Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Lojra Spyunore - ShkatËrrimi I RusisË

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Të gjitha llojet e operacioneve kryhen nga shërbime speciale, në radhë të parë CIA, NSA, MI, MOSSAD dhe të tjerë krijojnë një situatë të veçantë në të gjithë botën, e cila shpesh bëhet e paparashikueshme. Ka një luftë kundër terrorizmit dhe për sferat e ndikimit. Romane shumë interesante i kushtohen kësaj, si dhe tradhtisë së Mikhail Gorbachev.

  LOJRA SPYUNORE - SHKATËRRIMI I RUSISË
  SHËNIM
  Të gjitha llojet e operacioneve kryhen nga shërbime speciale, në radhë të parë CIA, NSA, MI, MOSSAD dhe të tjerë krijojnë një situatë të veçantë në të gjithë botën, e cila shpesh bëhet e paparashikueshme. Ka një luftë kundër terrorizmit dhe për sferat e ndikimit. Romane shumë interesante i kushtohen kësaj, si dhe tradhtisë së Mikhail Gorbachev.
  
  KAPITULLI I PARË
  
  
  Urrejtja në zemrën e tij digjej më e ndritshme se çeliku i shkrirë.
  
  Matt Drake u ngrit, u ngjit mbi mur dhe u ul në heshtje. Ai u përkul midis shkurreve që lëkunden, duke dëgjuar, por nuk ndjeu asnjë ndryshim në heshtjen rreth tij. Ai ndaloi për një moment dhe kontrolloi nënkompaktin Glock edhe një herë.
  
  Gjithçka ishte gati. Miqtë e Mbretit të Gjakut do ta kenë të vështirë sonte.
  
  Shtëpia përballë tij ishte në muzg. Kuzhina dhe dhoma e ndenjes në katin e parë janë përfshirë nga flakët. Pjesa tjetër e vendit u zhyt në errësirë. Ai hezitoi për një sekondë tjetër, duke rishikuar me kujdes diagramin që kishte marrë nga xhelati i mëparshëm, tashmë i vdekur, përpara se të shkonte në heshtje përpara.
  
  Shkollimi i tij i vjetër i kishte shërbyer mirë dhe po i frynte përsëri nëpër vena, tani ai kishte një arsye dhe kërkesë thjesht personale për të. Tre nga miqtë e Mbretit të Gjakut vdiqën me vdekje të tmerrshme në tre javë.
  
  Pavarësisht se çfarë i tha, Rodriguez do të ishte numri katër.
  
  Drake shkoi te dera e pasme dhe kontrolloi bllokimin. Pas disa minutash, ai ktheu dorezën dhe rrëshqiti brenda. Ai dëgjoi një shpërthim nga televizori dhe brohoritjet e mbytura. Rodriguez, Zoti e bekoftë vrasësin e vjetër masiv, ishte duke parë ndeshjen.
  
  Ai eci në kuzhinë, duke mos pasur nevojë për dritën e elektrik dore kompakt për shkak të shkëlqimit që vinte nga dhoma kryesore përpara. Ai u ndal në korridor për të dëgjuar me vëmendje.
  
  A kishte më shumë se një djalë? Është e vështirë të dallosh për shkak të zhurmës së televizorit të mallkuar. Nuk ka rëndësi. Ai do t'i kishte vrarë të gjithë.
  
  Dëshpërimi që ai ndjeu gjatë tre javëve të fundit pas vdekjes së Kenedit, për pak e pushtoi atë. Miqtë i la pas vetëm me dy lëshime. Ai së pari thirri Thorsten Dahl për të paralajmëruar suedezin për hakmarrjen e Mbretit të Gjakut dhe për ta këshilluar që ta çonte familjen e tij të sigurt. Dhe së dyti, ai kërkoi ndihmën e shokëve të tij të vjetër SAS. Ai u besoi atyre që të kujdeseshin për familjen e Ben Blake sepse ai nuk mundi.
  
  Tani Drake luftoi vetëm.
  
  Ai fliste rrallë. Ai piu. Dhuna dhe errësira ishin miqtë e tij të vetëm. Nuk ka mbetur asnjë shpresë apo mëshirë në zemrën e tij
  
  Ai lëvizi në heshtje në korridor. Vendi kumbonte lagështi, djersë dhe ushqim të skuqur. Tymi i birrës ishte pothuajse i dukshëm. Drake bëri një fytyrë të ashpër.
  
  Është më e lehtë për mua.
  
  Inteligjenca e tij tha se një person i vetëm jetonte këtu, një person që ndihmoi në rrëmbimin e të paktën tre prej 'robërve' famëkeq të Mbretit të Gjakut.' Pas rrëzimit të anijes së tij dhe arratisjes me sa duket të planifikuar mirë të burrit, të paktën një duzinë figurash të rangut të lartë dolën përpara me kujdes dhe diskrete për të shpjeguar se një anëtar i familjeve të tyre mbahej nga figura të botës së krimit. Mbreti gjakatar manipuloi vendimet dhe veprimet e Shteteve të Bashkuara, duke përfituar nga dashuria dhe dhembshuria e figurës së tyre.
  
  Plani i tij ishte vërtet i shkëlqyer. Asnjë person i vetëm nuk e dinte se të dashurit e njerëzve të tjerë ishin në rrezik dhe Mbreti i Gjakut i preku të gjithë me një shufër hekuri dhe gjaku. Gjithçka që duhej. Çfarëdo që funksionoi.
  
  Drake mendoi se ata nuk e kishin prekur ende atë që ishte rrëmbyer. Ata nuk mund të kuptonin se sa larg kishte shkuar në të vërtetë kontrolli i egër i Mbretit të Gjakut.
  
  Një derë në të majtën e tij u hap dhe një burrë i shëndoshë e i parruar doli jashtë. Drake veproi menjëherë dhe me forcë vdekjeprurëse. Ai u hodh drejt burrit, nxori një thikë dhe ia futi thellë në bark, më pas e shtyu nga dera e hapur në dhomën e ndenjes.
  
  Sytë e burrit të shëndoshë u frynë nga mosbesimi dhe tronditja. Drake e mbajti fort, një mburojë të gjerë, ulëritës, duke gërmuar fort në teh përpara se ta lëshonte dhe të vizatonte Glock.
  
  Rodriguez veproi shpejt pavarësisht tronditjes nga pamja e Drake. Ai tashmë kishte rrokullisur nga divani i varur në dysheme, duke u përplasur me rripin e tij. Por ishte njeriu i tretë në dhomë që tërhoqi vëmendjen e Drake.
  
  Një burrë trupmadh e me flokë të gjatë ishte i zënë në qoshe me kufje të mëdha të zeza të shtypura në vesh. Por edhe teksa u tensionua, edhe teksa trokiste himnin me gishtat e tij të papastër, ai zgjati drejt pushkës së sharruar.
  
  Drake e bëri veten të vogël. Gjuajtja fatale e copëtoi të shëndoshin. Drake e shtyu trupin e tij të dridhur mënjanë dhe u ngrit duke qëlluar. Tre të shtëna hoqën pjesën më të madhe të kokës së muzikantit dhe e hodhën trupin e tij pas murit. Kufjet fluturuan vetë, duke u hedhur në ajër dhe u ulën në një televizor të madh, të varur bukur nga buza.
  
  Gjaku rridhte poshtë ekranit të sheshtë.
  
  Rodriguez ishte ende duke u zvarritur në dysheme. Patate të skuqura të hedhura dhe birra kërcyen dhe spërkatën rreth tij. Drake ishte pranë tij sa hap e mbyll sytë dhe e goditi fort Glock në qiellin e gojës së tij.
  
  "E shijshme?"
  
  Rodriguez u mbyt, por gjithsesi arriti në brez për një thikë të vogël. Drake e shikoi me përbuzje dhe kur bashkëpunëtori i Mbretit të Gjakut u dha atyre një goditje të egër, ish-ushtari i SAS e kapi atë dhe e futi fort në bicep të sulmuesit.
  
  "Mos u bëj idiot".
  
  Rodriguez foli si një derr i therur. Drake e ktheu dhe e mbështeti shpinën në divan. Ai takoi sytë e burrit të turbulluar nga dhimbja.
  
  "Më tregoni gjithçka që dini," pëshpëriti Drake, "për Mbretin e Gjakut". Ai nxori një Glock, por e mbajti atë në pamje të qartë.
  
  "Në çfarë?" Theksi i Rodriguez ishte i fortë, i vështirë për t'u deshifruar për shkak të racës dhe dhimbjes së tij.
  
  Drake e përplasi fort Glock në gojën e Rodriguez. Të paktën një dhëmb u rrëzua.
  
  "Mos më tall." Helmi në zërin e tij tradhtoi diçka më shumë sesa thjesht urrejtje dhe dëshpërim. Kjo e bëri njeriun e Mbretit të Gjakut të kuptonte se një vdekje brutale ishte me të vërtetë e pashmangshme.
  
  "Mirë mirë. Unë di për Boudreau. Dëshironi t'ju tregoj për Boudreau? Këtë mund ta bëj."
  
  Drake goditi lehtë grykën e Glock-it në ballin e burrit. "Ne mund të fillojmë me këtë nëse dëshironi."
  
  "Mirë. Rri i qete ". Rodriguez vazhdoi me dhimbjen e dukshme. Gjaku i rridhte në mjekër nga dhëmbët e thyer. "Boudreau është një fanatik i ndyrë, burrë. A e dini arsyen e vetme pse Mbreti i Gjakut e la të jetonte?"
  
  Drake i drejtoi armën në sy burrit. "A dukem si një person që u përgjigjet pyetjeve?" Zëri i tij rrëmbeu si çelik mbi çelik. "A duhet te?"
  
  "Po. Mirë mirë. Ka shumë të tjera vdekje përpara. Kështu tha Mbreti i Gjakut, burrë. Ka shumë vdekje përpara dhe Boudreau do të jetë i lumtur të jetë në mes të gjërave. "
  
  Pra, ai po përdor Boudreau për të pastruar. Nuk është e habitshme. Ai ndoshta po shkatërron të gjithë fermën".
  
  Rodriguez i mbylli sytë. "A dini për fermën?"
  
  "Ku eshte ai?" Drake ndjeu urrejtjen që po ngrihej përmes tij. "Ku?" Unë pyeta. Sekondën tjetër, ai ishte gati të këputej dhe të fillonte ta rrihte Rodriguez përgjysmë për vdekje.
  
  Nuk ka humbje. Gjithsesi, mut nuk di gjë. Ashtu si gjithë të tjerët. Nëse mund të thuhej diçka për Mbretin e Gjakut, ishte se sa mirë i fshehu gjurmët e tij.
  
  Në atë moment Rodriguez-it i ndezi një shkëndijë. Drake u rrotullua ndërsa diçka e rëndë kaloi aty ku sapo kishte qenë koka e tij.
  
  Një burrë i katërt, me siguri humbi mendjen në dhomën tjetër dhe i zgjuar nga zhurma, sulmoi.
  
  Drake u rrotullua, duke shkelmuar këmbën dhe gati ia preu kokën kundërshtarit të tij të ri. Ndërsa burri u rrëzua përtokë, Drake e mori me shpejtësi - sy të rënduar, shina tramvaji në të dy krahët, bluzë e pistë - dhe e qëlloi dy herë në kokë.
  
  Sytë e Rodriguez u frynë. "Jo!"
  
  Drake e qëlloi në krah. "Ti nuk ishe e dobishme për mua."
  
  Edhe një gjuajtje. I shpërtheu gjuri.
  
  "Ti nuk di asgje".
  
  Plumbi i tretë. Rodriguez u dyfishua, duke mbajtur barkun.
  
  "Si të gjithë të tjerët."
  
  Gjuajtja e fundit. Mu mes syve.
  
  Drake vëzhgoi vdekjen rreth tij, duke e thithur atë, duke e lejuar shpirtin e tij të pinte nektarin e hakmarrjes vetëm për një moment.
  
  Ai la shtëpinë pas, duke ikur nga kopshti, duke e lënë errësirën e thellë ta konsumonte.
  
  
  KAPITULLI I DYTË
  
  
  Drake u zgjua në mes të natës, i mbuluar me djersë. Sytë e saj ishin të mbyllur me lot pjesërisht të derdhur. Ëndrra ishte gjithmonë e njëjtë.
  
  Ai ishte njeriu që i shpëtonte gjithmonë. Personi që thotë gjithmonë fjalët "më beso" i pari. Por më pas asgjë nuk doli prej saj.
  
  Dështuan të dy.
  
  Tashmë dy herë. Alison së pari. Tani Kennedy.
  
  Rrëshqiti nga krevati, duke u dorëzuar për shishen që mbante pranë armës në komodinë. Ai piu një gllënjkë nga shishja e hapur. Uiski i lirë i dogji në fyt dhe në zorrët e tij. Ilaç për të dobëtit dhe të mallkuarit.
  
  Kur faji e kërcënoi se do ta gjunjëzonte, ai bëri tre telefonata të shpejta. Së pari në Islandë. Ai foli shkurt me Torsten Dahl dhe dëgjoi simpatinë në zërin e suedezit të madh, edhe pse ai i tha të mos telefononte çdo natë, se gruaja dhe fëmijët e tij ishin të sigurt dhe nuk do të lëndoheshin.
  
  E dyta ishte për Joe Shepard, një njeri me të cilin kishte luftuar në shumë beteja gjatë kohës së tij në regjimentin e vjetër. Shepard përshkroi me mirësjellje të njëjtin skenar si Dahl, por nuk bëri asnjë koment për fjalët e ngathëta të Drake ose zhurmën e ashpër në zërin e tij. Ai e siguroi Drake se familja e Ben Blake ishte e ruajtur mirë dhe se ai dhe disa nga miqtë e tij ishin ulur në hije, duke ruajtur me mjeshtëri rojet.
  
  Drake mbylli sytë kur bëri thirrjen e fundit. Ndihej i trullosur dhe brendësia i digjej si niveli më i ulët i ferrit. E gjithë kjo ishte e dëshirueshme. Çdo gjë për të hequr vëmendjen e tij nga Kennedy Moore.
  
  Madje ke humbur funeralin e saj të ndyrë...
  
  "Përshëndetje?" Zëri i Alicias ishte i qetë dhe i sigurt. Edhe ajo kohët e fundit kishte humbur dikë të afërt, megjithëse nuk shfaqte asnjë shenjë të jashtme.
  
  "Jam une. Si janë ata?"
  
  "Cdo gje eshte ne rregull. Hayden po bën mirë. Edhe disa javë dhe ajo do të kthehej në imazhin e saj të shenjtë të CIA-s. Blake është mirë, por atij i mungon ti. Sapo u shfaq motra e tij. Një bashkim i vërtetë familjar. Maji është AWOL, faleminderit Zotit. Po i shikoj, Drake. Ku dreqin jeni?"
  
  Drake u kollit dhe fshiu sytë. "Faleminderit", ka arritur të thotë ai para se të ndërpresë lidhjen. Është qesharake që ajo përmendi ferrin.
  
  Ai ndjeu sikur kishte ngritur kampin jashtë kësaj porte.
  
  
  KAPITULLI I TRETË
  
  
  Hayden Jay pa diellin duke lindur mbi Oqeanin Atlantik. Ishte pjesa e saj e preferuar e ditës, të cilën i pëlqente ta kalonte vetëm. Ajo rrëshqiti me kujdes nga krevati, duke u mposhtur nga dhimbja në kofshë dhe me kujdes shkoi drejt dritares.
  
  Mbi të ra një qetësi relative. Zjarri rrëshqitës preku valët dhe për disa minuta të gjitha dhimbjet dhe shqetësimet e saj u shkrinë. Koha ndaloi dhe ajo ishte e pavdekshme, dhe pastaj dera pas saj u hap.
  
  zëri i Benit. "Pamje e bukur".
  
  Ajo tundi kokën drejt lindjes së diellit dhe më pas u kthye për ta parë atë duke e parë atë. "Nuk ke nevojë të jesh i freskët, Ben Blake. Mjaft kafe dhe një bagel me gjalpë."
  
  I dashuri i saj tundi një kuti me pije dhe një qese letre si armë. "Më takoni në shtrat."
  
  Hajden hodhi një vështrim të fundit te New Dawn dhe më pas u largua ngadalë drejt shtratit. Beni i vendosi kafen dhe bagels në një mundësi të lehtë dhe i dha sytë e saj qenush-qen.
  
  "Si-"
  
  "Njëlloj si natën e kaluar," tha Hayden shpejt. "Pas tetë orësh, çalimja nuk do të largohet". Pastaj ajo u zbut pak. "Ndonjë fjalë nga Drake?"
  
  Beni u mbështet në shtrat dhe tundi kokën. "Jo. Kam biseduar me babin tim dhe ata janë të gjithë mirë. Asnjë shenjë -" Ai u lëkund. "Nga..."
  
  "Familjet tona janë të sigurta". Hayden vuri dorën në gju. "Mbreti i Gjakut dështoi atje. Tani na mbetet vetëm ta gjejmë atë dhe të heqim dorë nga hakmarrja".
  
  "Dështove?" bëri jehonë Beni. "Si mund ta thuash atë?"
  
  Hajden mori frymë thellë. "Ju e dini se çfarë dua të them."
  
  "Kennedy ka vdekur. Dhe Drake... ai nuk shkoi as në funeralin e saj.
  
  "E di".
  
  "Ai ka ikur, ju e dini." Beni i nguli sytë bagelës së tij sikur të ishte një gjarpër që fërshëllejë. "Ai nuk do të kthehet".
  
  "Jepini atij kohë."
  
  "Ai kishte tre javë."
  
  "Atëherë jepi atij edhe tre të tjera."
  
  "Çfarë mendoni se është duke bërë?"
  
  Hajden buzëqeshi pak. "Nga ajo që di për Drake... Fillimisht mbulojeni shpinën. Pastaj ai do të përpiqet të gjejë Dmitry Kovalenkon.
  
  "Mbreti i gjakut mund të mos shfaqet më kurrë." Humori i Benit ishte aq dëshpërues saqë edhe premtimi i ndritshëm i një mëngjesi të ri ishte zhdukur.
  
  "Ai do." Hajden i hodhi një vështrim të riut. "Ai ka një plan, të kujtohet? Nuk do të ulet në tokë si dikur. Pajisjet e udhëtimit në kohë ishin vetëm fillimi. Kovalenko ka planifikuar një lojë shumë më të madhe."
  
  "Porta e Ferrit?" Beni e konsideroi. "A e beson këtë mut?"
  
  "Nuk ka rëndësi. Ai beson në të. Gjithçka që duhet të bëjë CIA është ta kuptojë atë."
  
  Beni piu një gllënjkë të gjatë kafe. "Kjo është e gjitha, apo jo?"
  
  "Epo..." Hajden i buzëqeshi me dinakëri. "Tani fuqitë tona geek janë dyfishuar."
  
  "Karin është truri," pranoi Ben. "Por Drake do ta thyente Boudreau në një minutë."
  
  "Mos jini shumë të sigurt. Kinimaka nuk e bëri. Dhe ai nuk është një qimedredhur".
  
  Beni ndaloi kur pati një trokitje në derë. Sytë e tij tradhtuan tmerrin.
  
  Hayden mori një moment për ta qetësuar atë. "Ne jemi brenda një spitali të sigurt të CIA-s, Ben. Nivelet e sigurisë që rrethojnë këtë vend do ta turpëronin paradën e inaugurimit presidencial. Ftohu."
  
  Doktori nguli kokën në derë. "Cdo gje eshte ne rregull?" Ai hyri në dhomë dhe vazhdoi të kontrollonte listat dhe shenjat vitale të Hayden.
  
  Ndërsa mbylli derën e daljes, Ben foli përsëri. "A mendoni se Mbreti i Gjakut do të përpiqet të marrë përsëri pajisjet?"
  
  Hajden ngriti supet. "Ju po sugjeroni se ai nuk e mori gjënë e parë që humba. Ndoshta e bëri. Po të dytin që gjetëm nga varka e tij?" Ajo buzëqeshi. "i gozhduar".
  
  "Mos jini të vetëkënaqur."
  
  "CIA nuk është duke u mbështetur në dafinat e saj, Ben," tha Hayden menjëherë. "Jo më. Jemi gati ta takojmë."
  
  "Po në lidhje me viktimat e rrëmbimit?"
  
  "Po ata?"
  
  "Ata janë padyshim të profilit të lartë. Motra e Harrisonit. Të tjerat që përmende. Ai do t'i përdorë ato."
  
  "Sigurisht që do. Dhe ne jemi gati ta takojmë atë."
  
  Beni mbaroi bagelën dhe lëpiu gishtat. "Unë ende nuk mund të besoj se i gjithë grupi duhej të kalonte në ilegalitet," tha ai me mallkim. "Pak kur filluam të bëheshim të famshëm."
  
  Hayden qeshi diplomatikisht. "Po. Tragjike."
  
  "Epo, mbase do të na bëjë më famëkeq."
  
  Pati një tjetër trokitje të butë dhe Karin dhe Kinimaka hynë në dhomë. Havajani dukej i dëshpëruar.
  
  "Ai bastard nuk do të ulërijë. Çfarëdo që të bëjmë, ai as nuk do të na fishkëllejë."
  
  Beni mbështeti mjekrën e tij në gjunjë dhe bëri një fytyrë të zymtë. "Dreq, do të doja që Matt të ishte këtu."
  
  
  KAPITULLI KATËRT
  
  
  Burri nga Herefordi e shikoi me kujdes. Nga pika e tij e favorshme në majë të një kodre me bar në të djathtë të pemëve të trasha, ai mund të përdorte pamjen teleskopike të montuar në pushkën e tij për të identifikuar anëtarët e familjes së Ben Blake. Shtrirja e shkallës ushtarake përfshinte një rrjetë të ndriçuar, një opsion që lejonte përdorim të gjerë në kushte të pafavorshme ndriçimi dhe përfshinte BDC (Bullet Drop Compensation).
  
  Në të vërtetë, pushka ishte e pajisur deri në fund me çdo vegël snajper të teknologjisë së lartë që mund të imagjinohej, por njeriu që qëndron pas fushës sigurisht që nuk kishte nevojë për to. Ai u trajnua në standardet më të larta. Tani ai shikonte sesi babai i Ben Blake shkoi te televizori dhe e ndezi atë. Pas një rregullimi të vogël, ai pa nënën e Ben Blake duke i bërë gjeste babait të tij me një telekomandë të vogël. Kryqi i shikimit të tij nuk u dridh asnjë milimetër.
  
  Me një lëvizje të praktikuar, ai rrethoi zonën përreth shtëpisë. Ajo ishte larguar nga rruga, e fshehur nga pemët dhe një mur i lartë, dhe burri Hereford vazhdonte të numëronte në heshtje rojet e fshehura midis shkurreve.
  
  Një dy tre. Gjithçka merret parasysh. Ai e dinte se në shtëpi ishin katër të tjerë dhe dy të tjerë ishin krejtësisht të fshehur. Me gjithë mëkatet e tyre, CIA bëri një punë të shkëlqyer duke mbrojtur Blakes.
  
  Burri mblodhi vetullat. Ai vuri re lëvizje. Errësira, më e zezë se nata, shtrihej përgjatë bazës së murit të lartë. Shumë i madh për të qenë një kafshë. Shumë i fshehtë për të qenë i pafajshëm.
  
  A e kanë gjetur njerëzit Mbretin e Blake Blood? Dhe nëse po, sa të mirë ishin ata?
  
  Një erë e lehtë frynte nga e majta, drejt e nga Kanali anglez, duke sjellë me vete shijen e kripur të detit. Burri Hereford kompensoi mendërisht trajektoren e ndryshuar të plumbit dhe u afrua pak më shumë.
  
  Burri ishte i veshur i gjithi me të zeza, por pajisjet ishin padyshim të bëra vetë. Ky djalë nuk ishte një profesionist, thjesht një mercenar.
  
  Furnizimi i plumbave.
  
  Gishti i burrit u shtrëngua për një moment, pastaj e lëshoi. Sigurisht, pyetja e vërtetë ishte sa solli ai me vete?
  
  Pa e lëshuar shënjestrën nga troka, ai vlerësoi shpejt shtëpinë dhe rrethinat e saj. Një sekondë më vonë, ai ishte i sigurt. Ambienti ishte i pastër. Ky njeri me të zeza vepronte i vetëm, burri nga Herefordi ishte i sigurt për veten e tij.
  
  Mercenar që vret me pagesë.
  
  Vështirë se ia vlen një plumb.
  
  Ai shtrëngoi butësisht këmbëzën dhe thithi zmbrapsjen. Zhurma e një plumbi që fluturon nga tyta mezi dëgjohet. Ai e pa mercenarin të rrëzohej pa bujë, duke u rrëzuar mes shkurreve të tejmbushura.
  
  Rojet e familjes Blake nuk vunë re asgjë. Pas pak minutash, ai do të telefononte fshehurazi CIA-n, duke i informuar se shtëpia e tyre e re e sigurt ishte thyer.
  
  Burri Hereford, një shok i vjetër i SAS i Matt Drake, vazhdoi të ruante rojet.
  
  
  KAPITULLI I PESTË
  
  
  Matt Drake hapi një shishe të freskët Morgan's Spiced dhe thirri një numër telefonimi të shpejtë në telefonin e tij celular.
  
  Zëri i May dukej i emocionuar ndërsa ajo u përgjigj. "Drake? çfarë do?"
  
  Drake piu një gllënjkë nga shishja, duke u vrenjtur. Shfaqja e emocioneve ishte po aq jo karakteristike për majin, sa edhe për një politikan që të mbajë zotimet e tij zgjedhore. "A je mirë?"
  
  "Sigurisht që jam mirë. Pse nuk duhet të jem? Çfarë është kjo?"
  
  Piu një gllënjkë tjetër të gjatë dhe vazhdoi. "Pajisja që ju dhashë. është e sigurt?"
  
  Pati një hezitim të çastit. "Nuk e kam. Por është e sigurt, miku im". U kthyen intonacionet qetësuese të Mait. "Është aq e sigurt sa të bëhet." Drake piu një gllënjkë tjetër. Mai pyeti: "A është kjo e gjitha?"
  
  "Jo. Mendoj se pothuajse i kam shteruar drejtimet e mia në këtë drejtim. Por unë kam një ide tjetër. Njëra është më afër ... shtëpisë."
  
  Heshtja klikoi dhe kërciti ndërsa ajo priste. Ky nuk ishte maji i zakonshëm. Ndoshta ajo ishte me dikë.
  
  "Kam nevojë që ju të përdorni kontaktet tuaja japoneze. Dhe kinezët. Dhe veçanërisht rusët. Unë dua të di nëse Kovalenko ka një familje.
  
  Kishte një frymëmarrje të mprehtë. "E ke seriozisht?"
  
  "Sigurisht që e kam seriozisht." Ai e tha atë më befas sesa kishte menduar, por nuk kërkoi falje. "Dhe gjithashtu dua të di për Boudreau. Dhe familjen e tij".
  
  Mai mori një minutë të plotë për t'u përgjigjur. "Mirë, Drake. Do të bëj më të mirën time."
  
  Drake mori frymë thellë ndërsa lidhja mbaroi. Pas një minute ai po shikonte shishen e rumit me erëza. Për disa arsye ishte gjysmë bosh. Ai ngriti sytë nga dritarja dhe u përpoq të shihte qytetin e Majamit, por xhami ishte aq i ndotur sa mezi e shihte xhamin.
  
  I dhimbte zemra.
  
  Ai e rrëzoi përsëri shishen. Pa u menduar më tej, ai ndërmori masa dhe shtypi një numër tjetër të telefonimit të shpejtë. Në veprim, ai gjeti një mënyrë për të lënë mënjanë pikëllimin. Në veprim, ai gjeti një mënyrë për të ecur përpara.
  
  Celulari ra dhe ra. Më në fund zëri u përgjigj. "Fak Drake! Çfarë?"
  
  "Fallë e qetë, kurvë," tërhoqi ai, pastaj ndaloi. "Si ... si është ekipi?"
  
  "Ekipi? Krishtit. Mirë, ju doni një analogji futbolli? I vetmi person që mund ta përdorni në mënyrë të arsyeshme si sulmues për momentin është Kinimaka. Hayden, Blake dhe motra e tij nuk do të arrinin as në stol". Ajo ndaloi. "Nuk ka fokus. Faji juaj."
  
  Ai bëri një pauzë. "Unë? A thua që nëse do të bëhej një atentat ndaj tyre, do të ishte e suksesshme?". Koka e tij, pak e turbullt, filloi t'i rrahë. "Sepse do të tentohet".
  
  "Spitali është i ruajtur mirë. Rojet janë mjaft kompetentë. Por është mirë që më kërkove të qëndroj. Dhe është mirë që thashë po.
  
  "Dhe Boudreau? Po ky bastard?"
  
  "Po aq argëtuese sa një vezë e skuqur. Ai nuk do të thyhet. Por mbani mend, Drake, e gjithë qeveria amerikane po punon për këtë tani. Jo vetëm ne."
  
  "Mos ma kujto". Drake u përkul. "Një qeveri shumë e komprometuar. Informacioni udhëton lart e poshtë linjave qeveritare, Alicia. Duhet vetëm një bllok i madh për të mbushur të gjitha."
  
  Alicia mbeti e heshtur.
  
  Drake u ul dhe mendoi për të. Derisa të gjendej fizikisht Mbreti i Gjakut, çdo informacion që ata kishin duhet të konsiderohej i pabesueshëm. Kjo përfshinte informacionin e Hellgate, lidhjen në Hawaii dhe çdo gjë që ai mblodhi nga katër xhelatët e vdekur.
  
  Ndoshta një më shumë do të ndihmonte.
  
  "Kam një tjetër drejtim. Dhe May kontrollon lidhjet familjare të Kovalenkos dhe Boudreau. Ndoshta ju mund t'i kërkoni Hayden të bëjë të njëjtën gjë?
  
  "Unë jam këtu si një nder, Drake. Unë nuk jam qeni yt i mallkuar".
  
  Këtë herë, Drake qëndroi i heshtur.
  
  Alicia psherëtiu. "Shiko, do ta përmend. Dhe për sa i përket Meit, mos i beso asaj zanë të çmendur aq larg sa mund ta hedhësh".
  
  Drake buzëqeshi kur dëgjoi lidhjen me videolojën. "Do të pajtohem me këtë kur të më thuash se cila prej jush kurvave të çmendura vrau Wellsin. Dhe pse."
  
  Ai priste një heshtje të gjatë dhe e mori atë. Përfitoi nga rasti për të pirë disa gllënjka të tjera nga ilaçi qelibar.
  
  "Unë do të flas me Hayden," pëshpëriti Alicia më në fund. "Nëse Boudreau ose Kovalenko kanë një familje, ne do t'i gjejmë ata."
  
  Lidhja u ndërpre. Në heshtjen e papritur, koka e Drake-it pulsonte si një çekiç. Një ditë do t'i thonë të vërtetën. Por tani për tani, mjaftoi që ai humbi Kenedin.
  
  Mjaftonte që dikur kishte besuar në diçka që tani ishte aq larg sa hëna, një e ardhme e ndritur e kthyer në hi. Pashpresa brenda tij ia shtrembëroi zemrën. Shishja ra nga gishtat e tij të dobësuar, duke mos u thyer, por duke spërkatur përmbajtjen e saj të zjarrtë në dyshemenë e ndotur.
  
  Për një moment, Drake mendoi ta derdhte në një gotë. Lëngu i derdhur i kujtoi premtimet që kishte bërë, betimet dhe garancitë që avulluan në një sekondë, duke lënë jetë të humbura dhe të shkatërruara si aq shumë ujë të derdhur në dysheme.
  
  Si mund ta bënte përsëri? Premtoni t'i mbani miqtë e tij të sigurt. Gjithçka që mund të bënte tani ishte të vriste sa më shumë armiq.
  
  Mundeni botën e së keqes dhe lërini të mirët të vazhdojnë të jetojnë.
  
  Ai u ul në buzë të krevatit. E thyer. Asgjë e mbetur. Gjithçka përveç vdekjes vdiq brenda tij dhe guaska e thyer që mbeti nuk donte asgjë më shumë nga kjo botë.
  
  
  KAPITULLI GJASHTË
  
  
  Hajden priti derisa Beni dhe Karin të tërhiqeshin në një nga dhomat e shërbimit. Ekipi i vëllezërve eksploroi Hawaii, Diamond Head, Hell's Gate dhe legjenda të tjera të lidhura me Mbretin e Gjakut, duke shpresuar të bashkonte disa teori.
  
  Kur situata u rregullua, Hayden veshi rroba të freskëta dhe shkoi në një zyrë të vogël ku Mano Kinimaka kishte ngritur një stacion të vogël pune. Havai i madh po përplasej te çelësat, duke u dukur pak i pavarur.
  
  "A ende po kapni dy çelësa menjëherë me gishtat e sallamit?" E pyeti Hajdeni pa zhurmë dhe Kinimaka u kthye me një buzëqeshje.
  
  "Aloha nani wahain," tha ai, dhe më pas pothuajse u skuq kur ajo tregoi njohuri për kuptimin e fjalëve.
  
  "Mendon se jam e bukur? A është sepse jam goditur me thikë nga një i çmendur?"
  
  "Sepse jam i kënaqur. Më vjen shumë mirë që je ende me ne".
  
  Hayden i vuri dorën Kinimaki-t në shpatull. "Faleminderit Mano". Ajo priti disa çaste, më pas tha: "Por tani me Boudreau kemi edhe një mundësi edhe një dilemë. Ne duhet të dimë atë që ai di. Por si mund ta thyejmë atë?"
  
  "A mendoni se ky bastard i çmendur e di se ku fshihet Mbreti i Gjakut?" A do t'i thoshte vërtet dikush aq i kujdesshëm sa Kovalenko?
  
  "Boudreau është lloji më i keq i të çmendurit. Njeri i zgjuar. Unë supozoj se ai di diçka."
  
  Një zë sardonik erdhi nga pas Hajden. "Drakey mendon se ne duhet të torturojmë familjen e tij." Hajden u kthye. Alicia i dha asaj një buzëqeshje cinike. "A ju përshtatet kjo, CIA?"
  
  "Ke folur sërish me Matin?" tha Hayden. "Si është ai?"
  
  "Duket si vetvetja e vjetër," tha Alicia me një ironi që padyshim nuk e kishte ndërmend. "Ashtu siç më pëlqente më parë."
  
  "E pashpresë? E dehur? Një?" Hayden nuk e fshihte dot përbuzjen në zërin e saj.
  
  Alicia ngriti supet. "Shqetësuar. E vështirë. Vdekjeprurëse." Ajo bëri kontakt me sy me agjentin e CIA-s. "Më beso, zemër, kështu duhet të jetë. Është e vetmja mënyrë që ai do të dalë i gjallë nga ky rast. Dhe..." Ajo ndaloi, sikur po mendonte nëse do të vazhdonte apo jo. "Dhe...ndoshta është e vetmja mënyrë që të gjithë do të dilni nga kjo të gjallë dhe me familjet tuaja të paprekura."
  
  "Do të shoh nëse Boudreau ka një familje." Hajden u kthye te Kinimake. "Por CIA, dreqin, definitivisht nuk do të torturojë askënd."
  
  "A funksionon objekti juaj?" Kinimaka shikoi ish-ushtarin e Ushtrisë Britanike.
  
  "Jep ose merr, djalë i madh." Alicia ndezi një buzëqeshje djallëzore dhe qëllimisht e shtyu Hajdenin në një dhomë të vogël të zënë kryesisht nga trupi i Kinimaki. "Çfarë po bën?"
  
  "Punë". Kinimaka fiku ekranin dhe u grumbullua në një cep, sa më larg Alicias.
  
  Hajden i erdhi në ndihmë. "Ti ishe ushtar kur ishe njeri, Alicia. A keni ndonjë sugjerim që mund të na ndihmojë të thyejmë Boudreau?"
  
  Alicia iu drejtua Hayden me sfidë në sy. "Pse të mos shkojmë të flasim me të?"
  
  Hajden buzëqeshi. "Unë isha gati për të."
  
  
  * * *
  
  
  Hajden na çoi poshtë në zonën e mbajtjes. Ecja prej pesë minutash dhe ecja me ashensor nuk i shkaktuan dhimbje, ndonëse e duroi me qetësi dhe humori i përmirësohej. Ajo kuptoi se goditja me thikë ishte relativisht e ngjashme me çdo sëmundje tjetër që të bënte të largoheshe nga puna. Herët a vonë thjesht u mërzite si ferr dhe doje ta tërhiqje përsëri Ferrin në përleshje.
  
  Zona e paraburgimit përbëhej nga dy rreshta qelish. Ata ecën nëpër dyshemenë e lëmuar me kujdes derisa arritën në qelinë e vetme që kishte një të burgosur, qelinë e fundit në të majtë. Pjesa e përparme e dhomës ishte e hapur dhe banori i saj ishte i rrethuar nga rreshta hekurash që shtriheshin nga dyshemeja në tavan.
  
  Ajri u mbush me erën e zbardhuesit. Hayden u tundi me kokë rojeve të armatosura jashtë qelisë së Boudreau kur ajo erdhi për të takuar burrin që ishte përpjekur ta vriste disa herë tre javë më parë.
  
  Ed Boudreau u rrëzua në kokat e tij. Ai buzëqeshi kur e pa. "Si është kofsha, bjonde?"
  
  "Çfarë?" Hayden e dinte që ajo nuk duhet ta provokonte, por ajo nuk mund ta mbante veten. "Zëri juaj tingëllon pak i ngjirur. Jeni mbytur kohët e fundit?" Tre javë çalim dhe një plagë me thikë e lanë të pamatur.
  
  Kinimaka iu afrua nga pas duke buzëqeshur. Boudreau e takoi vështrimin e tij me uri të fortë. "Ndonjëherë," pëshpëriti ai. "Le ta kthejmë tryezën."
  
  Kinimaka skuadroi supet e tij të mëdha pa u përgjigjur. Më pas Alicia eci rreth trupit të burrit të madh dhe shkoi drejt hekurave. "A ju ngatërroi brekët e vogla ai bastard i dobët?" Ajo drejtoi një tallje ndaj Hayden, por nuk ia hoqi sytë nga Boudreau. "Nuk do të zgjaste më shumë se një minutë."
  
  Boudreau u ngrit nga krevat marinari dhe shkoi te baret. "Sytë të bukur," tha ai. "Gojë e pistë. Mos je ti që e qitë atë dhjamin me mjekër? Atë që e vranë njerëzit e mi?"
  
  "Jam une".
  
  Boudreau u kap pas hekurave. "Çfarë ndjeni për këtë?"
  
  Hayden ndjeu se rojet kishin filluar të nervozoheshin. Ky lloj peshimi konfrontues nuk i çoi askund.
  
  Kinimaka tashmë ishte përpjekur ta bënte mercenarin të fliste në një duzinë mënyra të ndryshme, kështu që Hayden kërkoi diçka të thjeshtë. "Çfarë do, Boudreau? Çfarë do t'ju bindë të na tregoni atë që dini për Kovalenkon?
  
  "OBSH?" Boudreau nuk ia hoqi sytë Alicias. Ato ndaheshin nga gjerësia e grilës midis tyre.
  
  "Ju e dini kë e kam fjalën. Mbreti i gjakut."
  
  "Oh, ai. Ai është thjesht një mit. Mendova se CIA duhet ta dinte këtë."
  
  "Emërtoni çmimin tuaj."
  
  Boudreau më në fund ndërpreu kontaktin me sy me Alicia. "Dëshpërimi është mënyra angleze." Sipas fjalëve të Pink Floyd."
  
  "Ne nuk po arrijmë askund," u kujtua në mënyrë të pakëndshme Hayden për konkurrencën e shakave të Drake dhe Benit në Dinoroc dhe ai shpresonte se Boudreau thjesht po bënte vërejtje të kota. "Ne-"
  
  "Unë do ta marr atë", tha Boudreau papritmas. Hayden u kthye për ta parë atë duke qëndruar ballë për ballë me Alicia përsëri. "Një për një. Nëse ajo më rrah, do të flas."
  
  "I bërë". Alicia praktikisht po e shtrëngonte veten nëpër hekura. Rojet nxituan përpara. Hajden ndjeu se i vlonte gjaku.
  
  "Ndal!" Ajo zgjati dorën dhe tërhoqi Alicia mbrapa. "A je i cmendur? Ky budalla nuk do të flasë kurrë. Nuk ia vlen të rrezikosh".
  
  "Nuk ka rrezik," pëshpëriti Alicia. "Asnjë rrezik fare."
  
  "Ne po largohemi," tha Hayden. "Por..." Ajo mendoi për atë që kishte pyetur Drake. "Do të kthehemi së shpejti".
  
  
  * * *
  
  
  Ben Blake u përkul dhe pa motrën e tij duke punuar me lehtësi në kompjuterin e modifikuar të CIA-s. Nuk kaloi shumë kohë që ajo të mësohej me sistemin e posaçëm operativ të kërkuar nga agjencia qeveritare, por më pas ajo ishte truri i familjes.
  
  Karin ishte një dembele, me rripa të zi, e cila u rrëzua nga jeta në moshën gjashtë vjeçare në fund të adoleshencës, ajo mbushi trurin dhe diplomën e saj dhe nuk do të bënte absolutisht asgjë. Qëllimi i saj ishte të lëndonte dhe urrente jetën për atë që i kishte bërë. Humbja e dhuratave të saj ishte një mënyrë për të treguar se nuk i interesonte më.
  
  Ajo u kthye për ta parë atë tani. "Shikoni dhe adhuroni fuqinë e gruas Blake. Gjithçka që keni dashur të dini për Diamond Head me një lexim të shpejtë."
  
  Ben rishikoi informacionin. Ata e kishin bërë këtë për disa ditë - duke eksploruar Hawaiin dhe Diamond Head - vullkanin e famshëm Oahu - dhe duke lexuar për udhëtimet e Captain Cook - zbuluesi legjendar i Ishujve Havai në 1778. Ishte e rëndësishme që ata të dy të skanonin dhe të ruanin sa më shumë informacion që të ishte e mundur, sepse kur ndodhi zbulimi, autoritetet prisnin që gjërat të lëviznin vërtet shumë shpejt.
  
  Megjithatë, referenca e Mbretit të Gjakut për Portat e Ferrit mbeti një mister, veçanërisht kur zbatohej në Hawaii. Shumica e banorëve të Havaisë as nuk dukej se besonin në versionin tradicional të ferrit.
  
  Vetë Koka e Diamantit ishte pjesë e një serie të ndërlikuar konesh dhe shfrynimesh të njohura si Seria e Vullkanit Honolulu, një zinxhir ngjarjesh që kanë formësuar monumentet më famëkeqe të Oahu. Ndoshta pamja më e famshme, vetë Koka e Diamantit shpërtheu vetëm një herë, rreth 150,000 vjet më parë, por me një forcë të tillë shpërthyese dikur, sa arriti të ruante konin e tij tepër simetrik.
  
  Beni qeshi paksa në komentin tjetër. Besohet se Diamond Head nuk do të shpërthejë më kurrë. Hm...
  
  "A ju kujtohet pjesa në lidhje me Kokën e Diamantit që ishte një seri kone dhe vrimash?" Theksi i Karin ishte në mënyrë të turpshme në Yorkshire. Ajo tashmë është argëtuar shumë me operativët lokalë të CIA-s në Miami për shkak të kësaj, dhe pa dyshim që ka mërzitur më shumë se një.
  
  Jo se Karin i interesonte. "A je i shurdhër, shok?"
  
  "Mos më quani shok," ankoi ai. "Kjo është ajo që burrat i quajnë burra të tjerë. Vajzat nuk duhet të flasin kështu. Sidomos motra ime".
  
  "Dakord, supë. Armëpushimi, tani për tani. Por a e dini se çfarë do të thotë shfryn? Të paktën në botën tuaj?"
  
  Ben ndihej sikur ishte kthyer në shkollë. "Tubacionet e lavës?"
  
  "Kuptuar. Hej, ti nuk je memece siç thoshte babi."
  
  "Babai nuk tha kurrë ..."
  
  "Hesht, kurvë. E thënë thjesht, tubat e llavës nënkuptojnë tunele. Në të gjithë Oahu-n."
  
  Beni tundi kokën, duke e parë atë. "E di. A thua se Mbreti i Gjakut fshihet pas njërit prej tyre?"
  
  "Kush e di? Por ne jemi këtu për të bërë kërkime, apo jo?" Ajo preku çelësat në kompjuterin e vetë Benit të CIA-s. "Shko tek ajo."
  
  Beni psherëtiu dhe u largua prej saj. Ashtu si pjesa tjetër e familjes së tij, atij i kishte marrë malli përderisa ata ishin të ndarë, por pas një ore që u takuan, kërpudhat e vjetra u kthyen. Megjithatë, ajo bëri një rrugë të gjatë për të ndihmuar.
  
  Ai hapi një kërkim për "Legend of Captain Cook" dhe u mbështet në karrigen e tij për të parë se çfarë doli, mendimet e tij ishin shumë të ngjashme me ato të Matt Drake dhe mikut të tij më të mirë. Gjendja mendore.
  
  
  KAPITULLI I SHTATË
  
  
  Mbreti i Gjakut vëzhgoi territorin e tij përmes një dritareje me pasqyrë të gjatë deri në dysheme, e projektuar me qëllimin e vetëm për të krijuar një pamje panoramike të luginës së harlisur, të rrëshqitshme, një parajsë ku askush nuk kishte shkelur kurrë, përveç të tijën.
  
  Mendja e tij, zakonisht e vendosur dhe e përqendruar, përfshiu tema të shumta sot. Humbja e anijes së tij - shtëpia e tij për dekada - edhe pse e pritshme, e përkeqësoi atë. Ndoshta ishte natyra e papritur e fundosjes së anijes. Nuk pati kohë të thoshte lamtumirë. Por në atë kohë, lamtumirat nuk kishin qenë kurrë të rëndësishme apo sentimentale për të më parë.
  
  Ai ishte një njeri i ashpër dhe pa ndjenja, i cili u rrit në disa nga kohët më të vështira të Rusisë dhe në shumë nga pjesët më të vështira të vendit. Pavarësisht kësaj, ai përparoi me lehtësi relative, ndërtoi një perandori gjaku, vdekjeje dhe vodka dhe bëri miliarda.
  
  Ai e dinte shumë mirë pse humbja e Stormcaller e kishte zemëruar. Ai e konsideronte veten të paprekshëm, një mbret mes njerëzve. Të shahej dhe të zhgënjeheshe në këtë mënyrë nga qeveria e dobët amerikane nuk ishte gjë tjetër veçse një mizë në sy. Por ende dhemb.
  
  Ish-ushtari, Drake, ishte një gjemb i veçantë në këmbë. Kovalenko mendonte se anglezi ishte përpjekur personalisht të prishte planet e tij të menduara mirë, të cilat ishin vënë në lëvizje për disa vite, dhe e konsideroi pjesëmarrjen e njeriut si një fyerje personale.
  
  Prandaj Vendetta e Përgjakshme. Qasja e tij personale ishte që së pari të merrej me të dashurën e Drake; pjesën tjetër të larvave do t'ua lërë lidhjeve të tij mercenare globale. Ai tashmë po priste me padurim telefonatën e parë. Një tjetër do të vdesë së shpejti.
  
  Përtej skajit të luginës, i vendosur pas një kodre të gjelbër të largët, qëndronte një nga tre fermat e tij. Ai mund të dallonte vetëm çatitë e kamufluara, të dukshme për të vetëm sepse dinte saktësisht se ku të shikonte. Ferma në këtë ishull ishte më e madhja. Dy të tjerët ishin në ishuj të veçantë, më të vegjël dhe të mbrojtur mirë, të krijuar vetëm për të ndarë sulmin e armikut në tre drejtime, nëse do të vinte ndonjëherë.
  
  Vlera e vendosjes së pengjeve në vende të ndryshme ishte se armiku do të duhej të ndante forcat e tyre për të shpëtuar secilin prej tyre të gjallë.
  
  Mbreti i Gjakut kishte një duzinë mënyra të ndryshme për të lënë këtë ishull pa u vënë re, por nëse gjithçka do të kishte shkuar sipas planit, ai nuk do të kishte shkuar askund. Ai do të gjente atë që Cook kishte gjetur përtej Portave të Ferrit dhe zbulesat me siguri do ta kthenin mbretin në një zot.
  
  Vetëm porta ishte e mjaftueshme për ta bërë këtë, mendoi ai.
  
  Por çdo mendim për portën çoi në mënyrë të pashmangshme në kujtime që digjen thellë-humbja e të dy pajisjeve të transportit, një guxim për t'u hakmarrë. Rrjeti i tij gjeti shpejt një pajisje, një në paraburgim të CIA-s. Ai tashmë e dinte vendndodhjen e tjetrit.
  
  Është koha për t'i rikthyer të dy.
  
  Ai kënaqej me pamjen në minutën e fundit. Gjethja e dendur lëkundej në kohë me erën tropikale. Paqja e thellë e qetësisë i tërhoqi vëmendjen për një moment, por nuk e lëvizi. Ajo që nuk e ka pasur kurrë, nuk do t'i mungojë kurrë.
  
  Si të ishte në dijeni, pati një trokitje të kujdesshme në derën e zyrës së tij. Mbreti i Gjakut u kthye dhe tha: "Le të shkojmë". Zëri i tij jehoi si zhurma e një tanku që kalonte mbi një gropë zhavorri.
  
  Dera u hap. Dy roje hynë brenda, duke tërhequr me vete një vajzë japoneze të frikësuar, por të sjellshme. "Chica Kitano," përshkroi Mbreti i Gjakut. "Shpresoj të jeni kujdesur për ju?"
  
  Vajza shikoi me kokëfortësi tokën, duke mos guxuar të ngrinte sytë. Mbreti i Gjakut miratoi. "A jeni duke pritur për lejen time?" Ai nuk ishte dakord. "Më thanë se motra jote është kundërshtarja më e rrezikshme, Chica," vazhdoi ai. "Dhe tani ajo është vetëm një burim tjetër për mua, si Toka Nënë. Më thuaj... a të do ajo, Çika, motra jote, Mai?"
  
  Vajza as që merrte frymë. Një nga rojet e shikoi me pyetje Mbretin e Gjakut, por ai e injoroi njeriun. "Nuk ka nevojë për të folur. Unë e kuptoj këtë më shumë sesa mund ta imagjinoni ndonjëherë. Është thjesht një biznes që unë të tregtoj ty. Dhe e di shumë mirë vlerën e heshtjes së kujdesshme gjatë një transaksioni biznesi."
  
  Ai tundte një telefon satelitor. "Motra jote - Mai - më kontaktoi. Shumë i zgjuar dhe në kuptimin e një kërcënimi të pashprehur. Ajo është e rrezikshme, motra jote". Ai e tha këtë për herë të dytë, pothuajse duke shijuar mundësinë e takimit ballë për ballë.
  
  Por kjo thjesht nuk mund të ndodhte. Jo tani, kur ai ishte aq afër qëllimit të jetës së tij.
  
  "Ajo ofroi një shkëmbim për jetën tuaj. E shihni, ajo ka thesarin tim. Një pajisje shumë e veçantë që ajo do ta zëvendësojë për ju. Kjo eshte mire. Kjo tregon vlerën tuaj në një botë që shpërblen njerëz të pamëshirshëm si unë."
  
  Vajza japoneze ngriti sytë me druajtje. Mbreti i Gjakut shtrembëroi gojën e tij në atë që dukej si një buzëqeshje. "Tani ne shohim se çfarë është e gatshme të sakrifikojë për ju."
  
  Ai thirri numrin. Një herë ra zilja e telefonit dhe iu përgjigj një zë i qetë femre.
  
  "Po?"
  
  "Mai Kitano. A e dini kush është. E dini se nuk ka asnjë mënyrë për të gjurmuar këtë telefonatë, apo jo?"
  
  "Unë nuk do të provoj."
  
  "Shume mire". Ai psherëtiu. "Ah, sikur të kishim më shumë kohë, unë dhe ti. Por nuk ka rëndësi. Motra juaj e bukur, Chica, është këtu." Mbreti i Gjakut bëri me shenjë që rojet ta çonin përpara. "Thuaj përshëndetje për motrën tënde, Chica."
  
  Zëri i Meit jehoi në telefon. "Chica? Si jeni?" Rezervuar. Duke mos treguar asgjë nga frika dhe tërbimi që Mbreti i Gjakut e dinte se duhej të vlonte nën sipërfaqe.
  
  U desh një moment, por Chika më në fund tha: "Konnichiwa, shimai."
  
  Mbreti i Gjakut qeshi. "Është e mahnitshme për mua që japonezët kanë krijuar ndonjëherë një makinë luftarake kaq brutale si ju, Mai Kitano. Raca juaj nuk njeh fatkeqësi si unë. Ju jeni të gjithë kaq të rezervuar. "
  
  "Zemërimi dhe pasioni ynë vjen nga çdo gjë që na bën të ndihemi," tha Mai butë. "Dhe nga ajo që na bëhet".
  
  "Mos mendo të më predikosh mua. Apo po më kërcënon?"
  
  "Nuk kam nevojë të bëj asnjërën. Do të jetë ashtu siç do të jetë."
  
  "Atëherë më lejoni t'ju tregoj se si do të jetë. Ju do të takoni njerëzit e mi nesër mbrëma në Coconut Grove në CocoWalk. Në orën tetë të mbrëmjes do të jenë brenda restorantit, në turmë. Ju dorëzoni pajisjen dhe largoheni."
  
  "Si më njohin mua?"
  
  "Ata do të të njohin, Mai Kitano, ashtu si unë. Kjo është gjithçka që duhet të dini. Tetë pasdite, do të ishte e mençur të mos vonoheshe."
  
  Në zërin e Meit u dëgjua një animacion i papritur, i cili e bëri Mbretin e Gjakut të buzëqeshë. "Motra ime. Po ajo?
  
  "Kur ta kenë pajisjen, njerëzit e mi do t'ju japin udhëzime." Mbreti i Gjakut i dha fund sfidës dhe shijoi fitoren e tij për një moment. Të gjitha planet e tij përshtaten së bashku.
  
  "Përgatitni vajzën për udhëtim," u tha ai njerëzve të tij me një zë të ngordhur. "Dhe bëjini aksionet të larta për Kitano. Unë dua argëtim. Unë dua të shoh se sa i mirë është me të vërtetë ky luftëtar legjendar."
  
  
  KAPITULLI TETË
  
  
  Mai Kitano nguli sytë në telefonin bosh në duar dhe kuptoi se qëllimi i saj ishte larg arritjes. Dmitry Kovalenko nuk ishte nga ata që ndahen lehtësisht nga gjërat që zotëron.
  
  Motra e saj, Chika, u rrëmbye nga një apartament në Tokio disa javë përpara se Matt Drake ta kontaktonte për herë të parë me teoritë e tij të egra për Trekëndëshin e Bermudës dhe një figurë mitike të botës së krimit të quajtur Mbreti i Gjakut. Në atë kohë, Mai kishte mësuar tashmë mjaftueshëm për të ditur se ky njeri ishte shumë i vërtetë dhe shumë, shumë vdekjeprurës.
  
  Por ajo duhej të fshihte qëllimet e saj të vërteta dhe t'i mbante sekretet e saj për vete. Në të vërtetë, kjo nuk është një detyrë e vështirë për një grua japoneze, por është më e vështirë nga besnikëria e dukshme e Matt Drake dhe bindja e tij e palëkundur për të mbrojtur miqtë e tij.
  
  Shumë herë ajo pothuajse i tha atij.
  
  Por Chica ishte prioriteti i saj. Edhe qeveria e saj nuk e dinte se ku ishte May.
  
  Ajo doli nga rrugica në Majami ku kishte marrë telefonatën dhe u nis përgjatë rrugës së ngjeshur drejt Starbucks-it të saj të preferuar. Një vend i vogël komod ku gjetën kohë për të shkruar emrin tuaj në gota dhe kujtuan gjithmonë pijen tuaj të preferuar. Ajo u ul për një kohë. Ajo e njihte mirë CocoWalk-un, por prapëseprapë synonte të bënte një taksi atje së shpejti.
  
  Pse të ecni në gjysmë?
  
  Një numër i madh njerëzish, vendas dhe turistë, do të punojnë si për të ashtu edhe kundër saj. Por sa më shumë që mendonte për këtë, aq më shumë besonte se Mbreti i Gjakut kishte marrë një vendim shumë të mençur. Në fund, gjithçka varej nga ajo se kush do të fitonte.
  
  Kovalenko e bëri sepse mbajti motrën e tij May.
  
  Pra, në mes të turmës, nuk do të dukej e kotë që ajo t'ua dorëzonte çantën disa djemve. Por nëse ajo më pas i sfidonte ata djem dhe i detyronte të flisnin për motrën e saj, do të tërhiqte vëmendjen.
  
  Dhe një gjë tjetër - ajo ndjeu se tani e njeh Kovalenkon pak më mirë. Ai e dinte se në cilin drejtim funksiononte mendja e tij.
  
  Ai do të shikonte.
  
  
  * * *
  
  
  Më vonë atë ditë, Hayden Jay bëri një telefonatë private me shefin e saj, Jonathan Gates. Ajo e kuptoi menjëherë se ai ishte në teh.
  
  "Po. Çfarë ndodhi, Hajden?
  
  "Zotëri?" Marrëdhënia e tyre profesionale ishte aq e mirë sa ndonjëherë ajo mund ta kthente në një marrëdhënie personale. "Cdo gje eshte ne rregull?"
  
  Kishte hezitim në anën tjetër të linjës, diçka tjetër jo karakteristike për Gates. "Kjo është aq e mirë sa mund të prisni," mërmëriti më në fund Sekretari i Mbrojtjes. "Si e ke këmbën?"
  
  "Po zoteri. Shërimi po shkon mirë." Hayden e ndaloi veten të bënte pyetjen që donte të bënte. Papritur e nervozuar, ajo e anashkaloi temën. "Dhe Harrison, zotëri? Cili është statusi i tij?
  
  "Harrison do të shkojë në burg, si të gjithë informatorët e Kovalenkos. I manipuluar apo jo. A është kjo e gjitha, zonjusha Xhej?"
  
  E plagosur nga tonet e ftohta, Hayden u rrëzua në një karrige dhe mbylli sytë fort. "Jo zoteri. Më duhet të të pyes diçka. Mund të jetë mbuluar tashmë nga CIA ose një agjenci tjetër, por me të vërtetë duhet ta di..." Ajo ndaloi.
  
  "Të lutem, Hayden, vetëm pyet."
  
  "A ka Boudreau ndonjë familje, zotëri?"
  
  "Çfarë dreqin do të thotë kjo?"
  
  Hajden psherëtiu. "Kjo do të thotë pikërisht ajo që ju mendoni, zoti Sekretar. Nuk po arrijmë askund këtu dhe koha po mbaron. Boudreau di diçka."
  
  "Dreqin, Jay, ne jemi qeveria amerikane dhe ju jeni CIA, jo Mossad. Duhet të dini më mirë sesa të flisni kaq hapur."
  
  Hayden e dinte më mirë. Por dëshpërimi e theu atë. "Matt Drake mund ta bëjë këtë," tha ajo butë.
  
  "Agjent. Kjo nuk do të funksionojë". Sekretari heshti për pak dhe më pas foli. "Agjent Jay, ju është dhënë një qortim verbal. Këshilla ime është të mbani kokën ulur për një kohë."
  
  Lidhja u ndërpre.
  
  Hayden ia nguli sytë murit, por ishte sikur të shikonte një kanavacë të zbrazët për frymëzim. Pas pak, ajo u kthye dhe pa perëndimin e diellit që zbriste mbi Miami.
  
  
  * * *
  
  
  Vonesa e gjatë gërryente shpirtin e May. Një grua e vendosur dhe aktive, çdo periudhë pasiviteti e acaronte, por kur jeta e motrës ishte në ekuilibër, praktikisht e ndante shpirtin.
  
  Por tani pritja ka marrë fund. Mai Kitano iu afrua shtegut të arrës së kokosit në Coconut Grove dhe u zhvendos shpejt në pikën e favorshme që kishte shënuar një ditë më parë. Meqenëse shkëmbimi ishte ende disa orë larg, Mai u vendos në lokalin me ndriçim të dobët në Fabrikën e Cheesecake dhe vendosi çantën e shpinës plot me pajisje në banak përballë saj.
  
