiskañ yänak aptʼasisin wali kusisipxaspasti? ¿Kunjamatsa jan llakisipjjaspäna?
  
  Kunkapax wañt"atäxänwa, lakapas ch"iyjatäxänwa. Bubba Gump ukan bar ukanx jawillt"atäpxänwa. Inas janïr purinkipan mä qawqhanak chhaqhayaschispa. Ukampisa, janiw kuna ilusiones ukanakas utjkänti; ukax sayt"añapänwa. Jupatix Hawai markar munat warmir jiwayir jaqir thaqhañatak saraskchïnxa, jan walt"ayat jaqir tukuñat sipans vengasiñatak sarañ munchi ukhax qhipa kutiw ukham lurañapäna.
  
  Ukhamäñapänwa.
  
  Jupax niyaw punku thaqhañampïskäna, ukat Mai kullakax juparuw arnaqasïna. Jupajj uka cheqankänwa, nayat suxta metronak jukʼampi jayankir mä pilararuw taktʼasïna. Jupatï uñisiripäspa ukhajja, jichhajj jiwatäspawa.
  
  Jan sinttʼasirïñsa ukat kutkatasiñsa amtatapajja, jan sum amuytʼasa ukat experiencianïsajj inamayakïkänti.
  
  Mai jupax restauranteruw saräna, Drake jupax jupar arktäna. Jupanakax bar ukan qunt'asipxäna ukatx "Lava Flows" ukx mayipxäna, jutir Hawai markar sarapxañapatak jach'añchañataki.
  
  Drake chachajj amukiw qheparäna. Jupax janiw nayrax Mai Kitano-rux axsarañjam uñjkataynati. Janipuniw nayrajj ajjsarat uñjirïkänti. Jupajj janiw mä escenariojj jupar chuym ustʼayañapatak amuytʼirjamäkänti.
  
  Ukat uka qhipatxa, akapachapax wasitatwa tʼunjatäna.
  
  "Kovalenkox Chika kullakajaruw Tokio markat secuestratayna. Walja phaxsinakaw pasawayxi. Uka tiempot aksarojj jupajj katuntat uñjaskakiwa" sasa. Mai kullakajj wali chʼamampiw samsuwayjjäna.
  
  "Amuytwa. Kuntï lurapkta uk amuyasta" sasaw Drake chachajj mä jiskʼa arumpi säna. Ukajj qhanaw amuyasïna. Familiajj nayratpachaw nayrar sartawayi.
  
  -Jupax mä dispositivo ukaniwa -sasa.
  
  "Jïsa".
  
  "Jupar jikxatañatakiw EE.UU. markar jutta. Kovalenko ukar jikxatañataki. Ukampis jumampi amigonakamampi nayamp jikisipkayäta ukhakamaw pantjasiyäta. Nayax jumanakarux manütwa".
  
  "Janiw jupar qhespiyapkitänti. Jumax ukham lurawaytaxa -sasa.
  
  -Jumaw suyt"äwi churapxista, equipo ukan chikanchasipxta.
  
  "Jumanakax wali equiponkapxtawa. Ukat jan armasimti, gobiernox yaqha qullaw utji. Jupanakajj janiw aynachtʼapkaniti" sasa.
  
  "Janitï maynis munat masipajj katuntatäkaspänjja."
  
  Drake chachajj kuntï Gates chachan warmipar paskäna uk yatïna, ukampis janiw kuns siskänti. "Hawai markan munapxäma, Mai. Jiwasatix aka jaqir atipt"añ munstanxa, wali sumaw munasispa. Gobiernojj uk yati. Ukatwa juma, Alicia ukat mayninakax sarxapxäta" sasa.
  
  "Jumasti?"
  
  "Ukat nayax".
  
  "¿Munat masinakamat kamsaraksnasa, Drake? ¿Wila Reyejj vendettap phoqañ munaspachänti?"
  
  Drake jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. -Jupax pantjasitaynawa -sasa.
  
  "Ukat ukhampachasa chʼamachasiskakiniwa."
  
  "¿Kullakamax jan kuna usunïpachati?", ¿jupatakix jukʼamp jarkʼaqasiñax wakisispati, yaqhep jaqinakar uñtʼtwa..." sasa.
  
  -Ukax uñjasiwayiwa, yuspajarapxsmawa -sasa.
  
  Drake jupax jan llamkt"at umañ tuqit yatxatäna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukatjja, Hawai markanwa taqe kunas tukusini" sasa. -Ukat jichhax niyaw jikxatxapxta, niyaw purini -sasa.
  
  Mai kullakajj umañap mä jukʼa umtʼasïna. "Jupax wakicht"atäxaniwa, Drake. Tunka maranakaw ukham amtaski" sasa.
  
  "Akax nina uraqiwa" sasaw saraki. "Kovalenko ukat taqiniruw uka ecuación ukar yapxatapxañäni ukat aka taqpach chiqax ukhamakiw phallasispa".
  
  
  * * * .
  
  
  May jilatajj estacionamientor saraskir uñjäna ukat kawkhantï taxijj utjchispa sasaw amuyäna uka cheqar sarawayjjäna. Miami markan arumax wali ch"amampiw sarnaqäna. Alcoholakiw janiw machjayir umañak utjkänti, ukat jan tukuskir, suma arumanaka, suma chacha warminaka ukat jankʼak jaylliwinak mayachtʼasisaw jan chʼamanïki ukasa chʼamañchtʼäna.
  
  Jupax mä esquinaruw muyuntäna ukat puerto deportivo ukax nayraqatapan jist"arasïna, yates ukanakax jach"añchasiñatakiw ch"allxtapxäna, walja jaqinakaw carriles ukanakar phuqhantapxäna, mä restaurante al aire libre ukanx suma jaqinakamp phuqhantatänwa, jupanakax janiw kuns lurañjamäkänti.
  
  Jilpachax Matt Drake ukham jaqinakaruw yuspajara.
  
  Jupax qhipäxaruw kutt"äna. Celularapajj uka muspharkañ, melodic melodíampiw istʼasïna.
  
  Jank"akiw botón ukar ch"iqt"añama. "Jïsa?"
  
  "¿Matt? Aski jayp'u. Kamisaki." Oxford markan yatichäwipan suma tonadapax juparux muspharayänwa.
  
  "Jaya?" - sasaw säna. ¿Torsten Dahl sat chachajj?
  
  "Ukhampuni. ¿Khitis yaqhax ukham suma istʼasi?"
  
  Drake chachajj wal sustjasïna. -¿Taqi kunas walikïskiti?
  
  "Jan llakisimti, amigo. Taqi kunas aka uraqpachanx wali askiwa. Islandia markax wali jach"awa. Wawanakax wali muspharkañawa. Warmixa ... warmiwa. ¿Kunjamsa Kovalenkompix kunas pasaski?"
  
  Drake chachajj jachaqtʼasisaw akham säna: "Juparuw jikjjatapjjta" sasa. "Niya. Kawkhansa uñchʼukiñasa uk yattanwa. Jichhax mä juk"a movilización ukaw utji ukatx qharüruw Hawai markan jikxatasiñasa".
  
  "Waliki. Ukhamajj kunatsa jawstʼaskta ukajj inas jumatakejj mä jukʼa askïchispa jan ukajj jan yanaptʼchispa. Juma pachpaw amtasma. Kunjamtï yatktaxa, Diosan Sepulturap uñakipañax wali amuyumpiw sarantaski. ¿Amtastati kunjams Frey-n castillopanx Odin-an sepulturap thiyan laxrax warkt"asis sayt"asiyäta? ¿Kuntï jikjjatapkta uk amtastati?"
  
  Drake chachajj jankʼakiw wal muspharäna uk amtasïna. "Ukhampuni".
  
  "Niya sapa uruw akampi kikipa jan ukax jukʼamp jachʼa tesoronak jikxattanxa sasin sista ukhaxa, iyawsapxita. Ukampis kunatï jukʼamp akapachankirïki ukaw jichhür alwajj chuymajar purtʼitäna, jukʼampejj jumat amtayapjjataj laykuw ukham lurapjjta" sasa.
  
  Drakex uka jisk"a callejón ukar mantawayi, ukhamat sueco jaqir juk"amp ist"añapataki. "¿Nayat amtastati? ¿Hércules sat chachar jikjjattati?
  
  "Janiwa. Ukampis sepulturan sapa nichopan perqanakapan letreronak jikjjatapjjayäta. Jupanakajj tesoronak qhepäjjat imantatäpjjänwa, ukhamajj qalltanjja janiw uñjaskänti" sasa.
  
  Drake jilatajj chhuxriñchjasïna. -¿Markanakaxa?
  
  -Jupanakax nayar apayanipkta uka fotompiw chikachasipxäna.
  
  Drake-rux mä juk"a pachaw munasïna, ukatx llijullijunakaw chuymaparux ch"allxtäna. "Suyaña. ¿Kunjamtï nayax apayankta uka fotox chiqpachapuni sañ muntati? ¿Tiempo viajañ aparatonakan jikjjatapkta uka remolino uñachtʼäwi?"
  
  "Ukajj jumaruw chʼakhuñatak yanaptʼätam sasaw amuyayäta, amigo. Jisa, uka chimpunakax - jan ukax swirls, kunjamtix jumax siskta ukhama."
  
  Drake chachajj mä jukʼa tiempojj jan arsuñjamaw uñjasïna. Diosanakan Sepulturapan utjkäna uka chimpunakax nayra viajañ aparatonakan jikxatapkäna uka chimpunakampi chikäspa ukhaxa, uka chimpunakax pachpa tiemponkapxänwa sañwa munäna.
  
  Drakex waña lakampiw arsüna. -Ukaxa sañ muniwa-.
  
  Ukampis Thorsten Dahl chachajj taqe kunwa amuyjjäna. "Diosanakajj tiempon sarnaqañatakejj aparatonak lurapjjatapa. Uka tuqit amuytʼasma ukhaxa, walikïskiwa. Kuntï Odin chachan sepulturapan jikjjatapkta ukanakatjja, jupanakan utjatap yattanwa. Jichhajj kunjamsa tiempo pasañap mayjtʼayapjjäna uk yattanwa" sasa.
  
  
  TUNKA PHISQA JAQINAKANA
  
  
  Wila Reyix jisk"a uywa uywañ utap thiyan sayt"atäskäna, Bengala markan walja tigrenakapar jupanakatak antutat mä jisk"a ciervo arknaqapxatap uñjäna. Chuymapax chʼiyjatäxänwa. Mä tuqitxa, aka planetan lurat jach"a jiwayir maquinanakat maynïr apnaqañax wali kusiskañänwa ukat kusist"añ pachanx uñch"ukiñax wali kusiskañänwa. Maysa toqetjja, katuntatäpjjatapajj wali phenqʼasiñänwa. Jupanakajj jukʼamp wakiskirïpjjänwa.
  
  Janiw jaqi katuntat jaqinakjamäkiti. Kuntï katoqapjjañapäkäna ukjja, jupanakajj merecipänwa.
  
  Boudreau sat chachan luratawa.
  
  Wila Reyejj walja jaqenakaruw chʼojjña taypin sarnaqasipkäna uk istʼasajj kuttʼanïna. -Boudreau tata -sasawa rasp"i arsüna. "¿Kunjamsa CIA ukan katuntat uñjasiwayi?"
  
  Uka jaqix mä qawqha yardanak jayaruw sayt"äna, munat respeto uñacht"ayasa, ukampis jan axsarasaw uñch"ukiskäna. Jupajj akham sänwa: "Amuyatajat sipansa jukʼamp chʼamawa" sasa. -Amukt"at apsuñatakix yuspajarapxsmawa.
  
  Wila Reyejj mä jukʼa samartʼäna. Jupax qhipäxankir tigrenakaruw jikxatäna, axsarat ciervonakar arknaqasa. Ciervox chhuxriñchjasïna ukat t"ijtxäna, axsarañat, janiw jiwañap uñkatañjamäkänti. Boudreau chachajj janiw ukhamäkänti. Wila Reyix mä juk"a respeto uñacht"ayäna.
  
  "¿Matt Drake jilatajj jumat sipansa jukʼampïpachati?"
  
  "CIA ukax nayatakix juk"amp amuyt"asir jaqiruw tukuwayi. Ukax taqpachawa".
  
  -Jumax yatisktawa, nayatï pistolanïrist ukhaxa, janiw kullakaman jiwatapax escenarior uñachtʼayatäkaspati.
  
  Boudreau chachan amuktʼatapajja, amuyatap uñachtʼayäna.
  
  Wila Reyejj akham sänwa: "Jichhajj kun lurañ horasäjjewa" sasa. "Yaqha ranchonak tʼunjañatakix khitis munta. Kauai ukat Jach"a Isla uksankirinakax. ¿Jumajj nayatak ukham lurasmati?"
  
  Viak wiñayatak carcelan jistʼantatäñat qhespiyatäñapatak maykäna uka jaqejja, mä akatjamatwa mä suytʼäwi jikjjatäna. -Ukax nayax lurasmati -sasa.
  
  "Sapa rehen jaqiruw jiwayapxañama. Sapa chacha, warmi, wawa. ¿Jumax uk lurasmati?
  
  -Jïsa, tata.
  
  Wila Reyejj nayrar jaltjjänwa. -¿Jumaxa chiqati?
  
  -Kuntix jumax mayipkta uk lurarakï -sasa.
  
  Wila Reyejj janiw anqankir chuyma ustʼaykänti, jan ukasti kusisitaw jikjjatasïna. Boudreau jilatajj jupat sipansa jukʼamp yatiñan nuwasirïnwa ukat comandanterakïnwa. Ukham Diosar katuyatäsajj wali askipuniwa.
  
  "Ukatxa wakicht"asiñamawa sarañamawa. Nayax yatichäwinakam suyt'askta -sasa.
  
  Jaqinakapax americano jaqiruw irpapxäna, ukat Wila Reyix mä jaqiruw qhipäxan suyt"añapatak amparapamp uñacht"ayäna. Claude jilataw Oahu markan ranchop apnaqäna.
  
  "Kunjamtï sisktxa, Claude, pachax purinxiwa. ¿Wakicht"atätati, ¿janich ukhamäki?
  
  "Taqi kunas wakichtʼatawa. ¿Qhawqha tiempos chʼamachasiñasa?"
  
  Wila Reyejj akham sasaw jachʼat arsüna: "Jiwañkamaw katjjarurakïta" sasa. "Ukapachaw nayar manütamax payllatäxani. Jumax distracción ukan chikanchastawa. Cheqas akajj mä jiskʼa tʼaqakïskiwa, ukampis sacrificio lurañamajj wali askiwa" sasa.
  
  Oahu markan uñjiripax amukiw qhiparäna.
  
  -¿Ukaxa jumaruxa llakisitamti?
  
  "Janiwa. Janiwa tata -sasa.
  
  -Akaxa wali askiwa. Ukat rancho ukar chuym churapkä ukhaxa, uka chiqankir isla celulanakax uñachtʼayapxätawa. Nayapuniw Infierno Punkunakat sarä, ukampis Hawai markax phichhantaniwa" sasa.
  
  
  TUNKA SUXTAÑATAKI JAQINA
  
  
  CIA ukan avión privado ukax kimsa tunk llätunk waranqa kayuniw jalnaqäna. Matt Drake jupax ch"usat vasopan hielo ch"allxtayäna ukat yaqha jisk"a wiski ukan tapap ch"iyjäna. Jupa sapakiw avionan chuymapan sección ukan saytʼasïna, sapakïtap respetapjjañap suytʼasa. Ukampis sapa kuti lado uñkatasa ukat colerat jiskʼat arunak arsusajj "suma kuttʼaniñatak" camionetajj niyaw jupa jakʼar purini sasaw sapjjäna.
  
  Ukat wiskix janiw nervionakajar mantañjamäkänti.
  
  Hayden jupax jupat pasillo chiqan qunt"atäskäna, Kinimaka jupan jak"apankänwa. Misión ukax kunjamäkitix ukhamäkchïnsa, hawaianox markapar kutt"añax juk"amp kusisitäkaspas ukhamaw amuyasïna. Familiapajj wali sum uñjatäna, ukampis wiñay suma suytʼir jaqejj jupanakar uñjañatakejj wali chʼamanïkaspas ukhamänwa.
  
  Hayden jupax Jonathan Gates jupampiw satélite tuqi aruskipt"awayi. "¿Kimsa jukʼampi? Pä tunk mayan katuntat jaqinakaw taqpachax utji, tata. Ukhama, jïsa, nayax yatxatwa ukat sipans juk"ampinakaw utji. Ukat janiw kawkhans jikxataskiti. Pay suma".
  
  Hayden jilatajj eslabón khuchhuqäna ukat pʼeqep altʼasïna. "Janiw jukʼamp jupamp parltʼirjamäkti. ¿Kunjamsa mä chachampi parltʼasma, warmipajj jichhakiw jiwayatäjje? ¿Kunsa jumajj sasma?
  
  Drake jilatajj jupar uñchʼukiskäna. Mä jukʼa tiempow pasäna, ukampis uka qhepatjja, mä ajjsarkañ uñkatasaw uñchʼukïna. "Nayax pampachapxita, Matt. Nayajj janiw amuyktti. Walja yänakaw utji -sasa.
  
  Drake chachajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw vasop chʼalljjtayasïna. -¿Janit Gates-ax vacacionar sarañapa?
  
  "Situación ukax sinti inestable ukhamawa". Hayden kullakajj qonqortʼasisaw teléfono chʼalljjtayasïna. "Chʼaxwäwinxa janiw khitis qhipäxan quntʼasiñ puedkaspati."
  
  Drakex irónicamente jachaqt"asïna. "Janiw Hawai markax ukham jach"äkaspas ukham amuyirïkti".
  
  "¿Kunatsa ranchonakapat maynis jan jikxatapki uk sañ munta? Ukhama, janiw jach"a luräwikiti. Ukampis mä axsarkañ walja jan mantañjam quqanaka, qullunaka ukat vallenakaw utji. Ranchonakax camuflados ukhamarakiwa. Ukat Wila Reyix jiwasatakix wakicht"atawa. Washington markax uka markankirinakax sapa kuti irnaqir jaqinakat sipans juk"amp yanapt"apxitani sasaw amuyapxi" sasa.
  
  Drake chachajj mä ceja jiltayäna. "Muspharkañawa, jupanakax chiqapuniw sapxpachäna. Aka chiqanwa jiwasan suma amigosax mantani" sasa.
  
  Mano jupax mä jach"a, jan ch"amjam jachaqt"asiwimpiw uñacht"ayäna. "Honolulu markan jilpach jaqinakarux uñt"twa".
  
  Mä ch"amakt"awiw uñstawayi, ukat Ben Blake jupax mä akatjamat uka jak"an jikxatasïna. Drake chachajj uka waynaruw uñchʼukïna. Kennedy jiwatapatx nayrïr kutiw chiqpachan uñjasipxatayna. Mä jach"a chuyma ch"allxtawiw juparux ch"allxtayäna, ukat jank"akiw chhaqtayäna ukat yaqha umañampiw imt"äna.
  
  "Taqi kunas wali jankʼakiw pasäna, masi. Janiw kuns kamachtʼirjamäkti. Jupaw qhispiyitu, ukampis... ukampis janiw qhispiyirjamäkti" sasa.
  
  -Janiw nayajj juchañchapksmati -sasa. Janiw jumanakan juchamäkiti -sasa.
  
  -Ukampis jumax sarxtawa -sasa.
  
  Drake chachajj Karin sat Ben kullakapar uñtäna, jupajj colerat nayranakampiw jilapar uñchʼukiskäna. Ben chachan jan amuytʼasis luratapat parltʼasipkpachänwa, ukat jupax grano contraw saräna. Drakex yaqha wiski apsusaw sillunakapar qhipäxar qunt"asïna, uñkatatapax wali ch"amampiw uñch"ukiskäna. "Niya waranq maraw SAS ukar mantawayta. Akapachanxa wali suma nuwasiñ ch"amawa. Kunatsa jupanakax wali suma jaqinakäpxi, Ben. Yaqha tuqinakatxa, qhuru jaqinakätap laykuw ukham lurasi. Jan sinttʼasiri. Jiwayirinakaxa. Jupanakax janiw Matt Drake ukham uñt"atäpkiti. Jan ukax kunjamatix Matt Drake jupax Odin ch"akhanakap thaqhaski ukhama. Aka Matt Drake jupax janiw SAS ukankänti. Jupajj civil jaqënwa" sasa.
  
  -Ukat jichhaxa?
  
  "Wila Reyix jakaski ukat Vendettax utjaskaki ukhakamax janiw civil ukhamäkti. Janiw qhawqsa jaqëñ munta ukajj wakiskirïkiti" sasa.
  
  Ben jilatajj maysaruw uñtäna. "Nayax amuyasta".
  
  Drake jilatajj wal muspharäna. Ben jilatajj sartasin asientopar kuttʼasajj chikat kuttʼjjäna. Inas uka waynax jilsuñ qalltchïna.
  
  Qhipa kimsa phaxsinakax jan uka lurawix jank"akïkaspän ukhax janiw kunas jank"ak luraspänti.
  
  Hayden jilatajj jupar uñchʼukiskäna. "Jupax jupamp chikäskänwa, jumax yatisktawa. Kunapachatï jupax jiwxäna ukhaxa. Jupatakejj chʼamarakïnwa" sasa.
  
  Drakex manq"antasïna ukat janiw kuns arskänti. Kunkapax chʼamaktʼxänwa, ukat jan jachaqtʼasiñatakix ukakiw luraspäna. Mä qawqha chachax SAS ukankirinakawa. Whiskyx mä junt"u ch"akhanak jaytawayi, ukax puraka manqhankiwa. Mä juk"a pachatxa akham sasaw jiskt"äna: "¿Kunjamarak kayuxa?"
  
  -Ch"usa -sasawa. Nayax sarnaqañ yatta ukat t"ijt"añs yatiraktwa. Ukampis Boudreau jilatampi mä qhawqha semananak jukʼamp nuwasiñjja janiw munkti" sasa.
  
  -Kunapachatix jupax carcelankchi ukhax janiw jumax utjkaniti -sasa.
  
  Mä chʼaxwäwiw juparux chuymap chʼallxtayäna. Mai ukat Alicia jupanakax mä qawqha fila nayrar qunt"asipxäna ukat pasillo chiqan qunt"asipxäna. Uka pä warminakan sum apasiñapax janipuniw thayakïkänti, ukampis kunas panpachaniruw chuym ustʼayäna.
  
  "¡Jumaw jan waltʼayapjjsma!" Alicia kullakajj arnaqasiñ qalltäna. "Juma pachpa maldita kullakamar qhispiyañataki. ¿Kunjamarak yaqha hotel jikjjatapjjaspasti?"
  
  Drake chachajj asientopat mistusaw pasillot sarañ qalltäna. Uka avionan qhep qhepa kunatï utjkäna ukajja, uñtʼkäna uka pä jiwayir warminakan nuwasiñapawa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Hudson jilatajj uka hotelanwa jiwjjäna. "Juparux ch"axwapxänwa... kunapachatix..." sasaw p"iqip ch"allxtayäna. "¿Ukax jumanakan yatiyawimakïpachati, Kitano? Chiqpach arsupxañamatakiw achikt'apxsma" sasa.
  
  Alicia kullakajj uka pasajeruw mantäna. Mai kullakajj ajanupar uñkatañatakiw sartasïna. Uka pä warmixa niyaw nayrat nayrakama puripxäna. Mai kullakajj jupa pachpatak mä lugar utjañapatakiw qhepar sarjjäna. Mä jan experienciani uñjirix inas amuychispa, ukax japonés tawaqun jan ch"amanïtap uñacht"ayi.
  
  Drake chachajj ukajj jiwayir señalätap yatïna.
  
  Jupajj jankʼakiw nayrar sartäna. "Suyt'ayaña!"
  
  "Kullakajajj tunka Hudsonan valoraniwa."
  
  Alicia kullakajj qhuruchasïna. -Jichhax mä juk"a Maytime katuqä!
  
  Drake chachajj May jilatajj janiw qhepar kuttʼkaniti uk yatïna. Alicia kullakarojj kuntï nayrajj yatkäna uk yatiyañajj jukʼamp faciläspänwa, mä arunjja, Hudson chachajj jupa pachpaw jaytawayi, ukampis Mai Kitano kullakajj jachʼa jachʼa tukutapajj janiw jaytkänti. Alicia kullakajj walpun chʼalljjtäna. Mayajj uka contraw arsüna. Alicia kullakajj jukʼamp cheqanak utjañapatakiw maysar sarjjäna. Mai kullakajj juparuw jalnaqäna.
  
  Drake jilatajj jupanak jakʼaruw tʼijtäna.
  
  Aliciax mä patat ch"akhanak falsificasaw nayrar sartawayi, ukat Mayar ajanuparux codompiw jawq"jatayna. Japón markan nuwasir jaqix janiw kuyntkänti, jan ukasti p"iqip mä juk"a muytayäna, ukat uka ch"axwäwix mä milímetro jupat jayaruw sillp"iñapatak jaytäna.
  
  Mai kullakajj Alicia kullakarojj costillanakaparuw wal chʼalljjtäna. Mä jach"a sillp"iw qhispiñ samaña ist"asïna, ukat Aliciax mamparoruw qhipäxar liwxatäna. Mayax nayrar sartawayiwa.
  
  Hayden kullakajj kayut saytʼasisaw arnaqasïna. Ben ukat Karin jilatanakajj kayunakap saytʼasipjjäna, panpachaniw khitis uka nuwasïwin atipjani uk yatiñ munapjjäna. Drakex ch"amampiw mantanïna, Mayar jak"ankir asientoruw jaquntäna ukat Aliciax kunkaparux amparapampiw ch"iyjäna.
  
  "Suyt'ayaña." Arupax mä sepulturar uñtataw amukt"äna, ukampis axsarañamp phuqt"atänwa. "Jiwat fucking noviomax janiw kuna lurañas utjkiti. Ukat kullakamas ukhamaraki" sasa. Jupax Mei kullakaruw mä uñch"ukis uñch"ukitayna. "Kovalenkox mä uñisiriwa. Mä kutix uka q"añu jaqix FUBAR ukar tukuwayxi ukhax taqi kuntix munkta uk ch"axwañamawa, ukampis ukakamax qhispiyañamawa" sasa.
  
  Alicia kullakajj amparap tʼijtʼayäna. -Uka perrax kuntix lurawayki ukat jiwañapawa.
  
  Mai kullakax janiw nayranakap ch"irmthapkänti. -Jumax juk"amp jan walinak lurawaytaxa, Alicia -sasa.
  
  Drake chachajja, Alicia kullakajj wasitatwa nina nakhantaskir uñjäna. Jupajj kunatï amuyupar purkäna ukak arsüna. "Chʼaxwañat sipansa, inas jumanakat kawkïris chiqpachapuni Wells sat chachar jiwayatayna uk qhanañchtʼapxista. Ukat kunatsa" sasa.
  
  Uka nuwasiñax jupanakat sipan juk"ampiruw sarawayxi.
  
  Hayden jilatajj qhepäjjapankänwa, "Hudson jilatarojj Miles sat jachʼa tecnología sat aparatompiw arknaqapjjäna. Jumax uk yatisktawa. Kunjamsa Mai kullakajj uka aparato churäna ukat janiw khitis akan kusiskiti" sasa. Uka arupanxa acero ukaw utjäna. "Kunjamsa jikjjatäna uk janiw sañ munkti. Ukampis kunatsa ukham luräna uk nayajj amuyaraktwa. Jichhax gobiernon yaqhip jach"a irpirinakapax pachpa jan walt"awinakanw jikxatasipxi. Kovalenkox qhipa anatäwipanx niyaw anataski, ukatx juk"akiw payïr base ukar puripxta. Ukat fugas ukanakax jan sellatäkani ukhaxa-"
  
  Alicia kullakajj qhuruchasïna ukat asientoparuw kuttʼjjäna. Drakex yaqha paquete miniaturanak jikxatäna ukat pasillot kutt"awayxäna jupan utaparuw saräna. Jupajj cheqak uñchʼukiskäna, janiw jichhak wali suma amigopampejj kuna parltʼañsa qalltañ munkänti.
  
  Ukampis thakinjja, Ben jilatajj jupar jakʼachasïna. -¿FUBAR ukaxa?
  
  -Fucked up jan uñt"añjamawa -sasa.
  
  
  TUNKA paqallqun JANK"A
  
  
  Janïr uraqir puripkipanx Hayden jupax mä telefono jawsataw Ed Boudreau jupax CIA ukan carcelapat jaltxatayna sasaw yatiyatayna. Wila Reyix uka manqhankir jaqiruw apnaqatayna ukat jan munataparjamax Boudreau juparux mä jisk"a operación ukanw apsutayna, jan kuna ch"axwawinakampi.
  
  "Jumanakax jaqinakax janipuniw kuns yatiqapktati" sasaw Drakex juparux säna ukat janiw muspharkänti kunapachatix jupax kutt"ayañatak jan kuns arskäna ukhaxa.
  
  Honolulu markan aeropuertopax mä ch"amakt"ataw qhant"äna, ukhamarak markar jank"ak autot mantañax ukhamarakiw qhant"äna. Qhipa kutix Hawai markankapkän ukhax Davor Babich jupan jach"a utaparuw atacapxäna, ukatx Blanca yuqapaw lista de suspectos ukar uñt"ayapxäna. Uka tiemponjja, wali jachʼäkaspas ukhamänwa.
  
  Ukat Dmitry Kovalenko sat jilataw uñstäna.
  
  Honolulu markax walja jaqinakamp sarnaqañ markapunïnwa, janiw jilpach americano jan ukax Europa markanakat sipan mayjäkänti. Ukampis kunjamatsa, Waikiki Beach ukax janiw pä tunk minutos ukjat juk"amp jayankkiti sasin amuyt"añax Drake-n llaki amuyunakaparux llamp"uchawayi.
  
  Jayp"u pachax taqiniw qarjasipxäna. Ukampis Ben ukat Karin jupanakax CIA ukan edificiopar chiqak sarapxañapatakiw arsupxäna, ukat red local ukar mantapxañapataki. Panpachaniw Capitán Cook chachan diarionakapan kawkhans utji uk allsuñ qalltañ wal munapxäna. Drake chachajj uk istʼasajj niyaw jachaqtʼasïna. Ben jilatajj nayratpachaw adivinanzanak wal munasïna.
  
  Hayden chachajj jankʼakiw papelanak luräna, ukat mä qhawqha tiempotjja, yaqha jiskʼa oficinaruw jikjjatasipjjäna, ukajj Miami markan jaytapkäna uka oficinaruw uñtasitäna. Ukax mayj mayjawa, ventanatxa Waikiki markan jach"a hotelanakap uñjapxäna, Top of Waikiki ukan uñt"at giratorio restaurante ukanaka, ukat jaya chiqanx Oahu markan jach"a uñacht"äwipa, Diamond Head ukham uñt"at jaya pacha chhaqhat volcán.
  
  Karin kullakajj jachtʼasisaw akham säna: "Dios, nayajj akan jakañ munta" sasa.
  
  -Nayaxa iyawstwa -sasawa Kinimakaxa jiskht"äna. "Vacacionankir jila parte jaqenakajj nayat sipansa jukʼamp tiempo akan sarnaqapjjatap yatkchiyätsa" sasa.
  
  "Ey, jumax Everglades markanx janiw sinti jaya pachax utjktati" sasaw Hayden kullakax Ben ukat Karin jupanakan computadoranakapar mä sistema privilegiado ukar enchufayasax sawkasïna. "Ukat uka markankirinakat mayniruw uñtʼarakta."
  
  Kinimakax mä juk"a pachax musphataw uñnaqäna, ukatx chhuxriñchjasïna. "¿Cocodrilo sañ muntati? Wali kusiskañänwa, jïsa" sasa.
  
  Hayden kullakajj kuntï luraskäna uk tukuyasaw uñchʼukïna. "¿Kunjamarak jankʼak manqʼañasa ukat nayraqat ikiñasa? Alwatpachaw irnaqañ qalltapxta" sasa.
  
  Ukanjja, pʼeqep chʼoqtʼasisaw iyaw sapjjerïna. Maya kullakajj iyaw säna ukhajja, Alicia kullakajj sarjjänwa. Drake jupax janïr irnaqir masinakapar kutt"kasax jupar uñjäna. "Jichhürunakan yateqawayta uk taqeniw yatipxañama. Nayax mä amuyasta akax mä wakiskir yatiyäwinak uñt"ayañax utjaspawa". Jupajj mä jukʼa samartʼäna. -Dal jupax qharüruw nayar jawst"itu -sasa.
  
  ¿Torsten ukax? Ben jilatajj akham sasaw säna. "¿Kunjamsa uka loco sueco jaqix jikxatasi? Qhep qhepa kuti uñjkayäta ukhajja, Odin chachan chʼakhanakaparuw uñchʼukiskäna" sasa.
  
  Drake chachajj janis khitis jupar jarkʼkaspa ukhamaw amuyasïna. "Diosanakan Sepulturap uñakiptʼasajja, transferencia aparatonakan jikjjatapkta uka rollonakamp chika chimpunak jikjjatapjjäna".
  
  "¿Sapa kuti?" sasaw Hayden jilatajj ukham säna. "¿Qhawqha constantesa?"
  
  -Jupanakax chiqpachapuniw pachpakïpxi -sasa.
  
  Ben chachan pʼeqepajj taqpach chʼamampiw chʼalljjtäna. "Ukax sañ muniwa, khitinakatix Sepultura lurapkäna uka pachpa jaqinakaw uka aparatonak lurapxarakïna. Akax loqtañawa. Uka teoría ukax diosanakax jupanakan sepulturanakap lurapxäna ukat chiqpachapuniw jiwañatak ikiñar qunt"asipxäna, ukampirus walja jaqinakaw chhaqtxapxäna. Jichhax jumax sasktati jupanakax dispositivos de viaje de tiempo lurapxarakiwa?" Ben jilatajj mä jukʼa samartʼäna. "Chiqpachansa, ukax wali askiwa-"
  
  Karin kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna, jupar uñkatasa. "Ipi. Chiqansa, ukax wali askiwa. Ukhamaw jupanakax pachan sarnaqapxäna, kunayman lurawinakat mayjt"ayapxäna ukat jaqinakan destinos ukanakap uñstayapxäna".
  
  Matt Drake sat chachajj amukiw maysar kuttʼäna. -Alwaw uñjapxäma -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Arumanthi thayajj suma qʼapkirïnwa, tropicamente juntʼüna ukat mä jukʼa Pacífico sat cheqanwa thayajj thaytʼanïna. Drake jupax callinakan sarnaqäna, mä jist"arat bar jikxatañkama. Clientela ukax yaqha markanakan yaqha bares ukanakat sipan mayjäñapawa, ¿janich ukhamäki?, sasaw amuyäna. Chiqansa, alaxpachankänwa. Ukatxa, ¿kunatsa wiñayata jakasirinakax billar anattʼaskakipxäna, uka chiqax jupanakankkaspas ukham uñtʼatäpxänwa? ¿Kunatsa mä machat jaqix p"iqip qhipäxar jaquntat bar tukuyan utjäna? ¿Kunatsa wiñay chacha warmix sapaki qunt"asipxäna, jupanakan jisk"a pachanakapan chhaqhata, mayacht"asis ukampis sapaki?
  
  Ukhamajj yaqhep yänakajj mayjänwa. Alicia Miles kullakax bar ukan doble umañ tukuyaskäna. Drake chachajj sarjjañwa amtäna. Yaqha bares ukanakaw utjäna, ukanwa llakinakapat imantasispäna, ukat jila partejj ukham uñnaqtʼanïspa ukhajja, utapansa jikjjatasispänwa.
  
  Ukampis inas lurañapatak jawsatapajj kuntï amuykäna uk mä jukʼa mayjtʼaychïna. Juparuw jakʼachasisin qontʼasïna. Jupajj janiw uñchʼukkänti.
  
  -Fuck you, Drake -sasa. Chʼusa vasop jupar jakʼachasïna. -Mä umaña alasipjjeta -sasa.
  
  -Botella jaytañamawa -sasawa Drakexa barmanxa yatichäna, ukatxa chika vaso Bacardi Oakheart jupa pachpawa warantasïna. Jupax mä tostadas ukan vasop jach"ar aptäna. Alicia Miles kullakajj ukhamänwa. Tunka maraw mä jaqichasïwix jan kawkirus sarkänti, ¿janich ukhamäki? Ukat akax paraisonkxtanwa, mä bar ukan machjasipxta.
  
  "Jakäwix mä thakhiw jumamp jan walt"ayasiñataki".
  
  "Janiwa. SRT ukax ukham luratayna" sasa.
  
  -Chiqpachansa janiw yanaptʼkänti -sasa.
  
  Drake chachajj ladopar uñkatasaw jupar uñtäna. "¿Akax honradöñatak mä ofrecimiento ukhamäpachati? ¿Jumatsa? ¿Qhawqhanis jupanakat chhaqtjjapjjta?"
  
  "Uka presión apsuñatakix wakisiwa. Janiw kunjamtï nayajj munkta ukhama" sasa.
  
  "Ukat ukhampachasa, janiw kuns uka jaqinakar yanaptʼañatak lurapktati. Uka ayllunxa. ¿Ukat amtastati? Jumanakajj pachpa soldadonakajaruw jupanakar jisktʼapjjañapatak jaytapjjtajja" sasa.
  
  "Nayajj jupanakjamarakiw soldado ukhamäyäta. Nayajj mä ordenanïtwa" sasa.
  
  "Ukat ukat jukʼamp licitadorar katuyasjjtawa."
  
  -Nayax lurañax phuqhawaytwa, Drake -sasa. Alicia kullakajj ronap uchasïna ukat botellajj mesa patjjar wali chʼamampiw chʼalljjtäna. -Uka askinak apthapiñ pachaw purini -sasa.
  
  -Ukat kawkirus puriyapxtam uk uñjapxam -sasa.
  
  "Uñtapxam kawkirus akax puriyapxitu, ¿janich ukhamäki?"
  
  Drake chachajj amukiw qheparäna. Jupaw jachʼa thak ajllïna sasaw sissna. Ukat jiskʼa thak ajllïna sasaw sasispa. Ukajj janiw kunäkänti. Jupanakax pachpa chiqanw tukuyapxäna, pachpa chhaqtäwinakampi, pachpa jutïr pachampi.
  
  "Nayraqataxa, Wila Vendetta ukamp apasxañäni. ukat Kovalenko sat jilatanakaw ukham lurapxäna. Ukatxa kawkhanktansa uk uñjañäni" sasa. Alicia kullakajj jaya cheqanakar uñkatasaw qontʼasïna. Drake jupax amuyunakapax Tim Hudson jupat muyunti janicha sasaw jiskt"asïna.
  
  "Wells tuqit parltʼañax wali wakiskiriwa. Jupajj nayan amigojänwa" sasa.
  
  Aliciax larusitaynawa, nayrjax ukhamarakiw ist"asïna. "¿Uka nayra pervertido? Jupax janiw kunakipans amigomäkänti, Drake, ukat jumax fucking yatisktawa. Puchunakatwa parltʼañäni. Ukampis tukuyarojj. Ukapachaw ukax lurasini -sasa.
  
  "Kunata?"
  
  Mä llamp"u aruw amparapamp jalnaqäna. -Kunalaykutix ukapachaw ukax lurasiñapa, Matt -sasa. Ukanakax mayo phaxsin llamp"u chuyman tonadanakapawa. Jupajj jan istʼasisaw jupanakar jakʼachasïna. "Kunalaykutix nayraqat aka tuqit pasañatakix maynit maynikamaw munasipxta".
  
  Drake jupax jupar uñjasax muspharatap imantañ yant"äna. "¿Wells chachan cheqätapajj wali ajjsarkañäpachati?"
  
  Jupanakan amuktʼasitapajj kuntï ukajj utjkäna uka toqetwa parläna.
  
  May jilatajj jupanak taypinwa jalnaqäna. -Nayax akanktwa kunatix mä p"iqinchäwinïtwa -sasa.
  
  "Ranchu? ¿Khitinakatsa? Japón markankirinakajj mayjtʼayapjjtamwa sasaw amuyayäta" sasa.
  
  -Oficialmente, jupanakax uk lurapxäna. Mai arupax mä kusisit nota ukanïnwa. "Janiw oficial ukhamäkiti, jupanakax estadounidenses ukanakamp aruskipt"apxi. Jupanakax yatipxiw kunjams Kovalenko ukar katuntañax wali wakiskirïna. Gobiernojajj janis nayranïkaspa ukham jan amuyapjjamti" sasa.
  
  "Janiw samkasirïkti" sasa. Alicia kullakaxa wali ch"amampiwa säna. -Kunjamsa jumanakax jikxatapxista uk yatiñ munta -sasa. Jupax chalecop ch"allxtayäna, kunjamatix baliza wasitat utt"ayañ munkaspa ukhama.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Jumat sipansa jukʼamp sumätwa" sasa. -Ukat kimsa bloque ukan sapa barrakiwa.
  
  -¿Akaxa chiqati? Drake jilatajj nayranakap chʼoqtʼasïna. -Kuna ironíasa -sasa.
  
  Mai kullakajj mayampiw akham säna: "Nayajj mä pʼeqtʼäwinïtwa" sasa. "¿Jichhax nayamp chik jutasin uñakiptʼañ munasmati jan ukax panpachanix wali machjatäpxtati, ukat janiw kuns lurapktati?"
  
  Drakex mä segundo qhipat sillupat jaltawayxäna ukat Aliciax muyuntäna. -Thak uñacht"ayapxita, jisk"a duende -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Mä juk"a taxi sarañ tukuyatatxa, mä jach"a thakhi esquinaruw tantachasipxäna, Mai jupanakar machaqar tukuyatap ist"asa.
  
  "Akax khitirutix Agencia de Inteligencia ukan atinisiwaykta ukat chiqapuniw juti. Kovalenko rancho ukax mä qawqha jaqinakan apnaqatawa, jupax atinisiñapawa. Nayratpachaw ukhamapunïnwa, jichhax nayrat sipans juk"ampiw yanapt"i kunapachatix pachax munaski ukhaxa...walikiwa, kuntix lurañ amtki uk lurañataki. Kunjamäskpasa, Oahu markan ranchopajj Claude sat mä jaqen apnaqatawa" sasa.
  
  Mai jupax wayn tawaqunakan línea ukar uñt"ayäna, jupanakax arco ukat qhana qhant"at club ukar mantañ punkut pasapxäna. Ukat akham sarakïnwa: "Claude jilatajj aka cluban dueñopawa. Uka qhant"ir qhananakax "DJs en vivo, Botellas de Firma de Viernes ukat Invitados Especiales" ukanakaw uñt"ayasïna. Drake chachajj chhaqhirjamaw jaqenakar uñchʼukïna. Ukanjja, Hawai markankir niya waranq suma wayn tawaqonakaw kunayman estadonakan jan isinïpki ukanakan uñachtʼayasïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Mä jukʼa mayj mayjäpjjaspänwa" sasa.
  
  -Jichhax taqiniw jariqatäpxatax yatxa -sasa. Alicia kullakajj jupar uñkatasaw jachaqtʼasïna. "Mä marani Drake wawax jichhax jupamp chikäki uka pä junt"u warminakan jak"apan sayt"asisaw pä amparapamp ajanunakapar luqxatasin ukar jaquntapxirïtu".
  
  Drake chachajj nayranakap chʼalljjtayasïna, muspharkañ cheqätap yatisa. "Kimsa tunk mara chikataniw jaqirux mayjt"ayi" sasaw atipjäna, mä akatjamat Alison jiwatapat llakt"asitapat amuyasïna, Kennedy jiwayatätapata, sapa kuti machjatätapata. Jupax panpachaniruw acero uñkatasiñ askichañ atipjäna.
  
  -Claude thaqhañax akan qalltawayi.
  
  Jachaqtʼasisaw porteronak jakʼan pasapxäna, ukat mä jiskʼa túnel ukanwa jikxatasipxäna, uka túnel ukanx qhananakampi ukat kʼari chhullunkhanakampi phuqantatänwa. Drake chachajj mä jukʼa tiempojj jan amuytʼasisaw semananak machantatäkaspas ukham qellqäna. Amuyunakapax janiw qhankiti, reacciones ukanakax juk"ampiw ch"amanchasi. Jupajj jankʼakiw sarjjañapa.
  
  Túnel qhepäjjatjja, mä jachʼa balconaw utjäna, ukanjja jamachʼin nayrampiw thuqtʼañ utajj uñjasïna. Cuerponakajj manqhankir ritmos de bajo ukanakamp mäkiw sarnaqäna. Chʼeqa toqenkir perqajja, waranq waranqa machjayir botellanakaw utjäna ukat kʼajkir prismanakanwa qhanajj qhantʼäna. Tunka payan bar irnaqirinakax anatirinakaruw irnaqapxäna, lakap liyt"asa, mayjt"äwinak churasa ukat jan wali umañanak club ukan jan yäqasir patronanakar churasa.
  
  Kunjamtï yaqha bar ukan utjki ukhama. Drakex mä juk"a ironía ukamp larusitayna. "Qhipata". Jupax uñacht"ayäna, janiw jaqinak taypin imantasiñax wakiskänti. "Soga cerco ukamp muyuntat chiqa. Ukat jupanakan qhipäxapanx - cortinanaka.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Fiesta privadanaka" sasa. -Nayax yattwa kunas uka qhipäxan pasaski -sasa.
  
  -Chiqpachansa jumax yatisktawa -sasa. Mai kullakajj kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjamaw uka cheqan uñchʼukiskäna. -¿Janipunit mä qhipa cuartox utjiti, Miles?
  
  "Jan uka chiqarus sarañamäkiti, perra. Nayax Tailandia markan exploits ukanakat yatta. Nayas janiw ukanak yantʼkiriskayätti" sasa.
  
  -Kuntix ist"apkta ukax wali jisk"achatawa -sasa. Mai kullakajj jan qhepar uñtasajj jachʼa escalerat saraqañ qalltäna. "Nayar atinisiñamawa".
  
  Drakex Aliciaruw ñik"utap ch"uqt"äna ukat thuqhuñ utaruw p"iqip ch"allxtayäna. Alicia kullakajj muspharat uñnaqtʼanïnwa, ukampis uka qhepatjja, mä jiskʼa thaknam sarañ amtatap amuyasïna, ukat mä sapa cheqaruw sarañ amtäna. Inglés warmix amparap luqxatäna. "Jumaw p"iqinchirïta, Drake. Nayajj jumar arkäma" sasa.
  
  Drake chachajj mä akatjamat jan amuytʼasir wilajj wal jalnaqäna sasaw amuyasïna. Ukax mä ch"amaw khitirus jak"achasiñataki, jupax inas Dmitry Kovalenko ukan kawkhans jikxatasi uk yatispa. Jichhakamax wila wartkäna ukax lamar qutan mä gotakïskänwa, kuntï jupax wartañ munkäna ukat sipansa.
  
  Thuqhuñ pampan larusiña, ch"uñut lurat janchinak taypin sarnaqapkäna ukhajja, mä waynaw Alicia kullakarojj muyuntayañ atipjäna. "Ey" sasaw amigopar jawsäna, arupajj jukʼakiw istʼasïna, uka ritmojj thuqtʼaskäna ukhajj janiw istʼaskänti. "Nayax suertenikïtwa".
  
  Aliciax ch"amakt"at amparanakap plexo solar ukarux ch"allt"äna. "Janipuniw suertenïktati, wawa. Uñjapxam ajanuma -sasa.
  
  Jupanakax jank"akiw nayrar sartapxäna, jan yäqasa, jach"a musica, liwxataskir cuerponaka, bar ukan irnaqirinakax jaqinak taypinx nayraqatar qhipäxar sarapxäna, p"iqip patxarux bandejas precariamente equilibrados ukanakampi. Uka chacha warmix wali jachʼat chʼaxwasipkäna, uka chachax columnaruw chʼallxtayasïna, ukat uka warmix jinchuparuw arnaqasïna. Mä tama chika marani warminakax ch"uñupxäna ukat phust"asipxäna, mä muyu qunt"ataw vodka-jalea ukat jisk"a ch"uxña cucharas amparanakapamp apt"ata. Taqe pampanjja, jiskʼa mesanakaw utjäna, jila partejj paraguas manqhan jan sawurani umañanakamp phoqantatänwa. Janiw khitis sapakïkänti. Walja chachanakaw Mai ukat Alicia jiwatapat doble toma lurapxäna, ukat amiganakaparux wal chuym ustʼayapxäna. Mai kullakajj wali amuyumpiw uka uñjäwir jan istʼkänti. Alicia kullakajj ukham luratayna.
  
  Mä sogampi uchat cheqaruw puripjjäna, uka cheqajj qorit lurat thiya trenzat luratänwa, uka trenzajj broncet lurat pä chʼamani soga postenak taypinwa chʼoqantasïna. Establecimiento ukax chiqpachans janiw khitis uka pä thuqhurinakarux mayni ladopan jikxatasir ch"axwañapakiti sasaw amuyäna .
  
  Jichhajj jupanakat mayniw nayrar sartäna, amparap luqtäna, ukat suma chuymampiw Mai jilatarojj qhepar kuttʼañapatak mayïna.
  
  Japón markankir tawaqux jank"akiw jachaqt"asïna. "Claudex uñjir khitapxitu..." Jupax mä juk"a samart"äna, amuyt"askaspa ukhama.
  
  -¿Pilipo? Mayni thuqhurixa jank"akiw arsüna. "Kunatsa uk amuyasta, ukampis ¿khitis aka waynaxa?"
  
  "Guardia de cuerpo".
  
  Pä jach"a jaqinakax Drake-rux pusi ch"uqi esquinaruw uñch"ukipxäna. Drake jilatajj jupanakar uñjasajj wali jachaqtʼasïna. Jupax janiw kuns arskänti, inglés arut acentopax suyt"awinak utjayaspa. Alicia kullakajj janiw ukham ajjsarkänti.
  
  "Ukhamaxa, aka Pilipo. ¿Kunjamakis jupax? ¿Suma kusistʼañäniti, jan ukajj ¿kunas?"
  
  -Ay, jupax wali sumawa -sasawa nayrïr gorilax mä k"ari jachaqt"asis säna. "Uka Perfecto Caballero".
  
  Payïr gorilax isinak uñch"ukiskäna. "Janiw taqpach - isimp isthapt"atäktati - uka ocasión ukataki. ¿Claude jilatajj khitantamti cheqätati?"
  
  Mai-n arupanx janiw kuna jisk"achasiñas utjkänti kunatix jupax akham sänwa: "Chiqpachapuniwa".
  
  Drake jupax bolsa de valores ukan imantat nichonak uñakipañatakiw apnaqatayna. Mä jiskʼa escaleratwa mä plataformar makatapjjerïna, uka plataformanjja mä jachʼa mesaw saytʼatäskäna. Niya tunka payan jaqinakaw mesa muytapxäna, jila partex wali kusisitaw uñnaqapxäna, ukat jichhakiw mä jach"a polvo muxsañchapxi sasaw amuyapxäna. Mayninakax axsarañampi ukat llakit uñnaqt"anikiw uñstapxäna, tawaqunaka ukat mä qawqha waynanaka, qhanaw janiw partido tamankirinakakiti.
  
  "¡Ey Pilipo!" -sasawa payïri gorilaxa jach"at arsüna. "¡Jumatakix fresco aycha!"
  
  Drakex imill wawanakarux mä jisk"a escaleraruw arktäna. Aka patat jukʼamp amukiw utjäna. Jichhakamax tunka payan jan pantjasir jan wali jaqinakaruw jakthapiwayi, taqiniw pistolanïpxpachäna. Ukampis kunapachatï tunka payan local enforcers ukanakar May, Alicia ukat jupamp chikancht"askäna ukhax janiw llakiskänti.
  
  Jupanak qhepat qheparäna, jan sinti llakisiñatakiw chʼamachasïna. Uka dianax Pilipo satänwa, jichhax jupat mä qhawqha kayunak jakʼankxapxänwa. Aka discotecax niyaw chiqpachans ch"allxtañ qalltañampïskäna.
  
  Pilipoxa imillanakaru uñch"ukiskäna. Kunkapan waña clic luratapajj jupar munasitap uñachtʼayäna. Drake chachajj amparapampiw umañar katjjarusajj kuttʼayäna, uk janiw sum uñjkänti.
  
  "¿Claudex khithtamxa?"
  
  Pilipo jisk"a, jisk"a jaqiwa. Jach"a, qhana nayranakapax Drake-rux mäkiw akham säna, aka jaqix janiw Claude-n amigopäkiti. Janiw maynit maynikam uñtʼasirïpkayätti. Jupax juk"amp títere ukhamänwa, cluban p"iqinchiripawa. Consumible ukhamawa.
  
  "Janiw chiqpachansa". Mai kullakax uk amuyarakïnwa ukat mä ch"ipxtawimpiw mä pasiva warmit mä muspharkañ jiwayir jaqir tukuwayxäna. Jan chʼamani amparanakaw jakʼankir pä jaqenakan kunkapar allsupjjäna, ukat nayraqatat mä jachʼa jawqʼjataw kimsïr jaqerojj jan amuytʼasis khitäna, sillupat jaquqanïna. Alicia kullakajj jakʼankir mesa patjjaruw jaltawayjjäna, kayunakap jachʼaruw asnupar purintäna, ukat kunkapan jawir tatuajenakanïki uka chachan ajanuparuw talonap chʼalljjtäna. Jupax jak"ankir goon ukarux ch"allt"asïna, panpachaniruw kayut jaquqanïna. Alicia kullakajj kimsïr cheqaruw jaltawayjjäna.
  
  Drake chachajj kʼachat kʼachat uñtasitänwa, ukampis jukʼamp tʼunjirïnwa. Jaya ñik"utan asiático ukax nayraqat juparuw saykatawayi ukatx mä jab ukat frontal punch combinación ukampiw nayrar sartawayi. Drakex mä chiqaruw sarxäna, kayup katjäna, ukat wali jach"a, akatjamat ch"amampiw muyuntäna, ukat uka jaqix arnaqasïna ukat mä jachir bolaruw t"unjasïna.
  
  Jutïr jaqix mä cuchillo apsuwayxäna. Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. Uka cuchillajj nayrar tʼijtjjänwa. Drake jupax muñeca katjatayna, p"akjatayna, ukat uka armax dueñopan purakapar manqharuw jaquntäna.
  
  Drake jupax juk"ampiruw sarxäna.
  
  Uka jan wali colgadores ukanakax mesat t"ijtxapxäna. Ukajj janiw kunäkänti. Jupanakajj janiw Claudet kuns yatipkaspänti. Kunjamtï maynix suykäna ukhama, kunjamtï maynix suykäna ukhama, wali suma qʼara sillun manqhan quntʼatäskäna, nayranakapas axsarañat jachʼaptayasïna, lakapas jan istʼasisaw kuyntʼasïna.
  
  "Pilipo" sasaw sapxi. Mai kullakajj jupar jakʼachasisin amparapampiw thixnipar luqtäna. "Nayraqataxa, jiwasan empresasaruw munapxtaxa. Jichhajj janiw ukham lurapktati. Ukax qhurupuniwa. ¿Kunas amigojäñatakejj wakisi?"
  
  -Naya... Nayax chachanakanïtwa -sasa. Pilipo chachajj jan wali amparapampiw amparapamp uñachtʼayäna, amparanakapajj alcohol umañ jakʼankir jaqenjamaw khathattʼasïna. "Taqi chiqanwa".
  
  Drakex pä gorilampiw t"ijtäna, jupanakax niyaw escalera patat puripxäna. Alicia kullakajj chʼeqa toqenkir qhep qhepa jaqenakaruw qʼomachaskäna. Jachʼa thuqtʼañ musicanakajj alayatwa istʼasïna. Kunayman etapas de machantat cuerponakax thuqhuñ utarux ch"iqiyatäpxänwa. DJ ukax mistuni ukat gruñido ukax captivado audiencia ukatakiw.
  
  -Claudexa janiwa khithktamti -sasawa payïri gorilaxa samsutayna, qhana muspharata. Drake chachajj escaleran escaleranakapampiw nayrar liwjjatasïna ukat pä kayupaw uka chachan pechopar ayruntäna, ukhamatwa chʼajjwañ pʼiyaruw kuttʼayäna.
  
  Yaqha chachax qhipa paso patxaruw jaltawayxäna ukat Drake-rux pulmonar liwxatäna, amparanakap luqxatasa. Inglés jaqix costillanakaparuw mä ch"axwäw katuqatayna, ukax mä jan ch"aman jaqiruw jaquntaspa. Ukajj chuym usuyänwa. Uñisirinakapajj mä jukʼa samartʼäna, kuna efectos utjañap suyaskäna.
  
  Ukampis Drakex mäkiw jach"at arsüna ukat mä jak"a uppercut uraqir purintäna, kayunakapat liwxatasa. Uka gorilax uraqit apsutäxänwa, mä ratukiw jan amuyt"asxänti. Kunjam ch"axwañas uraqiru ch"allt"askäna ukax Pilipo-rux amuyañjamaw salt"äna.
  
  "¿Kuns sasmati?" Mai kullakax mä suma manicurat uñnaqaw hawaiano jaqin ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uñump t"ijtäna. "¿Jaqinakamatxa?"
  
  -¿Jumajj loqtatätati? ¿Khitis aka cluban dueñopa uk yattati?"
  
  Mai kullakajj jachaqtʼasïnwa. Alicia kullakajj panpachaniruw jakʼachasïna, pusi guardaespaldas ukanakamp apaskäna uka qhepatjja, janiw kuna llakisiñas utjkänti. -Ukham sasmaxa, wali muspharkañawa -sasa. Pilipon chuymapar kayup uchasax wali ch"amampiw ch"allxtayäna. "Aka waynaxa, Claude. ¿Kawkinkis jupax jikxatasi?
  
  Pilipo nayranakapaxa nina ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uñuru uñtata t"ijtäna. "Naya... janiw yatkti. Jupax janipuniw akan jutkiti. Nayax aka chiqan t"ijtxa, ukampis nayax... janiw Claude-rux uñt"kti."
  
  -Arrepentisiñawa -sasa. Aliciax Pilipo-rux chuymapar ch"allt"äna. "Jumataki".
  
  Drake jupax mä juk"a pachaw perímetro ukar escanear munäna. Taqi kunas jan kuna jan waltʼäwinïkaspas ukhamänwa. Jupajj cluban dueñopampiw nayrat nayrakamajj qontʼasïna.
  
  "Ukax katuqapxtanwa. Jumax jan kunatak askïki uka uywatätawa. Claude sat chachar janiw uñtʼktati sasaw nayajj iyawsarakta. Ukampis jumax jupar uñtʼir khitirus uñtʼañamawa. Sapa kuti visitt"ir jaqi. Khititï juma pachpa filankañamatak chʼamachasi. Jichhax..." Drakex Pilipo-rux kunkapat katthapïna, colerasiñapax juk"akiw imantasïna. "Jumaw aka jaqin sutip yatiyapxita. Jan ukax nayax fucking p"iqim ch"allxtayä -sasa.
  
  Pilipo-n jiskht"asitapax aka patakamas janiw ist"askänti, kawkhantix thuqt"ir thuqt"awinakax jach"a acústico pirqanakax ch"amakt"ayatänwa. Drakex p"iqip ch"allxtayäna kunjamtix mä tigrex jiwat gacela p"iqip ch"allxtayki ukhama.
  
  "Kuna?"
  
  "Buchanan satänwa. Aka jaqix Buchanan satawa -sasa.
  
  Drakex juk"amp ch"amampiw chhuxriñchjasïna kunatix colerasiñax apnaqañ qalltäna. -Kunjamsa jupamp jikisipxta uk yatiyapxita -sasa. Kennedy chachan uñacht"äwinakapax visionaparuw phuqhantäna. Jupax juk"akiw Mai ukat Alicia jupanakax jiwañampïskir club ukan dueñopat aynacht"ayapxäna.
  
  
  TUNK LLACH"A JALJA
  
  
  Hawai markankir arumax wali ch"amampiw sartasïna. Chika arumax niyaw pasxäna, Drake, Mae ukat Alicia jupanakax clubat mistusaw mä taxi sayt"ayat ukar jach"añchapxäna. Aliciax escapañ thakhip uñt"ayäna, kusisitaw DJ ukar jak"achasïna, micrófonop apthapisinx wali suma rock estrella ukham uñt"ayarakïna. "¡Honolulu markanx aruntt"apxsmawa! Kunjamas jumax jikxatastaxa? Ukhamaw jichhür arumax akanktxa. ¡Jumanakax wali suma uñnaqtʼanïpxtawa!" Ukatxa, waranq lakanakaruw waranq iwxtʼanak jaytawayäna.
  
  Jichhax taxi apnaqirimpix jan khitin jark"ataw parlt"asipxäna. "¿Qhawqha pachas jumax amuyta janïr Pilipo Buchanan ukar yatiyañapataki?" -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna.
  
  "Suertenïsajj inas mä jukʼa tiempo jan jikjjatapkchiti. Jupax wali sum chikt"atawa. Ukampis ukham lurapjjani ukhajja..."
  
  -Janiw jupax parlkaniti -sasawa Drakex säna. "Jupax axsarir jaqiwa. Jupax janiw Claude chachan jaqipar rat"atapat amuyt"ayañ munkänti. Nayajj hipotecajj ukaruw uchasirïta" sasa.
  
  -Gorilanakax parlt"apxaspawa. Maix llamp"u chuymampiw säna.
  
  -Jilïr jila partejj jan amuytʼasirïpjjewa -sasa. Aliciaxa larusitaynawa, ukatxa juk"ampi jach"a chuymampiwa säna. "Ukampis sprite ukax chiqawa. Kunapachatï sarnaqañ yatipxani ukat wasitat parltʼasiñ yatipxani ukhaxa, khuchhinakjamaw chhuxriñchjasipxani" sasa.
  
  Drakex lakap ch"allxtayäna. "Maldita, panpachaniw chiqaw sapxsma. Ukatxa jankʼakiw uk lurañasa. Jichha arumax. Janiw yaqha amtäwix utjkaspati" sasa.
  
  "Norte Kukuy calle" sasaw Mai kullakax taxi apnaqirirux säna. -Jumanakax morgue ukar jaytapxasmawa -sasa.
  
  Taxi apnaqirix mä jank"akiw uñch"ukitayna. -¿Chiqapuniti?
  
  Alicia kullakajj mä jiskʼa jachaqtʼasisaw chuymap katjäna. -Amukt"am, phisqa-o. Ukhamakiwa.
  
  Taxi apnaqirix "Fucking haole" ukham arsüna, ukampis thakhi uñch"ukisaw amukt"äna. Drake chachajj kawkirus sarapkäna uka toqetwa lupʼïna. "Chiqpachans akax Buchanan oficinapächi ukhax janiw aka pachanx ukankaspati".
  
  Alicia kullakaxa wali ch"amampiwa säna. "Drakes, Drakes, jumax janiw sum ist"ktati. Kunapachatï qhepat amuyapjjta, Pilipo sat loqhe jaqejj amparanakamar wali chʼamampiw kunkapar chʼalljjtayasïna, ukat moradoruw tukuwayjjäna, ukat larusiñatakjam jakañap qhespiyañatakiw chʼamachasipjjta, ukat Buchanan chachajj mä utanïtapwa sapjjetäna" sasa.
  
  "Uta?" Drake jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna.
  
  "Negocio tuqitxa. Jumax uka aljirinakaruw uñt"taxa. Ukan jakasipxi ukat manq"apxi, ukan anatapxi, ukatw local irnaqawinakap wakicht"apxi. Ordenar uñji. Ukat markaparus jakʼachaskakiniwa. Jan saytʼas chʼama fiestawa, chacha" sasa.
  
  "Ukax discoteca ukan lurawinakap jichhakamax jan ch"amakt"ayañatakiw yanapt"ani". Maix taxix morgue anqan sayt"askäna ukhax sänwa. "Hong Kong markan uka imán de entrega ukan oficinapar mantapkta uk amtastati? Jiwasax jank"akiw mantapxta, jank"akiw mistuwayapxta. Ukhamaw utjañapa" sasa.
  
  "Kunjamtï Zúrich markan uka chiqar puripkta ukhama". -sasawa Aliciaxa Drake-ruxa jach"at säna. "Janiw taqi kunas jumatakïkiti, Kitano. Janiw ukhamakiti -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden kullakax Honolulu markan CIA ukan edificiopan utt"ayat apartamentoruw mantawayi, ukat jiwataw thakhinakapan sayt"awayi. Ben jilatajj jupar suytʼaskäna, ikiñar qontʼasisaw kayunakap warktʼasïna.
  
  Uka waynaxa qarjataw uñnaqäna. Nayranakapajj walja urunak computadora pantalla uñchʼukisaw wilamp chʼalljjtayasïna, ukat ukham wali concentración utjatapatjja, nayraqatapajj mä jukʼa chʼiyjatäkaspas ukhamänwa. Hayden jilatajj jupar uñjasajj wal kusisïna.
  
  Jupajj jan istʼasaw cuarto muytasajj uñchʼukïna. "¿Qhepatjja, ¿Karinampejj cordón umbilical uk khuchhuqapjjtati?"
  
  -Har, har. Jupax familiapawa" sasa. Jupanakan jakʼachasiñapajj jukʼamp qhanäkaspas ukhamwa säna. "Ukat chiqpachansa computadoranakatxa wal yati".
  
  "IQ nivel genio ukax uka tuqit yanapt'ätam". Hayden jilatajj zapatonakap apsuwayjjäna. Uka thiya alfombrajj usut kayunakap manqhanjja, mä espuma almohada ukhamänwa. "Qharürojj Cook chachan revistanakapanwa kuntï munaski uk jikjjatapjjäta, uk taqe chuymaw yatta" sasa.
  
  "Jupanakar taqpach jikxatsna ukhaxa."
  
  "Taqi kunas web ukan uñt"ayatawa. Kawkirus uñchʼukiñama uk yatiñakiw wakisi" sasa.
  
  Ben jilatajj jupar uñkatasaw nayranakap chʼoqtʼasïna. "¿Kunas... ¿aka chiqanx manipulat uñjasipxta sasin amuyañax utjiti? Nayraqatax Diosan Sepulturap jikxatta, ukatx dispositivos de movimiento ukanak jikxatta. Jichhax uka pä phenomena ukanakax mayacht"ataw jikxatasipxi. Ukat..." sasaw mä jukʼa samartʼäna.
  
  -Ukat kunasa? Hayden jilatajj jupan jakʼapanwa ikiñan qontʼasïna.
  
  Ukat akham amuytʼäna: "Uka aparatonakajj Infiernon Punkunakaparuw mä jukʼa mayachasispa" sasa. -Kovalenko jupanakar munchi ukhaxa, jupanakax ukhamäpxañapawa.
  
  "Janiw chiqäkiti". Hayden jilatajj jukʼampiw jakʼachasïna. "Kovalenkox loco ukhamawa. Kuntï amuyki uk janiw amuyasksnati sisksnati" sasa.
  
  Ben chachan nayranakapajja, jankʼakiw amuyunakap aptʼasi, mayninakampis coqueteaskäna ukwa uñachtʼayäna. Jupax Haydenar jamp"att"äna, kunawsatix p"iqip jupan p"iqip tuqir liwxatkäna ukhaxa. Bolsillopan kuns aptʼasisaw chhuxriñchjañ qalltäna, ukatwa jaltxatayna.
  
  -Nayax juk"amp sumaw jikxatastxa kunapachatix cremallera tuqit mistki ukhaxa, Ben -sasa.
  
  "¿Eh? Janiwa. Nayajj uk wal munta" sasa. Jupajj celularap apsusaw pantalla MP3 reproductorar mayjtʼayäna, ukat mä álbum ajllirakïna.
  
  Fleetwood Mac jupax "Second Hand News" uka q'uchuñ qalltawayi, ukax clásico chismes ukan uñt'ayatawa.
  
  Hayden jilatajj musphataw nayranakap chʼirmthapïna. "¿Dinorock sat jaqejj? Chiqpachansa?"
  
  Ben jilatajj qhepäjjaparuw jaqontäna. -Akanakat yaqhepajj jumanakat sipansa jukʼamp askiwa.
  
  Hayden kullakajj janiw noviopan tonadapan wali llakisiñap jaytkänti. Jupajj janiw qʼochun temapat faltkänti, ukajj pʼeqeñchäwipanwa qhan amuyasi. Ben chachajj kunatsa ukham luräna, ukhamarakiw Kennedy Moore ukat Drake ukat taqe kunatï aptʼasipkäna ukanak amuytʼayäna. Janiw panpachanix Kennedy markan mä jach"a amigop chhaqhayapkänti, jan ukasti wali ch"amampiw jiwatapax Drake-n taqpach amigonakaparux mä qhipa ch"axwañar tukuyäna.
  
  Ukampis Lindsey Buckingham kullakajj jachʼa chʼojjñanakat qʼochtʼañ qalltäna ukat kuntï lurañapäkäna uk lurañ qalltäna ukhajja, mä qhawqha tiempotjja, chuymajj mayjtʼjjänwa.
  
  
  * * * .
  
  
  Mai kullakax taxi apnaqirirux suyt"añapatakiw mayïna, ukampis uka jaqix janiw ist"känti. Autot saraqapkäna ukhajja, motorar qalltasaw grava chʼalltʼasajj jaltjjäna.
  
  Alicia kullakajj jupar uñjäna. "Jakt'aña".
  
  Mai kullakajj jupanakan nayraqatapan utjkäna uka cruce uñachtʼayäna. -Buchanan utapax ch"iqa tuqinkiwa.
  
  Jupanakax wali suma amukiw sarnaqapxäna. Mä qawqha phajjsinak nayrajja, Drake chachajj janipuniw ukham paskaspänti, uk yatïna. Jichhürunakanjja, mä pachpa uñisirinïpjjänwa. Taqinipuniw Wila Reyin loqtatapat chuym ch"allxtayasipxäna. Ukat, qhispiyat qhiparañapatak jaysatäspa ukhaxa, jupanakarux jan sinttʼasisaw jan walinak luraspa.
  
  Jupanakax mayacht"asisaw uraqpachan wali suma equiponakat maynïrïpxäna.
  
  Jupanakax cruce uksa chiqancht"asipxäna ukatx Buchanan ukan yänakapax uñjatäxän ukhax juk"ampiw juk"ampi. Uka chiqaxa qhanampi phuqhantatänwa. Cortinanakax alayaruw puri. Punkunakajj jistʼaratäjjänwa, ukhamat uka cheqan musicajj sarañapataki. Rap musican thuqtʼasitapajj calle chiqansa istʼasirakïnwa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Yaqha yateqasir vecino" sasa. "Maynix ukham - nayax jak'achasisinx maldito centro de música ukar t'unjañakiw wakisispa".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ukampis jila parte jaqenakajj janiw jumar uñtasitäpkiti. "Ukhamatwa uka jaqinakax jilxattapxi. Manqha manqhanjja, jan walinak lurir jaqenakäpjjewa. Chiqpach jakäwinxa, escopetanak aptʼataw sarnaqapxi ukat janiw khuyaptʼayasipkiti, janirakiw conciencianïpkiti" sasa.
  
  Alicia kullakajj jupar uñjasajj larusisaw arsüna. "Ukatx janiw mä ataque completo ukar suyapkaniti".
  
  Mayajj iyaw sasaw säna. -Jank"aki mantaña, jank"aki mistuña -sasa.
  
  Drake chachajj kunjamsa Wila Reyejj walja jan juchani jaqenakar jiwayapjjañapatak mayïna uka toqetwa lupʼïna. -Jupanakaru chhuxriñchjasiñani -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden kullakajj qʼala jan isinïskänwa ukat chʼuñunirakïnwa, kunapachatï celularapajj istʼaskäna ukhajja. Janitï jefepajj utjkaspäna ukhajja, Jonathan Gates chachan firmapan tonadapajj jarkʼaspänwa.
  
  Jan ukasti, jachtʼasisaw Ben jilatarojj jaqunuküna ukat jaysäwi boton chʼoqtʼarakïna. "Jïsa?"
  
  Gates chachajj janiw samsuñapsa amuyaskänti. "Hayden, jaypʼu horasapat perdón mayiskta. ¿Jumax parlasmati?"
  
  Hayden jilatajj jankʼakiw cheqpach sarnaqäwipar kuttʼjjäna. Punkujj jupar uñjañapawa. Markapa layku kuna ajjsarkañanakatï aguantkäna ukajj janiw mä deber ukham amuyañat sipansa jukʼampïkänti.
  
  -Chiqpachansa, tata -sasa.
  
  "Dmitry Kovalenko jupax llätunk senadores de Estados Unidos, tunka pusini representantes ukat mä alcalde ukanakan familianakaparuw katuntat uñji. Aka monstruox cuenta churatäniwa, Jay, kunayman tuqinakat. Jumax taqi yänakanïtawa -sasa.
  
  Uka conexión ukax chhaqtayatäxänwa.
  
  Hayden kullakajj chika chʼamakar uñchʼukisaw qontʼasïna, wali munasiñapajj qʼal chhaqtayatäjjänwa. Amuyunakapax katuntat jaqinakampiw utjäna. Jan juchani jaqinakax wasitatwa tʼaqhisipxäna. Wila Reyir janïr juchañchatäkasajj qawqha jaqenakas jukʼamp tʼaqhesipjjani sasaw jisktʼasïna.
  
  Ben jilatajj ikiñ taypit jupar jakʼachasïna ukat kunjamtï munkäna ukhamarjamaw jampʼattʼäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drakex nayraqat manqhar mantasinx mä jach"a pasillo ukan jikxatasïna, pä punkux ch"iqa tuqiruw jist"arasïna ukat tukuyanx mä jist"arat cocinaw utjäna. Uka jaqix escalerat saraqaskäna, nayranakapax mä akatjamat wali mulljataw uñjasïna, Drake-r utar mantaskir uñjasa.
  
  -¿Kunas uka-?
  
  Mai sat tawaqun amparapax nayran uñjatapat sipansa jukʼamp jankʼakiw sarnaqäna. Mä segundonjja, uka jaqejj mä ewjjtʼa arnaqañatakiw wali samsuskäna, ukat qhepatjja, kunkapar mä jiskʼa puñal aptʼataw escalerat jaquqanïna. Kunapachatï manqhar purinkäna ukhajja, Mai kullakajj irnaqäwip tukuyjjäna ukat puñal apsusïna. Drake chachajj pasillot saraqasaw sarjjäna. Nayrïr cuartoruw ch"iqa tuqir kutt"apxäna. Pusi par nayranakaw kawkhantï explosivonak apthapipkäna uka jan chʼamäki uka cajanakat uñchʼukipjjäna.
  
  ¿Explosivos ukanakas utji?
  
  Drake jupax jank"akiw C4 ukar uñt"äna, ukampis janiw amuyt"añatak pachax utjkänti kunatix uka chachanakax jan amuyt"asis jaquntat arma katjapxäna. Mai ukat Alicia jupanakax Drake ukar muyuntat thuqt"apxäna.
  
  "Khayana!" Drake jupax juk"amp jayaruw uñacht"ayäna. Alicia kullakajj jan suma chuymampiw inglepar chʼalljjtayäna. Jupax kuns jisk"achasaw jaquqanïna. Drake nayraqatankir jaqix jank"akiw jupar jak"achasïna, mesa patxaruw jaltawayxäna, ukhamat ataquepan alturapa ukat ch"amap jilxatayañataki. Drake chachajj uka jaqen tʼijtäwip manqhanwa cuerpop muyuntäna, ukat uraqir purisajj qhepäjjat pä qonqorinakap jaqontäna. Uka jaqix coleratatwa chhuxriñchjasïna, ukat lakapat lakapat salivax t"ijtäna. Drake jupax mä hacha ch"allt"ataw p"iqip patxar uraqir puri, taqi jan sinti qhuru ch"amampi ukat ch"amampi.
  
  Uka jaqixa jan kunsa ist"asisaw t"unjasïna.
  
  Chʼiqa toqenjja, Mai kullakajj pä puñetampiw jankʼak maynit maynikam jawqʼjäna. Panpachaniw pä kuti chhuxriñchjatäpxäna, purakapan usuchjatanaka, ajanunakapan muspharkañ qillqt"ata. Drake jupax jank"akiw mä estrangulamiento ukamp maynir jan ch"amanïñapatak apnaqatayna, Mai jupax mayniruw jaquqanïna.
  
  "Jaytaña". Drake jilatajj sist"asïna. Inas jan yatipkchïnti, ukampis Wila Reyin markapäsipkakïnwa. Jupanakax suertenipxänwa, Drake-x jank"akiw sarnaqäna.
  
  Pasilloruw kuttʼapjjäna ukat yaqha cuartoruw sarapjjäna. Manqhar liwxatasinxa, Drakex cocina uñjäna. Ukajj chachanakampi phoqantatänwa, taqeniw mä jiskʼa mesa patjjan kuns uñchʼukipjjäna. Manqhat rap ukan ist"asitapax wali jach"änwa, Drake jupax niyaw jupamp jikisiñatak mistuñap suyäna. Mayajj nayrar sartañapatakiw jankʼak saräna. Drake chachajj cuartopar mantäna ukhajja, mä chacharuw ikiyäna ukat mayni chacharuw sarawayjjäna. Mä thiya barba chachax Drake-ruw t"ijtäna, niyaw mä revólver amparapar apt"ata.
  
  - ¿Kunsa lurapxta-?
  
  Yatichañax taqi kunaw arte de combate ukanx utjäna, ukat Drake jupax juk"amp jank"akiw kutt"anxäna, mä políticox mä jach"a jan walt"äwit esquivañat sipansa. Mä ratukiw kayup jachʼar aptäna, ukat uka jaqen amparapat revólver jaqontäna, ukatsti nayrar sartasaw thayar katjäna.
  
  Jupajj uka armaruw tʼijtäna.
  
  -Espadampi jakaña -sasa. Jupax pallapallaruw jaquntäna. Buchanan chachapax mä artístico ukan qhipäxaparuw jaquntatäna. Mai ukat Alicia jupanakax jank"akiw yaqha jaytat arma apthapipxäna, kunapachatix maynix cocinat jawsäna. "¡Ey loqhe jaqinaka! ¿Kunsa jumajj luraskta?"
  
  Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. Amuyataxa, arma de fuego ukamp ch"axwañax janiw aka utanx jan ist"atäkänti. Waliki. Jupax punkuruw saräna.
  
  -Pä -sasawa jiskht"äna, punku jak"ankir chiqaxa pä jaqirukiwa maniobra lurañataki mä chiqa churatapa uñacht"ayäna. Mai kullakajj qhipäxaruw sarjjäna.
  
  -Aka anunakaru apnaqapxañäni -sasa. Drake ukat Alicia jupanakax fusilamp mistupxäna, kayu quqaruw uñch"ukipxäna, uka quqax mesaruw muyuntatäna.
  
  Wilax ch"allt"asïna ukat janchinakax pamparuw jaquntatäna. Drake ukat Alicia jupanakax nayrar sartapxäna, jupanakax yatipxänwa, ch"axwañampi ukat axsarañampiw uñisirinakaparux mayjt"ayaspa ukat axsarayarakispa. Buchanan guardianakapat maynïrejj mä jiskʼa mesa patjjaruw jaltawayjjäna ukat Aliciaruw chʼalljjtäna, ukat maysaruw jaqontäna. Mai kullakajj uka cheqar mantäna, kunapachatï guardiajj pä kuti amparapamp jawqʼjäna ukhajja, jupa pachpaw arjjatäna. Mai kullakajj janïr pistolapajj nayra puentepat wali chʼamampiw chʼalltʼaskäna ukhajj nayrïr amparapamp sapa chʼakhanakap katjäna.
  
  Alicia kullakajj wasitatwa uka chʼajjwäwir mantäna. -Jupax nayampïskänwa -sasa.
  
  -Ay, nayax yatxatwa jumax ukham lurawayta, munat kullaka.
  
  -Nayaru chuchuyapxita -sasa. Aliciax pistolampiw jachir jaqinakarux uñacht"ayäna. "¿Yaqhax yantʼañ munpachati? ¿Hm?"
  
  Drake chachajj jiskʼa mesaru ukat ukan utjki ukanak uñchʼukiskäna. Pilas de C4 ukaxa kunaymana etapas de preparación ukanxa ch"amanchatawa.
  
  ¿Kunsa Wila Reyejj amtaskäna?
  
  -¿Kawkïris jumanakatxa Buchanan?
  
  Janiw khitis jayskänti.
  
  -Nayax Buchanan-atakix mä amtaw utjitu -sasa. Drake jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. -Ukampis jupax jan akankkchi ukhaxa, taqiniruw ch"axwapxañama sasaw amuyta. Jupax jak"ankir jaqiruw purakaparux ch"axwantäna.
  
  Uka cuartoruw chʼajjwañanakajj phoqantäna. Mai kullakas musphataw uñch"ukiskäna. -Matt- -sasa.
  
  Jupax juparux chhuxriñchjasïna. -Janiw sutinakax utjkiti.
  
  "Nayajj Buchanan satätwa" sasa. Mä jachʼa refrigeradorar qhepar chʼoqtʼatäskir mä chachajja, balamp chʼakhanak chʼalljjtayasajj jachaqtʼasïnwa. "Jutam, jilata. Janiw jumanakar jan waltʼayapksmati -sasa.
  
  Drake chachan amparapajj gatilloruw chʼalljjtäna. Jan chʼaxwañatakix wali jachʼa autocontrol ukaw wakisïna. -¿Janiw nayar chuym ustʼaykituti? Jupajj nayrar jaltasaw wilamp mistur herida patjjarojj amuyuparjam qonqortʼasïna. -¿Janiw nayar chuym ustʼaykituti?
  
  Wila munañaw visionapar phoqantäna. Jan chuymachtʼkay llakisiñaw pʼeqeparusa chuymapar chʼalljjtäna. -Sum yatiyapxita -sasawa jach"a jach"a tukusa säna. -Claudex kawkhans jikxatasi uk yatiyapxita, jan ukax Diosax yanapt"ita, aka fucking refrigerador ukarux taqpach p"iqinakam phust"apxäma.
  
  Buchanan nayranakapaxa janiwa k"ariskänti. Jiwañ ajjsarañaw jan yatiñap qhan uñachtʼayäna. Ukat akham sasaw jachʼat arsüna: "Claude chachan amigonakapar uñtʼtwa" sasa. "Ukampis janiw Claude-r uñtʼkti. Nayax amigonakapan sutip uñt"ayapxsmawa. Jïsa, nayajj ukanak churapjjsmawa" sasa.
  
  Drake chachajj pä suti ukat kawkhankapjjäna uk arskäna ukhajj istʼänwa. Scarberry ukat Peterson sat jilatanakaw ukham lurapjjäna. Uka yatiyawix taqpach apsutäx ukjakiw mä tabla C4 phuqhantat uñacht"ayäna.
  
  -¿Kunsa akan luraskta? ¿Chʼaxwäwi qalltañatak wakichtʼatätati?
  
  Uka jisktʼarojj wal muspharayäna. -Walikiwa, jïsa. Hawai markatak ch"axwäwix niyaw qalltañampïski, chacha" sasa.
  
  
  TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Ben Blake jilatajj kullakapampi jakapkäna uka jiskʼa oficinaruw mantäna, ukat Karin kullakaruw ventana jakʼan saytʼatäskir jikjjatäna. "Hi kullaka".
  
  "Kamisaki. Uk uñakipt"añäni, Ben. Inti jalsu tuqin Hawai markan.
  
  "Quta thiyankapxañasawa. Inti jalsusa, inti jalantkamasa taqiniw ukar sarapxi" sasa.
  
  "Chiqä? Karin kullakajj mä jukʼa sarcasmompiw jilapar uñkatäna. "Internet tuqiw uñakiptʼawayta, ¿janich ukhamäki?"
  
  -Walikiwa, jichhax akankxapxtwa, aka ch"amakt"at chiqat mistuñ munta, ukat uka markankirinakampi jikisiñ munta.
  
  -¿Kunatakis?
  
  -Janipuniw mä hawaiano uñt"kti -sasa.
  
  "Mano jupax mä fucking hawaiano, dumbo ukhamawa. Dios, awisajj pʼeqen celulanakajat panpachani kunanakatï utjkäna ukanak katoqawaytati sasaw jisktʼasta" sasa.
  
  Ben jilatajj kullakapampi chʼikhi chʼajjwañ qalltañajj inamayakïtap yatïna. Mä qhawqha minutonakaw uka suma uñjäwir uñchʼukiskäna, ukat panpachanitak café warantañatakejj punkuruw saräna. Kuttʼankäna ukhajja, Karin kullakajj computadoranakap arknaqasjjänwa.
  
  Ben jilatajj uka tazanakajj tecladonakap jakʼaruw uchatäna. -Jumax yatisktawa, nayax wali suyt"askta -sasa. Jupax amparanakap ch"allxtayasïna. "Nayax sañ muntwa, Capitán Cook chachan tronconakap thaqhaña. Akax chiqpach detective irnaqawiwa kunatix imantat yänak thaqhapxta janiw qhanpach thaqhapkti".
  
  "Internet tuqinx janiw kuna enlaces ukanakas utjkiti, ukax Cook ukat Diamond Head jan ukax Leahy ukax hawaianonakaruw uñt"ayaspa. Diamond Head ukax mä serie de conos, ventilaciones, túneles ukat tubos de lava ukanakat maynïriwa, ukax Oahu ukan manqhan sarnaqaski uk yattanwa".
  
  Ben jilatajj juntʼu café umtʼasïna. "Cook chachajj Kauai sat cheqaruw purintäna, ukajj Waimea markankiwa, uk yatipxaraktwa. Waimea markar uñjañamawa - mä barranca ukaw utji ukax muspharkañawa Gran Cañón ukar atipt"añataki. Kauai markankirinakax uka frase ukax Hawai markar sarañatak nayrïr chiqaw sasaw uñstayapxi, Oahu markat mä jisk"a jisk"achawi. Cook chachan estatuapajj Waimea markanwa mä wali jiskʼa museo jakʼan saytʼatäski" sasa.
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Yaqha yatjjataraktwa" sasa. -Ukax Capitán Cook-an tronconakapax chiqapuniti. Jupajj computadoraparuw llamktʼäna. "Llikana".
  
  Ben jilatajj jachtʼasisaw jachʼa revistanakat nayrïr revista uñakipañ qalltäna. -Kusisiña qalltañani -sasa. Jupajj auricularanakap enchufasaw sillunakapar qhepar qontʼasïna.
  
  Karin kullakajj jupar uñkatarakïnwa. "Ukajj jistʼantatäjjewa. ¿Akax Ikit Pirqapati? Ukat ¿yaqha tapa? Mä urux jisk"a jilata, uka machaq jaylliwinak grabañamawa ukat phisqa minutos uñt"atäñ jan ina ch"usar apt"añamawa".
  
  "Janiw tiempom ina chʼusar aptʼasktati, sis. Taqeniw yattanjja jumajj uka toqet yatjjattʼatätamjja" sasa.
  
  "¿Mayamp apthapisxätati? Jichha?"
  
  -Phisqa maraw sarawayxi -sasa. Ben jilatajj musicanak jiltayasajj computadoraparuw chuym churäna. "Phisqa maraw tʼunjatäjjäna. Kunatï ukat paskäna ukajj janiw jutïr tunka urunak tʼunjañapakiti" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Jan ikiñampi ukat juk"a samart"añampi irnaqasax Drake, Mae ukat Alicia jupanakax mä juk"a samart"añ amtapxäna. Drake jupax Hayden ukat Kinimaka jupanakan jawsataw jikxatasïna, inti jalsut niya mä hora qhipatxa. Mä juk"a pachatxa, mute botón ukax uka jan walt"äw askichäna.
  
  Waikiki markan mä cuarto alquilasipxäna. Ukax mä jach"a hotel ruedanakanïnwa, turistas ukanakamp phuqhantatänwa, ukat jupanakarux mä jach"a nivel de anonimación ukaw utjäna. Uka markankir Denny"s Cafe ukan jank"akiw manq"asipxäna, ukatx hotelaparuw kutt"apxäna, ukanx ascensor ukampiw llätunk pisonkir cuartopar sarapxäna.
  
  Mä kuti manqhar mantasax Drakex samarañ qalltäna. Manqʼampi ukat samartʼañampi manqʼañajj kunja askisa uk sum yatïna. Jupax ventana jak"an mä facil sillun qunt"asitayna, hawaiano qhana intix francés ventananakat jupar jariqir uñjasa.
  
  "Jumanakax paniniw ikiñat nuwasipxasma" sasaw jan kutikipstasin arsüna. -Maynixa pä jayp"u pachataki alarma uñstayatayna.
  
  Ukham sasinjja, amuyunakapwa mayjtʼayäna, jupanakajj pä chachan direccionapanïpjjatap yatisaw chuymachtʼäna, jupanakajj Claudempi jakʼachatäpjjänwa. Claudex Wila Reyiruw chiqak irpäna uk yatiñax sumankañänwa.
  
  Wila wartäwi venganza janïr purinkipanx mä qawqha horanakakiw qhiparäna uk amuyasax samaraña.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden ukat Kinimaka jupanakax Departamento de Policía local de Honolulu uksanw alwax qhiparapxäna. Yatiyäwix Clauden yaqhip "cómplices" ukanakax arumax chhaqtayatäxänwa, ukampis janiw chiqpach yatiyäwix utjkänti. Uka cluban dueñopaxa, Pilipo sutini, wali juk"a arsüna. Walja gorilanakapajj hospitalanwa tukuyapjjäna. Ukhamarakiw uñstawayi, video feed ukax mä milagro tuqiw jan internetar mantawayi, kunawsatix mä chachampi pä warmimpi chika arum janïr purinkipanx jupar atacapxäna.
  
  Ukatxa, mä wila wartäwiw mä chiqan marka taypin utjäna, uka chʼaxwäwix Clauden uñtʼat yanapirinakapat jukʼampiw chikañchasipxäna. Kunawsatix armat oficialanakax uka chiqar puripkän ukhax mä ch"usat utakiw jikxatapxäna. Janiwa chachanaka. Tel ukax janiw ukhamäkiti. Pata ukat cocinan mesapan wilakiw utjäna, ukax laq"ampi ch"allt"atax C4 ukan ch"akhanakap uñacht"ayi.
  
  Hayden chachajj Drake sat chacharuw yantʼäna. Jupax Alicia kullakaruw jawsañ yant"äna. Mano sat waynaruw mä chiqar jaquntäna ukat wali colerat jinchuparuw jiskʼat arsüna. "¡Maldición jupanakar! Jupanakax janiw yatipkiti kunjamtix jiwasax uñjktan ukhamarjam lurañatakix yanapt"awix utjistu. Jupanakajj yatipjjañapawa" sasa.
  
  Kinimakax amparanakap t"axllirt"äna, jach"a amparanakapax jilxattaskäna ukat jaquqanïna. "Inas Drakex jan yatiñ munkchiti. Jupajj munañaparjamaw lurani, gobiernon yanaptʼapampi jan ukajj jan yanaptʼasa" sasa.
  
  -Jichhaxa jupax mä q"ipiwa -sasa.
  
  -Jan ukax venenoni flechax chuymar chiqak t"ijt"aski -sasa. Kinimakax jachaqt"asïnwa, jefepax jupar uñkatasa.
  
  Hayden jilatajj mä jukʼa tiempojj wal muspharäna. "Kuna? ¿Uka letranakajj mä qʼochut jan ukajj ukham qʼochutacha?"
  
  Kinimakax chuym ch"allxtataw uñnaqäna. "Janiw nayajj ukham amuykti, jefe. Ukhamasti" sasaw tantachtʼat policianakar uñtäna, "¿kunsa policianakajj Claudet yatipjje?"
  
  Hayden jilatajj wali chʼamampiw samsuwayjjäna. "Janiw muspharkañakkiti, wali jukʼanikiw utji. Claude jupax walja clubes ukan ch"amakt"at dueñopawa, jupanakax inas jan wali lurawinakarux mantapxchispa jan ukax jan chikañchasipxchispa. Jupanakax janiw policía ukan uñjañ listapanx nayrïr chiqankapkiti. Ukatwa amuktʼat dueñopajj jan sutip uñtʼayaskiti" sasa.
  
  "Taqi kunatix, janiw pächasiñakiti, Kovalenko ukan luratawa".
  
  -Jan pächasisaw -sasa. Mä jan wali jaqejj walja kuti cheqpach akapachat jaqsutäspa ukhajja, wali askipuniwa" sasa.
  
  "Inas Drake chachajj nayrar sartaski. Jan ukhamäkaspa ukhajja, nanakamp chikäspawa sasaw amuyta" sasa.
  
  Hayden jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ukham suytʼañäni. Ukañkamax mä qawqha markachirinakaruw ch"allxtayañasa. Ukat khitinakatï yanaptʼapkistani ukanakarojj taqe khitinakarutï uñtʼkta ukanakaruw jawstʼañama. Kovalenko jupax nayraqatw wila masinakax uñacht"ayawayi. Kunjamsa taqe kunas tukusispa uk lupʼiñajj uñisiñajawa" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Ben jilatajj wali sum amuytʼasiñapatakiw chʼamachasïna. Chuymapax jan waltʼayatäxänwa. Walja phajjsinakaw jakäwipajj normaläjjäna. Janïr Odin affair ukax utjkän ukhax aventurero ukhamäñ amtapax The Wall of Sleep uka rock contemporánea banda ukaruw mamapat tatapat jan yatiyañ munäna. Jupajj familiankir jaqïnwa, suma chuyman nerdänwa, taqe kunatï técnicos toqet yatjjatänwa.
  
  Jichhasti uka nuwasiñ uñjäna. Jaqinakar jiwayatäskir uñjäna. Jupax jakäwip qhispiyañatakiw ch"axwäna. Suma amigopan amigapajj jupan amparapanwa jiwjjäna.
  
  Akapachanakan mayjt"awipax juparux ch"iyjaskänwa.
  
  Ukatxa, machaq amigapan presión ukamp yapxatañani, jupax agente estadounidense CIA ukankiwa, ukat jupax janiw kunjamatsa muspharkänti, jupax jan walt"ayataw jikxatasïna.
  
  Janiw amigonakapar yatiykänti. Familiapa, jïsa, jupanakarux yatiyaspänwa. Ukampis Karin kullakajj janiw ukatakix wakichtʼatäkänti. Ukat jupa pachpaw jan waltʼäwinakan uñjasïna. Jichhakiw phisqa marat yaqha chiqar sarxañapäna sasaw säna, ukampis mä kutis ukham paschi ukhaxa, jakäwip tukuyañkamaw jan waltʼayaspa sasaw yatïna.
  
  Ukat Wall of Sleep ukankirinakax sapa kutiw mensajenak apayapxirïna. ¿Kawkhans infiernox jikxatastaxa, Blakey? ¿Jichha arumax tantachtʼasiñäniti? ¡Al mes mensaje de mesaje, asshole!Jupanakax machaq pistas grabacionatak wakicht"atäpxänwa. ¡Ukajj jupan fucking samkapapunïnwa!
  
  Jichhax kunatix juparux jach"a ch"amanchawip churkän ukax jan walt"ayataw uñjasi.
  
  Jupax Hayden jilatat lup"ïna. Kunapachatï akapachajj tʼunjatäjjäna ukhajja, juparuw amuyunakap mayjtʼayaspäna ukat mä jukʼa facilakïspawa. Amuyupax sarnaqäna. Jupax internet tuqin mä libron pankanakap uñakipt"askakïnwa, uka librox maynix Cook jupan garabatos ukanakat qillqt"atayna.
  
  Jupajj niyaw ukanak faltjjäna.
  
  Kunattix mä akatjamat, uka chiqanwa, pacha yatiyawinak taypinxa, longitud ukat latitud ukanakan sutinakapax uñt"ayasiwayi, ukat khitinakas sapa uru waka aycha manq"añ jaytatapat mutuyatäpxäna ukat khitinakas aparejo ukan jiwat jikxatasipxäna uka jisk"a yatiyawinak taypinxa, Pele ukan Punkupat mä juk"a uñt"ayasiñaw utjäna.
  
  "Kullaka". Ben jilatajj samaqtʼasïnwa. -Kuns jikxatirjamawa -sasa. Jupajj mä jiskʼa tʼaqa liytʼäna. "Waw, akax uka jaqin sarnaqäwipat yatiyawipawa. ¿Ukatakix wakicht'atätati?
  
  
  * * * .
  
  
  Drake chachajj nayranakap jistʼarañatakejj kuna tiempotï munkäna uka tiemponjja, mä jukʼa ikiñat sartañkamaw sarjjäna. Mai kullakajj qhipäxaparuw nayraqatar qhipäxar sarnaqäna. Aliciax ducha ukankaskäna ukhamaw ist"asi.
  
  "¿Qhawqha tiempos anqankapjjta?"
  
  "Niya llätunka tunka minutonaka churaña jan ukaxa apsuña. Aka, uñakiptʼañäni" sasa. Mai kullakajj Buchanan ukat jaqenakapat apsupkäna uka pistolanakat maynïr jaqontäna.
  
  -¿Kuna puntuación ukaxa?
  
  "Phisqa revólveranaka. Taqi kunas walikïskiwa. Pä .38 ukat kimsa .45. Taqeniw revistanakajj kimsa pusi tʼaqa phoqantat utjäna" sasa.
  
  "Jichhax juk'ampi". Drakex sayt"asisaw ch"allxtayasïna. Jupanakax amtapxataynawa, juk"amp jach"a uñisirimpiw uñkatasipxaspa - Claude jak"ankir jaqinakamp - ukhamax armas apt"asiñax obligatorio ukhamawa.
  
  Aliciax bañot q"uma ñik"utampiw mistunïna, chalecop uchasisa. "¿Ukat sarjjañatak wakichtʼatätati?"
  
  Buchanan ukan yatiyawinak katuqapkän ukax Scarberry ukat Peterson jupanakax Waikiki anqäxan mä exótico autos ukanipxataynawa. Exoticars sutimp uñt"atawa, ukax mä aljasiñ uta ukhamarak askichañ utaw utjäna. Ukat jila parte kasta jachʼa autonak alquilasirïna.
  
  Mä frente wali qullqini, Drakex amuyt"äna. Janiw pächasiñakiti, taqi kasta jan wali lurawinakar imantañ yanapt"añatakiw lurata. Scarberry ukat Peterson jupanakax manq"añ cadena patat jak"achasipxänwa, janiw pächasiñasäkiti. Claude jilataw jutïrin utjañapäna.
  
  Mä taxiruw mantapxäna ukat uka auto apnaqirirux kawkhantï aljañ utan direccionap churapxäna. Ukajj niya pä tunka minutonakanwa saräna.
  
  
  * * * .
  
  
  Ben ukat Karin jilatanakajj Capitán Cook chachan diariop liytʼasajj wal muspharapjje.
  
  Pä patak jila maranak nayrajj kunanakatï uka wali uñtʼat lamar qotan capitanapar paskäna uk yaqha jaqen nayranakapamp uñjañajj wali muspharkañänwa. Ukampis Cook chachan grabat ukampis wali jamasat Hawai markan wali uñtʼat volcán manqhan sarnaqatapat liytʼañajj niyaw chʼamäjjäna.
  
  "Ukax muspharkañawa". Karin kullakajj computadora pantallanwa copiap uñakiptʼäna. "Janiw amuyasktati, Cook chachan wali suma nayrar sartatapawa. Taqi chiqat jaqinakarux jikxatatanakap qillqt"añatakiw irpäna. Yatxatatanaka. Botánica ukat yatxataña. Artistas ukanaka. Uñjapxam..." Jupax pantallaruw llamkt"äna.
  
  Ben jilatajj uka plantan wali suma lurat dibujo uñjiriw qontʼasïna. "Phisirku".
  
  Karin kullakajj nayranakap chʼoqtʼasïna. -Akaxa wali jach"awa. Uka quqanakax janiw jikxataskänti ni qillqt"atäkänti, Cooke ukat jupan equipo ukapamp qillqantañkama ukat Inglaterra markar kutt"apxäna uka muspharkañ dibujonakampi ukat qhanañchäwinakampi. Jupanakax jiwasan uraqpachasa, uka jaqinakarux mapa uñacht"ayapxi.Jupanakax paisajes ukat costas ukanakaw dibujapxi kunjamatix jichhürunakanx mä jamuq apsuñjamaki ukhama. Uka tuqit amuyt'añäni".
  
  Ben jilatan arupajj kusisiñap uñachtʼayäna. "Yattwa. Yattwa. Ukampis istʼapxam aka..."
  
  "Wauu". Karin kullakajj jupan sarnaqäwipampiw manqʼantasïna. "Cook chachan equipopat maynïrejj William Bly satänwa, uk yattati? ¿Bounty sat barcon capitanapäkäna uka jaqejj? Ukat uka pachanx americano p"iqinchir Benjamin Franklin jupax taqpach quta capitananakaparuw mä yatiyaw apayanitayna Cook sapak jaytañapataki, uka pachanx estadounidenses ukanakax británicos ukanakamp ch"axwapkchïnsa. Franklin chachajja, "jaqenakan común amigopa" sasaw säna.
  
  "Kullaka". Ben jilatajj sistʼasïna. "Kunsa jikjjatawayta. Ist"apxam -Uraqir puriñax Ouhihi (Hawai) markanw lurasiwayi, ukax isla uksan juk"amp jach"a chiqa jak"ankiwa. 21 grados 15 minutos norte latitud, 147 grados norte longitud, 48 minutos inti jalant tuqiru. Altitud ukax 762 metros ukhawa. Likhi jak"an anclañatak obligatäpxtwa ukat quta thiyaruw sarapxta. Contratapkta uka markankir jaqenakajja, mä botella ron layku, qhepäjjat traponak apsuñatakis wakichtʼatäpkaspa ukhamänwa, ukampis cheqansa tolerable ukhamarak yatiñanirakïnwa".
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Jichha jiskʼa versión churapjjeta" sasa. "Inglés arunxa".
  
  Ben jilatajj juparuw qhuruchasïna. "Dios, imilla, kawkhans Indiana Jones-amaxa?", Luke Skywalker-amaxa?, jumax janiw mä sensación de aventura ukanktati.Ukhamaw jiwasan yatiyirix, Hawksworth sutini jaqix Cook, yaqha suxta marinero ukat mä qawqha nativos ukanakamp sarapxäna explore what the natives called Pele's Gate. "Ukax jan uka chiqankir reyin yatitapampiw lurasïna ukat jach'a jan walt'awinakampiw lurasïna. Uk yatispäna ukhax reyejj taqiniruw jiwayaspäna. Hawaianonakax Pele Punkuruw jach'añchapxäna. Nativo guianakax jach'a premionak mayipxäna". " sasa.
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Pele Punkujj Cook jilatarojj mä jukʼa kusisiñwa utjaypachäna, kunattejj jupajj ukham jan waliruw purtʼasïna" sasa.
  
  "Walikiwa, Pele sat diosax nina, llijulliju, thaya ukat volcanes ukanakan diosapänwa. Inas hawaiano diosax juk"amp uñt"atächispa. Jupax jach"a yatiyäwipunïnwa. Jupat jila partejj lamar qotanakar apnaqatapat parläna. Kunjamtï hawaianonakajj jupat parlapjjpachäna ukajj Cook jilatarojj wal gustpachäna. Ukat inas jachʼa jachʼa tukur jaqëchïna, ukajj mä jachʼa viajenwa jikjjatasïna. Jupajj janiw uka markankir reyir jan waltʼayañ ajjsarkaspänti" sasa.
  
  -Cook ukham jaqix janiw sinti axsarañapakiti.
  
  "Ukhampuni. Hawksworth chachan arunakaparjamajja, uka markankirinakajj volcán manqhankir chuyma manqhankir mä chʼamaka pasajeruw irpapjjerïna. Kunjamakitix qhananakax qhant"äna ukat kunjamtï Gollum jupax siskänxa, walja ch"amäki turnonak pasawayxäna, taqiniw sayt"asipxäna ukat Pele Punkuparux musphataw uñch"ukipxäna.
  
  "Jan uñt'ata. ¿Kuna dibujos utji?
  
  "Janiwa. Uka artistax uka saräwi laykux qhipharuw jaytatäna. Ukampis Hawksworth jilatajj kuntï uñjapkäna uk qhanañchi. Mä jachʼa arcojj wali jachʼaruw jalnaqäna, ukat nina naktäwinakasan jukʼamp pata muyupat sipansa jukʼamp jachʼaruw purirakïna. Amparamp lurat marco jisk"a chimpunakampi incrustado. Sapa ladopanx muescas ukanakaw utji, pä jisk"a yänakaw chhaqhata. Uka milagrox samañajaruw apt"awayitu, ukat chiqpachapuniw ch"amaka marka nayranakaj uñch"ukiñ qalltañkamax uñch"ukipxta" sasa.
  
  "Ukhamajj taqe jaqenakan ajayuparjamajja, kuntï jupajj sañ munkäna ukajja, kuntï thaqkäna uk jikjjatapjjäna, ukampis jukʼamp munapjjatap amuyapjjäna". Karin kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  
  Ben jilatajj nayranakap jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Nayax amuyta jumax sañ muntwa, taqi aventureros ukanakan ajayupanx juk"amp munapxäna. Ukampis jumax chiqaw sasma. Pele chachan punkunakapajj ukhamarakiw utjäna. Punku. Ukajj kawkirus irpañapänwa" sasa.
  
  Karin kullakajj sillup apthapïna. "Jichhax nayax interesatatwa. ¿Kawkirus ukax irpäna?
  
  Uka horasanjja, Ben chachan celularapaw istʼasïna. Jupax pantalla uñkatasaw nayranakap luqxatäna. "Mama ukat tata".
  
  
  PÄ PÄ JAQINAKA
  
  
  Mano Kinimakax Waikiki markan chuymap wal munasïna. Hawai markan yuritayna ukat jilsuwayatayna, jupax jisk"a wawatpach Kuhio Beach uksanw jikxatasïna, janïr familiapax qullqi apthapisinx norte uksan juk"amp llamp"u quta thiyaruw sarxäna. Ukan surf ukax clase mundial ukanïnwa, manq"anakax auténtico ukhamawa kunapachatix anqan manq"ktan ukhas, jakäwix kunjamtï amuyktan ukhamarjamaw inakiw.
  
  Ukampis nayrïr amtäwinakapax Kuhio markatänwa: mä suma playa ukat luaus gratis, domingo playa barbacoas, light surf, suma chuyman locales ukat arumanthi inti jalant tuqin k"ajkir k"ajkirïtapa.
  
  Jichhax Kuhio avenida ukat Kalakaua uksan autot saraskäna ukhax nayra, chuym ch"allxtayir yänak uñjäna. Janiw turistas ukanakax fresco ajanunakanïpkiti. Janiw uka markankirinakax alwa jumba juyrap apt"asipkiti. Royal Hawaiian jak"anx janiw mä helado aljiris utjkiti. Ukax sapa arumaw jach"a ch"iyar antorchanak qhant"ayapxäna, jichhax niya ch"usat jach"a altuñ utaw kawkhantix nayrax jachkäna, uka sapuru A ukham uñt"at señal de advertencia ukar larusisaw mä pasillo ukar jark"antatayna, ukax akham qillqt"atawa: Janitï Spider-Man ukhamäksta ukhax puente ukawa ukax jist"antatawa.Ukham simple. Ukhamajj hawaiano.
  
  Jupax Lassen nayra tiendapat pasawayxäna, ukanx mä kutix wali suma pintatanakapa ukat muspharkañ autonakap uñch"ukiskäna. Jichhax janiw utjxiti. Nayra wawapajj tukusjjewa. Jupax King"s Village uka alxañ utaruw pasawayi, ukax mä kutix mamapax Kalākaua reyin nayra utapawa sasaw yatiyatayna. Jupax uraqpachan juk"amp suma comisaría ukar pasawayi, ukax Waikiki playa uksan patak patak tablas de surf ukanakan ch"iwipan jikxatasi. Ukat Duque Kahanamoku sat jan pʼakjañjam estatuapat pasawayjjäna, kunjamtï nayrajj lurapkäna ukhama, machaq leys ukanakamp chʼoqantatänwa, uka estatuajj jiskʼa yuqall wawakïn ukhajj mä millón samkanakaw pʼeqepan muyuntäna.
  
  Jichhajj familiapajj arum paqaraw uñjatäjjäna. Jupanakax Estados Unidos markan jach"a mariscales ukat ajllit Marines ukanakamp uñjatäpxänwa. Familian utapajj chʼusakïskänwa, jiwayir jaqenakatakejj cebo ukham apnaqapjjerïna. Jupa pachpaw wali uñtʼat jaqënjja.
  
  Hayden Jay, wali suma amigopa ukat jefepa, pasajeronakan asienton jupan jakʼapan qontʼatäskäna, inas uñnaqapan kuns uñjchïna, kunattejj janiw kuns siskänti. Juparux cuchillompiw ch"ankhachapxäna, ukampis jichhax niyaw waliptawayxi. Jupa jakʼankir jaqenakajj jiwarayatäpjjänwa. Masinaka. Machaq amigonaka.
  
  Ukat akanx jupax, utaparuw kutt"awayxi, wawatpach kawkhantï jikxataskän uka chiqanwa. Uñtʼatapar kuttʼayañ munapkäna uka nayratpach chhaqhat amigonakjamaw amtañanakajj phoqantäna. Sapa calle esquinat amtañanakaw juparux tantacht"asïna.
  
  Hawai markan suma uñnaqt"apax wiñayatakiw juman jakasïna. Ukan mä semana sarnaqañasa jan ukajj pä tunka maranakas pasañajj janiw kunäkänti. Jupan sarnaqäwipax wiñayatakiw utjäna.
  
  Hayden chachajj qhepatjja, chuymap jan waliruw puriyäna. "Aka waynaxa, aka Capua. ¿Chiqapunit camionetat tʼunjata hielo aljaski?"
  
  "Akanx suma negocios ukanakaw utji. Taqinipuniw hielo chʼuqtʼatax wal munasi" sasa.
  
  "Chiqpachansa".
  
  Manoxa jachaqt"asïna. "Uñjapxätawa".
  
  Kuhio ukat Waikiki uka suma chiqanakan autot sarapkäna ukhaxa, sapa kutiw playanakax chʼiqa tuqin jistʼarasïna. Lamar qotajj qhantʼänwa, ukat janqʼo olas pʼakjirinakas jawilltʼirjamaw liwjjatasïna. Mano jupax walja outriggers ukanakaw quta thiyan wakicht"atäskir uñjäna. Mä kutix mä equipo de outrigger ukankirïnwa, jupanakax trofeonak atipjapxäna.
  
  "Jiwasax akanktanwa". Jupajj mä curvado estacionamientoruw jaquqanïna, mä puntapanjja barandillaw utjäna, uka barandillajj Pacífico sat jachʼa lamar qotar uñtatänwa. Capua camioneta ukax wali tukuyankänwa, mä suma chiqankänwa. Manox jank"akiw nayra amigopar uñjäna, ukampis mä juk"a pachaw sayt"äna.
  
  Hayden jilatajj jupar uñkatasaw jachaqtʼasïna. -¿Nayra amtawinaka?
  
  -Muspharkañ amtawinaka. Kuntix jan jan walt"ayañ munkta machaq yänak wasitat amuyt"asa, ¿yatitati?
  
  "Yattwa".
  
  Uka arupajj janiw kuna atinisiñas utjkänti. Mano chachajj jefeparuw jaya tiempo uñchʼukïna. Jupax suma jaqiwa - directo, justo, tough. ¿Hayden Jay sat chachajj kawkïr ladopansa jikjjatasi, ukat kawkïr irnaqeris jefepat jukʼamp mayispa uk yattati? Nayrïr kuti uñtʼasipkäna ukhatpachaw jupar sum uñtʼäna. James Jay awkipax ch"aman warawaranïnwa, chiqpach leyendawa, ukat ukax wali askiwa. Haydenan amtapax nayratpachaw arsutaparjam sarnaqaña, herenciap phuqhaña. Ukaw jupar chʼamañchtʼäna.
  
  Ukhamatwa Manox musphart"asïna, kunapachatix Ben Blake wayna nerd waynarux kunjams wali amuyump uñji uk yatiyäna. Jupax amuyataynawa, Hayden kullakax mä paso nayrar sartañapatak jan ch"amanchañapataki, kunatix Mano jupax nayratpach jilxattawaykaspas ukham amuyaskäna uka herenciarjam jakañataki. Qalltanjja, jaya cheqajj nina nakhantayaspawa sasaw amuyäna, ukampis uka qhepatjja, uka chacha warmijj wasitatwa jikisipjjäna. Ukat jichhax nayrat sipansa jukʼamp chʼamanïpkaspas ukhamaw amuyasipxäna. ¿Geek ukax machaq amta, machaq thakhi jakäwipan churaniti? Jutïr phajjsinakakiw yatiyani.
  
  "Saraña". Hayden chachajj camioneta tuqiruw pʼeqep chʼoqtʼasïna. Manox punku jist"arasaw q"uma local aire ukarux wali ch"amampiw samaqäna. Chʼiqa toqenjja, Diamante Pʼeqew saytʼasïna, ukajj wali muspharkañänwa, ukajj horizonte uñkatasaw uñstäna, sapa kutiw ukan utjäna.
  
  Mano-takix nayratpachaw utjawayxi. Inas mä jachʼa milagro patjjan utjchispa, ukajj janiw jupar muspharaykänti.
  
  Mayachtʼasisaw hielo khuchhuñ camioneta jakʼachasipjjäna. Capuax jupanakar uñkatasaw qunt"asïna. Ajanupax musphataw ch"allxtasïna, ukat chiqpach kusisiñampiw jikxatasïna.
  
  "¿Mano? Chacha! Chhuy!"
  
  Capua ukax chhaqtawayxiwa. Mä segundo qhepatjja, camioneta qhepatwa tʼijtjjäna. Jupajj jachʼa amparanakanïnwa, chʼiyar ñikʼutani ukat chʼiyar ñikʼutanirakïnwa. Nayrïr kuti uñtasas Hayden chachajj sapa uruw pä horanak tabla de surf ukan sarnaqatap amuyasïna.
  
  "Capua markanxa". Manox nayra amigoparuw qhumantäna. -Mä qawqhanikiw utjäna, jila.
  
  Capuax qhipäxar kutt"awayxäna. -¿Kunsa lurapxtaxa? ¿Kunjamsa hard rock apthapiñax jutaski uk yatiyapxitasmati?"
  
  Mano chachajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw amparap chʼoqtʼasïna. "Ah, mä juk"a bla bla, ukat juk"ampi. Yattati. Juma?"
  
  "Waliki. ¿Khitis howlixa?"
  
  "Haole..." Manox americano llano ukar kutt"awayxäna, Hayden juparux walpun chuym ch"allxtayäna. "... akax nayan jefejawa. Hayden Jay sat jilatampiw uñtʼasim" sasa.
  
  Uka markankir jaqejj chiqañchasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Jumanakampi jikisisajj wal kusista" sasa. "¿Jumajj Mano chachan jefepätati? Wauu. Suerte Mano, nayax siwa -sasa.
  
  -¿Janit jumaxa warminïkta, Capua? Mano chachajj uka jiskʼa jiskʼachasiñanak imantañatakiw chʼamachasïna.
  
  "Naya pachpaw mä poi-dog alasiyäta. Jupa, mä junt"u hawaiano-chino filipino, haole, Mä carpa arum paqar sayt"ayawayta, chacha." Jila parte hawaianonakajj kunayman jañchinïpjjänwa.
  
  Manoxa mä samaña apst"asïna. Poi Dog jupax mä mixta raza jaqiwa. Haole sat chachajj visittʼirïnwa, ukat janiw jiskʼachañ arukïkänti.
  
  Janïr kuns siskäna ukhajja, Hayden jilatajj juparuw uñtäna ukat muxsa arumpiw akham jisktʼäna: "¿Mä carpa uchasiñati?"
  
  Mano jupax chhuxriñchjasïna. Hayden chachajj Capua sat cheqajj kunjamasa uk sum yatïna, ukat janiw kuna campamentompis luraskänti. -Akaxa wali sumawa. Jupax wali suma ist"asi. Ist"am, Capua, mä juk"a jiskt"añaw wakisi" sasa.
  
  "Tiruristanaka".
  
  "¿Uka manqhankir mä jachʼa jaqit istʼirïtati, jupax Kovalenko sutimpiw uñtʼata? ¿Jan ukax Wila Reyicha?"
  
  "Taqi kunatix yatiyäwinakan utjki ukakiw ist"ta, jilata. ¿Jupax Oahu markankiti?"
  
  "Inasa. ¿Kunjamsa Claude jilatajj jikjjataspa?
  
  "Janiwa. Howley sat jilatarojj ukham sutimpiw sutichapjjerïta, uk amtaskayätwa. Capuax pächasïnwa.
  
  Hayden jilatajj uk uñjäna. -Ukampis jumax kuns yatta -sasa.
  
  "Inas jefe ukhamächispa. Inas nayajj yatchirista. Ukampis amigonakamax uka chiqankapxiwa", sasaw p"iqip ch"allxtayäna, Waikiki Beach markan policía ukar sarañataki, "janiw yatiñ munapkiti. Nayax nayratpach jupanakar yatiyta. Janiw kuns lurapkänti"" sasa.
  
  -Yant"apxita -sasa. Hayden chachajj uka jaqen uñkatatapat katjjarurakïnwa.
  
  "Kuns ist"twa, jefe. Ukatpï Manox nayar jutäna, ¿janich ukhamäki? Suma, machaq qullqix mä qawqha lik"i paquetes ukanak qhipa urunakanx churasi, chacha. Machaq anatirinakax taqi chiqanw fiestanak jaquntapxi, jupanakax jutir semananx janipuniw uñjapkaniti".
  
  -¿Machaq qullqixa? - Ukaxa Mano satawa. "Kawkhana?" sasaw jisktʼasta.
  
  -Janiw kawkhans -sasawa Capuax wali amuyumpi säna. "Nayax sañ muntwa, aka chiqankiwa, dude. Aka chiqanwa. Nayratpachaw yaqhachatäxapxirïna, ukampis jichhax qamir jaqinakäxiwa".
  
  Hayden kullakajj mä amparampiw ñikʼutap tʼijtäna. "¿Kunsa ukajj jumar yatiytamjja?"
  
  "Janiw nayajj aka escenan chikañchkti, ukampis uk yattwa. Kunas pasaski jan ukax niyaw pasañampïski. Walja jaqenakaruw walja qollqe pagapjjerïna. Ukhamächi ukhajja, taqe jan walinak pasañapkamaw pʼeqe altʼasiñ yateqtajja" sasa.
  
  Mano jupax lliphipikir quta uñch"ukiskäna. - ¿Janiw kuns yatktati, Capua?
  
  -Nayax poit allqamariruw juramento lurta.
  
  Capua jupax poi juparux wali askit uñjäna. Hayden jilatajj camionetaruw uñachtʼayäna. -Kunatsa jan chacha warmi lurapkta, Capua.
  
  "Ukhampuni".
  
  Hayden jupax Mano ukarux mä ajanu luratayna, kunawsatix Capuax sarxän ukhaxa. "Uka yantʼañax walikïskiwa sasaw amuyta. ¿Kunatsa jupax parli uk amuyt'tati?
  
  "Markajan kunatix niyaw paskani ukax janiw gustkituti" sasaw Manox säna, ukat hielo askichañatakiw amparap luqtäna. "Kapua. Mä suti churapxita jilata. ¿Khitis kuns yatispa?
  
  -Ukanx mä local waynaw utji, Danny, jupax uka qullun jakasi -sasa. Nayranakapajj Diamante Pʼeqeruw tʼijtäna. "Muxsa. Awk taykapax, Howley ukham uywapxi" sasaw Haydenar jachaqt"asïna. "Mä americano jaqjamaw sañama. Ukanjja janiw kuna jan walsa utjkaspati sasaw amuyta. Ukampis jupax juk"amp serio ukhamawa q"añunakampi. Jupax mierda uñt"añax wali kusisitaw jikxatasi, ¿nayarux jikxattati?"
  
  Mano chachajj mä cucharampiw arco iris color hielot mä jachʼa tʼaqa allsuwayjjäna. "¿Mä waynax jach"a ch"axwañjam uñt"ayasiñ munaspati?"
  
  Capuax p"iqip ch"allxtayäna. "Ukampis janiw ukhamäkiti. Jupax mä chachan anatt'ir waynakïxiwa -sasa.
  
  Hayden chachajj Mano chachan amparapampiw llamktʼäna. "Uka Danny jilataruw visittʼapjjä. Mä machaq jan waltʼäwi utjchi ukhajja, uk yatiñasawa" sasa.
  
  Capua ukaxa hielo conos ukanakaru p"iqi ch"allxtayäna. "Jupanakax institución ukan qullqipampiw jikxatasipxi. Ukampis jumanakax janiw uñt'apkistati. Janipuniw nayar uñjir jutktati" sasa.
  
  Manox nayra amigoparuw p"iqip ch"allxtayäna. -Chiqpachansa, jilata -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Capua jupax mä dirección churäna, uka dirección ukax auton navegador ukar programatänwa. Tunka phisqhani minutonakatxa mä ch"iyar hierro forjado punkuruw puripxäna. Uka cheqajj lamar qotaruw kuttʼjjäna, ukhamajj jachʼa utan pata pison ventananakapak uñjapjjerïna.
  
  Autot saraqapjjäna, Mano sat cheqat muellenakajj chhullunkhayatänwa. Manox jach"a punkuruw amparapamp luqxatäna ukat thuqt"äna. Uta nayraqatankir jardinajj Haydenar saytʼasisaw uñchʼukiñapatak yanaptʼäna.
  
  Tablas de surf ukanakatakix sayt"atawa. Marka machaq jist"arat cuerpo camiona. Hamaca ukax pä palmera quqanak taypinw ch"allxtasïna.
  
  "Ay Diosaja, Mano. ¿Hawai markankir taqe jardinanakajj ukhamäpachati?"
  
  Mano jupax chhuxriñchjasïna. "Janiw chiqpachansa, janiw."
  
  Campana phustʼañampïsipkäna ukhajja, qhepäjjat mä aru istʼapjjäna. Uta muytasa, amparanakapampi armanakaparu jak"achasisina. Qhep qhepa esquina muytasajj mä waynaruw mä jilïr warmimp estanquen anattʼasir uñjapjjäna.
  
  "P'ampacht'ita!" Hayden jilatajj wal arnaqasïna. "Honolulu markan Policía ukankapxta. Mä qawqha arunakataki? Janiw istʼaskänti, ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Janiw mamapäñapäkiti sasaw suytʼaskta" sasa.
  
  Mano ukax ch"amakt"awayiwa. Jupax janiw jefepax chiste ch"axwañarux yatintkiti. Ukatsti ajanupar uñjäna. Jupajj jiwayañjam seriopunïnwa. "¿Kunatsa jumax...?"
  
  "¿Kunsa jumajj munta?" Waynax jupanakar jak"achasïna, sallqa amparanakap uñacht"ayasa. Jak"achasisinx Manox nayranakap uñjäna.
  
  "Mä jan walt"äwiw utjistu", sasaw Manox arsuwiyi. -Jupax mä edge ukankiwa.
  
  Mano chachajj uka waynarojj wali chʼamampiw liwjjatañapatak jaytäna. Walja jach"a ch"uqi yapunaka ukat jupax ch"amakt"ataw jikxatasïna, shorts ukax liwxatañ qalltäna. Jupajj jan walin uñjasitap janiw amuyaskänti.
  
  Ukatxa uka chuymankipstat warmixa jupanaka jak"aru t"ijtäna. Hayden jilatajj jan creyisaw nayranakap chʼoqtʼasïna. Warmixa Kinimake-n qhipäxaparuw jaltawayxäna ukat mä semental ukham jupar kayuk sarañ qalltäna.
  
  ¿Kunsa akan lurasipki?
  
  Hayden jupax Kinimake jupa pachpa uñjañapatakiw jaytawayi. Uta ukat pampanak muytasajj uñchʼukïna. Janiw yaqha jaqin utapankatap uñacht"ayañax utjkänti.
  
  Qhiparusti, Mano ukax uka monstruo ukar ch"allxtañ atipjatayna. Jupax mä q"uma ch"allt"asisaw estanque muyuntat grava ukar uraqir purintäna ukat banshee ukham warariñ qalltäna.
  
  Danny, Danny ukhamächixa, laka jist"arat uñch"ukiskäna, jichhaxa cortocircuitos ukaxa qunqurinakapa manqharu liwxatasïna.
  
  Hayden jilatajj wali sumwa jikjjatasjjäna. -¡Danny! -sasawa ajanupana jach"at arsüna. "¡Jumampi parltʼañaw wakisi!"
  
  
  Jupajj tumbonaruw kuttʼayäna. Dios, awkipajj jichhajj uñjaspa ukhajja. Jupax kutt"asaw coctel vasonak ch"allt"äna, ukatx panpachaniruw piscinat umamp phuqhantäna.
  
  Danny jilatan ajanupar umaw chʼalljjtäna ukat mä jukʼa jawqʼjarakïna. Jupax jank"akiw chhuxriñchjasiñ qalltäna. "Ey wawa, jumax yatisktawa nayax gustitu..."
  
  Hayden jilatajj qheparuw kuttʼjjäna. Suma apnaqañampixa, ukax jupanakan askiparuw tukuspa. -¿Juma sapakïtati, Danny? Jupax mä juk"a jachaqt"asïna.
  
  "Tinax akankxiwa. Kawkhansa" sasa. Jupajj jiskʼa arunakampiw arsüna, samsuñjam arunakampiw arsüna, chuymapas phisqa kuti jachʼa jaqer yanaptʼañatakejj wal thuqtʼkaspa ukhama. "Nayan imill wawaja".
  
  Hayden chachajj chuymapanjja, wali samarañwa samsusïna. "Waliki. Jichhajja, yatiyañajj wakisispati janicha uk yatiñatakejj walikïsktawa sasaw istʼta" sasa.
  
  "Ukax nayawa". Danny chachan egopax mä segundow ch"amaka taypin qhant"äna. -Nayaxa uka jaqitwa -sasa.
  
  -Claude tuqit yatiyapxita -sasa.
  
  Uka estupor ukax wasitatw juparux katjäna, nayranakapas wali llakt"ataw uñstäna. -¿Claude? ¿Camisas Locas ukan irnaqir ch"iyar jaqix?"
  
  "Janiwa". Hayden kullakajj kisunakap chʼoqtʼasïna. -Claude, uka waynax Oahu markan taqpach clubes ukat ranchos ukanakan dueñopawa.
  
  -Janiw nayax aka Claude uñt"kti. Inas honradez ukax Dannyn ch"amapat maynïrïkchïnti, ukampis Hayden jupax jichhax falsificatapat pächasïnwa.
  
  "¿Kovalenko jilatat kamsaraksnasa? ¿Jupat istʼtati?"
  
  Danny jilatan nayranakapajj janiw kunas chʼiyar chʼiyar tukuskänti. Janiw kuna chimpunakas ni señales de conciencias ukanakas utjkiti.
  
  Qhepäjjapanjja, Hayden chachajj Mano chachan Danny sat Tina sat amigapar samarañ yantʼatap istʼäna. Ukat yaqha tuqit yantʼañax janiw kuna jan walïkaspati sasaw amtäna. "Walikiwa, yaqha tuqit yantʼañäni. Honolulu markanx machaq qullqiw utji. Akax waljapuniwa. ¿Kawkitsa akax juti, Danny, ukat kunatsa?"
  
  Wawan nayranakapajj jachʼaptänwa, mä akatjamat wali ajjsarkañamp qhantʼäna, ukatwa Hayden jilatajj niyaw pistolapar amparap luqtäna.
  
  "¡Kuna horasas pasaspawa!" -sasawa jach"at arsüna. -Uñjapxtati? ¡Kunapachas!Jan ukax... utan qhiparañakiw wakisi. Utan qhiparañamawa, wayna -sasa. Arupax llakitjamaw ist"asïna, kuntï jupar sapkäna uk mayamp arsuskaspa ukhama.
  
  Hayden kullakajj alajjpachankir juntʼu thayajj qhepäjjapar juntʼuchaskakchïnsa, mä jachʼa thayajj columna vertebral toqeruw tʼijtʼirïna. "Kunas niyaw pasaspa, Danny. Jutam, jumaw yatiyapxitasma" sasa.
  
  -Ataque -sasawa Dannyx jan amuyt"asis säna. "Janiw cancelatäkaspati kunatix alasita ukat qullqi churata". Danny jilatajj amparapampiw katthapïna, mä akatjamat wali ajjsarkañ amuytʼasir uñnaqäna.
  
  "Terroristas ukanakax jutapxi, Miss Policía. Uka maldito lurañam luram ukat jan uka jan wali jaqinakarux akan jutapxamti" sasa.
  
  
  PÄ TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Ben Blake chachajja, Cook capitán ukat Hawkesworth chachapan diarionakapan qellqatanakapat arsüna, ukanjja jaqenakajj kunatsa jukʼamp jan wali viaje lurapjjäna uka toqetwa qhanañchäna.
  
  Ben jilatajj muspharataw akham säna: "Pele chachan Punkupatjja, wali chʼamakaruw sarapjjäna. Aka pachanx Cook jupax arco ukan mantañ punkuparux Pele ukan Punku sasaw wali uñt"ayi. Kunatix juk"ampirus utjki uk uñjasax - akanx siwa - ukat qhipatx Infierno Punkunakat arsutax mayjt"ayaraki".
  
  Karin kullakajj jachʼa nayranakapampiw Ben ukar uñtäna. -¿Kunas Capitán Cook ukham jaqirux ukham jan uñt"at axsarañ uñacht"ayaspa?
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Niya janiw kunas utjkiti. "Cook chachajj canibalismo sat jaqenak jikjjatäna. jaqi sacrificio luraña. Jan uñtʼat umaruw sarjjäna" sasa.
  
  Karin kullakajj pantallaruw uñachtʼayäna. -Uka maldición uñxatt"aña -sasa.
  
  "Ch"iyara Punkut sipansa jaqin uñt"at juk"amp maldecido thakhinakax utji..."
  
  -Jan yatiyamti -sasawa Karin kullakaxa säna. "Mä jukʼa qhanañchtʼam."
  
  "Janiw atkti"
  
  "Kuna? Kunata?"
  
  "Kunalaykutix akanx akham siwa aka qillqatax aka mayjt"awit apsutäxiwa chiqätapat pächasiñataki".
  
  "Kuna?"
  
  Ben jilatajj computadora uñkatasajj amuytʼasisaw ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Nayax amuyta, taqinitak jist"aratäspa ukhax maynix nayratpach yatxatañ yant"aspa".
  
  "Jan ukax inas ukham lurapxchispa ukat jiwapxchispa. Inas autoridadanakajj uka yatiñajj sinti jan walipunïkaspas ukham amuyapjjchïna, janiw jaqenakar yatiyañjamäkänti" sasa.
  
  "Ukampis ¿kunjamsa mä borrat documento uñjtanjja?" Ben jilatajj mä qhawqha llavenak jan amuytʼasisaw jawqʼjäna. Uka pankanx janiw kuna imantat enlaces ukanakas utjkänti. Janiw kunas juchañchañjamäkiti. Qillqirin sutip Google ukan uñakipt"asax walja pankanakaw jikxatasïna, ukanx Cook"s Chronicler ukan qillqataw utjäna, ukampis janiw yaqhax Hellgate, Pele jan ukax Diamond Head ukanakats arskänti.
  
  Karin kullakajj Waikiki markan chuymapar uñtañatakiw kuttʼäna. "Ukhamajj Cook chachajj infiernon punkunakapat saratapajj sarnaqäwipat chhaqtayatäjjänwa. Chʼamachasiskakiristwa" sasa. Jupax computadoranakaruw amparapamp luqxatäna.
  
  "Ukampis inamayakïniwa" sasaw Ben jilatajj Yoda sat wali suma experienciapan säna. -Janiw tiempos ina chʼusar aptʼañasäkiti.
  
  -Kuntix Haydenax juman uñjkatayna ukax janipuniw yatkäti. Karin kullakajj janïr jukʼat jukʼat kuttʼkasajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jan walt"awix akawa, janiw kuntix uka uraqin jikxatañäni uk yatiñax utjkituti. Juykhükasin infiernor sarapjjerïta" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden ukat Kinimaka jupanakax Danny jupat mä qawqha juk"amp ofrecimientonak apsuñ atipxatayna, janïr amtkasax panpachaniruw droga fiestapan jaytañax wali askïspa. Kuna suertempis panpachaniw CIA ukar visitt"añax jan wali samkakïkaspas ukham amuyapxani.
  
  Kinimakax autoruw kutt"awayxäna, amparapampiw llamp"u q"ara volante ukar uchasïna. "¿Ataque terrorista?" sasaw mayamp säna. "¿Waikiki markar sarañataki? Nayax janiw uka tuqit iyawskti ".
  
  Hayden kullakajj niyaw jefepan numeropar jawstʼaskäna. Punkux jank"akiw jaysäna. Danny jilatat apthapipkäna uka yatiyäwinak mä qhawqha jiskʼa arunakampiw arsüna.
  
  Mano chachajj Gates chachan jaysäwip parlante toqew istʼäna. "Hayden, nayax jutaskta. Mä qawqha horanak juk"ampi ukat nayax ukankä. Policía ukankirinakax taqi uñt"at jan wali jaqinakarux walpun atinisipxi, kawkhans uka ranchox utji uk yatiñataki. Niyaw ukax utjani. Uka ataque sasin uñtʼatäki uka toqetjja, wakiskir autoridadanakaruw yatiyä, ukampis allsusipkakiñäni" sasa.
  
  Línea ukax p"akjataw uñjasi. Hayden jilatajj amukiw muspharat samaqäna. "¿Akar jutaspati? Jupajj uka jan waltʼäwir saykatañatakejj chʼamakiwa. ¿Kuna askinaksa lurani?
  
  "Inas mä irnaqäwejj jan sinti llakisiñatak yanaptʼchispa."
  
  -Suyt'apxañäni -sasa. Jupanakax amuyapxiw kawkhantix ranchox utjki ukx jank"akiw jikxatapxani. Jiwasax terroristas ukanakaruw arknaqasktanxa. Jichhax suma, chiqa chuyman jaqinakaw munasispa. Hey Mano, ¿aka terrorista sarnaqäwix Wila Reyin amtapankchiti sasin amuyta?"
  
  Mano chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Ukax amuyunakajaruw ch"allt"awayitu -sasa. Nayranakapaxa uka samaña uñch"ukiñxa katxarupkaspa ukhama ch"amaka ch"amakampi ch"axwañataki yanapt"añataki.
  
  "Chiqpach jaqinakat parlkasaxa, Drake ukat pä masinakapax jichhakamax janiw yatiyawinakax jaysapkiti. Ukat policianakax janiw yatipkiti" sasa.
  
  Celularapaw istʼasïna, ukat wal muspharayäna. Ukajj Punkupunïnwa. "Tata?"
  
  "Aka yänakax mäkiw loco tukuwayxi" sasaw qhan ajjsaräna. "Honolulu Policía ukax jichhakiw kimsa juk"amp legítimos amenazas terroristas ukanakamp katuqawayi. Taqi kunas Waikiki markankiwa. Taqi kunas niyaw pasani. Kovalenkompiw lazonakax utt"ayasiwayi".
  
  "Kimsa!"
  
  Punkujj mä akatjamatwa mä segunda kuti jistʼantasïna. Hayden kullakajj manqʼantäna, purakapan tʼijtʼatap amuyasa. Mano nayranakapan axsarañax ch"uñuruw tukuyäna.
  
  Gates jupax wasitatw uñt"ayasi. "Pusi utjpan. Yaqha yatiyawix jichhakiw chiqanchasiwayi. Drake sat jilatampiw jikisiñama. Jumax jakäwiman ch"axwañanx jikxatastawa, Hayden. Movilizado ukhamäñamawa".
  
  
  * * * .
  
  
  Wila Reyix jach"a cubiertan sayt"atäskäna, ajanupanx thaya jachaqt"asiwiw ch"allxtäna, walja atiniskañ tenientenakapaw nayraqatapan ukat aynacharu sayt"atäpxäna. Ukat akham sasakiw akham säna: "Tiempojj purinjjewa" sasa. "Akax suyt"ata, kuntix lurañ amtapkta ukawa. Ukajj taqe chʼamachasitanakajan ukat taqe sacrificionakamat juti. Uka tuqitxa, - jupax mä espectacular pausa luratayna, "taqi kunas tukusxi".
  
  Jupax ajanunakap uñakipäna, kuna chimpunakas axsarañ uñacht"ayäna. Janiw kunas utjkänti. Chiqansa, Boudreau chachax wila wartäwir kutt"añapatak jaysatätapatxa niyas kusisitaw uñnaqäna.
  
  "Claude, rancho tʼunjañamawa. Taqi katuntat jaqinakar jiwayapxam. Ukat..." sasaw jachaqt"asïna. "Tigrenak antutapxam. Jupanakax mä juk"a pachatakiw ch"amap katuqapxañapa. Boudreau, kuntï lurkta uk lurañakiw wakisi, ukampis jukʼamp jan sinttʼasisaw lurañama. Kawkïr munañanakam phuqhañamatakiw jawillt'apxsma. Nayar muspharayapjjañamatakiw invittʼapjjsma. Janiwa, nayarux ch"amakt"ayañamawa. Ukham lurañamawa, Boudreau. Kauai markar sarañamawa ukat uka chiqankir rancho jistʼantañamawa" sasa.
  
  Wila Reyejj qhep qhepa kutiw mä qhawqha qheparkäna uka jaqenakapar uñkatäna. -Jumax... Hawai markan infierno ukar antutañatak sarañamawa.
  
  Jupax maysaruw kutt"awayxäna, jupanakar mä chiqar cepillt"ayasa, ukat qhip qhipa uñakipt"asax transporte ukat wali suma ajllit jaqinakaruw uñjäna, jupanakax Diamond Head uksan jiwayir manqharuw irpapxañapäna.
  
  "Janiw khitis Cook ukhatpach ukham lurawaykiti ukat uka tuqit yatiyañatakiw jakawayi. Janiw mä jaqis infiernon phisqhïr nivelat sipansa jukʼamp uñchʼukkiti. Janiw khiti jaqis kuntix sistema de trampas ukax imantañatak luratäkän ukx jikxatkiti. Ukjja lurañäniwa" sasa.
  
  Jiwañasa tʼunjäwinakasa qhepäjjapansa nayraqatapansa utjarakïnwa. Jan waltʼäwinak qalltañajj janiw jarkʼatäkänti. Uka wila reyejj kusisitänwa.
  
  
  * * * .
  
  
  Matt Drake jupax Exoticars nayraqatan estacionamiento ukan sarnaqäna, "novia" Alicia Miles jupamp amparat amparat katxarusa. Ukanjja, Basic Dodge sat autot alquilat autokiw saytʼatäna, uka autojj mä qhawqha turistanakankpachänwa, jupanakajj mä horaw machaq Lamborghini sat autonakat maynïr alquilasipjjpachäna. Drake ukat Alicia jupanakax moda uñacht"ayañ utar mantapxäna ukhax mä jach"a jaqiw tripulación ukan khuchhuratax nayraqatapankxäna.
  
  "Aski jayp'u. ¿Yanaptʼasmati?"
  
  "¿Kawkïrinakas jukʼamp jankʼakïpjje?" Drake chachajj jan pacienciani ajanu luräna. "Utanx mä Nissan ukaw utjistu ukat amigajax chiqpach velocidad uñt"añ muni". Drake chachajj nayranakap chʼoqtʼasïna. "Kuntï sañ munkta uk yatisma ukhajja, inas mä qhawqha puntonak bono churapjjetaspa" sasa.
  
  Alicia kullakaxa wali muxsa jachaqt"asïna.
  
  Drake jupax suyt"äna, Mai jupax jichhax jach"a uñacht"äw utan qhipäxaparuw muyuntaski, qhipa garaje ukar jan uñjañapataki ukat complejo lateral cercado ukar sarañapataki. Jupax mayni tuqit mantañatakiw chʼamachasini. Drake ukat Alicia jupanakax niya suxta minutonakanïpxänwa.
  
  Uka jaqen jachaqtʼasitapajj wali jachʼänwa, janiw muspharkañäkiti, falso ukhamänwa. "Walikiwa, jilpach jaqinakax machaq Ferrari 458 jan ukax Lamborghini Aventador ukanak ajllisipxi, uka paninix wali suma autonakawa". Chiqans jachaqt"asiwix jach"aptawayiwa, kunawsatix aljirix jiskt"at autonak uñacht"ayäna, panpachaniw uñacht"ayañ utar taqpach ventananak nayraqatan sayt"atäpxäna. "Ukampis, legendario lurawinakatx, ukax jumatix thaqhasksta ukhax Ferrari Daytona jan ukax McLaren F1 ukaruw iwxt"asma". Jupax amparap uñacht"ayañ uta qhipäx tuqiruw luqxatäna.
  
  Ukan qhepäjjapansa ukat chʼeqa toqensa oficinanakaw utjäna. Chʼiqa toqenjja, sapa mayni cabinanakaw utjäna, ukanjja tarjeta de crédito ukan detallenakap apthapisma ukat llavenaksa katuyapjjaspänwa. Oficinanjja, janiw ventananakajj utjkänti, ukampis Drake chachajj figuranak sarnaqer istʼäna.
  
  Jupax segundonak jakthapitayna. Mai kullakajj pusi minutonakanwa uñstañapäna.
  
  -¿Scarberry tatati jan ukax Petersen tatacha? sasaw jachaqt"asis jiskt"äna. -Anqanxa letrero ukanxa sutinakapawa uñjta -sasa.
  
  "Nayajj James satätwa. Scarberry tatampi Petersen jilatampiw dueñonakäpxi. Jupanakax qhipa patio ukankapxiwa -sasa.
  
  "UKXATA". Drake jupax mä uñacht"äwiw Ferraris ukat Lamborghinis ukanakar uñch"ukis uñacht"ayäna. Uñacht"ayañ utar aire acondicionado ukax qhipäxaparuw t"unjatäna. Jaya oficinatxa janiwa kuna arusa ist"askänti. Aliciax jupa pachpaw imasïna, suma chuyman warmimp anatt"asa, uka pachparakiw espacio uñstayasa.
  
  Mä minuto nayraw Mai kullakajj lado punkunakat mistuñapäna.
  
  Drake sat chachajj wakichtʼasïna.
  
  
  * * * .
  
  
  Tiempojj wali ajjsarkañaw jupanakat pasawayjjäna, ukampis Ben jilatajj Karin kullakajj loqtañ amtapajj achuñapatakiw suytʼäna. Nayrïr amtäwijja, Capitán Cook chachan nayrïr diarionakapajj kawkhansa imasïna uk yatiñawa. Ukajj wali chʼamäjjänwa. Uka documentonakajj Archivos Nacionales sat cheqanwa imasïna, ukajj Londres marka jakʼankiwa, mä gobiernon edificiopanwa imasïna, ukampis janiw Banco de Inglaterra ukham seguro ukhamäkänti.
  
  Jichhakamax ukhama suma.
  
  Ukat jutïrinjja, Hayden sat jilataruw irpapjjerïna. Uka arunakap sum qhanañchañatakejj walja tiempow munasïna. Qalltanjja, Hayden chachajj jan qʼañu chuymanïsajj sinti jan amuytʼasirïkaspas ukhamänwa, ukampis kunapachatï Karin kullakajj Ben chachan chʼamañchtʼatajj jupanakan amtap uñtʼayäna ukhajja, CIA markankir agentejj jiwataw amuktʼäna.
  
  "Kunsa munta?" sasaw mä akatjamat jisktʼäna.
  
  "Kew markankir Archivos Nacionales ukar mä lunthatanakar uraqpachan uñt"at jaqir khitañ munapxta, mä foto apsuñapataki, janiw lunthatasiñataki, ukatx Cook-an revistanakapan wakiskir chiqapat mä copia correo electrónico tuqi apayanipxañama. Uka chiqax janiw utjkiti" sasa.
  
  "¿Machjatätati, Ben? Qhanpacha -"
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Jukʼamp chʼamajj janiw lunthatasiñajj utjkaniti. Lunthatax chiqa chiqawj jikxatani ukat apayanitu, ukxa janiw yatkti" sasa.
  
  "¿Katjatäspa ukhajja, ¿kamachasmasa?" Hayden jilatajj jan amuytʼasisaw uka jisktʼarojj arsüna.
  
  "Ukatpï jupax mä lunthata uraqpachan uñt"atäñapa, ukax CIA ukax aka amtar yuspajarasawa. Ukat kunatsa, wali askixa, jupax nayratpach katuntatäñapawa. Oh, ukat, Hayden, akax taqi kunas jutir horanakan luratäñapawa. Chiqpachansa janiw suytʼañjamäkiti" sasa.
  
  Hayden kullakajj akham sänwa: "Ukajj yattwa" sasa, ukampis uka qhepatjja, tonadapajj llampʼu chuymanïjjänwa. "Uñjapxam, Ben, nayax yattwa jumanakax paninix aka jisk"a oficinaruw jaquntatäpxtaxa, ukampis inas p"iqim punkut mistuñ munsta, qhipa yatiyäwinak jikxatañataki. Jumax wakicht"atäñamawa jan ukax..."
  
  Ben jilatajj Karin kullakaruw llakit uñkatasïna. "¿Kunatsa? Akapachajj niyaw tukusiñampïskaspa ukhamwa parlapjjtajja" sasa.
  
  Haydenan amukt"atapax taqi kunatix yatiñapäkän uk yatiyäna.
  
  Mä juk"a pachatxa, amigapax wasitat arsüna: "¿Qhawqha jan walis aka disconaka, aka revistanak munapxta? ¿Inglés markankirinakar phiñasiñax walikïskiti?"
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Wila Reyejj Infiernon Punkunakar purispa ukat nanakajj jupar arknaqañasajj wakisispa ukhajja, jupanakakiw barcon sarnaqañatakejj yanaptʼapjjaspa. Ukat Cook chachajj tarjetanakapampejj kunja suma jaqënsa uk taqeniw yattanjja. Jupanakajj jakañas qhespiyapjjaspänwa" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden kullakajj teléfonop autopan capuchapar uchasaw jan samarañ amuyunakapar samarañ yantʼäna. Nayranakapaxa Mano Kinimaki nayranakapampiw parabrisas tuqi jikisïna, ukat p"iqipan wali axsarañax ch"amakt"atap qhan amuyasïna. Jichhakiw juk"amp axsarkañ yatiyäw katuqapxi, wasitat Jonathan Gates jupat katuqapxi.
  
  Janiw terroristas ukanakax Oahu uksanx walja chiqanakar ch"allt"apxañapäkiti.
  
  Jichhajj ukat sipansa jukʼamp jan walipunïtap yatipjjäna.
  
  Manoxa mistuwayxänwa, qhanaw khathatt"asïna. -¿Khitis ukaxa?
  
  Ben. Inglaterra markankir Archivos Nacionales ukar mantañasawa, ukhamat Capitán Cook chachan cuadernonakapat mä copia apsuñataki" sasaw saraki" sasa.
  
  Mano chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. -Ukham lurapxam -sasa. Luram. Aka fucking Kovalenko ukax taqi kunatix munasktan uk t"unjañ yant"i, Hayden. Kuntï munkta uk jarkʼaqañatakejj taqe kunwa lurasma" sasa.
  
  "Britania-" sasaw sapxi.
  
  -Jupanakarux sarxapxam -sasa. Mano chachajj estrés ukan chhaqtjjänwa. Hayden jilatajj janiw ukajj llakiskänti. -T"unanakax aka q"añu jaqir jiwayañ yanapt"apxistaspa ukhaxa, apsupxam -sasa.
  
  Hayden jilatajj amuyunakapwa askichäna. Jupajj amuyunakapar qʼomachañatakiw chʼamachasïna. Londres markan CIA ukan oficinanakapar mä qawqha jawsañanaka ukat Gates jefepan jach"at arnaqañapaw wakisispa, ukampis jupax amuyasïnwa, inas uka luraw luraspa. Yämas kuntï Gates chachajj jichhak siskäna ukanak uñjasa.
  
  Ukat jupax wali sum yatïna, Londres markanx mä agente CIA ukan wali munat agentepaw utji, jupax jan ch"uñu p"akjasaw uka irnaqäw luraspa.
  
  Mano jupax wali uñch"ukiskäna, wali mulljataw jikxatasïna. "¿Aka jawsatarux iyawsasmati? ¿Kuntï Kovalenko chachajj jaqenakar mayjtʼayañatakik lurani uk creyismati?"
  
  Hayden kullakajj janiw amuktʼkänti, Gates ukat Londres markankir oficinatak arstʼäwip wakichtʼaskakïnwa. Mä qhawqha minutonakatjja, wakichtʼatäjjänwa.
  
  "Walikiwa, jakäwisan mä jan wali jawsäwip arktañäni, ukax mä jawsäwimpiw arktañäni, ukax lurawinakap mayjt"ayañ yanapt"istani", sasaw saraki, ukatx mä número de marcación rápida ukaruw jawsäna.
  
  Jefepampi parlkasasa ukat Archivos Nacionales Británicos ukar mantañatakix anqäx markan yanaptʼanak wakichtʼkasas Jonathan Gates sat chachan nayrïr arunakapax amuyunakaparux phichhantawayi.
  
  Janiw Oahu ukakikiti. Wila Reyin terroristas ukanakax walja islanakaruw mä pachanx ch"axwapxani.
  
  
  PÄ PÄ PÄ PÄ JALJA
  
  
  Drake chachajj samañap katjäna, kunattejj Mai kullakajj lado punkut jalnaqkäna ukhajja, escribankir jaqen taqpach uñjasaw jalnaqäna.
  
  -Kunas uka-".
  
  Drake jilatajj jachaqtʼasïna. "Mayo phaxs pachax purinxiwa" sasaw jisk"at arsüna, ukat uka jaqin chhuxriñchjasiñap mä ch"uqi apthapirimpiw p"akjatayna. Jan ist"asisaw aljirix muytasin uraqir ch"allt"asïna. Aliciax Lamborghini sat auton jakʼapanwa saräna, armap wakichtʼasa. Drakex jan kuynt"ir aljiriruw jaltawayxäna. Mai jupax qhipäx pirqaruw jank"ak sarxäna, mä jan llamkt"at McLaren F1 ukan qhipäxapat pasasa.
  
  Jupanakajj mä qhawqha segundonakanwa oficina pirqa jakʼankapjjäna. Ventananakan jan utjatapajj jupanakatakisa ukat jupanak contras yanaptʼarakïnwa. Ukampis cámaras de seguridad ukanakax utjaspänwa. Ukajj mä jisktʼakïskänwa-
  
  Maynix qhipa punkut jank"akiw mantanïna, overol ukax aceite ukamp ch"allt"ata, jach"a ch"iyar ñik"utapax ch"uxña bandanampiw qhipäxar chint"ata. Drake jupax ajanuparux contrachapado jisk"a t"aqaruw ch"allxtayäna, oficina manqhat jutir arunak ist"asa, May jupax mecánico ukan sarnaqawip ensayaskäna.
  
  Wali jan ist"apkataynati.
  
  Ukampis uka qhepatjja, jukʼamp jaqenakaw punkut mistupjjäna, ukat oficina manqhankir mayniw arnaqasïna. Drake jupax anatañax tukusxatap yatïna.
  
  -Jupanakax utjapxpan -sasa.
  
  Aliciax "Fuck yeah" sasaw qhuru arsüna ukat oficina punku jist"arañkamax ch"allt"äna, ukat ukax mä thuqt"awimpiw uka jaqin p"iqiparux ch"allt"äna. Yaqha chachaw uka chiqat mistunïna, nayranakapas wali mulljataw jistʼarasïna, kunattix mä suma warmiruw pistola aptʼata ukat nuwasir jaqir suytʼir posturap uñchʼukipxäna. Jupax escopeta jiltayäna. Aliciax purakaparuw ch"axwantäna.
  
  Jupax punku taypinwa tʼunjasïna. Oficinat jukʼamp arnaqasiñanakaw jutäna. Uka ch"axwawix amuyt"añaruw tukuñ qalltäna. Mä qhawqha amigonakar jawsañajj wali askïspawa, uk mä qhawqha tiempot amuyapjjani.
  
  Drake jupax mä mecánico ukarux pallapallampiw jiwayatayna, chika thiyaparuw ch"allt"atayna ukat uraqiruw jaquntatayna. Uka jaqix McLaren sat autot wali jachʼaruw liwxatäna, ukat wila chʼakhanak jaytawayäna. Drake jilatajj ñikʼut mururasïna. Mai kullakax payïr jaqimpiw jaqichasïna ukat Drakex Aliciaruw kutt"awayxäna.
  
  -Manqharu mantañasawa -sasa.
  
  Alicia kullakajj uta manqhan sum uñjañkamaw jakʼachasjjäna. Drake chachajj punkuruw puriñkamajj pampat jalnaqäna. Pʼiqip chʼallxtayasaxa, Aliciax walja kutiw chʼaxwantäna. Drakex niyaw punkut chhaqtxatayna, ukampis uka pachanx chikat tunka jaqinakaw ukat armas ukanakamp wakicht"ataw jaltxapxäna ukat wali colerat pallapallanak jist"arapxäna.
  
  Aliciax kutt"awayxänwa, Lamborghini qhipäxan imantasïna. Balas ukanakax ladonakaparuw sillp"ïna. Uka parabrisasjj tʼunjatäjjänwa. Drakex jank"akiw jaltxatayna. Uka jaqen nayranakapan llakisiñap uñjäna, kunattejj supercarronakaruw pallapallanak jaqontäna.
  
  Maynïristi uñjarakïnwa. Drake jupax mä fracción de segundo nayraqatanw pallapallanak jist"aratayna ukat juparux wali ch"amampiw jaquqanir uñjäna, mä irnaqir masiparuw jupamp chik aynacht"ayatayna.
  
  Aliciax Lamborghini qhipäxat mistuwayxäna ukat mä qawqha cubiertas ukanakaw uraqir puritayna. Drakex Ferrari tuqiruw t"ijtäna, jach"a llantanakapan qhipäxaparuw patat jalnaqäna. Jichhax sapa balax jakthapitawa. Jupax Mei sat tawaquruw uñjäna, jupax oficina pirqa esquina jakʼan jan uñjir nayranakat imantatänwa, kawkhantï mecániconakax jutapkäna uka qhipäxaruw uñchʼukiskäna.
  
  Kimsa jupanakat kayu jakʼan ikisipkäna.
  
  Drake jupax mä jisk"a jachaqt"asiñ atipjäna. Jupajj wali suma jiwayañ maquinapunïnwa. Mä juk"a pachax May ukat Alicia jupanakan jan jark"at jikisiñat llakisïna ukat Wells jiwatapat payllañ tuqit llakisïna, ukampis ukatx Ben, Hayden ukat taqpach amigonakapar munasiñap pachpa jaya k"uchur jist"antasïna.
  
  Janiw uka cheqajj maynejj emocionanakapar libre apnaqañapatak utjkänti.
  
  Uka balax Ferrari ukarux ch"allt"ataynawa, punkut mistusaw yaqha chiqat mistuwayxatayna. Mä ist"añjam ch"axwawimpiw nayrïr ventanax phallawayi, ukat vidriox mä mini-cascada ukar jaquntawayi. Drake jupax desviación ukat askinak apsusaw mistuwayxäna ukat yaqha jaqiruw ch"axwantäna, jupax oficina punkun walpun tantachasipkäna.
  
  Munasirinakaxa, chiqpachansa.
  
  Ukatxa, qhuru uñnaqtʼan pä jaqiruw oficinapat ametralladoranak aptʼat mistunipkäna uk uñjäna. Drake chachan chuymapax mä juk"a ch"allxtataw jikxatasïna. Jupax qhipäxan juk"amp pä jaqinakan uñnaqap qhant"ayäna -niyas Scarberry ukat Petersen jupanakax contratat mercenarionakampi jark"aqatäpxänwa- janïr uka jach"a llanta qhipäxan janchipar jisk"a tukuykasa.
  
  Tʼijtʼir balanakan istʼasitapajj jinchuparuw phalläna. Ukat ukax jupanakan estrategiapäspawa. Alicia ukat juparux utan jist"antatäpxam, pä dueñonakax qhipa punkut jaltxapxañapkama.
  
  Ukampis janiw mayo phajjsitak amtapkänti.
  
  Japón markankir agentejj mä par pistola jaqsutanak apthapïna ukat esquinaruw jutäna, ametralladoranakampiw uka chachanakar pallapallapjjäna. Maynix mä automp chʼalltʼatäkaspas ukhamaw qhipäxar tʼijtäna, pistolapxa wali chʼamampiw jaquqanïna ukat jaquqanisax techoruw confetinak chʼiqiyäna. Maynïristi jefenakaparux pachpa jiwat jaqip qhipäxaruw irpäna ukat Mai sat jaqiruw uñchʼukiskäna.
  
  Alicia kullakajj jankʼakiw jakʼachasïna ukat mä sapa disparompiw guardaespaldas ukan ajanupat saräna, ukat mä ratukiw oraqer jaqontäna.
  
  Scarberry ukat Petersen jupanakax jichhax jupanakan armanakap dibujapxäna. Drake jupax maldecitaynawa. Jupajj jupanakajj jakkirïnwa. Uka pachanx juk"amp pä jaqiw qhipäx punkunakat ukhamarak lado punkunakat mantapxäna, Mai-x wasitat McLaren qhipäxan imantasiñatak wayt"äna.
  
  Uka balajj wali valorani auton cuerpoparuw chʼalljjtäna.
  
  Drake jupax mä dueñoruw hawaiano Kalua khuchhir uñtat chhuxriñchjasir ist"äna, mä qawqha qhipharkir jaqinakax jefenakapar muyuntat tantachasipxäna ukat, autonakar ukat ukatw atacantes ukanakar pallapallanak jaquntapxäna, ukatx qhipa garaje uksaruw t"ijtapxäna.
  
  Drake chachajj mä jukʼa tiempojj wal muspharäna. Mai jupax pä guardia personales ukanakaruw jiwayatayna, ukampis Scarberry ukat Petersen jupanakax jank"akiw qhipa punkut chhaqtapxäna, mä granizo nina ch"allt"ata.
  
  Drakex sartasinx pallapallaruw jalxatäna, nayrar sartasa. Taqi uka tiempon nayrar sartasax jukʼamp pä arma apsuñatakiw quntʼasïna. Qhepa punkunkir mä guardiajj amparapat kattʼataw jaquqanïna. Maynïristi wila wartäwimpiw qhipharxäna.
  
  Drakex punkuruw t"ijtäna, Mai ukat Alicia jupanakax jupan jak"apankapxänwa. May jupax pallapallanak jaquntäna, Drake jupax mä qawqha jank"ak uñch"ukiñkama, anqäx utanaka ukat garaje ukanakax kawkhans utji uk yatiñataki.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Mä jachʼa jistʼarat cheqakiw" sasa. "Ukampis mä jachʼa jan waltʼäwiw utji."
  
  Alicia kullakajj jupan jakʼapanwa qontʼasïna. "Kuna?"
  
  -Jupanakax mä Shelby Cobra ukaw qhipäxan utji.
  
  Mai kullakajj nayranakap jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "¿Kunatsa akax mä jan waltʼäwi?"
  
  -Kuns lurasma, janiw ch"axwañamäkiti -sasa.
  
  -¿Ukaxa explosivonakampi phuqantatäpachati?
  
  "Janiwa".
  
  "Ukhamaxa, ¿kunatsa jan apsuñjamäki?"
  
  "¡Kunattejj Shelby Cobra satänwa!"
  
  "Jichhakiw mä uñacht"äw utarux jan amuyt"asir supercarronakamp phuqhantat ukarux ch"axwapxta". Alicia kullakajj codompiw mä ladopar liwjjatäna. -Janitï uka lurañatak chʼamanïksta ukhajja, qheparuw kuttʼañama.
  
  "Jan askinaka". Drake jilatajj jupar jakʼachasïna. Uka balajj nayraqatapat sillpʼasaw yesompi uchat pirqaruw chʼalljjtäna, ukat yesompi lurat virutanakampi nayranakaparuw chʼalljjtäna. Kunjamtï jupax suykäna ukhama, jan wali jaqinakax t"ijtkasax pallapallanak jaquntapxäna. Kunarus chʼalltʼapjjani ukhajja, juykhu suertekïspawa.
  
  Drake chachajj amtañap aptʼasïna, wali samsusaw uka chachanakar pä jefenakan mayni ladopar ikiyäna. Qhip qhipa qhipharkir guardaespaldas ukanakax jaquqanipkän ukhax Scarberry ukat Petersen jupanakax mä atipt"at ch"axwäwin ch"axwapxatap amuyapkaspas ukhamaw amuyasipxäna. Jupanakajj saytʼasipjjäna, ladonakapan armanakapajj warktʼatäskäna. Drakex jupanak jak"aruw t"ijtäna, amparapampiw gatillox utjxäna.
  
  -Claude -sasawa säna. "Claude sat jilataruw munapjjta, janiw jumarojj munktati. ¿Kawkinkis jupax jikxatasi?
  
  Jakʼat uñjasajj uka pä jefenakajj muspharkañ uñtasitäpjjänwa. Panpachaniw qarjata ajanunïpxäna, walja maranaka jan sinttʼasis amtäwinakat yurir chʼama lineanakampi phuqantatäpxänwa. Nayranakapajj thayapunïnwa, fiestankir pirananakan nayranakapajj wali thayapunïnwa. Amparanakapajj pistolanakapat wali kattʼasisaw wali amuyumpi flexionasipjjäna.
  
  Mai kullakajj uka arma uñachtʼayäna. -Jupanakarux jaquntapxam -sasa.
  
  Alicia kullakajj ventiladorap wali jachʼaruw liwjjatäna, ukhamatwa uka dianajj jukʼamp chʼamäjjäna. Drake chachajj niyaw jefenakan nayraqatapan atipjatäñ uñjäna. Pistolanakajj niya pachpa tiemponwa pampar chʼalljjtäna.
  
  -Wila infierno -sasawa Aliciaxa jiskht"äna. "Jupanakax pachpa uñnaqanipxiwa ukat pachparakiw sarnaqapxi. ¿Alajjpachankir jan wali jaqenakarojj clones ukar tukuyapjjtamti? Ukat niyakixay nayax uka tuqit arsktxa - kunats khitis akanx jan wali jaqir tukuspa? Paqallqu alaxpachan vacacionat sipansa aka chiqax jukʼamp askiwa" sasa.
  
  -¿Kawkïris jumanakat Scarberry? -sasawa Mayax jiskt"äna, jank"akiw negocio lurañar purirakïna.
  
  "Naya" sasaw q"illu ñik"utan jaqix säna. "¿Jumanakax taqpach markan Claude-r thaqhapxtati?"
  
  -Jiwasawa -sasawa Drakexa jiskht"äna. -Ukat akax qhipa sayt"awisawa -sasa.
  
  Mä jisk"a clic ukax amukt"añ taypinw ist"asïna. Drakex kutt"awayxänwa, Aliciax kunjamtix nayrax lurapxirïk ukhamarjamaw uka diana ukar ch"allt"añapa uk yatisa. Garajejj chʼusa uñnaqtʼanïnwa, amuktʼañajj mä akatjamat mä qollur uñtat jachʼänwa.
  
  Scarberryx jupanakarux q"illu jachaqt"asiw churäna. "Tallerankapxtanwa. Awisajj taqe kunas tʼunjatawa" sasa.
  
  Drake chachajj janiw Alicia kullakarojj uñchʼukkänti, jan ukasti sapa kutiw uñchʼukipjjañapatak mä señal churäna. Kunas jan walïkchïnjja. Jupax manqhar mantawayxäna, Scarberry sat tawaquruw katthapïna. Judokat mä jank"ak sarnaqatapampixa, Drakex juparuw jach"ar aptäna ukat amparapat jaquntäna, ukat uka jaqirux hormigón ukarux wali ch"amampiw ch"allt"äna. Scarberryn nayranakapan usuchjasiñapax pasawayxän ukhax Drakex mä pistola chinuparuw puritayna.
  
  -¿Kawkinkis Claudexa? sasaw jisktʼasta.
  
  "Janipuniw ist'kti-".
  
  Drake chachajj uka jaqen nayrap pʼakjäna. -Jumax mä juk"amp ch"amanïtawa -sasa.
  
  Scarberry kullakajj samañajj jankʼakïnwa. Ajanupajj granito ukham chʼamapunïnwa, ukampis kunkapan musculonakapajj wali chʼamampiw irnaqäna, ajjsarañasa ukat ajjsarañas uñachtʼayasïna.
  
  -Uka chimpunaka ch"axwañ qalltañäni -sasa. Mai kullakax llamp"u arupax jupanakar purintäna. "Nayax aburritätwa".
  
  "Chiqpachansa". Drakex jaltxataynawa, mä chiqaruw saratayna ukat gatillo apsutayna.
  
  "¡JANIWA!"
  
  Scarberryn arnaqasitapax qhipa pachan jark"äna. "¡Claude jilatajj mä ranchonwa jakasi! uraqi manqha tuqiruxa anqaxa quta thiyata. Nayax coordenadas ukanakax churasma -sasa.
  
  Drake jilatajj jachaqtʼasïna. -Ukhamaxa nayraru sartañani -sasa.
  
  Yaqha ch"iqt"aña. Drakex mä juk"a kuynt"añ uñjäna ukat chuymapax ch"allxtasïna.
  
  Oh janiwa.
  
  Alicia kullakajj irnaqtʼjjänwa. Balapajj qhep qhepa jan wali jaqerojj mä ratukiw jiwayäna. Jupax Shelby sat barcon troncopan imantaskäna.
  
  Drake chachajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. Jupax nayra jan wali lurawinakampiw kutt"ayäna. Drake chachajj mä jukʼa wasitat jikjjatasiñapwa uñjäna. Jupajj wali chʼamani jaqënwa, chhaqtäwirus saykatañatakiw chʼamanïna.
  
  Jupajj janiw jupa pachpat ukham amuyaskänti. Jupax Scarberryrux jank"ak sartañapatakiw ch"allxtayäna. "Jank'aki. Claude amigomax mä jachʼa muspharkañawa" sasa.
  
  
  PÄ TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Hayden ukat Kinimaka jupanakax janiw auton motorap qalltañas tiemponïpkänti, ukat Drake chachan jawsatapax mantanïna. Pantallapan numerop uñjasajj wali samarañwa samartʼäna.
  
  "Drake sat chachajja. Kawkhanktasa-"
  
  -Janiwa pachaxa. Claude jilatan kawkhantï jikjjataskäna uk nayajj yattwa" sasa.
  
  "Jïsa, jiwasax ukhamarakiw amuyarakta, yatiñan wayna. Kuntï yaqhep jan wali jaqenakajj amuktʼañatakejj jaytapki ukajja, wali muspharkañawa" sasa.
  
  "¿Qhawqha tiempos uñtʼawayta? Kawkhanktasa?" Drake chachajj mä sargento de taladro ukham ordenanak churaskäna ukhamwa jisktʼanak arsüna.
  
  "K"achat k"achat, tigre. Mä minuto nayrakiw uka yatiyäw katoqapjjta. Uñjapxam, jank"akiw huelga lurañatakix wakicht"asipxta. Ukat jichhax sañ munta, ¿jumax anattʼasktati?"
  
  "Nayax maldito chiqaw sista. Taqeniw ukham sarnaqtanjja. Aka bastardox Kovalenkot mä paso qhipäxankiwa."
  
  Hayden jupax terroristas ukanakan iwxt"awinakapat yatiyäna, kunapachatix Kinimaka juparux auto apnaqañapatak señas uñacht"ayäna. Ukat tukuyxäna ukhaxa, Drakex amukiw jikxatasïna.
  
  Mä jukʼa tiempotjja, "sede centralanwa jikisiñäni" sasaw säna.
  
  Hayden jilatajj jankʼakiw Ben Blake chachan numeropar jawsäna. "Operacionamax wali askiwa. Londres markankir agentejajj jutïr horanakanwa kuntï munkta uk apaniñap suyapjjta, ukat uka qhepatjja, cheqapuniw copianak apayanipxätam. Akax jumatakix wakisispa sasaw suyt"askta, Ben" sasa.
  
  -Chiqpachansa utjañap suyt"askta -sasa. Ben jilatan arupajj kunjamtï jupat istʼkäna ukhamarakiw ajjsarañat istʼasïna. "K"umara amuyt"awiwa, ukampis wali amuyt"awiwa".
  
  "Nayax ukhamarakiw suyt'askta".
  
  Hayden kullakax teléfonop tablón de instrumentos ukar jaquntäna ukat Waikiki markan callinakaparuw ch"usat uñch"ukiskäna, kunawsatix Kinimakax sede central ukar autopamp kutt"ankäna ukhaxa. "Gates chachajja, Claude jilatampi jankʼak atipjayasiñäni ukhajja, ataquenak saytʼaysnawa sasaw amuyi. Inas Kovalenko jilatajj ukankarakchispa sasaw suyapjje" sasa.
  
  Manox kisunakap ch"allxtayasïna. "Taqinipuniw uk lurapxi, jefe. Policía local, fuerzas especiales ukanaka. Taqi kunas jisk"achasiwa, ukhamat p"akjasiñapataki. Jan walt"awix akawa, jan wali jaqinakax nayratpach utt"ayatäxiwa. Jupanakax ukhamäpxañapawa. Niya janirakiw kuna jan waltʼäwirus saytʼayañjamäkpachänti, janirakiw kimsa yaqha islanakar chikat tunka ataquenak saytʼayañas utjkaspati" sasa.
  
  Taqini apnaqirinakax amuyapxänwa, chiqpachans Kovalenkox walja ataques ukanakaw kamachi, taqiniruw jan ch"am tukuñapataki, kunapachatix samkapar thaqhañar saraskäna ukhaxa - mä saräwiw jakäwipan qhipa pachap apt"asiwayi.
  
  Capitán Cook chachan kayunakap arktañamawa. Mä juk"amp suma sarañamawa. Infiernon punkunakapat jukʼampi yatxatañamawa.
  
  Hayden jilatajj muyuntänwa, kunattejj sede centralajj anqanwa uñstäna. Ukax lurañ pachaw purini.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax May ukat Alicia jupanakaruw CIA ukan edificiopar irpxaruwayäna ukat jank"akiw patat irpapxäna. Jupanakajj mä cuartoruw irpapjjerïna, ukanjja kunayman lurañanakaw utjäna. Jaya tukuyanxa, Hayden ukat Kinimaka jupanakax policía ukat pallapallanak taypin sayt"asipxäna. Drake jupax SWAT ukat HPD crack equipo ukanakaruw uñjaspa. Jupax uniformenak uñjäna, ukax CIA ukan equipos de operaciones especiales ukanakanïnwa, janiw pächasiñasäkiti. Inas mä qawqha Delta jak"ankchispa.
  
  Supayax jichhax Wila Reyin chuymapankiwa ukat wila thaqhañatakiw mistu.
  
  "¿Amtastati kunapachatï Wila Reyejj markapar uka Tʼunjirir nuwantañatak khitäna uka aparato lunthatasiñataki?" sasaw säna. "Ukat jupanakax Kinimaku markarux pachpa pachanw secuestrañ munapxäna? Nayax apuestas ukax mä accidental captura ukhamänwa. Jupanakax Kinimaki hawaiano uñt"añakiw munapxäna".
  
  Ukat Drake chachajj amtasïna, kunapachatï Kovalenko chachan jaqenakajj tʼunjir barcor chintʼapkäna ukhajja, janiw Maysa Aliciasa uka jakʼankapkänti. Jupax p"iqip ch"allxtayäna. "Janiw kunas wakiskiti".
  
  Drake chachajj Ben ukat Karin jilatanakaruw ventana jakʼan saytʼatäsipkäna uk uñjäna. Sapa mayniw mä vaso amparapar aptʼasipjjäna, ukat escuelan discotecapan amparamp rollo cigarronakar uñtasitäpjjänwa.
  
  Drake chachajj jaqenak taypin chhaqtjjañwa amuyäna. Ukajj facilakïspawa. Kennedy chhaqhatapax wilapanx wali t"amt"asiwayi, ukat janiw jupax aruskipt"añjamäkänti. Ben jilatajj ukankänwa. Ben jilatajj jiwkäna ukhajj katjänwa.
  
  Ukajj Drake satänwa. Janiw ukakikiti. Drake jilatajj jiwañap jarkʼaqañapänwa. Ukhamwa jupajj luräna. Tiempox ch"amakt"awayiwa ukat mä juk"a pachax York markan Kennedy jupamp utapankänwa ukat cocinan kuns phayasipkäna. Kennedyx ch"amaka ron sartenaruw ch"allt"äna ukat chhuxriñchjasïna. Drake ukaxa marinado uka filete ukaxa aceite de ajo ukampiwa. Ukajj wali uñtʼatänwa. Ukajj wali kusiskañänwa. Akapachajj normalaruw kuttʼawayjje.
  
  Warawaranakax nayranakap nayraqatanx mä fracasado nina naktayañjamaw qhant"äna. Akapachax mä akatjamat kutt"anxäna, ukat arunakaw jupar muyuntat ist"asïna. Maynix codompiw juparux ch"allxtayäna. Yaqha chachajj mä jilïr irpiriparuw juntʼu café wartäna ukat infiernot mistur mä murciélago ukham bañoruw jankʼak saräna.
  
  Alicia kullakajj wali amuyumpiw jupar uñkatäna. -¿Kunas pasaski, Drakes?
  
  Jupax jaqinak taypinw Ben Blake ukamp uñkatasiñapkamax ch"amanchasïna. Ukajj Dinorock chachan mä jiskʼa qhanañchäwipatak wali suma tiempopunïnwa. Drake chachajj uk yatïna. Ben jilatajj uk yatpachänwa. Ukampis panpachaniw amuktʼapxäna. Ben qhipäxankir ventanatwa qhanax mantanïna; Honolulu markax inti qhanampi, ch"uxña alaxpachampi ukat anqan mä qawqha ch"uxña qinayanakampi muyuntatänwa.
  
  Drake chachajj qhepatjja arup jikjjatäna. "¿CIAn uka computadoranakajj wali askïtap uñachtʼayapjjpachänti?"
  
  "Jiwasax suyt'apxta". Ben jupax Capitán Cook jupan Diamond Head ukan sarnaqatapatw arsu, ukatx tukuyawayiwa, CIA ukax mä agente británico ukampiw Archivos Nacionales ukar lunthatawayi sasaw qhanancht"awayi.
  
  Aliciax juk"at juk"at nayrar sartawayi, waynat yatiyäw ist"asa. "¿Britania markankir superlunthatanaka? ¿Kunas sutipaxa?
  
  Ben jilatajj akatjamat uñjasajj nayranakap chʼiyjäna. -Haydenax janipuniw yatiykituti -sasa.
  
  Aliciax CIA ukan irnaqiriparuw uñkatasïna, ukatx mä cheeky jachaqt"asisaw p"akjasïna. -Ay, nayax apuestas ukax janiw ukhamäkiti -sasa.
  
  -¿Kunas sañ muni? Karin kullakajj arsüna.
  
  Alician jachaqt"asitapax mä juk"a jan waliruw tukuwayxäna. "Janiw diplomacia tuqit wali uñtʼatäkti. Janiw ukax ch"iqt"añamäkiti" sasa.
  
  Drake jilatajj chhuxriñchjasïna. "Janiw yaqha delincuente internacional ukax Aliciax chhuxriñchjaskäna. Kunatï jan utjki uk jikjjatañaw nayratpach lurasïna" sasa.
  
  Alicia kullakajj jachtʼasisaw akham säna: "Ukajj cheqäskapuniwa" sasa. -Nayax nayratpachaw wali uñt"atätxa -sasa.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Walikiwa, uka agentetï nayajj amuytʼaskta ukhajja, jupajj japonesa inteligencianakan uñtʼatawa. Jupax... mä anatiriwa. Ukat wali, wali suma operador" sasa.
  
  "Ukhamajj jupaw tukusiñap sum uñjani" sasa. Drake jupax Pacífico markan nayrïr kusisiñap yatxatäna ukat jupa pachpaw mä juk"a sumankañ munarakïna.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Janipuniw jupatakejj mä jan waltʼäwïkänti. "Ukat jïsa, jupaw revistanakam apayani."
  
  Ben jilatajj Aliciat Haydenar uñkataskakïnwa, ukampis lakapat katthapisirakïnwa. Discreción ukax aka pachanx qhananchañatakix wali askiwa. "Wali yatxatat amuyt"awiwa", sasaw saraki. "Ukampis chiqpachapuniw Infierno Punkunakar puriñäni ukhax nayax yatxatwa uka grabacionanakax jakäwis qhispiyaspawa".
  
  "Suyt"añani" Drakex kutt"asaw jan walt"äwinak uñakipäna, "janiw ukhamar purinkaniti. Wila Reyix wali rancho ukankaniwa. Ukampis uka asnunakax jan jank"ak puripkani ukhax Kovalenkox ukatakix mä t"ijtaw lurani".
  
  "Kovalenko" sasaw sapxi. Alicia kullakajj uk siskäna ukhajja, lakap chʼalljjtayasïna, venganzapsa wali sumwa uñjäna. "Kuntï Hudson chachar paskatayna ukat jiwam. Ukat Boudreau sat chachajja? Jupajj yaqha jaqewa, jupajj cheqapuni wali uñtʼatawa" sasa. Jupasti, uka ch"axwañ jaqinak muytas uñch"ukirakïna. "Kunapachasa, ¿khitis akan p"iqinchaski?"
  
  Ukham jaysañjamäkaspas ukhamaw Hayden Jay sat waynar muyuntat walja oficialanakat mä aru istʼasïna. Kunawsatix ch"axwañax jiwxän ukat uka jaqix uñjasxän ukhax Drake-x Jonathan Gates-ar uñjasax wal kusisïna. Jupax senador ukarux walpun gustäna. Ukat jupamp chikaw jachäna.
  
  "Kunjamtï jumanakax yatipkta, Oahu markan Kovalenko Ranch ukan kawkhans utji ukax utjistu", sasaw Gates jupax saraki. "Ukhamarusa, jiwasan misión ukax pusi chiqan utjañapawa. Nayraqatxa, taqi rehenes ukanakar jark"aqañamawa. Payïri, ataques terroristas ukanakat yatiyawinak apthapiña. Kimsïri, aka jaqir jikxatañamawa, Claude ukat Kovalenko. Ukat pusiri, mayni pä ranchonakajj kawkhansa utji uk jikjjatañamawa" sasa.
  
  Gates jupax mä juk"a amuyt"añatakiw mä juk"a samart"äna, ukatx kunjamatsa cuarto ukankir sapa chacha warmirux mä sapa nayranakapamp uñch"ukiskaspas ukham amuyayañ atipjäna. "Ukax kunayman tuqitwa lurasiñapa. Kovalenko jupax taqi chuymaw walja jaqinakar jan walt"ayäna, wali ch"amampi thaqhatapata. Jichhüruw tukuyani" sasa.
  
  Punkunakajj maysaruw kuttʼayatäjjäna. Mä akatjamatwa uka cuarton jan waltʼäwinakajj saytʼasjjäna, ukat taqeniw jankʼak kawkhantï jakapkäna ukar chʼeqtʼañ qalltapjjäna. Uka tuqitxa wali sum amuytʼasiwayi.
  
  Drake chachajj Hayden chachan nayraparuw katjäna. Ukat amparap luqxatäna, ukat jutañapatakiw jawstʼäna.
  
  "Wakicht"asipxam ukat caballonakamar silla uchasipxam, waynanaka. Kimsa tunka minutonakatxa Claude chachan ranchoparuw puriñäni -sasa.
  
  
  PÄ TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  Drake jupax amigonakapampix Departamento de Policía Hawaiana ukan mä k"acha helicóptero ukan qunt"asipxäna ukat p"iqip q"umachañ yant"äna, kunawsatix Claude ukan rancho ukar jank"ak jaltxapkäna ukhaxa. Alaxpachanx ukham helicópteronakampi ukat juk"amp llamp"u pallapallanakampi phuqhantatänwa. Patak patak jaqinakaw thaya taypinkapxatayna. Yaqhipanakax uraqit sarasipkäna, kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw jankʼak sarapxäna. Jilpacha policía ukat pallapallanakax Honolulu ukat Waikiki uksan qhiparapxañapatakiw wayt"atapxäna, chiqpachan ataques terroristas ukanakax utjaspa ukhaxa.
  
  Wila Reyejj chʼamanakaparuw jaljtayäna.
  
  Satélite ukan uñacht"ayatax rancho ukanx walja sarnaqawinak uñacht"ayi, ukampis jilpachx mascarat uñacht"ayatawa ukhamat janiw kunas chiqpachan luraskan uk yatiñax utjkänti.
  
  Drake chachajj Kovalenko sat chachat kunjamsa jikjjatasïna uk jaytañwa amtäna. Gates chachajj cheqapuniw säna. Aka chiqanx rehenes ukat jan kuna jan walt"äwinakax utjañapatakiw amtapxirïna. Yaqhip muspharkañ uñjawinakax uñjkatayna ukanakax alayaru ukhamarak jak"an jist"arasipxäna, kunawsatix Costa Norte uksar t"ijtapkäna ukhaxa, ukampis Drake jupax sapa onza munañapampix uñch"ukiñatakiw apnaqatayna. Jupajj kunjamtï nayrajj utjkäna uka soldadonïnwa.
  
  Jupajj janiw yaqha jaqëkaspati.
  
  Ch"iqa tuqinxa, Mai kullakax Chika kullakapampix mä juk"a aruskipt"äna, pä kutiw jan kuna jan walt"äwin uñjasitap uñakipäna ukat mä qawqha amukt"at arunak maynit maynikam aruskipt"äna, kunapachatix jupanakax ch"amanïpkän ukhakama. Mä jachʼa chʼajjwäwi qalltapjjaspa jan ukajj wakichtʼat guerrar sarapjjaspa ukajj janiw khitirus jamaskänti .
  
  Drake sat chachan chʼeqa toqenjja, Alicia kullakajj armanakapasa ukat yänakap uñakipañatakisa ukat wasitat uñakipañatakisa tiempo apstʼasïna. Jupajj janiw kuns qhanañchañajj wakiskänti. Drake chachajj janiw pächaskänti, jupajj vengasiñap phoqaniwa.
  
  Hayden ukat Kinimaka jupanakax maynit maynikamaw qunt"asipxäna, sapa kutiw micrófonos ukanakap ch"allt"asipxäna ukat chhuxriñchjasipxirïna jan ukax machaq yatiyäwinaka ukat pedidonak katuqapxäna. Suma yatiyäwix akawa, janiw kunas Oahu markansa ni yaqha islansa paskänti. Jan wali yatiyäwix Wila Reyix walja maranakaw ukatakix wakicht"asiñapäna. Jupanakajj janiw kuntï mantapkäna uk amuyapkänti.
  
  Ben ukat Karin jilatanakajj sede centralaruw jaytatäpjjäna. Jupanakax agenten correo electrónicop suyt"apxañapatakiw kamachipxäna ukatx mä juk"a axsarañjam wakicht"asipxañapataki, inas Diamante P"iqi manqhar sarapxchispa ukat inas Infierno Punku p"akjapxchispa.
  
  Mä metalico aruw Choppers ukan sistema de sonido ukan jutäna. -Phisqa minutonakaw mä amtar puriñatakiki.
  
  Munañani jan munaschi, Drake-x amuyt"äna. Jichhax ukanktanwa.
  
  Helicópterox mä manqhankir valle patxaruw jaltxatayna, ukax mä jan iyawsañjam uñjäwiwa, kunatix yaqha tunka tunka helicópteros ukanakan chika taypinw jalnaqäna. Akax nayrïr ola ukhamänwa, fuerzas especiales ukan pallapallanakaw utjäna. Sapa payïr corsario militar estadounidense ukax yanapt"añatakix wakicht"ataw jikxatasïna. Fuerza Aérea ukax mä jach"a uñacht"äwiwa. Marina de Guerra ukankirinaka. Ijirsitu.
  
  Uka aruxa mayampiwa purinïna. "Amta".
  
  Jupanakax mäkiw sartasipxäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake-n botas-apax llamp"u ch"uxña quqaruw llamkt"äna ukat mä ratukiw ninamp nakhantasïna. Jupax punkut mistuñatakix penúltimo jaqiw jikxatasïna. Uka jan suerteni Marine, wali ch"axwañampi, mä phuqhat phallawi pecho ukar aptäna ukat janïr uraqir ch"allt"kasax jiwxänwa.
  
  Drake sat chachajj oraqeruw jalnaqäna. P"iqip patxaruw balanakax sillp"äna. Muted thuds ukax jupan jak"ankir tronconakaruw ch"allt"äna. Jupax mä voleibol churäna. Jupan mayni ladopankir chachanakajj chʼojjñanak taypinwa jalnaqtʼapjjäna, ukat natural colina terrenompiw imtʼasipjjäna.
  
  Nayraqatax mä uta uñjäna, pä pisos ladrillo ukan luratawa, janiw kunas wali askïkänti, ukampis Kovalenko markan munataparjamax janiw pächasiñakiti. Chʼiqa toqenjja, rancho cheqaruw uñjäna. Kunas uka...?
  
  Ajjsarata, jan armani jaqenakaw jupar jakʼachasiñatak tʼijtjjapjjäna. Ch"iqa tuqiru, kupi tuqiru, taqi tuqiru t"ijtapxäna. Jupax jinchupan mä chhuxriñchjasiñ ist"äna
  
  "Amigo Uñt'atanaka".
  
  Jupax nayrar sartawayiwa. May ukat Alicia kullakajj chʼeqa toqeruw sarjjapjjäna. Qhiparusti, Marines ukanakax mayacht"asisaw mä patrón coordinado de fuego ukar yatiyañ qalltapxäna. Drakex juk"amp jank"akiw sarnaqañ qalltäna. Nayraqatapankir jaqinakax qhipäxar kutt"añ qalltapxäna, imantasipkäna ukat mistusaw uta tuqirux t"ijtxapxäna.
  
  Jasaki amtanaka
  
  Drake jupax jichhax ataque ch"amanakampiw sartasïna ukat pistola jach"ar aptataw t"ijtir jaqinakar jiwayarakïna. Uka katuntat jaqiruw uñjäna, jupax ch"uxña quqanak patxaruw jalt"askäna, uta tuqir saraskir uñjäna. Jupanakasti janiwa suma jaqina jutañap yatipkänti.
  
  Uka katuntat jaqix mä akatjamat t"ijtäna ukat liwxatäna. Wila Reyin jaqinakax jan wali qullanak jupanakarux ch"axwapxäna. Drakex qhuruchasïna, tirusiriruw uñch"ukisïna ukat uka bastardo p"iqip phust"äna. Sapa kutiw pallapallanak jaqontäna, jaqenakarojj oraqeruw chintʼäna jan ukajj mayninakajj tukjapjjañapatakiw jaqenakar irpäna.
  
  Jupajj Claude sat jilataruw thaqäna. Janïr helicópterot sarkasax taqiniruw Wila Reyin payïr p"iqinchiripan jamuq uñacht"ayapxäna. Drake jupax yatïnawa, jupax qhipäxatpachaw kunayman lurawinakat irptani, ukat mä escapañ amtaw uñstayäna. Inas utat jutchi.
  
  Drake jupax t"ijtäna, waliw uka chiqar uñakipäna, pachat pacharuw fusilamp ch"axwäna. Mä jan wali jaqiw qullu qhipäxat sartasinx machetempiw jupar chhuxriñchjatayna. Drake chachajj amparapampiw jaquqanïna, ukat uñisiripan chʼamapajj jupa pachparuw cheqak apañapatak jaytäna, ukat oraqer jaqontasïna. Uka jaqixa chuym ch"allxtayäna. Drake sat chachan botapajj chhuxriñchjasïna. Drake chachan yaqha botapax machete katxarusin amparaparuw takt"äna.
  
  Nayrir SAS ukan irnaqirix pistolaparuw uñch"ukiwayi ukat ch"axwawayxi. Ukat ukat jukʼampiruw sarapjjta.
  
  Jupajj janiw qhepar uñtaskänti. Uka utax nayrankxänwa, jach"äkaspas ukhamänwa, punkupax mä juk"a jist"aratänwa, mantañ jawst"kaspa ukhama. Qhanapuniwa, janiw akax thakäkiti. Drakex t"ijtkasax ventananakatw phust"äna, altu pataruw amtaña. Uka utanx vidriox phallawayxänwa.
  
  Jichhajj jukʼamp presonakaw ranchot jutapjjäna. Yaqhipanakax jach"a ch"uxña quqa taypin sayt"asipxäna, arnaqasiñakiw jan ukax concha ukham ch"amakt"ayat uñnaqani. Drake chachajj jupanakar uñkatasajja, jila partejj mä jukʼa tʼijtʼasipkatap amuyasïna, kunatsa tʼijtkaspa ukhamaw nayrar tʼijtjjapjjäna.
  
  Ukat ukat uñjäna, ukat wilapax hieloruw tukuwayxäna.
  
  P"iqipax, Bengala tigren jan lurañjam jach"a p"iqipawa, mä jasak arknaqasaw ch"uxña quqanak taypin jalnaqäna. Drakex janiw tigrenakax uywanakap katjañapatak jaytkänti. Jupanakaruw t"ijtäna.
  
  Nayajj uka auriculararuw chʼalljjtayäta. "Tigres ukanakax Ch'uxña quqanakankiwa".
  
  Uka tuqitxa, mä chʼaxwäwiw utjäna. Yaqhipanakax uka uywanak uñjapxarakïna. Drake chachajj kunjamsa mä animalajj tʼijtʼir jaqen qhepäjjapar jaltawaykäna uk uñjäna. Uka animalajj wali jachʼänwa, wali qhoru jaqënwa, ukat tʼijtkasajj jan waltʼäwinakampi ukat jiwayañamp chikajj wali suma uñnaqtʼanïnwa. Drake jupax kayunakap juk"amp jank"ak sarañapatakiw wayt"äna.
  
  Yaqha jachʼa pʼeqew mä qhawqha yardanak nayraqatan chʼojjñanak taypin chʼalltʼasïna. Tigrex juparuw jaltawayxäna, bozapax mä jach"a chhuxriñchjasiñaruw tukuwayxäna, kisunakapax q"ala ch"amakt"atäxänwa ukat niyaw wilamp q"añuchatäxäna. Drakex cubiertaruw jaquntatäna ukat liwxatäna, cuerpopan sapa nerviopax jakaskakiwa ukat arnaqasïna. Janipuniw nayrajj ukham suma patinaje lurirïkänti. Janipuniw ukham jankʼaki ukat cheqaparjam sartasirïkänti. Mä jukʼamp qhoru uñisiris jupar jukʼamp suma nuwasiris sartaykaspa ukhamänwa.
  
  Jupax pistola apsusaw muytasinx mä bala punto-blank tigre p"iqipar jaquntäna. Uka uywax mä ratukiw jaquqanïna, p"iqip tuqiw ch"axwantäna.
  
  Drake jilatajj janiw mä samsuñsa aptʼaskänti. Mä qhawqha segundonak nayrajj atipjat uñjkäna uka jaqer yanaptʼañatakejj jankʼakiw chʼojjña patjjar jaltawayjjäna. Tigrex jupa patxaruw jalnaqäna, chhuxriñchjasïna, jachʼa musculonakapas tʼaxllirtʼasïna ukat pʼiqip chʼuqtʼasisaw chʼallxtayasïna.
  
  Drakex qhipäxaparuw ch"axwantäna, kutt"aniñap suyt"äna, ukatx nayranakap taypinw ch"axwantäna. Ukax phisqa patak libranak taqpachaw uraqir purintäna, khititix manq"añampïkän uka jaqiruw purintäna.
  
  Janiw walikiti, sasaw Drakex amuyäna. Ukampis chʼiyjata ukat jakkir manqʼañat sipansa, jukʼamp askiwa.
  
  Uka auricularapanxa arnaqasiñanakawa utjäna. "¡Fuck me, uka bastardonakax wali jach"apuniwa!" "¡Yaqha, Jacko! ¡Suxtaniruw mä jukʼampi!"
  
  Jupax pachamama tuqit yatxatäna. Janiw tigrenakan chimpunakapax utjkänti, axsarat katuntat jaqinaka ukat axsarat soldadonakakiw utjäna. Drakex ch"uxña quqanak taypin kutt"awayxäna, kuna uñisirirus uñjasax imantasiñatakiw wakicht"atäna, ukampis mä qawqha segundonakatx uta manqhar kutt"awayxänwa.
  
  Nayrïr ventananakapajj pʼakjatäjjänwa. Marines ukanakax manqhankapxänwa. Drake jupax arktäna, señal inalámbrica Bluetooth ukax juparux amigoparjam uñt"ayäna. Pʼakjata ventana patjjar sarasajj kawkhansa Claude pachpajj jikjjatasispa sasaw jisktʼasïna. ¿Jichhax kawkins jikxataspa?
  
  Uka aruxa jinchuparu jiskht"asïna. -Amuyätwa jumax nayraqat fiestat sarxasma, Drakes. Alicia kullakajj seda tononakänwa. -Pani jumataki -sasa.
  
  Jupajj jupar uñjäna. Mä juk"a imantat armario ukanx jupax thaqhaskäna. Dios, ¿DVD coleccionap uñakiptʼaspachänti?
  
  Mai kullakajj qhipäxapanwa pistola aptʼatäskäna. Drake chachajj kunjamsa japonés warmijj armap jiljjattayäna ukat Alicia kullakajj pʼeqeparuw uñtäna uk uñjäna.
  
  "¡Mai!", sasaw jan chʼamanïki uka arupajj jiñchunakapan jachʼat arsüna.
  
  Alicia kullakajj wal jaltawayjjäna. Mei kullakax ajanupax mä juk"a jachaqt"asiñapatakiw t"ijtäna. "Ukajj mä gesto ukhamänwa, Drake. Nayax interfaz de señalización ukaruw uñacht"ayaskäyäta, janiw Alicia tuqirux uñacht"ayaskäyätti. Janirakiwa ".
  
  "Qarita?" Drakex wali jach"at arsüna. -Jiwasax niyaw manqhankxapxta -sasa.
  
  "Gruntes ukanakax amuyapxiwa, ukax qhipa patio ukan jach"a almacén ukampix lurasirakispawa".
  
  Alicia kullakajj qheparuw kuttʼäna ukat pistolapampiw apuntasïna. -Maldita nayax yatxa -sasa. Jupajj armarioruw voleibol jaqontäna. Chispanakax t"ijtäna.
  
  Alicia kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. -Ukaxa wakisiwa -sasa.
  
  Hayden, Kinimaka jupamp wali jak"at arktasa, cuartoruw kutt"awayxäna. "Granerojj wali jistʼantatawa. Booby trampas ukanakan chimpunakapax. Jichhax tecnología ukankirinakax uka tuqit irnaqasipki."
  
  Drake chachajj taqe ukanakajj jan walïtap amuyasïna. "Ukat ukhampachasa? Aka-"
  
  Uka horasanjja, escaleran patat mä chʼajjwäwiw utjäna ukat khitis saraqaskäna ukhaw istʼasïna. Jank'aki. Drake chachajj pistola aptasaw uñchʼukïna.
  
  Ukat wali mulljataw congelasïna.
  
  Claude chachan mä chachapajj jukʼat jukʼatwa escalerat saraqaskäna, mä amparapampiw uka katuntat jaqen kunkapat kattʼasïna. Maynïr amparapanjja, Águila Desierto sat animalaruw pʼeqep uñachtʼayas katjjäna.
  
  Ukampis janiw ukax Drake-n taqpach muspharäwipäkänti. Uka warmir uñtʼasajja, mä usut chuymanïñaw utjäna. Ukajj Kate Harrison satänwa, jupajj Gates chachan nayra yanapiripänwa. Uka jaqix Kennedy jiwatapatx mä juk"a juchanirakïnwa.
  
  Uka phuchapawa. Wali jakaskakiwa.
  
  Claude chachan chachapajj pistolampiw templopar wal chʼalljjtayäna, ukatwa nayranakap tʼaqhesiñat jistʼarasïna. Ukampis janiw arnaqkänti. Drake, uka cuartonkir tunka payan jaqinakamp chikaw armanakap uka jaqir uñacht"ayapxäna.
  
  Ukat ukhampachasa Drake chachajj jan walïkaspas ukhamwa amuyasïna. ¿Kunatsa aka waynax mä katuntat jaqimp altus utankäna? Ukhamäkaspas ukhamänwa-
  
  "¡Kuttʼanim!" uka jaqix jach"at arsüna, nayranakap taqi tuqir sallqa liwxatasa. Jupat chʼuñujj jachʼa gotanakaruw chʼalljjtäna. Kunjamtï warmir chikat apaskäna, chikat thaqtʼkäna ukajja, taqe pesatapajj qhepa kayupankänwa sañwa munäna. Warmixa, jupatakix wali askiwa, janiw jupatakix facilak lurkänti.
  
  Drake chachajja, gatillojj utjkäna uka presión ukajj niya chikat thakinjamänwa sasaw jaktʼäna. "¡Qhipäxar kuttʼam! ¡Mistxapxañäni!" Uka jaqejj yaqha gradatwa jupar jaqontäna. Spetsnaz pallapallanakax normal ukhamaw mistxapxäna, ukampis mä juk"a juk"amp ventajoso cargonakaruw sarxapxäna.
  
  -Nayaxa jumanakaru iwxt"apxsmawa. Uka ch"uñuni jaqixa wali ch"amampiwa samaqäna. -Uka fucking thakhit mistuñamawa -sasa.
  
  Ukat aka kutix Drakex ukham sañ munatap amuyasïna. Nayranakapan jan ch"amanïñaw utjäna, ukax Drake-x uñt"äna. Aka jaqix taqi kuns apt"asiwayi. Kuntï lurkäna, kuntï lurkäna, ukajj wali chʼamamp jawqʼjataw lurasïna.
  
  "Qhipa!" chachaxa mayampi arnaqasïna ukatxa qhuru chuymampiwa warmiruxa yaqha kayuru jaquntäna. Kunkapar muyuntat amparapajj hierrot lurat mä thujrur uñtatänwa. Jupajj cuerpopan taqe cheqanakapwa qhepäjjat katjjatäna, ukhamat jan mä diana uñachtʼayañataki. Mä kutejja, soldadojjänwa, inas suma jaqëchïna.
  
  Drake ukat masinakapax qhipäxar kutt"añax wali yatiñanïtap uñjapxäna. Uka jaqirux mä juk"a juk"amp chiqawj churapxäna. Jupajj jukʼamp mä qhawqha gradanak saraqanïna. Drake chachajj May jilatan nayraparuw katjäna. Jupax p"iqip mä juk"a ch"allxtayäna. Jupasti uk yatïna. Ukajj janiw walïkänti. Sari...
  
  Maniobra distrayente ukaxa. Wali axsarkañ kasta. Claude, Kovalenko chachan kamachiparjamaxa, uka jaqimpiw jupanakar mayjt"ayañatak apnaqatayna, janiw pächasiñasäkiti. Wila Reyin arquetípico sarnaqawipa. Inas uka utan mä bombajj utjchispa. Chiqpach premiox Claude satänwa, jupax granerot suertet qhispiñakïpachänwa.
  
  Drakex suyt"äna, wali suma wakicht"ata. Cuerpopan sapa nerviopaw congelasïna. Jupax uka ch"axwawimp igualawayi. Samsuñapajj saytʼjjänwa. Amuyupax ch"usaruw tukuwayxäna. Jichhax janiw kunas utjkänti, janirakiw pallapallanakamp phuqhantat tensión cuartopas utjkänti, janirakiw axsarat rehenpas utjkänti, janirakiw utas ukat jupar muyuntat uywatanakas utjkänti.
  
  Mä milímetro ukhakiw utji. Aim cruzada ukat juk"ampinaka. Uka amtax mä pulgadat juk"ampikiw. Mä movimiento. Ukakiw jupatakix wakisïna. Ukat amuktʼañakiw jupar yatïna. Ukat uka chachax Kate Harrison kullakaruw yaqha thakhinjam jaquntäna, ukat uka chikat segundon sarnaqatapanx ch"iqa nayrapax warmin p"iqip qhipäxatw uñch"ukisïna.
  
  Drake jupax mä disparompiw juparux t"unjäna.
  
  Uka jaqix qhipäxaruw jaltawayxäna, pirqampiw ch"allt"asïna, ukat chhuxriñchjasir warmin jak"aparuw liwxatäna. Jupax mä thuqt"awimpiw uraqir purintäna, p"iqip nayraqat, pistolanakaw qhipäxan thuqt"asïna, ukatx chaleco, purakap uñjapxäna.
  
  Kate Harrison kullakax akham sasaw arnaqasïna: "¡Juparux mä bomba apt"atawa!"
  
  Drakex nayrar jaltawayxäna, ukampis Mai ukat jach"a marinero ukax niyaw escaleran thiyapat jaltxapxäna. Mä Marinerojj Kate Harrison kullakaruw katjäna. Mai jilatajj jiwat mercenarioruw jaltawayjjäna. P"iqipax chaleco tuqiru, indicador tuqiru kutt"äna.
  
  -¡Llatunk segundonaka!
  
  Taqinipuniw ventanaru tʼijtxapxäna. Taqinipuniw jan ukax Drake. Inglés jaqix utaruw t"ijtäna, jisk"a pasillot cocinar sarañkamaw t"ijtäna, maynix qhipa punku jist"arat jaytañapatakiw mayisïna. Ukhamatwa bombajj phallkäna ukhajj Claude jilatarojj jukʼamp jakʼachasispäna. Ukatwa jupajj mä oportunidad jikjjatäna.
  
  Uka pasillo tuqi. Kimsa segundonakaw pasawayxi. Cocinar sarañataki. Mä jank"a uñakipaña. Pä segundonak jukʼampi. Qhipa punkuxa jist"antatawa.
  
  Tiempojj tukusjjewa.
  
  
  PÄ TUNKA PÄ PHISQA JALJA
  
  
  Drake jupax qallta phallañ ist"asax pallapallanak jist"aratayna. Jupar puriñatakejj mä segundo jan ukajj pä segundow munasispa. Cocina punkux walja jawq"jataw p"akjatäna. Drake jupax chiqak juparuw t"ijtäna, sapa kutiw fusilamp ch"axwäna. Jupax janiw juk"ampi juk"ampi ch"amt"känti, jan ukasti amparapampiw jawq"jatayna ukat thayaruw jaquqanïna.
  
  Uka phallawix mä carga katarir uñtataw juparux pasawayxäna. Punkutsa ventananakatsa mä nina laxraw mistunïna, alaxpacharuw jalxatäna. Drake sat chachajj wali jachʼatwa ukham säna. Nina samañapax mä juk"a pachatakiw llamkt"äna ukat qhipharuw kutt"awayxäna.
  
  Jan jukʼampi jukʼampi, mayampiw tʼijtjjäna ukat tʼijtjjarakïnwa. Taqini ch"akhuta ukat jawq"jata, ukampis wali amtampiw jach"a granero ukar t"ijtäna. Nayraqatax jiwat janchinak uñjäna. Ukanakat pusiniw utji. Técnicas ukanakax Hayden jupax jaytawayiw mantañataki. Jupanakan jakʼapan saytʼasïna, sapa mayniruw jakañ chimpunak uñakipäna.
  
  Janiw pulso, bala heridas ukanakas utjkiti. ¿Uka maldito pirqanakax electricidadampi phuqantatäpachati?
  
  Yaqha pachanxa, janiwa kunasa wakiskiti. Uka galpón nayräxapax phallawayxänwa, lawanakax ch"iyjatäxänwa ukat nina lawranakaw mä muspharkañ phallawimp phallawayi. Drake jupax cubiertaruw jaquntatäna. Motoran wararitap istʼasajja, tiempoparuw uñtäna, ukat qʼellur uñtat qʼellur uñtat pʼakjata punkunakat pʼakjata ukat improvisado autot mantañ thaknam jalnaqkäna uk uñjäna.
  
  Drake sat chachajj walpun jaltawayjjäna. Jupax imantat helicóptero jan ukax avión jan ukax yaqha maldito booby trap ukar saraskpachänwa. Jupax janiw refuerzonak suyt"irjamäkänti. Jupax t"ijt"asaw uka t"unjat granero ukar mantawayi ukat uñch"ukisïnwa. Jupax jan iyawsasaw p"iqip ch"allxtayäna. Mä jachʼa pulido supercarrojj taqe cheqanwa qhantʼäna.
  
  Jak"a jak"ankir jaqir ajllisaxa, Drake jupax wali aski segundos ukjaw llave thaqhaskäna ukatx mä conjunto de ellos ukanakaw oficina manqhan warkt"atäskir uñjäna. Aston Martin Vanquish ukax mä llave-y-power combinación ukampiw qalltawayi, ukax Drake-takix jan uñt"atäkchïnsa, adrenalina ukaruw ch"amanchawayi, kunawsatix motorax loco ukham thuqt"askäna.
  
  Aston Martin sat barcojj uka galpón utat wal arnaqasïna. Drake chachajj kawkhantï Claude chachan wali jachʼa autopäkaspas ukham suykäna uka toqeruw irpäna. Akax yaqha muyuntat desorientación ukhamäspa ukhax Drakex jiwatawa. Kunjamatix, inas, ukat taqpach Hawai. Jupanakax Wila Reyin payïr p"iqinchiriparuw katuntañax wali munasïna.
  
  Nayra k"uchupatxa, Drakex Alicia kullakaruw mä akatjamat sayt"ir uñjäna. Jupajj janiw suykänti. Retrovisoranjja, amuyuparjamaw galpón ukar tʼijtʼir uñjäna. Dios, akax jan walt"awinakaruw purispa.
  
  Nayraqata q"illu chiqax mä jach"a supercar ukar uñtasitaw qalltawayi, mä juk"a nayra Porsche Le Mans coupes ukanakat amtayistu, jupanakax t"ijtäwin atipt"apxäna. Uraq jakʼanjja, thakin kurvanakaparuw qhumantäna, uma jalsunakan tʼijtkaspa ukhamaw tʼijtäna. Janiw qʼañu chiqanakatakejj askïkänti, ukampis uka qhepatjja, uka improvisado thakejj walja kilometronakwa qʼal asfaltatäjjäna.
  
  Drake jupax Vanquish ukarux ch"axwantäna, armax wali amuyumpiw qhipäxan asiento ukar uchasïna ukat Bluetooth ukan sonidonakap p"iqipan jalnaqir ist"äna. Rancho ukan irnaqañax wali ch"amapunïnwa. Uka rehenes ukanakax antutatäxänwa. Yaqhepajj jiwatäpjjänwa. Claude chachan walja tama jaqinakapax wali ch"ullqhiw cargos estratégicos ukan jikxatasipxäna, ukat autoridadanakarux uraqiruw jaquntapxäna. Ukat chikat tunka tigrenakaw jan waltʼäwinak utjayañatak sarnaqasipkäna.
  
  Aston Martin ukat Porsche ukanakan jan walt"awipax cero ukar jisk"achasiwayi. Inglés markankir autojj chʼojjña thakin jukʼamp sumänwa. Drake jupax qhipäxaparuw sayt"asïna, jupan jak"apar jaltxañ amtäna, kunapachatix retrovisor ukan yaqha supercar jupar jak"achasisin uñjkäna ukhaxa.
  
  Alicia kullakajj mä nayra Dodge Viper sat auto apnaqaski. Jupar confiyañamawa, jupax musculonakaruw kuns lurani.
  
  Kimsa autonakajj jan wali cheqanakanwa tʼijtjjapjjäna, turnasisaw jaya cheqanakar sarapjjarakïna. Grava ukat laqʼanakajj jupanak muytasa ukat qhepatsa tʼijtjjänwa. Drake chachajj asfaltat thak jakʼachasiskäna uk uñjasaw mä amtar purïna. Claude jilatarojj jakayañ munapjjäna, ukampis nayraqatajj katjapjjañapänwa. Jupax wali amuyumpiw auriculares ukan aruskipäwinak ist"askakitayna, jan khitis Claude-r katuntapxta sasin yatiyaspa ukhaxa, ukampis juk"amp pachax uka arknaqawix sarantaskäna ukhax Drake-x juk"ampiw atinisitayna, nayraqatankir jaqix Wila Rey-an payïr jaqiwa.
  
  Drake chachajj pistola jiltayasajj Aston sat barcon parabrisaparuw tʼunjäna. Mä jukʼa jan walinak liwxatasinxa, wasitatwa apnaqxäna ukat payïr kutiw tʼijtʼir Porsche sat autorux jalxatäna. Uka balanakajj qhepäjjaparuw chʼalljjtäna.
  
  Autojj jukʼakiw jukʼampi jukʼampi jaltjjäna. Jupax machaq thakhinjam sarawayxäna. Drake jupax Le Mans t"ijtirix jank"akiw jalxatäna, balas ukanakax jupan jak"apankir qara asienton ch"iqiyatäxänwa. Llantanakar apuntañ pachaw purini.
  
  Ukampis uka horasanjja, helicópteronakat maynïrejj taqeniruw pasäna, pä jaqenakaw jistʼarat punkunakat jaltjjapjjäna. Helicópterox Porsche nayraqataruw muyuntäna ukat maysaruw liwxatäna. Advertencia disparos ukanakax nayraqatapan thakhitx chunks ukanakaw phust"äna. Drakex jan iyawsasaw p"iqip ch"allxtayäna, kunatix mä amparaw conductoran ventanapat mistuwayxäna ukat helicóptero ukarux pallapallanak jaquntañ qalltäna.
  
  Mä ratukiw, uka pachparakiw kayup aceleradorat apsuwayxäna ukat amparanakap volantet apsuwayxäna, amtañap apsuwayxäna ukat mä jach"a amtäwi, yatiña ukat jan amuyt"asiñ uñacht"ayäna. Alicia kullakax Viper sat autopax jupan autoparuw jaquqanïna. Drake chachajj wasitatwa apnaqjjäna, ukampis uka pistolajj parabrisas taypit tʼijtʼir uñjäna.
  
  Ukampis loco disparopajj walikïskänwa. Uka tʼijtʼir auto apnaqerirojj codoparuw chʼankhampiw chʼankhachäna, jichhajj autojj jukʼamp jukʼampiw sarawayjjäna. Suyt'ayaña. Drake jupax mä akatjamat Aston ukar sayt"ayäna, jaltawayxäna, ukat jank"akiw Porsche ukan pasajeros punkupar t"ijtäna, pistola jiltayañatakiw sayt"äna ukat uka chimpun p"iqiparuw mä cruzada ukham taqpach pachax katxarutayna.
  
  "¡Armam jaquntañamawa! ¡Ukham lurapjjam!"
  
  Ukat akham sasaw jaysapxäna: "Janiw nayax puedkti" sasa. -Jumax nayar chhuxriñchjasiñatakiw amparajarux ch"axwawaytaxa, jumax loqhe jabalí.
  
  Helicópterojj nayraqataruw jalnaqäna, rotores ukanakajj wal thuqtʼaskäna, kunattejj qʼejjo qʼejjo motorapajj oraqeruw chʼalljjtäna.
  
  Alicia kullakajj jakʼachasisinjja, Porsche sat auton lado espejoparuw pallapallanak luqtäna. Mä equiporjamaw chʼiqa ukat kupi muytapjjäna, panpachaniw ruedan qhepankir jaqerojj imtʼapjjäna.
  
  Uka jaqin ajanupanx t"aqhisiñ uñnaqt"anïkchïnsa, Drake jupax fotot uñt"äna. Ukajj Claude satänwa.
  
  Payllañ pachaw purini.
  
  
  * * * .
  
  
  Ben Blake jilatajj celularapajj istʼaskäna ukhajja, wali mulljataw saltäna. Drake ukar uñtasitax Evanescence ukarux mayjt"ayarakïnwa. Amy Lee jupan chilling vocales ukax "Lost in Paradise" uka pista ukanx taqpachaniw uka pachanx taqinin chuymaparux uñt"ayawayi.
  
  Internacional ukax pantalla ukan uñstawayi, uka jawsatax janiw familiapat mä jaqit jutkaspänti. Ukampis Archivos Nacionales ukan irnaqawiparjamax kunayman agencias gubernamentales ukanakat jutaspawa.
  
  "Jïsa?"
  
  -¿Ben Blake ukata?
  
  Ajjsarañajj wali chʼikhi amparanakampiw chʼakhanakap chʼiyjäna. "Khitisa?"
  
  "Sita". Arupax culturani, inglés ukat taqpach confianza ukaniwa. "Aka pachana. ¿Ben Blake jilatampi parltʼañajati?"
  
  Karin kullakajj jupar jakʼachasïna, ajanupan wali ajjsarkañap liytʼasa. "Jïsa".
  
  "Waliki. Walik lurtaxa. ¿Ukham chʼamäpachänti? Nayajj Daniel Belmonte satätwa" sasa.
  
  Ben jilatajj niyaw teléfonop jaqontäna. "Kuna? Kunjamas infiernoxa..."
  
  Mä jachʼa larusiñaw jarkʼäna. "Jurasina. Ukhamakiwa, amigojarux samarañamawa. Alicia Miles ukat amigamax janiw nayan... ch"amanïtajat arsupkänti, uk sañax muspharkañawa" sasa.
  
  Ben jilatajj lakap jistʼarasïna, janiw mä arsa arsuñjamäkänti. Karin kullakajj lakapatwa uka arunak arsüna, ¿lunthata? ¿Londres markat jutiri? ¿Jupachäpachati?
  
  Ben jilatan ajanupaw taqe ukanak säna.
  
  "¿Pisix lakamar ch"akhuwaypachati, tata Blake? Inas suma kullakamar isthapt"ayasiñama. ¿Kunjamsa Karin kullakajj jikjjatasi?
  
  Kullakapan sutip arsutapax mä juk"a kusisiyäna. -¿Kawkitsa jakhuxa apsuwayta?
  
  "Janiw jisk"achasiñampi uñjañax wakiskiti. ¿Chiqapunit jumax amuyta, kuna operacionatï nayar sapktam uk tukuyañatakix pä horaw munasispa? Jan ukax qhipa pusi tunk minutos ukanakax nayan... suma luririnakajat mä juk"a yatxatañatakix apst"asiwayta? Hm? Ukampi tiempo apstʼasiñamawa, Blakey" sasa.
  
  Ben jilatajj arxatasisaw akham säna: "Janiw jumat kuns yatkti" sasa. "Nayaw ewjjtʼapjjsma..." sasaw mä jukʼa samartʼäna. "Uksatuqi-"
  
  -¿Juman amigamaxa? Nayax yatxatwa, ukax utjarakïnwa. Jupajj wali sum uñtʼitu" sasa.
  
  -Ukat Aliciaxa? Karin kullakajj arnaqasïna, uka chachar jan equilibrañataki. Panpachaniw wali muspharapxäna ukat jan experiencianipxänwa, janiw CIA ukar yatiyañax jupanakan amuyupan utjkänti.
  
  Mä juk"a pachatakix amukiw utjäna. -Chiqpachansa aka tawaqux axsarayituwa, chiqpachanxa.
  
  Ben chachan pʼeqepajj irnaqañ qalltkaspa ukhamänwa. "Belmonte tata, kuna yänakatï jumar copiañatak mayipktam ukajj wali valoraniwa. Ukhamajj wali valoraniwa..."
  
  -Nayaxa amuyasta -sasa. Ukajj Capitán Cook jilatampi ukat mä chachapampi qellqatänwa. Kimsa viajkäna ukhajja, Cook jilatajj sarnaqäwin yaqha jaqenakat sipansa jukʼampwa jikjjatäna" sasa.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Janiw valoranïñ sañ munkti" sasa. "Jaqinakar qhispiyaspawa sañ munta. Jichha. Jichhüru."
  
  "Chiqpachansa?" Belmonte chachajj cheqpachapunis uka toqet yatjjataspa ukhamänwa. "Askiw yatiyapxita".
  
  "Janiw atkti". Ben jilatajj mä jukʼa aynachtʼataw jikjjatasiñ qalltäna. "Amp suma. Yanapt'apxita".
  
  "Ukax nayratpach correo electrónico ukan uñt"ayatawa", sasaw Belmontex arsuwiyi. "Ukampis kuntï nayajj valoranïkta uk jan uñachtʼayañ munkäyät ukhajja, ¿janich ukhamäkiristjja, ¿janich ukhamäki? Kusist'aña."
  
  Belmonte kullakax uka aruskipäw tukuyäna. Ben jilatajj celularap mesa patjjar jaqontäna ukat mä qhawqha segundonakajj computadoraruw chʼetjjtäna.
  
  Chef chachan revistanakapan chhaqhat pankanakapax taqpach, wali suma coloranakampiw uñstäna.
  
  Ben jilatajj akham sasaw jachʼat liytʼäna: "Infiernon nivelanakapa" sasa. "Cook jupax phisqhïr nivelaruw puritayna ukat qhipäxar kutt"awayxatayna. Diosajja, ¿uk istʼtati, Karin? Janiw Capitán Cook chachas phisqa nivelat paskänti. Aka... aka..."
  
  "Jach'a trampa sistema". Karin kullakajj jankʼakiw amparapat liytʼäna, fotonak apsuñ memoriajj jukʼamp horanak irnaqtʼäna. "Sistema de trampas ukanakat sipansa jukʼamp jachʼa ukat loco ukham amuytʼata".
  
  "Ukat aka jach"a ukat jan walt"ayir ukat elaborado ukhamächi ukhax..." Ben jupax juparuw uñtäna. "Uka milagrojj kunja jachʼasa ukat kunja wakiskiris uk amuytʼañäni."
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Janiw creyiñjamäkiti" sasa, ukat liytʼaskakiñäniwa.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake chachajj Claude jilatarojj uka autot jaqontäna ukat qhoru chuymampiw thakir jaqontäna. Llakisiñat jachatapax thaya taypin ch"iyjasi, helicóptero ukan wararitapsa umamp chhaqhayaraki.
  
  "¡Jan amuytʼasir jaqinaka! Janipuniw uk jaytkätati. Jupax atipt"apuniwa. ¡Maldita, amparajajj usutätawa, jumajj jan wali jaqe!"
  
  Drake chachajj ametralladorap amparapamp aptʼasisaw Claude chachan pechopar qonqortʼasïna. "Mä qhawqha jisktʼanakakiwa, masi. Ukatxa qullirinakax chiqpachansa wali suma q"añunakampiw drogapxätam. ¿Kawkhans Kovalenko markax jikxatasi? ¿Jupajj akankpachati?"
  
  Claudex qalat lurat ajanumpiw uñacht"ayäna, niyaw chuym ust"ayasïna.
  
  "Walikiwa, jukʼamp jan chʼamäki uk yantʼañäni. Ed Boudreau sat jilataw ukham luräna. ¿Kawkinkis jupax jikxatasi?
  
  "Jupax wiki-wiki lanzadera ukampiw Waikiki markar kutt"awayxi."
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "¿Kawkins mayni pä ranchonakax utji?"
  
  -Chhaqhatawa -sasa. Claude chachan ajanupax mä jach"a jach"a tukuñjamaw p"akjasïna. "Taqi kunas chhaqhawa".
  
  "Ukax walikiwa". Alicia kullakajj Drake chachan amparapatwa istʼäna. Jupax muyuntäna, pistola Clauden ajanupar uñacht"ayasa, ukat wali amuyumpiw botapa Clauden p"akjata codopar uchasïna. Mä jukʼa tiempotak arnaqasiñaw thaya chʼiyjäna.
  
  -Akax kunjamtï munkta ukhamarjamaw apassna -sasawa Drakex jiskht"äna. "Janiw khitis akanx jumamp chikäkiti, masi. Ataques terroristas ukanakat yattanwa. Parlañ jan ukax arnaqasiña. Nayatakix janiw kunäkisa" sasa.
  
  "Suyt'ayaña!" Claude chachan arunakapajj niyas janiw amuyañjamäkänti. "Puh... munasiñampi."
  
  "Ukax juk'amp askiwa". Alicia kullakajj mä jukʼa chʼamañchtʼatäñwa llampʼuchasïna.
  
  "Nayax... walja, walja maranakaw Wila Reyimp chikt"atätxa." Claude jilatajj thuqtʼasïna. "Ukampis jichhajj jaytawayjjetuwa. Jupax jiwañajatakiw jaytawayitu. Khuchhi uraqin ismuña. Asnumar ch"uqt"añataki. Inas jan ukhamäkchiti" sasa. Claudex qunt"asiñ yant"äna. "Jan askinaka".
  
  Taqinipuniw yatiyapxäna, Drakex mä pistola apsusaw Clauden p"iqip ch"allxtayäna. "Samarañampi".
  
  -Jupax arrepentisiniwa -sasa. Claude jilatajj niyaw colerat tʼijtjjäna. -Janiw nayax wali axsarkañ kutkatasiñapat llakisxtti -sasa. Sarcasmo ukax jupan tonadaparuw ch"allxtäna. -Janiw nayax kuns lurkti -sasa. Jichhajj janiw nayatak jakañajj utj-jjeti" sasa.
  
  -Jiwasax katuqapxtanwa -sasa. Alicia kullakajj wali jachʼatwa arsüna. "Jumax fucking noviomarux uñistawa. Soldado chachan sexy jisktʼanakaparu jaysañakiw wakisi" sasa.
  
  Drake-n auricular-apanx mä pitiw ist"asïna. Mä metalico aruxa akham sänwa: "Nayrïr dispositivo portal ukaw jikxatasiwayi. Kovalenkox uk jaytawaykaspas ukhamawa".
  
  Drakex nayranakap ch"irmthapïna ukat Alicia kullakaruw uñch"ukisïna. ¿Kunatsa Wila Reyejj mä dispositivo portal jaytaspa ukham tiemponjja?
  
  Mä jasak jaysäwi. Jupajj janiw uk munaskänti.
  
  "Kovalenkox Diamante P"iqin p"iqinchatawa, ¿janich ukhamäki? Pele Punkunakaru, jan ukax Infierno, jan ukax kunaymaninak. Ukaw qhep qhepa amtapajja, ¿janich ukhamäki?"
  
  Claudex ajanuparux tornillompiw ch"allxtayäna. "Aka leyendajj jikjjatkäna ukajj mä obsesión ukar tukuwayjjänwa. Samkanakat sipansa jukʼamp qamir jaqe. Kuntix munki uk jikxatir jaqi. ¿Kunsa jupajj luraski?
  
  "¿Kunanakatï janipuniw utjkaniti ukanakat chuym chʼallxtayatätati?" sasaw Alicia kullakajj ewjjtʼäna.
  
  "Ukham yatiñani, wali amuytʼasir jaqejja, mä arumatwa mä neurótico idiotaruw tukuwayi. Jupax yatiw kunas uka maldito volcán manqhan utji. Jupajj nayajj wali suma manqʼa phaytʼirïtwa sasaw arnaqasirïna. Aka Cook chiqpachapuniw axsarañat qhipäxar kutt"awayxäna. Ukampis janiw Dmitry Kovalenko, janiw Wila Rey; jukʼampiruw saraspäna" sasa.
  
  Drake jilatasa, nayratpach mä jachʼa amuytʼäwiw amuyasïna. "¿Cook ukax qhipäxar kutt"awayxiti? ¿Kunas uka alayax utji?"
  
  Claudex amparap luqxatäna, ukat wali llakitaw jachäna. -Janiw khitis yatkiti. Ukampis nayax amuyta, Kovalenko jupaw nayrïr kutix yatini. Jichhajj ukaruw saraski" sasa.
  
  Drake chachan chuymapax uka yatiyäwitx mä juk"a ch"allxtawayi. Jichhajj ukaruw sarasjje. Mä tiempow utjäna.
  
  Uka tiempotakejja, Mai jilatampi chikat tunka pallapallanakampiw jupanakar jakʼachasipjjäna. Taqinipuniw wali munasiñampi istʼapxäna.
  
  Drake chachajj kuna juiciotï jutïrin utjkäna uk amtasïnwa. "Rancho ukan chiqanakap munapxta. Ukat Ed Boudreau sat jaqiruw munapxta" sasa.
  
  Claude jilatajj uka yatiyäwinak yatiyäna. Pä rancho juk"ampi, maynix Kauai uksankiwa, maynix Jach"a Isla uksankiwa. Boudreau jilatajj Kauai markaruw saraskäna.
  
  "¿Ukat terroristanakan ataques ukanakapa?" -sasawa Mai kullakaxa llamp"u chuymampi jiskt"äna. "¿Akax yaqha kʼarikïpachati?"
  
  Ukat jichhax Claude-n ajanupax chiqpachapuniw jan ch"amanïñamp t"aqhisiñamp ch"allxtatäxäna, Drake-n purakapax pampat jaquntatäxänwa.
  
  "Janiwa". Claudex jach"at arsüna. "Jupanakajj cheqpach jaqenakäpjjewa. Kuna horasas jistʼarasipjjaspawa" sasa.
  
  
  PÄ TUNKA SUXTAÑATAKI JAQINA
  
  
  Ben ukat Karin jupanakax ventanaruw sarapxäna, sapa mayniw Capitán Cook chachan jamasat diarionakapan mä copiap aptʼasipxäna. Ukan utjkäna uka loconak liytʼapjjäna ukat wasitat liytʼapkäna ukhajja, Ben jilatajj Wila Reyin muspharkañ sarnaqatapat kullakapar jisktʼäna.
  
  "Kovalenkox niyaw aka thakhi saräwir mantañampïpachäna, ukatx dispositivos portátiles ukanakaw jikxatasïna. Jupax wali wakicht"ataw qhipa semananakanx taqi kuns wakicht"i" sasa.
  
  Karin kullakajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Mä maranakaw" sasa. "Maranakaw planificación, practica ukat lubricación de ruedas correctas. Ukampis ¿kunatsa uka jachʼa operacionar jan waltʼayaspa Bermudas markar mä jiskʼa viajir sarañataki?"
  
  Ben jilatajj liytʼkäna uka mä tʼaqatwa pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Loco yänaka. Ukhama loco ukhama. Mä kunakiw uk lurañapatak chʼamañchtʼaspa, sis" sasa.
  
  Karin kullakajj jaya lamar qotaruw uñtäna. "Jupax Diamond Head ukamp lurañjam dispositivonakat kuns uñjäna".
  
  "Jïsa, ukampis ¿kunas?"
  
  "Walikiwa, taqi kunat sipansa, qhanaw janiw kunas jach"a wakiskirïkiti." Jupanakax p"iqi ch"allxtayirinakaruw arktapxäna - cámaras ukan manq"añanakapax Wila Rey rancho ukanïnwa. Jupanakax yatipxänwa, megalomaníaco ukax dispositivo portal ukar jaytawayi. -Janiw jupax wakiskiti -sasa.
  
  "Jan ukax munañaparjamakiw kuttʼayaspa sasaw amuyi".
  
  Jupanakan qhipäxapanx, operativo uplink ukanx Drake-rux ist"apxäna, kuna yatiyawinaktix Claude-t walja pachanak apsuwaykän ukanak arnaqaskäna.
  
  Ben jilatajj Karin kullakaruw nayranakap chʼoqtʼäna. "Jupax Wila Reyix Diamante P"iqinx niyaw utji sasaw saraki. Ukax sañ muniwa-".
  
  Ukampis Karin kullakajj jan suytʼat arnaqasitapatwa jutïr arunak kunkapan congelawayi. Uñkatatapar arktäna, nayranakap jiskʼaptayasïna, ukat akapachan tʼunjatäkaspas ukhamwa amuyasïna.
  
  Walja phallawinakat ch"iyar chhullunkhax hotelan ventananakapatw Waikiki playa uksan jalnaqäna.
  
  Uka jakʼankir oficinanakat kuna chʼajjwañas utjäna uk jan istʼasajja, Ben jilatajj perqaruw tʼijtäna ukat televisor jistʼararakïna.
  
  Celularapaw istʼasïna. Jichha kutix awkipawa. Jupanakax TV uñch"ukipxarakpachänwa.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake ukat pallapallanakax janiw rehenes ukanakar katuntañatakis jan ukax mä qawqha qhipharkir bolsillos de resistencia ukanakar t"unjañatakis ch"am tukupkänti, jupanakax iPhones ukanakanw uka transmisión ukar uñjapxäna. Jupanakan unidadan comandantepax Johnson sutini, pallapallanakan dispositivos Android ukanakaruw hackeó ukatx Honolulu markan mä puesto de comando móvil ukaruw chiqak jawst"awayi, kunawsatix kunatix luraskäna ukhama.
  
  Comandantejj wasitatwa akham säna: "Waikiki markan kimsa hotelanakanwa bombanakajj phallawayi. "Nayajj mayamp mayamp sista. Kimsa. Quta thiyat inti jalant tuqir barcot sarapxta. Kalakuau Waikiki ukax mä jach"a markawa. Ohana markaruw amparapamp jawqʼjañama" sasa. Uka comandantejj mä minuto istʼäna. "Ch"usa cuartonakanx phallasipkaspa ukhamawa, sustjasiw utjawayi... mä evacuación... niyas... jan walt"awinak utjayawayi. Honolulu markan jan waltʼäwinakan uñjasipki uka servicionakajj wali chʼamampiw irnaqasipki" sasa.
  
  -¿Akax taqpachaxa? Drake chachajj cheqapuniw mä jukʼa samarañ jikjjatasïna. Ukajj jukʼamp jan walipunïnwa.
  
  "Suyt"am..." Comandantex ajanupax liwxatäna. "Ay janiwa".
  
  
  * * * .
  
  
  Ben ukat Karin jilatanakajj televisionan pantallapan escenanakajj mayjtʼayaskäna ukjja, wali sustjataw uñjapjjäna. Hotelanakat jankʼakiw yaqha markanakar jaqsupjjäna. Chacha warminakax t"ijtxapxänwa, thuqt"apxäna ukat jaquntapxäna. Jupanakax arnaqasipxäna, munat masinakapar arxatapxäna ukat wawanakapar wali ch"amampiw qhumantt"asis jachapxäna. Hotelan irnaqirinakax qhipäxaruw jutapxäna, qhuru uñnaqani ukat axsarat uñnaqani ukampis apnaqañ yatipxänwa. Policía ukat bomberos ukanakax vestíbulos ukat hotel ukan cuartonakapar mantapxäna ukat mistupxäna, ukat sapa hotel nayraqatanw jupanakan ukankatapax amuyasïna. TVn jamuqapax chhaqtawayxänwa, kunawsatix helicópterox jaltxatayna ukhax Waikiki ukat juk"amp jach"a qullunakax wali sumaw uñjasi, Diamond Head volcán ukat uraqpachan uñt"at Kuhio Beach ukan jach"a jach"a tukutapa, jichhax jach"a hoteles ukanakan muspharkay uñjawinakapampix q"añuchatawa, ukax chhullunkhayamp nina naktäwimp chhullunkhayata tʼunjata pirqanakapatsa, ventananakapatsa.
  
  Uka TV pantallajj mayampiw chʼetjjtäna. Ben jilatajj jachaqtʼasïnwa, ukat Karin kullakajj chuymapas wal chʼalljjtäna. Janiw jupanakkamax parltʼasiñs puedipkänti.
  
  Pusïr hotel, uraqpachan taqpach uñjata, mascarat terroristas ukanakaw katuntapxatayna. Khititï jupanakan thakipar mantankäna ukajja, aceraruw balamp jiwayapjjäna. Qhip qhipa jaqix kutt"asaw uka helicóptero ukar ch"allxtayäna. Janïr hotelar mantkasa ukat punku jistʼantasax mä civil jaqiruw balamp jiwayatayna, jupax mä taxi saytʼatäki uka jakʼanwa quntʼatäskäna.
  
  "Ay Diosaja". Karin kullakajj amukiw arsüna. "¿Uka manqhankir pisinkir jaqenakat kamsaraksnasa?"
  
  
  * * * .
  
  
  "Reina Ala Moana kullakaruw pistolamp mantanipxi" sasaw comandantex jupanakar säna. "Amtata. Mä mascara ukan. Janiw jiwayañ ajjsarkti -sasa. Jupax jiwayañjamaw Claude-rux uñkatäna. "¿Qhawqha ataques juk"ampi, jan wali jaqi?"
  
  Claudex axsarat uñnaqt"anïnwa. Ukat akham sarakïnwa: "Janiw khitis utjkiti" sasa. -Oahu markanxa -sasa.
  
  Drake jilatajj maysaruw kuttʼäna. Jupajj amuytʼañapänwa. Jupajj wasitatwa chuym churañapäna. Ukax kuntix Kovalenkox taqiniruw mayjt"ayañ munkän ukawa. Chiqansa, Kovalenkox yatïnawa, kuna muspharkañas Diamante P"iqi manqhan imantatänwa, ukat ukax reclamañ thakinkänwa.
  
  Kunatï uka ataquenakan ajjsarkañapsa chʼamaktʼayaspa.
  
  Jupan amuyupax kutt"anxänwa. Janiw kunas akanx mayjt"kiti. Uka ataques ukanakax tiempoparuw puripxäna. Jupanakax pachpa pachanx pallapallanakaru, ejercito ukat servicios de emergencia ukanakaruw jan ch"amanchapxäna. Ukampis janiw kunas mayjt"kiti, janiw Wila Reyir jikxatapkiti, ukhamax...
  
  Plan B ukax lurawiparuw uñt"ayasiwayi.
  
  Drake jupax May ukat Alicia ukanakaruw señal uñacht"ayäna. Hayden ukat Kinimaka jupanakax niyaw jak"achasipxatayna. Jach"a hawaianox concha ukham uñt"atäna. Drakex juparuw uñtäna, "¿Akatakix wakicht"atätati, Mano?"
  
  Kinimakax niyaw qhuruchasïna. -Nayaxa maldito chiqawa -sasa.
  
  -Plan B -sasawa Drakexa säna. "Kovalenkox janiw akankkiti, ukatwa ukarux ch"amanchapxta. Mayni pallapallanakax mä minuto ukjatx uk amuyapxani. Hayden ukat May, jumanakax Kauai markar ataque ukarux mayachasipxtawa. Mano ukat Alicia, jumanakax Jach"a Islan asalto ukarux mayachasipxtawa. Uka ranchonakar sarañamawa. Walja qullqinak imañamawa. Ukat Alicia..." Ajanupax hielo tallado ukar tukuwayxäna. "Jiwañ jiwayañam suytʼaskta. Uka Boudreau sat jan wali jaqejj jan sinttʼasisaw jiwañapa" sasa.
  
  Alicia kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. Drake chachan amtapawa, Mai ukat Alicia ukanakar jayarst"ayaña, kunapachatix jupanakax equipo ukar jaljtañap amuyapxäna. Jupax janiw Wells jiwatapax ukat yaqha imantat yatiyäwinakas jaqinakar qhispiyañamp uñisirir jark"añamp chika puriñap munkänti.
  
  Claude-n jach"a arupax Drake-n chuymap ch"allxtayäna. "Kovalenko jupax Oahu, Kauai ukat Jach"a Isla uksan ataques ukanakarux qullqimp yanapt"awayi, jumanakan uñjapxañamataki. Jaljapxam ukat atipt"apxam. Janiw aka jaqirux atipt'kasmati. Walja maranakaw wakichtʼasiski" sasa.
  
  Matt Drake sat chachajj armap jiljjattayäna. -Ukatpï nayax Infiernon Punkunakapat arktaskä ukat uka fucking saxraruw manq"ayä -sasa. Jupax carga helicópteroruw sarawayxäna. "Jutapxam jaqinakax. Apaqaña."
  
  
  * * * .
  
  
  Ben jilatajj celularapajj istʼaskäna ukhajja, jankʼakiw kuttʼanïna. Ukajj Drake satänwa
  
  "Waliki?"
  
  "Hola Matt. ¿Jumax yatisktati? ¿Chiqapunit sarxapxta?"
  
  "Chiqpachansa sarxapxtwa. Aka pachana. ¿Daniel Belmonte jilatat kuntï munapkta uk katoqtati?"
  
  "Jïsa. Ukampis jupax mä jukʼa chʼamanïxiwa..."
  
  "Waliki. ¿Jumajj tubo de lava jakʼankir mantañat sum uñtʼtati?"
  
  "Jïsa. Diamond Head markat niya pä kilómetros ukch"a jayankasinx mä complejo cerrado ukaw utji. Hawai markan gobiernopax ukhamarakiw sapa uñt"at mantañ utanakar jark"antawayi. Jila partejja, ukajj janiw mä amtan wawarus manqhar mantañapatak jarkʼkiti" sasa.
  
  "Janiw kunas yanaptʼkiti. Istʼam, Ben. Karin kullakaruw katjañama ukat khitirus uka lava tubo ukar irpañamataki. Uka coordenadas ukanakax apayanipxita. Jichhax lurañamawa ".
  
  -¿Jumax serio ukhamätati? Jiwasax janiw kunas uka uraqin utjki ukx amuyktanti. Ukat aka sistema de trampas ukax? Ukax jan sinti qhuru kankañat sipan juk'ampiwa -sasa.
  
  "Sum chuymanïñamawa, Ben. Jan ukax kunjamtï Def Leppard jupax siskänxa, ch"allxtañäni. "
  
  Ben jilatajj teléfonop mesa patjjar uchasaw wali chʼamampi samsuwayjjäna. Karin kullakajj amparapampiw amparapamp uchasïna. Panpachaniw TV uñch"ukipxäna. Uka uta katuqirin arupax wali ch"amampiw arsüna.
  
  "...akax terrorismo ukawa, mä escala ukanx janiw nayrjax uñjatäkänti."
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Drake jilatajj cheqapuniw säna. "Chʼaxwäwinkxapxtwa. Uñisirinakasan jilïr pʼeqtʼiriparuw tʼunjañasa" sasa.
  
  
  PÄ TUNKA paqallqun JANK"A
  
  
  Drake jupax llätunk Equipo Delta ukankirinakaruw tantacht"äna, jupanakax manqhankir p"iyanakar yatxatañax wakisispa ukhax juparuw khithatäpxäna. Jupanakax departamenton mä familiar veteranos ukhamäpxänwa, juk"amp experiencianipxänwa, ukat sapa mayniw mä kutix, mä dios jaytat chiqan, jupanakan operación lurapxäna.
  
  Janïr helicóptero ukar mantapkipanx Drakex mä juk"a pachatakiw amigonakapampix mistuwayxäna. Wila Reyix hawaiano ukat gobiernon fuerzanakaparux nayratpach jaljtayäna, jichhax jupanakaruw jaljañ amtäna.
  
  -Jan kuna usunïñamawa -sasa. Drake chachajj turnasisaw taqenin nayranakap uñchʼukïna. Hayden sat jilataw ukham luräna. Mai. Alicia kullakajj akham sänwa: Kinimaka. -Infiernon mä arumax juk"amp qhiparañasawa, ukampis qharürux taqiniw librëxañäni -sasa.
  
  Mano-t p"iqi ch"allxtawi ukat gruñido ukanakaw utjäna.
  
  -Iyawsapxam -sasawa Drakexa amparap luqtäna. Pusi amparanakaw juk"ampi jupar ch"allt"asipxäna. -Jichhax jakasipxam waynanaka -sasa.
  
  Ukham sasinxa, kutt"asaw suyt"ir helicóptero tuqir t"ijtäna. Delta Squad ukax yänakap tukuyaskänwa, jichhax kawkhantix jupanakax mantapki ukhamarjamaw chiqanakap katuqapxäna. "Aski urukipanaya". Jupax Yorkshire markan wali ch"aman acento ukanïnwa. "¿Aka vodkampi ch"allt"at khuchhi ch"iyjañatakix wakicht"atätati?"
  
  "¡Buya!"
  
  -Jichhaxa -sasa. Drakex pilotoruw amparapamp luqxatäna, jupax jupanakarux thayaruw apxaruyäna. Qhip qhipa kutiw rancho ukar kutt"äna ukat uñjäna, amigonakapax wali pachpa muyuñan sayt"atäsipkänwa, nayranakapamp arknaqapxatapa.
  
  ¿Taqi jupanakar mayamp jakkir uñjaniti?
  
  Ukham luraspäna ukhajja, wali sumwa pagañapäna. Jupajj mä qhawqha perdón mayisiñapänwa. Mä qawqha jan wali chiqawjanakat jupax amuyasiñapaw wakisini. Ukampis Kovalenko jiwatapatjja, jukʼamp faciläspawa. Kennedyx jan qhispiyatäkaspän ukhax vengajasispänwa. Ukat jichhax Wila Reyin thakipan ch"amampi sarnaqxäna ukhaxa, chuymapax nayratpach mä juk"a jach"ar aptatäxänwa.
  
  Ukampis May ukat Alicia ukanakan qhipa askichäwipax wali sum taqpach p"iqiparuw turkakiptaspa. Jupanak taypinx mä jach"a kunaw utjäna, kunas axsarkañänwa. Ukat kunas utjchi, Drake jupax ukankarakiwa. Ukat phuch"unaka.
  
  Uka helicópterojj Ben chachan coordenanakapar puriñatakejj janiw jaya tiempojj munaskänti. Pilotojj uka jiskʼa complejot niya patak yardanak sarañan mä pamparuw puriyäna. Drake chachajja, Ben ukat Karin jilatanakajj niyaw jachʼa valle patjjar qhepäjjat qontʼatäsipkäna uk uñjäna. Ajanunakapajj tensionampiw qʼal janqʼüna.
  
  Jupax mä juk"a pachatakix chuyman Drake ukhamäñapänwa. Aka misión ukax Ben Blake juparux wali sumaw munasïna, juk"amp thaya wila masipan, ukat Ben jupax pusi tuqit pallapallanak luraspa ukhax Karin jupax manq"asirakïnwa. Uka misionejj sum phoqasiñapatakejja, taqeniw jakäwipan sum sarnaqapjjatapat dependerïna.
  
  Drake jupax Delta pallapallanakaruw señas uñacht"ayäna, helicópterot saraqasinx wali colerat thayanakamp muyuntatänwa, ukat Ben ukat Karin jupanakaruw t"ijtäna. -¿Taqi kunas walikïskiti? sasaw jach"at arsüna. "¿Jumanakax tronconak apanipxtati?"
  
  Ben jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna, nayra amigopat kunjamsa jikjjatasispa uk mä jukʼa jan yatkasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. Karin kullakajj pʼeqep qhepäjjat ñikʼutap chintʼañ qalltäna. "Janiw kunas utjkiti, Drake. Mä maldito suma kuttʼayapjjañamatakiw suytʼaskta" sasa.
  
  Delta pallapallanakax jupanakar muyuntatw tantachasipxäna. Drake chachajj mä chacharuw chʼalljjtayäna, jupajj jachʼa barbanïnwa, kunkapansa ukat amparanakapansa motocicletar uñtat tatuajenakampiw chʼalljjtayasïna. "Akax machaq amigojawa, señal de llamadas ukax Komodo ukawa, ukat akax jupan equipopawa. Equipo, nayra amigonakajampi, Ben ukat Karin Blake ukanakamp uñtʼasim" sasa.
  
  Taqi chiqanwa pʼiqip chʼallxtayasisa ukat chhuxriñchjasiñas istʼasïna. Pä pallapallanakaw mä candado simbólico apthapiñatak chʼamachasipkäna, uka candadojj jaqenakarojj Hawai markan wali uñtʼat tubo de lava ukanakat maynïr saraqañapatakiw jarkʼäna. Mä qhawqha minutonakatjja, qheparuw kuttʼjjapjjäna, ukat punkujj jistʼaratäjjänwa.
  
  Drake sat chachajj uka complejoruw mantäna. Mä plataforma de hormigón ukaw metalat lurat mä punkur irpäna, uka punkujj suma llawintatänwa. Chʼeqa toqenjja, mä jachʼa estantew utjäna, uka patjjarojj mä cámara de seguridad giratorio ukaw uka cheqat uñakipäna. Komodox pachpa pä pallapallanakaruw punku uñjañapatak nayrar sartayatayna.
  
  "¿Jumanakax kuna p"iqinchawinakas utjiti kuna p"iqinchawinakas markajampi nayampixa?" Komodo chachan qʼañu arupajja, Ben jilataruw liwjjatäna.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Robert Baden-Powell chachan arunakaparjamajja. "Wakicht'atäñamawa".
  
  Karin kullakajj akham sarakïnwa: "Kunatakis" sasa.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Ukajj Boy Scouts ukan lemapawa" sasa.
  
  Komodox p"iqip ch"allxtayasïna ukat samañapanx "Geeks" sasaw arsüna.
  
  Ben jilatajj uka qhoru uñnaqtʼan soldadon qhepäjjaparuw sarjjäna. "Kunjamatsa, ¿kunatsa Komodo sasin sutichapxtamxa? ¿Juman chhuxriñchjasiñamax venenoti?"
  
  Drake jupax janïr Delta capitan jayskasax jark"äna. "Inas tubo de lava sasin sapxchispa, ukampis wali nayra pachan mä sanu túnel ukhamakiwa. Nayax janiw protocolos sapürunjam uñt"atanakamp jisk"achañ munkti, ukampis akax yatiyapxäma. Booby traps ukanakat amuyasipxam. Bloody King ukax taqpach jach"a demostraciones ukat técnicas de división ukanakat uñt"ayatawa. Jupatï saparstʼayistaspa ukhajja, jiwatäjjtanwa" sasa.
  
  Drake jupax thakhinjam sarawayxäna, Ben juparux arktañapatakiw amparapamp uñacht"ayäna, Karin jupax Komodo jupar arktañapatakiw amparapamp uñacht"ayäna. Uka jiskʼa guardianakajj janiw kunas utjkänti, jan ukasti mä qhawqha jachʼa armarionaka ukat laqʼamp phoqantat teléfono ukanakaw utjäna. Moho ukat q"uma thujsax nayraqatapan thaya warkt"at manqhankir, jan kuna q"uma amukt"añampiw ist"asïna. Drakex nayrar sartawayiwa ukat mä juk"a pachatxa kunatsa ukham luratayna uk yatïna.
  
  Tubo de lava ukar mantañaw kayunakapan utjäna, mä jachʼa pʼiyaw saraqir chʼamakar sarapjjäna.
  
  "¿Qhawqha jayankpachasa?" Komodo jupax nayrar sartasaw mä glow stick ukar jaquntäna. Uka aparatojj mä qhawqha segundonakaw chʼiyar chʼiyar tukusïna ukat janïr qala qalar chʼalltʼkasajj liwxatasïna. "Jak'a. Mä qawqha sogas waynanakaw askichapxi. Jank'aki."
  
  Pallapallanakajj irnaqapkäna ukhajja, Drake chachajj kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjamaw istʼäna. Uka tinta chʼamakatjja janiw mä istʼasirïkänti. Jupax Kovalenkot walja horanak qhipäxankapxatap amuyasïna, ukampis jank"akiw katjañ amtäna.
  
  Mä kutix alayaruw puripxäna ukat kayunakapax tubo de lava ukan suma pampar ch"amampiw ayruntapxäna, Drake jupax rodamientos ukanakap apsusaw Diamond Head uksar sarawayxäna. Tubox jisk"aptawayiwa, jisk"achasiwayi ukat doblado. Delta ukankirinakas awisax janiw equilibrio ukar puripkänti jan ukax p"iqinakap ch"allxtapxäna, kunatix volcánico ukan ch"amakt"atapax jan yatiñatakïnwa. Pä kutiw wali ch"amampiw kutt"äna, Drake-rux sustjasiyäna, ukat llamp"u kurvax Diamond Head tuqir sarañax utjapunitap amuyañkama.
  
  Jupax janiw nayranakap telémetro ukan apsuwaykänti. Uraq manqhan ch"amakaw taqi tuqit jupanakxar jist"antäna. "Nayraqaru qhana" sasaw Drakex mä akatjamat säna ukat sayt"äna.
  
  Kunas ch"amakat jaltawayxäna. Mä juk"a thaya thaya manqha tuqita. Jupajj saytʼasisaw nayraqatapan utjkäna uka jachʼa pʼiyanakat yatjjatäna. Komodo jupax jak"achasisinx yaqha glow stick ukar jaquntäna.
  
  Jichha kutix niya tunka phisqhani kayuniw jaquqanïna.
  
  "Waliki. Komodo, jumamp equipomampix wakicht"asipxam. Ben, Karin, uka revistanak uñakiptʼañäni."
  
  Delta sat equiponkirinakajj uka dentado pʼiya patjjar mä chʼaman trípode uchapjjäna ukhajja, Drake chachajj jankʼakiw notanak liytʼäna. Janïr nayrïr panka tukuykasas nayranakapajj jachʼaptjjänwa, ukat wali chʼamampiw samsuwayjjäna.
  
  "Wila infierno. Nayax amuyta, juk"amp armas ukanakaw munasispa".
  
  Ben jilatajj mä ceja jiltayäna. "Uka manqhanjja, janiw balanakajj munaskiti. Ukajj pʼeqenakawa" sasa.
  
  "Walikiwa, wali askiwa, panpachaniw utjitu." Drake chachajj pistolap jiltayäna. "Nayax amuyta, thakhin mä juk"a q"añu musicanak ist"añax wakisispa ukhax jumanakaruw kutt"apxäma".
  
  -Jichhaxa. Jichhajj iPod sat aparatojanjja, Fleetwood Mac sat maquinaw utjitu" sasa.
  
  -Nayaxa wali ch"amawa -sasa. ¿Kuna versión ukanakas utji?
  
  "¿Mä jaqit sipans jukʼampiti?"
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna. "Taqi wawanakax kawkhans yatiqañ qalltapxañapawa sasaw amuyta". Jupax Karin kullakaruw nayranakap ch"allxtayäna. "¿Kunjamsa jakasktanjja, Komodo?"
  
  "Lurata".
  
  Drake chachajj nayrar sartasaw trípode ukar chintʼat soga katthapïna, ukat muspharkañ kʼajkir tubo ukar jaqontäna. Botanakapajj manqhapar purkäna ukhakiw jaqontäna, ukat mayninakajj maynit maynikamaw saraqapjjäna. Karin sat wali yatxattʼat deportistax jan kuna llakimpiw saraqañarux apnaqäna. Ben jilatajj mä jukʼa chʼam tukusaw chʼamachasïna, ukampis waynäskänwa ukat suma cuerponïjjänwa ukat qhepatjja jan mä chʼuñu pʼakjasaw uraqir purinïna.
  
  "Nayraqata". Drake chachajj Diamond Head sat cheqaruw jankʼak saräna. -Qhipäxa uñjapxam -sasa. Jiwasax juk'amp jak'achasipxtwa -sasa.
  
  Uka pasajejj saraqañ qalltäna. Drake chachajj mä jukʼa tiempojj kunjamsa mä tubo de lavajj natural flujopat jitheqtaspa sasaw jisktʼasïna, ukampis uka qhepatjja, magma pachpaw qhepäjjapan infierno chʼamampi jukʼa chʼamampi jan saytʼasir thaknam jaltjjaspa uk amuyasïna. Lavax kuna ángulo munki ukaruw purispa.
  
  Mä qhawqha minutonakajj jukʼampiw pasjjäna, ukat Drake chachajj wasitat saytʼjjäna. Nayraqatax yaqha p"iyaw pampan utjäna, jichha kutix juk"amp jisk"a ukat suma muyu. Kunawsatix Komodox glow stick ukar jaquntäna ukhax eje ukax niya kimsa tunk metros manqhankaspas ukhamaw amuyapxäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jukʼamp jan walipuniwa" sasa. -Juma pachpa uñjasipxam, jumanakax panini -sasa.
  
  Ukatxa, uka kʼajkir lawat qhantʼir lawax janiw kuna qala pirqanakampis qhantʼkänti, uk amuyäna. Naranja qhanapax muyuntat ch"amakan ch"amakt"ayatänwa. Jupanakan alayapanjja, mä jachʼa cuartow utjäna.
  
  Jupax amukt"añapatakiw señal uñacht"ayäna. Taqinipuniw mayakïpxäna, kuna arunaktï alayat jutkäna ukanakxa wali amuyumpiw istʼapxirïna. Mä minuto taqpach amukt"asax Drakex rapel soga katxarusinx ch"usat eje patxaruw jaltawayxäna. Jupax jank"akiw largopat saraqanïna, techo manqhar puriñkama.
  
  Wali ch"axwaña. Ukat yaqha chikat tunka kʼajkir lawanak pʼakjasajj alaya cuartoruw jaqontäna. Jukʼat jukʼatwa mä jan natural qhanajj panqarañ qalltäna.
  
  Ukat Matt Drake chachajj qhepatjja, kuntï jupat nayrajj jukʼanikiw uñjapkäna uk uñjäna. Mä jach"a rectangular cuarto niya phisqa tunka metros largo. Perfectamente suave piso ukaxa wali sumawa. Kimsa kurva pirqanakax yaqhip nayra chimpunakampi qillqt"atawa, uka jayanx janiw yaqhachañjamakiti.
  
  Ukat mä pirqaruw apnaqi, uka arco curvado ukaw Capitán Cook chacharux wal muspharayäna. Jupan manqhankir punkux Wila Reyirux ukham apnaqatayna. Ukat kuna axsarkañanakas ukat muspharkañanak qhipäxan utjaspa ukax Matt Drake ukat masinakaparux ukham axsarañampiw phuqhantäna.
  
  Jupanakajj Infiernon Punkunakap jikjjatapjjäna.
  
  
  PÄ TUNKA Llatun JANK"A
  
  
  Hayden chachajj wali chʼamampiw katthapïna, kunattejj helicópterojj alajjpachat bancoruw saraskäna, jankʼakiw thakip mayjtʼayäna. Kinimaki qhipa uñjatapax sapa kuti anatt"asir Alicia Miles juparuw yaqha helicóptero ukar jaquntäna. Uka uñjatax juparux liwxatawayi, ukampis práctico ladopax yatïnawa, kunapachatix nuwasiñax utjkän ukhax Mano jupax negocio ukanx juk"amp suma yanapt"ataw jikxatasïna, mä loco inglés warmir uñtasita.
  
  Kunjamtï Hayden jilatajj siskänjja. Mai kullakax jupan jak"apan qunt"asitayna, amukiw ukat suman jikxatasitayna, Napali quta thiyarus uraqpachan uñt"at chiqanakar sarañatakis sarapkaspa ukhama. Jilt"ir asientonakax crack pallapallanakaw katuntatäpxäna. Kauai markax niya pä tunk minutos ukch"akiwa. Gates jupax jichhakiw jupamp jikisïna, Kauai markan Kukui Grove jach"a altuñ utan aire abierto ukan mä ataque terrorista ukar yatiyañataki. Uka jaqix cadenampiw mä barandilla ukar chint"asitayna , ukax Jamba Juice/Starbucks ukan utt"asiwip anqankiwa, ukax complejo ukan alay tuqinkiwa. Maynix jamtex chimpunak cuerpopar chint"ata ukat mä amparapampiw mä primitivo detonador ukan gatillopar chint"ata.
  
  Uka jaqix pä arma automática ukat auricular Bluetooth ukampiw utjarakïna, ukat janiw restauranten khitirus inakiw sarañapatak jaytkänti.
  
  Gates chachan pachpa arunakaparjama. "Aka jerk ukax qhanaw ukanx juk"amp pachanak katxaruñapa, ukatx kunapachatix jilïr irpirinakax sarxapkani ukhax phallani. Kauai markankir policianakat jila partejj uka cheqar khitatäjjänwa, jumat jayarstʼata" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ranchojj seguröñäniwa, tata" sasa. "Ukham suyt"apxta".
  
  "Ukham lurapxta, Jay kullaka. Nayax amuyta, jutïrinx Kovalenkox Jach"a Islatakix kuna amtanakas utji uk uñjañäni".
  
  Hayden kullakajj nayranakap jistʼarasïna. Kovelenko jupax walja maranakaw uka jan walt"äw amtaskäna, ukampis jiskt"äwinakax utjaskakiwa. ¿Kunatsa dispositivo portal ukar jaytañax wakisi? ¿Kunatsa ukham thuqtʼasis sarjjasma? ¿Akax jupan B amtapäspati? Ukax kunatix jilïr irpirinakax jank"akiw taqi ch"amanchawinakap uñt"ayapxäna ukat Drake, amigonakapar ukhamarak familianakapar wila wartäwinak ch"amanchapxäna, jupax uka thakhix juk"amp uñt"atäñapatakiw ajlliwayi.
  
  Jan ukax, jupax amuyt"iwa, inas nayra -nayra estrategia apnaqchispa, mä jach"a resonancia akan lurañataki, ukhamat lurawinakamax ukan jan uñjkayaw saraspa.
  
  Janiw kunas wakiskiti, sasaw amuyäna. Ben jilatampi ukat kuna jan wali lurañanaksa luraskäna uka toqetwa lupʼïna. Janipuniw turnopan ukham siskänti, ukampis taqe chuymaw jupar munasiñ qalltäna. Awkipar manunïtapax janiw chhaqtkänti, ukampis Kennedy Moore chachan wali axsarkañ jiwatapatx janiw jankʼak manunïkänti. Chiqpach jakawix nayra arsutanakat sipan juk"ampiwa, jichhax kuna urus.
  
  Kunjamakitix helicópterox hawaiano ch"uxña alaxpachan ch"iyar ch"iyar alaxpachan ch"iyar jaquntawayi, Hayden jupax Ben Blake jupatakiw mä mayisïna.
  
  Ukat celularapaw istʼasïna. Pantalla uñkatasajj musphataw cejanakapajj jalnaqäna.
  
  Ukat jankʼakiw akham säna: "Hola" sasa. "Kamisaki?"
  
  "Jach"a, yuspajarapxsmawa, ukampis aka sepultura yatxatañ negociox mä jach"a efecto secundario ukaniwa. Nayan tan-ajajj niyaw tukusjje" sasa.
  
  Hayden jilatajj jachaqtʼasïnwa. "Walikiwa, Torsten, aka kasta lurañatakix salón ukanakaw utji."
  
  "¿Poste de comando ukat sepultura taypinxa? Janiw chiqäkiti" sasa.
  
  "Chiqansa, Thorsten, parltʼasiñ wal munta, ukampis jumanakax sueconakax juma pachpaw uka pachanak ajllipxtaxa".
  
  "Amuytwa. Nayraqatax Drake ukar jawsañ yant"awayta, ukampis chiqaw correo de voz ukar puriwayi. Jupax walikïskiti?
  
  -Jupat sipansa juk"amp sumawa, jïsa. Hayden chachajj Kauai sat cheqan contornopajj chʼeqa toqen uñstkäna uk uñjäna. "Ist'aña-"
  
  "Nayaw jankʼak sarä. Aka chiqan operacionax wali sum sarantawayxi. Janiw kunas juchañchañjamäkiti. Taqi kunasa suyt"ata ukhamaraki pachaparu. Ukampis..." Thorstenax mä juk"a samart"äna, ukat Hayden jupax samañap katjaskir ist"äna. "Jichhürojj kunas pasäna. Kunas "jan walïkaspas" sasaw siristxa. Jumanakax estadounidenses ukanakax yaqha sutimpiw sutichapxchisma" sasa.
  
  "Jïsa?"
  
  "Gobiernojat mä jawsäwi katoqayäta. Nayan intermediariojat ministro de Estado ukar puriñkama. Altu nivel jawsaña. Nayax..." Yaqha pächasis samart"aña, janiw Dahl ukham kunjamatsa.
  
  Kauai quta thiyax jupanakan manqhaparuw ch"allxtäna. Uka jawsañax radio tuqiw purinïna. -Llatunk minutos ukch"akiwa.
  
  "Nayarux sapxituwa, jiwasan operación - jiwasan operación escandinava- ukax niyaw machaq agencian apnaqatäñampïski. Mä fuerza de tarea conjunta ukax CIA, DIA ukat NSA estadounidenses ukan jach"a jilïr irpirinakapawa, ukampis janiw sutipax uñt"atäkiti. Ukhamajj Hayden, nayajj soldadotwa ukat jilïr irpirijan kamachiparjamaw sarnaqä, ukampis ¿ukajj jumatakejj walikïskiti?"
  
  Hayden kullakajj jupa pachpas ukham lurkchïnsa, wal muspharäna. "Nayatakix ukax taqpach jan walinakjamaw ist"asi. ¿Kuna sutimpis jach"a jaqixa? Khitirutix jumax amparapar katuyaskta ukaru" sasa.
  
  Russell Cayman sat jilataw ukham luräna. ¿Jupar uñt'tati?
  
  Hayden jilatajj amuyupanwa uñakiptʼäna. "Uka sutip sum yatta, ukampis uka toqet jukʼak yatta. Nayax niyaw yatxatawaytxa jupax DIA, Agencia de Inteligencia de Defensa ukat juti, ukampis jupanakax jilpachax sistemas de armas ukanakan negociopankapxi. ¿Kunsa aka Russell Cayman chachajj jumatsa ukat Sepulturatsa munpacha?"
  
  "Jumax amuyunakax ullart'askta".
  
  Nayra k"uchupat mistusaw Haydenax May p"iqip ch"allxtatap uñjäna, p"iqi ch"akha taypit ch"axwapkaspas ukhama. Ukampis Hayden jilatajj jisktʼasisaw jupar uñtäna, ukat japonés agentejj maysaruw uñtäna.
  
  Hayden jilatajj mä qhawqha segundonak lupʼïna ukat jiskʼa arumpiw akham jisktʼäna: "¿Thorsten, taqe jaqenakamarojj confiytati?"
  
  Sinti jaya samartʼañaw Dahl kullakajj jisktʼapar qhanañchäna.
  
  "DIA ukax kuna tuqit yatiyatächi ukhax jupanakax wali jach"a cobertura ukanipxi. Jupanakan nayrar sartawipax CIA ukan nayrar sartawipat sipans juk"ampïspawa. Wali amuyumpi sarnaqañamawa, amigo. Aka waynax Caiman, jupax janiw kunas jan ukasti mä fantasma ukhamawa. Ch"iyara ops ukanakataki jan walt"awinak askichi, Gitmo, 11 uru sata qallta phaxsit. Kuna jachʼa ukat wali chʼamäki ukajj jan waltʼayaspa ukhajja, juparuw kuttʼayäta" sasa.
  
  "Nayarux chhuxriñchjapxita. Jan jisktʼasirïkiriskayätwa -sasa.
  
  "Jichhax sarañajawa, Thorsten. Ukampis nayax arsuwayta, Jonathan jilatampiw aka q"añu tuqit parlt"ä, jank"akiw parlt"ä. Ukan warktʼasim" sasa.
  
  Thorsten chachajja, mä profesional soldadon qarjataw uka contrato firmäna, jupajj nayratpach taqe ukanak uñjäna, ukat mä americano jilïr jaqerojj mä lackeyjam uttʼayatäñ uñisïnwa. Hayden jilatajj jupat sinttʼasïnwa. Mai tuqiruw uñtäna, niyaw kuntï yatkta uk jisktʼañampïskäna.
  
  Ukampis "Target" sasaw radion istʼasïna.
  
  Yapunakajj nayraqatapansa aynacharusa phichhantaskänwa. Helicópterojj saraqaskäna ukhajja, jiskʼa jaqenakaw taqe cheqan jan sum tʼijtʼir uñjasïna. Cockpit ukanx sogas ukanakaw jilxattawayi, ukat jaqinakax jupanakan qhipäxaparuw jaltxapxäna, ukat jank"akiw alayax q"añuchata uraqir liwxatapxäna. Hayden ukat May jupanakax turno suyapxäna, May kullakax ch"usat uñnaqapax ch"usatänwa, kunatix jupanakan pachpa chachanakapan pallapallanakap ist"apxäna.
  
  Hayden kullakax kimsïr kutiw Glock-ap uñakipt"äna ukat akham sänwa: "Boudreau-x ukanw jikxatasi" sasa.
  
  Japón markankir warmix akham sänwa: "Jan llakisimti. "Jupax Maytime ukax chiqpachan kun sañs muni uk yatxatañapawa".
  
  Pä warminakax rappel ukamp chikt"ataw sarapxäna, pachpa pachan uraqir puripxäna, ukatx mä clásico mä-pä tapa movimiento ukanw sarxapxäna. Uka lurawix maynit maynikam taqpach atinisiñaw wakisïna, kunatix maynix t"ijt"askäna ukhax maynix periféricos ukanakap uñch"ukiskäna. Maya, pä, kunjamatixa salto ukanxa. Lurawi. Ukampis nayrar sartañatakix jankʼaki ukat tʼunjir thakïnwa.
  
  Hayden jilatajj tʼijtkasajj uka cheqaruw escaneäna. Walja llampʼu qollunakaw mä cercot lurat complejon tukuyäna, ukanjja mä jachʼa uta ukat walja jachʼa anqankir utanakaw saytʼatäna. Akax Kovalenko-n payïr ranchopäspawa. Nina ukat jan waltʼäwinakat amuytʼasajja, Boudreau jilatajj jupanakat mä jukʼa nayraw purinïna.
  
  Jan ukajj jukʼampejja, sádico ukham taqe ukanakampiw tiempop apstʼasïna.
  
  Hayden jupax jaltxataynawa, mayt"at rifle de asalto Marine M16 ukampiw bozal destellos ukat chachanakaruw ch"axwantäna, jupax tapampiw uñjäna. Pä minuto qhepatjja, turnopaw purinïna ukat akham sasaw arnaqasïna: "¡Recargar!" ukat mä qhawqha segundonak jukʼamp tiempow armapar machaq revista uchañatak apstʼasïna. Jupanakajj jukʼakiw ninanak kuttʼayapjjerïna, ukat kuttʼayapjjäna ukhajja, jan sum wakichtʼatäjjänwa, ukatwa walja kayunak faltapjjerïna.
  
  Pä tuqinx nayrïr clasen equipos de Marines ukanakax pachpa jank"akiw nayrar sartapxäna. Jichhax vallex nayrar sartawayxänwa, punkunakax jawillt"asisaw jist"aratäskäna, ukampis equiponakax ch"iqa tuqiruw sarxapxäna. Mä suma uchat granadajj valle postenakaruw tʼunjäna, ukat tripulacionankirinakajj rancho ukar jan jarkʼataw mantapjjarakïna.
  
  Jichhajj balanakajj jan wali jakʼanwa sillpʼipjjäna.
  
  Hayden jupax generador ukan edificio qhipäxanwa imantasïna. Chispanakax ladrillot jaltxapxäna, kunawsatix Mai kullakax imantasiñatakix paloma ukham jaltxatayna. Laq"a ukat metal ch"akhanakax taqi chiqanw ch"iqiyatäna.
  
  Mai kullakajj ajanupat mä wila chʼalljjtatap pichthapïna. -Boudreau pallapallanakapax jardín de infantes ukanakan yatichatäpxänwa.
  
  Hayden chachajj mä jukʼa tiempow samañap katjäna, ukatsti jankʼakiw uka utar uñtäna. "Tunka payan kayuni. ¿Wakicht'atätati?
  
  "Jïsa".
  
  Hayden jilatajj qhespiwayjjänwa. Mai jupax nayrar sartasaw plomo ukamp mä pirqa sayt"ayäna, ukat uñisirinakaparux imantasiñatakiw patat jaquntapxäna. Hayden chachajj uta esquinaruw purisajj perqaruw taktʼasïna. Jupax mä granada de aturdimiento ventanaruw jaquntäna ukat Mai-ruw imt"äna.
  
  Ukampis uka horasanjja, auricularapanjja, mä muspharkañ arunakaw istʼasïna. Grupo p"iqinchirux jaya almacén ukar sarapxañapatakiw jaqinakarux achikt"äna. Ukanjja, kuna jan walinakas paspachäna. Hayden jilatajj istʼkäna ukhajja, Boudreau chachan jaqenakajj chikatpach uka edificio muyuntapjjatap amuyasïna, ukat kunatï uka manqhan utjkaspäna ukanak niyaw fusilamp jiwayapjjarakïna.
  
  Janiw pächasiñakiti, katuntat jaqinaka. rehenes ukanaka.
  
  Hayden jupax mayo phaxsit qhiparux t"ijtäna, q"uma chiqaruw t"ijtäna ukat mayacht"asisaw ch"axwäna. Yaqha pallapallanakaw jupanakamp chiktʼasipjjäna, mayni ladotsa ventilacionampiw mistupjjäna, ukhamatwa jan ajjsarirïta ukat jiwañatak mä jiwayir perqa lurapjjäna.
  
  Uka jan amuytʼasir jiwayañajj niyaw lurasiñapäna, ukajj Boudreau chachan tarjeta de llamada ukanïnwa. Jupajj ukankaspänwa.
  
  Uka escapkäna uka soldadonakajj janiw fusilañ jaytapkänti. Balanakaw thaya taypin chʼiyjasïna, pirqanakatsa maquinanakatsa chʼalljjtasïna, ukat uñisirinakan chikat tunka diananakapwa jikjjatäna. Boudreau chachan jaqinakax wali mulljata ukat axsarañat qhipäxar kutt"apxäna ukat qhipäxar kutt"apxäna. Pallapallanakax imantasipkäna uka chiqanakat pasapkäna ukhaxa, jan amuytʼasisaw ladopat pallapallanak jaquntañ munapxäna, ukampis Marines ukanakax wakichtʼatäpxänwa ukat granadanakampiw bombardeapxäna.
  
  T"ijtirinakan mayni ladopanjja, phallañanakajj wali jachʼatwa aire ukar chʼalljjtayasïna. Uka phallatanakatxa metrallanakaw tʼijtäna; nina laxranakax wali jank"akiw junt"u jiwañar ch"iqiyapxäna, nayrax juk"akiw arktañ puedïna. Arnaqasir jaqinakax thakipankapxi.
  
  Hayden chachajj nayraqatapan mä granero uñjäna. Chuymapax wali axsarañat chʼallxtasïna. Ukajj cheqänwa. Boudreau chachan tunka phisqhani jaqinakapax llawintat granero muytasin sayt"asipxäna, armanakapx papel ukham jisk"a pirqanakaruw uñch"ukipxäna, ukat kunapachatix Hayden jupax nayrïr jaqir uñch"ukiskäna ukhax taqiniw pallapallanak jiwayapxäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Alicia Miles jupax talonanakaparuw jalxatäna ukat fusilamientos ukanakamp jiwayatayna, kunawsatix fuerzas hawaianas ukat aliados ukanakax Jach"a Isla uksan Kovalenko ukan rancho ukar ataque lurapxäna. Uka terrenojj janiw kikpäkänti. Taqi manqha qullunaka, jach"a qullunaka ukhamaraki quqa pampanaka. Janïr rancho ukar jak"achasipkipanx mä lanza granada ukaw mä helicóptero de ataque ukarux jaquqaniwayi, ukax gancho ukamp uñt"ayatawa ukampis janiw t"unjkänti, ukat taqiniw nayraqat uraqir puripxañapatak wayt"äna.
  
  Jichhax mä equipo ukham jank"akiw sarapxäna, jach"a quqanak taypin ukhamarak jan chiqapar qullunak taypin. Jupanakax nayratpach mä chacharuw booby trap ukar chhaqhayasipxi. Uka ofensiva ukax Wila Rey jaqinakan wakicht"atawa. RPGs ukanakax quqanak taypinx jan amtaniw t"ijtapxäna.
  
  Mercenarionakax kusist"apxi.
  
  Ukampis Marines ukanakax nayrar sartasipkäna, jichhax niya kimsa tunk metronakakiw valle ukat mä qhipa jach"a lado valle ukanakat jayarst"apxäna. Alicia kullakajj uñisirinakapan jachaqtʼasir ajanunakapwa amuyasïna. Wilapax t"amt"añ qalltäna. Jupan jak"apanx mä jach"a jaqitakix juk"amp ch"ikhi, mä jach"a agente de CIA, Kinimaka. Jupajj wali yanaptʼasir jaqënwa.
  
  Jiñchunakapan parltʼañatakejj kuna jan walinaktï utjkäna ukanakat yatiyäwinak yatiyapjjerïna. Oahu markan Ala Moana Queen Hotel ukax sellatäxiwa. Uka turistax tunka pison ventanapat jiwayataw uñjasiwayi. Granadanakax calleruw jaquntatäna. SWAT ukankirinakax mä operación ukar wakicht"asipkäna, ukax niyaw ch"uxña qhanax churatäspa, kunatix mercenarios ukanakan jiwatapata ukhamarak jan walt"awinakapata. Kauai markanx mä sapaki bomba suicida ukaw kawkhantix periodistas ukanakax tantachasipkän uka camionetanakarux walja balas ukanakamp jaquqaniwayi, ukat mä yatiyiriruw usuchjawayi. Ukat jichhax Jach"a Islanx mä autobus turistas ukanakamp lunthatataw uñjasiwayi, ukatx mä bomba ukaw tripulacionanakaparux uskt"ata. Jupanakax manqhan jist"antatäpxänwa, katuntat jaqinakax anqan tumbonas ukan qunt"atäsipkäna, cerveza umapxäna ukat tarjetas anatapxäna. Janiw yatiskänti kawkïris uka detonador ukanipkäna, janirakiw qawqhanis yatiskänti.
  
  Alicia kullakajj uka valle ladoruw jaltawayjjäna. Mä RPG ukaw nayraqatapan phallawayi, laq"a ukat qalanak altu pataruw jaquntawayi. Jupax larusisaw jupanakxar jaltawayxäna ukat Kinimakin pächasiñap amuyasax kutt"awayxäna.
  
  "Jutam, lik"i wayna" sasaw lakapax anatt"asis liwxatasïna. "Nayamp chika qhiparapxam. Aka chiqanwa kunanakas chiqpachapuni jan waltʼayasi" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden jilatajj walja kutiw pallapallanak aptʼasïna, ukhamatwa jan sinti llakisiñatak chʼamachasïna, ukhamatwa cheqaparjam sarnaqañapatak chʼamachasïna. Kimsa pʼeqenakaw uñjkäna uka cheqan phalläna. Mai kullakajj wali tʼijtʼaskäna, janiw kuns siskänti. Mayni pallapallanakax mä qunquriruw jaquntasipxäna, ukat disparonakat esquivasipxäna ukat mercenarios ukanakarux janïr kutt"kasax jaqunuqapxäna.
  
  Ukat Hayden jilatajj jupanak taypinkänwa. Mä chachax kutt"anxänwa ukat jupax fusilapampiw nayra puentet jawq"jäna. Jupax arnaqasiñampiw jaquqanïna, ukampis kayunakap ch"allt"äna, ukat p"iqipax talonanakap patxaruw jupar liwxatäna.
  
  Ukat jankʼakiw makatäna, ukampis cuerpopajj jupa patjjaruw jaquqanïna, ukhamatwa oraqer chintʼäna. Kunapachatï uñchʼukkäna ukhajja, uñisiñamp phoqantat, llakimp chʼalljjtayat nayranakaparuw cheqak uñchʼukïna. Mä bajista gruñidompiw ch"ankhampiw jawq"jäna ukat thiya amparanakapamp kunkapar ch"allxtayäna.
  
  Mä ratukiw warawaranak uñjäna, ukampis janiw jarkʼañ yantʼkänti. Antisas pä libre amparanakapajj jupanakpachaw uka arma jikjjatapjjäna. Kupi tuqinxa, jupan Glock satänwa. Chʼiqa toqenjja, cuchillopaw utji. Pistolapan barrilap costillanakaparuw chʼalltʼäna, ukhamatwa uk jikjjatañapatak jaytäna.
  
  Jupan katxarutapax llamp"u chuymanïxänwa, nayranakapas jist"aratäxänwa.
  
  Hayden jilatajj kimsa amukiw disparonak aptʼasïna. Uka jaqix jupat liwxatasïna. Uka patat uñjatajj qhantʼaskäna ukhajja, yaqha mercenariojj ajanupaw uñstäna. Hayden jupax nayraparuw ch"axwantäna, uka jaqirux qhipäxar t"ijtir uñjäna ukat chhaqtxarakïnwa.
  
  Jupax qunt"asisaw Mai ukar uñjäna. Qhip qhipa qhipharkir mercenariox jupampiw uñkatasi. Hayden jilatajj nayranakap chʼoqtʼasïna. Aka jaqix mä ch"usa barconïnwa. Ajanupajj wila pintatäkaspas ukhamänwa. Uka kisunakax janiw utjkänti. Jupan chhuxupax ch"ullqhi uñnaqt"anïnwa. Mä amparapajj chʼiyjatäjjänwa, maynïristi codopan pʼakjatäjjänwa. Jupax ch"allxtat kayunakapampiw sayt"asïna ukat wila laq"a taypin qunqurt"asisaw liwxatäna.
  
  "Jan wali jaqiruw ch"axwañatak ajlliwaytaxa" Maix mä muxsa jachaqt"asisaw säna, mayt"at Glock jupampiw apuntasïna ukat p"iqip phust"äna.
  
  Hayden jilatajj jan munkasaw manqʼantäna. Ukajj wali amuytʼasir warmipunïnwa.
  
  Granero punkux Marines ukanakaw jist"arapxäna, jupanakan ukankatapat arnaqasisa. Haydenan chuymapax k"ari pirqanakan qawqha p"iyanakas utjäna uk uñjasax ch"amakt"äna. Uka rehenes ukanakax qhispipxañap suyt"apxañäni.
  
  Jankʼak qʼomachaskäna uka amuyunaka taypinjja, kunas taqe kunat sipansa qhan amuyasïna. Boudreau chachajj janiw akankkänti. Ukat uka utaruw kuttʼanïna. Ukajj qhep qhepa cheqanwa imantasiñap suyäna, ukampis ukhamakïnwa...
  
  Mä akatjamat kusisiñaw chuymapar purtʼäna. Marines ukanakax granero ukanx lankt"asisaw mistupxäna, maynix amparapat katthapisinx cuchillomp jawq"jataw uñjasi.
  
  Ukat Boudreau ukat walja mercenarionakaw granerot mistunïna, pistolanakap apsusaw saxranakjam arnaqasipxäna. ¿Ukajj yaqha mercenarionakajj sallqjañatakejj jakäwinakap aptʼasipjjäna sañti munpachäna? ¿Ch"usawjanakaruti jan ukax mä chiqat phichhantapxirïna?
  
  Chiqpach sarnaqäwix mä arma nuclear ukar uñtasitaw juparux ch"allt"äna. Jichhax Wila Reyin jaqinakax Marines ukanakamp chikaw nuwasipxirïna, ukat Boudreau jupax Hayden tuqir t"ijtäna, cuchillox jan axsarasaw jach"ar aptatäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Alicia kullakajj wali amuytʼasirïtapa ukat ajayupampiw uka equipor chʼamañchtʼäna. Mä qawqha minutonakatxa qhipa makhatäwin pataruw puripxäna ukat mä halo de fuego ukaw ch"amanchata arxatirinakarux antutapxäna. Alicia kullakajj mä jachʼa uta, mä jachʼa granero ukat pä autotak mä garaje uñjäna. Uka utajj mä jachʼa jawir uñtataw uñjasïna, uka jawirajj qhespiñatakiw yanaptʼäna, ukat uka galpón jakʼanjja, mä helicóptero sat helicóptero ukaw utjäna, ukanjja mä helicóptero jawqʼjataw utjäna.
  
  Jupajj qheparuw uñtäna. "Granada lanzadores ukanaka".
  
  Grupo pʼeqtʼirejj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Nayratpach uk luraskta."
  
  Alicia kullakajj uñisirinakan utjkäna uka cheqanakaruw uñachtʼayäna. "Ukanjja mä jiskʼa pirqaw utji. Uta qhipa tuqiru. Rolls-Royce sat empresataki. Uka phuju ch"iqa tuqiru" sasa.
  
  Uka tama p"iqinchiristi lakap ch"allxtayäna. -Uka jan wali jaqinakaruxa mistuyapxam -sasa.
  
  Walja phallawinakaw uraqix ch"allxtayäna. Uka atacantes ukanakax kimsa granadas ukanakaw jalxatapxäna ukatx mä-pä formación ukanw nayrar sartapxäna, waliw mäkiw jalxatapxäna, ukampis mä jiwayir arco ukanw ventilación ukamp mistunipxäna.
  
  Jan wali qhuru chuymampiw Wila Reyin ranchopar mantapxäna.
  
  
  PÄ TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Drake chachan botas ukan kayunakapax celda pamparuw llamkt"äna. Janïr mayninakax saraqañ qalltapkipanx mä flash fluorescente ukaw thakhipar qhant"ayañatak utt"ayäna. Jank"akiw pirqanakax jaktxäna, grabadonakapax jichhax Drake-n muspharata nayranakapamp qhan uñjasiwayi.
  
  Pä dispositivos portátiles ukan utjki ukanakar uñtasit rizos. Jichhax chiqaparuw uñt"ayasi, Torsten Dahl ukat jupan equipopax Islandia markan Tumba de los Dioses ukan jikxatapkän ukanakamp chika.
  
  ¿Kuna nayra civilización ukanakarus aka qhipa urunakanx lankt"asipxi? Ukat ¿kunjamatsa taqe ukanakajj tukusispäna?
  
  Ben, Karin ukat Delta markankir mayni equiponkirinakax saraqañ sogat jaqunukupxäna, taqiniw Pele Punku jach"a arco ukar muyuntat uñjasipxäna. Drake chachajj jupanakan qhipäxapan tinta chʼiyar chʼiyar jan sinti uñchʼukiñatakix taqi chʼamapampiw chʼamachasïna.
  
  Ben ukat Karin jilatanakajj qonqortʼasisaw qonqortʼasipjjäna. Arco pachpax mä kasta metal cepillado ukamp luratawa, wali suma ukat simétrico ukhamawa. Uka metal patjjarojj pachpa jiskʼa chimpunakampi grabatänwa, kunjamtï mayni pʼiyan utjkäna ukhama.
  
  Karin kullakajj wali amuyumpiw llamktʼäna: "Uka chimpunakax janiw ina chʼusatäkiti. Uñtaña. Nayax pachpa curl ukax walja kutiw wasitat uñstaski uk uñjta. Ukat qhipa p"iya..." sasaw uñch"ukisïna. "Ukax pachpakiwa".
  
  Ben jilatajj teléfonop thaqhañatakiw chʼamachasïna. "Akax Dahl jupax apayanitu uka fotowa". Jupax qhanaruw apanïna. Drake jupax nayrar jaltxataynawa, Delta Team ukankirinakax jan walt"ayirinakar uñch"ukipxaniw sasaw atinisitayna.
  
  Ukhamat Diosan Sepulturapax Infierno Punkunakapamp mä juk"a conexión ukaniwa, Drakex jach"at amuyt"äna. "Ukampis ¿kun sañs muni rizonakaxa?"
  
  Karin kullakajj llampʼu chuymampiw akham säna: "Maya kuti patrón lurañanaka" sasa. "Sita. Kuna kasta chimpunaka, nayra jan ukaxa
  
  ¿Jichha pacha, walja kuti kuti uñachtʼäwinakampi lurata?"
  
  -Juk"ampi jasakiwa -sasa. Jach"a Komodo ukax jupanakan jak"aparuw qunt"asïna. "Aru".
  
  -Ukhamawa -sasa. Ukhamajj arukïchi ukhajja..." sasaw celulan pirqanakap uñachtʼayäna. "Ukatxa taqpach sarnaqäwinak yatiyapxi."
  
  "Kunjamtï Dahl chachajj jikjjatkäna ukhama." Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ukampis jichhax janiw uka tuqit uñakipañatakix tiempox utjkituti. Kovalenkox uka punkunakat pasatayna" sasa.
  
  "Suyaña". Ben jilatajj nayrapan puentepat katthapïna. -Aka chimpunaka... -sasawa arco llamkt"äna. "Aparatonakan uñstki ukhama. Nayatakix akax aka punkux pachpa dispositivo ukan versión parcheada ukhamaw sañ muni. Tiempo viaje maquina. Inas diosanakajj tiempon sarnaqañatakejj aparatonak apnaqapjjchïna ukat destinoruw mayjtʼayapjjchïna sasaw nayratpach amuyastanjja. Inas aka yäx sistema principal ukhamächi" sasa.
  
  Drakex llamp"u chuymampiw akham säna: "Uñtapxam, akax wali askipuniwa. Ukjja jumanakajj amuyapjjätawa. Ukampis uka punkut sipansa..." Jupax wali chʼamakaruw uñachtʼayäna. -Wila Rey -sasa. Kennedy jiwatapat juchani jaqix patak patak jaqinakamp chika. Jan parlañsa ukat sarnaqañ qalltañ pachaw purini. Saraña".
  
  Ben jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw saytʼasïna, mä jukʼa juchañchataw uñnaqäna, kunattejj laqʼampiw chʼalljjtayasïna. Uka cuartonkirinakajj taqeniw mä jachʼa samsupjjäna. Punku qhipäxanxa yaqha kunaw utjäna, janiw maynis uka tuqit arsuñ munkänti:
  
  Kunatsa Capitán Cook jupax arco sutip "Pele punku" ukat "Infierno punku" ukar mayjt"ayäna.
  
  
  KIMSA TUNKA JAQINAKANA
  
  
  Estado de Hawai ukax uka loco jaqin khuyapayasiñapat khathatitayna.
  
  Mä helicóptero ukax pasaspa, ukax mä jach"a uñtawi uñacht"ayaspawa, kunatix islas ukanx jan wali, q"añu jan wali lurawinakaw utji, nayraqatax Oahu uksanx jaltxaspawa, muyuntat Ala Moana Queen Hotel ukar katuntañataki, ukanx walja fuerzas especiales ukan yatxatat jaqinakawa equiponakax jichhakiw wali armat , ch"amanchata mercenarionak contra lurañ qalltasipkäna, jupanakax taqi alturanakaruw katjapxäna ukat jan jakt"kay rehenes ukanakaruw katuntapxäna. Jupax jank"akiw pasawayxäna, ch"iyar chhullunkha infierno qinayanakat jithiqtasa, ukax tunka payan p"akjat ventananakatx jalsuwayxänwa, wali amuyumpiw jist"aratanakar uñacht"ayäna, kawkhantix mascarat chachanakax fusiles ukat granadas ukanakamp lanzadores ukanakamp jan yanapt"ir chachanakaru, warminakaru ukat wawanakar tamanakar awatipxatap uñjapxäna, ukax juk"amp jasakiw t"unjañataki .
  
  Ukat ukxarusti, mä jach"a arco ukanw liwxatasïna, patat ch"iqa tuqiru, nayraqatax inti tuqir uñtata, uka thiya q"illu bolax juk"at juk"at mä jan yatiñan ukat inas cataclísmico jutïr tuqir saraskäna, ukatx alayaru ukat ch"iqa tuqiruw wali axsarkañ saräwipanx ch"allt"asirïna de descubrimiento ukax Kauai uksaruw puri. Jupax Diamond Head jak"anw pasani, heroes ukat villanos ukanakar jan yäqasa, jupanakax jamasat thaqhapxi ukat jan wali samkanakaruw uñch"ukipxi, mä chhaqhat volcán ukan ch"amaka ukat jan walt"ayir uraqi manqhankir qullunakan.
  
  Kauai markanx mä ch"uñump ch"allt"at jaqiruw t"ijtäna, jupax cafetería ukan valleparuw cadenamp chint"ata, patronanakax manqhan katuntatänwa ukat qhan uñacht"ayäna, mä chaleco dinamita ukamp phuqt"ata ukat mä jiwat jaqin detonadorap katxarusin khathatit amparapa. Uka fotor jukʼamp jachʼaptayasma ukhajja, uka chachan nayranakapan jan suytʼäwip uñjasma. Ukhamatwa qhan uñachtʼayaspa, inas jan jaya tiempo saytʼasiñjamäkchïnti. Ukat ukatsti wali jach"aruw jaltxatayna, wasitat teja patxaruw jilxattawayi, ukhamat exótica costa ukan suma curva ukar arktañataki. Rancho nina nakhantat ukar puriñkama, kawkhantix Hayden Jay jupax Ed Boudreau jupamp jichhak nuwaskäna, Mai Kitano ukat mayni Marines ukanakax Boudreau ukan tunka tunka mercenarios ukanakamp jak"at ch"axwapxäna. Jiwañampi nuwasiñampi wali axsarkañ arnaqasiñanak taypinxa, usuchjat rehenes ukanakax jachapxäna.
  
  Ukat nayrar sartapxam. Nayra pachas jutïr pachas nayratpach ch"axwawayxi. Nayra pacha ukat vanguardia ukanakax ch"axwawinakanw ch"axwapxäna.
  
  Jichhürunakanxa, diosanakax jiwapxaspäna ukat machaq heroes ukanakax panqarapxaspäna ukat sartasipxaspäna.
  
  Helicóptero ukax qhipa jaltxañapawa, ukax contrastante paisajes ukat ecosistemas dinámicos ukanakaw Jach"a Isla ukan utji. Yaqha rancho uksan t"ijt"asax mä qawqha pachatakix Alicia Miles, Mano Kinimaka ukat Marines jupanakan equipopax mä complejo ukar wali arxatat ukar ch"axwañaruw chuym churaspa, kawkhantix rehenes, mercenarios ukat dinamita collaranakani chachanakax mä taqi ch"aman ch"axwäwin tantachasipxäna. Ch"amani maquinanakax ch"axwañ chiqanakanx irnaqañ qalltapxäna, Wila Reyin jaqinakaparux uraqimpi, thayampi, umampi irpañatakix wakicht"atäpxänwa. Cámara ukax jach"aptayañ qalltäna kunawsatix Alicia ukat Kinimaka jupanakax uñch"ukipxäna, jaltirinakat yatipxäna ukat niyaw mä thakhi amtapxäna jupanakar jark"aqañataki ukhamarak t"unjañataki.
  
  Ukat qhiparusti, helicópterox maysaruw liwxatäna, mä maquinakïskänwa, ukampis wali maquinakïskänwa, jaqinakan jan amuytʼasirïtapa, jan axsartʼas uñachtʼayañataki ukat jikxatañatakisa, ukat jukʼamp jan walinak lurapxaspa.
  
  
  KIMSA TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Drake chachajj uka arco manqhar mantäna, uka arcojj Capitán Cook chachajj Infierno Punku sasaw sutichäna, ukat mä jiskʼa thakinwa jikjjatasïna. Uka fusilan linternap qhantʼayasajj barrilruw chintʼäna. Ukat amparapar mä linterna chintʼasaw pirqanakar qhantʼayañatak chiqañchäna. Mä qhawqha tiempojj walja qhanaw utjäna ukat janiw qhan jan waltʼäwis utjkänti.
  
  Uka k"añask pasaje chiqancht"apkäna ukhax Drakex amparapamp sänwa: "Ben, Cook-an diarionakapat yatiyapxita" sasa.
  
  Ben jilatajj jankʼakiw samaqtʼäna. "Akax janiw kunas juk"ampikiti, mä jach"a sistema de trampas ukan mä uñakipäwipawa. Cook jupax "Infierno punkunaka" sasaw sutinchawayi, kunatix sipitanakax kunjamas uk uñjasa. Kuntï tukuyarojj pasañapsa janiw uñjkänti" sasa.
  
  "Ukhamaxa, ¿khitis uka sipitanak luratayna?" -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna. -Ukat kunatsa?
  
  -Janiw khitis yatkiti. Anqan jikxatapkta uka letreronaka ukat Diosan Sepulturapan utjki ukanakas janiw uka manqha pirqanakan uñstkiti" sasa. Jupax chhuxriñchjasïna ukat "Adiós" sasaw sarakïna.
  
  Komodo chachan arupax jupanakan qhipäxapatw jach"at ist"asïna. -¿Kunatsa Cook-ax tukuyañ jan uñjkatayna?
  
  Karin kullakajj llampʼu chuymampiw akham säna: "Escapjjänwa" sasa. "Ajjsarañampiwa".
  
  -Ay mierda -sasa.
  
  Drake chachajj mä jukʼa samartʼäna. "Ukhamajj niyakejjay nayajj mä muxsa pallapallakïsta ukat jumanakajj paniniw aka operacionan pʼeqenakapäpjjtajja, kunanaksa sum qhanañchtʼapjjäma. Chiqansa, troncos ukanakax sistema de trampas ukan llavepawa. Ukat jumanakax paniniw copianakax utjapxtamxa" sasa.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Mä copiaw utjistu. "Karin kullakajj yaqha amuyuniwa."
  
  Komodo jilatajj akham sänwa: "Ukatjja mä copiaw utjistu" sasa.
  
  -Janiwa... -sasawa Ben-ax qalltäna, ukampis Drake-x jark"äna. "Jupax jiwxani ukhax mä copiaw utjani sañ muni, wawa. Fotonak memoriajj janiw wali askïkiti, jiwatäjjasajj janiw walïkiti" sasa.
  
  -Janiw... Jïsa, walikiwa, pampachapxita, janiw pallapallanakjam amuyapkti.
  
  Drake chachajj uka túnel jachʼaptañ qalltatap amuyasïna. Ukat jukʼamp kʼacha thayajj ajanuparuw thaytʼäna. Jupanakar jarkʼaqañatakejj amparap aytäna, ukatsti pʼeqep esquinaruw chʼoqtʼäna.
  
  Mä muspharkañ uñjañ tuqit amuytʼañäni.
  
  Jupajj mä jachʼa cuartoruw mantañawjankäna, uka cuartojj oblong ukhamänwa, techopas chʼamakanwa chhaqtjjäna. Mä jisk"a qhanax k"ajkir lawanakat jutäna, uka lawanakax Wila Reyin jaqinakax jaytawayapxpachänwa. Jupan chiqak nayraqatapanxa, qullu manqharu saraskäna uka túnel uñjasa, uka uñjawixa chuymaparuxa mä juk"a ch"allxtayäna.
  
  Mä jachʼa ajanuw túnel patjjankir qala patjjan luratäjjäna. Nayranakapajj kʼullutänwa, nayranakapajj ganchompiw chintʼatäna, ukat pʼeqepat mistur wajjranakakïkaspas ukhamakiw Drake chachajj jankʼak amuyäna, ukajj saxra jan ukajj saxranakan ajanupawa.
  
  Mä juk"a pachatakix ajanupar jan yäqasaw uka chiqar uñakipäna. Perqanakajj kʼuchunakänwa, basenakapas chʼamakampiw chʼamaktʼayasïna. Jupanakax mä juk"a qhana yapxatañaw wakisïna aka chiqanxa.
  
  Jupax juk"at juk"at mayninakaruw nayrar sartañapatak señas uñacht"ayäna.
  
  Ukat ukat mä akatjamat mä ch"axwawiw p"iyanx ist"asïna, patak nina naktäwinak pachpa pachan pallapallanakamp pallapallanakjama, jan ukax kunjamtï Ben jupax siskän ukhamarjamax "mä maldito Batmobile ukar uñtasitaw ist"asi".
  
  Uka ninajj uka tallanakan nayranakapatwa mistüna, ukhamatwa qalat lurat pampar muyuntat mä horno uñstäna. Sapa nayrat pä sapaqat nina lawranakaw mistunïna, ukat mä qhawqha segundonakatjja, sapa nayrat mayakiw mistunïna.
  
  Drake chachajj uka toqet wali llakitaw yatjjatäna. "Inas mä mecanismo ukar sartayañax utjchispa. Interruptor sensitivo a la presión jan ukax ukham yaqha ukhama." Jupax Ben-aruw uñtäna. -Wakicht"atäpxañamatakiw suyt"askta, amigo, kunatix kunjamtix Dinorock ukan wali munat bandanakapat maynïrix Poison ukax siskänxa, janiw kunas jan ukasti mä suma pachaw sañ muni.
  
  Ben chachan lakapajj mä jukʼa tiempotakiw jachaqtʼasïna, kunattejj qellqatanakap uñakiptʼäna. "Akax infiernon nayrïr nivelapawa. Guion qillqirirjamaxa, Hawksworth sutini jaqix aka nivel ukarux Anger sasaw sutichapxäna. Nayax amuyta, kunatsa ukham lurapxi ukax qhanawa. Qhepatjja, Amón sat diablompiw uñtasipjjäna, jupajj colerasir sajjrawa" sasa.
  
  -Yatichäwimat yuspajarapxsmawa, wawa. Komodox qhuru arumpiw arsüna. "¿Kunatsa nayra tiempor sarañ thaknam parli?"
  
  Ben jilatajj uka qellqat pamparuw uchäna ukat suma qʼomacharakïna. "Uñtaña. Nayrajj uñjirïtwa ukampis janiw amuykayätti. Inas ukax mä p"iqinchäwïchispa" sasa.
  
  Drake chachajj wayna amigopan jakʼapanwa qontʼasïna. Copiatäki uka revistanakajj wali suma lurtʼatänwa ukat dibujonakampi uñachtʼayatäjjänwa, ukampis Ben chachan amparapampiw mä jan uñtʼat qellqat uñachtʼayäna.
  
  1 (||) - 2(||||) - 3 (||) - 4 (|||||/)
  
  Ukat uka qhepatjja, mä sapa qellqatänwa: "Colerasiñampi, pacienciampi. Wali amuyumpi sarnaqir jaqix nayraqatapan líneas de navegación ukanakax utjchi ukhaxa, kawkirus sarañapa uk amti.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Cook sat chachajj taqe tiempot sipansa jukʼamp jachʼa barco apnaqerïnwa. "Aka línea ukax pä tuqitwa yatiyarakistu. Aka Cocinerojj uka saxra pasañ thaknam mä thak uñachtʼayi, ukat uka thaknam sarañatakix wali amuyumpiw amuytʼasiñapa" sasa.
  
  Karin kullakajj ninajj kunjamsa qhantʼäna uk uñjäna. Ukat amuytʼasisaw akham säna: "Pusi jakthapiwaytwa" sasa. "Pusi erupciones de nina naktäwi. Kunjamtï..."
  
  Mä disparo ist"asïna, ukax amukt"añ ch"allxtayäna. Mä balax Drake p"iqip jak"ankir pirqat ricochetänwa, ukat wali ch"ullqhi qala ch"akhanakaw thaya taypin ch"iyjatäna. Mä milisegundo qhepatjja, Drake chachajj pistola jiltayasajj pallapallampiw jiwayäna, ukat mä milisegundo qhepatjja, pasaje ukar kuttʼanispa ukhajja, francotiradorajj wiñayatakiw pirqar chintʼaspa sasaw amuyasïna.
  
  Ukham amuyt"asisaw t"ijtäna, cámara ukar ch"axwasa. Komodo, amuyataxa, uka pachpa amtaruw puri, jupar arknaqäna. Uka nina mayachatax muyuntat pirqat chispanak chhaqtayäna. Imantasirix wali mulljataw patat jalnaqäna, ukampis yaqha bala jaquntañx atipjataynawa, uka balax Drake ukat Komodo ukanakan sillp"iriwa.
  
  Drakex mä qunqurkamaw jaquqanïna, apuntañataki.
  
  Uka jaqix imantat chiqat jaltawayxäna, armax altu pataruw jilxattawayi, ukampis Komodox nayraqatw ch"axwawayxi - uka phallaw olax atacador ukarux qhipäxar jaquntawayi. Mä ch"allt"asir arnaqasiñaw ist"asïna, ukat uka jaqix ch"amakt"ataw uraqir purintäna, riflex pamparuw ch"allxtasïna. Komodo jupax jak"achasisinx uka jaqix jiwataw sasaw uñjäna.
  
  Drake jupax maldecitaynawa. "Kunjamtï nayax amuyktxa, Kovalenkox francotiradores ukanakaruw jaytawayi, jiwasanakar juk"amp juk"ampi.
  
  "Ukat jiwasanakar jisk"achañataki", sasaw Komodox saraki.
  
  Karin kullakajj pʼeqep esquinaruw chʼoqtʼasïna, qʼellur uñtat ñikʼutapajj nayranakaparuw jaquqanïna. "Chiqächi ukhaxa, uka muspharkañ aruchjaw llave pʼiyaxa, ukat "paciencia" siski uka arux llavewa. Uka pä línea de tranvía ukanakax pä "naya? Musica, poesia ukat nayra qillqatanakanx mä samart"añ sañ munaspa. Ukhamasti, paciencianïñax "mä jukʼa samartʼañ" sañ muni.
  
  Drake jupax uka ofrecimiento uñakipäna, kunawsatix Delta ukan equipopax p"iyaruw ventilación ukamp mistuwayxäna, Komodo ukan ch"amanchata ukat jan juk"amp pantjasiñ amtkäna.
  
  Komodox akham sasaw arnaqasïna: "¿Ukat jaqinakax? Booby traps ukanakat amuyasipxam. Nayax janiw uka ruso moron ukax jurado ukar kuns utt"ayañapatak jaytkiristti".
  
  Drakex ch"uñump ch"allt"at amparap qhuru pirqaruw ch"allt"asïna, amparap manqhanx dentado qalax jikxatasïna, refrigerador manqhar uñtataw thaya. "Ukhamajj akhamawa: "Nayrïr phallañ suytʼam, ukat pä tiempo samartʼañamawa ukat pä phallañaruw sarjjañama. Payïr phallañ tukuyatatxa, pusi phallawiruw mä juk"a samart"ayañama ukat kimsïr phallawiruw sarañama. Kimsïr phallañ tukuyatatxa, pä kutiw samartʼañama ukat pusiruw sarañama. Ukat pusi kuti phallañ tukuyatatxa, suxta kuti mä jukʼa samartʼam ukat mistum" sasa.
  
  -Juk"ampi jasakiwa -sasa. Ben jilatajj nayranakap chʼoqtʼasïna. "¿Ukampis ¿qhawqha tiempos samartʼañax wakisi?"
  
  Karin kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. "Jichha pacha".
  
  -Ay, ukax wali askiwa, sis.
  
  "¿Ukat ¿kunjamsa phallañanak jaktʼasma?"
  
  "Khititï jukʼamp jaya cheqar nayraqat purki ukajj nayrïr numerowa, pusi numerojj jukʼamp jiskʼakiwa sasaw amuyta".
  
  "Walikiwa, ukax mä juk"a amuyt"ayiriwa, nayax amuyta. Ukampis taqe kunas pachpakïskiwa-"
  
  "Ukax taqpachawa". Drake jilatajj wali sumwa jikjjatasjjäna. "Aka aruskipäw ist"asax pacienciajax nayratpach yant"ataxiwa. Nayax nayraqat sarä. Janïr cafeína sat manqʼajj tukuskipan uk lurañäni" sasa.
  
  Jupax Komodo equipo ukarux pasawayiwa, mä qawqha yardanak jaya nina naktäwit sayt"asa. Sapa chachajj uñchʼukiñatak kuttʼanki sasaw amuyasïna. Ben jilatan llakisitap amuyasïna. Nayranakap jist"arasïna, temperaturapax jilxattaskatap amuyasïna, kunatix yaqha jach"a chhullunkhayat descargax nayraqatapan thayaruw frit"äna.
  
  Kennedy chachan ajanupax amuyunakapan nayraqatapanw jalnaqäna. Jupajj kunjamtï nayrajj jikjjataskäna ukhamwa uñjäna. Chuymapanx caret estricto, trajes de pantalón inexpresivos - mä sapa uru semanan. Warmätapat taqi kun mayjtʼayañataki chʼamachasiña.
  
  Ukat ukat Kennedyx ñik"utap apaqäna, ukat khitimpitix pä kusiskañ phaxsi sarnaqkäna uka warmit amtasïna. Alison esposapan wali llakit jiwatapat ukat uka jiwayir auto accidentejj walja maranak nayrajj wali llakitaw jikjjatasïna, ukatwa jupar yanaptʼañ qalltäna.
  
  Nayranakapajj chuymaparuw qhantʼäna.
  
  Mä ninaw nayraqatapan nakhantäna.
  
  Nina nakhantäwipan juntʼüñap suytʼäna ukat pä segundow mä jukʼa samartʼäna. Suytʼaskäna ukhajja, payïr nayrat nina qhantʼatapajj nayratpach qhantʼatap amuyasïna. Ukampis pä segundonak qhepatjja, uka cheqaruw purïna, sapa fibranakapajj janiw ukhamäñapäkiti sasin arnaqasipkchïnsa.
  
  Ninajj juparuw tʼunjäna
  
  Ukampis yaqha cheqar sarjjañ tukuykäna ukhajj congelatäjjänwa. Jupa jakʼankir thayajj wali juntʼünwa, ukampis aguantañjamarakïnwa. Drakex samsuwayxänwa, ch"uñupax oladanakjamaw jupat ch"allxtäna. Mä segundos samartʼasajja, wasitatwa jakthapiñ qalltäna.
  
  Pusi segundonaka.
  
  Jupan jakʼapanjja nina lawranakaw chʼalljjtäna, kawkhantï nina nakhantayañ munapkäna uka cheqaruw nina nakhantayañ munäna.
  
  Drake jupax uka saräwip luratayna. Ninajj jiwaratäjjewa. Lakapax mä salt"at tortar uñtataw jikxatasïna. Panpacha nayranakapaxa phichhantawayxänwa, lijampis t"ijt"ayatäkaspas ukhama.
  
  Ukampirus, nayax amuyta. Amuyt"aña, amuyt"añapuni. Pä segundos juk"ampi ukat thakhinjam sarxapxta. Qhipa maniobraruw pasapxta. Jichhax jupax confianzanïxiwa.
  
  Suxta segundonak samartʼañamawa ukat...
  
  ¡Soxta horasaruw sarxäna, ukampis ninax janiw chʼamaktʼkänti! Cejanakapajj nakhantjjänwa. Jupax qunqurt"asisaw janchip qhipäxar jaquntäna. Ben jilatajj sutip jawsäna. Uka juntʼu thayajj wali chʼamapunïnwa, ukatwa arnaqasiñ yantʼäna. Ukampis uka horasanjja, mä akatjamatwa chhaqtjjäna. Jupax juk"at juk"at amparanakapamp qunqurinakapamp qhuru qala pampar ch"allt"atap amuyasïna. Pʼeqep jachʼar aptasajj jankʼakiw celda qhepäjjankir túnel taypit jalnaqäna.
  
  Mä juk"a pachatxa, kutt"asaw mayninakarux arnaqasïna: "Askiw mä qhipa samart"añax paqallq segundos, waynanaka. "Qhipa yatiñax kunjamas Kentucky asado ukax kunjamas uk yatiñataki".
  
  Ukanx mä amukt"at larusiñaw utjäna. Komodo jilatajj jankʼakiw jakʼachasisin Karin ukat Ben jilatarojj kunapachas turno katoqañ munapjje sasaw jisktʼäna. Ben jilatajj jukʼamp mä qhawqha pallapallanak nayraqatar sarapjjañap munäna, ukampis Karin kullakajj Drake sat chachar arktañatakejj wakichtʼatäjjänwa. Komodo jupa pachpaw jupar mä chiqar irpañax wakisïna ukat amukiw discreción tuqit aruskipt"äna, ukhamat Drake-x jan suertenikïñapataki, janïr operacionapan mä p"iqip chhaqhayañkama.
  
  Drake chachajj Karin kullakarojj llampʼuchasir uñjäna ukat mä jukʼa jachaqtʼaskäna. Maynix Blake familian sallqa wawapar samarañapatak yanapt"ki uk uñjañax wali askiwa. Jupax muyuntat túnel uñakipäna ukat glow stick ukax ch"amakanakaruw jaquntäna. Ámbar sat jachʼa colorapajj janiw kuns qhantʼkänti, jan ukasti jukʼamp chʼiyjatäki uka túnel ukaruw qhantʼäna, ukajj chʼiyarar tukuwayjjänwa.
  
  Nayrïr Delta pallapallax jupan jak"aparuw jaquntatäna, ukatx mä juk"a pachatxa payïr pallapallaw jaquqanïna. Drake chachajj janiw tiempo ina chʼusar aptʼkänti, jupanakaruw túnel ukar khitäna, ukhamat yatxatañataki. Kunawsatix Cámara de Vrath ukar kutt"awayxän ukjax Ben Blake juparuw uñjäna, jupax sarxañapawa.
  
  Ben jilatajj niya escuelankir waynar uñtataw bolsap katthapïna, ukat jachʼa ñikʼutapajj camisetapan manqhapar chʼoqantatäñapatakiw uñjäna, ukat nayrar sartarakïna. Drakex lakapan sarnaqatap uñjäna, kunawsatix segundos jakthapiskäna ukhaxa. Janiw anqankir chimpunak uñacht"ayasax Drake-n chuymapax chiqpachapuniw lakapat jaltawayxäna ukat ukan qhiparäna, amigopax kayunakapar t"unjañkama, jachaqt"asis.
  
  Drake chachajj amparap luqtäna. Ben jilatajj uñkatasaw akham säna: "¿Kunsa sisma, idiota? ¿Janiw junt'u pachar aguantañjamäkiti?"
  
  Drake chachajj chuym ustʼayasisaw akham säna: "Janiw Bucks Fizz sat chachan arunakapat arskti" sasa. "Munsta ukhaxa -janiwa, suyt"am-"
  
  Drake chachajj Karin kullakarojj nayrïr nina naktäwir jakʼachasir uñjäna. Ben jilatan lakapajj mä ratukiw jistʼantäna ukat nayranakapajj kullakanakapan sapa sarnaqataparuw arktäna. Kunjamtï jupax liwxataskäna ukhaxa, Ben-an kisunakapax wali ch"amampiw chhuxriñchjasïna, Drake-x placas tectónicas ukanakax maynit maynikam ch"allxtasipkaspas ukhamaw amuyasïna. Ukat mä seguro refugio ukat yaqha refugio taypin jalnaqkäna ukhajja, Drake chachajj Ben jilatarojj wali chʼamampiw katjañapa, ukhamat katjañatak tʼijtjjañapatak jarkʼaqañataki.
  
  "Suyaña! Janiw juparux qhispiyañjamäkiti".
  
  Karin kullakajj arsüna. Ukham liwxatatapax qʼal jan amuytʼasisaw juparux mayjtʼayäna. Niya pä segundow jan wali thaknam uñchʼukïna, janïr yaqha erupción ukaw phichhantat uñjasïna.
  
  Ben jupax Drake jupampiw ch"axwäna, jupax qhuru chuymampiw uka waynan p"iqip qhipäxat katthapïna ukat janchipampiw amigoparux jark"aqäna, jutïr jan walt"äw uñjañapataki.
  
  Karin kullakajj nayranakap jistʼarasïna.
  
  Ukat Komodo, Delta equipon p"iqinchiripaxa, mä jach"a amparapampiw katjatayna, wali ch"amampiw samart"añ taypin jalnaqäna. Jupax janiw ritmo p"akintkänti, jan ukasti Karin kullakaruw amparapat liwxatäna, p"iqip nayraqat liwxatäna, ukat llamp"u chuymampiw colerat jilapan jak"apar uraqir jaquntäna.
  
  Ben jilatajj jupan jakʼapan qontʼasisaw arnaqasïna, jupar jakʼat katjjarusaw arnaqasïna. Karin kullakajj Ben chachan amparapat cheqak Komodo uñkatasaw pä arunak lakapat arsüna. "Pay suma".
  
  Komodo jilatajj wali llakitaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. Mä qawqha minutonakatjja, mayni jaqenakajj jan kuna usuniw puripjjäna, Drake chachajj túnel ukar khitkäna uka panininakajj kuttʼanipjjäna.
  
  Jupanakat maynïrejj Drake ukat Komodo jilatanakaruw mä pachpa tiempon arsüna. "Yaqha sipita, tata, niya mä kilómetro nayraqataru. Janiw francotiradores jan ukax booby traps ukanakan qhan chimpunakapax utjkänti, ukampis janiw pä kuti uñakipañatakix sayt"apkti. Aka chiqar kutt"añasawa sasaw amuyta" sasa.
  
  Karin kullakajj laqʼa apsusaw saytʼasïna. "¿Kunjamakis mä sipitax uñstaspa?"
  
  -Miss, akax mä jach"a bastardo ukar uñtasitawa.
  
  
  KIMSA TUNKA PÄ JAQINAKANA
  
  
  Uka jiskʼa thaknam tʼijtjjapjjäna, jupanakajj jupanakat sipansa jukʼamp jan walinak lurapkäna ukat nayraqatapan uraq manqhankir chʼamaka taypin jalnaqir jaqen jan wali amtapampiw chʼamañchtʼasipjjäna.
  
  Mä qʼañu arcow jutïr pʼiyanakar irpäna. Mayampiw k"ajkir thujrunakax jach"a chiqan mä chiqar qhant"ayäna, machaq ukhamarak juk"at juk"at chhaqtawayxäna, ukampis Drakex jank"akiw pä ámbar lliphipinak jaya pirqaruw ch"allt"äna.
  
  Jupanakan nayraqatapan utjkäna uka cheqajj wali jachʼänwa. Thakhinakax mä tridente ukham uñtatänwa. Jilïr ejejj mä pasaje ancho ukhamänwa, kimsa jaqenakajj maynit maynikam jakʼachasiñataki. Ukax yaqha mistuñ arco ukan jaya pirqaruw tukuyäna. Jilïr ejet ramanak jaljasa ukat tridente ukan yaqha pä puntanakap uñstayasa, jukʼamp pä pasajenakaw utjäna, uka pasajenakakiw jukʼamp jiskʼakïna, ledges ukanakat mä jukʼa jukʼampïnwa. Uka ledges ukanakax p"iyan pirqapan mä jach"a curva ukan tukuyapxirïna.
  
  Tridente thakinak taypinkir cheqanakajj wali chʼamaka, jan amuytʼasir chʼamakampiw phoqantatäjjäna. Kunawsatix Komodo jupax niya jan qhanan qala jaquntäna ukhax janipuniw manqhar ch"allt"atap ist"apkänti.
  
  Amuyasipxam, jupanakax juk"at juk"at nayrar sartapxäna. Uka jan waltʼäwitjja, amparanakapajj chʼamaktʼjjänwa, ukat nervionakapas jan waliruw tukuñ qalltäna. Drake jupax mä jisk"a ch"uñu ch"uñumpiw ch"iqa ch"akhapan liwxatasin jikxatasïna , taqpach alayaruw chhuxriñchjasïna. Gruponkir sapa par nayranakaw uñch"ukipxäna ukat sapa ch"amaka, sapa esquina ukat chhullunkhanak thaqhapxäna Ben qhipharux arup jikxatañkama.
  
  -Suyt"am -sasawa mä juk"a ist"añjama arumpi säna, ukatxa kunka q"umachasaxa "suyt"apxam" sasaw jawsäna.
  
  "Kunasa akaxa?" Drakex congelasïna, wali kayup thayaruw jiltayasïna.
  
  "Nayraqatax Cook-an registronakap uñakipañasawa, jan walt"äwinakax utjaspa ukhakiw uñakipt"añasa".
  
  -Jumax maldito pachanakam ajlliwaytaxa -sasa.
  
  Karin kullakajj arsüna. "Ukax Codicia sasaw sutichapxäna, ukax payïr jiwayir juchawa. Munañampi chiktʼat saxrax Mamón satawa, jupax infiernonkir paqallqu príncipenakat maynïriwa. Milton chachan Paraíso perdido sat libropanwa jupat parläna, ukat Inglaterra markankir Infiernonkir Embajador sasaw sapjjarakïna" sasa.
  
  Drake chachajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Janiw larusiñakiti".
  
  "Ukajj janiw ukhamäñapäkänti. Akax mä kutix liyt"asaw imawayta. Hawksworth jupax aka chiqan mä p"iqinchaw uñacht"ayi, ukax aka frase ukawa: Contrario codicia sis mercy. Jutïr jaqejj kuntï munkta uk katoqpan" sasa.
  
  Drake chachajj thaya, qʼoma pʼiyaruw uñakipäna. "Akanx janiw kunas nayatakix wakiskiti, jan ukasti inas Crispy Krems ukax utjchispa".
  
  -Ukax mä directo thakhiw mistuñatakix -sasa. Komodox mä jaqiparuw sayt"ayäna, jupax pasañkamaw jaltxatayna. "Janiw kunas ukham faciläkiti. Chhuy! Kunas kunasa, dude-"
  
  Drakex kutt"awayxänwa, Delta chachar Komodo-r mä chiqar jaquntañ uñjasa ukat comandantepar chiqak jak"achasisin uñjasa.
  
  "¡Wallis kullakajj! Asnumajj filaruw saytʼayasiñama, pallapalla -sasa.
  
  Drake chachajj jakʼachasisinjja, uka jaqen nayranakapwa uñjäna. Vidrio ukata. Ch"iqa tuqinkir chiqan askichata. Drake chachajj uñkatataparuw arkäna.
  
  Ukat jankʼakiw nichonak uñjäna. Kunjamsa nayrajj jupanakar jan amuyaskäna ukajj wali muspharkañawa. Ch"iqa punta tukuyanxa, kawkhantix p"iyan pirqamp jikiskäna, Drake jupax jichhax kimsa manqhankir nichos ch"iyar qalan ch"uqt"at uñjäna. Sapa nicho manqhanjja, kunas qhantʼäna. Kunas wali aski, quri, zafiro ukat esmeralda ukanakat lurat. Uka yäx pʼiyan chʼiyar chʼiyar chʼiyar qhanaruw katjäna ukat tunka kutiw kuttʼayarakïna. Ukajj tunka quilates diamantenakat lurat mä lliphipir discoteca bolan chuymapar uñchʼukiñjamarakïnwa.
  
  Karin kullakajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Mayni ladopanjja mä chʼusa punkuw utji" sasa.
  
  Drake chachajj arsutäki uka qamirïñan jaqonukutap amuyasïna. Jukʼamp jakʼat uñchʼukkäna ukhajja, kuna yänakas qhanäjjänwa ukat jukʼampiw munarakïna. Karin kullakajj kuntï siskäna ukajj jupar puriñatakejj mä jukʼa tiempow munasïna, ukampis purinkäna ukhajja, envidia ukat wali muspharkañaw uka chʼusa nicho uñkatasïna. Inas yaqhip suerteni almax ledge ukar aventura ukat botín ukampi sarxchispa? Jan ukajj ¿alaya manqhankir jan jaktʼkay manqharu arnaqasis chhaqtkasat katthapïna?
  
  Mä thakhiw uk yatiñataki.
  
  Drake chachajj mä kayup mayni kayup nayraqatar uchasaw saytʼasïna. Jan askinaka . Uka cebojj ledges patxan wali chʼamaniwa. Ukampis Kovalenko sat chachar arknaqatapajj jukʼampiw jawstʼäna. Jupax chiqpach uñstawiparuw kutt"awayxäna, kunjamarak mä conjunto de luces ukax ukham hipnotizante ukhamäspa sasaw lup"ïna. Uka pachanx Komodo jupax t"ijt"asaw jupar jak"achasïna, ukat Drake jupax amparap luqtäna jark"aqañataki.
  
  Ukampis Delta sat grupon pʼeqtʼiripajj mäkiw irnaqer masipar jaqontäna ukat oraqer jaqontäna. Drake jupax kutt"awayxänwa, mayni equiponkirinakar qunqurt"asis uñjasa, nayranakap ch"allxtayasisa jan ukax yant"awinakat q"al jithiqtasa. Ben ukat Karin jilatanakajj wali muspharkañaw saytʼasipjjäna, ukampis mä qhawqha tiempotjja, Karin kullakajj jankʼakiw amuytʼasïna.
  
  Ukat jankʼakiw jilapar uñtäna. -¿Jumajj walikïsktati? ¿Ben?"
  
  Drake chachajj wali amuyumpiw uka waynan nayranakap uñchʼukïna. "Inas jan waltʼäwinakan uñjasiraksna. Jupax pachpa esmaltado uñnaqaniwa kunapachatix Taylor Momsen escenario ukar sarki ukhaxa".
  
  Karin kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Wawanaka" sasaw jiskʼat arsüna, ukat jilaparuw wal chʼalljjtäna.
  
  Ben jilatajj nayranakap chʼirmthapïna ukat amparapampiw ajanupar aytäna. "Saram!"
  
  -¿Jumajj walikïsktati?
  
  "Janiwa, ¡infierno janiwa! Jumajj niyaw ñikʼutaj pʼakjawayta" sasa.
  
  "Jan chʼamanïñ jaytapjjamti. Kunapachatï mamar tatajar jawstʼapkani uk yatiyam" sasa.
  
  "Maldita, nayax uk lurarakïwa. ¿Kunatsa infiernojj nayarus jawqʼjtasta?"
  
  Drake jupax amparapat ch"allxtayäna kunawsatix Komodo jupax jaqiparux pampat apsuwayxäna ukat wasitat filaruw jaquntäna. "Machaq jaqi".
  
  Karin kullakajj wali muspharkañaw uñchʼukïna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "¿Janit amtaskta? ¿Suma qhananaka? Niya katjapxtam, masi" sasa.
  
  -Amtastwa... Ben-an uñkatatapax mä akatjamat qala pirqaru ukat ch"amamp lurat nichonakapar kutt"awayxäna. "Ay wow, kunas wali kusiskañawa. Quri, diamante ukat qamir yänaka. Uk amtastwa" sasa.
  
  Drake chachajj uka lliphipiri yänakajj wasitat gravedad ukar puriñ qalltatap uñjäna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukat sarjjañäni" sasa. "Pä kuti. Kuntï aka pʼiyan luraski uk uñjtwa ukat jukʼamp jankʼak uka pʼiyan pasañäni ukhajja, jukʼamp sumäspawa" sasa.
  
  Jupax wali ch"amampiw sarxäna, amparapampiw Ben-an amparapamp katxarutayna ukat Karin-ar p"iqip ch"allxtayäna. Komodo jupax amukiw jupanakar arktäna, jaqinakaparux wali sum uñjäna, kunawsatix jupanakax mayni tuqit jalnaqir ledges ukanakar jak"at pasapxäna.
  
  Nichos ukar jak"achasipkäna ukhax Drakex jank"akiw uñch"ukiñ jan walt"ayasïna. Sapa nicho ukanjja, mä jiskʼa manqʼañ yäw saytʼatäskäna, uka yä patjjarojj wali suma qalanakampi chʼoqantatänwa. Ukampis ukakix janiw mä samañjam qhana uñacht"äw lurañatakix askïkänti, ukax wali nayrar sartañapataki. Sapa manqʼañ qhepäjjatjja, pachpa nichonakan qʼañu perqanakapajj rubí, esmeralda, zafiro, diamante ukat jan jaktʼkay yaqha qalanakampi phoqantatänwa.
  
  Uka manqʼañanakajj walja qollqeruw tukuspäna, ukampis pachpa nichonakajj janiw kunäkisa.
  
  Drakex sayt"asïna, kunawsatix arco de salida ukar jak"achaskäna ukhaxa. Mä thaya thayaxa ch"iqa tuqita ch"iqa tuqita juparu thayt"anitayna. Taqi uka chiqax nayra misterio ukat imantat imantat yatiyäwinakampiw thujsäna. Mä chiqanx umax jalsuwayxänwa, mä jisk"a ch"allt"awi, ukampis ukax sistema de cavernas ukan jach"a jach"a tukuñapatakiw wakicht"ata, jupanakax yatxatapkäna.
  
  Drake chachajj taqeniruw sum uñchʼukïna. Uka sipitajj atipjatäjjewa. Jupax mistuñ arco taypit sarañatakiw kutt"äna.
  
  Ukat maynin arupajj akham sasaw arnaqasïna: "¡Jan saytʼam!"
  
  Jupajj mä ratukiw congelasïna. Arnaqasiñar iyawsatapa ukat nayra SAS yatichäwipat yurita instinto ukax jakäwip qhispiyawayi. Kupi kayupax jukʼakiw uka jiskʼa alambre llamktʼäna, ukampis mä kuti jukʼampi chʼallxtasax mä booby trap uñstayaspawa.
  
  Jichha kutix Kovalenkox janiw mä francotirador jaytkänti. Qhepäjjapankir grupojj Salón de Codicia sat cheqanwa asnupar ayjjatapjjani sasaw cheqaparjam amuyäna. Uka tramo ukax mä imantat M18 Claymore mina ukar puriyatayna, ukax "Front to the Enemy" uka arunak qillqt"atawa.
  
  Nayraqatax Drake ukar uñacht"ayaskäna ukat Ben ukat Karin ukanakamp chika cojinetes de bolas de acero ukanakamp t"unjasispa, Komodox jan mä iwxt"äw arnaqaspän ukhaxa.
  
  Drake chachajj jaytjjänwa ukat jankʼakiw uka aparato jistʼantäna. Jupax Komodo ukarux pasawayiwa. "Walpun yuspärta, amigo. Amparar imañamawa ukat qhipat Kovalenko-n asnuparuw ch"allt"añäni".
  
  
  KIMSA TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Jutïr transición ukax mä juk"a pachakiw ukat jank"akiw qullu patat saraqawayxi. Drake ukat mayninakax talonanakampiw sarnaqapxañapäna, janchip qhipäxar liwxatapxañapänwa, ukhamat chiqak sayt"asipxañapataki. Drake chachajja, kuna horasas liwjjataspa ukat jan kun lurasa liwjjataspa, Diosakiw yati kuna jan wali destinotï alayaru suytʼaski.
  
  Ukampis mä qhawqha minutonakatjja, mä uñtʼat arco uñjapjjäna. Drake jupax mä glow stick wakicht"äna ukat mantañawjan sayt"äna. Francotiradoranakat amuytʼasajja, jankʼakiw pʼeqep chʼoqtʼasisin sarjjäna.
  
  "Ay, yuqall wawanaka" sasaw chuymapan samsutayna. -Ukax juk"amp jan waliruw puriski -sasa.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Jan yatiyamti" sasa. "Mä jachʼa bola de hormigón ukaw pʼeqenak patjjar warktʼatäskäna."
  
  Drake jilatajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Jakäwix janiw mä peliculakïkiti, Blakey. Dios, jumax mä freak ukhamätawa -sasa.
  
  Jupax wali samsusaw kimsïr jach"a p"iyan irpäna. Uñjapkäna uka muspharkañ cheqajj sapa mayniruw chika thakin saytʼayäna. Lakanakax jist"arasïna. Wila Reyix mä sipita uñstayañatakix kuna puntos ukham jaya saräwipanx ajllispa ukhax akax ukhamawa, Drake jupax mä qawqha minutos ukjatx amuyäna, ukax mä suma ch"amawa. Ukampis, suma jaqinakatakix wali askiwa, janiw kunas suyt"atäkiti. Inas mä suma razonax utjchispa...
  
  Komodo jupas lakap jist"aratayna, wali muspharkañawa, jan iyawsasa, ukampis mä qawqha arunak ch"allt"añ atipjatayna. -Ukatxa nayaxa amuyta ukaxa lujuria satawa -sasa.
  
  Tos ukat mooing ukakiw jupar jaysäna.
  
  Jupanak nayraqatan thakipajj mä cheqa cheqaruw saräna, ukat mä mistuñ arcoruw purirakïna. Uka thakhix pä tuqinx jisk"a pedestales ukanakampiw estatuanakampi ukat jach"a pedestales ukanakamp pintatanakampi uñt"ayatänwa. Sapa estatua ukat sapa pinturax walja formas eróticas ukanakaruw uñacht"ayäna, muspharkañ sawutanakat qalltasa, q"añu q"añunakkama. Ukhamarus, qalat pintatanakaw sapa pulgadas utjki uka p"iyan pirqanakar phuqhantäna, ukampis janiw nayra p"iyanakan jikxataski uka nayra uñacht"äwinakakiti - jupanakax muspharkañ uñacht"äwinakapxänwa, kawkir Renacimiento jan ukax jichha pacha artistanakax jasakiw kikipt"ayapxäna.
  
  Uka temajj yaqha toqet wali muspharkañänwa. Uka uñacht"awinakax mä jach"a orgia uñacht"ayi, sapa chacha warmix t"aqhisiñ detalles ukanakamp dibujatänwa, sapa munañan jucha lurapxäna, ukax chachan uñt"atawa... ukat juk"ampinaka.
  
  Taqi kunat sipansa, ukax mä muspharkañ ch"axwawiwa, uka ch"axwawix janiw jaytanukkänti kunatix juk"amp jach"a escenanakaw jaqin nayrapar ukhamarak amuyunakapar ch"amakt"ayañatak uñstawayi.
  
  Drake jupax niyaw mä cocodrilo jachaqt"asiñ Wells nayra amigopatakix warxatäna. Aka nayra pervertidox aka elementopankaspänwa. Yämas Mei jilatampiw uk jikjjatäna.
  
  Mei, nayra jakasir amigopat lupʼisajja, jupa jakʼankir pornográfico sensorial sobrecarga ukanakat amuytʼañapatakiw yanaptʼäna. Jupajj uka grupor kuttʼasaw uñchʼukïna.
  
  "May mayanaka. ¡Chachanaka!Akax janiw taqi kunäkaspati. Aka chiqanx kunayman sistema de trampas ukaw utjañapa. Jiñchunakam jist'arasipxam -sasa. Jupax chhuxriñchjasïna. -Ukat nayax sipitanakatakiw sañ munta -sasa.
  
  Thakhixa saraskakïnwa. Drake chachajj jichhajj amuyasjjänwa, oraqer uñchʼukiñas janiw yanaptʼkätamti. Ukanjja, wali suma qhanañchtʼat figuranakaw liwjjatasïna. Ukampis taqe ukanakajj mä wila arenque ukhamänwa, janiw pächasiñasäkiti.
  
  Drake chachajj wali samsusaw nayrar sartäna. Ukat thakin mayni ladopanjja, niya patak yardanakaw pusi pulgadanak jachʼar aptatätap amuyasïna.
  
  Uka pachparakiw Komodo jilatajj arsüna. "¿Aka uñjtati, Drake? Janiw kunas utjkaspati" sasa.
  
  -Jan ukax kunaymaninak -sasa. Drake chachajj wali amuyumpiw mä kayup mayni kayup nayraqatar liwjjatäna. Ben jilatajj mä paso qhepäjjaruw arkäna, ukatsti mä qhawqha pallapallanakaw arktäna, ukat Karin kullakarojj Komodo chachajj wali sum uñjäna. Drakex jach"a, ch"amani Komodo-rux Karin-an amukt"at perdón mayitanakap jisk"at ist"äna, jan wali uñacht"awinakapata ukhamarak uñch"ukiskir jaqinakan jan wali lurawinakapatsa, ukat mä jachaqt"asiw chhaqtayatäna.
  
  Kunapachatï nayrïr kayupax jachʼa qullunakan qalltapan uraqir llamktʼkäna ukhaxa, mä manqhankir thuqtʼäwiw thayarux phuqhantäna. Jupan chiqak nayraqatapanxa, pampax sarnaqañ qalltäna.
  
  "Kamisaki". Yorkshire jach"a estilopax estrés ukan uñstawayi. -Suyt"apxam waynanaka -sasa.
  
  Uka thakhix mä qawqha jach"a estanterías horizontales de piedra ukar jaljatawa. Kʼachat kʼachat sapa estantejj maysaruw sarjjañ qalltäna, ukhamat khititï ukan saytʼatäki ukajja, jan qhepa estanter makatkasajj jaqontatäñapataki. Uka secuenciax juk"amp llamp"u chuymanïnwa, ukampis Drake jupax jichhax Chambers-an jan axsart"ir wila arenque-n utjatapat jikxatapxatayna sasaw amuyäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Amtʼasim kayumpi" sasa. "Pani panini. Ukat amuyunakam laqʼat apsusin nayrar sartam, "janitï aka machaq deporte "chʼamaka manqharu chʼalltʼasiñ" yantʼañ munksta ukhaxa" sasa.
  
  Ben jilatajj nayrïr kustʼat estanteruw jupamp chiktʼasïna. -Wali ch"amawa chuym churañaxa -sasawa jachäna.
  
  -Haydenat amuyt"am -sasawa Drake-x juparux säna. -Ukax pasañ yanapt"ätamwa -sasa.
  
  -Nayax Haydenat lup"iskta -sasa. Ben jilatajj jakʼankir estatuaruw nayranakap chʼirmthapïna, uka estatuajj kimsa pʼeqenakani, amparanakapamp kayunakapamp chʼalljjtayatänwa. "Ukanwa jan waltʼäwix utji."
  
  "Nayampi chika". Drake jupax wali amuyumpiw payïr apsuñ estante ukar jalt"äna, kimsïr ukat pusir ukan sarnaqawip niyaw uñakipäna. -Jumax yatisktawa, qhipharux taqi uka horanak Tomb Raider ukan anatt"asitax laykux walpun kusista.
  
  Ben jilatajj akham sasaw jaysäna: "Janipuniw uka anattʼäwin sprite ukham tukuñaj amuyirïkti" sasa, ukat Mei kullakat lupʼïna. Japón markankir inteligencia ukankirinakat jila partejja, videojuegonakan mä jaqeruw uñtasipjjäna. "Hey Matt, janiw chiqpachansa ikipksnati sasin amuyktati, ¿janich ukhamäki? Ukat akax taqpach samkakïpachati?
  
  Drake chachajja, amigopajj kimsïr estanteruw wali amuyump mantaskäna uk uñjäna. -Janipuniw ukham qhana samkax utjkituti. Jupajj janiw kuntï siskäna uk qhanañchañatakejj kawkhantï jakkäna ukanakar pʼeqep chʼoqtʼañapajj wakiskänti.
  
  Jichhax jupanakan qhipäxapanx payïr ukat kimsïr tama jaqinakax wali ch"amamp sarnaqañ qalltapxäna. Drake jupax pä tunk estanterías ukanakaw janïr tukuyar purinkipanx jakthapiwayi ukat yuspajarañaw ch"aman uraqiruw jaltawayxi. Diosaruw yuspärta, chuymapax thuqtʼaskäna ukax mä samartʼañwa atipjäna. Mä minutojj mistuñ arco uñchʼukiskäna, ukat sapakïpjjatap amuyasajja, mayninakajj kunjamsa nayrar sartasipki uk yatiñatakiw kuttʼäna.
  
  Delta markankir mä chachajj wali suma pintat techot maysar uñtasajj tiempoparuw uñjäna-
  
  Ukat niyaw kayump taktʼaskäna uka estantet faltasïna. Jupax mä fracción de segundo ukjatx janiw utjxänti, kunapachas ukankatapat amtayitäna, ukax liwxatatapat qhipat musphart"at arnaqasiñaw utjäna.
  
  Taqe empresajj saytʼjjänwa, ukat thayajj wali mulljata ukat ajjsarañat khathattʼasïnwa. Komodo jupax taqiniruw mä minuto churatayna ukatx nayrar sartayatayna. Taqinipuniw kunjamsa uka tuqit pasañ yatipxäna. Uka liwitat soldadojj jupa pachpatakejj mä loqhe jaqënwa.
  
  Mayampi, ukat aka kutix juk"amp amuyumpiw taqiniw sarnaqañ qalltapxäna. Mä juk"a pachatakix Drakex uka jan tukuskir manqha manqharuw wiñayatak jaquntatäpki uka pallapallanakan arnaqasitanakap ist"askakispa sasaw amuyäna, ukampis mä alucinación ukhamaw sasaw arsüna. Jupax wasitat jaqinakarux uñch"ukiwayi, jach"a Komodo ukar pachpa t"aqhisiyat uñjañapataki.
  
  Mä jan ch"amanïñ pachaw ampar luqxatasiñax utjäna, mä colerat jach"at arnaqasiñaw utjäna, wali axsarkañ jan amuyt"asitapat arrepentisiñataki, ukat Team Big Delta ukan p"iqinchiripax estante patat liwxatasïna. Drakex jach"at arsüna, niyaw yanapt"añatak jank"ak wakicht"atäxäna, ukampis llakisiñaw jan pachapar lurañjamäkänti. Ben jilatajj mä imill wawar uñtataw arnaqasïna-
  
  Ukampis ¡ukajj Karin kullakajj uka jachʼa jaqetak umaruw bucear saraskäna ukatwa ukham lurasïna!
  
  Jan pächasisaw Karin Blake kullakax taqpach Delta ukan wali yatxatat equipo ukar sarxañapatak jaytawayi, ukat Komodo ukarux p"iqip ch"allxtayi. Jupajj nayraqatapankänwa, ukhamajj chʼamanïtapajj hormigón losa patjjar kuttʼayañatakiw yanaptʼañapäna. Ukampis Komodox jach"a jaqiwa, ukat llamp"u chuymanïnwa, ukat Karin-an punto-blank saltapax juk"akiw juparux ch"allxtayäna.
  
  Ukampis mä jukʼa llamktʼäna. Ukat ukajj yanaptʼañatakejj walikïskänwa. Komodox kutt"añ atipxatayna kunatix Karin jupax pä segundos ukjaw aire tiempo yapxatatayna, ukatx hormigón uksanx tornillo ukham amparanakapamp katjatayna. Jupax ch"amakt"asïna, jan ch"amanïsa, jan sayt"asiñapataki.
  
  Ukat deslizante estantex ch"iqa perímetro ukarux t"aqhisiñampiw juk"at juk"at sarawayxäna, ukatx chhaqtawayxänwa, Delta tama p"iqinchirirux jupamp chikaw irpxaruwayäna.
  
  Karin kullakajj Komodo chachan chʼeqa amparapat wali sum katthapïna. Qhepatjja, equipopankir mayni jaqenakajj ukham lurasaw mayni amparapat katjjarupjjäna. Wali chʼamachasisaw uka losa patjjar imantapjjäna, ukat imantat pasajeruw chhaqtjjäna.
  
  Komodox laq"amp phuqhantat hormigón uñkatasaw p"iqip ch"allxtayäna. -Karin -sasawa säna. -Janipuniw mayampsa yaqha warmir uñch"ukxäti -sasa.
  
  Uka rubio genio nayrir yatiqañ jaytañ yatiqirix jachaqt"asïna. -Jumanakaxa, sarnaqir nayranakamampixa, janipuniw yatiqapkätati -sasa.
  
  Ukat Drake-n jach"añchawip tuqiw p"akintawayi, aka kimsïr nivel de "infierno", aka cuarto ukax lujuria satawa, janiw kunas juk"ampikiti, mä uñacht"awikiwa, mä jaqin wiñay t"aqhisiñapata, mä sarnaqir nayrani. Cliché ukax é kunatsa mä chachax café ukan qunt"atäspa & # 233; warmipampi jan ukax amigapampi, ukat yaqha suma kayunakampiw pasapxäna - niyas uñch"ukispänwa.
  
  Jan ukasti aka uraqinx uñch"ukiskäna ukhax jiwatäxänwa.
  
  Yaqhip warminakax janiw ukampi jan walt"ayasipkaspati, Drakex lup"ïna. Ukat janiw jan amuytʼasirïkiti, ukat sipansa. Ukampis Karin kullakajj Komodo jilataruw qhespiyäna, jichhajj uka chacha warmijj mä kikpakïjjänwa. Yaqha phisqa minutonakaw llakit suyt"añax wakisïna, ukampis qhiparux mayni equiponkirinakax deslizantes estanterías ukanakatw puripxäna.
  
  Taqinipuniw mä samaña apsupxäna. Empresankir taqe chachanakajj Karin kullakarojj ampar luqtañajj wakiskaspa ukhamwa amuyapjjäna, ukat jan ajjsarirïtapat yuspärapjjarakïna. Ukat Ben jilatasa.
  
  Ukat mä disparojj istʼasïna. Delta markankir pallapallanakat maynïrejj qonqortʼasisaw purakapat katthapisina. Mä akatjamatwa jupanakarux nuwantapxäna. Wila Reyin chikat tunka jaqinakaw arco utat wartasipxäna, armas wakicht"atäpxänwa. Balanakaw thaya taypin thuqtʼasïna.
  
  Niya qunqurt"asisaw Drake ukat tripulacionapax cubierta ukar ch"allt"asipxäna, armanakapat katjasa. Uka jawqʼjat jaqejj qonqortʼasisaw qheparäna ukat jukʼamp pusi balanak pechoparu ukat pʼeqeparuw katjäna. Pä segundonak janïr tukuykipanjja, jiwatäjjänwa, Wila Reyin jan waltʼäwipat yaqha jan waltʼäwi.
  
  Drake jupax mayt"at M16 fusil de asalto ukap apthapisinx ch"axwawayxi. Chʼeqa toqenjja, mä estatuajj plomompi phoqantatänwa, alabastro tʼaqa tʼaqanakajj thayaruw chʼeqetäna. Drake ukax patat uñtatänwa.
  
  Yaqha balajj pʼeqep pasañwa sillpʼäna.
  
  Taqi uka equipox jan kuynt"asisaw sarnaqapxäna, samarata ukat wali amuyumpiw amtañ yatipxäna, fusiles ukanakap uraqiruw jaytapxäna. Kunawsatix pallapallanak jist"antapxäna ukhax mä jiwayawiw utjäna, tunka tunka balas ukanakaw Kovalenko jaltxar jaqinakarux ch"allxtayäna ukat wila masinakar uñtat títeres ukham thuqt"ayapxäna. Mä chachajj bulldozer ukamp saraskäna, mä milagro lurasaw jan kuna jan waltʼäwin uñjasiskäna, Matt Drake sat chachar uñtʼañkama.
  
  Nayrir SAS ukan irnaqirix p"iqit p"iqimp juparuw ch"axwawayxi, mä jan walt"ayir p"iqinchäwimp ukat mä jank"ak cuchillomp costillas ukar khuchhuqañamp puriyasa. Kovalenko qhipa jaqinakax kawkhantix taqi jan wali jaqinakax tukuskäna uka chiqaruw jaltxapxäna.
  
  Imphirnu.
  
  Drake jupax jupanakarux pasapxañapatakiw amparapamp uñacht"ayäna, Delta equiponkir liwitat jaqirux arrepentisiñampiw uñkatasïna. Jupanakax kutt"añ thakin janchiparux apt"asipxani.
  
  -Jiwasax uka q"añu jaqirux katjañasawa -sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  Hayden jupax Ed Boudreau jupampiw uñkatasïna ukat akapachax ch"amakt"awayiwa.
  
  Boudreau jilatajj nayrajj mä kuti siskäna uka arunak wasitatwa akham säna: "Jiwayañajj wal kusista" sasa. "Wasitampi".
  
  "Qhipa kutix pantjasiwaytawa, psico. Jumax wasitat pantjasipxätawa" sasa.
  
  Boudreau chachajj kayup uñkatasaw uñchʼukïna. -¿Kunjamatsa uka thixnixa? sasaw jisktʼasta.
  
  "Taqi kunas wali askiwa". Hayden kullakajj kayu puntanakapampiw saytʼasïna, lliju llijunakan ataquep suytʼasa. Jupax americano jaqirux irpañ yant"äna, ukhamat asnupax granero pirqar ch"allt"atäñapataki, ukampis jupax ukatakix wali k"ari chuymanïnwa.
  
  -Jumaw wila masixa -sasa. Boudreau chachajj cuchillop liqʼirjamaw lurasïna. "Ukajj wali sumapunïnwa. Jiskʼa wawajajj jukʼamp munaski sasaw amuyta" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sasaw qhuru arsüna: "Janiw kullakamjamäkiti. -Chiqpachansa janiw juk"amp apt"añjamäkänti -sasa.
  
  Boudreau jilatajj jupar jakʼachasiñatak jankʼakiw saräna. Hayden kullakajj uk suyäna ukat wali amuyumpiw esquivarakïna, cuchillapsa ajanupan jawqʼjatap manqhar ucharakïna. Ukat akham sarakïnwa: "Nayrïr wila" sasa.
  
  "Preludio" sañ muni. Boudreau chachajj pulmonampiw qhepar kuttʼjjäna, ukatsti walja jiskʼa jawqʼjanakampiw jupar jawqʼjäna. Hayden jupax taqiniruw parri ukat mä palmerampiw nayrapar tukuyäna. Boudreau chachajj liwxatasïna, nayranakapatwa jachaqtʼasïna.
  
  Hayden kullakajj jankʼakiw aprovechasïna, cuchillopampiw chʼankhachasïna. Boudreau sat chacharuw pirqar chintʼäna, ukat mä kuti qhepäjjaruw kuttʼjjäna-
  
  Boudreau jupax mä lunge luratayna.
  
  Hayden chachajj patat jaltjjasaw cuchillojj thixnipar chʼankhampiw chʼankhachäna. Jupax arnaqaskäna ukhax jaltxataynawa, janiw nayranakapan uñstki uka k"ari jach"a jach"a tukuñarux jark"aqkänti.
  
  -¿Uk jikxatasmati, idiota?
  
  -¡Jan wali! Boudreau jupax loco ukhamaw tukuwayi. Ukampis ukax mä nuwasiri, mä amuyt"ir, mä experimentado nuwasir jaqin loquïtapawa. Jupajj jawqʼjatat jawqʼjasaw qhepäjjat jaqontäna, loco ukham jan waliruw purtʼasïna, ukampis janïr chʼajjwañ qalltkasajj pä kuti lupʼiñapatakiw chʼamampi ukat jankʼak sarnaqäna. Ukat jichhax qhipäxar kuttʼasax yaqha tama nuwasiri jaqinakampiw chʼaxwapxäna, ukat Hayden kullakax janiw equilibrionïxänti.
  
  Jupax jaquntatäxänwa, liwxatat jaqin qunquripat makhatasinxa, liwxatasinx sartasïna, cuchillompiw wakicht"atäxäna.
  
  Boudreau jupax jaqinak taypinx ch"amakt"awayiwa, ajanupan jachaqt"asiwipax mä jachaqt"asiwiruw tukuwayi, kunawsatix jupax wilap mallt"askäna ukat cuchillop ch"allxtayäna.
  
  -Jichhax uñjasipxañäni -sasawa uka ch"axwaña patxaru jach"at arsüna. -Nayax kawkhans jakaskta uk yatxa, Miss Jay -sasa.
  
  Hayden jupax Wila Reyin mayni jaqiparuw thakhit jaqunuqäna, uka jaqin kayup mä ramar uñtataw p"akjatäna, kunawsatix Boudreau markar mä thakhi q"umachkäna ukhaxa. Nayra k"uchupatxa Mairuw uñjäna, jupax jan pächasisaw aka nuwasïwinx anatañ mayjt"ayirïna, jan armat jaqinakampiw ch"ullqhi armanakampi nuwasïna, ch"axwäwix nina naktäwitak wali jak"ankxänwa, ukat kayunakaparux mä pila ukham jaytawayi. Hayden jilatajj jiwatanakaru ukat jiwatanakar uñkatasaw uñchʼukïna, uka jaqenakajj juparuw muyuntäna.
  
  Boudreau chachas Haydenan uñkatatapar arktasa ukat legendario agente japonés ukar luraskir uñjasax kuna jan waltʼäwis utjkäna uk wasitat amuytʼatap amuyasïna.
  
  May jilatajj Hayden jilataruw uñchʼukïna. -Jichhax qhipäxankiwa -sasa.
  
  Hayden jilatajj Boudreau sat chacharuw purïna.
  
  Wila Rey p"iqin psicopax mä hawaiano mongusa talones ukankaspas ukhamaw sartasïna. Hayden ukat May jupanakax arknaqapxäna. Uka chiqat pasasax May jupax Kovalenko chachan yaqha jaqiparuw wali ch"amamp jawq"jatayna, ukhamat yaqha pallapallan jakäwip qhispiyañataki.
  
  Granero qhipäxanx mä jist"arat pampa, helicóptero ukan helicóptero ukat mä jisk"a muelle ukaw utjäna, ukanx walja botenakaw anclatäna. Boudreau jupax helicóptero uksat t"ijtäna, jach"a bote rápido uksaruw sarawayxäna, ukatx janiw kayup p"akintkänti kunapachatix barcor jaltawaykäna ukhaxa, thaya taypin jaltxatayna. Hayden chachajj janïr helicóptero paskasajja, jachʼa botejj sarawayjjänwa ukat mä centímetro nayrar sartaskäna.
  
  Mayaxa juk"ampi juk"ampi ch"amanchañ qalltäna. "Akax Baha satawa. Wali jank"aki, ukat kimsa chachanakax niyaw manqhan suyt"apxi. Jupanakamp chikachasiñatakejja, yaqha botenakajj samarañäkaspas ukhamawa" sasa. Nayranakapajj helicópteroruw uñtäna. -Jichhaxa ukaxa wakisiwa -sasa.
  
  Hayden chachajj balajj jupanak jakʼatwa jalnaqkäna ukhajja, jukʼakiw amuyasïna. -¿Ukaxa apnaqasmati?
  
  Mai kullakajj akham sasaw mä jisktʼa regalo churäna: "¿Cheqapunit ukham jisktʼista?" sasa. janïr patineta ukar mantkasax uñch"ukipxam ukat janïr Hayden ukar purinkipanx Mai jupax nayratpach jach"a rotor ukar qalltawayxänwa, ukat Boudreau ukan botepax jawir taypit mä jach"a warariñampiw wararïna.
  
  "Iyawsäwinïpxam" sasaw Mai kullakax llamp"u chuymamp säna, ukax leyenda paciencia uñacht"ayasaw uñt"ayasïna, kunawsatix Hayden jupax frustración ukan kisunakap ch"allxtayäna. Mä minuto qhepatjja, autojj tʼijtjjañatakejj wakichtʼatäjjänwa. May jupax uka equipo ukarux juk"amp sumaptayäna. Uka trineojj oraqetwa jaltjjäna. Uka balajj Hayden chachan pʼeqep jakʼankir pilararuw chʼalljjtäna.
  
  Jupax qhipäxar kutt"awayxäna, ukatx kutt"awayxäna, Wila Reyin qhip qhipa jaqinakapar ninamp jaquntatäpxatap uñjasa. Fuerzas Especiales Hawaianas ukankir mä pallapallax jupanakarux mä ampar luk"anampiw uñacht"ayäna, kunawsatix helicópterox saraqañ qalltäna ukat muytañ qalltäna, barcor arknaqañatak wakicht"atäxänwa. Hayden jilatajj amparapampiw kuttʼayäna.
  
  Jakäwipanx yaqha loco urukiwa.
  
  Ukampis jupax akankaskakïnwa. Wali qhispiski. Jay nayra lemapax p"iqipanx wasitat uñstawayi. Yaqha uru jakañani. Ukhama jakaña.Ukham pachanakansa, awkiparux walpun munasïna.
  
  Mä minuto qhepatjja, helicópterojj liwxatasïna ukat wali chʼamampiw arknaqäna. Haydenan purakapax kawkhans campamento ukan jaytatäna, ukat barandillaruw katthapïna, ukhamat nudillonakapan usuchjasiñapataki. Mai kullakajj janiw mä jukʼa faltkänti.
  
  -Janiw pantalonam apsusimti -sasa.
  
  Hayden kullakajj armapajj kunjamäskis uk uñakiptʼasaw uka chʼamaktʼayir kayuk sarañat amuyunakap apsuñ yantʼäna. Cuchillopajj katjjaruñaparuw kuttʼjjäna. Pistolapajj Glock estándar satänwa, janiw Caspian sat pistolajj qhepar munaskäna ukakïkänti. Ukampis ¿kunas, pistolajj pistola, ¿janich ukhamäki?
  
  Mai kullakax wali jisk"a t"ijtäna, parabrisas ukar ch"allt"añataki. Mä jach"a q"illu botew nayraqatapan jach"a jawir thiyan saraskäna. Hayden chachajj qhipäxapan saytʼatäskir jaqinakaruw uñjäna, jupanakar jakʼachasiñap uñjasa. Janiw pächasiñasäkiti, jupanakax armatäpxänwa.
  
  Mai kullakajj pʼeqep jiskʼachasïna ukat Haydenar uñkatarakïna. "Ch'amampi ukat Jach'a kankañampi".
  
  Hayden jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Tukuñataki".
  
  May ukax equipo ukarux ch"allt"awayi, helicóptero ukarux mä colerat buceo ukar khithawayi, mä contracurso ukan q"illu Baye ukar puriñkama. Kunjamtï suyapkäna ukhama, ladonakapankir jaqenakajj wali mulljataw qhepar kuttʼapjjäna. Hayden jilatajj ventanatwa jaqontasïna ukat pallapallanak aptʼasïna. Uka balajj jan suytʼäwiniw wali jayaruw saräna.
  
  Mai kullakax chika ch"usat M9 ukaruw katuyäna. -Jupanakarux jakthapiyapxam -sasa.
  
  Hayden jilatajj mayampiw pallapallanak aptʼasïna. Boudreau chachan mä chachapaw kutt"ayäna, balax helicóptero ukan canopypatw jaltxatayna. Mai jupax mä zigzag muyu colectivo uksan luratayna, Hayden p"iqip mä poste de apoyo ukar ch"allt"asisaw khithatayna. Ukat Mai kullakax wasitatw ukar ch"allt"asïna, agresivamente, jan khuyapt"ayasisa. Hayden chachajj Glock sat aparatopan mä clip apsusaw Boudreau chachan mä chachapar wilamp chʼalltʼat qotar saraskir uñjäna.
  
  Ukatx uka helicópterox yaqha balampiw ch"allt"ata, ukatx yaqha balampiw ch"allt"ata. Jach"a autox mä jach"a diana ukhamänwa. Hayden chachajja, Boudreau sat chacharuw barcon ruedapan uñjäna, mä cuchillojj kisunakap taypin wali chʼamampiw chʼalljjtayasïna, ukat mä ametralladorampiw jupanakar jaqontäna.
  
  "Ay" sasaw Mei kullakajj jachʼat arnaqasïna, ukajj mä akatjamat helicópterot chʼiyar chhullunkhayaw mistunïna, ukat motoran istʼasitapajj mä akatjamat warariñat mä warariñaruw mayjtʼäna. Jan irpkasax helicópterox liwxatañ qalltäna ukat liwxatañ qalltäna.
  
  Mayax Haydenar uñkatasax nayranakap ch"irmthapïna.
  
  Hayden chachajj Boudreau sat chachan barcop patjjar puriñkamaw suytʼäna, ukat helicópterojj saraqanïkäna ukhajj punkup jistʼararakïna.
  
  Boudreau chachan janq"u nayranakaparuw uñtäna, "ukampiw infiernoru" säna, ukat jaquqanir helicópterot jaltawayxäna.
  
  
  KIMSA TUNKA PHISQA JALJA
  
  
  Hayden jilatajj libre caída ukajj mä jukʼa tiempotakikïnwa. Boudreau sat chachan barcopajj janiw jayankkänti, ukampis thakinjja, janïr cubiertaruw tʼunjkasajj mä uñkatasaw uka chachar jawqʼjäna. Uka thayajj wali chʼamampiw cuerpopat jaqsutäna. Uka nayra usuchjatax thixnipan usutänwa. Jupax warawaranak uñjäna.
  
  Helicópterox ch"iqa tuqirux niya kimsa tunk metronakaw jalnaqir jawirarux saraqaskäna, jiwatapat ist"añjam ist"asitapax taqi mayacht"at amuyunakaruw umamp chhaqhayatayna ukat mä jach"a olada boten proa patxar khithatayna.
  
  Mä oladajj wali chʼamaniwa, ukhamatwa barcojj kunjamsa sarnaqäna uk mayjtʼayaspa.
  
  Uka barcojj janiw jankʼak sarjjänti, taqeniruw nayrar tʼijtjjapjjäna, ukat listanak lurañwa qalltäna. Ukat nayrar sartañ tukuyatatjja, liwjjatasinjja, janqʼo umaruw purakapar purintäna.
  
  Hayden jilatajj botejj liwjjatkäna ukhajj kattʼasïnwa. Uma manqhar saraskäna ukhajja, wali chʼamampiw kayump taktʼäna, chiqak alayaruw amtäna, ukat jakʼankir qota lakaruw kayump taktʼäna. Thaya umajj pʼeqe usuyäna, ukampis usut amparanakap mä jukʼa samarañapatakiw yanaptʼäna. Jachʼa thayajj wal chʼamachasïna, ukatwa kunjamsa qarjatäna uk amuyasïna.
  
  Kunawsatix uraqir mistkän ukhax quta thiya jak"an jikxatasïna, ukampis Ed Boudreau jupampiw nayraqatar uñkatasïna. Jupax wali cuchillo kisunakap taypiruw katxarutayna ukat uñjasax qhuruchasïna.
  
  Jupan qhipäxapanxa, fumañ helicóptero ukan ch"usa yänakapax jawir manqhar chhaqtxañ qalltäna. Hayden jupax May kullakaruw Boudreau jupan pä qhipharkir jaqinakar laq"amp phuqhantat quta thiyar arknaqir uñjäna. Uma patxan nuwasiñat jan qhispiñap yatisaxa, uka loco jaqirux jankʼakiw jakʼachasïna, ukat quta thiyaru puriñkamax janiw saytʼkänti. Thiya laqʼajj jupar muyuntatänwa.
  
  Jupan jakʼapanjja, mä jachʼa chʼalljjtäwiw utjäna. Boudreau, samañapax tukusxiwa. "Suyt'ayaña. Ukax mä juk"a pachanakanwa. Jaltaña." Jupax wali ch"amampiw samsuskäna.
  
  "Jumax ch"allt"asiwaytawa" sasaw Haydenax apthapisin mä pila laq"a ajanupar jaquntäna ukat quta thiyaruw makatäna. Laq"ax jupar muyuntat ch"amakt"äna, juparux aynacht"ayañ yant"äna. Kunatï waña oraqer jankʼak jaltʼañapäkäna ukajja, jawir thiyat mä pä kayukiw jukʼamp alturar puriyäna.
  
  Jupax muyuntasinx q"añut lurat talonap Boudreau-n ajanuparux ch"allt"äna. Jupax kisunakap taypin katthapiskäna uka cuchillox ajanunakaparuw manqhar khuchhurata uñjäna, ukax Joker ukan jachaqt"asitapat sipan juk"amp jach"a jachaqt"asiw apsutäna. Mä arnaqasiñampi ukat wilampi ukat goo ukamp ch"allt"asisaw purakap kayunakapar ch"allt"äna, correa ukampix cuerpopar jaquntañatakiw apnaqäna. Hayden jilatajj jan jarkʼaqat pʼeqeparuw jawqʼjäna, ukampis jawqʼjatapajj janiw kuns lurkänti.
  
  Ukatxa cuchillopat amtasïna.
  
  Maynïr amparapampiw mä amparap manqhar liwxatäna, thuqt"äna, tensión, cuerpop mä pulgada liwxatäna kunawsatix laq"ax chhuxriñchjasïna ukat katxaruñ yant"äna.
  
  Amparanakapajj uka amparanakaparuw jistʼantasïna. Boudreau jupax niyaw pantalonap ch"iyjatayna kunapachatix wasitat ch"allxtasïna, qhipäxaparuw chiqak uraqir puritayna, p"iqi ukat lakapax mä akatjamat jinchup jak"aruw puri.
  
  "Suma fucking yant"aña." Ajanupat wilajj ajanupar chʼalljjtatap amuyasïna. "Ukham amuyasïtawa. Suma ukat kʼachat kʼachat pasaski" sasa.
  
  Taqi pesajepampiw taqpach cuerpopar taktʼasïna, ukat laqʼaruw jukʼamp manqhar jaquntäna. Mä amparapampiw ajanuparux laqʼar chʼalltʼäna, ukhamatwa samsuñapsa jarkʼäna. Hayden kullakajj wal chʼamachasïna, kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjamaw kayump taktʼasïna ukat liwjjatarakïna. Sapa kutiw lip"ichit lurat laq"ampi ch"uqt"at ajanup jach"ar aptäna, Mei kullakaruw nayraqatapan uñjäna, sapakiw Boudreau chachan pä yanapirinakapamp nuwasïna.
  
  Maynix Haydenan ajanupar katxarupkäna uka kimsa segundonakanwa jaquqanïna. Maynïristi qhipäxaruw kuttʼäna, ukhamatwa jukʼamp tʼaqhisiñax utjäna. Hayden chachan ajanupax pusi kuti jachaqtʼasiñ qalltäna ukhaxa, May jilatax qhipharux esquinaruw jaquntäna ukat niyaw mä liwxatat quqan qhipäxap pʼakjañampïxäna.
  
  Haydenan qhipharkir chʼamapajj niyaw tukusjjäna.
  
  Boudreau chachan cuchillopajj kimsïr costillaparuw ñikʼutap chʼalljjtäna. Mä llakimp kʼachat kʼachat ukat tuputampiw cuchillajj jukʼamp manqhar liwjjatañ qalltäna. Hayden kullakajj sartasaw kayump taktʼäna, ukampis janiw atacañ munir jaqerojj jaqonukkänti.
  
  -Janiw kawkirus sarañax wakiskiti. Boudreau sat chachan jan wali arupajj pʼeqeparuw mantäna.
  
  Ukat chiqaw satayna, sasaw Haydenax mä akatjamat amuyasïna. Jupax nuwasiñ jaytañapawa ukat ukham lurasiñapatakiw jaytañapa. Ukan ikisiñakiw wakisi. Juma pachpaw tiempo churañama
  
  Cuchillajj jukʼamp manqharuw chhaqtjjäna, acerojj chʼakharuw chʼalljjtäna. Boudreau-n larusitapax Grim Reaper-an jawsatapawa, saxran jawsatapax jupat jisk"achatawa.
  
  Cuchillojj cuerpop manqhankir mä jachʼa chomping istʼasisaw mistunïna. Mä kuyntʼasaw amparapankir espadap muytayäna ukat qhepäjjat qhepäjjat wali chʼamampiw Boudreau chachan costillanakapar jaqontäna.
  
  Uka loco jaqejj arnaqasisajj kuttʼanjjänwa, cuchillo amparapajj pechopat mistunïna. Ukhampachasa, Hayden jilatajj janiw kuyntʼirjamäkänti. Jupax laq"aruw sinti manqhar chhaqtxatayna, taqpach janchipax alayaruw jaquntatäna. Jupax janiw mayni amparapsa kuynt"irjamäkänti.
  
  Boudreau jupax chhuxriñchjasïna ukat juparux ch"amakt"ayarakïnwa. Ukatxa mä jachʼa cuchillo apsutäkaspas ukhamwa amuyasïna. Ukatxa chiqpachapuniw ukhamäxäna. Jichhax jiwayañapänwa. Mä jachʼa jawqʼjataw kunkapan qhepäjjapar jan ukajj chʼakhanakaparu. Boudreau jilatajj juparuw jawqʼjäna.
  
  Hayden kullakajj nayranakap jachʼat jistʼarasïna, qhep qhepa kuti intin qhanap uñjañ amtäna. Amuyunakapax Ben-atänwa, ukat akham sasaw amuyäna: kunjamsa jakawayta ukarjamaw taripapxita, janiw kunjamsa jiwawayta ukarjamax taripapxita.
  
  Wasitampi.
  
  Ukatxa, jach"a ukat axsarañjamaw mä carga león ukham Mai Kitanox jaltxatayna. Haydenat niya kimsa metronak sarañanjja, oraqetwa jaltjjäna, sapa onza chʼamampiw tʼijtʼir chʼakhanakapar ucharakïna. Mä segundo qhepatjja, ukat taqe uka chʼamaw Boudreau chachan pata torsopar tʼunjäna, chʼakhanakapasa ukat órganonakapas pʼakjäna, kisunakan chʼakhanakapsa chʼiyjäna ukat wilajj mä jachʼa arcoruw chʼalljjtäna.
  
  Uka pesajejj Hayden chachan qhepäjjapat apsutänwa.
  
  Mayniw jan chʼamäkaspas ukham laqʼat apsuwayjjäna. Mayniw aptʼasisinjja, chʼojjña qota thiyaruw llampʼu chuymamp ikiyäna ukat qontʼasirakïnwa.
  
  Uka maynix Mai Kitano satänwa. -Samarañamawa -sasawa llamp"u chuymampi säna. -Jupax jiwatäxiwa -sasa. Jiwasax atipt'apxtwa".
  
  Hayden jilatajj janiw kuyntʼirjamäkänti ni parlañsa puedkänti. Jupax ch"uxña alaxpacharu, liwxataskir quqanakaru ukat May-an jachaqt"asir ajanupar uñch"ukisakiw uñch"ukiskäna.
  
  Ukat mä qhawqha tiempotjja, akham sänwa: "Janipuniw jumar chuym ustʼayañamatak amtayita. Chiqansa, janitix jumax wali suma jaqïksta ukhaxa, nayax..." Amuyunakapax Ben jilatampiw jilpachax utjäna, ukatwa kuntï siskäna uk arsuñ tukuyäna. -Asda markanx asnux uñacht"ayarakï -sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA SUXTAÑA JAQINA
  
  
  Wila Reyix markaparux taqpach límite ukar puriyawayiwa.
  
  Arkirinakapajj niyaw uka cheqar jistʼantapjjatapajj wal colerayäna. Ukax wali jach"änwa mä contingente de personas jupar juk"amp juk"ampi. Ukajj jupanakan jan amuytʼasir guiapapunïnwa, kunapachatï nayrar sartasipkchïnjja, jiskʼa jiskʼa tʼaqanakatwa wal lupʼirïna. Uka premio thaqhasajj qhawqha jaqenakas jiwapjjäna ukajj janiw kunäkänti. Wila Reyix jupanakan sacrificio lurapxañap mayitayna ukat suyt"arakïna. Jupa layku taqeniw ikisipjjañapsa jiwapjjañap suyäna. Familianakapajj uñjatäpjjaspänwa. Jan ukajj janiw tʼaqhesiyapkaspänti.
  
  Taqi kunas mä premio ukhamänwa.
  
  Guiapaxa, Thomas sutini jaqixa, akaxa mä nivel ukhamawa sasina mä juk"a arsüna, ukaxa yaqha jerk Hawksworth sutini envidia . Pusïr cuartopunïnwa, Wila Reyejj coleratatwa tʼijtʼaskäna. Pusïrikiwa. Leyenda estándar ukax paqallq niveles de infierno ukanakat parläna. ¿Chiqapunit uka qhipatxa kimsa jukʼampi utjaspa?
  
  Ukat ¿kunjamatsa Hawksworth chachajj uk yatïna? Scribe ukat Cook jupanakax kutt"anipxäna ukat t"ijtxapxäna, phisqhïr nivel tukuyatat sistema de trampas ukar uñjasax maní ukar uñtasit yuqall wawanakapax jisk"aptawayxänwa. Dmitry Kovalenko, jupax amuyataynawa, chiqans janiw ukhamäkaniti.
  
  -¿Kunsa suyt"askta? -sasawa Tomas tuqiruxa qhuru arsüna. "Jiwasax yaqha chiqar sarxañäni. Jichha."
  
  Thomas jilatajj akham sañ qalltäna: "Janiw trampa sistemajj sum amuytʼkti, tata" sasa.
  
  "Infiernoruw sistema de trampa ukampix puri. Jaqinakar manqhar khithapxam. Jupanakax juk'amp jank'akiw jikxatapxani -sasa. Wila Reyix kusist"añampiw lakap ch"allxtayasïna, kunawsatix uka cuartot yatxatkäna ukhaxa.
  
  Uka cuartojj janiw nayrïr kimsanakat sipansa ukhamäkänti, ukat chika taypinkir mä chʼusawjaruw saraqanïna, ukajj qalarus kʼuchuntatäkaspas ukhamänwa. Uka qala pampatjja, metalat lurat walja thiya soportenakaw mistunïna, niya gradanakar uñtasitänwa. Uka cuarto pirqanakax nayrar sartasaw jiskʼaptäna, ukat estanque qhipatxa wasitat jachʼaptañ qalltapxäna.
  
  Uka piscinax "cuello de botella" ukham uñt"atawa.
  
  Envidia?, Wila Reyejj amuyäna. ¿Kunjamarak ukham juchax chiqpach jakawiruw puri, aka manqha pacharu, kawkhantix ch"amakanakax janiw jark"aqañakikiti jan ukasti jiwayarakispawa? Jupajj kunjamsa Thomas chachajj nayrar sartañapatak orden churaskäna uk uñjäna. Qalltanjja, taqe kunas wali sumäjjänwa. Wila Reyejj kawkhantï jutapkäna ukaruw kuttʼäna, ukat jaya cheqankir pistolanak istʼäna. Maldición Drake ukat jisk"a ejercitopa. Mä kutix aka chiqat mistuwayxi ukhax jupa pachpaw uñjani, wila masinakax jan sinti qhuru amtapar puriñapataki.
  
  Uka ch"axwawix juparux jaktayawayiwa. "Unxtayaña!" sasaw jach"at arsüna, kunjamatix irpirix mä imantat punto de presión ukar takt"askäna ukhama. Ukanx mä ch"iyar qalaw jaquqaniwayi, mä silbato thaya, ukat mä akatjamat irpirin p"iqipax qala pamparuw ch"allt"awayi janïr jach"a qullu patat mä pelotjam liwxatkasa. Jan pʼeqeni cuerpojj wila montón ukanwa tʼunjatäna.
  
  Wila Reyis ukhamarakiw uñch"ukiskäna. Ukampis janiw ajjsarkänti. Jupax kunas actor principal-aparux wali traumatizador puriyatayna uk uñjañ munäna. Thomas jilatajj jupan jakʼapanwa arnaqasïna. Wila Reyix nayrar sartayatayna, kayunakap arktasa, uka jaqin axsaratapatxa wali kusisitaw jikxatasïna. Qhiparusti, ch"allxtasir janchi jak"anx sayt"asïna.
  
  Ajjsarir jaqenakamp muyuntata, Wila Reyejj nayra mecanismonakatwa yatjjatäna. Mä navaja ukham jiskʼa alambrejj pʼeqe alturaruw pä metalat lurat postenak taypin chintʼatäna, uka postejj mä kasta tensor ukamp katjjarutäpachänwa. Jaqipax gatillo jaquntäna ukhaxa, postenakax jistʼarasïna ukat alambrex jupanakamp chikaw muyuntäna, ukat jaqipan pʼiqip kunkapar khuchhuqäna.
  
  Llijukiri. Mä suma jark"aqiriwa, sasaw amuyäna, ukat machaq utapan sirvirinakan utanakapan ukham aparato apnaqaspati sasaw jiskt"asïna.
  
  -¿Kunsa suyt"askta? sasaw mayni jaqinakar arnaqasïna. "Unxtayaña!"
  
  Kimsa jaqinakaw nayrar jaltapxäna, tunka payan jaqinakaw arkapxäna. Wila Reyix chikat tunka juk"amp jaytañax wali askiwa sasaw amuyäna, Drake-x jank"ak katjaspa ukhaxa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jichhajj jankʼakiw" sasa. "Jukʼamp jankʼak sarañäni ukhajja, jankʼakiw uka cheqar puriñäni, ¿janich ukhamäki?"
  
  Jaqinakapax jaltxapxäna, amtapxäna janiw chiqpachans mä amtawix utjkiti ukat mä jisk"a ch"amaw utjäna, jupanakan jan amuyt"asir jefepax chiqaw sañapataki. Yaqha sipitaw jaltxatayna, ukat payïr pʼiqix qullu pataruw liwxatäna. Uka janchix jaquntatäxänwa ukat qhipäxankir jaqix uka patxan tinkurakïnwa, suerteniw sasaw jaktʼasïna, kunattix yaqha alambrew pʼiqipat mä jukʼa patat thaya taypin chʼiyjatäna.
  
  Payïr tamax saraqañ qalltäna ukhaxa, Wila Reyix jupanakamp chiktʼatäxänwa. Machaq sipitanakaw uttʼayasïna. Juk"amp p"iqinaka ukat p"iqi ch"akhanakaw jallu purintäna. Ukatxa, mä pop sat pop ukaw istʼasïna, ukax pʼiyanwa istʼasïna. Uka jiskʼa pasajerojj pä ladopanwa espejonakajj uñstäna, nayraqatankir jaqejj uñachtʼayañatakiw uñstäna.
  
  Uka pachparakiw uma tʼijtʼir istʼasïna, ukat qollu kayunkir estanquejj phoqantañ qalltäna.
  
  Uka umakix janiw umakïkänti. Janiw kunjamtï cigarro pitkäna ukarjam taripkti.
  
  Thomasax jupanakar t"ijt"asaw arnaqasïna. "Ukax mä ácido qutan manq"atawa. Ukatxa dióxido de azufre gaseoso ukax umaruw ch"amakt"i ukat ácido sulfúrico ukar tuku. ¡Chiqpachansa janiw aka llamktʼañ munktati!"
  
  "Jan sayt"amti" sasaw Wila Reyejj jaqenakar jankʼak sarnaqañ qalltatap uñjasajj arnaqasïna. -Metal postenak apnaqapxam, idiotanaka.
  
  Taqi uka equipox walja jaqinak taypinw qullu patat jank"ak saraqapxäna. Chʼiqa ukat kupi toqenjja, aleatorio trampanakajj mä flechampiw jistʼarasïna. Jan p"iqini janchinakax jaquqanipxänwa ukat p"iqinakax jaquqat piñanakjamaw chachanak taypin liwxatäna, yaqhipanakax tinkxapxänwa, yaqhipanakax jan amuyt"asisaw ch"allt"asipxäna. Wila Reyix nayratpachaw amuyasïna, walja jaqinakaw postes ukanakan jakhüwipatakix utji ukat amuyasïna, pack mentalidad ukax jan amuyt"asir jaqinakarux jan amuyt"asisaw saltañapatak luraspa.
  
  Jupanakajj destinopajj merecipjjaspänwa. Mä idiota jiwañajj jukʼamp askïspawa.
  
  Wila Reyejj jukʼamp jukʼampiw Tomasar jarkʼaqäna. Yaqha walja chachanakax ukhamarakiw juk"ampi juk"ampi, Wila Reyin iyawsäwip chiqanchawayi, wali ch"ikhi ukat wali suma jaqinakakiw qhispipxani. Uka paqu pʼeqtʼirejj nayrïr metalat lurat posteruw jaltawayjjäna, ukatsti mä postet yaqha posteruw jaltʼañ qalltäna, ukat uka uma patjjaruw jaltjjäna. Qalltanjja mä jukʼa nayrar sartawayi, ukampis mä veneno oladajj kayunakaparuw purïna. Kawkhantix ácido umax llamkt"kän uka chiqanx isipas ñik"utapas phichhantarakïnwa.
  
  Kunjamtï kayunakapax jutir pilarar llamktʼkäna ukhaxa, uka usux pä kutiw jilxattawayi ukat jaquntatäxänwa, ukat umamp phuqhantat estanqueruw liwxatäna. Uka pasillo taypinjja, wali colerat, tʼaqhesiña arnaqasiñanakaw istʼasïna.
  
  Yaqha jaqix uka contadorat jaquqasisaw manqhar jaquntatäna. Kimsïr jaqix estanque thiyan sayt"asïna, qhipatwa amuyasïna, janiw libre sayt"añax utjkänti jupar saltañataki, ukat yaqha jaqix juykhükaspas ukhamaw qhipäxapar ch"allt"asïna.
  
  Espejonakajj nayraqatankir jaqeruw uñachtʼayäna. ¿Jumajj nayraqatamankir jaqerojj envidiasmati?
  
  Wila reyejj kuna amtampis uka espejonakajj lurasïna ukat uka sipitajj tʼunjatäjjäna uk uñjäna. "¡Alaya uñtam!" Tomasix uka pachparakiw arnaqasïna. "Kayunakamar uñtam, janiw nayraqatankir jaqir uñtamti. Uka ejercicio jan chʼamäki ukajj estanterías ukanakat jan kuna usun pasañatakiw yanaptʼätam" sasa.
  
  Wila Reyix jichhak lurat quta thiyan sayt"asïna. Umax wali jilxattaskäna uk amuytʼasaxa, niyaw uka soportenakan patanakapax tʼantʼa manqhar puriniñap amuyasïna. Jupax nayraqatapankir jaqiruw thaqhi ukat Thomasarux jupamp chikaw aynachtʼayäna. Uka sipitajj janiw jakʼachasjjänti, ukatwa thayajj thayajj jikjjatasïna, kunattejj metal postejj amparapatwa tʼijtäna.
  
  Postes ukan mistuña ukat mä jank"ak aleatorio thuqt"awi. Mä jukʼa samartʼañaw umajj nayraqatar chʼalljjtäna. Yaqha poste, ukat nayraqatankir jaqix lankt"asïna. Arnaqasisax milagronak luräna, yaqha posteruw uraqir purisax jan liwxatañ atipjäna. Uka ácido umax juparuw muyuntäna ukampis janiw llamkt"känti.
  
  Jan mayampitaki.
  
  Wila reyejj chʼamap uñjäna. Jan amuytʼasisa, jan saytʼasas uka jaqen qontʼat cuerpoparuw taktʼäna, ukat mä puente ukham apnaqasajj jaya qota lakan jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapatakiw yanaptʼäna. Uka jaqerojj jukʼamp jiskʼaruw puriyäna, pechopajj ácido ukar chʼalljjtayasïna.
  
  Jutïr segundonjja, thaya thaytʼanwa chhaqtjjäna.
  
  Wila Reyejj jupar uñchʼukiskäna. "Ipi".
  
  Tomasix jupan jak"aparuw uraqir puritayna. Jukʼamp jaqenakajj wali yatiñampiw metalat lurat postenak taypin jan kuna jan waltʼäwin uñjasipjjäna. Wila Reyejj arco sat mistuñ utaruw nayrar uñtäna.
  
  "Ukat phisqhïr nivelkamaw sarantaskakïna" sasaw jachʼa jachʼa tukusajj säna. "Kawkhans aka gusanot yatiqasiristxa, Cook. Ukat kawkhansa, qhiparuxa" sasaw qhuru arsüna. -Nayaw Matt Drake-rux t"unjä -sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA PACHAQA JAQINAKANA
  
  
  Hawai markan Jach"a Islapax jan mayjt"ayasiñatakiw ukham sutimp uñt"ata. Chiqpach sutipax Hawai, jan ukax Hawai isla satawa, ukat Estados Unidos markanx juk"amp jach"a islawa. Ukanx uraqpachan wali uñt"at volcanes ukanakat maynïriw utji, Kilauea, uka qullux 1983 maratpachaw jan jaytjasis phallaski.
  
  Jichhürunakanx Mauna Loa kullaka volcán ukan alaya qullunakanx Mano Kinimaka ukat Alicia Miles jupanakax mä equipo de marines estadounidenses ukanakamp chikaw mä parásito ukar jaqunukuñ qalltapxäna, uka parásito ukax isla uksan jakirinakan amuyuparux mantawayxänwa.
  
  Anqa perímetro uksa p"akjasaw Wila Reyin tunka tunka jaqinakaparux ch"axwapxatayna, ukat jach"a anexo uksaruw mantapxäna, kunjamatix guardianakax taqpach rehenes ukanakar antutapkän ukhama. Uka pachparakiw uka edificio qhepäjjat autonakajj jankʼak sarapjjäna. Aliciampi Kinimakampixa janiwa t"ijt"asa pacha ina ch"usaru apt"apkänti.
  
  Alicia kullakajj jan amuytʼasisaw saytʼasïna. -Maldita, uka asnunakax t"ijt"apxi -sasa. Pusi cuadriláteronakajj jachʼa llantanakaparuw tʼijtjjapjjäna.
  
  Kinimakax riflep jach"ar aptasax apuntänwa. -Janiw jaya pachakiti -sasa. Jupax pallapallaruw jaquntäna. Aliciax qhipa jaqix jaquqanitap uñjäna ukat cuad ukax jank"akiw sayt"asïna.
  
  "Waw, jach"a jaqi, janiw mä policiatakix jan walïkiti. Jiwasajj -sasa.
  
  -Nayax CIA ukankirïtwa -sasa. Kinimakax sapa kutiw cebo apt"asirïna, Aliciax walpun kusisiyäna.
  
  "Kimsa letranakan abreviaturanakapakiw wali wakiskirejja, britániconakan abreviaturanakapakiw wali wakiskirejja. Uk amtañani".
  
  Kinimakax kuns arsüna, Aliciax ATV ukar jak"achaskäna ukhaxa. Jupajj wali irnaqtʼaskakïnwa. Uka pachparakiw panpachanix nayrïr asiento katuqañ yantʼapxäna. Aliciax p"iqip ch"allxtasaw qhipäx tuqir uñacht"ayäna.
  
  -Nayax jaqinakajarux qhipäxat juk"amp munta, amigo, jan aynacht"apkchi ukhaxa.
  
  Alicia kullakajj motor qalltäna ukat jayaruw sarjjäna. Quad ukax mä jach"a jan wali uywapunïnwa, ukampis sumakiw sarnaqäna ukat t"unjatanakaruw sum t"ijtäna. Jach"a hawaianox cinturaparuw amparapamp katxaruñatak uchasïna, janiw ukax wakiskänti. Kawkhantï qontʼaskäna uka cheqanjja, plumanakaw utjäna. Aliciax larusisaw jan kuns siskänti.
  
  Nayraqatjja, jaltjjir jaqenakajj arknaqasipjjatap amuyapjjäna. Jupanakat pä pasajeronakajj kuttʼasaw pallapallanakamp jiwayapjjäna. Alicia kullakajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna, kunattejj janiw kuns ukham chʼalltʼañjamäkänti uk yatïna. Amateurs sasaw amuyäna. Sapa kutiw amateurs ukanakamp nuwasirjamax uñjasi, qhipa chiqpach nuwasïwipax Drake ukamp Abel Frey ukan ch"aman ch"axwäwipanwa. Ukat ukapachas aka jaqix oxidado ukhamaw jikxatasïna, paqallq mara civilidad ukan trampas ukanakamp jark"ata.
  
  Jichhajj inas yaqha amuyunïchispa.
  
  Alicia kullakajj jankʼak sarnaqañat sipansa wali yatiñampiw auto apnaqäna. Mä juk"a pachatxa, jupax cuad jupanakanx mä aski tiru distancia ukar puriyatayna. Kinimakax jinchuparuw arnaqasïna. -¡Nayaw ch"axwañ munta!
  
  Jupax mä hit apt"asiwayi. Yaqha mercenariojj arnaqasïna ukat laqʼaruw wali chʼamampiw tʼijtäna. Alicia kullakajj akham sasaw jachʼat säna: "Ukajj pät päkiwa" sasa. "Mä juk"ampi ukat jumax blo-"
  
  ATV sat autopajj mä imantat qolluruw jaquqanïna ukat loco ukhamaw chʼeqa toqer sarawayjjäna. Mä jukʼa tiempotakejj pä ruedanakanïpjjänwa, tʼijtjjapjjänwa, ukampis autojj equilibriop katoqasajj oraqer kuttʼanjjänwa. Alicia kullakajj janiw tiempo ina chʼusar aptʼaskänti, ukhamatwa nayraqatar jankʼak sarjjäna.
  
  Kinimakax janïr uñjkasax foso uñjäna. "Jan askinaka!" Jupax arnaqasïna "¡Katxarupxam!"
  
  Alicia kullakajj jankʼakiw jukʼamp jankʼak sarañapäna, kunattejj uka jachʼa manqha zanjajj jankʼakiw jakʼachasïna. ATV ukax ch"usawja patxaruw t"ijtäna, ruedanakapax muyuntatänwa ukat motorapas thuqt"askäna, ukat mayni tuqiruw chhaqtxäna, uka chiqan qhiparañ yant"asa. Aliciax p"iqip llamp"u barraruw ch"allt"asïna. Kinimakax wali ch"amampiw katxarutayna, janiw panpachanir kutt"ayañ munkänti, ukat laq"a ch"allxtañkamax mä akatjamat uñisirinak taypinkapxatap amuyapxäna.
  
  Jupanakan jak"apanx mä ch"iyar ATV ukaw laq"a taypin muyuntäna, jan waliw uraqir purintäna ukat jichhax chiqañchañ yant"äna. Kinimakax jan amuyt"asisaw jaltawayxäna, chiqapuniw conductorar saräna ukat juparus ukat pasajeroparux autot jawq"jat laq"aruw jaquntäna.
  
  Alicia kullakajj nayranakapat laqʼa pichthapïna. Mä sapa jaqitak quad ukax nayraqatapanx wali ch"amampiw sartasïna, ukampis wali jak"ankxänwa. Riflep apthapïna, apuntasïna ukat disparäna, ukat jan uñakiptʼasaw alcancep kawkhantï hawaiano masipajj laqʼan nuwasïna ukaruw apayäna.
  
  Kinimakax mä jaqiruw laq"a taypin ayxatäna. -¡Akax nayan utajawa! Alicia kullakajj janïr uñisiripan amparap tʼijtʼayasa ukat pʼakjkasajj qhuruchatap istʼäna. Payïr jaqix jupar chhuxriñchjaskäna ukhaxa, Aliciax larusisaw fusilap apaqäna. Kinimakex janiw jupan yanapt"ap munaskänti. Payïr jaqix kunjamtï yatichäwinakax pusi marani wawar jaltki ukhamarjamaw jupat jaltxatayna, janiw kuna efectos utjkänti. Uka jaqixa uraqiruwa jaquqantäna, ukatxa Kinimakaxa ajanuparuxa ch"ankhampiwa tukuyäna.
  
  Alicia kullakajj juparuw pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Akax tukuyañäni -sasa.
  
  Qhipa cuad ukax ch"amamp nayrar sartaskäna. Taqe uka saltäwinakanjja, auto apnaqeripajj usuchjatäpachänwa. Aliciax jank"akiw ch"amanchañ qalltäna, jichhax mä juk"a llakitaw rancho ukar jank"ak kutt"ayapxäna. Ukampis mä jukʼa tiemponjja, taqe rehenes jaqenakaruw qhespiyapjjerïna.
  
  Wila Reyit kunas jupax yatkatayna ukax chiqpachapuniw aka jaqinakax aka chiqankirinakax, aka mercenarios satäkis ukanakax jupan equipopan q"añunakapäpxänwa, aka chiqar khitatäpxänwa autoridadanakar ch"axwañataki ukhamarak mayjt"ayañataki. Jaljaña ukat apnaqañ.
  
  Qhipa ATV ukar jak"achasisax juk"at juk"at juk"at juk"at arsüna. Jan samartʼasa, jan columna de dirección katjjarusa, pä disparonak aptʼasïna, ukat pä chachanakaw jaquqanïna.
  
  Niya qalltawaykäna uka nuwasïwijj tukusjjewa. Alicia kullakajj mä jukʼa tiempow jaya cheqanakar uñtäna. Taqi kunas amtaparjam saraspa ukhaxa, May ukat Hayden, Drake ukat mayninakax ch"axwäwin chiqanakapat qhispipxani ukhax jutir ch"axwäwix wali sumaw jupatakix juk"amp ch"ama ukat qhipa ch"axwäwix utjaspa.
  
  Kunattix ukax Mai Kitano contraw utjaspa. Ukat Drake-rux May-ax Wells-aruw jiwayatayna sasaw yatiyañapäna.
  
  Ukax wali sumawa.
  
  Kinimakaxa amparapampiwa ch"allt"asïna. -Jiwasatakix kutt"añ pachaw purini -sasa.
  
  Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Ah, imill wawarojj mä samartʼañ churm" sasa. "Hawai markankapjjtwa. Inti jalant uñch'ukiñ munta -sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA LLAtun JANK"A
  
  
  "¿Ukhamajj ¿envidiasiñajj kunjamäpachasa?"
  
  Drake ukat jupan equipopampiw pusi cuarto ukar mantapxäna, taqi kunat jark"aqasiñataki. Ukhampachasa, kunatï jupanakan nayraqatapan utjkäna uk sum amuytʼañatakejj mä qhawqha tiempow munasïna. Jan pʼeqeni cuerponakajj taqe cheqanwa ikipjjäna. Wilajj pamparuw chʼalljjtäna ukat yaqhep cheqanakanjja wali jachʼatwa jalluskäna. Pʼeqenakajj pachpaw pampar jaqontat anattʼañanakjam chʼiyjatäpjjäna.
  
  Uka jiskʼa pasajen pä ladopanjja, primavera sat trampanakajj saytʼatäskänwa. Drake chachajj navajas ukham jiskʼa alambre uñkatasaw kuntï paskäna uk amuytʼäna. Komodox jan iyawsasaw sillp"ïna.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Mä tiemponjja, uka sipitanakajj irnaqaspawa" sasa. -Jiwasax yaqha chiqar sarxañasawa -sasa.
  
  Karin kullakajj uñisiñampiw mä aru istʼasïna.
  
  "Jichhax jank"akiw sartañasa ukat yänakan chika taypin qhiparañasawa", sasaw Drakex arsuwiyi. "Janiwa, suyt'am".
  
  Jichhaxa, sipita qhipäxanxa, mä jach"a estanque umampi phuqhantat uñjäna, burbujas ukat espuma. Uka umax ch"allt"asisaw umax jalsuwayxäna ukat estanquen thiyanakaparuw phuqhantäna.
  
  "Ukajj mä jan waltʼäwiw utjaspa. ¿Metal postenak uñjtati?
  
  "Apuestas wila Rey jaqinakax jupanakarux trampolín ukham apnaqapxäna" sasaw Ben jupax críptico ukham säna. "Umajj chʼamaktʼaniñap suytʼañakiw wakisi" sasa.
  
  -Kunatsa jan jupanak taypin sarnaqañakixa -sasa. Komodo chachajj uka arunak arskäna ukhasa, pächasiñaw ajanupan qhan amuyasïna.
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Aka estanquejj kawkïr ácido qotat jan ukajj phuchʼut manqʼayasispänwa" sasa. "Uka gases ukanakax volcán manqhan jan ukax jakʼan umax ácido sulfúrico ukar tukuyaspawa. Nayratpach janirakiw utj-jjeti" sasa.
  
  "¿Janit uka ácidojj metalat lurat estanterías ukanakar qʼañuchaspa?" Drake jilatajj uñachtʼayäna.
  
  Ben jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Wiñaypachata".
  
  Walja minutonakaw uma chʼalljjtayasir uñjapjjäna. Uñchʼukisipkäna ukhajja, mä jan wali clic istʼasïna. Drake chachajj jankʼakiw pistolap jiltayäna. Delta ukan suxta qhispir ch"axwirinakax mä fracción de segundo ukjatx lurawip wasitat lurapxäna.
  
  Janiw kunas sarnaqkänti.
  
  Ukatxa mayampiwa uka ist"awixa purintäna. Jach"a ch"iqt"aña. Garaje punkun cablejj metalat lurat riles ukanakat pasaskipan istʼasi. Ukampis janiw garaje punkukïkänti.
  
  K"achat k"achat Drake nayraqatan mä sipitax pirqaruw wasitat ch"akhuñ qalltäna. Mä juk"a pachatakix qhiphart"aña? Ukampis ukham tecnología ukax janiw nayra jaqinakatakix utjkänti. Jan ukajj ¿uka tren de pensamientojj kunjamtï mä jaqejj universon yaqha amuytʼasir jakañajj utjkiti sasin siski uka loqtatäñamp saspachati?
  
  Kuna jachʼa jachʼa tukuñasa.
  
  ¿Khitis janïr registronak luraskäna ukhajj kuna civilización ukanakas utjäna uk yatïna? Drake chachajj janiw jichhajj uka toqet lupʼiñapäkänti. Ukax lurañ pachaw purini.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Umajj jukʼampiw jiljjattaski" sasa. Ben. ¿Kuna muspharkañas utji?
  
  Ben jilatajj qellqatanakap uñakipäna, ukat Karin kullakajj amuyupan tʼijtʼayañapatakiw suytʼäna. -Hawksworth jupax janiw sinti arskiti -sasa. Ben jilatajj papelanak mayjtʼayäna. "Inas uka pisinkir jaqejj wal muspharachïna. Amtañäni, uka tiemponjja janiw ukham suyapkaspänti" sasa.
  
  "Ukat phisqa nivel ukax chiqpach tormenta de mierda ukhamäñapawa", Komodox jach"at arsüna. -Kunalaykutix ukapachaw Cook jupax qhipäxar kutt"awayxäna.
  
  Ben jilatajj lakap chʼoqtʼasïna. "Hawksworth jupax siwa, chiqpachapuniw kuntix Cook jupax phisqhïr nivel tukuyatat uñjkän ukax qhipäxar kutt"añapatakiw yanapt"awayi. Janiw uka cuarto pachpakiti" sasa.
  
  "Jïsa, juk"ampirus suxta ukat paqallqu nivelanakanïpachänwa" sasaw Delta pallapallanakat maynïrix amukt"äna.
  
  -Jan armasimti espejonakatxa -sasa. Karin kullakajj jupanakar uñachtʼayäna. "Nayraru uñacht"ayasipki, qhanaw nayraqatankir jaqiru. Ukax juk"ampirus mä iwxt"awiwa".
  
  "Jones familiamp chika sarnaqañjama". Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Amuytwa. Ukhama, Dinorock ukat David Coverdale jupanakan ajayuparjamax juk"ampirus, qalltañ jiskt"äw jiskt"ä, ukax sapa concierto ukar saratax jupat ist"awaytwa. ¿Wakicht'atätati?
  
  Drake jupaw uka thakhi irpxaruwayi. Mayni equiponkirinakax kunjamtï yatiqapkäna ukhamarjamaw filaruw saytʼasipxäna. Carril central ukar mantasax Drake jupax janiw kuna jan walt"awinaks trampas ukanakamp suykänti ukat janiw khitirus t"ijtkänti, ukampirus mä qawqha puntos de presión gastadas ukanakaw jikxatasïna. Uka estanque thiyaru puripkäna ukhajja, umajj jankʼakiw sarasjjäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Polonakajj normaljam uñtatawa" sasa. -Qhipäxa uñjapxam -sasa. Ukat janirakiw jiskʼachañamäkiti. Aka chiqanx mä qawqha jan wali yänakaw jalsuski" sasa.
  
  Drake jupax nayraqat saräna, wali amuyumpi ukat chiqaparu. Taqi equipox mä qawqha minutonakatx jasakiw jupanakar chiqancht"asipxäna ukat arco de salida uksaruw sarapxäna.
  
  -Wila Reyin wali sumawa, jupax taqi sipitanak jiwasatakiw sartayatayna. Ben jilatajj mä jukʼa chuym chʼalljjtayasïna.
  
  -Jichhax janiw uka q"añu jaqit qhipäxar jayarst"añjamäkiti -sasa. Drake jupax amparanakap ch"allt"ataw jikxatasïna, p"iqipax thuqt"asïnwa, kunatix qhipa sarnaqäwinx juk"amp axsarat manqha pachankir jaqimp uñkatasiñaw suyt"äna.
  
  
  * * * .
  
  
  Jutïr arcojj mä jachʼa pʼiyaruw jistʼarasïna. Uka jakʼankir thakijj qollu patat saraqasaw saräna, ukat mä jachʼa qalat lurat mä jachʼa thaknam sararakïna.
  
  Ukampis mä jachʼa jarkʼäwiw utjäna, ukaw thakip qʼal jarkʼäna.
  
  Drakex nayranakap ch"allxtayäna. "Wila Infierno".
  
  Janipuniw ukham samkaskänti. Chiqansa, uka jarkʼantäwix jakkir qalat lurat mä jachʼa uñachtʼäwiwa. Jupax samart"ataw ikiskäna, qhipäxapax ch"iqa pirqaruw ch"allt"asïna, jach"a purakapax thakhinjam mistunirakïnwa. Manq"a esculturanakax purakapanx mä montón ukham ikiskäna, ukhamarak kayunakapar ch"iqiyata ukat sarnaqañ thakin tantacht"ata.
  
  Uka esculturan kayunakapanjja, mä jan wali jaqew ikiskäna. Jiwat jaqin janchipa. Torsojj tʼijtʼatäkaspas ukhamänwa, wali tʼaqhesiñas utjkaspa ukhamänwa.
  
  Ben jilatajj respetompiw akham säna: "Ukajj manqʼañ manqʼañawa" sasa. "Glutonía ukamp chikt"at saxrax Beelzebub satawa".
  
  Drake chachan nayrapax ch"allxtasïna. "¿Rapsodia Bohemia ukan Beelzebub sat chachanjam sañti munta?"
  
  Ben jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Janiw taqi kunas rock and roll uka tuqit parlkiti, Matt. Nayax Beelzebub saxra sañ munta. Supayan kupi amparapa" sasa.
  
  "Supayan kupi amparapajj sinti irnaqtʼatätap istʼtwa" sasa. Drake chachajj uka jachʼa jarkʼäwiruw uñchʼukiskäna. "Ukat pʼiqimar respetkasaxa, Blakey, jan kuna jan walinak parlañ jaytxañamawa. Cheqas taqe kunas rock and roll sat musicampi sasiwa" sasa.
  
  Karin kullakajj jachʼa ñikʼutap chʼiyjäna ukat wasitatwa chintʼañ qalltäna, jukʼamp chʼamampiw chintʼañ qalltäna. Walja Delta pallapallanakaw jupar uñch"ukipxäna, Komodo jupax jupanak taypinkänwa. Hawksworth chachajj uka particular pʼiya toqet mä qhawqha suma yatiyäwinakwa qellqatanakapan qhanañchäna sasaw jupajj säna. Parlkäna ukhajja, Drake chachajj nayranakap cuartoruw muyuntayäna.
  
  Uka jach"a chimpu qhipäxanxa, jichhax mä arco de salida jan utjatap amuyasïna. Ukhamasti, mä jachʼa chʼiwiw qhipa pirqa taypin tʼijtäna, jachʼa techo tuqiruw kurvatäna, ukat mä jachʼa qala pamparuw tukuyäna. Kunawsatix Drakex meseta uñch"ukiskäna ukhax uñjäna kunatix mä balcón ukar uñtasitaw jaya tukusipanxa, niyas mä cubierta de observación ukar uñtasita, ukax... qhipa pä niveles ukar uñtatawa?
  
  Drake chachan amuyunakapax mayjt"ayatäxänwa, kunapachatix mä disparo ist"askäna ukhaxa. Uka balajj pʼeqenakap patjjaruw ricochetäna. Drake chachajj pamparuw jaquqanïna, ukampis Komodo chachajj amukiw uka pachpa qalat lurat pata pampar uñachtʼayäna, uka cheqaruw jichhak uñakiptʼäna, ukat tunka payan jila jaqenakaw mä kʼiwjjatjam tʼijtʼir uñjäna.
  
  Kovalenko jaqinakaxa.
  
  Kun sañs munäna...
  
  -Uka bastardo ukar muyuntat mä thakhi jikxatapxam -sasawa Drake-x Ben-arux sist"äna, ukat jach"a escultura tuqiruw p"iqip ch"allxtayäna, ukax nayrar sartañ thakhip jark"aqäna, ukatx taqpach chuymap qalat lurat pataruw uñt"ayäna.
  
  Mä jach"a acento aruw thuqt"äna, jach"a jach"a tukuri ukat jach"a jach"a tukuri. -¡Matt Drake sat chachajja! ¡Machaq juramento uñisirija! Ukhamajj mayampiw jarkʼañ munta, ¿janich ukhamäki? ¡Naya!, ¿Jumanakax janipuniw kuns yatiqapktati?"
  
  "¿Kuns jumax jikxatañatak ch"amachasiskta, Kovalenko? ¿Kunsa taqe ukanakajj sañ muni?"
  
  -¿Kunas taqi ukanakax sañ muni? Ukax mä jakäwi thaqhañawa. Nayax Cook ukar jawq"jatajat. Kunjams pä tunk mara sapa uru mä jaqir jiwayasin yatiqawayta ukat yatichawayta uka tuqita. Nayajj janiw yaqha chachanakjamäkti. Nayrïr waranqa waranqa qullqi janïr jikxatkasax uka tuqitwa atipjayäta" sasa.
  
  -Jumax Cook-arux nayratpach jawq"jawaytaxa -sasawa Drake-x samarañamp arsüna. "¿Kunatsa jan akan kuttʼanipkta? Parlañäni, jumampi nayampi -sasa.
  
  -¿Jiwayañ munasmati? Janiw yaqha amtäwinïkiriskayätti. Markanakajas jiwayañ munapjjetu" sasa.
  
  -Inas kunatix jumax jach"a conocedor ukhamätawa -sasa.
  
  Kovalenkox ñik"utap ch"uqt"asïna, ukampis jupapachpa chiqapar uñjir arunakapampix wali apt"ataw uñjasïna, ukat jisk"achawix janiw sum apsutäkänti. "Amtanakaj phoqañatakejj waranq waranqa jaqenakaruw jiwayasirïta. Inas nayajj nayratpach ukham lurjjchiyäta. ¿Khitis jakthapiñatak llakisi? Ukampis amtañamawa, Drake, ukat sum amtañamawa. Jumasa amigonakamasa uka estadística ukankapxätawa. Amtäwinakamxa aka uraqit pichthapiyäma" sasa.
  
  -Jan sinti melodramático ukhamäpxamti -sasawa Drake-x kutt"ayäna. "Aka chiqar saraqam ukat kit ukankatamat uñacht"ayañamawa, jilïr jaqi." Karin ukat Ben jilatarojj uka jakʼanwa uñjäna, jupanakajj wali amuyumpiw parltʼasipkäna, jichhajj kunas qhanäskäna ukhajj panpachaniw wali chʼamampi pʼeqep chʼoqtʼañ qalltapjjäna.
  
  "Jan amuytʼasimti, jikisiñäni ukhasa, ukhamakiw jiwäjja. Rusia taykankir jan wali markan wali qʼañu callenakanwa jilsuwayta. Ukat nayajj librew jupanak taypin sarnaqirïta. Jupanakajj nayankapjjänwa. Británicos ukat estadounidenses ukanakax janiw chiqpach ch"axwañ tuqitx kuns yatipkiti". Uka qhuru uñnaqt"an jaqix uraqiruw thuqt"äna.
  
  Drake chachan nayranakapajj jiwayirjamarakïnwa. -Ay, taqi chuymaw suyt"askta jan jasak jiwañamataki.
  
  "Jichhakiw uñjapxäma Brit. Nayax tesoro ukar reclamkasax phichhantat uñjapxäma. Yaqha warmimar irpkasax arnaqasir uñjäma. Nayajj diosar tukuskäyät ukhajj isthapit uñjapjjäma -sasa.
  
  "Alaxpacha layku". Komodo jupax tiranos ukanakan rampage ukar ist"añat qarjataw jikxatasi. Jupax qalat lurat chhullunkha tuqir voleibol ukamp jaquqanïna, Wila Reyin jaqinakaparux wali mulljataw jaquntäna. Jichhasa, Drake chachajj uñjäna, tunka chachanakatjja llätunkaniw jupar yanaptʼañatak tʼijtjjapjjäna.
  
  Kuttʼañ disparonakajj jankʼakiw istʼasïna. Uka jakʼankir qala pirqanakat balanakaw chʼalljjtäna.
  
  Ben jilatajj akham sasaw jachʼat arsüna: "Uka likʼi jaqe patjjar makatañakiw wakisi. Janiw sinti ch"amäkiti..." sasa.
  
  Drake jupax mä ukampis jak"achasiñap amuyasïna. Jupax mä ceja jach"ar aptäna kunawsatix qala ch"akhanakax amparapar purinkäna ukhaxa.
  
  -Ukampis -sasawa Karin kullakax jawsäna, Ben ukar uñtasitapax juk"ampiw qhanstawayxi, Drake jupax juk"amp pachanak jupamp sarnaqäna. "Katjañax manq"añankiwa. Ukanakat yaqhepajj chʼusawa. Ukat mä kasta gasamp phuqantatänwa" sasa.
  
  -Nayax amuyta janiw gas larusiñakiti -sasa. Drake chachajj jan uñnaqtʼan jiwat cuerporuw uñchʼukïna.
  
  Komodo jupax mä voleibol conservador ukamp wila Rey ukan jaqinakar jan walt"ayañatakiw jalxatawayi. -Ukhamaxa, ukhamaxa chiqpachansa, chiqpachansa suma yänakawa.
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Wakichtʼat polvonaka" sasa. "Gatillonak jaquntasaw antutatänxa. Inas Tutankhamón sat chachan sepulturap jikjjatapkäna uka jila parte arqueólogonakar jiwayapkäna ukar uñtasitächïna. Jumax uka maldición satäkis ukxa yatisktawa, ¿janich ukhamäki? Ukhamajj nayra egipcio sacerdotenakajj sepulturan jaytapkistu yaqhep qollanaka jan ukajj gases ukanakajj sepultura lunthatanakar jiwayañatakik luratäkaspas ukhamwa jila parte jaqenakajj amuyapjje" sasa.
  
  "¿Kawkïris jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñasa?" -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  "Janiw yatipkti, ukampis jankʼak tʼijtʼañäni ukhajja, maynit maynikam mä jukʼa polvo apsuspa ukhajja, mä jiskʼa polvo ukhamäñapawa, ukat jankʼakiw chʼamaktʼani. Trampa ukax nayraqatax khitirus escultura ukar makhatañapatak jark'añatakiw akankxi &# 184; , jan atipjamti" sasa.
  
  Karin kullakajj chʼamampi jachaqtʼasisaw akham säna: "Hawksworth chachan arunakaparjamajja" sasa.
  
  Drake chachajj kuna jan waltʼäwis utjäna uk sum amuytʼäna. Jupatakejj mä turkakipäwjamaw amuyasïna. Uka patat mä balcón uñchʼukiñ utjaspäna ukhajja, tukuyañ jakʼankpachänwa. Uka chiqatx suxta ukat paqallqu cuartonakaruw chiqak thakhix utjani sasaw amuyäna, ukatx legendario "tesoro" ukaruw purini sasaw amuyäna, ukat mä juk"a pachaw uka equipo ukar uñakipt"äna.
  
  "Ukaw akatakix sarasktanxa", sasaw saraki. -Taqi jani ukaxa jani kunasa. Uka patatsti" sasaw Covalenko sat chachar colerat amparapamp luqxatäna, "mä juykhu jaqiw akapachar balanak jaquntäna. Ukat Ben, jumanakan yatiñamatakix akax chiqpach dinorok ukhamawa. Ukampis ukaruw ukatakix sarasktanxa. Taqi kunas jan ukax janiw kunas. ¿Ukatakix wakicht'atätati?
  
  Juparojj mä istʼañjam arnaqasiñampiw arunttʼapjjäna.
  
  Matt Drake jupax t"ijt"askäna, chachanakaparux Infierno ukan jisk"a nivelanakaparuw irpxaruwayäna, jupax qhipa thakhipawa, jupax munat warmit vengasiñataki ukat akapachar uñt"at juk"amp jan wali jaqit qhispiyañataki.
  
  Nina naktayañataki pacha.
  
  
  KIMSA TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Drakex uka jach"a esculturaruw jaltawayxäna, kayunakapat qhiparañ yant"äna ukat uka tallat manq"anakat katthapisinx jupa pachpaw jaltxatayna. Uka esculturax thaya ukat qhuru ukat yaqha markankir jaqjamaw amparanakap manqhan jikxatasïna, yaqha markankir yuqall wawar llamkt"kaspas ukhama. Jupax samañap katxarutayna, kunawsatix ch"amampiw jaquntäna, ukhamat equilibrio jan utjañapataki, ukampis fruta, t"ant"a rollo ukat khuchhi aycha jamp"inakaw katxarutayna.
  
  Uka manqhanjja ukat chʼeqa toqenjja, mä jaqen cuerpopaw utjäna, jupajj janiw ukham suertenïkänti.
  
  Balanakaw jupar muyuntäna. Komodo ukat yaqha Delta Team ukankirinakax nina naktäwimpiw jist"arapxäna.
  
  Drake chachajj jan mä segundos ina chʼusar aptʼasisaw uka moldeat figuran jachʼa cuerpop patjjar jaltawayjjäna ukat mayni ladoruw saraqanïna. Kayunakapax qala pampar llamktʼkäna ukhaxa, kuttʼasaw filankkäna uka jutir jaqirux ampar lukʼanap luqtäna.
  
  Ukat ukat jupax ukhamarakiw pallapallanak jiwayatayna, Wila Reyin mä jaqiparuw nayrïr ch"axwawimp jiwayatayna. Uka jaqix qalat jaltxataynawa, niya jiwat masipan janchipar jak"aruw wali axsarkañ ch"allxtawimp uraqir puritayna.
  
  Filankir payïr jaqew uk luräna.
  
  Ben jilataw uka qhepat utjäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Phisqa minutonakatjja, taqpach equipojj Gluttony sat chachan chʼamaparuw jan kuna usun imantatäpjjäna. Mä manq"añakiw ch"allt"ata. Drake chachajj kunjamsa polvo phustʼajj thayar sartaskäna uk uñjäna, mä jiwayir, encantat katarin janchipar uñtataw espiraljam sarnaqäna, ukampis mä qhawqha segundonakatjja, tʼijtʼir jan wali jaqen botasapsa jan llamktʼasaw chhaqtjjäna.
  
  "Protrusión ukaxa".
  
  Drake jupax pä kutiw mä jisk"a qullu pataruw irpäna, ukax mä ledge qalltaruw tukuyäna. Uka suma cheqatjja, janïr qalat lurat pampar puriñkamaw perqa patjjar suma kʼachachtʼat uñjapjjäna.
  
  Wila Reyin jaqinakax qhipharuw kutt"apxäna. Ukajj tiempo contra tʼijuñapunïnwa.
  
  Jupanakax alayaruw phallapxäna, mä sapa archivo ukan. Uka ledgejj wali jachʼänwa, mä qhawqha pantjasitanak pampachañataki. Drake jupax t"ijt"asaw pallapallanak jaquntäna, Kovalenko jaqin yaqha jaqiparuw jiwayatayna, kunatix jupanakax jutir mistuñ arco manqhan chhaqhapxäna. Kunawsatix uka qullu pataruw puripxäna ukat mä jach"a qalat lurat qullu uñjapxäna, Drake jupax yaqha yänak embuscada ukan jikxatasir uñjäna.
  
  -¡Granada!
  
  Mä tʼijtʼasajja, pʼeqep nayraqataruw pampar jaqontäna, chʼamapampiw cuerpop tʼijtʼayäna, kunattejj uka suma qala patjjaruw liwjjatasïna, ukat granadajj mä ladoruw jaqontäna.
  
  Uka pampat jaquqanïna, mä qhawqha segundonakatjja, phallawayjjänwa. Uka phallawix cuartoruw ch"allxtayäna.
  
  Komodo sat chachajj sartañapatakiw yanaptʼäna. -Futbol equiposan apnaqapxaraksnawa, chacha.
  
  "Yankees ukankirinakax janiw futbol anatt"añ yatipkiti". Drakex balconar t"ijtäna, kunatix qhipäxan utjki uk uñjañ wal munäna ukat Kovalenko ukar katjañ munarakïna. "Janiw kuna juchas utjkiti".
  
  -Hm -sasa. Inglés markankir equipojj walja trofeonak utar apanipki uk janiw uñjkti" sasa.
  
  -Utar quri apanipxäma -sasa. Drake jupax americano ukarux ordenaruw puriyatayna. "Olímpicos ukanxa. Beckham jilatajj mayjtʼayañapawa" sasa.
  
  Ben jilatajj jupanakaruw katjäna. -Jupax chiqawa -sasa. Uka equipojj jupatakiw anattʼani. Walja jaqenakaw jupa layku sartani" sasa.
  
  Karin kullakajj qhepäjjat colerat arnaqasïna. "¡Mä chiqax utjiti kawkhantix mä chachax jan fucking futbol tuqit parlkaniti!"
  
  Drakex balconar purisax amparapampiw uka jisk"a t"unjat qala pirqa patxar luqxatäna. Uka uñjasax kayunakapax ch"allxtasïna, liwxatasïna, taqi llakinakapat armasxäna, ukat wasitat jiskt"asïna, kuna kasta uywas chiqpachapuni aka muspharkañ chiqar lurawayi.
  
  Uk uñjasajja, chuymanakaparojj wali mulljañampi, ajjsarañampiw phoqantayäna.
  
  Balconajj cheqapuni jachʼa pʼiyanakat sipansa niya pusi tʼaqa alturat sipansa jukʼamp jachʼänwa. Janiw pächasiñasäkiti, jupanakat sipansa jukʼamp jachʼakiwa. Uka qhanax jan jakt"kay ch"amaka ámbar lliphipiwinakat jutäna, ukanakx Wila Reyin jaqinakax janïr suxta nivelar mantañkamaw antutapxäna. Ukhampachasa, uka pʼiyan jila partepasa ukat jan walinakapas chʼamakansa chʼamakansa imantatäskakïnwa.
  
  Chʼiqa toqenjja, ukat mistuñ arcot mistuñatakisa, mä escalera zigzag ukamp llawuntatänwa, ukajj niya patak metronak saraqanïna. Aka escaleran manqhapatxa, Drake ukat jupan equipopampiw mä jach"a thuqt"äw ist"apxäna, ukatx arnaqasiñanakax chuymanakaparux axsarañat puñchuruw tukuwayi.
  
  Ben jilatajj mä samsuñwa aptʼasïna. -Dude, janiw kunjams ukax ist"asi ukx gustkituti.
  
  "Jïsa. Mä qʼochuman qalltañapjamaw istʼasi" sasa. Drake chachajj ajayunakajj jan sinti jayarstʼañapatakiw chʼamachasïna, ukampis jawqʼap oraqet apsuñajj wali chʼamänwa.
  
  Escaleranakajj mä jiskʼa chhullunkharuw tukuyäna. Uka ledge uksat sipansa, uka pʼiyajj wali jachʼaruw jistʼarasïna. Jupax mä jisk"a, k"uchirt"at thakhi ch"iqa pirqaruw ch"allt"ata uñjäna, mä jisk"a thakhiw mä p"iyan jan tukuskir manqhan t"ijtäna, ukat ukar uñtasit thakhix ch"iqa tuqinx sarantaskänwa, ukampis janiw mä puente jan ukax yaqha thakhis utjkänti jupanakar mayachthapiñataki jach"a ch"usawja.
  
  Uka pʼiyan jaya tukuyapanjja, mä jachʼa chʼiyar qalaw saytʼatäskäna. Kunapachatï Drake chachajj nayranakap chʼoqtʼaskäna ukhajja, inas niya chikat qalat mä uñnaqtʼa luraspa sasaw amuyäna, ukajj mä jachʼakiwa, ukampis jaya ukat chʼamakaw thakin jarkʼäna.
  
  Jichhaxa.
  
  "Qhipa ch"amanchawi" sasaw säna, chiqäñap suyt"asa. "Nayar arktapxita".
  
  Mä kutix mä pallapallax sapa kutiw pallapalla. Ukwa Alison kullakajj jupar säna. Janïr jupar jaytkäna ukhakama. Janïr jupax...
  
  Jupax amtawinak jayarst"ayäna. Jichhax janiw jupanakamp nuwasiñ puedkänti. Ukampis jupajj cheqpunwa säna. Ajjsarkañ chiqäskapuniwa. Jupatï jakaspäna ukhajja, taqe kunas mayjäspawa, ukampis jichhajj mä soldadon wilapaw jupar sarawayjjäna, mä nuwasir jaqen wilapawa; chiqpach sarnaqäwix janipuniw juparux jaytanukkänti.
  
  Jupanakax jisk"a pasaje ukar mantapxäna: pä civiles, suxta Delta pallapallanaka ukat Matt Drake. Qalltanx túnel ukax nayrir túnel ukanakat sipanx juk"ak mayjt"ataw uñstawayi, ukampis ukatx, ámbar lliphipiwinak qhant"asax nayrar sartasipkakïnwa, Drake jupax pasaje ukax mä akatjamat t"aqanuqtatap uñjäna ukat pä autonak anchor jach"aptayasïna, ukat mä canal ukham utjatap amuyasïna qala pampa taypina khuchhurata.
  
  ¿Canal de guia ukax kunjamasa?
  
  -Tobillonak p"akjirinakat amuyasipxam -sasa. Drake chachajj nayraqatapan mä jan wali jiskʼa pʼiya uñjäna, uka pʼiyajj kawkhantï mä jaqejj kayup uchañ puedkäna uka cheqankänwa. "Janiw sinti ch"amäñapäkiti aka ritmo ukar jan puriñaxa".
  
  "Janiwa!" Ben jilatajj jan kuns amuytʼasisaw jachʼat arsüna. "Jumax fucking pallapalla. Ukham arunak arsuñat sipansa, jukʼamp sum yatiñamawa" sasa.
  
  Chiqañchañatakis mä jachʼa thuqtʼäwiw utjäna, ukat jupanakan manqhanjja oraqejj khathatirakïnwa. Uka pasajejj kawkhantï sarapkäna ukaruw jaljtayäna, uka pasajerojj kuna jachʼa ukat llaktʼas jaqontatäkaspas ukhamänwa. Jupanakax qhipäxar kutt"apxaspawa ukat jark"antatäpxaspaw jan ukax-
  
  "Jalaña!" -sasawa Drakexa jach"at arsüna. "¡T"ijtxam, maldición!"
  
  Manqha q"ixu q"ixunakaw uka pasaje phuqhantañ qalltäna, kuna jach"a q"ixu q"ixunakas jupanak tuqir saraskaspa ukhama. Jupanakax t"ijtxapxänwa, Drakex t"ijtkasax llamayunak jaquntäna, Ben ukat Karin jupanakax janiw kuna jan wali sipitanakarus mantapkänti sasaw wal suyt"äna.
  
  Aka jank"a...
  
  Uka arnaqasiñajj jukʼamp jachʼänwa.
  
  Jupanakax t"ijt"asipkakïnwa, janiw qhipäx uñtañ atinakänti, jach"a canal ch"iqa tuqiruw t"ijtapxäna ukat Drake-n jan bengalanakapax tukusxatap suyt"apxäna. Mä minuto qhepatjja, kawkhansa nayraqatapat payïr jan wali arunak istʼapjjäna.
  
  -¡Jesusa!
  
  Drake jilatajj janiw jukʼamp chʼamanïkänti. Ukham luraspäna ukhajja, jiwatäpjjaspänwa. Jupajj chʼeqa toqenkir perqankir mä jachʼa jistʼarataw tʼijtäna. Uka ch"axwawix alaxpachat jutaskäna. Jupajj jankʼakiw uñchʼukïna.
  
  JANIWA!
  
  Blakey jupax chiqaw sataynawa, uka loco jisk"a jaqi. Rolling Stones ukax jupanak tuqiw thuqt"asipxäna, ukat janiw Dinorock ukham thuqt"apkänti. Ukanakajj nayra mecanismonakamp antutat jachʼa esférico qala bolanakänwa, ukat qhana ukat jamasat canalanakampi controlatänwa. Chʼiqa toqenkir jaqejj Drake sat chacharuw purïna.
  
  Jupax wali jank"akiw apthapitayna. Ukat akham sasaw arnaqasïna: "¡Tʼijtjjam!" "Ay Diosaja".
  
  Ben jilataw jupamp chiktʼasïna. Delta markankir pä pallapallanakax Karin ukat Komodo satänwa, jupanakax mä pulgada ukhakiw jist"arat chiqat t"ijtapxäna. Ukat jukʼamp pä pallapallanakaw pasawayjjäna, kayunakap patjjaruw tinkupjjäna ukat Komodo ukat Karin sat chachanakaruw chʼalljjtapjjäna, ukat mä jachʼa pelotaruw tukuyapjjäna.
  
  Ukampis Delta markankir qhep qhepa jaqejj janiw sinti suertenïkänti. Ukax jan ist"asisaw chhaqtawayxäna, kunatix jach"a bolax cruz pasaje ukanx mistuwayxänwa, Mack camionan ch"amapampiw ukar ch"allt"asïna, ukatx túnel pirqaruw mä thuqt"awimp jaquqanïna. Yaqha ch"axwäwiw utjawayi, kunatix jupanakar arknaqir pelotax qhispiñ thakhi jark"antat pelotaruw ch"allt"asiwayi.
  
  Komodo chachan ajanupax jupa pachpaw arsüna. -Jan jank"ak puriñäni ukhaxa, janïr t"unjatäkipanx mayni sipitanakarux muyuntapxaraksnawa -sasa.
  
  Jupanakax wasitatw sartasipxäna. Kimsa juk"amp crucenak pasapxäna, ukanx jach"a maquinarianakan maquinarianakapax thuqt"asipxäna, ch"axwapxäna ukat ch"axwapxäna. Delta irpirix chiqaw sataynawa. Drake chachajj wali sum istʼäna, ukampis Kovalenko jilatatsa ni nayrankir jaqenakatsa janiw kuna arunaksa istʼkänti.
  
  Ukatxa, jupax wali ajjsarkäna uka jarkʼaruw chʼalltʼasipxäna. Jachʼa qalanakat maynïrejj nayraqatar jachʼa jachʼa tukusaw nayrar sartañ thak jarkʼäna. Jupanakax tantachasipxäna, inas aka yäx niyaw wasitat qalltañampïski sasaw jiskt"asipxäna.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Inas pʼakjatächïna. -Nayaxa mä sipita sañ munta -sasa.
  
  "Jan ukax inas..." Karin kullakax qunqurt"asisaw mä qawqha kayunak nayrar jalt"äna. -Inas akan utjañapächïna -sasa.
  
  Drake jupax jupan jak"aparuw jaquntatäna. Ukanjja, mä jachʼa qala manqhanjja, makhatañatak mä jiskʼa cheqaw utjäna. Mä chachan manqhan chhuxriñchjasiñatakix mä chiqaw utjäna.
  
  "Janiw walikiti". Komodo jupax qunt"asirakïnwa. "Aka mierda trampa laykux mä jaqiruw chhaqhayawayta. Yaqha thakhi jikxatañamawa, Drake -sasa.
  
  Drake chachajj amparapat uñkatasaw akham säna: "Cheqas siskä ukhajja, mä kutix uka sipitanakax wasitat saytʼayatäxani ukhaxa, wasitatwa jaltxapxani. Jupanakax pachpa sistema de almohadilla de presión ukampiw mayninakax apnaqapxañapa. Jiwasax akan jist'antatäñäniwa -sasa. Jupax Komodo nayranakapampix wali ch"amampiw jikisïna. -Janiw kuna lurañas utjkiti -sasa.
  
  Jan jaysäwi suytʼasaw pelot manqhar liwjjatäna. Mayni equiponkirinakax qhipäxaruw qunt"asipxäna, janiw qhip qhipa filankxañ munapkänti, ukampis Delta markankirinakax disciplina ukarux mantapxänwa ukat kawkhantix comandantepax uñacht"ayawaykatayna ukaruw sayt"asipxäna. Drakex mä uñt"at munañax pechopan jilxattaskir amuyasïna, mä munañaw akham sañ muni: Jan llakisimti, confiyañamawa. Uka tuqitwa irpapxäma, ukampis janipuniw mayampsa ukham arsxaniti sasaw yatïna.
  
  Janiw Kennedyx jan amuyt"asis jiwatapat qhipatkiti.
  
  Mä juk"a liwxatasinxa, mä jach"a qullu pataruw p"iqip nayraqatar liwxataskir jikxatasïna, ukat jank"akiw mayninakax jupar arknaqir ist"äna. Uka manqhajj janiw jayankkänti, ukampis uka jachʼa qalat lurat bola manqhan cheqak saytʼasiñapatakiw mä cheqa jaytäna. Taqi mayniw qhipäxan tantachasipxäna. Wali amuytʼasisajj janiw mä musculos kuyntʼañsa ajjsarkänti. Aka yänakax saraqawayxäna ukhax taqiniw mä kipkakïpxañap munäna.
  
  Ukampis uka qhepatjja, molienda maquinanakan uñtʼat jachtʼasitapajj amuktʼañwa chʼalljjtayäna, ukat pelotajj kuyntʼarakïnwa. Drakex infiernot mistur mä murciélago ukham t"ijtäna, taqiniw jupar arktapxañapatak arnaqasïna. Jupajj jankʼakiw Ben-ar sarnaqañapatak yanaptʼäna, mä wayn tawaqo yateqeris cuerpopan jan chʼamanïkaspa ukat soldador uñtasit jan chʼamanïkaspas ukham amuyasïna. Komodo sat chachajj Karin kullakarojj yanaptʼaniw sasaw yatïna, ukampis niyakejjay artes marciales toqet wali yatjjattʼatächïnjja, cuerpopan suma chʼamanïtapajj mä chachan cuerpopampi kikipakïspawa.
  
  Mä tamjamax jiwayir bola rodante manqhan t"ijtapxäna, k"achat k"achat qalltatapat askinak apsuñ yant"apxäna, kunatix nayraqatapanx mä jach"a qulluruw jikisipxaspa, ukax wasitat uñkatasiñatakiw wayt"aspa.
  
  Drake jupax tobillo p"akjata uñjäna ukat mä iwxt"äw arnaqasïna. Jupax saxra ukham uñt"at p"iya patxaruw jaltawayxäna, niyaw Ben-arux jupamp chik aynacht"ayäna. Ukatxa, mä qullu pataruw jaquqanïna.
  
  Ukajj wali qhorupunïnwa. Jupax p"iysuwayxänwa, p"iqip alayaru, kayunakapax thuqt"askäna, ch"iqa amparapampiw Ben-an cinturapar ch"uqt"asïna, sapa kayuparuw liwxatäna. Tukuyañatakix mä juk"a jayaruw pelotar ch"allt"äna, ukampis ukatx taqi khitinakatix qhipäxankapkän ukanakaruw mä ch"am churañapäna.
  
  Jupax janiw jaytanukkänti, jan ukasti mayninakar mä juk"a chiqa churañatakiw nayrar sartasïna ukat juk"amp mä qawqha llamayunak nayrar jaquntäna.
  
  ¡Jupanakajj qalat lurat mä chʼamani perqat jaltjjapjjäna!
  
  Mä jach"a qalaw jupanak tuqir thuqt"äna. Taqi equipox apnaqapxäna, ukampis jichhax mä jan walt"äwin jikxatasipxi. Litiraljama.
  
  Drake nayranakapaxa "Mä p"iyaw utji. Uraqin p"iya -sasa.
  
  Jankʼakiw kayunakapajj chʼiyjatäjjäna ukat jan suytʼäwit nervionakapas chʼiyjatäjjänwa, ukatwa uka pʼiyarojj jankʼak sarapjjäna. Ukajj jiskʼakïnwa, niya mä jaqjam jachʼänwa, manqhatjja qʼal chʼiyaränwa.
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Iyawsäwin saltapa" sasa. -Diosar iyawsañampi sasiwa.
  
  Qala bolan jach"a thuqt"awipax juk"amp jach"aruw jilxattawayi. Ukajj jupanakar tʼunjañatakejj mä minuto qhepatwa pasjjäna.
  
  "Glow stick" sasaw Komodox wali ch"amamp arsüna.
  
  "Janiw pachax utjkiti". Drakex glow stick p"akjasaw mä jank"ak p"iyaruw jaltawayxäna. Uka tʼunjäwix jan tukuskirïkaspas ukhamänwa. Ch"iyarax lliphipisïnwa kunatix t"ijt"at amparanakaps ch"allxtayaskäna ukhama. Mä qhawqha segundonakatjja, manqharuw chʼalljjtäna, kayunakapas hebillaruw uchasïna ukat pʼeqepajj qala qalaruw wal chʼalljjtäna. Warawaranakax nayranakap nayraqatanwa umamp warantapxäna. Wilajj nayraqatapat chʼalljjtäna. Khitinakatï jupar arkapjjañapäkäna ukanakat amuytʼasajja, kʼajkir thujru jaytasaw jan jakʼachasiñatak jalnaqäna.
  
  Yaqhax mä ch"axwawimpiw uraqir puritayna. Ukat Ben jilatajj jupan jakʼapankjjänwa. "Mat. ¡Mat! ¿Jumajj walikïsktati?
  
  -Ay jïsa, nayax maldito suma jaqïtwa. Jupax qunt"asïna, templonakap katxarusa. -¿Jumaxa aspirinampi qullatätati?
  
  -Jupanakax manqhamaruw isthapipxani -sasa.
  
  "¿Polinesia markankir Mai Tai? ¿Hawaian lava ukax jalsu?
  
  -Dios, jan "L" aru arst"amti, masi -sasa.
  
  "¿Kunjamarak yaqha llampʼu chuymanïñasa?"
  
  "Janipuniw jupanakat tukuskiti. Samartʼapxam" sasa.
  
  Ben jilatajj usuchjasitap uñakipäna. Uka tiempotakejja, mayni equiponkirinakajj jan kuna usuniw uraqir puripjjäna ukat walpun tantachasipjjäna. Drake chachajj uka waynaruw amparapamp luqxatäna ukat kayunakaparuw saytʼasïna. Taqi kunas wali sumäkaspas ukhamänwa. Komodo jupax mä par llamayunak jaquntäna, ukax teja ukar ch"allt"äna ukat jach"a qullu pataruw jaltxatayna.
  
  Ukatsti mayamp mayamp liwxatapxäna, alaya arco taypit mistuñkama.
  
  -Ukhamawa -sasawa Drakexa säna. "Nayax amuyta akax qhipa nivel ukawa".
  
  
  PUSI TUNKA JALJA
  
  
  Drake ukat Delta Team jupanakax túnel ukanx mistunipxäna, wali ch"amampiw ch"axwapxäna. Janiw kuna lurañas utjkänti. Jupanakatï Kovalenko sat chachar saytʼayañ munapkäna ukhajja, jankʼak sarañajj wali wakiskirïnwa. Drakex jank"akiw ch"iqa tuqir uñtäna, p"iyan uñstatapat amtasisa, ukat uñjäna, Wila Reyin jaqinakax nayrïr S ukham uñtat chhullunkharuw jaltapxäna ukat juk"amp jaya chiqar muyuntat tantachasipxäna. Payïr S ukham uñtat ledge qalltawipax mä qawqha thakhinak jupanakat nayrar qalltawayi, ukampis mä jach"a p"iyan mayni tuqinx mä bostezo ch"usawj jan uñt"at manqhampiw jupanakar jaljtayäna. Jichhax jak"achasxänwa, ukat Wila Reyin jaqinakax juk"amp mä qawqha ámbar llamayunak apsupkaspas ukhamaw qhiparuxa, uka p"iyan jaya tukuyaparux sum uñakipt"äna.
  
  Mä jach"a qala pampax qhipa pirqat mistuwayi, ukax pachpa nivelanwa, S ukham uñtat panpachan ledges ukanakamp chika. Qhepäjjankir perqarojj mä jachʼa escaleraw uñachtʼayasïna, uka escalerajj vertical ukar jakʼachasispänwa, ukatwa mä maverick chachajj pʼeqejj chʼalljjtayasispäna.
  
  Mä jach"a ch"iyar jaqiw escalera patat jaquntatäna. Drake chachajj mä segunda kutikiw uñjäna, mä jukʼa uñjäna, ukampis... ¿qalat lurat mä jachʼa sillakïpachati? Inas mä jan iyawsañjam, jan uñtʼat trono?
  
  Balanakajj thayaruw chʼalljjtäna. Drake chachajj mä qonqortʼasisaw uka jaqerojj jaqontäna ukat manqha manqharu jaqontatäsajj wali ajjsarkañ arnaqasitap istʼäna. Jupanakax uñjapkäna uka sapa tapa thaqhañatakiw t"ijtapxäna, mä p"akjata jach"a qalanakax inas pata balconat jaquqanïchïna. Uñchʼukisipkäna ukhajja, Kovalenko chachan mä chachapaw jachʼat parlir pistolampiw jalnaqäna, uka pistolajj acerot lurat mä jachʼa dardo ukar uñtasitaw uka pʼakjat jaqontäna. Jaya pirqaruw jachʼat chʼiyjäna ukat qalaruw chʼalljjtäna.
  
  Kunapachatï dardojj tʼijtjjäna ukhajja, qhepäjjat mä jachʼa sogaw jistʼarasïna.
  
  Ukat uka linean mayni puntapajj pachpa armaruw uchapjjäna ukat jakʼankir perqaruw jaqontapjjäna, nayrïr perqat mä qhawqha kayunak pataruw chʼalltʼapjjäna. Sogajj jankʼakiw chʼoqtʼasïna.
  
  Jupanakax mä línea de correo ukham utt"ayapxäna.
  
  Drakex jank"akiw amuyt"äna. "Jupar jark"aqañ munstan ukhax aka línea ukax wakisiwa", sasaw arsuwiyi. "Jiwasan lurañasatakix wali jaya tiempow munasispa. Ukhamajj jan disparapjjamti. Ukampis frontera pasapkani ukhajj jarkʼaqañasarakiwa" sasa.
  
  Karin kullakajj wali uñisiñampiw akham säna: "Wila Reyjam jukʼamp amuytʼam" sasa. "Qhip qhipa jaqinakapax uka chiqankapki ukhaxa, kunjamsa línea khuchhuqaraki uk amuytʼañäni."
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Janiw saytʼapkti. "Janiwa".
  
  Jupax tapa qhipäxat jaltasaw pallapallanak jiwayatayna. Ch"iqa tuqiru ukhamarak kupi tuqiruxa, Fuerza Delta ukan ch"axwirinakax t"ijtapxäna, wali amuyumpiw ukampis chiqaparuw ch"axwapxäna.
  
  Kovalenko chachan nayrïr jaqinakapax manqha ch"amakaruw jalxatäna, saraskäna ukhax wali ch"amampiw sartapxäna, ukat wali yatiñampiw mayni tuqir uraqir puripxäna. Jupax jank"akiw muytasinx mä pirqax nina llawuntat auto phuqhat uñstayañ qalltäna.
  
  Delta pallapallax mä chiqaruw jaquntatäna, ch"iyjata. Drake nayraqatan janchipax t"unjatäna, ukampis inglés jaqix jan juk"ampiruw jaltawayxäna. Nayrïr S ukham uñtat ledge ukar jak"achaskäna ukhax mä jach"a ch"usaw jan kunas utjkän ukax nayraqatapan jist"arasïna. ¡Uka patjjaruw saltapjjañapäna!
  
  Disparaskakïnwa, ukat uka manqha manqha patjjaruw jaltawayjjäna. Kovalenko chachan payïr jaqipax línea ukanw t"ijtäna. Uka qalanakajj jakʼankir pʼiyan pirqapat jaqontatäjjänwa, kunattejj balanakajj wali chʼamampiw chʼalljjtäna.
  
  Drake jupan equipopax t"ijt"asaw jupar arknaqapxäna.
  
  Kimsïr chiqax mä jach"a ch"ukut chiqaruw jaltawayxäna. Kovalenko sat jilataw ukham luräna. Drake sat chachan pʼeqepajj nina naktayañatakiw jupar arnaqasïna. ¡Jichhakiw uka jan wali jaqirux mistuyapxam.
  
  Ukampis sinti walja yänakax jan waliruw purispa. Jupax línea p"akintaspawa ukat Kovalenkox wali seguro ukhamäspawa. Jupax uka q"añu jaqirux usuchjañakiw wakisispa. Ukat - juk"amp askixa - jupanakax mä ruso asnu jakkir munapxäna wila masinakax vendetta ukar saykatañataki.
  
  Kovalenkox jan kuna usuniw uraqir puritayna. Kimsa jaqinakapamp chikaw jupanakar chiqancht"añ atipxatayna. Drakex kimsa juk"amp jaquqanïna kunatix pä ch"amaw tantachasipxäna. Kimsa ch"iyar jaquntatanakaw jak"at jayarst"ata. Kimsa jiwayaña.
  
  Ukat uka fusil pʼeqeparuw tʼijtjjäna. Jupax patat jalnaqäna, nuwasir jaqiparux amparapampiw liwxatäna, ukat ch"amakaruw ch"amakar jaquntäna. Jupax kutikipstasinx caderapatw pallapallanak jaquntäna. Yaqha jaqiw liwxatäna. Komodo sat chachajj jupan jakʼapankänwa. Uka cuchillojj apsutäjjänwa. Wilax p"iyan pirqaruw ch"allt"asïna. Kovalenko chachan jaqinakapax juk"at juk"at qhipäxar kutt"apxäna, qhipäxankir qalaruw jaquntapxäna.
  
  Jilt"ir pusi Delta pallapallanakax precipicio uksan qunqurt"asipxäna, wali amuyumpiw Kovalenko chachan kawkir jaqirus línea jak"an qhiparapkän ukanakarux ch"axwapxäna. Ukampirus mä juk"a pachakiw maynix qhipäxar kutt"añ amtawayi ukat olla disparos lurañ qalltañataki.
  
  Jankʼak sarnaqañakiw jupanakan utjkäna.
  
  Wila Reyin juk"amp pä jaqinakapax zipline ukar makhatapxäna ukat jichhax jaltxapxänwa. Drake jupax yaqharuw ch"axwañ utar makhatañ qalltatap uñjäna ukat pallapallanak jaquntäna, mä ch"uspa ch"uspa ukham jaquntäna. Uka jaqix p"iqip alayaru, arnaqasïna, janiw pächasiñasäkiti, jupax khuchhuratap uñjäna. Drakex pirqaruw qhipäxar kutt"awayxäna. Komodo chachajj uka jaqerojj ledge sat cheqat jaqontäna.
  
  "Alaya!"
  
  Drake chachajj wali valorani segundonakaw uñchʼukiskäna. ¿Kuna infiernompis uka maldito línea katxarupxäna?Ukat uñjäna. Sapa chacharuw mä jiskʼa bloque especial churapjjpachäna, kunjamtï profesionalanakajj apnaqapki ukhama. Waljaniw uka jakʼan ikipjjäna. Wila Reyix taqi jan suyt"atanakatakix wakicht"ataw jutäna.
  
  Kunjamtï Drake jilatajj siskänjja. Jupanakax mochilas ukanx equipos espleológicos profesionales ukanakaw apt"asipxäna. Drakex jank"akiw bloque apsuwayxäna ukat arnés ukax qhipäxaparuw chint"äna.
  
  ¡Ben!
  
  Waynax jak"achasisinx Drake-x Komodo-ruw kutt"äna. "¿Karin kullakarojj apanipjjätati?"
  
  "Ukhampuni". Qhuru ajanu, ch"ama ajanu ukat nuwasiñ ch"akhanakani, jach"a jaqix wali janiw imantañjamäkänti, kunatix jupax nayratpach jiwayatäxänwa.
  
  Taqi chiqanakat...
  
  Delta chachanakar Kovalenko chachan thuqhurinakapar jan jark"aqañapatak atinisisaw Drakex juk"amp presión ukar jilxattayäna, jank"akiw polea ukax cable t"iju t"ijurux chint"äna. Ben jilatajj cinturón de seguridadaparuw chintʼasïna ukat Drake chachajj fusil churarakïna.
  
  "¡Jakawisax ukat dependerjamaw ch"axwañama, Blakey!"
  
  Arnaqasisax jaltxapxäna ukat zipline sat chiqat tʼijtxapxäna. Uka alturat ukat ukham jankʼakïtapatjja, jaya cheqajj jukʼamp jayaruw purirakispa, ukat jaya cheqajj qhepjjatkaspa ukhamänwa. Ben jilatajj pallapallanak jistʼaräna, disparonakapajj jachʼa jachʼatwa jalnaqäna, ukat alayankir Wila Reyin jaqenakarojj qala tʼaqanakaw jalluntäna.
  
  Ukampis janiw kunäkänti. Uka ch"axwaña ukat jank"akïña ukat amenaza ukanakaw wakisïna. Drakex jank"akiw kayunakap jach"ar aptäna, kunawsatix thayax jank"ak pasawaykäna ukat mä jach"a jan manqhankir ch"usaw alayax jist"arasïna. Ajjsarañampi ukat kusisiñampiw chuymapajj wal thuqtʼäna. Mä metalat lurat polea alambre malla patxar jaquntatäki uka istʼasax jinchuparuw wali jachʼat istʼasïna.
  
  Walja balanakaw pasawayjjäna, ukat jankʼak sarapkäna uka chacha warmiruw thaya taypin chʼiyjapjjäna. Drake jupax Delta Team ukan kutt"aniñap ist"äna. Kovalenko chachan mä chachapax wali ch"amampiw doblatäna. Ben jilatajj arnaqasïna ukat amparapampiw gatillo patjjar katjjatäna.
  
  Jukʼamp jakʼachasipkäna ukhajja, jukʼamp jan waliruw puripjjäna. Diosan bendicionapänwa, Kovalenko chachan jaqenakajj janiw kuna tapanïpkänti, ukat Delta markankir equipot sapa kuti balanakajj jutapjjäna ukajj janiw aguantañjamäkänti. Ukham jankʼak sarkasas Drake chachajj kayunakapan thayajj tʼijtʼirïkaspas ukhamwa amuyasïna. Patak patak maranakaw ch"amakax jupan manqhan ch"allxtayäna, t"ant"askäna, chhuxriñchjasïna ukat inas fantasma ukham amparanakap luqtarakchïna, ukhamat wiñay jamp"att"asiñar ch"iyjañ yant"añataki.
  
  Uka ledge ukaxa jupa tuqiru t"ijtäna. Qhipa pachanx Wila Reyix jaqinakaparux qhipäxar kutt"apxañapatakiw mayïna ukat Drakex bloque jaytawayi. Jupax kayunakapamp uraqir purintäna, ukampis ch"amapax janiw nayrar sartañamp qhipäxar pesaje ukamp equilibrio utjañapatakix askïkänti.
  
  Mä arunxa, Blakey-n pesaje-pax jupanakarux qhipäxar jaquntawayi. Uka manqha manqharu puriñkama
  
  Drakex amuyuparjamaw maysar jaquntatäna, taqpach janchiparuw mä torpe maniobra ukar jaquntäna. Ben chachajj jan chʼamaniw uka qala chuyman qalat katthapïna, ukampis jan ajjsartʼasaw uka fusil katjjarusïna. Drake jupax akatjamat zipline ukan jaquqanitap ist"äna ukat amuyasïna Komodo ukat Karin jupanakax nayratpach ukaruw sarapxäna, juparux cuello p"akjañ velocidadamp jak"achasisipxäna.
  
  Wila Reyin jaqinakax uka patat pasillo qhipäxaruw sarapxäna, niyaw qhip qhipa saltapax jach"a qala pamparuw puripxäna, kawkhantix uka jan amuyt"kay escalerax qalltäna. Suma yatiyäwix tunka payanikiw qhiparapxäna.
  
  Drake chachajj Ben jilatarojj janïr chintʼkasajj ledge patjjaruw jalnaqäna, ukat janïr qontʼkasajj mä qhawqha segundonak samartʼañapatakiw jaytäna. Mä ch"ipxtawimpiw Komodo ukat Karin jupanakax nayranakap nayraqatan pasapxäna, paninix wali sumaw uraqir puripxäna ukat janiw jan mä juk"a k"ari jachaqt"asis uraqir puripxäna.
  
  "Uka waynax mä juk"a pesaje uchasïna." Drake jilatajj Ben jilataruw uñachtʼayäna. "Walja phuqtʼat desayunonakaw utji. Janiw thuqt'añax wakiskiti".
  
  "Bandax janiw thuqt"kiti" Ben-ax jank"akiw kutt"ayäna, kunawsatix Drake-x jutïr saräwip uñakipaskäna ukhaxa. ¿Equipo ukan mayninakar suyt"añati jan ukax arknaqañacha?
  
  -Hayden jupax thuqt"askta ukhax Pixie Lott ukar uñtasitaw sasaw saraki.
  
  "Janiw kunas utjkiti".
  
  Komodo jupax Kovalenko jaqinakarux uñjarakïnwa. Cablejj wasitatwa chʼamaktʼäna, ukat taqeniw pirqar chʼoqtʼasipjjäna. Delta markankir juk"amp pä soldadonakax jank"akiw purinipxäna, botas ukanakax laq"aruw wali jach"at muyupxäna, kunawsatix jank"ak sayt"apkän ukhaxa.
  
  -Jichhax sartaskakim -sasa. Drake chachajj mä amtaruw purïna. -Jupanakar amuyt"apxañapatakix jan tiempo churañax juk"amp askiwa.
  
  Jupanakax ledge tuqiw t"ijtapxäna, armas ukanakax wakicht"atäxänwa. Wila Reyin nayrar sartawipax mä juk"a pachatakix qala pirqa kurva ukamp jan uñjkaya imantatäxänwa, ukampis Drake ukat jupan equipopax kurva ukar pasapxäna ukhax Kovalenko ukat mayni jaqinakaparux qalat lurat pata pampanx niyaw uñjapxäna.
  
  Jupax juk"amp pä jaqiruw kawkhans chhaqhayatayna.
  
  Ukat jichhax sinti lurañanak lurapxañapatak kamachitäkaspas ukhamaw amuyasïna. Walja jaqinakaw granadas RPG portátiles ukanakat apsusipxäna.
  
  -¡Maldita, jupanakaxa muzzle-cargado ukhamawa! Drakex arnaqasïna, ukat sayt"asisinx kutt"anxänwa, chuymapax mä akatjamat uraqiruw chhaqtxäna. -Ay janiwa- -sasa.
  
  Ukanjja, nayrïr pop ukat mä granada silbatojj bozalpat jaqontatäjjänwa. Qhipa pä Delta soldadonakax zipline uksatx jank"akiw sarasipkäna, uka ledge uksaruw amtapxäna, kunapachatix mä misil ukamp ch"allt"ataxän ukhaxa. Jupax zip-line anclanak patxankir perqaruw jaquntäna ukat qalanaka, laqʼa ukat esquisto ukanakan phallatapampiw tʼunjäna.
  
  Línea ukax sagged ukhamawa. Pallapallanakax ch"iyar armt"asiñkamaw t"ijtapxäna, jan kuns arsusa. Ukhamäpansa, jukʼamp jan walipunïnwa.
  
  Komodo chachajj maldecïna, colerasiñaw uñnaqap mayjtʼayäna. Jupanakajj suma jaqenakäpjjänwa, jupanakajj walja maranakaw yatichäna ukat jupanakamp nuwasïna. Jichhax Delta equiponx kimsa ch"aman jaqinakakiw utjäna, ukatsti Drake, Ben ukat Karin jupanakax utjarakïnwa.
  
  Drake jupax arnaqasïna ukat jupanakarux ledge uksan irpäna, machaq RPGs ukanakax niyaw uñstayatäñap yatisax loco ukhamänwa. Qhispiyirinakax t"ijt"asaw t"ijtapxäna, k"ajkir thujrunakampi ukat walja ámbar lliphipinakampi irpata. Sapa thakhinjam sarañax mä qalat lurat pamparuw jak"achasïna, mä muspharkañ escaleraruw jak"achapxäna, ukat mä jach"a trono qala pirqat mistki uka jan amuyt"kay ukampis jan iyawsañjam uñjañänwa.
  
  Payïr RPG ukanx mä disparo ukaw utjawayi. Akax t"ijtirinakan qhipäxapan mä ledge ukan phallawayi, jan walt"ayasa ukampis janiw thakhi t"unjkänti. T"ijtkasas, t"ijt"asaw wali suma ch"akhanakapat ch"allt"asis, Drake jupax Kovalenko juparux ist"äna, jupax jaqinakaparux amuyasipxañapatakiw arnaqasïna - uka ledge ukax jupanakan sapa mistuñ thakhipakïspawa.
  
  Jichhax Drakex uka ch"usawja kayuruw purinïna ukat kawkir ch"usawjatix qala pampar puriñatakiki ukat Wila Reyin jaqinakapampix uñkatasiñatak jaltxañapäkän uk uñjäna.
  
  Ukajj wali jachʼänwa.
  
  Chiqansa, wali jachʼänwa, niyas liwxatasïna. Niya sayt"atäxänwa. Janiw nayatakikiti, jan ukasti Ben ukat Karin jilatanakataki. Nayrïr uñtawipanx janiw jupanakax saltañ lurapxañap amuyaskänti. Ukampis uka qhepatjja, chuymap chʼamañchtʼjjänwa. Jupanakajj ukham lurapjjañapänwa. Ukat janiw jukʼampi jukʼampi, qhipäxar kuttʼañas utjkaspati. Jupanakakiw Wila Reyir jark"aqañ yatipxäna ukat loco amtäwip tukjañ yatipxäna. Jaqinakax terrorismo internacional irpirir jaqunukuñ yatipxi ukat janipuniw mayamps khitirus jan walt"ayañatak ch"am jikxatañapatak ch"amanïpkiti.
  
  Ukampis tʼijtkasajj chikat kuttʼaskakïnwa. -Jan sayt"amti -sasawa Ben-ar jawsäna. "Chiqawsaña. Jumax lurasmawa".
  
  Ben jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna, adrenalinajj kayunakaparu ukat musculonakaparuw katuntäna ukat munañapampi, jachʼa kankañapampi ukat chʼamapampiw phoqantäna. Drake jupax nayraqatw ch"usawjarux ch"allt"äna, amparanakap luqxatasinw jaltawayxäna ukat wali kayunakap liwxatasïna, mä olimpico ukham ch"usawjaruw arco ukham jalxatäna.
  
  Ben jilataw jupat qhepat jutäna, amparap luqtata, pʼeqepajj taqe cheqaruw jaqontäna, ukat equilibrio yatiñapajj nervionakatwa chʼalljjtäna. Ukampis mä qhawqha centimetronak qheparasaw yaqha toqer purintäna.
  
  "Jïsa!" -sasawa jach"at arsüna, ukatxa Drake-x juparux jachaqt"asïnwa. -Jessica Ennis kullakax janiw kuns lurañjamäkiti, masi.
  
  Ukat Komodox wali ch"amampiw uraqir purintäna, niyaw janchipax manqhat anqaru t"ijtäna kunatix jank"akiw kutt"awayxäna ukat Karinar uñkatarakïna. Uka saltapajj wali muspharkañänwa. Chakanakax jach"a jach"a tukutawa, qhipäxax arco ukhamawa, masax nayrar sartañapawa.
  
  Ukat perfecto aterrizaje ukax utjarakiwa. Delta markankir mayni equiponkirinakajj jupar arkapjjänwa.
  
  Drakex kutikipstasinx juk"amp muspharkay uñjäwip uñkatañataki.
  
  Wila Reyimpi jaqinakapampi, arnaqasisa, jacht"asis, jilpachanix wilamp ch"allt"ata ukat jist"arat usuchjatanaka, taqiniw chiqak jupanakarux nuwantapxäna ukat infiernot jutir saxranakjamaw armanakap liwxatapxäna.
  
  Qhipa ch"axwäwitak pachaw purini.
  
  
  PUSI TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Matt Drake jupax jan jaytjasaw Wila Reyimp nayraqatar uñkatasïna.
  
  Jaqinakapax nayraqat purinipxäna, arnaqasipxäna kunawsatix fusiles ukanakax thuqt"askäna ukat cuchillonakax ch"allxtapxäna ukat espadanakjamaw qhant"apxäna, ámbar qhana uñacht"ayasa ukat ninapax walja tuqinakaruw uñacht"ayasïna. Walja ch"axwawinakaw utjawayi, ukampis aka jaya chiqan ukhamarak aka testosterona ukat axsarañ thaya taypinx janiw maynis sum uñch"ukiskänti. Ukampis Drake qhipäxanx mä jach"a jach"a tukuñaw ist"asïna, yaqha Delta pallapallax liwxatatänwa.
  
  Drake chachan musculonakapax kimsa patak libranakan gorila ukamp nuwasirjamaw usuchjasïna. Wilampi qʼañunakampiw ajanupar chʼalljjtayäna. Niya llätunka jaqiw juparux nuwasipxäna, jupanakaru, ukampis jupax taqiniruw atipjäna, kunatix Wila Reyix jupanakan qhipäxapankänwa, ukat janiw kunas jark"kaspati venganzap yatiyañapataki.
  
  Nayra pallapallax kutt"anxänwa, civil ukan ajanupax jichhax juk"aptawayxänwa, ukat jupax kutt"anxänwa, jach"a filanakanxa, wali ch"ama fucking pallapallanakamp jakaskäna.
  
  Kimsa jaqiruw mä punto de blanco ukan ch"axwantäna, chuymapanx chiqapuniw ch"axwäna. Pusïrinxa, pistola liwxatasaw mantanïna, uka jaqin nayrap qʼal chʼallxtayäna ukat uka pachparakiw ajanupat mä chiqa pʼakjatäna. Kimsa segundonakaw pasawayxi . Jupax Delta ukankirinakax niya axsarañat jupat qhipharxatap amuyasïna, ukat irnaqañatakix mä chiqawj churapxäna. Jupax kimsa mercenarios ukanakamp nuwasiñatakiw jaytawayi, mä jaqimp Kovalenko jupamp chikaw sarnaqäna.
  
  Komodox uka jaqirux p"iqip ch"allt"äna ukat payïr jaqirux mä movimientompiw cuchillomp jawq"jäna. Karin kullakajj jupan jakʼapankänwa, janiw qhepar kuttʼkänti. Janiw mä segundotakis ukhamäkiti. Jupax ajanupan palmerapampiw uka jaqirux qhipäxar jaquntäna, ukat mä combinación de puñetazos ukanakaw arktäna. Kunapachatï mercenariox qhuruchasïna ukat jupa pachpaw jawqʼjañ munäna ukhaxa, jupaw chikanchasïna ukat mä técnica de taekwondo ukampiw amparapamp jaquntäna.
  
  Uka chiqaru puriñkama.
  
  Uka jaqixa, arnaqasisa, manqha manqhampi apayata, liwxatäna. Karin kullakajj Komodo jilataruw uñchʼukïna, mä akatjamatwa kuntï lurkäna uk amuyasïna. Mä jachʼa equipon pʼeqtʼiripajj jankʼakiw amuytʼasïna ukat yuspärañ uñachtʼayarakïna, mä ratukiw luratanakap wali askit uñjäna ukat wali wakiskirïkaspas ukhamwa uñachtʼayarakïna.
  
  Karin kullakajj wali chʼamampiw samsuwayjjäna.
  
  Drake jupax Wila Reyimpiw jikisïna.
  
  Tukuyawi.
  
  Qhip qhipa jaqix mä juk"a ch"axwañ aguantawayxänwa, jichhax kayunakap jak"an liwxatasin ikiskäna, samaña tubopax ch"uqt"ata ukat panpacha muñecapas p"akjata. Kovalenkox uka jaqirux jisk"achataw uñch"ukitayna.
  
  "Ipi. Ukat jan chʼamani" sasa.
  
  "Taqi jan chʼamani jaqinakax qamir yänakap qhipäxan imantasipxi, chʼamanïñ uñnaqapsa jupanakarux apanipxarakiwa."
  
  -¿Uñtasitati? Kovalenkox mä pistola apsusaw uka chhuxriñchjasir jaqirux ajanupar ch"axwantäna. "¿Janit ukajj chʼamakïki? ¿Ukhamäkaspas ukhamti amuyta? Nayax sapa uruw mä jaqirux thaya wilamp jiwayta, kunatix ch"amanïtwa, ¿akax mä kasta ch"amati?"
  
  "¿Kunjamtï Kennedy Moore sat chachar jiwayañatak kamachipkta ukhama? ¿Amigonakajan familianakapat kamsaraksnasa? Inas akapachan yaqhep cheqanakapajj Kovalenko, nasjjtam, ukampis janiw uka cheqajj sum amuytʼasirïkänti" sasa.
  
  Jupanakajj jankʼakiw ukat mä pachpa tiempon sarjjapjjäna. Pä armanaka, mä pistola ukat mä rifle, mä pachpa pachan ch"iqt"apxi.
  
  Panpachaniw ch"usakïpxi. Pä kuti ch"iqt"aña.
  
  "¡Janiwa!", sasaw Kovalenko kullakajj jachʼat arnaqasïna, ukajj wawanakar uñtasitänwa. Jupajj janiw sasaw sapjjäna.
  
  Drake chachajj cuchillopampiw chʼankhachasïna. Wila Reyix callin yatiñap uñacht"ayäna, ladopar patat jalt"asaw uñacht"ayäna. Drake jupax mä fusil juparuw jaquntäna. Kovalenkox jan ch"allxtasaw nayraqatapar jawq"jatayna, ukat uka pachparakiw jupa pachpaw cuchillo apsutayna.
  
  "Naya pachpa jiwayañajax wakisispa ukhaxa, Drake..."
  
  Inglés jaqix akham sänwa: "Ay jïsa, lurapxätawa" sasa. "Janiw khitirus jakʼan uñjkti. Janiw mä fucking shillings utjkiti, amigo -sasa.
  
  Kovalenko jupax mä lunge luratayna. Drake jupax k"achat k"achat ukham luraskäna uk uñjäna. Kovalenkox inas wali ch"amampi jilsuwaykaspas ukham amuychispa, inas ch"amampi entrenawaykaspas ukham amuychispa, ukampis yatiqañax janiw kunas rigor ukat jan walt"awinak SAS británico ukar uñtasita.
  
  Drake jupax ladopat mä jank"ak qunqurimpiw mantanitayna, ukax mä juk"a pachatakiw Kovalenkorux paralizawayäna ukat walja costillas ukanakaw p"akjatäna. Rusia jaqin lakapat mistki uka jach"a jach"a tukuñax mä ratukiw chhaqtayatäna. Jupajj qheparuw kuttʼjjäna.
  
  Drake jupax mä jank"ak ataque ukham falsificatayna, Wila Rey ukan reacción ukar suyt"äna, ukat jank"akiw uka jaqin ch"iqa amparap jupan amparapamp katjatayna. Mä jank"ak alayaru kutt"aña ukat Kovalenko muñecapax p"akjataw uñjasiwayi. Ukat mayampiw rusax sist"asïna.
  
  Jupanakarux Komodo, Karin, Ben ukat Delta markan qhipharkir pallapallanakaw uñch"ukipxäna.
  
  Wila Reyejj jupanakar uñkatasaw uñchʼukïna. "Janiw jiwayapkistati. Jumanakax taqiniw. Janiw nayar jiwayañjamäkiti. ¡Nayax Diosätwa!
  
  Komodox qhuru arumpiw arsüna. "Janiw jiwayañjamäkiti, idiota. Jumax arnaqasiñamawa. Ukampis kawkïr infierno pʼiyanakansa jakäwiman jakasïta uk ajlliñ yanaptʼañ wal suyaskta" sasa.
  
  "Carcel" sasaw Wila Reyejj thuqtʼäna. "Janiw mä carcelajj nayar katuntkitaniti. Mä semananjja, nayajj uka markan dueñopäjja" sasa.
  
  Komodo lakapax mä jachaqt"asiwiruw p"akjatäna. Ukat amukiw akham säna: "Walja carcelanakaw utji" sasa. -Janiw jupanakax utjkiti -sasa.
  
  Kovalenkox mä juk"a pachax musphataw uñnaqäna, ukampis ukatx mä jach"a jach"a tukur velo ukaw ajanuparux wasitat ch"uqt"äna, ukat Drake ukar kutt"awayxäna. "Jumasti?" - sasaw jiskt"äna. -Inas jumax jiwatästa, janitix chika uraqpachan arknaqañax wakiskaspa ukhaxa.
  
  "Jiwata?" Drake jilatajj ukham sänwa. "Kunayman kasta jiwatanakaw utji. Jumax uk yatiñamawa -sasa.
  
  Drake jupax thaya, jiwat chuymap ch"allt"äna. Kovalenko kullakajj walpun aynachtʼäna. Lakapat wilax jalsuwayxäna. Mä jachʼa jachʼa tukusaw qunqurtʼasïna. Wila Reyitakix mä p"inqa tukuyawi.
  
  Drake jupax jupat larusitaynawa. "Jupax tukuyxiwa. Amparanakap chint'apxam ukat sarañäni -sasa.
  
  Ben jilataw arsüna. -Arst"äwip qillqt"awayta -sasa. Jupax llamp"u chuymampiw telefonop apthapisin säna. "Software especial ukamp arup uñstayañatakix apnaqaraksnawa. Matt, janiw chiqpachapuni jakkasax jupar munapkti" sasa.
  
  Uka horasajj janïr phallaskipan qhep qhepa segundot sipansa wali chʼamäjjänwa. Drake chachan uñnaqapax dimisión ukhat q"uma uñisiñaruw mayjt"awayi. Komodo chachajj janiw ajjsarañat pächaskänti, jan ukasti chʼamachasisajj respetompiw yanaptʼäna, uka respeto sapakiw mä pallapallajj uñtʼaspa. Karin kullakajj wali mulljataw nayranakap jachʼaptayasïna.
  
  Drake chachajj fusilap jiltayasajj Kovalenko chachan nayraqatapar chʼama acerompiw chʼalljjtäna.
  
  -¿Jumaxa chiqati?
  
  -Positivo ukhamawa. Nayajj jupar jiwatap uñjta. Nayajj ukankäyätwa. Jupajj Hawai markar terroristanakajj ataque lurapjjañapatakiw orden churäna, Ben jilatajj cuarto muytasinwa uñchʼukïna. -Infiernosa ukax thuqhuñapawa -sasa.
  
  -Ukax kawkhantix jumax utjktam ukawa -sasa. Drake chachan jachaqt"asitapax thaya ukat llakisiñänwa, Wila Reyin almaparjama. "Infiernon punkunakapat sipansa. Aka chiqan qhiparañamawa ukat aka chiqan jiwañamawa" sasa.
  
  Kovalenko-n jawq"japax wali ch"amampiw ch"allxtasïna, pusi tunk maraw jiwata, jan kunani ukat wila wartäwiw uka qhipäxan sayt"atäna. -Janipuniw axsarayasmati -sasa.
  
  Drake chachajj uka jaqet yatjjatäna. Jupajj cheqäskapuniwa. Jiwañajj janiw jupar jan waltʼaykaspänti. Aka oraqenjja, janiw kunas uka jaqerojj ajjsarayaskänti.
  
  Ukampis mä kunaw jupar pʼakjañapäna.
  
  -Ukhamaxa aka chiqaru chint"apxsma -sasa. Jupajj fusilap apaqäna, ukhamatwa Komodo jilatajj wal llakisiyäna. "Ukat uka tesoro mayisipkakiyätwa. Ukax jakäwimar thaqhañawa ukat janipuniw kunjamäkitix uk yatkätati. Ukampis arunakax chimpuntañamawa, Kovalenko, nayax lurarakïwa. "
  
  "Janiwa!" Rusia jaqin chhuxriñchjasiñapax mä ratukiw utjäna. "¿Juman arsutanakamax? Janiwa! Janiwa. Ukajj nayankiwa. Nayratpachaw nayatakïna" sasa.
  
  Mä jan ch"amani arnaqasiñampiwa, Wila Reyixa qhipa jan ch"amampi ch"allt"äna. Ajanupajj wali llakitaw tʼijtjjäna. Ajanutapata, amparanakapatsa wilawa mistuwayxäna. Jupax sartasinx sapa onza munañap ukat uñisiñamp jiwayañ jakäwimp saltaparuw uchatayna.
  
  Drake chachan nayranakapajj qhantʼäna, ajanupasa granito ukham chʼamanïjjänwa. Jupax Wila Rey juparux ch"allt"añapatakiw jaytawayi, ch"amampiw sayt"asiwayi kunawsatix loco ruso ukax sapa qhipa onza ch"amap tunka payan ch"axwawinakan apt"asiwayi, qalltanx wali ch"amawa ukampis jank"akiw chhaqtawayxi.
  
  Ukat Drakex larusitaynawa, mä juk"a llakisiñat sipan juk"ampi, mä aru jan munasiñampi ukat chhaqhata, purgatorio ukat infierno ukanakan chika thakin ch"amakt"ata. Kunawsatix Wila Reyin qhip qhipa ch"amapax tukusxän ukhax Drakex amparapampiw ch"allt"äna ukat pechoparuw sayt"asïna.
  
  "Taqi kunas inamayakiwa, Kovalenko. Jumax chhaqhawa".
  
  Komodox ruso jaqiruw jank"ak jak"achasïna ukat janïr Drakex amuyup mayjt"ayañkamaw chint"äna. Karin kullakajj niya saytʼatäskir escalera ukat chʼiyar tronojj mistunitap uñachtʼayasaw mayjtʼayañatak yanaptʼäna. Aka chiqatx juk"amp muspharkañänwa. Uka animalajj wali jachʼänwa ukat wali suma lurtʼatänwa, pʼeqenakapat patak metronakaw warktʼatäna.
  
  "Juma qhipat".
  
  Drake chachajj jutïr jarkʼäwiruw wali askit uñjäna. Escaleranakax mä juk"a ángulo ukanw niya patak metronak jilxattawayi. Tronon manqhapajj wali chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar uñtatänwa, walja ámbar resaltadonakax chʼiqiyatäkchïnsa.
  
  Komodo jilatajj akham sänwa: "Nayraqat sarañajawa" sasa. "Nayajj mä jukʼa experiencianïtwa, ukajj makhatañanwa utjitu. Mä kutix walja gradanak makhatañasawa, thakhinx mosquetería ukanakaw uchañasawa, ukatx línea de seguridad ukax equipo ukar jilxatayañasawa".
  
  Drake jupax irptañapatakiw jaytawayi. Uka colerasiñajj pʼeqepan wali chʼamapunïnwa, niyas walpun colerasïna. Jakhupax wali sumaw M16 ukan gatillopanx jikxatasïna. Ukampis jichhax Kovalenko jiwayañax wiñayatakiw almapar venenomp usuntayaña sañ muni, ch"amaka yapuchañ sañ muni, uka ch"amakax janipuniw chhaqtkaniti.
  
  Kunjamtï Ben Blake chachajj siskänjja, ukajj chʼamaka ladoruw kuttʼayaspa.
  
  Jupax Komodo qhipäxan pirqaruw makatañ qalltäna, mä distracción ukax munasïnwa kunatix jan jaytjasis venganza munañax jilxattawayiwa ukat jupar apnaqañ yant"äna. Uka jachʼa sartatajj mä ratukiw amuyunakapar mayjtʼayäna. Wila Reyin arnaqasitanakapasa, jachatapatsa chhaqtawayxänwa, kunattix tronox jakʼachasïna ukat escaleranakax jukʼamp chʼamäxäna.
  
  Jupanakax pataruw sarapxäna, Komodo jupaw nayrar sartayäna, sapa mosquetón ukarux janïr pesaje uñakipkasax wali amuyumpiw chint"äna, ukatx mä seguridad soga t"ijtäna ukat alayaruw equipopar jaquntäna. Ukat jukʼamp altor makhatapkäna ukhajja, jukʼampiw chʼamaktʼäna. Uka escaleran sapa escalerapajj jakkir qalaruw kʼachachtʼatäna. Drake chachajj sartaskäna ukhajja, wali muspharkañaw jikjjatasiñ qalltäna. Mä jan iyawsañjam tesoro ukaw jupanakar suyaskäna; sasaw tripapan ukham amuyasïna.
  
  Ukampis ¿uka tronojj?
  
  Qhepäjjat mä chʼusaw jikjjatasïna, ukat saytʼasïna, jan ajjsarirïtap apthapisinjja, alayaruw uñtäna. Ben jilatajj wal chʼamachasïna, nayranakapas wali jachʼatwa ajjsaratäna. Drake jupax wayna amigoparux sinti khuyapt"ayasiñampiw jikxatasïna ukat munasiñampiw jikxatasïna, ukax Kennedy jiwatapatx janiw uñjatäkänti. Delta markankir qhipharkir soldador Karinar yanaptʼañ yantʼir uñjäna ukat amparapamp luqxatasax jachaqtʼasïnwa. Jupajj Ben jilataruw yanaptʼañ amparap luqtäna.
  
  "Jan juma pachpat lurañamäkiti, Blakey. Jiwasajj -sasa.
  
  Ben jilatajj jupar uñkatasaw amuyupan nina naktäwinak istʼasïna. Kunas Drake-n nayranakapansa, jan ukax arupan tonalidad-apas juparux kusisiyäna, ukat mä suyt"äwi uñnaqaw ajanupan uñstäna.
  
  -Diosaruw yuspärta kutt"anxatamxa -sasa.
  
  Drake jilatan yanaptʼapampiw Ben jilatajj jukʼamp jankʼak makatäna. Jupanakan qhipäxapan jiwayir ch"usax armatäxänwa, ukat sapa thakhix jikxatañar mä thakhiruw tukuwayxäna, janiw jan walt"äwir puriñar tukuwaykänti. Tronon manqhapajj jukʼamp jakʼachasïna, mä jukʼa jakʼachasiñapkama.
  
  Komodo chachajj wali amuyumpiw escalerat saraqanïna ukat pachpa tronoruw makatäna.
  
  Mä minuto qhepatjja, acento americano dibujopajj jupanakan chuymap chʼalljjtayäna. -Ay Diosay, jumanakax janiw uk iyawsapkätati -sasa.
  
  
  PUSI TUNKA PÄ JAQINAKANA
  
  
  Drake chachajj mä jiskʼa chʼusawjat jaltasaw uka jachʼa qala patjjar purinïna, uka qalajj tronon kayuparuw tukuyäna. Jupax Ben, Karin ukat Delta markankir qhip qhipa pallapallanakan puriniñap suyt"äna, janïr Komodo ukar uñkatasa.
  
  "¿Kunas uka patat utji?"
  
  Delta Team ukan p"iqinchiripax trono ukan asientoparuw makatäna. Jichhajj uka cheqaruw saräna ukat jupanakar uñkatasaw uñchʼukisïna
  
  "Khititix aka trono lurawayki ukax mä jan sinti jamasat pasaje churäna. Aka chiqanxa, trono qhipäxanxa, qhipa punkuw utji. Ukat jupanakax jist'aratäpxänwa -sasa.
  
  -Jan aka jak"achasiñamäkiti -sasawa Drake-x jank"ak säna, sistemas de trampas ukanakat lup"isa. "Kunjamtï yatktanxa, mä interruptor tʼijtʼayi, uka interruptorax aka tronoruw chiqak apayani".
  
  Komodox juchañchataw uñnaqäna. "Suma jawsaña. Jan walt"awix nayax nayratpach utjatajawa. Suma yatiyäwix akawa..." sasaw jach"at arsüna. -Janiwa sipitanakaxa utjkiti.
  
  Drake jilatajj amparap luqtäna. -Yanapt"apxita -sasa.
  
  Maynit maynikamaw obsidiana sat tronon asientopar makatapjjäna. Drake jupax mä juk"a pachaw muytasinx manqha ch"amaka uñch"ukiñatak apst"asïna.
  
  Uka uñkatasinjja, mä jachʼa chʼusawja taypinjja, nayrajj utjkäna uka pachpa qalat lurat balcón uñjäna. Uka balconat Capitán Cook jilatajj sarjjäna. Kawkhantï Wila Reyejj qhep qhepa vestigio de sanidad ukanak aptʼpachäna uka balconanjja. Jupanakajj jakʼachasipkaspa ukhamänwa, ukampis mä sallqjañ kilometronïnwa.
  
  Drake jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. -Aka trono -sasawa llamp"u chuymampi säna. "Ukajj..."
  
  Ben jilatan arnaqasitapaw jupar jarkʼäna. "¡Mat! Wila infierno. Janiw iyaw sapkätati -sasa.
  
  Janiw amigopan arupan ch"axwawipax Drake-n nervio tukuyataparux axsarañ apayankänti, jan ukasti mä sensación de previoding ukawa. Nayraqat amuyt"aña.
  
  "Kunasa akaxa?"
  
  Jupax kutt"awayxänwa. Kuntï Ben chachajj uñjkäna uk uñjäna.
  
  -Fuck me -sasa.
  
  Karin kullakajj jupanakaruw jaqontäna. "Kunasa akaxa?" Ukatxa jupax uñjarakïnwa. "Janiwa".
  
  Jupanakajj tronon qhepäjjapa, kawkïr jachʼa saytʼäwirus maynejj saytʼasispa ukat qhepa punku luraski uka cheqaruw uñchʼukipjjäna.
  
  Jichhax uñt"at remolinonakampiw ch"uqt"ata - nayra chimpunakax mä kasta qillqañjamaw uñstawayi - ukat pachpa chimpunakax panpachan pachan sarnaqañ yänakan qillqt"atawa, ukhamarak Diamond- Head ukan jach"a arco ukan qillqt"ata, ukax Cook sutimp uñt"atawa Infiernon Punkunakapa.
  
  Thorsten Dahl chachajj diosanakan sepulturapan jichhak jikjjatkäna uka pachpa chimpunaka, Islandia markan wali jaya cheqanakanwa jikjjatasïna.
  
  Drake jilatajj nayranakap jistʼarasïna. "¿Kunjamatsa ukajj pasaspa? Nayrïr kuti Odin llätunk wila ch"akhanakat ist"apkta ukhatpachaw mä samkan jakaskta ukhamaw amuyasta. Jan ukajj mä jan wali samka" sasa.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Janiw llätunka partenak lurañ tukuyktanti sasaw apuestasma" sasa. "Ukax manipulación ukhamäñapawa. Jach"a kamachi. Kunjamtï jiwasajj chhijllatäktan ukhama jan ukajj kunasa" sasa.
  
  -Juk"ampi maldecitjama -sasa. Drakex qhuru arumpiw arsüna. "Ukat Star Wars ukan mierdanakapamp jaytxañamawa."
  
  "Skywalker tuqit mä juk"a amuyt"askayätwa, Chuck Bartowski tuqit mä juk"a lup"iskäyätwa", Ben jupax mä juk"a jachaqt"asisaw säna. -Kunalaykutix jiwasax geeks ukat taqpachaw -sasa.
  
  Komodo chachajj jan pacienciampiw jamasat punkur uñchʼukïna. "¿Sarantaskakiñäniti? Markanakajax jakäwinakap churapxitu, ukhamat aka chiqar puriñ yanapt"añataki. Uka infierno pʼiyajj tukjañ jikjjatañakiw wakisispa" sasa.
  
  -Komodo -sasawa Drakexa säna. -Akaxa tukusiñawa -sasa. Ukhamäñapawa" sasa.
  
  Jupax jach"a tama p"iqinchirit jak"achasisinx jach"a pasajeruw jalxatäna. Uka chiqax niyaw uka chiqar mantañ punkut sipan juk"amp jach"äxäna, ukat ukhamäspa ukhaxa, Drake chachax pasaje jach"aptatap amuyasïna, pirqanakas techopas juk"amp juk"amp qhipharxäna, ukat...
  
  Mä thaya, wali ch"ullqhi thayaw ajanuparux amparamp luqxatäna.
  
  Jupax sayt"asisaw uka k"ajkir thujru jaquntäna. Uka jan chʼamani qhananjja, mä cohete ámbar satänwa. Jupax pataruw t"ijtäna, pataruw t"ijtäna, pataruw t"ijtäna, ukat juk"ampiruw t"ijtäna, janiw kuna yanapt"as jikxatkänti. Janiw techo, mä ledge, jan ukax mä piso jikxatañasäkiti.
  
  Jupax payïr llamayumpiw jalxatäna, aka kutix ch"iqa tuqiru. Ukat mayampxa, ámbar infusión ukax jan kuna rastrompiw chhaqtawayxäna. Walja kʼajkir lawanak pʼakjasajj nayrar jaqontäna, ukhamat thakip qhantʼayañataki.
  
  Uka qarqajj jupanakan nayraqatapanwa suxta metronak tukuyäna.
  
  Drakex wali p"iqi ch"allxtataw jikxatasïna, ukampis sarantañapatakiw ch"amanchasïna. Mä qawqha thakhinak juk"ampi ukat jupax nayraqatar uñkatas ch"usawjampiw jikxatasïna.
  
  "Janiw kuns uñjkti. Ukax mä juk'a pachanakanwa".
  
  -Janiw taqi uka thakhinjam jutapkirismati, jan maldito ch"amakax thakhin jark"ataspa. Karin kullakajj taqinin amuyunakapwa arsüna. -Mayamp yant"am, Drake -sasa.
  
  Jupax kimsïr qhant"äwiw ch"usa chiqar khitäna. T"ijtkasax aka disparox mä qawqha jisk"a jach"a uñacht"awinak uñacht"ayäna. Uka manqha taypinxa kunasa utjarakïnwa. Jach"a uta.
  
  -¿Kunas ukaxa? Ben jilatajj wali muspharataw jachʼat arsüna.
  
  Uka lliphipiwix jank"akiw chhaqtawayxäna, mä juk"a pachatakix mä chispaw ch"amakan wiñayatak chhaqtawayxäna.
  
  "Ukan suyt"apxam" sasaw Delta markan qhip qhipa qhiparki uka pallapallax säna, jupax Merlin sat señal de llamadas ukanïnwa. "¿Qhawqha ámbar flashes ukanakas utjistu?"
  
  Drake chachajj correanakapa ukat mochilapa uñakipäna. Komodo chachajj ukhamarakiw luräna. Jupanakan jakhüwipax niya kimsa tunkapunïnwa.
  
  Komodo jilatajj akham sänwa: "Kuntï jumajj amuykta uk yattwa" sasa. "Fuegos artificiales, ¿janich ukhamäki?"
  
  -Mä kutix -sasawa Merlin, uka equipon armas ukanakat yatxatirix llakit säna. "Kunampis apasktan uk yatxatapxam ukat mä chiqar kutt"ayapxam kawkhantix yanapt"añatak jawst"apxsna".
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Iyawsaña". Kuttʼañatakejj tunka payan llamayunak apthapïna, ukat wakichtʼasirakïnwa. Komodo ukat Merlin jupanakax jak"achasisinx jupa jak"anw qunt"asipxäna.
  
  "Waliki?"
  
  Maynit maynikamaw jankʼak maynit maynikam cohetet mä cohete alajjpachar jaqontapjjäna. Mä ámbar qhanajj wali jachʼa cheqanwa qhantʼäna ukat mä muspharkañ kʼajkir qhantʼarakïna, uka qhanajj chʼamakaruw chhaqtayäna.
  
  Nayrïr kutiw urun qhanapax wiñay ch"amakar purintäna.
  
  Uka pirotécnico lurawix ch"amanchañ qalltawayi. Kunjamtï mä llijullijut mä jukʼa chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼakhanakajj jalnaqaskakïna ukat janïr jukʼat jukʼat saraqasajj phallaskakïnwa, ukhamajj uka jachʼa pʼiyan mayni puntapan utjkäna uka jachʼa utajj qhantʼänwa.
  
  Ben jilatajj jachaqtʼasïnwa. Karin kullakajj larusitaynawa. "Brillante ukhamawa".
  
  Kunjamtï muspharat uñchʼukipkäna ukhajja, wali chʼamakajj ninamp nakhantayatäjjänwa ukat mä muspharkañ utaw uñstañ qalltäna. Nayraqatax mä fila arcos ukanakaw qhipa pirqarux k"achacht"ata, ukatx payïr filax alayaruw uñstayataraki. Ukatx chiqpachans arcos ukanakax jisk"a cuartonaka - nichos ukanakaw sasaw qhanstawayi.
  
  Payïr fila manqhanxa, kimsïr uñjapxäna, ukxarusti pusir uñjapxäna, ukatsti mä filaruw uñjapxäna, kunattix juykhuptir qhananakaw jachʼa pirqat liwxatäna. Ukat sapa nicho ukanjja, jachʼa lliphipikir tesoronakaw ámbar infiernojj mä jukʼa tiempotak jachʼañchatätap uñachtʼayäna.
  
  Ben jilatajj wal muspharäna. "Aka... akaxa..."
  
  Drake ukat Delta Team jupanakax misil ukat misil ukanakamp jawq"jasipkakïnwa. Jupanak laykus uka jachʼa cuartojj nina nakhantkaspas ukhamänwa. Mä jach"a nina naktäwiw nakhantäna ukat jupanakan nayraqatapanw walpun phichhantasïna.
  
  Qhiparusti, Drakex qhipa llamayumpiw ch"axwantäna. Ukat mä jukʼa tiempow uka muspharkañ qhanañchäwir wali askit uñjäna.
  
  Ben jilatajj arsüna. "Jach"a... ukax-"
  
  -Diosanakan yaqha sepulturapa -sasa. Drake jupax muspharkañat sipans juk"amp llakitaw arupamp tukuyäna. "Islandia markat sipansa kimsa kutis jukʼampiwa. Jesucristo, Ben, ¿kunas pasaski?"
  
  
  * * * .
  
  
  Kuttʼañatakejj wali jan walinakanïkchïnsa, chikat tiempo ukat chikat chʼamachasiñaw munasïna. Mä jach"a jark"awix mä jach"a ch"usawjawa kawkhantix yaqha línea de cremallera ukar uskt"apxañapänwa kutt"añatakiki, ukampirus Lust Room ukax sapa kutiw waynanakatakix mä jan walt"äwinïnwa kunjamatix Karin jupax Komodo ukar mä lado uñkatasin uñacht"ayäna.
  
  Cook chachan Hellgate arcopat kuttʼasajja, lava tubo sat tubo sat cheqar kayump taktʼasaw uma patjjar kuttʼapjjäna.
  
  Drakex mä jaya amukt"añ p"akintawayi. "Waw, akax jichhax akapachan wali suma q"aphiniwa. Qhiparusti mä juk"a suma thaya".
  
  Mano Kinimaki arupaxa muyuntat ch"amakat jutäna. -Uka hawaiano suma samana apsuñamawa, chacha, ukat amtäwimarux juk"amp jak"achasiñamawa.
  
  Jaqinakas ajanunakas chika ch"amakat mistupxäna. Mä generador ukaw qalltawayi, ukax jank"akiw sayt"ayat mä conjunto de luz de cuerda ukar qhant"ayasïna. Uka yapu mesaxa sayt"ayatäxänwa. Komodo jupanakax tubo de lava ukar makhatañ qalltasipkän ukhax kawkhankapxatap yatiyapxäna. Ben chachan señalapajj kuttʼanjjänwa, ukat celularapajj mä contestadorampiw pusi kuti pitiñamp istʼasïna. Karin kullakajj ukhamarakiw luräna. Awk taykanakax jawsapxañapänwa.
  
  "¿Pusi kutiki?" -sasawa Drakexa jachaqt"asis jiskt"äna. -Jupanakax jumat armasipxpachätwa -sasa.
  
  Jichhax Hayden jupanakaruw jak"achaskäna, mä ch"uxña, qarjata uñnaqt"an Hayden. Ukampis jachaqtʼasisaw Ben jilatarojj ajjsarasa qhomantäna. Aliciax jupar arktäna, Drake-rux jiwayir nayranakapamp uñkatasa. Ukat ch"amakanakanx Drakex Mei kullakaruw uñjäna, ajanupanx mä axsarkañ tensión ukaw utjäna.
  
  Jupanakan jakhüwipajj niyaw horasäjjäna. Japón markankirinakaw uka toqet jukʼamp phenqʼasipkaspas ukham amuyapjjäna, janiw inglés jaqenakajj jukʼamp phenqʼasipkänti.
  
  Drakex mä ch"amaka qinaya depresión ukaw amparanakapat ch"allxtäna. Taqi ukanakxa, Wila Reyin chinuntat, mordazat uñnaqap kayunakapan jan chiqaparu jaquntasaw tukuyäna.
  
  "Dmitry Kovalenko ukat juk'ampinaka". Jupax qhuruchasïna. "Rey de la campana tukuyaña. Uka kastat sipansa jukʼamp qʼañu luräwinakawa. ¿Khitis mä pä chʼakhanak munaspa?"
  
  Uka horasanjja, Jonathan Gates sat chachan uñnaqapajj uka improvisado campamento jakʼan jukʼamp chʼajjwañanakatwa uñstäna. Drake chachajj nayranakap jiskʼaptayäna. Jupax Kovalenko jupa pachpaw Gates chachan warmipar jiwayatap yatïna. Gates jupax Drake ukat Alicia jupanakat sipans juk"amp razonanakanïtaynawa, rusa jaqir jan walt"ayañataki.
  
  "Yant'aña". Drake jilatajj sist"asïna. -Mä bastardo jaqix janiw carcelan taqpach amparanakap kayunakapas kunjamakitix ukhamak munaskaniti.
  
  Ben ukat Karin kullakarojj liwjjatasipkäna ukat maysar kuttʼasipkäna uk uñjäna. Uka horasanjja, kunjam jaqëjjänsa uk mä jukʼa uñjäna. Jupax uñjänwa q"añu, venganza colerasiña, uñisiña ukat phiñasiñ espiral ukax jupa pachpa Kovalenko ukar uñtasitäñapataki, ukat jupax yatïnwa taqi uka chuyma ch"allxtawinakax jupar manq"antañapataki ukat qhiparux mayjt"ayañapataki, yaqha jaqir tukuyañapataki. Mä tukuyäwiw utjäna, janiw maynis munapkänti...
  
  ... Mä arunxa, Alison jan ukax Kennedy.
  
  Ukatxa, maysaruw kuttʼäna ukat Blake sat chachan sapa amparaparuw amparapamp luqxatäna. Inti jalsu tuqir uñtasipxäna, mä fila palmera quqanakat pasasax jaya lliphipikir qhananakaru ukat mä jach"a qutaruw uñtapxäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ukham uñjañajj jaqerojj mayjtʼayaspawa. "Inas machaq suytʼäwi churarakchispa. Tiempojj churatawa" sasa.
  
  Ben jilatajj jan kuttʼasaw arsüna. "Jichhax Dinoroc ukan cita munatam yatta, ukampis janiw churkämati. Ukhamakipansti, "Haunted" ukan mä qawqha wakiskir chimpunak uñt'ayasmati. ¿Kunjamarak aka tuqitxa?
  
  "¿Jichhax Taylor Swift kullakat arsktati? ¿Kunas ukan jan waltʼayasïna?"
  
  "Aka pistax kawkir Dinorocks ukanakas wali askiwa. Ukat jumax yatisktawa".
  
  Ukampis Drake chachajj janipuniw uk iyaw sañ munkänti. Jan ukasti, jupanakan qhipäxapan kuttʼanir kuttʼanir arunak istʼäna. Terroristas ukanakan amtanakapax wali yatiñampiw ukat jank"akiw jan walt"ayat uñjasiwayi, ukampis mä qawqha jiwatanakax utjaskakiwa. Mä jan jark"at consecuencia kunawsatix fanaticos ukat lunaticos ukanakamp apasiñataki. Uka markax wali llakitaw jikxatasïna. Jilïr Irpirix thakhinjam saraskäna, ukatx Estados Unidos markar yaqha taqpach uñakipañ arsuwayxatayna. sistema de inteligencia, ukampirus wali qhanaw kunjams khitis Kovalenko-rux mä amtar phuqhañapatak jark"aspa, ukax pä tunk maraw lurasiwayi, kunawsatix taqi uka pachanx jupax mä figura mítica ukhamak uñjatäna.
  
  Diosanakaru ukhamaraki qhipharuxa wali uñtasitawa, jichhaxa jikxatapxaraki.
  
  Ukampisa, yateqäwinakawa, EE.UU. ukat yaqha markanakasa taqi ukanak amuytʼañ amtapxäna.
  
  Khitinakatix apnaqapkän uka jaqinakar juchanchañ tuqitxa, jupanakax obligados ukhamarak munat masinakapan suma jakasipxañapatak axsarañat lurapxäna, ukax walja maranakaw judicial ukarux chint"añapäna.
  
  Ukampis Wila Reyin katuntat jaqinakax qhispiyatäpxänwa ukat munat masinakapampix mayamp jikisipxäna. Gates jupax arsuwayiw Kovalenko jupax wila wartäwinak jaytañapatak wayt"atäni, mä thakhin jan ukax yaqha tuqit. Harrison chachajj phuchapampiw mayamp jikisipjjäna, mä jukʼa tiempokïkchïnsa, uka yatiyäwejj Drake sat chacharuw llakisiyäna.
  
  Pachpa phuchapax yurispa ukat munasispa ukat ukat secuestratäspa ukhaxa, ¿Harrison ukham luraspati?
  
  Chiqansa jupax ukham luräna. Kawkïr awkis wawapar qhespiyañatakejj alajjpacha, aka oraqe ukat uka taypinkir taqe kunatï utjki ukanak mayjtʼayaspäna.
  
  Hayden, Gates ukat Kinimaka jupanakax uka ch"axwañat jithiqtapxäna, Drake ukat jupan tamapan jak"apar puriñkama. Jupax Komodo ukat Delta markan qhispirkir Merlin pallapallapar jupanakamp chika uñjasax wal kusisïna. Mayachtʼasiñampi ukat lurañanakampi lurat lazonakajj wiñayatakiw utjäna.
  
  Hayden jupax Gates juparux Russell Cayman sat mä waynat jiskt"askäna. Aka jaqix Thorsten Dahl jupan lantiw operación islandesa p"iqinchirjama, kamachinakapax wali patat jutatayna... ukat inas uka patat mä ch"amakt"at ukat jaya chiqat jutchispa. Caiman chachajj wali qhoru jaqëkaspas ukhamänwa, jan sinttʼasirïkaspa ukhamänwa. Jupax jamasat operacionanakat p"iqinchirïna ukat juk"amp jamasat ukhamarak ajllit operaciones ukanakaw utan ukhamarak anqäx markan irnaqäna sasaw yatiyapxirïna.
  
  "Cayman jupax jan walt"äwinak askichiriwa", sasaw Gates jupax saraki. "Ukampis janiw ukakikiti. Uñjapxtawa, janiw khitis khitin jan walt"awinak askichiris ukx yatkaspa ukhamäkiti, jupan q"umachawipax jach"a nivelat sipanx juk"ampiwa. Jupan mantañax jank"akiw ukat jan kun mayisakiw. Ukampis, kunapachatï thaqhapki ukhaxa, janiw khitis khiti infiernotakis chiqpachapuni irnaqaski uk yatkiti" sasa.
  
  Drake chachan celularapaw istʼasïna ukat telefono jistʼantarakïna. Pantalla uñakiptʼasajj wali kusisitaw uñjäna, khititï jawskäna ukajj Thorsten Dahl satänwa.
  
  "¡Ey, ¡mä loco sueco jaqiwa! ¿Kunjamsa jumax jikxatastaxa, amigo? ¿Jichhakamax mä chhuxriñchjat parltʼasiskta?"
  
  "Ukhamäkaspas ukhamäspawa. Walja horanakaw maynimp jikisiñatak chʼamachasiwayta, ukat jumaruw katjawayta. Destinojj janiw nayatak suma chuymanïkiti" sasa.
  
  -Jumax suertenitawa, jiwasanakat mayniruw katuqawayta -sasaw Drakex säna. -Mä qawqha urunakax wali ch"amawa -sasa.
  
  -Walikiwa, niyaw juk"amp qhuru tukuñampïski. Dahl jupax kutt"anxiwa.
  
  -Ukat pächasta- -sasa.
  
  "Ist'aña. Mä dibujo jikxatapxta. Mapa ukax juk"amp chiqapar uñjañatakiwa. Jilpachax descifrar atipjawaytanwa janïr uka Caiman jerk ukax mä jach"a seguridad tuqit jan walt"äwjam uñt"ayaskäna ukhaxa. Ukhamajj ¿Hayden jan ukajj Gates jupat kuns yatipjjpachänti?"
  
  Drakex jan amuyt"asisaw nayranakap ch"irmthapïna. -¿Caiman ukaxa? ¿Khitis aka Cayman jaqixa? Ukat ¿Kunsa Haydenampi Gatesampi yatipxi?"
  
  -Janiw kunas wakiskiti. Janiw walja tiemponïkti" sasa. Nayrïr kutiw Drake chachajj amigopajj jiskʼa arunakampi ukat jankʼak parlatap amuyasïna. "Uñtaña. Uka mapajj kawkhantï kimsa sepulturanakajj utjkäna uk mä jukʼa uñachtʼayi. ¿Ukjja amuyapjjtati? Kimsa diosanakan sepulturanakapaw utji" sasa.
  
  -Jichhakiw payïr jikxatapxta -sasa. Drakex samañapax jupat jaquqanitap amuyasïna. -Ukaxa wali jach"awa -sasa.
  
  -Ukham amuyta -sasa. Ukat uka mapajj cheqäkaspas ukhamawa. Ukampis Drake, aka ist"añamawa, kimsïr sepulturax taqit sipan jach"awa, ukat juk"amp jan waliwa".
  
  "Juk'ampi?"
  
  "Wali axsarkañ diosanakampi phuqtʼata. Chiqpachansa jan wali. Jan wali jaqinaka. Kimsïr sepulturajj mä carcelar uñtasitänwa, ukanjja jiwañajj katoqañat sipansa obligatänwa. Ukat Drake..." sasa.
  
  "Kuna?"
  
  "Chiqpachans sañäni ukhaxa, nayax amuyta ukax mä kasta finación arma ukan llavep katxaruwayi".
  
  
  PUSI TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Kunawsatix yaqha ch"amakax Hawai markar saraqawayki ukat jutir etapas de algunos antiguos megaplanes ukax qalltawayi, Drake, Alicia ukat May jupanakax taqi ukanak qhipäxar jaytawayapxi, jupanakan jan walt"awip mä kutikiw tukuyañataki.
  
  Inas jupanakajj taqe kunat sipansa jukʼamp muspharkañ uñachtʼäwinak ajllipjjäna. Waikiki playa ukax Pacífico uksan junt"u qutampiw qhant"ata, mä ladopanx mä phuqhat phaxsiw qhant"ata ukatx mayni ladopanx nina nakhaskir hoteles turísticos ukanakaw utji.
  
  Ukampis jichha arumax jan walt"ayir jaqinakataki ukat qhuru qhanañchäwinakatakiw uka chiqax utjäna. Pachamaman kimsa ch"amanakapax mä tantachäwin tantachasipxäna, uka tantachäwix wiñayatakiw jakäwinakap mayjt"ayäna.
  
  Drake jilataw nayraqat arsüna. "Jumanakax paniniw yatiyapxañama. Khitis Wells chachar jiwayatayna ukat kunatsa jiwayatayna. Ukatpï akanktanxa, ukhamax janiw juk"amp quqa muytasin jawq"jañax wakiskiti".
  
  -Janiw ukakipkarakiw akankktanti -sasa. Alicia kullakajj Mai kullakaruw uñkatasïna. "Aka duendex Hudsonar jiwayañ yanapt"awayi, jisk"a kullakapat jan arsusa. Nayatakix chachajatakix nayra pachan venganza lurañ pachaw purini".
  
  Mai kullakax juk"at juk"at p"iqip ch"allxtayäna. -Janiwa chiqäkiti. Uka likʼi, idiota noviomajja-"
  
  -Ukatxa Wells chachan ajayupanxa -sasa. Alicia kullakajj akham sänwa. "¡Mä jukʼa tiempo libre utjañajajj walikïskiwa!"
  
  Alicia kullakajj nayrar sartasaw May jilatarojj ajanupar wal jawqʼjäna. Jisk"a japonés warmixa liwxatasïna, ukatxa uñkatasisa jachaqt"asïna.
  
  "Jumax amtastawa".
  
  "¿Kunsa sista, jutïrin jawqʼjkäma ukhajja, mä jaqjamaw jawqʼjañaja? Jïsa, janiw ukham armtʼasiñ munktati" sasa.
  
  Alicia kullakajj wali chʼamampiw jawqʼjäna. Mai kullakax qhipäxar kutt"awayxäna, taqinin muñecanakap katxarusa. Chʼallajj jupanak muyuntatw chʼalljjtäna, jankʼak kayunakapampejj jan waltʼäwinakaruw tʼunjatäna. Mä kutejja, Drake chachajj uka toqet yanaptʼañ yantʼäna, ukampis chʼeqa jinchupar jawqʼjatapajj pä kutiw amuytʼayäna.
  
  -Jan fucking jiwayasipxamti -sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Janiw kuns arskti" sasa. Jupax jaquntataw Mei kullakax ch"iqa kayup khuchhuqatayna. Mai kullakax mä chhuxriñchjataw uraqir purintäna, laq"ax p"iqiparuw ch"allt"asïna. Alicia kullakajj jakʼachaskäna ukhajja, Mai kullakajj mä ampar chʼallaw ajanupar jaqontäna.
  
  "Perra".
  
  "Taqi kunas chiqapawa..." sasaw Mai kullakax lup"ïna. Uka pä warmixa uñkatasipxäna. Aliciax jak"at nuwasiñaruw yatintatayna ukatx codos, puñtunaka ukat palmeras ukanakamp ch"amampiw jawq"jatayna, ukampis Mai jupax sapa mayniruw katjatayna jan ukax esquivatayna ukat ukhamarakiw jaysatayna. Alicia kullakajj May jilataruw cinturonat katthapisin jan equilibrio lurañ yantʼäna, ukampis May chachan pantalonap mä jukʼa chʼiyjañakiw luräna.
  
  Ukat Alicia kullakax arxatäwinakap jist"arat jaytañamawa.
  
  Drake chachajj kunanakatï paskäna uk uñjasajj nayranakap chʼiyjäna. -Jichhax ukax juk"amp chiqaw sañ muni -sasa. Jupax qhipäxar kutt"awayxäna. "Sarantaña".
  
  Mei jupax Alician pantjasitapat taqpach aprovechasïna, ukat mä Mei clasenkir nuwasir jaqirux mäkiw utjaspa. Alicia warmirux jawq"jataw jallu purintäna ukat jupax qhipäxar kutt"awayxänwa, ch"iqa amparapax t"aqhisiñat jan ch"amamp warkt"atäna, walja ch"axwawinakatx esternopax phichhantarakïnwa. Jila parte nuwasirinakajj pä jan ukajj kimsa jawqʼjatatwa jaytapjjaspäna, ukampis Aliciajj jukʼamp chʼama materialat luratawa, ukat tukuyarojj niyaw tantachtʼasïna.
  
  Jupax thaya tuqiw qhipäxar jaquntäna, Mai-rux kayump takt"äna ukat purakapar doble ch"allt"asaw muspharayäna. Alicia kullakajj laqʼaruw qhepäjjat purintäna ukat taqe cuerpopwa pʼeqeru liwjjatäna.
  
  Mä planta-uñnaqamp uñkatasiñatakiki, ukax juk"amp complejo orden ukankiwa. Mä punchu purakaparux Hulk ukarux ch"allt"aspawa, ukampis janiw Mai ukarux jark"känti. Musculonakapajj jankʼakiw uka golpejj katoqapjjäna.
  
  Aliciaxa jaquntatäxänwa, qhanaxa niyaw jist"antatäxäna. Warawaranakax nayranakap nayraqatanwa nadapxäna, janiw arumanthi alaxpachan qhantʼir warawaranakax nadapxäna. Jupax jach"at arsüna. -Maldita suma ch"axwaña -sasa.
  
  Ukampis Mae kullakajj nayratpach Drake jilataruw kuttʼjjäna.
  
  "Wells jilataruw jiwayta, Drake. Nayax ukham lurawayta".
  
  Jupajj akham sänwa: "Nayrajj amuytʼasiyätwa. "Jumajj mä razonanïpachätawa. ¿Kunas ukajj utjäna?
  
  -Janiw jumax ukham sasmati, nayax uka nayra q"añu jaqir jiwayañ munsta ukhaxa. Alicia kullakajj jupanakan manqhanwa jachäna. -Jumax nayarux mä nuez perra sasmawa -sasa.
  
  Drake chachajj janiw jupar istʼkänti. Mai kullakax ñik"utapat laq"a ch"allxtayäna. Mä minuto qhepatjja, wali samsusaw nayranakap uñkatarakïna.
  
  "Kunasa akaxa?"
  
  "Pä razonanakatwa. Nayraqatxa, Chika jaqir secuestrapxatap yatisax yatiyapxäma sasaw ajjsarayäna" sasa.
  
  "Ukampis parltʼapjjaspänwa..."
  
  "Yattwa. Ukajj mä jiskʼa tʼaqakïskiwa" sasa.
  
  Mä jisk"a chiqakiw sasaw amuyäna. ¿Mai kullakapan secuestratapajj mä jiskʼa partekïpachänti?
  
  Jichhajj Alicia kullakajj kayunakapat saytʼasiñapatakiw chʼamachasisjjäna. Jupasti Drake sat chachar uñkatañatakiw kuttʼäna, nayranakapansa mä jan uñtʼat ajjsarañaw utjäna.
  
  May kullakajj akham sänwa: "Yatitwa" sasa, ukat Alicia kullakarus uñachtʼayarakïnwa. "Jukʼamp jan walinak yattanjja. Kunas wali axsarkañawa..." sasa.
  
  -Dios, jan aka post uñt"ayaskäta ukhax panpachaniruw p"iqimarux ch"axwapxäma, maldición.
  
  "Nayraqatajja, Wells chachajj janipuniw cheq siskitamti, uk yatiñamawa. Jupax S.A.S. Jupajj mä oficialänwa. Ukat manqʼa phaytʼañ toqet wali jachʼa mä jiskʼa organizacionanwa irnaqtʼäna, ukatwa gobiernojj apnaqi" sasa.
  
  "Chiqpachansa? ¿Kuna tuqitsa? Drake chachan wilapax mä akatjamat venanakapan congelasïna.
  
  -Uka warmima - Alison - jiwayata -sasa.
  
  Lakapax kuynt"asïnwa ukampis janiw kuns arskänti.
  
  "Mayniruw sinti jakʼachasta. Jupanakax aka regimientot mistxañamatakiw munapxäna. Ukat jiwatapajj jaytanukuñwa yanaptʼtamjja" sasa.
  
  "Ukampis niyaw sarxañampïskayäta. ¡Jupatakiw SAS jaytañajäna!"
  
  Mai kullakajj llampʼu chuymampiw akham säna: "Janiw khitis uk yatkänti. -Jupasti janiw uk yatkänti -sasa.
  
  Drakex nayranakap ch"irmthapïna, kunatix nayranakap k"uchunakapan mä akatjamat q"añuchataw jikxatasïna. -Jupax jiwasan wawasaruw utjäna -sasa.
  
  Mai kullakax ch"iyar ajanumpiw jupar uñch"ukiskäna. Alicia kullakajj maysaruw kuttʼäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Janipuniw khitirus yatiyirïkti" sasa. "Janiwa".
  
  Hawaiano arumax taqpach muyuntatw jachäna, jach"a ola ukanakax nayra jaqinakan nayratpach armat q"uchunakap jisk"at jisk"at arsüna, warawaranakas phaxsis nayrjax ukham jan kuns lurasaw uñch"ukipxäna, jamasat imt"asa ukat arsutanakap ist"asa, kunatix mä jaqix sapa kutiw arsuspa.
  
  -Ukat yaqhax utjarakiwa -sasawa Maixa ch"amakaru säna. "Miami markan turkakipkayäta ukhajja, Wells jilatampiw walja tiempo sarnaqawayta. Uka hotelankapkayäta ukhaxa, yatipxtawa, khititix phust"ata, ukax chikat tunka kutiw mä chachampi telefonot ist"ta...
  
  -¿Kawkïri jaqisa? -sasawa Drakexa jank"aki säna.
  
  "Uka jaqix Cayman satänwa. Russell Cayman sat chachanjja" sasa.
  
  
  TUKUYA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David sat chachan pʼeqeñchäwipa
  Uraqin pusi k"uchunakapan
  
  
  NAYRÏR JALJA
  
  
  Kimberly Crowe secretaria de Defensa ukax nayratpach thuqt"ir chuymapanx juk"amp jan walt"awimpiw qunt"asiwayi. Jupax iyaw sataynawa, janiw uka irnaqäwinx jaya pachax irnaqkänti, ukampis janiw sapa urux pusi warawaran general ejército ukat CIA ukan jach"a irpiripax khitimpis jupan cargopankki ukampiw mä audiencia mayipkiti, ukx yatirakïnwa.
  
  Washington markan mä hotelan mä jisk"a cuarto, chika ch"amaka ukampis k"achacht"ata; kunapachatï kunanakatï sapürut sipansa mä jukʼa amuytʼasirïñapäkäna ukhajja, kawkhantï yatintkäna uka cheqanwa. Mä juk"a qhananakax patak patak quri ukat ch"aman roble chiqanakat mä juk"a uñacht"ayäna, ukax cuarto ukarux juk"amp jan amuyt"kaya aire uñacht"ayäna ukat khitinakatix akan jikisipkän ukanakan uñacht"awinakapa ukat sapa kuti mayjt"ir uñnaqanakapat uñacht"ayarakïna. Crowe jilatajj jupanakat nayrïr jaqen arstʼañap suytʼäna.
  
  Mark Digby, CIA chachax chiqapuniw uka tuqit arsu. "Equipomax jan walt"ayataw uñjasi, Kimberly" sasaw säna, tonadapax metal ácido ukham atmósfera ukar khuchhuqäna. -Jupan pachpa boleto qillqt"i -sasa.
  
  Crowe, khititix aka ataque cáustico suykäna, jupax defensiva ukar sarañax uñisïnwa, ukampis chiqpachans janiw kuna amtas utjkänti. Parlkasasa, Digby chachajj ukham munatap yatïna. "Jupanakax tribunalaruw jawsapxäna. Yapu tuqinxa. Inas jan gustkchitänti, Marcos, ukampis ukarjamaw chʼamachasiskta" sasa.
  
  George Gleason generalax jan kusisitaw akham säna: "Ukat jichhax qhipäxankxtwa" sasa. Mä machaq compromiso lurañakiw jupatak llakisïna.
  
  "¿"Samarañ utanaka" satäkis uka tʼijuñan tʼijuñanxa? ¿Uka kayuk saririnaka? Amp suma. Suma amuyunakasax janiw jichhakamax uka código ch"iyjatäkiti" sasa.
  
  "Ukampi lip"katasiñamawa, ¿janich ukhamäki?" Digbyx Gleasonax janis jark"kaspa ukhamaw sarantaskakïna. "¿Mä civil jiwayañ amtapxatapat kamsaraksnasa?"
  
  Cuervox lakap jist"arasïna ukampis janiw kuns arskänti. Jan lurañax juk"amp askiwa. Digby kullakax qhanaw jupat sipan juk"amp yatïna ukat sapa qhipa chimpunak apnaqañ amtäna.
  
  Jupax chiqak jupar uñtäna. "¿Ukat kamsaraksnasa, Kimberly?"
  
  Jupax qhipäxaruw uñch"ukiskäna, janiw kuns siskänti, jichhax thayax jupanak taypin ch"allxtasïna. Digby sat chachajj nayraqat pʼakjañapänwa, ukajj qhanaw amuyasïna. Chachax niyas writhed in its need to share, wartat alma ukat formar ukarjam amuyt"awiparjama.
  
  "Joshua Vidal sat chachaw jupanakar yatxatäwin yanaptʼäna. Nayan equipo de campojax janiw kunats jupar thaqhapkän ukx yatipkänti, jan ukax kunats sala de vigilancia ukan taqpach cámaras ukanakar jist"antapxäna" sasaw mä juk"a samart"äna, "qhipür uñakipañkama ukat jikxatañkama..." P"iqip ch"allxtayäna, jilpachat sipans juk"amp jan wali desilusión ukham uñacht"ayasa telenovela ukan warawaranakapa.
  
  Crowe jupax líneas taypin liyt"äna, walja capas de mierda ukanakaw jikxatasïna. "¿Mä taqpach informe utjtamti?"
  
  "Nayax iyawstwa". Digby kullakajj wali amuyumpiw pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Jichha arumax mesaman utjxani -sasa.
  
  Crowe kullakax qhipa misión tuqit taqi kunatix yatkatayna ukanakx amukiw qhiparäna. SPEAR ukankirinakax aruskipt"asipkakïnwa - juk"akiw - ukampis kunatix paskatayna ukx juk"akiw yatipxäna. Ukampirus aka Joshua Vidal jiwayawix, kunayman tuqit chiqäspa ukhax wali jach"a ukat jaya chiqanakaruw equipo ukarux jan walt"ayaspa. Ukar yapxatañani Mark Digby, jupax uka jaqinakat maynïriwa, jupax kusisitaw kuna pantjasiwinaktix jupan amtanakap nayrar sartayañapatak chiqañchäna, ukat Hayden jupan equipopax Estados Unidos markatakix mä p"inqaw sañjamaspawa. Jupanakax chhaqtayatäspawa, katuntatäñatakix jaltirjamaw uñt"ayasipxaspa, jan ukax... juk"amp jan wali.
  
  Taqi kunas Digby chachan amtaparjamaw lurasïna.
  
  Crowe kullakajj wali amuyumpiw sarnaqañapäna, jupa pachpaw jukʼamp chʼamäki uka carrerapat amuytʼasiñapäna. Ukham jayarst"añasa, aka jach"ar puriñasa, janiw jan jan walt"äwinakanïkänti -ukat yaqhipanakax qhipäxanx wali llawintat uñjasipxäna.
  
  Gleason generalax wali jach"at arsüna. "Janiw kunas nayrar sartaykiti. Yämas yapu tuqin irnaqir waynanakaw" sasa.
  
  Crowe jilatajj generalaruw pʼeqep chʼoqtʼäna. "Nayax iyawstwa, George. Ukampis SPEAR ukax jiwasan wali askinjam equipos ukanïnwa ukat jichhakamas utjaskakiwa, SEAL 6 ukat 7 equipos ukanakamp chika.Jupanakax...walja tuqinakatx mayj mayjawa. Nayax sañ muntwa, chiqpachansa, janiw jupanakjam yaqha equipox akapachan utjkiti" sasa.
  
  Digby chachan uñkatatapax wali ch"amapunïnwa. "Ukajj mä jachʼa cargot sipansa wali precario ukham uñjta. Aka SWAT equiponakax juk"a correanak munapxi, janiw cadenas sueltas munapkiti".
  
  Crowe jupax amuyasïnwa, pachax juk"amp jan walt"ayataw uñjasi ukat jupax yatiskänwa kunatix juk"amp jan walt"awinakaw utjani. "Equipomax riles ukanakat mistuwayxiwa. Jupanakax manqhan jan walt"awinakaniwa. Anqax imantatanakax inas jichhakamax taqinirus asnupar ch"akhuñatak jutchispa..." Jupax mä juk"a samart"äna.
  
  Gleason generalax wasitatwa qhuru arsüna. "Qhipa kunatix munaski ukax mä equipo de multinacionales rogues Estados Unidos markan contratat ukanakax anqäx markar loco ukhamaw tukupxañapataki yaqha mierda tormenta uñstayasa. Jiwasax juk"amp sumaw corbatanak khuchhuqañax wakisi" sasa.
  
  Crowe kullakajj janiw muspharkañap imantañjamäkänti. -¿Kunatsa parlaskta?
  
  -Janiwa kuns sapkti -sasa. Digbyx Dumbo jilatan jinchup uñjañ suykaspa ukhamaw pirqanakar uñtäna.
  
  "¿Katjatäpxañapawa sasmati?" -sasawa ch"allxtayäna.
  
  Digbyx niya jan amuyasisaw p"iqip ch"allxtayäna; juk"akiw uñjasïna, ukampis mä kuynt"awiw Crow-an almapan manqhanx campanas de advertencia ukham ist"asïna. Juparojj janiw gustkänti, janiw mä jukʼsa gustkänti, ukampis cuarton jan wali jan waltʼäwinak askichañatakisa ukat sarjjañatakisa, nayrar sartañakiw wakisïna.
  
  Ukat kunjamtï amuyañjamäki ukhamarjamaw akham säna: "Aka tuqiru mä alfiler chʼalltʼam" sasa. "Ukat kunatsa akanktan uk yaqha tuqit parltʼañäni. Uraqin pusi esquinanakapan" sasa.
  
  Generalajj akham sänwa: "Directo parltʼañäni" sasa. "Ukat kunatï cheqäki uk uñakiptʼam, janiw cuentonak uñakiptʼañamäkiti. Chiqaw sañ muni, yaqhip locos ukanakax 30 marani qillqatanakaruw tinkupxäna, uka qillqatanakax Cuba markan imantat ch"axwañ jan wali jaqinakan qillqatawa. Chiqaw sañ muni aka qutu psicos ukanakax nayrar sartawayi ukat fucking jupanakarux maldita red ukar filtrawayi, ukax aka qututakix wali natural ukhamawa. Ukanakax chiqaw sañ muni" sasa.
  
  Crowe chachajja, Generalan folklore arqueológico ukar jan wali luratapat yatïna, ukat taqpach jan amuytʼasirïtapsa yatïna. -Nayax ukham amuyta, George -sasa.
  
  "¿Jukʼamp mä qhawqha munasmati?"
  
  -Walikiwa, nayax niyaw jupanakar ist"añampïxapxta sasaw sista.
  
  "Sapa loco cientifico, sapa fucking Indiana Jones wannabe, ukat emprendedor criminal uraqpachanx jichhax pachpa yatiyawinakar puripxi, jiwasax lurapkta ukhama. Sapa gobierno, sapa equipo SWAT, sapa unidad de ops negro ukanakax uñjapxi. Jan utjki ukanakas ukhamaraki. Ukat jichhax... taqiniw mä chiqan q"añut uñt"ayasipxi".
  
  Crowe kullakajj janiw analogía luratapajj jupar gustkänti, ukampis akham jisktʼäna: "¿Kawkïris?"
  
  "Qhipa Taripäwin ordenap amtañataki. Doomsday amta" sasa.
  
  -Jichhax ukax mä juk"a dramatico ukhamaw ist"asi jumat jutasinxa, General.
  
  -Nayax verbatim ullart"twa, ukakiw -sasa.
  
  "Taqinipuniw liytʼapxta. Taqi ukanakxa", Digby ukan uñt"ayawayi. "Chiqans akax wali askiwa, descuento ukar puriñkama. Jilïr qillqatax jupanakax "The Doomsday Order" sapxiwa, ukax Caballeros ukanakaruw uñt"ayi, ukat, jiwasax amuyapxtanwa, kuna ordenantix thaqhatäñapäki ukaruw uñt"ayi".
  
  "Ukampis..." Gleason chachajj janiw kuns lurañjamäkänti, ukajj qhanaw amuyasïna. "Pusi esquina. Ukax taqpach jan logicokiwa".
  
  Crow jupax nayrar sartañapatakiw yanapt"äna. "Amuyat codificatäkaspas ukhamwa amuyta, George. Amtäwi ch"amäñapataki. Jan ukajj Ordenan ajllitanakaparukiw churañama" sasa.
  
  "Janiw nayatakix askïkiti". Gleason chachajj tejapajj thayampis thaytʼayatäkaspas ukhamänwa.
  
  "Nayax yatxa". Crowe kullakajj nayraqatapan utjkäna uka mesaruw rapkäna. "Ukampis uñakipt"apxam - qillqatax walja jiskt"awinak uñstayi, taqi ukanakax wali jan jaysataw. Básicamente, ¿kawkhans jichhax jikxatasipxi... ¿Orden?"
  
  "Akax janiw kuna jach"a misterio ukhamäkiti", Digby jupax janiw iyaw saskänti. "Aka amtäwix taqi jank"akiw ukar kutt"añasawa".
  
  Crowe jupax uka particular manipulación ukan atipt"asax wali kusisitaw jikxatasïna. Ukat akham sasaw qhanañchäna: "Egipto markanxa niyaw lanzanakax utjxi" sasa. "Qillqat uñakipt"asax valor nominal ukarjam apsuñasa ukat nayrïr qhanañchäwinakasax chiqaw sasin amuyañasa, uka chiqankapxañasawa".
  
  Digbyx manqha lakap ch"akhutayna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukajj taqe kunas walikïskiwa, wali askirakiwa, ukampis kawkhantï jakañ munktan ukaruw taqpach muyuñar puriyistu. Jichhajj mä amtar puriñaw wakisi, Kimberly" sasa.
  
  "Jichha?" Jupajj cheqapuniw muspharäna. "Janiw kawkirus sarapkiti ukat pampat apsuñax pantjasispawa. Nayax amuyta, ¿uka qillqat amuyt"asmati? ¿Pusi caballot saririnaka? ¿Qhipa pusi armanaka? Ch"axwaña, atipt"aña, mach"a, jiwaña. Ukajj cheqächi ukhajja, kuntï sum lurapki uk lurapjjañapatakiw munapjjta" sasa.
  
  -Kimberly ukat juk"ampinaka. Digbyx nayranakap ch"allxtayäna. "Jumasa nayasa kunas uka tuqitxa mayj mayja amuyunïpxtwa."
  
  "Chiqpachansa, ¿janit nayra suma luratanakapat chʼaxwañjamäkiti?"
  
  "¿Kunjamsa jumax suma sarnaqañ tuqit qhanañchta?" Digbyx wali jach"a jach"a tukusaw amparanakap ch"allxtayäna. "Jïsa, mä qawqha amenazas ukanakaruw neutralizapxäna, ukampis SEALs, Rangers, División de Actividades Especiales de CIA, SOG, Raiders del Cuerpo de Marines ukanakax ukhamarakiw lurapxaspäna..." Jupax mä juk"a samart"äna. -¿Kawkirus sarañaxa uk uñjtati?
  
  -Jumax sasmawa janiw SPIR ukax munaskiti -sasa.
  
  Digbyx amuyuparjamaw nayranakap liwxatäna. "Janipuniw ukhamäkänti".
  
  Crowe jilatajj kuna amtampis jiskʼachasïna uk amuytʼañatakejj mä segundot jilaw munasïna. Jupax Digby markat Gleason markaruw uñch"ukisïna, ukampis generalax mä jan amuyt"asir, estoico uñkatasiñampikiw jaysäna, janiw pächasiñakiti, anqäx tuqit uñacht"ayatapawa, jupax lurañ amtapawa. Jupatakix kawkhans SPIR ukax atipt"awayi ukax qhanaw uñjasiwayi. Gleason chachajj taqe chuymaw uk jan amuykänti, ukat Digby chachajj yaqha amtaruw purïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jichhakamax arunakampi yatiyawinakakiw utjistu, jila partex arunakakiw utji. Aka equipox jakäwinakap apt"asipxäna, jaqinakap chhaqhayapxäna ukat walja kutiw aka markatakix sacrificiot luqtapxäna. Jupanakajj derechonïpjjewa" sasa.
  
  Digbyx ñik"ut mururasïna ukampis janiw kuns arskänti. Crowe chachajj sillunakaparuw qhepar qontʼasïna, ukat cuarton pusi esquinanakapan wali reyin utjkäna uka samarañ tiemponwa umaskäna, jan amuytʼasiñapatakiw chʼamachasïna. Maynïrejj venenoni katarinakamp atipjayasiñatakejj concentración ukat samarañaw wakisïna.
  
  "Nayaw TerraLeaks ukar jaqinakar khitañ amtawayta, mä yant"aw aka yatiyaw sarawinak sayt"ayañataki", sasaw saraki. "Jichhakamaxa aka Orden ukaxa chiqapa uñt"ayatäñapawa. Kunas niyaw pasani" sasaw saraki. "Kawkhantix bunker cubano ukan jikxataskän ukx yatxatapxtwa. Ukat Team SPEAR ukarux lurawinakap lurañapatakiw jaytapxta. Janiw khitis jukʼamp jankʼak lurkaniti" sasa.
  
  Gleason generalax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna. -Jupanakax chiqaparuw jikxatasipxi -sasawa chhuxriñchjasïna.
  
  Ukat Digbyx mä jach"a jachaqt"asiw uñacht"ayäna, ukax crema katuqir pusiruw uñt"ayäna. Ukat akham sarakïnwa: "Taqi kuntï churapktam ukanak katuqaraktwa" sasa. "Janiw jupanakamp chikakïkti sasaw grabacionar mantañ munta, ukampis iyaw sañ muntwa. Ukat kuttʼayañatakejja, nayajj mä jiskʼa ofrecitaj katoqañam munta" sasa.
  
  Munat Dios, janiw. -¿Kawkïris jupanakatxa?
  
  "Payïr equipo khitapxta. Jupanakataki tapañataki ukat inas jupanakar yanaptʼañataki" sasa.
  
  Crowe jilatajj kuntï siskäna uk sum yatïna. "Tantʼaña" siski ukajj uñjaña sañwa munäna, ukat "yanaptʼaña" siski ukajj inas jiwayañ sañ munchïna.
  
  -¿Kawkïr equipos ukanakas?
  
  "Sello Equipo 7. Jupanakax jak'ankxapxiwa".
  
  "Jani chiqa." Crowe kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Pä jach"a equiponakajax pachpa chiqanw mä pachanx utjistu. ¿Kunjamsa ukajj pasäna?
  
  Digby jupax jan kuns lurasaw qhiparañ atipxatayna. "Q"uma coincidencia ukhamawa. Ukampis mayakïñat sipansa päniw jukʼamp askixa sasaw iyaw sapxañama" sasa.
  
  "Waliki". Crowe kullakajj janiw kuna lurañas utjañapäkänti, jan ukasti iyaw sasaw yatïna. "Ukampis janipuniw pä equiponakax jikisipkiti. Janiw kunatsa. ¿Taqi kunas qhana?"
  
  "Akapachajj ukat dependerani ukhakiw" sasa. Digbyx jachaqt"asïnwa, jiskt"äwit jithiqtasax Gleason-arux jachaqt"ayarakïnwa.
  
  Gleason jilatajj akham sänwa: "Profesional ukhamäñamawa. "Mä qhawqha horanakanjja, paqallqo cheqanwa jikjjatsna. Ukajj jankʼakiw tukuyjjañäni" sasa.
  
  "Taqi uka tuqit amuytʼañäni." Crowe chachajj janiw uka chacha warmirojj mistuñ thakin punkujj asnunakapar jan chʼalljjtayañapatak jaytkänti. SPEAR-atakix ukax janiw juk"amp jach"äkaspati. Joshua Vidal jiwayir jaqitakix wali qhurupunïnwa. Jupatakix ukax kawkïris ukat juk"amp jan waliw utjaspa. Ukampis nayraqatax akapach qhispiyañäni, sasaw jupax amuyäna.
  
  Wasitampi.
  
  
  PAY JAQINAKANA
  
  
  Alejandría markax jichha pachan taqpach jach"a kankañapampiw mä espejo ventana qhipäxan jikxatasïna; mä jach"a metrópoli de hormigón ukaw mä chispi qutamp muyuntata, palmeras quqanakampi ukat hoteles ukanakampi, mä curvado costa ukat jan iyawsañjam muspharkañ Biblioteca de Alejandría.
  
  CIA ukan seguro utapax suxta carriles de tráfico ukar uñtatawa, ukax juk"at juk"atw costa proa ukar muyuntäna. Anqankir raquítico balcón ukar taqpach mantañax wali jachʼa vidrionakampi ukat barras ukanakampiw jarkʼatäna. Jilïr sala de estar ukakiw kuna señalas chuymachtʼatäñap uñachtʼayäna; cocinax jisk"a ukat utat luratänwa, pä ikiñ utax nayratpachaw acero jaulanakar tukuyatäna. Mä jaqikiw uka jan kuna jan waltʼäwin uñjasir utarux sapürunjam apnaqäna, ukat qhanaw jupax jan suma jakasiñat mistuwayxäna.
  
  Alicia kullakajj mä café mayisïna. "Ey chacha, ukax pusi ch"iyara, pä leche, kimsa crema, ukat maynix canela sawurani. Amuytwa?"
  
  "Janiw..." Kimsa tunk marani mä chachax jisk"a borde lentesani ukat ch"uxña cejas ukaniwa, wali colerat nayranakap ch"irmthapïna. "Janiw nayax...café lurañ yatkti. ¿Uk amuytʼtati?
  
  -¿Janit amuyktati? Ukhamajj ¿kunsa akan luraskta?"
  
  "Conexión" -sasa. Uka chiqana uñt"ayasiña. Uta uñjiri. NAYA-"
  
  Alicia kullakajj nayranakap wali chʼamampiw jiskʼachasïna. -¿Uta uñjiri?
  
  "Jïsa. Ukampis janiw ukhamäkiti, nayax..."
  
  Alicia kullakajj maysaruw kuttʼäna. "Jan wali, dude. Jumax janiw ikiñanak lurapktati. Jumax janiw café lurapktati. ¿Kuna diablos payllapjjsma?"
  
  Drake jupax inglés warmir jan yäqañatakix taqi ch"amampiw ch"amanchawayi, uka lantix Smith ukat Lauren jupanakan jikisiñaparuw chuym churawayi. New Yorker ukax wakicht"ataw jikxatasïna ukatx Egipto markaruw avionat saratayna, kunawsatix machaq jan walt"awix mä juk"a llakisiñat nayrar sartañapatak utjkän uka pachana. Cuarto taypin sayt"atäsinx ñik"utapax jallu purintata ukat ajanupan anatt"asir uñnaqapampiw equipo ukar machaqar tukuyañatak wakicht"atäxäna, ukampis Smith jupax Lauren ukar jak"achaskäna ukhax mä taqpach chuyma ch"allxtawinakaw p"iqip taypin t"ijtäna.
  
  -Janiw jichhax -sasawa jank"aki jaysäna.
  
  -Nayax jakaskta -sasawa Smith-ax qhuru arsüna. "Inas interesataraksta sasaw amuyayäta."
  
  Lauren kullakajj qhepar kuttʼañat sipansa, wali chʼamampiw samsuwayjjäna. "Sapa uru, sapa minuto jumat llakista. Nayax iyawstwa. ¿Jumatakix walikiti, Smith?
  
  Soldadojj protestañatakejj lakap jistʼaräna, ukampis Aliciajj wali yatiñampiw ukar yanaptʼäna. "Maldita, ¿janit ist"kta? Jupan sutipax Lancelot satawa. Jupax Smith-at sipanx akax juk"amp askiwa. Jichhajj taqeniw ukham sutichtanjja" sasa.
  
  Lauren kullakajj mä minutot payïr kutiw jan amuytʼasis katjasïna. "¿Lance-kunas?, ¿janit ukax mä nayra caballeron sutipäki?"
  
  Alicia kullakajj kusisitaw akham säna: "Chiqansa" sasa. -Uka pachpa waynaw reyin warmipampi jan chiqapar sarnaqäna -sasa.
  
  "¿Llakisiñajati sasktati? Jan ukajj ¿jumax llakismati?
  
  Alicia kullakajj Smith jilataruw uñchʼukïna. "Janiwa. Jumatï aptʼasïtam ukhajja, kunatï jukʼamp sumäki ukajj mä babuinowa, Egipto markanjja janiw wila ajanu mononakajj utjkiti" sasa. Jupax jiskt"asisaw cuarto muytas uñch"ukisïna. -Janiwa aka cuarto anqankkiti -sasa.
  
  Jichhax Mai kullakax Lauren jak"an sayt"atäskäna, ukat seguro utan sistema de seguridad ukar pä kuti uñakipt"asax mä chiqar sarxäna. "¿Operacionar puriñasati? Nayax amuyta, ¿ukat Laurenax akankpachati?
  
  "Jïsa Jisa". Nueva York markankir warmix jankʼakiw wasitat sum amuytʼasxäna. "¿Janit taqini quntʼasiñ munapkta? Mä juk"a pachaw munasispa".
  
  Yorgix mä ch"usat asiento jikxatäna. Drakex sillun amparapan qunt"atäskäna, wali amuyumpiw cuarto muytas uñch"ukiskäna. Jupax jaya chiqat uñjäna kunjams Dal ukat Kenzi jupanakax mayacht"asipxäna, kunjams Hayden jupax Kinimaki jupat jaltxatayna, ukat yuspajarañaw kunjams Alicia ukat May jupanakax jichhax juk"amp maynit maynikam uñt"ayasipxatapat katuqasipkaspas ukhama. Drake jupax wali samarataw jikxatasïna, ukampis jutir jach"a lurawix niyaw qalltañampïskäna. Yorgix kimsa urunak nayraw uñt"ayasiñapkamax niya taqpach amukiw qhiparäna.
  
  Nayax thaya wilampiw awk taykajar jiwayawayta.
  
  Jïsa, ukax fiestarux jan walt"ayawayiwa, ukampis janiw khitis rusanakax ch"amanchawaykiti. Chiqpachansa, kuntï lurkäna uk arsuñatakix wali jayaruw saräna; jichhax uka amuyunak chiqpach arunakar jaqukipañatakix tiempow munasïna.
  
  Lauren kullakajj cuarto pʼeqen mä jukʼa jan wali uñnaqtʼanïnwa, ukampis Smith chachajj qhepar kuttʼkäna ukhajja, parlañ qalltäna. "Nayraqatajja, Tyler Webb chachan imantatäki uka cheqanjja, inas mä pʼeqtʼäwinïsna. Amtastati - jupax arsuwayiw juk"amp imantat yatiyäwinakaw uñt"ayasini?"
  
  Drake chachajj uk sum amtasïna. Ukhat aksarojja, kuna jan walinakansa uñjasipjjaspa uka toqetwa llakisipjjäna. Jan ukajj pä jan ukajj kimsa ukhas ukhamäpjjänwa.
  
  "Ukampis janiw jichhajj ukatakix tiemponïpkti. Qhepatjja, taqeniw mä viajer sarapjjañasa sasaw suytʼaskta. Ukampis aka... aka machaq jan walt"awix qalltawayiwa kunapachatix TerraLeaks tamax mä taqpach qillqatanaka Internet ukar uñt"ayäna." Jupax chhuxriñchjasïna. "Juk"ampirus mä bomba física ukar uñtasitaw mä fundación digital ukar jaquntatäna. Taqi qillqatanakax amparamp qillqt"atawa, qhanaw jach"a jach"a tukuri ukat sinti jach"a jach"a tukuri. Llanu nayra basura. TerraLeaks ukan irnaqirinakax Cuba markan nayra bunker ukan jikxatapxatayna, kunatix tunka maranakaw qhiparatayna. Uka bunker ukax nayrax mä tama locos ukanakan sede ukankapkaspas ukhamaw amuyasi, jupanakax Orden del Día del Dooms satäpxänwa".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Walja larusiñanakjamaw istʼasi.
  
  "Chiqansa ukhamänwa. Ukampis chiqpachansa, jukʼamp jan waliruw puri. Taqi uka jaqinakax ch"axwañ tuqit jan wali jaqinakäpxänwa, jupanakax Alemania nazi uksat jaltxapxäna ukat Cuba markan imantasipxäna. Jichhax kunjamtix taqinix yatipkta, mä lista de mierda extraña lurañax juk"amp facilakiwa, ukax nazis ukanakax janiw munapkänti, mä lista lurañat sipansa. Aka Orden ukax jutir wawanakar yänak pasayañatakiw lurasiwayi . Jupanakatï katjatäpjjaspa jan ukajj jiwayapjjaspa ukhajja, jutïrin mä cheqan mä qhawqha jachʼa resonancianïñwa munapjjaspa" sasa.
  
  "¿Ukat jumax jupanakan utjiw sasma?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna.
  
  "Walikiwa, janiw jichhakamax utjkiti. Janiw kunas uñacht"ayatäkiti. Uka ordenanjja, pä generalanaka, pä gobiernon wali uñtʼat jaqenaka ukat pä qamir empresarionakaw utjäna. Mayachtʼasisaw walja chʼamampi ukat yänakampi apnaqapjjañapäna" sasa.
  
  "¿Kunjamatsa uk yatsna?" sasaw Mayax jiskt"äna.
  
  "Ay, janiw kuns imantapkänti. Sutinaka, lurawinaka, chiqanaka. Taqi ukanakax qillqatanakankiwa. Ukat TerraLeaks ukax ukhamarakiw arktawayi", Lauren kullakax p"iqip ch"allxtayäna, "kunjamtï jupanakax lurapki ukhama".
  
  "¿Taqini yatipxiti saskta?" Drakex llamp"u chuymampiw säna. "¿Akapachankir sapa wila wartäwinaka? Jan askinaka." Jupax p"iqip ventanaruw uñtayäna, anqankir taqpach akapach lup"iskaspa ukhama, tantacht"asis.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Uka documentojj janiw taqpach tukuyatäkiti.
  
  Alicia kullakaxa wali ch"amampiwa säna. "Janitï, cheqas jan ukhamäkchi ukhajja".
  
  "Ukhamajj janiw taqpach yatiyäwinakajj utjkistuti. Uka guerran jan wali jaqinakax niya pä tunka paqallqun maranak nayraw aka Uraqit chhaqtxapxäna, janiw lurañanakap tukuyañatakix mä chʼam jikxatapkänti sasaw amuysna" sasa.
  
  -¿Chhaqhatati? Dahl chachajj kayut kayut mä jukʼa mayjtʼayasaw arsüna. "Jichhax policia secreta sañ muni. Jan ukax SWAT. Chʼaxwäwin jan wali jaqinakäpxchïnxa, wali askipuniwa" sasa.
  
  Lauren kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Akax mä amtar puriñawa. Ukampis khititï "chhaqtʼaskäna" ukajj janiw uka jamasat bunker thaqhañ amtkänti" sasa.
  
  -Ukatxa inas SAS -sasa. Dahl chachajj Drake jilataruw uñtäna. "Jichhax lik'i Bastardos".
  
  "Al menos jiwasan fuerzas especiales ukanakax janiw "ABBA" satäkiti.
  
  Kinimakax ventanaruw uñch"ukiñatak saräna. "Taqi pantjasitanakan taykaparjamaw ist"asi" sasaw vidriot chhuxriñchjasïna. "Aka yatiyäwinak inaki jaljatäñapatakiw jaytawayta. ¿Qhawqha gobiernonakas mä pachpa tiempon uk thaqhapjjani?"
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Suxtakïskiwa. "Uka tuqitxa yattanwa. Jichhakamax inas ukat sipans juk"ampi utjchispa. Uka t"ijtawix qalltawayiwa kunapachatix jumanakax Perú markan tukuyapxtaxa".
  
  "¿Tukuyaña?" Smith jilatajj mayamp sänwa. -Jakañanak qhispiyapxta -sasa.
  
  Lauren kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. -Janiw khitis jumarux juchañchktamti -sasa.
  
  Drake jupax Smith jupax walja kutiw qhipa misión ukan infierno ukar jank"ak sarañapatak mayitapatx qhan amtasïna. Ukampis jichhajj janiw uka jan waltʼäw uñstayañ horasäkänti. Jan ukasti, amukiw Nueva York markankir jaqin chuymap chʼallxtayäna.
  
  "Ukhamajj" sasaw säna. "¿Kunatsa jan sum yatiyapkistati kuntï aka Orden del Domsday ukax amtki ukat kunjams akapachar t"unjañapa?"
  
  Lauren kullakajj wali chʼamampiw samaqäna. "Ukatxa, taqi kunas walikïskiwa. Ukatakix wakicht'atäpxañamatakiw suyt'askta -sasa.
  
  
  KIMSA JALJA
  
  
  "Satélites espías, agentes encubiertos ukat cámaras, drones, NSA... sutim uñt"ayasma, yattanwa yaqha suxta markanakas nayrïr uraqpachan pusi k"uchunak jikxatañatakix jank"akiw sartasipki. Estadounidenses..." sasaw mä juk"a samart"äna, akham amuyt"asa, "walikiw... estadounidenses ukhamäñax... mayninakat nayraqat ukaruw puriñ munapxtaxa. Janiw jach"añchatäñatakikikiti, jan ukasti, kuntï maynix kuntï jikxatki ukampi lurani uk janiw yatksnati. Uka amuyunakax akawa... Israel markax uka markat mä jamasat jiwayir jikxataspa ukhax kamachasmasa? ¿China markax pusinir jikxataspa ukhaxa, ¿kamachasmasa?"
  
  "Ukhamaxa, ¿akax chiqanchata markanakax proyecto ukan chikancht"asipxi?" -sasawa Kenzi kullakaxa amuki jiskt"äna. -¿Israel markanxa?
  
  "Jïsa. Ukhamarus China, Francia, Suecia, Rusia ukat Reino Unido markanakaw utjaraki."
  
  Drake chachajj inas uka toqet yaqhep jaqenakar uñtʼchïna sasaw amuyäna. Jupanak contra trabajiñapajj janiw walïkänti.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Kʼarisiri" sasa. "¿Kuna chiqa ordenanakas utji?"
  
  Lauren kullakajj laptopap uñakiptʼäna, ukhamat uk yatiñataki. "Jupanakanjja, "janiw kuna jan waltʼäwis utjkaspati" ukat "jan kuns kamachtʼki" ukanakaw utji" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukajj oraqpachar jan waltʼayaspawa sasaw uñjapjje" sasa. "Kunats janixa? Jutïr apokalipsis puriñatakejj mä qhawqha urunakakïskapuniwa" sasa.
  
  -Ukat ukhampachasa -sasawa Drake-x säna, -chiqpachansa, taqiniw mä pachpa chiqanktanxa.
  
  Hayden jilatajj jupar uñkatasaw nayranakap chʼoqtʼasïna. "Wauu. Droganakat saraqam, dude -sasa.
  
  "Janiwa, nayax sañ muntwa..."
  
  "Walja chʼaxwäwinakaw qʼal loco tukuyäna". Dahl jupax larusitaynawa.
  
  Drakex nayranakap ch"allxtayäna. -Laka jist"antaña -sasa. Jupajj mä jukʼa samartʼäna. "¿Yorkshire markamat jisktʼasirïtati? Kunjamakitix taqiniw fuerzas especiales ukhamätan sañ munta. Pachpa tela ukata khuchhurata. Jiwasax fucking ukax janiw taqpach uraqpachan arknaqasiñasäkiti".
  
  Hayden jilatajj jan sinti llakisisaw akham säna: "Iyaw sawaytwa" sasa. "Ukhamajj ¿khitimpis uka toqet parltʼapjjäta?"
  
  Drake jupax amparanakap ch"allxtayäna. -¿Coburn irpirixa?
  
  "Nayraqataxa Ministro de Defensa ukan pasañamawa. Ukat yaqhanakas utjarakiwa. Cole sat cheqajj janiw jañchin perqanakampi muyuntatäjjeti, yaqhepajj janiw jan nuwasiñanakanïpkiti" sasa.
  
  "Janiw taqpach equiponakax amistoso ukan anatt"apkaniti", sasaw Kenzix jan axsaras saskakïna.
  
  "Ukhampuni". Drake chachajj jaytanukusaw qontʼasïna. "Perdón Lauren. Sarapxam" sasa.
  
  "Waliki. Ukhamat taqiniw uka filtrat qillqatanakax liyt"apxi. Jila partejj nazi sat jaqenakan jan wali arunakapawa, cheqaparjam sarnaqañataki. Ukat nayax verbatim ukham liytʼaskta. Aka jan wali tama sutimp sutinchat pankax "Orden del Día del Dooms" sutimp uñt"atawa, qhanaw Pusi Caballeronakan "samarañ utanakapa" satäkis ukanak uñacht"ayi: Ch"axwäwi, Conquista, Mach"a pacha ukat Jiwañ".
  
  "¿Apocalipsis librot apstʼata?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna. "¿Uka pusi caballot saririnaka?"
  
  "Jïsa." Lauren kullakax p"iqip ch"allxtayäna, wali ch"amampiw walja notanak uñakipt"äna, uka qillqatanakax America markan yaqhip jach"a frikinakan chiqanchatawa. "Diosan Corderopajj paqallqo sellonakat nayrïr pusi sellonak jistʼararaki, uka sellonakajj janqʼo, wila, chʼiyara, chʼiyar ajanu caballot sarata pusi animalanakaruw jawsi. Chiqansa, walja maranakaw taqi kunar chintʼatäpxi ukat walja kutiw cultura popular ukan wasitat amuytʼasipxi. Ukat Roma Imperio ukat uka qhepat utjkäna ukanak uñachtʼayañatakisa sasaw sapjje. Ukampis, hey, nazis ukanakax kunjamtï munapki ukhamarjamaw muyuntapxaspa, ¿janich ukhamäki? Jichhax, inas juk"amp askïchispa aka jaljañaxa. Maletínpat mä pila papelanak apsüna, Drake chachan uñjatapat sipansa jukʼamp negocior uñtataw uñnaqäna. Lauren kullakatakix mä suma mayjt"awi, ukat jupax chuymapar katuqkaspas ukhamawa. Jupax jank"akiw uka papelar uñtäna.
  
  "¿Ukax taqiniruw broncear tukuyäna? Mayachthapiña?
  
  -Jïsa, aka uñxatt"aña -sasa.
  
  Dahl chachajj jachʼat liytʼäna, mayninakajj uka qellqat apsupkäna ukhajja.
  
  "Oraqen pusi esquinanakapanjja, Pusi Caballeronakaruw jikjjatapjjayäta, ukat Qhepa Taripäwin Ordenan amtap uñachtʼayapjjarakta. Khitinakatix Cruzada de Juicio ukat uka qhipat qhispipkani ukanakax chiqaparuw apnaqapxani. Jumatix aka ullart"asksta ukhax chhaqtxapxtwa, ukhamax wali amuyumpiw ullart"añama ukat arktañama. Qhipa maranakax uraqpachan revolucionanakan qhipa pusi armas ukanakap tantacht"añatakiw apst"asiwayi: Ch"axwawi, Conquista, Mach"a pacha ukat Jiwaña. Mayachtʼasisaw taqe gobiernonakar tʼunjapjjani ukat machaq jutïri jistʼarapjjarakini. Wakichtʼatäñamawa. Jupanakar jikxatapxam. Uraqin pusi k"uchunakapar saraña. Estrategia Awkipan samarañ utanakap jikxataña, ukatx Khagan; ukat jukʼamp jan wali indio jaqejja, ukat Diosan Pʼeqepjja. Ukampis taqe kunas janiw kunjamtï amuyaski ukhamäkiti. Khagan markaruw 1960 maran visitt"apxta, tukuyatat phisqa maraw Conquista ukx ataúd ukar uchapxta. Chiqpach t"unjäwip jark"aqir Plagaruw jikxatapxta. Ukat ukakipkarakiw jiwayañ código ukax kunapachatix Riders ukanakax uñacht"ayapxäna. Awkin chʼakhanakapanjja, janiw khitis uñtʼayir chimpunakas utjkiti. Indio jaqix armas ukanakamp muyuntataw jikxatasi. Jichhasti Qhepa Taripäwin ordenapajj jumanak taypiw jakaski, wiñayatakiw apnaqani" sasa.
  
  Drake chachajj taqe ukanak chʼamthapïna. Walja p"iqinchanaka, walja chiqa yatiyäwinaka. Walja irnaqawinakaw utji. Ukampirus Dahl jupax nayrïr comentario ukampix jupat nayrar sartawayi. "¿Sartasiwaytati? ¿Janit sartapjjani?
  
  "Jïsa, kunas jan walïkaspa ukhamawa." Lauren kullakajj iyaw sänwa. -Ukampis ukax janiw mä pantjasïwikiti -sasa.
  
  Mai jupax akham sasaw qhanañcht"i: "Uñjañax kunjams ordenanx uñacht"ayaspa ukhamawa, sutil ukhamäkchisa".
  
  Lauren kullakajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Akaxa chiqawa -sasa. Ukampis ¿kunatsa "samarañ utanaka" sasin sapxi uk amuyaraktati?, ¿janiw sepulturanakas ni imtʼañanakas ni kunaymaninaksa?"
  
  Dahl jilatajj akham sasaw jachʼat liytʼäna: "Kunanakas janiw kunjamtï amuyaski ukhamäkiti.
  
  "Jïsa. Qhanapuniwa, mä tonelada jukʼamp yatjjatañaw wakisi" sasa.
  
  -Indio jaqix armanakampi muyuntataw jikxatasi -sasawa Aliciax jach"at liyt"äna. "¿Kuna diablos ukax sañ muni?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jan sinti nayrar sartañäniti" sasa.
  
  "Taqi uka qhipa samarañ utanakat yatiñax nazi ordenamp chikaw jiwxäna sasaw amuyasi." Lauren kullakajj sänwa. "Inas kuns grabañ amtapkchïna. Inas ukax codificación ukhamächispa. Jan ukax yaqha generacionanakar yatiñanak apaña. Janiw chiqpachapun yatipkti, ukampis ukakiw nayrar sartañax wakisi, uk yatipxtwa" sasaw amparap luqxatäna, "ukat taqiniw mä botenkapxi. Jupax Drake-rux uñch"ukiskäna. "Yampu. Balsa ukax jakañatakix wali askiwa. Jumax uka amuyunïtawa -sasa.
  
  Yorkshire markankir jaqix jach"a jach"a tukusaw p"iqip ch"allxtayäna. -Chiqpachansa nayax muntwa -sasa. SAS ukax mä qala t"ijt"ayaspawa" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Walikiwa, khitinakampitï jikisktan ukanakajja, jiwasanakan utjkistu uka pachpa pʼeqeñchäwinakanïpjjewa" sasa. "¿Kunjamarak qalltañänisti?"
  
  Kinimakaxa ventanatxa jithiqtataynawa. "¿Oraqen pusi esquinanakapanjja?" sasaw jiskt"äna. -¿Kawkhansa jikxatasipxi?
  
  Uka cuartojj chʼusa uñnaqtʼanïnwa. Dahl jilatajj akham sänwa: "Uka sañajj chʼamakiwa. "Kunapachatix uraqix muyuntki".
  
  "Walikiwa, ¿kunjamarak nayrïr Caballerot parlapkäna ukajja. Akax estrategia ukan awkipawa". Kinimakax uka cuartoruw mantäna, qhipäxan ventanapat taqi qhananak jark"aqasa. "¿Kuna enlaces ukanakas jupampi utjistu?"
  
  "Kunjamtï suyapkta" Lauren kullakax pantallaruw ch"allt"äna, "utar kutt"ir amuyt"ir tamanakax ukham lurapxarakiwa..." Jupax mä juk"a pachaw liyt"äna.
  
  Drake chachajj pachpa pachaw lupʼiñatak apstʼasïna. Lauren kullakax "utapar kutt"añ amuyt"ir tama" sasin arsutapax kunatix jan utjkän ukak qhanancht"awayi.
  
  Karin Blake kullakajj ukhamänwa.
  
  Chiqansa, SPEAR sat equiponkirïkayäta ukhaxa, tiempox pasawayxänwa, ukampis Karin kullakax jikisiñapäkäna uka uru ukat semanas nayratpach chhaqtawayxiwa. Sapa kutiw jupamp jikisiñ amtkän ukhax kunas jark"äna - mä tama uñisirinaka, uraqpachan jan walt"äwi, jan ukax jupan jan chuym ust"ayasiñ mayitapa. Karin kullakajj espaciop munasïnwa, ukampis...
  
  ¿Kawkhansa jupajj jikjjatasi?
  
  Lauren kullakajj parlañ qalltäna, ukat mayampiw Karin kullakat amuyunakajj maysar apanukuñapäna.
  
  "Ukax figura histórica ukax Estrategia Awki sasin uñt"atäkaspas ukhamawa. Aníbal sat chachajj -sasa.
  
  Smith jilatajj jan sum amuytʼasisaw uñnaqäna. -¿Kawkïris jupanakatxa?
  
  Alicia kullakajj lakap chʼoqtʼasïna. -Anthony Hopkins dude ukhamächi ukhaxa, janiw aka cuartot mistuñ munkti.
  
  "Hannibal Barca jupax Cartago markankir legendario ch"axwañ p"iqinchirïnwa. 247 nayrïr pacha maran yuritayna, jupax mä taqpach ejercito irpxaruwayi, ch"axwañ elefantenakamp chika, Pirineos ukat Alpes qullunakat Italia markar puriñkama. Jupax ch"amanïtapata, uñisirinakapan jan ch"amanïtapata, ch"amanïtaynawa, ukat Roma markamp chikt"at walja markanakaruw atipjatayna. Mä sapa thakhix atipt"ataw tukuyäna, kunapachatix yaqhip chachax jupan wali suma tácticas ukanakap yatiqatayna ukat jupar contra apnaqañatakix mä thakhi uñstayatayna. Ukajj Cartago markanwa utjäna" sasa.
  
  "Ukhamajj aka waynajj Estrategia Awkipati?" sasaw Smith jilatajj jisktʼäna. -¿Aka Aníbal ukaxa?
  
  "Jichhax wali jach"a estratega militar ukhamarak nayra pachanx wali uñt"at generalat uñt"atawa, Alejandro Magno ukat César jupanakamp chika. Juparux Estrategia Awki satäpxänwa, kunatix Roma markan juk"amp jan wali uñisiripax pallapallanakan tácticas ukanakap jupanakan amtanakaparjam apnaqañ tukuyapxäna".
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Akajj atipjañawa, kunapachas mä atipjäwi utjaspäna ukhajja" sasa.
  
  Lauren kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Aski. Aníbal chachajj Roma markatakix mä jan wali samkakïkaspas ukhamwa uñjasïna, ukatwa kuna jan waltʼäwis utjäna ukhaxa, uka arunak apnaqapxirïna. Jaqukipata, punkun Aníbal sañ muni!
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ordenar kuttʼapjjam" sasa. -¿Kunjamatsa ukaxa?
  
  "Walikiwa, Aníbal chachajj Pusi Caballeronakat maynïriwa sasaw cheqapuni sissna. Janiw mä caballot sarnaqkaspas ukhamäkiti, jan ukasti nayratpachaw Estrategia Awki sasaw sapxirïna. Ukhamajj Jupaw Guerra, nayrïr Jilata. Cheqas jupaw Roma Imperioru chʼajjwañanak apanïna" sasa.
  
  Drake chachajj uka qellqat escaneäna. "Ukhama, akanx siwa, Orden de la Condenación ukan amtapax Jinetenakan uñstayatawa. ¿Ordenax Aníbal chachan sepulturapar mä tʼunjir arma imtʼatayna sasin amuyañasati? ¿Jutïr wawanakatakejj jaytapjjäta?"
  
  Lauren kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ukax mä general sentimiento ukhamawa. Sapa sepulturan armanaka. Aka oraqen taqe kʼuchunakapan mä sepultura" sasa.
  
  Kinimakax mä ceja jach"ar aptäna. "Ukax wasitat mä ch"uxña falda ukham amuyt"ayi".
  
  Hayden jilatajj saytʼañapatakiw amparapamp luqtäna. Ukat akham sarakïnwa: "Uk armasim" sasa. -Jichhatakixa -sasa. ¿Chiqapunit Aníbal ukham jaqix mä sepulturanïñapa jan ukax mä mausoleo utjañapa?"
  
  Lauren kullakajj sillunakaparuw qhepar qontʼasïna. "Jïsa, akax kawkhantix kunaymaninak ch"amäxi. Pobre chuymankipstat Aníbal chachax yaqha markar jaqunukutaw uñjasïna ukat wali llakitaw jiwxäna, inas venenompi jiwxchïna. Jupajj mä jan chimpun sepulturaruw imtʼatäna" sasa.
  
  Drakex nayranakap ch"allxtayäna. "Janiw kunas utjkiti".
  
  "Ukajj amuytʼaytamjja, ¿janich ukhamäki?"
  
  "¿Mä cheqan utjkistuti?" sasaw Mayax jiskt"äna.
  
  "Ay jïsa". Lauren kullakajj jachaqtʼasïnwa. "África markanxa".
  
  
  PUSI JALJA
  
  
  Aliciax mä lado armarioruw saräna ukat mä botella umaw uka patat mini-frigorífico ukan apsutäna. Machaq operaciona qalltañax nayratpachaw wali chʼamäxi. Nuwasiñajj jupan chʼamapänwa; ukampis aka kutix qhanaw mä amtar puripxäna. Hayden jupax Lauren jupamp chikaw laptop ukatakix chikañchasitayna, ukatx Smith jupax interesado uñnaqañ yant"askäna, janiw pächasiñakiti kunatix Nueva York markankir jaqix yaqha lurawimp yant"askäna. Oh jïsa, ukat kunatix jupax janiw carcelan jikxataskiti mä loco terrorista ukar visitt"asa.
  
  Alicia kullakajj jupa pachpaw amuyäna, ukampis Lauren kullakajj kunjamsa amuyäna uk amuyañajj jupatakejj chʼamakïnwa. Ukhamäkchïnsa, janiw juzgañatak utjkänti, janiw nayratpach sarnaqkäna uka jakäwip qhepatjja. Lauren Fox kullakajj wali yatiñani ukat wali yatiñanirakïnwa, kunatï pasañapäkäna uk nayratpach amuyañataki.
  
  Ukham suyt"aña. Aliciax chikat botella umatayna, ukatx Drake ukar kutt"atayna. Jichhax Yorkshire markankir jaqix Dahl ukat Kenzi jupanakan jak"apan sayt"atäskäna. Jupax niyaw mantañampïskäna, ukat jupan jak"apanx mä juk"a kuynt"añaw utjäna.
  
  "Ay, hi Yogi. ¿Kunjamsa kunanakas ukan utji?"
  
  "Waliki". Rusia lunthatax mä akatjamat uñt"ayat ukhatpachaw chhaqtayatäna. "¿Jichhax uñisipxituti sasin amuyta?"
  
  "Khiti? Jupanaka? ¿Jumax sawkasisktati? Janiw khitis jumar juchañchapktamti, jukʼampisa nayaruw juchañchapkta. Jupax larusisaw uñch"ukisïna. "Jan ukax May. Jan ukajj Drake satänwa. Ukat jukʼampejj janiw Kenzi kullakarojj ukham lurapkiti. Uka perrajj mä carcelankir jan wali jiskʼa imantat yatiyäwinakamp phoqantatänwa" sasa.
  
  "UKXATA".
  
  -Janiw chiqpachapunix uka jan wali jisk"a imantawimakiti -sasa. Jan askinaka! "Ey, nayax wali ch"amampiw aka chiqan mayjt"ayasiñ yant"askta. Janiw mä maldito yänak kusisiyañ yatkti" sasa.
  
  "Nayax uñjtwa".
  
  Jupax amparap luqxatäna: -¡Akar jutam! - ukat p"iqiparuw t"ijtäna kunapachatix liwxatasïna, p"iqip katxaruñ yant"asa. Yorgix cuarto qhipäxaruw jaltxatayna, kayunakapax k"achachata. Aliciax arknaqañax inamayakïtap uñjäna.
  
  -Jutïr kutixa, wayna -sasa.
  
  Drake chachajj jupar jakʼachasiñap uñjäna. -Jumax yatisktawa, jupax jumaruw axsarayi -sasa.
  
  "Janiw nayax amuyirïkti, wawax kuns axsaraspawa. Janiw aka rusa carcelan pacha sarnaqañ tukuyatat ukat pirqanak lurañ tukuyatat. Ukhamatwa jupajj ajjsaratap yatipjjäta" sasa. Jupax p"iqiparuw ch"allt"asïna.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Taqe kunat sipansa jukʼamp chʼamani armawa" sasa. -Aníbal jilataru jiskt"añakiw wakisi -sasa.
  
  "Ay, Torsti jupax yatiñan jaqiwa. Taqinipuniw calendario uñakiptʼañäni. Ukampis sintipuniw" sasaw Aliciax saskakïna. "Wawax parltʼañapawa. Janiw nayajj wali suma wakichtʼatäkti" sasa.
  
  Kenzi kullakajj arsüna. "Chiqpachansa? Nayax musphart'ataw jikxatastxa".
  
  "¿Web chachan arsutapan jumat parltʼapjjtati? Ay jïsa, nayajj ukham amuyta" sasa.
  
  Israel markankir jaqix amparanakap luqxatäna. "Arumanakax ikiñax chʼamakiwa. Ukhamajj ¿kunas?
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Ukatwa" sasa. "Janiw kunasa."
  
  -Nayax jumamp chika pachpa razonatwa amuyta.
  
  Mä jach"a amukt"añaw utjäna. Dahl chachajj Drake chachan warminakan pʼeqep patjjar uñkatasaw jikisïna ukat mä jukʼa qonqortʼasïna. Drakex jank"akiw maysar uñtäna, janiw warminakar jisk"achkänti, ukampis janiw t"aqhisiñ phuch"ur jaquntatäñ munkänti. Alicia kullakajj Hayden jilatajj parlañ qalltäna ukhajja, uñkatasïna.
  
  "Walikiwa" sasaw jefepax säna. "Akax Laurenax qalltan amuyki ukat sipansa jukʼamp askiwa. ¿Khitis Hellespont markar sarañatak yanaptʼi?"
  
  Alicia kullakajj wali jachʼatwa arsüna. "Aka maldito equipotakix wali askiwa. Nayajj qellqtʼasiñamawa" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Nayraqatax helicópteros ukat botes rápidos ukanakampiw SPEAR ukankirinakax Dardanelles ukar jak"achasipxatayna. Intix niyaw horizonte tuqirux chhaqtxäna, qhanax mä qhana bolat mä banda panorámica ukar qhipäxan ukhamarak mä slash horizontal ukar tukuwayxäna. Drake jupax mä juk"akiw mä thakhit yaqha thakhinjam mayjt"ir jikxatasïna, ukat kunjams avión apnaqirinakax uka urux sarnaqapxi uk jiskt"asiñatakikiw tiempo apst"asiwayi. Alicia kullakajj helicóptero ukan jupan jakʼapankkäna ukhajja, kunjamsa jikjjatasïna uk mä jukʼa qhanañchtʼäna.
  
  "Ey jaqinaka, ¿aka dude jiwayañ munapxistaspati sasin amuyta?"
  
  Kinimaka, wali ch"amampi chint"ata ukat walja cinturones de repuesto ukar katxaruta, kisunakap ch"uqt"ata akham sänwa: "Niya yatxa, jupax t"ijt"askiw sasaw amuyi".
  
  Yatiyañ utanakax taqpach apnaqatäxänwa ukat jist"aratärakïnwa. Amukt"añax thayaruw phuqhantäna, kunawsatix jupanakan equipopax CIA ukan armas ukanakap uñakipapkän ukhaxa. Drake jupax sapürunjam suspectos ukanakaruw jikxatäna, ukanakax Glocks, HKS, cuchillos de combate ukat mä surtido de granadas ukanakaw utjäna. Ukat aruman uñjañ yänakas utjarakiwa. Mä qhawqha minutonakatjja, Hayden jilatajj comunicadorampiw parltʼañ qalltäna.
  
  "Ukhamajj jaqinaka, yaqha, juk"amp personal aspecto aka misión ukan amuyt"añ pachaw purini. atipt"asir equiponaka. CIA ukax suxtaniw sasaw sapxi, ukhamax yuspajarapxañäni janiw juk"ampikiti. Alejandría celulax sapa kutiw uraqpachan CIA ukan células ukanakat yatiyawinak ch"allt"asis katuqaski, NSA ukat agentes subterráneos ukanakat. Kuna wakiskir yatiyäwinaksa nayaruw yatiyapxitu-"
  
  -Jupanakan interesapatakïchi ukhaxa -sasawa Kenzixa säna.
  
  Hayden jilatajj chhuxriñchjasïna. "Amuyatwa jumanakax jan wali experiencianakanïpxtawa agencias gubernamentales ukanakampi ukat CIA ukax chiqpachans jan waliw prensa tuqinxa, ukampis nayax jupanakatakix irnaqawayta. Ukat mä jukʼampisa, irnaqäwij sumpun lurawayta. Taqi markar arxatañaw wakisi. Jan pächasimti, kunatï cheqäki uk yatiyapjjäma" sasa.
  
  Alicia kullakajj comunicadora patjjarojj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Kunas faldap jiltayaraki sasaw jisktʼasta" sasa. -Nayax yatxatwa janiw mä maldito askikiti -sasa.
  
  Kenzi kullakajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "¿Kunas wali askïspa, ¿kunas faldamarux jilxattayi?"
  
  "Janiw yatkti". Alicia kullakajj jankʼakiw nayranakap chʼoqtʼasïna. -¿Johnny Depp chachan lakapa?
  
  Hayden kullakajj kunkapar qʼomachasaw saskakïna. "Suxta equipos de fuerzas especiales ukanakaw utji. Khitis sinttʼasi ukat khitis qhan uñisiri uk yatiñajj chʼamakiwa. Janiw ukham amuyañamäkiti. Taqiniruw uñisirirjam uñjañasa. Uñt"ktan uka markanakat janiw maynis ukax uñt"apkiti. Inas uka waynanakat yaqhep uñtʼapjjchisma, ukampis qʼochupajj pachpakïskiwa" sasa, uk sum amuyta" sasa.
  
  Hayden chachajj mä jukʼa samartʼkäna ukhajja, Drake chachajj británico contingentet lupʼïna. SAS ukax mä qawqha regimientonakanïnwa ukatx walja maranakaw jan ukankänti, ukampis waliw ultra-élite pallapallanakan akapachapax janiw chiqpachapun jach"äkänti. Hayden jupax chiqapuniw jichhax ch"axwañanak ukhamarak reservas ukanakat arsu, jan ukax ch"axwäw chiqan jupanakamp jan amuyt"asis katjatäñat sipansa. Dahl jupax contingente sueco ukat jiskt"asispawa, ukat Kensi - israelí ukat jiskt"asispawa. Suma irnaqawi, janiw tradicional americano ukan utjatapax utjkänti.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "China markajj suma jaqëtapjja janiw amuytʼirjamäkti" sasa. "Janiw Rusia markax utjkiti".
  
  "Akham jank"akiw" sasaw Mai kullakax ventanapat uñch"ukis säna. -Jupanakax ch"amakan contornonakäpxani -sasa.
  
  "¿Jichhax sapa markan kunjamäskis uk amuytʼapxtati?" sasaw Dahl chachajj jisktʼäna.
  
  "Jïsa, ukax chiqpachapuniw nayax saraskäyäta. Kunjamtï yatktanxa, sueconakax mä qawqha horanak sarañankiwa. Francés jaqinakax wali utankapxi. Mossad ukax juk"amp jak"ankiwa, wali jak"ankiwa".
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Chiqansa" sasa. -Janiw khitis chiqpachapuni kawkirus sarapki uk yatkiti.
  
  Drakex mä juk"a chhuxriñchjasïna. "¿Suecia markan jan phuqhasir yant"äwip chiqapar uñjañ yant"apxtati?"
  
  "Jichhax Eurovision ukar uñtasitaw ist"asi. Ukat janiw khitis Gran Bretaña markat parlkänti. ¿Kawkhans jikxatasipxi? ¿Jichhakamax té lurasktati?" Dahl chachajj mä amuytʼat copa apthapïna, jiskʼa amparapampiw mä ángulo uñtat mistunïna.
  
  Ukajj cheqapar arsüna. "Walikiwa, Suecia markax qhipäxar kutt"añ qalltawaypachäna".
  
  -Jichhax jupanakax qalltapxiwa -sasa.
  
  -Chachanaka -sasawa Haydenax arsüna. "Jan armasimti, jiwasax uka taypinkapxaraktwa. Ukat Washington markax atipt"añ suyt"i".
  
  Drakex wali jach"at arsüna. Dahl jupax jachaqt"asïna. Smith jilatajj Lauren kullakajj parlañ qalltäna ukhajja, uñkatasïna.
  
  "Taqi ukanak yapxatañax wali askiwa, yaqhip markanakax kuna intervención ukarux walpun arsusipxi. Chiqansa, nivel de crap ukax wali jach"apuniwa, ukampis yaqhip jan honrado elementonakampis atipjayasipxaraksnawa".
  
  "¿Jan oficialjamti? ¿T"aqhisiñ tamanaka? sasaw Kinimakax jiskt"äna.
  
  -Ukhamawa -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukajj kunatï wakiski ukar kuttʼayañakiw wakisi" sasa. -Taqinipuniw uñisipxi -sasa.
  
  Drake jupax kuns Smith jupax uka arsutapat amuyt"aspa sasaw jiskt"asïna. Cusco markar kutt"asax Josué chachax uñisiñampiw uñjasïna, ukampis kunatix jiwatapax janiw gobiernon sancionatakïkänti, ukat markan qhiparapxatapax sapa kutiw mayjt"äna, ch"axwapxäna, janiw khitis yatkänti kunas pasani. Uka jaqen jiwatapajj mä accidentepunïnwa, ukampis jan sum amuytʼasitapa ukat sinti chʼamachasitapat jiwatapa. Jïsa, jupax mä parásito ukhamarak jiwayir jaqïnwa, ukampis kunayman jan waltʼäwinakax mayjänwa.
  
  Helicóptero qhipatxa jupanakax botenakaruw phuqhantapxäna. Ch"iyar isimp isthapt"ata, ajanunakapax velo ukamp ch"uqt"ata, Hellespont uma taypin suma t"ijt"asaw qhipharux arumax ch"amakamp phuqhantat uñjasiwayi. Kawkïr thakitï sarapkäna ukajj chʼusakïskänwa, jaya qota lakat sipansa qhananakajj chʼiyar chʼiyaränwa. Hellespont sat canalajj wali wakiskir canalänwa, ukajj Europa ukat Asia markanakan fronterapankänwa. Gallipoli markax mä jisk"a estrecho ukhamawa, ukax alay tuqinkir quta thiyanakanïnwa, ukampirus yaqha fronteranakapat jila partex juk"a jaqinakakiw utjäna. Uma taypin liwxatasipkäna ukhaxa, Hayden ukat Lauren jupanakax comunicador ukampiw apnaqapxäna.
  
  "Aníbal chachajj janipuniw mä sepulturanïkänti, janirakiw mä sepultura qalas utjkänti. Mä suma irnaqäwi tukuyasaxa, uka legendario generalax niya sapakiw jiwxäna, chuymankipstatäkasax venenompiw jiwxäna. Ukhamajj ¿kunjamatsa mä jan chimpun sepultura jikjjatasma?"
  
  Drake jilatajj Lauren kullakajj mä jukʼa samartʼkäna ukhajj uñkatasïna. ¿Jupanakar jisktʼpachänti?
  
  Smith jilatajj jan ajjsartʼasaw mä askichäw thaqer saräna. -¿Sonar ukaxa?
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Ukham lurasispawa, ukampis kawkhansa uñakiptʼasma uk sum amuytʼañamawa" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Mä jukʼa uñtʼat documento jikjjatapjjäna, jïsa, grabañjam documento, ukampis tiempompejj chhaqtjjänwa" sasa. "Aníbal chachan destinopajja, romanonakan imperialismo contra saytʼir heroepar munasipkäna ukanakaruw chuym ustʼayirïna. Ukham jaqit maynïrix Túnez markan p"iqinchiripawa, jupax suxta tunk maranakanx Estambul markaruw saratayna. Uka visitt"äwinx Aníbal chachan janchipax Túnez markar apasiñakiw munäna. Janiw yaqhax wakiskirïkänti. Qhepatjja, turconakajj mä jukʼa arrepentisipjjänwa ukat jupanakamp chikaw mä jiskʼa viajir irpjjapjjäna" sasa.
  
  -¿Suxta tunka maranaka? sasaw Dahl chachajj säna. "¿Janit ukax kunapachatï guerran jan wali jaqinakax jiskʼa jan wali amtap lurañ qalltapxäna ukhaxa?"
  
  "Jichhax juk'ampi". sasaw Hayden jilatajj säna. "Cuba markar qamasir sarxasax machaq jakañ qalltapxäna. Ukat machaq ordenapajj niya pä tunka maranakaw utjäna" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Uka toqet yatiñatakejj walja tiempow utji" sasa.
  
  Mai kullakajj akham sarakïnwa: "Ukat jupanakatak Pusi Caballeronak ajllisipjjam" sasa. "¿Aníbal chachajj ¿Guerrankir Caballerojj? Ukajj wali amuyumpiw lurasi. Ukampis ¿khitinakas Conquista, Mach"a ukat Jiwañ ukanakax infiernoxa? Ukat ¿kunatsa África toqenkir Dardanelles sat cheqajj pusi jachʼa puntonakat maynïri?"
  
  "Suma punto" sasaw Aliciax May-ar ch"amañcht"äna, ukat Drake-x pä kutiw ch"amanchawayi. -Uka jisk"a amuyt"ir gorra wasitat uchañamawa, Foxy.
  
  Lauren kullakajj jachaqtʼasïnwa. Drake chachajj kunjamsa arupajj uk amuyäna. "Ukhamat turconakax juk"ampirus Aníbal ukar jan respetapxatapat phinq"asipxäna, Túnez markan p"iqinchiriparuw Hellespont uksan mä chiqar irpapxäna. Ukanjja, "mä qollunwa kawkhantï mä tʼunjat edificiojj utjki" sasaw qhanañchi. Akax Hannibal Barca ukan wali uñt"at samarañ utapawa".
  
  Drakex suyt"äna, ukampis janiw juk"amp yatiyawinakax utjkänti. -Ukat ukhampachasa -ukaxa kimsa tunka maranakawa -sasa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Ukham jaya tiempow saytʼasiwayi, ukat turconakajj mä kasta guardia de honor uñstayapjjäna, janiw pächasiñasäkiti" sasa.
  
  Drake chachajj pächasiri uñnaqtʼanïnwa. "Chiqansa, mä jachʼañchäwi sepulturakïspawa".
  
  "Ukaruw Túnez markan p"iqinchiriparux irpapxäna, Matt. Ukat guardianakapan certificat laqʼa frasconaksa aptʼasirakïnwa, utar kuttʼkasajj "Aníbal chachan sepulturapat laqʼa" sasaw säna. Ukham jan waltʼäwinjja, uka maranjja, ¿cheqapunit turconakajj Túnez markan pʼeqtʼiripar engañjapjjaspäna?"
  
  Drakex nayrar p"iqip ch"allxtayäna, quta thiyan jak"achasir ch"amaka curva tuqiru. -Jiwasax uk yatxatañani -sasa.
  
  
  PHISQA JALJA
  
  
  Drake jupax mä sable color bote rápido uma taypit apsuñ yanapt"äna, nayra saphinakan jak"ankir qutuchataparuw amarrar ucharakïna ukat mä motor anqäx bordo ukamp ucharakïna. May, Alicia ukat Smith jupanakax mä puesto avanzado uñstayañatakiw jank"ak sarapxäna. Kinimakax Dahl jupan yanapt"apampiw jach"a paquetenak apthapitayna. Drake chachajj botas manqhan laqʼa jikjjatasïna. Uka thayajj oraqen thujsapänwa. Uka chʼeqa toqenkir qota lakanjja, oladanakajj wali chʼamampiw tʼijtäna, botenakajj chʼamañchtʼatäpjjänwa. Janiw yaqha arunak amuktʼañ pʼakintkänti, kunattejj lanza apnaqerinakajj balanceapjjäna.
  
  Hayden jilatajj GPS sat navegador portátil sat aparato amparanakaparuw aptʼatäskäna. "Waliki. Nayax coordenadas ukanakarux programawaytwa. ¿Jiwasajj sarañatak wakichtʼatätanti?"
  
  "Wakichtʼatätawa" sasaw walja arunakajj jaysañatak jachaqtʼasipjjäna.
  
  Hayden jupax nayrar sartawayi, Drake jupax qhipäxaruw mantawayxäna, kayu manqhankir ch"uxña laq"aruw atipt"äna. Sapa kutiw uka cheqan escaneapjjäna, ukampis janiw yaqha qhananakajj uñjaskänti. Inas jupanakax nayraqat aka chiqar puripxäna taqi kunat sipansa. Inas mayni equiponakajj jarkʼaqapjjchïna, yaqharuw taqe chʼama lurañanak lurañapatak jaytapjjchïna. Inas jichhakamas uñchʼukisipkchïna.
  
  Ukajj janiw tukuskänti. Drakex Aliciaruw p"iqip ch"allxtayäna, jupanakax pasapxäna, ukat inglés warmix filaruw mantawayxäna. -May ukax mä ladot yaqha ladoruw oscila.
  
  -Ukat Smith jilataxa? sasaw jisktʼasta.
  
  "Akankasktwa. Thakhix qhanawa".
  
  Oh jïsa, ukampis uraqi manqharuw sarapxta, Drakex amuyäna, ukampis janiw kuns arskänti. Llampʼu laqʼajj wali chʼamampi phoqantat oraqeruw tukuwayjjäna, ukat uka terrancaruw makatapjjäna. Mä qhawqha metronakak alturani ukat patanakapajj chʼiyar chʼiyar tukusaw mä qhawqha tiempot wasar pampar makatapjjäna, ukat mä pamparuw jikjjatasipjjäna. Hayden jilataw thaknam irpäna, ukat jan chʼamani chʼusa pamparuw pasapxäna. Jichhax janiw centinelanak utt"ayañax wakiskiti. Walja kilometronakwa uñjapjjerïna, ukampis May ukat Smith jilatanakajj jukʼamp jayaruw qheparapjjäna, ukhamatwa jukʼamp uñjapjjerïna.
  
  GPS pantallax amukiw ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar arco arumanx jach"a jach"a tukusaw jupanakan patat jalnaqäna. Ukham jachʼa cheqanjja, alajjpachajj wali jachʼänwa; warawaranakax juk"akiw uñjasipxi, ukat phaxsix mä jisk"a ch"iyar ch"iyar ch"akhanakawa. Tunka minutonakax pä tunkaruw tukuwayxäna ukat kimsa tunkaruw tukuwayxäna, ukat wali sapakiw sarnaqapxäna. Hayden chachajj uka yatiyirimpiw parltʼasirïna, uka equipompejj Alejandría markampiw parltʼasirïna. Drake jupax pachamamaruw chhaqhayañapatak jaytawayi, naturaleza ukan jan kikpaki ritmo ukar samaqasa. Uywanakan thuqt"asitapa, thayan samañapa, uraqin thuqt"atapa, taqi kunas ukankänwa, ukampis janiw kunas jan walïkänti. Jupajj khitinakampitï uñchʼukkäna uka equiponakajj jupanakjam wali askïspawa, uk sum amuyäna, ukampis jupa pachpa ukat amigonakapan kuntï lurañ yatki ukanakwa confiyäna.
  
  Hayden jilatajj akham sasaw jiskʼat säna: "Nayrarkama" sasa. "GPS ukax uñacht"ayiwa, terreno ukax niya pusi tunk metros ukch"a jilxattaski. Akax inas thaqhasktan uka qullux utjchispa. Nayranakam jach'ar aptapxam -sasa.
  
  Chʼamakatjja, mä qolluw jukʼat jukʼat mistunïna, mä oraqejj jukʼat jukʼatwa jiljjattäna, saphinakapasa ukat qalanakas waña oraqenwa chʼiyjatäna, ukat jarkʼäwinakat mä suma thak lurapjjäna. Drake ukat Alicia jupanakax mä juk"a pachaw sayt"asipxäna ukat qhipäx uñtapxäna, ukat suma ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"amakt"añ uñjapxäna, ukax quta ch"allxtañkamaw ch"amakt"äna. Ukat ukat sipansa, puerton qhant"ir qhananakapax qhant"iwa, mä taqpach yaqha jakawi.
  
  -¿Mä uruxa? -sasawa Aliciaxa muspharata jiskt"äna.
  
  Drake chachajj ukham suytʼäna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukaruw puriñäni" sasa.
  
  -Ukax facilakïñapawa -sasa.
  
  -Ukat munasiña. Kunjamtï bicicletar sarnaqki ukhama. Ukampis janïr balanzam jikxatkasax liwxatasma, chʼuqtʼata, chʼiyjata, chʼiyjatäta" sasa.
  
  "Ukatxa niya chika thakinkxapxtwa." Mä jukʼa tiempo llamktʼäna ukat qullu pataruw makatarakïna.
  
  Drake jilatajj amukiw jupar arktäna. Jutïr pachax chiqpachans machaq qamir yänak katxaruwayi, jichhax Alicia Miles kullakax jupa pachpa t"unjañ ciclo ukanx mistuwayxänwa. Jupanakax yaqha tama locos ukat megalomaníacos ukanakar atipt"añakiw wakisïna, jupanakax infierno ukham uñt"atawa, akapachan jaqinakar t"aqhisiyañataki.
  
  Ukat ukatwa jupar uñtasit pallapallanakax taqi kuns línea ukar uchapxi. Adrian jilatatakix uta jak"ankir ukat Graham jilatatakix calle chiqankiwa. Chloe kullakatakejja, sapa uruw pä wawanakapar horasapar escuelar puriyañatak chʼamachasirïna. Jach"a qhathur sarañ thakin jach"at jach"at arnaqasir chacha warminakataki. Khitinakatix suma chuymamp ring road ukan trafico ukan qunt"asipxäna, ukat khitinakatix líneas ukanakat jaltapki ukanakan askipataki. Janiw canal ukan q"añunakapatakiti, jupanakax ch"amakt"atat camioneta jan ukax garaje ukar makhatapxäna, taqi kuns t"ijt"apxäna. Janiw ch"ama munasir hooligans ukat khitinakatix qhipäxar cuchillomp ch"ankhachapki ukanakatakikiti. Khitinakatix respeto, munasiña ukat uñjañ layku wal ch"axwapkän ukanakax uñjatäpxpan. Khitinakatix wawanakapan jutïr pachapat ch"axwapkän ukanakax jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatakiw ch"amachasipxpan. Mayninakar yanaptʼirinakarojj yanaptʼapjjpan.
  
  Hayden jupax mä jisk"a qhuru arumpiw chuymap ch"allxtayäna. "Akajj cheqapunïspawa. GPS ukax ukhamawa sasaw saraki, ukat nayraqatapan mä jaytat estructura uñjta" sasa.
  
  Jupax samin chimpunak maynit maynikam ch"allt"asir uñjäna. Ukatxa, kunanakatï paskäna ukanakan epicentropawa. Jichhajj janiw sutil lurañatakejj tiempojj utjkänti. Inas Aníbal chachan sepulturap thaqhasax fuegos artificiales ukanakamp phichhantapxchispa, jichhax akankxapxi ukhax juk"amp jank"akiw jikxatapxaspa. Kunattix Drake chachax sum yatïna, jupanakax jikxatapxaspa ukhaxa, taqpach mayni equiponakax ukhamarakiw jikxatasipxaspa.
  
  Hayden chachajj uka jakʼankir cheqaruw markachäna. Kinimaka ukat Dahl jupanakax jach"a mochilanakap uraqiruw jaquntapxäna. May ukat Smith jupanakax uñjañatakis wali sumaw jikxatasipxäna. Drake ukat Alicia jilatanakajj Hayden jilataruw yanaptʼañatakejj jakʼachasipjjäna. Yorgy sapakiw qhiparäna, jan yatiñap uñacht"ayasa, kunatix jupax kun lurañas uk yatiyañ suyt"askäna.
  
  Kinimaka ukat Dahl jupanakax mä qawqha jach"a linternanak lurapxäna, uka kimsa jaqirux fibra de carbono ukan soportes ukar uchasa ukat juk"amp jaljasa. Ukanakajj janiw kʼajkir bombillanakakïkänti, jan ukasti inti jalsun qhanapat sum yateqasiñatakiw lurasïna. Chiqans CIA ukan jach"a lurawinakapas Egipto markanx juk"akiw utjäna, ukampis Drake jupax amuyataynawa, uka aparatox janiw sinti jan wali uñt"atäkiti. Kinimakax mä soporte ukar uchat lamparampiw mä jach"a chiqar qhant"ayañatak apnaqatayna, ukatx Hayden ukat Dahl jupanakax uraqi uñakipiriw sarapxäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jichhajj amuyasipxam" sasa. "Orden del Último Juicio sat qillqatanxa, Aníbal chachan jiwatapatxa walja tiempow uka armanakax akan imtʼatäna sasaw qhanañchi. Ukax mä jan chimpuntat sepulturawa, janiw mä sepultura qalakiti. Ukhamajj jan waltʼayat oraqenak thaqtanjja, janiw chʼakhanaka, bloquenaka jan ukajj columnanak thaqktanti. Jichhak imt"at yänak thaqhasktanwa, janiw nayra reliquianakakiti. Janiw sinti chʼamäñapäkiti..."
  
  -¡Jan ukham samti! Dahl jupax qhuru arumpiw arsüna. -Taqi kuna jinxapxätawa, maldición -sasa.
  
  "Janiw Aníbal sat chachar thaqhañasäkiti sasaw sista. Armanakakiwa" sasa.
  
  -Suma punto -sasa. Kinimakax perímetro muytapanx qhanax mä juk"a chiqañchawayiwa.
  
  Hayden jupax kimsa chiqanakaruw uraqin chimpuntatayna. Taqi kunas jupanakan mayjt"ayatäkaspas ukhamaw uñt"asi, ukat janiw mä kutis jichhak mayjt"ayaskänti. Yorgix wali amuyumpiw jak"achasïna, pala amparapamp apt"ata. Drake ukat Alicia jupanakax jupamp chikt"asipxäna, ukat Kinimaka.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Uka allsuñakiw wakisi" sasa. "Jank'aki".
  
  "¿Uka booby trap utjchi ukhaxa, ¿kamachasmasa?" -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna.
  
  Drake chachajj uka tʼunjat edificio uñkatasïna. Perqanakax llakitaw warkt"asipxäna, liwxatasa, akapachan llakt"äwip katxaruñjamäkaspas ukhama. Mä ladopajj mä jachʼa chʼiyjañar uñtataw chikat khuchhuratäjjäna, jichhajj uka bloquenakajj pä ladopatjja, dentado kisunakar uñtataw mistunïna. Uka uta patajj nayratpach tʼunjatäjjänwa, janiw punkunakas ventananakas utjkänti. -Walikiwa, janiw ukan imantasir jikxatasksna ukhamäkiti.
  
  "Pay suma".
  
  "Jan llakisimti, munasiña. Pʼeqe aptʼasim" sasa.
  
  Drake chachajj janiw uka qhanar istʼkänti ukat irnaqäwiparuw purïna. "Ukhamajj ¿kunatsa Pusi Caballeronakajj wali wakiskirïpjje?" sasaw Hayden jilatarojj comm.
  
  "¿Thint tank ukan wali suma amuyt"awipa? Jupanakax historial figuras ukanakamp chikancht"asipxi, thaqhasktan ukat armas ukanakamp jikxatañ suyktan ukanakampi. Ukhamajj aníbal chachajja, romanonakar uñisiñatakiw jilsuwayäna, ukatwa Roma markan niya jan tukuskir chʼajjwäwinak sartayäna, ¿janich ukhamäki? Ukanwa nuwasiñ armanak jikjjatañäni" sasa.
  
  "Ukhamarakiw jupanakax kayuk sarnaqirïpxaspa" sasaw Kinimakax säna. -Nayax sañ muntwa, Aníbal jupax ukhamänwa.
  
  -Jïsa, mä juk"a sinti ch"ama, Mano.
  
  "¿Ukhamajj ¿janit Bibliampejj kuns lurkiti?" Drake chachajj yaqha montículo oraq allsuwayjjäna. "Kunalaykutix janiw uka llamp"u chuyman códigonakax munaskiti".
  
  "Walikiwa, Apocalipsis qillqatan uñstapxäna ukat..."
  
  "Wauu!" Aliciax mä akatjamat arnaqasïna. "¡Kunampis tʼunjatäkaspa ukhamawa!"
  
  "Ukat attención" sasaw May-an arupax comm. "Uma patxan machaq qhananakax utji, jank"akiw jak"achasini."
  
  
  SUXTA JALJA
  
  
  Drakex pala pamparuw jaquntäna ukat Alicia uñkatañatakiw jak"achasïna. Yorgi kullakajj niyaw ukankäna, jupar allsuñ yanaptʼasa. Kinimakax jank"akiw nayrar sartawayaraki.
  
  "¿Qhawqha tiempos utjistu?" sasaw Hayden jilatajj jankʼak jisktʼäna.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Jan jankʼak sarnaqapjjatapat amuytʼasajja, kimsa tunka minutonakaw jukʼampi" sasa.
  
  Dahl jupax wali amuyumpiw uñch"ukiskäna. "¿Kuna iwxt"anakas utji?"
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Inas Mossad sat cheqajj utjchispa" sasa. -Jupanakax juk"amp jak"ankxapxänwa -sasa.
  
  Drake jupax maldecitaynawa. "Uka kutikiw maldito sueconakax nayraqat jutapxañap munta".
  
  Aliciax qunqurkamaw uka p"iyan jikxatasïna, palapan patap llamp"u uraqiruw allsuskäna, ukat uka yänak qhispiyañ yant"äna. Jupax ch"am tukusïnwa, jan kusisiñampiw ch"amakt"at chiqanakarux jaquntäna. Kinimakax alaxpachat uraqi q"umachaskäna ukhax Yorgix Aliciamp chikt"ataw uraqin sapa kuti jach"aptaskir usuchjat jikxatasïna.
  
  "Kunasa akaxa?" sasaw jisktʼasta. -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  Hayden kullakajj amparanakap qonqortʼasisaw qontʼasïna. -Janiw jichhakamax chiqpachapun siskti -sasa.
  
  -Mä katxaruña, Alicia -sasa. Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna.
  
  Mä qhana uñchʼukiñasa ukat mä jachʼa amparapampiw jupajj jaysäna. Uka jisktʼat yäjj taqe toqetwa laqʼampi laqʼampi chʼoqantatänjja, ukampis mä uñnaqanirakïnwa. Jach"a, niya pä metro mä metro ukch"a, mä caja ukham uñt"atawa ukat jasakiw sarnaqäna, ukax janiw kunjamatsa llakt"atätap uñacht"ayäna. Jan walt"awix muyuntatänwa ukat qala uraqinakampi saphinakampi phuqhantatänwa. Drake jupax cajat qutar uñtäna, qhananakax jak"achasiñap uñjäna ukat kunjamarak infierno ukham jisk"a, k"achachata contenedor ukax mä jan walt"ayir pallapallanakan arma imaspa sasaw jiskt"asïna.
  
  "Tunka phisqhani minutos" sasaw Smith jupax yatiyäna. -Janiw yaqha chimpunakax jutañapäkiti -sasa.
  
  Aliciax uraqimpiw ch"axwäna, qalltanx ñanqhachasïna ukat janiw kawkirus purinkänti, ukampis qhiparux uka yänak vaina apsusaw Yorgi juparux apsuñapatak jaytäna. Ukhampachasa, jachʼa jiltat uvas quqanaka ukat chʼamaktʼat saphinakapas juparuw katxarupxäna, kusisitakïkaspas ukhamänwa, mä qala, tʼiju tʼiju tʼiju tʼaqaw jan jaytañ munkänti. Jichhajj cinturakamaw laqʼampi chʼoqantatäpjjäna, isinak cepilltʼasisaw palanakar taktʼasipjjäna. Drake jupax qhanpach "Irnaqir chachanaka" ukanakat jithiqtawayi ukat qunt"asisaw apthapiñ yanapt"añataki. Dahl jupax qunqurt"asirakïnwa, ukat mayacht"asisaw uka yän ladopan mä soporte jikxatañ atipxatayna ukat apsusipxatayna. Saphinakax unxtasipxäna, p"akjasipxäna ukat ch"amakt"apxäna. Yaqhepajj wali munat jakäwitwa katjjasipjjäna. Drakex ch"amanchasïna ukat p"iya patat ukat thiya patxaruw jalnaqir amuyasïna. Jawiranakax yaqha chiqar sarxapxirïna ukax alaxpachat jallu purintäna. Ukat Dahl jilatampejj mayakiw saytʼasipjjäna ukat Alicia ukat Yorgi jilatanakaruw uñchʼukipjjäna. Panpachaniw wilañchatäpxäna ukat wali samsusipxänwa.
  
  "Kuna?" sasaw jisktʼasta. -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna. "¿Jumanakax paninix mä té samartʼañ amtapxtati? Infiernot aka chiqat mistxapxam -sasa.
  
  Alicia ukat Yorgi jupanakax pä kutiw p"iyan manqhap uñakipapxäna, juk"amp cajas jan ukax inas nayra ch"akhanak thaqhapxäna. Janiw kunas jikxataskänti. Mä juk"a pachatxa, uka rusa waynax p"iya thiyaruw t"ijtäna, kawkhantix jan utjkaspas ukhamaw mä kayuk jikxatäna, qullu patat ukat p"iyan thiyapat jaltxañataki. Alicia kullakajj wali llakitaw uñchʼukïna, ukat mä jukʼa jan walitwa barandilla patjjar jaltawayjjäna. Drakex amparapampiw katjäna, juparuw jaquntäna.
  
  Jupax chhuxriñchjasïna. -Jumax palamat armasxtawa -sasa.
  
  "¿Ukatakix sarañ munasmati? Nayajj nayraqat pʼeqe loqtjjayätwa" sasa.
  
  -Jichhax jark"aqasiña, jark"aqasiña.
  
  Hayden chachajj uka pʼiyaruw uñchʼukiskakïna. "Jichhax Hannibal Barke pisinkir chuyman jaqitakix mä juk"a pacha apst"asiñax wali askïspawa sasaw amuyayäta. Janiw mä soldado masisar jan respetañ munktanti" sasa.
  
  Drake chachajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Sara".
  
  -Jupax uka uraqin jikxataschi ukhaxa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Nazinakajj yatjjatapjjänwa. "Ukat, jan munkasaw sum lurapxäna. Aníbal chachajj irnaqäwipan sum sarnaqatapatwa wiñayatak wali uñtʼatäñ jikjjatäna. Alpes sat qullunakan sarnaqatapax nayrïr chʼaxwäwinakan pallapallanakan wali suma luratanakapat maynïriwa. Jupax pallapallanakan estrategias uñt"ayawayi, jichhürunakanx wali jach"añchatawa".
  
  Mä juk"a pachatxa jupanakaxa uñch"ukipxäna. Dahl jupax jupanakamp chikaw jikxatasïna. Kinimakax uka yärux ch"iyar lawat lurat mä ch"aman caja uñacht"ayañatakiw ch"allt"äna. Uka patxanx mä jisk"a escudo ukaw utjäna, ukat hawaiano ukax uñacht"ayañ yant"äna.
  
  Hayden jilatajj nayaruw jakʼachasïna. -Ukax taqpachawa. Utapan lurat emblemapa. Qhipa taripäwin ordenapa".
  
  Drake jupax uka tuqit yatxatäna, uka chimpu p"iqir apt"asa. Ukajj mä jiskʼa chika taypinkir muyuruw uñtasïna, pusi trenzanakajj muyuntatänwa, uka trenzanakajj brújula ukan kunayman cheqanakanwa muyuntata. Uka muyuxa jan tukuskir uñacht"äwiwa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Guadanakajj armanakakiwa. "¿Manqha pachamar jarkʼaqasiña?" Jupax amparap luqxatäna. "Wakisispa ukhajj qhepatwa uka toqet askichañäni. Jiwasajj -sasa.
  
  Lamar qutanx janiw juk"amp qhananakax utjxänti, ukax sañ muniw Mossad ukax khitis jak"ankchi ukhax ch"aman uraqiruw puritayna ukatx tunka phisqhan minutos ukjat juk"ampiw taqpach velocidadamp sarawayxatayna. Drake chachajj kunjamsa uka chʼajjwañajj tukusini sasaw wasitat jisktʼasïna. SPEAR ukax pusi armanak taqi kunan jark"aqañapatakiw kamachitäna, ukampis kamachinakax juk"akiw ch"axwäw chiqanx sum phuqhasïna. Jupax yaqha ajanunakan axsarañ uñnaqanakap uñjäna ukat jupanakax ukhamarakiw jikxatasipxatap yatïna, Hayden juparus ukhamaraki, jupax comando estructura ukar juk"amp jak"achasïna.
  
  Jupanakajj sarjjañatakiw wakichtʼasipkäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jan nuwasiñatakejj chʼamachasim" sasa. "Ukhampuni".
  
  -Ukat janitix atipkaspa ukhaxa? sasaw Dahl chachajj jisktʼäna.
  
  -Walikiwa, Mossad ukax ukhamächi ukhax inas aruskipt"araksna -sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Chaleco de identificación ukanipjjañap pächastwa" sasa. "Akax janiw policía ukan uñacht"äwipakiti".
  
  Hayden kullakajj mä jukʼa tiempotakiw comunicadorap apaqäna. Ukat akham sarakïnwa: "Jupanakatï balamp jiwayapkistani ukhajja, nuwasipjjtwa" sasa. "¿Kunsa yaqha luraraksna?"
  
  Drake jupax ukax wali suma compromiso ukhamaw uñjäna. Mä suma pachanjja, jakʼachasipkäna uka pallapallanakat sipansa jukʼamp jan kuna jan waltʼäwin uñjasisaw transportepar kuttʼapjjaspäna. Chiqansa, SPEAR ukax janiw mä ideal mundon utjkaspati. Jupax armanakap wasitat uñakipäna, kunawsatix equipox sarxañatak wakicht"askäna ukhaxa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jachʼa thaknam sarapjjam" sasa. "Janiw jupanakax lurapkaniti".
  
  Taqi kuna jark"aqasiñanaka. Taqi k"arinak jan ch"axwañataki.
  
  Lauren kullakajj arupajj jiñchupan mä chʼaphir uñtatänwa. "Jichhakiw arunak katuqawayta, jaqinaka. Suecia markankirinakax jutapxarakiniwa" sasa.
  
  
  paqallqu JAQTHAPI
  
  
  Drake jupaw nayrar sartawayi, nayraqatax uka t"unjat edificio ukar muyuntasinx qullu pataruw sarawayxäna. Chʼamakajj aka Oraqen chʼamaktʼayaskakïnwa, ukampis alwajj janiw jayankkänti. Drake chachajj jan kikpäki uka lazompiw thakip qhanañchäna, lamar qotat maysar sarañapkama.
  
  Sentimientos ukanakax guardia ukankiwa, p"iqinakax jilxattaski, equipox arknaqapxitu.
  
  Dahl chachajj uka caja katjasïna, wali amuyumpiw tapap amparap manqhar katthapïna. Kenzi kullakajj ladopat tʼijtʼasaw jupar jakʼachasïna, ukat barcot sarañ yanaptʼarakïna. Tripulacionankirinakajj aruman uñjañ lentes uchatäpjjänwa, taqeniw Smith chachat sipansa, jupajj jakʼapan utjki ukanak sum yatiñ munäna. Ukajj mä suma combinación ukhamänwa. Lado lado ukat mä archivo ukan t"ijtapxäna mä qullu kayukama ukat mä pampa pampar puriñkama kawkhantix jan tapani. Drake jupax lazoparuw puri, jupanakarux barconakan dirección general ukar irpxaruwayi. Janiw mä arus arsutäkänti - taqiniw amuyunakapampix pachamama uñakipapxäna.
  
  Uñisirinakapajj kunja jiwayirïtapsa yatipjjänwa. Janiw chikat interesat mercenarionakax aka kutix utjkiti. Jichhürunakansa, ukat qhipürusti, ukat qhipürusti, jupanakat sipan jan jiskʼa pallapallanakaw jupanakarux uñisipxäna.
  
  Niya.
  
  Drake jupax mä juk"a jank"ak sarnaqapxatap amuyasax juk"at juk"at juk"at arsüna. Uka terrenojj janiw jupanakan askipatakjamäkänti. Mä chʼiyar qhanaw inti jalsu toqenkir horizonte toqeru jalnaqäna. Mä jukʼa tiempotjja, janiw kuna tapas utj-jjaniti. Smith chachajj chʼeqa toqen saytʼatäskänwa, Mai kullakasti chʼeqa toqen saytʼasïna. Uka equipojj jiskʼakiwa. Chika tʼunjatäki uka uta patat utjkäna uka qollujj jupanakan qhepap jiskʼaptawayjjänwa. Jupan nayraqatapanxa mä fila ch"uxña quqanakaw utjäna, uka quqanakax mä qawqha quqanakampiw ch"allt"ata, Drakex mä juk"a samarataw jikxatasïna. Kawkhantï utjañapäkäna uka cheqatjja, noreste toqenkir jaya cheqankapjjänwa, ukampis qhepatjja, walikïskänwa.
  
  ¿Kunas wali askïspa? Janiw kuna nuwasïwinakas utjkaniti.
  
  Jupax nayrar sartawayiwa, jan walt"awinak uñjasa ukat cuerpopan arunakap jan yäqasa. Parlt"asiñax samarañjamaw qhiparäna. Uka imantasiñ utar jakʼachasipkäna ukhajja, jukʼamp jukʼampiw sarapjjäna, inas maynejj ukan suytʼaskäna. Fuerzas especiales ukhamäpxatapatxa, mä yatiyaw suyt"apxaspäna, ukampis janiw kunas aka misión tuqitx jan yäqatäkaspati.
  
  Drake jupax mä jach"a chiqawj mä qawqha quqanakampi ukat jisk"a ch"uxña quqanakampi phuqhantat uñjäna ukat sayt"asïna, mayninakax samart"apxañapatakiw señal uñacht"ayäna. Uka cheqat yatjjatasajj janiw kuns jikjjatapkänti. Uka qullu pataxa kunjamtï uñjkäna ukhakamaw chʼusakïxäna. Chʼiqa toqenjja, mä jiskʼa tapajj mä pamparuw purirïna, ukat lamar qota thiyanakaruw purirakïna. Jupajj inas barconakapajj aka cheqat tunka phesqani minutonak sarañajj utjchispa sasaw amuytʼayäna. Jupax amukiw uka enlace ukar ch"allt"äna.
  
  "Lauren, ¿kuna yatiyäwis sueconakat utji?"
  
  "Janiwa. Ukampis jakʼachasipxañapawa" sasa.
  
  -¿Yaqha equiponaka?
  
  "Rusia markax thaya tuqinkiwa". Jupajj phenqʼasirïkaspas ukhamänwa. -Janiw mä cargo churañjamäkiti -sasa.
  
  "Aka chiqax niyaw mä zona caliente ukar tukuñampïski", sasaw Smith jupax saraki. -Jiwasax sarxañasawa -sasa.
  
  Drake jilatajj iyaw sänwa. -Jichhax sarxañäni -sasa.
  
  Jupax sayt"asisaw mä arnaqasiñ ist"äna, ukax kuna balas ukham muspharkañänwa.
  
  "¡Jan jaytapxamti! Mä cajaw munasispa. Janiw sarnaqañamäkiti -sasa.
  
  Drakex janiw pächaskänti, jan ukasti jank"akiw jaquqanïna, panpachaniw uka iwxt"äwit yuspärapxäna ukat uñisirir jan uñjatapatx walpun muspharapxäna. Dahl chachajj jupar uñchʼukiskäna, Alicia kullakajj jan amuytʼasir uñnaqtʼanïnwa. Mai kullakas muspharkañ uñacht"ayäna.
  
  Kenzi kullakajj lakap chʼoqtʼasïna. -Ukax Mossad satawa -sasa.
  
  "¿Jupanakar uñchʼukipxtati?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna.
  
  -Jïsa -sasawa Drakexa säna. "Arstʼirix chiqak nayrar sartaski ukat inas ladonakapan yanapirinakapax utjchispa. Kawkhantï jakañ munktan uka cheqapuniwa" sasa.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Janiw nayrar sartañjamäkiti. "Jiwasax kuttʼanxapxtwa. Uka tuqitxa" sasa. Jupax inti jalsu tuqiruw uñacht"ayäna. "Ukanx mä imantañ utaw utji ukat mä thakhis utjarakiwa, yaqhip yapunakax utjarakiwa. Markax janiw sinti jayankkiti. Mä evacuación sasaw suticharaksna" sasa.
  
  Drake chachajj Hayden jilataruw uñkatasïna. Jefepajj qota lakan alay toqer sarañsa, inti jalsu toqer civilización toqeru sarañasa jan ukajj nuwasïwinakar saykatañsa amuytʼkaspa ukhamänwa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Akan qheparañäni ukhajja, janiw kuna askis paskaniti. "Mä elite uñisirimpi nuwasiñax janiw faciläkaspati, ukampis jukʼampinakaw thakinkaski uk yattanwa".
  
  Drake chachajj May chachan cheqätap yatïna. Norte uksanx janiw kuna qhispiñ thakhis utjkänti. Hellespont sat jawirnam jan imantasiñampiw tʼijtʼapxirïna ukat qʼuma suerteruw atinisipxirïna, ukhamat kuna kasta transporterus tinkupxaspa. Inti jalsu tuqir sarañax mä oportunidad garantizatawa.
  
  Ukatjja, yaqha equiponakajj janiw kawkïr markat jutapjjañapäkänti.
  
  Hayden jupax sutimp uñt"ayawayi ukat inti jalsu tuqir kutt"awayxi, terreno ukat jank"ak jaltxañax kunjamas uk uñakipt"asa. Uka pachaxa, uka aruxa mayampiwa ist"asïna.
  
  "¡Ukham qhiparapxam!"
  
  -Mierda -sasawa Aliciaxa samsutayna. -Aka dude ukaxa psíquico satawa.
  
  Smith chachajj tecnología visual toqet parlkasajj akham sänwa: "Nayajj suma nayranakakïtwa" sasa. "Kuna ch"amani qhipäxan imantasipxam. Nina aptʼasiñäni" sasa.
  
  Uka equipojj inti jalsu toqer sarasaw sarapjjäna. Israel markankirinakax pallapallanak jiwayapxäna, lanza apnaqirinakan pʼiqip patxankir balanakax quqanakan tronconakaparu ukat ramanak taypin chʼalltʼasipxäna. Laphinakaw jallu purintäna. Drake jupax jank"akiw makhatxäna, yatisax disparos ukanakax amuyuparjamaw altu patat uñtatäna, ukat kuna infierno machaq ch"axwäwirus akan sarapxi sasaw jiskt"asirakïna.
  
  "Kunjamtï mä ejercicio de ejército fucking ukhama" sasaw Aliciax säna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Chiqpachansa, balas de goma apnaqapjjañapatakiw suytʼaskta" sasa.
  
  Jupanakax makhatasipxäna ukat improvisación lurapxäna, inti jalsu tuqiruw nayrar sartapxäna, juk"amp ch"aman quqanakaruw amparap luqtapxäna ukat mä uñch"ukiñ katjapxäna. Drake jupax kutt"ayawayiwa, amuyuparjamaw jach"ar aptawayi. Jupax janiw kuna chimpunaks uñjkänti.
  
  -K"ari q"añu jaqinakawa -sasa.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Jiskʼa equipo" sasa. "Amuyumpi. Automat ukax mä juk"a pachanakanwa. Mä amtar puriñ suyapjjaniwa" sasa.
  
  Drake chachajj taqe kunat askinak apsuñ wal munäna. Uka equipojj wali amuyumpiw inti jalsu toqer sarapjjäna, cheqapuniw uka chʼiyar alwajj wali jaya cheqanakar jan waltʼayäna. Yaqha q"uma chiqar purisax Drakex mä bala ukan sillp"itap ist"äna ukat niyaw jikxatäna.
  
  "Jan askinaka". Jupajj imtʼasiñatakiw bucear saräna. -Jupax jak"ankxänwa -sasa.
  
  Juk"amp pistolanak ch"axwaña, juk"amp plomo phallawinak tapat. Hayden chachajj Drake jilatarojj nayranakaparuw uñtäna. -Jupanakan kamachinakapax mayjt"atawa -sasa.
  
  Drakex wali ch"amampiw samsuwayxäna, juk"akiw iyaw satayna. Israel markankirinakajj wali chʼamampiw pallapallapjjäna ukat janiw pächasiñasäkiti, ukampis wali amuyumpiw nayrar sartapjjäna, ukampis wali qollqeni ritmompiw nayrar sartapjjäna. Yaqha balax Yorga p"iqip qhipäxan mä quqat mä corteza ch"iyjatayna, ukat rusax wali ch"amampiw liwxatasïna.
  
  Kenzi jilatajj wali colerataw akham säna: "Janiw walïkiti" sasa. "Janiw kunas askïkiti".
  
  Drake chachan nayranakapajj pedernal ukhamänwa. "Hayden, Lauren kullakaruw jawstʼañama. !"
  
  -Nina kutt"ayañasawa -sasawa Kenzixa jach"at arsüna. "Jumanakax janipuniw nayrax uñakipt"apktati."
  
  "Janiwa! Ukanakax contratados pallapallanaka, tropas de élite yatichatanaka ukat kamachinakarjam phuqhapxi. Jupanakax aliados fucking, potenciales amigonakapxiwa. Uñakipt"añäni, Hayden. ¡Jichhax uñakipt"añäni! "
  
  Machaq balanakaw manqhankir quqanak chʼalltʼäna. Uñisirinakax jan uñjkayaw qhiparapxäna, jan ist"kaya, SPIR ukax jupanakan experienciapatakiw nayrar sartawip yatipxäna. Drake jupax Hayden jupax enlace botón ukar ch"iqt"asaw Lauren jupamp aruskipt"äna uk uñjäna, ukatx jank"ak jaysañapatakiw mayisïna.
  
  Mossad pallapallanakax juk"amp jak"achasipxänwa.
  
  -Jiwasan estados uñakipt"añäni. Dahl chachan arupas wali chʼamanïkaspas ukhamänwa. "¡Lauren kullakajj! ¿Mä amtar purisktati? ¿Jiwasajj nuwasiñäniti? "
  
  
  * * * .
  
  
  SPEAR ukankirinakax nayratpach botenakapat jaqunukutaw uñjasipxäna, ukat inti jalsu tuqir juk"amp sarxapxañapatakiw wayt"atapxäna. Jupanakajj nina nakhantat wali chʼamänwa. Uñtʼat aliadonakampi nuwasiñ jan munasajj pʼeqe patjjaruw jan walin uñjasipjjäna.
  
  Ch"axwaña, rasguñanaka ukat wila masinaka, jupanakax sapa k"arinak arsenal ukan apnaqapxäna, sapa k"arinak jupanakpachamp Mossad ukamp juk"amp jayarst"ayañataki. Lauren kullakajj kuttʼaniñatakejj mä qhawqha minutonakakiw munasïna, ukampis uka minutonakajj Justin Bieber chachan discopat sipansa jukʼamp tiempow aynachtʼäna.
  
  "Crow ukax janiw kusisitäkiti. Mä orden katuqawayta sasaw saraki. Taqi kunan armanakam imañamawa. Pusipachawa" sasa.
  
  -Ukat taqi kunasa? -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna. -¿Khitimpis sarnaqapxta uk yatiytati?
  
  "Ukhampuni. Jupajj wali coleratäkaspas ukhamänwa. Jupar chuym ustʼayapjjayätwa sasaw amuyta" sasa.
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna. Janiw kuna amuyunikisa. Uka tuqitxa mayacht"asisaw irnaqañasa.
  
  Dahl jupax amuyt"awip uñacht"ayäna. "Chiqpachans Perú markanx kamachinakaparjamaw sarapxta. Inas ukax payllatächi -sasa.
  
  Drake chachajj janiw uk creykänti. "Janiwa. Ukajj jiskʼakïspawa. Jupax janiw ukham político ukhamäkiti. Jiwasax aliados ukanakan uñisitätanwa. Jan askinaka. "
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Mä ordenanïpjjtwa. -Jichhüruw qhispiñäni, qharürus ch"axwañäni -sasa.
  
  Drake chachajj cheqätap yatïna, ukampis israelitanakajj pachpa arunak sapjjpachäna sasaw janiw amuyañjamäkänti. Ukhamaw nayra pachan quejas ukanakax qalltawayi. Jichhax mä equipo ukhamaw inti jalsu tuqir mä thakhi khuchhuqapxäna, quqa escudopan qhiparapxäna, ukatx mä guardia trasera ukar wakicht"apxäna, janiw sinti ch"axwañakiti, jan ukasti israelíes ukanakar jank"ak ch"amanchañatakiw wakicht"ata. Smith, Kinimaka ukat Mai jupanakax wali sumaw uñacht"ayapxäna, jichhax wali jach"apuniwa, sapa turno ukanx uñisirinakaparux liwxatapxiwa.
  
  Ukax jupanakan qhipäxapat jutäna, kunawsatix Drake-x quqanak taypin liwxataskäna ukhaxa. Helicópterojj pʼeqe patjjaruw thuqtʼäna, ukat liwjjatasaw mä jan uñjkañ cheqan aterrizañatak mantanïna. Hayden jilatajj janiw mä arus arsuñapäkänti.
  
  "¿Suecia markankirinakaxa? Rusas jaqinakax? ¡Dios, akax mä q"añukiwa, waynanaka!"
  
  Drake chachajj jankʼakiw uka toqet pistolanak istʼäna. Khititï helicópterot jichhak mistkäna ukajja, juparuw pallapallamp jawqʼjatäna, janiw Mossad sat barcompejj pallapallap jiwayapkänti.
  
  Ukax sañ muniw pusi SWAT equipos ukanakax jichhax ch"axwañankapxi.
  
  Nayraqatax quqax tukusxänwa, ukat qala pirqanakampi muyuntat jach"a pampa qhipäxanx mä nayra granja utaw jist"arasïna.
  
  Ukat akham sasaw jawsäna: "Mä jukʼa tiempo churasim" sasa. "Chʼamampi ukat jankʼakiw kuns lurañama. Ukanjja mayamp tantachtʼasiraksnawa" sasa.
  
  Uka equipojj infiernonakan arknaqapkaspas ukhamaw tʼijtäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Taqi ukampis controlat ritmompiw sarnaqapxäna, ukat uka equipox aleatoriamente jan tapat mistusaw granja utar jankʼak sarapxäna. Perqanakas ventananakan jist"aratanakapas niya qullu patankir utar uñtasitaw q"añuchatäna, ukax jaqinakan jan utjatap uñacht"ayi. Kimsa SWAT equiponakaw qhipäxan jikxatasipxäna, ukampis ¿qhawqha jak"ansa?
  
  Drake chachajj janiw yatkänti. Jupax wali ch"amampiw t"ijt"askäna, ukat arumanthix uñjañap apsuskäna ukat qhant"ir alaxpachampiw thakip chimpuntarakïna. Chikat equiponkirinakax nayrar uñtapxäna, chikat qhipäx uñch"ukipxäna. Mai jupax Mossad ukan equipo ukar quqa thiyapar puriñ uñjta sasaw jisk"at arsüna, ukampirus Drake jupax nayrïr jisk"a pirqaruw puritayna, ukatx Mai ukat Smith jupanakax jisk"a ch"amanchañ nina naktäwinak jist"arapxäna.
  
  Mayacht"asisaw mä qala pirqa qhipäxan qunt"asipxäna.
  
  Uka granja utaxa wali pä tunka thakhi nayraqataru saratayna. Drake jupax yatïnwa, israelitanakaru ukat yaqhanakarus ukan qamasipxañapataki ukat jan pantjasir uñjañ líneas uñstayapxañapatakix janiw kuna askis jupanakarux yanapt"kaniti. Ukatjja, jichhajj yaqha equiponakajj maynit maynikamaw amuyasiñapäna. Jupax yatiyiriruw arsüna.
  
  "Best move your butts, waynanaka."
  
  Alicia kullakajj jupar uñkatañatakiw kuttʼäna. "¿Ukax jumatakix wali suma acento americano ukhamäpachati?"
  
  Drakex llakitaw uñnaqäna. -Shit -sasawa. Qhepatjja, kutikipstjjayätwa" sasa. Ukatxa Dahl sat chacharuw uñjäna. "Ukampis, hey, juk"amp jan waliw utjaspa, nayax amuyta."
  
  Maynirjamaw jupanakax tapa p"akjapxäna. Mai ukat Smith jupanakax wasitatw fusil katxarusin jist"arapxäna ukatx pä disparos ukanakakiw kutt"ayañatak katuqapxäna. Janiw yaqha arunak ist"askänti. Drake jupax mä ch"aman pirqa jikxatäna ukat sayt"äna. Hayden jupax jank"akiw May, Smith ukat Kinimaku jupanakarux seguridad perimetral ukar uñt"ayäna, ukatx jank"akiw mayninakamp chikt"atäxäna.
  
  "Mä qhawqha minutonakatakejj walikïsipktwa. ¿Kunas jiwasanakan utjistu?
  
  Dahl chachajj niyaw mapa jistʼaraskäna, ukhaw Lauren kullakajj arupajj jiñchunakapar phoqantäna.
  
  "Plan B ukax wali ch"amawa. Uraq manqhan p"iqinchäwi. Jumatï jankʼak saräta ukhajja, janiw transportejj munaskaniti" sasa.
  
  "Plan fucking B." Drakex p"iqip ch"allxtayäna. "Sapa kutiw plan B ukar puriñama."
  
  Perímetro ukan patrullapax taqi kunas qhanaw sasaw yatiyapxäna.
  
  Hayden jilatajj Dal chachajj aptʼatäskäna uka caja uñachtʼayäna. "Akanx responsabilidad ukanak katuqañasawa. Chhaqt"asïta ukhaxa, janiw kunas manqhan utjki ukx amuyapkti. Ukat uñisirir aptʼasïta ukhajja..." Janiw sarantañapajj wakiskänti. Suecia markankir jaqix uka caja uraqiruw uchatayna ukat jupan jak"aparuw qunqurt"asïna.
  
  Hayden chachajj tapan grabat chimpuruw llamktʼäna. Uka muytʼir cuchillanakajj mä jan wali arunakwa uñachtʼayäna. Dahl chachajj wali amuyumpiw tapa jistʼaräna.
  
  Drakex samañap katxarutayna. Janiw kunas paskänti. Sapa kutiw jan waltʼäwinakax utjäna, ukampis janiw kuna imantat cerraduranakas ni mecanismos ukanakas uñjapkänti. Dahl jilatajj jichhajj tapajj taqpach aptasajj uka manqhankir cheqaruw uñchʼukïna.
  
  Kenzi kullakajj wali jachʼatwa arsüna. -¿Kunas akaxa? ¿Guerrar sarañatak arma? ¿Aníbal ukamp chikt"ata ukat ordenamp imantata? Taqi kunatix uñjkta ukax mä pila papelakiwa" sasa.
  
  Dahl chachajj chhullunkhanakaparuw qhepar jaqontäna. "Ch"axwäwix arunakampirakiw ch"axwasispa".
  
  Hayden chachajj wali amuyumpiw walja laphinak apsu ukat uka qellqatanak uñakiptʼäna. Jupajj akham sänwa: "Janiw yatkti" sasa. "Estudio archivo ukar uñtasitawa ukat... mä registro de..." sasaw mä juk"a samart"äna. "Yant"anaka? Yant'a?" Ukat jukʼamp mä qhawqha jananak uñakiptʼäna. Asamblea Especificaciones ukanaka.
  
  Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Jichhax ukax jan waliw ist"asi. Jupanakax Proyecto Babilonia, Lauren sasaw sapxi. Kunsa aka tuqit allsupxasma uk uñjañäni" sasa.
  
  New Yorker sat periodicojj akham sänwa: "Amuyastwa" sasa. -¿Kunatsa yaqhaxa?
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Jichhakiw uka sarnaqäwinakat amuyañ qalltawayta. "Ukajj wali jachʼawa..."
  
  "Manqha!" Smith jilatajj arnaqasïna. "Jutïri."
  
  Uka equipojj jukʼamp jukʼampiw wakichtʼasipjjäna. Qala pirqa qhipäxanxa, mä salvo automático ukaw q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu. Smith jupax ch"iqa tuqit nina kutt"ayäna, pirqa taypin mä nicho ukan amtasa. Hayden kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  
  "Akax tukuyañasawa. Aka chiqat mistuñamawa".
  
  "¿Asnuman ayxatasma?" -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  -Asnuma apsuñamawa -sasa.
  
  -Plan B -sasawa Aliciaxa säna.
  
  Jan kuna jan waltʼäwin uñjasisaw mä pirqat yaqha pirqaru granja uta qhepäjjar sarjjapjjäna. Patajj qʼañunakampi phoqantatänwa, ukat kawkhantï tejajj chʼiyjatäkäna uka cheqanjja, albañil ukat lawanakas chimpuntatäjjänwa. Mai, Smith ukat Kinimaka jupanakax qhipäxarux ch"amanchapxäna. Drake chachajj qhepa ventananakar jakʼachasipkäna ukhajja, saytʼasïna ukat nayraqatapankir thakiruw uñtäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jukʼamp chʼamakïspawa" sasa.
  
  Inti jalsunkir intejj mä colorampiw horizonte patjjar liwjjatäna.
  
  
  LLACH"A JALJA
  
  
  Tʼijuñajj sarantaskakiwa, ukampis jichhajj jukʼampiw tʼijuñajj utjäna. Kunjamakitix Drake ukat Alicia, jupanakax nayrïr chiqankapxänwa, jupanakax tapa jaytawayapxäna ukat uraqi manqharuw sarapxäna, granja utar jupanakamp arknaqirinakapampix jan chhaqhañapatak ch"amachasipxäna, Mossad ukan equipopax qhipharux quqa taypit mistuwayxäna. Taqini ch"iyar isimp isthapt"ata ukat mascaras ukamp isthapt"ata, jisk"a ukat wali amuyumpiw jak"achasipxirïna, armas ukanakas jach"aptayata ukat fusilamiento. Mai ukat Smith jupanakax jank"akiw granja qhipäxan imantasipxatayna. Hayden jilatajj jankʼakiw nayrar sartäna.
  
  "Unxtayaña!"
  
  Drake jupax sartasisin nuwasiñatakix instinto ukamp ch"axwäna; Ch"iqa tuqinkir Dal jupax qhanaw uka tuqitx ch"am tukuskäna. Jilapachax ch"axwapxirïna ukat uñisirinakaparux atipt"apxirïna - yaqhip pachax brutal ch"amampi ukat jakhüwinakampiw puri. Ukampis walja kutiw uñisirinakapan jan amuytʼasirïtaparu purintäna. Jilpachax mercenarios ukanakax payllatäpkän ukanakax llamp"u chuymanïpxänwa ukat jan amuyt"asirïpxänwa, jach"a jach"a tukuñaparu, qhuru kankañaparu ukat jan morales ukar atinisipxäna uka irnaqäw phuqhañataki.
  
  Janiw jichhürunakankiti.
  
  Drake chachajj uka premio jarkʼaqañajj kunja wakiskirisa uk sum amuyäna. Dahl chachajj uka caja aptʼasisaw kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjam sum imasïna. Yorgix jichhax nayrar sartaskäna, uraqi yant"asa ukat juk"amp tapani thakhinak jikxatañatakiw ch"amachasiskäna. Mä liwxatat pamparuw makhatapxäna ukat mä jiskʼa quqanak taypin saraqapxäna. Israelitanakajj mä jukʼa tiempojj janiw nuwasiñ jaytapkänti, inas yaqha kamachinak amuyapjjchïna ukat kawkhantï kawkïpkänsa uk jan yatiyañ munapkchïnti.
  
  Jichhax walja tácticas ukanakaw uñacht"ayasiwayi.
  
  Ukampis Drake jilatakejja, Alicia kullakajj jukʼamp sumwa qhanañchäna. "Diosan askipataki, Yogi. ¡Rusia pʼiqim apaqtʼam ukat tʼijtʼam!"
  
  Lauren jupax GPS ukan nayrar sartawip uñakipäna ukatx Plan B ukan cita ukanx jutir horizonte ukankatap yatiyarakïna.
  
  Drakex mä juk"a samsuwayxänwa. Arboleda ukax tukusxänwa, ukatx Yorgi jupaw nayrïr jisk"a qulluruw makhatatayna, Kinimakax qhipäxan jak"at arktatayna. Hawaiano chachan pantalonapajj kawkhantï jaqoqtkäna uka cheqan laqʼampi chʼoqantatäjjänwa -kimsa kutiwa. Alicia kullakajj May jilataruw uñchʼukïna, kunattejj oraqen dobladillonakap taypin wali yatiñampiw sarnaqäna.
  
  "Maldita Sprite sat chachajja. Primavera urunxa mä uwijaru uñtasitawa, sallqa taypinwa kusistʼi" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Kuntï lurkchejja, sum luraraki" sasa.
  
  Aliciax esquisto patxaruw liwxatasïna, ukampis kayunakapat qhiparañ atipjäna. -Taqinipuniw sum lurapxta -sasa.
  
  "Jïsa, ukampis yaqhepajj jukʼamp cabritonakar uñtasitäpjjewa."
  
  Alicia kullakajj armap jiljjattayäna. -Janiw nayax sañ munkti, Drakes -sasa. Arupanx mä juk"a iwxt"awiw utjäna.
  
  "Ay, chiqpachansa janiw ukhamäkiti, munat jilata. Qhanapuniw sueco jaqe sañ munta" sasa.
  
  "Jila?"
  
  Qhepäjjatjja, disparonakaw istʼasïna, Dahl chachan líneap janïr qalltaskipanwa khuchhuqapjjäna. Experienciax Drake-rux siwa, uka disparos ukanakax janiw jupanakatakix luratäkiti ukat pä yaqha notas ukanakaw utji. Mossad ukax rusanakamp jan ukax suecos ukanakamp yanapt"asiwayi.
  
  Suecos jaqinakax Mossad ukar p"iqi ch"allxtataw t"ijtapxpachäna sasaw amuyäna.
  
  Jupax janiw kuns kamachkänti, jan ukasti jachaqt"asïna.
  
  Dahl chachajj coleratäkaspas ukhamaw uñchʼukïna. Drakex mä jan juchani uñkatasiñampiw uñacht"ayäna. Mä jiskʼa qolluruw makatapjjäna ukat yaqha toqeruw liwjjatapjjarakïna.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Transportejj jutaski.
  
  -¡Ukhama! Haydenax alaxpacharuw uñacht"ayäna, jaya, jaya, kawkhantix ch"iyar ch"iyar ch"akhax sarnaqaskäna. Drake jupax uka chiqar uñakipäna ukat Yorgi juparux alayaruw ayxatäna, kunjamatix balax qullu patat sillp"askäna ukhama. Maynejj mä akatjamatwa jupanakat jukʼamp munasjjäna.
  
  "Vallekama" sasaw Kinimakax säna. "Uka quqanakar puriñäni ukhaxa..."
  
  Uka equipojj qhep qhepa tʼijuñatak wakichtʼasipkäna. Drakex uka jak"achasir ch"uqiruw qhipäx uñtäna. Mä segunda tiempojj inas mä chʼiwi uñjchispa sasaw amuyäna, ukampis uka qhepatjja cheqa yatichäwinak uñjäna.
  
  -Jaqinaka, akax yaqha helicópterowa.
  
  Kinimakax jupar wali sum uñch"ukisïna. "Shit" sasaw sapxi.
  
  "Ukat ukanx". Mai kullakax ch"iqa tuqir uñacht"ayäna, altu pataruw qinayanak banco tuqir uñacht"ayäna. "Kimsïri".
  
  -Lauren -sasawa Hayden jilataxa wali ch"amampi säna. "¡Lauren, nanakamp parltʼasim!"
  
  -Nayax mä confirmación ukak jikxatta -sasa. Uka samarañ aruxa kutt"anxänwa. "Jumax chino ukat británicos ukanakaruw aire ukan uñt"ayawaytaxa. Rusia, suecos ukat israelíes ukanakax aka Uraqinkapxi. Ist"apxam, jichhax chat ukar uñt"ayapxäma ukhamat nayrïr kutit yatiyawinak katuqapxañamataki. Yaqhepajj jan waliwa, ukampis taqe ukanakajj wali valoranikïspawa" sasa.
  
  -¿Francés jaqinakaxa? Kinimakax kunatsa lup"ïna.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Janiw kunasa" sasa.
  
  "Suma irnaqawi, janiw taqinix Bo ukar uñtasitäpkiti" sasaw Aliciax mä juk"a chuym ch"allxtayas ukat llakisiñampiw säna. "Francés arunak sañ munta. Uka waynax traicionirïnwa ukampis irnaqäwipanx maldito sumarakïnwa" sasa.
  
  Dahl jupax ajanuparux tornillompiw uñt"ayasïna. "Bo ukar uñtasitäpxchi ukhaxa" sasaw llamp"u chuymamp säna. -Inas jupanakax nayratpach akankapxchispa -sasa.
  
  Alicia kullakajj uka arunak istʼasajj nayranakap chʼiyjäna, ukat uka jakʼankir laqʼa montículonak uñakipäna. Janiw kunas sarnaqkänti.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Muyuntatäpjjtwa.
  
  Drake chachajj akham sasaw iyaw säna: "Taqi cheqanakat Fuerzas Especiales ukan equiponakapaw utjäna. "Ratanakax mä sipitaruw mantapxi".
  
  -Juma pachpaw arsuñama -sasa. Mai kullakajj jankʼakiw taqe kuns wali askit uñjäna. "Pä minuto churapxita. Uka caja manqhan kunas utji uk amtañamawa, kunjamtï lurañjamäki ukhama" sasa. Jupax amparanakap jach"ar aptäna. "Ukham lurañamawa".
  
  Drake chachajj uka toqet wali sum amuytʼäna. Chiqansa, uka cajax janiw jakäwinakapatak askïkänti. Chiqpachansa jan waltʼäwix jan waltʼayasispa ukat mä suma equipox atipjaspa ukhaxa, janiw boxeo anattʼañax jakäwinakap qhispiyaspa. Dahl jupax tapa jist"aratayna ukat uka equipox chiqak jak"achasir helicópteros ukanakar sarapxäna.
  
  Jupajj taqeniruw walja papelanak lakirïna.
  
  "Waw, ukax muspharkañawa" sasaw Aliciax säna.
  
  Kenzix mä qawqha laphinak ch"allxtayäna. "Kimsa tunk phisqa tunk marani mä documento uñxatasa, nazis ukanakan qillqata ukat Hannibal Barca ukan sepulturapan imantata, ch"axwañar mantañaxa? ¿Kunas uka tuqitxa muspharkañaxa?
  
  Drake chachajj pasajenak amuyupar katuyañ yantʼäna. "Arunakapajj mä amuyuniwa. Akax SPEAR ukan yatichäwimp kikiparakiwa".
  
  Mä proyecto de investigación jach"a alturan, sasaw liyt"äna. Qalltanx balística de re-entrada ukat juk"a qullqimp yatxatañ amtampiw lurasiwayi. Jila chanini cohetes ukanakat sipansa...
  
  -Janiw nayax yatkti kunas infiernoxa -sasa.
  
  Jan cohete apnaqasa espacio ukar jaquntaña. Aka proyectox mä jach"a cañón ukampiw jach"a alturanakanx jach"a velocidadamp diananak ch"axwañax utjaspa sasaw amuyt"ayi...
  
  "Ay mierda".
  
  Dahl ukat Alicia sat chachan ajanunakapas ukhamarakiw qʼañuchatäjjäna. -Janiwa askïkaspati -sasa.
  
  Hayden chachajj jakʼachasipkäna uka helicópteronakaruw uñachtʼayäna, jichhajj uka helicópteronakajj taqpach uñjatäjjänwa. Jupanakajj sapa mayni pistolanakaw helicópteronakat warktʼatäskir uñjapjjerïna.
  
  "¡Ukat ukax janiw chiqäkiti!"
  
  Drake chachajj papelanak katuyäna ukat armanak wakichtʼarakïna. Kuntï yatintkäna ukat kunanaktï sum lurañ yatkäna ukanak lurañataki tiempo. Chatter jupax Hayden, Mae ukat Smith jupanakat jallu purintäna, ukhamarak sistema de comm ukat Lauren jupax askichkän ukat.
  
  "Israelitanakax sueco jaqinakampiw nuwasiñar mantapxäna. Rusia Jan uñt"atawa..." Ukatx interferencias ukat jank"ak transmisiones ukanakaw utjawayi, ukax transmisión en vivo ukanakat NSA ukat yaqha organizaciones ukanakax ist"añ atipxatayna.
  
  Francés: "Uka chiqaruw jak"achasipxta..." sasa.
  
  Brits: "Jïsa tata, blancos ukanakax uñjatawa. Ch"axwañ chiqanx walja uñisirinakaw utjistu..." sasa.
  
  China: -¿Jupanakax uka caja ukanipxatap yattati?
  
  Hayden jilataw uka thak pʼeqtʼäna. Jupanakax pampat t"ijtxapxäna. Jan amtampiw tʼijtjjapjjäna. Wali amuyumpiw nina naktäwix helicópteros ukanakarux jaltxapxäna ukat uraqin arknaqirinakaparux wali amuyumpiw sarnaqapxañapatak wayt"äna.
  
  Ukat ukatsti, Drake-x niyaw desmayatäxäna ukat machaq escapañ thakhipar chuym churaskäna, yaqha aruw estático ukx khuchhuqäna.
  
  Mä jukʼa tiempokiw ukham lurasi.
  
  Mä juk"a imantat ch"axwañ qhipäxan, ch"amaw yaqhachañjama, mä manqhankir ist"awiw jinchup khuchhuqatayna.
  
  Americano: "Equipo SEAL 7 ukax akankxiwa. Jichhax chiqpachapuniw jak"achasipxta..." sasa.
  
  Uka ch"amakt"awix chuymaparuw ch"allxtayäna. Ukampis janiw tiempojj utjkänti. Janiw kunas parlañjamäkiti. Janiw mä segundos ukax ch"amthapiñatakix utjkiti.
  
  Ukampis nayranakapajj Thorsten Dahl chachan nayranakapamp jikisipjjäna.
  
  Kunas uka...?
  
  
  llätunka JANK"A
  
  
  "¡Helicópterorux qhiphar kutt"añapatakiw sapxam!" Hayden chachajj uka yatiyiriruw chʼetjjtayäna. -Yaqha thakhi thaqhañani -sasa.
  
  "¿Kawkhansa sarnaqañ munasmati?" Lauren kullakajj jisktʼäna, ukat Alicia kullakarojj jakäwip aptʼasisin tʼijtkasas larusiyäna.
  
  "Ukhampuni. Saraqapxam ukat imt"asipxam. ¡Jan jawsapxitati, jawsapxäma!
  
  Drake jupax aka urux tukusxaspati sasaw jiskt"asïna, ukatx intin phuqhat discop horizonte ukan warkt"at uñjäna ukat ironía ukx amuyarakïnwa. Uka terrenojj walja qollunakanïnwa, sapa qollojj qhep qhepa qollunakat sipansa jukʼamp jachʼänwa. Lanzax qullu pataruw puripkäna ukhax asnunakaparux ch"uqt"äna, wali amuyumpiw kayump takt"äna, ukatx mayni chiqarux taqpach t"ijt"asaw t"ijtäna.
  
  Sapa kutiw qhipäxat ch"axwañanak ist"asirïna, ukampis janiw jupanakarux uñch"ukipkänti, inas israelíes ukat suecos ukanakax ch"axwañanak mayjt"ayasipxchïna. Ch"iqa tuqiru ukhamaraki kupi tuqiruxa, juk"ampi mä qawqha t"unjata utanakaw uñstawayi, jilpachanix ch"ullqhi vallenakan luratawa, taqpachaw jaytjata. Drake chachajj janiw kunas jaqenakar sarjjañapatak yanaptʼkäna uk sum yatkänti, ukampis nayratpachaw ukham lurasïna.
  
  Juk"amp qullunaka ukat ch"iqa tuqin mä tama quqanaka. Tapa, ch"uxña quqanaka ukat ramanakax wali thithitaw jilxattawayi. Hayden chachajj uka toqetwa uka equipor irpäna, Drake jilatajj mä jukʼa samsusaw samasïna. Kuna kasta imtʼasiñas janiw kunas imtʼañat sipansa jukʼamp askïkänti. Nayraqatax Hayden ukat Alicia jupanakax quqanak taypin t"ijtapxäna, jichhax Dal, Kenzi ukat Kinimaka jupanakax arktapxäna. Drake jupax quqanak taypin mantäna, May, Yorgi ukat Smith jupanakaruw jaytawayäna. Disparonakax ist"asïna, jichhax jak"achasïna, Drake-rux amigonakapat amuyasiñapataki.
  
  Muytasax Mai kullakax lankt"asitap uñjäna.
  
  Ajanupax uraqit jalnaqir uñjäna.
  
  "¡Janiwa!"
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden jilatajj mä akatjamat frenonak aptʼasisaw muytjjäna. Uka pachanx Mai kullakax jan amuyt"asisaw uraqin ikiskäna, Drake jupax juparuw jak"achasïna, Smith jupax niyaw qunt"asïna. Balanakax anqäxankir quqanakarux mä chʼamaktʼat thuqtʼasisaw jaquqanïna. Maynix jak"ankxänwa.
  
  Ukatxa uka manqhanxa ch"uxña quqanakaw qalltäna. Jupanakatjja, figuranakaw mistunïna, maynïrejj Hayden chachan alaya cuerpoparuw chʼalljjtäna. Jupax liwxatasïna, ukampis kayunakap katxarurakïnwa. Quqa troncopax ch"iqa ch"akhaparuw ch"allt"äna. Jupax llakit qhant"ataparux janiw ist"känti, pistolap jach"ar aptäna. Ukat uka ch"iyar jaqix wasitatw juparux atacatayna, mä codo, mä qunquri, mä cuchillo...
  
  Hayden chachajj mä lungeruw tʼijtäna ukat cuchillajj purakapat mä ñikʼut anchot pasañwa amuyasïna. Jupajj kuttʼayasaw nuwasïna, ajanupar codompiw chʼoqtʼasïna ukat purakapar qonqortʼasïna, ukhamat jupanak taypin jayankjjañapataki. Jupax Kinimaka ukat Alicia jupanakaruw ch"iqa tuqin ch"axwañ uñjäna, Dal jupax t"unjat chimpunak ch"allt"askäna.
  
  Drake ukax limp Mai sat jaqiruw apthapi.
  
  Uka balanakax quqanak taypinw t"ijtäna, laphinakarus ch"uxña quqanakaruw ch"iyjäna. Maynïrejj enemigoparuw nuwantäna, ukampis janiw jaya tiempotakïkänti. Uka jaqix jank"akiw sayt"asïna, qhanaw mä kasta Kevlar ukamp isthapt"ata. Uka pachanx Haydenan uñjäwipax jupan uñisiripampiw phuqt"ata, Mossad chachan uñnaqapax qhuru ukat jan wali amtäwimp phuqhantatänwa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jan saytʼamti" sasa. "Jiwasax pachpakiw..."
  
  Mä jawqʼjaw jawqʼjatapajj jarkʼäna. Hayden jilatajj wila malltʼasïnwa.
  
  -Orden -sasawa jan qhanpach jaysäwix purinïna.
  
  Jukʼamp jawqʼjañanak jarkʼaqäna, uka jaqerojj qheparuw jaqontäna, cuchillo aptʼatäkasas pistolap jan jiltayañatakiw chʼamachasïna. Uka cuchillax corteza sawurani, ukatsti q"añu. Hayden jupax uka jaqirux kayunakaparuw ch"allt"äna, kunawsatix Drake jupax saraskäna, thakhit t"ijt"asaw quqanakar t"ijtäna. Smith jupax qhipäxap ch"uqt"asïna, israelí jaqirux ajanuparux ch"ankhampiw ch"ankhachäna ukat wasitatw quqa manqhar khitäna. Kenzi jilataw jutïrin utjäna, aka kutix pächasir uñnaqani ukat jachʼa nayranakapampi, khitirus uñtʼki ukar thaqkaspa ukhama.
  
  Hayden kullakajj Drake sat chacharuw thaknam thaqäna.
  
  "¿Mai?"
  
  -Jupax walikïskiwa. Mä bala ukhamakiw columna vertebral ukat taqpach. Janiw kunas espectacular ukhamäkiti".
  
  Hayden jilatajj janiw kuns istʼaskänti. "Kuna?" sasaw jisktʼasta.
  
  "Chalecojj saytʼayarakïnwa. Jupax liwxatasinx p"iqiparuw ch"allt"asïna. Janiw kunas especial ukhamäkiti".
  
  "UKXATA".
  
  Alicia kullakajj codo sat jan wali ataquet jarkʼaqasïna ukat judo sat lanzampiw uñisiripar qoqanak taypit khitäna. Kinimakax yaqha Mossad pallapallaruw bulldozer ukamp saratayna. Mä qawqha pachanakax thakhix qhanaw uñjasiwayi ukatx SPEAR ukankirinakax taqpach askinak apsusipxatayna.
  
  Sapa onza experienciax anatañaruw puri, kunatix jupanakax taqpach ritmo ukan t"ijtapxäna, janiw kuna amtas utjkänti, k"achat k"achat t"ijt"añ tuqita, t"ijt"añ, buceo, jan walt"ayir quqanak taypin. Jupanakampi Mossad equipompix mä ch"usawjax utjäna, ukat thiya laphinakapax wali suma tapapunïnwa.
  
  "¿Kunjamarak infiernojj jiwasat pasañ atipjjapjjänasti?" Drake jilatajj arnaqasïna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Kunapachatï uka caja cheqañchañatak saytʼapkta ukhajj ukhamäpachänwa.
  
  Smith jilatajj jachʼatwa qhuru arsüna. -Uñjasipkayätwa -sasa.
  
  -Jan jawq"jasimti... -sasawa Haydenax qalltäna.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Janiwa, amigoja" sasa. -Jupanakax kuntix lurapki ukanx wali sumawa.
  
  Smith jupax jach"at arsüna, jiwasax ukhamarakiw lurapxta sañ munkaspa ukhama, ukampis jan ukhamäkaspa ukhax amukiw qhiparäna. Hayden jupax Kinimakaruw lankt"asir uñjäna, jach"a kayunakapax mä montón de marga elástica ukan uraqir purintäna, ukat yanapt"añatakiw sarxäna, ukampis Dal jupax nayratpach uka jach"a jaqirux yanapt"äna. Sueco jaqix uka caja mayni amparapampiw jaquntäna, hawaiano jaqirux ch"iqa amparapampiw jaquntäna.
  
  Ukat jichhax yaqha jan walt"awiw aka mezcla ukar yapxatatäna - mä helicóptero ukan jan pantjasir ist"asitapa.
  
  ¿Jupanakajj nina nakhantapjjaniti?
  
  ¿Balanakampi quqanak peinipxaspänti?
  
  Hayden jilatajj janiw ukham amuykänti. Ukham jan yäqañjam lurawinakatx waranq waranqa yänakaw jan walt"ayaspa. Chiqansa, uka waynanakaw gobiernonakapan kamachinakaparjam sarnaqapxäna, ukat yaqhip payasonakax utan qunt"atäsipkäna, junt"u, aire acondicionado ukan oficinanakapanxa, janiw kuntix marfil torrenakapan anqan luraskäna ukx mä juk"s churapkänti.
  
  Hélices ukanakan ist"asitapax alaxpachat jutäna. Hayden jilatajj tʼijtʼaskakïnwa. Jupax nayratpach yatïna Mossad ukax jupanakan equipopar cadenamp chint"atäñap yatïna, ukat inas jupanakan qhipäxapanx suecos ukat rusos ukanakax utjarakchïna. Ch"iqa tuqinx mä ch"axwañaw utjäna , ukat jupax juk"amp chimpunak uñjta sasaw amuyäna -jupanakax rusanakäpxañapawa, sasaw amuyäna.
  
  Jan ukax inas británicos ukanakax utjchispa?
  
  Jan askinaka!
  
  Jupanakajj sinti jistʼaratäpjjänwa. Sinti jan wakicht"ataw jikxatasi. Chiqansa, ukankir taqpach equiponakax pachpakïpxänwa. Janiw khitis taqinis mä kuti purinipxañap suykänti - ukat ukax mä pantjasiwïnwa. Ukampis ¿kuna amtampis uka tuqit amuytʼasisma uk yatiyapxita?
  
  Drake Trail - nayraqatar nina nakhantayaña, janiw kunas mayo phaxsin pesaje ukampix juk"amp juk"ampi. Alicia kullakajj qhepäjjat jakʼat arktäna, ukat uñchʼukiskäna. Thakhix jan amtaniw zigzag, ukampis jilapartx chiqa thakhinjam sarawayxi, ukat Hayden jupax ukat yuspajarawayi. Smith jilataruw qhipäxapar balanak jaquntañ istʼäna, ukhamatwa arknaqirinakaparux aynachtʼayäna. Chʼiqa toqet walja arnaqasiñanak istʼäna, pä chʼamas jikisipkaspa ukhama.
  
  Maldición, akax mä juk"a loco mierda.
  
  Drakex mä liwxatat quqa patxaruw jaltawayxäna. Kinimakax mä juk"a chhuxriñchjasiñampiw juparux ch"iyjäna. Uka tʼaqa tʼaqanakajj taqe cheqaruw chʼeqtʼasïna. Uka terrenox alayaruw jaltxañ qalltäna, ukat quqa thiyaruw uñjapxäna. Hayden jupax comm ukanx juk"amp juk"ampiruw arsüna -janiw khitis yatkänti kunas quqa linea uksat juk"amp uraqin suyt"aspa.
  
  Drakex mä juk"a juk"ampiw juk"ampi. Aliciax ch"iqa tuqit pasatayna ukat Dahl jupax ch"iqa tuqit ch"allt"atayna; kimsanix mayacht"asisaw tapa p"akjasipxäna ukat mä jisk"a valleruw mantapxäna, uka vallex pä tuqitx marrón jach"a qullunakan jark"aqatänwa. Kinimaka ukat Kenzi jupanakax talonanakap ch"allt"asipxäna, yanapt"añ yant"asa, ukatx Hayden jupax imantat mistuwayxarakïnwa, jichhax pechopan jilxatir phichhantat jan yäqañ yant"äna.
  
  Jupajj amuytʼañ munkäna ukat sipansa jukʼamp tiempow tʼijtjjapjjäna.
  
  Ukat uka jakʼankir markajj walja kilometronak jayankänwa.
  
  
  TUNKÏ JAQIT ARSUÑATAKI
  
  
  Drakex Mai kullakax mä juk"a saykatañ qalltatap amuyasïna. Mä minuto churäna, jankʼakiw waliptaniñap yatïna. Uka mä jukʼa tiemponjja, mä chʼiyar ukat chʼiyar ukat sinuoso ukham uñjäna, ukat chuymapan thuqtʼir chuymapajj mä jukʼa chʼalljjtayasïnwa.
  
  "Ch'iqa!"
  
  Taqi uka tamax ch"iqa tuqiruw p"akjasipxäna, wali amuyumpiw ukampis ina ch"usat, flancos ukanakap ch"uqt"asipxäna kunatix rivales ukanakax wali jan uñjkayaw uñjasipxäna. Drake jupax May juparux mä juk"a ch"axwañapatakiw jaytawayi, ukampis katxaruwayi. Mä qhawqha tiempotjja, costillanakaparuw amparapamp jaqontäna.
  
  "Nayarux sarxañamawa".
  
  "Mä segundo, munasiña..." sasa.
  
  Alicia kullakajj jupar mä uñkatasaw uñachtʼayäna. "¿Ukham gusttamti?"
  
  Drake chachajj pächasïnwa, ukatsti jachaqtʼasïnwa. "Uka jisktʼarux janiw chiqa jaysäwis utjkiti, munasiña."
  
  "Chiqpachansa?"
  
  -Walikiwa, nayan uñjatajat amuyt"añäni -sasa.
  
  Mai jupax jan walt"äwip askichäna, columna vertebral ukampiw pampar jaltxañataki ukat liwxatasïna. Jupax wali sum uraqir purintäna, ukampis p"iqip katxarusaw chiqaparu liwxatäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Uñtapjjam" sasa. "Nayan arxatañatakix jupax chiqpachansa jan seguro ukham uñtʼatawa".
  