  Direkt mbi kokën e saj gjëmonte një sërë ekranesh televizive që transmetonin kanale të ndryshme sportive. Lokali ishte i zhurmshëm dhe plot zhurmë, por kjo nuk ishte asgjë në krahasim me bujën që mbushi hyrjen dhe pritjen e restorantit. Ajo kurrë nuk kishte parë një restorant kaq të popullarizuar.
  
  Baristi erdhi dhe vuri një pecetë në lokal. "Përshëndetje përsëri," tha ai me një vezullim në sy. "Një raund tjetër?"
  
  I njëjti djalë si mbrëmë. Mai nuk kishte nevojë të shpërqendrohej. "Ruaje. Do të marr ujë në shishe dhe çaj. Nuk do të duroje tre minuta me mua, mik."
  
  Duke injoruar shikimin e banakierit, ajo vazhdoi të eksploronte hyrjen. Studimi nga afër i dhjetëra njerëzve në të njëjtën kohë nuk ka qenë kurrë i vështirë për të. Njerëzit janë krijesa të zakonit. Ata priren të qëndrojnë brenda rrethit të tyre. Këto ishin ardhjet e reja që ajo duhej t'i rishikonte vazhdimisht.
  
  Mai piu çajin e saj dhe shikoi. Kishte një atmosferë të gëzuar dhe një erë të këndshme të pjatave të shijshme. Sa herë që një kamerier kalonte pranë një tabakaje të madhe ovale të ngarkuar me pjata dhe pije të mëdha, ajo e kishte të vështirë ta mbante vëmendjen te dyert. E qeshura e mbushi dhomën.
  
  Ka kaluar një orë. Në fund të lokalit, një plak u ul vetëm, me kokën poshtë dhe pinte një litër birrë. Vetmia e rrethonte si një shtresë qimesh, duke i paralajmëruar të gjithë për rrezikun. Ai ishte i vetmi infeksion në të gjithë këtë vend. Menjëherë pas tij, si për të theksuar veçantinë e tij, një çift britanik i kërkuan një kamarieri që kalonte t'i fotografonte të ulur së bashku, të përqafuar. Mai dëgjoi zërin e ngazëllyer të burrit, "Sapo morëm vesh se jemi shtatzënë".
  
  Sytë e saj nuk pushuan së bredhuri. Banakieri iu afrua disa herë, por nuk solli asgjë më shumë. Në ekranet televizive u luajt një lloj ndeshje futbolli.
  
  Mai e mbajti fort çantën e shpinës. Kur treguesi në telefonin e saj tregoi orën tetë, ajo pa tre burra me kostume të errëta që hynë në restorant. Ata u dalluan si marinsat në një kishë. I madh, me shpatulla të gjera. Tatuazhe në qafë. Kokat e rruara. Fytyra të forta, të pa buzëqeshura.
  
  Njerëzit e Kovalenkos ishin këtu.
  
  Mai i shikoi ata të lëviznin, duke vlerësuar aftësinë e tyre. Të gjithë ishin kompetentë, por disa liga pas saj. Ajo piu një gllënjkë të fundit nga çaji i saj, nguli fort fytyrën e Çikës në mendjen e saj dhe rrëshqiti nga stoli i barit. Me lehtësi të patejkalueshme, ajo u zvarrit pas tyre, duke shtrënguar çantën e shpinës në këmbë.
  
  Ajo priti.
  
  Një sekondë më vonë, njëri prej tyre e vuri re. Tronditja në fytyrën e tij ishte ngushëlluese. Ata e dinin reputacionin e saj.
  
  "Ku është motra ime?"
  
  Atyre iu desh një moment për të rikuperuar sjelljen e tyre të ashpër. Njëri pyeti: "A keni një pajisje?"
  
  Ata duhej të flisnin me zë të lartë për të dëgjuar njëri-tjetrin mbi zhurmën e njerëzve që vinin e shkonin, të thirrur për të marrë tavolinat e tyre.
  
  "Po, e kam. Më trego motrën time".
  
  Tani një nga të dënuarit arriti të buzëqeshë. "Tani atë," buzëqeshi ai, "mund ta bëj."
  
  Duke u përpjekur të qëndronte në turmë, një nga banditë e Kovalenkos nxori një iPhone krejt të ri dhe thirri një numër. Mai ndjeu se dy të tjerët e shikonin teksa ajo e shikonte, me shumë gjasa duke vlerësuar se çfarë forme mund të merrte reagimi i saj.
  
  Nëse do të lëndonin Çikën, ajo nuk do të kujdesej për turmën.
  
  Momentet e tensionuara kanë mbaruar. Mai pa një vajzë të re bukuroshe që nxitonte me gëzim drejt një ekspozite të madhe me djathë, të ndjekur me shpejtësi dhe po aq të lumtur nga prindërit e saj. Sa afër ishin vdekjes dhe kaosit, ata thjesht nuk mund ta dinin, dhe Mai nuk kishte dëshirë t'u tregonte atyre.
  
  iPhone erdhi në jetë me një zhurmë. Ajo u lodh për të parë ekranin e vogël. Ishte jashtë fokusit. Pas disa sekondash, imazhi i paqartë u bashkua për të treguar një pamje nga afër të fytyrës së motrës së saj. Chica ishte gjallë dhe merrte frymë, por ajo dukej e frikësuar nga zgjuarsia e saj.
  
  "Nëse ndonjë prej jush bastardë e lëndon atë..."
  
  "Vazhdo të shikosh."
  
  Fotografia vazhdonte të zhdukej. I gjithë trupi i Çikës doli në sy, i lidhur aq fort në karrigen masive të lisit sa mezi lëvizte. Mai bluante dhëmbët. Kamera vazhdonte të tërhiqej. Përdoruesi u largua nga Chika përmes një magazine të madhe dhe të ndriçuar mirë. Në një moment, ata u ndalën në dritare dhe i treguan asaj pamjen nga jashtë. Ajo njohu menjëherë një nga ndërtesat më ikonike të Majamit - Kullën e Miamit - një rrokaqiell trekatësh i njohur për shfaqjen e tij të ngjyrave që ndryshon vazhdimisht. Disa sekonda më vonë, telefoni iu kthye motrës së saj dhe pronari filloi të tërhiqej përsëri derisa më në fund ndaloi.
  
  "Ai është në derë," i tha Kovalenko, më llafazana e njerëzve. "Kur të na jepni pajisjen, ajo do të dalë. Atëherë mund të shihni saktësisht se ku është."
  
  Mai studioi iPhone. Thirrja duhet të jetë e vazhdueshme. Ajo nuk mendoi se ishte një regjistrim. Përveç kësaj, ajo pa se si ai thirri numrin. Dhe motra e saj ishte padyshim në Miami.
  
  Sigurisht, ata mund ta kishin vrarë dhe të kishin shpëtuar para se Mai të mund të largohej nga Kokoshniku.
  
  "Pajisja, zonjusha Kitano." Zëri i banditit, megjithëse i ashpër, përmbante shumë respekt.
  
  Ashtu siç duhet të jetë.
  
  Mai Kitano ishte një operativ mendjemprehtë, një nga inteligjencat më të mira japoneze që kishte për të ofruar. Ajo duhej të pyeste veten se sa e donte Kovalenko pajisjen. A ishte aq e fortë sa ajo donte të kthehej motra e saj?
  
  Ju nuk luani ruletë me familjen tuaj. Do t'i ktheni ato dhe do të merrni më shumë më vonë.
  
  Mai mori çantën e shpinës. "Unë do t'ju jap kur ai të dalë nga dera."
  
  Nëse do të ishte dikush tjetër, ata mund të përpiqeshin ta largonin. Ata mund ta tallnin atë pak më shumë. Por ata e vlerësuan jetën e tyre, ata banditë, dhe të gjithë tundën kokën si një.
  
  Ai me iPhone foli në mikrofon. "Beje. Dilni jashtë."
  
  Mai pa me vëmendje teksa imazhi kërceu përreth, duke larguar vëmendjen nga motra e saj, derisa u shfaq një kornizë metalike e thyer. Pastaj, jashtë një magazine me pamje të dobët, diku në nevojë të madhe për një bojë dhe një punëtor llamarine.
  
  Kamera u tërhoq edhe më tej. U shfaqën hapësira parkimi jashtë rrugës dhe një tabelë e madhe e bardhë që shkruante "Garazh". Një njollë e kuqe e një makine u ndez pranë. Mai ndjeu se padurimi i saj filloi të vlonte, dhe më pas kamera papritmas u fokusua përsëri në ndërtesë, dhe veçanërisht, në të djathtë të derës për të zbuluar një pllakë të vjetër të goditur.
  
  Numri i ndërtesës, i ndjekur nga fjalët: Rruga Juglindore 1. Ajo kishte adresën e saj.
  
  Mai hodhi çantën e shpinës dhe u largua si një gatopard i uritur. Turma u shkri para saj. Pasi doli, ajo vrapoi drejt shkallëve më të afërta, u hodh mbi parmakë dhe u ul me një këmbë të qëndrueshme rreth gjysmës së rrugës. Ajo bërtiti dhe njerëzit u hodhën mënjanë. Ajo vrapoi në nivelin e tokës dhe arriti makinën, të cilën e parkoi me kujdes në Grand Avenue.
  
  Ktheu çelësin e ndezjes. E zhvendosa ndërrimin manual në marshin dhe e shtypa përshpejtuesin në dysheme. U dogj goma në trafik në Tigertail Avenue dhe nuk ngurroi të shfrytëzonte një shans. Duke kthyer timonin, ajo i ktheu tre të katërtat e vëmendjes nga sateliti, duke shtypur adresën, me zemrën që i rrihte fort.
  
  Navigatori e solli atë në rrëshqitjen e 27-të. Kishte një rrugë të drejtë para saj, duke treguar veriun, dhe ajo fjalë për fjalë shtypi pedalin në qilim. Ajo ishte aq e përqendruar sa as që mendonte se çfarë do të bënte kur të arrinte në magazinë. Makinës përpara nuk i pëlqeu veprimet e saj. Ai u tërhoq para saj, duke ndezur dritat e pasme. Mai goditi parafangon e pasme, duke bërë që shoferi të humbasë kontrollin dhe ta dërgojë makinën e tij në një varg motoçikletash të parkuara. Biçikleta, helmeta dhe copa metali të shpërndara në të gjitha drejtimet.
  
  Mai e ngushtoi fokusin e saj. Virinat e dyqaneve dhe makinat kalonin si mure të paqarta të shikimit të tunelit. Kalimtarët i bërtisnin asaj. Motoçiklisti u trondit aq shumë nga manovrat e saj me shpejtësi të lartë, saqë u lëkund dhe ra në semafor.
  
  Navigatori e çoi në lindje në Flagler. Treguesi i tha asaj se ajo do të ishte atje për pesë minuta. Tregu i peshkut ishte në një mjegull ngjyrash në të majtë. Një lëvizje e shpejtë dhe ajo pa një tabelë që thoshte "SW1st Street".
  
  Pesëdhjetë sekonda më vonë, theksi irlandez i navigatorit njoftoi se kishit arritur në destinacionin tuaj.
  
  
  * * *
  
  
  Madje edhe tani, Mai nuk mori asnjë masë paraprake serioze. Ajo u kujtua të mbyllte makinën dhe të linte çelësat pas timonit të përparmë në anën e pasagjerit. Ajo ka kaluar rrugën dhe ka gjetur shenjën që kishte parë pak kohë më parë në kamerën që dridhej.
  
  Tani ajo mori një frymë për t'u ngurtësuar kundër asaj që mund të gjente. Ajo mbylli sytë, rifitoi ekuilibrin dhe qetësoi frikën dhe mllefin e saj.
  
  Doreza u kthye lirshëm. Ajo kaloi nëpër pragun dhe shpejt rrëshqiti majtas. Asgje nuk ka ndryshuar. Hapësira ishte rreth pesëdhjetë këmbë nga dera në murin e pasmë dhe rreth tridhjetë këmbë e gjerë. Nuk kishte mobilje atje. Asnjë foto në mure. Nuk ka perde në dritare. Mbi të ishin disa rreshta dritash të ndritshme, inkandeshente.
  
  Çika ishte ende e lidhur në një karrige në pjesën e pasme të dhomës, me sy të hapur dhe duke u përpjekur të lëvizte. Dhe u përpoq, ishte e qartë për t'i thënë diçka Mai.
  
  Por agjenti i inteligjencës japoneze e dinte se çfarë të kërkonte. Ajo vuri re gjysmë duzinë kamera sigurie të vendosura në të gjithë vendin dhe menjëherë e kuptoi se kush po shikonte.
  
  Kovalenko.
  
  Ajo që ajo nuk e dinte ishte pse? A priste ndonjë shfaqje? Sido që të ishte, ajo e dinte reputacionin e Mbretit të Gjakut. Nuk do të ishte e shpejtë apo e lehtë, e cila nuk përfshinte një bombë të fshehur apo shishe gazi.
  
  Këmba e qenit në fund të dhomës, pikërisht përballë karriges së motrës së saj, fshihte pa dyshim disa surpriza.
  
  Mai eci përpara ngadalë, i lehtësuar që Chica ishte ende gjallë, por pa iluzione se sa kohë donte Kovalenko të ishte.
  
  Si përgjigje, një zë u bë nga altoparlantët e fshehur. "Mai Kitano! Reputacioni juaj është i pashembullt". Ishte Kovalenko. "Të shohim nëse është e merituar".
  
  Katër figura rrëshqitën nga pas këmbës së një qeni të verbër. Mai e shikoi për një sekondë, mezi u besonte syve të saj, por më pas u detyrua të mbante një qëndrim ndërsa i pari nga vrasësit u vërsul drejt saj.
  
  Ai vrapoi shpejt, duke u përgatitur për një goditje fluturuese, derisa Mai rrëshqiti lehtësisht anash dhe kreu një goditje të përsosur rrotulluese. Luftëtari i parë u rrëzua në tokë, i tronditur. E qeshura e Mbretit të Gjakut shpërtheu nga altoparlantët.
  
  Tani një luftëtar i dytë u hodh mbi të, duke mos i dhënë asaj asnjë shans për të përfunduar të parin. Burri rrotulloi një chakram - një unazë çeliku me një skaj të jashtëm të mprehtë si brisk - në majë të gishtit të tij dhe buzëqeshi ndërsa iu afrua.
  
  May ndaloi. Ky njeri ishte i aftë. Vdekjeprurëse. Aftësia për të përdorur një armë kaq të rrezikshme me lehtësi të sigurt, fliste për vite të tëra praktikë të vështirë. Ai mund të hidhte chakramin me një lëvizje të thjeshtë të kyçit të dorës. Ajo shpejt i barazoi shanset.
  
  Ajo vrapoi drejt tij, duke mbyllur distancën e veprimit të tij. Kur ajo pa se i dridhej kyçi i dorës, ajo u rrëshqit në një rrëshqitje nën harkun e armës, duke e hedhur kokën sa më shumë prapa, ndërsa tehet e liga u prenë në ajrin sipër saj.
  
  Një fije floku i ra në dysheme.
  
  Mai përplasi këmbët e saj së pari në të aftë, duke goditur gjunjët e tij me gjithë fuqinë e saj. Tani nuk ishte koha për të marrë të burgosur. Me një kërcitje që ajo dëgjoi dhe ndjeu në të njëjtën kohë, gjunjët e burrit u përkulën. Thirrja e tij i parapriu rënies në tokë.
  
  Kaq shumë vite trajnimi humbën në një çast.
  
  Sytë e këtij njeriu tradhtuan shumë më tepër sesa dhimbje personale. Mai mendoi për një moment se çfarë mund të kishte Kovalenko mbi të, por më pas një luftëtar i tretë hyri në përleshje dhe ajo ndjeu se i pari tashmë ishte ngritur në këmbë.
  
  I treti ishte një burrë i madh. Ai shkeli dyshemenë drejt saj si një ari i madh që përndjek prenë e tij, me këmbë të zbathura që godet betonin. Mbreti i Gjakut e gëzoi me një sërë rënkimesh dhe më pas shpërtheu në të qeshura, një maniak në elementin e tij.
  
  Mai e pa drejt në sy. "Nuk duhet ta bëni këtë. Jemi afër kapjes së Kovalenkos. Dhe lirimin e pengjeve.
  
  Burri hezitoi për një moment. Kovalenko gërhiti lart mbi kokë. "Ti më bën të dridhem, Mai Kitano, dridhem nga frika. Për njëzet vjet isha thjesht një mit dhe tani po e thyej heshtjen sipas kushteve të mia. Si mundesh..." Ai ndaloi. "Apo dikush si ju ka barazuar ndonjëherë me mua?"
  
  Mai vazhdoi të shikonte në sytë e luftëtarit të madh. Ajo ndjeu se edhe ai pas saj ndaloi, sikur priste përfundimin e luftës mendore.
  
  "Përleshje!" Mbreti i Gjakut bërtiti befas. "Luftoni, përndryshe unë do t'i bëj të dashurit tuaj të heqin lëkurën të gjallë dhe t'i ushqejnë peshkaqenët!"
  
  Kërcënimi ishte real. Edhe Mai mund ta shihte. Burri shtatlartë hyri në veprim, duke nxituar drejt saj me krahë të shtrirë. Mai rishikoi strategjinë. Goditni dhe vraponi, goditni shpejt dhe në mënyrë shkatërruese fort, pastaj dilni nga rruga. Nëse është e mundur, përdorni madhësinë e tij kundër tij. Mai e lejoi të afrohej, duke e ditur se do të priste një lëvizje evazive prej saj. Kur ai e arriti atë dhe e kapi trupin e saj, ajo ishte brenda mundësive të tij dhe e mbështjellë rreth këmbëve të tij.
  
  Zhurma e goditjes së saj në dysheme e mbyti edhe nënqeshjen e çmendur të Mbretit të Gjakut.
  
  Tani luftëtari i parë e goditi fort, duke synuar në pjesën e poshtme të shpinës së saj dhe mori një goditje të dhimbshme përpara se Mai të kthehej dhe rrokullisej, duke u ngjitur pas burrit të rrëzuar dhe duke i liruar vetes pak hapësirë.
  
  Tani Mbreti i Gjakut lëshoi një ulërimë. "Prisni kokën e ndyrë të motrës së saj!"
  
  Tani u shfaq një njeri i katërt, i armatosur me një shpatë samurai. Ai u nis drejt për në Çikë, gjashtë hapa larg përfundimit të jetës së saj.
  
  Dhe Mai Kitano e dinte se tani ishte koha për të luajtur lojën më të mirë të jetës së saj. E gjithë përgatitja e saj, e gjithë përvoja e saj u bashkuan në një përpjekje të fundit të dëshpëruar për të shpëtuar motrën e saj - një çështje jete dhe vdekjeje.
  
  Dhjetë sekonda hiri dhe bukurie vdekjeprurëse, ose një jetë keqardhje e zjarrtë.
  
  Mai u hodh mbi shpinën e ngritur të burrit të madh, duke e përdorur atë si një trampolinë për të ulur një goditje fluturuese mbi luftëtarin e parë. Ai mezi ndjeu tronditje kur këmba e plumbit e Meit theu disa kocka në fytyrën e tij, por ai u rrëzua si një peshë e vdekur. Mai thithi menjëherë kokën brenda dhe u rrokullis, duke u ulur fort në shtyllën kurrizore, por vrulli i kërcimit të saj e çoi shumë në dyshemenë e betonit në një kohë minimale.
  
  Ajo zbarkoi më larg nga motra e saj dhe burri me shpatë.
  
  Por pikërisht pranë çakranit.
  
  Në një pauzë milisekonda, ajo fokusoi qenien e saj, qetësoi shpirtin e saj dhe u kthye, duke lëshuar armën e saj vdekjeprurëse. Ai rridhte nëpër ajër, tehu i tij vdekjeprurës digjej, tashmë i njollosur me gjakun e vetë Meit.
  
  Chakran u përplas në qafën e shpatarit duke u dridhur. Burri u rrëzua pa zë, duke mos ndjerë asgjë fare. Ai kurrë nuk e kuptoi se çfarë e goditi. Shpata u përplas në dysheme.
  
  Djaloshi i madh ishte i vetmi luftëtar që mund të mbante veten kundër saj tani, por këmba e tij vazhdonte të përkulej ndërsa përpiqej të ngrihej. Ajo ndoshta ka dëmtuar një ose dy tendina. Lotët e agonisë dhe pafuqisë rrodhën në fytyrën e tij, jo për veten e tij, por për të dashurit e tij. Mai e shikoi Çikën dhe e detyroi veten të vraponte te motra e saj.
  
  Ajo përdori shpatën e saj për të prerë litarët, duke shtrënguar dhëmbët në kyçet e purpurta dhe gërvishtjet e përgjakshme të shkaktuara nga lufta e vazhdueshme. Më në fund, ajo e nxori gagën nga goja e motrës së saj.
  
  "Ngadalësohu. Unë do të të mbaj".
  
  Mbreti i Gjakut pushoi së qeshuri. "Ndaloje atë!" Ai i bërtiti luftëtarit të madh. "Beje. Ose do ta vras gruan tënde me duart e mia!".
  
  Burri i madh bërtiti, duke u përpjekur të zvarritet drejt saj, me krahët e shtrirë. Mai u ndal pranë tij. "Ejani me ne," tha ajo. "Bashkohu me ne. Na ndihmo ta shkatërrojmë këtë përbindësh."
  
  Për një moment, fytyra e burrit u ndez nga shpresa. Ai mbylli sytë dhe dukej sikur pesha e botës ishte hequr nga supet e tij.
  
  "Ti shko me ta dhe ajo vdes," tha Mbreti i Gjakut.
  
  Mai tundi kokën. "Ajo gjithsesi ka vdekur, mik. E vetmja hakmarrje që do të merrni është duke më ndjekur mua."
  
  Sytë e burrit po luteshin. Për një moment, Mai mendoi se në të vërtetë do të tërhiqej me të, por më pas retë e dyshimit u kthyen dhe shikimi i tij ra.
  
  "Nuk mundem. Ndërsa ajo është ende gjallë. Unë thjesht nuk mundem".
  
  Mai u kthye duke e lënë të shtrirë atje. Ajo kishte luftërat e saj për të luftuar.
  
  Mbreti i Gjakut i dërgoi asaj një goditje për ndarje. "Ik, Mai Kitano. Lufta ime është gati të shpallet. Dhe portat më presin".
  
  
  KAPITULLI I NËNTË
  
  
  Duart e Mbretit të Gjakut u drejtuan drejt thikës së tij. Arma ishte ngulur pikë së pari në tavolinën përballë tij. E afroi pranë syve, duke ekzaminuar tehun e lagur me gjak. Sa jetë përfundoi me atë thikë?
  
  Një nga një, çdo ditë tjetër, për njëzet e pesë vjet. Të paktën.
  
  Qoftë vetëm për të mbajtur të freskët legjendën, respektin dhe frikën.
  
  Një kundërshtar kaq i denjë, i tha vetes. "Do të doja të kisha kohë për ta përjetuar përsëri." Ai u ngrit në këmbë, duke e kthyer ngadalë thikën, tehu i saj reflektonte dritën ndërsa ecte.
  
  "Por koha ime për të vepruar është pothuajse këtu."
  
  Ai u ndal në skajin e kundërt të tavolinës, ku një grua me flokë të errët ishte e lidhur në një karrige. Ajo tashmë e ka humbur durimin. Ai ishte i neveritur të shikonte sytë e saj të skuqur, trupin e rënduar dhe buzët që dridheshin.
  
  Mbreti i Gjakut ngriti supet. "Mos u shqetëso. Tani kam pajisjen time të parë, megjithëse më ka munguar Kitano. Burri juaj duhet të dorëzojë pajisjen e dytë tani. Nëse kalon, do të dalësh i lirë."
  
  "Si - si mund t'ju besojmë?"
  
  "Unë jam njeri i nderit. Kështu i mbijetova rinisë. Dhe sikur nderi të vihej në dyshim..." Ai i tregoi tehun e njollosur. "Gjithmonë kishte më shumë gjak".
  
  Një ping i mbytur erdhi nga ekrani i kompjuterit të tij. Ai shkoi dhe shtypi disa butona. U shfaq fytyra e oficerit të tij komandues nga Uashingtoni, D.C.
  
  "Ne jemi në pozicion, zotëri. Objektivi do të jetë gati për dhjetë minuta."
  
  "Pajisja është prioritet. Mbi çdo gjë tjetër. Mbaje mend këte".
  
  "Zotëri". Fytyra u tërhoq, duke zbuluar një pamje nga daisja. Ata shikuan poshtë në parkingun, të mbushur me mbeturina dhe praktikisht të braktisur. Imazhi me kokrra tregonte një endacak që lëvizte në pjesën e sipërme të ekranit dhe një Nissan blu që dilte nga një palë porta automatike.
  
  "Hiqni qafe këtë mërzitje. Ai mund të jetë Policia".
  
  "Ne e kontrolluam atë, zotëri. Ai është thjesht një rrëshqitës".
  
  Mbreti i Gjakut ndjeu tërbimin e tij ngadalë duke u ndërtuar tek ai. "Largohuni prej tij. Më pyesni përsëri dhe unë do ta varros të gjallë familjen tuaj."
  
  Ky njeri vetëm punonte për të. Por ky njeri e dinte se çfarë ishte i aftë Dmitry Kovalenko. Pa thënë asnjë fjalë tjetër, ai mori në shenjë dhe rrëzoi bumin me një plumb në kokë. Mbreti i Gjakut buzëqeshi ndërsa pa një njollë të errët që filloi të përhapej nëpër betonin e ashpër.
  
  "Pesë minuta kanë mbetur deri në shenjë."
  
  Mbreti i Gjakut i hodhi një vështrim gruas. Ajo kishte qenë mysafire e tij prej disa muajsh. Gruaja e sekretarit të mbrojtjes ishte një çmim i vogël. Jonathan Gates do të paguante shtrenjtë për sigurinë e saj.
  
  "Zotëri, Gates e ka tejkaluar afatin."
  
  Në çdo situatë tjetër, Mbreti i Gjakut do ta kishte përdorur thikën tani. Asnjë pauzë. Por pajisja e dytë ishte e rëndësishme për planet e tij, megjithëse jo thelbësore. Mori telefonin satelitor që ndodhej pranë kompjuterit dhe thirri një numër.
  
  Dëgjova kumbimin dhe kumbimin. "Burri juaj duket se nuk kujdeset për sigurinë tuaj, zonja Gates." Mbreti i Gjakut përkuli buzët në atë që dukej si një buzëqeshje. "Apo ndoshta ai tashmë ju ka zëvendësuar, hmm? Këta politikanë amerikanë..."
  
  Një klikim dhe një zë i frikësuar më në fund u përgjigj. "Po?"
  
  "Shpresoj të jeni afër dhe ta keni pajisjen, miku im. Ndryshe..."
  
  Zëri i ministrit të Mbrojtjes u sforcua deri në fund. "Shtetet e Bashkuara nuk përkulen para tiranëve," tha ai, dhe ato fjalë qartazi i kushtuan atij shumë nga zemra dhe shpirti i tij. "Kërkesat tuaja nuk do të plotësohen".
  
  Mbreti i Gjakut mendoi për Portat e Ferrit dhe për atë që ndodhej përtej. "Atëherë dëgjo gruan tënde që po vdes në agoni, Gates. Nuk kam nevojë për një pajisje të dytë për vendin ku po shkoj."
  
  Duke u siguruar që kanali të mbetej i hapur, Mbreti i Gjakut ngriti thikën dhe filloi të përmbushte çdo fantazi të tij vrastare.
  
  
  KAPITULLI I DHJETË
  
  
  Hayden Jay u largua nga kompjuteri i saj kur i ra celulari. Beni dhe Karin kanë qenë të zënë me ringjalljen e udhëtimeve detare të kapitenit Kuk, dhe veçanërisht ato që përfshijnë Ishujt Havai. Cooke, edhe pse i njohur gjerësisht si një eksplorues i famshëm, ishte një njeri me shumë talente, me sa duket. Ai ishte gjithashtu një lundërtar i njohur dhe hartograf i arrirë. Njeriu që hartoi gjithçka, ai shkroi tokat nga Zelanda e Re në Hawaii dhe, siç dihej më gjerësisht, zbarkoi fillimisht në Hawaii - një vend që ai e quajti Ishujt Sandwich. Statuja qëndron ende në qytetin e Waimea, në Kauai, si dëshmi e vendit që ai takoi për herë të parë në 1778.
  
  Hayden u tërhoq kur pa se telefonuesi ishte shefi i saj, Jonathan Gates.
  
  "Po zoteri?"
  
  Nga ana tjetër vinte vetëm frymëmarrja e rreckosur. Ajo shkoi te dritarja. "Mund te me degjosh? Zotëri?"
  
  Ata nuk kanë folur që kur ai e qortoi verbalisht. Hayden u ndje pak i pasigurt.
  
  Më në fund erdhi zëri i Gates. "Ata e vranë. Ata bastardë e vranë atë."
  
  Hayden shikoi nga dritarja, duke mos parë asgjë. "Çfarë bënë ata?"
  
  Pas saj, Ben dhe Karin, të alarmuar nga toni i saj, u kthyen.
  
  "Ata morën gruan time, Hayden. Muaj më parë. Dhe mbrëmë e vranë. Sepse unë nuk do të zbatoja urdhrat e tyre."
  
  "Jo. Nuk mundi-"
  
  "Po". Zëri i Gates u plas ndërsa adrenalina e tij e nxitur nga uiski filloi të shpërndahej qartë. "Nuk është puna jote, Xhej, gruaja ime. Unë--Kam qenë gjithmonë një patriot, kështu që presidenti e mori vesh disa orë pasi ajo u rrëmbye. Unë mbetem..." belbëzoi ai. "Patriot".
  
  Hajden mezi dinte çfarë të thoshte. "Pse më thuaj tani?"
  
  "Për të shpjeguar hapat e mi të ardhshëm."
  
  "Jo!" Hayden bërtiti, duke përplasur dritaren me tmerr të papritur. "Nuk mund ta bësh këtë! Të lutem!"
  
  "Relaksohuni. Nuk kam ndërmend të vras veten. Së pari, unë do të ndihmoj të hakmerrem Sarën. Ironike, apo jo?"
  
  "Çfarë?"
  
  "Tani e di se si ndihet Matt Drake."
  
  Hayden mbylli sytë, por lotët ende i rridhnin në fytyrë. Kujtimi i Kenedit tashmë po shuhej nga bota, zemra, dikur kaq plot zjarr, tani u shndërrua në natë të përjetshme.
  
  "Pse më thuaj tani?" Më në fund përsëriti Hayden.
  
  "Për ta shpjeguar atë." Gates ndaloi dhe më pas tha: "Ed Boudreau ka një motër më të vogël. Po ju dërgoj detajet. Beje-"
  
  Hayden u trondit aq shumë sa ajo e ndërpreu sekretarin para se ai të mund të vazhdonte. "Je i sigurte?"
  
  "Bëni gjithçka në fuqinë tuaj për të përfunduar këtë bastard."
  
  Linja është thyer. Hayden dëgjoi një bip e-mail në telefonin e saj. Pa u ndalur, ajo u kthye befas dhe doli nga dhoma, duke injoruar shikimet e shqetësuara të Ben Blake dhe motrës së tij. Ajo shkoi drejt dollapit të vogël të Kinimaki dhe e gjeti atë duke gatuar pulë me salcë chorizo.
  
  "Ku është Alicia?"
  
  "Dje leja e saj u anulua." Fjalët e Havait të madh ishin të ngatërruara.
  
  Hajden u afrua më shumë. "Mos u bëj një idiot i ndyrë. Të dy e dimë se ajo nuk ka nevojë për leje. Pra, ku është Alicia?"
  
  Sytë e Kinimaki u zgjeruan teksa shikonin pjatat. "Hmm, një minutë. Unë do ta gjej atë. Jo, ajo është shumë perceptuese për këtë. Une do të-"
  
  "Vetëm telefononi atë." Barku i Hajdenit u shtrëngua sapo tha ato fjalë dhe e zeza e mbuloi shpirtin e saj. "Thuaji asaj të kontaktojë Drake. Ai mori atë që kërkoi. Ne do të dëmtojmë një person të pafajshëm për të marrë informacion."
  
  "Motra Boudreau?" Kinimaka dukej më e mprehtë se zakonisht. "A ka vërtet një të tillë? Dhe Gates e nënshkroi atë?"
  
  "Edhe ti do ta bënte", tha Hayden, nëse dikush thjesht do ta torturonte dhe vriste gruan tënde.
  
  Kinimaka e treti këtë në heshtje. "Dhe kjo i lejon CIA-s të bëjë të njëjtën gjë me një qytetar amerikan?"
  
  "Për momentin është," tha Hayden. "Ne jemi në luftë".
  
  
  KAPITULLI I NJËMBËDHJETË
  
  
  Matt Drake filloi me gjëra të shtrenjta. Shishja e Johnnie Walker Black ishte tërheqëse dhe nuk dukej shumë e dobët.
  
  Ndoshta diçka më e mirë do ta largonte shpejt kujtesën e fytyrës së saj? Këtë herë, në ëndrrën e tij, a do ta shpëtonte vërtet atë siç e kishte premtuar gjithmonë?
  
  Kërkimi vazhdoi.
  
  Uiski u dogj. Menjëherë e kulloi gotën. Ai u mbush përsëri. Ai luftoi të përqendrohej. Ai ishte një njeri që ndihmoi të tjerët, që fitoi besimin e tyre, që qëndroi në këmbë për t'u llogaritur dhe kurrë nuk zhgënjeu askënd.
  
  Por ai dështoi në Kennedy Moore. Dhe para kësaj, ai e zhgënjeu Alison. Dhe ai dështoi fëmijën e tyre të palindur, një foshnjë që vdiq para se të kishte një shans për të jetuar.
  
  Johnnie Walker, si çdo shishe tjetër që kishte shijuar më parë, e bëri dëshpërimin të thellohej. Ai e dinte se do të bënte. Ai donte që të dhembte. Ai donte që kjo t'i shkëputte një copë agonie nga shpirti i tij.
  
  Dhimbja ishte pendimi i tij.
  
  Ai nguli sytë nga dritarja. Ai shikonte prapa, bosh, i padukshëm dhe i pandjeshëm - i njollosur në të zezë, ashtu si ai. Përditësimet nga maji dhe Alicia u bënë gjithnjë e më pak të shpeshta. Thirrjet nga miqtë e tij në SAS ende mbërritën në kohë.
  
  Mbreti i Gjakut bëri një tentativë ndaj prindërve të Benit pak ditë më parë. Ata ishin të sigurt. Ata kurrë nuk ishin të vetëdijshëm për rrezikun dhe Beni nuk do ta dinte kurrë se sa afër u bënë viktima të hakmarrjes së Mbretit të Gjakut.
  
  Dhe as agjentët e CIA-s që ruanin Blakes nuk e dinin. SAS nuk kishte nevojë për njohje ose për një goditje pas shpine. Ata thjesht përfunduan detyrën dhe kaluan në detyrën tjetër.
  
  U luajt një melodi bezdisëse. Kënga ishte sa prekëse aq edhe e bukur - 'My Immortal' nga Evanescence - dhe i kujtoi atij gjithçka që kishte humbur ndonjëherë.
  
  Ishte zile e tij. Ai gërmoi nëpër çarçafë pak i hutuar, por më në fund mori vesh në telefon.
  
  "Po?"
  
  "Ky është Hayden, Matt."
  
  Ai u ul pak më drejt. Hayden ishte i vetëdijshëm për bëmat e tij të fundit, por zgjodhi t'i injoronte ato. Alicia ishte ndërmjetësi i tyre. "Cfare ndodhi? Ben-?" Ai as që mundi t'i thoshte ato fjalë.
  
  "Ai është në rregull. Ne jemi mire. Por diçka ndodhi".
  
  "A e gjetët Kovalenkon?" Padurimi preu mjegullën e alkoolit si një qendër e ndezur.
  
  "Jo, ende jo. Por Ed Boudreau ka një motër. Dhe ne morëm lejen për ta sjellë atë këtu."
  
  Drake u ul, uiski i harruar. Urrejtja dhe zjarri i ferrit dogjën dy gjurmë në zemrën e tij. "Unë e di saktësisht se çfarë të bëj."
  
  
  KAPITULLI I DYMBËDHTË
  
  
  Hayden u përgatit për atë që do të vinte. E gjithë karriera e saj në CIA nuk e kishte përgatitur për këtë situatë. Vritet gruaja e ministrit të Mbrojtjes. Një terrorist ndërkombëtar mban peng një numër të panjohur të afërmsh të njerëzve me ndikim.
  
  A ishte qeveria në dijeni të identitetit të të gjithë personave të përfshirë? kurrë. Por mund të jesh i sigurt se ata dinin shumë më tepër se sa kishin lënë ndonjëherë.
  
  Dukej shumë më e lehtë kur ajo hyri për herë të parë. Ndoshta gjërat ishin më të thjeshta atëherë, deri më 11 shtator. Ndoshta në kohën e babait të saj, James Jay, agjentit legjendar që ajo aspironte të imitonte, gjithçka ishte bardh e zi.
  
  Dhe e pamëshirshme.
  
  Ishte një skaj i mprehtë. Lufta kundër Mbretit të Gjakut është zhvilluar në shumë nivele, por ajo e saj mund të jetë ende më e tmerrshme dhe më e suksesshme deri më tani.
  
  Personalitetet e larmishme të njerëzve që ishin pranë saj i jepnin përparësi. Gates e vuri re i pari. Kjo është arsyeja pse ai i lejoi ata të kryenin hetimin e tyre në misterin që rrethon Trekëndëshin e Bermudës. Gates ishte më i zgjuar se sa ajo kishte menduar ndonjëherë për të. Ai menjëherë pa avantazhin e personaliteteve të tilla të kundërta si Matt Drake, Ben Blake, May Kitano dhe Alicia Miles. Ai pa potencialin e ekipit të saj. Dhe i mblodhi të gjithë bashkë.
  
  E shkëlqyer.
  
  Ekipi i së ardhmes?
  
  Tani njeriu që kishte humbur gjithçka donte që drejtësia të vihej ndaj burrit që kishte vrarë kaq brutalisht gruan e tij.
  
  Hayden shkoi drejt qelisë së Boudreau. Mercenari i heshtur e shikoi me dembelizëm mbi duart e tij të palosur.
  
  "A mund të të ndihmoj, agjent Jay?"
  
  Hayden nuk do ta kishte falur kurrë veten nëse nuk do të kishte provuar përsëri. "Na jep vendndodhjen e Kovalenkos, Boudreau. Thjesht jepeni dhe gjithçka do të marrë fund." Ajo shtriu duart. "Dua të them, nuk duket se ai po bën një mut për ty."
  
  "Ndoshta ai e di." Boudreau e ktheu trupin e tij dhe rrëshqiti nga krevat marinari. "Ndoshta ai nuk e di. Ndoshta është shumë herët për të thënë, apo jo?"
  
  "Cilat janë planet e tij? Çfarë është kjo Porta e Ferrit?"
  
  "Sikur ta dija..." Fytyra e Boudreau ishte si buzëqeshja e një peshkaqeni të festës.
  
  "Ju vërtet e dini." Hayden mbeti shumë çështje faktike. "Po ju jap këtë mundësi të fundit."
  
  "Shansi i fundit? Do të më qëlloni? A e ka kuptuar më në fund CIA se çfarë mëkatesh të errëta duhet të kryejnë për të qëndruar në lojë?"
  
  Hajden ngriti supet. "Ka një kohë dhe një vend për këtë."
  
  "Sigurisht. Mund të përmend disa vende." Boudreau e tallte atë, çmenduria shfaqej përmes spërkatjes së pështymës. "Nuk ka asgjë që mund të më bësh, agjent Jay, që do të më bënte të tradhtoja një njeri të fuqishëm si Mbreti i Gjakut."
  
  "Epo..." Hajden e detyroi veten të buzëqeshte. "Kjo është ajo që na shtyu të mendojmë, Ed." Ajo e bëri zërin e saj të gëzuar. "Nuk ke asgjë këtu, mik. Asgjë. E megjithatë ju nuk do të derdhni. Ju uleni atje, duke dështuar, duke pranuar me kënaqësi përfundimin. Si një bastard i plotë. Si një humbës. Si një mut nga Jugu." Hayden doli jashtë.
  
  Goja e Boudreau u shtrëngua në një vijë të bardhë të tensionuar.
  
  "Ju jeni një njeri që hoqi dorë. Moafer. Sakrificë. Impotent."
  
  Boudreau u zhvendos drejt saj.
  
  Hayden ia shtrëngoi fytyrën hekurave, duke e ngacmuar. "Ki i ndyrë i dobët."
  
  Boudreau goditi një grusht, por Hayden u tërhoq më shpejt, duke e detyruar ende veten të buzëqeshte. Zhurma e grushtit të tij që godiste çelikun ishte si një shuplakë e lagësht.
  
  "Pra, ne po pyesnim. Çfarë e bën një njeri si ju, një ushtar, të bëhet një anëtar i çalë?"
  
  Boudreau tani po e shikonte me sy që kuptonin ngadalë.
  
  "Kjo eshte e gjitha". Hajden e imitoi atë. "E ke arritur atje, apo jo? Ajo quhet Maria, apo jo?
  
  Boudreau e mbylli grilën me një tërbim të papërshkrueshëm.
  
  Ishte radha e Hayden për të qeshur. "Siç e thashë tashmë. Impotent."
  
  Ajo u largua. Farat janë mbjellë. Bëhej fjalë për shpejtësinë dhe brutalitetin. Ed Boudreau nuk do të plas kurrë në rrethana normale. Por tani...
  
  Kinimaka rrotulloi televizorin, të cilin e lidhën në një karrige, ku mund ta shihte mercenari. Ankthi në zërin e burrit ishte i dukshëm, megjithëse ai u përpoq ta fshihte.
  
  "Çfarë dreqin po përpiqeni të bëni njerëzit?"
  
  "Vazhdo të shikosh, bastard." Hayden bëri që zëri i saj të dukej sikur nuk i interesonte më. Kinimaka ndezi televizorin.
  
  Boudreau zgjeroi sytë. "Jo," tha ai butësisht me buzët e tij vetëm. "Oh jo".
  
  Hayden e takoi vështrimin e tij me një buzëqeshje krejtësisht të besueshme. "Ne jemi në luftë, Boudreau. Ende nuk doni të flisni? Zgjidh një shtojcë të ndyrë."
  
  
  * * *
  
  
  Matt Drake u sigurua që kamera të ishte mbyllur mirë në pozicionin e tij përpara se të hynte në kornizë. Kapaku i zi ishte tërhequr në fytyrë më shumë për efekt sesa për maskim, por jeleku antiplumb që kishte veshur dhe arma që mbante nënvizonin seriozitetin e pozicionit të vajzës, me siguri.
  
  Sytë e vajzës ishin liqene dëshpërimi, frike. Ajo nuk e kishte idenë se çfarë kishte bërë. Nuk e kam idenë pse u duheshin. Ajo nuk e dinte se çfarë bënte vëllai i saj për të jetuar.
  
  Maria Fedak ishte e pafajshme, mendoi Drake, nëse dikush ishte i pafajshëm këto ditë. I kapur rastësisht, i kapur nga fatkeqësia në një rrjetë të përhapur në të gjithë botën që fërshëllente e kërciste nga vdekja, pashpirtësia dhe urrejtja.
  
  Drake ndaloi pranë saj, duke tundur një thikë në dorën e djathtë, tjetra duke u mbështetur lehtë në pistoletë. Nuk kishte më rëndësi për të që ajo ishte e pafajshme. Ishte hakmarrje, asgjë më pak. Jetë për jetë.
  
  Ai priti me durim.
  
  
  * * *
  
  
  "Maria Fedak," tha Hayden. "Ajo është motra juaj, e martuar, zoti Boudreau. Motra jote harrestare zoti mercenar. Motra juaj është e tmerruar, zoti Killer. Ajo nuk e di kush është vëllai i saj apo çfarë bën ai rregullisht. Por ajo me të vërtetë ju njeh. Ajo njeh një vëlla të dashur që e viziton një ose dy herë në vit me histori të rreme dhe dhurata të menduara për fëmijët e saj. Më thuaj, Ed, a dëshiron që ata të rriten pa nënë?"
  
  Sytë e Boudreau ishin fryrë. Frika e tij e zhveshur ishte aq e fortë sa Hayden në të vërtetë i vinte keq për të. Por tani nuk ishte koha. Jeta e motrës së tij ishte vërtet në ekuilibër. Kjo është arsyeja pse ata zgjodhën Matt Drake, një, si mikpritës.
  
  "Maria". Fjala i shpëtoi atij, patetik dhe i dëshpëruar.
  
  
  * * *
  
  
  Drake mezi e pa vajzën e frikësuar. Ai pa Kenedin të vdekur në krahët e tij. Ai pa duart e gjakosura të Benit. Ai pa fytyrën fajtore të Harrison.
  
  Por mbi të gjitha ai pa Kovalenkon. Mbreti i gjakut, truri, një njeri aq bosh dhe i pakuptimtë sa nuk mund të ishte asgjë më shumë se një kufomë e ringjallur. Mumje. Ai pa fytyrën e këtij njeriu dhe donte të mbyste jetën në gjithçka që e rrethonte.
  
  Duart e tij zgjatën drejt vajzës dhe i mbyllën rreth fytit.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden i mbylli sytë në monitor. Drake nxitoi gjërat. Boudreau vështirë se kishte kohë të pendohej. Kinimaka bëri një hap drejt saj, gjithmonë një ndërmjetëse e mirë, por Alicia Miles e tërhoqi atë.
  
  "Në asnjë mënyrë, djalë i madh. Lërini ata bastardë të djersiten. Ata nuk kanë asgjë në dorë përveç vdekjes."
  
  Hayden e detyroi veten të tallte Boudreau-n ashtu siç e kujtoi talljen e tij kur ai urdhëroi të vriteshin njerëzit e saj.
  
  "A do të bërtasësh, Ed, apo dëshiron të dish se si bëhet sushi në MB?"
  
  Boudreau e shikoi me një vështrim vrastar. Një pështymë e hollë i pikonte nga cepi i gojës. Emocionet e tij po rëndoheshin mbi të, ashtu si ndodhi kur ndjeu një vrasje të afërt. Hayden nuk donte që ai të fshihej prej saj.
  
  Alicia ishte tashmë afër hekurave. "Ti urdhërove ekzekutimin e të dashurit tim. Duhet të jeni të lumtur që jam Drake dhe jo unë. Do ta bëja atë kurvë të vuante dy herë më shumë".
  
  Boudreau shikonte nga njëri te tjetri. "Ju të dy më mirë sigurohuni që të mos dal kurrë nga këtu. Betohem se do t'ju bëj copa të dyve."
  
  "Ruaje." Hayden pa Drake-n duke i shtrënguar qafën Maria Fedak. "Ajo nuk ka shumë kohë."
  
  Boudreau ishte një njeri i ashpër dhe fytyra e tij ishte e rezervuar. "CIA nuk do ta dëmtojë motrën time. Ajo është shtetase e Shteteve të Bashkuara."
  
  Tani Hayden besonte vërtet se i çmenduri nuk e kuptoi vërtet. "Më dëgjo, bastard i çmendur", tha ajo. "Ne jemi në luftë. Mbreti gjakatar vrau amerikanët në tokën amerikane. Ai vodhi dhjetëra. Dhjetra. Ai dëshiron ta mbajë këtë vend për një shpërblim. Ai s'të bën mut as për ty, as për motrën tënde me erë!"
  
  Alicia mërmëriti diçka në kufjen e saj. Hayden dëgjoi udhëzimet. Kinimaka bëri të njëjtën gjë.
  
  Ashtu si Drake.
  
  Ai ia lëshoi qafën gruas dhe e nxori pistoletën nga këllëfi.
  
  Hayden shtrëngoi dhëmbët aq fort sa nervat rreth kafkës së saj ulërinin. Instinkti pothuajse e bëri atë të bërtiste dhe ta urdhëronte të ndalonte. Për një sekondë, vëmendja e saj u turbullua, por më pas stërvitja e saj filloi, duke i thënë se ky ishte shansi më i mirë që kishin për të gjetur Kovalenkon.
  
  Një jetë për të shpëtuar qindra ose më shumë.
  
  Boudreau vuri re lojën e emocioneve në fytyrën e saj dhe befas u gjend në bare, i bindur, duke zgjatur dorën dhe duke gërmuar.
  
  "Mos e bëj atë. Mos ia bëj këtë motrës time të vogël!"
  
  Fytyra e Hayden ishte një maskë guri. "Shansi i fundit, vrasës."
  
  "Mbreti i gjakut është një fantazmë. Çfarëdo që di, kjo mund të jetë një harengë e kuqe. Ai e do këtë lloj gjëje."
  
  "Kuptuar. Na provoni".
  
  Por Boudreau kishte qenë një mercenar për një kohë të gjatë, një vrasës për një kohë të gjatë. Dhe urrejtja e tij ndaj figurave të autoritetit verboi gjykimin e tij. "Shko në ferr, kurvë."
  
  Zemra e Hayden-it u mbyt ndërsa prekte monitorin e mikrofonit në kyçin e dorës. "Gjuaj atë."
  
  Drake ngriti armën dhe e vuri në tempullin e saj. Gishti i tij shtypi këmbëzën.
  
  Boudreau gjëmonte i tmerruar. "Jo! Mbreti i gjakut në -"
  
  Drake lejoi që zhurma e tmerrshme e të shtënave të mbyste të gjithë tingujt e tjerë. Ai pa teksa gjaku buronte nga ana e kokës së Maria Fedak.
  
  "Oahu i Veriut!" Boudreau përfundoi. "Ranka e tij më e madhe është atje..." Fjalët e tij mbaruan teksa u zhyt në dysheme, duke parë motrën e tij të vdekur të çalë në karrigen e saj dhe të ngul sytë në murin e spërkatur me gjak pas saj. Ai pa i tronditur teksa figura e veshur me kapuç i afrohej ekranit derisa u mbush plotësisht. Pastaj hoqi maskën.
  
  Fytyra e Matt Drake ishte e ftohtë, e largët, fytyra e një xhelati që e donte punën e tij.
  
  Hajden u përkul.
  
  
  KAPITULLI I TREMBËDHJETË
  
  
  Matt Drake doli nga taksia dhe mbylli sytë për të studiuar ndërtesën e lartë që ngrihej përpara tij. Gri dhe e papërshkrueshme, ishte kopertina perfekte për një operacion të fshehtë të CIA-s. Agjentët vendas duhej të depërtonin në garazhin e nëndheshëm, duke kaluar nëpër shumë nivele sigurie. Të gjithë të tjerët, qofshin ata agjentë apo civilë, hynë nga dera e përparme, duke u paraqitur qëllimisht si pre e lehtë.
  
  Mori frymë thellë, pothuajse i matur për herë të parë në jetën e tij dhe shtyu derën rrotulluese me një person. Të paktën, ky konfigurim dukej se e merrte seriozisht sigurinë e tij. Përpara tij ishte një tavolinë e thjeshtë, në të cilën uleshin gjysmë duzine burra me pamje të ashpër. Pa dyshim që shumë të tjerë po shikonin.
  
  Ai eci nëpër dyshemenë e lëmuar me pllaka. "Hayden Jay mezi pret të takohet me mua".
  
  "Si e ke emrin?"
  
  "Drake".
  
  "Matt Drake?" Pamja stoike e rojes u lëkund pak.
  
  "Sigurisht".
  
  Burri i dha atij llojin e shikimit që mund të përdorte një burrë kur sheh një personazh të famshëm ose një të burgosur. Pastaj bëri një telefonatë. Një sekondë më vonë, ai e shoqëroi Drake në një ashensor që nuk binte në sy. Futi çelësin dhe shtypi butonin.
  
  Drake ndjeu ngritjen lart si në një jastëk ajri. Ai vendosi të mos mendonte shumë për atë që do të ndodhte, ai lejoi që ngjarjet të kujdeseshin për veten e tyre. Kur u hap dera, ai e gjeti veten përballë korridorit.
  
  Në fund të korridorit qëndronte komiteti i tij i mbledhjes.
  
  Ben Blake dhe motra e tij Karin. Hajden. Kinimaka. Diku prapa qëndronte Alicia Miles. Ai nuk e pa Mein, por as atëherë nuk priste shumë.
  
  Edhe pse skena ishte e gabuar. Kjo do të përfshinte Kenedin. Gjithçka dukej e çuditshme pa të. Ai doli nga ashensori dhe u përpoq të kujtonte se ata duhet të ishin ndjerë në të njëjtën mënyrë. Por a shtriheshin në shtrat çdo natë, duke e parë përmes syve të saj, duke pyetur veten pse Drake nuk ishte aty për ta shpëtuar?
  
  Pastaj Beni ishte para tij dhe Drake, pa thënë asgjë, e mori djalin e ri në krahë. Karin buzëqeshi me dëshpërim mbi supin e vëllait të saj, dhe Hayden shkoi për të vënë një dorë mbi supin e vëllait të tij.
  
  "Na ke munguar".
  
  Ai qëndroi i dëshpëruar. "Faleminderit".
  
  "Nuk duhet të jesh vetëm," tha Ben.
  
  Drake bëri një hap prapa. "Dëgjoni," tha ai, "është e rëndësishme të qartësoni një gjë. Unë jam një person i ndryshuar. Nuk mund të mbështetesh më tek unë, veçanërisht ti, Ben. Nëse e kuptoni këtë, të gjithë ju, atëherë ekziston mundësia që ne të mund të punojmë së bashku."
  
  "Nuk ishte e jotja -" Ben e ka kuptuar problemin, ashtu siç priste Drake. Karin, çuditërisht, ishte dora e arsyes. Ajo e kapi atë dhe e tërhoqi zvarrë mënjanë, duke i lënë Drake një rrugë të pastër për në zyrë pas tyre.
  
  Ai kaloi nëpër to, duke i tundur me kokë Kinimakes ndërsa po shkonte. Alicia Miles e shikoi me sy serioz. Ajo gjithashtu pësoi humbjen e një personi të dashur për të.
  
  Drake ndaloi. "Ky nuk është fundi, Alicia, në asnjë mënyrë. Ky bastard duhet eliminuar. Nëse jo, ai mund ta djegë botën deri në tokë."
  
  "Kovalenko do të vdesë duke bërtitur."
  
  "Aleluja".
  
  Drake kaloi pranë saj në dhomë. Dy kompjuterë të mëdhenj qëndruan në të djathtë të tij, hard disqet rrotulloheshin dhe klikonin ndërsa kërkonin dhe shkarkonin të dhënat. Përpara tij ishin një palë dritare antiplumb të lartë deri në dysheme me pamje nga plazhi i Miami. Ai u godit papritmas nga imazhi i Wellsit që pretendonte të ishte një pervers dhe kërkonte një hapësirë snajperi për të parë trupat e nxirë atje poshtë.
  
  Ky mendim e bëri të mendojë. Ishte hera e parë që ai kishte menduar për Wellsin në një mënyrë koherente që kur Kennedy ishte vrarë. Wells vdiq një vdekje e tmerrshme në duart e Alicia ose May. Ai nuk e dinte se cilat dhe nuk e dinte pse.
  
  Ai dëgjoi të tjerët që vinin pas tij. "Pra..." Ai u përqendrua në pamjen që u hap. "Kur do të shkojmë në Hawaii?"
  
  "Në mëngjes," tha Hayden. "Shumë nga asetet tona tani janë të përqendruara në Oahu. Ne kontrollojmë edhe ishujt e tjerë, sepse Kovalenko dihet se ka më shumë se një fermë. Sigurisht, tashmë dihet se ai është mjeshtër i mashtrimit, ndaj ne vazhdojmë të monitorojmë versione të tjera në rajone të ndryshme të botës."
  
  "Mirë. Më kujtohet referenca për "Captain Cook", "Diamond Head" dhe "Hell's Gate". E ke synuar?"
  
  Beni e mori. "Në një masë të madhe, po. Por Cook u ul në Kauai, jo në Oahu. E tij-" Monologu përfundoi befas. "Hmm, me pak fjalë. Nuk gjetëm asgjë të pazakontë. Mirupafshim."
  
  "Nuk ka lidhje direkte midis Cook dhe Diamond Head?"
  
  "Ne jemi duke punuar për të". Karin foli pak në mbrojtje.
  
  "Por ai ka lindur në Yorkshire," shtoi Ben, duke testuar pengesën e re të Drake. "Ti e di, Toka e Zotit."
  
  Drake as nuk dukej se kishte dëgjuar se çfarë po thoshte shoku i tij. "Sa kohë kaloi në Hawaii?"
  
  "Muj", tha Karin. "Ai u kthye atje të paktën dy herë."
  
  "Ndoshta më pas ai vizitoi çdo ishull. Ajo që duhet të bëni është të kontrolloni regjistrat e tij, jo historinë ose arritjet e tij. Ne duhet të dimë për gjërat për të cilat ai nuk është i famshëm".
  
  "Është..." - ndaloi Karin. "Kjo me të vërtetë ka kuptim."
  
  Beni nuk tha asgjë. Karin nuk mbaroi. "Ajo që ne dimë është kjo: perëndia havajane e zjarrit, rrufesë dhe vullkaneve është një grua e quajtur Pele. Ajo është një figurë e njohur në shumë përralla të lashta të Havait. Shtëpia e saj thuhet se është në majë të një prej vullkaneve më aktivë në botë, por ai është në ishullin e madh, jo në Oahu.
  
  "Kjo është e gjitha?" Drake pyeti shkurt.
  
  "Jo. Ndërsa shumica e tregimeve janë për motrat e saj, disa legjenda kanë të bëjnë me Portën e Pele. Porta të çon te zjarri dhe zemra e vullkanit - a ju tingëllon si Ferr?"
  
  "Ndoshta është një metaforë," tha Kinimaka pa u menduar, pastaj u skuq. "Epo, mund të jetë. Ti e di..."
  
  Alicia ishte e para që qeshi. "Falë Zotit, të paktën dikush tjetër ka një sens humori." Ajo gërhiti, më pas shtoi "Pa ofendim" me një zë që tregoi se nuk i interesonte vërtet se si ndiheshin njerëzit për të.
  
  Porta e Peles mund të jetë e dobishme, tha Drake. "Vazhdo Me punën e mirë. Shihemi ne mengjes".
  
  "Nuk po qëndroni?" Beni u turbullua, padyshim duke shpresuar se do të kishte mundësinë të fliste me mikun e tij.
  
  "Jo". Drake shikoi nga dritarja ndërsa dielli filloi të perëndonte mbi oqean. "Më duhet të jem diku sonte."
  
  
  KAPITULLI I KATËRMBËDHËDHËM
  
  
  Drake u largua nga dhoma pa shikuar prapa. Siç pritej, Hayden e kapi atë në momentin që do të hynte në ashensor.
  
  "Drake, ngadalëso. Ajo është në rregull?"
  
  "Ti e di që ajo është mirë. Ju e patë atë në transmetimin e videos."
  
  Hajden i kapi dorën. "Ti më kupton se ku e kam fjalën."
  
  "Ajo do të bëhet më mirë. Duhet të dukej mirë, ju e dini këtë. Boudreau duhet të ketë menduar se ishte e vërtetë."
  
  "Po".
  
  "Do të doja ta shihja të prishej".
  
  "Epo unë isha ai që goditi me thikë, kështu që falë jush u kënaqa".
  
  Drake shtypi butonin për katin e parë. "Motra e tij duhet të jetë me agjentët tuaj tani. Do ta çojnë në spital dhe do ta rregullojnë. Gjaku i rremë është djalli që merret me punët e tij, e dini."
  
  "Boudreau sapo u çmend më shumë, nëse është e mundur. Kur motra e tij u ngrit, e gjallë -" Hayden tundi kokën. "Shënim përfundimtar".
  
  "Plani funksionoi. Ideja ishte e shëndoshë, "i tha Drake asaj. "Kemi marrë informacione. Ia vlente".
  
  Hajden pohoi me kokë. "E di. Më vjen mirë që maniaku është pas hekurave."
  
  Drake hyri në ashensor dhe priti që dyert të mbylleshin. "Sikur të ishte në dorën time," tha ai ndërsa Hayden u zhduk nga pamja. "Do ta qëlloja bastardin në qelinë e tij".
  
  
  * * *
  
  
  Drake mori një taksi në bulevardin Biscayne dhe u nis për në Bayside Marketplace. Burri që e kishte thirrur, duke u tingëlluar i mbytur, i pasigurt dhe krejtësisht jashtë karakterit, donte të takohej jashtë Bubba Gump. Drake pati një moment humori dhe sugjeroi Hooters, një vend ndoshta më të përshtatshëm për ta, por Mae u soll sikur as që e dëgjoi atë.
  