  -Jan jank"akïkañäni ukhaxa, p"iqimax khathatiniwa -sasa. Aliciax pasawayxänwa, ukat Drakex jupar arktäna, Mayar mä juk"amp uñch"ukiskäna, chiqañcht"asiñapataki ukat ritmo ukar mantañkama. Uka tamax terraplén uksaruw asfalto ukar t"ijtäna.
  
  "Nayrïr jan walt"äwix Mossad ukamp luratawa". Dahl jupax ch"amanchasïna. -Janiw kunas espectacular ukhamäkiti.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Jupanakajj jarkʼasipjjänwa. -Kunjamtï jumax jikxatasktaxa -sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Payïr jan waltʼäwi" sasa. "¿Inglaterra markankir uka ayllun amtastati? Walja maranak nayrajja" sasa.
  
  -¿Yonks -sasa? sasaw jisktʼasta.
  
  "Patak maranakaw".
  
  "UKXATA". Dahl chachajj mä segundo samartʼäna, ukatsti akham sänwa: "¿Jichha pacha jan ukajj AD?"
  
  -Nayax amuyta jichhax BC sasaw sutichapxi.
  
  "Janiw kunas utjkiti".
  
  Thakhix pä tuqitw jalnaqäna, ch"usa, ch"usawja ukat askichañaw wakisïna. Drake jupax mä antiaéreo arma ukan flak-ap helicóptero ukar jak"achasir ist"äna, ukatx juk"amp disparos ukanakaw ist"asïna. Jupax quqa taypit ch"axwañ uñjasax kutt"awayxäna, uka chiqarux balas ukanakamp q"añuchatakïkaspas ukham amuyasïna, ukat ladopar wali ch"amampiw jaquntatäskir uñjäna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Janiw nayajj jan waltʼayañjamäkiti. "Nayax amuyta, chinonakax ukhamäpachänwa, ukat jupanakax janiw jiwasanakjam aruskipäwinak ist"apkaspati".
  
  Drakex amukiw p"iqip ch"allxtayäna. Aka qhipa urunakanx aruskipäwinakanx janiw kuna machaq yänakas uñt"ayatäkiti. Ukhata...
  
  Hayden jilatajj amukiw arunttʼäna. -Nayaxa mä auto uñjta -sasa.
  
  Drake chachajj qontʼasisaw uka cheqat escaneäna. "Ukhamajj ¿kunas qhepasan utjistu? Mossad ukat rusanakax quqanakan maynit maynikam ch"axwapxi. ¿Suecos jaqinakax kawkhans rusanakax jak"achasipxi? SAS ukax? Jupax p"iqip ch"allxtayäna. -¿Khitis yatpacha? Wali suma amuyt"awix quqa muyt"añawa. Taqinipuniw yatipxi, jupanakpachatï aptʼasipxani ukhaxa, jiwatäpxiwa. Ukatpï jakasipkayäta" sasa.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Helicópteronkir chino jaqenakajja. -Ukan uraqir puriñaxa -sasa. Jupax mä qawqha ch"ullqhi depresiones ukanakaruw uñacht"ayäna.
  
  -¿Francés aru? sasaw Yorgy kullakajj jisktʼäna.
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna. Chiqañchañax mä chiqaru, francés jaqinakax inas jan walt"äwinak yant"añatakis jark"aqasipxchïna, ukat uñisirinakaparux jisk"achapxarakïnwa. Qhipa pachanx k"ari atipjäwi. Jupajj jakʼachasir camioneta uñkatasaw uñchʼukïna.
  
  "Armax ukat juk'ampi".
  
  Smith ukat Kenzi jupanakax dirección ukar sarapxäna, thakhi thiyan sayt"asisaw armanakapampix uñkatas jutir camioneta ukar uñacht"ayapxäna. Dahl ukat Drake jupanakax mä pä jach"a qalanak thakhin uchapxäna. Camionetajj jukʼamp jukʼampiw sarawayjjäna, ukat mayninakajj qhepäjjat jutapjjäna, autojj wali amuyumpiw imtʼapjjäna ukat pasajeronakaparojj saraqapjjañapatakiw mayïna.
  
  Alicia kullakajj qhepa punku jistʼaräna.
  
  "¡Waw, ¡kunjamsa aka manqhanxa qʼañuchasi!"
  
  Ukampis chʼusakïskänwa. Ukat Drake jupax Kensi juparux turco arun jiskt"atap ist"äna. Jupax p"iqip ch"allxtayäna kunawsatix Dal jupax atipt"asis jachaqt"askäna. Aka tawaqux muspharkañanakampi phuqt"atawa. "¿Kuna arusa jan parlkaspati?"
  
  Uka sueco jaqix larusitaynawa. "Jutam, jilata. Janiw ukham jistʼarat jaytañamäkiti" sasa.
  
  -Ah -sasawa Drakexa p"iqip ch"allxtayäna. "Jïsa. Diosanakan arupa" sasa.
  
  "Sartam, munasiña. ¿Jumax chhuxriñchjasiñ muntati? Jïsa, Odin-an lakapat muxsa acento-man mistutapakiw ist"ta".
  
  Drake jupax janiw ukx yäqkänti, pä turco jaqinakaruw chuym churatayna, jupanakax chiqpachan axsarapkaspas ukhamaw uñjasipxäna.
  
  Ukat chiqpachapuniw turco.
  
  Hayden jilatajj camionaruw kuttʼayäna, qhepat wali sum arktäna. Dahl chachajj wasitatwa jachaqtʼasïna ukat arktäna, mayninakajj qhepa asientor jaltapjjañapatakiw amparapamp uñachtʼayäna. Drake chachajj kunatsa kusistʼäna uk mä jukʼa tiempot amuyasïna, ukatsti Aliciaruw kuttʼäna.
  
  "¿Qhawqha jan walis uka kuttʼanjja?"
  
  
  * * * .
  
  
  Uka camionajj tʼijtʼasaw tʼijtäna ukat tʼunjat thakinwa tʼunjasiñ munäna.
  
  Alicia kullakajj taqe kunwa luräna. "¿Wila jan wali thuqtʼäwinakar mantañ yantʼpachati?"
  
  -Inas -sasawa Smith chachaxa llakita säna, nayrapa ukata mä q"añuskir cinturón camioneta manqhana mä estanteru chint"ata. -Nayaxa cabritonakaruwa thuqt"ta -sasa.
  
  Alicia kullakajj nayranakap jiskʼaptayasïna. -Ay jïsa? ¿Jumajj amigomajj?
  
  Kinimakax camionan qhipäxapan qunt"atäskäna, jan ch"amamp phuqt"at pulmones de fresco aire ukax kawkhantix qhipa punkunakax tantachasipkän uka ch"usawjanakat manq"antasïna. -Ukhamañapawa... ukax... yapuchirinakawa, nayax amuyta.
  
  Alicia kullakajj akham sarakïnwa: "Jan ukajj cabritonak contrabandonak aptʼirinaka" sasa. -Janipuniw yatiyirjamäkti -sasa.
  
  Smith jilatajj coleratatwa qhuru arsüna. "Cabranaka sasin siskayäta ukhajja, taqe kunanwa sañ munta" sasa.
  
  "Jïsa Jisa Jisa".
  
  Drakex ukat jithiqtawayiwa, jan sinti samsusaw yaqha tuqinakar chuym churañ yant"äna. Hayden ukat Dahl sat jilatanakaruw atinisipjjañapäna, jupanakajj nayratpachwa jan kuna jan waltʼäwin uñjasipjjañapatak uñjapjjäna, ukat kawkhantï sarañatakejj wali suma kawkhantï sarnaqapjjañapäkäna uk jikjjatapjjarakïna. Uka enlace ukax amukiw qhiparäna, jan ukax awisax estático ukan phallawinakapakiw utjäna. Lauren kullakas amuktʼarakïnwa, ukajj pachpa amuyuparjamaw yanaptʼarakïna. Ukhamatwa mä jukʼa jan kuna jan waltʼäwin uñjasipjjatap yatiyäna.
  
  Uka equipox jupa jak"anx jach"at quejasipxäna, kunjams uka jan walt"äwir saykatapxäna ukat uywanakan q"aphipat amuyunakapx apsupxäna. Baños suecos, restaurantes estadounidenses ukat hoteles Londres ukanakar uñtasitax mä jisk"a uñacht"äwiwa.
  
  Drake jupax amuyunakaparux sarnaqañapatakiw jaytawayi, Yorgan jichhak colerasiñapat ukhamarak mä axsarkañ imantat yatiyañax wakisi, machaq amuyt"awinak Alicia ukat May ukanakan utjañapataki, yaqha jan walt"awinakaruw SPEAR equipo ukar jan walt"ayi. Hayden ukat Kinimaka jupanakax jan walt"ayasxapxänwa, Lauren ukat Smith jupanakax ukhamarakiw ch"axwapxäna, ukampirus qhipïrinakax janiw jan walt"äwinakakïkänti. Dahl jilatajj Joanna kullakampejj wal irnaqtʼäna, ukampis wasitatwa trabajojj jarkʼjjäna.
  
  Kunas jukʼamp jankʼaki ukat jan jarkʼataw pʼeqepar chʼalljjtäna. Secretario Crowe jupan chuym usuchjasitapa, Perú markanx janiw kamachinak phuqhapkänti, ukat jan axsaras yatiñanakax akanx mä jamasat, wali jamasat payïr equipo estadounidense ukaw utji. Mä chiqanxa.
  
  Marina sello equipo 7. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi.
  
  Jan jaktʼkay jisktʼanakaw utjäna ukat janiw qhanañchañjamäkänti. ¿Kunsa uka jisktʼar qhanañchäna? ¿Crowe chachajj SPEAR sat equipor jan confiyjjänti? ¿Jupanakajj yanaptʼatäpjjpachänti?
  
  Smith chachan p"iqip patxar wali warkt"at jach"a jiskt"äw chimpux janiw armaskänti, ukampis janiw yaqha escenario ukx amuyt"irjamäkänti. Crowe chachajj paqallq jaqenakaruw jupanakar uñjañapatak khitäna.
  
  Drake chachajj colerasiñap chhaqtayäna. Jupajj jupa pachpaw lurañapäna. Ch"iyar janq"u ukax mä vision de vida ukhamänwa, ukax loqhenaka ukat locos ukanakakiw uñt"ayapxäna. Uka manqhankir amuyunakapax Hayden jilataw jarkʼäna.
  
  "Taqi kunas qhipäxan qhipäxapan qʼumawa. Uñtasixa mä chiqaru jak"achasiñatakixa &# 199; anakkale, quta thiyana. Nayax mä chiqa jikxatañkamaw suyt"ä, janïr helicóptero ukamp jikisiñkama. Oh, ukat Dahl chachajj uka caja apsuñapatakiw mä oportunidad jikjjatäna" sasa.
  
  Suecia markankir jaqix mä juk"a pachax uka jan walt"äwit mayjt"ayäna, kunas, amuyataxa, walja papelanakäpxatayna uk qhanañcht"asa. Ukajj guerrat sipansa jukʼampïnwa, ukajj jupan pachpa yatiyäwipänwa. Aníbal chachajj mä chimpunakjam ajllitäkaspas ukhamänwa.
  
  
  * * * .
  
  
  "¿Kunjamsa África markax aka Uraqin pusi esquinanakapat maynïrir tukuwayi uka tuqitxa kuna pʼiqiñchäwinakas utji?" sasaw Mayax jiskt"äna.
  
  "Janiw kunas ukham utjkiti. Ukhamasti, jutïr Jilatax kawkhans utjani uk janiw yatksnati" sasa.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Nayra tiemponak uñakiptʼam" sasa. "Trabajojanxa, nayra irnaqäwijanxa, jaysäwinakax nayra pachanx imantatänwa. Kawkirus uñchʼukiñama uk yatiñakiw wakisi" sasa.
  
  Ukat Lauren kullakajj uka taypinkänwa. -Nayaxa yant"ä -sasa.
  
  Drake chachajj camionan inclinatäñapatakiw chʼamachasïna. "¿Qhawqha jayas Canakkale markar puriñapa?"
  
  "Jichhax anqäx markaruw mantapxta. Janiw sinti jach"a uñtaskiti. Nayax quta uñjta -sasa.
  
  -Ay, jumax atipt"tawa -sasa. Drake chachajj wawatpach anattʼirïkäna uka anattʼäwit amtasïnwa.
  
  Dahl chachajj jachaqtʼasisaw akham säna: "Nayraqat uñjta" sasa.
  
  "Jïsa, ukham anatapxaraktwa."
  
  Camionajj saytʼjjänwa, ukat mä qhawqha tiempotjja, qhepa punkunakajj anqäjjaruw jistʼarasïna. Uka equipojj saltasaw mistunïna ukat suma thayajj taqpach pulmonanakaruw mantapjjäna. Alicia kullakajj janiw sum jikjjataskti sasaw quejasïna, Kensi kullakajj inglés arun modaparjamaw desmayatäkaspas ukham amuyasïna. Ukajj jankʼakiw Alicia kullakarojj kusisiyäna. Drake jupax wali musphataw uñch"ukiskäna ukat uñch"ukiskäna.
  
  -Maldita -sasawa amuyuparjama jiskht"äna. -Walikiwa, nayaxa mono tiyujawa -sasa.
  
  Dahl jupax wali musphataw jikxatasïna, janiw arskänti.
  
  Jupanak nayraqatanjja, mä jachʼa lawat lurat caballow saytʼatäskäna, kunatsa ukham uñtʼatäna, mä jiskʼa cheqanjja, edificionakamp muyuntat amuytʼasirïnwa. Uka sogajj kayunakapsa chintʼkaspa ukhamänwa ukat pʼeqeparuw wali chʼamampi jaqontäna. Drake chachajj blindat ukat jachʼa jachʼa tukur uñtasitäkaspas ukhamwa amuyäna, jaqen lurat jachʼa jachʼa tukur uywa.
  
  -¿Kunas ukaxa?
  
  Walja jaqinakaw jupar muyuntat tantachasipxäna, uñch"ukipxäna, posar ukat fotonak apsupxäna.
  
  Lauren kullakajj uka comunicador ukanwa arsüna. -Nayax amuyta, jichhakiw Troya Caballo jikxatawayta.
  
  Smith jilatajj larusitaynawa. -Ukax mä anatt"añat wali jayakiwa -sasa.
  
  "Janiwa Troy. ¿Jumax yatisktati? ¿Brad Pitt sat jilatajj ¿janich ukhamäki?
  
  Alicia kullakajj niyaw kunkap pʼakjasïna, uñkataskäna. "Kuna? Kawkhana?"
  
  "Wauu". Kenzi kullakajj larusitaynawa. -Vipers ukanakax juk"amp juk"at atacañ uñjta.
  
  Alicia kullakajj wali sumwa uka cheqat yatjjataskäna. "¿Kawkhansa, Lauren? Jupax "caballo" ukankiti?
  
  Nueva York markankir jaqix mä chhuxriñchjataw arsüna. "Walikiwa, jupax mä kutix ukhamänwa. ¿Jichha pacha "Troy" peliculat amtastati? Walikiwa, filmación tukuyasaxa, kawkhantï Çanakkale markan saytʼatäkta uka chiqanwa caballo jaytawayapxi".
  
  "Janiw kunas utjkiti". Alicia kullakajj kunjamsa jikjjatasïna uk qhanañchäna. "Taqi Navidad fiestanakax mä pachan jutapxi sasaw amuyayäta". Jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  
  Drake chachajj kunkapar qʼomachasïna. -Nayaxa wali akanktxa, munasiña.
  
  -Ay jïsa -sasa. Phawulusu".
  
  -Ukat jan llakisimti, Brad Pitt uka caballo asnupat jaltasin jumar secuestrañ yant"ani ukhaxa, nayax qhispiyapxäma.
  
  -Janiw jumax fucking atrevirïktati -sasa.
  
  Lauren kullakajj arupajj mä samurai espadat wali chʼamampi jawqʼjatäkaspas ukhamaw jupanakan parlatap chʼiyjäna. "¡Jutapxam, waynanaka! Walja uñisirinaka. Jichhax Canakkale markaruw jak"achasipxta. Jupanakax sistema de comunicación ukampiw chikañchasipxañapa, jiwasanakjama. Unxtayaña! "
  
  -¿Aka uñjtati? Drake chachajj uka fortalezaruw uñachtʼayäna. "Helicóptero ukar jawst"apxam. Castillot makatasin arxatasiñäni ukhaxa, jupaw uka chiqat apsusistaspa" sasa.
  
  Hayden chachajj Canakkale markan anqäxaparuw kuttʼäna. "Mä turista markan mä castillo arxatañax suxta equipos SWAT ukanakat arxatassna ukhaxa".
  
  Dahl jupax uka caja apthapitayna. -Uka yatiñatakix mä thakhikiw utji -sasa.
  
  
  TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Instinto tuqitxa, quta thiyankir thakiruw sarapxäna, uka thakhix markan muspharkañ fortalezaparuw k"uchuñap yatipxäna. Lauren jupax comms ukan fragmentos ukanakat wali juk"a yatiyawinak apsutayna, ukat Drake jupax kunayman equipo irpirinakat juk"amp juk"ak ist"atayna, ukampis consenso general ukax taqiniw jank"ak jak"achasipxi sasaw satayna.
  
  Uka thakhix walja janq"u nayrani edificionakat pasañänwa: utanaka, tiendanaka ukat manq"añ utanakaw Hellespont sat jawir umax ch"uxña uma jalsunakar uñtatäna. Chʼiqa toqenjja, autonakaw saytʼatäskäna, ukat qhepatjja walja jiskʼa botenakaw utjäna, uka bote patjjarojj laqʼa color forte ukan jachʼa perqanakapaw jiljjattäna. Turista autobusanakax uka chiqat pasapxäna, jisk"a callenakanx juk"at juk"atw thuqt"apxäna. Wajjranakajj istʼasïna. Uka markankirinakax wali uñt"at café jak"an tantachasipxäna, cigarro pitapxäna ukat aruskipt"apxäna. Uka equipojj jankʼakiw jankʼak sarapjjäna, janiw pächasiñanak utjaykänti.
  
  Ch"axwañ yänak uchasiñax janiw jasakikiti, ukampis aka misión ukatakix taqpach ch"iyar isimp isthapt"ataw jikxatasipxäna ukat uka yänak apsusipxaspänwa ukat imantapxaspänwa, ukanakx uñch"ukiñ munapxaspänwa. Ukampirus uka tama jaqinakax p"iqip muytayaskäna ukhax sarnaqapkän ukat Drake jupax mä teléfonot sipans juk"amp jist"aratätap uñjäna.
  
  "Jank"akiw maldito helicóptero jawst"añama" sasaw säna. -Akanx uraqinakas ukat fucking tiempos tukusxiwa -sasa.
  
  -Nayan thakixa -sasa. Tunka jan ukax tunka phisqhani minutonakatxa -sasa.
  
  Uka tiempon nuwasiñanakajj utjkäna uk jupajj sum yatïna. Yaqhip yaqha fuerzas especiales ukankirinakax janiw pächasipkaspati markan infierno uñstayañataki, kamachinakaparu ukhamarak qhispiñ yatipxataparux atinisipxäna, kunatix autoridadanakax kuna sinti jan walt"awinaktix terrorista ukar tukuyapxaspän uk yatipxänwa.
  
  Ch"alla saminakan pirqanakapax nayraqatapanx wali jach"atw sartasipxäna. Fort Ç anakkale ukax pä muyu pirqanakanïnwa, qutar uñtat ukhamarak chika taypinkir ciudadela, ukat qhipäxanx mä jach"a ampar ch"axwañ utanakaw utjäna, ukax qullu patat qutaruw saraqanïna. Drakex nayrïr kurva pirqax chiqaparjamaw arktäna, kunas aka pirqampi kullakapampix jikisipki uka chiqan utji sasaw lup"ïna. Hayden jilatajj nayraqatar saytʼasisaw qhepar uñtäna.
  
  -Jiwasax sartasipxtanwa -sasa.
  
  Mä jan axsart"as amtäwi, ukampis mä Drake ukampix iyaw sataynawa. Jiltañax fortaleza ukan ch"amakt"atäpxañap sañ munäna, alaxpachat arxatatäpxañapänwa, ukampis jan jark"aqasiñjama, katuntat uñjasipxañapänwa. Ukham sarantañax qutar jaltxañat sipansa yaqha amtanakaw utjañap sañ munäna: markan imantasipxaspänwa, auto jikxatapxaspäna, jan ukax mä juk"a pachatakix jaljtasipxaspänwa.
  
  Ukampis Haydenan ajllitapax jupanakarux anatañ irpapxañapatakiw jaytawayi. Ukanjja, yaqha Jilatanakajj utjarakïnwa. Mä helicópterojj jupanakar jikjjatañajj jukʼamp faciläspawa. Yatiñanakapajj táctico sat nuwasiñanakanwa jukʼamp sum apnaqasïna.
  
  Qʼañu pirqanakajj mä arco mantañaw utjäna, ukatsti mä escalera de espiral ukaw utjäna. Hayden jilataw nayraqat saräna, Dal ukat Kenzi sat jilatanakaw qhepar saräna, ukat mayninakajj sarapjjarakïnwa. Smith jupax qhipäxaruw irpxaruwayäna. Ch"amakax nayranakapatakix mä mantel luratayna, thithita warkt"ata ukat jan mantañjam yatintañkama. Ukhamäkchïnsa, escalerat makatasaw qhana tuqir kuttʼapxäna. Drake chachajj amuyunakapan taqe wakiskir yatiyäwinak filtrañatakiw chʼamachasïna ukat ukanak askichañatakiw chʼamachasïna.
  
  Aníbal satänwa. Ch"axwäwin Jilata. Orden del Día del Dooms ukat jupanakan amtapax mä suma uraq lurañ khitinakatix qhispipki ukanakataki. Uk lurañatakix akapachankir gobiernonakax mayachtʼasisaw irnaqapxañapäna, ukampis jan sinttʼasir, qullqi munasiri jaqinakax jupanakpachatakiw yänak lunthatasiñsa ukat yatiñanaksa munapxäna.
  
  ¿Oraqen pusi esquinanakapanjja? ¿Kunjamsa ukajj irnaqäna? Ukat ¿kunas uka qhepat pasäna?
  
  "Interesante..." Uka pachanx Lauren kullakax comunicador tuqiw arupax purintäna. "Ç Anakkale markax pä continente uksan jikxatasi, Gallipoli markatakix mä qalltawiw utjäna. Jichhax rusanakax markar mantapxi, ukhamarak israelíes ukanakas mantapxi. Janiw kawkhans utji uk yatkti. Ukampirus uka chiqankir policía ukan aruskipäwipax wali uñt"atawa. Yaqhipa markachirinakaxa yatiyapxpachätawa, jichhaxa machaq purinirinakaruwa jawsapxi. Janiw jaya pachax turconakax jupanakan fuerzas élite ukanakapar jawst"apkaniti".
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna. Ukax mä juk"a pachanakanwa.
  
  -Uka pachakamaxa aka chiqatxa wali jayaruwa puriñäni -sasa. Hayden jilatajj wali amuyumpiw uka patat qhantʼir qhanar sarjjäna. "Tunka minutonakaw waynanaka. Jiwasajj -sasa.
  
  Alwat intix niya torre patxankir jachʼa jistʼarat ukat jiskʼa chiqaruw qhantʼayäna. Torren muyu patapajj pʼeqenakapat jukʼamp llätunka metronak jiljjattäna, ukampis ukajj niya kunjamtï jan manqhar mantasajj sarapkaspäna ukham jachʼänwa. Taqi chiqanwa tʼunjata chʼaxwäwinakax utjäna, chʼiyjat amparanakjamaw mistunïna, ukat laqʼampi phuqhantat thakix chʼiqa tuqirux walja jiskʼa qullunakaruw muyuntäna. Drake jupax walja arxatat cargonak uñjäna ukat mä juk"a samsuwayxäna.
  
  Hayden jilatajj Loren jilatarojj akham sänwa: "Akanktanwa" sasa. "Helicópterorux wali junt"u arknaqir uraqir puriñapatak wakicht"asiñapatakiw sapxañama".
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Amuyatamat sipansa jukʼamp juntʼu" sasa.
  
  Taqi uka equipox alayaruw uñtapxäna.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Janiw alayaru" sasa. "Alaya. Alaya."
  
  Castillo patxanxa, markax qullu pataruw wali ch"iqiyata. Utanakax nuwasiñ utanakat sipansa juk"amp jach"a jach"a pirqanakaw jupanak tuqir jalxatäna. Uka pirqanakatwa pusi chachanakan mä equipojj ajanunakap chʼuqtʼata ukat taqpach dibujat armanakampi tʼijtjjäna.
  
  Drake chachajj uka estilo uñtʼäna. "Maldita, akax mä jan walt"awiwa. SAS" sasa.
  
  Dahl chachajj nayrïr kutiw nuwasïna, ukampis armap antutañat sipansa, imantasaw uka cajat katthapïna ukat pachpa nuwasiñ utanakaruw jaltawayjjäna. "Inglés markankirinakax mä mayjt"äwitak chiqap amuyunïpxiwa. Uñtaña..."
  
  Drake chachajj uñkatataparuw arkäna. Ch"axwañ utanakax mä jach"a arco ukan quta thiyakama ukat qhuru qutakamaw jalnaqäna. Jupanakatï horasapar sum wakichtʼapjjaspäna ukhajja, helicópterojj patatpachaw apthapispäna, jan ukajj tukuyaruw apthapispäna. Drake jupax mä qawqha disparos ukanakaw británicos kayunak manqhan jan chiqapar hormigón ukar jaquntañ amtäna, ukat juk"ampiw juk"amp ch"amanchawayi ukat equipo ukarux mä juk"a raquítico fortificación ukar makhatañatakiw tiempo churawayi.
  
  Alicia kullakajj wal muspharäna. "¡Janiw alturanakar munaskti!"
  
  "¿Kunapachas llaktʼasiñ jaytxasma?" Kenzix amuyuparjamaw jupar jak"achasïna, thakhinx mä juk"a ch"allxtayäna.
  
  -Ay perra, jumax aka tuqit qullqi churasma -sasa. Alicia kullakajj jan sum amuytʼasirjamaw istʼasïna.
  
  "¿Nayajj ukham lurasmati? Naya qhepäjjat qheparañakiw chʼamachasiñama. Ukhamatwa, kunapachatï balamp jiwayatäxäta ukat arnaqasir istʼä ukhaxa, ritmo apthapiñ yatxa" sasa.
  
  Alicia kullakajj coleratatwa chhullunkhtäna. Drake jilatajj jupar yanaptʼäna. -Mossad tuqit mä chist"äwikiw -sasa. Jupax amparanakap ch"allxtayäna.
  
  "Waliki. Ukhama, kunapachatix aka chiqat saraqapkä ukhax nayax ukaruw asnupar uchañ munta -sasa.
  
  Drake jilatajj nayrïr kayunakaparuw irpäna. "¿Akax kusiskañjam istʼasiñapati?"
  
  -Qhipäxar kutt"am, Drake -sasa.
  
  Jupajj jukʼamp sumwa amuyäna, jaya aynachankir nuwasiñ utanakajj mä cheqan nuwasiñanakaruw tukuwayjjäna, ukanjja maynit mayniruw saltapjjañapäna. Dahl jupaw nayrïr kutix kimsa kayuni ancho pirqaruw t"ijtäna, ukat uka equipo p"iqinchirïna. Kinimakax Smith jupan lantiw qhipäxat aka kutix británicos ukanakar uñch"ukiskäna. Drake ukat mayninakax nayranakap ch"uqt"ataw uñjapxäna, uñisirinakan yaqha chimpunakapata.
  
  Chʼaxwäwinakat tʼijtʼañax qalltäna. SAS pallapallanakax formación ukat arknaqañ churapxäna, armas ukanakax jach"aptayat ukampis amukiw. Chiqansa, indulgencia profesional ukax mä razonakïspawa; turistas ukanakat sipansa, uka markankirinakax secreto ukat ordenanak jach"a grado de protección ukamp munapxi.
  
  Drake chachajja, kayunakapar taqpach chuym churañaw wakisi sasaw jikjjatäna. Sapa ladopat gota ukat jukʼat jukʼat qotar saraqatapajj janiw kunäkänti, kayu manqhankir seguro zona ukakiw kunäkänti. Jukʼat jukʼatwa kurvatäna, suma kʼachachtʼataw mä kikpaki, mä kurvajj jan saytʼaskäna. Janiw khitis juk"ampi juk"ampi, janiw khitis liwxatkänti. Kawkhantï sarapjjañapäkäna uka cheq chika thakinjja, muytʼir hélicenakan istʼasitapajj jiñchunakaparuw phoqantäna.
  
  Drakex juk"at juk"at juk"at arsüna, alaxpacharuw uñtäna. Ukat akham sasaw jachʼat arsüna: "Janiw jiwasanakäkiti. -¡Maldita francés!
  
  Ukax janiw qhipa amtäwikanti, jan ukasti jichhakamax jan utjatapat qhanañcht"añapänwa. Qhipa pachan p"akjaña. SPEAR ukankirinakax juk"amp juk"ampiruw sarapxäna. Drake chachajja, pä pallapallanakan ajanunakapwa ventananakat jan sinttʼasis uñchʼukiskir uñjäna, ukat jukʼamp pä pallapallanakaw chika jistʼarat punkunakat warktʼasipjjäna, armanakap muytayasaw cerrojo sum jistʼantasipjjäna.
  
  Dahl chachajj jan samartʼasaw akham säna: "Cheqapuniw sissma" sasa. "Inas ukajj jan wali amuyunïkchïnjja. Uka maldito británico campananakax tukusxiwa" sasa.
  
  Mä jaqirjamaxa, Drake, Smith, Hayden ukat May jupanakax armanakap jiltayapxäna ukat pallapallanak jiwayapxäna. Jakʼachaskäna uka helicópterot balanakajj ricochetänwa. Vidrio p"akjataw uñjasiwayi ukat mä jaqix sogapat jaquqaniwayi, alaya uraqiruw wali ch"amampiw ch"allt"asiwayi. Helicópterojj ladoruw liwjjatäna, Hayden chachan balanakapampiw arknaqapjjäna.
  
  Ukat wali llakitaw akham säna: "Francés jaqinakax janiw fans ukhamäpkiti.
  
  -Jan yatktan uk yatiyapxita -sasawa Aliciaxa jiskht"äna.
  
  Yorgi kullakajj jankʼakiw Dahl jilatarojj katjäna, perqa anqäjjankir pataruw katjäna, ukat uka cajaruw qhepar amparap luqtäna. Ukat akham sarakïnwa: "Akanjja, churapjjeta" sasa. -Nayaxa pirqaru juk"ampi sumawa, ¿janich ukhamäki?
  
  Dahl jupax apuestañ munkaspas ukhamaw uñnaqäna, ukampis chika taypinx caja ukx katuyatayna. Sueco jaqix janiw parkour ukanx machaqäkänti, ukampis Yorgyx pro ukhamänwa. Ruso jaqix wali ch"amampiw sarxäna, pirqat t"ijt"asa ukat niyaw ch"axwañ utanakar jak"achasïna.
  
  Alicia kullakajj jupanakar uñjäna. -Ay mierda, jichhax ch"axwapxita -sasa.
  
  -Ukax wali lurasispawa -sasa. Drake jupax francés helicóptero banco ukar uñjäna ukat mä aterrizaje ukar mantawayi. Jan walt"awix akawa, jupanakax apuntañatak sayt"asipxaspän ukhax británicos jupanakax katjasipxaspänwa. Disparañatak tʼijtjjapjjäna ukhajja, inas liwjjatapjjchïna jan ukajj jankʼakiw chʼajjwapjjaspa.
  
  Dahl jupax armap uñacht"ayäna. Jupampi Haydenampix helicóptero ukarux anatañar kutt"anxasax pallapallanakamp jiwayapxäna. Jichha kutix barconkir pallapallanakax nuwanak kutt"ayapxäna. Conchas ukanakax castillo pirqanakarux jiwayañjam ch"uqt"apxäna, ukat thiya manqharuw ch"allt"apxäna. Hayden jupan pachpa ninapax helicóptero ukan cabinaparuw ch"allt"äna, metales ukan puntanakapat ch"allxtasïna. Drake chachajj pilotojj colerasiñampi ajjsarañampiw kisunakap chʼalljjtayasir uñjäna. Mä ultra-rápido uñakipañax SAS ukankirinakax helicóptero uñch"ukipxarakïnwa - mä suma chimpu? Inas jan ukhamäkchiti. Jupanakatakix ch"axwañ armanak katuqañ munapxäna.
  
  Jan ukajj khititï gobiernopan jachʼa cargonïki ukataki.
  
  Mä voleibol de disparos ukaw uka jamach"irux jalluntäna, ukatw umaruw chhaqtxäna ukat sarnaqäna. Dahl jupax qhipa patak metros pirqat aprovechasinx jaquntawayi ukat liwxatawayi kunawsatix pallapallanakamp jalxatkän ukhaxa, ukampis janiw jayarst"känti. Uka patatjja, wali qhorupunïnwa. Ukampirus luratanakapax yaqha salvo helicóptero ukar khithatayna, ukax qhipharux piloto ukarux chuyma ch"allxtayäna ukat jamach"ix uka chiqat jayarst"ayatayna.
  
  Alicia kullakajj jan chʼamaniw jachʼat arsüna.
  
  -Janiw jichhakamax ukat mistkti -sasa. Drake chachajj maynit maynikamaw nuwasiñ utanakat jaltawayjjäna, jan kuna usuniw ukat wali amuyumpiw uraqir purirakïna.
  
  Laurenan arupax uka conexión ukar ch"amakt"ayat amukt"añ p"akintawayi. "Helicóptero ukax jutaskiwa. Kimsa tunka segundonaka" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sasaw jachʼat arsüna: "Perqa patjjankapjjtwa" sasa.
  
  "Jïsa, nayajj amuyassmawa. Distrito de Columbia ukax mä satélite ukaruw uka operación ukar apayanitayna".
  
  Drake-x yaqha pachaw munasïna, ukhamat ch"amakt"añapataki. -¿Yanapt"añataki? sasaw jankʼak jisktʼäna.
  
  "¿Kunatsa yaqhax?" Hayden jilatajj jankʼakiw kuns luräna.
  
  Drakex niyaw ch"akhanakap ch"allt"asiwayi janïr amuykasax inas jan wali amtäwix jichha pachan utjki ukanak uñjasa. Chiqansa, janiw yatkänti khitinakas yaqhax uka llamp"u americano tonos ukat SEAL Team 7 ukan arunakap ist"apxäna.
  
  Qhanapuniw janiw Hayden-arux uñt"ayaskiti.
  
  Helicópterojj nayraqatapanwa uñjasïna, nayrap alayaru, qota patjjan jankʼak saraskäna. Yorgi jupax ch"axwañ utanakan tukuyapanx niyaw suyt"askäna, ukanx mä jisk"a muyu torre ukaw jisk"a quta thiyar uñtatäna. Dahl chachajj jankʼakiw jupar purïna, ukat Hayden chacharuw purirakïna. Uka helicópterojj jakʼachasïna.
  
  Drake jupax Alicia kullakaruw antutäna ukatx Kinimake juparuw pasañapatak yanapt"äna. Wali juk"at juk"at sarnaqasax jan axsarasaw amparap luqtäna, SAS ukar uñacht"ayasa. Kimsa tunka metronak torret jayaruw sayt"äna.
  
  SAS ukax sayt"atarakiwa, yaqha kimsa tunk metros alturani.
  
  Ukat akham sasaw jachʼat arsüna: "Janiw jan waltʼayat jaqenakar munapkti. "Janiw jiwasanak taypinkiti. ¡Jiwasax pachpa maldito ladonkapxtwa!"
  
  Pistolanakajj cuerpoparuw uñachtʼayasi. Uka alayatxa, Dahl chachan arnaqasitap ist"äna: "Jan..." sasa.
  
  Drake jupax jupat jithiqtawayi. Ukat akham sarakïnwa: "Amuktʼasmawa" sasa. -Janiwa walïkiti -sasa. Taqinipuniw akan pallapallanakäpxta, maldito francés jaqinakas ukhamarakiwa" sasa.
  
  Ukax mä jan uñt"at chuckle ukaw utjawayi. Qhiparusti, mä jach"a aruw "Ordenar" säna.
  
  -Mate, nayax yatxa -sasawa Drake-x säna. "Kawkhantï jikxataskta uka chiqanwa jikxatasiyäta. Pachpa kamachinak katuqapxta, ukampis janiw fuerzas especiales amigas ukanakarux pallapallanak jiwayapkäti ... jan ukax nayraqat pallapallanak jist"antapxani".
  
  Uka phisqa chimpunakat maynïrix mä juk"a jilxattawayi. -Cambridge -sasawa säna.
  
  -Drake -sasawa jupax jaysäna. -Matt Drake sat chachan sutipa.
  
  Uka qhipat amukt"añax uka sarnaqäw yatiyäna. Drake jupax standoff ukax tukusxatap yatïna...jichhatakix. Ukhamäkchïnsa, jutïr chʼaxwäwinxa yaqha samarañaw wakisïna, ukat inas amuki aruskiptʼañas wakischispa. Uka elite pallapallanakat juk"amp tantachasipxaspa ukhax juk"amp seguro ukhamaw jikxatasi.
  
  Taqinitaki.
  
  Jupax p"iqip ch"allxtayäna, kutt"awayxäna ukat sarxäna, uka amparap luqxatäna, ukax helicóptero manqhar jaquntañ yanapt"äna.
  
  -¿Jupanakax wali thayapxiwa? -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna.
  
  Drake chachajj mä suma cheqaruw qontʼasïna, kunattejj helicópterojj bancoruw sarawayjjäna. Jupajj akham sänwa: "Yaqhañäniwa" sasa. "Jutïr kutix mä ch"axwäwiw utjani".
  
  Lauren kullakajj jupamp chikaw qontʼatäskäna, ukajj muspharkañänwa. Ukat qhanañchtʼañatakejj akham sänwa: "Helicópterompiw avionat mantayäta" sasa.
  
  "Kuna? Kunjamas jumatakix - mä opción?
  
  Jupax indulgente jachaqt"asisaw jachaqt"asïna. "Janiwa. Nayajj jutta, kunattejj aka cheqan lurañanakajajj tukusjjewa" sasa. Uka helicópterojj intimpi chʼalljjtayat oladanakat sipansa wali jachʼaruw sartasïna. "Africa markat jutir esquinaruw sarapxta".
  
  "¿Kawkïris kawkhans utji?" Drake chachajj cinturón de seguridad uchasïna.
  
  -China markanxa. Ukat diosa, walja lurañanakaw utjistu" sasa.
  
  "¿Yaqha kayuk sariri? ¿Kawkïris aka kutix?
  
  "Inas taqi kunat sipansa jukʼamp jan walix utjchispa. Buckle up, amigonakaja. Genghis Khan chachan kayunakap arktañaw wakisi" sasa.
  
  
  TUNKA PAYNI JAQINAKANA
  
  
  Lauren kullakajj uka equiporojj mä jachʼa carga helicóptero qhepäjjat jukʼamp sum sarnaqapjjam sasaw säna ukat mä pila papelanak mayjtʼayarakïna. "Nayraqataxa, ch"axwañ armanaka ukat Aníbal ukanak thakhit apsuñäni. Kuntix uka caja ukan jikxatapkta ukax Proyecto Babylon ukan amtanakapawa, ukax 100 metros ukch"a pä tonelada superarma ukaniwa. Saddam Hussein jupan mayitapa, 60 maranakan yatxatäwinakarjamaw lurasiwayi, ukatx 80 maranakanw lurasiwayi. Taqi ukanakx Hollywood ukan ajayupaw utjäna. Superarmas ukanakax cargas útiles ukanakaw espacio ukar khithaspa. Jiwayata generalanakaru. Jiwayata civiles ukanakaru. Kunayman alañanaka tunka payan markanakat aka jamasat imañataki. Qhepat diagramanakajj uñachtʼayistuwa, inas uka arma espacialajj mayjtʼayatächïna, ukhamat kuna dianarus, kawkirus, mä kutikiw chʼalltʼaspa" sasa.
  
  Dahl chachajj yatiñ munasaw nayrar jaltʼäna. -Mä uruxa? Kunata?"
  
  "Janipuniw mä arma aptʼasiñjam luratäkänti. Uka lanzañajj mä imprenta jaytañapänwa, kunayman chʼamanakaw mä ratuk uñjapjjañapäna, ukatsti tʼunjapjjañapänwa. Ukampis... inas jan walinakax nayratpach luratächïna" sasa.
  
  -Amtaparjama. Kenzi kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jïsa, walja modelonakax mä kutikiw jachʼa chʼaxwäwix utjani sasin amuytʼasaw lurasïna. Mä ch"ama nuclear ukar jan jark"at acción ukar obligañataki. Ukampis jichha tiempon tecnología toqetjja, uka amuyujj jukʼampiw chʼajjwasi" sasa.
  
  "Walikiwa, walikiwa" sasaw Smith jilatajj chhuxriñchjasïna, wali musculonakap flexionaskäna ukat jaya tiempo, chʼama tʼijutapat chʼakhanakap uñakiptʼasa. "Ukhamajj nayrïr caballot sarir jaqen sepulturapanjja, mä jachʼa arma espacial ukan planonakapaw imatäjjäna. Jiwasax ukanak katuqapxta. Yaqha markanakajj janiw ukham lurapkänti. ¿Kunas jutïrin utjani?
  
  Lauren kullakajj nayranakap chʼoqtʼasïna. "Nayraqatajja, uka sutijj "samartʼañ cheqanaka" sasaw qhanañchi. Aníbal chachajj jan chimpuntat sepulturan imtʼatätap amtapjjañamatakiw suytʼaskta, inas jan utjkchiti. Uñchʼukiñajj waljanitak jan respetompi uñjatäspawa. Jan mayjtʼayas jaytañajja, mayninakar jan respeto uñachtʼayañawa" sasa.
  
  Hayden jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Ukat ukhamarakiw sarantaskakïna. Pachpa sarnaqäwi, yaqha agenda uraqpachan".
  
  "Terroristanakan amparapar yatiyäwinak purtʼaspa uk amuytʼañäni. Nayax sañ muntwa, taqi markanakax jichhax Caballeronakar arknaqapki ukanakax jasakiw jupanakan superarma lurapxaspa. Ukampinsa..."
  
  "Akaruw aka gobiernon yaqhip facciones ukanakax amtanakap aljapxi" sasaw Drakex tukuyäna. "Kunalaykutix waliw jan yatipkti sapa equipo oficialmente sancionat uñt"ayata". Jupanakajj ukhamäkaspas ukham amuyapkchïnsa, janiw yaptʼañapajj wakiskänti.
  
  Helicópterox qhana ch"uxña alaxpachanw jaltxatayna, jan turbulencias ukat suma junt"u uraqinakan. Drake jupax niya mä urut nayrïr kutiw samarañ jikxatäna. Qhipür arumax jach"a Aníbal sat jaqin samarañ utapan qunqurt"asitapax janiw iyawsañjamäkänti.
  
  Lauren kullakajj jutïr archivoruw sarjjäna. "Qhipa Taripäwin ordenapat amtastati? Nayajj jumanakar chʼamañchtʼapjjäma. "Oraqen pusi esquinanakapanjja, Pusi Caballeronakaruw jikjjatapjjta ukat jupanakan nayraqatapanjja, Qhepa Taripäwin Ordenan planop uñachtʼayapjjta. Khitinakatix Cruzada de Juicio ukat uka qhipat qhispipkani ukanakax chiqaparuw apnaqapxani. Jumatix aka ullart"asksta ukhax chhaqtxapxtwa, ukhamax wali amuyumpiw ullart"añama ukat arktañama. Jiwasan qhipa maranakax uraqpachan revolucionanakan qhipa pusi armas ukanakap tantacht"añatakiw apst"asiwayi - Ch"axwawi, Conquista, Mach"a pacha ukat Jiwaña. Mayachtʼasisaw taqe gobiernonakar tʼunjapjjani ukat machaq jutïri jistʼarapjjarakini. Wakichtʼatäñamawa. Jupanakar jikxatapxam. Uraqin pusi k"uchunakapar saraña. Estrategia Awkipan samarañ utanakap jikxataña, ukatx Khagan; ukat jukʼamp jan wali indio jaqejja, ukat Diosan Pʼeqepjja. Ukampis taqe kunas janiw kunjamtï amuyaski ukhamäkiti. Khagan markaruw 1960 maran visitt"apxta, tukuyatat phisqa maraw Conquista ukx ataúd ukar uchapxta. Chiqpach t"unjäwip jark"aqir Plagaruw jikxatapxta. Ukat ukakipkarakiw jiwayañ código ukax kunapachatix Riders ukanakax uñacht"ayapxäna. Awkin chʼakhanakapanjja, janiw khitis uñtʼayir chimpunakas utjkiti. Indio jaqix armas ukanakamp muyuntataw jikxatasi. Jichhasti Qhepa Taripäwin ordenapajj jumanak taypiw jakaski, wiñayatakiw apnaqani" sasa.
  
  Drake chachajj uka wakiskir puntonak mayachthapiñ yantʼäna. "¿T"unjañ tuqit código? Chiqansa, kunjamtï istʼaski ukax janiw nayatakix askïkiti. Ukat "chiqpach tʼunjäwi uru". Ukhamajj nayrïr kimsanak neutralizañäni ukhasa, qhepïrijj cheqpach humdinger ukhamäniwa" sasa.
  
  Lauren kullakajj nayraqatapan utjkäna uka yatxatäwit parlkasajj akham sänwa: "Jichhajj" sasa. "Think tank Washington ukax mä qawqha amuyunakaruw puri".
  
  Drake chachajj mä segundokiw desmayasïna. Sapa kutiw yatxatäwinakat arsuñ ist"äna, sapa kutiw mä think tank ukan arsutäna, pä arunakakiw amuyupanx cartelera tama wila neón qhananakar uñtat qhant"äna.
  
  Karin Blake kullakajj ukhamänwa.
  
  Walja tiempo jan ukankatapajj janiw sum yatiykänti. Karin kullakajj jupanakan jutïr misión ukhamäspawa. Jupajj llampʼu chuymampiw mä jukʼa tiempojj uka llakinak maysar apanuküna.
  
  "... payïr kayuk saririx Conquistador satawa. Payïr qhanañchäwix mä kagan tuqitwa parli. Uka tuqitxa, Genghis Khan sat chachax Conquistador satawa sasaw amuytʼtanxa. Genghis Khan sat chachajj 1162 maranwa nasïna. Jupax, chiqpachansa, mä atipt"äwiwa. Jupax Asia ukat China ukat yaqha markanakaruw katuntawayi, ukat Imperio Mongol ukax nayra pachanx juk"amp jach"a imperio contiguo ukhamänwa. Kahn sat chachajj yapu apthapirirakïnwa; nayra pachan jila parte cheqanakatwa pasäna, ukat kunjamtï nayrajj sisktanjja, jichhürunakan jakapki ukanakatjja, sapa pä patak jaqenakatjja mayniw Genghis Khan chachan familiarapa" sasa.
  
  Maya cackled ukhamawa. -Waw Alicia, jupax juman chacha versión ukar uñtasitawa.
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Aka waynax chiqpachapuniw kunjams uywañ yatïna".
  
  "Aka jaqin chiqpach sutipax Temujin satänwa. Genghis Khan ukax mä título honorario ukhamawa. Awkipax llätunk maranikïskänwa, ukat taykapax paqallqu yuqall wawanakapar sapakiw uywañapatak jaytawayi. Jupampi tawaqu warmipampix secuestrapxarakïnwa ukat panpachaniw mä jukʼa tiempo esclavonakjam sarnaqapxäna. Taqi ukanakax utjkchïnsa, pä tunk maranïkasas wali qhuru irpirirjamaw uttʼayasïna. Jupax "uñisirinakamar jak"achasipxam" uka arunak jaqir uñt"ayi kunatix jilpach jach"a generalanakapax nayra uñisirinakapxänwa. Jupax janipuniw mä cuentas jan askichat jaytkänti ukat 40 millones jaqinakan jiwatapatx jupaw juchani sasaw sapxi, ukhamatwa uraqpachan jaqinakax sapa patakat 11 ukhar jisk"achawayi. Jupajj kunayman religionanakaruw istʼasïna, ukat imperiopanjja, correonak apnaqasa ukat estaciones de carreteras ukanakampiw nayrïr sistema postal internacional uñstayäna" sasa.
  
  Drake jilatajj sillupanwa mayjtʼasïna. "Ukanx walja yatiyawinakaw digerir utji".
  
  "Jupax Imperio Mongol ukan nayrïr Khagan ukhamawa".
  
  Dahl jupax ventana tuqit lup"iñat jithiqtawayi. "¿Ukat samarañ utapa?"
  
  "Walikiwa, jupax China markan imt"atawa. Mä jan chimpuntat sepulturanwa" sasa.
  
  Alicia kullakaxa wali ch"amampiwa säna. "¡Jïsa, infierno, chiqpachansa jupax ukhamänwa!"
  
  Mai jilatajj akham sasaw jachʼat lupʼïna: "Ukhamajj nayraqatajj África ukat jichhajj China markanakajj aka oraqen pusi esquinanakapat pä esquinanakaruw uñtasi" sasa. "Jan ukax Asia uksankchi ukat janiw continentenakat parlktanti".
  
  Smith jilatajj akham sasaw amtayäna: "Paqallqonakaw utji.
  
  Lauren kullakajj jan amuytʼasisaw akham säna: "Janiw sapürus ukhamäkiti. "Ukampis aka tuqir puriñäni. Jiskt"awinakax akanakawa: ¿kuna armas de conquista ukat kawkhans Genghis ukan samarañapaxa?"
  
  "Nayax amuyta, mä jaysäwix China markawa" sasaw Kenzix jisk"at arsüna.
  
  "Genghis Khan chachajj niya 1227 maranwa jan amuytʼkay jan waltʼäwinakan jiwjjäna. Marco Polo jupax infección ukatw sasaw arsuwayi, yaqhipanakax veneno ukat yaqhipanakax princesax ch"axwäw yänakjam apsutapatw sasaw arsuwayi. Jiwatapatxa, janchipax markaparuw kutt"ayatäñapäna, Khentii aimag markan, costumbreparjama. Jupax Burkhan Khaldun qullun Onon jawir jak"an imt"ata sasaw amuyasi. Ukampis khititï amay imañ procesión ukamp jikiskäna ukanakax jiwayatäpxänwa sasaw leyendanakax sapxi. Uka qhepatjja, jawirajj Kan sat sepultura patjjaruw mayjtʼayatäjjäna, ukat uka procesionankir taqe soldadonakarus jiwayapjjarakïnwa" sasa. Lauren kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Uka tiemponjja, jakañasa jakañasa janiw kunäkisa" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Kunjamtï jichhajj yaqhep cheqanakan utjki ukhama" sasa.
  
  -Ukhamaxa, ¿mayampi bucear sarxañäniti? Alicia kullakajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Janiw khitis mayamp buceañ tuqitx kuns arskänti. Janiw nayan wali suma talentojakiti".
  
  Mai kullakax kunjamatsa uka arunak manq"antañ atipjäna, ukax niyaw lakapat mistxañapäna, uka lantix chhuxriñchjasïna. Qhepatjja, akham sänwa: "Janiw nayajj bucear sarkti" sasa. "Inas qollun ukhamarakïchispa. ¿Janit mongolia markan gobiernopax mä chiqar patak patak maranak sellawayki?"
  
  "Chiqpachansa, ukatwa China markar sarapxta", sasaw Lauren kullakax saraki. "Ukat Genghis Khan sat chachan sepulturapa. Jichhax, jumanakar yatiyañatakik, NSA ukat CIA ukax tunka tunka thakhinak apnaqapxi, jiwasan atipt"asirinakasat yatiyawinak apthapiñataki. Chiqpachansa francés jaqinakax mä jaqiruw chhaqhayapxäna. Inglés jaqinakax jiwasanakamp chikaw sarxapxäna. Qhipharux rusos ukat suecos ukanakax turco ukanakax suyt"atapat sipans juk"amp jank"akiw uka chiqar ch"allt"apxäna. Jiwasax janiw Mossad ukat chino ukanakat yatisktanti. Uka kamachinakax pachpakiw qhiparaski. Ukampirus mä kunaw utji... jichhax Secretario Crowe jupaw línea ukan utjitu".
  
  Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. Crowe jilatajj Lauren jilatampi parltʼasipkäna uk istʼaspawa, ukajj janipuniw jupar amuykänti, ukampis ukajj jutañapänwa. Jupanakan equipopa, familiapajja, taqe jaqenakjamaw imantat yatiyäwinakanïpjjäna. Uñchʼukiskäna ukhajja, mayninakas ukhamarakiw jikjjatasipjjäna, ukat Lauren kullakajj ukham yatiyäna sasaw qhan amuyasïna.
  
  Washington markax nayratpachaw agenda ukanïnwa.
  
  Crowe chachan arupax iyawsayañjamaw ist"asïna. "Janiw jumat sipan jukʼamp yatkayäta ukham aka particular misión tuqitxa. Janiw aka uraqinkkiti. Ukampis nayax yattwa akax mä campo de minas políticos ukhamawa, intrigas ukat intrigas ukanakax yaqhip ch"axwañ markanakasan jach"a niveles ukankiwa".
  
  Janiw EE.UU. markat arsuñax wakiskiti, Drakex amuyt"äna. ¡Kunas janipuniw ukhamäkiti!
  
  "Chiqpachanx yaqhip administraciones ukanakax ukankapki ukanakat musphart"ataw uñjasta", sasaw Crowe jupax chiqpachan arsuwayi. "Jiwasamp chika irnaqapxaspaw sasaw amuyayäta, ukampis kunjamtï sisktxa, inas jan kunjamtï amuyaski ukhamäkchiti" sasa.
  
  Mayampiw Drake chachajj arunakap mayj amuyäna. ¿Caballero misión tuqit parlaskäna? Jan ukajj ¿kunas jukʼamp sapa maynitak utji?
  
  "¿Kunatsa utji, señora Secretaria?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna. -¿Kunas jan yatktanti?
  
  "Walikiwa, janiw nayax yatkayätti. Ukampis nayas janiw taqpach yatkti. "Janiw límites" siski uka arojj política toqet jukʼamp amuyaskiti."
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukatjja, uka armajj pachpakiwa" sasa. "Akax nayrïr supergunawa. Jupatï luratäspäna, terroristanakar aljaspäna ukhajja, uraqpachan mä rescate mayipjjaspäna" sasa.
  
  "Yattwa. Aka... The Doomsday Order", jupax uñisiñampiw säna, "qhanapuniw mä plan master ukham lurawayi, jutïr maranakatakiw jaytawayi. Suerteniw israelitanakax nayratpach jist"antapxäna. Ukampirus llakisiñawa, jupanakax janiw uka particular amtar jikxatapkänti. Aka esquema ukax".
  
  Jichhakamax Drakex janiw aka jawsañanx kuna askis ukx uñjkänti. Jupax qhipäxar qunt"asisaw nayranakap jist"arasïna, aruskipäw ist"asa.
  
  "Jumax yaqhip yaqhanakaruw saltasma. Israel ukat China uka markanakakiw HIA ukankapxi. Normal kamachinakax apnaqasi, ukampis aka armar puriñamawa ukat nayraqat katuqañamawa. América markax janiw akax jan wali amparanakar jaquntañapatak jaytkaspati, khitirus. Ukat amuyasim, LANZA. Ukanjja, nayrampi jikisiñat sipansa jukʼampiw utji" sasa.
  
  Drake sat chachajj qontʼasïna. Dahl sat chachajj nayrar jaqtʼasïna. "¿Akax yaqha kasta iwxt"awiti?" -sasawa jiskht"äna.
  
  Drake chachajj Hayden jilataruw yatjjatäna, ukampis jefepajj janiw kuna jan walinaksa uñachtʼaykänti. ¿Qhipanakam ch"uqt"asiñama? Janitï nayrax aka americano aru ist"kaspän ukhax janiw uka arurux kuna askis uñt"ayaspänti. Amuyunakapax Smith ukat Josué jupanakan Perú markan jiwatapatw kutt"awayxi. Ukajj kunjamsa jan istʼapjjäna uk tupurakïnwa. Mä común pallapallarjamaxa, mä pallapallanakan amuyuparjamaxa, wali llakitaw uñjasispäna. Ukampis janiw pallapallanakäxapxänti - sapa uruw ch"ama amtawinak lurañar wayt"atapxäna, pampan, presión ukan. Jupanakajj waranq waranqa jaqenakan llaktʼäwip amparanakaparuw aptʼasipjjäna, awisajj millón millón jaqenakan jakañap aptʼasipjjäna. Ukajj mä jan uñtʼat equipopunïnwa. Janiw jukʼampi utjxaniti.
  
  Qhip qhipa pantjasïwimarjamakiw suma jaqïtaxa. Qhip qhipa pantjasitamatakiw amtasi. Uraqpachan irnaqañ utanakan ética. Jupax irnaqaskakiña, ch"axwaskakiñaw juk"amp askixa. Uma patat p"iqi - kunatix uraqpachax sapa kutiw millones de tiburones ukanakar muyunti, ukat sayt"asisma ukhax umamp chhaqhayasismawa jan ukax ch"iyjataw uñjasisma.
  
  Crowe jilatajj wali chʼamañchtʼat arstʼäwimpiw tukuyäna, ukat Hayden jilatajj jupanakar kuttʼjjänwa. Jupax aruskipt"iriparuw llamkt"äna ukat ñik"utap ch"allxtayäna.
  
  "Jan armasimti".
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. Mä canal jist"araña.
  
  "Nayax amuyta, ukax sapürunjam sepultura raider yänakat sipanx wali mayjawa". Yorgy kullakajj arsüna. "Gobierno pallapallanakampi, yatxatirinakampiw uñkatasipxta. Jan uñt"at tamanaka, inas traicionirinakax utjchispa. Jiwasax pacha chhaqhat jaqinakar thaqhasktanwa, maranakan mayjt"ataw yuripxta. Mä nayra guerran jan wali jaqen profeciaparjamaw sarnaqasipkta, kunjamtï jupajj munkäna ukhama" sasa. Jupax amparap luqxatäna. "Janiw jiwasax uka jan walt"äw apnaqapktanti".
  
  Kenzi kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna: "Sepulturar nuwasir jaqerojj kunjamtï jakʼachkaspa ukhamarjamaw jakaskta" sasa. -Ukaxa... taqpacha mayjawa.
  
  Alicia ukat Mai jupanakax israelitaruw uñch"ukipxäna. "Jïsa, jiwasax jan wali nayra sarnaqäwimat armasiñ yattanwa, ¿janich ukhamäki... Twisty?"
  
  Uka sueco jaqix nayranakap ch"irmthapïna. "Naya... umm... nayax... ¿kunas?"
  
  Kenzi kullakajj uka taypinkänwa. "Ukat nayax amuyta, circunstancianakax janipuniw kuna cargos comprometidos ukar puriñamatak obligapktamti, ¿janich ukhamäki, Alicia?"
  
  Inglés warmix amparap luqxatäna. "Jan wali lurañanakat wali parlasktanti janicha ukarjamaw lurasini. Yaqhep compromiso cargonakajj yaqhep toqet sipansa jukʼamp askiwa" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jiwsatï wali kusisita ukat amuytʼasirïsna ukhajja, ¿Genghis Khan sat chachan sepulturapatsa ukat kawkhantï sepulturapajj utjki uka toqet liytʼañ qalltasnati?" Washington DC amuyt"ir tamanakax taqiniw wali suma ukat aski, ukampis jiwasax akanktanwa ukat kuntix jan lurapki uk uñjañäni. Jukʼamp yatiyäwinakajj asimilarakïta ukhajja, jukʼampiw payïr arma jikjjatsna" sasa.
  
  Dahl chachajj iyaw sänwa: "Ukat aka cheqat jakkir mistum" sasa.
  
  Tabletanakajj muyuntapjjänwa, jukʼakiw jaljañatakejj utjäna. Alicia kullakax nayrïr kutiw correo electrónico ukat Facebook ukan uñakipt"añatak jawsatayna. Drake jupax yatïnwa janiw mä dirección de correo electrónico ukax utjkiti, janirakiw medios sociales ukan nayrïr p"iqinchawipax utjkiti, ukat juparuw uñch"ukitayna.
  
  Jupax pout sasaw säna. "¿Serio tiempo?"
  
  "Aka, jan ukax mä juk"a samart"añamawa, munasiña. Chiqpachansa China markax janiw amparanakap jist"arat katuqkitaniti".
  
  -Suma punto -sasa. Hayden jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Equipos locales ukanakamp jikisiñ munta, ukat jupanakaruw mantañ yanapt"apxañapatak mayirakï. Jichhakamax taqiniw uka amtarux iyaw sapxi?"
  
  Dahl chachajj jan amuytʼasisaw akham säna: "Walikiwa" sasa. "Janipuniw China markan Genghis Khan ukar arknaqañax amuyirïkti, chikat tunka ch"axwañ markanakamp jan nuwasiñatak ch"amachasisa. Ukampis hey" sasaw amparap luqxatäna, "yaqha lurañ yantʼañ tuqit kunsa sapxi uk yattawa" sasa.
  
  Alicia kullakajj uñchʼukisïnwa, ukatsti pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Janiw kuna arsuwinakas utjkiti. Sinti jasakiwa -sasa.
  
  -Jichhax -sasawa Drake-x säna, -mä juk"a juk"amp yatiyawinak jikxatañax juk"amp askiwa.
  
  -Jumampi nayampixa panpachaniwa, Yorkie. Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Jumampi nayampi, panpachani -sasa.
  
  
  TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Uka horanakajj tʼijtjjänwa. Uka helicópterojj gasolina uchañapatakiw obligat uñjasïna. Yaqha equiponakat yatiyäwinak jan utjatapax chuym ch"allxtayiriwa. Hayden kullakajj Genghis sat chachan sepulturapat walja yatiyäwinakaruw chʼalltʼasiñapa, ukampis machaq jikjjatañajj jupatakejj chʼamakïnwa. Mayninakax qhanaw mä juk"a pachax ukhamarakiw ch"amachasipxäna, ukampis yaqhipanakax qarjasisaw samart"añ amtapxäna, yaqhipanakax jan walt"awinakapar kutt"añax janiw ch"amäkänti.
  
  Jupanakan jisk"a chiqanakapanx janiw jan yäqañjamäkänti, ukat chiqpachansa, jichhakamax uka equipox jak"ankxänwa ukat uñt"atäxänwa, taqi ukanakx jan yäqañjamaw uñjapxäna.
  
  Dahl jilatajj utaparuw jawsäna. Wawanakajj jupar istʼasajj wal kusisipjjäna, ukatwa Dahl jilatajj jachaqtʼasïna. Kunapachas utar purini sasaw Joannax jisktʼäna. Tensión ukax qhanaw uñjasiwayi, ukax janiw sinti jach"äkiti. Hayden jupax mä juk"a pachaw Kinimaka uñch"ukiñatak apst"asiwayi, kunawsatix jach"a hawaianox tableta pantalla ukar amparapamp ch"allt"askäna. Jupax jachaqt"asïna. Uka aparatojj jachʼa amparanakapan mä postal ukar uñtasitänwa, ukat kunjamsa uka amparanakajj cuerpopar llamktʼäna uk amtasïnwa. Munasiri. Waytayaña. Jupajj wali sum uñtʼäna, ukaw jupanakar jakʼachasiñatak chʼamañchtʼäna. Jichhax amparapan jan walt"ayat puntap uñch"ukiskäna, ukax qhipa misión ukanx manq"antañapatakiw wayt"ata. Uka jan waltʼäwin muspharatapajj nayranakap jistʼaräna. Jakañax jan tukuskir jisk"akiwa, munat masiman munañapamp nuwasiñataki.
  
  Mä jukʼa samañap katjäna, janiw cheqapunit creykänti. Maldición, jumax janiw ukax merecipktati. Janiw taqe kuntï siskta ukanak qhepatjja. Jupajj janiw kuttʼañatakejj kuna excusanaksa arskänti, janirakiw kawkitsa qalltañapa uksa amuyaskänti. Inas mä nuwasïwi, mä situación, mä irnaqäwi ukhamächïna. Inas jakäwipan sapa horasajj ukhamächïna.
  
  Jaqenakajj pantjasipjjänwa. Jupa pachpaw qhespiyapjjaspäna.
  
  Alicia kullakajj uk luräna.
  
  Uka amuyt"awix inglés warmin tuqiru uñtañapatakiw yanapt"äna, kunawsatix helicópterox alaxpachan saraskäna ukhaxa. Akatjamat turbulenciajj cinturón jukʼamp sum katjjaruyäna. Mä segundo libre caída ukat chuymapax ch"allxtawayxänwa. Ukampis taqe kunas walikïskänwa. Ukajj jakäwit yateqasïna.
  
  Haydenan instintonakapax nayratpachaw irptañataki, kunanaks phuqhañataki. Jichhajj uka instintonakajj jakäwipan yaqha wakiskir lurañanakaparuw jarkʼaqäna, uk amuyjjänwa. Jutïrinjja, mä llakisiñwa uñjäna.
  
  Drake ukat Alicia jupanakax kusisitaw jikxatasipxäna, jachaqt"asisaw tableta compartida ukar llamkt"apxäna. Mai kullakajj Kenzi kullakaruw maytʼäna, ukat uka pä warminakajj turnasisaw jupar irpjjapjjäna. Kunjamsa mayj mayja jaqenakajj pachpa jan waltʼäwinakar uñjapjjäna ukajj wali muspharkañänwa.
  
  Smith jilatajj Lauren kullakaruw jakʼachasïna. "Kamisaki?"
  
  "Kunjamtï suma jikxataski ukhama, jumax suman jaqi. Jichhajj janiw horasäkiti, Smith" sasa.
  
  "¿Janiw yatkti sasin amuyta? Ukampis yatiyapxita. ¿Kunapachas uka pachax purini?
  
  "Janiw jichhaxa".
  
  -Janipuniw -sasawa Smith-ax llakit säna.
  
  Lauren kullakajj arsüna. "Qhanpacha? Jiwasax mä jiwat thakinktanwa, dude. Mä ladrillo pirqaruw tʼijtjjta ukat janiw pasañ puedkasmati" sasa.
  
  "Pirqa?"
  
  Lauren kullakajj akham sänwa. -Jïsa, mä sutiniwa -sasa.
  
  "Saram. Aka pirqax -sasa.
  
  Hayden jilatajj panpachaniw uka jan waltʼäwit askichasipkäna uk uñjäna. Janiw jupatakejj juzgañas ni yanaptʼañas wakiskänti, jan ukasti kunjamsa kuna jarkʼañas kuna apasiñs jan waltʼayaspa uk qhan uñachtʼayäna. Smith ukat Lauren jilatanakajj llampʼu chuymamp sañäni, jan ortodoxo chacha warminakäpjjänwa, ukatwa jan uñtʼatäpkänti, ukatwa sum irnaqtʼapjjerïna.
  
  Ukampis jichhajj jan uñtʼat jarkʼäwinakaw thakipan saytʼatäjjäna.
  
  Smith chachajj yaqha amtampiw yantʼäna. "Walikiwa, walikiwa, ukhamax ¿kunsa qhipa urunakanx churtamxa?"
  
  "NAYA? Janiwa. Janiw nayax uka chiqar yatiyañatak sarkti. Akax CIA, jan ukax FBI, jan ukax kunayman lurawinakawa".
  
  "Ukhamaxa, ¿kunatsa parlaskta?"
  
  Smith jupatakix ukax mä nayrar sartawiwa. Mä jist"arat, jan ch"axwañ jiskt"awi. Hayden chachajj uka soldadot mä jukʼa jachʼañchasïnwa.
  
  Lauren kullakajj mä jukʼa pächasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Shit" sasa. "Jan wali arunak parlasipkta. Mä televisión. Películas ukanaka. Pankanaka. Wali uñt"at jaqinaka. Yatiyawinaka. Jupax uta lurañ yatiriwa, ukatwa proyectonakat jisktʼasi" sasa.
  
  "¿Kuna proyectonakas utji?"
  
  "Taqe ukanakatjja, wali amuyumpiw mä jisktʼa jisktʼaskta. ¿Kunatsa kawkïr wali uñtʼatanakas jan ukajj kawkïr peliculanakas jan uñstki? ¿Uñstayañ munasmati, Lance?"
  
  Hayden jilatajj jistʼantañ munäna, ukampis janiw jistʼantañ puedkänti. Uka cabinajj wali jiskʼakïnwa; uka jan waltʼäwix wali jachʼawa; Smith chachan sutip arsuñax wali sumawa.
  
  "Maynitï jupanakar chuym ustʼayañ munchi ukhakiw" sasa.
  
  Lauren kullakajj amparapampiw amparapamp arsüna ukat parltʼasiñajj tukuyjjänwa. Hayden chachajja, Lauren kullakajj mä uñtʼat terroristampi parltʼañatakejj jamasat mistusaw mä leyinak pʼakintaspa sasaw jisktʼasïna, ukampis Lauren kullakajj kunjamsa jisktʼäna uk janiw sum amtkänti. Kunjamakitixa, janiwa jichhakamaxa.
  
  -Jichhax mä horat juk"ampikiw qhiparxi -sasa. Piloto ukan arupax sistema de comunicación ukan ist"asïna.
  
  Drake jilatajj uñkatasïna. Hayden chachajj ajanupanwa uka amtäwip uñjäna. Dal jilatampix pachpakïskiwa. Uka equipojj taqe chuymaw chikañchasipjjäna, sapa kutiw yatiñanakapar jukʼamp jiljjattayapjjerïna. Amuyt"añataki, qhipa operación uñakipt"añäni. Taqinipuniw taqpach mayj mayj misiones ukar sarapxäna, jan walin encarnación ukar uñkatasipxäna ukat janiw mä rasguños katuqapkänti.
  
  Ukhamarusa, aspecto físico ukanxa. Alman cicatrizanakapax -jupan cicatrices ukanakax juk"ampirus- janipuniw qullatäkaniti.
  
  Mä minutow nayraqatapan papelanak uñakipt"äna ukat Genghis Khan chachan sarnaqäwipat juk"amp ch"amthapiñ yant"äna. Jupax Ordenan qillqatap escaneatayna, ukat aka chimpunak uñacht"ayasa: Akapachan pusi esquinanakapar sarañamawa. Estrategia Awkipan samarañ utanakap jikxataña, ukatx Khagan; ukat jukʼamp jan wali indio jaqejja, ukat Diosan Pʼeqepjja. Ukampis taqe kunas janiw kunjamtï amuyaski ukhamäkiti. Khagan markaruw 1960 maran visitt"apxta, tukuyatat phisqa maraw Conquista ukx ataúd ukar uchapxta.
  
  ¿Uraqin pusi esquinanakapa? Wali jan amuytʼkayakïskiwa. Wali askiwa, jichhakamax Caballeronakax khitinakas uk yatiñatakix p"iqinchanakax qhanaw uñjasi. Ukampis ¿Ordenax Genghis Khan chachan sepulturap jikxatawayiti? Ukhamaw amuyasïna.
  
  Helicópterojj jiskʼa thaya taypin chʼiyjaskakïna ukhajja, Yorgey jilatajj sartasïna ukat nayrar sartarakïna. Lunthatan ajanupax ch"ullqhi uñnaqt"anïnwa, nayranakapas jist"antatäxänwa, Perú markan phallatapatpachas janis nayranakap jist"antatäkaspas ukhama. "Web-an arsutapan chikanchasiñaw sapxsma, herenciapamp chika" sasaw rusa jaqix säna, ukat kuntï sañ munkäna ukat walpun mulljasïna sasaw traicionäna. -Nayax taqi uka arsutanakat sipan juk"amp jan waliw sasaw sapxsma.
  
  Alicia kullakajj chuym ustʼayasisaw akatjamat atmosférico amortiguador apsuñ yantʼäna. Ukat kusisitaw akham säna: "Khitis uka lesbianajj diablos uk istʼañwa suyaskta" sasa. -Chiqpachansa, Yogi, jumaw ukhamäñama sasaw suyaskayäta.
  
  "Kunjamatsa..." Yorgix chika aruchjaruw sayt"äna. "Nayax chachätwa".
  
  "Janiw nayajj convincikti. Uka jisk"a amparanaka. Aka ajanuxa. Kunjamtï jumax sarnaqktaxa -sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Arstʼpan" sasa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Ukat taqeniw yatipjjañama, nayajj lesbiana ukhamätwa" sasa. -Jumax yatisktawa, janiw kuna jan walt"awis ni p"inqas utjkiti.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Nayajj yattwa" sasa. "Kunjamtï munkta ukhamäñamawa ukat katuqañamawa. Nayajj yattwa uk yattwa. Yogi ukax utjañap suyt"ayäta, ukakiw" sasa.
  
  Smith chachajj Lauren jilatarojj jan amuytʼasir uñnaqampiw uñchʼukïna, ukampis janiw mantañjamäkänti. Drake jupax uka muspharkañ amuyt"asax uka reacción ukax wali kusiskañawa sasaw amuyäna.
  
  "Ukhamaxa mä sapakiw utjxi" sasaw Kinimakax säna.
  
  Drake chachajj pampar uñkatasaw akham säna: "Maynitï jiwaski" sasa.
  
  "¿Inas amigosarux parlañapatak jaytañasa?" Dahl jilatajj akham sasaw säna.
  
  Yorgi jupax jachaqt"asiñ yant"äna. Ukat nayraqatapar amparanakap kattʼasisaw chʼusawjan tejapar uñchʼukisïna.
  
  "Janiw jaya sarnaqäwikiti" sasaw mä thiya acentompi säna. "Ukampis aka jisktʼajj chʼamakiwa. Nayax... thaya wilampiw awk taykajar jiwayawayta. Ukat sapa mayniw yuspärta. Ukham luratajat wal yuspärta" sasa.
  
  Drake chachajj amigopan chuymap katoqañatakejj amparap aytäna. "Janiw kuns qhanañchañax wakiskiti, yatisktawa. Akax familianïtanwa. Janiw jan waltʼäwinak utjaykaniti" sasa.
  
  "Amuytwa. Ukampis akax nayatakis ukhamarakiwa. ¿Amuyasmati?"
  
  Uka equipox maynit maynikamaw p"iqip ch"allxtayapxäna. Jupanakajj amuyapjjänwa.
  
  "Mä jiskʼa ayllunwa jakasipjjayäta. Thaya aylluna. Juyphipacha? Janiw pachakïkänti, jan ukasti lunthatasiña, jawq"jaña, Diosan jawq"jatapawa. Familianakasaruw tʼaqhisiyäna, wawanakasarus tʼaqhesiyarakïnwa. Nayax suxta jaqinakat maynïritwa, ukat awk taykajasti, janiw uk lurañjamäkänti. Janiw jankʼak umañ puedipkänti, ukhamat urunak jan chʼamäñapataki. Jupanakax janiw chiqap qullqi kutt"ayañjamäkänti, ukhamat arumanakax jakañapataki. Jupanakajj janiw kunjamatsa nanakamp apasiñatakejj uñjapkänti, ukatwa kunjamsa uka foto mayjtʼayapjjaspa uk jikjjatapjjäna" sasa.
  
  Alicia kullakajj janiw kunjamsa jikjjataskäna uk katjjaruñjamäkänti. "Janiw kunjamtï ist"aski ukhamäkaniti sasaw suyt"askta".
  
  "Mä tardejja, taqeniw mä autor apthapisipjjayäta. Uka markar sarañ arsuwayapxta sasaw sapxi. Walja maranakaw markar jan visitt"apkti ukat jiskt"añaw wakisïna, ukampis..." Jupax amparap luqxatäna. "Wawanakäpjjayätwa. Jupanakajj awk taykasanakäpjjänwa. Uka jiskʼa ayllut sarjjapjjäna, janipuniw mayampsa uñjjjapjjti" sasa.
  
  Hayden chachajj May jilatan ajanupan jaya llakinak uñjäna. Inas waynäkasajj Yorga kullakat sipansa mayjächïna, ukampis mä llakimp uñtasitänwa.
  
  "Auto anqankir urux jukʼamp thayaruw puriskäna, chʼamaktʼarakïnwa. Jupanakax auto apnaqapxäna ukat auto apnaqapxäna ukat janiw parlapkänti. Ukampis yatintatätanwa. Jupanakajj janiw jakäwirusa, jiwasarusa, maynit maynikamas munasipkänti. Nayax amuyta, janipuniw munasiñ uñt"apkti, janiw kunjamtï utjañapäki ukhama. Chʼamakanjja, autojj tʼunjatäjjewa sasaw saytʼasipjjäna. Jamp"att"asipxayätwa, yaqhipanakax jachapxänwa. Sullka kullakajajj kimsa maranikïskänwa. Nayajj llätunka maranïyätwa, jilïrïyätwa. Nayax utjañajawa...uñt"añajawa..."
  
  Yorgix jachaqt"asisaw ch"axwäna, kunawsatix teja uñkataskäna ukhax nayra pachanak mayjt"ayañatakis ch"amanïkaspas ukhama. Janïr khitis jupar jakʼachasiñatak sartkasajj mä chʼamani amparap luqtäna, ukampis Hayden chachajj akajj jupa pachpaw pasañapäna uk yatïna.
  
  "Jupanakax sallqjapxitu. Mä juk"a pachaw sarnaqapxäna. Hielojj wali chʼama ukat thayapunïnwa, ukatwa wali chʼamani, jiwayir oladanakajj mistunïna. Kuntï lurapkäna uk janiw amuyañjamäkänti, ukatsti wali thayaruw purtʼasiyäta, janiw cheqak amuytʼañjamäkänti. Walja kutiw jupanakar kuttʼayapjjerïtu. Chhaqhata ukat jan chʼamanïpjjayätwa, niyaw jiwarapjjerïta. Wawakïpjjayätwa. Jiwasajj... confiyapjjayätwa" sasa.
  
  Hayden kullakajj nayranakap jistʼarasïna. Janiw kuna arunakas utjkänti.
  
  "Qhanapuniw uka auto jikjjatapjjäna. Jupanakax sarxapxänwa. Jiwasax... walikiwa, jiwxapxtwa... mayat mayat" sasa. Yorgi kullakajj janiw sum qhanañchañjamäkänti. Chuyma chʼallxtataw tʼaqhisiñanakax ajanupan uñachtʼayasïna, ukaw uka tuqit chiqätap uñachtʼayäna.
  
  "Naya sapakiw qhespiyäta. Nayajj jukʼamp chʼamanïyätwa. Nayax yant"awayta. Nayax apt"asiwaytwa, ukat ayxatta, ukat jamp"att"asiwayta, ukampis janiw kunas ukat mistkänti. Taqeniruw pantjasiyäta. Jakañax sapa mayni jilat kullakanakajat jaytjatap uñjta, ukat qhispiñatakiw arsuwayta. Jiwatanakapax ch"am churitu, jiwata almanakapax nayamp chikt"atäpkaspa ukhama. Ukham lurapjjañap suytʼaskta. Wali iyawsaña. Nayax iyawstwa jupanakax nayamp chikäsipkakiwa. Rusia markankir mä carcelan qhespiyätwa. Matt Drake jilatat sipansa jukʼamp tiempow jakayäta" sasaw jan chʼamani jachaqtʼasiñ atipjäna, "ukat ukat apsuwaytwa".
  
  "¿Kunjamatsa ayllun kutt"xapxtasti?" Kinimakaxa yatiñ munäna. Hayden ukat Dahl jupanakax jan amuyt"asisaw uñch"ukipxäna, ukampis Yorgi jupax arst"añapawa, ukax qhanarakiwa.
  
  Ukat wali llakit jiskʼa arumpiw akham säna: "Isinakap uchasiyäta" sasa. "Camisanaka. Chalecos ukanaka. Miryasa. Nayax junt"u chuymanïtwa ukat taqiniruw sapak jaytawayta, ch"uqimpi, hielompi ukat thakhiruw puriwayta".
  
  Hayden chachajj janiw chuyma usuchjasiñap amuykänti, kuna juchañchatäkaspas ukham amuyasïna, ukajj janiw jupatakjamäñapäkänti.
  
  "Uka cheqat pasaskir mä autow yanaptʼitäna. Nayax jupanakarux uka sarnaqäw yatiyta, mä qawqha urunak qhipatx ayllun kutt"awaytwa", sasaw wali ch"amampiw samsuwayxäna, "ukat llakinak utjayawayki uka fantasma uñjapxañapataki. Kunjamsa colerasïna uk uñjapjjpan ukat amuyapjjpan. Ukhamajj jïsa, thaya wilampiw awk taykajar jiwayayäta" sasa.
  
  Mä amuktʼañaw utjäna, ukajj janipuniw pʼakjatäñapäkiti. Hayden jilatajj Yorga jilanakapan cuerponakapajj kawkhantï jichhajj jaqoqapkäna uka cheqanwa jikjjatasïna, wiñayatakiw congelatäjjäna, janipuniw samartʼkänti, uk yatïna.
  
  -Nayaxa lunthataruw tukuwayta -sasa. Yorgi ukax chuyma ch"allxtayir resonancia ukarux ch"amakt"ayäna. "Ukat qhepatjja katjatäjjänwa. Ukampis janipuniw jiwayañatak juchañchatäkänti. Ukat akankapxaraktwa" sasa.
  
  Uka avión apnaqerin arupajj aire taypit istʼasïna. "Kimsa tunk minutos espacio aéreo chino uksaruw puripxta, jaqinaka, ukatx ukatx mäkiw amuyt"apxta".
  
  Hayden jupax wali kusisitaw jikxatasïna kunapachatix Lauren jupax Washington markan amuyt"ir tamapar jawsatayna aka pachanxa. Nayraru sartañatakix mä distracción ukakiw utjäna.
  
  Tantachasiñ horasanjja, akham sänwa: "Amtäwir jakʼachasipjjtwa" sasa. "¿Kunas machaqäpacha?"
  
  "Pusi esquinanakaruw irnaqapxta, referencias de fechas de nacimiento de los caballeros, Mongolia, Khagan ukat pachpa Orden, ¿kuns nayraqat munapxta?"
  
  
  TUNK PUSI JAQINAKANA
  
  
  -Ay-oh-oh -sasawa Aliciaxa wali kusisita säna, jupana lurawipa lurasa. "Kuna jakhunakas yurïwi urun utji uk istʼañäni. Jakhunaka jakthapiñakiw nayatakixa" sasa.
  
  "Phisirku. Mä pampan kayuk sarir soldadot ukham istʼasajj wali kusiskañawa" sasa. Uka aruxa wali kusisitaw sarantaskakïna, mä qawqha cejas cabina ukan jiltayasïna ukampis kusisitaw jan yatkänti: "Ukhamajj Aníbal chachajj 247 nayrïr pacha maranwa nasïna, niya 183 nayrïr pacha maranwa jiwjjäna. Genghis Khan 1162, jiwata 1227-"
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Ukajj walja numeronakawa" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Jan waltʼäwejj akawa. -Jumax ampar luk"ananaka ukat kayu ch"akhanaka tukusxtawa -sasa.
  
  Uka geek chachajj akham saskakïnwa: "Janiw ukajj kamsañsa muni uk yatkti. "Ukampis uka loco cultonakax chiqpachansa numeron anattʼañanakapa ukat códigonakaparux wal munapxi. Uk amtañamawa" sasa.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Ukhamajj Aníbal chachajj Genghis sat chachan nayrajj 1400 maranak nayraw nasïna. -Ukxa amuyapxtwa -sasa.
  
  -Jan ukham lurir asnunakax qawqhanis uk uñjasax muspharasmawa -sasawa uka nerd-ax jan amuyt"asis säna. "Ukhamtsa-"
  
  -¿Ey amigo? Drake chachajj jankʼakiw akham säna: "¿Jumajj ajanumar chʼankhampi jawqʼjatätati?"
  
  "Walikiwa, chiqpachansa, jïsa. Jisa, nayajj ukham lurtwa -sasa.
  
  Drake chachajj sillunakaparuw qhepar jaqontäna. Ukat akham sarakïnwa: "Sumakiwa" sasa. -Jichhax jumax chhuxriñchjaskakismawa -sasa.
  
  "Chiqans janiw jichhakamax uka jakhüwinakampix irnaqapksnati, kunatix janiw yaqha kayuk saririnakar uñt"apkti. Nayax amuyta jumanakax pusir uñt"apxasmawa? Janiwa? ¿Janiw kuna solicitantenakas utjkiti? Waliki. Ukhama, jichha pachanx waynanakaw, mä jach"a nina naktäwiw República Mongolia uksar apayatäski. Paqallqu, jan ukax suxtacha? Jïsa, suxta equipos de soldados élite ukanakaw suxta markanakar uñt"ayasipxi, jupanakax Rider of Conquist ukarux arknaqapxi. Nayax chiqati? ¡Hora!
  
  Drake chachajj Hayden jilataruw uñchʼukïna. "¿Aka waynax Washington markanx wali suma rep ukhamawa?"
  
  Hayden jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Walikiwa, jukʼampisa janiw kunjamsa jikjjatasi uk imantaskiti. Janiw mä sallqjañ isimp walja dobladillonak manqhan imantatäkänti, Washington markan walja cheqanakar uñtasita" sasa.
  
  "Nayraru, atipt"añan kayuk saririru. Qhanpachanx Orden ukax agenda ukaniwa, ukhamax conquista ukax kunaymaninakjamaspawa, mä wawar anatt"añat videojuego ukar puriñkama... ha ha. Akapachan apnaqäwipax kunayman tuqitwa jutaspa, ¿chiqati?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukham yatiyaskakiñamawa" sasa.
  
  -Chiqpachansa chiqpachansa -sasa. Ukhamajj uka ordenar cheqak puriñäni, ¿janich ukhamäki? Israel markankirinakajj Cuba markan tʼunjapkitäna uka culto nazi guerran jan walinak lurapkäna uka toqet yatiyañ munapkchïnjja, kuntï yatiñajj wakiskäna uk yateqapjjta. Laqʼajj chʼalljjtayaskäna ukhajja, nazinakajj qhan amuyapjjäna, jupanakaw uka lurañanak lurapjje ukat akapach apnaqañ amtampiw uka wali suma amuytʼapjjäna. Jupanakax Orden uñstayapxäna, mä escudo, jamasat códigos, chimpunaka ukat juk"ampinakamp chika. Jupanakajj mä amtaw amtapjjäna, inas Reich sat apnaqäwin walja maranak irnaqapkäna uka amtar puripjjchïna. Pusi armanak imt"apxäna ukat aka rompecabezas uñstayapxäna. Inas jupanakax juk"amp ch"amakt"ayañ munapxchïna, ¿khitis yatpacha? Ukampis Mossad ukax jan kuna ch"amampiw t"unjawayi, ukat nayatakix wali jank"akiw t"unjawayi. Uka imantat bunker ukax kimsa tunk maraw jan jikxatat qhiparäna" sasa.
  
  "Tunka phisqhan minutonaka" sasaw avión apnaqerejj laconjam säna.
  
  "¿Ukat akax mä armati?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna. "¿Kawkitsa jupanakar apsupjjäna?"
  
  "Walikiwa, nazis ukanakax niya pachpa kasta conexiones ukanipxänwa, kunjamtï khitis uñtʼañjamäki ukhama. Jach"a Pistola ukax nayra diseño ukaw machaqar tukuyata, jach"a ukat chiqaparu. Jupanakax pusi tunk marat llätunk tunk marakamax kunayman yänakaruw chiqpachapuni amparanakap uchapxaspäna. Qullqix janipuniw jark"atäkänti, ukampis sarnaqañax utjawayiwa. Ukat confiyañamawa. Janiw kuna jakkir almarus jupanakatak uk lurañapatak atinisipkaspati. Inas jiskʼa jan wali jaqenakajj pusi armanaka ukat tunka tunka favoranak imantañatakejj walja maranak munapjjchïna. Ukhamarakiw factores de confianza ukax mä razón ukhamawa kunatix jupanakax nayrïr chiqanx armas imantapxäna. Jichhax janiw Cuba markanx uñjapkaspati, ¿janich ukhamäki?", Washington markankir jaqix larusisaw jikxatasïna, ukatx kunjamatsa amuyt"asiñ atipxatayna.
  
  Aliciax nayranakap ch"uqt"asisaw panpacha amparanakap maynin janchi kunkapar muyuntkaspa ukhama.
  
  "Kunjamatsa, ¿jumanakax nayamp chikäsipkakiti? Nayax amuyasta pachax juk"akiwa ukatx janiw suyt"añjamäkiti laq"a pampar mistuñataki ukat kuns ch"axwañataki, ukampis mä juk"a juk"amp yatiyawinakaw utjitu. Jichhakiw mantawayta..."
  
  Suyt'ata.
  
  -Jichhax ukax wali askiwa -sasa.
  
  Juk"ampi amukt"aña.
  
  "¿Compartir munasmati?" Hayden chachajj uka jaqeruw chʼalljjtayäna, helicópteron chʼama ladopar uñkatasajj aterrizajep jakʼachasir uñjkaspa ukhama.
  
  "Walikiwa, nayax aka uraqin pusi k"uchunakapatw arsuñ munta - jan ukax kunjams uñjtan ukxat arsuñ munta - ukampis pachax tukusxatap uñjtwa. Uñjapxam, phisqa churapxita, ukampis kuns lurapxäta" sasaw mä juk"a samart"äna, "janiw uraqir puriñamäkiti!"
  
  Mä akatjamat parltʼasiñajj chhaqtawayjjäna. Hayden chachajj nayraqat pamparuw uñchʼukisïna, ukatsti helicóptero manqharuw uñchʼukïna.
  
  Drakex pä amparap jach"ar aptäna. -Janiw nayar uñch'ukipkituti -sasa. ¡Janiw nayajj juchanïkti!"
  
  Alicia kullakaxa larusitaynawa. -Jïsa, nayaxa ukhamaraki -sasa.
  
  -¿Janit uraqiru puripktati? Dahl chachajj wasitatwa säna. "¿Kuna diablos ukax sañ muni?"
  
  Alicia kullakajj qhanañchañampïkaspas ukhamaw kunkapar qʼomachasïna, ukampis uka qhepatjja, pilotojj parlantenak patjjan arupaw istʼasïna. -Pä minutonakawa -sasa.
  
  Hayden chachajj mä nayra iyawsiriruw yanaptʼa mayisïna. -¿Mano? sasaw jisktʼasta.
  
  -Jupax qamasiwayi, ukampis jiwasan laykux walikiwa -sasawa jach"a hawaianox thuqt"äna. "Nayax siristwa, arunakap katuqapxam" sasa.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Jankʼak amtañaw jukʼamp askejja" sasa. -Jiwasax saraqañani -sasa.
  
  Sistema de comunicación ukax mä ratukiw jakäwipar puri. -¿Kunsa nayajj sista? ¡Janiw uraqir puriñamäkiti! "
  
  Drake jupax sartasinx helicóptero ukan intercomunicador ukarux activataynawa. Ukat akham sarakïnwa: "Qhepat kuttʼam, amigo" sasa. "Machaq yatiñanakax thakhinkiwa".
  
  "Ukampis espacio aéreo chino uksankapxta. Janïr uñjapkistani ukhajj qawqha tiempos pasani uk janiw yatiskiti" sasa.
  
  -Kuntix lurañjamäki uk luram, ukampis janiw uraqir puriñamäkiti -sasa.
  
  "Hey amigo, mä jank"ak puriñ ukhamarak sarxañ misión ukhamaw sasaw sapxitäna. Janiw kunas utjkiti. Mä qawqha minutonakat sipans juk"amp akan qhiparañäni ukhax mä par J-20 ukanakaw asnujarux utjani" sasa.
  
  Aliciax Drake ukar jak"achasisinx akham sasaw jisk"at arsüna: "Akax jan waliwa..." sasa.
  
  Yorkshire markankir jaqejj uka jan waltʼäwejj jankʼak luraskäna uk uñjasaw jupar arsüna. "Walikiwa, qhanaw Washington Knobband ukax ist"apxistaspa kunapachatix comm ukax aynacht"atäki ukhas" sasaw Dahl-ar uñch"ukis säna. "¿Uk istʼtati, Nobend? Niya suxta tunka segundonakaw utjistu" sasa.
  
  Uka jaqejj akham sänwa: "Jukʼamp tiempow pasani" sasa. "Jan axsartʼir jaqinakäpxam. Jiwasax aka casonktanwa -sasa.
  
  Drake chachajj amparanakap chʼalljjtayasitap amuyasïna. Uka jiskʼachasiñax mä chʼaxwäwirukiw sartayäna. Inas ukham amtanïchïna? Hannibal sat chachan sepulturap jikjjatapkäna ukhatpachaw Drake chachajj aka misión ukan kunas jan walïkaspas ukham amuyasïna. Kunas jan qhanstayata. ¿Jupanakajj yantʼatäpjjpachänti? ¿Jupanakajj uñjatäpjjänti? ¿Estados Unidos markan gobiernopajj luratanakap uñakippachänti? Ukhamächi ukhaxa, taqi kunas Perú markan paskatayna ukarjamaw t"amt"awayi. Ukat ukhamächi ukhaxa, Drake chachax janiw jupanakan luratanakapat sinti llakiskänti.
  
  Jupax conspiraciones, intrigas ukat intrigas ukanakat llakisïnwa, ukanakx ist"irinakax mä revisión tukuyatat amuyt"apxaspawa. Políticonakan apnaqat kawkïr markas janipuniw kunjamtï amuyapkäna ukhamäkänti, ukat apnaqerinakan qhepapjjapkäna ukanakakiw kuntï cheqpachapun paskäna uk yatipjjäna.
  
  -Phisqa tunka segundonaka -sasawa jach"at säna. "Ukatxa aka chiqat mistuwayxapxta."
  
  "Mä kʼari lurañ yantʼaña" sasaw avión apnaqerejj jupanakar säna. "Niya wali jiskʼaruw puripxta, ukat punkut mistusaw quqar mantasma, ukampis nayax qullu valleruw uka jamachʼirux imantasta. Uka manqhat kuns chʼiyjaski uk istʼäta ukhajja, mä qarwa jan ukajj mä yeti satäniwa" sasa.
  
  Alicia kullakajj wali chʼamampiw manqʼantäna. "¿Tíbet markpachan sarnaqapxi sasaw amuyayäta?"
  
  Dahl jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Samarawi. Thakhi saräwi. ¿Khitis yatpacha?
  
  Qhiparusti, uka conexión ukax wasitat jaktxäna. "Walikiwa, jaqinaka. ¿Jichhakamax jakasktanti? Suma aski. Jach"a irnaqawi. Jichhax...amtastati taqi ch"axwawinaka Genghis Khan samarañ utapatxa? Jupa pachpaw mä jan chimpuntat sepultura munäna. Taqi khitinakatix sepulturap lurapkäna ukanakax jiwayatäpxänwa. Imt'añ chiqax caballonak takt'ata ukat quqanak ayruntata. Chiqpachansa, janiw jikxatañjamäkiti jan ukasti ina chʼusatjamakiwa. Mä sarnaqäwix chuym ch"allxtayiriwa kunatix taqi uka sallqa amtanakax jasakiw t"unji, Kahn jupax mä camello waynampiw imt"ata - ukat kawkhantix camellon taykapax wawapan sepulturapan jachir jikxataskän ukhax chiqaparuw uñt"ayasi."
  
  Pilotojj mä akatjamatwa uka conexión chhaqtayäna. "Niya jan kutt"añampïxtanwa, masi. Kimsa tunka segundos ukjatx jank"akiw aka chiqat mistuñäni, nina nakhantatäkaspas ukhama, jan ukax wawanakar ukar khitañäni".
  
  "Ay" sasaw Washington markankir jaqix säna. "Jumat armasxtwa. Jisa, ukat mistum. Mä machaq chiqaruw apayanipxäma" sasa.
  
  Drakex chhuxriñchjasïna, piloton llakip uñt"ayasa, ukampis jach"at arsüna: "Jesus, dude. ¿Katjañ munasmati jan ukax jiwayañ munasmati?"
  
  Jupajj mä jukʼa sawkasirïnwa.
  
  -Ey Hey -sasa. Samarañamawa. Uñjapxam - aka nazis - Orden del Última Juicio - Caballeros - samarañ chiqa - phisqa tunk marat llätunk tunk marakamaw thaqhapxäna, ¿janich ukhamäki? Amuyatajja, taqeniruw jikjjatapjjäna. Kunas yatiyitu jupanakax janiw Genghis Khan ukan sepulturap jikxatapkänti. Ukham jikxatatapatxa jukʼampiw sasispa sasaw amuyta. Ukatxa, pachpa Ordenampi ukat akham arunakampiw arkta: "Ukampis janiw taqi kunas kunjamtï amuyaski ukhamäkiti. Khagan sat cheqaruw 1960 maran visittʼapjjayäta, ukajj tukuyatat phesqa mara qhepatwa Conquista sat librojj ataúd ukar uchapjjta" sasa. Chiqansa, Kahn chachax janiw kuna sepulturas 1955 maran lurañapatak utjkänti. Ukampis, jilpachax mä sepultura jan utjatapata, ukhamarak iyawsirinakar yanapt"añataki ukhamarak turistas ukanakar jilxatayañataki, China markax jupatakix mä mausoleo lurawayi".
  
  "¿China markankiti?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna.
  
  "Chiqans China markankiwa. Jumax aka taqpach pusi esquina sarnaqäwit lup"iskta, ¿janich ukhamäki? Sumakiwa, gris materia ukax activo ukhamawa. Inas mä urux jumatakix mä irnaqäwis akan utjchispa" sasa.
  
  Hayden chachajj uka chʼamaktʼat arunak manqʼantäna. -Ukham teoría ukar qhanañcht"añamawa -sasa.
  
  "Chiqawa, wali sumawa. Genghis Khan ukan mausoleopax 1954 maran luratawa. Akax mä jach"a templowa, Ejin Horo jawir thiyan luratawa, ukax Mongolia Interior uksan inti jalant tuqinkiwa. Jichhax mausoleo ukax chiqpachanx mä cenotafico ukhamawa - janiw kuna cuerpos ukanx utjkiti. Ukampis pʼiqi chʼukuñampi ukat yaqha yänakampi, Genghis sat animalankänwa sasaw sapxi. Sapa kutiw mä mausoleo amuyump chikt"ata, janiw mä suma uñt"at sepultura ukat p"iqi qalamp uñt"atäkiti, Genghis ukax qalltanx llätunk janq"u yurt ukan yupaychatäna, uka carpa palacionakax kawkhantix qalltan jakaskäna. Aka mausoleos portátiles ukanakax Darkkhads, Jin reyinakan jark"aqataw uñjasiwayi, ukatx qhipatx mongol markan chimpuparuw tukuwayi. Tukuyañatakix mausoleos portátiles ukanakax chhaqtayañ amtapxäna, ukat nayra reliquias ukanakax machaq, wiñayatak uñstayatäñapataki. Horario ukax Ordenan amtaparjamax wali sumpunw uñt"ayasi. Kuna armas jupanakax atipt"añ amtapxi, ukax Genghis ukan ataúd manqhankiwa, uka mausoleo ukankiwa".
  
  Hayden jilatajj arunakapwa pesäna. Ukat akham sarakïnwa: "Maldita, dumbass" sasa. "Jumatix pantjasktaxa..." sasa.
  
  -¿Cur?
  
  -Ukaxa wali sumawa -sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Ordenajj mantañänwa. -Ukax qillqatan chimpunakapat qhanañchi.
  
  Hayden jilatajj jukʼat jukʼatwa pʼeqep chʼoqtʼasïna. "¿Qhawqha jayankas aka Oraqetjja?"
  
  -Pä tunka paqallquni minutonaka -sasa.
  
  "¿Ukat mayni equiponakas?"
  
  "Altʼat chuyman uywatamar uñtasit yatiñanïpjjeti janicha uk yatiñajj janiw utjkaspati sasaw ajjsarayäta. Inas jachʼa tecnología toqet mä especialistajj jupanakar ewjjtʼchispa" sasa. Yuspärañatakejj mä jukʼa samartʼañamawa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Maldita cur" sasa.
  
  "Janiwa". Hayden kullakajj colerasiñap jarkʼaqänwa. "Nayax sañ muntwa, ¿kunas qhipa urunakanx manqhankir aruskipäwinakax utji?"
  
  "Ay, chiqawa. Uka aruskipäwix jach"a ukat jach"a jach"a tukuñawa. Yaqhip equiponakax jefenakax asnunakap ch"allt"apxäna. Yaqheparojj Aníbal chachajj kawkhantï jakaskäna uka cheqan wasitat allsuñapatakiw mayïna. Nayax yattwa rusanakax sueconakax Burkhan Khaldun uksaruw sarasipkäna, kunjamatix jumax qalltanx sarapkta ukhama. Mossad ukat chino ukanakax wali amukiw jikxatasipxi. Francés jaqinakax? Walikiwa, ¿khitis yatpacha, ¿janich ukhamäki?"
  
  Hayden jilatajj venenompi chʼoqantat arumpiw akham säna: "Aka toqet cheqapar sañamawa" sasa. -Kunalaykutix jan ukham lurkäta ukhaxa... akapachax t"aqhisiniwa -sasa.
  
  "Aka mausoleo ukar puriñakiw wakisi, Miss Jay. Ukampis jankʼakiw uk lurañama. Inas yaqha equiponakajj niyaw ukankapjjchïna" sasa.
  
  
  TUNKA PHISQA JAQINAKANA
  
  
  "Ejin Horo sat chachan banderapa" sasaw pilotojj wali ajjsarayasisa säna. -Llatunk minutonakakiwa -sasa.
  
  Uka equipojj markat anqäjjar puriñapataki ukat campamentor sarañapatakiw wakichtʼapjjäna. Uka markankir mä arqueólogoruw jupanakar yanaptʼañapatak contratapjjäna, jupaw mausoleo ukar irpañapäna. Drake chachajja, kunas uka tiempon pasañapäna uk janiw amuykti sasaw säna.
  
  Ukatakix helicópterox junt"u ukat wakicht"ataw qhiparaspäna, piloto ukax chino aviones sigilosos de combate ukanakat llakisiskakchisa.
  
  Mä ch"axwawi ukat mä maldición, ukatx helicóptero ukax sayt"awayiwa, ukax equipo ukarux saltañatakiw tiempo churawayi. Jupanakax ch"uxña quqanak taypinkapxänwa, jiwañampïskir quqa ch"uxña quqanak taypinkapxänwa, ukampis jank"akiw nayrar sartañ thakhi uñjapxäna.
  
  Niya mä kilómetro ukchʼa thayat saraqasinjja, mä jachʼa markan anqäxapaw utjäna. Hayden kullakajj satélite ukan navegadorap cheqaparjam coordenadas ukarjam programayäna, ukat uka equipojj kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw uñachtʼayasïna. Chino jaqinakax turistanak munapxäna, ukatwa jichhürunakanx llätunk juk"amp katuqapxäna. Lauren kullakarojj helicópterompi qheparañapatakiw amuytʼayasïna, ukat jan jaytjasis parltʼasiñwa askichäna.
  
  "Jutïr kutinjja" sasaw uka equipojj jankʼak sarjjäna, "Aliciajj mä jukʼa redes sociales luraspawa" sasa.
  
  Inglés warmixa chhuxriñchjasïna. "¿Nayax mä maldito secretario ukar uñtasitätti?"
  
  "Mmm, chiqpachansa?"
  
  Drakex Aliciaruw codopamp ch"allxtayäna ukat jisk"at arsüna: "Walikiwa, jumax pasïr semananw uk lurawayta, ¿amtastati? ¿Mä rol uñacht"ayañataki?
  
  Ukat akham sasaw qhantʼäna: "Ay jïsa, ukajj wali kusiskañänwa. Laurenan lurawipax pachpakïskaniwa sasaw pächasta".
  
  -Janiwa suyt"añäniti -sasa.
  
  Uka paninix wali munasiñampiw jachaqt"asipxäna, kunawsatix improvisado imantasir utat mistusaw juk"at juk"at jalnaqir qullut saraqapxäna. Uka jukʼa chʼojjñanaka ukat wasar pampanakajj mä qhawqha tiempotjja, thakinakaru ukat edificionakaruw tukuwayjjäna, ukat mä qhawqha jachʼa hotelanakasa oficinanakas jaya cheqanwa uñstañ qalltäna. Wila, ch"uxña ukat pastel ukanakax ch"uxña alaxpachampi ukat ch"iyar qinayanakampiw ch"axwapxäna. Drake chachajj jankʼakiw kunjamsa callenakas ukat markas qʼomäpjjäna, yaqhep jachʼa thakinakajj anchopänsa uk uñjasajj wal muspharäna. Jutïr pachatak mä prueba, sasaw sapxäna.
  
  Qalltanx muspharkañ uñnaqt"anïsa, ukampis jan yanapt"asiñjama, turistas ukanakax tantachasiñ chiqaruw sarapxäna, amparanakapax janipuniw jach"a paquetes ukanakap jaytañapatak uñjapxäna. Uka arqueólogo chachajja, mä jachʼa chʼiyar estatuan chʼiwipanwa jupanakar aruntäna, ukanjja caballot sarir mä jaqew uñachtʼayasïna.
  
  "Janiw kunas utjkiti". Dahl chachajj uka caballeroruw pʼeqep chʼoqtʼäna.
  
  Jupanak nayraqatanjja, mä jiskʼa jachʼa warmiw saytʼatäskäna, qhepäjjat chʼoqtʼat ñikʼutani ukat cheqapuniw uñchʼukiskäna. "¿Mä turismo grupot jutirïtati?" Jupax wali amuyumpiw arsüna, arunakap ajllisaw arsüna. -Inglés arut arsutajat pampachapxita. Akax janiw askïkiti". Jupax larusitaynawa, jisk"a ajanupax ch"ukutänwa.
  
  Dahl chachajj jankʼakiw akham säna: "Janiw mä jan waltʼäwikiti. "Drake-n versión-apat sipanx juk"amp amuyt"añjamawa".
  
  "K"uchiki kusisiña-"
  
  "Janiw turistanakjam uñt"atäktati" sasaw warmix sayt"ayäna. "¿Experiencianïtati?"
  
  "Ay jïsa" sasaw Dahl chachajj amparat katthapisin wali khuyaptʼayasir irpäna. "Machaq uñjañanaka ukat markanaka thaqhasaw oraqpachan sarnaqapxta".
  
  -Jan wali thakhi -sasawa warmixa juk"ampi suma chuymampi säna. -Mausoleo ukax mayni tuqinkiwa.
  
  "Saram".
  
  Drake jilatajj larusitaynawa. Ukat akham sarakïnwa: "Perdonapjjam" sasa. "Jilïr jila partejja, equipajenak aptʼasiñapawa."
  
  Warmixa nayraqataruw saräna, qhipäxapax chiqakïnwa, ñik"utapax mä ch"ullqhi aroruw qhipäxar chint"ata. Uka equipox kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw jaljtapxäna, mayampiw jan chʼaxwañ munapkänti ni kuna wiñay amtañanaksa jaytañ munapkänti. Dahl jupax uka warmin Altan sutip uñt"äna ukat uka jak"an yuritayna, waynäkasax China markat sarxatayna, ukatx pä marakiw kutt"anxatayna. Jupajj cheqapuni ukat suma chuymampiw irpäna, ukat mä qhawqha tiempotjja, amtapar jakʼachasipjjatapwa uñachtʼayäna.
  
  Drake jupax mausoleo patat nayraqatar jach"a jach"a tukuñ uñjäna, estatuanaka, gradas ukat yaqha elementos icónicos ukanakaw taqpach muyuntat uñjäna. Jiwañax kawkhans jikxatasispawa. Mayacht"asis irnaqasaxa, uka equipox warmirux juk"ampiw juk"amp ch"amanchapxäna, kunatix yaqha equiponaka ukat yaqha pallapallanak uñakipapxäna, taqi uka pachanx uñjawinak katuqañjamaw uñjasipxäna. Smith jupax basura ukat bancos ukanakan qhipäxapan uñch"ukiskäna ukax Altan juparux llakisiyaspawa, ukampis Drake jupax "wali edición wali limitada" ukham uñt"ayatapax juk"amp yatxatañ munañapatakiw juk"amp ch"amanchawayi.
  
  -¿Jupax especial ukhamäpachati?
  
  "Ay jïsa, jupax mä jaqit maynïriwa."
  
  "Fucking link tuqiw ist"apxsma" sasaw Smith jupax qhuru arsüna.
  
  "Kunjama?"
  
  "Autonakatxa, akax edición Pagani Huayra Hermes ukawa, ukax Manny Koshbin jupatakiw Pagani ukat Hermes jupanakan lurata."
  
  "P'ampachawi. Janiw yatkti kunas taqi kunas sañ muni" sasa.
  
  "Ukax qhanawa". Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Smith jupax mä kasta jaqiwa. Ukampis kuna kusistʼañtï jumatak wali munaski uk yatiyapxita" sasa.
  
  "Senderismo lurañajj wal gustitu. Wasaranjja mä qhawqha suma cheqanakaw utji" sasa.
  
  "Campamento tuqitxa, Smith jilatarux mä carpa poste liwxatatjam amuytʼañäni. Khititï sapa kuti jan waltʼäwinak churktam ukampis mä kutix forma churasax wali sum irnaqtʼi ukat sapa kuti, ukampis sapa kutiw chuym ustʼayiristamxa".
  
  Smith jupax comm uksanx kuns arsüna, kunawsatix reconocimiento tukuykäna ukhaxa. Lauren kullakajj jan kuns kamachtʼkay lartʼasisaw sarjjäna.
  
  Altan kullakax Yorkshire markankir jaqirux suyt"ataw uñch"ukitayna, ukatx mayni equiponkirinakaruw uñch"ukitayna. Mai kullakax juk"ampirus uka warmit jithiqtawayi, jupax pachpa uñstawip imantañ yant"kaspas ukhama. Drake chachajj kuntï mayninakajj jan amuyapkäna uk sum amuyäna. Mä kunaw yaqha tuqir puriyäna, ukat Mai kullakax janiw kawkitsa jutatapsa, kunjamsa akan tukuyäna uka tuqit parltʼañ munkänti. Altan jupax walja thakhinak uñacht"ayäna.
  
  -Uka tuqiruxa. Uka mausoleojj uka pataruw utji" sasa.
  
  Drake chachajj mä jan lurañjam ancho ukat jan lurañjam jachʼa hormigón thak uñjäna, uka thakejj cheqak jaya, jachʼa hormigón gradanakaruw puri. Janïr gradanakajj qalltañapäkäna ukhajja, thakejj mä jachʼa muyuruw tukuwayjjäna, uka muyu taypinjja jan pantjasir estatuaw saytʼatäskäna.
  
  "Walikiwa, aka dude ukax chiqpachans mä kayuk sarirïnwa", Kinimakax akham sänwa.
  
  Genghis Khan sat chachajja, tʼijtʼir caballot sarjjatasaw mä jachʼa qalat lurat losa patjjan saytʼatäskäna.
  
  Yorgi jilatajj akham sänwa: "Payïr kayuk sarir jaqejja" sasa. "Conquista" sata.
  
  Altan chachajj qhep qhepa linea istʼpachänwa, kunattejj jupajj kuttʼasaw akham säna: "Jïsa. Khagan jupax janïr jiwkasax jilpach uñt"at uraqpacharuw katuntawayi. Inas mä genocidio rey ukhamächïna, jupax política tuqitx Seda thakhix jakäwipanx mayacht"arakïnwa, ukatx occidental hemisferio uksanx aljasiñanak ukhamarak yatiyawinak juk"amp jilxattawayi. Jupajj wila wartäwi, wali ajjsarkañ pʼeqtʼirïnwa, ukampis taqe chuyma serviri soldadonakaparojj sum uñjäna, ukat taqe amtanakapansa jupanakampiw chikañchäna" sasa.
  
  "¿Kunanakas mausoleo ukan utji uk mä jukʼa yatiyapxitasmati?" Drake chachajj wakichtʼatäñwa munäna. Uka misiones ukanx jank"akiw taqi kunas utjäna.
  
  -Walikiwa, janiw kunas juk"ampikiti, mä rectangular cementerio anqäx k"achacht"ata k"achacht"ata. Jichhax Altan jupax mä guia de viajes ukar arst"kaspas ukhamaw arsüna. "Jach"a palaciox octogonal ukhamawa, ukatx phisqa metros ukch"a Genghis ukan estatuapax janq"u jade ukamp luratawa. Pusi cuartonaka ukat pä salas ukanakaw utji, ukax kimsa yurt ukar uñtasitawa. Palacio de Resta ukanx paqallq ataúd ukanakaw utji. Kang, kimsa warmi, pusi yuqapa ukat aka yuqall wawapan warmipa."
  
  "Palacio de Recreación" sasaw Smith jupax arsuwiyi. "Ukhamarakiw mä samarañ utar uñtasit ist"asi."
  
  "Jïsa" sasaw sapxi. Altan jupax apsuwayxänwa, pacienciampiw Smithar uñkatasïna ukat janiw kuns yatkänti kuna qillqat arktasipkäna uka tuqita.
  
  "Mausoleo ukax darkhads ukanakan uñjatawa, privilegiados. Walja mongolanakatakejj wali qollanawa" sasa.
  
  Drakex mä jach"a, kusisitaw jach"at arsüna. Pantjasipkchïnjja, ukat aka cheqajj janiw payïr armajj imatäkänti... Jupax kuna jan walinakansa uñjasispa uk amuytʼañsa axsararakïnwa.
  
  China markan carcelan jakañax jupanakan jan walt"awinakapat sipanx juk"amp jisk"akiwa.
  
  Jaya thakhi sarnaqañax sarantaskakiwa, nayraqatax jach"a thakhin peregrinación ukax lurasiwayi, ukatx esfera ukan disección ukax nayra generalan ajanuparux mä juk"a uñch"ukiñawa, ukatx qalat lurat gradanakaruw jan tukuskir makhataña. Uka equipojj cheqaparjamaw qheparapjjäna, jukʼakiw mä jukʼa pʼakjapjjerïna, ukat sapa kutiw amuyasipjjäna. Drake jupax jichhürunakanx mausoleo ukan mä juk"a visitirinakar uñjasax wal kusisïna, ukax jupanakarux walpun yanapt"awayi.
  
  Qhepatjja, mä muspharkañ estructuraw uñstäna. Uka equipox kunapachatix jach"a grada ukar puripkän ukhax sayt"apxäna, taqi ukanak wali askit uñjañataki. Altan jupax suyt"äna, inas turistas ukanakar yatintatächïna, jupanakax mä juk"a muspharkañ pachanakan katjatäpxänwa. Drake chachajj mä jachʼa uta uñjäna, sapa puntapanjja mä jiskʼa cúpulanakaw utjäna, chika taypinsti jukʼamp jachʼa utaw utjäna. Uka tejanakapajj broncet luratänwa, patrunanakanïnwa. Uka edificion fachadapajj walja wila ventananakanïnwa ukat kimsa jachʼa mantañaw utjäna. Uka uta nayraqatanxa mä jiskʼa qala pirqaw sartasïna.
  
  Altan nayraqataru sarawayxäna. Dahl chachajj uka equiporuw kuttʼäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ataúd ukar cheqak puriñkama" sasa. "Jist"arañamawa, caja jikxatañamawa ukat mistuñamawa. Wali askiwa, janiw kuna cuerpos nuwasiñatak utjkiti. Kunjamtï pilotojajj siskixa, janiw kuna jan walinakas utjkiti" sasa.
  
  Drake jupax Lauren jupax qhipa yatiyäwinak uka aruskipäwit uñt"ayaskäna ukhax ist"äna.
  
  "Jichhax akanx mä jach"a, lik"i cero ukaw utjitu, waynanaka. Nayax wali yatxatwa israelíes ukat rusos ukanakax janiw jupanakpachakiti, qillqatax jan wali thakhinjam uñacht"ayi. DC ukax francés jaqinakax jutapxiw sasaw amuyi, inas chika hora qhipäxankchi. Jichhax ist"añax juk"amp ch"amawa. Yaqha yänakax utjistu ukat mä qawqha k"arinak utjistu, ukanakx NSA ukax janipuniw uñt"aykaniti. Suecos, chinos ukat británicos ukanakax janiw uñt"atäkiti. Kunjamtï sisktxa, mä nuwasiñawa" sasa.
  
  -¿Khitis yaqhaxa? Drake jilatajj wali chʼamampiw chʼalljjtäna.
  
  "Kusisiñaw uka tuqit arsuñama. Nayax mä jan uñt"at jamuqat ghost static ukar katuqta. Janiw votonakax utjkiti, janiw kunjamas chiqanchañax utjkiti, ukampis yaqhip pachax yaqhax sistema ukankaspas ukhamaw amuyasi".
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Janiw fantasmanakat parlañamäkiti. "Qhipa operacionanx peliculas de terror ukanakax waljaw utjawayitu".
  
  Altan sayt"asisinxa, kutt"awayxäna. -¿Wakicht"atätati? Nayax manqhar irpapxäma -sasa.
  
  Grupojj pʼeqep chʼoqtʼasisaw nayrar sartapjjäna. Ukat ukapachaw Drakex chino pallapallanakar mausoleo ukan mistunir uñjäna, jupanakat maynix mä jach"a caja amparapamp apt"ataw jikxatasïna, jupanak taypinx arqueólogos ukanakaw utjäna.
  
  Chino jaqinakax armanak apt"asipxäna, jichhax turistas ukanakan jan utjatapax qhanaw jupanakan askipataki.
  
  Mä jukʼa tiempokiw pʼeqtʼiripajj jupanakar istʼjjäna.
  
  
  TUNKA SUXTAÑATAKI JAQINA
  
  
  Drake jupax Dal juparux Altan juparux katjatayna ukat qhipäxar jaquntatayna, escalerat mä jach"a salto luratayna, chino pallapallanakan jark"aqatäñapkama. Mochilap uraqiruw jaquntäna ukat jankʼakiw anqäx bolsillop jistʼaräna. Ukampis jankʼak irnaqtʼasa ukat janipuniw mä kutis chino jaqinakar uñchʼukkänti, ukatwa jan kuna jan waltʼäwin uñjasïna. Hayden, Smith ukat May jupanakax pistolanakampiw armatäpxäna.
  
  Genghis Khan mausoleo nayraqatan plazanx armas ukanakaw apthapita, ch"axwirinakax ch"axwapxataynawa. Uka caja aptʼat jaqejj wali llakitaw uñnaqäna. Chino equipox phisqa jaqit uñt"atawa, ukatx niyaw uka amuyt"ir arqueólogos ukanakarux mä chiqar jaqunukuwayxäna. Drakex jisk"a ametralladorap jiltayasax suyt"äna. Mayni equiponkirinakajj jupan ladopanwa jaljtapjjäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Mä cajakiw munaski" sasa. -Uraqiru uchapxam ukat sarapxam -sasa.
  
  Chino equipon p"iqinchiripax pizarra gris nayranakanïnwa. -Jumax wali ch"amanïkasax juma pachpaw thakhimar sarañama -sasa.
  
  Hayden jilatajj mayampiw akham säna: "Mä caja munapjjtwa. -Ukat jiwasax aptañäni -sasa.
  
  -Ukhamaxa yant"añani -sasa. Uka utar katuqirix jaqukipäna, ukat phisqa chino jaqinakax mä arukiw nayrar sartapxäna.
  
  "Wauu. Jiwasax pachpa fucking lado ukankapxtwa -sasa.
  
  "Ah, chiqaw sañ muni. K'uchirasiña. América ukat China markampejj janipuniw mä pachpakïpkaniti" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Inas jan ukhamäkchiti" sasa. "Ukampis jiwasax marka layku ch"axwir pallapallanakäpxtwa. "
  
  Jupax p"iqinchirin sarnaqawipan jan yatiñap uñjäna, ajanupan mä juk"a jan yatiñan uñjäna. Taqiniruw jan walt"aypachäna kunatix chino equipox q"al sayt"awayxi. Hayden kullakajj armap apaqäna ukat jukʼampiw uka cheqar jistʼantäna.
  
  -¿Janit mä juk"a mayacht"asiñ jikxatksnati?
  
  P"iqip ch"allxtayaña. "Jïsa, lurasnawa. Ukampis gobiernon pʼeqtʼirinakasa, política toqet pʼeqtʼirinakasa, terroristanakasa ukat tiranonakas thakisan saytʼasipjjapuniniwa" sasa.
  
  Drake chachajj uka jaqen ajanupan llakisiñap uñjäna ukat pachpa arunakapar taqe chuyma iyawsäwip uñjäna. Janiw mä pistola, mä barril ukanakas jiltayatäkänti, kunatix ch"axwañ equiponakax wali ch"amampiw ch"axwapxäna. Taqi ukanakax respetompi uñjatäñatakiw lurasïna.
  
  Drake chachajj sartasïna, ametralladorap mochilapar jaytäna, ukat pʼeqempiw uka ataquempejj jikisïna. Puñchunakax pechoparuw mayachasïna ukat amparanakap jachʼar aptäna. Qunquripax costillanakaparuw wal chʼallxtäna. Drake chachajja, thayajj cuerpopat jankʼak mistunitap amuyasïna ukat mä qonqoriruw jaquqanïna. Ataque ukax jan sinti khuyapt"ayasiriwa, qunqurinakas puñchunakas wali ch"amampiw ch"allt"asi ukat jallux purintäna, ferocidad ukax calculatänwa, jan kuna ch"ams jupar kutt"ayañataki jan ukax alivio ukar churañataki. Jupax llakinak aguantäna ukat tiempopsa suytʼäna. Yaqha escenanakaw jupar muyuntasa ukat liwxataskäna ukhajj jukʼamp istʼasïna. Alicia kullakajj uka jachʼa jaqempiw nuwasïna; Hayden ukat Kinimaka jupanakax p"iqinchirimp nuwasipxäna. Mai kullakajj uñisiriparuw amparapat khitäna ukat pechoparuw wal chʼalljjtäna.
  
  Drake jupax mä oportunidad uñjäna ukat ukax apt"asiwayi. Qhepäjjapanjja, Thorsten Dahl sat chacharuw uñstäna, kunjamtï yateqkäna ukhama, escaleran pata gradapat jaltasaw istʼäna; mä uñjkañ uñstawi, ukax janiw jan yäqatäkaspati. Drake sat chachan atacadorapajj mä jukʼa tiempokiw saytʼäna.
  
  Nayrir SAS pallapallax uraqiruw makhatatayna, kayunakap liwxatasinx qhipäxat qunqur manqhat uñisiriparux katjatayna. Jupax nayraqatar jaquntatäxänwa, qunqurt"asisaw liwxatasïna. Kunjamakitix Drake nivelar jaquntatäna, Yorkshireman ukax mä ch"aman p"iqinchäwimp uraqir purintäna. Mä jachʼa jachʼa tukuñasa ukat jachʼa nayranakapas kunjamsa wali chʼamampiw chʼalljjtäna uk uñachtʼayäna. Chino comandox liwxatasinx mä amparaparuw takt"asïna. Drakex sartasinx taqpach payllawayi, qunqurinakapamp p"iqipar ch"allt"ata. Ukanjja, chʼakhanakaw utjäna ukat wilajj saraskäna, ukampis janiw kunas jakäwipar jan waltʼaykänti.
  
  Dahl jupax jank"akiw pasawayxäna, Alician uñisiriparuw uñch"ukiskäna. Suecia markankir jaqix mä toro ukham ch"allt"äna, kunjamtï Aliciax jawq"jkäna ukhama. Uka ataquejj kayunakapat jaquqasisaw kunkapat qhepäjjat wal jawqʼjäna, khathattʼasisaw muspharapjjäna. Jupanakax pachaparuw kutt"apxäna, Mai kullakax uñisiripar jaquqanir uñjasa, ukat uka caja apt"at jaqiruw jikxatapxäna.
  
  "Kamisaki!" Aliciax jupanakar uñjasax jachäna ukat t"ijtxañ qalltäna.
  
  Jupanakax t"ijtxañ qalltapxäna, ukampis Smith ukat Yorgy jupanakax nayratpach nuwasiñat mistxapxäna. "Uñjaña?" sasaw Alicia kullakajj säna. "Ch"amasax jakhüwinakaniwa. Kunatsa aka maldito equipon wal tʼaqhesipjjayäta uk yattwa" sasa.
  
  Nayraqatax Kensix uka jaqin yaqha thakhip jark"antatayna, mausoleo ukar kutt"añataki. Jichhajj wali llakit uñnaqampi ukat istʼasir chuymampiw nayrajj imaskäna uka arma apsuwayjjäna.
  
  Drake jupax uka chiqar uñakipäna ukat Hayden jupax qhipharux uka tama p"iqinchirirux apnaqañ uñjäna.
  
  -¡Jan ukham lurapxamti! sasaw uka jaqir jawsäna. -Jumax minoría ukankastawa, compañero.
  
  Hayden jilatajj uñchʼukisaw kunas pasäna uk sum amuytʼäna, ukatsti ajanupat wilap pichthapïna. Jichhax Drake jupax Altan juparuw uñjäna, jupax jamasat qhipäxar gradanak makhatasinx uñch"ukiñapataki ukat jupax chuymapanw jach"at arsüna. Uñch'ukiri...
  
  Pistolax jan kuynt"ataw qhiparäna, cajax wali ch"amampiw katxarutäna, niya jiwañampïskänwa. Hayden jilatajj saytʼasisaw amparap aytäna, amparapampiw amparap apsuwayjjäna. Mä jachʼa incienso phichhantiriw jupampi uka chachampi taypin saytʼatäskäna, ukampis jupajj uñjañkamaw sarnaqäna.
  
  Kenzix qhipäxat nayrar sartawayi. Smith ukat Kinimaka jupanakax ladopat jutapxäna. Pallapallan nayraqatapanx janiw kuna sustjasïw uñacht"ayasiñas utjkänti, jan ukasti irnaqawipat jaqunukuñakiw utjäna.
  
  -Janiw khitis jiwkiti -sasa. Hayden chachajj jan amuytʼasir ukat jachir chino pallapallanakaruw uñachtʼayäna. "Janiw khitis obligatäkiti. Uka caja jaytañakiw wakisi" sasa.
  
  Alicia kullakajj jupar uñjäna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukat mä chhuxriñchjasiñax wakisispa ukhaxa, suma uñnaqtʼanïñatakikiw" sasa. "Akankasktwa".
  
  Soldado chachan amuyunakapanx janiw katuyasiñax utjkänti. Ukat aka waynax janiw kawkirus sarañapäkänti, janiw kuna mistuñas utjkänti.
  
  Drake chachajj akham sänwa: "Pistolajj kʼari suytʼäwiwa. Jumax yatisktawa, ukhama -sasa.
  
  Comentario ukax diana ukarux ch"allt"awayi, pistola apt"at amparax nayrïr kutiw khathati. Uka jach"a amukt"awix juk"ampiw jaltxatayna, ukat Drakex mä panin atipt"at jaqinakan ch"axwañ qalltatap amuyasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Jumaw amtañama, compañero" sasa. -Relojxa wali ch"amampiwa -sasa.
  
  Niya jankʼakiw uka jaqejj pistola apsusin tʼijuñ qalltäna. Hayden jilataruw uñchʼukïna, ukat incienso qʼañuchañ uta jakʼanjja, amparapampiw tapar chʼalljjtäna, jupar tʼunjañ suytʼasa. Mä thuqt"awi ukat jach"a jach"a tukuñakiw jupatakix premio ukax utjäna kunatix uka yäx suma chint"atäxänwa, ukampis t"ijtaskakïnwa.
  
  Hayden jilatajj suytʼänwa, jupajj janiw kuns amuykänti.
  
  Aliciax juykhu ladopatw atacatayna, bucear ukat cinturaparuw rugby ukan mä hold ukamp chint"atayna. Uka jaqejj pä kutiw jiljjattäna, niyaw chikat pʼakjasïna, pʼeqepajj Alicia warmin amparaparuw chʼalljjtäna, ukat cajajj ladoruw tʼijtjjäna. Hayden chachajj katjañ yantʼäna, janïr sinti jan walinak luraskipanwa katjäna. Mä jank"ak uñch"ukiñax Ordenan escudopan utjatapaw chiqanchawayi.
  
  Aliciax jan amuyt"asir jaqiruw ch"allxtayäna. "Juman jakʼamankä sasaw sista" sasa.
  
  Uka equipojj wali askit uñjäna. Chino jaqinakax niyaw sarxapxäna. Francés jaqinakax jak"achasipxañapänwa. Hayden chachan mä arupaw Lauren kullakarojj wasitat parltʼasiñar puriyäna.
  
  "Jan wali yatiyäwi jaqinaka. Francés jaqinakax jumaruw uñch"ukipxi, ukat rusanakax jupanakar uñch"ukipxi. Unxtayaña!"
  
  ¡Jan wali arunaka!
  
  Drake chachajj gradanakat kuttʼañkama ukat mausoleo ukar puriñ chiqa thaknam uñchʼukiskäna. Jaqenak tʼijtʼir uñjäna, pusi jaqenakan mä equipopajja, niya francés jaqëpachänwa. Ukat akham sarakïnwa: "Jupanakajj wali suma jaqenakäpjjewa" sasa. -Chiqpachansa, niyaw pä kuti nayraqat puripxitu -sasa.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Jiwasajj sarañasawa" sasa. -Mä qawqha minutonakatxa nanakamp chikäpxani -sasa.
  
  -¿Kawkirus sarañaxa? -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna. -Jupanakax sapa mistuñ jark"antapxäna -sasa.
  
  Drake chachajj ladonakapan qoqanaka ukat nayraqatapan césped ukanaka uñjäna. Chiqansa, uka ajlläwix mä jukʼakiw utjäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jutapjjam" sasa. -Ukat, Lauren, mä helicóptero khitañamawa.
  
  "Nayan thakijanxa".
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Jankʼak luram" sasa. -Aka francés jaqinakax kayunakaparux ch"amampiw sayt"asipxi.
  
  Drake jupax nayrar sartawayi, rusanakax janiw sinti qhipharxapkaspati sasaw amuyäna. Ukampirus llakisiñawa, janiw jaya pachax maynix ch"axwañ qalltawaykiti. Jichhakamax wali sum sarnaqapxäna, pallapallat pallapallampi ukat jaqimp jaqimp sum apasiñatakix wali sumaw uñjapxäna, ukampis ukham jan ch"amani tregua ukax jaya pachaw utjaspa.
  
  Chiqpachans uñjañäni: uka markanakax mayacht"asis irnaqañ munapxaspa ukat premios ukanakamp chikancht"asiñ munapxaspa ukhax apnaqir chacha warminakax sum yatipxi, ukax juk"amp jasakïspawa - ukampirus jupanakax ch"axwasipkakiwa.
  
  Jupax quqanak taypiruw liwxatäna. Uka equipojj jankʼakiw jupar arknaqäna, Hayden kullakajj mä kʼachachtʼat cajaruw katthapïna, ukanjja janiw jichhakam jikjjataskäna uka imantat yatiyäwipajj utjäna. Dahl jupax qhipäxan sarnaqäna, francés jaqinakan nayrar sartawip arknaqasa.
  
  "Phisqa minutonak qhepüru. Janiw kuna chimpunakas rusanakax utjkiti. Ukat chino jaqinakax sartasipxiwa. Walikiwa, ukajj inas taqeniru mä jukʼa qheptʼaychispa" sasa.
  
  Lauren kullakajj jupanakar akham sänwa: "Helicóptero tunka minutonakatjja" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Jan jankʼak sarjjam sasaw sapjjäta" sasa. -Aka waynaxa wali junt"üñapawa -sasa.
  
  -Nayaw pasayä -sasa.
  
  Drake jupax juk"amp chiqa thakhinjam saräna, mä suma tapa suyt"asa. Quqanakax taqi chiqaruw jalnaqäna, uraqix llamp"u ukat q"añu ukhamarak uraqit wali q"aphinirakïnwa. Kenzix mä thiya rama apthapïna, t"ijtkasax amparanakap t"axllirt"asïna, "ukampis kusist"añajawa" sañjama. Nayraqatax mä jach"a saraqañaw utjäna, ukatx mä jach"a makhatañaw utjäna, ukat qhipäxankir thakhix chhaqtawayxänwa. Alaxpachax juk"akiw uñjasïna ukat taqi ist"añanakas ch"amakt"ayatänwa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Janiw khitis nayrar suytʼañap suyaskti" sasa.
  
  Kinimakax wali ch"amampiw ch"allxtayasïna. "Ist"irinakaruw atinisipxam" sasaw qhan arsuwayi, CIA ukan urunakapar kutt"asa. -Jupanakax jumax amuykta ukat sipan juk"amp askiwa -sasa.
  
  Drake chachajj janiw aka oraqenkapkänti, uk uñjarakïnwa, ukat mä jan chʼamani yapu yatiñanïnwa. Jupax sapa horizonte uñakipäna, Dahl jupax qhipäxat ukhamarakiw lurani sasaw sum yatïna. Pusi minutonakatjja, istʼañatakiw mä jukʼa saytʼasipjjäna.
  
  "¿Aka helicóptero ukan dirección jikxataña?" Hayden jilatajj Lauren kullakaruw jiskʼat arsüna.
  
  Nueva York markankir jaqix jupanakan uñstawip uñjaspänwa, escáner ukan ch"iyar ch"iyar ch"akhanakjama. "Chiqapuniw nayrar sartañama. Ukhamajj saraskakim" sasa.
  
  Taqi muyuntki ukax amukiw jikxatasïna; jupanakakiw akapachan jaqenakäpjjaspäna. Drakex mä juk"a pachatxa sarantaskakiwa, wali amuyumpiw kayunakap ajlliwayi. Alicia kullakajj jupan jakʼaparuw jalnaqäna, Hayden kullakajj mä jukʼa qhepäjjarakïnwa. Jichhax mayni equipo ukankirinakax juk"amp alcance ukar jilxatañatakiw ch"iqiyasipxi. Armanakax dibujatänwa ukat librew katxarutäna.
  
  Quqanakax nayraqatax jisk"achatäxänwa. Drake jupax anqäx perímetro jak"an sayt"äna, terreno uñakipt"asa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Mä pampa pampar mä jukʼa saraqaña" sasa. "Helicóptero ukatakix wali askiwa. Infierno, mä sueco jaqes ukham jachʼa dianaruw chʼalltʼaspa" sasa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Tantachäwir puriñkamajj kimsa minutonakaw pasjjäna.
  
  Hayden chachajj Drake jilataruw jakʼachasïna. "¿Kunjamas uñtasi?"
  
  -Janiw uñisirinakan chimpunakapax utjkiti. Jupax amparap luqxatäna. "Ukampis khitinakampis apasktan uk uñjasaxa, ¿kunatsa jupanakax ukhamäpxañapa?"
  
  Dahl sat chachajj jukʼamp jakʼachasïna. "Akanx pachpakïskiwa. Chiqpachansa, kawkhansa anqankapxi, ukampis wali imantataw jikxatasipxi" sasa.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Ukat aka thaknam sarasipjjatap yatismawa" sasa. -¿Kunatsa suyt"apxtanxa?
  
  Dahl chachajj Drake jilataruw uñtäna. -Yorkshire pudín ukax mä samart"añaw wakisi.
  
  "Mä urux" sasaw Drakex uka chiqar qhip qhipa uñakipt"äna. "Chiqpachans muspharkañ k"uchirt"äw arsuñampïsktawa, ukampis ukakamax, aruskipt"apxäta ukhakiw arsuñama".
  
  Quqa lineat mistunipxäna, mä jach"a ch"uxña qullu pataruw irnaqapxäna. Mä junt"u thayax Drake-rux aruntt"äna, quqanakax azucarjam jilxattatapatx wali sumaw jikxatasïna. Taqe uka cheqajj chʼusakïjjänwa ukat kawkhantï nayrajj mä asfalto franjampi tukuykäna uka cheqatjja, janiw jaya cheqan vallemp muyuntatäkänti.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jichhajj sarjjapjjam" sasa. "Mä perímetro plano uraqin utt"ayaraksnawa".
  
  Ukampis uka qhepatjja, taqe cheqan sumankañasa chʼusakïñas tʼunjatäjjänwa. SPEAR ukankirinakax t"ijt"asaw qullu patat saraqapxäna, kunatix ch"iqa tuqinx rusanakax kawkhantix imantasipkän ukatw warantapxäna. Panpachani nayraqatapanxa, jaya arboleda ukamp imantatäsa, francés jaqinakax uñstapxarakïnwa.
  
  Ukhampachas Drake chachan kuns uñch"ukiñapänwa. Chiqansa, janiw sutinakapan etiquetanakapax utjkänti, ukampis ajanunakapasa ukat kunjamsa sarnaqapxäna ukax mayj mayjänwa.
  
  Uka pachparakiw jupanakan helicópteropax alaxpachan uñstäna.
  
  "Ay mierda".
  
  Chʼiqa toqenjja, rusa jaqejj qonqortʼasisaw llamayu pistola amparapar chintʼäna.
  
  
  TUNKA paqallqun JANK"A
  
  
  Drake jupax muyuntasinx nina nakhantäna. Balanakapax uka elite pallapallaruw muyuntat ch"uxña quqanak ch"iyjatayna, ukampis janiw wakicht"äwinakap jan walt"aykänti. Uka cohete lanzadorajj janipuniw mayjtʼkänti; ukat palanca katjkäna ukax chʼamampiw qhiparäna. Masinakapax jupar muyuntatw ventilación ukamp jalnaqapxäna, nina kutt"ayapxäna. Drake chachajj mä akatjamat jan walinakan phoqantat akapachan jikjjatasïna.
  
  Francés jaqinakax taqi ch"amapampix chiqak helicóptero uraqir puriñkamaw t"ijtapxäna. Drake, Dahl ukat Smith jupanakamp chikaw rusanakax jan walt"ayat uñjapxäna ukat jark"aqapxäna. Piloto chachan ajanupax uñjasïnwa, kawkhantï uraqir puripkäna uka chiqaruw uñchʼukiskäna. Alicia ukat May jilatanakajj janiw kunjamatsa jukʼamp kʼachachtʼapkänti ukat jupan amuytʼasiñapatakiw amparapamp luqxatapxäna.
  
  Balas ukanakax thaya taypinw khuchhuqapxäna.
  
  Drake chachan ch"iwipax mä ruso jaqiruw llamkt"äna, ukat mä qunquriparuw khithäna. Haydenan arupax comm.
  
  "Piloto, ¡esquivaña! ¡Lauren, cohetenakanïpjjatap yatiyam!"
  
  Drake, Dahl ukat Smith jupanakax contingente ruso ukarux jawq"japxäna, ukampis jupanakax wali jayaruw qhiparapxäna, janiw sum linear uñt"ayasipkänti, juk"ampirus sarnaqañ pachanx. Pilotojj uñchʼukisïnwa, ajanupas wal mulljasïna.
  
  RPG ukax jalxatawayi, cohete ukax mä silbato de aire ukat mä ch"aman thuqt"awimpiw jaltxatayna. Drake ukat mayninakax jan kun lurasaw uñch"ukipxäna, kunawsatix jupax, aire ukan mä thakhi jaytasa, jan pantjasis helicóptero tuqir chiqak jaltxatayna. Mä jach"a axsarañampiw pilotox mä jach"a maniobra evasiva luratayna, helicóptero ukarux banco ukar jaquntatayna, ukampis pasañ misil ukax wali jayapunïnwa, manqha tuqiruw ch"allt"asitayna ukatx chhullunkhayamp nina naktäwimpiw phallawayi. Helicópterox bancoruw jaltxatayna ukat jaquqanïna, chiqanakax jaquqanitayna ukat trayectoria de vuelo uksat juk"ampiruw apayatäna.
  
  Kunawsatix jan iyawsäwimpi, jan suyt"awimpi ukat sinti colerampi uñch"ukiskäna ukhakiw kawkirus jan wali thakhipax purini uk uñjäna.
  
  Francés jaqinakax uk jutaskir uñjasax ch"iqintañ yant"apxäna, ukampis t"unjata helicóptero ukax jupanak taypin uraqiruw jaquntatäna.
  
  Drakex uraqiruw jaquntatäna, p"iqip césped ukar imt"asa. Wila ukat naranja nina lawranakaw jalnaqäna ukat mistunïna, ukat chʼiyar chhullunkhanakaw alajjpachar jalnaqäna. Uka helicóptero jila partejj mä jaqeruw purintäna; jupampi avión apnaqirimpixa mä ratukiw jiwarapxäna. Rotor jach"a cuchillax p"akjataw kimsïr chhaqhir jaqit chiqak sarawayxäna, jank"akiw ukat mä akatjamat janiw kuns yatkänti. Drakex uñch"ukiskäna ukat mä jach"a nina nakhaskir q"añunakaw maynir ch"allt"ata uñjäna. Uka ch"amampiw kayunakapat jaquqaniwayi ukat tunka payan thakhinak qhipäxar jaquntawayi, ukat qhipatx taqi sarnaqawip sayt"ayawayi.
  
  Pä francés jaqinakakiw qhispipxäna; jilpach equipo ukankirinakax mä jan wali jan walt"äwinw atipt"apxäna. Drake jupax mayniruw phichhantat amparapamp phichhantat ninat jayarst"ir uñjäna, maynix jak"achasisinx liwxataskäna. Kunjamakitix payïrix arma apsuñ atipjatayna ukat pachparakiw masiparux sarxañapatak yanapt"atayna.
  
  Drakex colerasiñap manq"antasïna ukat concentración ukarux wali ch"amampiw katxarusiskakïna. Jupanakan mä sapa thakipajj tʼunjatäjjänwa. Hayden jupax libre tiro ukax wali ch"amanchatawa, ukampis jichhax rusanakax jupanakarux qhanpach amtanakampiw ch"axwapxäna. RPG uka jaqix wali ch"usawjaruw uñch"ukiskäna, payïr huelga lurañ amtaskaspa ukhama.
  
  Drakex sartasïna ukat equipox jupamp chikaw sartasïna. Rusanakat nina naktäw tuqir jayarst"asax mä red de imantañ utanakaw utt"ayapxäna, ukax uñisirinakaparux qunt"asipxañapatakiw wayt"äna. Drake ukat Dahl jupanakax chalecos ukankir jaqinakarux ch"ankhampiw jawq"japxäna, ukat uraqiruw liwxatapxäna. Jakʼachasipkäna ukhajja, nina lawranakaw jupanakarux muyuntäna, wali chʼullqhi pops ukat jachʼa chirridonakaw manqhat istʼasïna. Drake chachajj ajanupar jariqatäkaspas ukhamwa amuyasïna ukat juykhu ladopar umaruw chhaqtäna. Jilt"ir francés jaqinakax niyaw jayankxapxäna, usuchjatanakapampi ukhamarak chhaqhatanakapamp ch"axwapxäna, ukat qhanaw uka pachatakix ch"axwäwit mistupxäna.
  
  Drakex mä qunquriruw muyuntäna, enlace botón ukar ch"allt"asa.
  
  "Helicópterox uraqir purinxiwa" sasaw Laurenar uk chiqañchañatakix säna, ukatx akham sänwa: "Jichhax yaqha thakhiw yaqha chiqar sarxañatakix munasispa".
  
  Uka jaysäwix amukiw jikxatasïna. "Juparux".
  
  Uka equipojj qhepar kuttʼaskakïnwa, nina nakhaskir jarkʼäwimpi ukat jakʼachasir uñisirimpejj jukʼampiw jayankjjäna. Jan iyawsañjam ukat jan sinti khuyapt"ayasisa, mä RPG ruso ukax yaqha misil ukampiw uka helicóptero ukarux nayraqat t"unjatayna, ukat juk"amp plumas de llama ukat metrallas ukanakaw aire ukar khithatayna.
  
  Drake chachajja, mä metalajj amparapat chʼiyjatäkaspas ukhamwa amuyasïna ukat uka chʼalljjtatap uñjasajj muyuntäna. Dahl chachajj qheparuw uñtäna, ukampis Yorkshire markankir jaqejj pʼeqep chʼoqtʼasïna: "walikïsktwa" sasa.
  
  Alicia kullakajj jaya valleruw jupanakar uñachtʼayäna. "Aka thakhix ukakipkarakiw utji. ¡Jaqinaka, yaqha chiqar sarxapxam!"
  
  Hayden chachajj uka caja nivelaruw tʼijtäna. Smith ukat Kinimaka jupanakax qhipharuw qhiparapxäna, jupanakpachamp rusanakamp nina naktäwimp uñjasa. Drake jupax nayrar sartañ chiqawj uñakipäna, machaq muspharkañanakatak wakicht"atapuniwa ukat juk"amp jan walinak suyt"äna. Chinonakax kawkhans jikxatasipxäna, ukat israelíes, suecos ukat británicos ukanakax uñch"ukipxänwa.
  
  Jupanakan jank"akïtapax arknaqir rusanakaruw jaytawayi ukat jupanakax valle ukar puripxäna, pachax utjkipanxa. Alicia ukat Mae jupanakax mä jisk"a thakhinjam sarapxäna ukat yaqha tuqiruw tukuyapxäna, pä carril alquitrán ukan jak"apanwa, uka alquitrán ukax pä tuqitw chhaqtawayxäna, mä wasar pampar uñtasita. Lauren kullakajj janiw jupanakar kuttʼankänti, ukampis DC jilatajj yanaptʼaniw uk yatisajj jupa pachpaw jaytapjjäna.
  
  Drake chachajj janiw wali atinisiñampi phoqantatäkänti. Jupax janiw Lauren-ar juchañchkänti -neoyorquinox q"uma uma patxan sarnaqäna- ukampis jichhakamax janiw kunas misión tuqitx Capitolio ukan jan kuna usuni ukat junt"u qunt"atäpki uka chacha warminakax qhipäxanakap taqpach ch"uqt"atäpxatap yatiykänti.
  
  Alicia kullakajj tʼijtʼiriw saräna. Ukajj jukʼamp muspharkañänwa. Drake jupax rusanakax mä kasta tapanïpxañap yatïna. Inas thakinkchïna.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Uka cheqan uñtam" sasa.
  
  Niya chika kilómetro nayrar sartasajja, mä chʼiyar SUV sat autow saytʼasïna, ukhamat uka francés jaqenakar saykatañataki. Nayranakapanjja, autojj jankʼakiw patak llätunk tunk kilometronak sapa horar sarawayjjäna, pä operadoranakaruw cargapjjäna, ukat mä jachʼa jachʼa tukusaw jankʼak sarawayjjäna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Pobre bastardonaka" sasa.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Jiwasa pachpatwa llakisiñasa. -Jan ukax jiwasax "pobre bastardos" ukar tukuraksnawa -sasa.
  
  Alicia kullakajj taqe cheqanakar uñkatasaw akham säna: "Jan walinak lurañajj cheqawa" sasa. "Serio, janiw kawkirus sarañax utjkituti".
  
  -Uka caja imt"añani -sasa. Kinimakax thakhi jak"an mä quqa quqaw uñacht"ayäna. "Qhipürux akatakix kutt"anipxam. Jan ukajj Lauren jilatarojj yaqha equipo khitañapatakiw mayiñama" sasa.
  
  Drake jilatajj Dahl jilataruw uñtäna. "¿Janiw sinti ch"amäñapäkiti, ¿janich ukhamäki?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Wali risqiwa" sasa. "Inas jikxatapxchispa. Uka yatiyaw katuqaña. Ukhamaraki, uka yatiyawixa wakisirakiwa. Inas yaqha equiponakajj kimsïr kayuk sarañ thakinkapjjchïna" sasa.
  
  Drake jilatajj nayranakap chʼoqtʼasïna. Jupajj janiw uka toqet lupʼkänti. Mä nudo de tensión ukaw nayraqatapan chika taypin thuqtʼañ qalltäna.
  
  Alicia kullakajj akham sasaw quejasïna: "China markamp sarnaqañanjja, janipuniw pʼakjatäkaspas ukham amuyirïkti.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Akajj oraqen pusi esquinanakapat maynïriwa" sasa. -Ukhamajj uka toqet chuymachtʼasim -sasa.
  
  "Ay yuspajarapxsmawa dude. Uka tuqit yuspajarapxsma. Inas mä condominio alasirïchi" sasa.
  
  Rusonakax niyaw thakhinjam sarxapxi. Drake chachajj jupanakat mayniruw radior arnaqasir uñjäna. Ukat uñkatatapax rusanakat sipansa jukʼampiruw saräna ukat jaya chiqan kunatï sarnaqkäna ukaruw chuym churañ yantʼäna.
  
  "Inas jupanakan autopächi" sasaw Dahl chachajj tʼijtʼasajj uka pachpa horasan qhepar uñtasajj säna.
  
  Yorgix larusitaynawa, nayranakapaxa águila ukhamawa. "Ukwa suytxa. Ukat tunka maranak nayrajj inas cheq parlirïchïna" sasa.
  
  Drake chachajj nayranakap jiskʼaptayäna. -Ey, ukax mä autobusawa -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Tʼijusipkakim" sasa. -Jan interesat uñnaqanïñatakiw chʼamachasiñama.
  
  Alicia kullakaxa larusitaynawa. "Jichhax jumaw uk lurxtaxa. Janiw uñchʼukiñ jaytirjamäkti. ¿Jumajj ukham lurirïtati? ¿Jumax yatisktati jan maynir uñkatasa ukat jan fucking uñkatañjamätap jikxatañataki?"
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Sapa kutiw uk katoqta. "Natural ukhama".
  
  -Walikiwa, mä muppet ñik"utampi isthapt"atax mä juk"a uñjañawa -sasawa Drakex säna.
  
  Autobus ukax q"illu q"illu ukhamarak jichha pachan ukhamarak jan juk"ampiruw rusanakax pasawayxi. Drakex jank"akïtapa, conductorapa ukat pasajeronakapar wali askit uñjäna, ukampis janiw kuna lurañas utjkiti sasaw yatïna. Jupanakajj kawkïr jachʼa markatsa mä qhawqha kilometronak sarañankapjjänwa. Autobus jak"achasisinx rusanakax uñch"ukipxäna, SPEAR ukankirinakax thakhi jist"antapxäna.
  
  Alicia kullakajj lakapampiw akham säna: "Kʼachat kʼachat kʼachat sarnaqam" sasa.
  
  Smith jilatajj mä jukʼa tiempot larusitayna. "Akax janiw Kansas markankiti. Jupajj janiw amuykätamti -sasa.
  
  "Ukatxa mä universal aru". Alicia kullakajj Hayden chachajj wali chʼamanïkchïnsa, armap jiljjattayäna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Jukʼamp jankʼakiw" sasa. -Janïr radio tuqi saltkasaxa -sasa.
  
  Autobusax juk"at juk"at juk"at juk"at jaltxatayna, nayrïr ancho chiqapax jan chiqaruw liwxatäna. Rusonakax niyaw jaltxapxi. Drake chachajj punku jistʼaräna, ukat conductoraruw jistʼarañapatak amparapamp uñachtʼayäna. Uka jaqin ajanupax axsarataw jikxatasïna, nayranakapas jist"aratänwa ukat pallapallanakamp pasajeronak taypin t"ijt"askäna. Drakex punku jist"arañap suyt"äna, ukatx nayrar sartawayxäna, amparap luqxatasa.
  
  Ukat kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjamaw akham säna: "Kayukiw kayuk sarañ munapjjta" sasa.
  
  Uka equipojj autot chika taypiruw sarapjjäna. Dahl chachajj qhep qhepa kutiw jaltawayjjäna ukat conductoran amparapampiw chʼalljjtayasïna.
  
  "Nayraqata!" Jupax thakhinjam uñacht"ayäna.
  
  Rusonakax janiw patak yardanak jila qhipäxankapkänti, armas ukanakax jilxattawayiwa kunawsatix conductorax kayup pampar ch"allt"askäna ukhaxa. Qhanapuniw lado espejonakapar uñchʼukiskäna. Autobusax sarxañ qalltäna, pasajeronakax qhipäxar jisk"achapxäna. Drake chachajj wali chʼamampiw katjjasïna. Alicia kullakajj auton qhepäjjaparuw saräna, ukhamat kunjamsa arknaqapjje uk yatiñataki.
  
  "Jupanakax ch'am jikxatasipki".
  
  Drake chachajj Dahl jilataruw amparapamp luqtäna. "¡Keanu jilatarojj jankʼak sarañapatakiw sista, ¡maldición!"
  
  Sueco jaqix mä juk"a phinq"asitaw uñnaqäna, ukampis auto apnaqirimpiw parläna. Autojj jukʼat jukʼatwa jankʼak jiljjattäna. Drake jupax Alicia kullakaruw liwxataskir uñjäna ukat jank"akiw kutt"anïna, autobus ukan pasajeronakaruw arnaqasïna.
  
  "¡Saraqapxam! Jichha!"
  
  RPG ukar axsarasax Drake jupax jaquqanirakïnwa. Suertenixa, balanakax auton qhipäxaparukiw ch"allt"awayi, taqpachaw chasis ukan ch"allt"ata. Jupax wali samarañwa samsutayna. Qhanpachanx rusanakax civiles ukanakan jiwatapat yatiyatäpxänwa. Mä juk"a pachax kunaymaninakänwa.
  
  Mä kutimpiw sapa equipo de élite ukan amtanakap qhipäxan maquinaciones políticas ukanakax amuyujar purintäna. Janiw taqpach equipos ukanakax estado ukan patrocinatäpkänti; ukat yaqhip irpirinakax janiw kuntix luraskäna uk yatipkänti. Ukat mayamp amuyunakapax francés - ukat jiwat pallapallanakaruw kutt"awayxäna.
  
  Jupanakax lurawinakap phuqhapxi.
  
  Autobusax rusanakat jithiqtawayi, thakhinx jank"akiw sartawayi, taqpach marcopax khathatirakïnwa. Drake jupax mä juk"a samart"äna, jupanakax Ejin Horo uksaruw kutt"apxañap yatïna, kawkhantix sarapkän uka tuqiru. Choferojj mä jachʼa turnoruw atipjäna. Drakex kutt"anxänwa kunawsatix Aliciax qhipa asientopat mä jisk"a arnaqasiñ jaytawayäna.
  
  Ukat mä ch"iyar helicóptero uñjapxäna, uka helicóptero ukax rusanakanïnwa, jupanakar apthapiñatakikiw jalnaqäna.
  
  Haydenan arupaw uka conexión ukar phuqhantäna. -Janiw ataque lurapkaniti -sasa.
  
  Drakex lakap ch"allxtayäna. "Jichhax op. Ordenanakax mayjt"atawa".
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Ukat autot thakit jaqunukupjjarakispawa" sasa. "¿Qhawqha jaya markarus puriñkama?"
  
  Lauren jilatajj akham sänwa: "Llatunka minutonaka" sasa.
  
  "Jan wali jaya". Dahl jupax pasillot sarasinx wali jach"a auton qhipäxaparuw saräna, ukat pasajeros ukanakarux nayrar sartapxañapawa sasaw qhanañchañ qalltäna. Mä qhawqha tiempow pasawayjjäna, ukatsti Aliciampiw mayachasjjäna.
  
  "Hola, Torsti, ukat juk"ampinaka. Ukat qhipa asientonakax jampʼattʼasiñatakikiw sasaw amuyirïta" sasa.
  
  Sueco jaqix mä ch"akha ch"allxtataw arsüna. "¿Viajatajat usuntayañ munasmati? Uka lakanakajj kawkhansa utjäna uk yattwa" sasa.
  
  Alicia kullakajj mä jampʼattʼasisaw jupar phustʼäna. -Janiw kawkhankapkitix uk yatktati -sasa.
  
  Dahl jupax mä jachaqt"asiw chhaqtayäna ukat cruzan chimpup lurarakïna. Rusia markan helicópteropax mä juk"a pachaw uraqir purintäna, kunawsatix pallapallanakax makhatapkän ukhaxa, pista patxan liwxataskäna. Autobusax mä jukʼa jayaruw sarawayxäna ukat jupanak taypinwa muyuntäna, Alicia ukat Dahl jupanakax thaya uñakipapxäna.
  
  Drakex francés t"ijtirinakaruw nayrar uñtäna, ukampis jupanakax ataque lurañ yant"apxaniti janicha ukxa pächasïnwa. Jupanakajj jukʼanikïpjjänwa ukat chhaqtäwinakampiw chʼamachasipjjäna. Jupanakajj jukʼamp jachʼañchapjjäna. Kimsïr pʼeqeñchäwir cheqak saltapjjaspäna ukhajja, jukʼamp amuytʼasirïspawa.
  
  Ukampisa, jupaw uñchʼukiskäna.
  
  Lauren kullakajj uka aruskiptʼir jaqen arupaw istʼasïna. "Suxta minutonaka. ¿Jumanakax parltʼasiñatakix tiemponïpxtati?"
  
  -¿Kunatsa? Smith jilatajj qhuruchasïna, ukampis kuna inflamatorionaksa janiw lurkänti.
  
  "Kimsïr Caballerox mä misteriowa, khitirus Ordenax ukar jaquntawayi uma laq"ampi ch"allt"añataki. Uñt"at indionakax Mahatma Gandhi, Idira Gandhi, Deepak Chopra ukanakawa, ukampis ¿kunjamarak jumax juk"amp jan wali jaqir jikxatta, khititix nayrax jakawayki? Ukat jupax wali uñtʼatänwa" sasa. Jupax wali jach"at arsüna. "Jichhakamaw uñakiptʼasipkta. Ukampirus Washington markanx think tank ukax wali ch"amampiw jikxatasi. Inas jan sinti jan walïkchiti sasaw jupanakar sista" sasa.
  
  Drake chachajj wali samarañwa samsutayna. "Jïsa, munasiña. Janiw juk"amp jan walix paskaspänti", sasaw arsuwiyi. "Yaqha markanakaruw juk"amp ch"amanchañapa".
  
  "Chiqpachansa ukham lurasini. Yaqha yatiyäwinakanjja, aka oraqen pusi esquinanakapar chʼiyjawaytwa sasaw amuyapjjta" sasa.
  
  -¿Jumaxa utjktati? Mayax siwa. -Ukax suma yatiyäwiwa -sasa.
  
  Drake-rux típico jisk"achawipax gustänwa. -Katxaruñamawa, mayo -sasa.
  
  "Jïsa, janiw kusisita asientojat jaltañ munkti" sasaw Alicia kullakajj waña arunakamp säna.
  
  May jilatajj janiw jaysañ munkänti. Lauren kullakajj janis kuns siskaspa ukhamaw saskakïna: "Mä jukʼa suytʼapjjam, waynanaka. Jichhakiw chino jaqinakax uka tuqit wasitat sartasipxi sasaw sapxitäna. Pä helicópteros ukanakas thaknam saraski" sasa.
  
  Yorgi jilatajj akham sänwa: "Chino autot sarapjjta" sasa. -¿Janit jiwasax jan kuna jan walt"äwin uñjasiñäni, jupanakat sipansa?
  
  Kenzi kullakajj akham sänwa: "Mä jukʼa ingenuowa" sasa. "Gobiernonakax janiw kuns lurapkiti".
  
  Hayden jupax saskakiwa: "Jach"a generalización ukax utjkchispas. "Kenzie kullakajj cheqapuniw säna. Janiw autot jan makatapjjani sasin amuyksnati" sasa.
  
  Profecía arunaka, Drakex amuyt"äna kunawsatix mä ch"iyar ch"uqi ch"uxña alaxpachan autobus nayraqatan jilxattawaykäna ukhama.
  
  Aliciax akham sänwa: "Rusianakax akankapxiwa" sasa.
  
  Ukajj jukʼamp chʼamäjjewa.
  
  
  TUNK LLACH"A JALJA
  
  
  Helicópteronakax nayraqatat qhipäxaruw jaltxapxäna. Drake jupax uñjäna kunjams chino jamach"ix niya pavimento ukar bucear janïr nivelar puriñkamax autobus ukar chiqak sarkasa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Chʼaxwañaruw waytʼapxitu" sasa, ukat axsarat auto apnaqiriruw uñachtʼayäna. -Janiwa janiwa. ¡sarnaqaskakim!"
  
  Autobusan motorapajj wal wararïna, llantanakapas oraqer chʼalljjtäna. Walja jaqinakaw nayraqatan tantachasipxäna, jupanakax niyaw arnaqañ qalltawayapxäna. Drake jupax yatïnwa chino jaqinakax janiw amuyuparjam helicóptero ukar ch"allt"apkaniti, ukampis yatiñanakapx pasajeros ukanakar puriyañax ch"amarakïnwa.
  
  Choferojj nayranakap wali chʼamampiw jistʼarasïna. Uka autojj kuttʼanjjänwa.
  
  Drake chachajj juramento luräna ukat uka jaqerojj percapat jaqontäna, volantet katthapisa. Smith chachajj uka jaqeruw yanaptʼäna ukat jan sinttʼasisaw pasillot irpäna. Drakex autobus rueda qhipäxaruw jaltawayxäna, kayup aceleradorar uchasax amparanakap ruedar ch"amampiw katxaruyäna, ukat mä chiqa chiqarukiw sayt"äna.
  
  Helicóptero ukan nayrapax jupanakar chiqak uñacht"ayaskäna, uka ch"usawjax jank"akiw jist"antasïna.
  
  Qhipäxatsa ukat ladonakatsa arnaqasiñanakax istʼasïna. Jichhajj Smith jilatajj uka auto apnaqeriruw jarkʼaqañapäna. Drake chachajj wali chʼamampiw katjjasïna.
  
  Uka aruskipirixa ch"allxtayäna. Alicia kullakajj akham samsusaw akham säna: "Jutam, Keanu jan wali jaqejja" sasa. "Rusianakax niyas jiwasanakankiwa..."
  
  Kenzi jilatajj akham sasaw jisktʼäna: "Perra" sasa. -Samakïpxam -sasa. ¿Jumaxa fachada uñakipt"tati?
  
  Alicia kullakajj arnaqasitapaw autobus taypin istʼasïna.
  
  "Amuyunaka?" -sasawa Drakexa qhipa segundon jiskt"äna.
  
  "¡Janiw chiqpachansa junta directiva tantachäwix utjkiti!"
  
  Drake chachajj iyawsäwipatsa, experienciapatsa ukat volantepatsa wali chʼamampiw katjjasïna. Jach"a unxtasiwinakax jinchuparuw phuqhantäna. Jiwatanakax autobus ukan pampaparuw jaquntatäna. Smith jilatajj walpun chhuxriñchjasïna. Qhipa pachanx chino helicópterox ch"iqa tuqiruw banco ukar jalxatäna, ukatx helicóptero ruso ukax mä sayt"äwiruw liwxatäna, deslizamientos ukanakax niyaw autobus qhipäxapar ch"allt"asïna. Aliciax sillp"itäna ukat Dahl jupax kunkapar q"umachasïna.
  
  "Chiqpachansa aka wallpa muyuntat atipt"apxatax iyawstwa".
  
  Drakex sarnaqaskakïnwa, yaqha jach"a barrer turno nayraqatar uñjasa. "Ukat bono ukax janiw frit"atäktanti ni crujiente ukhamäktanti".
  
  "Jan sayt"apxam" sasaw Kinimakax säna. -Nayaxa niyaw manq"at awtjata -sasa.
  
  Alicia kullakajj chhuxriñchjasïna. -Ukax mä loco chino helicóptero ukhamawa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jupanakajj kuttʼanipjjewa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Jichhajj jumanakajj marka anqäxaruw jakʼachasipkta" sasa. "Ukampis kuna suma asentamientonakatsa kimsa minutonak sarañankiwa."
  
  Drake chachajj jankʼakiw uka yatiyirir jakʼachasïna. "¡Jutapxam jaqinakax! ¡Jupanakarux axsarayañamawa!"
  
  Kenzix qhipa punkunakaruw jak"achasïna, akham sasaw arnaqasïna: "¿Akanx khitis katananïpachati?"
  
  Arunakapax ch"uqi uñkatasiñampiw katuqatäna, pä jan ukax kimsa jaqinakaw asientonakap luqtapxäna. Jach"a nayrani jilïri jaqixa mä khathati amparap luqtäna, ukaxa mä bolsa muxsa achunaka katxarutayna.
  
  Kenzi kullakajj wali jachʼatwa arsüna. Drake chachajj punkunak jistʼarañatakejj mä interruptor tʼijtäna. Mä ratukiw uka israelita warmix janchip apsuwayxäna, ventana thiyat katthapisinxa, ukatsti uta patat katthapisinxa, auton tejaparuw jaquntäna. Drakex autox kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw sum apnaqäna, jach"a p"iyat jithiqtasax wali ch"amampiw samsuwayxäna, kunatix jupax lurañap amuyasïna, ukax Kensi ukan luratapatw jutäna.
  
  Ukat retrovisor ukanjja, Dal jilataruw jupamp chiktʼatäñatak saltʼir uñjäna.
  
  Oh mierda ukax wali askiwa.
  
  Wali chʼamampi amuytʼasisaw jan mayjtʼayaskäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Dahl sat chachajj auton tejaparuw makatäna. Kenzix amparap luqtäna, ukampis jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  
  -¡Juk"ampi jank"aki!
  
  Rusia markan helicópteropax wali jach"aruw jilxattawayi, jichhax wasitatw bucear sarawayxi, aka kutix kimsa cuarto ángulo ukan nayraqatapanx. Mä jaqeruw sapa ladopat warktʼatäskir uñjäna, mä armaruw uñchʼukiskäna, inas ruedanakar jan ukajj auto apnaqerirus uñchʼukchïna.
  
  Ukat jankʼakiw kuttʼanïna, mä helicóptero chino thaqhasa. Ukajj jakʼankjjänwa. Ch"iqa tuqiru liwxatasaxa, ukankapxarakïnwa, punkunakata armanaka uñch"ukipxäna. Chinonakax janiw jupanakan autobus ukanx walpun pallapallanakamp ch"axwapkänti, ukax qalltanx ch"amanchawayiwa, ukampis Hayden jupax katxarutax caja ukax munasiwa, ukat jan kuna jan walt"awis munaskiw sasin amuyasax chuym ch"allxtayi.
  
  Kenzi kullakajj auton tejaparuw qontʼasïna, thayaru ukat autonak istʼasajj qonqorinakapwa chʼoqtʼasïna. Ukatxa, armap jachʼar aptäna, helicópteroruw chuym churäna. Dahl jupax janiw filmañs yant"kaniti, jan ukasti tiruristanakar axsarañakiw suyt"äna. Rusonakax janiw ukham jark"aqasiñ uñacht"ayapkänti, ukampis Kenzix mayjt"añ wal munäna.
  
  Dahl jupax jak"achasir helicóptero ukarux uñakipäna. Walja jaqenakamp phoqantatäsajj janiw chʼamakïkänti, jan ukasti jiwayir jaqënwa. Qhip qhipa munatapax kunayman jan walt"äwinak utjayañawa, janirakiw mä autobusamp ch"axwañar puriyañas wakiskiti.
  
  Nayrïr ruedanakax p"iya patxaruw jaltxapxäna, Drake-t mä "perdont"apxita" sasaw apsupxäna. Dal chachajj janiw kuns istʼkänti, jan ukasti thayajj tʼijtʼir istʼasïna ukat mä helicóptero ukan wararitapsa istʼarakïnwa. Uka disparojj chʼeqa kayu jakʼankir metalat jaltjjänwa. Sueco jaqix janiw uk ist"känti, apunt"asaw pallapallanak apsuwayxäna.
  
  Uka balajj dianaruw purpachäna, kunattejj uka jaqejj pistola jaqontasaw qhepar kuttʼjjäna. Dahl jupax janiw ukax concentración ukar p"akintkänti, jan ukasti yaqha disparo jist"arat punkut apsuwayxäna. Helicópterox juparuw chiqak liwxatäna, jankʼakiw jistʼantäna, ukat aka kutix Dahl sat chachax axsarir jaqjam uñtʼayasiñax jan wali amtäwipunïtap amuyasïna.
  
  Jupajj auton tejaparuw jaltawayjjäna.
  
  Helicópterojj pʼeqep patjjaruw arnaqasïna, jichhak jaytkäna uka cheqaruw khuchhuräna. Jupax janiw Kensi tuqir kutt"añatakis maniobrabilidad ukankänti, ukampis jak"achasisinx mä chiqar jaquntañatakiw jak"achasïna.
  
  ¡Aubusan tejap thiyakama!
  
  Dahl jupax liwxatasinx nayrar sartawayxänwa, pachaparuw jupar puriñ yant"äna. Kenzi kullakajj janiw liwjjatkänti, ukampis janiw armap apnaqjjänti; ukampis chʼamañchtʼatajj wali jachʼa autot mistusaw wali alayaru jan jaytjasir thaknam tʼijtjjañapatak khitäna.
  
  Chino jamach"ix wali ch"amampiw banco luratayna, muyuruw mantatayna. Ruso chachajj pʼeqep patjjaruw pallapallanak arsüna, mä jan uñtʼat balaw Dahl chachan chʼeqa ñikʼutap jakʼankir metalar chʼalltʼäna. Kenzi jaqin janchipax autobus ladopat liwxatasïna ukat jupax taqpach janchiparuw mä qhipa jan ch"amani salto ukar jaquntäna, amparap luqtata.
  
  Jupax ch"iqa amparapampiw ch"allxtasir muñecapar chint"añ atipjäna; wali ch"amampiw ch"allt"ata ukat jan jark"at chhuxriñchjasiñ suyt"äna.
  
  Ukajj purintäna, ukampis jupajj katjjarurakïnwa, wali chʼamampiw chʼalljjtayasïna. Uka lliphipi, suma metalax jupa contraw irnaqäna, cuerpopax pataruw liwxatäna, Kenzi-n pesapax panpachaniruw jaquntäna.
  
  Uka link tuqiw arnaqasiñanakax utjäna. Uka equipox Kensi chachan kayunakap mä lado ventana qhipäxan t"ijt"ir uñjapxäna. Dal chachajj taqe chʼamapampiw katthapïna, ukampis sapa pachaw cuerpopajj uka chʼama puntar jakʼachasïna.
  
  Auton tejapanjja janiw embraguejj utjkänti, janirakiw kunas katjañatakis utjkänti. Jupajj katjjarusispänwa, janipuniw antutkänti, ukampis janiw kuna yanaptʼas jikjjatkänti jupar jachʼar aptañataki. Drake chachan arupax uka yatiyiriruw purinïna.
  
  "¿Jan jaytjañ munasmati?" Jach"at arsu, jan sum amuyt"ir, mä juk"a llakisiña.
  
  Dahl chachajj kunjamsa jikjjatasi uk sum liytʼäna. Jupanakatï saytʼapjjaspäna ukhajja, rusanakasa, chinonakas walpun jawqʼjapjjaspäna. Kunas pasani uk janiw khitis yatkiti.
  
  Lauren kullakajj arupajj sarawayjjänwa. "Perdón, jichhakiw mä yatiyaw katuqta, sueconakax jumatakiw jutapxi. Jichhax pusi tuqiruw jilxattaski, jaqinaka" sasa.
  
  Dahl chachajja, uka pesajejj musculonakap chʼalljjtayatap amuyasïna. Sapa kutiw autobusax t"ijtäna, yaqha pulgada cuerpopax thiyat liwxatasïna ukat Kenzix mä juk"a juk"ampiruw jaquqanïna. Jupajj mä israelitan arup istʼäna, mä cheqat alayatwa.
  
  "¡Jichhax antutapxam! ¡Nayajj uk lurasmati!"
  
  Janiwa. Jupanakajj sapa horajj sojjta tunka kilometronakwa sarapjjäna. Kenzix janiw jaytkaniti uk yatïna ukat janiw panpachanix liwxatapxañap munkänti. Dahl chachajj jukʼampiw jupar respetatap amuyasïna. Chuymapax wali ch"ullqhi imantatätap yatïna, jichhakiw mä juk"a jak"achasïna.
  
  Botanakapan ventananakar tambor sat thuqtʼir istʼasitapatjja, jupan pachpa chuymapaw jukʼamp jankʼak thuqtʼäna.
  
  Jupanakax mayacht"asisaw liwxatapxäna, Kenzix ladopat saraqasinx Dahl jupax autobus pataruw liwxatasïna. Jupax uka qhuru thiyat t"ijtir qhuru patat katxaruñ yant"äna, ukampis ukax wali jisk"akïnwa ukat jañchiparuw ch"iyjatäna. Jan suytʼäwi uñjasajja, jukʼamp tiempow jupar katthapisïna, taqe kunwa aptʼasïna.
  
  Pechopax qarqa tuqiruw sarawayxäna, jan jark"ataw liwxatasïna. Nayranakapaxa Kensi nayranakapamp jikisipxäna, uka nayranakapaxa uñch"ukiskäna. Jupanakan maynit maynikam maynit maynikam maynit maynikam maynit maynikam maynit maynikam maynit maynikam mayjtʼayasipjjatapajj jan arunakampi, janiw kuns arskänti, ukampis wali chʼullqhënwa.
  
  Jumaw nayar antutapjjañama.
  
  Janiwa.
  
  Jupax wasitat jaquntäna, ukat jan kutt"añ chiqat pasawayxäna.
  
  Ch"amani amparanakaw panpacha vaca qallunakaparux katjapxäna, amparanakax Mano Kinimake ukakiw utjaspa.
  
  "Gotcha" sasaw hawaianojj säna. -Jumanakax janiw kawkirus sarapktati -sasa.
  
  Hawaianox Dahl juparux yanapt"äna ukat juk"at juk"atw liwxatasitapat qhipäxar jaquntäna. Dahl jupax Kenzi juparux wali ch"amampiw katxarutayna. Mayachtʼasisaw jukʼat jukʼat jan kuna jan waltʼäwin uñjasipjjäna.
  
  Uka patatjja, helicópteronakajj qhep qhepa kutiw chhaqtjjapjjäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drakex Kinimakax amigonakapar wali ch"amampiw katxarutap yatïna, ukampis wali ch"amampiw autobus ukar muyuntañ atinakänti. Rusonakampi chinonakampix kunayman tuqinakatw atacapxäna, ukax qhipa jawsatäñap yatipxänwa.
  
  Ventananakan pʼakjatapat istʼasajj mayninakajj janiw ina chʼusat sarnaqapkiti sasaw jupar yatiyäna. Jupanakajj mä amtanïpjjänwa.
  
  Alicia qhipäxanxa, Smith, May, Hayden ukat Yorgy jupanakax sapa mayniw autobus ukan sapa ladopat mä ventana apsusinx t"unjapxäna. Jakʼachasipkäna uka helicópteronakaruw uñchʼukipjjäna, ukatwa wal pallapallapjjäna, ukat jankʼakiw ladopar sarjjapjjäna. Quqa linea ukax tukusxänwa ukatx Drake jupax nayraqatapan edificionak uñjäna.
  
  Thakhi llika, muyuntata. Qhepäjjatjja, disparonakaw istʼasïna, ukat autojj phoqantatänwa; ch"iyara helicópteronakax alaxpacharuw sarapxäna.
  
  Jupax wali samarañwa samsutayna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jiwasax qhispipxtwa" sasa. -Yaqha pacha ch"axwañataki -sasa.
  
  Lauren kullakajj akham sasaw arsüna. Ukat akham sarakïnwa: "Suecia markankirinakajj qheparuw kuttʼapjjarakïna. "Ukampis señalan mä halo ukham kuns jikxatta. Kunas Washington, yapu ukat nay taypin utji. Akax muspharkañawa. Niya ukhamaraki... ukhama..." sasa.
  
  "Kuna?" sasaw jisktʼasta. -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  "Ukax yaqha conjunto de comunicaciones ukanakax utjkaspas ukhamawa. Uka anattʼañanxa jukʼampinakaw utji. Mä juk"ampi..." sasaw pächasïna.
  
  "Tama?" Drake ukax tukuyäna.
  
  Hayden jilatajj wali jachʼat arnaqasïna. -Ukax larusiñatakjamawa -sasa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Nayajj yattwa" sasa. "Chiqpachansa wal munasta ukat janiw yatxattʼat jaqïkti. Karin kullakatï akankjjaspäna ukhajja, jukʼamp sumaw jikjjatapjjerista" sasa.
  
  "¿Kuna aruskipäwinaksa katjasmati?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna. "¿Jichha jiskʼa yänakas?"
  
  Drake jupax nayraqat SEAL Team 7 ukan arsutapat amtasïna, Dahl ukat jupa pachpakiw ist"apxäna. Taqi yatiyawinakax tapt"ataw sasaw wasitat amuyt"äna.
  
  "¿Mä jukʼa tiempot qhepar jaytsnati?" - sasaw jiskt"äna. "¿Ukat ¿jukʼamp suma thak jikjjatapjjätati aka cheqat mistuñataki?"
  
  Lauren kullakajj wali samarataw istʼasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Chiqansa, chiqpachansa" sasa. -Mä minuto churapxita -sasa.
  
  
  TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Hayden Jay jupax walja horanakaw uka equipo ukan jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatak suyt"äna, Taiwán markan mä jisk"a satélite ukan imantasïna, janïr uka jisk"a chiqanakat telefonot jawsañataki.
  
  Jupan amtapax: Kimberly Crow jupamp jikisiña.
  
  Mä jukʼa tiempow munasïna, ukampis Hayden jilatajj jan jaytjasaw chʼamachasïna. Uta qhipäxan mä llamp"u esquina jikxatäna, qunt"asisaw suyt"äna, p"iqip jan muyuntayañataki. Jakäwipan wiñayatak kuns jikxatañax chʼamapunïnwa, ukhamat equipo anqäxan katjañataki. SPIR ukax jakäwiparuw tukuwayi, jakäwipan amuyuparjama, ukat ukatw jupax jan kuna conexiones personales ukanakas utjkänti, janiw kunas utjkänti jan ukasti irnaqawikiw utjäna. Jupax aventuranakan thaya thayt"atapatw lup"ïna, jupanakax mayacht"asisaw aventuranakan sarnaqapxäna, Odin ukat Infierno punkunakat qalltasa, Babilonia ukat Pandora uksakama, Nueva York markar niyaw t"unjañatak nuclear ukan phallawipata, Ben Blake jupamp nayra t"aqanuqtatapata ukat jupampi jichhakiw Mano Kinimaka jupamp t"aqanuqtawayxi. Jupax ch"amanïtaynawa, sinti ch"amanïtaynawa. Jupajj janiw ukham chʼamanïñajj wakiskänti. Jichhakiw Perú markanx inca tesoro ukan jan walt"awipax amuyunakapan ukhamarak janchipan jan walt"ayawayi. Janipuniw nayrajj ukham chuyma chʼalljjtayatäkänti.
  
  Jichhajj samarataw wasitat amuytʼasïna. Inas puentenakax phichhantatächïna, ukat ukax walikïñapänwa. Ukampis chiqpachansa mayjtʼañ munchi ukhaxa, jakäwipan jukʼamp munaspa ukhaxa, janïr uka cheqar sarkasaxa, mayamp maynir chuym ustʼayasiñatakiw jan waltʼayasiñapäna. Aka Mano jan ukax yaqha jaqis ukhamäpan.
  
  Nayax llakistwa. Chiqpachansa nayax muntwa. Ukat jutïr kutinjja, kuntï qhepat munkta ukarjam sarnaqañatakiw chʼamachasiñaja.
  
  Jakäwitxa. Janiw irnaqäwit mistuñakiti. SPEAR ukankirinakax tantachasipxäna ukat mä suma irnaqäw lurapxäna, ukampis janiw kunas wiñayatak utjkänti. Uka pachax puriniwa-
  
  -¿Miss Jay kullakaxa? - sasaw robotan arupax säna. -Jichhaxa yanapt"apxsmawa -sasa.
  
  Hayden jilatajj taqe ukanakwa mayachtʼäna. Línea ukan jutir arupax Secretario de Defensa ukankiwa.
  
  -¿Kuna jan walt"awis utji, agente Jay? Lacónico, amukt"aña, jayarst"ata. Crowe jilatajj wali chʼamanïkaspas ukhamänwa.
  
  Hayden kullakajj kunjamsa jachʼa jisktʼapar enmarcaspa uk amuytʼañatakiw tiempo apstʼasïna. Jupax laq"aruw imt"añ amtäna ukat kuntix Cuervox katjki uk uñjañ amtäna.
  
  "China markat sarxapxta ukat payïr caja katuqapxta. Jichhax uka equipox uñakipt"aski. Yatiyäwinakax jank"akiw purini, janiw pächasiñakiti. Janiw kuna jan walt"awinakas utjkiti, walja khuchhuqatanakas ch"akhanakas utjkchixa. Janiw taqpach uñisir equiponakax uñisiripkiti..." Mä juk"a pachax Crow-ax ch"akhuspati sasaw jiskt"asïna, ukatx saskakiwa, "yaqhip markanakax yaqhip markanakat sipanx juk"amp ch"amanïpxiwa. Francés jaqinakax kimsa kutiw chhaqhapxäna. Mä rusa jaqix usuchjatawa. ¿Yaqha, jukʼamp jamasat equipojj utjaspati? Mä jisk"a jisk"a jamasat americano aruskipäwinak ist"apxta, ukax chiqans janiw kuns uñacht"aykiti. Britániconakax jiwasan laykux utjiwa, jan ukax ukhamarakiw amuyasi, ukat Drakex jupanakarux mä juk"a ch"amanchawayi. Jichhax jan kuna usun utankxapxtwa, kimsïr Caballero ukan kawkhans jikxatasi uk yatiñatakix think tank ukan suyt"apxta".
  
  Jichhajj saytʼasisaw suytʼäna.
  
  Crow kullakajj janiw kuns kamachkänti. -¿Kunatsa yaqhaxa?
  
  "Janiw nayax uka tuqitx iyawskti". Hayden kullakajj chʼamachasitapajj inamayakïkäna ukhajj aynachtʼataw jikjjatasïna. Jupajj jukʼamp directo lurañapati janicha sasaw jisktʼasïna.
  
  Crowe jilatajj akham sänwa: "Washington markankir jaqenakampiw sapa kuti jikista. -Janiw nayar yatiyañax wakiskiti.
  
  "Ah, walikiwa. Pay suma".
  
  Hayden jilatajj firmañ qalltäna. Ukapachaw Crowe chachajj jan juchanïkaspas ukham mä mayiw línea ukar apayäna.
  
  "Suyaña. ¿Maynix estadounidenses ukham uñt"ayasispa sasaw amuyta sasin sasmati? ¿Kawkhansa yapu taypinxa?
  
  Hayden jilatajj janiw ukham siskänti. Ukampis taqe uka wakiskir yatiyäwinakatjja, Crowe chachajj mä yatiyäwinakakiw katjäna. Jupax mä larusiñampiw ch"amachasïna. "Uñtasitax ukhamawa. Ukjja oraqenwa istʼapjjayäta" sasa. Jupajj janiw Lauren kullakarojj uka toqet yanaptʼkänti. "Chiqans yattanwa janiw payïr equipox utjkiti, ukhamax yaqha markanakat maynïriw ex fuerzas especiales estadounidenses jan ukax mercenarios ukanakamp apnaqaspa".
  
  "¿Estados Unidos markan irnaqirinakapar apnaqañapatak mä jiskʼa elemento anqäx markan gobiernopan?" Crowe jilatajj akham sänwa. "Ukhamäspawa, agente Jay. Inas jumax chiqaw sasksta. Chiqansa, - jupax larusitaynawa, "janiw payïr equipox utjkaniti".
  
  Hayden jilatajj janiw arunak istʼkänti. "¿Ukat kunapachas kuttʼaniñäni? ¿Kunarus kuttʼanjjtanjja?
  
  Crowe kullakajj amukiw qheparäna, ukaw Hayden jilatarojj kuntï jisktʼapkäna uk sum yatta sasaw säna. Qhepatjja, akham sänwa: "Mä casot maya kutiwa" sasa. "Nayraqataxa, Jinetes de la Orden satäkis ukanakax jikxatasiñawa ukat neutralizatäñapawa".
  
  "Ukhampuni". Hayden kullakajj Crowe jilatampi cheqak parltʼañatakejj qhep qhepa chʼamanïtap yatirakïnwa, ukatwa mä jukʼa jayarstʼañ amtäna. "¿Americanonakan arunakap wasitat istʼañäni ukhajja, ¿kamachasmasa?"
  
  "¿Khitis nayajj yapu lurañ yatirija? Uk uñjapjjam" sasa.
  
  Crowe kullakax jawsañ telefono jist"antawayi, Hayden kullakax walja minutonakaw celularan pantallapar uñch"ukis jaytawayi, jichhax janiw jupakikiti jan ukasti markapan amtanakap wasitat uñakipasxi.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax samart"añ aski pachampiw Yorgy, Mai ukat Kinimaka jupanakax machaq caja ukar askichapxäna. Genghis Khan sat chachan mausoleopat jutatapa ukat uka legendario figuran yänakap taypin utjatapajja, kunjamsa jupar respetapjjerïna uk jukʼamp jachʼañchäna. Uka patat uñstki uka qhana, ajjsarkañ chimpujja, nayrajj Qhepa Juiciojj Ordenankänwa sasaw uñachtʼayäna.
  
  Kinimakax uka castillot yatxatäna. Ukat akham sarakïnwa: "Nayrajj Ordenan llavenak lakirañatak mä amtanïtap yatta" sasa. -Ukampis jakäwix thakhinjam sarawayxäna -sasa. Jupax jachaqt"asïna.
  
  -Jiwaña -sasawa Mai kullakaxa llamp"u chuymampi säna. -Jiwañaw thakin jark"antawayi -sasa.
  
  "¿Suma chuymampi jistʼarañaj muntati?" sasaw Yorgy kullakajj jisktʼäna.
  
  -Jïsa, uka lunthatasiñ yatiñanakat mä qawqha uñakipt"añäni, Yogi. Aliciax Drake jak"ankir pirqar qhipäxat arsüna, mä amparapanx uma botella, mayni amparapanx pistola apt"ata.
  
  "Janiw kuna amuyunikisa". Kinimakax mä aycha ch"akhampiw llawintasïna. -Janiw chiqpachapunix arte ukhamäkiti.
  
  Kenzi kullakajj jupar jakʼachasïna, kunattejj Mai kullakajj tapa apthapïna. Mä muspharkañ escenario ukhamänwa, Drakex amuyäna, pallapallanakax mä jisk"a cuartoruw jist"antatäpxäna, janiw qunt"asiñ chiqas utjkänti, janiw parlt"añatakis ni manq"a phayt"añatakis utjkänti. Mä mini nevera umampi phuqt"ata ukat mä qawqha cajas galletanakampi. Ventananakajj cortinanakanïnwa, punkupas wali chʼamampiw jarkʼantatäna. Alfombrajj usuchjatäjjänwa ukat qʼañuchatäjjänwa, ukampis soldadonakajj jukʼamp jan walinwa uñjasipjjäna. Mä jukʼa samartʼañatakis walikïskänwa.
  
  Smith chachajj punku uñjaskäna ukhajja, Hayden jilatarojj wasitat mantayäna, May jilatajj caja aptʼasisaw mantanïna. Drake-takix uka jefex qarjata ukat llakit uñnaqt"anïkaspas ukhamaw amuyasïna, mä borde. Qhipharux aruskipäwipat juk"amp qhanañcht"añap suyt"askta.
  
  Mai kullakajj mä qhawqha segundonakajj kayut kayuruw mayjtʼäna, janïr amparanakap apsuñkama. Jupajj mä thiya carpetampi llawuntata ukat nudo guitampiw chintʼat mä jachʼa papelanak aptʼatäskäna, ukatwa equiponkirinakat yaqhepajj cejanakap jiljjattayapjjäna.
  
  "Chiqpachansa?" Kinimakax chhuxriñchjataparuw qhipäxar qunt"asïna. "¿Aka armax akapachar jan waltʼayaspa?"
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Qillqat arujj wali chʼamanïspawa" sasa.
  
  "Kunasa akaxa?" sasaw jisktʼasta. sasaw Lauren kullakajj jisktʼäna. "Washington markankir taqi waynanakaw suyt"apxitu".
  
  Tiempojj jupanak contraw irnaqaskakïna. Kunjamtï nayrajj lurapkäna ukhama, ukajj anatañan nayrar sartañataki ukat -jukʼampejj tʼijuñan nayrar sartañatakiw wali wakiskirïna. Drake jupax pä thakhi nayrar sartañ uñjäna. "May, Hayden ukat Dahl, ¿kunatsa jan kunsa yatkta? Lauren - ¿kunas kimsïr kayuk saririn utji, kunattix kawkirus sarañatakix mä chiqawj munapxta?"
  
  Lauren kullakajj kimsïr cheqanwa jikisiñäni sasaw jupanakar satayna. Jichhaxa wali jach"atwa chhuxriñchjasïna. "Walikiwa, janiw khitis sapa patakat 100 seguro ukhamäkiti waynanaka. Mä dibujo uñachtʼayañatakejja, pusi jachʼa puntonakat kunjamsa qhanañchapjje uk uñtʼayapjjäma" sasa.
  
  Drake jupax May ukat mayninakax ñik"ut ch"uqt"asipxäna, kunawsatix armas de conquista ukar sarapkän uk uñjäna. "Jiwasax pachanïtanwa".
  
  "Walikiwa, ukax chiqpachansa wali askiwa. Tunka suxtani patak maranakan Machaq Uraqi satäkis uka jikxatañkamaxa, aka Uraqix kimsa chiqaruw jaljata sasaw amuyapxirïna - Europa, Asia ukat África. Uka continentenak taypin jaljawipax Hellespont ukhamänwa, ukax Orden ukan plano ukarux wali sumpunw uñt"ayasi, ukax jichhakamax arktatawa. Ukatwa Asia markax Hellespont uksat jukʼampi qalltäna, uka uraqix jan uñtʼat qamirïñanïnwa, uka uraqix Oriente sasaw sutichapxäna. Chiqansa, qhipatxa América uksaruw jikxatapxatayna, ukatx Machaq Uraqiruw tukuwayi, munañjama, jan uñt"ata ukat suyt"äwimp phuqt"ata. Mä emblema librow apsutäna, uka librojj machaq pusi cardinal puntonakatwa uñachtʼayasïna. Asia, Europa, África ukat América uksankirinaka. Ukhamarjamax Orden ukax jan uñt"at razonanakatwa uka nayra amuyunakax mapapar inyectañ amtawayi - ukampirus inas jupanakax wali ch"aman reliquia thaqhir patriarcanakjam uñjasipxchïna." Lauren kullakajj mä samsuñwa aptʼasïna.
  
  "Ukhamajj akax akapachan wasitat yatichawipawa, ukax wasitatwa pasäna kunapachatix Australia ukat ukjatx Antártida markar jikxatapkäna ukhaxa?" Kenzi jilatajj akham sänwa.
  
  "Jïsa, patak patak maranakanx juk"at juk"at wasitat yatichañax yaqhip jaqinakax amuyapxi ukax jichhakamas utjaskakiwa. Ukampis ukajj yaqha sarnaqäwiwa. Janiw taqe ukanakajj kusisiña ukat rosas ukhamäkänti. "Uraqin pusi esquinanakapa" uka arunakax inas sarnaqäwinx juk'amp ch'axwañ arunakächïna. Hebreo arunxa, "extremo" sasaw jaqukipasi. Números 15:38 qillqatanxa, ukax fronteranakapawa; Ezequielax esquinanakaniwa; ukat Job chachax tukuyañanakaniwa. Ukhamaraki jaqukipatarakispawa. Qhanapuniw Bibliax aka chiqan larusiñatakix jist"arat jaytawayi..." sasa.
  
  Drake chachajj uk sum amuyäna. "¿Kunattejj akapachajj chʼusakïtap uñachtʼayi?"
  
  "Jïsa. Ukampis Bibliajj Isaías libronwa uka toqet qhanañchi, mä esfera sasaw säna. Ukhama, intencional enlace. Ukax akhamawa, jupanakax kunayman arunak apnaqapxaspänwa - niya tunka payan - ángulo uñt"ayañataki. "Extremo" uka arux amuyuparjamaw apnaqatäna, wali, ukhamakiw sasaw amuyasi. Ukat janiw khiti judiosa kunatï cheqpach kamsañsa muni uk jan sum amuytʼkaspänti, kunattejj 2.000 maranakaw urut kimsa kuti Jerusalén markar uñkatasin mistunipjjäna ukat akham sasaw qʼochupjjäna: "Jachʼa trompeta phustʼapjjam libre jakasiñasataki" sasa. Mä bandera ist'apxam yaqha markar apanukut jaqinakar tantacht'añataki, ukat aka uraqin pusi k'uchupat tantacht'apxita."
  
  "Ukhamajj ¿janit mä arunak aleatoriamente ajllkpachänti?" sasaw Smith jilatajj jisktʼäna.
  
  "Janiwa. Isaías profetan libropanjja, kunjamsa Mesiasajj aka oraqen pusi esquinapat markapar tantachtʼani uk qhanañchi. Taqi chiqatwa Israel markan tantachasipxani" sasa.
  
  Kenzix janiw mä musculos kuynt"känti, janirakiw mä arsa arskänti. Drake chachajj janiw religionapan creenciap amuykänti, janis kuns amuykchïnjja, ukampis ukhamäkchïnsa, jan jarkʼataw jakäwipan wali wakiskirïñap yatïna. Uka tiemponjja, Lauren kullakajj sarantaskakiñap suyapkäna ukhajj mä jukʼampiw jupat yatjjatäna. Dahl kullakajj nasïwitpach suma chuymanïtapa ukat suma chuymanïñ chuymapar kuttʼapuniniwa sasin amuyatapajj mä jukʼa cheqapänwa. Jupan utjki uka cheqap uñjaskakïnwa, mä arunjja, jan wali lurañan cheqapsa- ukampis ukajj janiw jan walikïkänti.
  
  Awisaxa.
  
  Ukampis janiw panpachan ukham lurañjamäkänti. Ukat ukax Kenzi ukan uñjäna - mä jan sinti khuyapt"ayasir jiwayir jaqi kunapachatix munaskäna ukhaxa, ukat mä ch"axwañ alma kunapachatix jan munaskäna ukhaxa. Jupa laykux mayjtʼayañapatakiw jaytapxañapäna.
  
  "Chiqans ukax wali askiwa", sasaw Kinimakax arsuwiyi. "Nayraqatax África, ukatx China. Ukhamajj ¿kunas jutïrin pasani?
  
  Lauren kullakajj jankʼakiw jaysäna. "Jïsa, Biblian kuntï sañ munkäna ukajj chʼakhanakanïnwa sasaw amuyapjjta, kunjamtï Ordenan siski ukhama. Jutïr jaqen jutañapatakejj jukʼamp chʼamwa lurapjjäna. Qillqatarjamaxa... walikiwa... Nayax wakiskir t"aqa uñxatt"ä: "Estrategia Awkipan samarañ utanakap jikxatañamawa, ukatx Khagan; ukat jukʼamp jan wali indio jaqejja, ukat Diosan Pʼeqepjja. Ukampis taqe kunas janiw kunjamtï amuyaski ukhamäkiti. Khagan markaruw 1960 maran visitt"apxta, tukuyatat phisqa maraw Conquista ukx ataúd ukar uchapxta. Chiqpach t"unjäwip jark"aqir Plagaruw jikxatapxta. Ukat ukakipkarakiw jiwayañ código ukax kunapachatix Riders ukanakax uñacht"ayapxäna. Awkin chʼakhanakapanjja, janiw khitis uñtʼayir chimpunakas utjkiti. Indiox armanakampi muyuntataw jikxatasi..." sasa.
  
  Drake jupax ukax umamp warantatawa. "¿Khititï jakawayki ukat sipansa jukʼamp jan wali indio? Ukat jupax armanakampi muyuntatäpachati? Chiqansa, India markanx kawkhans utjaspawa. Aka markax armanakampi muyuntat markawa" sasa.
  
  "¿Kunapachatï Ordenax Riders ukar imantaskäna ukhaxa?"
  
  Drake jilatajj uka toqetwa lupʼïna. "Walikiwa, jïsa, nayax ukham amuyta. Kunjamäskpasa, ¿kunas kimsïr caballerojj?"
  
  "Manq'at awtjata".
  
  Jupax wali ch"amampiw samsuwayxäna ukat Aliciaruw uñkatarakïna. "Janiw Princesa Mulsa ukax utjkaspati, ¿janich ukhamäki?"
  
  Aliciax amparapampiw nayraqatar qhipäxar luqxatäna. "Inasa. Nayajj uk uñjäjja -sasa.
  
  Drakex nayranakap ch"allxtayäna. -Jumax fucking imposible ukhamätawa.
  
  "¿Kuna munañanakas utji?"
  
  -¿Kunatakis?
  
  "¿Kawkïr princesasa? Imill wawax yatiñapawa, jumax yatisktawa" sasa.
  
  Jupax botas ukanakat yatxatäna. "Waliki. Nayax nayratpachaw Cleopatra warmirux mä juk"a yäqasirïta. Nayax yattwa jupax janiw princesakiti, ukampis..."
  
  "Riyna? Ukhamajj jukʼamp sumawa".
  
  Lauren kullakajj wali parlaskänwa. "Kunjamtï nayrajj sisktxa, yuqall wawanakas imill wawanakas kawkïr indiotsa Ordenan parlispa uk sum amuytʼasipki. Chiqansa, ukax sinti pächasiñawa. Nayax sañ muntwa, jupanakan pachapar jupanakan zapatopar uchasispasa, tunka payan sapa mayniw utjaspa" sasa.
  
  "¿Ukat taqiniw armanakampi muyuntatäpxi?" sasaw Smith jilatajj jisktʼäna.
  
  "India markan jakasta, jïsa. Wakiskiri."
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Walikiwa, mä jukʼa cheqaruw sarapjjta" sasa.
  
  Drake jupax May, Hayden ukat Dahl jupanakaruw uñch"ukiskäna, jupanakax payïr caja Conquista ukan utjki ukanak uñakipasipkäna.
  
  "¿Kuna nayrar sartawis utji?"
  
  Hayden kullakajj amparapampiw luqtäna, ukajj niyaw ukankapjjatap uñachtʼayäna. Jupax uñch"ukisïnwa. "Ukax mä escenario de finsión ukan plano ukhamäkaspas ukhamawa. ¿Uka vara efectot amtastati? Mä jisk"a lurawix yaqharuw puriyi ukat yaqharuw puriyi, sapa mayniw juk"amp jach"a?"
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Teoría de chaos" sasa. "Akax mä arma de conquista ukhamawa, ukat Genghis Khan jupax wali amuyt"irïnwa. Ukham lurasajj taqe akapach atipjasmawa" sasa.
  
  Drakex uma botellap t"unjatäna.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "¿Armanakas domino efecto?"
  
  "Wali chiqawa. Kunjams Franz Fernando jiwayatapax Nayrïr Jach"a Ch"axwäwin warawarapar puriyatayna. Inas uka amtajj jukʼamp jan waltʼäwinak utjañapatakejj kimsïr Jachʼa Chʼajjwäwi qalltaspa" sasa.
  
  "Ukhamarakiw" Drakex mä juk"a comunicador jist"antawayi ukat llamp"u chuymampiw arsüna, "wali ch"amäxiwa. ¿Khitinakarus churañäni?
  
  Taqinipuniw uñch"ukipxäna. Uka jisktʼajj walikïskänwa. Hayden jilatajj janiw jukʼamp kuns sañapäkiti sasaw qhan säna. Jupax yatïnwa Washington ukat Secretario de Defensa jupanakax nayratpach jupanakamp jan kusisitapxatapa, ukat SEAL Equipo 7 ukan amuyt"añar kutt"awayxatayna.
  
  Kikipaña?
  
  Janiwa.
  
  Hayden jilatajj mä qhawqha minutonak jukʼamp papelanak yatjjatäna, ukatsti chaleco manqhar ucharakïna. Taqi equipo ukar arst"asax amparanakap t"axllirt"äna, ukax amtäwix janiw jichhakamax luratäkiti ukat jan seguro documentonakampix chiqpachapuniw kunas pasaspa sasaw uñacht"ayäna.
  
  jachʼat arsusaw akham säna: "Jichhakiw aka tuqitxa askichañäni. Jichhax aka kimsïr chiqawj munapxta. Lauren kullakajj?
  
  -Ist'apxsmawa -sasa. Jiwasax wali suyt'apxtanwa ".
  
  "Jichhax mä juk"a suyt"am" sasaw Kenzix säna, qhipa tunka minutonakat ajanupan chhuxriñchjasiñapax wali qhanawa. "Jumanakax aka uraqin pusi esquinapaw sapxsma, ¿janich ukhamäki?"
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Walikiwa, Bibliajj uka toqetwa parli. -Ukat qhip qhipa taripäwin ordenapax ukhamarakiwa -sasa.
  
  "Walikiwa, kunas jan walïki. ¿Janit uk uñjkasma?
  
  Drakex nayranakap ch"irmthapïna, jichhax nayrat sipans juk"amp jan amuyt"ataw jikxatasïna. Dahl chachajj Kensi sat chacharuw wali sum yatjjatäna.
  
  "¿Inas mä qhawqha qhanañchtʼañajj yanaptʼchispa?"
  
  "¿Pusi esquinanaka? África, Asia, Europa ukat América uksankirinaka".
  
  "Ukhampuni. Ukhamaw sapxitu -sasa.
  
  Kenzix pä amparap ch"allxtayäna. "¿Kawkinkis India markax?"
  
  Hayden kullakajj kayut saytʼasïna. "Maldita, India markax Asia continente uksankiwa".
  
  -Ukax nayratpach askichatäxiwa -sasa.
  
  Lauren kullakajj kayunakapat lupʼïna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukajj Europa ukat América markanakarukiw jaytawayi" sasa. "Ey waynanaka, ¿nayampjamat amuytʼapjjta?"
  
  -Inas -sasawa Aliciaxa jach"at arsüna. "¿Asnumax ukhamarakiw ch"usa pampan qunt"asitapat ch"amakt"ata?"
  
  "Wallpa" sasaw Kinimakax säna. "Ukampis ukapachax wallpa amuyt"añapuniwa".
  
  "Orden ukax pusi tunk maranakan ch"axwañ jan wali jaqinakawa. Kunapachatï pistolanak imantapkäna ukhajja, "nativo americano" siski uka arojj apnaqatäjjänwa, ukampis janiw ukham amuyapkaspänti. Dios laykux pä tunk maranakan jan ukax uka nayraw yuripxäna" sasa.
  
  -¿Wila indionakaxa? sasaw Drake chachajj säna. "¿Salvaje Oeste uksat jutirinaka? Maldición ukax".
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Ukham lurasispawa" sasa. "Kuntix think tank ukax jan wali chiqan thaqhaskäna".
  
  "Ukhamajj ¿khitis jukʼamp jan wali jaqejj jakäna?" sasaw Dahl chachajj jisktʼäna.
  
  "Aka tuqit jumanakar kuttʼayapxäma. Jichhatakejja, avionar mantañakiw wakisi" sasa.
  
  Drake chachajj janiw Haydenar uñchʼukkänti.
  
  ¿América markar kutt"añaxa?
  
  Jan askinaka.
  
  Hayden jilatajj jukʼampejj Smith jilataruw uñjäna. Jupanakax janiw amuyapkänti kunas Perú markan kunatix luraskäna uka qhipatxa, jan ukax kuntix jilïr irpirinakax amuyapkän ukanakxa. Soldadojj jupar jachʼañchañatakejj jankʼakiw sartañ qalltäna ukat paquetep uñakipañ qalltäna.
  
  Kimsïr kayuni? ¿Manq"at awtjata? Ukat ¿América markanxa? ¿Jiwasan ch"axwirinakasax yatipxiti?
  
  ¿Jakäwip askichañatakix mä jukʼa sumankañ jikxataspachänti?
  
  Janiw jichhüruti, Hayden, janiw jichhürukiti, mayninakar firmasaw comunicadores ukanakap jaytañataki ukat jist"antañataki, jupax jan axsarasaw chika taypin sayt"asïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Uk lurasktanwa" sasa. "Ukat chiqaparuw lurapxta. Kunjamtï lurañasa, kunjamtï sapüru lurktan ukhama. Ukampis waynanaka, nayax reservacionanakanïtwa. Nayax iyawstwa" sasaw mä juk"a samart"äna, "Crowe ukat Estados Unidos markan gobiernopax payïr equipo uka anatäwin utjatapa. SEAL equipox 7 maraniwa, ukatx qhanaw jupanakax wali sumaw jikxatasipxi. Inas aka equipox jan anatäwinkkchiti, taqi kayuk saririnakar katuqañasataki".
  
  Drake chachajj uk istʼasajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "P'ampachawi?"
  
  "Walikiwa, ¿payïr uñstawix utjaspa sasin amuyta? Chiqpachansa, jiwasar tʼunjañataki akankapxaspa ukhaxa, ¿kamachasmasa?"
  
  
  PÄ PÄ JAQINAKA
  
  
  Karin Blake kullakajj chʼiyar zapatopampiw mesa patjjar qontʼasïna, celularapajj kunkapa ukat chinup taypinwa qontʼasïna, ukat libre amparanakapampejj tecladoruw qellqäna. Jupajj mä chʼiyjat camiseta ukat vaqueros uchatänwa, ukat ñikʼutapas mä thiya scrunchiempiw qhipäxar chintʼatäna. Ch"iqa jinchupar parlir aruxa niyaw Palladino-n larusiñapampix umamp chhaqhayatäxäna.
  
  -¡Amukt"am infierno, Dino! sasaw kuttʼanïna ukat jawsäna.
  
  "Jïsa Jisa". Pallapallax jachaqt"asisaw kutt"äna ukat ajanupar uñjäna. -Suma suma -sasa. ¿Dios, ¿khitis jumar pʼeqtʼañapatak uttʼaytamjja?"
  
  Karin kullakajj arstʼiriruw perdón mayïna. Ukat akham sarakïnwa: "Wawanakajj tʼaqhesiyasirinakawa. -Mä juk"ampi ukat jupanakax anqan jan wali thakhinjam sarapxani.
  
  Warmixa llamp"u chuymampiwa larusitayna. "Ay jïsa, naya pachpaw ukanak pä alasiyäta."
  
  Karin kullakax jach"a, musculoso Dinosaurio ukat compañero de brazos, jisk"a, janchini Wu ukar uñkatatayna. Panpachaniw pallapallanakax vapor ukar phust"asipkäna, aburrido ukhamaw mä wasar utan mä qhipa semanan cooped up, kunayman sistemas tweaking. Kunatï jupanakajj munapkäna ukajj cheqpach lurañawa.
  
  Karin kullakajj akham sasaw jisktʼäna: "¿Ukat tʼijtjjapjjäna?"
  
  "Ukhampuni. Nayax unidad de comunicación ukankirïtwa. Jupanakajj turnonakaruw khitapjjerïtu. SPEAR ukankirinakax chino ukanakat caja apsupxäna ukatx Taiwán markaruw jamasat puriñ atipxatayna. Mä chiqanx suerte, mä chiqanx yaqha equiponakan laykux reserva, nayax amuyta".
  
  Karin kullakajj janiw suertekïkänti, uk sum yatïna. Jichhürunakanx janiw SPEAR ukar sipan juk"amp suma equipox akapachanx utjkänti. Mä kutix uka warmin chikanchasitapatxa jach"a jach"a tukurïnwa.
  
  "Uka rider shit ukax janiw nayatakix sinti wakiskirïkiti" sasaw iyaw säna. "Yaqha lurañanakaruw chuym churta. Ukampis sapxita, ¿kawkirus jutïrin sarapxani?"
  
  "Walikiwa, janiw jichhakamax yatkti. India markar uñtasitawa. Ukampis mä jukʼa jan waltʼayasiñajj utjkaspa ukhamawa. Uñjapxam, Palladino pisin jakasir awk taykapar kunatix paskatayna ukat pachpa chiqankapxatax laykux mä juk"a yanapt"añ iyaw sawaytxa, ukampis kuntix nayax siskta ukax mä límite ukaniwa".
  
  Karin kullakajj jukʼampiw pächasïna. "Janiw jukʼamp wakiskirïkiti. Ukhama - kunapachatix jawst"kta ukhax Drake-n equipopan posición uñt"añajawa. Qharüruti jan ukax mä phaxsitxa. ¿Jumax uk lurasmati?
  
  Uka jaysäwix mäkiw utjawayi. "Jïsa, pachpa unidadan qheparañajkama. Nayax iyawstwa -sasa.
  
  "Pay suma". Karin kullakajj janïr jukʼamp jisktʼasipkäna ukhajj jankʼakiw parlañ tukuyäna. Mä jukʼa tiempow uka cuarto uñakiptʼäna ukat kawkhankapjjäna uk uñjañatakis apstʼasïna. Kunawsatix uka chiqax droga aljirinakan qullupat apaqapkän ukjatpachaw taqi jan walinakat q"umachapxi, taqi kasta chiqanakan parafernalia jikxatapxi, pampa tablanakat uta manqhakama, ukhamarak esquinas ukat crannies ukanakan taqpach loft ukan chiqanakan jikxatapxi . Taqi kun qhip qhipakama phichhantañax autoindulgencia ukhamänwa. Wali jan internetankkasax Karin, Dino ukat Wu jupanakax computadoranaka, comunicación, dispositivos de vigilancia ukat juk"ampinakaw utt"ayapxäna. Ch"usa utax jupanakan HQ ukhamäñapän ukhax ch"amanchatäñapawa, arxatañjamawa, mä castillo ukhamawa.
  
  Karin kullakajj niyaw ukankapjjatap amuyasïna.
  
  Jichhajj mä machaq tʼaqhesiñ amuytʼaw amuyupar mantawayjjäna.
  
  Jupax Dino ukat Wu jupanakaruw computadoranakan irnaqapki uk uñjäna, jupatakikiw alambrenak mayachthapipxäna ukat software, firewalls ukat juk"ampinakaw uskt"apxäna. Jupax chiqpach dinamita ukhamaw aka kasta lurawinakanx janïr entrenamiento qalltaskipanxa. Jichhajj jupajj jukʼamp jachʼänwa. Jïsa, mä qawqha yänakax jupanakan pist"askakïnwa, ukampis jichha qullqix ukatakix wakisispawa. Jupanakajj mä jukʼa qollqe jikjjatañ munapjjäna.
  
  Janiw uk jan yäqañamäkiti. Janiw presión lurañjamäkiti, manqharuw imtʼañama.
  
  Karin kullakax SEAL Team 7 ukanx taqi kuns yatïna, kunats ukankapxi, kuna amtanakas utji uk yatïna; ch"amapa, jan ch"amapa; jupanakan agenda ukat qhipa secreto ordenanakapa. Ukatxa, sum yanapt"asax jichhax Matt Drake ukarux iwxt"aspawa.
  
  Ukax ch"allxtayasïna, t"ijtäna, intestinonakaparuw ácido uñstayäna.
  
  Sapa jan walt"äwinak pasapkäna, jach"a pachanaka ukat jan walt"äwinaka, q"añu loco urunaka, mä jamach"ix mä qala chuyman laq"unakar ch"allt"irjamaw chuymaparux llamkt"äna. Karin kullakajj nayrajj mä kutikiw wali usuchjatäjjäna ukat jakäwip jaytjjäna, ukat jan suytʼat cheqanakanwa wasitat jikjjatasïna. Juparojj mä machaq amtaw churasïna.
  
  Ukat mayamp, jan suyt"ataw, kunapachatix jilapampi familiapampi jiwatapatx wali llakitaw jikxatasïna, ukatx Komodox jupar munasïna ukhax munasiñampiw uñjasïna. Inas uka wali nayrïr jan walt"äwix, kunapachatix jupax wali jisk"akïn ukhax t"unjatayna ukat jakañ thakiruw puriyatayna.
  
  T"unjaña.
  
  Jichhajj taqe suma yänakap tʼunjañakiw cheqpach lurañ munäna. Kunas walikïskchïnjja, jan waltʼayasiñapwa munäna. Mä jachʼa kunatï jupatak wakichtʼatäspa ukhajja, yaqhachasiñampiw tʼunjasispa.
  
  Machaq equipox ch"amanchañ qalltaspa ukhaxa, jak"achasiñatakix ch"iyjaspawa.
  
  Jupa pachpa tʼunjasiñajj janiw Karin Blake kullakatakejj machaq jakäwipäkänti. Akax nayan ajllit jakawijawa. Nayan suma mantaja.Jupax sapa kutiw jiskt"asirïna, ukax phuqhat muyuñapa, chiqa muytasa ukat kutt"añasa.
  
  Ukat ukanw qunt"asitayna, samarataw, yatiyawinakampi, SPEAR equipos ukanakas janiw utjkänti, kunatix pusi cardinal direccionanak chiqancht"asipxäna, pusi jan wali samka armanak amparapar puriñ thaqhasa. Uka crucejj punkupan jistʼarataw saytʼatäskäna.
  
  Mä thakix qhipharux qhispiyasiñaruw puriyäna, amigonakaru, maynimp chikt"atäñataki, ukat jakäwin llakinakaruw puriyäna.
  
  Mayni thakhix taqi uka sarnaqäwinak t"unjañapänwa, taqi uka jan yatiñan jutïr pacha, ukat taqi kunatix munaski ukanak churañapäna: ch"axwañanaka.
  
  Karin kullakajj yänakap apthapisinjja, verandaruw mistüna. Wasar thayajj waña ukat laqʼamp phoqantatänwa. Mä qhana orbo ukaw alaxpachan wali jach"at qhant"äna. Mä chiqanx mä unidad de fuerzas especiales estadounidenses super-élite ukax SEAL Team 7 satawa, nayra masinakaparux arknaqapxäna - Matt Drake ukat Alicia Miles, Thorsten Dahl ukat Mae Kitano ukat yaqhanakampi - jiwayañ amtampi.
  
  Karin kullakajj jupanakar ewjjtʼañwa lupʼïna.
  
  Ukat pʼeqep punkur kuttʼayasaw chʼalljjtayasïna. "Ey, chhaqhirinaka, asnunakam sartasipxam ukat t"ijtapxam. Jiwasax kawkhantï sarañ munktan ukat jaqinakas uñjañasawa. Tyler Webb jupan jamasat tantachasiwipax janiw wiñayatak imantat qhiparakaniti".
  
  
  PÄ TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Karin kullakax escopetaruw saratayna, Dino jupax wali amuyumpiw Dodge Ram ukar irpañ uñjäna, uka k"añasku katarinak taypinx Los Ángeles markan jach"a thakhinaka ukat qhipa callinakap uñstayatayna.
  
  Wayna pallapallajj wila roadster sat autot pasaskäna ukhajja, akham sänwa: "Tarqäwim jan mayjtʼayaskakim" sasa. "¿Amtastati, arknaqapxitu?"
  
  Dinox jan jilïr kusisiñampiw juparux jachaqt"asïna. "Utat mistuñatakix kusisitakïtwa, mama. Ukhamäpansa, nayajj jumat sipansa jukʼamp sumätap yatiñamawa. Taqi tuqitxa juk"amp sumawa".
  
  -Ukhamaxa jumaxa parlaskakismawa -sasa.
  
  Wu jilatajj akham sänwa: "Ejércitojj janiw jaytanukkitaniti. "Sapa kutiw uraqir sarapkta ukhax jan walt"ayataw uñjasipxta".
  
  "Tonomajj jukʼamp jiskʼakiwa, Misery jilata. Dios, jumanakajj panpachaniw pä lurañanak lurapjjasma" sasa.
  
  -Autonakan pilapar tuercas uchapxani ukhaxa, kunjamsa kusisipxäta uk uñjañäni.
  
  "Janiw mä asnukïñamäkiti, Wu. Akax ejército ukawa, janiw CIA ukakiti".
  
  Karin kullakajj auton mayni ladopan sapa kutiw panorámica uñchʼukiñanak uñjäna; Los Ángeles markax taqi jach"a kankañapampiw uñacht"ayasi. Mä juk"a pachax samarañataki ukat jan kuns lup"iñataki. Denso ch"uxña quqanaka ukat hormigón jach"a jaqinakax campeonato ukatakiw ch"axwapxäna, ukat qhipäxanx - metal rascacielos ukanakax q"añut inti jalsun qhant"apxäna. Mä jukʼa qʼañuw qinayanak taypin warktʼasïna, ukat urux chʼamaktʼayäna, ukampis jukʼakiw amuyasïna. Jaqinakax jutapxirïna ukat sarapxirïna, aceranakansa ukat jachʼa altuñ utanakansa jukʼakiw uñjasirïna, autonakapan cremallerampiw nayraqatar qhipäxar kuttʼapxirïna. Hollywood Hills ukax ch"iqa tuqit juk"at juk"at pasawayi, jan uñjkaya, kunatix uka pachax Dinox mä ch"iyar janq"u escuadrón autow carril rápido ukar jaquntaskir uñjäna ukat jupax kunjamtï suma waynax ukhamarjamaw juk"at juk"at juk"at juk"at juk"at juk"at apt"äna, thakhin nayranakap uñch"ukiskäna, chiqak nayrar uñch"ukiskäna.
  
  Janitï jupanakar uñchʼukkasma ukhajja, janiw amuyapkasmati.
  
  Qhipharux costa thakhix jist"arasiwayi ukatx San Francisco markaruw sarasipkäna.
  
  -Wasar pampat sipansa juk"amp askiwa. Wu jilatajj lliphipir, liwjjatkir oladanakat yatjjatäna.
  
  Karin kullakajj kuna lurañas jutïrin utjañapäna uk sum amuytʼäna. Jupanakajj janiw ina chʼusat sede centralan tiempop aptʼasipkänti. Nayraqatxa, computadoranakaruw uchapxäna, pä Mac sat jachʼa maquinanakax walja anattʼañanakampiw uchapxäna, uka anattʼañanakax jukʼampiw utjäna. Cable de fibra óptica ukax juk"amp ch"amapunïnwa, ukampis mä kutix ukax askichatäxän ukat Karin jupax walja firewalls ukanakamp uskt"äna ukhax sarañatakix wakicht"atäxapxänwa. Ukhampachas Karin teclado ukan ukhamarak ingenioso intelect ukamp apnaqasa, jupanakax janiw capacidad de hackeo loco ukanipkänti. Jupanakajj jukʼanikïpjjänwa, amuytʼasirïpjjañapatakiw obligatäpjjäna.
  
  Karin kullakajj Tyler Webb chachan jan jaktʼkay jamasat bancon cuentanakapat yatïna. Jupax SPIR ukan irnaqkasax jupanakar uñjäna. Jupax kuntï yaqhipanakax herenciap sapki uk sum yatïna; nayra equipopan mä qawqha imantat yatiyäwinakapat. Ukat mä jachʼa imantasiñ uta uñjasïna; kunatix uraqpachan qamir, hardcore stalker ukax patak patak jaqinakarux tantacht"awayi, wasitat nayra tripulacionapankirinakampi.
  
  Jila partejj niyakixay Webb jilatax jiwatächïnxa, kusistʼañ horasan jikxatapxaspa sasaw amuyapxäna.
  
  Jan waltʼäwix akawa, Karin kullakax janiw uka amuyunakax utjkänti. Caché ukar mantañax jan jakt"kay ch"amaw juparux churaspäna -ukat taqi ukanak tukuyarux ch"amaw kawkhantix taqi kunas utjkän uka chiqan utjäna. Jupanakat kimsaniw uka chiqat nayrar sartapxaspäna; qullqi jikxataña, jan suti uñt"ayasiña, seguridad ukat influencia ukanaka. Chiqansa, patak patak jaqinakatï Webb sat chachan imañ utap thaqhapkaspa ukhaxa, lunthatasiñax jukʼamp chʼamakïspawa.
  
  Jichhax janiw khitis kawkhans jikxatasi ukx yatkänti.
  
  Jan ukasti Karin Blake kullakat sipansa.
  
  Ukhamäspas ukhamwa jupajj amuyäna. Jutïr mä qawqha horanakaw uñacht"ayasini. Uka manqhankir yatiyäwinakajj wal yanaptʼäna. Jupax Nicholas Bell tuqit taqi kuns yatïna ukat kunjams denunciantex carcelan mä celda ukan qunt"atäskäna, taqi kuns yatiyäna - sutinaka, chiqanaka, personalidades, taqi uka q"añut alcantarillado. Lauren Fox kullakajj kunjamsa visittʼañ wal munäna uk jupajj sum yatïna. Jupax Lauren Fox sat warmir istʼir ukat parltʼir jaqinakar uñtʼänwa.
  
  Ukhamajj jupanakajj uñtʼänwa, janiw jupar uñtʼapkänti.
  
  Inas mä juk"a qhipharux fiestar sarañax wakischispa -Karin kullakax ejercitot yatiqañax ukat qhipat sarxatapax mä juk"a pachaw munasïna- ukampis mä juk"a jach"a hackeo talento ukamp phuqhawayi. Bell chachan aruskipäwinakapax tapt"ataw uñjasiskäna. Smith chachajj uka aruskipäwinakat mä copia sapa kuti apsuñatakis chuymanïkaspas ukhamänwa -jan wali wayna- ukat kunjamtï munkäna ukhamarjam uñjañapataki. ¿Khitis kuntï uka qʼañu colerasir, jankʼak colerasir soldadojj jupanakar lurkäna uk yatpachäna? Seguridad nacional arxataña, qhanawa.
  
  Ukax akhamawa, Karin jupax hackear línea ukaruw purispa, ukax Smith jupan red ukar chiqak puriñapataki. Uka trabajojj jupatakejj mä jukʼa facilakïnwa. Jupajj qamir yänak apthapiñatakiw tiempo apstʼasïna. Tyler Webb jupax nayrax jan jakt"kay oficinanakanïnwa, utanakapan, áticos ukat mä isla uraqpachanx utjarakïnwa. Juparux ist"asir chiqanakan sutinakapax akanakawa: Washington DC, Niagara ukat Monte Carlo. Bell jupax Lauren jupampiw aruskipt"äna, ukampis guardias de seguridad ukat abogadonakampiw aruskipt"arakïna, ukat Smith jupan qillqatanakapanx taqi jupanakan fragmentos ukanakaw utjäna.
  
  Smith chachajj janiw jutïrin jukʼamp suma jakkänti, sasaw amuyäna.
  
  Kunjams mayjt"ayasma, Perú markan jan walt"awipax -jan ukax jan walt"awinakax- SPEAR equipo ukarux mä t"aqhisiñ pacharuw jaquntawayi.
  
  Karin kullakajj San Francisco markat 130 millas ukchʼa jayankapjjewa sasaw mä letrerojj qhantʼäna. Bell chachajj Lauren kullakampejj wali sum parltʼasïna, kuna cheqa yatichäwinakatï cheqäkaspa ukanak walja kutiw arsüna, sutinaka, cheqanaka, bancon cuentanakapa. Jichhax Karin kullakax janiw uka cuentanakat maynirus apnaqañ atinakänti, kunatix autoridadanakax jamasat uñjapxaspawa khitinakas uñstapxi uk yatiñataki. Nayraqatxa, kun lurañatakisa ukat qhispiñatakis mä suma amtäwiw wakisïna.
  
  Ukatw San Francisco markar sarañax utjawayi.
  
  Bell jilatajj kunjamsa awisajj kuntï yatkäna ukat jachʼañchasirïna uk qhanañchäna. Aka jaqix ritual stalker ukhamänwa, mä qamir ch"amaka, ukax recursos ukanïnwa, niya khitirus akapachan uñacht"ayañataki, chuym usuchjañataki, ukat munapxchi ukhax katuntañataki. Webb jupax Bell juparux tidbits ukanakaw churapunirïna, jupar utt"ayasa, ukampirus kuntix jupax "maman vena" sasin sutinchawayki ukaruw uñacht"ayarakirïna.
  
  Aka "taykan vena" ukax mä oficina especial ukhamaw tukuwayi, kawkhantix megalomaníaco lunatico ukax taqi q"añunakap apthapit khitirus imatayna. Chiqansa, janipuniw Bell sat chacharux kawkhankpachas ukxa siskänti.
  
  Ukampis Karin kullakajj taqe ukanakwa amuyäna. Jupa sapakiw taqe ukanak manqhat uñjäna. Ukat Webb jilatajj equiponkirinakat jila parte jaqenakat yatiyäwinak lunthatasin jamasat visittʼirïkäna uka horasanak amtasïnwa. Jupan eidética amuyupax uka chiqanw ch"allxtäna. Chiqans janiw jasakïkänti, ukampis Karin kullakax yatïnawa, uka pachax Webb jupax Washington markan mä uñt"at oficinapan irnaqäna, ukat uka qillqatanakax qillqt"atanakar thaqhañ atipxatayna, jichhax uka qillqatanakax qillqt"atawa.
  
  Jach"a archivonakax chikat tunka kutiw San Francisco markan mä dirección específica ukar apayatäna. Juk"amp yatxatawinakax yaqha jach"a expedientes ukanakax yaqha uñt"at oficinanakat apsutanakaw jikxatasïna. Ukhamatwa, autoridadanakax uka thiya yatiyäwinak allsusipkäna ukhaxa, Karin kullakax kuntï munkäna uk sum amuytʼäna.
  
  Dino jupax jupanakarux trafico taypin irpxaruwayi, Golden Gate uksan ukhamarak Fisherman"s Wharf uksan pasawayi. Turistanakax wakicht"ataw uka chiqarux cámaras ukanakamp phuqhantapxäna, jan jupanakpachat sinti llakisisaw thakhinjam sarapxäna. Dinox trafico ukamp chikt"atäxänwa, policianakax janiw kuna razonas jupanakar uñjapxañapatak churkänti. Mä jach"a qulluw jupanakarux juk"amp markar irpxaruwayäna, ukatx mä juk"a pachatxa, Unión Plaza uksaruw muyuntapxäna, bancos ukat farmacias, barcos ukat restaurantes ukanakaruw pasapxäna, jichhakamax juk"amp ch"ama thaqhañanx - mä suma chiqawj sayt"ayañataki.
  
  -Akan jaytañakiw wakisi -sasa. Wu jupax Walgreens jak"an mä jisk"a chiqaruw uñacht"ayäna. "Dirección ukax aka chiqat phisqa minutos sarañankiwa."
  
  -¿Phisqa minutonaka? sasaw Karin kullakajj säna. "Web jupax kuna contingencias ukanakas jaytaspa ukhax wiñayatakiw utjaspa".
  
  "Ukhamarus" Dinox juk"at juk"at kawkir sarañaparus jak"achasïna, "Dodge Ram ukawa. Aka chiqan asnujar saytʼayañax nayatakejj chʼamakïspawa" sasa.
  
  "¿Ukham lurañ munasmati? Nayax auto apnaqañ yatta" sasa.
  
  "Chiqä? Ukhama, chiqpachansa, Toretto. Kunjamsa luraskta uk uñjañäni..."
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Wawanaka" sasa. "Amukt"apxam uka fuck up. ¿Uñtʼtati?"
  
  "Jank"ak jaltxañatakix suma mantañax wakisiwa. Jiwasax jank"ak puriñasawa. Jiwasax munapxtanwa..." Dinox mä juk"a samart"äna. "Maldita, jaya pachatakix mä garaje munañani, ¿janich ukhamäki?"
  
  Karin kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Chiqpachansa akanxa -sasa. Wakisispa ukhaxa, mä jukʼa ikintasipxtanwa; sapüruw yaqha urux akat sarxapxaraksna, kunapachatï laqʼax chʼallxtaski ukhaxa" sasa.
  
  Wu jilatajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Maldita, janiw ukhamäkaniti sasaw suytʼaskta" sasa. -Aka urunakanx panpachanimp chikaw walja pachanak sarnaqawayta -sasa.
  
  -¿Akax jan walt"awiti? Karin kullakajj Dino chachajj Ram sat autojj uraq manqhankir estacionamientoruw irpkäna ukhajj amuyäna.
  
  "Walikiwa, testosterona ukax mä juk"a jach"awa. Jumanakax paninix jila kullakanakjamaw sapa kuti atipt"asipxtaxa. Awisax mä jukʼa qaritäxiwa" sasa.
  
  "Nanaka? Atipasiña?" Karin kullakajj Dino kullakaruw uñchʼukisïna. "¿Jiwasax ukhamätanti?"
  
  Uka wayna pallapallaxa wali jach"at larusitayna. -Jumat sipan jukʼamp sumätwa sasin jan iyaw sañ munatam laykuki.
  
  -Janiw nayax uñjkti -sasa. Karin kullakajj jupar jan walit uñjäna, ukatsti Wu jilataruw uñtäna. -¿Aka uñjtati?
  
  "Akham sañ munta. Panpachani machjasipxäta ukat jaqichasiñ amtapxäta ukhaxa, saytʼasisaw uk lurapxäta, kunattix panpachaniw patankañ munapxtaxa" sasa.
  
  Karin kullakajj wali jachʼat larusitayna, kunapachatï Dino chachajj qhepat jupar gustki uka cheqa jikjjatäna ukhajja. "¿Infierno ukham machjatätati? Infierno, ukhamakiw akapachan jan alcoholax utjkiti akax lurasiñapataki, woo."
  
  Dino kullakajj llavenak apsusaw punku jistʼaräna. "Chʼamañchtʼañatakejj tiempo. Taqi uka jaqichasiñ jan wali arunakax janiw yanapt"kiti."
  
  "¿Janiw imill wawanakar munasktati, Dino?" Karin kullakajj uka pä jaqeruw nayraqatapan mayachasjjäna. "San Francisco markanx mä zoológico ukaw utji. Ukat tukuyxasax ukaruw irpapxsma" sasa.
  
  Dino jupax janiw ist"känti, celularap apsusaw dirección cargañ munkän uk suyt"äna. Ukat akham sarakïnwa: "Kimsa minutonaka" sasa. -¿Wakicht"atäpxtati?
  
  Karin kullakajj mochilaparuw amparanakap chʼoqtʼasïna. -Infierno ukham -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Ukajj oficinanakanïnwa, jachʼa utarakïnwa, Webb chachan oficinapajj kimsa tunk phesqani pisonkänwa. Karin jupax jupatakix jan uñt"atawa sasaw amuyäna - mä loco jaqix taqiniruw jisk"achañatakix jach"a nivelan jakañ munäna - ukampis jupax amuyataynawa aka dirección ukarux modesto ukhamarak jamasat uñjañapataki - ukax juparux wali askit uñjatayna, ukat mä elite repositorio ukax jakäwipan lurawinakapawa.
  
  Taqi kuna jark"aqasiñanaka, sasaw amuyäna.
  
  Ukaw kuntï lurañampïpkäna uk jukʼamp...
  
  Ipi? Machaqa? Jiwaki? Jiwaki?
  
  Uka jisktʼar qhanañchañatakejj kunas pasani ukarjamaw lurasini sasaw amuyasïna, ukatwa chuymapan jachaqtʼasïna.
  
  Kimsa jaqinakax uraqi manqhankir giratorio punkut mantapxäna, walja ascensores uñjapxäna, ukat ukaruw sarapxäna. Ch"amaka traje isimpi isthapt"ata chacha warminakaxa nayraqataru qhipäxaru sarnaqapxiritayna. Jaya esquinapanjja, mä escritorio de información ukaw utjäna, ukanjja pä chʼiyar ñikʼutan secretarionakaw irnaqapjjäna. Nivel de ruido ukax jisk"akiwa, taqiniw jan ch"axwañatak ch"amachasipxäna. Karin kullakajj esquinaruw mä jachʼa guardia uñjäna, jupajj pasañ trafico ukat kimsa cámaras de seguridad uñchʼukiskäna. Jupax Dino-rux tabla de información ukar irpxaruwayi.
  
  "Kimsa tunka phisqhani". Jupax p"iqip ch"allxtayäna. "Taqi pisox mä empresankiwa".
  
  "Ukax sañ muniwa".
  
  Wu kullakajj uka titulo uñkatasaw uñchʼukïna. "¿Minmac Systems?", sasaw liyt"äna, "ukax pachpakiwa, pachpakiwa".
  
  Akapacha apnaqir jan ajanu corporacionanaka.
  
  Karin kullakajj jukʼampiw sarjjäna, ascensoranakaruw purisajj wasitat uñakiptʼäna. 35 ch"usat jakhüw jikxataspa ukhax janiw muspharkañakkaspati -jan ukax uka jakhüwix taqpachan chhaqhata- ukampis akankxiwa, janq"u ukat taqpach mayninakjamaw lliphipi. Ukan jakirinakax kunayman pisonakan botonanak ch"allt"apxirïna, Karin kullakax qhip qhipakamaw suyt"äna, ukampis jupakiw 35 pisonak ch"allt"äna.
  
  Jupanakajj janiw jaya tiempo suyapkänti. Mochilap apsuwayxäna, kuns thaqhasin manqhar thaqhirjamaw sarnaqäna. Dino ukat Wu jupanakax wakicht"asipxarakïnwa. Kunawsatix ascensorax ist"askäna ukat punkunakax 35 markan jist"arasïna, uka kimsa jaqinakax mä qawqha segundonakakiw suyt"apxäna, kuns uñkatasipxäna uk uñjañataki.
  
  Mä suma pasillojj jayaruw tʼijtäna, punkunaka ukat ventananakaw mayni ladopan utjäna. Jaya tukuyanjja, mä lawat lurat mesaw utjäna. Perqanakax pinturanakampi k"achacht"atawa, jan sawurani ukat aburrido. Karin kullakajj uka boton chʼalljjtayaskäna ukhatpach mayniw suyaskäna sasaw amuyäna, ukampis jichhajj akankjjapjjänwa. Jupanakax wakicht"atäpxänwa, jan pacienciani, wayn tawaqunaka ukat ch"amanïpxänwa.
  
  Jupax thakhi irpxaruwayi, mä muspharkañ pacharuw mantawayi, ukax kunjamatsa wali jiwatanakankiwa. Ukatakix ukax Webb chachan herenciapänwa. Jupan tayka venapa.
  
  Ukanx janiw kuna cámaras de seguridad ukanakas utjkiti. Janiw kuna jark"aqasiñas utjkiti. Nayrïr punkujj yantʼkäna ukajj marcopan wali chʼamampiw liwjjatäna, ukatwa sarjjäna. Taqi kunas uñacht"ayañatakiw utjäna, mä tapakïskäna. Pistola apsusaw bolsillonakapar revistanakamp phoqantäna. Abrigo manqhan uchat chalecojj aka cheqanjja, jan aptʼasiñjamäkaspas ukhamänwa, ukampis jichhajj jarkʼaqarakïnwa. Uka equipojj wali amuyumpiw mesa jakʼar jakʼachasipkäna ukhajj jaljtapjjäna.
  
  Karin kullakajj saytʼasisaw pä machaq pasillonak pä toqet uñtäna. Uka robotan arupajj parlkäna ukhajja, wal muspharäna.
  
  -¿Nayasti yanapt"irismati?
  
  Ukat mesa nayraqatar mä sensor chintʼat uñjäna. Ukampis janiw kuna cámaras ukanakas uñjkänti.
  
  "Kamisaki? ¿Khitis ukan utji?" Nayax loqhe jaqimp anatt'askta.
  
  Taqi uka tiemponxa, pʼiqipanwa uka amtat lupʼiskäna. Webb-an jach"a datos ukanakakix janiw uka dirección ukar puriykänti, jan ukasti, jupax kawkhans terminal ukar purintäna ukx chiqaparuw uñt"ayañ atipxatayna, ukax edificio ukan marco digital ukan lurawipampiw uñt"ayasi. Jupax ch"iqa tuqiru ukat ch"iqa tuqiru kutt"apxañap yatïna, ukampis kuns robotanakax lurapxaspa ukxat lup"ïna...
  
  -Nayax chhaqtxapxtwa sasaw amuyta. Jupax Dino ukat Wu ukanakar uñkatasax amparanakap t"axllirt"äna. -Suyt"am, tata Robot, khitirus jikxatañatak ch"amachasiñkama.
  
  Uk yantʼañax wali askïnwa. Karin kullakajj chʼeqa toqeruw pʼeqtʼäna, uka waynanakajj qhepäjjatänwa. Nayrïr qullu jaqix oficinapat mistusaw ch"iqa tuqin uñstäna, mä amparapampiw béisbol sat bate wali ch"amampi katxarutayna ukat mayni amparapampiw p"iqip ch"allt"asïna. Nayraqatax mä segunda uñstawayi, ukxarusti kimsïriw uñstawayi, ukatx ch"iqa tuqit pusir uñstawayi, aka kutix martillompiw uñstawayi.
  
  Wu ukaxa chuckled. "Kimsa qhipäxa".
  
  Karin kullakajj pistolap luqtäna. "Jutapxam waynanaka, ¿kunas nayarux faltaskitu?"
  
  Nayrïr qullu, calvo p"iqini jaqixa, jach"a jach"a tukutayna. -Mä radar ukaw utji, imill wawa, ukat uka manqhan qhiparapxta.
  
  "Uñjtwa. Ukhama, Tyler Webb ukar uñt"añax kunjamtix nayax uñt"kta ukhama - mä chachax chiqa pachan ukhamarak chiqa chiqan ch"axwañ muni - ¿akax jupan samarañ jardinapati? Lup'iña? Ukhamajj janiw jichhajj jupar chuym ustʼayasksnati, yuqall wawanaka, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Pistolampiw ch"axwapxi ukat policianakax tunka minutos ukjatx akankapxaniwa" sasaw uka jaqix säna. "IMPACTO ukax pä tunk maraniwa".
  
  "¿Ukat seguridad luraña?"
  
  Uka jaqix larusitaynawa. "Janiw kunas wakiskiti".
  
  "Info ukar yuspajarapxsma".
  
  Karin kullakajj jan yatiyasaw amparapamp chʼalljjtayasïna, liwxataskir uñjäna. Ukat qhiparuxa, purakaparuw pallapallanak jaquntäna, ukat pampar chʼalltʼañap suytʼäna, janïr qhipäxat jaltkasa ukat chʼiqa chʼakhapampiw jaltxañapäna.
  
  Mä bate de béisbol pʼeqepat tʼijtʼasaw tʼijtäna, janiw tʼijtjjänti, ukat punkut jaltʼasaw vidrio ukat marco pʼakjatäna. Jupajj janiw uk istʼkänti. Wu jupax qhipäxankänwa ukat Dinox yaqha tuqiruw saraskäna. Kimsïr obesidadaw thakip jarkʼäna. Pä disparonak masaruw jaquntäna, mä chʼaman columpiot esquivarakïnwa, ukat janiw kuna lurañas utjkänti, jan ukasti jan sarnaqir masaruw nayraqatapar chʼalltʼäna.
  
  Jupax qhipäxaruw jaltawayxäna, wali musphataw jikxatasïna.
  
  Jupajj pistola kattʼasisaw qhepäjjat jaqontäna. Uñkatasax mä jach"a muruq"u ajanuruw uñch"ukiskir uñjäna, mä ch"amakt"at, jan sintt"asir jach"a jaqiruw uñjäna, bala p"iyanakanïnwa, janiw jikxatkänti, wila jawiranakaw jan uñjkänti, ukat navajas ukamp ch"allt"at lawat lurat jach"a ch"aphiw uñjäna uñjata.. kunapachas uñjawayi.
  
  "Fucking Caveman" ukat juk'ampinaka.
  
  Karin kullakajj clubajj sarawaykäna ukhajj walpun fusiläna. Pä balanakaw uka patat warktʼat puraka taypit sarapjjäna, techoruw chʼalljjtäna, ukampis uka batonjja, jukʼamp jiskʼachaskakïnwa. Karin kullakajj pʼeqep maysaruw kuttʼayäna. Uka bludgeon ukax jupan jak"aparuw uraqir purintäna, pamparuw t"aqanuqäna, k"ajkir cuchillanakat chispa. Mä segunda kutiw ukan ikiskäna, ukat katjkäna uka amparapajj wali chʼamampiw chʼalljjtäna ukat pampat sartañ qalltäna.
  
  Karin kullakajj qheparuw kuttʼäna, uka jan wali ajanu uñjasajj cheqapuniw jupar chʼalljjtayasïna. Jichha kutix dueñox uk amuyasxänwa ukat jank"akiw liwxatäna, yuspajarañaw ch"iqa tuqiru ukat chiqaru yaqha irnaqir masipar jaquntatäna, ukat alayaruw jisk"a jaqirux sipitar jaquntäna.
  
  Wu jupax juparuw jaltawayxäna, juk"amp pä jach"a jach"a hulks ukanakaruw ch"axwantäna. Uka jaqinakax qunqurt"asipxäna. Uka batonax Wu-rux bíceps-aruw ch"allt"äna, ukat jupax yelp"äna. Karin kullakajj nayrïr chacharuw kuttʼäna, jupajj kayupar balamp jiwaykäna uka calvo chacharuw jakʼapan arknaqaskäna, ukat wila chʼakhanak jaytawayäna.
  
  "Jumax ukhamakiw wali suma q"añuchawayta, señora. Taqinitak" sasa.
  
  "Ay, ukhamax jichhax jumarux ch"axwawayxtwa, nayax mä señora ukhamätwa, ¿janich ukhamäki? Nayax apsta ¿kunatsa akanktan uk yattati?"
  
  Jupajj thujrupa ukat cinturonat warktʼat cuchillo katoqañatakiw amparap luqtäna.
  
  -¿Jumaxa sawkasisktati? Aka chiqanx mä sapakiw utji, jumax yatisktawa" sasa.
  
  Karin kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ukhampuni".
  
  -Ukampis janipuniw jikxatkätati -sasa.
  
  Jupax jank"akiw walja cuartonak uñakipäna, uka cuartonakax terminales de computadoras ukanakamp phuqhantatänwa, taqiniw irnaqapxäna, mä kasta programa apnaqapxäna, ukat taqpachaw vecinonakapar uñtasita.
  
  Ukampis jupajj jukʼamp sum yatïna. -Ay, nayax amuyta -sasa.
  
  Ukat Webb sat chachajj janipuniw interruptor uchañ amtkaspati, uksa yatirakïnwa. Janiw taqi ch"ama irnaqawinak aka kasta yänak apsuñatakix ch"amanchawaykiti, janiw sapa muxsa arknaqawix aka chiqan luraskänti.
  
  Ukat uka murciélagot esquivasaw cuchillompi jawqʼjañ saytʼayäna, ukat uka jaqerojj payïr bala pʼiya jaytäna. Jupax jaltasaw Wu-r arktäna, ukatx qhipäx uñtäna kunjams Dino-x jikxatasi uk uñjañataki. Taqi kunas wali sumapunïnwa. Jichhajj policianakan jan waltʼäwipakiw utjäna.
  
  Wu jupax pächasïnwa; pasillojj chʼusakïjjänwa. "¿Kawkirus saraskta?"
  
  Karin kullakajj tʼijtʼasaw pasawayjjäna, uka cheqajj amuyupanwa chʼamaktʼäna. Ukat akham sarakïnwa: "Jichhax jukʼamp jan wali monstruonakat maynïrin pʼiyapar puriñkama" sasa. "Ukhamajj thayakïpan. Aka chiqanxa, yuqall wawanaka -sasa.
  
  
  PÄ PÄ PÄ PÄ JALJA
  
  
  Uka cuarto pachpaw wali axsarkañänwa, Tyler Webb chachan qhipa rastropawa, anqäx uñacht"awinakamp phuqhantatänwa, ukax mä jan wali manqhankir locura tuqitw arsu. Mä qhawqha segundonakanwa cerraduranak apthapipxäna, pirqanakan enmarcat fotonak uñjapxäna -munat jan waltʼayat jaqinaka ukat arknaqatanaka, janïr chʼaxwañ qalltkasa ukat qhipatsa- ukat uraqpachankir mä muspharkañ aparatonak espía ukanakaw cuarto taypin mesanakar wakichtʼat uñjapxäna.
  
  Karin kullakajj kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjamaw jan istʼkänti, vidriot lurat ventananakat sirenanak istʼasa. Wu ukat Dino jupanakax guardia ukham sayt"asipxäna, kunawsatix jupax terminal uksar t"ijtäna.
  
  Pä kuti uñakipt"asax, jupax chiqanchawayiwa, ukax jach"a corrientes de datos ukanak katuqaski, ukax mä flash drive de formato especial ukar conectatawa, ukatx jisk"a ch"uxña qhanaruw uñakipt"awayi, ukax terminal ukan utjki ukanak automático carga ukar chiqanchañapawa. Karin kullakajj walja yatiyäwinakwa yaqha cheqanakar apasispa sasaw nayratpach amuyäna ukat ukarjamaw flash drive sat aparatojj uttʼayasïna. Ukajj kunjamtï jupajj lurañjamäki ukhamarjamaw jankʼak lurasïna.
  
  "¿Kunjamsa jakasktanjja?" Jupax uñch"ukisïnwa.
  
  Wu kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. -Taqi kunasa akanxa samarañawa -sasa.
  
  -Jan ukasti jach"a jach"a tukuñanaka -sasawa Dinoxa säna. -Ukaxa walikiwa -sasa.
  
  Jupanakan mä amtapajj jan waltʼayat jaqenakar jaytañänwa. Ukax jan walt"ayaspawa ukat policiaruw qhiphartayaspa. Karin kullakajj wali kusisitaw jikjjatasïna, jupanakajj mä jukʼa thuqhurinakäpjjänwa ukat jakäwipan machaq destinonïpjjañap merecipjjarakïnwa. Chʼojjña luz qhantʼir uñkatasaw jankʼak qhantʼir uñjäna, ukat niyaw uka lurañajj tukuyatäjjäna sasaw amuyasïna.
  
  "Wakicht'atäñamawa".
  
  Sirenanakajj ventana anqanwa istʼasïna.
  
  Uka uñacht"ayir jaqix janiw ch"iyar ch"iyar tukuwayxänti, taqi kunas tukuyatap uñacht"ayäna. Mä jiskʼa disco apsusaw manqhankir cremallera bolsillopar uchäna. "Ukax sarañ pachaw purini".
  
  Mä ratukiw yuqall wawanakax nayrar sartapxäna, wali amuyumpiw liwxatat jaqinakat jithiqtapxäna, wila wartat jaqinakat jithiqtapxäna ukat sartañ munapkäna uka paninirus kayump takt"apxäna. Karin kullakajj pistolapampiw jupanakar ajjsarayäna, ukampis janiw apnaqañ munkänti. Inas mä juk"a jan walt"awinakax utjchispa, kawkhans uka ch"axwawix juti uka tuqita. Jupanakax nayratpach cámaras de seguridad ukat walja jiskt"äwinakampiw irnaqapxaspäna. Qhispiñatakix janiw jankʼak kuns lurañasäkiti, janirakiw amuyasiñasäkiti.
  
  Ukajj muspharkañäñapänwa.
  
  Mochilanakap cremallera apsusaw kunatï ukan utjkäna uk apsupjjäna, ukatsti chʼusa bolsanak jaqsupjjäna. Maynit maynikama uñkatasisaw p"iqip ch"allxtapxäna.
  
  "Mä oficialawa". Wu jupax Dino-rux aruntt"äna.
  
  "Mä oficialawa". Dino kullakajj Karin kullakarojj wali chʼamampiw pʼeqep chʼoqtʼäna.
  
  -Sargento -sasawa acento británico-p thixniyatayna ukatxa ascensores de servicio uksaru saratayna.
  
  Jupax bolsillopanx ch"amampiw llave ukaniwa, gobierno ukat manipulación real, golpe de estado ukat golpe de estado, libertad financiera ukat control de leyes ukanak apnaqañataki.
  
  Jupanakajj tʼijtjjañatak mä suma cheqakiw munapjjäna.
  
  
  PÄ TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Yaqha uruxa, yaqha avión saraña, ukat Matt Drake jupax mä jach"a jet lag ukham jikxatasïna. Mä hora nayrakiw sartasipjjäna, ukat Atlántico sat lamar qota toqeruw uka uru katjasipkäna, Estados Unidos de América uksaruw sarapjjäna.
  
  Kawkirus sarañax janiw sum amuytʼaskänti.
  
  Kimsïr Caballero - Manq"at awtjata. Drake chachajj kunjamsa Ordenan machʼa pachatak chʼajjwañ amtapjjäna uk amuytʼañ ajjsaräna. Jupanakax wali ch"am tukupxäna nayrïr arma, arma espacial ukat juk"ampirus payïr arma, código núcleo uka lurañataki. Hayden chachajj taqe kuna yatiyäwinaksa jupa pachpaw imasïna, ukampis yatiyañatakejj wal chʼamachasïna. Akatjamat jan waltʼäwinakampi ukat kawkirus sarañapäna uk jan qhan amuyatapakiw jan kun lurañapatak yanaptʼäna.
  
  Código central ukax chikat Europa uksan ukhamarak qhipharux América uksan lurawinakap ingeniero ukham lurawayi, uraqpachan p"iqinchirinakar t"unjañataki, markan infraestructura ukar t"unjañataki, ejercitonakapar chint"añataki, ukat psicos ukanakar qhispiyañataki, jupanakax Uraqir ch"amaka pachar kutt"ayañ munapxäna. Ukajj ajjsarkañ cheqäkaspas ukhamänwa ukat ajjsarkañ facilakjamarakïnwa. Mä urux aka nayrïr dominó ukaw jaquqaniwayi...
  
  Hayden kullakajj tukuykamaw liytʼasajj amuktʼäna. Drake jupax amuyunakaparux taqi qhipa uñacht"awinak taypin t"ijt"ayäna: Team SEAL 7; SWAT ukankirinakax maynit maynikam ch"axwañar sarapxi; Francia markan chhaqhata, jilpachax rusanaka; ukat jichhax nativo americano ukanakamp mä asociación ukhamawa. Chiqansa, uka markankirinakax wali suma kayuk saririnakäpxänwa, inas uka jaqinakat sipansa jukʼamp sumäpxchïna. Ukampis ¿kawkitsa manqʼat pistʼañajj taqe ukanakat juti?
  
  Alicia kullakajj jupan jakʼapanwa llampʼu chuymamp chhuxriñchjasïna, mä nayrapaw jistʼarasïna. Kenzix taqi ch"amampiw uka luraw video ukan uñt"ayañatak ch"amanchawayi, ukampis Dahl jupax jark"aqañ atipxatayna. Drake chachajj janiw llampʼu chuyman jañchin chuymachtʼäwipäkänti, jan ukasti arunakampiw amuyupar mayjtʼayäna, uk amuyasïna. Jupax janiw Dal ukat Kenzi jupanakax jak"achasipxañap yatiskanti. Chiqansa, janiw kuna negociopas utjkänti, ukat chiqpachansa, pachpa tren pistanakanwa auto apnaqäna, ukampis ...
  
  Drake jupax Loco Sueciatakix askinjam munäna, ukat ukax ukhamapunïnwa.
  
  Lauren kullakajj nayraqatanwa qontʼasïna, Smith jilatajj jakʼachasïna, ukhamatwa jan sinti jan walin uñjaskänti. Yorgi, Kinimaka ukat Mai jupanakax avionan chuymapanx jisk"a arunakampiw parlasipkäna; kawkhantï carganak katjatäpkäna ukajj mä jachʼa techot thaytʼir conchat sipansa jukʼampïnwa. Mä kutikiw nayrïr clasen avionat sarañ munäna. Uka autojj equipajenak apthapiñ claset sipansa jukʼampïnwa.
  
  Lauren kullakax jupanakpachamp Washington markamp wali qillqt"atäpkän ukanakaruw chuym churatayna. Jichhax aruskipäwix q"ala ch"amawa ukat janiw mä amtar puriñjamäkänti, chiqpach aruskipt"añat sipansa, juk"ampirus mä amuyt"äwiw utjäna. Walja frikinakäkchïnsa?
  
  Walja horanakaw pasawayjjäna, Estados Unidos markajj jukʼampiw jakʼachasïna. Lauren kullakax kunayman materialanak atipt"asir markanakat jutirinak uñt"ayañ munäna. Israel markankirinakax niya SPIR ukamp chika pachanx americano ukan lazonakap askichapkaspas ukhamawa. Inglés jaqinakax ukhamaraki. Chino jaqinakax amukiw qhiparapxäna, ukat francés jaqinakax, inas ukat mistxapxchïna. Drake jupax yatïnawa, jupanakax janiw SEALs ukanakat ist"apkaniti. Cheqas janiw ukankapkänti.
  
  "Aka equiponakar amuyt"asisaw América markar khitapxani uk uñjañax wali askïspawa", sasaw Dahl jupax arsuwiyi. "Jan ukax manqhankir kamachinak apnaqañamawa."
  
  "¿Jaqinakax nayratpach sociedad ukar mantapxi?" Hayden jilatajj uñkatasïna. -Nayax pächastwa -sasa. Sleeper agentenakajj walja maranakaw lurañatakejj munasispa" sasa.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Ukat jan uñjkasin avionat mantañax janiw chʼamäkiti" sasa. "Droga aljirinakax walja maranakaw ukham lurapxi".
  
  "¿Kuna p"iqinchawinakas aka juk"amp jan wali indio jaqirux utji?" sasaw Mayax jiskt"äna.
  
  "Janiw Washington markatäkiti, ukat jiwasan atipt"asirinakasax yatipxchi ukhax jamasatw imasipxi".
  
  "Janiw kunas utjkiti".
  
  Drake jupax uka pacha uñakipäna ukat Estados Unidos markar jak"achasipxatap amuyasïna. Jupax Alicia kullakaruw sartayañatakix llamp"u chuymamp ch"allxtayäna.
  
  "Wauu?"
  
  "Sarxañatakix pacha".
  
  Kenzi kullakajj jukʼamp jakʼachasïna. -Nayaw botellam wakicht"awayta, wawa -sasa.
  
  Alicia kullakajj amparanakapwa jupar luqtäna. "¡Maldita, maldición! ¡Uka yänak nayat jithiqtapxam!"
  
  "¡Naya sapakïtwa!"
  
  Alicia kullakajj kunjamtï mamparojj utjkäna ukhakamaw sarjjäna. -Uka wila circo payaso fizzog -sasa.
  
  "¿Kunas fizz ukaxa?" Kinimakax chiqpachapuniw munasir uñnaqäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Inglés arunjja, "ajanup" sañ muni. Ukat Kenzi jilatajj jan aynachtʼkaspas ukham amuyasajja, akham sänwa: "Janiw nayajj iyaw siskti. Jumax Bobby Dazzler sat jaqiruw uñtʼtaxa" sasa.
  
  "Chiqpachansa?" Alicia kullakajj qhuruchasïna.
  
  "Kuna? "
  
  -Uñch"ukiñatakix wali askiwa sañ muni, munasiña.
  
  Kenzix ñik"utap ch"uqt"asïna kunawsatix Aliciax qhuruñ qalltäna ukat Drakex amuyasïna inas panpacha warminakamp línea chiqankchi. Ukhama, mä juk"a Kenzimpi. Jupax jank"akiw Laurenar p"iqip ch"allxtayäna.
  
  "Janiwa. ¿Jumax yatisktati? "
  
  Atención ukax Nueva York markankir jaqiruw uñt"ayasïna.
  
  -Ay jïsa, nayax yatxa -sasa. Lauren kullakajj jankʼakiw muspharatap imantasïna ukat yatiyäw yatiyäwiruw jaltawayjjäna. -Kuns churapxita -sasa.
  
  Ukat jankʼakiw destinon munañapampis uka suma yatiyäwix kuttʼanxäna. Lauren kullakajj parlanteruw uchatayna. -Hey jaqinaka, wali jach"a jach"a tukuñanak uñjañax wali askiwa. Mister Obnoxious jupax wasitatw línea ukar mantawayi. "Walikiwa, suma yatiyäwix akawa, jumanakax zi khuchhurapkta ukhax nayax mä wila computadora ukan wal irnaqaskäyäta. Ukhama, nayraqatax payïr kayuk sariri ukat atipt"aña. ¿Jay kullakax? Jach"a anunakax chhuxriñchjasipxi -sasa.
  
  Hayden kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Americano aru, jerk, jan ukax irnaqawipat jaqunukupxäma -sasa.
  
  Drakex mesa taypit uñtäna, wali sayt"atäskatap yatisa. Chiqansa, código clave ukax jupanakan amparapankänwa, ukat estadounidenses ukanakax uk yatipxänwa. Ukat mä amuytʼäwiw jupar purtʼäna, ukat avionan qhepäjjapan jupamp chiktʼasiñapatakiw amparapamp uñachtʼayäna.
  
  Jupanakax amukiw qhumantt"asipxäna.
  
  "¿Uka laphinakat maynïr aptʼasiñax wakisispati?" sasaw jiskt"äna. -Jupanakat sipansa jukʼamp wakiskirïki ukanaka.
  
  Jupax uñch"ukiskäna. "Chiqansa, jumatix mä diana jiwasanakar dibujañ munsta ukhaxa. Jupanakajj janiw ukham llampʼu chuymanïpkiti" sasa.
  
  Jupax amparap luqxatäna. -Nayax yatxa, ukampis alternativa uñakipt"apxam -sasa.
  
  Hayden jilatajj sillunakaparuw qhepar qontʼasïna. "Walikiwa, nayax amuyta, jiwasax niyaw chhuxriñchjasipxta. ¿Kuna jan walinaksa yaqha jan istʼasirïñajj apanispa?"
  
  "SEAL 7 equipo ukar jiskt"añäni, kunapachatix aka chiqar puripkani ukhaxa".
  
  Uka paninix mä juk"a pachaw uñkatasipxäna, panpachaniw kunas mayni equipon kamachinakapax chiqpachapuni sasaw jiskt"asipxäna. Taqi ukanak jamasat sarnaqatapax jupanakarux llakisiyataynawa. Hayden jupax uka jan wali jaqirux wasitat parlañ qalltatap ist"äna ukat kutt"awayxäna.
  
  "Agente Jay, Washington ukax conquista caja ukan chiqap detalles ukanakap yatiñ muni".
  
  "Jupanakampiw jikisiñ munta sapxam" sasa.
  
  "Mmm, chiqpachansa? Waliki."
  
  "¿Kuna machaqanaksa utjtamti?"
  
  "Jïsa, jïsa, munapxtwa. Mä sec" churapxita".
  
  Hayden jilatajj Drake jilataruw kuttʼjjäna. "Mä amtar puriñ horasäjjewa, Matt. ¿Tukuñatakixa?"
  
  Drakex talonanakap ch"allxtasaw jachaqt"asïna. "Ukhamapuni".
  
  Hayden jilatajj mä pilat mä papel apsüna.
  
  "¿Jichhakamax chiqap laphi jikxattati?"
  
  -Pä hora nayraw uka tuqit lupʼiyäta.
  
  "Saram".
  
  Mayacht"asisaw, ukat jan mä segundos t"aqhisiyasax jach"a cadena ukan juk"amp wakiskir plomo ukarux t"unjapxäna. Ukat Hayden jilatajj taqe hojanak mayamp mayamp mayamp mayamp uchäna ukat pedidonak lurañ cajaruw mayamp ucharakïna. Mayni equiponkirinakax panpachaniruw jan kuns arsusaw uñch"ukipxäna.
  
  Mayachtʼasisaw mä sapakïpjjäna.
  
  "Waliki". Washington markankir jaqix kutt"anxiwa. "Jichhax chiqpachansa gas ukampiw manqʼa phaytʼapxta. Ukhamarjamax Orden del Día del Dooms ukax kimsïr Caballero, Mach"a jaqit qhanañchäwinakapampix markar ch"allt"awayi. Juk"amp jan wali indio ukax jakawayiwa, ukat jupax pistolanakampi muyuntataw jikxatasi".
  
  -¿Nativo americano ukaxa? sasaw Kinimakax jiskt"äna.
  
  "Ay jïsa, 1829 maran yuritayna; ukax paqallq patak maraw Genghis Khan ukat waranqa tunka pusini patak marat Hannibal ukat qhipat. Niya chiqapa..." Jupax mä juk"a samart"äna.
  
  "Muspharkañawa" sasaw Kinimakax uka ch"usawjar phuqhantäna.
  
  "Inas, inas" sasaw botánicox säna. "Mä kutix maynix janiw kuna coincidencias utjkiti sasaw säna. Ukhama, uñjañäni. Kunjamakitix avión ukan thakhip mayjt"ayawayta ukat jichhax Oklahoma markaruw sarasktaxa".
  
  "¿Khitis aka nayra caballerojj inas yatipjjänti?" -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  "Taqi nativo americanonakat sipansa jukʼamp uñtʼatawa sasaw siristxa, janiw jukʼamp jan walikiti, ukampis ¿kunsa yatta?"
  
  Alicia kullakaxa wali chika ikitaynawa. -Janiwa waljakiti, maldición -sasa.
  
  "Walikiwa, yuspajarapxsmawa. Suma, Goyaale, ukax "khititix bostezo" sañ muni, ukax tribu apache ukan wali uñt"at p"iqinchiripawa. Jupanakax EE.UU. ukat mexicanonakaruw jakäwipanx saykatapxäna, ch"axwawinakapax América uksanx mä axsarkañ ch"aphiruw tukuwayi".
  
  May jilatajj akham sänwa: "Walja nativo americano jaqenakaw ukham lurapjjerïna.
  
  "Chiqansa, ukat chiqapuniwa. Ukampis aka jaqix wali jach"añchataw uñjasiwayi mä suma irpiri ukhamarak estratega ukhama, arquetipo de asalto ukat venganza ch"axwawi. ¿Ukajj uñtʼatäkaspas ukhamäpachati?
  
  Drake chachajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Hannibal ukat Genghis Khan jupanakamp kikiparakiwa".
  
  "Jumax katuqtawa, wawa. Kimsa kutiw katuyasïna ukat kimsa kutiw qhispiwayi. Jupanakax walja películas lurapxäna, jupax wali jach"a lurawinakapatwa. Ukatxa, guerran katuntat jaqjamaw uñjapxäna, ukat nayraqatxa walja jaqinakamp chikaw Fort Bowie markar sarxapxäna" sasa.
  
  "¿Ukat wasitat tʼijtjjäna?" Alicia kullakajj ukham amuytʼañ munaspa ukhamänwa.
  
  "Janiwa. Geronimo jilatajj chuymankipstatäjjäna ukhajj wali uñtʼat jaqëjjänwa" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ah, jichhajj amuyasjjtwa" sasa. "Sitting Bull ukat Crazy Horse ukanakamp chika, jupax juk"amp uñt"atäpachänwa".
  
  "Walikiwa, jïsa, ukat ¿uka kimsanix nayrax tantachasipxirïna uk yattati? Wow, nina jak"an qunt"asipxta. ¿Aka jan ukax uka luraña? Juman munat celebridad ukar café umañatak mistuñ tuqit parlt'añäni - nayax uka kimsa ajlliñ munta".
  
  Alicia kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukajj jan armkañ experienciakïspawa" sasa. "Chiqansa, Depp ukat Boreanaz jupanakax jan librëpxaspän ukhakiw ukham lurapxäna".
  
  "¿1850 maranjja? Inas jan ukhamäkchiti. Ukampis aka waynax, Depp? Janipunis chuymankipstapkaspa ukhamawa, ukhamax ¿khitis yatpacha? ¿Amtastati layqanakan sarnaqäwipxa, jupanakax manitou - ajayunakaparux - pachan sarnaqapxaspäna? Kunjamakitix ... Geronimox 1904 maran Feria Mundial ukat walja yaqha jan sinti jach"a uñacht"äwinakanw uñstawayi. Uka pisinkir jaqix janipuniw markapar kutt"añapatak jaysatäkänti, ukat Fort Sill markanw 1909 maran jiwxäna, uka markax wali ch"axwäwin katuntatänwa. Jupax Fort Sill Indian Cementerio ukan imt"atawa, wila masinakapan ukat yaqha apache ch"axwäwin katuntat jaqinakan sepulturanakapamp muyuntata".
  
  "Arma". sasaw Dahl chachajj säna. "Jan axsart'irinaka".
  
  "Jïsa, ukat chiqansa, Fort Sill markan walja armanakapax utjarakiwa, jichhürunakanx Estados Unidos markankir Ejército ukan artillería ukan yatiqañ utapawa. Ukax sapakïskiwa, ukax sur uksankir llanuras ukan ch"amanchatawa, ukax Guerras indias satäkis ukanx mä chimpuniwa, ukatx 1869 maratpachaw sapa jach"a ch"axwawinakanx ch"amanchasiwayi". Geek ukax janïr yapxatkasax mä juk"a samart"äna, "Orden ukax mä razón ukatw aka chiqar ukat aka kayuk sarnaqir ajlliwayi".
  
  "¿Armanakat sipansa?" sasaw Dahl chachajj jisktʼäna.
  
  Ukat akham sasaw jaysapxäna: "Ukat wali uñtʼatäñas utjarakiwa" sasa. "Qalltanx indionakan territoriopar mantañax aka chiqat Buffalo Bill ukat Wild Bill Hickok jupanakan p"iqinchatawa. Uka fortaleza ukanx 10 Regimiento de Caballería ukaw utjäna, ukax Buffalo Soldiers ukham uñt"atarakiwa".
  
  -Ukhamajj mä jukʼa qhanañchtʼañäni -sasa. Dahl jupax wali jach"at arsüna. "Geronimo chachan sepulturapax Fort Sill manqhankiwa. Orden ukax pusi tunk maraw uka manqhan t"unjir arma lurañ amtanakax jamasat imañ atipxatayna, jichhax chikat tunka jiwayir equipos de fuerzas especiales ukanakax planetan ukaruw sarapxi".
  
  Wali amukiw uka frikix kusisitaw akham säna: "Jïsa, chacha, wali suma yänaka, ¿janich ukhamäki?"
  
  
  PÄ TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  Kunjamtï avionax Oklahoma markar sarañ qhipa kayun uraqir purinkäna ukhaxa, kunatï jichhakam yatipkäna ukanakxa, jila partex aka Uraqin pusi esquinanakapata, Caballeronakata ukat nazi guerran jan wali jaqinakan jiwayir armanakapat qhanañchäwinakat parltʼapxäna nayra pallapalla irpirinakan sepulturanakapan imt"ata. Trama ukax jach"a, ch"amawa, ukatx jan jark"ataw - kunatix Orden ukax patak maraw viable ukhamäñap munäna. Ukat jichhas uka qillqatarjamaxa, pusi Caballerox "chiqpach Qhipa Taripäwi"änwa.
  
  Jichhakamax jikxataski uka arma uñjasaxa, ¿kunas uka armax utjaspa?
  
  Drake chachajj uk amuytʼäna. Nayraqatxa, Fort Sill uksaruw puripxañapäna, ukat taqiniw manq"at awtjañ armanakar amparapar jan mantañapatak jark"aqapxañapäna. Ukat mayninakax pusi Caballero - Diosan Plagapa - chiqak sarapxañapatakix llakisiñamawa. Nayax sañ muntwa... ¿kuna kasta sutis ukax?
  
  -¿Mä jiskt"a jiskt"asmati? sasaw avión saraqañ qalltäna.
  
  "Nayratpach lurapxtaxa" sasaw frikix larusitayna, ukat Hayden, Alicia ukat May jupanakax nayranakap jist"arapxäna, pacienciapax ch"amakt"äna.
  
  "¿Kunjamatsa Geronimox titulop katuqäna?"
  
  "Geronimo chachajj cheqpach nuwasiripunïnwa. Jiwañkamas katuyasiñ amtatapat arrepentisitapwa arsüna. Qhep qhepa arunakapajj akham sänwa: "Janipuniw aynachtʼañajäkänti. Qhep qhepa saytʼañkamaw nuwasiñajäna" sasa. Jupasti llätunka warminirakïnwa, yaqhepajj pachpa horasanwa" sasa.
  
  "¿Ukampis ¿uka indionakat sipansa jukʼamp jan wali jaqïpachati?"
  
  "Pallapallanakjam irnaqkäna ukhajja, Geronimo chachajj jan ajjsartʼas sarnaqatapata ukat jan jaktʼkay qhespiñatakejj wali uñtʼatänwa. Jupajj kawkhantï jan mistuñajj utjkäna uka pʼiyanakaruw chhaqtjjäna, qhepatjja anqäjjat uñjasïna. Jupax sapa kutiw atipt"äna, sapa kutis juk"a jaqinak taypinkchïnxa. Machaq México markanx mä chiqaw utji, uka chiqax jichhürunakanx Geronimo p"iyan uñt"atawa. Mä jach"a sarnaqäwix kunjams mä jisk"a tama kimsa tunk llatunkan chachanaka, warminaka ukat wawanakar irpxaruwayäna, jupanakax waranq waranq pallapallanakan estadounidense ukhamarak mexicano ukanakamp mä marat jilaw wali axsarañjam arknaqapxäna. Ukhamatwa, jupax taqi pachat sipans juk"amp uñt"at nativo americano ukhamaw tukuwayi ukat jupax "juk"amp jan wali indio jaqit uñt"atawa" uka pachan janq"u jañchin jaqinak taypinxa, Geronimo jupax qhipa ch"axwirinakat maynïriwa, jupax uka ocupación ukampix iyaw sataynawa uraqinakapax Estados Unidos markankiwa" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Mä kutejj "jakäwit sipansa jukʼamp jan wali warmiwa" sasaw sapjjetäna, janiw khititsa uk amtaskti" sasa.
  
  -¿Mä kutiki? sasaw Kenzi kullakajj jisktʼäna. "Akax muspharkañawa".
  
  "Jichhax nayätwa" sasa. Mai kullakajj mä jukʼa jachaqtʼasïna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jan ukajj naya" sasa.
  
  Dahl chachajj pʼeqepas pʼakjatäkaspas ukhamänwa. "Walikiwa, nayax amtastwa..."
  
  -Fort Sill -sasawa pilotoxa säna. "Tunka minutonakaw faltjjäna. Uraqir sarañatakix ch"amaw utjistu ukat uka chiqax junt"ukiwa".
  
  Drakex wakicht"asiskäna ukhax ñik"utap ch"uqt"asïna. "Junt'u? ¿Editado guionat liytʼaskiti jan ukajj ¿kunatsa?"
  
  -Uka uraqinxa llätunka tunka jaqinakawa utjañapa. Kinimakax wali jisk"a ventanatwa uñch"ukisïna.
  
  Yorgi kullakajj akham sänwa: "Llakisiñ sañ muni sasaw amuyta" sasa. -Jan ukax ataque ukankapxiwa -sasa.
  
  "Janiwa, jupax estadop sañ muni" sasaw Smith jupax jupanakar säna. "Suma wakichtʼata."
  
  Avionajj uraqiruw purintäna ukat jankʼakiw saytʼäna. Niya jankʼakiw qhepäjjat carganak apañ punkunakajj jistʼarañ qalltäna. Uka equipojj niyaw chʼoqtʼatäjjäna ukat kayunakapas saytʼatäjjänwa, ukat jankʼakiw inti jalsur mistupjjäna, uka qhanajj asfaltot wali qhanaw qhantʼäna. Mä helicóptero ukaw jupanakar suyaskäna, uka helicóptero ukaw Fort Sill ukan territoriopar irpäna. Ukar puripkäna ukhajja, Fort Sill markankir mä coronel jilatajj kuna jan walinakansa uñjasipjjäna uk yatiyäna.
  
  "Nayra ch"axwañatakix taqpach wakicht"ataw akankapxta. Taqi armas wakicht"ata, cargadas ukat apuntatanaka. Geronimox sepulturaparakiwa ukat jiwasax wakicht"ataw ch"axwañataki".
  
  -Phisqaniw qhiparapxta -sasa. sasaw Hayden jilatajj säna. "Imtʼatäpkäna uka cheqaruw wal chʼamachasta. Taqe khitinakatï uñisirïpkaspa ukanakat yatipjjtawa" sasa.
  
  "Nayax taqpach wakicht"ataw jikxatasiyäta, señora. Ukax Estados Unidos markan Ejército ukan utt"ayatawa, Cuerpo de Marines ukan utt"ayatawa, ukat defensa aérea ukat bomberos ukanakan base ukan jikxatasi. Taqe esquinanakajat amuytʼapjjataj sapkäma ukhajj confiyapjjeta" sasa.
  
  Hayden jupax ch"amakt"awayiwa ukat Fort Sill ukan uñstatap uñjäna. Drake chachajj uka cheqaruw uñakipäna ukat qhep qhepa kutiw armanakap uñakipäna.
  
  Nayax fucking suyt"askta ukhama.
  
  
  PÄ TUNKA PÄ PHISQA JALJA
  
  
  Uka pachax electricidad ukanïnwa, sapa pallapallax tensión ukanïnwa ukat kunayman ch"axwäw suyt"äna. Uka equipojj ladrillot lurat jachʼa columnanak taypit pasasaw walja sepultura qalanak taypir sarjjapjjäna, sapa mayniw mä liwjjatat heroen samartʼañ utapäna. Geronimo jupan sepulturapax jan walt"ayat pista ukanïnwa ukatx walja minutos extras ukanakaw uka chiqar puriñatakikix munasïna. Hayden jupax nayrar sartawayi, Kinimakax qhipäxar irpxaruwayi.
  
  Drakex ist"äna, muyuntat yänakapar yatintasïna. Walja batallones de artillería ukanakan kawkhantï utjkäna ukajj janipuniw amukïkänti, ukampis jichhürunakanjja, thaya taypin mä laphinakan thuqtʼasitapajj niyaw istʼasïna. Taqi base ukanx jaqinakax suyt"apxänwa. Jupanakajj wakichtʼatäpjjänwa. Uka kamachix alaxpachat apayatänwa, kunatï jutïrin utjañapäkäna uka nayraqatan jan chʼamanïñapataki. Estadounidenses jupanakax janiw ajanu chhaqhayasipkaspänti.
  
  Pizarrampi chʼalltʼat jiskʼa thaknam sarapjjäna, botas ukanakapas chʼalljjtayasïna. Ukham base manqhan wali alertat qhiparañax muspharkañjamaw amuyasïna, ukampis kawkïr markanakampis ukat equiponakampis uñchʼukipkäna ukanakax kuns lurañ yatipxänwa.
  
  Drake jupax Lauren jupamp chikaw sarnaqäna, jupax kuna machaq yatiyäwinakas equipo ukarux yatiyäna.
  
  "Francés jaqinakax wali ch"amanchatawa. Jichhajj päniw utji, jukʼampinakaw thakin utji" sasa.
  
  "Oklahoma markanx mä ch"axwäwiw utjawayi sasaw yatiyapxi. Inas británico ukhamächispa. Jichhajj janiw sañjamäkiti" sasa.
  
  Ukat uka jisktʼar qhanañchañatakejj akham siwa: "Jïsa, atipjañatakejj armanakas utjistuwa. Ukax chiqapuniwa. Maynirus base ukar asignasma ukhaxa, pasapxaraksnawa" sasa.
  
  Drake jupax amuyataynawa jupanakax SEAL 7 equipo ukanx jan kuna jan walt"awis utjchispa, juk"ampirus aka manqhanx. Estados Unidos markar mantapxañapataki ukat mä sitio web de ejército ukar mantañapatak jaysatäpxatapaxa, kunas sinti jan walïtap yatiyäna.
  
  ¿Khitis uka sellonak khitanïna?
  
  Kunata?
  
  Hayden chachajj jukʼamp jukʼampiw guiapajj yaqha jukʼamp jiskʼa thaknam irpäna. Mä qhawqha tiempotjja, chikat tunka letreronak nayraqatanwa saytʼasïna.
  
  -Akaxa -Geronimo ukankiwa -sasa.
  
  Chiqansa, jila partex janiw pantjasirïkänti. Uka sepultura qalajj janiw mä ordinario sepultura qalakïkänti, jan ukasti mä cairnänwa; mä jach"a, jaqinakan lurat qalanakax mä qhuru pirámide ukham uñt"atawa, chika taypinx mä placa ukaw utji, ukax amuyuparjam jan pächasis "Geronimo" sutimp uñt"atawa. Uka cheqajj jan creyiñjam nayra tiemponïnwa ukat uka tiemponjja wali muspharkañäpachänwa. Jupan ladopanjja, Zi-ye warmipan ukat Eva Geronimo Godley phuchapan sepulturanakapaw utjäna.
  
  Drake chachajj jachʼa nuwasir sepulturap uñjasajj mä jukʼa ajay toqet wal muspharäna, ukat mayninakas ukhamarakiw jikjjatasipjjatap yatïna. Aka jaqix pallapallaw jilpachax mexicanonakampi ch"axwawayxi ukat familiapataki, uraqinakapataki ukhamarak sarnaqawipatakiw ch"axwawayxi. Jïsa, jupax chhaqt"awayiwa, kunjamatix Cochise, Sitting Bull ukat Crazy Horse ukanakax chhaqhawayapki ukhama, ukampis sutinakapax walja maranakaw jakaski.
  
  Jisk"a excavadorax wakicht"ataw sayt"asïna.
  
  Hayden jupax base comandanteruw p"iqip ch"allxtayäna, jupax excavadora apnaqiriruw p"iqip ch"allxtayäna. Mä qhawqha tiempotjja, mä jachʼa excavadoraw irnaqañ qalltäna, ukat jachʼa laqʼanak apthapisin uka jakʼankir oraqeruw chʼeqtʼäna. Drake chachajj pallapallanakar qʼañuchañsa ukat juchañchañsa yatirakïnwa, ukampis uka jakʼan walja pallapallanakan utjatapajja, janiw khitis yatkaspänti. Inas Fort Sill markarux mä juk"a pachatakix jaqinakar jist"antapxchïna.
  
  ¿Kunjamsa Ordenax uk luräna?
  
  Nayax jiskt"asiraktwa... ¿walja maranak nayrax? Inas uka tiempon mantañax jukʼamp facilächïna. Hayden chachajja, excavadora apnaqerirojj jan sinti llakisimti sasaw säna, janiw pächasiñasäkiti, Aníbal chachan jan ataúd ukan jan chʼullqhi sepulturapat amtasïnwa. Uka equipojj kunjamsa uka pʼiyajj jukʼamp manqhar purintäna ukat oraqen montículojj jukʼamp altoruw saraskäna uk uñjapjjäna.
  
  Qhiparusti excavadorax sayt"asxänwa ukat pä jaqinakax qhipa uraqinak apsuñatakiw p"iyaruw jaltapxäna.
  
  Drakex juk"at juk"atw uka p"iya thiyarux sarxäna. Alicia kullakajj jupamp chikaw lunthatasïna. Kunjamtï suyapkänxa, Kinimakax jark"aqasïna, janiw sinti manqhar tukuyañ munkänti. Pä chachanakaw ataúd ukan tapap uraqit q"umachapxäna ukat excavadora ukan cubo ukar ch"uqt"añatak sogas apthapiñatak arnaqasipxäna. Mä juk"a pachatxa, ataúd ukax juk"at juk"at sartañ qalltäna, ukat Drakex mä kutimpiw uñch"ukisïna.
  
  Jupajj yatïnawa, estoico ajanunakan jaqenakajj taqe cheqanwa saytʼatäsipkäna ukat campamentoruw muyuntapjjarakïna. Jichhajj janiw kuna nuwasiñas utjkaniti sasaw jupar qhantʼañ qalltäna. Geronimo ataúd ukax wali amuyumpiw uraqir jaquntatäna, jisk"a qalanaka ukat uraqinakax t"unjatäxänwa. Hayden chachajj base comandanteruw uñtäna, jupajj amparap luqtäna.
  
  "Juman fiestamax, agente Jay. Nayarojj taqe kunatï munaski ukanak churañajatakiw maytʼasta" sasa.
  
  Hayden chachajj nayrar sartaskäna, kunattejj mä allsuñ yatiriw ataúd tapa jistʼaräna. Uka equipojj nayrar sartawayiwa. Tapajj muspharkañ jasakiw jiljjattäna. Drake chachajj uka marco patjjarojj caja manqharuw uñchʼukïna.
  
  Jakäwiman jachʼa muspharkañanakat maynïr uñjam.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden jilatajj mä jukʼa tiempojj congelatäjjänwa; misión armasxäna, jakäwipax armatäxänwa, amigonakapax mä akatjamat chhaqtxapxäna kunatix p"iqipax qalaruw tukuwayxäna.
  
  Janiwa...
  
  Ukajj janiw lurañjamäkänti. Ukhamajj ukhamänwa, janiw pächasiñasäkiti. Ukampis janiw maysar uñtañ atinakänti.
  
  Mä pantalla digital de última generación ukaw ataúd manqhan warkt"ata, mä soporte de titanio ukar uchata, ukat uñch"ukipkän ukhax jakäwiruw puri.
  
  Arst"irinakatxa larusiñaw utjawayi. Haydenampi mayninakampix qhipäxar kutt"apxäna, amukiw jikxatasipxäna. Larusiñanakax artificial ukhamaw pantalla juk"amp sumaptat ukanx ist"asïna kunatix walja coloranakampi phuqhantatänwa, warawaranakax ch"uñunakjamaw anqäx tuqir jilxattaski. Uka equipojj waliptañwa qalltäna, ukat Drake chachajj juparuw uñtäna.
  
  "Akax chiqati... nayax sañ muntwa... kunas uka-"
  
  Dahl jupax juk"amp sum uñakipañatakiw jak"achasïna. "¿Pobre chuyman Geronimox wali akankxiti?"
  
  Hayden jilatajj juparuw jaqontäna. "Amuyumpi! ¿Janit jumax taqi ukanak amuyktaxa?"
  
  Dahl jupax nayranakap ch"irmthapïna. "Maynix mä caja jaytañat sipansa pantalla jaytawayapxitu sañ muni. ¿Jumax amuyta ukax mä arma ukhamäpachati?
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ordenajj janiw jaytkänti. "Janiw kunjamtï nazi guerran jan wali jaqenakajj amuyapki ukhama. Ukax sañ muniwa, ordenax..."
  
  Ukampis uka qhepatjja, larusiñajj janiw utj-jjänti.
  
  Hayden jilatajj congelasïna, janiw kuntï suykaspän uk sum yatkänti. Jupax alayaruw uñtäna, patat imantañatakis wakicht"atäxänwa. Jupajj Lauren nayraqatanwa saytʼasïna. Jupax Kinimaka, Drake ukat Dahl jupanakax jan sinti jak"achasipxañap munäna. Jupa...
  
  Pantallanx logotipo ukaw qhant"äna, ch"iyar wila ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"ankha.
  
  "Ukax ordenan logotipopawa" sasaw Aliciax säna.
  
  Janiw amuyañjamäkiti -sasawa May kullakax iyaw säna. "¿Kunjamatsa aka pantallax wasitat chiqaparu uchapxaspäna? Ukat ¿kunjamatsa wali irnaqtʼaspa?"
  
  Yorgi jilatajj akham sänwa: "Janiw ukham lurapkänti.
  
  Uka logotipojj chhaqtawayjjänwa, ukat Hayden kullakajj taqe kunwa amuyupat apsuwayjjäna. Chʼiyar pantallajj wasitatwa uñstäna, ukat parlantenakat artificialjam jiskʼachat aruw istʼañ qalltäna.
  
  "Jan wali samkamarux walikpun jutapxtaxa, yuqall wawanaka, imill wawanaka" sasaw qillqt"ata, ukatx mä samart"awiw utjäna, mä jark"at larusiñataki. "Manq"at awtjataw aruntt"apxtam, ukat qhipa pä Jilatanakax taqit sipans juk"amp jan waliw sasaw yatipxañama. ¡Jan manqʼat awtjatäkani ukhajja, ¡jiwañaw purini! Ha, ha. Ha, ha, ha."
  
  Hayden jupax mä juk"a pachaw jiskt"asiwayi, kuna t"iju t"iju t"iju t"iju t"iju t"iju t"iju t"iju t"iju t"iju amuyt"awis aka q"añunak uñstayapxi.
  
  "Ukatxa chiqapuniw uka tuqit parltʼañama. Kimsïr Caballerojj maynit maynikam tʼunjasiñat sipansa, taqeniruw tʼunjañama. Manq"at awtjatax luraskiwa, ¿chiqati? " sasaw gutural arupax sarantaskakïna. "Ukat jichhax era electrónica ukar sarxapxtaxa, ukax juk"amp, juk"amp jank"akiw lurasini. ¿Strask Labs sat empresat istʼirïtati?"
  
  Hayden chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasisaw jankʼak uñchʼukïna, ukat base comandanteruw kuttʼayäna. Jupax p"iqip ch"allxtayäna ukat niyaw parlañampïskäna, ukat uka arux sarantaskakïna.
  
  "Akax jach"a conglomerado ukanakat maynïriwa, uraqpachar apnaqañ munañampiw obsesionata. Ch'ama. Katkatiri. Jach"a qamirïña, jupanakax taqi ukanak munapxi ukat jach"a ligas ukar sarxañ qalltasipxi. Jichhakiw Estados Unidos markan gobiernopax Strask Labs ukar atinisiwayi".
  
  ¿Kunsa ukajj sañ muni? Hayden jilatajj ukham amuytʼäna. Ukat ¿kunjamatsa jichha tiemponjja?
  
  "Dallas (Texas) markanx janiw aka chiqat jayankkiti, Strask markanx laboratorio de pruebas biológicas ukaw utji. Qullanaka, usunaka, qullanaka, armanaka lurapxi. Jupanakax taqpach gamut ukarux uñt"ayapxiwa. Kawkhans mä jiwayir infección utjaspa, uraqpachar jiwayir virus, lata de gas nervioso jan ukax machaq bioarma ukanakax utjaspa ukhax Strask in Dallas ukax katuqani. Literalmente -sasawa arnaqasïna, "mä tienda general ukhamawa".
  
  Hayden chachajj uka cheqanwa saytʼayañ munäna. Taqi kunas wali jan waliruw saraskäna.
  
  "Biolab ukax mä amtaruw tukuwayi. Manq"at awtjatax antutatäxaniwa. Juman achunakamasa, aka oraqpachankir yapuchatanakasa wañsusaw jiwapxani. Ukax jaqinakan lurat venenowa, amuyuparjamax mä kasta juyra kastaruw uñt"ayasi, ukatx janiw kunas jark"aqañax utjkiti. Jiwasax Qhipa Taripäwin Ordenätanwa. Ukat kunjamtï sisktxa, akax jumanakan jan wali samkamawa" sasa.
  
  Grabacionajj saytʼatäjjewa. Haydenax nayranakap ch"irmthapïna ukat uñch"ukiskäna, akapach ukat jan walt"äwinakapsa janiw kuns amuykänti. Uka Orden ukax mä bio-laboratorio ukar uñt"ayaskäna, ukax juyranakan infestacionap uñt"ayatayna ukat taqi stocks ukanakar t"unjañ amtatayna, ukhamax...
  
  Ukajj lurasispänwa. Ukat probable. Uka usux uraqirus jan walt"ayaspänwa, ukhamat jan manq"añ achunakax mayamp jiltañapataki.
  
  Ukat mä akatjamatwa uka pantallajj wasitat jaktjjäna.
  
  "Ay, ukat jichhax era electrónica ukan jakasktan ukhaxa, aka tuqit yatiyapxäma. Aka ataúd jist"arasa, aka disco phust"asa, taqi ukanak sartayañama - electrónicamente!"
  
  
  PÄ TUNKA SUXTAÑATAKI JAQINA
  
  
  Fort Sill markax uka ch"axwäwiruw mantawayi. Comandante de base ukax mä techie ukar jutasin cinta, pantalla ukat taqi kunatix ataúd manqhan jikxatapkän ukanak jaljañapatak arnaqasïna. Hayden jupax mä paquete nayra isimp ch"akhanakampiw manqhan uñjäna ukat Ordenax pantalla manqhar uchasax khitis jikxatañapatak jaytawaykaspas ukham amuyañapäna. ¿Señal ukax base ukan Wi-Fi ukar conectatäki ukax ataúd jist"arapki uka pachax chhaqtaspati?
  
  Nayajj ukham creyiñajawa. Imprimitajj grabacionan qalltatap uñachtʼayäna. Jila partejja, uka sensoranakajj ukankapjjarakpachänwa. Khititï taqi ukanak lurkäna ukax tecnología tuqit yatxattʼatänwa. Ukaw yaqha jisktʼa uñstayäna.
  
  "¿Jichhax phisqa tunk maranak nayrax nazi guerran jan wali jaqinakat nayrar sartawayapxta, jichhax?"
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Janiw jikjjatkti" sasa.
  
  Uka equipox Geronimo ukan sepulturapat jithiqtapxataynawa, mayninakax chikancht"asipxañapataki, jichhax quqanak manqhan mä tamaw sayt"asipxäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukajj wali qhanaw sasaw amuyayäta. "Uka waynax Orden del Última Juicio ukankapxtwa sasaw säna. Jupanakax wali utjaskakiwa".
  
  Uka base comandantejj purinïna. "Ukhamajj jaqenaka, perímetro cheques ukanakajj doble ukhamarak kimsa kutiw jiljjattawayapjjta. Janiw kuna chimpunakas spetsnaz uñisirinakaman utjatapata. Ukhamarjamax jupanakax aka kutix markar jan puripkaspas ukhamawa ukat chiqpachans jupanakaruw juchañchawayta. Aka chiqanx walja nina ch'amaw utji". Jupax fortaleza muyuntat pallapallanakaruw uñacht"ayäna.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Ukajj janiw uka sepulturat jutir señalajj yaqha cheqanakan jan yatiyatäkänti sañ munkiti" sasa. "Kuna jakhüwis jaqinakax mä forma jan ukax yaqha ukham uñjapxaspänwa".
  
  Comandantejj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna: "Ukajj cheqäkchisa, jukʼakiw uka toqet lursna. Jichhax kuntix lurañjamäki ukax Strask Labs ukar jawsañawa ukat uka waynanakar iwxt"añawa, kunjamtix sapki ukhama".
  
  Jupax jak"ankir mä jaqiruw uñacht"ayäna, jupax niyaw teléfono jinchupar ch"allt"askäna.
  
  Hayden jupax Secretario Crowe juparuw jawsañap yatïna, ukampis janiw kuns lurkänti, kunatix mä pallapallan campanapax parlante patxan ist"asïna, mä jan tukuskir zumbador ukax SPEAR ukankirinakarux llakitaw uñch"ukipxäna.
  
  "Akax 24 pachaw laboratorio ukanx personal ukanakax utji", sasaw base ukan comandantepax arsuwiyi. "Ejército ukat Casa Blanca ukar jawsata. Kunjamsa jan walïki uk janiw qhanañchirjamäkti" sasa. Jupajj uka telefonojj istʼaskäna ukaruw juchañchäna.
  
  -Janiwa wakiskiti -sasa. sasaw Hayden jilatajj säna. "¿Uka markankir autoridadanakar jawstʼasmati? Strask markar khitapxam ukat thakinkapxtwa sapxam -sasa.
  
  -Jichhaxa, agente Jay -sasa.
  
  Hayden jilatajj helicópteroruw tʼijtäna. "¡Dallas markar puriñasawa! Jichha! "
  
  
  PÄ TUNKA paqallqun JANK"A
  
  
  Karin kullakajj kunatï jupatakejj wali wakiskirïkäna uk aptʼasïna, janïr computadora terminalar flash drive uñachtʼayañkamajj mä jan jaktʼkay tiempow apstʼasïna. Jupax wali sum yatïna, khititix Tyler Webb ukan qamirïki ukat ch"amanïki ukax kuna tecnología ukanakas computadorapar uskt"aspa - juk"ampirus taqi q"añuskir imantat yatiyäwinakaw utji, ukanakx walja maranakaw tantacht"awayi.
  
  Ukat ukhamatwa jupax akankxäna.
  
  Wayna tawaqu. Atamiri. Flash-tarjeta ukax mä juk"a pachanakanwa.
  
  ¿Qhawqha sutinakas nayra pachax jawsapxitu? Datos Imill wawa. P"iqix mä web ukankiwa. Khakaz.Jaya pacha, jaya, ukampis wali wakiskiriwa.
  
  Dino ukat Wu jupanakax sayt"asisaw uñch"ukipxäna, uñch"ukipxäna uka utax nayratpach wali sumapunïnwa. Jupanakax sapa jak"achasiñanx sensores ukat planes ukanakaw estrategias de respaldo ukanakamp utjäna, situaciones de evacuación dura ukhamarak blanda ukanakataki. Kimsa pallapallanakax jichhax jan walt"awinakan jikxatasipxi - jawq"jata, ch"akhuta, juk"at juk"at San Francisco markan sarnaqatapat qullatäsipki. Ukhamarakiw junt"u, manq"at awtjata ukat qullqi pist"ata. Karin garantiaparjamajja, taqe kunwa uka toqet apuestapjjäna. Qalltatpachawa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jumajj wali askïtap uñachtʼayañ horasäjjewa" sasa.
  
  Nayrïr maranakax janipuniw jaytanukkänti, jaya pachaw akapachar qhipäxar kutt"ayatayna. Jupa pachpa tʼunjasiñajj mä kutin qhespiyasiñatakïnwa.
  
  Dino jilatajj akham sänwa: "Jumaruw iyawsapjjsma" sasa.
  
  Ukat flash drive uchasajj jachʼa pantalla uñchʼukisaw wali llakit jachaqtʼasïna. Jupax taqi kuns jank"ak t"ijt"añapatakiw luratayna, jichhax janiw kuna qhiphart"añas utjkänti kunapachatix pantalla ukan mä herramienta ukan chimpupax qhant"äna:
  
  Sarantaña?
  
  Maldición chiqawa.
  
  Jupax qunt"asisaw irnaqäwipar puritayna. Tecladox ch"allxtasïna, amparanakapas ch"allxtasïna, pantallax ch"allxtasïna. Jupax janiw mä kutin jikxatañs jan ukax amuyañs suykänti - walja gigabytes yatiyawinakaw utjäna - ukatwa taqi kuns super-seguro ukham lurawayi janïr disco apkatañkama. Ukhamarakiw walja cuentas offshore ukat mä qawqha cuentas Los Ángeles markan jist"arawayi, ukax inas mä juk"a qullqinak jank"ak uchapxchispa. Chiqansa, SPEAR ukan irnaqkäna uka pachatpachaw taqi kuns amtasïna; kunatï Webb jilatan jiwatapat paskäna ukaw uka juicio lurañar yanaptʼchispa.
  
  Jichha pachatakix jan sawurani ukampis jan wali documentonakar jan yäqasa ukat qullqi tuqit lup"isaxa, amparanakapamp pantallapampix mä torbellino de información ukar tukuyi. Dinox jachaqt"asïnwa, kunatix jupax ch"amampiw sarnaqäna.
  
  "Maldita, Sonic ukanx mä genio ukhamaw amuyasiyäta. Nayax apuestas uka ch"uxña jisk"a asnurux taqpach chiqanw ch"axwañama, ¿janich ukhamäki?"
  
  "¿Sonic sat chachar uñtʼtati? ¿Sistema Master ukat Mega Drive ukat? ¿Janit taqinix ukatakix wali waynäktanxa?
  
  Dinox wali musphataw uñnaqäna. "Playstation, wayna. Ukat retro ukax juk"amp askiwa" sasa.
  
  Karin kullakajj pʼeqep chʼalljjtayasïna, jachaqtʼasiñapatakiw chʼamachasïna. -Ay jïsa, ukax taqpach retro ukhamawa, chacha.
  
  Qullqi tuqit archivo allsusaxa, mä qhawqha tiempotxa cuentan numeronakapa, código de ordenación ukat llave comandonak jikxatäna. Jupax bancos fuente ukanakaruw jikxatäna, jilpachanix quta thiyanw jikxatasïna. Jupajj paqallq tunka phesqani jila kunayman sarnaqäwinakwa jikjjatäna.
  
  "Jani chiqa."
  
  Dino sat chachajj mä silla aptäna. "Jïsa, nayatakix pä jaqir uñt"añax ch"amawa. ¡Ukat panpachaniw chʼusakïsipki!"
  
  Karin kullakajj janiw sapa cuenta uñakipañataki tiemponïtap yatïna. Jupajj jukʼampiw khuchhuqañapäna ukat kunatï askïki uk ajlliñapänwa. Wali yatiñampiw mä sanu programa qillqtʼäna, uka programax archivo uñakipäna ukat jukʼamp numeroni cuentanak uñachtʼayarakïna. Jichhax antutxataynawa ukat phisqa segundos suyt"äna.
  
  Kimsa chʼiyar chʼiyar barranakajj lliphipirïnwa, ukajj suytʼäwinïkaspas ukhamänwa.
  
  -Uñtapxañäni -sasa.
  
  Nayrïr cuentajj jukʼampiw jiljjattäna. Islas Caimán uksan utt"ayatawa, janiw apnaqatäkänti, ukatx kimsa tunk waranqa qullqiw saldo uñacht"ayasïna. Karin kullakajj nayranakap chʼoqtʼasïna. ¡Jumajj sawkasirïpachätawa! Jupax yatïnwa Webb jupax qhipharux Saint Germain markan tesoros ukanakar jan amuyt"asis thaqhatapatx lazos ukanakap t"unjatayna - jupax sapakiw ukaruw saratayna ukat walja qullqinak apthapitayna jan uñjat qhiparañataki ukhamarak tukuyarux mä ejercito ukar jawst"añataki, waranq waranq qullqinak payllawayi qhipa favor mayiñatakiwa, - ukampis jupax janiw lurkänti 't suyt'iwa cuentanakapax ukham tukusiñapataki.
  
  Kunjamakitix jupax jank"akiw kimsa tunk waranqa qullqinak Los Ángeles markan banco local ukar apayatayna, ukax nayratpach jist"aratänwa.
  
  Riesgo, ukampis jankʼak puriñäni ukhajja, qollqe apsusaw apassna. Maynitï uka cuenta arktaskchïnjja, uka cuentajj jukʼa saldonïtap uñjasajj janis ukhamäkaspa ukhamäkchïnjja, janïr yatkasaw uk lurapjjañapa.
  
  Jutïr cuentaruw sarawayjjäna, llätunk tunk waranqa qollqe saldo uñjäna, ukat ukajj walikïskiwa sasaw säna. Ukampis janiw kunas jupajj suykäna uka millón millón jaqenakar uñtasitäkänti. Dino kullakajj jupan jakʼapanwa amuktʼäna. Jupax qullqi apthapisinx samañap katxarutayna, qhipa billete ukar ch"allt"asa.
  
  Maldición ukax wali askiwa. Tunka phisqhani waranqa?
  
  Jupax mayni qullqinak uñakipañapatakiw wayt"ata, tukuyañatakix niya patak kimsa tunk waranqa qullqiw qullqix apsuwayxi. Wali sumapunïnwa, ukampis janiw jakäwipan garantizatäkaspas ukhamäkänti. Tiempow munasïna, ukat Internetan jukʼamp tiempo qheparañat amuyasïna, ukampis jichhakamajj manqʼañanakajj jukʼakiw utjäna, ukatwa jutïr lurañajj wakisïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Chantaje lurañatakiw manqʼa" sasa.
  
  Dino jilatajj akham sänwa: "Janiw nayajj gustkituti.
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Khitis ukajj ukarjamaw lurasi. "Ukat kuntï lurapkäna ukanakjja. Chiqpachans jan wali jaqinakarux uñt"ayaraksnawa - inas mä machaq sitio web dedicado tuqi - ukat khitinakatix mä qawqha kilos apt"asipxaspa jupanakat kuns luraraksna ukxat aruskipt"araksnawa."
  
  Wu p"iqip ch"allxtayäna. "Kuna?" sasaw jisktʼasta.
  
  "Mä qawqha qullqinaka.Centarinos. Wong sat jilataw ukham luräna. Maldición, ¿kawkitsa qalltañäni?"
  
  Machaq archivonjja, walja jananakan sutinakapaw utjäna, sapa mayniw chʼiyar letrampi qellqtʼatäna, ukatsti mä fotompi ukat kuna urus qellqatäna. Karin kullakajj uka listaruw desplazäna. "Ukhamawa, walikiwa, jupanakax alfabeto ukarjam uñt"atawa. Mä juk"a pachax niyaw kunas utji. ¿Kuna munañanakas utji?
  
  "Janiw khiti qamir jaqirus uñt"kti" sasaw Dinox säna. "Janiw maynir chantaje lurañax wakiskiti."
  
  "Uka sutinakat yaqhipanakax uñt"twa", sasaw Wu jupax säna, kunawsatix Karin kullakax jan axsaras AC ukan uñt"ayaskäna. -Celebridades ukanaka. Deportes ukan warawaranakapax. TV ukan uñacht"ayirinaka. ¿Dios, ¿khitis aka Webb chachajj?"
  
  -¿Khitis jupaxa? Karin kullakajj uñisiñapajj machaq chʼamampiw sartaskäna sasaw amuyasïna. "Jan wali, axsarkañ ukat ch"aman jaqinakat maynïri. Jan walinakax jaqir tukutawa, aka planetan kuna jakañarus jan waltʼayaspawa" sasa.
  
  Dino jilatajj akham sänwa: "Jichhajj mä qhawqha sutinak uñtʼayasmati" sasa.
  
  "Jïsa, khitis luraspänwa. Ukampis akax chiqpachapuniw kuna kasta asnunakatï radaranakapan qhiparañ munktan ukhama".
  
  Karin kullakax sistemapan firewalls ukanakap uñakipäna, kuna señales de alerta previa ukanakas yaqhax muyuntaski uk thaqhäna. Janiw kunas ukhamäkänti, ukampis janiw jachʼa jachʼa tukurïkänti, ukatwa khitis jupat sipansa jukʼamp yatiñanïkaspas ukham amuyasïna.
  
  Ukat flash drive apsusaw akham säna: "Taqi cheqan uñakiptʼam" sasa. "Mä uru jan ukax mä uruw taqi kuns yatxatañasawa sitio B. Ukapachaw uñjañäni".
  
  
  * * * .
  
  
  Taqe ukanakajj wali amuyumpi wakichtʼasitapatwa yanaptʼäna. Kunas jan walt"ayaspa ukat uñjatäspa, katuntatäspa jan ukax jiwayatäspa ukhaxa, janiw jan wakicht"atätapat ukhamäkaniti. Karin kullakajj jachʼa arsenalpan taqe kʼarinak apnaqäna ukat jachʼa yatiñanakapat sapa onza apnaqäna, ukhamat jupanakar jarkʼaqañataki.
  
  Ukat nayan amtäwija. Nayan jisk"a kutkatasiñaja.
  
  Dino, Wu ukat jupax wasar pampan utapat sarxasax mä jisk"a ch"usawjaruw jubilasipxäna, jupanakax jan kawkhans jikxatasipxäna. Walja semananakaw método ukarjam thaqhañax wakisïna, ukampis mä kutix jikxatasinx mä refugio de respaldo ukatakix wali askiwa. Wu jupax pä tunk pusini horanak sistema CCTV tuqiw uta uñch"ukiskäna. Karin ukat Dino jupanakax Los Ángeles markaruw autopamp sarapxäna, mä qullqi imañ apsupxäna ukat kunatix qhiparkän ukx yaqha chiqaruw uchapxäna, sapa kutiw red ukan firewalls ukanakap uñakipapxäna, confiabilidad ukat estado ukankapxatapa. Sapa kutiw janiw kuna chimpunaksa uñjkänti, kuna tuqitsa yantʼatäskäna.
  
  Ukampis método tuqit ukat wali amuyumpi; ukakipkarakiw libre qhiparapxañapäna.
  
  Uka utar kuttʼañkamax kimsa tunka horanakaw pasawayxäna. Mä qawqha juk"amp cheques ukat Karin ukax wasitat flash drive ukamp irnaqañatak wakicht"atäxänwa.
  
  "¿Cámaranak uñakiptʼapjjtati?" sasaw jiskt"äna.
  
  -Jïsa, ukhamakiw lurañama.
  
  Mä qhawqha segundonakakiw munasïna, ukat mä kutimpiw sutinak listat uñakiptʼäna. C qhipatxa, chiqpachansa, D.
  
  Matt Drake chachajj janiw uka listankkänti.
  
  Ukampis SPEAR ukatakix mä sapa t"aqaw utjäna. Drake sat chachan sutipajj uka listanwa utjäna. Alicia Miles kullakajj ukhamarakiw jikjjatasïna. Hayden Jay ukat Mano Kinimaka jupanakax suyt"apxänwa. Jupajj Bridget Mackenzie kullakaruw uñjäna, janiw muspharkañäkiti. ¿Lancelot Smith sat jilatajj? Hmmm. May Kitano. Lauren Fox kullakajj ukham luräna. Yorgy sat jilata. Ukajj wali muspharkañawa, janiw Thorsten Dahl sat chachat parlkänti.
  
  Ukampis Karin Blake sat kullakat parltʼasisaw utjäna.
  
  Mä jukʼa tiempow uñchʼukiskäna, ukat jichhakamajj jan istʼañwa amtäna. Yaqha enlaces ukanakax SPEAR equipo ukamp chikt"atawa, ukax nayrïr pankan manqhan yapxatatawa, Kimberly Crowe, Secretaria de Defensa; Nicholas Bell, jupax katuntatänwa; ukat mä taqpach submenú "Familia / Amigos" sutimp uñt'atawa.
  
  Maldición, aka waynax chiqpachapuniw jupanakar markar mantawayi.
  
  Waliki.
  
  Nayrïr clic ukax mä sutimp uñt"ayasiñapänwa: Matt Drake.
  
  Uñnaqapax ch"iyar ch"iyar, ch"iyar ch"iyar, ukat jach"aptañ qalltäna; nayranakapajj platillonakjam jachʼaptayasïna.
  
  Ukat ajjsarasaw akham säna: "Fuck me" sasa. "Saram. Ukax mä juk"a pachanakanwa. nayaru."
  
  
  PÄ TUNKA Llatun JANK"A
  
  
  Matt Drake jupax Strask Laboratories ukan chimpup uñjäna, janïr uka chiqar puripkasa. Dallas markan anqäxapanx wali jach"a utaw utjäna, ukatx ch"uxña janq"u estilizat "S" logotipo ukax estructura ukan wali patat uñt"ayatawa. Ukampisa, autonakapajj jankʼakiw sarjjäna, mä qhawqha tiempotjja, taqe cheqaw nayraqatapan jistʼaratäskir uñjäna.
  
  Strask Labs ukax jan wakiskir, jan suma, ruedan radio ukham uñt"atawa, ukat ukax, jan pächasisaw, mä amuyt"awiwa. Ventananakapajj janiw mantañjamäkänti, ukampis waljaniruw mantapjjerïna. Estacionamientopanjja, cámaras de seguridad ukanakan mä qulluw utjäna, ukampis ukham akapachanïnwa. Janiw khitis uka cámaras ukanakax kunjams nayrar sartapxäna, ukat qhawqha jayas jilxattapxäna uk yatkänti. Janiw kuna punkus utjkänti, jan ukasti mä jiskʼa barrerakiw utjäna. Janiw kuna seguridadas uñjatäkiti.
  
  "¿Jichhakamax kuna jaysäwis utji?" sasaw Dahl chachajj jisktʼäna.
  
  Hayden jilatajj nayrapan puentep chʼoqtʼasïna. "Jiwat amuktʼaña" sasaw jupajj säna.
  
  Drake chachajj uka cheqat yatjjatäna. Uka estacionamientox L ukham uñtatänwa, uka edificio muytapanxa, nayraqatapanxa ukat inti jalsu tuqinxa. Inti jalant toqenjja, mä jachʼa chʼojjña, chʼojjña chʼojjñaw utjäna. Janiw kuna valles utjkiti. Taqi uka chiqax plano abierto ukhamänwa. Mä red de carreteras ukaw uka muytas t"ijtäna, ukat tunka tunka jisk"a edificios de oficinas, almacenes ukat strip malls ukanakaw jank"ak suyt"äwip uñstayäna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Policianakaw ukham lurapjjäna.
  
  DPD ukankirinakax nayratpach ukankapxänwa, jupanakax thakhi thiyanx uka chiqan anqanw sayt"asipxäna. Hayden jilatajj auto apnaqerinakaparuw uka jakʼan autonak saytʼayapjjañapatak säna ukat jaltasaw mistunïna.
  
  Drake jilatajj jankʼakiw arktäna.
  
  "¿Jumanakax kuns uñjapxtati? Kawnirisa?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna.
  
  Uka jach"a, ñik"utan oficialax uñch"ukisïnwa. "Kuntix uñjkta ukax jiwasan utjkistu ukawa, señora. Uñchʼukipxañajataki, janirakiw kuns lurapxañajataki sasaw sapxitäna" sasa.
  
  Hayden jilatajj maldecïna. "Ukhamajj janiw kunarus purtʼasktan uk amuyapkti. Taqi kunas jan walipuniwa sasin mä loco arsüwikiw" sasa.
  
  Alicia kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. "Ey, ¿kunas machaqäpacha?"
  
  "Ukanx mä bioarma jan ukax biodispositivo ukax jiwasan culturas ukanakar t"unjañatak wakicht"atawa, ukhamax janiw kuna amtäwis utjkiti", sasaw Dahl jupax saraki.
  
  "¿Ukat ¿kunjamsa manqhar mantapjjañasatak ewjjtʼapjjsma?"
  
  Dahl jilatajj jachaqtʼasisaw akham säna: "Nayraqatajj pʼeqew pʼeqtʼasim" sasa. "¿Yaqha thakis utjpacha?"
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Janiw jiwasatakikiti. -¿Wakicht"atätati?
  
  -Maldita -sasawa Aliciaxa jiskht"asïna. -Chiqpachansa jumanakax paninix janiw amparat katthapisipxañamäkiti sasaw suyt"askta.
  
  Hayden jilatajj kunanaktï mayipkäna uk mayisaw lakirïna. Drakex gas mascarap aptasinx uchasïna. Laboratorio ukanx janiw kuna riesgos utjkänti.
  
  Ukat Drake sat chachajj chʼojjña terraplén utat jaltasaw alaya barranca patjjarojj estacionamientor jaltawayjjäna. Niya pusi tunka autonakaw taqi chiqan chʼiqintatäpxäna, kunayman maraninaka ukat qʼuma sarnaqir ordinario mensajeronakaw utjäna. Janiw kunas jan uñt"atäkiti. Dahl jupax jupan jak"apanw t"ijt"askäna, Alicia ukat May jupanakax ch"iqa tuqinkapxänwa. Jupanakax taqpach wakicht"atäpxänwa ukat armanakas wakicht"atäpxänwa. Drake jupax juk"amp jan waliw suyt"äna, ukampis jichhakamax taqi kunatix jupanakar aruntt"kän ukax mä jan wali amukt"añakiw utjäna.
  
  "¿Yaqha equiponakar yatiyäwix puriwaypachati sasin amuyta?" Kinimakaxa perímetro muytasa uñch"ukiskäna. "Uka markanakat yaqhipanakax ukham armas biológicas ukanakax akan utji ukat aka laboratorio ukanx jan walt"ayataw sasin muxsañchapxani ukhax mä ataque ukar puriñasawa. Ukat Strask markax Fort Sill markat sipansa jukʼamp jan segurokiwa" sasa.
  
  -¿Yaqha equiponaka? Lauren kullakajj comunicadoraparuw jachʼat arsüna. "Ordenan grabacionapax jan jark"ataw uñt"ayasiwayi sasaw llakistxa. Ukat uka mierda tormentajj wali sumwa chʼamañchtʼasispa" sasa.
  
  Kinimaki lakapax mä jach"a muyuruw tukuwayxäna. -Oooh -sasa.
  
  Drake ukat Dahl jupanakax nayrar sartapxäna, autonak taypin tejer ukat taqi ventananakaruw uñch"ukipxäna. Janiw kunas sarnaqkänti. Uka manqhanjja janiw kuna alarmas istʼaskänti. Jachʼa vestíbulo ukar puriñ thakinakaruw puripjjäna, ukat uka jiskʼa ventananakas chʼamaktʼayat uñjapjjäna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Nayatï akan entregayäta ukhajja" sasa. "Ukajj janiw mä ordinario laboratoriokïkiti sasaw jankʼak amuyayäta" sasa.
  
  "Jïsa, amigo. Sapa kutiw mä suma jisk"a fiesta lurañax juk"amp askixa".
  
  Dahl chachajj punku perillanak jawqʼjasaw muspharat uñnaqäna. "Jan jist'antatawa".
  
  Drake chachajj Hayden chachan kamachipsa ukat ordenap suytʼaskäna. "Saraña."
  
  Uñchʼukiñap jarkʼañatakejj gas mascara uchasisaw Dal chachajj punkunak jachʼa jistʼaräna ukat manqhar liwjjatasïna uk uñjäna. Drake jupax machaq HK ukarux uñisirinak thaqhasaw machaqar tukuyäna. Nayraqatax recepción jak"an ukat qhipäxan pasillonakan ikiskir jiwat jaqinakawa.
  
  "Jank'aki". Dahl jupax nayrïr ukar t"ijtäna, Alicia jupampiw jark"aqatäna. Mai jupax payïr t"ijt"awayxänwa, Drake jupamp llawuntata. Sueco jaqix jank"akiw pulso uñakipäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Diosaruw yuspärta" sasa. "Jupax jakaskiwa".
  
  "Ukat akax ukhamarakiwa" sasaw Mai kullakax chiqanchäna ukat jan walt"ayat jaqin nayranakap jach"ar aptäna. "Nayax amuyta, jupax droganakampi qullatäxänwa. Gas de dormir, jan ukax kuna suma arunaksa sapki" sasa.
  
  Hayden jupax gas, vapor ukat humo detector ukanak apt"ataw saratayna. "Ukax mä kunaw ukham lurasi. Janiw venenoso ukhamäkiti. Janiw jiwayañjamäkiti. Inas kuna llampʼu chuymanïñas jupanakar ikiñapatak yanaptʼchispa?"
  
  "Vodkax mä armaruw tukuwayi" sasaw Aliciax arupax mascara ukamp mayjt"ayat säna. -Ukax wakisispawa -sasa.
  
  Kenzi kullakajj jupar uñkatasaw jukʼat jukʼat pʼeqep chʼalljjtayasïna.
  
  "¿Kunsa uñchʼukiskta, Bridget?"
  
  "Walikiwa, aka mascarampis ukhamarakiw jan usutjam uñch"ukismati" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Gases ukajj jankʼak luratäpachänwa, taqpach coberturanïpachänwa. "¿Kunjamarak ukham lurapjjänasti?"
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Vent ukan pʼiyanakapa" sasa. "Sistema de calefacción, aire acondicionado, kunayman yänaka. Ukampirus, inas kawkhans cientificonakax utjchispa, laboratorionakapan jist"antat. Uka kasta utax kunjamas uk uñjasax janiw sapa laboratorio jan ukax almacenamiento ukanakax nodo master ukarux chikañchatäkaniti".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Walikiwa. -Ukhamaxa kunatsa ? ¿Taqi irnaqirinakaru iktʼayasaxa, ¿kunsa jikxatapxäna?"
  
  Mä machaq aruw jupanakan aruskipäwiparux p"akintawayi, janiw sistema de comunicación tuqikiti, jan ukasti mä kasta sistema de altavoces tuqiw p"akintawayi, ukax inas taqpach edificio ukar ch"amanchawaypachäna.
  
  -¿Akanktati? Ukat mayninakax? Oh suma. Ukatxa niya tunka payan segundonakatwa qalltsna" sasa.
  
  Drakex jank"akiw kutt"anïna, punku uñch"ukiskäna. Laurenan arupax mä ola de marea ukham comunicador taypinx ch"allxtayäna.
  
  "Jutïri! Nayax israelitanakaruw amuyta. Jichhax p"akintasktanwa. ¡Ukat sueconakasti!"
  
  "Kunapachatix mä chiqax utjaspa ukhax janiw ch"axwañax utjkaspati..." sasaw Aliciax uñacht"ayäna.
  
  Uka ch"axwawix niyaw qalltawayi; Dallas markankir policianakax jan pächasisaw uka mantanir jaqinakan thakipankapxäna. Ukhamäkchïnsa, uka ataquejj jan iyawsañjam jankʼakiw pasäna. Drake jupax niyaw pasillot saraskäna, comunicadoraparuw jawsäna, mä código de apagado de emergencia mayiskäna, ukax jilpach manqhankir punkunakaruw jist"arañapäna. Uka horasanjja, nayrïr fila punku qhepäjjatjja, mä jachʼa fila ventananakaw phallawayjjäna, granadanakajj jankʼakiw kimsa vidrionak tʼunjäna. Drake jupax navajas ukham ch"ullqhi fragmentos ukanakax mä jiwayir, jan jark"at ola ukham phallañ uñjäna, cuartonak taypin jilxattasa. Fragmentos ukanakax sapa patat uñt"atawa. Manqhankir particionanaka ukat oficinanakan ventananakapas pʼakjata jan ukajj liwxatatarakiwa. Drake chachajj uka pistola punkunakaruw uñachtʼayäna.
  
  Laurenan arupa: "Pä, kimsa, phisqa, llätunk, paqallqu".
  
  Jupax jank"akiw código de sobrepaso ukar mantawayi, ukatx uka taypin t"ijtäna, ukatx mayni equipo ukankirinakax arknaqapxarakïnwa. Taqi chiqanwa janchinakax utjäna, ikiñ gas ukan jan amuyt"asisaw jiwarapxäna.
  
  "¿Jiwasatakix mascaras apsuñax walikïskiti?" sasaw jiskt"äna.
  
  Hayden jupax aire ukan calidadap uñjäna. "Janiw nayajj uk ewjjtʼkti. Jïsa, jichhajj qhanaw amuyasi, ukampis khititï gas uñstayki ukajj wasitatwa luraspa" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sarakïnwa: "Jan walinakampi" sasa.
  
  "Maldita ukax".
  
  Drake jupax mascarat uñacht"awinak mantanir uñjasax pallapallanak jist"aratayna. Mä kutikiw phisqa, ukhamax rusanakäpxpachänwa, balanakapat apsusipxäna ukat thakin khitinakarus chuym ustʼayapxäna ukxa janiw kuns amuyapkänti. Drakex mä chalecoruw ch"allt"äna, mayninakax jaltxapxänwa.
  
  "Nayax amuyta, jan axsaras sapxaraksnawa, equipo ruso ukax janiw gobiernon sancionanakapampix utjkiti. Janiw khiti gobiernos suma amuyunïpki ukanakas uka toqet iyaw sapkaspati" sasa.
  
  Kinimakaxa wali ch"amawa. "Akanx rusanakatwa parlasktanxa, masi. Chʼamaw sañajja" sasa.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Ukat qhespiyasiñwa amuyapjjaspa ukhajja" sasa. -Israel jaqinakax ukhamarakiw -sasa.
  
  Drake chachajj mesa qhepäjjat imantasïna. Aka manqhankir laberinto de oficinas ukan muyuntat pirqanakax wali sumaw jan ch"amanïkänti. Jupanakajj sarnaqasipkakiñapawa.
  
  Jupax Alicia ukat May jupanakaruw amparapamp luqxatäna, pasañkama. Ukat akham sarakïnwa: "Lauren" sasa. "¿Kawkhans bioarma ukax utji uk yattanti?"
  
  "Janirakiwa. Ukampis yatiyäwinakax mantaski" sasa.
  
  Drake jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. Wila wartat burócratas ukanakax jakañan qullqip qullqi jikxatañamp chikaw uñakipt"apxpachäna. Hayden jilatajj pasawayjjänwa. Ukat akham sarakïnwa: "Jukʼamp manqhar sarañamawa" sasa. "Ukhamäpan."
  
  Rusonakax manqhankir oficinanakaruw bombardeapxäna. Balas ukanakax fibra de vidrio ñik"utaruw ch"iyjapxäna, ukat paneles ukanakax t"unjatäxänwa ukat aluminio ukan puntanakapax taqpach chiqanw ch"iqiyasïna. Drake chachajj janiw uñchʼukkänti. Hayden jilatajj nayrar sartasaw jalnaqäna.
  
  Drake chachajj uka tʼunanak taypinwa uñchʼukïna. -Janiw jupanakarux uñch"ukiñjamäkiti -sasa.
  
  Dahl jupax yaqha amuyumpiw qunt"asïna. "Attwa". Jupax pallapallaruw jaquntäna; uka jaqix jaquntatäxänwa, ukampis Dahl jupax wali llakitaw p"iqip ch"allxtayäna.
  
  -Chaleco -sasa. Wali phesqaniw chʼamanïpjje" sasa.
  
  Lauren kullakajj jan conectatäjjänwa. "Mä yatiyäwikiwa, jaqinaka. Uka ikintir agenterojj qhespiykäna uka kamachijj cheqapuniw edificio manqhat jutäna" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Amuyastwa" sasa. "Lauren, ¿kawkinkis sueco jaqinakaxa?"
  
  Ukhamajj amuktʼaña: "Kunjamtï mantanipkäna uka toqetjja, edificiot yaqha cheqat siristjja, jumar cheqak saraskakiñäni" sasa.
  
  "Maldita, ukhamax nayraqat centro punto ukar puriñasawa. Akax jisk"a nivelanakar sarañ thakhiw sasin amuyt"asax, Lauren?"
  
  -Jïsa, ukampis janiw kawkhans bioarma ukax utjki ukx yatipkti.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukajj akham siwa. -Yaqha chiqan imañatakix loqhenakäpxañapawa -sasa.
  