  Drake iu bashkua turmës, dëgjoi argëtimin e zhurmshëm përreth dhe u ndje plotësisht jashtë elementit të tij. Si mund të jenë këta njerëz kaq të lumtur kur ai humbi diçka kaq të çmuar? Si mund të mos u interesonin?
  
  Gryka e tij ishte tharë, buzët e tij të çara. Bari në Bubba Gump ishte ftues. Ndoshta ai mund të fundosej disa para se ajo të mbërrinte. Megjithatë, ai nuk kishte iluzione; duhej të ndalonte. Nëse ai do të shkonte në Hawaii për të gjetur vrasësin e gruas që donte, nëse do të hakmerrej në vend që të ishte viktimë, duhej të ishte hera e fundit.
  
  Duhet te ishte.
  
  Ai ishte gati të shtynte derën kur Mai i bërtiti. Ajo ishte pikërisht aty, e mbështetur në një shtyllë më pak se gjashtë metra larg meje. Nëse ajo do të ishte armiku, ai do të kishte vdekur tani.
  
  Vendosmëria e tij për mizori dhe ndëshkim ishte e pavlefshme pa fokus dhe përvojë.
  
  Mai shkoi në restorant, Drake e ndoqi atë. Ata zunë vende në bar dhe porositën "Lava Flows" për nder të udhëtimit të tyre të ardhshëm në Hawaii.
  
  Drake mbeti i heshtur. Ai kurrë nuk e kishte parë Mai Kitano të nervozuar më parë. Ai nuk e kishte parë kurrë të frikësuar më parë. Ai nuk mund të imagjinonte një skenar që do ta zemëronte atë.
  
  Dhe pastaj bota e tij u shemb përsëri.
  
  "Kovalenko rrëmbeu motrën time, Chika, nga Tokio. Kanë kaluar shumë muaj. Ai e ka mbajtur atë robër që atëherë." Mai mori frymë thellë.
  
  "E kuptoj. Unë e kuptoj atë që keni bërë, "tha Drake me një pëshpëritje. Ishte e qartë. Familja ka qenë gjithmonë e para.
  
  "Ai ka një pajisje."
  
  "Po".
  
  "Erdha në SHBA për ta gjetur. Për të gjetur Kovalenkon. Por dështova derisa ti dhe miqtë e tu më kontaktuat. Te detyrohem".
  
  "Ne nuk e shpëtuam atë. Ju e bëtë."
  
  "Më dhatë shpresë, më bëtë pjesë të ekipit".
  
  "Ju jeni ende pjesë e ekipit. Dhe mos harroni se qeveria ka një zgjidhje tjetër. Ata nuk do të dorëzohen."
  
  "Përveç nëse njëri prej tyre kishte një të dashur në robëri."
  
  Drake e dinte se çfarë ndodhi me gruan e Gates, por nuk tha asgjë. "Ne do të kemi nevojë për ju në Hawaii, Mai. Nëse duam ta mposhtim këtë njeri, na duhet më i miri. Qeveria e di këtë. Kjo është arsyeja pse ju, Alicia dhe pjesa tjetër u lejuat të largoheni."
  
  "Dhe ti?"
  
  "Edhe une".
  
  "Po të dashurit e tu, Drake? A po përpiqej Mbreti i Gjakut të kryente hakmarrjen e tij?"
  
  Drake ngriti supet. "Ai dështoi."
  
  "E megjithatë ai do të vazhdojë të përpiqet."
  
  "A është motra juaj e sigurt?" A ka nevojë ajo për mbrojtje shtesë? Unë njoh disa njerëz -"
  
  "Kjo është kujdesur, faleminderit."
  
  Drake studioi pijen e paprekur. "Atëherë gjithçka do të përfundojë në Hawaii," tha ai. "Dhe tani që pothuajse e kemi gjetur, do të jetë së shpejti."
  
  Mai piu një gllënjkë të gjatë nga pijet e saj. "Ai do të jetë i përgatitur, Drake. Ai e ka planifikuar këtë për një dekadë."
  
  "Kjo është një tokë e zjarrit," tha ai. "Shtoni Kovalenkon dhe të gjithë ne në atë ekuacion dhe i gjithë ky vend thjesht mund të shpërthejë."
  
  
  * * *
  
  
  Ai pa May të shkonte në parking dhe u nis drejt vendit ku mendoi se mund të kishte një taksi. Jeta e natës në Miami ishte në ecje të plotë. Alkooli nuk ishte i vetmi dehës në dispozicion dhe kombinimi i netëve të pafundme e të këndshme, burrave dhe grave të bukura dhe melodive me ritme të shpejta punuan shumë për të rritur edhe moralin e tij të lëkundur.
  
  Ai rrumbullakosi një cep dhe marina u hap para tij, jahtet që ngriheshin për t'u lavdëruar, turmat mbushnin korsitë, një restorant në ajër të hapur i mbushur me njerëz të bukur që nuk mund t'u interesonin më pak.
  
  Kryesisht falë njerëzve si Matt Drake.
  
  Ai u kthye prapa. Celulari i tij ra zile me atë melodi të përhumbur e melodik.
  
  Shtypja e shpejtë e butonit. "Po?"
  
  "Mat? Mirembrema. Përshëndetje." Toni i bukur i arsimit në Oksford e befasoi atë.
  
  "Larg?" - tha ai. Torsten Dahl?
  
  "Sigurisht. Kush tjetër tingëllon po aq mirë?"
  
  Drake e kapi paniku. "Cdo gje eshte ne rregull?"
  
  "Mos u shqetëso, mik. Gjithçka është mirë në këtë anë të botës. Islanda është e mrekullueshme. Fëmijët janë fantastikë. Një grua është ... një grua. Si janë gjërat me Kovalenkon?
  
  "Ne e gjetëm atë," tha Drake duke buzëqeshur. "Pothuajse. Ne e dimë se ku të kërkojmë. Ka një mobilizim që po ndodh tani dhe nesër duhet të jemi në Hawaii."
  
  "E përkryer. Epo, arsyeja që po telefonoj mund të jetë ose jo e dobishme për ju. Ju mund të vendosni vetë. Siç e dini, eksplorimi i Varrit të Zotave vazhdon me kujdes. A ju kujtohet se si në kështjellën e Frey-t qëndrova buzë varrit të Odinit me gjuhën e varur? E mbani mend atë që gjetëm?"
  
  Drake kujtoi frikën e tij të menjëhershme. "Sigurisht".
  
  "Më besoni kur them se pothuajse çdo ditë gjejmë thesare të barabarta apo edhe më të mëdha se kaq. Por diçka më e zakonshme më tërhoqi vëmendjen këtë mëngjes, kryesisht sepse më kujtoi ty."
  
  Drake hyri në rrugicën e ngushtë që të mund ta dëgjonte më mirë suedezin. "Të kujton mua? E gjete Herkulin?"
  
  "Jo. Por ne gjetëm shenja në muret e çdo kamare të varrit. Ata ishin fshehur pas thesareve, kështu që ata nuk ishin të dukshëm në fillim."
  
  Drake u kollit. "Shënon?"
  
  "Ata përputheshin me foton që më dërgove".
  
  Drake-it iu desh një moment dhe më pas rrufeja goditi zemrën e tij. "Prit. Do të thotë tamam si fotografia që dërgova? Imazhi i rrotullimit që gjetëm në pajisjet e udhëtimit në kohë?"
  
  "Mendova se do të të bënte të kafshosh, miku im. Po, ato shenja - ose rrotullime, siç thoni ju."
  
  Drake mbeti pa fjalë për një moment. Nëse shenjat në Varrin e Zotave përputheshin me shenjat që gjetën në pajisjet e lashta të udhëtimit, kjo do të thoshte se ishin të së njëjtës epokë.
  
  Drake foli me një gojë të thatë. "Do te thote-"
  
  Por Thorsten Dahl kishte menduar tashmë për gjithçka. "Që perënditë krijuan pajisje për qëllime të udhëtimit në kohë. Nëse mendoni për këtë, ka kuptim. Nga ajo që gjetëm në varrin e Odinit, ne e dimë se ato ekzistonin. Tani e dimë se si ata manipuluan me kalimin e kohës."
  
  
  KAPITULLI I PESËMBËDHËMBËT
  
  
  Mbreti i Gjakut qëndronte në buzë të rezervës së tij të vogël të lojës, duke parë disa nga tigrat e tij të Bengalit duke ndjekur një dre të vogël që ishte lëshuar për ta. Emocionet e tij u copëtuan. Nga njëra anë, ishte kënaqësi të zotëroje dhe të shikoje në kohën e lirë një nga makinat vrasëse më të mëdha të krijuara ndonjëherë në planet. Nga ana tjetër, ishte një turp i madh që ata u mbajtën robër. Ata meritonin më shumë.
  
  Jo si robërit e tij njerëzorë. Ata e meritonin atë që do të merrnin.
  
  Boudreau.
  
  Mbreti i Gjakut u kthye teksa dëgjoi disa njerëz që vraponin nëpër bar. "Zoti Boudreau," u përgjak ai. "Si ishte ndalimi i CIA-s?"
  
  Burri ndaloi disa metra më tutje, duke i dhënë respektin e kërkuar, por duke e parë pa frikë. "Më e vështirë se sa e imagjinoja," pranoi ai. "Faleminderit për nxjerrjen e qetë."
  
  Mbreti i gjakut ndaloi. Ai ndjeu tigrat në shpinë, duke ndjekur drerët e frikësuar. Dreri bërtiti dhe iku i tmerruar, i paaftë për të përballuar vdekjen e tij. Boudreau nuk ishte i tillë. Mbreti i Gjakut i tregoi atij një shkallë të caktuar respekti.
  
  "Matt Drake ju ka tejkaluar?"
  
  "CIA doli të ishte më e shkathët nga sa mendoja. Kjo eshte e gjitha".
  
  "Ju e dini se po të kisha armën, vdekja e motrës suaj nuk do të ishte inskenuar".
  
  Heshtja e Boudreau tregoi se ai e kuptonte.
  
  "Tani është koha për të vepruar," tha Mbreti i Gjakut. "Kam nevojë për dikë që të shkatërrojë fermat e tjera. Ato në Kauai dhe ishullin e madh. A mund ta bësh këtë për mua?"
  
  Njeriu që ai urdhëroi të shpëtohej nga një dënim i përjetshëm gjeti papritur shpresë. "Këtë mund ta bëj."
  
  "Duhet të vrisni çdo peng. Çdo burrë, grua dhe fëmijë. Ti mund ta besh?"
  
  "Po zoteri".
  
  Mbreti i Gjakut u përkul përpara. "Je i sigurte?"
  
  "Unë do të bëj gjithçka që më kërkoni."
  
  Mbreti i Gjakut nuk tregoi asnjë emocion të jashtëm, por ishte i kënaqur. Boudreau ishte luftëtari dhe komandanti i tij më kompetent. Është mirë që mbeti kaq i përkushtuar.
  
  "Atëherë shko bëhu gati. Unë pres udhëzimet tuaja."
  
  Njerëzit e tij e çuan amerikanin larg dhe Mbreti i Gjakut i bëri shenjë një burri që të priste pas tij. Ishte Claude që drejtonte fermën e tij në Oahu.
  
  "Siç thashë, Klod, ka ardhur koha. A jeni gati, hë?"
  
  "Gjithçka është gati. Sa kohë duhet të durojmë?"
  
  "Ti do të mbash derisa të vdesësh," bërtiti Mbreti i Gjakut. "Atëherë borxhi juaj ndaj meje do të paguhet. Ju jeni pjesë e shpërqendrimit. Sigurisht, kjo është vetëm një pjesë e vogël, por sakrifica juaj ia vlen."
  
  Mbikëqyrësi i tij Oahu qëndroi i heshtur.
  
  "A ju shqetëson?"
  
  "Jo. Jo zoteri."
  
  "Kjo eshte mire. Dhe sapo të përqendrojmë vëmendjen e tyre në fermë, do të zbuloni qelizat lokale të ishullit. Jam unë që do të kaloj nëpër Portat e Ferrit, por Hawaii do të digjet."
  
  
  KAPITULLI I GJASHTËmbëdhjetë
  
  
  Avioni privat i CIA-s po fluturonte në një lartësi prej tridhjetë e nëntë mijë këmbësh. Matt Drake tundi akullin në gotën e tij të zbrazët dhe hapi kapakun për një tjetër uiski në miniaturë. Ai u pozicionua i vetëm në pjesën e bishtit të avionit me shpresën se do ta respektonin vetminë e tij. Por shikimet e vazhdueshme anash dhe pëshpëritjet e tërbuara i thanë se furgoni i 'mirë se erdhët' së shpejti do të ngjitej pranë tij.
  
  Dhe uiski as që kishte filluar të më bënte nerva ende.
  
  Hayden u ul përtej rreshtit nga ai, Kinimaka pranë saj. Pavarësisht natyrës së misionit të tij, Havai dukej mjaft i gëzuar për kthimin në atdheun e tij. Familja e tij ruhej nga afër, por gjiganti përjetësisht optimist dukej mjaft i sigurt se ai do të kishte ende një shans për t'i parë ata.
  
  Hayden foli me Jonathan Gates përmes telefonit satelitor. "Tre të tjera? Gjithsej njëzet e një të burgosur, zotëri. Epo, po, jam i sigurt që ka më shumë se kaq. Dhe ende nuk ka vend. Faleminderit".
  
  Hayden preu lidhjen dhe uli kokën. "Nuk mund të flas më me të. Si flisni me një burrë, gruaja e të cilit sapo është vrarë? Çfarë do të thuash?"
  
  Drake e shikoi atë. U desh një moment, por më pas ajo e pa me një vështrim të përhumbur. "Më vjen keq, Mat. Une nuk mendoj. Ka kaq shumë që po ndodh".
  
  Drake pohoi me kokë dhe kulloi gotën. "A nuk duhet të bëjë Gates pushime?"
  
  "Situata është shumë e paqëndrueshme." Hayden e shtypi telefonin në gju. "Në një luftë, askush nuk mund të zërë vendin e pasëm."
  
  Drake buzëqeshi me ironi. "Unë nuk mendoja se Hawaii ishte kaq i madh."
  
  "Do të thuash pse nuk kanë gjetur ende të paktën një nga fermat e tij? Epo, nuk është një punë e madhe. Por ka shumë pyje, kodra dhe lugina të padepërtueshme. Me siguri edhe fermat janë të kamufluara. Dhe Mbreti i Gjakut është përgatitur për ne. Uashingtoni duket se mendon se vendasit do të na ndihmojnë më shumë sesa forca e rregullt e punës."
  
  Drake ngriti një vetull. "Çuditërisht, ata ndoshta kanë të drejtë. Këtu hyn gjiganti ynë miqësor."
  
  Mano i dha një buzëqeshje të gjerë e të lehtë. "Unë njoh shumicën e njerëzve të Honolulu."
  
  U shfaq një turbullirë dhe Ben Blake papritmas ishte pranë saj. Drake e nguli sytë të riun. Ishte hera e parë që ata e panë njëri-tjetrin realisht që kur Kennedy vdiq. Një valë emocionesh e përshkoi atë, të cilën ai e shtypi shpejt dhe e mbuloi me një gllënjkë tjetër.
  
  "Gjithçka ndodhi kaq shpejt, mik. Nuk mund ta ndihmoja. Ajo më shpëtoi, por... por unë nuk munda ta shpëtoja."
  
  "Une nuk te fajesova ty. Nuk ishte faji yt".
  
  "Por ti u largove."
  
  Drake shikoi Karin, motrën e Benit, e cila po shikonte vëllanë e saj me sy të zemëruar. Ata me sa duket po diskutonin veprimin e pamatur të Benit dhe ai shkoi kundër grurit. Drake nxori një tjetër uiski dhe u mbështet në karrigen e tij, me shikimin e fiksuar. "Rreth një mijë vjet më parë u bashkua me SAS. Forca më e mirë luftarake në botë. Ka një arsye që ata janë më të mirët, Ben. Ndër të tjera, kjo është për shkak se ata janë njerëz mizorë. I pamëshirshëm. Vrasësit. Ata nuk duken si Matt Drake që njihni. Ose edhe si Matt Drake që kërkon kockat e Odinit. Ky Matt Drake nuk ishte në SAS. Ai ishte një civil."
  
  "Dhe tani?"
  
  "Për sa kohë që Mbreti i Gjakut jeton dhe Vendetta ende ekziston, unë nuk mund të jem civil. Nuk ka rëndësi se sa dua të jem".
  
  Beni shikoi larg. "E kuptoj".
  
  Drake u befasua. Ai u kthye përgjysmë ndërsa Beni u ngrit dhe u kthye në vendin e tij. Ndoshta djali i ri kishte filluar të rritej.
  
  Nëse tre muajt e fundit nuk do ta kishin përshpejtuar këtë proces, asgjë nuk do të përshpejtohej kurrë.
  
  Hayden e shikoi atë. "Ai ishte me të, e dini. Kur ajo vdiq. Ishte e vështirë edhe për të."
  
  Drake gëlltiti dhe nuk tha asgjë. Gryka e tij u shtrëngua dhe kjo ishte gjithçka që mund të bënte për të mos shpërthyer në lot. Një burrë nga SAS. Uiski la një gjurmë të nxehtë në pjesën e poshtme të barkut. Pas një momenti ai pyeti: "Si është këmba?"
  
  "Dëmton. Mund të eci dhe madje të vrapoj. Megjithatë, nuk do të doja të luftoja me Boudreau për disa javë të tjera."
  
  "Për sa kohë që ai është në burg, nuk do të duhet."
  
  Një rrëmujë i tërhoqi vëmendjen. Mai dhe Alicia u ulën disa rreshta përpara dhe përtej rreshtit nga njëra-tjetra. Marrëdhëniet mes dy femrave nuk kanë qenë asnjëherë më shumë se të ftohta, por diçka i ka acaruar të dyja.
  
  "Ti na kompromentove!" Alicia filloi të bërtiste. "Për të shpëtuar motrën tuaj të mallkuar. Si mund të gjenin ndryshe një hotel?"
  
  Drake rrëshqiti nga vendi i tij dhe filloi në korridor. Gjëja e fundit në fluturim ishte një përleshje mes dy grave më vdekjeprurëse që ai kishte njohur ndonjëherë.
  
  "Hudsoni vdiq në atë hotel," gërmonte Alicia. "Ata e qëlluan atë ndërsa... ndërsa..." Ajo tundi kokën. "Ishte ky informacioni yt, Kitano? Ju bëj thirrje të thoni të vërtetën."
  
  Alicia hyri në kalim. Mai u ngrit për ta parë në fytyrë. Dy gratë ishin thuajse hundë më hundë. Mai u tërhoq për t'i lënë vend vetes. Një vëzhgues i papërvojë mund të mendojë se kjo ishte një shenjë dobësie nga ana e vajzës japoneze.
  
  Drake e dinte se ishte një shenjë vdekjeprurëse.
  
  Ai nxitoi përpara. "Ndal!"
  
  "Motra ime vlen dhjetë Hudsons."
  
  Alicia rënkoi. "Tani do të marr pak maj!"
  
  Drake e dinte që May nuk do të tërhiqej. Do të kishte qenë më e lehtë t'i tregonte Alicia-s atë që ajo e dinte tashmë - që Hudson e kishte falur veten - por krenaria e Mai Kitano nuk e linte të dorëzohej. Alicia goditi. May kundërshtoi. Alicia u zhvendos anash për t'i bërë më shumë vend vetes. Mai u hodh mbi të.
  
  Drake vrapoi drejt tyre.
  
  Alicia falsifikoi një goditje, doli përpara dhe e goditi May në fytyrë. Luftëtarja japoneze nuk lëvizi, por ktheu kokën lehtë, duke e lënë goditjen të fërshëllejë një milimetër larg saj.
  
  Mai e goditi fort Alicia në brinjë. Kishte një bilbil të lartë që ikën nga fryma, dhe Alicia u lëkund përsëri kundër pjesës më të madhe. May eci përpara.
  
  Hayden u hodh në këmbë, duke bërtitur. Ben dhe Karin ishin gjithashtu në këmbë, të dy kurioz se kush do ta fitonte luftën. Drake nxitoi brenda me forcë, duke e shtyrë May në sediljen pranë saj dhe duke i prerë fytin Alicia me dorën e tij.
  
  "Stop." Zëri i tij ishte i qetë si një varr, por plot kërcënim. "I dashuri yt i ndyrë i vdekur nuk ka asnjë lidhje me të. Dhe motra jote gjithashtu." Ai hodhi një vështrim në Mei. "Kovalenko është një armik. Sapo ai bastard të bëhet FUBAR, ju mund të luftoni gjithçka që dëshironi, por deri atëherë, ruajeni atë."
  
  Alicia ktheu krahun e saj. "Ajo kurvë duhet të vdesë për atë që bëri."
  
  Mai nuk i mbylli sytë. "Ti bëre shumë më keq, Alicia."
  
  Drake pa zjarrin të shpërtheu sërish në sytë e Alicias. Ai turbulloi të vetmen gjë që i erdhi ndërmend. "Në vend që të grindeni, ndoshta mund të më shpjegoni se cili prej jush e vrau në të vërtetë Wellsin. Dhe pse."
  
  Lufta ka shkuar përtej tyre.
  
  Hayden ishte menjëherë pas tij. "Hudson u gjurmua me një pajisje gjurmimi të teknologjisë së lartë, Miles. Ju e dini atë. Askush këtu nuk është i kënaqur me mënyrën se si Mai e dhuroi pajisjen." Në zërin e saj kishte çelik. "Për të mos përmendur se si e mori atë. Por edhe unë e kuptoj pse ajo e bëri atë. Disa zyrtarë të lartë të qeverisë aktualisht po kalojnë të njëjtën gjë. Kovalenko po luan tashmë ndeshjen e tij të fundit dhe ne mezi arritëm në bazën e dytë. Dhe nëse rrjedhjet nuk janë të mbyllura -"
  
  Alicia u mërzit dhe u kthye në vendin e saj. Drake gjeti një paketë tjetër me miniaturë dhe u kthye në korridor tek e tija. Ai shikoi drejt përpara, duke mos dashur ende të fillonte ndonjë bisedë me shokun e tij më të mirë.
  
  Por gjatë rrugës, Beni u përkul nga ai. "FUBAR?"
  
  "I ndyrë përtej njohjes."
  
  
  KAPITULLI I SHTATËMBËDHËDHËMË
  
  
  Para se të zbarkonin, Hayden mori një telefonatë duke e informuar se Ed Boudreau ishte arratisur nga një burg i CIA-s. Mbreti i Gjakut përdori personin e brendshëm dhe, kundër dëshirës së tij, e nxori Boudreau në një operacion të qetë dhe pa zhurmë.
  
  "Ju njerëz nuk mësoni kurrë asgjë," i tha Drake dhe nuk u habit kur ajo nuk kishte asgjë për të thënë në këmbim.
  
  Aeroporti i Honolulu-s u ndez në një turbullirë, ashtu si një makinë e shpejtë në qytet. Herën e fundit që ata ishin në Hawaii, ata sulmuan rezidencën e Davor Babich dhe u futën në listën e të dyshuarve nga djali i tij Blanca. Në atë kohë dukej serioze.
  
  Pastaj u shfaq Dmitry Kovalenko.
  
  Honolulu ishte një qytet i zënë, jo ndryshe nga shumica e qyteteve amerikane apo evropiane. Por disi, mendimi i thjeshtë se Waikiki Beach ishte jo më shumë se njëzet minuta larg, i zbuti edhe mendimet e zymta të Drake.
  
  Ishte mbrëmje herët dhe të gjithë ishin të lodhur. Por Ben dhe Karin këmbëngulën që të shkonin direkt në ndërtesën e CIA-s dhe të lidheshin me rrjetin lokal. Ata të dy ishin të etur të fillonin të gërmonin në vendndodhjen e ditarëve të kapitenit Kuk. Drake pothuajse buzëqeshi kur e dëgjoi këtë. Benit i ka dashur gjithmonë gjëegjëzat.
  
  Hayden shpejtoi dokumentet dhe shpejt u gjendën në një zyrë tjetër të vogël, të ngjashme me atë që kishin lënë në Miami. I vetmi ndryshim ishte se nga dritarja ata mund të shihnin hotelet e larta të Waikiki, restorantin e famshëm rrotullues Top of Waikiki dhe, në distancë, atraksionin më të madh të Oahu, vullkanin e zhdukur prej kohësh të njohur si Diamond Head.
  
  "Zot, unë dua të jetoj këtu," tha Karin me një psherëtimë.
  
  "Unë besoj," mërmëriti Kinimaka. "Megjithëse jam i sigurt se shumica e pushuesve kalojnë më shumë kohë këtu sesa unë."
  
  "Hej, ju ishit në Everglades jo shumë kohë më parë," tha Hayden ndërsa lidhte kompjuterët e Ben dhe Karin në një sistem të privilegjuar. "Dhe takova një nga vendasit."
  
  Kinimaka u duk i hutuar për një moment, pastaj qeshi. "Do të thuash aligator? Ishte shumë argëtuese, po."
  
  Hajden mbaroi atë që po bënte dhe shikoi përreth. "Po për një darkë të shpejtë dhe një shtrat të hershëm? Ne fillojmë punën në agim."
  
  Pati tundje me kokë dhe murmuritje marrëveshjeje. Kur May ra dakord, Alicia u largua. Drake kujdesej për të përpara se të kthehej te kolegët e tij. "Të gjithë duhet të dini diçka që mësova sot. Kam një ndjenjë që ky mund të jetë një nga informacionet më të rëndësishme që do të zbulojmë ndonjëherë." Ai bëri një pauzë. "Dal më kontaktoi dje."
  
  Torsten? Beni u turbullua. "Si po shkon suedezi i çmendur? Herën e fundit që e pashë, ai po shikonte kockat e Odinit."
  
  Drake bëri sikur askush nuk e ndërpreu. "Gjatë eksplorimit të Varrit të Zotave, ata gjetën shenja që përputheshin me rrotullat që gjetëm në pajisjet e transferimit."
  
  "Në mënyrë të vazhdueshme?" i bëri jehonë Hajdenit. "Sa konsistente?"
  
  "Ata janë saktësisht të njëjtë."
  
  Truri i Benit u fut në shpejtësi të plotë. "Kjo do të thotë se të njëjtët njerëz që ndërtuan Varrin krijuan edhe pajisjet. Kjo është çmenduri. Teoria është se perënditë ndërtuan varret e tyre dhe fjalë për fjalë u shtrinë për të vdekur duke zgjatur jetën përmes zhdukjes masive. Tani po thoni se ata krijuan gjithashtu pajisje udhëtimi në kohë?" Beni ndaloi. "Në fakt, ka kuptim -"
  
  Karin tundi kokën, duke e parë atë. "Budalla. Sigurisht, kjo ka kuptim. Kështu udhëtuan nëpër kohë, manipuluan ngjarjet dhe krijuan fatet e njerëzve."
  
  Matt Drake u kthye në heshtje. "Do të shihemi në mëngjes."
  
  
  * * *
  
  
  Ajri i natës ishte aromatik, tropikisht i ngrohtë dhe paksa i Paqësorit. Drake endej rrugëve derisa gjeti një bar të hapur. Klientela duhet të jetë ndryshe nga lokalet e tjera të vendeve të tjera, apo jo?-mendoi ai. Në fund të fundit, ishte parajsë. Atëherë, pse të dënuarit e përjetshëm ende luanin bilardo, dukej sikur vendi ishte i tyre? Pse ishte një i dehur me kokën e hedhur prapa në fund të lokalit? Pse çifti i përjetshëm u ul i ndarë, i humbur në botët e tyre të vogla, së bashku, por vetëm?
  
  Epo, disa gjëra ishin ndryshe. Alicia Miles ishte në bar duke përfunduar pijen e saj të dyfishtë. Drake mendoi të largohej. Kishte lokale të tjera në të cilat ai mund të strehohej nga pikëllimet e tij dhe nëse shumica e tyre dukeshin kështu, ai do të ndihej si në shtëpinë e tij.
  
  Por ndoshta thirrja për veprim e ndryshoi pak këndvështrimin e tij. Ai shkoi drejt saj dhe u ul. Ajo as nuk ngriti sytë.
  
  "Të dreq, Drake." Ajo e shtyu gotën e saj të zbrazët drejt tij. "Më ble një pije."
  
  "Lëre shishen," e udhëzoi Drake banakierin dhe i derdhi vetes gjysmë gote Bacardi Oakheart. Ai ngriti gotën në një dolli. Alicia Miles. Një marrëdhënie e gjatë dhjetëvjeçare që nuk shkoi askund, apo jo? Dhe ja ku jemi në parajsë, duke u dehur në një bar.
  
  "Jeta ka një mënyrë për t'u turpëruar me ju."
  
  "Jo. SRT e bëri atë."
  
  "Sigurisht që nuk ndihmoi."
  
  Drake i hodhi një vështrim anash. "A është kjo një ofertë ndershmërie? Nga ti? Sa prej tyre i keni fundosur?"
  
  "Mjaft për të hequr presionin. Jo aq sa kam nevojë."
  
  "E megjithatë ju nuk bëtë asgjë për t'i ndihmuar ata njerëz. Në atë fshat. Edhe ju kujtohet? Ju i lini ushtarët tanë t'i marrin në pyetje."
  
  "Unë isha ushtar, ashtu si ata. Kisha një porosi."
  
  "Dhe më pas iu dorëzuat ofertuesit më të lartë."
  
  "Kam kryer detyrën time, Drake." Alicia e mbushi rumin e saj dhe e përplasi fort shishen mbi tavolinë. "Është koha për të korrur shpërblimet."
  
  "Dhe shiko ku të ka çuar."
  
  "Do të thotë, shiko ku na çoi kjo, apo jo?"
  
  Drake mbeti i heshtur. Mund të themi se ai zgjodhi rrugën e madhe. Mund të thuhet gjithashtu se ajo zgjodhi rrugën e ulët. Nuk kishte rëndësi. Ata përfunduan në të njëjtin vend me të njëjtat humbje dhe të njëjtën të ardhme.
  
  "Së pari, do të merremi me Vendetën e Përgjakshme. dhe Kovalenko. Atëherë do të shohim se ku jemi." Alicia u ul duke parë në distancë. Drake pyeti veten nëse mendimet e saj silleshin rreth Tim Hudson.
  
  "Ne ende duhet të flasim për Wellsin. Ai ishte shoku im."
  
  Alicia qeshi, duke tingëlluar njësoj si më parë. "Ai pervers i vjetër? Ai nuk ishte aspak miku juaj, Drake, dhe ju e dini këtë. Ne do të flasim për puset. Por në fund. Atëherë do të ndodhë".
  
  "Pse?"
  
  Një zë i butë fluturoi mbi supe. "Sepse atëherë duhet të ndodhë, Mat." Këto ishin tonet e buta të May. Ajo iu afrua atyre me lehtësi pa zë. "Sepse ne kemi nevojë për njëri-tjetrin për ta kaluar këtë fillimisht."
  
  Drake u përpoq të fshihte habinë e tij kur e pa atë. "A është e vërteta për Wellsin kaq e tmerrshme?"
  
  Heshtja e tyre fliste për atë që ishte.
  
  Maji u fut mes tyre. "Unë jam këtu sepse kam një avantazh."
  
  "Hok? Nga kush? Mendova se japonezët të ndryshuan."
  
  "Zyrtarisht, ata e bënë atë." Zëri i Mait kishte një notë gazmore. "Jo zyrtarisht, ata janë duke negociuar me amerikanët. Ata e dinë se sa e rëndësishme është kapja e Kovalenkos. Mos mendoni se qeveria ime nuk ka sy për të parë."
  
  "Unë as nuk e kam ëndërruar për të." Alicia gërhiti. "Unë vetëm dua të di se si na gjetët." Ajo tundi xhaketën sikur donte të rivendoste fenerin.
  
  "Unë jam më mirë se ju," tha Mai dhe tani po qeshte. "Dhe është i vetmi lokal në tre blloqe."
  
  "Kjo eshte e vertetë?" Drake i mbylli sytë. "Çfarë ironie."
  
  "Unë kam një avantazh," përsëriti Mai. "A doni të vini me mua tani dhe ta kontrolloni atë apo jeni të dy shumë të dehur për t'u kujdesur?"
  
  Drake u hodh nga karrigia e tij një sekondë më vonë dhe Alicia u rrotullua. "Më trego rrugën, kukudh i vogël."
  
  
  * * *
  
  
  Një udhëtim i shkurtër me taksi më vonë, ata u mblodhën në cep të një rruge të ngarkuar, duke dëgjuar Mai që i përditësonte.
  
  "Kjo vjen drejtpërdrejt nga dikush që besoj në Agjencinë e Inteligjencës. Ferma e Kovalenkos drejtohet nga disa njerëz që ai ka besim. Kështu ka qenë gjithmonë, edhe pse tani e ndihmon më shumë se kurrë kur i duhet kohë për të... mirë, të bëjë atë që planifikon të bëjë. Në çdo rast, ferma e tij në Oahu drejtohet nga një njeri i quajtur Claude.
  
  Mai tërhoqi vëmendjen e tyre te vargu i të rinjve që kalonin nëpër hyrjen e harkuar dhe me ndriçim të ndezur të klubit luksoz. "Claude zotëron këtë klub", tha ajo. Dritat vezulluese reklamonin "DJ-të e gjallë, shishet me firma të së premtes dhe të ftuar specialë". Drake shikoi përreth turmës me një ndjenjë fundosjeje. Në të paraqiteshin rreth një mijë nga të rinjtë më të bukur në Hawaii në gjendje të ndryshme zhveshjeje.
  
  "Ne mund të dalloheshim pak," tha ai.
  
  "Tani e di që jeni të gjithë të larë." Alicia buzëqeshi me të. "Një Drake vjeçar do të qëndronte pranë dy grave të nxehta me të cilat është tani, do t'i vinte të dyja duart në faqet e tyre dhe do të na shtynte atje."
  
  Drake fërkoi sytë, duke e ditur se ajo kishte jashtëzakonisht të drejtë. "Mesi i viteve tridhjetë e ndryshojnë një person," ia doli, duke ndjerë befas peshën e humbjes së Alison, vrasjen e Kenedit, dehje të vazhdueshme. Ai arriti t'u fiksonte të dyve një vështrim të çeliktë.
  
  "Kërkimi për Claude fillon këtu."
  
  Ata kaluan pranë portierëve, duke buzëqeshur, dhe u gjendën në një tunel të ngushtë të mbushur me drita vezulluese dhe tym të rremë. Drake u çorientua për një moment dhe e fshiu atë si javë dehjeje. Proceset e tij të të menduarit ishin të paqarta, reagimet e tij edhe më shumë. Ai duhej të lëvizte shpejt.
  
  Pas tunelit ishte një ballkon i gjerë me një pamje nga sytë e shpendëve të pistës së vallëzimit. Trupat lëviznin në unison me ritme të thella bas. Muri në të djathtë të tyre mbante mijëra shishe pijesh alkoolike dhe reflektonte dritën në prizma vezulluese. Një duzinë staf bari punoi me lojtarët duke lexuar buzët, duke u dhënë kusur dhe duke u shërbyer pijeve të gabuara klientëve indiferentë të klubit.
  
  Njësoj si në çdo lokal tjetër. Drake qeshi me pak ironi. "Mbrapa". Ai tregoi, duke mos pasur nevojë të fshihej në turmë. "Zonë e rrethuar me litar. Dhe pas tyre - perde.
  
  "Festimet private," tha Alicia. "Unë e di se çfarë po ndodh atje."
  
  "Sigurisht që ju e dini." Mai ishte e zënë duke kërkuar përreth sa më shumë që mundi. "A ka një dhomë të pasme ku nuk keni qenë kurrë, Miles?"
  
  "As mos shko atje, kurvë. Unë di për shfrytëzimet tuaja në Tajlandë. Edhe unë nuk do të provoja asnjë nga këto."
  
  "Ajo që dëgjuat ishte shumë e nënvlerësuar." Mai filloi të zbriste shkallët e gjera pa shikuar prapa. "Më beso".
  
  Drake u vrenjti nga Alicia dhe pohoi me kokë drejt pistës së vallëzimit. Alicia dukej e habitur, por më pas kuptoi se ai kishte ndërmend të merrte një rrugë të shkurtër dhe të shkonte në një zonë private. Anglezja ngriti supet. "Ti drejton, Drake. Do te te ndjek."
  
  Drake ndjeu një vrull gjaku të papritur dhe irracional. Ishte një shans për t'u afruar me dikë që mund të dinte vendndodhjen e Dmitry Kovalenkos. Gjaku që ai kishte derdhur deri tani ishte vetëm një pikë në oqean në krahasim me atë që ai ishte i gatshëm të derdhte.
  
  Teksa kalonin nëpër trupat e qeshur dhe të djersitur në pistën e vallëzimit, një nga djemtë arriti ta rrotullonte Alicia-n përreth. "Hej," i thirri ai mikut të tij, me zërin e tij që mezi dëgjohej nga ritmi pulsues. "Unë kam qenë thjesht me fat".
  
  Alicia futi gishtat e saj të mpirë në pleksusin e tij diellor. "Nuk ke qenë kurrë me fat, bir. Vetëm shikoni fytyrën tuaj."
  
  Ata vazhduan me shpejtësi, duke injoruar muzikën e zhurmshme, trupat që lëkunden, stafin e lokalit që lëvizte mbrapa dhe mbrapa në turmë me tabaka të balancuara në mënyrë të pasigurt mbi kokat e tyre. Çifti po debatonin me zë të lartë, burri u shtrëngua pas kolonës dhe gruaja i bërtiti në vesh. Një grup grash të moshës së mesme djersiteshin dhe fryheshin, ulur në një rreth me pelte vodka dhe lugë të vogla blu në duar. Në të gjithë dyshemenë kishte tavolina të ulëta, shumica të mbushura me pije pa shije nën çadra. Askush nuk ishte vetëm. Shumë nga burrat bënë një qëndrim të dyfishtë kur Mai dhe Alicia vdiqën, duke i mërzitur shumë të dashurat e tyre. Mai me maturi e injoroi vëmendjen. Alicia e shkaktoi atë.
  
  Ata erdhën në një zonë me litar, e cila përbëhej nga gërsheta e trashë ari e shtrirë midis dy shtyllave të forta litari prej bronzi. Institucioni dukej se supozonte se askush nuk do t'i sfidonte në të vërtetë dy banditë që ndodheshin në të dyja anët.
  
  Tani njëri prej tyre doli përpara, duke zgjatur pëllëmbën e tij dhe me mirësjellje i kërkoi Mait të tërhiqej.
  
  Vajza japoneze buzëqeshi shpejt. "Klodi na dërgoi për të parë..." Ajo ndaloi, sikur po mendonte.
  
  "Pilipo?" Banditi tjetër foli shpejt. "Unë mund ta kuptoj pse, por kush është ky djalë?"
  
  "Bodyguard".
  
  Dy burrat e mëdhenj e shikonin Drake-n si macet duke vënë në cep miun. Drake u buzëqeshi gjerësisht atyre. Ai nuk tha asgjë, në rast se theksi i tij anglez ngjallte dyshime. Alicia nuk kishte frikë të tillë.
  
  "Pra, ky Pilipo. Si eshte ai? Do të kalojmë mirë, apo çfarë?"
  
  "Oh, ai është më i miri," tha gënjeshtari i parë me një buzëqeshje të hidhur. "Zotëri i përsosur"
  
  Gënjeshtari i dytë shikoi rrobat e tyre. "Ju nuk jeni të veshur mirë për këtë rast. Je i sigurt që të ka dërguar Klodi?"
  
  Nuk kishte asnjë gjurmë talljeje në zërin e Mai-t, ndërsa ajo tha: "Me siguri".
  
  Drake përdori bursën për të vlerësuar pikat e fshehura. Një shkallë e shkurtër çoi në një platformë mbi të cilën qëndronte një tavolinë e madhe. Rreth tavolinës ishin rreth një duzinë njerëzish, shumica e të cilëve dukeshin mjaft entuziastë për të sugjeruar se kohët e fundit kishin nuhatur një pluhur serioz. Pjesa tjetër dukej vetëm e frikësuar dhe e trishtuar, vajza të reja dhe disa djem, padyshim jo anëtarë të grupit të partisë.
  
  "Hej Pilipo!" bërtiti gënjeshtari i dytë. "Mish i freskët për ju!"
  
  Drake i ndoqi vajzat në një shkallë të shkurtër. Ishte shumë më e qetë këtu lart. Deri më tani, ai ka numëruar dymbëdhjetë djem të këqij pa dyshim, të cilët të gjithë me gjasë kishin armë. Por kur i krahasoi dymbëdhjetë forcat vendase me May, Alicia dhe veten e tij, ai nuk u shqetësua.
  
  Ai qëndroi pas tyre duke u përpjekur të mos tërhiqte sa më shumë vëmendjen te vetja. Objektivi ishte Pilipo dhe tani ata ishin pak metra larg tij. Ky klub nate ishte gati të fillonte vërtet të lëkundet.
  
  Pilipo i nguli sytë vajzat. Tingulli i kërcitjes së tij të thatë në fyt tregonte interesin e tij. Drake pa një dorë të zbehtë që zgjati pijen dhe e ktheu mbrapsht.
  
  "Klodi ju dërgoi?"
  
  Pilipo ishte një burrë i shkurtër, i dobët. Sytë e tij të gjerë dhe shprehës i thanë Drake menjëherë se ky njeri nuk ishte shoku i Claude. Ne as që njiheshim. Ai ishte më shumë një kukull, një drejtues nominal i klubit. E konsumueshme.
  
  "Jo ne te vertete". Edhe Mai e kuptoi këtë dhe sa hap e mbyll sytë u shndërrua nga një grua pasive në një vrasës të mahnitshëm. Gishtat e mpirë gërmuan në fytin e dy njerëzve më të afërt dhe një goditje e thellë nga përpara e bëri të tretën pa ndjenja, duke rënë nga karrigia. Alicia u hodh në tavolinën pranë saj, u ul në bythë me këmbët e saj të larta dhe përplasi thembrën e saj në fytyrën e burrit me tatuazhe në qafë. Ai u përplas me gomarin pranë tij, duke i rrëzuar të dy nga këmbët. Alicia kërceu në vendin e tretë.
  
  Drake ishte i ngadaltë në krahasim, por shumë më shkatërrues. Aziatiku me flokë të gjatë iu kundërpërgjigj fillimisht dhe vazhdoi përpara duke përdorur një kombinim goditjeje dhe goditjeje ballore. Drake u largua mënjanë, e kapi këmbën dhe u rrotullua me forcë të madhe e të papritur derisa burri bërtiti dhe u rrëzua në një top që qante.
  
  Burri tjetër nxori një thikë. Drake buzëqeshi. Tehu u hodh përpara. Drake kapi kyçin e dorës, e theu dhe e futi armën thellë në barkun e pronarit të saj.
  
  Drake vazhdoi.
  
  Varëse e pafat iku nga tavolina. Nuk kishte rëndësi. Ata nuk do të dinin asgjë për Klodin. I vetmi person që mund, siç mund të pritej, u strua sa më thellë në karrigen e tij prej lëkure prej pelushi, me sy të hapur nga frika, me buzët që lëviznin pa zë.
  
  "Pilipo". Mai iu afrua dhe vuri dorën në kofshën e tij. "Së pari ju dëshironi shoqërinë tonë. Tani ju nuk e bëni. Kjo është e përafërt. Çfarë duhet për të qenë miku im?"
  
  "Unë... kam burra." Pilipo bënte gjestikulime të egra, gishtat i dridheshin si të një njeriu në prag të varësisë nga alkooli. "Kudo".
  
  Drake u përplas me dy kërcyes të cilët pothuajse kishin arritur në majë të shkallëve. Alicia po fshinte mbrapshtit në të djathtë të tij. Nga poshtë dëgjohej muzikë e rëndë kërcimi. Trupat në faza të ndryshme të dehjes u shpërndanë në të gjithë pistën e vallëzimit. DJ u përzie dhe rënkoi për audiencën e mahnitur.
  
  "Klodi nuk të dërgoi," mori frymë gënjeshtari i dytë, qartësisht i befasuar. Drake përdori shkallët e shkallës për t'u lëkundur përpara dhe për t'i vendosur të dyja këmbët në gjoksin e burrit, duke e dërguar atë të kthehej në gropën e zhurmshme.
  
  Një burrë tjetër kërceu mbi shkallën e fundit dhe u hodh drejt Drake, duke tundur krahët. Anglezi mori një goditje në brinjë që do të kishte rrëzuar një njeri më të dobët. Të dhemb. Kundërshtari i tij ndaloi, duke pritur për efektin.
  
  Por Drake vetëm psherëtiu dhe zbarkoi një top të afërt, duke u lëkundur nga thembra e këmbëve. Gënjeshtari u ngrit nga toka, ai humbi menjëherë ndjenjat. Zhurma me të cilën ai goditi në tokë bëri që Pilipo të kërcente dukshëm.
  
  "A thua diçka?" Mai vrapoi një thonj të manikyruar në mënyrë perfekte në faqen me kashtë të Havait. "Rreth burrave tuaj?"
  
  "A je i cmendur? A e dini se kush e zotëron këtë klub?"
  
  Mai buzëqeshi. Alicia iu afrua të dyve, e pashqetësuar pasi ishte marrë me katër truprojat. "Është qesharake që e thua këtë." Ajo vuri këmbën në zemrën e Pilipos dhe e shtypi fort. "Ky djalë, Claude. Ku eshte ai?"
  
  Sytë e Pilipos u vërsulën si xixëllonja të bllokuara. "Unë... nuk e di. Ai nuk vjen kurrë këtu. Unë drejtoj këtë vend, por unë... nuk e njoh Claude."
  
  "Për keqardhje." Alicia e goditi Pilipon në zemër. "Për ty".
  
  Drake-it iu desh një moment për të skanuar perimetrin e tyre. Gjithçka dukej e sigurt. Ai u përkul derisa ishte hundë më hundë me pronarin e klubit.
  
  "E kemi marrë. Ju jeni një shërbëtor pa vlerë. Madje jam dakord që nuk e njeh Klodin. Por ti je i sigurt se njeh dikë që e njeh atë. Një person që viziton herë pas here. Burri që kujdeset që të mbash veten në linjë. Tani -" Drake e kapi Pilipon për fyti, me tërbimin e tij të fshehur mezi. "Do të më thuash emrin e këtij njeriu. Ose do ta kthej kokën tënde të ndyrë."
  
  Pëshpëritja e Pilipos mbeti e padëgjuar edhe këtu lart, ku zhurmat e zhurmshme u mbytën nga muret e rënda akustike. Drake tundi kokën ashtu si një tigër tund kokën e një gazeleje të vdekur.
  
  "Çfarë?"
  
  "Buchanan. Emri i këtij njeriu është Buchanan."
  
  Drake u shtrëngua më fort ndërsa tërbimi filloi të pushtonte. "Më trego si e kontakton." Imazhet e Kenedit mbushën vizionin e tij. Ai mezi ndjeu se Mai dhe Alicia e larguan atë nga pronari i klubit që po vdiste.
  
  
  KAPITULLI I TETËmbëdhjet
  
  
  Nata e Havait ishte ende në lulëzim të plotë. Mezi kishte kaluar mesnata kur Drake, Mae dhe Alicia dolën nga klubi dhe morën një taksi të parkuar. Alicia mbuloi rrugën e tyre të arratisjes, duke iu afruar me gëzim DJ-së, duke kapur mikrofonin e tij dhe duke i dhënë përshtypjen e saj më të mirë të yllit të rock-ut. "Përshëndetje Honolulu! Si dreqin po ja kaloni? Shumë i lumtur që jam këtu sonte. Ju djema jeni shumë të bukur!" Pastaj ajo u largua, duke lënë pas një mijë sugjerime në një mijë buzë.
  
  Tani po bisedonin lirshëm me taksistin. "Sa kohë mendoni para se Pilipo të paralajmërojë Buchanan?" pyeti Alicia.
  
  "Me fat, ata mund të mos e gjejnë atë për një kohë. Ai është i lidhur mirë. Por nëse e bëjnë -"
  
  "Ai nuk do të flasë," tha Drake. "Ai është një frikacak. Ai nuk do të tërhiqte vëmendjen për faktin se ai kishte rrahur nga njeriu i Claude. Unë do të vendosja hipotekën time mbi të."
  
  "Gënjeshtrat mund të flasin." tha Mai me zë të ulët.
  
  "Shumica prej tyre janë pa ndjenja." Alicia qeshi, pastaj tha më seriozisht. "Por spriti ka të drejtë. Kur të mund të ecin dhe të flasin përsëri, ata do të ulërijnë si derra."
  
  Drake klikoi gjuhën e tij. "Dreqin, keni të drejtë të dy. Atëherë duhet ta bëjmë shpejt. Kete nate. Nuk ka zgjidhje tjetër."
  
  "Rruga Kukuy Veriore," i tha Mai shoferit të taksisë. "Mund të na lëshoni në morg."
  
  Taksisti i hodhi një vështrim të shpejtë. "Me të vërtetë?"
  
  Alicia tërhoqi vëmendjen e tij me një buzëqeshje të pafytyrë. "Hesht, pesë-o. Vetëm vozis."
  
  Shoferi i taksisë mërmëriti diçka si "Haole e ndyrë", por shikoi rrugën dhe ra në heshtje. Drake mendoi se ku po shkonin. "Nëse kjo është me të vërtetë zyra e Buchanan, ai nuk ka gjasa të jetë atje në këtë moment."
  
  Alicia gërhiti. "Drakes, Drakes, thjesht nuk dëgjon mjaftueshëm me kujdes. Kur më në fund e kuptuam se budallait, Pilipo, e kishte shtypur fytin aq fort në duart tuaja, saqë u bë ngjyrë vjollce, u nisëm për t'i shpëtuar jetën qesharake dhe ai na tha se Buchanan kishte një shtëpi.
  
  "Shtëpia?" Drake u grimas.
  
  "Rreth biznesit. Ju i njihni këta tregtarë. Ata jetojnë dhe hanë atje, luajnë atje, organizojnë punët e tyre lokale nga atje. Ruan rendin. Ai madje do të mbajë njerëzit e tij përreth. Është një festë e vështirë pa ndalim, burrë."
  
  "Gjë që do të ndihmojë në mbajtjen e fshehtë të ngjarjeve në klubin e natës për momentin." tha Mai ndërsa taksia u largua jashtë morgut. "E mbani mend kur hymë në zyrën e atij magneti të dërgesës në Hong Kong? Hyjmë shpejt, dalim shpejt. Kështu duhet të jetë."
  
  "Ashtu si kur arritëm në atë vend në Cyrih." Alicia i tha me zë të lartë Drake. "Nuk është e gjitha për ty, Kitano. Nuk është aq larg".
  
  
  * * *
  
  
  Hayden hyri në apartamentin që i ishte caktuar në ndërtesën e CIA-s në Honolulu dhe u ndal e vdekur në gjurmët e saj. Beni po e priste, i ulur në shtrat dhe duke i varur këmbët.
  
  I riu dukej i lodhur. Sytë e tij ishin gjakosur nga shikimi i ekranit të kompjuterit për ditë të tëra dhe balli i tij dukej pak i rrudhur nga përqendrimi kaq intensiv. Hajden u gëzua që e pa.
  
  Ajo hodhi një vështrim rreth dhomës me sfidë. "A e pretë më në fund kordonin e kërthizës ti dhe Karin?"
  
  "Har, har. Ajo është familje". E tha sikur afërsia e tyre të ishte gjëja më e dukshme. "Dhe ajo definitivisht di shumë për kompjuterët."
  
  "IQ e nivelit gjenial do t'ju ndihmojë me këtë." Hayden hoqi këpucët. Tapeti i trashë ndihej si një jastëk i shkumëzuar nën këmbët e saj që dhembnin. "Jam absolutisht i sigurt se nesër do të gjeni atë që na nevojitet në revistat e Cook."
  
  "Nëse mund t'i gjejmë fare."
  
  "Gjithçka është në ueb. Thjesht duhet të dini se ku të kërkoni."
  
  Beni i vrenjti në fytyrë. "A ka... ka një ndjenjë që ne po manipulohemi këtu? Së pari gjej Varrin e Zotave dhe më pas pajisjet e lëvizjes. Tani po zbulojmë se këto dy dukuri janë të lidhura. Dhe... Ai ndaloi.
  
  "Dhe ç'farë?" Hayden u ul pranë tij në krevat.
  
  "Pajisjet mund të lidhen në një farë mënyre me Portat e Ferrit," arsyetoi ai. "Nëse Kovalenko i do ata, ata duhet të jenë."
  
  "Nuk eshte e vertete". Hajden u afrua më shumë. "Kovalenko është i çmendur. Ne nuk mund të pretendojmë se kuptojmë të menduarit e tij."
  
  Sytë e Benit tregonin se po i humbiste shpejt mendimet dhe po flirtonte me të tjerët. Ai e puthi Hajdenin teksa ajo anonte kokën drejt tij. Ajo u tërhoq ndërsa ai filloi të gërmonte me diçka në xhep.
  
  "Unë jam më rehat kur del nga zinxhiri, Ben."
  
  "Eh? Nr. E desha." Ai nxori celularin e tij, kaloi ekranin në një MP3 player dhe zgjodhi një album.
  
  Fleetwood Mac filloi të këndonte "Second Hand News" nga thashethemet klasike.
  
  Hayden i mbylli sytë në befasi. "Dinorock? Vërtet?"
  
  Beni e hodhi në shpinë. "Disa nga kjo është më e mirë se sa mendoni."
  
  Hajdenit nuk i ka munguar trishtimi therës në tonin e të dashurit të saj. Asaj nuk i ka munguar tema e këngës, e dukshme në titull. Për të njëjtat arsye që bëri Ben, kjo e bëri atë të mendojë për Kennedy Moore dhe Drake dhe gjithçka që ata kishin humbur. Jo vetëm që ata të dy humbën një mik të madh në Kennedy, por vdekja e saj e dhunshme i ktheu të gjithë miqtë e Drake në një zhurmë të thjeshtë sfondi.
  
  Por kur Lindsey Buckingham filloi të këndonte për barin e gjatë dhe të bënte gjërat e tij, humori shpejt ndryshoi.
  
  
  * * *
  
  
  Mai i kërkoi shoferit të taksisë të priste, por burri nuk e dëgjoi. Sapo kanë zbritur nga makina, ai ka ndezur motorin dhe është larguar duke spërkatur zhavorr.
  
  Alicia u kujdes për të. "Drejt".
  
  Mai tregoi udhëkryqin përballë tyre. "Shtëpia e Buchanan në të majtë."
  
  Ata ecnin në heshtje të këndshme. Disa muaj më parë, Drake e dinte se kjo nuk do të kishte ndodhur kurrë. Sot ata kishin një armik të përbashkët. Ata u prekën të gjithë nga çmenduria e Mbretit të Gjakut. Dhe, nëse i lejohet të mbetet i lirë, ai prapë mund t'u bëjë atyre dëm mizor.
  
  Së bashku ata ishin një nga ekipet më të mira në botë.
  
  Ata kaluan kryqëzimin dhe ngadalësuan ndërsa prona e Buchanan u shfaq. Vendi u mbush me dritë. Perdet janë ulur. Dyert ishin të hapura për të lënë muzikën të rrjedhë nëpër zonë. Zhurma e muzikës rap dëgjohej edhe nëpër rrugë.
  
  "Fqinjë shembullore," komentoi Alicia. "Dikush si ai - thjesht do të më duhej të afrohesha dhe të shkatërroja qendrën e tyre të mallkuar të muzikës deri në smithereens."
  
  "Por shumica e njerëzve nuk janë si ju," tha Drake. "Kjo është ajo që këta njerëz lulëzojnë. Në thellësi ata janë ngacmues. Në jetën reale, ata mbajnë armë gjahu dhe nuk kanë mëshirë apo ndërgjegje."
  
  Alicia qeshi me të. "Atëherë ata nuk do të presin një sulm në shkallë të plotë."
  
  May ra dakord. "Hyni shpejt, dilni shpejt."
  
  Drake mendoi se si Mbreti i Gjakut kishte urdhëruar vrasjen e kaq shumë të pafajshmëve. "Le të shkojmë t'i qijm ata."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden ishte e zhveshur dhe e djersitur kur i ra celulari. Nëse nuk do të ishte për shefin e saj, zile me nënshkrimin e Jonathan Gates, ajo do ta kishte bllokuar.
  
  Në vend të kësaj, ajo rënkoi, e shtyu Benin larg dhe goditi butonin e përgjigjes. "Po?"
  
  Gates as që e vuri re që asaj i mungonte fryma. "Hayden, kërkoj falje për orën e vonë. Ju mund të flisni?"
  
  Hayden u kthye menjëherë në realitet. Porta meritonte vëmendjen e saj. Tmerri që ai duroi për hir të vendit të tij ishte shumë përtej ndjenjës së detyrës.
  
  "Sigurisht, zotëri."
  
  "Dmitry Kovalenko mban robër anëtarët e familjes së tetë senatorëve të Shteteve të Bashkuara, katërmbëdhjetë përfaqësuesve dhe një kryebashkiak. Ky përbindësh do të mbahet përgjegjës, Jay, me çdo mjet të nevojshëm. Ju i keni të gjitha burimet".
  
  Lidhja u ndërpre.
  
  Hayden u ul duke ngulur sytë në gjysmëerrësirë, aroma e saj u shua plotësisht. Mendimet e saj ishin me të burgosurit. I pafajshmi vuajti sërish. Ajo pyeste veten se sa njerëz të tjerë do të vuanin përpara se Mbreti i Gjakut të sillej para drejtësisë.
  
  Beni u zvarrit nëpër shtrat drejt saj dhe vetëm e përqafoi ashtu siç donte ajo.
  
  
  * * *
  
  
  Drake hyri i pari brenda dhe e gjeti veten në një korridor të gjatë me dy dyer që hapeshin majtas dhe një kuzhinë të hapur në fund. Burri po ecte poshtë shkallëve, sytë e tij u mbushën papritur me tronditje kur pa Drake të hynte në shtëpi.
  
  "Cfare-?"
  
  Dora e Mait lëvizi më shpejt se sa mund të shihte syri. Një sekondë burri po merrte frymë rëndë për të bërtitur një paralajmërim, dhe në tjetrin ai po rrëzohej nga shkallët me një kamë të vogël në fyt. Kur arriti në fund, Mai mbaroi punën e saj dhe mori kamën e saj. Drake u zhvendos në korridor. U kthyen majtas në dhomën e parë. Katër palë sy ngritën sytë nga kutitë e thjeshta në të cilat kishin paketuar eksplozivët.
  
  Eksploziv?
  
  Drake njohu menjëherë C4, por nuk pati kohë të mendonte ndërsa burrat rrëmbyen armën e hedhur rastësisht. Mai dhe Alicia kërcenin rreth Drake.
  
  "Atje!" Drake tregoi më të shpejtin. Alicia e rrëzoi atë me një goditje të pahijshme në ijë. Ai ra, duke mërmëritur diçka. Burri përballë Drake-it iu afrua shpejt, duke u hedhur mbi tavolinë për të rritur lartësinë dhe fuqinë e sulmit të tij. Drake rrotulloi trupin e tij nën fluturimin e burrit dhe ndërsa ai u ul, i rrëzoi të dy gjunjët nga pas. Burri klithi nga inati dhe nga goja i doli pështyma. Drake goditi një sëpatë dërrmuese në majë të kokës, me gjithë forcën dhe fuqinë brutale.
  
  Burri u rrëzua pa zë.
  
  Në të majtë të tij, Mai goditi dy grushta radhazi. Të dy ishin dyfishuar me plagë në bark, habi e shkruar në fytyrat e tyre. Drake përdori shpejt një kapëse për të paaftësuar njërin ndërsa Mai rrëzoi tjetrin.
  
  "Largohu". Drake fërshëlleu. Ata mund të mos e dinin, por ata ishin ende njerëzit e Mbretit të Gjakut. Ata ishin me fat që Drake ishte me nxitim.
  
  Ata u kthyen në korridor dhe zbritën në një dhomë tjetër. Ndërsa rrëshqitën brenda, Drake pa kuzhinën. Ishte plot me burra, të gjithë duke parë diçka në një tavolinë të ulët. Tingujt e repit që vinin nga brenda ishin aq të forta sa Drake gati priste që ata të dilnin për ta takuar. May nxitoi përpara. Në kohën kur Drake hyri në dhomë, ajo tashmë kishte shtrirë një burrë dhe kishte kaluar te tjetri. Një djalë me mjekër të trashë u përplas me Drake, tashmë me një revolver në dorë.
  