  Drake chachajj Dahl jilataruw pʼeqep chʼoqtʼäna. -¿Jumajj walikïsktati?
  
  "Ukhampuni. Ukampis kunjamtï nayrajj siskayätajja, janiw khiti gobiernos uka ataquerojj autorizkaspänti" sasa.
  
  "Jichhax ¿suecia markankirinakax sapaki sarnaqapxi sasin amuyta?"
  
  Dahl chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna ukampis janiw kuns siskänti. Uka pachanx kunaymaninak lurañjamarakïnwa, ukat machaq qhanancht"awix Orden ukax wali ch"amanchatäspawa, jichha pacha infraestructura ukar machaqar tukuyata, ukax jiskt"äw chimpunak taqpach pankaruw uñstayaraki. ¿Qhawqha thakhinaksa jiwasat nayrar sartasipki?
  
  Ukat pusiristi? ¡Jan manqʼat awtjatäkani ukhajja, ¡jiwañaw purini!
  
  Drake jupax liwxatasïna. Kinimakax oficina jaya chiqaruw jaltxatayna ukat anqäx pirqaruw ch"allt"asïna, Smith jupax arktäna, kunawsatix manqhankir chika taypin tantachasipxäna. Hayden, Mai ukat Yorgy jupanakax chika taypin chiqaw sarapxäna. Drake jupax rusanakax uraqiruw ch"ankhachañatak ch"iyar jaquntawayi. Kenzix jupanak taypin cangrejompiw jalnaqäna, pistolap katxarusa, ukampis ukhamakipans llakitaw uñnaqäna. Uka pisinkir jaqix katanaparuw faltaskäna.
  
  Drake chachajj oficinanakan plano abierto ukan tukuyaparuw saräna. Hayden jupax nayratpach ukankänwa, kawkhantix ascensor bloque ukat yaqha jach"a oficinanakaruw puriñkamax jist"arat chiqawj uñakipäna. Mä chiqanx sueco jaqinakaw utjäna.
  
  Lauren jilatajj jiñchunakapar akham sänwa: "Jan wali yatiyäwinak churañ uñisiñajawa" sasa. "Ukampis israelitanakax mä jukʼa chʼamachasipxarakïnwa. Akax ch"axwañ chiqawa. Jumax maldito suertenitawa ukankatamata. "
  
  Jichhax Kenzix kutt"anxiwa. "Israelitanakax gobiernon yanapt"apampiw wal pächasta. Ukampis nayax Fuerzas Especiales ukanakaw sasaw amuyta. ¿Janit jumax yanapt'anïkta?
  
  -Nayan thakixa -sasa. Phuqat bote ukax. Uka equiponakajj kunjamsa uka tiempon mistuñ suyapjje uk janiw amuykti" sasa.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Janiw uk creyktati. "Mä thakix utjapuniwa. Aka chiqanx jan walt"ayat jaqinakar jan kuna usun uñjañ qalltañamawa. Jupanakar munaski yanaptʼa churasa" sasa.
  
  Hayden jilatajj kuttʼanjjänwa. "Perdón, janiw jichhakamax uka tuqit iyaw sañjamäkiti. Jiwasax janiw yatktanti kunampis sarnaqasktanxa. Uka Ordenax juk"amp jiwayir yänak antutaspati janicha ukx janiw yatipkti".
  
  "¿Janit ukax jupanakar apsuñatakix mä razonäki?"
  
  "Ordenax ukham lurañ munaspa. Punkunak jistʼarañamawa -sasa.
  
  "Mmm, dude" sasaw Alicia kullakajj säna. "Mä juk"a ch"axwirinakax nayratpach ventananak jist"arawayi."
  
  Hayden jilatajj uka toqetwa amuytʼäna. "Maldita, chiqaw sasma, ukampis jukʼamp jan waliruw puriyi. ¿Ordenan amtapax Dallas markpachan jiwayir yänak antutañatakïspa ukhaxa, ¿kamachasmasa?
  
  Drake chachajj ascensoranakarojj uñkatasïnwa. "Kawkhans uka fucking bioarma ukax utji uk yatiñasawa".
  
  Uka balanakax contingente ruso jak"anw phallawayi, ukat kunayman paneles ukanakat lurat papier-mâché ukar tukuyata. Oficinan yänakapax thayaruw t"ijtäna: mä conjunto de lápices, mä teléfono, mä taqpach rema de papel.
  
  Uka equipox uraqiruw puriwayi.
  
  Lauren kullakajj janiw istʼaskänti. "Pusïri subnivel, laboratorio 7. Ukax kawkhantix utjki ukawa. Jank'aki!"
  
  
  PÄ TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Mä qawqha ascensores ukanakamp escudo ukham sueconakar apnaqasa, SPEAR ukankirinakax sapa kutiw rusanakarux pallapallanakamp ch"axwapxäna, kunawsatix acero punkunakar t"ijtapkän ukhaxa. Hayden ukat Yorgi jupanakax antutatäpxänwa, Kinimaka ukat Smith jupanakax sueconakaruw uñjapxäna ukat mayninakax rusanakaruw uñch"ukipxäna.
  
  Hayden jupax SL4 sutimp uñt"at botón ukar ch"allt"äna.
  
  Ascensores ukanakax istʼasispa ukhaxa, jachʼa pistolanak istʼasax janiw istʼasxaspänti. Drakex patat jalnaqäna, ukampis uñisirinakax waliw nina kutt"ayañ atipjapxäna ukat nayrar jaltxapxäna, mesat mesaruw muyuntapxäna ukat juk"amp ch"aman yänakampiw qhipäxan imantasipxarakïna. Ukapachas mä chachax pʼiqipat mä balampiw jaquqanïna. Maynïristi ch"iwi churatapatxa wali llakitaw arnaqasïna, ukat maynix kayupan usuchjataw uñjasïna. Ukampisa, jupanakax jutapxänwa.
  
  Qhananakax metalat lurat punkunak patxaruw qhantʼäna, ukat silbatompiw jistʼarasïna. Hayden jilatajj saltʼasïnwa, mayni equiponkirinakajj jupar arkapjjänwa. Jupanakajj chʼamakïpjjänwa, ukampis atipjapjjäna.
  
  Drake jupax Dahl juparuw ch"amanchasïna, jupanak taypin Hong Kong markankir jaqi.
  
  Alicia kullakajj ñikʼutap qhepäjjaparuw samartʼayäna. "¿Khitis akax nayat qhipatxa? ¿Warjaña amparanakampi?
  
  "Ukax nayawa". Kenzix chhuxriñchjasïna kunawsatix t"iju t"ijunakax jupanakar ch"allxtayäna, janiw kuna chiqas sarnaqañatak jaytkänti kunatix pusi nivelaruw jank"ak purintäna. "Ukampis amparanakajax kunkajaruw katuntatäski. Muspharkañawa, amparanakajax ukankarakiwa" sasa. Jupanakaruw amparapamp luqxatäna.
  
  Alicia kullakajj kuyntʼataw jikjjatasïna. "Walikiwa, mayniw kuns asnujar jaquntäna. Ukat janiw mä platano ukhamäkiti -sasa.
  
  Yorgi kullakajj akham sänwa: "Ay, nayajj ukhamäpachänwa" sasa. -Walikiwa, ukax nayan pistolajawa -sasa.
  
  Alicia kullakajj mä ceja jiltayasïna. -¿Pistolamaxa, ¿janich ukhamäki?
  
  "Nayan pistolajajja. Nayan pistolaja, ukax nayax sañ muntwa -sasa.
  
  "¿Phuqat cargatäpachati?"
  
  -Alicia... -sasawa Drakexa iwxt"äna.
  
  -Mmm, jïsa, ukhamañapawa -sasa.
  
  "Ukatxa, jan yaqha chiqar sarxañax jukʼamp askiwa. Jichhax janiw ukham jiskʼa chiqan irnaqañap munktanti, ¿janich ukhamäki?"
  
  Suertenixa, Kenzix niyaw mä aski jaysäwi churañampïskäna ukhama, ascensorax sayt"asisaw puriniñap ist"asïna. Punkunakax jist"arasïna ukat uka equipox niyaw pasillo ukar jaquntatäna. Drake chachajj pirqanakaruw mä letrero thaqhäna. Cheqas janiw kunas ukan utjkänti.
  
  "¿Kawkhans Lab 7 ukax utji?"
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Chʼeqaruw kuttʼam, kimsïr punkut saram" sasa.
  
  "Waliki".
  
  Dahl chachajj nayrar sartäna, wali amuyumpiw sarnaqäna ukampis jan ajjsarir uñnaqtʼanïnwa. Uka amenazax niyaw juk"amp jach"apunïnwa, ukampis Drakex janipuniw mä ratukis kunatsa akankapxi ukx armaskänti. Qhipa Taripäwin ordenapa. ¿Kunsa yaqha amtapxäna?
  
  Yorgix mascarap apsuwayxäna, thaya thaqhasa. Kenzi jupax jupamp chikaw kamachinak p"akintawayi, ukatx Smith jupax juparuw arktawayi, Hayden juparux jan kuns lurasaw amparanakap ch"allxtayäna.
  
  -Rebeldes -sasawa Dahl jupax sarnaqaskakïna.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Crooks, nayajj siristwa" sasa. -Juk"amp suma ist"asi -sasa.
  
  Jupa jakʼanwa saytʼasïna.
  
  -Janitï ukham sum chiqañchatäkayäta ukhajja, jumamp chikaw fucking chikäskä.
  
  "Jan llakisimti. Uka toqet trabajsnawa" sasa.
  
  Drake jupax qhipäxaparuw jaquntäna. "Jumax yatisktawa jupax escuela privada ukar saratayna, ¿janich ukhamäki, Kenz? Janipuniw juparux p"akintkätati" sasa.
  
  "Mossad ukax jupanakan lurawinakapawa".
  
  Dahl chachajj amparapat uñkatasïna. "¿Jumanakax paninix amuktʼapxasmati? Nayax chuym churañatakiw chʼamachasiskta" sasa.
  
  "¿Kunsa nayajj sañ munkta uk amuyapjjtati?" sasaw Drake chachajj säna.
  
  "¿Kunanakarus chuym churañama?" -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna. -¿Mä jakhunakat pusi jakhunakakama?
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Akanktanwa. "Lab 7" ukat juk"ampinaka.
  
  "¿Juma pachpat taqi kun jaktʼta, Torsti? Suytʼam, kawkhansa mä pegatinanïtwa sasaw amuyta" sasa.
  
  Hayden kullakajj nayrar sartañapatakiw chʼamachasïna. "Formación, jaqinaka. Uka qhepat uñakiptʼañäni. Ascensores ukanaka uñjapxañani, pä quta thiyana. Lauren kullakaruw línea ukan bioarmas ukanakamp jikisiñatak munta, ukat laboratorio ukan jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatakiw munta. ¿Jumajj uk lurasmati sasin amuyta?"
  
  Jan samartʼasaw chʼeqtʼasipjjäna ukat kawkhantï saytʼasipjjäna. Drake ukat Hayden jupanakax sapakiw laboratorio ukar mantapxañapäna. Nayraqatax anqäx oficinaruw mantapxäna, kunayman yänakampi phuqt"ata, sapa jak"achasiñ chiqanakax taqi kasta herramientas ukanakamp phuqhantatänwa. Drake chachajj janiw kunäpjjänsa uk amuykänti, ukampis wali wakiskirïpjjänwa ukat wali jila alanïpjjänwa.
  
  Vidrio pirqa qhepäjjatjja, manqhankir mä cuartow utjäna, jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapataki.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Lauren" sasa. "Lab 7 ukax pä cuarto ukaniwa. Anqa ukat manqha. Uka manqhanjja, mä sala de control químico ukhamäpachänwa, ukajj sellatäspawa ukat antutatäspawa" sasa.
  
  Janiwa. Comunicación ukax jan walt"ayatawa.
  
  Drake chachajj Hayden jilataruw uñchʼukïna. -Kunas uka-".
  
  "Perdón, Matt. Hayden sat jilataw ukham luräna. Laboratorionakax sapa kutiw frecuencias ukanakat jark"aqatäpxi ukhamat señales ukanakax jan mantañapataki ukat jan mistuñapataki. Lab 7 ukax yaqha nivelankiwa mayni utanakar uñtasita ukatx mä juk"a pachaw uka extra seguridad jist"antañatakix munasiwayi".
  
  -Jan llakisimti -sasawa Haydenax säna. -¿Kawkirus sarañaxa?
  
  "Manqhankir cuarto. Ukanx mä vidriot lurat armario ukaw utjañapa. ¿Uk uñjtati?
  
  Drakex mä jach"a vidrio pirqaruw jak"achasïna. "Jïsa. Uka jaya esquinaruw purini" sasa.
  
  "Qhanapuniw armas biológicas ukanakax janiw armanakar uñtasitäkiti. Ukax mä lata ukan imatäñapawa, ukax mä café matraz ukham jach"akiwa. Ukax PD777 uka chimpumpiw uñt"ayasispa. Amuytwa?"
  
  "Amuytwa". Jupax punkun código pad ukar saräna ukat código de sobrepaso ukarux punchumpiw ch"allt"äna. "Janiwa". Jupax wali jach"at arsüna. "¿Aka cuartojj yaqha códigonïspati?"
  
  "Ukham yatjjatañ munta. Jan walt"awix taqi jefenaka, técnicos ukat laboratorio yanapirinakax jumamp chikaw ikiñankapxi".
  
  "Janiw rusa, sueco ukat israelí ukanakat arsuñax wakiskiti. Jank'aki".
  
  Drake jupax Hayden jupax equipo ukamp aruskipt"askäna ukhax ist"äna. Taqi kunas amukiw jikxatasïna, wali muspharkañänwa. Smith ukat comm tuqiw qhuruchasïna.
  
  "Inti jalsu tuqinkir escaleranakan sarnaqaña. ¡Akanwa sarapxi!"
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Inti jalanta toqenjja, autonak sarnaqañwa uñjta" sasa. "Jank'aki".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Uka ascensoranaka kattʼasim" sasa. -Wali jank"akiw jupanakarux munañäni -sasa.
  
  Drake jupax vidrio ukar ch"axwañ amtäna. Chiqansa, balanak jan jarkʼaqatäspawa ukat jan waliruw puriyistaspa. Anqäjjankir cuartojja, vidriot lurat armarionakaw utjäna, uka armarionakajj tubo de prueba ukat latanakampi phoqantatänwa, uka latanakajj kunayman venenonakaw utjaspa.
  
  Lauren kullakajj mä machaq código sasaw arnaqasïna. Drake jupax amparapampiw jawq"jäna. Punkujj jistʼarasïna. Ukat cuartot jaya chiqaruw tʼijtäna, ukat mä armario jistʼarasaw lata thaqhañ qalltäna. Hayden jilatajj qhepararakïnwa. Sapa equiponkirinakajj qhepäjjap chʼuqtʼasisaw jutïrin uñjasipki.
  
  Drake jupax lata qhipa lata taypin saratayna. Sapa mayniw chʼiyar, chʼiyar letranakampi numeronakampi imprimitäpjjäna, janiw ordenatäkänti. Mä minutojj pasawayjjewa. Smith jupax escaleranak pataruw ninamp jist"aratayna ukat Mai jupax mä qawqha segundonakatx ukhamarakiw luratayna. Jupanakarux atacapxäna, jan khitis mä granada nuwasiñar khitañapatak idiota ukhamäñapataki sasaw mayipxäna.
  
  "Amuytwa!"
  
  Jupax uka phukhu apthapïna, chika segundos ukjaw amtasïna, ukax mä arma biológica ukanïnwa, ukax mä juk"a América uksa t"unjaspawa, ukat amparapampiw uchasïna. "Ukax sarañ pachaw purini".
  
  Mäki, coordinado ukhama, jupanakax retiro qalltapxäna. May ukat Smith jupanakax escaleranak ch"uqt"apxäna Drake ukat Hayden jupanakax pasillo ukar puriñkama, ukatx Yorgy ukat Dal jupanakax escaleranak ch"uqt"apxäna. May ukat Smith jupanakax jank"akiw qhipäxar kutt"apxäna, kunatix Aliciax ascensor ukan botón ukar ch"allt"äna.
  
  Punkunakajj mä ratukiw jistʼarasïna.
  
  -¡Juk"ampi jank"aki! - Mai jach"at arsüna, jank"akiw k"uchut uñstäna. -Jupanakax mä qawqha segundonak qhipäxankapxi -sasa.
  
  Jupax nina kutt"ayäna, uraqiruw chint"äna.
  
  Smith jupax yaqha tuqiruw saräna, jichhax Dal jupax juparuw ch"uqt"äna, panpachaniw punkunakar qhipäxar kutt"apxäna.
  
  Ukat ukatsti alarmanakax ist"asïna, mä ch"aman wajjrar uñtat thuqt"awix jinchunakaruw phuqhantäna ukat sentidos ukanakarux límite ukar khithäna.
  
  "¿Kunas akaxa?" Drake jilatajj arnaqasïna.
  
  "Janiwa. ¡Ay janiwa!" Lauren kullakajj kuttʼayasaw arnaqasïna. "Uka chiqat mistxapxam. ¡Jichhax ukat mistxapxam! Jichhakiw sistema ukar kuns antutapxi" sasa. Jupajj mä jukʼa samartʼäna. "Ay diosa... ukax sarin satawa."
  
  Ukajj pasillo tejankir ventilacionanakatsa ukat ascensoran lado ventilacionanakatsa niyaw warantaskäna.
  
  
  KIMSA TUNKA JAQINAKANA
  
  
  Drake chachajj sarin sutimp uñtʼayasisajj qalltan ajjsarañajj utjkäna ukanak chhaqtayäna. Jupajj jiwayañjamaw uk yatïna. Ukajj walja jaqenakar jiwayir armat uñjatätap yatiyätwa. Jupax Smith, Yorgi ukat Kenzi jupanakax mascaranakap apsusipxatap yatïna.
  
  Ukat kunatï jan colorani, jan qʼaphini liquido satäkis ukajj ventilacionanakat mistur uñjäna.
  
  -Janipuniw pächaskti sarina akan imapxatapatxa. Hayden jilatajj Yorgi jilataruw wal arsüna. -Ukampis aka... -sasawa mascarapat katthapïna.
  
  Drake chachajj niya taqe kunaw mayjtʼayasispa, ingenieronakampi jan ukajj wasitat amuytʼayasispa, uk sum yatïna. Ukajj amuytʼasiñakiw utjäna. Uka agente nervioso líquido ukax jan tukuskir flexible ukhamänwa. Jichhax taqi ch"amapampiw Kenzi ukar jank"ak saraskäna, ukampis Aliciampi Mayampix niyaw ukankapxatap uñjäna. Israel warmix mä mascara ukamp isthapt"ataw jikxatasïna, ukampis nayranakapax nayratpach jist"antatäxänwa ukat janchipax ch"amakt"atäxänwa.
  
  Sarina ukaxa mä tunka minutos ukjaruwa jiwayaspa, ukaxa dosis ukarjamawa.
  
  -Janiwa -sasawa Drakexa säna. "Janiwa janiwa janiwa".
  
  Smith jupax ascensor ladopatw liwxatäna, niyaw jan amuyt"asirïkänti, janïr Dahl jupax mascara taqpach ajanupar jaquntañ atipkasaxa.
  
  Ascensorax jank"akiw makatäna, nayrïr pisoruw kutt"awayxäna.
  
  -¿Kunsa lurañasa? Hayden jilatajj uka enlace toqew arnaqasïna. "¿Kuna horasas jupanakan utji?"
  
  "Khiti?" Lauren kullakajj naturaljamaw kuns luräna. -¿Khitis usuchjatäpacha?
  
  "¡Mä maldita rata de laboratorio jan ukax mä doctorar jikxatañakiw wakisi ukat kun lurañas wakisispa uk yatiyapxita!"
  
  Kinimakax Smith-aruw amparapamp luqxatäna, kunawsatix punkunakax jist"aratän ukhaxa. Drake jupax niyaw t"ijtxañampïskäna uk uñjäna, ukatx nayraqat jank"akiw mantawayxäna, hawaiano ukax suyt"ir sueco, ruso ukat israelíes ukanakat armasxpachäna uk yatisa. Ukat jankʼakiw kunatï mä jukʼa vapor uñtasitäkäna uk uñjäna, ukajj taqe jachʼa nivelan ventilacionanakaparuw jalnaqäna. Chuymapax ch"allxtasïna. "Akanwa mistuwayaraki" sasa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Taqi complejo" sasa. -Nayanx mä laboratorio yanapiriw aka chiqan utji.
  
  -Janiwa jupar munaskti -sasawa Kinimakaxa samsutayna. "Atropina sat qullaw munasispa. ¿Kawkinkis uka maldito atropinax?"
  
  Línea ukanx machaq aruw ist"asïna. "¿Qhawqha jaqinakas uka usump usuntapxäna? Ukat ¿kuna nivelarus puriñkama?
  
  Drake jupax uka chiqaruw uñakipäna, t"ijtäna imt"añataki, armanak nivelar. Alicia kullakajj juparuw yanaptʼäna. Nayrar sartañajj jupanakaruw saytʼayäna.
  
  "¡Maldita!" Hayden jilatajj wal jachäna. "Kimsa jiwasanakan utjistu ukat tunka tunka jaqinakaw laboratorio ukanx nayratpach jan amuyt"asis jikxatasipxi. ¡Antídoto aptʼataw akar jutañama, jichhajj uk lurañamawa!"
  
  Uka jaqejj akham sänwa: "Zarin jilatajj jiwayañjamawa" sasa. "Ukampis jiwayañatakix mä horaw munasispa. Jiwasax chiqa thakinktanwa, nayar atinisipxita. Ukatakejj wakichtʼatäpjjayätwa. Yatiyapxita, ¿jan waltʼayat jaqinakax samsuñax chʼamäpachati?"
  
  Drake chachajj qheparuw uñtäna. Hayden jilatajj mä jukʼa tiempow uñakiptʼäna. "Jïsa" sasaw kunkapan mä tʼuna chʼakhampi säna. "Jïsa ukhamawa".
  
  Drakex Dal-arux Kenzi-r jak"achasir uñjäna, llamp"u chuymampiw Alicia-t jayarst"ayäna ukat amparapamp ch"allxtayäna. Jupax Kinimakuruw chiqak uñch"ukisïna. Janiw khitis yaqhax utjkiti. Janiw kawkhans yaqhax utjkiti. Akapachax chhaqtawayxiwa, ukatx mäkiw sueco jaqin concienciapanx qhiparaski.
  
  "Mano. ¿Kunsa lurañasa?
  
  Jach"a hawaiano jaqixa chhuxriñchjasïna. "Atropina ukat Inyector Automático".
  
  Uka aruxa jank"akiw jaysäna. "Sapa pisonwa qullañ utanakax utji. Sapa compartimientonjja, walja antídotos ukanakaw utji, ukat atropina sat qollajj ukanakat maynïriwa. Ukanxa boquillas automáticas ukanakaw utjaraki. Ukhamakiwa thixni musculoman ch"uqt"añama" sasa.
  
  -¡Nayaxa yattwa kunsa lurañaxa!
  
  Drakex técnico ukan Kinimakax kawkirus sarañapa uk yatiyañap suyt"äna, ukat nayraqat sarawayxäna. Janiw jamasat mistuñas utjkänti, janiw mesanakar evasión lurañas utjkänti; aka kutix p"iqit mistuwayapxäna, liwxatat amigonakapar yanapt"asa, kawkir jan wali markartix jupanakar katuntañatak jan amuyt"asirïpkän ukanakarux ch"axwapxäna. Patax wali q"añuchataw janchinakampi, jichhakiw uka ikiskir janchinakax usuchjat k"uchuntat uñjasipxäna, yaqhipanakax niyaw khathatipxäna.
  
  Nayrïr punkunakapajj tʼunjatäjjänwa. Mascaras ukat trajes ukanakamp isthapt"at chachanakax manqhanx phallapxäna.
  
  Drake chachajj sillup maysar jaqontäna ukat uka cuarton mä esquinapanjja, bahía médica sat cheqaruw uñjäna. Jupax t"ijtäna. Kupi tuqinx mä ruso jaqin janchipaw jikxatasïna, Kevlar isimp isthapt"ata, khitirutix jupanakax balamp jiwayapkäna. Jupan jakʼapanjja, jukʼamp päniw ikipjjäna; jupanakax chuym ch"allxtasipxänwa ukat jiwapxarakïnwa. Zarin jupanakarux wali ch"amampiw jawq"jarakïna. Uka químico ukan mistutapax wali askinjam ch"axwäw sayt"ayäna ukatx SPIRA ukax arma biológica ukax utjaskakiwa.
  
  Hayden chachajj jan arma aptʼataw nayrar sartäna, ukat qullañ utar mantañ punku jistʼararakïna. Manqhanxa, jupanakan nayraqatapanxa tunka payan ampollanakaw sayt"atäskäna, ukax mä k"ajkir liquido ukamp phuqhantatänwa. Jupanakax qhanpach chimpuntatäpxänwa, ukat Kinimakax atropinaruw arnaqasïna; Mai kullakajj mä autoinyector apsusaw phoqantäna . Kinimakax Smith-an ajanuparux agujampiw ch"allt"äna, mä qawqha segundonak janïr Dal-ax Kenzi-r ukham lurañapataki. Alicia ukat Mai jupanakax Yorgi jupampiw uñjapxäna, ukatx uka equipox qunt"asipxäna, qarjata, jan ch"amanïsa, chuymanakapar phuqhantat suyt"äwix jichhax wali ch"amanïkaspas ukhamaw axsarapxäna.
  
  Minutonakajj pasawayjjänwa. Drake jupax Kinimake uksaruw kutt"äna. "¿Kunas jichhajj pasaski?"
  
  "Walikiwa, atropina sat qullax sarina sat qullan acción ukarux jarkʼiwa. Jupanakax kutt"apxañapawa" sasa.
  
  "Efectos secundarios ukanakat amuyasipxam" sasaw técnico de laboratorio ukan irnaqirix säna. "Jilïrpachax alucinaciones ukanakaw utji. Ukampis p"iqi ch"allxtaña, chuyma ch"allxtawi, jan sum uñjañ..."
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Jan llakisimti. "Taqi kunas Team SPEAR ukan pub chika uru manq"añat sipanx juk"amp jan waliwa."
  
  "Waña laka. Rapid pulso..." sasa.
  
  "Jïsa."
  
  Yaqha mä qawqha minutonakaw pasawayxäna, ukat Drakex jan kun lurasaw Yorgan ajanupar uñch"ukiskäna, mä segundonx patak kutiw mä gota jakäwis jupar kutt"ayañ munäna. Hayden jupax tech ukaruw jiskt"äna, sarina ukax sistema ukan apsuñapawa ukat taqiniruw mascaras apsusipxaspa, ukampis situación ukax janiw controlatäkänti. Khititï sarin antutkäna ukajj yaqha amtanakanïspawa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Jichhajj sistemankapjjaraktwa" sasa. "FBI ukax walja jach"a yatxatirinakaruw katuntawayi, jupanakax mä qawqha pachaw aka tuqit allsusipkäna".
  
  "¿Yaqha equipos de fuerzas especiales ukanakat kuna yatiyäwinakas utji?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna.
  
  "Ukham amuyapjjta. Ukhamakiwa confirmación katuqaña. Ukanjja, taqe kunas mä jukʼa chʼamäxiwa" sasa.
  
  Drake jupax Yorgi juparux ajanuparuw ch"allxtayäna, mascarap ch"iqa tuqiru. "Uka tuqit yatiyapxita".
  
  Rusia jaqix mä juk"a ch"allxtasïna, amparanakap jach"ar aptasa. Nayranakapaxa t"ijtänawa ukatxa Drake-rux ch"usaw uñch"ukiskäna. Jupax chhuxriñchjasïna, mascarap apsuñ yant"äna, ukampis Drakex chiqaparuw katxarutayna. Atropina ukampi jan ukax jan atropina ukampi, jan kuns jaytañax wali askiwa. Smith jupax ch"axwawayarakitaynawa ukatx Kenzi; Dahl jupax mä jach"a, qhanpach jach"a jach"a tukusaw arsüna. Uka equipox mä juk"a, mä juk"a jachaqt"asiwimp mayjt"ayasiñatakiw ch"amanchasipxäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jupanakar thayar sartayañäni" sasa. -Jichhürutakix akan tukuyxapxtwa -sasa.
  
  Lauren kullakajj wasitatwa parltʼasiwayi. -Taqi kunas jupanakatakix walikïskiwa? ¿Taqi jupanakaxa?" Jupajj janiw khitis uka usump usuntatap amuyaskänti.
  
  "Jichhakamax wali sumawa, munasiña", Drakex sänwa. "Mä doctorax jupanakar uñakiptʼañax wali askïkchisa".
  
  -Jiwasax tunka payan jupanakarux akan jikxatapxta -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jichhajj jumanakan ukar jutjjtwa" sasa.
  
  Uka equipojj wasitat saytʼasipjjäna ukat umbral uksat jukʼamp sarañatakiw yanaptʼasipjjäna. Hayden jilatajj bioarma pechoparuw katthapïna, jichhajj janiw khitirus confiykaspa uk yatkänti. Jupax Lauren kullakaruw uka link tuqi mä jiskt"äw jiskt"äna.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Dallas markan mä jan kuna jan waltʼäwin uñjasir cheqaruw apasiñapa. "Akanx nayax detalles ukanakaw utjitu. Jupanakax jumaruw suyt'apxtam".
  
  Hayden jupax Drake-rux qarjata, mascarat nayranakapamp uñch"ukiskäna.
  
  Janipuniw tukuskiti.
  
  Drake chachajj kuntï amuykäna uk sum yatïna. Sala de emergencia ukar purisa, mascaranak apsusin Laurenar jikxatkasaxa, mä jukʼa samartʼañwa qalltapxäna. Drake chachajj juntʼu café jupar apanipkäna ukajj wal gustäna, ukat Alicia kullakajj mä botella uma umañatakiw jachʼat arsüna. Mai kullakajj vaso aptʼasisaw mä jukʼa umtʼasïna, ukatsti uka apnaqat botellat mä jukʼa umtʼañapatakiw jawilltʼäna.
  
  Kenzix amparap luqxatäna, mayo phaxsit apsusaw chhuxriñchjasïna. "¿Kunatsa pusiniru uñjsma?"
  
  Alicia kullakajj umap kuttʼayjjänwa. -Ukhamaxa, ¿jumax wali jakasktati? Ey, ¿ukax kimsa jaqichasiñat jakthapitati?"
  
  Drake jilatajj uñchʼukiskäna. "¿Kunsa yattati? Kunawsatix aka irnaqäw jaytañ pachax purinkani, kunapachatix panpachanix jan phiñasiñ yant"apxäta ukhax amuyasta. Ukapachaw jubilasxä -sasa.
  
  Lauren kullakax mä juk"a pachaw Smith-at jithiqtawayi, kunatix mä jach"a yatiyawiw sistema central de comunicaciones-aparux ch"allt"awayi. Ukax Washington markan jan wali waynan yatiyawinakap uñt"ayi, Dallas markan operación local ukat mä juk"a pachatakix secretario de defensa ukan yatiyawinakapa.
  
  Jupax amparap luqxatäna, uka tamax ist"apxañapatakiw achikt"äna, janïr uka link apnaqañ amtaskasa. "Ey, ah, walikiwa, hi. Nayax Dallas markan mä dirección churapxäma ukat jumax thakhinjam sarañamawa. Uka bioarmas ukanakax juk"amp pachanak jan walt"ayat qhiparapxi ukhax juk"amp jan walt"awinakaw utji. Jichhax mä juk"a qhanañcht"awiw utjistu. Ukhamarjamax nayrïr ikiñ qullax niya taqpach laboratorion irnaqirinakaruw jan walt"ayañatak inyectatäna, ukax mä código redundante ukampiw irnaqäna, Geronimo ataúd jist"arañkama. Inas jichhajj uka cultojj jan utjkchispati, ukampis mä jaqes jupanakatak irnaqtʼaskakispa ukhamwa amuyapjje. Sarin ukax pachpa código ukampiw activatarakïnwa ukatx janiw pächasiñas pachpa jaqimp activatäkänti. ¿Uka manqhankir jaqi? Inasa. Ukampis jan armasimti, laboratorion jarkʼaqir pantallanakap apsuñaw wakisïna, ukhamat señalax manqhar mantañapataki" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Janïr agente de dormitoriojj lurañap phoqaskipanjja, jaqenakajj sarjjapjjeti janicha uk uñakiptʼañamawa" sasa.
  
  -Juparux -sasa. Ukampis janiw ukakïkiti. Uka janchinakajj jakthapitawa" sasa. Jupax mä samsuw apt"asïna. "Laboratorio ukan irnaqirinakax ukhamarak jan juchani civiles ukanakax mä suma irnaqäw lurapxäna. Taqinipuniw atropina sat qullampi qullatäkaspas ukhama. Niyakejjay pampan ikipkchïnjja, jan chʼamani dosisanakakiw katoqapjjerïna, ukat yanaptʼajj jankʼakiw purinïna sasaw amuyasi. Jichhax janiw kuna jan walt"awis identificación ukax utjkiti, ukampis niyakixay rusanaka ukat suecos ukanakan posición ukanakap yattanxa, chiqaw sañasawa. Kimsa rusanakax jiwarapxataynawa, päniw chhaqhata. Pä sueco jaqiw jiwata, maynix chhaqhata. Ukat kimsa israelitanakaw jiwarapxäna, pä israelitanakax chhaqtxapxarakïnwa" sasa.
  
  "¿Janiw atropina sat qulla katuqapkänti?" sasaw Dahl chachajj llakit jisktʼäna.
  
  "Chiqans jupanakax lurapxäna, ukampis civiles ukanakan qhipat. Ukat chiqpachansa jukʼamp chʼamampiw jupanakar chʼallxtayäna" sasa.
  
  Uka pachakamax Smith, Yorgey ukat Kenzi jupanakax kayunakap sayt"asipxäna, samart"at uñnaqani ukat kun lurañs wal munapxäna. Drake chachajj akham jisktʼasïna:
  
  -Yorgi -sasawa säna. "Alicia kullakaruw uñtam. ¿Kunsa uñjta?
  
  Rusia jaqix jachaqt"asïna. "¿Helado ukat junt"u chili?"
  
  Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Jupax walikïskiwa".
  
  Alicia kullakajj wali chʼamampiw ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Kunas ukax sañ muni. ¿Yogi ukax? ¿Yogi ukax? Jutam amigo. Munasiñax yatisktawa, ukampis jan yatiykäta ukhaxa, jiwayañaw wakisini" sasa.
  
  Drake jupax suyt"ir autonak tuqir jaquntäna. "Suma munasiña, jumax ukak uñacht"ayaraktawa."
  
  
  KIMSA TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Jankʼak sarnaqañax jupanakan ajllitapawa, qhispiyiripa, Diosapa ukat jichhax jakañatakix wali askiwa.
  
  Dallas markar sarañ thakin kunas jupanakar suyt"aspa uka tuqitxa janiw kuna ilusiones ukanakas utjkänti. Janiw qhawqha policianakas yanaptʼasipkäna ukajj wakiskirïkänti; qawqha FBI SUV ukat SWAT camioneta ukanakas thakhinx filankapxäna, khitinakampis apasiñapän ukax uraqpachan yaqhip wali suma jaqinakawa, ukat jupanakax mä mistuñ thakhi jikxatapxaspänwa.
  
  Khitinakatakis chiqpachapuni irnaqapxi ukarjamaw lurasi.
  
  Drake jupax Dallas markan mä juk"a pachatak sarañatak wakicht"at autonak uñjäna -pä estadon apsuta, pusi ruedan autonaka- ukat wali ch"amampiw frentäna.
  
  -Chiqpachansa janiw irnaqkaniti -sasa.
  
  Estacionamiento ukat kunanakatï ukan utjkäna uk amtasisajja, mistuñ jakʼankir mä qhawqha estacionamientonakaruw pʼeqep chʼoqtʼäna.
  
  "Jupanakax lurapxani".
  
  Lauren kullakajj iyaw satapwa qhanañchäna. "FBI ukarux aka tuqit uñakipañapatakiw mayipxä".
  
  "Jank'aki". Drake chachajj niyaw uka thaknam saraskäna. "Taqini? Ukax mä juk"a pachanakanwa. Niyaw taqe munición ukanakajj munasini" sasa.
  
  Hayden chika taypinkkäna ukhax autonakar jank"akiw sarapxäna, mä ch"iyar Dodge Challenger silencio ukat mä Mustang ch"iyar ch"iyar ukax pä janq"u rayaniw capucha tuqin utjäna. Dahl jupax Mustang ukaruw tukuyäna, ukax wali askipunïnwa kunatix Drake jupax Challenger ukaruw munäna. Policía ukan autonakapax chhuxriñchjasipxänwa, Dallas markanx mä thakhi q"umachañatakiw wakicht"asipxäna. Helicóptero ukax jak"anw jalnaqäna, SWAT ukankirinakax jaquqanipxaspaw sasaw yatiyapxäna kunatix jach"a probabilidad ukaw utji. Panpacha autonakax machaqäpxänwa, p"akjañataki - FBI ukax janiw llavenak munaskänti.
  
  Drake chachajj Yorgi jilatampiw mantapjjäna, jupajj pasajeronakan asientopanwa saytʼasïna, Hayden, Alicia ukat May jupanakawa. Jupax motor qalltäna, kusisitaw jachaqt"asïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Aka arutwa janïr suxta alwa horasäkipan ikiñat sartasirïta" sasa.
  
  Alicia kullakajj janiw uk istʼkänti. Jupajj wawar uñtataw yatitäna ukat taqeniruw uk yatiyäna.
  
  Drake jilatajj motoraruw mantayäna. Dahl jupax Mustang ukax jupan jak"apan qalltäna, ukat pä jaqix pä fila ventananakat jachaqt"asipxäna, qhiparusti mayacht"asipxäna.
  
  Hayden jilatajj uka lata asienton qhepäjjaparuw chʼalljjtäna. "Armas biológicas ukanaka".
  
  "Mmm, jïsa. Waliki."
  
  Jupax pamparuw ch"allt"asïna, volante muytasinx autox estacionamienton jisk"a chiqaruw irpäna ukat mistuñ tuqiruw jank"ak saräna. Autox jan chiqapar pavimento ukanw t"ijtäna, nayraqatapax jach"ar aptatäxänwa ukat qhipäxapax ch"iyjatäna. Chispanakax t"ijtäna.
  
  Drake qhipäxanxa, Dahl jupax parabrisas ukan chispanak qhant"ir uñjäna, ukat mä segundow nina nakhantayäna. Qhanapuniw jupax janiw kusisitäkänti.
  
  "Kinell, Drake, ukat juk"ampinaka. ¿Ukar mantañ yantʼtati?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukham sarapjjam" sasa. "Guardat edificiojj llätunka minutonakankiwa."
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Jïsa, inas tʼijuñ pista ukankchi. "Ukampis akax Dallas ukawa ukat aka paninix janiw t"ijtirinakakiti".
  
  "¿Lancelot, ch"axwañ munasmati?" Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. -Uka sueco jaqirux makhatañamawa ukat jupar katuqañamawa -sasa.
  
  "Janiw kunas wakiskiti".
  
  -¿Jumaxa coleratati? Alicia kullakajj ukar mantarakïnwa. -Chiqansa janiwa, Lancelot -sasa.
  
  -Jiwasax... -sasawa Haydenax mayamp yant"äna.
  
  Lauren kullakajj arupampiw umamp chhaqtjjäna. -Uñisirinakax jutapxiwa -sasawa -sasawa -jani ch"axwañati, Lancelot -sasa.
  
  Drake jupax mä jach"a sobreviraje ukarux katxaruwayi, dirección ukar askichasa ukat panpacha carril apnaqasa. Mä polician autopaw nayraqatapankäna, ukhamatwa yaqha auto apnaqerinakajj thaknam pasapjjañapatak jarkʼäna. Challengers ukankirinakax uka cruce pasañkamaw t"ijtapxäna, jichhax jach"a utanakampiw muyuntata. Mustang ukax chikat segundo ukjatx jank"akiw sarawayi, Dodge ukan qhipäx guardabarros ukarux mä juk"a chhaqt"awayi. Drakex retrovisor ukan uñkatasïna ukat taqi kunatix uñjkäna ukax Dahl-an kisunakap ch"uqt"atänwa.
  
  -Jichhax yatxa kunjamas tiburón arknaqañax ukxa.
  
  Mä chiqanx nayrar sartañax qhipharkir contingente ruso, sueco ukat israelíes ukanakaw utjäna, taqiniw pachpa lurañamp juchanchatäpxäna, armas biológicas ukanakar apsuñataki, ukax específicamente América markan manq"añanakap t"unjañatakiw luratäna.
  
  "¿Kunatsa jan ukhamaki tʼunjksna?" Kinimakax barandillat katxarusaw säna.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Cheqa jisktʼawa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Ukhamawa" sasa. "Ukampis jichhakiw protocolos ukanakax utji sasaw sapxitu. Uñakipaña thakhinaka. Jan walinak luram ukat juma pachpaw jiwayasisma ukat walja jaqinakar jiwayasma" sasa.
  
  Drake chachajj gas jaytawayäna, kunattejj nayraqatapan mä jachʼa curvaw uñstäna. Mä kutimpiw policiajj taqe yaqha thakinak jarkʼantjjäna, ukat autojj suma kʼachachtʼataw esquina muytasin llantanakap jaqontäna ukat wila luz taypit tʼijtäna. Dahl jupax mä qawqha kayunak qhipäxankänwa. Chaki sarnaqirinakax callinakan filaruw sayt"asipxäna, uñch"ukipxäna, amparanakap uñacht"ayasa, ukampis megáfono apt"at policianakaw jark"antapxäna. Drake chachajj inas yaqhepajj jan istʼapkchïnti, uk sum yatïna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Policianakajj janiw taqe ukanak askichapkaspati. "K"achat k"achat sarnaqapxam waynanaka. Phisqa minutonakaw utjaskistu" sasa.
  
  Uka horasanjja, mä camionetajj mä lado callet tʼijtʼasaw mistunïna, niyaw mä policiaruw tʼijtjjäna, jupajj janiw istʼkänti. Jupajj thakiparuw sarawayjjäna, ukatsti jupanakaruw katjäna. Yorgix nayratpach ventanapat liwxatasïna, ukat Mai kullakax qhipäxankir vidrio p"akjatayna.
  
  Pickup, qullqit lurat F-150, ukax jak"achasisinx sayt"askakïnwa. Ruedan qhipäxankir jachaqtʼasir ajanupax jupanakar uñchʼukiskäna, thak uñchʼukiñat sipansa pä kutiw uñchʼukiskäna. Yorgix sillunakaparuw qhipäxar qunt"asïna.
  
  "Ay janiwa, janiwa, janiwa. Ukajj janiw walïkiti. Nayajj jupar uñtʼtwa. Nayajj jupar uñtʼtwa. "
  
  Drakex mä jank"ak uñakipt"äna. "Nayax amuyta, jupax rusa levantador de pesos ukar uñtasitawa".
  
  Yorgi kullakajj akham sänwa: "Jupajj Olimpiadas ukankänwa. "Ukajj janïr pallapallanakan jiwayir jaqëkäna ukhawa, Rusia markat wali suma jaqenakäki ukanakat maynïrïnwa. Jupax Olga satänwa.
  
  Drake jupax juk"amp juk"ampiw sarnaqäna, kunawsatix mä qawqha kayuk sarnaqirinakax jank"ak sarnaqir autonak nayraqatan mistupxäna, jilpachanix nayranakapat mä pulgadas ukch"a jayankasaw celularanak katxarupxäna.
  
  -¿Olga?
  
  "Jïsa, Olga. Jupax mä leyendawa. ¿Janipunit jupat istʼirïktati?"
  
  "Janiw aka contexto ukankiti. Janiwa".
  
  Qullqit lurat F-150 ukax wali ch"amampiw liwxatasïna, Challenger sat autopan ladoparuw ch"allt"asïna. Uka sarnaqir tamanakat qhispiyatäsaxa, Drakex wasitat gas ukar takt"äna ukat nayrar sartawayxäna, Challenger ukax mä satisfactorio wararimpiw jaysäna. Olgax yaqha turno luratayna, qhipa kimsa cuarto alaxpach uñch"ukiskäna, ukampis walja pulgadanak faltawayxatayna. F-150 sat avionapajj yaqha toqeruw pasäna, Drake ukat Dahl sat chachan chika taypinwa. Sueco jaqix Mustang sat autop qhipäxan maniobra luräna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Janiw ram lurañjamäkiti" sasa. -Wali risqiwa -sasa.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Janiw jupar chʼajjwañ puedkti" sasa. "Paypa jan walt'awi".
  
  -¿Kunjamatsa qhispiñ suypacha? Kinimaka amuyt"ata.
  
  Yorgi jilatajj akham sänwa: "Olga kullakajj janiw atipjkaspati" sasa. -Ukat jupax janipuniw pantjasiskiti -sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Jupatakejj wali askipuniwa. "Inas paninix mä colchón manqhan imantasipxchisma."
  
  Kimsa autonakaw nayrar sartapxäna, yaqha autonakax jilpach jark"antatäpxänwa, ukat kayuk saririnakax policía sirenanakan sapürunjam jachatapat yatiyapxäna. Drake chachajj Hayden chachan yatichäwiparjamaw sarnaqäna, Hayden chachajj sat nav portátil sat aparatopan pantallaparuw lipʼkatat qontʼasïna.
  
  Drakex mä jaya chiqaw nayrar sartañ uñjäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Dal, nayamp chikäsma" sasa. -Uka warmiruxa mä esquinaruw jaquntañama.
  
  Jupax jank"akiw sartasïna, thakhi chika taypiruw purirakïna. Chiqpachansa, uka chhaqhat autox lado callit mistuñ qalltäna, ukampis auto apnaqirix jakʼachasir arknaqañ uñjasax saytʼasxänwa. Drake chachajj martillo aptʼasisaw Olga ukat Dahl jilatanakar qhepap uñchʼukiskäna. Motoranakax thuqt"asipxäna, llantanakax chhuxriñchjapxäna. Tiendanakan ukat oficinanakan vidriot lurat ventananakapajj mä niebla taypinkaspas ukhamaw qhantʼäna. Chaki sarnaqirinakax fotonak apsuñatakiw thakhinjam jaltxapxäna. Policía autojj arknaqañampiw mayachasjjäna, Olga kullakampi chikaw jutäna, ukhamajj Drake jilatajj jichhajj pä autow qhepat uñjasïna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Kimsa minutonaka.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Armanakamajj apsusipjjam, jaqenaka" sasa.
  
  "Rusia perrax jan amukiw sarxañapatak suyt"apxañäni", sasaw Kenzix saraki.
  
  Yorgix Drake jak"anx wali ch"amampiw manq"antäna.
  
  Ukat nayraqatanxa, jukʼamp muspharkañ ukat axsarkañ kunaw pasäna. Uka chimpunakax chika thakhiruw t"ijtxapxäna, mä qunqurkamaw jaquntapxäna ukat pallapallanak jiwayapxäna.
  
  Balanakajj Challenger sat auton nayräjjaparuw chʼalljjtäna, metalaruw chʼalljjtäna ukat pernonak taypinwa chʼalltʼasïna. Chispanakax thayaruw t"ijtäna. Drake chachajj autojj cheqapuniw apnaqäna.
  
  "¡Uka fucking cubiertaruw ch"allt"añama!" sasaw jach"at arsüna.
  
  Juk"ampi ch"axwañanaka. Policía ukankirinakax taqi ch"amampiw acera uksat t"ijtapxäna, ukat ch"axwirinakarux jark"añ yant"apxäna. Civiles ukanakax imantañatakiw paloma ukar sarapxäna. SWAT ukankirinakax imantañ utat mistusaw policía ukamp chikt"at t"ijtapxäna, armas ukanakax amtata ukampis janiw apnaqatäkänti kunatix mayni chiqan jaqinakar ch"allt"añax utjaspawa.
  
  Drake chachan parabrisaspax phallawayxänwa, fragmentos ukanakax chalecopar, amparanakaparu ukat qunqurinakaparuw jallu purintäna. Uka balajj pʼeqe uchañ utaruw mä qhawqha centimetronak jiñchupat chʼeqa toqer chʼalljjtäna. Yorkshire markankir jaqix yaqha pä segundos suyt"äna, artilleronakarux mä kutimpiw nivelar puriñapatak jaytäna, ukatx Challenger ukarux wali ch"amampiw mayjt"ayäna.
  
  Olga kullakax F-150 ukaruw línea de fuego ukan jaytawayi.
  
  Jupa pachpaw volantep tʼijtäna, policiaruw chʼeqa ladopar chʼalltʼäna, ukampis balanakajj wali chʼamampiw chʼalljjtäna. Jupan jakʼapan qontʼatäskäna uka jaqejj mä akatjamat llaktʼasiwayjjäna; wilax auton manqhaparuw umamp phuqhantäna. Yaqha rusa jaqiw jiwata, ukat maynikiw qhiparaski.
  
  Dal jupax mä akatjamat línea directa de fuego ukan jikxatasïna.
  
  Ukampis uka pachakamax artilleronakax jak"achasir policía ukat SWAT ukanakaruw uñch"ukipxäna, jupanakatx pänikiw kutt"anipxäna ukat nina naktäwinak jist"arapxäna, niyaw t"ijtxapxäna. Drake jupax balas ukanakax jaqinakar ch"allt"ir uñjäna, kunjams uka jaqinakax -israelíes ukham amuyapxi- civiles ukanakar jisk"achapxi uk uñjäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Taqe kunat infiernor puriñkama" sasa. -Janiw toleratäkaniti -sasa.
  
  -¡Drake ukaxa! Hayden jilatajj akham sasaw ewjjtʼäna. "Pä minutos ukja".
  
  Mai kullakajj amparapat katthapïna. -Ukaxa luratäñapawa -sasa.
  
  Drake chachajj pedal de gas ukaruw taktʼasïna ukat autompi ukat jaltjjir pistoleronakampi chika oraqeruw manqʼantäna. Yorgi kullakajj mä ventanatwa jaqontäna ukat Mai kullakajj mayni ventanatwa jaqontäna. Armas ukanakap uñch"ukisaw sapa maynix kimsa disparos jiwat chiqa callin jalxatapxäna, janiw yaqha jiwatanakax utjkänti, ukat jaltxar jaqinakarux jaquntapxäna.
  
  Drake jupax wali ch"amampiw liwxatäna, liwxataskir janchinakapat esquivasa.
  
  "Bastardos" sasaw sapxi.
  
  Retrovisoranjja, policianakajj jupanakar katjapjjänwa. Ukat Olgampi Dal jilatampejj kuttʼanjjapjjänwa, kunjamtï tʼijuñjamäki ukhamarjamaw tʼijtjjapjjäna, thak taypin tʼijusipjjarakïnwa. Olgan autopax wilampiw ch"allt"ata, parabrisas janiw utjkänti, wings, lados ukat faros ukanakax p"akjataw uñjasiwayi, caucho ukaw mä llantapat t"ijtäna. Ukampis kunjamatsa jutäna, mä huracán ukham jan khuyaptʼayasiri.
  
  Hayden jilatajj akham sasaw jachʼat liytʼäna: "Nillätunka tunka segundonaka" sasa.
  
  "Kawkhana?" sasaw jisktʼasta. -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  Jupax direccionapat arnaqasïna. "Kupi tuqiruxa wali ch"amampiwa kutt"añama, ukatxa ch"iqa tuqiru kutt"añamawa, ukatxa uka utaxa chiqapuni nayraqataman utjani, thaki jark"aqasa".
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Yaqha notatwa" sasa. "Israelitanakaw chʼaxwäwit mistxapxi. Ukat raza" sasa.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Jan autorizacionampi" sasa. -Kunjamtï nayax amuyirïkta ukhama. Gobiernosatï ukar yanaptʼaspäna ukhajja, janipuniw ukham paskaspänti" sasa.
  
  Dal chachajj janiw nayranakap thakit apaqkänti. -Kunatix jumat jutki ukax muspharayitu -sasa.
  
  -Janiw ukhamäñapäkiti. Janiw nayax anqäx markan territoriopanx janiw kuns lurapkaniti, jiwayapxani ukat mutilación lurapkaniti sañ munkti. Amigo territorio. Nayax siwa, janiw ukham qhanan lurapkaspati" sasa.
  
  -Ah, ukax juk"amp amuyt"atawa.
  
  Drake chachajj jankʼakiw frenonakar chʼalljjtayasïna, ukat Challenger sat jachʼa barcojj wali chʼamampiw chʼeqa toqer muyuntäna. Jayankir bordillo jakʼanjja, motoraruw ninamp nakhantayäna ukat llantanakajj tracción thaqhasaw arnaqasir istʼäna. Qhipa pachanx katjapxäna, grava thuqhupxäna ukat auto nayrar sartayañ yanapt"apxäna. Dal jupax Olga-n arxatiriparux kutt"ayaskäna ukhax thaqhañapawa, ukampis rusax wali jank"akiw amuyt"irïna, jan amuyt"asisaw mä esquina khuchhuqatayna ukat nayrar sartawayi. Basurerojj qhepäjjat wali jachʼatwa jalnaqäna, nayrïr puntapampiw chʼalltʼasïna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Kimsa tunka segundonaka" sasa.
  
  Ukatxa taqi kunas infiernoruw sarxäna.
  
  
  KIMSA TUNKA PÄ JAQINAKANA
  
  
  Olga kullakajj taqe kunwa jan waltʼayäna, jankʼakiw Challenger sat barcon troncopar jakʼachasïna.
  
  Drakex ch"iqa tuqir kutt"añ jank"ak jak"achasir uñjäna ukat auto muytayañatakiw wakicht"asïna.
  
  Amuyupan qhipäxapanxa, taqi uka thakhinx qhipa qhipharkir sueco jaqix kawkhans jikxatasi sasaw llakisïna. Ukampis janipuniw uñstkänti.
  
  Janirawa.
  
  Mä pallapallaw tiendat jankʼak mistunïna, mä ametralladora uñnaqtʼanïsajj pistolampiw mistüna, wila wartat ajanupajj wali llakit ñikʼutampiw tʼijtjjäna. Jupajj wali llakitaw jikjjatasïna, ukampis uka misionerjam irnaqtʼaskakïnwa. Yaqha jan autorizada ataque. Yaqha kimsïr jaqix SWAT jaqinakar apnaqi.
  
  Drake chachajj jankʼakiw kuns luräna. ¿Kuna amtanakas utjäna? Ch"iqa tuqir jan walt"ayirjam sarnaqasaxa, Challenger ukar machaq jisk"a calle ukar sum uñt"ayañ yant"asax qhipäx tuqirux atacador sueco ukar jaquntaspawa sasaw amuyasïna. Uka anattʼañakiw mä chachan jiwayir armanïpachati janicha uk jan amuytʼkänti.
  
  Hayden ukat Yorgy jilatanakajj auton mayni ladopanwa qontʼasipjjäna. Sueco jaqix niyaw taqpach autor ch"allt"añampïkaspas ukham uñt"ayasïna, kunatix mä ladoruw liwxatasïna. Jupan amparapajj tensatäjjänwa. Drake chachajj volantempiw chʼamachasïna, wali chʼamampiw katjjasïna, chʼeqa kayupajj aceleradorajj cheqaparjamaw thaqäna.
  
  Sueco jaqix niyas ch"usatw pallapallanak jist"aratayna - mä qawqha segundos janïr auton chuymapax jupar t"ijt"añapatak utjkän uka pachana.
  
  Ukat ukat uraqpachax loco ukhamaw tukuwayxäna, p"iqiruw tukuwayxäna kunapachatix Olgax taqi ch"amapampiw Challenger ukar ch"allt"asïna. Jupax janiw mä iotas juk"amp llamp"uchaskänti. Jupax Dodge sat auton ladoparuw autop chʼalltʼäna, ukat uka autox muyuntäna, ukat sueco sat jaqiruw tʼunjäna ukat chika thakin janchiparuw jaquntäna. Drake chachajj volantet katthapïna, autojj muytkäna uk janiw cheqak uñjkänti; pä turno, ukat mä jachʼa bordilloruw chʼalltʼasïna ukat liwxatasïna.
  
  Ukax uta pataruw jaquqanïna, wali liwxataskäna, hormigón ukar ch"allt"asisaw tienda nayräxar ch"allt"asïna. Vidriox p"akjataw uñjasiwayi ukat jallux purintäna. Drake chachajj equilibrio utjañapatakiw chʼamachasïna. Alicia kullakajj wali musphataw jikjjatasïna, Yorgi kullakajj wali muspharatänwa.
  
  Olgax frenonak ch"allt"asïna ukat kunjamatsa F-150 ukax mä akatjamat sayt"ayañ atipjäna.
  
  Drake jupax invertido lado espejo ukan uñjäna. Ventananakajj taqe toqetwa pʼakjatäna, ukampis chʼiyjatanakajj wali jiskʼakïnwa, janiw jankʼak mantkänti. Mai kullakaruw cinturón de seguridad ukamp ch"axwaskir ist"äna, ukat jaquntäna. Jupajj wali chʼikhi jaqëtap yatïna, ukampis qhepa ventanatwa mantaspa sasin janiw creykänti. Jupanakax janiw arxatasiñ puedipkänti.
  
  Olgax jupanakar jak"achasïna, jach"a amparanakapamp kayunakapamp irnaqasa, ajanupax wali coleratänwa, ukat uraqpacharuw ninamp nakhantayaspa. Wilax uñnaqaparuw chʼallxtäna ukat kunkapat amparanakaparuw chʼallxtäna, pamparuw chʼallxtäna. Jupajj mä amparapanjja ametralladora ukat mayni amparapampejj lanza cohete aptʼatäjjänwa. Drake chachajj kisunakap taypinkir revista de repuesto ukat ladopankir guerra cuchilla uñjäna.
  
  Uka ch"usawja jist"antasaxa, jan jaytjasaw sarnaqäna. Jiwañar jakʼachasiña. Nayranakapajj janipuniw chʼiyjkänti. Vapor, ukat jichhax nina, qhipäxankir autot phallawayi, formap llamkt"asa. Ukat Drakex mä ch"uxña lliphipiw uñjäna ukat Mustang ukax purinitap amuyasïna. Jupax Olga kullakaruw chhuxriñchjasir uñjäna. Jupajj uka equipojj yaqha autot jankʼakiw jaltasipkäna uk uñjäna.
  
  Olgax mä qunqurkamaw jaquqanïna, lanza cohete ukax jach"a amparaparuw uñacht"ayäna ukat Challenger ukarux p"iqit ch"allxtayäna.
  
  ¿Ukhamajj armas biológicas ukanakar tʼunjaniti?
  
  Jupajj uk aptʼasïna. Aka saxra ajanu qhipäxanxa janiwa kuna amuyt"awis utjkiti.
  
  Jupanakajj jan kuns kamachtʼirïpjjänwa. Jichhajj qhepa asientonkkäna uka warminakajj wali chʼamampiw sartasipjjäna, jupanak pachpaw jitheqtapjjäna ukat mä jukʼa chʼamañchtʼasiñ uta jikjjatañatakiw chʼamachasipjjäna. Jupanakax janiw kuntix jutañapäkän uk uñjapkänti, Drake-x janiw jupanakar yatiykänti. Jupanakajj janiw kuns lurapkaspänti.
  
  Olgax gatillo jaquntäna ukat cohetex ninamp nakhantasïna.
  
  Amigunaka, familianaka, ukhamaw sarapxta...
  
  Torsten Dahl chachajj mä ajjsarkañ jawqʼjañ oveja ukham thakip aptʼasïna; taqpach ch"amampiw t"ijtäna, taqi ch"amapampi, qhipäxat Olgaruw ch"allt"asïna. Lanza cohete ukax liwxatasiwayi, municionapax desviado ukat yaqha trayectoria ukanw jalxatawayi. Dahl jupa pachpaw uka jan walt"äw qhispiyasax jakäwipanx juk"amp ch"amampiw ch"axwawaypachäna, kunatix Olgax janiw sarnaqkänti.
  
  Sueco jaqix jichhakiw p"iqip nayraqat t"ijtäna, uraqpachan juk"amp ch"ama ladrillo pirqaru.
  
  Dahl jupax nayra p"akjataw qhipäxar jaquntatäna, jan amuyt"asisaw.
  
  Olga kullakajj Loco Sueciaruw amparapamp luqtäna, ukat uka jachʼa ataquejj jukʼakiw amuyasïna. Machaq qullur uñtataw sartasïna, lanza cohete uraqiruw jaquntäna ukat mä amparapampiw ametralladora jach"ar aptäna, wilax wali alayat ch"allt"askäna, pamparuw ch"allt"asïna.
  
  Drakex taqi ukanak uñjäna, Yorgy-r jaqunukuñatakiw kutt"äna, ukatx Hayden-aruw jaquntäna. Pʼeqepajj wali muyuntänwa, ukampis Alicia kullakarojj nayraparuw katjañ atipjäna.
  
  -¿Jiwasax walikïsktanti? Jupajj kunas jan walïtap yatïna.
  
  "Jichhakiw Dal jilatajj Olga kullakarojj taqe chʼamapamp jawqʼjatap uñjta, jan amuytʼasisaw tʼijtjjäna, ukat jukʼakiw amuyasïna" sasa.
  
  Alicia kullakajj jukʼakiw samsuñ puedïna. "Jan walipuniwa. Nayaru".
  
  -Ukat jichhax mä ametralladora ukaniwa -sasa.
  
  Hayden jilatajj mistuwayjjänwa. Mai kullakajj jupa arknaqasaw jaltawayjjäna, uka jiskʼa chʼusawja taypinwa thaknam chʼoqtʼasïna. Drakex qhipäxar kutt"awayxäna, espejo uñch"ukiskäna, kunawsatix jupax pachpa jisk"a ventananakapan espacio ukar ch"allt"añ yant"kchïnxa. Olgax pistola nivelar uñtat uñacht"ayäna, mä kutimpiw jachaqt"asïna, libre amparap jach"ar aptäna ukat lakapat kisu apsuwayxäna, uraqiruw jaquntäna. Uka horasanjja, Dahl chachan mayni equipo masinakapaw purinipjjäna.
  
  Ukat jupanakat maynix Mano Kinimaka satänwa.
  
  Hawaiano, chiqpach moda, taqpach velocidadampiw jaltxatayna, kayunakap uraqit jayarst"ata, amparanakap luqtata, jaqin proyectil ukax mä bola muscular ukat ch"akhanak t"unjatayna. Olga kullakaruw amparanakapar ch"allt"äna, chiqaparu, Dal-at sipan juk"amp suma, ukat wali ch"amampiw ch"allt"äna. Olga kullakajj sojjta kayunak nayrar sartäna, ukajj mä milagropunïnwa.
  
  Kinimakax nayraqataruw kutt"äna, rusa uñkatasisa.
  
  Uka maquinajj pamparuw jaquqanïna.
  
  Drake chachajj lakap liytʼäna.
  
  -Qunqurt"asiñamawa, jisk"a jaqi -sasa.
  
  Kinimakax haymaker ukarux liwxatäna, Olgax wali yatiñampiw jaltxatayna, Drakex amuyatapat sipans juk"amp jank"akiw jaltxatayna. Ukat pachpa amparapampiw Mano sat chachan riñonanakapar wal chʼalljjtäna, ukat hawaiano chachajj mä ratukiw qonqortʼasïna ukat thaya thaqhañatakiw jachaqtʼasïna.
  
  Kenzi ukat Smith jupanakax nuwasiñ chiqaruw puripxäna. Drake chachajj janiw ukajj jan phoqaskaniti sasin amuyañ puedkänti.
  
  Jupax purakapat aychax ch"iyjañkamaw liwxatäna, pélvico ch"akhapax chhuxriñchjasiñapkama. Jupax autot p"akintasinx machaq wilarux janiw ist"känti. Haydenat sipansa taqiniruw señalanak uñacht"ayasax ch"axwäwix utjkän uka chiqarux liwxatañ qalltäna, kunawsatix sirenanakax jupanakar muyuntat ist"askäna, ch"uxña qhananakax qhant"ir qhananakax uñjañ chiqaparuw phuqhantäna, ukat jaqinakan, policianakan ukat pallapallanakan wararitapax thayaruw phuqhantäna.
  
  Jupax calle tuqiruw jalnaqäna, Olga kullakaruw jak"achasïna. Ruso jaqix Smith juparux janiw yäqkänti, kunapachatix purakapar ch"axwantäna; jupax Kenzi kullakaruw ñik"utapat katthapisinx mä chiqar jaquntäna. Marrón ch"uqi ch"uqi ch"uqixa rusa amparanakaparu katxaruta jaytatäxäna, ukatxa Kenzixa, wali muspharata, liwxatasïna ukatxa zanja taypit liwxatasïna, aychapa ñik"uta ch"uqt"asïna. Ukat Olga kullakax Smith chachan muñecaparuw amparapamp ch"allt"äna, ukat pistola uraqiruw jaquntäna ukat pallapallaruw arnaqasïna.
  
  "¿Nayarux balamp jiwayapxistati? Amparam chʼiyjarakïma, wilampi chʼiyjarakïma" sasa.
  
  Drakex ch"amap apthapisinx qhipäxat jawq"jatayna, kimsa ch"axwawinakampiw riñonanakaparu ukat pechopar uraqir jaquntatayna. Jupajj pistolapampiw apnaqaspäna, ukampis mä accidentenwa aptʼasïna. Olga kullakajj janiw uka ataquejj amuyaskänti. Ukajj mä qoqa troncopar chʼalltʼkaspa ukhamänwa. Mä arma thaqhiriw muyuntäna, kunatï apnaqañapataki.
  
  Jupajj uk uñjäna.
  
  Mai kullakax t"ijtäna, Aliciax arktäna, ukatx Yorgi, janq"u laphir uñtat. Drake chachajj lanza cohetenak jiltayasajj pʼeqep patjjaruw katjjaruyäna, ukat taqe chʼamapampiw rusa jaqen qhepäjjapar jaqontäna.
  
  Jichha kutix jupax yaqha chiqar sarxänwa.
  
  Kinimakax ladoruw kutt"awayxäna kunatix jach"a qullux mä qunqur jaquntatäxänwa. Revista de repuesto ukax kisunakapat jaquqanïna. Mä RPG ukaw cinturónpat jaquqanïna. Drakex armap jaquntäna, wali samsusaw.
  
  Olga kullakaxa sayt"asïna, muytasa, jachaqt"asïna. -Hormigón patxar q"añuchañkamaw laq"untapxäma.
  
  Drake chachajj wali chʼamampiw sarjjäna. Olga kullakajj chʼankhampiw chʼakhanakap manqʼantäna ukat cuerpopan mä puntapat yaqha puntakamaw usuchjasïna. Aliciax umaruw mantäna, ukampis wali jach"a thayaruw jaquntatäna ukat Kenziruw jaquntatäna. Kinimakax mä p"iqi ch"allxtawiruw sartawayi ukax chiqak chhuxriñchjasiñaruw khithawayi. Smith jupax jan jakt"kay ch"axwawinakampiw janchipar uraqir purintäna, ukatx kimsa ch"axwawinakampiw kunkapar ukhamarak nayraparux uraqir jaquntäna, ukat Olgax larusiñaruw puriyatayna.
  
  "Ay, yuspajarapxsmawa, wawa, ukax flema chhaqtayañ yanapt"awayi. Mirä amp suma, mä jukʼampi" sasa.
  
  Jupax Smith-an jawq"jatapat ajanupar uñacht"ayäna.
  
  Alicia kullakajj Kensi kullakaruw sartañapatak yanaptʼäna. Policianakajj jupanak jakʼaruw tʼijtjjapjjäna. Drake jupax janiw kuns lurañjamäkänti, jupanakax jayarst"apxañap munäna. Ukajj wila wartäwiruw tukuspa. Jupax sartañ yant"äna ukat mä kayumpiw atipjäna.
  
  Olga kullakajj Smith jilatarojj kunkapat katjjarusaw mä cheqar jaqontäna. Kinimakax jach"a p"iqip ch"allxtayäna, jichhax Olga warmin kayunakaparuw ch"allxtayäna, ukat chikat tunka jan iyawsañjam ch"axwawinakampiw thiya thixniparux puriyäna.
  
  Jupax Kinimaku p"iqiparuw ch"ankhampiw jawq"jatayna, juparux t"unjatayna. Drake-n jutir ataque-p jark"aqasax qhipäxar jaquntäna, wilax jinchupat, ch"iqa nayrapat ukat jan jakt"kay cuchillos ukat ch"akhanakat nayrapat jan khitin jark"at jaquqanïkchïnsa. Mä p"iyaw purakapan jist"arasïna kawkhantix Smith jupax ch"axwantäna, ukat Drake jupax akham jiskt"asïna, ukax jark"aqañatakiti.
  
  May jilatajj Olga kullakaruw chuym chʼalljjtayäna. Ukat akham sarakïnwa: "Uñtapjjam" sasa. -Uñtapxam -sasa. Janipuniw atipjatäkti" sasa.
  
  Uka interes uñacht"ayañax wila minaruw chiqancht"äna. "Ukampis jumax janiw mä glándula sudoríparajat sipan jukʼampïktati. ¿Jumax Supergirl ukhamätati? ¿Warmix muspharkañawa? ¿Scarlett Johanssen kullakajj walikïskiti?
  
  -Nayaxa Mai Kitano satätwa.
  
  Olga kullakajj nayrar sartasaw Smith ukat jakʼachasir Alicia kullakarojj maysar jaqontäna. Mayax qunqurt"asisaw jikxatasïna. Olga kullakajj mä lunge luratayna. Mai kullakajj wali jayaruw thuqtʼäna, ukat Olga kullakajj chʼeqa amparaparuw uñachtʼayäna.
  
  -Ukat jumar distraerkasaxa, Yorgi amigojax t"unjapxätamwa -sasa.
  
  Olga kullakajj muspharkañ jankʼakiw kuttʼäna. "Kuna..."
  
  Yorgi jupax lanza cohete ukarux amparanakaparuw chint"äna, qhipa granadax chiqaparu uchatäñapatakiw uñjäna, ukatx Olga warmin janchiparuw chiqak jaquntäna.
  
  Drake ukax patat uñtatänwa.
  
  
  KIMSA TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Qhipharux SPEAR ukankirinakax chhaqtxapxänwa. Bioarmas ukanakax katuyatäxasax kawkhantix jan wali lurawix utjkän uka chiqat jaqunukutapxäna ukat mä jan naturaljam llamp"u markan chuymap taypinx FBI ukan jan kuna jan walt"äwin utanakapat maynïriruw apayapxäna. Ukajj mä rancho ukhamänwa, jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñatakejj jiskʼakïnwa, ukampis ukhamäkchïnsa, mä rancho ukhamänwa, utapa, establonaka ukat coral ukanakaw utjäna. Caballonakax ilusión aljañatakiw uñjapxirïna ukat rancho amparap yatichañatakiw uñjapxirïna, ukampis jupax feds ukanakatakis irnaqarakïnwa.
  
  Ekipox jan iyawsañjam kusisitaw uka jan kuna usun utar purisax kusisipxäna, ukat juk"amp kusisitaw jaljtapxäna ukat kunayman cuartonakaruw punkunakap jist"antapxäna. Mä jaqitakix jawq"jata, t"aqhisiyata, jawq"jata, ch"akhuta, wila mistuña.
  
  Wilax taqiniruw ch"allxtayäna, ch"uxñanaka ukat ch"uxña ñik"utanakas ukhamaraki. Khitinakatix jan desmayapkäna ukanakax jan ukham luratapat arrepentisipxäna; ukat khitinakatix ukham lurapki ukanakax, jan yanapt"añjamätapat arrepentisipxäna. Drake ukat Alicia jupanakax cuartoparuw mantapxäna, jan isinïsa ukat ducharuw chiqak sarapxäna. Uka juntʼu umajj janiw wilak jariqañatak yanaptʼkänti. Drakex Aliciaruw yanapt"äna ukat Aliciax Drake-rux yanapt"äna kawkhantix amparanakapax wali ch"uqt"atäna, janiw yanapt"añjamäkänti.
  
  Uka equipojj janiw pʼakjatäkänti, ukampis mä jukʼa pʼakjatäpjjänwa.
  
  -Maynix utjapuniwa -sasawa Drake-x jachaqt"asïna, umax taqpach ch"amampiw ch"allt"äna, -khitis kayunakamat jaquqanispa.
  
  "Yattwa". Alicia kullakajj amparanakap jabon líquido sat jabonwa amparaparu warjjatäna. "¿Dal jilatarojj jupat jalnaqir uñjtati?"
  
  Drakex chhuxriñchjasiñ qalltäna. "Ay janiwa, mirä amp suma. Jan larusipjjamti. Amp suma".
  
  Drake chachajja, kuntï jichhak uñjkäna uka qhepatjja, jankʼakiw kʼuchirtʼäwinak jikjjatäna, ukajj janiw muspharkañäkänti. Aka jaqix mä pallapallaw yatichatäna, jupax trauma ukat chuyma usu, jiwaña ukat nuwasiñanak atipjañatakiw yatichatäna; jila parte jakäwipanwa uk luraskäna, ukat pallapallanakajj mayj lurapjjarakïna. Ukham mä toqetjja, irnaqir masinakamampi sum apasiñaw utjäna; yaqhipanakax kunayman yänakan qhana tuqit thaqhapxapunirïnwa.
  
  Kunapachatixa lurasispa ukhaxa. Mä qhawqha jan waltʼäwinakaw utjäna, ukanakajj mä soldadorus qonqortʼayarakïnwa.
  
  Jichhax Alicia, pachpa masat moldeata, Kinimaki jach"a Olga ukamp nuwasiñap amtasïna. "Maldita, ukax "Godzilla wawa" ukat Godzilla ukar uñtasitänwa. Wila Mano chachajj chuym ustʼayasiñat sipansa jukʼamp muspharatänwa" sasa.
  
  "Chiqpachansa jupax p"iqip ch"allxtaspawa". Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna.
  
  "Janiwa!" Aliciax larusitaynawa ukat mä juk"a pachaw jamp"att"asipxäna, uka llakit qhispiyasiñ munasa.
  
  Qhepatjja, Drake chachajj duchat mistusaw bañor uchasïna, ukat ikiñ utaruw kuttʼjjäna. Jan chiqäkaspas ukham amuyañaw juparux chʼallxtayäna. Mä hora nayraw Infierno chika taypinkapxatayna, jakäwinakapan wali ch"ama ukat wila wartäwi ch"axwawinakat maynïriruw ch"allt"asipxäna, jichhax Texas markan mä rancho ukan jariqasipkäna, seguridad ukamp muyuntata.
  
  ¿Kunas jutïrin pasani?
  
  Ukhama, wali askixa, pusi cardinal puntonakatxa kimsa puntos atipjapxatayna. Ukat pusi Caballeronakatxa kimsa. Ordenax pusi armanak imantatayna, ukhamat Drake-n mä juk"a jan chiqapar uñjata, jan qhanpach uñt"ayata ukat jan yatiñan jakthapiwiparjamax mä armakiw qhiparäna. Jupax jupa pachpaw larusitayna.
  
  Maldición, nayax suyt"twa, nayax chiqaparuw jikxatta.
  
  Kayunakax qhipäxan ist"asïna ukat jupax kutt"anxänwa.
  
  Aliciax ukan sayt"atäskäna, q"ala q"ala jan isin ukat ducha umat lliphipi, ñik"utapax ch"uxña amparaparuw ch"uqt"ata. Drakex uñch"ukiskäna ukat uka lurañ armasxäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Maldita" sasa. "Ukhamajj kunapachatï panpachanir uñjasajj wali askïki ukhajj utjiwa."
  
  Jupajj jakʼachasisin toalla apsusaw jupat apsusïna. "¿Tiemponïksnati sasin amuyta?"
  
  "Jan llakisimti" sasaw jachaqtʼasis säna. "Janiw walja pachax munaskiti".
  
  
  * * * .
  
  
  Qhepatjja, cuerpopan chʼakhanakap jikjjatasa ukat jan jikjjatasisajj Drake ukat Alicia jilatanakajj machaq isinak uchasisaw jachʼa cocinar sarapjjäna. Drake chachajj janiw kunatsa cocinar ajllipjjäna uk sum yatkänti; ukax mä natural tantachasiñ utar uñtasitänwa. Inti jalant tuqinkir inclinado rayunakapax panorámica ventananakatwa filtratäna, ukat madera pisorusa ukat cocinan yänakaparux quri coloraw uñachtʼayäna. Uka cuartojj wali juntʼüpjjänwa, jichhak phaytʼat tʼantʼat thujsarakïnwa. Drake chachajj bar tabureteruw qontʼasïna ukat samartʼarakïnwa.
  
  -Mä phaxsiw akan qhiparaspa -sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Yaqha kayuk sarir jaqejja. "¿Ukhamajj mä jukʼa samartʼañäniti?"
  
  "¿Uk lurassnati? Nayax sañ muntwa, janiw "mä samart'am, munasiña" uka aru tukuyañjamakiti.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Walikiwa, Crowe jilatarojj Perú markatwa jaysañasa" sasa. Ukat Smith jilatajj inas jan waltʼäwin uñjasirakchispa. Familiajat mä jaqejj jan waltʼäwin uñjasi ukhajja, janiw mä misioner sarañasäkiti" sasa.
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jïsa, nayax iyawstwa. Ukat ukatsti SEAL Team 7 ukax utjarakiwa."
  
  Alicia kullakajj jupa jakʼankir perca patjjar qontʼasisaw akham säna: "Mä urujja, fiestasajj puriniwa" sasa.
  
  "¡Ey, uñtam kunsa pusix apanipki!" Drake chachajj Dahl sat chachar uñjasajj jawsäna.
  
  Suecia markankir jaqix wali amuyumpiw punkut saräna. -Bullshit, nayax sarnaqañ yant"askta, ukampis taqi kunas nayranakajanx doble ukhamawa.
  
  "¿Sarkañajj chʼamakïkaspas ukhamti amuyta?" sasaw Drake chachajj säna. -Jumax chhuxriñchjasiñ yant"añ munasmati -sasa.
  
  Dal chachajj bar tabureteruw llamktʼäna. -Maynixa umaña apanitu -sasa.
  
  Alicia kullakaxa mä botella uma jupa tuqiru jaquntäna. -Nayaxa juk"ampi apsuñataki sarä -sasa.
  
  Drake chachajj amigoparuw llakit uñkatäna. "¿Uk uñjañamawa, masi?"
  
  "Chiqpachansa, sapa minutow jukʼamp sumäxi" sasa.
  
  "Ay, kunattix kunjamsa Olgampi chʼaxwasipkäna ukhaxa anqan quntʼasiyäta uk amtastwa" sasa.
  
  "Qhipäxar kuttʼam, Drake. Janipuniw uk amtayañ munkti" sasa.
  
  Drakex wali jach"at arsüna. -Kunjamtï kunapachas uka tuqit armasiñamatak jaytapksma ukhama.
  
  Mayni equiponkirinakax juk"at juk"at uñacht"ayapxäna, ukatx pä tunk minutos ukjatx taqiniw bar ukan qunt"atäsipkäna, café ukat uma, fruta ukat tocino tiras ukat juk"amp usuchjatanakaw jakt"añjamäkänti. Kinimakax janiw khitirus uñch"ukkänti, ukat Smithax janiw kuns ch"iqa amparapamp katxaruñjamäkänti. Yorgi kullakajj wali llakitaw jikjjatasïna. Kenzi kullakajj janiw quejasiñ jaytkänti. May, Lauren ukat Hayden ukanakakiw jupanakpachas ukham amuyasipxäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Yatitawa" sasa. "Taqinipuniw uka tuqit mayachtʼasis pasapxta, ukatwa kusista. Ukajj jukʼamp jan walipunïnwa. Atropina ukax lurawip phuqhawayi. ¿Kuna after effects ukanakas utji?"
  
  Yorgy, Smith ukat Kenzi jupanakax nayranakap ch"irmthapipxäna. Kensi jupax taqinitak arsüna. "Olga kullakajj efectos qhepat jukʼamp sumwa luräna sasaw amuyta".
  
  Hayden jilatajj jachaqtʼasïnwa. "Sumakiwa, kunattix janiw jichhakamax tukuyapkti. Khitinakatix Fort Sill ukat Dallas ukanakar jan visitt"apkän ukanakax qhipa p"iqinchaw thaqhasipkäna. Wali askiwa, Washington think tank ukat NSA ukax jach"a anatirinakaruw uñch"ukiñ atipxatayna".
  
  S.A.S. ukax? Drake jilatajj ukham amuytʼayäna.
  
  "Walikiwa, británicos, jïsa. Jupanakarux China ukat kunatix Francia markat qhiparki ukanak arktapxani-"
  
  "¿Equipo 7 SELLOS ukax?" sasaw Dahl chachajj jisktʼäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jan uñtʼatäki, jan yatiyatäki ukat jan autorizatäki ukhama. -Crow sat chachan arsutaparjama.
  
  "Ministro de Defensa ukat sipanx juk"amp jach"a estructuras ukanakaw utji", sasaw Kinimakax arsuwiyi.
  
  Drake jilatajj akham sasaw arsuwayi: "Coburn pʼeqtʼirejj janiw wañtʼayañatakejj warktʼapkistaniti" sasa. -Nayax iyawsañajawa, jupax janiw kuns sellonakat yatkiti -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Iyaw sasaw sayäta. "Ukat nayax Mano-mp chika iyawsktxa, Cuervo-t sipan juk"amp jach"a jaqinakaw utji, ukampirus juk"amp k"ari jaqinakaw utji. Khitinakatix jumar ladopar jutapki, jan amuyt"asis jutapki, ukat juk"a ajlliñ jaytapxi. Yatktan ukat sipansa jukʼampiw pasaski sasaw creyiñaja" sasa.
  
  -Janiw jiwasan jan walt"äwisarux yanapt"kiti. Smith jilatajj qhuruchasïna ukat vaso lechep chʼamampiw jiltayäna.
  
  "Waliki". Hayden kullakajj mä qhawqha fruta aptʼasisaw sum jikjjatasïna. "Ukhamaxa, aka jan wali tayka tukjañataki chʼamachasipxañäni ukat utar kuttʼxañäni. Jiwasax wali jach"a equipo ukhamarak wali suma equipo ukhamätanwa. Jichhax britániconakax mä uruw p"iqinchäwimp qalltasipxi. Chino jaqinakax ukhamaraki. Jichhax, amuyasi, taqi mayninakatxa, francés jaqinakakiw ch"amanchasipxatayna. Ukat yaqha equiporuw khitapxäna, kimsa jaqinakawa, uka sapa original qhipharkir jaqimp jikisipxañapataki".
  
  "Ukhamaw fuerzas de operaciones especiales ukan ch"axwäwipanx utji", sasaw Dahl jupax arsuwiyi. -Jiwasax pata tuqinkapxtwa -sasa.
  
  "Jïsa, ukampis janiw ukajj wakiskirïkiti. Ukat kʼarinaksa. Janiw amparat amparat jan ukax wasar pampan mayachtʼasis sarnaqapksna ukhamäkiti" sasa.
  
  Dahl jupax akham sänwa: "Ukax mä qhuru, jan yatiñatak ch"axwäwiwa. -Ukax chiqäskapuniwa, kunjamtï jikxataski ukhama.
  
  Haydenax p"iqip ch"allxtayäna ukat jank"akiw sarantaskakïna. "Ordenan qillqatapat mä jukʼa qhanañchtʼañäni. "Oraqen pusi esquinanakapanjja, Pusi Caballeronakaruw jikjjatapjjta ukat jupanakan nayraqatapanjja, Qhepa Taripäwin Ordenan planop uñachtʼayapjjta. Khitinakatix Cruzada de Juicio ukat uka qhipat qhispipkani ukanakax chiqaparuw apnaqapxani. Jumatix aka ullart"asksta ukhax chhaqtxapxtwa, ukhamax wali amuyumpiw ullart"añama ukat arktañama. Qhipa maranakax uraqpachan revolucionanakan qhipa pusi armas ukanakap tantacht"añatakiw apst"asiwayi: Ch"axwawi, Conquista, Mach"a pacha ukat Jiwaña. Mayachtʼasisaw taqe gobiernonakar tʼunjapjjani ukat machaq jutïri jistʼarapjjarakini. Wakichtʼatäñamawa. Jupanakar jikxatapxam. Uraqin pusi k"uchunakapar saraña. Estrategia Awkipan samarañ utanakap jikxataña, ukatx Khagan; ukat jukʼamp jan wali indio jaqejja, ukat Diosan Pʼeqepjja. Ukampis taqe kunas janiw kunjamtï amuyaski ukhamäkiti. Khagan markaruw 1960 maran visitt"apxta, tukuyatat phisqa maraw Conquista ukx ataúd ukar uchapxta. Chiqpach t"unjäwip jark"aqir Plagaruw jikxatapxta. Ukat ukakipkarakiw jiwayañ código ukax kunapachatix Riders ukanakax uñacht"ayapxäna. Awkin chʼakhanakapanjja, janiw khitis uñtʼayir chimpunakas utjkiti. Indio jaqix armas ukanakamp muyuntataw jikxatasi. Jichhasti Qhepa Taripäwin ordenapajj jumanak taypiw jakaski, wiñayatakiw apnaqani" sasa.
  
  Jupax tukuyasaw mä juk"a umañ qalltäna.
  
  -Taqi kunas walikïskiwa? Nayax amuyta jichhax juk"amp amuyt"atawa. Orden ukax jiwatawa, nayratpachaw chhaqtawayxi, ukampis jupanakan mä jisk"a elementopax utjaskakiwa. Inas mä topo ukhamächispa. Sapa. Inas yaqha ukhama. Ukampis jupax mä laboratorio Dallas ukar hackear lurañatakix wali askiwa ukat mä tama SWAT ukar apsuñatakix wali askiwa, ukhamax janiw ukx jisk"achksnati".
  
  Jupax mä juk"a samart"äna, Drake-x amparap luqxatäna. "Jïsa?"
  
  "¿Kawkhansa jupatakix wali askïspa uk yattati?" - sasaw jiskt"äna. "Washington markan mä think tank manqhanxa. Jan ukajj NSA ukan irnaqtʼaña" sasa.
  
  Hayden chachan nayranakapajj wali jachʼaruw tukuwayjjäna. "Maldita, ukax chiqpachansa wali sumapunïnwa. Uka toqet lupʼiñajataki" sasa. Jupax mä vidrio jarrat ch"iyar café warxatäna.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Tiempojj tʼijtʼiwa, amigonakaja.
  
  "Jïsa nayax jumampïtwa". Hayden jilatajj lakap chʼalljjtayasïna. "Ukatxa qillqata uñakipt"añäni: aka uraqin qhipa k"uchunxa Europa markawa. Diosan P"iqinchäwipan sepulturap jikxatañasawa, jupax Jiwañ Caballero ukat chiqpach axsarkañ taripäwi jark"aqaraki. Taqi kunat sipansa jukʼamp jan walixa. Ukat jiwayañ código ukax kunapachatix Riders ukanakax uñacht"ayapkän ukjax? Jichhakamax janiw amuyaskti, pampachapxita" sasa.
  
  "¿Nayax amuyta uka think tank ukax mä juk"a pachaw ukham luraski?" sasaw Yorgy kullakajj säna.
  
  Jichhajj Lauren sat jachʼa refrigeradorar chʼoqtʼasisaw arsüna. -Chiqpachansa. Nayra p"iqinchirirux mä kutix romanonakan "Flagellum de Dios" sutimp pächasiw sutimp uñt"ayapxäna, jupanakarux ch"axwapxäna ukat jiwayapxäna, jupax inas bárbaro apnaqirinakat sipans juk"amp suma apnaqatächïna, ukat inti jalsu tuqinkir ukhamarak inti jalant tuqinkir romanonakan imperionakaparux nuwarakïnwa, kunapachatix niya 406-453 maranakan jakaskäna ukhaxa. Jupajj Roma markan jukʼamp jan wali uñisiripänwa ukat mä kutejj akham sasaw akham säna: "Kawkhantï pasawaykta uka cheqanjja, janipuniw mayampsa chʼojjñanakajj jiljjatkaniti" sasa.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Yaqha wali uñtʼat nayra tiempon walja jaqenakar jiwayir jaqejja" sasa.
  
  Loren chachajj akham sänwa: "Attila Hun sat chachajja, 434 maranwa jilapar jiwayäna, ukhamat Hun jaqenakan sapak apnaqañapataki. Attilax wali qhuru uñkatasitapat uñt"atawa, jupax sapa kutiw nayranakap ch"allxtayi "jupax amuyt"ayawayki uka axsarañamp kusist"kaspas ukhama", sasaw Edward Gibbon sarnaqäw yatxatirix arsuwayi, jupax Marte, romanonakan ch"axwañ diosan chiqpach espadap apnaqta sasaw sapxaraki Romanonakan nuwasïwipan kunjamsa ukajj ajjsarayaspa uk amuytʼañäni" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ukajj amuytʼapjjayätwa. "Attilax jan wali yuqall wawa jan ukax suma wayna, kawkïr tuqittï jikxataskta ukarjamaw lurasi. Ukat khitis historia libronak qillqäna. ¿Kunjamatsa ukat kawkhansa jiwäna?
  
  "Walja jan waltʼayir sarnaqäwinakaw kunjamsa jiwäna uk qhanañchi. Nasa wilañchata mä cuchillokama, machaq warmipan amparaparu. Kunapachatï janchipar jikxatapxäna ukhaxa, uka jaqinakax hunos sat jaqinakjamaw pʼiqinakapat ñikʼutap chʼiyjapxäna ukat ajanunakaparux wali chʼullqhi, wali axsarkañ usuchjanakaruw puriyapxäna. Attilax ukham axsarkañ uñisiripätapatxa, diosanakat mä yatiyaw jiwatapat katuqatayna, mä muspharkañ muspharkañjamaw sasaw sapxirïna. Bendicionanak churaña. Cuerpopajj mä jachʼa pampa taypinwa uchasïna, sedat lurat mä carpa manqhanwa uchasïna, ukhamat taqenis uñjapjjañapataki ukat jachʼañchapjjañapataki. Tribunakan wali suma kayuk saririnakax kayuk muyuntapxäna ukat nina muytasin jach"a lurawinakapat parlapxäna. Mä jachʼa jiwañapunïnwa. Ukat saskakiwa, sepulturap patxaruw mä fiesta lurapxäna" sasa. Lauren kullakajj kuna wakiskir puntonaktï uka constablejj jiñchupar jiskʼat arskäna ukanak mayamp arsuskakïnwa. Mä parlante uchañajj janiw kuna askïkänti.
  
  "Sepulturanakaparojj qorimpi, qollqempi, hierrompiw sellapjjarakïna, kimsanïtap laykojja. Ukat uka kimsa yänakajj taqe reyinakat sipansa jukʼamp jachʼa reyinakatakis askïspawa sasaw amuyapjjäna. Chiqansa, armanaka, qamir yänaka ukat jan sinti uñtʼat gemas ukanakaw yapxatasiwayi. Ukat, amuyasi, ukhamarakiw costumbreparjamaxa, kawkhans jikxatasi uk jan yatiyañatakix taqi khitinakatix sepulturapan irnaqapki ukanakaruw jiwayapxirïna" sasa.
  
  Alicia kullakajj mesa jakʼaruw uñtäna. Ukat akham sarakïnwa: "Jumanakat mayniw jiwani" sasa. "Janiw nayar imt'añajatak mayimti. Janiw kuna fucking chances utjkiti."
  
  "Attila Sepulturax nayra pachan chhaqhat imt"añ utanakat maynïriwa, uk ist"asax llakisipxasmawa ukat kusisipxarakïtawa. Chiqans yaqhip yaqhanakat - Richard III reyin nayratpach chhaqhat janchipa, mä qawqha maranak nayraw Leicester markan mä autoparque ukan jikxatasïna- wali jikxatasipxaspaw sasaw amuyapxta. Inas Cleopatra kullakajj wakischispa? ¿Sir Francis Drake sat jilatajj ¿janich ukhamäki? ¿Mozart sat chachajj? Kunjamakitix Attila tuqitxa, ingenieros húnicos ukanakax Tisza jawir jaya pachaw mayjt"ayapxäna, jach"a jawir thiyaruw wañt"ayapxäna sasaw amuyasi. Attilax ukanw jach"a, jan aljañjam kimsa ataúd ukan imt"atäna. Ukatxa Tiszax antutatäxänwa, Attilarux wiñayatakiw imantasïna" sasa.
  
  Uka horasanjja, mä helicóptero jakʼachasisin istʼapjjäna. Hayden jilatajj uka cuarto muytasinwa uñchʼukïna.
  
  "Machaq ch"axwäwitak wakicht"atäpxañamatakiw suyt"askta, yuqall wawanaka, kunatix akax janïr tukusxiwa".
  
  Drake sat chachajj usut musculonakapwa jaqontäna. Dahl chachajj pʼeqep amparapamp katjjaruñatakiw chʼamachasïna. Kenzi kullakajj qhepäjjapan utjkäna uka rasguñor llamktʼasajj wal khathatïna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Cheqapar sarnaqañatakejja" sasa. "Akanjja wali aburritätwa" sasa.
  
  Hayden jilatajj jachaqtʼasïnwa. Dahl chachajj kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjamaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. Mai kullakajj niyaw kayunakapar saytʼasjjäna. Lauren kullakajj punku toqeruw saräna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jutapjjam" sasa. "Thakinx juk"amp yatiyapxitani".
  
  -¿Europa markanxa? sasaw Yorgy kullakajj jisktʼäna.
  
  "Jïsa. Ukat qhip qhipa Jiwañ Jaqitataki" sasa.
  
  Alicia kullakajj bar taburetet jaltawayjjäna. Ukat sawkasisaw akham säna: "Jachʼa chʼamañchtʼkir arstʼäwi" sasa. "Lakamat wali kusiskañaw istʼasi, ukat kayu dedonakajas chhuxriñchjasiñ qallti".
  
  
  KIMSA TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  Yaqha t"ijtäwi, yaqha ch"axwäwix horizonte ukankiwa. Drake jupax mä suma sillun qunt"asiwayi ukat Lauren jupax DC ukan taripäwip ukhamarak amtäwinakap Attila the Hun ukan arsutapamp ist"äna. Uka equipox kunayman cargonakan qunt"asipxäna, taqi ch"amampiw ch"amachasipxäna ukat jichhak "Olga incidente" sutimp uñt"atäki uka llakinak jan yäqañatakiw ch"amachasipxäna.
  
  Lauren kullakajj akham sasaw tukuyäna: "Attilan sepulturapajj sarnaqäwinakat chhaqtawayjjewa. "Janipuniw jikxataskänti, walja kʼari jikxatäwinakas utjkchïnsa. Ukhamasti -sasawa mä juk"a samart"äna, ist"asa, "¿anomalía gravitacional uka tuqita ist"tati?"
  
  Dahl chachajj qheparuw uñtäna. "Aka aruxa walja amuyunakaniwa".
  
  "Walikiwa, ukax jiwasan amuyusawa. Jichhakiw cientificonakax mä jach"a ukat jan amuyt"kay anomalía ukar jikxatapxi, ukax hielo polar ukan imt"atawa. ¿Uk yattati? Ukajj wali jachʼawa, 151 millas ukchʼawa ukat niya waranqa metronak manqharakiwa. NASA satélites ukanakamp uñt"ata, ukax mä anomalía gravitacional ukhamänwa, kunatix jak"apan mayjt"awinakax mä jach"a yäw cráter ukan jikxatasitap uñacht"ayi. Jichhax, sallqa teorías ukanakax mä chiqaru, aka yäx mä anomalía gravitacional ukhamawa. Janiw sum usktʼatäkiti, janiw taqe kunatï jakʼapan utjki ukham sarnaqkiti, ukatwa wali chʼamani radar toqejj uñtʼasispa" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Radar oraqer mantañ toqetwa parlasktajja" sasa. -Nayra especialidad ukax -sasa.
  
  Drake chachan nayranakapajj jachʼaptänwa. -¿Jumaxa chiqati? Mä soltero fiestan chachan striptease satänwa sasaw amuyayäta. Jupanakax Vikingo Thuqhuri sapxiwa -sasa.
  
  Dahl sat chachajj juparuw aburritäna. "Ukax sayt'ayañamawa".
  
  Alicia kullakajj nayaruw jakʼachasïna. Ukat teatron akham sasaw jiskʼat arsüna: "Jupajj qʼañu jaqjamawa" sasa.
  
  -Jan suyt"ir chuyman warmir t"ijt"añax jumarux ukham lurarakïtam.
  
  Muspharkañawa, Smith jilatax nayranakaparuw jachaqt"asïna. Ukat jachaqtʼasisaw akham säna: "Sañajawa, janipuniw khitirus jan trampolín yanaptʼapampi maynit ukham chʼamampi tʼijtir uñjkti" sasa. Jupax ajanupa imantasïna, samarañ yant"asa.
  
  Kinimakax juparux amparapampiw ch"allxtayäna. "¿Jumajj walikïsktati, jilata? Janipuniw nayrjax larusipkti, chacha. Akax muspharkañawa".
  
  Lauren kullakajj uka taypinkänwa, ukhamatwa sueco jaqerojj jukʼamp sawkasiñat qhespiyäna. "GPR, ukampis mä escala intensiva ukankiwa. Nayax sañ muntwa, Google Maps, Antártida uksanx mä muspharkañ yäw utji. Ukax laptop ukan uñjatawa. Ukampis ¿Attilan sepulturapjam jiskʼa yänak jikxatañataki? Ukhamajj ukajj maquinanaka ukat software apnaqañawa, uka maquinanakajj NASA sat empresajj janiw jichhakam utjatapsa iyaw saskiti" sasa.
  
  "¿Satélite apnaqapxiti?" sasaw Yorgy kullakajj jisktʼäna.
  
  "Ay jïsa, taqi thaya markanakaw ukham utji."
  
  "China, Reino Unido ukat Francia ukanakamp chika." Drake jupax jupanakan listapan uñisirinakapar uñacht"ayäna.
  
  "Ukhampuni. Chino jaqinakax espacio tuqitxa, autopan quntʼatäki uka jaqirux uñtʼapxaspänwa, Internetan kawkhantï uñchʼukki ukanaksa uñakipapxaspänwa, ukat manqʼki uka sandwich manqʼan utjki ukanakxa clasificapxaspänwa. Kawkïr chachas. Niya kawkhansa" sasa.
  
  -¿Chachanakaki? sasaw Kenzi kullakajj jisktʼäna. "¿Jan ukax warminakas ukhamaraki?"
  
  Lauren kullakajj jachtʼasisaw akham säna: "Jinchujan mä chachaw utjitu, jupajj aka retransmiti. Mä jukʼa waynäkaspas ukhamaw istʼasi, janis warminakar jikjjatkchïnjja" sasa.
  
  Drake jupax ist"äna, kunawsatix helicóptero ukax América ukat Europa uksan alaxpachar khuchhuqkäna, ukax kimsïr ukat pusir uraqin tukusiñanakapawa.
  
  "Walikiwa, walikiwa, kunjamakitixa..." Lauren kullakax nayranakap ch"allxtayäna. "Piskar markan jan sinti uñtʼat geografía ukar mayachtʼañatakejja, mä qellqatajj akham siwa: Attila sat wali uñtʼat palaciojj Danubio ukat Tisza sat jawiranak taypinwa utjäna, Cárpato sat qollunakanwa utjäna, Hungría altu pata pampanakana ukat Zhazberin sat jakʼankir pampanakanwa utjäna. Ukat jukʼamp chʼamaktʼat mä cheqanjja, Attilan sepulturapajj palaciop nayraqatanwa utjäna sasaw qhanañchi" sasa.
  
  "Ukampis jawir manqhan imt"ata" sasaw Mai kullakax yatiyäna.
  
  "Jïsa, Tisza sat jawirajj Hungría markaruw alay toqet aynach toqer saraski, Danubio sat jawir pachpa jachʼa jawirawa. Jawira thakhipax jiwasan cientificonakasar yanapt"ani. Tecnología geofísica apnaqasa yatxatäwinakapax satélite, imanes, MAG ukat radar uraqir mantañ ukanakamp mayachthapisiñap suyt"apxañäni. Encuestas magnéticas ukaxa perfiles GPR ukampi yapxatatawa ajlliri anomalías ukanakataki. Ukatxa, jawirax kunapachas mayjtʼayatäpachati janicha uk uñjapxaraktwa sasaw sapxaraki" sasa. Jupax amparap luqxatäna. "Waranq waranqa fotonakatwa parlasktanjja, ukanakjja computadorajj uñakipañapawa ukat mä amtar puriñapawa".
  
  -Walikiwa, walikiwa, ukhamax Hungría markaruw sarapxta. Alicia kullakajj pʼeqe usutäkaspas ukhamaw amuyasïna. -Ukham sañamawa -sasa.
  
  Uka equipojj sum jikjjatasipjjäna, kunjamsa agresivu irnaqer masinakapajj sarnaqapjje sasaw jisktʼasipjjäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Hungría, Danubio ukat Tisza ukanakax arumanakax Europa uksankir markanakar uñtasit ch"iyar uñtatawa, ukampis Drake jupax yatïnwa, jichhax akanx juk"amp jan walt"awinakaw utji. Pusi Caballeronakat sipansa juk"amp ch"amanix ukanw jikxatasi - Jiwaña - ukat khitinakatix jupar jikxatapki jupanakax inas akapachan jutïr pachap sum amtapxaspa.
  
  Uka equipox uraqiruw puripxäna, wasitatw sartapxäna, wasitat uraqir puripxäna, ukatx mä jach"a camioneta jan reflexiva ukar jalt"apxäna, qhipa thakhi saräwip tukuyañataki. Calculadoranakax janiw jichhakamax amuyt"apkänti, áreas ukanakax wali jach"a ukhamarak meta ukax jisk"akiwa, janiw nayra ukat potencialmente degradados ukanak arsuñax wakiskiti. Kunjams Orden ukax sapaki irnaqaski uk yatxatañax wali askïspawa, ukampis akatjamat jiwayawinakapax walja tunka maranakaw lurasiwayi, ukax kuna qhiphart"asiñs tukjawayi.
  
  Jupanakax pampanakaruw campamento utt"ayapxäna, guardiananak anqan utt"ayapxäna ukat manqhan qamasipxarakïna. Mä jach"a thayaw thayt"anïna, carpanakaruw ch"allxtayäna; taqi kunatix qhipa urunakanx lurapkän ukanak surreal realidad ukax wali ch"amanchataw jikxatasïna.
  
  ¿Chiqapunit jichhax akanktanxa, chika thakin campamento lurasax Húngaro qullu pataruw puripxta? Drake jilatajj amuytʼasïna. Jan ukajj ¿Olga kullakajj wali jawqʼjasiskistuti?
  
  Carpan panqar lonapajj cheqapuniw arsüna, ukat uka carpan jakʼankir kʼuchirtʼat uñnaqapas ukhamarakiw arsüna. Alicia, ikiñ bolsapamp chint"ata, nayranakapakiw uñch"ukiskäna.
  
  -¿Thayaskiti, munasiña?
  
  "Jïsa, aka chiqar jutam ukat junt"uchapxita" sasa.
  
  -Amukt"apxsmawa -sasawa Dahl-ax Drake-n kayunakapat mä chiqat säna, -janiw jichhürunakankiti.
  
  "Iyaw sawaytwa" sasaw Kenzix inti jalsu tuqit säna. "P"iqi usump usuntatamat jan ukax kunaymaninak utjatapat yatiyañamawa. ¿Khitis kawkhantï jupajj jikjjataskäna uk yatpacha? Jakhuwi usunaka ukat juk"ampinaka ukat juk"ampinaka."
  
  "¿Ukhamajj pusinijj jan jisktʼañjamäkiti?"
  
  Carpar mantañawjan saytʼatäskäna uka Mai kullakajj akham sarakïnwa: "Ukhamawa" sasa. "Yämas phisqanipxatax layku."
  
  "Loco, nayax armasxtwa akankxatamxa, Sprite. Taqeniruw mä maldito carpan jistʼantapjjatapjja, jichhakamas janiw creykti" sasa.
  
  "Nayax, mä tuqitxa, pampanakan ikiñ munta" sasaw Dahl jupax sayt"asisin säna. -Ukhamaxa inas nayaxa ikischi -sasa.
  
  Drake jupax sueco jaqirux mistuñap uñjäna, Joanna kullakaruw jawsañatak ch"am apsuspa sasaw amuyäna. Jupanakan sum apasiñapax aire ukan qhiparäna, ukampis mä uruw puriniñapäna, ukat mä jukʼa tiempotxa, maynix wiñayatakiw mä amtar puriñapäna.
  
  Dawn ukax p"akjataw uñjasiwayi, ukatx Washington markankir yatxatirinakax chikat tunka chiqanakaw utjañapatak iwxt"apxäna. Ekipox t"aqanuqtasaw allsuñ qalltapxäna, p"iqinakapat chuymanakapatsa wali suma paisajes ukanakaw jaquntapxäna: Tisza markan ch"uxña ch"uxña kataripa, jichhax jach"a, jichhax chiqanakanx muspharkañ jisk"akiwa, Cárpatos ukan ch"uxña qullunaka, jan tukuskir qhana alaxpacha. Jachʼa cheqanakan thaya thaytʼanitapajj wali sumapunïnwa, qarjañasa ukat samarañ chʼakhanakas apaqäna. Drake ukat mayninakax kawkhans uñisirinakapax jikxatasipxi sasaw sapa kuti jiskt"asipxirïna. Británico, chino ukat francés ukanaka. Kawkhana? ¿Jakʼankir qollu patjjarojj? Janiw khitis mä jisk"a vigilancia uñt"kiti. Mayni equiponakas jaytjapkaspa ukhamänwa.
  
  Mä kutejja, Drake chachajj akham sänwa: "Janiw reliquianak thaqhañamäkiti" sasa. "Jichhax kawkirus tukuyä uk janiw yatkti".
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Iyaw sawaytwa" sasa. "Mä horasajj taqeniw jan waltʼayastanjja, qhepatjja, janiw chʼamäkiti. Ukat ukhampachasa jukʼamp jan walipunïnwa" sasa.
  
  Nayrïr urux jank"akiw t"ijtäna, ukatx payïr urux t"ijt"awayxänwa. Janiw kuns jikxatapkänti. Jallux puriñ qalltäna ukat mä juykhuptir intix purintäna. Uka equipojj turnasisaw samartʼapjjäna, ukat mä qhawqha irnaqerinakaruw mä jukʼa tiempo irnaqañapatak jaytapjjäna. Inglés jan parlir chacha warminakax jakʼankir ayllunakatwa khithatäpxäna. Mä urojja, Alicia kullakajj oraqen mä chʼusaw jikjjatäna, inas nayra túnel ukhamächïna, ukampis thaqhañajj saytʼasjjäna ukhajja, jankʼakiw kusisiñajj chhaqtawayjjäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Janiw kuna askïkisa" sasa. "Jupat mä metro ukch"a jayankasnawa ukat jichhakamas janiw jikxatksnati".
  
  "¿Kunjamatsa jumax amuyta taqi uka maranakax jan uñjkataw sarnaqäna?"
  
  Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼasiskakïnwa, janiw kuns amuyapkänti sasaw säna. "Laka puntaruw muyunti" sasaw mä kutit sipansa jukʼamp kuti mayamp säna.
  
  Drake chachajj janiw kuns lurañjamäkänti. "Olga sañ munta, ¿janich ukhamäki? Wali mä jukʼa tiempokiw uka experienciajj utjäna, compañero" sasa.
  
  Dal jupax wali uñch"ukisïnwa.
  
  Yaqha arumax ukat juk"amp mä qawqha horanak carpan. Uka jayp"unakanx juk"amp jan walt"awinakax kunapachatix Drake jupax Webb-an arsutapat, herenciapa, ukat jamasat yatiyawinak jamasat uñt"ayat tuqit arsuwaykän ukhawa.
  
  "Jutïr kutin uka toqet chuym churañasawa. Apthapitapa imantat yatiyäwinakajj aynachtʼayaspawa. Musparkaya".
  
  -¿Khitinakatakisa? sasaw Dahl chachajj säna. "Khitinakatix jiwasanakar jan walt"ayapkitäna ukanakax janiw sinti jan walinakäpkänti".
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Jan ukasti mäkiw jan uñtʼapkti" sasa.
  
  "Maldita, ¿janich ukhamäki? Nayajj armasjjtwa. ¿Kawkïris ukaxa?"
  
  Japón markankir warmix arup jisk"achasaw llamp"u chuymamp arsüna. -Jumanakat mayniw jiwaski -sasa.
  
  Mä jach"a, llakisiñ pachax amukt"añaw utjäna.
  
  Alicia kullakajj uk pʼakintawayi. "Drake-mp iyaw sañajawa. Ukajj janiw jiwasaruk llakisiykistuti. Webb jupax mä stalker ukhamarak mega-rich asshole ukhamawa. Taqiniruw qʼañuchawaypachäna" sasa.
  
  Mä k"ari alarmax carpat jaltxapxäna, uraqiru ukat laq"aruw jaquntapxäna, nayra imt"at t"unanak taypin ukhamarak laq"a taypin. Jupanakan wali chuym ustʼayasiñatakejja, janiw Attilankkänti sasaw amuyasïna. Ukhampachasa, janiw kunjamtï yatipkäna ukhama.
  
  Qhepatjja, carpanjja, amuyunakapar kuttʼjjapjjänwa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukham walja toqenakatwa uñjasiñasa" sasa. "Inas aka Webb ukan stash ukar thaqhañax, ukat kuntix uka qhipat jikxatktan ukax kunatix jutïrin utjkani ukanakat jark"aqistaspa".
  
  "¿Josué chachan Perú markan jiwatapa? Jiwasan jan yäqasa? ¿Pächasir juicio ukat jan seguro correa? Maynirus cuenta churañasawa. Mä vilification ukax jumatakix wali askiwa. Ukampis ¿kimsa? Pusixa? Jiwasan cuentanakax wilaruw uñtatawa, jaqinaka, ukat janiw sinti gasto sañ munkti".
  
  "Ukhamajj ¿Equipo SEAL 7?" sasaw Dahl chachajj jisktʼäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Inas" sasa. -¿Khitis yatpacha? Ukampis yaqhachasiñampi atacapxistani ukhaxa, Diosaruw juramento lurta, mä uñtasit chʼamampiw kuttʼayä. Ukat ukhamarakiw taqi jumanakax utjani. Ukax mä ordenawa -sasa.
  
  Yaqha uru purintäna ukatxa uywa katuñaxa sarantaskakiwa. Jallu purintatapatjja, chʼamachasipjjatapwa jan waltʼayäna. Washington markan amuyt"ir tamapax paqallq juk"amp chiqanakampiw kutt"anxi, taqpachax pä tunk kimsani. Jila partejj janiw kuns apskänti, jan ukasti chʼusa cheqanaka jan ukajj nayra cimientonaka, edificionakajj nayratpachaw jan utj-jjänti, esqueletonakajj chʼusaruw tukuwayjjäna. Jilpachax yaqha urux pasawayxiwa, ukatx SPEAR equipon moral ukax juk"ampiw jilxattawayi.
  
  "¿Chiqa chiqankapxtati?" sasaw Kenzi kullakajj jisktʼäna. "Hungría markat sañ munta. Attilan palacio nayraqatapanwa. ¿Qhawqha pachas aka jaqix yuritayna? Tunka suxtani pataka maranak nayraxa, ¿janich ukhamäki? ¿Kunas akaxa? Tunka pusini patak maranaka Geronimo nayraqata. Inas Attilax jan wali "plaga" ukhamächi. Iglesia Católica ukax waljaniruw sutinchawayi sasaw amuyta" sasa.
  
  "Kunayman anomalías ukanakaw uñt"ayasiski", sasaw Kinimakax arsuwiyi. -Waljapuniw utji, janiw maynis chiqapäkiti -sasa.
  
  Dahl chachajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Thaqhañ jisk"achañatakix mä thakhiw munasispa".
  
  Lauren kullakajj sapa kutiw amuytʼañ utar enchufatäna, ukat yaqha toqeruw uñtäna. "Jïsa, sapxiwa. Jïsa."
  
  Thayax llamp"u chuymampiw sueco jaqin ñik"utaparux thayt"ayäna, ukampis ajanupax janiw kuns kamachkänti. "Janiw kunas utjkituti".
  
  "¿Inas Attila kullakarojj yaqha uñchʼukiñajj wakischispa?" May jilatajj akham sasaw amuytʼayäna. "¿Kunas biografíapan utji?"
  
  Lauren kullakax Washington pandilla ukarux uñjapxam sasaw säna. Ekipox samart"awayiwa, ikiwayxiwa, pantjasiwinak thaqhasa janiw kunas jikxatkänti, ukatx juk"amp pä k"ari alarmanakaruw chikañchasipxäna.
  
  Qhepatjja, Drake chachajj mä equipo tantachtʼäna. "Nayax amuyta, mä fracaso sañasawa, jaqinaka. Orden ukax jikxatapxtwa sasaw arsu, inas &# 184; ukampis jiwasatix jan atipkañänixa, ukhamax yaqha markanakax janiw atipkaniti. Inas pusi Caballerojj kawkhantï imtʼatäkäna uka cheqan jaytatächïna. Jupatï utjaskakispa ukhajja" sasa.
  
  Hayden kullakajj amparanakap chʼoqtʼasisaw akham säna: "Inas sepulturajj lunthatatächïna, imtʼapkäna uka qhepat mä qhawqha tiempotjja. Ukampis uka qhepatjja, cheqas uka reliquianakajj uñstaspawa. Pañu. Ispara. Gemas ukanaka. Yaqha janchinaka".
  
  "Ukham ch"aman arma ukan jaytañax ch"amawa", sasaw Kenzix ajanupan ch"usa uñnaqapampi säna. "Gobiernojajj janiw ukham lurkaspati, uk yattwa. Janipuniw thaqhañ jaytapkaspänti" sasa.
  
  Drake chachajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Chiqpachansa, ukampis chiqpachansa yaqha jan waltʼäwinakaw utjistu. Janiw wiñayatak akan qheparapksnati" sasa.
  
  "Peru markanx ukhamarakiw arsutäna", sasaw Smith jupax arsuwiyi.
  
  Drake chachajj Lauren kullakaruw pʼeqep chʼoqtʼäna. "¿Jiwasatakix kunas utji?"
  
  "Janiw jichhakamax utjkiti, jan ukax llätunk juk"amp sitios potenciales ukanakaw utji. Uñacht"awinakax pachpakïskiwa. Janiw kunas chʼamanïkiti" sasa.
  
  -Ukampis ¿janit akax chiqpachapuni kuntï thaqktan ukhamäspa? Dahl chachajj wali amukiw arsüna.
  
  Hayden jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Nayax amuyta, inas aka jaqir jawsañax wakischispa ukat secretario ukar jawst"añax wakischispa. Jiwasajj jukʼamp sumätanwa..."
  
  -Amuyasipxam -sasawa Aliciaxa iwxt"äna. "Inas aka señalax sellonakan suytʼatächi".
  
  Hayden chachajj mä jukʼa samartʼäna, nayranakapajj janiw sum yatiskänti.
  
  Dahl sat chachajj qhepatjja, jupanakan amuyunakapwa katoqäna. "GPR ukax uraqiruw mantani", sasaw saraki. "Anomalías, gravitacional, magnética jan ukax kunaymaninak thaqhaña. Natural ukhamawa, jupax mä axsarkañ lote jikxati, kunatix akax wali nayra planetawa. Ukampis thaqhañax jiskʼaptayaraksnawa. Atiñasawa. ¿Ay mierda, ¿kunjamarak ukham jan amuytʼasirïsnasti?"
  
  Drake jupax Alicia kullakax llakit uñnaqap uñt"ayäna. "¿Walikïsktati, amigo? Uka Olga sat warmir secuestrañ munkta ukajj kuna jan walinakansa uñjasispa uk jichhakamas janiw amuyasktati, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Nayajj walikïsktwa, nayajj kunjamtï nayrajj lurkta ukhamarjamaw perfecto jaqëjjta. Ist'apxam - ¿uka idiotanakat amtastati, jupanakax diosanakan sepulturanakap jikxatapxatayna?
  
  Jichhax Drake-n ajanupax wali jach"apunïnwa. "Ukajj jiwasanakanïnwa, Torsten. Walikiwa, jila partejj jiwasat sipansa" sasa.
  
  -Nayaxa uk yatxa -sasa. Odin sat chachan chʼakhanakapwa jikjjatapjjayäta, ukhamarak Thor, Zeus ukat Loki sat chachan chʼakhanakapsa jikjjatapjjayäta" sasa. Jupajj mä jukʼa samartʼäna. "Afrodita, Marte ukat juk"ampinaka. Ukhamajj ¿kunampis armanakapasa armaduranakapas lurasïna? ¿Jupanakan yaqhep gemanakapatjja?"
  
  Drake chachajj akham sänwa: "Mä jan uñtʼat sustanciaw qhepat yaqha misión lurañatak yanaptʼapjjetäna.
  
  "Jïsa." Dahl chachajj janiw jachaqtʼasiñ jaytkänti. "¿Ukat khitin espadapas Attilampi imtʼatäpacha?"
  
  Lauren kullakajj ukanak katjäna. -¡Marte ukata! - sasaw jach"at arsüna. "Romanonakan nuwasiñ diosapax Atilarux espadapampiw escitanak taypin chʼalltʼäna. Ukax Qullan Ch"axwäwin Espada satawa. Ukampis chiqpachansa Marte sat planetan amparapat jutchi ukhaxa..." sasa.
  
  "GPR ukax uka elemento particular ukar thaqhañatakix wasitat wakicht"asispawa", sasaw Dahl jupax saraki. "Ukat ukakipkarakiw aka jan iyawsañjam elemento rara".
  
  "¡Ukat boom!" Drakex juparux p"iqip ch"allxtayäna. "Ukajj ukham facilakiwa. Uka loco sueco jaqix kutt"anxiwa" sasa.
  
  Alicia kullakajj wali llakitaw uñnaqäna. "¿Janiw mä qawqha urunak nayrax uka tuqit lup"irjamäkayätati?"
  
  
  KIMSA TUNKA PHISQA JALJA
  
  
  Yaqha llätunka horanaka ukat wakicht"atäxapxänwa. DC ukankirinakax uraqir mantañ radar ukarux wasitat utt"ayapxäna, mä unidad arqueológica islandesa ukamp jikisisa, ukax waliw kunatix diosanakan nayrïr sepulturapat qhiparkäna uk yatxatasipkäna. Sapa kutiw Odin-ar kutt"anxi, Drake-x suyt"kasax amuyt"äna. Islandia markankirinakax uka jikxatatanakat jila parte detalles ukat taqpach muestras ukanakax imatäpxänwa, ukax qhanawa. Mä elemento rara ukan datos Washington markar apayañax mä qawqha minutos ukjanïnwa.
  
  Ukhampachas ukham sapxänwa, Drakex qhipatx amuyt"äna. Jupax wali musphataw uñjasispa, estadounidenses ukanakax janïr ukax archivo ukan utjkchi ukhaxa.
  
  Mä yant"aw lurasiwayi ukatx mä señal caliente ukaw apayataraki. Ping ukax nayratpach pasapkän uka chiqanwa, ukat Nayra Espada de Marte ukax mapan mä qhana chimpuruw tukuwayi.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Ukhamakiwa" sasa. "Attila the Hun jupan sepulturapa".
  
  Uka allsuñanakax taqi chuymaw qalltawayi. Ayllunkirinakaxa nayratpach allsusipkatayna uka p"iya jach"aptayañ qalltapxäna. Janïr espadampi chika tʼijtir chʼusa chiqar puripkäna ukhajja, ayllunkirinakaruw pagapjjäna ukat sarjjapkäna uk uñjasajj llakitäpkaspas ukhamaw tukupjjäna.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Mayni ladopajja, mä jachʼa culturan jikjjatasitapawa" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jichhajj janiw uka toqet llakisksnati. "Akax Jiwañan armapawa. Ukajj janïr kun yatiykasajj neutralizatäñapawa" sasa.
  
  Smith, Yorgi ukat Kinimaka jupanakax jaltxapxänwa, uraqiruw atacapxäna. Dahl jupax wali uñnaqt"anïnwa ukat mä juk"a woozy ukhamaw jikxatasïna, Alicia ukat Kenzi jupanakax "asno ocioso" ukhat Crazy Sloth ukar kunayman sutimp uñt"ayapxäna.
  
  Uka chʼusa cheqar mantañatakejj janiw jaya tiempojj munaskänti.
  
  Drake chachajj kunjamsa uka kimsa jaqenakajj uka cheqar jukʼamp jachʼaptapjjäna uk uñjäna. Mai ukat Alicia jupanakax uka chiqarux escaneapxäna, ukhamat niyaw jaltxañampïskir jach"a ch"uxña quqanakan jan muspharkañanakax utjañapataki. Lauren kullakajj uka pʼiya jakʼan qheparañapänwa; línea de visión uka pä warmimpi ukat alayankirinakampi.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Kunattejj janiw yatktanti qawqha jayarusa sarasktanjja, inas parltʼasiñajj inamayakïchispa. Ukampis kunjamtï jikxatktan ukhamarjamaw anatañäni sasaw amuyta" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Mä cajakiw munaskistu" sasa. "Janiw kuns uñchʼukiñas tiempo aptʼasktanti, ni khitirus uñchʼukipkti. ¿Iyaw sasmati?"
  
  Jupanakajj pʼeqep chʼoqtʼasipjjäna. Yorgy jupax nayraqat kayuk saräna, jupax equipo ukan juk"amp ágil ukhamawa. Kinimakax qhiparuw jutäna, wali p"iqi usuchjat uñjasa, ukat Smith. Drake jupax p"iyaruw jaltawayxäna, Hayden ukat Dahl jupanakax arknaqapxarakïnwa. Sueco jaqix mantañawjan qhiparañapänwa. Drake jupax jan chiqaparu uraqi manqhar ch"allt"asïna ukat mä ch"amaka túnel ukan jikxatasïna. Mä minuto pirqanak taypin jalnaqtʼasa ukat chʼalljjtayasisajj jukʼamp jachʼa chʼusaruw puripjjäna, ukanjja uka equipojj chʼeqa toqeruw kuttʼäna. Yorgix espadap navegador portátil ukaruw enchufayäna ukat sapa mä qawqha minutonakaw jupanakamp jupamp jayarst"at arnaqasïna.
  
  Drake chachajj linternap sum katjjaruyäna, ukat vigas ukanakajj nayraqatapan utjkäna ukanakamp chiktʼayäna. Uka pasajejj janipuniw maysar sarkänti, jan ukasti espadan samartʼañ cheqaparuw kurvatäna, ukat jukʼat jukʼatwa ukat jayarstʼapjjarakïna.
  
  Yorgy kullakajj nayraqataruw saytʼasïna. -Inas p"akintañax wakischispa -sasa.
  
  Drake jupax maldecitaynawa. "Ukax mä ch"aman qalawa. Ukan pʼakjañatakejj walja yänakaw munasispäna. ¿Kunja likʼïnsa uk uñjtati?"
  
  Yorgix mä jan wali arunak arsüna. -Aka pasajet sipansa pä kutiw anchojja.
  
  -¿Ukat uka espadaxa? sasaw jisktʼasta.
  
  -Mayni tuqirukiwa -sasa.
  
  Drake jupax jupanakamp anatt"atäsipkaspas ukhamaw amuyasïna. Nayra diosanakax wasitat kusist"apxi. Awisax taqi thak arkapxkaspas ukhamaw amuyasïna, aka jan ukax uka aventuraruw irpxaruwayapxäna, awisax jupanakpachas jikxatasiñatakiw kutt"apxäna.
  
  Kunjamatix jichhax ukhama.
  
  Jupaw mä amtar purïna. Ukat akham sarakïnwa: "Nayrar sartam" sasa. "Kawkirus aka t"aqax puriyi uk uñjañasawa".
  
  "Walikiwa, nayraqatapan mä anomalías ukaw utji" sasaw Yorgix kutt"ayäna. "Jach'a Jan Uñt'at Uñnaqa".
  
  Alicia kullakax uka aruskipt"ir jaqiruw ch"allxtayäna. -¿Ukaxa sarnaqaskiti?
  
  Drake chachajj kunja jan wali tonada de humor ukajj uk sum yatïna. "Ukax sayt'ayañamawa".
  
  -¿Qhawqha kayunïpachasa?
  
  -¡Alicia!
  
  Taqi khitinakatix uraqi manqhankapkäna ukanakax pistolanakap apsusipxäna. Drakex nayrar uñtañatakix kunkaparux grúa ukamp ch"allt"añ yant"äna, ukampis Kinimakax uñjañ jark"äna. Ukat pʼeqep túnel sat cheqar chʼalltʼañakiw atipjäna.
  
  Laq"a thaya tuqiru ch"allt"ata. Drakex ch"uñump ch"uñuntaskäna, machaq ch"akhanakapax thuqt"askäna. Uka equipojj kunjamtï lurañjamäkäna ukhamarjamaw jankʼak jalnaqäna. Yorgi jupanakarux mä juk"a turnoruw irpxaruwayäna. Ukapachaw uka rusa waynax sayt"xäna.
  
  "Saram! Kunas utjitu" sasa.
  
  "Kuna?" sasaw jisktʼasta. Walja arunakaw utjäna.
  
  "Suyaña. Jumax nayamp chikaw aka chiqar makhatasma" sasa.
  
  Mä juk"a pachatxa Drake jupax turno muytasinx pasaje ladopax jach"aptataw uñjäna, mä qalat lurat arco ukar llätunk metro alturani ukat pusi jaqi ancho. Ukajj qʼellur uñtat chʼiyar coloränwa, suma jaqënwa, ukat mä jiskʼa jistʼarañat sipansa jukʼamp jiskʼa jistʼarat jistʼaratänwa, uka jistʼarañajj pachpa qalaruw chʼiyjatäna, mä jiskʼa punkur uñtat mantañaw utjäna.
  
  Drake chachajj uka pʼiyan chʼiyar chʼiyar uñtataw uñchʼukisïna. "Ukhamajj inas qalat mä jukʼa chʼiyjapjjchïna, Attilajj wiñayatak akan qheparañapataki?"
  
  Yorgi jilatajj akham sänwa: "Ukampis janiw jiwasan patat jawirajj utjkiti. -Ukax amuyunakajankänwa -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jawiranakan thakinakapajj marat mararuw mayjtʼi. "Jichha pachanx janiw sañjamäkiti, mä kutix Tisza ukax ukham jallu purintäna. Ukhamäpansa, sur toqenkir mä qhawqha metronak sarañakiw utji" sasa.
  
  Drakex ch"amaka tuqiruw sarawayxäna. -Nayaxa uka anatt"awina. ¿Uñjañäniti?
  
  Yorgyx jaltawayxänwa, nayraqatapanx posición ukax utjaskakiwa. Qalltanjja, machaq punkujj chʼiyar chʼiyar contornokïkaspas ukhamänwa, ukampis jakʼachasipkäna ukat linternanakap qhantʼayapjjäna ukhajja, mayni ladopanjja mä jachʼa cuartow utjäna. Uka cuartox janiw mä suma manq"añ utat sipan juk"amp jach"äkiti, laq"ampi phuqhantat ukhamarak absoluta silencio, chika taypinx qunqurkama pedestal ukaniwa.
  
  Mä pedestal patjjanjja, qalat lurat mä ataúd saytʼatäskäna.
  
  Yorgi kullakajj akham samsusaw akham säna: "Janiw creyiñjamäkiti.
  
  "¿Attilax ukankaspati sasin amuyta?" sasaw Kenzi kullakajj jisktʼäna.
  
  -Espadaxa, nayaxa amuyta -sasa. Yorgi jupax GPR ukar uñakipt"äna. -Ukhamaw akax siwa -sasa.
  
  -Mä misión ukan qhiparapxta -sasa. Hayden chachajj janiw ataúd uñkataskänti. Jupajj chacha warmi ikthapiñ toqet yatjjatañatakiw chʼamachasiskäna. "Ukat ¿ukax chiqapuniti? Ukax taqpachawa".
  
  Drake chachajj kawkhantï uñachtʼayaskäna uk uñtäna. Uka equipojj mantañ arco taypit pasasaw uka edificio manqhan qʼal tukuyapjjäna. Uñt"at lawat lurat cajax tapan Ordenan sellopampix pachpa pedestal ukan sayt"atäskäna, ataúd kayun sayt"atäna. Hayden jilatajj jupar jakʼachasïna.
  
  Ukat uka enlace toqew Lauren kullakarojj akham säna: "Wakichtʼasim" sasa. "Jiwasax thakhinjam sarasktanwa. Washington markar qhipa caja jikxatapxta sapxam" sasa.
  
  "¿Jist"artati?"
  
  "Janiwa. Nayax janiw aka uraqinx wali askïkaspas ukham amuyta. Jiwasax patat puriñkamaw suyt"añäni -sasa.
  
  Drakex ataúd uñkatas uñch"ukiskäna. Yogi sat chachajj jukʼamp jakʼachasïna. Kenzix pedestal ukar makatasaw alaxpachat uñch"ukisïna.
  
  "¿Khitis yanaptʼitani?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Janiw jichhajj ukhamäkiti. "Jiwasax sarañasawa".
  
  "Kunata?" Kensi ukax juk"amp jach"apuniw qhiparäna. "Janiw yaqha equiponakax akankapki ukhamäkiti. Mä jukʼa sapaki sarnaqañax wali askiwa, ¿janich ukhamäki? Mä suma mayjtʼäwi kunapachatï jan khitis jarkʼañ munkitu ukhaxa" sasa.
  
  Drake jupax uka link ukarux turkataynawa. "Jaya? Jumax mä jan wali jaqiwa -sasa.
  
  "Kuna?"
  
  Kenzi kullakajj wali jachʼatwa arsüna. -Ukaxa mä qala tapakiwa -sasa.
  
  Drake jupax mä reliquia contrabandista ukhamaw uñjäna, jupax tesoro ukarux walpun munäna. Cheqas janipuniw tukuskaniti. Ukajj jupan mä partepänwa. Jupax Haydenar p"iqip ch"allxtayäna.
  
  "Jumanakarux katjapxäma. Nayax arsuwayta".
  
  Jupax pedestal mayni chiqaruw t"ijtäna, qalat katthapisinx jaquntäna.
  
  Hayden jilatajj jankʼakiw sepulturat mistunïna, Yorgi ukat Kinimaka jilatanakajj jupar arkapjjänwa. Smith jilatajj punku jakʼan mä jukʼa samartʼäna. Drake chachajj Attila Hun sat chachan sepulturapat tesoronakajj jikjjataskäna uk uñjäna.
  
  Linternanxa nayranakapaxa juykhuptxänwa; ch"uxña ch"uxñanaka ukat wila ch"uxñanaka, zafiro ch"uxñanaka ukat q"illu ch"uxñanaka; sombras del arco iris, iridiscente ukat libre nayrïr kuti niya waranqa maranakanxa. Qamir kankañax sarxawayxiwa, ch"uqixa jan suma sayt"atawa aka sarnaqawimpi. Yaqha cuchillas ukanakax lliphipipxänwa. Collares, tobillos ukat pulseras ukanakax montón ukankapxataynawa.
  
  Taqi ukanak manqhanxa, wali mä qawqha isimp ch"uqt"ata, Attila jaqin janchipaw jikxatasïna. Drake chachajj ukham creyïna. Aka chiqax janipuniw sepultura lunthatanakax jikxatapkänti; ukatwa qamirïñax utji. Nazis jupanakax jach"a amtanakapatakikiw ukax munapxäna, ukat mä jach"a jikxatäwir uñt"ayañax jupanakar uñt"ayañakiw wakisispäna. Samsuñap katxarusaxa, aruskipiriru jaltxatayna.
  
  -Lauren -sasawa jiskht"äna. "Taqi ukanak uñjañapatakix khitirus contratañamawa. Ukajj phoqasiñapatakiw chʼamachasiñama. Ukax... jan iyawsañjamawa. Ukax mäkiw..." Jupax mä juk"a samart"äna, thaqhasa.
  
  "Kunasa akaxa?" sasaw jisktʼasta.
  
  "Akanjja janiw espadanakajj utjkiti. Marte sat planetan espadapajj janiw utj-jjeti" sasa.
  
  Lauren kullakajj samsusaw arsüna. -Ay janiwa, ukaxa janiwa walikiti -sasa.
  
  Drake chachan ajanupax ch"amakt"awayxänwa. Ukat akham sarakïnwa: "Taqe kunatï pasawayktan ukanak qhepatjja" sasa. "Uka maldito sum yatta."
  
  Kenzi kullakajj wali jachʼatwa arsüna. Drake chachajj qheparuw uñtäna. -Marte sat planetan espadapajj akankiwa.
  
  "Maldita, jumax wali suma jaqïtawa. Reliquia contrabandista ukat master lunthata. Nasa manqhatpachaw lunthatasta" sasa. Jupax uñch"ukisïnwa. "Ukax muspharkañawa".
  
  -Janiwa kunsa apt"añjamäkiti -sasa. Jupax mä joya yänak apsuñ uñjäna. "Ukampis ukan jukʼamp valorani yänak thaqhir sarañamatakiw confiyasma" sasa.
  
  "¿Attilat sipansa jukʼampi?"
  
  -Jïsa, chiqpachansa. Jumax uka apt"asismawa. Ukampis kuntï lurkäta ukjja, espadajj juma pachpat imtʼasim" sasa.
  
  Kenzix larusisaw amparap apsuwayxäna, joya tesoro jaytawayäna ukampis espadap imaskäna. -Jichhax taqpach uñjxtwa -sasawa mä juk"a respetompi säna. -Jiwasax sarasksnawa -sasa.
  
  Drake chachajj chuymapan munañap uñachtʼayatapat wal kusisïna, ukat uka munañap phoqañatakejj yanaptʼarakïnwa. "Ukatxa, taqi kunas walikïskiwa. Kunjamsa Jiwañan Caballerojj uk uñjañäni" sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA SUXTAÑA JAQINA
  
  
  Inti qhanan qunqurt"asisaw SPEAR ukankirinakax Orden del Día del Dooms ukan qhipa caja uñakipapxatayna.
  
  Kinimakax iyawsäwi suyt"äna kunawsatix Alicia ukat Mai jupanakax fronteras ukar jak"achasipkäna, jichhax amigable helicópteros ukanakax horizonte ukan uñjasiñapa. Hayden jupax Kinimakuruw uñacht"ayäna.
  
  "Suma irnaqaskakim, Mano. Janïr empresax purinkipanx kunas manqhan utji uk uñjañasawa; amigo jan ukax enemigo" sasa.
  
  Hawaiano chachajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw cerrojo chʼetjjtäna. Drake jupax nayrar jalt"äna kunawsatix tapax jilxattawaykän ukhaxa, Dahl juparux p"iqip ch"allxtayäna.
  
  "Jan askinaka!" sasaw nayranakap ch"irmthapisin jach"at arsüna.
  
  -¿Ukax jamp"att"asiñ yant"äwimati, Yorkie?
  
  "P"iqi sasin sutichapkta uka ch"uxña trapeadorampi wasitat ajanujar ch"allt"äta ukhaxa, jamp"att"äma. Wila Yorkshire Jamp"att"asiña."
  
  Cheqas janiw khitis istʼkänti. Taqeniw machaq qhanañchäwir chuym churapjjäna.
  
  Hayden jilatajj Kenzi jilataruw qontʼasisin manqhar uñtäna. Ukat jan amuytʼasisaw akham säna: "Sheeit" sasa. "Janipuniw akham amuyirïkti" sasa.
  
  "Ukat nayax ukhamaraki". Mai kullakajj saytʼasïna.
  
  Lauren kullakajj wasitatwa uka qellqat arsusajj akham säna: "Chiqpach Qhepa Juicio" sasa. -Taqi kunat sipansa juk"amp jan waliwa.
  
  -Walikiwa, janiwa jumanakat yatiskti -sasawa Aliciaxa jiskht"äna. "Ukampis manqhan uñjkta ukax mä fucking papelawa. Aljasiñ listajar uñtasitawa" sasa.
  
  May jilatajj qheparuw uñtäna. -Kunjamatsa janiwa jach"a qhatu manqhana amuyt"irjamäkti -sasa.
  
  Alicia kullakajj chuym chʼalljjtayasïna. -Mä kutikiw -sasa. Taqi uka carritonaka, pasillot jark"aqasiñanaka ukat ajlliwinakas q"al jan thakhinjam jaqunukuwayitu". Jupajj jakʼachasipkäna uka helicópteronakajj wali munasiñampiw yatjjatäna. "Ukax juk'amp askiwa".
  
  Kinimakax uka cajaruw amparap luqtäna, mä papil apsusaw kawkhantï taqinix uñjapkäna ukaruw katxaruwayäna. -Ukaxa mä qutu jakhunakakiwa -sasa.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Jan amuytʼasisaw ukham lurapjjäna.
  
  Drake jilatajj colerataw jikjjatasïna. "Ukhamajj ¿Orden del Domsday sat qellqatajj patak patak maranak imantat mä sepulturan mä papel jikjjatañatakejj chikat oraqpachar khitapjjta? ¿Diosanakan sepulturanakapat jan experiencianïksna ukhajja, inas janipuniw jikjjatksnati mä cheq? Nayax janiw uk amuykti ".
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Nazinakajj reliquianaka ukat tesoronak thaqhirinakäpjjänwa. "¿Uka jan iyawsañjam masa jichhak jikxatapkäna uka hielo polar ukan yattati? Yaqhipanakax mä base nazi ukham sapxiwa. Jupanakajj taqe kunwa lunthatapjjerïna, joyanakat qalltasa, rollonaka ukat pinturanaka. Zombies uñstayañ yant"apxäna, wiñay jakañ thaqhapxäna, ukat waranq waranq jaqinakaruw jan walt"ayir thakhinak chhaqhayapxäna. Jupanakatï qamir yänak lunthatasiñat sipansa Attila Hun sat chachan sepulturapar jaytañ amtapkäna ukhajja, mä ajjsarkañ razonaw utji" sasa.
  
  Lauren kullakajj jinchuparuw uñachtʼayäna. "DC ukax kunjamas uk yatiñ muni".
  
  Hayden jupax Kinimaki markat apsuwayxi. "Ukhamajj waynanaka, akajj nayra bloc de notas papelawa, wali thithita ukat pä ladopat chʼiyjata. Q"illu ch"uxñaruw tuku ukat juk"amp jan ch"amanïkaspas ukhamawa. Ukhama, chika taypinxa mä chimpu qillqañawa utji, ukaxa jakhunakampikiwa. Jupax ukanak liyt"äna: "483794311656..." Jupax mä samsuw apt"asïna. -Janiw ukakikiti...
  
  "Wet Geek Dream" ukax mä juk'a pachanakanwa. Alicia kullakajj wali jachʼatwa arsüna. "Ukampis ¿kunsa lurañasa?"
  
  "Aka chiqat mistupxam" sasaw Drakex helicópteronakax uraqir puripkän ukhax sayt"asïna. -Janiräkipanxa hunnos ukanakax jikxatapxitu -sasa.
  
  Pilotojj tʼijtʼasaw tʼijtäna. "Chachanaka, ¿wakichtʼatäpxtati? Uk uñjañasawa" sasa.
  
  Uka equipojj helicópteronakaruw kuttʼayapjjäna. Hayden kullakajj arstʼäwip tukuyäna ukat asientonakapar qontʼasipkäna ukhajj mä papelampiw muyuntäna. -¿Kuna amuyunakas utji?
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Janiw jupanakamp loteria anattʼkasmati" sasa. "Inamaya".
  
  "¿Ukat ¿kunsa jiwañampix lurapxaraki?" sasaw Drake chachajj säna. "Ukat pusi caballeronakax? Niyakejjay jakhüwinakajj wali wakiskirïkaspas ukhamächejja, ¿kuna urus yurïtapampejj mayachtʼasispa? ¿Kuna urunakas jiwata?
  
  -Ukanktanwa -sasawa uka aruxa jinchuparu säna, ukatxa mayampi amtasïna, jupanakaxa taqpacha uraqpachampiwa chikañchasipxi, jani ukaxa mä misión ukata DC uksa jist"antasipkchïnxa, ukhamaxa Lauren ukampi chikt"atakiwa.
  
  Ukat yaqha aruw akham säna: "Janiw juparukikiti" sasa. -Jiwasax katuqapxtanwa -sasa.
  
  Drake jupax helicópteros ukanakax juk"at juk"at thayar sartapkän uk ist"äna.
  
  "Aka jakhüwinakax, t"aqa t"aqa, coordenadas ukanakawa. Jasaki. Nazis ukanakax mä jach"a jan walt"äwiw jaytawayapxtam, jaqinaka" sasa.
  
  Drake chachajj armanakap uñakipañsa wakichtʼañsa qalltäna. "Amta?" sasaw jisktʼasta.
  
  "Jïsa, nayrïr jakhüwinakax Ucrania markaruw uñacht"ayi. Secuenciajj mä jachʼa numero sarantaskakiwa, ukhamajj uka numero descifrar mä jukʼa tiempow munasïna" sasa.
  
  Alicia kullakajj relojap uñtäna. -Janiw phisqa minutos urux jawst"kti -sasa.
  
  -Janiw IQ patak suxta tunkanïktati.
  
  "¿Kunjamarak diablos yatta, yatiñani jaqi? Janipuniw yantʼirïkti" sasa.
  
  Mä juk"a amukt"aña, ukatsti: "Kunjamatsa. Taqi secuenciaruw mantapxta ukat satélite ukar uñt"ayapxta. Jichhax kuntix uñakipt"ktan ukax mä jach"a área industrial ukhamawa, inas taqpachax llätunk millas cuadradas ukhamächispa. Jilapachax almacenes ukanakamp phuqhantatänwa, kimsa tunk jilaw jakthapipxta, ukat ch"usäkaspas ukhamawa. Kunatï mä jaytat chʼaxwäw tiempot apstʼatäki uka. Ukajj soviético soldadonakan nayra imañ utapäspawa, jichhajj jaytatäjjewa" sasa.
  
  -Ukat coordenadas ukanakax? sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna. "¿Kunatsa mä jukʼa uñachtʼayapjje?"
  
  -Nayaxa wali uñakipt"askta -sasa. Línea ukanx amukiw utjäna.
  
  Hayden chachajj janiw avión apnaqerinakar mä jukʼa yatiyañajj wakiskänti; jupanakax niyaw Ucrania markar sarasipkäna. Drake chachajj mä jukʼa samarañwa amuyasïna; juk"ampirus jupanakan rival equiponakapax janiw jupanakarux aka tuqinx atipt"apkaspati. Jupax Haydenar uñkatasaw lakapamp parläna.
  
  ¿Ukajj jan chʼamanïsnati?
  
  Jupax ñik"ut mururasïna. Ukajj sustjasirjamäspawa.
  
  Lunar? Jupajj jukʼat jukʼatwa ukat nayrar jaqtʼasisaw ukham uñtasitäna.
  
  Hayden jilatajj ukhamarakiw amuyäna. Janiw khitirus confiyksnati.
  
  Alicia kullakaxa larusitaynawa. -Maldita, Drake, jupar jamp"att"añ munsta ukhaxa, ukhamakiw lurasma.
  
  Yorkshire markankir jaqix qhipäxaruw qunt"asïna, kunawsatix helicópterox alaxpachan ch"iyjaskäna ukhaxa. Niya janirakiw taqpach chʼamampi irnaqañajj chʼamäkänti, kunapachatï juma pachpa jilïrinakamas llawintapjjätam janicha uk jan sum yatkayäta ukhajja. Mä pesaje chuymaparuw purïna. Maynitï jupanak contra kuns amtaskchïnjja, niyaw uk yatiñ munapjje.
  
  Uka yatiyirix bip sasaw säna.
  
  "Wauu".
  
  Hayden jilatajj pʼeqep jiltayasïna. "Kuna?" sasaw jisktʼasta.
  
  Washington markankir super-geek ukan arupax axsarañjamaw ist"asi. "¿Chiqapuniti, Jeff? Nayax sañ muntwa, janiw jupanakarux uk yatiykiristti ukat ukat taqi kunas amuyt"awinakakïtap yatxatañjamäkiti".
  
  Ch'ujtata. Ukatxa munatapaxa wali ch"amampiwa samsuwayxäna. "Waw, nayax sañajawa. Ukax jan waliwa. Chiqpachansa jan waliwa. Coordenadas ukanakax Jiwañ Jaqirux chiqak irpkaspas ukhamawa.
  
  Dahl chachajj revista pistolapar uchañ chika taypin mä jukʼa samartʼäna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukajj wali askipuniwa" sasa. "Ukampis ¿kunas ukajja?"
  
  "Cabeza nuclear" ukax mä jach'a ch'axwäwiwa.
  
  Hayden kullakajj kisunakap chʼoqtʼasïna. "¿Ukajj cheqpach uñachtʼayasmati? ¿Akax jakaskiti? Kunapachati..."
  
  "Suyt"am" sasaw geek-ax samaqt"äna, samañap katjasa. "Askiw suytʼañama. Janiw ukakïkiti. Janiw "cabeza nuclear" sañ munkayätti" sasa.
  
  Hayden jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Ukhamaxa, ¿kunsa sañ munta?"
  
  "Kimsa almacén ukanjja, suxta cabezas nucleares ukanakaw utji. Janiw pirqanakat uñjksnati kunatix edificionakax plomo ukamp uñt"atawa, ukampis satélites ukanakamp teja ukanakat uñjaraksnawa. Jallu qallta phaxsinx nukleros ukanakax llätunk tunk maranakanw uñacht"ayasi, inas chiqap alasiritakix mä fortuna ukhamächispa, ukatx wali uñjatawa. Seguridad ukax jilpachax manqhankiwa, awisax ch"usat base ukar muyuntapxi".
  
  "Ukhamajj, ¿Orden del Día del Dooms sat qellqatajj kimsa almacenanakaruw sojjta armas nucleares imantapjjäna, qhepat apnaqañataki?" sasaw Mayax jiskt"äna. "Chiqpachansa nazis ukanakan mä actapar uñtasitawa".
  
  "Armanakasajj wali sumwa irnaqtʼaski" sasaw uka geek chachajj säna.
  
  -¿Kunjamatsa uk yatta?
  
  "Sistema informático ukax irnaqaskiwa. Jupanakajj armatäpjjaspawa, irpatäpjjaspawa, qhespiyatäpjjarakispawa" sasa.
  
  "¿Kawkhantï kawkhantï jikjjataski ukajj cheqapuniti?" sasaw Kenzi kullakajj jisktʼäna.
  
  "Jïsa, jiwasajj ukham lurtanwa. Suxtax almacenes manqhanx camiones planos ukanakan janchiparuw chint"ata. Muspharkañawa, uka manqhan lurawix jichhakiw pä kuti jilxattawayi. Cheqas jupanakajj yaqha cheqaruw sarapjjarakispäna" sasa.
  
  Drake chachajj Hayden jilataruw uñkatäna, jupajj kuttʼasaw uñchʼukïna.
  
  Kenzi jilatajj jachʼatwa akham säna: "Mole" sasa.
  
  "¿Ukat uñisiri equiponakati?" sasaw Dahl chachajj jisktʼäna.
  
  "NSA ukarjamaxa, yatiyawinakax jilxattawayiwa. Janiw suma uñnaqt'anïkiti -sasa.
  
  May kullakajj akham sänwa: "Kunsa jikjjatañ suyapjje uk yatiñwa munta" sasa. "Janiw suxta nayra cabezas nucleares ukanakax jakt"atäkiti".
  
  "Espada de Marte ukat".
  
  Drakex jank"akiw kunkapar muytayäna. "Kuna?" sasaw jisktʼasta.
  
  "Taqinipuniw coordenadas ukanakax katuqapxi, aka topo ukax akan irnaqaskiw sasin amuyt"asa. Sapa mayniw mä satélite lurañ lurañ amtapxäna. Jiwasan software de imagen ukax taqi kasta sensores ukanakampiw phuqt"ata, ukatx Odin ukan sarnaqäwipat qalltasinx ukat qhipa chhaqhatapat qalltasinx mä elemento rara ukaw sepulturas ukat diosas ukanakamp chikt"at uñt"ayaraksna. Instrumentonakasajj uka yäjj niya qhawqha jachʼasa ukat kunjam uñnaqanïnsa uk uñachtʼayi, ukat chhaqkir espadampi kikiparakiwa. Taqinipuniw yatipxi, espada jikxatapxta ukat nukes ukar sarapxta. Uk lurañasawa" sasa.
  
  -Espadaxa helicóptero patxaru jaytañawa -sasa. Smith jilatajj amparap chʼoqtʼasïna.
  
  Drake, Dahl ukat Hayden jupanakax uñkatasipxänwa. "Infiernonjja janiw kuna chances utjkiti. Uka espadajj jiwasanakamp chikaw qheparaski" sasa.
  
  Drakex p"iqip jisk"achasïna. "Jan wali wila masikiw Genghis Khan, Attila, Geronimo ukat Hannibal ukanakamp mayacht"asis juk"amp valorani" sasaw saraki. "Ukat armas nucleares ukar mayjt"ayañatakiw wayt"ata".
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Nayratpach amuytʼasiwaytwa" sasa. "Ukat walja razonanakatwa ukham munapxi. Utjiri."
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Premio" sasa.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Qhawqha munañani" sasa.
  
  Hayden jilatajj jan pächasisaw akham säna: "Janiw kuna jan waltʼäwinakas utjkiti" sasa. "Taqi uka razonanaka mayachata. ¿Kawkhans suxta carga nuclear ukanakax utji?"
  
  -Pä almacén manqhan 17 -sasawa geek-ax säna. "Yaqha instalaciones nucleares ukanakax Tunka llatunkani ukat Tunka llätunkaninakankiwa, ukat jichhax chiqpachan kawkhans utji uk uñacht"ayapxsmawa. Mä jach"a base ukhamawa, ukatx pä tunka janchit chhullunkhayat emisiones ukanakaw jakthapisipkta, ukhamax amuyasipxam".
  
  Drakex qhipäxar qunt"asïna, teja uñkatasaw uñch"ukisïna. "Wasitampi?"
  
  Hayden chachajj kuntï amuykäna uk sum yatïna. "¿Uka qhepat taqe kunas mayjtʼani sasin creystati?"
  
  Jupax llakitaw jachaqt"asïna. "Nayax iyawstwa".
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Ukatjja, kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw jawqʼjañäni" sasa. "Mä equipo ukhama, irnaqir masinakjama. Qhipa kuti ukham lurañäni" sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA PACHAQA JAQINAKANA
  
  
  SPEAR ukankirinakax mä ch"amampw jikxatasipxäna. Nayra, jaytjata base ukax mä jach"a jach"a almacenes ukanakan ch"axwatapakïnwa, uka taypinx mä red de tierra nivelada thakhinakax saraskäna. Jachʼa camionanakajj pasañapatakejj thakinakajj wali jachʼänwa . Drake jupax nayrax mä kasta almacén ukhamaw sasaw amuyt"ayäna, kawkhantix walja pallapallanakan yänakapax imatäspa. Helicópteronakax anqäxaruw puripxäna, mä oxidado, tʼunjat valle qhipäxanwa, ukat niya mä ratukiw motoranakap khuchhuqapxäna.
  
  "Equipo wakicht"atawa", Hayden kullakax comm.
  
  -Sarxam -sasawa PC DC-x juparux säna. "Uka cabezas ukanakax jan ch'amanchatawa ukat mayni yänakax jan kuna usunïñapatakiw uñjañama".
  
  Dal jupax uraqiruw qhuru arsüna. -Kawallu t"ijtxatapatxa kunjamasa establo punku jist"antaña ukxata parlt"añäni -sasa.
  
  Uka equipox kimsa almacenes ukanakax kawkhans utji ukx amuyunakapanx nayratpach askichapxatayna ukat red de carreteras sinuosas ukarux wali sum amuyt"apxatayna. Chiqansa, taqi kunas taqi kunampiw chʼaxwäna. Janiw jiwat thakinakas utjkänti, janiw muyuñanakas utjkänti, janiw escapañ thakinakas utjkänti, mä thakikiw utjäna. Taqi almacenes ukanakax perímetro uksanx denso quqanakamp muyuntataw jikxatasipxi, ukampis manqhankir ukanakax - kimsa vitales - mayninakax chika taypinx mä orden aleatorio ukan jikxatasipxäna.
  
  Jupanakax mayacht"asisaw t"ijtapxäna.
  
  "T"aqanuqtañasawa, armas nucleares ukanakax neutralizañasawa, ukatx mä thakhi jikxatañasawa aka chiqat juk"amp suma chiqar apsuñataki", sasaw Hayden jupax saraki. -Rumania markax janiw jayakiti -sasa.
  
  Jichhax Lauren jupanakamp chikaw jikxatasïna, Washington markamp taqpach chikt"ata, ukat presión ukan amuyt"aspa uk uñacht"ayasa, armas nucleares apnaqañax juparuw munaspa. Mä p"iqin estable ukax canales tuqi yatiyawinak yatiyañ yati, janiw jisk"achatäñapäkiti. Jupanakajj jiskʼa, jankʼakiw sarjjapjjäna, ukat almacenanakaruw sarapjjäna.
  
  Nayraqatax mä laq"a thakhi jist"arapxäna, ch"usa. Uka taypit sipansa, taqpach cheqajj qʼala oraqempi ukat esquistompiw chʼoqantatäjjäna, mä qhawqha chʼojjña chʼojjña chʼojjñanakakiw utjäna. Drake chachajj uka cheqan uñjasajj nayrar sartañapatakiw orden churäna. Jupanakax armanakampi wakicht"ataw qhanar t"ijtapxäna. Qʼañunakampi aceitempi thujsajj amuyunakapar purtʼäna, ukat thaya thayajj ajanuparuw purïna. Equiponakapajj thuqtʼasïna, botas ukanakajj oraqer wal chʼalljjtäna.
  
  Uka almacén nayrïr pirqapar purisajj qhipäxampiw saytʼasipjjäna. Drake chachajj uka lineat uñkatasïna.
  
  "Waliki?" sasaw jisktʼasta.
  
  "Saraña."
  
  Jupax jupanakan thakhipan jutir kayup uñakipäna, janiw kuna cámaras de seguridad ukanakas llakisiñatakix utjkiti, kunatix dispositivos ukanakax janiw kuna señales base ukan apthapipkänti, jan ukasti celularanakat sipansa. Uka cargas nucleares ukanakax pachpa mä jisk"a frecuencian zumbir uñstayapxäna. Uka taypit sipansa, uka cheqajj jan chʼamanirakïnwa.
  
  Yaqha t"ijtäwi ukat yaqha almacén ukar puripxäna. Sapa mayniw numerop chʼiyar garabatompi qellqtʼatäpjjäna. Sapa mayniw jan wali uñnaqtʼani, jan suma sawurani, herrumbre jawiranakaw uta patat pampar saraqanïna. Canalanakax jan khitin jarkʼataw liwxatasïna, dentado tʼaqanakax uraqiruw uñachtʼayasïna, qʼañut umaw chʼallxtäna.
  
  Jichhax Drake jupax nayraqatapan Warehouse 17 ukan ch"iqa k"uchup uñjäna, "aka thakhi chiqanchapxta" sasaw saraki. "Aka almacén ukan flancopampiw tukuyar puriñkamax thakhinak lurapxta. Ukhamatwa, tunka paqallqunitxa pä tunka kayunakakïpxta" sasa.
  
  Jupax nayrar sartawayxänwa, ukat sayt"xarakïnwa. Mä seguridad autojj nayraqatankir thaknam pasawayjjäna, jupanakajj jupanakar paskäna uka thaknam saraskäna. Ukampisa, janiw kunas paskänti. Drake chachajj wali samarañwa samsutayna.
  
  Dahl jilatajj akham sasaw jupanakar amtayäna: "Akanjja janiw amigonakajj utjkiti. -Janiw khitirus equipo anqäxan atinisiñamäkiti. Jupax janiw "Americanonakarus" yapxatañax wakiskänti.
  
  Jichhax Drakex kawkhantï jikxataskän ukat mayjt"awayxänwa, almacén pirqaparuw ch"allt"asïna ukat nayrar sartawayxäna. Almacén 17 ukax pä jisk"a ventananakanïnwa, nayraqatar uñtata. Drakex llamp"u chuymampiw maldecïna, ukampis janiw yaqha thakhix utjkaspati sasaw amuyasïna.
  
  Ukat jankʼakiw akham säna: "Ukat sarjjapjjam" sasa. -Jichhaxa sarantapxañani -sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA LLAtun JANK"A
  
  
  Jupanakax almacén punkunakaparuw t"ijtapxäna, kimsa tamaruw jaljasipxäna. Drake, Alicia ukat May jupanakax sapa mayniw tunka paqallqun puntos aptapxatayna; Dahl, Kenzi ukat Hayden jupanakax sapa mayniw tunka llatunkan gol aptapxatayna, Smith, Lauren, Kinimaka ukat Yorgi jupanakax sapa mayniw tunka llätunkan gol aptapxatayna. Jupanakax mäkiw jach"a punkunakarux ch"allt"asipxäna.
  
  Drake chachajj punku chʼalltʼasïna, bisagranakapatwa chʼiyjäna. Uka jaqejj jichhakiw oficina manqhat mistuwayjjäna. Drake chachajj amparapampiw katthapïna, wali chʼamampiw jawqʼjäna, ukat oficina uñkatasin perqaparuw jaqontäna. Jupanakajj utjkäna uka jiskʼa pasajejj cheqapuniw almacén ukar jistʼarasïna, ukatwa Aliciampi Maympejj ukar muyuntapjjäna.
  
  Drake chachax uka jaqirux tukuyäna, comatoso ukan jaytawayi, ukat janïr warminakamp chikt"atäkasax jisk"a oficinanakaruw uñakipäna. Mä samañjamaw nayranakapamp jikisïna. Almacén ukax jach"a, jach"a ukat jach"a ukhamänwa. Chika taypinxa, mä fila rodillo punkunakar uñtataw mä jach"a, jisk"a plano camión sayt"atäna, mä cabina, nayraqatapanx mä jach"a motorani. Pä cabezas nucleares ukanakaw camionan qhepäjjapan ikipjjäna, urutjamaw qhanäna, nayranakapajj nayrar uñtatänwa, chʼiyar correanakaw sapa kuti jarkʼaqasïna. Correanakajj jan walja kuyntʼayasaw flexibilidad uñachtʼayaspa, mä arunjja, apañatakejj wali askiwa, sasaw Drake chachajj säna, kunattejj janiw khitis mä jiwayir misil jan kuyntʼir yär tʼunjañap munkänti. Mä jachʼa camionan ladopanjja, mä jachʼa cortinanakajj lado cortinanakaw utjäna, uka camionajj janïr sarkasajj chintʼatäkaspas ukhamwa amuyäna.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Janiw seguridadajj utjkiti.
  
  Alicia kullakajj camionan chʼeqa toqenkir yaqha oficinaruw uñachtʼayäna. "Nayan amuyt'awija".
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Jupanakajj jukʼamp llakisipjjañapawa sasaw amuyasma" sasa.
  
  Drake jupax janiw kuns kamachkänti, cámaras de seguridad ukanakat uñakipt"asa, mä oficina aire acondicionado ukan qunt"atäpki uka mä tama ventiladores ukanakar taqpach atinisiñax ch"amakiwa. "Nayra amigojaxa, complacencia ukax irnaqäwinkpachänwa" sasaw saraki. "Walja tiempow jamasat imtʼapjjäna."
  
  Canales de comunicación tuqiw nuwasiñ arunak ist"apxäna, yaqha equiponakax wali ch"am tukupxäna.
  
  Alicia kullakajj jankʼakiw camionar purinïna. "¡Nayaru!"
  
  
  * * * .
  
  
  Dahl jupax jak"ankir jaqiruw katthapïna ukat vigas ukar jaquntäna, mä suma aire tiempo jikxatäna janïr uñjkasax jan amuyt"asisaw uraqiruw t"unjasïna. Ch"akhanakax p"akjataw uñjasi. Wilax jalluntäna. Kenzix liwxatasïna, ametralladorap ch"allt"asa, jaltxar jaqinakarux ch"allt"äna, ukatx jupanakax ajanunakap uraqiruw wali ch"amampiw ch"allt"apxäna. Hayden kullakajj mä ladoruw mayjtʼayäna, Glock sat chachaparuw jukʼamp munasïna. Uka jach"a camionax jikxatapkän ukax almacén chika taypin sayt"atäskäna, kimsa oficinanakan jak"apan ukhamarak walja filas cajas ukanakan jak"apan. Kunas uka manqhan utji uk janiw amuyapkänti, ukampis uk yatjjatañajj wali askïspawa sasaw amuyapjjäna.
  
  Hayden kullakajj camionaruw saräna, nayranakapajj pʼeqep patjjar uchat par nucleares ukanakaruw escaneäna. Maldición, jupanakax uka jayanx jach"a jach"a tukupxäna. Monstruonakax janiw yaqha amtanïpkiti, jan ukasti t"unjañatakiw. Chiqpachansa uka pachax Jiwañäpxänwa, ukat qhanaw pusi Caballero ukan chikanchasipxarakïna. Attilax pusi chimpunakatxa payïr jilïr jaqiwa, Aníbal chachat qhipat paqallq patak maraw yuriwayi, ukatx mä chiqawjax Genghis Khan jupat paqallq patak maraw yuriwayi. Geronimo sat chachajj 1829 maranwa nasïna. Taqi kayuk saririnakax jupanakan thakhiparjamaw chiqapar sarnaqapxi. Taqi reyinaka, jiwayirinaka, generalanaka, jan atipt"kay estrategas ukanaka. Taqinipuniw kunatix askïkaspas ukham ch"axwapxäna.
  
  ¿Ukatpach Ordenan jupanakar ajllïna?
  
  Washington markankir topo sat animalajj jupanakat wali yatiñampiw sawkasïna, uk jupajj sum yatïna.
  
  Jichhax janiw kunas mayjt"ayañatakix pachax utjkiti. Plataforma qhepäjjat sarasaw cajanakar saräna. Yaqhepajj tapanakapajj chʼiyjatäjjänwa, yaqhepasti lawa pirqanakaruw chʼoqtʼasipjjäna. Paja ukat yaqha embalaje materialanakax alaxpachat mistuwayxäna. Hayden jupax mä jaqiruw ch"axwantäna, ukatx yaqha jaqimpiw balas ukanakamp turkasïna ukat uraqiruw ch"allt"asïna ukat imantasïna.
  
  Jupajj mä camionan qhepäjjaparuw tukuyäna, ukat mä cabeza nuclear ukan chuymapaw warktʼatäjjäna.
  
  "¿Uka yänakat mayniru mä bala chʼalltʼaspa ukhajja, ¿kunas pasaspa?"
  
  "Jan llakisimti, cañón jan ukax explosivos ukanakar chiqak ch"allt"añax wali askiwa", sasaw comms ukan arupax juparux säna. -Ukampis nayax amuyta, mä casualidad ukax utjapuniwa.
  
  Hayden kullakajj kisunakap chʼoqtʼasïna. -Ay yuspajara amigo -sasa.
  
  "Jan kuna walt'awi. Jan llakisimti, janiw ukhamäkaspati" sasa.
  
  Hayden kullakajj janiw uka llampʼu chuyman jan sinttʼasir arunak istʼkänti, ukatwa qhanan uñstäna, ukat taqpach revistapsa uñisiriparuw jaqontäna. Uka jaqix wila wartataw jaquqanïna. Hayden kullakajj cajonanakar jankʼak sarkasajj yaqha revista ucharakïna.
  
  Mä jachʼa almacén ukaw jupar muyuntäna, pistolanakajj walpun istʼasïna, jachʼapuniw llakisiñatak utjäna, vigas ukanakajj wali jachʼänwa, ukatwa jan suma uñisirijj jankʼak imantasïna. Jupajj cajanak qhepatwa uñchʼukïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Nayajj wali sum sarnaqasipkta sasaw amuyta" sasa. "Akanx mä operacionat sipans juk"amp operacionanak lurapkaspas ukhamaw amuyasi."
  
  Kenzix t"ijt"awayxänwa, Marte ukan Espadap ch"allxtasa. "Kunasa akaxa?" sasaw jisktʼasta.
  
  Dahl chachajj plataforman jachʼa ruedap jakʼaruw qontʼasïna. -Qhipäxa uñjapxam -sasa. Aka chiqanx mä uñisirit sipansa jukʼamp uñisirinakaw utjistu" sasa.
  
  Hayden jilatajj uka paja chʼalljjtayasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Lunthatat yänaka" sasa. "Ukax mä thakhi uñacht"ayañawa. Aka chiqanx kunaymaninakaw utji" sasa.
  
  Kenzi kullakajj qorit lurat mä figurilla apsuwayjjäna. "Jupanakax equipos ukanipxi, jupanakax utanakan raids ukanakaw lurapxi. Uta lunthatasiña. Akax mä jach"a negociowa. Taqi kunasa yaqha markanakaru apayata, aljata jan ukaxa ch"amakt"ayata. Uka jan walinak lurañanx nivel de conciencia ukax cero ukjat juk"ampikiw utji".
  
  Dahl jupax jisk"at arsüna: -Ch"iqa tuqiru.
  
  Hayden kullakajj caja qhepäjjaruw liwjjatäna, ukat kuna animalatï manqʼkäna uk uñjasajj nina nakhantayäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Lauren Fox jupax Mano Kinimaka ukar arktasaw leonan utapar mantawayi. Kunjamsa Smith chachajj uñisiripar uñjäna ukat jiwañapatakiw jaytäna. Jupax Yorgi juparux oficina punkun cerradurap apthapisin uñjäna, mantasinx mä minuto ukjatx jan apnaqatäxiw sasaw yatiyäna. Sapa uruw wal chʼamachasïna, ukhamatwa uka warmin sarnaqañatak chʼamachasïna. Sapa uruw equipon jan utj-jjaspa sasaw llakisïna. Ukax kunats Nicholas Bell jupamp sarnaqäna, kunats jupamp aruskipt"askäna ukat yaqha yanapt"anak thaqhaskäna uka tuqitwa.
  
  Jupajj uka equipor wal munasïna ukat uka equipon chikanchasiñwa munäna.
  
  Jichhax qhipäxan qhiparäna, Glock amparapamp apt"ata, janiw apnaqañax wakiskaniti sasaw suyt"äna. Altu patanakaw jila parte uñjäwip katjäna, jachʼa ukat wali axsarkañänwa. Uka cabezas ukanakax ch"uxña ch"uxña coloranipxänwa, janiw qhanax uñacht"aykänti, janiw pächasiñasäkiti, jichha pacha jaqin amuyunakapax amuyt"kaspa ukhama. Smith jupax mä jach"a guardiampiw ch"axwawayxi, walja golpes ukanakaw apt"asiwayi, ukatx uka waynarux discapacitado ukhamaw uñjasiwayi kunjamatix Lauren jupax yanapt"añatak jamasat jalt"askäna ukhama. Ch"iqa tuqinxa, Kinimakax pä juk"amp ch"axwantäna. Uka balanakax almacén ukan muyuntañ qalltapxäna, kunapachatix mayninakax atacatäpxatap amuyapxäna.
  
  Qhepäjjatjja, walja guardianakwa camionankir cabinapar mantasin uñjäna.
  
  "Amuyasipxam" sasaw uka enlace jistʼaräna, "jaqinakarux nayraqatar sarapkir uñjta. ¡Ay diosa, ¿akat jaqunukuñ yantʼapjjaniti?"
  
  "Ay janiw" sasaw Distrito de Columbia ukankirinakax taqinirus jaysapxäna. "Uka cargas nucleares ukanakax neutralizañamawa. Uka waynanakarux códigos de lanzamiento ukanipxaspa ukhax maynix antutatäspa ukax mä jan walt"äwiw utjani. Uñjapxam, suxtax neutralizatäñapawa. Jichha!"
  
  
  * * * .
  
  
  -Jumatakix wali ch"amawa sañaxa -sasawa Aliciaxa jiskht"äna. "Albornoz ukamp llawuntata ukat espumado capuchino umaña. Suyt"am, uñjtwa jupanakax akan taxi ukar sarapxarakiwa" sasa.
  
  Drake chachajj kawkir sarañapsa mayjtʼayäna, plataforman aka ladopat tʼijtjjaspa uk uñjasa, jan kuna jarkʼaqasiñampiw tʼijtjjaspa. Alicia kullakaruw amparapamp luqxatäna, ukat jankʼakiw sarxäna.
  
  Mai arupax concentración ukaruw jark"äna. "¡Kayunakam uñjam!"
  
  Kuna...?
  
  Mä thiya ch"iyar qara chalecompiw plataforma manqhar liwxatasïna, kayunakap ch"uqt"ata. Suertempi jan ukax chʼikhi diseñompiw Drake sat chacharux kayunakapar chʼalltʼapxäna ukat liwxatasinwa khitapxäna. Subametralladorax nayrar sartawayiwa. Drake chachajj machaq chʼakhanak jan istʼasajj guardiajj pallapallanak jiwaykäna ukhakiw camiona manqhar makatäna. Balas ukanakax qhipäxankir hormigón ukarux ch"allt"äna. Guardiajj pistola apsusaw arknaqäna.
  
  Drake chachajj camiona manqhar cheqapuniw makatäna, pʼeqep patjjan uka jachʼa arma jikjjatasa. Guardiajj patat jalnaqäna, ukatsti qontʼasïna. Drake chachajj Glock sat chachaparuw jaqontäna ukat uka jaqen nayraqatapwa chʼiyjäna. Qhipäxapanxa kayunakan ch"axwañaw ist"asïna, ukatsti yaqha jaqin llakt"asitapax jupar ch"allxtasaw juparux walpun jaquqanïna. Drake-n chinupax uraqiruw ch"allt"äna, ukat warawaranaka ukat ch"iyara ch"akhanakaw nayranakap nayraqatan muyuntäna. Kisunakapax chʼallxtasïna, jiskʼa jiskʼa tʼaqanakaruw pʼakjasïna. Taqi chiqanwa usuchjasiñax phallawayxäna. Jupajj liwjjatasinjja, codopampiw maynir ajanupar jawqʼjäna. Pistolax sartawayiwa, ch"iyar jaquntawayi; balas ukanakax Drake-n p"iqi ch"akhapat mä pulgada ukch"a faltapxäna ukat chiqaw nuke-n base ukar sarapxäna.
  
  Drake chachajj adrenalina sat usunïtap amuyasïna. "Ukax..." Jupax jaqin p"iqip katthapisinx taqi ch"amampiw hormigón ukar ch"allt"äna "...fuck. Nuclear ukax mä juk"a pachanakanwa. Cohete satänwa" sasa. Sapa aruxa mä ch"axwawiwa. Qhiparusti p"iqix qhipäxar jaquntatäxänwa. Drake chachajj camion manqhat kuttʼanjjäna ukat Alicia kullakaruw tʼijtʼir jikisïna.
  
  "Janiw ikiñatakix tiempox utjkiti, Drakes. Akax mä jach"a q"añuwa" sasa.
  
  Yorkshire markankir jaqix ametralladorap apthapisinx jinchupan timbrep ch"allxtayañ yant"äna. Alicia kullakajj arupajj yanaptʼänwa.
  
  "¿Mai? ¿Jumajj walikïsktati?
  
  "Janiwa! Maynit maynikam chʼamachasiña" sasa.
  
  Plataformat motorat mä qʼañuw istʼasïna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jukʼamp jankʼak tʼijtjjam" sasa. "¡Mä qhawqha segundonakaki ukat uka cabezas de guerranakax akat mistuni!"
  
  
  KIMSA TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Drake jupax jank"akiw apthapisïna. Aka urunakanx jupatakix chiqak uñjañax janiw yatiskänti, ukhamax jichhürunakanx taqi kunas yatitarjamaw utjäna. Nayraqatankir cabina punkujj pʼeqekamaw jiljjattäna. Drakex amparap luqxatäna, ukat amparat katthapisinx jaquntäna. Alicia kullakajj Glock sat chachapampiw apuntasïna.
  
  Mä granada de mano ukaw jaltxatayna.
  
  Drakex jan iyawsasaw jupar uñch"ukiskäna. "Kunas jumaxa, mä fucking wawa..."
  
  Alicia kullakajj pechoparuw chʼankhampiw jawqʼjäna, ukat qheparuw jaqontäna ukat camionan nayräjjaparuw muyuntäna. Granadax wali ch"amampiw phallawayi, metrallanakax taqi chiqaruw ch"iqiyatäna. Drakex Aliciampiw kayuk sarapxäna, paninix mayacht"asipxäna. Camionan punkupax muyuntañ qalltäna ukat auto nayraqatan liwxatarakïna. Kunapachatï Drake chachajj uñchʼukkäna ukhajja, mä jaqekiw cabina manqhan utjäna, altu patatjja, jan walitwa jupar uñkatasajj jachaqtʼaskäna. Jupax gas pedal ukarux ch"allt"äna.
  
  Drake chachajj yatïnwa, janiw kunas akapachan utjkiti, mä autojj jupanakar tʼijtjjañapataki. Jupajj ladopar uñtasajj jukʼamp kimsa guardianakwa jupanakar jakʼachasir uñjäna. Camionajj wal wararïna, ruedanakapajj mä pulgadat mä pulgadaruw nayrar sartayäna. Deslizador punkunakajj janiw liwjjatkänti, ukampis ukajj janiw jarkʼkänti.
  
  Uka aruskipt"irix jakañaruw puriwayi.
  
  "¡Aka chiqat camionanak apsusipki! Cabinanakax balas ukanakarux jark"aqatawa. Ukat maldito chʼamaw jikjjatañajja" sasa. Ukajj Haydenan arupänwa" sasa.
  
  -¿Janiwa kunasa mantañjamäkiti? sasaw Kinimakax jiskt"äna.
  
  "Janiwa. Ukax sellado ukhamawa. Ukat janiw sinti chʼamampi apnaqañ munkti, jumatï kuntï sañ munkta uk yatisksta ukhajja" sasa.
  
  Ukat Drake chachajj jupanakan pachpa camionapajj janiw lado punkunïjjänti uk yatkchïnjja, pä punkuw jukʼamp llakisiñatak utjäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Plataformar saltapjjam" sasa. "Uka nukleonak apsuñ qalltañamawa. Jupanakajj janiw saytʼapjjañapatak waytʼatäpjjani" sasa.
  
  "Riskañawa. Maldito riesgoso, Drake ukat juk"ampinaka. ¿Uka cabezanakat maynïrix mistunispa ukhaxa, ¿kamachasmasa?"
  
  Drake jupax cabina qhipäxat t"ijtäna, ukat atacantes ukanakaruw pallapallanak jaquntäna. "Mä maldito jan waltʼäwiw mä kuti. ¿Khitinakas jiwasajj geeks ukhamätanjja?"
  
  Aliciax arknaqir jaqiruw ch"axwantäna. "Aka urunakanx juk"amp "dudoso bastardos" ukar uñtasitaw sasaw axsarayäta".
  
  Mayachtʼasisaw plataformar jaltapjjäna ukat mä bomba nuclear ukamp ajan ajan jikjjatasipjjäna.
  
  
  * * * .
  
  
  "Pä frente ukan irnaqaski", Drake jupax siwa, jichhax enlace tuqi. "Jiwasax pachpa pachanx neutralizaraksnawa ukat desconectaraksnawa".
  
  Hayden jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Jan ukham jachʼa jachʼa tukusaw uka toqet parlañatak chʼamachasiñama."
  
  "Yorkshire markankirinakax janiw complaciente ukham sarnaqapkiti, munat masija. Mä jukʼa altʼat chuymampikiw taqe kuns muspharkañ lurapjjta" sasa.
  
  -Ukhamaraki mä qawqha waranq q"añu yänaka. Dahl chachan arupax t"ijt"kaspas ukhamaw ist"asïna. "Yorkshire markankir pudín ukanaka. Terrier sat ch"akhanaka. Sirvisa. Deportes ukan equiponakapa. Ukat aka acentoxa?
  
  Drake chachajja, camionajj jupan manqhan sarnaqañ qalltatap amuyasïna. -¿Kawkhans panel de control ukax utji, jaqinaka?
  
  Técnico ukax jank"akiw jaysatayna. "¿Uñjapxtati kunjamsa cabeza de guerra ukax niya kimsa tunka paneles curvados ukanakat lurasi? Akax punta puntat llätunk uruwa" sasa.
  
  -Nayan peculiar aruja -sasa.
  
  Machaq ch"axwawinakaw ist"asïna. Alicia kullakajj niyaw uka arknaqañ toqet chuym churasjjäna. Mai kullakajj jichhakiw plataforman qhepäjjat jaltawayjjäna. Jichhax nuklear qhipäx tuqir uñtawayi.
  
  -Jan wali yatiyäwi. Inglés jaqinakax akankapxi".
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Chino sat jaqenakaw utjistu sasaw amuyta.
  
  "Francés aru" sasaw Kinimakax säna. "Machaq equipo".
  
  Drake jupax panel de control ukaruw jaltawayxäna. ¿Marte sat planetan espadapajj kawkhansa utji uk yatipjjtati?"
  
  "Jïsa, Mat. Ukampis janiw jichhax jach"at arsuñjamäkiti, ¿janich ukhamäki?" - sasaw aruxa jaysäna.
  
  "Jïsa" sasaw Dahl chachajj säna.
  
  Drakex ñik"ut mururasïna ukat mä jisk"a destornillador eléctrico cincel universal ukamp apsuwayxäna. Jupajj jankʼakiw llätunka pernonak jistʼaräna ukat jaqoqtañapatakiw jaytäna. Jupax pä jisk"a paneles de control sat-nav auto pantallanakjam jach"a, teclado ukat walja janq"u chimpunak ch"iyar ch"iyar uñtat nayraqatan jikxatasïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Crílico" sasa. "Chiqansa ukhamawa."
  
  "¿Aka urux jukʼamp jan walir purispa?" Alicia kullakajj uraqpachanwa arnaqasïna.
  
  Yorkshire markankir jaqix p"iqip jisk"achasïna. -Jichhax fucking pasañapawa -sasa.
  
  Camionajj wali chʼamampiw sartäna, ukat deslizador punkuruw sarawayjjäna. Britániconakax almacén qhipäxat jak"at formación ukan nayrar sartapxäna. Guardianakax taqpach muyuntatw jaljtapxäna.
  
  Nuke ukax qhant"awayi, taqpach activado, código de lanzamiento jan ukax código jiwayañ suyt"asa.
  
  Drake jupax yaqha chiqar sarxapxañap yatïna. Jupajj janiw mayjtʼasipkaspati uk sum yatïna. ¿Khitis nayraqat jiwañapa?
  
  
  * * * .
  
  
  Guardianakajj nayraqat jankʼakiw mantapjjäna, pallapallanakampi. Drake jupax mä jach"a diana ukhamänwa, ukat jan kuynt"ir balanakax Alicia kullakaruw jalxatäna, cabeza de guerra ukar ch"allt"asa. Mä segundotakix Drake-n jakäwipax nayranakap nayraqatanw qhant"äna, ukatx Alicia-x mä guardiaruw jaquntäna ukat Mai-x yaqha guardiaruw jaquntäna. Juykhunakapat jukʼamp jutañap yatkchïnsa, jukʼamp jutañapwa uñjäna. Janq"u chimpunakax ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar uñtatawa.
  
  "¿Guardianakajj phallapjjaspa sasin amuyta?" Mä akatjamatwa Smith jilatajj llampʼu chuymamp parläna. "¿Inas akax jupanakan ordenapachächi?"
  
  -¿Kunatsa jiwañapäna? sasaw Kenzi kullakajj jisktʼäna.
  
  "Nayratpach ukham uñjapxta", sasaw Kinimakax säna. "Jachʼa qullqi katuqir familianakax familiapan pʼiqtʼiripax jiwxäna ukhaxa, qullañ utar sarañaw wakisïna jan ukax jankʼakiw yaqha chiqar sarxañapäna. Jupanakax sañäni, mafia jan ukax triada ukar mantapxi ukhaxa. Ukax lurasispawa -sasa.
  
  Drake chachajj janiw jaya tiempo kusisit qheparapkaspati uk yatïna. Alicia kullakajj camionajj jalnaqkäna ukhajj cinturón jistʼarañwa atipjäna. Nayax suyt"twa conductorax uñjañapataki. Ukampis uka qhepatjja, ¿janit jupajj kuns lurkaspänti? Drake chachajj janiw yaqha thak uñjkänti.
  
  Plataformat qhepäjjaruw tʼijtäna, amparanakap wali chʼamampiw luqtäna.
  
  "Suyaña! Sayt"apxam, sayt"apxam. Janiwa ch"axwañakiti. ¡Nayax inglés arut yatxatatätwa!"
  
  Dahl-an quejasitapax taqi kuns arsüna, janiw kuna arunakas munaskänti.
  
  Drake jupax camionan qhipäxapan qunqurt"asisaw jaquqantäna, nuke ukan chuymapax ch"iqa tuqinkiwa, amparanakapamp aire ukar uñtatänwa ukatx phisqa jaqin unidad SAS ukar uñtataw jikxatasïna, taqpach jan armat.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Juman yanaptʼap munapjjta" sasa. "Jan waliw jiwasatakix mä ch"axwäw ch"axwañataki".
  
  Jupax waynarux enlace ukar mayjt"ir uñjäna, pä jilïr jaqiruw ajanupar uñch"ukiskir uñjäna. Inas jupar uñtʼapjjchïna. Inas Michael Crouch jilatat yatipjjchïna. Jupasti mayamp arsüna.
  
  "Nayajj Matt Drake satänwa. Nayrir SAS pallapalla. Nayra pallapalla. Nayax mä equipo internacional de fuerzas especiales ukan irnaqt"ta, ukax SPEAR satawa. Hereford markanwa entrenawayta. Nayax Crouch jupan entrenatäyätwa".
  
  Suti amtaña, taqi ukanaka. Uka phisqa pistolanakatxa pä pistolanakaw jaquntatäna. Drake jupax Alicia kullakax uka link tuqiw arup ist"äna.
  
  -Jumax sutijax arsusismawa -sasa.
  
  Jupax mä juk"a chhuxriñchjasïna. -Inas jan wali amuyunïkchiti, munasiña.
  
  Mai ukat Alicia jupanakax guardianakarux jan walt"ayasaw uñjapxäna. Segundonakajj pasawayjjänwa. SAS británico pallapallanakax juk"amp jak"achasir guardianakaruw pallapallanakamp jawq"japxäna, jupanakax petrolero barril qhipäxaruw jaquntapxäna, ukax plano cama phuqhantatänwa. Drake jilatajj suytʼaskäna. Radio apt"at jaqix qhiparuxa tukuyxänwa.
  
  "¿Matt Drake sat chachajj? Nayax Cambridge markankirïtwa. Nayrajj uñtʼasipjjayätwa. ¿Kunsa jumajj munasma?
  
  Kusisiñ uru, sasaw amuyäna. SAS ukax barconkiwa.
  
  "Aka almacén ukar jark"aqañ yanapt"apxita, aka camionat sayt"ayañataki ukhamarak aka bomba nuclear ukar chhaqtayañataki", sasaw arsuwiyi. "Aka ordenanxa".
  
  Britániconakax ukaruw katuntapxäna.
  
  Plataforman pä ladopat jaljasisaw tʼijtjjapjjäna, ukat jakʼachasipkäna uka guardianakaruw apsupjjäna, mä equipon sum irnaqapjjäna. Drake jupax uk uñjasax kusisitaw jikxatasïna, nayra pachanak amtasisa. Ekipun sarnaqawipax mä grásia fluida, mä postura regal ukat mä jan jaytjasir confianza ukanïnwa. Jupax SPIR ukax uraqpachan wali suma equipo ukhamaw sasaw amuyäna, ukampis jichhax...
  
  "¡Drake sat chachajja! Mai kullakajj wal jachäna. -¡Bomba nuclear ukata!
  
  Oh jïsa. Jupax panel de control ukaruw jank"ak kutt"awayxäna, pantallanaka, tecladonaka ukat numeronak uñch"ukis uñch"ukiskäna.
  
  -¿Geeks ukaxa? sasaw jiskt"äna. - ¿Jiwasax uka codigo uñt"apxtati?
  
  Maynix akham sasaw jaysäna: "Chiqpachansa kunaymaninakäspawa" sasa.
  
  "Ukax janiw fucking yanapt"kiti, jumax fucking dumbass."
  
  "P'ampachawi. Ordenankirinakan sutinakap yatsna ukhajja, ¿cumpleañonakap yatjjatapjjsnati?"
  
  Drake chachajj mä chachampiw parltʼaskäna, jupajj janiw kuns lurkänti. Nayrajj parltʼapkäna uka jaqewa, mä jan wali qʼañu jaqïnwa.
  
  Lauren kullakajj akham sasaw jachʼat arsüna: "Orden sat arutwa parlta. Jupanakatï akankapjjchïnjja, armas nucleares satäkis ukanak programapjjpachäna. Janiw iyaw sañjamäkiti, jupanakax janiw mä qillqat códigos ukanakamp jaytapkänti".
  
  "Inas akanx jan código utjkchiti, wawa" sasaw asnux säna. "¿Geronimo chachan sepulturap jistʼarasajj kuna señaltï churkta uk amtastati? Inas akansa paskchïna, ukat cabezas nucleares ukanakamp lanzañar puriyarakpachäna" sasa.
  
  Drake chachajj qheparuw kuttʼjjäna. "¿Maldita, ¿armatäpxiti?"
  
  -Phuqata -sasa. Uñjapkta uka janqʼo chimpunak lliphipirinakajj jakthapiñ numeronakawa" sasa.
  
  Wali chʼullqhi hielo umaw cuerpopar umamp phuqhantäna, ukat janiw samsuñ puedkänti. "¿Kunjamatsa... ¿qhawqha pachas?"
  
  Ch'uxu. "Suxta tunka pusini segundonaka. Ukatxa jumasa ukat jan legítimo jilanakamasa historiaruw mantapxäta. ¡Ordenax wiñayatakiw apnaqani! ¡Jupanakax naya tuqiw jakasipxi! ¡Nayajj Ordenätwa!"
  
  Ukanx nuwasiñaw utjäna ukat walja arnaqasiñanakaw utjäna. Drake chachajj reloj de pulserapan kuna segundonakatï utjkäna ukanak uñjäna.
  
  "Kamisaki? Ukankasktati?" -sasawa mä wayna aruxa jiskt"äna.
  
  -Ey amigo -sasawa Drakexa jiskht"asïna. -Kimsa tunka mayan segundonakawa utjistu -sasa.
  
  -Nayaxa uka tuqita lup"iwayta -sasa. Lauren amigomax Ordenat parläna. Ukhama, jupanakax mä jiwayañ código ukanipxañapawa. Ukat, niyakixay taqi kunas qillqatan chikanchatächixa, nayax mäkiw uñakipt"ta. ¿Amtastati? Ukanjja akham siwa: "Jiwañatakejj kunapachatï kayuk sarapki ukanakajj saytʼasipki ukhakiw mä códigojj utji". ¿Ukajj jumatakejj kuns sañti?"
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna ukampis janiw kuns lup"irjamäkänti jan ukasti segundos jakthapiñakiw utjäna. "¿Sartasiwaytati?" sasaw mayamp säna. -¿Uñt"tati? ¿Jaktatati? ¿Kunjamsa Ordenax amuyi uk amuytʼasmati? ¿Kunsa nazinakajj sañ munapjjpachäna? Caballerojj uñstani ukhajja,..."
  
  "Nacita" sasaw mä waynax säna. "¿Inas yurïwipat urunakax ukhamächi? Ukampis ukajj janiw ukhamäkaspati. Uka llätunk tunka maranakan utjkäna uka bomba nuclear ukanakax kimsa dígitos ukan jiwayañ código ukanipxi" sasa. Arupanxa jan ch"amanïñaw utjäna.
  
  Tunka llätunkani segundonaka t"unjañataki.
  
  Kenzi kullakajj arsüna. "Kimsa chimpuni, jumax sasmati? Jilpachaxa?"
  
  "Jïsa".
  
  Tunka suxtani.
  
  Drakex Aliciaruw qhipäxar uñtäna, cinturón patxaruw qunt"atäskir uñjäna, ukat uka cinturón jist"arañ yant"äna ukat uka pachparakiw guardiarux ch"axwäna. Nayax ñik"utap, janchip, muspharkañ ajayup uñjta. Alicia kullakajj ...
  
  Tunka segundonaka.
  
  Ukat Kenzix arnaqasïna, Dahl chachan jupar iyawsatap uñachtʼayañataki. -Nayaxa ukanktwa -sasa. Paqallq patak yant'apxam" sasa.
  
  "Paqallqu-oh-oh-oh. Kunata?"
  
  -Jan jiskt'asimti -sasa. Luram!"
  
  Uka techie waynax Drake-rux cirílico jakhunakan chimpunakapwa churäna, ukat Yorkshire-nkir jaqix botonanak ch"allt"äna.
  
  Pusi - kimsa - pä - .
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Janiw walïkänti.
  
  
  PUSI TUNKA JALJA
  
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Jïsa" sasa. "Ukax lurasiwayi".
  
  Chiqansa, jupanakan armanakaparux armas apsuwayxänwa, Lauren kullakax armas apsuwayxänwa. Drake jupax nuke ukan janchipat Mai ukar uñtäna, kawkhantix yaqha teclado nayraqatan sayt"atäskäna. Suxta carga nuclear ukanakax chhaqtayatäxänwa.
  
  Jupax relojap uñtäna. Ukat akham sarakïnwa: "Mä segundat sipansa jukʼampikiw utjapjjetäna.
  
  Taqi chiqanw SAS ukax guardianakan mä juk"a irnaqawip luratayna. Alicia kullakajj payïr correa jistʼaräna, ukat cabeza de guerrajj mä jukʼa sarnaqäna. Drake jupax rodillo punkunakar jak"achasisax jank"akiw sartaski sasaw amuyasïna.
  
  "¿Khitis camionap saytʼayawaypacha?"
  
  "¡Nayaw uñjä!" Kenzi kullakajj akham sasaw jachʼat arsüna. "Litiraljama!"
  
  "Janiw ukhamäkiti" sasaw Kinimakax säna. "Francés jaqinakax taqi chiqanw kawkhantï jan guardianakax utjki ukankapxi. Aka chiqanx chiqpach ch'axwawiw utji".
  
  Drake jupax uñjäna kunjams SAS ukax guardianakamp apaskäna; Aliciax mayni cinturón apsu, ukat Mai kullakax jark"aqasiñ tapampiw camionan qhipa ruedapar jaquntäna.
  
  -Jïsa, nayax yattwa kuntï jumax sañ munkta ukxa -sasa. SPEAR equipox jan iyawsañjam tensión ukanïnwa.
  
  Técnico waynax akham sasaw qalltäna: "Yaqha lurañanak uñjta. "NAYA-"
  
  Washington markamp chikt"atäpxatapax chhaqtayatäxänwa.
  
  "¿Mayamp sasma?" Drake chachajj yantʼäna.
  
  Mä jan wali amuktʼañakiw jupatak jaysäna.
  
  -Maldita, akax janiw askïkaspati -sasa. Drake jupax taqpach almacén ukarux peinado ukham luratayna.
  
  SEAL 7 equipox jupanakarux jaquqaniwayi kunjamatix taqi infiernox phallawayki ukhama.
  
  
  * * * .
  
  
  Dahl jupax camionat qhipäxat t"ijtäna, kunawsatix Almacén 18 ukan deslizante punkunakapar jak"achaskäna ukhaxa, chino jaqix uka ch"axwañ camionan nayräxaparuw t"ijtäna, jaya lado punku tuqiru. Jupanakax t"ijtkasax uka chiqaruw pallapallanak jaquntapxäna. Guardianakajj jupanakar jarkʼañwa munapjjäna. Fuerzas especiales chinas ukanakax balas ukat amparamp amparamp nuwasiñampiw t"unjapxäna. Hayden jupax jan suerteniw plataforma nayraqatan jikxatasïna, kunapachatix acción ukax qalltäna.
  
  Mä guardian kunkap p"akjatayna, ukatx janchipampiw ch"uqt"asitayna, kunawsatix chino jaqinakax jan khitirus yaqhachas pallapallanak jaquntapxäna. Uka balanakajj mä chʼamaktʼat thuqtʼäwimpiw cuerpopar chʼalljjtäna, ukat qhepäjjaparuw liwjjatäna. Escudopajj tʼunjatäjjewa. Uk jaquntasaw nayrïr llantanakat maynïr qhipäxar jaltawayäna, ukat nayrar liwxatasin qhipäxapat pasawayxäna. Chino jaqinakax camionan nayräxaparuw chiqancht"asipxäna.
  
  Dahl jupax nina nakhantayawayi, jupanakarux bowling pins ukham ch"iqiyatayna. Uñch"ukiñax janiw iyawsañjamäkänti, niyas jan jaqirjam uñjatäpxatap uñacht"ayañatakiw yanapt"äna. Qhipäxar jaltkasas nina kuttʼayapxäna.
  
  Dahl chachajj jankʼakiw camionat qhepäjjat jaltʼäna, ukatsti uñchʼukisaw jukʼamp balanak jaqontäna. Chino jaqinakax mä juk"a pachatakix uraqiruw chint"atapxäna, kunapachatix guardianakax qhipäxat jupanakar jak"achasipkäna ukhaxa. Dahl jupax Kensi juparuw uñtäna.
  
  Janiw kawkhantï jupajj utjañapäkäna ukanjja.
  
  "¿Kenz sat chachajja? ¿Jumajj walikïsktati?
  
  "Ay jïsa, mä nayra amigor irpañakiw" sasa.
  
  Dahl jupax instintivamente kutt"awayxänwa, cajonanak taypin thaqhir uñjasa, p"iqipax manqhan manqhankiwa, purakapax tapan thiyaparuw qunt"atäna, culopax jach"aruw katxarutäna.
  
  -Ukax mä juk"a off-putting ukhamawa.
  
  "Kuna? Ay, ¿warmimat faltasmati? Inas jupax jumat sipan jukʼamp juntʼüchispa, Thorst, ukampis amtañamawa, ukax jupat sipansa jukʼamp juntʼütamwa" sasa.
  
  Jupax maysaruw uñtäna, ch"iyjataw jikxatasïna. Jaqichasiñampi ukat divorciasiñampix ukham jan walinwa jakasïna, ukampis taqi ukanak lurañatakix mä chʼamaw utjäna. ¿Kunsa jupajj akan luraskäna?
  
  Nayan irnaqawija.
  
  Chino jaqinakax wasitatw ch"amanchapxäna, jak"achasir guardianakarux ametralladoras ukanakamp ch"axwapxäna ukat Dahl ukat Hayden jupanakarux uraqiruw chint"apxäna. Sueco jaqix muytasinx Kensi-rux lawat lurat cajat mistuñ uñjäna.
  
  "Ay yuqall wawanaka. Chiqpachansa?"
  
  Jupax mä machaq k"ajkir katana nayranakap nayraqatan katxarutayna, cuchilla apt"ata. "Uka manqha allsusajj mä jikjjatañajakiw yatjjayäta. Lunthatanakax janiw espadarux saykatapkaspati" sasa.
  
  "¿Kawkinkis Marte sat planetan wila masipajj?"
  
  -Ay, nayaxa uka cajaruw jaquntawayta.
  
  -¡Maldita ukhamawa!
  
  Mä amparapan espada aptʼataw tʼijtäna, mayni amparapanjja ametralladora aptʼataw tʼijtäna, ukat camionan qhepäjjaparuw kuttʼäna, Dahl chachan nayranakapansa mä chʼamaktʼäwiw utjäna. Katana jaquntasaw jaltxir chino jaqinakarux pallapallanakamp jiwayatayna.
  
  "¿Kawkirus sarapxi?"
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Almacén 17" sasa. -Ukat jupanakar arktañasawa -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Lauren jupax contingente francés ukan ataque ukarux Warehouse 19 ukan ch"iqa ladopat uñjäna, Kinimaka ukat Smith jupanakax nayratpach uka tuqiruw sarapxäna ukat jank"akiw ch"axwapxäna. Yorgix barril qhipäxan qunt"asisaw guardianakar uñch"ukiskäna. Lauren kullakajj gemelos nuklear aptʼat camionajj nayrar saraskäna ukhajja, chuymapan wal chʼalljjtayasitap amuyasïna.
  
  Taqi kuntï sapkäna uk amtasisax camionan tejaparuw jaltawayxäna, ruedanakapxa mä apoyo ukhamaw apnaqäna. Ukat nayrïr correa jistʼarañ qalltäna. Jupanakatï uka qʼepir sinti jan saytʼayapjjaspäna ukhajja, camionanakajj saytʼapjjañapatakiw obligatäpjjaspäna. Jupax uñch"ukisïnwa, bomba nuclear qhipäxat uñch"ukiskäna, mä jach"a chock ukar takt"asa, ukat Smith-arux francés waynanakat maynimp ch"axwañ uñjäna.
  
  Constable ukax contacto luratayna. "Jichhakiw París markan agente ukan chiqanchawayi. ¿Armand Argento jilatat amtastati? Jupax walja kutiw jumanakar yanapt"awaytamxa. Suma, jupax siwa, contingente francés ukan utjatapax janiw autorizatäkiti. Phuqata. Inas uka manqhanxa kuna jan wali chʼaxwäwis utjchispa" sasa.
  
  Lauren kullakax manq"antasïna ukat Smith jupax qhipäxar jaquntatäskäna uk uñjäna, mä qunqurkamaw jaquqanïna. Jupa patxan sayt"atäskir francés jaqix ñik"utapat katthapisinx saphinakapat tira apsusinx mä chiqar jaquntäna. Smith jilatajj arnaqasïna. Mä qunqurix nayrakamaw carrete luratayna. Francés waynax alaxpachat jaltawayxäna. Smith jilatajj nuwasïnwa. Lauren kullakajj jupat Kinimaku markaruw uñtäna, ukatsti Yorgi, cabeza nuclear ukat jakʼachasir plegable punkunakaruw uñtäna.
  
  ¿Kunsa lurañaja?
  
  Mä juk"a fucking ch"axwañanak luraña.
  
  Jupax Glock revistap uñisirinakan p"iqinakapat altu patat apsuwayxäna, ukat jupanakax liwxatapxäna ukat patat jalnaqapxäna, ukax Smith ukat Kinimaka jupanakarux wali aski segundonak churäna, Smith jupax uka chiqar uñjasax juparuw pallapallanak jaquntäna, ukat atacador ukarux jaquntäna.Kinimakax uka jaqin kunkap p"akjatayna, yaqha ajanu ukat kimsïr t"aqax punto blanco ukanw ch"axwawayxi, ukat jupax liwxatasinx nuwasiñat mistuwayxänwa.
  
  Mä francés jaqikiw qhiparäna.
  
  Lauren kullakajj uka balajj nuke cuerpopat chʼalljjtayaskäna ukhajja, jaquqanïnawa. ¿Kunjamsa ukajj jan llakisiyäna? ¿Kunjamsa jupajj ukar yatintatäpacha? Ukampis uka equiponkirïnwa, jupampïpkäna ukhakamaw jupamp qheparañ amtäna. Jupaw uka familiar jikjjatäna ukat yanaptʼarakiniwa.
  
  Jachʼa camionajj jankʼakiw jankʼak sarawayjjäna, wali chʼamampiw tʼijtäna, punkunjja, persiananakajj rodillonakampiw utjäna, ukaruw chʼalljjtäna, ukat nayrïr cabinajj mä jukʼa tʼijtjjänwa, ukat uka camionat cheqapuniw tʼijtäna.
  
  Lauren kullakajj camionan qhepäjjaparuw jaqontäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax liwxatasïna kunawsatix SEALs ukanakax SAS ukat SPEAR ukanakamp cabeza nuclear ukan sarnaqir jak"an nuwasipkäna, kuna ch"axwäwis akat sipan juk"amp ch"amäspa jan ukax juk"amp jiwayirïspa sasaw jiskt"asïna. Uka aruskipt"ir jaqit mä qawqha arunakax chiqpachapuniw lurasispa sasaw satayna.
  
  Kimsa camionanakax suxta armas nucleares apt"ataw mä pachpa pachan persiana de rodillos punkunakap p"akjapxäna. Metralla metalanakajj taqe cheqanwa chʼeqtʼasïna, kunattejj chʼiyjataw punkunakajj liwjjatasïna. Camionanakaw uka chiqat jaltxapxäna. Uka chachanakajj camionanakaruw tʼijtjjapjjäna, manqhar jaltapjjäna, jankʼakiw sartapjjani sasaw amuyapjjäna. Jichhax Drakex pä chino pallapallanakaruw lado lado t"ijtir uñjäna. Plataforman qheparäna ukat Alicia ukat May jilatarojj mä jukʼa jayaruw uñjäna, jupanakajj mä lawat lurat soporte qhepäjjaruw imantatäsipkäna. Uka bomba nuclear ukax kunapachatix uraqpachan jach"a p"iyanakat maynïr ch"allt"apkäna ukhax jaqunukutaw uñjasiwayi.
  
  Drake chachajj walpun chhuxriñchjasïna. Uka jachʼa jachʼa armatï pʼakjasispa ukat correanakap pʼakjasispa ukhajja, taqeniw jan walin uñjasipjjaspäna.
  
  Jupanakax uru qhanaruw mistuwayapxäna ukat t"ijtxapxäna. Pä tunk millas sapa hora, ukatx kimsa tunk kimsa autos planos ukanakaw arnaqasipxäna, kunawsatix conductoranakapax gas pedal ukar takt"apkäna ukhaxa. Nayraqatax mä jach"a jist"arat thakhiw utjäna, niya chiqaw baset mistuñkamax utjäna, niya pä kilómetros ukch"a jayankänwa. Jichhax maynit maynikam jak"achasisinx Drake-x camionat Dahl-an camionaparuw uñch"ukispäna, ukatx Kinimaku-ruw uñch"ukispäna. Jach"a misiles nucleares ukanakax lado lado sarnaqapxi, jaqinakax lado lado ch"axwapxi, pistola, cuchillo ukat puñchunak apnaqapxi, jaqinakarux jaqunukuta, janiw khuyapt"ayasiñax utjkänti, thakhix t"ijt"aski ukat kimsa camionanakax mä turno ukar jaqukipata, ukax juparux muspharayataynawa ukatsti chuyma ch"allxtayiri. Ukajj qollqe munañampi nuwasiñampi mä bedlam ukhamänwa, Infiernoruw mä jukʼa uñachtʼayäna.
  
  Ukampis jichhajj taqe chuymapajj sellonakaruw uñchʼukisjjäna.
  
  Pusi ch"amani, jupanakax nayraqat SAS ukarux atacapxäna, mayniruw jan kuna jan walt"äwimp jiwayapxäna. Británicos jupanakax tantachasipxäna ukat kutt"ayapxäna, ukat p"iqin sellonakax imantasipxañapatakiw wayt"apxäna. Pusi jaqinakax camionanak qhipäxaruw t"ijtapxäna, camionanakar jaltañ suyt"asa. SAS comandante, Cambridge, jupax mä SEAL ukamp amparamp amparamp nuwasïna, panpachaniw ch"axwapxäna. Mai ukat Alicia jupanakax guardianakampi nuwasiñampiw ch"amachasipxäna ukat cuerpo a cuerpo ukan mä jist"arañ jikxatañatakiw ch"amachasipxäna.
  
  Drake jupax SEAL irpirimp uñkatasïnwa. "Kunata?" - sasaw jiskt"äna.
  
  -Jan jiskt"asimti -sasawa uka jaqixa qhuru arumpi Drake-ru jak"achasïna. Punchanakax chiqapawa ukat jan iyawsañjam ch"amawa, jupatakix wali uñtasitawa. Jupax jark"antasïna, uka bloquenakan llakip amuyasïna, ukat kutt"ayarakïnwa. Jupax wali ch"amampiw kayump takt"äna. Mayni jaqina amparapanxa mä cuchillo uñstäna. Drake jupax jupan armapampiw parri, panpacha armanak mä chiqar jaquntasaw camionat jaltxatayna.
  
  "Kunata?" sasaw mayamp säna.
  
  "Jumax tornillo lurawaytaxa. Jumampi ukat equipomampi" sasa.
  
  "Kunjama?" sasaw jisktʼasta. Drake jupax mä juk"a chiqawj jikxatañatakix qhipäxar kutt"awayxäna.
  
  "¿Ukat ¿kunatsa uka jan wali jaqinakax jiwayañ munapxistaspa?" -sasawa Aliciaxa uka jaqi qhipäxaru uñstäna.
  
  Jupajj mä ratukiw jawqʼjäna, templonwa jawqʼjäna. Drake jupax botapampiw riñonanakapar ch"allt"äna ukat jaquqanitap uñjarakïna. Alicia kullakajj kayup ajanuparuw liwjjatäna. Mayacht"asisaw qutar muyuntasin jaquntapxäna.
  
  Thakhixa nayraqataru jach"aptayasïna.
  
  Mai kullakajj pä guardiaruw khitäna. Yaqha SAS ukan irnaqirix jiwayataw uñjasiwayi, jichhax británicos ukat estadounidenses ukanakax mä kipka ch"amanïpxiwa. Kimsa contra kimsa. Drake chachajja, nayrajj uñjkäna uka pä chino jaqenakaruw bomba nuclear patjjar arañanakar uñtat jalnaqir uñjäna.
  
  "¡Aka uñtam!"
  
  Sinti qhipäxiwa. Jupajj juparuw chʼalljjtayasipjjäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Chiqansa, Dahl sat chachax Rumania markaruw sarapxatap yatïna. Ukajj wali sumapunïnwa. Chika hora viajänwa, janïr uka chiqar puripkasax jiwayapxaspänwa.
  
  Jupax chinonakampi ukat guardianakampiw nuwasïna, qhipäxar jaquntäna ukat salt"asis jikxatäna, juk"amp munapxäna. China jaqix arxatäwinakaparuw atipt"äna, wali ch"amampiw ch"allt"äna ukat niyaw pä kutiw axsarkañ cuchillanakapamp manq"antäna. Jukʼamp guardianakaw jupar muyuntapjjäna. Hayden jilatajj camionat jaqunukuñaruw purtʼasïna, ukhamatwa jukʼamp jiskʼachasiñapäna.
  
  Qhepäjjatjja, Kenzi kullakajj qhep qhepa uñisirinakaparuw uñjäna. Ametralladorax ch"usänwa, wilax katanat ch"allt"askäna. Plataformat kuttʼasaw jalnaqäna, jichhajj nayranakapajj jiskʼaptjjänwa, kunattejj pä chino jaqenakajj cuchillonak liwjjatasaw jupar mayachtʼat nuwapjjäna. Jupax parried, sidestepping. Jupanakajj armanak apsupjjäna. Jupax ajanunakaparuw jaquntasïna, jupanakar muspharayasa. Uka disparojj amparap manqhar purintäna, ukat bomba nuclearat jaltjjarakïnwa. Jupajj mä waynan jakʼapankänwa, jupajj ajanupar pistolampiw uñachtʼayasïna.
  
  "Shit" sasaw sapxi.
  
  Uka thakikiw patat sartañapäna. Pistola katjkäna uka amparapampiw kayump taktʼäna, ukat maysaruw jaqontäna, ukatsti proyectil nuclear ukan cuerpopan utjki uka soporteruw makatäna. Uka patat purisajj uka patat mä llampʼu kurvakïtap amuyasïna, ukampis equilibrio lurañajj jan walipunïnwa. Jan ukasti, mä bomba nuclear sat bombampiw quntʼasïna, ukat mä katana aptʼataw quntʼasïna.
  
  "¡Jutam ukat fucking irpapxita!" -sasawa arnaqasïna. -Jumax atrevista ukhaxa -sasa.
  
  Jupanakax jank"akiw sartapxäna, wali suma equilibrado. Kenzix cabeza de guerra patxaruw sayt"asïna, espadap liwxatasinx cuchillonakampiw jupar nuwasipkäna. Hit ukat swing ukanak luraña. Jupax parri, ukampis jupanakax wila wartapxäna. Jupajj uka coheteruw chʼalljjtäna. Uka camionajj kimsa tunka kilometronakwa sapa horajj khathattʼaskäna. Chino jaqinakax wali jach"a gradoruw yatintapxi. Kenzix janiw equilibriop apt"asxänti, liwxatasinx wasitatw cohete ukar jaquntatäna.
  
  "Saram".
  
  Mä thayajj ñikʼutap taypinwa thaytʼanïna, congeladorjamaw thayajj thaytʼäna. Uka cuchillojj juparuw jaquqanïna. Ukat katanajj mayni amparaparuw mayjtʼayäna, amparanakap taypinwa muñecap chʼoqtʼasïna, ukat ladopar wali chʼamampiw liwjjatäna. Muñecax p"akjataw uñjasiwayi, cuchillox jaquqaniwayi. Ukat cuerpop ukham tʼijtʼayasajj nayraqat pʼeqep tʼijtʼir uñjäna. Payïr jaqix niyaw atacatayna. Kenzix katanax ch"iqa amparaparuw kutt"ayäna ukat chiqak punturuw ch"allt"äna. Mä juk"a pachax liwxatasïna, Kensix mä chiqar jaquntañkama.
  
  Ukat bomba nuclear patxan quntʼasitapat alayaruw uñtäna, katana cuchillax alayax nuwasir jaqinakaruw wila chʼallxtayäna.
  
  "Pä chino jiwayataw uñjasiwayi. Kimsakiwa qhiparxi -sasa.
  
  Aliciax atipt"at camionat uñch"ukiskäna, cabeza de guerra patxan nuwasiñ uñch"ukiskäna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukajj wali suma uñnaqtʼanïnwa. "Chiqpachans nayax erección ukankatax iyawstwa".
  
  Dahl chachajj pachpa camionapatwa jupar uñchʼukiskäna. "Nayax pachparaki".
  
  Ukampis uka qhepatjja, cabeza de guerrajj mayjtʼañwa qalltäna.
  
  
  PUSI TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Dahl jupax jank"akiw mayjt"äw uñjäna, thaya taypinx pä correas jist"arañ atipxatayna uk uñjäna, ukatx kimsïr correas ukanakax uraqpachan juk"amp loco caucho ukar uñtataw jaljtasïna, carga nuclear ukat plataforma manqharux wali colerat ch"allt"äna. Nayrïr ch"aman lunge ukanx guardiaruw purakapar ch"allt"äna, ukatw t"ijtäna, akimbo, chiqaw camionan ladopat ukat punto-blank ukax khititix jak"an apnaqkän ukan qhipa ruedanakaparuw uraqir puritayna. Dahl jupax uka resultado uñjasax chuym ch"allxtayäna.
  
  Bomba nuclear ukax wasitatw sartawayxi. Dal jupax mä wila ch"amakaw jupar saraqanitap amuyasïna, kunawsatix Kenzix alaxpachat ch"axwawaykäna ukat Hayden jupax ch"amakapan chiqaw ch"axwäna, janiw kunas jutïrin utjkani ukx amuyaskänti. Jupax arnaqasïna ukat arnaqasïna, ukampis inamayakïkänti. Llantanakan wararitapa, arnaqasitanakapa, nuwasiñatakix kuna focos wakisi; taqi ukanakax ist"añaparuw jark"äna. Jupax yatiyiriruw jaltawayxäna.
  
  "Unxtayaña. ¡Uka bomba nuclear niyaw phallañampïski!"
  
  Kenzi kullakajj alayaruw uñtäna. -¿Kawkirus sarañaxa? ¿Ukat sartañ sañti munta?"
  
  "¡Janiwa!"
  
  Correa tukuyatatxa, sueco jaqix Hayden jak"aruw loco ukham t"ijtäna ukat proyectil ukan jan iyawsañjam masaparuw amparapamp ch"allxtayäna. -¡Bomba nuclear ukax jaquqaniwa!
  
  Hayden jilatajj jankʼakiw liwjjatäna, ukat guardiajj ukhamarakiw liwjjatäna. Uka cabeza de guerrajj yaqha centimetroruw sarjjäna. Dahl jupax sapa onza ch"amampiw jach"ar aptäna, sapa muskulupax arnaqasïna.
  
  Jupan jakʼapanjja, mä jachʼa thuqtʼäwiw utjäna.
  
  Ukax mä juk"akiwa.
  
  Ukampis Kenzi satänwa, wali katana katjjarutänwa ukat ajanupanjja sarcástico jachaqtʼasirakïnwa. "Maldita, jumax mä loco fucking heroe ukhamakïtawa. ¿Chiqapunit mä segunda kutis katxaruñjamäkaspas ukham amuyta?"
  
  "Mmm, janiwa. Janiw chiqäkiti" sasa.
  
  -Ukatxa sarxam -sasa.
  
  Uka loco sueco jaqix chiqpachapuniw buceo.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake ukat Alicia jupanakax mä segundo ukx katuntañ atipxatayna, uka espectáculo ukar chikanchasiñataki.
  
  "¿Kunsa Dal chachajj luraski?" -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna. "¿Mä maldito bomba nuclear ukar jampʼattʼasiski?"
  
  -Jan loqhe jaqëmti -sasawa Drake-x p"iqip ch"allxtayasïna. -Qhanaw jupax jamp"att"asiski -sasa.
  
  Ukat Drake jupax SAS waynanakar yanapt"añatakiw ladopar jaltawayxäna, ukat SEAL uka waynat apsuwayxäna ukat bomba nuclear manqhar jaquntäna. Uka jaqin taqpach janchipaw khathatitayna. Jupanakax ch"axwawinakampiw mayjt"asipxäna, ukatx SELLO ukax jan amuyt"asisaw ikiskäna, qunt"ataw jikxatasïna, ukampis jakaskakiwa. Drake jupax ukham jaytañ amtäna.
  
  Yaqha Navy SEAL jiwata, ukatx mä SAS pallapallaw jiwata, panpachaniw jak"at ch"ankhampiw ch"ankhachata. Cambridge ukat waynax taqi kunas qhiparxiwa. Jupanakax Drake jupamp chikaw qhipa SEAL ukamp nuwasipxatayna. Uka pachparakiw Alicia ukat May jilatanakajj jupanakamp chiktʼasipjjäna. Uka camionajj laqʼa thakinwa thuqtʼasïna, ukat mä kutiw jutïr camionarojj llamktʼäna ukat uka cheqat sarjjäna. Uka chʼaxwäwiw Dahl sat chachan bomba nuclear sat chʼakhaparux sum saytʼayasïna, ukat jachʼa kayunakaparuw jarkʼaqapxäna. Kimsa autonakax mäkiw mistuñ punku p"akjasipxäna ukat sarasipkakïnwa, Rumania markaruw sarapxäna. Acero ukat hormigón ukanakax qʼal tʼunjatäxänwa, nayraqatar qhipäxar chʼiyjatäxänwa. Uka tiempotakejja, helicópteronakajj thayaruw sarapjjäna ukat camionanak jakʼanwa tʼijtjjapjjäna, jachʼa artillería aptʼat chachanakajj punkunakat jaqoqtasaw auto apnaqerinakar uñchʼukipjjäna.
  
  Drake jupax SEAL ukar ataque ukarux sayt"ayawayiwa. "Suyaña. Jumax comando ukhamätawa. Estadounidenses jaqinakaxa. ¿Kunatsa jiwayañ munapxista?"
  
  Chiqansa, janipuniw jaysäwip suykänti, ukampis jaysañatakix uka jaqix nuwasïnwa. Jupax Cambridge markaruw ikt"ayäna ukat Drake-rux tukuyäna. SAS waynax jupan lakaparuw jaquntatäna. SEAL ukax qhuru ukat jan sintt"asirïnwa, jan walt"äwinakat mä ch"axwäwiruw jan walt"ayaskäna. Ukampis uka qhepatjja, Mai kullakajj jupar uñkatañatakiw kuttʼjjäna.
  
  Llatunk segundonakax pasawayxänwa ukat nuwasiñax tukusxänwa. Ukat wasitat jakkir jaytawayapxäna, mä montón ukham jachtʼasis, jan armani.
  
  Drake chachajj Cambridge markaruw kuttʼäna. "Mayor, yanaptʼamat wal yuspärapjjta uk janiw qhanañchirjamäkti. Nayax wali llakistwa markaman chhaqhatapata. Ukampis achiktʼasipxsmawa, munapxsta ukhaxa, uka jaqinakar jakkir jaytapxam, kamachinak phuqañakiw utjäna" sasa.
  
  Uka pä sellonakajj qhespipkäna ukanakajja, muspharata ukat inas muspharapjjäna.
  
  Cambridge kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Nayax amuyasta ukat jumamp chika, Drake. Chiqansa, taqiniw peón ukhamätanxa" sasa.
  
  Drake jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Walikiwa, janiw juk"ampi. Gobierno estadounidense ukax jiwayañ munapxitu. Janiw nayajj uka toqet kuttʼañ uñjkti" sasa.
  
  Cambridge kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. -Ukaxa kutt"ayañawa -sasa.
  
  Drake jilatajj wali llakitaw jachaqtʼasïna. "Chuymajan munataparjam mä chacha. Jumampi jikisiñajj wali kusiskañänwa, mayor Cambridge" sasa.
  
  -Ukat jumax, Matt Drake -sasa.
  
  Mai ukat Alicia kullakaruw p"iqip ch"allxtayäna, ukat wali amuyumpiw camionan qhipäxapar saräna. Drake jupax saraskir uñjäna, uka pachparakiw cabeza de guerran jan ch"amanïtap uñakipäna. Taqi kunas wali suma uñnaqt"anïnwa.
  
  "¿Kuttʼanipjjani espada aptʼasipjjañap yattati?" Alicia kullakajj juparuw chʼamañchtʼäna.
  
  "Jïsa, ukampis ¿kunsa yattati? Nayax janiw mä fuck churkti. Marte sat planetan espadapajj jiwasan jan waltʼäwinakasat sipansa jukʼamp jiskʼakiwa" sasa. Jupax conexión ukarux jist"arawayiwa. "¿Hayden sat chachajj? Dal ukax? ¿Kunjamsa ukan sarnaqaskta?"
  
  -Sumawa -sasawa Hayden jilataxa jaysäna. "Chinonakat qhipïrix ukhamakiw jaltxatayna. Nayax espada laykukiw saraskta -sasa.
  
  Kenzi kullakajj wali jachʼat arsüna. "Janiwa, luraskir uñjapxituwa."
  
  -Janiwa taqinixa -sasa. Drake jilatajj jachaqtʼasïna. -Janiw mä juk"a pachatakix aka uñjañ armasxäti -sasa.
  
  Alicia kullakajj amparapampiw chʼalljjtäna. "Amukt"am, pallapalla. Jutïr kutin kayunakajar mä bomba nuclear chʼuqtʼañaj munapjjäta" sasa.
  
  -Janiwa, jan llakisimti -sasawa Drakexa maysaru uñtasa säna. -Qhiparuxa jumataki lurarakïma -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Helicópteros ukanakax jisk"achapxäna, ajjsarayapxäna ukat auto apnaqirinakaruw k"añaskunakap juk"amp juk"amp jan walt"ayapxañapatak achikt"apxäna. Chiqansa, qalltanxa janiw sumäkänti, ukampis maynix parabrisas ukanakat maynïr jachʼa calibre bala uchäna ukhaxa, jan llamktʼañjamäkaspas ukham amuyir jaqinakax mä akatjamat pächasiñ qalltapxäna. Kimsa minuto qhepatjja, camionanakajj jukʼampiw jukʼaptjjäna, ventananakat amparanakapaw mistunïna ukat taqe autonakajj saytʼjjänwa.
  
  Drake chachajj wasitatwa equilibriop jikjjatjjäna, sapa kuti thaqhañsa ukat nayrar sartañsa yatitäna. Jupax uraqiruw jaltawayxäna, sistema de comunicación ukax mä akatjamat jakañar puritap amuyasi, jichhax pilotonakaparux wali sum uñjaski.
  
  Uka yatiyiritxa janiwa kuna arusa ist"askänti. Washington, aka kutix amukiw jikxatasïna.
  
  Uka equipojj auriculares ukanakap tʼunjasajj wasitatwa tantachasipjjäna. Jupanakax mä ch"uxña qullun qunt"asipxäna, kimsa misil apthapirinakaruw uñtapxäna, kuns akapachax ukat juk"amp jan wali jaqinakas jupanakar jaquntapxani sasaw jiskt"asipxäna.
  
  Drake jilatajj uka pilotoruw uñtäna. "¿Avionat Rumania markar irpapxitasmati?"
  
  Uka jaqen nayranakapajj janipuniw aynachtʼkänti. Ukat akham sarakïnwa: "Chiqansa" sasa. "Kunatsa jan ukhamäki uk janiw amuykti. Armas nucleares ukanakax kunjamakitix ukhamakiw ukar apayapxi, base ukan imañataki. Jiwasajj mä ventajanïñäniwa" sasa.
  
  Mayacht"asisaw yaqha ch"axwäw chiqat sarxapxäna.
  
  Mayacht"asisaw ch"aman qhiparapxäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Mä qawqha horanak qhipatxa, uka equipox Rumania markan jan kuna jan walt"äwin utapat mistusaw Transilvania markar autobus ukar mantapxäna, ukax Castillo de Bran jak"anw uraqir puripxäna, ukax conde Drácula ukan qamañ utapawa sasaw sapxi. Aka chiqanx jach"a quqanaka, jach"a qullunak taypinx mä ch"amaka, ch"amakt"at qurpachasiñ uta jikxatapxatayna ukat ukanw qamasipxatayna. Uka qhanajj chʼamaktʼayatäjjänwa. Jichhax uka equipox mä seguro utat apsut civil isimp isthapt"ataw jikxatasipxäna, ukatx armas ukat municiones ukanak apt"asipxañapataki, ukhamarak mä suma qullqi imañ caja fuerte ukanx Yorgi jupax apsuwaykatayna. Jupanakajj janiw pasaportenïpkänti, janirakiw papelanïpkänti, janirakiw tarjeta de identidad ukanipkänti.
  
  Mä cuartoruw tantachasipjjäna. Tunka jaqi, janiwa kuna conexión utjkiti. Tunka jaqinakaw Estados Unidos markan gobiernopat jaltxapxi, janiw khitirus atinisipkaspati. Janiw qhana kawkir sarañas utjkiti. Janiw juk"amp LANZA ukat juk"amp jamasat base. Pentágono uksanx janiw oficinax utjkänti, Washington markanx janiw mä utas utjkänti. Kunjam familianïpjjäna ukajj janiw kuntï permiso churapkäna ukat sipansa jukʼampïkänti. Inas apnaqapki uka contactonakajj jan waltʼayasispa.
  
  Taqi uraqpachax mayjt"awayiwa yaqhip jan uñt"at, jan amuyt"kay ordenarjama, poder ejecutivo ukan.
  
  -¿Kunas jutïrin utjani? Smith jilatajj nayraqatwa uka jan waltʼäw apsüna, uka jan sum qhantʼat cuartoruw arupajj jukʼamp jiskʼakïna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Nayraqatajj misión tukuyapjjta. "Orden del Domsday ukax pusi axsarkañ armanak imantasaw akapach t"unjañ munäna. Ch"axwäwi, Aníbal ukar yuspajarañaw, jupax mä jach"a armapunïnwa. Genghis Khan jupan yanapt"apampiw atipt"añaxa, ukax código clave ukawa, ukax t"unjatawa. Manq"at awtjata, Geronimo tuqi, jupax mä arma biológica ukhamänwa. Ukat tukuyañatakix Jiwaña, Attila tuqi, jupax suxta carga nuclear ukanïnwa. Uka armanakax mayacht"asisaw jiwasan markasarux kunjamtix uñt"ktan ukhamarjam t"unjañataki ukhamarak jan walt"awinakar jisk"achaspa. Nayax amuyta, jan axsarasaw uka jan walt"äw neutralizapxta sasin sapxsnawa" sasa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Mä sapa suelto tukusiñajj Marte sat espadakiwa" sasa. -Jichhax chino jan ukax británico ukanakan amparapankiwa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Chiqpachansa jiwasaw ukhamäñ suytʼaskta" sasa. "SAS ukax ukan qhispiyapxitu ukat mä qawqha suma jaqinakar chhaqhayawayapxitu. Cambridge markax jan tuqinuqatäñapatakiw suyt"askta".
  
  "Nayraru sartaña..." sasaw Dahl jupax säna. "Jiwasax janiw sapakix uk lurañjamäkiti. Nayraqatxa, ¿kunsa jichhax lurañäni? Ukat payïristi, ¿khitirus uka tuqit yanaptʼañapatak atinisiñäni?"
  
  "Walikiwa, nayraqatax kunas estadounidenses ukanakarux qhipäxar kutt"ayawayitu uk yatxatapxta", sasaw Hayden jupax saraki. "Peru markan operación ukat... yaqhanaka... ukax pasawayi sasaw amuyta. ¿Mä qhawqha chʼamani jaqenakakiw jiwasa contra saytʼasi? ¿Mä t"aqa t"aqa tamax mayninakar ch"amanchaski? Coburn chachajj uk sancionapjjatap janiw mä segundos creykti" sasa.
  
  "¿Presidentempi jamasat parltʼasiñasawa sasmati?" -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  Hayden jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Kunats janixa?"
  
  "Ukat mä t"aqa t"aqa tamax ukhamächi ukhaxa", sasaw Dahl jupax saraki. -Jiwasax jupanakarux t"unjapxtanwa -sasa.
  
  May kullakajj akham sänwa: "Jakaskakiwa" sasa. "Taqi ukanakat qhispiñatakix uñisirinakasar jakkir katjañawa."
  
  Uka equipox mä jach"a cuartoruw kunayman poses ukan qunt"asipxäna, cortinanakax wali ch"amampiw dibujatäna, jan mantañjam arumat jark"aqasiñataki. Rumania markan manqhapanjja, parltʼasipkäna. Ukax wakicht"atawa. Mä qhawqha tiempotjja, yänakanïpjjatap qhan amuyasïna, ukampis uka yänakajj jukʼakiw utjäna. Drake chachajj mä amparapampiw ukanak jaktʼaspa.
  
  -¿Kawkirus sarañaxa? Kenzi kullakajj katanap wali katjjarusaw jisktʼäna, ukat uka chʼamaktʼat qhanan cuchillajj juntʼuchañapatakiw jaytäna.
  
  -Nayraru -sasawa Drakexa säna. "Sapa kutiw nayrar sartasipkta".
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Kunapachas saytʼañäni ukhajja. -Jiwasax jiwañasawa -sasa.
  
  Alicia kullakajj Drake chachan amparapampiw katthapïna. "Ukat tʼijuñ urunakajajj tukusjjewa sasaw amuyayäta" sasa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Mayjapuniwa" sasa. "Chiqansa jumax uk yattawa. P'ampachawi."
  
  -Taqi kunasa wali sumawa -sasa. Silly ukampis wali munatawa. Qhiparusti, amuyasta - akax nayan kastajawa.
  
  -¿Ukax t"ijtxapxta sañti muni? sasaw Kenzi kullakajj jisktʼäna. "Kunattejj taqe ukanakat jitheqtañ wal munta" sasa.
  
  "Uka tuqitxa askichañäni". Dahl sat chachajj jupar jakʼachasïna. -Nayaxa arsuwayapxsmawa -sasa. Nayax wawanakax utjaraktwa, jan armasimti. Jupanakatak kunsa atipjarakïwa" sasa.
  
  -Janiw warmimat arsktati -sasa.
  
  Dahl jupax uñch"ukiskäna, ukat sillunakaparux qhipäxar qunt"asïna, amuyt"asa. Drake jupax Kensi juparux mä juk"a jak"achasir uñjäna, jach"a sueco ukar. Ukat amuyunakapat apsusaw cuarto muytasajj uñchʼukïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Qharürojj yaqha uruw utjani" sasa. "¿Kawkirus nayraqat sarañ munta?"
  
  
  TUKUYA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David sat chachan pʼeqeñchäwipa
  Armagedón jakʼankjjänwa
  
  
  NAYRÏR JALJA
  
  
  Julian Marsh jupax nayratpachaw mayj mayj saminakan jaqipäna. Mä ladopax ch"iyarawa, mayni ladopax ch"iyarawa... jan tukuskirkama. Muspharkañawa, janipuniw kunats mayninakat sipan mä juk"a mayjt"at evolucionawayi ukxat kuna interes uñacht"ayawaykiti, ukampirus katuqawayiwa, ukampiw jakañ yatiqawayi, kusist"awayiwa. Taqi tuqitxa, ukax juparux mä yäruw tukuyäna; ukax expresivo nayranakapan qhipäxapan shenanigans ukat salt-and-pepper ñik"utanakapat amuyt"ayäna. Uka marchajj wali sumapunïnwa, mä arunjja, mä toqet jan ukajj yaqha toqetsa.
  
  Manqhanxa, wasitatwa yaqha jaqir tukuwayxäna. Manqhankir foco ukax mä núcleo ukar uñt"ayäna. Aka phaxsinx pithianonakan amtapawa, jan ukax juk"ampirus kunatix jupanakat qhiparki ukax utjawayiwa. Uka jan uñt"at tamax juparux chuymap ch"allxtayäna ukat ukat jak"anx chhaqtawayxänwa. Tyler Webb jupax mä mega-stalker psicópata ukhamaw juk"ampi, cabalista irpirit sipansa. Ukampis Marsh jupax sapak sarañax wali askiwa, mä diseño personal, excéntrico ukham lurawayi. Zoe Shears ukat khitinakati secta taypin wali ch"amanchasipki ukanakamp infierno ukar puriñkama, ukat Nicholas Bell ukamp juk"amp manqhan infierno ukar puriñkama. Chiqañchata, esposat ukat umamp phuqhantat, janiw pächasiñasäkiti, nayra uta lurañ irnaqirix taqi kuns autoridadanakar mä jukʼa tiempos samarañapatak wakichtʼaspäna.
  
  Marsh jupatakix jutïr pachax wali sumaw uñtasïna, mä juk"a ch"amanchatäkchïnsa. Sapa sarnaqäwix pä tuqitwa, jupax walja tuqitwa pä tuqit parlirïna. Jan walin Ramses Bazaar ukar arrepentisiñat sarxapxta - pabellones ukanakax taqi luqtawinakapamp wali sumapunïnwa - marzo phaxsinx mä helicóptero abismo color ukan yanapt"apampiw alaxpachar sarawayxäna. Ukat jankʼakiw sarjjäna, ukat jankʼakiw kuna machaq aventuratï jutïrin utjañapäkäna ukaruw chuym churäna.
  
  NUEVA YORK markanwa.
  
  Marzo chachajj uka aparatojj ladopanwa yantʼäna, jakʼachasisinjja, janiw kuntï uñjkäna uk sum yatkänti, ukampis kuntï luraspa uk sum yatïna. Aka wawax negociación ukan nayrïr herramientapänwa. Jach"a tatax absoluta convicción ukaniwa. ¿Khitis mä bomba nuclear ukamp chʼaxwaspa? Marzox uka aparato sapakiw jaytawayi, anqäx mochila uñakipt"asa ukat hombros correas ukanakap suyt"ayasa, ukhamat jach"a luratapar katuqañataki. Cheqas uka yäjj yantʼañapänwa ukat cheqätap qhanañchañapänwa. Taqi kunat sipansa, jilpach bombanakax jan ukhamäkaspas ukhamaw lurasispa - phayañax wali askïspa ukhaxa. Ukhamatwa Casa Blanca ukankirinakax qunqurt"asipxañapäna.
  
  Riesgo, mä ladopax sänwa. Riesgonïñawa.
  
  Ukampis ¡kusisiña! maynïristi wali chʼamampiw säna. Ukat mä juk"a radiación ukamp veneno lurañax wali askiwa, ukatakix.
  
  Marzox jupa pachpaw larusitayna. Ukham rascal jaqe. Ukampis mini Geiger contador jupax apankäna ukax amukiw jikxatasïna, ukax bravado ukaruw ch"amanchawayi.
  
  Ukampis chiqpachanxa, avionat sarañax janiw jupan chʼamapäkänti. Jïsa, kusisiñaw utjäna, ukampis junt"u jiwañar puriñax utjarakiwa - ukat jichhax ukax janiw chiqpachans juparux gustkänti. Inas yaqha pachax utjchispa. Marsh jupax walja t"aqhisiñ horanakaw aka misión amtañatak sarnaqäna, taqi thakhinak chiqaparu ukat jan kuna jan walt"äwinakax utjañapatakiw uñjäna, kawkir chiqanakans sayt"añapa uk uñjasax uka amtax niyas larusiñatakïnwa.
  
  Amuytʼañataki, jichhat parltʼañäni. Jupanakax Colombia markar sarañ thakin Amazonas quqa patxan mä canopy manqhar sarasipkäna. Mä chachaw jupar suyt"askäna -chiqans mä jaqit sipans juk"ampi- ukat Marsh jupax janq"u isimp isthapt"asipxañapatakiw ch"amanchawayi. Mä jisk"a concesión ukhama, ukampis Pythiatakix wali wakiskiriwa.
  
  ¿Jichhax akax taqpach ukhamäpachati?
  
  Marzo phaxsinx wali jach"at larusitayna, ukat helicóptero apnaqirix wali axsarataw uñch"ukisïna.
  
  -¿Taqi kunas walikïskiti? -sasawa jiskht"ata, ch"uqi ch"uñuchata jaqixa jiskt"äna.
  
  -Walikiwa, ukax jumanakan amuyunakamat dependeriwa. Marzo phaxsinxa larusitaynawa. "Ukat qawqha amuyunakas utji. Mä jaqit sipansa jukʼamp kusistʼañaw jukʼamp askixa. Juma?"
  
  Pilotojj jan amuytʼkañ kuns arsüna, ukatwa kuttʼjjäna. Marzojj pʼeqep chʼoqtʼasïna. Jan jariqat jaqinakax kuna ch"amanakas jupanakan manqhan jalnaqapxi, liwxatapxi ukat liwxatapxi uk yatipxaspäna ukhaxa, jan llakisisa jan ukax kuna jan walt"awinak utjayapki uk amuyt"asa.
  
  Marzo phaxsinx akham uñacht"äwinak uñch"ukipxäna, millones de kutiw aka Estados Unidos markar mantañ chiqax chiqati janicha uk jiskt"asipxäna. Kunawsatix ukaruw purintäna, pä chiqpach amtawikiw utjäna - Canadá tuqi jan ukax México tuqi. Qhipa markax Amazonas uksaruw juk"amp jak"achasïna ukatx corrupción ukamp phuqhantatänwa; jaqinakamp phuqt"ata, jupanakax yanapt"añatakis lakap jist"antañatakis qullqi churatäspawa. Canadá markax Marsh ukham jaqinakatakix mä qawqha jan kuna jan walt"äwinakax utjki ukanak uñacht"ayäna, ukampis janiw ukax wakiskiti, ukat janiw Sudamérica uksan kunayman yänakar jak"achasipkänti. Kunjamakitix monotono paisaje ukax alayax uñstaskakïnwa, Marzox amuyunakapax sarnaqir jikxatäna.
  
  Uka waynax mä suma cargonwa jilsuwayi, lakapanx qullqit lurat cucharat sipansa jukʼampikiw jilsuwayi; jan ukasti, mä chʼamani qorit lurat lingote. Suma yatiqañ utanaka ukat wali suma yatichirinakax -"suma" "juk"amp jila chanini" sasin liyt"apxirïna, Marsh jupax chiqaw sapxapunirïnwa- chiqap thakhinjam uchañ yant"apxäna, ukampis janiw atipkänti, Marsh jupax uywatanakan uywataw uñjäna ukat awk taykaparux jilpachax manq"añanakan ukhamarak jach"a katuqt"äwinakan uñjäna kawkhantix juparux janiw arsuñapatak kamachitäkänti Sapa kutiw awkipan k"arimp uñch"ukiñamp asegurando comportamiento impecable Ukat sapa kuti juchañchata jachaqt"asitapax mä taykax wawapax jan munasiñampi ukat sapaki jilsutap yatïna, ukampis taqpach jan kuna formas ukan ch"axwañar apaniñap puedkänti.Ukat ukhamat Julian Marsh jupax jilxattawayiwa, jilxattawayiwa ukat kuntix awkipax qhanan "mä jan uñt"at wayna" sasin sutinchawayki ukaruw tukuwayi.
  
  Pilotojj arsüna, ukat marzojj janiw kuns istʼkänti. "¿Mayamp sasma?"
  
  "Kaliruw jak"achasipxta, tata. Colombia markanxa".
  
  Marzox qunt"asisaw machaq uñacht"äwix alayax uñstaski uk uñjäna. Cali markax América uksanx wali ch"axwañ markanakat maynïr uñt"atawa, ukat cartel de Cali ukan utapawa, uraqpachanx cocaína ukx juk"amp jach"a aljirinakänwa. Kawkïr ordinario urus Marsh ukham jaqix jakäwip amparaparuw apt"asiwayi, barrio El Calvario ukan qhipa callejón ukanakanw sarnaqäna, ukanx ragamuffins ukanakax callinakaruw basura ukar peinapxäna ukatx literas ukanw ikipxäna, kawkhantix locales ukanakax "zona de toleración" ukham sutinchat t"aqhisiwayapxi, comercial ukar jaysasa consumo.drogas ukatxa sexo ukaxa jilxatiwa mä jisk"a intervención policial ukampi.
  
  Marsh chachajja, aka cheqajj jupataki ukat bomba nuclear ukan utjatap yatïna.
  
  Quntʼaskäna ukhaxa, pilotox mä gris camionetaruw uñachtʼayäna, ukanxa kimsa jachʼa pesaje jaqinakaw quntʼatäsipkäna, jupanakax thaya, jiwat nayrani ukat jan kuns arsuñjam ajanunïpxänwa. Qhanpachanx armas de fuego ukamp armatäsax mä juk"a aruntt"asisaw marzorux camionar mantayapxäna. Ukatxa, qʼuma, chʼusa callinakanwa, qʼañut lurat edificionakansa ukat herrumbret lurat galponanakatsa autot sarapxäna, ukat wali yatxattʼat nayraparux yaqha akapach uñjañapatakiw uñachtʼayapxäna, mä chiqaru, kawkhantix jaqinakax mä chʼusawjat yaqha chʼusawjaruw "jaljasipkäna" jan wiñayatak utanïpkäna uka chiqaru. Marzo phaxsinx mä juk"a qhipäxar kutt"awayxäna, kunatix janiw kunas qhipat paskatayna uk yatisa. Ukampirus uka sayt"awinakax wakisïnwa, jupax armas nucleares ukanakax EE.UU. markar sum apanispa ukhaxa, ukat kuna jan walt"awinakas utjaspa. Ukat chiqans Marsh chachax kunjamtï lurirjamäki ukhamarjamaw neutral uñnaqäna, mä qhawqha kʼarinak color manganakaparuw uchasïna.
  
  Autojj mä qhawqha chʼamaka, llampʼu qollunak patjjaruw muyuntäna, qhepatjja mä asfaltat autot mantañ thakiruw tukuwayjjäna, uka thakijj mä jachʼa, llampʼu utaruw uñtasïna. Uka thakhix amukiw lurasïna, ukampis jichhax mä guardiax marzo phaxsiruw qhuru ajanupar kutt"awayxäna.
  
  "Jiwasax akanktanwa".
  
  "Ukhampuni. Ukampis ¿kawkhans "akan" utji?
  
  Janiw sinti jan respetompi uñjañjamäkiti. Janiw sinti whiny ukhamäkiti. Taqi ukanakxa mayakiw imañama.
  
  -Mochila apsuñamawa -sasa. Guardiajj jaltasaw punku jistʼaräna. -Tata Navarrox jumaruw suyt"askta -sasa.
  
  Marzojj pʼeqep chʼoqtʼasïna. Ukajj cheqpach sutipänwa ukat cheqapapunïnwa. Jupax janiw jaya pachax akan qhiparañapäkänti, jan ukasti, jutïr transporte ukat qhip qhipa thakhipax jan jark"ataw ukat jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatakiw jaya pachax qhiparañapa. Jupajj mä jiskʼa warktʼat arco manqhanwa guardiar arktäna, uka arcojj chʼojjñampiw chʼalljjtäna, ukat mä nayra utan chʼamaka mantañawjaruw mantäna. Manqhanxa janiw qhanax utjkänti, ukat mä nayra fantasma jan ukax pä fantasma uñstatapax janiw muspharkañäkaspati ni jan waltʼaykaspänti. Marsh chachajj walja kutiw chʼamakan nayra fantasmanakar uñjirïna ukat jupanakampiw parltʼasirïna.
  
  Uka guardiajj chʼeqa toqenkir pʼiyaruw uñachtʼayäna. "Jumatakix mä cuarto privado ukax pusi horanakkamaw pagawayta. Uka manqhar chiqak jutapxam" sasa.
  
  Marzojj yuspärasaw pʼeqep altʼasïna ukat jachʼa punku jistʼararakïna. "Ukat jutir medio de transporte ukar uraqir puriñatakikiw permiso mayirakta. ¿Helicóptero ukata?
  
  "Jïsa. Ukhamaraki wali askirakiwa. Tiempojj purinkani ukhajj intercomunicador toqew jawsanipjjeta, nayajj uta taypin irpapjjäma" sasa.
  
  Marzojj kusisitaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. Kuntï munaskäna ukat sipansa jukʼamp qollqe pagatapajj jukʼamp sumwa yanaptʼañapäna, jichhakamajj ukhamarakiw yanaptʼawayi. Chiqansa, mayit qullqit sipansa jukʼamp pagañax pächasiñaruw puriyarakirïna, ukampis ukham jan walinakaw utjäna.
  
  Pä lado mayampi, sasaw amuyäna. Yin ukat yang. Pantano ukat pantano ukanaka. Ch"iyara ukat... ch"iyara ukat carmesí lliphipiwinakampiw ch"allt"ata...
  
  Uka cuarto manqhanjja, luxusänwa. Jaya ladopanxa mä sofá esquina ukaw utjäna, ukax ch"iyar ñik"utampi ukat manqhankir felpampiw luratäna. Mä vidrio mesax umañanakataki, vinotaki ukat alcohol umañatakis jarrampiw sayt"atäna, mayni esquinapanx mä maquinaw café ukat té ukanak uñacht"ayäna. T"ant"anakax mä vidrio mesa patxan uñstayatawa. Marzox taqi ukanak uñjasax jachaqt"asïnwa.
  
  Sumakiwa, ukampis mä jukʼa tiempotakikiwa. Qhana amuyu.
  
  Jupajj wali chʼamani café vainaruw warantasïna ukat mä jukʼa tiempow uka café lurañap suytʼäna. Ukat sofá patxaruw quntʼasïna ukat laptop apsusaw mochilapax jupan jakʼankir cuero acolchado ukar sum uchasïna. Janipuniw mä bomba nuclear ukham sum uñjatäkänti sasaw amuyäna, ukat mä jukʼa tiempojj jupa pachpaw uka bomba lurañatak concocción luraspa sasaw jisktʼasïna. Chiqansa, Marsh ukham jaqitakix janiw chʼamäkänti, ukat mä qhawqha minutonakatxa, mä vapor copa ukat mä jiskʼa cupcake ukaw mochilapan ladopan glaseado ukamp utjäna.
  
  Marzo phaxsinxa jachaqt"asïna. Taqi kunas wali sumapunïnwa.
  
  Internet tuqiw makhatawayi; correo electrónicos de confirmación ukanakax helicóptero Forward ukax Colombia markaruw mantaski sasaw yatiyapxi. Janiw kawkhans banderanakax jach"ar aptatäkiti, ukampis mä qawqha horanakakiw bazar ukanx wali ch"amampiw mistuwayxi. Marzox umañ tukuyxäna ukat mä jisk"a bolsa sándwiches jutir avión ukar apthapïna, ukatx intercomunicador ukan botón ukar ch"allt"äna.
  
  -Nayaxa sarxañataki wakicht"atätwa -sasa.
  
  Pä tunka minutonakatjja, ukat wasitatwa aire taypinkjjäna, mochila nuclear ukan tʼijtʼatapajj tʼijtjjänwa, ukampis wali sumaw jikjjatasïna. Jupanakax Panamá markaruw sarasipkäna, ukanx jupax jank"ak jaltxañ tukuyañapänwa ukat uraqit saräwipanx wali ch"am tukuñ kayup qalltañapänwa. Pilotojj aire taypinsa ukat kuna patrullanakansa thaknam saräna, kuntï lurawaykäna ukanakanjja, jukʼamp sumwa lurasïna, ukatakejj wali munasiñampiw pagapjjerïna. Kunjamakitix Panamá markan contornopax ch"iqa ventana ukan uñstañ qalltäna, Marsh jupax amuyañ qalltäna kunjams Estados Unidos de América markarux nayratpach jak"achasïna.
  
  Mä huracán jutaski waynanaka ukat janiw jasakïkaniti...
  
  Mä qawqha horanakaw Panamá markan qamasïna, pä kutiw isinak mayjt"ayasïna ukat pusi kutiw duchar saräna, sapa kutiw yaqha champú q"aphini. Uka qʼapkir qollanakajj wali sumaw chʼalljjtäna ukat chʼuñun mä jukʼa qʼapkir qʼaphiruw atipjäna. Jupax desayuno ukat chika uru manq"añanak manq"äna, manq"añ horasäkchïnsa, kimsa vaso vino umarakïnwa, sapa vasox mayj mayj botellat ukat kunayman coloranakani. Jakañax wali sumapunïnwa. Ventana anqäxan uñjatapax janiw mayjt"aykänti ni ch"amañchkänti, ukatwa Marzox uka labial caja apsuwayxäna, uka cajax ukham pachatakiw imaskäna ukat vidriox wila ch"iyar pintawayi. Ukajj mä jukʼa tiempotakis yanaptʼänwa. Ukat Marsh jupax kunjams uka panel q"uma liq"iñax uk amuyt"añ qalltäna, ukampis uka pachanx mä yatiyaw ping ukax samkanakap jark"äna.
  
  Uka puriñ pachax 15 minutos ukhawa.
  
  Marzo phaxsinx ñik"ut mururasïna, kusisitaw ukampis uka pachparakiw axsarayasïna. Uka suyun yaqhip jan wali thakinakanx pusi tunk horanak sarañaw utjäna. Uka amuytʼajj janiw chʼamañchtʼkaspati. Ukampis tukuyatatjja, jutïr phajjsijj jan tukuskir jukʼamp muspharkañäspawa. Marzo chachajj yänakap apthapisinjja, café vainanaka, vino botellanaka ukat yänakajj coloraparjama, kunjam uñnaqaparjama ukat jachʼaparjamaw wakichtʼäna, ukatsti punkut mistusaw mistuwayjjäna.
  
  SUV ukax suyt"äna, bordillo uksanx purring, muspharkañ suma uñnaqt"ani. Marzojj mä bomba nuclear qʼala tʼunjäna, cinturón de seguridad ukamp chintʼasïna, ukatsti jupa pachpaw uñjasïna. Choferux mä juk"a aruskipt"äna janïr amuykasax Marsh jupax janiw jupan jan wali jisk"a jakäwipat llakiskänti, ukatx rueda qhipäxaruw mantawayi. Thakhix jan tukuskir nayrar sartawayi.
  
  Horanakajj pasawayjjänwa. SUV ukax liwxatasïna, ukatx khathatitaynawa, ukatx wasitatw liwxatäna, walja kutiw gas ukat spot checks ukanakatak sayt"äna. Choferojj janiw mä jiskʼa jucha luratapat jaqontatäñap jan waltʼaykaspati. Chiqansa, walja jaqinak taypinxa yaqha autokïskänwa, wiñay jachʼa thakin jan uñtʼat chiqanakar saraskäna uka yaqha chispa jakañänwa, ukat jan yaqhachatäkaspäna ukhaxa, jan uñjkayaw pasaspäna.
  
  Ukat ukat nayraqatapanx Monterrey markaw jikxatasïna. Marzojj jachaqtʼasisaw jachaqtʼasïna, qarjataw ukampis kusisitaw jikjjatasïna, kunattejj uka jaya thaknam sarañajj chikat jilaw pasjjäna.
  
  Maletín nuclear ukax jupan jak"apankänwa, jichhax Estados Unidos markan fronterapat mä qawqha horanak sarañakiw utjäna.
  
  
  PAY JAQINAKANA
  
  
  Marzo phaxsinx qhipa t"aqax taqpach ch"amakan ch"amakt"ataw saräna. Uka cheqanjja, taqe kunas atipjañatakisa jan ukajj atipjañatakisa; mä jan uñt"at factor, ukax mä jan jakt"kay qullqiruw apthapita, ukax cartel local ukan jefenakapan uñacht"ayatawa. ¿Khitis ukham jaqenakan amuyunakap amuyaspa? ¿Khitis yatpachäna kunsa jutïrin lurapjjañapäna?
  
  Chiqans janiw jupanakax... jan ukax Julian Marsh. Jupax p"inqachataw tunka payan jaqinakamp chika frontera tuqir saraskir mä camionan qhipäxapan apayatäna. Mä chiqanx thakhinx aka camionax jach"a thakhi jist"antasinx ch"amakaruw chhaqtawayxäna. Janiw qhananakax utjkänti, janiw chimpunakax utjkänti, auto apnaqirix nayranakap ch"uqt"ataw aka thakhix yatïna - ukat yatiñapax wali askiwa.
  
  Marsh jupax camion qhipäxan ladopan qhiparäna, familianakan aruskipäwip ist"asa ukat jan kusisiñap ist"asa. Uka amtapan jachʼa jachʼa tukutapajj nayraqatapanwa uñstäna. Nueva York markar purinkäna uka horasajj janiw jankʼak puriñjamäkänti. Camionajj saytʼaskäna ukat qhepa punkunakajj grasa bisagranakampi jistʼaratäjjäna ukhajja, nayraqat mistuwayjjäna, ukat guardianakan pʼeqtʼirinakan pʼeqtʼiriparuw thaqäna.
  
  "Diablo" sasaw säna, mä código aru apnaqasa, ukax VIP viajero ukham uñt"ayasïna, ukat payllañax iyaw sataynawa. Uka jaqejj pʼeqep chʼoqtʼasïna, ukampis janiw jupar istʼkänti, taqeniruw mä jiskʼa tamaruw mä jachʼa qoqan jachʼa ramanakap manqhan awatipjjäna.
  
  "Jichhax wali askipuniwa" sasaw kastilla arut säna, "amuk sarnaqaña, jan kuns arsuña, ukat kunjamtï sapktam ukhamarjam luraña. Janitï ukham lurkäta ukhajja, kunkamar chʼiyjäma. ¿Amuyasmati?"
  
  Marzox uñch"ukiskänawa, kunjamsa uka jaqix taqinin uñkatasiñapampi jikisïna, jupan uñkatasiñapampis jikiskäna. Mä jukʼa qhepatwa marchajj qalltäna, mä chʼojjña thakinwa ukat qoqanakan chʼojjñap taypinwa qalltäna. Phaxsi qhanax p"iqit qhant"äna, ukat nayrïr mexicanox walja kutiw qinayanakax qhant"añapatak suyt"irïna, janïr sarantkasa. Wali juk"a arunakakiw arsutäna, ukat ukax armas apt"at jaqinakakiw arsutäna, ukampis mä akatjamat marzox mä juk"a español aru arsuñ munañamp jikxatasïna -jan ukax inas walja arunak arsuñ munarakïna.
  
  Jupax chika taypinw jalnaqäna, muyuntat axsarat ajanunakaparux janiw yäqkänti. Mä hora qhepatjja, jukʼampiw jukʼampi jukʼampi sarapjjäna, ukat marzo chachajj nayraqatapanwa mä chʼalla pampa uñjäna, ukanjja jukʼa qoqanaka, cactus ukat mä qhawqha qoqanakaw utjäna. Taqi uka tamax qunt"asipxäna.
  
  "Jichhakamax wali sumawa" sasaw p"iqinchirux jisk"at arsüna. "Ukampis jichhaw jukʼamp chʼamajja. Patrulla Fronteriza ukax janiw taqpach frontera uñch"ukiñjamäkiti, ukampis spot checks ukanakaw lurapxi. Taqi pachana. Ukat jumax" sasaw Marsh-ar p"iqip ch"allxtayäna, "Diablo chiqankir chiqawj mayiraktaxa. Ukatakejj wakichtʼatäpjjañamatakiw suytʼaskta" sasa.
  
  Marzo phaxsinx chuckled. Jupax janiw kuntï uka jiskʼa waynax parlaskäna uk amuykänti. Ukampis mä jukʼa tiempotxa, jaqinakax chhaqtxañ qalltapxäna, sapa mayniw mä jiskʼa tama yaqha markar sarxapxäna, ukat Marsh sat pʼiqtʼirimpi ukat mä guardiampikiw qhiparapxäna.
  
  "Nayax Gómez satätwa" sasaw irpirix säna. "Akax López satawa. Túnel taypin jan kuna usun irpapxäma" sasa.
  
  "¿Ukat uka waynanaka?" Marzox sarxir yaqha markat jutirinakarux p"iqip ch"allxtayäna, acento americano falsificañatakix taqi ch"amampiw ch"amanchasïna.
  
  "Phisqa waranqa p"iqirukiw pagapxi." Gómez jupax mä jan yäqañ gesto luratayna. "Jupanakax balas ukanakamp jan walt"ayasipxi. Jan llakisimti, jumanakax nanakar atinisipxasmawa -sasa.
  
  Marzojj guiapan ajanupan wali chʼamampiw kʼari jachaqtʼasitap uñjasajj khathattʼasïna. Chiqansa, taqpach saräwix wali sumaw sarantawayxi, janiw uka thakhix sarantaskakiniti. Uka jisktʼajj akhamänwa: ¿kunapachas jupar nuwantapjjani?
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Túnel ukar mantañäni" sasa. -Akanx yatiñ munir uñnaqanak jikxatasiristwa -sasa.
  
  Gómez chachax janiw kuns kamachkänti, uka llakix ajanupan ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar uñacht"ayäna, ukat López jupax muyuntat ch"amakanak uñakipäna. Maynirjamaxa, uka pä jaqinakaxa inti jalsu tuqiru irpapxäna, mä juk"a ángulo tuqiru, ukampisa frontera tuqiru. Uka sartasiwix nayrar sartawayiwa, amuyuparjamaw jan walinak lurasa ukat jan sumäkaspas ukhamaw uñstawayi. Mä pachax López jupax yanapt"añ amparapsa luqtarakïnwa, ukax Marsh jupax qhipharux catálogo ukham uñt"ayäna, mä jan ch"amanïkaspas ukhamaw qillqt"äna. Jupax janiw kunjamatsa yatxattʼat jaqïkänti, ukampis bancon jan manqhankir cuentapax mä kutix janiw material trampas ukanakat sipansa jukʼamp yanaptʼkänti, uraqpachan artes marciales ukan campeonatonakan experienciapa ukat jupanak taypin nayra fuerzas especiales ukanakan experienciapa. Marsh chachajj mä qhawqha kʼarinak yatïna, qawqha kʼarinakäkchïnsa.
  
  Mä juk"a pachaw sarnaqapxäna, wasar pampax jupanakarux muyuntatänwa, niyas amukiw jikxatasïna. Kunjamakitix qullux uñjasiwayiwa, Marsh jupax taqpach wakicht"ataw makhatañ qalltañataki, ukampis Gómez jupax sayt"asisaw mä chimpu uñacht"ayäna, jupax janipuniw yaqhax uñjkaspänti. Kawkhantix laq"a uraqix llamp"u qullu kayunakamp jikiskäna, mä pä jisk"a quqanakax arbustos ukanakamp jikisipxäna. Ukampirus Gómez jupax janiw aka chiqar sarkänti, jan ukasti wali amuyumpiw kimsa tunk thakhinak ch"iqa tuqirux sarawayi, ukatx tunka juk"ampiruw juk"amp jach"a qullu pataruw sarawayi. Ukar purisax López jupax jan tukuskir suma amuyumpiw uka chiqarux uñakipäna.
  
  Qhepatjja, akham sänwa: "Qʼoma" sasa.
  
  Ukatx Gómez jupax mä imt"at soga chimpunak jikxatäna ukat jaquntañ qalltäna. Marzo phaxsinx qullu patat mä jisk"a chiqaw jilxattawayi, qalanaka ukat cepillonak mayjt"ayasa, ukat mä jaqir uñtat p"iyaw uñstawayi, ukax jakañ qalaruw ch"uqt"ata. Gómez jupax manqhar liwxatasïna ukatx López jupax pistolapan barrilap Marsh ukar uñacht"ayäna.
  
  -Jichhaxa jumaxa. Jumax kipkaraki."
  
  Marzox juparux arktäna, p"iqip wali amuyump ch"allxtayasïna, mä sipita thaqhasa, jupax yatïnwa, mä qawqha kayukiw jist"antatäñapäna. Ukat lupʼisajja, pä lado jaqejj canalanak mayjtʼayasaw chʼamakar kuttʼañ amtäna.
  
  López jupax suyt"äna, pistola apt"ata. Marzo phaxsinx liwxatasïna, botas ukanakax qalat lurat qullu pataruw ch"allxtasïna. López chachajj amparap luqtäna, arma jaqontäna, ukat marzojj suxta pulgadanakan cuchillap liwjjatasaw uka puntajj mayni chachan arteria carótidapar jaqontäna. López chachan nayranakapajj jachʼaptänwa ukat amparapampiw uka jawir saytʼayäna, ukampis Marsh chachajj janiw ukham lurañ munkänti. López chacharux nayranakap taypin ch"ankhampiw jawq"jatayna, ukat pistola apsutayna, ukatx jiwañampïskir janchirux qullu pataruw ch"allt"atayna.
  
  Jumax infiernoruw sarawaytaxa.
  
  Marzo phaxsinx uka fusil jaquntawayi, Gómez jupax marzo phaxsin amparapan uñjaspa ukhax wakiskirit sipans juk"amp jank"akiw amuyt"aspa uk yatisa. Ukat wasitatwa túnel ukar mantäna ukat jankʼakiw nayrïr pasaje ukar sarawayjjäna. Ukajj qʼañu ukat wakichtʼatänwa, vigas chʼalljjtayasisa ukat tejat laqʼampi morterompiw chʼalljjtäna. Marzo phaxsinx taqpach suyt"atawa kuna pachas imt"atäni. Gómez chachan arupax ch"amakt"at jinchuparuw purintäna.
  
  "Jan llakisimti. Mä k"ari mantañakiw khitinakati aka túnel ukar tinkuspa ukanakar axsarañataki. Ukat jukʼamp jiskʼar saraqam, amigo" sasa.
  
  Marzo phaxsinx kunas juparux "juk"amp alayaru" suyt"añapa ukx sum yatïna, ukampis jichhax mä jisk"a elemento de sorpresa ukaniwa. Uka ch"amäki ukax Gómez jupan armap jan sinti usuchjasiñapatakiw jan ch"amanchatäspa. Nueva York markajj waranq waranqa kilometronakwa wali jayankjjäna.
  
  Ukatx juk"amp jayaruw uñtasïna kunatix jupax mexicano wasar pampan sayt"atäskäna, q"añunakaw qhipäxat t"ijt"ir jikxatasïna ukat ch"uñump ch"uxña quqanakampiw muyuntat jikxatasïna, nayranakapas laq"ampi ch"allxtataw jikxatasïna.
  
  Marzojj nayrar sartañapatakiw jan waltʼayasïna, mä kutejja, mä mochilaruw jalnaqäna ukat qhepäjjat aytäna, uka mochilan correapajj tobilloparuw chintʼatäna. Isinakampi phuqhantatänwa, sasaw mä juk"a amuyt"äna. Isinakaki ukat inas mä cepillo de dientes ukhama. Suma colonia. Mä bolsa café...jupax kawkhans estadounidenses ukanakax radiación medidor ukanakap uchapxaspäna sasaw jiskt"asïna, ukatx pachpa radiación ukat llakisiñ qalltäna. Wasitampi.
  
  Inas ukajj janïr sarkasajj uñakiptʼañamajj wakischispa.
  
  Ukhama, jumax jakasta ukat yatiqaraktaxa.
  
  Marzo phaxsinx larusiñatakiw ch"amanchasïna, kunawsatix uka jisk"a túnel ukanx juk"amp jach"a túnel ukar mistuwayxäna. Gómez jupax qunt"asisaw amparap luqxatäna yanapt"añataki.
  
  "¿Kunas larusiñatak utji?"
  
  -Jïsa, jumanakan fucking kisunakama.
  
  Gómez jupax uñch"ukiskäna, wali musphataw ukat jan iyawsasaw uñch"ukiskäna. Aka amtawix qhipa kuntix jupax aka etapa de viaje ukan ist"añ suykäna ukhamaw amuyasïna. Marsh chachajj kunas ukajj utjaspa uk jaktʼäna. Kunjamtï Gómez chachajj uk amuytʼañ yantʼkäna ukhajja, Marchajj sartasïna, Gomez chachan amparapar pistola muytʼayasajj mayni chachan lakaparuw uka stock jaqontäna.
  
  "¿Jichhax kun sañs munkta uk amuyapxtati?"
  
  Gomez jupax taqi ch"amampiw ch"axwäna, Marsh juparux qhipäxar jaquntäna ukat barril jupar kutt"ayarakïna. Lakapat wilax wararïna, ukat kisunakapax pamparuw jaquntatäna. Marzox jach"a barril manqhar ch"allt"asisaw mä jach"a ch"axwawimp jawq"jata ukat yaqhax p"iqi ladoruw uraqir puri. Gómez jupax liwxatasïna, nayranakapas aljantasïna, wali jan iyaw sañjamäkänti aka muspharkañ pato jupar atipt"añapataki.
  
  Marzox mexicano ladopan vainapat cuchillo apsuwayxäna, kunawsatix jupanakax ch"axwapkäna ukhaxa. Gómez jupax jank"akiw sarxäna, kunas jutïrin pasani uk yatisa. Jupax qala pirqaruw ch"allt"asïna, wali jach"a jach"a tukusaw amparapamp p"iqip ch"allxtayäna. Marsh jupax mä punch uraqir purintäna ukax mexicano ukarux jaltxataynawa ukatx Roca ukarux ch"allt"ataynawa. Pachpa nudillonakapatwa wilax mistunïna. Pistolajj wasitatwa jiljjattäna, ukampis marzojj cheqaptayasïna, ukhamat kayunakap taypin utjañapataki, negocio lurañ partejj jichhajj inamayakiwa.
  
  Gómez jupax p"iqip ch"allxtayäna, wilapax mistuwayxänwa ukat pirqanakaruw ch"allt"äna. Marzojj liwxatasïna ukampis jutïr jawqʼjatapatxa esquivarakïnwa, ukatsti chʼiqa amparapan wali katxarut cuchillot amtasïna.
  
  Mä ch"aman ch"allt"awi, ukat cuchillox Gomez-an costillanakap ch"allxtayäna, ukampis mexicanox pistola jaquntäna ukat pä amparap Marsh-an amparapamp mä cuchillompiw luqtäna, ukhamat ch"amampiw ch"axwañax sayt"ayasïna ukat cuchillaruw ch"ankhacharakïna. Llakisiñaw uñnaqap mayjtʼayäna, ukampis uka jaqejj niyaw jiwañap jarkʼaqäna.
  
  Marzox jank"akiw libre amparapamp lup"ïna, ukampiw wasitat wasitat ch"allt"äna, jan ch"aman chiqanakar thaqhasa. Uka chachanakajj mayachtʼasisaw kisumpi clavompi nuwasipjjäna, jukʼat jukʼatwa túnel patjjar sarapjjäna, lawat lurat viganakampiw tʼijtjjapjjäna ukat walja laqʼanak taypinwa thaknam sarapjjäna. Ch"allat ch"uñut lurat perlanakaw ch"allt"asïna; jach"a gruñidos, rutting khuchhinaka, artificial chiqaruw phuqhantäna. Janiw khuyapt"ayasiñax utjkänti, ukampis janiw uraqirus puripkänti. Gomez jupax sapa punchunak apt"asiwayi, kunjamtix jupax sazonado calle nuwasiri ukhama, ukat Marsh jupax nayrïr kutiw saraqawayxi.
  
  "Nayraqata...nayaru...khuchuña...khuchhuqaña..." Gómez jupax jachaqt"askäna, nayranakapas sallqa, lakapas wila ukat qhipäxar ikiskäna.
  
  Marsh chachajj janiw uka sapak infierno cheqan jiwañ munkänti. Jupax cuchillo qhipäxar liwxatäna, Gómez jaqin janchipat t"ijtäna, ukatx qhipäxar kutt"awayxäna, ukat uka pä jaqirux mä qawqha kayunak jayarst"ayäna. Pistolajj pamparuw ikiskäna, jaqontatänwa.
  
  Gómez jupax saxranakjamaw juparux atacatayna, arnaqasïna, thuqt"asisa. Marchax kunjamtix yatichapkän ukhamarjamaw ataque ukax jark"aqawayi, amparap muytayasa ukat Gómez jupan pachpa ch"amapampiw p"iqip mayni pirqar ch"allt"añapatak jaytawayi. Ukat marzo phaxsinx ch"iqa ch"akhaparuw ch"ankhampiw jawq"jatayna. Uka cuchillojj janiw mayampsa apnaqjjänti, tukuyapajj sellatäñapkama. Ukatxa, jukʼamp qhan uñjat armax janiw sapürus askïkiti sasaw yatichapxarakïna.
  
  Gómez chachajj pirqat janchip apsusaw pʼeqep warktʼasïna, ukat kuttʼanjjänwa. Marzox saxran wila wila ajanuparux uñch"ukiskäna. Mä juk"a pachax juparux muspharayäna, carmesí ajanupampi janq"u kunkapampix mayj mayjawa, ch"iyar p"iyanakax kawkhantix q"illu kisunakax nayrax ch"amakt"apkäna, ch"iyar jinchunakapax niyas cómicamente mayni ladoruw mistu. Gómez jupax mä columpio apt"asiwayi. Marsh sat chachajj pʼeqep ladoparuw jawqʼjatäna.
  
  Jichhax Gómez jupax wali jist"aratäxänwa.
  
  Marzox nayrar sartawayi, p"iqi ch"allxtataw, ukampis jupax wali amuyt"ataw jikxatasïna, ukhamat chiqpach cuchillomp ch"ankhachañataki, cuchillapax yaqha jaqin chuymaparuw uñch"ukiskäna. Gomez jupax ch"allxtasïna, p"akjata lakapat samañapax ch"allxtayasïna, ukat Marsh uñkatatapampiw jikisïna.
  
  "Suma chuymampiw pagapjjsma" sasaw Marzojj samartʼäna. -Jichhakiw qullqi apsuñama -sasa.
  
  Uka jaqenakajj naturalezat traicionirïpjjatap yatïna, ukat uywatäpjjatapsa yatïna. Traicionañax payïr jan ukax kimsïr amuyunïñapänwa, "kunatsa amparanakajan wilax utji?" ukat "¿khitirus qhipa arumax jiwayañ tukuyta?" Inas mä dosis cocaina ukax kuna jan walt"awinaks apanispa uka tuqit amuyt"añas utjchispa. Ukampis Gómez... jupax qullqix jichhakiw apsuñapäna.
  
  Marzo chachajj kunjamsa uka jaqejj oraqer liwjjatasïna uk uñjäna, ukatsti mä jukʼa amuytʼäna. Jupajj chʼakhanakanïnwa, usutänwa ukampis janiw kuna jan waltʼäwis utjkänti. Pʼeqepajj wal thuqtʼaskäna. Suertenixa, jupax wali yatiñaniwa, paracetamol ukax mochilapan jisk"a bolsas ukanakat mayniruw uchatayna, ukax bomba nuclear jak"ankänwa. Ukhama conveniente ukaxa. Ukatjja, mä paquete de toallas de bebés ukanakaw ukan utjarakïna.
  
  Marzox pichthapisinx pastillanak waña manq"antäna. Jupax uma apt"asiñ armasxänwa. Ukampis kunas utjapuniwa, ¿janich ukhamäki?
  
  Uka jiwat cuerpor jan qhepar uñtasajj pʼeqep altʼasisaw Texas markar uraq manqhankir túnel sat cheqat jaya thaknam sarañ qalltäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Uka horanakajj jukʼampiw aynachtʼäna. Julian Marsh chachajja, qhepäjjapar chintʼat arma nuclear aptʼataw América marka manqhan sarnaqäna. Inas uka aparatojj suykäna ukat sipansa jukʼamp jiskʼächïna -uka paquetejj wali chʼamaktʼatäkchïnsa- ukampis manqhankir compartimientonakajj janiw jukʼamp jachʼäkänti. Uka luratax mä jan munat amigopjama jan ukax jilapar uñtataw juparux katxarutayna, qhipäxar jaquntatayna. Sapa mayni lurañajj chʼamapunïnwa.
  
  Ch"amakaw muyuntäna ukat niyaw ch"amakt"ayäna, awisax warkt"at qhanampikiw p"akjatäna. Waljaniw p"akjata, sinti waljani. Aka alayax q"umaw jikxatasïna, mä tama jan uñjkañ uywanakaw amuyupanx jan wali samkanak pintapxirïna, ukax jan wali armonio ukan anatapxirïna, ukat awisax amparanakapat ukat columna vertebral ukar t"ijtir chhuxriñchjasiñampiw anatapxirïna. Wayrajj jukʼakiw utjäna, kunatï ukan utjkäna ukajj janiw sumäkänti.
  
  Jupax wali qarjataw jikxatasiñ qalltäna, alucinacionanak lurañ qalltäna. Mä urux Tyler Webb jupaw arknaqäna ukatx mä jan wali troll jupaw arknaqäna. Pä kutiw jaquqanïna, qunqurinakapasa codonakapas ñikʼutap chʼiyjatäna, ukampis kayunakapat saytʼasiñapatakiw chʼamachasïna. Troll ukax colerat mexicanonakaruw tukuwayi ukatx mä sarnaqir taco ukar tukuwayi, wila ch"uxña pimintanakampi ukat guacamole ukamp phuqt"ata.
  
  Kilómetros saraskäna ukhajja, inas jan puriñjamäkchiti, mä jukʼa ikiñakiw jukʼamp sumäspa sasaw amuyañ qalltäna. Mä siesta luraña. Juparux juk"amp qhana ladopakiw jark"äna, uka chiqax nayrax qala chuymampiw wawat qhispiwayi, kunapachatix taqinix chhaqtxañap munapxäna.
  
  Qhipharux nayraqatapanx juk"amp qhana qhananakaw uñstawayi ukatx jupax túnel uksan mayni puntap chiqancht"awayi ukatx walja minutos ukjaw kuna kasta katuqawinaks jikxataspa uk uñakipañataki. Chiqansa, janiw kuna comité de admisiones ukanakas suykänti, janipuniw libre jaqinakan uraqipar puriñ suykänti.
  
  Diseñoparjamax uka tukuyanx mä transporte completamente separado ukaw wakicht"awayi. Marzo phaxsinx wali amuyumpiw sarnaqäna ukat janiw loqhïkänti. Helicóptero ukax mä qawqha kilómetros ukch"a jayaruw uskt"añapa, jawsatäñ suyt"asa. Marzo chachajj cuerpop muyuntat ukat mochilapan resaltat kimsa células de incineración ukanakat maynïr apsusaw jawsäna.
  
  Tantachäwinx janiw mä arus arsuskänti, janiw kuna arsuwis utjkänti wila ukat q"añunakat Marsh-an ajanupar ukhamarak ñik"utapar ch"amakt"ayatapata. Pilotox uka jamach"iruw thayar apxaruyäna ukatx Corpus Christi uksaruw sarawayxäna, ukax jutir ukat penúltimo parada ukawa, marzo phaxsin jach"a aventura ukanx. Mä kunaw chiqpachapuni, jupax kuns arsuñapäna...
  
  Ukat janiw khitis jupanakar yatiyiris utjkiti. Ukax mäkiw jan fiestan invitadonakamp chika uñt"ayasktati, kunjams Brasil markat Costa Este Americana uksar mä maletín nuclear ukar contrabando ukamp apañ atipxta.
  
  Corpus Christi ukax mä juk"a samart"añ, jaya duchas ukat mä juk"a siesta ukanakaw utjäna. Ukxarusti pä tunk pusini horanak Nueva York markar sarañaw utjani ukatx...
  
  Armagedón marka. Jan ukax mä juk"a juk"akiwa.
  
  Marchax jachaqt"asisaw ikiñar ajanupar ikintasïna ukat p"iqip almohadaruw imt"äna. Jupajj jukʼakiw samsuñ puedïna, ukampis kunjamsa jikjjatasïna ukajj jupar wal gustäna. Uka kʼarix autoridadanakar amuytʼayañawa, jupax wali jachʼa jaqiwa ukat uka bombax chiqpachapuniwa. Janiw ch"amäkiti - mä uñakipañax latanaka ukat material físil ukanakax qunt"asisaw limosna mayipxaspa. Mä kutix ukax luratäxän ukhax... Marsh jupax amuyt"äna, dólares ukanakax mä juk"a Las Vegas markan tragamonedas ukanakax nudo velocidad ukan qullqinak jaquntañjamaw rollo ukar mantani. Ukampis taqe ukanakajj mä suma amtampiw lurasi. Webb ukax mä juk"a pachanakanwa.
  
  Inas jan ukhamäkchiti. Marsh jupax amtanakap phuqhañapänwa, kunapachatix pithianonakan jan uñt"at p"iqinchiripax arco iris ukanakar arknaqaskäna ukhaxa.
  
  Jupax ikiñat liwxatasïna, janïr sartkasax qunqurt"asisaw uraqir purintäna. Jupax mä juk"a labial uchasïna. Uka cuarton yänakap mayamp wakichtʼäna, ukhamat ukajj amuytʼasiñapataki. Jupax saraqasinx ascensoratw sotano ukar saraqanïna, ukanx alquilat utax suyt"askäna.
  
  Chrysler 300. Mä ballena blanqueada ukan jach"atapa ukat colorapa.
  
  Jutïr sayt"awi... markax janipuniw ikiñankiti.
  
  
  * * * .
  
  
  Marsh jupax jan ch"am tukusaw auto apnaqaskäna, kunawsatix uraqpachan uñt"at Skyline ukax uñjaskäna. Nueva York markar aka auto apnaqañax larusiñatakjamaw amuyasïna, ukampis ¿khitis yatïna kunas mayjäspa? Ukhamajj mayniw ukham luraspa. Kimsa urut jilaw Ramses Bazaar ukan mistxatayna. ¿Uka yatiyäwix mistunispa ukhaxa, ¿kamachasmasa? Uka marchax janiw kuns mayjt"aykänti. Jupajj yaqha viajirikïskänwa, jakäwipanwa kʼullu sarnaqäna. Anatañax tukusxani ukhaxa, wali jankʼakiw uka tuqit yatxatani. Jan ukhamäkanixa... Webb jupax Ramses jupax uka tuqit yanapt"añ munirinakaruw churani sasaw arsuwayi. Marzo phaxsinx jupanakaruw jakthapiskäna.
  
  Marzojj juykhükaspas ukhamaw auto apnaqäna, janiw kunas jutïrin pasañapsa yatkänti ni llakiskänti. Jupax wali amuyumpiw jach"a markar mantañawjan sayt"asïna, jawir khurkatar arumax imantasïna, kunatix intix jalantañ qalltäna, ukatw jan amuyt"asis sarnaqañax ch"amäxäna. L ukham motel ukaw wakisïna, ukampis ikiñan telapax rasguñatakïkchïnsa ukat jan jiskʼachañjam qʼañuchatäkchïnsa, ventananakan marconakapasa ukat pampanakapas mä pulgada chʼiyar laqʼampi chʼalltʼatarakïnwa. Ukampirus janiw muspharkañakkänti, jan amtata ukat niyas jan uñjkañänwa.
  
  Ukatpï, niya chika aruma, chiqak qunt"asitayna, chuymapax ch"allxtataw jikxatasïna, kunapachatix maynix cuartopan punkup llawintäna. Punkujj estacionamientoruw jistʼarasïna, ukhamajj cheqansa, chhaqat machat invitadot qalltasa, mä bromistaruw khitis utjaspa. Ukampis policianakas utjarakispawa.
  
  Jan ukax SEAL Team Six ukax mä jach"a uñacht"äwiwa.
  
  Marzojj cuchillonaka, cucharanaka ukat lentes ukanakaw uñachtʼayäna, ukatsti cortina qheparuw anqäjjar uñtañatak jaqontäna. Kuntï uñjkäna ukajj mä jukʼa tiempotakiw jan parlir jaytäna.
  
  Kunas uka...?
  
  Uka thuqt"awix wasitatw purintäna, qhana ukat fresco. Marzojj janiw pächaskänti, punku jistʼarasaw uka jaqer mantañapatak jaytäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jumaw muspharayista" sasa. "Ukat aka urunakanx janiw sinti ukham luraskiti."
  
  Uka visitajj akham sänwa: "Kunjamtï jikjjatasktanjja, wali sumwa jikjjatasta" sasa. -Walja suma chuymanakajat maynïri.
  
  March jilatajj mayninakat lupʼïna, ukampis janiw tunka payan jaqenakar uñjañatakejj sinti jaya uñchʼukiñapäkänti. -Nayraxa mä kutikiw uñt"asipxta -sasa.
  
  "Jïsa. Ukat jankʼakiw mä conexión utjatap amuyasta" sasa.
  
  Marzo phaxsinx chiqaw sarawayxäna, jichhax uka pusi kuti duchar sarañ munarakïnwa. "Taqi pithionakax jiwatäpxiwa jan ukax katuntatäpxiwa sasaw amuyayäta. Jan ukasti Webb jilatampi nayamp chika" sasa.
  
  Uka visitirix amparanakap luqxatäna: "Kunjamtï uñjktanxa, pantjasxayätwa" sasa.
  
  -Nayaxa satisfechotwa -sasa. Marzo phaxsinx mä jachaqt"asiwiw falsificatäna. -Wali satisfecho -sasa.
  
  -Ay -sasawa visitapaxa jachaqt"asirakïna, -niyaw mä jaqiru tukuñampïsktaxa -sasa.
  
  Marzo phaxsinx taqi uruyañ urunakapax mä pachan luratäkaspas ukham amuyañarux jaqunukuñ yant"äna. Aka warmejj jan uñtʼatänwa, inas jupar uñtasit jan uñtʼat jaqëchïna. Jupax ch"uxña ñik"utanïnwa, chiqak khuchhurata; nayranakapaxa ch"uxña ch"uxña ch"uxña, jupar uñtasita. ¿Kunjamsa ukajj wali muspharkañänjja? Uka isipax ch"uxña lana pullor, qhana wila vaqueros ukat azul marino Doc Martins zapatillas ukanakaw utjäna. Mä amparapanjja mä vaso leche aptʼatäjjänwa, maynïr amparapansti mä vaso vino aptʼatäjjänwa.
  
  Kawkitsa jupax jikxatasïna...?
  
  Ukampis janiw chiqpachapunix kunäkänti. Jupajj janiw yaqha ukhamätapa, kunjamatsa jupar amuyatapajj gustäna. Jupajj jan kawkit uñstatapajj wal gustäna. Jupajj taqe kunat sipansa mayjätapwa gustäna. Ch"amakan ch"amanakapax maynit maynikamaw ch"axwapxäna. Wila wila vinompi janq"u leche blanqueadorampixa niyaw mistuñampïxäna.
  
  Marzojj lentes aptʼasïna. "¿Altunkañ muntati jan ukax aynacharucha?"
  
  "Ay, janiw nayajj llakiskti. Kunjamsa uka chuymax irpistani uk uñjañäni" sasa.
  
  Ukatwa Marsh chachajj uka nuke sat aparatojj ikiñ pʼeqeru uchäna, kawkhantï panpachanejj uñjapkäna uka cheqanwa, ukat Zoe Shears sat warmin nayranakapampejj mä jukʼamp chispa uñjäna, mä cometa ukham. Uka warmix wali chʼamaniwa, jiwayirïnwa ukat wali muspharkañänwa. Inas loco jaqëchïna. Kunatï jupatak jan tukuskir askïki ukajja.
  
  Isi apsuskäna ukhajja, tʼaqa tʼaqa amuyunakapajj kunas niyaw pasañapäna uk amuytʼañatakiw sarnaqäna. Taqi kusisiñanak qharürutaki ukat qhipa urutakis arsuwayapkän ukanak amuyt"asax, kunapachatix America markarux qunqurt"ayapxani ukat mä bomba nuclear ukamp kusisipxani, ukax Zoey jupamp jikisiñatakix wali wakicht"ataw jikxatasïna, kunawsatix pantalonap apsusin barcor makhatkäna ukhaxa.
  
  -¿Janiwa prejuego ukaxa utjkiti? sasaw jiskt"äna.
  
  "Walikiwa, kunapachas uka mochila ukham uchawayta" sasaw bomba nuclear uñchʼukiskaspa ukham säna. "Janiw nayajj wakiskiti uk amuyasta."
  
  Marzoxa wali kusisitaw jachaqt"asïna. "Nayax pachparaki".
  
  -¿Uñjtati, munasiña? Zoey kullakajj juparuw chhaqtjjäna. -Jiwasax maynit maynikamaw luratäpxta -sasa.
  
  Ukat marzox amuyasïnwa, juk"at juk"at sarnaqir, wali ch"iyar asnupar uñjatapxa, uka espejox pirqaruw warkt"atäna, uka espejox nayra cajón patat chiqak warkt"atäna, ukat qhipäxansti pachpa mochila, ikiñan almohadanak taypin ch"allt"ata. Jupax suma q"illu ajanuparux uñch"ukiskäna.
  
  Ukat akham sasaw jachʼat arsüna: "Maldita" sasa. "Janiw walja pachax munaskiti".
  
  
  KIMSA JALJA
  
  
  Matt Drake jupax taqi pachan juk"amp loco equipo ukan sarnaqañatakiw wakicht"asiski. Mä jan wali chuyma ch"allxtawix puraka manqhanx ch"amanchasiwayi, ukatx janiw kunas ch"axwañ t"ijtäwimp saskänti, jan ukasti tensión, llakisiña ukat jaqinakar uñisiñaw utjawayi, jupanakax ukham axsarkañ jan walinak lurañ yant"apxaspa. Jupajj akapachankir jaqenakat sinttʼasïna, jupanakajj sapa uruw negocionakapar sarapjjerïna, jan yatiñan ukampis kusisita. Jupanakatak chʼaxwkäna uka jaqinakawa.
  
  Helicópteronakax pallapallanakamp phuqhantatänwa, jupanakax jupanakpachaw llakisipxäna ukat jan walt"äwiruw puripxäna, khitinakatix akapach mä suma jakañ utar tukuyapki ukanakan askipataki. Taqi SPEAR ukankirinakax ukankapxänwa, Karin Blake ukat Beauregard Alain ukat Bridget MacKenzie - aka Kenzie, katana-wielding, artefacto-contrabando ex-Mossad agente ukanakat sipansa. Uka equipox Ramses ukan jan walt"ayat "qhipa bazar" ukarux jank"akiw sarxatayna, ukat taqiniruw irpañapatak wayt"atatayna, janiw mä juk"a pachas chhaqhañax utjkänti, ukatx taqpach equipox wakicht"ataw jikxatasipxäna, yatiyatäpxänwa ukat Nueva York markan callinakapar ch"allt"añatakis wakicht"atäpxänwa mä t"ijtäwi.
  
  Chiqpach junt"u uraqit hormigón junt"u uraqiruw Drakex amuyäna. Janipuniw jakʼachasipkti.
  
  Taqi muytapanxa chiqapa ch"axwaña chimpunaka ukhamaraki ch"axwaña oladanakawa jakäwipanxa utjäna. Alicia ukat Bo, May ukat Kenzi ukat Thorsten Dahl jupanakax ukham lurapxäna. Payïr helicóptero ukanx Smith ukat Lauren, Hayden, Kinimaka ukat Yorgi ukanakaw utjäna. Uka equipox Nueva York markan espacio aéreo uksaruw t"ijtäna, Coburn irpirix nayratpach q"umachatayna, ukatx rascacielos ukanakan ch"usawjanakap taypinx wali ch"amampiw banco ukar sarapxäna, ukat cuadrado ukham teja ukar saraqasaw sarapxäna. Uka turbulenciajj jupanakaruw jan waltʼayäna. Yatiyäwix mantankäna ukhaw radiox ist"asïna. Drake jupax amuyt"aspawa, alaya callinakan ch"axwawinakapa, agentenakan jank"akïtapa ukat locos equipos SWAT ukanaka, Nueva York ukat Costa Este uksan qhispiyañatak jank"ak sarnaqañ infierno amuyt"awi.
  
  Jutïr mä qhawqha horanakajj chʼajjwañanak utjañap amuyasajj wali chʼamampiw samaqäna.
  
  Dal jilatajj nayranakap katjäna. "Uka qhepatjja, vacacionaruw sarjjta."
  
  Drake jupax sueco jaqin atinisiñap wali askit uñjäna. -Uka qhipatxa, taqiniw mä munañasa.
  
  -Walikiwa, janiw nayamp chika jutkätati, Yorkie -sasa.
  
  "Jan kuna walt'awi. Kunjamatsa Joanna kullakajj pʼeqtʼaniw sasaw sum yatta" sasa.
  
  "¿Kuna diablos ukax sañ muni?"
  
  Helicópterox jank"akiw saraqanïna, purakaparux estratosfera uksaruw khitäna.
  
  Alicia kullakajj wali jachʼat arsüna. "Ukampikiw khitis Daleigh uta apnaqi uk yattanxa, Torsti. Jiwasax yattanwa".
  
  Sueco jaqix ñik"utap ch"allxtayäna ukampis janiw juk"amp arskänti. Drakex Aliciampiw jachaqt"asis mayjt"ayasïna ukat Maix panpachaniruw uñch"ukiskäna uk amuyasïna. Maldición, kunjamatix janis kuna llakisiñas utjkistu ukhama.
  
  Alicia kullakajj mayoruw amparapamp luqtäna. "¿Jichhak ñikʼutap chʼuqtʼasisax khuchhuqtʼasisax ukham kuns apnaqasmati, ¿Sprite, ¿janich ukhamäki?"
  
  Mei kullakajj uñnaqapajj janiw mayjtʼkänti, ukampis pächasisaw ajanupan machaq cicatriz ukar amparap luqtäna. "Jichhak kunanakatï paskäna ukanakaw confiykta uka jaqenakat jukʼamp sum amuytʼayäta. Ukat khitinakatï aljantapki ukanakat amuyasipxam" sasa.
  
  Drake chachajj chuymapanwa chhuxriñchjasïna.
  
  Janiw kunas paskänti. ! Janiw kunas arsutäkänti. .
  
  Chuyma ch"allxtawinakampi amuyunakampi ch"axwaña, q"añu biliar tukuwayxi ukaxa waranqa yaqha amuyunakampi ch"axwaña. Dahl, jupax amuyasïnwa, juk"at juk"at Kenzi-t jithiqtawayi, ukat Bo-x juk"akiw Alicia-t nayranakap apsuwayxäna. Dios, payïr helicóptero ukan pasiones ukanakax mä juk"a samarañapatakiw suyt"äna.
  
  Jukʼamp thaya thayanakaw jupanakar purtʼäna, kunattejj helicópteran trineopajj edificio tejaruw cepilltʼäna. Uka jamach"ix qunt"asïna, ukat punkunakax jist"arasïna, pasajeros ukanakax jaltasaw jist"arat punkur t"ijtapxäna. Armanaka aptʼat chachanakaw mantañawjan uñjapjjäna, ukat jukʼamp walja jaqenakaw uka manqhan saytʼatäpjjäna. Drake jupax nayraqat umaruw chhaqtäna, kayunakapamp t"ijtäna ukat jan armas ukan mä juk"a jan wakicht"ataw jikxatasïna, ukampis niyaw armatäpxañap sum yatïna. Uka equipojj jankʼakiw jiskʼa escalerat saraqapjjäna, maynit maynikama, mä jachʼa pasilloruw jikjjatasipjjäna, chʼamaktʼata ukat jukʼamp guardianakampi muyuntata. Aka chiqanx mä juk"a samart"apxäna, janïr sarantasipkakiñapataki.
  
  Taqi kunas qhanawa.
  
  Drake jupax t"ijt"askäna, wali wakiskir urunak chhaqhayatap amuyasa, bazar ukan yatiyawinakap katuqasa, ukatx suspectos agentes ukanakamp jiskt"ata, juk"ampis CIA ukan. Tukuyañatakix Coburn jupa pachpaw chikancht"asiwayi, SPEAR ukankirinakarux jank"akiw planetan juk"amp junt"u chiqar khitañapatak mayïna.
  
  Nueva York markanwa jikxatasïna.
  
  Jichhax yaqha escalerat saraqasinx mä balcón ukanw mistunipxäna, ukax manqhar uñtatawa, ukax comisaría local ukawa, juparux sapxiwa, 3r ukat 51 calle esquinaruw puripxäna. Uka chiqax janiw jaqinakan uñt"atäkänti, pä kutiw oficina de seguridad nacional ukham jilxattawayi -chiqans ukax pä utanakat maynïriwa, ukax markan "marka taypin" sasin uñt"atawa, ukax taqi agencian lurawinakapan chiqapawa. Jichhax Drake jupax uka chiqankir policía ukanakar sapa uru lurañanakap uñjäna, precinto ukanx ch"axwañaw utjäna, jach"a jach"a tukus ukat walja jaqinakaw utjäna, ukat mä ch"iyar traje ukan jaqiw jaya chiqat jak"achasïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Ukat sarjjañäni" sasa. "Akanjja janiw tiempo ina chʼusar aptʼasiñajj utjkiti."
  
  Drake chachajj janiw kuns kamachkänti, ukatwa iyaw säna. Jupax Aliciaruw nayrar sartayäna, ukax rubio warmirux walpun chuym ch"allxtayäna, jan walt"äwinakap thaqhasax wali qhuru uñkatataw uñjasïna. Mayninakax manqhanx walpun tantachasipxäna, Hayden jupax machaq jutir jaqir jak"achasiñ yant"äna, ukampis janiw pachax utjkänti, kunatix jaya punkut chhaqtawayxäna. Uka chiqat pasasax mä muyu cuartoruw mantapxäna, uka cuartox janqʼu azulejonakampi pirqanakanïnwa, ukat sillunakax mä jiskʼa tribuna nayraqatan filaruw uñtatäna. Uka jaqejj jankʼakiw jupanakar uñjäna.
  
  Ukat jan munasiñampiw akham säna: "Jutapjjatamat yuspärapjjsmawa" sasa. "Jumanakax yatipxañamatakiw katuntapkta uka jaqinakarux - Ramses ukat Robert Price k"arisirinakarux - jiwasan manqhankir celdanakaruw apayapxäna, jiwasan ... jaqi thaqhañan askinak suyt"añataki. Inas wali valorani yatiyäwinakanïchispa ukat jakʼankapjjañapa sasaw amuyapjjta" sasa.
  
  -Yämas pantjasiñäni ukhaxa -sasawa Aliciaxa llakita säna.
  
  "Chiqpachansa. Ukat aka uraq manqhankir carcelan celdanakax unidad de Seguridad Nacional ukan extra seguridad ukampix Ramses ukan utjatapax jan uñjkayaw utjani, kunjamatix nayax yatxatwa jumanakax wali askit uñjapxasma".
  
  Drake jupax amtasïna, Ramses ukan unidades locales ukanakax, Marsh jupan amparapat mä bomba nuclear lunthatapxatayna jan ukax ch"amampiw apsusipxatayna, ukatx Ramses ukan permisop suyt"apxañapatakiw kamachipxäna. Jupanakajj janiw katjatätap yatipkänti, ni niya jiwañapsa yatipkänti. Ramses sat organizacionan Nueva York markankir celulanakajj janiw kuns yatipkänti.
  
  Ukhampachas ukakipkarakiw SPEAR equipo ukan askipatak arsüna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jupajj wali askïniwa" sasa. -Niya ukhamarakiwa -sasa.
  
  Smith jilatajj akham sarakïnwa: "Jïsa" sasa. "Ukhamajj jichha tiempotakejja, wakanak chʼalljjtayañ jaytapjjam" sasa.
  
  Oficina del Interior ukan agentepax ñik"utap ch"allxtayäna. "Nayan sutijajj Moore satawa. Nayax akanx agente de campo p"iqinchirïtwa. Taqi amuyunakax nayat pasani. Jiwasax mä machaq fuerza de tarea uñstayapxtanwa, asimilación ukat distribución de acciones ukataki. Mä markaw utjistu ukat jichhax sucursalanak wakicht"apxta. Sapa agente ukhamarak policía - utjkchi jan ukax jan utjkchi - aka jan walt"awimp irnaqapxi, ukatx pantjasiwix kuna jan walt"awinaks apanispa ukx taqpach yattanwa. Janiw ukhamäkaspati..." sasaw mä juk"a liwxatasïna, estrés uñacht"ayasa, ukax normalmente janiw ist"atäkaspati. "Akax janiw akanx jaysatäkaspati".
  
  -¿Khitis aka uraqin apnaqi? sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna. "¿Khitis kawkhantï cheqpachapuni wakiskirïki uka cheqan amtanakap apsu?"
  
  Moore chachajj pächasïnwa ukat ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Walikiwa, yattanwa. Tayka marka. Unidad de Contraterrorismo ukat Unidad de Amenazas ukanakamp chikt"ata".
  
  "¿Ukat "jiwasa" sasinjja, ¿juma pachpat nayaru sañti munta?", ¿jan ukajj ¿Pachamaki sañti munta?"
  
  Moore chachajj akham sänwa: "Kunapachatï jan waltʼäwinakajj wakiski ukhajja, ukajj mayjtʼaspawa sasaw amuyta" sasa.
  
  Hayden jilatajj wali kusisitaw uñnaqäna. "Movil ukan pilapax cargatäñapatakiw chʼamachasiñama."
  
  Moore chachajj jupanakan insistipjjatap amuyaspa ukat gustkaspas ukhamaw uka grupor uñchʼukisïna. "Kunjamtï jumanakajj yatipktajja, mä jiskʼa ventananïpjjtwa. Uka jan wali jaqinakax Ramses jupax janiw uka kamachi churkaniti uk amuyañatakix janiw jaya pachax munaskaniti. Ukhama, nayrïr yänakax nayraqat. ¿Kunjamsa mä celda terrorista ukar jikjjatsna?"
  
  Drake chachajj relojap uñkatasïna. "Ukat marchaña. ¿Janit marzo phaxsinx nayrankañapakiti kunatix jupax mä bomba apt"atawa?
  
  "Inteligencia ukankirinakax yatiyapxiwa, marzo phaxsinx células locales ukanakamp mayacht"asipxani. Qhawqhanis utjani uk janiw yatktanti. Ukhamajj cheqas panpachaniruw chuym churasipkta" sasa.
  
  Drake chachajj Bo chachan Marsh ukat Webb sat chachan parltʼasitapat amtasïnwa. Ukatx juparux amuyt"äna, khititix nayrïr kutix uñt"apkän uka lliphipikir francés jaqix Last Man Standing torneo ukar jaquntatäna, ukat uka pachatpachax walja kutiw ch"axwapxatayna, kunapachatix wakiskirïkän ukhax suma qhanampiw qhant"äna. Mä warawarar uñtataw qhant"äna. Chiqpachansa, uka waynarux mä jukʼa samaña churañapawa.
  
  Mä chiqanx shin...
  
  Moore jilatajj mayampiw arsüna. "Mä manqha celula jan ukax ikiskir celulas uñtʼañatakix kunayman tuqitwa yanaptʼistu. Jiwasax suspectonakaruw jisk"achapxtanxa. Yaqha uñt"at células ukanakamp conexiones ukanakat yatxatapxta, ukax nayratpach uñjatäxiwa. Uñakipt"apxam nina nakhantat yupaychañ utanaka kawkhantix uñt"at jihadistanakax venenonakap jaquntasipki. Jiwasax jaqinakarux uñakipapxtanwa, jupanakax jichhakiw rituales ukar katuyasipxi - khitinakatix akatjamat religionar munañap uñacht"ayapki, jaqinakat jithiqtapxi, jan ukax warminakan isipat arsupxi. NSA ukax metadatos ukanak ist"i, ukax millones de teléfonos móviles ukanakat apthapitawa, ukatx uñakipt"atarakiwa. Ukampis juk"amp askiwa chacha warminakax sapa uruw semanan jan walt"ayasipxi - khitinakatix mä población ukar mantapxta kawkhantix machaq jihadistas ukanakax sapa kutiw jawillt"ata."
  
  "Uka manqhanxa". Smith jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Akax wali askiwa".
  
  -Akaxa chiqawa -sasa. Jichhax jiwasan yatiyawinakax Iggy Pop jupan Barbie ukar sipanx juk"amp jisk"akiwa. Sapa celulan qhawqha jaqinakas utji uk yatiñatakiw chʼamachasipkta. Célula tamapa. Distritonaka. Ch"amanaka ukat wakicht"atäña. Taqi jichha telefono qillqatanakat uñakipt"asipkta. ¿Ramses chachajj arstʼani sasin amuyta?"
  
  Hayden jilatajj janiw irnaqäwipar puriñ suykänti. -Jiwasax mä maldito suma yant"äw churañäni.
  
  "Uka jan walt"awix niyaw purini", sasaw Kinimakax arsuwiyi. "Equiponak jaljtayañäni ukat infierno aka chiqat apsuñäni".
  
  Moore jilatajj akham sänwa: "Jïsa, jïsa, ukajj walikïskiwa. "Ukampis ¿kawkirus saraskta? Nueva York markax wali jach"a markawa. Jan kawkirus sarañamajj utjkchejja, tʼijtjjasajj janiw kuns jikjjatkätati. Uka bombajj cheqäpachati janicha uksa janiw yatktanti. Walja jaqinakaw mä bomba lurapxaspa... ch"iqa tuqir uñtapxam".
  
  Alicia kullakajj sillupanwa mayjtʼasïna. -Nayax ukax garantizañjamawa -sasa.
  
  Moore jilatajj akham sänwa: "Autonakajj wakichtʼatäpjjewa. "Fuerzas especiales ukanakana k"añaskunaka. Helicópteros ukanaka. Jan chimpunïki uka jank"a autonaka. Iyawsapxam jan iyawsapxañäni, ukatakix amtanakaw utjistu, thakhinak q"umachañataki. Funcionarionakax familianakapampix niyaw yaqha chiqar sarxapxi. Jichhajj mä qalltañakiw munaski" sasa.
  
  Hayden kullakajj jupan equipoparuw kuttʼäna. "Ukhamaxa, jank"akiw tamanak uñakipt"añäni ukat Ramses ukar sarañäni. Kunjamtï uka jaqix siskänxa, ventanajax jiskʼakiwa ukat niyaw jistʼantatäxi" sasa.
  
  
  PUSI JALJA
  
  
  Julian Marsh jupax motel ukanx wali ch"amanchataw mistuwayxi, wali kusisitaw mistuwayxi, ukampis mä juk"a llakitaw sarxaraki. Jupax wali suma isthapt"atänwa: ch"uxña vaqueros, mä kayupax mayni kayupat mä juk"a ch"amaka, walja capas camisas ukat mä sombrero p"iqip mä ladoruw jaquntatäna. Uñch"ukiñax wali sumapunïnwa ukat jupax Zoey kullakat sipan juk"ampïkaspas ukhamaw amuyasïna. Warmix jisk"a bañot mä juk"a ch"uqt"ataw mistunïna, ñik"utapax chikat peinado ukat labial chikat ch"uqt"ata. Mä qhawqha minutonak yuspärañ tukuyatatjja, Marsh jilatajj jupat yateqasiñatak amuyuparjamaw chʼamachasitap amuyasïna.
  
  Jan ukajj ¿jupar impuesto churañacha?
  
  Inas qhipïrix ukhamächïna, ukampis chiqpachansa Marsh jilataruw jan waltʼayäna. Qhip qhipa munatapax mä warmin versión jupa pachpaw jan uñt"at estilopar limitañataki. Niya mä qhipa amuyt"äwirjamaw mochila ikiñat apsuwayxäna, ukat material ukar amparamp luqxatäna ukat manqhan jakkir animalan contornonakap amuyasïna.
  
  Nayana .
  
  Alwax wali suma, fresco, qhana ukat kusisita. Marzo phaxsinx phisqa pasajeros ukan mä autow sayt"asini ukat pä jaqiw jaltxapxäna. Panpachaniw chʼiyar chʼankhanïpjjäna ukat chʼojjña barbanïpjjänwa. Marzo phaxsinx qhipa saräwitak qhipa contraseña arsüna ukatx qhipa punku jist"arañapatakiw jaytawayi. Zoe kullakajj manqhar makatasaw uñstäna.
  
  "Suyaña". Uka warmix jak"achaskäna ukhax mä chachax pistola apsutayna. -Mä sapakiw utjañapa -sasa.
  
  Marzojj iyaw sañ munäna, ukampis mayni ladopajj uka warmir jukʼamp uñtʼañwa munäna. "Jupax qhipa pachan yapxatatawa. Jupax walikïskiwa".
  
  Pistolampi apt"ata amparaxa wali ch"amampiwa liwxatasïna.
  
  "Ist"apxam, kimsa uruw jan jawst"kti, inas pusi urux jawst"atächi." Marzo phaxsinx janiw sum amtaskänti. "Amtanakax mayjtʼaskiwa. Nayax contraseña churapxsma, jichhax arunakax ist"apxam. Jupax walikïskiwa. Ukat yanaptʼasirïpjjaraktwa" sasa.
  
  "Walikiwa". Uka chachanakatxa janiw maynis jan pächasiri uñnaqtʼanïkänti.
  
  Autojj jankʼakiw sartasïna, qhepa llantanakap manqhat mä columna laqʼa apsusaw markar kuttʼjjäna. Marzo phaxsinx qhipäxar jaquntataw uñjasiwayi, kunatix rascacielos ukanakax juk"amp jach"a uñstawayi ukat trafico ukax juk"amp ch"amanchawayi. Kʼajkir, qhantʼir cheqanakaw autor muyuntäna, mä cheqan juykhuptayapjjäna, kunattejj artificial qhanaruw mayjtʼayapjjäna. Walja jaqenakaw aceranakar phoqantapjjäna, ukat edificionakajj yatiyäwinakampiw ninamp nakhantayasïna. Policía ukan autonakapaw callenakan sarnaqäna. Marsh chachajj janiw policianakan jukʼamp uñjatap uñachtʼaykänti, ukampis uka qhepatjja, janiw auton teja patjjar uñjkänti. Jupajj uka auto apnaqeriruw uka toqet parläna.
  
  Uka jaqejj akham sänwa: "Taqe kunas normaläkaspas ukhamawa" sasa. "Ukampis jankʼak sarañajj wali wakiskiriwa. Jiwasatï sinti kʼachat sarnaqañäni ukhajja, taqe kunas tʼunjatäniwa" sasa.
  
  -¿Ramses ukaxa? sasaw marzo phaxsin jiskt"äna.
  
  -Arup suyt"apxta -sasa.
  
  March jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna, ukat jaysatapajj mä jukʼa jiskʼachatätap amuyasïna. Uka amtax taqpach jupankänwa, ukat Ramses chachan yanapirinakapax jupan jaylliwiparjam thuqt"apxañapawa. Mä kutix kawkhantï Marsh jupax ajlliwaykän ukaruw puripxäna ukat janïr qalltañkamax phaxsinakaw wakicht"asipxäna.
  
  "Radar ukan qhiparapxam", sasaw control ukar afirañatakix arsuwayi. "Ukat límite de velocidad ukarjamaxa, ¿janich ukhamäki? Janiw jarkʼatäñ munapkti" sasa.
  
  Choferojj akham sänwa: "Nueva York markankapjjtwa" sasa, ukat panpachaniw wila luz tʼijtʼayasajj larusipjjäna. Marzo phaxsinx jupanakar jan yäqañ amtawayi.
  
  Ukat auto apnaqerejj akham sarakïnwa: "Ukampis" sasa. "¿Juman mochilamaxa? Akax... kunatix utjki ukax chiqapar uñjatäñapawa".
  
  -Nayax yatxa -sasawa Marsh-ax sist"asïna. -¿Janiw nayax uk yatkti sasin amuyta?
  
  ¿Kuna kasta monos Webb jilatajj jupar cargapachäna?
  
  Inas Zoe kullakajj jukʼamp jan waltʼäwinak uñjasajj jupar jakʼachasïna. Jupanak taypinjja, mä bomba nuclear ukakiw utjäna. Amparapajj jukʼat jukʼatwa mochila patjjar liwjjatäna, mä amparapampiw mä kuti liwjjatäna, ukat qonqortʼasisaw liwjjatäna, ukatwa liwjjatäna ukat jupar uñkatarakïna.
  
  "¿Chiqapunit akax walikïskiti?"
  
  "Janiw yatkti, Julian. ¿Ukhamäpachati?"
  
  Marzo phaxsinx janiw taqpach yatiskanti, ukampis uka sensación ukax wali sumapunïnwa, ukat sapakiw jaytawayi. Mä juk"a pachax Sheers jupax mä juk"a suma uñnaqt"aniwa, Sombra Papa ukham ch"amaniwa, ukat kuna chacha especímenes jupar munkän uk jawst"añ yati, janiw pächasiñasäkiti.
  
  ¿Kunatsa nayajj?
  
  Bomba nuclear ukax yanapt"pachänwa, uk yatïna. Sapa imill wawax arma nuclear ukankir chacharuw gustäna. Kunas ch"amampi luraña... Oh, walikiwa, inas juparux jupat sipan mä juk"a axsarañjam amuyt"añax gustchïna. ¿Jupan quirkiness ukax? Chiqansa, ¿kunatsa jan ukhamäki? Tren de pensamiento ukax riles ukanakat sarawayxänwa, kunawsatix bordillo ukan sayt"apkäna ukhaxa, conductorax k"achat k"achat uñacht"ayäna kawkir edificiotix Marsh jupax nayrïr visitt"äwin ajlliwaykatayna. Anqanxa, uka urux wali juntʼüxänwa ukat jan suytʼataw jikxatasïna. Marsh chachajja, gobiernon likʼi asnonakapajj wali suma cuero asientonakapan wali sum qontʼatäsipkaspa ukhamwa amuyäna, niyaw jakäwipan wali suma jawqʼjatäñapäna.
  
  Jichhax niyaw. Ukhamajj mä qhawqha tiempotjja, janiw naya pachpat jarkʼaqasiñ puedkti.
  
  Zoe kullakarojj amparat katthapisinjja, niyaw acera toqer jaltjjäna, ukat mochilajj codo dobladopat warktʼasiñapatakiw jaytäna. Punku uñjir jakʼat pasasajj chʼeqa toqer sarapjjañapatak sapjjäna ukhajja, pusini grupojj ascensorat pusi pisoruw sarapjjäna, ukatsti pä cuartoni jachʼa utaruw uñakipapjjarakïna. Taqi kunas wali sumapunïnwa. Marzo phaxsinx balconan punkunakap jist"arasaw markan thayap wasitat samsuwayxäna.
  
  Nayajj wali chʼamanïkasaw chʼamachasjjayäta.
  
  Uka ironía ukax jupa pachpaw larusitayna. Ukajj janipuniw paskaspänti. Estadounidenses ukanakax iyaw sañakiw wakisïna, payllapxañapänwa, ukatx jupax Hudson ukan bomba nuclear ukarux t"unjañapawa, kunjamtix amtapkän ukhama. Ukatxa, mä machaq amtäwi. Machaq jakawi. Ukat jutïrin wali kusiskañänwa.
  
  Mä aruw amparapa qhipäxat ist"asïna. "Mä jaqiruw khithapxitu, jupaw mochilaman utjki ukanak uñakipaspa. Uka horasanwa puriñapa" sasa.
  
  Marzox jan kutt"asaw p"iqip ch"allxtayäna. -Kunjamtï suyapkäna ukhama. Walikiwa. Ukampis jukʼamp mä qhawqha amuytʼañanakaw utjaraki. Nayax mä especialista muntwa, Casa Blanca ukan qullqip mayjt"ayañ yanapt"añapataki. Mä distracción uñstayañatakix mä arknaqañ wakicht"añ yanapt"a munta. Ukat taqe celulanakaruw activañasa ukat aka bomba phallayañasarakiwa" sasa.
  
  Uka qhipäxankir jaqixa ch"allxtasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Taqi kunas amtañatakiw" sasa. -Wakicht"atäpxtwa -sasa. Ukanakajj niyaw tantachasini" sasa.
  
  Marzojj kuttʼasaw hotelan cuartopar kuttʼjjäna. Zoey kullakajj champán umtʼasisaw qontʼasïna, kayunakapajj jiskʼa kayunakapaw jachʼar aptatäna ukat silla de salón ukan samartʼaskäna. "Ukhamajj jichhajj suytʼasktanti?" sasaw uka waynarux jiskt"äna.
  
  "Janiw jaya pachakiti".
  
  March jilatajj Zoe kullakaruw jachaqtʼasïna ukat amparap luqtäna. -Jiwasax ikiñ utaruw puriñäni -sasa.
  
  Uka chacha warmix sapa mochilat mä correa apsusaw jachʼa ikiñ utar aptʼasipxäna. Mä minuto qhepatjja, panpachaniw qʼala jan isinïpjjäna ukat sábanas patjjan maynit maynikam liwjjatatäsipkäna. Marsh jupax aka kutix munat ch"amanïtap uñacht"ayañ yant"askäna, ukampis Zoe kullakax mä juk"a sinti k"ari chuymanïnwa. Jachʼa jan pantjasir ajanupajj niya taqe kunwa libidopar yanaptʼäna. Tukuyañatakix Marsh jupax jank"ak tukuyatapax wali askiwa, kunatix mä juk"a pachatxa, ikiñ uta punku llawintataw uñjasiwayi.
  
  -Aka jaqixa akankiwa -sasa.
  
  Ya? Marsh jilatajj jankʼakiw Zoe kullakampejj isthapisïna, ukat panpachaniw cuartopar kuttʼjjapjjäna, wali qʼellur uñtatänwa ukat mä jukʼa chʼuñunirakïnwa. Marzojj jichhak jutir jaqen amparap chʼalljjtayäna, jiskʼa ñikʼutapsa, chʼiyar ñikʼutapsa ukat arrugat isipas uñjasa.
  
  "¿Janit sapa kuti anqar mistuskta?"
  
  -Jupanakax jist"antataw uñjapxitu -sasa.
  
  "Ay, walikiwa, kunasa. ¿Bomba yantʼir juttati?"
  
  -Jïsa tata, nayax uñjtwa -sasa.
  
  March jilatajj mochilapajj vidriot lurat jiskʼa mesaruw uchasïna, uka mesajj jachʼa cuarto taypinkänwa. Zoey kullakajj pasawayjjänwa, mä qhawqha minutonakak nayratpach qʼala uñnaqtʼanïtap mä jukʼa amtasïna, ukatwa chuymapar purtʼäna. Nayranakap maysaruw uñtäna, machaq jutirinakaruw arsüna.
  
  -¿Kunas sutimaxa, wayna?
  
  -Adan, tata -sasa.
  
  "Walikiwa, Adán, jumax yatisktawa kunas ukax ukat kunsa lurarakispa. ¿Jumax axsarayasmati?
  
  -Janiwa, janiwa jichha pachanakiti -sasa.
  
  "Thurt'asita?"
  
  "Janiw nayax ukham amuykti".
  
  "Phiñasita? ¿estresatätati? Inas sinti qarjatächi?
  
  Adanax p"iqip ch"allxtayäna, mochila uñkatasa.
  
  -Ukhamatï ukhamächi ukhajja, Zoe kullakajj yanaptʼiristamwa sasaw sista. Chikat larusisaw ukham säna.
  
  Pitianox mä k"ari jachaqt"asisaw kutt"äna. "Kusisiñanïñamawa".
  
  Marzo phaxsinxa, Adanax ukhamarakiw nayranakap chʼirmthapïna, ukampis wayn tawaqux janïr amtap mayjtʼkasaxa, barban auto apnaqiripax arsüna. Ukat akham sarakïnwa: "Jankʼak lurapjjam" sasa. "Wakicht"atäñasawa..." sasaw arknaqäna.
  
  Marzo phaxsinx amparanakap t"axllirt"äna. "Walikiwa, janiw kayunak taktʼañ qalltañax wakiskiti. Saraqapxañäni ukat q'añuchasipxañäni -sasa. Jupajj Adanaruw kuttʼäna. -Nayaxa sañ muntwa, mä bombampi -sasa.
  
  Uka waynax mochilaruw mä muspharkay uñkatasiñ askichäna ukat ukat hebillanakax jupar uñkatasiñapatakiw muytayäna. Jupajj jukʼat jukʼatwa ukanak jistʼaräna ukat tapa jistʼararakïna. Uka manqhanjja, cheqpach aparatow utjäna, uka mochilajj jukʼamp chʼamanïñapataki ukat taqpachan jukʼamp suma mochilampiw muyuntata.
  
  "Walikiwa" sasaw Adanajj säna. "Ukhamatwa taqini yattanxa MASINT, mä protocolo de inteligencia de medición ukhamaraki firma, ukaxa escanear datos obtenidos de las firmas de radiación ukatxa yaqha fenómenos físicos ukanakampi armas nucleares ukanakampi chikt"ata. Aka aparato, ukat mä uñtasit mä dispositivo uñt"ata, ukax aka yapu manqhan liwxatañatakiw lurasiwayi. Jichhajja, Oraqpachanjja, dispositivos nucleares ukanakar uñtʼañataki ukat uñjañatakis walja sistemanakaw utji, ukampis janiw taqe ukanakajj nayrar sartaskiti, janirakiw taqe ukanakajj taqeni irnaqtʼatäpkiti" sasa. Jupax amparap luqxatäna. "Aka qhipa urunakanx civilizado markanakan jan walt"äwinakap uñakipt"apxañäni. ¿Chiqapunit khitis mä amtan jaqiru jan ukax mä mayachtʼat celularu sapak lurañap jarkʼaspa? Chiqansa janiw ukhamäkiti. Uk lurañatakix mä jan waltʼäwi jan ukax chuyma manqhan irnaqañakiw wakisi" sasa. Jupax jachaqt"asïna. "Jan kusisit irnaqiri jan ukax jiwayañjam qarjata. Jilapachax ukatakix qullqi jan ukax aparato ukaw munasispa. Uka qullqinakax terrorismo internacional ukan wali suma qullqinakapawa".
  
  March jupax uka waynan sarnaqäwip ist"äna, Ramses ukat Webb jupanakar sarañ thakhi qhanañcht"asax mä jan ukax pä jach"a jark"aqasiñanak lurasiwayi sasaw jiskt"asïna. Jupanakan askipatakikïspawa. Janipuniw yatkaspänti, ukat chiqpachansa, janiw kuns lurkänti. Jichhax jupax akankxänwa ukat niyaw Infierno punku jist"arañampïxäna.
  
  Adam jilatajj akham sänwa: "Chiqpachansa, kuntï "qʼañu bomba" sasin sisktan ukawa" sasa. "Uka aruxa nayratpachawa utjawayxi, ukampisa wali askiwa. Nayax mä alfa cintilador, mä detector de contaminantes ukat mä qawqha suma yänakanïtwa. Ukampis jila partejja, "Adam chachajj bolsillopat mä destornillador apsusaw "akajj utjitu" sasa.
  
  Jupax jank"akiw ch"aman envases ukanak apsuwayxi ukat Velcro tiras ukanak jist"arawayi ukax mä jisk"a uñacht"ayawi ukat mini-teclado uñacht"ayi. Uka panelajj pusi tornillonakampiw katjjarutäna, Adanajj jankʼakiw tornillonak jistʼaräna. Uka metalat lurat panelajj libre purinkäna ukhajja, qhepäjjat walja alambrenakaw jistʼarasïna, ukat jichhak jikjjatat aparatojj chuymapar purtʼäna.
  
  Marzo phaxsinx samañap katxarutayna.
  
  Adanajj nayrïr kutiw jachaqtʼasïna. "Jan llakisimti. Aka yäx walja fusibles ukaniwa, ukatx janiw armado ukhamäkiti. Janiw khitis akan ukham tʼijtkaniti" sasa.
  
  Marzo phaxsinx mä juk"a ch"usaw jikxatasïna.
  
  Adanax kuna mecanismos ukat uka manqhankir detalles ukanakas uñch"ukiskäna, taqi ukanak katuqasa. Mä juk"a pachatxa, jupan jak"apan laptop pantalla uñakipäna. "Ukax fugas ukaniwa", sasaw arsuwayi. "Ukampis janiw sinti jan walïkiti."
  
  Marzo phaxsinx jan samarañaw mayjt"awayi. "¿Kunja jan walis taqi kunasa?"
  
  "Janipuniw wawanïñamäkiti sasaw ewjjtʼapjjsma" sasaw Adanajj jan sinttʼasis säna. "Jumax wali ch"amanïsta ukhaxa. Ukat jutïr maranakan jakañaman kusistʼañamawa" sasa.
  
  March jilatajj Zoe kullakaruw uñchʼukiskäna, jupajj amparap luqtäna. Ukhamäpansa, jupatakik kuns munir awkipat sipansa ni jachʼa jachʼa tukur jilanakapatsa jukʼamp jakañ janipuniw suykänti.
  
  "Jichhax juk"amp sum jark"aqasiñ munta" sasaw Adanax säna, ukat apt"at maletat mä paquete apsusaw säna. "Kunjamtï nayajj kuna aparatompis lurkayäta ukhama".
  
  Marzox mä juk"a uñch"ukiskäna ukat niyaw tukuyxapxatap amuyasïna. Jupax auto apnaqiripan jiwat nayranakapamp jikisiwayi. "Ukanakax cámaras ukanakaw Ramses jupax parlaskäna. ¿Wakichtʼatäpkiti? Uka arknaqañax niyaw qalltañampïski ukat janiw kuna qhiphart"añas munkti" sasa.
  
  Mä waña jachaqt"asiwiw jaysañatakix ch"iyar ch"iyar uñstäna. "Jiwasajj ukhamarakiw lurtanjja. Jichhax phisqa celulanakax ch"amanchatawa, ukat pä celulanakax ikiñankiwa, inas estadounidenses jaqinakax jan yatipkchiti" sasa. Uka jaqix relojap uñkatasïna. "6.45 jayp'u pacharuw purini, paqallqu pacharuw taqi kunas wakicht'atäxani".
  
  "Kusapuni". Marzox libidopax wasitat jilxattatap amuyasïna ukat wali ch"amanïkasax uka chiqat aprovechasispawa sasaw amuyäna. Zoey kullakarojj kunjamsa jichhak luräna uk yatisajja, kunjamatsa jankʼakiw tukuyapjjaspäna. "¿Ukat qullqi transferencia protocolos ukanakax?"
  
  "Adam jupax mä programa tukuyañaruw chuym churani, ukax uraqpachan kawkhans jikxatastan ukx jan tukuskir lazo ukanw uñt"ayasini. Janipuniw uka transacción ukar arknaqapkaniti" sasa.
  
  Marzo phaxsinx janiw Adanan ajanupan muspharkañap uñjkänti.
  
  Jupajj Zoey kullakaruw sinti lupʼïna, jupasti juparuw chuym churäna. Ukat yaqha phisqa minutonakaw Adanarux bomba jaquntañ uñjäna ukat kunjamsa uka maldito yänak jan chʼamanïspa uka tuqit yatichäwinak istʼarakïna, ukat uka jaqix uka aparato apnaqaski uka fotonak apsuñapatakiw sum uñjäna. Fotonakax Casa Blanca ukar uka dispositivo ukan chiqapätapat amuyt"ayañatakix wali askiwa, ukat mä arknaqäw wakicht"añataki, ukax yaqharuw mayjt"ayaspa ukat uka contra wakicht"at ch"amanakarux t"aqanuqarakispa. Qhepatjja wali kusisitaw Adanar kuttʼäna.
  
  "Q"illu jaqixa. ¿Ukax mä alambre desarme ukhamäpachati?"
  
  "Hmm, jïsa tata, ukhamawa."
  
  Marzojj taqe chuymaw uka auto apnaqerirojj jachaqtʼasïna. "Ukhamaxa, ¿wakichtʼatäpxtati?"
  
  "Jiwasax wakicht'atätanwa".
  
  -Ukhamaxa sarxapxam -sasa.
  