  "Cfare bere-?"
  
  Stërvitja ishte gjithçka në artin e luftimit dhe Drake po kthehej më shpejt sesa një politikan mund t'i shmangej një çështjeje kyçe. Menjëherë ai ngriti këmbën, i rrëzoi revolverin nga duart e burrit, më pas doli përpara dhe e kapi në ajër.
  
  Ai ktheu armën.
  
  "Jeto nga shpata". Ai qëlloi. Njeriu i Buchanan-it ra mbrapsht në një shpërthim artistik. Mai dhe Alicia morën menjëherë një tjetër armë zjarri të braktisur kur dikush thirri nga kuzhina. "Hej budallenj! Çfarë dreqin po bën?"
  
  Drake buzëqeshi. Duket se të shtënat me armë zjarri nuk kanë qenë të padëgjuara në këtë shtëpi. Mirë. Ai shkoi te dera.
  
  "Dy," pëshpëriti ai, duke treguar se hapësira pranë derës u jepte hapësirë vetëm dy prej tyre për të manovruar. Mai u zhvendos prapa.
  
  "Le t'i nënshtrojmë këta qen." Drake dhe Alicia dolën duke qëlluar, duke synuar pyllin e këmbëve që rrethonte tryezën.
  
  Gjaku shpërndau dhe trupat ranë në dysheme. Drake dhe Alicia shkuan përpara, duke e ditur se tronditja dhe frika do të ngatërronin dhe frikësonin kundërshtarët e tyre. Një nga rojet e Buchanan u hodh mbi një tavolinë të ulët dhe u përplas me Alicia, duke e rrëzuar atë mënjanë. Mai hyri në hendek, duke u mbrojtur kur roja e goditi dy herë me gisht. Mai e kapi çdo goditje në parakrah para se ta përplaste pistoletën fort nëpër urën e hundës.
  
  Alicia u fut përsëri në luftë. "Ai ishte me mua."
  
  "Oh, jam i sigurt që e ke bërë, zemër."
  
  "Më thith". Alicia drejtoi armën e saj drejt burrave që rënkonin dhe qanin. "A dëshiron dikush tjetër të provojë? Hm?"
  
  Drake shikoi tryezën e ulët dhe përmbajtjen e saj. Grumbujt e C4 ndoqën sipërfaqen në faza të ndryshme të përgatitjes.
  
  Çfarë dreqin po planifikonte Mbreti i Gjakut?
  
  "Cili nga ju është Buchanan?"
  
  Askush nuk u përgjigj.
  
  "Kam një marrëveshje për Buchanan." Drake ngriti supet. "Por nëse ai nuk është këtu, atëherë mendoj se do të duhet t'ju qëllojmë të gjithëve." Ai qëlloi në stomak njeriun më të afërt.
  
  Zhurma e mbushi dhomën. Edhe Mai e shikoi me habi. "Matt-"
  
  Ai u mërzit me të. "Nuk ka emra."
  
  "Unë jam Buchanan." Burri, i cili ishte mbështetur pas frigoriferit të madh, gulçoi teksa shtypte fort plagën e plumbit. "Hajde, shoku. Ne nuk të kemi bërë dëm".
  
  Gishti i Drake u shtrëngua në këmbëzë. U desh një sasi e madhe vetëkontrolli për të mos qëlluar. "Nuk më lëndove?" Ai u hodh përpara dhe qëllimisht u gjunjëzua mbi plagën e gjakosur. "Nuk më lëndove?"
  
  Gjakderdhja i mbushi shikimin. Hidhërimi i pangushëllueshëm ia shpoi trurin dhe zemrën. "Më thuaj," tha ai me ngjirur. "Më thuaj ku është Klodi, ose Zoti më ndihmoftë, unë do t'ju fryj trurin në të gjithë këtë frigorifer të ndyrë."
  
  Sytë e Buchanan nuk gënjyen. Frika nga vdekja e bënte injorancën e tij transparente. "Unë i njoh miqtë e Claude," pëshpëriti ai. "Por unë nuk e njoh Claude. Unë mund t'ju emëroj miqtë e tij. Po, unë mund t'ju jap ato."
  
  Drake dëgjoi teksa jepte dy emra dhe vendndodhjen e tyre. Scarberry dhe Peterson. Vetëm kur ky informacion u nxor plotësisht, ai tregoi një tabelë plot me C4.
  
  "Cfare po ben ketu? Gati për të filluar një luftë?"
  
  Përgjigjja e habiti atë. "Epo, po. Beteja për Hawaiin është gati të fillojë, njeri."
  
  
  KAPITULLI I Nëntëmbëdhjetë
  
  
  Ben Blake hyri në zyrën e vogël që ndante me motrën e tij dhe gjeti Karin duke qëndruar pranë dritares. "Përshëndetje motra".
  
  "Përshëndetje. Vetëm shiko këtë, Ben. Lindja e diellit në Hawaii.
  
  "Duhet të jemi në plazh. Të gjithë shkojnë atje në lindjen dhe perëndim të diellit."
  
  "Oh me te vërtetë? Karin e pa vëllanë e saj me pak sarkazëm. "E keni kërkuar në internet, apo jo?"
  
  "Epo, tani që jemi këtu, do të doja të largohem nga ky vend i mbytur dhe të takoj vendasit."
  
  "Per cfare?"
  
  "Unë kurrë nuk kam takuar një Havai."
  
  "Mano është një havai i ndyrë, budalla. Zot, ndonjëherë pyes veten nëse kam marrë të dyja furnizimet e qelizave tona të trurit.
  
  Beni e dinte se ishte e kotë të fillonte një betejë mendjemprehtësie me motrën e tij. Vështroi pamjen madhështore për disa minuta para se të shkonte te dera për të derdhur kafe për të dy. Kur ai u kthye, Karin tashmë po ndezte kompjuterët e tyre.
  
  Beni i vendosi gotat pranë tastierës së tyre. "E dini, unë jam duke pritur për të." Fërkoi duart. "Dua të them, duke kërkuar për shkrimet e kapitenit Kuk. Kjo është një punë e vërtetë detektive sepse ne kërkojmë atë që është e fshehur dhe jo atë që është e dukshme."
  
  "Ne e dimë me siguri se nuk ka lidhje në internet që do të lidhnin Cook me Diamond Head ose Leahy me Havaianët. Ne e dimë se Diamond Head është vetëm një nga një seri kone, ndenjash, tunelesh dhe tubash llave që kalojnë nën Oahu.
  
  Beni piu një gllënjkë kafe të nxehtë. "Ne gjithashtu e dimë se Cook zbarkoi në Kauai, në qytetin e Waimea. Kushtojini vëmendje Waimea - ekziston një kanion që është mjaft i mahnitshëm për të rivalizuar Grand Canyon. Vendasit e Kauait shpiku frazën vendi origjinal për të vizituar Hawaii si një tallje e pacipë me Oahu. Statuja e Cook qëndron në Waimea pranë një muzeu shumë të vogël."
  
  "Një gjë tjetër që ne dimë," u përgjigj Karin. "A janë shkrimet e kapitenit Kuk këtu?" Ajo preku kompjuterin e saj. "Online".
  
  Beni psherëtiu dhe filloi të shfletonte të parën nga revistat e gjera. "Le të fillojë argëtimi." Ai futi kufjet dhe u mbështet në karrigen e tij.
  
  Karin e nguli sytë. "Fike. A është ky Muri i Gjumit? Dhe një tjetër kopertinë? Një ditë, vëlla i vogël, do t'ju duhet të regjistroni këto këngë të reja dhe të mos humbisni pesë minutat tuaja të famës."
  
  "Mos më thuaj se po e humb kohën kot, motër. Të gjithë e dimë se ju jeni mjeshtër në këtë."
  
  "A do ta marrësh sërish? Tani?"
  
  "Kanë kaluar pesë vjet." Beni ngriti muzikën dhe u fokusua në kompjuterin e tij. "Pesë vjet rrënim. Mos lejoni që ajo që ndodhi më pas të shkatërrojë dhjetëshen e radhës".
  
  
  * * *
  
  
  Duke punuar pa gjumë dhe me pushim minimal, Drake, Mae dhe Alicia vendosën të bënin një pushim të shkurtër. Drake mori një telefonatë nga Hayden dhe Kinimaka rreth një orë pas lindjes së diellit. Butoni i heshtjes e zgjidhi shpejt këtë problem.
  
  Ata morën me qira një dhomë në Waikiki. Ishte një hotel i madh me rrota, plot me turistë, duke u dhënë atyre një nivel të lartë anonimiteti. Ata hëngrën një vakt të shpejtë në kafenenë lokale Denny, më pas u kthyen në hotelin e tyre, ku morën ashensorin për në dhomën e tyre në katin e tetë.
  
  Pasi brenda, Drake u qetësua. Ai i dinte të mirat e të ushqyerit me ushqim dhe pushim. Ai u përkul në një karrige të lehtë pranë dritares, duke shijuar diellin e kthjellët Havai që e lante nëpër dritaret franceze.
  
  "Ju të dy mund të ziheni për shtratin," mërmëriti ai pa u kthyer. "Dikush vendosi alarmin për orën dy."
  
  Me këtë, ai la mendimet e tij të enden, i ngushëlluar nga njohuria se ata kishin adresën e dy burrave që ishin aq të afërt me Klodin sa mund të ishte. Paqja e të diturit se Klodi kishte çuar drejt e te Mbreti i Gjakut.
  
  Qetësi nga kuptueshmëria se kanë mbetur vetëm pak orë para hakmarrjes së përgjakshme.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden dhe Kinimaka kaluan mëngjesin në Departamentin e Policisë lokale të Honolulu. Lajmi ishte se disa nga 'bashkëvuajtësit' e Klodit ishin eliminuar gjatë natës, por nuk kishte asnjë lajm të vërtetë. Pronari i klubit, i quajtur Pilipo, foli shumë pak. Disa nga mashtruesit e tij përfunduan në spital. U duk gjithashtu se furnizimi i tij me video doli për mrekulli kur një burrë dhe dy gra e sulmuan atë pak para mesnatës.
  
  Shtojini kësaj një shkëmbim zjarri të përgjakshëm diku në qendër të qytetit që përfshinte më shumë nga bashkëpunëtorët e njohur të Claude. Kur oficerët e armatosur arritën në vendngjarje, gjithçka që gjetën ishte një shtëpi bosh. Jo burra. Nr tel. Vetëm gjak në dysheme dhe në tavolinën e kuzhinës, në të cilën u gjetën gjurmë të C4 gjatë pluhurosjes.
  
  Hayden provoi Drake. Ajo u përpoq të telefononte Alicia. Ajo e tërhoqi Manon mënjanë dhe i pëshpëriti me tërbim në vesh. "I mallkuar ata! Ata nuk e dinë që ne kemi mbështetjen për të vepruar siç e shohim të arsyeshme. Ata duhet ta dinë."
  
  Kinimaka ngriti supet, shpatullat e tij të mëdha ngriheshin e binin. "Ndoshta Drake nuk dëshiron ta dijë. Ai do ta bëjë atë në mënyrën e tij, me ose pa mbështetjen e qeverisë."
  
  "Tani ai është një barrë."
  
  "Ose një shigjetë helmuese që fluturon drejt e në zemër." Kinimaka buzëqeshi ndërsa shefi i tij e shikonte.
  
  Hayden u befasua për një çast. "Çfarë? A janë këto tekste nga një këngë apo diçka e tillë?"
  
  Kinimaka dukej i ofenduar. "Unë nuk mendoj kështu, shef. Pra, - i hodhi një sy policëve të mbledhur, - çfarë di policia për Klodin?
  
  Hajden mori frymë thellë. "Nuk është çudi, shumë pak. Claude është pronari i dyshimtë i disa klubeve që mund ose nuk mund të përfshihen në aktivitete të paligjshme. Ata nuk janë në krye të listës së vëzhgimit të policisë. Prandaj, pronari i tyre i heshtur mbetet anonim."
  
  "Me gjithçka që, pa dyshim, ishte projektuar nga Kovalenko."
  
  "Pa asnjë dyshim. Është gjithmonë e dobishme për një kriminel që të largohet disa herë nga bota reale."
  
  "Ndoshta Drake po bën përparim. Nëse nuk do të ishte, mendoj se ai do të ishte me ne."
  
  Hajden pohoi me kokë. "Le të shpresojmë. Ndërkohë, duhet të tronditim disa vendas. Dhe ju duhet të kontaktoni të gjithë ata që njihni që mund të na ndihmojnë. Kovalenko tashmë ka organizuar një gjakderdhje. E urrej të mendoj se si mund të përfundojë gjithçka."
  
  
  * * *
  
  
  Ben luftoi për të mbajtur fokusin e tij të lartë. Emocionet e tij ishin të trazuara. Kishin disa muaj që jeta e tij ishte normale. Përpara aferës Odin, ideja e tij për të qenë aventurier ishte ta mbante të fshehtë grupin e tij rock bashkëkohor The Wall of Sleep nga mamaja dhe babai i tij. Ai ishte një njeri i familjes, një budalla zemërmirë me një dhunti për të gjitha gjërat teknike.
  
  Tani ai pa betejën. Ai pa njerëz të vrarë. Ai luftoi për jetën e tij. E dashura e shokut të tij më të mirë i vdiq në krahë.
  
  Kalimi mes botëve po e copëtonte.
  
  Shtojini kësaj presionin e të dashurës së tij të re, një agjente amerikane të CIA-s, dhe ai nuk u befasua aspak kur e gjeti veten të ngecur.
  
  Jo se ai u tha ndonjëherë miqve të tij. Familja e tij, po, ai mund t'u thoshte atyre. Por Karin nuk ishte ende gati për këtë. Dhe ajo kishte problemet e veta. Ai sapo i kishte thënë se pas pesë vitesh, ajo duhet të kishte vazhduar, por ai e dinte se nëse e njëjta gjë do t'i ndodhte ndonjëherë, do t'i shkatërronte pjesën tjetër të jetës.
  
  Dhe pjesa tjetër e Murit të Gjumit i dërgonte vazhdimisht mesazhe. Ku dreqin je, Blakey? A do të mblidhemi sonte? Të paktën më kthe mesazh, budalla! Ata kishin këngë të reja gati për t'u regjistruar. Ishte ëndrra e tij e ndyrë!
  
  Tani është në rrezik pikërisht ajo që i dha atij përparimin e tij të madh.
  
  Ai mendoi për Hajden. Kur bota po shpërbëhej, ai gjithmonë mund t'i kalonte mendimet e tij tek ajo dhe gjërat do të bëheshin pak më të lehta. Mendja e tij u end. Ai vazhdoi të lëvizte nëpër faqet e një libri në internet që dikush e kishte transkriptuar nga vetë shkarravajtjet e Kukut.
  
  Ai pothuajse e humbi atë.
  
  Sepse befas, pikërisht aty, midis raporteve të motit, përcaktimeve të gjatësisë dhe gjerësisë gjeografike dhe detajeve të shkurtra se kush u ndëshkua për heqjen dorë nga racioni i tyre i përditshëm i viçit dhe kush u gjet i vdekur në manipulime, pati një referencë të shkurtër për Portën e Peles.
  
  "Motra". Beni mori frymë. "Duket se kam gjetur diçka." Ai lexoi një paragraf të shkurtër. "Uau, ky është rrëfimi i burrit për udhëtimin e tyre. A jeni gati për këtë?"
  
  
  * * *
  
  
  Drake kaloi nga gjumi i lehtë në zgjim në kohën që iu desh për të hapur sytë. Mai eci përpara dhe mbrapa pas tij. Dukej sikur Alicia ishte në dush.
  
  "Sa kohë ishim jashtë?"
  
  "Jepni ose merrni nëntëdhjetë minuta. Këtu, shikoni atë." Mai i hodhi një nga pistoletat që i kishin marrë nga Buchanan dhe njerëzit e tij.
  
  "Cili është rezultati?"
  
  "Pesë revolerë. Cdo gje eshte ne rregull. Dy .38 dhe tre .45s. Të gjitha me revista plot tre të katërtat."
  
  "Më shumë se sa duhet". Drake u ngrit në këmbë dhe u shtri. Ata vendosën se kishin të ngjarë të përballeshin me një kundërshtar më serioz - njerëz të afërt me Claude - kështu që mbajtja e armëve ishte e detyrueshme.
  
  Alicia doli nga banja me flokë të lagur, duke tërhequr xhaketën. "Gati për t'u larguar?"
  
  Informacioni që ata morën nga Buchanan ishte se të dy Scarberry dhe Peterson zotëronin një shitës makinash ekzotike në periferi të Waikiki. I quajtur Exoticars, ishte njëkohësisht një pikë shitjeje me pakicë dhe një dyqan riparimi. Ai gjithashtu mori me qira shumicën e llojeve të makinave të nivelit të lartë.
  
  Një front shumë fitimprurës, mendoi Drake. Pa dyshim i krijuar për të ndihmuar në fshehjen e të gjitha llojeve të aktivitetit kriminal. Scarberry dhe Peterson ishin padyshim afër majës së zinxhirit ushqimor. Klodi do të ishte i radhës.
  
  Ata hipën në një taksi dhe i dhanë shoferit adresën e përfaqësisë. Ishte rreth njëzet minuta larg.
  
  
  * * *
  
  
  Ben dhe Karin habiten kur lexojnë ditarin e Kapiten Kuk.
  
  Të shihje me sytë e një personi tjetër ngjarjet që i ndodhën kapitenit të famshëm të detit më shumë se dyqind vjet më parë, ishte mjaft mbresëlënëse. Por leximi i rrëfimit të udhëtimit të regjistruar, por ende tepër sekret të Cook-it nën vullkanin më të famshëm të Havait ishte pothuajse dërrmues.
  
  "Eshte e mrekullueshme". Karin shfletoi kopjen e saj në ekranin e kompjuterit. "E vetmja gjë që nuk e kupton është largpamësia e shkëlqyer e Cook. Ai mori me vete njerëz nga të gjitha fushat për të shkruar zbulimet e tij. Shkencëtarët. Botanikë. Artistët. Shiko -" Ajo preku ekranin.
  
  Beni u përkul për të parë vizatimin e realizuar me delikatesë të bimës. "Fol".
  
  Karin rrotulloi sytë. "Kjo eshte fantastike. Këto bimë nuk u zbuluan ose u dokumentuan derisa Cooke dhe ekipi i tij i regjistruan dhe u kthyen në Angli me këto vizatime dhe përshkrime fantastike. Ata kanë hartuar botën tonë, këta njerëz. Ata kanë vizatuar peizazhe dhe vija bregdetare ashtu siç do të bënim një foto sot. Mendoni për këtë".
  
  Zëri i Benit e tradhtoi emocionin e tij. "E di. E di. Por dëgjoni këtë..."
  
  "Uau". Karin u konsumua nga historia e saj. "A e dinit se një nga ekipi i Cook ishte William Bly? Njeriu që u bë kapiten i Bounty? Dhe se presidenti amerikan në atë kohë, Benjamin Franklin, u dërgoi një mesazh të gjithë kapitenëve të tij të detit që ta linin të qetë Kukun, pavarësisht se amerikanët ishin në luftë me britanikët në atë kohë. Franklin e quajti atë "miku i përbashkët i njerëzimit".
  
  "Motra". Beni fërshëlleu. "Kam gjetur diçka. Dëgjo - rënia në tokë u bë në Ouhihi, Hawaii, afër pikës më të lartë të ishullit. 21 gradë 15 minuta gjerësi veriore, 147 gradë gjatësi veriore, 48 minuta në perëndim. Lartësia 762 këmbë. U detyruam të ankoroheshim pranë Likhit dhe të dilnim në breg. Vendasit që ne punësuam dukeshin sikur ishin gati të na shqyenin leckat nga shpina për një shishe rum, por në fakt ata ishin të dy të tolerueshëm dhe të ditur."
  
  "Më jep versionin e shkurtuar," leh Karin. "Në Anglisht".
  
  Beni u ulërima ndaj saj. "Zot vajzë, ku është Indiana Jones yt?" Luke Skywalker-i yt? Thjesht nuk ke ndjenjën e aventurës. Kështu që rrëfimtari ynë, një burrë i quajtur Hawkesworth, u nis me Cook, gjashtë marinarë të tjerë dhe një grusht vendasësh për të eksploruar ajo që vendasit e quanin Porta e Pele. "Kjo u bë pa dijeninë e mbretit vendas dhe me rrezik të madh. Nëse kjo do të ishte ditur, mbreti do t'i kishte vrarë të gjithë. Havaianët nderuan Portën e Pele. Udhërrëfyesit vendas kërkuan shpërblime të mëdha. "
  
  "Porta e Pele duhet të ketë shkaktuar një emocion serioz te Cook, pasi ai mori një rrezik të tillë", tha Karin.
  
  "Epo, Pele ishte perëndia e zjarrit, rrufesë, erës dhe vullkaneve. Ndoshta hyjnia më e njohur Havajane. Ajo ishte një lajm i madh. Pjesa më e madhe e legjendës për të përqendrohej rreth sundimit të saj mbi oqeanet. Mënyra se si Havaianët duhet të kenë folur për të, me siguri zgjoi interesin e Cook. Dhe me sa duket ai ishte një njeri arrogant në një udhëtim të madh zbulimi. Ai nuk do të kishte frikë të shqetësonte mbretin vendas.
  
  "Një njeri si Cook nuk do të kishte frikë nga shumë."
  
  "Pikërisht. Sipas Hawksworth, vendasit i çuan ata përmes një kalimi të errët nën zemrën e thellë të vullkanit. Sapo u ndezën dritat dhe, siç do të thoshte Gollum, kaluan disa kthesa të ndërlikuara, të gjithë u ndalën dhe ia ngulën sytë me habi Portës së Peles.
  
  "E çuditshme. A ka ndonjë vizatim?
  
  "Jo. Artisti mbeti pas për shkak të këtij udhëtimi. Por Hawksworth përshkruan atë që ata panë. Një hark i madh që u ngrit aq lart sa arriti kulmin mbi rrethin më të lartë të flakëve tona. Kornizë e punuar me dorë, e zbukuruar me simbole të vogla. Prerje në secilën anë, ku mungojnë dy sende më të vogla. Kjo mrekulli na mori frymën dhe ne vërtet shikuam derisa qendra e errët filloi të na tërheqë sytë."
  
  "Pra, në frymën e të gjithë njerëzve, ajo që ai do të thotë është se ata gjetën atë që kërkonin, por më pas kuptuan se donin më shumë." Karin tundi kokën.
  
  Beni rrotulloi sytë drejt saj. "Mendoj se do të thotë, në frymën e të gjithë aventurierëve, ata donin më shumë. Por ke te drejte. Portat e Peles ishin pikërisht këto. Porta. Duhej të çonte diku".
  
  Karin tërhoqi karrigen e saj. "Tani jam i interesuar. Ku çoi?
  
  Në atë moment i ra celulari Benit. Ai shikoi ekranin dhe rrotulloi sytë. "Mami dhe babi".
  
  
  KAPITULLI I NJIZET
  
  
  Mano Kinimaka e donte zemrën e Waikikit. I lindur dhe i rritur në Hawaii, ai e kaloi fëmijërinë e tij të hershme në plazhin Kuhio përpara se familja e tij të mblidhte fonde dhe të transferohej në bregun më të qetë verior. Sërfimi atje ishte i klasit botëror, ushqimi është autentik edhe kur darkoni jashtë, jeta është aq e lirë sa mund ta imagjinoni.
  
  Por kujtimet e tij të hershme të pashlyeshme ishin nga Kuhio: një plazh i mrekullueshëm dhe luaus falas, barbekju plazhi të së dielës, surf i lehtë, vendasit me natyrë të mirë dhe shkëlqimi i natës i perëndimit të diellit.
  
  Tani, teksa ecte përgjatë Kuhio Avenue dhe më pas Kalakaua, ai vuri re gjëra të vjetra, prekëse. Jo turistë me fytyra të freskëta. Jo vendasit që mbajnë lëngun e tyre jumba në mëngjes. Nuk ka as një shitës akulloresh pranë Royal Hawaiian. Ishin pishtarët e gjatë të zinj që ata ndiznin çdo natë, qendra tregtare tashmë pothuajse e zbrazët ku dikur kishte qarë, duke qeshur me shenjën e thjeshtë paralajmëruese në formë A që bllokonte një nga korridoret që thoshte: Nëse nuk je Spider-Man, ura është e mbyllur, kaq e thjeshtë. Pra Havajane.
  
  Ai kaloi pranë dyqanit të vjetër të Lassen, ku dikur shikonte pikturat e tyre madhështore dhe makinat fantastike. Tani është zhdukur. Fëmijëria e tij e hershme ka mbaruar. Ai kaloi qendrën tregtare King's Village, për të cilën nëna e tij dikur i kishte thënë se ishte rezidenca e mëparshme e mbretit Kalākaua. Ai kaloi stacionin më të favorshëm të policisë në botë, atë të vendosur pikërisht në plazhin Waikiki nën hijen e qindra dërrasave të sërfit. Dhe ai kaloi statujën e pathyeshme të Dukës Kahanamoku, e mbuluar si gjithmonë me lesh të freskëta, e njëjta që kishte parë kur ishte një djalë i vogël me një milion ëndrra që rrotulloheshin në kokën e tij.
  
  Familja e tij tani ruhej rreth orës. Ata u kujdesën nga marshallët e nivelit të lartë të SHBA-së dhe marinsat e përzgjedhur. Shtëpia e familjes ishte bosh, duke u përdorur si karrem për atentatorët. Ai vetë ishte një person i shquar.
  
  Hayden Jay, shoku dhe shefi i tij më i mirë, u ul pranë tij në sediljen e pasagjerit, ndoshta duke parë diçka në shprehjen e tij pasi ajo nuk tha asgjë. Ajo u godit me thikë, por tashmë është pothuajse e gjetur. Njerëzit përreth tij u vranë. Kolegë. Shoke te rinj.
  
  Dhe ja ku ai është kthyer në shtëpinë e tij, në vendin e fëmijërisë së tij. Kujtimet e mbushën atë si miq të humbur prej kohësh që dëshirojnë të rimarrin të njohurin e tij. Kujtime të grumbulluara mbi të nga çdo cep i rrugës.
  
  Bukuria e Havait ishte se jetoi në ju përgjithmonë. Nuk kishte rëndësi nëse keni kaluar një javë apo njëzet vjet. Karakteri i tij ishte i përjetshëm.
  
  Hayden më në fund e prishi humorin. "Ky djalë, ky Kapua. A shet vërtet akull të grimcuar nga furgoni?"
  
  "Këtu ka biznes të mirë. Të gjithë e duan akullin e grimcuar."
  
  "Mjaft e drejtë".
  
  Mano buzëqeshi. "Ju do të shihni".
  
  Ndërsa kalonin me makinë nëpër bukuritë e Kuhio dhe Waikiki, plazhet hapeshin periodikisht në të djathtë. Deti shkëlqeu dhe valët e bardha lëkunden ftues. Mano ka parë disa makineri që po përgatiteshin në plazh. Njëherë e një kohë, ai ishte pjesë e një skuadre të fortë që fitonte trofe.
  
  "Ne jemi këtu". Ai u tërhoq në një parking të lakuar me një kangjella në njërin skaj që shikonte nga Oqeani Paqësor. Furgoni i Capua ishte në fund, në një vend të mirë. Mano vuri re menjëherë shokun e tij të vjetër, por ndaloi për një moment.
  
  Hajden i buzëqeshi atij. "Kujtime te vjetra?"
  
  "Kujtime të mrekullueshme. Diçka që nuk dëshironi ta prishni duke rimenduar diçka të re, e dini?"
  
  "E di".
  
  Nuk kishte besim në zërin e saj. Mano i hodhi një sy të gjatë shefit të tij. Ajo ishte një person i mirë - i drejtpërdrejtë, i drejtë, i ashpër. A e dini se në cilën anë është Hayden Jay dhe cili punonjës mund të kërkojë më shumë nga shefi i tyre? Që kur u takuan për herë të parë, ai e kishte njohur mirë. Babai i saj, James Jay, ishte një yll i fuqisë, një legjendë e vërtetë dhe ia vlente. Qëllimi i Hayden ka qenë gjithmonë të përmbushë premtimin e tij, trashëgiminë e tij. Kjo ishte forca e saj lëvizëse.
  
  Aq sa Mano mbeti i shtangur kur deklaroi se sa serioze ishte në lidhje me budallain e ri Ben Blake. Ai mendoi se do të kalonte një kohë e gjatë, e gjatë para se Hayden të ndalonte së detyruari veten të bënte një hap përpara për të jetuar në përputhje me trashëgiminë që Mano mendonte se ajo e kishte tejkaluar tashmë. Fillimisht ai mendoi se largësia do ta shuante flakën, por më pas çifti u rikthyen bashkë. Dhe tani ata dukeshin më të fortë se kurrë. A do t'i japë geek një qëllim të ri, një drejtim të ri në jetë? Vetëm muajt e ardhshëm do ta tregojnë.
  
  "Shko". Hajden pohoi me kokë drejt furgonit. Mano hapi derën dhe mori frymë thellë me ajër të pastër lokal. Në të majtë të tij u ngrit Koka e Diamantit, një figurë e mrekullueshme, që qëndronte jashtë horizontit, gjithmonë e pranishme.
  
  Për Mano ka qenë gjithmonë aty. Nuk u befasua që mund të ishte në krye të ndonjë mrekullie të madhe.
  
  Së bashku ata shkuan drejt furgonit të prerjes së akullit. Capua u përkul jashtë, duke i vështruar. Fytyra e tij u gris nga habia dhe më pas një kënaqësi e vërtetë.
  
  "Mano? Njeri! Hej!"
  
  Capua është zhdukur. Një sekondë më vonë ai vrapoi nga pas furgonit. Ai ishte një burrë me shpatulla të gjera, në formë, me flokë të errët dhe një çehre të errët. Edhe në shikim të parë, Hayden mund të thoshte se ai kalonte të paktën dy orë çdo ditë në dërrasën e sërfit.
  
  "Capua". Mano përqafoi mikun e tij të vjetër. "Ishin disa, vëlla."
  
  Capua u tërhoq. "Cfare bere? A mund të më thoni se si po vjen koleksioni i hard rock-ut?"
  
  Mano tundi kokën dhe ngriti supet. "Ah, pak bla bla, dhe akoma më shumë. Ju e dini. Ti?"
  
  "E drejtë. Kush është Howli?"
  
  "Haole..." Mano u kthye në një amerikan të thjeshtë, për lehtësimin e Hajdenit. "... ky është shefi im. Njihuni me Hayden Jay."
  
  Burri vendas u drejtua. "Gëzohem që u njohëm," tha ai. "A je shefi i Manos? Uau. Me fat Mano, them unë".
  
  "A nuk keni një grua, Capua?" Mano bëri të pamundurën për të fshehur ofendimin e lehtë.
  
  "I bleva vetes një qen poi. Ajo, një filipinase e nxehtë Havai-Kineze, haole, më bëri të ngrija një tendë gjithë natën, burrë." Shumica e Havaiëve ishin të racës së përzier.
  
  Mano mori frymë. Poi Dog ishte një person i racës së përzier. Haole ishte një vizitor, dhe jo domosdoshmërisht një term nënçmues.
  
  Para se të mund të thoshte ndonjë gjë, Hayden u kthye nga ai dhe e pyeti me ëmbëlsi: "Të vendosësh një tendë?"
  
  Mano u shtrëngua. Hajden e dinte shumë mirë se çfarë ishte Capua dhe nuk kishte asnjë lidhje me kampingun. "Kjo është e lezetshme. Ajo tingëllon bukur. Dëgjo, Capua, më duhet të të bëj disa pyetje."
  
  "qitës".
  
  "A keni dëgjuar ndonjëherë për një figurë të madhe në botën e krimit që njihet si Kovalenko? Apo Mbreti i Gjakut?"
  
  "Gjithçka që dëgjoj është se çfarë është në lajme, vëlla. A është ai në Oahu?"
  
  "Ndoshta. Po Claude?
  
  "Jo. Thirr Howley një emër të tillë, unë do të kujtohet. Kapua hezitoi.
  
  Hayden e pa atë. "Por ju dini diçka."
  
  "Ndoshta shefi. Ndoshta e di. Por miqtë tuaj janë atje, - ai tundi kokën drejt stacionit të policisë Waikiki Beach, - ata nuk duan ta dinë. Unë tashmë u thashë atyre. Ata nuk bënë asgjë."
  
  "Më testo". Hayden mbajti vështrimin e burrit.
  
  "Kam dëgjuar diçka, shef. Prandaj Mano erdhi tek unë, apo jo? Epo, paratë e reja po shpërndajnë ca pako të majme kohët e fundit, burrë. Lojtarët e rinj në të gjithë skenën organizojnë festa që nuk do t'i shohin kurrë javën e ardhshme."
  
  "Para të reja?" - i bëri jehonë Mano. "Ku?" Unë pyeta.
  
  "Askund," tha Capua seriozisht. "Dua të them, pikërisht këtu, mik. Mu ketu. Ata kanë qenë gjithmonë të margjinalizuar, por tani janë njerëz të pasur."
  
  Hayden kaloi një dorë nëpër flokët e saj. "Çfarë ju thotë kjo?"
  
  "Unë nuk jam i përfshirë në këtë skenë, por e di. Diçka po ndodh ose do të ndodhë. Shumë njerëz u paguan shumë para. Kur kjo ndodh, ju mësoni të mbani kokën ulur derisa të gjitha gjërat e këqija të kalojnë."
  
  Mano i nguli sytë oqeanit me gaz. "A je i sigurt që nuk di asgjë, Capua?"
  
  "Betohem për qenin tim poit."
  
  Capua e mori seriozisht poin e tij. Hajden tregoi me gisht furgonin. - Pse nuk na bën çift, Kapua.
  
  "Sigurisht".
  
  Hajden e bëri fytyrën me Mano ndërsa Capua u largua. "Mendoj se ia vlen të provohet. E keni idenë se për çfarë po flet?"
  
  "Nuk më pëlqen zhurma e asaj që do të ndodhë në qytetin tim," tha Mano dhe zgjati dorën për të rruar akullin. "Kapua. Më jep një emër, vëlla. Kush mund të dijë diçka?
  
  "Ka një djalë vendas, Deni, që jeton atje në kodër." Sytë e tij u drejtuan nga Diamond Head. "I pasur. Prindërit e tij, po e rritin si një Howley." Ai i buzëqeshi Hayden-it. "Thuaje si një amerikan. Nuk mendoj se ka asgjë të keqe me këtë. Por ai është më serioz me llumrat. Atij i pëlqen të dijë mut, më kupton?"
  
  Mano përdori një lugë dhe nxori një copë të madhe akulli me ngjyrë ylberi. "A i pëlqen një djali të pretendojë se është i madh?"
  
  Capua pohoi me kokë. "Por nuk është. Ai është thjesht një djalë që luan lojën e një burri".
  
  Hajden i preku dorën Mano. "Ne do t'i bëjmë një vizitë Denit. Nëse ka ndonjë kërcënim të ri, ne duhet ta dimë edhe këtë."
  
  Capua pohoi me kokë te konet e akullit. "Janë në kurriz të institucionit. Por ju nuk më njihni. Nuk ke ardhur kurrë të më shohësh."
  
  Mano i bëri me kokë shokut të tij të vjetër. "Sigurisht, vëlla."
  
  
  * * *
  
  
  Capua u dha atyre një adresë që ata e programuan në navigatorin e makinës. Pesëmbëdhjetë minuta më vonë ata arritën te një portë e zezë prej hekuri të farkëtuar. Vendi u kthye përsëri në oqean, kështu që ata mund të shihnin vetëm dritaret e katit të fundit të shtëpisë së madhe.
  
  Ata dolën nga makina, burimet që kërcitnin nga drejtimi i Manos. Mano vuri dorën në portën e madhe dhe e shtyu. Kopshti përballë shtëpisë e bëri Hajden të ndalonte dhe të shikonte.
  
  Qëndroni për dërrasat e sërfit. Kamion i ri krejt i hapur. Hamak shtrihej midis dy palmave.
  
  "O Zot, Mano. A janë të gjithë kopshtet Havai të tillë?"
  
  Mano u përkul. "Jo me të vërtetë, jo."
  
  Teksa ishin gati të binin zilen, dëgjuan një zhurmë që vinte nga pas. Ecnin nëpër shtëpi, duke mbajtur duart afër armëve. Teksa rrumbullakosnin cepin e fundit, panë një djalë të ri që dëfrente në pishinë me një grua më të vjetër.
  
  "Më falni!" Hajden bërtiti. "Ne jemi nga Policia e Honolulus. Për disa fjalë? Mezi dëgjohej, ajo pëshpëriti: "Shpresoj të mos jetë nëna e tij".
  
  Mano u mbyt. Ai nuk është mësuar që shefi i tij të bëjë shaka. Pastaj pa fytyrën e saj. Ajo ishte vdekjeprurëse serioze. "Pse ti -?"
  
  "Çfarë dreqin dëshiron?" I riu shkoi me hap drejt tyre, duke bërë gjestikulim të egër. Sa u afrua, Mano i pa sytë.
  
  "Ne kemi një problem," tha Mano. "Ai është në buzë."
  
  Mano e lejoi djalin të lëkundet egërsisht. Disa fusha të mëdha me bar dhe ai po mbytej, pantallonat e shkurtra filluan t'i rrëshqasin. Ai nuk tregoi asnjë vetëdije për gjendjen e tij të vështirë.
  
  Pastaj plaka vrapoi drejt tyre. Hajden i mbylli sytë me mosbesim. Gruaja u hodh mbi kurrizin e Kinimakes dhe filloi ta ngiste atë si një hamshor.
  
  Çfarë dreqin po bëjnë këtu?
  
  Hayden e la Kinimake të kujdeset për veten e tij. Ajo shikoi rreth shtëpisë dhe terrenit. Nuk kishte asnjë shenjë se dikush tjetër ishte në shtëpi.
  
  Më në fund, Mano arriti të shkundte përbindëshin. Ajo u ul me një shuplakë të lagësht mbi zhavorrin që rrethonte pishinën dhe filloi të ulërijë si një banshe.
  
  Deni, nëse do të ishte Deni, e shikoi me gojë hapur, pantallonat e shkurtra tani të rënë poshtë gjunjëve të tij.
  
  Hajden kishte mjaftuar. "Dani!" bërtiti ajo në fytyrën e tij. "Ne duhet të flasim me ju!"
  
  
  Ajo e shtyu përsëri në shezlong. Zot, sikur babai i saj ta shihte tani. Ajo u kthye dhe kulloi gotat e koktejit, më pas i mbushi të dyja me ujë nga pishina.
  
  Ajo spërkati ujë në fytyrën e Denit dhe e goditi lehtë. Menjëherë filloi të buzëqeshte. "Hej fëmijë, ti e di që më pëlqen..."
  
  Hayden u tërhoq. Me trajtimin e duhur, kjo mund të kthehet në favor të tyre. "A je vetëm, Deni?" Ajo buzëqeshi paksa.
  
  "Tina është këtu. Diku." Ai foli me fjali të shkurtra dhe frymëmarrëse, sikur zemra i rrihte fort për të mbajtur një burrë pesë herë më të madh se ai. "Vajza ime".
  
  Hajden përbrenda mori një psherëtimë lehtësimi. "Mirë. Tani, kam dëgjuar se ju jeni personi i duhur për të ditur nëse kam nevojë për informacion."
  
  "Jam une". Egoja e Denit shkëlqeu nëpër mjegull për një sekondë. "Unë jam ai person."
  
  "Më trego për Claude."
  
  Marrëzia e kapi sërish, duke i bërë sytë të dukeshin të rëndë. "Klodi? Djaloshi i zi që punon në Crazy Shirts?"
  
  "Jo". Hajden shtrëngoi dhëmbët. "Claude, djali që zotëron klube dhe ferma në të gjithë Oahu."
  
  "Unë nuk e njoh këtë Claude." Ndershmëria ndoshta nuk ishte një nga pikat e forta të Denit, por Hayden dyshonte se ai po e mashtronte atë tani.
  
  "Po Kovalenko? Keni dëgjuar për të?"
  
  Asgjë nuk dridhej në sytë e Denit. Nuk ka shenja apo tregues të vetëdijes.
  
  Pas saj, Hayden dëgjonte Mano që përpiqej të qetësonte të dashurën e Denit, Tina. Ajo vendosi se nuk do të dëmtonte të provonte një qasje tjetër. "Mirë, le të provojmë diçka tjetër. Ka para të freskëta në Honolulu. Kjo është shumë. Nga vjen kjo, Danny, dhe pse?"
  
  Sytë e fëmijës u hapën, papritmas u ndezën me një tmerr të tillë, saqë Hayden gati sa nuk zgjati për armën e saj.
  
  "Kjo mund të ndodhë në çdo moment!" Bërtiti ai. "E shihni? Në çdo kohë! Thjesht... qëndro në shtëpi. Rri në shtëpi, djalë". Zëri i tij dukej i shqetësuar, sikur po përsëriste diçka që i kishin thënë.
  
  Hajden ndjeu një të dridhur të thellë që i rridhte në shtyllën kurrizore, pavarësisht nga ngrohtësia qiellore që i ngrohte kurrizin. "Diçka që mund të ndodhë së shpejti, Deni. Hajde, mund të më thuash."
  
  "Sulmoni," tha Deni me mendje. "Nuk mund të anulohet sepse është blerë dhe paguar". Deni e kapi për krahun, papritmas dukej e frikshme esëll.
  
  "Terroristët po vijnë, zonjushë polici. Thjesht bëni punën tuaj të mallkuar dhe mos i lini ata bastardë të vijnë këtu."
  
  
  KAPITULLI NJIZET E NJEZE
  
  
  Ben Blake citoi shënime në ditarët e kapitenit Cook dhe shokut të tij Hawkesworth që përshkruanin udhëtimin më të rrezikshëm të bërë ndonjëherë nga njeriu.
  
  "Ata kaluan përmes portës së Peles," tha Ben i habitur, "në errësirë të madhe. Në këtë kohë, Cook ende i referohet hyrjes me hark si Porta e Pele. Vetëm pasi ai përjeton atë që qëndron përtej - thuhet këtu - ai më vonë ndryshon referencën për Portat e Ferrit.
  
  Karin iu drejtua Benit me sy të zmadhuar. "Çfarë mund ta bëjë një njeri si Kapiten Kuk të shprehë një frikë të tillë të pambuluar?"
  
  "Pothuajse asgjë," tha Ben. "Cook zbuloi kanibalizmin. sakrificë njerëzore. Ai u nis për një udhëtim në ujëra krejtësisht të panjohura."
  
  Karin tregoi me gisht ekranin. "Lexo atë të mallkuar."
  
  "Përtej Portës së Zezë shtrihen shtigjet më të mallkuara të njohura për njeriun..."
  
  "Mos trego," këputi Karin. "Përmbledh."
  
  "nuk mundem"
  
  "Çfarë? Pse?"
  
  "Sepse këtu thotë se teksti i mëposhtëm është hequr nga ky transformim për shkak të dyshimeve për vërtetësinë e tij."
  
  "Çfarë?"
  
  Beni u vrenjos i menduar nga kompjuteri. "Unë mendoj se nëse do të ishte e hapur për publikun, atëherë dikush tashmë do të ishte përpjekur të hetonte."
  
  "Ose ndoshta e bënë dhe vdiqën. Ndoshta autoritetet vendosën se njohuria ishte shumë e rrezikshme për t'u komunikuar me publikun."
  
  "Por si e shohim një dokument të fshirë?" Beni goditi disa çelësa rastësisht. Nuk kishte lidhje të fshehura në faqe. Asgjë e dënueshme. Ai kërkoi emrin e autorit dhe gjeti disa faqe që përmendnin Kronikën e Cook-it, por asnjë përmendje tjetër për Hellgate, Pele, apo edhe Diamond Head.
  
  Karin u kthye për të parë zemrën e Waikikit. "Pra, udhëtimi i Cook nëpër portat e ferrit u fshi nga historia. Mund të vazhdojmë të përpiqemi." Ajo bëri me dorë kompjuterët.
  
  "Por do të jetë e padobishme," tha Ben në përvojën e tij më të mirë në Yoda. "Ne nuk duhet të humbim kohën tonë."
  
  "Ajo që Hayden pa tek ju, nuk do ta di kurrë." Karin tundi kokën përpara se të kthehej ngadalë. "Problemi është se ne nuk kemi asnjë mënyrë për të ditur se çfarë do të gjejmë atje poshtë. Do të shkonim në ferr verbërisht."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden dhe Kinimaka arritën të shtrydhnin disa oferta të tjera nga Danny përpara se të vendosnin se ishte e mençur t'i linin të dy në festën e tyre të drogës. Me çdo fat, të dy do të mendojnë se vizita e CIA-s ishte një ëndërr e keqe.
  
  Kinimaka u ngjit përsëri në makinë, duke vendosur dorën në timonin prej lëkure të butë. "Sulm terrorist?" përsëriti ai. "Tek Waikiki? Unë nuk besoj në këtë".
  
  Hayden tashmë po thirrte numrin e shefit të saj. Porta u përgjigj menjëherë. Ajo citoi me disa fjali të shkurtra informacionin që ata kishin mbledhur nga Deni.
  
  Mano dëgjoi përgjigjen e Gates me altoparlant. "Hayden, po vij. Edhe disa orë dhe unë do të jem atje. Policia mbështetet shumë te të gjithë kriminelët e njohur për të zbuluar vendndodhjen e fermës. Do ta kemi së shpejti. Unë do të njoftoj autoritetet përkatëse për këtë sulm të supozuar, por vazhdoni të gërmoni."
  
  Linja është thyer. Hayden mori frymë në befasi të qetë. "A po vjen këtu? Ai e ka të vështirë ta përballojë atë. Çfarë të mirë do të bëjë ai?
  
  "Ndoshta një punë do ta ndihmojë atë të përballet."
  
  "Le te shpresojme. Ata mendojnë se do të marrin vendndodhjen e fermës së shpejti. Ne po gjurmojmë terroristët. Tani kemi nevojë për njerëz pozitivë, të drejtpërdrejtë. Hej Mano, a mendon se kjo histori terroriste është pjesë e komplotit të Mbretit të Gjakut?"
  
  Mano pohoi me kokë. "Më ka shkuar në mendje". Sytë e tij panë një pamje befasuese sikur ta mbanin atë për të ndihmuar në luftimin e errësirës pushtuese.
  
  "Duke folur për njerëzit e drejtë, Drake dhe dy nga miqtë e tij ende nuk i janë përgjigjur mesazheve të mia. Dhe as policia nuk e di."
  
  I ra celulari duke e befasuar. Ishte Porta. "Zotëri?"
  
  "Kjo gjë thjesht u çmend," thirri ai, qartësisht i alarmuar. "Policia e Honolulus sapo mori tre kërcënime të tjera legjitime terroriste. Të gjitha në Waikiki. Gjithçka do të ndodhë së shpejti. Janë krijuar lidhje me Kovalenkon".
  
  "Tre!"
  
  Porta u mbyll papritur për një sekondë. Hayden gëlltiti, duke ndjerë të përdredhur stomakun e saj. Frika në sytë e Manos e bëri atë të djersitej.
  
  Gates është përsëri në kontakt. "Le të jenë katër. Një tjetër informacion sapo është vërtetuar. Kontakto Drake. Ju jeni në luftën e jetës tuaj, Hayden. Të jeni të mobilizuar".
  
  
  * * *
  
  
  Mbreti i Gjakut qëndronte në kuvertën e ngritur, një buzëqeshje e ftohtë i shkrepte në fytyrë, disa nga togerët e tij të besuar që qëndronin përpara dhe poshtë tij. "Ka ardhur koha," tha ai thjesht. "Kjo është ajo që ne kemi pritur, për të cilën kemi punuar. Ky është rezultat i të gjitha përpjekjeve të mia dhe të gjitha sakrificave tuaja. Mbi këtë, - bëri një pauzë spektakolare, "gjithçka përfundon".
  
  Ai skanoi fytyrat për ndonjë shenjë frike. Nuk kishte asnjë. Në të vërtetë, Boudreau dukej pothuajse i kënaqur që u lejua të kthehej në luftën e përgjakshme.
  
  "Klod, shkatërroi fermën. Vritni të gjithë të burgosurit. Dhe..." Ai buzëqeshi. "Lërini tigrat. Ata duhet të marrin pushtetin për një kohë. Boudreau, thjesht bëj atë që bën, por më brutalisht. Ju ftoj të plotësoni çdo dëshirë. Ju ftoj të më bëni përshtypje. Jo, më trondit. Bëje, Boudreau. Shkoni në Kauai dhe mbyllni fermën atje."
  
  Mbreti i Gjakut u hodhi një vështrim të fundit disa njerëzve të tij të mbetur. "Sa për ju... shkoni çlironi ferrin në Hawaii."
  
  Ai u largua, i la mënjanë dhe hodhi një vështrim të fundit kritik ndaj transportit të tij dhe njerëzve të zgjedhur me kujdes që do ta shoqëronin në thellësitë vdekjeprurëse nën Kokën e Diamantit.
  
  "Askush nuk e ka bërë këtë që nga Cook dhe ka jetuar për të treguar për të. Asnjë person i vetëm nuk ka parë përtej nivelit të pestë të ferrit. Asnjë njeri nuk e ka zbuluar ndonjëherë se çfarë është ndërtuar sistemi i kurthit për të fshehur. Ne do ta bëjmë."
  
  Vdekja dhe shkatërrimi ishin si pas tij ashtu edhe para tij. Fillimi i kaosit ishte i pashmangshëm. Mbreti gjakatar ishte i lumtur.
  
  
  * * *
  
  
  Matt Drake eci nëpër parkingun përballë Exoticars, krah për krah me 'të dashurën' e tij, Alicia Miles. E vetmja makinë e parkuar aty ishte një makinë me qira nga Basic Dodge, e cila ndoshta i përkiste një çifti turistësh që kishin marrë me qira një nga Lamborghini-t e reja për një orë. Në kohën kur Drake dhe Alicia hynë në sallën e modës, një burrë trupmadh me prerje të ekuipazhit ishte tashmë para tyre.
  
  "Mirembrema. A mund të të ndihmoj?"
  
  "Cilat janë më të shpejtë?" Drake bëri një fytyrë të paduruar. "Ne kemi një Nissan në shtëpi dhe e dashura ime dëshiron të përjetojë shpejtësinë e vërtetë." Drake i bëri një sy. "Mund të më merrni disa pikë bonus nëse e dini se çfarë dua të them."
  
  Alicia buzëqeshi ëmbël.
  
  Drake shpresonte që Mai tani po kalonte pjesën e pasme të sallës së madhe të ekspozitës, duke mos u parë nga garazhi i pasmë dhe do të shkonte drejt kompleksit anësor të rrethuar. Ajo do të përpiqet të hyjë nga ana tjetër. Drake dhe Alicia kishin rreth gjashtë minuta.
  
  Buzëqeshja e burrit ishte e gjerë dhe, jo çuditërisht, e rreme. "Epo, shumica e njerëzve zgjedhin Ferrari 458 të ri ose Lamborghini Aventador, të cilat të dyja janë makina të shkëlqyera." Buzëqeshja në fakt u zgjerua teksa shitësi tregoi me gisht automjetet në fjalë, të dyja të vendosura përballë dritareve të sallonit të plotë. "Por, për sa i përket arritjeve legjendare, nëse kjo është ajo që po kërkoni, unë mund të rekomandoj Ferrari Daytona ose McLaren F1." Ai tundi dorën drejt pjesës së pasme të showroom-it.
  
  Prapa dhe djathtas kishte zyra. Në të majtë ishte një rresht kabinash të izoluara ku mund të mblidheshin të dhënat e kartës së kreditit dhe të dorëzoheshin çelësat. Nuk kishte dritare në zyrë, por Drake mund të dëgjonte figura që lëviznin përreth.
  
  Ai numëroi sekondat. Mai duhej të shfaqej pas katër minutash.
  
  "A jeni zoti Scarberry apo zoti Petersen?" pyeti ai duke buzëqeshur. "I pashë emrat e tyre në tabelën jashtë".
  
  "Unë jam James. Z. Scarberry dhe z. Petersen janë pronarët. Ata janë në oborrin e shtëpisë".
  
  "RRETH". Drake bëri një shfaqje duke parë Ferrari dhe Lamborghini. Kondicioneri i showroom-it iu shemb në shpinë. Nuk dëgjohej zë nga zyra e largët. Alicia e mbajti veten, duke luajtur rolin e gruas shpirtmirë duke krijuar hapësirë në të njëjtën kohë.
  
  Një minutë përpara se Mai të dilte nga dyert anësore.
  
  Drake u bë gati.
  
  
  * * *
  
  
  Koha i kaloi me shpejtësi alarmante, por Beni shpresonte se ideja e çmendur e Karin do të jepte fryte. Hapi i parë ishte të zbulonim se ku mbaheshin revistat origjinale të Captain Cook. Doli të ishte një detyrë e lehtë. Dokumentet mbaheshin në Arkivin Kombëtar, afër Londrës, në një ndërtesë qeveritare, por jo aq të sigurta sa Banka e Anglisë.
  
  Deri këtu mirë.
  
  Hapi tjetër ishte sjellja e Hajdenit. U desh shumë kohë për të kuptuar mendimin e tyre. Në fillim, Hayden dukej jashtëzakonisht i pamend pa qenë i vrazhdë, por kur Karin, e inkurajuar nga Ben, prezantoi planin e tyre, agjenti i CIA-s heshti.
  
  "Çfarë doni?" pyeti ajo befas.
  
  "Ne duam që ju të dërgoni një hajdut të klasit botëror në Arkivin Kombëtar në Kew për të bërë një foto, jo për të vjedhur dhe më pas me email një kopje të pjesës përkatëse të revistave të Cook. Pjesa që mungon."
  
  "Ishe i dehur, Ben? Seriozisht -"
  
  "Pjesa më e vështirë," këmbënguli Beni, "nuk do të jetë vjedhja. Do të jem i sigurt se hajduti do të gjejë dhe do të më dërgojë pjesën e duhur."
  
  "Po sikur të kapet?" Hayden e turbulloi pyetjen pa u menduar.
  
  "Kjo është arsyeja pse ai duhet të jetë një hajdut i klasit botëror që CIA mund ta zotëronte falë kësaj marrëveshjeje. Dhe pse, në mënyrë ideale, ai duhet të jetë tashmë në paraburgim. Oh, dhe, Hayden, e gjithë kjo duhet të bëhet në orët e ardhshme. Me të vërtetë nuk mund të presë."
  
  "Unë jam i vetëdijshëm për këtë," tha Hayden, por më pas toni i saj u zbut. "Shiko, Ben, e di që ju të dy jeni futur në këtë zyrë të vogël, por mund të dëshironi të nxirrni kokën nga dera për informacionin më të fundit. Duhet të jesh gati në rast se..."
  
  Beni i hodhi një vështrim Karin i shqetësuar. "Në rast çfarë? Ju flisni sikur bota do të përfundojë".
  
  Heshtja e Hajdenit i tha atij gjithçka që duhej të dinte.
  
  Pak çaste më vonë, e dashura e tij foli sërish: "Sa shumë të duhen këto disqe, këto revista? A ia vlen të zemërosh britanikët?"
  
  "Nëse Mbreti i Gjakut arrin në Portat e Ferrit dhe ne duhet të shkojmë pas tij," tha Ben, "ata ndoshta do të jenë burimi ynë i vetëm i lundrimit. Dhe ne të gjithë e dimë se sa i mirë ishte Cook me letrat e tij. Ata mund të na kishin shpëtuar jetën."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden vendosi telefonin e saj në kapuçin e makinës së saj dhe u përpoq të qetësonte mendimet e saj të shqetësuara. Sytë e saj u ndeshën me sytë e Mano Kinimaki nga xhami i përparmë dhe ajo ndjeu qartë tmerrin që po ziente në kokën e tij. Ata sapo kanë marrë lajmin më të tmerrshëm, sërish nga Jonathan Gates.
  
  Nuk është se terroristët do të godisnin disa objektiva në Oahu.
  
  Tani ata e dinin se ishte shumë më keq se kaq.
  
  Mano doli jashtë duke u dridhur qartë. "Kush ishte ai?"
  
  Ben. Ai thotë se ne duhet të hyjmë në Arkivin Kombëtar në Angli për t'i siguruar atij një kopje të ditarit të kapitenit Kuk.
  
  Mano u vrenjos. "Beje. Vetëm Bëje. Ky Kovalenko i ndyrë po përpiqet të shkatërrojë gjithçka që duam, Hayden. Ju bëni gjithçka në fuqinë tuaj për të mbrojtur atë që doni."
  
  "Angleze-"
  
  "Lërini të shkojnë." Mano humbi veten në stresin e tij. Hayden nuk e vuri mendjen. "Nëse trungjet na ndihmojnë të vrasim këtë bastard, merrni ato."
  
  Hajden i zgjidhi mendimet e saj. Ajo u përpoq të pastronte mendjen. Do të duheshin disa telefonata në zyrat e CIA-s në Londër dhe një thirrje me zë të lartë nga shefi i saj Gates, por ajo mendoi se ndoshta mund ta bënte këtë detyrë. Sidomos në dritën e asaj që Gates sapo i tha asaj.
  
  Dhe ajo e dinte mirë se ishte një agjent veçanërisht simpatik i CIA-s në Londër, i cili mund ta bënte punën pa u lodhur.
  
  Mano po e shikonte ende, ende i tronditur. "A mund ta besoni këtë thirrje? A mund ta besoni se çfarë do të bëjë Kovalenko vetëm për të shpërqendruar njerëzit?"
  
  Hayden nuk mund të rrinte në heshtje, duke përgatitur ende fjalimin e saj për Gates dhe zyrën në Londër. Në pak minuta ajo ishte gati.
  
  "Epo, le të ndjekim një nga telefonatat më të këqija të jetës sonë me një që do të na ndihmojë të ndërrojmë role," tha ajo dhe thirri një numër telefonimi të shpejtë.
  
  Edhe teksa foli me shefin e saj dhe organizoi ndihmë jashtë shtetit për të hyrë në Arkivin Kombëtar Britanik, fjalët e mëparshme të Jonathan Gates i dogjën mendjen.
  
  Nuk është vetëm Oahu. Terroristët e Mbretit të Gjakut do të sulmojnë disa ishuj në të njëjtën kohë.
  
  
  KAPITULLI NJIZET E DYTË
  
  
  Drake mori frymën e tij ndërsa Mai rrëshqiti nga dera anësore në pamje të plotë të nëpunësit.
  
  "Cfare-"
  
  Drake buzëqeshi. "Është koha për maj," pëshpëriti ai, dhe më pas theu nofullën e burrit me një hajvan. Pa zë, shitësi u kthye dhe u përplas në tokë. Alicia kaloi pranë Lamborghini, duke përgatitur armën e saj. Drake kërceu mbi shitësin e palëvizshëm. Mai lëvizi me shpejtësi përgjatë murit të pasmë, duke kaluar pas një McLaren F1 të paprekur.
  
  Ata ishin në murin e zyrës në sekonda. Mungesa e dritareve funksionoi si për ta ashtu edhe kundër tyre. Por do të kishte kamera sigurie. Ishte vetëm një pyetje -
  
  Dikush hyri me nxitim nga dera e pasme, kominoshe të lyera me vaj, flokë të gjata të zeza të lidhura prapa me një fashë të gjelbër. Drake shtypi faqen e tij pas ndarjes së hollë të kompensatës, duke dëgjuar tingujt që vinin nga brenda zyrës ndërsa May praktikonte lëvizjet e mekanikut.
  
  Ata ende nuk bënin zë.
  
  Por më pas më shumë njerëz shpërthyen nga dera dhe dikush brenda zyrës lëshoi një ulërimë. Drake e dinte se loja kishte përfunduar.
  
  "Le ta kenë."
  
  Alicia bërtiti "Fuck yeah" dhe goditi derën e zyrës ndërsa u hap, duke bërë që ajo të përplasej në kokën e burrit me një zhurmë. Një burrë tjetër doli prej andej, me sytë e tij duke u zmadhuar nga tronditja, teksa shikonin një grua të bukur me një armë dhe qëndrimin e një luftëtari që e priste. Ai ngriti pushkën. Alicia e qëlloi në stomak.
  
  Ai u rrëzua në derë. Më shumë ulërima erdhën nga zyra. Tronditja filloi të shndërrohej në mirëkuptim. Së shpejti ata do të kuptojnë se do të ishte e mençur të thërrisnin disa miq.
  
  Drake qëlloi në një nga mekanikët, duke e goditur në mes të kofshës dhe duke e rrëzuar në tokë. Burri rrëshqiti në lartësinë e tij të plotë poshtë McLaren, duke lënë një gjurmë gjaku pas tij. Edhe Drake u përkul. Mai fejoi burrin e dytë dhe Drake u kthye te Alicia.
  
  "Duhet të futemi brenda."
  
  Alicia u afrua më shumë derisa pa një pamje të mirë të brendshme. Drake u zvarrit nëpër dysheme derisa arriti te dera. Në lëvizjen e tij me kokë, Alicia gjuajti disa të shtëna. Drake thuajse u zhyt nëpër portën e derës, por në atë moment gjysmë duzinë njerëz u hodhën nga atje me armë në gatishmëri dhe hapën zjarr të furishëm.
  
  Alicia u kthye, duke u fshehur pas Lamborghini. Plumbat fishkëllenin në anët e tij. Xhami i përparmë u thye në copa. Drake u largua shpejt. Ai mund të shihte dhimbjen në sytë e burrit teksa qëllonte mbi supermakinat.
  
  E pa edhe tjetri. Drake hapi zjarr një fraksion sekonde përpara tij dhe e pa atë të rrëzohej rëndë, duke tërhequr zvarrë një nga kolegët e tij me vete.
  
  Alicia doli nga pas Lamborghini dhe bëri disa të shtëna mbuluese. Drake vrapoi drejt Ferrarit, duke u ulur pas gomave të tij të mëdha. Tani çdo plumb ka rëndësi. Ai mund të shihte Mein, të fshehur nga sytë kureshtarë në cep të murit të zyrës, duke shikuar në pjesën e pasme nga kishin ardhur mekanikët.
  
  Tre prej tyre shtriheshin te këmbët e saj.
  
  Drake arriti një buzëqeshje të vogël. Ajo ishte ende makina e përsosur e vrasjes. Për një moment, ai u shqetësua për takimin e pashmangshëm të May dhe Alicia dhe shpërblimin për vdekjen e Wells-it, por më pas ai e mbylli shqetësimin e tij në të njëjtin cep të largët me dashurinë që ndjeu për Benin, Hajdenin dhe të gjithë miqtë e tij të tjerë.
  
  Nuk ishte një vend ku dikush mund t'i linte të lirë emocionet e tij qytetare.
  
  Plumbi goditi Ferrarin, fluturoi nga dera dhe doli nga ana tjetër. Me një përplasje shurdhuese, xhami i përparmë shpërtheu, duke rënë xhami në një mini-ujëvarë. Drake përfitoi nga devijimi për të kërcyer jashtë dhe për të qëlluar një burrë tjetër që po grumbullohej te dera e zyrës.
  
  Të dashuruar, sigurisht.
  
  Më pas ai pa dy burra me pamje të ashpër që po dilnin nga zyra me automatikë në duar. Zemra e Drake kapërceu një rrahje. Ai kishte një blic të një imazhi të dy burrave të tjerë pas tyre - pothuajse me siguri Scarberry dhe Petersen, të mbrojtur nga mercenarë të punësuar - përpara se ta bënte trupin e tij sa më të vogël që të ishte e mundur pas gomës masive.
  
  Tingulli i plumbave fluturues i shpërtheu daullet e veshit. Atëherë kjo do të ishte strategjia e tyre. Mbajeni Alicia dhe atë në arrest shtëpie derisa dy pronarët të shpëtojnë nga dera e pasme.
  
  Por ata nuk kishin planifikuar për maj.
  
  Agjenti japonez mori një palë pistoleta të hedhura dhe erdhi në qoshe, duke qëlluar mbi burrat me automatikë. Njëri fluturoi mbrapsht sikur të ishte goditur nga një makinë, duke qëlluar me pistoletë dhe duke shpërndarë konfeti në tavan ndërsa binte. Një tjetër i çoi shefat e tij pas kufomës së tij dhe ia ktheu shikimin Mai.
  
  Alicia nxitoi dhe gjuajti një e shtënë e vetme që kaloi në faqen e truprojës, duke e rrëzuar menjëherë në tokë.
  
  Scarberry dhe Petersen tani tërhoqën armët e tyre. Drake mallkoi. I duheshin gjallë. Në atë moment, dy burra të tjerë hynë nga dyert e pasme dhe anësore, duke e detyruar Mai të mbulohej përsëri pas McLaren.
  
  Plumbi ka shpuar trupin e makinës së çmuar.
  
  Drake dëgjoi një nga pronarët që bërtiste si një derr Havai Kalua.Të pakta burrat e mbetur u mblodhën rreth shefave të tyre dhe, duke qëlluar mbi makinat dhe për këtë arsye sulmuesit, vrapuan me shpejtësi të tmerrshme drejt garazhit të pasmë.
  
  Drake u befasua për një çast. Mai vrau dy truproja, por Scarberry dhe Petersen u zhdukën shpejt nga dera e pasme nën një breshëri zjarri mbulues.
  
  Drake u ngrit dhe qëlloi, duke ecur përpara. Gjatë gjithë kohës duke ecur përpara, ai u përkul për të marrë edhe dy armë të tjera. Një nga rojet në derën e pasme ra, duke i mbajtur shpatullën. Tjetri u tërhoq në një përmbytje gjaku.
  
  Drake vrapoi te dera, Mai dhe Alicia ishin pranë tij. May qëlloi ndërsa Drake hodhi disa shikime të shpejta, duke u përpjekur të vlerësonte vendndodhjen e ndërtesave dhe garazhit.
  
  "Vetëm një hapësirë e madhe e hapur," tha ai. "Por ka një problem të madh."
  
  Alicia u ul pranë tij. "Çfarë?"
  
  "Ata kanë një Shelby Cobra në shpinë."
  
  Mai rrotulloi sytë drejt tij. "Pse është ky një problem?"
  
  "Çfarëdo që të bëni, mos e qëlloni".
  
  "A është e mbushur me eksploziv?"
  
  "Jo".
  
  "Atëherë pse nuk mund ta heq atë?"
  
  "Sepse është Shelby Cobra!"
  
  "Ne sapo krijuam një sallë ekspozite plot me supermakina budallaqe." Alicia e la mënjanë me bërryl. "Nëse nuk keni guximin për ta bërë atë, tërhiqeni."
  
  "Drap". Drake u hodh drejt saj. Plumbi i kaloi ballin dhe e shpoi murin e suvatuar, duke ia lyer sytë me ashkla allçie. Siç e priste, të këqijtë qëlluan teksa vraponin. Nëse godasin ndonjë gjë, do të jetë fat i verbër.
  
  Drake mori në shënjestër, mori frymë thellë dhe i shtriu burrat në të dyja anët e dy shefave. Ndërsa truprojat e tyre të fundit të mbetur ranë, si Scarberry ashtu edhe Petersen dukej se e kuptuan se po luftonin një betejë të humbur. Ata u ndalën, me armë të varura anash. Drake vrapoi drejt tyre, me gishtin e tij tashmë në këmbëzë.
  
  "Klodi," tha ai. "Ne kemi nevojë për Claude, jo për ju. Ku eshte ai?"
  
  Nga afër, dy shefat ishin çuditërisht të ngjashëm. Ata të dy kishin fytyra të lodhura, të veshura me linja të forta të lindura nga vite të tëra vendimmarrjeje të pamëshirshme. Sytë e tyre ishin të ftohtë, sytë e piranhave të gostisë. Duart e tyre, ende duke kapur pistoletat, u përkulën me kujdes.
  
  Mai tregoi armën. "Hiqni ato."
  
  Alicia e lëkundi gjerësisht fansin e saj, duke e bërë objektivin më të vështirë. Drake pothuajse mund të shihte humbjen në sytë e shefave. Pistoletat u përplasën në dysheme pothuajse njëkohësisht.
  
  "Ferri i përgjakshëm," mërmëriti Alicia. "Ata duken njësoj dhe veprojnë njësoj. A ju kthen ju të këqij në parajsë në klone? Dhe meqë po flas për këtë - pse dikush këtu do të shndërrohej në një djalë të keq? Ky vend është më i mirë se një pushim në qiellin e shtatë."
  
  "Cili nga ju Scarberry?" Pyeti May, duke u nisur lehtësisht në biznes.
  
  "Unë," tha ai me flokët bjond. "A keni kërkuar në të gjithë qytetin për Claude?"
  
  "Jemi ne," pëshpëriti Drake. "Dhe ky është ndalesa jonë e fundit."
  
  Një klikim i dobët jehoi në heshtje. Drake u kthye, duke e ditur që Alicia, si gjithmonë, do të godiste objektivin. Garazhi dukej bosh, heshtja befas e rëndë si një mal.
  
  Scarberry u dha atyre një buzëqeshje të verdhë. "Jemi në punëtori. Ndonjëherë gjithçka prishet."
  
  Drake nuk e shikoi Alicia, por i dha asaj një shenjë që të ishte vazhdimisht në vëzhgim. Diçka nuk shkonte. Ai hyri brenda, e kapi Scarberry-n. Me një lëvizje të shpejtë nga xhudisti, Drake e ngriti dhe e hodhi mbi supe, duke e përplasur fort burrin në beton. Në kohën kur dhimbja në sytë e Scarberry-t kishte kaluar, Drake kishte një armë në mjekër.
  
  "Ku është Klodi?" Unë pyeta.
  
  "Nuk e kam dëgjuar kurrë..."
  
  Drake theu hundën e burrit. "Ju keni një shans më shumë."
  
  Frymëmarrja e Scarberry-t ishte e shpejtë. Fytyra e tij ishte e fortë si graniti, por muskujt e qafës i punonin fort, duke shfaqur nervozizëm dhe frikë.
  
  "Le të fillojmë të gjuajmë copat." Zëri i lehtë i Mait arriti tek ata. "Jam i mërzitur".
  
  "Mjaft e drejtë". Drake u largua, u largua mënjanë dhe tërhoqi këmbëzën.
  
  "NOOO!"
  
  Britma e Scarberry-t e ndaloi në momentin e fundit të mundshëm. "Klodi jeton në një fermë! në brendësi nga bregu verior. Unë mund t'ju jap koordinatat."
  
  Drake buzëqeshi. "Atëherë shkoni përpara."
  
  Një tjetër klikim. Drake pa lëvizjen më të vogël dhe zemra e tij u fundos.
  
  Oh jo.
  
  Alicia qëlloi. Plumbi i saj vrau në çast të ligun e fundit. Ai ishte fshehur në bagazhin e Shelby.
  
  Drake e shikoi me shikim. Ajo buzëqeshi përsëri me një prekje të keqe të vjetër. Drake e pa që të paktën do ta gjente veten përsëri. Ajo kishte një karakter të fortë, të aftë për të përballuar humbjen.
  
  Ai nuk ishte aq i sigurt për veten e tij. Ai e shtyu Scarberry-n që të nxitonte. "Nxito. Miku juaj Claude është në një surprizë të madhe."
  
  
  KAPITULLI NJIZET E TRETË
  
  
  Hayden dhe Kinimaka nuk kishin pasur as kohë për të ndezur motorin e makinës kur erdhi thirrja e Drake. Ajo pa numrin e tij në ekranin e saj dhe mori frymë e lehtësuar.
  
  "Drake. ku je..."
  
  "Nuk ka kohë. Unë kam vendndodhjen e Claude."
  
  "Po, edhe ne mendojmë kështu, djalë i zgjuar. Është e mahnitshme se çfarë heqin dorë disa kriminelë për një jetë më të qetë."
  
  "Sa kohë e njihni? ku jeni?" Drake bëri pyetje si një rreshter stërvitjeje që jep urdhra.
  
  "Ngadalëso tigër. Lajmin e morëm vetëm një minutë më parë. Shikoni, ne po përgatitemi për një grevë të menjëhershme. Dhe dua të them tani. A po luan?
  
  "Kam të drejtë. Të gjithë të tillë jemi. Ky bastard është një hap pas Kovalenkos."
  
  Hayden i tregoi atij për paralajmërimet terroriste kur ajo i bëri shenjë Kinimakës të voziste. Kur ajo mbaroi, Drake heshti.
  
  Pas një momenti tha: "Do të takohemi në seli".
  
  Hayden thirri shpejt numrin e Ben Blake. "Operacioni juaj ishte i suksesshëm. Shpresojmë që agjenti ynë në Londër do t'ju marrë atë që ju nevojitet në orët e ardhshme, pas së cilës ai do t'ju dërgojë kopjet direkt te ju. Shpresoj se kjo është ajo që ju nevojitet, Ben."
  
  "Shpresoj se është vërtet atje." Zëri i Benit dukej po aq nervoz sa ajo kishte dëgjuar ndonjëherë prej tij. "Është një supozim i shëndetshëm, por është ende një supozim."
  
  "Edhe unë shpresoj kështu".
  
  Hayden e hodhi telefonin e saj në pultin dhe nguli sytë e zbrazët në rrugët e Waikiki ndërsa Kinimaka po kthehej me makinë në selinë qendrore. "Gates mendon se nëse mund të përballemi shpejt me Claude, ne mund të ndalojmë sulmet. Ata shpresojnë se Kovalenko mund të jetë edhe atje."
  
  Mano shtrëngoi dhëmbët. "Të gjithë e bëjnë këtë, shef. Policia lokale, forcat speciale. Gjithçka zvogëlohet derisa shpërthen. Problemi është se të këqijtë janë tashmë në vend. Ata duhet të jenë. Duhet të jetë pothuajse e pamundur të ndalosh ndonjë sulm të afërt, e lëre më gjysmë duzinë sulmesh në tre ishuj të ndryshëm."
  
  Të gjithë në pushtet ishin të bindur se Kovalenko me të vërtetë urdhëroi sulme të shumta për t'i mbajtur të gjithë të zënë ndërsa ai shkonte në kërkim të ëndrrës së tij - një udhëtim të cilit i kushtoi pjesën e fundit të jetës së tij.
  
  Ndiqni gjurmët e Captain Cook. Shko një më mirë. Eksploroni përtej portave të ferrit.
  
  Hayden rrotullohej teksa selia u shfaq jashtë. Është koha për të vepruar.
  
  
  * * *
  
  
  Drake i çoi May dhe Alicia në ndërtesën e CIA-s dhe ata u shoqëruan menjëherë lart. Ata u futën në një dhomë ku aktiviteti ishte në lulëzim të plotë. Në fund, Hayden dhe Kinimaka qëndruan mes një turme policie dhe ushtarake. Drake mund të shihte SWAT dhe ekipin e HPD-së. Ai mund të shihte uniforma që pa dyshim i përkisnin ekipeve të operacioneve speciale të CIA-s. Ndoshta edhe ndonjë Delta aty pranë.
  
  Djalli është padyshim në bishtin e Mbretit të Gjakut tani dhe del për gjak.
  
  "A ju kujtohet kur Mbreti i Gjakut dërgoi njerëzit e tij për të sulmuar atë Shkatërrues për të vjedhur pajisjen?" tha ai. "Dhe ata po tentonin të rrëmbenin në të njëjtën kohë Kinimakun? Vë bast se ishte një kapje aksidentale. Ata thjesht donin të njihnin Kinimaki Hawaiian."
  
  Atëherë Drake kujtoi se as May dhe as Alicia nuk ishin aty kur njerëzit e Kovalenkos e lidhën shkatërruesin. Ai tundi kokën. "Nuk ka rëndësi".
  
  Drake vuri re Benin dhe Karinin të parkuar pranë dritares. Secili prej tyre kishte një gotë në dorë dhe dukeshin si cigare të mbështjellë me dorë në një disko shkolle.
  
  Drake mendoi të humbiste në turmë. Do të ishte e lehtë. Humbja e Kenedit ende i ziente në gjak, duke e bërë të pamundur diskutimin e tij. Beni ishte aty. Beni e mbajti atë ndërsa vdiq.
  
  Duhet të ishte Drake. Jo vetëm kjo. Drake duhej të parandalonte vdekjen e saj. Kjo ishte ajo që ai bëri. Koha u turbullua dhe për një moment ai ishte në shtëpi në York me Kenedin dhe ata po gatuanin diçka në kuzhinë. Kenedi spërkati rum të errët në tigan dhe ngriti sytë teksa ai fërshëllente. Drake e marinoi biftekin me vaj hudhre. Ishte e zakonshme. Ishte kënaqësi. Bota është kthyer në normalitet.
  
  Yjet shkëlqenin para syve të tij si një fishekzjarrë e dështuar. Bota u kthye befas dhe rreth tij u dëgjuan zëra. Dikush e shtyu me bërryl. Një burrë tjetër derdhi kafe të nxehtë mbi një nga eprorët e tij dhe nxitoi në banjë si një shkop nga ferri.
  
  Alicia e shikoi me vëmendje. "Çfarë po ndodh, Drakes?"
  
  Ai e shtyu turmën derisa u ndesh ballë për ballë me Ben Blake. Ishte momenti perfekt për një koment të shkurtër nga Dinorock. Drake e dinte këtë. Beni ndoshta e dinte këtë. Por të dy heshtën. Drita hynte nga dritarja pas Benit; Honolulu ishte i përshtatur nga rrezet e diellit, qielli blu i ndritshëm dhe disa re me kreshta jashtë.
  
  Drake më në fund gjeti zërin e tij. "A u treguan të dobishëm këta kompjuterë të CIA-s?"
  
  "Ne shpresojme". Ben tregoi historinë e udhëtimit të kapitenit Kuk nën Diamond Head dhe përfundoi me zbulimin se CIA kishte përdorur një agjent britanik për të grabitur Arkivat Kombëtare.
  
  Alicia eci ngadalë përpara pasi dëgjoi lajmin nga djali i ri. "Superhajduti britanik? Si e quajnë?"
  
  Beni i mbylli sytë nga vëmendja e papritur. "Hayden nuk më tha kurrë."
  
  Alicia i hodhi një vështrim operativit të CIA-s dhe më pas shpërtheu në një buzëqeshje të pafytyrë. "Oh, vë bast që ajo nuk e bëri."
  
  "Çfarë do të thotë?" Karin foli.
  
  Buzëqeshja e Alicia u bë pak e ligë. "Unë nuk jam veçanërisht i njohur për diplomacinë time. Mos klikoni mbi të."
  
  Drake u kollit. "Vetëm një tjetër kriminel ndërkombëtar që Alicia po e dreqte. Truku ka qenë gjithmonë të gjejë atë që ajo nuk ka."
  
  "Kjo është e vërtetë," tha Alicia me një buzëqeshje. "Unë kam qenë gjithmonë popullor."
  
  "Epo, nëse ky është agjenti për të cilin po mendoj," tha Mai, "ai është i njohur për inteligjencën japoneze. Ai është një lojtar. Dhe një operativ shumë, shumë i mirë."
  
  "Kështu që ai ka shumë të ngjarë të kujdeset për fundin e tij." Drake studioi lumturinë e qytetit të Paqësorit të shtrirë përpara tij dhe dëshironte vetë për pak paqe.
  
  "Nuk ishte kurrë një problem për të," tha Alicia. "Dhe po, ai do të japë revistat tuaja."
  
  Beni ende po shikonte nga Alicia te Hayden, por mbajti gjuhën. Diskrecioni ishte pjesa më e mirë e zbulimit në këtë fazë. "Është ende një supozim i arsimuar," tha ai. "Por nëse vërtet arrijmë te Portat e Ferrit, jam i sigurt që këto regjistrime mund të na shpëtojnë jetën."
  
  "Shpresojmë." Drake u kthye dhe vëzhgoi kaosin. "Nuk do të vijë deri këtu. Mbreti i Gjakut do të jetë ende në fermë. Por nëse këta budallenj nuk nguten, Kovalenko do të vrapojë".
  
  "Kovalenko". Alicia lëpiu buzët ndërsa tha, duke shijuar hakmarrjen e saj. "Vdisni për atë që ndodhi me Hudson. Dhe Boudreau? Ai është një tjetër që shënohet vërtet." Edhe ajo shikoi përreth turmës së zhurmshme. "Gjithsesi, kush është përgjegjës këtu?"
  
  Si përgjigje, një zë erdhi nga turma e oficerëve që rrethonin Hayden Jay. Kur zhurma u shua dhe njeriu mund të shihej, Drake u gëzua që pa Jonathan Gates. I pëlqente senatori. Dhe vajtoi me të.
  
  "Siç e dini, ne kemi vendndodhjen e Ranch Kovalenko në Oahu," tha Gates. "Prandaj, misioni ynë duhet të përbëhet nga katër pjesë. Së pari, siguroni të gjithë pengjet. Së dyti, mblidhni informacione për sulme të dyshuara terroriste. Së treti, gjeni këtë njeri, Claude dhe Kovalenko. Dhe së katërti, gjeni vendndodhjen e dy fermave të tjera."
  
  Gates ndaloi për ta menduar pak dhe më pas disi arriti të bënte çdo burrë dhe grua në dhomë të mendonin se ai po i shikonte me një lëvizje të vetme të syve. "Kjo duhet të bëhet me çdo mjet të nevojshëm. Kovalenko rrezikoi me dëshirë shumë jetë në kërkimin e tij të furishëm. Do të përfundojë sot."
  
  Portat u kthyen. Papritur, kaosi në dhomë pushoi dhe të gjithë filluan të shpërndaheshin shpejt në vendet e tyre. Detajet janë shqyrtuar me kujdes.
  
  Drake i ra në sy Hayden. Ajo tundi dorën drejt tij, duke e ftuar të vinte.
  
  "Bëhuni gati dhe shaloni kuajt, djema. Ne do të arrijmë në fermën e Claude për tridhjetë minuta."
  
  
  KAPITULLI NJIZET E KATËRT
  
  
  Drake u ul me miqtë e tij në një nga helikopterët e lehtë të Departamentit të Policisë në Havai dhe u përpoq të pastronte kokën ndërsa ata fluturuan me shpejtësi drejt fermës së Claude. Qielli ishte i mbushur me helikopterë të ngjashëm dhe me helikopterë më të rëndë ushtarakë. Qindra njerëz ishin në ajër. Të tjerët ishin në rrugë tokësore, duke lëvizur sa më shpejt që të mundeshin. Shumica e policisë dhe ushtrisë u detyruan të qëndronin në Honolulu dhe zonën Waikiki në rast se sulmet terroriste do të materializoheshin.
  
  Mbreti i Gjakut ndau forcat e tyre.
  
  Imazhi satelitor tregoi shumë lëvizje në fermë, por pjesa më e madhe e saj ishte e maskuar, kështu që ishte e pamundur të thuhej se çfarë po ndodhte në të vërtetë.
  
  Drake ishte i vendosur të pezullonte ndjenjat e tij për Kovalenkon. Gates kishte të drejtë. Pengimet dhe siguria e tyre ishin pikat vendimtare këtu. Disa nga pamjet më të mahnitshme që ai kishte parë ndonjëherë u hapën poshtë dhe rreth tij ndërsa fluturonin drejt Bregut të Veriut, por Drake përdori çdo ons të vullnetit të tij për t'u fokusuar. Ai ishte ushtari që ishte dikur.
  
  Ai nuk mund të ishte dikush tjetër.
  
  Në të majtë të tij, Mai foli shkurtimisht me motrën e saj, Çikën, duke kontrolluar dy herë sigurinë e saj dhe duke shkëmbyer disa fjalë të qeta sa të mundnin. Nuk ishte sekret për askënd që ata mund të fillonin një luftë të plotë ose të shkonin në një zonë lufte të përgatitur.
  
  Në të djathtë të Drake, Alicia e kaloi kohën e saj duke kontrolluar dhe rishikuar armët dhe pajisjet e saj. Ajo nuk kishte nevojë të shpjegonte asgjë. Drake nuk kishte asnjë dyshim se ajo do të kryente hakmarrjen e saj.
  
  Hayden dhe Kinimaka u ulën përballë njëri-tjetrit, duke shtypur vazhdimisht mikrofonat e tyre dhe duke u turbulluar ose duke marrë përditësime dhe porosi. Lajmi i mirë ishte se asgjë nuk ndodhi në Oahu apo ndonjë ishull tjetër. Lajmi i keq ishte se Mbreti i Gjakut kishte vite për t'u përgatitur për këtë. Ata nuk e kishin idenë se çfarë po hynin.
  
  Ben dhe Karin u lanë në selinë qendrore. Ata u urdhëruan të prisnin emailin e agjentit dhe më pas të përgatiteshin për mundësinë disi të frikshme që mund t'u duhej të kalonin nën Diamond Head dhe ndoshta të depërtonin në Portën e Ferrit.
  
  Një zë metalik erdhi nga sistemi i zërit Choppers. "Pesë minuta për të synuar."
  
  Të pëlqen apo jo, mendoi Drake. Ne jemi në të tani.
  
  Helikopteri u hodh poshtë mbi një luginë të thellë, një pamje e pabesueshme teksa fluturoi në mes të dhjetëra helikopterëve të tjerë. Kjo ishte vala e parë, e përbërë nga ushtarë të forcave speciale. Çdo i dyti ushtarak amerikan ishte gati të ndihmonte. Forcat Ajrore. Marina. Ushtria.
  
  Zëri erdhi përsëri. "Synimi".
  
  Ata u ngritën si një.
  
  
  * * *
  
  
  Çizmet e Drake prekën barin e butë dhe ai u vu menjëherë nën zjarr. Ai ishte personi i parafundit që doli nga dera. Marinsi i pafat, ende duke luftuar, mori një breshëri të plotë në gjoks dhe vdiq para se të binte në tokë.
  
  Drake u shtri në tokë. Plumbat fishkëllenin mbi kokën e tij. Goditjet e heshtura goditën trungjet pranë tij. Ai dha një breshëri. Burrat në të dyja anët e tij zvarriteshin nëpër bar, duke përdorur terrenin natyror kodrinor si mbulesë.
  
  Përpara ai pa një shtëpi, një strukturë dykatëshe me tulla, asgjë e veçantë, por pa dyshim e përshtatshme për nevojat lokale të Kovalenkos. Në të majtë, ai vuri re zonën e fermës. Cfare...?
  
  Drejt tij vrapuan figura të trembura e të paarmatosura. Ata vrapuan majtas e djathtas, në të gjitha drejtimet. Ai dëgjoi një fërshëllimë në kufjen e tij
  
  "Ndeshje miqësore"
  
  Ai rrëshqiti përpara. May dhe Alicia po largoheshin në të djathtë të tij. Më në fund, marinsat u mblodhën dhe filluan të shpallin një model të koordinuar zjarri. Drake filloi të lëvizë më shpejt. Njerëzit që kishin përballë filluan të tërhiqen, duke dalë nga vendi i fshehjes dhe duke nxituar drejt shtëpisë.
  
  Objektiva të lehtë
  
  Drake tani kishte fuqi sulmuese dhe vriste njerëz në arrati me pistoletën e ngritur. Ai pa të burgosurin, i cili po hidhej në bar, duke u nisur drejt shtëpisë. Ata nuk e dinin se djemtë e mirë po vinin.
  
  I burgosuri papritmas u shtrembërua dhe ra. Njerëzit e Mbretit të Gjakut po gjuanin me barërat e këqija. Drake u mërzit, shënoi gjuajtësin dhe i hoqi kokën bastardit. Ai qëllonte periodikisht, ose duke i fiksuar njerëzit në tokë ose duke i drejtuar njerëzit në mënyrë që të tjerët t'i përfundonin.
  
  Ai po kërkonte Klodin. Përpara se të largoheshin nga helikopteri, të gjithëve iu shfaq një fotografi e të dytit në komandë të Mbretit të Gjakut. Drake e dinte se ai do të drejtonte ngjarjet nga prapaskenat, duke hartuar një plan arratisjeje. Ndoshta nga shtëpia.
  
  Drake vrapoi, ende duke vëzhguar zonën, duke qëlluar herë pas here. Një nga njerëzit e këqij u ngrit nga prapa kodrës dhe u hodh drejt tij me një hanxhar. Drake thjesht uli shpatullën e tij, duke lejuar vrullin e kundërshtarit të tij ta mbante atë drejtpërdrejt mbi veten e tij dhe ai u rrëzua në tokë. Burri qeshi. Çizma e Drake ia shtypi nofullën. Çizma tjetër e Drake-it shkeli në dorën që mbante hanxhar.
  
  Ish-oficeri i SAS-it drejtoi armën dhe qëlloi. Dhe pastaj ne vazhduam.
  
  Ai nuk shikoi prapa. Shtëpia ishte përpara, dukej e madhe, dera pak e hapur, sikur të ftonte të hynte. Natyrisht, kjo nuk është mënyra për të shkuar. Drake shpërtheu dritaret ndërsa vraponte, duke synuar lart. Në shtëpi ka shpërthyer xhami.
  
  Tani gjithnjë e më shumë të burgosur u dyndën nga ferma. Disa qëndruan në barin e gjatë, vetëm duke bërtitur ose dukeshin të tronditur. Kur Drake i shikoi, ai vuri re se shumica prej tyre po vraponin me një ritëm, duke fluturuar përpara sikur po iknin nga diçka.
  
  Dhe pastaj ai e pa atë, dhe gjaku i tij u kthye në akull.
  
  Koka, koka jashtëzakonisht e madhe e një tigri të Bengalit, përfshiu barin në një ndjekje të lehtë. Drake nuk mund t'i linte tigrat të kapnin prenë e tyre. Ai vrapoi drejt tyre.
  
  E shtypa kufjen. "Tigrat në bar".
  
  Në përgjigje pati një stuhi muhabetesh. Të tjerë gjithashtu vunë re kafshët. Drake pa teksa një nga kafshët kërceu mbi shpinën e vrapuesit. Krijesa ishte e madhe, e egër dhe në fluturim ishte imazhi i përsosur i kaosit dhe masakrës. Drake i detyroi këmbët të ecnin më shpejt.
  
  Një tjetër kokë gjigante goditi barin disa metra përpara. Tigri u hodh drejt tij, surrat e tij u shndërruan në një zhurmë të madhe, dhëmbët e tij të zhveshur dhe tashmë të njollosur me gjak. Drake ra në kuvertë dhe u rrotullua, çdo nerv në trupin e tij të gjallë dhe duke bërtitur. Asnjëherë më parë ai nuk kishte bërë patinazh kaq të përsosur. Asnjëherë më parë ai nuk ishte ngritur kaq shpejt dhe saktë. Ishte sikur një kundërshtar më i egër të kishte zgjuar një luftëtar më të mirë tek ai.
  
  Ai nxori pistoletën, u kthye dhe qëlloi një plumb në kokën e tigrit. Bisha ra në çast, e qëlloi në tru.
  
  Drake nuk mori frymë. Ai u hodh shpejt mbi bar për të ndihmuar njeriun që kishte parë të mundur disa sekonda më parë. Tigri u shfaq mbi të, duke gërvishtë, me muskujt e tij të mëdhenj duke u tendosur dhe valëzuar ndërsa përkuli kokën për të kafshuar.
  
  Drake e qëlloi pas shpine, priti që ai të kthehej dhe më pas e qëlloi mes syve. Ai u ul, të gjitha pesëqind paund, mbi personin që do të hante.
  
  Jo mirë, mendoi Drake. Por është më mirë se sa të bëhesh copa-copa dhe të hahet i gjallë.
  
  Kishte britma në kufjen e tij. "Më dreq mua, ata bastardë janë të mëdhenj!" "Një tjetër, Jacko! Një më shumë për të gjashtën tuaj!"
  
  Ai studioi mjedisin. Asnjë shenjë tigrash, vetëm robër të tmerruar dhe trupa të tmerruar. Drake u kthye në bar, gati të mbulohej nëse shihte ndonjë kundërshtar, por brenda pak sekondash ai u kthye brenda shtëpisë.
  
  Janë thyer xhamat e përparmë. Marinsat ishin brenda. Drake e ndoqi, sinjali i tij me valë Bluetooth duke e shënuar atë si miqësor. Ndërsa kaloi mbi dritaren e thyer të dritares, ai mendoi se ku mund të ishte vetë Klodi. Ku do të ishte ai tani?
  
  Zëri i pëshpëriti në vesh. "Mendova se u largove herët nga festa, Drakes." Tonet e mëndafshta të Alicia. "Për të dy tuaj."
  
  Ai e pa atë. Pjesërisht e fshehur nga dollapi që ajo gërmoi. Zot, a po shikonte ajo koleksionin e tij të DVD-ve?
  
  Mai ishte pas saj me një armë në dorë. Drake pa teksa gruaja japoneze ngriti armën dhe e drejtoi në kokën e Alicias.
  
  "Mai!" Zëri i tij i dëshpëruar u ulëritësua në veshët e tyre.
  
  Alicia u hodh. Fytyra e Meit u shtrembërua në një buzëqeshje të lehtë. "Ishte një gjest, Drake. Unë po tregoja ndërfaqen e sinjalizimit, jo Alicia. Ende jo".
  
  "Ankth?" Drake qeshi. "Ne jemi tashmë brenda."
  
  Gërmimet duket se mendojnë se ka të bëjë edhe me depon e madhe në oborrin e shtëpisë.
  
  Alicia u tërhoq dhe shënoi me pistoletën e saj. "Dreq nëse e di." Ajo qëlloi me breshëri në dollap. Shkëndijat fluturuan.
  
  Alicia ngriti supet. "Kjo duhet të jetë e mjaftueshme."
  
  Hajden, i ndjekur nga afër nga Kinimaka, u kthye në dhomë. "Hambari është i mbyllur fort. Shenjat e kurtheve. Djemtë e teknologjisë po punojnë për të tani."
  
  Drake ndjeu gabimin e gjithë kësaj. "E megjithatë ne hyjmë kaq lehtë këtu? kjo-"
  
  Në atë moment në majë të shkallëve u bë një zhurmë dhe zhurma e dikujt që po zbriste. Shpejt. Drake ngriti armën dhe shikoi lart.
  
  Dhe ajo ngriu nga tronditja.
  
  Një nga njerëzit e Klodit po zbriste ngadalë shkallët, me njërën dorë duke shtrënguar fytin e të burgosurit. Në dorën tjetër ajo mbante Shqiponjën e Shkretëtirës me majë në kokë.
  
  Por kjo nuk ishte shkalla e plotë e tronditjes së Drake. Një ndjenjë e mërzitshme lindi kur ai njohu gruan. Ishte Kate Harrison, vajza e një ish-asistenti të Gates. Njeriu që ishte pjesërisht fajtor për vdekjen e Kenedit.
  
  Ishte vajza e tij. Akoma gjalle.
  
  Burri i Klodit e shtypi fort armën në tëmthin e saj, duke e bërë atë të mbyllte sytë nga dhimbja. Por ajo nuk bërtiti. Drake, së bashku me një duzinë të tjerë në dhomë, i drejtuan armët burrit.
  
  E megjithatë Drake mendoi se ishte gabim. Pse dreqin ishte ky djalë lart me një të burgosur? Dukej sikur -
  
  "Kthehu!" Burri bërtiti, duke i hedhur sytë në të gjitha drejtimet. Prej tij dilnin djersa në pika të mëdha. Mënyra se si ai e mbarti gjysmën, gjysmë e shtyu gruan do të thoshte se e gjithë pesha e tij ishte në këmbën e pasme. Gruaja, për meritë të saj, nuk ia bëri të lehtë.
  
  Drake llogariti se presioni mbi këmbëzën ishte tashmë në gjysmë të rrugës drejt objektivit. "Hapi prapa! Na lini të dalim!" Burri e shtyu atë një shkallë tjetër. Ushtarët spetsnaz u tërhoqën normalisht, por vetëm në pozicione pak më të favorshme.
  
  "Po ju paralajmëroj budallenj." Burri i djersitur po merrte frymë rëndë. "Largohu nga rruga e ndyrë."
  
  Dhe këtë herë Drake e kuptoi se ai donte të thoshte këtë. Kishte dëshpërim në sytë e tij, diçka që Drake e kuptoi. Ky njeri ka humbur gjithçka. Çfarëdo që ai bëri, çfarëdo që ai bëri, ajo u bë nën një detyrim të tmerrshëm.
  
  "Kthehu!" burri bërtiti përsëri dhe e shtyu gruan poshtë një shkallë tjetër. Krahu rreth qafës i ishte si një shufër hekuri. Ai mbajti çdo pjesë të trupit pas saj për të mos paraqitur një objektiv. Dikur ai ishte një ushtar, me shumë mundësi një i mirë.
  
  Drake dhe kolegët e tij panë mençurinë e tërheqjes. Ata i dhanë personit pak më shumë hapësirë. Zbriti edhe disa shkallë të tjera. Drake i ra në sy May. Ajo tundi kokën lehtë. Edhe ajo e dinte. Ishte gabim. Ishte...
  
  Manovër shpërqendruese. Lloji më i tmerrshëm. Klodi, pa dyshim me urdhër të Kovalenkos, e përdori këtë njeri për t'i shpërqendruar. Sjellja arketipike e Mbretit të Gjakut. Mund të ketë një bombë në shtëpi. Shpërblimi i vërtetë, Claude, ishte ndoshta një arratisje me fat nga hambari.
  
  Drake priti, plotësisht i përgatitur. Çdo nerv në trupin e tij ngriu. Ai barazoi goditjen. Frymëmarrja i ndaloi. Mendja i shkoi bosh. Nuk kishte asgjë tani, as dhoma e tensionuar plot me ushtarë, as pengu i tmerruar, as shtëpia dhe shërbëtorët që e rrethuan.
  
  Vetëm një milimetër. Synoni tërthorazi. Objektivi është më pak se një inç. Një lëvizje. Kaq i duhej. Dhe heshtja ishte gjithçka që dinte. Burri më pas e shtyu Kate Harrison poshtë një shkallë tjetër dhe në atë pjesë të sekondës së lëvizjes, syri i tij i majtë u hodh nga pas kafkës së gruas.
  
  Drake e shpërtheu atë me një të shtënë.
  
  Burri u hodh mbrapa, u përplas me murin dhe rrëshqiti pranë gruas që bërtiste. Ai u ul me një zhurmë, me kokën e parë, armët trokisnin pas tij, dhe më pas ata panë jelekun e tij, barkun e tij.
  
  Kate Harrison bërtiti: "Ai ka një bombë mbi të!"
  
  Drake u hodh përpara, por Mai dhe marinari i madh tashmë po hidheshin mbi skajin e shkallëve. Një marins kapi Kate Harrison. Mai u hodh mbi mercenarin e vdekur. Koka e saj u kthye nga jeleku, tek treguesi.
  
  "Tetë sekonda!"
  
  Të gjithë nxituan drejt dritares. Të gjithë përveç Drake. Anglezi hyri me shigjeta në shtëpi, duke vrapuar në korridorin e ngushtë për në kuzhinë, duke u lutur që dikush ta linte derën e pasme të hapur. Në këtë mënyrë ai do të ishte më afër Klodit kur të shpërthejë bomba. Kështu që ai kishte një shans.
  
  Përmes korridorit. Kanë kaluar tre sekonda. Në kuzhinë. Një vështrim i shpejtë përreth. Edhe dy sekonda. Dera e pasme është e mbyllur.
  
  Koha mbaroi.
  
  
  KAPITULLI NJIZET E PESË
  
  
  Drake hapi zjarr sapo dëgjoi shpërthimin fillestar. Do të duheshin një ose dy sekonda për të arritur tek ai. Dera e kuzhinës u thye nga goditjet e shumta. Drake vraponte drejt tij, duke qëlluar gjatë gjithë kohës. Ai nuk e ngadalësoi shpejtësinë, vetëm e goditi me shpatull dhe ra në ajër.
  
  Shpërthimi e përfshiu atë si një gjarpër i ngarkuar. Një gjuhë flakë shpërtheu nga dera dhe dritaret, duke u ngjitur në qiell. Drake u rrotullua. Fryma e zjarrit e preku për një çast dhe më pas u tërhoq.
  
  Pa ngadalësuar, u hodh përsëri dhe vrapoi. I gjithë i mavijosur dhe i rrahur, por tmerrësisht i vendosur, ai nxitoi në hambarin e madh. Gjëja e parë që pa ishin trupat e pajetë. Janë katër prej tyre. Teknika që Hayden la pas për t'u aksesuar. Ai u ndal pranë tyre, kontrolloi secilin për shenja jete.
  
  Pa puls, pa plagë plumbash. A ishin të elektrizuar ato mure të mallkuar?
  
  Në një moment tjetër, nuk kishte më rëndësi. Pjesa e përparme e kasolles shpërtheu, druri u copëtua dhe flakët shpërthyen në një shpërthim spektakolar. Drake ra në kuvertë. Ai dëgjoi zhurmën e motorit dhe ngriti sytë në kohën e duhur për të parë njollat e verdha që shpërtheu nëpër dyert e copëtuara dhe shpërtheu në rrugën e improvizuar.
  
  Drake u hodh lart. Ai ndoshta po shkonte drejt një helikopteri ose aeroplani të fshehur ose ndonjë kurth tjetër të mallkuar. Ai mezi priste përforcime. Ai vrapoi në hambarin e rrënuar dhe shikoi përreth. Ai tundi kokën me mosbesim. Shkëlqimi i thellë i një supermakine shumë të lëmuar shkëlqeu në çdo drejtim.
  
  Duke zgjedhur më të afërtin, Drake kaloi sekonda të çmuara duke kërkuar çelësin dhe më pas pa një grup prej tyre të varur jashtë zyrës së brendshme. Aston Martin Vanquish filloi me një kombinim të çelësit dhe fuqisë që, edhe pse i panjohur për Drake, nxiti adrenalinën e tij ndërsa motori gjëmonte çmendurisht.
  
  Aston Martin ulëriti nga kasolle. Drake e drejtoi atë në drejtim të asaj që ai shpresonte të ishte makina me shpejtësi të Claude. Nëse ky ishte një tjetër raund çorientimi, Drake ka vdekur. Si, ndoshta, dhe e gjithë Hawaii. Ata kishin nevojë dëshpërimisht për të kapur të dytin në komandë të Mbretit të Gjakut.
  
  Me bishtin e syrit, Drake pa Alicia që ndaloi befas. Ai nuk priti. Në pasqyrën e pasme, ai e pa atë duke vrapuar me qëllim në kasolle. Zot, kjo mund të futet në telashe.
  
  Pika e verdhë përpara filloi të dukej si një supermakinë e nivelit të lartë, disi të kujton kupat e vjetër Porsche Le Mans që fituan garën. Afër tokës, ai përqafoi kthesat e rrugës, duke kërcyer sikur vraponte mbi burime. E papërshtatshme për terrene të vrazhda, por më pas rruga e improvizuar u shtrua plotësisht disa kilometra më lart.
  
  Drake qëlloi në drejtim të Vanquish, duke e vendosur armën me kujdes në sediljen pas tij dhe duke dëgjuar tingujt Bluetooth që kërcejnë në trurin e tij. Operacioni i fermës ishte ende në ecje të plotë. Pengët u liruan. Disa ishin të vdekur. Disa grupe njerëzish të Klodit ishin ende të ngujuar në pozicione strategjike, duke i shtyrë autoritetet në tokë. Dhe kishte ende gjysmë duzinë tigra që silleshin përreth duke shkaktuar kërdi.
  
  Hendeku midis Aston Martin dhe Porsche është ngushtuar në zero. Makina angleze ishte shumë më e mirë në rrugën me gunga. Drake u tërhoq menjëherë pas tij, duke synuar të tërhiqej pranë tij kur pa në pasqyrën e pasme se një tjetër supermakinë po vinte drejt tij.
  
  Alicia drejton një Dodge Viper të vjetër. Besoni asaj, ajo do të bëjë diçka me muskujt.
  
  Të tre makinat vrapuan nëpër terrenin e ashpër, duke marrë kthesat dhe duke u kthyer në drejtime të gjata. Zhavorri dhe papastërtia fluturonin përreth dhe pas tyre. Drake pa rrugën e asfaltuar që po afrohej dhe mori një vendim. Ata donin ta merrnin të gjallë Klodin, por së pari duhej ta kapnin. Ai ishte shumë i kujdesshëm që të vazhdonte të dëgjonte muhabetet në kufjet e tij në rast se dikush do të tregonte se kishin kapur Claude, por sa më gjatë që vazhdonte kjo ndjekje, aq më i sigurt bëhej Drake se njeriu përpara ishte i dyti i Mbretit të Gjakut.
  
  Drake ngriti armën dhe u përplas me xhamin e përparmë të Aston. Pas një momenti të rrëshqitjes së rrezikshme, ai rifitoi kontrollin dhe qëlloi një breshëri të dytë në drejtim të Porsche-s që po ikte. Plumbat ia shpuan shpinën.
  
  Makina mezi ngadalësoi shpejtësinë. Ai u nis në një rrugë të re. Drake hapi zjarr ndërsa vrapuesi i Le Mans përshpejtoi, gëzhojat e plumbave u shpërndanë në sediljen prej lëkure pranë tij. Është koha për të vënë në shënjestër gomat.
  
  Por pikërisht në atë moment, një nga helikopterët i kapërceu të gjithë, dy figura të përkulura nga dyert e hapura. Helikopteri u kthye përpara Porsche dhe u pezullua anash. Të shtëna paralajmëruese shpërthyen copa nga rruga përpara tij. Drake tundi kokën me mosbesim ndërsa një dorë doli nga dritarja e shoferit dhe filloi të qëllonte në drejtim të helikopterit.
  
  Në çast, në të njëjtën kohë, ai hoqi këmbën nga gazi dhe duart nga timoni, mori shenjën dhe lëshoi një shpërthim ambicie, aftësie dhe pamaturie. Viper i Alicia u përplas me makinën e tij. Drake rifitoi kontrollin, por pa armën të fluturonte nëpër xhamin e përparmë.
  
  Por gjuajtja e tij e çmendur funksionoi. Ai qëlloi në bërryl shoferin që po ikte dhe tani makina po ngadalësonte shpejtësinë. Ndalo. Drake ndaloi befas Astonin, u hodh jashtë dhe vrapoi me shpejtësi te dera e pasagjerit të Porsche-s, duke ndaluar të ngrinte armën dhe duke mbajtur një pikë në kokën e figurës gjatë gjithë kohës.
  
  "Hidhe armën! Beje!"
  
  "Nuk mundem", erdhi përgjigja. "Ti më qëllove në krah për të më qitur, o derr budalla".
  
  Helikopteri fluturoi përpara, rrotulluesit që gjëmonin ndërsa motori i tij me bubullimë tronditi tokën.
  
  Alicia u afrua dhe qëlloi në pasqyrën anësore të Porsche. Si ekip, ata u kthyen majtas dhe djathtas, duke mbuluar të dy njeriun pas timonit.
  
  Pavarësisht pamjes së agonisë në fytyrën e burrit, Drake e njohu atë nga fotografia. Ishte Klodi.
  
  Është koha për të paguar.
  
  
  * * *
  
  
  Ben Blake kërceu i shokuar kur i ra telefoni celular. Në imitim të Drake, ai gjithashtu kaloi në Evanescence. Vokalet rrëqethëse të Amy Lee në këngën "Lost in Paradise" përputheshin plotësisht me humorin e të gjithëve në atë moment.
  
  Në ekran u shfaq International.Thirrja nuk do të ishte nga një anëtar i familjes së tij. Por, në dritën e punës së Arkivit Kombëtar, mund të jetë nga çdo numër agjencish qeveritare.
  
  "Po?"
  
  "Ben Blake?"
  
  Frika ia gërvishti shtyllën kurrizore me gishta të mprehtë. "Kush është ky?"
  
  "Me trego". Zëri ishte i kulturuar, anglez dhe plotësisht i sigurt. "Tani për tani. A duhet të flas me Ben Blake?"
  
  Karin shkoi drejt tij, duke lexuar tmerrin në fytyrën e tij. "Po".
  
  "Mirë. Te lumte. Ishte kaq e vështirë? Emri im është Daniel Belmonte."
  
  Benit pothuajse i ra telefonin. "Çfarë? Si dreqin je..."
  
  Një përrua të qeshurash të holla e ndaloi atë. "Relaksohuni. Thjesht pusho shoku im. Unë jam i befasuar të them të paktën që Alicia Miles dhe shoqja juaj nuk e përmendën aftësinë time...".
  
  Beni hapi gojën, pa mundur të shqiptonte asnjë fjalë. Karin i tha fjalët, hajdut? Nga Londra? Është ai?
  
  Fytyra e Benit i tha të gjitha.
  
  "A të kafshoi macja gjuhën, zoti Blake? Ndoshta duhet të vishni motrën tuaj të bukur. Si është Karin?
  
  Përmendja e emrit të motrës e gëzoi pak. "Ku e more numrin tim?"
  
  "Nuk duhet të më trajtosh me përbuzje. A mendoni vërtet se do të duheshin dy orë për të përfunduar operacionin e thjeshtë që më kërkuat të bëja? Apo i kam kaluar dyzet minutat e fundit duke mësuar pak për dashamirësit e mi? Hm? Merr kohën me të, Blakey."
  
  "Unë nuk di asgjë për ju," tha Ben në mbrojtje. "Unë ju këshillova -" Ai ndaloi. "Përmes..."
  
  "Të dashurën tuaj? Jam i sigurt se ka pasur. Ajo më njeh shumë mirë."
  
  "Dhe Alicia?" Karin bërtiti, duke u përpjekur të çekuilibronte burrin. Të dy ishin aq të befasuar dhe aq të papërvojë sa nuk u shkonte as në mendje të lajmëronin CIA-n.
  
  Për një moment ra heshtje. "Kjo vajzë në fakt më frikëson, të jem i sinqertë."
  
  Truri i Benit dukej se filloi të funksiononte. "Zoti Belmonte, artikulli që ju është kërkuar të kopjoni është shumë i vlefshëm. Kaq e çmuar -"
  
  "E kuptoj. Është shkruar nga kapiteni Kuk dhe një nga njerëzit e tij. Në tre udhëtimet e tij, Cook bëri më shumë zbulime se çdo person tjetër në histori."
  
  "Nuk e kam fjalën për vlerën historike," këputi Beni. "Dua të them se mund të shpëtojë jetë. Tani. Sot".
  
  "Vërtet?" Belmonte dukej vërtet i interesuar. "Te lutem me trego".
  
  "Nuk mundem". Beni filloi të ndihej pak i dëshpëruar. "Të lutem. Na ndihmoni".
  
  "Është tashmë në emailin tuaj," tha Belmonte. "Por unë nuk do të isha ky që jam nëse nuk do t'ju tregoja se çfarë vlere kam, apo jo? Shijoje."
  
  Belmonte e mbylli bisedën. Beni hodhi celularin mbi tavolinë dhe klikoi kompjuterin për disa sekonda.
  
  Faqet që mungonin nga revistat e shefit të kuzhinës u shfaqën me ngjyra të plota dhe të mrekullueshme.
  
  "Nivelet e ferrit," lexoi Beni me zë të lartë. "Cook arriti vetëm në nivelin e pestë dhe më pas u kthye. Zoti im, e dëgjon këtë, Karin? As Captain Cook nuk e kaloi nivelin e pestë. Kjo... kjo..."
  
  "Sistemi i madh kurthi." Karin lexoi shpejt mbi supe, kujtesa fotografike funksiononte jashtë orarit. "Sistemi më i madh dhe më i çmendur i kurthit i imagjinuar ndonjëherë."
  
  "Dhe nëse është kaq e madhe, e rrezikshme dhe e përpunuar..." u kthye Beni nga ajo. "Imagjinoni madhështinë dhe rëndësinë e mrekullisë në të cilën kjo të çon."
  
  "E pabesueshme," tha Karin dhe lexoi.
  
  
  * * *
  
  
  Drake e tërhoqi Claude nga makina e goditur dhe e hodhi përafërsisht në rrugë. Thirrjet e tij të dhimbjes çajnë ajrin, duke mbytur edhe zhurmën e helikopterit.
  
  "Budallenjtë! Ju kurrë nuk do ta ndaloni këtë. Ai gjithmonë fiton. Dreqin, më dhemb krahu, kopil!".
  
  Drake e solli automatikun e tij në gjatësinë e krahut dhe u gjunjëzua në gjoksin e Klodit. "Vetëm disa pyetje, mik. Atëherë mjekët do t'ju drogojnë me disa mut vërtet të shijshëm. Ku është Kovalenko? Ai eshte ketu?"
  
  Klodi i dha një fytyrë të gurtë, pothuajse i mërzitur.
  
  "Mirë, le të provojmë diçka më të thjeshtë. Ed Boudreau. Ku eshte ai?"
  
  "Ai u kthye në anijen wiki-wiki në Waikiki."
  
  Drake pohoi me kokë. "Ku janë dy fermat e tjera?"
  
  "U zhduk". Fytyra e Klodit shpërtheu në një buzëqeshje. "Gjithçka është e humbur".
  
  "Kjo është e mjaftueshme". Alicia dëgjoi mbi supin e Drake. Ajo eci përreth, duke i drejtuar armën në fytyrën e Klodit dhe e vendosi me kujdes çizmin e saj në bërrylin e thyer të Klodit. Një klithmë momentale çau ajrin.
  
  "Ne mund ta çojmë këtë sa të duash," pëshpëriti Drake. "Askush këtu nuk është në anën tuaj, shok. Ne dimë për sulmet terroriste. Ose flisni ose bërtisni. Nuk ka rëndësi për mua".
  
  "Ndal!" Fjalët e Klodit ishin pothuajse të pakuptueshme. "Puh ... ju lutem."
  
  "Kjo eshte më mirë". Alicia e lehtësoi pak presionin.
  
  "Unë... kam qenë me Mbretin e Gjakut për shumë e shumë vite." Klodi pështyu. "Por tani ai po më lë pas. Ai më lë të vdes. Kalbja në tokë derri. Për të mbuluar bythën tuaj. Ndoshta jo." Klodi u përpoq të ulej. "Drap".
  
  Të gjithë u alarmuan, Drake nxori një armë dhe goditi kafkën e Claude. "Me qetësi".
  
  "Ai do të pendohet." Klodi praktikisht po ziente nga zemërimi. "Nuk më intereson më ndëshkimi i tij i tmerrshëm". Në tonin e tij u përhap sarkazma. "Nuk më intereson. Tani nuk ka më jetë për mua."
  
  "E kuptuam." Alicia psherëtiu. "Ti e urren të dashurin tënd të ndyrë. Thjesht përgjigjuni pyetjeve seksi të ushtarit."
  
  Kishte një bip në kufjen e Drake. Një zë metalik tha: "U gjet pajisja e parë e portalit. Duket se Kovalenko e ka lënë këtë pas."
  
  Drake i hapi sytë dhe i hodhi një sy Alicias. Pse Mbreti i Gjakut do të linte një pajisje portali në një kohë si kjo?
  
  Përgjigje e thjeshtë. Ai nuk kishte nevojë për të.
  
  "Kovalenko kryeson Diamond Head, apo jo? Tek Portat e Peles, apo Ferrit, apo çfarëdo qoftë. Ky është qëllimi i tij përfundimtar, apo jo?"
  
  Klodi e prishi fytyrën. "Kjo legjendë që ai gjeti u bë një obsesion. Një njeri i pasur përtej ëndrrave. Një njeri që mund të marrë çfarë të dojë. Çfarë po bën ai?
  
  "I fiksuar pas asaj që nuk do të ketë kurrë?" sugjeroi Alicia.
  
  "Një burrë kaq i zgjuar, kaq i shkathët, u kthye në një idiot neurotik brenda natës. Ai e di se ka diçka nën atë vullkan të mallkuar. Gjithmonë mërmëriti se ishte kuzhinieri më i mirë. Ky Kuzhinier me të vërtetë u kthye nga frika. Por jo Dmitry Kovalenko, jo Mbreti i Përgjakshëm; ai do të kishte shkuar më tej."
  
  Edhe Drake ndjeu një rritje të parandjenjës. "Kuku u kthye? Çfarë dreqin është atje poshtë?"
  
  Klodi ngriti supet, pastaj rënkoi nga dhimbja. "Askush nuk e di. Por mendoj se Kovalenko do të jetë i pari që do ta dijë. Ai është në rrugën e tij atje tani."
  
  Zemra e Drake-it ka rrahur pak pas këtij informacioni. Tani ai është në rrugën e tij atje. Na ishte njehere.
  
  Në këtë kohë, Mai dhe një duzinë e gjysmë ushtarësh ishin afruar atyre. Të gjithë dëgjuan me vëmendje të etur.
  
  Drake kujtoi rastin e ardhshëm. "Ne kemi nevojë për lokacione për ferma. Dhe ne duam Ed Boudreau."
  
  Claude transmetoi informacionin. Dy ferma të tjera, njëra në Kauai, tjetra në Ishullin e Madh. Boudreau ishte rrugës për në Kauai.
  
  "Dhe sulmet terroriste?" Mai pyeti butësisht. "A është kjo vetëm një mashtrim tjetër?"
  
  Dhe tani fytyra e Klodit në fakt ishte shtrirë me një dëshpërim dhe ankth të tillë sa barku i Drake ra në dysheme.
  
  "Jo". Klodi rënkoi. "Ato janë të vërteta. Ato mund të hapen në çdo moment."
  
  
  KAPITULLI NJIZET E GJASHTË
  
  
  Beni dhe Karin shkuan te dritarja, secili duke mbajtur një kopje të ditarit sekret të kapitenit Kuk. Ndërsa lexonin dhe rilexonin çmendurinë që përmbante, Beni pyeti motrën e tij për sjelljen e çuditshme të Mbretit të Gjakut.
  
  "Kovalenko duhet të ketë qenë gati për të nisur këtë udhëtim kur u gjetën pajisje portative. Ai është shumë i përgatitur për të organizuar gjithçka në javët e fundit."
  
  "Vite," mërmëriti Karin. "Vite planifikimi, praktikimi dhe lubrifikimi i rrotave të duhura. Por pse do të rrezikonte këtë operacion madhështor për të shkuar në një udhëtim të vogël në Bermuda?"
  
  Beni tundi kokën mbi një nga pasazhet që po lexonte. "Gjëra të çmendura. Thjesht i çmendur. Vetëm një gjë mund ta bëjë atë, motër."
  
  Karin shikoi oqeanin e largët. "Ai pa diçka në lidhje me pajisjet që kishin të bënin me Diamond Head."
  
  "Po, por çfarë?"
  
  "Epo, në fund të fundit, padyshim që nuk ka asgjë të rëndësishme." Ata ndoqën kokat e tundura - burimet e kamerave ishin nga ferma e Mbretit të Gjakut. Ata e dinin që megallomani e la pas pajisjen e portalit. "Ai nuk ka nevojë për të."
  
  "Ose ai beson se ai thjesht mund ta marrë atë sipas dëshirës."
  
  Pas tyre, në lidhjen operative, ata dëgjuan Drake duke bërtitur informacionin që ai kishte nxjerrë nga Claude për kaq shumë kohë.
  
  Beni i shkeli sytë nga Karin. "Ai thotë se Mbreti i Gjakut është tashmë në Diamond Head. Do te thote-"
  
  Por klithma e papritur e Karinit i ngriu fjalët e radhës në fyt. Ai ndoqi vështrimin e saj, ngushtoi sytë dhe ndjeu se bota e tij u shkërmoq.
  
  Tymi i zi nga shpërthimet e shumta dilte nga dritaret e hotelit përgjatë plazhit Waikiki.
  
  Duke injoruar zhurmën që vinte nga zyrat rreth tij, Beni vrapoi drejt murit dhe ndezi televizorin.
  
  I ra celulari. Këtë herë ishte babai i tij. Ata gjithashtu duhet të shikojnë TV.
  
  
  * * *
  
  
  Drake dhe ushtarët, të cilët nuk ishin të zënë duke marrë pengje ose duke shtypur ato pak xhepa të mbetur të rezistencës, e panë transmetimin në iPhone-ët e tyre. Komandanti i njësisë së tyre, një burrë i quajtur Johnson, hakoi pajisjet ushtarake Android dhe kontaktoi një post komandimi celular në Honolulu drejtpërdrejt ndërsa ngjarjet shpalosen.
  
  "Bombat shpërthyen në tre hotele në Waikiki," përsëriti komandanti. "E përsëris. Tre. Lundrojmë në perëndim nga bregu. Kalakuau Waikiki. Përshëndetni Ohanën". Komandanti dëgjoi për një minutë. "Ata duket se kanë shpërthyer në dhomat bosh, duke shkaktuar panik... një evakuim... pak a shumë... kaos. Shërbimet e urgjencës në Honolulu po punojnë deri në kufi."
  