  Marchax amparap luqxatäna ukat Zoey-rux ikiñ utaruw irpxaruwayäna, vaqueros ukat bragas ukanak uchasisaw saraskäna, mä chuckle uk chhaqtayañ yant"äna. Mä uma jalsu pasión ukat kusisiñaw niyaw juparux ch"allxtayäna, kunapachatix taqi ch"amampi ukat wali wakiskir samkanakapax niyaw phuqhasiñap amuyasïna. Familiapajj jichhajj uñjaspäna ukhajja.
  
  
  PHISQA JALJA
  
  
  Kunapachatï Drakex chiqañchasxäna ukhaxa, kunatix luraskäna ukax taqpach pesaje ukax juparuw jaquqanïna. Urgenciajj venanakapanwa tʼijtäna, nervionakapajj chʼiyjatäjjänwa, ukat equipo masinakapar mä kuti uñkatasajj ukhamarakiw jikjjatasipjje sasaw säna, Kenzi jilatarus ukhamaraki. Chiqpachansa, ex agente Mossad ukax nayratpach yaqha chiqar sarxañapatak lurawayi sasaw amuyäna, ukampis chiqpachansa, pallapallanakan mayacht"asitapatxa, janiw kunats jan ukham lurkänti uk jiskt"añas wakiskänti. Uka jan juchani jaqenakaw jupatak chʼajjwapjjäna, pachpa civilanaka. Khititï chikat chuymanïki ukajj janiw ukham lurasiñap munkänti, ukat Drake chachajj Kensi jilatajj chikat chuymat sipansa jukʼampïspawa sasaw suytʼäna, qawqha manqhansa imantatäskchïnsa.
  
  Perqa relojax paqallq pusi tunk phisqhan uñacht"ayäna, ukatx taqpach equipox sarxapxänwa. Mä jan facil chaótico calma ukaw comisaría ukanx apnaqäna, policía ukaw p"iqinchirïna, ukampis qhanaw borde ukanx jikxatasïna. Yatiyäwinakax televisionan pantallanakanwa qhantʼäna, ukampis janiw maynis ukanak lurañax utjkänti. Moore chachajj kayukiw sarnaqäna, ukat jamasat agentenakatsa, vigilanciankirinakat jan ukajj pasañ autonakat yatiyäwinak suytʼasa. Hayden chachajj mayni equiponkirinakaruw katjäna.
  
  "Mano jilatampi nayampejj Ramses jilatampiw apasiñäni. Ukat jukʼamp pä tamaw munasiraki, maynejj mä explosión nuclear ukan yatiyäwinakap kunjamsa lurasi uk sum amuytʼañataki, maynïristi uka celulanak thaqhañataki. Amukt'apxam, ukampis jan katuntat jaqinak katuqapxamti. Jichhürunakanxa, amigonakaja, janiw sallqjañ urukiti. Kuntï munkta uk jikjjatam ukat jankʼakiw jikjjatasma. Kʼarinak parlañajj wal aptʼistaspa" sasa.
  
  Moore kullakajj kuntï parlkäna uk katjasaw uñchʼukïna. Ukat akham sarakïnwa: "Jichhürojj janiw khuyapayasiñajj utjkaniti" sasa.
  
  Dahl chachajj wali llakitaw pʼeqep chʼoqtʼasïna, jaqen pʼeqep chʼiyjaspa ukhamaw nudillonakap chʼiyjäna. Drake chachajj samarañatakiw chʼamachasïna. Alicia kullakas mä pantera jaulankir jaqjamaw sarnaqäna.
  
  Ukatxa, 8 alwa horasaruw uka loqtañax qalltawayi.
  
  Llamayunakax mantaniñ qalltäna, dedicado teléfononakax walja kutiw ist"asïna, ch"axwawinakapax jisk"a cuartoruw phuqhantäna. Moore chachajj maynit maynikamaw jupanakamp sum nuwasïna, ukat pä yanapirinakaw tʼijtʼasin yanaptʼir jutapjjarakïna. Kinimakas uka jan walt"äwirux iyaw sataynawa, qunt"atäskäna uka mesax janiw sinti kusisitäkaspas ukhamäkänti.
  
  Moore chachajja, qhanan jankʼakïtapamp yatiyäwinakamp chikachasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Punku punkunkapjjtwa" sasa. "Taqi equiponakax wakicht"ataw jikxatasipxi. Imantat agentenakaw jamasat tantachäwinakat ukat parltʼasiñ tuqit jichhak parltʼasipxatap yatiyapxäna. Uñt"at mezquitas ukanakan muyuntat sarnaqañax juk"amp ch"amanchasiwayi. Janis kunas pasaski uk yatkayätanjja, llakisipjjayätwa. Machaq ajanunakax normales hábitats ukan uñjasiwayi, taqiniw amtapxäna ukat jank"akiw sarnaqapxäna, amtampi. Uñtʼktan uka celulanakatjja, pä celulaw radarat chhaqtawayjje" sasa. Moore chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Janiw nayrajj ukham uñjapksnati. Ukampis jiwasax p"iqinchirinakanïtanwa. Mä equipox muelles uksaruw sarañapa - uñt"at celulanakat maynïrix ukatw irnaqaski".
  
  Dahl jilatajj akham sasaw säna: "Jiwasaw ukham lurtanjja" sasa. -Sartapxam, jan wali jaqinaka.
  
  -Juma pachpaw arsuñama -sasa. Kenzi kullakajj jupar jakʼachasïna. -Ay, ukat nayax jumampïsktwa -sasa.
  
  "Ah, ¿uk lurañamakiti?"
  
  -Jan ch"amampi anatt"añamawa, ukhamata jikxatañataki -sasa.
  
  Drake jupax equiponakat yatxatäna, ukax wali sumaw parijupxäna. Dahl ukat Kenzi jupanakax masinakanïpxänwa - Lauren, Smith ukat Yorgi. Jupax Alicia, May ukat Bo ukanakamp qhiparañ tukuyäna. Ukajj kuna lurañatakis mä receta ukhamänwa; ukax chiqapunïnwa.
  
  -Suma suerte amigo -sasawa Drake-x säna.
  
  Dahl chachajj Moore chachajj amparap aytäna ukhakiw kuns sañatakejj kuttʼäna. "Suyaña!" Mä segundojj amparapampiw teléfono llawuntäna. "Akax jichhakiw línea de teléfono ukan askichata".
  
  Taqi p"iqinakaxa muytata. Moore chachajj yaqha jawsäwi katoqjjänwa, jichhajj amparapampiw parltʼaskäna, ukat parlanten botónap thaqhaskäna.
  
  Moore jilatajj akham sänwa: "Jumajj ukankasktawa" sasa.
  
  Mä jan jañchin ch"axwawiw cuarto phuqhantäna, arunakax wali jank"akiw mistunïna, Drake-n kayunakapax arknaqañ munapkaspa ukhama. "Akax Julian Marsh satawa ukat nayax yattwa jumax niya taqi kuns yatta. Jisa, nayajj yattwa. Jisktʼajj akawa, ¿kunjamsa uka anattʼañ munasma?"
  
  Hayden jupax uka amtarux katjataynawa, kunapachatix Moore jupax amparap luqxatäna sarantañapataki. "Jan sallqjasiñamäkiti, Marsh. ¿Kawkinkis ukaxa?
  
  "Walikiwa, ukax mä explosivo jiskt"awiwa, ¿janich ukhamäki? Nayax kuns yatiyäma, munat kullaka, akankxiwa. NYC markanxa."
  
  Drake jupax janiw samsuñ atinakänti kunatix jupanakan jan wali axsarañanakapax jan pächasisaw chiqanchatäna.
  
  "Ukhamajj yaqha jisktʼajj akawa, ¿kunsa jutïrin munta?" Uka marchajj walja tiempow saytʼasïna.
  
  -Negocio lurañar sarañamawa, jerk -sasawa Smith jupax qhuru arsüna.
  
  Alicia kullakajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. -Janiw aka idiotax jiwasanak contrax turkañäniti.
  
  Marzo phaxsinxa larusitaynawa. "Janiw ukhamäkañäniti, chiqpachansa. Ukhama, bomba nuclear ukax cargatawa, taqi códigos ukanakax wali amuyumpiw mantani. Kunjamtï sapkixa, relojax chʼallxtaski. Jichhax taqi kunatix lurañamäki ukax chiqpach uñt"ayañawa ukat banco ukan cuenta numerop churañamawa. ¿Nayax chiqati?
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jïsa" sasa.
  
  "¿Prueba munasmati? Ukatakejj wal chʼamachasiñama" sasa.
  
  Drake jilatajj nayrar jaltʼäna. "Kamsañs munta?"
  
  -Nayax sañ muntwa, arknaqañax qalltawayiwa -sasa.
  
  "¿Jichhax uka tuqit parlir puripxätati?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna.
  
  "Ah, ukaruw puriñäni. Nayraqatxa, jumanakax jisk"a irnaqir laq"unakax irnaqawim phuqhapxañamawa. Nayatï jumakïristjja, infiernojj aka cheqat apsuskiristwa. Uñjapxtati... uñjtati kunjams aka rima uñstayawaytxa? Nayax taqi kuns rimañ munta, yatisktawa, ukampis tukuyarux... walikiwa, janiw uka tuqitx mä maldición churakti sasaw amuyasta."
  
  Drakex jan suyt"ataw p"iqip ch"allxtayäna. "Maldita, amigo. Inglés aru sum parltʼañamawa" sasa.
  
  "Nayrïr p"iqinchawix niyaw anatañanx utji. Formulario de confirmación ukaxa. Edison Hotel ukar puriñkamax pä tunk minutos ukjaw utji, ukax 201. Ukatx pusi p"iqinchaw juk"amp utji, yaqhipanakax chiqanchañ tuqitwa, ukatx yaqhipanakax mayiwinakatwa. Jichhajj ¿amuyasjjtati?"
  
  Mai kullakajj nayraqat kuttʼanjjäna. "Loco" sasaw sapxi.
  
  "Walikiwa, nayaxa pä amuyuni jaqitwa. Maynix munañat, maynix viciot. Inas jupanakan chʼakkatasipkäna uka cheqan loqtañ chispanakajj tʼijtjjchi" sasa.
  
  -¿Pä tunka minutonaka? Drake chachajj relojap uñkatasïna. "¿Ukham luraraksnati?"
  
  -Sapa minuto qhipt"atamatxa, Ramses chachan mä celdaparuw pä civilar jiwayañapatak mayïta.
  
  Mayampiw ch"axwawix kawkhantix jawq"ax jaquqani, axsaraña, jilxatir tensión. Drake chachajj adrenalinajj wal jiljjattäna ukhajja, amparanakap chʼoqtʼasïna.
  
  -Pä tunka minutonaka -sasawa marzoxa mayampi säna. -Kunapachatix... jichhaxa.
  
  Drake chachajj punkut tʼijtʼasaw mistunïna.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden kullakajj escalerat tʼijtʼasaw uka edificion sotanopar sarawayjjäna, Kinimaka chachajj qhepäjjatänwa. Colerasiñaw juparux katuntasin mä saxran ch"iwipar uñtat ch"allt"äna. Uka colerasiñaw kayunakap jankʼak sarañapatak yanaptʼäna ukat niyaw lanktʼayarakïna. Hawaiano masipax chhuxriñchjasïna, liwxatasïna ukat niya jan sayt"asaw sartasïna. Jupax wali jan walt"äwin uñjasir masinakapat amuyt"äna, markanx t"ijt"asaw t"ijtapxäna, janiw kuns suyapkänti, jan jiskt"asisaw línea ukar uñt"ayapxäna. Jupax taqi civiles ukanakat lup"ïna ukat kuntix Casa Blanca ukax jichhax amuyt"aspa. Protocolos, planes ukat fórmulas trabajables ukanakax utjañax wali askiwa, ukampis kunapachatix chiqpach, irnaqir pachax sinti amenaza ukar tukuwayxän ukhax taqi apuestas ukanakax apaqatäxänwa. Escaleran manqhapanjja, pasillot tʼijtjjasaw tʼijtjjäna. Maya lado punkunakaw utjäna, jila partejj janiw qhantʼkänti. Jaya tukuyanjja, mä fila barras jankʼakiw jupatak maysar jaqontäna.
  
  Hayden kullakajj amparap luqtäna. "Pistola".
  
  Guardiajj liwxatasïna, ukampis uka qhipatxa istʼarakïnwa, alaxpachat uka kamachix niyaw jinchupar purintäna.
  
  Hayden chachajj uka arma aptʼasisaw cargatäpachati janicha ukat seguridadajj jistʼantatäpachati janicha uk uñjäna, ukat jiskʼa cuartoruw jalnaqäna.
  
  -¡Ramses ukata! -sasawa arnaqasïna. "¿Kunsa jumajj lurta?"
  
  
  SUXTA JALJA
  
  
  Drakex t"ijt"asaw uka edificiot mistuwayxäna, Alicia, May ukat Bo jupanakax jupan jak"apankapxänwa. Jupanakat pusinix niyaw ch"uñump ch"uñuntatäpxäna. Determinación ukax sapa poro ukanakat mistu. Bo chachajj bolsillopat mä GPS sat navegador de última generación sat aparato apsusaw Edison sat barcojj kawkhantï jikjjataskäna uk sum qhanañchäna.
  
  "Times Square ukan chiqapa" sasaw uka thakhi yatxatasax säna. "Kimsïr chiqat makhataña ukat Lexington Avenue uksa tuqir saraña. Waldorf Astoria sat cheqaruw pʼeqtʼäta" sasa.
  
  Drake chachajj mä jachʼa autonakanwa jalnaqäna. Nueva York markankir taxi apnaqirin jakäwip qhispiyañ yantʼasax janiw kunas uñtaskiti, kunapachatï taqi chʼamapampi nayrar sartasin qunqurinakam pʼakjañ yantʼkäna ukhaxa. Drake jupax qhipa segundonx jaltawayxänwa, jak"ankir q"illu cabina nayräxat liwxatasinx taqpach velocidadampiw uraqir purintäna. Wajjranakaw wararïna. Uka equiponkir sapa mayniw mistuñ thakin mä pistola mayiñ atipjäna, jichhajj jukʼamp pistola apsuñ munasaw liwjjatapjjarakïna. Ukampis tiempojj niyaw tukusjjäna. Drakex reloj uñkatasïnwa, kunawsatix pavimento ukar jaquntatäna.
  
  Tunka paqallquni minutonaka.
  
  Lexington markaruw makhatapxäna ukatx Waldorf uksanx jank"akiw sarapxäna, ukatx juk"akiw sayt"apxäna, kunawsatix autonakax Park Avenue uksan jalnaqkäna ukhaxa. Drake jupax semáforos ukan jaqinak taypin ch"axwäna, qhiparusti mä colerat wila ajanumpiw uñkatasïna.
  
  "Ist"am, amigo, nayraqat aka chiqan chiqancht"ä, jiwayaskchisa. Jefenakan bagels ukanakax thaytʼaniwa, ukat ukax mä maldito janiw kunäkisa" sasa.
  
  Drakex colerat jaqirux muyuntäna, kunawsatix Alicia ukat Mae jupanakax anqan t"ijt"asipkäna. Señales ukanakax mayjt"awayxänwa ukat thakhix qhanarakïnwa. Jichhajj armanakapajj imantatänwa, ukatwa jan pächasisaw jutïr jachʼa calleru sarjjapjjäna, ukajj avenida Madison satawa. Mayampiw jaqinakax pavimento ukar phuqhantapxäna. Bo jupax 49n chimpuntawayiwa, autonak taypin tejer ukat ventaja jikxatañataki. Wali askiwa, jichhax trafico ukax juk"akiw utjäna, ukatx qhipa parachoques ukat guardabarros delantero ukanakanx libre espacio ukaw utjäna. Warminakax Bo-r arkapxäna ukat Drake-x filaruw mantapxäna.
  
  Choferonakajj jupanakar jiskʼachasaw arnaqasipjjäna.
  
  Tunka payani minutonakawa utji.
  
  Jupanakatï qheptʼapjjaspäna ukhajja, ¿kawkirus terrorista celulanakajj chʼajjwapjjaspa? Drake jupax Edison jupamp jak"achasiñap amuyt"äna. Marsh jupax tripulacionankirinakax yatipxañap munäna, kamachinakapax chiqaparu phuqhasiwayi. Nayraqatapanjja, mä auton punkupaw jistʼarasïna, mä arunjja, auto apnaqerijj jistʼarasïna, ukat Bo chachajj horasaparuw teja patjjar jaltawayjjäna. Alicia kullakajj uka marcon patat katthapisinjja, wasitatwa uka jaqen ajanupar chʼalljjtäna.
  
  Jichhax ch"iqa tuqir kutt"apxi, 5 avenida ukat juk"amp jaqinakamp jak"achasipxi. Bo jupax mä concierto pop ukan mä bolsillo apthapirirjamaw juk"amp jan walinak taypin liwxatasïna, ukatx Alicia ukat Mae jupanakax qhipankapxänwa. Drake jupax jichhakiw taqinir arnaqasïna, Yorkshire markankir masipan pacienciapax qhipharux tukusxänwa. Chacha warminakas thakhip jark"antapxäna, chacha warminakax janiw kuns lurapkänti, jupax jank"akiw jakäwip qhispiyañataki, mä wawapan jakawip qhispiyañataki, jan ukax jupanakan jakawip qhispiyañataki. Drake jupax thakhipan irnaqäna, mä jaqiruw ch"ukut jaytawayi. Wawampi chikäki uka warmixa wali sumwa uñkatäna, ukhamata juchañchasiñapataki, kunarutï tʼijtʼaskäna uk amtasiñapkama.
  
  Qhepatjja yuspärapjjätawa.
  
  Ukampis cheqas janipuniw yatkaniti. Kunas paschini.
  
  Jichhax Beaux ch"iqa tuqiruw pallapallanak apt"asiwayi, kunawsatix Avenida de las Américas uksat 47 calle tuqir t"ijtkasa. Panadería Magnolia ukax ch"iqa tuqiruw autopamp sarawayxäna, Drake-rux Mano-t amuyt"ayäna ukat ukat kuntix hawaiano-x Ramses-at yatiqawaypachäna. Pä minutonakatjja, 47 callen phallasipkäna ukhajja, Times Square sat cheqajj mä akatjamat chʼeqa toqen uñstäna. Chʼiqa toqenjja, Starbucks sat cheqaw utjäna, ukanjja wali chʼajjwañanakaw utjäna ukat punkunjja filanakaw saytʼatäpjjäna. Drakex t"ijt"kasax ajanunakap uñch"ukiskäna, ukampis janiw khiti suspectonakampis uñkatasiñap suykänti.
  
  Pusi minutonaka.
  
  Tiempox juk"amp jank"akiw pasawayxi ukat jiwañampïskir chuyman jaqin qhipa pachanakapat sipans juk"amp valoranirakïnwa. Chʼiqa toqenjja, acera uñkatasinjja, hotelan gris fachadapaw utjäna, qorit lurat mantañaw utjäna, ukat Beau jilatajj nayrïr punkunakatwa nayrïr kuti mantäna. Drakex equipaje carrito ukat q"illu taxi ukaruw muyuntäna, uka taxi ukax jan walt"ayirjamaw Mai ukar arknaqañatak liwxatäna. Jupanakarux mä jach"a vestíbulo ukan katuqapxäna, uka vestíbulo ukanx mä wila alfombra ukaw utjäna.
  
  Bo ukat Alicia jupanakax sapa ascensor ukanakatakix botones de llamadas ukanakax nayratpach ch"allt"asipxäna, amparanakap imantat armanakapar jak"achasisin katxarupxäna, kunawsatix guardiax jupanakar uñch"ukkäna ukhaxa. Drake jupax SPEAR Crew ukan ID uñacht"ayañ amtäna, ukampis ukax juk"amp jiskt"äwinakarukiw puriyaspa, ukatx jakthapiwix qhipa kimsa minutos ukjaruw sarawayxäna. Campanax Alician ascensorap purinitap yatiyäna ukat tripulacionax ukaruw mantapxäna. Drake jupax waynarux jupanakamp chikt"atäñapatakiw jark"äna, mä jist"arat amparapampiw jayarst"ayäna. Diosar yuspajarañaw walikïskäna kunattejj jutïr gestojj mä ampar chʼuqtʼasiñapänwa.
  
  Pusi jaqit lurat equipox autox sartaskäna ukhax tantachasipxäna, ukat sarnaqañap sayt"ayasa ukat armanakapas apsusipxatayna. Punku jistʼaratäjjäna ukhajja, 201 cuarto thaqhasaw warantasipjjäna, mä ratukiw jupanak taypinjja, puñchunakampi kayunakampi mä thaya thaytʼanipjjäna, ukajj Bo sat chacharus wal muspharayäna.
  
  Mayniw suyt"askäna.
  
  Drakex liwxatasïna kunawsatix puñchupax nayra ch"akhap patxar ch"allt"äna, ukampis janiw llakin qhant"ataparux yäqkänti. Mä kayux jupan kayup katjañ yant"äna, ukampis jupax mä chiqaruw sarxäna. Uka pachpa jaqiw qhipäxar kutt"awayxäna ukat Alicia kullakaruw muyuntäna, cuerpop yeso ukamp ch"allt"at pirqaruw ch"allt"äna. Mai jupax jach"a amparanakapampix ch"axwañanak sayt"ayäna, ukatx Bo jupax mä jank"ak ch"axwäw uraqir purintäna, mä-pä, ukax taqi ch"amampiw sayt"ayäna ukat atacador ukarux qunqurinakaruw puriyäna.
  
  Drakex jaltawayxänwa ukat ukatsti taqi ch"amapampiw amparapamp ch"allt"asïna. Tiempojj jukʼampiw jiljjattaskäna. Uka jaqix, mä jach"a chaleco ukanïnwa, Yorkshire markankir jaqin jawq"jatapatx khathatitaynawa, ukampis kunjamatsa ch"aman chiqap mayjt"ayañ atipjatayna. Drake chachajj ladopar jaqontäna, janiw equilibriop aptʼasjjänti.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Punching bolsa" sasa. "Jupax mä punchu bolsawa. Jiwasarojj jukʼamp jukʼampiw saytʼayasïna" sasa.
  
  Bo jilatajj nayrat sipansa jukʼamp chʼamampiw autot mantanïna. -Jupax nayankiwa -sasa. Jumax sarasktati -sasa.
  
  Drake chachajj qonqortʼat jaqe patjjaruw jaltawayjjäna, cuarto numeronak uñakiptʼasa. Jupanakajj kawkirutï sarapjjañapäkäna uka cheqat kimsa cuartonak sarañakiw utjäna, ukat mä minutokiw utjäna. Qhipa segundonakan qhiparapxäna. Drake chachajj cuarto anqan saytʼasïna ukat punku kayumpiw jistʼarasïna. Janiw kunas paskänti.
  
  Mai kullakajj mä ladoruw jaqontäna. "Unxtayaña."
  
  Mä jach"a ch"axwawi - ukat quqax t"aqanuqtawayi, payïr ch"axwawi - ukat marcox t"unjataw uñjasiwayi. Drake jilatajj chhuxriñchjasïna. -Juma laykux juparux jan ch"amanïpachänwa -sasa.
  
  Manqhanxa, jaljtapxäna, armanakax wakicht"atäpxänwa ukat jank"akiw thaqhapxäna, ukampis kuna yätï thaqhapkäna ukax wali qhanaw uñjasïna. Ukax ikiñ chika taypinkänwa, mä lliphipikir A4 foto. Aliciax ikiñar jak"achasisinx uñch"ukisïnwa.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Uka cuartojj jan kuna qʼañunikiwa. -Nayax apuestas janiw kuna p"iqinchawinakas utjkiti.
  
  Aliciax ikiñ thiyan sayt"asïna, uñkatasinx jan sinti samsusaw samsuwayxäna. Jupax p"iqip ch"allxtayäna ukat Drake jupamp chikt"atäsax jacht"asïna.
  
  -Ay Diosay -sasa. Kunas aka-" sasa.
  
  Juparojj telefonot jawsasaw jarkʼäna. Drakex ikiñar muyuntäna, arumax mesaruw saräna ukat cunat teléfono apsuwayxäna.
  
  "Jïsa!"
  
  "Ah, nayax uñjtwa jumax ukham lurawayta. Janiw faciläkaspati" sasa.
  
  "Achuqa! Jumax mä loco bastardo ukhamätawa. ¿Uka bomba ukan fotop jaytawaytati? ¿Jan wali foto?"
  
  "Jïsa. Nayrïr p"iqinchawimax. ¿Kunatsa chiqpach yänak utjañapatak jaytañ munta? Ukhama llamp"u chuymani. Akax irpirinakamar ukhamarak eggheads ukanakar apayanipxam. Jupanakax números de serie ukat taqi uka yaqhanak uñakipapxani. Plutonio latanaka E. Material fisil. Aburrido yänaka, chiqpachansa. Jutïr pʼeqeñchäwijj jukʼamp sumwa yatiyani" sasa.
  
  Uka horasanjja, Bo jilatajj uka cuartoruw mantäna. Drake jupax Punch Man jupamp chika aynacht"ayañ suyäna, ukampis Bo jupax mä imaginario línea arteria carótida tuqiw dibujäna. "Jupax jiwayasxänwa" sasaw francés jaqix muspharat arumpi säna. -Píldora ukax suicidio ukatakiwa.
  
  Jan askinaka.
  
  -¿Uñjapxtati? Marzo phaxsinx sasaw säna. -Jiwasax wali serio ukhamäpxtwa -sasa.
  
  -Askiw Marsh -sasawa Drake-x yant"äna. "Kuntï munkta uk yatiyapjjeta. Jichhax lurañäni, maldición -sasa.
  
  "Ay, nayajj yattwa, jumajj ukham lurasma. Ukampis ukax qhipatakiw imañäni, ¿walikiti? ¿Kunjamarak aka tuqitxa? Pä jakhüwi p"iqinchañataki t"ijt"aña. Aka arknaqawix juk"amp juk"amp ch"amawa. Marea manq"añ utar puriñkamax pä tunk minutos ukjaw utji. Ukhamarus akax mä italiano manq"awa ukat jupanakax Nduyu markat mä wali suma calzone lurapxi, nayar atinisipxita. Ukampis janiw ukakipkañäniti, amigonakaja, kunatix aka p"iqinchaw baño manqhan jikxatapxäta. Kusist'aña."
  
  "Panta"- .
  
  "Pä tunka minutonaka".
  
  Línea ukax p"akjataw uñjasi.
  
  Drakex juramento luräna, kutt"anxäna ukat taqi ch"amapampiw t"ijtäna.
  
  
  paqallqu JAQTHAPI
  
  
  Torsten Dahl ukat jupan equipopampejj janiw yaqha amtar puripkänti, ukatwa auto jaytañ amtapjjäna, ukat autot sarjjapjjäna. Jupax janiw kuns munkänti, jan ukasti wali ch"amampiw katxaruñ munäna, kunawsatix Smith jupax ch"aman SUV ukax chikat tunka esquinanakaruw jaquntäna, llantanakax yänakax sarnaqkän ukhax chhuxriñchjasïna, ukampis Nueva York markax uka pachanx janiw kunas q"illu taxinaka, autobuses ukat alquiler autos ukanakan colerat chhuxriñchjasiñat sipans juk"ampïkänti. "Dead End" uka aruxa Dahl jupan amuyuparux purintäna, ukampis sapa uruw ukham lurasirïna, jilpach urux, ukat wajjranakax wali thuqt'asipxäna ukat jaqinakax rollo ventananakat arnaqasipxäna. Taqi ch"amapampiw t"ijtapxäna, kamachinak ist"asa. Lauren ukat Yorgi jupanakax chaleco antibalas ukanakap apsusipxäna. Kenzi kullakajj Dal sat chachan jakʼapanwa tʼijuskäna, lakap chʼalljjtayasïna.
  
  Ukat Dahl jilatarojj akham sänwa: "Jumatak jukʼamp askïspawa" sasa.
  
  "Janiwa".
  
  "Ay jutam, ¿kunjamarak ukajj chuym ustʼayaspasti?"
  
  "Janiwa".
  
  "Ay, Torsti..." sasa.
  
  "Kenzi, jumax janiw maldito katanax kutt"ayasktati. Ukat jan ukham sapxitati. Uka mä loco warmix sutinak churaskitu ukax jan walipuniwa" sasa.
  
  -Ay jïsa? Kunjamtï jumamp Aliciampix nayrax... ¿yatitati?"
  
  Smith jupax yaqha ch"axwäw chiqancht"asinx chhuxriñchjasïna, kayuk saririnakaru ukhamarak motociclistanakar ch"uxña luz jark"antat uñjasa, taqiniw jakäwinakap amparapar katxarupxäna ukampis seguro janiw jupanakax jichhürunakanx usuchjatäpkaniti. Jutïr calleruw jankʼak tʼijtjjapjjäna, pallapallanakajj jukʼakiw tʼijuñat juntʼütap amuyapjjäna, kunattejj pä Prius sat kʼachat kʼachat sarnaqer autonakar purisajj lado espejonakap tʼunjapjjäna. GPS ukax mä pitiw sasaw säna.
  
  Yorgi chachajj akham sänwa: "Muellenakar puriñkamajj pusi minutonakaw sarañajja" sasa. -Jiwasaxa juk"ampi juk"ampi ch"amanchañasawa -sasa.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Kimsa tʼaqaruw jukʼamp jukʼampi jukʼampi jukʼampi jukʼampi. -Jan irnaqawijarux uñacht"ayapxitati -sasa.
  
  Dahl jupax Kensi juparux Glock ukat Hong Kong pistola churäna, janiw jasakïkänti, janiw Nueva York markan jamasat lurañax faciläkänti. Ukham lurasajj chuym chʼalljjtayasïna. Jupan jukʼamp sum amuytʼasitapatjja, niyaw mä jan wali agenten yanaptʼap katoqañatak obligatäpjjäna. Uka urux jan uñt"at urupunïnwa, ukat taqi medidas, jan ch"amanïñkamas lurañaw wakisïna. Ukat chiqans jupax wali amuyasïnwa, jupanakax mä pariente ukanipxaspawa, mä kasta paralelos de guerra almanaka, ukax nivel de confianza ukarux juk"ampiw jilxattawayi.
  
  Bridget Mackenzie kullakarojj qhespiyapjjaspaw sasaw jupajj amuyäna, jupajj qawqha chʼamampis saykataskchïnjja.
  
  Jichhax Smith jupax pä carril uksanw sarnaqäna, sayt"at F150 ukaruw amparapar apt"asitayna, ukampis jan qhipäx uñch"ukisaw sarnaqaskakïna. Jan pachanïsax janiw kuna suma yänakas aljañjamäkänti, ukat jupanakxar warkt"at axsarkañ qinayax taqpach uñt"ayasiñatakiw wayt"atapxäna, taqi pachaw.
  
  Dahl chachajj armapan martillopwa chʼoqtʼäna. Ukat akham sarakïnwa: "Almacén ukax mä minutot jukʼampikiw sarañapa" sasa. "¿Ukat kunatsa jan taqi uka pʼiyanakar askichapkpacha?"
  
  Smith jilatajj jupat sinttʼasirakïnwa. Thakhinakax jan tukuskir, ch"usawjanakan, jan walt"ayir chiqanakanïnwa, kawkhantix autonakax juk"at juk"at jan chiqapar ch"usawjanakar muyuntapxirïna, ukat thakhi lurañanakax kuna pachas sartasirïna, urux kuna pachas jan ukax densidad de tráfico ukarux janiw yäqapkaspas ukhamäkänti. Chiqpachansa uka allqamarix allqamariruw utjäna, janiw mä jaqis yaqha jaqir yanaptʼañ munkänti.
  
  Ukat jankʼakiw GPS ukan rodamientonakap apsupjjäna ukat flecha puntaruw uñchʼukipjjäna. Alwat frescurax q"ala ñik"utaparuw ganso ch"akhanak apayanitayna, ukax wali alwakïtap taqiniruw amtayäna. Intin qhanapax qinayanakan chʼusawjanakatwa filtratäna, ukat muellenakarusa ukat uka jakʼankir jawirarus mä chʼiyar qurit pintarakïna. Dahl chachajj uñjkäna uka jaqenakajja, sapüru lurañanakaparuw sarapjjäna. Jupax muelles ukan chiqap ch"amaka ukat ch"amakt"at uñacht"ayäna, ukampis almacenes ukanakat sipanx q"uma ukat janiw sinti jaqimp phuqhantat ukhamäkänti. Ukat janiw ch"am tukuskänti, kunatix jach"a barconakan chiqanakapax Nueva Jersey markan bahía uksankänwa. Ukampis Dahl chachajja, jachʼa, jan wali phukhunaka ukat uma patjjan jan kuyntʼir mä jachʼa ancho barco uñjäna, ukat jachʼa chʼiyar pintat grúas de contenedor ukanakaw muelle sat cheqan trenan pistanakapat pasapjjerïna ukat contenedoranakapsa chʼiyjirinakampiw apthapipjjaspäna.
  
  Chʼiqa toqenjja, almacenanakaw utjäna, ukhamarak mä patiojj jukʼamp kʼajkir contenedoranakamp phoqantatänwa. Dahl jupax patak phisqa tunk metronak sarañan mä edificio uñacht"ayäna.
  
  "Akax jiwasan waynasawa. Smith, Kenzi, jupanakax nayrar sartapxam. Lauren ukat Yorgy jilatanakajj qhepäjjapjjañap munta" sasa.
  
  Jupax qhipäxar kutt"awayxi, jichhax chuym ch"allxtawayxi, qhipäxan mä ataque ukar ch"axwañaruw chuym churawayi janïr yaqha ataque ukar sarapkipana... ukat ukat qhipharux, aka jan wali samkax tukusiñapkama ukat familiapar kutt"añkama. Uka edificion ladopanjja, jichhak pintat punkunakaw utjäna, ukat Dahl chachajj nayrïr ventana uñjiriw uñchʼukisïna.
  
  "Ch"usa oficina. Jutïr uñachtʼäwi yantʼañäni" sasa.
  
  Walja minutonakaw pasawayxäna, ukat uka tamax edificio ladoruw jalnaqäna, armanakax wakichtʼatäxänwa, ventanatwa ventanaruw uñakipapxäna, punkut punkuruw uñakipapxäna. Dahl jupax llakitaw amuyasïna, jupanakax uka chiqan irnaqirinakaruw uñch"ukiñ qalltapxäna. Jupax janiw jupanakan uywanakap ajjsarayañ munkänti.
  
  "Jichhax".
  
  Jank"akiw nayrar sartapxäna, qhiparusti phisqhïr ventanaruw puripxäna ukat jank"akiw uñch"ukipxäna. Dahl chachajj mä jachʼa cheqaruw uñjäna, uka cheqajj cartón cajanakampi ukat lawat lurat cajanakampi phoqantatänwa, ukampis ventana jakʼanjja, rectangular mä mesa uñjarakïna. Pusi jaqiw mesa muytasin qunt"asipxäna, p"iqip ch"uqt"ata, parlasipkaspa ukat amtapkaspa ukat amuyt"asipkaspa ukhama. Dahl jupax uraqiruw jaquntatäna ukat qunqurt"asisaw pirqar qhipäxar jaquntasïna.
  
  -¿Jiwasax walikïsktanti? sasaw Smith jilatajj jisktʼäna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Inas ukhamächi" sasa. "Janiw kunas utjkaspati... ukampis..."
  
  -Jumaruw atinisipxsma -sasawa Kenzix sarcasmo ukamp säna. Ukat akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna: "Jumaw pʼeqtʼäta, nayajj arkta" sasa. "¿Chiqapunit jumanakax jaqinakax ukham loqtatäpxtaxa? ¿Ukar jankʼak mantasin nayraqat chʼaxwañ qalltasma?"
  
  Mä jaqiw jupanakar uñch"ukis jak"achasïna. Dahl jupax HK-p jach"ar aptäna ukat uka jaqix amparanakap thayaruw congelasïna. Amtäwix jilpachax kunatix uka waynax línea directa de visión ukankataynawa, khitirus almacén ukanx jikxatasïna. Dal jilatajj sartasin muytʼasajj amparapampiw anqäjj punkur chʼalljjtayasïna, janïr mä segundojj pasawayjjänwa . Smith ukat Kenzi jupanakax jupamp chikaw jikxatasipxäna, amuyunakap liyt"asa.
  
  Dahl chachajj uka jachʼa almacén ukar mantäna ukhajja, pusi jaqenakaw mesat jaltapjjäna. Armanakapajj ladonakaparuw uchasïna, jichhajj apsusipjjänwa, jan khitirus yaqhachasaw jakʼachasipkäna uka jan uñtʼat jaqenakarojj pallapallapjjäna. Balanakajj taqe cheqanwa tʼijtäna, ventanajj tʼunjänwa ukat muytaskir punkutsa chʼankhampiw chʼankhachasïna. Dal jupax p"iqi ch"allxtataw bucear, rollo, mistu, ch"axwaña. Mesa qhipäxankir chachanakax qhipäxaruw kuttʼapxäna, qhipäxarux pallapallampiw pallapallapxäna, tʼijtkasax amparanakap patxaruw pallapallapxäna ukat kayunakap taypinsa pallapallapxäna. Janiw kawkhans jan kuna jan waltʼäwin uñjasirïkänti. Aleatorio ch"axwawix caverno ukan espacio phuqhantawayi. Dahl chachajj pä codoparuw chʼoqtʼasïna, mesaruw puriñkama ukat muytayäna, escudo ukham apnaqasa. Mä puntapajj pʼakjataw uñjasïna, kunattejj mä jachʼa calibre balajj cheqak pasaskäna ukhajja.
  
  "Jan askinaka".
  
  -¿Jiwayañ munasmati? Kenzi kullakajj akham sänwa:
  
  Jach"a sueco jaqix taktikwa mayjt"ayäna, mä jach"a mesa jach"ar aptäna, ukatx aire ukar jaquntäna. Uka jaquqanir thiyanakax mä jaqin tobillonakap katjatayna, ukat t"ijt"añapatakiw khithatayna, ukat pistolapax ladoruw t"ijtäna. Dal jilatajj jankʼak jakʼachaskäna ukhajja, Kenzi chachan arupajj jukʼampiw jukʼamp jan waltʼayäna.
  
  "Uka jisk"a jan wali jaqinakat amuyasipxam. Oriente Medio taqe cheqanwa irnaqtʼawayta, waranq waranqa chaleconakani uñjaraktwa" sasa.
  
  Dahl chachajj pächasïnwa. "Janiw nayax ukhamakiti..."
  
  Uka phallawix almacén ukan pirqanakap ch"allxtayäna. Sueco jaqix kayunakapat jaquqanïna, thayaruw t"ijtäna ukat nayratpach p"akjat ventanaruw jaquqanïna. Janq"u ch"axwawix p"iqiparuw phuqhantäna, jinchunakapan thuqt"awiparux ch"allxtayäna, ukat mä segundox janiw kuns uñjkänti. Uñnaqapax qhanstañ qalltäna ukhaxa, Kenzix nayraqatapan quntʼatäskäna, ajanunakapar chʼallxtayaskatap amuyasïna.
  
  "Sartasim, wayna. Janiw taqpach cuerpopäkänti, jan ukasti mä granadakiw utjäna" sasa.
  
  "Saram. Ukhamajj wali sum jikjjatasta" sasa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Akajj jiwasan chʼamasawa" sasa. "Concusión ukax idiota masinakaparux kayunakapat jaquqanirakïnwa, ukhamaraki".
  
  Dahl chachajj kayunakapat saytʼasiñapatakiw chʼamachasïna. Smith chachajj kayunakaparuw saytʼasïna, ukampis Lauren ukat Yorgy jilatanakajj qonqortʼasisaw amparanakapamp chʼakhanakap chʼoqantatäpjjäna. Dahl chachajja, terroristanakajj amuytʼasiñ qalltasipkäna uk uñjäna. Uka jankʼakïtapajj kunjamtï mä alfilerajj mä llampʼu aycha chʼalltʼki ukhamaruw chʼakhuyäna. Pistolap jach"ar aptasax wasitatw ch"axwantäna, ukampis sartasir terrorista ukanakat mayniruw usuchjañ atipxatayna ukat uka jaqix qunqurt"asis jaquntatäskir uñjäna.
  
  Smith jilatajj jankʼakiw pasäna. -Juparux katjawayta -sasa.
  
  Dahl jupaw nayrar sartawayi. Kenzi kullakajj jupan jakʼapanwa disparonak apsuwayjjäna. Qhipharkir pä terroristanakax esquinaruw muyuntapxäna, ukat Dahl jupax mistuñ chiqar sarapxatap amuyasïna. Mä jukʼa tiempojj jukʼampiw jukʼampi jukʼamp chʼoqtʼasïna, ukat pachpa esquinaruw muyuntäna, wali amuyumpiw fusiläna, ukampis balanakapajj chʼusa thayaru ukat hormigón ukanakarukiw chʼalljjtäna. Punkujj wali jistʼaratäjjänwa.
  
  Granadajj manqhar kuttʼanjjänwa.
  
  Jichhax uka phallawix mä aski lurawiwa, SPIR ukankirinakax imantasipxänwa ukat metrallax jupanakar pasañapatak suyt"apxäna. Uka jach"a ch"axwawimp pirqanakax khathatipxäna ukat ch"iyjatäna. Ukatxa, kayunakap saytʼasisaw imantasir uta punkut chhuxriñchjasipxäna ukat qhana ururuw mantapxäna.
  
  -Mä jayp"u pacharuwa -sasawa Smith jilata säna.
  
  Dahl jupax uñacht"ayat chiqaruw uñtäna, pä chimpunak t"ijtir uñjäna, ukat qhipäxanx Hudson sat jaqiw t"ijtir uñjäna, ukax Bahía Alta uksaruw puri. "Bullshit, jupanakax botes rápidos ukanipxaspawa."
  
  Kenzix mä qunqurkamaw jaquqanïna, wali amuyumpiw uñch"ukisïna. "Ukhamaxa apt"asipxañäni-"
  
  -Janiwa -sasawa Dahl kullakaxa armapan barrilap alayaru jaquntäna. "¿Janit uka chiqankir civilanakar uñjkta?"
  
  "Zubi" sasaw hebreo arut juramento luräna, uka aru Dahl chachajj janiw amuykänti. Smith, Kenzi ukat Swede jupanakax mayacht"asisaw arknaqañ qalltapxäna. Terroristas ukanakax jank"akiw kuns lurapxäna, niyaw muelle ukar puripxäna. Kenzix HK-p aire ukar jaquntasaw jan walt"ayawayi, civiles ukanakax t"ijtapxañap jan ukax imantasipxañap suyt"asa.
  
  Ukat akham sasaw jachʼat arsüna: "Uru qhespiyañ tukuyatat yuspärapjjsmawa" sasa.
  
  Dahl chachajja, nayraqatapan mä thaki jistʼaratätap uñjäna. Panpachaniw terroristas ukanakax umamp phuqhantat sayt"asipxäna, wali sumaw uñch"ukipxäna, ukat Kensi ukan aventura ninapax jupanakatakix thakhi jist"arawayi. Jupajj jukʼamp jukʼampiw uka stock amparapar uchasïna, wali amuyumpiw amparapäna. Smith jilatajj jupan jakʼapanwa jupar arktäna.
  
  Terroristas ukanakax telepatía ukar yatiqapkaspas ukhamaw kutt"apxäna, niyaw fusilapxäna. Dahl chachajj janiw sum amuytʼaskänti, kunattejj lanza apnaqerinak taypin pʼeqtʼiriw silbatäna. Payïr balapax pecho ukarux diana ukarux ch"allt"awayi, kimsïrix - nayraqataparuw ch"allt"awayi, chiqpachapuniw chika taypin. Uka jaqix liwxatasïna, niya jiwatäxänwa.
  
  -Mayni jakaña jaytañani -sasawa Lauren kullakaxa auricularapampi ist"asïna.
  
  Smith jilatajj mä jaqeruw jaqontäna. Qhipa terroristax niyaw mä chiqar jaltawayxäna, mä balaw chalecoparux manq"antatayna, Smith jupax askichaskäna ukhaxa. Mä jank"ak sarnaqawimpiw terroristax yaqha granada jaquntäna - aka kutix pachpa muelle uksanw jaquntäna.
  
  "Janiwa!" Dahl jupax inamayakiw pallapallanak arsüna, chuymapax kunkaparuw jaltawayxäna.
  
  Uka jiskʼa bombajj wali jachʼatwa phalläna, uka phallañ oladajj muellenak taypinwa istʼasïna. Dahl jupax mä juk"a pachaw uka contenedor qhipäxan imantasïna ukatx wasitatw mistuwayxäna - ukampis ch"amapax ch"amanchawayiwa, jichhax janiw qhipharkir terrorista ukakix llakisiñapäkänti uk uñjasa.
  
  Mä grúa de contenedores ukanakax base ukanx jan walt"ayataw uñjasiwayi, ukat jawir patxaruw jan walt"ayawayi. Qʼañunak muyuña, chʼiyjata metalanakan istʼasitapajja, jan jarkʼataw tʼunjatäñap yatiyäna. Jaqinakax uñch"ukipxäna ukat jach"a marcot t"ijtxañ qalltapxäna.
  
  Uka terroristax yaqha granada apsuwayxäna.
  
  -Janiw aka kutix, asnu. Smith jilatajj mä qonqortʼatäjjänwa, alcance toqew nayranakap chʼoqtʼasïna. Jupax gatillo apsuwayxäna, qhipa terroristax janïr granadat alfiler apsuñkamaw jaquqanitap uñjäna.
  
  Ukampis grúajj janiw saytʼayañjamäkänti. Marco largorojj lista lurasa ukat tʼunjatäsajj hierrot lurat jachʼa andamionakajj muelleruw chʼalljjtäna, ukat marcojj tʼunjatäjjänwa ukat kawkhantï jaquqapkäna uka jiskʼa chʼusawjaruw laqʼamp chʼalljjtayasïna. Uka phukhunakax jan walt"ayataw uñjasiwayi ukatx walja kayunakaw qhipäxar jaquntatäna. Metalat lurat barras ukat cruzadas ukanakax alayaruw tʼijtäna, jiwayir fósforonakjamaw uraqit jaltxapxäna. Mä qhana ch"uxña pilarax mä faro de calle ukham jach"a pilarax Smith ukat Dahl ukanakan taypinw uñstäna -kunatix ch"allt"asis chikat ch"iyjasispänwa- ukat kawkhantix Lauren ukat Yorge jupanakax sayt"atäsipkän ukat mä qawqha metronak almacén ukar qhipäxar uñtat sayt"äna.
  
  -Janiw kuna sarnaqañas utjkiti -sasa. Kenzix terrorista ukarux uñch"ukisïnwa, pä kutiw uñakipt"äna. -Jupax wali jiwatawa -sasa.
  
  Dahl jupax amuyunakap apthapisinx muelles ukanakaruw uñch"ukisïna. Mä jank"ak uñakipañax uñacht"ayiwa, wali askiwa, janiw khitis grúa de contenedores ukamp usuchjatäkänti. Jupax kunkapan micrófonoparuw amparapamp uchasïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Cámarajj jistʼantatawa" sasa. -Ukampis taqiniw jiwapxi -sasa.
  
  Lauren kullakajj kuttʼanjjänwa. -Janiwa, nayaxa pasañaniwa -sasa.
  
  Kenzi chachan amparapajj Dahl chachan amparaparuw samartʼäna. "Uka disparo apsuñajatak jaytañajapunïnwa. Nayax uka jan wali jaqin qunqurinakap t"unjañ munta; ukatsti mä tuqit jan ukax yaqha tuqit parltʼayapxirïta" sasa.
  
  -Wali risqiwa -sasa. Dahl chachajj kunatsa jan ukham lurkäna uk sum amuyäna. "Ukat pächasiw kunatix mä juk"a pachanx jupar aruskipt"ayañax utjaspawa".
  
  Kenzi kullakajj chuym ustʼayasisaw chhuxriñchjasïna. "Jumanakax Europa ukat América uksan sutipxar arsupxtaxa. Nayajj israelitatwa" sasa.
  
  Lauren kullakajj wasitatwa línea ukar sarjjäna. -Jiwasax sarañasawa -sasa. Ukanx mä cámara ukaw utjäna. Janiw walikiti -sasa.
  
  Dahl, Smith ukat Kenzi jupanakax jak"ankir autoruw secuestrapxäna, ukat amuyapxäna, kayuk sarañat sipansa phisqa minutonakak juk"amp munasispa ukhaxa, tiempox juk"ampiw qhispiyasispa.
  
  
  LLACH"A JALJA
  
  
  Drake jupax 47 callen hormigón ukar jaquntataw uñjasiwayi, reloj ukax tunka llatunkan minutos ukjakiw qarjatäna. Ukat jankʼakiw mä jan waltʼäwir puripjjäna.
  
  "¿Paqallqu, llätunk jan ukax Broadway?" Mai kullakajj arnaqasïna.
  
  Beau kullakajj barco apnaqeriruw amparapamp luqtäna. "Marea markax Central Park jak"ankiwa."
  
  "Jïsa, ukampis ¿kawkïr callerus uka calle pasañat chiqak irpapxistu?"
  
  Jupanakax pavimento ukan warkt"asipxäna kunawsatix segundos ukanakax pasawayki ukhamarjama, Marsh jupax janiw bomba nuclear ukak wakicht"kiti, jan ukasti equipos ukanakaw wakicht"asiski, jupanakax sapa minuto pä civiles ukanakan jakawip apt"asipxani, jutïr cita ukar qhipt"atapata.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Broadway sat cheqanjja, walja jaqenakaw sarnaqapjje" sasa. -Llatunk uru lurañani -sasa.
  
  Alicia kullakajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "¿Kunjamarak yattasti?"
  
  "Broadway sat cheqat istʼtwa. Janipuniw Llatunk jaqit istʼirïkti" sasa.
  
  "Ay, chiqapawa. Kawkhana-"
  
  "Janiwa! ¡Ukax Broadway ukankiwa!" Box mä akatjamat niya musical acentopampix jach"at arsüna. "Restaurante ukax wali jach"a chiqankiwa...niya".
  
  "Niya?"
  
  -¡Nayampixa!
  
  Bo jupax 100 metros ukch"a t"ijtirirjamaw sartasïna, mä sayt"at auto patxaruw jan ukankaspas ukhamaw jaltawayxäna. Drake, Alicia ukat May jupanakax qhipäxat jak"at arkapxäna, inti jalsu tuqir Broadway ukat cruce uksa tuqir kutt"apxäna, ukanx Times Square ukax lliphipi ukat lliphipi ukat ch"iyar uñacht"awinakaparux janiw yäqkänti.
  
  Mayampiw jaqinakax ch"iqiyañax ch"amakïpxäna, ukat wasitat Bo-x thakhi thiyaruw irpäna. Aka chiqans turistanakax tantachasipxirïna, qhipäxar qunt"asisaw jach"a utanaka ukat carteleranak uñch"ukipxirïna, jan ukax jakäwinakap apt"asipxañapataki ukat jach"a thakhin t"ijtxapxañapatakiw amtapxirïna. Barkers jupanakax jaqinakarux manq"añanak churapxäna, Broadway ukan kunayman uñacht"äwinakarux barato billetes ukanakaw churapxäna. Taqi samin laxranakaw thayar phuqhantäna, niyas wali ch"amamp, ch"amäki uka mistura. Jan utan jaqinakax jukʼanikïpxänwa, ukampis jupanakar arxatirinakax wali jachʼatwa ukat chʼamampiw qullqi churañatakix campaña lurapxäna.
  
  Nayraqatax Broadway ukaw utjäna, Nueva York markankirinakampi ukat visitantes ukanakamp phuqhantatänwa, sarnaqañ thakhinakamp phuqhantatänwa, kunayman saminakan tiendanaka ukat manq"añ utanakaw warkt"ata, qhant"at letreronakampi ukat A ukham uñacht"ayatanakamp muyuntata. Uka chiqat pasirinakax jan qhanpach uñt"atäpxänwa, kunatix Drake ukat SPEAR equipo ukankir jupamp chikaw t"ijtapxäna.
  
  Tunka phisqhani minutonaka.
  
  Bo jilatajj jupar kuttʼayasaw uñchʼukïna. "Navegador ukax pä tunk payan minutos sarañaw sasaw saraki, ukampis acera ukanakax wali phuqhantatänwa, taqiniw pachpa ritmo ukan sarnaqapxi".
  
  Alicia kullakajj akham sasaw jupar ewjjtʼäna: "Ukhamajj tʼijtjjam" sasa. "Jachʼa chuymam chʼalljjtayañamawa. Inas jukʼamp jankʼak sarjjañamatak yanaptʼchiristam" sasa.
  
  Janïr Bo chachajj kuns siskäna ukhajja, Drake chachajj nayratpach jankʼak chhaqtkäna uka chuymapajj jukʼamp chʼalljjtayatap amuyasïna. Nayraqata thakhix pä tuqit q"al jist"antatänwa, ukatx jilpachax q"illu taxis ukanakampiw jist"antata. Uka chʼiwipan pʼakjatäjjänwa, ukat khitinakatï uka cheqar jan muyuntañ yantʼapkäna ukanakajja, jukʼat jukʼatwa autonakap jukʼamp sum uñtʼañatakejj mistupjjäna. Uka acerajj pä toqenkir jaqenakamp phoqantatänwa.
  
  "Wila Infierno".
  
  Ukampis Bo jilatajj janiw kʼachachtʼaskänti. Mä k"achat saltañax mä jak"ankir taxi ukan troncoparuw irpäna, ukatx teja ukar t"ijtäna, capucha ukar jaltawayxäna ukat t"ijtäw qalltañamp chika linea ukar jaltawayxäna. May jupax jank"akiw arktäna, Aliciax arktäna, Drake juparux jaytawayi, auto apnaqirinakan arnaqatäñapataki ukat atacatäñapataki.
  
  Drake chachajj normalat sipansa jukʼamp concentración lurañapatakiw obligatäna. Uka maquinanakajj janiw taqpach pachpäkänti ukat metalanakapas mayjtʼarakïnwa, yaqhepajj jukʼat jukʼatwa nayrar sartapjjarakïna. Tʼijuñajj wali chʼamapunïnwa, ukampis mä autot yaqha autoruw tʼijtjjapjjäna, nayrar sartañatakejj mä jachʼa filampiw tʼijupjjäna. Walja jaqenakaw pä toqet uñchʼukipjjäna. Wali askipunïnwa, janiw khitis jupanakarux akan llakiskänti ukat Broadway ukat 54th, ukatx 57th calles ukanakan jak"achasir cruce ukar uñjapxäna. Kunawsatix autonakan jan walt"awipax juk"amp jan walt"ayat uñjasxän ukhax Bo jupax qhipa autot mistuwayxänwa ukat thakhinjam wasitat t"ijtxañ qalltäna, Mai jupax jupan jak"apankänwa. Alicia kullakajj Drake jilataruw kuttʼäna.
  
  "Qhipäxankir uka jistʼarat escotilla taypit jaquqanïtati janicha uk uñakipañakiw wakisi" sasa.
  
  "Jïsa, mä jan wali amtäwiwa. Uka pachanx janiw convertibles ukanakax utjkänti ukat yuspajarañakiw wakisi".
  
  Yaqha cruce ukat 57 calle qhipäxanxa, hormigón mezcladoranaka, camioneta de entrega ukat wila janqʼu barreranakaw uñstapxäna. Uka equipox suma t"ijtxapxtwa sasin amuyapxäna, jan ukax aka t"ijtäwix nayrïr t"ijtäwirjam chiqak nayrar sartaspa sasin amuyapxäna ukhaxa, mä akatjamat ilusiones ukanakax t"unjatäxäna.
  
  Mä camión de entrega qhipäxat pä jaqiw mistunïna, pistolanakax t"ijtirinakaruw chiqak uñacht"ayapxäna. Drake jilatajj janiw mä jukʼa tiempos faltkänti. Sapa kuti nuwasiñax, ch"axwañ maranakax, sentidonakaparux juk"amp askicht"ataynawa ukat ukanw qhiparatayna, pä tunk pusini horanak urunxa. Uka axsarkañ formularionakax jankʼakiw uñstäna, ukat jan pächasisaw pʼiqip chʼallxtayäna, cementot lurat camion jakʼachasisin nayraqatapanwa. Mä pistolajj ladoruw thuqtʼasïna, maynïristi uka jaqen cuerpop manqhanwa chʼalljjtäna. Drakex qhipäxar liwxatäna, kunawsatix uka ch"axwawix p"iqip ladopar purintäna. Jupanakan qhipäxapanxa, cementot lurat camionan ruedanakapan muyuñap istʼäna, kunattix wali chʼamampiw frenatäskäna, ukat conductorapan maldicionapsa...
  
  Jupax mä jach"a ch"iyar janchiruw jupar uñtat uñjäna...
  
  Ukat Aliciax axsarat jachir ist"äna.
  
  -¡Matt!
  
  
  llätunka JANK"A
  
  
  Drake chachajj kunjamsa jan controlatäki uka camionajj jupar kuttʼankäna uk uñjañakiw puedïna. Uka atacantes ukanakax janiw mä segundos qhipäxar kutt"apkänti, granizo ukamp jallu purintayapxäna, kunatix jupanakan seguridadapax janiw jupanakarux llakisiyapkänti. Jupax kunka, pecho ukat plexo solar ukanakaruw ch"ankhampiw jawq"jatäna. Jupax liwxataskir janchir uñjäna ukat p"iqip patxaruw t"ijtäna ukhax kayumpiw takt"äna.
  
  Nayrïr terroristax qhipäxaruw jaquntatäna, lankt"asisaw mä ruedamp t"unjatäna, uka ch"allt"atax qhipäxaparuw p"akjatäna ukat amenazar tukuyäna. Maynïristi Drake chachan jan sintt"asirïtapat muspharakaspas ukhamaw nayranakap ch"irmthapïna, ukat p"iqip jak"achasir camionan ikiñaparuw uñtäna.
  
  Uka q"uma ch"allt"asiñ ist"añax walikïskänwa. Drake chachajj jan amuytʼasirïtap amuyasïna, ukat nayrïr terrorista pʼeqe pʼeqepajj liwjjattʼat ruedanakan manqhan tʼunjatätap uñjäna, kunattejj camionan qhepäjjapajj juparuw muyuntäna. Marcojj chʼiyjatäjjänwa, jupajj suytʼañakiw utjäna. Chʼamakajj mä fracción de segundo ukhakiw taqe kunsa manqʼantäna, uka arunaksa manqʼantarakïnwa. Camionan manqhapajj jupa patjjaruw sarjjäna, jukʼampiw jukʼampi jukʼampi jukʼampi jukʼampi jukʼampi, ukat mä akatjamat saytʼasïna.
  
  Alicia kullakaxa amparapampiwa manqharu puritayna. -¿Jumajj walikïsktati?
  
  Drake jilatajj jupar jakʼachasïna. -Uka waynanakat sipansa juk"amp askiwa.
  
  Bo suyt"äna, niya kayut kayuru mayjt"ayasa, kunapachatix reloj uñkataskäna ukhaxa. "¡Pusaq minutonakaw faltjjäna!"
  
  Qarita, ch"uqt"ata, ch"uqt"ata ukat jawq"jata, Drake jupax janchiparuw ch"amanchawayi. Jichha kutinjja, Alicia kullakajj jupamp chikaw qheparäna, jakʼat faltasin mä jukʼa distraenak jikjjataspa ukham amuyaspa ukhama. Jupanakax turistas ukanakar jan walt"ayasaw Central Park South ukat Marea ukanakar yaqha manq"añ utanakan jikxatapxatayna.
  
  Mae kullakajj mä letrero uñachtʼayäna, Nueva York markatakejj janiw khitis uñjkänti.
  
  Bo jupax nayrar t"ijtäna. Drake ukat mayninakax punkun katjapxäna. Uka camarerajj jupanakar uñkatasaw uñchʼukïna, jan wali uñnaqtʼanïpjjatap uñjäna, jachʼa chaleconakaparus uñchʼukiskäna ukat qheparuw kuttʼjjäna. Nayranakapatjja, tʼunjäwi ukat tʼaqhesiñanak nayrajj uñjäna, ukajj qhanaw amuyasïna.
  
  -Jan llakisimti -sasawa Drakexa säna. -Jiwasax inglés arut uñt"atätanwa.
  
  Mai jupax mä qhanaw jupar uñtat khitäna. "Japonés aru".
  
  Ukat Box mä jach"a cejampiw chachanakan cuartopar thaqhañap jark"äna. "Chiqpachansa janiw inglés aru parlkiti."
  
  Drake chachajj wali jistʼantat restaurante taypinwa kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjam tʼijtäna, thakinjja mä silla ukat mesaruw cepilltʼasïna. Chachanakan bañopax jisk"akïnwa, pä urinario ukat mä aseo ukakiw utjäna. Jupax manqha manqharuw uñtäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Akanjja janiw kunas utjkiti.
  
  Tensión ukaw Beauregard chachan ajanupan uñacht"ayasïna. Jupajj relojapan botonanakaparuw chʼalljjtäna. "Tiempox tukusxiwa".
  
  Jupan jakʼankir camarerajj telefonojj istʼaskäna ukhajj saltʼasïnwa. Drake chachajj amparapampiw jupar luqtäna. -Jan jank"aki -sasa. Mä jukʼa tiempo apstʼasiñamawa" sasa.
  
  Jupax t"ijtxaspawa sasaw amuyäna, ukampis chuymapan mä amtäwipaw tubo ukar irpäna. Ukapachaw Alicia kullakax warminakan cuartopat mistunïna, ajanupanx llakit uñnaqampiw mistunïna. -Janiwa ukankiti -sasa. ¡Janiw ukham utjapkituti!"
  
  Drake chachajj jawqʼjatäkaspas ukhamaw chhuxriñchjasïna. Jupax muyuntat uñch"ukisïnwa. ¿Aka jiskʼa manqʼañ utan yaqha bañojj utjaspati? Inas mä cubículo irnaqirinakatakix utjchispa? Ukat mayamp uñakiptʼapjjañapänwa, ukampis uka camarerojj niyaw telefonot parltʼasjjäna. Nayranakapaxa Drake tuqiruw t"ijtäna ukat jawsirirux suyt"añapatakiw mayïna.
  
  "Ukax Marsh sat jaqiwa. Jumataki."
  
  Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. -¿Nayrïr sutijat jawsitu?
  
  -Jupax inglés jaqi sasaw säna. Uka camarerajj amparap chʼoqtʼasïna. -Ukhamakiwa jupax säna -sasa.
  
  Bo jupax jupan jak"apan qhiparäna. "Ukat niyakixay jumax jankʼak mayjtʼayassta, amigo, ukax jumawa."
  
  "K'umaräñamataki".
  
  Drakex teléfono tuqir amparap luqtäna, mä amparapampiw ajanupar ch"allxtayasïna, kunawsatix mä ola de qarjata ukat tensión ukax jupar jariqäna. ¿Kunjamatsa jichhajj pantjasipjjaspäna? Taqi jark"awinak atipjawayapxi, ukampirus Marsh jupax jupanakamp mä juk"a anatt"askakispawa.
  
  "Jïsa?"
  
  "Akan marchasipxam. Jichhajj ¿kunsa jikjjatapjjta uk yatiyapjjeta?"
  
  Drakex lakap jist"arasïna, ukat jank"akiw jist"antäna. ¿Kunas chiqap jaysäwix utjäna? Inas Marsh jupax "janiw kunas" uka aru suychïna. Inasa...
  
  Jupax mä juk"a samart"äna, jaysañat jaysañat pächasisa.
  
  -Kuns jikxatapxta uk yatiyapxita, jan ukax jutir minutonx pä Nueva York markankirinakar jiwayañ kamachiw utjani.
  
  Drake jilatajj lakap jistʼarasïna. ¡Maldita ukax walikïskiwa! -Jiwasax jikxatapxta-.
  
  Ukat Mai kullakax señoranakan cuartopat tʼijtʼasaw mistunïna, qʼuma azulejonak patxaruw liwxatasïna ukat ladoparuw jaquntasïna. Amparapanjja, mä jiskʼa janqʼo sobrew utjäna. Bo jupax mä fracción de segundo ukanx jupan jak"apankänwa, uka sobre aptasinx Drake juparuw churäna. Mai kullakax pampan ikiskäna, wali samsusaw jikxatasïna.
  
  Aliciax lakap jist"arataw uñch"ukiskäna. -¿Kawkhansa aka jikxatawayta, Sprite?
  
  "Jumax kuntix jupanakax "wayna uñnaqa" sapki uk lurawaytaxa, Taz. Ukat ukax janiw khitirus muspharayañapäkiti, kunattix jumax kimsa pusi tʼaqa chachäxtawa" sasa.
  
  Alicia kullakax amukt"añanx colerataw jikxatasïna.
  
  Drake jilatajj sobre jistʼarasaw chhuxriñchjasïna. "Jiwasax... jikxatapxta... aka... maldito flash drive, Marsh. Maldición, dude, ¿kunas akaxa?"
  
  "Jachʼa irnaqäwi. Jach"a irnaqawi. Mä juk"a llakitaw jikxatastxa, ukampis hey, inas jutïr kutin. Jichhax USB ukar sum uñakipt"añakiw wakisi. Akax qhip qhipa chequeo ukawa, ukat nayrjax ukhamarakiw jumat sipansa jan ukax NYPD ukankirinakat sipan juk"amp yatiñan jaqir pasañ munaraksta" sasa.
  
  "¿Akax... mä torta manqhanxa?" Drake chachajja, uka camarerajj uka jakʼan wali saytʼatätap amuyasïna.
  
  Marzo phaxsinxa wali jach"at larusitayna. "Ay, suma, ay, wali suma. Janiw pusirux bolsat mistuyañäniti, ¿janich ukhamäki? Jisa ukhamawa. Jichhajj istʼapjjam, tunka minutonakaw flash driven utjki ukanak khitinakatï jumat sipansa jukʼamp sumäpki ukanakar apayapjjañamatak churapjjsma, ukat mayampiw qalltapjjä" sasa.
  
  -Janiwa, janiwa, janiwa yatipkti -sasa. Drake jupax May tuqiruw amparapamp luqxatäna, jupax mä jisk"a mochila apt"ataw jikxatasïna, ukanx mä jisk"a laptop imantapxäna. Japón markankir warmix uraqit jalsusaw jak"achasïna.
  
  -Janiw aka markanx taqpach chuymas arknaqkañäniti, Marsh.
  
  "Umm, jïsa jumax ukham lurasma. Kunattix nayax ukham sista. Ukhamajj tiempojj pasawayjjewa. Laptop ukar arknaqañäni ukat kunas jutïrin utjani uk kusist"añäni, ¿walikiti? Phisqa, pusi..." sasa.
  
  Drakex mesaruw amparapamp ch"allt"asïna, kunawsatix línea ukax jiwxän ukhaxa. Colerasiñaw wilapan t"amt"äna. "Ist"am, Marsh..."
  
  Restauranten ventanapax phallawayiwa, kunawsatix camionetan nayrïr guardabarros ukax manq"añ utar jaquntatäna. Vidriojj pʼakjatäjjänwa, ukat tʼaqa tʼaqanakajj thaya taypinwa tʼijtjjäna. Uka cuartoruw lawanaka, plástico ukat mortero ukanakax phallapxäna. Camionetax janiw sayt"känti, llantanakaparuw ch"allt"asïna ukat jiwañan arkiripjamaw jisk"a cuarto taypin jank"ak saraskäna.
  
  
  TUNKÏ JAQIT ARSUÑATAKI
  
  
  Julian Marsh jupax ch"iqa tuqir liwxatasinx purakapanx wali llakt"ataw jikxatasïna. Pizza t"aqanakax pamparuw jaquntatäna ukat mä plato ensalada sofá ukar jaquntatäna. Jupajj jankʼakiw ladonakapar katthapïna, janiw larusiñ jaytañjamäkänti.
  
  Jupan nayraqatapan sayt"atäki uka jisk"a mesax Zoey kullakaruw khathatitayna, kunapachatix mä sallqa kayux jan amuyt"asis ch"allt"atayna. Zoe kullakajj yanaptʼañatakiw amparap luqtäna, ukat yaqha kusiskañ luräwiw qalltäna, ukat jankʼakiw amparapamp chʼalljjtayasïna. Jichhakamax Drake ukat tripulacionaparux Edison ukan jaquqanipxatap uñjapxi -mä turista ukham isthapt"at chachax calle chiqanw uka evento ukar filmaski ukx mä juk"a jasakiw uñjapxi- ukatx Broadway uksan frenético t"ijtäw uñjapxi - uka histérica escena ukax juk"amp esporádica ukhamänwa. , kunatix janiw walja cámaras de vigilancia ukanakax utjkänti, mä terrorista local ukar hackear - ukat ukjatx, bated breath ukampiw ataque ukar uñjäna, ukax kunjamakitix mezclador de hormigón ukar muyuntatw jilxattawayi.
  
  Taqi ukanakax wali kusiskañawa distrae. Marsh jupax mä amparapamp mä celular desechable ukat Zoe kullakax mayni amparapamp thixnip katxarutayna, kunawsatix mä qawqha jamp"inaka ukat ch"uñunak manq"askäna ukat Facebook ukan mensajenak apayanitayna.
  
  Jupanak nayraqatanjja, kimsa pantallanakaw utjäna, sapa pantallajj tunka llatunkani pulgadanakanïnwa. Jichhax uka chacha warmix wali sum uñjañ uñacht"ayapxäna, kunawsatix Drake and Company ukax italiano jisk"a manq"añ utar mantapxäna. Marzo phaxsinx horasa uñakipäna ukat kunayman samin nina naktäwinak uñch"ukiskäna.
  
  -Maldita, ukax jak"ankiwa.
  
  - ¿Jumaxa kusisitati?
  
  "Jïsa, ¿janich ukhamäki?"
  
  -Ukax mä normal peliculawa -sasa. Zoey kullakajj akham sasaw säna. -Ukampis juk"amp wila masinakax suyt"askäyätwa.
  
  "Mä jukʼa suytʼam, munat kullaka. Suma jikxatasiña".
  
  Uka chacha warmix mä alquilat apartamenton quntʼasisaw anattʼasipxäna, uka apartamentox terroristanakan mä celdapankänwa; básico, sasaw Marsh chachajj amuyäna. Pusi terroristas ukanakaw utjäna, jupanakat maynix nayrir mayitaparjamax marzo phaxsitx mä uñch"ukiñ utaw utt"ayawayi, ukax cine ukar uñtasitawa. Pita chacha warmix uñch"ukiñ munapkäna ukhax uka chachanakax ladopar qunt"asipxäna, mä jisk"a televisión ukar muyuntatw tantachasipxäna, ukat tunka tunka yaqha canalanakaruw escaneapxäna, yatiyäwinak thaqhasa jan ukax mä jawsañ suyt"asa. Marzo phaxsinx janiw yatkänti ukat janiw kuns lurkänti. Ukhamarakiw muspharkay jamasat uñch"ukiwinakarux janiw yäqkänti, jupax mä suma uñnaqt"an jaqiw jan uñt"at jaqit uñt"atätap sum yatïna, ukat yaqhip jaqinakax -yaqha chachanakas - uka kasta jaqir wali askit uñjañ munapxäna.
  
  Zoe kullakajj mä jukʼa yuspäratap uñachtʼayäna, amparanakap boxeadoranakapan nayräjjapar liwjjatasa. Infierno, jupax wali ch"ullqhi clavonakanïnwa.
  
  Sharp ukat ukampis kunjamatsa ... mä kusisiña.
  
  Mä juk"a pachax caja nuclear uñch"ukiskäna -mä término ukax janiw p"iqipat sum mistuñjamäkänti, jisk"a bombax jach"a mochila ukankchïnsa- ukat mä juk"a caviar lakaparuw ch"allt"asïna. Jupanak nayraqatan mesanakajj utjkäna ukajj wali sumapunïnwa, jan aljañjam ukat jan sawurani yänakampi luratänwa, ukampis taqe ukanakajj wali sumapunïnwa.
  
  ¿Mä bomba nuclear sutip arnaqasispachänti?
  
  Marsh jupax actuañ pachaw purinxi uk yatïna ukat jawsäna, mä suma camarera ukamp aruskipt"asa ukat mä inglés jaqimp aruskipt"asa, ukax mä thiya acento ukaniwa. Uka waynax uka muspharkañ timbres de arupat mayniw utjäna - kunatix campesinos ukanakar ch"allxtayäna - ukat Marsh jupax ajanunakap t"ijt"ayäna, vocal ukanx vocal uñt"ayañ yant"äna. Janiw mä jasak lurawikiti, ukat mä juk"a ch"amäxiwa kunapachatix warminakan amparanakapax Cascanueces conjunto ukar ch"allt"asipki ukhaxa.
  
  -Kuns jikxatapxta uk yatiyapxita, jan ukax jutir minutonx pä Nueva York markankirinakar jiwayañ kamachiw utjani. Marsh chachax ukham arskäna ukhax jachaqt"asïnwa, yatiqirinakapan cuarto chiqan colerat uñkatatanakap jan yäqasa.
  
  Inglés jaqix mä juk"a juk"ampi pächasïna. Marzox mä ensalada manq"at jaquqanir pepino phat"a jikxatäna ukat Zoe kullakax ñik"utaparuw manqhar ch"allt"äna. Janiw kunapachas amuyaskänti. Actanak pasaskäna ukhajja, marzojj cámara de incineración ukanwa parläna, jukʼampiw chʼajjwasïna. Jupan jak"apanx mä thaya botella Bollinger ukaw utjäna, ukat chika minutow mä jach"a vaso warxatäna. Zoe kullakajj irnaqasipkäna ukhajj juparuw jakʼachasïna, ukat pachpa vasotwa umtʼasipjjäna, llantanakajj mayj mayjawa, cheqas ukhamawa.
  
  -Phisqa -sasawa marzoxa telefonot säna. "Pusi, kimsa..."
  
  Zoe kullakajj amparanakapajj jukʼamp chʼamañchtʼatäjjänwa.
  
  "Paya".
  
  Inglés jaqix jupampiw negociañ yant"äna, qhanaw kunas infiernox utji sasaw jiskt"asïna. Marzo chachajja, wakichtʼkäna uka autojj nayratpach amtat horasan parabrisas taypit jaquqanitap amuytʼäna, jichhajj amtañapänwa, jankʼakiw saraskäna, jan amuytʼasir restauranteruw jakʼachasiskäna.
  
  "Maya".
  
  Ukat ukat taqi kunas phallawayxäna.
  
  
  TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Drake chachajj restauranten perqaparuw jankʼak purinïna, ukat camareraruw cinturapat katthapisin jupamp chika aynachtʼayäna. Vidrio ukat ladrillo fragmentos ukanakaw liwxatkir cuerpopat jaquqanïna. Uka nayraqatar jutir camionetax juk"amp tracción uñstayañatakiw chhuxriñchjasïna kunatix llantanakapax restauranten pampaparuw ch"allt"äna ukat auton chika taypipax ventana alféizar patxar jaquntatäxänwa, jichhax qhipäxapax pataruw jalxatäna ukat vidrio patat lintel ukar ch"allt"asïna. Metal ukat raspado. Uka mesanakajj tʼunjatäjjänwa. Sillunakax nayraqatapan basurar uñtataw tantachasipxäna.
  
  Alicia kullakajj mä ratukiw mesa jakʼan sarnaqäna ukat liwjjatasïna, mä sapa usuchjatapajj mä jiskʼa chʼaphiw kayupan mä jiskʼa khuchhurata, ukajj jankʼakiw tʼijtäna. Mai kullakax kunjamatsa jan kuna jan walt"awimp kust"at mesa patat liwxatañ atipjatayna, ukat Bo jupax mä thakhi juk"amp sumaw saratayna, jupar jaltasaw mä patat yaqha chiqar jaltawayxatayna, qhiparusti saltañatakix pachaparuw puritayna ukhamat kayunakapamp amparanakapamp lado pirqaru ch"allt"añataki.ukat yanapt"arakïnwa juparux jan kuna usun uraqir puriñapataki.
  
  Drakex uñch"ukisïnwa, camarerax jupan jak"apan arnaqasïna. Alicia kullakajj juchañchasaw uñkatasïna.
  
  -Ukhamaxa jumaxa juparuxa katjtawa, ¿janich ukhamäki?
  
  "¡Amuyasipxam!"
  
  Camionetajj wali nayrar sartaskakïnwa, payïr tʼaqampiw jukʼamp jukʼampi saraskäna, ukampis jichhajj mä pistolan barrilpaw pasajeronakan apaqat ventanapat mistunïna. Aliciax patat ch"allt"asisaw ch"allt"asïna. Mai kullakax mä juk"a qhipäxar kutt"awayxäna. Drake chachajj pistolap apsusaw suxta balanak jan cuerponi amparapamp jawqʼjäna, uka jistʼantat cheqanjja wali jachʼatwa istʼasïna, camionetan istʼasir wararitapamp chikaw istʼasïna. Box niyaw sarnaqxäna, auton qhipäxaparuw muyuntäna. Qhiparusti ruedanakax janiw muyuntkänti ukat sayt"xarakïnwa. Pʼakjata mesanaka ukat sillanakajj capuchatjja ukat teja patjjatsa cascada ukham mistunïna. Drake jupax janïr nayrar sartkasax camarerax jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatakiw uñjäna, ukampis uka pachakamax Bo ukat May jupanakax auton jak"achasipxänwa.
  
  Bo jupax conductoran ventanap p"akjatayna ukat uka chimpumpiw ch"axwatayna. Mai kullakajj pʼakjata parabrisas toqew kawkhantï jikjjataskäna uk uñakipäna, ukatsti mä chʼiyjat lawa apthapïna.
  
  "Janiwa" sasaw Drakex qalltäna, arupax mä juk"a chhuxriñchjatänwa. -Jiwasaxa-.
  
  Ukampis Mai kullakajj janiw istʼañ munkänti. Antisas uka improvisado armajj parabrisas taypit wali chʼamampiw jaqontäna, ukatwa auto apnaqerin nayraqatapar chʼalljjtäna, cheqaparuw khathattʼasïna. Uka jaqin nayranakapax qhipäxar kutt"awayxäna ukat jupax Bo ukamp nuwasiñ jaytxäna, francés jaqix musphataw uñnaqäna.
  
  -Chiqpachansa jupax nayamp chikäskänwa -sasa.
  
  Mai kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. -Nayax yanapt"añajawa sasaw amuyayäta -sasa.
  
  "Yanapa?" Drake jilatajj mayamp sänwa. -Uka jan wali jaqinakat maynirus jakkir munapxta -sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Ukat uka qellqatanjja" sasa. "Nayajj walikïsktwa, ta. Ukampirus Wendy camarera ukan asnupar qhispiyañ uñjañax wali askiwa".
  
  Drakex lakap ch"akhutayna, mä juk"a manqhankir nivelan Aliciax jupat larusiñak yatïna. Beauregard chachajj nayratpachwa autot autot irpsuwayjjäna ukat bolsillonakapatwa thaqhaskäna. Aliciax mä milagro jan llamkt"at laptop ukar jak"achasïna. USB flash drive ukax cargañ tukuyxäna ukatx mä qawqha jamuqanak uñacht"ayäna, qullqit lurat latanakan jan walt"ayat uñacht"äwinakapa, ukax Drake wilap thayaruw tukuyäna.
  
  Ukat alambrenaka ukat relénak uñakiptʼasajj akham sänwa: "Mä bomba manqhapar uñtasitawa" sasa. -Akax Moore-r apayanipxam janïr kunas paskipana.
  
  Alicia kullakajj maquina patjjar qontʼasisaw llamktʼäna.
  
  Drake chachajj uka camareroruw kayut saytʼañapatak yanaptʼäna. "¿Walikïsktati, munasiña?"
  
  "Naya... nayax ukham amuyta."
  
  -Minta -sasa. Jichhajj ¿kunjamarak mä jukʼa lasaña lurañasasti?"
  
  "Chef... cocinerojj janiw purinkiti." Uñnaqapajj tʼunjäwi uñjasajj ajjsarañampiw chʼalljjtäna.
  
  "Maldita, microondas ukar jaquntañakiw sasaw amuyayäta".
  
  "Jan llakisimti". Mai kullakajj jakʼachasisin amparapampiw uka camarerojj amparapamp luqtäna. "Jupanakax wasitat sayt"ayatäpxani. Seguro empresajj uk sum uñjañapawa" sasa.
  
  "Ukwa suytxa".
  
  Drakex wasitat lakap ch"akhutayna, aka kutix jan ñanqhachasiñataki. Jïsa, wali samsusipkäna ukax mä bendicionapunïnwa, ukampis Marsh ukat masinakapampix jaqinakan jakäwip tʼunjasipkakïnwa. Jan mä jukʼa conciencianïsa. Jan ética ukat jan llakisiñampi.
  
  Mä conexión psíquica toqejj mä teléfonojj istʼaskäna ukhamänwa. Jichha kutix Drakex telefonot jaysäna.
  
  -¿Jichhax wali ch"akhanak ch"allt"asisktati?
  
  Marsh chachan arupax kuns ch"allt"añ munäna, ukampis profesionaljamaw uk luräna. "Fotonakam jukʼamp apayanipjjta".
  
  "Ay, wali sumawa. Ukhama, ukax mä juk"a askichatawa. Nayax suyt"askta ukhax kuns manq"añatakis apthapisma, kunatix aka jutir chiqax - walikiwa, jiwayaspawa."
  
  Drake jilatajj chhuxriñchjasïna. -Jumax yatisktawa, janiw jichhakamax bomba yant"apkti.
  
  "Ukat uk istʼasajja, katjañ yantʼkasajj kunanaktï jukʼamp sum lurañ munkta uk uñjtwa. Janiw ukhamäkaniti, machaq masija. Ukajj janiw kunjamatsa paskiti. Policianakamasa ukat agentenakamasa, pallapallanakas bomberonakasa, inas mä suma aceitempi uchat maquinan chikanchasipxchispa, ukampis jupanakax mä maquinakïsipkiwa, ukat thakir sarañatakix mä jukʼa pachaw munasispa. Ukhamajj aka tiempompiw jumanakar chʼiyjañatak apnaqaskta. Wali kusiskañawa, confiyam" sasa.
  
  "¿Kunsa Pita jaqinakax taqi ukanakat jikxatapxi?"
  
  Marzo phaxsinx cackled. "Ay, nayax amuyta jumax yatisktawa aka ina ch"usat tama ragamuffins ukax jichhakiw phallawayi. ¿Kunapachas jukʼamp chiqäki ukajj utjawayi? Jupanakax mä serial killer, psico-stalker, megalomanía ukat envidioso overlord ukanakamp irpataw uñjasipxäna. Taqeniw mä pachpa jaqëpjjäna" sasa.
  
  Uka horasanjja, Alicia kullakajj Drake jilataruw jakʼachasïna. "Ukhamajj yatiyapxita - ¿kawkinkis uka jan wali jaqixa?"
  
  "Ay, machaq tawaqu. ¿Jumax rubio jan ukax asiático ukhamätati? Inas rubio ukhamächi, kunjams ist"asi ukarjama. Munat kullaka, kawkhantï jikjjataski uk yatjjayäta ukhajja, jakkir ñikʼutaparuw jaytayäta. Tyler Webb chachajj nayratpachaw mä kuns munäna. Kawkhans jikxatañapa uk amuyaskäna ukhaw Pitia sat jaqinakarux sarxäna" sasa.
  
  "¿Kawkïris qhatun utjäna?" -sasawa Drakex jiskt"äna, jichhax tiempo ukat yatiyawinak jikxatañataki.
  
  "Aka chiqax chiqpach colmena de uñisiñawa, ¿chiqati? Ukan lurat taqe acuerdonakajj walja maranak akapachar jan waltʼayaspa uk amuytʼañäni" sasa.
  
  "Ramses jupax kuns aljatayna" sasaw Drakex mallt"asis säna.
  
  "Jïsa. Ukat nayax yatxatwa, uka k"ari salchicha francesa pâté ukax nayratpach kunas uka manq"ax uk yatiyapxtam. Jan ukajj jichhajj jupar jisktʼapunismawa" sasa.
  
  Ukhamajj ukajj cheqätapwa uñachtʼayäna. Marzox jupanakar uñch"ukiskäna, restauranten jan nayranïkchïnsa. Drake jupax Moore juparux mä jisk"a yatiyaw apayanitayna. "¿Kunjamarak Webb chachajj kawkirus saräna uk yatiyapjjasmasti?"
  
  "Walikiwa, chiqpachansa, ¿khitis nayaxa, Fox News? Ukjjarusti qollqe mayipjjeta" sasa.
  
  -Nayax uka asnu terroristampiw askichä -sasa.
  
  -Ukat jichha irnaqawiru kutt"añani. Marzox uka arunak arsüna, ukatx kusist"kaspas ukhamaw amuyasïna, mä akatjamat larusïna. "Perdón, chiste personal. Ukampis jichhax arknaqañ tuqit control partempiw tukuyxtanxa. Jichhajj kunanaktï mayipkta uk jumanakar qhanañchañ munta" sasa.
  
  -Ukhamaxa, yatiyapxita -sasa. Alician arupax qarjataw ist"asïna.
  
  "¿Kunas uka tuqitxa wali muspharkañaxa? Aka bombax phallawani, nayax jan taqpach satisfactaskä ukhaxa. Khitis yatpacha, munat jilata, inas nayajj juman dueñopäñsa amtaskchïta" sasa.
  
  Mä ratukiw Aliciax sarañatak wakicht"atäkaspas ukhamänwa, nayranakapas ukat uñnaqapas phichhantatäxänwa, ukhamat waña quqar phichhantañataki.
  
  Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Jumampi sapakïñ munta" sasa.
  
  Marzojj mä jukʼa samartʼäna, ukat jankʼakiw sarantaskakïna. "Museo de Historia Natural, pä tunka minutos ukja".
  
  Drakex relojap uñt"ayäna. -Ukat ukatsti?
  
  "Hmmm kunas?"
  
  "Akax mä jach"a arquitecturawa".
  
  "Ay, walikiwa, jumatix aka chiqar puriwaysta ukhaxa, José González sat chacha guardia de seguridad sat jaqiruw isi apsuñ iwxtʼsma. Mä masijax qhipa arumax chalecopan forroparuw mayiwinakaj sawt"awayitu. Kunjamsa documentonak apañatakejj qalltanjja, jïsa, ukat khititï apayanki ukar jan kuttʼayasa" sasa.
  
  Drakex janiw jayskänti, taqi kunat sipansa, musphataw jikxatasïna.
  
  Marsh chachajj mayampiw muspharkañ yatiñanïtap uñachtʼayäna: "Kuntï amuyapkta uk yattwa" sasa. "¿Kunatsa fotonak correo electrónico tuqiki apayanisma ukat kuntï munkta uk yatiykäta? Ukhama, nayax mä peculiar jaqitwa. Pä ladonïtwa, pä amuyunïtwa ukat pä ajanunïtwa sasaw sapjjetäna, ukampis pä sapaqat suma uñnaqtʼanïkaspas ukham uñjañaw jukʼamp askixa. Mä chiqax kurva, mayni chiqax k"uchu. ¿Kunsa nayajj sañ munkta uk yattati?
  
  Drake jilatajj chhuxriñchjasïna. -Chiqpachansa khitïtas uk yatta -sasa.
  
  "Jach"a, ukhamax yattwa jumax amuyasmawa, kunapachatix pusi jiwat cuerponakamar niya tunka paqallqun minutonakan ch"iyjat uñjä ukhaxa, muspharkañ kusisita ukat wali phiñasitaw jikxatasï. Jumanakampi chika. Jichhax aruntt"asipxam -sasa.
  
  Línea ukax p"akjataw uñjasi. Drake chachajj relojap chʼetjjtayasïna.
  
  Pä tunka minutonaka.
  
  
  TUNKA PAYNI JAQINAKANA
  
  
  Hayden ukat Kinimaka jupanakax Ramses jupamp chikaw tiempo apst"asipxäna. Terrorista príncipex suxta metro cuadrado celdapanx jan chiqapar uñjatäkaspas ukhamaw amuyasïna: q"añut uñt"atäna, jan ch"ukuni ukat qhanpachas qarjata, jaulankir león ukham nayraqatar qhipäxar sarnaqäna. Hayden kullakajj armadurap uchasïna, Glock ukat munición de repuesto ukanakap uñakipäna, ukat Mano jilatarojj ukham lurañapatakiw mayïna. Jichhat uksarux janiw kuna ch"amas utjxaniti. Ramses ukat Marsh jupanakax wali yatiñanipxänwa, janiw jisk"achatäpkänti.
  
  Inas terrorista sat mitojj kawkhantï munkäna uka cheqankchïna.
  
  Hayden jupax pächasïnwa, wali pächasïna. Castillo manqhan nuwasiñasa ukat guardia cuerpopan jan waltʼayat jiwatapajja, kunjamsa qhespiñ munäna uk uñachtʼayäna. Ukatjja, ¿suma uñtʼatäñapajj tʼunjatäpachänti? ¿Janit jan walinak askichañatakejj wal chʼamachasiñapäki? Inas ukhamächïna, ukampis jaqejj jan waliptañkamajj janiw tʼunjatäkänti. Hayden jupax sarnaqaskir uñjäna, kunawsatix Kinimakax mä pä plástico sillunak jupanakar apankäna ukhaxa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Aka markanjja armas nucleares ukanakaw utji. "Ukax nayax yatxatwa kunatix Tyler Webb ukat Julian Marsh jupanakampiw mä amtar puriwayta. Jumax aka markanktawa, ukat pachax purinkani ukhax maldito asegurar jan uraq manqhankatamat. Chiqans arkirinakamax janiw yatipkiti nanakampïtamxa..." Jupax ukanw warkt"ayäna.
  
  Ramses jupax sayt"asïna, qarjata nayranakapamp uñkatasa. "Chiqansa, mä sallqjañ sañ munapxtaxa, kawkhantix markajax niyaw Marsh-ar jiwayapxani, bombax juchaniw sasaw sapxani, ukat phallapxani. Ukx Webb ukat guardaespaldas ukanakat yatiñamawa kunatix jupanakakiw yatipxäna. Ukat jumanakax yatipxaraktawa, jupanakax nayan kamachix suyt'apxi" sasa. Jupax jupa pachpas p"iqip ch"allxtayäna.
  
  Hayden jilatajj suytʼaskäna. Ramses chachajj wali yatiñanïnwa, ukampis ukajj janiw tinkuñap sañ munkänti.
  
  Ramses jilatajj akham sänwa: "Jupanakajj phallasipjjaniwa" sasa. -Jupanakax jupanakpachaw amtapxani -sasa.
  
  Kinimakax akham sänwa: "Qhipa horanakamax niyas jan aguantañjamaw tukuyapxaraksna.
  
  Ramses jilatajj akham sänwa: "Janiw aka cancelañaj lurapkitätati" sasa. "Tʼaqhisiyañ tuqis ukhamaraki. Janiw nayajj uka phallañ jarkʼkäti" sasa.
  
  "Kunsa munta?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna.
  
  "Arst"äwinakaw utjani".
  
  Jupat yatjjatäna, akapachan machaq uñisiripan nayraqatapar wali sum uñchʼukiskäna. Uka jaqinakax janiw kuns kutt"ayañ munapkänti, janiw aruskipt"añ munapkänti, ukat jiwañax mä kasta Paraíso ukar puriñkamakiw sasaw amuyapxäna. ¿Kawkirus ukajj puriyistu?
  
  Chiqpachansa, ¿kawkhansa? Jupax armap thaqhañatakiw ch"axwäna. Ukat akham sarakïnwa: "Khititï walja jaqenakar jiwayañat sipansa jan kuns munki ukajj facilakiwa" sasa. -P"iqiru mä balampi -sasa.
  
  Ramses chachajj ajanupampiw barras ukanakar chʼalljjtayasïna. -Ukhamaxa nayraqataru sartañani, occidental perra.
  
  Hayden chachajj janiw mä yatxattʼat jaqëñajj wakiskänti, ukhamatwa uka jan almankir nayranakan qhantʼkäna uka loqtañasa ukat chʼamachasiñasa liytʼäna. Jan arsakiw kuna tuqittï parlkäna uk mayjtʼayasax cuartot mistuwayxäna, ukat anqäx punkux wali amuyumpiw jistʼantasïna.
  
  Janipuniw sinti amuyasiñamäkiti.
  
  Uka jakʼankir cuartonjja, Robert Price sat chachan celdapaw utjäna. Jupax secretarior akan qhiparañapatakiw permiso katuqäna, kunatix niyaw jan walt"äwix utjañapäna ukat jupax uka tuqinx kuna lurañas utjaspawa. Kunapachatï Kinimaka jilatampi cuartopar mantapkäna ukhajja, Price jilatajj jachʼa jachʼa tukusaw uñkatarakïna.
  
  -¿Kunsa jumaxa uka bomba tuqita yatta? sasaw jiskt"äna. "Ukat ¿kunatsa Amazonas markankayäta, bazar terrorista ukar visittʼasa?"
  
  Preciojj camaparuw chhaqtjjäna. "Nayax mä abogadow munta. Ukat ¿kunsa jumax sañ munta? ¿Bombampixa?
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Bomba nuclear" sasa. "Akan Nueva York markanxa. Yanapt"asiñamawa, jumax mä pedazo de mierda. Kuntï yatkta uk yatiyasaw jichhak yanaptʼasim" sasa.
  
  "Qhanpacha". Price jilatajj nayranakap chʼoqtʼasïna. "Janiw nayax kuns yatkti".
  
  "Traición lurapxtaxa" sasaw Kinimakax janchip cámara ukar jak"achasïna. "¿Ukham amtatäñ munasmati? Mä epitafio allchhinakamatakiwa. Jan ukajj ¿Nueva York markar qhespiyañ yanaptʼir arrepentisirjam uñtʼatäñajj jukʼamp askïspa?"
  
  "Qhawqha munasiñas sasksta" sasa, Price chachan arupajj mä kʼullu katarir uñtataw chʼalljjtäna. "Janiw kuna aruskipäwinakans "bomba" tuqitx chikañchaskti ukatx janiw kuns yatiskti. Jichhajj achiktʼasim, abogadojja" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Mä jukʼa tiempo churarakïma" sasa. "Ukatxa Ramsesampi jumarusa mayaru uchapxäma, pachpa celdaru. Ukampi nuwasipxasmawa. Khitis nayraqat parli uk uñjañäni. Jupax jakañat sipansa jiwañaw jukʼamp askixa, ukat sapa jakkir almaruw irpañ muni. Juma? Jan jiwayasiñatakix chʼamachasiñamawa" sasa.
  
  Price jilatajj wali llakitaw uñnaqäna, mä qhawqha arunakapampis ukhamaraki. "¿Jan abogadonïsa?"
  
  Hayden jilatajj kuttʼanjjänwa. -Fuck juma -sasa.
  
  Secretariow jupar uñjäna. Hayden jupax manqhan jist"antatayna ukat Mano ukar kutt"atayna. -¿Kuna amuyunakas utji?
  
  "Web jilatajj uka toqet yanaptʼaspati sasaw jisktʼasta. Jupajj taqe uka tiemponjja, mä figura jaqënwa" sasa.
  
  "Janiw aka kutix, Mano. Webb jilatajj janiw jukʼamp arktjjestuti. Nayajj yattwa, taqe kunas Ramses ukat Marsh satänwa" sasa.
  
  -Ukhamaxa, ¿kunas jutïrin utjani?
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Janiw yatkti kunjamsa yaqha toqet Drake ukat waynanakar yanaptʼsna" sasa. "Equipox niyaw taqi ukanak chika taypinkxi. Homeland ukax taqi kuns uñjawayi, policía ukanakax punkunakar ch"allt"atapat qalltasa, ch"amamp jikxatat qullqi qhipäxan imantat uñch"ukirinakaruw uñjawayi, mä ejercito uñstayañkama ukat NEST, equipo de apoyo nuclear de emergencia ukan puritapa. Policianakax taqi chiqankapxiwa, taqi kunatix utjki ukanakampi. Sappers ukanakax wali alerta ukankapxi. Ramses sat chachar pʼakjañatakejj mä thak jikjjatañasawa" sasa.
  
  -Jumax jupar uñjtati -sasa. ¿Kunjamatsa mä jaqirux p"akintasma, jupax janiw jakkiti jan ukax jiwxiti?
  
  Hayden jilatajj colerataw saytʼasïna. "Chʼamachasiñasawa. Jan ukajj ¿jan ukajj ¿janit apanukuñ munasmati? Taqinipuniw mä gatillo ukanipxi. Aka laq"ux kunayman tuqitwa. ¿Kunjamäskis, jakäwipa, imantat familiapa? Yanaptʼañatakejj kuns lursna ukaw utjañapa" sasa.
  
  Kinimakax Karin Blake kullakax computadora ukan experienciapat apsuñ munäna, ukampis uka warmix Fort Bragg ukan régimen ukarux wali chuym ch"allxtataw jikxatasïna. -Mä irnaqäw thaqhir sarañäni -sasa.
  
  -Ukat mayisiñaw tiemponïñasataki -sasa.
  
  "Ramses jupax nayrar sartañapatakix suyt"apxi. Mä jukʼa tiempow utjistu" sasa.
  
  "Jumax nayat sipans wali sum ist"taxa, Mano. Mä jukʼa tiempotjja, Marsh jilataruw jiwayapjjani ukat phallapjjarakini" sasa.
  
  
  TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Dahl jupax jan walt"ayat yatiyawinak ist"äna, kunawsatix Smith jupax Manhattan markan jach"a thakhinak taypin autop apnaqkän ukhaxa. Suertenixa, janiw jayarst"apxañapäkänti, ukat janiw taqpach arterias de hormigón ukanakax taqpach ch"amakt"atäkänti. Ukatakix mä taqpach equipo de denunciantes ukanakax ukankapkaspas ukhamaw amuyasïna, asentamientos pobres ukan juk"amp jisk"a snitch ukanakat qalltasa, juk"amp qamir, jan chiqapar uñjir multimillonario ukat taqiniw uka taypinkapki ukanakar puriñkama. Ukax walja ch"axwañ yatiyawinakar puriyatayna, ukampis markapanx taqi kuns lurapxäna, atiniskañ yatiyäwinakat mayjt"ayat yatiyawinakat jaljañataki.
  
  "Uñt"at celdanakat pä celulanakax jak"ankir mezquitampiw wali sum chikt"ata", sasaw Moore jupax Dahl juparux auricular ukar säna. Jupaw direccionap dictatayna. "Ukanx mä agente encubierto ukaw utjistu, jupax wali machaqäkchisa. Aka chiqax urunakpachaw saparst"ata sasaw saraki".
  
  Dahl chachajj janipuniw kuns amuyañjamäkänti. "¿Chiqpachansa akax mezquita terminología tuqit kamsañs muni?"
  
  -¿Kunas sañ muni? Ukax sañ muniwa, gosh, ukar sarañamawa ukat Ramsés chachan mä celulapsa q"umachañamawa" sasa.
  
  "¿Activismo civil ukax?"
  
  "Janiw walja parlañas utjkiti. Ukampis khitis ukankchixa, janiw Diosar mayisiñanak liytʼkaspati. Taqi salas de servicios públicos ukatxa cámaras subterráneas ukanaka thaqhaña. Ukat wakichtʼasipxam. Noviojajj janiw sapa kuti jan wal amuykiti, ukatwa amuytʼasirïtapar confiyasta" sasa.
  
  Dal jupax yatiyawinak yatiyatayna ukat coordenadas ukanakax GPS ukar qillqt"atayna. Wali askiwa, niyas mezquita pataruw puripxäna, ukatx Smith jupax volante ukarux bordillo tuqir muytayäna.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Providencia" sasa.
  
  -Nayra katanajaru suti churata -sasa. Kenzi kullakajj amtasisajj wali jachʼatwa arsüna.
  
  Dahl chachajj chalecopan hebillanakap chʼamañchtʼäna. -¿Wakicht"atäpxtati? Pachpa luraña. Jiwasax wali ch"amampiw ch"axwapxta ukat jank"akiw ch"axwapxta, jaqinaka. Janiw khuyapayasiñax utjkaniti".
  
  Smith jilatajj motor jistʼantayäna. "Janiw kuna jan waltʼäwinakas nayat utjkiti."
  
  Alwax wali aruntt"ataw jupanakarux autot saraqasin thakhi thiyankir mezquita ukar yatxatapxäna. Uka jakʼanjja, wila janqʼo ventilación ukaw utjäna, uka ventilación ukaw vapor mistüna. Uka edificiox cruce de carreteras ukan jikxatasi, pä callinw t"ijtäna, colores ventanas ukat fachada extendida ukax comunidadan chiqapawa. Uka edificio patxanx mä jisk"a minaret ukaw utjäna, muspharkañawa ukat niyas muyuntat fachadas de hormigón ukanakaruw arnaqasïna. Callet mantañax mä par vidrio punkut mantañänwa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Jiwasax mantañäniwa" sasa. -Jichhaxa sarxapxam -sasa.
  
  Jupanakax amuyuparjamaw thakhi chiqancht"asipxäna, amparanakap luqxatasaw autonak sayt"ayapxäna. Jichhajj mä samartʼañajj taqe kunwa jupanakarux aptʼasispa.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Jachʼa cheqawa" sasa. "Uka manqhanx mä amtat tama jikxatañax ch"amawa".
  
  Dahl jupax Moore jupampiw aruskipt"äna. -Jiwasax chiqansktanwa -sasa. ¿Yaqha kunas jiwasatak utjtamti?"
  
  "Jïsa. Chachajajj celulanakajj oraq manqhankiwa sasaw sitäna. Jupajj katoqatäñ jakʼankjjewa, ukampis janiw jichhürunakan yanaptʼañatakejj jakʼachaskiti" sasa.
  
  Dahl jupax yaqha acera chiqancht"asis mezquitan nayrïr punkunakap jist"arañkamaw yatiyäwinak yatiyäna. Jachʼa sentidonakampi, jukʼat jukʼatwa manqhar sarapjjäna, nayranakapajj mä jukʼa chʼamaktʼir qhanaruw yatintasïna. Janqʼo perqanaka ukat techonakas qhanaw qhantʼäna, qorit lurat lamparanaka ukat wila ukat qorit lurat alfombras ukanakas utjarakiwa. Taqi ukanakax registro ukan qhipäxapan jikxatasïna, ukanx uka jaqix jan uñt"at suyt"awimpiw jupanakar uñch"ukitayna.
  
  -¿Nayasti yanapt"irismati?
  
  Dahl jupax SPEAR ID ukap uñacht"ayäna. "Jïsa masi, jumax lurasmawa. Uraq manqhan jamasat mantañ utamar irpapxitasmawa" sasa.
  
  Uka administradorajj jan amuytʼasirïkaspas ukhamänwa. -¿Kunas akaxa, mä chist"awi?
  
  Dahl chachajj amparap luqtäna: "Mä chiqar sarjjam" sasa.
  
  "Ey, janiw jaytkirismati..." sasa.
  
  Dahl chachajj camisapat katthapisinjja, contador patjjaruw uchäna. "Nayax amuyta, nayax mä chiqar sarxañamawa sasaw sista".
  
  Uka equipox jank"akiw pasapxäna ukat mezquitan jach"a edificioparuw mantapxäna. Uka cheqajj chʼusakïjjänwa ukat qhepäjjankir punkunakas jistʼantatäjjänwa. Dahl jupax Smith ukat Kenzi jupanakat jark"aqasiñ suyt"äna ukatx pä kutiw ch"allt"äna. Uka lawanakax t"aqanuqtawayxänwa ukat paneles ukanakax pamparuw jaquntatäna. Uka horasanjja, qhepäjjankir vestíbulotjja, chʼajjwañanaka ukat chʼajjwañanakaw istʼasïna. Uka equipox cargonak katuqapxäna, uka chiqarux ch"amanchapxäna. Kimsa segundonakax pasawayxänwa, ukatx spetsnaz comandantex ajanupas cascopas lado pirqa qhipäxatw mistunïna.
  
  -¿Jumax Dal ukhamätati?
  
  Uka sueco jaqix chuym ch"allxtayäna. "Jïsa?"
  
  "Moore jilatajj khitanipjjetäna. NUWAÑA. Juman anattʼäwimar yanaptʼañatakiw akankapjjta" sasa.
  
  -¿Jiwasan anatt"awisaxa?
  
  "Jïsa. Machaq yatiyawi. Jumax jan wali maldito mezquitanktawa, ukat jupanakax wali manqharuw allsupxäna. Jupanakar jaqunukuñatakix mä ataque frontal ukaruw munasispa. Ukat kayunakaruw amtapxta -sasa.
  
  Dahl jupax janiw gustkänti, ukampis jupax procedimiento, etiqueta de trabajo akan irnaqañax ukx amuyarakïnwa. SWAT ukax nayratpach juk"amp suma chiqan utjatapax janiw kuna jan walt"awis utjkänti.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Thak uñachtʼayapjjeta" sasa.
  
  "Jiwasapxtanwa. Chiqap mezquitax thakhi thiyankiwa."
  
  "Mayni tuqinxa..." Dahl jupax juramento luratayna. "GPS ukampix maldito jan walinak lurañaw wakisi."
  
  -Jupanakax wali jak"ankxapxiwa -sasa. Uka oficialajj amparap chʼoqtʼasïna. "Ukat uka inglés juramento aruxa almaruw junt"ucharaki, ukampis ¿janit jiwasax maldito asnunakasar kuynt"añ pachax purinxi?"
  
  Minutonakax pasawayxänwa, kunawsatix equiponakax ch"axwapxäna ukat mä partido de raiding ukham utt"ayapxäna, kunawsatix wasitat thakhi chiqancht"apkäna ukhaxa. Mä kuti tantachtʼasisajja, janiw mä segundos ina chʼusar aptʼaskänti. Mä taqpach ataque ukaw qalltawayi. Uka chachanakax edificion fachadaparuw atacapxäna, punkunakat jaqunukupxäna ukat vestíbulo ukar mantapxäna. Payïr oladajj jupanak taypit pasaskäna, kuna señalanaktï jupanakar yatiyapkäna uk thaqhasajj ventilacionampiw mistunïna. Uka chʼiyar punku jikjjataskäna ukhajja, uka jaqejj mä explosivo carga uchasaw phallawayjjäna. Mä phallawiw utjäna, Dahl jupax suykäna ukat sipans juk"amp jach"änwa, ukampis mä radiompiw fuerzas especiales ukanakax qhan jakt"apxäna.
  
  "Boobytrap" sasaw p"iqinchirix juparux säna. -Jupanakax juk"ampiw utjani -sasa.
  
  Sueco jaqix mä juk"a samsuwayxänwa, nayratpachx agentes subterráneos ukan askïtap yatïna ukat jichhax janiw armaskänti jupanakarux kunatix wakiski uk churañataki. Imantat irnaqañax policianakan wali kʼari ukat jakäwip mayjtʼayir lurañanakat maynïrïnwa. Ukajj mä jukʼa ukat wali valorani agentepunïnwa, uñisirinakaruw mantaspa ukat ukhamatwa jaqenakar qhespiyäna.
  
  SWAT ukax niya t"unjat cuartoruw mantawayi, ukatx jaya punkuruw kutt"awayxi. Ukajj jistʼaratäjjänwa ukat kunatï qhanpach sotano ukar mantañapäkäna uk imtʼarakïnwa. Nayrïr jaqejj jakʼachaskäna ukhajja, alayatwa disparonakajj istʼasïna, ukat balajj cuarto muytasinwa ricochetäna.
  
  Dahl jupax Kensi juparuw uñtäna. -¿Kuna amuyunakas utji?
  
  -¿Jumajj nayar jisktʼistati? Kunata?"
  
  "Inas kunjamatsa juma pachpax ukham cuartonïsma uk amuytʼatajat ukhamächi" sasa.
  
  "Janiw quqa muytasin jawq"jañamäkiti, maldición, Dal, ¿walikiti? Nayax janiw jumanakan manual contrabandistamanïkti. Nayax akanktwa kunatix... kunatix..."
  
  "Jïsa, ¿kunatsa akankta?"
  
  "Chiqpachansa uk yatiñ munta. Inas sarxañax wakischispa..." sasaw pächasïna, ukatsti jach"at arsüna. "Uñtapxam, inas yaqha thakhix manqhan utjchispa. Mä yatiñan jan wali jaqix janiw uka chiqar saraqaspänti jan kuna jan waltʼäwin qhispiñ thakhinïkasaxa. Ukampis ¿chiqpach terrorista celulanakampi? ¿Khitis uka suicidio lurir jaqinakampix yati?"
  
  "Janiw lup"iñatakix tiempox utjkituti" sasaw spetsnaz ukan p"iqinchiripax jupan jak"apar qunt"asisin säna. -Aka waynanakatakixa, ukaxa rollerball satawa.
  
  Dahl jupax Kenzi jupan arunakap amuyt"kasax kunjams uka equipox granadas flashbang ukanakaw apsusipkäna uk uñjäna. Amtaparjam qhuru chuymanïpjjatap laykojja, jupanakat llakisiri chuymanïpjjatap amuyäna, jan ukajj mä chuyman pʼakjata qhepürunakanïpjjatap amuyäna. Kenzix kunas uka chimpunak mayacht"añ yanapt"añatak munasïna - ukampis ¿qhawqha pachas thaqhaspa jan taqi suyt"äwip chhaqhayasa? Inas aka barcojj nayratpach tʼunjatächïna.
  
  SWAT ukax wakicht"atäpxatap uñacht"ayäna ukatx mä loco forma de infierno ukham mä madera escalera ukamp lurapxäna. Kunjamakitix granadas ukanakax jaltxapxäna ukat ukat phallawayapxäna, equiponakax nayrar sartapxäna, Dahl jupax comandante ukarux pole position ukanx jaqunukuwayi.
  
  Smith jupax pasawayxänwa. -Asnunakamar kuynt"apxam -sasa.
  
  Tʼijtʼasajja, jankʼakiw automático nina naktäwimp jikisipjjäna. Dahl jupax laq"a pampa, mesa kayunaka ukat armas cajas ukanakat mä juk"a uñjäna, janïr amuyuparjam pusi pisonakat mä filat liwxatkasaxa, pistolap apsusinx nina nakhantayañ kutt"ayarakïna. Smith jupax nayraqatapan arco luratayna, manqharuw liwxatasïna ukat ladopar jalnaqäna. Spetsnaz ukankirinakax qhipäxat nayrar sartapxäna, patat jalnaqapxäna ukat nina lineanx janiw liwxataskänti. Balas ukanakax mä ch"iyar jaquntataw kutt"anxäna, jiwayir voleiales ukanakax sotano ukar ch"allt"apxäna ukat thiya pirqanakat chiqanakaruw ch"iyjapxäna. Kunawsatix Dahl jupax wali manqha uraqir ch"allt"askäna ukhax jank"akiw guion uñakipäna.
  
  Uka celulanjja pusi jaqenakaw utjäna, ukajj kuntï nayrïr celulan uñjapkäna ukarjamaw lurasïna. Kimsax qunqurt"ataw jikxatasipxäna, jinchunakapat wilax mistuwayxänwa, amparanakap nayraqatapar ch"allt"ata, pusinix jan kuna usuchjataw uñjasipxäna ukat atacantes ukanakarux wali ch"amampiw pallapallanakamp jawq"japxäna. Inas mayni kimsax jupar imtʼapchïna, ukampis Dahl sat chachax jankʼakiw mä jakkir katuntat jaqir katuqañatak mä thakhi jikxatäna ukat uka tirurirux uñchʼukirakïnwa.
  
  -¡Ay janiwa! SWAT irpirix jan qhanañchañjamaw juparux pasawayi.
  
  "Chhuy!" Dahl sat chachajj jawsäna. "Kuna-"
  
  Jan wali infierno taypinjja, khitinakatï nayrajj ukham uñjapki ukanakakiw jan samartʼasa kuns lurapjjaspa. Spetsnaz irpirix qhanpachaw uka chimpu uñjäna, kunatix jupatakix uñt"atawa, ukatx irnaqir masinakapan jakäwipatakiw lup"iskäna. Dahl chachajj jupan gatillop jaqontkäna ukhajja, terroristajj mä amparapatwa mä granada cargat jaqontäna, maynïr amparapampejj armap jaqontäna.
  
  -¡Ramses ukata! sasaw jach"at arsüna.
  
  Uka sotanojj jiwañatak trampa ukhamänwa, mä jiskʼa cuartow uka animalanakajj animalanakap sallqjapjjerïna. Uka cuarto muytapanx yaqha trampas ukanakaw ch"iqintatäski, trampas ukanakax metrallax phallani ukhax phallasini. Dahl jupax terrorista ukarux nayranakap taypinw ch"axwantäna, ukampirus uka gesto ukax purapat académico ukhamaw sasaw yatïna - janiw qhispiyapkaniti.
  
  Janiw aka jisk"a ladrillo pirqanakan cuartopankiti, qhipa segundonakax janïr granadax phallaskipanx jakthapitax jisk"akiwa.
  
  
  TUNK PUSI JAQINAKANA
  
  
  Dahl chachajj akapachan chʼamakar chhaqtjjatap uñjäna. Kunjamsa pachax juk"at juk"at juk"at juk"at jaltxatayna, kunjams sapa jakkir chuyman thuqt"awipax jan tukuskir pachanakan tuputäna uk uñjäna. Granadajj jalnaqkäna ukhajja, mä jiskʼa chʼojjña qinayaruw pampat laqʼampi laqʼampi chʼalljjtayasïna, balapajj terroristan pʼeqeparuw mantäna, janïr qhepäjjat mistuñapkamajj qʼejjo qʼejjow jalnaqäna ukat wilajj mä jachʼa phuchʼunwa pirqar chʼalljjtäna. Janchix jan ch"amanïxiwa, jakañax niyaw tukuwayxi. Granadajj payïr ricochet lurañatakiw jaquqanïna, ukat Dahl chachajj ajanupat pistola apsuñ qalltäna.
  
  Ukanjja, wali valorani segundonakaw qheparjjäna.
  
  Kimsa terroristanakax wali qunqurt"ataw jikxatasipxäna, jach"at jach"at atipjataw jikxatasipxäna, ukat janiw kuntix jutañapäkän uk uñjapkänti. SWAT waynanakaw impulso ukar controlañ yant"apxäna jan ukax gradas ukar kutt"añ yant"apxäna.
  
  Smith chachajj Dahl sat chacharuw uñkatäna, jupajj jakäwipan qhepa visionapawa.
  
  Dahl jupax Kensi, Lauren ukat Yorgy jupanakax escaleran patankapxatap yatïna, ukat mä juk"a pachatakix cero terreno ukanx wali jayankapxañap suyt"äna.
  
  Ukat ukhampachasa, akax taqpach wawanakajatakikiwa ...
  
  Granadax payïr ricochet ukan jach"a phunchhawipanw phallawayi, uka ist"awix mä juk"a pachatakix juk"amp jach"apuniw sueco jaqix ist"atayna. Ukatx taqi uka ist"awinakax mä akatjamat sayt"awayxäna kunatix uka amuyt"awix chhaqtawayxänwa...
  
  Nayranakapaxa nayraqataru uñtatawa ukatxa janiwa kuntï uñjapkäna ukxa iyaw saskänti.
  
  SWAT irpirix taqi ch"amampiw t"ijt"awayxäna kunatix jutañap yatisa ukat walja jaqinakar qhispiyañ amtäna, mäkiw amuyasïna jupakiw uk lurañ yati. Tʼijutapajj granada patjjaruw jiljjattäna, ukhamatwa janïr phallaskipan mä chika segundon jupa patjjar jaqontäna. Kevlar, aycha ukat ch"akhanak tuqiw phallawayi, ukampis janiw khitinakatix cadenamp chint"at sayt"atäpkän ukanakarux cuarto ukan mä chiqar ch"allt"känti. Uka phallawix amukt"ayatäxänwa ukat juk"ampiw juk"ampi.
  
  Dahl chachajj kunkap qʼomachasïna, janiw nayranakapar creykänti. Irnaqir masinakapan jan kuns suyapkäna ukajj jiskʼacharakïnwa, ukampis ukajj yaqha nivelankänwa.
  
  Janiw... janiw sutipsa yatkayätti.
  
  Ukampis terroristanakajj jupa nayraqatan qonqortʼasipjjäna.
  
  Dahl jupax qhipa thakhinak t"ijtäna, kimsa jaqinakarux qhipäxapar ch"allt"kasas jachaqt"asisaw nayranakapamp phuqhantäna. Smith chachajj chaleconakap chʼiyjäna. Janiw kuna chalecos explosivos ukanakax uñjasirïkänti, ukampis mä jaqix lakaparuw espuma ukham uñt"ayasïna, Smith jupax jak"apan qunqurt"asiskäna ukhasa. Maynïristi wali tʼaqhisiñampiw chhuxriñchjasïna. Kimsïristi uraqiruw ch"allt"ata, jan kuynt"asa. Dal jupax mä chachan polar cap-horrible uñkatawipampiw jikisïna, jupan uñisiñapampi. Kenzi jak"achasisinx sueco jaqirux Dahl uñkatasaw chuymap ch"allxtayäna, hielo ch"uxña nayranakapax wali qhana ukat thaya ukat phuqhantat ukhamaw jikxatasïna, mä jach"a, descongelación paisaje ukar uñtasita, ukat lakapampiw lakapamp apnaqañjam arunak arsüna.
  
  "Jupa pachpaw sacrificiot loqtasisajj qhespiyawayistu. Nayax... jupamp chikachasiñatakix wali pantjataw jikxatastxa, wali llakitaw jikxatastxa" sasa.
  
  Dahl, taqi urunakapanx janipuniw jan arsuñjamäkänti. Jichhajj uk luräna.
  
  Smith chachajj kimsa jaqenakaruw thaqhäna, ukat jukʼamp granadanaka, balanaka ukat jiskʼa armanak jikjjatäna. Bolsillonakapan utjkäna uka papelanaka ukat notanakajj taqpachaw chʼiyjatäjjäna, ukatwa tantachtʼat jaqenakajj ukanak thaqhañ qalltapjjäna.
  
  Yaqhipanakax liwxatat p"iqinchiriparuw jak"achasipxäna, p"iqinakapax alt"ataw uñjasipxäna. Mä chachajj qonqortʼasisaw uka oficialan qhepäjjapar llamktʼañatak amparap luqtäna.
  
  Kimsïr terroristax kuna kasta venenos umaskchïnsa, uka venenox juk"amp pachaw munasïna, masinakapat sipansa. Dahl jilatajj jan kuns lurasaw uñchʼukïna. Kunapachatï auricularapajj pitirjam istʼasïna ukat Moore chachan arupajj pʼeqepar phoqantäna ukhajja, istʼänwa ukampis janiw jaysäwip amuykänti.
  
  Moore jilatajj akham sänwa: "Phisqa cámaras ukanakaw utji. "Jiwasan yatxatatanakasax Ramses jupax phisqa cámaras ukanakakiw utji sasaw yatipxi. Pämpiw jikista, ukax kimsa qhiparxi. ¿Nayatakix kuna machaq yatiyäwinakas utji, Dal? Kamisaki? Ukankasktati? ¿Kunas pasaski?"
  
  Uka loco sueco jaqix Moore-r amukt"ayir jisk"a botón ukar ch"allt"äna. Jupajj mä qhawqha segundonakakwa amuktʼasa respeto uñachtʼayañ munäna. Kunjamtï uka alayankir taqe chacha warminakajja, mä jaqen jachʼa sacrificio luratapatwa qhespiwayi. Aka jaqix janipuniw mayampsa uru qhana uñjxaniti, janirakiw inti jalant uñjxaniti, janirakiw junt"u thayas ajanupar thayt"anir uñjxaniti. Dahl jupax jupatakix ukham experiencianïspänwa.
  
  Jakkäna ukhakama.
  
  
  TUNKA PHISQA JAQINAKANA
  
  
  Tunka paqallquni minutonaka.
  
  Drake jupax Beau jupan nayrar sartawiparuw arktawayi, 59n urunx ch"iqa tuqir khuchhuqawayi ukatx chiqak ch"axwawiruw sarawayi ukax Columbus Circle ukawa. Chʼiqa toqenjja, edificionakat banderanakaw jalnaqäna, chʼeqe toqenjja, qoqanakampi chʼojjña chʼojjñaw jalnaqäna. Jupanak nayraqatanjja, mä jachʼa utaw utjäna, jila partejj vidriot luratänwa, ventananakapajj wali qhantʼir intimpiw qhantʼäna. Mä q"illu taxi ukaw bordillo ukar jaquqanïna, conductorapax pusi suma isthapt"at t"ijtirinakaruw qhipäxan acera uksan t"ijtir uñjañ suyäna, ukampis Bo jupax janiw uka jaqirux payïr uñch"ukiñ churkänti. Uka muyux mä jach"a hormigón ukanïnwa, cascadas, estatuas ukat qunt"asiñ utanakaw utjäna. Turistanakax nayraqatar qhipäxar sarnaqapxirïna, mochilanak wasitat apthapisin uma umañataki. Drake jupax mä tama ch"uñut atletanakan chika taypinw khuchhuqäna, ukatx quqanak manqhan t"ijtäna, uka quqanakax mä juk"a ch"amañcht"irïnwa.
  
  Uñchʼukisiri nayranakan jan uñjkaya.
  
  Ch"amakt"at, ch"amakt"at callinakan kunayman jan walt"awinakapampix mayj mayjawa -jach"a, ch"axwañ rascacielos ukanakax nayra iglesianak taypin mä red eléctrica uksan espacio jikxatañatakiw ch"axwapxi- ukat ch"iqa tuqin ch"uxña quqanakan apnaqir absoluto sumankañamp samarañampiw Drake-rux jan chiqäkaspas ukham amuyt"ayäna . ¿Kunjamsa aka cheqajj loqtasïna? ¿Kunjamsa mä samkarjam jikxatasi? Uka mayjtʼäwinakajj jan amuytʼkaya wali jachʼänwa.
  
  Marsh chachajj kunjamsa jupanakar sum uñchʼukiski sasaw jisktʼasïna, ukampis janiw sinti llakiskänti. Ukhamatwa maynix jiwañar puriyistaspa. Pachamamanxa, jichhakamas mä canal jikxatañatakiw ch"amachasipxäna, ukhamat kawkhans uñstawayi uk thaqhañataki.
  
  Qhantati orbo ukax juk"at juk"at ch"iqa tuqir kutt"awayxäna, kunawsatix uka tamax jank"ak jilxattawaykän ukhaxa. Alicia ukat Mae jupanakax qhipäxan jak"at t"ijtapxäna, uñch"ukipxäna ukampis janiw taqpach ch"amap ukham ritmo apnaqañjamäkänti. Uñisirix kawkhans, khitis utjaspawa. Mä sedan pasaskäna, ventananakapajj tintatänwa, ukajj jukʼamp sum uñakipañaw wakisïna, ukampis jayaruw chhaqtjjäna.
  
  Drake jilatajj kuna horasas uk uñakiptʼäna. Tunka mayan minutonakaw utjäna.
  
  Ukat ukhampachasa, pachanakax juk"ampiw sarawayxäna, payïr segundot. Box k"achat k"achat k"achat k"achat k"achat k"achat gris edificio ukaw thakhi patxar uñstäna, Drake jupax jank"akiw uñt"äna. Wali t"ijt"asaw Alicia ukat May jupanakar kutt"äna. "Odin sarnaqäwix utjkän uka pachanx pachpa edificio ukanw ch"axwapxta. Maldición, mä jakäwis pasawaykaspas ukhamawa" sasa.
  
  "¿Janit helicópterojj ladopar chʼalltʼaskäna?" -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna.
  
  "Ay jïsa, ukat mä Tyrannosaurus Rex sat jaqiw atacapxitäna."
  
  Museo de Historia Natural ukax uka ángulo tuqitx mä jisk"akiwa, mä delusión, utjchi ukhaxa. Acera chiqat nayrïr punkukamaw gradanakax jilxattawayi, jichhax mä tama turistas ukanakamp phuqhantatänwa. Diesel ukat gasolina ukanakan mistu thujsanakapax jupanakarux atacataynawa, kunawsatix bordillo ukar jaquntasipkäna ukhaxa. Motoranakan thuqtʼasitapa, bocinanakan thuqtʼasitapa ukat awisajj arnaqasitapajj wali tʼaqhesiyarakïnwa, ukampis aka cheqanjja, jukʼampiw sarnaqäna.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Jan jichhajj saytʼamti. "Janiw kawkhans seguridad ukax utjani ukx amuyapkti".
  
  Drake jupax trafico sayt"ayañ yant"äna ukat jupanakarux chiqaw sañapatakiw jaytäna. -Janiw usutätwa sasin siskänti sasaw suyt"añäni.
  
  Suertenixa, juk"a thakhinakakiw utjäna ukatx uka tamax mä juk"a jasakiw thakhi chiqancht"asiñ atipxatayna. Mä kutix museon gradanakapan kayuparuw makatañ qalltapxäna, ukampis mä akatjamat sayt"apxäna, kunapachatix qhipäxan llantanakan jach"at arnaqasitap ist"apxäna.
  
  Drakex akham amuyt"äna: Paqallq minutonaka.
  
  Jupanakax jan jark"at loqtañ uñacht"äwiruw tukupxäna. Pusi chachanakaw autot jaltapjjäna, fusilenakaw wakichtʼatäjjäna. Drake jupax esquivañ yant"äna, museo punkunakat ukat ch"iqintasir visitirinakat jaltasaw jaltxatayna. Box jank"akiw armap apsuwayxäna ukat uñisirinakaruw uñch"ukirakïna. Disparonakajj istʼasïna. Uka arnaqasiñanakax alwax ch"iyjataw uñjasiwayi.
  
  Drakex alturuw jaltawayxäna ukat jisk"a uraqir purintäna, pavimento ukar ch"allt"askäna ukhax liwxatasïna, kawkhantix amparapax janchipan taqpach ch"amap apt"awaykäna uka usuchjasiñanak jan yäqasa. Uka jan walt"ayir jaqix sedan ukan capuchaparuw jaltawayxäna ukatx niyaw Mai ukarux pistola puntamp uñt"ayatayna. Drakex autoruw kutt"awayxäna ukat ukat sartasïna, wali askiwa, riflex amparapamp jak"achasiñatakïnwa. Jupajj amparap luqtäna, jukʼampiw amenazar tuküna ukat uñjañwa mayirakïna.
  
  Aliciax yaqha tuqiruw buceo, gradas q"umachasa ukat Theodore Roosevelt ukan estatua ecuestre ukarux jupamp atacantes ukanakamp chikaw uskt"awayi. Ukhamäkchïnsa, balanakajj broncet lurat utaruw chʼalljjtäna. Alicia kullakajj armap apsusaw yaqha toqet jaltjjäna. Jichhajj uka pä jaqenakajj autonak patjjankapjjänwa, perfecto diananak lurapjjäna. Civiles ukanakax taqi chiqaruw ch"iqintapxäna, uka chiqarux q"umachapxäna. Uka terroristaruw uñchʼukisïna, jupajj qonqortʼasisaw jaquqanïna, ukampis ninapajj jan jaytjasaw jupar jalnaqäna, ukatwa imantasiñatak waytʼäna.
  
  May ukat Bo jupanakax museon jach"a mantañawja jak"ankir jisk"a arco ukarux ch"allt"asipxäna, qalat lurat balas ukanakan jan walt"ayasiñapatakix wali ch"amampiw qunt"asipxäna. Box pirqa uñkatataw sayt"asïna, janiw kuynt"irjamäkänti, ukampis Mei kullakax anqäx uñtäna, qhipäxapax francés jaqiruw uñtäna.
  
  "Akax... phinq"achañawa" sasaw Beauregard jupax quejasïna.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Ukat wali suertenïtawa, mä caña ukham jiskʼätamata" sasa. Pʼeqep chʼoqtʼasisaw mä voleibol jaqontäna. "Yatitawa, nayrïr kuti jumamp jikisipkta ukhajja, sapa kutis perqanakan chʼiwinakap taypin jalnaqirïkasmas ukhamänwa" sasa.
  
  -Ukax jichhax wali askïspawa -sasa.
  
  -Kunjamtï chhullunkhax utjki ukhama. Mai kullakajj wasitatwa jaqoqtasïna, nina kuttʼayasa. Uka balanakajj pʼeqep patjjan mä thaknam sarapjjäna.
  
  -¿Jichhaxa sarxapxaraksnati?
  
  -Janiwa, jani ukaxa perforación uñstayañ munkta -sasa.
  
  Drake chachajj janiw jupan armap apnaqañatakijj tiemponïtap amuyasïna, ukatwa uñisiripan armap jarkʼaqañ yantʼäna. Wali jayäxänwa, janiw jupar jak"achasiñap amuyaskänti - uka waynax wali jach"änwa - ukatx barril ukax jupar muyuntat uñjäna.
  
  Janiw kawkirus sarañax utjkiti
  
  Instintojj mä proyectil ukham jupar chʼalljjtayäna. Qhipäxar kuttʼasaxa, auton ventanaparuw chʼalltʼäna, vidriop pʼakjäna, ukat terroristax pallapallanak jiwaykäna ukhakiw ukar chhaqtxäna. Jupan qhipäxapanxa, pavimentox ch"allxtasïna. Drake chachajj uka chʼusawja taypit conductoran asientopar chʼalljjtayasïna, qarajj chʼiyjasïna, asientonakan uñnaqapajj jupatakejj pasañajj chʼamakïnwa. Kunatï jutañapäkäna uk sum yatïna. Uka balax auton teja, asiento ukat pamparuw mantawayi. Drake jupax juk"amp jank"akiw ch"axwäna. Chika taypinkir compartimientox guantes ukat pä jach"a copa apthapirinakanïnwa, ukax pasajeronakan asientopar janchipar jaquntañkamax kuns katxaruñapatakiw yanapt"äna. Jukʼamp balanakajj jan sinttʼasisaw teja patjjar chʼalljjtäna. Drakex arnaqasïna, pacha alañ yant"asa. Uka umax mä juk"a pachaw sayt"äna, ukampis Drake-x qhipäxar jaquntatäna ukat ventanar cargañkamax wasitat juk"amp jank"ak sartañ qalltäna.
  
  Drake chachajj qhepa asientoruw makatäna, balajj qhepäjjat chika taypin mä chʼaphiruw nakhantäna. Jupax mä jan suma wakicht"at pilaruw jikxatasïna, samañapax tukusxänwa ukat jan amuyunirakïnwa. Mä juk"a qhipt"atax uka tirurirux sayt"ayarakpachänwa, ukat uka jaqix Alicia warmin nuwasïwiparuw purirakïna. Drake chachajj qhepa punkup manqhat jistʼarasaw mistunïna, ajanupar hormigón ukar imtʼasajj janiw kawkirus sarañapsa uñjkänti.
  
  Ixiptu...
  
  Auto manqhanxa. Jupax liwxatasïna, juk"akiw auto manqhar mantawayxäna. Jichhax nayranakapax ch"iyar equipos de correr, tuberías ukat sistema de escape ukanakaw uñstawayi. Yaqha balajj alajjpachatwa jalnaqäna, ukat kayunakapan V ukham tʼaqa tʼaqa chʼakhanakap taypin mä chʼusawjaruw chʼalltʼäna. Drakex samaqt"äna, llamp"u chuymampiw sillp"ïna.
  
  Pä jaqiw aka anatt"awimp anatt"apxaspa.
  
  Chakinakap mayjtʼayasajj cuerpoparuw oraq taypit auton nayräjjapar sarañapatak waytʼäna, ukat sarkasajj Glock sat autop apsuwayjjäna. Ukat nayra bala pʼiyanakat amtañampiw uka jaqejj kawkhansa jikjjatasiñapäna uk mä jukʼa amuyäna. Jupajj suxta disparonak mä filaruw jaqontäna, sapa kutiw mä jukʼa mayjtʼayasïna, ukat jankʼakiw auto manqhat saraqanïna.
  
  Terroristax jupan jak"aparuw jaquntatäna, purakapat katxarusa. Uka riflejj jupan jakʼaparuw jaquqanïna. Kunjamtï jupax jan ch"amampi ukat amparap luqxatäna, ukhamarak cinturónapsa, Drake jupax mä punto-blank ukanw ch"axwäna. Riesgonakax wali jach"änwa jan walt"awinak apsuñataki, población ukax wali vulnerables ukhamawa. Musculonakan usuchjasiñapaw tʼaqhisiyäna, kunattix uka qhipatxa chiqachasiñatakiw chʼamachasïna, auton capuchapat uñchʼukiskäna.
  
  Aliciax Roosevelt estatua qhipäxat mistuwayi, walja balas ukanakamp janïr wasitat chhaqhkasa. Jupan dianapajj yaqha auton nayrïr puntapankänwa. Yaqha pä terroristas ukanakax Mei ukat Bo ukanakaruw uñch"ukiñ yant"apxäna, jupanakax kunjamatsa pirqar ch"allt"atäpkaspas ukhamaw uñjasipxäna, ukampis Mei ukan chiqapar ch"axwatapax terroristas ukanakaruw jark"äna.
  
  Drake chachajj relojap uñkatasïna.
  
  Pä minutonaka.
  
  Jupanakax wali suma ukat chiqpachapuniw chhuxriñchjasipxirïna.
  
  
  TUNKA SUXTAÑATAKI JAQINA
  
  
  Drake jupax uka nuwasïwix terroristas ukanakaruw apayatayna. HK-p antutasax pä kunatix Bo ukat Mei ukanakar llakisiyapkän ukanakaruw chuym churatayna. Maynix mä ratukiw jaquqanïna, jakäwipax taqpach hormigón ukar warantasïna, mä ch"ama chuymatakix mä jach"a jiwaña. Maynix qhipa pachanx kutt"awayxänwa, mä bala katuqasa, ukampis waliw nina kutt"ayañ atipxatayna. Drake jupax balas apt"ataw uka jaqirux arktäna, jiwañaw juparux jaytawayäna. Tukuyañatakix uka jaqix janiw kawkir sarañas utjkänti ukat sayt"asïna, ukatx qunt"asisinx qhipa muyuntat Mei tuqiruw ch"axwäna kunatix Drake-n pistolapax amenazar tukjawayxänwa.
  
  Mei kullakajj uk nayratpach uñjasajj Bo sat chacharuw pampar jaqontäna. Francés jaqix unxtasitaynawa, mä torpe montón ukar uraqir purisa, ukampis May jupax codonakapamp katxarutayna, ukhamat jan sarnaqañapataki. Kawkhantï pʼeqenakapajj utjkäna uka cheqanwa perqat tʼaqanakajj mistunïna.
  
  Bo jupax uñch"ukisïnwa. -Merci, Mai -sasa.
  
  "Ki ni sinaide" sasaw sapxi.
  
  Drake chachajj jichhakamajj qhep qhepa terroristan chuymap chʼalljjtayäna, ukampis janiw ukanak lurañajj wakiskänti. Almapan wali axsarkañ axsarañakiw wali wakiskirïna. Chuymapan jan chʼamampi thuqtʼatapakiw wali wakiskirïna.
  
  Jupanakax uka urux janiw phuqhapkänti.
  
  Ajayupax mä juk"a jilxattawayiwa kunatix May ukat Bo jupanakaruw museo ukar t"ijtir uñjäna ukat ukjatx Aliciax imantat mistuwayxänwa qhipa terrorista ukar khitañataki colerat infierno ukar khitañataki jupax merece. Yaqha jaqix pavimento ukan wilax mistu. Yaqha almax chhaqhawa ukat sacrificiot luqtatarakiwa.
  
  Jupanakajj jan tukuskirïpjjänwa, uka jaqenaka. Jupanakajj wali jachʼa lamar qotakïpjjänwa.
  
  Ukat Drakex qhipa, jiwataw sasaw sapxi, terrorista sartasisin liwxatasin uñjäna. Drake chachajj chaleco uchatäpachänwa sasaw amuyäna. Jupajj liwjjattʼat amparanakaparuw uñchʼukisïna ukat balajj milímetros ukchʼakiw uka dianapat pasäna. Kʼachat kʼachat samaqtʼasajj payïr disparo lurañatakiw amtañap aptʼasïna. Jichhax uka jaqix qunqurt"asisaw wasitat sartasiwayxi, ukatx jutir pachanx walja jaqinakampiw jaltxatayna, uñch"ukirinaka, locales ukat wawanakax cámaras ukanakampiw Facebook jan ukax Instagram ukan wali uñt"at pachap apsuñ yant"apxäna.
  
  Drake chachajj Alicia kullakaruw liwjjatasïna. "¿Ukhamajj akajj Ramsesan celdanakapat maynïrïnwa?"
  
  "Pusi jaqi. Kunjamtï Dahl chachajj qhanañchkäna ukhama. Akax kimsïr celda ukhamaw mä equipo ukham uñt"ayasiñasataki".
  
  "Ukat jichhakamax janiw marzo phaxsinx kuna términos ukanakas utji ukx yatipkti".
  
  Aliciaxa callinakaru, thakiru ukhamaraki sayt"ata, jaytjata autonakaru uñtäna. Ukatxa, Mei sat tawaqun arnaqasitapaw jupanakan chuymap chʼallxtayäna, ukatwa kuttʼanïna.
  
  "¡Mä guardianïtanwa!"
  
  Drakex gradanakaruw jank"ak makatäna, p"iqip alayaru, janiw armapsa jaytañs yant"känti. Taqi kunaw utjäna, jupanakan taqpach akapachänwa. Marsh sat chachajj jawsaspäna ukhajja,...
  
  José González jilatajj mä celulararuw katuyäna. -¿Uka inglés jaqïtati?
  
  Drakex nayranakap jist"arasïna ukat uka aparatox jinchuparuw uchasïna. -Panta -sasa. Jumax akham sasaw arsusma-"
  
  Pythian larusiñapax juparux jark"äna. "Jichhaxa, jichhaxa, jan banal maldicionanakarux recurrimti. Maldición ukax jan yatxatat jaqinakatakikiwa, jan ukax ukhamaw sapxitu. Jan ukajj ¿jan ukajj ¿janit ukhamäki? Ukampis ¡jallallt"apxsmawa, machaq amigoja, jumax jakasktawa!"
  
  "Jiwasarux apaqañatakix mä qawqha punchunakat sipans juk"ampiw munasini".
  
  "Ay, nayax yatxa. ¿Mä bomba nuclear ukax uk luraspati?"
  
  Drakex wiñayatakiw colerat arsutanakapamp sarantaskaspa sasaw amuyasïna, ukampis lakap jist"antañatakix wali amuyumpiw ch"amanchasïna. Alicia, May ukat Bo jupanakax teléfono muytasinx walpun tantachasipxäna, José González jupax axsarañampiw uñch"ukiskäna.
  
  "¿Pisixa laka manq"antataynati? Oh, ukat hey, ¿kunatsa infiernojj González chachan jawsatanakap jan kuttʼaykta?"
  
  Drakex wilax jalsuñ qalltañkamaw pata lakap ch"akhutayna. -Nayaxa chiqapuniwa akanktxa -sasa.
  
  "Jïsa, jïsa, uñjtwa. Ukampis ¿kawkinkis jumax... mmm... pusi minutos nayrax?"
  
  Drake chachajj amukiw qheparäna.
  
  "Pobre chuyman José jilatajj jupa pachpaw teléfono jaysañapäna. Kuna toqetsa ukan parlaskayäta uk janiw amuyirïkti" sasa.
  
  Drake chachajj marzo phajjsin distrayañatakiw chʼamachasïna. "Jiwasax mä chaleco ukaniwa. Kawkhana-"
  
  "Janiw ist"kituti, inglés jaqi. Jumax qhipt"awayxtawa. ¿Amtastati qhiptʼatamat kuna mutuñas utjäna?"
  
  -Panta -sasa. Janiw sallqjasiñamäkiti. ¿Maytʼanakamajj phoqasiñap muntati janicha?"
  
  "¿Nayan mayitanakajaxa? Ukhamajj cheqansa, kunapachatï suma jaqëjjañajataki ukat wakichtʼatäñaj amtkä ukhajj phoqasipjjaniwa. Jichhax jumanakax kimsa, suma pallapallanakäpxam ukat uka chiqan suyt"apxam. Mä qhawqha manqʼañanakakiw mayirakï" sasa.
  
  Drake jupax maldecitaynawa. -Jan ukham lurapjjamti -sasa. ¡Janiw jumax fucking ukham lurañ atrevimti!"
  
  -Jichhax parlt"asim -sasa.
  
  Línea ukax p"akjataw uñjasi. Drake chachajj kimsa paris ajanunakan nayranakaparuw uñchʼukïna, ukat jupajj jupan uñachtʼäwipakïtap amuyasïna. Jupanakajj pantjasipjjänwa.
  
  Mä jachʼa chʼamachasisaw teléfono jan tʼunjañ atipjäna. Aliciax Homeland ukar jank"ak jan walt"ayañ yatiyañ amtäna. Mai kullakajj Gonzales chacharuw chalecopat apsuñapatak luratayna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Akajj tukuyañäni" sasa. "Kunatï jutïrin paskani ukar saykatapjjta ukat kunatï jutïrin paskani ukatakiw wakichtʼasipkta" sasa.
  
  Drake jupax horizontes ukanakat yatxatäna, hormigón ukat quqanak uñt"ayat, amuyunaka ukat chuymax jaya ukat Marsh ukan amtanakap pachpa amuyump t"unjata. Jutïr minutonakanjja, jan juchani jaqenakajj jiwapjjañapänwa, mayamp jan pantjasispäna ukhajja, jukʼampiw jiwapjjañapäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Marzo phajjsinjja uka bomba phallañapawa" sasa. "Kuntï siskäna ukajja. Jiwasatix jan jikxatkañänixa, taqi akapachan t"aqhisiyatäniwa. Jiwasax quta thiyan sayt"atätanwa..." sasa.
  
  
  TUNKA paqallqun JANK"A
  
  
  Marsh chachajj larusisaw telefonojj wali chʼamampi jistʼantasïna. Zoe kullakajj jukʼamp chʼamampiw jupar katthapïna. Ukat akham sasaw chhuxriñchjasïna: "Chiqpachansa jupar uñachtʼayaraktawa" sasa.
  
  -Ay jïsa, ukat jichhax juk"amp uñacht"ayañ munta -sasa.
  
  Marzojj yaqha celda desechable apsusaw amuyupan nayratpach imat numerop uñakipäna. Ukaw munaski sasin amuyasajja, jankʼakiw uka numeror jawsäna ukat suytʼäna. Uka jaysäwi aruxa, qhuru ukat jach"a aru, suyt"awinakaparux chiqanchawayi.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jumaw kunsa lurasma uk yattajja" sasa.
  
  "Maya? Jan ukax pächa?
  
  "Pä, kunjamtï iyaw sapkta ukhama. Ukatxa, mayamp jumar munañajatakix nayrar sartañamawa" sasa.
  
  "Chiqansa, jefe. Celularan aplicacionapampiw yatiyapjjetäna. Cheqas uka lurañanakat mä qhawqhajj kusisiyätwa" sasa.
  
  Marzo phaxsinx chhuxriñchjasïna. "¿Terrorista ukhamätati, Steven?"
  
  "Walikiwa, janiw, janiw uka claser uchasirïkti. Janiw chiqäkiti" sasa.
  
  "Kuna lurañanaktï pagapktam uk lurapjjam. Aka pachana."
  
  Marsh jupax mä pantallaruw markan cámara ukar mayjt"ayäna, mä mini-vigilancia ukakiw jak"ankir negocios ukanakan apnaqatäna, khitinakas acera ukar jutapxi ukat sarapxi uk uñjañataki. Stephen chachajj uka callenwa jan walinak luraspäna, ukat Marsh jilatajj mä jukʼa uñakiptʼañ munäna.
  
  Zoey kullakajj jukʼamp sum uñkatasiñatakiw ukar chʼoqtʼasïna. "Ukhamajj ¿kunsa jichhürojj jukʼamp lurañäni?"
  
  Marzo phaxsin nayranakapaxa wali jach"aruw tukuwayxäna. "¿Ukajj janit jumatakejj wakiskaspa? Ukat mä akatjamat mä juk"a llamp"u, mä juk"a pliant ukhamaw jikxatastaxa mä warmitakix jawillt"ata jach"a jan wali Pythia, Miss Zoe Shears ukar mayachasiñataki. ¿Kunatsa ukham lurasi? ¿Nayan loqtañajj jumar gusttam laykuti?"
  
  -Nayaxa ukhama amuyta. Ukat janiw mä jukʼakïkiti. Inas champán ukax p"iqijar puriwaychi" sasa.
  
  "Waliki. Jichhajj amuktʼapjjam ukat uñjapjjam" sasa.
  
  Jutïr mä qhawqha tiemponakajj kunjamtï Marsh chachajj munkäna ukhamarakiw pasäna. Normal chacha warminakax kuntï uñjapkäna uk uñjasax liwxatasipxaspänwa, qhuru jaqinakas ukhamaraki, ukampis Marsh ukat Shears jupanakax thaya destacamento ukamp uñch"ukipxäna. Ukatx Marsh jupax phisqa minutos ukjakiw uka grabacionanak imañatakix munasïna ukat inglés jaqirux mä video mensaje ukan mä nota adjunta ukamp apayanitayna: Aka utar apayanipxam. Nayax niyaw jumamp jikisipxäma.
  
  Jupax Zoe kullakaruw mä amparapamp katthapïna. Jupanakax mayacht"asisaw aka arknaqañ uñacht"äw yatxatapxäna, ukanx inglés jaqimp kimsa yanapirinakapamp chiqpachanx janïr qalltkasax wali qhipüruw puripxañap yatipxäna. Waliki. Ukat tukuyanx jan walt"awinakax... jan aljañjamawa.
  
  Marzo phaxsinx yaqha jaqinakaw uka cuarton utjatap amtasïna. Ramses sat chachan jachʼa celdapa ukat ukankir jaqenaka. Uka apartamenton jaya esquinapan wali amukiw qontʼasipjjäna, ukatwa jupajj ajanunakapat jukʼamp amtaskänti.
  
  -Ey -sasawa jawsäna. "Uka señorax champán ukax tukusxiwa. ¿Jumanakat maynix uk askichaspati?"
  
  Mä jaqiw sayt"asïna, nayranakapas jisk"achasiñamp phuqhantatänwa, ukat Marsh jupax khathatirakïnwa. Ukampis uka uñnaqapax jankʼakiw mayjtʼayasïna ukat jankʼakiw pʼiqi chʼallxtayañar tukuwayxäna. "Chiqpachansa ukhamaraki".
  
  "Waliki. Mä botellampiw jukʼamp wakiskirïñapa" sasa.
  
  
  TUNK LLACH"A JALJA
  
  
  Drake chachajja, Mai kullakajj guardian chalecopat botonanakap jistʼarkäna uk uñjäna, kunattejj kunatï wakiski ukanak mä lista thaqhaskäna. Alicia ukat Bo jilatanakajj tantachasipkäna uka jaqenakaruw uñchʼukipjjäna, kimsïr celdankir qhep qhepa qhepatkir jaqejj yaqha cheqaruw sarjjani sasaw niya yatipjjäna. País ukax thakinkxänwa, pä minutos ukjakiw qhiparäna. Uka jakʼanjja, policianakajj tantachasipkäna ukhajj sirenanakaw jachäna. Drake jupax yatïnwa, jichhakamax clímax jan walt"awinakax taqpach Nueva York markankirinakaruw axsarayani ukat turistas ukanakarux muspharayaspawa. Jaqinakax callinakat jan qhiparapxaspa ukhax wali askïspawa, ukampis ¿kunas yaqhax chiqpachan Casa Blancax luraspa?
  
  Drones ukanakax detectores de radiación ukanakampiw alaxpachar muyuntapxäna. Metal detectores ukanakax taqiniruw sayt"ayapxäna, khitinakatix uñjatäñapäkän ukanakaru ukat waljaniruw jan uñjatäpkäna ukanakarus sayt"ayapxäna. Ejército ukat NEST ukax akankapxänwa. Walja agentenakaw callenakan sarnaqapjjäna, ukat veteranonakan tantachäwipäkaspas ukhamänwa. Oficina del Interior, FBI, CIA ukat NSA ukanakax lurawinakap sum lurapxaspäna ukhaxa, marzo phaxsinx chiqpachapuniw jikxatasispäna.
  
  Drake chachajj relojap uñkatasïna. Mä juk"a pachat jilaw aka jan wali samkax qalltawayxi.
  
  ¿Akax taqpachaxa?
  
  Alicia kullakajj codopampiw jupar chʼalljjtayäna. -Jupax kuns jikxatäna -sasa.
  
  Drake chachajj Mai kullakajj Gonzalez chachan tʼunjat chalecopat mä doblat papel apsuskäna uk uñjäna.
  
  Nueva York markankir jaqix jupar uñjasax ñik"ut mururasïna ukat sapa amparapan mä manga ch"iyjataw apt"asïna. "Markax indemnización churaniti...compensata-"
  
  Alicia kullakajj jan pächasisaw akham säna: "Markajj mä jukʼa ewjjtʼanak churapjjeristam" sasa. "Jutïr kutinjja, mä jukʼa juntʼu aceitempiw apnaqañama. Janiw jan wali compañía ukar pagañamäkiti" sasa.
  
  Gonzales jupax amukt"asisaw jaltxatayna.
  
  Drake jilatajj May jilataruw jakʼachasïna. Marsh jupan mayitanakapax mä janq"u A4 laphin jach"a letra ukamp imprimitänwa. Jila partejja, jupanakajj wali cheqapuniw sarnaqapjjerïna.
  
  Mai kullakajj akham sasaw liytʼäna: "Phisqa patak millón dolaranakaw qollqe. "Ukat janiw kunas juk'ampi".
  
  Uka mayiwi manqhanjja, mä frasejj mayj mayja jiskʼa amparampi qellqatänwa.
  
  "Detalles ukax niyaw arktasini".
  
  Drake chachajj kun sañs muni uk sum yatïna. -Jan lurañjamäki ukanak yaqha thaqhañar khithatäñampïxtwa.
  
  Beauregard jilatajj jaqenakar uñjäna. "Ukat jiwasax, chiqpachansa, uñjataw qhipararaktanxa. Janiw pächasiñasäkiti, jichha kutinjja wasitatwa pantjasiñäni" sasa.
  
  Drake jupax tantacht"at jaqinakan jiltayat celularanakap jakt"añx janiw jikxatkänti, ukatx mä mensaje ukan ch"amakt"at thuqt"awip celularapan pititap ist"äna ukat pantalla uñakipäna. Janïr video link ukar chʼiqtʼkasas pʼeqepajj wali chʼullqhëñwa qalltäna. "Chachanaka" sasaw säna, ukat uka aparatojj amparapampiw katjjatäna, kunattejj walpun tantachasipkäna.
  
  Uka fotox granuloso ukat ch"iyar janq"u ukhamänwa, ukampis cámarax jan sayt"asïnwa ukatx Drake-n jan wali samkapat mayniruw qhan uñacht"ayäna. Ukat akham sarakïnwa: "Inamayakiwa" sasa. "Kunatï pasaski uk jan amuyapki uka jaqenakar jiwayapjjam. Janiw axsarañatakikiti, janiw ganancianakatakikiti. Ukax..." Jupax janiw sarantañ atkänti.
  
  "Sumakiwa" sasaw Mai kullakax samsutayna. "Sapa uruw juk"amp juk"amp uka manqhan manq"añanak allsusipkta. Ukat taqi kunat sipansa, jupanakax jiwasan ayllunakan chuymapan jakasipxi".
  
  Drake jupax janiw mä minutos ina ch"usar apt"känti, jan ukasti mä enlace Homeland ukar apayanitayna. Marsh chachajj celularapan numerop jiskʼa thayat apsuñjamäkaspas ukhamänwa, ukajj janiw sinti muspharkañakkänti, jichhakam taqe kuntï lurawayki ukanak uñjasa. Jupar yanaptʼapkäna uka terroristanakajj janiw kayuk sarañjam soldadonakat sipansa jukʼampïpkänti.
  
  Drake chachajj policianakan lurañanakap lurapkäna uk uñjäna. Alicia kullakajj jupar jakʼachasïna, ukatsti pantalonapan kayup jan amuytʼasisaw apsuwayjjäna. -¿Aka uñjtati? -sasawa q"uchu q"uchu arumpi säna. "Wasaran asnujar chʼalltʼañ yantʼkta ukhajj jikjjatawayta. Ukat wali maldito fresco ukhamawa. Ukhamaw aka yäx jankʼak nayrar sartaski" sasa.
  
  Uka arunakapajj Drake jilatarojj mä kutit sipansa jukʼampiw amuytʼayäna. Ukanx jupanakan mayacht"asiwipat amtasiñaw utjäna, machaq munasiñap; Mei ukat Bo jupanakatakix kunas jupanak taypinx utjawayi sasin amuyt"awi; ukat jichhakamax jupan jakäwipat juk"amp qhan arsuñax kunjams jank"ak nayrar sartawayi ukat kunjams jan walt"awinak juk"amp jan walt"ayañatak ch"amanchawayi.
  
  Mä directa línea de fuego ukanxa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Ukat qhespiñäni ukhajja" sasa. "Equipo SPEAR ukax mä semana samarañ apsuski".
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Torsti jilatajj Barbados markar sarañatak boletonak reservawayjjewa.
  
  -¿Kunas wasaran pasäna? Inas amuyt"aschispa.
  
  Drakex relojap uñkatasïna, ukatx teléfonop uñkatarakïna, mä muspharkañ, surrealista pachan. Ina chʼusat jiwañampi ukat jukʼamp amenazampi uñjasisa, jan tukuskir arknaqañampi ukat jan wali nuwasiñampi, jichhajj talonanakapamp taktʼasisaw mä qhawqha minutonak samartʼapjjañapatak obligatäpjjäna. Chiqans jupanakax uka jan walt"awinak jaytañatakix pachaw munasïna, uka jan walt"awinak jilxattañapataki, ukax qhipharux jiwañaruw puriyaspa... Ukampis Aliciax kunjams uk luratayna ukax nayratpachaw mä juk"a jan ortodoxo ukhamätayna.
  
  -Bikini -sasa. Quta. Azul olas" sasaw Aliciax säna. "Ukax nayawa".
  
  "¿Machaq suma amigomarux irptati?" Mai kullakajj jachaqtʼasïnwa. -¿Kenzie kullakaxa?
  
  "Yatitawa, Alicia, janiw Dahl jupax equipon vacacionap reservawaykaspas ukham amuyta" sasaw Drakex chikat sawkasis säna. "Jukʼampi familian vacacionapar uñtasita".
  
  Alicia kullakajj qhuruchasïna. "Kuna jan wali jaqisa. Jiwasax Familia ukhamätanwa".
  
  "Jïsa, ukampis janiw kunjamtï jupax munki ukhamarjamäkiti. Jumax yatisktawa, Joanna ukat Dahl jupanakax mä jukʼa tiempo munapxi" sasa.
  
  Ukampis Alicia kullakajj jichhajj mayoruw uñchʼukiskäna. "Ukat uka qallta jisk"achawiru jaysañatakix, Sprite, janiwa, Drakes ukar irpañ amtaskayäta. ¿Jumatakix walikiti?
  
  Drakex jank"akiw maysar uñtäna, lakap amukt"as ch"allxtayasïna. Qhepäjjapanjja, Bo chachan arsutap istʼäna.
  
  "¿Jichhax jumamp nayampix tukuyxapxta sañti muni?"
  
  Mei kullakax arupax samarañjamaw qhiparäna. -Nayax amuyta, ukax Matt-aruw wakt"i -sasa.
  
  Oh yuspajarapxsmawa. Walpun yuspärta, maldición ukhamawa.
  
  Niya samarañjamaw ist"asïna, kunapachatix jupan pachpa teléfonopax ist"askäna ukhaxa. "Jïsa?"
  
  "Akan marchasipxam. ¿Jichha pallapallanakajajj jankʼak tʼijtjjañatak wakichtʼatäpjjeti?"
  
  "Jumaw uka jan juchani jaqinakar jiwayapxtaxa. Kunapachatï jikisiñäni ukhajja, jumaw uka toqet qhanañchapjjäta uk uñjä" sasa.
  
  "Janiwa, amigo, jumaw jaysäta. Jumax mayiwinakaj liyt"tawa, ¿janich ukhamäki? Phisqa patak millones. Akax mä chiqaw mä markatakix chacha, warminaka ukat jisk"a nerds ukanakamp phuqt"ata".
  
  Drakex nayranakap jist"arasïna, kisunakap ch"allxtasa. -¿Kunas jutïrin utjani?
  
  "Payllañatakix detalles ukanakaw utji, chiqpachansa. Estación Central ukar sarañamawa. Jupanakax mä cafetería central ukanw suyt"apxi". Jupax mä suti arsüna. "Suma doblat ukat mä sobreruw uchatäna, uka sobrejj mä suma chuyman almaw qhep qhepa mesa manqhar cintamp chintʼäna, ukajj barra jaya cheqanwa utjäna. Nayar confiyapjjeta, ukar purisajj amuyapjjätawa" sasa.
  
  "¿Ukat jan ukham lurañäni ukhaxa?" Drake chachajj janiw uka escapkäna uka celdankir jaqet armaskänti, janirakiw yaqha pä celulanakan utjatapsa armaskänti.
  
  "Ukatxa, jutir asnuruw jawstʼä, qʼipix aptʼasiñapataki ukat donut aljir tiendaruw phallayä. ¿Jumatakix walikiti?
  
  Drake chachajj mä jukʼa tiempojj kuntï Marsh chachar katoqapkäna ukhajj kunsa luraspa uk amuytʼäna. -¿Qhawqha pachasa?
  
  -Ay, tunka minutonakaw wakisispa -sasa.
  
  -Tunka minutonaka? Akax bullshit ukhamawa, Marsh, ukat jumax yatisktawa. Estación Central ukax pä tunk jila minutos ukch"akiwa. Inas pä kuti jukʼamp jiljjattaspa" sasa.
  
  -Janipuniw sarañamawa siskti -sasa.
  
  Drake chachajj amparanakap chʼoqtʼasïna. Jupanakajj pantjasipjjañapatakiw wakichtʼasipkäna, taqeniw uk yatipjjäna.
  
  Marsh jilatajj akham sänwa: "Kunsa yatiyäma" sasa. "Nayan katoqtʼasirïtaj uñachtʼayañatakejja, tunka payan minutonakaruw mayjtʼayä. Ukat jakthapisa..." sasa.
  
  Drake jupax t"ijtxañ qalltäna.
  
  
  TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Drake jupax thakhinjam t"ijtäna, kunawsatix Bo jupax Estación Grand Central ukan coordenadas ukanakar GPS ukar ch"allt"äna. Alicia ukat May jilatanakajj mä jukʼa qhepäjjaruw tʼijtjjapjjäna. Ukampirus aka kutix Drake jupax janiw uka thakhix pezuñanakamp lurañ amtkänti. Marsh chachajj jan creyiñjam walja horanak lurañ amtkchïnjja, uka yantʼajj lurañaw wakisïna. Kimsa autonakaw museo anqan jaytatäna, pä Corolla ukat mä Civic. Yorkshire markankir jaqix janiw jupanakarux payïr kuti uñch"ukiñ munkänti. Kuntix jupax munkän ukax mä kunayman...
  
  "¡Manqham!" Aliciax Cívic ukan jist"arat punkupan sayt"atäskäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Janiw thayakïkiti" sasa.
  
  "Janiw akan saytʼasis suytʼasajj tiempo ina chʼusar aptʼksnati..."
  
  "Ukax wakisiwa", Drakex k"achat k"achat sarnaqir caballo ukat carronak taypin uñjäna, uka thakhix jichhakiw Central Park uksat mistuwayxäna, kawkhantix mä ch"aman F150 camionetax bordillo jak"an jan kuns luraskäna.
  
  Jupax jank"akiw jupar jak"achasïna.
  
  Alicia ukat May jilatanakajj jankʼakiw jupanak arknaqapjjäna. "¿Jupax fucking bullying ukhamäpachati?" Alicia kullakajj mayo phajjsinwa rantäna. "Janipuniw mä caballot sarkäti. Janiwa!"
  
  Uka uywar jak"achasisinx jank"akiw auto apnaqirirux autop mayt"añapatak mayipxäna. Drake chachajj gas pedal ukaruw chʼalljjtayasïna, caucho phichhantasaw bordillot jankʼak jayarstʼäna. Bo jupax ch"iqa tuqir uñacht"ayäna.
  
  "Central Park uksanx uka thakhix kayuk sarañawa. Aka 79 callex transversal ukhamawa ukatx avenida Madison uksaruw puri".
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Aka qʼochujj wal gustitu" sasa. "¿Kawkinkis Tiffany kullakajj?" Nayax manq'at awtjatätwa -sasa.
  
  Bo jupax mä muspharkañ uñkatasiñampiw uñacht"ayäna. -Akax janiw mä restaurantekiti, Miles -sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ukat Madison Avenue sat avenidajj pop sat gruponïnwa. "Cheney Coates jupan p"iqinchata. Khitis jupat armasispa" sasa. Jupax manq"antasïna, mä akatjamat amtasïna.
  
  Alicia kullakajj wali jachʼat arsüna. -Jan wali arunaka. Nayax kusisiñ yant"añ jaytxañakiw munta. ¿Kunatsa ukham lurasi, Drakes? ¿Jupajj qʼañu warmïnti?
  
  -¡Ey, katxaruñamawa! Jupajj jankʼak saraskir autojj 79 calleruw irpäna, uka carriljja, mä sapa ancho carrilänwa, uka carriljja, mä jachʼa perqampiw muyuntat qoqanakajj utjäna. "Inas pinupächi. Ukat mä suma uñachtʼayirïnwa" sasa.
  
  "¡Amuyasipxam!"
  
  Mayan iwxt"awipax autoparuw qhispiyawayi kunatix Silverado ukax mä pulgada altura reserva central uksaruw q"al ch"allxtawayi ukat jupanakar ch"allt"añ yant"awayi. Drake chachajj rueda qhipäxan ajanupar uñjäna, kimsïr celdankir qhip qhipa jaqiwa. Jupax gas pedal ukx ch"allxtayäna, taqiniruw asientonakapar kutt"añapatak wayt"äna, kunawsatix mayni autox muytasin arknaqäna. Mä akatjamatwa Central Park sat cheqan tʼijupkäna ukajj jukʼamp jiwayir jaqëjjäna.
  
  Silverado auto apnaqirix jan amuyt"asis jaytjasaw apnaqatayna. Drake chachajj walja taxinakat jitheqtañatakejj jukʼampiw jukʼampi jukʼampi jukʼampi, ukampis arknaqapki uka jaqejj qhepat jawqʼjañatakiw chʼamachasïna. F150 ukax chhuxriñchjasïna ukat liwxatasïna, ukampis jan kuna jan walt"äwinakampiw chiqañchasxäna. "Silverado" ukax mä taxi ukar ch'allt'awayi, ukatw, muyuntasinx yaqha thakhinjam jaltxatayna, ukanx mä pirqa de contención ukar ch'allt'asiwayi. Drake jupax ch"iqa tuqirux wali ch"amampiw muyuntäna, ukatx ch"iqa tuqiruw taxis ukan línea ukar puriñkamax jalxatäna, ukatx jist"arat thakhinx jank"akiw jalxatäna.
  
  Jupanakan qhepäjjatkir terroristajj pistola aptʼataw ventanapat jaqontäna.
  
  -¡Ikiña! Drake jilatajj arnaqasïna.
  
  Balas ukanakax sapa pataruw ch"allt"äna - auto, thakhi, pirqanaka ukat quqanaka. Uka jaqix colerasiñampi, sartasiwimpi, ukat inas uñisiñampi ukhamaraki, jan walinak luratapat janiw llakiskänti. Beau, jupax F150 ukan qhipa asientonkänwa, jupax mä Glock apsusaw qhipa ventanapat phust"äna. Thaya thayajj cabinaruw jankʼak mantanïna.
  
  Ch"iqa tuqinx mä fila edificionakaw uñstawayi, ukatx walja kayuk sarnaqirinakax nayrar pavimento uksan sarnaqapxäna. Drake jupax jichhax Supayan ajllitapakiw uñjäna - mä pasajero ukan jan amuyt"asis jiwatapa jan ukax Estación Grand Central ukar qhipt"atapata ukat jan walt"awinakar saykatatapata.
  
  Llatunk minutonakaw utji.
  
  79 calle tuqir kutt"asax Drake jupax nayraqatapan mä jisk"a túnel uñjäna, uka túnel patxanx ch"uxña ramanakaw warkt"ata. Mä jukʼa chʼamakar mantapkäna ukhajja, pedal de frenoruw chʼalljjtäna, arknaqeripajj perqaruw chʼalljjtayasispa, jan ukajj jan waltʼäwin pistolapajj chhaqtjjaspa sasaw suytʼäna. Jan ukasti, jupanakar muyuntat autot saräna, wali chʼamampiw auto apnaqäna, pasaskäna ukhajj lado ventanatwa pallapallanak jaqontäna.
  
  Taqinipuniw patat jalnaqapxäna, kunawsatix pachpa ventanapax phust"askäna ukhaxa, balan sillp"ipax niyaw janïr ist"kasax jiwxäna. Jichhajj Alicia pachpaw pʼeqep chʼoqtʼasïna, pistolaparuw uñtäna, ukat Silverado sat barcoruw pallapallanak jaqontäna. Nayrajja, jankʼakiw sarjjäna ukat jukʼamp jukʼampiw sarawayjjäna. Drake chachajj jankʼakiw uka cheqar jistʼantäna. Yaqha puente uñstawayi ukatx jichhax doble q"illu líneas ukan pä tuqinx trafico ukax jan mayjt"ataw uñjasi. Drake jupanakax uka ch"usawja jist"antapxäna, jupanakan pachpa ch"iwipax niyaw mayni auton qhipäxap llamkt"äna.
  
  Terroristax taqpach janchip muytayasax pistola amparapampiw uñch"ukitayna.
  
  Aliciax nayraqatw ch"axwäna, balax Silverado ukan qhipa ventanaparuw laq"ar tukuyäna. Auto apnaqerejj autop maysar saratapatjja, liwxatpachänwa, ukat mä jukʼa tiempokiw jutkäna uka autonakar chhaqtawayxäna ukat wali suma bocinanak phustʼarakïna. Alicia kullakajj jukʼampiw jaqontäna.
  
  May jilatajj akham sänwa: "Uka chʼiyar ñikʼutan tʼiju tʼiju tʼiju tʼijuski" sasa. "Jan ukax kuns amtayitu. ¿Jichhax kamsapxisa? ¿Ukax... mä collie ukhamäpachati?"
  
  Juk"ampi ch"axwañanaka. Uka terroristax nina kutt"ayawayi. Drake chachajj uka técnica apnaqäna, ukhamatwa jan kuna usun auto apnaqañ munkänti. Nayraqatankir traficojj wasitatwa jukʼamp jiskʼaptjjäna, ukat Silverado sat autot sipansa jukʼamp chʼamanïjjänwa, ukat taximpiw nayrïr carrilar mantarakïna. Qhepäjjatjja , Mae kullakajj ventanatwa liwjjatäna ukat yaqha autoruw mä clip jaqontäna. Drake chachajj qhepar jaqontasïna ukat qhepat kunjamsa uñjasi uk yatjjatäna.
  
  -Jupax wali jutaski -sasa.
  
  Mä akatjamatwa Central Park sat cheqajj tukusjjäna, ukat Quinta Avenida sat cheqan walja jaqenakajj utjkäna uka crucejj jupanakar jaltkaspas ukhamänwa. Autonakajj jukʼampiw jukʼampiw saytʼasipjjäna, saytʼasipjjäna, ukat kayuk sarnaqerinakajj crucenakanwa sarnaqapjjäna ukat aceranakansa filaruw saytʼasipjjäna. Drake chachajj jankʼakiw qʼellur uñtat freno qhananakapar uñtäna, jichhajj chʼojjñaw utjäna.
  
  Janq"u autobuses extra largos ukanakax Fifth Avenue ukan pä tuqinw sayt"atäpxäna. Drake chachajj wali frenonak aptʼasïna, ukampis terroristajj wasitatwa qhepa qhananakapar chʼalljjtäna. Manillar toqew qhepa puntajj chʼalljjtayasitap amuyasïna, jan waltʼäwinakaw utjaspa sasaw amuyasïna, ukat wasitat apnaqañatakejj janiw muyuntkänti. Autox nivelaruw tukuwayxäna, cruce pasawayxäna, Silverado ukax mä pulgada ukch"akiw qhipharxäna.
  
  Autobusax jupanak nayraqatan mistuñ yant"äna, Drake-rux janiw kuna lurañas utjkänti, jan ukasti ch"iqa tuqiru ukat chika thakhinjam sarawayxäna. Metallajj qʼañuchasïna ukat vidriojj qonqorinakaparuw pʼakjasïna. "Silverado" juparuw jutïrin ch'allt'asïna.
  
  -Phisqa minuto -sasawa Boxa llamp"u chuymampi säna.
  
  Jan tiempo ina chʼusar aptʼasisaw jankʼak sartjjäna. Mä juk"a pachatxa, Madison Avenue ukax uñjasiwayiwa, Chase Bank ukan gris fachada ukat ch"iyar J. Crew ukax nayrar uñjañ pamparuw phuqhantäna.
  
  Bo jilatajj akham sänwa: "Pä jukʼampi" sasa.
  
  Tʼijuñ autonakajj mayachtʼasisaw jiskʼa chʼusawjat jiskʼa chʼusaruw tʼijtjjapjjäna, autonak ladopar tʼunjasajj jukʼamp kʼachat jarkʼaqasiñanakaruw tʼijtjjapjjäna. Drakex bocinap phust"askakïnwa, mä kasta sirena utjañap munäna, ukat Aliciax thayaruw pallapallanak jaquntäna, ukhamat kayuk sarnaqirinakaru ukhamarak auto apnaqirinakar jank"ak thakhinak mistuñapataki. NYPD ukan autonakapax niyaw thuqt"asipxäna, ukat mä jan walt"ayir thakhi jaytawayapxäna. Jupax nayratpach amuyasxänwa, uka autonakax respetompi uñjatäkaspas ukhamänwa, uka autonakax jachʼa wila bomberonakaw utjäna.
  
  "Nayraru" sasaw Bo jilatajj säna.
  
  "Amuyatätwa" Drake chachajj Lexington Avenue uksar sarir pasaje uñjasajj uka toqeruw jankʼak saräna. Motor qalltasajj autojj esquinaruw muyuntäna. Llantanakat chhuxriñchjasïna, ukat jaqinakax acera taqpach chiqanw arnaqasipxäna. Aka chiqanx machaq thakinx autonakax pä tuqinx wali ch"amampiw sayt"ayatäna, ukatx plataformas, camionetas ukat mä thakhi sarañ thakhinakax jan walt"ayataw uñjasiwayi, ukax wali suma apnaqirinakarus amuyt"ayapxänwa.
  
  "Jichhax janiw jayakiti" sasaw Box säna.
  
  Drake chachajj nayrar sartañap uñjäna, kunattejj traficojj jukʼampiw jiljjattäna. Ukat akham sarakïnwa: "May" sasa. "¿Bangkok markat amtastati?"
  
  Mä jachʼa auton marchanakap mayjtʼayañjamaw Mai kullakajj machaq revista Glock sat aparatopar liwjjatäna ukat cinturón de seguridadap jistʼararakïna, asientopanwa liwjjatasïna. Aliciax Drake-ruw uñch"ukiskäna, ukat Drake-x retrovisor ukan uñch"ukiskäna. Silverado ukax taqi ch"amapampiw jak"achasïna, jupanakarux ch"axwañ yant"äna, kunawsatix Estación Central ukat uka jaqinakax walpun jak"achasipxän ukhaxa.
  
  Mai kullakajj asientopanwa chʼoqtʼasïna, qhepa ventanapatjja, niyaw tʼunjatäjjäna ukat jalnaqañ qalltäna.
  
  Alicia kullakajj Drake jilatarojj codopampiw chʼalljjtayäna. -¿Bangkok markanxa?
  
  -Janiw kunjamtï jumax amuyktaxa ukhamäkiti -sasa.
  
  "Ay, ukax janipuniw paskiti. Kunatï Tailandia markan paskäna ukajj Tailandia markanwa jukʼamp qheparani sasaw sapjjerista" sasa.
  
  Mai kullakajj uka jiskʼa chʼusawjat jalnaqäna, isinak chʼiyjasaw cuerpop nayrar sartañapatak waytʼäna. Drakex thayax jupar thayt"ankän uka pacharuw uñjäna, kunawsatix laq"ax nayranakap ch"allxtayäna. Jupax arknaqir terroristax wali musphataw nayranakap ch"irmthapïna, uk uñjäna.
  
  Silverado ukax jak"achasïna, muspharkañ jak"achasiña.
  
  Mai kullakajj camionan ikiñaparuw jaltawayjjäna, kayunakap chʼoqtʼasisaw armap jiljjattäna. Jupajj apuntänwa ukat camionan qhepäjjatjja, balanakajj yaqha auton ventananakap tʼunjäna. Utanaka, autobusanaka ukat lamparanakas jukʼat jukʼatwa pasapjjäna. Mai kullakajj walja kutiw gatillo jaqontäna, thayarusa ukat auton sarnaqataparus janiw istʼkänti, khititï jupanakar jiwaykaspäna uka jaqerukiw chuym churäna.
  
  Drake jupax volante ukarux kunjamtix lurañjamäki ukhamarjamaw sayt"ayäna, velocidad ukax mäkiw qhiparäna. Jichha kutinjja, janiw mä autos jupanakan nayraqatapat paskänti, ukatwa Diosar mayisïna. Mei kullakajj kayunakapat wali chʼamampiw saytʼasïna, ukat mä kunampikiw chuym chʼalljjtayasïna. Drake sat jilatajj jupar irpirïnwa.
  
  "Jichha!" sasaw jach"at arnaqasïna.
  
  Aliciax kunjamtï mä wawax asienton qhipäxat misk"i jaquntaski ukhamaruw muyuntäna. -¿Kunsa jupajj lurani?
  
  Drake chachajja, frenonak wali llampʼu chuymampiw uchäna, mä milímetro mä kuti. Mai jupax payïr clip ukar uchatayna ukatx camionan qhipäxaparuw t"ijtäna, chiqaw qhipa punkur puriñkama. ¡Silverado auto apnaqerejj jukʼampiw nayranakapajj jachʼaptäna, kunattejj mä sallqa ninja sat jaqeruw yaqha autot jankʼak saraskir autopar tʼijtʼir uñjäna!
  
  Mai kullakax qhipa punkur purisax thayaruw jaltawayxäna, kayunakap ch"allt"asa ukat amparanakap t"axllirt"asa. Mä juk"a pachaw gravedad ukax juparux jaquntäna, kunawsatix jupax gracioso arco ukham jisk"a thaya taypin jalnaqäna, ukax epítome de silencio, habilidad ukat suma uñnaqt"aniwa, ukampis ukatx yaqha chachan autopan capuchaparuw wal ch"allt"asïna. Ukat mä ratukiw pä kuti jiljjattäna, kayunakapasa qonqoranakapas chʼalltʼasiñapataki ukat equilibrionïñapatakiw jaytäna. Uka qala chuyman metalar uraqir puriñax janiw faciläkänti, ukat Mai kullakax jank"akiw nayrar t"ijtäna, dentado parabrisas tuqiru.
  
  Silverado auto apnaqerejj wali chʼamampiw frenäna, ukampis wali chʼamampiw pistolajj ajanupar uñachtʼayäna.
  
  Mai kullakax qunqurinakap ch"allxtayäna, kunawsatix uka akatjamat jawq"jatapax jupar paskäna ukhaxa, ch"iqa ch"akhaparu ukat amparanakaparuw ch"amañchäna. Armapax amparanakapan qhiparäna, niyaw terrorista ukar uñacht"ayäna. Pä disparo ukat jupax chhuxriñchjasïna, kayupax wali pedal de freno ukankiwa, wilax camisapan nayräxaparuw ch"allxtäna, ukat nayrar jaltxatayna.
  
  Mai kullakajj auton capuchaparuw jalnaqäna, amparapampiw parabrisas manqhar uchasïna ukat conductoraruw apsuwayjjäna. Janiw kunjamatsa waliptañapatak cortesía churañapatak jaysañapäkänti. Llakimp phuqt"at nayranakapax jupan nayranakapamp jikisïnwa ukat askichañ yant"äna.
  
  "Kunjamatsa...kunjamas jumax..."
  
  Mai kullakajj ajanupar chʼankhampiw jawqʼjäna. Ukatxa, autox Drake sat auton qhipäxaparuw chʼalltʼasïna, ukatwa katxasïna. Inglés jaqix amuyuparjamaw autoconductor autox janïr mä jan walt"äwir, aleatorio tuqir kutt"kasax "katjañatakix" juk"amp juk"ampiruw jalxatäna.
  
  "Ukhamajj ¿kunsa Bangkok markan lurapjjta?" -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna.
  
  "Kunas ukhama".
  
  "¿Ukat ¿kunas uka qhepat pasäna?"
  
  Drake jilatajj maysaruw uñtäna. -Janiw nayax amuyt"kti, munasiña.
  
  Punkunak jist"arapxäna, pä kutiw taxi jak"an sayt"ayapxäna, Estación Central ukar jak"achasiñataki. Civilanakax qhipäxar kutt"apxäna, jupanakar uñkatasa. Sentientenakax t"ijtxañatakiw kutt"apxäna. Ukat tunka payan jaqinakaw celularanakap apsusipxäna ukat fotonak apsuñ qalltapxäna. Drake chachajj pavimentoruw jaltawayjjäna ukat mä ratukiw tʼijtʼañ qalltäna.
  
  Beauregard jilatajj jupan jakʼapanwa akham säna: "Tiempojj tukusjjewa" sasa.
  
  
  PÄ PÄ JAQINAKA
  
  
  Drake jupax estación central ukan jach"a salaparuw jaltxatayna. Mä jach"a chiqaw ch"iqa ukat kupi ukat altu patat jist"arasïna. Lliphipkir uraqinaka ukat pulido pampanakax sistema ukarux ch"allxtayäna, sarxañ ukat puriñ señales ukanakax taqi chiqanw ch"iyar ch"iyar uñstäna, ukat jaqinakan jank"ak t"ijt"atapax jan tukuskirjamarakïnwa. Beau jupax Cafe é sutip amtayäna ukat terminal ukan plano de piso uñacht"ayarakïna.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Lobby principal" sasa. -Escalera mecánica ukanakat chiqaru kutt"añamawa -sasa.
  
  T"ijuña, chhuxriñchjasiña, muspharkañ acrobacias acrobáticas ukanaka luraña, jan ch"axwañatakik uka equipox estación ukar p"akintawayi. Minutonakajj pasawayjjänwa. Café aljirinaka, chocolate belga ukat bagel aljirinakax cremallerampiw pasapxäna, Drake p"iqipax mistu sawutanakap uñjasax muyuntäna. Lexington Passage satäkis ukaruw mantapxäna ukat jukʼamp jukʼampiw sarnaqañ qalltapxäna.
  
  -¡Ukhama!
  
  Aliciax t"ijt"askakïnwa, Drake-x uñjkatayna uka jisk"a cafetería ukanakat maynïr jisk"a mantañawjat chhuxriñchjasïna. Niya jan amuytʼasisaw amuyunakapax mesanak jakthapiskäna. Janiw chʼamäkänti, kimsanikiw utjäna.
  
  Aliciax gris abrigoni jaqirux mä chiqar jaquntäna, ukat ch"iyar uraqi jak"aruw qunqur jaquntatäna. Mesa patxanxa ina chʼusat qʼañunakaw utjäna, sillunakax jan amuytʼasisaw wakichtʼatäna. Aliciax alayaruw llamkt"äna ukat mä juk"a pachatxa, mä janq"u sobre amparanakapar apt"ataw uñstäna, nayranakapas suyt"äwimp phuqhantatänwa.
  
  Drake chachajj mä qhawqha kayunakatwa uñchʼukiskäna, ukampis janiw inglés warmijj uñchʼukkänti. Jan ukasti, irnaqirinakarusa aljirinakarusa, anqan pasirinakarusa ukat yaqha chiqarus jukʼampiw uñjäna.
  
  Punkux sala de utilidad ukar puriñkamawa.
  
  Jichhajj jistʼarasïna, mä yatiñ munir warmiw pʼeqep chʼoqtʼasïna. Niya jankʼakiw nayranakapamp uñkatasïna, jupa sapakiw jupar cheqak uñchʼukiskäna, jupajj Matt Drake satänwa.
  
  JANIWA...
  
  Jupax uka portátil teléfono apthapïna. Nayax amuyta akax jumatakikiwa, sasaw lakapamp säna.
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna, taqpach uka chiqar uñch"ukiskakïnwa. Alicia kullakajj sobre chʼiyjasaw ñikʼutap chʼoqtʼasïna.
  
  -Janiw ukhamäkaspati -sasa.
  
  Mai kullakajj nayranakap chʼoqtʼasïna. "Kuna? Kunats janixa?"
  
  "¡Ukax boom satawa!"
  
  
  PÄ TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Drakex jank"akiw teléfono ukar purintäna ukat uka warmit apsuwayxäna. -¿Kunsa anatt"apxtaxa?
  
  Marzo phaxsinx línea tukuyanx chuckled. "¿Yaqha pä mesa manqhanxa uñakipt"apxtati?"
  
  Ukatxa línea ukax p"akjataw uñjasiwayi. Drakex taqi kunatix manqhan utjki ukanakax t"unjatäkaspas ukhamaw amuyasïna, kunatix almapas chuymapas congelatäxänwa, ukampis janiw sarnaqañ jaytkänti. "¡Mesanakaru!" jupax arnaqasïna ukat t"ijt"asaw sartasïna, jaquntatäxänwa ukat qunqurinakapamp jak"apan manqhan liwxatasïna.
  
  Aliciax irnaqirinakaruw ukat visitirinakaruw arnaqasïna, mistxapxañapataki, mistxapxañapataki. Bo yaqha mesa manqhanwa t"unjasïna. Drake chachajj kuntï francés jaqejj uñjkäna ukat mä replica uñjäna, ukajj mä jiskʼa explosivo sat aparatowa, ukajj mesa manqharuw conducto cintampi chintʼata. Uma botella ukham jach"ata ukat uñtata, niyas nayra Navidad envoltura papel ukamp llawuntatänwa. Yatiyawi Ho-ho-ho! Drake chachajj janiw jan amuyañjamäkänti.
  
  Alicia kullakajj jupan jakʼapanwa qontʼasïna. "¿Kunjamatsa chuchuñarux neutralizsna? Ukat jukʼamp wakiskirïki ukajja, ¿chuparu jan chʼamanïsnati?"
  
  "Kuntï nayajj yatkta uk yattawa, Miles. Ejercito taypinjja, mä bomba qhepat mä bomba phallapjjerïta. Jila partejja, ukajj jukʼamp jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapatakiw yanaptʼi. Ukampis aka waynax kuntï luraskäna uk yatïna. Suma phuqt"ata jan kuna jan walt"awimpi phuqt"ata. ¿Uñt"tati alambrenaka? Taqi jupanakax pachpa saminakanïpxiwa. Cápsula detonadora ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi. fusible remoto ukampi. Janiw chʼamäkänti, jan ukasti infiernor uñtat jan walipuniwa" sasa.
  
  "Ukhamajj kit apthapim ukat uka maldito gorra de explosión ukar jarkʼaqañamawa."
  
  "¿Mä set jiltayaña? Maldición, totalmente mä rollo akanktanwa" sasa. Drake jupax uñkatasïna ukat jan iyawsir nayranakapamp uñjäna, walja jaqinakaw café ukan ventananakapar ajanunakap ch"allxtayasipxäna. Yaqhepajj jistʼarat punkut mantañsa yantʼapjjarakïnwa. Android teléfonos ordinarios ukanakax kunatix dueñonakapan jiwatapax mä qawqha minutos ukjakiw grabapxäna.
  
  "¡Mistxapxam!" sasaw jawsäna, ukat Alicia kullakajj jupamp chikaw sararakïna. "¡Aka edificiot jankʼak mistjjam!"
  
  Qhiparusti, axsarat ajanunakax maysaruw kutt"apxäna ukat yatiyäwix jupanakar puriñ qalltäna. Drake chachajj jachʼa salajj kunja jachʼänsa ukat uka manqhankir walja jaqenakaw amtasïna ukat saphinakapajj usuchjasiñapkamaw kisunakap chʼoqtʼasïna.
  
  "¿Qhawqha tiempos jumajj amuyta?" Alicia kullakajj wasitatwa jupan jakʼapar qontʼasïna.
  
  -Minutos, ukaxa kunasa -sasa.
  
  Drake chachajj uka aparato uñkatasaw uñchʼukïna. Chiqansa, janiw suma uñnaqtʼanïkänti, jan ukasti mä sanu bombakiw usuchjañat sipansa axsarañjamäna. Jupajj ukham jachʼa bombanak nina naktäwinak uñjäna ukat inas uka pachpa rudimentario detonación aparatonïchïna. Inas pallapallanakan experienciapajj mä jukʼa chhaqtawayjjchïna, ukampis wila alambre-azul alambre jan waltʼäwin uñjasisajj jankʼakiw kuttʼanjjäna.
  
  Jan ukasti taqi alambrenakax pachpa saminakaniwa.
  
  Chaos ukax taqi kuns jupa pachpa lurat coco ukan muyuntatänwa. Mä traidor jiskʼa arunakjamaw jachʼa salanakan bombajj istʼasïna, ukat mä jaqen libre jakasiñ munatapajj mayniru ukat mayniruw jan waltʼayäna, ukat taqeniw mistuñar sarapjjäna, jan ukajj jukʼamp chʼamani -jan ukajj jukʼamp muxsa- pasajeronakakiw sarapjjäna. Uka ch"axwawix ist"añjamarakïnwa, jach"a vigas ukar purisax pirqanakat wasitatw jalluntäna. Chacha warminakax jankʼakiw liwxatapxäna, uka chiqat pasirinakaw kayunakap saytʼayañ yanaptʼapxäna. Yaqhepajj wal sustjasipjjäna, yaqhepasti samarañwa qheparapjjäna. Jefenakax irnaqirinakaparux chiqapar uñjañ yant"apxäna, ukampis chiqaparuw atipt"añ ch"axwäwimp ch"axwapxäna. Walja jaqinakaw mistuñ utanakat mistunipxäna ukat 42 calleruw phuqhantañ qalltapxäna.
  
  Drake chachajj pächasïnwa, nayraqatapanjja chʼuñuw chʼalljjtäna. Aka chiqan mä jan wali lurañax mä ch"akha chhaqhayañaruw puriyaspa, jan ukax juk"ampi. Ukat jukʼamp jan walijja, Marsh sat chachar tʼunjañatakejj nuwasiñat apsuñapawa. Pithian jupanakar jisk"achañ atipchi ukhax jupax juk"amp suma ch"amaw qhipa amtapar puriñatakiki - qawqha pervertidos aka infierno ukax utjaspa.
  
  Ukat Beauregard jilatajj jupan jakʼaparuw qontʼasïna. -¿Jumajj walikïsktati?
  
  Drakex nayranakap ch"allxtayäna. "Kunas... Nayax sañ muntwa, janit maynimp apasiñax..."
  
  Bo jupax yaqha aparato uñacht"ayäna, ukax nayratpach jan ch"amanchatäxänwa. "Ukax mä mecanismo simple ukhamawa ukatx mä qawqha segundonakakiw munasïna. ¿Yanapt'a munasmati?
  
  Drake jupax nayraqatapan warkt"at manqhankir mecanismos ukanakaruw uñch"ukiskäna, francés jaqin ajanupan mä juk"a jach"a jach"a tukutap uñjasa, ukat akham sänwa: "Maldita. Ukhamatwa jan khitis sueco jaqir yatiyañax juk"amp askixa" sasa.
  
  Ukatxa, mä detonador tapa apsuwayxäna.
  
  Taqi kunas pachpakïskiwa. Mä samarañaw juparux jariqäna, ukat mä jukʼa tiempow saytʼasïna ukat samañap katjarakïna. Yaqha jan walt"awix q"umachasiwayi, yaqha jisk"a atipt"awiw suma jaqinakatakix utjawayi. Ukat Aliciax café ukan mostradorat jan nayranakap apsusaw phisqa wali mayj mayj arunak arsüna.
  
  -Maldita teléfonox mayamp ist"asi -sasa.
  
  Ukat Grand Central muytasa, Nueva York markan taqpach chiqanakanxa, basura latanakansa quqanak manqhansa -barandillanakar chintʼata ukat qhiparuxa motociclistanakan jaquntatapa- bombanakax phallañ qalltäna.
  
  
  PÄ PÄ PÄ PÄ JALJA
  
  
  Hayden jupax mä fila TV monitores ukanakan nayraqatapan sayt"atäna, Kinimaka jupan jak"apankänwa. Ramses ukar p"akintañ amtanakapax mä juk"a pachatakiw sayt"ayatäna, Central Park uksan arknaqatapata, ukatx Estación Grand Central uksan frenesí ukamp. Uñch"ukipkän ukhax Moore jupax jupanakar jak"achasisinx sapa monitor ukanw arst"añ qalltawayi, cámara ukan jamuqanak uñacht"ayatax etiquetado ukhamarak jach"aptayasispawa mä jaqin ñik"utap mä pecas ukan uñacht"ayañataki. Qhanañchäwix janiw kunjamtï lurañapäkän ukhamakïkänti, ukampis Drake ukat jupan equipopax wali uñt"at tren ukar jak"achasipxatapatx juk"amp sumaw jilxattawayi. Yaqha monitorax Ramses ukat Price jupanakaruw celdanakapan uñacht"ayäna, nayrïrix jan pacienciampiw sarnaqäna, chiqanakan utjañapäkaspas ukhama, payïr qunt"asiwix llamp"u chuymampiw sarnaqäna, taqi kunatix chiqpachan munkän ukax mä lazo ofrecimiento ukhamakïkaspas ukhama.
  
  Moore jupan equipopax jupanak jak"anx wali ch"amampiw irnaqapxäna, uñjatanakat yatiyasa, amuyt"awinakapata, ukat callin policianakaru ukat agentenakaruw mä chiqanakar sarapxañapatak mayipxäna. Hayden nayraqatanx ataques ukanakax jan walt"ayataw uñjasiwayi, Drake ukat Bo jupanakax Grand Central uksan bombanak chhaqtayasipkäna ukhas. Moore jupax Midtown ukan uñjatapat chiqpachan yatiñatakix niya taqpach lote ch"usaruw tukuyañapa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Janiw nayatak wakiskiti, mä chuymankipstat oqara abuelajj jichhakiw pusinip aptʼasiwayi" sasa. -Jupanakarux mä juk"a amuyt"ayañamawa -sasa.
  
  "¿Kunjamatsa cámaras ukanakax Estación Central ukan metales detectores ukanakat bombanak puriyapxaspäna?" sasaw Kinimakax jiskt"äna.
  
  "¿Plástico explosivo?" Moore chachajj janiw ajjsaraskänti.
  
  "¿Janit yaqha wakichäwinakax akatakix utjktam?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna.
  
  "Chiqansa, ukampis uñchʼukipxam. Sapa patakatx llätunk tunk jaqinakaw mä maldito bomba nuclear ukar thaqhapxi. Janipuniw aka lote ukham chʼusa uñjkti" sasa.
  
  Hayden jilatajj qhawqha tiempos Marsh chachajj ukham amtaskäna sasaw jisktʼasïna. Ukat ¿Ramses chachax? Terrorista príncipex Nueva York markanx niya phisqa celdanakanïnwa, inas juk"amp celdanakanïchïna, ukat yaqhipanakax ikiñ celulanakäpxänwa. Kuna kasta phallañ yänakas kuna pachas contrabando ukamp apanispa ukat mäkiw imt"asispa, wakischi ukhax walja maranakaw quqanakan jan ukax sotano ukan imantasispäna. Rusonakar uñakipt"apxam ukat uñacht"ayat sarnaqäwix chhaqhat maletas nucleares ukanakat - mä estadounidense ukhamawa, jupax chhaqhat jakhüwix chiqpachapuniw Estados Unidos markar t"unjañatakix wakisi sasaw amuyt"ayäna. Mä defector ruso ukawa, jupax nayratpach América uksankapxatapat chiqanchawayi.
  
  Jupax mä juk"a qhipäxar kutt"awayxäna, taqpach foto apsuñ yant"äna. Jilpachax jilïr jakäwipanx Hayden kullakax kamachinak phuqhayirinakat irnaqäna; jupax taqi amuyt"ir jan walt"awinak uñjkaspa ukhamaw amuyasïna. Ukampis jichhax... janiw nayrjax utjkänti. Drake jupax Times Square uksat Grand Central uksaruw t"ijt"awayxäna, minuto a minuto jaqinak qhispiyasa ukatx pä jaqiruw chhaqhayatayna. Dahl jupax Ramses chachan cámaras ukanakap sapa turno ukanw t"unjäna. Ukampis uka phenomenon absoluto, ajjsarkañ alcancep uñjasajj wal muspharäna.
  
  Ukat akapachajj jukʼamp jan waliruw tukuwayjjäna. Jupax jaqinakar uñt"änwa, jupanakax janiw yatiyäwinak uñch"ukiñatak llakisipxänti, jaqinakarux teléfononakapat apps chhaqtayapxirïna kunatix taqi kunatix uñjapkän ukax jik"asiwa ukat janis kunas uka tuqitx lurañjamäkaspas ukhamaw amuyasipxäna. Amtawinakax qalltatpachaw qhana ukat qhana, juk"ampis EI ukan uñstatapampi, janipuniw apsutäkänti, política, ganancia ukat qullqi munañamp ch"amakt"ayata, ukat jaqinakan t"aqhisiñap manqhap jisk"achata. Kuntix jichhax markachirinakax munkän ukax honradez ukawa, mä figura ukarux atinispxaspänwa, khititix transparencia ukamp mantani, kunjamatix jan kuna usun apnaqañapataki.
  
  Hayden jilatajj taqe ukanak katoqäna. Jan kuns lurañjamäkaspas ukham amuyatapajja, kunjamtï Tyler Webb chachajj qhepa urunakan jikjjataskäna ukar uñtasitänwa. Wali yatiñampi arknaqatätam ukat jan kun lurañsa chʼamanïkasmas ukham amuyasiña. Jichhax pachpa chuymanïxänwa, Drake ukat Dahl jupanakax Nueva York ukat uraqpachar kutt"ayañ yant"apki uk uñjasa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Uka laykux Ramses jilataruw jiwayä" sasa.
  
  Kinimakax mä jach"a kayumpiw amparanakapar uchatayna. -Nayaru jaysapxita -sasa. Nayax jumat sipan juk"amp jisk"a suma uñnaqt"anïtwa ukat carcelan juk"amp askïspawa".
  
  Moore chachajj mä pantallaruw uñachtʼayäna. "Uka chiqar uñtapxam waynanaka. Jupanakaw uka bomba chhaqtayapjjäna" sasa.
  
  Kusisiñax Hayden tuqiw ch"axwantäna, kunapachatix Matt Drake jupar café utat mistuñ uñjäna &# 233; ajanupanxa samaraña ukat atipt"asir uñnaqampiw uñacht"ayasïna. Tantachatäpkäna uka equipojj chʼalljjtayapjjäna ukat mä akatjamat mä jukʼa samartʼapjjarakïna, kunattejj jan kuns lurañjamäjjänwa.
  
  Walja monitoranakanjja, Hayden chachajj basuranak phallañ uñjäna, autonakajj jan manhole tapanakajj jan phallañapatakiw mayjtʼayapjjäna. Jupax motociclistanakaruw thakhin mantasin ladrillo ukham yänak edificionakaru ukat ventananakar jaquntapxatap uñjäna. Mä segundo qhepatjja, yaqha phallawiw utjäna. Ukat autojj walja kayunak pampat jiljjattatap uñjäna, kunattejj uka auton manqhanjja mä bombaw phalläna, ladonakapatjja chhullunkha ukat nina lawranakaw jalnaqäna. Taqi Estación Grand Central muytapanxa, jaltir pasajeros ukanaka taypinxa, basura ukanakaw ninamp nakhantawayi. Amtäwix axsarañänwa, janiw jan walt"ayat jaqinakaru. Pä puentenakanwa nina nakhantayäna, ukatwa autonakajj wal chʼamaktʼayäna, ukatwa motocicletanakas jan pasañ puedipkänti.
  
  Moore chachajj uñchʼukiskäna, ajanupajj mä segundokiw samaräna, janïr ordenanak arnaqañ qalltkasa. Hayden chachajj wali qhuru amuyunïñapatakiw chʼamachasïna ukat Mano chachan amparapajj jupan amparapampiw llamktʼäna sasaw amuyasïna.
  
  Jiwasax nayrar sartañaniwa.
  
  Operaciones ukax centro de operaciones ukanx sarantaskakiwa, servicios de emergencia ukanakax khithatäpxänwa, ukatx kamachinak phuqhayirinakax kawkhantix juk"amp jan walt"ayat chiqanakaruw kutt"ayatäpxäna. Bomberos ukat sappers ukanakax taqi kunat sipans juk"ampiw ukankapxatayna. Moore chachajja, helicópteronakampiw callenakan patrullapjjañapatak mayïna. Kunawsatix yaqha jisk"a aparatox Macy"s ukar ch"allt"kän ukhax Hayden jupax janiw uñch"ukiñ puedxänti.
  
  Jupax kutt"awayxänwa, experiencianakap wasitat anatasa kuna p"iqinchawis kunas jutïrin lurañapa, Hawai ukat Washington, D.C. uka markanakat amtasisa aka qhipa maranakanxa, concentración...ukampis ukatx mä axsarkañ ist"awi, mä axsarkañ qhipharkir ch"axwawix, pantallanakar kutt"ayawayi .
  
  "Janiwa!"
  
  
  PÄ TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Hayden kullakajj jakʼapankir jaqenakaruw tʼijtäna ukat cuartot tʼijtjjäna. Niya colerat chhuxriñchjataw escalerat saraqanïna, amparanakapas aychampi chʼakhanakampi chʼama bolanakaruw chʼallxtasïna. Kinimakax mä iwxt"aw arnaqasïna, ukampis Haydenax janiw ist"känti. Jupajj uk luraspänwa, ukat akapachajj jukʼamp suma, jan kuna jan waltʼäwin uñjasispänwa.
  
  Uka precinto manqhan tʼijtʼir pasillot sarasaw Ramses chachan celdapar purïna. Uka bastardox wali larusitaynawa, uka ist"awix janiw kunas utjkänti jan ukasti mä monstruo ukan wali axsarkañ qhuru arupawa. Kunjamatsa kunas paskäna uk yatïna. Nayratpach amtatapax qhanaw uñjasïna, ukampis jaqinakan sum jakasipxañapatakix sinti jiskʼachatätapax janiw jasak askichañjamäkänti.
  
  Hayden jilatajj cuartopar punku jistʼaräna. Guardiajj saltʼasïnwa ukat uka ordenapar istʼasajj anqarwa pallapallanak jaqontäna. Hayden jilatajj hierrot lurat barranakaruw cheqak saräna.
  
  "Kunas pasaski uk yatiyapxita. Jichhax yatiyapxita, jumamp llamp'u chuymampiw sarnaqapxäma -sasa.
  
  Ramses jupax larusitaynawa. -¿Kunas pasaski? Jupax mä acento americano falsificatayna. "Ukhamajj jumanakajj qonqortʼasipjjtawa. Ukat ukan qhipararakïta" Jach"a jaqix mä qawqha milímetros ukch"a jayat Haydenan nayranakap chiqak uñch"ukiñatakikiw qunt"asïna. "Laka warkt"asisawa. Kuntï nayajj sisksma uk luram" sasa.
  
  Hayden jilatajj celularan punkup jistʼaräna. Ramses chachajj jan mä segundos ina chʼusar aptʼasisaw jankʼak jupar jakʼachasïna ukat pamparuw jaqontañ munäna. Uka jaqen amparanakapajj esposatänwa, ukampis ukajj janiw jachʼa jachʼa qollqe apnaqañapatak jarkʼkänti. Hayden chachajj wali yatiñampiw jaltjjäna ukat nayraqat pʼeqepjja hierrot lurat mä barraruw liwjjatäna, ukat kunkapajj uka chʼalltʼatat qheparuw chʼalljjtäna. Ukat riñonanakaparusa columna vertebral ukanakarus walpun chʼalltʼäna, ukatwa chhuxriñchjasïna ukat chhuxriñchjasïna.
  
  Janiw juk"amp loco larusiñanakax utjxaniti.
  
  Hayden chachajj mä bolsa de puñeta ukham apnaqäna, cuerpoparuw muyuntäna ukat kunayman cheqanakaruw chʼalltʼasïna. Ramses chachajj arnaqaskäna ukat muytaskäna ukhajja, nayrïr kimsa jawqʼjatanakap jaktʼäna, mä arunjja, nayrapajj wila mistutapa, chhuxriñchjata ukat kunkapa. Ramses jupax ch"amakt"añ qalltäna. Haydenax janiw jaytanukkänti, kunapachatix Kinimakax jupar jak"achasisinx mä juk"a amuyt"asiñapatakiw achikt"äna.
  
  "Janiw uka fucking bleating, Mano" sasaw Hayden jupax juparux larusitayna. "Uka anqanxa, jaqinakax jiwapxi."
  
  Ramses chachajj larusiñ yantʼäna, ukampis kunkapan usutätapaw jarkʼäna. Hayden jupax mä jank"ak conejo ch"akhampiw tukuyäna. -Jichhaxa larusiñamawa -sasa.
  
  Kinimakax juparux aynacht"ayäna. Hayden jilatajj jupar uñkatañatakiw kuttʼäna, ukampis uka qhepatjja, jan waltʼayatjam Ramses chachajj panpachaniruw chʼalljjtäna. Jupax jach"a jaqinïnwa, Kinimakit sipans juk"amp jach"änwa, musculonakapax niya pachpakïnwa, ukampis hawaianox terroristat sipan juk"amp jach"änwa mä wakiskir tuqinxa.
  
  Ch"axwañ experiencia.
  
  Ramses jupax Kinimaka jupampiw ch"axwawayxi ukatx wali ch"amampiw t"ijtäna, celdaparuw kutt"awayxäna. "¿Kuna infiernotsa jumajj luratäta?" -sasawa jiskht"äna.
  
  "Material ukax jumat sipan juk"amp ch"amaniwa", sasaw Kinimakax impacto ukar ch"allt"asis säna.
  
  "Kunas jutïrin pasani uk yatiñ munapxta" sasaw Hayden jilatax Ramses sat chachar arknaqasax celdapar kuttʼasax säna. "Bomba nuclear ukan yatiñ munapxta. ¿Kawkinsa utji? ¿Khitis apnaqaski? ¿Kuna ordenanakas jupanakan utji? Ukat Dios layku, ¿kunanaksa chiqpach amtanakamaxa?"
  
  Ramses chachajj chiqak saytʼasiñatakiw chʼamachasïna, qhanaw jan qonqortʼasiñ munkänti. Sapa tendón ukanx tensión ukaw jikxatasïna. Ukampis sartasjjäna ukhajja, pʼeqepajj chʼiyjatäjjänwa. Hayden kullakajj kunjamtï mä usuchjat katarimp sum amuytʼasirïkäna ukhamarakiw wali amuyumpi qheparäna.
  
  "Janiw kuns lurkasmati. Jaqimaru jiskt"añani, Precio. Jupax niyaw uk yati. Jupax taqi kuns yati. Nueva York markax phichhantatäniwa, señora, ukat markajax chhullunkhayat laq"a taypinw jiwasan atipt"asiñ jig thuqt"apxani" sasa.
  
  Chani? Hayden chachajj sapa turnonwa traicionañ uñjäna. Maynix k"arisiskäna ukat ukax juk"ampiw colerasiñap t"amt"ayäna. Uka jaqin lakapat ch"allt"ir venenomp jan katuyasisax Manoruw amparap luqtäna.
  
  -Sarañamawa mä pistola aturdañataki -sasa.
  
  "Hayden..." sasa.
  
  "Luram!" Jupax kutt"anxänwa, sapa poros ukanakat colerasiñaw mistunïna. -Mä pistola de aturdimiento apsuñamawa ukat uka fuck apsuñamawa.
  
  Nayra pachanx Hayden kullakax kawkir jaqichasiñanakatix masiparux sinti jan ch"amanïkaspas ukham uñjkäna ukanak t"unjäna. Yämas Ben Blake sat chachampiw chikachasïna, jupajj mä qhawqha phajjsinakatjja, Wila Reyin jaqenakapan amparapanwa jiwjjäna. Ben jilatajj wali waynäkaspas ukhamwa amuyäna, jan experienciani, mä jukʼa jan jilïr jaqënwa, ukampis Kinimakampis jichhajj amuyunakap chiqañchañwa qalltäna. Juparojj jan chʼamani, chhaqhat ukat cheqapuniw mä cambio lurañ munaskir uñjäna.
  
  "Jan nuwasimti, Mano. Luram".
  
  Mä jisk"a aru, ukampis hawaiano jaqin jinchuparux wali sum purintäna. Jach"a jaqix t"ijtxänwa, ajanupa ukat chuymapan jikxatasitap jupat imantasa. Hayden jilatajj Ramses jilataruw kuttʼäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jichhajj nayampjamakïjjtawa" sasa. -Yaqha yatiqiriruw katuqta -sasa.
  
  -¿Jumaxa amuyta? Hayden kullakajj qonqoripampiw maynin purakapar chʼalljjtäna, ukatsti codopajj jan sinttʼasisaw kunkapan qhepäjjapar chʼalljjtäna. "¿Mä yateqerejj jumat uka qʼañunak jawqʼjaspati?"
  
  "Amparanakajax qhispiyatäspa ukhaxa..."
  
  "Chiqpachansa?" Hayden jilatajj coleratatwa juykhüna. "Kunsa lurasma uk uñjañäni, ¿janich ukhamäki?"
  
  Ramses chachan esposanakapar amparap luqxatasinxa, Kinimakax kutt"anxänwa, cigarro ukham pistola de aturdimiento ukaw ch"amakt"at amparapamp katxarutäna. Jupajj kuntï uka warmin amtapkäna uk amuyasaw qhepar kuttʼjjäna.
  
  "Kuna?" -sasawa arnaqasïna.
  
  -Jumax kuntix lurañamäki uk lurasma -sasa.
  
  Hayden chachajj uka jaqeruw maldecïna ukat Ramses chachan ajanupan jukʼamp jachʼat juramento luräna, janiw pʼakjañ puedkänti sasaw wal llakisïna.
  
  Mä jiskʼa, samarañ aruw colerasiñap pʼakjäna: Ukampis inas cheqapuni mä pʼeqeñchäwi churarakchïtam.
  
  Inasa.
  
  Hayden jupax Ramses juparux camapar jaquntañkamaw thaqhatayna, mä machaq amuyt"awiw amuyupar puritayna. Jïsa, inas mä thak utjchispa. Kinimaku uñkatasaw celdat mistuwayxäna, llawintasïna, ukat anqäx punkuruw sarawayxäna.
  
  "¿Kuna machaq utas utji?"
  
  "Basura bombanakax jukʼamp utjxiwa, ukampis jichhax jukʼanikïxiwa. Yaqha motociclista, ukampis katjapxäna" sasa.
  
  Haydenan amuyt"awipax juk"amp qhanaw uñjasiwayi. Ukat pasilloruw mistunïna ukat yaqha punkuruw saräna. Jan saytʼasajja, jaqenakan taypiparuw jaltʼäna, Robert Price jilatajj Ramses chachan celdapat jutir chʼajjwañanak istʼaspa sasaw sum yatïna. Nayranakapan uñnaqapajj ukhamätapwa jupar yatiyäna.
  
  Ukat akham sasaw colerasïna: "Janiw kuns yatkti" sasa. -Amuyasipxam, iyawsapxita -sasa. Jupatï mä bomba nuclear toqet kuns yatta, kunsa yatta sasin siristam ukhajja, kʼariwa" sasa.
  
  Hayden chachajj aturdañ pistolaruw amparap luqtäna. "¿Khitirus iyawsañasa? Mä loco terrorista jan ukax traidor político. Chiqpachansa, kunsa uka aturdir pistolax yatiyani uk uñjañäni" sasa.
  
  "Janiwa!" Preciox pä amparap jach"ar aptäna.
  
  Hayden jilatajj mä amtaruw puri. "Nueva York markan kunas pasaski uk inas jan yatksta, Robert, ukhamax taqe kunwa yatiyäma. Mä kutikiw ukham lurasi. Células terroristas ukanakax armas nucleares ukanakaruw apnaqapxi, ukax kuna pachas phallapxaspaw sasaw amuyapxta. Jichhax loco Pythian jupax chiqpachapuniw apnaqaski sasaw amuyi. Jisk"a phallawinakax Manhattan markpachanw lurasiski. Uka bombanakax Estación Central uksanw uñstayatäna. Ukat Robert, janiw jichhakamax tukuskiti" sasa.
  
  Ex secretario de Estado ukax jist"arasïna, janiw mä arsa arsuñjamäkänti. Jichhak qhan amuyatapatxa, Haydenax niyaw chiq arsutapatx amuyasxäna. Ukampis uka sapa pächasiñax utjaskakïnwa, sapa kutiw mä jiskʼa wawar uñtat tʼaqhisiyatayna.
  
  Aka jaqix wali suma politiconïnwa.
  
  Jupax mä pistola aturdimiento ukamp jaquqanïna. Ukax lado tuqiruw jalxatäna, ukat mä pulgadaw uka jaqirux chhaqhayasïna. Preciox botas ukan khathatt"asïna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jutïr golpejj cinturón manqhanwa utjani" sasa.
  
  Ukatxa, kunapachatix Pricex jachaqt"askäna kunapachatix Manox qhuruchaskäna ukat Ramses-an saxranakan larusiñapat amtasxäna kunawsatix taqi axsarañanak amuyt"askäna kunatix jichhax Manhattan markan ukhamarak irnaqir masinakapan taqi ukanak taypin apnaqaski, jan walt"äwinak chuymapanxa, Hayden Jay jupaw khiti t"unjatäna.
  
  Janiw jukʼampi utjxaniti. Nayax janiw yaqha minutos akax apt"käti.
  
  Price jilataruw katjasajj pirqar jaqontäna, ukat chʼamampiw chʼalljjtayasïna. Kinimakax uk apthapisïna, jiskt"asir uñkatasa.
  
  -Nayan thakijat mistuñakiw wakisi -sasa.
  
  Ukat Price jilatarojj wasitatwa jaqontäna, jichha kutejj anqankir punkutwa jaqontäna. Jupax qhipäxar jaltawayxäna, jaquntatäkasax chhuxriñchjasïna, ukat wasitatwa katjäna, pasilloruw irpäna ukat Ramses chachan celdaparuw irpäna. Kunawsatix Price jupax terrorista ukar celdapan jist"antat uñjäna ukhax chhuxriñchjañ qalltäna, jalnaqt"añataki. Hayden jilatajj juparuw nayrar sartayäna.
  
  -Amuyasipxam, achikt"asipxsmawa, janiw uk lurañjamäkiti -sasa.
  
  "Chiqpachansa" sasaw Kinimakax säna. -Ukhamaw jiwasax luraraksna -sasa.
  
  "¡Janiwa!"
  
  Hayden jupax Price juparux barras ukar jaquntäna ukat cámara ukar jist"ararakïna. Ramses jupax janiw kuyntkänti, wali ikiñan qunt"atäskäna ukat jist"antat nayranakap manqhat kuntix luraskäna uk uñch"ukiskäna. Kinimakax Glock ukap apsuwayxäna ukat panpachaniruw uñch"ukitayna, kunawsatix Hayden jupax lazonakap jist"aratayna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Mä chance" sasa. "Mä carcelan mä celda. Pä chacha. Nayrïr jaqix aruskipt"añatakiw jawsanitu, ukax juk"amp jasakiw tuku. ¿Amuyasmati?"
  
  Preciox chika manq"at vaca qallur uñtataw chhuxriñchjasïna. Ramses jupax wali jan kuynt"asïnwa. Hayden chachatakejj jupar uñjasajj wal llakisiyäna. Jupan akatjamat mayjtʼatapajj larusiñatakïnwa. Jupax sarxataynawa ukat celulararuw jist"antatayna, uka pä jaqirux mayakiw jaytawayatayna, kunawsatix teléfonopax thuqt"askäna ukat agente Moore-n arupax línea uksat purintäna.
  
  "Akar jutam, Jay. Uñjañamawa" sasa.
  
  "Kunasa akaxa?" Jupax Kinimakampiw t"ijtäna, ch"amakanakaparux celda bloques ukanakat arknaqasaw escalerar kutt"awayxäna.
  
  Ukat llakitaw akham säna: "Jukʼamp bombanakaw utjani" sasa. "Taqiniruw uka qʼañunak qʼumachañatak khitanta. Ukat aka qhipa mayiwix janiw kunjamtï suykayätan ukhamäkiti. Oh, ukat Dahl chachamax pusi celda ukanx p"iqinchatawa. Jichhax arknaqaski" sasa.
  
  -¡Thakiru puriñäni! Hayden jilatajj jankʼakiw uka precinto edificior saräna.
  
  
  PÄ TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  Dahl chachajj pasajeronakan asientoparuw jaqontäna ukat Smith jilatarojj auto apnaqañapatakiw jaytäna; Kenzi, Lauren ukat Yorgy jupanakax wasitat qhipa asienton jikxatasipxi. Uka precinto ukar kutt"añ thakhi lurapkchïnxa, Drake jupax Grand Central uksaruw atacatayna sasaw yatiyawinakax utjäna, ukampis janiw yaqhanak ist"känti. Moore jupax jichhakiw yaqha yatiyaw mä yatiyirit katuqawayi - pusir célula terrorista ukax Central Park jak"an mä jach"a edificio de apartamentos ukan irnaqaskäna, jichhax Dahl jupax uka tuqit amuyt"asax janiw sañjamäkiti, yaqhip uka celulanakax yaqhanakat sipanx mayj qullqimp yanapt"atapxiwa - ukax yanapt"awayi.jupanakarux jaqinakamp chikt"atäpxañapataki - ukampis Dahl jupax kunjams mä tama jaqinakax mä sociedad particular ukan jank"ak utjapxaspa ukxat jiskt"asitayna, jan amuyunak indoctrinación de lavado de p"iqinchasa. Pʼeqe jariqasiñajj mä arte especialänwa, ukat típico terroristajj ukanak sum yatitapjja pächasïnwa.
  
  Janiw ukham ingenuo ukhamäñamäkiti.
  
  Moore-n agentenakapax uka p"iqinchawinak jikxatañatakix exposición ukat sipans juk"amp jan walt"awinakaruw puripxäna. Aka urux kuna jan walt"awinakas utjani ukax jan tukuskir ist"asiniwa, ukatx Homeland ukax kunjams taqi kunas pantjasini uk yatispa sasaw suyt"äna. Jichhürunakan mä jamasat agentejj phichhantatäspa ukhajja, jan waltʼäwinakapajj jichhakiw qalltaskäna.
  
  Policía de tránsito ukanakax nayratpachaw cruce ukanakanx jilpachax utjäna, jupanakax taqi ch"amampiw trafico ukar filtrañatakix ch"amachasipxäna, jach"a jan walt"awinakampi ukat inas jan atipkañ jan walt"awinakampi, ukampis ambulancias conscientes ukanakax nayrankañapawa. Dahl jupax walja jisk"a uñch"ukirinakaruw uñjäna -niya mini cereza apthapirinakar uñtasita- kawkhantix policía ukanakax irnaqir masinakaparux juk"amp jach"a uñch"ukiñat irpapxäna, ukat kunapachatix jupanakar mantañapatak jaytatäpkän ukhax yuspajarañatakiw p"iqip ch"allxtayäna.
  
  Dahl jupax auton GPS uñakipäna. Ukat akham sarakïnwa: "Llatunk minutonaka" sasa. -¿Wakicht"atäpxtati?
  
  "Wakichtʼatäpxtwa" sasaw taqpach equipox kuttʼanipxäna.
  
  "Lauren, Yorgy, aka kutix automp qhiparañamawa. Janiw jukʼamp jan walir puripksnati" sasa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Nayajj saraskta" sasa. -Jumax yanapt"a munasma -sasa.
  
  Dahl jupax sotano ukan uñacht"äwinakap ukhamarak spetsnaz irpirin jiwatapat jan yäqasa. "Janiw ina chʼusat jakäwinak jan waltʼayksnati. Lauren, Yorgi, jumax kunayman tuqinakanx juma pachpaw valoranïtaxa. Anqax uñch"ukiñakiw wakisi. Ukanjja nayranakaw munasirakistu" sasa.
  
  Yorgi jilatajj akham sänwa: "Inas yatiñanakajajj wakischispa" sasa.
  
  "Balconanakar saltañatakejj pächastwa, Yorgi. Jan ukax tubos de drenaje ukanakamp apnaqaña. Ukhama..." sasaw jach"at arsüna. "Kunjamtï nayax mayiskta ukhamarjam lurapxam ukat wila uñnaqap uñakiptʼapxam. Janiw akax mä ordenar tukuyañax wakiskiti -sasa.
  
  Ukanx mä jan wali amukt"añaw utjäna. Sapa mayni equiponkirinakax nayrïr ataque ukan kunatix luraskäna ukanakx mayj mayj amuyapxäna, ukampis niyakejjay chika hora nayrakiw taqi kunas pasäna, ukat jila partex wali mulljataw jikxatasipxäna. Uñch"ukiñanakax jan tukuskirïnwa - kunjams jak"achasipxäna phust"añataki. Kunjamsa mä jaqejj jakäwinakap qhespiyañatakejj jan kuns munkaspa ukham sacrificiot aptʼasïna. Kunjams uka terroristanakax taqi kasta jakañanakarux jan qullqimp uñjapxäna.
  
  Dahl jupax amuyunakapax uka nayra sierra ukar kutt"añ jikxatäna - ¿kunjamarak mä jilïr jaqix mä jisk"a wawarux ukham uñisiñanak uñstayaspasti? ¿Jukʼamp jan juchani amuyunïpachati? ¿Kunjamarak mä jilïr jaqe, wali sum amuytʼasir jaqejj ukham jan chʼamani amuyunakapar mayjtʼayañajj walikïskatap amuyaspasti, wiñayatakiw mä suma jakañan saräwip mayjtʼayaspa? Uka lantix... kunas?... uñisiña, intransigencia, fanatico.
  
  Kunjams uñch"ukiñasa, kunayman amuyunakax religionat utjkchixa, Dahl jupax amuyataynawa, chiqpachansa saxrax jiwasanak taypin sarnaqaski.
  
  Smith jupax frenonak ch"allxtayäna, kunawsatix jach"a utar puripkäna ukhaxa. Wakichtʼasiñatakisa ukat autot mistuñatakisa walja segundonakaw munasïna, ukat taqeniw pavimenton jan jarkʼaqasipjjäna. Dahl chachajj pusi celdajj niyas manqhankatap yatisaw jan sum jikjjataskänti, ukat kunjamsa yatiñanïpjjatap yatisajj janiw sum jikjjataskänti. Nayranakapajj Lauren ukat Yorgi ukanakaruw uñtäna.
  
  "¿Kunsa jumajj luraskta? Autor kuttʼam -sasa.
  
  Punku uñjiriruw jak"achasipxäna, tarjeta de identificación uñacht"ayapxäna ukat pusi pisonkir pä apartamento ukanakat jiskt"apxäna. Panpachaniw mä wayn tawaqo chacha warminkapjjäna, jupanakajj janiw kuns lurapkänti ukat suma chuymanïpjjapunirïnwa. Punku uñjirix janipuniw uka pä chacha warmirux uñjkänti, ukampis jïsa, mä apartamentox sapa kutiw visittʼirïna. Jupax mä kasta sociedad jayp"uw sasaw amuyäna, ukampis ukatx janiw sinti yatxatañ munatapat pagatäkänti.
  
  Dahl jilatajj llampʼu chuymampiw maysar jaqontäna ukat escalerar sararakïna. Porterojj mä llave munapjjeti janicha sasaw jisktʼäna.
  
  Dahl jupax llamp"u chuymampiw jachaqt"asïna. -Janiwa wakiskiti -sasa.
  
  Pusi pisonakajj jasakiw pasapjjerïna, ukat kimsa soldadonakajj wali amuyumpiw pasillot sarapjjäna. Dal chachajj apartamenton chiqap numerop uñjasajj celularapajj khathattʼañwa qalltäna.
  
  "Kuna?" Smith ukat Kenzi jupanakax suyt"apxäna, periferia ukanakap ch"uqt"asa.
  
  Moore chachan qarjata arupajj Dahl chachan pʼeqeparuw phoqantäna. "Uka yatiyäwinakax kʼariwa. Yaqhip yatiyirix jan wali jaqinakarux mä juk"a venganza lurañatakiw utt"ayi. Perdón, jichhakiw uk yatta" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sasaw samsutayna: "Kʼarinaka" sasa. -¿Nayat sawkasisktati? HKs ukanakamp chikaw jupanakan fucking punkup anqan sayt"asipxta."
  
  "Ukatxa sarxapxam. Yatiyirix mä warmirux walpun munasi. Kunjamakitix, thakhinjam kutt"añakiw wakisi, Dal. Aka yatiyäwinakax wila q"añuwa" sasa.
  
  Sueco jaqix maldecataynawa ukat equipopar kutt"ayañatakiw jawsatayna, armanakap imantatayna, ukat jank"akiw muspharkir portero ukar pasatayna. Chiqansa, Dahl chachax punku uñjirirux janïr pusi pisor makhatkasax amukiw mä evacuación lurañapatak mayiñ amtäna -kunas ukan pasaspa uk yatisax- jichhax kunjamsa arrendatarinakax kuns lurapxaspäna sasaw jisktʼasïna, kunattix iwxtʼanakapax kʼarinakätap yatipxäna ukhaxa.
  
  Mä jiskt"awi social interesante. ¿Kuna kasta jaqis policiax terroristas ukanakar thaqhaskipanx utapat jaqunukut uñjasitapat quejasispa... uka thakhix tukuyarux k"arinak tuqit uñt"ayasispa ukhaxa?
  
  Dahl jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. Moore jupax janiw chiqpachapun lista de mierda ukanx utjkänti, ukampis aka jaqix qala uraqin liwxataskäna. "Aka jutir p"iqinchawix irnaqani, ¿janich ukhamäki?" Jupax wali jist"arat linearuw arsüna.
  
  "Ukhamäñapawa. Uka pachpa waynaw kimsïr cámara llamkt"äna. Times Square sat cheqar purisajj jankʼakiw puriñama" sasa.
  
  "Times Square ukax jan walt"ayataw uñjasi? ¿Kuna fuerzas de seguridad ukanakas nayratpach irnaqapxi?"
  
  "Taqi jupanakax".
  
  "Walikiwa, tunka minutonakaw utjistu" sasa.
  
  -Phisqa ukhamäpan -sasa.
  
  Smith jupax saxranakjamaw auto apnaqäna, esquinanak khuchhuqäna ukat jan wali sayt"at autonak taypinx ch"allt"asirakïnwa, cepillompiw ch"allt"asïna. Jupanakax 50 callin auto jaytawayapxäna ukat t"ijtxapxäna, jichhax mä jaqinak taypinw t"ijtapxäna, jupanakax Times Square, funky M&M"s World, Hershey"s Chocolate World ukat Starbucks uksat calle esquina uksat jayaruw jank"ak sarapxäna, jichhax uka jan walt"äwimp jan walt"ayataw uñjasi. Jaqir uñtat jachʼa carteleranakajj waranq waranqa coloranakan uñachtʼäwinakampiw calle qhantʼayäna, sapa mayniw uñjatäñatak chʼamachasipjjäna ukat wali chʼamampiw chʼalljjtayasipjjäna. Uka equipox andamio quqaruw ch"ukupxäna kunatix niya taqpach yaqha tiendanakax mä juk"a machaqar tukuyatäkaspas ukhamaw uñjasi. Dal chachajja, Lauren ukat Yorgi jilatanakar jan kuna jan waltʼäwin uñjasipjjañapatakiw mä amtar puriñ yantʼäna, ukampis uka viaje ukat qhespiñajj niyas jan lurañjamäjjänwa. Munañani jan munasa, jichhax taqiniw pallapallanakäpxäna, uka equipox jupanakan ukankatapatx ch"amanchatawa.
  
  Nayraqatax policianakax plaza muytasinx muyuntapxänwa. Nueva York markankirinakax jan amuytʼasisaw uñchʼukipxäna, ukat visitirinakax hotelanakapar kuttʼapxam sasaw sapxäna.
  
  "Ukax mä jark"aqasiñakiwa, señora" sasaw Dahl jupax uniformeni policianakat maynir arsutap ist"äna.
  
  Ukat ukat akapachax wasitat infiernoruw tukuwayxäna. Pusi turistanakax Levis ukat Bubba Gump ukanakan ventananakan aljasipxäna, jupanakax paquetes ukanakap jaquntapxäna, manqhan allsupxäna ukat automáticos armas ukanakaw apsusipxäna. Dahl chachajj callenkir mä puesto qhepäjjaruw jalnaqäna, jupa pachpaw armap apsusïna.
  
  Times Square uksanx ch"axwawinakaw ist"asïna. P"akjata ventanas ukat carteleras ukanakax laq"ampiw ch"allt"ata, t"unjataw kunatix jichhax jilpach pantallanakax pantallanakawa, uraqpachanx juk"amp jach"awa, ukat capitalismo ukan epítome ukhamawa. Morterojj pavimento patjjaruw jalluntäna. Khitinakatix qhiparapki ukat fuerzas de seguridad ukanakax jank"akiw imantasiñatak sarapxäna. Dahl jupax p"iqip apsusaw kutt"ayawayi, ch"axwawinakapax janiw uñch"ukkänti, jan ukasti terroristas ukanakarux jach"at juramento lurapxañapatakiw wayt"äna ukat jupanakan imantasipxañapatakiw wayt"äna.
  
  Jumatakix aka kutix Dahl jupax wali llakitaw amuyt"äna. Jumatakix janiw kuna suyt'äwis utjkiti.
  
  Dahl jupax jaulax mä taxi sayt"at qhipäxan bucear uñjäna ukat uka jak"an mä autobus sayt"ayat uñjäna. Jupajj janiw nayrajj Times Square sat cheqar sarkänti ukat televisionanwa mä jukʼa uñjäna, ukampis ukham chʼusa cheqan sarnaqañjam uñtʼatäki uk uñjañajj chuym ustʼayirïnwa. Ukat jukʼamp disparonakaw istʼasïna, kunattejj celdankirinakajj tiendanaka ukat oficinanakan utanakap manqhanwa jaqenakar sarnaqer uñjapjjäna. Dahl chachajj amukiw caller mistunïna.
  
  Autobus qhipäxansa ukat jaya acera thiyansa, yaqha fuerzas de seguridad ukanakaw ukankapxatayna. Juk"amp SWAT, ch"iyar traje ukan agentenaka ukat NYPD policía ukanakax mä juk"a llamp"u, coreografía ritmo ukar maniobrapkäna. Dahl jupax jupanakarux filaruw sayt"asipxañapatak señas uñacht"ayäna. Kunatix aka chiqan mä chimpunakjam pasawayki ukax qhanaw jan jaqukipata, kunatix janiw khitis uka loco sueco jaqirux mä juk"s yäqkänti.
  
  "¿Aka kimsa pusi letra puqunaka suyt"apxtati, jan ukax uka jan wali jaqinakarux ninamp phichhantañäniti?" Kenzi kullakajj ladopar chʼalljjtayasïna.
  
  Dahl jupax agentes estadounidenses ukanakaruw qhipäxar kutt"ayäna. Ukat auton chʼiwipar jamasat sarasaw akham säna: "Uka jachʼa terminología satäkis ukanakajj walpun gustitu" sasa. -Ukampis juk"akiw -sasa.
  
  "Ukhamajj jichhajj jakʼankjjañaj munta. Amuytwa."
  
  "Janiw nayax ukham siskti".
  
  Smith jilatajj oraqenwa ikiskäna, autonak manqhan uñchʼukiskäna. -Nayaxa kayunaka uñjta -sasa.
  
  "¿Akanakax terroristanakan kayunakapawa sasin yatismati?" sasaw Dahl chachajj jisktʼäna.
  
  -Nayax ukham amuyta, ukampis maldición, janiw etiquetado ukhamäkiti.
  
  -Jichhax akankxapxaniwa -sasawa Kensix riflep jach"ar aptäna, jupax munat espadapäkaspas ukhama, ukat autobus jach"a ruedanakat maynïr qhipäxan sayt"asïna. Ekipox mä samaña colectivo apsuwayxi.
  
  Dahl jupax uñch"ukisïnwa. -Chiqpachansa uka pachaw wasitat purini sasaw iyawstxa.
  
  Kenzix nayraqat saräna, autobus qhipäxar muyuntasinx q"illu cabinaruw atacatayna. Automático nina naktäwix ist"asiwayiwa, ukampis ventanas, paradas de autobuses ukat taqi chiqanakaruw uñt"ayasi, kawkhantix terroristas ukanakan arsutaparjamax jan arxatir jaqinakax imantasipxaspa. Dahl jupax suerteni warawaraparuw yuspajarawayi, janiw mä uñch"ukiñ utar uñt"ayawaykiti, jank"akiw celda t"unjañatakix jupanakan aliadopätap yatïna, ukax janïr granadas ukar jan ukax juk"amp jan walir mayjt"kasax lurañaw wakisi. Jupampi Kenzimpixa taxi muytapxäna, pusi jaqinakaru uñkatasa, jupanakaxa muspharkaña jank"akiw kuns lurapxäna. Armanakap liwxatañat sipansa, mäkiw nuwantapxäna, Dahl ukat Kenzi jupanakampiw chʼaxwapxäna ukat tʼunjapxäna. Thakhi chiqan ch"iqiyata janchinaka. Dahl jupax mä jisk"a puñchu katjatayna ukat desviarïnwa kunatix nudillonakapan pavimento ukar wal ch"allt"atap ist"äna. Ukampis mayni amparapax saraqawayxänwa, aka kutix riflen chhuxriñchjataw jikxatasïna. Dahl chachajj janiw sipitar katjañ puedkänti, janirakiw maysar uñtañsa puedkänti, ukatwa kuna lurañatï jupatak utjkäna uka sapa lurañar kuttʼjjäna.
  
  Jupax nayraqatap jisk"achasaw p"iqi ch"akhaparux jawq"jatayna.
  
  Nayranakapan ch"iyarax ch"iyar ch"iyar tukuwayxäna, usuchjasiñax nerviot nervioruw ricochetäna, ukampis sueco jaqix janiw ukanak irnaqañapatak jark"känti. Armax ch"allt"asiwayi ukat ukatsti kutt"awayxi, vulnerable. Dahl jupax katthapisinx katxaruski uka jaqiruw jaquntäna. Wilax ajanupan pä tuqitwa jalnaqäna. Uka jaqix wasitatwa amparap jach"ar aptäna, mä juk"a axsarañampiw aka kutix, ukat Dahl jupax pachpa amparapampiw katjäna ukat chhuxriñchjañ qalltäna.
  
  Sapa célula de su ser, sapa vena sapa articulación tensión.
  
  Chʼakhanakajj ramanak pʼakjañjamaw pʼakjasïna. Terroristax arnaqasïna ukat amparap apsuñ yant"äna, ukampis Dahl jupax janiw uka tuqit ist"añ munkänti. Jupanakax aka celula jan ch"amanchañaw wakisïna. Jank'aki. Juk"amp ch"amampiw chhuxriñchjasïna, ukat uka jaqin chuymapax taqpach ch"amthapiñapatakiw uñjäna, ukax puñchupan wali llakitaw jikxatasïna, ukat Glock-ap apsuwayxäna.
  
  Maynix jiwayatawa.
  
  Uka pistolajj kimsa balanak janïr terroristan nayranakapajj qhantʼkäna ukhaw jalnaqäna. Dahl chachajj maysaruw jaqontäna ukat mä vengasir angeljamaw sartasïna, pʼeqepat wilajj wartaskäna, mä amtar uñnaqapajj uñnaqap mayjtʼayäna.
  
  Kenzix mä jach"a jaqimpiw nuwasïna, pistolanakapax janchinakap taypin ch"uqt"ata ukat ajanunakapax niyas ch"allt"ata. Smith jupax kimsïr urunx ch"allt"asiwayi, uka waynarux qunqurinakaparuw puriyatayna kunawsatix niya perfecto, preciso colerasiñampiw ch"allt"äna. Qhipa terroristax Lauren ukarux atipt"awayiwa, uraqiruw jaquntawayi, ukat uñch"ukiñ yant"askäna, kunapachatix Yorgix barril nayraqatar jaquntatäna.
  
  Dahl jupax samañap katjatayna.
  
  Uka pistolajj walpun chʼalljjtäna. Yorgix t"unjatäxänwa, chaleco antibalas ukamp ch"allt"ata. Ukat Dahl chachajja, kunjamsa nayrïr kuti liytʼkäna ukat sipansa, kuna jan walinakatï utjkäna ukajj mä jukʼa mayjätapwa amuyäna. Yorgi jupax janiw atléticamente bala nayraqatan saltkänti, jupax terrorista ukan ch"axwañ amparaparuw taqpach janchipamp ch"allt"äna.
  
  Mayj mayja ukampis wali askiwa.
  
  Dal jupax ruso jaqir yanapt"añatakiw jank"ak saräna, ch"iqa amparapampiw ch"axwirirux ch"allt"äna ukat kayunakap uraqit ch"iyjarakïnwa. Sueco jaqix ch"amampi ukat jank"akïñapatakiw luratayna, musculonakaparux tensión ukamp luratayna, cargaparux mä ferocidad ukamp apt"asitayna, ukax jan kusisiñat yuritaynawa. Kimsa kayu, ukatx suxta kayu, ukat terroristax jank"akiw qhipäxar jaquntatäna, kunawsatix qhipharux p"iqip Hard Rock Cafe é ukan tabla de menú ukar ch"allt"askäna ukhaxa. Plástico ukax ch"iyjataw uñjasiwayi, wilamp ch"allt"ata, kunatix Dahl-an dementado impulso-pax uñisiripan p"iqip ch"iyjatayna ukat aychap ch"iyjatayna. Inas Kinimake ukax jan gustkchiti, ukampis sueco ukax icono americano ukampiw terrorista ukar neutralizañatak apnaqatayna.
  
  Karma ukax mä juk"a pachanakanwa.
  
  Jayax wasitatwa muyuntäna, wilax jinchupat ukat ñik"utapat ch"allt"asïna. Kenzi ukat uñisiripax wali jiwayir nuwasïwin jist"antatäpxänwa, ukampis Smith jupax mä qawqha lanzamientos ukanakampiw jupamp pallapallamp jan walt"äw jist"antañ atipxatayna. Qhipa turno ukanx armap turkañatakix ch"am tukuwayi, suertenitaynawa, ukatx mä ch"ullqhi puntumpiw tukuyäna, ukax Smith ukar chiqak uñtatawa.
  
  Dahl chachajj nayrar sartasaw arnaqasïna, ukampis janiw kunas uka disparot lurañjamäkänti. Mä ch"ipxtawimpiw terroristax pallapallanakamp jiwayatayna, ukatx Smith jupax mä bala katuqatayna, uka balax jiwayañkamaw sayt"ayatayna, qunqurt"asiñapataki.
  
  Nayax nayraqatap jutir disparo ukan línea ukar apanta.
  
  Terroristax gatillo jaquntäna, ukampis uka pachaw Dal jupax uñstäna - mä qulluw t"ant"a, sarnaqir qullu - ukat terrorista juparux jupamp pirqamp chikaw ch"allxtayäna. Chʼakhanakajj chʼiyjatäjjänwa ukat maynit maynikamaw chhuxriñchjasïna, wilajj wal chʼalljjtäna, ukat riflejj ladoruw thuqtʼasïna. Kunjamtix mulljat Dal jupax Smith tuqir saraskäna ukhax colerat pallapallaruw jach"at juramento luraskir uñjäna ukat ist"arakïna.
  
  Ukatxa jupax walikïskiwa.
  
  Mä chaleco Kevlar ukamp qhispiyatax Smith jupax wali jak"atw mä bala apsusispäna ukat niyaw mä ch"akhamp jiwañapäna, ukampis machaq armadura corporal de vanguardia ukax ch"axwawiruw llamp"uchawayi. Dahl jupax ajanupar pichthapïna, jichhax SWAT ukan equipo ukan jak"achasiñap uñacht"ayi.
  
  Kenzix uñisiripampiw akham ch"axwäna, jach"a chachax agilidad ukat chiqpach brawn ukan jupamp chikachasiñatakiw ch"amachasïna. Dahl jupax mä juk"a jachaqt"asisaw qhipäxar kutt"awayxäna.
  
  Fuerzas especiales ukankir mä waynaw t"ijtäna. -¿Jupax yanapt"a munaspachati?
  
  "Janiwa, jupax mäkiw sallqjaski. Juparux jaytapxam".
  
  Kenzix nayra k"uchupatw uka intercambio katjatayna ukat nayratpach ch"amakt"at kisunakap ch"allxtayäna. Panpachaniw mä kipkakïpxatapax qhanaw amuyasïna, ukampis sueco warmix yant"askäna, equipo ukar katuyasitap uñjasa ukat jupa pachpatakis ukhamaraki. ¿Jupajj walikïpachänti?
  
  Pistolap apsuwayxäna ukat uñisiripax qhipäxar liwxataskäna ukhax antutxänwa, ukatwa jan equilibrionïkänti, qunquripax costillanakaparuw puri, codopax nayraparuw purirakïna. Jutïr ch"akhapax muñecaparuw ch"allt"äna, ukatx mä llijullijumpiw ch"allt"asïna. Uka chachajj chʼamachaskäna ukat jachaskäna ukhajja, muñecap qhepäjjat wali chʼamampiw flexionäna, mä clic istʼäna ukat pistolajj pamparuw jaquqanïna. Jupax wali ch"am tukuskäna, cuchillop apsusinx pechoparuw ch"ankhampiw ch"ankhachasïna. Kenzix taqpach chhuxriñchjasïna, cuchillax costillanakapat patxan aychap ch"iyjaskir amuyasïna, ukat muyuntäna, jupamp chikaw ayxatäna. Cuchillojj payïr kuti jawqʼjatapat kuttʼjjäna, ukampis jichha kutinjja wakichtʼatäjjänwa. Ukat apsut amparapat katthapisinxa, manqhan muytasinxa, uka jaqin qhipäxaparuw tʼijtʼayäna. Jupax jan jaytjasaw ch"amanchasïna, jupax ukhamarakiw t"unjasïna ukat terroristarux jan kuns lurasaw jaytawayäna. Ukat jankʼakiw cinturónpat pä granadanak apsuwayjjäna, ukat mä granadajj pantalonap manqhar ucharakïna ukat boxeador shorts ukar ucharakïna.
  
  Dahl, uñch"ukiskäna ukhaxa, uka arnaqasiñax kunkapar ch"iyjatap jikxatäna. "¡Janiwa!"
  
  Kenzi kullakajj amparanakapampiw tambor sat thuqtʼir jaqerojj antutäna.
  
  "Janiw ukham lurapkti, juma..."
  
  Kenzix wali jak"at jisk"at arsüna: "¿Jichhax kuns lurasma, amparanakas p"akjata ukat taqpachani?" Jichhax janiw khitirus usuchjkätati, ¿janich ukhamäki?
  
  Dahl jupax janiw yatkänti, katxaruñas jan ukax esquivañas, t"ijt"añas jan ukax p"iqimp buceañas, Kenzi-r katjañas jan ukax imt"asiñatak saltañas yatkänti. Tukuyañatakix segundonakax juk"ampiw jilxattawayi ukatx janiw kunas phallawaykiti jan ukasti Smith-an juk"amp jisk"a fusible-pakiw phallawayi.
  
  -¿Nayat sawkasisktati? sasaw arnaqasïna. -Kunas infierno- -sasa.
  
  -Falso -sasawa Kenzix Dahl-an wila masipar p"iqipar disparo-pamp jaquntäna. "Uka jan pantjasir águila nayranakapajj jan waltʼäwip amuyapjjaspänwa sasaw amuyayäta".
  
  -Janiw nayax uk lurkti -sasa. Suecia markankir jaqix wali samarañwa arsüna. -Maldita, Kenz, jumax mä fucking clase mundial warmi loco ukhamätawa.
  
  "Ukajj katanaj kuttʼayañakiw wakisi. Sapa kutiw samarañ yanaptʼitu" sasa.
  
  -Ay jïsa -sasa. Nayax apuestastwa -sasa.
  
  "Ukat jumax ukham sasmawa, Loco Sueco."
  
  Dahl chachajj pʼeqep altʼasïna. Tuki. Ukampis maldición, nayax amuyta mä digno uñisirimp uñt"asiwayta.
  
  Uka pachakamax SWAT equipos ukat agentes asambleados ukanakax jupanak taypinkapxataynawa ukat Times Square jak"ankir chiqanakaruw jark"aqapxäna. Uka equipojj wasitatwa tantachasipjjäna ukat mä qhawqha minutonakaw samsuñatak apstʼasipjjäna.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Pusi cámaras ukanakaw alayaru" sasa. -Maynikiw qhiparaski -sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Amuyapjjtwa. "Jan juma pachpat nayrar sartañaw jukʼamp askejja. Ukat amtañani aka qhipa cámarax Marsh-arux jan kuna usun uñji ukat inas controlachispa..." Jupax janiw "bomba nuclear" uka aru jach"at arskänti. Janiw akankkiti. Ukajj Manhattan markan chuymapankänwa. ¿Khitis yatïna kuna kasta micrófonos parabólicos ukanakas chʼeqtʼasispa?
  
  "Jach"a irnaqäwi waynanaka" sasaw sasaki säna. -Aka infierno uruxa niyaw tukusxi -sasa.
  
  Ukampis cheqansa, jichhakiw qalltawayjje.
  
  
  PÄ TUNKA PÄ PHISQA JALJA
  
  
  Julian Marsh chachajja, janiw pächasiñasäkiti, jupajj akapachankir jaqenakat sipansa jukʼamp kusisit jaqëkaspas ukhamwa amuyäna. Jupan nayraqatapanwa mä arma nuclear cargado, watat uchatäskäna, llamktʼañatakejj jakʼankänwa, jupajj mä caprichompiw anattʼäna. Ch"iqa tuqirux mä divina, suma uñnaqt"an warmiw k"uchutäna, jupampis ukhamarakiw mä capricho tuqi anatt"asirïna. Ukat chiqpachansa jupampiw anattʼirïna, mä chiqax taqi uñjäwinakat mä jukʼa usuchjañ qalltaskchïnsa. Inas uka crema batida ukanakat mä qawqha...
  
  Ukampis nayrïr ukat wali wakiskir tren de pensamiento ukar sarantaskakiwa - célula terrorista pasiva ukax ventana jak"an qunt"asiwayi, ukatx wasitatw mä capricho ukamp anatäna. Ukat ukatsti utjarakiwa gobierno estadounidense ukax chuymanakap arknaqaskäna taqi markpachanxa, axsarañat juykhükaspas ukhamaw t"ijtäna anatañataki-
  
  -¿Julianxa? Zoe kullakajj chʼeqa jinchupat mä ñikʼut anchoruw samaqäna. "¿Mayamp sur tuqir sarañ munasmati?"
  
  "Chiqansa, ukampis janiw qhipa kutinjam uka bastardo inhalañamäkiti. Mä jukʼa samartʼayañamawa, ¿janich ukhamäki?"
  
  "O, chiqpachansa".
  
  Marsh chachajj mä jukʼa kusistʼañapatakiw jaytäna, ukatsti kunas jutïrin pasani uk amuytʼäna. Chika alwajj niyaw pasjjäna, ukat yaqhep fechanakajj niyaw jakʼachasjjäna. Niya ukhamarakiw yaqha celular desechable ukamp apnaqañapataki ukat jank"ak mayiwinakampi markapar jawsañapataki. Chiqans jupax yatïnwa janiw chiqpach "caché" ukax utjkaniti mä juk'a jan phisqa patak millones de cambios ukanxa, ukampis principio ukax pachpakiw ukatx ukham lurasispawa. Uka marchajj juchampi, jan wali lurañampi diosanakaruw yuspäräna. Uka waynanakampi jumamp chikäsaxa, ¿kunas jan phuqañjamäkänti?
  
  Kunjamatix taqi suma samkanakax ukhamarakiw akax qhipharux tukusxani, ukampis Marsh jupax amtawayiw uka samkanakax utjkipanx kusist"añapataki.
  
  Zoe kullakajj pʼeqep amparamp luqxatasaxa, ukat saytʼasisaw zapatopat mä cordonap jistʼaratayna ukat ventanaruw jakʼachasïna. Pä amuyumpixa, pä mayj mayj amuyunakaw uñstapxirïna, ukampis Marsh chachan panpachan sarnaqäwipax uka uñacht"äwirjamapuniw utjäna. ¿Kunjamatsa jupanakat maynis pantjasispa? Jupax Zoe kullakax mä condon apsuwayxäna ukat jichhax amparapar uchañ yant"askäna. Tukuyañatakix jaytxataynawa ukat pä amparapampiw atipjatayna. Infierno, ukax wali manqhankir quirkiness ukaruw satisface.
  
  Marzo chachajj kunsa uka cordón de repuesto ukamp lurañapa uk amuytʼaskäna ukhajja, celda pʼeqtʼirejj saytʼasisaw chʼusa jachaqtʼasis uñchʼukïna. Ukajj Cocodrilo satänwa, jan ukajj kunjamtï Marsh chachajj siskänjja, Cocodrilo satänwa, ukat amukïkchïnsa ukat qhanpachas kʼachat kʼachat sarnaqirïkchïnsa, cheqapuniw jan wali jaqëkaspas ukham amuyasïna. Marsh chachajja, chaleco uchasirinakat maynïrïpachänwa sasaw amuytʼayäna. Pawn ukax mä juk"a pachanakanwa. Pachpa gastaña yänaka kunjamatixa jaya pacha urinación. Marzox jach"at larusitayna, Cocodrilo ukamp nayranakap uñch"ukiñx chiqa pachaparuw t"unjatayna.
  
  Zoe kullakajj kayunakap arktäna, ventanatwa uñchʼukiskäna.
  
  Marsh jilatajj akham sänwa: "Janiw walja uñjañasäkiti. -Jaqinakan laq"unakapat yatxatañax jan kusisiñapataki.
  
  -Ay, jupanakax awisax larusiñanakäpxaspaw -sasa.
  
  Marchax sombrerop thaqhañatakiw muyuntat uñch"ukiskäna, kawkïr sombrerotï jupar uchañ gustkäna ukax mä ángulo ukar qhipäxar jaquntatäna. Chiqans chhaqtawayxänwa, inas janïr Nueva York markar purinkipanx chhaqtawayxchïna. Aka qhipa semanax jupatakix mä ch"amakt"awiwa. Uka cocodrilojj jakʼachasisinjja, kunas wakisispati sasaw suma chuymamp jisktʼäna.
  
  -Janiw jichha pachanxa -sasa. Ukampis niyaw jupanakar jawstʼä, ukat qollqe apañatakejj kuna detalles ukanakas utji uk yatiyarakï" sasa.
  
  -¿Ukham lurasmati?
  
  "Jïsa. ¿Janit nayax jaqinakar mä thakhi churapkta? Uka jisktʼajj retórica satänwa.
  
  "Ay, uka chimpuxa. Ukajj chʼuspanak chʼiyjañatakiw apnaqayäta" sasa.
  
  Marzo phaxsinx excéntrico, loco ukat wila masinakax utjaspawa, ukampis jisk"a chiqapax wali yatiñani, calculadora ukat taqpach qhant"atarakïnwa. Ukatpï jupax wali sum qhispiwayi, kunjams túneles mexicanos ukanakat pasawayi. Mä jukʼa tiempotxa, Cocodrilo ukat kuna jan waltʼäwis utjkäna ukanak jan sum amuytʼatap amuyasïna. Jupax janiw akan p"iqinchirïkänti, jupanakax ukhamäpxänwa.
  
  Ukat mä ratukiw wali jayäjjäna.
  
  Marsh jupax Cocodrilo ukarux atacataynawa, kawkhans pistola, cuchillo ukat jan apnaqat pistola de aturdimiento ukanakax jaytawayi uk sum yatïna. Suma sarnaqañ suyt"asax musphataw jikxatasïna, kunapachatix Gator jupax ch"axwawinakar jark"aqatayna ukat jupan mä golpe kutt"ayatayna. Marzox samarañampiw katuqäna, llakinak jan yäqasa, ukat wasitat yant"äna. Jupax Zoey jupar uñch"ukiskir yatïna ukat kunats uka q"añu perrax jan yanapt"añatak jaltawaypacha sasaw jiskt"asïna.
  
  Uka cocodrilojj wasitatwa jan kuna llakimpi jawqʼjatap jarkʼaqäna. Ukat marzojj qhepäjjat mä aru istʼäna, mä apartamenton punkupajj jistʼarasïna. Jupax qhipäxar jaltawayxäna, kunapachatix Cocodrilox jaytkän ukhax musphataw jikxatasïna, ukat kutt"awayxänwa.
  
  Mä jach"a jach"a tukuñaw kunkapat mistuwayxäna.
  
  Llatunk jaqinakaw uka apartamentor mantapxäna, taqiniw ch"iyar isimp isthapt"ata, taqiniw bolsas apt"ata ukat wallpa uywañ utan zorronakjam jan wali uñnaqt"anïpxäna. Marzox uñch"ukiskäna ukat ukat Cocodrilo ukar uñtäna, nayranakapas jichhakamas janiw kuntï uñjapkäna uk taqpach iyawskänti.
  
  -¿Kunas pasaski?
  
  "Kuna? ¿Traje sastre uchat qamirinakajj guerranakapar qollqe churapkäna ukhajj taqeniw qontʼasiñäni sasin amuyta? Walikiwa, jumatakix mä yatiyäwiw utjitu, jach"a jaqi. Janiw nanakajj jumar suyjjapjjsmati. Jiwasanak pachpaw qullqix utjistu" sasa.
  
  Marzo phaxsinx pä kutiw ajanupar jawq"jatäna. Qhipäxar jaquntasaw Zoey sat tawaqurux katjäna, jupar katxaruñap suytʼasa, ukat jan katxarusax panpachaniw pampar jaquntapxäna. Taqi ukanak uñjasax cuerpoparuw chʼallxtayäna, glándulas sudoríparas ukat nervios tukuyañanakapas engranajeruw chʼalltʼasïna, ukat mä nayra kʼuchuruw mä chuym ustʼayir tic ukax qalltäna. Nayra jan wali urunakar kuttʼayañamawa, kunapachatï waynäskäna ukat janiw khitis jupat llakiskänti.
  
  Uka cocodrilojj uka apartamenton sarnaqäna, tunka payan jaqenakan mä celda wakichtʼasa. Zoe ukax jisk"akiwa, niyas mä mueble ukhamawa, kunawsatix pistola ukat yaqha pallapallanakan armanakapax jikxataskän ukhaxa - granadas, mä RPG jila, sapa kuti atiniskañ fusil de asalto Kalashnikov, gas lacrimógeno, bombas de aturdimiento ukat walja amparamp apnaqat acero- tipt"at cohetes ukanaka. Ukajj mä jukʼa chuym ustʼayirïnwa.
  
  Marzo phaxsinx kunkapax q"umachasïna, wali qhipa vestigio de dignidad ukat egoísmo ukaruw ch"amanchasïna, ukax juparux aka cuarto ukanx juk"amp jach"a wajjrani satanico cabrito ukhamaw sasaw qhanañchäna.
  
  "Uñtapxam" sasaw säna. "Qʼañu amparanakam bomba nuclearat apsusipjjam. ¿Kunas ukajj uk yattati, wayna? Cocodrilo ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi. ¡Cocodrilo ukax wali jach"awa! Pä urunak phoqañasawa" sasa.
  
  Phisqhïr celda p"iqinchirux qhipharux laptop ukx maysar jaquntasaw Marsh ukar jak"achasïna. Jichhax jan yanapt"ata ukat chiqpachans jan guantes ukani, Alligator jupax yaqha jaqiwa. "¿Jumajj kuns manüsmati ooo sasin amuyta?" Qhipa aruxa mä jach"a ch"axwawiwa. "¡Amparanakajajj qʼomäjjewa! ¡Nayajj cola botas ukaniwa! Ukampis ¡mä jukʼa tiempotjja, wilampi ukat laqʼampi chʼamaktʼayatäpjjaniwa!"
  
  Marzo phaxsinx jank"akiw nayranakap ch"irmthapïna. "¿Kunatsa parlaskta?"
  
  "Janiw payllañax utjkaniti. ¡Janiw qullqix utjxänti! Nayax jach"a, jach"añchat mä sapa Ramses ukatakiw irnaqtxa, ukat jupanakax Bomba Luriri sasaw sapxitu. Ukampis jichhürunakanx nayaw qalltiriskä. ¡Nayaw jupar jakañ churä!"
  
  Marzo phaxsinx tukuyarux jan jark"at chhuxriñchjasiñaw suyt"äna, ukampis aka kutix janiw utjkänti. Cocodrilox qhanaw ch"amampiw p"iqipar puriñapatak jaytawayäna, ukat Marsh jupax waliw jan amuyaskänti kunats uka jaqinakax bombap apnaqapxi. "Chachanaka, akax nayan bomba nuclear ukawa. Nayajj aka alasisaw jumanakar apanipjjsma. Jiwasax mä suma payllaw suyt"asktanwa. Jichhasti, suma waynanakäpxam ukat mä bomba nuclear mesaru uchapxam" sasa.
  
  Cocodrilox wali ch"amampiw jawq"jatayna, ukat wilax mistuwayxäna ukhakiw Marsh jupax chiqpachapuni amuyañ qalltäna, kunas akanx sinti jan walt"ayata. Taqi nayra luratanakapaw jakäwipanx aka chiqar puriyatayna, taqi kunatix jan walïki, sapa aski jan ukax jan wali arunaka ukat arsuwinakaw sasaw amuyt"äna. Taqi experiencianakan sumapax aka pachanx chiqak aka cuartoruw puriyatayna.
  
  "¿Kunsa aka bombampi lurañama?" Ajjsarañaw arupar jiskʼachäna ukat thithiyarakïnwa, queso ukham rallador taypit jaqontatäkaspas ukhama.
  
  "Jach"a Ramses ukan ist"asax bomba nuclear ukarux phallapxañäni".
  
  Marzo phaxsinx jan samsusaw thaya chuym ch"allxtayäna. "Ukampis millón millón jaqinakaruw jiwayani" sasa.
  
  -Ukat ukhamatwa jiwasan ch"axwäwisax qalltasini -sasa.
  
  Marsh jilatajj akham sänwa: "Ukajj qollqetwa parläna. "Payllaña. Mä juk"a kusist"aña. Asnos Unidos de América ukanakarux chuymap arknaqapxañapatakiw wayt"apxi. Ukajj qollqe toqetwa parläna, janiw jiwayañ toqet parlkänti" sasa.
  
  "¡Tuuu...u...jiwayata!" Alligator ukan fanatico tirade ukax mä muesca juk"ampiw jilxattawayi.
  
  "Walikiwa, jïsa, ukampis janiw walïkiti."
  
  Uka cocodrilojj mä jan kuyntʼir pelotaruw liwjjatañkamajj kayump taktʼäna; costillas, pulmones, columna vertebral ukat shines ukanakax usuchjatawa. "Ramses ukan yatiyäwinakap suyt"apxta. Jichhajja, mayniw telefonot pasawayitu" sasa.
  
  
  PÄ TUNKA SUXTAÑATAKI JAQINA
  
  
  Estación Grand Central uksanx marzo phaxsin rompecabezas ukan qhipa chiqanakapax filaruw uñstañ qalltawayi. Drake jupax janiw nayrax amuyaskänti, ukampis taqi ukax maynin plan master ukan chikanchatawa, khitirus jupanakax nayratpach neutralizapxi sasaw amuyapxäna. Jan jaktʼapkäna uka uñisirijj tiempopunïnwa, ukat kunjamsa jankʼak pasäna ukajj amuyunakapwa tʼunjäna.
  
  Niyakejjay uka cheqajj jan kuna jan waltʼäwin uñjasitapat yatiyatächejja, ukat jila partejj policianakaw ukan jakasipjje, Drake jilatampi ukat jupan equipopampejj pusir mayitarojj sum uñakipapjjerïna, ukat qhepatjja cafetería ukan mesa manqhaparuw cintampi chintʼat jikjjatapjjäna. Mä qawqha jakhüwinakaw jach"a letranakampi qillqt"ata, janiw kunas ukax utjaspa ukx amuyt"añjamäkänti, janitix p"iqinchaw uñch"ukiñjamäkaspa ukhaxa, ukax jilpachax jisk"a letrampiw qillqt"ata.
  
  Códigos de activación de armas nucleares ukanaka.
  
  Drakex jan iyawsasaw nayranakap jisk"aptäna, wasitat jan equilibrionïxänti, ukat Aliciaruw nayranakap ch"irmthapïna. "Chiqpachansa? ¿Kunatsa ukham apayanipxitaspa?"
  
  "Nayax amuyt"ayañ muntwa, ukax anatt"añ yatiñawa. Jupax wali kusisitaw jikxatasi, Drake. Maysa toqetjja, inas kʼarinakäpjjchispa" sasa.
  
  May jilatajj akham sarakïnwa: "Jan ukajj códigos de aceleración ukanaka.
  
  Bo sat chachajj uka toqet jukʼamp chʼamaktʼayasaw akham säna: "Jan ukajj yaqha kasta imantat armanak uñstayañatakejj códigonakaw utjarakispa" sasa.
  
  Drakex mä juk"a pachaw francés jaqir uñch"ukiskäna, kawkhans ukham t"iju t"iju amuyunakax apsuwaypacha sasaw jiskt"asïna janïr Moore-r jawskasa. "Machaq mayiwiw utjistu", sasaw arsuwiyi. "Jan ukax uka lantix mä conjunto de códigos de desactivación ukhamaw armas nucleares ukanakatakix uñtasi".
  
  "Kunata?" Moore jilatajj wal muspharäna. "Kuna? Janiw kuna amuyunikisa. ¿Ukhamäpachati jupajj sistam?"
  
  Drake chachajj kunjamsa taqe ukanakajj larusiñatakjam istʼasïna uk amuyasïna. -Jichhaxa khithañani -sasa. Trajenakax taqi ukanak uñjapxpan.
  
  "Waliki. Mä cheque sum churañäni" sasa.
  
  Drakex teléfono bolsillupar uchañ tukuyatatxa, Aliciax laq"ampiw ch"allxtasïna ukat jaya pachaw uñch"ukisïna. Ukat akham sarakïnwa: "Akanjja suertenïpjjtwa. "Janiw kuna jan walt"ayat jaqinakax utjkiti. Ukat marzo phaxsitx janiw kuna yatiyäwis utjkaniti, qhiphart"apkchiyätsa. Ukhamajj ¿ukajj qhep qhepa mayitäkaspas ukham amuyta?"
  
  May jilatajj akham sänwa: "Kunjamsa ukajj pasaspa uk janiw sum yatiskti. "Qullqi munatax sapxituwa, ukampis janiw kunapachas kawkhans munta ukx siskiti".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ukhamajj mä jukʼampi" sasa. "Inas pä. Uka arma uñakipañasawa ukat wasitat cargañasawa. Kunjamakitix taqi uka mini-bombanakax markapachan phallatapatxa, nayax amuyta, wali jayaruw aka tuqitx tukuyapxta".
  
  Jupajj kuna amtampis jiskʼa bombanakajj lurasïna uka toqetwa lupʼïna. Janiw jiwayañamäkiti ni mutilañapas. Jïsa, jupanakax terrorismo ukarux sociedad ukan almaparuw ch"allt"apxäna, ukampis bomba nuclear ukat Julian Marsh ukat cámaras ukanakar t"unjapkän ukanak uñjasax janiw kuns lurañjamäkänti, inas yaqha agendax utjchispa. Secundaria bombanakax distraídos, irritados. Jach"a jan walt"awix motocicletas ukan mä qawqha jaqinakan utapamp lurat bombas de fuegos artificiales ukanakaw Wall Street uksar jaquntatäna.
  
  Alicia kullakajj jaya esquinapan imantat mä kiosco uñjäna. Ukat akham sarakïnwa: "Azucar mix" sasa. "¿Khitis mä chocolate barra munaspa?"
  
  -Pä Snickers apanipxita -sasawa Drakexa jach"at arsüna. -Kunalaykutix suxta tunk phisqhan gramos ukax llätunk tunk maranakatakikïnwa.
  
  Alicia kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Jumampi ukat maldito chocolate barras ukanakampi.
  
  -¿Kunas jutïrin utjani? Bo jak"achasïna, francés jaqix mä qawqha ch"allt"awinakampiw janchiparux usuchjasïna.
  
  Drake jupax akham sänwa: "Moore jupax anatäwip juk"amp ch"amanchañapawa. "Proactivo ukhamäñamawa. Nayax, mä tuqitxa, janiw Marsh-an jaylliwiparjam urux thuqt"añ munkti".
  
  Ukax ch"amanchatawa, Mai jupar amtayäna. "Jilïr agentenakapamp policianakapamp callenak uñjapxi".
  
  -Nayaxa yatxa -sasawa Drakexa samaqäna. -Nayax maldito sum yatta -sasa.
  
  Ukhamarakiw yatirakïnwa, janiw Hayden ukat Kinimaka jupanakat sipanx Moore-rux juk"amp suma yanapt"añax utjkaspati, panpachaniw Jilïr Irpirir arst"apxäna, jupanakax panpachaniw jilpachax kuntix akapachan jupanakar jaquntañapäkän ukanak uñjapxatayna. Aka pachanx mä juk"a samarañ pachanx jupax mä juk"a uñakipt"äna, jupanakan jan walt"äwipat lup"ïna, ukatx mayni equipo, Dahl jupan equipopat llakitaw jikxatasïna.
  
  Aka loco sueco bastardo ukax mä bar Marabou ukamp ch"axwaskchïnxa, Alexander Skarsg ukan juk"amp q"ala jan isin pachanakap uñch"ukiskäna ård.
  
  Drake jupax Alicia kullakaruw yuspajarañapatak p"iqip ch"allxtayäna, kutt"anxäna ukat pä chocolate ukx churäna. Mä juk"a pachatakix uka equipox congelatäxänwa, amuyt"asa, jan ch"amanïsa. Kunas jutïrin pasaspa uk jan lupʼiñataki chʼamachasiña. Jupanakan qhipäxapanx mä café &# 233; mä jaytat nayra negocio ukham saytʼatäskäna, ventananakapajj pʼakjatäjjänwa, mesanakapas tʼijtʼatäjjänwa, punkunakas chʼiyjatäjjänwa ukat bisagranakapat warktʼatäjjänwa. Jichhax equiponakax machaq dispositivonak thaqhañatakiw uka chiqanx thaqhapxi.
  
  Drake jilatajj Bo sat chacharuw uñtäna. "Marsh jilatampiw uñtʼasiwayta, ¿janich ukhamäki? ¿Uka tukuyañkama uñjani sasin iyawstati?"
  
  Francés jaqix mä jach"a gesto luratayna. "Hmm, ¿khitis yatpacha? Marchax muspharkañawa, mä ratux estable ukhamarak qhipürux frenético ukhamaw uñjasi. Inas taqe ukanakajj kʼarinakächïna. Webb chachajj janiw jupar confiykänti, ukampis ukajj janiw muspharkañäkiti. Webb jilatatï Pythia sat chachan juchañchäwipat wal munaspäna ukhajja, Marsh chachajj janiw uka juchanïkaspas ukham uñachtʼayañas jaysatäkaspati sasaw amuyta" sasa.
  
  -Janiw Marsh jupat llakisiñax wakiskiti -sasawa Mai kullakax kusisitaw chika taypin arsüna. "Aka..."
  
  Ukat mä akatjamatwa taqe kunas amuytʼasjjäna.
  
  Drake kullakajj uka pachparakiw uk amuytʼäna, kuna jaqen sutipsa sutichañampïskäna uk amuyasïna. Nayranakapajj juntʼu thaqir misilanakjamaw jupan nayranakapamp jikisipjjäna, ukampis mä jukʼa tiempojj janiw kuns sañjamäkänti.
  
  Nayajj uka toqet lupʼiskta. Uñakipt"aña. Mä axsarkañ tukuyañataki.
  
  -Maldita -sasawa Drakexa säna. "Qalltatpachaw anatapxirïta".
  
  Alicia kullakajj jupanakar uñjäna. "Normalmente nayax "mä cuarto apsuñamawa" sasaw siristxa ukampis..."
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Janipuniw aka markar mantañjamäkänti. -Janiwa jiwasampixa -sasa.
  
  -Ukat jichhaxa -sasawa Drakexa säna. -Jupax kawkhantï jikxatasiñ munki uka chiqankiwa.
  
  Ukat ukat teléfonox ist"asïna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drakex niyaw misk"i barrap jaquntäna, wali mulljataw jikxatasïna, ukat yaqha tren de pensamiento ukampix manq"antatäxänwa. Pantalla uñkatasa ukat jan uñt"at jakhüwi uñjasax mä pirotécnico phallawiw ch"axwañ amuyunakax p"iqip muytasin ricochetäna.
  
  ¿Kunsa sañasa?
  
  Marsh sat machaq celda desechable ukan jawsatapajj ukhamäpachänwa. ¿Jupar anattʼasipkäna, mä jachʼa sallqjatäkaspas ukham qhanañchañ munañar saykatañapati? Jupanakajj celulanakas nukleonakas jukʼamp tiempow neutral ukhamäñap munapjjäna. Taqiniruw yaqha horanak churañama, mä ch"am churañaw taqi ukanak thaqhañataki. Jichhax ukhamakipans... jichhax anatañax mayjt"awayiwa.
  
  ¿Kunsa lurañasa?
  
  "Achuqa?" sasaw pusi anillu tukuyatat jaysäna.
  
  Mä jan uñtʼat aruw jupar arsüna. "Janiwa, ¡Janiwa! ¡Ukajj Gatorrrr satawa!"
  
  Drakex teléfono jinchupat apsuwayxäna, chhuxriñchjasiña, sapa aru tukuyanx timbre ukax jilxattaskäna, jinchup jisk"achasa.
  
  "Khitisa? ¿Kawkhansa marzo phaxsinxa?
  
  "Nayajj sista - ¡Gatorrrr! Uka bullshit ukax niyaw jalnaqxi. Kawkhantï jupax utjañapa. Ukampis jumatakix mä mayiwimp juk"amp utjitu, uuu. Mä jukʼampi, ukat uka bombajj jan phallani jan ukajj janiw phallkiti. ¡Jumatwa juti!
  
  -Fuck me -sasa. Drake chachajj awisajj arnaqasitap laykojj uka arunak lupʼiñajj chʼamakïnwa. -Mä juk"a samarañaw wakisi, masi -sasa.
  
  "T"ijtxa, conejo, t"ijtxa, t"ijtxa, t"ijtxa. Sarapxam comisaría ukar thaqhapxam 3 ukat 51 esquinanaka ukat uñjapxam kuna aycha khuchhuratanakas jumatakix jaytawayapxtan ooo. Ukar purisax qhip qhipa mayiwix amuyasxätawa" sasa.
  
  Drakex ñik"utap ch"uqt"asïna, amuyunak uñakipt"asa. Kunas wali uñt"atawa aka dirección tuqita...
  
  Ukampis uka aruxa wasitatwa tren de pensamientop jarkʼäna. "Jichhax t"ijt"am! Jalaña! ¡Conejo, t"ijtxam ukat jan qhipäx uñtamti! Mä minuto jan ukax mä horat phallani, prr! ¡Ukatpachaw nuwasiñasax qalltasini!"
  
  "Marsh chachajj mä rescate ukak munäna. Bomba lurañataki qullqix jumanakankiwa -sasa.
  
  "Janiw qullqim munapkti, yyyy! Jumax amuyta, janiw kuna organizacionanakas utjkiti - janirakiw jumanakan organizacionanakamas - yanapt"apkistuti? ¿Janiw qamir jaqinakax yanaptʼapkistuti sasin amuyta? Jumax amuyta janiw kuna conspiradores ukanakas jamasat jiwasan amtasatak qullqi churapkiti? ¡Ha ha, ha ha ha!"
  
  Drake jupax amparap luqtañ munäna ukat loco jaqin kunkapar ch"allxtañ munäna, ukampis kunatix janiw uk lurañjamäkänti - jichhakamax - jutïr suma lurawinak lurawayi.
  
  Uka jawsañ jark"äna.
  
  Ukat tukuyarojja, pʼeqepajj sapa mayni yatiyäwinakwa luräna. Mayninakax niyaw yatipxäna. Ajanunakapax axsarañat janq"u, janchinakapas jan walt"ayataw ch"amakt"ata.
  
  "Akax jiwasan suertesawa, ¿janich ukhamäki?" sasaw Drake chachajj säna. -¿Kawkhans Hayden, Kinimaka ukat Moore jupanakax jichhax jikxatasipxi?
  
  Mai jilatajj akham sänwa: "Ukat Ramses chachas ukhamaraki.
  
  Uka bombatï uka pachpa horasan phallaspäna ukhajja, janiw uka equipojj jukʼamp jankʼak tʼijtjjaspänti.
  
  
  PÄ TUNKA paqallqun JANK"A
  
  
  Hayden jupax monitores ukanakat yatxatäna. Jilpachax estación ukax ch"usakïxänwa, ukat Moore jupamp chikt"at agentenakas callinakaruw yanapt"añatak khitapxäna, ukat uka chiqankir centro de seguridad nacional ukax wali ch"amampw jikxatasipxäna. Jichhax markapachan kunatix luraskäna ukax Ramses ukat Price jupanakan wasitat jikisiñapat sipanx nayrankänwa, ukampis Hayden jupax jupanakan jan uñt"asiwip uñjäna ukat chiqpachans uka paninix kuns arsupxaspa sasaw jiskt"asïna. Ramses chachajj wali yatiñan jaqënwa, jupajj taqe jaysäwinakanïkänwa. Preciox yaqha dólar arknaqir k"ari jaqikïskänwa.
  
  Kinimakax monitores ukanakar apnaqañ yanapt"awayi. Hayden jupax kuntix nayrax jupanak taypin paskatayna ukxatw saratayna, kunawsatix hawaiano ukax panpachan chachanakat yatiyawinak jan apsuñ iwxt"katayna, jichhax kunjams kunjams jikxatasi ukxat jiskt"asiwayi.
  
  ¿Uka kullakajj cheqäpachänti? ¿Jupajj khuyaptʼayasirïpachänti?
  
  Kunas qhepat amuytʼasiñasa.
  
  Jupan nayraqatapanx uñacht"äwinakaw qhant"äna, taqpachaw tunka tunka cuadrado pantallanakan jisk"achatäna, ch"iyar janq"u ukat coloranakani, ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ukat nina naktäwinak uñacht"ayata, ambulancias nina nakhantayata ukat axsarat jaqinakan uñacht"ayata. Nueva York markankirinakan sustjasiwipax mä jisk"akiwa; 9-11 maranakan luratanakapax amuyunakapanx wali machaq axsarkañänwa ukat sapa amtäwinakarux ch"amancharakïnwa. Walja jaqinakatakix khitinakatix 9-11 historial de sobrevivencia ukanipki ukanakataki, khitinakatix uka urux irnaqäwir jan sarapkän ukanakat qalltasa, khitinakatix qhipt"apkäna jan ukax t"ijt"apki ukanakatakix janipuniw axsarañax amuyunakapat mistkänti. Turistanakax wali axsarataw jaltxapxäna, walja kutiw jutïr jan suyt"at jan walt"äwimp uñjasipxäna. Policianakajj taqe chuymaw callenak qʼomachañ qalltäna, janiw uka markankirinakajj sapa kuti colerasir jaqenakan uñchʼukipkänti.
  
  Hayden jupax pacha uñakipäna... juk"akiw 11 alwa pacharux uñakipt"äna. Qhepatjja ukham amuyasïna. Mayni equiponkirinakax amuyupankapxataynawa, jichhürunakan jakawip apt"asipxaspa sasin axsarañat purakapax ch"allxtasïna. ¿Kunatsa ukham luraskaktanxa? ¿Urut urutjama, semanat semanaru? Sapa kuti nuwasktan ukhajja, jan waltʼäwinakajj jukʼampiw jukʼamp sumäjje.
  
  Ukat Dahl jupax juk"ampirus; ¿kunjamatsa aka jaqix aka tuqit qhiparäna? Warmimpi pä wawampixa, mä chachax Everest qullut sipan jach"a irnaqäwinïñapawa. Mä soldador respetopajj janipuniw ukham respetkänti.
  
  Kinimakax mä monitor ukarux llamkt"äna. -Jan walipuniwa -sasa.
  
  Hayden jilatajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Ukax... oh shit."
  
  Musphart"ataw Ramses jupax acción ukar saraskäna uk uñjäna, Price ukar t"ijt"asa ukat uraqiruw p"iqip ch"allt"äna. Ukatx Príncipe Terrorista ukax sayt"asir janchi patxaruw sayt"asïna ukat jan jaytjasaw ch"allt"añ qalltäna, sapa ch"axwatapax t"aqhisiñat arnaqasïna. Hayden chachajj mayampiw pächasïna, ukat mä wila estanquew pampar chʼalljjtañ qalltatap uñjäna.
  
  -Nayaxa saraskäxa -sasa.
  
  "Nayax ukhamarakiw saraskä". Kinimakax sartañ qalltäna, ukampis Hayden jupax mä amparapampiw jark"äna.
  
  "Janiwa. Jumanakajj akan munasipjjtawa" sasa.
  
  Uñchʼukiñanak jan istʼasajja, jankʼakiw sotano ukar kuttʼäna, pasillon saytʼatäsipkäna uka pä guardianakaruw señas uñachtʼayäna, ukat Ramses chachan celdan anqankir punkup jistʼararakïna. Jupanakax mayacht"asisaw mantapxäna, armas ukanakax wakicht"atäxänwa.
  
  Ramses chachan ch"iqa kayupax Price-n ajanuparuw ch"allt"asïna, ch"akhapax p"akjataw uñjasïna.
  
  "Suyt'ayaña!" Hayden jilatajj coleratatwa arnaqasïna. -Jumax juparux jiwayasktawa -sasa.
  
  "Janiw jumax kuns lurktati" sasaw Ramses chachax wasitat armap ch"allxtayäna, Price-n chhuxriñchjatapa. -¿Kunatsa nayaxa? Jumax aka q"añumpiw mä celda uñt"ayañ munaskta. ¿Arstʼasiñ munasmati? Ukhama, akax kunjams hierro voluntad ukax ejercicio lurasi. Inas jichhajj yatjjchisma" sasa.
  
  Hayden jilatajj barranakaruw tʼijtäna, llavejj cerraduraruw uchasïna. Ramses jupax ch"amanchasïna ukat Price-n p"iqi ch"akhapar ukat amparanakaparuw takt"añ qalltäna, jan ch"amani chiqanakar thaqhañjamäkaspas ukhama ukat uka lurawimp kusisita. Price jilatajj niyaw arnaqasiñ jaytjjäna ukat jiskʼa jachʼatwa arnaqasïna.
  
  Hayden chachajj punku jachʼa jistʼaräna, pä guardianakaw yanaptʼapjjäna. Jupax jan ceremoniampiw atacatayna, Ramses juparux pistolampiw jinchup qhipäxan jawq"jatayna ukat Robert Price jupat jayarst"ayatayna. Ukatxa, uka llaktʼasir jaqin jakʼaparuw qunqurtʼasïna.
  
  -¿Jumajj jakasktati? Chiqansa, janiw sinti llakit uñstañ munkänti. Jupjam jaqenakajja, llakisiñajj mä jan chʼamanïkaspas ukhamwa uñjapjjäna.
  
  -¿Ukham usuyasmati? Jupajj Price chachan costillanakaparuw chʼalljjtayasïna.
  
  Yelp jupax "jïsa, ukax lurasiwa" sasaw säna.
  
  "Walikiwa, walikiwa, jan chhuxriñchjasiñam. Kuttʼasim, ukat nayar uñjapjjäma" sasa.
  
  Price jilatajj liwjjatañatakejj wal chʼamachasïna, ukampis ukham luräna ukhajja, Hayden jilatajj wila mascara, kisunakap pʼakjata ukat laka chʼiyjata uñjasajj chuym chʼalljjtayasïna. Jiñchupax wilaruw tukuwayxi, ukat nayrapas wali punkitänwa, inas jan mayamps irnaqxchispa. Jan wali munañanakapampi, jupax chhuxriñchjasïna.
  
  "Jan askinaka".
  
  Jupax Ramses sat chiqaruw saräna. "Dude, janiw loco ukhamätati jisktʼañas wakiskiti, ¿janich ukhamäki? Mä loqhe jaqekiw kuntï jumajj lurkta uk luraspa. Ukxata? ¿Kuna amtampis lurasi? Amta? Amuyunakamar chʼalljjtayatsa pächastwa" sasa.
  
  Jupax Glock-ap jiltayäna, janiw chiqpachans nina naktayañatakix taqpach wakicht"atäkänti. Jupan jakʼankir guardianakajj Ramses sat chacharuw atacapjjaspa ukhajj imtʼasipkäna.
  
  Ramses jilatajj akham sänwa: "Disurapjjam" sasa. -T"aqhisiñamp phuqt"at pachat qhispiyasim -sasa.
  
  "Akax markamäspa, utamax utjaspa ukhaxa, jichhakiw jiwayapxirista, ¿janich ukhamäki? Jumanakax taqi ukanak lurapxasmawa" sasa.
  
  "Janiwa. ¿Kuna kusiskañas ukhama jank"ak jiwayañaxa? Nayraqatax jach"añchäwim t"unjañ munta, jumar q"añuchasa ukat ch"akhanakam chint"asa. Ukatxa, mä aleatorio métodompiw munañam pʼakintasirïta, kawkïris uka tiempon chiqapäkaspas ukhamäspa. Ukat jumar jiwayañatakisa ukat kuttʼayañatakisa mä thak amuytʼasirïta, walja kuti, qhiparuxa, patak kuti jakäwim tukuyañajataki achiktʼasiyäta ukhaxa, irnaqäwim jaytxayäta" sasa.
  
  Hayden chachajj uñchʼukiskäna, Ramses chachan nayranakapan cheqa yatichäwinak uñjasa ukat janiw khathattʼasiñapsa jarkʼaqkänti. Akax mä jaqiw utjäna, jupax janiw pächaskänti Nueva York markan bomba nuclear ukar phallañataki. Jupan amuyupax Ramses ukarux wali ch"amanchatawa, ukhamarak guardianakaparus, janiw jupanakax qhipäxat jutir ch"axwañ kayunaka ukat q"añut samsuñanakarux kuns lurapkänti.
  
  Ramses chachan nayranakapajj lliphipiyänwa. Hayden jilatajj jupanakajj sallqjatäpjjatap yatïna. Jupajj kuttʼanjjänwa, ukampis janiw jankʼak kuttʼkänti. Price jilatajj inas secretario de defensa ukhamächïna, ukampis pallapallanakan wali suma irnaqtʼarakïnwa, jichhajj kuntï jupat amtkäna uk jaktayarakïnwa. Ukat pä amparapampiw guardian amparap luqxatäna, ukat pistolapax pamparuw chʼallxtäna, ukat uka jaqin purakaparux amparapampiw chʼalltʼasïna, chikatkama kʼuchuyäna. Ukham lurasax jaquntatäxänwa, Hayden ukat mayni guardiax janiw jupar ch"axwapkaniti sasaw apuestas lurasïna, walja tuqinakatw cargopar apuestas lurasïna, ukat pistolaruw jaquntatäna.
  
  Ukat jupax axilas manqhanw pallapallanak jaquntäna, balax uka musphart"at guardian nayraparuw ch"allt"äna. Hayden jupax chuymapan utjki ukanak maysar apanukusaw Glock-ap Price-r uñacht"ayäna, ukampis Ramses-ax tractor-an mä toro-r uñtataw juparux ch"allxtayäna, janchipan taqpach ch"amapampiw jan ch"amanïkänti, uraqiruw jaquntäna. Ramses ukat Hayden jupanakax celda taypinx liwxatapxäna, Price-rux payïr guardiaruw mä precisión golpe uraqir puriñapatak yanapt"äna.
  
  Uka tuqit askinak apsusaw uka jan waltʼäwinak askipatak apnaqäna. Payïr guardiajj janïr jiwayir balajj istʼaskäna ukhaw jiwjjäna. Cuerpopajj Price chachan kayunakaparuw oraqer chʼalljjtäna, secretarion sapa funcionir nayrapampiw uñjäna. Hayden kullakax Ramses jach"a janchi manqhat mistuwayxäna, Glock juparux wali katxarutayna, sallqa nayranakapampi, Price juparux pistolampiw uñch"ukiskäna.
  
  "Kunata?"
  
  Price jilatajj wali llakitaw akham säna: "Jiwatajat wal kusista" sasa. "Nayax jiwañ munta".
  
  "¿Aka laq"a qhispiyañ yanapt"añataki?" Jupax pampat liwxatasïna, ukat kutt"ayañatakiw ch"axwäna.
  
  Ramses jilatajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Mä jukʼamp mä chimpuw utjaskitu" sasa.
  
  Hayden jupax manqhan uraqix khathatitap amuyasïna, sotano pirqanakax khathatt"askäna ukat lechada phust"äwinak jaquntapxäna. Uka jaulankir barranakapajj khathatiñ qalltäna. Amparanakapasa, qunqurinakapasa mayamp uñtʼayasaxa, samarañaw jikxatasïna ukat alaxpacharu ukat aynacharu, chʼiqa ukat kupi uñtäna. Hayden jilatajj qhananakajj walja kutiw chʼiyar chʼiyar uñtäna.
  
  Jichhax ¿kunas? Kunas akaxa...
  
  Ukampis jupax yatxänwa.
  
  Uka chiqax uraqit ataque ukanïnwa.
  
  
  PÄ TUNKA Llatun JANK"A
  
  
  Hayden jilatajj pirqanakajj khathattʼaskakïnwa, ukatwa jachaqtʼasïna. Ramses chachajj sartañ yantʼäna, ukampis cuartojj jupar muyuntatänwa. Uka terroristax qunqurt"asisaw jaquntatäna. Price chachajj wali muspharat uñjäna, kunjamsa cuarton esquinapajj mayjtʼäna, juntanakajj kuyntʼasjjänwa ukat mayamp wakichtʼatäjjänwa, laderanakajj payïr esquinampiw mayjtʼayasïna. Hayden chachajja, techon mä partejj tʼunjatäjjäna ukhajja, mä morterojj janiw jaqoqtkänti. Alambrenaka ukat conductos de aire ukanakax uta patat warkt"atäpxänwa, kunayman color péndulonakjamaw liwxatasïna.
  
  Hayden kullakajj celda punkuruw saräna, ukampis Ramses chachajj wali amuyumpiw thakip jarkʼaqäna. Mä juk"a pachaw Glock ukax wali katxarutap amuyasïna, ukat uka pachatakix jilpach techox t"unjatäxänwa ukat pachpa barras ukanakax manqhar liwxatatäxänwa, niyaw p"akjatäxäna.
  
  "Nayax amuyta... jumax sintipuniw lurawaytaxa" sasaw Pricex samañampi säna.
  
  "Aka taqpach maldito chiqax t"unjatawa" sasaw Haydenax Ramses-an ajanupanx arnaqasïna.
  
  "Janirakiwa".
  
  Terroristax sartasinx jaya pirqaruw t"ijtäna, mortero qinayanaka, hormigón ukat yeso chiqanakaw t"ijtäna ukat taqpach muyuntat jaquqanïna. Anqa punkujj hebillatänwa, ukatsti jistʼarasïna. Haydenax barra katthapisinx jupapachpaw sayt"asïna, loco jaqiruw katjäna, Pricex qhipäxaruw liwxatäna. Jupanakajj altus utanwa jaqenakanïpjjäna. Ramses chachajj ukhamakiw saraspäna.
  
  Ukham amuytʼasajja, Hayden kullakajj teléfonop thaqäna, ukampis Ramses jilatarojj jukʼakiw sarnaqäna. Aka jaqix jank"aki, qhuru ukat jan sintt"asirïnwa. Jupajj escalerat kayumpiw makatäna, mä polician jawsatap cepilltʼasa ukat nayraqat Haydenar pʼeqep jaqontäna. Jupax uka waynarux katjatayna, jark"aqatayna, ukat uka pachakamax Ramses jupax niyaw pata punkut chhuxriñchjasxäna.
  
  Hayden jilatajj wali chʼamampiw arknaqäna. Pata punkux wali jist"arataw sayt"atäna, vidriopax ch"iyjatäxänwa ukat jamb"anakax ch"iyjatäxänwa. Qalltanjja, monitor sat cuartotjja, Moore sat jilatarukiw uñjäna, jupajj pampat sartaskäna ukat walja pantallanak sesgada chiqañchañatakiw amparap luqtäna. Yaqhepasti amarraduranakapat thayampi jawqʼjataw uñjasipjjäna, perqat thayampiw thaytʼayatäpjjäna, ukat uraqir puriñkamaw tʼijtʼapjjäna. Kinimakax jichhax pantalla amparapat apsusaw sayt"asiwayi, vidrio ukat plástico ukax ñik"utaparuw ch"uqt"ata. Uka cuartonkir mayni pä agentenakajj jupanakpachaw composicion lurañ yantʼasipkäna.
  
  "¿Kunas jiwasanakar chʼalltʼistu?" Moore chachajj tʼijtʼasaw cuartot mistunïna, Hayden jilataruw uñjäna.
  
  "¿Kawkharak infiernojj Ramses chachajja?" -sasawa arnaqasïna. -¿Janit jupar uñjkta?
  
  Moore jilatajj lakap jistʼarasïna. -Jupax bloque celularankañapawa -sasa.
  
  Kinimakax vidrio ukat yaqha q"añunak amparanakapat cepillt"äna. "Uñt"ayätwa... Ukatxa taqi infiernonakaw chhaqtawayxäna."
  
  Hayden kullakajj chʼeqa toqenkir escaleranak uñjasajj jachʼat juramento luräna, ukat nayraqatapan utjkäna uka balcón uñjasajj jachʼatwa juramento luräna, ukajj precintonkir jachʼa oficinaruw uñtasïna. Uka utat mistuñatakix janiw yaqha thakix utjkänti, jan ukasti uka chiqat makhatañakiw utjäna. Ukat barandillaruw tʼijtäna, ukat katjasaw alaya cuartot yatjjatäna. Kunjamtï terroristanakax amtapkän ukhamarjamaw irnaqirinakax juk"aptayatäpxäna, ukampis nayrïr pison yaqhip irnaqäwinakax jaqinakamp phuqhantatänwa. Chacha warminakas yänakap apthapisipkäna, ukampis jila partejj armanakampi wakichtʼataw jachʼa mantañawjaru sarapjjäna, mä ataque suyapkaspa ukhama. Ramses chachajj janiw jupanak taypinkaspänti.
  
  Ukhamajj ¿kawkhansa?
  
  Suyt"aña. Nayax uñch'ukiskta. Ukajj janiw...
  
  -¡Akaxa janiwa tukuyañakiti! -sasawa arnaqasïna. "¡Ventananakat jithiqtapxam!"
  
  Sinti qhipäxiwa. Blitzkrieg ukax mä jach"a phallawimpiw qalltawayi; nayrïr ventananakapax phallawayxänwa ukat pirqax mä chiqaw t"unjatäna. Haydenan taqpach amuyunakapax mayjt"awayiwa, teja ukan lineapax jaqukipatawa. Policianakax jaquqanipkän ukhax taqpach estación ukanx q"añunakaw phallawayi. Yaqhepajj qonqortʼasisaw sartasipjjäna jan ukajj jalnaqtʼasaw sarjjapjjäna. Yaqhipanakax usuchjataw jan ukax katuntataw jikxatasipxäna. RPG ukax fachada p"akjata ukanx sist"asisaw consola de asistente ukar ch"allt"asiwayi, ukatx columnas de llama, chhullunkha ukat q"añunakaw jak"ankir chiqar khithawayi. Ukat Hayden chachajj tʼijtʼir kayunak uñjäna, kunattejj walja mascarat chachanakaw uñstapjjäna, taqeniw amparanakapar pistolanak chintʼatäpjjäna. Mayni tuqir jaljtasinxa, taqi kunatï sarnaqkäna ukanakaruw uñchʼukipxäna, ukat wali sum amuytʼasaxa, pallapallanak jiwayapxäna. Hayden, Kinimaka ukat Moore jupanakax jank"akiw ninar kutt"ayapxäna.
  
  Balas ukanakax t"unjatäki uka estación ukarux ch"allt"awayi. Haydenax tunka mayan jaqiruw alayax jakthapïna, janïr jark"aqir lawat lurat balconax t"unjañ qalltäna. Uka conchas ukanakax chiqapuniw sarawayxäna. Uka jiskʼa tʼaqanakajj pʼakjatäjjänwa, ukat jan wali chipsanakaruw tukuwayjjäna. Hayden jilatajj qhepat kuttʼanjjänwa ukat liwjjatasïna. Chalecopajj pä jiskʼa chʼakhanakaw jawqʼjatäna, janiw balanakampi jawqʼjatäkänti, ukat alaya vacapan wali llaktʼatapaw mä lawat lurat chʼaphijj qhantʼat aychapar chʼalltʼatap yatiyäna. Kinimakax jachaqt"asirakïnwa, ukat Moore chachax chaleco apsuñapatakiw sartasïna ukat amparapat virutanak cepillt"añatakiw sartasïna.
  
  Hayden jilatajj balconar kuttʼasaw jalnaqäna. Uka ch"usawja taypinx equipo de asalto ukan nayrar sartawip uñjäna ukat gutural gruñidonak ist"arakïna, kunawsatix p"iqinchiripar jawsapkäna ukhaxa. Ramses chachajj mä león chachar uñtataw tʼijtäna, mä segundot jukʼampikiw Hayden chachan uñjatapat mistuwayäna. Jupax jupa pachpaw nina naktayañ ch"am ch"allxtayäna, ukampis balax janiw jak"achasiñapäkiti sasaw nayratpach yatïna.
  
  "Jan askinaka!"
  
  Hayden jupax sartasïna, Kinimaku uñkatasinx escalerar t"ijtäna. Jupanakax janiw terrorista príncipe ukar jaltxañapatak jaysapkänti. Jupan aruparjamajja, uka bombajj phallaspänwa. Hayden chachajj janiw jaya tiempo suykaniti sasaw amuyasïna.
  
  "¡Sarxam, sarxam!" sasaw Mano-rux jachäna. "¡Ramses jilatarojj jankʼakiw kuttʼayañasa!"
  
  
  PÄ TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Lote qhipäxankir crucex jaqinakamp phuqhantatänwa, cruce ukanx kayuk sarnaqirinakax phuqhantatänwa, ukat thakhinakax pasañ autonakan sapa kuti ritmoparjamaw thuqt"asirïna. Walja ventananakani jach"a utanakax nayrax bocinas thuqt"awinaka ukat larusiñanak uñacht"ayapxiritayna, ukax jaqinakan mayacht"asiwip phallatap uñacht"ayi, ukampis jichhürunakanx uñacht"awix wali mayjawa.
  
  Qʼañunakaw thaknam muyuntäna ukat alajjpacharuw jiljjattäna. Ventananakan jiskʼa tʼaqanakapaw aceranakan qʼañuchatäna. Amukt"at arunakax hub muytasinx jiskht"asipxäna, kunawsatix concha ukamp ch"allxtat ukhamarak usuchjatanakax amuyt"asipxäna jan ukax imantat mistunipxäna. Sirenanakajj jakʼatwa wararipjjäna. Jupanakan edificiopan 3r avenida ladopax mä jach"a ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqimp pantjasisinx jach"a ch"uqi ch"uqi ch"uqimp ch"uñump ch"uñuntata ukhamaw uñtasïna.
  
  Hayden kullakajj janiw sinti amuyaskänti, kunattejj estacionat tʼijtʼasaw mistuwayäna, ukat jaltirinakar thaqhasajj jukʼamp jukʼampiw uñchʼukiskäna. Chiqa nayraqatanxa, 51 callenxa, jupanakakiw t"ijtapxäna, tunka mayan chachanakaw ch"iyar isimp isthapt"ata, ukat jan pantjasir Ramses ukanakax mayninakat sipansa jach"a jach"a tukupxäna. Hayden kullakajj tʼiju tʼijunakamp chʼalljjtayat cruce taypinwa jankʼak saräna, jupar muyuntat amuktʼata, amuktʼañ arnaqasitapa ukat laqʼa qinayanak juykhuptayañ munapkäna ukanakat wal muspharäna. Uka patatjja, oficinanakan edificionakapan tejanakapan chʼusawjanakapanjja, mä rejilla toqet líneanakjam perpendicular thak uñachtʼayir hormigón cheqankir columnanakaw- alwajj inti jalsun qhanapajj atiptʼasïna. Intix chika uru janïr purinkipanx janiw juk"akiw callinakan uñstkänti, mä juk"a pachaw ventananakatx qhant"äna ukatx crucenakx qhant"ayarakïnwa, p"iqit jalsuñkama ukat edificionak taypin saraqañ thakhi jikxatañkama.
  
  Kinimaka, chiqa chuyman chuyman allqamarixa, jank"akiw jupan jak"aparux saratayna. Ukat akham sarakïnwa: "Tunka payanikiw utji" sasa. "Moore jupax jiwasan posición ukar uñjaski. Refuerzonak katuqañkamaw jupanakar arktañäni, ¿walikiti?"
  
  -Ramses -sasawa jupax säna. "Akax jiwasan nayrankañapawa. Kunjamsa kuttʼayapjjäma" sasa.
  
  Hayden, Kinimaka jupanakax niyaw mä camioneta sayt"ayat ukamp ch"axwapxäna. "Janiw sum amuytʼktati. Ramses chachajj taqe kunwa amtäna. Ukat janis ukhamäkchixa - kawkhantix jikxataskän ukax kunjamas phisqhïr cámara ukar fugas ukhamäkchisa - jichhax janiw kunäkisa. Aka bomba jikxatañasataki" sasa.
  
  -Yaqha razón Ramses ukar katuntañataki.
  
  "Janipuniw yatiykitaniti" sasaw Kinimakax säna. -Ukampis inas mä yatiqiripax ukham lurchispa -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ramses jilatarojj jukʼamp tiempow jan equilibrion uñjassna" sasa. "Aka markax taqi ukanakat qhispiñatakix juk"amp suma ch"amaniwa".
  
  Pavimento sat cheqanwa tʼijtjjapjjäna, rascacielos ukanakan mä qhawqha chʼiwinakapan qheparasaw jan kuna chʼajjwañanak lurañatakis chʼamachasipjjäna. Ramses jupax pack chika taypinkänwa, kamachinak churaskäna, jichhax Hayden jupax amtasïna, uka pachanx bazar ukanx uka jaqinakarux "legionario" sasaw sutichatayna. Sapa mayniw jiwayirïpxäna ukat jupanakan amtaparjam sarnaqapxäna, sapürunjam mercenarionakat sipansa walja pasonak jukʼampi. Qalltanx tunka payan jaqinakax jan sinti amuyt"asisaw jank"ak sarapxäna, jupanakpachamp estación ukamp mä juk"a jayankxapxäna, ukampis mä minuto ukjatx juk"at juk"at juk"atw jaltxapxäna, ukatx pä jaqix qhipäx uñch"ukipxäna, arknaqirinakax utjiti janicha uk yatiñataki.
  
  Hayden jupax Glock jupan colerat larusiñampiw nina nakhantäna. Mä jaqew jaquqanïna, ukat mayninakax kuttʼanisaw kuttʼayapxäna. Pä nayrir agente CIA ukankirinakax mä hormigón panqaran qhipäxaparuw patat jaltxapxäna, patat jalnaqapxäna. Hayden chachajj muyu puntap muytasaw uñchʼukïna, janiw uñisiripar jan uñjañ munkänti. Ramses chachajj niyaw tʼunjatäñampïskäna, markapampiw chʼamaktʼäna. Jichhajj Robert Price jilatarojj jupa pachpa uñjañapatak jaytatätap uñjäna, jukʼakiw kayunakapat saytʼasïna, ukampis jawqʼjata, chuymankipstat chachatakejj wali sum luraskäna. Uka warmin amuyupajj Ramses sat chacharuw kuttʼjjäna.
  
  "Jupax chiqapuniw, Mano. Uk tukuyañäni. ¿Jupajj jiwani ukhajj phallasipkakispati sasin amuyta?"
  
  "Maldita, janiw yatkti. Jupar jakkir irpañax jukʼamp sumäspawa. Inas jupar qhespiyapjjsna" sasa.
  
  "Jïsa, walikiwa, nayraqat sum jakʼachasiñasawa".
  
  Camarax wasitatw jach"aptayäna, aka kutix jaltxapxatapat imt"äna. Hayden jilatajj panqar jardinat panqar jardinar tʼijtʼasaw calle arknaqäna. Pä tama taypinx balas ukanakaw thuqt"äna, ventananakap t"unjasa ukat sayt"at autonakaruw ch"allt"äna. Mä línea de taxis q"illu ch"iqiyatax Hayden-arux juk"amp suma tapat churäna ukat jak"achasiñatakis mä ch"am churarakïna, ukat jupax janiw pächaskänti.
  
  -¡Jichhaxa!
  
  Nayrïr taxiruw mantasajj ladopat jalnaqäna, ukat thak thiyan jaytat yaqha cabinampiw qhepürutak tʼijtjjasin imtʼasïna. Muyuntat ventanas ukanakax phallawayi, kunawsatix carcelankirinakax jupanakar jaquntañ munapkäna ukhaxa, ukampis tapax Ramses machaq legionarios ukanakax janipuniw chiqpachapun kawkhankapxatap yatipkänti sañ munäna. Pusi taxi qhipatwa, ukat t"ijtirinakarux imantapxañapatakiw wayt"apxäna, ukat juk"ampiw juk"ampi.
  
  Kinimaki jupan jinchupaxa ch"allt"asitaynawa. "Yanapt"añax phisqa minutos ukch"akiwa."
  
  Ukampis ukajj janiw cheqäkänti.
  
  Ukat mayampiw uka celulajj mä compacto gruporjam irnaqäna. Hayden jupax arknaqañ churäna, janiw jan kuna usun jist"antañ atkänti ukat munición ukar jark"aqañatakiw wayt"atarakïnwa. Ukhamarakiw celda ukax refuerzos ukanakax purinispa sasaw llakisiñ qalltawayaraki, kunatix jupanakan sarnaqawipax juk"amp frenético ukhamaw tukuwayi, janiw sinti amuyt"asiwaykiti. Hayden jupax mä qhipa guardiaruw uñch"ukiskäna ukat ukakipkarakiw chhaqhäna kunatix uka quqax esculpido quqaruw pasatayna kunapachatix pallapallanak jaquntäna ukhaxa.
  
  Q"uma jan wali suerte.
  
  -Mano -sasawa mä akatjamata säna. "¿Kawkhansa jupanakat maynirus aptʼasipxta?"
  
  -Wasita jakthapiña -sasa.
  
  ¡Tunka dígitos ukanakakiw jakthapiñ yatïna!
  
  Jupajj jan kawkit mistusaw uñstäna, saytʼatäki uka auto manqhatjja, wali sumaw liwjjatäna. Nayrïr ch"axwawipax Kinimaki qunquri qhipäxaruw puri, ukat jach"a jaqix pä kutiw jalxatäna. Kunawsatix kayump takt"askäna ukhax ch"iqa amparapampiw mä jisk"a PPK ukar jiltayäna, uka jach"a jach"a tukutapax janiw juk"amp jiwayirïkänti. Haydenax Kinimakuruw mä chiqar jaquntäna, jisk"a janchipax uraqpachan uñt"at atletanakjamaw ch"amani ukat ch"amani, ukampis ukax jach"a jaqirux mä juk"a ch"allxtayaspawa.
  
  Balax jupanak taypit pasawayxäna, muspharkañawa, samañjama, infierno ukan mä juk"a pachapa, ukat legionariox wasitat sarxäna. Yaqha ch"axwawix Haydenan qunquriparuw puri, ukat Manox liwxataskakïnwa, pecho-nayraqatax pachpa sayt"at autoruw ch"allt"asïna, uñisirinakapax imantasiñatakiw apnaqapxäna. Mä chhuxriñchjasiñaw jupat qhispiwayi, kunawsatix qunqurinakapar muyuntañ yant"askäna ukhaxa.
  
  Hayden kullakajj qunquripan mä cuchillompiw usuchjasïna, ukat jukʼamp wakiskirïki ukajja, mä akatjamat jan equilibrionïjjänti. Jupax Ramses chachan jaltxatapat juk"amp yatïna ukat uka qhipat uñstkäna uka jan wali samka smorgasbord ukat sipansa, nuwasir legionario ukat sipansa, ukat sapa chiqaw jank"ak tukuyañ munäna. Ukampis aka jaqix nuwasiri, chiqpach nuwasiri, ukat qhanaw qhispiñ munäna.
  
  Jupajj mayampiw pistolap jaqontäna. Jichhajj Hayden chachajj jan equilibrionïtapat wal kusisïna, kunattejj janiw kawkhantï jupajj suykäna uka cheqankkänti. Ukhamäkchïnsa, uka balajj amparaparuw manqʼantäna. Kinimakax pistolampiw amparap ch"allxtayäna, mä qullu muskulu manqhar imt"asa.
  
  Legionariox jank"akiw jaytanukuwayi, hawaiano ukamp nuwasiñax inamayakïtap uñjasa. Ukat llätunk pulgadanakan mä ajjsarkañ cuchilla apsusaw Haydenar chʼalljjtayäna. Jupax jan waliw t"ijtäna, mä juk"a chiqawj jikxatäna, ukhamat jan jiwayañjam jawq"jañapataki. Kinimakax pistolap liwxatäna, ukampis legionariox nayratpachw liwxatäna ukat juk"amp jank"akiw liwxatäna, cuchillox hawaiano jaqin pechoparux wali ch"amampiw ch"allt"äna, uka jaqin chalecopax janiw kunäkisa, ukampis wali ch"amampiw chhuxriñchjasïna.
  
  Uka intercambiojj Hayden jilatarojj kunatï wakiski uk churäna. Pistolap apsusaw kuntï legionariojj lurani uk amuytʼäna, mä arunjja, muytasinjja, mä cuchillompiw kʼari jaqepar jaqontäna, ukhamatwa mä ladoruw mistüna, gatillo apsusaw sarjjäna.
  
  Kimsa balanakaw uka chachan pechopat chʼiyjäna, kunattejj cuchillojj auton punkupat jaltjjänwa ukat pamparuw chʼalljjtäna, janiw kuna jan waltʼäwis utjkänti.
  
  -Walther jupar apxam -sasawa Haydenax Kinimake-r säna, -sapa balaw munasini -sasa.
  
  Ukat sartasinxa, mä jan pantjasir armat jaqiruw calle tuqir jankʼak saraskir uñjäna, mä qhawqha patak yardanak sarañankäna. Jichhax juk"amp ch"amaw tukuwayxäna - tama jaqinakaw uñstapxirïna ukat callinakan sarnaqapxirïna, utar sarapxirïna jan ukax jan walt"awinak uñakipapxirïna, jan ukax qhanan sayt"asisaw Android dispositivonakapar ch"iqt"apxirïna - ukampis Ramses p"iqin sapa mä qawqha kayunakan uñstatap uñjañax mäkiw uñt"asi .
  
  "Jichhax sarxapxam" sasaw säna, ukat usuchjat, ch"uxña ch"akhanakaparux jan ch"amanïñapatakiw wayt"äna.
  
  Uka cámarajj janiw utj-jjeti.
  
  -Kunas uka-".
  
  Kinimakax auto muyuntawayi, capucha patxaruw jaltawayxäna.
  
  "Jach"a deporte yänak aljir tienda" sasaw hawaianox samañampi säna. -Jupanakax umaruw chhaqtxapxäna -sasa.
  
  "Thakhi tukuyaña, príncipe Ramses" sasaw Haydenax qhipa pä arunak jisk"achasiñamp thuqt"äna. "Jank"aki, Mano. Kunjamtï sisktxa, uka bastardorux jan ch"am tukuñapatakiw uñjañasa ukat aka bomba nuclear ukarux mayjt"ayañasawa. Sapa minuto, sapa segundow jaktʼasi" sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA JAQINAKANA
  
  
  Jupanakajj mayachtʼasisaw deportenak aljañ utan nayrïr punkunakapat pasapjjäna, uka punkujj wali liwjjatänwa, ukat jachʼa, amukiw manqhapar mantapjjarakïna. Tiendanaka, estanterías ukat isinak warktʼañ utanakaw taqe cheqan utjäna, sapa pasillonakanwa utjäna. Uka qhanax mä techo abierto ukan uchatänwa, ukax qhana azulejos ukanakampiw lurasïna. Hayden chachajj janqʼo pampar qhantʼir uñkatasaw laqʼamp phoqantat kayunak tienda chuymapar puriñ uñjäna. Jankʼakiw tiendapar uñakipäna ukat chalecopsa askichäna. Isi uchañ estante manqhat uñkatas ajanupax chuym chʼallxtayäna, ukampis uñnaqapan qillqtʼat ajjsarañax janiw kuns kamachkänti.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jan llakisimti. -Saraqapxam ukat amukt"apxam -sasa.
  
  Jupajj janiw kawkirus sarañapäki uk jisktʼañapäkänti. Inas laqʼamp phoqantat thakinak arktasipkchïnjja, nayraqatapan utjkäna uka chʼajjwañanakajj kawkhansa kawkhantï uñchʼukipkäna uk aljantäna. Price chachan sapa kuti jachatapajj jukʼamp bendicionapunïnwa. Hayden jupax metalat lurat apoyabrazos ukan polainas ukanakamp phuqhantat manqhar liwxatasinx mä calvo maniquí ukar Nike ukan ch"ankhampiw pasatayna, ukat equipos deportivos ukar mantawayxatayna. Barbell estanterías, bandejas de peso, trampolínes ukat caminadoras ukanakax mä filaruw uñt"ayasi. Yaqha t"aqaru pasañkamax mä terrorista tamaw utjäna.
  
  Mä chachaw jupar uñjäna, alarma phustʼasaw pallapallanak jiwayäna. Hayden kullakajj wali chʼamampiw tʼijtäna ukat mä ángulo uñtataw tʼijtäna, kunattejj balajj remeron metalat lurat amparapat mä qhawqha centimetronak chʼeqa toqer jalnaqir istʼäna. Kinimakax ladoruw jaltawayxäna, caminadora ukan sección transportadora ukar wali ch"amampiw uraqir purintäna ukat uka ch"usawjaruw liwxatäna. Hayden jupax legionario ukar jach"añchäwip kutt"ayäna, p"iqip patxan zapatillas ukan estantepan mä p"iya ch"iyjasa.
  
  Uka jaqix juk"at juk"at qhipäxar kutt"awayxäna, kunawsatix irnaqir masinakapax jaljtapxäna. Hayden jupax mä rosa duffel bolsa aire ukar jaquntäna, jupanakan jakhüwinakap uñakipañataki ukat pusi sapaqat disparos ukanakax wali ch"amampiw jaquqanïna.
  
  -Inas Ramses ukan jaltxatapat imt"chispa -sasawa Kinimakax samaqäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Torsten Dahl sat chachar munaschiñäni ukhajja" sasa.
  
  "¿Modo loco yantʼañ munasmati?"
  
  Hayden chachajj janiw kuns kamachkänti, jan ukasti larusirakïnwa. Ukat akham sarakïnwa: "Nayajj amuyta, ukajj engranaje mayjtʼayañat sipansa, mä jakäwiw jukʼamp ajlliñawa" sasa.
  
  "Kunas utjchi" sasaw Kinimakax säna. -Jank'ak sarañäni -sasa.
  
  Hayden jilatajj jupat nayrankänwa, jupajj jan imtʼasisaw jaltawayjjäna ukat jankʼakiw pallapallanak jiwayäna. Mä chimpux qhuruchasïna ukat mä chiqaruw jaquntatäna, mayninakax patat jalnaqapxäna. Hayden jupax jupanakarux atacataynawa, thakhipanx jark"awinak jaytawayi ukampis jank"akiw uka ch"usawj jist"antawayi. Legionarios ukanakax qhipäxar jaquntatäpxänwa, jach"a ch"axwawinakampiw ch"axwapxäna, ukatx mä estante techo alturar qhipäxan chhaqtxapxäna, ukanx sapa markan zapatillas ukat sapa color ukan zapatillas ukanakaw aljasipxäna. Hayden ukat Kinimaka jupanakax mayni tuqir qunt"asipxäna, mä segunda samart"asa.
  
  "Waliki?" sasaw jisktʼasta. Hayden jilatajj liwitat celdankir jaqerojj armapat qhespiykäna ukhajja, jachʼat arsüna.
  
  "Sarxam" sasaw Kinimakax säna.
  
  Makhatapkäna ukhajja, ametralladoranakan ninapajj pʼeqep patjjar entrenamiento estanteruw mä jukʼa tʼunjäna. Metales ukat cartón, lona ukat plástico ukanakaw jupanakar jaquntatäna. Hayden jilatajj taqpach estructurajj khathattʼaskäna ukhasa, uka cheqaruw makatäna.
  
  -Ay... -sasawa Kinimakaxa qalltäna.
  
  "Jan askinaka!" Hayden jupax tukuyäna ukat salt"äna.
  
  Ancho estante ukan taqpach pata chikatapax t"unjatäna, ch"iyjatäna ukat jupanak patxaruw jaquntatäna. Estanterías sat jachʼa perqaruw warktʼasïna, ukat metalat lurat puntadanaka, cartón cajanaka ukat machaq lona zapatonak walja pilanakaw jutapkäna ukhajj maysar jaqontäna. Kinimakax uka edificio ukar arxataskaspas ukhamaw amparap jach"ar aptäna ukat jan axsarasaw sarnaqaskakïna, ukampis jach"a jach"a tukutapatxa, jaltxar Hayden ukan qhipäxaparuw jaquntatäna. Kunjamakitix jupax jaquqanir masat jithiqtawayi, ayxat kayupax metalat lurat soporte ukar katjatayna, Kinimakax p"iqip amparanakap manqhar ch"allxtayasïna ukat jupa patxaruw jaquntatäna ukhax ch"amanchasïna.
  
  Hayden chachajj pistola aptʼataw lanzañ tukuyäna, ukat qheparuw uñtäna. -¡Mano!
  
  Ukampis jan waltʼäwinakapajj jichhakiw qalltaskäna.
  
  Pusi legionarios ukanakax jank"akiw juparux jalxatapxäna, pistola jawq"jasaw janchiparux fusilenakan chhuxriñchjatanakapamp jawq"japxäna. Hayden jilatajj imtʼasïna ukat jukʼamp mä jukʼa jitheqtarakïna. Basquetbol ukan estantepax t"unjatäxänwa, ukat naranja bolas ukanakax taqi chiqaruw t"ijtäna. Hayden kullakajj amparapatwa uñkatasïna, chʼiwinakaw sarnaqaskir uñjäna, ukat Glock sat chachaparuw thaqhäna.
  
  Ukanx mä ch"axwäwiw utjäna. Uka balajj pʼeqep jakʼankir kuns chʼalltʼaskäna uk istʼäna.
  
  "Aka chiqan sayt"asim" sasaw arux säna.
  
  Hayden chachajj congelasïna ukat Ramses chachan jaqenakan chʼiwinakapajj jupar saraqanïna ukhajj uñchʼukisïnwa.
  
  -Jichhaxa nanakampïxtawa -sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Drakex t"unjat precintoruw jaltxatayna, Aliciax jupan jak"apankänwa. Nayrïr kust"awix uñjapkän ukax Moore-tänwa, kunawsatix jupax balcón patat jist"aratayna ukat pistola-p jupanakar uñacht"ayatayna. Chika minuto qhepatjja, ajanupan samarañaw uñstäna.
  
  "Qhiparu" sasaw samsuwayäna. "Jumanakax nayraqat aka chiqar puripxta sasaw amuyta."
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Mä jukʼa nayratpach yatiyapjjetäna. "¿Mä payllaw Alligator sutini?"
  
  Moore chachajj jan amuytʼasir uñnaqtʼanïsaw jupanakar señas uñachtʼayäna. "Janipuniw jupat istʼirïkti. ¿Jupax phisqhïr celda pʼiqtʼiriti?"
  
  "Ukham amuyapjjta, jïsa. Jupax mä fucking wazok ukhamawa, mä asnu phuqt'ata, ukampis jichhax aka bomba nuclear ukan p'iqinchatawa".
  
  Moore chachajj lakap jistʼarataw uñchʼukiskäna.
  
  Alicia kullakajj jaqokipjjänwa. "Cocodrilox tunka litro café umasax Julian Marsh-at sipan jukʼamp loco ukhamaw istʼasi, ukat kuntï siskäna uk istʼañkamax janiw ukax lurañjamäkiti sasaw siristxa. Ukhamajj ¿kawkinkis Hayden ukat kunas akan pasäna?"
  
  Moore jupax taqi ukanak jupanakatak wakicht"äna, Ramses ukat Price jupanakan nuwasiñapatw arsüna ukat ukat jaltxapxatapatw arsüna. Drake jupax p"iqip ch"allxtayäna, kunjams estación ukax utji ukat agentenakan jan sum jaljatapatxa.
  
  "¿Ukham amtaspachänti? ¿Peru markan uka maldito castillot taqpach jutasa? ¿Bazar muytasa uñchʼukipkta ukhasa?"
  
  Mai kullakajj pächasiri uñnaqtʼanïnwa. "Mä teoría ukatakis mä jukʼa jayaruw istʼasi".
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Ukat janiw kunäkisa" sasa. "Chiqpachansa? Nayax sañ muntwa khitis llakisi? Gas apnaqañ jaytañasawa ukat thaqhañ qalltañasawa" sasa.
  
  May jilatajj akham sänwa: "Jichha kutix" sasa. "Taz chachan arunakapampix iyaw sastwa. Inas qhep qhepa munatapajj cheqpachapuni mä jukʼa amuytʼasirïñapatak chʼalljjtaychïna" sasa. Jupax Bo-rux wali suma uñkatasïna.
  
  Drakex Moore jupar uñch"ukiskäna ukhax chhuxriñchjasïna, jichhax nayranakapas jist"aratäxänwa. Oficina del Interior ukan agentepax pusiniruw uñch"ukiskäna.
  
  "Mä jach"a fiesta ukham ist"asi waynanaka."
  
  Drake jilatajj cepillompiw apsüna. -¿Kawkirus sarapxäna? Hayden ukat Kinimaka jupanakax?
  
  Moore jilatajj ukham uñachtʼayäna. "51ni. Ramses juparux arktäna, tunka mayan arkirinakapa, ukat ukax Price juparux chhullunkharuw ch"allxtayäna. Mä qhawqha minutonakatjja janiw jupanakar uñjjjänti" sasa.
  
  Alicia kullakajj mä serie pantallanak uñachtʼayäna. -¿Jupanakarux jikxatasmati?
  
  "Jilïr canalanakax jan ch"amanchatawa. Pantallanakax t"unjatawa. Jichhajj Battery Park jikjjatañajj chʼamakïspawa" sasa.
  
  Drake chachajj balcón pʼakjata barandillaruw saräna ukat estación ukat anqankir calleruw uñtäna. Mä muspharkañ pachaw nayraqatapanx utjäna, jupax uñt"ayat markamp jan walt"ayata, talonanakapar qhipäxar jaquntatäna, jichhürunakatakis ukhama. Uka jaqenakar waliptapjjañapatak yanaptʼañatakejj mä thak yatïna.
  
  Jupanakarux jan kuna usun uñjapxam.
  
  "¿Jumajj jukʼamp yatiyäwinak utjtamti?" sasaw Moore jilatajj jisktʼäna. "Nayax amuyta, jumax Marsh ukat aka waynampiw parlt"awayta, Alligator."
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Kuntï sapksma ukhama" sasa. "¿Códigos de desactivación ukanakax uñakipt"atäpachati?"
  
  Moore chachajj mä chʼiyar icono uñachtʼayäna, uka iconojj jichhak chʼiyar chʼiyar chʼiyar pantallanakat maynïrinwa uñachtʼayäna. "Uñjapxañäni".
  
  Drakex kutt"anxänwa kunawsatix Bo uma thayt"ayañ utar umañar saraskäna ukhaxa. Moore jupax correo electrónico ukx jach"at ullart"awayi, jank"akiw uka chiqar puriwayi ukatx códigos de desactivación ukan chiqapätap chiqanchawayi.
  
  "Ukhamajj" sasaw Moore chachajj wali amuyumpi liytʼäna. "Chiqpachansa, códigonakax kosher ukhamawa. Nayax sañajawa, muspharkañawa. ¿Marsh jilatajj usurpatäñap yatpachänti sasin amuyta?"
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Kunayman razonanakaw utjaspa" sasa. "Juma pachpatakiw jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñama. Uka chiqanx equilibrio lurañaw wakisi. Uka sapuru chiqapaxa, uka jaqix suxta muyuntat mä clip phuqhat juk"ampikiw jikxatasi. Aka Cocodrilox jan sinti llakisiñatak ist"askaspa ukhax chiqpachans jichhax juk"amp seguro ukhamaw jikxatasiristxa".
  
  "¿Wappy?"
  
  -¿Nutanaka? Drake chachajj yantʼäna. "Janiw yatkti. Hayden jilatajj nayat sipansa juman arumat jukʼamp sum parli" sasa.
  
  "Inklisa". Moore jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jiwasan arusax inglés arunkiwa".
  
  -Ukham sasmaxa -sasa. Ukampis wali sumawa waynanaka. Chiqpach códigos de desactivación ukanakax wali askiwa".
  
  "¿Cientificonakax kawkhans carga nuclear ukax uñstawayi uk yatipxasinxa, kunjamatsa jupanakamp jikisissna, uk amuyapxtati?" Bo-x kutt"anxasax mä plástico copat umt"asisaw säna.
  
  "Mmm, jïsa, ukampis janiw jichhakamax ukhamäkiti. Ukat kunjamtï yatktanxa, códigonak mayjtʼayapxäna jan ukax machaq gatillo yapxatapxäna" sasa.
  
  Bo jupax mä juk"a p"iqip ch"allxtasaw uk katuqäna.
  
  Drake chachajj relojap uñkatasïna. Niya tunka minutonakaw uka estación ukankapjjäna, janiw Haydensa ni Dahl chachatsa mä arus utjkänti. Jichhürunakanxa, tunka minutonakax wiñayatakiw utjäna.
  
  -Nayax Haydenar jawst"askta -sasa. Jupax celularap apsuwayxäna.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Jan llakisimti. "¿Janit ukax Kinimakaki?"
  
  Drake kullakajj mä akatjamat kawkhantï siskäna uka cheqaruw kuttʼäna. Mano Kinimaki ukan jan pantjasir uñnaqapax callinx jan jaytjasaw liwxatasïna, qunqurt"ataw jikxatasïna, qhanaw usuchjatäna, ukampis qala chuymampiw uka chiqar trote lurasïna. Drake chachajj tunka payan jisktʼanak manqʼantäna ukat uka lantix khititï jayskaspäna ukaruw jankʼak saräna. Mä kutix anqar mistusaw uka equipox Mano-rux mä ch"usawjan ch"usawjan katjapxäna.
  
  -¿Kunas utji, amigo?
  
  Jupanakamp jikisisajj hawaiano chachajj kunjamsa jikjjatasïna, ukajj mä jukʼa jan wali chuyma usumpiw chʼamaktʼayäna. Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Jupanakajj Hayden satänwa. "Kimsaruw apaqapxta, ukampis janiw Ramses jan ukax Price jupanakar jak"achasipkti. Ukat ukat tukuyarux embuscapxitu. Uka anattʼañat irpsuwayitu, ukat mä tonelada qʼañunak manqhat mistjjayäta ukhajja, Hayden jilatajj janiw utj-jjänti" sasa.
  
  "¿Kunjamatsa jupar katuqapxatap yatta?" sasaw Bo jiskt"äna. "¿Inas wali arknaqaskchi?"
  
  Kinimakax akham sänwa: "Inas amparanakajas kayunakajas usuchjatächïna. "Ukampis jinchujajj wali sum istʼäna. Ukat armanakap apsusaw aynachtʼayapjjäna. Qhipa arsutapaxa..." Kinimakaxa wali jach"a chuymampiwa manq"antasïna, janiwa sarantañ puedkänti.
  