  "Kjo është e gjitha?" Drake ndjeu pak lehtësim. Mund të ishte shumë më keq.
  
  "Prit -" Komandantit i ra fytyra. "Oh jo".
  
  
  * * *
  
  
  Ben dhe Karin shikonin të tmerruar teksa skenat ndizeshin në ekranin e televizorit. Hotelet u evakuuan shpejt. Burra dhe gra vrapuan, shtynë dhe ranë. Ata bërtisnin, mbronin të dashurit e tyre dhe qanin duke përqafuar fort fëmijët e tyre. Stafi i hotelit erdhi pas, duke u dukur i ashpër dhe i frikësuar, por në kontroll. Policia dhe zjarrfikësit hynë e dilnin në holl dhe dhoma hoteli dhe prania e tyre ndihej para çdo hoteli. Pamja televizive u zbeh ndërsa helikopteri fluturoi, duke zbuluar një pamje të mrekullueshme të Waikiki dhe kodrave të gjata përtej, madhështisë së vullkanit Diamond Head dhe plazhit me famë botërore Kuhio, i dëmtuar tani nga pamjet mahnitëse të hoteleve të larta që nxisin tym dhe flakë. nga muret dhe dritaret e tyre të rrënuara.
  
  Ekrani i televizorit klikoi përsëri. Beni gulçoi dhe Karinit iu hodh zemra. Ata as nuk mund të flisnin me njëri-tjetrin.
  
  Hoteli i katërt, në pamje të plotë të botës, u pushtua nga terroristë të maskuar. Kushdo që i pengonte, pushkatohej në trotuar. Njeriu i fundit u kthye dhe tundi grushtin drejt helikopterit që rri pezull. Para se të hynte në hotel dhe të mbyllte derën pas tij, ai qëlloi dhe vrau një civil që ishte ulur pranë një taksie të parkuar.
  
  "Oh Zoti im". Zëri i Karin ishte i qetë. "Po njerëzit e varfër brenda?"
  
  
  * * *
  
  
  "Mbretëresha Ala Moana është pushtuar nga njerëz të armatosur," u tha komandanti atyre. "Vendosi. Në një maskë. Nuk kam frikë të vras". Ai e shikoi në mënyrë vrastare Klodin. "Sa sulme të tjera, bastard i keq?"
  
  Klodi dukej i frikësuar. "Asnjë," tha ai. "Në Oahu."
  
  Drake u largua. Ai duhet të kishte menduar. Ai duhej të ripërqendrohej. Ishte ajo që Kovalenko donte t'i shpërqendronte të gjithë. Fakti ishte se Kovalenko e dinte se diçka mahnitëse fshihej thellë nën kokën e diamantit dhe ishte në rrugën e tij për ta kërkuar atë.
  
  Diçka që madje mund të errësojë tmerrin e këtyre sulmeve.
  
  Fokusi i tij u kthye. Asgjë nuk ka ndryshuar këtu. Sulmet ishin të planifikuara në mënyrë perfekte. Ata njëkohësisht invaliduan ushtarët, ushtrinë dhe shërbimet e urgjencës. Por asgjë nuk ka ndryshuar. Ata nuk e kanë gjetur Mbretin e Gjakut, kështu që...
  
  Plani B u vu në veprim.
  
  Drake i sinjalizoi May dhe Alicia. Hayden dhe Kinimaka ishin tashmë të afërt. Havai i madh dukej i tronditur. Drake iu drejtua me majë: "A je gati për këtë, Mano?"
  
  Kinimaka gati u ulërima. "Kam shumë të drejtë."
  
  "Plani B," tha Drake. "Kovalenko nuk është këtu, kështu që ne i përmbahemi. Pjesa tjetër e ushtarëve do ta kuptojnë këtë në një minutë. Hayden dhe May, ju po i bashkoheni sulmit në Kauai. Mano dhe Alicia, ju po i bashkoheni sulmit në ishullin e madh. Shkoni në ato ferma. Kurseni sa më shumë që mundeni. Dhe Alicia..." Fytyra e tij u shndërrua në akull të gdhendur. "Unë pres që ju të kryeni vrasje. Le të vdesë ai bastard Boudreau një vdekje mizore."
  
  Alicia pohoi me kokë. Ishte ideja e Drake për të mbajtur Mai dhe Alicia larg kur ata kuptuan se do të duhej të ndanin ekipin e tyre. Ai nuk donte që vdekja e Wellsit dhe sekretet e tjera të vinin mes shpëtimit të jetëve dhe ndalimit të armikut.
  
  Zëri i lartë i Claude tërhoqi vëmendjen e Drake. "Kovalenko financoi sulme në Oahu, Kauai dhe Big Island vetëm për të tërhequr vëmendjen tuaj. Ndani dhe pushtoni ju. Ju nuk mund ta mposhtni këtë njeri. Ai është duke u përgatitur prej vitesh."
  
  Matt Drake ngriti armën. "Kjo është arsyeja pse unë do ta ndjek atë nëpër Portat e Ferrit dhe do ta ushqej te djalli i ndyrë." Ai u nis drejt helikopterit të mallrave. "Ejani njerëz. Shkarko."
  
  
  * * *
  
  
  Beni u kthye shpejt kur i ra celulari. Ishte Drake
  
  "Gati?"
  
  "Përshëndetje Matt. Je i sigurte? A po largohemi vërtet?"
  
  "Ne vërtet po largohemi. Tani për tani. A e morët atë që ju nevojitej nga Daniel Belmonte?"
  
  "Po. Por ai është pak i dobët..."
  
  "Mirë. A e keni përcaktuar me saktësi hyrjen më të afërt të tubit të llavës?
  
  "Po. Ekziston një kompleks me porta rreth dy milje nga Diamond Head. Qeveria Havai bllokoi në mënyrë të ngjashme çdo hyrje të njohur. Në shumicën e rasteve, kjo nuk e ndalon as një fëmijë të vendosur të hyjë brenda."
  
  "Asgjë nuk ndihmon. Dëgjo, Ben. Kape Karin dhe kërko dikë që të të çojë në atë tub lavë. Më dërgoni koordinatat. Beje tani ".
  
  "E ke seriozisht? Nuk e kemi idenë se çfarë ka atje poshtë. Dhe ky sistem kurthi? Është përtej mizorisë".
  
  "Ji i gëzuar, Ben. Ose, siç tha Def Leppard, le të rrokulliset. "
  
  Beni e vendosi telefonin në tavolinë dhe mori frymë thellë. Karin i vuri dorën mbi supin e tij. Të dy shikuan televizorin. Zëri i mikpritësit ishte i tensionuar.
  
  "Ky është terrorizëm në një shkallë të paparë më parë."
  
  "Drake ka të drejtë," tha Ben. "Ne jemi në luftë. Ne duhet të rrëzojmë komandantin e përgjithshëm të armiqve tanë."
  
  
  KAPITULLI NJIZET E SHTATË
  
  
  Drake mblodhi tetë anëtarë të Ekipit Delta, të cilët iu caktuan atij në rast se duhej të eksploronte shpella të thella. Ata ishin veteranë të afërm të departamentit, më me përvojë dhe secili një herë, në një vend të braktisur nga perëndia, kryente operacionin e tij.
  
  Para se të hipnin në helikopter, Drake doli jashtë me miqtë e tij për një moment. Mbreti i Gjakut kishte ndarë tashmë forcat Havai dhe ato qeveritare, dhe tani ai do t'i ndante ato.
  
  "Ji i sigurt." Drake i shikoi të gjithë në sy me radhë. Hajden. Mai. Alicia. Kinimaka. "Do të na duhet të kalojmë edhe një natë në ferr, por nesër të gjithë do të jemi të lirë".
  
  U dëgjuan tundje me kokë dhe rënkime nga Mano.
  
  "Besojeni," tha Drake dhe zgjati dorën. Katër duar të tjera u përplasën në të. "Vetëm qëndroni gjallë djema."
  
  Me këtë ai u kthye dhe vrapoi drejt helikopterit të pritjes. Delta Squad po përfundonte pajisjet e tyre dhe tani zunë vendet e tyre ndërsa hipën. "Përshëndetje djema". Ai kishte një theks të fortë Yorkshire. "Gati për ta copëtuar këtë derr të njomur me vodka?"
  
  "Buya!"
  
  "Dreq." Drake i bëri me dorë pilotit, i cili i ngriti në ajër. Ai u kthye në fermë për herë të fundit dhe pa se miqtë e tij qëndronin ende në të njëjtin rreth, duke e ndjekur me sy.
  
  A do t'i shohë përsëri të gjithë të gjallë?
  
  Nëse do ta kishte bërë këtë, do t'i duhej të paguante seriozisht. Ai do të duhet të kërkojë falje. Disa realitete të tmerrshme me të cilat do të duhet të pajtohet. Por me vdekjen e Kovalenkos, do të ishte më e lehtë. Kennedy do të ishte hakmarrë nëse nuk do të shpëtohej. Dhe tani që ai ishte i vendosur në gjurmët e Mbretit të Gjakut, disponimi i tij tashmë ishte rritur pak më lart.
  
  Por marrëveshja përfundimtare midis May dhe Alicia mund ta kthejë fare mirë gjithçka në kokë. Kishte diçka të madhe mes tyre, diçka të tmerrshme. Dhe sido që të jetë, Drake është i përfshirë. Dhe puse.
  
  Nuk kaloi shumë kohë që helikopteri mbërriti në koordinatat e Benit. Piloti i zbriti në tokë të sheshtë rreth njëqind metra larg kompleksit të vogël. Drake pa që Beni dhe Karin ishin ulur tashmë me shpinën në gardhin e lartë. Fytyrat e tyre ishin krejtësisht të bardha nga tensioni.
  
  Ai duhej të ishte Drake i vjetër për një kohë. Ky mision kishte nevojë për Ben Blake në të mirën e tij, në formën e tij më gjakftohtë, dhe nëse Ben qëllonte në të katër anët, atëherë Karin ushqehej me të. Suksesi i misionit varej nga fakti se ata ishin të gjithë në formën më të mirë të jetës së tyre.
  
  Drake u sinjalizoi ushtarëve të Deltës, doli nga helikopteri, i rrethuar nga shpërthime të furishme ajri dhe vrapoi drejt Benit dhe Karinit. "Cdo gje eshte ne rregull?" ai bertiti. "A i keni sjellë trungjet?"
  
  Beni pohoi me kokë, ende pak i pasigurt se si të ndihej për mikun e tij të vjetër. Karin filloi të lidhë flokët e saj në pjesën e pasme të kokës. "Ne jemi plotësisht të ngarkuar, Drake. Shpresoj të sillni diçka të mirë."
  
  Ushtarët e Deltës u grumbulluan rreth tyre. Drake përkëdheli një burrë, një individ të madh, mjekërr, me tatuazhe në qafë dhe krahë si të një motoçiklisti. "Ky është shoku im i ri, shenja e thirrjes është Komodo, dhe ky është ekipi i tij. Ekipi, takoni miqtë e mi të vjetër, Ben dhe Karin Blake."
  
  Ngado u dëgjuan tundje me kokë dhe rënkime. Dy ushtarë ishin të zënë duke zgjedhur një dry simbolik që i pengonte njerëzit të zbrisnin në një nga tubat e famshme të lavës në Hawaii. Pas disa minutash ata u tërhoqën dhe porta mbeti e hapur.
  
  Drake hyri në kompleks. Një platformë betoni të çonte në një derë metalike që ishte e mbyllur mirë. Në të djathtë ishte një raft i lartë, në krye të të cilit një kamera rrotulluese e sigurisë vëzhgoi zonën. Komodo bëri me dorë të njëjtët dy ushtarë përpara për t'u kujdesur për derën.
  
  "A keni ju djema ndonjë të dhënë se në çfarë do të futemi unë dhe njerëzit e mi?" Zëri i ngjirur i Komodos e bëri Benin të dridhej.
  
  "Me fjalët e Robert Baden-Powell," tha Ben. "Bëhu gati".
  
  Karin shtoi: "Për çdo gjë."
  
  Ben tha: "Kjo është motoja e Boy Scouts".
  
  Komodo tundi kokën dhe mërmëriti "Geeks" nën zë.
  
  Beni u fut pas ushtarit me pamje të ashpër. "Gjithsesi, pse të thërrasin Komodo? A është kafshimi juaj helmues?"
  
  Drake e ndërpreu përpara se kapiteni i Delta të mund të përgjigjej. "Ata mund ta quajnë atë një tub lavë, por është ende vetëm një tunel i thjeshtë i modës së vjetër. Unë nuk do t'ju ofendoj me protokollet e zakonshme, por do t'ju them këtë. Kujdes nga grackat. Bloody King ka të bëjë me demonstrimet e mëdha dhe teknikat e ndarjes. Nëse ai mund të na izolojë, ne kemi vdekur."
  
  Drake udhëhoqi rrugën, duke bërë me shenjë që Ben të ndiqte dhe Karin të ndiqte Komodon. Dhoma e vogël e rojeve nuk ishte gjë tjetër veçse disa dollapë të mëdhenj dhe një telefon me pluhur. Era e mykut dhe e lagështirës rezononte me heshtjen e thellë, të pacenuar që varej në ajrin përpara. Drake vazhdoi dhe shpejt e kuptoi pse.
  
  Hyrja në tubin e llavës ishte në këmbët e tyre, një vrimë e madhe që të çonte poshtë në errësirë zvarritëse.
  
  "Sa larg është?" Komodo doli përpara dhe hodhi një shkop me shkëlqim. Pajisja u rrah dhe u rrotullua për disa sekonda përpara se të godiste gurin e fortë. "Afër. Rregulloni disa litarë djema. Nxito."
  
  Ndërsa ushtarët punonin, Drake dëgjoi sa më mirë që mundej. Asnjë zë nuk doli nga errësira me ngjyrë. Ai supozoi se ata ishin disa orë prapa Kovalenkos, por synonte të arrinte shpejt.
  
  Pasi ata ishin ulur dhe këmbët e tyre të vendosura fort në dyshemenë e lëmuar të tubit të llavës, Drake mori kushinetat e tij dhe u nis drejt Diamond Head. Tubi u ngushtua, u ul dhe u përkul. Edhe ekuipazhi i Delta herë pas here humbi ekuilibrin ose gërvishtte kokën për shkak të paparashikueshmërisë së fryrjes vullkanike. Dy herë ajo u kthye ashpër, duke shkaktuar panik Drake derisa ai kuptoi se kthesa e butë ishte gjithmonë në drejtim të Diamond Head.
  
  Nuk i hiqte sytë nga distanca. Mbi ta u mbyll errësira e nëndheshme nga të gjitha anët. "Drita përpara," tha papritmas Drake dhe u ndal.
  
  Diçka doli nga errësira. Një vërshim ajri i ftohtë nga poshtë. Ai u ndal dhe studioi vrimën gjigante përpara. Komodo shkoi dhe hodhi një shkop tjetër me shkëlqim.
  
  Këtë herë ai ra rreth pesëmbëdhjetë këmbë.
  
  "Mirë. Komodo, ju dhe ekipi juaj përgatituni. Ben, Karin, le t'i hedhim një sy këtyre revistave."
  
  Ndërsa ekipi i Delta vendosi një trekëmbësh të fortë mbi vrimën e thepisur, Drake lexoi shpejt shënimet në fund të faqes. Sytë e tij u zgjeruan ende pa mbaruar faqen e parë dhe mori frymë thellë.
  
  "Ferri i përgjakshëm. Mendoj se na duhen më shumë armë".
  
  Beni ngriti një vetull. "Atje poshtë, ne nuk kemi nevojë për plumba. Është truri".
  
  "Epo, për fat të mirë, unë i kam të dyja." Drake ngriti pistoletën. "Unë mendoj se nëse do të na duhet të dëgjojmë disa muzikë të ndyrë gjatë rrugës, do të drejtohemi tek ju."
  
  "Vezë. Tani kam një Fleetwood Mac në iPod-in tim."
  
  "Jam i shokuar. Cilin version?
  
  "A ka më shumë se një?"
  
  Drake tundi kokën. "Mendoj se të gjithë fëmijët duhet ta nisin shkollimin e tyre diku." Ai i shkeli syrin Karin. "Si po bëjmë, Komodo?"
  
  "U krye".
  
  Drake doli përpara, kapi litarin e ngjitur në trekëmbësh dhe shtyu tubin çuditërisht të ndezur. Sapo çizmet e tij prekën pjesën e poshtme, ai u tërhoq dhe të tjerët rrëshqitën poshtë një nga një. Karin, një atlet i stërvitur, e trajtoi zbritjen me lehtësi. Beni u mundua pak, por ai ishte i ri dhe në formë dhe përfundimisht u ul pa u djersitur.
  
  "Përpara". Drake eci me shpejtësi në drejtim të Diamond Head. "Kujdes shpinën. Po afrohemi".
  
  Kalimi filloi të zbriste. Drake për një çast mendoi se si një tub llave mund të devijonte nga rrjedha e tij natyrore, por më pas kuptoi se vetë magma do të shpërthente rrugën e saj përmes shtegut të rezistencës më të vogël me fuqinë djallëzore në shpinë. Lava mund të merrte çdo kënd që donte.
  
  Kaluan edhe disa minuta dhe Drake ndaloi përsëri. Përpara, kishte një tjetër vrimë në dysheme, këtë herë më të vogël dhe të rrumbullakosur në mënyrë të përkryer. Kur Komodo hodhi shkopin me shkëlqim, ata supozuan se boshti ishte rreth tridhjetë metra i thellë.
  
  "Edhe më e rrezikshme," tha Drake. "Kujdesuni për veten, ju të dy."
  
  Më pas ai vuri re se drita nga shkopi i shkëlqimit nuk reflektohej nga asnjë prej mureve prej guri. Drita e saj portokalli u zhyt nga errësira përreth. Poshtë tyre ishte një dhomë e madhe.
  
  Ai bëri shenjë për heshtje. Të gjithë si një, ata dëgjonin me kujdes çdo tingull që vinte nga poshtë. Pas një minutë heshtjeje të plotë, Drake kapi litarin rappel dhe u hodh mbi boshtin bosh. Ai shpejt rrëshqiti në gjatësinë e saj derisa u gjend nën tavan.
  
  Ende pa zhurmë. Ai theu një gjysmë duzinë të tjera shkopinj me shkëlqim dhe i hodhi në dhomën më poshtë. Gradualisht, një dritë e panatyrshme filloi të lulëzojë.
  
  Dhe Matt Drake më në fund pa atë që pak njerëz kishin parë para tij. Një dhomë e madhe drejtkëndore rreth pesëdhjetë metra e gjatë. Dyshemeja perfekte e lëmuar. Tre mure të lakuara të gdhendura me disa shenja të lashta, të padallueshme në këtë distancë.
  
  Dhe dominon një mur është harku i lakuar që magjepsi kaq shumë kapitenin Kuk. Dera brenda tij që e kishte pushtuar kështu Mbretin e Gjakut. Dhe tmerret dhe mrekullitë që mund të fshiheshin pas tyre e mbushën Matt Drake dhe shokët e tij me një tmerr të tillë.
  
  Ata gjetën dyert e ferrit.
  
  
  KAPITULLI NJIZET E TETË
  
  
  Hayden u mbajt fort ndërsa helikopteri u përplas nëpër qiell, duke ndryshuar me shpejtësi kursin. Pamja e saj e fundit e Kinimaki ishte Alicia Miles vazhdimisht lozonjare duke e shtyrë atë në një helikopter tjetër. Pamja e bëri të dridhej, por ana e saj praktike e dinte se kur bëhej fjalë për betejë, Mano kishte mbështetjen më të mirë në biznes në formën e një anglezeje të çmendur.
  
  Siç është Hayden. Mai u ul pranë saj, e qetë dhe paqësore, sikur të ishin nisur për në bregdetin e Napalit për të vizituar ndonjë gjë të klasit botëror. Pjesa tjetër e ulëseve u zunë nga ushtarë të çarë. Kauai ishte rreth njëzet minuta larg. Gates sapo e kishte kontaktuar për të raportuar një sulm terrorist në qendrën tregtare të hapur Kukui Grove në Kauai. Burri u lidh me zinxhir në një parmakë jashtë ndërtesës së përbashkët Jamba Juice/Starbucks në anën veriore të kompleksit. Dikush me copa jamtex të lidhur në trupin e tij dhe një gisht në këmbëzën e një detonatori primitiv.
  
  Burri kishte gjithashtu dy armë automatike dhe një kufje Bluetooth dhe nuk lejoi asnjë nga klientët e restorantit të lirohej.
  
  Me fjalët e vetë Gates. "Ky hov është i qartë se do të qëndrojë atje për aq kohë sa të mundet, atëherë kur autoritetet të bëjnë lëvizjen e tyre, ai do të shpërthejë. Shumica e forcave të policisë Kauai u dërguan në vendngjarje, larg jush."
  
  "Ne do të sigurojmë fermën, zotëri," e siguroi Hajden. "Ne e prisnim këtë".
  
  "Kjo është ajo që bëmë, zonjusha Xhej. Unë mendoj se do të shohim se çfarë planesh ka Kovalenko për ishullin e madh në vijim."
  
  Hayden mbylli sytë. Kovelenko e kishte planifikuar këtë sulm prej vitesh, por pyetjet mbetën. Pse të braktisni pajisjen e portalit? Pse të largohesh me një gjëmim të tillë? A mund të jetë ky plani B i tij? Se pavarësisht nga fakti se autoritetet ekspozuan shpejt të gjitha përpjekjet e tij dhe nxitën një hakmarrje të përgjakshme kundër Drake, miqve dhe familjeve të tij, ai zgjodhi këtë rrugë për të fituar famë më të madhe.
  
  Ose, mendoi ajo, ndoshta ai po përdorte strategjinë e vjetër-të vjetër për të krijuar një rezonancë mjaft të madhe këtu që veprat tuaja të mund të kalonin pa u vënë re atje.
  
  Nuk ka rëndësi, mendoi ajo. Mendimet e saj ishin për Benin dhe detyrën e rrezikshme që ai po ndërmerrte. Ajo kurrë nuk do ta thoshte këtë në detyrë, por kishte filluar ta donte me pasion. Borxhi që ajo ndjente ndaj babait të saj nuk u zhduk, por u bë më pak urgjent pas vdekjes së tmerrshme të Kennedy Moore. Jeta reale ka tejkaluar çdo ditë premtimet e vjetra.
  
  Ndërsa helikopteri qëllonte nëpër qiellin e ndritshëm blu të Havait, Hayden ofroi një lutje për Ben Blake.
  
  Pastaj i ra celulari. Kur ajo hodhi një vështrim në ekran, vetullat e saj u ngritën në habi.
  
  "Përshëndetje," u përgjigj ajo menjëherë. "Si po ja kalon?"
  
  "Shkëlqyeshëm, faleminderit, por ky biznes i kërkimit të varreve ka një efekt anësor madhor. Rrezja ime pothuajse është zhdukur."
  
  Hajden buzëqeshi. "Epo, Torsten, ka sallone për këtë lloj gjëje."
  
  "Midis postkomandës dhe varrit? Jo ne te vertete."
  
  "Sigurisht, do të doja të bisedoja, Thorsten, por ju suedezët i zgjidhni vetë momentet."
  
  "Kuptuar. Fillimisht provova të telefonoja Drake-n, por ai shkoi direkt në postën zanore. Ai është mirë?"
  
  "Më mirë se ai ishte, po." Hayden pa skicën e Kauait që po afrohej në të djathtë. "Dëgjo -"
  
  "Do të jem i shpejtë. Operacioni këtu shkoi mirë. Asgjë e dënueshme. Gjithçka siç pritej dhe në kohën e duhur. Por..." Thorsten ndaloi dhe Hayden e dëgjoi atë duke marrë frymë. "Diçka ndodhi sot. Unë do të thoja se diçka duket 'e gabuar'. Ju amerikanët mund ta quani ndryshe."
  
  "Po?"
  
  "Kam marrë një telefonatë nga qeveria ime. Nga ndërmjetësi im te ministri i shtetit. Thirrje e nivelit të lartë. Unë-" Një tjetër pauzë hezituese, aspak si Dahl.
  
  Bregu i ashpër i Kauait përfshiu nën to. Thirrja erdhi përmes radios. "Tetë minuta në objektiv."
  
  "Më thanë se operacioni ynë - operacioni ynë skandinav - do të merrej përsipër nga një agjenci e re. Një task forcë e përbashkët e përbërë nga anëtarë të rangut të lartë, por të paidentifikuar të CIA-s, DIA-s dhe NSA-së amerikane. Pra, Hajden, unë jam ushtar dhe do të ndjek urdhrat e eprorit tim, por a ju duket e drejtë kjo?"
  
  Hayden ishte i tronditur pavarësisht nga vetja. "Më tingëllon si absurditet i plotë. Cili është emri i personit kryesor? Ai të cilit i dorëzohesh në duar."
  
  Russell Cayman. A e njeh ate?"
  
  Hayden gërmoi në kujtesën e saj. "Unë e di emrin, por di shumë pak për të. Jam i sigurt se ai është nga DIA, Agjencia e Inteligjencës së Mbrojtjes, por ata janë kryesisht në biznesin e blerjes së sistemeve të armëve. Çfarë dreqin kërkon ky Russell Cayman nga ju dhe nga Varri?"
  
  "Ti po më lexon mendjen".
  
  Me bisht të syrit, Hayden pa kokën e May-it të dridhej sikur të ishte qëlluar në kafkë. Por kur Hayden iu drejtua asaj me pyetje, agjenti japonez hodhi sytë larg.
  
  Hajden u mendua për disa sekonda dhe më pas pyeti me zë të ulët: "A i beson të gjithë njerëzve të tu, Torsten?"
  
  Një pauzë shumë e gjatë Dahl iu përgjigj pyetjes së saj.
  
  "Nëse DIA është paralajmëruar për diçka, atëherë ata kanë një mbulim shumë të madh. Prioriteti i tyre mund të kalojë edhe atë të CIA-s. Ec me kujdes, shok. Ky djalë, Kajman, nuk është gjë tjetër veçse një fantazmë. Zgjidhja e problemeve për operacionet e zeza, Gitmo, 11 shtator. Nëse ndonjë gjë serioze dhe delikate shkon keq, ai është personi të cilit i drejtoheni."
  
  "Më qij. Do të doja të mos kisha pyetur."
  
  "Duhet të shkoj tani, Thorsten. Por të premtoj se do të flas me Jonathanin për këtë gjë sa më shpejt që të mundem. Rri aty."
  
  Thorsten nënshkroi kontratën me psherëtimën e lodhur të një ushtari profesionist, i cili tashmë i kishte parë të gjitha dhe që urrente të caktohej si lakej te një fillestar amerikan. Hayden e simpatizoi atë. Ajo u kthye nga Mai, gati për të pyetur atë që dinte.
  
  Por thirrja "Target" u dëgjua në radio.
  
  Arat digjeshin përpara e poshtë. Ndërsa helikopteri zbriste, figura të vogla mund të shiheshin duke vrapuar në mënyrë të çrregullt në të gjitha drejtimet. Litarët zgjateshin nga kabina dhe njerëzit u hodhën pas tyre, duke rrëshqitur shpejt drejt peizazhit të djegur poshtë. Hayden dhe May prisnin radhën e tyre, shprehja e May ishte bosh ndërsa dëgjuan njerëzit e tyre të hapnin zjarr.
  
  Hayden kontrolloi Glock-in e saj për të tretën herë dhe tha: "Boudreau është atje poshtë".
  
  "Mos u shqetëso", tha gruaja japoneze. "Ai do të zbulojë se çfarë do të thotë Maytime në të vërtetë."
  
  Dy femrat u përplasën së bashku, duke zbritur në të njëjtën kohë dhe u larguan në një lëvizje klasike një-dy kopertina. Kjo praktikë kërkonte besim absolut te njëri-tjetri, pasi ndërsa njëri po vraponte, tjetri po shikonte pajisjet e tyre periferike. Një, dy, si në kërcim. Ndërtimi. Por ishte një mënyrë e shpejtë dhe shkatërruese për të përparuar.
  
  Hayden skanoi zonën ndërsa vraponte. Disa kodra të buta përfunduan në një kompleks të rrethuar, mbi të cilin qëndronte një shtëpi e madhe dhe disa ndërtesa të mëdha ndihmëse. Kjo do të ishte ferma e dytë e Kovalenkos. Duke gjykuar nga zjarri dhe kaosi, Boudreau kishte mbërritur pak para tyre.
  
  Ose, më shumë gjasa, ai në mënyrë sadiste mori kohën e tij me të gjitha.
  
  Hayden u arratis, duke gjuajtur me pushkën e saj të sulmit Marine M16 të huazuar në blicët e grykës dhe burrat që pa në mbulesë. Dy minuta më vonë ishte radha e saj dhe ajo bërtiti, "Ringarko!" dhe iu deshën edhe disa sekonda për të futur një karikator të ri në armën e saj. Ata rrallë ia kthenin zjarrin, dhe kur e bënin, ishte aq i çorganizuar sa humbën disa metra.
  
  Në të dyja anët, ekipet e klasit të parë të marinsave përparuan me të njëjtën shpejtësi. Tani gardhi u shfaq përpara, portat mbetën të hapura në mënyrë ftuese, por skuadrat kishin lëvizur majtas. Një granatë e vendosur mirë shkatërroi shtyllat e gardhit, duke e lënë ekuipazhin të papenguar hyrjen në fermë.
  
  Plumbat tani fishkëllenin rrezikshëm afër.
  
  Hayden u mbulua pas ndërtesës së gjeneratorit. Shkëndijat u hodhën nga tullat ndërsa Mai kërkuan mbulesë. Copa balte dhe metali të shpërndara gjithandej.
  
  Mai fshiu një rrjedhje gjaku nga faqja e saj. "Ushtarët e Boudreau u trajnuan në kopshtet tuaja."
  
  Hajdenit e mori frymën për një moment dhe më pas hodhi një vështrim të shpejtë në shtëpinë. "Dymbëdhjetë këmbë. A jeni gati?"
  
  "Po".
  
  Hayden u arratis. Mai doli përpara dhe ngriti një mur me plumb, duke e detyruar armikun e tyre të binte për t'u mbuluar. Hajden arriti në cep të shtëpisë dhe u mbështet pas murit. Ajo hodhi një granatë trullosëse në dritare dhe më pas mbuloi Main.
  
  Por në atë moment, në kufjen e saj u dëgjua një zhurmë marramendëse. Kreu i grupit i nxiti njerëzit të shkonin në magazinë e largët. Aty duhet të ketë ndodhur diçka e tmerrshme. Ndërsa Hayden dëgjoi, ajo arriti të ndiente se njerëzit e Boudreau kishin rrethuar gjysmën e ndërtesës dhe ishin gati të hapnin zjarr ndaj çdo gjëje që mund të ishte brenda.
  
  Pa dyshim, të burgosur. pengjet.
  
  Hayden vrapoi pas majit, duke vrapuar në pastrim dhe qëlluan së bashku. Ushtarë të tjerë iu bashkuan atyre, duke u fryrë në të dyja anët, duke formuar një mur vdekjeprurës, sulmues të guximit dhe vdekjes.
  
  Masakra e pakuptimtë që do të ndodhte ishte karta vizitore e Boudreau. Ai do të ishte aty.
  
  Ushtarët e arratisur nuk pushuan së qëlluari. Plumbat u prenë në ajër, u përplasën me mure dhe makineri dhe gjetën të paktën një duzinë objektivash armike. Njerëzit e Boudreau u tërhoqën dhe u tërhoqën në tronditje dhe frikë. Ndërsa ushtarët kalonin vendet e tyre të fshehjes, ata u përpoqën të qëllonin pa kujdes nga ana, por marinsat ishin gati dhe i bombarduan me granata.
  
  Shpërthimet u qëlluan lart në ajër në të dyja anët e vrapuesve. Nga shpërthimet fluturuan copëza; gjuhët e zjarrit përhapën vdekjen e nxehtë aq shpejt sa syri mezi e ndiqte. Njerëzit që bërtasin shtrihen në rrugën e tyre.
  
  Hayden pa një hambar përpara. Zemra e saj u shtrëngua në tmerr absolut. Ishte e vërtetë. Të paktën pesëmbëdhjetë nga njerëzit e Boudreau qëndruan rreth hambarit të mbyllur, duke synuar armët e tyre në muret e hollë si letra, dhe kur Hayden shënoi njeriun e parë, të gjithë hapën zjarr.
  
  
  * * *
  
  
  Alicia Miles u hodh në këmbë dhe hapi zjarr ndërsa forcat Havai dhe aleatët e tyre nisën një sulm në fermën e Kovalenkos në Big Island. Terreni ishte i pabarabartë. Të gjitha kanione të thella, kodra të larta dhe fusha të pyllëzuara. Para se t'i afroheshin fermës, një granatëhedhës u qëllua në një nga helikopterët sulmues, i cili e lidhi atë, por nuk e shkatërroi, duke i detyruar të gjithë të bënin një ulje të hershme.
  
  Tani ata nxituan si ekip, nëpër pyje të dendur dhe kodra të pabarabarta. Ata kanë humbur tashmë një burrë në një kurth bombë. Ofensiva u përgatit nga njerëzit e Mbretit të Gjakut. RPG-të fluturuan pa qëllim nëpër pemë.
  
  Mercenarët po argëtohen.
  
  Por marinsat po ecnin përpara, tani vetëm rreth tridhjetë këmbë nga gardhi dhe një luginë e fundit me anë të pjerrët. Alicia mund të dallonte fytyrat buzëqeshëse të armiqve të tyre. Gjaku i saj filloi të vlonte. Pranë saj, mjaft i shkathët për një gjigant, ishte një agjent kryesor i CIA-s, Kinimaka. Ai doli të ishte shumë i dobishëm.
  
  Pajisjet e komunikimit në veshët e tyre transmetonin lajme për mizoritë e ardhshme. Hoteli Ala Moana Queen në Oahu është mbyllur. Turisti u hodh për vdekje nga dritarja e katit të dhjetë. Granat u hodhën në rrugë. Ekipi SWAT po përgatitej për një operacion që ka të ngjarë të marrë dritën jeshile së shpejti për shkak të vdekjeve dhe kaosit të shkaktuar nga mercenarët. Në Kauai, një kamikaz i vetëm qëlloi disa plumba në furgonat ku po mblidheshin gazetarët, duke plagosur një gazetar. Dhe tani, në Big Island, një autobus me turistë është vjedhur dhe një bombë është vendosur në ekuipazhin e tyre. Ata u mbyllën brenda ndërsa robërit e tyre u ulën jashtë në shezllone, duke pirë birrë dhe duke luajtur letra. Nuk dihej se cili prej tyre kishte detonatorin, apo sa ishin.
  
  Alicia u hodh poshtë anës së luginës. Një RPG shpërtheu para saj, duke hedhur baltë dhe gurë lart në ajër. Ajo u hodh mbi ta duke qeshur dhe u kthye kur ndjeu hezitimin e Kinimaki.
  
  "Hajde, djalosh i shëndoshë," tha ajo, me buzët e saj të dredhura me gaz. "Rri me mua. Këtu gjërat bëhen vërtet të çrregullta."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden qëlloi përsëri dhe përsëri, duke u përpjekur të qëndronte e qetë dhe kështu të ruante saktësinë e saj. Tre koka shpërthyen në fushën e saj të shikimit. Mai ishte ende duke vrapuar pranë saj, duke mos thënë asgjë. Ushtarët e tjerë ranë në njërin gju, duke iu shmangur të shtënave dhe duke rrëzuar mercenarët para se të ktheheshin.
  
  Pastaj Hayden ishte në mesin e tyre. Një burrë u kthye dhe ajo e goditi përtej urës së hundës me pushkën e saj. Ai ra me një britmë, por i goditi këmbët, duke e bërë atë të hidhej me kokë mbi të.
  
  Ajo u ngjit me shpejtësi, por trupi i tij ra mbi të, duke e fiksuar në tokë. Kur ajo ngriti sytë, ajo shikoi drejt e në sytë e tij të mbushur me urrejtje dhe dhimbje. Me një ulërimë bearish, ai e goditi me grusht dhe shtrëngoi krahët e tij të trashë rreth fytit të saj.
  
  Ajo pa yjet në çast, por nuk u përpoq ta ndalonte. Në vend të kësaj, dy duart e saj të lira e gjetën vetë armën. Në të djathtë është Glock e saj. Në të majtë është thika e saj. Ajo futi tytën e armës së saj në brinjë, duke e lënë atë ta ndjente.
  
  U lirua shtrëngimi, sytë u zgjeruan.
  
  Hayden gjuajti tre të shtëna pa zë. Burri u rrokullis nga ajo. Ndërsa pamja sipër saj u pastrua, u shfaq fytyra e një mercenari tjetër. Hayden e qëlloi në hundë, pa burrin të kthehej dhe të zhdukej.
  
  Ajo u ul dhe pa Main. Mercenari i fundit i mbetur përballet me të. Hayden i mbylli sytë. Ky njeri ishte një rrënim. Fytyra e tij dukej sikur ishte lyer me të kuqe. Dhëmbët mungonin. Nofulla e tij dukej e zbehtë. Njëri krah ishte i dislokuar, tjetri ishte thyer në bërryl. Ai qëndroi në këmbë të dridhura dhe më pas u rrëzua në gjunjë në baltën e përgjakur.
  
  "Zgjodhe personin e gabuar për të sfiduar," tha Mai me një buzëqeshje të ëmbël, shënoi Glock-in e saj të huazuar dhe i hoqi kokën.
  
  Hayden gëlltiti pa dashje. Ishte një grua serioze.
  
  Dera e hambarit u hap nga marinsat, duke bërtitur praninë e tyre. Zemra e Hajdenit u fundos nga numri i vrimave në muret e falsifikuara. Le të shpresojmë se pengjet kanë shpëtuar.
  
  Midis mendimeve të saj të qarta me shpejtësi, diçka u bë e dukshme mbi të gjitha. Boudreau nuk ishte këtu. Ajo shikoi përsëri në shtëpi. Ishte vendi i fundit që ajo do të priste që ai të fshihej, por prapë-
  
  Një emocion i papritur tërhoqi vëmendjen e saj. Marinsat dolën me pengesa nga hambari, njëri u mbajt në shpatull sikur të ishte goditur me thikë.
  
  Pastaj Boudreau dhe një turmë mercenarësh u derdhën nga hambari, duke qëlluar me armë dhe duke bërtitur si demonë. A do të thoshte kjo se mercenarë të tjerë dhanë jetën e tyre për të qenë mashtrues? A gjuanin boshllëqe apo nga një pozicion i caktuar?
  
  Realiteti e goditi atë si një armë bërthamore. Njerëzit e Mbretit të Gjakut ishin tani mes marinsave, duke luftuar dhe Boudreau nxitoi drejt Hajdenit, me thikë të ngritur në mënyrë sfiduese.
  
  
  * * *
  
  
  Alicia e nxiti ekipin me zgjuarsinë dhe shpirtin e saj nën zjarr. Pak minuta më vonë ata arritën në majën e ngjitjes së fundit dhe lëshuan një aureolë zjarri mbi mbrojtësit e ngulitur. Alicia vuri re një shtëpi të madhe, një hambar të madh dhe një garazh me dy makina. Prona kishte pamje nga një lumë i gjerë që pa dyshim shërbente si mjet shpëtimi dhe pranë strehës ishte një helikopter me një helikopter të goditur.
  
  Ajo shikoi prapa. "Granatahedhës".
  
  Kreu i grupit u vrenjos. "Tashmë po e bëj atë."
  
  Alicia tregoi pozicionet e armikut. "Ka një mur të ulët. Ana e pasme e shtëpisë. Për Rolls-Royce. Në të djathtë të shatërvanit."
  
  Kreu i grupit lëpiu buzët. "Nxirrni bastardët".
  
  Disa shpërthime bënë që toka të lëkundet. Sulmuesit qëlluan tre granata dhe më pas u hodhën përpara në formacionin një-dy, duke qëlluar ende si një, por duke u fryrë në një hark vdekjeprurës.
  
  Me brutalitet shkatërrues, ata hynë në fermën e Mbretit të Gjakut.
  
  
  KAPITULLI NJIZET E NËNTË
  
  
  Këmbët me çizme të Drake prekën dyshemenë e qelisë. Përpara se të tjerët të fillonin të zbrisnin, ai vendosi një blic fluoreshente për të ndriçuar rrugën e tyre. Menjëherë muret morën jetë, gdhendjet e tyre tashmë duken qartë nga sytë e tronditur të Drake.
  
  Kaçurrela të ngjashme me ato në dy pajisje portative. Tani është konfirmuar se ato janë saktësisht të njëjta me ato të gjetura nga Torsten Dahl dhe ekipi i tij në Varrin e Zotave në Islandë.
  
  Me cilin qytetërim të lashtë kanë hasur kohët e fundit? Dhe si do të përfundonte gjithçka?
  
  Beni, Karin dhe pjesa tjetër e ekipit Delta shtynë litarin e zbritjes derisa të gjithë u grumbulluan rreth harkut të madh të Portës Pele. Drake bëri çmos që të mos shikonte shumë thellë në errësirën e zezë pas tyre.
  
  Beni dhe Karin ranë në gjunjë. Vetë harku ishte bërë nga një lloj metali i krehur, krejtësisht i lëmuar dhe simetrik. Sipërfaqja metalike ishte e gdhendur me të njëjtat shenja të vogla si pjesa tjetër e shpellës.
  
  "Këto shenja," i preku me kujdes Karin, "nuk janë të rastësishme. Shikoni. Unë shoh të njëjtën kaçurrela që përsëritet vazhdimisht. Dhe pjesa tjetër e shpellës..." Ajo shikoi përreth. "Eshte e njejta gje".
  
  Beni kërkoi telefonin e tij. "Kjo është fotografia që na dërgoi Dahl." Ai e nxori atë në dritë. Drake u përkul përpara, i sigurt se Ekipi Delta do të ishte në vëzhgim për ndërhyrës.
  
  Pra, Varri i Zotave ka njëfarë lidhje me Portat e Ferrit, mendoi Drake me zë të lartë. "Por çfarë kuptimi kanë kaçurrelat?"
  
  "Modele të përsëritura," tha Karin butë. "Me trego. Çfarë lloj shenjash, të lashta apo
  
  Moderne, e përbërë nga shumë modele të përsëritura?"
  
  "Më e lehtë." Komodo i madh u ul pranë tyre. "Gjuhe".
  
  "Është e drejtë. Pra, nëse është gjuha -" tregoi ajo me gisht muret e qelisë. "Pastaj ata tregojnë të gjithë historinë."
  
  "Si ato që gjeti Dahl." Drake pohoi me kokë. "Por ne nuk kemi kohë ta analizojmë tani. Kovalenko kaloi nëpër këto porta.
  
  "Prit". Beni kapi urën e hundës. "Këto shenja..." Ai preku harkun. "Saktësisht njësoj si në pajisjet. Për mua, kjo sugjeron që kjo portë është një version i korrigjuar i së njëjtës pajisje. Makinë e udhëtimit në kohë. Ne kemi arritur tashmë në përfundimin se perënditë mund të kenë përdorur pajisje portative për të udhëtuar nëpër kohë dhe për të ndikuar në fatin. Ndoshta kjo gjë është sistemi kryesor."
  
  "Shiko," tha Drake butë, "kjo është e mrekullueshme. Do ta kuptoni. Por përtej asaj porte -" Ai tregoi me gisht terrin e pistës. "Mbreti i gjakut. Njeriu përgjegjës për vdekjen e Kenedit, ndër qindra të tjerë. Është koha të ndaloni së foluri dhe të filloni të ecni. Shko".
  
  Beni tundi kokën dhe u ngrit në këmbë, duke u dukur paksa fajtor teksa fshinte pluhurin. Të gjithë në dhomë morën frymë thellë. Pas portës kishte diçka tjetër që askush prej tyre nuk donte ta përmendte:
  
  Arsyeja pse Captain Cook ndryshoi titullin e harkut nga "Pele's Gate" në "Hell's Gate".
  
  
  KAPITULLI I TRIDITË
  
  
  Shteti i Havait dridhej nga mëshira e të çmendurit.
  
  Nëse një helikopter mund të kishte fluturuar pranë, i aftë për të ofruar një pamje të gjerë panoramike të ngjarjeve të zymta dhe imorale që po shpalosen në ishuj, ai fillimisht do të fluturonte mbi Oahu për të kapur hotelin e rrethuar Ala Moana Queen, ku anëtarë me përvojë të disa forcave speciale. Ekipet sapo kishin filluar të vepronin kundër mercenarëve të armatosur rëndë, të motivuar që mbanin të gjitha lartësitë dhe pengjet e panumërta. Ai kaloi me nxitim, duke shmangur retë djallëzore të tymit të zi që dilnin nga të paktën një duzinë dritare të thyera, duke treguar me kujdes hapjet ku mund të shiheshin burra të maskuar me pushkë dhe granatahedhës duke grumbulluar burra, gra dhe fëmijë të pafuqishëm në grupe që ishin më të lehta për t'u shkatërruar. .
  
  Dhe më pas do të rrokulliset, lart e djathtas në një hark të madh, fillimisht drejt diellit, ai top i trashë i verdhë duke ecur ngadalë drejt një të ardhmeje të pasigurt dhe ndoshta kataklizmike, dhe më pas duke u zhytur poshtë e majtas në udhëtimin e tij të tmerrshëm e zbulimit drejt Kauait. Ai do të kalojë pranë Diamond Head, duke injoruar heronjtë dhe zuzarët që kërkojnë sekrete dhe ndjekin makthet në shpellat nëntokësore më të errëta dhe më të rrezikshme të një vullkani të zhdukur.
  
  Në Kauai, ai do të vraponte për një burrë të mbytur nga djersa, i cili ishte lidhur me zinxhirë në gardhin e kafenesë, duke bllokuar klientët brenda dhe duke shfaqur qartë një jelek të mbushur me dinamit dhe një dorë që dridhej duke shtrënguar pajisjen shpërthyese të një të vdekuri. Nëse zmadhonit foton, mund të shihnit dëshpërimin në sytë e burrit. Kjo do të tregonte qartë faktin se ai mund të mos kishte mundur të duronte për një kohë të gjatë. Dhe pastaj u ngrit lart, duke u ngritur përsëri mbi çatitë për të ndjekur kurbën e këndshme të vijës bregdetare ekzotike. Në fermën e djegur ku Hayden Jay sapo kishte pushtuar Ed Boudreau ndërsa Mai Kitano dhe pjesa tjetër e marinsave luftuan në luftime të ngushta me dhjetëra mercenarë të Boudreau. Mes zhurmës së tmerrshme të vdekjes dhe betejës, pengjet e plagosur qanin.
  
  Dhe shkoni përpara. E shkuara dhe e ardhmja tashmë janë përplasur. Të lashtët dhe avangardës u ndeshën në konflikt.
  
  Sot ishte dita kur perënditë mund të vdisnin dhe heronj të rinj mund të lulëzojnë e të ngriheshin.
  
  Helikopteri do të bëjë fluturimin e tij të fundit, duke marrë peizazhet e kundërta dhe ekosistemet dinamike që përbëjnë Ishullin e Madh. Duke garuar nëpër një fermë tjetër, për disa çaste mund të përqendroheni te Alicia Miles, Mano Kinimaka dhe ekipi i tyre i marinsave që sulmojnë një kompleks të mbrojtur fort ku pengjet, mercenarët dhe burrat me gjerdan dinamiti u bashkuan në një përplasje të plotfuqishme. Makinat e fuqishme filluan të funksionojnë në skajet e betejës, të gatshme për të evakuuar njerëzit e Mbretit të Gjakut nga toka, ajri dhe uji. Kamera filloi të zmadhohej ndërsa Alicia dhe Kinimaka ngritën sytë, të vetëdijshëm për të arratisurit dhe tashmë duke komplotuar një shteg për t'i kapur dhe shkatërruar ata.
  
  Dhe së fundi, helikopteri u anashkalua, thjesht një makinë, por ende një makinë, e mbushur me imazhe të marrëzisë njerëzore, guximit që mund të tregojnë dhe zbulojnë dhe të keqen më të keqe që mund të bëjnë.
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë E NJË
  
  
  Drake hyri nën harkun që kapiteni Kuk e quajti Portat e Ferrit dhe e gjeti veten në një vendkalim të ngushtë të latuar afërsisht. Ndezi elektrik dore të pushkës dhe e lidhi në tytë. Ai gjithashtu vendosi një fanar në shpatullën e tij dhe e rregulloi atë për të ndriçuar muret. Për një kohë kishte shumë dritë dhe asnjë rrezik të dukshëm.
  
  Ndërsa kalonin kalimin dredha-dredha, Drake tha mbi supin e tij: "Më trego, Ben, për ditarët e Kukut".
  
  Beni nxori frymën shpejt. "Kjo nuk është gjë tjetër veçse një pasqyrë e këtij sistemi të madh kurthi. Cook e quajti atë "Portat e Ferrit" për shkak të natyrës së kurtheve. Ai as nuk e pa se çfarë do të ndodhte në fund."
  
  "Pra, kush i ndërtoi kurthe?" Pyeti Drake. "Dhe pse?"
  
  "Askush nuk e di. Shenjat që gjetëm jashtë dhe ato në Varrin e Perëndive nuk janë në këto mure të brendshme." Ai u kollit dhe shtoi: "Mirupafshim".
  
  Zëri i Komodos shpërtheu nga pas. "Pse Cook nuk e pa fundin?"
  
  "Ai shpëtoi," tha Karin butë. "Ne frike".
  
  "O mut."
  
  Drake ndaloi për një moment. "Pra, meqenëse unë jam thjesht një ushtar memec dhe ju të dy jeni truri pas këtij operacioni, më lejoni t'i sqaroj gjërat. Në thelb, shkrimet janë çelësi i sistemit të kurthit. Dhe ju të dy keni kopje me vete."
  
  "Ne kemi një kopje," tha Ben. "Karin ka një mendje tjetër."
  
  "Atëherë ne kemi një kopje," murmuriti Komodo.
  
  "Jo..." filloi Beni, por Drake e ndaloi. "Ai do të thotë që nëse ajo vdes, ne do të kemi një kopje, fëmijë. Kujtesa fotografike nuk është shumë e dobishme kur je i vdekur."
  
  "Unë nuk... Po, mirë, më falni, ne nuk mendojmë si ushtarë."
  
  Drake vuri re se tuneli filloi të zgjerohej. Era më e lehtë i frynte fytyrës. Ai ngriti dorën për t'i ndaluar, më pas e shtyu kokën në qoshe.
  
  Mendoni për një pamje të mahnitshme.
  
  Ai ishte në hyrje të një dhome të madhe, në formë të zgjatur, me një tavan të humbur në errësirë. Një dritë e dobët vinte nga shkopinjtë me shkëlqim që duhet të jenë lënë pas nga njerëzit e Mbretit të Gjakut. Pikërisht përballë tij, duke ruajtur tunelin që vazhdonte në thellësi të malit, ishte pamja që i bënte zemrën të rrahë.
  
  Një fytyrë gjigante ishte gdhendur në shkëmbin mbi tunel. Me sy të pjerrët, një hundë të mbërthyer dhe me ato që mund të përshkruheshin vetëm si brirë që i dilnin nga koka, Drake menjëherë arriti në përfundimin se ishte fytyra e një djalli ose demoni.
  
  Duke injoruar fytyrën për momentin, ai skanoi zonën. Muret ishin të lakuara, bazat e tyre ishin të mbuluara me errësirë. Ata duhej të shtonin pak dritë shtesë këtu.
  
  Ai i bëri ngadalë të tjerët përpara.
  
  Dhe pastaj, befas, një zhurmë bëri jehonë nëpër shpellë, si njëqind flakëhedhës që gjuanin në të njëjtën kohë, ose, siç tha Beni, "tingëllon si një Batmobile e mallkuar".
  
  Zjarri shpërtheu nëpër vrimat e hundës së gdhendjes, duke krijuar një furrë rreth dyshemesë prej guri. Dy avionë flakë të veçantë shpërthyen nga çdo vrimë e hundës dhe më pas, disa sekonda më vonë, një nga secili sy.
  
  Drake e studioi këtë me shqetësim. "Ndoshta ne jemi duke vënë në lëvizje ndonjë mekanizëm. Çelësi i ndjeshëm ndaj presionit ose diçka e tillë." Ai u kthye nga Beni. "Shpresoj që të jesh gati, mik, sepse siç thoshte një nga grupet e mia të preferuara të Dinorock, Poison, nuk është gjë tjetër veçse një kohë e mirë."
  
  Buzët e Benit u përkulën në një buzëqeshje kalimtare ndërsa kontrollonte shënimet e tij. "Ky është niveli i parë i ferrit. Sipas shkrimtarit të skenarit, një burrë i quajtur Hawksworth, ata e quajtën këtë nivel Zemërim. Mendoj se arsyeja është e qartë. Më vonë e krahasuan me djallin, Amonin, demonin e zemërimit."
  
  "Faleminderit për mësimin, fëmijë." Komodo gërrmoi. "A përmend rastësisht rrugën për në të kaluarën?"
  
  Beni e shtriu tekstin në dysheme dhe e zbuti. "Shiko. E kam parë më parë por nuk e kam kuptuar. Ndoshta kjo është një e dhënë."
  
  Drake u ul pranë shokut të tij të ri. Revistat e kopjuara ishin projektuar dhe ilustruar me kujdes, por gishti i Benit tërhoqi vëmendjen ndaj një rreshti të çuditshëm teksti.
  
  1 (||) - kërce në 2 (||||) - kërce në 3 (||) - kërce në 4 (|||||//)
  
  Dhe i vetmi mbishkrim që pasoi, "Me zemërim, ki durim. Një person i kujdesshëm do të planifikojë rrugën e tij nëse ka linja navigimi përpara tij.
  
  "Cook ishte lundruesi më i madh i të gjitha kohërave," tha Ben. "Kjo linjë na tregon dy gjëra. Ky Kuzhinier ka hartuar një rrugë pas demonit dhe se rruga përmes tij kërkon planifikim të kujdesshëm."
  
  Karin shikoi ndezjet e zjarrit. "Kam numëruar katër," tha ajo e menduar. "Katër shpërthime flake. Aq sa -"
  
  U dëgjua një e shtënë që tronditi heshtjen. Një plumb ra rikoset nga muri pranë kokës së Drake, duke dërguar copa të mprehta shkëmbi të prerë në ajër. Një milisekondë më vonë, Drake ngriti armën dhe qëlloi, dhe një milisekondë më vonë ai kuptoi se nëse zhytej përsëri në kalim, snajperi mund t'i mbante të mbërthyer në mur për një kohë të pacaktuar.
  
  Me këtë mendim ai vrapoi, duke gjuajtur kamerën. Komodo, me sa duket ka ardhur në të njëjtin përfundim, e ka ndjekur. Zjarri i kombinuar ka shuar shkëndija nga muri rrethues. Fshehtësi u trondit i tronditur, por gjithsesi arriti të qëllonte një tjetër plumb që fishkëlliu mes Drake dhe Komodos.
  
  Drake u ul në njërin gju, duke vënë në shënjestër.
  
  Burri u hodh nga vendi i tij i fshehur, arma u ngrit lart, por Komodo qëlloi i pari - vala e shpërthimit e ktheu sulmuesin prapa. U dëgjua një britmë e mprehtë dhe burri u ul i ngatërruar, pushka u përplas në dysheme. Komodo u afrua dhe u sigurua që burri kishte vdekur.
  
  Drake mallkoi. "Siç mendova, Kovalenko la snajperët për të na ngadalësuar."
  
  "Dhe për të na holluar," shtoi Komodo.
  
  Karin e shtyu kokën nga këndi, flokët e saj biondë i binin në sy. "Nëse kam të drejtë, atëherë fjalia e çuditshme është vrima e çelësit dhe fjala "durim" është çelësi. Ato dy linjat e tramvajit që duken si dy 'unë'? Në muzikë, poezi dhe letërsi të vjetër, ato mund të nënkuptojnë një pauzë. Prandaj, durim do të thotë 'të ndalosh'.
  
  Drake e shikoi ofertën ndërsa skuadra e Delta u fut në shpellë, i nxitur nga Komodo dhe i vendosur të mos bënte më gabime.
  
  Komodo bërtiti: "Po njerëzit? Kini kujdes nga kurthe booby. Nuk do ta lejoja atë budalla rus të vendoste asgjë për jurinë".
  
  Drake fërkoi pëllëmbën e tij të djersitur me murin e ashpër, duke ndjerë gurin e dhëmbëzuar nën dorën e tij, të ftohtë si pjesa e brendshme e një frigoriferi. Pra, është: 'Prisni shpërthimin e parë, pastaj ndaloni për dy dhe kaloni në dy. Pas shpërthimit të dytë, ndaloni të katërtin dhe kaloni te i treti. Pas shpërthimit të tretë, ndaloni për dy dhe kaloni në katër. Dhe pas shpërthimit të katërt, ndaloni për herë të gjashtë dhe më pas dilni."
  
  "Më e lehtë." Beni shkeli syrin. "Por sa zgjat pauza?"
  
  Karin ngriti supet. "Magji i shkurtër"
  
  "Oh, kjo është e dobishme, motër."
  
  "Dhe si i numëroni shpërthimet?"
  
  "Unë supozoj se ai që arrin vendin më të largët i pari është numri një, dhe numri katër është më i shkurtri."
  
  "Epo, kjo ka pak kuptim, mendoj. Por është njësoj -"
  
  "Kjo eshte e gjitha". Drake kishte mjaftuar. "Durimi im tashmë është testuar duke dëgjuar këtë debat. Unë do të shkoj i pari. Le ta bëjmë këtë përpara se të mbarojë niveli i lartë i kafeinës."
  
  Ai kaloi ekipin e Komodos, duke ndaluar disa metra larg flakës më të gjatë. Ai ndjeu se çdo njeri kthehej për të parë. Ai ndjeu shqetësimin e Benit. Ai mbylli sytë, duke ndjerë rritjen e temperaturës teksa një tjetër rrjedhje e mbinxehur skuqi ajrin përpara tij.
  
  Fytyra e Kenedit fluturoi para syve të mendjes së tij. Ai e pa atë siç ishte më parë. Kujdes i rreptë në flokët e saj, kostume pantallonash jo ekspresive - një për çdo ditë të javës. Një përpjekje e vetëdijshme për të shkëputur gjithçka nga fakti se ajo ishte një grua.
  
  Dhe më pas Kenedi i lëshoi flokët dhe iu kujtua gruaja me të cilën kaloi dy muaj të këndshëm. Gruaja që filloi ta ndihmonte të vazhdonte pas vdekjes rrënuese të gruas së tij, Alison, dhe dhimbjes së shkaktuar nga ai aksident fatal me makinë vite më parë.
  
  Sytë e saj u ndezën drejt e në zemrën e tij.
  
  Një zjarr u ndez para tij.
  
  Ai priti që nxehtësia e flakës të shuhej dhe më pas ndaloi për dy sekonda. Ndërsa priste, kuptoi se ndezja e zjarrit nga syri i dytë tashmë kishte rënë. Por pas dy sekondash, ai arriti në atë pikë, edhe pse çdo fije e qenies së tij bërtiste që nuk duhej.
  
  Zjarri e shkatërroi
  
  Por ngriu në momentin që ai mbaroi lëvizjen e tij. Ajri rreth tij ishte ende i nxehtë, por i durueshëm. Drake mori frymë, djersa rridhte prej tij në valë. Në pamundësi për t'u çlodhur as për një sekondë, ai filloi përsëri numërimin mbrapsht.
  
  Katër sekonda.
  
  Flakët kërcyen pranë tij, duke u përpjekur t'i vinin flakën pikërisht vendit që do të zinte.
  
  Drake bëri lëvizjen e tij. Zjarri është shuar. Gojën e kishte si një tortë e kripur. Të dy kokërdhat e syrit i dogjën, sikur i kishin kapur me letër zmerile.
  
  Edhe pse, mendoj. Mendoni, mendoni gjithmonë. Dy sekonda të tjera dhe ne jemi në rrugën tonë. Kalojmë në manovrën e fundit. Tani ai ka besim.
  
  Pushoni për gjashtë sekonda dhe më pas-
  
  Në gjashtë ai lëvizi, por zjarri nuk u shua! I dogjën vetullat. Ai ra në gjunjë, e hodhi trupin pas. Ben thirri emrin e tij. Vapa u bë aq e fortë sa ai u përpoq të bërtiste. Por në atë moment ajo u zhduk papritur. Ngadalë u bë i vetëdijshëm se duart dhe gjunjët e tij po gërvishteshin me dyshemenë e ashpër prej guri. Duke ngritur kokën, ai u zvarrit shpejt nëpër tunelin në pjesën e pasme të dhomës.
  
  Pas një çasti, ai u kthye dhe u bërtiti të tjerëve: "Më mirë bëni një pushim të fundit prej shtatë sekondash, djema. "Gjëja e fundit që dëshironi të dini është se si është një rosto në Kentaki."
  
  Pati një të qeshur të mbytur. Komodo u afrua menjëherë dhe i pyeti Karin dhe Benin se kur do të donin të merrnin radhën e tyre. Beni preferoi të kishte disa ushtarë të tjerë përpara tij, por Karin ishte gati të ndiqte Drake. Komodos iu desh ta merrte mënjanë dhe të fliste qetësisht për diskrecionin për t'u siguruar që Drake të mos ishte vetëm me fat me momentet përpara se të rrezikonin të humbnin një nga truri i operacionit të tyre.
  
  Drake e pa Karin të zbutej dhe madje të buzëqeshte pak. Ishte bukur të shihje dikë që kishte një efekt qetësues mbi fëmijën e egër të familjes Blake. Ai kontrolloi tunelin rreth tij dhe hodhi shkopin e shkëlqimit në hije. Ngjyra e tij e zgjeruar e qelibarit nuk ndriçoi asgjë përveç një tuneli edhe më të latuar, duke u zbehur në errësirë.
  
  Ushtari i parë i Deltës ra pranë tij, i ndjekur menjëherë nga i dyti. Drake nuk humbi kohë duke i dërguar ata në tunel për të hetuar. Kur u kthye në Dhoma e Zemërimit, ai pa Ben Blake duke bërë lëvizjen e tij.
  
  Beni kapi çantën e tij pothuajse si një nxënës shkolle, u sigurua që flokët e tij të gjatë t'i fusnin poshtë majës së bluzës së tij dhe doli përpara. Drake pa buzët e tij të lëviznin ndërsa numëronte sekondat. Duke mos treguar asnjë shenjë të jashtme emocioni, zemra e Drake fjalë për fjalë u hodh nga goja e tij dhe mbeti atje derisa shoku i tij u rrëzua në këmbët e tij, duke gulçuar.
  
  Drake i ofroi dorën. Beni ngriti sytë: "Çfarë do të thuash, idiot? Nëse nuk e duroni dot vapën?"
  
  "Unë nuk po citoj Bucks Fizz," tha Drake me një ton të mërzitur. "Nëse doni - jo, prisni -"
  
  Drake vuri re Karin duke iu afruar avionit të parë të zjarrit. Goja e Benit u mbyll në çast dhe sytë e tij ndoqën çdo lëvizje të motrave të tij. Ndërsa ajo lëkundet, dhëmbët e Benit kërcëllin aq fort sa Drake ndjeu sikur pllakat tektonike po bluanin njëra-tjetrën. Dhe ndërsa ajo rrëshqiti mes një strehë të sigurt dhe tjetrës, Drake-it iu desh ta kapë Benin fort për ta ndaluar atë të vraponte për ta kapur.
  
  "Prit! Nuk mund ta shpëtosh atë"
  
  Karin belbëzoi. Rënia e saj e çorientoi plotësisht. Ajo dukej në rrugën e gabuar për rreth dy sekonda përpara se një tjetër shpërthim ta digjte.
  
  Beni u përlesh me Drake, i cili e kapi përafërsisht pjesën e pasme të kokës së djalit dhe e përdori trupin e tij për të mbrojtur mikun e tij që të mos dëshmonte ngjarjen tjetër të tmerrshme.
  
  Karin mbylli sytë.
  
  Pastaj Komodo, drejtuesi i ekipit Delta, e kapi atë me një dorë të madhe, duke kërcyer me shkathtësi midis pauzave. Ai nuk e prishi ritmin, vetëm e vuri Karin mbi supe, fillimisht kokën dhe e uli butësisht në tokë pranë vëllait të saj të zemëruar.
  
  Beni u gjunjëzua pranë saj, duke mërmëritur, duke e mbajtur afër. Karin shikoi mbi supin e Benit drejt e drejt Komodos dhe foli dy fjalë. "Faleminderit".
  
  Komodo pohoi me kokë të zymtë. Disa minuta më vonë, pjesa tjetër e njerëzve të tij mbërritën shëndoshë e mirë, ndërsa dy që Drake dërgoi në tunel u kthyen.
  
  Njëri prej tyre iu drejtua Drake dhe Komodo në të njëjtën kohë. "Një kurth tjetër, zotëri, rreth një kilometër përpara. Nuk ka shenja të qarta të snajperëve apo kurtheve, por ne nuk u ndalëm për të kontrolluar dyfish. Mendova se duhet të ktheheshim këtu."
  
  Karin hoqi pluhurin dhe u ngrit në këmbë. "Si duket një kurth?"
  
  "Zonjë, kjo duket si një bastard i madh."
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë E DYTË
  
  
  Ata vrapuan drejt kalimit të ngushtë, të nxitur nga aktet e dhunës që mund të kishin ndodhur në botën sipër tyre dhe nga qëllimi keqdashës i njeriut që kishte depërtuar në errësirën nëntokësore përpara tyre.
  
  Një hark i ashpër i çoi në shpellën tjetër. Përsëri shkopinjtë e shkëlqimit ndriçuan një pjesë të hapësirës së madhe, të freskëta dhe të zbehura ngadalë, por Drake shpejt lëshoi dy shkreptima qelibar në murin e largët.
  
  Hapësira përballë tyre ishte e madhe. Shtigjet kishin formën e një treshe. Boshti kryesor ishte një kalim mjaft i gjerë për të akomoduar tre persona në krah. Përfundoi në murin e largët në një hark tjetër daljeje. Duke u degëzuar nga boshti kryesor dhe duke formuar dy dhëmbëza të tjera të tridentit, kishte edhe dy kalime të tjera, vetëm këto ishin shumë më të ngushta, pak më shumë se parvazët. Këto parvaz përfundonin në një kthesë të gjerë në murin e shpellës.
  
  Hapësirat midis shtigjeve të tridentit ishin të mbushura me errësirë të thellë, tinëzare. Kur Komodo hodhi shkëmbin në mungesë pothuajse të dritës, ata kurrë nuk e dëgjuan atë të godiste fundin.
  
  Kujdes, ata ecën ngadalë përpara. Supet e tyre u tendosën nga tensioni dhe nervat filluan të dështojnë. Drake ndjeu një rrjedhje të hollë djerse që i rrokullitej përgjatë shtyllës kurrizore, duke i kruar deri në fund. Çdo palë sy në grup shikuan përreth dhe kërkuan çdo hije, çdo qoshe derisa Beni më në fund gjeti zërin e tij.
  
  "Prit", tha ai me një zë mezi të dëgjueshëm, më pas pastroi fytin dhe thirri: "Prit".
  
  "Çfarë është kjo?" Drake ngriu, ende duke ngritur këmbën në ajër.
  
  "Ne duhet të kontrollojmë fillimisht regjistrat e Cook-it, për çdo rast."
  
  "Ju zgjidhni kohën tuaj të mallkuar."
  
  Karin foli. "Ata e quajtën Lakmia, mëkati i dytë vdekjeprurës. Demoni i lidhur me lakminë është Mamoni, një nga shtatë princat e ferrit. Ai u përmend në Milton's Paradise Lost dhe madje u quajt Ambasadori i Ferrit në Angli.
  
  Drake e shikoi me shikim. "Nuk është qesharake".
  
  "Kjo nuk ishte menduar të ndodhte. Kjo është ajo që dikur lexova dhe ruajta. E vetmja e dhënë që Hawksworth jep këtu është kjo fjali: Përballë lakmisë qëndron mëshira. Lëreni njeriun tjetër të marrë atë që dëshironi."
  
  Drake vëzhgoi shpellën e ftohtë dhe të lagësht. "Nuk ka shumë këtu që do të doja, përveç ndoshta Crispy Krems."
  
  "Është një rrugë e drejtpërdrejtë për në dalje." Komodo ndaloi një nga njerëzit e tij ndërsa ai kaloi. "Asgjë nuk është kurrë kaq e lehtë. Hej! Çfarë dreqin, mik..."
  
  Drake u kthye për të parë njeriun e Delta-s duke e shtyrë Komodon mënjanë dhe duke ecur drejtë pranë komandantit të tij.
  
  "Uollis! Mbaje bythën në radhë, ushtar".
  
  Drake vuri re sytë e burrit teksa u afrua. Me xham. Fiksohet në pikën në të djathtë. Drake ndoqi vështrimin e tij.
  
  Dhe menjëherë panë kamare. Eshte qesharake sesi nuk i vuri re me pare. Në fund të krahut të djathtë, ku takohej me murin e shpellës, Drake tani pa tre kamare të thella të gdhendura në shkëmbin e zi. Brenda çdo kamare, diçka shkëlqente. Diçka e çmuar, prej ari, safiri dhe smeraldi. Objekti kapi dritën e dobët dhe të shpërndarë që vezullonte nëpër shpellë dhe e ktheu atë dhjetëfish. Ishte si të shikoje në zemrën e një topi me shkëlqim disko të bërë nga dhjetë karat diamante.
  
  Karin pëshpëriti: "Ka një portë bosh në anën tjetër."
  
  Drake ndjeu tërheqjen e pasurisë së premtuar. Sa më afër shikonte, objektet bëheshin më të qarta dhe aq më shumë i donte. U desh një moment që komenti i Karin-it t'i arrinte, por kur arriti, ai e shikoi kamarin bosh me zili dhe frikë. Ndoshta ndonjë shpirt me fat shkoi në parvaz dhe u largua me plaçkën? Apo e kapi atë ndërsa u fundos duke bërtitur në thellësitë e pallogaritshme poshtë?
  
  Një mënyrë për të zbuluar.
  
  Drake vuri njërën këmbë përpara tjetrës dhe më pas u ndal. Mut . Karremi mbi parvaz ishte i fortë. Por ndjekja e tij për Kovalenko tërhoqi më shumë. Ai u kthye në realitet, duke pyetur veten se si një grup dritash mund të ishte kaq magjepsës. Në atë moment, Komodo vrapoi pranë tij dhe Drake zgjati dorën për ta ndaluar.
  
  Por komandanti i grupit Delta sapo ra mbi kolegun e tij dhe e rrëzoi në tokë. Drake u kthye për të parë pjesën tjetër të ekipit të gjunjëzuar, duke fërkuar sytë ose duke shmangur fare tundimin. Beni dhe Karin qëndruan të magjepsur, por mendja e shpejtë e Karin u çlirua shpejt.
  
  Ajo u kthye shpejt nga vëllai i saj. "A je mirë? Ben?"
  
  Drake e pa me kujdes në sytë e djalit të ri. "Mund të kemi probleme. Ai ka të njëjtin pamje të gëzuar kur Taylor Momsen del në skenë."
  
  Karin tundi kokën. "Djem," mërmëriti ajo dhe e goditi rëndë vëllain e saj.
  
  Beni syri dhe ngriti dorën në faqe. "Oh!"
  
  "A je mirë?"
  
  "Jo, dreqin jo! Thjesht ma theve nofullën."
  
  "Ndaloni së qeni i dobët. Tregojini mamit dhe babit kur të telefonojnë më pas."
  
  "Dreqin drejtë, do ta bëj. Pse dreqin më goditi mua?"
  
  Drake e shtrëngoi atë nga supi ndërsa Komodo e ngriti njeriun e tij nga dyshemeja dhe e hodhi përsëri në rresht. "I ri".
  
  Karin e shikoi me admirim.
  
  Drake tha: "Nuk të kujtohet? Dritat e bukura? Ata pothuajse të kapën, shok."
  
  "Më kujtohet..." Vështrimi i Benit u kthye papritur te muri i gurtë dhe kamaret e tij të ndërlikuara. "Oh wow, çfarë emocioni. Ari, diamante dhe pasuri. E mbaj mend."
  
  Drake pa se objektet vezulluese filluan të rifitonin gravitetin e tyre. "Le të lëvizim," tha ai. "Dy herë. Unë mund të shoh se çfarë po bën kjo shpellë dhe sa më shpejt ta kalojmë atë, aq më mirë."
  
  Ai u largua me një hap të shpejtë, me dorën mbi shpatullën e Benit dhe duke i tundur me kokë Karin. Komodo i ndoqi në heshtje, duke i mbajtur nën sy njerëzit e tij ndërsa kalonin pranë parvazëve që shtriheshin në të dyja anët.
  
  Ndërsa kaluan më pranë kamareve, Drake rrezikoi një vështrim të shpejtë. Në çdo kamare qëndronte një objekt i vogël në formë tasi, sipërfaqja e të cilit ishte e zbukuruar me gurë të çmuar. Por vetëm kjo nuk ishte e mjaftueshme për të krijuar një shfaqje drite të lë pa frymë që të binte në sy. Pas çdo tasi, vetë muret e vrazhda të kamareve ishin të veshura me rubin, smerald, safirë, diamante dhe xhevahire të panumërta.
  
  Kupat mund të kushtonin një pasuri, por vetë kamaret ishin me vlerë të paçmueshme.
  
  Drake ndaloi ndërsa iu afrua harkut të daljes. Një erë e ftohtë frynte mbi të nga e majta dhe nga e djathta. I gjithë vendi mbante erë të misterit të lashtë dhe sekreteve të fshehura. Diku rrjedh ujë, një rrjedhje e vogël, por e mjaftueshme për të rritur pafundësinë e sistemit të shpellave që ata po eksploronin.
  
  Drake i shikoi të gjithë me kujdes. Kurthi është kapërcyer. U kthye për të kaluar nëpër harkun e daljes.
  
  Dhe zëri i dikujt bërtiti: "Stop!"
  
  Ai ngriu menjëherë. Besimi i tij në të bërtitur dhe instinkti i lindur nga trajnimi i tij i vjetër SAS i shpëtuan jetën. Këmba e tij e djathtë mezi preku telin e hollë, por një shtytje tjetër mund të hapte një kurth.
  
  Këtë herë, Kovalenko nuk la një snajper. Ai gjykoi saktë se grupi pas tij do të tërhiqte zvarrë nëpër Sallën e Lakmisë. Shtrirja çoi në një minierë të fshehur M18 Claymore, ajo me fjalët "Front to the Enemy" mbi të.
  
  Pjesa e përparme drejtohej nga Drake dhe do ta kishte shpërthyer me kushineta prej çeliku së bashku me Benin dhe Karin nëse Komodo nuk do të kishte bërtitur një paralajmërim.
  
  Drake u largua dhe e fiku shpejt pajisjen. Ai ia kaloi atë Komodos. "Faleminderit shumë, shok. Mbaje në dorë dhe ne do t'ia fusim në bythë Kovalenkos më vonë."
  
  
  KAPITULLI TRIDITE E TRETË
  
  
  Tranzicioni tjetër ishte i shkurtër dhe shpejt zbriti tatëpjetë. Drake dhe të tjerët duhej të ecnin me taka, duke anuar trupat e tyre prapa për të qëndruar në këmbë. Drake mendoi se në çdo moment mund të rrëshqiste dhe të rrëshqiste i pafuqishëm poshtë, vetëm Zoti e di se çfarë fati të tmerrshëm e pret poshtë.
  
  Por vetëm pak minuta më vonë ata panë një hark të njohur. Drake përgatiti një shkop me shkëlqim dhe u ndal në hyrje. I ndërgjegjshëm për snajperët, ai hoqi shpejt kokën dhe u largua.
  
  "Oh, vezë," mori frymë me vete. "Po bëhet më keq".
  
  "Mos më thuaj," tha Ben. "Një top gjigant betoni varej mbi kokat tona."
  
  Drake e shikoi me shikim. "Jeta nuk është një film, Blakey. Zot, ti je një fanatik."
  
  Mori frymë thellë dhe i çoi në shpellën e tretë gjigante. Vendi i mahnitshëm që panë e ndaloi secilin prej tyre në gjysmë të rrugës. Gojët u hapën. Nëse Mbreti i Gjakut mund të zgjidhte ndonjë pikë në udhëtimin e tyre deri tani për të vendosur një kurth, atëherë kjo ishte ajo, mendoi Drake disa minuta më vonë, shansi i përsosur. Por, për fat të mirë për djemtë e mirë, asgjë nuk pret. Ndoshta kishte një arsye të mirë për këtë ...
  
  Edhe Komodo hapi gojën me frikë dhe mosbesim, por arriti të shtrydhte disa fjalë. "Atëherë mendoj se është epsh".
  
  Kollitja dhe rënkimi ishin përgjigja e tij e vetme.
  
  Rruga përpara tyre ndiqte një vijë të vetme të drejtë në një hark daljeje. Pengesa ishte se shtegu ishte i rreshtuar në të dy anët me piedestale të shkurtra në krye me statuja dhe piedestale të larta me piktura. Çdo statujë dhe çdo pikturë përfaqësonte disa forma erotike, duke filluar nga shija e mrekullueshme deri tek ajo e turpshme. Përveç kësaj, pikturat shkëmbore mbushën çdo centimetër të disponueshëm të mureve të shpellës, por jo imazhet primitive që gjenden zakonisht në shpellat e lashta - ato ishin imazhe mahnitëse, lehtësisht të barabarta nga çdo artist i Rilindjes ose modern.
  
  Tema ishte tronditëse në një mënyrë tjetër. Imazhet përshkruanin një orgji masive, çdo burrë dhe grua të vizatuar në detaje agonizuese, duke kryer çdo mëkat epshor të njohur për njeriun... dhe më shumë.
  
  Mbi të gjitha, ishte një goditje mahnitëse për shqisat, një goditje që nuk u largua ndërsa skena gjithnjë e më dramatike shpalosen për të mahnitur syrin dhe mendjen e njeriut.
  
  Drake gati derdhi një lot krokodili për mikun e tij të vjetër Wells. Ky pervers i vjetër do të ishte këtu në elementin e tij. Sidomos nëse e zbuloi me Mein.
  
  Mendimi i Meit, mikut të tij më të vjetër të gjallë, e ndihmoi të hiqte mendjen nga mbingarkesa shqisore pornografike rreth tij. Ai shikoi përsëri grupin.
  
  "Djema. Djema! Kjo nuk mund të jetë gjithçka. Këtu duhet të ketë një lloj sistemi kurthi. Mbajini veshët hapur". Ai u kollit. "Dhe dua të them për kurthe."
  
  Rruga vazhdoi. Drake tani vuri re se edhe shikimi në tokë nuk do t'ju ndihmonte. Shifra të hollësishme të hollësishme përpëliten edhe atje. Por e gjithë kjo ishte padyshim një harengë e kuqe.
  
  Drake mori frymë thellë dhe doli përpara. Ai vuri re se kishte një skaj të ngritur katër inç në të dyja anët e shtegut për rreth njëqind metra.
  
  Në të njëjtën kohë, Komodo foli. "E shikon këtë, Drake? Nuk mund të jetë asgjë."
  
  "Ose ndonjë gjë tjetër." Drake lëvizi me kujdes njërën këmbë përpara tjetrës. Beni ndoqi një hap prapa, më pas disa ushtarë dhe më pas Karin, e vëzhguar nga afër nga Komodo. Drake dëgjoi Komodon e madhe dhe trupmadh duke pëshpëritur faljet e heshtura të Karinit për imazhet e paturpshme dhe vrazhdësinë e njerëzve të tij të vështruar, dhe ndrydhi një buzëqeshje.
  
  Në momentin që këmba e tij drejtuese preku tokën në fillim të kreshtave të ngritura, një zhurmë e thellë gjëmimi mbushi ajrin. Pikërisht përballë tij, dyshemeja filloi të lëvizte.
  
  "Përshëndetje". Stili i tij i gjerë në Yorkshire doli në kohë stresi. "Prisni djema."
  
  Shtegu ishte i ndarë në një sërë raftesh të gjera horizontale prej guri. Ngadalë, çdo raft filloi të lëvizte anash, kështu që kushdo që qëndronte në të mund të rrëzohej nëse nuk shkelte në raftin tjetër. Sekuenca ishte mjaft e ngadaltë, por Drake supozoi se ata kishin gjetur tani shkakun e harengave të kuqe të guximshme të Chambers.
  
  "Hapi me kujdes," tha ai. "Në çifte. Dhe hiqeni mendjen nga papastërtia dhe ecni përpara, "përveç nëse doni të provoni këtë sport të ri të "zhytjes në humnerë".
  
  Beni u bashkua me të në raftin e parë në lëvizje. "Është kaq e vështirë të përqendrohesh," ankoi ai.
  
  "Mendo për Hayden," i tha Drake atij. "Do t'ju ndihmojë të kapërceni."
  
  "Unë jam duke menduar për Hayden." Beni i mbylli sytë në statujën më të afërt, një treshe e përdredhur kokash, krahësh dhe këmbësh të ndërthurura. "Këtu qëndron problemi."
  
  "Me mua". Drake u fut me kujdes në raftin e dytë të tërhequr, duke matur tashmë lëvizjen e të tretës dhe të katërt. "E dini, jam shumë i lumtur që më në fund kalova gjithë ato orë duke luajtur Tomb Raider."
  
  "Kurrë nuk e kisha menduar se do të përfundoja të bëhesha sprite në lojë", mërmëriti Ben si përgjigje dhe më pas mendoi për Mein. Pjesa më e madhe e komunitetit të inteligjencës japoneze e krahasoi atë me një personazh të lojërave video. "Hej Mat, nuk mendon se ne në fakt po flemë, apo jo? Dhe e gjithë kjo është një ëndërr?
  
  Drake e pa mikun e tij duke hyrë me kujdes në raftin e tretë. "Unë kurrë nuk kam pasur një ëndërr kaq të gjallë." Ai nuk kishte nevojë të tundte me kokë në mjedisin e tij për të shprehur mendimin e tij.
  
  Tani, pas tyre, grupi i dytë dhe i tretë i njerëzve filluan udhëtimin e tyre të mundimshëm. Drake numëroi njëzet rafte para se të arrinte në fund dhe fatmirësisht u hodh poshtë në tokë të fortë. Falë Zotit, zemra e tij e rrahur mundi të merrte frymë. Vështroi harkun e daljes për një minutë, pastaj, duke u siguruar që ata ishin vetëm, u kthye për të parë përparimin e të tjerëve.
  
  Pikërisht në kohë për të parë një nga burrat e Delta-s që shikon larg nga tavani i lyer me shkëlqim-
  
  Dhe humbi raftin mbi të cilin ishte gati të shkelte. Ai u largua në një pjesë të sekondës, i vetmi kujtues që kishte qenë ndonjëherë atje ishte ulërima e befasuar që pasoi rënien e tij.
  
  E gjithë kompania ndaloi dhe ajri dridhej nga tronditja dhe frika. Komodo u dha të gjithëve një minutë dhe më pas i shtyu përpara. Të gjithë e dinin si ta kalonin atë. Ushtari i rënë ishte budalla për veten e tij.
  
  Përsëri, dhe këtë herë me më shumë kujdes, të gjithë filluan të lëvizin. Për një moment, Drake mendoi se mund të dëgjonte ende britmat e ushtarëve që binin përgjithmonë në atë humnerë të pakufishme, por ai e hodhi poshtë atë si një halucinacion. Ai u përqendrua përsëri te njerëzit në kohën e duhur për të parë Komodon e madh të vuante të njëjtën rënie.
  
  Pati një moment të dëshpëruar tundje krahu, një klithmë të zemëruar keqardhjeje për humbjen e tij të tmerrshme të përqendrimit dhe udhëheqësi i Team Big Delta rrëshqiti nga skaji i raftit. Drake bërtiti, pothuajse gati për të nxituar në ndihmë të tij, por mjerisht i sigurt se nuk mund ta bënte atë në kohë. Beni bërtiti si një vajzë -
  
  Por kjo ndodhi sepse Karin sapo u zhyt për njeriun e madh!
  
  Pa hezituar, Karin Blake la të gjithë ekipin shumë të trajnuar të Delta për ta parë atë të shkonte dhe u ngarkua me kokë në Komodo. Ajo ishte përballë tij, kështu që vrulli i saj duhet ta kishte ndihmuar ta shtynte përsëri në pllakën e betonit. Por Komodo ishte një burrë i madh dhe i rëndë, dhe kërcimi bosh i Karin mezi e lëvizi atë.
  
  Por ajo e preku pak. Dhe kjo mjaftoi për të ndihmuar. Komodo arriti të kthehej, ndërsa Karin i dha dy sekonda më shumë kohë transmetimi, dhe kapi skajin e betonit me gishta si vise. Ai u ngjit, i dëshpëruar, i paaftë për të ngritur veten.
  
  Dhe rafti rrëshqitës lëvizi me dhimbje ngadalë në perimetrin e tij të majtë, pas së cilës u zhduk, duke marrë me vete kreun e grupit Delta.
  
  Karin kapi fort kyçin e majtë të Komodos. Më në fund, anëtarët e tjerë të ekipit të tij reaguan dhe e kapën për dorën tjetër. Me shumë përpjekje, ata e tërhoqën lart dhe mbi pllakën ashtu siç u zhduk në kalimin e fshehur.
  
  Komodo tundi kokën nga betoni i pluhurosur. "Karin," tha ai. "Nuk do të shikoj më kurrë një grua tjetër."
  
  Gjeniu biond, ish-studentja e braktisur, buzëqeshi. "Ju djema, me sytë tuaj endacakë, nuk do të mësoni kurrë."
  
  Dhe përmes admirimit të Drake-it shpërtheu kuptimi se ky nivel i tretë i "ferrit", kjo dhomë e quajtur epsh, nuk ishte gjë tjetër veçse një imazh i vuajtjes së përjetshme të një njeriu me një sy endacak. Klishe é po sikur një burrë të ishte ulur në një kafene & # 233; me gruan ose të dashurën e tij, dhe një palë këmbë të tjera të bukura kaluan pranë - ai pothuajse me siguri do të dukej.
  
  Veç këtu poshtë, po të shikonte, kishte vdekur.
  
  Disa gra nuk do të kishin problem me këtë, mendoi Drake. Dhe jo pa arsye, përveç kësaj. Por Karin shpëtoi Komodon, dhe tani çifti ishte i barabartë. U deshën edhe pesë minuta të tjera pritjeje me ankth, por më në fund pjesa tjetër e ekipit ia doli mbanë nëpër raftet rrëshqitëse.
  
  Të gjithë morën frymë. Çdo burrë në kompani e ndjeu se ishte detyrë e tij të shtrëngonte dorën me Karin dhe të shprehte mirënjohjen e tyre për guximin e saj. Edhe Beni.
  
  Më pas u dëgjua një e shtënë. Një nga ushtarët e Deltës ra në gjunjë, duke e shtrënguar barkun. Papritur ata u sulmuan. Gjysmë duzinë njerëzish të Mbretit të Gjakut u derdhën jashtë harkut, me armë gati. Plumbat lëviznin nëpër ajër.
  
  Tashmë në gjunjë, Drake dhe ekuipazhi i tij goditën kuvertën, duke rrëmbyer armët e tyre. Burri që ishte goditur mbeti në gjunjë dhe mori katër plumba të tjerë në gjoks dhe kokë. Në më pak se dy sekonda, ai vdiq, një tjetër viktimë e kauzës së Mbretit të Gjakut.
  
  Drake ngriti pushkën e tij të huazuar M16 dhe qëlloi. Në të djathtë të tij, njëra prej statujave ishte e mbushur me plumb, copa alabastri të shpërndara në ajër. Drake u ul.
  
  Një plumb tjetër i kaloi kokës.
  
  I gjithë ekipi ishte i palëvizshëm, i qetë dhe i aftë për të synuar me kujdes, duke mbajtur pushkët në tokë. Kur hapën zjarr, ishte një masakër, dhjetëra plumba i përshkuan njerëzit e Kovalenkos që iknin dhe i bënë të kërcejnë si kukulla të gjakosura. Një burrë po kalonte rrugën e tij me buldozë, i padëmtuar për mrekulli, derisa takoi Matt Drake.
  
  Ish-oficeri i SAS-it u sulmua kokë më kokë drejt tij, duke i dhënë një goditje shkatërruese në kokë dhe një seri të shpejtë prerjesh me thikë në brinjë. I fundit nga njerëzit e Kovalenkos rrëshqiti në vendin ku përfunduan të gjithë njerëzit e këqij.
  
  ferr.
  
  Drake bëri me shenjë që ata të kalonin, duke i hedhur një vështrim të keqardhur anëtarit të rënë të ekipit Delta. Ata do të marrin trupin e tij në rrugën e kthimit.
  
  "Ne duhet të kapim bastardin."
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë E KATËRT
  
  
  Hayden doli ballë për ballë me Ed Boudreau dhe bota u shkri.
  
  "Gëzohem që të vras," përsëriti Boudreau fjalët që i kishte thënë një herë më parë. "Përsëri".
  
  "Ti dështove herën e fundit, psiko. Do të dështoni përsëri".
  
  Boudreau hodhi një vështrim poshtë në këmbën e saj. "Si është kofsha?" Unë pyeta.
  
  "Aq më mirë". Hayden qëndroi në majë të gishtave të saj, duke pritur për sulmin e rrufesë. Ajo u përpoq ta drejtonte amerikanin në mënyrë që gomari i tij të shtypej pas murit të hambarit, por ai ishte shumë dinak për këtë.
  
  "Ti je gjaku". Boudreau bëri sikur lëpiu thikën e tij. "Ishte e shijshme. Unë mendoj se i vogli im dëshiron më shumë."
  
  "Ndryshe nga motra jote," gërrmoi Hajden. "Ajo me të vërtetë nuk mund të duronte më."
  
  Boudreau nxitoi drejt saj. Hayden e priti këtë dhe iu shmang me kujdes, duke e vendosur tehun e saj nën goditjen e faqes së tij. "Gjaku i parë," tha ajo.
  
  "Preludi". Boudreau u hodh dhe u tërhoq, më pas i dha asaj disa goditje të shkurtra. Hayden i tha të gjithë dhe përfundoi me një pëllëmbë në hundë. Boudreau u lëkund, lotët i rridhnin në sy.
  
  Hayden përfitoi menjëherë duke e goditur me thikë. Ajo e mbërtheu Boudreau pas murit, pastaj u tërhoq me një goditje -
  
  Boudreau bëri një kërcim.
  
  Hayden u ul dhe e goditi thikën në kofshën e tij. Ajo u tërhoq ndërsa ai bërtiste, pa mundur të përmbante buzëqeshjen dinake që u shfaq në sytë e saj.
  
  "A mund ta ndjeni, idiot?"
  
  "Kurvë!" Boudreau është çmendur. Por ishte çmenduria e një luftëtari, një mendimtari, një luftëtari me përvojë. Ai e shtyu atë me goditje pas goditjeje, duke rrezikuar çmendurisht, por duke ruajtur forcën dhe shpejtësinë e mjaftueshme për ta bërë të mendohej dy herë përpara se të ndërhynte. Dhe tani, ndërsa ata u tërhoqën, ata u përplasën me grupe të tjera luftëtarësh dhe Hayden humbi ekuilibrin.
  
  Ajo ra, duke u ngjitur mbi gjurin e burrit të rënë, u rrokullis dhe u ngrit, me thikë gati.
  
  Boudreau u shkri në turmë, buzëqeshja në fytyrën e tij u shndërrua në një nënqeshje ndërsa ai shijoi gjakun e tij dhe tundi thikën e tij.
  
  "Shihemi," bërtiti ai mbi zhurmën. "Unë e di se ku jetoni, zonjushë Jay."
  
  Hayden hodhi nga rruga një nga njerëzit e Mbretit të Gjakut, duke e thyer këmbën e burrit si një degëz ndërsa ajo hapte një shteg për në Boudreau. Me bisht të syrit, ajo pa Main, e cila padyshim që ndryshonte lojën në këtë betejë, duke luftuar e paarmatosur kundër burrave me armë të mprehta, beteja ishte shumë e afërt për një përplasje zjarri dhe ajo i la ata në një grumbull në këmbët e saj. Hayden ia nguli sytë të vdekurit dhe ata që po vdiste, gjë që u dridh rreth saj.
  
  Ajo vuri re se edhe Boudreau e rimendoi situatën kur ndoqi vështrimin e Hayden dhe pa agjentin legjendar japonez në veprim.
  
  May e shikoi me shikim Hajdenin. "Menjëherë pas jush."
  
  Hayden u hodh në Boudreau.
  
  Psiko koka e Mbretit të Gjakut u hoq sikur një mangustë Havai të ishte në thembra. Hayden dhe May ndoqën. Duke kaluar, May i dha një goditje dërrmuese një tjetër prej njerëzve të Kovalenkos, duke i shpëtuar kështu jetën një ushtari tjetër.
  
  Pas hambarit ishte një fushë e hapur, një heliport me një helikopter dhe një bankinë e ngushtë ku ishin ankoruar disa varka. Boudreau kaloi me vrap përpara helikopterit, duke u nisur drejt skafit të madh, dhe nuk e ndërpreu as hapin e tij kur u hodh në bord, duke u rrëzuar në ajër. Përpara se Hajden të mund të kalonte helikopterin, anija e madhe ishte nisur dhe po lëvizte një centimetër përpara.
  
  Maji filloi të ngadalësohej. "Ky është Baha. Shumë shpejt, dhe tre burra tashmë janë duke pritur brenda. Krahasuar me ta, varkat e tjera duken të qeta." Sytë e saj u ngulën në helikopter. "Tani kjo është ajo që na duhet."
  
  Hayden u hodh teksa plumbi kaloi pranë tyre, mezi që e vuri re. "A mund ta kontrolloni?"
  
  Mai i bëri dhuratë një pyetje: 'A po ma bën vërtet këtë pyetje?' shiko përpara se të shkelësh rrëshqitjen dhe të hidhesh brenda. Përpara se Hayden të arrinte atje, Mai kishte nisur tashmë rotorin kryesor dhe varka e Boudreau-s gjëmonte poshtë lumit me një gjëmim të fuqishëm.
  
  "Kini besim," tha Mai me zë të ulët, duke shfaqur durimin legjendar për të cilin njihej, ndërsa Hayden shtrëngonte dhëmbët e zhgënjyer. Një minutë më vonë makina ishte gati për të fluturuar. Maji e përmirësoi skuadrën. Ajo u ngrit nga toka. Plumbi goditi shtyllën pranë kokës së Hayden.
  
  Ajo u tërhoq dhe më pas u kthye për të parë që njerëzit e fundit të Mbretit të Gjakut binin nën zjarr. Një nga ushtarët e Forcave Speciale Havajane i përshëndeti me gishtin e madh, ndërsa helikopteri filloi të zbriste dhe të kthehej, gati për të ndjekur varkën. Hayden ia ktheu me dorë.
  
  Vetëm një ditë tjetër e çmendur në jetën e saj.
  
  Por ajo ishte ende këtu. Ende mbijeton. Motoja e vjetër e Jay u rishfaq në kokën e saj. Jeto një ditë tjetër. Thjesht jetoni, edhe në momente të tilla asaj i mungonte shumë babai i saj.
  
  Një minutë më vonë, helikopteri u lëkund dhe nxitoi pas ndjekjes së nxehtë. Barku i Hayden-it ishte lënë diku në kamp dhe ajo shtrëngoi kangjella në mënyrë që t'i dhimbnin kyçet. Mai nuk humbi asnjë goditje.
  
  "Mos i hiqni pantallonat".
  
  Hayden u përpoq të largonte mendjen nga udhëtimi marramendës duke kontrolluar gjendjen e armës së saj. Thika e saj u kthye te mbajtësi i saj. Pistoleta e vetme që i kishte mbetur ishte Glock standard, jo ajo Kaspiane që ajo kishte favorizuar kohët e fundit. Por çfarë dreqin, një armë është një armë, apo jo?
  
  Mai fluturoi aq ulët sa të spërkatte xhamin e përparmë. Një varkë e madhe e verdhë po lëvizte përgjatë lumit të gjerë përpara. Hayden pa figura që qëndronin pas tij, duke i parë ata të afroheshin. Nuk ka dyshim se ata ishin të armatosur.
  
  Mai uli kokën dhe më pas e shikoi me shikim Hajdenin. "Guximi dhe lavdia"
  
  Hajden pohoi me kokë. "Për të përfunduar".
  
  May goditi ekipin, duke e dërguar helikopterin në një zhytje të furishme, në një kundërvënie drejt Baye të verdhë. Siç pritej, njerëzit në anët u tërhoqën të tronditur. Hajden u përkul nga dritarja dhe qëlloi. Plumbi shkoi pa shpresë larg.
  
  Mai i dha asaj M9 gjysmë bosh. "Bëni ata të numërohen."
  
  Hayden qëlloi përsëri. Një nga njerëzit e Boudreau qëlloi kundër, plumbi u hodh nga tenda e helikopterit. Mai bëri një rreth zigzag nëpër kolektiv, duke e bërë kokën e Hayden-it të përplasej me një shtyllë mbështetëse. Pastaj Mai u zhyt përsëri, në mënyrë agresive, duke mos treguar mëshirë. Hayden shkarkoi një klip në Glock-in e saj dhe pa një nga burrat e Boudreau duke shkuar jashtë bordit me një spërkatje gjaku.
  
  Më pas helikopteri u godit nga një plumb tjetër, i ndjekur nga një tufë e të tjerëve. Makina e madhe ishte një objektiv i madh. Hayden pa Boudreau në timonin e varkës, një thikë të vendosur midis dhëmbëve, duke qëlluar me automatik në drejtim të tyre.
  
  "Oh," klithma e Meit ishte një nënvlerësim, pasi tymi i zi u derdh papritur nga helikopteri dhe zhurma e motorit ndryshoi papritur nga një ulërimë në një ulërimë. Pa udhëzim, helikopteri filloi të lëkundet dhe të dridhej.
  
  Maj i hapi sytë Hajdenit.
  
  Hayden priti derisa ata ishin mbi varkën e Boudreau dhe hapi derën e saj ndërsa helikopteri zbriste.
  
  Ajo pa në të bardhët e syve të Boudreau, tha: "Në dreq me këtë," dhe u hodh nga helikopteri që po binte.
  
  
  KAPITULLI TRIDITE E PESË
  
  
  Rënia e lirë e Hayden ishte jetëshkurtër. Varka e Boudreau nuk ishte shumë larg, por gjatë rrugës ajo i dha burrit një goditje të shpejtë përpara se të rrëzohej në kuvertë. Ajri u dëbua me zhurmë nga trupi i saj. Plaga e vjetër në kofshë i dhimbte. Ajo pa yjet.
  
  Helikopteri po zbriste në lumin e vrullshëm rreth tridhjetë metra në të majtë, zhurma shurdhuese e vdekjes së tij mbyste të gjitha mendimet koherente dhe dërgoi një valë gjigante mbi harkun e varkës.
  
  Një valë mjaft e fuqishme për të ndryshuar rrjedhën e vetë varkës.
  
  Anija humbi shpejtësinë, duke i dërguar të gjithë të fluturonin përpara dhe filloi të listonte. Më pas, në fund të lëvizjes së saj përpara, ajo u rrokullis dhe u ul me barkun lart në ujin e bardhë.
  
  Hajden u mbajt ndërsa varka u anua. Ndërsa shkoi nën ujë, ajo goditi fort, duke synuar drejt poshtë, dhe më pas goditi në drejtim të bregut më të afërt. Uji i ftohtë i shkaktoi dhimbje koke, por i qetësoi pak gjymtyrët e saj të dhimbshme. Sulmi i rrymës e bëri të kuptonte se sa e lodhur ishte.
  
  Kur doli në sipërfaqe, ajo e gjeti veten afër bregut, por ballë për ballë me Ed Boudreau. Ai ende e mbante thikën mes dhëmbëve dhe rënkoi kur e pa.
  
  Pas tij, rrënojat e helikopterit të tymosur filluan të zhyten në lumë. Hayden pa May duke ndjekur dy burrat e mbetur të Boudreau drejt bregut me baltë. Duke e ditur se nuk do t'i mbijetonte luftës në ujë, ajo vrapoi përpara të çmendurit dhe nuk u ndal derisa u përplas në breg. Baltë e trashë u përhap rreth saj.
  
  Pranë saj dëgjohej një spërkatje e fortë. Boudreau, pa frymë. "Ndalo. Të ndyrë. Ik." Ai po merrte frymë rëndë.
  
  "Ti goditi," e mori Hayden dhe i hodhi një grumbull dheu në fytyrë dhe u ngjit në breg. Balta u mbërthye rreth saj, u përpoq ta tërhiqte poshtë. Ajo që duhet të ishte një zvarritje e lehtë në tokë të thatë e solli atë vetëm disa metra mbi vijën e lumit.
  
  Ajo u rrotullua dhe përplasi thembrën e saj të pistë në fytyrën e Boudreau. Ajo pa thikën që ai shtrëngonte mes dhëmbëve të prerë thellë në faqet e tij, duke i nxjerrë në pah një buzëqeshje më të gjerë se ajo e Xhokerit. Me një ulërimë dhe një spërkatje gjaku dhe goje, ai përplasi barkun e tij në këmbët e saj, duke përdorur rripin e saj si një mjet për të tërhequr veten lart në trupin e saj. Hayden sulmoi kokën e tij të pambrojtur, por goditjet e saj patën pak efekt.
  
  Pastaj ajo kujtoi thikën e saj.
  
  Me dorën tjetër, ajo rrëshqiti një krah poshtë saj, duke e shtyrë, duke u tendosur, duke e ngritur trupin e saj një centimetër, ndërsa balta mbyllej dhe u përpoq ta mbante.
  
  Gishtat e saj u mbyllën rreth dorezës. Boudreau praktikisht i grisi pantallonat e saj kur u dridh përsëri, duke u ulur pikërisht në shpinë, kokën dhe buzët e saj papritmas pranë veshit të saj.
  
  "Provoje e mirë e ndyrë." Ajo ndjeu gjakun që i pikonte nga fytyra e tij mbi faqe. "Do ta ndjeni. Kjo ndodh bukur dhe ngadalë."
  
  Ai u mbështet me gjithë peshën e tij në të gjithë trupin e saj, duke e shtyrë më thellë në baltë. Me njërën dorë ia zhyti fytyrën në zhul, duke i ndaluar frymëmarrjen. Hayden luftoi në mënyrë të dëshpëruar, duke shkelmuar dhe rrotulluar sa më mirë që mundi. Sa herë që ngrinte fytyrën e mbuluar me baltë ngjitëse, ajo shihte Mei përballë saj, duke luftuar e vetme kundër dy pulave të Boudreau.
  
  Njëra ra në tre sekondat që mbajtën fytyrën e Hayden. Tjetri u tërhoq duke e zgjatur agoninë. Në kohën kur fytyra e Hajdenit u gulçua për herë të katërt, May më në fund e kishte futur në qoshe dhe ishte gati t'i thyente shpinën një peme të rënë.
  
  Fuqia e mbetur e Hayden ishte pothuajse e rraskapitur.
  
  Thika e Boudreau ia shpoi lëkurën rreth brinjës së tretë. Me një shtytje të ngadaltë dhe të matur me dhimbje, tehu filloi të rrëshqiste më thellë. Hayden u ngrit dhe goditi me shkelma, por nuk ishte në gjendje të largonte sulmuesin e saj.
  
  "Nuk ka ku të shkojë." Pëshpëritja e keqe e Boudreau pushtoi kokën e saj.
  
  Dhe ai kishte të drejtë, papritmas e kuptoi Hayden. Ajo duhet të ndalojë së luftuari dhe ta lërë të ndodhë. Vetëm shtrihuni atje. Jepini vetes kohë
  
  Tehu u zhyt më thellë, çeliku bluante kundër kockave. Qeshja e Boudreau ishte thirrja e Korrësit të Zymtë, thirrja e demonit që e tallte atë.
  
  Thika poshtë trupit të saj u lëshua me një tingull të rëndë kërcitjeje. Me një lëvizje, ajo e ktheu shpatën në dorë dhe e futi fort pas shpinës në brinjët e Boudreau.
  
  I çmenduri u pengua duke bërtitur, doreza e thikës i dilte nga gjoksi. Edhe atëherë, Hayden nuk mund të lëvizte. Ajo ishte zhytur shumë thellë në baltë, i gjithë trupi po tërhiqej poshtë. Ajo nuk mund të lëvizte as dorën tjetër.
  
  Boudreau i gulçoi dhe e mbyti. Pastaj ajo ndjeu një thikë të madhe duke u tërhequr. Atëherë ishte pikërisht kështu. Ai do ta vriste tani. Një goditje e fortë në pjesën e pasme të qafës ose në shtyllën kurrizore. Boudreau e rrahu.
  
  Hayden hapi sytë gjerë, e vendosur të shihte rrezet e diellit për herë të fundit. Mendimet e saj ishin për Benin dhe mendoi: Më gjykoni nga mënyra se si kam jetuar, jo nga mënyra se si kam vdekur.
  
  Përsëri.
  
  Më pas, i madh dhe frikësues si një luan i ngarkuar, Mai Kitano shpërtheu brenda. Rreth tre metra larg Hayden, ajo u nis nga toka, duke vënë çdo ons vrull në goditjen e saj fluturuese. Një sekondë më vonë, dhe e gjithë ajo forcë shkatërroi trupin e sipërm të Boudreau, duke thyer kocka dhe organe, duke shpërndarë copa dhëmbësh dhe spërkatje gjaku në një hark të gjerë.
  
  Pesha u hoq nga shpina e Hayden.
  
  Dikush e nxori nga balta me lehtësi në dukje. Dikush e mori atë, e shtriu butësisht në bregun me bar dhe u përkul mbi të.
  
  Ai dikush ishte Mai Kitano. "Relaksohuni," tha ajo lehtë. "Ai është i vdekur. Ne fituam".
  
  Hayden nuk mund të lëvizte apo të fliste. Ajo vetëm shikoi qiellin blu, pemët që lëkunden dhe fytyrën e buzëqeshur të May.
  
  Dhe pas pak, ajo tha: "Më kujto që të mos të zemëroj kurrë. Vërtet, nëse nuk je më i miri që ke qenë ndonjëherë, unë..." Mendimet e saj ishin ende kryesisht me Benin, kështu që ajo përfundoi duke thënë atë që ai mund të thoshte. "Do të tregoj bythën time në Asda."
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë e GJASHTË
  
  
  Mbreti i Gjakut e ka shtyrë popullin e tij në kufirin e tyre absolut.
  
  Fakti që ndjekësit e tyre gati e kishin mbyllur hendekun e zemëroi atë. Ishte shumë i madh një kontigjent njerëzish që e ngadalësonin atë. Ishte udhërrëfyesi i tyre me mendje të zbehtë, që vërshonte mbi imtësirat kur ata mund të bënin përparim. Numri i njerëzve që vdiqën duke kërkuar këtë çmim nuk kishte rëndësi. Mbreti i Gjakut kërkoi dhe priste sakrificën e tyre. Ai priste që të gjithë të shtriheshin dhe të vdisnin për të. Familjet e tyre do të kujdeseshin. Ose të paktën nuk do të torturoheshin.
  
  Gjithçka ishte një çmim.
  
  Udhërrëfyesi i tij, një burrë i quajtur Thomas, mërmëriti diçka për këtë që ishte një nivel që një hov tjetër me emrin Hawksworth e quajti zili. Ishte dhoma e katërt, Mbreti i Gjakut po vlonte nga zemërimi. Vetëm e katërta. Legjenda standarde fliste për shtatë nivele të ferrit. A mund të ketë vërtet tre të tjera pas kësaj?
  
  Dhe si e dinte Hawksworth? Scribe dhe Cook u kthyen dhe vrapuan, vezët e tyre u zvogëluan në madhësinë e kikirikëve kur panë sistemin e kurthit pas nivelit të pestë. Dmitry Kovalenko, mendoi ai, natyrisht, nuk do ta bënte.
  
  "Çfarë po pret?" i rënkoi ai Tomës. "Ne do të lëvizim. Tani."
  
  "Unë nuk e kam kuptuar plotësisht sistemin e kurthit, zotëri," filloi të thoshte Thomas.
  
  "Në ferr me sistemin e kurthit. Dërgoni njerëz brenda. Ata do ta gjejnë më shpejt". Mbreti i Gjakut mblodhi buzët nga argëtimi ndërsa studionte dhomën.
  
  Ndryshe nga tre të mëparshmet, kjo dhomë zbriste në një gropë qendrore të cekët që dukej sikur ishte gdhendur në vetë shkëmb. Nga dyshemeja e fortë dilnin disa mbështetëse të trasha metalike, pothuajse si shkallë. Muret e dhomës ngushtoheshin ndërsa përparonin, derisa pas pishinës filluan të zgjeroheshin sërish.
  
  Pishina duket se ka qenë një 'fyell i ngushtë'.
  
  Zilia?mendoi Mbreti i Gjakut. Si u fut një mëkat i tillë në jetën reale, në këtë nëntokë ku hijet jo vetëm që mund t'ju mbrojnë, por edhe ju vrasin? Ai pa ndërsa Thomas dha urdhër për të përparuar. Në fillim gjithçka shkoi mirë. Mbreti i Gjakut hodhi një vështrim përsëri nga kishin ardhur kur dëgjoi tingujt e largët të armëve. Mallkuar Drake dhe ushtria e tij e vogël. Sapo të largohet nga këtu, ai personalisht do të kujdeset që hakmarrja e përgjakshme të arrijë qëllimin e saj mizor.
  
  Të shtënat e ringjallën atë. "Lëviz!" ai bërtiti, pikërisht kur udhëheqësi shkeli në një pikë presioni të fshehur. Pati një çarje si një gur që bie, një bilbil ajri dhe befas koka e liderit goditi dyshemenë e gurtë përpara se të rrokullisej nga shpati i pjerrët si një top futbolli. Trupi pa kokë u shemb në një grumbull gjaku.
  
  Edhe Mbreti i Gjakut e nguli sytë. Por ai nuk ndjeu frikë. Ai thjesht donte të shihte se çfarë e bëri aktorin e tij kryesor të traumatizohej kaq shumë. Thomas bërtiti pranë tij. Mbreti i Gjakut e shtyu përpara, duke ndjekur hapat e tij, duke u kënaqur shumë nga frika e burrit. Më në fund, pranë trupit që dridhej, ndaloi.
  
  I rrethuar nga njerëz të frikësuar, Mbreti i Gjakut studioi mekanizmin e lashtë. Një tel i hollë si brisk ishte i lidhur në lartësinë e kokës midis dy shtyllave metalike, të cilat duhet të ishin mbajtur në vend nga një lloj tensionuesi. Ndërsa njeriu i tij tërhoqi këmbëzën, shtyllat u liruan dhe teli u kthye me to, duke i prerë kokën njeriut të tij në qafë.
  
  E shkëlqyer. Një pengesë e shkëlqyer, mendoi ai dhe pyeti veten nëse mund të përdorte një pajisje të tillë në lagjet e shërbëtorëve të shtëpisë së tij të re.
  
  "Çfarë po pret?" ai i bërtiti pjesës tjetër të njerëzve. "Lëviz!"
  
  Tre burra u hodhën përpara, një duzinë të tjerë pas. Mbreti i Gjakut mendoi se ishte e kujdesshme të linte gjysmë duzine të tjera pas tij në rast se Drake do ta arrinte shpejt.
  
  "Tani shpejt," tha ai. "Nëse shkojmë më shpejt, do të arrijmë atje më shpejt, apo jo?"
  
  Burrat e tij ikën, duke vendosur se nuk kishin një zgjedhje dhe kishte një shans të vogël që shefi i tyre i çmendur të kishte të drejtë. Një kurth tjetër doli dhe koka e dytë u rrokullis nga shpati. Trupi ra dhe njeriu pas tij u pengua mbi të, duke e konsideruar veten me fat si një tel tjetër i bllokuar i prerë në ajër pak mbi kokën e tij.
  
  Ndërsa grupi i dytë filloi të zbriste, Mbreti i Gjakut iu bashkua atyre. U vendosën kurthe të reja. Më shumë koka dhe skalpë ranë shi. Pastaj pati një lulëzim pop që bëri jehonë nëpër shpellë. Pasqyrat u shfaqën në të dyja anët e rrugës ngushtuese, të pozicionuara për të pasqyruar personin përpara.
  
  Në të njëjtën kohë u dëgjua zhurma e ujit të vrullshëm dhe pishina në rrëzë të shpatit filloi të mbushej.
  
  Vetëm ky ujë nuk ishte vetëm ujë. Pa gjykuar nga mënyra se si pinte duhan.
  
  Thomas bërtiti ndërsa ata vrapuan drejt tyre. "Ushqehet nga një liqen acid. Pikërisht atëherë dioksidi i squfurit i gaztë tretet në ujë dhe formon acid sulfurik. Ju patjetër nuk dëshironi ta prekni këtë!"
  
  "Mos u ndal," vrumbulloi Mbreti i Gjakut ndërsa pa njerëzit të fillonin të ngadalësonin shpejtësinë. "Përdorni shtylla metalike, idiotë."
  
  I gjithë ekipi nxitoi poshtë shpatit në një turmë. Në të majtë dhe në të djathtë, kurthe të rastësishme u hapën me një tingull si një gjuajtje shigjete. Trupat pa kokë ranë dhe kokat u rrotulluan si ananasi të hedhura mes burrave, disa u ndalën, të tjerë u shkelmuan aksidentalisht. Mbreti i Gjakut vuri re që herët se kishte shumë njerëz për numrin e shtyllave dhe kuptoi se mentaliteti i grupit do t'i bënte ata më pak të zgjuar të hidheshin pa menduar.
  
  Ata do ta meritonin fatin e tyre. Gjithmonë ishte më mirë të vdiste një idiot.
  
  Mbreti i Gjakut e ngadalësoi dhe e mbajti Tomasin prapa. Disa burra të tjerë gjithashtu ngadalësuan, duke konfirmuar besimin e Mbretit të Gjakut se vetëm më të zgjuarit dhe më të mirët do të mbijetonin. Udhëheqësi i grupit u hodh mbi shtyllën e parë metalike dhe më pas filloi të kërcente nga shtylla në shtyllë mbi ujin e vrullshëm. Në fillim bëri pak përparim, por më pas një valë helmuese i goditi këmbët. Aty ku preku uji acid, i dogjën rrobat dhe lëkura.
  
  Ndërsa këmbët e tij prekën shtyllën tjetër, dhimbja e bëri atë të dyfishohej dhe ai ra, duke u përplasur drejt në pishinën e tejmbushur. Britmat e tërbuara, dhimbëse jehonin nëpër sallë.
  
  Një burrë tjetër ra nga banaku dhe ra brenda. Një burrë i tretë u ndal në buzë të pishinës, duke kuptuar me vonesë se nuk kishte një vend të lirë për të kërcyer dhe u fut brenda ndërsa një burrë tjetër u përplas verbërisht në shpinë.
  
  Pasqyrat pasqyronin personin përballë. A do ta kishit zili mashkullin që keni përballë?
  
  Mbreti gjakatar pa qëllimin e pasqyrave dhe shkatërrimin e kurthit. "Shiko poshtë!" Thomas bërtiti në të njëjtën kohë. "Shikoni këmbët tuaja, jo personin përballë. Ky ushtrim i thjeshtë do t'ju ndihmojë të kapërceni raftet në mënyrë të sigurt."
  
  Mbreti i Gjakut u ndal në buzë të një liqeni të sapoformuar. Duke gjykuar nga fakti se uji ishte ende në rritje, ai mund të shihte se majat e mbështetësve së shpejti do të ishin nën sipërfaqen e vluar. Ai e shtyu burrin përpara dhe e tërhoqi zvarrë Tomasin me vete. Kurthi u largua nga mundësia, aq afër sa ai ndjeu erën ndërsa shtylla metalike i kaloi shpatullës.
  
  Dil në shtylla dhe një kërcim i shpejtë i rastësishëm. Një pauzë e shkurtër ndërsa uji spërkati përpara. Një shtyllë tjetër, dhe njeriu përballë tij u pengua. Teksa bërtiste, ai bëri mrekulli, duke arritur të ndalonte rënien duke u ulur në një shtyllë tjetër. Uji acid spërkati rreth tij, por nuk e preku.
  
  Mirupafshim.
  
  Mbreti gjakatar pa shansin e tij. Pa u menduar e pa u ndalur, ai shkeli mbi trupin e përulur të burrit, duke e përdorur atë si një urë për të kaluar e për të arritur në sigurinë e bregut të largët. Pesha e saj e shtyu burrin edhe më poshtë, duke e zhytur gjoksin në acid.
  
  Në sekondën tjetër, ai humbi në shakullinë.
  
  Mbreti i Gjakut e nguli sytë pas tij. "Budalla".
  
  Thomas u ul pranë tij. Më shumë njerëz u hodhën me shkathtësi midis shtyllave metalike për t'u siguruar. Mbreti i Gjakut shikoi përpara në daljen me hark.
  
  "Dhe kështu me radhë deri në nivelin e pestë," tha ai vetëkënaqur. "Ku do ta imitoj këtë krimb, Kuk. Dhe ku, më në fund, - bërtiti ai. "Unë do të shkatërroj Matt Drake."
  
  
  KAPITULLI TRIDHJETE E SHTATË
  
  
  Ishulli i madh i Hawait është emëruar për të shmangur konfuzionin. Emri i tij i vërtetë është Hawaii, ose ishulli i Hawait, dhe është ishulli më i madh në Shtetet e Bashkuara. Është shtëpia e një prej vullkaneve më të famshme në botë, Kilauea, një mal që ka shpërthyer vazhdimisht që nga viti 1983.
  
  Sot, në shpatet e poshtme të vullkanit motra të Mauna Loa, Mano Kinimaka dhe Alicia Miles, së bashku me një ekip marinsash amerikanë, u nisën për të ekzorcuar një parazitë që kishte depërtuar në mendjet e banorëve të ishullit.
  
  Ata depërtuan në perimetrin e jashtëm, qëlluan dhjetëra burra të Mbretit të Gjakut dhe hynë në aneksin e madh, pikërisht kur rojet liruan të gjithë pengjet. Në të njëjtin moment, pas godinës u dëgjua një zhurmë e zhurmshme e makinave. Alicia dhe Kinimaka nuk humbën kohë duke vrapuar.
  
  Alicia ndaloi në konfuzion. "Dreqin, gomarët po vrapojnë". Të katër kuadrot u larguan, duke kërcyer mbi gomat e tyre të mëdha.
  
  Kinimaka ngriti pushkën dhe mori në shenjë. "Jo për shumë kohë." Ai qëlloi. Alicia pa teksa personi i fundit binte dhe kuadrati shpejt u ndal.
  
  "Uau, djalë i madh, jo keq për një polic. Le të."
  
  "Unë jam nga CIA." Kinimaka e merrte gjithmonë karremin, për kënaqësinë e madhe të Alicias.
  
  "Të vetmet shkurtesa me tre shkronja që kanë rëndësi janë ato të britanikëve. Mbaje mend këte".
  
  Kinimaka mërmëriti diçka ndërsa Alicia iu afrua ATV-së. Ai ishte ende duke punuar. Në të njëjtën kohë, të dy u përpoqën të uleshin në sediljen e përparme. Alicia tundi kokën dhe tregoi me gisht nga pas.
  
  "Unë preferoj njerëzit e mi pas meje, mik, nëse ata nuk janë poshtë."
  
  Alicia ndezi motorin dhe u tërhoq. Quad ishte një bishë e madhe e shëmtuar, por ajo lëvizte pa probleme dhe kërceu rehat mbi gunga. Havai i madh i vuri duart rreth belit të saj për ta mbajtur, jo se duhej. Kishte stilolapsa ku ai ulej. Alicia qeshi dhe nuk tha asgjë.
  
  Përpara, njerëzit e arratisur e kuptuan se po ndiqeshin. Pasagjerët e dy prej tyre u kthyen dhe qëlluan. Alicia u vrenjos, duke e ditur se ishte krejtësisht e pamundur të godiste diçka në atë mënyrë. Amatorë, mendoi ajo. Gjithmonë më duket sikur po luftoj me amatorë.Beteja e fundit e vërtetë që ajo bëri ishte kundër Drake në bastionin e Abel Frey. Dhe edhe atëherë ky njeri ishte i ndryshkur, i penguar nga zbukurimet e shtatë viteve të civilizimit.
  
  Tani ai mund të ketë një këndvështrim tjetër.
  
  Alicia voziti zgjuar dhe jo shpejt. Në një kohë të shkurtër, ajo e solli kuadratin e tyre në një distancë të pranueshme gjuajtjeje. Kinimaka i bërtiti në vesh. "Unë do të qëlloj!"
  