  Drake chachajj uka jaqen uñkatataparuw katjäna. "Juparux qhispiyapxäma. Sapa kutiw ukham lurapjjta" sasa.
  
  Kinimakax chhuxriñchjasïna. "Janiw sapa kutix".
  
  "¿Kunsa jupar sapjjäna?" Alicia kullakajj wali chʼamampiw säna.
  
  Kinimakax inti jalsun inspiración thaqhaskaspa ukhamaw alaxpachar uñtäna. "Aka bomba nuclear ukar jukʼamp sum uñakipapjjä sasaw sapjjäna. Ukat qhepäjjaparuw chintʼapjjä sasaw sapjjäna" sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA PÄ JAQINAKANA
  
  
  Thorsten Dahl jupax walja q"umachañ equiponakaruw Times Square jak"an jaytawayi, ukat equipoparux uka jisk"a callejón ukan lurat ch"amakanakaruw manqhar irpxaruwayi. Ukajj amukiw ukat jan llakisisa, wali wakiskir telefonot jawstʼañatakejj wali sumapunïnwa. Nayraqatax Haydenar jawsäna, ukampis kunapachatï jan jayskäna ukhaxa, Drake-mp jikisiñ yant"äna.
  
  "Jan ukax akankiwa. ¿Kunas qhipa yatiyäwinakax utji?
  
  "Jiwasax q"añunakanïpxtwa, amigo..."
  
  "¿Mayamp uka pachpa yuqall wawanakaru?" Dahl chachajj akham sasaw arsüna. -¿Kunas machaqäpacha?
  
  "Jichha kutix janiw kunkakamakiti. Uka loco bastardos ukanakax p"akjasipxäna, jan ukax celdanakapat ch"iyjataw uñjasipxäna. Ramses ukat Price jupanakax janiw utjxiti. Phisqhïr celulax tunka payan jaqinakawa - jan ukax utjarakïnwa. Manox kimsanipxiwa siwa" sasa.
  
  Dahl jupax uka tonalidad ukarux katjataynawa. -¿Mano parlañati?
  
  "Jïsa, amigo. Jupanakax Hayden sat jaqiruw katuqapxäna. Jupanakajj jupamp chikaw irpjjapjjäna" sasa.
  
  Dahl chachajj nayranakap jistʼarasïna.
  
  -Ukampis mä juk"a pachax utjaskakiwa. Drake jupax suma tuqitwa yant"äna. "Janiw kuns apt"apkaspänti, jank"ak phallañ munapxaspän ukhaxa".
  
  Yorkies sat familiajj cheqapuniw sapjjäna, Dahl chachajj iyaw sañapänwa. Jupax ist"äna kunawsatix Drake jupax qhanañcht"askakitaynawa, jichhax Marsh jupax Príncipe de la Oscura ukham irnaqatapat jaqunukutaw uñjasiwayi ukat mä juk"a pachatakix Alligator sutimp uñt"atawa. Homeland ukax jichhakiw aka jaqirux americano yanapirirjam uñt"ayawayi.
  
  "Chiqpachansa?" sasaw Dahl chachajj säna. -¿Kunatakis?
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Niya kunatï anarquía utjayaspa ukanakajja" sasa. -Jupax mercenario ukhamawa, jichha kutix colerasiñap chhaqtayawayxi.
  
  "Ramses jupax negociop "utapan" apnaqapuniw sasaw amuyayäta".
  
  "Uka cocodrilojj Nueva York markankirïnwa. Jupajj operacionatak logística toqet wali valorani yatiñanak churaspa" sasa.
  
  -Jïsa, ukax wali askiwa -sasa. Dahl jupax jacht"asisaw nayranakap qarjataw ch"allxtayasïna. "Ukhamajj ¿kunas jutïrin pasani? ¿Haydenan coordenadas ukanakax utjistuti?"
  
  "Jupanakax cámarap apsupxäna. Jupanakax mä qawqha isinak apsusipxpachänwa kunatix camisapar sawut fichax Chipotle Grill mexicano restaurant ukan mesa manqhan jikxatasi sasaw qhanañchi, ukax jichhakiw chiqanchawaytan jan wali arunaka. Cámaras de seguridad ukanakax irnaqasipkiwa, ukampis jiwasan ladosankir receptores ukanakax jilpachax jan ch"amanchataw uñjasipxäna, uka chiqan ataque ukanx. Jupanakax ch"uqi apthapipxi. Ukat jupanakax janiw walja jaqinakan ch"amanïpkiti. Aka chiqatx kunas jan waliruw purispa, masi" sasa.
  
  -¿Janiwa? Dahl chachajj wasitatwa säna. "Jan walinak pasawayxtwa ukat wali axsarkañ calleruw sarxapxta sasaw siristxa, ¿janich ukhamäki?"
  
  Drake jupax mä juk"a pachax amukiw jikxatasïna, ukatx akham sänwa: "Suyt"apxtwa jupanakax mayiwinak lurapxaspän" sasaw saraki. "Sapa machaq mayiwix juk"amp tiempo churarakistu".
  
  Dahl jilatarojj janiw jichhakam nayrar sartapkiti sasin sañajj wakiskänti. Uka cheqajj jupa pachpaw qhan amuyasïna. Aka chiqanx Homeland uksatw bomba nuclear ukar jikxatañatakix atinisipxäna, Navidad ukan alertat pavonakjamaw t"ijtapxäna, ukhamat Moore jupax kawkhans jikxatasi uk sum yatiñataki, ukampis taqpach emprendimiento ukax janiw phuqhaskänti.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Mä qhawqha consumibles ukanakar neutralizañakiw lurapkta" sasa. "Janiw Ramses chiqpach amtaparux jak"achasipkti, ukat juk"ampirus tukuyañ anatäwiparuw jak"achasipkti".
  
  "¿Kunatsa jumanakax jan estacionar sarapkta? Inas jutïr pʼeqtʼäwejj purinkani ukhajj mayachtʼatäpjjchiñäni" sasa.
  
  "Jïsa, lurañäni" sasa. Dahl jupax mayni equiponakaparuw amparapamp luqxatäna ukat 3r Avenida uksar irpañatakix chiqa thakhinak amtäna. "Hola, ¿kunjamarak Manox katxaruski?"
  
  "Uka waynax estanterías ukamp mä pirqaruw wal chʼalltʼasïna. Janiwa jisktʼasiñamäkiti. Ukampis nuwasiñ wal muni, khitis mä diana uñachtʼayañapakiw suytʼi" sasa.
  
  Dahl jupax parlañ tukuyxasax t"ijt"awayxänwa. Kenzi kullakajj jupan jakʼapan saytʼasïna ukat pʼeqep chʼoqtʼasïna. "¿Jan wali saräwi?"
  
  "Jan walinak uñjasax jukʼamp jan walipunïspawa sasaw amuyta, ukampis jïsa, jan wali amtäwipunïnwa. Jupanakax Hayden jilataruw secuestrapxäna. Kawkhantï bombajj utjki ukaruw irpäna" sasa.
  
  "Walikiwa, ¡ukax wali askipuniwa! Nayax sañ muntwa, ¿janit taqinix imantat faronakanïpkta?"
  
  -Jiwasax ukham lurapxta. Ukat isimp chikaw liwxatapxäna" sasa.
  
  -Mossad ukax janchi manqharuw puri -sasawa Kenzix llamp"u chuymamp säna. "Jupanakatakix wali askiwa, ukampis nayatakix janiw ukhamäkiti. Nayajj naya pachpas utjkaspa ukhamwa amuyayitäna" sasa.
  
  "Ukax ukhamäspawa". Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Taqinipuniw destinos ukar apnaqasksna ukat sapa amtäwix chiqpachansa inamayakïkaspas ukham amuyañasa. Janiw manipulación ukhamäkiti".
  
  "Aka urunakanxa" Kenzi kullakax amparanakap liwxatasïna ukat ukatsti puñchuruw chʼallxtasïna, "jumax juma pachpaw jan walir purisktaxa" sasaw mä jiskʼa jachaqtʼasirakïna. "Jumat sipansa, amigo, kuna horasas, kawkhantï munkta ukhajj manipulapjjetasmawa" sasa.
  
  Dahl jupax mä chiqaruw uñtäna. Bridget Mackenzie kullakajj janiw jarkʼkänti. Uka warmix jaqichat chachätap yatïna, awkipätapsa yatïna, ukampis yantʼanakaruw katuyaskakïna. Chiqansa, mä tuqit jan ukax yaqha tuqitxa, janiw jaya tiempox akankkasapänti.
  
  Jan walt"awix askichatawa.
  
  Smith ukat Lauren jupanakax t"ijt"apxarakïnwa, amukiw aruskipt"apxäna. Yorgi jupax qhipäxar irpxaruwayäna, qarjataw ukat ch"usa ch"usawjanakampi phuqhantatänwa, ukampis anatt"asir amtäwimp chikaw saltasïna. Dahl jupax yatïnwa akax nayrïr chiqpach experienciapax frenética, desultorio nuwasiñawa, ukat jupax amuyasïnwa jupax sum askichi. Callenakax qhant"awayiwa, ukatx ch"iqa tuqiruw 3r avenida uksar kutt"apxäna, 51r ukamp jikthaptañ tuqiruw sarapxäna.
  
  Dahl jilatakejj mä qhawqha minutonakajj muspharkañänwa. Markankir yaqhip chiqanakax janiw kuna jan waltʼäwis utjkänti, ukat walja tiendanakax jistʼaratäkchïnsa ukat jaqinakax wali axsarañjam mantapkchïnsa, yaqhip chiqanakax chʼusakïpxänwa, niyas jan jakañanïpxänwa. Walja callinakaw SWAT ukat 4x4 ejercito autonakamp muyuntat uñjasipxäna, taqi chiqanw ch"iqiyatäpxäna. Yaqhip barrionakax lunthatanakan utjatapat pʼinqachasipxäna. Jila partejja, uñjkäna uka jaqenakajj janiw kun lurañsa yatipkänti, ukatwa kuntï autoridadanakanïkaspas ukham amuykäna ukaruw arup yaptʼäna, ukat kawkhantï imantasipki uka cheqan imantasipjjañapatakiw ewjjtʼäna.
  
  Ukat ukatx kawkhantix Drake ukat mayninakax suyapkän ukaruw puripxäna ukat suyt"apxäna ukat Hayden Jay qhispiyañ amtapxäna.
  
  Mä qawqha horanakakiw uru qalltatapatxa. Ukat jichhax mä bomba nuclear jikxatañatakix wali chʼamampiw thaqhasipkäna. Dahl jupax yatïnwa, janiw qhipäxar kutt"añax utjkaniti, janiw t"ijt"añas ni bunkers ukan imantasiñas utjkaniti. SPEAR ukankirinakax taqi chiqanw ukankapxatayna. Jichhürunakanx markax jiwxani ukhax janiw qhispiyañ yant"ir heroes ukanakan jan utjatapat ukhamäkaniti.
  
  
  KIMSA TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Hayden jupax amukiw qhiparäna kunawsatix Ramses jupax acción ukat reacción ukanak irpkän ukhaxa, khitinakas p"iqinchiripkän uk amtayäna, jupanakan taqpach chiqa chuymanïpxatap yant"asa. Deportes yänak aljir utat aynacht"ayasax jupanak taypin 3r avenida uksan t"ijt"añapatakiw wayt"apxäna, ukatx celularap jikxatañatakis ukat jaquntañatakis tiempo apst"asipxäna ukat chaleco antibalas uksa ch"iyjapxäna. Ramses chachajj uka aparatonak arknaqañatakejj mä jukʼa yatkaspa ukhamänwa, ukat kawkhankapjjesa uksa yatkaspa ukhamänwa, ukat chachanakaparojj camisap apsusipjjañapatakiw mayïna. Uka jisk"a aparatox jank"akiw jikxatasïna ukatx jaquntatäxänwa, ukatx uka tamax kunatix mä thakhix taqpach aleatorio ukham uñt"atäki ukaruw t"ijtxapxäna.
  
  Hayden chachajj janiw ukhamäkiti sasaw amuyäna.
  
  Mä qhawqha tiempow munasïna. Uka tamax jach"a armanakapat ukat ch"iyar abrigonakapat apsusipxäna, ukat manqhanx normales uniformes de turismo ukanakaw uñstawayi. Mä akatjamatwa qhana, jan kuna jan waltʼäwini, patak llakit jaqenakat mä partejj markan callenakapan sarnaqapjjäna. Policianaka ukat ejercito patrullanakajj yaqhep thakinakanwa filatäpjjäna, ukampis cámaras ukanakajj mä chʼamaka callejón ukat yaqha callejón ukar kuttʼañakiw utjäna, ukhamat libre sarnaqañkama. Hayden jilatarojj mä chaleco de repuesto uchañapatakiw churapjjäna. Mä jukʼa tiempojja, nayraqat wakichtʼat motocicletanakaruw makatapjjäna, ukat Manhattan markan chika taypipat jukʼat jukʼat mistjjapjjäna.
  
  Ukampis janiw sinti jayankkiti. Hayden kullakajj uka yatiyäw mayniru -khitirus- yatiyañ munäna, jichhajj kawkhantï bombajj utjkäna uk yatjjatasajja. Janiw kunas jupar jiwayapkaspati - uka fanáticos ukanakar sayt"ayañakiw wakisi.
  
  Bicicletanakax mä chikat carril tuqiw liwxatapxäna, ukatx tunka jaqinakaw -llätunk legionarios qhipharkir Ramses ukat Price- oxidado metal lado punkut arknaqapxäna. Hayden kullakajj jupanak taypinkänwa, mä animala, ukat destinop yatkchïnsa, sapa uñkatasiña, sapa mayni mayjtʼäwi ukat sapa jiskʼa arunaka katjañatakiw chʼamachasïna.
  
  Anqa punku pʼakjatat sipansa, manqhankir mä qʼañut lurat pasillow hormigón escalerar puriñkama. Aka chiqanx mä chachax Hayden ukar uñtasinx cuchillop kunkapar uchatayna.
  
  -Amukt"aña -sasawa Ramses chachaxa jan kutt"ayasa säna. -Janiw jichhakamax jiwayañamäkiti -sasa.
  
  Pusi pisoruw makatapjjäna ukat mä jukʼa tiempokiw apartamento punku nayraqatan saytʼasipjjäna. Jist"arasïna ukhaxa, uka tamax manqhar walpun tantachasipxäna, kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw pasillot tʼijtxapxäna. Ramses jupax cuarto taypin sayt"atäskäna, amparanakap luqxatasa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Ukat akankapjjtwa" sasa. "Mä millón tukuyanakampi ukat mä qalltawimpi. Aka markan jakirinakax aka jakañ jaytxapxaniw jan yatisax akax machaq thakhin qalltatapawa, qullan ch"axwäwisataki. Aka-"
  
  "Chiqpachansa?" Mä waña aruw uka tirade ukarux jark"äna. -Nayan mä chiqax jumar iyaw sañ muni, Ramses, ukampis mayni, juk"amp jan walix, jupax phuqt"atätawa sasaw amuyi.
  
  Hayden jupax nayrïr kutiw Julian Marsh juparux sum uñakipäna. Pitiano chachajj muspharkañ uñnaqtʼanïnwa, tʼiju tʼiju tʼiju tʼijutäna, mä cheqas yaqharus doblatäkaspas ukhamänwa. Jupajj janipuniw sum uchasir isinak uchasirïna, kuna maras uñstkäna jan ukajj jichhajj kunjam isimp isthaptʼatäskpasa. Mä nayrajj chʼiyaränwa, maynïristi jachʼa jistʼaratäjjänwa ukat janiw chʼiyar chʼiyar tukuskänti, ukat mä zapatotwa jaquqanïna. Ch"iqa tuqin qunt"atäskäna ukax mä uñacht"ayir morena ukhamänwa, Hayden jupax janiw uñt"känti, ukampis kunjams maynit maynikam ch"amanchasipxäna, qhanaw mä tuqit sipans juk"amp mayacht"atäpxatapa.
  
  Ukhamajj janiw mä aliado ukhamäkiti.
  
  Hayden jilatajj Ramses chachajj Marsh chachan jiskʼachatapat kuntï luraskäna uk jiskʼachasaw uñchʼukïna. -¿Jumax yatisktati? sasaw terrorista príncipex jiskt"äna. "Janïr uñtʼkasas sallqjapjjsmawa. Janïr uka loqhe jaqin sutip yatkasasa, khititix wiñay nina naktäwisarux América markan chuymapar apaskani. Juman pachpa Tyler Webb sat chachas aljantapxaraktamwa" sasa.
  
  Marsh jilatajj akham sänwa: "Web jilatampiw infiernoru puriñama" sasa. -Ukat jumax sarawayxtawa -sasa.
  
  Ramses chachajj larusisaw maysar kuttʼäna. "Kuntï siskta ukar kuttʼañäni. Aka markan irnaqir jaqinakas aka markarux uñisipxiwa. Ukax wali jila chaniniwa, sinti turistas ukanakaw utji. Sapa chacha warminakax janiw akan jakañx atipkanti ukat irnaqäwir puriñatakikiw ch"am tukupxi. ¿Amuyt"asmati kuna q"añunakas sistema ukat jaqinakar yanapt"askaki ukanakarux jilxattaski? Puentenaka ukat túneles ukanakax peaje ukanakaw qullqix mayt"asipxi. Jumax janiw kunäktati jan qullqinïksta ukhaxa. Munaña, qullqi munaña, qullqi munañax taqi chiqanwa utji. Ukat usuntarakituwa" sasa.
  
  Haydenax amukiw jikxatasïna, jutïr saräwip wali jakthapiskäna, Marsh chachan kunjamsa sarnaqäna uk wali uñjaskäna.
  
  Ramses chachajj mä paso ladoruw saräna. "Ukat Alligator, nayra amigoja. Wali kusiskañawa mayamp uñjasa" sasa.
  
  Hayden chachajj kunjamsa Alligator sat mä chachajj jefepar jampʼattʼaskäna uk uñjäna. Jiskʼa, amuktʼañataki ukat inas jan uñjkaya qhiparañ yantʼasaxa, qhawqha lurañanaksa punkur puriñkamax wakisispa uk amuytʼäna. Jichha pachanx sinti waljani. Suyt"apxam, suyt"apxam.
  
  Ukampis ¿qhawqha tiempos jupajj qollqenïspäna? Ramses chachajj arsüna, ukampis mä explosión nuclear ukar jan puriñ munasmati sasaw jisktʼasïna. Suma yatiyäwix akawa, autoridadanakax espacio aéreo ukar jark"apxäna, ukhamax uka jaqix janiw kawkirus jank"ak sarkänti.
  
  Robert Price jilatajj wali jachtʼasisaw mä sillun jaqontäna. Jupax jak"ankir legionarioruw mä botella aspirina mayitayna, ukampis jan axsarasaw jan yäqapkänti. Marzo phaxsinx Secretario de Defensa ukarux nayranakap jisk"aptayäna.
  
  "¿Uñtʼsmati?"
  
  Price jilatajj almohadaruw jukʼamp manqhar chʼalljjtayasïna.
  
  Hayden jilatajj mayni cuartoruw uñtäna, jichhakiw manqʼañ mesajj jaya cortinampi uchat ventanapan saytʼatäskäna uk amuyäna.
  
  Maldición, kunas akaxa...?
  
  Ukajj kunjamtï jupajj amuykäna ukat sipansa jukʼamp jiskʼakïnwa. Mochilax modelo estándar ukar sipan juk"amp jach"änwa, wali jach"änwa, janiw avión ukan equipaje ukar mantañax utjkänti, ukampis jach"a jaqin qhipäxapanx janiw sinti jach"a uñstkaspati.
  
  Ramses jilatajj akham sänwa: "Marsh, jumaruw aka aljayäta" sasa. "Nueva York markar aka apanipxañamatakiw suyt"apxta. Ukatakix wiñayatakiw yuspäraskä. Jumasa amigomasa taqe kun tukjki uka nina jikjjatapjjañamatakiw jaytapjjäta sasin sisma ukhajja, mä regalo ukham uñjam. Akax nayatakix wali askiwa, ukat kunkamar mä cuchillompi uchañat sipansa jukʼamp askiwa" sasa.
  
  Hayden chachajj nuke sat nuke sat aparatojj pʼeqeparuw yatjjatäna, mä arunjja, jachʼa mochilapa, uñnaqapa ukat mochilan uñnaqapa- kunapachatï mä mochila munaspa ukhajja. Jichhürunakanjja, janiw kunjamatsa akan jiwañapäkänti.
  
  Ukat Ramsés chachajj jaqenakaparuw kuttʼjjäna. Ukat akham sarakïnwa: "Wakichtʼapjjam" sasa. -Ukat jan sinti khuyapt"ayasimti uka perra americana ukat mä gramo usuchjasiña.
  
  Hayden chachajj jutañapwa amuyäna. Aka thakinx janiw amparanakap chint"añjamäkänti, jichhax ukat taqpach askinak apsuwayxäna. Ukhamajj uka tiemponjja, walja yänakaw jupat dependerïna, mä arunjja, markan, markansa, jila parte civilizado jaqenakan destinopa. Chʼeqa toqenkir jarrojj wali askïnwa, kunkapajj amparapatak anchopänwa ukat mä jukʼa jan waltʼayañatakis wali pesajerakïnwa. Ukajj jakʼankir jaqen temploparuw tʼunjatäna, dentado tʼaqanakajj pamparuw tʼijtjjäna. Amparap ayxatasinxa, Haydenax pistola katthapïna, ukampis amparapar sum chintʼatätap uñjasax jankʼakiw jaytxäna, jan ukasti barril katxarutapampiw jukʼamp jan equilibrio tukuyäna. Armanakax apuntatäxänwa, ukampis Hayden chachax janiw taqi ukanak istʼkänti. Jichhax q"uma Last Chance salón ukhamäxänwa... janiw jakäwipat ch"axwañax utjxänti, juk"ampirus markan jakañapatak ch"axwañjamarakïnwa. Ukat ¿janit jamasat aka chiqar jamasat mantapkäna? Ukax armas de fuego ukanakax nayranakap ch"uqt"asipxaniw sasaw juparux yatiyäna.
  
  Uka cocodrilojj ladopat jupar jakʼachasïna, ukampis Ramses chachajj jarkʼaqänwa. Yaqha muspharkañ jikxatawi. Uka cocodrilojj Ramses chachatakejj wali wakiskirïnwa. Qhepa horasanjja, manqʼantatäjjänwa, janiw amparanakapatsa kayunakapatsa jukʼamp sum lupʼirjamäkänti, jupajj jupar chʼalljjtayäna. Mä, pä ch"axwawiw uñacht"ayasta, ukampis yaqhax utjapunirïnwa. Akax janiw TV jan wali jaqinakakiti - suma chuymampiw maynix ch"axwañapatak suyt"apxi ukhamat maynix chikancht"asiñapataki. Janiwa, muyuntasaw mä kutikiw nuwantapxäna, ukhamax qawqhas saytʼasisin jawqʼjkchïnxa, jukʼamp päniw jawqʼjapxäna. Jakhuñat sipansa jukʼamp cheqanakanwa usujj phalläna, ukampis viajitapat askinak apsusaw mä dentado jarro apthapisin uka pä chachan ajanuparusa amparanakaparus chʼiyjäna. Jupanakax qhipäxar kutt"apxäna, wilax mistuwayxänwa. Mä par kayuruw liwxatäna, ukat dueñoparuw liwxatasïna. Jupax uka jach"a taza ventanaruw jaquntañ yant"äna, ukax jaqinakarux jawst"aspawa sasaw amuyäna, ukampis uka maldecido ukax niya chika metro ukch"a ventanat t"ijtäna.
  
  ¿Kunsa Drake chachajj luraspäna?
  
  Jupajj uk sum yatïna. Chiqpachansa akaxa. Jupajj qhep qhepa samañapkamaw nuwasini. Chaki quqa taypinxa armanak thaqhäna. Nayranakapaxa Marsh ukat warmin nayranakapamp jikisipxänwa, ukampis jupanakax juk"amp jak"achasipxänwa, uka jan uñt"at masimp chuymacht"ataw jikxatasipxäna. Hayden kullakajj kayumpiw taktʼasïna ukat muyuntarakïna, sapa jukʼa jarkʼat arnaqasitapat wal kusisïna, ukat qhepat sofá jikjjatäna. Uk mä fulcro ukham apnaqasajj chʼamampiw saytʼasïna.
  
  Puñchux ajanuparux ch"allt"asïna ukat warawaranakax phallawayxäna. Hayden kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw wilap chʼalljjtayasïna, ukat kutkatasïna, ukhamatwa uñisiripajj jaqontäna. Yaqha puñchumpiw p"iqip ladopar ch"allt"äna, ukat uka jaqix cinturapat katthapisinx kayunakapat jaquqanïna ukat sofá ukar qhipäxar ikt"ayäna. Hayden chachajj jupan chʼamapampiw qhepäjjat jaqontäna. Mä segundonx kayunakapat kutt"awayxänwa, p"iqip alayaru, costillanakapar, kunkapar, ingle ukat qunqurinakapar ch"allt"asa, ch"ankhampiw ch"ankhampiw ch"ankhampiw ch"ankhampiw ch"allt"asïna.
  
  Jupax Ramses jupar jak"achasir uñjäna. "¡Llatunk jaqinaka!" sasaw jach"at arsüna. "Llatunk chachanaka ukat mä jiskʼa imill wawa. ¿Kawkins jumajj jachʼa jachʼa tukusma?
  
  "Pelotanakapan pachpa chiqanwa" Hayden jilatax jachaqt"asïna, jupanakar chuym usuyasa, qarjataw jikxatasïna, walja jawq"jatanakat chuym usuyatäna, nuwasiñ colerasiñax juk"ampiw jilxattawayi. Janiw wiñayatakïkaniti, janirakiw qhespiyasiñ suykänti.
  
  Ukampis janipuniw yantʼañ jaytkänti. Janipuniw aynachtʼkänti. Jakäwix sapa uru chʼaxwäwipunïnwa, chiqpachapunis jan ukax janicha. Kunjamakitix ch"amax ch"axwawinakap jaytawayi ukat ch"amax ch"akhanakap jaytawayi, Hayden-ax puñetanak jaquntañax wali ch"amäxän ukhas.
  
  Uka chachanakajj kayut saytʼayasaw cuartot aynachtʼayapjjäna. Mä juk"a ch"amaw kutt"anxatap amuyasïna, ukat mä botampiw kayupar t"ijtäna, ukat mä chhuxriñchjasiñaw utjäna. Amparanakax musculonakaparuw ch"allxtayasïna, ukat jaya ventanaruw jaquntäna.
  
  Ramses chachajj mesa patjjan saytʼatäskäna, uka mesa patjjanjja maleta nuclear ukaw utjäna.
  
  -Ukham jisk"a -sasawa amuyt"asisa säna. "Ukhamajj janiw walïkiti. Ukat ukhampachasa wali amtañjamawa. ¿Jumax iyaw sasmati?
  
  Hayden jilatajj lakapat wilampiw thuqtʼasïna. "Jumax iyaw sasmawa, jumax patak maranakan loco irnaqäwipätawa".
  
  Ramses jupax mä musphataw uñkatasïna. -¿Jumaxa lurasktati? Jumax amuyastaw Julian Marsh ukat Zoe Shears Pythia ukankirinakax ukan jamp"att"asipxi, ¿janich ukhamäki? Ukat jupanakan p"iqinchiripax - Webb - kawkhans jikxatasi? Nayax mä nayra tesoro arqueológico thaqhañatakiw akapach thaqhir saraskta, sasaw amuyta. Nayax mä jaya jiwat aristócrata jaqin nayra jiwat thakhiparjamaw arkta. Akapachan phichhantatäkipanx jupan pachpa loco kayunakap arkta. Janiw uka patak maranakan loco irnaqäwiparux jakʼachaskti, Jay kullaka" sasa.
  
  Ukat Hayden jilatajj chuymapan mä kunat cheq parlatap arsuskchïnjja, amukiw qheparäna. Uka uru tukuyarojja, mä cuartojj fieltrompi phoqantatänwa, taqeniruw suytʼañapa.
  
  -Ukhamaxa, ¿kunas jutïrin utjani, ¿jumax jiskt"asiraktati? sasaw Ramses chachajj jachaqtʼasis jisktʼäna. "Walikiwa, janiw sinti jach"äkiti, chiqpachanxa. Taqeniw kawkhantï jakañ munktan ukanktanjja. Jumax mä bomba nuclear ukampiw jikxatastaxa. Nayax Alligator, bomba yatxatat masijampiw jikxatastxa. Markajajj nayan laykukiwa. ¿Bomba nuclear ukax utjiti? Niya wakicht"atäxiwa..." sasaw mä juk"a samart"äna, "akapachamp mayakïñataki. ¿Jichhat mä horat... mä horat sañasati?"
  
  Haydenan nayranakapajj jupar aljantäna.
  
  "Ay haha. Jichhax jumax interesatäxtawa. ¿Ukajj jumatakejj sinti tiempoti? Ukhamajj ¿tunka minutonaka?"
  
  -Janiwa -sasawa Hayden kullakaxa samsutayna. -Janiwa -sasa. Amp suma. Kunas munañasa utjañapa. Kunas mä amtar puriñäni" sasa.
  
  Ramses chachajj jan munañaparjam mä akatjamat khuyaptʼayaskaspa ukhamaw uñchʼukïna. "Taqi kunatix munkta ukanakan sumapax aka cuarto ukankiwa. Nayrïr Pacha satäkis uka tʼunjäwi" sasa.
  
  "¿Kunjamatsa jiwayañ munapki jan ukax jiwayañ munapki uka jaqinakampix mä amtar purisma?" sasaw Hayden jilatajj jachʼat säna. "Jan ukax sapaki wila wartäwir jan purisax jarkʼaqañamawa. Machaq pachatakix qhip qhipa jan walt"äwi".
  
  Ramses jupax larusitaynawa. -Jumanakax jaqinakax wali llamp"u chuymanïpxtawa -sasa. Jupax larusitaynawa. "Uka jisktʼarux akham sasaw qhanañchi: "Janiwa". Jiwayapxita jan ukax yupaychapxita, jarkʼapxita jan ukax fronteranakam makhatapxita, ukakiw jumatakix jan waltʼäwixa."
  
  Hayden kullakajj wasitatwa chʼamachasïna, kunattejj uka chachanakajj machaq camisap apsupjjäna ukat uka bombajj nayräjjapar chintʼatäñapatakiw uchapjjarakïna. Cocodrilo ukaw nayrar sartawayi ukat mochilan hebillap jist"arawayi ukat manqhat walja alambrenak apsuwayxi. Jupanakax mecanismo de tiempor ukar chint"atäpxañapänwa, Hayden jupax janiw yatiskänti. Ukham loco terroristanakas janiw cheqpach explosivonak apsuñ atinapkaspati.
  
  Jupax suyt"äna.
  
  Uka cocodrilojj alambrenak jaqontäna ukat Ramses jilataruw permiso uñtäna, ukhamat sarantaskañapataki. Uka jach"a jaqix p"iqip ch"allxtayäna. Uka chachanakax Haydenan amparanakap katthapisinx mesa taypit nayrar sartayapxäna, cuerpop k"uchuyapxäna, nuke ukax purakapar puriñkama. Ukatx chiqaparuw katjapxäna, kunapachatix Alligator jupax alambrenak nayraqat qhipäxapar ukat pechopar muyuntat ch"uqt"äna, ukatx kayunakap taypinw ch"uqt"äna, ukatx qhiparusti qhipäx manqhan jikisiñapkamaw ch"uqt"äna. Haydenax sapa alambrenak jaquntatapa, sapa mochilan sarnaqatapat amuyasïna. Tukuyañatakejja, medio chʼamani correanakampi ukat cinta conductoranakampiw bomba nuclear sat bombajj cuerpopar sum chʼoqtʼasïna, ukat jupar muyuntarakïna. Hayden kullakajj bononakap uñakipäna ukat jukʼakiw sarnaqerïna.
  
  Ramses chachajj Cocodrilo sat chachan amparapamp luratanakap uñjañatakejj qheparuw kuttʼäna. Ukat akham sarakïnwa: "Perfecto" sasa. "Supaya Americano ukax markapar t"unjañatakix wali sumaw jikxatasi. Mä suma santuariowa, ukhamaraki aka jucharar markax mayninakatakix ukhamarakiwa. Jichhax, Alligator, mä tiempor uñt"ayañamawa ukat zoológico ukar sarañatakix walja tiempo churapxita" sasa.
  
  Hayden jilatajj mesa jakʼanwa jachaqtʼasïna, nayraqatajj uka terroristan arunakapat wal muspharäna, ukatsti mayjtʼayarakïnwa. "Amp suma. Janiw uk lurañjamäkiti. Janiwa. Kawkhantï jikxataskta, kun lurañsa amtkta uk yattanwa. Sapa kutiw jikxatapxsma, Ramses -sasa.
  
  "¡Amigonakamat sañ munta!" Uka cocodrilox jinchuparuw chhuxriñchjasïna, ukatw jupax jaltawayxäna ukat nuke ukar ch"allxtayäna. "Inglés jaqix... ¡Hmnnnn! Jan llakisimti. Juparojj wasitatwa uñjapjjäta. Marsh jilatajj jupampiw mä jukʼa kusistʼäna, mmm, ukampis nanakajj ukhamarakiw kusistʼapjjä!"
  
  Ramses chachajj mayni jinchuparuw jakʼachasïna. "Markat taqiniruw amtapxsma. Nayax iyawstwa jumax t"unjawaytaxa, pä maras sutix t"unjawayta. Nayax yattwa taqiniw castillojarux atacapxtaxa, guardaespaldas Akatash-aruw jiwayapxtaxa, legionarios-ajaruw jiwayapxtaxa ukat cadenanakampiw irpapxitäna. América markatakixa. Loqhe jaqinakan markapa. Uka chiqanx Price tatax taqiniw uka equiponkapxta sasaw sitäna, ukampis janiw ukakikiti. Jumax familia sasaw sasma. Ukhamajj ¿janit tukuyarojj taqenis mayachtʼatäpjjañamajj wakiskaspa?
  
  "Maldita" sasaw Hayden jilatajj mochila patjjar samaqäna. "Juma. Asshole ukax mä juk"a pachanakanwa.
  
  -Ay janiwa. jumamp familiamampiw chiqpachans jan waltʼayasipxtaxa. Ukhama amtañani - Ramses jupax uk luratayna. Ukat akax janiw nayan tukuyañ anatäwijakiti. Nayan atinisiñajajj jukʼamp muspharkañawa. Ukampis yatipxam, nayax mä chiqan jan kuna jan walt"äwin jikxatasï, larusiñajawa, kunapachatix América ukat mayni occidental masinakapax phallasipkani ukhaxa".
  
  Jupajj qontʼasïna, ukhamatwa cuerpopajj juparus ukat mochilanakan utjki ukanaksa tʼunjäna. "Jichhax qhip qhipa zoológico ukar visittʼañ horasäxiwa. Matt Drake-rux jumar jikxatañ jach"añchäwi churarakï" sasaw jisk"at arsüna. -Kunapachatix bombax phallaski ukhaxa.
  
  Hayden jupax uka arunak ist"äna, subtexto ukanaka, ukampis kuna lurañas jan kuna jan walt"äwin uñjasispa ukax juk"amp muspharkañäspa sasaw jiskt"asis jikxatasïna, kuntix jupax nayratpach amtkäna ukat sipansa.
  
  
  KIMSA TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  Hayden jilatajj liwjjatasaw mä jiskʼa camionan qhepäjjapar tʼijtjjäna. Legionarios jupanakax wali bombampiw chint"ata, qhipäxan kayunakapar uskt"apxäna, kunawsatix banconak mayni ladopar apthapipkäna ukhaxa. Taqi uka viajenxa jukʼamp chʼamäxänwa, uka edificiot apsuñänwa. Legionarios ukanakax janiw tiempo ina ch"usar apt"apkänti, jupar disfrazañ yant"asa; kawkhantï munapkäna ukaruw thaqhapjjäna ukat armanakapampix wakichtʼataw sarapxäna. Khititix jupanakar uñjki ukax jiwayatäniwa. Jupanakatakix wali askiwa, jilpach jaqinakax iwxt"awinak ist"apkaspas ukhamaw uñjasipxi, ukat televisores jan ukax laptops nayraqatan utan qhiparapxirïna. Ramses jupax Hayden juparux camionax mä ch"amaka callejón jak"an bordillo ukar jaquntañ uñjañapatakiw uñjäna, taqi pachaw jachaqt"asiskäna.
  
  Ch"iyara SWAT chimpunakampi.
  
  ¿Khitis jupanakar jarkʼaspa? ¿Jupanakar jisktʼañati? Inas tiempompejj inas ukhamächispa. Ukampis jichhakamajj taqe kunatï paskäna ukanakajj taqpachawa. Uka amtan sapa chiqan jank"akïtapa ukat phuqhatapax América markan límites ukar jaysañap yant"äna. Reacciones ukanakax suyt"atänwa, ukat chiqpach jan walt"awix terroristas ukanakax janiw kuns lurapkänti. Jupanakan amtapajj markar tʼunjañakiw utjäna.
  
  Inti jalsu tuqir sarañatakix 57 calle apnaqapxäna, kawkhantix patrullanaka ukat cordones ukanakat jithiqtapxäna. Ukanx ch"usawjanakaw utjäna, mä muspharkañ jaytat auto ukat uñch"ukirinakas tamanakaw utjäna, ukampis Alligator jupa pachpaw Nueva York markankirïnwa ukat juk"amp amuki, jan achuyirjam thakhinak uñt"äna. Marka sistema de alimentación de alimentación ukax yanapt"awayi, ukat auto apnaqirix nayratpach amtat thakhinjam jank"akiw kutt"awayxi. Jupanakax juk"at juk"atw sarnaqapxäna, wali amuyumpiw sarnaqapxäna, yatisinx estadounidenses ukanakax wali ch"amanchasipki, wali suyt"apxi, ukat mä qawqha horanak qhipatw amuyapxäna, inas uka bombax nayratpach utjchispa.
  
  Hayden jupax yatïnawa, jichhax Casa Blanca ukan irpirinakapax wali amuyump sarnaqañaw sasaw iwxt"apxani, janiw taqpach fronteranakapan p"akintatapat iyaw sañjamäkänti. Yaqhanakax uka jan walt"äwit capitalizañatak ch"amachasipxaspänwa. Dodge ukat juk"amp jithiqtapxam ukat impuesto payllirinakarux chhuxriñchjasipxam. Ukampis Coburn jilatarojj uñtʼänwa, ukat jakʼankir ewjjtʼirinakapajj jupar uñtasit atinisiñjama ukat jankʼak amuytʼasirïpjjañapwa suytʼäna.
  
  Uka viajejj juparuw chʼajjwayäna. Legionarios ukanakax kayunakapamp yanapt"apxäna. Akatjamat saytʼasitapa ukat jachʼa pʼiyanakaw usuntayäna. Mochilajj jupan manqhanwa sarnaqäna, chʼama manqhanakapajj sapa kutiw chuym ustʼayirïna. Hayden jupax Ramses jupax chiqpachapuniw munäna uk yatïna, qhipa pachanakapax wali axsarañamp phuqt"atäñapataki, kunawsatix pachax purinkäna ukhaxa.
  
  Chika horat jukʼampikiw pasawayxi. Thakhinakax ch"amakïskänwa, janitix ch"usakïkchïnxa. Hayden jilatajj janiw chiqäkänti. Yaqha machaq turkakipäwipanx Ramses jupax Gator juparuw Marsh ukat Sheers jupanakarux bomba ukar chint"ayäna, Hayden jupamp chika. Uka paninixa quejasipxäna, nuwasipxäna, ukatxa arnaqasipxarakïnwa, ukatwa Alligator ukaxa lakapa, nayranakaparu cintampi chint"äna, samarañapkama qunt"asipxäna, ukatxa nayra ch"akhanakaparuxa mä juk"a thaya ch"amthapiñapataki churarakïna. Ukat Marsh ukat Shears jupanakax niya mäkiw jachañ qalltapxäna. Inas qhispiyasiñ samkanakar wali askit uñjapxchïna. Marsh jupax jichhak yurit wawar uñtataw chhuxriñchjasïna, ukat Shears jupax chacha gripe usump usuntat waynar uñtataw chhuxriñchjasïna. Panpachanitak castigo ukhama - ukat Hayden-atakix llakiskañawa - Ramses jupax q"ala jan isin bomba nuclear ukar chint"ayatayna, ukax taqi kasta jan walt"awinak utjayawayi, contorsiones ukat juk"amp muxsa. Hayden jupax wali sum katuqäna, Lovecraftian horror jupanakax jichhax ukhamäpxaspa uk amuyt"asa ukat kunjams infiernox zoológico uksat pasapxani sasaw jiskt"asïna.
  
  -Manqharuw tukuyañäni -sasawa Alligator jupax misarux jan wali uñkatatayna. "Máximo phisqa minutonaka."
  
  Hayden chachajja, bomba lurir jaqejj jefepamp apasiñatakejj wali suma parlatapwa amuyäna. Inas llakisiñatakejj arupajj wali jachʼar aptjjchïna. Inas kusisiñax utjchispa. Kunapachatï camionajj saytʼaskäna ukat conductorajj mä qhawqha minutonakajj motor jistʼantäna ukhajja, jukʼampiw uñchʼukisïna. Ramses jupax taxi utat saraqawayxänwa, ukatx Hayden jupax inas zoológico ukar mantañ punkunkapxchispa sasaw amuyt"ayäna.
  
  Qhipa ch"ama.
  
  Jupajj jankʼakiw saytʼasïna, nayraqatar qheparu liwjjatañwa munäna ukat lakapat cinta conductora apsuñ yantʼäna. Marsh ukat Shears jupanakax jacht"asipxäna, ukat legionarios ukanakax botas ukanakampiw juparux takt"apxäna, ukatw sarnaqañax ch"amäxäna, ukampis Hayden jupax janiw sasaw arsuwayi. Mä muspharkañ thuqtʼañakiw wakisïna, mä jan wali chʼalljjtayañakiw wakisïna, ukat banderanakas jachʼar aptatäñapänwa.
  
  Legionarionakat maynïrejj juramento lurasaw jupar jaltawayjjäna, nuke ukat auton qhepäjjaparuw jukʼamp chʼamampi chintʼäna. Jupax cinta conductora ukarux jacht"asïna. Amparanakapax janchiparuw muyuntäna, janiw sarnaqkänti, ukat Ramses chachax kutt"anxäna ukhax janiw samsuñ puedkänti.
  
  Motoran mä jukʼa wararitapampiw camionajj wasitat nayrar sartjjäna. Autojj jukʼat jukʼat saräna, ukat legionariojj sarjjänwa. Hayden kullakajj wali samsusaw suertepsa ukat taqpach jakʼapankir jaqenakan ajanupar maldecïna. Mä qhawqha tiempotjja, autojj saytʼjjänwa ukat auto apnaqerejj motor jistʼantarakïnwa. Ramses, jichhax mä rudimentario uniforme SWAT ukamp isthapt"ataw p"iqip qhipa asiento ukar ch"allt"äna, ukatx amukt"añaw utjäna.
  
  "Amtax phuqhasiwayi" sasaw jan munasiñampi säna. -Señalja suyt"apxam ukat jumanak taypin jupanakar apañatakix wakicht"atäpxam -sasa.
  
  Jan kuns lurasa, Hayden chachajj samsuñakiw puedïna, kunattejj phisqa legionarionakajj uka bizarro paquete muytasinwa uka paquete apthapiñatak wakichtʼasipjjäna. Ramses jupax punku llawintäna, taqi kunas qhanawa, ukat mä jaqiw jist"arat jaquntäna. Ukat legionarios ukanakax uka paquete alaxpachar apxarusaw carrot apsupxäna, ukat quqanakamp muyuntat thakhinjam irpapxäna. Hayden kullakajj uru qhanajj nayranakaparuw chʼalljjtäna ukat kawkhantï jikjjataskäna uk mä jukʼa uñjäna.
  
  Pʼeqe patjjanjja, ladrillot lurat thiya pilaranakampi saytʼayat mä lawat lurat chʼojjñaw utjäna, chʼojjña coloranakampi muyuntatänwa. Mä suma wakicht"ata ukat asfaltat inti jalsu tuqin trampa, jichhax ch"usawja, kunjamtï Hayden jupax amuykän ukhama, zoológico ukan mayninakax. Inas mä qawqha jan axsart"ir turistas ukanakax juk"a jaqinakan utjki uka chiqanakat askinak apsusipxchïna, ukampis Hayden jupax pächasïnwa, jutir horanakax zoológico ukanx khitirus mantañapataki. Jila partejja, Ramses chachajj zoológico ukan guardianakaparojj fuerzas especiales ukanakajj uka cheqan taqpach seguridad utjañapatakiw ukankapjje sasaw amuyayäna. Arconakampi warktʼat chʼojjñanakampi muyuntat thakinwa apasipjjapjjäna, mä lado punkujj jarkʼaqañapkama. Uka cocodrilorojj obligataw cuartopar mantapjjäna, ukatsti mä jachʼa techoni cuarto manqhankapjjäna, uka cuartojj lawat lurat sarnaqañ thakinakampi, puentenakampi ukat walja qoqanakampi luratawa, ukhamatwa thaya thaytʼanir yanaptʼäna.
  
  Ramses chachajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna: "Zona tropical" sasa. "Jichhax, Cocodrilo, bolsa apsusinxa, ch"uxña quqanak taypin uchañamawa. Janiw nayratpach aleatoriamente uñjañax wakiskiti" sasa.
  
  Hayden kullakampi ukat jan atiniskañ compañíapankir mayninakampix madera pamparuw tukuyapxäna. Uka cocodrilojj mä qhawqha correanak chiqañchäna, ukat jukʼamp cinta conductora ucharakïna, ukhamat jan saytʼañapataki, ukatsti mä madeja de alambre extra ukamp violatayna, ukhamatwa uka detonadorjj presonakar sum muyuntatätap yatiyäna.
  
  "¿Ukat interruptor giratorio ukax?" sasaw Ramses chachajj jisktʼäna.
  
  "¿Chiqapunit aka yapxatañ munta?" sasaw Cocodrilojj jisktʼäna. "Marsh ukat Shears jupanakax janïr pachaparuw akax qalltapxchispa".
  
  Ramses chachajj amuytʼasisaw uka jaqerojj pʼeqep chʼoqtʼäna. "Jumax chiqaw sasma". Jupax uka paquete jak"aruw qunt"asïna, mochilax pamparuw ikiskäna, Hayden jupax chiqaw patat chint"atäna, ukatx Marsh ukat Zoe jupanakax patxaruw chint"atäpxäna. Ramses nayranakapaxa Julian Marsh p"iqipampi chikakiwa.
  
  "Mä interruptor de sensibilidad ukamp yapxatañäni" sasaw amukt"äna. "Mä aparato giratorio, ukax jach"ar aptatächi jan ukax kuna jach"a kuynt"awinakan luratächi ukhaxa, bombax phallañapatakiw yanapt"i. Nayax iwxt"apxsmawa kawkhantix jikxataskta uka chiqan qhiparañamataki ukat Miss Jay-n equipo masinakapan puriniñap suyt"añamataki. Jan llakisimti, janiw jaya pachax utjkaniti -sasa.
  
  Arunakapatxa, Haydenan janchipanx gansos ukanakaw t"ijtäna. -¿Qhawqha pachasa? jupax samsuñ atipjatayna.
  
  Ramses jilatajj akham sänwa: "Tiempojj mä horaruw uchatäni" sasa. "Cocodrilompi nayampix jan kuna jan waltʼäwin uñjasipkta uka chiqar puripxañajatakikiw tiempox utji. Markajajj bombampiw qheparapjjani, amigonakamajj jumar jikjjatañ atipjjaspa ukhajja, qhep qhepa muspharkañawa" sasa.
  
  Jisa?
  
  Ramses jupax sayt"asiwayiwa, qhipa uñakipt"asax wakicht"at envases ukanaka, jaqin aychapa ukat manqhankir nina thayt"awi, axsarat uñnaqanakapa ukat taqi jupanakar ch"ama uñacht"ayata.
  
  Hayden kullakajj nayranakap jistʼarasïna, jichhajj janiw kuyntʼirjamäkänti, uka jan wali presión ukaw pechopar jan jaytjasir bombar chʼalljjtayäna ukat samsuñajj chʼamakïnwa. Inas jakäwipan qhipa pachanakax ukhamächïna, ukat Alligator-ar interruptor de sensibilidad ukar uñstayañ tuqit jach"añchasir ist"asax janiw kuns kamachkänti, ukampis Nueva York markan Central Park Zoo Tropics ukan sarnaqaspa ukhax maldecitaspawa. Ukhamakipansti, jakäwipan wali suma pachanakaparuw apayatäñapäna, Manos ukat Hawai markan pachapkama, Diamond Head thakhinaka, North Beach surf ukat Maui markan volcánico qullunaka. Mä volcán activo ukan manq"añ uta. Qhixu qhixu patxaru uchañawa. Thakhinaka qhipäxan wila laq"a. Kapiolani uksanx linternas ukanakax ch"iyar ch"iyar uñtatawa, ukatx playa, taqi playas ukanakamp tukuyata, ch"amakt"at wila nina naktäwimp ch"amakt"ata ukat jan llakisisa, ukakipkarakiw chiqpach chiqawjax akapachanx kawkhantix taqi estrés ukat llakinak jakäwin qhispiyaspa.
  
  Hayden jilatajj jichhajj relojajj istʼaskäna ukhajj ukaruw saräna.
  
  
  KIMSA TUNKA PHISQA JALJA
  
  
  Drake jupax comisaría ukan suyt"äna, jan kun lurañjamäkaspas ukhamaw jikxatasïna, kunatix sapa punta, sapa uñjata, sapa mayni Ramses, Hayden jan ukax bomba nuclear ukanakat ch"amanchasipxäna. Chiqansa, Nueva York markax wali jachʼänwa, janiw mä qhawqha horanakatxa peine lurañax utjkänti, ukat teléfononakax istʼasirakïnwa. Ukan jakirinakax sinti waljanipxänwa ukat visitirinakax wali waljanirakïnwa. Inas tunka minutos ejercitox Casa Blanca ukar puriñapatak munchispa, ukampis taqi seguridad ukat guardianakax utjkchispas, ¿qhawqha pachas aka jisk"a chiqar thaqhañatakix munasispa? Jichhax, Drake amuyt"awayi, aka guion Nueva York markar apañamawa ukat kuns jikxatta? Mä juk"a pachakiw fuerzas de seguridad ukanakax terroristas ukanakarux katuntapxäna, jupanakax chiqpachapuniw jan wali lurawip phuqhapxäna. Chiqpach pachanx terroristas ukanakax ch"axwawinak qhipatx arknaqataw uñjasipxäna ukat arknaqataw uñjasipxäna.
  
  Dahl jupax qhipharux purintäna, jan ch"ukuni ukat jakäwit qarjataw uñnaqani, SPEAR equipo ukan mayninakax qhipäxankapxänwa. Kenzix jan qhanañchañjamaw uñch"ukiñ qalltäna ukat kawkhans pruebas ukan bóveda ukax utji sasaw jiskt"äna. Dahl jupax nayranakap uñch"ukisakiw akham säna: "Jan ukax sarxam jan ukax janipuniw satisfactati" sasa. Mayni equiponkirinakax walpun tantachasipxäna ukat Drake-n arsutanakap ist"apxäna, ukax Hayden-at llakisiñat sipansa, janiw sinti jach"äkänti.
  
  Moore chachajj jan chʼamäkaspas ukhamwa luräna. "Jaqinakax terroristas ukanakax markar jan walt"ayatapat yatipxi. Janiw yaqha chiqar sarxañ puedksnati, janis khitinakarutï sarxañ munapki ukanakarux jarkʼkstanxa. ¿Uka bombajj phallaspa ukhajja, ¿kunas pasaspa? Janiw yatkti, ukampis janiw jichhax jiwasatakix maynit maynikam juchañchasiñax wakiskiti. Jiwasan sistemas ukanakax jan walt"ayatawa, ukampis yaqha agencias ukat precintos ukanakax yaqha canales ukanakaruw mantapxi. Parlkasajj jupanakamp chikachasktanwa. Jilapart sistemanakax apnaqapxi. Nueva York markan callenakapajj amukiw utji, ukampis jila parte markanakat sipansa wali chʼamanïpjjewa. Thakhinakas ukhamaraki" sasa.
  
  "Ukampis janiw kunas jichhakamax utjkiti?" -sasawa Smith jilataxa muspharata jiskt"äna.
  
  Moore jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Amigoja, mä minutojj patak jawsatanakaruw jaysapjjta. Sapa loco, sapa bromista, ukat sapa ukhamakiw axsarañ suma markachirinakampi markan apasiña. Espacio aéreo ukax taqinitak jist"antatawa jan ukax jiwasataki. Wi-Fi, Internet ukat líneas telefónicas ukanakas jist"antañ munapxta, ukampis amuyapxam, aka avenida ukanx mä juk"a samart"añax utjistu, kunjamatix mä callin policía, agente FBI jan ukax juk"ampirus mä miembro ukhama taqinita" sasa.
  
  -¿Uka manqhanxa? sasaw Dahl chachajj jisktʼäna.
  
  "Kunjamtï yatktanjja, janiw mä celulas qheparkiti. Jichhax Ramses ukar jark"aqir celdax markan ukhamarak local ukan reclutatäkaspas ukhamakiw amuysna. jamasat agentenakajajj yanaptʼapjjaspaw sasin janiw amuyapkti, ukampis taqe kunanwa irnaqtʼasipki" sasa.
  
  "Ukhamajj ¿kawkirus akajj irpkistu?" sasaw Lauren kullakajj jisktʼäna. "Janiw cámara, Ramses, Price jan ukax Hayden ukanakar jikxatapkti. Janiw bomba nuclear ukar jikxatapkti", sapa ajanupat yatxatäna, chuymapanx wali civil ukhamawa, sindicado ukan uñacht"ayat uñacht"äwinakanw jilsuwayi kawkhantix taqi rompecabezas ukan chimpunakapax qhipa acta ukanx filaruw uñstawayi.
  
  Moore jilatajj akham sänwa: "Tipping sat qollqe churañajj ukham lurañawa" sasa. "Maynix kuns uñji ukat jawsi. ¿Jumax yatisktati kuntix jupanakax sapki mä serie de consejos calientes aka jak"an? Pä billetes alaxpachar sarañataki, Eddie Money nayra q"uchupat qhipat".
  
  -Ukhamaxa, ¿mä jawsaña suyt"apxtati?
  
  Drake jilatajj Lauren kullakaruw balconar irpäna. Aka amparamp lurat uñacht"äwix wali ch"amapunïnwa, mä qawqha policianakampi ukat qhispipki uka agentenakampix conchas ukanakamp ch"axwapxäna, kunawsatix ch"usa ukat p"akjat vidrionak taypin sarapxäna, jawsatanakar jaysapxäna ukat llavenak ch"allt"apxäna, yaqhipanakax wila masinakampiw amparanakapamp p"iqinakapamp chint"ata, ukat yaqhipanakax jupanakan kayunakapax jach"ar aptatawa, usuchjataw ñik"ut mururasïna.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Ukaruw sarañasa" sasa. -Jupanakar yanapt"apxam -sasa.
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jupanakax mä chhaqhat ch"axwawimpiw ch"axwapxi ukatx janiw mä hub ukhamäxiti. Uka waynanakaw jan sarxañ munapkänti. Jupanakatakix hospitalar sarañat sipansa jukʼamp askiwa. Ukhamaw suma policía ukanakax lurapxi ukatx markachirinakax juk"akiw uñjapxi. Prensax jan wali yatiyäwinakak sapa kutiw apsu, ukax taqpach amuyunakaruw colores uñacht"ayi. Jupanakar yanaptʼapjjarakiñäniwa sasaw sista" sasa.
  
  Ascensor tuqiruw sarapxäna, ukatx Drakex kutt"anxänwa, taqpach equipo qhipäxan uñjasax musphataw jikxatasïna. "Kuna?" - sasaw jiskt"äna. "Janiw qullqix utjkituti".
  
  Alicia kullakajj qarjataw jachaqtʼasïna. Bo-pas mä jachaqt"asiñ atipjatayna. SPEAR ukankirinakax jichhürunakanx jupanakpachaw walja jan walt"äwinakan sarnaqapxäna, ukampis wali ch"amanïpxänwa, juk"amp lurañatakix wakicht"atäpxänwa. Drake chachajj walja chʼakhanak uñjäna ukat yaqha usuchjatanakas wali imantatänwa.
  
  "¿Kunatsa jumanakax jan recargapkta? Ukat extra munición ukanak aptʼasiñamawa. Kunawsatix qhipharux akax tukuyxañäni ukhax mä ch"amampw sarnaqañäni".
  
  "Taqi ukanak askichä" sasaw Kinimakax säna. -Ukax mä distracción ukaw utjani -sasa.
  
  Yorgi kullakajj akham sänwa: "Ukat nayajj yanaptʼarakïwa" sasa. "Drake-n acento-pas nayatakix ch"amaw katjañaxa, ukhamax jupax acento americano ukampiw chhaqtxaspa".
  
  Dahl jupax Drake jupamp chikt"ataw ascensor ukan larusitayna. "Rusia amigoja, jumax q"al qhipäxar uñtat uñt"ayastawa".
  
  Drake jupax sueco jaqiruw ch"allt"äna, ukat juk"ampiw ch"akhanak ch"allt"äna, ukat ascensorat nayrïr pisoruw saraqanïna. Ukatx SPEAR ukankirinakax kawkhantix lurañjamäki ukjanw chikanchasipxäna, machaq jawsatanakar jaysañataki ukhamarak yatiyawinak qillqt"añataki, markachirinakamp aruskipt"asa ukat jiskt"añatakisa, jawsatanakar jan kuna jan walt"äwimp yaqha estaciones dedicadas ukar mayjt"ayañataki. Ukat munasitap yatipkchïnsa ukat yanaptʼasipjjatap yatipkchïnjja, janiw maynis uka toqet kusisipkänti, kunattejj Hayden chachajj wali chhaqhata ukat Ramses chachajj qhespiyatäjjänwa. Jichhakamax jupanakarux atipt"awayiwa.
  
  ¿Kuna yaqha kʼarinaksa mangapar ucharakïna?
  
  Drake jupax mä chhaqhat familiarapat jawsatap mayjt"ayäna ukat yaqharuw jan kikpaki pavimento tuqit khithäna. Tablero de interruptores ukax activo ukhamaw qhiparäna, ukatx Moore jupax propinas ukanak jakthapiskäna, alaxpachar sarañatak boleto ukampi. Ukampis mä jukʼa tiempotjja, mä pʼakjat phukhut leche wartaskäna ukat sipansa, tiempojj jukʼamp jankʼakiw tukusjjatap Drake jilatarojj qhan amuyasïna. Ukax mäkiw juparux yanapt"äna, Ramses jupax mä kutis jawsaniñap suyt"äna. Aka jaqix jichhakamaw uñacht"ayasi. Drake jupax pächasïnwa, jan mä juk"a juk"amp teatros ukanakamp botón ukar ch"allt"aspa.
  
  Policía ukankirinakajj uka precintoruw tʼijtjjapjjäna, ukampis tripulacionankirinakajj mesanakaruw qontʼasisin mensajenak yatiyasaw yanaptʼapjjäna. Dahl jupax café lurañatakiw saräna. Drake jupax hervidor nayraqatanw jupamp chikt"asïna, wali jan kuns lurañjamäkaspas ukhamaw jikxatasïna ukat elementopat mistuwayxänwa, kunawsatix yatiyawinak suyapkäna ukhaxa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Nayrïr uñachtʼäwit parltʼañäni" sasa. "¿Nayrjax ukham pasawaytamti?"
  
  "Janiwa. Kunjamsa Ramses chachajj taqe uka maranak imantasiñ atipjäna uk sum amuyta. Ukat nayax amuyastaw uka dispositivox janiw firma de radiación ukanakax emisioneskiti kunatix janiw jichhakamax uñt"apkiti. Uka bomba wasitat envaskäna uka jaqejja, kuntï luraskäna uk sum yatïna. Nayan amuyt"atajax Estados Unidos markan nayrir pallapallapawa".
  
  -Ukampis ¿kunatsa? Walja jaqinakaw radiación ukar jarkʼaqañ yatipxi" sasa.
  
  "Ukax yaqha yänakatakis ukhamarakiwa. local yatiñanaka. Uka jamasat equipojj juparuw mayachtʼäna. Nayan arunakax chimpuntañamawa, nayra Drake, jupanakax ex-SEALs ukanakawa. Operación especial" sasa.
  
  Drake jupax uma warantatayna Dahl jupax cucharampiw pellets ukar warantatayna. "Ch"amanïñapataki. Chiqansa, ¿kunas ukax uk yattati? ¿"Instant" ukax Polo Norte uksar purinxpachati?
  
  Dahl jupax wali jach"at arsüna. "Instante café ukax saxran lurawipawa. Ukat janipuniw Polo Norte uksar sarkti" sasa.
  
  Alicia kullakajj uka cuarto jistʼarat punkut jalnaqtʼasïnwa. -¿Kunas ukaxa? Uka poste toqet kuns istʼayäta ukat sutijajj qellqatätap yatjjaraktwa" sasa.
  
  Drake chachajj janiw jachaqtʼasitap imantañjamäkänti. "¿Kunjamarak Alicia?"
  
  -Chakinakax usutawa. Pʼeqejajj usutätwa. Chuyma usu. Yaqhax ukat sipansa, nayax walikïsktwa -sasa.
  
  "Sañ munta-"
  
  X-Embajadores ukan jawsatapax jutir arunakap celularan parlantepat umamp chhaqhayatayna. Wali tetera katxarusaxa, uka aparatoxa chinuparu apantäna.
  
  "Kamisaki?"
  
  -¿Nayat amtastati?
  
  Drake chachajj wali chʼamampiw hervidor uchäna, ukat jichhak tʼamtʼat umajj amparaparuw chʼalljjtäna. Jupajj janipuniw amuyaskänti.
  
  -¿Kawkinkis jumaxa, bastardo?
  
  "Jichha. ¿Janit nayrïr jiskt'awimax "kawkhans nukleros ukanakax utji" jan ukax "qhawqha jank'ak phallañax" ukakïñapa? Mä wali muspharata arnaqasiñaw uka línea taypin saräna.
  
  -Ramses -sasawa Drake-xa säna, parlante jist"araña amtasisa. "¿Kunatsa jan chiqak uka tuqit parlktanxa?"
  
  "Ay, ¿kunas uka tuqitxa wali muspharkañaxa? Ukat jumax janiw kun lurañas siskituti. Nayajj mä príncipe, reinonakan dueñopätwa. Nayajj walja maranakaw apnaqta, walja maranakaw apnaqarakï. Jaya pacha ukatsti ukaxa crispy. Uka tuqit amuyt'añäni".
  
  "Ukhamajj ¿jukʼamp aros ukanakajj utjtamti, ukanakat saltʼañasataki?"
  
  "Janiw nayajj ukhamäkti. Ukajj Julian Marsh satänwa. Aka jaqix loco ukhamaw sañjamawa, ukatwa agenteman Jay ukamp jikisiwayta" sasa.
  
  Drakex chhuxriñchjasïna, Dahl ukar uñkatasa. -¿Jupax walikïskiti?
  
  -Jichhatakixa -sasa. Mä juk"a ch"ullqhi ukat usuchjat uñtatäkchisa. Jupajj taqe chʼamampiw jan kun imtʼas qheparañatak chʼamachasi" sasa.
  
  Mä jan wali amuyuw Drake-n purakaparux t"ijtäna. -Ukat kunatsa ukhamaxa?
  
  "Ukhamatwa jupax, chiqpachansa, sensor de movimiento ukar jan jan waltʼayañapataki".
  
  Diosajja, Drake jilatajj amuyäna. "Jumajj jan wali jaqewa. ¿Mä bombampi chintʼatati?"
  
  -Jupaw uka bombaxa, amigo -sasa.
  
  -¿Kawkinsa utji?
  
  "Ukaruw puriñäni. Ukampis niyakixay jumamp amigonakamampix wali sum tʼijtxapxtaxa, ukat niyakixay jumanakax juntʼuchasipxstaxa, ¿kunatsa jan mä chʼam churapxätam sasaw amuyta? Advinanzanakampi kusistʼañamatakiw suytʼaskta" sasa.
  
  -Akaxa loquñawa -sasa. Jumax loco ukhamaw walja jakäwinakampi anatt"askta. ¿Kuna rompecabezas ukanakas utji? Nayatakix askichapxita, asshole. ¿Khitis cuerpomar ninamp nakhantayä ukhajj urinaspa?"
  
  Ramses chachajj mä jukʼa tiempow amuktʼäna, lupʼiskaspa ukhamänwa. "Ukhamajj guantenakajj cheqapuniw chhaqtayatäjje. Ukax wali askiwa. Chiqpachansa, kawkirus sarañajawa, tantachäwinakar sarañajawa, markanakar chʼamañchtʼañatakis utjitu. Ukhamajj istʼapjjam-"
  
  -Chiqpachans ukan suyt"apxañamatakiw suyt"askta -sasawa Drake-x arsüna, jank"akiw challwa katur mistuwayxäna "Kunapachatix uka chiqar puriñäni ukhaxa".
  
  -Llakiskañawa janiwa. Akax kawkhantix jiwasax despedida sañ munktan ukawa. Kunjamtï jumanakajj yatipktajja, jumampiw escapañatakejj apnaqaskta. Ukhama, kunjamas jumanakax jaqinakax sapxsma - yuspajarapxsmawa aka tuqita."
  
  -Ugh- -sasa.
  
  -Jïsa Jisa -sasa. Fuck me, awk taykaja ukat taqpach jilanaka. Ukampis jumampi aka markampiw tukuyapxäta. Ukat nayax, khitis sarantaskä. Ukhamajj jichhajj tiempojj mä jan waltʼäwiruw tukuwayjje. ¿Inglés jiskʼa, ¿chancema mayiñatakejj wakichtʼatätati?"
  
  Drake jupax profesionalismo ukap jikxatäna, ukax jupanakan sapa recurso ukhamätap yatisa. "Sita".
  
  "Antiséptico ukax occidental uksan infecciones ukanakat akapach q"umachañapawa. Jallu quqat jallu quqakama, akax mä canopy pampan chiqapawa. Ukax taqpachawa ".
  
  Drake jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. -Ukat taqi kunasa?
  
  "Jïsa, ukat niyakixay taqi kunatix civilizado satäkis ukanx lurapkta ukax minutos, horas ukanakan tuputächixa, pachax suxta tunk minutos ukjaruw uñt"ayarakï. Jumatakix wali suma, wali uñt"at muyu numero" sasa.
  
  "¿Kunjamatsa aka tuqit jan waltʼaysna?" Drake jupax Marsh jupax janiw códigos de desactivación ukanakat arskänti sasaw suyt"äna.
  
  "Ay, ¿janit yatktati? Ukatx akax amtañamawa - mä bomba nuclear, juk"ampirus mä bomba nuclear maletin ukan utjki ukax mä mecanismo preciso ukat perfectamente equilibrado ukhamawa. Taqi kunas miniaturizado ukat juk"amp chiqapawa, kunjamatix nayax yatxatwa jumanakax wali askit uñjapxäta. Ukatakejj... sofisticación lurañaw wakisini" sasa.
  
  "¿Sofisticación ukax?"
  
  "Refinado ukhamawa. Aka uñakipt'apxañäni".
  
  Uka arunakampixa, Ramses chachaxa jawsataxa desconectatäxänwa, ukhamatwa línea jiwata jaytawayäna. Drakex oficinaruw jank"ak kutt"awayxäna ukat taqpach estacionaruw sayt"añapatak arnaqasïna. Arunakapampi, arupampixa p"iqinaka, nayranaka, janchinaka jupa tuqiru kutt"ayatayna. Telefononakajj tribunanakaruw uchatäjjäna, jawsatanakas janiw istʼaskänti, ukat parltʼasiñas janiw utj-jjänti.
  
  Moore chachajj Drakes chachan ajanupar uñkatasaw akham säna: "Telefononak jistʼantapjjam" sasa.
  
  -Nayax utjituwa -sasawa Drake-x jawsäna. "Ukampis mä juk"a amuyt"añasawa..." Jupax adivinanza arut arut wasitat arsüna. Ukat akham sarakïnwa: "Jankʼak lurapjjam" sasa. -Ramses jupax suxta tunk minutos ukjaw churapxitu.
  
  Moore chachajj uka raquítico balcón patjjaruw qontʼasïna, Kinimaka ukat Yorgi jupanakampiw mayachasipjjäna. Taqi mayninakax jupar uñkatañatakiw kutt"apxäna. Kunjamatix arunakapax jaqinakar puriñ qalltäna ukhax arnaqasiñ qalltapxäna.
  
  "Walikiwa, antiséptico ukax bomba satawa. Ukax qhanawa ".
  
  "Ukat phallañ amti" sasaw maynix jiskʼat arsüna. -Janiwa mä bluff ukhamäkiti -sasa.
  
  "¿Jallu quqat jallu quqaru?" Mayax siwa. "Janawi amuykti".
  
  Drakex p"iqiparuw ch"uqt"äna. Ukat akham sarakïnwa: "Akajj jiwasatakejj mä yatiyäwiwa" sasa. "Taqi kunas Amazonas jallu quqan qalltawayi. Nayrïr kutiw qhatun uñjapxta. Ukampis Nueva York markatakix kunjamsa irnaqtʼi uk janiw amuykti" sasa.
  
  -Ukampis yaqhaxa? Smith jilatajj akham sänwa. "¿Mä canopy manqhankir pampat mä chiqa? Nayax janiwa-"
  
  "Ukax yaqha jallu pachan referenciawa" sasaw Moore-x alayax jach"at arsüna. "¿Janit coronanakajj kunjamtï sapki uka chʼama qoqa tapakïkiti? Patajj manqha chʼojjñanakampi chʼoqantatawa" sasa.
  
  Drake jilatajj niyaw ukankäna. -Akaxa chiqawa -sasa. Ukampis jumatix katuqstaxa, ukhamax uka bombax jallu quqan imantatawa sasaw sapxitu. Nueva York markanxa", sasaw chhuxriñchjasïna. -Janiwa kuna amuyunikisa -sasa.
  
  Estación ukanx amukt"añaw apnaqäna, uka amukt"añax mä jaqirux jan kuns lurañjamäñapatakiw muspharayaspa jan ukax electricidadamp qhant"ayaspa.
  
  Drake chachajj janipuniw tiempon pasatapjja ukham sum amuyirïkänti, sapa segundojj finación urun campanapan istʼasitapamp phoqantatänwa.
  
  Moore chachajj qhepat akham sänwa: "Ukampis Nueva York markanjja, jallu qoqaw utji" sasa. "Zoológico Central Park ukanwa. Jisk"akiwa, Zona Tropical satawa, ukampis chiqpach versión ukan mini versión ukhamawa".
  
  -¿Uka manqhanxa? Dahl jupax ch"amanchawayiwa.
  
  -Jïsa, quqanakaw utji -sasa.
  
  Drake chachajj yaqha segundojj pächasïnwa, ukajj ukhamarakiw walja jaqenakar aptʼasispa, uk wali llakitaw amuyasïna. -¿Kunatsa yaqhaxa? ¿Yaqha iwxtʼanakas utji?
  
  Amuktʼañampi ukat chʼusa uñchʼukiñakiw jisktʼapar purïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Ukatjja taqeniw mantapjjta" sasa. "Janiw kuna compromisonakas utjkiti. Janiw kuna sawkasiñanakas utjkiti. Aka mítico bastardo ukar tukuyañ pachaw purini. Kunjamtï pasïr kutin lurapkta ukhama" sasa.
  
  Kinimaka ukat Yorgi jupanakax escalerar jank"akiw sarapxäna.
  
  Drake jupax taqpach equipo ukarux Nueva York markan axsarañamp phuqhantat callinakaruw irpxaruwayäna.
  
  
  KIMSA TUNKA SUXTAÑA JAQINA
  
  
  Moore chachan yatichäwiparjamaxa, tunka jaqinakan equipopax jukʼamp valorani minutonakaw mä callejón ukar tukuyäna, ukhamat polician mä qhawqha autonakap mayiñataki. Ukar puripkäna ukhakamajj jawsatäjjänwa, policianakajj suyasipkänwa, calle qʼomachañatak chʼamachasitapajj achuñ qalltäna. Smith jupax mä ruedan qunt"atäskäna, Dahl jupax mayni ruedan qunt"atäskäna, autonakax sirenas ukat parpaderos ukanakap jist"arapxäna ukat 3r avenida esquinaruw t"ijtapxäna, caucho phichhantasa, chiqak zoológico ukar sarapxäna. Utanakas ukat axsarat ajanunakas pusi tunk ukharuw jank"ak pasapxäna, ukatx phisqa tunk millas horaruw sarapxäna. Smith jupax jaytat taxi ukarux mä chiqaruw jaquntäna, nayräxaparuw ch"allt"äna, ukat chiqak nayrar khithäna. Mä policía cordón ukakiw thakipan utjäna, ukat nayratpach jupanakar mantapxañapatakiw kamachinak katuqapxäna. Ukat jankʼakiw qʼomachat cruce taypinjja jankʼak sarapjjäna, suxta tunkaruw jakʼachapjjäna.
  
  Drake chachajj niyaw celularapan machaq jawsatapar jan istʼkänti, inas Ramses chachajj kusisiñatak kuttʼanchispa sasaw amuyäna. Ukampis uka qhepatjja akham amuyäna: ukajj inas mä qhawqha pʼeqeñchäwinak churaraksna.
  
  "Kuna?" -sasawa mä juk"a pacharu larusitayna.
  
  "¿Drake? Akax Coburn irpiriwa. ¿Jumax mä minutonïtati?
  
  Yorkshire markankir jaqix musphataw chhuxriñchjasïna, ukatx GPS uñakipäna. -Pusi minutonakawa, tata -sasa.
  
  "Ukhamajj istʼapjjam. Nayax yattwa janiw yatiyañax wakiskiti kunjams jan walinakax utjani aka bombax phallañapatak jaysatäspa ukhaxa. Uka kuttʼayañajj janiw jarkʼatäkiti. Ukat janiw chiqpach nacionalidad jan ukax afiliaciones políticas ukanaks yatisktanti aka Ramses chachan sarnaqäwipa. Mä jach"a jan walt"awix uñstawayiwa, yaqha jaqix - Cocodrilo - jupax pusi kutiw aka marax Rusia markar visitt"awayi."
  
  Drake chachan lakapax laq"aruw tukuwayxäna. -¿Rusia markanxa?
  
  "Jïsa. Janiw k"ariskiti, ukampis..."
  
  Drake chachajj uka samartʼañajj kamsañsa muni uk sum yatïna. Mä pachanx canales de noticias ukat medios sociales ukanakamp manipulat ukanx janiw kunas amtañax utjañapäkänti. "Aka yatiyawix mistuni ukhaxa-"
  
  "Jïsa. Mä jach"a nivel evento uñakipapxta".
  
  Chiqansa, Drake chachax janiw ukax kun sañs muni uk yatiñ munkänti. Jupax yatïnawa, jichha pachanx jach"a pachanx jaqinakaw utji, wali ch"aman jaqinakawa, jupanakax mä ch"axwäwi nuclear ukan qhispiñatakix kunayman yänakanïpxiwa, ukat jupanakax mä machaq pachan jakasipxaspa ukhax kunjamakis utjani uk amuyt"apxirïna. Uka jaqenakat yaqhepajj nayratpach pʼeqtʼirinakäpjjänwa.
  
  "Wakisispa ukhaxa, bomba chhaqtayañamawa, Drake. Nayax NEST ukax thakhinkiwa sasaw sapxitu, ukampis jumat qhipat purinipxani. Kunjamtï mayninakax lurapki ukhama. Taqini. Akax machaq ch"amaka horasawa" sasa.
  
  "Akax sayt"ayañäniwa, tata. Aka markax qharüru uñjañatakis qhispiniwa" sasa.
  
  Drake chachajj parlañ tukuyjjäna ukhajja, Alicia kullakajj amparapampiw amparapamp luqtäna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukhamajja" sasa. "Kunapachatix Moore jupax Zona Tropical ukat mä mini jallu quqaw sasin siskän ukhax ¿ukanx katarinakax utjañap sañti munpacha?"
  
  Drakex amparapampiw amparapamp ch"uqt"äna. -Katarinakax utjapuniwa, Alicia -sasa.
  
  Mai kullakajj chhuxriñchjasïna. -Yaqhipanakax yaqhipanakat sipan juk"ampi -sasa.
  
  Smith jupax autop embotellamiento ukar muyuntäna, mä ambulancia jist"arat punkunakan ukhamarak paramédicos ukanakax uka jan walt"äwin chikancht"asir jaqinakamp irnaqapkän ukat jank"akiw pasatayna, ukatx gas pedal ukarux wasitatw kayup ch"allxtayäna.
  
  "¿Kuntï thaqkayäta uk jikjjattati, Mai?" Aliciax mä kipka ukat suma chuymampiw säna. "¿Kunapachas uka equipo jaytawayta?"
  
  Taqi kunas wali nayratpachaw pasxäna, ukampis Drakex Mai Kitano kullakax sarxatapat sum amtasïna, p"iqipax jan amuyt"asis jiwatapat juchañchataw jikxatasïna. Uka qhipatx mä jan walt"awix awk taykapar thaqhañ pachanx - Yakuza qullqi lunthatasir jaqir jiwayatapat - walja mayjt"awinakaw utjawayi.
  
  May jilatajj akham sänwa: "Jichhajj awk taykajajj jan kuna jan waltʼäwin uñjasipjjewa. "Grace kullakat sipansa. Nayax clan ukar atipt"ayätwa. Chica. Churaña. Kuntï thaqkayäta ukanakjja wal jikjjatta" sasa.
  
  "Ukhamajj ¿kunatsa kuttʼanjjta?"
  
  Drake jupax nayranakap thakin wali ch"amampiw uñch"ukiskäna ukat jinchunakapax qhipa asientoruw ch"allxtatäna. Mä jan uñt"at pachaw consecuencianakat aruskipt"añataki ukhamarak amtawinak ch"amanchañataki, ukampis Aliciatakix wali típico ukhamarak inas qhipa ch"amapax jupanakan askinak lurañataki.
  
  -¿Kunatsa kutt"anxa? - Kuna? Mai kullakajj jan amuytʼasisaw mayamp säna. "Kunalaykutix nayax llakistwa. Nayajj aka equipot llakistwa" sasa.
  
  Alicia kullakajj sillpʼitäna. -Suma jaysäwi -sasa. ¿Akax ukakipkarakiw razonaxa?
  
  "Drake laykux kutt"anxtati sasaw jiskt"asta. Nayax jumanakax paninix mä machaq rapport uñstayapxañamatakiw suyt"ayäta. Jupajj jukʼamp jayaruw saraspäna sasin mä segundos amuytʼasirïstjja. Jupajj payïr kutis churitaspa ukhasa. Suma, jaysäwix sapurukiwa - janiw yatkti."
  
  -Kimsïri ch"ama -sasawa Aliciaxa uñacht"ayäna. -Jupax loqhe jaqïspa ukhaxa, akax kimsïr ch"amamawa -sasa.
  
  Drake jupax zoológico ukar mantañaw jak"achasiñap uñjäna ukat qhipa asientonx tensión ukaw jilxattaski sasaw amuyasïna, wali ch"ullqhi ukat jan atiniskañ emocionanakaw juparux jalnaqäna. Taqi ukanak lurañatakix mä cuarto munapxänwa, juk"amp askixa llamp"u tapicería ukaniña.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Amuktʼapxam waynanaka" sasa. "Jiwasax akanktanwa".
  
  "Janiw jichhakamax luratäkiti, Sprite. Aka Aliciax machaq modelo ukhamawa. Jupax janiw mayamps inti jalant tuqir t"ijtxañ amtäna. Jichhax sayt"asipxta, yatiqapxta ukat uka tuqitw pasapxta".
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Uk uñjta ukat wali askit uñjarakta" sasa. "Alicia, machaq jumajj walpun gustitu, inas kunsa amuyksta" sasa.
  
  Drake jupax kutt"awayxänwa, maynit maynikam respetompi phuqt"ata ukat kunjams aka escenario ukax qhipharux anataspa ukx taqpach chhaqhayasïnwa. Ukampis jichhax taqpach jaytañ pachaw purini, estante ukar uchaña, kunatix jupanakax machaq Armagedón ukarux jank"akiw jak"achasipkäna, pallapallanaka, qhispiyirinaka ukat heroes ukanakax tukuykama.
  
  Ukat uñchʼukisipkchïnjja, inas ajedrez anattʼasipkchïnjja, Diosasa ukat Supayas samañap apaqapjjaspäna.
  
  
  KIMSA TUNKA PACHAQA JAQINAKANA
  
  
  Smith jupax qhipa turno ukanx llantanakap ch"allxtayäna, ukatx jach"a kayup pedal de freno ukar ch"allt"äna. Drake chachajj janïr autojj saytʼkipanwa punku jistʼaräna ukat kayunakapwa mistuyäna. May kullakajj qhepa punkut mistuwayjjänwa, Alicia kullakajj mä paso qhepäjjat mistuwayjjänwa. Smith jilatajj suytʼir policianakaruw pʼeqep chʼoqtʼäna.
  
  "¿Trópicos uksar puriñkamax juk"amp jank"ak sarañ thakhi yatiñax wakisi sasaw sapxi?" sasaw policianakat maynïrejj jisktʼäna. "Walikiwa, aka thakhi chiqaru arktañamawa." Jupax uñacht"ayäna. -Ukaxa ch"iqa tuqinwa utjani -sasa.
  
  "Pay suma". Smith chachajj guia mapa aptasaw mayninakar uñachtʼayäna. Dahl jupax mä t"ijtäwiruw t"ijtäna.
  
  -¿Wakicht"atäpxtati?
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Kunjamsa sarnaqsna" sasa. -Ay, uñtam -sasawa mapa uñacht"ayäna. "Uka chiqan utjki uka regalonak aljir tiendaruw zoológico sasaw sapxi".
  
  -Ukhamaxa sarañäni -sasa.
  
  Drake jupax jach"a amuyumpiw zoológico ukar mantäna, juk"amp jan wali suyt"asa ukat Ramses jupax mä jan wali k"arinak jan jupamp jan uñt"at k"arinak utjatapat yatisa. Uka tamax jilxattawayxänwa ukat jisk"achasipxarakïnwa, niyaw juk"amp jank"ak sarnaqapxäna, ukat jan sum amuyt"asisaw sarnaqapxäna, ukampis sapa segundos pasawayki ukax machaq jiwañaw sasaw yatipxäna. Drake chachajj señalanakaruw uñtäna ukat mä qhawqha tiempotjja, Zona Tropical sat cheqaruw nayrar uñjäna. Jakʼachasipkäna ukhajja, jupanak jakʼankir cheqanakajj sarnaqañwa qalltäna.
  
  Llatunk jaqinakaw imantasipxatapat jank"ak mistuwayapxi, kunjamtix kamachipkän ukhamarjamaw cuchillonakap apsusipxäna, qhispiyirinakan qhipa ch"axwäwip t"aqhisiyañataki ukat sinti wila wartayañataki. Drake jupax columpio manqhan buceo ukat dueñoparuw qhipäxapar jaquntäna, ukatx jutir ataque ukampiw p"iqit p"iqimp jikisïna. Bo ukat Mei jupanakax nayrar sartapxäna, jupanakan nuwasiñ yatiñanakapax jichhürunakanx wakisiwa.
  
  Llatunk atacantes ukanakax chaleco antibalas ukat mascaras ukanakamp isthapt"ataw jikxatasipxäna, ukat wali yatiñampiw nuwasipxirïna, kunjamtï Drake jupax suykäna ukhama. Ramses chachajj janipuniw uka pila manqhat apthapiskänti. Mai kullakax mä jank"ak jab"at jark"aqasïna, amparap p"akjañ yant"äna, ukampis t"ijt"ataw jikxatäna, jupan pachpa equilibriopax apaqatäxiwa. Jutïr jawqʼjatajj amparapat pasawayjjänwa, jupan chalecopampiw chʼalljjtayasïna ukampis mä jukʼa samartʼañapatakiw yanaptʼäna. Bo jupax taqi jupanak taypin sarnaqäna, chiqpach jiwañan ch"iwipa. Ramses chachan legionarios ukanakax qhipharuw kutt"apxäna jan ukax mä chiqar jaltxapxäna, francés jaqit jithiqtañataki.
  
  Drake chachajj barreraruw qhepar jaqontäna, amparanakap jachʼar aptasa. Qhepankir vallejj chʼiyjatäjjänwa, kunattejj uñisiripajj pä kayumpiw oraqer jaqontäna. Panpachaniw yaqha thaknam kuttʼapxäna, liwxatkasax chʼamachasipxäna. Inglés chachajj legionario pʼeqeparuw mä puñchut mä chʼakhampi chʼalltʼasïna, ukampis arjjatañatakejj jiljjattat amparaparukiw chʼalljjtäna. Jupax kawkhantï munkäna uka chiqanwa cuerpop apthapïna, qunqurtʼasisaw chʼankhampiw jawqʼjäna. Cuchillojj liwxatasïna ukat costillanakaparuw chʼankhachasïna, jarkʼaqatäkchïnsa, wali usutaw jikxatasïna. Drake chachajj pä kutiw ataquep luräna.
  
  Zona Tropical ukar mantañ chiqanx jak"at nuwasiñax juk"amp ch"amanchasiwayi. Mei ukat Bo jupanakax uñisirinakapan ajanunakap jikxatapxäna. Wilajj taqpach gruporuw chʼalljjtäna. Legionarios ukanakax p"akjata ch"akhanakampi ukat concusiones ukanakampiw jaquntatäsipkäna, ukat Mano Kinimaka jupaw nayrïr juchanirakïna. Jach"a hawaianox atacantes ukanakarux bulldozer ukamp jawq"jatayna, jupanakpachas oladanakar ch"axwañ munapkaspa ukhama, jupanakar t"unjañataki. Mä legionariox thakhin sayt"atäspa ukhax Kinimakax mä jan arrepentisiñampiw ch"axwäna, mä mediocampista sobrehumano, mä jan jark"at arado. Thakipax taqpach jan walipunïnwa, ukatwa Alicia ukat Smith jupanakax thakipat mistuñampïpxäna. Legionarios ukanakax jupanakan jak"aparuw uraqir puripxäna, qhuruchasiñampiw puripxäna, ukampis tukuyañax janiw ch"amäkänti.
  
  Dahl jupax mä juk"a yatiñampiw amparamp amparamp jawq"jañanak mayjt"ayasïna. Cuchillomp jawq"jatanakax wali ch"amampiw ukat jank"akiw puriyapxirïna, nayraqatax jisk"a, ukatx jach"a, ukatx pecho ukat ajanuruw puriyapxirïna; sueco jaqix taqiniruw jark"aqäna, llijullijunakjam jank"ak reflejos ukat ch"amampi jikxatat yatiñanakampi. Jupan uñisiripax janiw jaytanukkänti, clínico lurawipanxa, jank"akiw mä igualamp jikisiwayta ukat kuns mayjt"ayañapa sasaw amuyasïna.
  
  Dahl jupax mä chiqaruw sarxäna kunatix legionariox kayunakapamp codos ukanakamp cuchillomp ataques ukanak sarantañapatak apnaqäna. Nayrïr codojj temploruw chʼalljjtäna, ukhamatwa jukʼamp amuyasïna ukat walja ataquenak utjañap nayrar sartañapatakiw yanaptʼarakïna. Mä qunquriruw jaquqanïna, amparap manqhanx ukan fosa ukat nervios racimo ukar chiqak ch"ankhampiw ch"ankhachasïna, ukat legionariox t"aqhisiñat cuchillap jaquntäna. Ukampirus tukuyañatakix nuwasir Kinimakaw ch"axwirirux kayunakapat jaqunuqatayna, q"uma ch"akhanakap ch"allt"asa, ch"akhanakap p"akjasa ukat tendones ch"iyjasa. Mano chachajj chʼiyar chʼakhanakanïnwa, chʼakhanakapansa, chʼakhanakapansa chʼiyar chʼakhanakaw utjäna ukat liwxatatäxänwa, ukampis janiw kunas jarkʼkänti. Dahl chachajja, punku jistʼantatäspa ukhajja, Hawaiano Hulk sat barcor uñtasitaw uka edificion perqap pʼakjaspa sasaw amuyäna.
  
  Kenzi kullakax nuwasiñ chiqanakan liwxatasiñax juk"amp facilakïnwa, khitirus jan walt"ayäna ukat katanapax wali jan utjatapat llakisïnwa. Dahl jupax mä yatiñan yatiqatap yatïna ukat mä legionario ukar mä legionario ukar atacañ yatïna, sapa mayniruw mä ch"axwäwimp jiwayaspa, ukhamat equipo ukan wali aski pachap qhispiyañataki. Ukampis uka urux niyaw tukusxäna.
  
  Ukhamtsa.
  
  Drake chachajja, Flerri chachan amparapampiw uka chʼakhanak mayjtʼayäna sasaw amuyäna. Jupax ladoparuw jaquntatäna, kunawsatix legionariox muñecapar katjatayna ukat t"ijt"ayatayna. Llakisiñaw uñnaqap mayjtʼayäna. Jupax jan normal inclinación ukamp rollo luratayna, presión ukarux antutataynawa, ukat uñisiripampix nayraqatar uñkatas jikxatasïna.
  
  "Kunata?" sasaw jiskt"äna.
  
  -Jichhakiw akankapxta jumar juk"amp juk"ampi -sasawa legionariox jachaqt"asïna. "Tick-tock ukax mä juk"a pachanakanwa. Tick-tock ukax mä juk"a pachanakanwa.
  
  Drakex wali ch"amampiw thaqhäna, jichhax kayunakapamp sayt"atäxänwa. -Jumasti jiwarakïtawa -sasa.
  
  -Taqinipuniw jiwxañäni, loqhe -sasa.
  
  Ukham kʼari chuymanïñamp uñjasisajja, Drake chachajj jan khuyaptʼayasisaw jawqʼjäna, ukat uka jaqen nayrapa ukat chhuxriñchjasiñapsa ukhamarak costillanakapas pʼakjatayna. Uka jaqenakajj kuntï lurapkäna uk sum yatipjjäna, ukhampachasa nuwasipkakïnwa. Jupanak taypinjja, janiw mä chachas yaqha samañajj wakiskänti.
  
  Jachaqt"asisaw legionariox Drake-rux cuchillomp ch"allt"äna. Yorkshire markankir jaqix katjatayna, t"ijtayatayna, ukat muytayatayna, ukhamat cuchillax yaqha jaqin p"iqi ch"akhaparux amparapamp makhatañataki. Janïr janchix ch"uxña quqanakar ch"allt"kasaxa, Drakex jach"a ch"axwäwiruw mantawayi.
  
  Ukajj mä muspharkañ ukat loco chʼaxwäwipunïnwa. Punch ukat punch ukat defensa ukat defensa, jan tukuskir muyuntaña posición ukar. Nayranakat wilax pichthapitaw uñjasiwayi, codos ukat nudillos ukanakan ch"axwawipax chika taypinx chhaqtayatäxänwa, ukat mä hombros dislocados ukanakas Smith jupan pachpa pesatap laykux wasitatw chiqaparu uchatäna. Ukajj qhorupunïnwa, kunjamtï cheqäki ukhama.
  
  Ukat ukxarusti Kinimakax taqi ukanak muyuntäna, ch"allt"asis, jank"akiw mantatayna, kawkhantix ch"amanïkän ukjaruw t"unjatayna. Liqutat, pʼakjata legionarios ukanakatjja, kimsa jila partejj amparapampiw lurasïna. Bo jilatajj jukʼamp pämpiw uñjasïna, ukat May ukat Alicia kullakampejj qhep qhepa luräwip mayachtʼasisaw tukuyapjjäna. Jaquqanïsax nayraqatar uñkatasipxäna, puñchunak jach"ar aptapxäna, nuwasiñ colerasiña ukat wila masinakax jupanak taypinw qhant"äna, nayranakapan láser ukham qhant"äna, ukampis Bo jupaw jupanakar jaljtayäna.
  
  "Bomba" sasaw säna.
  
  Ukat ukatsti, mä akatjamat taqi ajanunakax Drake-r uñtasipxäna.
  
  "¿Qhawqhas jiwasatak utjistu?" sasaw Dahl chachajj jisktʼäna.
  
  Drake chachajj janiw yatkänti. Uka nuwasïwix taqi concentración ukan qhipharkir yänakap lunthatawayitu. Jichhax kuntï uñjkani uk axsarasax alayaruw uñtäna, manga qhipäxar jaquntäna ukat relojap uñkatarakïna.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Janiw jichhakam uka bomba uñjapkti.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Tunka phisqhani minutonaka" sasa.
  
  Ukat uka qhepatjja, disparonakaw istʼasïna.
  
  
  KIMSA TUNKA LLAtun JANK"A
  
  
  Kenzix mä misil ukham ch"allt"ataw jikxatasïna. Ukaw tʼunjäna, pulmonanakaparuw chʼankhachäna, ukat mä jukʼa tiempotakejj taqe kuntï amuykäna ukanakwa amuyunakapat chʼiyjäna. Drake chachajj balajj kunjamsa jan waltʼayäna uk uñjasajj qonqortʼasisaw jaqontäna, ukhamatwa jan jarkʼatäkänti. Jupajj janipuniw uka jutañap nayratpach uñjkänti, ukampis janiw khitis uk uñjkänti. Smith jupax ukhamarakiw jawq"jatäna. Wali askiwa, panpacha balanakax chaleconakaruw ch"allt"awayi.
  
  Torsten Dahl jupax jank"akiw kuns luratayna, wali "tunka phisqhan minutos" uka arunakax p"iqiparuw bombardeatayna. Pä legionarios uraqit sartasipkän ukhax balas ukanakax jank"akiw ch"axwapxäna, jichhax juk"amp suma amtampiw jupanakarux atacatayna, amparanakap luqtata, mä trenjamaw Infiernon wilamp ch"allt"at manqhanakat chhaqhat almanakar apt"ata . Muspharat pächasipxäna, ukat sueco jaqix sapa amparapampiw maynir jawq"jatayna, ukat panpachaniruw lawat lurat ch"usawjan pirqapar kutt"ayatayna.
  
  Uka lurawix jaqinakar muyuntat t"unjataw uñjasiwayi, lawa tablanakax p"akjataw, t"aqanuqtata ukat thayaruw jaquntawayi. Uka chachanakajj uka manqhankir yänaka taypinwa qhepäjjat jaqontasïna, ukajj loco sueco jaqetakejj jukʼamp askïtapwa uñachtʼayäna.
  
  Ukajj trabajirinakan utapänwa, herramientanakampi phoqantat cheqawa. Legionarionakajj armanakap jiljjatañatak chʼamachasipkäna ukhajja, maynijj jachtʼasisaw maynirus kisunakap thuqtʼaskäna, ukhamajj Dahl chachajj mä suma yatjjatatäki uka trineo jiltayäna. Jaquqata jaqinakax nayra k"uchupat mistunir uñjapxäna ukat congelapxäna, jan iyawsäwipax jan axsarañap apt"äna.
  
  Bo jupar jak"achasïna, jupanakan reacción uñjäna. "Jupanakar tukuyapxam. Khitinakäpjjesa uk amtapjjam" sasa.
  
  Kinimakax mä juk"a samart"arakïnwa, trama ukar larusisaw laq"ar takt"añ munkaspas ukhama. "Kenzi sat jilataruw balamp jiwayapjjäna. Ukat Smith jilatajj -sasa.
  
  Dahl chachajj trineo mä ladoruw jaqontäna ukat amparapar taktʼasisaw akham säna: "Nayajj yattwa" sasa. "Nayax uk yatxa".
  
  Panpachaniw uka samart"añax jan ch"amanïpxatap uñacht"ayañatak katuqapxäna ukat armanakapar amparap luqtapxäna. Dal chachajj thayaruw sarawayjjäna, uka pachparakiw trineo jiljjattäna, ukat cuerpopajj saraqaskäna ukhaw apaqäna. Mä ch"axwawix legionario ukarux nayraqatapan chika taypinw ch"allt"äna, ukat jupax wali ch"amampi yatiñampiw qhiparäna, muytañataki, eje jiltayañataki ukat mayni jaqin templop t"unjañataki. Ukat tukuyxasax qunqurtʼasisaw kisunakap chʼallxtayasïna ukat trineo amparapampiw liwxatäna.
  
  Ukat mayni legionariox qunt"asisaw qunt"asïna, jacht"asis, p"iqip mä ladoruw t"aqhisiyatjamaw liwxatäna, ukat ampar luqxatasin katxarut pistolaruw jiltayäna. Uka chika segundonjja, Kensi kullakajj jukʼamp jankʼakiw kuns luräna ukat jupa pachpaw wali jan walinakar purtʼasïna. Jan samartʼasaw nayra chʼakhanakap cepilltʼasïna, ukat uka chachan amtapsa jarkʼaqarakïnwa, ukat pulmonampiw uñchʼukïna. Amparat katjkäna uka pistolajj mä ladrillor uñtataw jalnaqäna, tukuyat tukuykama, ukhamatwa ajanupan chika taypipar chʼalltʼasïna. Jupax ch"axwantäna, qhipäxar jaquntatäna, balax p"iqip patxaruw pasawayxäna. Jupar purisajj Kenzi chachajj armap apsüna, ukampis janiw janïr pechopar chʼusaskänti.
  
  -¿Qhawqha pachasa? Dahl jupax wali samsusaw Zona Tropical uksar puriñ punku tuqir t"ijtäna.
  
  Drake jilatajj jankʼakiw pasäna.
  
  "Paqallqu minutonaka".
  
  Ukax janiw jan uñt"at armas nucleares ukanakar chhaqtayañatakix wakiskiti.
  
  
  KIMSA TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Suxta minutonaka.
  
  Drake jupax Trópicos uksaruw t"ijtäna, kunkapax usuchjasiñapkamaw arnaqasïna, jan ch"amampiw bomba ukar jikxatañ yant"äna. Uka jisk"a arnaqasiñax jaysäwipänwa, janiw Haydenat jutkänti, ukampis jupax kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw arktäna. Venanakajj taqpach nayraqatapanwa jiljjattäna. Amparanakapax puñchunakaruw ch"allxtasïna. Kunjamtï taqpach equipojj uka edificior mantapkäna ukhajja, lawat lurat kʼullu thakinakaru ukat quqanakamp muyuntat jakañ utanakar uñkatasaw jakhüwinakapat askinak apsuñatakix jalnaqapxäna.
  
  "Jan askinaka!" Kinimakax jachäna, estrés ukax niyaw jichhax t"unjäna. -¡Hayden satänwa!
  
  Yaqha amukt"at arnaqasiña. Drake chachajj wali llakitaw amparanakap liwjjatäna, janiw kawkhantï kawkhantï jikjjataski uk sum amuyañjamäkänti. Segundonakajj pasawayjjänwa. Mä kʼajkir color lorojj jupanakar atacatayna, ukatwa Alicia kullakajj mä jukʼa qhepäjjat sarjjäna. Drake chachajj janiw kuns kamachkänti, jan ukasti relojap wasitat uñkatarakïna.
  
  Phisqa minutonaka.
  
  Jichhax Casa Blanca ukax mä jach"a jan walt"äwinak uñacht"ayaspa, ukat Capitolio qullut chiqaw jariqatäñapäna. NEST ukankirinakax jak"achasipkäna, escuadrón de bombas, policía, agentes ukat bomberos ukanakax yatipxänwa, jupanakax kayunakap ch"allxtañkamaw t"ijtapxirïna jan ukax qunqurinakaruw jaquntasipxirïna, alaxpachar uñch"ukisaw jakawipat mayipxirïna. Uraqpachan kawkir irpirinakarus yatiyatäpxaspäna ukhaxa, jupanakax kayunakap sayt"asipxarakispawa, relojanakap uñch"ukipxaspa ukat mä qawqha amtawinak wakicht"apxaspäna.
  
  Akapachankirinakajj chʼamanïpjjänwa.
  
  Drake-x Mai-n arnaqasitap ist"asax wali llakitaw chhuxriñchjasïna, ukatx mä qawqha segundos juk"ampiw kawkhantix jikxataskän uk jikxatañatakix munasïna. Uka equipojj mäkiw tantachasipjjäna, ukampis kuntï jikjjatapkäna ukajj taqe kuntï suyapkäna ukat sipansa jukʼampïnwa. Yorgy kullakax Lauren qhipäxan jupan jak"apan sayt"atäskäna; Bo ukat Kenzi jupanakax jaya chiqat amuyt"añ yant"apxäna, ukatx mayni equiponkirinakax qunqurt"asipxäna jan ukax misa jak"anw jalnaqapxäna.
  
  Drakex nayranakap ch"allxtayäna. Nayraqatax mä q"ala janchi warmin janchipaw uñjäna, cinta conductora ukat ch"uxña alambre ukamp ch"uqt"ata, uraqit niya pä metros ukch"a jayaruw ikiskäna. Wali mayjtʼataw uñjäna, kayunakapan kayunakap manqhanjja yaqha kayunakaw mistunïna, uka kayunakajj mä chachankiwa, kayunakapar chʼoqantat ñikʼutan kayunakapat amuytʼasa.
  
  Hayden jupax bomba satawa, sasaw Ramses jupax säna.
  
  Ukampis... kunas infierno...
  
  Qʼala jan isin jaqe manqhanjja, jichhajj uñtʼkäna uka botas uñjäna. Hayden jilatajj uka pilan wali manqhankaskäna ukhamänwa.
  
  Ukatxa, ¿kawkhansa uka bomba nuclear ukax utji?
  
  Alicia kullakajj jan uñtʼat warmin jakʼapan asientopat uñkatasïna. -Sum ist"apxam -sasa. Zoey jupax siwa, bombax Hayden ukan manqhan askichatawa, aka característica ukan manqhankiwa. Jupax armado ukhamawa, mä sensor de movimiento ukax mä juk"a atiniskañawa ukat mä mochila ukamp jark"aqatarakiwa. Cuerponakapar muyuntat alambrenakajj wila gatilloruw chintʼatäpjje" sasa. Jupax p"iqip ch"allxtayäna. "Janiw mä thak uñjkti. Qhantati amuyunaka waynanakataki pachaw purini".
  
  Drakex janchinakaruw uñch"ukiskäna, mä jan tukuskir alambrenakan thakhi, taqpachaw pachpa ch"uxña. Nayrïr reacción ukax iyaw sañänwa.
  
  "¿Mä tʼunjañ bosquejonïpachati?" sasaw Kinimakax jiskt"äna.
  
  "Nayan wali suma amuyt"awijax "janiwa"" sasaw Dahl jupax säna, "Ukax wali risqipunïspawa, kunatix ukampi chikt"at jaqinakax mayjt"apxaspawa.ukatx bomba llamkt"i, ukat boom".
  
  "Janiw ukham sañamäkiti". Alicia kullakajj walpun chhuxriñchjasïna.
  
  Drake chachajj kawkhantï Haydenan pʼeqepäkaspas ukham amuykäna uka jakʼanwa qonqortʼasïna. "Ukatxa, pachpa kamachirjamaxa, detector de movimiento ukax juk"amp suelto ukhamäspawa. Mayampiw katuntat jaqinakar mä jukʼa sarxapxañapataki" sasa.
  
  "Jïsa".
  
  Pʼeqepajj voltaje sat jachʼa carga utjatapatwa ususïna. "Códigos de desactivación ukanakaw utjistu", sasaw arsuwiyi.
  
  "Ukax inas wali kʼarikïchispa. Ukat jukʼamp jan waltʼayañatakejja, Hayden chachan pʼeqtʼat mä gatillor chintʼat tecladoruw qillqtʼañasa" sasa.
  
  Kenzi kullakajj llampʼu chuymampiw akham säna: "Jumanakajj jankʼak lurañaw jukʼamp askejja" sasa. -Kimsa minutonakaw utjistu -sasa.
  
  Drake chachajj wali colerat pʼeqep chʼalljjtayasïna. Jichhajj janiw pächasiñanak kusistʼañ horasäkänti. Jupax Dahl jupampiw mä uñkatasiñ mayjt"ayasïna.
  
  ¿Kunas jutïrin amigojax utjani? ¿Qhepatjja thak tukuyarojj puripjjtanti?
  
  Julian Marsh jilataw arsüna. Ukat akham sarakïnwa: "Kunjamsa armapjjäna uk uñjtwa" sasa. "Nayajj jan chʼamañchtʼkiristwa. Ukajj janipuniw pasañapäkänti. Qullqikiw uka amtax utjäna... Janiw uka millón qullqit-uraqpachan tukusiñapäkänti."
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Webb jilatajj uk yatïna. "Jefemajja. Jupajj taqe tiempow yatïna" sasa.
  
  Marzo phaxsinx ukhamakiw chhuxriñchjasïna. -Aka chiqatxa apsuñamawa -sasa.
  
  Drake chachajj janiw kuyntkänti. Uka bomba jikjjatañatakejja, mä jaqenakan pilap tʼunjapjjañapänwa. Jupanakax janiw taqpach cinta khuchhuqañatakix tiemponïpkänti. Ukampis uka bomba chhaqtayañatakix juk"amp jank"akiw mä thakhix utjäna, ukax utjapunirïnwa. Janiw TVn uñachtʼayapkänti, kunattejj janiw cheqat uñchʼukiñatak askïkänti.
  
  Jumax janiw alambre khuchhuqktati. Jumax taqiniruw apsuwaytaxa.
  
  Ukampis jan wali alambre khuchhuñjam jan walipunïnwa. Jupax qunqurt"asïna ukhamat nayranakapax Marsh nayranakapamp chikachasiñataki.
  
  -Julian -sasa. ¿Jiwañ munasmati?
  
  "Janiwa!"
  
  Ukat samsusaw akham säna: "Janiw yaqha thak uñjkti. -Chachanaka, jupanakarux sarxapxañäni -sasa.
  
  Equipo p"iqinchasax juk"at juk"at jan jank"akiw uka pila cuerponak muytayäna, Haydenan purakapax pampat mistuñkama ukat mochila jikxatañkama. Zoey, Marsh ukat Hayden jupanakat jach"a jach"a tukuñanakax qhispipxänwa, kunawsatix taqiniw ladopar liwxatapxäna, ukatx Kinimakax taqiniruw kawkhantix jikxatasipkän ukjan qhiparapxañapatak achikt"äna. Zoe kullakajj ukham siskchïnjja, janiw khitis cheqapuni kunjamsa uka detector de movimientojj wali sensitivo uk yatkänti, ukampis walja tiempo qhantʼaskchïnjja, janiw kunatï mä gatillo jakʼan sintonizatäkänti, ukajj qhanäkaspas ukhamänwa. Chiqansa, niya jan mantañjam programatäñapänwa, ukhamat Drake sat chachan janïr phallaskipan puriñapataki.
  
  Marsh chachan janchipat alambrenak apsuñaw wakisïna ukat Zoe kullakajj amparanakapat apsuñaw wakisïna, uka qʼañuskir irnaqäwjja, uka equiponkirinakajj jukʼakiw amuyapjjäna. Haydenan janchipar muyuntatanakax jank"akiw mistunipxäna, kunatix isipax thakhin jark"antatäxänwa. Jichhax kamachinak ist"asa ukat cinta conductora ukamp wali ch"amampiw katxaruta, Marchax amparanakap jach"ar aptäna, ukhamat Haydenan ch"iqa ladopar muyuntañataki ukat mochila patxar liwxatañataki. Pitianojj amparanakap flexionäna.
  
  "Pins ukat agujas".
  
  Mai kullakax amparanakap mochilapar uchatayna, bomba nuclear patxar. Wali chʼikhi amparanakampiw hebillanak jistʼaräna ukat pata solapajj qheparuw jaqontäna. Ukatxa, wali jachʼa ukat ágil chʼamampiw mochilan puntanakapat katthapisinxa, bombax metalat lurat cajampi chika chiqak apsuwayxäna.
  
  Jupax mä ch"iyar concha ukamp muyuntatänwa. Mai kullakajj mochilap jaqontäna ukat bombajj wali jukʼat jukʼat muytayäna, segundonakajj pasaskäna ukhajj chʼuñurakïnwa. Hayden kullakajj bomba uñkatasajj nayranakapajj qhantʼänwa, Kinimakajj niyaw jupan jakʼapar qonqortʼatäskäna, amparapampiw katthapisiskäna.
  
  Mä panel de cuenta regresiva ukaw uñstawayi, ukax pusi tornillos ukanakampiw bomba anqäxaparux pernompi chint"ata. Azul alambrenakax jupan manqhan katarinakjamaw jan walt"äwin chuymapar mantapxäna. Marzox alambrenak uñch"ukiskäna, pusix t"ijt"ata ukat bobinado ukhamaw jikxatasïna.
  
  "Panel apsuñamawa. Khitis khitis uk uñjañajawa" sasa.
  
  Drakex relojap uñkatasax lakap ch"akhutayna.
  
  Ukanx mä segundonakax utjxiwa.
  
  Pä tunka llätunkani, phisqa tunka llatunkani...
  
  Smith jupax jupanakan jak"aparuw qunqurt"asïna, pallapallax niyaw cuchilla de utilidad ukap apsuwayxäna. Taqinin jakäwip amparapar katuyasaxa, pantjasiwinak chhaqtayañatakiw lurasïna. Mä rasguña, mä jan jaytjasir hilo, mä jan concentración, ukat tiempo aptʼasipxani jan ukax wali axsarkañ phallawiruw puriyapxani. Drakex mä juk"a pachaw nayranakap jist"arasïna, kunawsatix uka jaqix irnaqaskäna ukhaxa. Qhepäjjatjja, Dal jilatajj jachaqtʼaskäna, Kenzi jilatajj walpun chhuxriñchjasïna.
  
  Smith chachajj qhep qhepa tornillompi irnaqtʼaskäna ukhajja, Alicia kullakajj mä akatjamat arnaqasïna. Taqi uka tamax khathatipxäna, chuymanakapax lakaparuw jaltxäna.
  
  Drake jilatajj wali chʼamampiw kuttʼäna. "Kunasa akaxa?"
  
  "Katari! ¡Mä katari uñjta! Mä jachʼa qʼellur uñtat jaqënwa" sasa.
  
  Smith chachajj disco apthapisinjja, wali amuyumpiw uka panel de cuenta regresiva uka wila dial lliphipir apsüna, ukat colerat arnaqasïna. -¿Kuna alambresa?
  
  Jupanakax kimsa tunk paqallqun segundos ukjaw qhiparapxäna.
  
  Marzox jak"achasïna, nayranakapamp ch"uxña alambrenakan enredado enredo ukar escanear, kawkhantix Cocodrilox dispositivo ukar jist"antatapat amtaskäna uk thaqhasa.
  
  "¡Janiw uñjkti! ¡Janiw nayax fucking uñjkiristti!"
  
  -Ukakiwa -sasawa Drakexa mä chiqaru jaquntäna. "¡Taqi alambrenak apsuwaytwa!"
  
  "Janiwa" sasaw Dahl chachajj jupan jakʼapar wali chʼamampi uraqir purintäna. -Ukham lurasmaxa, aka bombax phallasini -sasa.
  
  "Ukhamajj ¿kunsa lurañäni, Torsten? ¿Kunsa lurañasa?
  
  Pä tunka llätunkani... pä tunka llatunkani... pä tunka paqallquni...
  
  
  PUSI TUNKA JALJA
  
  
  Drake chachan amuyupax nayrar sartawayiwa. Ramses chachajj Hayden jilatajj uka bomba satäkis ukjja, amuyuparjamaw säna. Ukampis ¿kunsa ukajj cheqpachapuni sañ munäna?
  
  Jichhax uñkatasax kimsa alambrenak jupar muyuntat uñjäna. ¿Kawkïris operacionar puriyäna? Dahl chachajj bolsillopat mä papel apsusïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Códigonaka" sasa. -Jichhaxa janiwa yaqha thakhixa utjkiti.
  
  "Marsh jilatajj wasitat yantʼpan. Ramses chachajj Hayden jilatat wali sumwa arsüna" sasa.
  
  -Jiwasax códigos ukanakamp apnaqapxta.
  
  "¡Jupanakax maldito falso ukhamäpxaspaw! ¡Jupanakan pachpa gatillopa!"
  
  Marzo phaxsinx niyaw Haydenan janchipar uñch"ukiskäna. Drake jupax ukat Kinimaki ukan chuymap katjatayna. -Juparux turkañamawa -sasa.
  
  Hayden kullakajj kuntï yanaptʼañjamäkäna uk luräna, musculonakapasa tendonanakapas llakit arnaqasipjjäna, ukampis janiw samaratäpkänti. Relojajj wali chʼamanïjjänwa. Uka bombajj niyaw tukuyañampïskäna. Ukat akapachajj suytʼaskäna.
  
  Marchax qunt"asiwayiwa, janchipar muyuntat alambrenak arktasa kunawsatix Drakex mä amparap apthapiskäna, ukatx mä kayup apxarutayna, ukat qhiparusti cinturónap jist"aratayna kawkhantix pä alambrenakax ch"akkatasipkäna. Kunawsatix nudo ukankir paninix wasitat chhuxriñchjat saraskir uñjäna, ukatx Kinimakuruw uñacht"ayäna. "Ukhama".
  
  Twister ukan mä jan wali samka anatäwimp t"aqhisisax Hayden jupax Marsh jupax sapa alambre ukan thakhip pachar kutt"ayañ uñch"ukiskäna.
  
  "Chiqpachansa" sasaw nayranakap wali chʼamampi jiskʼachasïna, mä nayrapax jistʼaratänwa, maynïristi jistʼantatänwa. -Ukaxa ch"iqa tuqinkiwa -sasa.
  
  Drake chachajj uka maleta nuclear uñkatasaw uñchʼukïna. Kenzi jupax jupamp Dahl jupamp chikaw jupan jak"apan pampan jikxatasïna. "Aka yänak phichhantañatakix mä configuración especial de piezas ukat mecanismos ukanakaw wakisi. Ukax... wali delicado ukhamawa. ¿Chiqapunit jichha pachan aka markar apanipki uka jaqirux atinisipxta?"
  
  Drakex jakäwipanx wali ch"amampiw samsuwayxäna.
  
  "Janiw kuna ajlliñas utjkiti".
  
  Jupax alambreruw jaquntäna.
  
  
  PUSI TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Drake chachajj jankʼakiw jaqontäna, ukat alambrejj amparapat chʼiyjatäjjänwa, ukhamatwa cobre puntap qhanstayäna. Mä cuchillo puntanjja, taqeniw ukankapki ukanakajj nayrar jaltjjapjjäna, ukhamat kunjamsa jakthapipjjäna uk uñakipañataki.
  
  Tunka payani... tunka mayan... tunka...
  
  -¡Jupax wali armatänwa! Alicia kullakajj wal jachäna.
  
  Drakex qhipäxaruw jaquntatäna, musphataw, alambrex wali katxarurakïnwa, jichhas mä chispa qalltaspa ukat bomba t"unjkaspa ukhama. "Aka... akaxa..."
  
  "¡Wali chʼiyar chʼiyar!" Alicia kullakajj wal jachäna.
  
  Dahl chachajj umaruw chhaqtäna, Yorkshire markankir jaqen nayraqatapar amparapampiw chʼalljjtayasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Nayan amuytʼatajajja" sasa. -Jichhax pachax utjani ukhax suertenipxañäniwa.
  
  Kimsaqallqu...
  
  Zoe kullakajj jachañwa qalltäna. March jilatajj jachtʼasisaw sapa pantjasitapat perdón mayisïna. Hayden ukat Kinimaka jupanakax jan chuyma ch"allxtataw equipo ukan irnaqap uñch"ukipxäna, janq"u amparanakapamp ch"uqt"ata, janiw kunas lurañjamäkiti sasaw sapxäna. Smith chachajj amparapat cuchillo jaqontäna ukat Lauren kullakaruw uñkatäna, ukat llamktʼañatakejj khathattʼat amparanakap luqtäna. Yorgy kullakajj oraqer chhaqtjjänwa. Drakex Aliciaruw uñkatäna, ukat Aliciax Mayar uñkatarakïnwa, janiw nayranakap ch"iyjañ puedkänti. Bo jupax jupanak taypin sayt"asïna, Dahl irnaqir uñjasax uñnaqapax qhant"asïnwa.
  
  Sueco jaqix panel ukan códigos de desactivación ukar mantawayi. Sapa mayniw mä señal de sonido ukamp qillqantatäpxi. Qhep qhepa numeror janïr mantkäna ukhajja, mä qhawqha segundonakaw pasjjäna.
  
  Phisqha...
  
  Dahl chachajj Enter sat boton chʼetjjtäna ukat janiw samsuñ munjjänti.
  
  Ukampis relojax wali chʼamampiw chʼallxtayasïna.
  
  Kimsa pä mä...
  
  
  * * * .
  
  
  Qhipa segundonx Thorsten Dahl jupax janiw aynacht"känti. Janiw aynachtʼkänti ni jiwañatakejj jitheqkänti. Jupax mä familianïnwa, ukar kutt"añapataki, mä warmimpi pä wawampi- ukat janiw kunas jark"kaspati jichhür arumax jan kuna jan walt"äwin uñjasipxañapataki.
  
  Sapa kutiw mä plan B. Drake jupar ukham yatichäna.
  
  Jupajj wakichtʼatäjjänwa.
  
  Modo de locura ukax kicked in, calculado locura juparux ch"amanchawayi, juparux ch"amanak normalat sipan juk"amp churaraki. Aka qhipa horax mä jaqiruw ist"äna ukat yaqha jaqiruw ist"äna, ukax perfección ukar takt"äna, ukax chiqap ukat jan pantjasir equipo ukanakaw maletín nuclear ukar tukuyäna. Taqe ukanakajj kunja cheqänsa uk istʼänwa.
  
  Ukhama, Dahl-an mä juk"a loco ukhamäspa ukhax kamachasmasa. ¿Kunjamsa ukajj irnaqaspa?
  
  Kunapachatï uñachtʼäwin mä uñachtʼayaskäna ukhajja, sueco jaqejj niyaw mä trineo amparapar katjjaruskäna. Qhipa samañampi, qhipa kuynt"awimpi, taqi ch"amapampi liwxatasa, uraqir puriyatayna. Uka trineox bomba nuclear ukan chuymaparuw ch"allxtäna, ukat uka jan tukuskir segundonx Drake-n axsarkañap uñjäna, Alicia-n iyawsäwipa. Ukat ukat janiw yaqhanak uñjkänti.
  
  reloj ukax mä juk"a pachanakanwa
  
  Ch'usa.
  
  
  PUSI TUNKA PÄ JAQINAKANA
  
  
  Tiempox janiw khitirus sayt"kiti, ukat juk"ampirus aka amtañ horasanxa.
  
  Drake chachajj Dahl sat chacharuw bomba patjjar liwjjatatäskir uñjäna, amigonakapar ukat akapachar mä jan wali nina naktäwit jarkʼaqkaspa ukhama. Jupax metalat lurat doblat caja uñjäna, trineo muyuntki uka manqhankir ch"uqt"ata; ukat ukatsti uka jakthapiñ tiempor uñjäna.
  
  Cero ukan ch"amakt"ayata.
  
  -Ay mierda -sasawa juk"ampi chuymampi säna. -Ay, nayaxa -sasa.
  
  Mayat mayakiw uka equipojj amuyasïna. Drake chachajj janiw mayamp malltʼañ suykäna uka suma thaya samaqäna. Jupax Dahl ukar jak"achasisinx sueco jaqirux jach"a qhipäxaparuw ch"allt"äna. "Suma jaqe" sasaw säna. "Jachʼa martillompiw jawqʼjapjjäta. ¿Kunatsa jan amuytʼkayätti?
  
  "Yorkshire markankir jaqïtaj laykojja" sasaw Dahl chachajj bomba manqhan arsüna. "Ukham jisktʼasiraktwa" sasa.
  
  Drake jupax qhipäxar jaquntäna. Ukat akham sarakïnwa: "Istʼapjjam" sasa. "Aka yänakax ch"amakt"atawa, ¿janich ukhamäki? Inas manqhan p"akjatächïna. Ukampis ¿kunas wasitat qalltañapatak jarkʼaspa?
  
  "Jiwasax" sasaw qhipäxat mä arux säna.
  
  Drake jupax NEST ukan equiponakapar ukat bomba escuadrón ukar mochilas ukat jist"arat laptops ukanakamp jupanak tuqir jutapki uk uñjasax kutt"awayxäna. "Jumanakax qhipüpxtawa" sasaw samsuwayäna.
  
  -Jïsa, jaqi. Jila partejja, ukhamawa" sasa.
  
  Kinimaka, Yorgi ukat Lauren jupanakax Hayden juparux Zoe Shears ukat Julian Marsh jupanakamp chika uñt"ayat bizarro web ukanx liwxatañ qalltapxäna. Pä Pithias ukanakax kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw chʼuqtʼatäpxäna, ukampis janiw qʼala jan isinïpxatapat sinti llakisipkaspa ukhamäkänti.
  
  Marsh jilatajj walja kutiw akham säna: "Yanaptʼawayta" sasa. -Jan armasimti jupanakar yanapt"atax sañaxa.
  
  Hayden kullakajj qonqortʼataw jikjjatasïna, sapa amparanakapwa liwjjatäna, ukhamat circulacionajj wasitat utjañapataki ukat kawkhantï articulacionanakan usutäkäna uka cheqanakaruw chʼalljjtayasïna. Kinimakax chalecop churäna, ukat yuspärasaw katuqäna.
  
  Alicia kullakajj Drake jilatarojj amparapat katthapïna, nayranakapajj jachaqtʼasïnwa. -¡Jiwasax jakasktanwa! -sasawa arnaqasïna.
  
  Ukat ukat jak"achasïna, lakap jupan lakaparuw jikxatäna, kunjamtï jamp"att"añjamäki ukhamarjamaw jamp"att"äna. Drake chachajj qalltanjja, jitheqtjjänwa, ukampis kawkhantï jikjjatañ munkäna ukankatapwa amuyasïna. Jupax qhipäxaparuw jamp"att"äna. Lakapajj mistusaw jikjjatäna, ukat jan waltʼayasiñanakapajj jukʼampiw jiljjattäna.
  
  -Ukhamawa -sasawa Smith jupax säna, -jaya pachanakawa sarapxta. Nayax Mayniruw llakistxa -sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Ay mierda, warmijaruw faltasta.
  
  Bo juparux uñch"ukiskäna, ajanupax granito ukham qalawa ukampis yaqha tuqitx janiw mantañjamäkänti.
  
  Mai kullakajj mä jan chʼamani jachaqtʼasiñwa atipjäna. "Rolanakax mayjt"ayatäspa ukhax Aliciax jichhax mantañ tuqitx kuns arsuspa".
  
  "Janiw phinq'asiñamäkiti". Aliciax Drake-t mä husky larusisaw jayarst"äna. -Janipuniw nayrax mä cine estrella jamp"att"irïkti.
  
  Smith jilatajj nayra tiempot parltʼasajj qʼañuchasïna. "Ah, jichhax Mayax janiw chiqpachans jach"a Maggie Q ukhamäkiti sasaw amuyasta. Uka tuqitxa pampachapxita ".
  
  -Nayaw Maggie Q-t sipan juk"amp askïtxa -sasawa Mayax jachaqt"asïna.
  
  Smith jilatajj kayunakapajj chʼoqtʼasisaw liwjjatäna. Lauren kullakajj jupar yanaptʼañatakiw amparap luqtäna.
  
  Alicia kullakajj pʼeqep mä ladoruw liwjjatäna. "Ay suyt"am, nayax mä cine estrellaruw jamp"att"asta. Mä qawqha Jack. Jan ukajj ¿pantallapan sutipajj ukhamäpachänti? Ah, chiqpachansa, pä. Jan ukax inas kimsa..." sasa.
  
  Kenzi jilatajj jupanak taypinwa sarjjäna. Ukat akham sarakïnwa: "Suma jampʼattʼäwi" sasa. -Janipuniw ukham jamp"att"apkistati -sasa.
  
  -Ukaxa jumaxa mä laq"u jaqïtamatakiwa -sasa.
  
  "Ay yuspajarapxsmawa".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Suytʼam" sasa. "¿Kenzir jampʼattʼtati? Kunawsa?"
  
  "Nayra sarnaqäwi" sasaw Aliciax säna. -Janiw nayax amtaskti -sasa.
  
  Nayranakapampi taqe kun uñjañapatakix mä kamachiruw tukuyäna. "Ukhamajj ¿"jakkasajj kusisita" jampʼattʼasiñajj wakisïna? Jan ukajj ¿kunas jukʼampi?
  
  -¿Kuns jumaxa amuyta? Alicia kullakajj wali amuyumpiw uñnaqäna.
  
  -Nayaxa amuyta, jumana mayampi lurañama munta -sasa.
  
  "WALIKI..."
  
  "Jayp'uru".
  
  "Ukhampuni. Kunattejj lurañaw utjistu" sasa.
  
  Drake chachajj jichhajj Hayden sat chacharuw uñtäna, jupajj jupanakan equipopan pʼeqtʼiripänwa. Ukat akham sarakïnwa: "Ramses ukat Alligator ukanakax kawkhans wali anqankapxi" sasa. -Janiw qhispipxañapatak jaytksnati -sasa.
  
  "Mmm, pampachapxita?" - sasaw saper equiponkir mä waynax säna.
  
  Hayden jilatajj Marsh ukat Shears sat jilatanakaruw uñkatäna. "Jumanakax paninix yatiyawinak utjapxäta ukhax juk"amp puntonak jikxatapxasma".
  
  Shears jilatajj akham sänwa: "Ramses chachajj janiw nayamp parlkänti. "Ukat Cocodrilo sat animalajj nayat sipansa jukʼamp jachʼa loco ukhamänwa. Kawkhantï jakapkäna uk yatiñajajj walikïskiwa" sasa.
  
  Drake jilatajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Cocodrilo sat chachajj jukʼamp jachʼa loco jaqënwa-"
  
  "P'ampachawi. May mayanaka?" JACK irpirix sänwa.
  
  Marzo phaxsinx nayranakap ch"allxtayäna. Ukat akham sarakïnwa: "Ramses sat chachajj mä escarabajowa. "Uka chʼamäki ukhajj jupar taktʼañajapunïnwa. Taqi uka qullqix tukusxiwa. Ch"ama, prestigio - chhaqhata. ¿Kunsa lurañajaxa?
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Carcelan ismuñajajj suytʼaskta" sasa. -Mä jiwayir jaqimp chika -sasa.
  
  "Ist'aña!" sasaw NEST ukan jaqinakax arnaqasipxäna.
  
  Hayden jilatajj jupanakar uñkatarakïnwa, ukatsti Dahl sat chacharuw uñkatarakïna. Drake chachajj Alicia kullakajj amparap patjjaruw uñtäna. "NEST" equipon p'iqinchiripax kayunakapat sayt'atäskäna, ukat ajanupax ch'uxñaruw tukuwayxäna, absoluta ajjsarañ colora.
  
  -Aka bombax inamayakiwa -sasa.
  
  "Kuna?"
  
  "Janiw detonadores eléctricos ukanakax utjkiti. Lentes ukanakax ch"iyjatawa, nayax amuyta inas mä martillo ukamp jawq"jatax ukhamächispa. Ukampis ¿uranio tuqitxa? Mä kutix akankxatapat yatiyir kayu ch"akhanak uñjksnasa, ukax... chhaqt"atawa".
  
  "Janiwa". Drake chachajj musculonakapajj khathatitap amuyasïna. "Janiw ukhamäkiti, janiw ukham siskasmati. ¿Aka bombax mä fucking falso sasaw sasmati?"
  
  "Janiwa" sasaw p"iqinchirux laptop ukar llamkt"asax säna. "Nayax sapxsmawa akax janiw bombakiti. Ukax jan kuna jan walt"awiruw tukuyata, taqi kunatix irnaqañapatak yanapt"ki ukanak apsusaw lurasiwayi. Ukhama, akax falso ukhamawa. Aka jaqix - Ramses - chiqpach jaqinïspawa."
  
  Uka equipojj janiw mä segundos pächaskänti.
  
  Hayden jilatajj teléfono aptʼasisaw Moore chachan numeropar jawsäna. Drake jupax helicópteros ukanakar jawsañaw sasaw arnaqasïna.
  
  -¿Qhawqha qullqisa munapxtanxa?
  
  "Fucking alaxpachar phuqhantapxam" sasaw säna.
  
  Jan quejasiñampiw usuchjat janchinakap apthapisin punku tuqir jankʼak sarapxäna. Hayden kullakax t"ijtkasax jank"akiw arsüna, qullatäsax janiw kuna jan walt"äwinakas janchi tuqit uñacht"aykänti. Ukanakax efectos psíquicos ukanakawa, ukax wiñayatakiw ch"amanïna.
  
  "Moore, Central Park ukan bombax falso ukhamawa. Q"umachata, jist"antata. Jiwasax amuyt"tanwa, intestinonaka ukat detonadores ukanakax apsutäxänwa ukat yaqha aparatoruw uchatäna".
  
  Drakex kimsa kayuniw Moore-n jach"a jach"a tukutap ist"äna.
  
  -Ukat uka jan wali samkax tukusxiw sasaw amuyapxta -sasa.
  
  -Ukhamaw Ramses chachan amtapax qalltatpachäna. Hayden chachajj anqäx punku bisagranakapat jan pʼakjasaw apsuwayxäna. "Jichhax jupax pachaparuw phallawayi ukat qhispiwayi. ¿Nueva York markat mistur helicópteronakajj utjpachati?"
  
  "Militara. Palla palla. Operación especial, sasaw amuyta" sasa.
  
  "Akampi qalltañamawa. Jupax mä amtaniwa, Moore, ukat Alligator jupax nayrir comando ukhamaw sasaw amuyapxta. ¿Kunjamsa cámaras de seguridad ukanakax uñstapxi?
  
  "Sapa ajanu, sapa chimpu apthapipxta. Jichhax walja horanakaw uka chiqanx jikxatasipxta. Ramsesax markar tʼijtxani ukhaxa, katjañäni" sasa.
  
  Drake jupax basura patxat jaltawayxäna, Dahl jupax jupan jak"apankänwa. Helicópteros ukanakax p"iqin thuqt"asipxäna, päx zoológico ukar mantañawjan thakhin uraqir puripxäna. Drake chachajj uñchʼukisaw rotores giratorios ukanakat sipansa, oficinanakan edificionakap uñjäna, ukanjja walja ajanunakaw janqʼo persiananak taypin ventananakar chʼalljjtayasïna. Jichhürunakanx medios sociales ukanakax phallaspawa, ukat sarantaskaspa ukhax cero ukhamawa. Cheqansa, ukajj chʼamachasipjjatap jarkʼpachänwa.
  
  Hayden jupax jak"ankir helicópteroruw t"ijtäna, rotor jariñ qhipäxan mä juk"a sayt"äna. Ukat Moore jilatarojj akham sänwa: "Jichha kutinjja" sasa. "Ramses jupax janiw uñacht"aykaniti. Taqi kunas mä wila arenque ukhamänwa, ukhamat jakañapataki. Ukax sutipatw arsu - Príncipe heredero de Terror ukax wasitatw estadop katuqawayi ukatx historia ukar mantawayi. Jupax Nueva York markaruw mä arma nuclear apaniwayi, ukat uka armaruw phallawayi, ukat jan juchañchataw qhispiwayi. Jichhax jaytxäta ukhaxa, Moore, janipuniw mayamps uñjkätati. Ukat anattʼañax tukusxaniwa" sasa.
  
  "Nayax uk yatxa, agente Jay. Nayax uk yatxa".
  
  Drake jupax Haydenan amparapampiw liwxatäna, ist"asa, ukatx mayni equiponkirinakax chuym ch"allxtataw muyuntapxäna. Dahl chachajj uka jakʼankir cheqanakaruw uñakipäna, kawkhantï embuscada ukar puripki ukanakajj wali sumawa, ukatsti sapa mayniruw yapu lentesampi uñakipäna. Muspharkañawa, ukampis mä juk"a pachax juparux ocupataynawa. Drake jilatajj codompiw chʼoqtʼasïna.
  
  -¿Kawkinkis uka trineoxa?
  
  -Nayaxa jaytawaytwa -sasa. Dahl chachajj cheqapuniw mä jukʼa llakit uñnaqäna. -Ukaxa mä maldito suma armawa -sasa.
  
  Kenzi kullakajj uka taypinkänwa. "Jichhakamax wali munat armax janiw utjkituti sasaw amtayäta. Jupatï mä trineo katoqchi ukhajja, nayajj katana apsuñajawa" sasa.
  
  Drake jupax sueco jaqiruw uñch"ukiskäna. -Mä trato ukham ist"asi.
  
  "Ay jutam, janiw mä razona churañamäkiti. Ukat ¿kawkitsa akan mä katanas aptʼasirïta?"
  
  Mä aruw akham säna: "Staten Island jak"ankapxiwa, Hayden" sasa.
  
  Drake p"iqipax wali jank"akiw muyuntäna, jupax chhuxriñchjasïna. -¿Kunas ukaxa?
  
  Hayden jupax Moore juparux wasitat arsuñapatakiw mayitayna ukatx uka equiporuw kutt"awayxatayna. "Jiwasax mä alcance ukaniwa, waynanaka. Mä civil ukaw jawsatayna, kunjamtix Moore jupax siskän ukhama, ukatx cámara ukan chiqanchawayi. ¡Asnunakamajj kuyntʼapjjam!"
  
  Pʼeqe alayaru, uka equipojj pavimento taypit tʼijtʼasaw mä jistʼarat barricada thakiru puripjjäna, helicóptero ukan jistʼarat punkunakapat jaltasaw asientonakapar chintʼasipjjäna. Pä jamach"inakaw thayar mistuwayxi, rotores ukanakax jak"ankir quqanakat laphinakap khuchhuqapxi ukat q"añunakaw calle chiqan ch"iqiyapxi. Drake jupax pistola ukat mä rifle, mä cuchilla militar ukat mä pistola de aturdimiento ukanakaw lurasïna, taqi kunas wali sumti ukat taqpach wakicht"atati janicha uk uñakipasa. Dahl jupax uka comunicado uñakipäna.
  
  Pilotojj tejanakat pasasaw sur toqer wali chʼamampiw kuttʼäna, ukat jukʼampiw jankʼak muyuntäna. Aliciax jupa pachpaw armanakap yant"äna, legionariot apsut armanak jaqunukusa ukat maynix imatäxänwa. Kinimakax Haydenar uñkatasiñanak lunthatasïna, ukat Moore ukat agentenakapat wali yatiyawinak katuqañkamax jan yäqañ yant"äna. Box amukt"asïnwa, Drake ukat Alicia jamp"att"asitapatpachax kawkhantï jikxataskän uka esquinaruw qunt"asïna. Mai kullakatjja, jan kuna llakiniw qontʼasïna, jan mantañjam japonés uñnaqani, amtaparjamajj wali chʼamampiw chuym chʼalljjtayasïna. Mayni equiponkirinakax pä kutiw taqi kuns uñakipapxäna, taqi kunas jan ukax Kenzi, jupax helicóptero ukan jaltxatapata, thaya ch"akhutapata, ch"uñu thujsatapata, ukat SPEAR equipo ukar uñjatapat quejasïna.
  
  Alicia kullakajj llampʼu chuymampiw akham säna: "Janiw khitis nanakamp qheparañamatak mayipktamti.
  
  "¿Kunsa yaqha lurasma? ¿Ajjsarir iglesian chʼiwipar uñtat tʼijtjjamti?"
  
  "¿Ukhamajj akajj jan ajjsarirïtam uñachtʼayañataki?"
  
  Kenzi kullakajj nayranakap chʼoqtʼasïna. "Janiw Armagedón uñjañ munkti. Jumasti?"
  
  "Nayajj nayratpach uñjawayta. Ben Affleck jupax muspharkañ gay ukhamarak Bruce Willis jupax mä maldito asteroide ukar sipanx juk"amp muspharkañawa. Ukampis maldición, ¿chiqapunit chuymanïtamat yatiyañ munasmati?"
  
  Kenzi kullakajj ventanatwa uñchʼukïna.
  
  "Arqueológicos artefactos lunthatax chuymaniwa. ¿Khitis yatispa?
  
  "Oriente Medio markan negociojar kuttʼañatakikiw chʼamachasiskta. Maya. Jumanakar jan amuyt"ir jaqinakar yanapt"añax uka phuqhañatakix wali jayaruw purini. Infiernoru, maldito chuymamampi -sasa.
  
  Helicóptero ukax Manhattan markan tejas ukanakanw jaltxatayna, kunawsatix Hayden jupax qhanancht"awinak katuqatayna, Ramses ukat Gator jupanakax janiw isla uksat mistuwayapkiti, kunatix Staten Island uksan balsa jak"an uñjasipxäna.
  
  Hayden jilatajj akham sasaw jachʼat arsüna: "Jaqukipäwin chhaqtki uka jiskʼa tʼaqanakajj taqeniruw jiwayistaspa" sasa, ukat Drake chachajj cheqätapwa arsüna. Yatiqañ utan patiopan jisk"a ch"axwäwit qalltasa, p"iqinchirinakamp nayrïr ministrunakamp ch"axwañkamax nuance ukax taqi kunaw utjäna.
  
  Kawkhantï sarapjjañapäkäna ukajj jakʼachasiskänwa, kunattejj edificionakajj pasawayjjänwa. Pilotox pä rascacielos ukanakan taypinw bucear saräna, ukhamat jankʼak sarnaqañapataki, kunattix kawkhantï amtapkäna ukaruw sarawayxäna. Drake chachajj wali llakit amtampiw apasïna. Uka bahía sat chʼiyar umaw nayraqatapankäna. Uka aynachanjja, mä tama helicópteros aterrizaje ukanakaw uñjasipjjäna, taqeniw espacio jikjjatañatak chʼajjwasipkäna.
  
  -¡Ukhama! Hayden jilatajj wal jachäna.
  
  Ukampis pilotojj niyaw wali jachʼa saraqanïna, ukatwa helicópterojj panqaranakan mä fila manqʼañanakap nayraqatan ukat autobus parada nayraqatan nayrïr cheqap katoqañatakejj chʼamamp uraqir purintäna. Drakex lakapat purakapax t"ijt"ataw jikxatasïna. Hayden kullakajj celdaparuw arnaqasïna.
  
  "Chiqans terminal ukax jist"antatawa", sasaw saraki. "Ramsesax akankchi ukhaxa, ¿kunsa phuqañ suyi?"
  
  "Qhipäxamanxa mä barandilla ukaw utjañapa ukat quqanak manqhanxa mä fila autonakaw saytʼayatäñapa. Ukanjja policianakajj mä warminïpjjewa, jupaw qhep qhepa kuti uñjäna" sasa.
  
  "Kusawa. Ukhamajj jichhajj..."
  
  "Suyaña!" Aliciax jinchunakapax nayraqatw uka arunak apthapisïna. -Nayax ch"axwañ ist"ta -sasa.
  
  "Saraña."
  
  Autot saraqasinxa, uka equipox terminal ukar sarapxäna, uka edificion tʼijtʼasa. Drake chachajja, jachʼa mantañawjan jachʼa kurvapat sipansa, mä jachʼa rampa de hormigón ukaw muelle ukar puriñkamajj purirïna, uk amuyäna. Uka chiqatpachaw ch"axwañanakax ist"asïna, jist"arat chiqanw ch"axwañanakax ist"asïna, janiw umamp chhaqhayatäkänti, pirqanakampis ch"axwapkaspas ukhama.
  
  "Ukanwa, qhipäxanxa" sasaw säna. -Ukaxa slipway ukata juti -sasa.
  
  Helicópteros ukanakaw qhipäxan alaxpachar phuqhantäna. Mä polician jachtʼat cuerpopajj thakipankänwa, ukampis jupajj nayrar sartayasaw amparapamp luqtäna, janiw kuna usuchjatätapsa uñachtʼaykänti. Ukat jukʼamp disparonakaw thaya taypin istʼasïna. Uka equipojj armanakap apsusaw tʼijtjjapjjäna, ukat nayraqatapan utjkäna uka cheqaruw thaqhapjjäna. Yaqha policiax jupanak nayraqatan qunqurt"asisaw p"iqip alt"atatayna, amparapat katxarusa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Taqe kunas walikïskiwa" sasa. "Saraña. Jañchin mä usuchjatakïkaspas ukhama. Jiwasax jumanakarux munapxtanwa. Jupanakax...jupanakax sarxapxi."
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Janiw jichhürojj ukhamäkiti" sasa.
  
  Drake jupax deslizamiento tukuyata ukat ch"iqa tuqinkir ledges ukanakar uñjäna, taqpach deslizamientos de hormigón ukanakax balsas ukanakatakiw apnaqatäna. Olanakajj baseparuw laptʼasipjjäna. -¿Ist"tati? sasaw wasitat ch"axwañax qalltawayxäna. -Ramses jupax mä pelotón automático ukanïnwa.
  
  Lauren kullakakiw pʼeqep chʼoqtʼasïna. -¿Kawkïris jupanakatxa?
  
  "AK ukat sipanx mä minutonx juk"amp muyuntatanakaw utji. Clip suxta patakatxa llätunka patakakama. Barriles de reemplazo ukaxa sinti junt"uñapataki. Janiw cheqpach cheqäkiti, jan ukasti infierno ukham ajjsarkañawa" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Uka bastardojj amparanakapan chʼamaktʼañapatakiw suytʼaskta" sasa.
  
  Mä tama policianakaw nayraqatan qunqurt"asipxäna, sapa kutiw imantasiñatakix patat jalnaqapxäna, kunawsatix JAW ukax balanakap thuqt"askäna. Mä fila balanakajj pʼeqe patjjaruw pasäna. Pä policianakaw pallapallanak kuttʼayapxäna, ukat deslizamiento sat thaknam jaya chiqaruw uñchʼukipxäna, kawkhantï balsax amarratäkäna uka chiqanwa.
  
  "Jan yatiyamti..." sasaw Dahl chachajj säna.
  
  Mä policiajj akham sänwa: "Ukanwa mä mantenimiento qollqempi ferryr mantaski sasaw amuyapjjta" sasa. -Pä yuqalla. Maynix nanakar uñtataw uñch"ukipxitu, maynix bote qalltawayaraki" sasa.
  
  "Janiw ukham qhispiñjamäkiti" sasaw Hayden jupax unxtasi. -Ukax... ukax... anatt"añ tukuyxiwa. Nayranakapajj wali mulljataw kʼajtäna.
  
  -Jupatakixa -sasawa Aliciaxa jach"a jach"a tukusa säna.
  
  Hayden jilatajj akham sasaw jiskʼat säna: "Janiwa, janiw ukhamäkiti. -Jiwasatakixa -sasa. Taqi ukanakxa jan waliruw puripxta. Ramses chiqpachanx mä thuqt"awimpiw sarxatayna. Nayax herenciap sellawaytwa. Chachas, jupax uka bomba nuclear ukarux phallañapawa".
  
  "Kunawsa?"
  
  "Janiw yatkti. ¿Suma amuytʼañati? Jupax Liberty Island ukat estatua ukaruw saraski, ukatx taqpach medios sociales ukanw uñt"ayasini. Ay Dios, ay Dios, amuytʼam-" sasaw chuyma chʼallxtayasïna. "Janiw nayax... mäkiw jan ch"amanïkti..."
  
  Kinimakax kayut sayt"ayäna, jach"a jaqix amtampiw qhuruchasïna. "Janiw ukham lurasiñap jaytkañäniti. Kuns lurañasa. Jichha."
  
  Ukat Drake jupax SAW ukan qhant"atap uñjäna, niya phisqa tunk metros ukch"a jayaruw uñjäna, disparos ukanakax jiwayirjamawa, ukakipkarakiw jupanakamp Ramses ukamp chika sayt"atäna, ukat bomba nuclear.
  
  "¿Khitis wiñay jakañ muni, ¿janich ukhamäki?"
  
  -Janiwa -sasawa Aliciaxa amuki säna. -Wiñayatakiw infierno ukham aburrido ukhamäspa.
  
  Ukat Dahl chachajj qhep qhepa kutiw uka equipor uñjäna. -Nayaw nayrar sartä -sasa.
  
  Uka qhipa t"aqa segundonx Nueva York markan heroes ukanakax ch"amanchasipxänwa; mä equipo de SPEARERS, ukat ukxarusti sapa policía ukat agente ukanakax ist"añ jak"ankiwa. Taqinipuniw sayt"asipxäna, thuqhuñ armanakampi uñkatasipxäna, ukat jakäwipan qhipa amtäwip lurapxäna.
  
  Dahl jupax qalltawayiwa. "Chhukt'aña!"
  
  
  PUSI TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Drake chachajj amigonakapan chika taypin tʼijtäna, cheqapuniw kawkhantï jikjjatañ munkäna uka cheqan tʼijtäna, pistolap jiljjattasajj wali chʼamampiw fusiläna. Sapa t"ijtir cañón ukanx balas ukanakax pä waranqa phisqa patak metros por segundo ukharuw jaquntatäna, walja phallawinakaw stocks ukanx ist"asi. Ventananakajj taqe cheqanwa tʼunjatäjjäna.
  
  Mä qhawqha segundonakatjja, chikataruw uka chʼusawjar khuchhuqapxäna, ukat wali chʼamampiw chʼaxwapxäna. SAW apnaqirix jank"akiw configuración ukar mayjt"ayäna, uka ataque ukan jan wali luratapatx walpun muspharäna. Janiw jupax fusilañ jaytkänti; balanakapajj estacanakan mä thaknam sarapjjäna ukat qotaruw mistuwayjjäna, kunattejj inas qhepar liwjjatjjchïna. Drake chachajj nayranakaparuw alcance uñachtʼayäna, ukat amparapampiw gatillo ukar uchasïna, ukat SAW katjkäna uka jaqen uñnaqapwa uñachtʼayäna.
  
  "Ukax mä Cocodrilo ukhamawa", Hayden jupax comm. -Jan jaytjasimti -sasa.
  
  SAW jupax kutt"awayxänwa, jupanak tuqir kutt"asa, wali plomo thuqt"asa. Drake chachajja, jichhajj barriljj wali juntʼüñapawa, ukat niyaw chʼamaktʼañapa sasaw amuyäna, ukampis janiw jankʼak chʼamaktʼaykänti. Uka balajj chaleco antibalas ukankir policiaruw chʼalljjtäna, ukat payïr balajj maynin amparap pʼakjarakïna. Uka horasanjja, chuymanakapajj pechopat jaltañatakiw wakichtʼatäjjäna, ukampis janiw uka ataque saytʼayapkänti, janirakiw fusilapsa jiskʼapkänti. Ferryn qhipäxapax jaquqaniwayi, p"akjataw uñjasiwayi, jist"arat qhipäxapax wali ch"uqt"atawa, queso rallador ukar uñtasitawa. Cocodrilox SAW ukarux wali ch"amampiw liwxatäna, ukat uka jan walt"äw askichañatakiw ch"amachasïna. Balanakaw pʼeqep patjjankir cheqarojj chʼiyjäna.
  
  Uka balsa motoran chʼamaktʼat istʼasitapajj kʼachat kʼachat warariñaruw tukuwayjjäna, ukajj taqe kunwa mayjtʼayäna. Uka cocodrilojj barcoruw jaltawayjjäna, wali colerataw ninamp nakhantaskakïna. Umax qhipäxat jalsuñ qalltäna, ukat barcox nayrar sartawayxäna. Drakex qhipäxat wali pä tunk metronak sarapxatap uñjäna, ch"iqa tuqiru ukat ladopar kutt"ir uñjäna, ukat janipuniw pachapar puripkaniti sasaw yatïna.
  
  Jaquqanisax arnaqasïna, ukat ladoparuw liwxatäna, ukat mä akatjamat saytʼasïna. Dahl jupax jupan jak"aparuw jaquntatäna. Hayden jupax liwxatasïna, taqi ukanakax Cocodrilo ukan amtapax juk"amp ch"amäxänwa, ukampis uka jaqix janiw kuns lurkänti. Jupan uñnaqapax qhipäxar kutt"asaw uñjasirïna, balsa manqhar juk"amp manqhar saraskäna.
  
  Drake jupax Hayden juparux señal uñacht"ayäna ukat Hayden jupax helicópteros ukanakaruw jawsäna.
  
  Ch"iyar jamach"inakax slipway uksaruw t"ijtapxäna, liwxatasinx kimsa kayunak uraqit jaltxapxäna, kunawsatix SPEAR ukan tripulacionapax barcor mantapkäna ukhaxa. Policianakas agentenakas mä machaq lazo uñstayapxäna, ukax janipuniw p"akintkänti, jupanakax kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw aruntt"apxäna, ukatx helicópteronakax niyaw aire ukar mistuwayapxäna. Pilotonakajj maquinanakjja, wali chʼamampiw thaqtʼapjjäna, tʼijtʼir balsaruw arknaqapjjäna ukat mä qhawqha tiempotjja, pʼeqe patjjaruw arknaqapjjäna. Ukax Drake-x janipuniw amuyañjamäkänti: Nueva York alaxpachanx jiwayir ch"iyar raptor ukham warkt"at jamach"inakaw utjäna, uñt"at horizonte ukax telón de fondo ukhamaw Staten Island ferry ukar wakicht"asiskäna.
  
  Hayden chachajj helicóptero radioruw akham säna: "Jupanakar wal chʼalljjtayapjjam" sasa. "Ukat jank'aki".
  
  Ukar saraqasinjja, pä helicópteronakajj barcon popaparuw jankʼak puripjjäna. Niya jankʼakiw jan samartʼir Cocodrilojj lado ventanapat pʼeqep chʼoqtʼasïna ukat wali colerat voleibol aptʼasïna. Kimsïr muyuntapax helicópteronakan anqäx ñik"utaparuw ch"allt"awayi, chiqanakaruw ch"allt"awayi ukat yaqhanakaruw t"ijtäna. Helicópteronakax alaxpachat qalanakjamaw jaquqanipxäna. Dahl jupax punku p"akjatayna ukat nina kutt"ayatayna, balas ukanakax jan suyt"awimpiw pasawayxatayna.
  
  -Jupax chhuxriñchjatäkaspas ukhamaw ch"axwaski -sasawa Drakex qhuru arsüna. -Janipuniw chiqap dianarux ch"allt"kiti.
  
  "Qhipäxar kutt'añamawa". Dal jupax janiw Cocodrilo ukar ch"allt"añ yant"känti ukat kunatix jutïrin utjañapäkän ukatakix wakicht"asiwayi.
  
  Kimsa segundonak qhepatjja, janiw mä chʼajjwäwikïkänti, jan ukasti mä akatjamat saytʼasïna. Nayrïr helicóptero ukax balsa ukan pata cubierta ukanw jalnaqäna, payïr helicópterox puerto ukar jalnaqäna, SPIR ukan mayni irnaqirinakapax ukankapxänwa. Ukat jankʼakiw sarjjapjjäna, botas ukanakajj cubiertan chʼalljjtayasisajj tama tamaw tantachasipjjäna. Ukatx helicópteronakax jilanakapamp chikaw aire ukan sartasipxäna, ukax balsa de seguimiento ukawa.
  
  Hayden jupax mä qawqha segundonakax uka equipo ukampix nayraqatar uñkatas jikxatasïna. "Kawkhantï jupajj jikjjataski uk yattanwa. Sala de motores ukat juk"ampinaka. Jichhakiw uk tukuyañäni" sasa.
  
  Jupanakax t"ijtapxäna, adrenalinax jan tupuñjam bombeata, ukatx Alligator ukax alaya cubiertan tácticas ukar mayjt"ayawaykaspas ukhamawa.
  
  RPG ukax thaya taypinw sillp"i, helicóptero ukamp ch"axwawayxi ukat phallawayi. Uka jamachʼix janiw kuns apnaqkänti, metalanakaw taqe tuqir tʼijtxäna, ninax chʼiyar cascoruw chʼamaktʼayäna, ukat qarjataw balsa patat jaquqanïna.
  
  "SPEAR t'ijt'aña" kamachiru.
  
  
  PUSI TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  Drake jupax helicóptero motoran mayjt"äwip ist"äna ukat jan uñakipt"asaw autox jupanakar jank"ak saraskäna uk yatïna. Ukajj jan wakiskchïnjja, cubierta taypin jalnaqkäna uka predadora chʼamajj jayarstʼatänwa, ukajj cheqaparjamaw jikjjatasïna.
  
  T"ijt"aña jan ukax jiwaña.
  
  Jupax amparapampiw anqäx punkur ch"allt"asïna, taqpach marco bisagranakapat ch"iyjasaw uka chiqankir chiqar jaquntatäna. Janchinakax jupar arknaqasaw t"ijtapxäna, liwxatasa, ch"allxtasa, makhatasisa ukat thaqhasa. Helicópterojj walpun uraqir purintäna, rotoranakapas chʼiyjatäjjänwa ukat metalat lurat cascopas tʼunjatäjjänwa. Taqi kunas ch"uqi ch"uqitxa, amparkama lanzanakampiw thaya taypin ch"iyjatäna, ukat jaljtapxäna. Balsajj khathattʼasïnwa ukat jachtʼasïna, umajj chʼeqa ukat kupi espumampiw chʼalljjtäna.
  
  Nina bolax mayni helicópteronakaruw jalxatäna, ukax jank"akiw acción evasiva ukar puri, q"uma suertew jan ch"axwañapatak jark"äna. Nina jawiranakax pata cubierta uksaruw ch"allxtayarakitayna, machaq nina naktäwinak utjayatayna, pinturanaka ukat metal postenakaruw carbonizado, pinturax ch"amakt"ayatayna. Jach"a rotor ukax Drake ch"iqa tuqir puntal ukar ch"allt"asaw qunt"asïna, pamparuw t"ijtäna taqi ch"amampiw mä akatjamat sayt"äna. Yaqha t"ijtir conchas ukanakax ventananak p"akjapxäna ukat marco ukarux ch"uqt"apxäna, mä axsarkañ ch"iyar ch"aphix bote lado chiqat mistusaw qutar mistuwayxäna. Drake jupax nina naktäwin llamkt"atap amuyasïna, kunawsatix junt"u umax jariqkäna ukhaxa, amparap patxaruw uñtäna ukat taqpach equipo ukarux qunt"ataw ikiskir uñjäna, Smith jupas Lauren patxan ikiskir uñjäna. Uka phallawix pasawayxänwa ukat jupanakax kutkatasiñ uñch"ukipxäna, ukatx Cocodrilox kunayman yänak nivel de completa locura ukar puriyatayna.
  
  Loquïña.
  
  Jutïr RPG ukax pachpa bote tuqiw sarawayxi, lanza cohetes ukanx jaltxataynawa ukatx chika taypinx cubiertas ukanakaruw t"unjatayna. Uka phallawix thuqt"asïnwa, kunawsatix mä conchax cubierta ukar ch"allt"äna, ukat juk"amp nina nakhantäwinakampi ukat jiwayir q"añunakampiw jupanak tuqir khitäna. Drakex jacht"asïna kunawsatix chimpunakax p"iqip ukat amparap ch"uqt"apkäna ukhaxa, samarañaw jikxatasïna kunatix llakix wali jakaskatap uñacht"ayäna. Mä juk"a pachax samañap katjañatakiw apst"asi, ukat jutïrin machaq muyuntat uñakipäna.
  
  Uka cubiertanjja, mä qʼañu pʼiyaw utjäna. Taqe cheqanwa walja lawanakajj utjäna. Mä kutix jist"antat chika pata cubierta taypinx chhullunkhampiw ninax jalsuwayxäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Thakejj qhanawa" sasa.
  
  -¡Jumatakikiwa! Lauren kullakajj niyaw arnaqasïna.
  
  "Ukat qhiparañamawa" sasaw Kenzix thuqt"äna, Dahl chachan amparapampiw jaquqanïna. "¿Sumakïtati, Torst?"
  
  "Jïsa, jïsa, walikïsktwa. Nayax sarxañ munta".
  
  Drake chachajj chika chʼamampiw saräna, taqe jakäwipan amtaskäna ukat sipansa jukʼamp amuytʼasisaw saräna. Qhepäjjapankir grupojj kawkirus saraskäna uk sum yatisaw tantachasipjjäna. Qhipa pachanxa, kunjamtï suykäna ukhama, Dal jupax amparapamp chikaw uñstäna.
  
  -¿Ukham lurasktanti, amigo?
  
  -Jiwasax maldito chiqaw sapxsma -sasa.
  
  Ukat machaq p"iya taypit jaltxapxäna, kayunakaw nayraqat jaltapxäna, nayranakapamp uñisirinak thaqhasa. Jupanakajj alaya cubiertaruw wal chʼalljjtayasipjjäna, jan kuna usuchjataw liwjjattʼasipjjäna, ukat pistolanakap yatichat sartasipjjäna.
  
  -¡Q"umacha! Drake jilatajj wal jachäna.
  
  Botas ukanakax qhipäxankir qala cubiertaruw ch"allt"asipxäna.
  
  Kenzix qhip qhipa purintäna, ukat Drakex uñjäna, nayraqatax manqhankir jach"a chaleco apsutapa ukat payïrix helicóptero ukan hélice ukan kimsa kayuni ch"iyjata chiqan base ukar muyuntatap uñjäna. Uka sueco jaqir uñtasax ajanupax jach"a jach"a tukusïnwa.
  
  -Jichhax -sasawa -sasawa, armanakajax utjitu -sasa.
  
  -Diosanakax yanapt"apxita -sasa.
  
  Jupanakax mäkiw barcor mantapxäna, Ramsés ukat Gator jupanakamp nuwasiñ apt"asipxäna. Uka balsajj sapa pachaw pasaskäna ukhajj jankʼak jiljjattäna. Isla Liberty ukax jilxattawayiwa, juk"amp juk"ampiw horizonte ukan uñstawayi.
  
  "¿Janit uka loco jaqejj estatuar jan purinkani uk amuyki?" Kinimakaxa wali samsutaynawa.
  
  -Jan ukham samti -sasawa Haydenax kutt"ayäna. -Jan samti -sasa.
  
  -Ay jïsa, nayax amuyasta -sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Janiw uka balsa chhaqtjjapkaniti" sasa. -Bahía ukaxa janiwa manq"añatakikiti... walikiwa, jumaxa yatisktawa kunsa.
  
  Jutïr cubiertanjja, qhepatjja, animalanakap jikjjatapjjäna. Ramses chachajj balsa apnaqkäna ukhajja, cocodrilojj punku uñjäna. Nayratpach locura ukar munataparjamaxa, bomba lurañ yatirix mä RPG ukaw apsuwayxi, ukax mä juk"a pachatakiw wakicht"awayi. Drake jupax janiw kuns kamachkänti, jachaqt"asis taqiniruw imantasipxañapatak arnaqasïna, ukatx misil ukax p"iqikamaw ferry chika taypin jalnaqäna, mä chhullunkhaya jaytawayi, Cocodrilo ukan maníaco larusiñapampix ch"iqiyatawa.
  
  "¿Jumax soooo ukar munasmati? ¿Jumax katjtati? ¡Niya jiwañaruw puripjjta!"
  
  Drake jupax uñch"ukisïnwa, niyas jupan patat Alligator ukar jikxatañataki, cohete qhipäxan t"ijtäna, cohete lanzadorap apt"ata. Cohete pachpaw balsa taypit tʼijtäna ukat qhipäxat mistuwayxäna, thayaruw phallarakïna. Uka cocodrilox lanza cohete ukarux Drake p"iqiparuw liwxatäna.
  
  Yorkshire markankir jaqix qunqurt"asisaw Ramesses chachax qhipharux muytaskäna, amparapax volanteruw jan amuyt"asis samart"äna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Niya qheptʼatäjjtawa" sasa.
  
  Drake jupax Cocodrilo ukarux purakaparuw ch"ankhampiw jawq"jatayna, ukampis ukax qhipäxar kutt"awayxänwa, wali jach"a armap liwxataskäna. Chiqpachansa, ukax mä juk"a pachaw uka equiporux qhiphartayäna. Janiw khitis ukham aycha thujrump ch"allt"asiñ munkänti, ukampis balsa manqhanx walja chiqaw utjäna, ukax Dahl ukat mayninakarux juk"amp maniobrañ yanapt"äna. Uka cocodrilojj chhuxriñchjasïna ukat kuttʼanïna, ukat Ramses sat príncipe terrorista sat prínciperuw chiqak tʼijtäna, jupax jichhax pistola semiautomática aptʼataw jikxatasïna. Drake jupax mä mochila Cocodrilo ukan qhipäxapar chint"at uñjäna.
  
  -Jan jark"atäki ukak qhiphart"ayaskta -sasawa Ramses chachajj arsüna.
  
  Mä amparapampiw vapor manqhar chʼalltʼasajja, mayni amparapampiw mä jukʼa mayjtʼayäna, ukat Isla Libertad uksaruw amtäna.
  
  "¿Kunjamsa jakasma uka toqet llakisiyätati?" -sasawa Drakexa uka contador qhipäxata säna. "¿Bazar markanxa? Jist'antaña? ¿Mä elaborado escapañ amta? ¿Kunas taqe ukanakajj utjäna?"
  
  "Ah, bazar ukax mä - ¿kunjams uñt"ayañaja - takeaway aljasiñakïnwa? Taqi akapachankir yänakajat qhispiyasiña. Castillo - despedida ukat tukuyañ sañ muni. Chiqansa, jumaw Nueva York markar chiqak autot irpapxitäna. Ukat escapañ amtax - jïsa, mä juk"a ch"amäxiwa, nayax iyawstwa. Ukampis ¿jichhax uñjtati? Jumax niyaw qhipt'awayxtaxa. Relojajj wali chʼamampiw sartaski" sasa.
  
  Drake chachajj janiw kuntï Ramses chachajj sañ munkäna uk sum yatkänti, ukampis kuntï sañ munkäna ukajj qhanaw amuyasïna. Imantat mistusax balas ukanakaw ruedas ukar jaquqanïna ukat jupanakar arknaqasaw t"ijtäna, equipopax jak"ankxänwa. Janiw jukʼamp parlañajj utjxaniti; ukax jupan tukuyañ anatäwipänwa. Ramses chachajj qheparuw kuttʼjjäna, wilajj amparapatwa mistunïna. Uka cocodrilojj balanakajj cuerpopar mantasaw arnaqasïna. Vidriox panpacha terroristanakaruw dentado spray ukamp ch"allt"äna.
  
  Drakex punku t"unjatäna ukat ukat liwxatasïna, marcot jaltxasa ukat wali ch"amampiw frenasïna, suertep maldecasa. Dahl jupax juparuw jaltawayxäna, Kenzi jupax jupan jak"apankänwa. Uka paninix ruedanakan utaparuw mantapxäna ukat jiwayañatakiw armanakap apthapipxäna. Ramses jupax paqallq kayuni, musculoso loco ukham taqi ch"amampiw jupanakamp jikisïna, sallqa allqamarir uñtat jachaqt"asis; sasaw jalnaqäna ukat jupanakarux ch"iqiyañ yant"äna.
  
  Dal jupax janiw ukanakx tolerkänti, brutal fuerza ukarux saykatawayi ukat taqi ch"axwawinak apt"asiwayi. Kenzix panpachaniruw thuqt"äna, Ramses-an flancos-aparux mä jan walt"ayir lobo ukham ch"allt"äna. Uka radical príncipex sueco jaqiruw atipt"äna. Uka hombro barcazajj Dahl jilataruw khathatiyäna. Jan iyawsañjam ch"aman amparanakaw sueco jaqirux kunkapat katjapxäna ukat chhuxriñchjasiñ qalltapxäna. Amparanakap jach"ar aptasax Dahl jupax chika thakhin katxaruñap jist"aratayna ukat jupa pachpaw mä katxarutayna; panpachaniw liwxatasipxäna ukat chhuxriñchjasipxirïna, jan maynis samsuñkama. Ramses jupax Dahl juparux muytayataynawa ukat pirqaruw kutt"ayatayna, ukampis sueco ukan reacción ukax mä jach"a jachaqt"asiwikiwa.
  
  Kenzix thayaruw jaltawayxäna, codop liwxatasinxa, ukax ch"amampiw jaquntäna, Ramses chachan wilamp mistur bala heridaparuw chiqak jaquqanïna. Janipuniw mä chʼakhampi ukham nuwasiñ tukuyañap suykänti, ukatwa uka chachajj arnaqaskäna ukhasa kunkapar chʼankhampiw jawqʼjäna, ukat nayranakapajj chʼiyjatäjjänwa.
  
  Ukat Ramses, wilamp ch"allt"ata, liwxatasinx jaltxataynawa, jupax chhuxriñchjasïna. Dahl chachajj tukuyañap amuyasajj antutjjänwa. Terroristax sueco jaqinakan nayranakaparuw uñch"ukiskäna, ukat janiw atipt"asiñ chimpunakax utjkänti.
  
  Ukat akham sasaw jachʼat arsüna: "Aka horasajj atipjañatak mä jukʼa tiempokïkaspas ukhamwa uñjä" sasa. "Ukat capitalismo chuyma p'akjaña".
  
  Jupax Cocodrilo ukar llamkt"añ munkaspas ukhamaw amparap luqtäna.
  
  Dahl jupax kutt"ayawayiwa. Uka balax Ramses chachan purakaparuw ch"allt"äna, ukat qhipäxar jaquntäna.
  
  Uka cocodrilojj jaltasaw Ramses sat cheqar jaqontäna.
  
  Príncipe Terrorista ukax jaquqanir Cocodrilo ukan qhipäxapar chint"at mochila ukarux katjañ atipjatayna, amparapampiw ch"uxña alambre uñacht"ayat katxarutayna, kunawsatix panpachanix t"unjatäpkän ukhaxa.
  
  Kenzix nayrar sartawayiwa, alambre katxaruta amparaparuw amparapamp uñt"ayasïna, uka armax amparapankänwa, ukax wali suma armapawa, mä qhuru katana. Cuchillapax jank"akiw khuchhuqasïna, Ramses chachan amparap amparapamp khuchhuqäna, ukat terroristax wali musphataw uñnaqäna.
  
  Amparax Cocodrilo ukamp chikaw pampar ch"allt"äna, ukampis amparanakapax wali ch"uxña alambren jichhax jist"arat tukuñap katxarutayna.
  
  -Jan jan walt"awinakani -sasawa Ramses jupax chhuxriñchjasïna. "Ukham nayar atacañax chiqawa. Relojajj janiw chʼoqtʼaskänti. Ukampis..." Jupax espasmo ukanïnwa, purakapat, amparapat ukat ch"iqa amparapat wilax jank"akiw mistunïna.
  
  -Aka...ukax...jichhax lurasiski.
  
  
  PUSI TUNKA PHISQA JALJA
  
  
  Drakex pamparuw jalnaqäna, Cocodrilox purakaparuw liwxatäna, kunawsatix locox wilamp phuqhantat cubiertaruw chhuxriñchjasïna. Dahl jupax jak"aparuw jaquntatäna, llaki, axsarañ ukat nayratpach amuyt"äwinakaw taqpach ajanupan qillqt"ata. Correajj hebillatänwa, ukampis Drake chachajj mä ratukiw jistʼaräna, ukatsti metalat lurat cajajj qʼañu materialat qhespiyäna.
  
  Jupanak nayraqatanjja, mä cuenta regresiva ukaw saytʼatäskäna, uka wila numeronakajj lliphipirïnwa, qonqorinakap manqhan pampar wilamp chʼalljjtayat wilanakjamaw jan wali ukat ajjsarkañarakïnwa.
  
  -Pusaq tunka minutonakawa -sasawa Hayden kullakaxa nayraqata arsüna, arupaxa amukt"ataynawa. "Janiw ukampi anattʼañamäkiti, Drake. Jichhax uka yänak desarmapxam" sasa.
  
  Drake jupax niyaw bomba muytaskäna, kunjamatix qhipa kutix luraskäna ukhama. Kinimakax mä cuchillo abierto de utilidad ukx churäna, ukax t"aqanuqäna, wali amuyumpiw sarnaqäna, walja booby trampas ukanakat amuyasisa, Gator ukham bomba lurañ yatirix sartayaspawa. Uka loco terroristat uka aparato apsuskäna ukhajja, Aliciaruw uñkatarakïna.
  
  "Janiw yaqha aru" sasaw uka jaqirux axilas manqhat katthapisin aynachtʼayäna. Ukham jaqi jiwayir jaqitxa janiw khuyaptʼayasiñax utjkaspati.
  
  Mä chʼaman amparapampiw uka bomban nayrïr panelap apsuwayjjäna. Ukarux chʼuxña alambrenakaw chʼuqtʼatäna, jan waliw chʼallxtasïna.
  
  "Akax janiw mä fucking tubo bomba ukhamäkiti" sasaw Dahl jupax jiskht"äna. "Amuyasitawa".
  
  Drake chachajj amigopar sum uñkatañatakiw mä jukʼa saytʼasïna. "¿Ukham lurañ munasmati?"
  
  "Ukat ukax lanzamiento ukanx responsabilidad ukax utjañapawa? Janiw cheqpachäkiti. Janiwa."
  
  Drake chachajj alaya lakap chʼakhutayna, taqe kunatï ukan utjkäna ukanak sum yatïna. Uka lliphipir jakthapiwix sapa kutiw amtayäna, kuna pachas juk"a pachakiw utjäna.
  
  Hayden jilatajj Moore sat jilataruw jawsäna. Kinimakax sapürunakan jawsatayna. Maynix NEST sasaw sutichäna. Drake chachajj uka aparato uñchʼukiskäna ukhajja, taqe kunaw amuytʼasïna ukat yatiyäwinakajj jankʼakiw mantanïna.
  
  Dahl chachajj akham sasaw ewjjtʼäna: "Mayampiw alambrenak jaqontañama" sasa.
  
  -Wali risqiwa -sasa.
  
  "Nayax amuyta, janiw kuna sensor de movimiento ukax utjkiti aka kutix, kunjams Alligator ukax t"ijtäna ukarjam uñjasa".
  
  "Waliki. Ukat janiw trineo amuyum wasitat apnaqañjamäkiti".
  
  "¿Circuito tʼunjaña?"
  
  "Ukanwa jan waltʼäwix utji. Jupanakax nayratpach machaq yänak apnaqapxi - alambre-safe. Ukat aka bastardox chiqpachapuniwa. Nayatï ukar mantaskä ukhajja, inas yanaptʼchispa" sasa.
  
  Alicia kullakajj irnaqkäna ukhajj uka cocodrilojj uka jakʼankir cuartotjja, jan oraqenjam arunak arsüna. Janiw jaya pachax p"iqip p"akjat punkut ch"allt"asïna. "Jupax siwa, bombax chiqpachans mä interruptor de manipulación ukaniwa". Jupax amparap luqxatäna. "Ukampis ukapachax ukham luraspänwa sasaw amuyta".
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Janiw tiempojj utjkiti. -Janiwa pachaxa utjkiti, maldición -sasa.
  
  Drake chachajj uka tiempor uñkatasaw uñchʼukïna. Jupanakax kimsa tunk phisqhan minutos ukjax utjxapxänwa. Jupajj chhullunkhanakaparuw qhepar jaqontäna. "Maldita, janiw uka risgo apsuñjamäkiti. ?"
  
  "Phisqa minutos máximo" sasaw Kinimakax säna, kunawsatix helicópteros ukanakax kawkhantix utjki ukanx balsa ukan cubiertas ukar jaquntapxäna. Yaqhipanakax mä juk"a alturuw jaltxapxäna, kunapachatix qhispiyirinakax saltapxäna. "Ukampis jan chʼamanïpkaspa ukhajja, ¿kamachasmasa?"
  
  "¿Kunjamarak bahía ukar jaquntañaxa?" Lauren kullakajj akham sasaw ewjjtʼäna.
  
  Hayden jilatajj Moore jilatarojj akham sasaw jisktʼäna: "Suma amuytʼäwi, ukampis wali jiskʼakiwa" sasa. "Q"añuchata umax markaruw ch"allt"aspa".
  
  Drakex nayraqatar qhipäxar ch"allxtasïna, loqtañ tuqit lup"isa, ukat Dahl chachan nayraparuw katjäna. Suecia markankir jaqix pachpa amuyunïtaynawa, uk yatïna. Uñnaqapampiw chiqak ukat jan chʼamäki uka tuqit parltʼasipxäna.
  
  Jiwasax uk luraraksnawa. Ukhamakiwa.
  
  Jiwasax juykhüksnawa. Kunas pasani ukax janiw yatiskiti. Mä kutix qalltawayxi ukhax janiw kutt"añax utjkiti. Mä thaknam sarapjjerïta.
  
  Ukhamajj ¿kunsa suyaskta? Sartam tayka
  
  Drake chachajj Dahl chachan nayranakapan jan waltʼäwip uñjasajj cheqaptayasïna. Wali samsusaw fusilapar chintʼasïna, pistolanakap fundar uchasïna ukat mochilapat mä bomba nuclear apsüna. Hayden jilatajj jachʼa nayranakapampiw uñchʼukiskäna, wali yatiñampiw ñikʼutap chʼoqtʼasïna.
  
  "¿Kunsa jumajj luraskta?"
  
  -Jumax sum yatta kuntix lurapkta ukxa -sasa.
  
  "Seguro distancianakax inas jan kikipäkchiti. Jumanakataki, nayax sañ muntwa" sasa.
  
  -Ukhamaxa janiwa lurapkaniti -sasa. Drake jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Ukampis taqiniw yattanxa mä thakhikiw aka markar qhispiyañatakix utji".
  
  Drake chachajj mä bomba nuclear toqew sartayäna, ukat Dahl chachajj nayrar sartarakïnwa. Alicia kullakajj yaqha wali valorani tiempotakiw jarkʼäna.
  
  "¿Mä jampʼattʼasis sarjjtati? Janiw akax jakäwijan mä jukʼa tiempokïñapäkiti" sasa.
  
  -Nayax musphart"twa jumax janiw juk"amp jisk"a utanakanïktati -sasa.
  
  "Nayaw amuyujat mä waynarux descuento churaskta, jupax nayatakix wali askiwa sasaw amuyayäta, jupampiw chhuxriñchjasirïta, ukat niya llätunk minutos ukjatx aburritätwa."
  
  -Ay suma -sasa. Ukhamajj mä qhawqha tiempot jikisiñäni" sasa.
  
  Alicia kullakajj nayranakapamp katthapïna, ukat mayni cuerpopsa qʼal amuktʼayäna. "Jichhax kutt'anipxam".
  
  Hayden kullakax Drake ukat Dahl ukanakamp chikaw chhuxriñchjasïna, jank"akiw aruskipt"äna, Moore jupat yatiyawinak yatiyarakïna, ukat khitinakatix nayrïr yanapt"äwinak churapkaspän ukanakaruw uñjarakïna.
  
  "Uka bombax phisqa llätunk kilotones ukha carga útil ukaniwa sapxiwa. Volumen, peso ukat jankʼak chhaqtjjani uk amuytʼasa..." sasaw mä jukʼa samartʼäna. "Seguro manqhaxa waranqa llätunka pataka kayuniwa..."
  
  Drake chachajj istʼänwa, ukampis jakʼankir escaleranakatwa pata cubiertaruw pʼeqep makatäna. Ukat jakʼachasir mä pilotoruw akham säna: "Juman utjkistu uka helicóptero jukʼamp jayaruw munasispa" sasa. "Maldita juma pachpa. Janiw kuna llakt"asiñas utjkiti. Uka maldito llavenak churapxita" sasa.
  
  -Jiwasax janiw- -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sasaw arsüna. "Jïsa, tunka llatunkan patak kayuniw taqi uka radiación neutralizañataki, JACK kamachirjama. Infierno, quta thiyat llätunk tunk kilometronak sarañaw wakisi" sasa.
  
  Drake chachajja, bombajj metalat lurat cajapajj amparanakap chʼoqtʼat chʼuñut mä jukʼa liwxatatap amuyasïna. "Kimsa tunka minutonakatxa? Ukajj janiw paskaniti. ¿Kuna yaqhampis utji?"
  
  Hayden jilatajj janiw kuns istʼaskänti. "Janiw kunas utjkiti, Drake. Jupanakax janiw kunas utjkiti -sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Jichhajj aka trineojj suma uñnaqtʼanïñwa qalltaski.
  
  Drake jupax Alicia kullakaruw jank"ak pasañ uñjäna, pata cubierta tuqiruw saraskäna ukat quta uñch"ukiskäna. ¿Kunsa uka anqan thaqkäna?
  
  Pilotojj jakʼachasïna, mä aparato Bluetooth sat aparatojj cascopan basepanwa qhantʼäna. "Ejército ukanx juk"amp jaya maldito helicóptero ukaw utjistu" sasaw arsüna. "Campana SuperCobra ukax mä jach"a uñacht"äwiwa. Pä patak kilometronak mä horar thaqtʼasïta" sasa.
  
  Drake chachajj Hayden jilataruw uñtäna. "¿Ukajj walikïskiti?"
  
  "Nayax jïsa sasaw amuyta". Jupax p"iqipanx mä qawqha calculaciones mentales aritméticas ukanakaw luratayna. -Suyt"am, akax janiw ukhamäkaspati -sasa.
  
  Drakex nuke ukarux ch"amakt"äna, wila jakhüwinakax wali ch"iyar ch"iyar ch"iyar uñtatänwa, Dahl jupax jupan jak"apankänwa. -¡Jichhaxa!
  
  -Llatunk tunka millas -sasawa t"ijtkasaxa säna. "Jïsa, jumajj uk lurasmawa. Ukampis ukax jumarux jaytxarakïtamwa... kimsa minutos infierno ukat mistuñataki. ¡Janiw phallañ chiqat qhispipkätati!"
  
  Drake jupax Super Cobra ukarux jan juk"ampiruw jak"achasïna, gris contornos elegantes, torretas, kimsa cañones, bahías de misiles ukat lanzadores Hellfire ukanakar katuqasa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Walikiwa" sasa.
  
  -Drake -sasawa Hayden jupax jark"äna. "Mä bomba nuclear jan kuna usun jaquntatäkchisa, uka phallawix t"unjapxätamwa".
  
  Yorkshire markankir chachajj akham sänwa: "Ukhamajj tiempo ina chʼusar aptʼasiñ jaytapjjamti" sasa. "¿Janitï juma, jan ukax Moore, jan ukax p"iqiman khitis yaqha tuqit yatipkta?"
  
  Hayden chachajj Moore chachajj sapa kuti yatiykäna uka datonaka, ewjjtʼanaka ukat yatiñanak istʼäna. Drake jupax balsax jach"a oladanakan ch"allxtatap amuyasïna, Manhattan markan siluetanakap jak"at uñjarakïnwa, ukat jaqinakan nayratpach jakäwipar kutt"anipki ukanakan hormiga ukham ch"axwawinakapsa amuyarakïnwa. Ch"axwañ barconaka, botes rápidos ukat helicópteros ukanakax taqi chiqanw utjäna, waljaniw apnaqapxäna, jupanakax uka uru qhispiyañatakix jakäwinakap apt"asipxañapänwa.
  
  Ukampis taqe kunas pärukiw purinïna.
  
  Drake ukat Dahl jupanakax SuperCobra ukaruw mantapxäna, ukat mä curso de choque control ukaruw puripxäna, ukax piloto mistxataynawa.
  
  -Suma suyt"äwi -sasawa sarxasa säna. "Ukat suma suerte".
  
  
  PUSI TUNKA SUXTAÑA JALJA
  
  
  Drake jupax Dahl juparux nuke ukx mä juk"a jachaqt"asisaw katuyäna. "Amuyawayta inas uka jach"añchäw lurañ munaraksta, compañero."
  
  Sueco jaqix bomba apthapisinx helicóptero qhipäxaruw makhatäna. -Janiw nayax chiqap thakhinjam apnaqañamatak atiniskti -sasa.
  
  "Janiw mä autokïkiti. Ukat jumat sipansa jukʼamp sum auto apnaqañ yatta sasaw nayratpach uttʼayapjjta sasaw cheqapuni amuyasta" sasa.
  
  -¿Kunatsa akaxa? Janiw ukham amtaskti" sasa.
  
  -Nayaxa aymara jaqitwa. Jumax janiw ukhamäktati -sasa.
  
  "¿Ukat ¿kunas chiqpachapunix uka markampix mayakïpacha?" Dahl jupax mä sillun liwxatasïna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Pedigrí" sasa. "Stuart sat chachan akham siwa: Hamilton sat jilataw ukham luräna. Chawlla katuña. Wutuna. Qullu. Ukat jukʼampinaka. Suecia markax Fórmula Uno ukan atipt"añarux juk"amp jak"achasiwayi, kunapachatix Finlandia markax nayrïr chimpuntäna".
  
  Dahl chachajj larusisaw chintʼasïna, ukat chʼiyar metalat lurat caja qonqoripar samartʼayasaw punku jistʼantäna. "Janiw ukham jachʼat parlañamäkiti, Drake. Uka bombajj "jan kuna jan walïki" uka sensoramp uchatäspawa" sasa.
  
  -Ukhamaxa niyaw chhuxriñchjasipxtanxa.
  
  Engranaje sat thujru jaquntasaw helicóptero balsa taypit jayarstʼayäna, ukhamat alaxpachax qhanäñapataki. Inti qhanapax qhipäxapanx qhant"äna ukat markan millones de reflexivos superficies ukanakat qhant"äna, kunatsa ukham lurapxi uk mä juk"a amtayäna. Jupar uñkatat ajanunakax respetompiw cubierta manqhat uñchʼukipxäna, jupanakatxa waljaniw amigonakapasa familiapasa, equipo masinakapasa. Kenzi ukat Mai jupanakax amparat amparat sayt"asipxäna, ajanunakapax janiw kuns uñacht"ayatäkänti, ukampis israelí jaqiw qhiparux jachaqt"ayäna.
  
  Jupax relojap ch"allt"asisaw lakapamp säna: Move the fuck on.
  
  Aliciax janiw kawkhans uñjaskänti, janirakiw Bo. Drake jupax pallapallanakan helicóptero ukarux olas ukanakat juk"amp jisk"aruw khitäna, Atlántico uksat chiqak sarañataki. Thayanakax thakip chiqancht"äna, ukat sapa liwxatasinx intix qhant"äna. Horizontes ukanakax taqi chiqaruw jalnaqäna, ch"iyar azul alaxpachan bóvedas ukanakax qutanakan wali muspharkañ jach"a uraqinakapamp chikaw ch"axwapxäna. Jupanakan qhipäxankir horizonte épico ukax chhaqtawayxänwa, kunawsatix minutos ukat segundos ukanakax juk"at juk"at cero ukar jak"achasïna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Tunka phisqhani minutonaka" sasa.
  
  Drake chachajj odómetro uñkatasïna. -Chiqpachansa horarioparjamawa -sasa.
  
  "¿Qhawqha tiempos utjani?"
  
  -Kimsa minuto -sasawa Drakexa amparap aytäna. Plus jan ukax minus.
  
  "¿Qhawqha millas ukaxa?"
  
  "¿Pä patak millas horasa? Niya paqallqu" sasa.
  
  Dahl jupax mä suyt"äwin ajanuparuw uñacht"ayäna. "Janiw jani askikiti".
  
  -Mä perfecto pachanxa -sasawa Drakexa amparap luqxatäna. "Janiw maniobras de giro, aceleración, ataque de tiburones ukanakax utjkiti. Kuna infiernos yaqhax ukan jaquntapxitu" sasa.
  
  "¿Aka yäx inflable ukaniti?" Dahl chachajj uñchʼukiskäna, amparanakapamp bomba nuclear sat cheqar wali chʼamampiw katthapïna.
  
  -Ukham lurasispa ukhaxa, janiw kawkhans jikxatasi ukx yatkti. Drake chachajj relojap uñkatasïna.
  
  Tunka payan minutos janïr phallañapataki.
  
  "Wakicht'atäñamawa".
  
  -Sapa kutiw ukhama -sasa.
  
  -Apuestastwa, jichhürun sartasax janiw ukham lurañ suyktati -sasa.
  
  "Kuna? ¿Nueva York markar qhispiyañatakix Océano Atlántico uksar bomba nuclear jaquntañax wakisispati? ¿Jan ukax Cuerpo de Marines ukan helicóptero ukankasin nayraqatar nayraqatar parltʼañacha?"
  
  -Walikiwa, panpachaniwa -sasa.
  
  -Nayrïr chiqax amuyujaruw purinitu -sasa.
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna, janiw jachaqt"asitap imantañjamäkänti. "Chiqpachansa ukham pasäna. Jumax Torsten Dahl, jach"a heroe satawa".
  
  Sueco jaqix mä segundokiw nuke ukar katxaruñap jist"aratayna, Drake-n amparapamp mä ampar uchañataki. "Ukat jumax Drake, Matt Drake, juk"amp suma uñjir jaqit uñt"ata. Janiw qhawqsa imantañatak chʼamachasiñas wakiskiti" sasa.
  
  "¿Uka bomba nuclear jaquntañatakejj wakichtʼatätati?"
  
  "Chiqpachansa ukhamawa, jumax Norte tuqinkir loqhe jaqïtawa."
  
  Drake jupax helicóptero ukarux ch"allt"asiñapatakiw wayt"äna, nayraqatax wali ch"amampiw nayrax gris ch"uxña ch"uxñaruw p"iqinchäna. Dahl chachajj qhepa punku jistʼaräna, ukat jukʼamp suma cheqar mantañatakiw kuttʼäna. Mä jawira thayax SuperCobra ukanw jalxatäna. Drake chachajj control palot jukʼamp chʼamampiw katthapïna ukat pedalonakaruw chʼalljjtayasïna, ukat jankʼakiw jaquqanïna. Dahl chachajj qhep qhepa kutiw uka bomba nuclear ukar apayäna. Oladas ukanakax walpun ch"allxtapxäna ukat ch"axwapxäna ukat jan mayjt"ir salpicaduranak jupanak tuqir apayapxäna, janq"u espuma lliphipir intin qhanan k"ajkir chispanakamp ch"allt"ata. Sapa muskulunak ch"amanchasa, Drakex qhipharux wali ch"amampiw jaltxatayna, halo ukar ch"allt"asa ukat p"iqip muytayatayna Dal jupax metal cajat lurat arma qhipa t"unjañ punkut jaqunukutap uñjañataki.
  
  Ukax oladanakaruw jaquqanïna, mä bomba giratorio ukax umaruw jasakiw mantawayi kunatix jisk"a alturaruw mistuwayxi, yaqha seguro thakhiw sensor a prueba de manipulación ukax neutral ukhamakïñapataki. Drake jupax jank"akiw thakhit apsuwayxäna, olas ukanakanx wali jisk"aruw liwxatäna, ukat patines ukanakaparuw ch"allxtayäna, janiw pachax ina ch"usar apt"askänti, ukat helicóptero ukarux juk"a chiqawj churäna, mä ch"axwäwix utjaspa ukhax jaquntatäñapataki.
  
  Dahl chachajj jupan relojap uñakipäna.
  
  Pä minutonaka.
  
  -Chakimxa alayaru uchañama -sasa.
  
  Drakex niyaw wasitat arsüna, janiw chiqpachans auto apnaqkti, jan ukasti, uka jamach"ix kunjamtï t"ijt"añjamäki ukhamarjam t"ijtañapatakiw chuym churatayna, sueco jaqix presión ukak apsuski uk yatisa. Jichhax taqi kunas segundos ukjaruw puriwayi - kuna pachatix janïr mä explosión nuclear ukax utjkän uka pacha, kilómetros ukanakax radio de explosión ukanx apsutäna, qawqha pachas jakäwipax utjäna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Tunka llatunkani segundonaka" sasa.
  
  Drake jupax infiernoruw wakicht"asïna. -Wali sumapunïnwa, masi -sasa.
  
  Tunka... llätunka...
  
  -Jichhakiw jikisiñäni, Yorkie -sasa.
  
  Suxta... phisqa... pusi...
  
  "Janiwa, jumatix jan amuytʼasir jaqimar uñjä ukhaxa..."
  
  Ch'usa.
  
  
  PUSI tunka paqallquni JALJA
  
  
  Drake ukat Dahl jupanakax janiw kuns uñjapkänti qalltan uma manqhan phallatapatxa, ukampis qhipäxankir qutat mistur uma pirqax chuymanakapar ch"allxtayañatakiw wakisïna. Mä liquido hongo qinayaxa waranq waranqa kayunak thayaruw ch"allt"i, taqi kunas chhaqtayi, intix pachpa umamp chhaqhayañ yant"kaspa ukhamaw atmosfera tuqirux t"ijti. Mä cúpula de spray ukaw jilxattawayi, ukax olas de choque ukan nayrïr uñstawipawa, mä esférico qinaya, jach"a olas superficiales ukat mä ola base ukax phisqa patak metros jila alturaruw jilxattawayi.
  
  Uka phallañ olax janiw sayt"ayañjamäkänti, ukax jaqin lurat ch"amaw naturaleza, energía descomposición. Ukax helicóptero qhipäxaruw martillomp ch"allt"ata, Drake-rux mä jan wali jach"a jaqin amparapamp ch"allt"atap amuyayäna. Niya jankʼakiw helicópterojj bucear sarawayjjäna, sartasïna ukat ladopar kuttʼjjarakïna. Drake p"iqipax metalar ch"allt"asïna. Dal chachajj mä jan wali anun jaqontat trapo muñecar uñtataw chʼamaktʼäna.
  
  Helicópterox khathatitaynawa ukat liwxatasïna, mä jan tukuskir phallawimpiw ch"allxtatäna, mä ola dinámica. Walja kutiw muyuntäna, hélices ukanakapas jukʼampiw jukʼampi jukʼampi, cascopas liwjjatasïna. Qhepäjjatjja, mä jachʼa uma cortinajj jiljjattaskakïnwa, uka cortinajj mä titánico chʼamampiw irpata. Drake jupax taqi ch"amampiw ch"amanchasïna, jan amuyt"asis sarnaqañataki, destinopat taqi kuns apnaqañ jaytawayi ukat katxaruñatakikiw ch"amachasïna, jan ikiñapataki ukat taqpachan qhiparañataki.
  
  Tiempox janiw kunäxänti, ukat uka phallawi manqhanx walja horanakaw liwxatasipxaspäna ukat thuqt"asipxaspäna, ukampis ukax pasañkamaw ukat jupanakax olapankapxäna ukhakiw chiqpach jan walt"awinakax t"unjir ch"amapampix qhanstawayxäna.
  
  Helicópterox niyas p"iqit ch"allxtataw Atlántico uksa tuqir t"ijtäna.
  
  Drake chachajj jan kuns kamachtʼasaw chʼamachasiñatak wakichtʼasïna, kunattejj uka jan waltʼäwit qhespipkchïnsa, janiw balsa salvavidas, chaleco salvavidas ukanakas utjkänti, janiw qhespiyasiñ suytʼäwinïpkänti, uk yatïna. Kunjamatsa taqi ch"amapampi katxaruñatakix wali amuyt"asisaw qutar chhaqtxapxirïna.
  
  
  PUSI tunka llatunkani JANK"A
  
  
  Aliciax Drake-rux p"iqipan conexión luraskir uñjäna, niya kimsa segundos jupat qhipat. Dal jupax ukhamarakiwa. Chachanakax k"achat k"achat sarnaqapxirïna, ukampis jupax janipuniw uk yatiykänti. Yaqhep yänak reservañajj jukʼamp askïnwa. Kunjamtï mayninakax amuyapkäna, ukat Hayden jupax Moore ukat gobiernon masinakapar iwxt"añatakiw uñt"ayasïna, Aliciax mä jan walt"äwin yatïna, jan kuna jan walt"äwinakax utjki uka kamachix taqiniruw jutir chika horatakix wali t"aqhisiyapxani. Drakex helicóptero ukar amparanakap katxaruñatakiw irnaqäna, Aliciax uñkatasiñapsa ukat yaqha tuqiruw uñch"ukiñapsa mayjt"ayäna.
  
  Helicópterox t"unjatäñapänwa, jupax uk yatïna, ukhamax qhan ajlliwix yaqha jamach"imp thaqhañax janiw kuna amuyunikïkänti. Ukampis helicópteropajj pä patak kilometronakwa mä horar saraspäna ukhajja...
  
  Aliciax Bo-rux mä chiqaruw irpäna, amtap qhanañcht"äna, ukatx mä pallapallaruw jikxatäna, jupax Guardia Costera de Estados Unidos ukar uñt"ayäna.
  
  "¿Kunas jukʼamp jaya barcomajja?"
  
  Drake jupax jaltxatayna ukhax Aliciax cubierta manqhar saraqasinx mä jank"ak convertido Defender-class cutter ukar jaltawayxänwa, llätunk tunk millas jilaw mä horarux puri. Kunjamtï uwijanakjam tripulacionat maynïrejj siskänjja, mä qhawqha mayjtʼäwinakaw lurasïna, ukanakajj inas barcon patak jila velocidadapar jiltayarakchïna jan ukajj jan ukhamäkchïnti. Kunapachatï Alicia kullakajj mä qhawqha jiskʼa arunakampi kuntï lurañ munkäna uk jupanakar yatiyäna ukhajja, ukankir taqe chachanakajj qheparañwa yanaptʼañ munapjjäna.
  
  Mä qawqha minutonakatjja, Defensor sat barcojj wali jachʼatwa arnaqasïna, cascopampiw olas ukanakar khuchhuqäna, ukat jan jarkʼat phallawimpi ukat purinipkäna uka horasamp chika chʼama tukuñ yantʼäna.
  
  Kunjamtï Aliciax jupanakar siskänxa: "Mä explosión nuclear ukar t"ijtxapxta, waynanaka. Ciruelanakamat katxarupxam -sasa.
  
  Ukat amuyapkchïnsa jan amuyapkchïnjja, uka equipojj barcot mä máxima velocidad apsupjjäna. Oladas ukar muyuntasa, jupanakar ch"amanchasa, Defensor-clase barcox taqi kunatix utjkän ukanak churäna. Alicia, nudillonakapax janq"u ukat ajanupax janq"u, salón manqhan barandillat katthapisinx ventananakat uñch"ukiskäna. GPS ukax helicóptero ukan saräwip uñacht"ayäna, transpondedor ukan señalap apthapisaw uñacht"ayäna. Uka barcon irnaqirinakax sapa kutiw kuna pachas mayjt"awayi uk amuyt"apxirïna, ukat pä tunk minutos ukjaruw jisk"achapxta, ukatx tunka llatunkan minutonakaruw jisk"achapxta sasaw sapxirïna.
  
  Tunka paqallquni.
  
  Wali jaya pachanakawa. Alicia kullakajj barandillat katthapïna ukat Beau kullakajj amparapat katthapïna ukhajja, liwxatasïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Ukajj walikïskaniwa" sasa. -Jiwasax uka uru qhispiyañäni -sasa.
  
  Botejj kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw tʼijtäna, jankʼak saraskir helicópteroruw arknaqäna, panpachaniw muspharkañ arknaqapjjäna, ukajj janiw jichhakam paskänti. Horizontejj sapa kuti mayjtʼir línea ukhamänwa, janipuniw cheqa linea ukhamäkänti. Ekipox ch"uñump ch"uñump ch"uñuntasipxäna ukat yatiñanakapan manqhaparuw ch"allt"asipxäna. Botejj jan uñtʼat territorioruw mantaskäna, motoranakapajj wali chʼamanïpjjänwa, jakasipkaspa ukhamänwa.
  
  Kunawsatix capitanax Alicia tuqir kutt"käna ukhax niyaw mä espiral qinayax horizonte ukan uñjäna, janiw sinti jayankkänti, jan ukasti Drake ukat Dahl jupanakan helicópteropat sipans juk"amp jayaruw uñjäna. Defensor acelerador ukax mä jach"a uma ch"allt"awiruw q"al ch"allxtäna, uka ola de explosión ukar jak"achasisin uñjäna, ukaruw ch"allt"äna ukat p"akjarakïnwa, sapa perno ukarux ch"allxtayäna, ukax estructurap katxarutayna. Jayanxa, mä jach"a janq"u uma anillo uñjasiskäna, uka uñjawixa Alicia kullakaruxa mä segunda kuti samañapsa apaqäna.
  
  Ukampis mä segundotakikïnwa.
  
  -Kutt"asim -sasawa samsuwayxäna, Drake ukat Dahl jupanakax jichhax niyaw uñisir umanakar ch"allt"asipxañapatak amuyasïna. "¡Kutt"asim, sarxam, sarxam!"
  
  
  * * * .
  
  
  Yaqha tunka kimsani minutonakaw uka ch"axwäw chiqar puriñkamax munasïna. Aliciax wakicht"atäxänwa, mä chaleco salvavidas cuerpopar chint"ata ukat yaqha chaleco amparapar chint"ata. Beau kullakajj chikat tunka jila tripulantenakampiw jupan jakʼapankäna, nayranakapampejj umaruw escanearïna. Nayrïr q"añunak jikxatapkän ukax mä hélice ukan ch"uqi ch"uqi ch"uqimp ch"uñump ch"uñuntata, payïrix taqpach ch"usawjawa. Uka qhepatjja, jan chhaqtkäna uka cheqanakajj jukʼampiw uñstäna, mä racimo ukham pasapjjarakïna.
  
  Ukampis janiw Drake jan ukax Dahl ukanakax utjkiti.
  
  Aliciax oladanakaruw uñch"ukiskäna, inti jalsun sayt"atäna, ukampis ch"amaka infiernon jakasïna. Destinox uka pä heroes ukanakax Nueva York markar qhispiyapxaspäna ukat uka phallatapat qhispipxaspa sasin amtaspäna, ukat Atlántico uksan chhaqtxapxaspäna ukhaxa, janiw ukax askichañjamäkänti. Minutonakajj pasawayjjänwa. Resuranakajj pasawayjjänwa. Janiw khitis mä arus arskänti ni mä pulgadas kuyntʼaskänti. Wakisispa ukhajj arumkamaw qheparapjjani.
  
  Radiojj sapa kutiw chʼiyjasïna. Haydenan jiskt"asir arupa. Ukat Moore ukat Smith jupanakax yaqha chiqankapxiwa. Kensi kullakas arsüna. Mä juk"a pachanakax ch"axwawinakan k"achat k"achat pasawayxäna, juk"amp axsarañamp. Ukax juk"amp pachaw sarantawayxi...
  
  Bo jupax kayu puntapampiw sartasïna, kunatix ola ladopan kunas jutaskir uñjäna. Jupajj ukaruw uñachtʼayäna ukat uka jisktʼaruw arut arsüna. Ukat Aliciax uñjarakïnwa, mä muspharkañ ch"iyar masax juk"at juk"at sarnaqäna.
  
  "Kraken ukax ukhamächi ukhaxa" sasaw jila partex jiskʼat arsüna, janiw kuntï siskäna uk amuyaskänti. -Nayax aka chiqat sarxäwa -sasa.
  
  Capitanajj uka toqeruw barcor irpäna, ukhamatwa formulariojj sum amuytʼasiñapatak yanaptʼäna. Mä qawqha minutonakaw sarawayxäna ukat mä juk"a jaltxataynawa, ukampis Aliciax nayranakap ch"allxtayäna ukhax pä janchiw jan ch"amakt"ayañatak mayacht"at uñjasïna, ukat wali umamp jalnaqir piloton asientoparuw chint"ata. Umaruw mantañamp chhaqhayañamp ch"axwäwix qhipïr tuqir jaquntatäkaspas ukhamaw amuyasïna, ukatwa Aliciax Jark"aqir jaqirux jank"ak sartañapatak achikt"äna.
  
  Ukat qutaruw jaltawayxäna.
  
  qala chuymampiw nadasajj uka saltʼir masat katjjarusajj chʼalljjtayasïna, ukhamatwa uk amuytʼañ yantʼäna. Mä ajanuwa turkatayna.
  
  "Dal sat chachajja. ¿Jumajj walikïsktati? ¿Drake sat chachajj kawkins jikjjatasi?
  
  "Abrigojan chuymanakapat katxarusa. Kunjamatix nayrax lurapxirïk ukhama".
  
  Kunapachatï umax Dahl-ar uma taypin turkatayna ukhaxa, payïr ajanupaw uñjasïna, maynix chalecopan qhipäxaparuw chʼallxtasïna.
  
  -Walikiwa, jumanakax paninix maldito sumakiw mayacht"asipxtaxa -sasawa Aliciax protesta lurasax jisk"achasïna. "Janiw yanap mayiñamatak jawsatamxa, janiw muspharkañäkiti. ¿Yaqha tunka minutonak churapxäma jan ukax jukʼampi?"
  
  Drake chachan khathati amparapajj uma taypit sartasïna. "Janiw sapakïkiti. Wila quta chikat manqʼantatäkaspas ukhamwa amuyasta" sasa.
  
  "Ukat chhaqtxañäni sasaw amuyta" sasaw Dahl chachax samsuwayäna, mä jukʼa tiempo janïr piloton asientopax qhipäxar jaquntatäkäna ukat pʼiqipax uma manqhar chhaqtxäna.
  
  Guardia Costera ukan barcopax kunjamtï jan axsaraskäna ukhamarjamaw jakʼachasïna. -¿Taqi kunas jupanakatakix walikïskiti? arunakax arnaqasipxäna.
  
  Alicia kullakajj amparap luqtäna. -Taqi kunas jupanakatakix walikïskiwa. Bastardonakax mäkiw sallqjasipxi" sasa.
  
  Ukat Drakex umaruw liwxatarakïna.
  
  -Mmm -sasawa Aliciaxa juparu uñkatatayna. "Chiqansa..."
  
  
  PUSI tunka llätunkani JALJA
  
  
  Qhipharux akapachax yatintawayxänwa, kunatix luraskäna ukax wali axsarañänwa, ukampis, llakt"asiñjamawa, yatintapxarakïnwa. Kunjamtï Estados Unidos markax 1960 maranakan qhanañchkänxa, mä jukʼa tiempokiw yaqhip terroristanakax uraqpachan jachʼa markanakan mä bomba nuclear ukamp phallapxäna. Ukhamarakiw mä qillqat lurapxäna ukat mä jaysäwi - Escenario Nacional de Respuesta Número Uno.
  
  Mä juk"amp usuchjat, ch"uxña, chhuxriñchjata ukat quejasir tama jaqinakax tantachasipxaspän ukhax kuna jan walt"awinakas utjaspa ukat Nueva York markan pantjasiwinakapat gloss uñacht"ayañataki, janipuniw uñt"ayatäkaspati. Ukampirus aka equipo, SPIR ukat walja yaqhanakampi, p"iqinchirimpi, seguridad nacional ukan irpiripampi, Nueva York markan alcaldepampix jikisipxänwa.
  
  Alicia kullakajj sapa kutiw uka toqet quejasirïna. -Ukat taqi kunatix chiqpachan munkayäta ukax Lawrencen jawsatapawa.
  
  -¿Challwa q"añuchata? -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  -Jan llamp'u chuymanïpxamti -sasa. Jennifer, chiqpachansa -sasa.
  
  "¿Nayat lunthataspati?"
  
  Alicia kullakajj wali llaktʼataw säna. -Mä ch"ipxtawimpi -sasa.
  
  -Walikiwa, kawkïr tuqinsa jikxatasma uk yatiñax wali askiwa.
  
  "Munsta ukhajja, khitinakatï jilïr chʼamachasipki ukanakat mä lista qellqtʼapjjsmawa".
  
  Drakex amparap luqxatäna, wali ch"amampiw jamp"att"asitapat waliptañ yant"äna. Mä juk"a jach"a llakisiñat qhipatwa pasäna, jakäwin jach"a phunchhäwipa, ukampis juparux chuyma ch"allxtayäna, nayra chuyma ch"allxtawi, ukax nayratpach jiwataw sasaw amuyäna. Niyakejjay jichhajj taqe kunas cheqächïnjja, yaqha toqenakatwa lupʼiñajj utjäna - Mai ukat Bo ukanakajj nayrankapjjänwa.
  
  Ukampis janiw jumatakik jakañajj jukʼamp jukʼamp chʼamaktʼkänti, sasaw amuyäna. Waljanix ukham suyapkchïnsa, ukat suma probabilidades ukanakax jilpachax mä kutikiw jaltxapxäna. Jupanakat faltasiñajj jakäwijan arrepentisiña sañwa munäna, janipuniw yatkti. Mä jan jaytjata chʼamajj janipuniw mä chʼamäkänti.
  
  Janipuni yantʼañat sipansa, yantʼañasa ukat pantjasiñasa jukʼamp askiwa.
  
  Alicia kullakajj sistema solar ukham wali chʼamäjjänwa, ukampis jupas barcot sarañjamarakïnwa. Mä jukʼa tiempojj amuyunakap chhaqtayäna, uka urun taqe kuna llakinakatï utjkäna ukat cheqansa, qhepa semananakan jan waltʼäwinakatjja, janchipansa amuyunakapas jan chʼamanïkchïnjja. Jupan jakʼapanjja, amigonakapaw qontʼasipjjäna, Nueva York markankir italiano markankir wali suma restaurantenakat maynïrin manqʼasipkäna. Moore agentex taqpach chiqaw Homeland ukan qullqipamp alquilatayna, tripulacionar yuspajarañataki, ukat manqhan jist"antatayna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Kunas pasani" sasa. -Janiw nayax munkti jumanakax jaqinakax jank"akiw jark"aqapxañama -sasa.
  
  Drake chachajj uk wali askit uñjäna.
  
  Ukat uka equipox wali askiwa jach"a manq"añanaka, samarañ pacha ukat jaya pacha samart"añ walja estrés ukat qhipat. Asientonakajj wali sumapunïnwa, cuartojj juntʼürakïnwa, irnaqerinakas jukʼakiw uñjasirïna. Dahl jupax janq"u kamisampi ch"iyar pantalonampiw uchasïna, Drake-takix niyas janiw uñt"känti, jupax nuwasiñ yänakan uñjañ yatirakïnwa. Ukampis uka qhepatjja, ukhamarakiw isthaptʼasïna, pantalonap lantix Levis sat atiniskañ vaqueros ukanakampiw lantintasïna.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Janiw Bond ukar uñtasitäkiti.
  
  -Janiw nayax James Bond ukhamäkti -sasa.
  
  "Ukatxa, Alicia kullakax sapa kuti paski ukhaxa, janiw sinti lupʼiñamäkiti ukat jukʼamp yatxattʼatäñatakis chʼamachasiñamäkiti. Jupax Yorkshire gemelo ukhamakïtamxa yatipuniwa -"
  
  "Nayax amuyta, jumatakix vacacionar sarañ horasäxiwa, amigo. Janitï kawkirus sarasma uk amtksta ukhajja, jutïr semanan invittʼapjjsma" sasa. Jupax amparap jach"ar aptäna.
  
  -Ukat akax nayan yuspajarawijawa, jakäwim qhispiyatamata.
  
  "Janiw uk amtaskti. Ukat janitï amtasktxa, ukhamax janipuniw ukham paskänti" sasa.
  
  "Jichhax jilkasax wali uñtasitawa".
  
  Bo ukat Mei jupanakax jak"an qunt"asipxäna, francés jaqix manq"añat kusisita ukat aruskipt"apxirïna; japonés warmix jan chiqaw uñnaqäna, pä pacha taypinkänwa. Drake chachajj kunsa cheqpachapuni munäna ukat kawkhansa cheqpach cheqapajj utji sasaw jisktʼasïna. Yaqhip pachax juparux mä nina uñjäna, ukax jupatak ch"axwañapatakiw ch"amanchawayi, yaqhip pachanakanx - mä pächasiñaw amukt"ayäna, jupa pachparuw ch"allt"asïna. Chiqansa, pusinix janiw mä urux kuns amtapkaspänti, ukampis kunas jakʼachasiskäna uk uñjäna, ukhamatwa nayrar sartaskir horizontex chʼamaktʼayäna.
  
  Wali uñtasitaw kunatix jupax qharüru uñjkatayna uka explosión nuclear ukampi.
  
  Smith ukat Lauren jilatanakajj jichhajj mayakïjjänwa. Inas Drake ukat Alicia jupanakan jamp"att"asitapax jupanakar ch"amanchawaychi, jan ukax inas mä aniquilación ukan jikisiñapa. Kunjamäskpasa, janiw yaqha uru amuytʼasa ina chʼusar aptʼapkänti. Hayden ukat Kinimaka jupanakax qunt"asipxäna, ukat Drake jupax mä metro jila jayarst"at uñjtati sasaw jiskt"asïna, kunatix juk"amp aski. Ukajj taqe kunat sipansa cuerpon arunakapampiw jukʼamp sasïna, ukampis uka tiemponjja pʼeqepan qaritäjjänwa ukat qarjañakamaw tizampi uchasïna.
  
  -Qharüruxa -sasawa vaso jiltayäna -ukatxa jutïri nuwasïwixa -sasa.
  
  Umañanakax ch"amakt"ayatänwa ukat manq"añax sarantaskakiwa. Ukax jach"a manq"a manq"antatäxän ukat jilpachanix sillunakapar kutt"asaw qunt"asipxäna, kusisit siesta ukar ch"allt"ata, ukatx Kenzix taqpach tamamp aruskipt"añ amtäna.
  
  "¿Nayat kamsaraksnasa?" sasaw jiskt"äna. "¿Ukham destinojajj jan sum yatiskiti?"
  
  Hayden jupax mayjt"awayiwa, irpirin mantelpax wasitatw juparux muyuntäna. "Walikiwa, chiqapuniw jumamp parltʼä, ukax wali askit uñjapxätawa. Janiw kunas nayatakix utjkiti, carcelan celdamat jan mistuñapataki, Kenzi, ukampis nayax sañajawa - janiw kunjams ukax lurasini ukx amuyt"irjamäkti".
  
  -Nayaxa sarxasmawa -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Janiw jarkʼirjamäkti" sasa. "Janiw nayajj uk munkiriskayätti. Ukampis Oriente Medio uksan jan walinak lurapkta ukanakax ñik"utap ch"allxtayäna, "walja ch"aman jaqinakaruw chuym ch"allxtayi, janiw sañjamakiti. Yaqhipanakax estadounidenses ukanakawa".
  
  "Jichhax pachpa chacha warminakaw yaqha yänak alawayta" sasa.
  
  "Suma punto. Ukampis janiw yanaptʼkänti ".
  
  "Ukatxa, jumanakan equipomaruw mantä. Mä q"uma pizarra ukamp qalltaña. Mä rubio gacela Thorsten Dahl sutini jak"a t"ijt"aña. Jichhajj jumanktwa, Hayden, jumatï manujat trabajiñatak mä chʼam churistam ukhajja" sasa.
  
  Team SPEAR irpirix jank"akiw nayranakap ch"irmthapïna, kunawsatix Kenzi-n taqi chuyma arsutapax jupar purinkäna ukhaxa. Drakex umampiw ch"amakt"äna, pä urut payïr kutiw ukham lurasïna. "Janipuniw Dala kullakarojj mä gacela ukham amuyirïkti. Ukat jukʼampi-".
  
  -Jan ukham samti -sasawa sueco jaqixa mä juk"a phinq"achata uñnaqani iwxt"äna.
  
  Aliciax israelitarux wali sum uñjäna. -Janiw nayax uka perra ukamp irnaqañ munkti -sasa.
  
  "Ay, nayajj jumamp sum sarnaqä, Miles. Suma uñnaqtʼanïñamawa. Chiqpachansa chuym ustʼayir mä punchu jaquntañ yatichapxirisma" sasa.
  
  Bo jilatajj akham sänwa: "Inas mä jukʼa jumamp qheparañajajj wakischispa" sasa. "Tyler Webb thayampi ukat sepulturar jalt"irjamaxa, janiw yaqhax utjkituti".
  
  -Yuspära -sasawa Drake-xa qhuru arsüna. "Uka toqet lupʼiñäniwa ukat mä jiskʼa jaysäwi carta apayanipxäma".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Aka equipon suma jaqenakajj wali sum katoqatäpjjewa" sasa. "Kunapachatix jupanakax mayninakamp sum anatapxi ukhakama. Bo sat chachajj mä jachʼa yäpunïniwa" sasa.
  
  Alicia kullakajj amuytʼasisaw akham säna: "Walikiwa, nayajj mä jachʼa ventajanïtap yatta" sasa. "Janiw nayax yatkti, ukax equipo ukamp sum anatañapawa".
  
  Yaqhipanakax larusipxäna ukat yaqhipanakax janiw larusipkänti. Arumax juk"ampiw jilxattawayi ukatx juk"ampiw jilxattawayi, ukampirus Nueva York markar qhispiyir pallapallanakax suma compañía ukat suma sarnaqäwinakampiw depresión ukar puripxäna. Marka pachpaw jupanakamp chika fiesta lurirïna, ukan jakirinakat jila partejj janipuniw kunatsa ukham lurapjje uk yatipkänti. Carnaval ukham jikxatasiñax thayaruw phuqhantäna. Ch"amakanxa, ukatxa inti jalsuxa, jakawixa sarantaskakiwa.
  
  Uka urux qhantʼaskäna ukhaxa, uka equipox chʼiqiyasipxänwa, hotelan cuartonakaparuw kuttʼapxäna ukat tarde tantachasipxañapatakiw iyaw sapxäna.
  
  "¿Yaqha kuti nuwasiñatak wakichtʼatätati?" Dahl jupax Drake juparux bostezosïnwa, kunawsatix jupanakax machaq, machaq alwax mistusipkäna.
  
  "¿Juman jakʼankirïtati?" Drake jupax sueco ukar mä broma anatt"añ amtäna ukat ukat taqi kunatix jupanakax pasapki ukanak amtasïna. Janiw jichhürukikiti, jan ukasti jikisipkäna uka urutpachwa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Sapa kutiw" sasa.
  
  
  TUKUYA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David sat chachan pʼeqeñchäwipa
  Odin sat chachan chʼakhanakapa
  
  
  CHIQANCHATA
  
  
  Nayax aka libro phuchajaruw katuyañ munta,
  
  kira, 1999.
  
  arsuwinaka phuqhañataki
  
  ukat juk"amp walja kilómetros ukch"a sarañaw wakisi...
  
  Ukat taqi khitinakatix qillqatanakajan yanapt"apkitu ukanakataki.
  
  
  1 t"aqa
  Janipuniw mä chʼaxwäw qalltañ munkti...
  
  
  MAYA
  
  
  
  YORK, Inglaterra markanwa jikjjatasi
  
  
  Ch"amakax phallawayxänwa.
  
  "Akax ukhamawa". Matt Drake jupax uñch"ukiñap uñch"ukiñ tuqiruw mayjt"ayäna ukat uka uñacht"äw jan yäqañ yant"äna ukat uka uñacht"äw apsuñ yant"äna, kunawsatix uka muspharkañ isimp isthapt"at modelox pusi thakhin jupar jak"achaskäna.
  
  Janiw faciläkiti. Ukampis jupax profesionalänwa, jan ukax ukhamäñapatakiw chʼamachasirakïna. Janiw khitis SAS pallapallat civil ukar mayjt"ayañax jasakïkaniti sasin siskänti, ukat jupax paqallq maraw ch"am tukuwayi, ukampis fotografía ukax juparux chiqap acordes ukar ch"allt"kaspas ukhamaw amuyasi.
  
  Yämas jichha arumax. Nayrïr modelox amparap luqxatäna ukat mä juk"a jach"a jachaqt"asisaw jachaqt"asïna, ukatx sumakiw musicanakan arnaqasitapampi ukat kusisiñanakapamp sarxäna. Drake chachajj cámara ukar chʼetjjtayaskakïnwa, kunapachatï Ben sat 20 marani lodger sat chachajj jinchupan arnaqañ qalltäna.
  
  "Programa ukax Milla Jankovic ukanïnwa sasaw qhanañchi. ¡Jupat istʼirïtwa sasaw amuyta! Quote: "Frey ukax modelo de diseño chic ukawa". Wow, ¿uka Bridget Hall kullakati? Ch"amaw yatiñaxa, taqi uka vikingo equiponak manqhanxa".
  
  Drake jupax janiw uka arsuwirux ist"känti ukat anatäwip sarantaskakïna, mä chiqanx kunatix janiw yatiskanti wayna masipax mä cuerda apsuski, ukhamat sañjamawa. Jupax mä pusin sarnaqatapa ukat walja jaqinak taypin qhanan ch"iqiyata anatt"awinakapat qhan uñacht"ayäna. Modelos ukanakax vikingo ukan isimp isthapt"ataw jikxatasipxäna, espadas ukat escudos, cascos ukat cuernos ukanakamp isthapt"ata - retro trajes ukanakax uraqpachan uñt"at diseñador Abel Frey ukan luratawa, jupax jayp"urux machaq pachan moda ukarux mä traje de batalla escandinavo ukamp phuqt"ayawayi.
  
  Drake jupax pusi sarnaqañ jaljaruw uñt"ayäna ukat jichhürun jach"a phunchhäwin yäparuw uñt"ayäna, mä reliquia jichhak jikxatata, jach"a amtampiw "Escudo de Odin" sutimp uñt"ata. Jichhak jikxatat escudox uraqpachanx wali jach"añchatawa, nayratpachx mitología nórdica ukan juk"amp jach"a jikxatawipat jach"añchatawa, chiqans vikingo historia qalltañap nayra pachatpachaw uñstawayi.
  
  Muspharkañawa, sasaw yatxatirinakax sapxi.
  
  Ukat uka misteriojj wali jachʼänwa ukat wali muspharkañänwa ukat akapachankir jaqenakan chuymapsa katjäna. Escudo ukan valorapax kunapachatix cientificonakax circo de publicidad ukar mantapxäna ukhakiw jilxattawayi, kunawsatix mä elemento jan clasificado ukax composición ukan jikxatasïna.
  
  Nerds tunka phisqhan minutos ukham uñt"atäñatak manq"at awtjata, lado cínico de su personalidad ukax arsüna. Jupax ch"allxtayäna. Ukham chʼamampis nuwaskäna ukhajja, viuda jaqëkäna ukhajj kuna cinismotï jupar tukuwaykäna ukajj sapa kutiw guardiapar jaytkäna ukhajj venenoni rosa ukham panqaräna.
  
  Ben jupax Drake jupan amparap jawq"jäna, mä akatjamat composición artística ukarux mä phaxsi phuqhat uñacht"äwiparuw tukuyäna.
  
  "Ukhama". Jupax larusitaynawa. "Perdón, Matt. Ukax wali sumawa. Jan ukax musica... ukax crap ukhamawa. Mä qawqha patak libranakjamaw grupojar contratapjjaspäna. ¿York jilatajj aka ukham muspharkañ lurañanak amparapamp katjjatatap creyismati?"
  
  Drake chachajj cámarap aire taypinwa uñachtʼayäna. "Qhanpachansa? Janiwa." Jupax York markan consejo municipal ukarux uñt"änwa, jupanakan jan wali amuyunakapampi. Jutïr pachax nayra pachankiwa, sasaw sapxi. "Ukampis uñtapxam, York markax mä qawqha libranak utanimarux payllaski modelonakar foto apsuñataki, janiw septiembre phaxsin arumanakax alaxpachar churaskiti. Ukat tamamax mä juk"a q"añuwa. Ukhamajj chillqtʼasim" sasa.
  
  Ben jilatajj nayranakap chʼoqtʼasïna. -¿Ukaxa? Ikit pirqax jichhakamas uh... walja ofrecimientonak amuyt"aski, amigoja."
  
  "Suma modelonakar chuym churañatakik chʼamachasiñakiw wakisi". Drake chiqpachanx Escudo ukarux uñch"ukiskäna, pusin sarnaqawipan qhananakapamp qhant"ata. Pä muyunakanïnwa, manqhapanxa nayra uywanakan uñnaqanakapar uñtasitampiw ch"uqt"ata, anqankir muyuxa uywa chimpunakampi mistutawa.
  
  Wali místico, sasaw amuyäna. Jach"a encantado frutanakataki ukhamaraki nueces ukanakataki.
  
  "Cute" sasaw mä modelox saraskäna ukhax jisk"at arsüna, ukat jupax película digital ukanx wayn tawaqunakan jilïr jaqinakamp mayjt"äwip katjatayna.
  
  Pusi pista ukax jank"akiw York markan uñt"at Jørvik Center ukan jak"apan uskt"ata - mä museo de historia vikingo - kunatix Museo Sueco de Antigüedades Nacionales ukax mä jisk"a qullqi mayt"äwiw sata qallta phaxsit qalltatatak churawayi. Uka tantachäwin wali wakiskirïtapax wali jach"anchawayiwa, kunawsatix diseñador de superestrellas Abel Frey jupax mä pusi sarnaqañ wakichäw qullqi churañ munäna, uka uñacht"äw jist"arañ amtañataki.
  
  Yaqha modelox azulejos improvisados ukanakarux mä pusi arumax crema manq"ap thaqhaskir uñnaqampiw sarnaqäna. Loqhe, cinismo ukax wasitatw sartawayi. Ukax mä warawaran paradigma fucking ukhamänwa, jupax jutïr "celebrity" reality show ukan uñstañapatakiw destinatäna ukat mä millón cerveza umañ, tunka uru cigarro pitañ idiotas ukanakamp tuitear ukhamarak Facebook ukar uñt"ayatäñapataki.
  
  Drake jilatajj nayranakap chʼoqtʼasïna. Jupax wali mayni phuchhapänwa...
  
  Luz de búsqueda ukanakax arumanthiw alaxpachanx muyuntapxäna ukat ch"iyar ch"iyar ch"ankhanak uñacht"ayapxäna. Uka qhana qhanax tienda ukan ventanapat ventanaruw jalnaqäna, kuntix Drake-x jisk"a aura artística lurañ atipkän ukx t"unjäna. Cascada thuqt"añ musicax distrayente ukax jinchuparuw atacatayna. Dios, sasaw amuyäna. Bosnia markanjja, aka markat sipansa, jukʼamp facilakïnwa.
  
  Uka jaqenakajj jukʼampiw jiljjattäna. Trabajkchïnsa, mä jukʼa tiempow jakʼapankir ajanunakar uñjäna. chacha warminaka ukat familianaka. Diseñadores rectos ukat gay ukanakax idolopan mä juk"a uñch"ukiñ suyt"apxi. Jaqinakax trajes de mascarada ukamp isthapt"ata, carnaval ukan pachaparuw yapxatapxi. Jupax jachaqt"asïna. Chiqansa, aka urunakanx uñchʼukiñ munañax janiw chʼamaktʼawayxänti, ejercitox nuwasiñatak wakichtʼatäxänwa- ukampis nayra amuyunakapat mä qhawqhax amuyaskakïnwa. Mä pervertido amuyunxa, jupanakax ch"amanchasipxiwa kunawsatix Alison, warmipax pä mara nayrax jiwxatayna, juparux colerata, chuyma ch"allxtataw jaytawayi, inas SAS ukar sarxawaychi, ukampis SAS ukax janipuniw jaytanukkaniti. ¿Kunsa ukajj sañ munäna?
  
  Tiempojj jukʼakiw uka llakir llamktʼäna.
  
  ¿Kunatsa jupajj tʼijtäna? ¿Thakin jan wali lupʼïwipachänti? ¿Jan wali amuytʼasiña? ¿Nayranakapan jachaqtʼasiskäna? Aliqata? Mä jaysäwix wiñayatakiw jupat jaltxani; uka axsarkañ chiqaw janipuniw yatkaniti.
  
  Mä nayra imperativo ukaw Drake-rux jichha pachar kutt"ayäna. Kunas ejercito urunakapat amtasi - mä jaya thuqt"awi, nayratpach armasita ... jichhax nayra amtawinaka ... thuqt"awi ....
  
  Drake jupax ch"amakat ch"allxtayäna ukat pusi sarnaqañ uñacht"äwiruw chuym churatayna. Pä modelonakax Odin ukan escudopan mä simulado ch"axwäw uñacht"ayapxäna: janiw kunas muspharkañakkänti, material promocional ukakiw utjäna. Jaqinakax kusisipxänwa, televisión ukan cámaras ukanakax chhuxriñchjapxäna, ukat Drakex mä dervish ukham clic lurarakïna.
  
  Ukat ukatsti jupax ñik"utap ch"uqt"asïna. Jupax cámara ukarux apaqäna. Pallapallapan amuyunakapax, q"añu ukampis janiw ismuwaykiti, uka jaya thuqt"awiruw katjäna, wasitat thuqt"äna, ukat kunats infierno pä helicóptero ejercito ukanakax uka chiqar jak"achasipkäna sasaw jiskt"asïna.
  
  "Ben" sasaw wali amuyumpi säna, ukat mä jisktʼakiw amuyujar purïna, "yatjjatkasajj ¿jichha arumajj kawkïr muspharkañ invitadonakatsa istʼta?"
  
  "Wauu. Nayajj janiw amuyirïkti. Suma, Kate Moss jupax uñstaspawa sasaw tuiteó."
  
  -¿Kate Moss kullakaxa?
  
  Pä helicóptero, mä yatichat jinchux jan pantjasisaw uñtʼaspa. Ukat janiw helicópteronakakikiti. Ukanakax helicópteros de ataque Apache ukanakaw utjäna.
  
  Ukat chiqpach infiernox qalltawayi.
  
  Helicópteros ukanakax p"iqit jalnaqapxäna, mä muyu lurapxäna ukat sincronizado ukhamaw liwxatañ qalltapxäna. Uka jaqenakajj wali kusisitaw kusisipjjäna, kunatï wali wakiskirïki uk suyasa. Taqi nayranakas cámaras ukanakas arumanthi alaxpacharuw uñtasipxäna.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Waw..." Ukampis uka qhepatjja celularapaw istʼasïna. Awk taykapampi kullakapampix sapa kutiw jawsapxirïna, ukat jupax quri chuymani familiar waynax sapa kutiw jaysäna.
  
  Drake jupax familian mä juk"a samart"añ yatitawa. Jupax helicópteronakax kawkhans jikxatasipxi, misil bahías completamente cargadas, arma de cadena 30mm ukax qhanpachaw avionanakan fuselaje delantero ukar uñt"ayat ukarux sum uñakipäna, ukatx kunas utji uk uñakipäna. Jan askinaka...
  
  The potential for total chaos.Mä kusisit jaqinakax mä jisk"a plazaruw tiendanakamp muyuntat tantachasipxäna, kimsa jisk"a mistuñanakaw utjäna. Ben ukat jupax mä amtawikiw utjäna, kunapachatix...kunawsatix...estampida ukax qalltawayi.
  
  P"iqi chiqaru pusi sarnaqañataki.
  
  Jan yatiyasax tunka tunka sogas ukanakaw payïr helicóptero ukanx liwxatasïna, Drake jupax jichhax amuyasxänwa mä híbrido Apache ukhamäñapawa: mä maquina modificada walja tripulantes ukanakar katuqañataki.
  
  Mascarat uñtat jaqinakax liwxatasir filanakat saraqapxäna, pusir uñtat kayunakan chhaqtxapxäna. Drake chachajj pechonakapar chintʼat armanak uñjäna, kunattejj mä amuytʼasir amuktʼañaw jaqenakan taypin jalnaqañ qalltäna. Qhip qhipa arunakax wawanakan arunakapänwa, kunatsa sasaw jiskt"asipxäna, ukampis mä juk"a pachatxa jupanakas jiwxapxänwa.
  
  Ukatx p"iqinchir Apache ukax mä misil Hellfire ukampiw ch"usat revistanakat mayniruw jaquntawayi. Mä chhuxriñchjasiñaw ist"asïna, mä millón litros vapor ukham jaltxaskäna ukhama, ukat pä dinosaurionakan jikisipkaspas ukhamaw mä thuqt"äwix ist"asïna. Nina, vidrio ukat ladrillo jiskʼa tʼaqanakajj plazan wali jachʼatwa jalnaqäna.
  
  Ben jilatajj wali mulljataw celularap jaqontäna ukat jankʼakiw uka arknaqäna. Drake jupax arnaqasiñanakax mä ola de marea ukham jilxattatap ist"äna ukat instinto de la multitud ukax jaqinakar apnaqañjam amuyasïna. Jan mä jukʼa pächasisaw Ben jilatarojj katthapisin barandilla patjjar jaqontäna, ukatsti jupa pachpaw jaltawayjjäna. Pusi thakhi jak"aruw uraqir puripxäna.
  
  Mä apache chaingun ukan ist"asitapa, manqhankir ukat jiwayirjama, ch"axwawinakapax jaqinak taypinw t"ijtäna ukampis wali q"uma sustjasiñaruw puriyäna.
  
  ¡Ben! Naya jak"an qhiparapxam -sasa. Drakex pusi pista kayuruw t"ijtäna. Walja modelonakaw yanaptʼañatakejj qontʼasipjjäna. Drakex kayut sayt"asisinx qhipäx uñch"ukiskäna, uka jaqinakarux wali mulljataw t"ijt"ir mistuñanak tuqir t"ijtäna. Tunka tunka jaqinakaw pusi thakhinjam makhatapxäna, modelos ukat irnaqirinakax yanapt"apxiwa. Ajjsarat arnaqasiñanakajj thayaruw phoqantäna, ukatwa sustjasiñajj utjäna. Ninax chʼamakaruw qhantʼayäna, ukat helicópteronakan hélicenakapan wali chʼama thuqtʼasitapax jila parte chʼaxwañanak umamp chhaqtayäna.
  
  Cadena pistolajj wasitatwa istʼasïna, ukat wali jachʼa plomompiw thayar khitäna, uka arunakjja, janiw khiti civiles kawkhansa istʼañapäkänti.
  
  Drake jilatajj kuttʼanjjänwa. Modelonakax qhipäxanx axsarapxänwa. Odin chachan escudopajj nayraqatapankänwa. Ukat jankʼakiw mä qhawqha disparonak apsuñatak chʼamachasïna, kunjamtï chaleco antibalas uchat soldadonakajj escenario qhepat mistupkäna ukhama. Drake nayrïr llakipax Ben, modelos ukat pallapallanak taypin mä chiqar mantañänwa, ukampis jupax ch"iqt"askakïnwa, visor ukar jisk"achasa....
  
  Maynïr amparapampiw arrendata waynaparux jukʼamp jayarstʼayäna.
  
  "Chhuy!"
  
  Mä soldadojj jupar uñkatasaw ametralladorap ajjsarayäna. Drake chachajj jan iyawsäwinïñwa chhaqtayäna. Ukham kastax janiw York markanx paskänti, aka pachanxa. York markax mochilero, helado ukar munasiri ukat americano urunak sarir jaqinakänwa. Uka leonajj janipuniw arnaqañapäkänti, Roma marka apnaqkäna ukhasa. Ukampis janiw kuna jan waltʼäwis utjkänti ukat amuytʼasirïnwa. Akax kawkhantix Drake jupax nayrïr chiqanx maldito SAS ukan qhispiñatakix ajlliwayki ukawa.
  
  Warmipamp chikäñataki. Jan ukhamäñapatakix... ¡mierda!
  
  Uka soldadojj mä akatjamat ajanupan nayraqatapankjjäna. -¡Ukham churapxita! sasaw alemán acentompi arnaqasïna. "¡Uka churita!"
  
  Soldadojj jankʼakiw celdaruw saräna. Drake chachajj nayrïr amparap chʼiyjäna ukat ametralladorapsa tʼijtʼayarakïnwa. Uka soldadon ajanupax musphataw qhant"äna. Drake jupax amukiw cámara Ben juparux pasayäna, mä gesto ukhama, Nueva York markankir kawkïr maitre d" ukanakas jach"añchasispa. Ukat jankʼakiw tʼijtjjäna sasaw istʼta.
  
  Drake chachajj ametralladorap pamparuw uñtäna, kunattejj jukʼamp kimsa pallapallanakaw jupar jakʼachasipkäna.
  
  Soldadonakat maynïrejj armap aynachtʼayäna: "¡Juma!" Drakex chikat nayranakap jist"arasïna, ukampis ukatx mä jach"a arnaqasiñ ist"äna.
  
  "Suyaña! Mä jisk"a chhaqtäwi, idiota. ¿Chiqapunit maynir thaya wilampi televisión nacionalan chʼaxwañ munasmati?"
  
  Machaq pallapallax Drake-rux p"iqip ch"allxtayäna. -Cámara churapxita -sasa. Alemán aru arsutapanx mä q"añu nasalidad ukaw utjäna.
  
  Drakex plan B ukar lup"ïna ukat pistolax pamparuw ch"allxtayäna. "Janiw nayax ukanak jikxatkti".
  
  Uka comandantejj pʼeqep chʼoqtʼasïnwa, jupankirinakarojj. -Uñt"apxam -sasa.
  
  "Yaqha jaqiw utjäna..." Nayrïr pallapallax pistolap jach"ar aptäna, jan amuyt"asir uñnaqani. "Jupax... jupax sarxänwa."
  
  Comandantex Drake-n ajanuparux chiqak mantawayi. -Jan wali sarnaqawi -sasa.
  
  Uka bozal ukax nayraqataparuw ch"allxtäna. Visión ukax colerat alemán ukat t"ijtir saliva ukanakamp phuqhantatänwa. "¡Uñtʼapjjam!"
  
  Kunjamtï jupar thaqhapkäna ukhajja, Escudo de Odin sat cheqan mä wakichtʼat lunthatasiñ uñjäna, uka jaqejj jichhak purinkäna uka mascarat janqʼo trajempi isthaptʼataw pʼeqtʼäna. Mä juk"a uñacht"ayañatakix amparap luqxatäna ukat p"iqip ch"allxtayasïna, ukampis janiw kuns arskänti. Mä kutix Escudox sum imantatäxän ukhax uka jaqix Drake tuqir radioruw amparapamp luqxatäna, ukax qhanaw comandantex chuymap ch"allxtayäna.
  
  Comandantex radiop jinchuparuw uchatayna, ukampis Drakex janq"u isimp isthapt"at jaqiruw uñch"ukiskäna.
  
  "París markar" sasaw uka jaqix lakap sapak säna. -Qharüruxa suxta pacharuwa -sasa.
  
  SAS ukan yatichäwipax, Drakex lup"ïna, wali askiwa.
  
  Uka comandantejj akham sänwa: "Jïsa" sasa. Drake jilatampiw wasitat uñkatasïna, tarjetas de crédito ukat fotografía ukan identificacionanakap uñachtʼayasa. "Cascanueces de suerte" sasaw qʼañu chuymamp arsüna. "Jefex chhaqtäwinakax juk"akiw sasaw saraki, ukhamax jakasktawa. -Ukampis -sasawa Drake-n billetera-parux amparapamp luqxatäna, -direccionamax utjistuwa, ukat jumatix liwxatañapatak jaytäta ukhaxa -sasawa, oso polar ukan escroto-pat sipan juk"amp thaya jachaqt"asisaw qhant"äna, "jan walt"äwinakaw jikxatasïta".
  
  
  PAYA
  
  
  
  YORK, Inglaterra markanwa jikjjatasi
  
  
  Qhepatjja, utanjja, Drake chachajj Ben jilataruw café filtro descafeína ukamp qolläna, ukat jupamp chikaw uka arumajj kunanakatï paskäna uka toqet mä informe uñchʼukiñatak sararakïna.
  
  Odin chachan escudopajj lunthatasïna, kunattejj York markajj ukham jan wali ataque lurañatakejj janiw wakichtʼatäkänti. Chiqpach milagrox janiw khitis jiwkänti. Nina nakhantat helicópteronakax kilómetros ukch"a jayankasaw jikxatasïna, kawkhantix kimsa autopistas ukanakax tantachasipkän uka chiqan jaytatäpxänwa, ukankirinakax nayratpachaw jan utjxapxänti.
  
  Ben jilatajj mä jukʼa wali amuyumpiw akham säna: "Frey chachan uñachtʼäwip jan waliruw puriyi" sasa. "Modelonakax niyaw phuqt"ata ukat janiw utjxiti".
  
  "Maldita, ukat nayax laphinak mayjt"ayawaytwa. Suma, nayax yatxatwa Frey, Prada ukat Gucci jupanakax qhispipxani".
  
  -Ikit pirqax taqi ukanak taypin anatañapawa.
  
  "¿Titanic familian peliculap wasitat qalltawaytati?"
  
  -Ukax amtayituwa - tatajaruw chika jawir khuchhuqapxitu.
  
  Drake chachajj tazaparuw phoqantäna. "Jan llakisimti. Kimsa minutot mä jukʼatwa kuttʼanini" sasa.
  
  -¿Ch"axwaña, Krusty?
  
  Drakex p"iqip ch"allxtasaw larusitayna. "Janiwa. Jumax wali waynäxtawa, janiw amuyañjamäkiti -sasa.
  
  Ben jilatajj niya llätunka phajjsinakaw Drake jilatampi jakasïna. Mä qhawqha phajjsitjja, jan uñtʼat jaqenakat suma amigonakaruw tukupjjäna. Drake jupax Ben-an alquiler-ap subsidio churatayna, fotografía ukan yatiñap mayjt"ayañataki - waynax yatiqañ tukuyañ thakinkänwa - ukatx Ben-ax taqi kuns uñt"ayasaw yanapt"äna.admiración.
  
  Ben jilatajj tazap uchäna. "Suma arumaw amigo. Nayax kullakajar jawsiriw sarä sasaw amuyta -sasa.
  
  "Aruma".
  
  Punkux jist"antatänwa ukat Drakex mä juk"a pachaw Sky News ukar jan uñjkaya uñch"ukiskäna. Kunapachatï Odin chachan escudon uñnaqapajj uñstkäna ukhajja, jichha tiemporuw kuttʼjjäna.
  
  Jupax jakañapatak cámara apthapïna, tarjeta de memoria bolsillupar uchatayna, qharüruw uka jamuqanak uñakipañ amtatayna, ukatx computadoraruw saratayna. Amtäwip mayjtʼayasajja, punkunaka ukat ventananakap wasitat uñakipañatakiw saytʼasïna. Aka utax walja maranak nayraw wali suma jark"aqatäna, kunapachatix jupax wali ejercitonkkäna ukhaxa. Jupax sapa jaqin elemental askipar iyawsañx walpun munäna, ukampis ch"axwäwix mä yatichäw yatichapxtam - janipuniw kunarus juykhükasin atinisiñamäkiti. Sapa kutiw mä plan ukat mä plan de respaldo B.
  
  Paqallq maraw pasxäna, jichhax pallapallanakan amuyupax janipuniw jaytanukkaniti, uk yatïna.
  
  Jupax Google ukan "Mayni" ukat "Escudo de Odin" ukanakaruw qillqt"awayi, uta anqanx thayax sartawayiwa, aleros ukar t"ijt"asaw mä banquero de inversión ukar uñtasit arnaqasïna, jupan bonopax pusi millones ukharuw puri, jank"akiw Escudo ukax jach"a yatiyäwiw sasaw amuyasïna. Ukax mä jach"a arqueológico jikxatawipunïnwa, jach"a Indiana Jones ukan yaqhip kastanakapax nayra hielo jawir uñt"añatakix jan walt"ayat thakhit sarawayxapxäna.Mä qawqha urunak qhipatx Escudo ukx allsupxäna, ukampis ukatx Islandia markan jach"a volcán ukanakat maynïriw thuqt"añ qalltäna, ukat juk"ampiruw thuqt"äna yatxatañax qhipharuw apayañapäna.
  
  Uka pachpa volcán, Drake jupax amuyt"äna, ukax jichhakiw Europa uksar mä laq"a qinaya apayanitayna, ukax avión ukan sarnaqawiparu ukhamarak jaqinakan vacacionanakaparuw jan walt"ayatayna.
  
  Drake chachajj café umtʼasisaw thayan wararitap istʼäna. Mantel relojajj chika arumaruw purïna. Internetan walja yatiyäwinakap uñtʼasajja, Ben jilatajj jupat sipansa jukʼamp amuytʼasiñapawa sasaw säna. Ben jupax kuna yatiqirjamarakïnwa - tecnología ukamp uñstki uka jan walt"äwinak jank"ak amuyt"añ yatïna. Jupax Odin chachan escudopax walja muspharkañ diseñonakampi k"achacht"atawa, taqi ukanakax bodega ukan yatxatirinakan yatxatatawa, ukat J.R.R. Tolkien jupax Gandalf sat sarnaqir layqaparux Odin sat jaqiruw uñt"ayäna.
  
  Uka aleatorio yänaka. Uka escudon anqäjjapar muyuntat chimpunaka jan ukajj jeroglíficos ukanakajj Odin chachan maldicionapat nayra tiempon uñstki sasaw amuyapjjäna:
  
  
  Alaxpachampi Infiernompixa, mä jukʼa tiempotaki jan yatiñakïskiwa
  
  Jan Jiwir Almaw Chiqa jan ukax Jan wali tuqir ch"amanchasi.
  
  
  Uka maldición qhanañchañatakix janiw guion utjkänti, ukampis taqiniw chiqätap iyawsapxäna. Ukhampachasa - ukax vikingos ukanakaruw atribuido, janiw Odin ukar uñt"ayatakiti.
  
  Drake chachajj sillunakaparuw qhepar jaqontäna ukat uka aruman kunanakatï paskäna ukanak tʼijtäna.
  
  Mä kunaw juparux gustäna, ukampis uka pachparakiw amuytʼayarakïna. Janq"u isimp isthapt"at waynax lakap arsüna, "París markar, qharüru suxta pacharuw" Drakex uka thakhin saraspa ukhax Ben-an jakäwip jan walt"ayaspawa, janiw jupan jakäwipat arsuñax wakiskiti.
  
  Mä civilax janiw ukhamäkaspati. Uka soldadojj nayratpach jan waltʼayatätwa, jakäwinakapajj niyaw jan walin uñjasi, kuna yatiyäwinakas suma yatiyäwinakäkaspas ukham amuyaspäna.
  
  Jupax google ukan akham sasaw qillqt"awayi: Mä + París.
  
  Mä jan axsartʼas qillqtʼatax nayraparuw purtʼäna.
  
  Odin chachan Sleipnir sat caballopajj Louvre sat cheqanwa uñachtʼayasïna.
  
  ¿Odin chachan caballopa?Drake chachajj pʼeqep qhepäjjat chʼoqtʼasïna. Diosatakix aka waynax mä qawqha wali materialanak arsuskäna. Drake jupax Louvre ukan nayrïr uñstawip jist"arawayi. Odin sat legendario caballon esculturapajj walja maranak nayraw Noruega markan qollunakapan jikjjatatäkaspas ukham amuyasïna. Ukat yaqha sarnaqäwinakaw arktäna. Drake chachajj mä qhawqha tiempotjja, Odin chachan walja sarnaqäwinakaparuw chuym chʼalljjtayasïna, ukatwa cheqapuni Vikingo Diosätap niyaw armasjjäna, ukajj mä cuentokiwa.
  
  ¿Louvre markanjja? Drake jupax ukax masticataynawa. Jupax café umañ tukuyasax qarjataw jikxatasïna, ukat computadorat jithiqtxäna.
  
  Qhepürojj ikisjjänwa.
  
  
  * * * .
  
  
  Mä ch"uqi ch"uqi ist"asax sartasïna. Jupan jisk"a guardiapax. Uñisirinakax mä alarma jan ukax mä allqamari suyt"apxaspänwa, ukampis janipuniw uka jisk"a ch"uxña adornox ruedanakan basura jak"an qunt"atäki ukat suyt"kaspänti, ukat Drake-x mä juk"a ikiñar yatichatäxänwa.
  
  Jupax computadora ukan escritoriopan p"iqip amparapar katxarusaw ikirïna; jichhax mä ratukiw sartasïna ukat ch"amaka pasilloruw liwxatäna. Qhepäjjankir punkujj wal chʼalljjtäna. Uka vidriojj pʼakjatäjjänwa. Mä qawqha segundonakakiw uka ch"uqi ch"uqi ch"uqitxa.
  
  Jupanakax manqhankapxänwa.
  
  Drake jupax nayran nivelapat juk"ampiruw qunt"asïna ukat pä jaqiruw mantañ uñjäna, ametralladoranak sum katxaruta, ukampis mä juk"a llamp"u chuymampiw katxarupxäna. Kustʼasitanakapajj qʼomapunïnwa, ukampis janiw suma uñnaqtʼanïkänti.
  
  Jan kuna walt'awi.
  
  Drakex ch"amakan suyt"äna, jupankkäna uka nayra pallapallax janiw aynacht"aykaniti sasaw suyt"äna.
  
  Pä mantanipxatayna, uka avanzado partido. Maynejj kuntï lurapkäna uk yatitapwa uñachtʼayäna. Drake-n taqpach estrategia ukax aka situación ukatakix walja maranak nayraw amtasïna, kunawsatix pallapallan mentalidad ukax wali ch"aman ukhamarak experimental ukhama, ukat jupax janipuniw mayjt"ayañax wakiskänti. Jichhax amuyunakapanx wasitat uñt"ayatäxänwa. Nayrïr pallapallan ajanupax cocinat mistuwayxän ukhax Drakex katjasaw jupar jak"achasïna, ukatx qhipäxar kutt"ayarakïnwa. Uka pachparakiw uñisiripar jakʼachasïna ukat muytasajj wali sumwa pistolap chʼiyjäna ukat uka jaqen qhepäjjaparuw tukuyäna.
  
  Payïr pallapallajj wali musphataw uñjasïna. Ukakiw wakisïna. Drake jupax jan milisegundos samart"asaw pallapallanak arsüna, ukatx muytasinx nayrïr pallapallaruw janïr payïr pallapallax qunqur jaquntatäkipanx ch"axwantäna.
  
  ¡T"ijtxam!, sasaw amuyäna. Jichhax jank"akiw taqi kunas utjäna.
  
  Ukat escalerat tʼijtʼasaw Ben chachan sutip arnaqasïna, ukat mä automático phallawimpiw amparap patjjar jaqontäna. Ukat aterrizaje ukar purisajj wasitatwa arnaqasïna, ukatsti Ben chachan punkuparuw tʼijtäna. Ukajj phallawayjjänwa. Ben jilatajj boxeador cortocircuitompiw saytʼasïna, celularampiw amparapamp aptʼasïna, cheqpach ajjsarañaw ajanupan qellqatäna.
  
  -Jan llakisimti -sasawa Drakexa nayranakap ch"allxtayäna. -Nayaru atinisipxita -sasa. Akax nayan yaqha irnaqäwijawa" sasa.
  
  Ben jilatajj janiw jisktʼasirïkänti, jupajj wali jachʼañchänwa. Drake chachajj taqe chʼamapampiw chuym chʼalljjtayasïna. Uka utan nayrïr escotilla de ático ukarux jan chʼamanïñapatakiw yanaptʼäna, ukat uka cuartoruw payïr escotilla ucharakïna. Uka qhepatjja, ikiñ uta punku chʼamañchtʼäna. Ukajj janiw mä amtar uñisirirojj jarkʼkaspati, ukampis cheqapuniw jukʼamp jan waltʼayaspa.
  
  Taqi kunas uka amtäwin chikanchatawa.
  
  Punku cerrojompiw chintʼäna, ukat uka manqhankir lawanakajj reforzat marcor chintʼatäñapatakiw uñjäna, ukatsti escaleraruw ático ukar jaqontäna. Ben jilatajj nayraqat jaqontäna, Drake chachajj mä segunda qhepatwa fusiläna. Loft ukan utjkäna uka cheqajj jachʼänwa ukat alfombrat uchatänwa. Ben jilatajj ukan saytʼasisaw lakap jistʼarasïna. Inti jalsut inti jalantkama, taqpach pirqax jach"a libronak wakicht"at estanterías ukanakamp phuqhantatänwa, CD ukat nayra cajas de casete ukanakamp phuqhantatänwa.
  
  "¿Akax taqpach jumankpachati, Matt?"
  
  Drake chachajj janiw jayskänti. Mä qutu cajanakaruw jakʼachasïna, uka caja qhipäxanxa mä punkuw utjäna, uka punkut makhatañatakix wali jachʼänwa; punkux uta pataruw puri.
  
  Drake chachajj uka caja alfombra patjjaruw muytayäna. Mä mochilajj phoqatpach phoqantatänwa, ukat uka mochilajj amparanakaparuw chintʼäna.
  
  "Pañu?" Ben jilatajj akham sasaw jiskʼat arsüna.
  
  Jupax mochilaparuw ch"allxtayäna. -Jupanakarux katuqawayta -sasa.
  
  Ben jilatajj chʼusa uñnaqtʼanïkäna ukhajja, Drake chachajj kunja ajjsaratap amuyasïna. Jupax amuyasïnwa, uka SAS waynarux wali jasakiw kutt"awayxäna. "Pañu. Celularanaka. Qulli. Pasaportes ukanaka. i-pad ukax mä juk"a pachanakanwa. Uñt'ayawi".
  
  Janiw uka pistolat arskänti. Balas ukanaka. Tumi...
  
  -¿Khitis ukham luraski, Matt?
  
  Uka aynachatxa mä jachʼa warariñaw istʼasïna. Jan uñt"at uñisiripax Ben-an ikiñ uta punkup llawinti, inas jichhax Drake-r jisk"achapxatap amuyasiwaychi.
  
  "Ukax sarañ pachaw purini".
  
  Ben jilatajj jan kuns arsusaw kuttʼanïna ukat thaya arumaruw jaltjjäna. Drake chachajj jupar arknaqasaw umamp jaqontäna, ukat qhep qhepa uñkatasajj CD ukat cassetanakamp phoqantat perqanakaruw punku jistʼantäna.
  
  Jupajj jaqenakan jan chuymap chʼalljjtayasajj kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw tejajj mayjtʼayäna. Machaq canal uchañjam uñtʼayasisajja, kimsa metro anchonkir mä thaknam uchapjjäna, uka thakejj tejapan taqpach largoparuw saraskäna. Uka jan waltʼäwejj vecinopanwa utjaspäna.
  
  Thayax jan pacienciani amparanakampiw jupanakarux liwxatäna, kunawsatix jan walt"ayat teja ukar chiqancht"apkäna ukhaxa. Ben jilatajj wali amuyumpiw kayump taktʼasïna, qʼala kayunakapajj hormigón azulejonak patjjaruw liwjjatasïna ukat khathatirakïnwa. Drakex amparapat wali ch"amampiw katxarutayna, zapatillas ukanakap jikxatañatakix tiemponïpxañap munäna.
  
  Ukat mä jachʼa thayajj chimenea patjjaruw wararitäna, Ben jilataruw ajanupar chʼalljjtayäna, ukat uka patat lanktʼasisaw khitäna. Drakex ch"amampiw jaltxatayna, llakit jach"at arnaqasiñ ist"äna, ukampis janiw katxaruñap jaytkänti. Mä segundonjja, amigoparuw jarkʼaqäna.
  
  "Janiw jayakiti" sasaw jiskʼat arsüna. -Niya ukhamawa, masi -sasa.
  
  Drake chachajj Ben jilatajj wali sustjataw uñjasïna. Uñkatatapax ático punkumpi ukat teja thiyampiw tʼijtäna, ukatsti jardinaru ukat qhipäxaruw tʼijtäna. Sustjasiwix uñnaqap mayjt"ayäna. Samsuñapajj jankʼakiw utjäna; uka jankʼakiw janipuniw uk lurapkaspänti.
  
  Drake chachajj punku uñkatasin lunthatasïna, chʼamañchtʼasisaw uka punkur kuttʼäna. Maynitï pasaspäna ukhajja, juparuw nayraqat uñjapjjaspäna. Ben chachan amparanakap katxarusaw nayranakapamp jikisïna.
  
  "Ben, jumax nayaruw atinisiñama. Nayar confiyañamawa. Uka jan waltʼäwin uñjasiñamatakiw yanaptʼäma sasaw arsuwayta" sasa.
  
  Ben-an nayranakapaxa uñch"ukisïnwa ukat jupax p"iqip ch"allxtayäna, wali axsarataw ukampis jakäwip Drake-n amparaparuw uchäna. Jupax kutikipstasinx wali amuyumpiw nayrar sartawayxäna. Drake chachajj kayunakapat wila chʼalljjtatap amuyasïna, ukat zanjaruw mistunïna. Uka vecinon tejap makhatasinxa, invernaderoparuw saraqapxäna, ukat uraqiruw liwxatapxäna. Ben jilatajj chika thakinwa liwjjatasïna, ukampis Drake chachajj nayrankänwa ukat jila partejj jaqontatäjjänwa.
  
  Ukatxa wali chʼamani uraqinkxapxänwa. Uka jakʼankir cuartojj mä qhanaw qhantʼäna, ukampis janiw khitis jakʼankkänti. Jupanakajj pistolanak istʼapjjpachänwa. Nayax suyt"twa policía ukanakax thakhinjam sarapxañapataki.
  
  Drake chachajj Ben jilatarojj amparanakapat wali sum jampʼattʼäna ukat akham sänwa: "Fantásticos cosas. Suma irnaqaskakim ukat nayax machaq marco de escalada apanipxäma. Jichhax sarañäni -sasa.
  
  Ukajj sapa kutiw sawkasirïna. Kunapachatï kusisiñajj wakiskäna ukhajja, Ben jilatajj Drake jilataruw uñtäna, jupajj marapat arstʼäna, ukat Drake chachajj Ben chachan waynätapat larusirakïnwa. Amigompi chʼaxwaña.
  
  Ben jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "¿Khitis uka patat utji?"
  
  Drake chachajj ático ukat jamasat punkup uñtäna. Janiw khitis uka chiqat kuns apsuwaykiti.
  
  "Aleman jaqinakax".
  
  "¿Jancha?, ¿Payïr Jach"a Ch"axwäwin mä puente alemanonakan Kwai jawir patxaru?"
  
  "Nayax amuyta, ukax japonés jaqinakawa. Ukat janiw ukhamäkiti, janiw Segunda Guerra Mundial ukan alemanonakar uñtasitäkaspas ukham amuyktti" sasa.
  
  Jupanakax niyaw vecino jardinan qhipäxapankapxäna. Jupanakax seto patxaruw patat liwxatapxäna ukat Drake-x Swift-an sapa mara fiestanakapat maynïr lurkän uka valle-n simulado sección-ap taypinw chhuxriñchjapxäna.
  
  Mä jachʼa thakiruw chiqak sarapxta.
  
  Taxi sayt"aña chiqaru uñtatawa.
  
  Drakex jiwayañ amuyunakampiw suyt"ir autonakar saräna. Soldadonakjam amuytʼasirïtapajj wasitatwa uñstäna. Mickey Rourke ukar uñtasita, Kylie ukar uñtasita, Hawaii Five-O ukar uñtasita... Jichhakiw ikiñan jikxatasi, chiqap pacha suyt"asa, jach"a kutt"aniñap lurañataki.
  
  Jupajj panpachanir jarkʼaqañatakejj nayraqat jan wali jaqer puriñakiw wakisispa sasaw amuyäna.
  
  
  KIMSA
  
  
  
  PARÍS, FRANCIA markankir jaqenaka
  
  
  Charles de Gaulle sat chachar sarañatak avionajj uka pachpa uruw 9 alwa horasar purinïna. Drake ukat Ben jupanakax janiw kunas uraqir puripkänti, jan ukasti mä mochila ukat nayrïr yänakapat mä qawqha yänakampikiw uraqir puripxäna. Jupanakax machaq isimp isthapt"ataw jikxatasipxäna, machaq celularanakas wakicht"atäxänwa. I-pad ukax cargatäxänwa. Jilpachax qullqix tukusxänwa - transporte ukaruw apthapita. Uka armax Drake chachan amtap amtkäna ukhakiw jaquntatäxäna.
  
  Uka avión ukanx Drake jupax Ben juparux taqi kunatix alemán ukat vikingos ukanakat yatiyäna ukat yatxatäwin yanapt"añapatakiw mayirakïna. Ben jilatan sarcástico arupajj akham sänwa: "Bang bang, ukajj gradojawa" sasa.
  
  Drake chachajj uka amuyunakajj walikïskiwa. Griffins jupax janiw p"akjkänti, Diosar yuspajarañani.
  
  París markan thaya jallu pachan aeropuertot mistuwayapxäna. Ben jilatajj mä taxi jikjjatasaw alasitap guia librop amparapamp luqtäna. Ukat manqhar mantapkäna ukhajja, akham sänwa: "¿Umm... Ruta... Croix?, ¿Louvre sat cheqankir hotela?"
  
  Taxi ukax qalltawayiwa, mä jaqiw apnaqatayna, jupax ajanupax aljantataynawa, janiw kunas juparux ch"allxtaykiti. Hotelax pusi tunk minutos ukjat purinkäna ukhax París markatakix wali ch"amañcht"ataw jan ch"amanïkänti. Ukanjja , mä jachʼa vestíbulo, ascensores ukanakaw utjäna, ukanjja mä jaqet sipansa jukʼamp jaqenakaw utjäna, ukat walja pasillonakas cuartonakanïnwa.
  
  Janïr ukar mantañkamax Drake jupax vestíbulo ukan mä cajero automático ukampiw qhipharkir qullqinak apsuwayxi, niya phisqa patak euros ukhawa. Ben jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna, ukampis Drake chachajj nayranakap chʼoqtʼasisaw chuymachtʼäna. Jupajj kuntï yatiñan amigopajj amuykäna uk sum yatïna.
  
  Vigilancia electrónica ukatxa qullqi thakhinaka.
  
  Mä cuartoruw tarjeta de crédito ukamp pagäna, ukat uñkatankir cuartojj qollqempiw alasïna. Mä kutix pataruw puripxäna, panpachaniw "qullqi" ukar mantapxäna ukatx Drake jupax vigilancia ukar utt'ayäna.
  
  "Mä qalampi walja jamach"inakar jiwayañ ch"amaw" sasaw Ben-arux cuarto muytasin k"arinak uñch"ukiskir uñjasax säna.
  
  "MÄ?" sasaw jisktʼasta.
  
  "Kunjamsa wali suma jaqenakäpjje uk uñjtanwa. Jank"akiw jutapxani ukhaxa, ukax walikïskiwa, ukat inas jan walt"äwix utjchispa. Jan ukhamäkchi ukhajja, walikïskiwa, uk yatiñajj wali wakiskiriwa. Ukat machaq anattʼañanakam apsuñatakix mä oportunidad utjarakiwa" sasa.
  
  Ben jilatajj I-pad sat aparatompiw qhantʼäna. "¿Jichhüru, suxta horasa, ¿akax pasani?"
  
  -Ukax yatxatat amuyt"awiwa -sasa. Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Ukampis yatktan uka juk"a chiqawjanakampiw chikachasiñapa".
  
  "Hmm, ukhamax mä chiqar sarxam, Krusty..." Ben jupax jan axsarasaw amparanakap ch"allxtayäna. Jichhax qhispiyatäñat sipansa yanapt"askäna ukat atinisiñapax qhant"äna, ukampis uka pachax janipuniw "acción" chachäkänti. Jan ukasti, kuna kasta jaqix nayrïr sutipampi jan ukax sutipamp uñt"atawa - jilpachax Blakey - janipuniw uka qhipa sutimp uñt"ayasiñatakix ch"amanchatäkiti.
  
  Drake jupax uñch"ukiñ ch"usawjaruw uñch"ukisïna. Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Jukʼamp tiempow pasani" sasa. -Jichhax juk"amp suma ch"amaw utjistu.
  
  Janiw jaya tiempojj paskänti. Ben jupax I-pad ukan kuns ch"allt"askäna ukhax Drake jupax chikat tunka jach"a jaqinakar uñjäna, jupanakax punku uñkatasin tantachasipxäna. Uka cerrojojj pʼakjatäjjänwa ukat cuartoruw mantapjjarakïna. Kimsa tunka segundonakatxa, uka equipox wasitat uñstapxäna, colerat uñchʼukipxäna ukat chʼiqiyapxäna.
  
  Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna.
  
  sasaw Ben jilatajj säna. "Chiqpachansa akax wali askiwa, Matt. Chiqansa, Odin chachan janchipat llätunk chiqanakaw uraqpachan chʼiqintatäski sasaw amuyasi. Escudox mä kunawa, Caballox yaqhakiwa. Janipuniw uk yatkayätti" sasa.
  
  Drake chachajj jukʼakiw jupar istʼäna. Jupax p"iqip t"unjäna. Aka cheqanjja, jan waltʼäwinakanwa uñjasipjjäna.
  
  Jan kuns arskänti, punkut qhepürutjja, celularapan mä numeroruw jawsäna. Uka jawsatax niya jank"akiw jaysatäna.
  
  "Jïsa?"
  
  -Akax Drake satawa.
  
  "Nayajj wal muspharta. Jaya pachaw jan uñjkti, compañero."
  
  "Yattwa".
  
  -Sapa kutiw jawsapxäta -sasa.
  
  "Janiw kunjamtï jumax amuyktaxa, Wells. Nayax kuns munta -sasa.
  
  "Chiqansa jumax yatisktawa. Mai tuqit yatiyapxita" sasa.
  
  Damn Wells jupax mä kunampiw yant"askäna, ukax jupakiw yatispa. Jan walt"awix akawa, Mai jupax jaya pachaw jupanakan munatapax Tailandia markan jan irnaqatapatpacha, janïr Alisonamp jaqichasiñapkama - ukat Ben jupas janiw uka q"añuskir detalles ist"añapäkänti.
  
  "Chika sutipax Shiranu satawa. Ukax - Phuket markankiwa. Uka kastax hmm... exótico..." sasa.
  
  Ben jilatan jinchupajj chʼalljjtayasïna. Drake chachajj cuerpopan arupampiw qhan liytʼäna, kunjamtï mä políticon kʼarinakap liytʼkaspa ukhama. Laka jist"arat ukax mä pista ukhamänwa...
  
  Drake chachajj niyaw Wells chachan arupan larusiñap istʼäna. "¿Exótico ukhamätati? ¿Ukajj jumatak walikïskiti?"
  
  "Jichha pachanxa, jïsa."
  
  "¿Ukanjja khitis utji?"
  
  "Chiqpachansa wali askiwa".
  
  "Gotcha ukax mä juk"a pachanakanwa. Walikiwa, amigo, ¿kunsa munta?"
  
  "Chiqa yatichäwinak munta, Wells. Nayax crudo yatiyawinak munastwa, ukax yatiyäwinakan ukhamarak Internet uksan uñt"ayasiñatak jark"atawa. Uka Odin chachan escudopajj lunthatasïna. Alemania markankirinakat lunthatapxatapatxa. Yämas alemanonakaw ukham lurapxäna. Chiqpach SAS ukan yatiyawipa. Nayax yatiñajawa kunas chiqpachan lurasiski, amigo, janiw mä fuga pública ukhamäkiti".
  
  "¿Jan waltʼäwin jikxatastati?"
  
  "Jach'a". Janiw comandantemarux k"arisiñamäkiti, nayrax jan ukax jan ukax.
  
  -¿Yanapt"añax wakisispati?
  
  "Janirakiwa".
  
  "Jumax mä ampar jikxatawayta, Drake. Arunak arsuñakiw wakisi ukat SAS ukax jumanakankiwa" sasa.
  
  "Nayaw lurarakï".
  
  "Waliki. Mä juk"a churapxita. Ukat chiqans, ¿janit SAS nayra SAS ukhamäkayäta sasin saskakïta?"
  
  Drake chachajj pächasïnwa. "Suma nayra SAS" uka aruxa janiwa utjañapäkiti. "Ukax mä qhanañcht"äwitak mä aski aruwa, ukax taqpachawa".
  
  Drake jilatajj desmayatäjjänwa. Nayra comandantepar yanaptʼa mayiñajj janiw faciläkänti, ukampis Ben jilatajj jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapatakiw kuna jachʼa jachʼa tukuñsa atipjäna. Ukat wasitatwa uñchʼukiñ pʼiya uñakiptʼäna, ukat mä chʼusa pasillo uñjäna, ukat Ben jakʼaruw jakʼachasisin qontʼasïna.
  
  "¿Odin markan llätunk chiqanakap sasmati? ¿Kunsa ukajj sañ muni?"
  
  Ben jupax jank"akiw tamapan Facebook ukan chhaqtayawayxi, pä machaq amigonak mayiwiw utji sasaw arnaqasïna, jichhax tunka paqallquniw utji.
  
  Jupax Drake sat jaqit mä jukʼa yatxatäna. "Ukhamajj nayrir SAS capitan ukhamarak cassette fanático ukhamätawa. Ukax muspharkañawa, masi, kuntï siskta uk jan llakiskäta ukhaxa" sasa.
  
  "Concentrar, Ben, ukat jukʼampinaka. ¿Kunas jumanakan utji?
  
  "Walikiwa... Nayax aka llätunk Odin ukan chimpunakapan thakhiparjamaw arkta, llätunk chimpunakax mitología nórdica ukanx mä jakhüw especial ukhamawa. Maynix akapach Quqa satäkis ukaruw ch"akkatatäna, llätunk uru llätunk arumaw ayunasïna, lanzampi, lanzampi, Jesucristor uñtasita, ukat Jesusat nayrax walja maranak nayraw ch"akkatasïna. Akax chiqpachapuniwa, Mat. Chiqpach cientificonakax catálogo ukham uñt"ayapxäna. Inas Jesucriston sarnaqäwipat amuytʼayat sarnaqäwix utjchispa. Odin markanx llätunk chiqanakaw utji. Lanzax kimsïr t"aqawa ukatx Uraqpachan Quqamp chikt"atawa, ukampirus janiw kawkhans jikxatasi ukxat arsuñ jikxatkti. Uka Quqax leyenda ukham uñt"atawa, Suecia markankiwa. Apsalla sutini mä chiqa".
  
  "K"achata, k"achata. ¿Odin chachan escudopat jan ukax caballopat kuns arsu?
  
  Ben jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Uka Escudojj taqe tiempon arqueología toqet wali jachʼa jikjjatatanakat maynïrïnwa. Ukat ukax uka chiqanx arunakaw utji: Paraíso ukat Infierno ukax mä juk"a pachatak jan yatiñakiw. Jan Jiwir Almaw Chiqa jan ukax Jan wali tuqir ch"amanchasi. Qhanapuniw Odin chachan maldicionapajja, ukampis janiw khitis jakkir amuyunjja, kunsa amtaski uk amuytʼirjamäkiti" sasa.
  
  -Inas uka maldición ukanakat maynïrïchi kawkhantix jumax ukankañamakiw wakisi -sasawa Drakex jachaqt"asïna.
  
  Ben jilatajj janiw jupar istʼkänti. "Akanx Caballox mä escultura satawa sasaw qhanañchi. Yaqha esculturax Lobos de Odin satawa, jichhax Nueva York markan uñacht"ayatawa.
  
  "¿Jupan lobonakapasa? Jichha?" Drake chachan p"iqipax qhatiyañ qalltäna.
  
  "Pä loboruw nuwasiñatak saräna. Ukhampuni."
  
  Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "¿Nay llätunka tʼaqanakajj jaktʼatäpachati?"
  
  Ben jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Mä qawqha chhaqhata, ukampis..."
  
  Drake chachajj mä jukʼa samartʼäna. "Kuna?" sasaw jisktʼasta.
  
  "Walikiwa, llampʼu chuymanïkaspas ukhamawa, ukampis mä leyendan jiskʼa tʼaqanakapaw utji, uka leyendajj uñstaskiwa. Mä kunas Odin ukan taqpach chiqanakap mayachthapiñataki ukat mä reacción en cadena qalltañataki, ukax akapach tukusiñaruw puriyani".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Estándar yänaka" sasa. "Taqi uka nayra diosanakax mä jukʼa "akapachan tukusiñapa" cuentompiw uñtʼayasipxi."
  
  Ben jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw relojap uñtäna. "Waliki. Uñtaña. Jiwasax internet tuqin asistentenakax manq"añanak munapxta", sasaw mä juk"a amuyt"äna. "Ukat amuyta, niyaw uka bandan machaq letranakapax utjani sasaw amuyasta. ¿Croissants ukat Brie brunch ukatakix?"
  
  "Kunapachatix París markanx..."
  
  Drake chachajj punku jistʼarasaw uñchʼukïna, ukat Ben jilataruw sarjjañapatak amparapamp uñachtʼayäna. Jupax amigopan ajanupan jachaqt"asitap uñjäna, ukampis nayranakapan wali axsarkañ jan walt"äwip liyt"arakïna. Ben jilatajj sum imantasïna, ukampis wali chʼamampiw liwjjatäna.
  
  Drake chachajj cuartoruw kuttʼjjäna ukat taqe yänakap mä mochilaruw ucharakïna. Jachʼa cinturón chintʼaskäna ukhajja, Ben jilataruw amuktʼat arunttʼir istʼäna ukat chuymapas ajjsarañat saytʼatäkaspas ukhamwa amuyasïna, jakäwipan payïr kutikiw ukham arsüna.
  
  Nayrïrix kunapachatix Alison jupar jaytanukuwaykana, uka jan sumankthapiñjam mayjt"awinak uñt"ayasa - jumax mä maldito boot camp ukar sipans juk"amp pallapallaw jikxatastaxa.
  
  Uka arumaxa. Kunjamtï jan tukuskir jallux nayranakapar jachaqtʼaskäna ukhama.
  
  Punkuruw tʼijtäna, cuerpopan sapa musculonakapajj tʼijtʼatäjjänwa ukat wakichtʼatäjjänwa, ukat mä chuyman chacha warmiruw pasillot kayuk saraskir uñjäna.
  
  Ukat Ben chachajj Drake chachan nayranakaparuw wali ajjsarkañ uñjäna, janïr nayrir pallapallajj jupar disfrazañatak chʼamanïkasa. Jan amuytʼasir pantjasiwi.
  
  "Jan llakisimti". Ben jilatajj mä chʼiyar jachaqtʼasisaw säna. "Walikisktwa".
  
  Drake chachajj jachtʼasisaw escalerat saraqapjjäna, sapa kutiw uñjapjjäna. Jupax vestíbulo uñakipäna, janiw kuna amenazas uñjkänti, ukat anqar mistuwayxäna.
  
  ¿Kawkhansa jakʼankir restaurantejj utjäna? Jupax mä asumción luratayna ukat Louvre uksaruw saratayna.
  
  
  * * * .
  
  
  Múnich markankir mä likʼi jaqejj neurocirujano sat doctoran yatiñapampiw jankʼak jupanakar uñjäna. Jupax fotografía ukar uñtasitap uñakipäna ukat pä chuyma ch"allxtawimpiw suma lurat, ch"aman Yorkshire markankir jaqiru ukat jach"a ñik"utan, jan amuyt"asir masipar uñt"äna ukat alcance ukan cruzadas ukan askichäna.
  
  Jupax posturap mayjt"ayäna, janiw jach"a punto de vista ni aycha ch"akhanakapar allsuñ janq"u ch"akhanakax gustkänti.
  
  Jupax mä micrófono de hombro ukar jisk"at arsüna, "mä hilompiw katxaruwaytxa".
  
  Uka jisktʼarojj muspharkañ jankʼakiw jaysäna. -Jichhax jupanakar jiwayapxam -sasa.
  
  
  PUSI
  
  
  
  PARÍS, FRANCIA markankir jaqenaka
  
  
  Kimsa balas jankʼakiw maynit maynikam jaquqanïna.
  
  Nayrïr balax Drake p"iqip jak"ankir metalat lurat punku marcot jaltxataynawa, ukatx callin ricochetatayna, chuymankipstat warmin amparaparuw ch"allt"atayna. Jupax t"ijtäna ukat jaquntatäna, wilax mä jiskt"äw chimpunakjam thayaruw ch"allt"asïna.
  
  Payïr jawqʼjataw Ben chachan ñikʼutap saytʼayäna.
  
  Kimsïrix kawkhantix sayt"atäkän uka hormigón ukar ch"allt"äna, mä nanosegundos ukjatx Drake jupax cinturaparuw qhuru katjatayna. Uka balajj pavimentot jaltasaw hotelan ventanap qhepäjjat tʼunjäna.
  
  Drake chachajj liwjjatasïna ukat Ben jilatarojj mä fila saytʼat autonak qhepäjjat qhepäjjat mä jukʼa irpäna. "Nayaw jumarux katjsma". Jupax wali coleratapuniw jiskht"äna. -Jan ukax sarantaskakim -sasa. Quntʼasisaw auton ventanapat mä jukʼa uñchʼukisïna, ukat ventanax pʼakjaskäna ukhamarakiw teja patxan sarnaqaskir uñjäna.
  
  "¡Mierda ch"axwaña!" Yorkshire acento ukat argot ejercito ukax adrenalinax jilxattaskäna ukhax aruparux ch"amanchawayiwa. Jupax uka chiqanwa yatxatäna. Civiles ukanakax t"ijt"asipkäna, arnaqasipxäna, taqi kasta distracciones ukanakaw utjäna, ukampis jan walt"awix akawa, tiruristax kawkhankapkän ukx sum yatïna.
  
  Ukat janiw sapakïkaspati.
  
  Jichhas Drakex kimsa waynanakaruw uñt"äna, jupanakax nayraqat lockpicking ukan uñjkatayna, jupanakax ch"amaka Mondeo ukan mistuwayapxatayna ukat amtampiw jupanak tuqir sarapxäna.
  
  -Uka pachaxa sarxañataki -sasa.
  
  Drake jupax pä autot irpxaruwayäna, kawkhantix nayratpach mä tawaqur autopan histérico jachir uñjkatayna. Ukat punkup chʼiyjasaw muspharäna, ukat ajjsarat uñnaqap uñjasajj jankʼakiw juchañchasïna.
  
  Jupajj jan sinttʼasisaw uñnaqanïna. "Atipjiwa."
  
  Jichhakamax janiw kuna ch"axwawinakas utjkiti. Warmix jaltxataynawa, axsarañax musculonakap katjatayna, jiwat losas ukar tukuyatayna. Ben jilatajj manqhar liwjjatasïna, cuerpopajj jukʼamp jiskʼakïnwa. Drakex jank"akiw jupar arktäna ukat llavep muytayarakïna.
  
  Samsuñap katjasajj qhipäxaruw mayjtʼäna, ukatsti estacionamientot nayrar jankʼakiw mistuwayäna. Jupanak qhepatjja, thaknam cauchojj qʼañuchatäjjänwa.
  
  Ben jilatajj akham sasaw jachʼat arsüna: "¡Rue Richelieu!"
  
  Drake chachajj bala suytʼañatakejj maysaruw liwjjatäna, metalat lurat campanap istʼäna, motorat jalnaqkäna ukhajja, ukat aceleradoraruw chʼalljjtäna. Jupanakax acera uksan musphart"at lunthatanakar pasapxäna, autopar jank"ak kutt"añ uñjapxäna.
  
  Drakex rueda ch"iqaruw muyuntäna, ukatx ch"iqaruw muyuntäna, ukatx wasitat ch"iqaruw muyuntäna.
  
  "Rue Saint Honoré" sasaw Ben jilatajj jawsäna, ukat thakin sutip yatiñatakejj kunkapar chʼalljjtayasïna.
  
  Jupanakax trafico ukarux mayachasipxänwa. Drakex jank"akiw kunjamtï lurañjamäki ukhamarjam jank"ak saräna, autox -ukax jupatakix wali kusiskañawa, Mini Cooper satänwa- carriles ukar mantasa ukat mistuñasa, qhipäxan uñjatap sum uñjasa.
  
  Teja ukan ch"axwirix nayratpachaw jan utjxänti, ukampis Mondeo ukax kutt"anxänwa, ukax sarantaskänwa.
  
  Jupax ch"iqaruw kutt"äna ukat wasitat ch"iqaruw kutt"äna, semáforos ukan suertenirakïnwa. Museo de Louvre, ukax ch"iqa tuqit apsutawa. Inamayakïkänti: thakinakaxa wali phuqhantatänwa, semáforos ukanakas sintipuniw utjäna. Jupanakax París markan chika taypipat jayarst"apxañapänwa.
  
  "¡Rue de Rivoli sat chachajj!"
  
  Drake chachajj Ben jilatarojj wali chʼamampiw ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "¿Kunatsa callenakan sutinakap arnaqasiskakta?"
  
  Ben jilatajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Janiw yatkti! Jupanakax... ¡TV ukan uñacht"ayapxi! ¿Yanaptkiti?"
  
  
  * * * .
  
  
  "Janiwa!" jupax motoran thuqt"asitapat kutt"ayasaw arnaqasïna, kunawsatix Rue Rivoli markat jayarst"at q"añut thakhinjam jank"ak saraskäna.
  
  Uka balajj botat ricochetänwa. Drake jupax uñjir jaqirux t"aqhisiñat t"unjatäskir uñjäna. Jan walipunïnwa; ukax wali jach"änwa. Uka jaqinakax jach"a jach"a tukuri ukat ch"amanipxänwa, janiw khitinakarus chuym ust"ayapki ukx yäqapkänti ukat qhanaw jan walt"awinakampix jakasipxaspäna.
  
  ¿Kunatsa Odin markan llätunka cheqanakapajj jupanakatakix wali wakiskirïna?
  
  Balas ukanakax hormigón ukat metal ukanakaruw ch"allt"awayi ukat Mini ukar muyuntat patrón ukanakaw jaytawayi.
  
  Uka horasanjja, Ben chachan celularapaw istʼasïna. Bolsillopat apsuñatakix mä elaborado maniobra de torsión de hombros luratayna. "Tayka?"
  
  Drake jilatajj llampʼu chuymampiw maldecïna: "¡Jesus!"
  
  "Nayajj walikïsktwa, ta. Juma? ¿Kunjamatsa tatajaxa?
  
  Mondeo ukax Mini ukan tronco ukar puriñkamaw irnaqawayi. Juykhuptayir faros ukanakax qhipäx uñtawiruw phuqhantäna, kimsa alemanes sawkasir jaqinakan ajanunakapamp chika. Uka jan wali jaqinakax walpun munasipxäna.
  
  Ben jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "¿Ukat kullaka?"
  
  Drake chachajja, alemanonakajj wali kusisitaw cañonanakapamp instrumentonak panelar jawqʼjapkäna uk uñjäna.
  
  "Janiwa. Janiw kunas wali wakiskirïkiti. Mmm... ¿kunas uka ch"axwawixa?" Jupajj mä jukʼa samartʼäna. -Ay... Xbox -sasa.
  
  Drake jupax acelerador ukarux pamparuw ch"allt"äna. Motorax jank"akiw jaysäna. Llantanakax suxta tunk kilometronak horasaruw chhuxriñchjasïna.
  
  Jutïr disparojj qhepa ventanaruw tʼunjäna. Ben jilatajj nayrïr makhatañ cheqaruw jan invitación suytʼasajj saraqanïna. Drake jupax mä juk"a yuspärañ jaytawayi, ukatx Mini ukarux ch"us pavimento ukar irpxaruwayi, sayt"at autonakan jach"a fila nayraqatapan.
  
  Mondeo ukankirinakax jan amuyt"asisaw ch"axwapxäna, balas ukanakax sayt"at autonakan ventananakaparuw t"unjapxäna, Mini ukarux ch"allt"apxäna ukat ukat jaltxapxäna. Mä qhawqha segundonakatjja, frenonak chʼoqtʼasisaw muyuntäna, ukat jiskʼa autoruw 180 gradonak jaqontäna, ukat kawkhantï jutapkäna uka thaknam jankʼak kuttʼjjäna.
  
  Mondeo ukan pasajeronakapajj kunatï paskäna uk amuyañatakejj wali valorani segundonakaw munasïna. 180 grados ukch"a turkakipäwix jan wali ukat jan walt"ayirïnwa, ukat wali ch"amamp ch"allt"asisaw pä sayt"at autonak q"al ch"allxtayäna. ¿Kawkhans taqi qullan yänakan sutipxar policía ukanakax utjäna?
  
  Jichhax janiw kuna amtäwis utjxiti. Drake chachajj kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw walja turnonak luräna. "Wakichtʼatäñamawa, Ben. Jiwasax t'ijtxañäniwa -sasa.
  
  Ben jilatatï jan ukankaspäna ukhajja, saytʼasisaw nuwasispäna, ukampis amigopan jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapatakiw nayrankañapäna. Ukat chhaqtxañax jichhax wali yatiñan amtäwipunïnwa.
  
  -Walikiwa mama, qhipat jikisiñäni -sasa. Ben jilatajj celularap amparap luqxatasaw jistʼantäna. "Awkinaka".
  
  Drake jupax Mini ukarux wasitatw bordillo ukar jaquntäna ukat chika thakhinx wali ch"amampiw freno luräna, ukax manicurado césped ukarux. Janïr autojj saytʼkäna ukhajja, punkunakap jachʼa jaqontasaw mistupjjäna, ukat uka jakʼankir callenakaruw sarapjjäna. Jupanakax janïr Mondeo ukan uñstkipanw utapankir parisinos ukanakamp chikt"asipxäna.
  
  Ben jupax kuns chhuxriñchjañ atipxatayna ukat Drake juparux nayranakap ch"irmthapïna. "Nayan heroeja".
  
  
  * * * .
  
  
  Jupanakax mä jisk"a café internet ukan imantasipxäna, Harry"s New York Bar sat chiqan jak"ankiwa. Drake jilatakejja, ukajj wali yatiñanïnwa. Jan uñjkaya ukat jan qullqini, ukax mä chiqaw kawkhantix yatxatäwinakap sarantasipkaspäna ukat Louvre ukar jan jark"at mantatapatx kuns lurapxani uk amtapxarakïna, jan llakisisa jan ukax jark"aqasa.
  
  Drake jupax cupcakes ukat café ukanakaw luratayna, Ben jupax ukar mantañkama. Drake jupax janiw jichhakamax usuchjatäkiti, ukampis Ben jupax mä juk"a jan walt"ayataw uñjasispa sasaw amuyt"ayi. Jupankkäna uka soldadojj janiw kunjamsa jupar apnaqañapa uk amuykänti. Uka amigojj parltʼapjjañap yatïna. Ukatwa uka waynarux manqʼañanaka, umañanak apasxäna, ukat mä suma cabinaruw quntʼasïna ukat uñkatatapat katxarurakïna.
  
  "¿Kunjamarak taqi uka q"añunakampix jikxatastaxa?"
  
  "Janiw yatkti". Ben jilatajj cheqwa parläna. -Janiw jichhakamax uk amuyañatakix tiempox utjkituti.
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Akax walikïskiwa. Ukhama, kunapachatixa..." sasaw computadora uñacht"ayäna. -¿Kunas jumatakixa?
  
  "Nayrjax pachpa sitio web ukar kutt"awaytwa. Mä muspharkañ arqueológico jikxatawi... llätunk fragmentos... yada, yada, yada... oh jïsa - Odin-an wali muspharkañ "uraqpachan tukusiñapa" teoría de conspiración uka tuqit ullart"awayta."
  
  "Ukat nayax sista..."
  
  "Ukajj jan walinakänwa. Ukampis janiw ukhamäkiti, Mat. Uk ist"apxam. Kunjamtï sisktxa, mä leyendaw utji ukat walja arunakaruw jaqukipata. Janiw escandinavo ukakikiti. Ukax wali universal ukhamaw uñjasi, ukax yapuchirinakatakix wali jan uñt"atawa, jupanakax aka kasta yänak yatxatapxi. Aka chiqanx siwa, Odin llätunk chiqanakax kuna pachas Ragnarok ukan apthapitax ukhax Diosanakan Sepulturaparuw thakhi jist"arapxani. Ukat aka sepulturax kunapachas q"añuchatäspa ukhaxa...walikiw, azufre ukat taqi Infierno ukanakax q"añuchatäxi ukax jan walt"awinakasan qalltawikiwa. ¿Diosanaka sasin sista uk amuyasmati?"
  
  Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Janiwa. ¿Kunjamarak Diosan sepulturapax akan utjaspasti? Jupanakax janipuniw utjkänti Ragnarok ukax janipuniw utjkänti. Ukajj Armagedón urutak nórdico markankir mä cheqakiw utjäna" sasa.
  
  "Ukhampuni. ¿Ukat chiqpachapuni utjaspäna ukhaxa, ¿kamachasmasa?"
  
  "Ukhamajj ukham jikjjatañajj kunja valoranisa uk amuytʼañäni."
  
  "¿Diosanakan sepulturapa? Taqi kunat sipansa jukʼampïspawa. Atlantis sat cheqanwa jikjjatasi. Camelot satänwa. Edén. Ukampi chikachasiñajj janiw kunäkaspati. Ukhamajj ¿Escudo de Odin sat chachajj qalltañakïkaspas ukham sasktati?
  
  Ben jilatajj muffin sat manqʼa patjjat mä jukʼa aptʼasïna. "Uñjañäniwa sasaw amuyta. Llatunk chiqanakaw juk"amp sarañaxa, ukhamax chhaqtxañ qalltapxani ukhaxa", sasaw mä juk"a samart"äna. "Jumax yatisktawa, Karin ukax familian p"iqipawa ukat sis taqi uka internetan mierdanakap askichañ muni. Taqi kunas mä jisk"a t"aqaruw tukuwayxi" sasa.
  
  "Ben, jumamp chikachasitajatjja, juchañchatätwa. Ukat janiw kunas jumanakarux paskaniti sasaw arsuwayta, ukampis janiw khitirus aka tuqinx chikañchañjamäkiti. Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Kunatsa maldito alemanonakax jichhax ukham lurañ qalltapxäna sasaw jisktʼasta. Janiw pächasiñasäkiti, mayni llätunka tʼaqanakajj mä qhawqha tiempow utjawayjje" sasa.
  
  "Mä juk"a futbol analogías ukanaka. Ukat jupanakax ukham lurapxi. Inas Escudojj mä suma jaqëchïna? Kunas uka toqetjja, taqe kunatï walikïskänwa" sasa.
  
  Drake jupax Escudo ukan jak"at fotonak apsutapat amtasïna, ukampis uka yatxatäwix qhipakamaw apayapxaspäna. Jupax pantallaruw llamkt"äna. "Akanx Odin el Caballo ukan esculturapax mä jach"a bote vikingo ukan jikxatasïna sasaw qhanañchi, chiqans ukax Louvre ukan nayrïr uñacht"äwipawa. Jila parte jaqenakajj Louvre sat cheqan sarnaqasajja, janiw Caballo esculturapsa amuyapkaspati" sasa.
  
  -Barkas -sasawa Ben-ax jach"at liyt"äna. "Ukax mä misterio ukhamawa - troncos ukanakat luratawa, ukax vikingos ukan uñt"at sarnaqäwipat nayra pachan luratawa".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Mä Escudo ukham" sasa.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Dinamarca markanwa jikjjatasi" sasa. "Ukat aka chiqan uñjam" sasaw pantalla uñacht"ayäna, "¿ukax Odin markan yaqha chiqanakapat uñt"ayasi, nayraqat arsuwayta? Lobonakax Nueva York markankapxiwa, ukat wali suma amuyt"awix Lanzax Uppsalla, Suecia markankiwa, Odin chachan janchipat jaquqaniwayi, kunawsatix Uraqpachan Quqapat saraqankäna ukhama".
  
  -Ukhamaxa ukaxa phisqawa -sasa. Drake chachajj suma sillunakaparuw qhepar jaqontäna ukat café umtʼasïna. Jupanakan jakʼapanjja, Internet cafetjja, jan sinti llakisiñampiw phoqantatäjjäna. Anqankir aceranakajj jakäwipan zigzag ukham sarnaqir jaqenakamp phoqantatänwa.
  
  Ben jilatajj acero lakapampiw nasïna, ukat mä kutikiw juntʼu café chikat umatäna. -Akanx yaqhax utjarakiwa -sasawa mint"äna. "Dios, janiw yatkti. Ukax ch"amaw uñtasi. Volvo sat mä kunat parltʼañäni. Kunsa uñjirix sañ muni. "
  
  "Inas uka autojj jupan sutip uchapjjchïna".
  
  "K'uchirasiña. Janiwa, Odin chachax mä Velva especial ukanïkaspas ukhamawa, suyt"am - akax mä juk"a pachaw munasispa."
  
  Drake chachajj Ben, computadora, yatiyäwinakajj utjkäna ukat anqankir acera taypin wali chʼam tukuskäna ukanak mayjtʼayañatakejj wali chʼam tukusïnwa, ukatwa uka warmin jakʼachasiñapjja janiw amuyaskänti, janïr mesapan jakʼapan saytʼatäskäna ukhakama.
  
  Janïr kuyntʼkasajj amparap aytäna.
  
  -Jan sartapxamti, yuqall wawanaka -sasawa acento americano ukamp dibujasïna. "Arst'añasawa".
  
  
  PHISQHA
  
  
  
  PARÍS, FRANCIA markankir jaqenaka
  
  
  Kennedy Moore jupax mä qawqha pachaw uka panin uñakipt"aski.
  
  Qalltanjja, janiw kuna jan waltʼäwis utjkaspati sasaw amuyäna. Mä qhawqha tiempotjja, uka waynan ajjsarat ukampis amtat cuerpon arupa ukat jilïr dude chachan wali amuyump sarnaqatapat uñakiptʼasajja, jan waltʼäwinakasa, kuna jan walinakas utji ukat Supayajj uka paniniruw jan qollan kimsa jan walinakar aynachtʼayäna sasaw amuyäna.
  
  Jupajj janiw aka cheqan policiapäkänti. Ukampis Nueva York markan policiapänwa, ukat uka jiskʼa islan jilsuñajj janiw faciläkänti, uka islajj hormigón sat jachʼa torrenakanïnwa. Jumax mä policía ukan visionanïtawa janïr destinoman NYPD ukar mantañax uk yatkasa. Qhepatjja, sum amuytʼasiyäta ukat jakthapiraktajja, ukampis uka nayranakajj utjapunirïnwa. Uka ch"ama, calculadora uñkatasiña.
  
  Vacacionankkasas wali llakitaw amuyäna.
  
  Mä hora café umtʼasa ukat jan amtampi surf lurasajj janiw kuns lurañjamäkänti. Inas jupax vacacionankchïna - ukax jupatakix forzado vacacionat sipanx juk"amp askiwa - ukampis ukax janiw sañ munkänti, jupan utjki uka policía ukax juk"amp jank"akiw jaytawayi, kunatix británicox Vegas markan nayrïr arumax virtud ukar jaytawayi.
  
  Jupajj mesapar jakʼachasïna. Forzado sarxaña, sasaw wasitat amuyt"äna. Ukax NYPD ukan wali suma carrera ukarux mä perspectiva ukar uñt"ayi.
  
  Jilïr waynajj jankʼakiw antenanakap jiltayasajj jupar valoranïna. Jupax juk"amp jank"akiw juparux uñakipäna, Estados Unidos markan mä marinero ukan Bangkok markan prostituta utar chaninchañat sipansa.
  
  -Jan sartapxamti, yuqall wawanaka -sasawa desarmarjama liwxatäna. "Arst'añasawa".
  
  -¿Americanoxa? sasaw jilïr waynax mä juk"a muspharkañ säna. "Kunsa munta?"
  
  Jupajj janiw jupar istʼkänti. -¿Walikïtati, wawa? Jupax escudop qhant"ayäna. -Nayaxa policiätwa -sasa. Jichhasti nayamp chika chiqa chuymanïpxäta" sasa.
  
  Jilïr waynax jank"akiw ch"iqt"äna ukat samarañampiw jachaqt"asïna, ukax muspharkañänwa. Maynïristi jan amuytʼasisaw nayranakap chʼirmthapïna.
  
  "MÄ?" sasaw jisktʼasta.
  
  Kennedy markankir policiax uka tuqit ch"amanchawayi. "¿Juma pachpat akanktaxa?" Jupanak jakʼankjjañakiw jupajj amuyäna.
  
  Uka waynax llakitaw uñnaqäna. -Walikiwa, uñch"ukiñax wali askiwa, ukampis qhuru sexo ukax janiw sinti kusiskañakkiti.
  
  Jilïr waynax muspharkañ yuspärasir uñnaqt"anïnwa. -Nayaru atinisipxita -sasa. Aka chiqanx janiw kuna jan walt"awinakas utjkiti. Wali askiwa uñjañaxa yaqhipa kamachi phuqhayirinakaxa wali yäqapxi aka lurawixa. Nayax Matt Drake satätwa" sasa.
  
  Jupax amparap luqtäna.
  
  Kennedyx janiw ukx yäqkänti, wali jan iyawsäwinïsa. Amuyupax uka arumpiw enganchatäna, uka lurawix wali respetompiw uñjasïna, ukat qhipa phaxsix pasawayxänwa. Kawkhantï sapa kuti saytʼapkäna uka cheqanwa saytʼasipjjäna. Caleb sat chachanjja. Jan sinttʼasir jan wali jaqenakapatjja. Jan kun mayisaki antutatätapata.
  
  Ukhamächi ukhajja.
  
  -Walikiwa... yuspajara, nayaxa amuyta.
  
  "Ukhamajj ¿Nueva York markankir policiajj ukhamätati? Waynaxa jach"a cejas ukanakampiwa matiz tukuyäna, ukaxa jilïri jaqiru uñacht"ayäna.
  
  -Maldito astuto -sasa. Matt Drake jupax mä juk"a larusitaynawa. Jupax jan axsart"irjamarakïnwa, ukat jan kuna llakini qunt"atäkchïnsa, Kennedyx mä segundon kuns lurañ yatiñanïtap amuyasïna. Ukat kunjamtï sapa kuti muyuntat uñjkäna ukajj mä policiat amuytʼayäna. Jan ukax ejercito.
  
  Jupajj pʼeqep chʼoqtʼasïna, mä asiento churañapati janicha sasaw jisktʼasïna.
  
  Drakex mä ch"usat asiento uñacht"ayäna, ukat uka pachparakiw mä qhana mistuñ jaytawayäna. "Ukat suma chuymanïñasawa. Nueva York markankirinakax akapachanxa jukʼamp amuytʼasir jaqinakawa sasaw istʼta" sasa.
  
  -¡Matt!, uka waynaxa ñik"uta ch"uqt"asïna.
  
  "Jan sinti atinisiñampixa, juma pachpataki ukat jachʼa jachʼa tukuñ sañ munsta ukhaxa, nayax uk istʼaraktwa" sasa. Kennedyx stand ukar liwxatasïna, mä juk"a jan walt"ayataw jikxatasïna. "Ukatxa París markaruw jutta, francés jaqinakampiw uñt"asiwayta".
  
  -¿Vacacionanxa?
  
  -Ukhamaw sapxitu -sasa.
  
  Uka waynax janiw insistkänti, jan ukasti wasitat amparap luqtäna. "Nayajj wali Matt Drake satätwa. Ukat akax nayan qurpachasiñ utajawa, Ben" sasa.
  
  "Hola, nayax Kennedy satätwa. Nayax kuntix jumax siskta uk ist"awaytwa, mä juk"a titulares ukanakas, axsararaktwa. Ukaw nayatakejj wal muspharayitu. Ukat ¿Nueva York markankir Lobos sat jaqenakat kamsaraksnasa?" Ben jilatat yateqasaw cejanakap jachʼar aptäna.
  
  "Maya". Drake chachajj jupat sum yatjjatäna, kuna jan walinakansa uñjasipjjaspa uk suytʼasa. "¿Jupat kuns yatta?"
  
  "Jupax Thor chachan awkipänwa, ¿janich ukhamäki? Jumax yatisktawa, Marvel cómics ukanx" sasa.
  
  -Jupax taqi yatiyäwinakankiwa -sasa. Ben jilatajj computadoraruw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  
  "Qhipa qhipa urunakanxa, titulares ukanakat jithiqtañatakiw chʼamachasta." Kennedy jupan arunakapax jank"akiw mistüna, llakimp ukhamarak frustración ukamp tensión ukanïnwa. Mä jukʼa tiempow sarantaskäna. "Ukhamajj janiw ukhamakiti. Ukhamakiwa" sasa.
  
  "Walja lurasma ukhamaw ist"asi."
  
  "Carrerajatakix wali askiwa". Ukat kuttʼanjjänwa, ukatsti café ukan qʼañut lurat ventananakapatwa calle uñtäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax uñkatataparuw arktäna, juparux ch"allxtayañapawa sasaw jiskt"asïna, ukat nayranakapax nayrïr lunthatanakat mayniruw uñt"äna, jupax vidriot uñch"ukiskäna.
  
  -Shit -sasawa. Aka waynanakaw mä centro de llamadas indio ukar sipanx juk"amp ch"amanchasipxi".
  
  Uka waynan ajanupax uñt"asisaw qhant"äna kunatix Drakex sarnaqäna, ukampis jichhax Drakex janiw juk"amp chhuxriñchjasiñ munkti sasaw amtäna. Chiqpachans guantes ukanakax apsutäxänwa ukatx SAS ukan capitanapax kutt"anxänwa. Jupax jank"akiw sarxäna, mä sillut katthapisinx mä jach"a ch"axwawimpiw ventanapat jaquntäna. Alemán jaqix kutt"anxänwa, jiwat aychanakjamaw pavimento ukar ch"allt"asïna.
  
  Drake chachajj Ben jilatarojj mä ladoruw amparapamp luqtäna. "Jiwasamp chik jutapxam jan ukax jan jutapxam" sasaw Kennedy-rux t"ijtxapxäna. -Ukampis nayan thakijat jithiqtapxam -sasa.
  
  Ukat jankʼakiw punkur saräna, ukat jistʼararakïnwa, ukat pistolanakajj jan waltʼayasiñapatakiw saytʼasïna. Musphart"at parisinos ukanakax muyuntat sayt"asipxäna. Turistanakax taqi chiqaruw ch"iqintapxäna. Drake chachajj calle toqeruw thaqhir uñkatasïna.
  
  "Suicidio" ukax mä juk'a pachanakanwa. Jupajj kuttʼanjjänwa.
  
  "Qhipa punku". Jupax Ben-aruw amparapamp ch"allxtayäna ukat jupanakax contador ukar sarapxäna. Kennedyx wali sarxañapawa, ukampis janiw mä policía ukan analítico amuyupax munaskänti, uka jaqinakax chiqpach jan walt"awinakan jikxatasipxatap yatiñataki.
  
  -Nayaxa jumaru ch"uqt"äma -sasa.
  
  Drake chachajj ajjsarat escribano jakʼatwa mä chʼamaka pasilloruw saräna, uka pasillojj café, azúcar ukat agitador ukanakamp cartonanakampiw phoqantatäna. Tukuyañatakix nina naktäwit qhispiñatakiw utjäna. Drakex barraruw ch"allt"äna, ukatx wali amuyumpiw uñch"ukisïna. Tarde intix nayranakaj phichhantawayitu, ukampis quta thiyax qhanänwa. Ukax jupatakix mä uñisirikiw kawkhans utji sañ munäna.
  
  Drakex mayninakax suyt"apxañapatakiw amparapamp uñacht"ayäna, ukatx amuyuparjamaw suyt"ir alemán ukar sarxäna. Jupax janiw uka jaqin jawq"jatapat esquivakänti, jan ukasti plexo solar ukanx jan liwxatasinx wali ch"amampiw katjäna. Uñisirinakapan ajanupan wali mulljatapajja, mä ratukiw chuymapar purtʼäna.
  
  "Pussies ukax plexo ukaruw amtaña". -sasawa jiskht"äna. Experienciax yatichataynawa, mä yatichat jaqix mä qhan presión punto ukar ch"allt"aspa ukat mä juk"a samart"aspa efecto ukar puriñapataki, ukatwa Drake jupax llakinak chikancht"asi - kunjamtix jan tukuskir yatichapkän ukhama - ukat atipt"awayi. Jupax uka waynan nayrap p"akjatayna, chhuxriñchjatayna ukat niyaw pä ch"axwawimp kunkaparux t"ijtayatayna, ukatx jan juk"ampiruw pavimento ukan liwxatatayna. Jupax mayninakaruw nayrar sartañapatak amparapamp luqxatäna.
  
  Café utat mistusaw uñch"ukipxäna.
  
  Kennedyx akham sänwa: "Hotel-jax kimsa cuadras ukch"akiwa" sasa.
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Maldición wali sumawa. Saraña."
  
  
  SUXTA
  
  
  
  PARÍS, FRANCIA markankir jaqenaka
  
  
  Mä minuto qhepatjja, Ben jilatajj akham sänwa: "Suytʼam" sasa.
  
  -Janiw baño apnaqañax wakiskiti samti, amigo, jan ukax pañales alañaw wakisini -sasa.
  
  Kennedyx mä sonrisa imantasïna kunawsatix Ben-ax q"illu ñik"utanïkän ukhaxa.
  
  -Nayax yattwa jumax siesta lurañ pachaw purini, jilïr jaqi, ukampis niyaw ... uh ... Louvre ukar visitt"añ pachaw purini.
  
  Maldición Drake jupax pachap chhaqhayatayna. "Janiw kunas utjkiti".
  
  "¿Louvre markanjja?"
  
  -Turno tuqitxa -sasa. Drake chachajj mä taxi pasaskir amparapampiw amparapamp luqtäna. -Kennedy, nayax qhanañcht"äma -sasa.
  
  "Jumajj jukʼamp sumätawa. Jichhürojj Louvre sat cheqaruw sarjjta" sasa.
  
  "Janiw akatakikiti..." Ben jilatajj taxi ukar mantañkamaw arsüna. Drakex uka magia aru säna ukat autox jank"akiw sarxäna. Uka viajejj amukiw lurasïna, ukat tunka minutonakaw callenakan sarnaqäna, uka callenakanjja, autonakajj wal phoqantatänwa. Aceras ukanakax janiw juk"amp askïkänti kunatix kimsanix museo ukarux wali ch"amampiw arknaqapxäna.
  
  Sarkasajj Ben jilatajj Kennedy jilataruw uka toqet yatiyäna. "Maynix Islandia markan Odin chachan escudop jikxatäna. Maynix York markan mä uñacht"äwit lunthatawayi, Frey-n muspharkañ pusi sarnaqañ uñacht"äwip q"al t"unjawayi".
  
  Frey?
  
  "Modelo luriri. ¿Janit Nueva York markankirïkta?
  
  "Nueva York markankirïtwa, ukampis janiw moda uñtʼirïkti. Ukat nayax janiw mä jach"a fanäkti juykhükaspas ukham kunayman ch"axwawinakar aynacht"ayata. Chiqpachansa janiw jichhax machaq jan waltʼäwinakax wakiskiti" sasa.
  
  Drakex niyaw "mä punkuw utji" sasaw säna ukampis qhipa segundonx sayt"asiwayiwa. Mä policía ukax jichhür arumax walja razonanakatwa yanapt"aspa, juk"ampis Estados Unidos markat jutirinakawa. Louvre ukar mantañawjankir pirámide de vidrio ukar jakʼachasipkäna ukhajja, akham sänwa: "Kennedy, uka jaqenakajj kimsa kutiw jiwayañ munapjjetu. Nayajj ukham jan lurasiñapatakiw lurañaja. Jichhax juk"amp yatiyawinakaw munapxta kunatix infierno ukax akan lurasiski, ukat kunatsa jupanakax munapxi kuntix Ben jupax jikxatki ukax "The Nueve Piezas de Odin" satawa. Kunatsa ukham lurapxi ukxa janiw chiqpachapun yatipkti, ukampis akanxa" sasaw pirámide de vidrio qhipäxan uñachtʼayäna, "payïr tʼaqaw utji".
  
  -Jichha arumax lunthatasipxani -sasawa Ben-ax säna, ukatsti saskakiwa: -Inas ukhamächi.
  
  "¿Ukat ¿kunas aka Nueva York markankir ángulojj?"
  
  "Odin sat yaqha chimpuw uñacht"ayasi. Lobos ukanaka. Museo de Historia Natural ukanwa jikjjatasi" sasa.
  
  Drake chachajj uka mapat yatjjatäna. "Louvre ukanx janiw vikingos ukan apthapitanakap uñacht"ayañ yatipkiti. Akax mayt"atarakiwa, kunjamatix York markanx utjkän ukhama. Aka chiqanx juk"amp muspharkañax Vikingo jach"a bote ukawa, ukax wali suma uñt"atawa, ukat wali uñt"atawa" sasa.
  
  -¿Kunas sañ muni? Kennedyx escaleran pataruw sayt"äna, mä caña ukham mä thaya contra sayt"äna, kunatix walja par kayunakaw jupar muyuntapxäna.
  
  "Mä anomalía uñacht"ayata, jupax marapampiw uñacht"ayasi. Ukajj vikingos sat jaqenakan sarnaqäwipat nayraw uñstäna" sasa.
  
  -Walikiwa, ukax wali askiwa -sasa.
  
  "Yattwa. Jupanakax Denon Wing ukan alaya pisopan uñacht"ayatawa, yaqhip egipcio... copto... tolemaico... bullshit ukanakan jak"apan. .bullshit...kunas kunasa. Akax uka yäxa -sasa.
  
  Jachʼa jaqenakamp chiktʼatäpkäna ukhajja, jachʼa, wali suma pasillonakajj jupanak muytapanwa qhantʼäna. Uka markankirinaka ukat taqi kasta marani turistanakax uka jach"a nayra chiqaruw phuqhantapxäna ukat urunakpachaw jaktayapxäna. Maynix arumanakax sepulturar uñtat, axsarkañ uñacht"äwipat amuyt"añakiw wakisispa.
  
  Uka horasanjja, mä hormigón pirqajj tʼunjkaspa ukhamwa mä istʼar istʼasïna. Taqeniw saytʼasipjjäna. Drake jilatajj Ben jilataruw uñtäna.
  
  "Akan suyt"am, Ben. Chika hora churapxita. Jumaruw jikjjatapjjäma" sasa. Jupax mä juk"a samart"äna, ukatx saskakiwa: "Jupanakax mistxapxchi ukhax pirámide de vidrio jak"an suyt"apxam" sasa.
  
  Jupax janiw jaysäwip suykänti. Ben jilatajj kuna jan walinakas utjaspa uk sum yatïna. Drake chachajj celularap apsusin mä numero de marcación rápida ukar jawskäna uk uñjäna. Mama, jan ukax tata, jan ukax kullaka ukhamäspawa. Jupax Kennedyruw señas uñacht"ayäna, ukat wali amuyumpiw escalera espiral ukar saraqapxäna, ukat alaya pisoruw saraqapxäna. Vikingo uñacht"äwix utjkän uka salaruw sarapkäna ukhax jaqinakax t"ijtxañ qalltapxäna. Mä thiya qinayaxa jupanakan qhipäxaparuw muyuntäna.
  
  "Jalaña!" Hollisteran modelopar uñtasit waynax arnaqasïna. "¡Manqhanxa pistola aptʼat waynanakaw utji!"
  
  Drake chachajj punkun saytʼasïna ukat manqhar mä jukʼa uñchʼukiñapatakiw jan waltʼayasïna. Jupajj qʼala jan waltʼäwinakampiw jikisipjjäna. Michael Bay ukan acción peliculapan mä escena, juk"amp muspharkañakiw. Jupax llätunk waynanakaruw jakthapitayna, uniformes de camuflaje ukan ajanunakapan mascaras ukat ametralladoras ukanakamp chika, jupax uñjkatayna uka jach"a lanzamiento viking ukar makhatapxäna. Jupanakan qhipäxapanxa, jan iyawsañjam jan amuytʼasisaw mä fumañ pʼiyax museon pirqaparux jaquntatäna.
  
  Uka waynanakax loconakäpxänwa. Kunatix jupanakarux juk"amp ch"amanchawayki ukax mä muspharkañ directidad de fanatismo ukanipxatapawa. Edificionakar mantañawjanak phallañax ukat jaqinakar cohetenak jaquntañax jupanakan costumbrepäkaspas ukhamänwa. Ben jilatampiru París markpachan nayrajj arkapjjatapajj janiw muspharkañäkiti. Autonak arknaqañajj ikiñ horasan kusistʼañakïpachänwa.
  
  Kennedyx amparapampiw amparapamp luqxatäna ukat uñch"ukisïnwa. "Tata".
  
  "Chiqa thakin sarnaqataswa uñacht"ayi. Jichhajj comandantepar jakʼachasiñakiw wakisi" sasa.
  
  "Janiw uka jerks ukanakat maynirus jakʼachasiñ munkti. Jupax muspharkañ suma inglés acento ukamp juramento luratayna.
  
  "Jiwaki. Ukampis mä thak thaqhañajawa, jupanakan listapan mierdanakapat chʼiyjañataki" sasa.
  
  Drake jupax juk"amp civiles ukanakaruw mistuñ tuqir t"ijtir uñjäna. Alemanonakajj janiw jupanakar uñchʼukipkänti, jan ukasti jan pächasisaw amtap phoqapjjäna.
  
  "Jichhax". Drake chachajj punku marco taypit cuartoruw liwjjatäna. Jupanakax perímetro muytapan uñacht"äwinakap imt"asiñatakikiw apnaqapxäna ukatx ist"awinakar jak"achasiñatakiw thakhinak lurapxäna, kunjamatix jan kuna jan walt"awis utjkän ukhamarjama.
  
  "¡Jichhax dih!" maynix jank"akiw arnaqasïna.
  
  "Kunas "jank"aki" tuqitwa. sasaw Drake chachajj säna. "Wila wartirinakax jankʼakiw kuns lurapxañapa. Louvre ukax francés jaqinakan jaysäwinakap listapanx nayrïr chiqankañapawa".
  
  Aleman jaqinakat maynïrix yaqha tuqitwa arnaqasïna ukat manqʼañ bandeja ukham jachʼa qalat lurat mä losa jiltayäna. Jupanakax wali llakt"ataw uñnaqapxäna. Soldadojj yaqha pä jilatanakaruw señas luräna, ukhamat jaya botet apsuñ yanaptʼapjjañapataki.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Chiqpachansa janiw SAS ukhamäkiti.
  
  Kennedy jilatajj akham sänwa: "Jan ukajj mä estadounidense jaqewa" sasa. "Nayrax mä Marine waynaw utjäna, jupax aka adorno prepucio manqhar ch"allt"asirïna".
  
  Drakex mä juk"a chhuxriñchjasïna. -Suma jamuq -sasa. Uka amuyunakax yuspajarapxsmawa. Uñtaña." Jupax pirqa jist"arat chiqaruw p"iqip ch"allxtayäna, kawkhantix mä mascarat jaqix taqpach janq"u isimp isthapt"ataw jichhak uñstäna.
  
  "York markan Escudo ukar lunthatasir pachpa wayna. Ukhampuni."
  
  Uka jaqejj uka esculturaruw uñtäna, ukatsti iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna ukat Comandanteparuw uñtäna. -Ukaxa pachawa...
  
  Anqanxa pistolanakaw istʼasïna. Alemananakax mä segundow congelapxäna, amuyataxa, jan amuytʼasisaw uñchʼukisipkäna. Ukat balanakax cuartoruw ch"allt"äna ukat taqiniw imantasiñatakix patat jalnaqapxäna.
  
  Jichhak phust"at mantañawjanx juk"amp mascarat jaqinakaw uñstapxäna. Mä machaq ch"ama, alemanes ukanakat sipan mayj isthapt"ata.
  
  Drake jupax akham amuyt"äna: ¿Francés policía?
  
  Alemán jaqenakat maynejj jiskʼachasaw akham säna: "¡Canadá markankiri!" "Jiwayaña! Jiwayaña!"
  
  Drake jupax jinchup ch"uqt"äna kunawsatix tunka payan ametralladoranakax pachpa pachan pallapallanak jist"arapxäna. Balas ukanakax jaqin janchipat ricochetänwa, mä lawat lurat uñacht"äwit, yeso ukamp uchat pirqat. Vidrionakax p"akjataw uñjasiwayi, ukat jan aljañjam uñacht"äwinakax ch"iyjatäxänwa ukat mä ch"axwäwimpiw pampar jaquntatäna. Kennedyx jach"at maldecïna, ukax Drake jupax amuyañ qalltawayi, janiw chiqpachapunix "fresco uraqi" jupatakix ukhamäkiti. "¡Kawkhans uka fucking francés jaqinakax!"
  
  Drake p"iqipax muyuntäna. Canadienses?, ¿kuna infierno torcido ukar jaquntatäpxi?
  
  Jupanak jakʼankir uñachtʼäwejj waranq tʼaqaruw tʼunjatäna. Vidrio ukat lawanakas qhipäxaparuw jallu purinïna. Drake jupax qhipäxar jalt"añ qalltäna, Kennedy jupamp chikaw aynacht"ayäna. Uka lanzamientojj plomompi phoqantatänwa. Uka pachakamax canadiensenakax uka cuartoruw nayrar sartapxäna ukatx walja alemanes ukanakax jiwat jan ukax chhuxriñchjataw ikipxäna. Drake nayraqatanx mä canadiensex mä alemán jaqiruw mä punto blanco ukan ch"axwantäna, p"iqip 3.000 marani egipcio terracota jarror ukar t"unjasa.
  
  -Loco reliquia thaqhirinaka taypinxa janiwa munasiñaxa utjkiti. Drake jupax chhuxriñchjasïna. "Ukat taqi kuna pachatix Tomb Raider ukan anatt"awaykta - akax janipuniw ukhamäkiti".
  
  -Jïsa -sasawa Kennedyxa ñik"utapat vidrio ch"akhanaka cepillt"äna. "Ukampis chiqpachapuniw uka anatt"äw anatt"asma, tunka paqallqun horanak asnupar uñch"ukiñat sipansa, chiqpachansa kunas pasaski uk yatismawa".
  
  Ben jilatajj wali chʼamawa. Janiw nayankkiti. Mä anattʼañ anattʼapxta, mä arunxa" sasa. Jupax jan axsaras uñch"ukiñ arsüna.
  
  Alemania markankirinakat maynïrejj qhespiñ yantʼäna. Jupax Drake-rux jan amuyasisaw t"ijtäna, ukatx thakhipax jark"antatäxän ukhax musphataw jalnaqäna. Ukat pistolap jiltayasajj akham sänwa: "¡Bewegen!"
  
  -Jïsa, jumanakasa ukhamaraki -sasa. Drakex amparanakap jach"ar aptäna.
  
  Uka jaqen amparapajj gatilloruw chʼalljjtäna.
  
  Kennedyx mä akatjamat ladopar sarxatayna, ukat alemán jaqinakan amuyupax mayjt"ayataynawa. Drakex jak"achasisinx ajanuparux codompiw ch"allt"äna. Puñchux Drake p"iqiparuw liwxatäna, ukampis jupax mä chiqaruw sarxäna, uka pachparakiw pallapallan qunquriparux ch"allt"äna. Uka arnaqasiñax ch"akha p"akjañ ist"asiñapatakix juk"akiw ch"amakt"ayäna. Drake chachajj mä segundonjja, qonqorinakapajj jachʼa pechoparuw wali chʼamampiw chʼalljjtäna. Mä jankʼak sarnaqasaw uka soldadon mascarap chʼiyjäna.
  
  Ukat qhuruchasïna. "Uh. Kuntï cheqpachapun suykayäta uk janiw yatkti" sasa.
  
  Rubio ñik"uta. Ch"uxña nayranaka. Ch"amani uñacht"awinaka. Jan amuyt"asis arsuña.
  
  "Jayp'uru". Drake jupax mä asfixia ukamp jan amuyt"asiñapatakiw jaytawayi, Kennedy juparux masinakapar uñjañapatakiw jaytawayi. Kunapachatï Drake chachajj uñchʼukkäna ukhajja, nuwasiñajj sarantaskakiwa. Uka horasanjja, yaqha alemán chachajj uka jaqoqtat uñachtʼäwiruw muyuntäna. Drake jupax ladoparuw amparapamp luqxatäna, ukat Kennedyx plexo solar ukan qunqurt"ayasïna. Aka jaqix X-factor ukan machaq yuqall wawanakat sipanx juk"amp jank"akiw jaytawayi.
  
  Jichhax mä canadiensex Odin esculturap uñisiripan jiwat wila masinakapat jayarst"ayaskäna. Yaqha alemán jupax flanquea ukat ladopat atacatayna, ukampis canadiensex wali sumapunïnwa, kimsa jiwayañ ch"axwawinakampiw t"ijtäna ukat uraqir jaquntäna, ukatx uka jan ch"amanïki uka janchirux amparaparuw jaquntäna ukat uraqiruw jaquntäna. Canadá markankir jaqix kimsa disparos jak"atw juk"amp amuyt"ayañatak ch"axwawayxi, ukatx uka esculturax mistuñkamaw ayxataskakïna. Drake jilatajj wal muspharäna. Canadá markankir jaqix masinakapar purinkäna ukhaxa, jupanakax arnaqasipxäna ukat mä nina naktäwimpiw jupanakar jist"antapxäna janïr wali fumañjam q"añut q"añut qhipäxar kutt"kasa.
  
  "¡Upsalla!", Canadá markankir wali uñtʼat jaqejj jachtʼasisaw qhespipkäna uka aleman jaqenakarojj amparapamp luqtäna. Drake jupax jach"a jach"a tukuña, ch"amamp, kusisiñamp uka sapa arun katjatayna. Muspharkañawa, mä warmi aru.
  
  Ukat uka warmejj mä jukʼa samartʼasajj mascarap apsusaw taqe kuns jiskʼachasïna. "¡Upsalla!", sasaw alemanonakar wasitat jachäna. "¡Ukankapjjam!"
  
  Drake chachajj janïr qonqortʼatäkaspäna ukhajja, liwjjataspänwa. Mä balaw jupar chʼalltʼaspa sasaw amuyäna, ukham chʼamaktʼayasïna. Jupax aka canadiense satäkis ukaruw uñt"äna. Jupajj sum uñtʼäna. Alicia Miles satänwa, jupax Londres markankirïnwa, jupax nayrax SRT ukanx jupar uñtasitänwa.
  
  SAS ukan mä jamasat empresa.
  
  Wells nayrïr arsutapax nayra amtawinak uñacht"ayi, ukax políticon gastos ukan sarnaqäwipat sipanx juk"amp manqhan imt"ataw qhiparañapa. Jumax SAS ukat sipan juk"ampïtawa. ¿Kunatsa uk armasiñ munta?
  
  Kuntï lurawayktan ukanakat layku.
  
  Alicia Miles kullakajj wali suma soldadonakat maynïrïnwa. Spetsnaz ukankir warminakax chikat jayaruw puriñatakikix chachanakat sipan juk"amp sumäpxañapäna. Ukat Aliciax chiqaw patakamaw saräna.
  
  ¿Kuns luraskäna taqi ukanak lurañataki, ukat mä fanatico ukham ist"asiñapataki, ukax jupax yatïnwa janiw chiqpachapun ukhamäkiti? Mäkiw Alicia kullakarojj chʼamañchtʼäna - qollqe.
  
  Inas ukat Canadá markankirinakataki irnaqtʼchïna?
  
  Drake jupax chiqpach cuarto mistuñ tuqiruw jalnaqañ qalltäna. "Ukhamajj jiwatanakan listapat qʼal chʼiyjañat sipansa, uñisirinakas qhanstayañat sipansa, jichhajj jukʼamp uñisirinakanïjjtanwa, janiw kuns lurapkti, jan ukasti jukʼamp jan waltʼayasiñakiw utjistu" sasa.
  
  Kennedy, jupar arknaqasa, saskakiwa, "jakäwija...pä maldito arunakampi".
  
  
  PAQALLQA
  
  
  
  PARÍS, FRANCIA markankir jaqenaka
  
  
  Kennedy jilatan hotelan cuartopajj Drake ukat Ben jilatanakajj mä pä horanak jikjjatasipkäna ukat sipansa, mä jukʼa sumapunïnwa.
  
  "Taqi jumanakax policianakax p"akintataw jikxatasipxta sasaw amuyayäta" sasaw Drakex qhuru arsüna, kunawsatix mantañ ukat mistuñ chiqanaka uñakipt"asa.
  
  "Jiwasapxtanwa. Ukampis kunapachatï vacacionaman tiempojj tunka marajj niya jan utjkchejja, cheque cuentamajj phoqantañ qalltaspa sasaw amuyta" sasa.
  
  "¿Akax mä laptopäpachati?" Ben jilatajj janïr uka retórica jisktʼajj jaysatäkipanwa jupar purïna. Museo utat mistuñ tukuyatat mä pirámide de vidrio jak"an imantaskir jikxatapxäna, juk"amp pä axsarat turistanakjamaw sarnaqäna, wali axsarataw jikxatasïna, janiw kuna detalles ukanakas amtaskänti.
  
  -¿Kunatsa francés jaqinakarux kuntï yattan uk jan yatiyksna? Kennedyx Ben laptop jist"arañkamaw jiskt"äna.
  
  "Kunalaykutix francés jaqinakäpxiwa" sasaw Drakex larusisaw säna, ukatx kunapachatix jan khitis ukar mantapkän ukhax wali amuyumpiw tukuwayxäna. Jupax Kennedy-n ikiñap thiyan qunt"atäskäna, amigoparuw irnaqäwipan uñjäna. "P'ampachawi. Francés jaqinakax janiw kuns yatipkiti. Jichhax jupanakamp ukham sarnaqañax juk"ampiw juk"ampiruw puriyistani. Ukat nayax amuyta pachax jan walt"awiwa. Suecia markankirinakampiw jikisiñasa" sasa.
  
  "¿Suecia markan servicio secreto ukankir khitirus uñtʼtati?" Kennedyx mä ceja jupar uñch"ukiskäna.
  
  "Janiwa. Ukampisa, nayra comandantejaruw jawsañaja" sasa.
  
  "¿Kunapachas SAS markat sarxapxta?"
  
  -Janipuniw SAS ukanx mistktati -sasa. Ben jilatajj uñchʼukiskäna ukhajja, "Figurativo" sasaw saraki.
  
  -Kimsa p"iqixa pä p"iqit sipansa juk"amp askiwa. Ben jilatajj Kennedy jilataruw mä segunda kuti uñkatäna. "¿Ukhamajj wali negocionakanïsksta ukhajja?"
  
  K"achachata p"iqi ch"allxtayiri. Kennedyx ñik"utapax nayranakaparuw jaquqanïna ukat mä minuto ukjaw cepillomp kutt"ayañatak apst"asiwayi. "Odin markanx llätunk chiqanakaw utji ukx amuyasta, ukhamax nayrïr jiskt"awijax kunatsa?, payïr jiskt"awix ¿kunas ukaxa?"
  
  "Jichhakiw cafetería ukan amuytʼasipkayäta". Ben jilatajj tecladoruw wali colerat thuqtʼäna. "Mä leyendaw utji, ukax Krusty tatax akanx janiw sasaw arsuwayi, ukax chiqpach Diosan Sepulturapaw utji sasaw arsu - chiqpachanx kawkhantix taqi nayra Diosanakax imt"atäpki uka chiqawa. Ukat akax janiw nayra leyendakïkiti; walja yatxattʼat jaqinakaw uka tuqit parltʼapxi, ukat walja yatichäwinakaw uka maranakan uñstawayi. Jan walt"awix akawa - Ben-ax nayranakap ch"allxtasaw säna, -liyt"añax ch"amawa. Yatxatirinakax janiw prosa arupat uñtʼatäpkiti" sasa.
  
  "¿Prosaico ukhamäkiti? -sasawa Kennedyxa jachaqt"asis mayampi säna. "¿Uka universidadar sartati?"
  
  "Jupax uka tama taypinx p"iqinchir vocalista ukhamawa", Drake jupax deadpan ukaruw kutt"ayawayi.
  
  Kennedyx mä ceja jach"anchayäna. "Ukhamajj Diosan Sepulturapajj utjiwa, ukajj janipuniw utjkänti. WALIKI. Ukhamajj ¿kunas?
  
  "Akax kunapachas q"añuchatäni ukhax akapachax ninamp chhaqtxaniwa...ukat juk"ampinaka. ukat jukʼampinaka" sasa.
  
  "Amuytwa. Ukat llätunk chiqanaka?
  
  -Walikiwa, Ragnarok pachan apthapitax sepulturar thakhi uñacht"ayapxi.
  
  -¿Kawkinkis Ragnarok markaxa?
  
  Drakex alfombraruw ch"allt"äna. "Yaqha wila arenque. Akax janiw mä chiqakiti. Chiqansa, akax mä qawqha lurawinakawa, mä jach"a ch"axwawiwa, mä akapach nina jawirampi q"umachatawa. Natural jan walt"awinaka. Niya Armagedón markaruw purini" sasa.
  
  Kennedyx ñik"utap ch"uqt"asïna. "Ukhamajj jiwañar purtʼir vikingos ukanakas apocalipsis ukar ajjsarapjjänwa".
  
  Drake chachajj alayaru uñtasajj USA Today sat libron mä machaq ukampis jan wali chʼaphintat copiap pampan uñjäna. Ukax titulo ukar muyuntatänwa - "RELEASED SERIAL KILLER WANTS PÄ JANK"AK MUNAÑANI".
  
  Janiw walikiti, ukampis periodicon nayrïr paginapatakix janiw jukʼampi uñjatäkiti. Kunatix yaqha uñch"ukiñapataki, nayranakapas phichhantatäkaspas ukhama, ukax Kennedy jupan uniforme de policía ukan fotopawa, ukax qillqatanx uñstawayiwa. Ukat mä jisk"a qillqataw fotopan jak"apanx - Policía ukax janiw aguantañjamäkiti - AWOL sarakiwa.
  
  Jupax titulares ukanakaruw tukuyäna, tocadoranx niya ch"usat botella vodka ukampiw uñt"ayasïna, ikiñ jak"anx analgésicos ukampiw uñt"ayasïna, janiw equipaje ukax utjkänti, janiw mapas turísticos ukax utjkänti, janiw souvenirs ukax utjkänti, janiw itinerario ukax utjkänti.
  
  Jan askinaka.
  
  Kennedyx akham sänwa: "Ukhamajj aka alemanes ukat canadienses ukanakax aka jan utjki uka sepultura jikxatañ munapxi, inas jachʼañchasiñataki? ¿Kuna qamirïñsa apanispa? Ukat ukatakix Odin markan llätunk chiqanakap mä chiqan apthapipxañapawa, uka chiqanx janiw mä chiqakiti. ¿Chiqati?
  
  Ben jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Walikiwa, mä q"uchux janiw mä q"uchukiti, janïr vinilo ukar ch"allt"añkama", kunjamtï tatajax siskän ukhama, inglés arunxa, walja lurañanakaw utjistu."
  
  "Ukax mä estiramiento satawa. "
  
  -Ukaxa juk"ampi ukhamawa -sasa. Ben jilatajj laptop pantallaruw tʼijtäna. "Odin chachan llätunk uñnaqanakapax Nayranaka, Lobos, Valquirios, Caballo, escudo ukat lanza ukanakawa."
  
  Drake jilatajj amuytʼasïna. "Suxtakïpxiwa, wawa."
  
  -Pä nayrani. Pä lobo. Pä Valquirias ukanakaw utji. Jïsa."
  
  "¿Kawkïris Apsalla markanxa?" Drake jupax Kennedy ukarux nayranakap ch"allxtayäna.
  
  Ben jupax mä juk"a pachaw desplazamiento luräna, ukatx akham sänwa: "Akanx sapxiwa, Lanzax Odin-an ladoparux ch"allt"ataynawa, kunapachatix ayunaskäna ukhax Uraqpachan Quqapar warkt"atäskäna, taqi walja imantat yatiyäwinakap Volva-paruw uñacht"ayäna, Vider-aparu. Yaqha aru ist'apxam: "Uppsalla templo jak'anx mä jach'a quqaw utji, jach'a jach'a ramanakani, juyphi pachanx ch'uxñapuniwa. Kunjam quqas akax, janiw khitis yatkiti, kunatix janiw yaqha quqax utjkiti." kunapachas jikxatasiwayi. Jupanakax patak patak maranipxiwa "Uraqpachan Quqapax - jan ukax utjarakïnwa - Uppsalla markankiwa ukatx mitología nórdica uksanx wali jach'awa. Uraqpachan Quqa muytapanx llätunk pachanakaw utji sasaw qhanañchi. Yada... yada. Oh, yaqha referenciax ' Uppsalla markankir qullan quqax Odin sat quqax sapa kutiw ukar sarirïna, Yggdrassil sat jachʼa laqʼa jakʼaruw sarirïna, uka laqʼax uka markankirinakax qullanäkaspas ukhamwa uñjapxi, ukampis jichhax janiw utjxiti" sasa.
  
  Jupajj jukʼamp liytʼarakïnwa: "Gamla Upsalla sat cheqajj nayratpachaw escandinavia markankir crónicos ukanakan uñjata, ukajj Europa del Norte sat cheqan nayra ukat wali wakiskir cheqanakat maynïriwa" sasa.
  
  "Ukat taqi kunas ukankiwa", sasaw Kennedyx säna. -Kawkhantix khitis jikxataspa -sasa.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Walikiwa, taqe kunas mayachtʼatäñapawa. Janiw kuntï lurañ yatkta uk jiskʼachañamäkiti, miss, kuntï lurkta uk sum yatjjatta" sasa.
  
  Drake chachajj yuspärasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ukhamawa, confiyapjjeta. Aka qhipa suxta phaxsinakanxa, jupax fotografía lurañan thakhi jist"arañ yanapt"itu".
  
  "Walja kunayman poesías ukat sagas históricas ukanakaw mayacht"asiñama. Saga ukax mä poema vikingo de alta aventura ukawa. Ukhamaraki, Edda Poética satäkis ukax utjarakiwa, ukax jaqinakan wawanakapan qillqatawa, jupanakax uka pachan crónicos ukanakar uñt"ir jaqinakar uñt"apxäna. Ukanjja walja yatiyäwinakaw utji" sasa.
  
  "Ukat aleman jaqinakat janiw kuns yatipkti. Janiw Canadá markankirinakat parlkti. Jan ukajj kunatsa Alicia Miles..." Drake chachan celularapaw istʼasïna. "Perdón... ¿jïsa?"
  
  "NAYA".
  
  -Hi Wells -sasa.
  
  -Akatakix qunt"asim, Drake -sasa. Wells jilatajj mä samsuñwa aptʼasïna. "SGG ukax Fuerzas Especiales Suecas ukawa ukatx elementos del ejército sueco ukax taqi uraqpachat apsutawa".
  
  Drake chachajj mä jukʼa tiempojj jan arsuñjamaw uñjasïna. -¿Jumaxa sawkasisktati?
  
  "Janiw irnaqäwit sawkasirïkti, Drake. Warminakakiw" sasa.
  
  "¿Nayrjax ukham paspachänti?"
  
  "Kunjamtï amtaskta ukhamarjamajja, janiw" sasa.
  
  "¿Kunatsa uñachtʼayasipki?"
  
  "Jan wali arunakakïspawa sasaw axsarasta. Janiw kunas concreto ukhamäkiti".
  
  -¿Kunatsa yaqhaxa?
  
  Ukanx mä jach"a jach"a tukuñaw utjäna. "Drake, chiqpachansa mayo phaxsin mä qhawqha sarnaqäwinakat manütawa, masi. ¿Ben jilatajj utjaskakiti?
  
  "Jïsa, ukat ¿Alicia Miles kullakat amtastati?"
  
  -Jesusa -sasa. ¿Khitis jan ukham lurkaspati? ¿Jumajj jumampïpachati?"
  
  -Janiwa chiqpachansa -sasa. Niya mä hora nayraw Louvre sat cheqan tinkuyäta" sasa.
  
  Ukhamajj tunka segundonak amuktʼaña: "¿Jupajj uka taypinkänwa? Janipuniw jupar aljantkaspati" sasa.
  
  "Janipuniw "jupankäpkti", jan ukax ukhamarakiw amuyasi".
  
  "Ist"am, Drake, ¿mä museo lunthatasiñ yanapt"itu sasmati?"
  
  "Ukax nayawa, tata. Ukajj nayawa. Drake chachajj ventanaruw saräna ukat alaya auton qhananakapar uñchʼukiskäna. "Chʼamaw digerir, ¿janich ukhamäki? Inas machaq jawsäwipampix qullqi jikxatchïna" sasa.
  
  Qhepäjjatjja, Ben ukat Kennedy jilatanakajj Odin sat Nueve Piezas ukan wali uñtʼat ukat jan uñtʼat cheqanakap qellqasipkäna uk istʼäna.
  
  Wells jilatajj wali chʼamampiw samaqäna. "Alicia, ¡Miles kullakaruw uñt"ayasma! ¿Uñisirimpi chika kayuk saraña? Janiwa. Janiw kunas, Drake -sasa.
  
  "Ajanup uñjta, tata. Jupaw utjäna" sasa.
  
  "Jesusax silla de ruedas ukan quntʼatäskäna. ¿Kunsa jumajj amtaskta?
  
  Drakex nayranakap jist"arasïna ukat p"iqip ch"allxtayasïna. "Janiw juk"amp equiponkxtti, Wells, janiw mä amtax utjkituti, maldición. Nayajj janiw mä amtar puriñajj wakiskänti" sasa.
  
  "Yattwa. Mä equipo tantacht"ä, amigo, ukat aka tukuyat uñakipañ qalltä. Kunjamakitix kunayman lurawinakaw utji, inas yaqhip jach"a estrategias uñstayañ munaraksna. Uñt'ayasiñatakix qhiparapxam ".
  
  Línea ukax p"akjataw uñjasi. Drake jilatajj kuttʼanjjänwa. Ben ukat Kennedy jupanakax panpachaniw jupar uñch"ukipxäna. Ukat akham sarakïnwa: "Jan llakisimti" sasa. "Janiw nayajj loqtatäkti. ¿Kunas jumanakan utji?
  
  Kennedyx mä cucharampiw walja papelanak ch"iyjatayna, ukanakx policía ukan taquigrafía ukamp qillqt"atayna. "Lanza - Upsalla ukat juk"ampinaka. Lobos - Nueva York markankir jaqinaka. Uka qhepatjja, janiw mä jiskʼa pʼeqeñchäwis utjkiti" sasa.
  
  "Janiw taqinix asnunakasan qullqi cucharanakampi yuripkaspas ukham parlktanti" sasaw Drakex janïr sayt"kasax arsüna. -Jichhax walikiwa. Kuntï yatktan ukampikiw askichsna" sasa.
  
  Kennedy jupax mä jan uñt"at jachaqt"asiw uñacht"ayäna. "Nayarux estilomax wali askiwa".
  
  Ben jilatajj akham sasaw mayamp säna: "Kuntï yatktan ukajja, Apsallaw jutïrin utjani" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Jisktʼañajj akawa, ¿Qoro Tarjetajajj uk askichaspati?"
  
  
  KIMSAQALLQU
  
  
  
  UPSALLA, SUECIA markankir jaqenaka
  
  
  Estocolmo markar avionat sarkasax Drake jupax Kennedy jupat askinak apsuñ amtäna.
  
  Drake ukat Ben jupanakax wali ch"amamp amparamp luqxatapxäna, Nueva York markankir policiax ventana jak"an qunt"asiñ tukuyäna, Drake jupamp jak"achasisa. Ukhamajj jukʼampiw qhespiyatäñapa.
  
  "Ukhama" sasaw avionax qhipharux nivelar tukuwayxäna ukat Ben-ax Kennedy-n laptopap jist"ararakïna. "Mä jukʼa tiempo apthapta. Nayax janiw yaqha jaqinakan negociopanx nayrax ch"allt"kti, Kennedy, mä kamachikiw utjitu. Irnaqtʼkta uka jaqenakat yatiñajawa" sasa.
  
  "Yatiñajapunïnwa... sapa kutiw ventana asiento pagañama, ¿janich ukhamäki? Nayraqatax yatiyapxita, ¿kunjamsa aka atmosferax Alicia Miles kullakampix irnaqäna?"
  
  -Wali sumawa -sasawa Drakexa iyaw säna.
  
  "Ukham lurasispati. ¿Kunsa jumajj yatiñ munta?"
  
  "Ukax mä asunto personal ukhamächi ukhaxa, maldición ukhamawa. Irnaqächi ukhaxa, mä jiskʼa revisión" sasa.
  
  "¿Panipachäspa ukhaxa, ¿kamachasmasa?"
  
  "Jan askinaka. Janiw yaqha jaqinakan negociopanx nayrax ch"uqt"añ munkti, chiqpachansa janiw ukhamäkiti, ukampis Ben jilatar nayrar uchañajawa. Nayax juparux arsuwayta aka tuqit pasapxañäni, ukat jumarus ukhamarakiw sapxäma. Jiwayañatakiw kamachinak katuqapxirïta. Ukax mäkiw jan llamp"u chuymanïktati, Kennedy ukawa, ukhamax yatisktawa, nayax jumar atinisiñajawa, nayamp chika aka tuqit irnaqañataki".
  
  Azafatax qunt"asisaw mä papel copa uñacht"ayäna, ukanx "We Proudly Brew Starbucks Coffee" sasaw qillqt"ata.
  
  "Cafeína ukaxa". Kennedyx qhan kusisiñampiw uk katuqäna. Jupax amparap luqtäna, uka thakhinx Drake-n ajanuparuw llamkt"äna. Jupax uñt"asitapatpach kimsïr jan arsuñjam pantalón ukamp isthapt"atap amuyasïna. Ukanjja, jan wali amtanakat uñjat warmiwa sasaw yatiyäna; mä warmix kuntï wal munkäna ukarjam suma isthaptʼasi.
  
  Drake jupax jupatakikiw mä apt"asiwayi. Kennedyx mä minuto umañ qalltäna, ukatx mä ñik"ut ñik"ut jist"aratayna, mä llamp"u chuymamp uñacht"ayasa, ukax Drake-rux chuymap ch"allxtayäna. Ukatxa juparuw uñtäna.
  
  "Janiw kunas jumanakan fucking negociomaxa, chiqpachansa, ukampis nayax... q"añuskir policiaruw tukuyta. Forense tuqit yatxatiri. Juparux mä qawqha qullqinak bolsilluparuw katjatayna, kawkhantix jan wali lurawix utjkän uka chiqana ukat I.A. Ukatwa mä estiramiento katuqäna. Mä qawqha maranaka" sasa.
  
  -Janiwa kuna jan walisa utjkiti. ¿Irnaqir masinakapax jumat mä q"añut churapxpachänti?"
  
  "Dude, infierno, nayax ukanak apnaqañ yatta. Nayax phisqa maranitpach aka qullanak umawaytxa. Kunatix jan walïki, kunatix p"iqijarux mä fucking drill ukham pick"aski, chiqpachanx janiw amuyt"ktati - sapa mayni uka lunthata bastardo nayrir casonakapax ukjatx jiskt"atawa. Sapa. Sapaki. Maya."
  
  -¿Oficial ukhamaxa? ¿Khitimpis lurasispa?
  
  "Abogadonakax-mierda-manq"irinaka. Mierda manq"añ políticonakax. Jutïr alcaldenakax jutapxani. Fama-loco anuncios, jupanakan jan yatiñanakapampix sinti juykhuptapxi, janiw kunatix jan walïki ukx yatipkiti. Burócratas ukanakax ukham lurapxi."
  
  "Janiw jumanakan juchamäkiti".
  
  -Ay jïsa! Ukxa Estado de Nueva York markan uñt"at juk"amp jan wali jiwayir serial ukan familianakaparuw yatiyañama. Ukjja tunka kimsani taykanakaru ukat tunka kimsani awkinakaruw yatiyañama, taqeniw kunjamsa Tomás Caleb chachajj jiskʼa phuchanakapar jiwayäna, kunattejj taqe juiciopan ukankapjjatap laykojj wali ajjsarkañ yatiyäwinak yatipjje" sasa.
  
  Drake chachajj coleratatwa amparanakap chʼoqtʼasïna. "¿Aka waynarux antutxapxaniti?"
  
  Kennedy chachan nayranakapajj chʼusa pʼiyanakanïnwa. "Pä phaxsi nayraw antutapxäna. Uka tiempot aksarojja, wasitatwa jiwayasjjäna, jichhajj chhaqtawayjjewa" sasa.
  
  "Janiwa".
  
  -Taqi kunas nayaruw utji -sasa.
  
  "Janiwa, janiw ukhamäkiti. Ukax sistema ukankiwa".
  
  "Nayaw sistema ukhamätxa. Nayax sistema ukatakiw irnaqtxa. Akax nayan jakäwijawa".
  
  "¿Ukhamajj vacacionar khitapjjtamjja?"
  
  Kennedyx nayranakap pichthapïna. "Forzado permiso ukata. Amuyujax janiw... kunjamtï nayrax utjkäna ukhamäxiti. Uka irnaqawixa sapa minuto sapa uru qhananchañawa wakisi. Mä qhana, janiw jukʼamp jikjjataskti" sasa.
  
  Jupajj jan wali amuyunïtap taqe chuymaw uñachtʼayäna. -Ukat kunas? ¿Jichhax kusisitati? ¿Jichhax nayamp irnaqtʼasmati?"
  
  Ukampis Drake chachajj janiw jayskänti. Jupax llakinakapat yatïna.
  
  Jupanakax capitan arup ist"apxäna, jupax kimsa tunk minutos ukch"a jayankapxatapat qhanañcht"äna.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Loco. Jichhakiw Odin chachan Valkyries sat libronakapax mä colección privada ukankapxi sasaw liytʼawayta, kawkhans jikxatasipxi ukax janiw yatiskiti" sasa. Jupax mä cuaderno apsuwayxäna. -Taqi uka q"añunak grabañ qalltañ munta -sasa.
  
  Drake chachajj jukʼakiw ukanak istʼäna. Kennedy chachan sarnaqäwipax wali llakiskänwa, ukat janiw kunjamtï istʼañax wakiskäna ukhamäkänti. Pächasiñap imtʼäna ukat khathattʼir amparap amparapamp imtʼañ janiw pächaskänti.
  
  Ben jilatajj jan istʼañapataki ukat qhepat jisktʼañapataki, akham sasaw jiskʼat arsüna: "Aka toqet yanaptʼa munapjjtwa" sasa. -Nayaxa iyawstwa -sasa. Kuna operacionansa suma yanaptʼasiñajj wali wakiskiriwa" sasa.
  
  Kennedyx janiw arsuñjamäkänti, ukampis jisk"a jachaqt"asitapax walpun arsüna.
  
  
  * * * .
  
  
  Qhipharux mä avión ukat tren expreso ukar mayjt"ayasax Apsalla markaruw jak"achasipkäna. Drakex viaje qarjatapat ch"allxtañ yant"äna, ukax amuyunakaparux ch"amakt"ayäna.
  
  Anqanxa, tarde thaya thayt"ataxa juparux amuyt"ayataynawa. Mä taxiruw jach"añchapxäna ukat manqhar makhatapxäna. Ben jilatajj qarjata niebla apsusaw akham säna:
  
  Gamla Upsalla ukat juk"ampinaka. Akax nayra Upsalla satawa. Aka chiqax", Upsalla taqpach uñacht"ayi, "Gamla Upsalla markan catedral ukax nayratpach phichhantat qhipat luratawa. Akax chiqpachanx machaq Upsalla ukawa, patak patak maranakakïkchisa".
  
  Kennedy jilatajj akham sänwa: "Waw" sasa. "¿Qhawqha maranis ukax Upsalla chuymar tukuyi?"
  
  -Wali chiqawa -sasa.
  
  Taxix janiw sarnaqkänti. Jichhax uka auto apnaqirix chikat muyuntatäxiwa. -¿Carretillanaka?
  
  "¿Perdonapxita?" Kennedy chachan arupax chuym ust"ayataw ist"asïna.
  
  "¿Uñtʼtati uka montículonaka? ¿Reyin montículos ukanaka? Inglés aru parlir arunakajj janiw yanaptʼkänti.
  
  "Jïsa". Ben jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Reyin montículos ukanaka. Ukax chiqa chiqankiwa -sasa.
  
  Ukhamatwa, Uppsalla markar mä mini-turismo ukar sarapxäna. Turista ukham anatt"asax Drakex janiw mä desvío ukarux aguantañjamäkänti. Maysatxa, Saab ukax wali sumawa ukat markax wali muspharkañänwa. Uka pachanakanxa, Apsalla markax jach"a yatiqañ utan markapänwa ukat thakhinakax bicicletas ukanakamp phuqhantatänwa. Mä kutejja, parltʼasir ukampis chʼamäki uka conductorapajja, thakinjja janiw bicicletajj jumatak saytʼkaniti sasaw qhanañchäna. Ukajj jan payïr kutin amuytʼasisaw aynachtʼayaspäna.
  
  "Accidentos ukanakat". Jupax amparapampiw aceranakar k"achacht"ir panqaranakar uñacht"ayäna. -Walja jan walt"awinaka -sasa.
  
  Pä tuqinx nayra utanakaw umamp jalnaqäna. Qhipharux markax llamp"uchasxänwa, ukat pampanakax uraqiruw jalxatañ qalltapxäna.
  
  "Walikiwa, ukhamax Gamla Apsalla ukax jichhax mä jisk"a ayllunkiwa, ukampis nayrïr anuncios ukanx jach"apunïnwa", sasaw Ben jupax amuyupat säna. "Ukanwa wali wakiskir reyinakajj imtʼatäpjjäna. Ukat Odin chachajj mä jukʼa tiempow ukan jakasïna" sasa.
  
  Drake chachajj uka leyendat amtasïna: "Aka cheqanwa warkkatasïna" sasa.
  
  "Jïsa. Jupax Uraqpachan Quqan sacrificiot luqtasïna, kunapachatix uñjiripax sapa imantat imat uñjaskäna ukat ist"askäna. Jupatakix wali wakiskirïpachänwa" sasa. Jupax akham amuyt"asax ñik"utap ch"uqt"asïna: "Janiw iyawsañjam jak"achasipxpachänti" sasa.
  
  Drake chachajj akham sänwa: "Taqe ukanakajj mä cristianon arsutaparjamaw istʼasi" sasa.
  
  "¿Ukampis Odin chachajj janiw akan jiwkänti?" sasaw Kennedyx jiskt"äna.
  
  "Janiwa. Jupajj Thor ukat Freyr yoqanakapamp chikaw Ragnarok markan jiwjjäna" sasa.
  
  Taxi ukax janïr sayt"kasax jach"a estacionamiento ukanw muyuntäna. Chʼiqa toqenjja, mä jawqʼjat laqʼa thakiw jukʼa qoqanak taypin saräna. Ukat auto apnaqerinakapajj akham sänwa: "Montontonakaru" sasa.
  
  Juparux yuspajarapxänwa ukat Saab ukax inti jalsun qhant"ata ukat machaq thayaruw jaytawayapxäna. Drake chachan amtapax uka chiqan ukat pachpa ayllun uñakipt"añänwa, quqat kunas mistuniti janicha uk yatiñataki. Taqi kunat sipansa, kunapachatix walja internacionales jerks ukanakax egos ukanakap sum uñt"ayasipki, kunatix taqinitak libertad mundial ukhamakiw sañjamaki, kunas uñacht"ayañapa.
  
  Quqanak qhipäxanxa, uka uraqix mä jistʼarat pamparuw tukuwayxäna, ukat tunka tunka jiskʼa montículos ukat kimsa jachʼa montículos ukanakakiw jarkʼantapxäna, uka montículos ukanakax chiqak nayraqatar jaquntatäpxänwa. Uka qhipäxanxa, jaya chiqanxa, mä qhana teja ukat yaqha uta ch"iqa tuqin uñjapxäna, ukax ayllun qalltatap uñacht"ayäna.
  
  Kennedyx mä juk"a samart"äna. "Janiw kawkhans quqanakax utjkiti, waynanaka."
  
  Ben jilatajj cuadernopanwa jikjjatasïna. -Janiw jichhax mä letrero uchañ munapkaniti, ¿janich ukhamäki?
  
  "¿Mä amuyunïtati?" Drake jupax jach"a jist"arat pampanak uñch"ukiskäna, kuna chimpunakas kuna lurañas utji uk uñjäna.
  
  "Nayrajj kimsa waranqa montículonakakamaw akan utjäna sasin liytʼatajat amtastwa. Jichhürunakanxa walja patakanakaw utji. ¿Kuna sañs muni uk yattati?
  
  "¿Janiw sinti sum lurapkänti?" Kennedyx jachaqt"asïnwa. Drake kullakajj jichha irnaqäwiru taqe chuymas chuym chʼalljjtayaskaspa ukhamänwa sasaw wali llakit säna.
  
  "Nayra tiemponjja, oraq manqhan walja lurañanakaw utjäna. Ukat ukat uka kimsa "reyin" carretillanaka. Tunka llätunk patak maranakanx kimsa legendario reyinakan sutipampiw sutinchatäpxäna, Casa de Yngling - Aun, Adil ukat Egil - Escandinavia markan wali uñt"at reyin familianakapat maynïri. Ukampis..." sasaw mä juk"a samart"äna, kusisitaw jikxatasïna, "ukax sarakiwa, montículos ukanakax nayra mitología ukat folklore ukanakanx nayratpach utjataynawa -ukat nayra -nayrïr -kimsa Reyinakar- jan ukax kunjamtï uñt"ktan ukhamarjam Diosanakar jach"añchañax nayra pachanakanïnwa.Jichhax. Jupanakax Freyr, Thor ukat Odin ukanakawa".
  
  "Akax mä aleatorio entrada ukhamawa", sasaw Kennedyx arsuwiyi. "Ukampis taqe uka nayra sarnaqäwinakat Biblian parlki uka sarnaqäwinakat walja referencianak katoqasipkakistan uk amuyasmawa."
  
  "Akax Sagi satawa. Ben jilatajj jupar cheqañchäna. "Chapar aru. Doodles académicos ukax wali askiwa. Kunatix wali wakiskirïchispa - tunka tunka referencias ukanakaw utji, ukax montículos ukar chint"ata falla sueco aru, ukat manga fallor - janiw yatiskti kun sañs muni. Ukat, Kennedy, ¿janit Criston sarnaqäwipax Zeus chachan sarnaqäwipampix wali uñtasitäkaspas ukham mä chiqan liytʼkayäta?"
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ukat Egipto markankir Horo diosax yaqha nayrïr diosarakïnwa. Panpachaniw Diosanakäpxäna, jupanakax janipuniw utjkänti sasaw sapxi" sasa. Drake jupax kimsa reyin montículos ukanakaruw p"iqip ch"allxtayäna, uka montículos ukanakax plano paisaje ukar uñtasitaw uñacht"ayasïna. "Freyr, Thor ukat Odin, ¿janich ukhamäki? Ukhamajj ¿khitis khitis ukhamajj Blakey? MÄ?"
  
  -Janiw nayax amuyt"kti, masi -sasa.
  
  "Jan llakisimti, munchkin. Wakisispa ukhax uka ayllunkirinakat yatiyawinak t"aqhisiyaraksnawa".
  
  Jupanakax montículos ukanakat pasapxäna, kimsa qarjata senderistas ukhamaw tukupxäna, mä distracción ukhama. Intix p"iqinakaparux walpun ch"allt"äna, ukat Drakex Kennedy-rux lentes de sol p"akjañ uñjäna.
  
  Jupax p"iqip ch"allxtayäna. Estadounidenses jaqinakaxa.
  
  Ukat Ben jilatan telefonopaw istʼasïna. Kennedy kullakajj pʼeqep chʼalljjtayasïna, familian sapa kuti jikisipjjatap uñjasajj niyaw llakitäjjäna. Drakex mä juk"a chhuxriñchjasïna.
  
  -Karin -sasawa Ben jilataxa kusisita säna. "¿Kunjamakis jilïr kullakajaxa?"
  
  Kennedyx Drake-rux amparapampiw ch"allxtayäna. "¿Uka grupon pʼeqtʼir cantadorätapa?" sasaw jiskt"äna.
  
  Drake jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Quri chuyma, ukakiw. Jupajj jan quejasiñampiw jumatakejj kuns luraspäna. ¿Qhawqha ukham amigonakas jan ukax irnaqir masinakas utji?"
  
  Gamla Upsalla ayllux wali suma uñnaqt"anïnwa ukat q"umarakïnwa, mä qawqha callinakanx patak patak maranakaw jach"a teja ukan jan uraqir mantañ utanakamp phuqhantatänwa, suma uñjata ukat juk"a jaqinakanïnwa. Mä aleatorio ayllunkir jaqix jupanakarux yatiñ munasaw uñjäna.
  
  Drakex iglesia tuqir sarawayxäna. "Uka markankir vicarionakajj yanaptʼasipjjapuniwa".
  
  Pórtico ukar jakʼachasipkäna ukhajja, clerario isimpi isthaptʼat mä jilïr jaqejj niyaw jupanakar tʼunjäna. Jupax musphataw sayt"asïna.
  
  "Kamisaki. ¿Kan jag hjalpa allsuña?"
  
  -Janiw uka tuqitxa yatiskti, masi -sasa. Drakex wali suma jachaqt"asitapampiw uñacht"ayasïna. "Ukampis uka chiqankir carretanakat kawkïris Odinankiwa?"
  
  -¿Inglés arunxa? Sacerdotejj akapachat sum parläna, ukampis amuyañatakejj wal chʼamachasïna. -Vad? Kuna? Maya?"
  
  Ben jilatajj nayrar sartasaw vicariojj reyin carretillanakapar uñtäna. "Maya?"
  
  -Uñjapxtawa -sasa. Uka jilïr jaqix p"iqip ch"allxtayäna. "Jïsa. Hm. Storst..." Jupax mä aru jikxatañatakiw ch"amachasïna. "Jach'a".
  
  -¿Jach"a? Ben jilatajj amparanakap jachʼaruw chʼoqtʼäna.
  
  Drake jupax juparux jachaqt"asïna, wali muspharata.
  
  "Jichhax uñacht'awinaka". Kennedyx maysaruw uñtañ qalltäna, ukampis Ben jupax mä qhipa jiskt"äwiw utjäna.
  
  "¿Falla?", sasaw lakapa sapaki muspharata säna, vicario uñkatasa, ukat jach"a jach"a tukusaw amparanakap t"axllirt"äna. "¿Jan ukax manga fallor?"
  
  Mä juk"a pachaw munasïna, ukampis kunapachatix purinkäna ukhax jaysäwix Drake-rux ch"akhakamaw thayt"ayäna.
  
  -Trampas... walja trampas ukanakawa.
  
  
  LLÄTUNKA
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, SUECIA markankir jaqe
  
  
  Drake chachajj Ben ukat Kennedy jilatanakaruw reyin jachʼa montículonakapar arktäna, mochilapan correanakapampiw anattʼasïna, ukhamat sumankañamp uka cheq uñakipañapataki. Uka sapa tapajj jukʼamp jiskʼa montículo qhepat niya mä kilómetro ukchʼakiwa, ukat mä segundojj ukan sarnaqañ uñjta sasaw amuyäna. Jank"aki sarnaqaña. Ukampis jukʼamp yatjjatasajj janiw kunas jukʼamp yatjjatkänti.
  
  Jupanakax Odin sat montículo kayun sayt"apxäna. Ben jilatajj mä samsuñwa aptʼasïna. "¡Qhipa jaqix jilïr chiqar puriñkamax mä juk"a q"añunakaw Facebook ukan uñt"ayasi!" sasaw jankʼak thakin sarkasajj arnaqasïna. Drake jupax juk"amp samarataw arktäna ukat Kennedy juparuw jachaqt"asïna, jupax jupat sipan mä juk"a juk"amp jank"akiw sarnaqäna.
  
  Chuyma manqhapanjja, jukʼampiw chʼajjwañ qalltäna. Juparojj janiw uk gustkänti. Jupanakajj jan suytʼäwiniw qʼala jan isinïpjjäna. Kawkïr chʼamani fusiles ukanakas jupanakar arkapjjaspäna, pistola puntampiw katjjarupjjäna, ordenanak suyañakiw utjäna. Thayax wali jach"atw thuqt"äna ukat jinchunakaruw thuqt"äna, ukat jan seguro jikxatasiñax juk"ampiw utjäna.
  
  Niya pä tunka minutonakaw ch"uxña qullu pataru makhatañatakix munasïna. Drake jupar purinkäna ukhajja, Ben jilatajj niyaw chʼojjña patjjan qontʼatäskäna.
  
  -¿Kawkhans picnic canastax utji, Krusty?
  
  -Aka cochecitoman jaytawayta -sasa. Jupax muyuntat uñch"ukisïnwa. Aka chiqatxa, mä jach"a chiqatxa, mä samañ uñacht"awiw jist"arasïna: jan tukuskir ch"uxña qullu pampanaka, qullunaka ukat jawiranakaw taqi chiqan uñjasirïna, ukat jaya chiqanx lila qullunakaw uñjasirïna. Jupanakax Gamla Upsalla ayllun New Upsalla markan límites ukar puriñkamaw uñjapxäna.
  
  Kennedyx qhanpach arsuwayi. "Ukhamaxa, mä jukʼa tiempox llakisiykitu uka kuntï jichhax llakisiykitu ukak arsuñ munta. Akax Odin-an montículo-pa ukat Uraqpachan Quqapax ukan imantatächi ukhax - ukax mä jiwayir jikxatawikïspawa- kunats jan khitis nayrax jikxatkatayna? ¿Kunatsa jichhajj thaqhañasa?"
  
  "Ukax sapurukiwa". Ben jilatajj jan apnaqat cerrojonakapwa ordenar uchäna. "Janiw khitis nayrajj uñchʼukiñ amtkänti. Mä phaxs nayrax Escudo jikxatañkamax taqi kunas laq"amp phuqhantat leyenda ukhamänwa. Mitu. Ukat Lanzampix Uraqpachan Quqampi chikachasiñax janiw faciläkänti, jichhax niya taqiniw Yggdrasil satawa, ukat Odin chachan mä jukʼa llätunk urunak ukan qhiparatapampi" sasa.
  
  Ukat..." Drakex chimp arsüna, "uka quqax utjaspa ukhax janiw jasaki jikxataskaspati. Janiw mä chuyman jan wali jaqin aka tuqit lanktʼasiñap munapkaspati" sasa.
  
  Jichhajj Drake chachan celularapaw istʼasïna. Ben jilatarojj mochilapat apsuskäna ukhajja, jiskʼa chuymampiw uñkatäna. -Jesusa -sasa. Nayajj jumar uñtasitaw jikjjatasiñ qalltawayta" sasa.
  
  -¿Walichata?
  
  "Equipo de diez personas ukax jumanakan amparamankiwa. Uka aru arsuñakiw wakisi -sasa.
  
  Drake chachajj muspharkañap manqʼantäna. "Tunka jaqinaka. Akax mä jach"a equipowa". Mä tunka SAS equipox p"iqinchirirux oficina oval ukan irpapxaspawa ukatx waliw Lady Gaga machaq video musical ukar filmañatak pacha jikxatapxaspa janïr utar té umañatak sarkasa.
  
  "Jachʼa estacas, sasaw istʼta. Uka jan waltʼäwejj sapa horaw jukʼamp jiljjattaski" sasa.
  
  -¿Akaxa chiqati?
  
  "Gobiernonakax janipuniw mayjt"kiti, Drake. K"achat k"achat qalltapxäna, ukatx bulldozer ukamp thakhinjam sarañ yant"apxäna, ukampis tukuyañ axsarapxäna. Ukax kuna chuymacht"äwis utjchi ukhaxa, janiw jichhax akapachan juk"amp jach"a lurawikiti".
  
  Wells chachan arsutapajja, kunjamtï mä leonajj cebra sat animalar uñjki ukhamarjam uñjatäñapänwa, Drake chachajj janiw aynachtʼaykänti. -¿Kunjamatsa?
  
  "NASA ukankir cientificonakajj jichhakiw mä machaq supervolcán utjatap qhanañchapjje. Ukat..." Wells chiqpachanx axsarataw uñjasi, "activo ukhamawa."
  
  "Kuna?"
  
  "Mä jukʼa chʼamachasiña. Mä juk"a.Ukampis amuyt"añäni, nayrïr kunatix mä supervolcán ukar arsktan ukax...
  
  -... planetan tukusiñapa -sasawa Drake-x tukuyäna, kunkapax mä akatjamat wañt"äna. Ukhamarus Drake chachax jichhax pä kutiw uka arunak ist"äna. Ben ukat Kennedy jilatarojj montículo muytapkäna uk uñjäna, chʼojjña chʼojjñanak taktʼasa, ukat mä manqhankir ajjsarañwa jikjjatasïna, uka ajjsarañajj janiw kunapachas ukham uñjkänti.
  
  -¿Kawkinsa utji? sasaw jiskt"äna.
  
  Wells jupax larusitaynawa. "Janiw jayakiti, Drake. Kawkhantï Escudomar jikjjatapkäna ukat janiw jayankkiti. Ukax Islandia markankiwa".
  
  Drake chachajj payïr kuti chʼakhuñampïskäna ukhajja, Ben jilatajj akham sänwa: "¡Kuns jikjjatawayta!" jach"a arumpiw jan juchanïtap uñacht"ayäna kunatix taqpach chiqanw jilxattawayi.
  
  "Nayax sarañajawa". Drakex Ben ukar t"ijtäna, kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw uka hechizo luräna. Kennedyx uñch"ukirakïnwa, ukampis jupanakax ayllun uñjapxarakïnwa.
  
  "Amukt"am, amigo. ¿Kunas jumanakan utji?
  
  "Akanaka". Ben jupax qunqurt"asisaw mate pasto cepillo ukamp apsuwayxäna, ukat mä qalat lurat losa ukaw uñstäna, ukax niya A4 laphir uñtasitänwa. "Jupanakax montículo ukan taqpach perímetro ukarux sapa mä qawqha kayunak filaruw uñtapxi, patat niya chika taypikama. Ukanakajj patak patak utjpachänwa" sasa.
  
  Drake chachajj jukʼamp sumwa uñakiptʼäna. Uka qala patax pachax wali jan walt"ayataw uñjasiwayi, ukampis mä chiqanx ch"uxña quqanakaw jark"aqatäna. Uka patjjarojj mä qhawqha chimpunakaw utjäna.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Inscripciones rúnicas, ukham sapjjewa sasaw amuyta" sasa. "Vikingonakan chimpunakapa".
  
  "¿Kunjamarak yattasti?"
  
  Jupax jachaqt"asïna. "Avionanjja, escudon utjki uka marcanak uñakiptʼayäta. Jupanakax mä kipkakïpxiwa. Google ukan jiskt"asiñakiw wakisi" sasa.
  
  "Kid jupax patak patak ukanakaw utji sasaw säna" Kennedyx arsüna, uka jach"a, ch"uxña qullu pataruw uñch"ukiskäna. -Ukhamaxa ¿kunas? Janiw yanaptʼkiti" sasa.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Wawajj inas walikïchispa sasaw säna. "Kuntï thaqktan ukampi chiktʼat runanak jikjjatañasawa. Mä lanza uñachtʼayir mä runa. Mä runax mä quqar uñtasitawa. Ukat mä runa -"
  
  -Maya -sasawa Kennedyxa tukuyäna.
  
  Drake chachajj mä amuyunïtaynawa. "Apuestas ukarux línea de visión apnaqaraksnawa. Taqeniw uñtʼasiñasa, ukhamatwa ukajj walikïskäna uk yatiñatakejja, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Pallapallanakan lógica" sasaw Kennedyx larusitayna. -Ukampis nayax amuyta, yant"añax wali askiwa.
  
  Drake chachajj polician logicapat jisktʼañatakejj chhuxriñchjasïna, ukampis tiempojj jukʼampiw saraskäna. Yaqha facciones ukanakax nayrar sartasipkänwa ukat muspharkañaw jan ukankapkänti, jichhakamas ukhamaraki. Taqinipuniw sapa qalat ch"uxña quqanak ch"uqi ch"uñuñ qalltapxäna, ch"uxña qullu muytasa. Qalltanjja, jan yuspärasir luräwipunïnwa. Drake jupax chimpunak lurawayi, ukax escudonakar uñtasita, ballesta ukar uñtasita, asno, jaya bote, ukatx lanza ukar uñtasita!
  
  "Ukanx mäkiw utji". Jupan jisk"a arupax mayni pä jaqiruw puri, janiw juk"ampi purinkänti. Jupax paquetepampiw qunt"asïna ukat Apsalla markan taxi ukan alasipkäna ukanak uñacht"ayäna. Antorchanaka, mä jach"a linterna, fósforos, uma, mä pä cuchillos ukanakax Ben juparux q"añut q"umachañatakiw sasaw säna. Jupax qhipäx uñch"ukiñ jikxatäna.Janiw nayax ukham maldito creyente ukhamäkti, ukampis jupanakan munatapax Ben-an jichhax llakisiñapat sipanx juk"amp jank"akiw utjäna.
  
  "Quqa". Kennedyx qunqurt"asisaw jaquqanïna, qalaruw ch"allt"asïna.
  
  Ben jilatajj yaqha tunka minutonakaw kuns jikjjatañatakejj jan waltʼayasiñatak munasïna. Mä jukʼa samartʼäna, ukatsti jichhak lurawaykäna ukanak wasitatwa arsüna. "¿Tolkien chachan Gandalf sat chachar Odin sat chachar uñtasit luratapat kuntï siskta uk amtastati?" Jupax kayupampiw qalarux ch"allt"äna. "Walikiwa, ukax Gandalf satawa. Jupax mä thujrunïrakiwa. Chhuy!"
  
  
  * * * .
  
  
  Drake chachajj jupar wali sum uñjäna. Mä chhuxriñchjasiñ ist"äna, jach"a persianas ukanakax chhuxriñchjaskaspas ukhama.
  
  "¿Qalar taktʼasati ukham lurawayta?" - Wali amuyumpiwa jiskt"äna.
  
  "Nayax jïsa sasaw amuyta".
  
  Taqinipuniw uñkatasipxäna, uñnaqapax kusisiñat llakisiñat axsarañar mayjt"äna, ukat mäkiw nayrar sartapxäna.
  
  Drake chachan qalapax mä juk"a thakhinak jaytawayi. Jupax pachpa muyuñ aru ist"arakïnwa. Qala nayraqatankir uraqix chhaqtawayxänwa, ukatx depresión ukax turbocompresor katarir uñtataw terraplén ukar muyuntäna.
  
  Ben jilatajj akham sasaw jawsäna: "Akanjja kunas utji" sasa.
  
  Drake ukat Kennedy jupanakax ch"amakt"at uraqi taypit kawkhantix jupax sayt"atäkän ukaruw sarapxäna. Jupax qunqurt"asisaw uraqin mä ch"iyar ch"iyar uñch"ukiskäna. -Mä kasta túnel -sasa.
  
  Drake chachajj uka antorchampiw liwjjatäna. Ukat akham sarakïnwa: "Mä chacha warmi jiltañatakejj tiempow purini, jaqenaka" sasa. "Nayar arktapxita".
  
  
  * * * .
  
  
  Kunapachatï jan uñjkayapkäna ukhajja, pä radical mayj mayj chʼamanakaw tantachasiñ qalltäna. Alemanonakax jichhakamax Gamla Apsalla ikiñan ikiñat kusisipxänwa, wakicht"asipxäna ukat Drake chachan kayunakap arktañ qalltapxäna.
  
  Yaqha destacamento, mä contingente de tropas de élite del ejército sueco - Sarskilda Skyddsgrupen jan ukax SSG - alemanes ukanakar uñch"ukiskakïnwa, ukatx kimsa civiles ukanakax jichhakiw ch"usawjar saraqapxäna uka muspharkañ complicación ukanakat aruskipapxäna.
  
  Jupanakax taqpach entrevistatäpxañapawa. Kuna tuqinakatsa wakisi.
  
  Mä arunxa, kunatï pasañampïkäna ukat qhispipxaspa ukhaxa.
  
  
  TUNKA
  
  
  
  Uraqpachan QUQA PUYU, SUECIA
  
  
  Drake jilatajj uka cheqar jaqontasïna. Ch"amaka pasaje ukax mä gateo ukham qalltawayi, jichhax suxta metros ukch"a alturanïxänwa. Techojj qalat laqʼat luratänwa, ukat jachʼa warktʼat chʼojjña chʼojjñanakampi chʼoqantatänwa, ukanakjja thakit khuchhuqapjjañapänwa.
  
  Kunjamtï juntʼu uraqir jaltkäna ukhama, Drakex lupʼïna. Uraq manqhankiwa.
  
  Ukat jukʼamp chʼamani uvas yaqhep yaqhepajj nayratpach khuchhuratapwa amuyasïna. Mä jachʼa llakiw jupar tʼijtäna.
  
  Jupanakajj mä cheqaruw puripjjäna, ukanjja saphinakapajj wali chʼullqhëjjänwa, ukatwa wasitat jalnaqapjjañapäna. Ch"axwawix wali ch"amawa ukat q"añuchatarakiwa, ukampis Drakex codo nayraqatar uchatayna, qunqur qunqur nayraqatar uchatayna, ukat mayninakax jupar arktapxañapatakiw achikt"äna. Kunawsatix mä juk"a pachax amuyt"ayañas Ben-ar jan yanapt"katayna ukhax Drake-x jisk"achasiñaruw kutt"awayxäna.
  
  Kennedy jilatajj akham sänwa: "Mä jukʼa temperaturajj jukʼampiw jiljjattaski" sasa. -Jiwasax chhaqtxañasawa -sasa.
  
  Drake jupax pallapalla estándar ukan jaysawipatx janiw munkänti, nayranakapax mä akatjamat kunatix antorchapan qhanapan uñacht"ayat ukamp katjatäna.
  
  "Uñtapxam".
  
  Runanakaw pirqaru ch"uqt"ata. Muspharkañ chimpunakax Drake-rux amtayäna khitinakatix Odin-an escudopar k"achacht"apkän ukanaka. Ben chachan chʼamaktʼat arupajj pasillot istʼasïna.
  
  "Runas escandinavas ukanaka. Suma augurio" sasa.
  
  Drake chachajj arrepentisisaw qhanap jupanakat jitheqtäna. Jupanakatï ukanak liytʼapjjaspäna ukhajja. SAS ukax juk"amp yänakanïspänwa, sasaw mä juk"a amuyt"äna. Inas jupanakar akan apaniñatak horasächïna.
  
  Pä tunk kayuni juk"ampi ukat ch"uñuw jupar warantasïna. Kennedy kullakaruw jachaqt"asir ist"äna, ukat wali suma pantalón isimp isthapt"atapat maldeciskäna. Jupax janiw Ben-at kuns ist"kataynati.
  
  "¿Sumakïtati, Ben? ¿Chuymamax saphipat chʼiyjatäpachati?"
  
  "Ha, maldición, ha. Ukhamajj saraskakim, moron -sasa.
  
  Drake chachajj laqʼa taypin jalnaqaskakïnwa. "Mä kunaw llakisiyitu" sasaw samsuñanak taypin jachaqt"asïna, "ukax "walja sipitanakaw", egipcionakax tesoros ukanakap jark"aqañatakiw trampanak lurapxirïna, wali suma lurat trampanaka, ¿kunatsa jan nórdicos ukanakax jan lurapkta?"
  
  "Janiw amuyt"irjamäkti mä vikingo jaqix mä sipitat sinti amuyt"aspa" sasaw Kennedyx kutt"ayawayi.
  
  Ben jilatajj akham sasaw arnaqasïna: "Janiw yatkti" sasa. "Ukampis vikingos ukanakax jach"a amuyt"irinakanïpxarakïnwa, yatisktawa. Kunjamtï griegonaka ukat romanonakajj lurapkäna ukhama. Janiw taqenis barbaronakäpkänti" sasa.
  
  Mä qawqha turkakipäwi, ukat pasajex jach"aptañ qalltäna. Yaqha tunka kayuni ukat uka patxankir tejax janiw utjxänti. Uka horasanjja, chʼoqtʼasisaw mä jukʼa samartʼapjjäna. Drake chachan antorchapajj nayraqatankir pasaje qhantʼäna. Kunapachatï Kennedy ukat Ben jupanakar uñachtʼayäna ukhajja, larusitaynawa.
  
  "¡Maldita, jumanakax paninix jichhakiw sepulturat sartasipkta ukham uñtʼatäpxtaxa!"
  
  -Ukat nayax amuyta, jumax aka q"añunakar yatintatätawa? Kennedyx amparap luqxatäna. "¿SAS ukat taqi ukanakäñaxa?"
  
  Janiw SAS ukhamäkiti, Drakex janiw veneno arunak chhaqtayañjamäkänti. -Nayra pachaxa -sasa. sasaw säna ukat jichhax juk"amp jank"akiw nayrar sartawayxäna.
  
  Yaqha wali ch"ullqhi turkakipäwi, ukat Drakex ajanupanx mä thaya thayt"ataw jikxatasïna. Mä akatjamat qhixu qhixu rollo ukham ch"allxtataw jikxatasïna, ukat mä segundax pasawayxänwa, janïr amuyaskasa, mä ledge patxan mä acantilado cavernoso ukamp alayax sayt"atätap amuyasïna.
  
  Mä jan iyawsañjam uñjäwiw nayranakapamp jikisïna.
  
  Jupax mä akatjamat sayt"äna, Kennedy ukat Ben jupampiw ch"axwapxäna. Ukatxa jupanakax ukhamarakiw uka uñjañ uñjapxäna.
  
  "OMFG" ukat juk'ampinaka. Ben jupax Wall of Sleep ukan firma pista ukan sutip dictatayna.
  
  Akapach Quqax taqi jach"a kankañapampiw jupanakan nayraqatapan sayt"atäna. Janipuniw uraqi patxankkiti. Quqax p"iqit ch"ullqhi, ch"aman saphinakapax jupanak patat uraqi qulluruw jilxattaski, chuymanïtapata ukhamarak muyuntat qalanakax wali ch"amampiw katxaruta, ramanakapax quri ch"uxña, laphinakapax wiñayatak ch"uxña, troncopax patak metronak alayaruw a jach"a ch"usawja.
  
  Thakipax mä jisk"a escaleraruw tukuwayxäna, ukax qala pirqanakaruw k"achacht"ata.
  
  Ben jilatajj samsusaw akham säna: "Trampanaka" sasa. -Jan armasimti uka sipitanakatxa -sasa.
  
  "Infiernoruw sipitanakampi" Kennedyx Drake chachan amuyuparjam arsüna. "¿Kawkitsa uka infiernojj qhanajj juti?"
  
  Ben jilatajj uñchʼukisïnwa. -Ukaxa naranja satawa.
  
  -Glow sticks -sasawa Drakexa säna. -Cristo -sasa. Aka chiqax wakicht"atawa" sasa.
  
  SAS urunakapanxa, jaqinak khitapxirïna, ukham mä chiqa wakicht"añataki; mä equipo ukax jan walt"awinak uñakipañataki ukhamarak neutralizañataki jan ukax catalogar janïr base ukar kutt"kasa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Janiw walja tiemponïpkti" sasa. Kennedy sat chachar iyawsäwipax jichhakiw jilxattawayi. "Jichhax".
  
  Jupanakax usuchjat ukat t"unjata gradanakat saraqapxäna, akatjamat jaquntañax ch"iqa tuqirux saraqapxänwa. Tunka kayuniw saraqanïna, ukat escaleranakax wali chʼamampiw liwxatañ qalltäna. Drakex sayt"äna kunawsatix kimsa kayuni ch"usawjax jist"arasïna. Janiw kunas muspharkañakkänti, jan ukasti amuyt"ayañatakiw wakisi -kunatix alayax jist"arat ch"usawjax juk"amp qhanstawayxäna.
  
  "Jan askinaka".
  
  Jupax salt"asïna. Qala escalerajj niya kimsa metro anchorakïnwa, jankʼakiw apnaqañasa, kuna jan wali lurañas cheqpach jiwañ sañ munäna ukhajja, wali ajjsarkañänwa.
  
  Jupax chiqaparuw uraqir purintäna ukat jank"akiw kutt"awayxäna, Ben-ax jachaqt"asiñampïskatap amuyasïna. -Jan llakisimti -sasawa Kennedy-rux jan yäqkänti ukat amigoparuw chuym churäna. "Nayar confiyañamawa, Ben. Ben. Nayajj katjäma" sasa.
  
  Ben chachan nayranakapan iyawsäwip uñjäna. Absolut, wawar uñtat confianza. Wasitat ganañ pachaw purinxäna, ukat Ben jilatax jaltawayxäna ukat ukat liwxatasïna ukhaxa, Drakex codopar amparapampiw yanaptʼäna.
  
  Drake chachajj nayranakap chʼoqtʼasïna. "Janiw faciläkiti, ¿janich ukhamäki?"
  
  Kennedy jupax salt"asiwayiwa. Drake chachajj wali sum uñchʼukiskäna, janis amuyañjamäkaspa ukhamänwa. Jupax jan kuna jan walt"awimpiw uraqir purintäna, llakip uñjasax ñik"utap ch"uqt"asïna.
  
  "Kimsa kayuniwa, Drake. Janiw Gran Cañón ukankiti" sasa.
  
  Drake chachajj Ben jilataruw nayranakap chʼoqtʼäna. "¿Wakichtʼatätati, amigo?"
  
  Pä tunka metronak juk"ampi, ukat escaleranakan jutir jist"arawipax juk"amp jach"änwa, kimsa tunk kayuniw aka kutix, ukat mä thiya tabla de madera ukamp ch"uqt"ata, ukax Drake-x uka chiqar makhatkäna ukhax liwxatasïna. Kennedy jupar arktäna, ukatx pisinkir Ben, Drake jupan wayt"ata, alayaru uñtañat sipansa, nayrar uñtañat sipansa, kawkirus sarañapäna uk yatxataña, janiw kayunakapat yatxatañapäkiti. Waynax wali ch"aman uraqir puriñkamax khathatitaynawa, ukat Drakex mä juk"a samart"añ mayitayna.
  
  Kunawsatix sayt"apkän ukhax Drake jupax uñjäna, Uraqpachan Quqapax aka chiqanw wali jach"a ch"allt"ata, ukat thiya ramanakapax niyaw escalerar llamkt"äna. Ben jilatajj respetompiw amparap luqtäna, ukhamat uka amparapamp amparamp loqjjatañataki, ukat llamktʼasajj khathatirakïnwa.
  
  "Aka... akax muspharkañawa" sasaw samsuwayxäna.
  
  Kennedyx uka pachax ñik"utap estilo lurañataki ukat uka patat mantañ tuqit yatxatañatakiw apnaqatayna. Ukat akham sarakïnwa: "Jichhakamax taqi kunas qʼumawa. "Jichha uñstawiparjamax chiqpachans janiw alemanes ukanakax aka chiqar wakicht"apkiti sasaw sañaja. Ukat lunthatapxirïna ukat nina naktayañanakampiw phichhantapxirïna" sasa.
  
  Mä qawqha juk"amp samart"awinaka ukat jupanakax phisqa tunk kayuniw saraqapxäna, niya chika thakhinjam sarapxäna. Drake ukax qhipharux nayra vikingos ukanakax janiw egipcios ukanakamp kikipäkiti sasaw amuyt"añapatak jaytawayi, ukat ch"usawjanakax juk"amp askiwa, kunapachatix qalat lurat escalerar mantasax chiqpachans mä elaborada sección de cáñamo, guita ukat pigmento ukhamänwa. Jupax liwxatasïna, jan tukuskir jaquntañ uñjäna, ukat amparanakapan puntanakapat katjasïna.
  
  Kennedyx juparux pataruw jaquntäna. "Asnux thayampiw liwxatasiski, SAS chacha?"
  
  Jupax wali ch"aman uraqiruw kutt"awayxäna ukat ch"uxña amparanakap ch"allxtayäna. "Pay suma".
  
  Jupanakajj jukʼamp amuyumpiw sarnaqapjjäna, jichhajj chikat jilaw sarapjjäna. Chʼiqa tuqinkir chʼusa chiqat sipansa, mä jachʼa quqaw wiñayatak saytʼatäskäna, thayampi ukat intimpi jan llamktʼata, nayra tiempon mä muspharkañ muspharkañawa.
  
  Jupanakax juk"amp juk"amp vikingo chimpunak pasapxäna. Ben jilatajj muspharkañ amuyäna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukajj nayrïr grafiti pirqamp sasiwa" sasa. "Jaqinakax sutinakap khuchhuqapxi ukat yatiyawinak jaytawayapxi - nayrïr versión "John ukax akankänwa!".
  
  Kennedy jilatajj akham sänwa: "Inas uka pʼiyan lurayirinakajj inas ukham lurapjjäna.
  
  Drakex yaqha thakhi lurañ yant"äna, thaya qala pirqaruw ch"allt"asïna, ukat mä manqhankir muyuñ warariw uka p"iyanx ist"asïna. Mä jawirajj qʼañunakaw alajjpachat jaquqanisin jutäna.
  
  "Jalaña!" -sasawa Drakexa jach"at arsüna. "Jichha!"
  
  Ukat mayni sipitanakar jan yäqasa, jankʼakiw escalerat saraqapjjäna. Mä jachʼa qalajj alajjpachat wali chʼamampiw jaquqanïna, ukat jaquqanisajj nayra qalanakaruw tʼunjawayjjäna. Drakex Ben chachan janchiparux jupan janchipampiw ch"uqt"äna, kunawsatix uka qalax sayt"atäsipkän uka escalerat jaquqanïna, niya pä tunk kayuni wali aski thakhinak ukampiw sarawayxäna.
  
  Kennedyx qala ch"aphinak amparapat ch"allxtayäna ukat Drake-rux waña jachaqt"asisaw uñkatäna. "Pay suma".
  
  "Ey, nayax yattwa SAS waynan asnupar qhispiyir warmix mä sanu qalat sipans t"ijtaspa. "
  
  "Kusisiñawa, wayna. Ukhamajj wali muspharkañawa" sasa.
  
  Ukampis janïraw tukuskänti. Mä jach"a campanaw ist"asïna, ukat jisk"a ukampis ch"aman guitax Ben ukat Kennedy ukanakar jaljañ gradaruw ch"allxtäna.
  
  Kennedy jilatajj akham sasaw arnaqasïna: "¡Phoo!" Mä qʼipiw wali chʼamampi apsutäna, ukhamatwa tobillopajj cuerpopat jankʼak jaljtaspäna.
  
  Yaqha ch"iqt"aña pä t"ijturjama. Drake jupax uka chiqan thuqt"äna. -¡Ukaxa!
  
  Alaxpachat yaqha arnaqasiñax qhip qhipa qalax jaquqaniñap sañ munäna.
  
  Ben jilatajj jupanakar akham sänwa: "Ukajj sapa kutiw uñsti" sasa. "Uka pachparakiw walja kuti lurasiski. Aka t"aqaru puriñasawa" sasa.
  
  Drake chachajj janiw kawkïr pasonakas jan waltʼayañjamäkänti ukat kawkïrinakas jan waltʼayi uk yatkänti, ukatwa suerteru ukat jankʼak sarnaqañar confiyäna. Pʼeqep chʼoqtʼasisaw niya kimsa tunka gradanak tʼijtjjapjjäna, jukʼamp tiempow thaya taypin qheparañatak chʼamachasipjjäna. Nayra thaknam makhatasinxa, qalat lurat pʼiyan manqhaparuw escaleran pirqanakapax tʼunjatäna.
  
  Uka qʼañunakajj manqharu jaqontatäki ukanakan istʼasitapajj jukʼampiw istʼañ qalltäna.
  
  Jupanakan tʼijtjjatapatjja, qala qʼochunakajj chʼiyjatäjjänwa.
  
  Drakex yaqha k"ari escaleraruw jalt"äna, ukampis ch"amapax mä jisk"a ch"usa chiqaruw irpxaruwayäna. Kennedyx juparuw jaltawayxäna, mä gacela ukham suma uñnaqt"ani, ukampis Ben jupax qhipäxaparuw jaquqanïna, jichhax manqha manqharuw liwxatasïna.
  
  -¡Chakinaka! Drakex arnaqasïna, ukatx wasitatw ch"usa chiqar jaquntatäna, uraqiruw tukuwayxäna. Alivio ukax p"iqipat tensión ukar jariqäna, kunawsatix Kennedyx kayunakap wasitat chiqaparu uchatayna. Ben jilatajj cuerpopar chʼalltʼata ukat pechopar jaqontatäkaspas ukhamwa amuyasïna. Drake jupax amparanakapamp uka waynan ch"amap canalizatayna, ukatx adicionalmente juparux ch"aman uraqiruw jaquntatayna.
  
  Jank"akiw qunt"asiwayxäna, mä crunch ukampiwa.
  
  "¡Sarkasipkakim!"
  
  Uka thayajj qala tʼaqanakampi phoqantatänwa. Maynix Kennedy p"iqipat jaltxatayna, ukat mä khuchhurata ukat wila phuch"u jaytawayi. Maynïrix Drake-rux tobilloparuw ch"allt"äna. Uka tʼaqhisiñajj kisunakap chʼalljjtayasïna ukat jukʼamp jankʼak tʼijtjjañapatakiw chʼamañchäna.
  
  Balanakaw pʼeqenakap patjjar perqa chʼiyjäna. Drakex qunqurt"asisaw mä juk"a pachatak mantañ utar uñkatasïna.
  
  Mä uñtʼat chʼamaw ukan tantachasipjjäna uk uñjta. Alemania markankirinakawa.
  
  Jichhax wali ch"amampiw t"ijtxapxäna, janiw jan amuyt"asis t"ijtxapxäna. Drake chachajj qhepar kuttʼañatakejj wali valorani segundonakaw munasïna. Kunjamtï yaqha voleibol de balas pʼeqep jakʼankir qalar chʼalltʼkäna ukhajja, nayraqataruw jaltjjäna, gradanakat jalnaqäna, amparanakap chʼoqtʼasaw mä muyu tukuyäna, ukat jan mä onza chʼamanïsajj taqpach alturaparuw cheqaptayasïna.
  
  Ah, nayra suma urunakax kutt"anxiwa.
  
  Juk"ampi balas ukanakaw utji. Ukat mayninakax nayraqatapan t"unjasipxäna. Ajjsarañaw chuymapar mä pʼiya luräna, ukat tʼijtkasajj pʼiyan manqhapar puripjjatap amuyasïna, ukat jan wakichtʼatäsajj cheqapuniw oraqer jaqontäna.
  
  Drake jupax juk"amp juk"ampiw jikxatasïna. Uka pʼiyan manqhapanjja, qala, laqʼa ukat lawat lurat qʼañunakaw utjäna. Kunapachatï kutkatasipkäna ukhajja, Kennedy ukat Ben jilatanakajj wali suma uñjatäpjjänwa. Janiw laq"ampi ch"uqt"atäpkiti, jan ukasti jichhax torta laq"ampi ukat laphinakan molde ukamp ch"uqt"atawa.
  
  Ukat akham sasaw akham säna: "Ah, confiykañ cámarajataki" sasa. -Maranakaw chantaje ukax nayraqatajan sayt"atäski.
  
  Drakex glow stick aptasinx p"iyan curvap qhumantäna, ukax armat jaqinakat t"ijt"askäna. Uka quqan anqäx tuqinakapar puriñkamax phisqa minutonakaw munasïna. Jupanakax sapa kutiw jach"a jan sarnaqañ ch"amapankapxäna.
  
  Drake chachajj Ben jilataruw amparapamp chʼalljjtayäna. "Kuna viernes aruma sesh ukanakat sipansa juk"amp askiwa, ¿janich ukhamäki, compañero?"
  
  Kennedyx machaq nayranakampiw uka waynarux uñch"ukisïna. "¿Jumanakax fananakanïpxtati? Grupomanx fans ukanakax utjiti? Jiwasax wali jak"atw aka aruskipäwix utjani, jila. Ukar atinisiñamawa".
  
  "Päkiw..." Ben jilatajj qhep qhepa esquinat mä chikat muyuntkasajj arnaqañ qalltäna, ukatsti wali mulljataw amuktʼäna.
  
  Taqeniw saytʼasipjjäna.
  
  Nayra muspharkañ samkanakaw jupanakan nayraqatapan uñstäna, ukat janiw arsuñjamäkänti, niya chika minuto ukhaw pʼiqinakap jistʼantapxäna.
  
  "Jichhax akax... akax..."
  
  -Muspharkañawa -sasawa Drakexa samaqäna.
  
  Mä fila jach"a jach"a botes vikingos ukanakax jupanakan amuyt"apkän ukanakax mä archivo ukanw jupanakat jaltxapxäna, qhipäx qhipäx sayt"atäpxänwa, mä arcaico embotellamiento ukan ch"amakt"atäkaspas ukhama. Ladonakapajj qollqempi qorimpi kʼachachtʼatänwa, velanakapasti sedampi, wali suma qalanakampi kʼachachtʼatänwa.
  
  -Lowbotes -sasawa Kennedyxa llamp"u chuymampi säna.
  
  Lamar qotankir barconaka Ben jilatajj jupar cheqañchañatakejj wali amuytʼasirïnwa. "Maldita, uka yänakajj uka tiempon wali jachʼa tesoronakjam uñjatäjjänwa. Ukax... kunas? ¿Akanx pä tunkax utjiti?
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Wali sumawa" sasa. "Ukampis akax Lanza ukatakiw jutapxta. ¿Kuna amuyunakas utji?
  
  Jichhax Ben-ax Uraqpachan Quqap uñch"ukiskäna. "Dios, waynanaka. ¿Amuyasmati? Maynix uka quqat warkt"atäskäna. Fucking One ukax mä juk'a pachanakanwa."
  
  "Ukhamajj jichhax Diosanakaruw iyawstaxa, hmm? Munataja? Kennedyx Ben ukarux mä juk"a jan yäqasisaw ladopar jaquntäna, ukat jupax q"illu ch"allxtayäna.
  
  Drake chachajj mä jiskʼa chʼiwiruw makatäna, uka chʼojjñaw uka jachʼa barcon chuymap taqpach tʼijtäna. Uka qalajj chʼamanïkaspas ukhamänwa. Jupax lawat lurat patat katthapisinx qunt"asïna. "Uka yänakax lunthatanakampi phuqhantatänwa. Jichhürunakan nayrajj janiw khitis akankkänti sañajj walikïskiwa" sasa.
  
  Jupajj wasitatwa barconakan lineapat yatjjatäna. Jan amuytʼkay qamirïñ uñachtʼayaña, ukampis ¿kawkhansa chiqpach tesorojj utjäna? Tukuyañatakix? ¿Arco iris tukuyañati? Uka p"iyan pirqanakapax nayra dibujonakampi k"achacht"atänwa. Jupax Odin ukan uñnaqap Uraqpachan Quqan warkt"ataw uñjäna, ukat mä warmiw nayraqatapan qunqurt"asiskäna.
  
  "¿Kunatsa akan parlaski?" Jupajj Ben jilataruw amparapamp uñachtʼayäna. "Jutapxam, jank"aki. Uka dodgy bastardos ukanakax janiw salchichanak kunkaparux uka patat uchapkiti. Jiwasax yaqha chiqar sarxañäni -sasa.
  
  Jupajj mä achiktʼasir warmin uñnaqap manqhan mä qʼañu qellqat uñachtʼayäna. Ben jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ukampis tecnología ukax mä thakhi jikxatani. Jupax atiniskañ I-phone ukaruw ch"iqt"äna, ukax yuspajarañaw aka uraqinx janiw kuna señalas utjkänti.
  
  Drake jupax Kennedy ukar turkakiptañatakix uka pacharuw katuntawayi. Ukat akham sarakïnwa: "Nayan amuyujajj uka jachʼa botenakar arktañawa" sasa. -¿Jumatakix walikiti?
  
  "Kunjamtï futbol ukar munasirix siskänxa, nayax anatañanktwa, waynanaka. Thakhi uñacht"ayañani" sasa.
  
  Jupax nayrar sartawayiwa, aka super túnel ukax mä jan walt"äwir purispa ukhax jupanakax katuntatäpxaniw sasaw amuyasïna. Alemananakax chuymaparux wali ch"amampiw katxarupxirïna, ukat janiw laureles ukanakat samart"apxirïkänti. Drake jupax uka amuyt"awix chiqanakaruw jaljatayna, mä ledge ukar uñt"ayasa, ukax qalan ch"uqt"atawa. Awisax yaqha k"ajkir lawaruw lankt"asipxirïna. Drake jupax jupanakarux disfrazado jan ukax yaqha chiqar sarxayatayna, mä ch"amaka uñstayañataki, jutir ch"axwäwitak wakicht"asiñataki. Sapa kutiw jachʼa barconak taypin thaqäna ukat qhepatjja, uka barconak taypin mä jiskʼa thaknam muyuntäna.
  
  Amtawi b.
  
  Pä, pusi ukat tunka jach"a barconakaw uka chiqat pasapxäna. Drake chachan kayunakapax usuchjasiñ qalltäna, kuna ch"amampiw uka jisk"a thakhix negociatayna.
  
  Mä jachʼa qalan mä jukʼa arnaqasitapa ukat jukʼamp jachʼa arnaqasiñaw uka jachʼa pʼiyan istʼasïna, uka pʼiyajj kamsañsa muni ukajj qhanaw amuyasïna. Jan mä ist"asisaw juk"amp ch"amampiw lurawiparux ch"amanchasipxäna.
  
  Drake chachajj qhepatjja, uka fila tukuyaruw purinïna. Jupax pä tunk kimsan barconak jakthapitayna, sapa maynix jan kuna jan walt'ayata, yänak apthapita. Túnel qhepäjjar jakʼachasipkäna ukhajja, chʼamakajj jukʼampiw chʼamaktʼañ qalltäna.
  
  Kennedy jilatajj akham sänwa: "Janiw kunapachas ukham jayarstʼapkänti sasaw amuyta" sasa.
  
  Drakex mä jach"a linterna thaqhañatakiw muyuntäna. Ukat akham sarakïnwa: "Risky" sasa. -Ukampis yatiñasawa -sasa.
  
  Ukat uka vigajj mä ladot yaqha toqer sarayäna. Uka pasajejj wali jiskʼaptäna, nayraqatapan mä arcokïñkama.
  
  Ukat arco qhipäxanxa mä sapa escaleraw utjäna.
  
  Ben jupax mä akatjamat mä arnaqasiñ chhaqtayäna, ukatx mä teatral jisk"a arumpiw akham säna: "¡Jupanakax ledge ukankapxiwa!"
  
  Ukhamänwa Drake chachajj kuns luräna. Ukat akham sarakïnwa: "Tʼaqanuqtapjjayätwa. "Nayaw escalerar sarä. Jumanakajj panpachaniw barconakar saraqapjjta, kawkirutï jutapkta uka thaknam kuttʼapjjäta" sasa.
  
  Kennedyx protesta lurañ qalltäna, ukampis Drakex p"iqip ch"allxtayäna. "Janiwa. Ukham lurapxam. Ben jilatajj jarkʼaqasiñaw wakisi, nayajj janiw ukhamäkti. Ukat Lanzax munasirakiwa" sasa.
  
  -Ukat kunapachas barconakan tukusiñapar puriñäni?
  
  -Uka pachakamax nayax kutt"anxäwa -sasa.
  
  Drakex jan yaqha arumpiw qhipäxar jaltawayxäna, ukat chhullunkhat jaltasaw qhipa escalerar sarawayxäna. Mä kutejj qhepar uñtasajj chʼiwinakaw uka ledge patjjar jakʼachasir uñjäna. Ben jilatajj Kennedy sat chacharuw arktäna, uka chʼusa chʼaphinakatjja, qhepa vikingo barcon basepkamaw saräna. Drake chachajj suytʼäwi mayisïna ukat escalerar makatañkamaw tʼijtäna, mä kutikiw pä gradanak tʼijtäna.
  
  Jutapxam" sasaw wakax usutäñapkama ukat pulmonanakapas ninamp nakhantayañkamaw makatäna. Ukampis uka qhepatjja, mä jachʼa plataformaruw mistuwayjjäna. Jupanakan qhepäjjapanjja, mä jachʼa jawir umaw saraskäna, uka jawirajj wali colerat umampiw saraskäna, ukat jukʼamp qhepatjja, mä altaraw utjäna, ukajj niyas nayra barbacoa ukhamänwa.
  
  Ukampis kunatï Drake chachan chuymap chʼalljjtaykäna ukajja, altar qhepäjjankir perqaruw mä jachʼa chimpu grabatäna. Kimsa kimsa chiqaw maynit maynikam ch"allt"asipxi. Uka talla manqhankir mä qhawqha mineralanakajj artificial qhanaruw katjäna ukat chʼiyar isi patjjan lentejuelas ukham qhantʼarakïna.
  
  Janiw kuna pachas ina ch"usar apt"añax utjkiti. Jupajj jawir pasawayjjänwa, thaya thaqhasajj jachaqtʼasïnwa, kunattejj hielo umajj thiyanakaparuw jiljjattäna. Altar jakʼachaskäna ukhajja, mä yäw uka altar patjjar ikiskir uñjäna. Mä jisk"a, puntani artefacto, janiw muspharkañakkiti ni muspharkañas. Chiqpachansa mundano...
  
  ... Odin sat chachan lanzapa.
  
  Diosan ladopar chʼuqtʼir mä yä.
  
  Mä jachʼa kusisiña ukat nayratpach amuytʼañaw jupar pasäna. Ukaw taqe kunas cheqäkaspas ukham tukuyäna. Jichhakamax mä qutu yatiyawinakaw utjawayi, ch"ikhi yatiyawinakakiw utjawayi. Ukampis uka pachat sipansa, ajjsarkañ chiqäkaspas ukhamänwa.
  
  Wali axsarkañ chiqpachapuniwa. Jupanakax akapachan tukusiñapkamax jakthapiñ nayraqatan sayt"asipxäna.
  
  
  TUNKA MAYANI
  
  
  
  Uraqpachan QUQA PUYU, SUECIA
  
  
  Drakex janiw ceremonia ukan sayt"atäkänti. Lanza katthapisinxa, kawkirutï jutkäna uka thaknam kuttʼawayxäna. Uka hielo jawira taypinxa, t"unjata escaleranakat saraqasa. Chika thakin linternap jistʼantasaw chʼamakajj chʼamaktʼayäna, ukatwa jukʼamp jukʼampi jukʼampi jukʼampi.
  
  Mä jukʼa qhananakajj alayaruw mantañawjan qhantʼäna.
  
  Jupax sarnaqaskakïnwa. Janïr tukusjjänti. Jupajj nayratpachwa yateqäna, jukʼampejj nuwasïwin sinti jaya tiempo amuytʼir jaqejj janipuniw utapar purkänti.
  
  Qhipa thakinx thakhinakapan sayt"asïna, ukatx pasaje ukan juk"amp ch"amakaparuw jalxatäna. Alemanonakax niya jak"ankxapxänwa, niyas ledge tukuyaruw puripxäna, ukampis ukham jaya chiqan linternanakapax yaqha ch"iwjamakiw sapa maynir uñt"ayapxaspäna. Jupax pasaje patxaruw jaltawayxäna, pirqaruw ch"allt"asïna ukat uka qullu pataruw saräna, uka qullux vikingo barconakan baseparuw puri.
  
  Mä chacha aruw jach"at arsüna: "¡Aka uñtapxam! ¡Uñtʼam, Stevie Wonder!" Uka aruxa muspharayäna, Sur americano uksankir mä jach"a acento ukamp.
  
  Maldición.Aguila nayrani bastardox juparux uñjäna -jan ukax mä kust"at ch"amakarus uñjäna- kunatix jupax janiw amuyaskänti aka ch"amakanxa. Jupajj jukʼamp jankʼakiw tʼijtäna. Mä disparojj istʼasïna, kawkhantï jichhak sarkäna uka jakʼankir mä qalaruw chʼalltʼasïna.
  
  Mä ch"amaka jaqiw uka patat qunt"asïna, inas americano ukhamächïna. "Uka manqhanxa mä thakhiw barconak taypin utji. Janïr qʼañu kunkamar uchañkamajj ñikʼutanakam kuyntʼayañamawa" sasa.
  
  Jan askinaka. Yankees jupanakax imantat thakhi uñjapxäna.
  
  Stern, jach"a jach"a tukuri, jach"a jach"a tukuri. Alemania markankirinakat maynïrejj "Fuck you, Milo" sasaw säna, ukat jan sinttʼasisaw qollut aynachtʼayapjjäna, ukatwa jachʼat arsüna.
  
  Drake jupax suerteni warawaraparuw yuspajaräna. Mä segundonx uka jaqiruw puri, cuerdas vocales ukanakap p"akjasa ukat kunkaparux mä ist"añjam ch"allxtawimpiw t"ijtäna janïr khitis jupar arktañapataki.
  
  Drake jupax alemán pistola - Heckler ukat Koch MG4 - ukanak jiltayatayna, ukatx walja ch"axwawinakampiw ch"axwatayna. Mä jaqin p"iqipax phallawayxänwa.
  
  Oh jïsa, sasaw amuyäna. Wali askiwa pistolampi ch"axwaña, cámara ukamp ch"axwañat sipansa.
  
  -¡Canada markankirinakaxa! ukatsti mä pachanx mä serie de sisiñas ukaw utjaraki.
  
  Drake chachajj uka colerat jiskʼat arunak istʼasajj jachaqtʼasïnwa. Ukham amuyapjjpan.
  
  Janiw kusistʼjjänti, kunjamtï jan ajjsarkäna ukhamarjamaw thaknam tʼijtjjäna. Ben ukat Kennedy jilatanakajj nayrankapjjänwa ukat jupaw jarkʼaqatäñapäna. Jupanakarux aka chiqat jakkir apsuñapatakiw juramento luräna, janiw aynachtʼaykänti.
  
  Jupan qhepäjjatjja, aleman jaqenakajj wali amuyumpiw uka qotat saraqapjjäna. Jupanakar jan chʼamachasipjjañapatakiw mä qhawqha disparonak aptʼasïna ukat barconak jaktʼañwa qalltäna.
  
  Pusi, suxta, tunka mayani.
  
  Uka thakhix janiw atiniskañäxänti, ukampis qhiparux nivelaruw tukuwayxäna. Mä pachax wali jisk"achasiwayi, tunka phisqhan qalat jila khititix mä costilla tronco taypin ch"allt"asis p"akjaspa, ukampis tunka suxtan barco jakthapisax wasitat jach"aptawayi.
  
  Jupa patjjarojj vasonakaw jachʼar aptatäpjjäna, nayra tiemponïnwa, ajjsarkañänwa, nayra chʼaphinakampi ukat mohompiw thujsäna. Mä juk"a pachat sarnaqañax juparux chuymap ch"allxtayäna, ukat ch"iqa tuqir uñtäna, mä chimpu uñjäna, ukax aka machaq Milo ukhamakiw t"ijtäna, mä jisk"a ch"iyar ch"iyar t"ijt"ir kutt"asa, ukat jilpach jaqinakax juk"akiw sarnaqañ yatipxäna. Drakex janiw nina naktayañatakis tiemponïkänti, americanox wali jank"akiw sarnaqäna.
  
  ¡Maldita ukax walikïskiwa! ¿Kunatsa wali suma jaqëñapäna? Drake jupax uñt"kän uka jaqikiw - jupat sipansa - khititix ukham jach"a lurañjamäki ukax Alicia Miles satänwa.
  
  Nayax mä jutir gladiatorial ukan chika taypin jikxatasiyäta aka chiqan...
  
  Jupax nayrar jaltawayxäna, jichhax barconakat pasawayxänwa, ch"amapampix mä pasot mä pasoruw jalt"äna, niyas jan khitin jark"ataw montículos aleatorios ukanakat manqhankir grietas ukar t"ijtäna ukat laq"a pirqanakat mä ángulo ukar jaltawayxäna. Nayraqatxa, barconakan flexible tronconakap apnaqasa, saltanak taypin chʼamañchtʼasiñataki.
  
  "Suyaña!"
  
  Mä jan jañchin aruw kawkhatsa nayraqatat istʼasïna. Kennedy chachan ch"amakt"at uñnaqap uñjasax mä juk"a samart"äna, uka acento americano ist"asax samarataw jikxatasïna. -Arkapxita -sasawa jawsäna, janiwa Milo-ruxa pasillo tukuyaru t"ijt"añapatakixa jaytkaspati. Walja horanakaw chʼalljjtayasispäna.
  
  Jupax qhipa barcot p"iqit p"akjasaw p"akjatäna, Ben ukat Kennedy jupanakax qhipäxaruw jaquntapxäna, kunjamatix Milo jupax ledge ukan jaltasin pachpa barcon nayräxapat ch"iyjaskäna ukhama. Drakex amparanakap cinturaparuw chint"asïna, ukhamat esternopar wali uraqir puriñapataki.
  
  Jupax mä segunda kutiw Kennedy-r pistola jaquntäna.
  
  Pistolajj wali thayankkäna ukhajja, Milo chachajj tijerampiw chʼiyjasïna ukat qhespiyasïna, amparanakaparuw liwjjatasïna ukat mä akatjamat jupar uñkatasïna.
  
  Jupax qhuruchasïna, "Matt Drake, sapakiw. Uk suytʼaskta, amigo" sasa.
  
  Jupajj codonakampi ukat puñchunakampiw jawqʼjäna. Drake jupax walja kutiw amparanakapar jawq"jatäna, qhipäxar kutt"asax ñik"ut mururasïna. Aka waynax juparux uñt"änwa, ukampis ¿khitis jupax? ¿Mä nayra jan ajanun uñisiri? ¿SAS ukan ch"amaka nayra pachat mä fantasma ch"amaka? Milox jak"ankxänwa ukat kusisitaw ukan qhiparäna. Nayra k"uchupat mistusaw Drakex americano jaqin cinturonan cuchillop uñjäna, ukax mayjt"ayasiñakiw suyt"äna.
  
  Jupax mä jan sinti qhuru ch"akhampiw kayuparux katuqatayna.
  
  Qhepäjjatjja, Alemania markankir soldadonakan nayrïr jan wali sarnaqatap istʼasïna. Jupanakajj mä qhawqha barconakakïpjjänwa.
  
  Ben ukat Kennedy jupanakax musphataw uñch"ukipxäna. Kennedyx ametralladorap jiltayäna.
  
  Drakex mä thakhinjam uñacht"ayasïna, ukatx yaqha tuqiruw muyuntäna, Milo-n kayupar jan wali ch"akhanakap jan ch"allt"asa. Kennedyx pallapallanak arsüna, Milo-n kayupat laq"a pulgadanak apthapisinxa.
  
  Drakex jachaqt"asisaw sarxäna, mä allqur uywañjamaw sarawayxäna. -Qhipharapxam -sasawa jisk"achata säna. -Ukaxa mä suma waynawa -sasa.
  
  Kennedyx yaqha iwxt"äw disparompiw ch"axwawayxi. Drakex kutt"awayxänwa ukat t"ijt"asaw jupanakar jak"achasïna, Ben-an amparapat katthapisinx jaquntäna kunawsatix waynax automáticamente t"unjat escalerar kutt"ankäna ukhaxa.
  
  "Janiwa!" -sasawa Drakexa jach"at arsüna. -Jupanakax maynit maynikamaw apsusipxani -sasa.
  
  Ben jilatajj wali musphataw uñnaqäna. "¿Kawkhansa yaqhax utji?"
  
  Drake chachajj desarmarjamaw amparap luqtäna. "¿Kunsa jumajj amuyapjjta?"
  
  Jupax Uraqpachan Quqaparuw chiqak saräna.
  
  
  TUNKA PAYA
  
  
  
  Uraqpachan QUQA, SUECIA
  
  
  Ukat jupanakax sartasipxäna. Drake jupax apuestas ukanw Mundo Quqax wali nayra ukat ch"amaniwa, ukat ramanakapax walja ukat ch"amanïñapawa. Mä kutix chiqpachapuniw pʼiqit chʼalltʼat quqar makataskäta sasin iyaw sasma ukhaxa, física tuqit yatxattʼat yatichäwix janiw kunäkisa.
  
  "Kunjamtï wasitat yuqall wawar tukuwaykta ukhama" sasaw Drake chachajj Ben jilatarojj chʼamañchtʼäna, jan sustjasisaw jankʼak sarañapatak chʼamañchtʼäna. "Janiw jumatakix mä jan walt"äwinïñapäkiti, Blakey. ¿Jumax walikïsktati, Kennedy?
  
  Nueva York markankir warmix qhip qhipa makhatatayna, pistolap alayaruw katxarutayna. Wali askiwa, Uraqpachan Quqan ramanakapan laphinakapan jach"a simetría ukaw nayrar sartawip imantawayi.
  
  Ukat jan kuns amuytʼasisaw akham säna: "Tiempojanjja mä qhawqha tallonakaruw makatasirïta" sasa.
  
  Ben jilatajj larusitaynawa. Suma chimpu. Drakex amukiw Kennedy-r yuspäräna, ukat ukankatapatx juk"amp sum jikxatasiñ qalltäna.
  
  Maldición, sasaw amuyäna. Niya saskakiwa: aka misión ukanxa.Mä semanat juk"ampiruw nayra dialecto ukar kutt"añäni.
  
  Drake jupax mä ramat yaqha ramaruw makhatatayna, juk"amp jach"aruw makhatatayna, mä ramaruw qunt"asis jan ukax sayt"asitayna, ukatx mayni ramaruw amparap luqtäna. Nayrar sartañax jank"akiw utjäna, ukax sañ muniw pata cuerpopan ch"amapax suyt"atapat sipans juk"amp pachaw utjäna. Ukampis niya chika thakinjja, Drake chachajj Ben jilatajj jan chʼamanïtap amuyasïna.
  
  - ¿Tweeny kullakajj qarjatäpachati? sasaw jiskt"äna, ukat jank"akiw pä kuti ch"amanchañ uñjäna. Awisax Kennedyx mä balampiw ramanak taypit jaquntäna. Pä kutiw jupanak jakʼankir qalat lurat escalerar makatat uñjapjjäna, ukampis janiw arknaqirinakapan mä chimpup uñjapkänti.
  
  Jupanak taypinjja, arunakajj istʼasi. "Inglés jaqix Matt Drake satawa" SAS ukan nayrir pallapallapax mä kutix mä aru ist"äna, ukax mä thiya acento alemán ukamp mayjt"ayatänwa, suxta sentidopax janq"u isimp isthapt"at jaqinkïpachänwa sasaw satayna. Pä kuti uñjkäna uka jaqix niyaw uka lunthatat yänak katuqxi.
  
  Yaqha kutix ist"awayiwa, "SRT ukax ch"uxña quqanak chhaqtayatawa" Draw ukax Milo ukankiwa, nayra sarnaqäwip uñacht"ayasa, mä t"aqa t"aqa uñacht"ayasa, jupanakax SAS ukanx jamasat imasipkäna. ¿Khitis taqi qullan sutipxar aka waynax utjäna?
  
  Uka ch"axwawinakax jach"a ramanakaruw jaljtayäna. Drakex mä juk"a samart"äna, mochila manqhan sarnaqir tesoro ukamp chiqañchañataki, ukatx mä jach"a ramaruw amtäna. Ukajj niya kawkhantï nayrajj samartʼapkäna uka escaleran cheqaruw purinkäna.
  
  -Uka chiqanxa -sasawa Ben-ar uñacht"ayäna. "¡Rama sillaña ukat sarnaqaña... jank"aki!"
  
  Niya pä minutonakaw qʼala jan isinïpjjañapäna. Minus sorpresa ukat reacción tiempo, ukax wali jaytawayi mä minuto jila sinti jan walt"awi.
  
  Ben jupaw nayrïr kutix tapa jaytawayi, Drake ukat Kennedy jupanakax mä payïr qhipat, taqiniw saltapxäna ukat ramat escalerar tuqir qunt"asipxäna. Kunawsatix uñjapkän ukhax Kennedy jupax wali aski segundos ukanakaw jupanakarux alasïna, mä plomo phallawimp ch"allt"asa, mä jan wali sepulturar ch"axwiriruw p"iyanak phust"äna.
  
  Ukat jichhax uñjapxäna chiqpachapuniw Milox escalerar t"ijtxañapatak kamachi khithatayna. Phisqa chacha. Ukat uka equipojj jankʼakiw saräna. ¡Ben nayraqat sucursala tukuyaruw puripxani!
  
  Jan askinaka! Jupanakajj janiw mä kutis chʼamanïpkänti.
  
  Ben jilatajj uk uñjasajj khathattʼasïnwa. Drake jilatajj jinchuparuw arnaqasïna: "¡Janipuniw jaytanukuñamäkiti! Janiwa!"
  
  Kennedyx wasitatw gatillo jaquntäna. Pä jaqiw jaquntatäna: maynix p"iyaruw t"ijtäna, maynix ladopat katthapisinx arnaqasïna. Ukat wasitatwa chʼalltʼasïna, ukat Drake chachajj revistajj tukusjjatap istʼäna.
  
  Pä alemanes ukanakax qhiparapxäna, ukampis jichhax jupanak uñkatasin sayt"atäpxänwa, armas ukanakax wakicht"atäxänwa. Drakex mä qhuru ajanu luratayna. Jupanakajj tʼijuñan atipjapjjänwa.
  
  "¡Jupanakarux balamp jiwayapxam!" Milo chachan arupajj istʼasïna. -Aka uraqinxa uka ch"usa yänaka thaqhañäni -sasa.
  
  Alemán aru chʼamani acentojj wasitatwa istʼasïna: "¡Nein!" "¡Der Spear sat jilatajj walikïskiwa! ¡Der Spear sat chachajj!"
  
  Pistolanakan barrilanakapajj janiw liwjjatkänti. Alemania markankirinakat maynïrejj akham sasaw sawkasïna: "Gateo, jiskʼa palomanaka. Jutam akharu."
  
  Ben jilatajj jukʼat jukʼatwa sarnaqäna. Drake chachajj amparanakap khathatitap uñjäna. -Confiam -sasawa amigopan jinchuparux jiskht"äna ukat sapa muskuluparuw tensión luräna. Ben jilatajj sucursala tukuyar purinkäna ukhakiw saltäna, jupajj ataque ukat yatiñap apnaqañakiw anatäna.
  
  Kennedy jilatajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Uka cuchillojj utjaskakiwa" sasa.
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  
  Ben jilatajj sucursala tukuyaruw puriwayjje. Alemananakax amukiw suyapxäna.
  
  Drake jupax sartañ qalltäna.
  
  Ukat mä niebla taypinkaspas ukhamaw alemanonakajj ladopar tʼijtjjapjjäna, mä torpedompis chʼalljjtayasipkaspa ukhama. Janchinakapax ch"iyjata ukat wilampiw pirqat jaltxapxäna ukat q"umachata, mä carro ukham p"iyaruw liwxatapxäna.
  
  Mä qawqha metronak patat kawkhantix escaleranakax kurvatäna, mä jach"a tama jaqinakaw jach"a armanakampi sayt"atäsipkäna. Jupanakat maynïrejj wali fumañ fusil AK-5 sat fusil aptʼatäskäna.
  
  "Sueco" sasaw Drake chachajj sueco pallapallanakan armanakap uñtʼäna.
  
  Ukat jukʼamp jachʼat akham sänwa: "Maldita tiempoparuw" sasa.
  
  
  TUNKA KIMSANI
  
  
  
  BASE MILITARIA, SUECIA markanwa
  
  
  Kawkhantï jakapkäna uka cuarto, tunka payan tunka payan espartano cuarto, mä mesampi ukat hielo borde ventanampi, Drake jilatarojj walja maranakaw qhepar irpxaruwayäna.
  
  -Samart"am -sasawa Ben-an janq"u ch"ankha ch"akhanakaparu ch"allt"äna. "Aka chiqax mä bunker militar estándar ukhamawa. Hotelan jukʼamp jan wali cuartonak uñjta, amigo, confiyañamawa" sasa.
  
  "Jukʼamp jan wali apartamentonakaruw sarawayta" sasa. Kennedyx jan kuna llakiniw uñjasirïna, mä policiaw uka irnaqäwin entrenasïna.
  
  -¿Mayni waynana ch"akhanakapati? Drake chachajj mä ceja jiltayäna.
  
  "Ukhampuni. Kunata?"
  
  -Ay, janiwa kunasa -sasa. Drakex tunkakamaw amparanakapamp jakthapïna, ukatx niyaw kayunakap apnaqañ qalltañampïkaspas ukhamaw uñch"ukisïna.
  
  Ben jilatajj mä jan chʼamani jachaqtʼasiñwa atipjäna.
  
  "Uñjapxam, Ben, qalltanxa janiw faciläkänti sasaw sista, ukampis uka sueco waynaruw jawstʼir uñjtaxa. Jiwasax walikïsktanwa. Kunjamäskpasa, mä jukʼa parltʼasiñasawa. Jiwasax qarjatäxtanwa -sasa.
  
  Punkux jist"arasïna ukat uywiripax, suma uñnaqt"an sueco, q"illu ñik"utani ukat clavo ch"ullqhi uñkatasiñampi, Shrek-arus janq"uruw tukuyañapäna, jupax hormigón pamparuw liwxatäna. Kunawsatix katuntatäpkän ukat Drake jupax khitinakas jupanakax uk sum qhanañcht"äna ukat kuntix lurapki ukx sum qhanañcht"äna, uka jaqix Thorsten Dahl sasaw uñt"ayasïna ukatx helicópteropan jaya chiqaparuw mä qawqha jawsañanak lurañatakix sarxäna.
  
  -Matt Drake -sasawa säna. "Kennedy Moore sat jilataw ukham lurapjjäna. Ukat Ben Blake sat jilataw ukham lurapjjäna. Suecia markan gobiernopax janiw kuna arsuwinakas jumatakix utjkiti..."
  
  Drake jupax acento ukampix axsarayasïnwa, ukax janiw sueco ukhamäkänti. "¿Uka lliphipi asnu escuelanakat maynïrir sarasmati, Dal? ¿Eton jan ukax ukham yaqhacha?"
  
  -¿Llliphi asnuxa?
  
  "Yatiqañ utanakax oficialanakaparux pedigrí, qullqi ukat uywañ tuqiw jach"anchayapxi. Uka pachparakiw yatiñanaka, destreza ukat entusiasmo ukanakar sarapxta.
  
  -Nayaxa ukhama amuyta -sasa. Dahl chachan tonadapajj mä pachpakïnwa.
  
  "Kusawa. Ukhama... ukhamaxa..." sasa.
  
  Dahl jupax mä amparap luqxatäna, Ben jupax Drake juparux chuym ust"ayatayna. "Jan chivo expiatorio ukhamämti, Mat. Yorkshire markan qhuru campesino ukhamätax janiw taqinix reyin wawanakapäpxatap sañ munkiti, ¿janich ukhamäki?
  
  Drakex arrendataparux wali mulljataw uñch"ukiskäna. Kennedy jupax mä "drop it" moción luratayna. Ukatxa, Ben jilatax aka misión ukan kuns jikxatäna, ukax chiqpachapuniw juparux engancharïna, ukat jukʼamp munarakïna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Amigonaka, yatiñanak maynit maynikam maynit maynikam maynit maynikam maynit maynikam maynit maynikam maynit maynikam yanaptʼapjjatajajj walpun kusista. Chiqpachansa nayax ukham luriristwa" sasa.
  
  Drake jupax taqpach chikancht"asiñatakiwa, ukampis kunjamtix sapki ukhamarjamax yatiñax ch"amawa ukatx jupax mä thakhiw Suecia markan gobiernopan yanapt"ap aka chiqan jikxatañatak thaqhaskäna.
  
  Ben jupax niyaw Odin ukan llätunk piezas ukat Diosan sepulturapat sarnaqäwipat wakicht"askäna, kunapachatix Drake jupax jark"äna.
  
  "Uñtapxam" sasaw säna. "Nayampi aka waynampi, ukat jichhax inas mä gronk, llätunk pulgadas titulares ukanakax yaqhip jiwayañ listan..."
  
  -Janiw nayax gronk ukhamäkti, jumax inglés asshole -sasa. Kennedy chikatpachaw kayut sayt"asïna.
  
  -Uka aru uñt"atamat wal muspharta -sasa. Drakex nayranakap jisk"achasïna. "P'ampachawi. Akax jargon satawa. Janipuniw jaytanukktamti" sasa. Jupax Alisonan jaljtañ arunakapat amtasïna: jumax SAS ukhamäñamawa.
  
  Jupax amparanakap yatxatäna, Milo ukamp nuwasiñat ukhamarak Uraqpachan Quqapar makhatatapat wali ch"akhanakanïnwa, ukat aka qhipa urunakan jank"ak ukat chiqapar uñjatapat lup"ïna.
  
  Kunjamsa jupajj cheqäna.
  
  -¿Kunas gronk ukaxa? Ben jilatajj wal muspharäna.
  
  Dahl chachajj metalat lurat mä sillun qontʼasisaw jachʼa botas ukanakap mesa patjjar taktʼäna. "Mä warmix ... uh ... "pallapallanakan compañía ukamp kusisita". sasaw diplomática tuqit jaysäna.
  
  Drake chachajj Ben jilatarojj akham sänwa: "Nayan pachpa qhanañchäwijajj mä jukʼa qhurupunïspawa" sasa, ukatsti akham sänwa: "Jiwayañ lista. Alemanes jupanakax jiwañas munapxi jan wali lurawinakat jan luratapata. ¿Kunjamsa yanaptʼasma, Dahl?"
  
  Sueco jaqix mä juk"a pachax janiw jayskänti, jan ukasti, hielo ventana ukanx ch"uqimp ch"uñump ch"uñuntat paisaje ukat juk"ampirus uñch"ukiskäna, uka t"unjata qalanakax sapakiw sayt"atäna, ukax wali jach"a qutan qhipäxankiwa.
  
  Kennedyx akham sänwa: "Dal, nayax policiatwa. Mä pä urunak nayrax janiw uka paninirux uñt"kti, ukampis jupanakax suma chuymanïpxiwa. Jupanakar confiyañamawa" sasa.
  
  Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Suma uñtʼatäñamajj jumat nayraw utji, Drake. Suma ukat jan waliw ukan utji. Yanapt"apxäma, ukampis nayraqatax..." sasaw Ben-ar p"iqip ch"allxtayäna. "Sarantaña".
  
  Ben jilatajj janis jarkʼatäkaspa ukhamwa saskakïna. Drakex Kennedy ukar mä uñkatasiñ lunthatasïna ukat jachaqt"asir uñjäna. Jupax yaqha tuqir uñtäna, pä tuqitwa muspharatäna. Nayraqatxa, Dahl jupax wali uñt"atätapat arsu, ukatx payïrix Kennedy jupax taqi chuymaw iyaw satayna.
  
  Ben jilatajj tukuyäna. Dahl jupax akham sänwa: "Alemanes jupanakax machaq tamawa taqi ukanakanxa, ukax janiw York markan uka jan walt"äwipkamax jiwasan amuyusarux ch"amanchawaykiti".
  
  "Machaqa?" sasaw Drake chachajj säna. -Jupanakax wali suma jaqinakawa. Ukat wali suma wakicht"ata; axsarañampi ukat hierrot lurat chiqañchäwimpi apnaqata. Ukat jupanakax mä trumpeta ukanipxi mä chachan jaqipan Milo sutini - fuerzas especiales estadounidenses, amuyataxa. Uka pʼeqeñchäwi uñakiptʼañäni" sasa.
  
  -Jiwasax lurañäni -sasa. Suma yatiyäwix akawa, Canadá markankirinakat yatiyawinakaw utjistu" sasa.
  
  "¿Uñchʼukisktati?"
  
  -Jïsa, ukampis mä chikata, jan experienciani ukat sapakïta -sasawa Dahl-ax Kennedy-r uñtañ lunthatasïna. "Suecia markan gobiernopax machaq régimen Obama ukamp chikt"atapax janiw kunjamtix nayax nayrïr clase sañ munkta ukhamakiti. "
  
  -Uka tuqitxa pampachapxita -sasawa Kennedyxa mä jachaqt"asiwi falsificatayna, ukatxa jan yäqasa uñkatasïna. "Ist"am, wayna, mä juk"a pachax akankañäni ukhaxa, ¿jumax manq"añatakis mä juk"a manq"a apthapissnati sasin amuyta?"
  
  "Niyaw sous chef jiwasanakan wakicht"atäxi" sasaw Dahl jupax jaysañatakix mä jachaqt"asiw falsificatayna. "Ukampis sintipuniw, niyaw hamburguesas ukat chips ukanakax utjani".
  
  Drake sat chachajj salivatänwa. Qhep qhepa kuti manqʼäna uk janiw amtaskänti.
  
  "Kuntï lurirjamäkta uk sapxäma. Canadá markankirinakax mä jamasat culto ukhamaw jakañ qalltapxäna, ukax vikingo Eric the Red sat jaqiruw katuyatäna. Jan larusimti, ukanakxa utjapuniwa. Aka jaqinakax cosplay tuqiw sapa kutiw kunayman lurawinakat, ch"axwawinakamp ukhamarak qutar saräwinakamp uñacht"ayapxi".
  
  Ben jilatajj mä jukʼa arjjatañatakejj akham sänwa: "Ukajj janiw cheqpach kuna jan waltʼäwis utjkiti" sasa. Drake jupax aka muspharkañ nugget ukax qhipa pachatakiw qhispiyäna.
  
  "Janiw ukhamäkiti, tata Blake. Cosplay ukax wali uñt"atawa, walja jaqinakaw uraqpachan jach"a tantachäwinakanx apnaqapxi, ukat marat mararuw juk"amp uñt"ayasi. Ukampis cheqpach jan walinakajj qalltasiwa, kunapachatï mä millonario negociantejj jichhürunakan uka culton pʼeqtʼiripäjje ukhajja, millón millón qollqenak ringar jaqontawayjje ukhawa" sasa.
  
  "Ukham jan llakisisa kusistʼañax..."
  
  "Awsisyuna". Dahl chachajj punku jistʼaratäjjäna ukhajj tukuyäna. Drake jupax jach"at arsüna kunawsatix hamburguesa estándar ukat chips ukanakax nayraqatapan uchatän ukhaxa. Ch"uñun thujsapax manq"at awtjata purakaparux divinänwa.
  
  Dahl sat chachajj manqʼasipkäna ukhajj akham saskakïnwa: "Canadá markankir Colby Taylor sat mä negociantejj Eric the Red sat wali uñtʼat vikingo sat chacharuw jakäwip katuyasïna, jupajj kunjamtï jumanakajj yatipktajja, Groenlandia markan jikjjatasitapat mä qhawqha tiempotjja, Canadá markaruw purinïna. Aka yatxatäwitx mä maníaco fascinación mitología nórdica ukamp yuriwayi. Yatxatawi, allsuñanaka, jikxatatanaka. Jan tukuskir thaqhañanaka. Uka jaqejj bibliotecapwa jikjjatasïna, ukat escandinavo arut taqe kunatï utjkäna ukanak alañatakiw chʼamachasïna" sasa.
  
  "Loco irnaqawi", sasaw Kennedyx arsuwiyi.
  
  "Iyawsaña. Ukampis "loco" khititix qullqichaski jupan "fuerzas de seguridad" - mä ejercito ukham ullart'i. Ukat jila parte jaqenakan jan uñjatäñapatakiw jistʼantat qheparaski. Sutipax walja kutiw uñstawayi, llätunk Fragmentos de Odin ukamp chikt"ata, ukhamax naturalmente inteligencia sueca ukax sapa kutiw "Persona de Interés" ukham uñt"ayawayi.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jupaw Caballo lunthatasïna. -Ukxa yatisktawa, ¿janich ukhamäki?
  
  Dahl chachan jachʼa nayranakapajj janiw uk lurkti sasaw qhanañchäna. -Jichhaxa yattanwa -sasa.
  
  -¿Janit jupar katuntayañ puedkasma? sasaw Kennedyx jiskt"äna. "¿Lunthatasitapat suytʼasa jan ukajj ukham uñtasitatsa?"
  
  "Juparux jumanakan... gangster ukanakat maynïrjam amuytʼañäni. Mafia jan ukax Triad irpirinakamax. Jupax jan llamkt'añjamawa - pata tuqinkir jaqix - jichha pachataki".
  
  Drake chachajj uka implícito sentimientojj gustänwa. Jupax Dahl juparux Alicia Miles ukan chikancht"asitapat yatiyäna ukat Dahl juparux kunjamtix jupax uñt"ayañapatak jaysatäkän ukhamarjam qhipa sarnaqäwinak churarakïna.
  
  "Ukhamajj" sasaw tukuyjjäna. "¿Askinakïtanti jan ukajj ¿kunas?"
  
  "Janiw jan walïkiti" sasaw Dahl chachajj iyaw säna, kunattejj punkujj wasitat jistʼarasïna ukat mä jilïr jaqew mantanïna, jupajj wali jachʼa ñikʼutanïnwa, wali jachʼa ñikʼutanirakïnwa. Drake chachatakejja, jichha tiempon chuymankipstat vikingo jaqer uñtasitänwa.
  
  Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ah, nayax jumaruw suyt"askta, profesor. Roland Parnevik yatichiriruw uñt"ayañ munta" sasaw jachaqt"asïna. "Jiwasan Mitología nórdica tuqit yatxattʼat jaqisa."
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna, ukatx Ben jupax machaq jaqirux munasiñ tuqit ch"axwañjamas taripaskatap uñjäna. Jichhajj kunatsa Ben jilatajj jamasat uka misión munaskäna uk amuyjjäna. Jupax wayna amigoparuw amparapamp ch"allxtayäna.
  
  "Walikiwa, aka chiqan familiar chachajax inas jan yatichirikchiti, ukampis chiqpachans Internet tuqitx wal yati - mä kasta jichha pacha qullañ nayra medios ukanakamp chikachasiñataki, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Jan ukax panpachan pachat wali suma" sasaw Kennedyx mä tenedoramp uñacht"ayäna, jiskt"at pä tuqiru.
  
  Drake jupan cínico ladopax Kennedy Moore jupax aka misión ukarux canalizaspawa, ukhamat carrera ukar qhispiyañataki sasaw jakthapipxäna. Muspharkañawa, llamp"u tuqirux lakapan k"uchunakap jachaqt"asis uñch"ukiñax wali kusisitaw jikxatasïna.
  
  Twinkle kullakajj cuartoruw tinkutäna, mä qawqha rollonak kattʼasisaw walja cuadernonak pila patjjar equilibrarakïna. Jupax muyuntat uñch"ukiskäna, Dahl-ar uñch"ukiskäna, janis pallapallan sutip amtaskaspa ukhama, ukat q"ipip mesaruw jaquntäna.
  
  -Ukankiwa -sasawa mä rollo uñacht"ayasa säna. "Ukaxa. Leyendax chiqpachapuniwa... kunjamtï phaxsi nayrax sapksma ukhama".
  
  Dahl chachajj uka uñachtʼayat rollojj mä panqarampiw apsüna. "Mä semanaw nanakampïskta, Yatichiri. Mä semanakiw" sasa.
  
  "¿Jumax... ¿chiqapti?"
  
  -Ay, nayaxa yatxa -sasa. Dahl chachan tonadapax mä jan iyawsañjam paciencia uñacht"ayäna.
  
  Yaqha pallapallaw punkut jutäna. "Tata. Aka celularanxa", Ben tuqir p"iqip ch"allxtayäna, "sapüruw ist"askäna. Hela tiden...mmm... jan sayt"as." Ukatxa mä jachaqt"asiñaw arktäna. -Ukaxa mamapawa -sasa.
  
  Ben jilatajj mä segundo qhepat sartasjjänwa ukat marcar rápido sat boton chʼetjjtäna. Drakex wali munasiñampiw jachaqt"asïna, Kennedyx jan wali uñnaqt"anïnwa. -Dios, nayax walja thakhinak amuyt"iristwa aka waynar jan walt"ayañataki.
  
  Dahl chachajj uka rollot liytʼañ qalltäna:
  
  "Ragnarok markan jiwatap istʼtwa, destinopampiw qʼal tukjatäna. Wolfman Fenrir - mä kutix phaxsin turkata.
  
  Ukat qhipatxa Thor ukat Loki jupanakax jupan jak"apan thayampiw ikipxäna. Jach"a diosanakaw jan jakt"kay diosanak taypinxa, jiwasan qalanakas uma contra.
  
  Mä Chiqpach Volva sat auton thakinakapanjja, llätunka chʼakhanakaw thayar chʼiyjatäski. Janiw uka chiqanakax Ragnarok markar apanipkiti jan ukax akapach tukusiñap jan walt"ayañamawa.
  
  Wiñayatakiw ajjsarapjjäta, jaqenakan wawanaka, istʼapjjeta, Diosan sepulturap qʼañuchañajja, Jachʼa Tantachañ Uru qalltañawa" sasa.
  
  Dahl jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. -Ukat ukhamaraki. Ukat jukʼampinaka. Ukat jukʼampinaka. Uka cheqankir mamajan yoqapatjja, uka profesoratjja, uka toqet wali sum amuytʼayäta. Chiqans web ukax rollo ukar sipan juk"amp ch"amanïkaspas ukhamawa. Ukat jukʼamp jankʼakiw" sasa.
  
  -¿Jumaxa utjktati? Suma, kunjamtï sisktxa... Phaxsinaka, Torsten, phaxsinaka. Ukat walja maranakaw jan yäqapkitäna. Ukhamaraki institucionalizado ukhamawa. Sepulturax nayratpachaw utjawayxi, yatipxtawa, janiw pasïr phaxsinx materializatäkänti. Agnetha kullakajj kimsa tunka maranak nayraw aka rollo churitu, ukat jichhajj kawkinsa jakasktanjja? Hm? ¿Kawkhans jikxatastanxa?
  
  Dahl chachajj jan sinti llakisiñatakiw chʼamachasïna. Drake jilatajj uka taypinkänwa. "Jumax Ragnarok tuqit parlaskta, Parnevik yatichiri. Mä chiqax janiw utjkiti" sasa.
  
  "Janiw juk"ampi, tata. Ukampis awisax, jïsa. Chiqpachansa mä tiemponïnwa. Jan ukhamäkaspa ukhajja, ¿kawkirus Odin, Thor ukat taqe yaqha Diosanakajj jiwapjjpachäna?"
  
  "¿Ukapachan utjatap iyawstati?"
  
  Uka vapor barcojj niyaw arnaqasïna: "¡Cheqas!"
  
  Dahl chachan arupajj jukʼamp amukiw tukuwayjjäna. -Jichhakamaxa, jan iyawsäwinak suyt"ayapxtanwa -sasa.
  
  Ben jilatajj celularap bolsillopar aptʼasisaw mesaru kuttʼjjäna. "Ukhamajj ¿Valquiries sat cheqat yattati?" -sasawa kríptico jiskt"äna, Drake ukat Kennedy ukanakaru k"ari chuymampi uñkatasa. -¿Kunatsa Odin coronan joyapax uk yattati?
  
  Dahl chachajj colerat uñnaqtʼanïnwa. Uka waynax nayranakap ch"irmthapisinx chhuxriñchjasïna. "Aka... aka... joyax... aka... kunas?"
  
  
  TUNKA PUSINI
  
  
  
  BASE MILITARIA, SUECIA markanwa
  
  
  Ben jilatajj jachaqtʼasïnwa, kunattejj cuartojj amuktʼjjänwa. "Akax jiwasan mantañ boleto ukawa", sasaw saraki. "Ukat respeto uñachtʼayañ garantiaja. Mitología nórdica ukanx walja kutiw sapxi, Valquirias ukanakax "Diosanakan reinonakaparuw sarapxi" Uñjapxam, ukankapxiwa".
  
  Kennedyx tenedorap platoparuw ch"allt"äna. -¿Kunas sañ muni?
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Jupanakajj thak uñachtʼayapxi" sasa. "Ragnarok ukanx Odin markan llätunk chiqanakap mä phaxs tukuykamaw apthapisma, ukampis Valquiries ukanakaw diosanakan sepulturapar puriñ thakhi uñacht"ayapxi".
  
  Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Ukat juma pachpaw imawayta, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Janiw khitis kawkhans Valquiries ukanakax utjki uk yatkiti, Matt. Jupanakax mä colección privada ukankapxi, Diosakiw kawkhans yati. Nueva York markan lobos ukanakax qhipa bits ukat piezas ukanakaw mä uñt"ayawix utjistu".
  
  Dahl chachajj jachaqtʼasïnwa, kunattejj Parnevik chachajj niyaw rollonakapar jalnaqäna. Janq"u tubonakax taqi chiqanw t"ijtäna, uka jach"a thaya taypinxa. "Valquirios sat cheqanakanjja. Valquiries ukax mä jach"a uñacht"äwiwa. Janiw kunas utjkiti. Inas utjchispa. Ah, akanxa. Hm."
  
  Drake chachajj Dahl jilatan chuymap katjäna. "Ukat ¿Apocalipsis sat libron teoría satäkis ukajja? Infierno nina aka Uraqinxa ukhamaraki taqi jakawi t"unjata, juk"ampinaka. ukat jukʼampinaka" sasa.
  
  "Panteón ukan niya taqpach diosanakatxa niya ukhamarakiw mä leyenda yatiyapxirista. Shiva satawa. Zeus sat chachajja. Utjnuqayaña. Ukampis Drake, Canadá markankirinakajj aka sepultura jikjjatapjjani ukhajja, qʼañuchapjjaniwa, yaqha jan walinakas utjkchejja" sasa.
  
  Drake jupax loco alemanonakaruw kutt"awayxäna. "Machaq amigonakajarjama" sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna ukat Dahl jilatarojj mä jukʼa jachaqtʼasïna. -Janiwa kuna lurañas utjkituti....
  
  "Ukaxa pirqaru ch'allt'atawa". Dahl jupax mä jisk"a mantra militar tukuyäna ukat jupanakax uñkatasipxänwa.
  
  Ben jilatajj Dahl jilatan amuytʼasiñapatakiw mesa patjjar qontʼasïna. "Perdón amigo, ukampis aka cheqan tiempo ina chʼusar aptʼasipkta. Mä laptop churapxita. Nayax surf lurañ munta. Jan ukax juk"amp askixa, Jach"a Manzana ukar sarañ thakin khitapxita ukat aire ukan surf lurapxä" sasa.
  
  Kennedyx p"iqip ch"allxtayäna. -Jupax chiqawa -sasa. Nayajj yanaptʼiristwa. Jutïr amtäwix lógico ukax Sitio Histórico Nacional ukawa ukatx, chiqpachanx EE.UU. markax janiw wakicht"atäkiti".
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Uñtʼat sarnaqäwiwa. "Movilización ukax niyaw qalltawayi". Jupajj Ben jilataruw wali sum uñchʼukïna. "¿Yanaptʼasktati wayna?"
  
  Ben jilatajj lakap jistʼaräna, ukampis mä jukʼa samartʼäna, jaysäwipajj kunja wakiskirisa uk amuyaspa ukhama. "Walikiwa, wali jiwatat jakthapisktanwa, ¿janich ukhamäki? Ukat Wall of Sleep ukax aka phaxsinx samart"askiw" sasa.
  
  "¿Mamajax mä toque de queda ukham wayn tawaqu yatiqirisar uttʼayäna?" Drake sat chachajj ukham sänwa.
  
  "¿Pirqaxa... ?" Dahl chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "¿Akax jan ikiñ tuqit claseti?"
  
  -Janiw kunas wakiskiti. Uñjapxam kuntix nayax nayratpach jikxatkta ukanakxa. Ukat SAS Matt. Kennedy jupax Nueva York markan policiapawa. ¡Niya mä suma equipokïtanwa!"
  
  Dahl chachan nayranakapajj jiskʼaptayasïna, amtapsa peskaspa ukhama. Jupax amukiw Drake-n celularap mesa patxaru jaquntäna ukat pantallaruw uñacht"ayäna. "¿Kawkitsa aka foton uñstki uka runanak foto apsuwayta?"
  
  "Phuqanxa. Jaya barconak jakʼanjja, patak patak kʼarinak lurat mä perqaw utjäna. Aka warmix" pantallaruw llamkt"äna, "Odin jupan jak"aparuw qunqurt"asïna, kunawsatix Uraqpachan Quqan t"aqhiskäna ukhaxa. ¿Uka qillqat jaqukipasmati?
  
  -Niya Jisa -sasawa. Aka chiqanx akham siwa - Odin ukat Velva - Heidi jupanakax Diosan imantat yatiyäwinakap katuyatawa, jichhax Yatichirix uk yatxataski...." Dahl jupax Parnevik juparuw uñch"ukisïna, kunawsatix taqi rollonakap mä kuti apthapiñ yant"äna.
  
  "Diosan Misterionakapa". Parnevik sat animalajj mä infierno jaqejj qhepäjjapar purinkaspas ukhamaw muyuntäna. "Jan ukax diosanakan imantatanakapa. ¿Uka nuance ist"tati? Amuyaña? Nayax pasañ munta -sasa. Ch"usa punku tuqiru kutt"asaxa chhaqxataynawa.
  
  Dahl chachajj jupanakar akham sänwa: "Irpapjjäma" sasa. "Ukampis uk yatipxam. Gobiernomampi aruskipt"añax janiw jichhakamax qalltawaykiti. Nayax suyt"twa akax jiwasan avión ukan uñjatäñapa. Ukampis jichhax Nueva York markaruw sarapxta, tunka payan SWAT pallapallanakampi ukat janiw seguridad ukan permisopax utjkiti. Museo Histórico Nacional ukar armanak apasipkta" sasa. Jupajj mä jukʼa samartʼäna. "¿Jutañ munasmati?"
  
  "SAS ukax yanapt"aniwa", sasaw Drakex arsuwiyi. "Jupanakax mä equipo ukan sayt"atäpxiwa".
  
  "Nayax amuyta, capitan de sección ukar jawst"añ yant"ä, mä pä ruedanakar grasa lurañax wakisispati janicha uk uñjañani". Kennedyx utar kutt"añ amtasax kunjams sarnaqäna ukax wali llakitaw uñjasiwayi. Drake chachajj jankʼakiw arsüna, nayajj yanaptʼäma ukhajja, yanaptʼäma.
  
  Nayar confiyapjjeta, sasaw jupajj sañ munäna. Nayax uka tuqit pasañ yanapt"äma.Ukampis uka arunakax kunkapanx congelatäxänwa.
  
  Ben jilatajj amparanakap flexionäna. "Mä I-pad jan ukax kunaymaninak churapxita. Juk"amp jank"akiw" sasa.
  
  
  TUNKA PHISQHANI
  
  
  
  ESPACIÓN Aérea ukax mä juk"a pachanakanwa
  
  
  Jupanakan avionapajj picocell sat mä aparatompiw utjäna, ukajj celularanakan torrepawa, uka torrejj taqe celularanakaw avionanakan apnaqasispa. Gobierno pallapallanakatakix wali wakiskiriwa, ukampis Ben Blake jupatakix pä kutiw wali wakiskiri.
  
  "Ey sis, nayax jumatakix mä irnaqäwiw utjitu. Janiwa jisktʼasiñamäkiti. ¡Ist"am, Karin, ist"am! Nayax Museo Histórico Nacional ukan yatiyawinakap munta. Uñacht"awinaka, vikingos ukanakan yänakapa. Planos ukanaka. Pirsunala. Yämas jefenakajj jukʼampiw uñjapjjäna. Ukat..." arupax mä qawqha octavanak jaqukipäna, "...teléfono numeronaka.
  
  Drake chachajj mä qhawqha tiempo amuktʼañ istʼäna, ukat akham sänwa: "¡Jïsa, ¡Nueva York markankir! ¿Qhawqhanis utji?... Ay... chiqpachansa? Walikiwa, sis. Nayax mä juk"a qullqiw alambre ukamp uñt"ayapxäma aka tuqit qullqi churañataki. Munsmawa".
  
  Kunawsatix amigopax desconectatäxän ukhax Drake jupax akham jiskt"äna: "¿Jichhax irnaqäwipat mistuwayxi?"
  
  "Utan urux qhiparaña, masi. Mä pächasir bar ukan "qhipa" ukham irnaqäna. Nayra política laborista ukan milagropa".
  
  Karin kullakajj paqallq maraw computadorat programacionan licenciatura katoqañatak chʼamachasïna. Kunawsatix gobierno laborista ukax Blair-an apnaqawip tukuyatat irnaqawipat jaqunukuwayxän ukhax Universidad de Nottingham uksat mistuwayxatayna - mä jan axsart"ir, wali yatxatat irnaqiri - janiw khitis jupar munkänti. Recesión ukax puriniwa.
  
  Jach"a yatiqañ utan fila mistuña - ch"iqa tuqiru kutt"aña ch"usa utaru, ch"iqa tuqiru kutt"aña usurïña ukhamaraki gobiernon yanapt"awinakapa. P"akjata samkanakan thakipan chiqak sarnaqaskakiñani.
  
  Karin kullakajj Nottingham markan chika taypinkir mä apartamentonwa jakasïna. Droga apnaqirinakasa ukat machjayir umañanak apnaqirinakas uka jakʼankir yänak alquilapjjerïna. Urunx janiw juk"ampi utat mistuwaykiti ukat mä atiniskañ taxi ukampiw bar ukar saratayna, ukanx llätunk arumkamaw turno ukan irnaqäna. Jakäwipanx juk"amp axsarkañ pachanakax kunapachatix apartamentopar kutt"ankäna ukhax ch"amaka, nayra ch"uñu ukat yaqha jan wali q"aphinakaw muyuntat uñjasïna, mä sarnaqañ juchawa, ukax jichhakiw suyt"askäna.
  
  Maldecido ukat jan yäqat jaqinakan uraqipanx ch"amakan jakasir jaqiw reyixa.
  
  "¿Chiqapunit akatakix jupar munasmati?" sasaw Dahl chachajj jisktʼäna, jupajj avionan mayni ladopan qontʼatäskäna. "O..."
  
  "Uñtapxam, akax janiw caridadäkiti, compañero. Nayax Odin tuqit kunayman tuqinakatw lup"iñaja. Karin kullakajj museon irnaqtʼaspawa. Ukajj taqe kunwa amuytʼasi" sasa.
  
  Drake jupax jupa pachpaw jawsañ jank"ak jawsañ luratayna. "Jupax irnaqañapawa, Dal. Nayar confiyañamawa. Yanaptʼañatakiw akankapjjta" sasa.
  
  Wells jilatajj jankʼakiw jaysäna. "¿Zeds katjañaxa, Drake? ¿Kunas pasaski?"
  
  Drake jupax juparux jichha pachan uñt"ayawayi.
  
  "Walikiwa, akax mä q"uma quri t"ant"awa. Alicia Miles kullakampiw uñt"ayasipxta. Jumax yatisktawa kunas pasaski, Matt. Janipuniw chiqpachans SAS ukanx mistkätati" sasaw mä juk"a samart"äna. "Qhipa uñt"at dirección ukax Múnich, Hildegardstrasse 111 ukankiwa."
  
  -¿Alemania markanxa? Ukampis jupax Canadá markankir jaqinakamp chikaw jikxatasïna" sasa.
  
  "Jïsa. Janiw ukakïkiti. Jupax Múnich markanx noviopampiw jakasïna - mä yaqhip Milo Noxon - mä juk"a jan wali markachiri Las Vegas, EE.UU. Ukat jupax nayrir Cuerpo de Marines ukan scout ukhamawa. Yankees ukan wali suma uñacht"äwinakapa".
  
  Drakex mä juk"a amuyt"äna. "Ukhamaw ukapachax uñt"itäna, Miles tuqi. Jisktʼajj akawa, ¿jupar chuym ustʼayañatakiti jan ukajj yanaptʼañatakicha mä lado mayjtʼayäna?"
  
  "Uka jisktʼajj janiw yatiskiti. Inas jupar jisktʼchisma" sasa.
  
  -Nayaxa yant"ä -sasa. Uñjapxam, jiwasax akan bolas katxarupxta, Wells. ¿Estados Unidos markan nayra masinakamampix conectasmati sasin amuyta? Dahl jupax FBI ukarux nayraqatw jawst"awayi, ukampis jupanakax sayt"ataw jikxatasipxi. Paqallq horanak avionat sarapxta...ukat juykhükaspas ukhamaw jak"achasipxta" sasa.
  
  "¿Jupanakar confiyatati? Aka nabos ukanakax? ¿Jiwasan waynanakasax jan jark"at racimo fuck q"umachapxañap muntati?"
  
  "Jupanakax sueco jaqinakawa. Ukat jïsa, jupanakar confiytwa. Ukat jïsa, waynanakajax ukan chikanchasipxañap munta" sasa.
  
  "Ukax qhanawa". Wells jupax uka conexión ukarux tukuyawayiwa.
  
  Drakex uñch"ukisïnwa. Avionajj jiskʼakïnwa ukampis jachʼänwa. Tunka mayan Spetsnaz Marines ukanakax qhipäxan qunt"atäsipkäna, qunt"asipxäna, ikiñan jikxatasipxäna, jilapartx sueco arunx maynit maynikamaw jisk"achasipxirïna. Dahl chachajj sapa kutiw pasillot telefonot parltʼaskäna, kunattejj profesorajj nayraqatapan rollo tras rollo jistʼarasaw sapa maynirojj asientopan qhepäjjapar sum uchasïna, nayra tiempon cheqa yatichäwinaka ukat kʼari yatiyäwinakajj kunjamsa mayj mayjäna uk escanearäna.
  
  Ch"iqa tuqinx Kennedy, wasitat jan uñnaqt"an numero uno pantalón ukamp isthapt"ataw nayrïr kuti jawsäna. "Capitán Lipkind ukax utjiti?... ah, Kennedy Moore satawa."
  
  Tunka segundonakajj pasawayjjänwa, ukatsti: "Janiwa. Juparux sapxam, janiw kutt"anxaspati. Wali askipuniwa, seguridad nacional tuqitwa sapxam, munapxsta ukhax jawsapxam" sasa.
  
  Ukat tunka segundonak jukʼampi: "¡Moore!" -¿Akaxa janiwa suyt"añjamäkiti?
  
  "Ist"apxita, Capitán, mä situación ukaw utjawayi. Nayraqatxa, FBI ukankir Oficial Swain sat jaqiruw jisktʼasiñama. Nayax Torsten Dahl SGG sueco ukat SAS ukan irnaqirimp chikaw akanktxa. Museo Histórico Nacional ukax chiqapuniw jan walt"ayat uñjasi. Uka detalles uñakipt"añamawa ukat jank"akiw jawst"apxita. Nayajj jumanakan yanaptʼam munta" sasa.
  
  Kennedyx teléfono jist"antasinx wali ch"amampiw samsuwayxäna. "Warminaka - ukat pensión ukax sarxañapawa".
  
  Drake chachajj relojap uñkatasïna. Suxta horanak janïr uraqir puriñkama.
  
  Ben chachan celularapajj chillqtʼasïnwa ukat jupajj katjäna. "Kullaka?"
  
  Parnevik yatichirix pasillo chiqaruw qunt"asïna, mä liwxatat rolloruw mä ch"aphi amparapamp katxarutayna. -Wawax Valquiries ukanakap uñt"i. Jupax janiw khitirus juk"ampirus siskänti. "Ukampis ¿kawkinkis jupanakajj? Ukat Nayranakas - jïsa, Nayranakas jikxatä" sasa.
  
  Ben jilataw arsüna. "Jach"a yänaka, Karin. Museo ukan dibujonakap correo electrónico tuqi apayanipxita ukat aka cuarto nayatakix mä chiqar jaytapxita. Ukatx curador ukan yatiyawinakap mä sapa correo electrónico ukan apayanipxam. Hey sis, mamaru tataru aruntt"am. Munsmawa".
  
  Ben jilatajj wasitatwa clic lurañ qalltäna, ukat mä qhawqha qellqtʼañwa qalltäna. Ukat akham sasaw jawsäna: "Museo curadoran numerop apsuwaytwa" sasa. "Jaya? ¿Jupat uka qʼañunak ajjsarayañ munasmati?"
  
  Drake jupax jan iyawsañjam jachaqt"asisaw p"akintasïna, kunawsatix oficial sueco de inteligencia ukax jank"akiw amparanakap No!, jan mä vocal faltaskäna. Ben jilatarojj ukham confiyatap uñachtʼayañajj wali kusiskañänwa. Geek ukax mä juk"a qhipäxar sarxäna, mä cuarto ukankir jaqir samañapatak oportunidad churañataki.
  
  Kennedy chachan teléfonopajj qʼochuruw tukuwayi. Jupax jank"akiw jist"aratayna, ukampis janiw janïr taqpach avión ukar Goin" Down ukan mä juk"a jan amuyt"asis anatäwimp kusist"kasaxa.
  
  Ben jilatajj tiempoparuw pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jiwaki. Jiwasan jutir tapa versión ukax chiqpachapuniwa".
  
  Moore sat jilataw ukham luräna. Kennedy kullakajj teléfonop parlanteruw uchatayna.
  
  "¿Kunas pasaski? Chikat tunka asnunakaw thakhi jark"antapxitu, ukatx sapxituwa, janiw sinti suma chuymampi, nayrax kawkhantix utjki uka zanjarux jan ch"allt"añati. Kunas taqe jachʼa anunakaruw larusiyäna, Moore, ukat jumaw sasaw apuestasma" sasa. Jupajj mä jukʼa samartʼäna, ukatsti amuytʼasisaw akham säna: "Janiw nayrïr kutikiti, sasaw amuyta" sasa.
  
  Kennedy jupax mä versión abreviada ukaw churäna, ukax mä avión phuqhantat marines suecos ukat mä jan uñt"at SAS equipo ukamp thakhin tukuyäna, jichhax Estados Unidos uraqit phisqa horanak sarañaw utji.
  
  Drake chachajj wali kusisitaw jikjjatasïna. Phisqa horanakawa.
  
  Uka horasanjja, Dahl jilatajj akham sasaw arnaqasïna: "¡Machaq yatiyäwi! Suecia markanx janiw canadiensenakax utjkiti sasaw jichhak ist"ta. Uraqpachan Quqampi Lanzampis sacrificiot luqtapkaspa ukhamawa, ukhamat Valquiries ukar chuym churañataki". Ben jilataruw yuspärañatak pʼeqep chʼoqtʼasïna, ukat wali chʼamampiw uka profesorar jan uñtʼkänti. "Ukampis... ch"usat kutt"anipxäna. Aka privado coleccionistax chiqpach ermitaño ukhamäñapawa... Jan ukax..." Drakex amparanakap t"axllirt"äna, "jupax jan wali jaqikïspawa.
  
  -Suma ofrecimiento -sasa. Ukhamäpans, chachanakax kawkhantix jan walir puripki uka chiqanwa. Canadá markankirinakax Nueva York horasarux wali alwat museo ukar huelga lurañatakiw wakichtʼasipxi" sasa.
  
  Kennedyx ajanupax jiwayir uñnaqaw uñstawayi, kunatix jupax jefeparu ukhamarak Dahl jupanakaruw pachpa pachan ist"äna. "Uka fecha apnaqapxi" sasaw mä akatjamat pä tuqit sistʼasïna, kunapachatï uka fechax chʼalltʼäna ukhaxa. "Aka absoluto bastardos - ukat alemanes, janiw pächasiñakiti - chiqpach amtanakap mä fucking fecha qhipäxan imantapxi."
  
  Ben jilatajj uñkatasïna. -Nayaxa chhaqxatwa -sasa.
  
  Drake jilatajj jupar uñtasitwa säna. -¿Kuna urusa?
  
  Dahl chachajj akham sasaw qhanañchäna: "Nueva York markar puriñäni ukhajja, septiembre phajjsit 11 urunak saraqatarojj niya llätunka alwa horasaruw purini" sasa.
  
  
  TUNKA SUXTANI
  
  
  
  ESPACIÓN Aérea ukax mä juk"a pachanakanwa
  
  
  Pusi horanakaw qhiparxi. Uka avionajj qʼoma alajjpachan chʼalljjtayasiskakïnwa.
  
  Dahl jupax akham sänwa: "FBI ukamp wasitat yant"ä. Ukampis ukajj muspharkañawa. Nayax janiw aka nivel de verificación ukax pasañjamäkiti. Ukax mä maldito qala pirqawa. Ben - jawsaña curador. Drake ukax nayra jefemawa. Relojax ch"allxtaski, chachanaka, janiw kawkhans jikxatasktanti. Aka horax nayrar sartañ mayi. Saraña."
  
  Kennedyx jefeparuw achikt"asïna: "Thomas Caleb, Lipkind ukar mierda" sasaw saraki. "Janiw kunas jupampi, jan ukax carrera fucking ukampix luratäkiti. Nayax mä kuns sapxsma, FBI, CIA ukat taqpach yaqha kimsa qillqat asnunakax janiw yatipkiti. Nayax jiskt"askta..." sasaw mä juk"a samart"äna, "nayax amuyta, nayar atinisiñamatakiw mayipxsma.
  
  -Kimsa qillqani jerks -sasawa Ben-ax qhuru arsüna. "Brillante ukhamawa".
  
  Drake jupax Kennedy Moore jupar jak"achasiñ munäna, ukat mä qawqha ch"amanchañ arunak arsuñ munäna. Jupankir civilax jamp"att"añ munäna, ukampis pallapallax jayarst"ayañapatakiw wayt"äna.
  
  Ukampis población civil ukax uka ch"axwäwinx atipt"añ qalltapxäna. Jupax nayrax "gronk" uka arumpiw "domeso" ukar apnaqatayna, uñt"atapat jilxatir chispamp ch"axwañataki, ukampis janiw ukax irnaqkänti.
  
  Wells jilatajj jawsataparuw jaysäna. "Jichhax arsuñamawa".
  
  "¿Taylor sat chachar wasitat istʼäta? Uñjapxam kawkhans jikxatastan, amigo? ¿Jichhakamax Estados Unidos markan espacio aéreo ukar mantañatak amuytʼayapxistati?"
  
  "Walikiwa... jïsa... ukat janiw. Walja burocrático burocracia ukar t"ijtxa, Drake, ukat janiw ukax nayan chhuxriñchjatajarux mantañjamäkiti -" Mä juk"a suyt"äna, ukatx frustración ukanw qhuruchasïna. "May jilatat parlirïnwa, compañero. Ukham sarnaqañatak chʼamachasim" sasa.
  
  Drake chachajj jan munkasaw jachaqtʼasïna. "Maldición jumax, Wells. Ist'apxam, aka misión ukatak amuyunakam apthapipxam - yanapt'apxita - ukat nayax Hong Kong markan juk'amp q'añuskir club ukan uñt'ayapxäma, kawkhantix Mai jupax jamasat irnaqäna, ukax "The Spinning Top" satawa.
  
  "Fuck me, ukax wali muspharkañawa. Jumax ukanktawa, amigo. Uñjapxam, thakinkapxtwa, taqi kamachinakarjamaw taqi kunas wakicht"ata, ukat estanque chiqankir jaqinakajax janiw uka tuqitx kuna jan walt"äwis utjkiti" sasa.
  
  Drake chachajj "ukampis" sasaw amuyasïna. "Jïsa?"
  
  "Mayni apnaqirix privilegios de aterrizaje ukarux janiw saskiti ukat janiw khitis avión ukarux ist"kiti, ukat ukax, amigo, manqhan corrupción ukar uñtasitawa".
  
  Drake jilatajj jupar istʼänwa. -Janiwa, nayaxa yatiyañamawa -sasa. Uka boton llampʼu chuymamp chʼalltʼasajja, jawsañajj tukuyjjänwa.
  
  Kennedy jilatarojj akham siskäna uk istʼänwa: "Nivel jiskʼajj perfectopuniwa, Capitán. Nayax akanx mä conspiración tuqit parlir aruskipäwinakat ist"askta. Ukhama... amuyasim, Lipkind."
  
  Jupajj teléfonop jistʼantäna. "Walikiwa, jupax ch"uqt"atawa, ukampis arunakajarjamaw katuqitu. Jupax walja ch"iyar janq"u jaqinakaruw escenario ukar khiti, amuyt"asisa. Ukat oficina local de seguridad nacional ukan mayniruw uñt"i " sasaw llamp"u blusap sumaptayas säna. -Uka jawasanakaxa t"unjatawa -sasa.
  
  Diosa, sasaw Drakex amuyäna. Mä infierno walja nina ch"amaw aka museo ukar mantaski, suficiente ukhamaw mä fucking ch"axwäw qalltañataki. Janiw jachʼat kuns siskänti, jan ukasti relojap uñkatarakïnwa.
  
  Kimsa horanakaw utji.
  
  Ben jupax curador ukampix wali chikañchataw jikxatasïna: "Uñtapxam, janiw jach"a machaq lurawinakatx akan parlktanti, jan ukasti uñacht"äwiruw mayjt"ayañakiw wakisi. Janiw nayax museox qawqha jach"as uk yatiyañax wakiskiti, tata. Ukhamakiwa, taqi kunas walikïskaniwa. Jisa... SGG... Fuerzas Especiales Suecas ukanaka. FBI ukax yatiyatawa kunjamtix jiwasax arsktan ukhama...janiwa ! Janiw jupanakan jawsapjjañap suyañamäkiti. Janiw qhiptʼañjamäkiti" sasa.
  
  Tunka phisqhani segundos amukt"aña, ukhama: "¿SGG ukxa ist"tati? ¡Google ukar sarañamawa! Ben jilatajj akham sänwa: "Jupajj saytʼatäskiwa" sasa. "Ukjja nayajj yattwa. Jupajj jan amuytʼasisaw arsüna, janis pretextonak amuytʼkaspa ukhama" sasa.
  
  -Yaqha wila qillqaña -sasa. Drake chachajj Dahl jilataruw uñachtʼayäna. "Jankʼakiw mä chʼiyar chʼiyar tukuwayxi."
  
  Mä jach"a amukt"awiw utjäna, ukatx Dahl-an celularapax ist"asïna. Ukat akham sasaw jupajj säna: "Ay diosaja" sasa. "Den Estadísticas ukan irnaqiri".
  
  Drake jupax Kennedy ukat Ben jupanakaruw mä ajanu luratayna. "Nayrïr Ministro".
  
  Mä qawqha respetompi ukampis ukhamakipans qhana arunakampiw arsutäna, ukax Drake-n Thorsten Dahl-arux juk"amp respeto uñacht"ayäna. SWAT ukan irnaqirix kunatix paskatayna ukx jefeparuw yatiyatayna. Drakex wali llakitaw amuyasïna, qhipharux aka waynarux munasxaniwa.
  
  Dahl jupax aruskipäw tukuyäna ukatx mä juk"a pachax amuyunakap apthapiñatakikiw apst"asïna. Qhiparusti uñkatasïna ukat avionaruw kuttʼäna.
  
  "Chiqapuniw p"iqinchirin gabinete ukankir jaqit, jupan jak"a iwxt"irinakapat", sasaw Dahl jupax jupanakar säna. "Aka t"ijtawix janiw uraqir puriñapatak jaysatäkaniti".
  
  
  * * * .
  
  
  Kimsa horanakaw utji.
  
  Dahl jupax akham sänwa: "Janiw p"iqinchirirux yatiyapkaspati. "Washington, DC ukat Capitol Hill uka markanakax uka tuqitx walpun ch"amanchasipxi, amigonakaja. Ministro de Estado ukax siwa, jichhax uraqpachanx tukuwayxiwa, mä conspiración internacional ukhamawa, janiw khitis yatkiti khitis khitirus yanapt"aski. Uka sapakiw" sasaw ñik"utap ch"uqt"asis säna, "misionasan wali wakiskirïtapat parli".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Infiernoruw uka clústeramp sarapjjta" sasa. "Akax nayrax mä jach"a pantjasiw sasaw sapxirïta".
  
  Ukañkamax Ben jupax wasitatw Sitio Histórico Nacional ukan curador ukar jawst"añ yant"äna. Taqi kunatix katuqkäna ukax mä correo de voz ukakiw utjäna. Ukat akham sarakïnwa: "Jan walipuniwa" sasa. " Jichhakamax kuns uñakipañapawa". Ben chachan wali yatiñan amparanakapajj jankʼakiw teclado virtual patxar jalnaqañ qalltäna.
  
  Ukat jachʼat akham sänwa: "Mä amuytʼaw utjitu" sasa. -Diosaruw pantjasta sasaw mayirakta -sasa.
  
  Ukat Wells jupax kutt"anxänwa, SAS ukan equipopax Nueva Jersey markan mä jaytjat aeropuerto ukan jamasat uraqir puripxatapat qhanañcht"äna. Uka equipojj Nueva York marka taypiruw sarapjjäna, kunayman toqetwa sarapjjäna.
  
  Drake jilatajj kuna horasas uk uñakiptʼäna. Pä horanak janïr barcor mantañkama.
  
  Ukat Ben jilatajj akham sasaw jachʼat arsüna: "¡Markaruw chʼalljjta!" Taqinipuniw jaltxapxäna. Suecia markankir marines ukanakas juparux taqe chuymaw uñjapxäna.
  
  -¡Akankiwa! sasaw jach"at arsüna. "Uñtʼañatakis tiemponïsta ukhajja, Internetan taqe cheqanwa chʼeqtʼatäta." Jupajj colerat pantallaruw jawqʼjäna.
  
  -Colby Taylor -sasawa säna. "Canadá markankir millonario jaqix Museo Histórico Nacional ukan juk"amp yanapt"iripawa, Nueva York markan jach"a qullqi tuqit yanapt"irinakat maynïriwa. ¿Apuestas ukax mä qawqha jawsatanakaw luratayna?"
  
  Dahl jupax chhuxriñchjasïna. Ukat akham sasaw jachtʼasïna: "Akajj jiwasan jarkʼañasawa" sasa. "Khititï parlapki uka jaqejj mafiat sipansa jukʼamp jaqenakan dueñopawa". Nayrïr kutiw Suecia markankir oficialajj sillun qontʼatäkaspas ukham amuyasïna.
  
  Kennedyx janiw uñisiñap imantañjamäkänti. Ukat akham sasaw sistʼasïna: "Trajes de bolsa de dinero ukanakax wasitatwa atiptʼapxi" sasa. "Apuestas uka bastardo ukax banquero ukhamarakiwa".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Inas, inas jan ukhamäkchiti" sasa. "Nayax sapa kutiw mä plan B ukanïta."
  
  Mä horaw utji.
  
  
  TUNKA PAQALLQUNI
  
  
  
  Nueva York (Estados Unidos) markanwa jikjjatasi
  
  
  Inas Departamento de Policía de la Autoridad Portuaria de Nueva York ukax juk"amp uñt"atächi, kunatix 9/11 ukan jan walt"äwinakax utjkän uka pachanx jisk"achañjam jan axsart"irïtapata ukhamarak jiwatapata. Kunatix jupax juk"amp jan uñt"atäki ukax Europa uksat mistur jilpach SAS ukan avionanakap jamasat apnaqatapawa. Janis mä equipo dedicado ukax utjkchiti aka elemento de trabajo ukar uñjañataki, ukampirus intercontinental ukan irnaqirinakax mä jisk"a minoría ukhamawa, ukat walja maranakaw jupanakatx waljax wali suma amigonakaruw tukupxi.
  
  Drake chachajj yaqha jawsäwi luräna. "Jichha arumax wali junt"üxaniwa", sasaw Jack Schwartz, CAPD ukan inspector ukarux arsuwayi. -¿Nayarux faltastati, amigo?
  
  "Diosa, Drake, ¿kunas... ¿kunas? ¿Pä maraxa?
  
  "Kimsa. Machaq Mara, "07."
  
  -¿Warmimax walikïskiti?
  
  "Alisonampi nayampejj jaljtapjjtwa, compañero. ¿Ukajj khitïtsa uk uñachtʼayañatakejj wakisispati?"
  
  -Nayaxa amuyta jumaxa servicio jaytxasmawa -sasa.
  
  -Nayaxa ukham lurawayta. Wells jilatajj qhep qhepa trabajotak wasitat jawsanitäna. ¿Jupajj jumar jawstʼtamti?
  
  -Jupax ukham luratayna. Mä jukʼa suytʼañamatakiw arsuwayta sasaw säna" sasa.
  
  "¿Jichhax uk lurpachänti? Schwartz, ist"apxita. Akax jumanakan jawsatamawa. Jumax yatiñamawa aka mierda ukax fans ukanakaruw sarani ukat jiwasan uñt"ayawix qhipharux jumaruw purini. Nayax yatxatwa uka pachakamax taqiniw heroes ukhamäxañäni ukat mä acto auspicioso ukhamaw uñjasini, ukampis..."
  
  Schwartz chachajj akham sänwa: "Wells sat chachajj jichha tiempon yatiyawayitu, ukampis Drake chachajj mä jukʼa llakisiñ istʼäna. "Jan llakisimti, amigo. Uraqir sarañatak permiso katoqañatakejj chʼamanïskaktwa" sasa.
  
  Jupanakan avionapax Estados Unidos markan espacio aéreo ukar mantawayi.
  
  
  * * * .
  
  
  Avionax jan ch"aman urunw uraqir purintäna ukatx taxi ukampiw chiqak uka jisk"a terminal edificio ukar sarawayxäna. Punku jist"araskäna uka minutojja, tunka payan SGG sueco ukankirinakajj metalat lurat raquítico escaleranakat tʼijtʼasaw sarapjjäna, ukat kimsa suytʼir autonakaruw mantapjjäna. Drake, Ben, Kennedy ukat Yatichirix juparuw arkapxäna, Ben jupax niyaw pisxatayna transporte ukanakap uñjasa.
  
  "¡Jupanakax Hummers sat jaqir uñtasitäpxiwa!"
  
  Mä minuto qhipatxa, autonakax ch"usat pista uksaruw t"ijtapxäna, jank"akiw t"ijtapxäna, mä jan uñjkañ aeropuerto ukan qhipäxapan imantat mistuñaruw sarapxäna, ukax mä qawqha turkakipäwinakatx mä jan uñjkañ pampa thakhiruw mantawayi, ukax Manhattan markan jach"a afluentenakapat maynïriwa.
  
  Nueva York markax jupanakan nayraqatapanx taqi jach"a k"ajkirïnwa. Jichha pacha rascacielos, nayra puente, arquitectura clásica ukanaka. Jupanakan convopax mä jisk"a thakhi chiqaw marka taypir sarapxäna, sapa ch"amäki uka thakhinak uñt"at uka chiqankir conductoranakapan jan walt"ayasa. Wajjranakaw jupanakar wararipjjäna, maldicionanakajj thayaruw phoqantasïna, bordillonaka ukat basuranak khuchhurapjjäna. Mä kutejja, mä thaknam sarañ thakiw utjäna, ukatwa paqallq minutonak jukʼaptayapjjäna, ukat kimsa alajjpach jan waltʼayapjjarakïnwa.
  
  Maquinanakan manqhanjja, niya ukhamarakiw uka lurañajj chʼamäjjäna. Dahl jupax qhipharux Suecia markan nayrïr ministrupat jawsataw jikxatasïna, jupax qhipharux FBI ukan suma amtäwiparuw atipt"äna, ukatx nayraqat puripxani ukhax museo ukar mantañapatakiw permiso churapxäna.
  
  Dahl jupax conductoraparuw uñtäna. -¡Juk"ampi jank"aki!
  
  Ben jilatajj Dahl jilatarojj museon mä mapap churäna, ukanjja Lobonakajj kawkhantï jakapkäna uk uñachtʼayarakïnwa.
  
  Juk"amp yatiyawinakaw uñt"ayasiwayi. Ch"iyara janq"u jaqinakax purinipxiwa. Jank"ak jaysañ equiponakarux yatiyatawa.
  
  Drake jupax Wells markaruw puritayna. -¿Sitch ukaxa?
  
  "Jiwasax anqankapxtwa. Policía caballería ukankirinakax pä minutos nayraw purinipxäna. Juma?"
  
  "Pä tunka thakhinak saraña. Kunas pasani ukhajj arnaqapjjeta" sasa. Kunas chuymap ch"allxtayäna ukat mä juk"a pachax ventana anqankir kunarus chuym ch"allxtayäna. Mä ch'aman déj à vu ukan jikxatasiñax costillanakaparux gansos ukanakaw khithatayna, kunapachatix mä jach'a cartelera uñjäna, ukanx Abel Frey diseñador de moda Nueva York markar puritapat yatiyatayna, muspharkay pusi sarnaqañ uñacht'äwipampi.
  
  Akax loco ukhamawa, Drakex amuyt"äna. Chiqpachansa loco.
  
  Ben jupax Reino Unido markan kullakapar sartayatayna ukatx wali samañaw jupanakan modalidad de transporte ukanx utji, Proyecto Valkyrie ukar qillqantayañ atipxatayna - kunjamtix jupax sutinchawayki ukhama. Ukat Dahl jilatarojj akham sänwa: "Tiempo aptʼasi. "Jupax yatxatäwinakap sarantaskaspawa, kunapachatix uka lobonakar qhispiyañanx anqankktan ukhaxa. Jan llakisimti, licenciaturajataki jupanakar foto apsuñ munatajatwa ukham amuyi" sasa.
  
  -¿Kullakamar k"arisiña? Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna.
  
  -Jupax jilsuwayxiwa -sasa. Kennedyx Blake-rux amparapampiw ch"allxtayäna. -Wawaruxa mä juk"a chiqa churañani -sasa.
  
  Drake chachan celularapajj chillqtʼasïnwa. Jupax janiw Wells sat jaqit uñt"añatakix jawsirin ID uñakipañap wakiskänti. "Jan yatiykituti, amigo. ¿Canadá markankirinakax?
  
  Wells jupax llamp"u chuymampiw larusitayna. -Jumax muntawa -sasa.
  
  "MÄ?" sasaw jisktʼasta.
  
  "Canadá markankirinakas alemanes ukanakas kunayman thakhinak apnaqapxi. Aka ch"axwäwix niyaw jumamp jan utjkasin qalltañampïski" sasa.
  
  Dahl jupax akham sänwa: "SWAT ukankirinakax kimsa minutos ukch"akiwa. Uka frecuenciajj 68 ukhawa."
  
  Drake jilatajj jachʼa ventanatwa uñtäna. "Jiwasax akanktanwa".
  
  
  * * * .
  
  
  Ben jilatajj autonakapat saraqasajj akham sänwa: "Central Park sat cheqan inti jalanta toqenkir mantañaw utji" sasa. "Pä escalera saparukiw puri, ukax jisk"a nivelat pusi pisoruw jilxati".
  
  Kennedyx alwax wali thayaruw mistuwayxäna. ¿Kuna pisonsa lobonakajj jakasipjje?
  
  "Pusïri".
  
  "Jichhax uñacht'awinaka". Kennedyx amparap luqxatäna ukat purakaparux ch"allxtayäna. "Uka cumpleaño tortanakat arrepentisiñ tukuyañajajj yattwa".
  
  Drake jupax jark"aqasïna, kunawsatix sueco pallapallanakax taqi ch"amampiw museon gradanakapar t"ijtapxäna. Ukar purisax armanakap apsuñ qalltapxäna. Dahl jupax jach"a mantañawjan ch"amakanw jupanakarux sayt"ayäna, uka equipox muyu columnanakampi flanqueatänwa.
  
  "Twitters ukanakax uñt"ayatawa. "
  
  Ukanx tunka payan "Cheques!" -Nayraqatax sarapxta -sasawa Drake-rux uñkatarakïna. "Jumax arkta. Uka aptʼasim" sasa.
  
  Jupax Drake-rux pä cilindrico yänak churäna, ukax encendedores ukhamarak pä auriculares ukham jach"änwa. Drake jupax barriles cilíndricos ukanakax 68 ukharuw muyuntäna ukatx panpachaniw bases ukanakat ch"uxña qhananak apsuñ qalltapxäna. Jupax mä Kennedyruw churäna ukat maynix jupatakikiw imarakïna.
  
  "Twitters" sasaw ch"uqi uñch"ukiñanakarux säna. "Akax machaq amigable nina naktayañ yanapt"awiwa. Taqi amigable anatäwinakax pachpa frecuencia ukarjam sintonizado ukhamawa. Mä irnaqir masimar uñtam ukat jinchumanx mä chuym usuchjayir chirriw utji, jan wali jaqir uñtam ukat janiw kuns ist"kasmati..." Jupax auricularap uchasïna. "Janiw atiniskañjamäkiti, ukampis kawkhantï walja lurañanakax utjki ukanakan yanaptʼitu. Ukhama".
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "¿Uka frecuenciajj yaqhampi chʼalljjtayasispa ukhajja, ¿kamachasmasa?"
  
  -Janiwa paskaniti -sasa. Akax qhipa tecnología Bluetooth - salto de frecuencia adaptativa ukawa espectro difusión ukampi. Dispositivos ukanakax "salt" paqallq tunk llätunkan frecuencias aleatoriamente ajllitanakaruw bandas pre-asignadas ukan - mayacht"asis.Niya pä patak metros ukch"a alcance ukaniwa."
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Cool" sasa. -¿Kawkhansa nayaxa?
  
  -Jumampi yatichirimpixa Central Park uksanwa mä juk"a pacha sarnaqapxäta -sasawa Drakexa juparux säna. "Turista ukanakan yänakapa. Thayt"asim, amigo, ukax phinq"asiñjamawa -sasa.
  
  Jan yaqha aru arsusaxa, Drakex qhipa sueco pallapallaruw jach"a arco tuqir arktañatak kutt"awayxäna, ukat museo ukan ch"amakt"at manqhaparuw mantarakïna. Kennedyx wali sum arktäna.
  
  Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Pistolajj wali askïspawa" sasa.
  
  Drake chachajj akham sänwa: "Americanonaka" sasa, ukampis jankʼakiw jachaqtʼasïna. "Jurasina. Suecos jaqinakax canadiensenakaruw t"unjapxañapa, ukat pä kutiw jank"ak t"unjapxañapa".
  
  Y ukham jachʼa escalerar puripjjäna, uka escalerajj arco ventananakani ukat techo bóveda ukanïnwa, ukat jankʼakiw jan saytʼas makatapjjarakïna. Normalmente aka escalerax jach"a nayrani turistas ukanakamp phuqhantatänwa, ukampis jichhürunakanx taqpach chiqax wali muspharkañ ch"amakt"atawa.
  
  Drake chachajj jupa pachpaw sarnaqäna ukat wali amuyumpiw sarnaqäna. Jichhajj tunka tunka jan wali jaqenakaw uka jachʼa nayra cheqan jankʼak sarasipkäna. Mä qhawqha tiempokiw tantachasipjjäna.
  
  Jupanakax pataruw t"ijtapxäna, botas ukanakax jach"a pirqanakatx wali jach"at ist"asïna, kunkapan micrófonos ukanakat estático ukham ist"asïna, ukax edificio ukan acústica natural ukamp ist"asïna. Drake jupax kunjamtï lurirjamäki ukhamarjamaw chuym ch"allxtayäna, entrenamientos ukanakat amtasisa, ukampis Kennedy jupar sum uñjañatakis ch"amanchawayi, jan kuna chimpunak uñacht"ayasa. Civil ukat pallapallax jupan manqhan ch"axwasipkakïnwa.
  
  Kimsïr pisor jakʼachasisinjja, Dahl chachajj nayrar sartañapatakiw amparapamp kʼachat kʼachat uñachtʼayäna. Kennedyx Drake sat jaqiruw jak"achasïna. "¿Kawkhans SAS masinakamax jikxatasipxi?"
  
  -Qhanañchapxam -sasawa Drakex säna. "Chiqpachansa, janiw jichhax ina ch"usat jiwayañanak lurañ munktanti, ¿janich ukhamäki?"
  
  Kennedyx mä larusiñaruw chhaqtayäna. "Jumax mä comediante ukhamätawa, Drake. Chiqpach larusiñ muniri jaqiwa" sasa.
  
  -Jumax mä uñt"asiwin uñjañamawa -sasa.
  
  Kennedyx mä thuqt"awiruw faltawayi, ukatx akham sänwa: "Janiw nayax iyaw sañ munkti" sasa. Kupi amparapajj blusan nayräjjap sumaptañatakiw amparapamp luqtasirïna.
  
  -Janiw nayax jiskt"asirïkti -sasa.
  
  Qhipa escaleraruw makatañ qalltapxäna. Jilïr pallapallajj qhep qhepa turno jakʼachaskäna ukhajja, mä disparojj istʼasïna ukat mä yeso pʼeqepat mä centímetro ukchʼaruw phallarakïna.
  
  -¡Ikiña!
  
  Mä granizo de disparos ukaw pirqanakat p"akjatäna. Dal jupax purakapan nayrar jalt"äna, amparanakap mä qawqha kuynt"ayasa.
  
  Drake jupax akham sänwa: "Uka espantapájaro método" sasa.
  
  Mä soldadojj enemigopar jan chʼamachasiñapatakiw mä jankʼak salvo apsuwayjjäna. Maynïristi cascop apsusaw fusilap cinturonar chintʼäna ukat jukʼat jukʼatwa nina linear nayrar sartayäna. Jupanakax mä juk"a ch"axwañ ist"apxäna. Kimsïr pallapallajj escaleran imantatäñat jaltasaw uka guardiarojj nayranakap taypin jawqʼjäna. Uka jaqix janïr ch"axwañ tukuykasax jiwataw jaquqanïna.
  
  "Cute" Drake jupax suma amtat saräwinakax wali askiwa.
  
  Escalerar makatapxäna, armanakampi wakichtʼatäpxänwa, ukat pusi pison arco sat punku muytasaw ventilacionampiw mistupxäna, ukat qhipäxankir cuartoruw wali amuyumpi uñchʼukipxäna.
  
  Drake chachajj uka chimpunak liytʼäna. Ukajj lagarto dinosaurionakan salapänwa. Dios, sasaw amuyäna. ¿Janit ukax kawkhantï uka maldito Tyrannosaurus Rex sat animalax imatäkäna?
  
  Jupax jamasat cuartoruw uñch"ukisïna. Walja profesional uñnaqt"an waynanakaw civil isimp isthapt"atax ocupados ukham uñt"ayasipxäna, taqiniw mä kasta jach"a ametralladora ukamp armatäpxäna, juk"ampirus Mac-10 "spray ukat mayisiña" ukhamäspawa. Ukampis Tyrannosaurus Rex sat animalajj nayraqatapan saytʼatäskäna, jan wali samkanakan jachʼa jachʼa tukutapa, uka jan wali samkajj chhaqtkäna ukat millón millón maranak qhepatsa wiñayatak uñachtʼayasïna.
  
  Ukat jupat chiqak jak"achasisinx - wali yatiñampiw jawq"jatapat liwxatasinx - Alicia Miles, yaqha jiwayir uywa manq"iriw sarnaqäna. Jupajj markaparjamaw akham arnaqasïna: "¡Wawanaka, tiempo apstʼasipxam! Mä slip akan ukat naya pachpaw taqi jumanakar buggers ukanakar anatäwit apsuñ munta! Jank'aki!"
  
  -Jichhax mä señoraw ukanx utji -sasawa Kennedyx mä milímetro ukch"a jayat jisk"achas jisk"at arsüna. Drake chachajj amuytʼasir perfumepa ukat kʼachat samsuñapsa muspharayäna. -Nayra amigoja, Drake?
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Taqi kuntï yatki uk yatichawayta" sasa. "Chiqpachansa, qalltanxa. Ukatxa, naya jakʼanwa sarnaqäna. Extraño ninja shaolin ukax mä juk"a pachanakanwa. Ukat janipuniw señoräkänti, ukajj cheqäskapuniwa" sasa.
  
  Soldadojj akham sänwa: "Chʼeqa toqet pusini" sasa. "Phisqax ch"iqa tuqinkiwa. Ukhamarus mä warmi. Odin chachan uñacht"äwipax cuarto qhipäxankañapawa, inas yaqha nicho ukan utjchispa, janiw yatkti" sasa.
  
  Dahl sat chachajj mä samsuñwa aptʼasïna. -Uka pachaxa sarxañataki -sasa.
  
  
  TUNKA KIMSAQALLQUNI
  
  
  
  NUEVA YORK MUSEO HISTÓRICO NACIONAL ukax mä jach"a uñacht"äwiwa
  
  
  Suecos jupanakax imantat mistusaw jaltxapxi, chiqaparuw ch"axwapxi. Pusi canadiensenakaw jaquqanipxäna, ukatx yaqhax jaquqanipxänwa, kimsax mä vidrio uñacht"äwiruw jaquntapxäna, ukax, turkakipt"asax, mä phallañjam mä ch"axwawimpiw pampar jaquntatäna.
  
  Jilt"ir canadiensenakax muytasinx uka chiqanw pallapallanak jiwayapxäna. Pä sueco jaqinakaw arnaqasipxäna. Maynïrejj pʼeqe usuchjasitapat wila mistusaw jaquqanïna. Maynïristi mä chhuxriñchjasir montón ukham tʼunjatäna, thixnipat katthapisisa.
  
  Drake chachajj pulido pampankir cuartoruw liwjjatasïna ukat mä jachʼa armadillonak vidriot lurat caja qhepäjjaruw jalnaqäna. Kennedyx jan kuna jan walt"äwin uñjasitapat kusisitax p"iqip jach"ar aptäna, vidriot uñch"ukiñataki.
  
  Alicia kullakaruw pä t"ijtir sueconakar pä perfecto disparos ukamp jiwayir uñjta.
  
  Tyrannosaurus rex sat animalanïtap laykojja, jukʼamp pusi canadiensenakaw uñstapjjäna. Jupanakax kawkhantix Lobos ukanakax uñacht"ayatäkän uka nicho ukankapxpachänwa. Jupanakajj jan uñtʼat cuero correanakaw cuerponakapar chintʼatäpjjäna ukat qhepäjjanakaparus wali jachʼa mochilanakampi chintʼatäpjjänwa.
  
  Ukat Mac-10 ukhamaraki. Uka cuartoruw balanakampi bombardeapjjäna.
  
  Suecos jaqinakax imantasiñatakiw paloma ukham sarapxäna. Drakex pamparuw jaquqanïna, Kennedy p"iqipar amparap muyuntañapataki, ukhamat juk"amp jisk"achasiñataki. Jupan patapan utjkäna uka vidriojj pʼakjatäjjänwa, uka chʼaphinakajj tʼijtjjänwa ukat jallu purintäna. Armadillo fósiles ukat réplicas ukanakax p"akjasipxäna ukat jupanak jak"anx t"unjapxäna.
  
  "Jank"ak q"umachasipxam, ¿janich ukhamäki?" Kennedy jilatajj akham sasaw arsüna. -Jïsa, ukax chiqawa -sasa.
  
  Drake chachajj chʼalljjtayasïna, vidriot lurat jiskʼa tʼaqanak taqe cheqaruw chʼiyjäna, ukat museon anqäjjankir lado perqapsa uñakipäna. Mä canadiense jaqiw ukan jaquqanïna, ukat Drakex jank"akiw markarux chimpuntatayna.
  
  "Nayratpach uk luraskta."
  
  Uka p"akjata uñacht"ayawimpiw mä tapa ukham apnaqasa, k"ari jaqir jak"achasïna. ¡Ametralladora aptʼasisaw amparap luqtäna, ukampis ¡mä akatjamat uka jaqen nayranakapajj chʼamaktʼäna!
  
  -¡Jesusa! Drake chachan chuymapax Noé chachan amparanakapat sipansa jukʼamp jankʼakiw Arca luraskäna ukhaxa.
  
  Uka jaqix wali llakitaw nayranakapas jach"at arsüna. Drakex jank"akiw amuyt"asxäna, armap apsusinx armt"asisaw jawq"jäna. "Wila Zombie ukat".
  
  Mä qunquriruw muyuntäna, ch"allt"añatakis wakicht"atäxänwa, ukampis canadiensenakax T-Rex ukan costilla purak qhipäxaparuw kutt"apxäna. ¡Maldita ukax walikïskiwa! Jichhak jan posturap mayjtʼayapkaspäna ukhajja, nayrat sipansa janiw cheqak sarnaqkänti. Mä qhawqha khuchhurat kayunakakiw uñjäna.
  
  Kennedy juparuw jak"achasïna, jupan jak"apan sayt"añatakiw liwxatäna.
  
  "Jach"a deslizamiento" sasaw ch"iqa kupi liwxatasin kuntix canadiensenakax lurapki uk uñjañ yant"äna.
  
  Qhiparusti, kimsa p"akjata costillanak taypin sarnaqañ uñjäna ukat jan iyawsasaw jachaqt"asïna. "Jupanakax Lobos ukanipxi" sasaw samsuwayxäna. "¡Ukat jupanakar tʼunjapjje!"
  
  Kennedyx p"iqip ch"allxtayäna. "Janiwa. Jupanakax t"aqa t"aqaruw t"unjapxi", sasaw uñacht"ayäna. "Uñtaña. Mochilanak uñakipt"añäni. Odin markan taqpach chiqanakapax taqpachaw utjañapa sasin janiw khitis siskänti, ¿janich ukhamäki?
  
  -Ukat jupanakar mä juk"at apsuñax juk"amp jasakiwa -sasawa Drakex p"iqip ch"allxtayäna.
  
  Jutïr uñachtʼäwin tapapar niyaw sarañampïskäna, ukhaw taqe infiernonakajj chhaqtawayjjäna. Uka cuarto jaya esquinatjja, "Origen de Vertebrados" sasin qellqat mä punkutjja, tunka payan bansheenakaw arnaqasir mantapjjäna. Jupanakax chhuxriñchjapxäna, sallqa pallapallanak jaquntapxäna, jupanakax larusipxäna kunjamatix aficionados ukanakax multi-doble Yeager ukan sobredosis primavera vacacionan lurapkäna ukhama.
  
  -Alemananakax akankapxi -sasa. Drakex janïr pampar jaquntatäkasax waña chuymampiw säna.
  
  Tyrannosaurus rex sat animalajj wali chʼamampiw khathatäna, kunattejj proyectil de plomo sat animalajj uka cheqaruw chʼalljjtäna. P"iqipax liwxatasïna, kisunakapax chhuxriñchjasïna, jak"apan nuwasiñanakax juparux coleraykaspas ukhamaw jaktayäna. Canadá markankir jaqix mä qinayampiw kutt"awayxäna. Wilax taqpach dinosaurio ukan chhuxriñchjataparuw ch"allxtäna. Suecia markankir pallapallax codoparuw amparap chhaqhayasïna ukat arnaqasaw tʼijtäna.
  
  Alemananakax loco ukhamaw mantapxäna.
  
  Drake jak"ankir ventana qhipäxatx helicóptero ukan hélice ukan palanakapan uñt"at boom-boom-boom ukaw jutäna.
  
  ¡Jan mayampsa!
  
  Nayra k"uchupat mistusaw Drakex mä tama ch"iyar isimp isthapt"at SWAT ukan uñacht"äwinakap jupar jak"achasisin uñjäna. Kunawsatix Drakex ukham uñch"ukiskäna ukhax jinchupan tuiteadores ukanakax loco ukhamaw tukupxäna.
  
  Suma jaqinaka.
  
  Canadá markankirinakax ukatakiw sarapxäna, ukat jan walt"äwinak utjayapxäna. Jupanakax Tyrannosaurus rex sat jach"a puraka manqhat jaltxapxäna, wali coleratapuniw pallapallanak jaquntapxäna. Drake chachajj Kennedy jilataruw amparapat katthapïna.
  
  "Unxtayaña!" Jupanakax línea de vuelo ukankapxänwa. Jupax Kennedy-rux kunjamtix Alicia Miles-ax uñjkän ukhamarjamaw jaqunuküna. Drakex armap jach"ar aptäna, ukatx jach"a alemán Milo sat jaqiruw ch"iqa tuqit jak"achasisin uñjäna.
  
  Mä segundo samartʼasajja, kimsanpachaw armanakap apaqapjjäna.
  
  Alicia kullakajj wali musphataw uñnaqäna. -¡Nayax yattwa jumax aka tuqir mantañamawa, Drake, jumax chuyman jaqi!
  
  Milo chachajj jiwataw thakinakapan saytʼasïna. Drakex maynit mayniruw uñch"ukisïna. "Suecia markan qhiparañapänwa, allqamari samaña". Drakex jach"a jaqirux jisk"achañ yant"äna. "¿Uka warmiman faltata, ¿janich ukhamäki?"
  
  Uka balanakajj jan sinti llakit cocopar jan pʼakjasaw jupanak jakʼankir thaya chʼalljjtäna.
  
  -Tiempomax puriniwa -sasawa Milox jach"at arsüna. "Kunjamtï uka chiqankir jiskʼa waynama, ukat kullakapasa ukhama. Ukat Parnevik chachan chʼakhanakapas utjarakiwa" sasa.
  
  Ukat ukat akapachax kutt"anxänwa, ukat Drakex instintivamente mä milisegundos Alicia-r jan qhanañchañjam uraqiruw jaquntatätap uñjasax patat jalnaqäna.
  
  Misil RPG ukax Tyrannosaurus rex ukan purakaparuw ch"allt"awayi, ch"akha cuchillonak taqi tuqir ch"iqiyawayi. Ukajj pasillo taypinwa jalnaqäna, lado ventananakat maynïritwa cheqapuniw jalnaqäna. Mä jachʼa samartʼasajja, mä jachʼa phallawiw istʼasïna, ukat uka cuartoruw chʼalljjtayasïna, ukatsti metalanakajj tʼunjatäjjänwa ukat juntʼunakajj wali tʼaqhesiyataw istʼasïna.
  
  Metal jiwatax Museo Histórico Nacional ukan pirqaparuw jaquqaniwayi.
  
  Drake jupax Kennedy ukarux ch"allt"asiwayiwa, kunawsatix helicóptero ukan ch"amapax museo pirqaruw ch"allt"awayi, ukat jach"a q"añunakaw t"unjawayi. Nasajj thayampiw thaytʼanïna, ukat qʼañunakaw nayrar jaqontäna, ondulado montón ukhamänwa. Ukatx cabinax niya chiqaw t"unjaskir pirqaruw ch"allt"asiwayi, pilotox mä frenesí de panicidad ukan engranaje palo ukar jaquntaskir uñjasiwayi, janïr pachpa parabrisas ukan mä ch"uspa ukham ch"allt"atäkipana.
  
  Ukatxa, hélice ukan palanakapax ch"allt"asiwayi... ukat p"akjataw uñjasiwayi!
  
  Uka t"ijtir metal lanzanakax cuarto manqhan mä jiwayañ zona ukham lurapxäna. Suxta kayuni ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar jaqix Drake ukat Kennedy tuqir t"ijtäna. Nayrir SAS pallapallax kunjamtix lurañjamäki ukhamarjamaw ch"allt"asiwayi ukatx ukatx jinchup patapax khuchhurata ukhamaw jikxatasïna janïr guadado ukax Kennedy p"iqip mä chimpu khuchhuqañapataki ukat kimsa kayunak juk"amp jaya pirqaruw jaquntatäna.
  
  Mä jukʼa tiempojj musphataw ikiskäna, ukat mä akatjamat pʼeqep muytayasïna. Uka helicópterojj saytʼatäjjänwa ukat janiw jankʼak sarjjänti. Qhipürux museon pirqapat liwxatasïna, kunawsatix Wile E. Coyote jupax jichhak uñt"atäki uka qullu thiyat liwxatasïna.
  
  Drake jupax pusi segundos ukjaw jakthapiwayi, janïr heavy metal ukan jan ch"amanïñapataki. Mä jukʼa tiempow cuarto muytʼañatakejj munasïna. Canadá markankirinakax janiw thakhi p"akintapkänti, jupanakan maynix mä jach"a rotor cuchilla ukamp ch"uqt"atäkchïnsa. Uka cuarto ladoruw puripjjäna, pusi waynanakaw jachʼa mochilanakanïna, ukatsti Alicia ukat mä tapa chʼajjwasiri. Jupanakax kunatix unidades descendentes ukar uñtasitap uñstayapxäna.
  
  Aleman jaqinakan ajanupanx axsarañaw qillqt"ata, janiw mascaras ukanakamp ch"uqt"atäkänti. Drake jupax janiw janq"u isimp isthapt"at jaqirux uñjkänti ukat aka misión ukax jupatakix sinti risqitäpachati sasaw jiskt"asïna. Jupax fuerzas especiales ukanakarux jank"akiw jupanakar jak"achasir uñjäna, sueconakax ch"amap katuyapxäna kunapachatix estadounidenses ukanakax purinipkäna ukhaxa.
  
  ¡Canadá markankirinakax Lobos ukanakamp chikaw jaltxapxäna! Drake jupax sartañ yant"äna ukampis janchip jach"anchayañax ch"amakïxänwa, wali musphataw jikxatasïna jak"at faltasitapata ukhamarak muspharkañ uñacht"äwipata.
  
  Kennedyx janïr manqhat llavemp mistuñkamax codo ukamp ch"allt"asaw yanapt"äna, qunt"asis p"iqipat wila pichthapisa.
  
  "Mayiri". -sasawa jisk"a colerampi arsüna.
  
  Drakex amparapampiw jinchupar luqxatäna, wilax jan mistuñapataki. Nayraqatapanx phisqa fuerzas especiales suecas qhipharkir phisqa fuerzas especiales ukanakat kimsaw canadiensenakar ch"axwañ yant"apxäna, kunapachatix nayrïrix saraqañapampix t"unjat ventanapat jaltxäna.
  
  Ukampis Aliciax kutt"anxänwa, ajanupanx anatt"asir jachaqt"asisaw Drakex chuymapanx chhuxriñchjasïna. Jupax nayrar jaltawayxänwa ukat jupanak taypinw ch"iyar ch"iyar viuda warmix jan sinti qhuru jiwayatatayna, wali yatxatat pallapallanakaruw qunqurt"ayatayna, ukhamat ch"akhanakap jan ch"amamp p"akjañataki, ukat tunka payan segundos ukjatx juk"ampiw uka equipo t"unjañatakix munasïna.
  
  Uka tiempotakejja, uka kimsa canadiensenakajj amuki ukat wali yatiñampiw uka edificiot jaltjjapjjäna.
  
  Canadá markankir qhipharkir pallapallax imantatpachaw pallapallanak jiwayatayna.
  
  Nueva York markan SWAT ukankirinakax alemanes ukanakarux atacapxäna, cuarto qhipäxaruw jaquntapxäna, kimsat sipanx kawkhantï sayt"atäpkän uka chiqan jaytawayapxäna. Jiltʼir kimsa jaqenakajja, Milo jilatampiw armanakap jaqontapjjäna ukat tʼijtjjapjjäna.
  
  Drakex liwxatasïna kunawsatix Tyrannosaurus ukax qhipharux qhipa samañap apsuwayxän ukat mä montón nayra ch"akhanaka ukat laq"aruw t"unjasïna.
  
  Kennedyx juramento luratayna kunawsatix pusi canadiensex saltawayki ukhama, Aliciax jank"akiw arktawayi. Qhipa pallapallax p"iqiparuw ch"axwantäna, kunawsatix saltañatak wakicht"askäna ukhaxa. Jupax cuartoruw kutt"awayxäna ukat nina nakhaskir t"unanak taypinw jalnaqäna, uka loco jaqin ch"axwäwipan ukhamarak apokalipsis ukar t"ijtäwipat yaqha jan walt"äwikiw jikxatasïna.
  
  
  TUNKA LLATUNKANI
  
  
  
  NUEVA YORK markanwa
  
  
  Niya jank"akiw Drake-n amuyunakapax uñakipt"añ qalltäna ukat uñakipt"añ qalltäna. Milo chachajj Ben ukat Parnevik yatichirit mä qhawqha inferencianak luräna.
  
  Celularapat chawlla apsusaw janïr dial rápido ukar chʼalltʼkasajj jan waltʼayatäpachati janicha uk uñjäna.
  
  Telefonojj istʼasisaw istʼasïna. Ben jilatajj janiw ukham jaya tiempo jaytkaspänti, janiw Ben...
  
  Chuymapax ch"allxtasïna. Jupax Ben-aruw arxatañ yant"äna, uka waynarux walikïskaniwa sasaw arsuwayi. Ukax kunas...
  
  Uka aruxa akham sasaw jaysäna: "¿Jïsa?" Uxuri.
  
  Ben? ¿Jumajj walikïsktati? ¿Kunatsa jumax jiskht"asiskta?
  
  "Matt, Diosaruw yuspärta. Tatajax jawsanitu, nayax parlt"asir sarawayta, ukat qhipäx uñtasinx kunjams uka pä thuqhurinakax profesorar jawq"japxi uk uñjta. Jupanakaruw t"ijtxa ukat jupanakax mä qawqha jaqinakampiw motocicletar sarapxäna".
  
  "¿Profesorar irpapjjpachänti?"
  
  "Perdón, amigo. Nayajj yanaptʼirista ukhajj yanaptʼiriskäyätwa. ¡Maldita tataja!
  
  "Janiwa! Drake chachan chuymapax wali sumaptaskänwa. "Janiw jumanakan juchamäkiti, Blakey. Janiw kunatsa. ¿Uka motociclistanakax jachʼa mochilanak qhipäxar chintʼatäpxpachänti?"
  
  -Yaqhipanakax ukham lurapxäna -sasa.
  
  "WALIKI. Ukan qhiparapxam -sasa.
  
  Drake chachajj wali samsusaw nervionakapar samarañ yantʼäna. Canadá markankirinakajj jankʼakiw sarnaqapjjaspäna. Ben jilatajj awkipar yuspajarasisaw uka jan wali chʼakhanakat esquivajjäna, ukampis Profesor chachajj wali qʼañunakanwa jikjjatasïna. "Jupanakan amtapax suyt"ir bicicletanakampiw aka chiqat mistuñänwa" sasaw Kennedy-rux säna, ukatx t"unjat cuartoruw uñch"ukirakïna. "Dahl sat chachar jikjjatañasawa. Jiwasax mä jan walt"äwinïtanwa".
  
  -¿Mä sapaki?
  
  Drake chachajj kuna jan walinakatï uka museor lurapkäna uk yatjjatäna. "Aka yänakax wali chʼamampiw phallawayi".
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax museo ukanx gobiernon irnaqirinakapampix muyuntatw mistuwayxäna. Jupanakax Central Park uksan inti jalant tuqinkir mantañawjanx mä poste de escenificación ukham utt"ayapxäna, ukax Ben-arux jupar uñkatasin bancon qunt"atäskir uñjasax amuyuparjamaw jan yäqkänti. Uka wawax jan kuns kamachasaw jachaskäna. Jichhax ¿kunas? Kennedyx jupan jak"aparuw t"ijtäna, mä ch"uxña quqa taypin t"ijtäna.
  
  -Karin satawa -sasawa Ben-an nayranakapaxa Cataratas del Niágara ukham phuqhantäna. "Nayaw correo electrónico tuqi jawst"awayta kunjams Valkyries ukamp sarnaqaski uk jiskt"añataki ukat... aka MPEG ukar mantawayta... jaysañataki."
  
  Jupax laptopap muytayäna ukhamat jupanakax uñjapxañapataki. Mä jiskʼa video archivow pantallan uñstäna, ukajj repetición ukanwa anatasïna. Uka clip ukax niya kimsa tunk segundonakanïnwa.
  
  Chʼiyar janqʼo congeladoranjja, Ben jilatan Karin kullakapan jan qhan uñachtʼayat uñachtʼäwinakaw uñachtʼayasïna, jupajj pä chʼamani mascarat chachan amparapanwa jan chʼamampi warktʼatäskäna. Wilakïkaspas ukham chʼamaka chʼakhanakaw nayraqatapar ukat lakapar chʼalltʼatäna. Kimsïr jaqix ajanupax cámara ukar jach"ar aptäna, mä thiya acento alemán ukamp arnaqasïna.
  
  "Jupax sayt"asiwayiwa, jisk"a minx, ukampis jan axsaramti, ¡jutir semananakanx kunjams akax llamp"u chuymanïñapa uk yatichapxäma!" Uka jaqix amparapampiw ch"allxtayasïna, lakapat lakapat salivax mistunïna. "Jan jupanakar yanaptʼamti, jiskʼa wayna. Jupanakar atacañ jaytxapxam....ssssss.... Ukham lurapxäta ukhax jan kuna usuniw kutt"ayapxäta" - mä jan wali chuckle. "Jichhax juk'ampi jan ukax juk'ampi".
  
  Uka fragmentojj wasitatwa uñstañ qalltäna.
  
  -Jupax payïr Dan satawa -sasawa Ben-ax arsüna. "Jupan pachpa artes marciales ukan yatiqañ utan jist"arañ muni. Janiw khitis jupar b-b-beat luraspa sasin amuyirïkti, naya - jilïr kullakaja."
  
  Drake chachajj Ben jilataruw qhumantäna, kunapachatï wayna amigopajj tʼunjatäjjäna ukhajja. Uñkatatapax Kennedy ukan uñjata ukampis janiw jupatak luratäkänti, ch"axwäw chiqanx uñisiñampiw phuqt"ata.
  
  
  PÄ TUNKA
  
  
  
  NUEVA YORK markanwa
  
  
  Abel Frey, internacional uñt"at diseñador de moda, multimillonario ukat 24 horas ukan jan wali uñt"at fiesta Chateau-La Verein ukan dueñopa, Madison Square Garden ukan escenario qhipäxan qunt"asisinx secuaces jupanakarux uñjäna, kunjamatix chiqpachanx parásitos libres descargables ukanakax ukhama.
  
  Solsticio jan ukajj recreo tiemponjja, Alpes sat qollunkir jachʼa utapanwa jupanakar yanaptʼäna, oraqpachan wali uñtʼat modelonakat qalltasa, qhananaka ukat seguridadankirinakat qalltasa, fiestanakajj walja semananakaw jan saytʼapkänti. Ukampis kunapachatix turkakipäwix sarantaskäna ukat Frey-n sutipax wali uñt"atäxän ukhax jupanakax ch"axwapxäna ukat llakisipxäna ukat sapa caprichoparuw phuqhapxäna.
  
  Uka escenajj uñstawayjjänwa. Pusi pista ukax chikat luratänwa. Diseñador de iluminación jupax The Garden equipo ukamp irnaqawayi, mä plan mágico maynit maynikam respeto uñacht"ayañataki: mä horario de iluminación ukat sonido sincronizado pä hora uñacht"ayañataki.
  
  Frey jupax uñisiñ amtäna ukat bastardos ukanakar ch"uñuyañ amtäna ukat wasitat qalltañataki.
  
  Supermodelonakax kunayman etapas de desgaste ukanx nayraqatar qhipäxar sarapxäna. Mä desfile de moda ukanx escenario qhipäxanx mä escenario ukan uñacht"äwip contraw utjäna -jumax juk"a material munapxtaxa, janiw juk"amp munaskänti - ukat uka modelonakax -mä juk"a La Veraine markan jupamp jakapkän ukanakax- nayrax taqi ukanak uñjatap yatipxänwa kunjamakitix ukhama.
  
  Jupax uñacht"äwinak lurañ ch"amanchawayi. Chiqansa, jupaw uk mayitayna. Ajjsarañaw jupanakar jarkʼäna, uka animalanaka. Ajjsaraña, qullqi munañampi ukat manq"añampi, ukat taqi yaqha muspharkañ juchanakax común ukanakax cadenanakampiw chinuntapxi, ukax ordinario chachanakaru ukhamarak warminakaruw ch"amampi ukat qamirïñamp katxaruwayi - Victoria"s Secret ukan misk"i aljirinakapat qalltasa, Europa oriental uksan hielo esculturas ukat mayni suerteni luqtirinakapar - sapa mayni wila ch"allxtayirinakaruw chhuxriñchjapxi.
  
  Frey jupax Milo kullakaruw jaqichasïw janchinakar ch"uqt"ir uñjäna. Kunjamsa modelonakajj uka jan sinttʼasir bruto jaqet jitheqtapjjäna uk uñjta. Jupajj qhan sarnaqäwip uñjasajj chuymapan jachaqtʼasïna.
  
  Milojj janiw kusisit uñnaqtʼanïkänti. "¡Ukanjja, qhepäjjat!" Jupax Frey-n oficina móvil improvisada-paruw p"iqip ch"allxtayäna.
  
  Frey chachan ajanupax sapak jikxatasipkäna ukhax qalaruw tukuwayxäna. -¿Kunas pasäna?
  
  "¿Kunas faltaskäna?, helicóptero aptʼasiwayapjjta. Nayax pä waynampiw uka chiqat chhuxriñchjasipxta. Jupanakax SWAT, SGG, uka bastardo Drake, ukat yaqha perra ukanakaw utjäna. Infiernopunïnwa, chacha" sasa. Milo-n americano entonación-apax chiqpachapuniw Frey-n juk"amp culturani jinchuparux chuym ch"allxtayäna. Uka Uywax jichhakiw "jaqi" sasaw sutichäna.
  
  -¿Splinter ukaxa?
  
  -Uka q"ala q"añu q"añu warmiruw chhaqhayawayta, Miles. Milo kullakajj jachaqtʼasïnwa.
  
  -¿Canadía markankirinakax uk katuqapxiti? Frey jilatajj colerat sillapan amparanakap katthapïna, ukatwa tʼijtjjäna.
  
  Milo chachajj janis amuykaspa ukhamwa luräna, chuymapan jan waltʼäwip uñachtʼayasa. Frey chachan jupa pachpatak munasitapajj pechoparuw punkitäna. "¡Fucking useless bastards!", sasaw wali jach"at arnaqasïna Milox liwxatasïna. "¡Jumanakax inamaya jan wali jaqinakaw mä tama fucking caballeronakar chhaqhayasipxtaxa!"
  
  Frey-n lakapat salivax ch"allt"asïna, ukat jupanakar jaljayiri mesaruw ch"allt"äna. "¿Qhawqha tiempos aka pachar suytʼaskta uk yattati? Jichha kutix? Jumasti?"
  
  Janiw kuns apnaqañjamäkänti, ukatwa mä comando estadounidense jaqirux ajanupar chʼankhampiw jawqʼjäna. Milox p"iqip ch"allxtayäna ukat ajanupas wilaruw tukuwayxäna, ukampis janiw yaqha tuqitx kuns lurkänti.
  
  Frey jupax mä jach"a coco de calma ukarux jupar muyuntañapatakiw wayt"äna. "Jakawijax" jach"a ch"amanchawimpiw säna, jupax yatkataynawa, jach"a yurïw jaqinakakiw lurapxaspa, "aka Sepultura jikxatañatakiw katuyatäna -janiwa, katuyatäxiwa- aka Sepultura... aka Diosan Sepulturapa. Nayax jupanakarux - mä juk"at - castillojaruw apä. Nayax apnaqiritwa" sasaw punku tuqir amparap luqxatasin säna, "janiw uka idiotanakan apnaqirip sañ munkti. Nayax phisqa supermodelonakaruw mä amuyunïtax laykux mä jisk"a guardia de seguridad ukar chhuxriñchjañapatak katuqasma. Mä suma jaqirux nuwasiñ arenajan jiwañkamaw nuwasiyäta, ukampis janiw ukax mä apnaqirir tukuykituti. ¿Amuyasmati?"
  
  Frey sat chachan arupajja, amuytʼasir jaqenakan jilïrïtap uñachtʼayäna. Milo chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna, ukampis nayranakapajj chʼamaktʼänwa. Frey jilatajj loqhe jaqëkaspas ukhamwa amuyäna. Jupax wali jach"at arsüna.
  
  "Walikiwa, ¿kuna yaqhampis nayatakix utji?"
  
  "Aka". Milox sayt"asisaw Frey-n teclado laptop-ap mä qawqha segundonak llamkt"äna. Mä jakkir manq"añaw utjäna, ukax Sitio Histórico Nacional ukan jak"ankir chiqanw uñt"ayasïna.
  
  "Televisión ukan irnaqiripäkaspas ukham jaqinakaw utjistu. Jupanakax Drake, warmi ukat Ben Blake uka waynaruw nayranakap uñch"ukipxäna. SWAT ukat taqpach mayni SGGs ukanakax qhiparapxaraki, ukat uñakipt"apxam, nayax iyawstwa akax ukhamawa, - jupax pantalla ukarux llamp"u chuymampiw ch"allt"awayi, jan munat ch"uñunak jaytawayi ukat diosax yatiw kunas yaqhax, "akax SAS equipo ukawa".
  
  -Jumax iyawstati... -sasawa Frey-x säna. "Jichhax walja etnia jaqinakaw amparanakasan utjistu sasin yatiyañ munasmati? Ukat janiw jachʼa yänakajj utj-jjeti" sasa. Jupax wali jach"at arsüna. "Janiw jichhakam yanaptʼapkituti" sasa.
  
  Milo chachajj jefepampiw jamasat jachaqtʼasïna. -Jumax yatisktawa ukhama -sasa.
  
  "Jïsa. Uka amigamaxa. Jupax jiwasan wali suma yänakasawa ukat pachapax jak"achasiwa. Ukhamajj khitinakarutï yatiyki uk amtasiñap suytʼañäni" sasa.
  
  Milo kullakajj wali amuytʼasisaw akham säna: "Jupajj amtaskani uka qollqetwa jukʼamp parli" sasa.
  
  Frey chachan nayranakapax qhant"äna, ukat mä jan wali chimpuw nayranakapan uñstäna. -Hm -sasa. Janiw armaskäti -sasa.
  
  "Ben Blake kullakax utjarakiwa. Amuyataxa, mä sallqa pusiwa" sasa.
  
  "Waliki. Juparux Castillo ukar khitapxam. Niyaw uka chiqar kuttʼxañäni -sasa. Jupajj mä jukʼa samartʼäna. "Suyt"am... suyt"am... Uka warmix Drake-mp chika. ¿Khitis jupaxa?
  
  Milo kullakajj ajanupat yatjjatasaw amparanakap luqtäna. "Janiw nayax amuyt'kti".
  
  "¡Walikiwa, yatjjatapjjam!"
  
  Milox TV jaqinakarux jawsäna, "Drake warmirux ajanu uñt"ayañ apnaqapxam" sasaw qhuru arsüna.
  
  Pusi minutonak amuktʼasajj mä jaysäwi katoqäna. -Kennedy Moore -sasawa Frey-rux säna. "Nueva York markankir policía".
  
  "Jïsa. JISA.Janipuniw qʼañu lurañanak armaskti. Mä chiqaru sarañamawa, Milo. Nayajj trabajiñajataki" sasa.
  
  Frey jupax google ukanw uka sutimp uñt"ayasïna ukatx walja enlaces ukanakaruw arktawayi. Janïr tunka minutonakanjja, taqe kunwa yatïna, ukat jachaqtʼasitapajj wali jachʼaruw tukuwayjjäna ukat jukʼamp jan waliruw tukurakïna. Mä suma amuyt"äwin gérmenes ukanakax pubertad qhipatx amuyunakapanx jilxattawayiwa.
  
  "Kennedy Moore" sasaw infantería ukar qhanañchtʼañ jan puedkänti, "Nueva York markankir wali suma jaqenakat maynïrïnwa. Jichhax jupax forzado permiso ukan jikxatasi. Uka qʼañuskir policiaruw katuntasin carcelar khitäna. Jupan juchañchatätapatjja, juchañchañ yanaptʼkäna uka yaqhep jaqenakaruw antutjjapjjäna, ukajj pʼakjat cadena de pruebas ukanakampiw lurasïna" sasa. Frey jilatajj mä jukʼa samartʼäna. "¿Kuna qhipharkir markas ukham sistema phuqhaspa, Milo?"
  
  "EE.UU." sat thuqhuripax kuntï jupat suyapkäna uk yatïna.
  
  "Walikiwa, mä jach"a abogadox Thomas Caleb sutini jaqiruw antutawayi - "Estados Unidos Norte uksan sarnaqäwipanx juk"amp jan wali jiwayir serial ukhamawa", kunjamtix akan siski ukhama. Nayan, nayan Ukax muspharkañ grosero ukhamawa. Ist'aña!
  
  "Caleb chachajj jan waltʼayat jaqen nayranakap jistʼararaki, grapadorampiw nayra chʼiwipata ukat nayraqatapat katxaruñanak chʼalltʼi, ukatsti jakkir laqʼunakaruw kunkapat jaquqani, ukat jiwañkamaw masticañatakisa ukat manqʼantañatakis waytʼi" sasa. Frey jilatajj jachʼa nayranakapampiw Milo kullakarojj uñchʼukïna. "McDonald"s ukan manq"añjamaw mä juk"a sañ munta".
  
  Miloxa janiwa jachaqt"askänti. Ukat akham sarakïnwa: "Jupajj jan juchani jaqenakar jiwayir jaqewa" sasa. -Comediax janiw jiwayañamp chikt"atäkiti.
  
  Frey jilatajj jupar uñkatasaw jachaqtʼasïna. -Jan juchani jaqinakar jiwayapxtaxa, ¿janich ukhamäki?
  
  "Trabajo luraskta ukhakiw ukham lurawayta. Nayajj pallapallatwa -sasa.
  
  "Hmm, walikiwa, ukax mä suma línea ukhamawa, ¿janich ukhamäki? Janiw kunas wakiskiti. Jichha lurawinakasaru kutt"añäni. Aka Caleb jupax juk"amp pä jan juchani jaqinakar jiwayawayi, antutatäxäna ukhatpacha. Nayax sañ muntwa mä qhana resultado doctrina ética ukat walja valores morales, eh Milo? Kunjamäskpasa, jichhajj aka Caleb chachajj janiw utj-jjeti" sasa.
  
  Milo p"iqipax laptop pantallaruw ch"allxtäna, Kennedy Moore tuqiru. "¿Pä jukʼampi?"
  
  Jichhax Frey-x larusitaynawa. "Ha, ha. Jumax janiw amuktʼktati aka jan amuyañataki, ¿janich ukhamäki? Kunja llakitänsa uk amuytʼañäni. ¡Ukham tʼaqhisiñap amuytʼañäni!"
  
  Milo chachajj katjäna ukat jan munañaparjamajja, mä oso polar ukham uka urun nayrïr katjatap chʼiyjaski ukhamaw kisunakap qhantʼayäna.
  
  "Nayanx mä amtaw utjitu". Frey jilatajj kusisitaw jachʼat arsüna. -Ay mierda... Nayax mä amtanïtwa.
  
  
  PÄ TUNKA MAYANI
  
  
  
  NUEVA YORK markanwa
  
  
  Sede móvil ukanx jan walt"awinakaw utjäna. Drake, Kennedy ukat Ben jupanakax Thorsten Dahl ukat colerat SWAT comandante ukar arktapxäna, gradas ukar makhatapxäna ukat ch"axwäw pasapxäna. Ukat metalat lurat galpón tukuyankir nichojj utjkäna uka mä jukʼa amuktʼañan janïr saytʼkasajj pä bahía taypit pasapjjäna.
  
  "Mä jawsäwi katuqapxta" sasaw spetsnaz ukan comandantepax colerat armap jaquntäna. "Mä maldito jawsataw katuqapxta ukatx tunka phisqhan minutos ukjatx kimsa jaqinakajax jiwataw uñjasipxi! ¿Kunas uka...?"
  
  "¿Kimsaki?" sasaw Dahl chachajj jisktʼäna. "Suxta kutiw atipjawaytanxa. Respetañatakix tiempo apstʼasiñasawa..." sasa.
  
  "Infiernoruw respetompi" SWAT chachajj wal colerasïna. "Jumax territoriojaruw mantawaytaxa, inglés asno. ¡Jumanakax maldecido terroristanakjam jan wali jaqinakäpxtawa!"
  
  Drake jilatajj amparap aytäna. "Chiqansa, nayax inglés arut yatxattʼat jaqïtwa. Aka jerk ukax sueco jaqiwa."
  
  Uka americano jaqix musphataw uñnaqäna. Drake chachajj Ben chachan amparanakapat wali chʼamampiw katthapïna. Jupajj uka waynan khathatitap amuyasïna. "Yanapt"apxtwa", sasaw SWAT waynarux säna. "Jupanakajj yanaptʼapjjänwa. Ukajj jukʼamp jan walipunïnwa" sasa.
  
  Ukat uka qhipatxa, destinox martillo irónicop jaquntäna ukhaxa, sede central ukar balas jallu purintatapat mä muspharkañ istʼasïna. Taqinipuniw pampar jaquntatäpxäna. Inti jalsu tuqinkir pirqat metalat lurat mä chime ukaw jaltxatayna. Janïr ch"axwäwix tukuykipanx SWAT ukan irpiripax sayt"asiwayiwa. Ukat mä jukʼa phenqʼasisaw akham säna: "Ukajj janiw balas utjkiti" sasa.
  
  -Sarañasawa -sasawa Drake-x Kennedy-r thaqhäna ukampis janiw jikxatkänti.
  
  -¿Nina línea ukaru? SWAT chachax sasaw säna. "¿Khitis jumaxa?"
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Janiw empresasa ni balanakas llakisiykituti" sasa. "Ukax mä granada cohete ukamp apnaqatawa, ukax mä juk"a pachanakan arktaspawa".
  
  Prudencia ukax evacuación ukaruw dictatayna. Drake chachajj horasaparuw mistunïna, chʼiyar janqʼo jaqenakajj kawkhantï balanakajj jutkäna uka cheqat arnaqasir tʼijtʼir uñjasa.
  
  Jupax wasitatw Kennedy-r uñch"ukisïna, ukampis jupax chhaqt"kaspas ukhamaw uñjasi.
  
  Ukatxa mä akatjamat mä machaq ajanu jupanak taypin uñstäna. Oficinan Jilïr Irpiripax kimsa warawaran insignianakapamp taripasax ukat ukax janis askïkaspa ukhamaw qhipäxapar thaqhaskäna, mä comisario de policía ukan jan sinti uñt"at phisqa warawaranakapamp isthapt"at jaqiwa. Drake chachajj jankʼakiw yatïna, jupampiw parltʼapjjañapäna. Comisionados de policía ukanakax terrorismo ukar saykatañatakiw ch"amachasipxäna.
  
  Spetsnaz comandante radiopax akham sasaw arnaqasïna, "Taqi kunas qhanawa. Aka chiqanxa, uta patanxa, mä arma remote controlada ukaw utji. Ukax mä distracción satawa -sasa.
  
  "¡Jan wali jaqinaka!" Drake chachajja, Canadá markankirinaka ukat aleman jaqenakajj katuntat jaqenakamp chikaw jukʼamp jayarstʼasipkäna sasaw amuyäna.
  
  Thorsten Dahl jupax machaq jutir jaqiruw arst"äna. -Chiqpachansa Ministro de Estadojampiw aruskipt"añama.
  
  Comisionadojj akham sänwa: "Escriturajj luratäjjewa" sasa. -Jumax aka chiqat mistuwayxtawa -sasa.
  
  -Janiwa, suyt"am -sasawa Drake-xa qalltäna, janchi tuqita Ben-aruxa nayraqataru pulmón-ar jalxatañataki jark"aqasa. -Janiwa amuyasipktati...."
  
  "Janiwa, janiwa" sasaw comisariox kisunakap ch"uqt"asis säna. "Janiw yatkti. Ukat nayax sañ muntwa, jumax aka chiqat sarxapxtawa, Washington, DC uksaruw sarapxta. Capitolio qullux mä chimpu jumanakan munapxi ukat nayax suyt"twa jupanakax jach"a t"aqanakaruw katuqapxañapataki. "
  
  
  * * * .
  
  
  Uka avionax llätunk tunk minutonakaw saräna. Drakex Kennedyx jan amuyt"kay chhaqhatapat llakisïnwa, wasitat uñstañapkama, ukax avión ukax niyaw sartañampïskäna ukhama.
  
  Jupax pasillot t"ijtäna, samañapax tukusxänwa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jumaruw chhaqtapjjsma sasaw amuyayäta" sasa. Jupajj wali samarañwa jikjjatasïna, ukampis jan sinti llakisiñatakiw chʼamachasïna.
  
  Kennedyx janiw jayskänti. Jan ukasti, ventana jakʼanwa qontʼasïna, ukajj janiw parltʼasipkänti. Drakex yatxatañatakiw sayt"asïna, ukampis jupat qhipäxar kutt"asax sayt"äna, ajanupax alabastro ukham janq"u.
  
  ¿Kawkinsa jupajj jikjjatasïna ukat kunas ukan pasäna?
  
  Uka avión ukanx janiw jawsañas ni correo electrónicos ukanakas jaysatäkänti. Janiw televisionax utjkänti. Jupanakax amukiw t"ijtapxäna; walja guardianakaw jan jarkʼasis jupanakar uñjapjjäna.
  
  Drake chachajj jupa patjjaruw jallu puriñapatak jaytaspäna. SAS ukan yatichäwipax walja horanaka, urunak ukat phaxsi suyt"añaw wakisïna. Uka wakicht"añataki. Uñakipañataki. Jupatakejj mä horajj mä milisegundon tʼijtʼaspawa. Mä kutejja, uka jiskʼa plástico botellanakaruw alcohol churapjjäna, ukat Drake chachajj mä jukʼa tiempot sipansa pächasïna.
  
  Whiskyx qhant"äna, mä amuleto ámbar jan walt"äwi, jupan armapax qhipa kutix kunayman jan walt"awinakar purintäna -kunawsatix Alisonax sarxäna. Llakita, jan suytʼäwit amtasïnwa, ukampis uñkatatapajj jupar uñchʼukiskäna.
  
  -Janiw akankkiti, yuspajarapxsmawa -sasa. Ben jilatajj wali amuyumpiw uka patronapar khitjjäna. "Jiwasax Mountain Dew ukankir waynanakawa. Uka apanipxam -sasa.
  
  Ben jupax Drake juparux aka estadot mistuñ yant"äna, mä friki ukham uñt"ayasa. Jupajj pasilloruw qontʼasïna, ukat kunjamsa katoqer warmijj asientopar kuttʼjjäna uk uñjäna. "Americano jilanakasan jargon ukarjamaxa, ¡nayax ch"allt"asirïtwa!"
  
  Ajanux wilaruw tukuwayxäna, kunattix anfitrionax musphataw qhipäxar uñtäna. Mä segundo qhipatxa, jupax akham sänwa: "Janiw Hooters ukan yatiyawipakiti, wawa" sasa.
  
  Ben jilatajj silluparuw wasitat chhaqtjjäna. "Jan askinaka".
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna. "Kusisiñaw amigo. Sapa kuti jiskʼachatätamajja, janipuniw jumamp chikäkti sasaw kusisit amtayistu" sasa.
  
  "Janiw kunas utjkiti".
  
  -Serio, yuspajarapxsmawa -sasa.
  
  "Jan llakisimti".
  
  "Ukat Karin - jupax walikïskaniwa. Nayax arsuwayta -sasa.
  
  "¿Kunjamatsa ukham arsusma, Matt?"
  
  Drake chachajj mä jukʼa samartʼäna. Jan waltʼäwin uñjasirinakar yanaptʼañ amtapajj nasïwitpachwa uñstäna, janiw mä pallapallan qhan amuytʼañapäkänti.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Janiw jichhakam jan waltʼayapkaniti" sasa. "Ukat niyaw jumanakax amuyapkta ukat sipansa jukʼamp yanaptʼa katuqapxä" sasa.
  
  -¿Kunjamatsa yatta jani jupar usuchjapkaniti?
  
  Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Janiwa, walikiwa, ukax mä yatxatat amuyt"awiwa. Jiwayañ munapjjaspäna ukhajja, jankʼakiw jiwayapjjaspäna, ¿janich ukhamäki? Jan pampering ukampi. Ukampis janiw ukham lurapkänti. Ukatsti..."
  
  "Jïsa?"
  
  "Alemananakax kuna lurañatakis juparux munapxi. Jupanakaw jupar jaktayapjjani" sasa. Drake jupax yatïnawa, sapa mayni jiskt"äwir irpapxaspäna, jan ukax juk"amp convencional ukhama, mä jefe dictatorial ukar irpapxaspäna, jupax sapa evento ukar apnaqañ munäna. Uka maranakatjja, Drake chachajj uka kasta tiranoruw wal munasjjäna. Jupanakan autoritarismo ukax nayratpachaw suma jaqinakarux payïr ch"am churawayi.
  
  Ben jilatajj chʼamampiw jachaqtʼasïna. Drake chachajj avión saraqañ qalltatap amuyasïna ukat amuyunakapan kunatï cheqäki ukanak wasitat anatañ qalltäna. Jiskʼa equipopajj tʼunjatäjjäna ukhajja, jukʼampiw ukar mantañapa ukat jupanakar jukʼamp jarkʼaqañapäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Avionat saraqasin pä minutos ukjatx Drake, Ben, Kennedy ukat Dahl jupanakax walja punkunakatw irpapxäna, mä llamp"u escalera mecánica ukar makhatapxäna, mä chic, thiya ch"uxña paneles ukan pasillot saraqapxäna, ukat qhiparusti mä jach"a punkut uñt"ayapxäna, ukax Drake jupax amuyasïnwa, ukax amuyuparjam jist"antatänwa jupanakan qhipäxapanxa.
  
  Jupanakax nayrïr clasen nayrïr clasen suyt"añ utapan jikxatasipxäna, ch"usat jan jupanakpachataki ukhamarak llätunk jaqinakataki: phisqa guardia armados ukat kimsa trajes - pä warmi ukat mä chuyman chacha.
  
  Uka jaqix nayrar sartawayiwa. -Jonathan Gates -sasawa llamp"u chuymampi säna. "Ministro de Defensa" ukat juk'ampinaka.
  
  Drake chachajj mä akatjamat sustjataw jikjjatasïna. Dios, aka waynax mega-poderoso ukhamänwa, inas phisqhïr jan ukax suxta fila presidencia ukar sarañatak utjchispa. Jupax jacht"asisaw nayrar sartawayi, guardianakan nayrar sartawip uñjasa, ukat amparanakap luqxatäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Taqi amigonakax akankapxiwa. "Mä juk"a... nayax ukhamarakiw amuyta."
  
  -Nayax iyawstwa jumax chiqaw sasma -sasa. Ministro de Defensa ukax nayrar sartasaw amparap luqxatäna. "Tiempo aptʼasiñatakejja, nayratpach yatiñ munirïtwa. Estados Unidos markax yanapt"añ muni ukat ch"amaniwa. Nayax akanktwa... facilitar... aka yanapt"a".
  
  Mä warmix taqiniruw umañ luqtäna. Jupax ch"iyar ñik"utanïnwa, ch"ikhi nayrani, ukat phisqa tunk maranïxänwa, líneas de preocupación thithita, secretos estatales imantañataki, ukat mä thakhiw guardianakar jan yäqañataki, jupanakax jupanakamp jan walin uñjasitapat arsupxäna.
  
  Umañanakax mä juk"a hielo ch"amakt"ayäna. Drake ukat Ben jupanakax Gates jak"an qhiparapxäna, dieta umañanak umapxäna. Kennedy kullakajj ventanaruw saräna, vinop chʼalljjtayasïna ukat taxi apnaqir avionanakaruw uñchʼukisïna, jupajj amuyunakapan chhaqhatjamarakïnwa. Torsten Dahl jupax Evian jupamp chikaw mä suma sillun chhaqtxatayna, jupax cuerpon arupax jan axsarañjam ajllitänwa.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Kullakaja" sasa. -¿Jupar yanapt"asmati?
  
  "CIAx Interpol ukarux jawst"awayiwa, ukampis janiw alemanes ukanakat kuna p"iqinchawinakas utjkiti". Mä juk"a pachatxa, Ben-an llakisitap uñjasa ukat Congreso-nkir mä miembror puriñatakikix ch"amachasitapat uñjasax secretariox saskakiwa, "yant"asipxtwa, wawa. Jupanakar jikjjatañäni" sasa.
  
  -Awk taykajax janiw jichhakamax yatipkiti. Ben jilatajj jan munkasaw celularap uñchʼukïna. "Ukampis janiw jaya tiempox paskaniti..."
  
  Jichhax yaqha warmiw nayrar sartawayi, mä vivaz, autoconfianza, juk"amp sullka especímenes, taqi tuqitx jutïr nayrir señora secretaria de Estado ukar amtayi, chiqpach predador jan ukax, kunjamtix Drake jupax siskän ukhamarjamax mä versión política de Alicia Miles.
  
  "Markajax janiw kunas jan chiqäkiti, tata Dahl, tata Drake. Jiwasax yattanwa aka tuqitx wali qhipharxatasa, ukat yattanwa kunas estacas ukax. SAS ukankirinakax operación ukarux q"umachatawa. SGG ukax ukhamarakiwa. Jiwasax mä Delta equipo ukan yanapt"añatak wakicht"ataw utjistu. Jakhunaka yapxatañakiw wakisi..." sasaw amparanakap ch"allxtayäna. "Coordenadas" ukanaka.
  
  "¿Ukat Parnevik yatichirixa?" Dahl jilatajj nayrïr kutiw arsüna. "¿Canadá markankirinakat kuna yatiyäwis utji?"
  
  Secretariojj mä jukʼa qala chuymampiw akham säna: "Warrantenak apsusiski" sasa. "Akax mä situación diplomática ukhamawa-"
  
  "Janiwa!" Drake jilatajj arnaqasïna, ukatsti samaqtʼasiñatakiw samaqtʼasïna. "Janiwa, tata. Ukajj jan wali amuyunakawa. Aka yänakax lanza... kunas?... kimsa uru nayra? Aka chiqanx pachax taqi kunaw utji, juk"ampirus jichhax. Jutïr urunakax atipjañäni jan ukax atipjañäniwa" sasaw saraki.
  
  Gates secretariox musphataw uñkatasïna. "Ist"twa wali mä juk"a pallapallaw juman utji, Drake. Ukampis janiw ukham reacción laykukiti" sasa.
  
  "Kunapachatix wakiski ukhax pallapallampi civilampiruw mayjt"ayasta" sasaw Drakex amparap luqxatäna. "Nayra pallapalla ukhamäñax kuna askinakas utji".
  
  "Jïsa. Ukhamajj sum jikjjatasiñatak yanaptʼätam ukhajja, ordenanakajj janiw yanaptʼkätamti. Colby Taylor jupax Canadá markan jach"a utapatx jilpach irnaqirinakapampix chhaqhawayiwa. Nayan amuyt"awijax jupax jaya pachaw uk amtawayi ukatx mä kasta contingencia prearreglada ukaruw mayjt"awayi. Jila partejja, janiw Internetankjjeti" sasa.
  
  Drake jilatajj nayranakap jistʼarasïna. "¿Suma yatiyäwix utjiti?"
  
  Uka tawaquxa arsüna. "Walikiwa, Biblioteca del Congreso ukan taqi yänakap churapxsma, yatxatäwinakamar yanapt"añataki". Nayranakapajj qhantʼäna. "Akapachankir jachʼa biblioteca. Kimsa tunka payan millón pankanakaw utji. Rara impresionanaka. Ukat Biblioteca Digital Mundial ukan uñt"ayatarakiwa."
  
  Ben jupax jichhakiw Princesa Leia cosplay ukan atipt"asiñ amtkaspas ukhamaw uñch"ukisïna. "Taqi yänakaxa? Ukhamajj - teóricamente - ¿kawkïr alemán chachas mitología nórdica ukar obsesionata uk amuytʼasmati? Odin ukat aka Diosanakan sepulturapat qillqatanakaw jikxatasma. ¿Internetan jan utjki uka materialanak?"
  
  Warmijj akham sänwa: "Ukham lurasmawa, ukat mä boton chʼalljjtayasaw ukham lurasma" sasa. -Ukat, jan ukhamäkanixa, yaqhip wali nayra bibliotecarionakaw utjistu.
  
  Ben jilatan nayranakapajj suytʼäwimpiw qhantʼäna, ukat Matt uñkatasaw qhantʼäna. -Ukar irpapxita -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Biblioteca del Congreso ukax domingo alwax jupanakatakix jist"aratänwa. Luminanakax qhant"ata, wali amuyump irnaqirinaka, uraqpachan jach"a biblioteca chiqpachapuniw muspharayi. Qalltanjja, uka cheqan arquitecturapa ukat kunjamsa jikjjatasïna ukajj Drake sat chacharuw mä museo amtayäna, ukampis libronak uchañ estanterías ukat balcones de lectura circular ukanakar uñchʼukiskäna ukhajja, mä qhawqha tiempotjja, nayra sarnaqäwinakan respetompi uñjatätap amuyasïna, ukat uka cheqan utjki uka cheqanakar uñtasitaw chuymapas mayjtʼäna.
  
  Drake chachajj mä qhawqha tiempo pasillonakan sarnaqkäna ukhajja, Ben jilatajj janiw tiempo ina chʼusar aptʼaskänti. Jupax balconar jamasat mistusaw laptop ukar botas ukamp uchasïna, ukat fuerzas especiales suecas ukan comandanteparux café ukat galletanak thaqhañapatakiw khitäna.
  
  "Suma chiqawa" sasaw Drakex muyuntasin säna. "Nicolas Cage sat chachajj kuna minutos uñstaspa ukhamwa amuyasta".
  
  Ben jilatajj nayrapan puentepat katthapïna. Jupajj akham sänwa: "Janiw kawkitsa qalltañ yatkti" sasa. -P"iqijax mä granero ukhamawa, compañero.
  
  Thorsten Dahl sat chachajj balconar muyuntat barandillaruw llamktʼäna. Oxford markankir uka yatxatat tonadampiw akham säna: "Kuntï yatkta ukampiw qalltañama" sasa. -Mä leyendampi qalltañani -sasa.
  
  "Waliki. Ukhama, aka poema uñt"apxtanwa. Aka chiqanx niyas khititix Diosan sepulturap q"añuchani ukax infierno nina aka Uraqin mistuni sasaw qhanañchi. Ukat nina, chiqpachansa. Jiwasan planetasajj phichhantaniwa. Ukat uka leyendajj yaqha diosanakat qellqatäki uka yaqha uñtʼat leyendanakampi, sarnaqäwinakat mayj mayjätap yatiraktanwa" sasa.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Kuntï jan yatktan ukajja, ¿kunatsa? Jan ukajj ¿kunjamatsa?"
  
  -Nina -sasawa Drakexa wali ch"amampi säna. -Uka waynaxa jichhakiwa säna -sasa.
  
  Ben jilatajj nayranakap jistʼarasïna. Dahl jupax Drake-rux ch"amampiw jachaqt"asïna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukajj pʼeqeñchañ satawa" sasa. "Chiqa yatichäwinakat yatjjatañaw kunatï cheqäki uk qhanañchañatakejj yanaptʼi. Kunjamsa mä jan waltʼäwix utji uk sañ muntwa. Yanaptʼapjjam jan ukajj sarjjapjjam" sasa.
  
  Drake chachajj café umtʼasisaw amuktʼäna. Uka panpachaniw jaqinakar chhaqhayapxäna ukat espacio merecipxäna. Jupax barandilla ukar jak"achasisinx uñch"ukisïnwa, muyu cuarto ukar escaneasa, personal ukat agente estadounidense ukanakan posición ukanakap uñjasa. Kennedyx pä pisos ukan qunt"asitayna, laptop ukarux wali colerat thuqt"askäna, jupan saparst"ata... kunas?, Drakex jiskt"asïna. ¿Juchañchasiña? Asxara? Pächasiña? Jupajj taqe ukanak yatïna, janiw yatiyañ qalltañampïkänti.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Odín chachan sepulturap mä kuti qʼañuchañajj nina nakhantat jawiranakan jawiranakapar puriñ qalltani sasaw leyendajj qhanañchi. Akax yatiñax wali wakiskiriwa, kunjamtï aka chiqan utjki ukanak yatiñax wali wakiskiriwa sasaw siristxa" sasa.
  
  Drake chachajj jichhak amtatanakap uñstkäna ukhajja, ñikʼutap chʼoqtʼasïna. Nina jawiranaka?, Jupajj uk uñjäna.
  
  Ukampis ¿kawkhansa?
  
  "¿Kunatsa ukham sista?" sasaw jiskt"äna. -¿Nina jawiranaka?
  
  -Janiwa yatkti -sasa. Inas "infierno ninax phallaski" ukat "tukusiñax jak"ankxiwa" sasin wasitat arsuñat qarjatax laykux ukhamächi. Hollywood peliculanakan trailerjamaw amuyasta" sasa.
  
  "¿Ukhamajj nina nakhantat jawiranak thaqhir sarawaytati?", sasaw Dahl chachajj ceja jachʼat arsüna: "¿Lava ukham?"
  
  -Janiwa, suyt"am -sasawa Drakexa amparanakapampi ch"allxtayäna. "Jïsa! ¡Supervolcán ukax wali jach"awa! In...Islanda markanxa, ¿janich ukhamäki?" Jupax sueco jaqiruw chiqañchañatak uñch"ukitayna.
  
  "Uñjapxam, escandinavo jaqïtax laykux janiw -"
  
  "Jïsa". Uka horasanjja, mä jiskʼa secretario de defensa yanapiriw uka jakʼankir libronak uchañ estante qhepäjjat uñstäna. "Islandia markan inti jalsu toqenkiwa. Taqi akapachankirinakax uk yatipxi. Gobiernon machaq yatxatäwip liytʼasaxa, akax paqallqu supervolcán ukaw utji sasaw amuyta".
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Yellowstone Park sat cheqanwa jukʼamp uñtʼatäski.
  
  "Ukampis ¿Supervolcán ukax ukham jan walt"ayaspati?" -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna. "¿Jan ukax ¿akax Hollywood markankir yaqha kʼari yatichäwikïpachati?"
  
  Ben jilatampi secretario yanapirimpejj panpachaniw pʼeqep chʼoqtʼasipjjäna. ""Especies extinción" uka aruxa janiw sinti jach"äkiti aka contexto ukanxa", sasaw yanapiripax saraki. "Yatxatäwinakax sapxiwa, nayra pä supervolcán ukan phallatapax pä jach"a jach"a ch"axwawimp chikaw utji, ukax planetasanx janiw utjkiti. Chiqansa, payïristi dinosaurionakawa" sasa.
  
  -¿Qhawqha coincidenciasa? -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  "Wali jakʼankiwa, mä kutitï ukham luraspa ukhajja, muspharasmawa. Ukampis pä kuti? Jiwasax..."
  
  "Jan askinaka".
  
  Ben jilatajj amparanakap thayaruw aytäna. "Uñjapxam, jiwasax akan digresión lurasktanxa. Kunatï munaski ukajj Odin sat chacharuw qʼañunak cargañawa" sasa. Jupajj walja sutinak pantallan uñachtʼayäna. "Aka, aka ukat wow ̧ chiqpachapuni aka. Voluspa - kawkhantix Odin jupax Vider ukamp tantachasiwinakapat arsu."
  
  "¿Visitanaka?" Drake jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Pornografía vikingo, ¿janich ukhamäki?"
  
  Yanaptʼirix Ben jilataruw quntʼasïna ukat mä qhawqha botonanak chʼiqtʼäna, ukat mä contraseña ucharakïna ukat mä cadena qillqtʼarakïna. Pantalón trajepax Kennedy traje ukar uñtasitänwa, wali suma luratawa, ukhamat imantañat sipansa, uñnaqap jachʼañchañataki. Ben jilatajj nayranakapajj jachʼaptänwa, jan waltʼäwinakapajj mä jukʼa tiempotakiw armasjjäna.
  
  Drakex lakapampiw säna: "Talento ina ch"usar tukuwayxi".
  
  Ben jilatajj chika amparap churäna, kunjamtï yanapirijj saytʼaskäna ukhama. Suertenixa janiwa jupar uñjkänti. Ukat akham sarakïnwa: "Phisqa minutonakanwa jumanakar apanipxätam" sasa.
  
  -Yuspära, kullaka -sasa. Drake chachajj pächasïnwa. -Perdón, janiw sutim yatiskti -sasa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Hayden sasaw sapjjeta" sasa.
  
  Mä qawqha minutonakatjja, Ben sat chachan jakʼapan libronakajj uchatäjjänwa, ukat jankʼakiw Voluspa sat libro ajllïna, jupajj mä jaqjamaw pankanakap uñakipäna; wila thujsir uywar uñtata. Dahl jupax yaqha volúmenes ajlliwayi, Drake jupax kimsïr volúmenes ajlliwayi. Hayden jilatajj Ben sat chachan jakʼapan qontʼatäskäna, jupamp chikaw uka texto yatjjatäna.
  
  Ukat Ben jilatajj akham sasaw arnaqasïna: "¡Eureka! Ukax mä link ukhamawa. ¡Ukax Heidi satawa! ¡Maldita Heidi kullaka! Aka pankax arktasiwa - ukatx nayax "Odin-an wali munat uñjir - Heidi-n saräwinakap" uñt'ayaraktwa.
  
  "¿Kunjamtï mä wawanakan libropan uñstki ukhama?" Dahl chachajj escuelankir urunakapat amtaspachänwa.
  
  Drake chachajj jan amuytʼasisaw uñnaqäna. "MÄ? Nayax Heidi Klum sat kasta waynaruw jukʼamp uñtʼta" sasa.
  
  "Jïsa, ¡mä wawanakan libropa! Heidi kullakat leyenda ukat viajenakapat sarnaqäwipax walja maranakaw escandinavo saga ukhat escandinavo mito ukar tukuwaypachäna sasaw amuyta, ukatx Suiza markat mä qillqirix uka sarnaqäwimp wawanakan librop uñstayañ amtawayi".
  
  "Walikiwa, ¿kunsa siski?" Drake chachajj chuymapajj jukʼamp jankʼak thuqtʼaskäna uk amuyasïna.
  
  Ben jilatajj mä segunda kutiw liytʼäna. Ukat jankʼakiw akham saskakïna: "Ay, ukajj walpun parli. "Ukax maldito suma taqi kun sañ muni."
  
  
  PÄ PÄ PÄ PÄ payani
  
  
  
  WASHINGTON, DC markanwa ukham lurasïna
  
  
  Kennedy Moore kullakax computadorapan pantallap uñch"ukis qunt"atäskäna, janiw kuns uñjkänti, ukat kunapachatix jakäwix talon manqhan muyuyatäki ukhax chiqpachanx mä pelota de tenis ukhamakiw mä yatichirix apnaqaski sasaw amuyäna. Mä jisk"a qhipäxar kutt"añax destino ukar mayjt"ayawayiwa, mä qawqha jan suyt"at turkakipäwix ladomanx mä espiral de autodestrucción ukar khithawaytam, ukatx mä qawqha urunak jank"ak sarañax anatañar kutt"ayawayitu.
  
  Nueva York markar sarkasajj wali chʼamañchtʼataw jikjjatasïna, museonakan wal chʼamachasipkäna uka qhepatjja, jukʼamp sumwa jikjjatasïna. Jupax jupa pachpat kusisitaw jikxatasïna ukat inas mä juk"a Matt Drake-mp kusisirakchïna.
  
  Kunjamsa perverso sasaw jupa pachpa säna. Ukampis uka qhepatjja, ¿janit maynejj mä kutejj wali chʼamäki ukat jachʼa nayrar sartañaw utji sasin siskäna? Kunas ukham utji.
  
  Ukatxa, Profesorax secuestratänwa. Ben Blake kullakax secuestratawa. Ukat Kennedyx jan pächasisaw aka sede móvil uksar sarawayxäna, p"iqipax chiqakïnwa ukatx wasitatw anatañarux taqpach ch"amanchasïna, amuyunakapax jan walt"äwinak askichañatakiw ch"amanchasïna.
  
  Ukatxa, gradanakar makatañ qalltäna ukhaxa, Lipkind kullakax jaqinak taypinwa uñstawayi ukat mä akatjamat saytʼayäna.
  
  -¿Capitán?
  
  "Hola Moore sat chachajja. Jiwasax parlañasawa ".
  
  Kennedyx sede central tuqiruw amparapamp arsüna: "Mantar mantapxam, jumanakan yanapt"awinakam apnaqapxaraksnawa".
  
  "Uh, uh. Janiwa. Janiw museo tuqit parlkiti, Moore. Uka crucerojj uka toqenkiwa" sasa.
  
  Jupax jaqinak taypin sarnaqäna, t"aqhisit qhipäxapax jichhax amukt"at juchañchañjamaw uñch"ukiskäna. Kennedyx jank"akiw katjañapa.
  
  "¿Kunas... kunas pasäna, capitán?"
  
  -Uñt"am -sasa.
  
  Crucerojj chʼusakïskänwa, panpachanikiw chʼusakïjjäna. Calle ukan ch"axwawipax ch"amakt"awayiwa, anqan uraqpachar t"unjir lurawinakax jichhax juk"amp jayaruw jist"antata, fiestar sarir socialita ukan virtudpat sipansa.
  
  Kennedyx chikat qunt"asisinx Lipkind ukar uñkatañatakiw muyuntäna. "Jan yatiyapxitati... achikt"asipxam jan yatiyapxita..." Kunkapanx mä t"una t"ant"aw Lipkind-arux qhuru uñnaqap chhaqtayäna, janïr arunakax lakapat mistkasax taqi kuns yatiyäna.
  
  Ukampis jaquqanipxäna, ukat sapa arupax mä gota veneno ukhamaw nayratpach ch"iyarar tukut almapanx utjäna.
  
  "Caleb chachajj wasitatwa chʼalljjtäna. Mä phaxsi qhiphart"ataw jikxatasipxta - ukatx qharüru alwax mä jawsataw jikxatasipxta. Mä imill wawa... ahh... Nevada markankir tawaqu", arupax ch"amakt"awayiwa. "Markarux machaqäxiwa. Yatiqiri."
  
  "Janiwa. Amp suma..."
  
  "Jichhax yatiñ munta, janïr kuna rata jan walinak ist"kasa".
  
  "Janiwa".
  
  -Nayax llakistwa, Moore -sasa.
  
  -Nayaxa kutt"aniña munta -sasa. Nayax kutt"aniñajawa, Lipkind. Nayajj mantayätwa. "
  
  "P'ampachawi".
  
  -Nayaxa yanapt"irismawa -sasa. Akax nayan lurawijawa. Nayan jakäwijajj -sasa.
  
  Lipkind jupax alaya lakap ch"akhuskäna, ukax chiqpachapuniw estrés ukan chimpupa. "Janirakiwa. Munaskchiyätsa, autoridadanakajj janiw iyaw sapkitänti. Jumax uk yatisktawa -sasa.
  
  -¿Nayaxa? ¿Kunapachas politiconakan amuyunakap yatiristxa? Taqinipuniw política tuqinx mä bastardo ukhamawa, Lipkind, ukat kunapachas chiqap lurañ qalltapxäna? "
  
  -Jumax nayaruw katuqta -sasawa Lipkind-an qhurupax chuymapar aljantatayna. "Ukampis ordenanakax, kunjamtï sapkixa, ordenanakawa. Ukat nayatakejj janiw mayjtʼayatäkiti" sasa.
  
  "Lipkind, akax... t"unjaskitu."
  
  Jupax waña manq"antäna. "Tiempo churañamawa. Jumax kutt'anxätati".
  
  "Janiw nayajj llakiskti, ¡maldición! ¡Akanakax jupan fucking victimanakapawa! ¡Familianakapajj!"
  
  "Nayax ukhamarakiw amuyta, Moore. Nayar confiyapjjeta -sasa.
  
  Mä jukʼa tiempotjja, akham sasaw jisktʼäna: "¿Kawkhansa?" Ukajj taqe kunwa luräna, taqe kuntï maykäna, taqe kuntï amuykäna ukanakänwa.
  
  "Moore sat jilatajj ukhamänwa. Janiw kuna penitencias akan pagañamäkiti. Janiw jumanakan juchamäkiti aka psicox mä fucking psico ukhamawa".
  
  "Kawkhana?" sasaw jisktʼasta.
  
  Lipkind kullakajj kuntï munkäna uk yatïna ukat uka cheq yatiyäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Jist"arat lurañ uta. Kimsa cuadras ukch"a khurkatankiwa Ground Zero uksatxa. Silke Holdings sutimp uñt"at desarrollador.
  
  Kennedyx pä tunk minutos ukjatx kawkhantix jan wali lurawix utjkän uk jikxatäna, mä jist"arat edificion pusi pisopan mä cinta liwxataskir uñjäna, ukatx mä taxi ukaruw khithäna. Jupajj uka edificio nayraqatanwa saytʼasïna, jan almankir nayranakampiw uñchʼukisïna. Uka cheqajj chʼusakïjjänwa -wali chʼamaw jan walinak lurapjjäna- ukampis sábado jaypʼojj wali jayäjjänwa, ukat uka jan waltʼäwejj mä urut jilaw pasjjäna.
  
  Kennedyx uka ch"usa chiqanakaruw ch"allt"äna, ukatx lurañ utar mistuwayxäna. Jupajj edificion lado perqapat hormigón jistʼarat escalerat makatasaw pusi pisoru ukat hormigón sat losa patjjar makatäna.
  
  Mä jach"a thayax suelto blusaparuw ch"allxtayäna. Janitï ñikʼutapajj mä chʼamani cintampi kuttʼayatäkaspäna ukhajja, mä jaqeruw muyuntaspäna. Nueva York markan kimsa uñjawinakapaw nayraqatapan jist"arasïna, p"iqi ch"allxtayiri - mä estado ukax taqpach jakäwipanx utjkänwa, ukampis, muspharkañawa, jichhakiw amtasi.
  
  Ukat ukhampachasa Yggdrasil, Uraqpachan Quqaparuw makhatatayna.
  
  Ukatxa janiwa p"iqi ch"allxtañaxa utjkiti.
  
  Ukax Odin tuqit amtayäna ukat juk"ampirus Matt Drake juparuw amtayäna. Jupax ukaruw kutt"añ munäna, juparuw kutt"añ munäna, ukampis janiw jan axsart"irïtapat yatiskanti.
  
  Jupajj laqʼamp phoqantat losa taypinwa sarnaqäna, ukat contratistanakan herramientanakapat jithiqtasa. Thayax mangas ukanakaruw jaquntäna, pantalonaparuw jaquntäna, ukat exceso de material ukamp phuqt"äna. Kawkhantï Lipkind kullakajj uka jiwat cuerpojj kawkhansa jikjjatasïna uk qhanañchkäna ukat janiw jayarstʼkänti. Televisión uñt"at ukar uñtasita, janchinakax janiw tiza ukamp chimpuntatakiti - fotografía uñacht"ayatawa, ukatx chiqpach uñstawipax kunayman fijos puntos ukanakat tuputawa.
  
  Ukhamäpansa, jupamp chikäñakiw wakisïna. Quntʼasiñamawa, qunqurtʼasiñamawa, nayranakam jistʼarañamawa ukat mayisiñamawa.
  
  Ukat taqi kunas jankʼakiw kuttʼanxäna. Kunjamatix Supayax alaxpachat jaquqaniwayki ukhama. Kunjamtï mä arcángel lurkäna ukhama, taqe kunas pʼeqepanwa qhantʼäna. Uka pachax Chuck Walker juparux mä qawqha q"añuskir qullqinak bolsillupar uchañ uñjäna. Juezan mazopajj juchap yatiyasajj istʼasïna. Irnaqir masinakapan jiwat uñkatatanakapa, q"añu dibujonakax armariopan uñstañ qalltäna, autopan capuchapar chint"ata, apartamentopan punkupar chint"ata.
  
  Mä carta katuqatayna mä serial killer ukan taqi yanapt"awinakapat yuspajarañataki.
  
  Jupajj Thomas Caleb chachar machaq jiwayañ yanaptʼkäna ukat arrepentisiñapänwa.
  
  Jiwatanakatsa ukat llakitanakatsa perdón mayisiñapänwa.
  
  
  PÄ TUNKA KIMSA
  
  
  
  WASHINGTON, DC markanwa ukham lurasïna
  
  
  Ben jilatajj jankʼakiw akham säna: "Akajj Britneyt sipansa jukʼamp qhanstayi" sasa. "Akanx akham siwa... "Uraqpachan Quqan jikxataskasax Volvax Odin-arux walja imantat yatiyäwinakap yatitap yatiyäna. Yatiña thaqhasa Yggdrasil sat cheqar sacrificiot luqtasitapa. Uka pachpa amtampiw llätunk uru, llätunk arumax ayunäna. Kawkhantï nayranakapajj imantatäki ukat kunjamsa jukʼamp yatiñ layku churäna uk yattwa sasaw jupar säna" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Mä Yatiñani" sasa. "Parnevik chachajja, taqe Diosanakat sipansa jukʼamp yatiñan uñjatätwa sasaw säna" sasa.
  
  Drake chachajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Janipuniw mä warmir imantat yatiñanakam yatiyañajj walikïkiti" sasa.
  
  Ben jilatajj nayranakap jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Maynix Uraqpachan Quqan llätunk uru llätunk arumaw lanzampi ch"uqt"ata ayunasïna, kunjamtï Cristox cruzankkäna ukhama. Heidix siwa, delirio ukanx Odin jupax kawkhantix masinakapax imantasipkän uk yatiyäna. Ukat kawkhansa escudopajj imantatäna. Ukat lanzapax ukan qhiparañapataki. Ukat jupax masinakapar - Partes ukanakapar - ch"iqiyañap munäna ukat janchipar sepulturar uchañ munatapa".
  
  Ben jilatajj Drake jilataruw jachaqtʼasïna, nayranakapajj wali jachʼänwa. "Inas clítoris legendario ukar thaqhañax jan tukuykchiti, amigoja, ukampis akan irnaqatajax tukuyatawa".
  
  Ukat Ben jilatajj kawkhantï jikjjataskäna ukat jakʼapan saytʼatäskäna uka warmit amtasjjänwa. Jupax nayrapan puentepat katthapïna. -Maldita ukat bullshit -sasa.
  
  Dahl jupax janiw mä nayra ch"akha ch"allt"askänti. "Kunjamtix nayax yatkta - ukat akax kuntix Parnevik-an arst"äwipan ist"añax llakiskayäta ukatakik uñt"ayasi - Volvos ukanakax egipcio faraonanakjamax juk"amp qamir sepulturanakan imt"atäpxänwa, uka jak"anx walja aski yänakaw utjäna. Caballonaka, carronaka, jaya markanakat jutir regalonaka" sasa.
  
  Hayden jilatajj mä jachaqtʼasiñ imantaskaspa ukhamänwa. -Taqi sarnaqäwimarux logicamente arktañäni ukhaxa, tata Blake, ukhamax Heidi-n viajes satäkis ukax chiqpachanx mä qhanañcht"awiwa kawkhantix taqi Odin-an chimpunakapax ch"iqiyata... jan ukax imantat ukhamaw sasaw amuyta".
  
  "Nayar jawst"apxita... Ben. Jisa, Ben. Ukat jïsa, jumax chiqaw sasma. Ukhampuni."
  
  Drake chachajj amigoparuw yanaptʼäna. "Janiw jichhax wali wakiskirïkiti. Taqi chiqanakax jikxatasiwayi, jan ukax Valquiries ukat..." sasaw mä juk"a samart"äna.
  
  "Nayranaka" sasaw Ben jilatajj wali jachaqtʼasis säna. "Nayranakar jikxatsna ukhax akax sayt"ayaraksnawa ukat Karin-atakix mä juk"a mayjt"äwinak jikxatsna".
  
  Drake, Dahl ukat Hayden jupanakax amukiw qhiparapxäna. Drake chachajj qhepatjja, akham sänwa: "Valquiries sat jaqenakajj kawkhansa ukankapjjarakispawa, Blakey. ¿Kawkhansa jikjjatasipjjäna uk yatjjatasmati? Periódiconakan nayra yatiyäwipa jan ukax ukham yaqha yatiyäwiw utjañapa" sasa.
  
  "Heidi jupax Ragnarok ukan leyendap uñstayatayna", Ben jupax wali lup"iskänwa, yatxatäwipanx chhaqhata. -Maynix janïr Ragnarok markan jiwkasax yatichawaypachänwa.
  
  Drake jupax Dahl ukat Hayden jupanakaruw mä chiqar p"iqip ch"allxtayäna. -Valquiries -sasawa jupanakaruxa säna. "¿Amtastati taqpach jan yatiyawinakax utjatapa, ukat ukhamax aspecto criminal ukax utjaspa? ¿Interpol ukax CIA ukamp chikt"atäspa ukat mä ch"axwäw churaspa?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jichhajj autorizañ munta" sasa. "Ukat nayax yatxatañax sarantaskakiwa, kunatix jiwasan especialistas IT ukanakax alemanes ukanakat lurapxäna. Kunjamtï muxsa jisk"a masimax niyaw siskixa - senderos electrónicos ukanakax jupanakar irpañapawa."
  
  "Jiwaki?" Drake jilatajj jupar uñkatasaw jachaqtʼasïna. "Jupax ukat sipansa jukʼampiwa. fotografía ukar BUCEO. Grupo ukankir vocalista. Mä familiar chacha, ukat..." sasaw amparap luqxatäna, "jïsa...amigoja."
  
  Jupajj jakʼachasïna, "kunapachas foto apsupjjetaspawa" sasaw säna, ukatsti mä jukʼa larusisaw sarjjäna. Drake jupax arktäna, muspharata ukat kusiskañ muspharata uka pachparakiw. Jupajj jupat pantjasïnwa. Dios, jupax Kennedy-t sipan juk"amp ch"amaw liyiñaxa.
  
  Drake chachajj jaqenakar sum amuyatapat jachʼañchasïna. ¿Jupajj liwjjatpachänti? ¿Walja maranaka servicio civil ukan irnaqatapajj llampʼu chuymanïñapatak yanaptʼpachänti?
  
  Uka aruxa jinchuparuwa arsüna, chuymapaxa saltañataki. "Kunasa akaxa?" sasaw jisktʼasta.
  
  ¡Kennedy!
  
  -¡Ukaxa! Jupax salt"asisaw jisk"a saltapax aire ukan normal masas de los miembros ukham disfrazañ yant"äna.
  
  Nueva York markankir policiajj mä libror uñtataw liytʼäna. "SAS ukax janipuniw uñisirinakan territoriopanx embuscadas ukhamäkiti sasaw ist"awayta. Janipuniw aka equiponkirïkayätati, ¿janich ukhamäki?"
  
  "¿Kunas kunasa?" Ben jilatajj jan amuytʼasisaw jisktʼäna, jisktʼapar jaysasa.
  
  "Aka?" Kennedyx nayrar jaquntasaw monitor ladopar llamkt"äna, ukat mä jisk"a icono uñacht"ayäna, ukax qillqat chimpunak pila taypin imantatänwa.
  
  Ben jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. -Janiwa yatkti -sasa. Uñacht"ayata icono ukar uñtasitawa.
  
  Kunapachatï Kennedyx chiqañchtʼaskäna ukhaxa, ñikʼutapax corbatanakat qhispiyatäxänwa ukat amparanakaparuw warantasïna. Drake chachajj jupanakaruw uñjäna, jupanakajj qhepäjjat jiskʼakamaw cascade ukham sarapjjäna.
  
  "Wauu. Ukax sinti ñik'utawa -sasa.
  
  -Jumax lurasmawa, freak -sasa.
  
  Ben jilatajj uka foton iconopar pä kutiw chʼetjjtäna. Pantallajj textoruw tukuwayjjäna, chʼiyar titulopajj qhanänwa. Odin ukat Seer, Ragnarok ukan filaruw sayt"asipxäna. Ukat uka manqhanjja, mä qhawqha nayra líneanakaw qhanañchtʼañatakejj utji.
  
  Aka pintatax Lorenzo Bakke jupan luratawa, 1795 maran, John Dillinger jupan colección privada ukan 1934 maran apsutawa, ukax nayra pinturat apst"atawa sasaw amuyasi, ukatx nórdico dios Odin ukan masinakapax mä orden especial ukan uñacht"ayatawa, kawkhantix Odin jiwatax utjkän uka chiqana , Ragnarok markan mítico ch'axwäwipa. Munat Uñjirix uk uñch"ukisaw jachi.
  
  Ben jilatajj jan mä arumpiw mayamp chʼalljjtäna, ukat uka fotojj jupanakan nayraqatapanwa uñstäna.
  
  -¡Diosaja! Ben jilatajj akham sasaw jiskʼat arsüna. "Jachʼa irnaqäwi."
  
  Kennedyx akham sänwa: "Akax mä amtäwiwa... kunjams chimpunakax wakicht"atäspa uka tuqita".
  
  
  PÄ TUNKA PUSI
  
  
  
  WASHINGTON, DC markanwa ukham lurasïna
  
  
  -Mä qawqha copianak lurañäni -sasa. Sapa kuti wali amuyump sarnaqir Drake chachajj teléfonopampiw mä qhawqha jankʼak fotonak apsuwayjjäna. Ben jilatajj mä suma, irnaqtʼir cámara amparan utjañap yatichäna, ukat ukajj jan suytʼat qollqe ina chʼusar aptʼañänwa. "Jichhax Valkyries, Nayranaka ukat Ragnarok markan mapapawa". Jupax mä akatjamat sayt"äna, mä jisk"a amuyump ch"allt"ata.
  
  Ben jilatajj akham sasaw jisktʼäna: "¿Kunas?"
  
  -Janiwa. Jan askinaka. Amuyu. Inas aka qhipa urunakan kuns uñjapxchiyäta, ukampis walpun uñjapxta, janiw jiskʼaptayañ puedkti" sasa.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Walikiwa, Drake. Inas jumajj cheq sischisma. Inas jichha pacha Dillinger ukax mä suma colección privada jupan utjchispa".
  
  Ben jilatajj liytʼaskakïnwa: "Akan uñtam" sasa. "Akanx aka pintañax mayj mayjawa sasaw qhanañchi, ukax janiw 1960 mara qalltakamax amuyaskänti, ukatx mä uñacht"äwiw mitología nórdica ukan uñacht"ayatäna ukatx mä jisk"a uraqpachan turkakipäwiruw apayatäna. Uka qhipatxa, ukat juk"at juk"at interesanïtapatxa, pinturax museon bóveda ukan jist"antatänwa ukat... walikiwa, armasxarakïnwa. Jichhakamax".
  
  "Suma irnaqäwiw mä policiaruw apanipxta" sasa. Drake jupax Kennedy jupa pachpa jach"añchañ yant"äna, Nueva York markat qhiparux kawkhans p"iqipax jikxatasi ukx janiw sum yatiskanti.
  
  Kennedyx ñik"utap qhipäxar chint"añ qalltäna, ukatx pächasïna. Mä jukʼa tiempotjja, amparanakap bolsillonakaparuw chʼoqtʼäna, sipitar katuntañ munkaspa ukhama. Drake chachajj amparapampiw chʼalljjtayasïna. "Ukhamaxa, kunjamarak aka pintura apsuñama ukat akan apaniñamasti. Ukanjja, kunatï foton jan uñjktan ukajj utjchispa. Nayra masija Dahl ukat nayax arte apthapiñan ch"amaka tuqit yatxatañ amtapxta. Mä qawqha quqanak ch"allxtayapxam" sasa. Jupax mä juk"a samart"äna, jachaqt"asis. "Juk'ampi Quqanaka".
  
  Kennedyx janïr sarkasax jach"at arsüna.
  
  Dahl jupax jisk"a nayranakapamp uñch"ukiskäna. "Ukatsti. ¿Kawkitsa qalltsna?
  
  "Valquiries ukamp qalltañäni", sasaw Drake jupax saraki. "Mä kutix amigonakajax kawkhans ukat kunapachas jikxatasipxäna uk yatiyapxitu ukhaxa, jupanakar thaqhañatakiw chʼamachasipxaraksna".
  
  "¿Detective irnaqäwi?" sasaw Dahl chachajj jisktʼäna. -Ukampis jumax jichhakiw jiwasan suma detectivesarux khithawaytaxa.
  
  "Jichhax janchi tuqit mayjtʼayatäñapawa, janiw amuyunakapan mayjtʼayatäñapäkiti. Jupax wali jawq'jataw jikxatasi -sasa.
  
  Ben jilataw arsüna. "Suma amuyt"awi, Matt. Yaqha jachʼa tesoronak taypinjja, 1945 maran Suecia markan Volva sat vikingo uñjirin sepulturapanwa valquiries jikjjatasïna" sasa.
  
  -¿Heidi kullakaxa sepulturapa? Drake chachajj uka jan waliruw purtʼasïna.
  
  "Ukhamäñapänwa. Maldito suma thakhi mä chimpu imantañataki. Jiwañ tukuyatatjja, yanapirinakamarojj jumamp chikaw aka imtʼapjjañapatak mayim" sasa.
  
  "Aka qillqat yaqha computadoraru churañamawa." Drake ukat Dahl jupanakax jan wali uñnaqt"aniw jak"achasipxirïna.
  
  Drake chachajj reloj wali chʼamanïtap yatïna. Karin kullakatakixa. Parnevik jupatakixa. Uñisirinakapataki ukhamaraki taqi akapachataki. Jupax wali colerat autoruw thuqt"äna, museon archivonakap uñakipt"asa ukat kunapachas Valquiries ukanakax inventario ukan chhaqtxän uk amuyt"añ yant"äna.
  
  "¿Maynix manqhat irnaqtʼaski sasaw suytʼta?" Dahl chachajj jankʼakiw kawkhantï auto apnaqkäna uk amuyasïna.
  
  "Suma amuyt"awix mä jisk"a qullqin guardia de seguridad museo ukan jan ukax mä curador trampado... kunayman ukham. Jupanakax Valquiries ukanakax imañ utar jaquntatäñapkamaw suyt"apxaspäna, ukatx amukiw irnaqawipat jaqunukupxañapäna. Ukjja janiw khitis walja maranak amuyaskiti, janis uk amuyaschi ukhasa" sasa.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Jan ukajj mä lunthatatwa" sasa. -Dios, chacha, suxta tunka marat jilaw uka tuqit amuyt"añax utjistu. Jupax Biblioteca ukar mantapkäna ukhatpach wasitat uchat jaqichasiñ anilloruw llamktʼäna. Drake chachajj mä segunda kutiw samartʼäna. "Warmi?"
  
  "Ukat wawanaka".
  
  "¿Jupanakat faltastati?"
  
  "Sapa segundo".
  
  "Waliki. Inas jumax jan chiqpachapun kunjamtï nayax amuyirïkta ukhamäksta" sasa.
  
  -Fuck you, Drake -sasa.
  
  "Juk"ampi aka ukhama. Janiw kuna lunthatasiñanaksa uñjkti. Ukampis aka chiqan uñakipt'apxam - The Valkyries ukax 1991 maranw turneo ukar sarapxäna, mä campaña de relaciones públicas ukan Fundación Sueca del Patrimonio ukan chikancht'asitapata. 1992 maratakejja, Museonakan catálogopanjja janiw utj-jjänti, ¿kunsa ukajj yatiytamjja?"
  
  Dahl jupax lakap ch"allxtayäna. "¿Uka turkakipäwimp chikt"at jaqix jupanakar lunthatasiñ amtawayi?"
  
  "Jan ukax... khititix turismo ukan jupanakar uñch"ukkäna ukax amuyt"awayiwa!"
  
  -Janiwa, ukaxa juk"ampi ch"amawa -sasa. Dahl chachan p"iqipax ch"allxtasïna. "¿Ukhamajj kawkirus uka turismojj saräna?" Amparanakapajj pusi kutiw pantallar chʼalljjtäna. -Inglaterra markanxa. NUEVA YORK markanwa. Hawai markanwa. Australia markanxa".
  
  Drake chachajj jiskʼachasaw akham säna: "Chiqpachansa, kunanaksa jiskʼaptayi" sasa. "Jan askinaka".
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Janiwa, suytʼam" sasa. -Akaxa chiqawa -sasa. Valquiries ukan secuestropax sumakiw sarañapäna, ¿janich ukhamäki? Suma amtata, suma phuqhata. Qhana amuyu. Mä jan wali lurañan chikañchasiñax wali muspharkañawa" sasa.
  
  "Mä jukʼa yatiñanïsma ukhajja, ¿..."
  
  "¡Ist"apxam!, 90 mara qalltanx mafia serbia ukax Suecia markan puraka manqhaparuw garranakap chhaqhayañ qalltapxäna. Tunka marat janïr tukuykipanx qullqi mayt"asiñ tuqit jan walinakax pä kutiw jilxattawayi, jichhax walja pandilla organizadas ukanakaw markapachan irnaqapxi. Yaqhipanakax Bandidos sasaw sapxi. Yaqhepasti, Hells Angels sat gruponakjamajja, bicicletar sarnaqir pandillanakakïpjjewa" sasa.
  
  "¿Mafia serbia ukax Valquiries ukaniwa sasmati?"
  
  "Janiwa. Lunthatasiñ amtapxäna ukat qullqi layku aljañ amtapxäna sasaw sista. Jupanakax sapakiw conexiones ukanakax aka apsuñatakix utji. Uka jaqinakax taqi kuns lurapxi, janiw qullqi maytʼasiñakix lurapkiti. Contrabando internacional ukax janiw jupanakat sipan jukʼampïkaspati" sasa.
  
  "WALIKI. Ukhamajj ¿kunjamatsa khitinakarus aljapjjäna uk yatjjatsna?"
  
  Dahl chachajj teléfonopat uka receptor apthapïna. "Janiw jiwasax ukham lurktanti. Ukampis jichhax kimsa jilïr irpirinakax Oslo jak"an carcelan jist"antatäpxiwa". Jupax jawst"añatakiw qhipäxar kutt"awayxäna.
  
  Drakex nayranakap ch"allxtayasïna ukat qhipäxar qunt"asïna. Reloj uñkatasajj niya 6 alwa horasäjjänwa, uk uñjasajj wal muspharäna, ¿kunapachas qhep qhepa ikipjjäna? Jupax Hayden kutt"anxäna ukhax uñch"ukisïnwa.
  
  Defensa tuqit secretario yanapiripax wali llakitaw uñnaqäna. -Perdón waynanaka -sasa. Alemanonakampix janiw suertex utjkiti".
  
  Ben p"iqipax wali ch"amampiw muyuntäna, tensión ukaw uñacht"ayasïna. -¿Janiw khitis?
  
  "Janirakiwa. Chiqpachansa nayax llakistwa -sasa.
  
  "Ukampis ¿kunjamatsa?, aka waynax kawkhans utjañapawa." Jachaqt"asiwipax nayranakaparuw phuqhantäna ukat jupax Drake-ruw uñtäna. -¿Janit ukhamäki?
  
  "Jïsa, masi, ukhamawa. Nayar confiyapjjeta, jikjjatapjjäma" sasa. Jupax oso jamp"att"asisaw amigoparux katjäna, nayranakapax Haydenar p"akjañapatakiw achikt"asïna. "Mä samsuñasawa ukat sum desayunañasa" sasaw Yorkshire markankir acentopax uñachtʼayasïna.
  
  Hayden kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna, jichhak japonés aru parlkaspa ukham uñkatasa.
  
  
  PÄ PÄ PHISQA
  
  
  
  LAS VEGAS ukax mä jach"a uñacht"äwiwa
  
  
  Alicia Miles jupax walja millones de millonario Colby Taylor juparuw uñjäna, jupax walja apartamentonakat maynïrin jach"a pisopan qunt"atäskäna, akax pä tunk payan pisos Las Vegas Boulevard uksankiwa. Mä pirqajj taqpach vidriot luratänwa, ukanjja Bellagio sat uma phuchʼunaka ukat Torre Eiffel sat qorit lurat qhananakajj wali muspharkañänwa.
  
  Colby Taylor jupax janiw payïr amuyunak churkänti. Jupax qhipa aljatapanx ch"amanchataw uñjasiwayi, Lobos de Odin, ukax pä horaw wali ch"amampiw mä juk"at apthapita. Alicia kullakajj jupar jakʼachasïna, qʼala jan isinïñapkamajj maynit maynikamaw isinak apsusïna, ukatsti pusi kayumpiw qontʼasïna, nayranakapajj nayranakapamp chikachasiñapkama, mä kayukiw oraqet jayarstʼäna.
  
  Ch"amampi jan walt"awimpixa pä kunaw juparux ch"amañchäna. Colby Taylor - mä extraordinario megalomaníaco - jupan ch"amapa ukat jan walt"awix kusiskañ amuyatapawa, Milo noviopax, uka jach"a, ch"aman Vegas goon, chiqpachan jupar munasitapa.
  
  "¿Mä jukʼa samartʼirïtati, jefe?" -sasawa jan samañampi jiskt"äna. "Nayajj qʼala jan isinïtwa. Janiw mä jukʼa qollqe pagañasäkiti" sasa.
  
  Taylor kullakajj juparuw uñchʼukisïna. -Alicia -sasawa tunka qullqi billeterapat apsuwayxäna. -Panpachaniw yatipxta, nayax payllañax juk"amp qhant"ayaspawa -sasa. Jupajj janïr qhepäjjat mä jukʼa saytʼkasajj kisunakap taypinwa uka billetejj chintʼäna.
  
  Aliciax p"iqip jach"ar aptäna, niyas laq"unak ch"allxtayäna, nayraqatapanx Franja ukan lliphipikir qhananakap uñjasa. -Jan jank"aki -sasa. Ukhamajj jumajj chʼamachasmawa" sasa.
  
  "¿Kunjamsa Parnevik jilatampejj kunas pasaski?" Taylor jupax jiskt"awiparux mä gruñido ukham enmarcatayna.
  
  Alicia kullakajj pʼakintat inglés arut akham sänwa: "Ukat tukuyjjäta ukhakiw" sasa. -Nayaxa pä tuqiru t"aqanuqäxa -sasa.
  
  "Yatiyäwinakax ch"amawa, Miles. Jiwasax... kuntix jupanakax yatipki uk yatiñasawa. ... Mä lanza. Taqi ukanakxa. Jichha pachanx jiwasax nayrar sartasktanwa. Ukampis Valquiries ukat Nayranakax... chiqpach premionakawa".
  
  Alicia kullakajj desmayatäjjänwa. Buzz ukax mä juk"akiwa. Grunt sasaw säna. Awsisyuna. Jupax pä yänakatakiw jakasïna - jan walt"äwi ukat qullqi. Jupax kuntï munkäna uk apsuñatakix yatiñani ukat encanto ukanïnwa, ukax sapa uruw jan pä kuti lupʼisin jan arrepentisis lurirïna. SAS ukan urunakapax wakicht"asiñakiw utjäna. Afganistán ukat Líbano markanakan misioneronakapax tareas simples ukhamänwa.
  
  Ukajj jupan anattʼäwipänwa, jupa pachpa apnaqañatakejj medios ukanakapänwa. Aka kutix Colby Taylor ukat ejercitopampix wali kusiskañänwa, ukampis mä juk"a pachatxa alemanes jupanakax juk"amp jach"a sueldo churapxañapänwa - Abel Frey jupax chiqpach ch"amampiw uñt"ayasïna, janiw Colby Taylor jupar uñt"aykänti. Ukax p"iqinchir jan walt"awimpiw mistu, sapa kuti munasir Milo ukan jak"an utjatapa, ukat jupax janiw kuns uñjkänti jan ukasti fabulosos fuegos artificiales ukanakaw horizonte ukanx uñjäna.
  
  Jupax Strip uksanw uñch"ukiskäna, uka qhananakax qhant"ir qhananakan ukhamarak jach"a casinos ukanakanx absoluto ch"amap uñt"ayasïna, ukat Colby Taylor jupax jisk"a kusist"awinak uñacht"ayañapatak aprovechasïna, taqi uka pachanx Matt Drake ukat jupar uñjir warmit lup"iskäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Uka apartamenton invitadonakan ikiñ utaparuw mantäna, ukat Roland Parnevik yatichiriruw kunjamtï jaytkäna ukhamarjam ikiñar liwxatat chintʼat jikxatäna. Taylor kullakax wali junt"ütapax thixninak taypin wali ch"amakt"ata ukat ajanunakapan mä q"illu ch"allxtayata, ¡Geronimo ukarux arnaqasïna! ukat colchón patxaruw jaltawayxäna, ukat uka jilïr jaqin jak"aparuw uraqir purirakïna.
  
  Qunqurtʼasisaw qullqit lurat cinta conductora lakapat chʼiyjäna. "Istʼapjjtawa, ¿janich ukhamäki, profesor? Chiqpachansa jumax ukham lurawaytaxa" sasa. Uñkatatapax ingleparuw samart"äna. "¿Uka alayax mä juk"a jakañax utjaskakiwa, jilïr jaqi? ¿Yanapt'añax wakisispati?"
  
  Jupax loco larusisaw ikiñat jaltawayxäna. Profesoran axsarat nayranakapax sapa ch"ama manq"at sarnaqawiruw arktapxäna, ego ukarux phichhantapxäna, juk"amp sallqa uñacht"awinakaruw ch"amanchapxäna. Jupax thuqt"asïna, jupax muyuntäna, phinq"asirakïnwa.
  
  Ukampis tukuyarojja, uka jilïr jaqen pechoparuw qontʼasïna, ukhamatwa chhuxriñchjasïna, ukat rosas khuchhuñ tijerampiw chʼalljjtayasïna.
  
  Ukat kusisitaw akham säna: "Amparanakam khuchhuqañ horasäxiwa" sasa. "Tʼaqhisiyatax nayatakix wali kusiskañawa, kunjamtï chacha warmi ikthapiñax wali kusiskañawa, mä pulgadat pulgadakama. Ukat jukʼamp tiempo utjani ukhajja, jukʼamp sumäspawa. Serio, amigo, nayax wila masinakataki ukat mayhem ukatakik akanktxa".
  
  "¿Kuna... ¿kunsa... yatiñ munta?" Parnevik chachan sueco acentopax axsarañat ch"amanïnwa.
  
  -Matt Drake ukat jupar yanapt"ir prostituta ukanakat yatiyapxita.
  
  "¿Drake? Nayax... janiw amuyaskti... ¿janit Odin-ar munkta?
  
  "Janiw nayax taqi uka noruego laq"unakat mä juk"s churkti. Taqi ukanakan qʼuma frenético kusisiñap laykuw ukan jikxatastxa" sasa. Ukat jankʼakiw rosas khuchhuñ tijeras nayra puntap jakʼa chʼiyjäna.
  
  "Umm... Drake - ukax - SAS, ist"twa. Jupax aka tuqir mantawayi... jan amuyt"asisaw" sasa.
  
  Alicia kullakajj mä hielo oladaw jupar jariqäna sasaw amuyasïna. Jupax wali amuyumpiw Parnevik jaqin janchipar makatäna, panpacha cuchillas nayrapar muyuntasinx wila ch"allt"añkamaw ch"allxtayasïna.
  
  -Nayax jumax sayt"atäkasmas ukhamaw amuyasta, jilïr jaqi.
  
  "Janiwa! Janiwa! ¡Askiw!" Jichhajj acentopajj nayraparuw wali chʼamampi ukat mayjtʼayat presión uñachtʼayäna, ukatwa uka arunakjja, jukʼakiw amuyasïna. Jupax jach"at arsüna. "Jumax The Muppets ukankir uka cocinero ukar uñtasitaw ist"asirïta. Blah bla, bla bla bla, bla bla bla" sasa.
  
  "Esposapax -juparuw jaytawayäna. ¡SAS ukar juchañchapxam!" Parnevik jupax jach"at arsüna ukat wali axsarataw nayranakap liwxatäna. "¡Amigopan mä kullakapaw yanaptʼistu! Uka warmix Kennedy Moore satänwa, jupax Nueva York markankir policía satawa. ¡Jupajj mä serial killer sat jaqeruw antutäna!"
  
  Alicia kullakajj jan sinttʼasisaw cuchillanakap liwjjatäna. "Aski. Ukat jukʼamp sumawa, profesor. ¿Kunas yaqhaxa?
  
  "Jupax... jupax... uh... Celebración ukankiwa. Janiw forzado fiestanakax utjkiti. Uñjapxtawa, mä serial killer - jupax wasitat jiwayatayna."
  
  -Dios, prof, jumax nayarux turkañ qalltawaytaxa.
  
  "Amp suma. ¡Drake chachajj suma jaqëtap amuyasta!"
  
  Alicia kullakajj rosas khuchhuñ cuchillonakap apsuwayjjäna. "Walikiwa, chiqpachansa jupax uka tuqitwa pasaski. Ukampis SRT ukan jupampiw jikista, janiw jumamp jikiskti. Nayax yattwa kunas uka jan wali jaqirux jan walt"ayaski" sasa.
  
  Mä arnaqasiñaw utjäna ukat mä ch"axwäwiw utjäna, ukatx Colby Taylor jupax p"iqip punkuruw ch"allt"asïna. "¡Millas ukch"akiwa! Jichhakiw Suecia markan gobiernopan aliadojat jawst"ata. Jupanakax kawkhans Valquiries ukanakax utji uk amuyt"apxäna. Jankʼakiw chʼamachasiñasa. Jichha!"
  
  Aliciaxa rosas khuchhurinaka apthapisinxa uka jilïri jaqina ch"uqi puntap khuchhuqatayna.
  
  Jupajj chʼamanïtap laykuki.
  
  Ukat arnaqasïna ukat chhuxriñchjaskäna ukhaxa, qhipäxaparuw quntʼasïna ukat mä inyector de jet ukaw juparux chʼalltʼäna, mä jeringa jan agujani, ukat mä jiskʼa sonda ñikʼutap manqhar ucharakïna.
  
  Plan B, sasaw Aliciax amuyäna, pallapallanakan yatichäwipax wali sumapunïnwa.
  
  
  PÄ TUNKA SUXTAN
  
  
  
  WASHINGTON, DC markanwa ukham lurasïna
  
  
  Kunawsatix Thorsten Dahl jupan celularapax ist"askän ukhax Drake-n lakapax arándano muffins ukanakamp phuqhantatänwa. Jupax fresco cafémpiw jariqäna, suyt"ataw ist"äna.
  
  "Jïsa, Ministro de Estado" Uka muspharkañ tukuyatatxa, Dahl-an mayni aruskipäwipax jan ch"amanïxänwa, mä serie de "uñjtwa", afirmaciones ukat respetompi amukt"aña. Tukuyañatakix "janiw aynacht"kämati tata" ukax Drake-takix mä juk"a jan waliw ist"asi.
  
  "Waliki?" sasaw jisktʼasta.
  
  "Gobiernojajj uka serbio scumbags ukanakat mayniruw yanaptʼañatakejj carcelan jistʼantatäñapatak mä jiskʼa carcelan jistʼantatäñapatak arsuñapäna, ukampis mä chiqañchäwiw utjistu". Drake chachajj Dahl chachan conservador exterior manqhanjja, kusisit jakasiñ munir jaqew utjatap amuyasïna.
  
  -Ukat kunasa?
  
  "Janirakiwa. Taqiniruw tantacht'asipxañäni -sasa. Mä juk"a pachatxa, Ben-ax laptop pantallat jaqunukutaxänwa, Hayden-ax codopat mä pulgada ukch"a jayaruw qunt"asïna, ukat Kennedy-x Drake-n jak"apan suyt"ataw sayt"asïna, jach"a ñik"utapax wali ch"ullqt"ataw jikxatasïna.
  
  Dahl sat chachajj mä samsuñwa aptʼasïna. "Jichha versión ukax llätunk tunk maranakan mafia serbia sueca ukan p"iqinchiripawa - mä chachax jichhax jiwasan uñjatasankiwa", Valkyrie jupax estadounidense masiparuw mä gesto de buena voluntad ukham churäna. Ukhama, Davor Babich jupax 1994 maran Valkyries ukar katuqawayi. 1999 maranx Davor jupax mafia irpirit mistxataynawa ukatx Blanca yuqaparuw control ukx katuyatayna, kawkhantix jupax taqi kunat sipans juk"amp munat chiqaruw jubilasxatayna - markaparus ukhamaraki".
  
  Dahl chachajj mä jukʼa samartʼäna. "Hawai" ukat juk'ampinaka.
  
  
  PÄ TUNKA paqallquni
  
  
  
  Nueva York (Estados Unidos) markanwa jikjjatasi
  
  
  Abel Frey chachajja, pata utapan ventanapatjja, millón millón jiskʼa laqʼonakaw alaya aceranakat tʼijtʼasipkäna uk uñtäna. Ukampirus uka jaqinakax janiw ch"uqimp uñt"atäpkänti, jan amuyt"asir, jan amtani, jan amuyt"irïpxänwa, jan wali jakawipat sipans juk"amp uñjañatakiwa. Jupajj "jan pʼeqeni wallpa" siski uka arojja, uka pachpa alturan saytʼatäskir mä jaqen uñstayatawa sasaw amuytʼayäna, kunattejj jaqenakajj uka jan wali qʼañu qʼañunak uñakipäna.
  
  Frey jupax nayratpachaw fantasías ukanakarux libre rienda churawayi. Jupat jukʼamp waynäki uka versiónjja, kun lurañ yatiñajj taqe kuns aburritoruw tukuyi, uk amuyasïna. Machaq, kunayman ukat kusist"añanak uñstayañaw wakisïna.
  
  Ukatwa nuwasiñ arena uñstawayi. Ukatw negocio de moda ukax - qalltanx mä thakhiw suma warminakan utjañapataki, ukatx mä frente ukhamaw mä anillo internacional de contrabando ukataki, ukatx jichhax mä thakhiw Tumba de los Dioses ukan munañap imantañataki.
  
  Jakäwipan luratapa.
  
  Uka escudojj jan kuna qʼañunirakïnwa, cheqpach obra de arte ukhamänwa, ukat jachʼa patapan tallat encriptado mapat sipansa, jichhakiw mä críptico frase jikjjatäna, uka frasejj pata thiyapan qellqatawa. Jupan wali munat arqueologopajj wal chʼamachasïna. Ukat jupax wali munat cientificopax yaqha qhipa muspharkañ uñstayañ yant"askäna - escudo ukax mä material curioso ukamp luratawa, janiw ordinario metal ukampikiti, jan ukasti juk"amp jach"a yänakampi, ukampirus pachpa pachanx muspharkañ k"achawa. Frey jilatajj Odin chachan imantat yatiyäwinakapan jukʼamp utjatap yatisajj kusisita ukat llakitaw jikjjatasïna, kunjamtï nayrajj amuykäna ukat sipansa.
  
  Ukanakat yatjjatañatakejj jan tiemponïtap laykuw aynachtʼäna. Yämas jichhax aka internacional t"ijtäwinx chikanchasiwayi. Kunjams jupax taqinir La Veraine markar kutt"ayañ munäna, ukat jan wali socialistas ukanakax kusist"asipkän ukhax jupax mä qawqha ajllit jaqinakampiw Diosanakan misterionakap uñakipapxañapäna.
  
  Ukatxa, uka chʼusa cuartoruw uñchʼukisïna. Análisis ukax sapa kutiw mä qawqha valorani pachanakax qhuru samarañampi chikt"atäñapäna. Inas mä qawqha chacha modelonakax arena ukan maynit maynikam ch"axwapxchispa, jupanakarux mä mistuñ thakhi churapxchispa. Ukat jukʼamp askixa, mä qhawqha katuntat jaqinakaparux maynit maynikamaw saytʼayapxäna. Jan yatiñapa ukat jan chʼamanïpjjatapajj wali suma uñachtʼäwipunïnwa.
  
  Jupan correo electrónicopax ping ukampiw uñt"ayasi. Pantalla ukanx mä video ukaw uñstawayi, ukanx machaq tawaqux Karin Blake satawa, jupax cadenanakamp chint"ataw ikiñan qunt"atäski.
  
  "Tukuyawi". Frey kullakajj nayrïr kutiw jupar uñkatäna. Blake warmix kimsa mercenarionakaruw sapa maynir chimpuntatayna, jupar katuntañatak khitatayna, maynix juk"amp jan walimpiw chimpuntäna. Jupax wali yatiñanïnwa, chiqpach jikxatañänwa, ukat jichhakiw La Vereina markan jisk"a carcelan jist"antata, Frey-n puriniñap suyt"asa.
  
  Jupan kusist"añapatakix fresco aycha. Jan juchani jaqin wilapat - wiñay kusisiñapa. Jichhajj jupajj jupan yänakapäjjänwa. Jupax jak"at khuchhurat q"illu ñik"utanïtaynawa, suma flequilloni ukat mä par jach"a jist"arat nayranirakïnwa -Frey jupax janiw kuna coloras uka imagen calidad ukar uñjasax seguro puedkänti. Mä suma janchix janiw mä modelor uñtat janchinikiti; juk"amp seductora, ukax, janiw pächasiñakiti, juk"amp suma chacha warminakatakix wali askïspawa.
  
  Jupax digitalizado ajanuparux llamkt"äna. "Jichhakiw utar puripxäta, jisk"a..."
  
  Uka horasanjja, punkujj jistʼarasïna ukat mä jan wali Milo sat jaqew mantanïna, mä amparapampiw mä celular aptʼasïna. -Ukaxa jupawa -sasawa jach"at arsüna. -¡Alicia! Uka idiota ajanupanx mä loqhe jachaqt"asiwiw utjäna.
  
  Frey jilatajj kunjamsa jikjjatasïna uk imantasïnwa. "Ja? ¿Halo?Jïsa, yatiyapxita. Nueva York markankir uka qhep qhepa tʼaqajja, nayankäñapänwa" sasa. Jupax janiw inglés perrarux mä iotas atiniskänti.
  
  Jupax ist"äna, jachaqt"asisaw kawkirus jutïrin sarapxañapa uk qhanañcht"äna, sueconakax ukat masinakapax thakhinjam sarasipkatap ist"asax ñik"utap ch"uqt"asïna, ukatx janiw kuns lurañjamäkänti, kunapachatix jupax niyaw panpacha chimpunak katxaruñ arsuwayäna Canadá markankirinakan uñt"atawa.
  
  Ukatxa, Escudon muytanakapan uka muspharkañ qillqat amuytʼasax yaqha chiqanakax pachpa jan sinti uñtʼat yänakampi luratäpachati janicha uk uñjaspäna. Ukat kimsa tʼaqanakampi ukat mä ventajampiw utjañapäna.
  
  -Al menos jumax amuyt"asirïtawa -sasawa telefonot säna, Milo-r uñkatasa. "Uka amuytʼasirïñampiw jankʼak jikisiñäni ukhajj yanaptʼañ suyaskta" sasa. Jupajj walja tiempow inglés rosa jan chʼalltʼaskänti.
  
  Frey jilatajj chuyma manqhapanwa jachaqtʼasïna, kunattejj Milo kullakajj amigapamp mayamp jikisiñ amtasajj nayranakapajj qhantʼjjänwa. Alicia kullakajj kuntï siskäna ukajj wali amuyupanwa istʼasïna.
  
  Kunjamtï jumax munkta ukhama, tata.
  
  
  PÄ PÄ TUNKA Llatunkani
  
  
  
  OAHU, HAWAII markanwa jikxatasi
  
  
  th 12 uru sata qallta phaxsitx chika uru intix Hawai uksanx ch"amakt"at jallux "medusas" paracaidistas ukanakat ch"amakt"ayawayi, ukax Estados Unidos pallapallanakan firma paracaidista ukhamawa. Mä jan uñt"at operativo ukanx Delta comandos ukanakax SGGs suecos ukat SAS británicos ukanakamp muyuntat uraqir puripxäna - ukat mä policía Nueva York markan - mä jaya playa uksan alay tuqin isla uksan uraqir puripxäna.
  
  Drakex quta thiyaruw t"ijtäna, laq"ax aterrizaje ukarux acolchado ukhamänwa, paracaidistapat mistuwayxäna, ukatx jank"akiw Kennedyx kunjams nayrar sartaski uk uñakipañatakix kutt"awayxäna. Jupax mä qawqha Delta waynanak taypin uraqir purintäna, mä qunqurkamaw jaquntatäna, ukampis mä juk"a pachatxa, wasitat sayt"asïna.
  
  Ben jupax avión ukamp qhiparañapänwa, Hayden jupan yanapt"apampiw yatxatäwip sarantaskakïna, jupax EE.UU. markar "consejero" ukhamaw misión ukan khithatäna.
  
  Drake-n experienciapanx iwxt"irinakax juk"amp yatxatat copianakapaw jefenakapan - uwija isimp isthapt"at uwijanaka, ukhamat sañjamawa.
  
  Hawai markan junt"u inti jalsunx quta thiyaruw t"ijtapxäna, kimsa tunk Fuerzas Especiales ukan wali yatxatat pallapallanakaw utjäna, janïr mä llamp"u qullu pataruw puripxäna, uka qullux quqanakan imantataw jikxatasïna.
  
  Aka chiqanx Torsten Dahl jupanakaruw sayt"ayäna. "Jumax kamachinak yatisktawa. Amuki ukat ch"amampi. Amtäwix mä imañ utawa. Nayraqata!"
  
  Ukax amtasiwayi, nayrir mafia serbia irpirin mansión ukar mä jach"a ch"amampiw ch"axwañataki. Jupanakatakix pachax wali axsarañänwa - jupanakan ch"axwirinakapax jichhakamax Valquiries ukan kawkhans jikxatasi ukx yatipxarakispawa, ukat aka t"ijtäwin atipt"añax wali wakiskiriwa.
  
  Ukat apnaqkäna ukhajja, Davor Babich chachajj janiw khuyaptʼayasir jaqëkänti.
  
  Jupanakax qullu pataruw atipt"apxäna ukat thakhi khurkatar t"ijtapxäna, chiqak Babich jupan punkupar puriñkama. Janiw thayas jupanakar llamktʼkänti. Mä ataque lurasïna, ukat mä minuto janïr tukuykipanjja, hierro forjat lurat jachʼa punkunakajj metalar tukuwayjjänwa. Punku taypit pʼakjasaw uka cheqan chʼeqtʼasipjjäna. Drake jupax mä thiya palmera quqa qhipäxan imantasïna, jist"arat césped ukar uñakipasa, ukax jach"a mármol gradanakaruw puri. Jupanakan patapanjja, Babich chachan jachʼa utapar mantañaw utjäna. Maya ladopanxa, hawaiano culturan muspharkañ estatuanaka ukat tesoros ukanakaw utjäna, Isla de Pascua ukan moai ukan mä figurinapas utjarakïnwa.
  
  Jichhakamax janiw kuna lurawis utjkiti.
  
  Mafia serbia jubilat ukax jiwayañjamaw jupanakpachar atinisipxäna.
  
  SAS jaqix, ajanupax chika imantatänwa, Drake jak"aruw liwxatäna.
  
  "Aruntt"apxsmawa, nayra amigo. Suma uru, ¿janich ukhamäki? Kunapachatï inti jalsun qhanapax lentes ukar jaquntatäki ukhaxa, walpun munasta. Wells jilatajj wali suma arunttʼäwip apayani" sasa.
  
  "¿Kawkinkis uka nayra loqhe jaqejj?" Drake chachajj janipuniw nayranakap jardinat apsuskänti.
  
  "Qhipat jumamp jikisiñ munta sasaw säna. Mä jukʼa tiempo jupar manütamat kunasa" sasa.
  
  -Q"añu chuyman jaqiwa -sasa.
  
  -¿Khitis Mei ukaxa? sasaw Kennedyx jiskt"äna. Ukat wasitatwa ñikʼutap cepilltʼasïna ukat pantalón patjjarojj jan uñtat uniforme ejercitompiw uchasïna. Jupax mä par Glocks ukanïnwa.
  
  Drake, kunjamtï yatiqapkäna ukhama, janiw kuna armas apt"asirïkänti, jan ukasti cuchillo de propósito especial ukampiw apt"asitayna.
  
  Machaq SAS waynax akham sänwa, "Nayra Drake Flame ukax akankiwa. Ukat jukʼamp wakiskirïki ukajja, ¿khitïtasa?"
  
  "Jutapxam waynanaka. Uka tuqitwa lupʼiñama. Niya mä jach"a ataque civil ukar puriñkamaw puripxta".
  
  -¿Civil ukaxa? Kennedyx ñik"utap ch"uqt"asïna. -Aka waynax civil ukhamächi ukhax nayax Claudia Schiffer ukan asnupawa.
  
  Delta ukankirinakax niyaw gradas ukankapxatayna. Drake jupax qalltapkän uka pachax imantat mistuwayxänwa ukat jist"arat pampanak taypin t"ijtäna. Chika thakin purinkäna ukhaxa, arnaqasiñanakax qalltäna.
  
  Escalera patatjja, figuranakaw uñstäna, trajenakampi, boxeadorampi ukat khuchhurat camisetanakampi, mayj mayj isthapita.
  
  Suxta jisk"a ch"axwawinakaw ist"asïna. Suxta jiwat jaqinakaw gradanakat jan jakäwini jaquqanipxäna. Delta equipox chika thakhinjam sarawayxänwa. Jichhax jank"ak arnaqasiñanakax kawkhans nayrar sartawayi, kunawsatix Drake-x gradanakan manqhapar purintäna ukat ch"iqa tuqiruw jalnaqäna, kawkhantix curvado qala barandillax mä juk"a juk"amp ch"amanchawayi.
  
  Mä disparojj istʼasïna, jachʼatwa, ukajj serbionakat jutatap sañ muni. Drake jupax Kennedy jupar wasitat uñakipañatakiw kutt"awayxäna, ukatx pä thakhinak pataruw sarxäna.
  
  Jupanakan qhepäjjapanjja, mä jiskʼa gravaw uka jachʼa utar mantañar purirïna, ukajj H ukham uñtat edificion pä chikatanakap taypinkänwa. Armat jaqinakax jist"arat punkunakat mistunïna ukat francés punkunakaruw mantañ punkun mayni ladopar ch"allt"apxäna.
  
  Ukanakax tunka tunkaniw utji.
  
  Muspharkañawa - ukampis jank"akiw wasitat tantacht"asiñama. Inas jan sinti jach"a jach"a tukurïkchiti taqi kunat sipansa. Drake chachajj kuntï jutañapäkäna uk uñjasaw mä muspharkañ estatuanak taypin imantasïna. Tukuyañatakix Kennedy-rux Isla de Pascua ukan uñacht"äwiparuw aynacht"ayäna.
  
  Mä segunda qhepatjja, ametralladoranakaw istʼasïna. Musphartʼat guardianakajj plomot lurat cortinanak taqe cheqaruw uchapjjäna. Drake jupax purakaparuw jaquqanïna kunatix walja balas ukanakaw estatuarux thuqt"asis ch"allt"äna.
  
  Guardianakajj nayrar tʼijtjjapjjäna. Jupanakajj contratat musculonakäpjjänwa, amuytʼasirïpjjatapat sipansa, musculonakan loqhepätapat jukʼamp ajllitäpjjänwa. Delta yuqall wawanakan wali amuyump nina lineanakaparuw chiqak t"ijtapxäna ukat wila wartäwinx liwxatasinw jaquntapxäna.
  
  Vidrionakax jupanakan qhipäxapanx p"akjataw uñjasiwayi.
  
  Uka jachʼa utan ventananakapatwa jukʼamp disparonakajj istʼasïna. Delta markankir jan wali pallapallax kunkaparux balamp jiwayataw uñjasiwayi, ukat mä ratukiw jiwata.
  
  Pä guardianakaw estatuanakar lankt"asipxäna, jupanakat maynix mä juk"a usuchjataw jikxatasïna. Drakex amukiw cuchillap apsuwayxäna ukat jupanakat maynix estatua muytasin suyt"äna.
  
  Qhip qhipa kunatix usuchjat serbio uñjkän ukax jupan wilapaw ch"allxtatäna kunawsatix Drakex kunkapar ch"iyjatayna. Kennedyx payïr serbioruw pallapallanak jaquntäna, janiw jikxatkänti, ukatx armap jiltayasax imantañatakiw patat jalnaqäna.
  
  Martillojj chʼusa cheqaruw chʼalljjtäna.
  
  Kennedyx sartasïna. Jan carga apsutäkchïnsa, colerat uñisirix nayraqatapankänwa. Guardiajj paja lurañ yatiriruw liwjjatäna, musculonakap tensa.
  
  Kennedyx jan alcancet mistuwayxänwa, ukatx nayrar sartawayxänwa kunatix ch"amapax qhanstawayiwa. Mä jank"ak ingle ukar ch"allt"ata ukat kunka qhipäxar codo ukamp ch"allt"atax uraqiruw t"ijtäna. Jupax rollo, cuchilla akatjamat amparapar katxarutayna, ukat mä jach"a arco ukham khuchhuqatayna. Kennedyx mäkiw qhipäxar liwxatäna, ukat jiwayir puntax ajanupat pasañapatakiw jaytäna, janïr qala amparanakap thaya tupupar jaquntañkama.
  
  Jupax llamp"u cartílago p"akjañ ist"äna, juparux ch"amakt"ayañ qalltäna ist"äna.
  
  Jupax maysaruw kutt"äna. Jupax tukuyxänwa. Jupan jiwatap uñjañajj janiw munkänti.
  
  Drakex sayt"asisaw uñch"ukiskäna. "Janiw jani askikiti".
  
  -Inas jichhax wawa uñjañ jaytxchisma -sasa.
  
  "Janiw nayax..." Jupax mä akatjamat sayt"äna. ¿Jupajj ukhamäpachati?, chachan jachʼañchasiñampiw phenqʼasiñap imtʼasïna. -Janiw kunas juk"amp askïkaspati, mä warmir pistola apt"ata uñch"ukiñat sipansa.
  
  "Janiw kunas wakiskiti". Kennedyx tótem poste qhipäxanw jalnaqäna, uka jach"a mansión ukan yaqha jan uñt"at uñacht"äwipa, ukat uka chiqanw uñakipt"äna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Tʼaqasipjjtwa" sasa. "Jumax mä imañ uta jikxatañatakiw sarasktaxa. Nayajj kuttʼanjjtwa -sasa.
  
  Jupajj pächasiñap imantañatakejj wali amuyumpiw luräna. -¿Jumaxa chiqati?
  
  "Ey chacha, nayax aka chiqan policía ukhamätwa, ¿amtastati? Jumax civil ukhamätawa. Kunjamtï sapkätam ukhamarjama" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax Kennedyx ch"iqa tuqir jalnaqir uñjäna, jach"a utan qhipäxaparuw saraskäna, ukanx satélite ukan vigilancia ukanx mä heliporte ukat walja jisk"a utanakaw uñacht"ayasïna. SAS ukankirinakax nayratpach ukanx utt"ayatäpxänwa ukatx aka pachpa pachanw ukar mantapxañapäna.
  
  Uñkatatapax jupan uñnaqaparuw qhiparäna, p"iqipax mä akatjamat isimp isthapt"atax asnupar uñacht"ayañ munäna.
  
  Uka ch"axwawix juparux ch"allxtayäna. Altʼat chuymanïñasa ukat jan seguröñasa pʼeqepan chʼamapampiw mayachtʼasipjjäna, ukatwa jupa pachpat pächasïna. Alison kullakajj sarjjatapat pä maraw pasjjäna, paqallq patak jila urunakaw jan suma saytʼatäjjäna. Jan yatintat manqhanakax sapa kutiw machjasipxi, ukatx bancarrota ukaruw puripxi, ukatx juk"at juk"at, wali k"achat normal ukar jilxattapxi.
  
  Janiw jichhakamax utjkiti. Janiw kawkhans jak"ankkänti.
  
  ¿Jupan vulnerabilidadapajj ukhamäpachänti?
  
  Amtawi b.
  
  Amparampi irnaqaña. Pallapallanakan foco ukar kutt"ayañ yant"apxam ukat mä juk"a pachatakix maldito asuntos civiles ukanakat jaytxapxam. Panpacha guardianakat armanak apsusaw estatuanak taypin jalnaqäna, gravat lurat autot mantañ thakin thiyapar saytʼañkama. Kimsa ventananakanwa kimsa diananak uñjäna ukat kimsa muyunak jankʼakiw maynit maynikam jawqʼjäna.
  
  Pä arnaqasiña ukat mä arnaqasiña. Janiw jani askikiti. Kunjamakitix qhispir p"iqix kawkhans jikxatasi uk thaqhasax wasitat mistuwayxäna, Drake jupax wila ch"amakaruw tukuyäna.
  
  Ukat tʼijtjjäna, qonqortʼasisaw jachʼa uta nayräjja anqan saytʼasïna, pʼeqepas qalat lurat qʼañu luräwinakaruw chʼalljjtäna. Jupax Delta equiporuw kutt"äna, jupanakax jupar arknaqapxäna. Jupax p"iqip ch"allxtayäna p"iqinchiriparu.
  
  "Uksatuqi". Drakex punku tuqir p"iqip ch"allxtayäna, ukat ch"iqa tuqiru. "Almacenamiento uta".
  
  Jupanakax manqhar mantapxäna, Drake qhipa, pirqa curva ukar ch"allt"asa. Mä jachʼa hierro forjado escalerajj jupanak nayraqatanwa jachʼa jachʼa tukur payïr nivelar puriñkamajj muyuntäna.
  
  Perqat jalnaqkasaxa, jukʼamp serbionakaw pata pison balconan uñstapxäna, ukax jupanakan chiqak patapanwa uñstäna. Mä ratukiw Delta equipox jasakiw katuntatäxäna.
  
  Niyakejjay jan kawkirus sarañajj utjkchïnjja, Drake chachajj qonqortʼasisaw pallapallanak jiwayäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Kennedyx quqanak linear t"ijtäna, ukax mansión anqäx pirqamp muyuntatänwa ukat juk"amp jank"akiw sarxañ qalltäna. Mä ch"ipxtawimpiw uta qhipäxar purintäna, ukatx mä jan ajanu SAS pallapallaw nayraqatapan purakapar jaquntatäna.
  
  Mä conejo ukham jan kuns lurasaw saytʼasïna, fusil cañón ukamp hipnotizatänwa. Walja phajjsinakatjja, nayrïr kutiw Thomas Caleb chachan taqe amuyunakapaw jupat jaytanukuwayi.
  
  "Jan askinaka!"
  
  -Taqi kunasa -sasawa ch"iqa jinchupa jak"a mä aruxa säna. Jupax thaya cuchillax jupat mä milímetros ukch"a jayankatap amuyasïna. -Ukax Drake jamach"iwa -sasa.
  
  Uka arunakajj ajjsarañap chhaqtayäna. "Drake jamach"ixa? ¡Nayax janiw utjxäti!"
  
  Uka jaqix nayraqatapanwa, jachaqt"asis sarnaqäna. "Walikiwa, ukhamax p"iqinchirjamaxa, Miss Moore -janiw kunas wakiskiti, nayax sum uñt"ayañax juk"amp askiwa, ukampis jichhax janiw pachakiti ni kuna pachas utjkiti. Wells sasaw sutichapxita -sasa.
  
  Kennedyx uka suti uñt"awayi ukampis janiw juk"amp arskänti kunatix mä jach"a equipo británico pallapallanakaw jupar jak"an materializapxäna ukat kayunakap jaytañ qalltapxäna. Babić chachan utapan qhipäxapanx mä jach"a patio ukaw utjäna, ukax indio qalamp ch"uqt"atawa, mä piscina olímpica ukham jach"a tumbonas ukat janq"u gazebos ukanakamp muyuntatänwa, ukat mä qawqha squat, jan wali utanakaw utjäna, janiw mayni decoración ukarjam phuqhaskänti. Jachʼa edificio jakʼanjja, mä helicóptero circular ukaw utjäna, uka helicóptero civil ukaw utjäna.
  
  Nueva York markan callinakapan walja maranak sarnaqasaxa, Kennedyx chiqpachansa jan wali lurañanakax askiti janicha sasaw jisktʼasiñapäna. Uka waynanakampi Calebampix qullqi churapxäna. Chuck Walker jupax ukatakix qullqi churaspänwa, Kennedy jupax jan uka paquete bolsillopar uchañ uñjkaspän ukhaxa.
  
  Inti jalsu tuqinkir tumbonanakax wali chʼamanïpxänwa. Jichhajj walja chika qʼala jan isin chachanaka warminakaw wali mulljata saytʼasipjjäna, isinak kattʼasisaw jiljjattʼat aychap imtʼañ munapjjäna. Kennedy chachajja, yaqhep jilïr chachanakajj janiw hipopótamo sat ñikʼut apnaqañjamäkaspati, jila parte sullka warminakajj pä amparampi ukat chʼeqa toqerukiw apnaqapjjaspa sasaw säna.
  
  "Uka jaqinakax...invitado sañäni...inas jan mä banda serbia ukankapkchiti", Welles jupax kunkapan micrófonoparuw amukt"äna. -Jichhax jaytapxam -sasawa kimsa p"iqinchirinakarux p"iqip ch"allxtayäna. -Jichhax uka utanakan quta tuqiruw sarasipkta -sasa.
  
  Uka tamax jaljtañ qalltäna ukhaxa, mä kutikiw walja jan waltʼäwinakax pasäna. Helicóptero ukan cuchillanakapajj muyuntañ qalltäna; motoranakan istʼasitapajj jankʼakiw jakʼankirinakan arnaqasitanakap umamp chhaqtayäna. Ukat mä jachʼa thuqtʼäwi, kunjamtï mä persiana punku jistʼaraski ukhama, ukat mä akatjamat mä chʼamani auton wararitap nayraqatax istʼasïna. Mä janq"u metal ch"aphix quta tuqirux jan wali utanakan qhipäxat uñstawayi - mä Audi R8 ukax jach"a velocidad ukanw jank"ak sartaski.
  
  Patioruw purinkäna ukhajja, mä tonelada jiwayir balaw utjäna. Ukax SAS ukan ch"amakt"at pallapallanakaruw ch"allt"asiwayi, ukat jupanakax jaltxapxänwa ukat thayaruw jaquntapxäna. Yaqha autow qhipäxan saytʼasïna, jichha kutix chʼiyara ukat jukʼamp jachʼänwa.
  
  Helicópteran cuchillanakapajj jukʼamp jankʼakiw muyuntañ qalltäna, motoranakapas llaktʼasirakïnwa. Autojj sartañatak wakichtʼaskäna ukhajja, taqpach autojj khathattʼasïnwa.
  
  Kennedy, ch"amakt"ata, Wells jupax kamachinak arnaqaskäna ukhakiw ist"äna. Jupax liwxatasïna kunawsatix qhipharkir SAS pallapallanakax pallapallanak jiwayapkäna ukhaxa.
  
  Infiernojj jardinanwa phallïna.
  
  Pallapallanakax Audi R8 ukaruw pallapallanakamp jiwayapxäna, balas ukanakax metal cuerpoparuw ch"allt"apxäna, ch"iwipan janchiparuw ch"allt"apxäna ukat punkunakaparus ch"allt"apxäna. Autojj uta esquinaruw tʼijtäna, qhepa minutojj wali chʼamampiw muytasïna.
  
  Gravajj llantanakap manqhat jiskʼa cohetenakjamaw mistunïna.
  
  Uka balajj parabrisas pʼakjasaw tʼunjäna. Chiqpachansa uka autox chika taypinwa jiwxäna, motorapax saytʼatäxänwa, kunattix auto apnaqirix rueda qhipäxanwa wal chhaqtxäna.
  
  Kennedyx nayrar t"ijtäna, pistola apt"ata. -¡Jan sarnaqamti!
  
  Janïr autor purinkipanxa, uka auto apnaqirix sapakïtapax qhanaw amuyasïna.
  
  Lik'i.
  
  Uka helicópterojj pä kayuniw oraqet jukʼat jukʼat muyuntäna. SAS pallapallax jawsäna, ukampis janiw kuna chiqpach jan wali amuyunak arupanx utjkänti. Payïr autojj pusi punkun chʼiyar Cadillac sat autowa, jichhajj uka jachʼa estanquen tʼijtʼaskäna, llantanakapajj taqe cheqaruw uma olanak jaqontäna. Ventananakajj chʼamaktʼatäjjänwa. Khitis uka manqhankäna uk janiw yatisksnati.
  
  Kimsïr motor jikxatawayta, uka pachanx jan uñjkaya.
  
  Pallapallanakax Cadillac ukaruw pallapallanakamp jiwayapxäna, ukat kimsa ch"axwawimpiw llantanaka ukat conductorarux jan walt"ayapxäna. Autojj liwxatasïna, ukat qhipäxapax estanqueruw jaquqanïna. Wells jilatampi ukat kimsa pallapallanakampiw jupar jakʼachasisin arnaqasis tʼijtjjapjjäna. Kennedyx helicóptero ukarux nayranakap uñch"ukiskäna, ukampis Caddy ukar uñtasita, ventananakapax opaco ukhamänwa.
  
  Kennedy jupax taqi ukax mä jach"a elaborado plan de escapamiento ukan chikanchatawa sasaw amuyt"ayäna. Ukampis ¿kawkhansa cheqpach Davor Babich chachajj jikjjatasïna?
  
  Uka helicópterojj jukʼamp altoruw makatañ qalltäna. SAS ukax qhipharux iwxt"awinakampix qarjataw uñjasiwayi ukatx tornillo de pivote trasero ukaruw ch"axwawayxi. Uka jachʼa maquinajj muyuntañwa qalltäna, ukat mä jaqew uka manqhan qonqortʼasïna, ukat mä granada lanzampi wakichtʼatäjjänwa.
  
  Welles jupax Caddy ukar purintäna. Pä ch"axwañaw utjawayi. Kennedyx micrófono tuqiw ist"äna, Babich jupax wali libertad ukhamawa. Jichhax kimsïr autox esquinaruw muyuntäna, motorax Fórmula 1 apnaqirir uñtataw wararitäna, ukampis Bentley satänwa, jach"a ukat jan axsart"asïnwa, ukankatapax arnaqasïna infierno thakhijat mistuñapataki!
  
  Kennedyx quqanakaruw jaltawayxäna. Walja soldadonakaw jupar arktapjjäna. Wells chachajj kuttʼasaw kimsa jankʼak disparonak jaqontäna, uka disparonakajj lado ventananakatwa jaltjjäna.
  
  ¡Vidrio a prueba de balas ukaniwa!
  
  "¡Ukax mä chhuxriñchjasiñawa!"
  
  Uka arunakax mä fracción de segundo qhipharuw helicóptero qhispiyañatak arsutäna - granadax jaquntatawa - carga explosiva ukax helicóptero manqhanw phallawayi. Uka helicópterojj tʼaqa tʼaqaruw phalläna, ukat metalanak taqe cheqaruw chʼeqtʼäna. Mä pʼakjata acero pʼakjata chiqaw estanquer chiqak jaquqanïna, waranq waranqa litronak umax wali chʼamampiw yaqha chiqar sarxäna.
  
  Kennedyx uka monstruoso Bentley ukax jank"akiw jupar pasañapatak suyt"äna, ukatx arknaqäna. Jank"ak deducción ukax mä ch"amakiw uka jaltxar serbio jaqir katjañatakix utji sasaw yatiyäna.
  
  Wells jupax uka pachparakiw uk uñjäna ukat lurawiparuw sarxäna. R8 ukax taqpach ch"amakt"atänwa, ukampis Caddy ukax wali sumaw jikxatasïna, ruedanakapax mä pulgada uma manqhankiwa piscinan mármol gradanakapan.
  
  Wells jilatampi pä pallapallanakapampejj Caddy sat chacharuw tʼijtjjapjjäna. Kennedyx wali ch"amampiw arknaqañ qalltäna, jupan lantix utt"asiñ amtasa. Uka horasanjja, mä muspharkañ thayajj istʼasïna, mä thayajj paskaspa ukhamänwa, ukat mä akatjamat Babich chachan utapan esquinapajj phallawayjjäna.
  
  "¡Jesus!" Taqi chiqaruw q"añunakaw t"ijtäna, jallux estanqueruw purintäna ukat patioruw purirakïna. Kennedyx wali ch"amampiw jikxatasïna. Jupax p"iqip qalanak tuqir kutt"ayäna.
  
  Mä ch"iyar helicóptero ukaw ukan liwxatäna, mä jaqiw jist"arat punkupat amparapamp luqxatäna.
  
  -¿Jumaxa gusttati?
  
  Wells jilatajj pʼeqep jiltayasïna. -¿Alicia Miles kullakaxa? ¿Kunsa jumanakajj taqe qollanan sutipjjarojj lurapjjta?"
  
  "Uka disparompixa jiskʼa bolanakamsa chʼiyjasmawa, jumax chuymankipstat jaqi. Jumaw nayan manütajja. Aliciax larusitaynawa, kunawsatix helicópterox mä juk"a pachaw jaltxatayna janïr Bentley ukar arknaqañatak kutt"kasa.
  
  Canadá markankirinakajj akankapjjänwa.
  
  
  * * * .
  
  
  Drakex mä juk"a nayrar liwxatäna, janïr qhipäxapan pirqapax queso suizo ukar tukuskäna ukhakama. Mä balas jakʼaruw tʼijtäna, ukhamatwa sonic wararitap istʼäna. Jupax mä salto delantero luratayna, balcón manqhankir plataformar puriñatakiki, uka pachparakiw Delta markankir jila parte equiponkirinakamp chika. Ukar purisajj alayaruw apuntasïna ukat pallapallanak jiwayäna.
  
  Kunjamtï suykayätanjja, balconan pisopajj mä jukʼa chʼiyjatäjjänwa. Alaxpachat pallapallanakax sayt"awayxänwa ukat arnaqasiñanakax qalltawayi.
  
  Delta comandantex ch"iqa tuqirux amparap luqxatäna, bóveda tuqiru. Jupanakajj wali suma yänakampi phoqantat pä cuartonak taypin jankʼakiw tʼijtjjapjjäna, ukampis chʼusaw utjäna. Comandantex jupanakarux señas uñacht"ayäna, kawkhantix vigilancia satélite ukax jupanakarux mä juk"a especial ukhamaw sasin yatiyapkän uka jak"an sayt"apxañapataki - mä imantat uraq manqhankir cuarto.
  
  Granadas de aturdimiento ukanakaw manqhar jaquntatäna, ukatx americano pallapallanakaw loco ukham arnaqasipxäna, ukhamat desorientación ukar yapxatañataki. Ukampirus jank"akiw chikat tunka serbio guardianakampi amparamp amparamp nuwasiñanx uñch"ukipxäna. Drakex jacht"asisaw manqhar mantawayxäna. Chaos ukat jan walt"awinakax cuarto tukuyat tukuykamaw phuqhantäna. Jupax nayranakap ch"irmthapïna ukat mä jach"a guardiampiw uñkatasïna, jupax jachaqt"asisaw chhuxriñchjasïna, ukatx oso ukar jamp"att"añatakiw nayrar sartäna.
  
  Drakex jank"akiw jaltxatayna, riñonanakaparuw ch"ankhampiw ch"ankhachatayna ukat mä ch"ama puñal amparapampiw plexo solar ukar ch"ankhachatayna. Jaqi-uywaxa janiwa ch"amakt"askänti.
  
  Ukatx nayra arunak bar ch"axwawinakat amtasïna - uñisirimax plexo ukan mä golpe jan liwxatasin apsuspa ukhax juk"amp askiwa t"ijt"añ qalltañama, chacha, kunatix jumax manqhankir mierda ukanktawa....
  
  Drakex qhipäxar kutt"awayxäna, wali amuyumpiw jan sarnaqir uñisiriparux muyuntäna. Serbio jaqix wali jach"änwa, ch"ullqhi muskulu patxarux q"añu lik"iniwa, nayraqatapax suxta pulgadas bloques de hormigón ukanakar t"unjañjamaw jach"a. Uka jaqejj amparanakap liwjjatasaw nayrar sartäna. Mä slip ukat Drake ukax jiwañaruw ch"allt"ata, ch"allt"ata ukat uva ukham ch"allt"ata. Jupax jank"akiw ladopar sarxäna, ch"iqa tuqir uñtasit lurasïna ukat kimsa instant jabs ukamp nayrar jutäna.
  
  Nayra. Jinchu. Mallq'a.
  
  Kimsax mayacht"atawa. Kunjamakitix serbio jaqix nayranakap usuchjataw jist"antäna, Drake jupax mä risgo maniquí lanzamiento ukham luratayna, mä t"ijtir pataru, ukax mä jach"a ch"amampiw luratayna, aka brontosaurus uksa jach"a kayunakapat jaquntañataki.
  
  Uka jaqix mä qullu t"unjañjam ist"asisaw pampar t"unjatäna. Jalluqatanakax pirqat jaquqaniwayi. Jupa pachpa qhipäxar saltapat chʼamapax pʼiqipax cubiertaruw chʼalltʼäna, ukatwa jan amuytʼasis liwxatäna.
  
  Drake jilatajj jukʼampiw uka cuartoruw mantäna. Pä Delta waynanakaw jiwayatäna, ukampis taqpach serbios ukanakax neutralizatäpxänwa. Inti jalsu tuqinkir pirqax mä chiqaw jist"arasïna, ukatx jilpach estadounidenses ukanakax jist"arañ muytasin sayt"asipxäna, ukampis jichhax juk"at juk"at qhipäxar kutt"xapxäna, axsarañap maldecasa.
  
  Drake jupax jank"akiw jupanakamp chikt"atäna, janiw amuyt"irjamäkänti kunas Delta pallapallarux sustjaspa. Nayrïr kunatï uñjkäna ukajja, qalat lurat gradanakaw oraq manqhan mä suma qhantʼat cuartoruw saraqapjjäna.
  
  Payïristi, mä chʼiyar Pantera satänwa, jupajj jukʼat jukʼatwa gradanakar makatäna, jachʼa lakapajj navajat uñtat mä filaruw uñachtʼayasïna.
  
  "Fuuuuuk..." sasaw mä estadounidense jaqix arsüna. Drake chachajj janiw kuns kamachkänti, ukatwa iyaw säna.
  
  Panterax chhuxriñchjasïna, patat ch"allt"asiñapataki. Drake chachajj qheparuw kuttʼäna, kunattejj uka animalajj thayaruw jaltawayjjäna, 100 libranak jiwayir musculonakanïnwa, wali coleratänwa. Jupax pata gradaruw uraqir purintäna ukat warkt"asiñ yant"äna, taqi uka pachanx hipnótico ch"uxña nayranakapamp qhipäxar kutt"ir pallapallanakaruw uñch"ukiskäna.
  
  "Uk lurañax nayatakix uñisiñawa", sasaw Delta ukan comandantepax riflepamp apuntañatak säna.
  
  "Suyaña!" Drake chachajj lamparanakan qhanapan kunas qhantʼir uñjäna. "Ukham suytʼapxam. Janiw sarnaqañamäkiti -sasa.
  
  Panterax nayrar sartawayiwa. Delta Team ukax pistolampiw katjatayna, kunapachatix jupanak taypin paskäna ukhax jisk"achataw jan ch"aman guardia serbios ukanakarux cuartot mistuñkamax chhuxriñchjatayna.
  
  - ¿Kunas uka- ? mä americano jaqix Drake-rux chhuxriñchjasïna.
  
  "¿Janit uñjkta? Jupajj diamantenakampi chʼoqantat mä collar uchasïna. Nayan amuyt"atajax akawa, ukham pusini, aka ukham utan jakasax, dueñopan arup ist"asax ataque lurañatakix yatichatawa".
  
  "Suma jawsaña. Nayajj janiw ukham animalar jiwayañ munkiriskayätti" sasa. Delta markan p"iqinchiripax serbionakaruw amparapamp luqxatäna. -Aka bastardos ukanakatakixa, nayaxa uru tukuya kusist"añampiwa sarnaqirïta.
  
  Ukat escalerat saraqañ qalltapxäna, ukat uka pä jaqiruw uñjir jaytapxäna. Drake chachajj kimsïr kutiw bóveda ukan pampapar purintäna, ukat kuntï uñjkäna ukajj wali musphataw pʼeqep chʼalljjtayäna.
  
  "¿Kunjamsa uka loco jan wali jaqenakajj mayjtʼayatäpjje?"
  
  Uka cuartojj kunanaktï "trofeonaka" sasin qhanañchkaspäna ukanakamp phoqantatänwa. Davor Babich jupax wali askit uñjkän uka yänaka, kunatix - perversiones ukanakapanx - yaqha jaqinakatakix wali askiwa.Taqi chiqanw armarionakax utjäna, jach"a jisk"a, aleatoriamente wakicht"ata.
  
  Mä Tyrannosaurus Rex sat animalan jawqʼa chʼakhapa. Uka jak"an qillqatanx akham qillqt"atawa "From the Edgar Fillion Collection - Lifetime Award".Ukhamarus mä uñacht"ayir fotow uñt"at actriz ukan qillqt"ata "Jupax jakañ munäna" Uka jak"anx mä pedestal de bronce ukan, mä ampara momificado, "Fiscal de Distrito No 3" ukham uñt'atawa, mä pedestal de bronce ukan wali axsarañjamaw samart'i.
  
  Ukat jukʼampinaka. Kunjamtix Drakex ventananakar muyuntat saraskäna, jan walt"ayat munasiñapar saykatañ yant"asa ukat foco ukar saykatañataki, qhipharux kuna muspharkañ yänak thaqhapkän uk uñjäna.
  
  Valquiries: Mä par ch"iyar janq"u estatuanakaw mä thiya muyu bloque ukar apkatata. Panpacha esculturanakax niya phisqa metronak alturanïpxänwa, ukampis ukan muspharkañ detallenakapaw Drake-rux samañap apt"äna. Pä buxom warminaka, q"ala jan isin ukat nayra pachan ch"aman amazónicos ukanakar uñtasita, panpachaniw kayunakap ch"uqt"ata, kuns qunt"atäpkaspas ukhama. Inas mä chʼiyar caballo ukhamächïna, sasaw Drake chachajj lupʼïna. Ben jilatajj jukʼamp yatiñwa munäna, ukampis Valquiries sat jaqenakajj jupanakampiw nuwasiñat yaqha nuwasiñar tʼijtjjapjjäna, uk amtasïna. Jupax musculosos miembros, rasgos clásicos ukat confusos cascos de cuernos ukanakaruw uñt"ayäna.
  
  "Wauu!" -sasawa Delta markankir waynaxa jach"at arsüna. "Akham suxta pack utjañap munta".
  
  Juk"amp amuyt"añatakix panpachan Valquiries ukanakax ch"iqa amparanakapamp mä jan uñt"at yänak alayaruw uñacht"ayapxäna. Uñacht"ayasa, Drake jupax jichhax amuyt"äna, chiqak Diosanakan Sepulturapar uñtasa.
  
  Jupanakax Ragnarok ukar jikxatapxaspäna ukhaxa.
  
  Uka horasanjja, mä soldadojj uka yänak uñachtʼayañ utat apsuñ yantʼäna. Mä jachʼa campanaw istʼasïna, ukat acerot lurat punkujj gradanakan manqhapanwa tʼunjatäna, ukhamatwa mistuñ jarkʼäna.
  
  Estadounidenses jupanakax jank"akiw gas mascaras ukanakar puripxäna. Drakex p"iqip ch"allxtayäna. "Jan llakisimti. Babich chachajj uka qʼañu jaqenakat maynïriwa, jupajj lunthatarojj jakkir katjata ukat kayump taktʼata uñjañ munaspa sasaw kunas yatiyarakitu" sasa.
  
  Delta comandantex wali ch"allxtayiri barras ukanakaruw uñch"ukiskäna. -Aka thujrunak p"akjapxam -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Kennedyx musphataw helicóptero ukat Bentley qhipäxar kutt"ir qhipäxar uñch"ukiskäna. Wells chachajj janis chhaqtkaspa ukhamänwa, alajjpacharuw uñchʼukiskäna.
  
  -Perra -sasawa Kennedyxa samsuñapa ist"äna. "Nayaw juparux maldito sum entrenayäta. ¿Kunjamarak traicionir jaqer tukuñ atinaspasti?"
  
  "Sumakiwa jupax sarawayxiwa", Kennedyx ñik"utapax wali qhipäxar jaquntataw taqi uka saltanakatx uñjäna ukat maysaruw uñtäna, kunapachatix mä qawqha SAS chachanakar tamapar uñjäna. "Jupax mä jachʼa uraqinïnwa. Jichhax Drake ukat Delta Team jupanakax Valkyries ukar katuntapxaspa ukhax Aliciax Babich ukamp jan tiemponi jikxataskasax jamasat mistuñjamawa".
  
  Welles jupax pä aski amtawinak taypin ch"iyjatäkaspas ukhamaw uñt"asi, ukampis janiw kuns arskänti kunawsatix uta muytasin jach"a mantañawjaruw t"ijtapxäna. Jupanakax helicóptero ukar muytasin Bentley ukamp p"iqit ch"axwañ uñjapxäna. Uka tʼijtʼir autot tʼijtjjasaw disparonakajj istʼasïna. Ukat uka autojj mä akatjamat wali frenompiw frenatäjjäna, ukat mä qʼoma qʼejjo taypinwa saytʼasïna.
  
  Kunas ventanat jaquqanïna.
  
  Helicópterox alaxpachat jaquqanïna, operadorapax niyas sobrenaturales sentidos ukaniwa, kunawsatix mä RPG ukax p"iqit silbatäna. Trineopajj oraqer purkäna ukhajja, Canadá markankir mercenarionakajj punkunakatwa warjjattʼasipjjäna. Mä ch"axwäwiw utjawayi.
  
  Kennedyx Alicia Miles -mä llamp"u chuyman jaqiw wali ch"ama armadurampi isthapt"ata- proverbial león ukham ch"axwañar jaltaski uk uñjta sasaw amuyäna. Nuwasiñataki lurat mä uywa, taqi ukanak nuwasiñampi ukat colerasiñampi chhaqhata. Jupa pachpas ukhamäkchïnsa, Kennedyjj wilap thaytʼanitap amuyasïna.
  
  ¿Uka ajjsarañat jikjjatasïna?
  
  Janïr amuytʼkasajj mä jiskʼa jaqew helicóptero ukan mayni ladopat tʼunjatäna. Mä figurajj mä ratukiw uñtʼäna.
  
  ¡Parnevik yatichirix wali askiwa!
  
  Nayraqataruw liwxatäna, qalltanxa janiw saytʼaskänti ukampis qhipatxa machaq amtampiw liwxatäna, ukat qhiparusti balanakax pʼiqip patxan thaya chʼalltʼasaw jalnaqäna, maynix pʼiqip mä palmerat pasawayxäna.
  
  Parnevik jupax qhipharux jak"achasiwayi SAS ukat Kennedy jupanakarux jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapataki, canadiensenakax janiw yatipkänti, taqpach ch"axwawiruw mantapxäna.
  
  -Ukhamawa -sasawa Wells chachaxa uta uñacht"ayasa säna. -Akax tukuyañäni -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax Valkyries ukar nayrar sartayañ yanapt"äna, mä qawqha waynanakaw mä jisk"a explosivos barras ukar chint"apxäna. Uka ajjsarkañ uñachtʼäwinak taypinkir jiskʼa thaknam sarapjjäna, jan sinti sum uñchʼukiñatakiw chʼamachasipjjäna. Mä Delta waynax mä qawqha minutos nayraw mä creepy cheque ukan kutt"anïna ukatx mä ch"iyar ataúd ukaw cuarto qhipäxan utji sasaw yatiyäna.
  
  Uka suyt"äwix tunka segundos phuqhatänwa. Uk jark"aqañatakix soldadonakan lógicapaw munasïna. Ukhama juk"a yatiñanakaxa...
  
  Janiw Drake-n lógica-päkiti. Ukampis jupax sintipuniw jan yatiñ munkänti. Ukat barras ukanakax tʼunjatäxäna ukhaxa, mä normal civiljamaw liwxatasïna.
  
  Uka patatjja pistolanakaw istʼasïna. Delta Guardians ukanakax gradanakat ch"axwapxäna, wila p"iyanakan jiwata. Jutïr segundonjja, tunka payan jaqenakaw ametralladoranakampi armat escaleran patat uñstapjjäna.
  
  Outflanked ukat outgunned, juk"amp jach"a punto de vista ukan ch"amanchata, Delta Team ukax jan walt"ayataw uñjasiwayi, jichhax vulnerables ukhamaw jikxatasiwayi. Drake jupax juk"at juk"at armario ukat relativa seguridad ukaruw thakhinak lurawayi, jan amuyt"añatakiw ch"amanchawayi, ukham katjatäñax llamp"u chuymanïtapa ukat janiw SAS ukarux paskaspänti, ukat suerteruw atinisitayna, uka machaq uñisirinakax janiw ukhamäkaniti loqhe kunjamatix Valkyries ukar ch"axwañataki.
  
  Walja pachaw jan jaytjasis ch"axwañax utjäna, amukt"añjam experienciani, mä jaqiw escalerat saraqanïna. Mä figura janq"u isimp isthapt"ata ukat janq"u mascara ukamp isthapt"ata.
  
  Drake chachajj jankʼakiw jupar uñtʼäna. York markan pusi sarnaqañanx Escudo katuqir pachpa jaqiwa. Apsalla markan uñjkatayna uka jaqi.
  
  -Nayaxa uñt"smawa -sasawa chuyma ch"allxtayasïna, ukatxa juk"ampi jach"at samsuwayxäna. -Maldita alemanonakax akankapxi -sasa.
  
  Uka jaqejj .45 pistola aptasaw muytayäna. "Armanakamax jaquntapxam. Taqi jumanaka. Jichha!"
  
  Mä jachʼa jachʼa tukur aru. Mä aruxa suma amparanakanïnwa, dueñopax chiqpach ch"amanïtaynawa, uka kastax papelan qillqt"atawa ukatx clubes ukanx miembronakatakikiw churataraki. Ukham jaqejja, kunas cheqpach akapachankir trabajosa ukat qarjatäñasa uk janiw amuykänti. Inas mä banquero industria bancaria ukan yurirïchi, jan ukax político, políticonakan wawapa.
  
  Delta jaqinakax armanakaparux wali ch"amampiw katxarupxäna. Janiw khitis mä arsa arskänti. Uka uñisirinakajj ajjsarayapjjänwa.
  
  uka jaqix mayampiw arnaqasïna, uywatapax janiw kuna jan walt"äwsa yatiñapatak jayskänti.
  
  "¿Jumajj oqarätati? ¡Jichhajj sista!"
  
  Texano jaqin arupax akham sasaw ist"asïna: -Janiw ukhamäkaniti, jumax bastardo -sasa.
  
  "Ukampis... ukampis..." sasaw uka jaqix muspharat arsüna, ukat mä akatjamat mascarap ch"iyjäna, "¡jumax lurarakïtawa!"
  
  Drake sat chachajj niyaw tʼunjatäjjäna. ¡Nayaw uñt"sma!Abel Frey, alemán moda diseñadora. Uka ch"axwawix Drake-rux mä venenoso olada ukan jariqäna. Ukajj janiw lurañjamäkänti. Taylor ukat Miley jupanakar uka patat uñjkaspa ukhamänwa, jupanakax akapach apnaqañ tuqit larusipxäna.
  
  Frey jupax Drake jupan uñkatatapampiw jikisïna. "¡Ukat juma, Matt Drake!" pistola apt"ata amparapaxa khathatirakïnwa. "¡Niya taqe kunwa aptʼasiwaytajja!, jumat aptʼaskäma. ¡Nayaw uk lurarakï! Ukat jupaw pagani. ¡Ay, ¡kunjamsa jupajj pagani!"
  
  
  Janïr amuyaskäna ukhajja, Frey chachajj Drake chachan nayranakap taypiruw pistola uñachtʼayäna ukat pallapallarakïnwa.
  
  
  * * * .
  
  
  Kennedyx cuartoruw t"ijtäna ukat SAS chachanakarux qunqurt"asisaw uñjäna, amukt"añapatakiw jawsapxäna. Jupax nayraqatapanx mä tama mascarat chachanakaruw chalecos antibalas ukamp isthapt"at uñjäna, jupanakax armanakap uñacht"ayapxäna kunatix jupax Davor Babich jupan jamasat bóveda ukakiw sasin amuyt"äna.
  
  Wali askiwa, uka chachanakax janiw jupanakar amuyapkänti.
  
  Welles chachajj jupar kuttʼasajj lakapampiw jisktʼäna: "¿Khitis?"
  
  Kennedyx mä jan amuyt"asir ajanu luratayna. Mayniruw arnaqasir ist"äna, ladopat perfilap uñjäna, .45 jupax jan yatiñampiw amparanakap luqxataskakïna. Kunawsatix Matt Drake jupan sutip jawsatap ist"kän ukhax amuyasxänwa ukat Wells jupax amuyarakïnwa, ukat mä qawqha segundonakatx pallapallanakaw jiwayapxäna.
  
  Suxta tunk segundos ukjax nina naktäwix utjkän ukhax Kennedyx taqi ukanak k"achat k"achat uñjäna. Janq"u isimp isthapt"at jaqix .45 ukampiw ninamp phichhantawayi, disparopax mä fracción de segundo qhipüruw puri ukat abrigopan dobladilloparuw jaquntawayi, kunawsatix material colgante ukan pasaski ukhaxa. Muytasajj wali muspharat ajanupa. Jupanakan likʼi, jan chʼamani llampʼu chuymanïpjjatapa.
  
  Jan wali jaqi.
  
  Ukatxa mascarat jaqinakax, muyuntapxi ukat ch"axwapxi. SAS pallapallanakax suma uñt"at huelgas ukanakarux chiqaparu ukat jan sinti llakisiñampiw jaqunukupxi. Uka bóveda ukanx juk"amp ninax jutaskiw. Americano arunaka. Alemán arunaka. Inglés arun arunaka.
  
  Chaos lento, Taylor Swift jupan entonaciones poéticas ukar uñtasita, Metallica ukan arcaico qalamp mistu. Jupax pä alemanes ukanakaruw jawq"jatayna - mayninakax jaquqanipxatayna. Janq"u isimp isthapt"at waynax arnaqasïna ukat amparanakap luqxatäna, ukat equipoparux jank"akiw qhipäxar kutt"añapatak wayt"äna. Kennedy jupax uñjäna jupar imt"ata ukat uka thakhin jiwata, mä usuchjat isthapitjamaw jaquqaniwayi, ukampis usuchjatax jakaskakiwa. Qhipharux qhipa cuartoruw jaltxatayna ukatx pusi jaqinakakiw qhispipxäna.
  
  Kennedyx jan ch"amanïsaw pasillot t"ijtäna, kunkapanx mä muspharkañ t"una ukat chuymapanx mä hielo pico ukaw utjäna, janiw kunjams llakiskäna ukx amuyaskänti, Drake jakkir uñjkasa ukat mä thaya kusisiñaw jupar jariqäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake chachajj pampat sartasïna, Abel Frey chachan amtapajj kunjamtï cheqpach amuyki ukhamarjam chʼamaktʼatapatwa yuspäräna. Nayrïr uñjatapax Kennedy escalerat t"ijt"askäna, payïrix ajanupaw jupar jak"achasisin t"ijtäna.
  
  -¡Diosar yuspajarañaw walikïsktati! sasaw jachʼat arsüna ukat janïr jarkʼaqasiñap amtkasajj qhumanttʼarakïnwa.
  
  Drake chachajj Wells chachan amuytʼasir nayranakaparuw uñchʼukïna, janïr jupan nayranakap jistʼantkasa. Mä juk"a pachax katxaruwayäna, jisk"a janchipa, ch"aman uñnaqapa, jan ch"amani chuymapax jupan jak"apan thuqt"askäna. Pʼeqepajj kunkaparuw chʼalljjtayasïna, uka sensación ukajj wali sumapunïnwa, ukhamatwa sinapsis ukanakapan chhuxriñchjasïna.
  
  "Ey, nayax walikïsktwa. Juma?"
  
  Jupax jachaqt"asisaw jaltxatayna.
  
  Wells jupanakaruw jak"achasïna ukat mä juk"a pachax k"ari jachaqt"asitap imantasïna. "Drake sat chachajja. Muspharkañ chiqaw jikisiñataki, nayra jaqi, janiw Earl"s Court esquina pub ukax nayatakix utjkänti. Nayajj mä jukʼa yatiyañajawa, Mat. May tuqit kunasa" sasa.
  
  Drake sat chachajj mä ratukiw qhepar jaqontäna. Wells chachajj qhep qhepa kuntï suykäna uk sänwa. Mä segunda qhepatjja, Kennedy chachan jachaqtʼasitap amuyasïna ukat jupa pachpaw jawqʼjasïna. -Valquiries -sasawa uñacht"ayäna. -Jichhax wali ch"amanïñkamax jutapxam -sasa.
  
  Ukampis Delta markan comandantepax nayratpach wakicht"atayna ukat jupanakar jawsatayna. "Akax janiw Inglaterrakiti, waynanaka. Jiwasax yaqha chiqar sarxañäni. Aka vacacionanjja, niya taqe hawaianonakaruw manqʼayäta" sasa.
  
  
  PÄ TUNKA llätunkani
  
  
  
  ESPACIÓN Aérea ukax mä juk"a pachanakanwa
  
  
  Drake, Kennedy ukat mayni ataque ukankirinakax Ben ukat Hayden jupanakampiw mä qawqha horanak qhipat Honolulu jak"an mä base militar ukan jikisipxäna.
  
  Kunjamtï tiempojj pasawayki ukhama. Burocracia roja burocrática ukax ch"amanchatawa. Chʼusa thakinakajj sumaruw tukuyatäjje. Gobiernonakajj chʼajjwapjjäna, ukatsti chhuxriñchjasipxäna, ukat qhiparuxa parlañ qalltapxäna. Burócratas sartasir jaqinakax leche ukat miel uka equivalente político ukampiw samarapxäna.
  
  Ukat akapachan tukusiñapajj niyaw jakʼachasiskäna.
  
  Chiqpach qullqi tuqit anatirinakax parltʼasipxirïna ukat llakisipxäna ukat amuytʼasipxäna ukat Pearl Harbor jakʼankir jan wali aire acondicionadoni edificionakanwa ikipxäna. Drake jupax jank"akiw Ben-an llakit aruntt"atapax Odin-an jutir chimpup thaqhañanx yatiyañatakix juk"a nayrar sartawinak jikxatañ sañ muni sasaw amuyäna - Nayranakapa. Drake chachajj muspharkañap imantasïna; Ben chachan experienciapa ukat kuna amtampis jichhakamajj taqe pʼeqeñchäwinakap qhanstayasispäna sasaw taqe chuyma amuyäna .
  
  Hayden sat jankʼak amuytʼir secretario de defensa yanapiriw yanaptʼäna, ukampis janiw nayrar sartapkänti.
  
  Jupanakan suyt"awipax mayni apocalíptico ukankirinakax - canadienses ukat alemanes - mä juk"a juk"amp sum sarnaqapxañapatakiw utjäna.
  
  Ben jilatajj qalltanjja, Drake chachan qhanañchäwipatjja, janiw amuyaskänti.
  
  "¿Abel Frey?, ¿Alemania markan p"iqinchiripa? Chhaqtañamawa, jumax moron -sasa.
  
  "Serio, amigo. ¿Nayajj jumar kʼarisirismati?"
  
  "Jan nayraqatajan Whitesnake sat chachan arunakap arstʼamti, Matt. Jumax yatisktawa, jiwasan bandajax musicanakap phust"añanx jan walt"awinakaniwa ukatx janiw larusiñakiti. Nayax janiw iyaw sañjamäkiti... ¿Abel Frey?"
  
  Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Walikiwa, nayax wasitat qalltawayta. JÏSA. Abel Frey sat jilataw ukham luräna.
  
  Kennedy juparuw yanapt"äna. "Juparux uñjtwa ukat Drake-rux jan jan walinak arsuñapatakiw sañax wali munta. Aka waynax ermitaño satawa. Alpes alemanes uksanw lurasi - "Castillo de Fiesta'. Supermodelos. Qullqi. Superestrella Jakawi".
  
  "Vino, warminaka ukat q"uchunaka", Drake jupax siwa.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "¡Jan saytʼamti!" -Mä arunxa -sasawa lup"ïna, -ukaxa wali suma tapawa.
  
  "Jan yatiñan jaqinakar sallqjañax wali ch"amawa, kunapachatix wali uñt"atäkta ukhaxa -sasawa Drakex iyaw säna. "Kawkirus sarañama ukx ajllismawa - kawkhantix sarañ munkta ukaru. Contrabando ukax uka jaqinakatakix jasakiw utjañapa. Nayra artefacto ukar jikxatañakiw wakisi, maletín diplomático ukar ajlliñamawa ukat..."
  
  "...Ukax uchatawa". Kennedyx suma tukuyäna ukat larusiñat nayranakap Ben ukar uñtayäna.
  
  "Jumanakax paniniw..." sasaw arnaqasïna. "... Jumanakax paniniw mä fucking cuarto jikxatapxañama."
  
  Wells sat chachajj uka horasanwa purinïna. "Abel Frey ukax... jichhax, amtatawa, ukax mä juk"a ch"amanchatawa. Uñjapxam ukat suytʼapxam. Castillopar muyuntat mä ejercito uchapjjta, ukampis jan yatktan uk yateqaspa ukhajja, libre apnaqañapatakiw churapjjta" sasa.
  
  "Uka tuqitxa, akax amuyt"añjamawa", Drakex qalltawayiwa, "ukampis..."
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Ukampis kullakajaw utji" sasa. Hayden jilatajj chuymachtʼañatakejj amparap aytäna. "Chiqpachapuniw sapxi, Ben. Karin kullakax jan kuna usunïxiwa...jichhatakix. Akapachajj janiw ukhamäkiti" sasa.
  
  Drakex nayranakap jisk"achasïna ukampis lakap katxarurakïna. Janiw kunas protesta lurasax jikxataskaniti. Ukajj amigopar jukʼamp mayjtʼayañatakik yanaptʼaspäna. Mä kutimpiw Haydenar sum amuytʼañatakejj jan waltʼayasïna. ¿Jichhak jikxataskäna uka cinismopax jupar manqʼantatäpachänti? ¿ Ben laykut jankʼak amuytʼpachäna, jan ukajj gobiernopatsa wali amuyumpit amuytʼpachäna?
  
  Ukhamäkchïnsa, uka jisktʼan qhanañchäwipajj pachpakïnwa. Suyaña.
  
  Drake chachajj uka toqet mayjtʼayäna. Ben chachan chuymap jakʼankir yaqharuw cuchillomp jawqʼjäna. "¿Kunjamsa mamamasa tatamasa?" sasaw wali amuyumpi jiskt"äna. "¿Jupanakax nayratpach uttʼayatäxapxiti?"
  
  Ben jilatajj wali llakitaw jachäna. "Janiwa, amigo. Qhep qhepa kuti jawsasajja, jupat parltʼapjjäna, ukampis payïr trabajo jikjjatawayta sasaw sista. Yanaptʼaniwa, Matt, ukampis janiw jaya tiempotakïkiti" sasa.
  
  "Yattwa". Drake chachajj Wells ukat Hayden jilatanakaruw uñkatäna. -Akan irpirinakjamax jumanakax paniniw yanapt"apxañama. Ukatxa, jan jaysäwi suytʼasax akham sänwa: "¿Kuna yatiyäwis Heidi ukat Odin chachan nayranakapatxa?"
  
  Ben jilatajj uñisiñat pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Walja" sasaw quejasïna. "Taqi chiqanwa fragmentonakax utji. Aka - aka ist"apxam: Mimir phuch"u umañata - Valhalla markan Yatiña phunchhawi - maynix mä wakiskir sacrificio lurañapawa. Odin jupax nayranakap churawayi, ukax jichha pachan ukhamarak jutïr pachan kunayman lurawinakat yatiñanak katuqañatak wakicht"atätap uñacht"ayi. Machjasajja, kuna yantʼanaktï jaqenakarusa Diosanakarus wiñayatak llakisipkani uk nayratpachwa uñjäna. Mimir chachajj Odin chachan Nayranakap katoqäna, ukat ukanwa ikipjje, ukajj Diosas jukʼamp jachʼa yatiñan mä jukʼa uñjañatakejj pagañapawa sañ muni" sasa.
  
  -Janiwa -sasawa Drakexa amparapa ch"allxtayäna. "Material histórico estándar, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Waliki. Ukampis ukhamawa. Edda Poética, Flenrich Saga, yaqhax "Heidi walja thakhinaka" sasaw jaqukipta.Jupanakax kunatix paskatayna uk qhanañchapxi, ukampis janiw kawkhans Nayranakax jichhax jikxatasi ukx yatiyapkiti."
  
  -Valhalla markanxa -sasawa Kennedyxa chhuxriñchjasïna.
  
  -Ukax noruego arunx Alaxpachan arupawa.
  
  "Ukatxa janiw kunapachas jupanakar jikxatañax utjkaniti."
  
  Drake chachajj taqe ukanak amuytʼäna. "Ukat ¿janit yaqhax utjkaspati? ¡Jesús, amigo, akax qhip qhipa chhuxriñchjatawa!"
  
  "Heidi kullakax saräwiparuw arkta - saräwinakap. Yatktan uka chiqanakaruw visittʼi ukat utaparuw kuttʼi. Janiw Playstation ukhamäkiti, masi. Janiw kuna efectos secundarios ukanakas utjkiti, janiw imantat askinak jikxatañas utjkiti, janiw yaqha thakhinakas utjkiti, zilch ukanakas utjarakiwa."
  
  Kennedyx Ben jak"aruw qunt"asïna ukat ñik"utap ch"allxtayäna. "¿Pä chiqa mä chiqaru uchaspati?"
  
  "Ukham lurasispawa, ukampis janiw kuntï jichha tiempon yatktan ukampi sum chikachaskaniti. Walja maranak qhepat yaqha pʼeqeñchäwinakaw taqe ukanakajj sapa cheqan mä jiskʼa tʼaqakïtap uñachtʼayäna" sasa.
  
  "Ukhamajj ¿akajj jiwasan pʼeqeñchäwisajj sasktati?"
  
  -Llavexa Valhalla ukawa -sasawa Drakexa jank"aki säna. "Aka arunakakiw uka chiqar uñacht"ayi. Ukat nayrax Heidix Odin-ar sataynawa, nayranakapax kawkhans imantatäna uk yatitwa sasin satap amtastwa, kunattix cruzar warkt"atäsax taqi imantat yatiyäwinakap jaytawayi" sasa.
  
  "Quqa" - uka pachax Thorsten Dahl jupax cuartoruw mantawayi. Sueco jaqix qarjataw uñnaqäna, irnaqäwipanx administrativo tuqit juk"amp qarjataw jikxatasïna, físico tuqit sipansa. -Maynixa Uraqpachan Quqaru warkt"atawa.
  
  -Ay -sasawa Drakexa jiskht"asïna. -Uka pachpa sarnaqawi. ¿Ukax café satäpachati?
  
  "Macadamia" sasaw Dahl chachajj jachʼa jachʼa tukur uñnaqäna. -Hawai markanx wali sumaw jikxatasi.
  
  "Spam ukhamaw sasaw amuyayäta", Kennedyx New Yorker ukar jisk"achasiñap uñacht"ayasa.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Hawai markanjja, spam sat aparatojj wal munasi" sasa. "Ukampis caféjj taqe kunwa apnaqi. Ukat Kona macadamia tuqux reyiwa" sasa.
  
  "Ukhamajj ¿Heidi kullakajj kawkhantï Valhallajj jikjjataskäna uk yatïna sasaw saskta?" Hayden jupax taqi ch"amampiw ch"amanchasïna, pächasiñat sipans juk"amp p"inqachataw uñnaqañapataki, kunatix Drake jupax khitirus juk"amp café jupanakar apaniñapatak amparapamp uñacht"ayäna.
  
  "Jïsa, ukampis Heidi kullakajj jaqënwa. Janiw Diosakiti. Ukhamajj ¿kunatï jupajj uñjañapäkäna ukajj akapachan mä paraisokïkaspas ukhamänwa?"
  
  Kennedy jilatajj akham sasaw sawkasïna: "Perdón, amigo" sasa. "Vegas ukax janiw 1905 marakamax utt"ayatäkänti".
  
  "Noruego" sasaw Drake chachajj jan jachaqtʼasiñatak chʼamachasïna.
  
  Ukat amuktʼañaw utjäna. Drake chachajj Ben jilatajj amuyunakapan taqe kuntï jichhakam yateqkäna ukanak uñakiptʼaskäna uk uñjäna. Kennedyx lakap ch"allxtayäna. Hayden jilatajj mä bandeja café tazanak katoqäna. Welles jilatajj walja tiempo nayraw mä esquinaruw jubilasjjäna, ikirïkaspas ukhamaw tukusïna. Drake jupax wali muspharkañ arunakapat amtasïna - nayax kuns yatiyañajawa. Maya tuqit kunasa.
  
  Ukatakix tiempox qhipatwa, janis ukhamäkchi ukhaxa.
  
  Ben jilatajj larusisaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Ukaxa sapurukiwa. Tatitu, wali ch'amawa. Jaqitakix alaxpachax... jupanakan utapawa."
  
  "Ukhampuni. Kawkhantï jupajj jakaskäna uka cheqa. Jupan ayllupa. Jupan ch"usawjapa", sasaw Drakex chiqanchawayi. -Nayan amuyunakajax ukhamaraki.
  
  "¡Mimir phuch"ux Heidi ayllun manqhankiwa!" Kennedyx uñch"ukisïnwa, nayranakapamp kusisiñaw qhant"äna, ukatx anatt"asisaw Drake-rux amparapamp ch"allt"äna. -Janiw mä infantería jaqitakix jan walïkiti.
  
  "Uka jaytawaykta ukhatpachaw cheqpach pʼeqenak jiljjattawayta". Drake jupax Wells juparux mä juk"a liwxataskir uñjäna. "Jakäwijan wali suma sarnaqawipa".
  
  Thorsten Dahl jupax kayut sayt"asïna. "Ukatxa Suecia markaru, qhipa t"aqataki." Jupajj markapar kuttʼasajj kusisitaw uñnaqäna. "Mmm... ¿kawkinkis Heidi kullakax utapa?"
  
  Ben jilatajj jan uñakiptʼasaw akham säna: "Ostergotland" sasa. "Ukhamarakiw Beowulf ukat Grendel jupanakan utapax kawkhantix wali aruskipt"apxi uka monstruonakatxa, jupanakax arumanakax uraqinakan sarnaqapxi".
  
  
  KIMSA TUNKA
  
  
  
  LA VEREIN, ALEMANIA markankir jaqenaka
  
  
  La Verein, Castillo de Partido ukax Múnich markan sur uksan jikxatasïna, Baviera markamp frontera jak"an jikxatasïna.
  
  Mä fortaleza ukham chika thakin mä llamp"u qullu pataruw jilxattawayi, pirqanakapax creneladas ukhamarak kunayman chiqanakanx flechas ukanakamp ch"uqt"ata. Muyu patat lurat torrenakax arco punkunakampi ukat jach"a thakhinjam uñt"atawa, ukax jila chanini autonakarux estilo ukamp sarañapatakiw jaytawayi, ukat qhipa lurawinakap uñacht"ayañataki, ukatx amparamp ajllit paparazzi ukanakax qunqurt"asisaw fotonak apsuñataki.
  
  Abel Frey jupax turkakipt"ataw uka fiestarux irpxaruwayi, yaqhip wali wakiskir invitadonakaruw jallallt"awayi ukat modelonakapax kunjamtix suyapkän ukhamarjam sarnaqapxañapatakiw uñjawayi. Mä pinch akan, mä murmuración ukan, awisax chist"asiñas taqiniruw suyt"ataparjam sarnaqañapatak yanapt"äna.
  
  Alcobas privadas ukanx qunqurkama vidriot lurat mesanakaruw janq"u carriles ukanakax jan uñjkaspa ukhamaw uñacht"ayasïna, ejecutivonakax nayranakapan paja apt"ataw qunqurt"asipxäna. Modelos ukat uñt"at wayn tawaqunakax satén, seda ukat encaje muñecas de bebé ukanakamp isthapt"ataw jikxatasipxi. Rosa aycha, jach"a jach"a tukuña ukatsti machjayir umañ q"aphini munaña. Pä tunk pulgadas pantalla plasma ukanakax MTV ukat pornografía hardcore ukanakaw uñacht"ayasi.
  
  Chateau ukax jakañ musicamp phuqhantatänwa, Slash ukat Fergie jupanakax "Beautiful Dangerous" uka escenario ukan uka decadente salas ukanakat jayarst"at uñacht"ayapxäna - optimista rock musicax juk"amp jakañ samsuw Frey-n nayratpach dinámico fiesta-parux samsuwayi.
  
  Moda diseñadorax jan khitis uñjkasaw sarxäna, ukat nayrïr escalerat makhatasinxa, castillon mä llampʼu chʼiwiparuw saräna. Yaqha avión, ukat guardianakapax qhipäxan mä seguro punku jist"antapxäna, llavenakampi ukat arup uñt"añampikiw mantañax utjäna. Jupajj mä cuartoruw mantäna, uka cuartojj comunicación toqet parlir yänakampi ukat televisión jachʼa pantallanakampi phoqantatänwa.
  
  Jupan wali atinisiñ munatapat maynïrejj akham sänwa: "Tiempompejj tata. Alicia Miles kullakajj satélite sat teléfonotwa parli" sasa.
  
  "Wali sumawa, Hudson. ¿Ukax encriptado ukhamäpachati?
  
  -Chiqpachansa, tata -sasa.
  
  Frey chachajj uka aparato katoqäna, lakap kawkhantï lacapajj nayratpach thuqtʼkäna uka jakʼar puriyañapatak waytʼatapat lakap chʼalljjtayasïna.
  
  "Miles, juk"amp askiwa wali suma. Invitadonakampi phoqantat mä uta uñjañajawa" sasa. Conveniencia k"arix janiw juparux mä k"arinakjam uñjkänti. Kuntï uka jan jaqenakajj istʼapjjañapäkäna ukakïnwa.
  
  "Mä bono digno, nayax sañ muntwa" sasaw inglés arut sum qhanañchtʼat tonadapax irónico ukham istʼasïna. "Parnevik ukar thaqhañatakix mä dirección web ukat contraseña ukaw utjitu."
  
  "Taqi kunas uka trato ukan chikanchatawa, Miles. Ukat uka bono katoqañatakejj mä thakikiw utji, uk yatipjjtawa" sasa.
  
  "¿Milojj ¿janit jakʼankkiti?" Jichhax uka tonalidad ukax mayjt"awayiwa. Kunka khuchhuña. Naughty ukax mä...
  
  "Nayampi ukat wali suma fanampikiw" sasa.
  
  "Mmm... Juparux invitt"arakismawa munaschi ukhaxa" arupax mayjt"awayiwa. "Ukampis, llakt"asiñjamawa, nayax jank"akiw sarnaqañaja. www.locatethepro.co.uk ukar mantam ukat jisk"a qillqampiw contraseña ukar mantasma: bonusmyles007, "laughter. "Ukax wali askiwa sasaw amuyayäta, Frey. Uka formato estándar de rastreador ukax uñstañapawa. Sala de vapor ukax pusir uñtatawa. Juparux kawkhans arknaqañamawa" sasa.
  
  Abel Frey kullakajj amukiw aruntäna. Alicia Miles kullakajj wali suma operadorawa, jupajj janiw apnaqkänti. "Sumakiwa, Miles. Nayranakamajj apnaqatäjjäna ukhajja, correapat mistuwayjjätawa. Ukatx nanakar kutt"anipxam ukat canadiensenakan fragmentonakap apanipxam. Ukatxa... parltʼasiñäniwa" sasa.
  
  Línea ukax p"akjataw uñjasi. Frey jilatajj celularap jaytäna, jichhajj kusisitaw jikjjatasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Walikiwa, Hudson" sasa. "Auto qalltañamawa. Taqiniruw Ostergotland markar jankʼak khitapxäta" sasa. Qhipa chimpux jupan jak"apankänwa, kunjamatix taqpach mayni chimpunakax ukhamarakiw qhipa anatäwinak chiqapar anatapxäna. -Milox kun lurañs yati -sasa.
  
  Jupajj walja televisionan uñjirinakatwa yatjjatäna.
  
  "¿Kawkïris jupanakatx katuntat 6 - Karin Blake?"
  
  Hudson chachajj janïr amparap luqtkasajj jan suma uñjat barbaparuw chʼoqtʼasïna. Frey kullakax ikiñan chika qunt"atäskir rubio imill wawat yatxatañatakiw nayrar jaquntäna, kayunakapax chinupkamaw jaquntatäna,
  
  Jan ukax, juk"amp chiqaparux Frey-n camapar qunt"asiña. Ukat Frey chachan manq"ap manq"añax Frey jupax maykäna uka llawintat ukat uñjat ch"usawjan. Frey jilatajj pagkäna uka luz apnaqasa.
  
  Tobillo patjjanjja, jupajj lurat mä cadenaw utji.
  
  Jichhajj jupajj jupankjjänwa.
  
  "Jank"akiw videox cuartojar apayanipxta - jach"a pantalla ukan. Ukatxa, manqʼa phayirirux ukan manqʼañanak luqtañapatakiw saña. Uka qhepatjja, tunka minutonakatjja, artes marciales toqet yatjjattʼatajaw munasi" sasa. Jupax mä juk"a samart"äna, amuyt"asa.
  
  -¿Ken?
  
  "Jïsa, uka maynixa. Ukar sarasin zapatonakap apaniñap munta. Jichhakamax janiw kunas yaqhax utjkiti. Nayax psicológico t"aqhisiñax kusiskañ jaya pachanak utjañap munta, akax t"unjatäñapkama. Mä uru suyt"ä ukat ukat juk"amp wakiskir yänak jupatak apt"askä" sasa.
  
  "¿Ukat katuntat 7?"
  
  "Suma Dios, Hudson, kunjamtï juma pachpa uñjkasma ukham sum uñjam. Taqi kunat sipansa wali sumawa. Jupan muspharayañatak pachapax jak"achasisinkiwa...."
  
  
  KIMSA TUNKA MAYAN
  
  
  
  ESPACIÓN Aérea ukax SUECIA MARKANWA
  
  
  Uka avionajj bancoruw saräna. Kennedy Moore kullakax khathatitaynawa, turbulencia ukamp sartayatapat samarañampiw sartasïna, machaq urux jupan pachpa Chaser of Darkness ukarux arknaqataynawa.
  
  Caleb chachajj samkanakapanjja, kunjamtï cheqpach tiempon utjkäna ukhamarakiw utjäna, ukampis arumanakajj walja kutiw jiwayäna, jakkir cucarachanak kunkapar chʼalltʼasaw jiwayäna, ukhamatwa chʼalljjtayasïna ukat manqʼantañapataki ukat manqʼantañapatakiw waytʼäna, uka sapa traicionakiw nayranakapan wali axsarañamp tʼaqhisiyatayna , mä constante ukhamaw qhipa chispax tukusiñapkama.
  
  Mä akatjamat sartasisin infiernon purakapat ch"iyjata, ukat sallqa nayranakampiw cabina muytasin uñch"ukisïna. Ukajj amukiw utjäna; civiles ukat pallapallanakax ikiñar puripxäna jan ukax amukiw arsupxäna. Ben Blake jupas laptop katthapitaw ikiñar puritayna, llakisiñ líneas ukanakax janiw ikiñamp sumanchatäkänti ukat llakisiñampiw wayna ajanupanx jan chiqapar uñjatäkänti.
  
  Ukat Drake-rux uñjäna ukat jupax uñch"ukiskäna. Jichhax llakisiñanakapax mä nayratpach ch"amakt"ayat ajanuparux juk"amp ch"amanchawayi. Honradez ukat jan kuns suyt"irïtapax qhanaw uñjasïna, janiw imantañjamäkänti, ukampis jan sinti llakisiñapax chuymacht"añ munäna... arum paqaraw.
  
  Jupax chuymapan jachaqt"asïna. Juk"ampi dinosaurio qala referencias ukanaka. Drake chachan kusistʼañapajj wali kusiskañänwa. Mä jukʼa tiempotjja, chuymapan jachaqtʼasitapajj nayranakaparuw llamktʼpachäna, kunattejj jupajj kuttʼayasaw jachaqtʼasïna.
  
  Ukat ukxarusti, nayrïr kutiw taqi maranakanx Academia ukar mantatapatx arrepentisitayna, kunatix vocacionapax decexualizañapawa personalidadapa. Jupajj kunjamsa ñikʼutap ukham estilo lurañ yatiñ munäna. Jupax mä juk"a Selma Blair ukat mä juk"a Sandra Bullock ukanakamp utjañap muni.
  
  Taqi ukanak arsusaxa, Drake-x jupar munasitapax qhanaw amuyasïna.
  
  Jupax kutt"ayasaw jachaqt"asïna, ukampis uka horasanxa avionax wasitat bancoruw tukuwayxäna ukat taqiniw sartapxäna. Uka avión apnaqerejj kawkirutï sarapjjañapäkäna ukat mä hora jayankapjjatap yatiyäna. Ben jilatajj sartasïna ukat mä zombi ukham Kona café puchunak apsuñatakiw saräna. Thorsten Dahl sat chachajj sartasisaw uñchʼukïna.
  
  "GPR ukar jist"arañ pacha" sasaw chikat jachaqt"asis säna.
  
  Jupanakax Ostergotland uksan avionat sarapxañapatakiw khitapxatayna, kawkhantix Parnevik yatichirix Ben ukat Ben jupanakax Heidi ayllun utjañap amuyapkän uka chiqanakaruw uñch"ukipxäna. Uka pisinkir yatichirix qhanaw ampar luk"anap ch"uqt"atapat usuchjatäna ukat t"aqhisiyiripax kunjams jan chuymanïki uk uñjasax wal muspharäna, ukampis mä allqamarirjamaw kusisïna, kunjams Escudo de Odin ukan grabat mapat jupanakar yatiyäna.
  
  Ragnarok markar sarañ thakhi.
  
  Inas ukhamächispa.
  
  Jichhakamax janiw khitis jaqukipañjamäkiti. ¿Alicia Miles ukat jan amuytʼasir equipopan yaqha jan wali amtapachänti?
  
  Avionajj Dahl chachan qhoru perímetrop pʼakjaskäna ukhajja, avionan TVpan uñstkäna uka fotoruw uñachtʼayäna. Uraqir mantir radar ukax radion ondas ukanakan jiskʼa pulsonakap uraqiruw apayäna. Kunapachatï mä imtʼat yäru, mä fronteraru jan ukajj mä chʼusaru chʼalltʼaskäna ukhajja, kuttʼañ señalanwa uka uñachtʼäw uñachtʼayaspäna. Qalltanjja, jupanakar yaqhachañajj chʼamakiwa, ukampis experiencianïsajj jukʼamp faciläjjewa.
  
  Kennedyx Dahl ukarux p"iqip ch"allxtayäna. "¿Suecia markankir ejercitojj taqe kunas utji?"
  
  Dahl chachajj wali amuyumpiw akham säna: "Akham lurañanakajj wakisiwa" sasa. "Aka maquinan versión híbrida ukaniwa, ukax minas ukat imantat tuberías ukanakaruw uñt"ayi. Wali jach"a tecnología."
  
  Horizonte ukanw alwax p"akjatäna, ukatx ch"iyar ch"iyar qinayanakax arknaqapxäna, kunawsatix Parnevik jupax jach"at arsüna. "Akana! Aka uñacht"awix nayra asentamiento vikingos ukar uñtasitawa. ¿Uñt"tati muyu anqäx llanta - akax jark"aqasiñ pirqanakawa - ukat manqhankir rectangular yänaka? Ukanakax jiskʼa utanakawa" sasa.
  
  "Ukhamajj jachʼa uta qhanañchtʼañäni..." sasaw Ben jilatajj jankʼak qalltäna.
  
  Parnevik jilatajj akham sänwa: "Janiwa" sasa. "Akax mä jach"a uta comunal ukhamäñapawa, mä arunxa, tantachasiñ jan ukax manq"añ uta. Heidi kullakatï cheqpachapuni akankaspa ukhajja, payïr jachʼa utanïspawa" sasa.
  
  Avionajj jukʼat jukʼat saraqanïna ukhajja, jukʼamp qhan uñachtʼäwinakaw uñstäna. Mä qhawqha tiempotjja, uka asentamientojj walja metronak oraq manqhan qhan amuyasïna, ukat mä qhawqha tiempotjja, payïr jachʼa utajj uñjasjjänwa.
  
  "Uñjapxtawa" sasaw Dahl jupax juk"amp manqhankir color uñacht"ayäna, ukax wali ch"amawa, maynitix jan thaqkaspa ukhax inas jan uñjatäkaspati. "Ukax sañ muniw mä ch"usaw utji ukat Heidi kullakax uta manqhan chiqaw utji. Maldición, sasaw muytasin säna. "¡Mimir phuch"u patxaruw utap luratayna!"
  
  
  KIMSA TUNKA PAYANI
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SUECIA markankir jaqenaka
  
  
  Oraqenkjjapjjäna ukat walja kilometronak qʼoma pradonak taypin sarnaqapjjäna ukhajja, Dahl chachajj saytʼapjjañapatakiw mayïna. Drake jupax kuntix jupax uñt"ayañjamäki ukx uñch"ukisïnwa, machaq Dino-rock ajayun jupax Kennedy jupamp chika, mä tripulación motley ukhamawa. Suecos ukat SGG jupanakax Torsten Dahl ukat kimsa jaqinakampiw uñt"ayapxäna, SAS ukax Wells ukat tunka pallapallanakaw uñt"ayapxäna. Maynix Hawai markanwa jaytatäna, usuchjataw jikxatasïna. Delta ukankirinakax suxta jaqinakaruw jisk"achapxäna; ukatx Ben, Parnevik, Kennedy ukat jupa pachpaw utjarakïna. Hayden jilatajj avionampiw qheparäna.
  
  Jupanak taypinx janiw mä jaqis utjkänti, jupax lurawipan ch"amamp jan llakisiñapataki. Uka avionax suyt"askäna, taqpach combustible ukat armado, Figuras ukanakamp chika, uraqpachan kawkirus apañatak wakicht"ata, ukax juk"ampiw uka jan walt"äwin jan walt"äwip uñacht"ayäna.
  
  "Yanaptaspa ukhaxa", Dahl jupax taqiniw suyt"at uñch"ukipxäna, "janiw uñjkti kunjams aka kutix jikxatapxistaspa" sasaw uñacht"ayäna. "Qalltañatakix k"acha explosivos ukanakamp mä qawqha kayunak alayaru q"umachañataki, ukatx rastrillo lurañ pachaw purini".
  
  "Amuyasipxam" sasaw Parnevik chachax amparanakap t"axllirt"äna. -Janiw mä t"unjañ munapkti -sasa.
  
  -Jan llakisimti -sasawa Dahl chachaxa kusisitaw säna. "Akan kunayman ch"amanak taypinx mä yatxatat equipo ukaw utjistu sasaw amuyta, Yatichiri".
  
  Ukanx qhuru larusiñaw utjäna. Drake chachajj jupanakan muyuntat cheqanakapwa yatjjatäna. Jupanakax mä jach"a perímetro ukham utt"ayapxäna, ukat uka chachanakarux walja qullunakan p"iqiparuw jaytapxäna, uka qullunakax kawkhantix sistema de radar uraqir mantañ ukarjamaxa, nayra guardia utanakax sayt"atäpkän uka chiqaruw muyuntapxäna. Vikingos ukat taqinitak wali askïspa ukhaxa...
  
  Uka pampanakajj chʼojjña ukat samarañänwa, mä jukʼa thayajj inti jalsu toqenkir qoqanakaruw jukʼamp chʼalljjtayäna. Mä juk"a jallu purintañax qalltawayiwa ukatx janïr wasitat yant"kasax sayt"awayxänwa.
  
  Ben jilatan celularapaw istʼasïna. Nayranakapajj mä ajjsarkañ uñnaqaruw tukuwayjjäna. "Awki? Ukhamajj wali chʼam tukuñawa. Nayax popa ukan wasitat jawsapxäma. Jupax uka aparato jist"antäna, Drake-r uñkatasa. Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Janiw tiemponïkti" sasa. "Jupanakax nayratpach yatipxiw kunas pasaski, ukhamakiw jan yatipkiti kunas ukxa".
  
  Drake chachajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw nayrïr phallatap jan chʼalljjtayasisin uñjäna. Ch"uxña quqanaka, césped ukat laq"anakax thayaruw t"ijtäna. Uka qhepatjja, jankʼakiw yaqha, mä jukʼa manqhar chʼalljjtayasïna, ukat payïr qinayaw oraqet sartasïna.
  
  Walja chachanakaw nayrar sartasipxäna, kunjamtï armanak katxarupkäna ukhamarjamaw palanak katxarupxäna. Ukax mä escena surrealista ukhamawa.
  
  Parnevik jilatajj akham sänwa: "Amuyasim" sasa. -Janiw khitis kayunakap q"añuchañap munksnati. Jupax wali jach"at arsüna, akax historian jach"a chiste ukhamäkaspas ukhama.
  
  Mä qhana uñacht"äwix Heidi-n jach"a utapan manqhan mä p"iyaw uñacht"ayäna, ukax mä jach"a p"iyaruw puri. Qhanapuniwa, janiw mä phuchʼukïkänti, ukat uka equipox wali amuyumpiw pantjasipxäna. Yaqha horaw wali amuyump allsuñatak wakisïna ukat walja samart"añaw wakisïna, Parnevik jupax jach"at arnaqaskäna ukat janïr jisk"a thayar chhaqtkipanx uraq allsut yänakat yatxatäna.
  
  Drake jupax uka pachampiw amuyunakapar wakicht"añatak apnaqatayna. Jichhakamax jan frenoni montaña rusa apnaqkaspa ukhamaw amuyasïna. Taqi uka maranak qhipatsa, mä amtar istʼañat sipansa, kamachinak phuqañaruw jukʼamp yatintäna, ukatwa Ben Blake sat jaqit sipansa, amuytʼañatakix jukʼamp tiempo munasïna. Pä yänak chiqpachan yatïna - jupanakax qhipharuw jaltxapxirïna, ukat uñisirinakapax situacionanakar lurañat sipans reaccionañatakiw wayt"apxirïna; janiw pächasiñakiti, ukax uñisirinakapan qhipäxapan aka t"ijtäwir mantañ utjatapata.
  
  Jichhax aka t"ijtaw atipt"añ qalltañ pachaw purini. Yämas kunattix jupanakakiw akapach qhispiyañatak chʼamachasipkaspäna, jan ukax jan walir puriyañat sipansa.
  
  Ukhamajj ¿fantasma sarnaqäwinakar iyawstati?, mä nayra aruw amuyunakapan jiskʼat arsüna.
  
  Janiwa, kunjamtï uka tiempon jayskäna ukhamarakiw jaysäna. Ukampis nayax axsarkañ sarnaqäwinakaruw iyawstxa...
  
  Qhipa misión ukanx secreto SRT, unidad especial de SAS, jupax kimsa yaqha equipo ukankirinakamp chika, Alicia Miles ukamp chika, Norte de Irak uksan mä jaya ayllun tinkupxäna, ukan jakirinakax t"aqhisiyataw uñjasipxi, jiwayataw uñjasipxäna. Assuming the obvious they were investigating... británico ukat francés pallapallanakar jikxatañataki, jupanakar jiskt"añax wali ch"amawa.
  
  Kunatix uka qhipat utjkän ukax Matt Drake-n aka Uraqin qhipa urunakap ch"amakt"ayäna. Colerasiñat juykhuptayasaw jupasa ukat uka equiponkir mayni pä jaqenakampejj tʼaqhesiyañ jaytapjjäna.
  
  Yaqha "amigable nina" jan walt"awix walja jaqinak taypinwa.
  
  Alicia Miles kullakax sayt"asisaw uñch"ukiskäna, janiw kuna quirks ukanakamp q"añuchaskänti, kunjamakitix ukhama. Jupax janiw t"aqhisiyañ jark"irjamäkänti, janirakiw t"aqhisiyirinakar jiwañap jark"kaspati. Ukampis comandantepan kamachiparjamaw sarnaqäna.
  
  Matt Drake sat jilataw ukham luräna.
  
  Uka qhipatxa, mä pallapallan jakäwipax jupatakix tukusxänwa, taqi munasiñ tuqit sarnaqañanakax tʼunjatäxänwa. Ukampis uka serviciot mistjjañajja, janiw amtañanakajj chhaqtjjañap sañ munkänti. Warmipax arumat arumaw sartayäna ukat ch"uñump ch"allt"at ikiñat mistuwayxäna, jan arsuñ munkäna ukhax alayaruw jachäna.
  
  Jichhax Kennedy jupar uñkatasin sayt"atäskir uñjäna, avión ukankaspas ukhamaw jachaqt"asiskäna. Chuymapax suelto warkt"atäxänwa, ajanupax jachaqt"asitapatxa ch"amañcht"ataw ukat jan wali jaqiruw tukuwayxäna. Nayranakax markasan ukhamarak janchi Victoria"s Secret ukan uñt"ayatawa, yatiqañ utan yatichiripan decoro ukat negocios ukan jark"aqasiñapampix mayachatawa. Wali mistuni.
  
  Jupax kutt"ayasaw chhuxriñchjasïna. Torsten Dahl chachajj akham sasaw jachʼat arsüna: "¡Liytʼañatakejj allsum! Saraqirinakatakejj mä guia munapjjta" sasa.
  
  Ben jilatajj kunas Descender sasin jisktʼäna ukhajja, mäkiw larusitayna. "Hollywood ukan mä leyendapat chiqak mistu, amigo. ¿Amtastati kunjamsa lunthatax edificiot jaltxatayna, ukat saltapax jak"ankir milímetro ukar chiqañchatäna, ukat uka qhipatxa jaquqanitapax sayt"ayatäxänwa? Ukhamajj Blue Diamond Lander sat aparatojj jupanakan apnaqatapawa" sasa.
  
  "Phisirku".
  
  Drakex nayra Comandanteparux juk"at juk"at sarnaqir uñjäna ukat uka café matraz ofrecitat apsuwayxäna. Aka aruskipäwix mä qawqha pachaw wakicht"asiski. Drake jupax uk tukuyañ munäna.
  
  "¿Mai?" sasaw jiskt"äna, lakap uraqiru wali ch"amampiw jisk"achasïna, ukhamat jan khitis jiskt"äwip amuyañapataki.
  
  -¿Hm? sasaw jisktʼasta.
  
  "Jan ukax yatiyapxita".
  
  "Suma Dios, amigo, nayra kusistʼañ tuqit qhan jan yatiyawinak churatamat qhipatxa, jichhax inaki yänak churañax janiw jaktʼirjamäkti, ¿janich ukhamäki?"
  
  Drake chachajj jan munkasaw mä jachaqtʼasiñ chhaqtayäna. "Q"añu chuyman jaqi, ¿uk yattati?"
  
  "Ukaw anattʼañan jilïr jaqëñatak yanaptʼitu. Jichhax mä jamasat misionatapat mä sarnaqäw yatiyapxita, kawkïr misionenakas" sasa.
  
  "Walikiwa... nayax aka chiqan ch"amamx apt"asiristwa ukat kuns manso churaraksma" sasaw Drakex säna. "Jan ukax taqi ukanak tukuyañkamaw suyt"asma ukat quri churapxäma... jumax sapakiw yatta."
  
  "¿Tokio Cos-con ukax?"
  
  "Tokio Cos-con ukax mä jach"a uñacht"äwiwa. Kunawsatix Mai jupax Japón markan jach"a cosplay jach"a tantachäwinx jamasat saräna, Fuchu triads ukanakar mantañataki ukat katuntañataki, jupanakax uka pachanx industria pornografía ukan irnaqapxäna".
  
  Wells chachajj niyaw convulsiones sat usunïñampïskäna ukham uñnaqäna. "Diosa, Drake. Jumax mä jerk jaqïtawa. Ukhamajj walikïskiwa, ukampis confiyapjjeta, jichhajj manütawa" sasaw mä samartʼäna. "Japonés jaqinakax Hong Kong markat jichhakiw aynacht"ayapxäna, k"ari identidad ukan chiqapa, jan yatiyasa, pä maraw tapa uchaskäna ukx q"al t"unjapxäna".
  
  Drake jupax laka jist"arat, jan iyawsañjam uñkatasïna. "Janiwa".
  
  -Arunakajaxa ukhamaraki -sasa.
  
  "Kunata?"
  
  "Ukhamarakiw jutïr jisktʼaja. Ukampis, Drake, ¿janit ukax qhanäki?
  
  Drake jilatajj uka toqetwa lupʼïna. "Jupajj jupanakan utjki ukat sipansa jukʼamp suma jaqëjjewa. Jupanakan wali suma yänakapa. Ukat jupatakix aynachtʼapxpachänwa" sasa.
  
  "Niya tunka phisqhan horanakaw Departamento de Justicia ukat Primer Ministronakapat jawsatanakap katuqapxta, kunjamatix Yankees ukanakax ukhama. Jupanakax taqi kuns arsupxistu - La Veraine ukar scout ukar khitapxatayna kunatix ukakiw uka jan walt"awimp jikxatapxatayna ukax nayratpach jach"a lurawiruw jilxattawayi kunatix jichhax planetan luraski. Mä qhawqha horanakakiw jupanakar juchañchasiñatak obligat uñjasiñäni" sasa.
  
  Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "¿Jichhax kunatsa jan arsuñatakix utji? Inas mä suma aljasiñax utjaspa" sasa.
  
  "Iyawstwa, masi, ukampis gobiernonakax gobiernonakawa, ukat akapachax jan walt"äwin uñjasispa jan ukax janisa, jisk"a anatt"añanakap anatañx wal munapxi, ¿janich ukhamäki?"
  
  Drake jupax uraqin mä p"iya uñacht"ayäna. -Jupanakax wakicht"atäpkaspas ukhamaw amuyasi.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake sat chachan saraqañapatakejj 126 metronakaw utjäna. Mä aparato "bozal rápido" satawa, amparaparuw uchapxäna ukat juparux mä mochila churapxäna. Bomberonakan cascopampiw linterna chintʼat uchasïna ukat mochilaparuw thaqhäna. Mä jach"a linterna, mä tanque de oxígeno, armas, manq"añanaka, uma, radio, nayrïr yanapt"äwinak - taqi kunatix caverna lurañatakix munaski. Mä par jachʼa guantes aptʼasisaw pʼiya thiyaru saräna.
  
  -¿Geronimo ukaxa? jupax Kennedy juparuw mayitayna, jupax Ben ukat Profesoramp chikaw patat qhiparatayna, perímetro uñakipañ yanapt"añapataki.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jan ukax tobillonakamat katthapisim, asnum apsuñamawa ukat suytʼañamawa" sasa.
  
  Drakex jan wali jachaqt"asisaw juparux säna, "qhipüruw uka tuqit kutt"añäni" sasaw säna ukat ch"amakaruw jaltawayxäna.
  
  Ukat jankʼakiw wila diamante gatillojj chʼiyjatätap amuyasïna. Jaqukipkäna ukhajj jankʼakiw jaquqanïna, ukat jiskʼa ruedapajj sapa segundojj patak kutiw liwjjatäna. Uka phuch"un pirqanakapax -yuspajarañaw jichhax wañt"atäxiwa- caleidoscópico lliphipiwinakampiw nayrax qhant"äna, kunjamatix nayra ch"iyar janq"u peliculax uñacht"ayaski ukhama. Qhiparusti saraqañax mä juk"a juk"ampiw jalnaqäna, ukat Drakex botas ukanakax llamp"u chuymampiw qala qalat jaltxatap amuyasïna. Jupajj bozal chʼoqtʼasïna ukat cinturón de seguridad ukan gatillojj mistunitap amuyasïna. Drake jupax mä ascensor ukar tukuyañ thakhix uñt"asiwayiwa, janïr kawkhantix Dal ukat chikat tunka jaqinakamp suyt"asipkän uka chiqar sarkasa.
  
  Patajj jan facilakiw chʼalljjtäna, ukampis momiado ukham lurat qʼañunakatwa ukham lurasïna sasaw säna.
  
  "Aka p"iyax GPR ukan uñjapkta ukar uñtasitx muspharkañ jisk"akiwa", sasaw Dahl jupax saraki. "Jupax pantjasispawa. Ch"allxtasipxam ukat thaqhapxam... mä túnel... jan ukax ukham yaqhanak thaqhapxam" sasa.
  
  Sueco jaqix amparanakap t"axllirt"asïna, jupan jan yatiñapampiw kusist"äna. Drake jilatajj ukajj wal gustäna. Jupax juk"at juk"atw p"iyan muyuntäna, jan chiqapar uñjat pirqanakat yatxatasa ukat thiya isi churapkchïnsa, khathatirakïnwa. Waranq waranqa tonelada qalanaka ukat uraqiw juparux ch"allxtayäna, ukat akankxänwa, juk"amp manqhar mantañ yant"askäna. Jupatakix mä soldadon jakäwipjamaw istʼasïna.
  
  Dahl jupax Parnevik jupampiw pä tuqit videotelefono tuqi aruskipt"äna. Profesorax walja "iwxt"awinaka" arnaqasïna, ukatwa Dahl jupax pä minutos ukjatx uka sonido jist"antayäna. Pallapallanakax p"iyan muytasinx kayump takt"asipxäna, Delta markankir mä waynax akham sasaw arnaqasïna: "Akanx tallanakaw utjitu. Mä jiskʼa yäkchisa" sasa.
  
  Dahl sat chachajj videofono jistʼantasïna. Parnevik chachan arupax jach"a ukat qhanaw arsüna, ukatx Dahl jupax celularar pirqar katxarusaw qhipäxar sarawayxäna.
  
  -¿Aka uñjtati?
  
  "Ja! ¡Det ar bra! ¡Sujetador!" Parnevik jupax uka kusisiñat inglés arut apt"asiwayi. "Valknott.... mmm... mä qutu jiwayat nuwasirinaka. Ukajj Odin chachan chimpupawa, kimsa triángulo jan ukajj borromeo triángulo, nuwasïwin mä jachʼa jiwañampi uñtʼatawa" sasa.
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna. "Wila Vikingos" ukat juk'ampinaka.
  
  "Aka chimpux walja kutiw "jamuqa qalanakan" jikxatasi, ukax heroico ch"axwirinakan jiwatap uñacht"ayi, jupanakax barcot jan ukax caballot Valhalla - Odin palacio ukar sarapxi. Ukax juk"ampiw ch"amanchaski, aka amuyt"awix mundano Valhalla ukar jikxatawaytanxa."
  
  "Perdón desfile ukar t"unjañataki, compañero" sasaw chiqapar parlir SAS chachax säna, "ukampis aka pirqax suegrajarjamaw thithita" sasa.
  
  Taqinipuniw mä juk"a qhipäxar sarapxäna, casco uchat linternanakap jan llamkt"at uraqiruw qhant"ayapxäna.
  
  -Akax k"ari pirqapunïñapawa -sasa. Parnevik jupax niyaw kusisiñat arnaqasïna. "¡Ukhamäñapawa!"
  
  -Suyt"am -sasawa Drakexa Ben waynan arup ist"äna. "Ukhamaraki, Valknot ukax Nudo de la Muerte satarakiwa - Odin arkirinakan chimpupawa, jupanakax ch"axwañamp jiwañaruw puripxäna. Chiqpachansa akax mä iwxtʼäspawa sasaw amuyta" sasa.
  
  "Janiw kunas utjkiti". Drake chachan jach"a jach"a tukutapax taqi chuymaw jikxatasïna.
  
  -Akanx mä amuyt"awiwa, dudes -sasawa Kennedy-n arupax purintäna. "Kunjamarak taqi pirqanakar sum uñakiptʼañax wakisispasti. Jumatï jukʼamp Valknotts sat qollanak jikjjatasma, ukampis mä chʼusa pirqa jikjjatasma ukhajja, nayajj aka pirqa ajlliristjja" sasa.
  
  -Jumatakixa sañaxa jasakiwa -sasawa Drakexa jiskht"äna. "Ukankañaxa ukat taqi ukanakxa."
  
  Jupanakax jaljtapxäna, mä pulgadat pulgadat qala pirqanakaruw peinapxäna. Nayra tiempon utjkäna uka laqʼanak apsupjjäna, telarañas cepilltʼapjjäna ukat mohonaksa jaqunukupjjäna. Tukuyañatakix kimsa Valknots juk"amp jikxatapxäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jachʼapuniwa" sasa. "Pusi pirqa, pusi nudo yänaka. ¿Kunsa jichhajj lurañasa?"
  
  "¿Taqinix mä kipkakïpxiti?" -sasawa yatichirixa muspharata jiskt"äna.
  
  Mä pallapallax Parnevik sat jaqin uñnaqap videotelefonon pantallapar apanïna. "Walikiwa, janiw jumanakat yatiskti, ukampis nayax jupar ist'asax qarjataw jikxatastxa. Maldición sueco ukax nayratpachaw jiwayapxirista".
  
  Ben jilatan arupajj akham sänwa: "Suytʼam" sasa. "Nayranakapax Mimir phuch"upankiwa, janiw..." arupax estático ukan sist"asitapan chhaqtxataynawa, ukat pantallax ch"usaruw tukuwayxäna. Dal chachajj chʼalljjtayasïna, jistʼararakïna ukat jistʼantarakïna, ukampis inamayakïkänti.
  
  "Jan askinaka. ¿Kunsa jupajj sañ munäna?
  
  Drakex niyaw mä iwxt"äw churañampïskäna, ukat videotelefonox wasitat jaktxäna ukat Ben-an ajanupax pantallaruw phuqhantäna. "Janiw kunas paskäna uk yatkti. Ukampis ist'apxam - Nayranakax Mimir phuch'unkiwa, janiw uka manqhankir p'iyankkiti. Amuyaña?"
  
  "Jïsa. Ukhamajj saraqañ thakin jupanakar pasapjjta?"
  
  "Nayax jïsa sasaw amuyta".
  
  -Ukampis ¿kunatsa? sasaw Dahl chachajj jan creyirjam jisktʼäna. "Ukhamajj ¿kunatsa aka pʼiya lurañajj wakisïna? Ukat oraqer mantir radar ukax qhan uñacht"ayäna, uka manqhanx mä jach"a chiqaw utji. Cheqas uka Partejj uka alayaruw utjañapäna" sasa.
  
  "Ukax..." Drakex wali thaya thayt"ataw jikxatasïna. "Janitï aka chiqax mä sipitakïkchi ukhaxa."
  
  Dahl chachajj mä akatjamat jan sum amuytʼasir uñnaqäna. -¿Kunjamatsa ukhamaxa?
  
  "¿Aka chiqax jiwasan manqhankiti? ¿Jan manqhankir pʼiyakïspa ukhajja, ¿kamachasmasa?
  
  "¡Ukax mä laqʼat lurat almohada patxaruw saytʼatäsma sañ muni!" Parnevik ukax wali axsarataw arnaqasïna. "Tarampa! Kuna horasas tʼunjasispawa. ¡Jichhax uka chiqat sarxapxam!"
  
  Mä jan tukuskir pachaw jan tukuskir jiwañampi uñkatasipxäna. Taqeniw ukham jan walin jakasiñ munapjjäna. Ukat uka qhipatxa taqi kunas mayjtʼawayxänwa. Kunatï nayrajj hormigón pampan chʼiyjatäkäna ukajja, jichhajj mä chʼiyjat panel qalaruw tukuwayi. Uka muspharkañ ch"iyjañ ist"awix janiw qalan mayjt"atapat jutkänti, jan ukasti pampax juk"at juk"at tukusiñat tukusiñapatw uñstäna.
  
  Jupanak manqhan mä jan tukuskir ch"usawjampi....
  
  Uka suxta jaqinakax wali ch"amampiw pä Ascendentes ukanakarux nuwantapxäna. Ukar puripkäna ukhajja, wali jakasipkäna ukhajja, Dahl chachajj wasitat orden utjañapatakiw jawsäna.
  
  "Jumanakax panini, nayraqat sarapxam. Dios laykux qhuru chuymanïpxam" sasa.
  
  Parnevik jilatajj akham sänwa: "Ukat makatañ thakinjja, kunanakatï jakʼankir jaqenakan utjki ukanakat jukʼamp amuytʼasiñamawa. Janiw uka artefacto jaytañ munktanti" sasa.
  
  -Janiw mä idiota ukhamäñamäkiti, Parnevik. Dahl chachajj jan wali amtanakampiw muspharäna. Drake chachajj janipuniw nayrajj ukham uñjirïkänti. "Qhipa pänix sarkasax uñt"ayasiñäniwa" sasaw Drake-r uñch"ukis säna. "Jumampi nayampi".
  
  videotelefonojj wasitatwa pitiñatak istʼasïna ukat jistʼantarakïnwa. Dahl jupax ch"allxtayäna, jupax ch"allxtayañ munkaspa ukhama. -Maldado Yankees, janiwa pächasiñakiti.
  
  Nayrïr parinjja, kimsa minutonakaw oraqer puripjjäna. Ukatxa kimsa juk"ampi payïri parinakatakixa. Drakex taqi kunatix suxta minutonakan paskaspa ukanak amuyt"äna, jakäwipanx experiencia jan ukax janiw kunas paskaspati. Jupatakejj qhep qhepa luräwipunïnwa. Janiw kunas utjkänti, jan ukasti laq"an chhuxriñchjatapa, mayjt"ir qalan chhuxriñchjatapa, jakañ jan ukax jiwañamp premio churañ amtasax ina ch"usat thuqt"awi.
  
  Nayrïr chimpu jikxatapkäna uka manqhankir pampax tʼunjatäxänwa. Janiw kuna iwxtʼas utjkänti; pampax fantasmap jaytasa armtʼasiñar purkaspa ukhama. Drake chachajj kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw uka phuchʼur makatäna. Jupajj ladonakapanwa equilibrasïna, janiw pʼiyan jan chʼamani pampan equilibrio lurkänti. Dahl jupax phuch"un mayni ladopar qhumantäna, pä amparapampiw ch"uxña q"ipit katxarutayna, jaqichasïw amparapan anillopax Drake-n cascopan linterna uñacht"ayäna.
  
  Drake chachajj uñchʼukisïnwa, kuna chʼamani qʼañunaksa arnésnakapar chintʼapjjaspa uk thaqäna. Ukat Dahl jilatarojj akham sasaw arnaqasïna: "¡Mierda!" ukat videotelefonojj janïr pʼiyan pampar jaltkasajj jan wali kʼachat kʼachat kʼachat kʼachat nayraqatar qhipäxar uñtasajj tiempoparuw uñtäna.
  
  Jan ch"amanïtapatxa, disco duro ukax jaytawayi, mä ch"iyar p"iyaruw chhaqtxatayna kunjamatix Drake nayra samkanakapax familia qalltañataki. Mä thayax jupanak jak"aruw t"ijtäna, kawkhantix juykhunakax imantasipkäna ukat liwxatasipkäna uka chiqat jan arsuñjam ch"amakamp phuqhantat ch"amakt"at thaya antutäna.
  
  Ukat uka jan sutimp uñtʼat chʼamaka manqha manqharuw uñchʼukiskäna ukhajja, Drake chachajj wawatpach monstruonakar iyawsatap wasitatwa jikjjatäna.
  
  Mä juk"a liwxatañ ist"asïna, ukat mä sogax t"ijt"ir arumpiw saraqanïna. Drake chachajj yuspärasaw katthapïna ukat arnésparuw chintʼäna. Dahl jupax ukhamarakiw luratayna, pachpa janq"u uñnaqani, ukat panpachaniw sapa mayni botonanakap ch"allt"apxäna.
  
  Drake jupax altímetro uñch"ukiskäna. Jupax chikat phuch"upat yatxatäna, Dahl jupax mayni tuqin copiaskäna. Walja kutiw saytʼasipjjäna ukat jukʼamp sum uñakipañatakiw nayrar jaltjjapjjäna, ukampis sapa kutiw jan kuns jikjjatapkänti. Patak kayuniw sarnaqäna, ukatx llätunk tunka kayuniw sarnaqäna. Drakex wilaruw amparanakap ñik"ut ch"allxtayäna, ukampis janiw kuns jikxatkänti. Jupanakax sarapxäna, phisqa tunk metronak jichhax, ukat Drake-x qhanan jan utjatap uñjäna, mä ch"amakt"awiw uka qhanax jupar jaquntatapamp ch"amthapïna.
  
  Mä jach"a lawa tabla, thiyanakapan dentado, jan q"uma jan ukax moho ukamp llamkt"ata. Drake jupax uka patat tallanak uñjäna ukat mä juk"a pachaw casco chiqapar uñstayañatakix munasïna.
  
  Ukampis kunapachatï ukham lurkäna ukhajja...
  
  Nayranaka. Odin nayranakapan mä simbólico uñacht"äwipa, lawat lurat ukat akan jaytata... khitis?
  
  ¿Odin jupa pachpa? ¿Waranq waranqa maranak nayrajja? Qillqiri: Heidi kullaka ¿Ukajj jukʼamp jan ukajj jukʼamp cheqäpachänti?
  
  Dahl chachajj wali llakitaw uñchʼukisïna. -Taqi jiwasatakixa, Drake, janiwa akaxa jaqukipañakiti.
  
  
  KIMSA TUNKA KIMSA
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SUECIA markankir jaqenaka
  
  
  Drake jupax Mimir phuch"upat mistunïna, lawat lurat tableta trofeo ukham altu patat katxarusa. Janïr mä arsa arskäna ukhajja, jan wali arunakampiw arnéspat apsupjjäna ukat oraqer jaqontapjjäna.
  
  "Ey, samarañamawa..." Hong Kong Dream Machine sat maquinan troncopat uñkatasïna, uka maquinajj machaq maquinanakat maynïriwa. Jupax mä juk"a liwxatasïna ukat jiwat ukat jiwañampïskir pallapallanakaruw ch"uxña pampan ikiskir uñjäna - Delta, SGG, SAS - ukat qhipäxan Kennedy, p"iqipar pistola apt"ata qunqurt"asis.
  
  Ben jilatarojj mä estranguladoran saytʼasiñapatak waytʼatap uñjäna, Alicia Miles kullakajj jan sinttʼasir amparanakapajj kunkapat wali chʼamampiw katthapïna. Drake chachan chuymapax niyaw p"akjasïna, Ben jilatax celularap amparapamp katxarusiskatap uñjasa. qhipa samañaruw ch"amanchasi....
  
  "Britaniax sayt"asipxpan" sasaw canadiense Colby Taylor jupax Drake-n nayraqatapar purintäna. "Amigonakapan jiwatap uñjpan, mä uñachtʼäwiwa, janïr jakäwip aptʼkasajj taqe partenakap aptʼasiristjja" sasa.
  
  Drake jupax nuwasiñ ninax amparanakaparuw mantañapatak jaytawayi. "Jumax uñacht'ayaraktawa aka chiqax maldito guia ukan arsutanakaparjam sarnaqatapa - akax monstruonakan uraqipawa".
  
  "Kunja poesiasa" sasaw millonario jaqix jach"at arsüna. -Ukat chiqäskapuniwa -sasa. Nayranaka churita -sasa. Jupax amparanakap luqxatäna, mä wawar uñtataw juk"amp mayiskäna. Mercenariox Odin chachan nayranakapan uñnaqap yatiyäna. "Waliki. Ukajj walikïskiwa. Ukhamajj ¿kawkinkis avionamajj utji, Drake? Nayax jumanakan chimpunakam munta ukat ukat aka mierda p"iyat mistuñamawa" sasa.
  
  "Janiw kunas jan Escudo ukampix jikxataskaniti" sasaw Drakex säna... nayrïr kunatix amuyupar purintäna. "Ukat kunjamsa Ragnarok-atakix mä tarjetar tukuspa uk yatxatañamawa."
  
  Taylor jilatajj jan wali larusisaw akham säna: "Loqhe" sasa. "Jichhürunakan akankxapxta ukat janiw pä tunk mara nayrakiti, kunatix Escudo ukax jichhakiw jikxatasïna. Nayax yatxatwa jumax nayratpach uk yatta ukampis. ¿Jumajj nayar jukʼamp chʼamañchtʼañ munasmati? ¿Nayax liwxatasin yaqha ch"am churañ muntati? Walikiwa, tata Drake, nayax yatiyapxsmawa. Jupax..." sasaw Aliciar uñacht"ayäna, "janiw lankt"kiti. Jupa. . solido quri asnu, ¡ukhamawa!"
  
  Drake chachajj kunjamsa nayrir irnaqer masipajj Ben jilatarojj chʼajjwasaw jiwayäna uk uñjäna. "Jupaw jukʼamp licitadorar aljapjjätam" sasa.
  
  -Nayaw jilïr licitador ukar luqtaskta, jumax fucking piece of shit -sasa.
  
  Ukat providencia munañaparjamaxa, maynix uka pachat askinak apsusaw mä bala jaquntäna. Uka disparojj quqa taypinwa wali jachʼat istʼasïna. Taylor chachan mä mercenariopax machaq kimsïr nayrampiw t"unjatäna, ukat mä ratukiw jiwxäna.
  
  Colby Taylor jupax mä segundos jan iyawsañjamäkaspas ukhamaw uñnaqäna. Jupax Bryan Adams jupax jichhak quqa taypit jaltasinx Verano de '69 ukar turkaspa ukhamaw uñnaqäna. Nayranakapajj platillonakaruw tukuwayjjäna. Ukatxa mä mercenariopaw juparux ch"allt"asïna, uraqiruw jaquntäna, mercenariox wila wartaskäna, arnaqasiskäna ukat jawq"jaskäna, jiwañampïskänwa. Drake jupax mä nayra ch"ipxtawimpiw jupanakan jak"apankäna, kunawsatix plomox jupanak patat thaya ch"iyjaskäna ukhaxa.
  
  Taqi kunas mä pachpa pachanwa pasäna. Kennedyx janchiparuw jaquntäna. Pʼeqe pʼeqepajj imtʼaskäna uka guardian chinupampejj wali chʼamampiw lintʼasïna, ukatwa kuntï paskäna uksa janiw amuyaskänti. Mä ratukiw samart"añaxa.
  
  Mä jachʼa balanakaw nayraqatar qhipäxar tʼijtäna; mercenarios, qhanan katjata, t"unjatäpxänwa.
  
  Torsten Dahl jupax qhispiyatäxänwa, kunapachatix jupar katxarut mercenariox kimsa pusi t"aqa p"iqip chhaqhayatayna, kimsïr disparo ukanx rifle ukan ist"asïna. SGG comandantex Parnevik yatichiriruw cangrejomp jalxatäna ukat uka jilïr jaqirux quqanak pila tuqiruw ayxatañ qalltäna.
  
  Drake chachan nayrïr amuyupax Ben satänwa. Mä jan chʼamani apuesta lurañataki wakichtʼaskäna ukhajja, jan creyiñajj waranq wattʼani pulso electromagnético ukham chʼalljjtayäna. Aliciax uka waynarux mä chiqar jaquntäna ukat pachpa Drake-rux nayrar sartayäna. Mä akatjamat mä pistola amparapan uñstäna; janiw kawkïris ukax wakiskirïkänti. Jupajj panpachaniw mä pachpa jiwayirïna.
  
  Ukat juparuw chuym churasajj ukanak apthapïna.
  
  Drake chachajj pʼinqachataw amparanakap ladonakar liwjjatäna. Kunata?
  
  Jachaqtʼasitapajj wali kusisitaw jachaqtʼasïna, kunjamtï mä saxrajj nayratpach tukusjjatap amuykäna uka pʼiyan jan llamktʼat aycha jikjjatki ukhama.
  
  Jupax gatillo jaquntäna. Drake jupax chhuxriñchjasïna, junt"u ukat ukjatx chhuxriñchjasiña ukat ukjatx usuchjasiña suyt"asa, ukampis amuyunakapan nayrapax p"iqiparuw katjatayna, ukat qhipa pachanx amtañap mayjt"ayatap uñjäna ... ukat kimsa balas mercenario ukar uchatayna Colby Taylor ukan colerat uñnaqapar ch"uqt"asa. Janiw jan walinakar puriñäniti.
  
  Pä SAS pallapallanaka ukat pä Delta Marines ukanakaw qhispipxäna. SAS ukax Ben-aruw katjatayna ukat aynacht"ayatayna. Kunatix Delta Team ukan qhiparkän ukax jak"ankir quqa arboleda ukar kutt"ayañatakiw wakicht"asiwayi.
  
  Machaq ch"axwawinakaw ist"asïna. Delta waynax kutt"awayxänwa ukat jaquntatäxänwa. Maynïristi purakapat kutt"awayxäna kawkhantix Wells-ax jaquqankäna uka chiqaru, Mimir-an phuch"upan mayni tuqiru. Wells chachan qunqurt"at janchipax ch"allxtasïna, kunawsatix americano jaqix jupar ayxatkäna ukhaxa, ukax jakaskatap uñacht"ayi.
  
  Jutïr mä qhawqha minutonakajj mä chʼamaktʼataw pasawayjjäna. Aliciax colerat arnaqasïna ukat americano pallapallaruw arknaqäna. Kunapachatï kutikipstasin amparanakapamp uñkataskäna ukhajja, mä segundow saytʼäna.
  
  Drake jilatajj akham siskäna uk istʼänwa: "Jichhajj kuttʼam" sasa. -Jan ukax sarxañamawa -sasa.
  
  -Janiw nayax aka jaqirux jaytkäti -sasa.
  
  "Jumanakax estadounidenses ukanakax samart"añakiw jaytapxtam" sasaw janïr infierno ukar antutkasax säna. América markan wali suma anatirix qhipharuw kutt"awayxi, thiya ch"uxña quqanakan lankt"asi, nayraqatax mä amparapampiw katxaruwayi, ukatx p"akjataw t"ijtäna janïr mä nayrapar uñjañ chhaqhayasa ukat qhiparusti jan ch"allxtasaw t"unjasïna.
  
  Drakex Aliciaruw t"ijtäna, kunawsatix Wells-arux collarat apthapiskäna ukhaxa.
  
  -¿Jumax loco ukhamätati? sasaw jach"at arsüna. "¿Qʼal loqtatätati?"
  
  -Jupax phuch"uruw saraski -sasawa Alicia nayranakapaxa jiwayañjama. "Jupampi chikt"asismawa jan ukax jan mayachasmati, Drake. Juman amtamajj -sasa.
  
  "¿Kunatsa, alaxpacha layku? Kunata?"
  
  "Mä uruxa, Drake. Mä urojja, jumatï uka toqet jakasïta ukhajja, yatipjjätawa" sasa.
  
  Drakex mä juk"a samart"äna, samaña apsuñataki. ¿Kunsa jupajj sañ munäna? Ukampis jichhajj jan amuytʼasirïñajja, jiwañar jawilltʼaña sañ muni, jupa pachpas jiwayaskaspas ukhama. Jupax yatichäw amtawinakaparuw jawsatayna, amuyunakaparux jawsatayna, taqi SAS yatiñanakapar jawsatayna. Jupax mä directo golpe de boxeo, mä jab, mä cruz churäna. Jupax parried, sapa kutiw muñecapar ch"amampiw ch"allt"äna, ukampis jichhax wali jak"ankxänwa.
  
  Kawkhantï jupajj jikjjatañ munkäna uka cheqanjja.
  
  Jupax mä amparapampiw kunkapar ch"allt"äna. Jupax mä ladoruw jalt"äna, jilxattaski uka qunquriparuw chiqak saräna, mä qawqha costillanak p"akjañ amtampi ukat jank"ak jaltxañapataki.
  
  Ukampis qunqurinakap taypin liwxatasïna, wali muspharkañ jakʼachasiñapkama, mä qhawqha centimetronak jayarstʼata, nayrat nayraru.
  
  Jach"a nayranaka. Muspharkañ nayranaka.
  
  Jupanakajj akapachankir jachʼa animalanakat maynïrinakäpjjänwa.
  
  -Jumax mä mimbre wawar uñtat jan ch"amanïtawa, Matt.
  
  Uka jiskʼa arunakapax chʼakhanakaparuw thaytʼayäna, kunattix nayrar sartasaw amparap luqtäna ukat liwxatäna. Jupax qhipäxaruw uraqir purintäna, samañapax tukusxänwa. Mä segundot jukʼampikiw jupa patjjankäna, qonqorinakapajj plexo solarparuw chʼalljjtäna, nayraqatapajj jupan nayraqataparuw chʼalljjtäna, ukhamatwa warawaranak uñjäna.
  
  Mayampi nayranakapamp uñkatasisaxa, "ikipxam" sasaw jiskht"äna.
  
  Ukampis janiw uka amtar puriñapäkänti. Taqi kunatix lurañjamäkan ukax amparap jach"anchayañatakiwa, ladopar liwxatasinx chikat amuyt"asir Wells jupar uñjañapatakix jan manqhankir p"iyaruw irpxaruwayäna, ukax Mimir"s Well ukham uñt"atawa.
  
  Drakex arnaqasïna, qunqurkamaw ch"allxtasïna. Atipjatapat phinqʼachata, jaqenakar mantatapat walja ventajanak aptʼasitapat wal muspharasa, uñchʼukiñakiw puedïna.
  
  Alicia kullakajj Wells jilatarojj phuju thiyaruw liwjjatäna. SAS ukan p"iqinchiripax janiw arnaqaskänti.
  
  Drakex kayut sayt"asisaw liwxatäna, p"iqipas janchipas arnaqasïna. Alicia kullakajj Colby Taylor jilataruw jakʼachasïna, jupajj wali fresco ukat ágil ukhamawa, mä primavera uwijar uñtasita. Drake, alemanes ukar qhipäxar uñtata, mä marinero ukham balsa ukan mä prehistórico Kraken nayraqatan jan jark"aqasiñjam amuyasïna, ukampis janiw liwxatkänti.
  
  Alicia kullakax jiwat mercenario jaqin janchiparuw Taylor-at jayarst"ayäna. Millonario jaqix jach"a nayranakapampiw jaltxatayna, Miles ukhat Drake ukat quqanakar uñch"ukiskäna.
  
  Ch"amakamp ch"amakt"at tronconakan qhipäxapatxa, fantasma ukham jaqinakaw uñstañ qalltapxäna, taqiniw aka leyenda uraqin utanakapankapxäna. Uka ilusión ukax t"unjatäxänwa, kunapachatix armanakap uñjañatakis jak"achasipkäna ukhaxa.
  
  Drake jupax nayratpach sarnaqäna. Jupax jaqinakar jak"achasir uñjäna, buitre ukar uñtasit alemanes ukanakaw taqi yänak apsuñataki jutapxirïna uk yatïna.
  
  Drake chachajj atipjañatak instrumentoruw jan creyirjam uñchʼukïna. Aliciax Canadá markankir multimillonario jaqirux chhuxriñchjasakiw nayranakap mistuñapkamax chhuxriñchjasïna. Jupax janïr Mimir phuch"upar irpkasax jan amuyt"asitapat jachaqt"asïna ukat p"iqip llanta patxaruw liwxatäna.
  
  Drake chachajj yaqha amtanakanïtap amuyasïna. Jupax Alicia ukat Taylor jupanakaruw escudo ukham apnaqasa, uka acción ukarux maysar apanukuwayi. Jupax ch"uxña quqaruw purisax sarnaqaskakïnwa, juk"at juk"at mä jisk"a ch"uxña qullu pataruw makatawayxäna.
  
  Aliciax p"iyaruw uñacht"ayäna ukat Taylor juparux khuyapt"ayasiñ mayiñkamaw ch"allxtayäna, "inas ukan kuns apthapiñ jikxatchisma, megalomaníaco jerk" sasaw sist"asïna, ukat jan tukuskir ch"usaruw janchiparux jaquntäna. Mä jukʼa tiempojj arnaqasitapajj istʼasïna, ukatsti saytʼjjänwa. Drake chachajja, jan manqhankir pʼiyaru jaqontatäki uka jaqejj wiñayatakit arnaqaspa, ukat janitï khitis jakʼan istʼañapatak utjkchejja, ¿cheqapunit ukajj jaktʼaspa sasaw jisktʼasïna?
  
  Uka tiempotakejja, Milo chachajj amigaparuw purjjäna. Drake jilatajj akham siskäna uk istʼänwa: "¿Kunsa jumajj lurta? Jefex uka asnurux jakkirpachaw wal munaspa" sasa.
  
  Ukat Aliciax akham sasaw jaysatayna: "Amukt"am, Milo. Abel Frey sat jilatampi uñtʼasiñ wal suyaskayäta. ¿Jumajj sarañatak wakichtʼatätati?
  
  Milox qullu pataruw jan wali jachaqt"asitayna. -¿Janiw jupanakar tukuyañ munktanti?
  
  "Jan mä asnu jaqëmti. Jupanakax wali armat ukhamarak jach"a uraqinak katxarupxi. ¿Kuntï nanakajj jutapkta ukajj utjtamti?"
  
  "Odin markan llätunk chiqanakapax taqpachaw ukankapxi ukat irnaqapxi. ¡Avionamax qhatiyatäxiwa!" sasaw jach"at arsüna. "¡Arumanakajj aka jiwat oraqen kusistʼapjjam!"
  
  Drake chachajj alemanonakan wali amuyumpiw kuttʼasipkäna uk uñjäna. Akapachax jichhakiw mä juk"a ch"allxtawayi. Taqi uka thakhinjam sarapxäna, walja jan walt"awinak apanipxatayna. Jupanakax uraqiruw jalxatapxäna.
  
  Qhipa frontera ukan alemanonakar taqi kun chhaqhayañatakik ukhama.
  
  -Jïsa -sasawa Ben-ax jan kusisita jachaqt"asis nayrap katjäna, amuyunakapax liyt"kaspa ukhama. "¿Kunjamsa jakäwix futbol ukar uñtasit lurasi, ¿janich ukhamäki?"
  
  
  KIMSA TUNKA PUSUNAKA
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SUECIA markankir jaqenaka
  
  
  Intix qhana horizonteruw jalantxäna, kunawsatix europeos ukat jupanakan sapa qhipa aliado americano jupanakax jach"a uraqiruw liwxatapxäna. Mä jan ch"amani, thaya thaya thayt"anitayna. Mä jank"ak uñakipañax uñacht"ayiwa SAS pallapallanakat maynix usuchjataw jikxatasïna ukatx Parnevik yatichirix wali mulljataw jikxatasïna. Ukajj janiw muspharkañäkiti, kuna jan walinakansa pasäna uk amuytʼasa.
  
  Dahl jupax satélite tuqiw kawkhankapkän uk yatiyäna. Yanaptʼañatakejj niya pä horaw sarañapäna.
  
  Drake jupax Ben jupan jak"apan uraqiruw jalnaqäna, kunawsatix mä jisk"a quqa ch"uxña quqanakan sayt"asipxäna, jupanakan muyuntat mä jist"arat pampa.
  
  Ben jilatan nayrïr arunakapa: "Matt, yaqha jaqenakan jiwapjjatap yattwa, ukampis Karin ukat Hayden kullakajj walikïsipjjañapatakiw suytʼaskta. Chiqpachansa nayax llakistwa -sasa.
  
  Drake chachajj Hayden chachan avionampiw qheparatap armasjjäna sasaw phenqʼasïna. "Jan llakisimti. Ukax ` natural ukhamawa. Karin-atakix jan walt"awinakax wali askiwa, Hayden-atakix chiqaparakiwa", sasaw iyaw säna, thakhinx kawkhans k"achacht"asiñ yati. -¿Kunjamatsa jumaxa katxarusta, amigo?
  
  Ben jilatajj celularap apthapïna. "Wali jak'ankiwa".
  
  "Moda uñacht"äwitx wali jayaruw puripxta".
  
  Ben jilatajj wali amuyumpiw akham säna: "Janiw uk amtaskti" sasa. "Matt, janïr akajj qalltaskipan kunjamsa jakäwijajj utjäna uk jukʼakiw amtastxa. Ukat ukax... urunakaw pasxi?"
  
  "Jumatï munsta ukhajja, amtayapjjsmawa. Frontman de The Wall of Sleep ukax mä jach"a uñacht"äwiwa. Nayax Taylor Momson ukarux desmayatätwa. Celularajj wali chʼamaniwa. Alquiler manüña. Nayax Taylor tuqit desmayatätwa.
  
  -Taqi kuna chhaqhayasipxta -sasa.
  
  -Akanx janiw k"arinakax utjkiti, Ben - jan jumamp jan ukax janiw aka chiqar puriñjamäkaspati.
  
  "Jumax uñt"tawa, masi. Nayajj khitirus yanaptʼiriskäyätwa" sasa. Mä respuesta estándar ukhamänwa, ukampis Drake jupax jach"añchäwimp kusisitap yatisïnwa. Ben jilatajj trajenakat sipansa ukat escandinavo markankir profesorat sipansa jukʼamp yatiñanïsajj janiw uk armaskänti.
  
  Ukhamwa Hayden chachajj jupar uñjäna, ukajj janiw pächasiñasäkiti. Uka jaqirux manqhan uñjäna, ukat uñjañ qalltäna. Drake chachajj jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapatakiw mayisïna, ukampis jichhajj janiw kunas jupatak lurañjamäkänti.
  
  Kennedyx jupanakan jak"aparuw jaquntatäna. "Janiw jumanakar llakisiyapkti sasaw suytʼaskta. Jumax wali suma uñnaqtʼanïtawa" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Janiw jumakiti" sasa, ukat Ben jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Jichhaxa jumaxa jiwasanakat maynïritwa -sasa.
  
  "Um, yuspajarapxsmawa, nayax amuyta. ¿Ukajj mä jachʼañchäwiti?
  
  Drake jilatajj wal kusisiyäna. "Khititï nayamp mä qhawqha dino-rock anattʼañanak anattʼki ukajja, wiñayatakiw jilajäjje" sasa.
  
  -Arumpachawa, chacha, arumpachawa -sasa.
  
  Ben jilatajj wal llaktʼasïna. -Ukhama -sasawa uñkatasïna. -Jichhakiw ch"amakt"awayxi -sasa.
  
  Drake chachajj jan tukuskir pradonak uñakipäna. Qhep qhepa carmesí colorajj jichhakiw wali jaya cheqat saraqanïna. "Maldita, apuestas ukax arumanakax aka manqhanx thayapuniwa."
  
  Dahl chachajj jupanakar jakʼachasïna. "Ukhamajj akajj tukusiñapawa, chachanaka? ¿Tukuyasktanti? Akapachankirinakax jiwasaruw munapxistu" sasa.
  
  Mä thayax arunakap chʼiyjäna, ukat pampanakaruw chʼiqiyäna.
  
  Parnevik chachajj kawkhantï samartʼkäna uka cheqatwa parläna, mä qoqaruw qhepäjjat chʼoqtʼasïna. "Ist"am, umm, jumax sapxitawa, chiqpach uñt"at chimpunakax chiqpach uñstawipan sapa uñt"at uñacht"äwip uñjta. Mä pinturajj nayrajj John Dillinger chachanïnwa" sasa.
  
  "Jïsa, ukampis uka yäx 60 maranakanw turneo ukar saräna", sasaw Dahl jupax qhanañcht"i. "Janiw copiatätap yatipksnati, juk"ampirus uka historia-locos vikingos ukanakat mayniw ukham luratayna".
  
  Profesorax kʼumaräxänwa, ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Ay. Pay suma."
  
  Qʼal chʼamaka, ukat mä millón warawaranakaw pʼeqep patjjan qhantʼäna. Ramanakapax liwxatasïna ukat laphinakapas chhuxriñchjasïna. Ben chachajj instintoparjamaw Drake sat chachar mä lado jakʼachasïna. Kennedyx yaqhampix ukhamarakiw luratayna.
  
  Kawkhantix Kennedy-n thixnipax jupan thixniparuw llamkt"äna, Drake-x ninaw jikxatasïna. Kuntï Dahl chachajj siskäna uka toqet lupʼiñatakejj taqe kunwa luraspäna.
  
  Suecia markankir jaqejj akham sänwa: "Escudojj qhep qhepa suytʼäwisawa" sasa.
  
  ¿Amtasati ukham jakʼan quntʼasiski? Drake jilatajj amuytʼasïna. Tuki....
  
  Diosa, jaya pachaw ukham jikxatasitayna. Ukax kuna pachatix imill wawanakax imill wawanakax ukhamarak yuqall wawanakax axsarapxirïna uka urunakaruw kutt"ayäna -ch"iyar ch"iyar camisetanak uchasipxäna ukat mä sábado tardex amiganakaparux markar irpapxirïna janïr jupanakarux munat CD alañkama ukat palomitas ukat mä paja ukamp qullasipxirïna cine ukan uñacht"ayata.
  
  Jan juchani urunakajj nayratpachaw pasawayjje. Walja pachaw amtasi ukat, llakt"asiñjamawa, chhaqhata.
  
  "Iskuru?" Jupax aruskipäwiruw p"akintawayi. "Kuna?"
  
  Dahl chachajj jupar uñkatasaw nayranakap chʼoqtʼasïna. "Sarantaskakim, jumax Yorkshire markankir likʼi jaqi. Aka chiqanx Escudo ukax nayrïr detalle ukawa sasaw sapxta. Janiw kunas jan ukax jikxataskaspati, kunatix ukax Ragnarok ukan kawkhans jikxatasi uk uñt"ayi. Ukhamarakiw yaqha chiqanakat sipanx yaqha material ukamp lurataraki - yaqha lurawimp phuqhañjamäkaspas ukhama. Amta. "
  
  -¿Kunjamatsa?
  
  "Puuuuuk" sasaw Dahl chachajj Oxford markankir wali suma acentopampi säna. -Deporte tuqit kuns jiskt"apxita -sasa.
  
  "WALIKI. ¿Kunatsa Leeds United ukax Thomas Brolin ukarux contratpachäna?
  
  Dahl chachan ajanupax ch"allxtasïna ukat qalaruw tukuwayxäna. Jupax niyaw unxtasiñampïskäna, ukat mä muspharkañ ch"axwawiw amukt"añ p"akintawayi.
  
  Ukax wali jach"awa. Ch"amakat mä jach"a jach"a tukuña.
  
  Mä sonido ukax primal axsarañ uñstayäna. -Cristox jakaskiwa -sasawa Drakex jiskht"äna. "Kuna- ?"
  
  Ukajj mayampiw pasäna. Uywar uñtat warariña, ukampis gutural, kuna jach"a yänakatsa ukhama. Ukaw arumax wali axsarañjam tukuyäna.
  
  -¿Amtastati? Ben jilatajj jan naturaljam ajjsarkañ jiskʼa arumpiw akham säna: "Akajj Grendel chachan markapawa. Uka monstruo ukax Beowulf ukankiwa. Uka cheqanakanjja, monstruonakajj jakasipjje sasaw leyendanakajj utjaskakiwa" sasa.
  
  Drake chachajj wali munasiñampiw akham säna: "Beowulf jilatat amtaskta ukajj Angelina Jolie sat warmin asnupakiwa" sasa. "Ukampis uka qhipatxa, jila parte peliculanakapatxa ukhamarakiw sasispa sasaw amuyta".
  
  "¡SHSH!" sasaw Kennedyx sist"äna. "¿Kuna diablos uka chʼaxwäwixa?"
  
  Uka warariñax wasitatwa purinïna, jichhax jak"achasiwayi. Drake chachajj chʼamakan kuns yatiñatakiw wal chʼamachasïna, qʼala ñikʼutanakaw jupar jakʼachasisin tʼijtʼirïna, salivaw chʼalljjtäna, ismu aycha chʼaphinakaw dentado kisunakap taypin chʼalljjtasïna.
  
  Pistolap jiltayäna, janiw mayninakar axsarañ munkänti, jan ukasti wali jan sum amuytʼasisaw uka pistolax aptʼasïna.
  
  Thorsten Dahl chachajj jupan pachpa fusilap amtañapänwa. SAS ukan jaquntat pallapallax cuchillop apsuwayxäna. Amukt"añax arumax juk"ampiw chint"awayi, Gordon Brown jupax británico economía ukarux juk"ampiw chint"awayi, wañaruw ch"allt"awayi.
  
  Mä juk"a ist"aña. Clang.Kunatix qhana kayunakar uñtasitäki....
  
  Ukampis ¿kunas uka kayunakajj utjäna? Drake jilatajj amuytʼasïna. Jaqi jan ukax...?
  
  Jupatï garranakan chʼiyjatätap istʼaspäna ukhajja, wali mulljataw revistap taqpach jaqonukuspäna.
  
  Maldición uka nayra sarnaqäwinakatxa.
  
  Chuymapan ventrículos ukanakajj niyaw phalljjäna, kunapachatï Ben chachan celularapajj mä akatjamat jaktjjäna ukhajja. Ben jilatajj muspharataw thayar jaqontäna, ukampis wali jachʼañchataw saraqañan katjäna.
  
  Ukat janïr jaysatap amuyasajja, akham sasaw jiskʼat säna: "¡Jan wali arunaka!" -Ay, hi mama -sasa.
  
  Drake chachajj pʼeqepan wilajj jan thuqtʼaskäna uk jarkʼañ yantʼäna. "Ukax khuchhuqatawa. ¡Uka khuchhuqapxam!"
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Bañonwa. ¡Qhipüruw jawst'apxäma!
  
  "Jiwaki". Kennedy chachan arupax muspharkañ samarañänwa.
  
  Drake jilatajj istʼänwa. Uka jachañax wasitatwa purinïna, jisk"a ukat t"aqhisiña. Uka qhipatxa, jaya chiqat mä thuqt"awiw ist"asïna, uka ch"axwañ lurayirix qalamp jaquntatäkaspas ukhama. Yaqha jachaña jachaña ukat ukatsti mä warariña....
  
  ¡Jichha kutix chiqpachapuniw jaqi! Ukat Drake chachajj nuwasiñaruw jankʼak saräna. -¡Ukax Wells satawa! Jupax ch"amakaruw t"ijtäna, instinto ukax chiqak Mimir phuch"uruw irpäna ukat thiyaruw sayt"ayäna.
  
  -Yanapt"apxita -sasawa Wells jupax jach"at arsüna, ch"iyjata ukat wila ch"aphi amparanakapampix qarqa dentado chiqaruw puritayna. "Mayni sogampiw ganchomp chint"ata... saraqañ thakin. Niya amparaja pʼakjatäjjänwa. Aka perrax... juk"amp lurañaw utji jiwayañataki... nayataki."
  
  Drake chachajj pesatap aptʼasïna, ukhamatwa jan tukuskir arumar kuttʼasajj libre caídat qhespiyäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Kunawsatix Wells, wali munasiñamp phuqt"ata ukat samart"askäna ukhax Drake jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  
  Wells jupax chhuxriñchjasïna, "janiw kunapachas ch"axwäw qalltañ munkti... SAS manqhan".
  
  -Ukhamajj walikïskiwa, kunattejj Aliciampi nayampejj janiw SAS ukankapkti.
  
  Jupan jakʼapanjja, Ben jilatajj Parnevik jilatarojj janis kunas paskaspa ukhamwa jisktʼäna. "¿Escudojj mä kasta llavekïkaspas ukham amuyta?"
  
  "Escudojj taqe kunawa. Ukajj wali wakiskirïspawa, ukampis cheqapuniw ukajj taqpach utjaskistu" sasa.
  
  "Sarata?" Drake chachajj mayamp sänwa, mä ceja jiltayasa. Jupax Ben-an I-phone ukaruw chuym churatayna. "¡Chiqansa yatipxtwa!"
  
  Ben jilatajj mä paso nayrar sartaskäna, "Escudo de Odin" sat google ukan mä boom sat jachʼa thayampiw google ukar saräna. Uñstkäna uka fotojj jiskʼakïnwa, ukampis Ben jilatajj Drake chachan amuyatapat sipansa jukʼamp jankʼakiw jachʼaptayäna. Escudojj kunjamänsa uk amtañatakiw chʼamachasïna. Muyu, jach"a muyu chika taypina, anqäxa borde ukaxa pusi chiqaru jaljatawa.
  
  Ben jilatajj I-telefonojj amparapampiw katjjatäna, ukhamatwa taqenis tantachtʼasipjjäna.
  
  Kennedy jilatajj akham sänwa: "Ukajj janiw chʼamäkiti. "Ragnarok ukax Vegas markankiwa. Taqinipuniw Vegas markankapxi" sasa.
  
  Uka waynaxa chinupa ch"allt"asïna. "Escudo ukan kawkhans utji ukax pusi sapaqat chiqanakaw chika taypin jaysäwimp muyuntat uñacht"ayi. ¿Uñjapxtati? Norte, Este, Sur ukat Oeste sasaw sutichañäni, ukhamat kuntï parlasktan uk yatiñasataki".
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Jachʼapuniwa. "Walikiwa, Occidente markax qhanaw uñjasi. Mä Lanzampi pä Nayrampi uñjta" sasa.
  
  -Sur ukax mä Caballo ukat pä, uh, Lobo, nayax amuyta. Drake chachajj kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw nayranakap jiskʼaptayäna.
  
  "Ukhampuni!" Uka waynaxa jachänawa. -Jumax chiqaw sasma -sasa. Kunatix Inti jalsu tuqinx pä Valquirias ukanakaw utjañapa. Jïsa? ¿Uñjapxtati?
  
  Drake chachajj wali chʼamampiw nayranakap chʼirmthapïna, ukat kunanaktï warmi nuwasirinakajj mä par chʼiyar caballonakar qontʼatäpkaspäna uk uñjäna. "¡Maldita Starbucks!" Jupax ñanqhachäna. "¡Mä café wifi gratuito ukampiw kawkhantix uraqpachanx utjki ukampis akax!"
  
  "Ukhamaxa..." Kennedyx tartamudea, "uh, Escudox janiw Escudo ukankiti?"
  
  "Hmmm...!" Profesorax wali sum yatxatäna, Ben chachan uñjäwiparuw mantäna ukat amigoparjamaw jawqʼjäna. "¿Uka uñachtʼäwi mä jukʼamp jachʼaptayasmati?"
  
  "Janiwa. Ukaw jupan límitepajja" sasa.
  
  "East End uksanx janiw yaqha chimpunak uñjkti", sasaw Dahl jupax asientopat säna. "Ukampis Norte uksanx wali sumawa".
  
  Drake chachajj mayjtʼayasaw chuymap mayjtʼayäna ukat wali mulljataw jikjjatasïna. "Tata, akax Odin chachan chimpupawa. Kimsa kimsa chimpunaka. Kunjamtï phuchʼun uñjapkta ukhama" sasa.
  
  "Ukampis kunas ukajja. Dahl jupax mä jisk"a chimpu uñacht"ayäna, ukax kimsa chimpunakat maynïrin ch"iqa alaya k"uchupan jikxatasïna. Ben jilatajj jakʼachaskäna ukhajja, taqeniw akham sapjjäna: "¡Escudowa!"
  
  Ukanx mä p"inqaw amukt"apxäna. Drake chachajj pʼeqep tʼunjäna. ¿Kunatsa Escudo chimpux kimsa chiqanak manqhan uchatänxa? Qhanpachanx akax mä p"iqinchawiwa, ukampirus janiw qhanakiti.
  
  "¡Jachʼa pantallanjja, jukʼamp faciläspawa!" Profesorax chhuxriñchjasïna.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Jan llaktʼasimti" sasa. -Janiw atipjañamäkiti -sasa.
  
  "Akanx mä amuyt"awiwa", sasaw Kennedyx arsuwiyi. "¿Kimsa chimpunakax aka "Nudo de Odin" ukat sipan yaqha tuqit sayt"asispati, jan ukax yaqha tuqit sayt"asispati?"
  
  "¿Diosamp chiktʼat místico chimpun jamasat amtapa, nayrajj mä leyendakïkaspas ukham uñjatäkäna?" Uka vapor barcojj chuym chʼalljjtayasïna. "Chiqpachansa janiwa".
  
  Drake jupax costillanakap ch"allxtayäna kawkhantix Alicia Miles jupax yatichkän uka chiqan paqallq mara jan entrenamiento ukax nivel de nuwasiñamanx jan walt"ayawayiwa. Jupax jisk"achawayiwa, ukampis jupax chuymacht"awayiwa kunatix jupax jakaskakiwa ukatx jupanakax wali - ukhamakiw - anatañanx jikxatasipxi.
  
  "Helicóptero ukanx Internet ukaw utjani", sasaw Dahl jupax taqinir chuymacht"añ yant"äna. "Niya... ay, kimsa tunka minutonakatxa."
  
  "Walikiwa, walikiwa, ukampis ¿kunas chika taypinkir chiqaxa?" Drake chachajj lurañap phoqäna. "Pä contorno, mä wawar dibujo ukar uñtasita, kimsa ubre ukat medusa ukanakampi".
  
  "Mayamp escudo" sasaw Ben jilatajj medusa nayrapar jachʼaptayäna. "Norte uksanx pachpa uñacht"äwiw uñacht"ayasi. Ukhama, pä uñacht"awinakax Escudo ukan pachpa Escudo ukan utjistu. Chika chiqax pä arbitrariu uñtatanakaniwa, ukatx kimsa sapa kimsa chiqaw utji", sasaw Kennedy-r p"iqip ch"allxtayäna. "Inas jan kimsa kʼuchunakäkchiti."
  
  Parnevik chachajj akham sänwa: "Walikiwa, mä jukʼa tiempojj Escudo sat cheqaw nayrïr cheqawa sasin teoría satäkis uk cheqätap uñachtʼayi" sasa.
  
  Dahl chachajj akham sasaw lupʼïna: "Uka bosquejonakajj kuns amtayitu" sasa. -Janiw nayax ukham siskti -sasa.
  
  Drake jupax mä qawqha jan wali ataques personales ukanakamp jutaspänwa, ukampis jupax jark"aqaskakïnwa. Nayrar sartaña, sasaw amuyäna. Sueco jach"a jach"a tukur jaqix jupanakamp chikaw wali jaya sarawayi, jichhax mä juk"a respeto jikxatawayi.
  
  "Uñtaña!" Ben jilatajj arnaqasïna, ukhamatwa taqenis saltapjjarakïna. "¡Escudon panpacha uñachtʼäwinakap mayachthapi, niya jan cheqaparjam mä jiskʼa línea ukaw utji!"
  
  Parnevik jilatajj akham sänwa: "Ukajj janiw cheqapuni kuns yatiykistuti" sasa.
  
  "Jan ukax..." Drakex amuyt"asisaw amuyt"äna, ejercito ukan tarjetanakap uñxatir urunak amtasisa, "jan ukax...yaqha arunx, Escudox Ragnarok ukan tarjetapawa, uk yattanwa. Aka pä uñacht"awinakax pä yaqha disparos ukanx pachpa punto focal ukhamäspawa... Mä uñjawikiw altura ukat maynix..."
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "¡Ukham amtatäpachati!"
  
  Uka horasanjja, mä helicóptero jakʼachasisin istʼasïna. Dahl jupax uka tuqitw arsuwayi, nayra yatiqañ utan viciop uñacht"ayasax GPRS ukx jist"antawayiwa. Jupax ch"amakanx taqinimp chikaw nayranakap ch"irmthapïna, kunawsatix jach"a ch"iyar jaqix jak"achaskäna ukhaxa.
  
  "Walikiwa, janiw kuna lurañas utjkiti" sasaw chikat jachaqtʼasis säna. -Jiwasax, uh, aka caso apsuñasawa -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Mä kutix barcor mantasinx jikxatasinx Dahl jupax mä laptop Sony Vaio 20 pulgadas ukar arktawayi, ukax módem portátil I-phone ukar uñtasit apnaqatayna. Red móvil ukan coberturaparjamaxa, Internet ukaruw mantapxaspäna.
  
  -Ukax mä mapawa -sasawa Drakex tren de pensamiento ukax sarantaskakïna. "Ukhamajj ukham uñjañäni. Qhanpachanx chika taypinxa, chika taypinkir detalle ukax plano uñtawiwa. Ukhamasti, uka patrón copiapxam, mä software georeconocimiento apnaqapxam, ukat kunas pasani uk uñjapxam" sasa.
  
  -Hmm -sasawa Parnevik jupax jach"aptayat uñjäwit pächasis yatxatäna. "Kunatsa yaqha uñacht"äwix ubre ukar uñtasit uñacht"ayañax kunapachatix escudo chimpux utjki ukhaxa, uh, Medusa. "
  
  -¿Qalltaña chiqati? Kennedyx uka jan walt"äwiruw puri.
  
  Uka helicópterojj chʼalljjtayasïna, wali thayampiw saraskäna. Pilotorojj Oslo markar avionat sarañapatakiw mayïna, ukhamat jukʼamp yatichäwinak katoqañapkama. Payïr SGG equipox ukan suyt"askäna.
  
  -Programa yant"am, Torsten -sasa.
  
  Dahl jilatajj mä akatjamat muspharataw akham säna: "Nayratwa utjitu, ukampis janiw wakiskiti" sasa. "Uka bosquejonakajj uñtʼatäkaspas ukhamwa amuyayäta. ¡Akax Escandinavia markankiwa! Uka ubrex Noruega, Suecia ukat Finlandia uksankiwa. Medusa markax Islandia markankiwa. Jani chiqa."
  
  Mä fracción de segundo qhipatxa, laptop ukax mä ping kutt"ayawayi kimsa matches posibles ukanakampi. Algoritmos de software de reconocimiento ukax juk"amp jak"an pesaje ukax sapa patakatx llätunk tunk llatunkaniwa, Escandinavia uksankiwa.
  
  Drake chachajj respetompiw Dahl jilatarojj pʼeqep chʼoqtʼäna.
  
  "¿Islandia markankir Ragnarok sat cheqajj?" Uka vapor barcojj amuyäna. -Ukampis ¿kunatsa?
  
  "Aka coordenadas ukanakax piloto ukar churapxam", Drake jupax Islandia markan costa ukat Escudo ukan chimpupax kawkhans jikxatasi uk uñacht"ayäna. "Ukatsti. Niya walja horanak qheptʼatäpjjtwa" sasa.
  
  Ben jilatajj llakisisaw akham säna: "Ukampis janiw uka maldito pedazonakajj utjkistuti" sasa. "Jupanakax alemanes ukanakankiwa. Ukat jupanakakiw Diosanakan Sepulturap Fragmentos apnaqasin jikxatapxaspa" sasa.
  
  Ukat jichhax Torsten Dahl chiqpachan larusitayna, Drake-rux amuyt"ayatayna. "Ay janiwa" sasaw sueco jaqix säna, ukat larusiñapax niyas jan wali jaqinakjamarakïnwa. "Uka maldito chiqanakampi jan waltʼayasiñat sipansa, jukʼamp suma amuytʼañaw utjitu. Sapa kutiw ukham lurapjjerïna. ¡Chucrut ukan qhiparapxpan!"
  
  -¿Jumaxa lurasktati? Amuyt"apxäma - ¿janit Escudox Islandia markan jikxataskänti?", Ben jupax jiskt"äna, mä kutimpiw Drake-rux qhan amuyt"awipampix presión ukan muspharayäna.
  
  Parnevik chachajj akham sänwa: "Jïsa, ukat akajj Ragnarok markan nayra cheqapakïchi ukhajja, ukajj walikïskiwa. Odin chachan escudopajj kawkhantï jiwkäna uka cheqanwa jaquqaspäna" sasa.
  
  "Ay, jichhax ukax wali askiwa, yatichiri" sasaw Kennedyx jupat sawkasïna. "Jichhax aka waynanakaw jumatakix taqi kuns amtapxi."
  
  Ben jilatajj mä jukʼa jachaqtʼasisaw akham säna: "Walikiwa, yanaptʼaspa ukhajja, wali jachʼa misterio askichañasawa" sasa. "Odin nayra chimpun amuyupax - kimsa kimsa chiqa".
  
  
  KIMSA TUNKA PHISQA
  
  
  
  Islandia markanxa
  
  
  Islandia markan quta thiyapax hielo ukhamawa, indentado ukat colores ukanakawa, chiqanakanx jach"a glaciares ukanakaw khuchhurata ukatx yaqhip chiqanakanx wali jach"a oladanakampi ukat thayanakampiw sumaptayata. Lava quta thiyanaka ukat ch"iyar acantilados, majestuosos icebergs ukat, taqpachanx mä kasta zen tranquilidad ukanakaw utji. Peligro ukat suma uñnaqtʼanïñajj mayakiw sarapjje, jan amuytʼasir viajerojj jan amuytʼasiñapatakiw wakichtʼatäpjje, ukat jan tiemponi tukusiñapatakiw irpapjjaraki.
  
  Reykjavik markax mä qawqha minutonakanw jupanakan manqhanx q"al ch"allxtawayi, qhana wila tejas, janq"u utanaka ukat muyuntat qullunakax ch"uqimp ch"uñump ch"uñuntatawa, ukax garantizatawa juk"amp t"aqhisiyat chuymanakarus kusisiyañataki.
  
  Mä juk"a pachaw mä base militar ukan sayt"asipxäna, juyphi pachan trajes, munición ukat raciones ukat kunanaktï Dahl jupax amuyt"kaspän ukanak tunka minutos ukan jan walt"ayat uñjasipkän ukanak combustible ukat cargañataki.
  
  Ukampis ch"iyar pallapallanakan helicóptero ukankir jaqinakax janiw ukanak uñjapkänti. Jupanakax qutucht"atäpxänwa - pachpa amtäwit aruskipt"asa- ukampis chuymapan amuyunakapax jupanakan jiwatapata ukhamarak akapachan jiwatapat - kunjams axsarapxi ukat axsarapxi, ukat kunjams mayninakatakix axsarapxi.
  
  Drake jilatajj wali sustjataw uñjasïna. Jupax janiw kunjams taqinir jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatak amuyt"irjamäkänti. Ragnarok ukax jikxatapkchi ukhax legendario Tomb of the Gods ukax qhipankänwa, ukat jakäwinakapax jichhakiw ruleta anatäwir tukuwayxäna - kunjamtix Kennedyx alegoría munat - Vegas - ukan anatapkta ukhama, kawkhantix mesax rigged ukhama.
  
  Aka particular alusión ukarux sallqjataw sapa jamasat anatirinakan jamasat amtanakapampi ukat walja uñisirinakapan jan uñt"at amtanakapampi.
  
  Ukat jichhax Ben ukat Kennedy ukanakat sipansa - pä jaqiruw jakäwipampix arxataspa - Drake jupax Hayden ukat Karin ukanakat lup"iñapänwa.
  
  ¿Taqi uka axsarañanakax akapachar qhispiyañatakix jarkʼaniti? Tiempokiw yatiyani.
  
  Endgames ukax sapa esquinaruw anatasïna. Abel Frey jupax nayratpach jupan lurañ qalltawayi. Alicia ukat Milo jupanakax jupanakankapxaspawa, ukampis Drake jupax nayrir SRT ukan irnaqir masipax mä jiwayir sorpresa ukaw utji sasaw suyt"äna, ukax noviopas janiw suykänti.
  
  Torsten Dahl ukat Wells jupanakax juk"akiw teléfono tuqi aruskipt"apxäna kunatix Islandia markan costa uksat makhatapxäna, jupanakax kamachinak katuqapxäna, p"iqinchawinaka ukat jisk"a iwxt"awinak sapa mayni gobiernonakapat katuqapxäna. Qhiparusti, Kennedyx jawsatarux jaysataynawa, ukat walja minutonakaw chiqak qunt"asitayna ukat wali mulljataw p"iqip ch"allxtayäna.
  
  Jupax Drake sat jaqirukiw uñtäna. "¿Hayden jilatat amtastati? ¿Secretario?, Jïsa, jupax irnaqawip sum phuqi" sasa.
  
  -¿Kunas sañ muni?
  
  "Jupax CIA ukankirïnwa, maldición. Ukat kawkhantï jupax jikxatasiñ munki uka chiqanwa. Taqi uka q"añunak taypinxa" sasa.
  
  "Janiw kunas utjkiti". Drakex Ben-arux llakitaw uñkatasïna, ukampis amigopatakix llamp"u chuymanïkaspas ukhamaw amuyasïna. ¿Drake chachan chuymapakix munasiñ tuqit amuytʼäwinak manqʼayäna, Hayden chachan chuymapax chiqäskapuniti sasin yatiyäna, jan ukax chiqäpachati?
  
  "Secretario de defensa ukawa", Kennedyx janis kunas paskaspa ukhamaw saskakïna. "Munañawa, uh, "yatiñan"" sasa.
  
  "Chiqpachansa". Drake jupax Dahl ukat Wells jupanakaruw p"iqip ch"allxtayäna. "Uka chiqanxa, historia ukax mayamp mayamp uñstañakiw." Jupax qarjataw jak"ankir ventanat uñtäna. -¿Iyawsasmati, Kennedy, pasïr semana jan ukax mä juk"a pachatxa, wali anatañankxapxtwa?
  
  Kennedyx akham sänwa: "¿Iyawsasmati, taqiniw "ninax nakhantayapxistani" uka teoría de la finación ukar iyawsapxi?"
  
  Drakex niyaw qarjata jach"a jach"a tukuñamp jaysañampïskäna, ukat manqhax akapachpat jaquqanïna. Wilajj venanakapanwa qʼañuchasïna, kunattejj mä jachʼa yänakaw ventana anqan uñstäna.
  
  Kunas wali jach"a...
  
  -Jichhax yatxa -sasawa, mä akatjamat taqi kunatix munaski ukax jichhürunakan jiwatap amuyasïna, wali axsarat arupampiw sist"asïna. -Maldita... Kennedy... Jichhax yatxa -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Kunjamtix jupax qhanañchäwip uñacht"ayäna ukat Kennedyx uñch"ukiñatak qunt"asïna, jupax taqpach janchipax tensión ukan jikxatasïna.
  
  -¡Ay Diosaja! - sasaw säna. "Aka...'
  
  -Nayax yatxa -sasawa Drake-x arsüna. "¡Jaya!, aka uñakipt"apxam. Uñtaña!"
  
  Sueco jaqix mä jan uñt"at axsarañ uñacht"äwi katjatayna ukat jank"akiw aruskipäw tukuyäna. Ventanat mä jukʼa uñchʼukisajja, jan amuytʼasisaw ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Eyjafjallajökul ukhamakiwa. Ukat jïsa, jïsa, Drake, nayax yattwa nayatakix sañax jasakiwa, ukat jïsa, jïsa, akax 2010 maran taqi yatiyäwinak lurawayi..." Jupax mä juk'a samart'äna, cadenanakampi, suyt'ata.
  
  Parnevik chachan nayranakapajj jachʼaptänwa. Suecia markan maldicionanakapax venenoni dardonakjamaw jupat jaltxapxäna.
  
  Jichhajj Ben jilatajj ventanaruw jakʼachasjjäna. "Wauu. Akax Islandia markan wali uñt"at volcán ukawa ukatx wali ch"amanchataw uñtasi, llamp"u chuymamp phallaskchisa".
  
  "Jïsa!" Drake jilatajj wal jachäna. "Ninax nakhantayapxistaniwa. Maldito supervolcán ukax wali askiwa. "
  
  "Ukampis juk"amp askixa", Kennedyx jichhax sarantañ atipxatayna, "Escudo ukar jamach"inak nayran uñjapxam, Matt. ¡Uñtapxam!
  
  Jichhajj Parnevik chachajj kuntï amuyki uk jikjjatañwa atipjäna: "Kimsa qollunakajj janiw kimsa triángulo ukhamäkiti, kunjamtï nayratpach amuyapkäna ukhama. Nayra cientificonakajj pantjasipjjänwa. Odin chachan wali uñt"at chimpupax jan wali descifrado ukhamawa. ¡Ay Diosay!
  
  Drake chachajj uka volcán phallaskäna ukat sipansa jukʼamp jachʼa qollunak uñjäna, ukat uka qollunakajj alajjpachat uñchʼukisajja, Odin chachan chimpupar wal uñtasitäna.
  
  Parnevik jilatajj akham sänwa: "Ay Diosaja" sasa. "Akanxa, nayranakasaxa chiqpachansa mä k"arimpiwa anatapxistu, kunatixa uka qullunakaxa Eyjafjallajocul jak"ankchisa, chiqpachansa patak patak kilómetros ukch"a jayankapxiwa. Ukampis jupanakax Islandia markan volcán cadena ukankapxiwa. Taqi kunas maynit maynikam chikt'atawa".
  
  "Ukhamajj maynitï chʼamampi jiljjattaspa ukat mayni pä jaqenakampejj cheqak chiktʼatäspa ukhajja..." sasaw Kennedyjj saskakïna.
  
  "Jumax mä Supervolcán qalltawinïtawa" sasaw Drakex tukuyäna.
  
  Dahl sat chachajj akham sasaw samsusïna: "Diosanakan Sepulturapajj mä volcán phallaski uka manqhankiwa" sasa.
  
  "¡Ukat Odin chachan ch"akhanakap apsuñax boom ukham tukuyi!" Kennedyx p"iqip ch"allxtayäna, suxta ñik"utapax t"ijtäna. "¿Kunatsa jukʼamp jiskʼa suytʼasma?"
  
  "Suyaña!" Jichhax Dahl jupax satélite ukan uñacht"äwip uñch"ukiskäna, ukax kunapachas Medusa ukan nayrapar puripxani uk yatiyäna. "Direcciones tuqit mä juk"a yanapt"añax wali munatawa, ukat ukax sapa kutiw plan B. Ukanx aka jach"a qulluw utji, ukat Abel Frey jupax nayrïr punkut chiqaw uñacht"ayapxitu".
  
  "Kunjama?" Pä voto ukjamaw jiskt"asiwayi.
  
  Dahl chachajj nayranakap chʼoqtʼasisaw pilotompi parläna. -Juk"ampi jach"a irpapxita -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Jichhax wali jach"apunïnwa, Drake-x janiw qullunak qinayanak taypit uñjkänti. SGG comandante ukar machaq respeto uñacht"ayatapax wali yanapt"atäñapänwa.
  
  "Walikiwa, Torvill, yapuchirinakarux t"aqhisiñanakapat apsuñamawa, ¿janich ukhamäki?"
  
  -Thorsten -sasawa Dahl jupax chiqañchäna janïr jupar jisk"achatätap amuykasa. -Ay nayax amuyasta -sasa. Sumakiwa, ukhamax chʼamachasiñamawa, ukhamatwa chʼamachasiñama. Ukax nayan especialidad militar ukawa, mä juk"a pachax janïr SGG ukar mantañkamax ukhamawa. Fotografía aérea, juk"ampirusa, ortofotos ukanaka. "
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ukajj wali muspharkañawa. "Arstʼasipkta ukhajj chiqañchatätwa. ¿Kunas akaxa?"
  
  "Akanakax "jan tukuskir" jayat apsut fotonakawa, chiqak uñtatawa, ukatx geométrica ukham mayjt"ayatawa, mä norma de mapa aceptada ukarjam phuqhañataki. Mä kutix fotox cargado ukhax taqi kunatix lurañasäki ukax "chiqpach pacha" coordenadas ukar alineañakiw wakisi, ukatx..." sasaw amparanakap ch"allxtayäna.
  
  -¡Boom! Kennedyx larusitaynawa. "Google Earth ukar uñtasit kuns sañ munta, ¿janich ukhamäki? ¿Jan 3D ukampiki?"
  
  "Chiqpachansa". Drake jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Akax irnaqañapawa, Dal. Akax mä sapa ch"amaw tukuyañ anatäwit nayrar sartañataki".
  
  "Ukhamajj ukhamäpan. Ukat janiw ukakikiti, kunapachatix computadorax coordenadas ukanakax jakthapini ukhax kawkhans Diosan Sepulturapar mantañax utji ukx sum yatiñäni. Alemanes ukanakas wali askit uñjapxañapawa, jupanakax llätunk fragmentonak taqpach apnaqapxi" sasa.
  
  Ben jilatajj jan kusisit jachaqtʼasisaw akham säna: "Aleman jaqenakajj taqe cheqanak sum uchapjjaspa ukhajj" sasa.
  
  "Walikiwa, chiqäskapuniwa. Abel Frey jupax kuntix luraski uk yatiñapatakix suyt"añakiw wakisispa. Chiqpachansa, ensayañatakix walja tiemponïxänwa" sasa.
  
  Drake chachajj asientopat mistusaw Welles jilatarojj uñchʼukïna. Ukat jan chʼamanïsajj celularap ventanaruw llamktʼir uñjta.
  
  "¿Freya-n castillopat kuna yatiyäwis utji, compañero?"
  
  SAS ukan p"iqinchiripax chhuxriñchjasïna. "Muyuntatänwa. Ukampis jamasat - Castlex janiw machaq jikxatatapat yatiskiti. Ukanjja, Alemania markankir policianakaw utji. Interpol ukax mä juk"a pachanakanwa. Akapachankir jila parte gobiernonakan representantenakapa. Ukampis janiw Mai, kunatsa. Janiw k"ariskämati Matt, mä jach"a qalaw jan walja chhaqtäwinakamp p"akjasispa".
  
  Drake chachajj Karin kullakat lupʼisajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. Jupajj kuna jan walinakatï utjkäna uk sum yatïna, walja kutiw ukanak anatäna. -Ukhamaxa, nayraqatax sepultura uñjañäni... Ukat ukxarusti kuns amuyt"añäni uk uñjañäni.
  
  Uka horasanwa uka jiskʼa helicóptero nayraqatan mä jukʼa sarnaqäna. Dahl jupax wali kusisitaw jachaqt"asis kutt"äna. "¡Frey jilatajj jichhajj ukanwa jikjjatasi! Jiwasax jisk"a t"aqanakaruw uñstayapxta. Jiwasatix aka wawarux full blast ukar turkañäni ukat mä cuadro por segundo ukar ch"iyar jaquntañäni ukhax mä horaw aka sepultura manqhankañäni! "
  
  "Mä juk"a respeto uñacht"ayapxam" sasaw Parnevik jupax respetompi samsutayna. "Ukanxa, akhamawa, Ragnarok. Uñtʼat sarnaqäwinakat sipansa jukʼamp jachʼa nuwasiñ cheqanakat maynïriwa ukat mä Armagedón ukhas utjkäna uka cheqas utjarakiwa. Diosanakax aka hielo ukan arnaqasis jiwapxatayna. Diosanaka. "
  
  -Ukat Abel Frey ukhamaraki -sasawa Ben Blakexa llamp"u chuymampi säna. -Jupax kullakajar jan walt"ayaspa ukhaxa.
  
  
  
  2 CHIQA
  armaduram uchasim...
  
  
  KIMSA TUNKA SUXTAN
  
  
  
  DIOSANAKAN SEPACHAPA
  
  
  Uka anattʼañax tukusxänwa.
  
  Drake ukat masinakapax Ragnarok ukat Abel Frey jupanakan tripulacionap patxaruw fumañ qullu tuqir t"ijtapxäna, jupanakax yatipxänwa alemanes jupanakax jach"a chuymampiw jupanakar arktapxani. Helicópterojj jankʼakiw mä llampʼu chʼiyar chʼusaruw saraqanïna, thayajj aleatoriamente thaytʼanitapampiw wal chʼalljjtayasïna ukat mä thayajj jukʼampiw chʼalljjtayasïna. Pilotox tripulacionaruw irpäna, helicópterox jak"achasiñapkama, uraqit suxta metronak sarañapkama, ukatx taqiniruw infierno ukat mistuñapatak arnaqasïna.
  
  "¡Relojajj wali chʼamanïskiwa!" Dahl chachajj botas ukanakajj chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼoqtʼaskäna ukhakiw arnaqasïna. "¡Ukat sarjjañäni!"
  
  
  * * * .
  
  
  Drake chachajj Ben jilataruw yanaptʼañatakejj amparap luqtäna, janïr jupanakan jakʼapankir cheqanakar uñakiptʼkasa. Uka jisk"a depresión ukax wali suma uraqir puriñjamaw amuyasïna, jupanakax mä kilómetro ukch"akiwa jisk"a mantañawjat uñakipapkäna ukat ukakipkarakiw mä juk"a jayankxatayna, uka uraqix janiw sinti qalakïkänti jan ukax mä chimenea de magma ukhamäspawa. Mä juk"a bono ukax akawa, ukax Frey-rux mayjt"ayaspawa, kawkhantix Sepulturax chiqpachan utjki uka tuqita.
  
  Ukajj mä chʼamaktʼat paisaje ukhamänwa, janiw kunjamtï akapachan tukusiñapajj uñstkaspa ukhamäkänti, sasaw Drake chachajj amuyäna. Gris ceniza capas, qullu patanakax ch"amakt"ata ukat lava ch"iyara ch"amanchata ukanakax juparux janiw sinti atinisiñ munkänti, kunatix Dal jupax dispositivo GPRS ukan mantañ uñacht"ayañ suyt"äna. Jupax niyaw mä jawq"jata hobbit ukax ch"amakt"at niebla taypit mistuñap suyäna, Mordor markar puriwaytwa sasaw säna. Thayajj janiw chʼamanïkänti, ukampis sapa kuti thaya thaytʼatapajj mä pit bull ukham ajanupar chʼakhuyäna.
  
  "Akana". Dahl sat chachajj laqʼanak taypinwa tʼijtäna. Jupanak patjjanjja, mä chʼojjña qinayaw alajjpachar samarañampi sartasïna. Dahl jupax nayraqatapan qullun ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iqaruw uñch"ukiskäna.
  
  "¿Kunatsa maynix mä volcán manqhan ukham wali wakiskir ukat qullan chiqar uchañax wakisispa?" sasaw Kennedyx Drake-mp chika sarnaqäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Inas akajj jan wiñayatak utjkchïnti" sasa. "Islanda markax walja patak maranakaw phallawayi. ¿Khitis aka volcán ukax jan taqpach chʼamapar purisax walja kuti phallaspa sasin amuyaspa?"
  
  "Jan ukax...janitï Odin ch"akhanakat sum mistuni. ¿Jupanakax uka tuqit jarkʼaqasipxaspati?"
  
  -Janiwa suyt"añäniti -sasa.
  
  Alaxpachax chhijchhimpi ukat ch"uqimp ch"uñump ch"uñuntataw uñjasiwayi, ukat janïr pachax ch"amakt"awayxänwa. Intix janiw akan qhant'kataynati; ukax Infiernox nayrïr kutis Uraqin utt"ayatäkaspas ukhamänwa ukat wali ch"amampiw katxarusïna.
  
  Dal chachajj jan kikpaki oraqeruw saräna, awisajj gris polvo sat polvo jan suytʼat manqharuw tinkutäna. Kunawsatix Dahl jupax q"ala qalanakar purinkäna ukhax aka motley tama taypinx taqi aruskipäwinakax tukusxänwa - jupanakax llaki wasar pampan jaqunukutaw uñjasipxäna.
  
  Suecia markankir jaqix pistolapampiw akham uñachtʼayäna: "Akanwa, pata pampanxa" sasa. -Niya pä tunka kayuni -sasa. Jupax nayranakap jisk"achasïna. -Janiw kuna qhan uñjkti -sasa.
  
  "Jichhax Cook jupax Hawai quta thiyan ukham saspa ukhax janipuniw piña gaseosa ukax utjkaspati" Drake jupax llamp"u chuymampiw tuqinuqäna, larusiñ suyt"asa.
  
  "Jan ukax Kona café" Kennedyx jupar uñkatasax lakap ch"allxtayäna, ukatx wali q"illu ñik"utap ch"allxtayäna kunapachatix qhipäxar ch"allxtayäna.
  
  -Juma qhiparuxa -sasawa kimsa tunka grados ukch"a ch"iyararu amparapa uñacht"ayasa säna.
  
  "Janiw ukhamäkiti, pervertido." Jichhakiw jachaqtʼasiñ atipjäna.
  
  -Walikiwa, jumatix arsuwaysta jan asnujar uñch"ukiñamataki -sasa. Drake jupax qalat lurat ladera ukar atacañax wali kusisitaw jikxatasïna, sapa katxaruñ yant"äna janïr pesaje ukar jaljañkama ukat Dahl ukat jupan sapak SAS pallapallaruw sum uñjäna. Kennedy jupaw qhipankxäna, ukatx Ben jupaw qhiparäna, ukat qhiparusti profesoramp Wells jupampiw qhiparapxäna.
  
  Janiw khitis uka particular misión ukan jaytatäñ munkänti.
  
  Mä jukʼa tiempojja, Dahl jilatajj nayrar sartasaw arsüna. Drake jupax qhipäxar uñtäna, ukampis janiw kuna chimpunaks arknaqañ uñacht"aykänti, ukax Primer Ministro ukan arst"äwipat sipanx juk"amp jan kuna jan walt"awiwa. Mä jukʼa qhepatjja, Dahl chachan arupajj amuktʼañ veloruw mantawayjjäna.
  
  "Waw, kunas akanx utji waynanaka. Mä qala ch"aphiw utji, ukat uka qhipat ch"iqa tuqir kutt"añamawa..." arupax arknaqäna. "Mä eje vertical ukax... jïsa, qarqa taypin tallado gradas ukanakampi. Wali t"iju t"iju. ¡Helwit!, ¡uka nayra diosanakajj jan chʼamani ukhamäpachänwa!"
  
  Drakex exposición ukar purisax qhipäxaruw liwxatasïna. "¿Dahl, maldecismati, ukat sawkasirïtati? Jan ukax yant"apxam, kunjamakitix ukhama. Ukhamajj inas jumax jaqïsta taqi kunat sipansa. Maldición, kuna jisk"a p"iyas utji. Janiw jankʼak sarjjañäniti" sasa.
  
  Uka jan waltʼayir amuytʼasajja, janïr sueco jaqerojj chʼiyar pʼiyaruw jaqontkasajj Dahl chacharuw línea de seguridad ukar sum uñjañ yanaptʼäna. Walja contraataques ukanakaw amuyujar purintäna, ukampis jichhax janiw uka pachas ni uka chiqas utjkänti. Antorcha alayaru jan irpkasaxa, pisinkir Thorsten Dahl sat chachax juykhükaspas ukhamaw saraqanïna, mä jukʼa jukʼatwa saraqanïna.
  
  -Jumatix azufre thuqt"asma -sasawa Drake-x janiw kuns kamachkänti. "Suyt'ayaña."
  
  Dahl chachajj tiempop apstʼasïna, sapa kayujj wali amuyumpiw uchatäna. Mä qawqha minutonakatjja, janiw utj-jjänti, Drake chachajj bomberopan cascopan mä jukʼa qhantʼatapakiw uñjäna, jukʼamp jan chʼamanïjjänwa.
  
  -¿Jumajj walikïsktati?
  
  "¡Uka manqharuw puriwayta!" Dahl chachan arupajj istʼasïna.
  
  Kennedyx uñch"ukisïnwa. "¿Akax yaqha chiqañchäwiti?"
  
  -Walikiwa, aka thayatxa mistuñäni -sasawa Drakexa ch"iyara qala ch"uqi ch"uqitxa katthapisinxa wali amuyumpiwa uka chiqaru makhatäna. Nayraqatax kayunakapampix kayupar katxaruñ jikxatäna, ukat wali amuyumpiw mä pulgadat mä pulgadat jan waltʼayir jaqtʼasïna. Uka pʼiyajj wali jiskʼakïnwa, sapa kuyntʼasajj nayrapsa, ajanunakapsa chʼoqtʼasirakïnwa. "Jan askinaka! Tiempom apstʼasiñamawa" sasaw mayninakar säna. "Aka patat jukʼa kuyntʼayañatakiw chʼamachasiñama."
  
  Mä qawqha minutonakatjja, Dal jilatarojj "Suxta kayuni" sasin siskäna uk istʼäna, ukat qhepäjjapankir qalajj chʼusa cheqaruw tukuwayi sasaw amuyasïna.
  
  Dahl chachajj akham sasaw ewjjtʼäna: "Amuyasim" sasa. "Jichhax mä jachʼa manqharuw puripxta. Niya pä kayuni ancho. Kupi toqenjja, qalat lurat mä perqa, chʼeqa toqenjja, mä ordinario jan manqhankir pʼiya. Mä thakikiw utji" sasa.
  
  Drake jupax qhanapampiw sueco jaqin jikxatatanakap yant"äna, mayninakax jaya saraqañanakap lurapxäna. Mä kutix taqiniruw iwxt"ata ukat wakicht"ata, Dahl jupax juk"at juk"atw uka ledge ukar sarañ qalltäna. Jupanakajj wali chʼamakanwa chʼamaktʼatäpjjäna, casconakapan antorchanakapakiw qhantʼäna, uka antorchanakajj canalan nina chʼiwinakjamaw thuqtʼäna. Uka qʼala chʼusaw chʼeqa toqenkir sirenajj sallqjañjam jawsatapamp sallqjäna, chʼeqa toqenkir qala qalajj jukʼampiw suma katoqtʼäna.
  
  Parnevik yatichirix akham sänwa: "Ukax uka nayra dinosaurio peliculanakat maynïriruw amtayitu" sasa. -¿Amtastati? Mä uraqix Tiempo ukan armatawa, nayax amuyta? Pʼiyanak taypinwa sarnaqapxi, jiwayir animalanakampi muyuntata. Mä jach'a pelicula ".
  
  "¿Raquel Welch kullakampejj ¿khititï?" sasaw Wells jilatajj jisktʼäna. "Janiwa? Suma, nayan pachajan jaqinakax, jupanakax mä dinosaurio ukhamaw sasaw amuyapxi - jupanakax Raquel Welch ukham amuyapxi. Janiw kunas wakiskiti -sasa.
  
  Drake chachajj qalaruw qhepäjjap chʼalljjtayasïna ukat nayrar sartäna, amparanakap luqxatäna, Ben ukat Kennedy jilatanakajj janïr sum jayarstʼkasajj jupar arkapjjañapatakiw chʼamachasïna. Mä ch"amaka ch"usaw jupanakan nayraqatapanx utjäna, jichhax mä juk"a thuqt"awiw utjäna, manqha ukat jaya, jinchunakapar purintäna.
  
  "Ukax Eyjafjallajökul ukhamäpachänwa, mä qullux llamp"u chuymampiw phallaski" sasaw Parnevik yatichirix línea uksanx jisk"at arsüna. "Nayan wali suma amuyt"awijax mä cámara lateral ukankapxta, cámara de magma ukat conducto ukat erupciones ukanakar manq"añapatak wali jayarst"ata. Jiwasa ukat jilxattaski uka magma taypinx tunka tunka capas de ceniza ukat lava ukanakaw utjaspa, ukax jiwasaru ukat Sepultura ukarux jark"aqaspawa. Inas mä anomalía de rocas ukan manqhanksna, ukanjja qollun ladonakapat sipansa jukʼamp jachʼa ánguloruw jiljjattaspa" sasa.
  
  Dahl chachajj chʼamakaruw arnaqasïna. "¡Gelvit!, ¡Infierno ukat maldición! Mä jisk"a pirqaw jak"achasiskistu, llätunk tunk grados ukch"a ángulo ukan thakhinak chiqancht"asiski. Janiw jachʼäkiti, ukhamajj jan llakisimti, amuyasim" sasa.
  
  "¿Kuna kasta sipitasa?" Uka waynax mä riesgo apt"asiwayi.
  
  Drake chachajj uka jarkʼäw uñjäna ukat pachparakiw amuyäna. Wali amuyumpiw SGG p"iqinchirirux qunqurkama barrera taypin arktäna. Panpachaniw nayrïr sepulturarojj mä pachpa horasan uñjapjjäna.
  
  -Oooh -sasawa Dahl jupax janiw ukanak amuyañatakix walja arunakanïkänti.
  
  Drakex sillp"ikiw arsüna, uka uñjasax musphataw jikxatasïna.
  
  Mä jachʼa nicho qollu ladopanwa luratäjjäna, inas uka volcán manqhan patak metronak manqharu, cámara de magma ukar puriñkama. Ukajj mä arco ukham luratänwa, inas patak metronak alturanïchïna. Kunapachatï taqiniw tantachasipxäna ukat wali chʼamani linternanakap apsupxäna ukhaxa, nayrïr sepulturan muspharkañ uñjäwipax uñstäna.
  
  "Wauu!" Kennedy jilatajj akham sänwa. Qhanapax mä estantet yaqha estanteruw qhant"äna, qalat lurat uñstawiruw k"achacht"äna, sapa estantex tesoros ukanakamp k"achacht"ata ukat phuqt"ata: collares ukat lanzas, pechos ukat cascos. Espadanakax....
  
  "¿Khitis aka waynaxa?"
  
  Parnevik sat chachajja, jaya perqatwa yatjjatäna, ukajj jupanakar uñtatänwa, cheqas Diosan arco sepultura qalapawa. Ukanjja, qhana relievenakanwa wali muspharkañ tallanakajj utjäna, jichha tiempon Renacimiento tiemponkir mayni jaqenakjamaw wali yatiñanïna, Michelangelo chachas ukhamaraki.
  
  -Marte sat quqawa -sasawa Yatichirixa säna. "Romano Diosan ch'axwäwipa".
  
  Drake chachajja, pechompi faldampi isthaptʼat mä musculoso jaqeruw uñjäna, jupajj mä jachʼa amparaparuw mä jachʼa lanza aptʼasïna, mayni amparapampiw uñchʼukiskäna. Qhepäjjanjja, mä jachʼa caballompi ukat mä muyu edificiompiw saytʼatäskäna, ukajj Roma markankir Coliseo sat utar uñtasitänwa.
  
  Kennedy jilatajj akham sänwa: "Kunjamsa khitinakarus akan imtʼapjjani uk amtapjjäna ukajj wal muspharayitu" sasa. "Romanonakan diosanakapa. Escandinavia markankir diosanakawa..." sasa.
  
  Parnevik jilatajj akham sänwa: "Nayajj ukhamarakiw" sasa. "Inas Zeus chachan mä caprichopakïchïna."
  
  Mä akatjamatwa taqe nayranakajj uka jachʼa sarcófago uñkatapjjäna, ukajj fresco tallat manqhan saytʼatäskäna. Drake chachan amuyt"awipax apnaqawayiwa. Manqhat uñchʼukipjjaspäna ukhajja, ¿Diosan chʼakhanakap jikjjatapjjaspati?
  
  "¡Maldita, janiw tiemponïpkti!" Dahl chachan arupax frustrado, qarjata ukat qarjataw ist"asïna. -Jichharu sarañäni. Qhawqha diosanakas akan imtʼasispa uk janiw amuyapkti" sasa.
  
  Kennedyx Drake-rux ñik"ut ch"allxtayäna ukat ch"amakan chhaqt"askäna ukhax ledge tuqir uñtäna. "Ukax mä frágil qalat lurat thakhinkiwa, Matt. Ukat Diosanakan jakhüwipax janiw mä jan ukax pä Diosakïkiti sasaw 401 waranqa qullqix apuestas lurañ munta" sasa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jichhajj janiw kuns confiyksnati" sasa. "Maynit maynikamakiwa. Jiwasajj. Alemananakax niyaw jutapxani -sasa.
  
  Marte sat planetan imtʼañ utapat mistupjjäna, sapa mayniw mä llakit uñkatas lunthatasïna, kunattejj jan kuna jan waltʼäwin uñjasitapa ukat jan jaktʼkay wakiskirïtapa. Uka ch"usa chiqax wasitatw señas uñacht"ayäna, jichhax Drake-x tobillonakapan qunqurinakapan mä ch"amakt"at usut jikxatasiñ qalltäna, ukax mä subproducto ukhamawa, jupanakan k"achat k"achat ledge tuqin sarnaqatapata. Parnevik pisinkir yatichirimpi Ben waynampix chiqpachapuniw llakisipxpachäna.
  
  Yaqha arnaqawiw jach"a p"iyan ch"allxtayäna ukat jupanakan jach"a p"iyanakapanw ist"asïna. Drakex uñch"ukisïnwa ukat jupat jayaruw ukham mä ledge uñjata sasaw amuyäna. Bullshit.Aka maldito ukax arum paqaraw muyuntaspa!
  
  Ukax wali askiwa, jupanakax janiw kuna arknaqañ chimpunak ist"apkiti. Drake jupax alemanes ukanakat mä suma hora nayrar sartapxi sasaw amuyäna, ukampis mä ch"axwäwix niyas jan jark"ataw sasaw yatïna. Jupax janïr ukax paskipanx uraqpachan jan walt"awinak neutralizapxañapatakiw suyt"äna.
  
  Nayraqatapanx payïr ledge ukaw uñstäna, ukat qhipäxansti payïr jach"a nicho ukaw uñstäna, ukax qullu manqhan jikxatasïna. Akax walja quri yänakampi k"achacht"atänwa, lado pirqanakapax chiqpachansa quri qhanampiw qhant"äna.
  
  Kennedy jilatajj akham sänwa: "¡Ay Dios!" "Janipuniw ukham uñjkti. Khitisa? ¿Diosar wali askit uñjtati?
  
  Parnevik chachajj uka jachʼa sarcófago sat cheqan utjkäna uka qalat lurat tallanak uñjasajj nayranakap chʼoqtʼasïna. Mä jukʼa tiempojj pʼeqep chʼoqtʼasïna, ñikʼutap chʼoqtʼasisaw chʼoqtʼasïna. "Suyt"am, ¿uka p"iqinakati?", ¿aka diosax p"iqi uchatäpachati?"
  
  -Inas Yatichiri -s Ben jilatax nicho pasañkamaw uñch"ukiskäna, ukat jupanakar suyt"ir ch"iyar arumax jach"a uraqiruw uñch"ukiskäna. "¿Ukajj wali wakiskirïpachati? Janiw Maynikïkiti -sasa.
  
  Parnevik chachajj janiw jupar istʼkänti. "¡Ukax Quetzalcoatl satawa! ¡Aztecanakan Diosapa!Kunalaykutix taqi ukax..." sasaw k"ajkir pirqanakar uñacht"ayäna.
  
  "Aztecanakan quripa" Wells jupax jach"at arsüna, jupa pachpas wali muspharatänwa. "Wauu".
  
  "Aka chiqax..." Kennedyx niya taqpach cuartoruw ventiläna, "taqi pachat sipans juk"amp jach"a arqueológico jikxatawiwa, ¿ukax amuyapxtati? Aka chiqanx diosax janiw mä civilización ukakikiti, jan ukasti walja civilización ukankiwa. Ukat taqi saräwinakampi, yänakampi chikt"ata. Ukax... muspharkañawa."
  
  Drake chachajj Quetzalcoatl sat chachan uñnaqapat maysaruw uñtäna, jupajj plumanakampi kʼachachtʼatänwa ukat hachampiw chʼalljjtayasïna. Parnevik jupax aztecanakan diosapax uñt"atawa sasaw säna - fuentes eclesiásticas convencionales ukarjamaxa- Dios Gobernante ukham uñt"atawa, mä arst"awix chiqpachans chiqpach jaqiw sasaw uñacht"ayi.
  
  "Quetzalcoatl" ukax "reptil voladora" jan ukax "pluma serpiente" sañ muni.Ukax..." Parnevik jupax wali muspharkañaw mä juk"a samart"äna, ukatx taqiniw ledge ukar kutt"apxatap amuyaskaspas ukhamaw "dragón" sasaw chuymapan säna, kusisitaw jikxatasïna.
  
  -¿Marte sat planeampi kuna lurañas utji? sasaw Jim Marsters sat sapa SAS pallapallax jisktʼäna.
  
  Drake jupax Parnevik jupax mä pursed lakampiw ledge ukar mantañ uñjäna. "Hmm" sasaw iwxt"awipax taqiniruw samsuwayxäna. "Ukhamakiw jupanakax jiwañ sañ munapxaspa ukat mä kutix ukham utjapxäna".
  
  
  * * * .
  
  
  Kimsïr nicho, ukat akax nayrïr nicho ukar uñtasit samañjamawa. Drake chachajj mä muspharkañ qʼala jan isin señorar maderampi kʼachachtʼat uñkatasaw jikjjatasïna.
  
  Perqanakajj walja qollqeni figurinanakampi warktʼatäjjänwa. Delfines, espejos, cisnes ukanaka. Mä collar de palomas esculpidas jach"a Estatua de la Libertad ukan kunkapar muyuntañataki.
  
  -Walikiwa -sasawa Drakexa säna. -Nayas khitis uk yatta -sasa.
  
  Kennedyx ñik"utap ch"allxtayäna. -Jïsa, jumax ukham lurasma -sasa.
  
  Parnevik chachajj wali chʼamampiw akham säna: "Chiqpach prostituta warmiwa" sasa. "Afrodita kullaka".
  
  -Hola -sasawa Wells jilataxa säna. "¿Diosar Afrodita sat qʼañu warmit sasktati? Aka aynachanxa? ¿Ukhamajj sepulturapar jakʼachasiski?"
  
  Parnevik jupax primaria ukan típico jisk"achasiñampiw sarantaskakïna: "Jupax Diosanakamp jaqinakamp ikiñat uñt"atawa, Adonis jupamp chika. París Helen de Troya ukaruw ofrecetäna, ukatx uka tratox sellado ukhamaw París markan wali munasiñap phichhantawayi kuna pachatix nayranakap uñch"ukiskäna ukhaxa. Pafos jak"an yuritayna, jichhak castrado testículos de Ouranos ukanakat. Nayax sañajawa, jupax..."
  
  -Mä yatiyaw katuqapxta -sasawa Drakex waña chuymampi säna, wali uñch"ukiskäna uka talla. Kennedy jupar p"iqip ch"allxtatap uñjasax jachaqt"asïnwa.
  
  -¿Envidiasirïtati, munasiña?
  
  "¿Wal aynachtʼatati chacha warmi ikthapiñ tuqita?" Jupax Dahl qhipäxan payïr filankañatakiw jupat jak"achasïna.
  
  Jupajj wali amuyumpiw jupar uñchʼukïna. "Walikiwa, jichhax jumax uka tuqit arsuwaytaxa...."
  
  Ben jilatajj jupar jakʼachasisin akham sänwa: "Jutam, Matt" sasa. "Wauu!"
  
  Ukham jach"at arsüwipax taqiniw saltapxäna. Jupanakax kutt"anisaw pusi kayunakapamp qhipäxar jalnaqir uñjapxäna, ajanupanx axsarañaw qillqt"ata. Drakex jiskt"asïna, jichhakiw Supay pachpar uñjta, saxranakan ch"iwinakapamp chikaw infierno cocinat mistu.
  
  "Aka nicho..." sasaw samaqäna. "Mä plataformankiwa... thaya taypinwa jalnaqtʼaski... ¡Janiw kunas mayni ladopan utjkiti! "
  
  Drakex chuymapax mä juk"a ch"allxtataw jikxatasïna. Jupax Mimir phuch"uta ukat k"ari pampapat amtasïnwa.
  
  Dahl sat chachajj mä qhawqha kutiw saltʼasïna. "Maldecit qalax wali ch"amanïkaspas ukhamawa. Akax janiw línea tukuyañjamäkaspati" sasa.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "¡Jan lurapjjamti!" "¿Ukajj pʼakjasispa ukhajja, ¿kamachasmasa?"
  
  Amuktʼañaw apnaqäna. Taqinipuniw jach"a nayranakapamp uñkatasipxäna. Yaqhipanakax kawkir thakhinjamtix sarapkän uka thakhi, jan kuna jan walt"äwinakax utjki uka thakhinx phuch"unaka ukat Marsters ukanakaw utjäna.
  
  Uka horasanjja, istʼañatakejj wali jaya cheqanwa mä jukʼa thuqtʼasir istʼasïna. Mä qala phuch"ur jaquntatapa ist"asi.
  
  Dahl chachajj jan pächasisaw akham säna: "Akanakajj alemanonakawa" sasa. "Mina manqha uñakipaña. Jichhajj aka plataformat mistuñatakejj mä thak jikjjatañäni jan ukajj kunjamatsa jiwjjañäni" sasa.
  
  Drake jupax Kennedy juparux codopampiw ch"allxtayäna. -Uka tuqiru uñtapxam -sasawa jupanaka patxaru uñacht"ayäna. "Jichhax jistʼarataw uñjasirïta. Nayax amuyta, jiwasan patat yaqha conjunto de nichos jan ukax cuevas ukanakax utjañapawa. Ukampis uñtapxam... Uñjapxam kunjamsa qalan patapax k"uchuñjamaspa.
  
  "Waliki". Kennedyx jank"akiw Afrodite kullakax nicho ukan jikxatasi. Ukatxa, uka dentado qalaruw chʼalltʼasïna, ukat esquinaruw uñchʼukisïna. "Akanx mä kasta estructura ukaw utji... ¡Dios! Ay Diosay -sasa.
  
  Drake chachajj amparanakapat kattʼasisaw chʼamakar uñchʼukïna. "¡Nayax amuyta, jumax fuck me sañ munta!"
  
  Ukanjja, qhananakapan jan jakʼachasiñatakejja, mä jiskʼa lejaw utjäna, ukajj jukʼamp jiskʼa escalera espiral ukar tukuwayjjänwa. Escaleranakajj jupanak patjjaruw alayaru jalnaqäna, ukat jutïr nivelaruw sarapjjäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Pʼiqi chʼallxtañ tuqit parltʼañäni. "Mä galleta ukat mä lata ukhamakiw munasïna."
  
  
  KIMSA TUNKA PAQALLQA
  
  
  
  DIOSANAKAN SEPACHAPA
  
  
  Escalera de espiral ukax wali chʼamanïkaspas ukhamänwa, ukampis jan tukuskir pʼiya patxankir chʼusa chiqat tʼijtʼatapatxa, arquitectonakapax janiw kuna barandillanak uchañsa puedkänti, ukatwa Drake sat jaqin suma yatichat nervionakapas vibradoran pulgat sipansa jukʼamp jankʼak khathatipxäna [...].
  
  Mä phuqhat muyux niya pusi t"aqa thakhiw Afrodite-n nicho-par puriyatayna, ukhamax Drake-x pusi jan ukax phisqa muyu lurañaw wakisi sasaw amuyäna. Jupax mä juk"at juk"at sarnaqäna, Ben ukar arktasa, axsarañap chhaqtayañ yant"äna, wali ch"amampiw samasïna ukat sapa kutiw amtapar nayrar uñch"ukiskäna.
  
  Suxta tunka kayuni. Phisqha tunka. Pusi tunka.
  
  Kimsa tunka kayuni jak"achasisax Ben-aruw sayt"asis mä juk"a qunt"asir uñjäna. Uka waynan nayranakapajj ajjsarañat wali chʼamaktʼayatäjjänwa. Drake chachajj wali amuyumpiw alaya gradapar qontʼasïna ukat qonqoripar chʼalljjtayasïna.
  
  "Dude, janiw pachax utjkiti machaq Wall of Sleep pista qillqañ qalltañataki. Jan ukajj Taylor Momson sat warmit samkaña" sasa.
  
  Ukatx mä SAS pallapallan arupax jupanakan manqhat ist"asïna. "¿Kunas uka patat pasaski? Jiwasax akanx jiwaspachaw sawkasipxta. Unxtayaña."
  
  SAS pallapallanaka, Drakex amuyt"äna. Nayrat sipansa mayj lurawayta.
  
  Ukat akham sasaw kuttʼayäna: "Mä samartʼam" sasa. -Janiwa nayaxa -sasa.
  
  "P'akhiña! Phew..." Drakex Wells-an jisk"a arup ist"äna, ukatx amukt"äna. Kennedy-rux kayunakap jak"an qunt"atäskir amuyasïna, ch"amampiw jachaqt"asir uñjäna, ukat kayunakap taypin khathatir janchipar uñjarakïna.
  
  "¿Kunjamsa wawax sarnaqaski?"
  
  -Colegio jaytaña -sasawa Drake-x larusiñatak ch"amanchasïna. "Gruponkir masinaka. York markankir pubs ukanaka. Libre pelicula arumax. KFC ukax mä jach"a uñacht"äwiwa. Call of Duty ukax mä juk"a pachanakanwa. Jumax yatisktawa, yatiqir yänaka" sasa.
  
  Kennedyx juk"amp sum uñakipt"äna. "Nayan experienciajax janiw yuqall wawanakas imill wawanakas yatiqirjamax ukham lurapkiti".
  
  Jichhajj Ben jilatajj nayranakap jistʼarasaw chʼamampi jachaqtʼasiñ yantʼäna. Jupax amparanakapamp qunqurinakapamp juk"at juk"at sarnaqäna. Wasitat ajanupar kuttʼasaw amparanakapamp qunqurinakapamp wali chʼamampi mä jukʼat mä chʼamampi makhatäna.
  
  Pulgada pulgada, mä juk"a jan walt"ayir paso, jupanakax sartasipxäna. Drake chachajj chʼamachasitapat pʼeqepas chuymapas usutänwa. Ben jilatajj liwjjataspa ukhajja, taqe chuymaw uka waynan jawqʼjatapat jarkʼaqaspäna, ukhamat qhespiyañatakiki.
  
  Jan jisktʼasa, jan pächasisa.
  
  Yaqha phuqhat muyu ukat jupanakax niya pä tunk kayuniw jupanakan amtapat jayankxapxäna, mä ledge ukax jichhak chiqancht"apkän ukar uñtasitawa. Drake jupax antorcha ch"iyar ch"iyar qhanan jupat yatxatäna. Ukajj mantañ ejeruw kuttʼäna, ukampis amuyatajja, mä nivel jukʼamp jachʼänwa.
  
  ¿Nivel up?, sasaw amuyäna. Dios, jupax Sonic maldito Erizo ukampix sinti "modernizawayiwa".
  
  Jupa patjjarojja, Dahl jilatarojj pächaskir uñjäna. Sueco jaqix wali jank"akiw sartasïna, equilibriopax chhaqt"awayxänwa ukat jichhax qhipa kayuparux sinti pesaje uñstayäna. Janiw kuna ist"asiñas utjkänti, mä amukiw ch"axwañakiw utjäna. Kunjam tʼaqhisiñas Dahl chachan amuyupar chʼalljjtayäna uk amuytʼañakiw wakisïna. Espacio qhipäxan, seguridad nayraqata, mä jaya, t"aqhisiñ jaquntañ amuyt"aña.
  
  Ukat sueco jaqix nayrar sartawayi, gradanakar ch"allt"asa ukat taqi ch"amapampiw katxaruwayi. Drake chachajj tunka kayu patat wali jachʼa samsuñap istʼäna.
  
  Mä qhawqha minutonakaw pasawayjjäna, ukat chʼama makhatañajj sarantaskakiwa. Qhepatjja, Dahl chachajj escalerat saraqasaw mä ledge ukar saraqanïna, ukatsti amparanakapamp qonqorinakapamp nayrar jaltjjäna, ukhamat mä lugar utjañapataki. Drake jupax jank"akiw arktäna, Kennedy jupamp chikaw aynacht"ayäna, wali samarañ jikxatäna, kunatix jupanakax wasitatw uka jisk"a qullu pataruw puripxäna, ukax waliw mä kayukiw jiwañat arnaqasiñat qhiparäna.
  
  Taqiniruw cuenta churapxäna, Dahl jupax jach"at arsüna. "Jutïr nicho ukar sarañäni ukat mä juk"a samart"añäni", sasaw saraki. "Nayaxa, mä tuqitxa, qʼala tʼunjatätwa."
  
  Yaqha phisqa minutos tʼaqhisit cuerponakap mayjtʼayasa ukat musculonakan jukʼamp espasmonakapat chʼamachasisajj pusir nichoruw tinkupjjäna, ukajj Afrodita sat warmin sepulturapat chiqak pataruw tinkupjjäna.
  
  Qalltanjja janiw khitis wiñayatak Diosar uñjkänti. Taqeniw qonqortʼasipjjäna, samartʼasipkäna ukat wali samsusipkäna. Drakex mä jisk"achawimpiw amuyäna, ukax civil jakäwipax ukaruw puriyatayna, ukatx Parnevik jupax mä maldición arskäna ukhakiw uñch"ukisïna, ukax khitirus jan jupat sipans muspharkañjamäspawa.
  
  "¡Woof!"
  
  "Kuna?" sasaw jisktʼasta.
  
  "¡Woof! Allqamari p"iqi. Ukax Anubis satawa."
  
  "¿Uka pachpa chacala?" Welles jilatajj sillunakaparuw qhepar jaqontäna ukat qonqorinakap pechopar puriñkamaw aytäna. "Waliki. Luräwa....."
  
  Parnevik chachajj akham sänwa: "Egipto markankir diosa" sasa. -Ukat chiqpachapuniw jiwañampi chikt"ata -sasa.
  
  Drake jupax momias ukat carbón chacales ukanakan filanakaparuw uñch"ukisïna. Qurimpi chʼukut ataúdes ukat esmeraldampi chʼalltʼat ankhs. Mä juk"a pachatxa, Kennedyx jupan jak"apan qunt"atäskäna.
  
  "Ukhamajj" sasaw manqʼañanaka ukat umañanakap jistʼarasajj säna.
  
  -Maldita, jumax wali sum parlt"añ yatta -sasawa Drakex chuym ch"allxtayäna. "Niya chʼamanïkaspas ukhamwa amuyasta" sasa.
  
  "Ist"am, amigo, jumar qhant"ayañ munsta ukhaxa, jumax amparanakajanx plasticina ukhamäsmawa." Kennedy juparux mä jachaqt"asiw churäna, ukax cocky ukhamarak irritado ukhamawa. "Maldita, jumanakax janiw mä minutos sayt"apkasmati, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Janiwa, walikiwa, nayaxa llakistwa. Ukhama anatt"aña. ¿Kunas pasäna?
  
  Jupax Kennedy-rux ch"usa chiqar uñch"ukiskir uñjäna. Jupax nayranakap jach"aptayasir uñjäna, kunawsatix Frey-n pallapallanakan arknaqapxatap mä juk"a arunak katjäna. "Aka... kuna... mä juk"a pachax quqa muytasinx jawq"japxta. ¿Jumax amuyta, uh, chiqpachansa kunas utjistu, Drake?"
  
  -Chiqpachansa Odin jupax aka uraqin jikxatasi sasaw amuyta.
  
  Kennedyx sarxañatakiw sartasïna, ukampis Drakex qunquriparuw amparapamp luqxatäna jark"aqañataki. Uka llamktʼañax niyaw chispanak sartayäna.
  
  "Akankiwa" sasaw säna. -¿Kuns jumaxa amuyta?
  
  Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Kuttʼanipkä ukhajj janiw walja lurañajj utjkaspati sasaw amuyta" sasa. "Thomas Caleb serial killer ukat taqi kunat sipansa. Uka jan wali jaqix wasitat jiwayatayna, yatisktawa, Manhattan markar janïr puripkta uka uru".
  
  "Kuna? Janiwa."
  
  "Jïsa. Ukaw jiwayañ utar muyuntañatak sarawayta. Ukat respeto churapjjam" sasa.
  
  "Nayax wali llakitaw jikxatastxa". Drake kullakajj janiw jampʼattʼaskänti, jichhajj ukajj qhep qhepa wakiskirïtap amuyasïna.
  
  "Yuspära, nayajj yattwa. Jumax uñt"kta uka chiqa chuyman jaqinakat maynïriwa, Drake. Ukat jukʼamp jan kuns muniri jaqenaka. Inas ukat jumar wal munasta" sasa.
  
  "¿Chʼajjwañjam arunak parlkchiyätsa?"
  
  "Wali ch"amani, ukhamakipansa."
  
  Drake jupax qhipa chocolate manq"äna ukat KitKat envoltura ukax ch"usa chiqar jan jaquntañ amtäna. Suertep yatisax nayra basura trampa jan ukax kunaymaninak sartayaspa.
  
  "Ukampis jan irnaqäwix jan conexiones sañ muni" sasaw Kennedyx saskakïna. "Nueva York markanx janiw chiqpach amigonakax utjkituti. Janiw familiajj utjkänti. Inas kunjamatsa jaqinak nayraqatan chhaqtañax wakischispa" sasa.
  
  -Walikiwa -sasawa Drakexa amuyt"asisa säna, -nayaxa uñjtwa jumaxa mä yant"a suyt"awiwa -sasa. Jupax llamp"u chuyman nayranakap churäna. "Inas bollocks ukanakax París nayra kusisiñ munapxchispa ukat kusisit nayra York markar visitt"ir jutapxchispa."
  
  "¿Ukampis kawkirus qheparaskä?"
  
  Drake jupax Dal juparux soldadonak apthapiskir ist"äna. "Walikiwa, kunjamsa keep ukar ganasma uk amuytʼañakiw wakisi" sasa. Jupax sayt"asiñapkamaw suyt"äna, ukatx amparanakapat katthapisinx lliphipikir nayranakaparuw uñtäna.
  
  "Serio, Kennedy, taqi jiskt"awinakamar jaysäwix jïsa. Ukampis janiw jichhajj taqe ukanak askichirjamäkti. Naya pachpaw equipaje utjitu, ukanakat parltʼañasawa ukat ukhamajj jan amuytʼasisaw chʼamachasiñaja" sasa. Jupax ch"usa chiqaruw p"iqip ch"allxtayäna. "Uka manqhanxa, Alicia Miles kullaka. Inas jumax amuyasta, aka chiqar sarañax jan walt"ayirïnwa, aka Sepulturax jan walt"ayirïnwa, ukampis atinisipxam, jupanakax janiw kunas uka perrampi chikachasiñax utjkiti" sasa.
  
  -Jupax chiqawa -sasawa Wells jupax juk"amp ch"amanchawayi ukat qhipa arsuwiruw katjawayi. "Ukat janiw yaqha thakhix aka chiqat mistuñ uñjkti, Drake. Jupat jitheqtañatakejj janiw kunas utjkaspati" sasa.
  
  -Ukat janiw thakhi jist"antañjamakiti kunatix mä mistuñ thakhiw munasispa -sasawa Drakex p"iqip ch"allxtayäna. "Jïsa, nayax taqi guionanak uñakipt"araktwa."
  
  -Ukham lurañ yatta -sasa. Welles chachajj Drake chachajj wali munat masinakapat maynïrïtap yatkaspa ukhamwa jachaqtʼasïna. "Jutapxam, nabox warariski" sasa.
  
  Drakex nayra jefeparuw mä ledge ukar arktäna, ukatx Ben ukat Dahl jupanakan qhipäxaparuw sayt"äna. Mä uñakipañ uñkatasiñax taqiniw samart"atäpxatap uñjäna, ukampis kunas jupanakan nayraqatapanx utjani uk uñjasax axsarapxänwa.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Pusi jiwata" sasaw säna, ukat qhepäjjat qollu patjjaruw jalnaqäna.
  
  Jutïr nicho ukax mä muspharkañaw jutäna ukatx taqiniruw ch"amanchawayi. Ukajj Thor sat Odin chachan sepulturapänwa.
  
  Parnevik jupax mä yeti ukar Jiwañ Valle ukan campamento ukan jikxataskaspas ukhamaw jach"at arsüna. Ukat, jupatakix, jupax utjarakïnwa. Mä profesor de mitología nórdica ukax Thor ukan sepulturap jikxatawayi, ukax arguciable ukhamawa, taqi pachan nórdico ukan juk"amp uñt"atawa, mä chiqanx Marvel cómics ukar yuspajaratawa.
  
  Q"uma kusisiña.
  
  Ukat Drake-takix Thor-an ukankatapax mä akatjamat juk"amp chiqäñapatak tukuyäna.
  
  Ukanxa respetompiw amuktʼapxäna. Taqinipuniw Thor tuqit yatipxäna, jan ukax mä juk"a jaqir tukuñ dios vikingo q"ixu q"ixumpi ukat llijullijumpi. Parnevik jupax jueves uruw mä arst"äw arst"äna, jan ukax kunjamtï jichhax uñt"ktanxa, jueves uruw arst"äna. Miércoles urumpiw sarantaski - Uma uru jan ukax Odin uru. Thor chachajj jaqenakan uñtʼat jachʼa nuwasir diosänwa, martillo aptʼataw tour de force sat diosajj uñisirinakar tʼunjäna. Vikingo chacha kankañan q"uma uñacht"äwipa.
  
  Parnevik-ar jaqunukuñataki ukat Thor-an ch"akhanakap ukapachan uñakipañ yant"añapatakix taqi kunatix lurapkaspän ukawa. Jutïr nicho, suxta, Loki, Thor jilapa ukat Odin-an yaqha yuqanakapaw utjäna.
  
  "Thakhix junt"uchasiskiwa", Dahl jupax sänwa, juk"akiw nicho ukar uñch"ukiskäna janïr qullu thiyan tukuyir ledge ukar saraskasa, mä ch"aman ch"iyar masa.
  
  Drake jupax sueco, Ben ukat Kennedy jupanakampiw mayachasipxäna, jupanakax antorchas ukanakaw qala taypin sarnaqapxäna.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Fulcrum" sasa. "Ukat amparamp katxaruñanaka. Ukhamatwa, jiwasax jilxattañasawa -sasa.
  
  Drakex kunkaparux grúa ukampiw uñch"ukisïna. Qala escalerajj jan tukuskir chʼamakaruw makatäna, ukat qhepäjjatjja janiw kunas utjkaspänti, jan ukasti thayakiw utjañapäna.
  
  Nayraqatax nervios ukanakat yant"aña, jichhax ¿kunas? Ch'ama? ¿Viabilidad ukax kunjamasa?
  
  Mä kutimpiw Dahl jilatajj nayraqat saräna. Jupax jank"akiw sartasïna, pä tunk kayuni jan ukax juk"amp kayuni, janïr ch"amakax ch"amakt"ayaskäna ukhama. Ben jupax jutïrin sarañ amtäna, ukatx Kennedy.
  
  "Jichhax asnujaruw uñch"ukisma sasaw amuyta" sasaw chikat jachaqt"asis säna, "janiw jumar pasañapatak t"ijt"añapakiti" sasa.
  
  Jupax nayranakap ch"allxtayäna. -Janiw nayranakaj aka tuqit apsuñjamäkiti -sasa.
  
  Drake jupax ukxarux sarawayiwa, kimsa perfecto holds ukanakaw uraqir puri, janïr pusir apéndice ukar liwxatkasa. Ukham sartasisajja, jukʼat jukʼatwa uka jachʼa qalat volcánico thayaruw makatäna.
  
  Uka thuqt"awix taqpach muyuntatw sarantaskakïna: qullun jaya jach"a jach"a tukutanakapa. Drake chachajja, uka jakʼankir mä cámara de magma ukaw tʼijtʼirïna, uka ninajj pirqanakat infierno nina nakhantaski, ukat jaya cheqankir islandés alajjpachankir chʼiyar alajjpacharuw jaqontaski sasaw amuyäna.
  
  Mä kayuw jupa patxarux chhuxriñchjasïna, jiskʼa chhullunkhapat liwxatasïna. Maynitï jupar pasaspa ukhajja, janiw kuns lurañjamäkänti, ukampis wakichtʼatäjjänwa, jan ukajj jan waltʼayasiñapatakiw wakichtʼatäjjäna.
  
  Kennedy chachan kayupax p"iqipat niya mä metro ukch"a espacio ukan warkt"ataw jikxatasïna.
  
  Jupax amparap luqtäna, mä juk"a jan sayt"asisaw liwxatasïna, ukampis botan suelapat katthapisinx qhipäxaruw lip"ichit jaquntäna. Mä jisk"a jisk"a yuspärañ arunakaw purinipxitu.
  
  Jupax sarantaskakiwa, bíceps ukax phichhantatänwa, sapa articulación ukanx amparanakapaw usuchjasïna. Kayu ch"akhanakapan puntanakapax sapa jisk"a jilxattawimpiw janchipan pesajep apt"asitayna. Sapa poros ukanx ch"uñuw liwxatasïna.
  
  Jupax pä patak metronak jan kuna jan walt"äwin ukampis axsarkañ kayunak sayt"ayañanak janïr yaqha ledge ukan jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatak purinkipanx jakt"äna.
  
  Chʼama tukuñ irnaqäwi. Uraqpachan tukusiñapa, apocalipsis - qhipa irnaqawi. Jaqinakar qhispiyaña sapa mutuñamp nayrar sartañampi.
  
  -Jichhaxa ¿kunas? Wells jilatajj qhepäjjat ikiskäna, jachtʼasisaw ikiskäna. "¿Yaqha wila ledge sarnaqaña?"
  
  "Janiwa" sasaw Dahl-ax janiw sawkasiñatakis ch"amanïkänti. "Túnel" sata.
  
  "Jan walinaka".
  
  Qunqurinakapampiw nayrar sartapxäna. Túnel ukax mä tinta ch"amakaruw puriyatayna, ukax Drake-rux samkatap amuyayatayna, janïr mä akatjamat qhipäxat jan sarnaqir Kennedy-mp ch"axwkasa.
  
  Nayraru uñkatasiñamawa.
  
  "Saram! Jumajj ewjjtʼistaspawa" sasa.
  
  "Kunapachatix pachpa destinox nayar purini ukhax ch"amawa", sasaw mä waña arux jaysatayna. "Nayax amuyta, Dahl jupakiw aka pilat jan p"akjata nayramp lurawayi".
  
  Dahl chachajj qarjataw akham säna: "Maldita chuymajat llakistwa" sasa. "Túnel ukax yaqha escaleran nayrïr escalerap uñkatasin chiqak tukuyi, um, nayax pusi tunk phisqhan grados ángulo ukanw tukusi. Janiw kunas ch"iqa ukat kupi, juk"ampirus janiw kunas uñjkti. Wakicht'asipxam -sasa.
  
  "Uka yänakax kawkhans ch"uqt"atäñapawa" sasaw Drakex chhuxriñchjasïna, qunqurinakap ch"uqt"ata. "Diosan askipatakix janiw thaya taypin warkt"atäkaspati".
  
  Parnevik jilatajj akham sänwa: "Inas lurapjjchispa" sasa. -Alajjpacha layku -sasa. Ha ha. Nayax sawkasirïtwa, ukampis chiqpachansa, nayatakix wali suma amuyt"awijax mä serie de contrafuertes voladoras ukanakawa".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jiwasan manqhan imantatawa" sasa. "Ukhampuni. Ukatakix mä infierno walja jaqinakan ch"amapaw munaspachäna. Jan ukax chiqpachapuni chʼamani mä qhawqha diosanakaw utjaraki" sasa.
  
  -Inas Hércules ukat Atlas jupanakar yanapt"a mayipxchi -sasa.
  
  Drake jupax wali amuyumpiw nayrïr thakhirux mä muspharkañ axsarkañ jikxatawimp p"iqipar mantawayi ukat qhuru qalaruw makhatawayi. Mä juk"a pachaw makhatapxäna, qhiparusti yaqha nicho ukar mistupxäna, ukax plataforma colgante ukan muyuntatänwa.
  
  Dahl jupax qarjataw p"iqip ch"allxtayäna. "Poseidon" ukat juk'ampinaka.
  
  "Musparkaya."
  
  Drake chachajj wasitatwa qonqortʼasïna. Dios, sasaw amuyäna. Alemanes ukanakax pachpa jan walt"awinakan jikxatasipxañap suyt"askta. Tukuyañatakix inas nuwasiñat sipansa, qalampi, papelampi, tijeras ukanakamp askichapxchispa.
  
  Griegonakan lamar qotan diosapax sapürunjam tridente ukat mä cuarto aptʼataw saräna, uka cuartojj wali muspharkañ qamir yänakampi phoqantatänwa. Uka paqallqür Diosaw jupanakajj pasawayapjjäna. Uka llätunk jakhüwix amuyunakaparux chhuxriñchjañ qalltäna.
  
  ¿Janit llätunk jakhüwix mitología vikingo ukan jukʼamp qullanäkchïnxa?
  
  Jupax Parnevik juparux samart"asipkän ukhax uka tuqitw arsüna.
  
  "Jïsa, ukampis qhanaw aka chiqax janiw nórdico ukhamakiti" sasaw profesorax qhipäxan tridente apt"at jaqirux amparapamp ch"allt"äna. -Inas patak jupanakax utjchispa -sasa.
  
  "Walikiwa, qhanaw jan patak jupanakat qhispiñäniti" sasaw Kennedyx jupamp ch"axwäna. -Janitï maynix mä Ho-Jo nayraqatar lurawaykchi ukhaxa.
  
  "Jan ukax juk"amp sumaxa, tocino sandwich tienda" Drakex lakap ch"allxtayäna. "Chiqpachansa uka jan wali jaqit mayniruw jichhak tukuyirista" sasa.
  
  Ben jilatajj larusisaw kayupar chʼalljjtayasïna: "Crunchy" sasa. "Tunka mara nayra pachat parltʼaskta. Ukampis jan llakisimti - jumax wali kusist'añ valoranitawa".
  
  Yaqha phisqa minutonakaw pasawayxäna, janïr samartʼapkaspa ukhama. Dahl, Wells ukat Marsters jupanakax walja minutonakaw arknaqirinakapar ist"apxäna, ukampis janiw kuna arupas wiñay arumax p"akintkänti.
  
  "Inas taqiniw jaquqanipxchïna" sasaw Kennedyx amparap luqxatäna. "Ukham lurasispawa. Akax Michael Bay sat peliculapäspa ukhaxa, jichhakamax mayniw liwxataspa" sasa.
  
  "Chiqpachansa". Dahl jilatajj yaqha warktʼat escaleraruw irpapjjetäna. Kunjamtï destinox siskänxa, aka chiqanwa Wells chachax jan katxaruñap apt"asxänti ukat pä llijulliju gradanakat liwxatasïna, sapa kutiw chinup mä qalar ch"allt"asïna.
  
  Mä ch"akhut lakapat wilax lakapat mistunïna.
  
  Drake chachajj jachʼa abrigopan amparanakapat katthapïna. Jupan anqankir jaqix - Marsters - jaqit sipan juk"amp ch"amampiw caderas ukanakap katxarutayna.
  
  "Janiw kawkirus sarkätati, jilïr jaqi. Janirakiwa."
  
  Pä tunk phisqhan marani chachax jan wali amuyumpiw escalerar kutt"ayapxäna, Kennedyx Drake-rux qhipäxat katxarutayna, kunawsatix Marsters-ax yaqha thakhin jan liwxatañapatak uñjkäna ukhaxa. Llatunk nicho ukar puripkäna ukhajja, Wells jilatajj wasitatwa suma chuymanïjjäna.
  
  "Jïsa, amuyuparjamaw lurapxäna, waynanaka. Nayax qhipharux munta -sasa.
  
  Ukampis Marsters chachan amparap ch"allxtasaw chuymatpach Drake-r yuspajarañ tuqit jiskht"äna, kunapachatix jan khitis uñch"ukkäna ukhaxa.
  
  "Jan llakisimti, jilïr jaqi. Ukan warktʼasiñakiw wakisi. Mayo phaxsikamax janiw jichhakamax jikxatasktati" sasa.
  
  Llatunk nicho ukax mä kasta uñacht"äwiwa.
  
  "Ay Diosaja". Parnevik chachan milagropajj taqeniruw usuntäna. "Akax Zeus satawa. Jaqina awkipa. Diosanakas mä diosa, mä awki ukham sapxiwa. Ukax... Odin uksat sipanx juk"ampiwa... juk"amp jaya ukat mä escandinavo jaqit juti."
  
  "¿Janit Odin chachajj Zeus sasin uñtʼatäkänti, nayrïr germánico tribunak taypinjja?" sasaw Ben jilatajj yatjjatatapat amtasisajj jisktʼäna.
  
  "Jupax ukhamätaynawa, wayna, ukampis nayax sañ muntwa, jutam. Akax Zeus satawa. "
  
  Aka jaqix chiqaw satayna. Dios Reyejj jachʼa jachʼa tukusaw saytʼasïna, janiw jaljaskänti, jachʼa amparapanjja mä llijulliju aptʼataw saytʼasïna. Nichopajj lliphipikir tesoronakamp phoqantatänwa, jichhürunakanjja, mä jaqejj janiw kuntï apthapiñjamäkänti, ukat sipansa jukʼamp impuestonakampi phoqantatänwa.
  
  Ukat ukat Drakex mä maldición ist"äna, jach"at, alemán arun. Ukajj alayatwa istʼasïna.
  
  Dahl chachajj chuym ustʼayasisajj akham sasaw nayranakap jistʼarasïna: "Túnel uksa pʼakintapjjakiw" sasa. "Tunka phisqhani minutonakakiw qhipharxapxta. ¡Maldita, jiwasax fucking jan suertenipxtanwa! ¡Nayar arktapxita!"
  
  Yaqha escaleraw señas uñacht"ayäna, aka kutix Zeus chachan sepulturap anqäxaru ukat patxaruw saräna, janïr qhipa tunka gradanakan sayt"atäkasa. Kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw nuwasipjjäna, jan ajjsarirïpjjatapajj chʼamakan laqʼaruw tukuwayjjäna. Qhana jan utjatapajj uka lartʼasir ajayurojj chhaqtaykaspa ukhamänwa. Ajjsarañaw jawsäwir purinïna ukat qontʼasiñ amtäna.
  
  P"iqi ch"allxtañ tuqit parlt"añäni, sasaw Drakex amuyäna. Kunjamsa bolanakamax mä maní ukham jisk"achapxi uk yatiyapxita. Uka qhipa tunka thakhinakax ch"amaka patxaruw warkt"ata, uka arumax jalnaqir makhatata, niyaw juparux muspharayäna. Jupax janiw kunjams mayninakax apnaqapkän ukx amuykänti - taqi kunatix lurañjamäki ukax nayra pantjasiwinakap wasitat jakt"añakiw ukat wali ch"amampiw ch"amanchasi - Alison, uka wawax janipuniw jupanakan utjkänti ukat janipuniw utjkaniti; Irak markan campaña SRT ukax taqi kuns t"unjawayi - jupax sapa pantjasiwinak amuyupan nayrar uchawayi, ukhamat jaquntañ jach"a axsarañ chhaqtayañataki.
  
  Ukat mä amparapampiw mayni amparapar luqxatäna. Mä kayux mayni kayupat sipan juk"amp jach"awa. Jupajj saytʼataw sartaskäna, qhepäjjat jan tukuskir thayampiw sartaskäna, mä jan sutini thayajj isinak chʼalljjtayasïna. Jayan qʼixu qʼixu qʼixu qʼixu qʼixu qʼuchupax mä volcán qʼuchukïspawa, ukampis yaqhanakäspawa. Jan qhanañchañjam axsarkañanaka, wali axsarkañawa, janipuniw qhan uñjapkaniti. Qala, laq"a ukat wanu patxaruw liwxatapxi, wali axsarkañ melodías ukanakaw mistu, ukax wila wila visionanak loqtañ uñacht"ayi.
  
  Drakex niyaw jacht"asis qhipa qalat lurat thakhinx pampa uraqiruw jalnaqäna. Uka qhuru qalaxa ch"uxña amparanakaparu ch"allxtayäna. Qhipa t"aqhisiñ ch"amanchawimpiw p"iqip jach"ar aptäna ukat taqpach mayninakax jupar muyuntat uñjäna, ukampis qhipäxanx Thorsten Dahl - loco sueco - ukar uñjäna, jupax chiqpachans purakapat nayrar jalt"askäna, mä nicho ukar juk"amp jach"a kunatix uñjapkän ukat sipansa jichhakamax.
  
  Loco Suecia markankir jaqi. Ukampis, Diosa, uka waynax wali sumapunïnwa.
  
  Nicho ukax mä ladopan warkt"atawa, ukampis mayni ladopanx qullu chuymaruw ch"uqt"ata.
  
  -Diosaruw yuspärta -sasawa Dahl chachajj jan chʼamanïsajj säna. -Ukaxa mayakiwa. Odin chachan sepulturap jikxatapxta -sasa.
  
  Ukat qarjataw tʼunjasïna.
  
  
  KIMSA TUNKA Llatunkani
  
  
  
  DIOSANAKAN SEPACHAPA
  
  
  Uka chʼamaktʼatapatjja, mä arnaqasiñaw utjäna.
  
  Janiwa, arnaqasim. Mä wila ch"allxtayiri arnaqasiña, ukax q"uma axsarañ tuqit parläna. Drakex nayranakap jist"arasïna, ukampis qala patax wali jak"ankxänwa, janiw uñch"ukiñjamäkänti. Jupax uraqiruw thuqt"äna, jach"at arsüna.
  
  Ukat nayax akham amuyt"asisaw katjawayta: ¿qhawqhakamas maynix janïr jiwkasax jan tukuskir uraqir jaquntasispa?
  
  Alemananakax akankapxänwa. Mä jilapajj jichhakiw escalerat jaquqanïna.
  
  Drakex ch"amaw chiqañchasxäna, sapa muskulupax usuchjasïnwa, ukampis adrenalinax wilap phichhantañ qalltäna ukat amuyunakapar q"umachañ qalltäna. Jupax juk"at juk"at Ben tuqiruw sarxäna. Amigopajj plataforman mä puntaparuw ajanupar altʼat ikiskäna. Drake jupax Odin jupan nichoparuw aynacht"ayäna. Mä jank"ak qhipäx uñakipt"asax alemanes ukanakax janiw puripkiti sasaw yatiyäna, ukampis jinchupax kayukiw purinipxi sasaw yatiyäna.
  
  Jupax Abel Frey sat waynan maldecitap ist"äna. Uka clanging ukax jark"aqasiñ yänaka. Milox mä pallapallaruw wila jiwayañ arnaqasïna.
  
  Mä ch"amaw ch"amanïtap uñacht"ayañataki, sasaw amuyäna, Wells-an mä arupat amtasisa, jupax SAS ukan yatiqapkän uka pachan ajlliwaykatayna.
  
  Ben jilataruw muytayäna, Odin chachan jachʼa sarcófagoparuw qhepäjjat chʼoqtʼasïna. Uka waynan nayranakapajj chʼalljjtayasïna. Kennedyx lankt"asisaw akham säna: "Jupanakatakix wakicht"atäpxam. Nayajj jupampiw apasiñäjja -sasa. Jupax ajanuparux mä juk"a ch"allt"äna.
  
  Drakex mä juk"a samart"äna, mä segundos uñkatatapampi jikisisa. "Jayp'uru".
  
  Alemanes ukanakat nayrïrix uka qullu pataruw atipjäna. Mä soldadojj jankʼakiw qarjatäsajj tʼunjasïna, ukat jankʼakiw mä segundojj arktäna. Drake chachajj kuntï lurañap yatkäna uk lurañatakejj pächasïnwa, ukampis Thorsten Dahl chachajj jan ukham arrepentisitap uñachtʼayasaw jupat jakʼachasïna. Wells ukat Marsters jupanakax nayrar sartapxarakïnwa.
  
  Kimsïr uñisiri nuwasirix uka patat jalnaqäna, jichha kutix mä jachʼa, lawat lurat chacha jiwat jaqiw jalnaqäna. Jiwaki. Wila, ch"uñu ukat chiqpach jachaqt"asiwinakax mä grotesco mascara ukhamaw nayratpach llakit ajanuparux tukuyäna. Ukampis jupax wali ch"amani ukat jank"akiw patat jaltawayxäna, liwxatasïna ukat jisk"a pistola apthapïna.
  
  Mä disparojj barril taypit mistunïna. Drake ukat masinakapax instinto ukhamaw patat jalnaqapxäna, ukampis uka disparox janiw kuns lurkänti.
  
  Abel Frey-n jach"a arupax uka ch"axwäw arktasin amukt"añ p"akintawayi. "Janiw armanakax utjkiti, dumbass. ¡Nar! ¡Nar! ¡Ist'apxita!
  
  Milox ajanuparux tornillompiw Drake-rux mä jan wali jachaqt"asïna. "Fritz sat chachan jan wali jaqinakapa. ¿Uy amigo?
  
  Uka pistolajj mä likʼi puñtumpiw manqʼantasïna, ukat uka lantix mä cuchilla serradompiw uchasïna. Drake jupax SWAT cuchillo ukham uñt"äna. Jupax uka jach"a jaqiruw mä chiqar sarawayxäna, Dahl juparux mä liwxatat pallapallaruw espacio ukar ch"allt"añapatak ch"amanchawayi.
  
  Payïr soldadojj qonqortʼasisaw chʼamachasïna. Marsters jupax yaqha jachaqt"asisaw uñacht"ayäna, ukatx jan ch"amanïki uka janchip mä chiqar jaquntäna. Uka pachakamaxa, kimsa pallapallanakawa pampa uraqiru puripxatayna, ukatxa Aliciaxa manqhata jaltasinxa mä pusiru uñtata uraqiru puritayna, sapa amparapampi mä cuchillo apt"ata. Drake jupax janiw kunapachas ukham ch"ama tukut uñjkataynati ukat jupax wali uñt"atawa ninja élite ukar atipt"aspa.
  
  "Janiwa...armasanaka?" Dahl jupax ch"amampiw samsuñanak taypin arsuñ atipxatayna. "¿Qhipharux... Armagedón teoría ukar iyawstati, Frey?"
  
  Mä jach"a alemán diseñadorax jichhax uka chiqarux jalt"awayi. -Jan loqhïmti, pallapalla wayna -sasawa jachaqt"asïna. "Janiw aka ataúd markar chimpuntañ munkti. Nayan apthapitajanjja, jan pantjasirïñatakikiw mä cheqajj utji" sasa.
  
  "Ukax juma pachpan uñacht"äwipjamaw uñjta, nayax amuyta", Dahl jupax mä juk"a samart"asaw säna, kunapachatix equipopax samañap katjapkän ukhaxa.
  
  Mä samart"awiw utjäna, mä juk"a pachax wali jan walt"awinakaw utjäna, kunawsatix sapa uñisirinakax jank"ak amtäwip uñakipapxäna. Drakex Milo-t qhipäxar kutt"awayxäna, jan munkasaw Odin-an sepulturap tuqirux sarxäna, ukanx Ben-ampi Yatichirimpix wali lado lado qunt"atäsipkäna, Kennedy-kiw uñjapxäna. Jupax yaqha...
  
  ...suyt"aña...
  
  Ukat ukat mä chʼamaktʼat jachtʼasiwiw escalerat saraqanïna, mä jukʼa yanaptʼa mayisïna. Frey jilatajj alayaruw uñtäna. -¡Jumax jan ch"amanïtawa! sasaw mayniru thuqtʼäna. "Escudo jan utjkaspäna ukhajja, nayajj..."
  
  Frey jilatajj Alicia kullakaruw uñachtʼayäna. "Juparux yanapt'apxam". Ch"axwiri warmixa jach"a jach"a tukusaw chhuxriñchjasïna, ukatxa lado tuqiru amparap luqtäna. Mä remolquempiw Hayden jilatarojj altus patjjar irpäna. CIA ukan agente estadounidense ukax jaya pachan makhatatapatx qarjataw jikxatasïna, ukampis juk"ampirus kunatix jupax mä jach"a q"ipi apt"ataw jikxatasïna, uka q"ipix alemanes ukanakax qhipäxaparuw chint"apxäna.
  
  Escudo de Odin ukax lona ukamp ch"uqt"atawa.
  
  Parnevik chachan arupaw ist"asïna. "¡Jupaw Escudo apanïna! ¡Jach"a chiqa! Ukampis ¿kunatsa?"
  
  -Kunalaykutix ukax jach"a chiqawa, jumax idiota. Frey jupax juparux ch"axwantäna. "Aka jachʼa yatichäwix jan yaqha amtanïkaspäna ukhaxa janiw utjkaspati". Uka moda diseñadorajj jiskʼachasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna ukat Aliciaruw uñtäna. "Uka llakisiñ cretinanak tukuyapxam. Odin sat chacharuw chuymachtʼañaja ukat fiestar kuttʼañajawa" sasa.
  
  Alicia kullakajj jan walitwa larusitayna. "¡Nayan turnoja!", sasaw arnaqasïna, juk"amp jiwayir River There, ukat jark"aqasiñ yänakap qalat lurat plataforma chika taypiruw jaquntäna. Uka jan waltʼäwinjja, Wells jilataruw jankʼak saräna, jupajj ukankatapat janiw muspharkañ uñachtʼaykänti. Drake jupax jupan nuwasiñaparuw chuym ch"allxtayäna, Milo tuqir muspharayañatakiw ch"allxtäna, cuchillapan mä yatiñan columpio ukampix ladoruw sarxäna, ukatx mä ch"ama codo Milo-n jawq"japaruw puriyäna.
  
  Ch"akhax ch"iyjatäxänwa. Drakex thuqt"asïna, liwxataskäna ukat kayunakapamp k"achat k"achat qhiparäna. Ukaw uka pachax jupan estrategia ukhamäspäna - ch"axwaña ukat t"ijt"aña, janchipan juk"amp ch"ama chiqanakar ch"allt"aña, ch"akhanaka ukat cartílago p"akjañ amtampi. Jupax Milo-t sipan juk"amp jank"akïnwa, ukampis janiw ukham ch"amanïkänti, ukhamax uka jach"a jaqix jupar katjaspa ukhaxa....
  
  Qullu taypinx qhixu qhixunakaw ist"asïna, magma jilxattaski ukat mayjt"ir qalanakan chhuxriñchjatapa ukat ch"axwatapa.
  
  Milox wali t"aqhisiñatw chhuxriñchjasïna. Drake jupax doble lado kick ukampiw nayrar sartawayi, pä jaquntawimpiw nayrar sartawayi - kuntix Van Damme jupax TV ukan luraskir uñjasma ukax chiqpach jakawipanx callin nuwasiñatakix taqpach inamayakiwa. Milox uk yatïna ukat mä chhuxriñchjasiñampiw uka ataquerux kutt"ayäna. Ukampis Drakex uk yatïnawa, ukat Milox taqpach janchipampiw nayrar sartawayxäna, Drakex yaqha ch"ama codompiw uñisiripan ajanupar chiqak uraqir jaquntäna, nayrapsa nayranakapsa t"unjäna, ukat pamparuw wali ch"amampiw jaquntäna.
  
  Milox mä t"unjat rinoceronte ukham uraqiruw liwxatäna. Mä kutix Drake calibre ukar uñtasit mä uñisirimp atipt"asax janiw qhipäxar kutt"añax utjkänti. Drakex muñecaparu ukat qunquriparuw takt"äna, jach"a ch"akhanakap panpach p"akjatayna, ukatx bolas ukanakap p"akjatayna juk"amp iyawsayañataki, ukatx mä jaquntat ejercito cuchillo apthapïna.
  
  Uka escena uñakipt"äna.
  
  Marsters, SAS ukan pallapallapaxa, pä alemanes ukanakan mä juk"a irnaqawip luratayna, jichhax kimsïr pallapallampiw ch"axwaski. Mä qawqha minutonakan kimsa jaqir jiwayañax janiw khitirus jasakïkänti, SAS pallapallatakis ukhamaraki, Marsters jupax mä juk"a usuchjataw uñjasiwayi. Wells jupax Alicia jupamp chikaw plataforma thiyan thuqt"äna, chiqpach thuqt"añat sipans juk"amp t"ijtäna, ukampis juparux mayjt"ayarakïnwa. Jupan estrategiapajj walikïskänwa. Jakʼat jakʼachasisajj mä segundonjja, tripampiw chʼalljjtayasirïna.
  
  Kennedyx Haydenan ch"amakt"at janchiparux ch"axwäw chika taypit jayaruw ayxatäna. Ben jilatajj jupar yanaptʼañatakiw tʼijtäna. Parnevik jupax janiw ikiskänti, Odin sepulturapat yatxatäna - mä moron.
  
  Abel Frey jilatajj Thorsten Dahl sat jilatampiw atipjayasïna. Sueco jaqix alemán jaqit sipanx taqi tuqinw juk"amp jach"äna, sapa segundow sarnaqawipax juk"amp sumaptäna, kunatix ch"amapax usuchjat amparanakaparuw kutt"anxäna.
  
  ¡Dios!, Drake jilatajj amuytʼasïna. ¡Jiwasax akanx asnuruw ch'allt'asipxta! Jan ukax suma nayra Dino-rock ajayun... ¡Kusisiyapxäma!
  
  Aliciampi ch"axwañax janiw kusiskänti, ukhamakipans Wells markaruw saräna, phisqa tunk marani warmiruw juk"amp yanapt"a munatap uñjäna. Nayra equipo masipajj jupar uñjkäna ukhajja, nuwasiñat qheparuw kuttʼjjäna.
  
  "Nayaw aka semanan mä kuti pelotanakamar ch"allt"awayta, Drake. ¿Ukham sádico ukhamätati, ukat wasitat ukham munasmati?"
  
  "Jumajj suertenïtawa, Alicia. Ukhamajj ¿noviomar yatichasktati?" jupax juk"akiw sarnaqir americano jaqirux p"iqip ch"allxtayäna.
  
  "Istʼasirïñakiw" sasaw panpacha cuchillonak liwjjatäna ukat mä kuyntʼataw katjäna. -¡Jichhaxa! ¡Kimsa chacha warmi sarnaqañakiw nayajj wal munasta!"
  
  Inas sarnaqäwipax sallqa ukhamächïna, ukampis luratanakapax apnaqatäxänwa ukat jakthapitaw uñjasirakïna. Jupax Drake-rux ch"allt"äna, kunawsatix k"arimp Wells-arux qhipäxapamp jan tukuskir ch"usa chiqar esquinaruw jaquntañ yant"äna. Uka comandantejj qhepa segundonwa kuntï amtapkäna uk amuyasïna, ukat juparuw tʼijtjjäna.
  
  Drake kullakajj panpacha cuchillonakap maysaruw mayjtʼayäna, sapa cuchillop thakit jaqsusaw liwjjatäna, uk lurkasajj muñecanakap jan pʼakjañapatakiw amuyasïna. Janiw suma jaqïtapakïkänti... jan ukasti sapa kuti suma jaqëtapawa.
  
  Abel Frey jilatajj mä akatjamat jankʼak jupanakar pasawayjjäna. Dahl sat chachar jan atiptʼasajja, Odin chachan sepulturap jankʼak thaqhasajj sueco jaqer pasañkamaw jaltjjaspa ukham amuyasïna.
  
  Ukat uka chika segundonjja, Drake chachajj Marsters ukat qhep qhepa alemán pallapallaruw plataforman laqʼamp phoqantat cheqan mä jiwayir nuwasïwin jistʼantat uñjäna. Ukatxa, wali muspharkañ akatjamat panpachaniw lanktʼasipxäna ukat ukhamakiw liwxatapxäna.
  
  Jiwañ jachʼa jachʼa tukuñajj chʼusa cheqanwa istʼasïna.
  
  Drake jupax ch"iyjataynawa, Wells jupatakiw mayitayna, ukatx cuerpop muytayatayna ukat Frey juparuw ch"axwatayna. Janiw Ben jilatarojj jan jarkʼaqasis jaytañjamäkänti. Kennedyx diseñadoran thakhip jark"antawayi, jan axsarañapataki, ukampis nayrar jalt"kasax Drakex mä jisk"a ch"iyar yäw Frey-n amparapamp katxarut uñjäna.
  
  Radio jan ukax móvil. Mä kasta transmisor.
  
  ¿Kunas jan walixa?
  
  Kunatï uka qhepat paskäna ukajj janiw amuyañjamäkänti. ¡Muspharkañ jan amuytʼasirïtapatjja, mä akatjamat qollun ladopajj phallawayjjäna! Mä jach"a ch"axwäwiw utjäna, ukatx jach"a qalanaka ukat qalat lurat esquisto chiqanakaw taqi chiqan ch"iqintasïna. Taqi kasta jachʼa qalanakax balas ukham chʼusa chiqa taypin tʼijtʼasisaw chʼallxtapxäna.
  
  Mä jachʼa pʼiyajj volcán sat cheqan uñstäna, mä jiskʼa waña pʼiyajj martillompi chʼiyjatäkaspas ukhama. Uka ch"usawja taypinx mä ch"amakt"at urux filtratänwa. Yaqha ch"axwawi, ukat p"iyax juk"amp jach"aptawayi. Uka qullux ch"usa qullux jan manqhankir p"iyaruw mä axsarkañ, wali ch"ullqhi amukt"äwin saraqanïna.
  
  Drakex p"iqip amparapar katxarusaw pampar jaquntatäna. Uka phallañ qalat mä chiqax yaqha jan aljañjam sepulturanakaruw jan waltʼayañapäna. ¿Kunas pasäna?
  
  
  KIMSA TUNKA llätunkani
  
  
  
  DIOSANAKAN SEPACHAPA
  
  
  ¡Jichhak lurat pʼiyanjja, mä helicópterow uñstäna, janïr uka pʼiya taypin tʼijtkasajj mä segundow liwjjatäna!
  
  Maquinan basepatjja pusi thiya cablenaka ukat walja soganakaw warktʼatäskäna.
  
  Ukajj janiw creyiñjamäkänti. Abel Frey jupax jichhakiw qullu patat jaljañ kamachi. Mä qullu patax mä volcán activo ukan chikanchatawa ukat inas kunjamatsa supervolcán ukham uñt"at walja jaqinakar chhaqtayawaychi.
  
  Jupan apthapip tukuyañataki.
  
  Aka jaqix Drake ukhamarak mayni jaqinakax jupar iyawsapkän ukhamaw loco ukhamänwa. Jichhax ukhamarakiw maníaco larusiskäna, ukat Drake-x uñch"ukiskäna ukhax Frey-x janiw mä pulgadas sarnaqkänti, jan ukasti ch"amampiw sayt"asïna, kunawsatix phallañ qullux jupar muyuntat sist"askäna ukhaxa.
  
  Alicia kullakajj Wells jilataruw jaytawayäna ukat Frey jilataruw tinkutäna, loco autocontrolapas mä jukʼa aynachtʼarakïnwa. Jupanakan qhipäxapanx Parnevik, Ben ukat Kennedy yatichirinakax Odin ukan nicho ukan pirqanakapamp jark"aqatäpxänwa. Hayden jilatajj qonqortʼasisaw jan kuns lurkänti. ? Welles chachajj ladopar qonqortʼasïna, purakapat katthapisisa.
  
  Helicópterojj jakʼaruw nadäna, motorapas wal wararisïna. Frey jupax ametralladorap jach"ar aptäna ukat taqiniruw Odin jach"a sarcófagopat jayarst"apxañapatak amparapamp uñacht"ayäna. Mä jisk"a phallawiw mayitaparux chiqanchawayi, balas ukanakax vikingos ukan jan aljañjam quri reliquianakapanx escudos, espadas, pechos ukat cascos de cuernos ukham uñt"atawa. Quri qullqinakax cadena de eventos ukamp jaqunukutaw Times Square ukan confeti ukham estanterías ukanakat jaquqantañ qalltawayi.
  
  Frey jilatajj helicópteroruw amparapamp luqtäna.
  
  Drake chachajj qonqortʼasisaw saytʼasïna. "¡Aka ataúd ukar sarxayapxtaxa, uraqpacharuw jan walt"ayapxtaxa!" sasaw arnaqasïna, hélice ukan jachʼa chʼakhanakapan arupajj jukʼakiw istʼasïna.
  
  -¡Jan ch"ama tukumti! Frey jilatajj kuttʼayasaw arnaqasïna, ajanupajj heroína sat qollar viciado mä jan wali payaso ukham tʼijtʼänwa. "Ukax iyaw sañamawa, Drake. ¡Nayaw atipjsma!"
  
  "¡Janiw atiptʼañat parlkiti!" Drakex kutt"ayasaw arnaqasïna, ukampis jichhax helicópterox chiqapuniw p"iqip patxan jikxatasïna ukatx janiw jupan arupsa ist"känti. Jupax Frey jupar irpkäna uk uñjäna, mä caprichompiw balanak ch"allt"äna, kunawsatix amparanakap luqxatkäna ukhaxa. Drake jupax amigonakapax mä proyectil aleatorio jan apthapipxañapatakiw mayisïna.
  
  Alemán jaqix uk chhaqhayatayna. Jakäwipan obsesión ukar wali jak"achasitapatxa, ukhamakiw t"unjasïna.
  
  Dahl jupax jichhax jupan jak"apankänwa. Frey ukat Alicia jupanakax jach"a cadenanak juk"at juk"at apaqapkäna uk uñjapxäna, qhiparusti sarcófago ukan pä puntap muytayañkama. Frey jilatajj jan kuna jan waltʼäwin uñjasipjjañapatakiw chʼamachasïna.
  
  Uka helicópterojj uka pesajeruw aptʼasïna. Janiw kunas paskänti.
  
  Frey jilatajj teléfono receptoraparuw arnaqasïna. Helicópterox yaqha yant"aw luratayna, aka kutix motoranakapax mä colerat dinosaurio ukham wararïna. Cadenanakajj wali chʼamanïjjänwa, ukat mä qhan chʼiyjataw utjäna, ukajj qala pʼakjataw istʼasïna.
  
  Odin chachan ataúdpajj sarjjänwa.
  
  "¡Akax qhip qhipa ch"amasawa!" Dal jilatajj Drake jilatan jinchuparuw arnaqasïna. "¡Helicóptero ukar sarañäni! ¡Milo sat chachan pistolapawa!
  
  Drake jupaw guion t"ijtäna. Jupanakax helicóptero t"unjapxaspänwa ukat Sepultura qhispiyapxaspäna. Ukampis Ben ukat Kennedy, Hayden ukat Parnevik jupanakamp chikaw jiwapxani.
  
  Dal jilatajj akham sasaw jachʼat arsüna: "¡Janiw tiempojj utjkiti!" "¡Aka jan ukax Apocalipsis!"
  
  Suecia markankir jaqix Milo chachan armap thaqhañatakiw saltäna. Drake chachajj nayranakap jistʼarasïna, kunattejj tʼaqhesiñaw chuymapar chʼalljjtäna. Nayranakapaxa Ben ukat Kennedy ukanakaruw uñch"ukiskäna, ukat amtäwin t"aqhisiñapax manqhat mä lazo ukham t"ijt"ayäna. Mä amparampiw atipjasta, mayni amparampix atipjaraktawa. Ukat uka qhipatxa, Dahl sat chacharux janiw ukham lurañapatak jaytkiristti sasaw amtäna. ¿Akapach qhespiyañatakejj pä amigonakapar sacrificiot loqtasispachänti?
  
  Janiwa.
  
  Jupax mä ch"uqimpjamaw nayrar jaltawayxäna, kunapachatix Dahl jupax Milo-n isinakap thaqhañ qalltäna. Sueco jaqix musphataw qhipäxar kutt"awayxäna kunawsatix Milox janchipar chiqañchaskäna ukhaxa, americanox t"aqhisiñampiw qunqurt"asïna ukampis ágil ukat plataforma thiyaruw limp"itäna. Mä línea de descenso ukarux.
  
  Drake chachajj wali mulljataw saytʼasïna. Helicópteran motoranakapajj mayampiw wararïna, ukat mä jan qollan chʼaphiw uka pʼiyan phoqantäna. Jutïr pachanx Odin jach"a sarcófagopax mayjt"awayiwa ukat montaje ukanakat jaltxataynawa, Drake ukat plataforma uksanx axsarañjamaw liwxatasïna, mä tonelada liwxatasin jiwata.
  
  "¡Janiwa!", sasaw Dahl chachan jachatapajj Parnevik chachan jachʼat arnaqasïna.
  
  Mä arnaqasiñaw ist"asïna, mä loco arnaqasiña, ventilación ukax sinti junt"uchatäkaspas ukhama, Infiernon taqpach saxranakas jakkir phichhantatjamaw ist"asïna. Odin sat chachan sepulturap manqhan jichhak jistʼarat pʼiyatjja, azufre sat thayaw mistunïna.
  
  Frey ukat Alicia jupanakax jank"akiw sarxapxäna, niyaw phichhantasin jiwarapxäna, kunawsatix liwxataskir ataúd ukar makatapxäna. Frey jilatajj akham sasaw arnaqasïna: "¡Jan arkapjjamti, Drake! ¡Segurojj utjituwa!" ukatx mä amuyunïkaspas ukhamaw amuyasiyäta, mä garantía de seguridad. Jupax Drake masinakaparux akham sasaw jawsäna: "¡Jichhax! ¡Ataúd ukar arktapxam jan ukax jiwapxätawa!", sasaw Frey jupax jupanakar kusisiyäna, ametralladorap liwxatasa, ukat janiw kuna lurañas utjkänti, jan ukasti columna de vapor ukar muyuntapxäna.
  
  Dahl jupax Drake ukarux axsarañjam uñkatasïnwa. Ukat achiktʼasisaw akham säna: "Akajj saytʼayañasawa" sasa. -Ukatakixa... wawanakajataki -sasa.
  
  Drake chachajj janiw kuns siskänti, jan ukasti pʼeqep chʼoqtʼasïna. Ukhampuni. Jupax SGG comandanteruw arktäna, wali amuyumpiw Sarcófago ukan liwxatasinx jupanakxar t"ijtäna, jupanakan sonrisa uñisirinakapax jan kuna usuniw patankapxäna kunawsatix masinakapax mayni tuqit trayectoriapar arktapxäna.
  
  Pistolanakampi ukat mä loco jaqin caprichopampi ch"uqt"ata.
  
  Drakex qala pampan ch"usawjaruw puritayna. Uka vaporjj nina nakhaskir torre ukhamänwa. Jan p"akintata. Drakex janïr kutt"kasax uñisirinakapan nayrar sartawip uñjañatakis jak"achasïna.
  
  Hayden chachajj jan amuytʼasirïkaspas ukhamaw oraqen qheparäna. Jichhajj qontʼasisaw Odin chachan escudop qhepäjjat katjjarut correanak apsuwayjjäna. -¿Kunsa nayaxa luriristxa?
  
  Drake jupax mä juk"a pachatakiw uñch"ukisïna. "CIA ukax kuna contingencia amtanakas Supervolcán ukar jist"antañatakix utjiti?"
  
  Uka suma "secretaria" kullakajj janïr pʼeqep chʼoqtʼkasajj mä jukʼa pächasïna. "Qhana uñachtʼäwinakakiw utji. Alemán jaqirux ventilación tubo ukar uchapxam" sasa. Jupax Escudo ukarux mä jach"a jach"a tukusaw jaquntäna. Kimsanpachaw mä qala qullqir uñtat llantat liwxataskir uñjapxäna.
  
  ¿Jan pantjasirïpkiti?
  
  Uka tubería ukan mistki uka presión ukax juk"ampiw jilxattawayi, kunatix volcán ukax ch"amanïxänwa. Dahl jilatajj akham sänwa: "Reacción en cadena ukajj qalltaski ukhakiw ukham lurapjjäna. "Janiw akax jist"antatäkaspati. ¡Jichhakiw uk lurañasa!"
  
  Drake-n uñkatatapax mä juk"a pachatakiw Escudo-rux katjäna, kunatix jupax wali ch"amampiw thiyapar muyuntäna. Jupan llantapa.Arunakax ninan qillqatäkaspas ukhamaw jupat qhispipxäna.
  
  
  Alaxpachampi Infiernompixa, mä jukʼa tiempotaki jan yatiñakïskiwa
  
  Jan Jiwir Almaw Chiqa jan ukax Jan wali tuqir ch"amanchasi.
  
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Plan B" sasa. "¿Odin chachan maldicionapat amtastati? Janitï wakiskaspa ukhamänwa, ¿janich ukhamäki? Janiw kawkhans uchañax utjkiti, ¿janich ukhamäki? Ukhama, inas ukax uka tuqitxa -sasa.
  
  "¿Odin chachan maldicionapajj akapach qhespiyañatakïpachati?" Dahl chachajj pächasïnwa.
  
  "Jan ukax infierno" sasaw Drakex säna. "Khitis uka amtar purini ukarjamaw lurasini. Ukaw uka jisktʼar qhanañchi. Escudo uñstayir jaqix q"uma almanïñapawa. Akax mä sipitawa. Jiwasax janiw kuns yatxtanti kunatix sepultura apsuwayxtanwa. Jiwasatï pantjasiñäni ukhajja, akapachajj tʼunjatäniwa" sasa.
  
  -¿Kunjamatsa maldición ukaxa saräna? Hayden kullakajj uñisirinakan amparanakapamp wali chʼamampi chʼalljjtayatäsajj janiw jukʼamp jan wali uñnaqtʼanïkänti, jupajj jakkir manqʼañjamäkaspas ukhamaw ventilación ukar uñchʼukïna.
  
  Drake chachajj Escudo jiltayasajj nayraqatapan katjjarusaw maldecïna. Dahl jupax sayt"asisaw uñjäna, kunawsatix hissing aire ventilación ukar saraskäna. "Kunapachatix aka Escudompi aka vapor llamkt"käta ukhax amparanakamat chiqak ch"iyjataw uñjasini".
  
  Ukatxa, mä nina nakhaskir quqa taypin katuntat mä tama uywanakan wararitapampjamaw alayax yaqha vapor mistunïna, uka phustʼatapat chʼallxtayir arnaqasiñax niyaw istʼañjamarakïna. Jichhax uka azufre q"aphix thaya thithiñ qalltäna, ukat mä miasma venenoso ukar tukuyäna. Walja tiempo sapa kuti jupamp chik sarnaqir qollun mä jukʼa thuqtʼasitapajj jichhajj qʼejjo qʼejjor uñtasitänwa . Drake chachajj perqanakas khathattʼapkaspa ukhamwa amuyasïna.
  
  "Jichhax yatiyäwiw utji, Dal. Plan B ukax lurawimpiw lurasi. Jutïr urunakan yatjjatañatakejja, akajj janiw yatkti kunsa yaqhajj lurasispa sañ muni" sasa.
  
  "Janiw jutïr pachax utjktamti" sasaw Dahl jupax Escudo ukan mayni chiqan sayt"asïna. -Jan ukax naya -sasa.
  
  Mayacht"asisaw ventilación ukar sarapxäna. Uka pizarrajj jupanak jakʼankir qalat saraqasaw liwjjatañ qalltäna. Mä arnaqasiña ukat mä arnaqasiñaw Drake-x janipuniw ist"känti, ukax jan tukuskir manqha manqhat jutäna.
  
  "¡Supervolcán ukax jutaskiwa!" Hayden jilatajj wal arnaqasïna. "¡Jichhax jist"antapxam!"
  
  
  * * * .
  
  
  Drake, Dahl jan ukax Abel Frey jupanakan jan uñjata, Islandia markan wali uñt"at qullux Eyjafjallajokul satawa, ukax wali kusisitaw llamp"u gris jets ukanakamp mistuñataki ukat avión ukan sarnaqawiparux axsarayi, mä akatjamat patan phallawayi. Niyaw Sky News ukat BBC ukan uñjasiñapäna, ukat qhipatx You Tube ukan uñjatäñapäna, millones de millones ukanakan muspharata - waranq dragonakan nina laxranakapax alaxpachan nina naktäwimp phichhantatawa. Uka pachparakiw Islandia markankir yaqha pä volcananakax phallawayxäna, piconakapax corchos de champán presurizado ukham jaltxapxäna. Mä juk"a laka ch"uqt"ata, Armagedón purinxiwa sasaw yatiyapxirïna.
  
  Mä qhawqha ajllitanakakiw chiqpachapuni jakʼankxatap yatipxäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Jan uñjat ukat janipuniw uñt"at heroes ukanakax qullu ch"amaka manqhan ch"axwapxäna. Drake ukat Dahl jupanakax Escudo ukamp vapor ukan mistuñaparuw atacapxäna, mä muyu yämpiw vapor ukar jak"ankir ch"usa chiqar mayjt"ayapxäna, kunapachatix Odin ukan sepulturap t"unjatapat jaytat p"iya patxaru chiqak uñstayapxäna.
  
  "Jank'aki!" Dahl jupax Escudo ukar jan chhaqhañapatakiw ch"amachasïna. Drake jupax qullun nayrïr ch"amapar atipt"asax amparanakap khathatitap amuyasïna. "¡Kuna infiernotsa aka yäx lurasi uk yatiñ munta!"
  
  -¡Khitis llakisi! Hayden chachajj kayunakap llawintasa ukat taqe chʼamapampiw jupanakar jarkʼaqañ yantʼäna. "¡Uka q"añu jaqirux manqhar uchapxam!"
  
  Dahl jupax lunged, uka p"iyaruw jaltawayxäna. Escudojj jan chʼamanïspäna, jan ukajj mä jukʼa sarnaqaspäna ukhajja, mä ratukiw chʼamaktʼaspäna, ukampis amtapajj cheqapänwa, ukat jachʼa partejj Odin sat sepultura manqhankir artificial chʼusaruw sum mantaspäna.
  
  Mä elaborado trampa, patak waranq patak maranak nayraw uñstayatäna. Diosanakaruw juramento lurta.
  
  ¡Trapitanakan sipitapa!
  
  "Jichha pacha uraqpachan uñt"at nayra sipitanakat sipansa juk"amp jach"a sipita". Dahl chachajj qonqortʼasisaw jaqontäna. -Khititix aka tuqit tukjaspa -sasa.
  
  Drake chachajj Escudojj jiskʼaptaskäna ukhamaw uñjäna, kunattejj alayat jiljjattaski uka jachʼa presión chʼamthapiskäna. Ukajj chʼiyjatäjjänwa ukat chʼiyar chʼakhanakan muytaparuw uñstäna, ukat obsidiana sat coloraruw tukurakïna. Wiñayataki. Janipuniw apsutäkaniti.
  
  "Diosax bendicipan".
  
  Job lurasax mä juk"a samart"äna janïr Frey ukar kutt"kasa. Ajjsarañaw chuymapar phoqantäna, janiw amuyañjamäkänti, jichhakamas ukhamaraki.
  
  Helicópterojj sartasjjänwa, Odin chachan ataúdpan llaktʼasiñapatakiw chʼamachasiskäna, uka ataúdjj llampʼu chuymampiw manqhan liwjjatäna. Frey ukat Alicia panpachaniw ataúd tapan qunt"asipxäna, amparanakapax helicóptero ukar chint"at correanakaruw wali ch"amampi chint"ata.
  
  Ukampis Ben, Kennedy ukat Parnevik yatichirix helicóptero manqhat warktʼat yaqha kimsa soganakat warktʼatäsipkäna, Drake sat chachax planeta qhispiyañatak chʼaxwkäna ukhaxa, pistolampiw ukan katjatäpxäna.
  
  Jupanakax ch"usa chiqaruw liwxatapxäna, helicópterox makhataskäna ukhax liwxatapxäna, Drake-n nayra manqhat chiqak apsusipxäna.
  
  "¡Janiwa!"
  
  Ukat, jan iyawsañjamawa, t"ijtäna - mä sapa jaqi, colerasiña, chhaqhata ukat munasiñat yurita ch"amampiw t"ijtäna - mä chachax mä jan manqhankir ch"amaka ch"amakaruw jaquntatäna, kuntix jupat apsutäki uk mayisa, ukat jan ch"amampiw mä cable oscilante ukar katjatayna , kunapachatï jupax liwxatkäna ukhaxa.
  
  
  PUSI TUNKA
  
  
  
  DIOSANAKAN SEPACHAPA
  
  
  Drake-n uraqpachapax ch"amakaruw jaltawayxäna - mä jan tukuskir ch"usaw patat, mä jan manqhankir ch"usaw alayax - kimsa pulgadas ukch"a soga liwxatasin, jupakiw qhispiwayi. Amuyupax samarañänwa; amigonakapatakiw uk luräna. Janiw yaqha razonajj jupanakar qhespiyañatakïkänti.
  
  Jan jupatakik kuns luri.
  
  ¡Amparanakapajj sogaruw chʼalljjtäna ukat janiw jistʼantañ puedkänti!
  
  Qhepatjja, cuerpopajj gravedad sat chʼamampi uñjatäjjänwa, ukatwa jukʼamp jalnaqañ qalltäna. Qhipa segundonxa, chʼiqa amparapampiw liwxatasïna, uka sogax mayninakat sipansa jukʼamp jachʼänwa ukat reflejo jan wali amuyumpiw chʼallxtasïna.
  
  Jaqunukutapax sayt"xänwa, pä amparapampiw muyuntäna ukat nayranakap jist"arasïna jank"ak thuqt"ir chuymapar samarañapataki. Mä cheqatjja, wali chʼamampiw tʼaxllirtʼasipxäna. Alicia kullakajj sarcasmopwa arsu.
  
  "¿Ukhamati Wells chachajj "colerasiñam uñachtʼayañama" sasin siskäna?, ¿uka loco fósil ukajj kamsañsa muni sasaw sapa kuti jisktʼasirïta!"#
  
  Drakex uñch"ukisïnwa, alaya manqhankir manqha ch"amakax señas uñacht"ayaskäna ukx wali sum amuyäna, janipuniw nayrjax ukham p"iqi ch"allxtataw jikxatasïna. Ukampis musculonakapajj machaq chʼamampi ukat adrenalinampiw nakhantäna, ukat nayra ninanakat jila partejj jichhajj wasitatwa jupar mantjjäna, phallañatakejj jiwjjänwa.
  
  Jupax sogaruw makhatatayna, amparapamp amparaparu, qunqurinakapamp katxarusa, jank"akiw sarnaqäna. Frey jupax ametralladorap ch"allxtayäna ukat wali amuyump uñch"ukiskäna ukhax larusirakïnwa, ukampis ukatx Hayden jupax Odin jupan sepulturapat jawsäna. Drake jupax ukan sayt"atäskir uñjäna, Wells-an pistolapax Frey-ruw uñch"ukiskäna - nayra comandantex jupan jak"apar jaquntatäxänwa, ukampis, Diosar yuspajarañaw, wali samañawa.
  
  Hayden chachajj chikat pistolampiw Frey jilatarojj uñachtʼayäna. -¡Sartañapawa!
  
  Helicópterojj wali thayanwa jalnaqäna, pilotopajj janiw kuntï siskäna uk sum yatkänti. Frey jupax pächasïnwa, qhuruchasisa, mä wawax wali munat anatt"añ yänakapat jaljtawayxänwa. "WALIKI. ¡Hundin!, ¡Jan wali! ¡Uka maldito avionat jaqunukuñajapunïnwa!"
  
  Drakex Haydenan jaysäwip ist"asax jachaqt"asïnwa. "Jïsa, sapa kutiw uk amuyasta."
  
  Kennedy, Ben ukat Parnevik jupanakax nayranakap jach"at uñch"ukipxäna kunatix paskäna, janiw samsuñ atinakänti.
  
  "¡Sartam ukat apsusim!" Ukat Frey jilatajj Alicia kullakaruw arnaqasïna. "Amparat ampararu. Uka aptasin sarañäni. Aka laq"ux janiw jumarux ch"axwkaniti. Jupax gobiernon jan walt"äwipawa. "
  
  Drakex manq"antasïna kunawsatix Aliciax sarcófagot jaltawayxän ukat Drake-n paralelo sogap katjäna, ukampis ukhamäkchïnsa, Ben-ar uñch"ukiñatakikiw tiempo apst"asïna, kunjams uka waynax Hayden-an estadop uñt"ayasax kunjams jikxatasïna uk uñakipäna.
  
  Ben jilatajj uka toqetjja, jukʼamp munasiñampiw uñchʼukïna.
  
  Aliciax mä mono ukham sogat saraqasinx mä juk"a pachatxa Drake-rux katjataynawa. Juparuw uñkatasïna, jan pantjasir ajanupajj jan wali amuyumpi phoqantatänwa.
  
  -Nayaxa pä tuqiru liwxataristwa -sasa. Jupax thayaruw jaltawayäna, kayunakax nayraqat jaltxäna, mä suma arco ukham ch"amaka taypinxa, mä juk"a pachatakix taqpach thayaruw warkt"asïna. Ukat kayunakapax Drake-n esterno-paruw wali ch"amampiw llawintasïna ukat jupax janchiparuw nayrar liwxatäna, mä juk"a pachax jupan sogapat katthapisinx janïr jutir soga-r liwxatkasa.
  
  -Fucking babuino -sasawa Drakexa jiskht"asïna, pechopa nina nakhantayata, katxaruñapaxa suyt"ata.
  
  Alicia kullakajj chʼamapampiw soga muytasajj kayunakap pechopar chʼalljjtayasïna, ukat purakaparuw chʼalljjtäna. Drake jupax ch"iqa tuqir liwxatañ atipjatayna, ukhamat jawq"jat llamp"uchañataki, ukampis costillas ch"akhanakap ch"uqt"ataw jikxatasïna.
  
  Jupax juparux chhuxriñchjasïna, llakinak uñt"ayarakïna, ukat juk"amp jach"aruw sartasïna. Mä qhanaw nayranakapan uñstäna, machaq respetompi.
  
  Ukat samsusaw akham säna: "Qhiparusti" sasa. "Jumajj kuttʼanjjtawa. Jichhajj khitis jukʼamp sumäspa uk uñjañäni" sasa.
  
  Jupax soga ukarux ch"allxtayäna, sapa kuynt"atapatx atinisiñaw qhant"äna. Mä salto ukanx Drake jupan pachpa sogaparuw muyuntäna ukatx wasitatw ch"amapampix kutt"ayañatak apnaqatayna, aka kutix kayunakap p"iqiparuw uñch"ukitayna.
  
  Ukampis Drakex kutt"anxänwa ukat wakicht"atäxänwa. Wali yatiñampiw sogap jaytäna, mä jachʼa vertigo sat usuruw chhaqtayäna, ukat pä kayuni manqharuw katjäna. Alicia kullakajj jan kuna jan waltʼayasaw jupa patjjar jalnaqäna, sarnaqatapat chuym chʼalljjtayasïna, amparanakap wali chʼoqtʼasirakïnwa.
  
  Drake chachajj mä kayukiw uka sogajj tʼijtäna. Kunapachatï uñisiripajj kuntï lurkäna uk amuyaskäna ukhajja, jupat sipansa jukʼampïjjänwa. Jupax p"iqiparuw wali ch"amampiw takt"äna.
  
  Ukat amparanakapajj soga jaytanukutap uñjta. Jupajj jaqontasïna, ukampis mä qhawqha centimetronakakiw jaqoqtäna. Manqhankir chʼama tuercajj irnaqtʼänwa, ukat wasitatwa katthapïna.
  
  Frey jilatajj alajjpachatwa arnaqasïna. -¡Janiw kuna askis utjkiti! ¡Jiwam, jumax inglés jan iyawsiri!
  
  Ukatxa, mä nayra chʼipxtat sipansa, alemán jaqix mä cuchillo apsusaw Drake sat jaqin sogap khuchhuqäna!
  
  
  * * * .
  
  
  Drakex taqi ukanak k"achat k"achat uñjäna. Uka cuchilla lliphipi, uka jan wali brillo ukaxa cutting surface. Mä akatjamat jakäwipan ch"akhapax ch"iyjatapa, kunjams jupar liwxatañ qalltäna ukat liwxatañ qalltäna.
  
  Mä ratukiw cuerpopan jan pesajenïtapa. Mä congelado momento de terror ukat jan iyawsäwi. Taqi kunatï jikxatkäna ukat taqi kuntï jutïrin lurañjamäki ukanak yatiñax jichhakiw tʼunjatäxäna.
  
  Ukat ukat jaquqasi... nemesis, Alicia, uñjasa, sarcófago patar kutt"añatakis amparapamp jalnaqt"asa... Ben-an lakap mä arnaqasiñamp t"ijt"ir uñjasa... Kennedy-n ajanupax jiwañ mascararuw tukuwayi... ukat vision periférica tuqi... jayarst"awi.. . kunas uka. ?
  
  Thorsten Dahl, loco sueco, t"ijt"aski, janiw, plataforma taypin t"ijt"aski, janchipar chint"ata, chiqpachans ch"iyar p"iyaruw jaquntawayi kunjamatix Drake jupax mä qawqha minutos nayrax lurkän ukhama.
  
  Mä arnés qhipäxan jist"arasi, Odin ukan nicho ukan mä pilar ukar chint"ata, Hayden ukat Wells jupanakan wali ch"amampiw katxaruta, jupanakax juk"amp ch"amanchañatakiw ch"amachasipxäna.
  
  Dahl-an loco saltapa...juparux jak"achasisin Drake-n amparanakap katxaruñataki ukat wali ch"amampiw katxaruñataki.
  
  Drake-n suyt"awipax chhaqtawayxänwa kunawsatix jupax Dahl-amp chikt"atäpkän ukhaxa, línea de seguridad ukax t"aqhisiyatänwa... ukatx mä akatjamat, t"aqhisiñ remolque ukhamaw Hayden ukat Wells jupanakax tensión ukar katuqapxäna.
  
  Ukatxa suyt"aña. Qhispiyasiñatakix k"achat k"achat t"aqhisiñ yant"awinaka. Drake jupax Dahl jupan nayranakap jan arsusaw uñch"ukiskäna, jan mä onzas chuyma ch"allxtasaw uñch"ukiskäna, kunawsatix jupanakax mä pulgadat pulgadat jan kuna jan walt"äwin uñjasipkäna.
  
  Helicóptero apnaqirix uka kamachi katuqpachänwa kunatix kimsïr cohete jaquntañatak wakicht"atäñkamaw makhatañ qalltäna, aka kutix qullut mistuwayxänwa, ukax sarcófago taypin jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatakiw uka ch"usawjax jach"aptayañatak lurasïna.
  
  Kimsa minutonakatjja, Odin chachan ataúdpajj janiw utj-jjänti. Helicópteronakan cuchillonakapan thuqtʼasitapajj wali jaya amuyuniwa. Jichhajj ukhamarakiw Ben, Kennedy ukat Parnevik sat chachanakajj utjäna.
  
  Qhiparusti, Dahl ukat Drake jupanakax manqha ch"amakan qalat lurat chiqanakaruw jaquntatäpxäna. Drakex arknaqañ churañ munäna, ukampis cuerpopax janiw kuns lurkänti. Ukan ikiñapatakix taqi kunaw luraspäna, uka traumax juparux ch"allxtayäna, ukat uka usux p"iqipan mä jaya chiqaruw kutt"ayarakïna.
  
  Ukat ukan ikiskäna ukhajja, helicópterojj kuttʼanjjänwa. Jichha kutikiw Dahl chachan helicópteropajj utjäna. Ukat ukax qhispiyasiñatakisa, arknaqañatakis yanaptʼarakïnwa.
  
  Drake chachajj Thorsten Dahl chachan tʼaqhesiyat nayranakaparukiw uñchʼukispäna. "Jumax Diosätawa, amigo", ukat kawkhantï jakapkäna ukax kun sañs muni ukax janiw jupat qhispikänti. "Chiqpach Diosa".
  
  
  PUSI TUNKA MAYAN
  
  
  
  ALEMANIA MARKANA
  
  
  Sapa kutiw Kennedy Moore kullakax ch"ama asienton asnupar muytayäna, Alicia Miles kullakax wali ch"ullqhi nayranakapamp katjatayna. Inglés perrax Uber ukan nuwasirïnwa, policía ukan suxta sensación de espera ukanïnwa.
  
  Islandia markat Alemania markar kimsa horanak avionat sarapkäna ukhajja, mä kutikiw saytʼasipjjäna. Qalltanjja, volcán utat mistjjapjjäna uka qhepatjja, tunka minutonak qhepatjja, ataúd sat cabrestanteruw liwjjapjjäna ukat sum katjjarupjjäna ukat taqeniruw barcor mantayapjjarakïna.
  
  Abel Frey jilatajj jankʼakiw qhepankir compartimientopar saräna. Uka tiempot aksarojj janiw jupar uñjjjeti. Inas lunthatasiña ukat industrian ruedanakapar aceitempi uchatächïna. Alicia kullakajj Kennedy, Ben ukat Parnewick jilatanakaruw niyaw asientonakapar jaqontäna, ukatsti noviopan jakʼaparuw qontʼasïna, jupajj Milo sat chachan chuym usuyataw uñjasïna. Uka jach"a americano jaqix janchipan taqpach chiqanakap katxaruskaspas ukhamaw amuyasïna, ukampis jilpachax pelotanakampiw katxarusïna, ukax Aliciax maynit maynikam kusist"añjama ukat jan walt"ayañjamaw jikxatasïna.
  
  Yaqha kimsa guardianakax helicóptero ukankapxänwa, katuntat jaqinakat Alicia ukat Milo ukanakan jan uñt"at aruskipäwiparux wali amuyumpiw uñch"ukipxäna, maynit maynikamaw llakisipxäna, ukatx mä aski amuyunipxänwa, ukatx colerasiñampiw phuqhantapxäna.
  
  Kennedyx janiw kawkhankapxänsa ukx amuyaskänti, kunapachatix helicópterox saraqañ qalltäna ukhaxa. Qhipa horax amuyunakapax sarnaqawayiwa, Drake ukat París, Suecia ukat volcán ukanakan aventuranakapat qalltasa, NYPD ukan nayra jakäwipar puriñkama, ukat ukatw, jan jark"ataw Thomas Caleb ukar puriñkama.
  
  Caleb jupax mä serial killer ukhamawa, jupax wasitat jiwayañatakiw qhispiyawayi. Jan waltʼayat jaqenakat amtasiñanakapajj juparuw atacäna. Mä qhawqha urunak nayrajj kawkhantï jan walinak lurapkäna uka cheqanjja, mä arunjja, jan walinak lurapkäna uka cheqanwa- jichhak wila wartatjamaw amuyupan machaqäjjäna. Uka tiempot aksarojj janiw mä yatiyäwsa uñjkti sasaw amuyasïna.
  
  Inas jupar katoqapjjchïna.
  
  Samkanakamanxa....
  
  Janiwa. Samkanakajanxa janipuniw katjapkiti, janirakiw jak"achasipkiti. Jupax jiwayitu ukat t"aqhisiyitu ukat juchajax mä maldito demonio ukham t"aqhisiyaskitu taqi ukanak jaytañkama.
  
  Helicópterox jank"akiw saraqanïna, ukat jan uñkatañjamäki uka visionat apsuwayxäna. Helicóptero qhipäxan compartimiento personal ukaw jist"arasïna ukatx Abel Frey jupax mistuwayxänwa, ordenanak apsusa.
  
  "Alicia, Milo, jumax nayampïsktawa. Uka katuntat jaqinakar apanipxam. Guardianaka, jumanakax ataúd ukarux examen utar irpapxätawa. Ukankir uñjirix taqi kunas uñjañatakis wakicht"atäxi ukhax nayamp jikisiñatakiw yatichäwinak utji. Ukat nayax jank"akiw utjañap munta, guardiananaka, ukhamax jan qhiparapxamti. Inas Odin chachajj waranq waranqa maranak Frey jilatarojj suychïna, ukampis Frey chachajj janiw Odin chachar suykiti" sasa.
  
  "Taqi uraqpachaw kuntix lurawaykta uk yatipxi, Frey, jumax loco ukhamätawa" sasaw Kennedyx säna. "Modelo, maldición ukhamawa. ¿Qhawqha tiempos carcelan jan qheparapjjäta sasin amuyta?"
  
  Frey jilatajj akham sänwa: "Americanonakan autoimportacionapa" sasa. "Ukat idiociax jach"at arsuñjamaw iyawsayañama, hmm? Jilïr amuyunakax atipt"apuniwa. ¿Chiqapunit amigonakamax mistuwayapxäna sasin amuyta? Ukanx sipitanak uchapxta, jumax llamp"u chuyman jaqi. Jupanakax janiw Poseidon ukar pasapkaniti -sasa.
  
  Kennedyx lakap jist"aratayna protesta lurañataki, ukampis Ben-arux mä juk"a pacha p"iqip ch"allxtatap uñjäna ukat mä akatjamat lakap jist"antatayna. Ukhama jaytañani. Nayraqatax qhispipxam, qhipat nuwasipxam.Jupax amuyunakapanx Vann Bontu jupat arst"awayi, "Nayarux mä complejo inferioridad ukaniñaw juk"amp askixa ukat mä complejo superioridad ukaniñat sipansa ukat jan wali amuyump sartayañat sipansa, mä complejo inferioridad ukaniñaw juk"amp askixa.
  
  Frey chachajj janiw kunjamatsa helicópteropajj jukʼamp alturan imantat qheparatap yatkänti. Ukat jachʼa jachʼa tukuñajj amuytʼasirïtapajj jupanakat sipansa jukʼampïtapwa amuyayäna.
  
  Ukham amuytʼpan. Uka muspharkañax juk"amp muxsapunïspänwa.
  
  
  * * * .
  
  
  Uka helicópterojj wali chʼamampiw uraqir purinïna. Frey jupax nayrar sartawayiwa ukat nayraqat jaltawayxäna, uraqin jaqinakar kamachinak arnaqasa. Alicia kullakajj saytʼasisaw índice amparapamp mä gesto luräna. "Nayraqatax jumanakax kimsa. P"iqinakax apaqt"atawa. Yaqha satäñapkamajj sarasipkakim" sasa.
  
  Kennedyx Ben qhipäxan helicópterot jaltawayxäna, sapa muskulupanx qarjataw jikxatasïna. Uñch"ukiskäna ukhaxa, uka muspharkañ uñjatax mä juk"a pachatakiw qarjatapat armasxäna, chiqans samañap apsuwayxäna.
  
  Mä uñkatasiña ukat jupax yatïna Frey-n castillo-pa Alemania markan; mä diseñador lair de inlegüedad kawkhantix kusist"añax janipuniw sayt"kiti. Jupanakan uraqir puriñ chiqapax jach"a mantañawjaruw uñtatäna, doble roble punkunakax quri tachonanakampi ch"uqt"ata, flanqueadas ukanakax columnas de mármol italiano ukanakamp muyuntatänwa, ukax mä jach"a vestíbulo ukar mantañataki. Kennedy nayraqatanx pä jila chanini autonakaw sayt"asipxäna, mä Lamborghini ukat mä Maserati, ukat pusi tunk marani waynanakaw jaltxapxäna ukat Castillo uksar sarañ gradanakaruw liwxatapxäna. Thuqt"añ musican jach"a ritmonakapax punku qhipäxat jutäna.
  
  Punkunak patxanx qalat lurat fachada ukaw utjäna, ukax mä fila de torretas triangulares ukat pä jach"a torres ukanakaw mayni tukusiñapanx utjäna, ukax jach"a estructura ukarux Revival Neogótico ukham uñt"ayawayi. Wali muspharkañawa, Kennedyx amuyt"äna, ukat mä juk"a ch"amancharakïnwa. Aka chiqan mä fiestar jawstʼatäñax jutïrin mä modelon samkakïkaspas ukhamwa amuyäna.
  
  Ukat ukhamatwa Abel Frey jupax samkanakapat askinak jikxatäna.
  
  Punkunakaruw jaquntatäna, Alicia kullakax wali sum uñch"ukiskäna, kunapachatix jupanakax supercarronak ronronadas ukanakar muyuntapxäna ukat mármol gradanakar makhatapxäna. Punkunakat ukat eco vestíbulo ukar mantañataki. Chʼiqa toqenjja, mä jistʼarat qarwampi chʼoqantat punkuw mä discoteca ukar mantapjjäna, uka discotecajj wali suma musicanakampi, kunayman coloranakan qhananakampi ukat cabinanakampi phoqantatänwa, uka cabinanakajj jaqenakan patjjaparuw liwjjatasïna, ukanjja taqeniw kunjamsa thuqtʼapjjerïna uk uñachtʼayapjjerïna. Kennedyx jank"akiw sayt"asïna ukat arnaqasïna.
  
  "Yanapa!" Jupajj visitirinakar cheqak uñkatasaw jachaskäna. -¡Yanapt"apxita!
  
  Walja jaqinakaw uka pachat askinak apsusipxäna, chikat phuqt"at lentes ukanakap apaqt"asa ukat uñch"ukipxitu. Mä segundo qhipatxa larusiñ qalltapxäna. Rubia sueca clásica ukax botellap aruntt"asisaw apthapïna, kunawsatix ch"iyar ñik"utan italiano chachax jupar uñch"ukiñ qalltäna. Jilt"irinakax disco infiernoparuw kutt"apxäna.
  
  Kennedyx jacht"asisaw Aliciax ñik"utapat katthapisinx mármol pampat ayxatäna. Ben jilatajj jan waltʼayasiñatakiw arnaqasïna, ukampis uka jawqʼjatapajj niyaw tʼunjäna. Fiesta ukar saririnakax juk"ampiw larusipxäna, mä qawqha q"añu arunakamp chikt"ata. Alicia kullakajj Kennedy sat chacharuw mä jachʼa escalerar jaqontäna, costillanakaparuw wal chʼalljjtäna.
  
  Ukat akham sasaw sistʼasïna: "Jan amuytʼasir warmi" sasa. "¿Janit uñjkta uywiripar munasiñapxa? Janipuniw jupat jan walinak amuyapkaniti. Jichhax... sarapxam" sasa.
  
  Jupax mä jisk"a pistolampiw alaxpachar uñacht"ayäna, uka pistolax amparaparuw uñstäna. Kennedyx kutt"ayañ munäna, ukampis kunatix jichhak paskatayna ukarjam amuyt"asax ukakipkarakiw askichañ amtäna. Jupanakarux escalerat makhatapxäna ukat ch"iqa tuqiru, Castillo ukan mayni ch"iwipar irpapxäna. Kunjamakitix escalerat mistuwayxapxäna ukat jach"a, jan yänakampi phuqt"at pasillo ukar mantapxäna - ch"iwinak taypin puente - thuqt"äw musicax sayt"äna ukat inas jupanak sapak uka pachanx jakapchïna.
  
  Pasillot sarasaw kawkhantï nayrajj mä jachʼa salón de baile ukhamäpachäna ukar mantapjjäna. Ukampis jichhajj uka cheqajj chikat tunka sapaqat cuartonakaruw jaljatäjjäna, mä arunjja, perqanakat sipansa anqan barras ukanakaw utjäna.
  
  Célulanaka.
  
  Kennedy, Ben ukat Parnevik jupanakamp chikaw uka jak"ankir mä celdaruw jaquntatäpxäna. Mä jachʼa tʼijuñaw punku jistʼantatäñap uñachtʼayäna. Alicia kullakajj amparap luqtäna. "Jumanakax uñjatäpxtawa. Kusist'aña."
  
  Uka qhipat ist"añjam amukt"äwinx Kennedyx ch"iyar jach"a ñik"utap taypin amparanakapamp t"ijtäna, pantalón trajep kunjamtï lurañjamäki ukhamarjam sumaptayäna, ukat wali ch"amampiw samsuwayxäna.
  
  -Walikiwa... -sasawa parlañ qalltäna.
  
  "¡Hey perras!", Abel Frey jilatajj cámara nayraqatan uñstäna, infierno diosar uñtataw jachaqtʼasïna. "Fiesta castillojarux walikpun jutapxtaxa. Kunjamatsa pächasta, jumanakax nayan, uh, jukʼamp qamir invitadonakajat sipansa kusisipxäta" sasa.
  
  Jupajj janïr jaysapkäna ukhaw uka ofrecimientot cepilltʼasïna. -Janiw kunas wakiskiti. Janiw parlañamäkiti. Arunakamax janiw nayatakix askïkiti. Ukhama" sasaw amuyt"ir tuküna, "khitinakas utjistu... walikiwa, jïsa, chiqpachansa, Ben Blake-wa. Nayax yatxatwa, jumax wali kusisitaw jikxatasïta" sasa.
  
  Ben jilatajj rejillaruw tʼijtäna ukat kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjamaw uka rejillar jaqontäna. "¿Kawkinkis kullakajaxa, jan wali jaqi?"
  
  -Hm? Jumax mä sassy blonde sañ munta..." sasaw kayup sallqa ch"allxtayäna. "¿Dragon nuwasiñ estilo uñt"ayañati? ¿Jumax detalles ukanakat muntati? Sumakiwa, kunatix jumax ukhamätawa, Ben. Nayrïr arumax wali suma jaqijaruw ukar khithawayta zapatonakap apthapiñapataki, yatisktawa, mä juk"a llamp"uchañataki. Jupajj etiquetayäna, mä qhawqha costillanakapas usuchjasïna, ukampis kuntï nayajj munkayäta uk katoqäna" sasa.
  
  Frey chachajja, uka jan uñtʼat seda isimp isthaptʼat bolsillopat mä mando a distancia chawlla katuñatakiw uka horasa aptʼasïna. Jupax mä televisión portátil ukaruw mayjt"ayäna, Kennedyx janiw uks amuyaskänti. Mä jamuqx aire ukan uñstawayi - SKY News - Reino Unido markan manu pública ukan jilxattatapat aruskipt'apxi.
  
  "¿Payïr arumax?" Frey jilatajj mä jukʼa samartʼäna. "¿Chiqapunit jilapajj yatiñ muni?"
  
  Ben jilatajj arnaqasïna, mä gutural sonidojj purakapat manqharuw chʼiyjäna. -¿Jupax walikïskiti? ¿Jupax walikïskiti?
  
  Frey jupax mando a distancia ukar wasitat ch"iqt"äna. Pantallax yaqha, granuloso uñacht"äwiruw mayjt"ayäna. Kennedyx mä jisk"a cuarto uñch"ukiskäna uk amuyasïna, mä imill wawamp ikiñar chint"ata.
  
  -¿Kuns jumaxa amuyta? Frey jilatajj chʼamañchtʼänwa. "Ukhamajj jupajj jakaskakiwa. Jichhaxa -sasa.
  
  -¡Karin! Ben jilatajj televisorar tʼijtjjänwa ukampis saytʼasïnwa, mä akatjamatwa atipjäna. Jach"a jach"a tukuñanakax taqpach janchiparuw ch"allxtayäna.
  
  Frey jilatajj larusitaynawa. "¿Kunsa jukʼampi munapjjta?" Jupax wasitat amuyt"irjamaw tukuwayi, ukatx wasitatw canal ukar mayjt"ayawayi, aka kutix CNN ukar uñt"ayawayi. Jank"akiw yatiyäwinakanx mä yatiyawix utjawayi, Nueva York markankir mä serial killer - Thomas Caleb.
  
  -Nayraqat jumatakiw qillqt"awayta -sasawa loco Kennedyx kusisitaw säna. -Amuyata inas uñch"ukiñ munsta -sasa.
  
  Jupajj jan munkasaw istʼäna. Caleb chachajj Nueva York markan callenakapan sarnaqaskakïnwa, qhespiyatäjjänwa, mä fantasma ukhamänwa, uka jan wali yatiyäwinak istʼayäta.
  
  Frey jilatajj Kennedy jilatan qhepäjjat uñachtʼayasaw akham säna: "Jupar qhespiyapjjatamat iyawstwa" sasa. "Jachʼa irnaqäwi. Uka manqʼañ animalajj kawkhantï wakiski ukaruw kuttʼanjje, janiw markan zoológico sat jaulankir animaläjjeti" sasa.
  
  Uka yatiyäwix uka juchat archivonakan grabacionanakap uñakipäna -grabaciones estándares ukanaka- ajanupan, qʼañut lurat polician ajanupa, jan waltʼayat jaqinakan ajanunakapa. Sapa kutiw jan walt"ayat jaqinakan ajanunakapa.
  
  Uka pachparakiw sapa uru jan wali samkanakan jupar llaktʼayäna.
  
  "Taqi sutinakapxa yatisktawa, ¿janich ukhamäki?" Frey jilatajj larusitaynawa. "Familianakapan direccionanakapa. Way... jupanakax jiwapxi."
  
  -¡Amukt"am!, Kennedyx p"iqip amparapar luqxatäna. ¡Ukajj jaytapjjam! Amp suma!
  
  "Ukat juma" sasaw Frey jilatajj jiskʼat arsüna. -Parnevik yatichiri -sasawa uka arunakxa lakapan ismu aychakaspasa thuqt"äna. -Jumax nayatakix irnaqasaw qhiparañama -sasa.
  
  Ukanx mä ch"axwäwiw utjäna. Kennedyx wali mulljataw arnaqasïna. Jutïr segundonjja, cuerpon tʼunjatätap istʼäna, ukat kuttʼasajja, uka jilïr jaqejj oraqer jaqoqtatap uñjäna, pechopan mä pʼiyaw jistʼarasïna, wilajj mistusaw celulan pirqanakapar chʼalljjtäna.
  
  Jaqipax jaquqanïxänwa, jan iyawsäwipax p"iqip jist"antarakïnwa. Frey jilatajj mayamp jupar uñtatap uñchʼukiskäna.
  
  "Ukat jumax, Kennedy Moore. Juman pachamax purinxiwa. Mä jukʼa tiempotjja, kawkïr manqharutï saraqapkta uk yatjjatañäni" sasa.
  
  Talonanakapar kuttʼasajj jachaqtʼasisaw sarjjäna.
  
  
  PUSI TUNKA PAYANI
  
  
  
  LA VEREIN, ALEMANIA markankir jaqenaka
  
  
  Abel Frey jupax departamento de seguridad ukar saraskäna ukhax jupa pachpaw jach"at arsüna. Mä qawqha inventivo pachanaka, ukat jupax uka idiotanakarux uraqiruw takxatäna. Panpachaniw pʼakjatäpjje. Ukat qhiparusti uka nayra idiota Parnevik Stone jiwayañkamaw jiwayatayna.
  
  Musparkaña. Jichhax juk"amp kusiskañ lurawinakataki.
  
  Jupax sapak utapar punku jist"aratayna ukat Milo ukat Alicia jupanakarux sofá ukan qunt"ataw jikxatäna, kunjamtï jupax jaytawaykatayna ukhama. Jach"a americanox wali usuchjataw jikxatasïna, sapa sarnaqawimp ñik"ut mururasïna, uka sueco, Torsten Dahl jupar yuspajarasawa.
  
  "¿Uka jakʼankir kuna yatiyäwinakas utji?" sasaw Frey jilatajj jankʼak jisktʼäna. -Hudsonax jawsataynawa?
  
  Uka jak"anx mä centro de control de videovigilancia ukaw utjäna, jichhax Frey-r mä radical arxatiriw uñjata, Tim Hudson. Castillo ukanx "amuyt"asir jaqi" ukham uñt"atawa, computadoras ukanakat wali yatxatatapata, Hudson jupax Frey nayrïr yatiqirinakat maynïriwa, jupax fanatico jefepatakix kunayman lurañanak lurañ munäna. Jilapart jupanakax Odin sepultura ukan instalación ukan nayrar sartawip uñjapxäna, Hudson jupaw timón ukan irnaqäna, juramento ukat ch"uñuñamp ukat Yeagers ukarux leche ukham axsarañampiw manq"antäna. Frey chachajj janiw paciencianïkänti, Sepulturajj cheqaparuw saytʼayasïna, ukat nayrïr kuti visittʼañatakejj taqe kunwa wakichtʼasïna. Ukat katuntatanakapa, Karin kullakajj kawkhantï jakapkäna ukat machaq katuntat jaqenakan celdanakapas uñakipapjjarakïnwa.
  
  Ukat mä fiesta, chiqpachansa. Hudson jupax mä sistema ukham utt"ayäna, ukax sapa pulgadas club ukaruw mä juk"a control ukar uñt"ayäna, infrarrojo jan ukax lanzamiento estándar ukhamäpans, ukatx sapa acción de invitados de élite Frey ukax grabatäna ukat aparato ukan pesopax uñakipatarakïnwa.
  
  Chʼamajj janiw yatiñakïkiti, uk jupajj amuyasjjänwa. Chʼamanïñajj mä chʼaman pruebapunïnwa. Restringido foto uñacht"ayaña. Jach"a uñt"at video. Inas uka katuntañax jan kamachirjam uñjatächïna, ukampis ukax janiw kuna jan walt"awis utjkänti, jan walt"ayat jaqix wali axsarayaskäna ukhaxa.
  
  Abel Frey jupax mä "cita arumax" mä estrella jan ukax mä rock chick ukamp kuna pachatix jupatak askïki ukhax utt'ayaspawa, jupax mä pintura jan ukax escultura alasispawa, nayrïr fila ukan asientos ukanakax juk'amp uñt'at uñacht'äwinx juk'amp glamoroso markan jikxataspa, jikxatañataki jan jikxatañjam kunapachatï munkäna ukhaxa.
  
  "Jichhakamax janiw kunas utjkiti. Hudsonax wasitat sofá ukan desmayatäpachänwa" sasaw Aliciax p"iqip amparapar katxarusin qhipäxar qunt"asïna ukat kayunakapax sofá patat warkt"ataw säna. Kunapachatï Frey kullakajj uñchʼukkäna ukhajja, qonqorinakap mä jukʼa jaljasïna.
  
  Ukhampuni. Natural ukhamawa, Frey jupax jupa pachpaw jach"at arsüna. Milo chachajj kunjamsa jachäna ukat costillanakapat katthapisiskäna uk uñjäna. Jupax electricidadan ch"allxtatapax chuymaparux jank"akiw thuqt"ayi sasaw amuyasïna, kunatix chacha warmi ikthapiñ amtax jan walt"awinakampiw mistu. Jupax Alicia tuqiruw mä ceja uñstayäna, ukat universal "qullqi" chimpu churarakïna.
  
  Alicia kullakajj kayunakap aynachtʼayäna. "Uk amuytʼir jutam, Milo, kunatsa jan mayamp uñakiptʼir sarkta. Ukat uka idiota Hudson ukan mä yatiyäw phuqhat katuqañamawa, hmm? Jefe -sasawa qullqi plato t"ant"anaka tuqiru p"iqip ch"allxtayäna. "¿Kunas jan uñtʼat utji?"
  
  Frey jupax plato ukan yatxatäna, Milo, kunatix mä político ukham llamp"u chuymanïñapatakix paskäna ukx janiw yatkänti, amigaparuw mä burla uñkatasiñ apayäna, ukatx jach"at jach"at arsüna ukat cuartot mistuwayxäna.
  
  Frey jupax akham sänwa: "Bscotti ukax wali suma uñtatawa".
  
  Punkux ch"allt"askäna ukhax Aliciax Frey-rux mä plato galleta churäna ukat mesaparuw makatäna. Pusi kayumpiw pʼeqep jupar uñtäna.
  
  "¿Aka galletampi inglés arut mä suma asnu munasmati?"
  
  Frey jilatajj escritorio manqhan mä jamasat boton chʼetjjtäna. Ukat jankʼakiw uka kʼari pintañax mä chiqar jaquntatäna, ukhamatwa mä fila pantalla de vídeo uñachtʼayasïna. Jupajj "Suxta" sasaw säna, ukat mä pantallajj jaktjjänwa.
  
  Uñch"ukiskasax galletanak mallt"äna, jan amuyt"asisaw Aliciax muyu chhuxriñchjasïna.
  
  Ukat samsusaw akham säna: "Chʼaxwañ arenaja" sasa. "Ukax niyaw wakicht"atäxi. Jïsa?"
  
  Alicia kullakajj seductorampiw chhuxriñchjasïna. "Jïsa".
  
  Frey kullakajj kayunakap taypinkir indentación sat cheqaruw llamktʼañ qalltäna. "Ukatxa niya tunka minutonakaw utjitu. Jichhakamax mä jank"akïki ukampiw kusist"añama" sasa.
  
  "Jakäwijat sarnaqäwi".
  
  Frey jupax juparuw uñch"ukisïna, sapa kutiw Milo juparux pä tunk kayunak jan jist"antat punku qhipäxan amuyt"irïna, ukampis ukampirus, ukat Alicia Miles kullakax sensual ukankatapatxa, waliw jan nayranakap mä machaq celdapan luxus celularat apsuñjamäkänti katuqat katuntat jaqinakaru.
  
  Serial jiwayir jaqi - Thomas Caleb.
  
  Qhep qhepa chʼajjwañajj janiw jarkʼatäkänti.
  
  
  
  3 t"aqa
  Ch"axwañ chiqanx...
  
  
  PUSI TUNKA KIMSA
  
  
  
  LA VEREIN, ALEMANIA markankir jaqenaka
  
  
  Kennedyx bares ukar t"ijtäna, kunawsatix Abel Frey ukat guardianakapax celda anqan uñstapkän ukhaxa. Profesoran cuerpop apsuñapataki jan ukax qhispiyapxañapatakiw jupanakarux arnaqasïna, ukat ukham lurapxäna ukhaxa, wali axsarañaw jikxatasïna.
  
  Ukat celda mantañawjan saytʼasïna, janiw kun lurañsa yatkänti. Mä guardiajj pistolapampiw uñachtʼayäna. Carcelankir complejo manqharuw jukʼamp manqhar sarapjjäna, jukʼamp walja celdanakat pasasajj janiw khitis utjkänti. Ukampis taqe ukanakan escalapax chʼakhakamaw thaytʼayäna. Jupax jiskt"asïna kuna jan wali jan walinaksa aka waynax lurañ yati.
  
  Ukhaw Calebat sipan jukʼamp jan wali jaqëjjaspa uk amuyasjjäna. Taqi jupanakat sipansa jukʼamp jan waliwa. Jupax Drake, Dal ukat ch"amanchañ ejercito ukanakax thakhinjam sarapxañap suyt"äna, ukampis uka jan walt"äwimp atipjayasiñapänwa ukat atipjañapänwa, jupanakax sapakiw jikxatasipxi sasaw amuyasïna. ¿Kunjamarak Ben jilatarojj kunjamtï Drake chachajj jarkʼaqkäna ukham suytʼaspasti? Waynaxa jupan jak"aparu sarnaqäna. Parnevik jiwatapatjja, janiw sinti parlkänti. Chiqansa, Kennedyx amuyt"äna, uka waynax mä qawqha arunak arsuwayxäna, kunawsatix Sepultura ukan katuntatäpkän ukjatpacha.
  
  ¿Karin kullakarojj qhespiyañatak chʼamanïtapajj jukʼamp chʼamanïtap uñjpachänti? Celularapajj wali sumaw bolsillopan utjatap yatïna, vibracionatak wakichtʼatätap yatïna, ukat awk taykapat chikat tunka jawsatanakapsa janiw jayskänti sasaw yatïna.
  
  "Chiqa chiqanktanwa" sasaw Kennedyx laka k"uchupat jisk"at arsüna. -Amuyunakamxa juma pachpatakikiwa -sasa.
  
  -¡Amukt"am, americano! Frey jupax qhipa arurux mä maldición ukhamäkaspas ukhamaw thuqhuyäna. Jupatakejj kunjamtï jupatakejj amuyaskäna ukhamarakiw ukhamäpachäna. -Jumax pachpa destinomat llakisiñamawa -sasa.
  
  Kennedyx mäkiw qhipäxar uñtäna. "¿Ukajj kamsañsa muni? ¿Jumajj lurat jiskʼa isinakat maynïr isimp isthaptʼayapjjetasmati?" Jupajj khuchhuña ukat chʼukuñ yateqasïna.
  
  Alemán jaqix mä ceja jiltayäna. "Jiwaki. Qhawqha tiempos feisty qheparapjjta uk uñjañäni" sasa.
  
  Complejo de células uksat sipansa, utan yaqha chiqaruw mantapxäna, uka chiqax jukʼamp chʼamakarakïnwa. Jichhax mä jach"a ángulo ukanw sarasipkäna, jupa jak"ankir cuartonakas pasillonakas jan waliruw puripxäna. Ukampirus, Frey-r uñt"asax taqi kunas wila arenque ukhamaw wila masinakar mayjt"ayañataki.
  
  Qhep qhepa pasillot sarapjjäna, uka pasillojj mä arco madera punkuruw puripjjäna, uka punkujj metalat lurat jachʼa bisagranakanïnwa. Mä guardiajj teclado numérico inalámbrico ukan llätunka dígitos ukan numerop jawsäna, ukat jachʼa punkunakajj chʼiyjañ qalltäna.
  
  Ukat mä ratukiw machaq cuarto muytʼat metalat lurat barandillanak pechopar puriñkama uñjäna. Niya kimsa tunka jan ukax pusi tunka jaqinakaw umañanak amparapar apt"ata, larusisaw jupar muyuntat sayt"asipxäna. Playboys ukat droga apnaqirinaka, jach"a clase chacha warmi prostitutas, realeza ukat Fortune 500 p"iqinchirinaka.Viudas jach"a herencianakani, petrolero jeques ukat millonarios phuchhanaka.
  
  Taqinipuniw barrera ukar muyuntat sayt"asipxäna, Bollinger ukat Romani Conti ukanak umapxäna, suma manq"anak ch"akhupxäna ukat cultura ukat clase ukanakap uñacht"ayapxäna.
  
  Kennedyx mantankäna ukhax taqiniw sayt"asipxäna ukat mä juk"a pachaw jupar uñch"ukipxäna. Chillqt"ir amuyupax jupar wali askit uñjañänwa, laq"amp phuqhantat pirqanakan jisk"a arunakaw t"ijtäna ukat jinchuparuw ch"allt"äna.
  
  ¿Ukajj jupatakïpachati? Policía ukan irnaqiri?
  
  Jupax juparux t"unjañapawa, oh, máximo, pusi minutos.
  
  Nayajj aptä. Nayax yaqha tunka uywapxsma, Pierre. ¿Kunsa jumajj sasma?
  
  Paqallqu. Nayax apuestas jupax uñnaqapat sipan juk"amp ch"amaniwa. Ukat, walikiwa, jupax mä juk"a phiñasitaniwa, ¿janich ukhamäki?
  
  ¿Kuna infiernotsa parlasipkäna?
  
  Kennedyx mä qhuru ch"akhampiw chhuxriñchjat jikxatasïna ukat cuartoruw tinkutäna. Uka tantachäwinkirinakajj larusipjjäna. Frey jilatajj jankʼakiw jupar arknaqäna.
  
  "Jaqi!" Jupax larusitaynawa. "¡Amigonaka!, akax mä suma ofrendawa, ¿janich ukhamäki? ¡Ukat jupax mä jachʼa arumaw churistani!"
  
  Kennedyx jan amuyt"asisaw uñch"ukisïna. ¿Kuna infiernotsa parlasipkäna? Ch"uqt"ataw qhiparañama, jupax Capitán Lipkind jupan wali munat arupat amtasïna. Anatañax sarantaskakiwa. Jupax chuym churañ yant"äna, ukampis ch"amakt"ata ukat surrealista ukanakax loco tukuyañapatakiw axsarayäna.
  
  -Janiw nayraqataman uñacht"aykäti -sasawa Frey-n qhipäxapanx arsüna. -Kunjamatsa jumax suykta -sasa.
  
  Frey jilatajj juparuw uñtäna, ukat amuytʼasir jachaqtʼasitapajj muspharkañänwa. -¿Janit ukhamäki? ¿Kunas wali valorani? Ukampis normalawa. Inas jumax yaqha tuqit amuyta, ukampis nayax amuyta, munat Kennedy. Chiqpachansa, jumax ukham lurasmawa sasaw amuyta. Jutaña." Jupajj jupar jakʼachasiñatakiw amparapamp uñachtʼayäna.
  
  Kennedyx barandilla anillo uksaruw saratayna. Niya tunka payan kayuni alayaru mä muyu p"iya, jani chiqapa uraqiru allsutäki, pampapaxa qalanakampi q"añuchata, pirqanakapaxa laq"ampi qalampi ch"allt"ata.
  
  Nayra pachanx arena gladiatorial ukaw utji. Ch"axwaña ch"uqi.
  
  Jupan jakʼapanjja, metalat lurat escaleranakaw barandilla toqejj aynachtʼayapjjäna ukat pʼiyaruw aptapjjäna. Frey jupax saraqañapaw sasaw uñacht"ayäna.
  
  "Janiw ukhamäkiti" sasaw Kennedyx jiskht"äna. Kimsa pistolanakaw juparus Ben jilatarus uñachtʼayasïna.
  
  Frey jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Jumaruw munsma, ukampis sintipuniw janiw mä waynar munaskti. Qunqur mä balampiw qalltsna, ukatsti codoruw mä balampiw qalltsna. Chʼamachasïta ukat mayisiñaj phoqañatakejj qawqha tiempos munasispa uk uñjam" sasa. Infierno jachaqtʼasitapajja, arunakapar yanaptʼasajj kusisitaw jikjjatasï sasaw amuyayäna.
  
  Jupax kisunakap ch"allxtayasïna, pantalón trajep llamp"uchañatakix payïr kutiw apt"asïna. Uka qamir jaqinakax wali munasiñampiw uñchʼukipxäna, mä jaulankir animaljama. Vasonakax ch"usakïxänwa ukat aperitivos ukanakax manq"antatäxänwa. Jupanak taypinjja, camareronakas camareronakas liwjjatapjjänwa, jupanakajj janiw uñjañjamäkänti, phoqantapjjänwa ukat samarapjjarakïnwa.
  
  "¿Kunas mä p"iyaxa?" jupax pachampiw aljantasïna, janiw kuna mistuñs uñjkänti ukat Drake-rux sapa wali aski segundo extra churañ yant"äna.
  
  Frey jilatajj suma chuymampiw akham säna: "Akajj nuwasiñ arenajawa" sasa. "Jumanakax mä jachʼa amtäwin jakapxtaxa jan ukax pʼinqachataw jiwapxtaxa. Ajlliwix, munat Kennedy, jumanakan amparamankiwa. "
  
  Ch"uqi ch"uqimp qhiparañamawa.
  
  Mä guardiajj pistolan bozapampiw chʼalljjtayäna. Kunjamatsa Ben jilatarojj suma uñnaqtʼanïñwa atipjäna ukat escalerar puriñkamaw amparap luqtäna.
  
  -Suyt"am -sasawa Frey-n nayranakapaxa colerata qhant"äna. "Zapatonakap apsuñamawa. Ukaw wila masipar mä jukʼamp chʼamañchtʼani" sasa.
  
  Kennedyx ukan sayt"atäskäna, jisk"achata ukat colerata ukat mä juk"a ch"amakt"ata, kunapachatix mä guardiax nayraqatapan qunqurt"asisin zapatonakap apsuwayxäna. Jupax escalerar makhatatayna, jan chiqäkaspas ukhamarak jaya chiqan jikxatasisa, aka muspharkañ tantachäwix yaqha Kennedy ukamp akapachan jaya k"uchunkaspas ukhama. Jupax khitis chiqpachapuni aka jupax taqiniw sapürunjam arsusipkäna sasaw jiskt"asïna.
  
  Janiw sum istʼaskänti. Jakäwip layku chʼaxwañapäkaspas ukhamänwa.
  
  Escalerat saraqaskäna ukhajja, jaqenakat mä silbato istʼasïna, ukat wila wartäwiw thayar phoqantäna.
  
  Taqi kasta qʼañu arunak arnaqasipxäna. Apuestas ukanakaw lurasïna, yaqhipanakax mä minutot jukʼampikiw jiwxani sasaw sapxirïna, yaqhipanakax kimsa tunka segundot jukʼampiruw tanga chhaqhayasini sasaw sapxirïna. Ukat mayni jan ukax paniniw yanaptʼañ munapxarakïna. Ukampis jukʼampiw jan walin uñjasipjjäna, jupajj qʼañuchasajj jiwat cuerpop qʼañuchañapänwa.
  
  Qamirinakat sipansa juk"amp qamirinaka, aka Uraqin juk"amp ch"aman q"añunaka. Ukaw qamir kankañampi chʼamampi churistam ukhaxa, chiqpachansa akapachax tʼunjatäxänwa.
  
  Sinti jank"akiw q"ala kayunakapax ch"ama uraqiruw llamkt"äna. Jupajj thaya ukat jan jarkʼaqatäkaspas ukhamaw caballot saraqanïna, ukat uñkatasïnwa. Jupa uñkatasinjja, perqaruw mä pʼiya khuchhurapjjäna. Jichhürunakanjja, mä conjunto thiya varanakampiw jistʼantatäjjäna.
  
  Uka barranakan mayni ladopan katuntat jaqix mä akatjamat nayrar sartawayxäna, ukat wila chʼallxtayiri colerat arnaqasiñampiw uka barranakar chʼalltʼasïna. Jupanakarux wali ch"amampiw ch"allxtayäna, jupanakax wasitatw t"ijtxapxäna, ajanupax mä mayjt"at qhuru arunakjam juk"ampikiw ch"allxtayäna.
  
  Ukampis ukhamäkchïnsa, ukat kʼari chuymanïkchïnsa, Kennedy kullakajj sutip amtañatakejj jukʼamp jankʼakiw uñtʼäna.
  
  Thomas Caleb, serial jiwayir jaqi. Aka Alemania markan jupamp chika. Pä jiwayir uñisirinakaw nuwasiñ utar mantapxäna.
  
  Abel Frey jupan amtapax Nueva York markanw uñstayata, ukax phuqhasiwayi.
  
  Kennedyx chuymapax salt"asïnwa, ukat mä q"uma uñisiñax kayunakap kayunakapat p"iqiparuw ch"allxtäna ukat wasitat qhipäxaruw ch"allxtäna.
  
  Jupajj coleratatwa jachäna: "¡Jumajj jan wali jaqe!" "¡Jumajj mä absoluto bastardo ukhamätawa!"
  
  Ukatxa, barranakax sartawayxänwa ukat Caleb chachax jupar jakʼachasïna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax janïr uraqir ch"allt"kasax helicóptero ukanx mistuwayxänwa, Thorsten Dahl jupat mä juk"a qhipharuw sarawayxäna, ukatx hotel ukar t"ijtäna, uka hotelax wali ch"amanchataw jikxatasïna, ukax mä coalición combinada de fuerzas internacionales ukan katuntatänwa. Chiqansa, ejercitox mistutawa, ukampis amtasiri ukat nuwasiñatakis wakichtʼatawa.
  
  Jupanakajj La Veraine markat 2,2 kilometronak alay toqenkapjjänwa.
  
  Ejército ukat civiles ukanakan autonakapax anqan uñstapxäna, motoranakax wakicht"atäpki ukanakaruw chhuxriñchjapxäna.
  
  Vestíbulo ukax lurawinakamp phuqhantatänwa: comandos ukat fuerzas especiales, agentes de inteligencia ukat pallapallanakax taqiniw tantachasipxäna, askichapxäna ukat wakicht"asipxarakïna.
  
  Dahl jupax hotelan recepción ukar jaltasaw ukankatapat yatiyäna ukat wali jach"at arnaqasïna taqiniw kutt"anipxäna. Ukanxa respetompiw amuktʼapxäna.
  
  Juparusa Drakerusa ukat mayninakarusa nayratpach uñtʼapxäna ukat Islandia markan kunanaktï jikxatapkäna uksa sum yatipxarakïna. Aka chiqanx sapa mayniw video enlace tuqi yatiyatäpxäna, ukax hotel ukat helicóptero ukanakan uñt"ayatawa.
  
  -¿Wakicht"atäpxtati? Dahl jupax arnaqasïna. "¿Aka q"añu jaqir t"unjañataki?"
  
  "Técnica ukax wakicht"atawa" sasaw Comandantex jach"at arsüna. Taqinipuniw Dahl sat chacharux uka operacionat juchañchapxäna. "Francotiradores ukanakax chiqaparuw uñt"ayasipxi. ¡Wali juntʼütanwa, ukatwa aka volcán wasitat qalltañasa, tata!"
  
  Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ukhamaxa, ¿kunsa suyt"apxta?"
  
  Nivel de ruido ukax patak gradanak jilxattawayi. Tropanakax punkunakat mistunïna, qhipäxat ch"allt"asisaw ch"axwäw tukuyatat cerveza umañatak tantachasipxañapatak wakicht"asipxäna, ukhamat jan axsaras jan ch"amanchañataki. Uka tantachtʼat autonakajj jayarstʼapkäna ukhajja, motoranakajj wal thuqtʼañ qalltäna.
  
  Drake jupax Dahl jupamp chikaw kimsïr sarnaqir autot saratayna, ukax pallapallanakan Humvee ukawa. Qhipa horanakan yatiyawinakanx niya 500 jaqinak utjatapat yatïna, ukax Frey-n jisk"a ejercitopar 200 jaqir chhaqhayañatakiw wakisi, ukampis alemán jaqix juk"amp jach"a chiqankänwa ukatx walja k"arinak lurañaw suyt"ata.
  
  Ukampis kunatï jupar jan utjkäna ukajja, uka elemento de sorpresa ukakiw utjäna.
  
  Drakex nayrïr asientonw t"ijt"askäna, rifle apt"ata, amuyunakapax Ben ukat Kennedy ukanakaruw uñt"ayasïna. Hayden jilatajj jupanakan qhepap asienton qontʼatäskäna, guerratak wakichtʼatäskänwa. Wells jilatajj hotelanwa purakapan wali usuchjat jaytatäna.
  
  Convoy ukax mä jach"a k"uchuruw muyuntäna, ukatx La Vereine ukaruw purinïna, ukax mä Navidad quqar uñtataw qhant"äna, uka ch"amakax muyuntatänwa, ukat qullu patat jach"a ch"iyar qala nayraqatan qhant"äna. Punkunakapax wali jist"aratänwa, ukax t"unjañatak jutapkäna uka jaqin jan axsart"as jan yäqasirïtap uñacht"ayäna.
  
  Dahl sat chachajj micrófono jistʼaräna. -Qhipa jawsaña. Jiwasax junt"u chuymampiw qalltapxtanxa. Jank"ak sarnaqañax akan jakawinak qhispiyani, jaqinaka. Jumax yatisktawa kuna amtanakas utji, ukat jumax yatisktawa jiwasan suma amuyt"awinakas kawkhantix Odin ataúd ukax utjani. Aka KHUCHAmpi apasiñani, pallapallanaka".
  
  Uka enlace ukax Caballero Inteligente Cortés sañ muni. Sinti ironía ukax wali jach"awa. Drakex nudillonakap janq"u katxaruwayäna, kunawsatix Martillox Frey-n lodge-p ch"allt"askäna ukhax mä pulgadas juk"akiw mayni ladopanx utjäna. Alemania markankir guardianakajj jachʼa torrenakapatwa alarma phustʼañ qalltapjjäna.
  
  Nayrïr disparonakax ist"asïna, plomo autonakat jaltxasa. Kunapachatï convoy ukax mä akatjamat saytʼäna ukhaxa, Drake sat chachax punkup jistʼarasaw autopamp sarxäna. Jupanakax janiw aéreo ukan yanapt"awip apnaqapkänti kunatix Frey jupax RGPS ukanïspawa. Uka pachpa amtampiw autonakat jankʼak jitheqtapjjañapäna.
  
  Uka mantam ukat khuchhi markarux tocino fabricaruw tukuyañama.
  
  Drakex nayrïr pison ventana manqhan jiltaski uka thiya arbustos ukar t"ijtäna. Kimsa tunk minutos nayraw khitapki uka SAS ukankirinakax discoteca ukat "civiliano" invitadonakaparux nayratpach cordonar uñt"ayapxañapänwa. Castillon ventananakapat balas ukanakaw mistunïna, ukat punku pirqanakaruw jallu purintayäna, kunattejj autonakajj walpun mantapjjäna. Fuerzas de coalición ukanakax mä venganzampiw kutt"ayapxäna, vidrionak t"unjasa, aychampi ch"akhanakamp ch"allt"asa, ukat qalat lurat fachada ukarux mush ukar tukuyapxäna. Ukanx arnaqasiñanaka, arnaqasiñanaka ukat ch"amanchawinakar jawsatanakaw utjäna.
  
  Uka castillo manqhanjja, jan waltʼäwinakaw utjäna. Mä RPG ukan phallawipax mä pata ventanatwa jutäna, Frey ukan lodge ukar ch"allt"ata ukat pirqa mä chiqaw t"unjatäna. Invasor pallapallanakarux q"añunakaw cascada ukham jalnaqäna. Ametralladoranakax kutt"anxänwa, ukat mä alemán mercenariox pata pisot jaquqanïna, arnaqasisa ukat liwxatasisa, ukat mä axsarkañ ch"iyar ch"iyar uraqiruw ch"allt"asïna.
  
  Dahl jilatampi yaqha soldadompejj nayrïr punkunakaruw pallapallanak jiwayapjjäna. Jupanakan balanakapasa jan ukajj ricochetanakapas pä jaqeruw jiwayapjjäna. Dahl jupax nayrar t"ijtäna. Hayden jilatajj kawkhansa qhipäxapanwa chʼaxwäna.
  
  "¡Aka infierno pʼiyaruw mantañasawa! Jichha!"
  
  Machaq phallawinakaw arumax ch"allxtayäna. Payïr RPG ukax mä jach"a cráter ukanw ch"allt"awayi, Drake"s Hummer ukan inti jalsu tuqin mä qawqha kayunak sarañan. Mä jallu laqʼampi qalanakampi alaxpacharuw jaquqanïna
  
  Drakex t"ijtäna, qunqurt"asis, p"iqip patxat thaya ch"allt"ir balanakan ch"iyar ch"iyar patrón ukan qhiparäna.
  
  Chiqpachansa chʼaxwäwix qalltawayiwa.
  
  
  * * * .
  
  
  Uka jaqinakax janïr Kennedy ukat Caleb jupanakax llamkt"apkän ukhas wila masinakap uñacht"ayapxäna. Kennedyx wali amuyumpiw muyuntäna, amparanakapax laq"aruw katxarupxäna, kayunakapax qalamp uraqimp yant"apxäna, jan yatiñatakiw jan sum sarnaqäna. Amuyupax taqi ukanak amuyt"añatakiw ch"amachasïna, ukampis nayratpachx uñisiripan mä jan ch"amanïtap amuyasxänwa, kunjamtï nayranakapax jan uñnaqt"an pantalonapax conservador ukham ch"uqt"at uñacht"äw katuqäna.
  
  Ukhamajj ukajj jiwayir jaqer jiwayañatakejj mä thakïnwa. Jupajj yaqha jikjjatañaruw chuym churäna.
  
  Caleb chachajj nayrïr kutiw ukham luräna. Salivax lakapat jaltxataynawa, kunawsatix jupar chhuxriñchjaskäna ukhaxa, amparanakap t"axllirt"askäna. Kennedy jupampiw nuwasïna ukat mä chiqaruw sarxäna. Uka jaqenakajj wila laykukiw mistupjjäna. Mayniw wila vino uraqir warxatäna, ukax wila wartañ munapxatap uñacht"ayañatakiw uñacht"ayasïna. Jupax Frey, usut q"añu jaqiruw ist"äna, Caleb, jan chuyman psicópata ukar ukham lurañapatak ch"amanchasa.
  
  Jichhajj Caleb chachajj wasitatwa lungäna. Kennedyx pirqar jaquntataw jikxatasïna. Jupajj janiw sum amuytʼasjjänti, jaqenakan uñjatapat mayjtʼayasa.
  
  Ukat Caleb chachax jupan patxapankxänwa, q"ala amparanakapamp kunkapar ch"uqt"ata -ch"uñut ch"uñuni, uñisiña... q"ala amparanakapampi.Jiwayirin amparanakapamp...
  
  ... qhuru chuymampi ukat jiwañampi...
  
  ...q"añut q"añunakap taqpach janchipar ch"allt"asa. Pʼeqepanjja, ewjjtʼañ campananakaw istʼasïna. ¡Ukham amuytʼañ jaytañamawa! ¡Jumax chuym churañamawa ukat nuwasiñamarakiwa! Chiqpach nuwasirimpiw nuwasiñama, janiw mä leyenda lurawayktati.
  
  Jan pacienciani jaqenakajj wasitatwa wararipjjäna. Botellanaka ukat vasonak valleruw chʼalltʼasipjjäna, jiwayañ amtan animalanakjamaw arnaqasipjjäna.
  
  Ukat Caleb, wali jak"ankiwa taqi kunatix paskatayna uka qhipatxa. Centro de concentración ukax ch"axwata, infiernoruw phust"ata. Uka monstruojj ladopar chʼankhampiw jawqʼjäna, uka pachparakiw pʼeqep pechopar chʼalljjtayasïna. Qʼañu, chʼuñuni qʼala pechopa. Ukat wasitatwa jawqʼjäna. Phuqapanx usuchjasiñaw phallawayxäna. Jupax liwxatasïna. Wila vinow jupar warantasïna, alajjpachat wartatäna.
  
  Caleb chachajj akham sasaw jiskʼachäna: "Ukhamawa" sasa. -Kawkhantï jumax utjktam ukaruw saraqam -sasa.
  
  Uka jaqinakax wal arnaqasipxäna. Caleb chachajj jachʼa ñikʼutaparuw jan wali amparanakap pichthapïna ukat amuki, jiwayir jan wali amuyumpiw larusirakïna.
  
  -Nayaw jiwat cuerpomar pissañ munta, perra.
  
  Kennedy kullakajj qonqortʼasisaw mä jukʼa tiempojj Caleb chachan amparapat jaltjjäna. Jupat esquivañ yantʼäna, ukampis pantalonapat wali chʼamampiw katthapïna. Jupax qhipäxaruw jaquntäna, jiwat p"iqin mä sallqa jaqir uñtataw jachaqt"asïna. Jupajj janiw kuna amtanïkänti. Pantalonapsa, jan uñnaqani, figurar jampʼattʼir pantalonapsa, ukat kayunakapat liwxatañapatakiw jaytäna. Jupax mä juk"a muspharkañ luratapat aprovechasisaw asnupar jalnaqäna. Qalanakaw janchiparux ch"allxtayäna. Uka jaqenakajj wal arnaqasipjjäna. Caleb chachajj nayraqatar jankʼakiw saräna, amparapampiw cinturón de ropa interior ukar chʼalltʼasïna, ukampis jupajj wali colerataw ajanupar chʼalltʼäna, ropa interiorajj qheparuw chʼalljjtäna, kunjamtï nayrapas wilampi pʼakjata ukat ladopar warktʼaskäna ukhama. Mä juk"a pachaw ukan qunt"asïna, nemesis ukar uñkatasa ukat wila ch"allxtat, aycha manq"ir nayranakapatxa janiw nayranakap apsuñjamäkänti.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax mä muspharkañ punkut jach"a vestíbulo ukar liwxatäna. SAS ukax chiqpachans discoteca ukan chiqaparuw cordón luratayna ukat nayrïr escaleranak ch"uqt"atayna. Jichhax uka castillox janiw ukhamakiti.
  
  Dahl jupax pecho bolsilloparuw ch"allxtayäna. "Uka planonakajj chʼeqa toqenjja ukat inti jalsu toqenkir jaya cheqan mä imañ uta uñachtʼayi. Jichhax janiw kunat pächasiñamäkiti, Drake. Hayden sat jilataw ukham luräna. Frey, amigonakajataki ukat Sepulturatakix aka chiqax juk"amp logico ukhamawa sasaw iyaw sapxta".
  
  Hayden jilatajj wali chʼamampiw akham säna: "Janiw samkaskti" sasa.
  
  Mä tama jaqinakaw jupar qhipäxar makhatapxäna, Drake jupax Dahl juparux inti jalsu tuqinkir alaxpachankir punkut arktäna. Punku jistʼaraskäna ukhajja, jukʼamp balanakaw thaya chʼalljjtäna. Drake jupax rollo ukat sartasïna, fusil.
  
  ¡Ukat mä akatjamat Frey chachan jaqenakapajj jupanak taypinkapjjäna!
  
  Cuchillonakax lliphipipxäna. Pistolanakampi ch"axwaña. Pallapallanakax ch"iqa ukat kupi tuqit saraqanipxäna. Drake chachajj pistolapan bozalpampiw Frey chachan mä guardiapan templopar chʼalljjtayäna, ukatsti uka armajj tiempoparuw uchasïna, ukhamatwa uka atacador chachan ajanupar mä bala ucharakïna. Uka guardiajj chʼeqa toqetwa jupar nuwantäna. Drake chachajj uka ataquet esquivarakïnwa ukat uka waynan ajanupar codompiw jawqʼjäna. Jupax jan amuyt"asir jaqiruw qunt"asitayna, cuchillop apthapisinx uka puntap yaqha jaqin p"iqiparuw ch"allt"äna, jupax niyaw mä Delta Comando ukan kunkapar ch"iyjañampïskäna.
  
  Mä pistola disparojj jinchup jakʼanwa istʼasïna; SGG ukax wali munat armapawa. Hayden chachajj Glock sat mä cuchillompi ukat ejercito cuchillompiw apnaqäna. Mä multinacional jan walt"äwitak ch"ama multinacional, Drake jupax amuyt"äna. Uka cuarton jaya cheqanjja, jukʼamp disparonakaw istʼasïna. Italia markankirinakaruw apanipxam.
  
  Drake jupax uñisirinakan lado impacto ukanx ch"usawjaruw liwxatasïna. Taqi janchipa, kayunakapa nayraqataru muytayäna, uka waynaruxa kayunakapatxa jaquqanïna. Uka jaqix columna vertebral ukar wali ch"amampiw uraqir purintäna, Drakex jupa pachpaw jiwayasïna.
  
  Nayrir SAS ukan irnaqirix sayt"asisaw Dahl juparux tunka payan thakhinak nayrar uñjäna. Uñisirinakapax juk"amp juk"ampiw jilxattawayi - inas mä qawqha tunka martirios ukanakak qhiparapxchïna, jupanakax invasores ukanakar aynacht"ayañatakiw khithatäpxäna. Chiqpach ejercitox yaqha chiqankaspänwa.
  
  "Janiw jan walïkiti junt"uchasiñatakixa" sasaw sueco jaqix lakapar wilamp muyuntat jachaqt"asïna. "¡Ukat jichhax nayrar sartañani!"
  
  Yaqha punkut mantapxäna, mä cuarto booby traps ukanakat q"umachapxäna, ukatx yaqha cuarto ukanx francotiradores ukanakax suxta suma jaqinakarux janïr chhaqtayatäkasax jaqunuqapxäna. Tukuyañatakejja, qalat lurat mä jachʼa perqa nayraqatanwa jikjjatasipjjäna, uka perqanakatjja ametralladoranakajj chʼusawjanakanïnwa. Qala perqa taypinjja, jukʼamp jachʼa acero punkuw utjäna, ukajj bancon mä bóveda ukar amtayistu.
  
  "Ukhamawa" sasaw Dahl chachajj qhepar jaqontasïna. Frey sat chachan Sala de Observación ukanwa jikxatasïna.
  
  "Mä qhuru q"añu jaqir uñtasitawa" Drake-x jupan jak"apar imantasïna, amparap luqxatasinx tunka tunka pallapallanakaw jupar jak"achasisin t"ijtapxäna. Jupax Hayden kullakaruw uñch"ukiskäna, ukampis janiw chachanak taypinx jisk"a uñnaqap uñjkänti. ¿Kawkirus uka infiernojj saräna? Oh achikt"asipxsmawa, achikt"asipxsmawa, jan mayamp ukan ikiñapataki... wilañcha...
  
  "Fort Knox ukax mä ch"ama tuerca ukhamawa, ch"iyjañataki", sasaw Delta comandox mä juk"a manq"a apthapisin säna.
  
  Drake ukat Dahl jupanakax uñkatasipxäna. -¡Ch"axwirinaka! panpachaniw mä pachpa pachan sapxäna, "jank"aki ukat jan sallqjaña" política ukarjam phuqhasa.
  
  Pä jachʼa pistolanakaw wali amuyumpi línea taypin pasatäna, pallapallanakajj uñchʼukisaw jachaqtʼasipjjäna. Cohete lanzador ukham chʼamani cañonanakan barrilanakaparojj acerot lurat chʼamani ganchonakaw chintʼatäna.
  
  Uka pä soldadonakajj kawkhantï jutapkäna uka thaknam tʼijtjjapjjäna, acerot lurat yaqha cablenak aptʼata. Cables de acero ukanakax lanzadores ukanakan qhipäxapan mä cámara hueca ukar chint"atawa.
  
  Dahl jupax Bluetooth ukampiw pä kuti ch"iqt"äna. -Kunapachas qalltañaxa sapxita -sasa.
  
  Mä qhawqha segundonakax pasawayxänwa, ukat jaysäwix purintäna. "Nayraqata!"
  
  Mä barraje ukaw uttʼayasïna. Drake ukat Dahl jupanakax granadas lanzadores ukanakamp amparanakapar apt"ataw mistupxäna, apuntapxäna ukat gatillonak apsupxäna.
  
  Pä acero grappling ganchos ukanakax cohete velocidad ukanw mistunïna, Frey-n bóveda ukan qala pirqaparuw manqhan ch"allt"asipxäna janïr mayni tuqit ch"iyjasa. Espaciompi chʼaxwapkäna ukhaxa, mä sensor ukaw mä aparato activatayna, uka aparatox jupanakpachaw ganchonak uñstayäna, ukat mayni lado pirqaruw wali chʼamampiw chʼalltʼasïna.
  
  Dahl jilatajj jinchuparuw chʼoqtʼasïna. "Ukham lurañamawa".
  
  Ukat aka chiqatpachas Drake jupax pä Hummers ukan reverso ukar ch"axwañ ist"äna, cables ukanakax parachoques reforzados ukanakar chint"ata.
  
  Frey-n jan mantañjam pirqapax phallawayxänwa.
  
  
  * * * .
  
  
  Kennedyx mä yatiyaw ch"allt"äna kunawsatix Caleb jupax jupar jak"achasïna, qunqurip katjasaw liwxatasïna. Mä jukʼa tiempo samartʼatapat aprovechasisaw kayut saytʼasïna. Caleb chachajj wasitatwa jutäna ukat amparapampiw jiñchupar jawqʼjäna.
  
  Jupa patjjankir jaqenakajj kusisitaw jachʼat arnaqasipjjäna. Rara vino ukat wali suma wiski waranq waranqa qullqit lurat arena laq"aruw warantasïna. Mä par warminakan encaje bragas ukanakax alayaruw jalnaqäna. Chacha Corbata. Mä par Gucci gemelos, maynix Caleb-an ñik"utan qhipäxapat jaltxatayna.
  
  -¡Jiwayañama! Frey jilatajj arnaqasïna.
  
  Caleb chachajj mä tren de carga ukham jupar jakʼachasiñatak tʼijtʼaskäna, amparanakap luqtatäskäna, puraka manqhatwa gutural sonidonakajj jutäna. Kennedyx jaltxañ yant"äna, ukampis jupax katjataynawa ukat uraqit apsutayna, pampat apsutayna.
  
  Wayrankkasax Kennedyx uraqir puriñ suyt"asakiw chhuxriñchjasïna. Ukat wali chʼamapunïnwa, qalampi oraqempiw columna vertebral ukar chʼalljjtäna, ukat pulmonapat thayajj jaqontäna. Chakinakapax liwxatasïna, ukampis Caleb chachax ukar mantasinx jupa patxaruw qunt"asïna, codonakapax nayrar sartasaw qunt"asïna.
  
  Jiwayirix akham sasaw qhuruchasïna: "Ukham jukʼampi" sasa. "Jichhax arnaqasipxätawa. ¡Eeeeeee!", arupax maniaco ukhamänwa, mä jiwayat khuchhix jinchupan chhuxriñchjasirjama. "¡Eeeeeeeeeee!"
  
  Uka phichhantat t"aqhisiñax Kennedy jaqin janchiparuw ch"allxtayäna. Jichhax uka bastardox jupat mä pulgadanak jayankxänwa, janchipax jupa patxaruw jikxatasïna, lakapax ajanunakaparuw saliva ch"allt"asïna, nayranakapas infierno ukham phichhantatäxänwa, entrepiernapax jupan nayranakaparuw ch"allxtasïna.
  
  Mä jukʼa tiempojj janiw kuns lurañjamäkänti, wali samsuñwa chʼamachasïna. Puñchupajj purakaparuw chʼalljjtäna. Chʼiqa amparapajj niyaw ukham lurañampïskäna, ukat saytʼjjäna. Mä chuyma ch"allxtawi amuyt"awi, ukatxa kunkapar purisaxa chhuxriñchjasiñ qalltäna.
  
  Kennedyx ch"amakt"äna, thaya thaqhasa. Caleb chachajj loco jaqjamaw lartʼasïna. Jupax juk"amp ch"amampiw chhuxriñchjasïna. Jupax nayranakapat yatxatäna. Jupax janchiparuw ch"allxtayasïna, pesajepampiw t"unjäna.
  
  Taqi chʼamapampiw kayump taktʼäna, ukat maysaruw jaquntäna. Jupajj jichhakiw mä pasaje katoqatap sum yatïna. Uka jan wali jaqin jan wali munañanakapaw jakäwip qhispiyäna.
  
  Jupax wasitatwa jaltxatayna. Jaqinakax jupat sawkasipxäna -jupan uñacht"ayatapata, q"añuskir isipata, ch"uxña asnupata, wila kayunakapat sawkasipxäna. Caleb chachajj Rocky ukham atipjatäñat sartasïna ukat larusisaw amparanakap luqtäna.
  
  Ukat ukat mä aru ist"äna, jan ch"amanïki ukampis uka jach"a cacofonía taypin ch"allt"asiskäna.
  
  Ben jilatan arupa: "Drake jilatajj jutaski, Kennedy. Jupax jutaski. ¡Mä yatiyaw katuqta!"
  
  Maldición...janiw jupanakarux akan jikxatkaspänti. Uka castillonkir taqe cheqanakatjja, aka cheqaw jupajj thaqañapa sasaw amuyäna. Jupan jukʼamp amtapajj imaña jan ukajj celulanakakïspawa. Ukax walja horanakaw munasispa....
  
  Ben jilatajj wali munasïnwa. Caleb chachan jan waltʼayat jaqenakajj jupar munasipkakïnwa.
  
  Sayt"asipxam ukat arnaqasipxam kunapachatix jan ch"amanïpki ukhaxa.
  
  Caleb chachajj juparuw uñchʼukisïna, jupatakikiw jan amuytʼasis sarnaqäna. Kennedyx axsarañjamaw uñacht"ayasïna, ukatx qhipäxar kayump takt"asisaw jak"achasir ajanuparux chiqak codo ukamp ch"allt"äna.
  
  Wilax taqpach amparaparuw ch"allxtäna. Caleb chachajj ladrillo pirqar chʼoqtʼkaspa ukhamaw saytʼasïna. Kennedyx ventajap ch"allxtayäna, pechoparuw ch"ankhampiw ch"ankhachatayna, nayratpach p"akjat nayraparuw ch"ankhampiw ch"ankhachatayna, qunqurinakaparuw ch"ankhampiw ch"ankhachatayna. Jupajj taqe kunanwa uka verdugorojj jan chʼamanïñapatak yanaptʼäna.
  
  Jaqenakan wararitapajj jukʼampiw jiljjattäna, ukampis jukʼakiw istʼäna. Mä jank"ak pelotanakar ch"allt"atax asnuparux qunqurinakaparuw khitäna, maynix chinuparux qhipäxaruw kutt"ayäna. Kennedyx jupan jak"apan laq"aruw jaquntatäna, qarjataw jachaqt"asïna, ukat jan iyawsañjam nayranakaparuw uñch"ukisïna.
  
  Kupi qunquri jakʼanxa mä chʼamaktʼat thuqtʼäwiw istʼasïna. Kennedyx qhipäx uñtasinx mä p"akjat vino botella laq"aruw p"iqit ch"allt"at uñjäna. Mä Merlot ukax wali oozes líquido rojo promesa.
  
  Caleb chachajj jupar uñkatasaw liwjjatäna. Jupax jan liwxatasisaw ajanupar jawq"jatayna. -Jiwañamawa -sasawa sist"asïna. -Olivia Dunn jupatakixa -sasawa mä p"akjata botella uraqit apsuwayxäna. -Selena Tyler kullakatakixa -sasawa p"iqip patxaru apxatäna. Ukat akham sarakïnwa: "Miranda Drury kullakajj nayrïr kuti jawqʼjatapajj kisunakapa, cartílago ukat chʼakhanakap tʼunjatäna. "Ukat Emma Silke kullakatakix" payïr jawq"jatapax nayrap apt"awayi. -Emily Jane Winters kullakaruw qhipa ch"axwawipax kunkaparux aycha picada ukar tukuyäna.
  
  Ukat wila uraqin qunqurt"asisaw atipjäna, adrenalinax venanakaparuw t"ijtäna ukat p"iqipanx pulsarakïnwa, ukat mä juk"a pachatak jaytawayki uka jaqir tukuñ yant"äna.
  
  
  PUSI TUNKA PUSUNAKA
  
  
  
  LA VEREIN, ALEMANIA markankir jaqenaka
  
  
  Kennedy jilatarojj pistolampiw escalerar kuttʼañapatak mayïna. Thomas Caleb chachan cuerpopajj kawkhantï jiwañapäkäna uka cheqanwa liwjjatatäjjäna.
  
  Frey jilatajj celularat parlkasajj wali llakitaw uñnaqäna. -Bóveda -sasawa arsüna. "Taqi kunan bóveda qhispiyañamawa, Hudson. Nayax janiw juk"amp llakiskti, jumax idiota. ¡Uka maldito sofá saraqañamawa ukat kuntï nayax pagapksma uk lurañamawa!"
  
  Jupax uka enlace ukx desconectataynawa ukat Kennedy juparuw uñch"ukitayna. "Amigonakamax utajar mantapkaspa ukhamawa."
  
  Kennedy jupax mä k"ari uñkatasiñampiw janïr tantacht"at élite ukar tukuykasax uñacht"ayäna. -Jumanakax loqhe jaqinakax mä juk"a kuntix jumanakax merecipkta uk katuqapkasmas ukhamawa.
  
  Mä amuki larusiñaw utjäna, lentes ukan ch"allxtatapa. Frey jilatajj mä jukʼa tiempow ukar chikañchasïna, janïr akham siskäna ukhajja: "Amigonaka, umañam umapjjam. Ukatxa sapürutjam sarxapxam" sasa.
  
  Kennedyx mä juk"a bravado uñacht"ayäna, Ben-ar uñch"ukiñatakikiw wakisi. Maldición cuerpopax jan mä perra ukham usuchjatäspa ukhaxa. Asnupax phichhantatäxänwa ukat kayunakapax thuqt"asxänwa; p"iqipax usutänwa, amparanakapas lip"ichi wilampiw ch"allt"ata.
  
  Jupajj Frey jilataruw ukanak katuyäna. "¿Qʼomachasmati?"
  
  Ukat akham sasaw jachʼat arsüna: "Camisam apnaqam" sasa. "Kunäkipansa, janiw kunas jukʼampïkiti. Janiw pächasiñasäkiti, ukax mayni armarioman mä espejopawa" sasa.
  
  Jupax reyin modaparuw amparap luqxatäna. "Juparux apanipxam. Ukat mä wayna -sasa.
  
  Arena utat sarxapxäna, Kennedyx qarjataw jikxatasïna ukat p"iqip ch"allxtayat samarañ yant"äna. Kuntï lurkäna ukajj kuna jan walinakansa uñjasispäna ukajj walja maranakaw jupamp jakasiñapäna, ukampis jichhajj janiw uka toqet lupʼiñatak horasäkänti. Ben jilatajj jupan jakʼapankänwa ukat ajanupan uñnaqapat amuytʼasajja, qhanaw telepática toqet kusisiyañ munaskäna.
  
  Guardianakar jan yäqasajj akham sänwa: "Yuspära wayna" sasa. -Ukaxa mä torta sarnaqawiwa -sasa.
  
  Chʼiqa bifurcación arktasa, yaqha pasilloruw sarapjjäna, uka pasillojj celda bloquepat ramaruw mistu. Kennedyx amuyunakap apthapiwayi.
  
  Ukhamakiwa, qhispiñamawa, sasaw amuyäna. Ukhamakiwa, jakaskakiñani.
  
  Frey jilatajj yaqha jawsäwi katoqäna. "Kuna? ¿Ukanakax imañ utanakankapxiti? Ipi! Jumax... jumax..." sasaw wali colerat arsüna. "¡Hudson, jumax... taqpach ejercitoruw akan khithañama!"
  
  Mä electrónico arnaqawix mä akatjamat conexión ukx khuchhuqawayi, kunjamatix mä guillotinax francés reina p"iqip khuchhuqki ukhama.
  
  "¡Jupanakar irpapjjam!" Frey jilatajj guardianakaparuw uñtäna. "Jupanakarux jakañ bloque ukar irpapxam. Nayraqat amuyapkta ukat sipans juk"amp amigonakamax utjkaspas ukhamawa, munat Kennedy. Qhepatjja, usuchjatanakam qollañatakiw kuttʼanï" sasa.
  
  Uka arunakampixa, jan amuytʼasir alemán jaqix jankʼakiw sarxäna. Kennedy chachajj Ben jilatampejj jichhajj pusi guardianakampi sapakïsipjjatap sum yatïna. Jupanakat maynïrejj pasillo tukuyankir punkuruw akham säna: "Sarkakim" sasa.
  
  Ukham sarnaqapkän ukhax Kennedyx musphataw nayranakap ch"irmthapïna.
  
  Castillo ukan aka chiqapax q"al t"unjatäxänwa, machaq arco teja ukaw p"iqit sayt"ayatäna, ukat jisk"a ladrillo "utanakax" uka chiqan pä tuqinx filaruw sayt"ayatäna. Jach"a galpón ukanakat mä juk"a juk"ampi, niya llätunk ukhanïnwa. Kennedyx jank"akiw amuyasïna, mä qawqha katuntat jaqinakat sipans juk"ampiw mä pachanx aka chiqat pasapxatayna.
  
  ¿Tomas Caleb jilatat sipansa jukʼamp jan wali jaqejja?
  
  Abel Frey sat jilatampiw uñtʼasiyäta.
  
  Jupajj sapa segundow jukʼamp jan walin uñjasïna. Guardianakajj juparus Ben jilatampejj mä utar irpapjjäna. Mä kuti manqhar mantasaxa, anattʼañax tukusxänwa. Jumax chhaqhayastawa.
  
  Jupajj mayniruw apsuspa, inas pä apsuschispa. Ukampis ¿pusixa? Jupax janiw mä ch"amamp sayt"askänti.
  
  Ukhamächi ukhaxa....
  
  Jupajj jakʼankir guardiaruw kuttʼäna, ukat jupajj wali askit uñjaskatap amuyasïna. "Ey, ¿ukhamti? ¿Ukaruw uchapxitasmati?"
  
  -Ukanakax nayan kamachinakajawa -sasa.
  
  "Uñtaña. Aka waynax akankiwa - kullakapar qhispiyañatakiw taqi aka thakhin jutäna. Jumax amuyta, uh, inas jupar uñjchispa. Mä kutikiw" sasa.
  
  "Frey jilatat mayitanaka. Jiwasax janiw jaysatäktanti" sasa.
  
  Kennedyx mä guardiat yaqha guardiaruw uñkatasïna. -Ukat kunas? ¿Khitis yatiñapa? Jan amuytʼasis sarnaqañax jakäwin suma qʼapkir qullawa, ¿janich ukhamäki?"
  
  Uka guardiajj juparuw larusitayna. "¿Jumajj juykhütati? ¿Janit aka maldito chiqan cámaras ukanakar uñjkta?
  
  Kennedy jilatajj jachaqtʼasisaw akham säna: "Frey jilatajj ejercitompi nuwasiñatakiw wal chʼamachasi. "¿Kunatsa ukham jank"ak t"ijtxatayna sasin amuyta?", waynanaka, Ben kullakapar uñjapxam, ukhamax inas machaq jefenakax purinipkani ukhax mä juk"a indulgencia churapxchisma."
  
  Guardianakajj jamasat uñkatasipjjäna. Kennedyx juk"amp iyawsäwimp arupamp uñacht"ayäna ukat mä juk"a juk"amp coqueteo uñacht"ayarakïna cuerpopan aruparu, ukat mä juk"a pachatxa, panpachaniw Karin-an punkup jist"arapxäna.
  
  Juparojj pä minuto qhepatwa apsupjjäna. Jupanak taypinwa liwxatäna, qʼañu uñnaqtʼanïsa, qʼillu ñikʼutapas chʼiyjata ukat ajanupas chʼiyjata.
  
  Ukampis uka qhepatjja, Ben jilataruw uñjäna, ukat nayranakapajj thaya thaytʼan llijullijunakjamaw qhantʼäna. Chʼamajj cuerpopar kuttʼankaspa ukhamänwa.
  
  Kennedyx nayraparuw katjatayna kunawsatix pä tamax jikiskäna ukhaxa, jank"akiw jank"ak yatiyañ yant"äna, kunatix jupax loco amuyupan jank"akïtapa, jan walt"äwipa, qhipa uñstawip uñacht"ayañataki, taqi ukanak mä jan ch"amanïñ uñkatas uñacht"ayañataki.
  
  Karin kullakajj guardianakat amparap apsusaw qhuruchasïna. "Sarapxam mä qawqhanak apthapipxam, jan wali jaqinaka. "
  
  
  * * * .
  
  
  Thorsten Dahl jupaw cargo p"iqinchäna, pistolax mä jach"a espada ukham jach"ar aptatäna, pulmones patat arnaqasïna. Drake jupax jupan jak"apankänwa, janïr taqpach bóveda pirqax t"unjatäkipanx wali ch"amampiw t"ijtäna. Uka jisk"a chiqanx chhuxriñchjata ukat q"añunakaw ch"iqiyasïna. Drakex t"ijt"askäna ukhax mayni coalición ukankir soldadonakax pä tuqitw jaltxapxatap amuyasïna. Jupanakajj mä jankʼak jiwañan falanjapäpjjänwa, uñisirinakapar jiwayañ amtampiw nayrar sartapjjäna.
  
  Drake chachan instintonakapax ch"amampiw mantawayxäna, kunawsatix chhullunkhax muyuntkäna ukat jisk"achasïna. Chʼiqa toqenjja, mä tama guardianakaw saytʼatäsipkäna, jupanakajj ajjsarañat congelatäpjjänwa, janiw jankʼak kuns lurapkänti. Jupanak taypiruw mä phallawimp phichhantawayi, kimsa jiwat jaqinakas t"unjawayi. Nayraqatax mä kutt"añ nina naktäwiw utjäna. Pallapallanakax ch"iqa ukat kupi tuqiruw jaquntapxäna, t"unjat pirqarux ch"amampiw ch"allt"apxäna.
  
  Wilax nayranakap nayraqatanw ch"allxtäna, kunawsatix italiano p"iqipax vapor ukar tukuwayxän ukhaxa, uka jaqix janiw balat esquivañatak jank"ak jaltkänti.
  
  Drake jupax patat uñtatw uñt"ayasïna. Ukat pampar jaquntatäsax wali chʼullqhi qalanaka ukat hormigón ukanakaw amparanakapat aycha chʼiyjäna. Rolling, jupax walja muyuntat esquinanakaruw jaquntäna. Jaqinakaxa arnaqasipxäna. Uka uñacht"äwix wali nina naktäwimpiw phallawayi. Nayra ch"akhanakax laq"a ch"akhanakjamaw thaya taypin k"achat k"achat muyuntapxäna.
  
  Nayraqatax wasitatw ch"axwañanakax ist"asïna, ukat Drakex walja jaqinakaw sarnaqir uñjäna. ¡Jesus!Frey chachan ejercitopajj uka cheqankänwa, jiwayir formación ukan filaruw saytʼasipjjäna, ukat jukʼamp jankʼakiw nayrar sartapjjäna, kunattejj ventajanïpjjatap amuyapjjäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Karin kullakajj artes marciales ukan entrenamientop apnaqasajj mä qhawqha segundonakanwa guardianakapar jan chʼamanïñapatak yanaptʼäna. Kennedyx mä ch"ullqhi backhand ukaw guardiapan chinuparux uraqir puri, ukatx nayrar sartawayi ukat p"iqip ch"allxtayäna, ukat warawaranakax nayranakap nayraqatanw qhant"äna. Mä segunda qhepatjja, payïr uñisiriparuw uñjäna, jupajj pusi guardián satänwa, jupanakajj jupanak taypin mä jukʼa espacio utjañapatakiw ladopar jaltapjjäna.
  
  Chuymapax ch"amakt"äna. Ukhamajj pusir relojajj wali jaya puente ukhamänwa. Jupanakat pänitakis ukhamaraki.
  
  Uka guardiajj fusilap jiltayasajj wali mulljataw uñnaqäna. Ukat khathattʼat amparanakapampiw uka cheqan yanaptʼa thaqhäna. Kennedyx amparanakap luqxatäna, amparanakap luqxatäna.
  
  "Samarañamawa, wayna. Ukhamakiwa samarañapa" sasa.
  
  Gatillo dedopajj ajjsarañat flexionasïna. Mä disparojj istʼasïna, ukajj techot jaltjjänwa.
  
  Kennedyx wali ch"amawa. Uka tensión ukax thaya thithiruw tukuyäna, ukat mä sopa nerviosa ukar tukuyäna.
  
  Ben jilatajj niyaw arnaqasïna, kunattejj celularapajj llakipatwa mä husky tune tocäna. Sizer ukan uñacht"awipax mä jach"a ch"iqiyatawa.
  
  Guardiajj saltʼarakïnwa, yaqha jan munkasajj disparompiw jarkʼaqarakïna. Kennedyx balat thayax p"iqip pasañjam amuyasïna. Q"uma axsarañax cadenampiw uka chiqar chint"äna.
  
  Mirä amp suma, sasaw jupajj amuyäna. Janiw mä idiota ukhamäñamäkiti. Yatiqatanakamat amtañamawa.
  
  Ukat Ben jilatajj teléfonop guardiaruw jaqontäna. Kennedyx juparux liwxataskir uñjäna ukat jank"akiw pampar jaquntatäna, juk"amp distracción uñstayañataki. Guardiajj teléfono jaqontäna ukat enfoquep mayjtʼayäna ukhajja, Kennedyjj kimsïr guardian armap amparapar aptʼasjjänwa.
  
  Ukampis Karin kullakajj mä qhawqha tiempow akan jakasïna. Jupajj jan waltʼäwinak uñjäna ukat experienciarakïnwa. Jupajj mä ratukiw fusilamp jaqontäna. Guardiajj qheparuw kuttʼjjäna, kunattejj mä wila qinayajj chalecopat mistunïna. Ukatxa mä ch"amaka chiqaw amparaparu ch"allxtäna, ukat jupax jan amuyt"asir uñnaqt"anïnwa, ukat colerata.
  
  Jupajj Ben jilatarojj mä puntompiw pallapallanak jaqontäna.
  
  Ukampis uka disparojj janiw walïkänti, janiw pächasiñasäkiti, kunattejj janïr gatillo jaqontkasajj pʼeqepajj mä milisegundo phallatäna.
  
  Qhepäjjapanjja, wilapan chʼalljjtatapamp enmarcata, Hayden jilatajj mä Glock aptʼataw saytʼatäskäna.
  
  Kennedy jilatajj Ben ukat Karin jilatanakaruw uñkatäna. Kunjamsa kusisiñampi, munasiñampi ukat llakisiñampi uñkatasipxirïna uk uñjta. Jupanakar mä minuto churañajj wali askïkaspas ukhamänwa. Ukat Hayden jilatajj jupan jakʼapankänwa, Ben jilataruw samarañapatak pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  
  "¿Kunjamsa jupax jikxatasi?"
  
  Kennedyx nayranakap ch"allxtayäna. -Jichhaxa purinipxtawa, jupax juk"amp kusisitaw jikxatasi -sasa.
  
  Ukatxa, amuytʼasisaw amuytʼasïna. "Akan mayni katuntat jaqinakar qhispiyañaw wakisi, Hayden. Jupanakar apxaruñäni ukat aka infierno phuch'u jaytxañäni -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Pä ejercitonakax ch"axwapxäna, fuerzas de coalición ukanakax uka chiqanw uñisirinakaparux ch"axwapxäna, alemanes ukanakax cuchillos ukanakamp ch"axwapxäna ukat jank"akiw jak"achasiñ yant"apxäna.
  
  Mä juk"a pachax Drake jupax cuchillo anatt"awix inamayakiwa, loco ukhamaw sasaw amuyäna, ukampis ukatx khitis jupanakan jefepax uk amtasïna. Abel Frey sat jilataw ukham luräna. Loco jaqix janiw jupan ladopan balas apnaqañ munkaspati, jan aljañjam uñacht"äwinakap jan walt"ayaspa ukhaxa.
  
  Jupanak taypinxa, Drakex uñisiriruw uñisiriruw ch"iyjatayna. Soldadonakajj qhuruchasïna ukat chʼakhanak pʼakjañ chʼamampiw chʼakhanak pʼakjasipjjäna. Jaqinakaxa arnaqasipxäna. Uka nuwasïwijj taqe kunwa amparamp amparamp nuwasiñatakïnwa. Jakañatakix qʼuma suerte ukat instinto ukat dependeränwa, janiw kuna yatiñatsa dependerkänti.
  
  Ukat pallapalla, chʼakhanak jawqʼjasa ukat thaknam saraskäna ukhajja, nayraqatapan mä jaqeruw uñjäna. Jiwañ tuqit Dervish sat turkakipäwi.
  
  Alicia Miles jupax supertropas internacionales ukan filanakapanw thakhinak luraski.
  
  Drake jilatajj juparuw uñtäna. Chʼaxwäwin chʼaxwäwipax jukʼampiw jilxattawayi. Jupanakax bóveda qhipäxankapxänwa, Odinan sarcófagopax jupanakan jak"apankänwa, jichhax jist"aratawa, ukat uka patxanx mä estante de semáforos ukaw utjäna.
  
  "Walikiwa, walikiwa" sasaw larusitayna. "Drakester sat chachajja. ¿Kunjamarak jumax amigo?"
  
  -Sapachjamarakiw -sasa.
  
  "Mmm, amtastwa. Janis sinti jaya tiempo warktʼatäkaspas ukham siskti, ¿janich ukhamäki? Ukhamarus, mä jach"a pusiniw sogas ukan ch"axwapxi. Mä ex soldadox civil ukar tukuwayki ukatakix janiw jan walïkiti".
  
  "Jumax kipkaraki. ¿Kawkhans BBF ukax utji?"
  
  -¿WWF ukat juk"ampinaka?
  
  Pä nuwasir pallapallanakaw Drake sat chachar chʼalltʼasipjjäna. Jupax Alicia warmin yanapt"apampiw jupanakarux jaqunuküna, panpachaniw kunatix jutïrin utjañapäkän ukanak kusisipxäna.
  
  "¿Wiñayatak suma novio? ¿Jupat amtastati? Jiwaki?"
  
  -Ay jïsa -sasa. Jupar jiwayañaw wakisïna. Uka jan wali jaqix Frey ukat nayaruw qhipa callenakan jalnaqir katjapxitu" sasa. Jupax jach"at arsüna. "Phiñasita. Jiwxiwa." Jupax ñik"ut mururasïna. -Jichhax yaqha jiwat loqhe jaqikiw -sasa.
  
  -Khitis jumarux manq"antaspa sasin amuyäna -sasawa Drakex p"iqip ch"allxtayäna. "Nayax amtastwa".
  
  "¿Kunatsa jichhax akankañamaxa, Drake? Chiqpachansa janiw jumar jiwayañ munkti -sasa.
  
  Drakex jan amuyt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna. "Ukatakix mä aruw utji - suma k'arisiri. Uka pä arunakax jumat taqi kuns sum qhanañchi, Miles, kuna Shakespeare-t sipans juk'amp askiwa".
  
  -Ukat kunasa? Alicia kullakajj jachaqtʼasisaw manganakap liwjjatäna ukat zapatonakapsa chʼoqtʼasïna. "¿Plotanak katuyatäñatakix wakichtʼatäxtati?"
  
  Nayra k"uchupatxa, Drakex Abel Frey jupat jayarst"at uñjäna ukat Hudson sutini jaqiruw arnaqasïna. Qhanapuniw Miles kullakajj soldadonakapar irpkäna ukhajj jupanakar uñjäna, ukampis jichhajj yaqha amtanakampiw nayrankjjäna. Thorsten Dahl, sapa kutiw atinisiñjama, jupax loco alemán nayraqatan sayt"asiwayi ukat ataque ukax qalltawayi.
  
  Drake chachajj amparanakap chʼoqtʼasïna. -Janiw ukhamäkaniti, Miles.
  
  
  PUSI TUNKA PHISQA
  
  
  
  LA VEREIN ukax mä juk"a pachanakanwa
  
  
  Alicia kullakajj camisetap chʼiyjasaw wal muspharayäna, ukat mä soga ukham wali chʼamañchtʼatäñapkamaw muyuntäna, ukat pä amparapampiw kunkapar chintʼäna. Jupajj wal chʼamachasïna, ukampis uka arnés improvisadopajj manqhar aynachtʼayäna.
  
  Chiqaw qunqurinakapar jilxattaski, estilo Muay Thai. Maya. Paya. Kimsa.
  
  Nayrïriruw muytayäna. Mayampiw qhipäxar kuttʼapxta. Payïristi costillanakap manqhanwa chʼalljjtäna. Kimsïr ch"axwawix juparux taqpach pelotanakaruw ch"allt"äna. Ukjataw purakapat chʼalljjtäna, ukat chhuxriñchjasïna, ukat qhipäxaruw jaquntatäna.
  
  Alicia kullakajj jupa patjjaruw saytʼasïna, jachaqtʼasisaw jachaqtʼasïna. -¿Kunsa nayajj sista? Drakes, kuntï siskta uk sum yatiyapxita" sasa. Jupajj kuns jupar katuyañatakejj mä movimiento luräna.
  
  "Juman yuqall wawanakama".
  
  Jupax caderap jisk"achasaw t"ijtäna, mä lado patat nayrapar uñtat uraqir jaquntäna. Drake jupax pä amparap ayxatasinx uka ch"axwäw jark"aqäna. Mä amparajajj chʼiyjatäkaspas ukhamwa amuyasiyäta. Jupampi nayraqatar uñkatasiñatakiw kuttʼäna, mä kayup mä arco ukham jachʼar aptäna, ukatsti talonap nayraqatapar chʼalltʼasïna.
  
  Hacha ch"axwaña.
  
  Drakex qhipäxar liwxatäna, ukampis uka ch"axwäwix pechoparuw purinïna. Ukat, Miles chachan taqi chʼamapampixa, jan aguantañjam chuym usuyäna.
  
  Jupajj tobilloparuw taktʼäna.
  
  Drake jilatajj arnaqasïna. Cuerpopax sistematicamente p"akjata, ch"uqt"ata ukat mutilatawa. Jupajj pʼakjänwa, mä jukʼa tʼaqaruw pʼakjäna. Maldición uka civil maranakanxa. Ukampis ukapachax - ¿jupax irnaqawipat jaqunukutarus juchañchaspati? Jupajj nayratpachaw suma jaqëjjäna. ¿Jupajj nayratpach ukham suma jaqëpachänti?
  
  Civil p"akjata jan ukax jan p"akjata, jupax wali SAS ukhamawa, ukat jupax wilapampiw pampar q"añuchaskäna.
  
  Jupax qhipäxar kutt"awayxäna. Kimsa nuwasirinakax juparuw jaquqanipxäna, taqi kunas muyuntat p"akjapxäna. Drake jupax alemán jaqirux kunkapar codo ukamp ch"allt"atapatx mä samañampiw kusisïna. Cartílago sat chʼiyar chʼiyar istʼasajj mä jukʼa sumwa jikjjatasïna.
  
  Jupajj saytʼasïna, uka warmin jaytatap amuyasa. Jupax thuqt"asïna, kayut kayuruw mayjt"äna, nayranakapax manqhat saxra ch"uxñampi ukat ch"iyar ch"iyar uñtataw qhant"äna. Qhipäxapanxa, Dal, Frey ukat Hudson jupanakax wali ch"amampiw ch"axwapxäna, Odin chachan ataúd ukan patan ch"axwapxäna, ajanunakapax usuchjataw t"ijtäna.
  
  Alicia kullakajj camisetapwa jupar jaqontäna. Mä chivo ukham chʼalltʼasïna, ukhamatwa ajanupan chʼeqa ladopajj nakhantäna. Jupax wasitat ch"allt"äna ukat jupax katjäna. Jupax jan iyawsañjam ch"amampiw jaquntäna. Ukat lanktʼasisaw jupan amparaparu jaqontäna.
  
  "Kamisaki".
  
  Jupax panpacha ampar luk"anap jinchup manqhar mä juk"a ch"allt"äna, wali ch"amampiw ch"allxtayäna. Mä ratukiw chhuxriñchjasiñ qalltäna, taqi jan yäqañjam uñnaqanakax chhaqtawayxänwa. Jupax ganglio nervioso ukarux wali ch"amampiw ch"allxtayäna, ukhamat kawkir normal jaqirus desmayañapataki.
  
  Miles jupax rodeo toro ukham chhuxriñchjasïna.
  
  Jupax juk"amp ch"amampiw ch"amanchasïna. Qhiparusti, wali ch"amampi jamp"att"asitaparuw kutt"awayxäna, juparux pesaje apsuñapatakiw jaytawayäna, jan ch"amanïñapataki, llakimp chikachasiñ yant"asa. Ukat mä akatjamat chiqak saytʼasïna ukat pä ampar lukʼanap axilas manqhar liwxatäna.
  
  Chiqaw jupan pachpa centro nervioso ukar mantawayi. Tʼaqesiñajj cuerpoparuw chʼalljjtäna.
  
  Ukat ukhamatwa jistʼantatäpjjäna. Pä axsarkañ uñisirinakax olas de dolor ukanakan ch"axwapxi, juk"akiw sarnaqapxi, nayranakap uñch"ukipxi, jaya pacha chhaqhat munasirinakjamaw jiwañapkama.
  
  Drakex qhuru arumpiw arsüna, janiw llakip imantañ puedkänti. "Loco... perra. ¿Kunatsa... kunatsa aka... aka jaqitakix irnaqañaxa?"
  
  -Ukaxa... tukuyaña... puriña sañ muni.
  
  Drake ukat Miles jilatajj janiw qhep qhepar kuttʼapkänti. Jupanak jakʼanjja, uka nuwasïwijj niyaw tukuyañ qalltäna. Alemania markankirinakat sipansa, jukʼamp coalición soldadonakaw kayunakap saytʼasipjjäna. Ukampis nuwasipkakïnwa. Ukat Drake jupax Dal ukat Frey jupanakarux ukham jiwayir jamp"att"asis jist"antataw uñjäna, tukuykamaw ch"axwapxäna.
  
  Janiw mä soldados jupanakar jarkʼkänti. Uka respetojj wali jachʼänwa. Sapaki ukat jan khitirus yaqhachasax uka nuwasïwinakax amtatäspawa.
  
  Drake chachajj qonqortʼasisaw Alicia kullakarojj jupamp chik aynachtʼayäna. Ch"iyar ch"akhanakaw nayranakap nayraqatan thuqt"äna. Jupatï katthapisiñap pʼakintañatak mä thak jikjjataspa ukhajja, cheqapuniw tukuyjjaspa sasaw amuyasïna. Energía ukax sapa segundompiw juparux jaytawayi.
  
  Jupax liwxatasïna. Jupax juk"amp ch"amampiw ch"allxtäna, uka instinto absoluto jiwayir ukaw juparux ch"allxtayäna. Jupan ampar luk"ananakapax liwxatasïna. Alicia kullakajj nayraqataruw jaquqanïna, codompiw chinupar chʼoqtʼasïna. Drake jupax jutaskir uñjäna, ukampis janiw ch"amanïkänti jark"aqañataki.
  
  Nayranakap nayraqatan chispanakax phallawayxäna. Jupax qhipäxaruw jaquntatäna, Frey-n techo gótico ukar uñkatasa. Alicia kullakajj jakʼachasisinjja, llakit ajanupampiw uñjañapatak jarkʼäna.
  
  Jupa jakʼankir soldadonakat janiw maynis jarkʼañ munkänti. Ukax janiw tukuskaniti, janïr ch"axwirinakat maynix tregua uñt"ayañkama jan ukax jiwañapkama.
  
  -Janiwa jan walikiti -sasawa chhuxriñchjasïna. "Jumax wali uñt"atawa, Drake. Ukampis nayajj jumat sipansa wali sumätwa" sasa.
  
  Jupax nayranakap ch"irmthapïna. "Yattwa".
  
  "Kuna?" sasaw jisktʼasta.
  
  "Jumax... uka borde ukaniwa. Aka jiwayir instinto. Ch"axwañan colerasiñapa. Janiw kunas wakiskiti. Ukajj wali wakiskiriwa. Ukax... ukatwa jaytawayta" sasa.
  
  "¿Kunatsa akax jarkʼañama?"
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Trabajo anqan kunatsa llakisiyäta. "Taqi kunas mayjt'ayiwa".
  
  Puñchupax jach"ar aptatäxänwa, kunkapar ch"allt"añatakis wakicht"atäxänwa. Mä ratukiw pasawayjjäna. Ukat akham sarakïnwa: "¿Mä jakañat jakañajj?"
  
  Drake chachajj chʼamajj jukʼat jukʼatwa amparanakapar kuttʼanjjatap amuyañ qalltäna. "Jichhürunakan taqe kuntï lurawaykta ukanak qhepatjja, walja manunïpjjewa sasaw amuyta" sasa.
  
  Alicia kullakajj qhepar kuttʼasaw amparap luqtäna, ukhamat saytʼañapatak yanaptʼañataki. "Mimir phuch"unx Wells sat jaqiruw sogas tuqir jaquntawayta. Janiw Odin chachan sepulturapan jiwaykti. Frey jilatan chuymap Ben Blake jilatat apaqawayta. Janiw akapach t"unjañatakix akankkti, Drake, mä juk"a kusist"añatakikiw akanktxa".
  
  -Nayaxa chiqapawa -sasa. Drake chachajj wasitatwa equilibrio jikjjatasïna, kunjamtï Torsten Dahl chachajj Abel Frey chachan jan chʼamanïki uka cuerpop Odin chachan ataúd ukan ancho puntapat apthapkäna ukhama. Ukax mä q"uma crujiente ukamp pamparuw ch"allt"asïna, jan jakäwiniw italiano mármol pavimentación qalanak contra liwxatäna.
  
  Kusisiñ jach"a jach"a tukuñanakax coalición ukankir soldadonakan ist"asïna.
  
  Dal chachajj amparapampiw chʼoqtʼasïna, ataúd manqhar uñtasa.
  
  "Uka jan wali jaqix janipuniw premio uñjkänti" sasaw larusitayna. "Jakäwipan luratapa. Tatit Jesus, jumanakax uk uñjañax wakisiwa" sasa.
  
  
  PUSI TUNKA SUXTAÑATAKI
  
  
  
  STOCKHOLM ukax mä jach"a uñacht"äwiwa
  
  
  Mä uru qhipatxa, Drake jupax jan tukuskir jiskt"äwinakat qhispiñ atipxatayna, mä qawqha horanak mä hotel jak"an ikiñapataki, ukax Estocolmo markan nayra ukat wali suma hotelanakat maynïriwa.
  
  Vestíbulo ukanx ascensor suyt"äna ukat kunats taqi amuyunakapax filmatäpacha sasaw jiskt"asïna. Jan ikiñata, sapa kuti jawq"jata ukat wali presión ukanakat loco tukupxäna. Jupajj waliptañatakejj walja urunakaw munasïna.
  
  Ascensorax ist"asïna. Jupan jakʼapanjja mä jaqew uñstäna.
  
  Kennedy, sábado urun sapürunjam pantalón ukamp isthapt"ata, ñik"utapax wali ch"amampiw qhipäxar jaquntatäna, q"añut nayranakampiw jupat yatxatäna.
  
  "Kamisaki".
  
  Arunakax janiw wakiskänti. Walikïskiti sasin jisktʼañax janiw jan iyawsayañjamäkänti, jan ukasti, chiqpachansa llampʼu chuymanïñänwa.
  
  -Jumarus aruntt"apxsmawa -sasa.
  
  "¿Pachpa pisona?"
  
  "Ukhampuni. Jupanakajj taqeniruw saparstʼayapjjestu, ukampis mayachtʼataw uñjapjjestu" sasa.
  
  Jupanakax manqhar mantapxäna. Espejot pʼakjata uñachtʼäwip uñchʼukiskäna. Wakiskir videocámara ukamp jan jikisiña. Drake jupax tunka llätunkan boton ch"allt"äna.
  
  -¿Jumax nayat sipans aka tuqinx wali sumti, Kennedy?
  
  Jupax taqi chuymaw larusitayna. "Loco semana, jan ukax semananaka. Janiw yatiskiti. Nemesis ukamp nuwasiñ tukuyta ukat taqi ukanak tukuyarux sutix q"umachañaw loco tukuyitu".
  
  Drake jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. -Kunjamtï nayaxa. Irónico, ¿janich ukhamäki?
  
  "¿Kawkirus jupajj saräna? Alicia kullakajj -sasa.
  
  "Kawkhantix taqi suma imantat yatiyäwinakax saraski uka arumax, jupax ukat uka computadora geek Hudson" Drakex amparap luqxatäna. "Khititï chiqpachapuni kuns sañ munkäna ukax janïr jupanakar amuykasax chhaqtawayxänwa. Inas parltʼasipkta ukhajj maynit maynikam pʼeqenak phustʼapjjchi" sasa.
  
  "Jumanakax chiqaparuw lurapxtaxa. Jupanakax janiw aka chiqan nayrïr ch"amanchirinakapäpkänti. Aliciax jan walt"ayiriwa, ukampis janiw loco ukhamäkiti. Oh, ukat janit "arumax amukt'añan" sañ munktati.
  
  Dinosaur Rock sat qalat parlatapat amuytʼañatakejj mä jukʼa tiempow munasïna. Jupax larusitaynawa. Inti jalant urunxa ajayupax qullqi vivot sipansa jukʼamp jankʼakiw sartasïna.
  
  -Ukat Hayden kullakaxa? Kennedyx ascensor punkunakax jist"antatäxänwa ukat nayra autox juk"at juk"at sartañ qalltäna sasaw säna. "¿Ben jilatampi qheparañapti amuyta?"
  
  "Chiqpachansa ukham suytʼaskta. Jan ukhamäkchi ukhajja, jichhajj chacha warmi ikthapitapwa amuyasta" sasa.
  
  Kennedyx juparux amparaparuw ch"ankhampiw ch"ankhachatayna. "Jan uka wallpanak jakt"amti, masi. Inas jupatakix mä qʼuchu qillqchi" sasa.
  
  "¡Kimsa minuto chikatani jumamp chikaw jawstʼañama!"
  
  Jupanakax juk"at juk"at paqallq piso pasañkamaw t"ijtapxäna. -Amtayitu -sasa. Ukanxa, Odin sepulturanxa, ¿kunsa ukan sasma? Mä kunas York markan qhiparañajataki ukat, uh, jakañax utjañapataki".
  
  Drake chachajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. Jupax juparux sallqjañjam jachaqt"asisaw uñacht"ayäna.
  
  "Walikiwa... nayax... nayax..." Jupax chhuxriñchjasïna ukat llamp"uchasïna. "Nayax jan suyt"awimpiw aka tuqinx jan practican jikxatastxa".
  
  "¿Kunatsa?" Kennedy chachan nayranakapaxa jan wali lurawinakampiw qhant"äna.
  
  "Nayra dino rock banda Heart ukax seducción sin defecto sasaw sutichapxäna, Yorkshire markanx "mä jamach"imp aruskipt"añakiw" sasakiw sapxta. Jiwasajj jan sinti chʼamäki uka jaqenakäpjjtwa" sasa.
  
  Kunjamakitix ascensor ukax tunka pusini piso pasañkamax ch"iqt"äna, Kennedyx camisap jist"aratayna ukat pamparuw jaquntäna. Uka manqhanjja, mä wila transparente sujetador ukaw utjäna.
  
  "Kuns lurtä?" Drakex chuymapax electricidadamp ch"allt"atäkaspas ukhamaw jikxatasïna.
  
  -Nayax jakañ jikxatta -sasa.
  
  Kennedy kullakajj pantalonap botonanakap jistʼarasaw pampar jaqontäna. Jupax mä par wila bragas ukamp chikancht"ataw jikxatasïna. Ascensorax jupanakan pisopar purisax jawsäna. Drakex ajayunakapas ukat taqi kunas sartasitap amuyasïna. Punkuxa lado tuqiru liwxatäna, jist"arasïna.
  
  Wayna chacha warmixa suyt"apxänwa. Warmixa chhuxriñchjasïna. Uka waynax Drake-rux jachaqt"asïnwa. Kennedyx Drake-rux ascensorat apsusaw pasillo ukar ayxatäna, pantalón traje-p jaytasa.
  
  Drake chachajj qheparuw uñtäna. -¿Janiwa aka munktati?
  
  -Janiw juk"amp munaskti -sasa.
  
  Drake jilatajj juparuw apthapisïna. -Suma irnaqawi, cuartojaru jank"aki sarañawa -sasa.
  
  Kennedyx ñik"utap apaqäna.
  
  
  TUKUYA
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"