  Ai mori një goditje. Një tjetër mercenar bërtiti dhe u hodh fort në baltë. "Këto janë dy nga dy," bërtiti Alicia. "Edhe një dhe do të bëhesh blo..."
  
  ATV-ja e tyre u përplas në një kodër të fshehur dhe u kthye çmendurisht majtas. Për një moment ata ishin në dy rrota, duke u rrokullisur, por automjeti arriti të ruante ekuilibrin dhe u përplas përsëri në tokë. Alicia nuk humbi kohë duke hapur mbytet për të nxituar përpara.
  
  Kinimaka e pa hendekun përpara se ta bënte. "Mat!" Ai bërtiti: "Prisni!"
  
  E tëra që Alicia duhej të bënte ishte të rriste shpejtësinë e saj ndërsa gropa e gjerë dhe e thellë afrohej me shpejtësi. ATV fluturoi mbi humnerë, rrotat e tij rrotulloheshin dhe motori i tij zhurmonte, dhe u fundos në anën tjetër, duke u përpjekur të qëndronte në vend. Alicia goditi kokën në shiritin e butë. Kinimaka e mbajti aq fort sa nuk i linte të dy të rrotulloheshin dhe në momentin që pluhuri u ul, e kuptuan se ishin papritmas në mes të armiqve.
  
  Pranë tyre, një ATV i zi u rrotullua në baltë, u ul keq dhe tani po përpiqej të drejtohej. Kinimaka u hodh pa u menduar, duke u drejtuar drejt shoferit dhe duke e rrëzuar atë dhe pasagjerin e tij nga makina në baltën e rrahur.
  
  Alicia fshiu pluhurin nga sytë. Katrori me një banor të vetëm rriti shpejtësinë përpara saj, por ishte ende brenda rrezes. Ajo mori pushkën e saj, mori shenjën dhe qëlloi, më pas, pa pasur nevojë të kontrollonte, e zhvendosi sferën atje ku partneri i saj Havai po mundohej në baltë.
  
  Kinimaka tërhoqi zvarrë një person nëpër baltë. "Kjo eshte shtepia ime!" Alicia e dëgjoi atë të gërrmonte përpara se të përdredhte dhe të thyente krahun e kundërshtarit të tij. Ndërsa burri i dytë u hodh drejt tij, Alicia qeshi dhe uli pushkën e saj. Kinimake nuk kishte nevojë për ndihmën e saj. Burri i dytë u tërhoq nga ai ashtu si udhëzimet kërcen nga një fëmijë katër vjeçar pa asnjë efekt. Burri ra në tokë dhe Kinimaka e përfundoi atë me një grusht në fytyrë.
  
  Alicia pohoi me kokë drejt tij. "Le ta mbarojmë këtë."
  
  Katërshja e fundit po ecte përpara me vështirësi. Shoferi i tij duhet të jetë lënduar gjatë gjithë atyre kërcimeve. Alicia shpejt filloi të fitonte terren, tani pak e zhgënjyer me lehtësinë me të cilën ata rifituan fermën. Por të paktën ata shpëtuan të gjithë pengjet.
  
  Nëse ajo dinte diçka për Mbretin e Gjakut, ishte fakti që këta njerëz këtu, këta të ashtuquajtur mercenarë, ishin llumi i ekipit të tij, të dërguar këtu për të ndërhyrë dhe për të shpërqendruar autoritetet. Ndani dhe sundoni.
  
  Ajo u ngadalësua ndërsa iu afrua ATV-së së fundit. Pa pushim, pa u mbajtur fare nga kolona e drejtimit, ajo qëlloi dy të shtëna dhe dy burra ranë.
  
  Beteja që mezi kishte filluar ka përfunduar. Alicia shikoi në distancë për një moment. Nëse gjithçka shkon sipas planit, nëse May dhe Hayden, Drake dhe të tjerët i mbijetojnë pjesës së tyre të betejës, atëherë beteja e ardhshme mund të jetë shumë mirë për të më e vështira dhe e fundit.
  
  Sepse kjo do të ishte kundër Mai Kitano. Dhe asaj do t'i duhej t'i tregonte Drake se May e vrau Wellsin.
  
  I ftohtë.
  
  Kinimaka e përkëdheli supin. "Është koha që ne të kthehemi."
  
  "Ah, jepi vajzës një pushim," mërmëriti ajo. "Ne jemi në Hawaii. Më lër të shikoj perëndimin e diellit."
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë e TETË
  
  
  "Pra, kjo është se si duket xhelozia?"
  
  Drake dhe ekipi i tij hynë në dhomën e katërt, duke marrë çdo masë paraprake. Edhe atëherë, u deshën disa çaste për të kuptuar plotësisht skenën që shtrihej përpara tyre. Kudo shtriheshin trupa pa kokë. Gjaku ishte spërkatur nëpër dysheme dhe ende rrjedh dendur në disa vende. Vetë kokat ishin të shpërndara nëpër dysheme si lodra të hedhura.
  
  Kurthe me pranverë qëndronin në të dy anët e kalimit të ngushtë. Drake hodhi një vështrim telit të hollë si brisk dhe mori me mend se çfarë kishte ndodhur. Komodo fishkëlleu me mosbesim.
  
  "Në një moment, këto kurthe mund të funksionojnë," tha Ben. "Ne duhet të lëvizim."
  
  Karin bëri një tingull neverie.
  
  "Ne duhet të ecim shpejt dhe të qëndrojmë në qendër të gjërave," tha Drake. "Jo, prit".
  
  Tani, pas kurtheve, ai pa një pellg të gjerë plot me ujë, që flluskonte dhe shkumonte. Uji spërkati dhe vërshoi përgjatë skajeve të pishinës.
  
  "Ky mund të jetë një problem. Shihni shtyllat metalike?
  
  "Vë bast se njerëzit e Mbretit të Gjakut i përdorën ato si gurë shkallësh," tha Ben në mënyrë të fshehtë. "Gjithçka që duhet të bëjmë është të presim që uji të ulet."
  
  "Pse të mos kalosh vetëm përmes tyre." Edhe kur Komodo tha këto fjalë, dyshimi ishte i dukshëm në fytyrën e tij.
  
  "Kjo pishinë mund të ishte ushqyer nga ndonjë liqen ose pus acid," shpjegoi Karin. "Gazet mund ta kthejnë ujin në acid sulfurik brenda ose pranë një vullkani. Madje i shkuar prej kohësh."
  
  "A nuk do t'i gërryente acidi raftet metalike?" Drake tregoi me gisht.
  
  Beni pohoi me kokë. "Patjetër".
  
  Ata shikuan ujin që rrëmbeu për disa minuta. Ndërsa shikonin, pati një tingull ogurzi klikim. Drake ngriti shpejt pistoletën. Gjashtë luftëtarët e mbijetuar të Delta përsëritën veprimet e tij një pjesë të sekondës më vonë.
  
  Asgjë nuk lëvizi.
  
  Pastaj tingulli erdhi përsëri. Klikim i rëndë. Zhurma e një kablloje të derës së garazhit që kalon nëpër shina metalike. Vetëm se nuk ishte një derë garazhi.
  
  Ngadalë, para syve të Drake, një nga kurthet filloi të kafshonte përsëri në mur. Vonesa e përkohshme? Por një teknologji e tillë nuk ishte e disponueshme për racat e lashta. Apo ky tren mendimesh ishte i ngjashëm me çmendurinë e një personi që deklaron se nuk ka jetë tjetër inteligjente në univers?
  
  Çfarë arrogance.
  
  Kush e dinte se çfarë qytetërimesh ekzistonin përpara se të bëheshin regjistrimet? Drake nuk duhet ta kishte menduar tani. Është koha për të vepruar.
  
  "Uji po tërhiqet," tha ai. Ben. Ndonjë surprizë?
  
  Beni kontrolloi shënimet e tij dhe Karin me shpresë e kaloi atë në mendjen e saj. "Hawksworth nuk thotë shumë." Beni ngatërroi letrat. "Ndoshta i gjori ishte i tronditur. Mos harroni, ata nuk mund të prisnin diçka të tillë në atë kohë."
  
  "Atëherë niveli i pestë duhet të jetë një stuhi e vërtetë muti," tha Komodo me zë të lartë. "Sepse atëherë Cook u kthye prapa."
  
  Beni shtrëngoi buzët. "Hawksworth thotë se ishte pikërisht ajo që Cook pa pas nivelit të pestë që e bëri atë të kthehej prapa. Jo vetë dhoma."
  
  "Po, me shumë mundësi niveli i gjashtë dhe i shtatë," tha qetësisht një nga ushtarët e Deltës.
  
  "Mos harroni pasqyrat." Karin u tregoi me gisht. "Ata po tregojnë përpara, padyshim nga personi përballë. Me shumë mundësi është një paralajmërim".
  
  "Si të mbash hapin me Joneses." Drake pohoi me kokë. "Kuptuar. Pra, në frymën e Dinorock dhe David Coverdale në veçanti, unë do të bëj pyetjen hapëse që kam dëgjuar gjithmonë prej tij në çdo koncert që kam shkuar ndonjëherë. A jeni gati?"
  
  Drake udhëhoqi rrugën. Pjesa tjetër e ekipit u rreshtua ashtu siç ishin mësuar. Duke hyrë në korsinë qendrore, Drake nuk priste ndonjë vështirësi me kurthe dhe nuk u përplas me askënd, megjithëse fitoi disa pikë presioni të shpenzuara. Në kohën kur arritën në buzë të pishinës, uji po kullonte shpejt.
  
  "Polet duken normale," tha ai. "Kujdes shpinën. Dhe mos shikoni poshtë. Ka disa gjëra të këqija që qarkullojnë këtu."
  
  Drake shkoi i pari, i kujdesshëm dhe i saktë. I gjithë ekipi i kaloi lehtësisht brenda pak minutash dhe u drejtua drejt harkut të daljes.
  
  "Është mirë për Mbretin e Gjakut që na vuri në lëvizje të gjitha kurthet". Beni qeshi pak.
  
  "Tani nuk mund të shkojmë shumë pas bastardit." Drake ndjeu duart e tij të shtrënguara në grushte, me kokën duke i goditur me perspektivë për t'u përballur me figurën më të frikshme të botës së krimit në historinë e fundit.
  
  
  * * *
  
  
  Harku tjetër u hap në një shpellë të madhe. Rruga më e afërt të çonte poshtë shpatit, dhe më pas përgjatë një rruge të gjerë nën një parvaz të lartë shkëmbor.
  
  Por ka pasur një pengesë serioze që ka bllokuar plotësisht rrugën e tyre.
  
  Drake rrotulloi sytë. "Ferri i përgjakshëm"
  
  Ai as që e kishte ëndërruar diçka të tillë. Bllokimi ishte në fakt një figurë e madhe e gdhendur nga shkëmbi i gjallë. Ai shtrihej i qetë, me shpinën pas murit të majtë, me barkun e tij të madh të dalë përgjatë rrugës. Skulpturat e ushqimit shtriheshin në një grumbull në barkun e tij, si dhe të shpërndara nëpër këmbët e tij dhe të grumbulluara në vendkalim.
  
  Një figurë ogurzi shtrihej në këmbët e skulpturës. Trupi i vdekur i njeriut. Trupi dukej i përdredhur, si në agoni ekstreme.
  
  "Është grykësi," tha Beni me nderim. "Demoni i lidhur me grykësinë është Beelzebub."
  
  Syri i Drake-it u shtrëngua. "Do të thuash si në Beelzebub nga Bohemian Rhapsody?"
  
  Beni psherëtiu. "Nuk ka të bëjë vetëm me rock and roll, Matt. E kam fjalën për demonin Beelzebub. Dora e djathtë e Satanit".
  
  "Kam dëgjuar se dora e djathtë e Satanit është e mbingarkuar." Drake ia nguli sytë pengesës së madhe. "Dhe ndërsa unë respektoj trurin tuaj, Blakey, ndaloni së foluri marrëzi. Sigurisht, gjithçka lidhet me rock and roll-in".
  
  Karin lëshoi flokët e saj të gjatë biondë dhe më pas filloi t'i lidhë përsëri, edhe më fort. Disa ushtarë të Deltës po e shikonin, mes tyre ishte edhe Komodo. Ajo vuri në dukje se Hawksworth dha disa detaje interesante për këtë shpellë të veçantë në shënimet e tij. Ndërsa ajo fliste, Drake i la sytë të bredhin nëpër dhomë.
  
  Pas figurës së madhe, ai tani vuri re mungesën e një harku daljeje. Në vend të kësaj, një parvaz i gjerë kalonte përgjatë murit të pasmë, duke u përkulur drejt tavanit të lartë derisa përfundonte në një pllajë të lartë shkëmbore. Kur Drake shikoi pllajën, ai pa atë që dukej të ishte një ballkon në skajin e saj të largët, pothuajse si një kuvertë vëzhgimi që shikonte... dy nivelet e fundit?
  
  Mendimet e Drake-it u ndërprenë kur dëgjoi një të shtënë. Plumbi u ra rikoshet mbi kokat e tyre. Drake ra në dysheme, por më pas Komodo në heshtje tregoi drejtimin e së njëjtës pllajë shkëmbore që sapo kishte vëzhguar dhe pa më shumë se një duzinë figurash që vraponin drejt tij nga një parvaz dredha-dredha.
  
  populli Kovalenko.
  
  Çfarë do të thoshte...
  
  "Gjeni një mënyrë rreth atij bastard", i fërshëlleu Drake Benit, duke tundur kokën drejt skulpturës masive që bllokon rrugën e tyre përpara, dhe më pas e përqendroi vëmendjen e tij të plotë në parvazin shkëmbor.
  
  Një zë me theks të fortë u ndez, arrogant dhe fodullëk. "Matt Drake! Armiku im i ri i betuar! Pra, po përpiqeni të më ndaloni përsëri, apo jo? Unë, ju njerëz nuk mësoni kurrë asgjë?
  
  "Çfarë po përpiqesh të arrish, Kovalenko? Çfarë do të thotë e gjithë kjo?"
  
  "Çfarë do të thotë e gjithë kjo? Bëhet fjalë për kërkimin për një jetë. Rreth meje duke rrahur Cook. Për mënyrën se si kam mësuar dhe stërvitur duke vrarë një njeri çdo ditë për njëzet vjet. Unë nuk jam si burrat e tjerë. E kapërceva përpara se të fitoja miliardin tim të parë."
  
  "Ju e keni rrahur tashmë Cook," vërejti Drake me qetësi. "Pse nuk kthehesh këtu? Do të flasim, ti dhe unë".
  
  "Doni të më vrisni? Nuk do të kisha zgjidhje tjetër. Edhe njerëzit e mi duan të më vrasin".
  
  "Kjo është ndoshta sepse ju jeni një njohës i madh."
  
  Kovalenko u rrudh në fytyrë, por u rrëmbye aq shumë nga tirada e tij e drejtë, saqë fyerja as nuk u mor si duhet. "Do të vrisja mijëra për të arritur qëllimet e mia. Ndoshta e kam bërë tashmë. Kush shqetësohet të numërojë? Por mbaje mend, Drake, dhe mbaje mend mirë. Ju dhe miqtë tuaj do të jeni pjesë e kësaj statistike. Unë do të fshij kujtimet tuaja nga faqja e dheut."
  
  "Ndaloni të jeni kaq melodramatik," i tha Drake. "Zbrit këtu dhe provo se e ke kompletin, plak." Ai pa Karin dhe Benin afër, duke u biseduar me vëmendje, dhe tani të dy filluan të tundin me kokë energjikisht, ndërsa diçka u zbardh.
  
  "Mos mendo se do të vdes kaq lehtë edhe sikur të takohemi. Unë u rrita në rrugët më të vrazhda të qytetit më të ashpër në Nënë Rusi. Dhe lirisht kalova nëpër to. Më përkisnin mua. Britanikët dhe amerikanët nuk dinë asgjë për mundjen e vërtetë". Burri me pamje të ashpër pështyu në tokë.
  
  Sytë e Drake ishin vdekjeprurës. "Oh, unë sinqerisht shpresoj që ju të mos vdisni lehtë."
  
  "Do të të shoh së shpejti Brit. Do të të shoh të digjesh ndërsa unë kërkoj thesarin tim. Do të të shoh duke bërtitur ndërsa unë marr një grua tjetër. Do të të shikoj të kalbesh ndërsa unë bëhem zot".
  
  "Për hir të qiellit". Komodo është lodhur duke dëgjuar tërbimin e tiranëve. Ai gjuajti një breshëri drejt parvazit të gurtë, duke i futur në panik njerëzit e Mbretit të Gjakut. Edhe tani, Drake pa, nëntë nga dhjetë burra ishin ende duke vrapuar për ta ndihmuar.
  
  Filluan menjëherë të shtënat e kthimit. Plumbat dilnin nga muret e gurta aty pranë.
  
  Beni bërtiti: "Gjithçka që duhet të bëjmë është të ngjitemi mbi njeriun e trashë. Jo shumë e vështirë..."
  
  Drake ndjeu afrimin e një por. Ai ngriti një vetull ndërsa copat e gurit u ulën mbi supin e tij.
  
  "Por," tha Karin, ngjashmëria e saj me Benin u bë më e dukshme sa më gjatë që Drake kalonte kohë me të. "Kapja është në ushqim. Një pjesë e kësaj është bosh. Dhe e mbushur me një lloj gazi."
  
  "Unë mendoj se nuk është gaz për të qeshur." Drake shikoi kufomën pa formë.
  
  Komodo gjuajti një breshëri konservatore për të mbajtur larg njerëzit e Mbretit të Gjakut. "Nëse është kështu, atëherë është me të vërtetë, shumë gjëra të mira."
  
  "Pluhurat e gatshme," tha Karin. "Lëshohet duke tërhequr këmbëzat. Ndoshta të ngjashme me ato që vranë shumicën e arkeologëve që zbuluan varrin e Tutankhamenit. E dini për mallkimin e supozuar, apo jo? Epo, shumica e njerëzve besojnë se disa ilaçe ose gazra të lënë për ne në varr nga priftërinjtë e lashtë egjiptianë kanë për qëllim vetëm të vrasin grabitësit e varreve.
  
  "Cila është mënyra e sigurt?" Pyeti Drake.
  
  "Nuk e dimë, por nëse vrapojmë shpejt, një nga një, nëse dikush lëshon pak pluhur pas tyre, duhet të jetë një sasi e vogël që avullon shpejt. Kurthi është këtu kryesisht për të penguar këdo që ngjitet në skulpturë &# 184; , mos e kapërceni."
  
  "Sipas Hawksworth," tha Karin me një buzëqeshje të detyruar.
  
  Drake vlerësoi situatën. Për të, ajo dukej si një pikë kthese. Nëse do të kishte një ballkon shikimi atje lart, ata duhet të kenë qenë afër fundit. Ai imagjinoi se nga atje do të kishte një rrugë të drejtpërdrejtë për në dhomën e gjashtë dhe të shtatë, dhe më pas në "thesarin" legjendar. Ai mori një moment për të vlerësuar ekipin.
  
  "Kjo është ajo ku ne po shkojmë për këtë," tha ai. "Të gjitha ose asgjë. Atje lart, ai i zemëruar tundi grushtin drejt Kovalenkos, "një i verbër që gjuan me plumba botën. Dhe, Ben, për informacionin tuaj, ky është një dinorok i vërtetë. Por ja ku po shkojmë për të. Të gjitha ose asgjë. A jeni gati për këtë?"
  
  Ai u përshëndet me një ulërimë shurdhuese.
  
  Matt Drake ishte në arrati, duke i çuar njerëzit e tij në nivelet më të ulëta të Ferrit, faza e fundit e kërkimit të tij për t'u hakmarrë për gruan që donte dhe për të çliruar botën nga njeriu më i keq që kishte njohur ndonjëherë.
  
  Koha për të ndezur.
  
  
  KAPITULLI TRIDITE E NËNTË
  
  
  Drake u hodh mbi skulpturën gjigante, duke u përpjekur të qëndronte në këmbë dhe duke u kapur mbi ushqimin e gdhendur për të tërhequr veten. Skulptura ndihej e ftohtë dhe e ashpër dhe e huaj nën gishtat e tij, si të prekte një vezë të huaj. Mbajti frymën ndërsa tërhiqej sa më shumë që të mundej për të mbajtur ekuilibrin, por frutat, rrotat e bukës dhe proshutat e derrit qëndruan.
  
  Nën dhe në të djathtë shtrihej trupi i një njeriu që nuk kishte pasur aq fat.
  
  Plumbat fishkëllenin rreth tij. Komodo dhe një tjetër anëtar i Delta Team hapën zjarr duke mbuluar.
  
  Pa humbur asnjë sekondë, Drake kërceu mbi trupin kryesor të figurës së derdhur dhe zbriti në anën tjetër. Ndërsa këmbët e tij prekën dyshemenë prej guri, ai u kthye dhe i dha gishtin e madh personit tjetër në radhë.
  
  Dhe më pas edhe ai hapi zjarr, duke vrarë një nga njerëzit e Mbretit të Gjakut me të shtënën e parë. Burri u rrokullis nga shkëmbi, duke u ulur pranë trupit të shokut të tij tashmë të vdekur me një kërcitje të tmerrshme.
  
  Personi i dytë në radhë e bëri atë.
  
  Beni ishte i radhës.
  
  
  * * *
  
  
  Pesë minuta më vonë, i gjithë ekipi u fsheh në mënyrë të sigurtë në hijen e Gluttony. Vetëm një copë ushqim u shtyp. Drake pa teksa fryrja e pluhurit ngrihej në ajër, duke u rrotulluar si trupi i një gjarpri vdekjeprurës e të magjepsur, por pas disa sekondash ai u zhduk pa prekur as çizmet e kriminelit që po ikte.
  
  "Protrusion".
  
  Drake dy herë e çoi rrugën drejt një pjerrësi të shkurtër që formonte fillimin e një parvaze. Nga kjo pikë e favorshme, ata e panë atë të kthehej me hijeshi lart në mur përpara se të arrinte në një pllajë shkëmbore.
  
  Njerëzit e Mbretit të Gjakut u tërhoqën. Ishte një garë me kohën.
  
  Ata shpërthejnë lart, në dosje të vetme. Parvazi ishte mjaft i gjerë për të falur disa gabime. Drake qëlloi në arrati, duke vrarë një tjetër nga njerëzit e Kovalenkos ndërsa ata u zhdukën nën harkun e daljes tjetër. Kur arritën në majë të parvazit dhe panë një hapësirë të madhe parvaz shkëmbor, Drake pa diçka tjetër që rrinte në pritë.
  
  "Granatë!"
  
  Gjatë një vrapimi të plotë, ai u hodh me kokë në dysheme, duke përdorur vrullin e tij për të përdredhur trupin e tij ndërsa ai rrëshqiste mbi gurin e lëmuar dhe hodhi granata mënjanë.
  
  Ajo ra nga pllaja, duke shpërthyer disa sekonda më vonë. Shpërthimi tronditi dhomën.
  
  Komodo e ndihmoi të ngrihej. "Ne mund të të përdorim në ekipin tonë të futbollit, o njeri."
  
  "Yankees nuk dinë të luajnë futboll." Drake vrapoi në ballkon, i etur për të parë se çfarë ishte pas tij dhe për të kapur Kovalenkon. "Pa ofendim".
  
  "Hm. Nuk e shoh që skuadra angleze të sjellë shumë trofe në shtëpi."
  
  "Ne do ta sjellim arin në shtëpi." Drake e solli amerikanin në rregull. "Në Lojërat Olimpike. Beckham do të bëjë një ndryshim."
  
  Beni i kapi ata. "Ai ka te drejte. Skuadra do të luajë për të. Turma do të ngrihet për të."
  
  Karin lëshoi një britmë të mërzitur nga pas. "A ka një vend ku një njeri nuk do të flasë për futbollin e ndyrë!"
  
  Drake arriti në ballkon dhe vendosi dorën mbi murin e ulët prej guri të rrënuar. Këmbët e tij u lëshuan nga pamja, ai u lëkund, harroi të gjitha dhimbjet e tij dhe përsëri pyeti veten se çfarë lloj krijese e kishte ndërtuar në të vërtetë këtë vend të frikshëm.
  
  Pamja që panë i mbushi zemrat e tyre me frikë dhe frikë.
  
  Ballkoni ishte rreth një e katërta e lartësisë së një shpelle vërtet gjigante. Pa dyshim, më i madhi që ka parë ndonjëherë. Drita erdhi nga ndezjet e panumërta të qelibarit të errët që njerëzit e Mbretit të Gjakut lëshuan përpara se të hynin në nivelin e gjashtë. Edhe atëherë, pjesa më e madhe e shpellës dhe rreziqet e saj ende fshiheshin në errësirë dhe hije.
  
  Në të majtë të tyre, dhe duke u nisur nga harku i daljes, një shkallë e mbuluar zigzag të çonte poshtë rreth njëqind këmbë. Nga thellësia e kësaj shkalle, Drake dhe ekipi i tij dëgjuan një tingull të rëndë, të ndjekur nga britma që i bënin zemrat e tyre të përkuleshin në grushta të tmerruar.
  
  Ben mori frymë. "Duke, nuk më pëlqen mënyra se si tingëllon."
  
  "Po. Tingëllon si një hyrje e një prej këngëve tuaja." Drake u përpoq të mbante shpirtrat që të mos binin shumë larg, por ishte ende e vështirë të hiqte nofullën e tij nga toka.
  
  Shkallët përfundonin në një parvaz të ngushtë. Përtej kësaj parvaze, shpella u hap në pafundësi. Ai mund të shihte një shteg të ngushtë, gjarpërues, të ngjitur pas murit të djathtë, që kalonte në një rrugë të shkurtër në një shpellë mbi thellësi të pafundme, dhe një të ngjashme që vazhdoi më pas në të majtë, por nuk kishte urë apo ndonjë mjet tjetër për t'i lidhur ato përtej humnerë e madhe.
  
  Në skajin më të largët të shpellës qëndronte një shkëmb i madh i zi dhe i dhëmbëzuar. Kur Drake hodhi sytë, ai mendoi se mund të ishte në gjendje të dallonte një formë rreth gjysmës së shkëmbit, diçka të madhe, por distanca dhe errësira e penguan.
  
  Për tani.
  
  "Shtypja e fundit," tha ai, duke shpresuar se ishte e vërtetë. "Me ndiq mua".
  
  Një herë një ushtar është gjithmonë një ushtar. Kështu i tha Alison. Pak para se ajo ta linte. Pikërisht përpara saj...
  
  I largoi kujtimet. Ai nuk mund t'i luftonte ata tani. Por ajo kishte të drejtë. E vërtetë e frikshme. Po të ishte gjallë, gjithçka mund të ishte ndryshe, por tani në të rridhte gjaku i një ushtari, një luftëtari; karakteri i vërtetë nuk e la kurrë.
  
  Ata hynë në kalimin e ngushtë: dy civilë, gjashtë ushtarë të Delta-s dhe Matt Drake. Në fillim tuneli dukej paksa i ndryshëm nga ai i mëparshmi, por më pas, nën dritën e ndezjeve të qelibarit që ata vazhduan të gjuanin përpara, Drake pa që kalimi u nda dhe u zgjerua papritur në një gjerësi prej dy makinash, dhe vuri re se një kanal kishte qenë prerë dyshemenë prej guri.
  
  Kanali udhëzues?
  
  "Kujdes nga ata që thyejnë kyçin e këmbës". Drake vuri re një vrimë të vogël ogurzi përpara, e vendosur pikërisht aty ku një burrë mund të vinte këmbën e tij. "Nuk duhet të jetë shumë e vështirë për të shmangur me këtë ritëm."
  
  "Jo!" Bërtiti Beni pa asnjë gjurmë humori. "Ushtar i ndyrë. Ju duhet të dini më mirë sesa të thoni gjëra të tilla."
  
  Si për të konfirmuar, pati një bum të fuqishëm dhe toka u drodh poshtë tyre. Dukej sikur diçka e madhe dhe e rëndë kishte rënë në kalimin që ndante atë nëpër të cilin po kalonin. Ato mund të kthehen prapa dhe të bllokohen ose-
  
  "Vrapo!" Drake bërtiti. "Vetëm vrapo, mallkuar!"
  
  Bubullima e thellë filloi të mbushte kalimin, sikur diçka e rëndë po shkonte drejt tyre. Ata u nisën për të ikur, Drake qëllonte flakë ndërsa vraponte, duke shpresuar dëshpëruar se as Beni dhe as Karin nuk kishin hyrë në ndonjë nga kurthe të ndyra.
  
  Me këtë shpejtësi...
  
  Zhurma u bë më e fortë.
  
  Ata vazhduan të vrapojnë, duke mos guxuar të shikojnë prapa, duke u mbajtur në të djathtë të kanalit të gjerë dhe duke shpresuar që Drake-it të mos i kishin mbaruar flakët. Një minutë më vonë ata dëgjuan një rënkim të dytë ogurzi që vinte nga diku përpara.
  
  "Jezus!"
  
  Drake nuk e ngadalësoi. Nëse do ta bënte, ata do të kishin vdekur. Ai vrapoi përtej një hapjeje të gjerë në mur në të djathtë të tyre. Zhurma vinte nga lart. Ai rrezikoi një vështrim të shpejtë.
  
  JO!
  
  Blakey kishte të drejtë, bastardi i vogël i çmendur. Rolling Stones po gjëmonte drejt tyre, dhe jo në një mënyrë Dinorock. Ata ishin topa të mëdhenj sferikë prej guri të lëshuar nga mekanizma të lashtë dhe të kontrolluar nga kanale të hapura dhe të fshehta. Ai në të djathtën e tyre u hodh nga Drake.
  
  Ai mori shpejtësi të madhe. "Vrapo!" Ai u kthye, duke bërtitur. "Oh Zoti im".
  
  Beni iu bashkua atij. Dy ushtarë të Deltës, Karin dhe Komodo, vrapuan përpara hapjes me një centimetër për të kursyer. Dy ushtarë të tjerë u shtrënguan përpara, duke u përplasur me këmbët e tyre dhe duke u përplasur me Komodo dhe Karin, duke përfunduar në një top që rënkon.
  
  Por njeriu i fundit nga Delta ishte më pak me fat. Ai u zhduk pa zë ndërsa topi i madh qëlloi nga vendkalimi kryq, u përplas me të me forcën e një kamioni Mack dhe u përplas në murin e tunelit me një goditje të fortë. Pati një tjetër përplasje pasi topi që i ndiqte u përplas me atë që bllokoi rrugën e tyre të arratisjes.
  
  Fytyra e Komodos foli vetë. "Nëse ne nxitojmë," bërtiti ai, "ne mund të kapërcejmë pjesën tjetër të kurtheve para se të largohen."
  
  Ata u ngritën përsëri. Ata kaluan tre kryqëzime të tjera, ku makineria e makinerive të mëdha gjëmonte, kërciste dhe trokiste. Kreu i Delta kishte të drejtë. Drake dëgjoi me vëmendje, por nuk dëgjoi asnjë zë nga Kovalenko apo njerëzit e tij përpara.
  
  Pastaj ata goditën pengesën që ai kishte aq frikë. Një nga gurët e mëdhenj ngrihej përpara, duke bllokuar rrugën përpara. Ata u grumbulluan së bashku, duke pyetur veten nëse ishte e mundur që kjo gjë të fillonte të rindizej.
  
  "Ndoshta është prishur," tha Ben. "Unë do të thotë një kurth."
  
  "Ose ndoshta..." Karin ra në gjunjë dhe u zvarrit disa metra përpara. "Ndoshta duhet të ishte këtu."
  
  Drake ra pranë saj. Aty, nën një shkëmb të madh, kishte një hapësirë të vogël për t'u ngjitur. Kishte vend të mjaftueshëm që një burrë të shtrëngohej poshtë tij.
  
  "Jo mirë". Komodo gjithashtu u ul. "Unë tashmë kam humbur një person për shkak të këtij kurthi të ndyrë. Gjeni një mënyrë tjetër, Drake."
  
  "Nëse kam të drejtë," tha Drake, duke parë mbi supe, "pasi këto kurthe të rivendosen, ato do të zhduken përsëri. Ata duhet të kenë të njëjtin sistem presioni si të tjerët. Këtu do të jemi të bllokuar". Ai takoi sytë e Komodos me një vështrim të ashpër. "Nuk kemi zgjidhje".
  
  Pa pritur një përgjigje, ai rrëshqiti nën top. Pjesa tjetër e ekipit u grumbullua pas tij, duke mos dashur të ishte i fundit në radhë, por burrat e Delta ruajtën disiplinën dhe u pozicionuan aty ku u kishte treguar komandanti i tyre. Drake ndjeu një dëshirë të njohur që i ngrihej në gjoks, një dëshirë për të thënë: Mos u shqetëso, më beso. Unë do t'ju përcjell, por ai e dinte se nuk do ta thoshte më kurrë.
  
  Jo pas vdekjes së pakuptimtë të Kenedit.
  
  Pas një momenti duke u përpëlitur, ai e gjeti veten duke rrëshqitur me kokë poshtë një shpate të pjerrët dhe menjëherë dëgjoi të tjerët që e ndiqnin. Fundi nuk ishte larg, por i la mjaftueshëm hapësirë për të qëndruar drejtpërdrejt nën topin masiv të gurit. Të gjithë të tjerët u grumbulluan pas tij. Duke u menduar shumë, ai nuk guxoi të lëvizte asnjë muskul. Nëse kjo gjë shkonte poshtë, ai donte që të gjithë të ishin të barabartë.
  
  Por më pas tingulli i njohur rënkues i makinerive bluarëse tronditi heshtjen dhe topi lëvizi. Drake fluturoi si një shkop nga ferri, duke bërtitur që të gjithë ta ndiqnin. Ai ngadalësoi shpejtësinë dhe e ndihmoi Benin të ecte, duke ndjerë se edhe një student i ri kishte kufizime fizike dhe i mungonte qëndrueshmëria e një ushtari. Ai e dinte që Komodo do ta ndihmonte Karin, megjithëse duke qenë se ajo ishte një eksperte në artet marciale, aftësia e saj fizike mund të ishte e barabartë me atë të një mashkulli.
  
  Si grup, ata vrapuan poshtë kalimit të gdhendur nën topin që rrotullohet vdekjeprurës, duke u përpjekur të përfitonin nga fillimi i ngadaltë i tij, sepse para tyre mund të ndesheshin me një shpat të pjerrët që do t'i detyronte të përballeshin përsëri.
  
  Drake vuri re një kyçin e këmbës të thyer dhe bërtiti një paralajmërim. Ai u hodh mbi vrimën e vendosur djallëzisht, gati duke e tërhequr Benin me vete. Më pas ai u përplas në një shpat.
  
  Ishte e ashpër. Ai groposi, kokën poshtë, këmbët duke u përplasur, krahu i djathtë i mbështjellë rreth belit të Benit, duke u ngritur në çdo hap. Në fund goditi topin në një distancë, por më pas iu desh t'u jepte një shans të gjithëve që ishin pas tij.
  
  Ai nuk u dorëzua, thjesht u zhvendos përpara për t'u dhënë të tjerëve pak hapësirë dhe gjuajti disa fishekzjarre të tjera përpara.
  
  Ata u hodhën nga një mur i fortë guri!
  
  Një gur i madh gjëmonte drejt tyre. I gjithë ekipi ia doli, por tani ata janë në një rrugë pa krye. Fjalë për fjalë.
  
  Sytë e Drake nxirrnin një errësirë më të thellë midis ndezjeve të ndritshme të "Ka një vrimë. Vrimë në tokë."
  
  Shpejt, me këmbë të ngatërruara dhe me nerva të këputur nga dëshpërimi, ata nxituan drejt vrimës. Ishte i vogël, me përmasat e një njeriu dhe nga brenda krejtësisht i zi.
  
  "Kërcim besimi," tha Karin. "Është si të besosh në Zot".
  
  Zhurma e rëndë e topit të gurit u bë më e fortë. Ishte brenda një minutë nga shtypja e tyre.
  
  "Shkop me shkëlqim," tha Komodo me një zë të tendosur.
  
  "Nuk ka kohë". Drake theu shkopin e shkëlqimit dhe u hodh në vrimë me një lëvizje të shpejtë. Rënia dukej e pafund. E zeza vezullonte ndërsa dukej sikur shtrinte gishtat e përdredhur. Brenda pak sekondash, ai goditi fundin, i la këmbët të shtrëngoheshin dhe goditi kokën fort në shkëmbin e fortë. Yjet notuan para syve të tij. I rridhte gjak në ballë. I ndërgjegjshëm për ata që duhet ta kishin ndjekur, ai e la shkopin e shkëlqimit në vend dhe u zvarrit jashtë mundësive.
  
  Dikush tjetër u ul me një përplasje. Pastaj Beni ishte pranë tij. "Mat. Matt! A je mirë?"
  
  "Oh po, jam shumë mirë." Ai u ul, duke mbajtur tempujt e tij. "A keni aspirinë?"
  
  "Ata do t'ju kalbin nga brenda."
  
  "Polinezian Mai Tai? Rrjedhja e lavës Havai?
  
  "Zot, mos e përmend fjalën "L" këtu, shok."
  
  "Po një shaka tjetër budallaqe?"
  
  "Asnjëherë mos u mbaroni prej tyre. Rri i qete."
  
  Beni kontrolloi plagën e tij. Në këtë kohë, pjesa tjetër e ekipit kishte zbritur në mënyrë të sigurt dhe ishte mbushur me njerëz. Drake e largoi me dorë djalin e ri dhe u ngrit në këmbë. Gjithçka dukej se ishte në gjendje pune. Komodo gjuajti një palë fishekzjarrë që goditën çatinë dhe u hodhën poshtë nga shpati i pjerrët.
  
  Dhe ata ranë përsëri dhe përsëri derisa dolën përmes harkut poshtë.
  
  "Kjo është ajo," tha Drake. "Unë mendoj se ky është niveli i fundit."
  
  
  KAPITULLI I DYZET
  
  
  Drake dhe Delta Team dolën nga tuneli, duke qëlluar rëndë. Nuk kishte zgjidhje. Nëse do të ndalonin Kovalenkon, atëherë shpejtësia ishte jetike. Drake shikoi menjëherë në të djathtën e tij, duke kujtuar planimetrinë e shpellës dhe pa se njerëzit e Mbretit të Gjakut kishin kërcyer te parvazi i parë në formë S dhe ishin mbledhur rreth pikës më të largët të saj. Fillimi i parvazit të dytë në formë S-je filloi disa hapa përpara tyre, por në anën tjetër të një shpelle gjigante, një humnerë me një thellësi të panjohur i ndante. Tani që ai ishte më afër dhe ndërsa njerëzit e Mbretit të Gjakut dukej se lëshonin disa flakë të tjera qelibar, ai më në fund hodhi një vështrim të mirë në skajin e largët të shpellës.
  
  Një pllajë e madhe shkëmbore dilte nga muri i pasmë në të njëjtin nivel me të dy parvazët në formë S. E gdhendur në murin më të pasmë ishte një shkallë e pjerrët që dukej aq afër vertikales sa edhe një maveriku do të kishte marramendur.
  
  Një figurë e madhe e zezë u përkul në majë të shkallëve. Drake kishte vetëm një të dytë, një vështrim, por... a ishte një karrige kolosale prej guri? Ndoshta një fron i pabesueshëm, i pazakontë?
  
  Plumbat shpuan ajrin. Drake ra në njërin gju, duke e hedhur njeriun dhe duke dëgjuar britmën e tij të tmerrshme teksa ra në humnerë. Ata vrapuan për të vetmen mbulesë që mund të shihnin, një masë gurësh të copëtuar që ndoshta kishin rënë nga ballkoni sipër. Teksa shikonin, një nga njerëzit e Kovalenkos qëlloi me një armë që fliste me zë të lartë që shkrepi atë që dukej si një shigjetë e rëndë prej çeliku nëpër të çarë. Ai goditi murin e largët me një kërcitje të fortë dhe u mbërthye në gur.
  
  Kur shigjeta fluturoi, pas saj u zbërthye një litar i trashë.
  
  Pastaj skaji tjetër i linjës u fut në të njëjtën armë dhe u hodh në murin më të afërt, duke shpuar disa metra mbi të parin. Litari u tërhoq shpejt.
  
  Ata krijuan një linjë postare.
  
  Drake mendoi shpejt. "Nëse do ta ndalojmë, na duhet kjo linjë," tha ai. "Do të duhej shumë kohë për të krijuar tonën. Pra, mos e qëlloni. Por ne gjithashtu duhet t'i ndalojmë ata kur kalojnë kufirin."
  
  "Mendoni më shumë si Mbreti i Gjakut," tha Karin me neveri. "Mendoni se si ai e ndërpret linjën kur disa nga njerëzit e tij të fundit janë ende në të."
  
  "Ne nuk ndalemi," tha Drake. "Asnjëherë".
  
  Ai u hodh nga pas kapakut dhe hapi zjarr. Në të majtë dhe në të djathtë të tij, luftëtarët e Delta Force vrapuan, duke qëlluar me kujdes, por me saktësi.
  
  I pari nga njerëzit e Kovalenkos përshkoi humnerën, duke rritur shpejtësinë ndërsa ecte dhe u ul me shkathtësi në anën tjetër. Ai u kthye shpejt dhe filloi të ngrejë një mur me mbulesë zjarri në automobil të plotë.
  
  Ushtari i Deltës u hodh mënjanë, u bë copë-copë. Trupi i tij u shemb para Drake, por anglezi u hodh sipër pa e ngadalësuar. Teksa iu afrua parvazit të parë në formë S, një humnerë e gjerë asgjëje u hap përpara tij. Ata do të duhet të hidhen mbi të!
  
  Duke vazhduar të gjuante, ai u hodh mbi humnerë. I dyti nga njerëzit e Kovalenkos fluturoi përgjatë linjës. Gurët u hodhën nga muri më i afërt i shpellës ndërsa plumbat goditën me forcë shkatërruese.
  
  Ekipi i Drake vrapoi dhe u hodh pas tij.
  
  Pjesa e tretë u hodh mbi një vijë të shtrirë shumë. Kovalenko. Truri i Drake po i bërtiste atij për të qëlluar. Merr një shans! Nxirre atë bastard menjëherë.
  
  Por shumë gjëra mund të shkojnë keq. Ai mund të thyente vijën dhe Kovalenko mund të ishte ende i sigurt. Ai mund të lëndojë vetëm bastardin. Dhe - më e rëndësishmja - ata kishin nevojë për një trap rus të gjallë për të ndaluar hakmarrjen e përgjakshme.
  
  Kovalenko u ul i sigurt. Tre nga njerëzit e tij arritën t'i kalonin ato. Drake hodhi tre të tjera ndërsa të dy forcat u bashkuan. Tre të shtëna nga afër. Tre vrasje.
  
  Pastaj pushka i fluturoi në kokë. Ai u ul, e vuri sulmuesin mbi supe dhe e shtyu nga parvazi në errësirë. Ai u kthye dhe qëlloi nga ijë. Një person tjetër ra. Komodo ishte në anën e tij. Thika ishte nxjerrë. Gjaku u shpërnda në murin e shpellës. Njerëzit e Kovalenkos u tërhoqën ngadalë, të shtyrë në shkëmbin pas tyre.
  
  Katër ushtarët e mbetur të Deltës u gjunjëzuan në buzë të greminës, duke qëlluar me kujdes në cilindo nga njerëzit e Kovalenkos që qëndronte pranë vijës. Megjithatë, ishte vetëm çështje kohe para se secili prej tyre të mendonte të tërhiqej dhe të fillonte të bënte goditje në tenxhere.
  
  Shpejtësia ishte gjithçka që kishin.
  
  Dy të tjerë nga njerëzit e Mbretit të Gjakut ishin ngjitur në zipline dhe tani po largoheshin. Drake pa një tjetër që filloi të ngjitej në betejë dhe qëlloi, duke e hedhur atë tutje si një mizë e rrahur. Burri u hodh drejt tij, me kokën poshtë, duke bërtitur, pa dyshim duke parë se ai ishte prerë. Drake u tërhoq pas murit. Komodo e tërhoqi njeriun nga parvazi.
  
  "Lart!"
  
  Drake kaloi sekonda të çmuara duke parë përreth. Çfarë dreqin po përdornin për të mbajtur atë linjë të mallkuar?Pastaj ai pa. Secilit njeri duhet t'i jetë dhënë një bllok i vogël i veçantë, siç është përdorimi i profesionistëve. Ishin disa të shtrirë përreth. Mbreti i Gjakut erdhi i përgatitur për të gjitha të papriturat.
  
  Ashtu si Drake. Ata mbanin në çantat e tyre pajisje profesionale speleologjike. Drake e tërhoqi me shpejtësi bllokun dhe e lidhi parzmoren në shpinë.
  
  Ben!
  
  Ndërsa i riu u afrua më afër, Drake iu drejtua Komodos. "A do ta sjellësh Karin?"
  
  "Sigurisht". Me fytyrë të ashpër, me fytyrë të ashpër dhe me plagë lufte, burri i madh ende nuk mund ta fshihte faktin se tashmë ishte vrarë.
  
  Nga të gjitha vendet...
  
  Duke i besuar burrave të Delta-s për të mbajtur larg banditë e Kovalenkos, Drake rriti presionin, duke e lidhur shpejt rrotullën e tij në kabllon e ngushtë. Beni e lidhi veten në rripin e sigurimit dhe Drake i dha pushkën.
  
  "Gjuaj sikur jeta jonë varet nga kjo, Blakey!"
  
  Duke bërtitur, ata u larguan dhe vrapuan poshtë zipline. Nga kjo lartësi dhe me këtë shpejtësi, distanca dukej më e madhe dhe parvazi i largët dukej se po tërhiqej. Beni hapi zjarr, të shtënat e tij fluturuan lart e gjerë dhe copa guri ranë mbi njerëzit e Mbretit të Gjakut poshtë.
  
  Por nuk kishte rëndësi. Ishte zhurma, nxitimi dhe kërcënimi që duhej. Duke rritur shpejtësinë, Drake ngriti këmbët ndërsa ajri kaloi me nxitim dhe një humnerë e madhe pa fund u hap poshtë. Tmerri dhe ngazëllimi bënë që zemra e tij të rrihte egërsisht. Zhurma e një rrotulle metalike që tërhiqej mbi rrjetë teli i fërshëlleu fort në veshët e tij.
  
  Disa plumba kaluan pranë, duke u prerë në ajër rreth çiftit që po kalonte me shpejtësi. Drake dëgjoi zjarrin kthyes nga Delta Team. Një nga njerëzit e Kovalenkos u palos me zhurmë. Beni gjëmonte dhe e mbajti gishtin te këmbëza.
  
  Sa më shumë afroheshin, aq më e rrezikshme bëhej. Ishte bekimi i Zotit që njerëzit e Kovalenkos nuk kishin mbulesë dhe breshëria e vazhdueshme e plumbave që vinin nga ekipi Delta ishte e padurueshme. Edhe me këtë shpejtësi, Drake mund të ndjente të ftohtin që i kalonte nëpër këmbë. Shekuj errësirë u trazuan poshtë tij, duke vluar, përvëluar dhe ndoshta duke zgjatur gishtat fantazmë në përpjekje për ta shqyer atë në një përqafim të përjetshëm.
  
  Parvazi nxitoi drejt tij. Në minutën e fundit, Mbreti i Gjakut urdhëroi njerëzit e tij të tërhiqeshin dhe Drake e lëshoi bllokun. Ai u ul në këmbë, por momenti i tij nuk ishte i mjaftueshëm për të mbajtur ekuilibrin midis shtytjes përpara dhe peshës prapa.
  
  Me fjalë të tjera, pesha e Blakey i rrëzoi ata. Deri në humnerë
  
  Drake qëllimisht ra anash, duke e hedhur të gjithë trupin në një manovër të ngathët. Beni u shtrëngua i dëshpëruar pas gurit kokëfortë, por gjithsesi u mbajt me guxim pas pushkës. Drake dëgjoi tingullin e papritur të zipline që tërhiqej dhe kuptoi se Komodo dhe Karin ishin tashmë në të, duke iu afruar me shpejtësi marramendëse.
  
  Njerëzit e Mbretit të Gjakut bënë rrugën e tyre përgjatë parvazit deri në pjesën e pasme të sallës, pothuajse në gjendje të bënin kërcimin e tyre të fundit në pllajën e madhe shkëmbore ku fillonte shkallët misterioze. Lajmi i mirë ishte se kishte mbetur vetëm një duzinë prej tij.
  
  Drake u zvarrit mbi parvaz para se të zgjidhte Benin, më pas i lejoi vetes disa sekonda pushim përpara se të ulej. Sa hap e mbyll sytë Komodo dhe Karin kaluan para syve të tij, dyshja u ulën me hijeshi dhe jo pa një buzëqeshje të lehtë dinak.
  
  "Djali shtoi pak peshë." Drake i tregoi Benit. "Shumë mëngjese të plota. Nuk mjafton vallëzimi".
  
  "Grupi nuk po kërcen." Ben menjëherë u kundërpërgjigj ndërsa Drake vlerësonte lëvizjen e tyre të radhës. Të presësh për pjesën tjetër të ekipit apo të ndjekësh?
  
  "Hayden thotë se kur kërceni dukeni si Pixie Lott."
  
  "Durrashi".
  
  Komodo gjithashtu kujdesej për njerëzit e Kovalenkos. Kablli u shtrëngua përsëri dhe të gjithë u shtypën pas murit. Dy ushtarë të tjerë të Delta-s mbërritën radhazi, me çizmet e tyre që bluanin me zë të lartë në rërë ndërsa ngadalësoheshin për të ndalur shpejt.
  
  "Vazhdo të lëvizësh." Drake mori një vendim. "Është më mirë të mos u jepni atyre kohë për të menduar."
  
  Ata vrapuan përgjatë parvazit, me armë gati. Përparimi i Mbretit të Gjakut u fsheh për një moment nga kthesa e murit shkëmbor, por ndërsa Drake dhe ekipi i tij kaluan kthesën, ata panë Kovalenkon dhe pjesën tjetër të njerëzve të tij tashmë në pllajën shkëmbore.
  
  Diku humbi edhe dy persona të tjerë.
  
  Dhe tani, me sa duket, u urdhëruan të merrnin masa ekstreme. Disa persona nxorën granatahedhës portativë RPG.
  
  "Dreqin, ata janë të ngarkuar me surrat!" Drake bërtiti, pastaj ndaloi dhe u kthye, zemra e tij u fundos papritur në tokë. "Oh jo-"
  
  Ishte pulsimi i parë dhe bilbili i një granate që shkrehej nga surrat. Dy ushtarët e fundit të Delta-s po ecnin me shpejtësi në zipline, duke synuar parvazin kur u godit nga një raketë. Ai u përplas me murin mbi spiranca me zinxhir dhe i shkatërroi ato me një shpërthim gurësh, pluhuri dhe argjilori.
  
  Linja është ulur. Ushtarët fluturuan poshtë në harresë të zezë pa bërë asnjë zë. Sido që të jetë, ishte edhe më keq.
  
  Komodo mallkoi, zemërimi ia ktheu tiparet. Ata ishin njerëz të mirë me të cilët ai kishte stërvitur dhe luftuar për vite me radhë. Tani kishte vetëm tre njerëz të fortë në ekipin Delta, plus Drake, Ben dhe Karin.
  
  Drake bërtiti dhe i çoi përgjatë parvazit, i çmendur me njohurinë se RPG-të e reja do të lëshoheshin. Të mbijetuarit vrapuan përgjatë parvazit, të udhëhequr nga shkopinjtë e shkëlqimit dhe bollëku i ndezjeve të qelibarit. Çdo hap i afronte ata me një pllajë shkëmbore, një shkallë të çuditshme dhe pamjen misterioze por të pabesueshme të një froni gjigant që dilte nga një mur shkëmbi.
  
  Një e shtënë e dytë RPG u qëllua. Ky shpërtheu në një parvaz pas vrapuesve, duke dëmtuar por jo duke shkatërruar shtegun. Edhe ndërsa vraponte, duke shtrydhur më të mirën nga muskujt e tij të tendosur, Drake mundi të dëgjonte Kovalenkon duke u bërtitur njerëzve të tij që të bënin kujdes - parvazi mund të ishte rruga e tyre e vetme.
  
  Tani Drake erdhi në këmbët e parvazit dhe pa humnerën mbi të cilën duhej të hidhej për të arritur në pllajën shkëmbore dhe për t'u përballur me njerëzit e Mbretit të Gjakut.
  
  Ishte madhështore.
  
  Aq i madh, në fakt, sa gati u lëkund. Pothuajse u ndal. Jo për veten time, por për Benin dhe Karin. Në shikim të parë, ai nuk mendoi se ata do të bënin kërcimin. Por më pas ai e ngurtësoi zemrën. Ata duhej. Dhe nuk mund të kishte ngadalësim, as kthim prapa. Ata ishin të vetmit njerëz të aftë për të ndaluar Mbretin e Gjakut dhe për t'i dhënë fund planit të tij të çmendur. Të vetmit njerëz të aftë për të rrëzuar liderin e terrorizmit ndërkombëtar dhe për t'u siguruar që ai të mos ketë më një shans për të lënduar dikë.
  
  Por ai ende u kthye gjysmë ndërsa vraponte. "Mos u ndal," i thirri ai Benit. "Beso. Ti mund ta besh".
  
  Beni tundi kokën, adrenalina i pushtoi këmbët dhe muskujt dhe i mbushi me vullnet, madhështi dhe fuqi. Drake goditi i pari hendekun, duke kërcyer me krahët e shtrirë dhe ende duke tundur këmbët, duke u harkuar mbi hendekun si një olimpist.
  
  Beni erdhi më pas, me krahun e shtrirë, me kokën e hedhur në të gjitha drejtimet dhe ndjenja e tij e ekuilibrit u godit nëpër nerva. Por ai u ul në anën tjetër me disa centimetra për të kursyer.
  
  "Po!" Bërtiti ai dhe Drake buzëqeshi me të. "Jessica Ennis nuk mund të të bëjë asgjë, shok."
  
  Komodo më pas u ul fort, gati duke e përdredhur trupin e tij nga brenda, ndërsa menjëherë u kthye dhe shikoi Karin. Kërcimi i saj ishte i mahnitshëm. Këmbët janë ngritur lart, shpina është e harkuar, masa e lëvizjes përpara.
  
  Dhe ulja perfekte. Pjesa tjetër e ekipit Delta e ndoqi atë.
  
  Drake u kthye për t'u përballur me pamjen më tronditëse që kishte parë ndonjëherë.
  
  Mbreti i Gjakut dhe njerëzit e tij, duke bërtitur dhe duke rënkuar, shumica e mbuluar me gjak dhe plagë të hapura, të gjithë u sulmuan drejt tyre dhe tundën armët e tyre si demonë nga ferri.
  
  Është koha për betejën përfundimtare.
  
  
  KAPITULLI DYZET E NJË
  
  
  Matt Drake këmbënguli dhe u përball me Mbretin e Gjakut ballë për ballë.
  
  Njerëzit e tij erdhën të parët, britma ndërsa pushkët u përplasën dhe thikat u këputën dhe u ndezën si shpata, duke reflektuar dritën e qelibarit dhe duke projektuar zjarrin e tyre në drejtime të shumta. U qëlluan disa të shtëna, por në këtë distancë dhe në këtë vorbull testosteroni dhe frike, asnjë nuk u drejtua siç duhet. Megjithatë, pas Drake kishte një britmë të mprehtë, një tjetër ushtar i rënë i Deltës.
  
  Muskujt e Drake-it i dhembin sikur po luftonte me një gorillë 300 kilogramësh. Gjaku dhe papastërtia ia mbuluan fytyrën. Nëntë veta e sulmuan, ata, por ai i mundi të gjithë, sepse Mbreti i Gjakut ishte pas tyre dhe asgjë nuk do ta ndalonte të shpallte hakmarrjen e tij.
  
  Ushtari i vjetër ishte kthyer, fytyra civile tani ishte pakësuar, dhe ai ishte kthyer atje, në gradat më të larta, me ushtarët e ndyrë më të ashpër të gjallë.
  
  Ai qëlloi tre burra në distancë, pikërisht në zemër. Në të katërtin, ai ka hyrë duke rrokullisur armën, duke i shtypur plotësisht hundën burrit dhe njëkohësisht i ka thyer një pjesë të mollëzës. Kanë kaluar tre sekonda . Ai ndjeu se ekuipazhi i Delta u largua prej tij pothuajse i frikësuar, duke i dhënë atij hapësirë për të punuar. Ai i la ata të luftonin me tre mercenarë, ndërsa ai sulmoi një njeri dhe vetë Kovalenkon.
  
  Komodo goditi me kokë burrin dhe goditi të dytin me një lëvizje. Karin ishte pranë tij dhe nuk u tërhoq. Jo për një sekondë. Ajo përdori pëllëmbën e fytyrës për të hedhur burrin që ishte goditur me thikë mbrapa dhe pasuan një kombinim grushtash. Kur mercenari gërrmoi dhe u përpoq të tërhiqej, ajo ndërhyri dhe përdori një teknikë taekwondo për ta hedhur mbi supe.
  
  Deri në buzë.
  
  Burri rrëshqiti, duke bërtitur, i marrë nga humnera. Karin ia nguli sytë Komodos, duke kuptuar befas se çfarë kishte bërë. Udhëheqësi i një ekipi të madh mendoi shpejt dhe i dha asaj një shenjë mirënjohjeje, duke i vlerësuar menjëherë veprimet e saj dhe duke i bërë ato të rëndësishme.
  
  Karin mori frymë thellë.
  
  Drake u takua me Mbretin e Gjakut.
  
  Së fundi.
  
  Burri i fundit kishte duruar luftën e shkurtër dhe tani shtrihej duke u përdredhur në këmbët e tij me tubin e frymëmarrjes të shtypur dhe të dy kyçet e dorës të thyer. Kovalenko i hodhi burrit një vështrim përçmues.
  
  "Budalla. Dhe i dobët."
  
  "Të gjithë njerëzit e dobët fshihen pas pasurisë së tyre dhe pamjes së pushtetit që u sjell atyre."
  
  "Ngjashmëria?" Kovalenko nxori një pistoletë dhe e qëlloi në fytyrë njeriun që përpëlitej. "A nuk është kjo forcë? Mendonit se ishte e ngjashme? Unë vras një person me gjakftohtësi çdo ditë sepse mundem. A është ky një lloj pushteti?"
  
  "Në të njëjtën mënyrë që ju urdhëruat vrasjen e Kennedy Moore? Po familjet e miqve të mi? Një pjesë e botës mund të të ketë lindur ty, Kovalenko, por nuk ishte ajo pjesë që ishte e arsyeshme."
  
  Ata lëvizën shpejt dhe njëkohësisht. Dy armë, një pistoletë dhe një pushkë, klikoni në të njëjtën kohë.
  
  Të dyja janë bosh. Klikoni dy herë.
  
  "Jo!" Thirrja e Kovalenkos ishte plot inat fëminor. Ai u mohua.
  
  Drake goditi me thikë. Mbreti i Gjakut tregoi zgjuarsinë e tij të rrugës duke u ulur anash. Drake i hodhi një pushkë. Kovalenko e mori goditjen në ballë pa u dridhur dhe në të njëjtën kohë nxori vetë thikën.
  
  "Nëse më duhet të të vras vetë, Drake..."
  
  "Oh po, ju do," tha anglezi. "Nuk shoh askënd tjetër përreth. Ju nuk keni asnjë monedhë të ndyrë, shok."
  
  Kovalenko bëri një kërcim. Drake e pa atë të ndodhte në lëvizje të ngadaltë. Kovalenko mund të mendonte se ishte rritur shumë, madje mund të mendonte se ishte stërvitur fort, por trajnimi i tij nuk ishte asgjë në krahasim me ashpërsinë dhe sprovat që iu nënshtruan SAS-it britanik.
  
  Drake hyri nga ana me një gju të shpejtë që paralizoi përkohësisht Kovalenkon dhe theu disa brinjë. Psherëtima që i shpëtoi nga goja rusit u shtyp në çast. Ai u tërhoq.
  
  Drake falsifikoi një sulm të shpejtë, priti reagimin e Mbretit të Gjakut dhe menjëherë e kapi krahun e djathtë të burrit me të tijin. Një kthesë e shpejtë poshtë dhe kyçi i Kovalenkos u thye. Dhe përsëri rus vetëm fërshëlleu.
  
  Ata u vëzhguan nga Komodo, Karin, Ben dhe ushtari i mbetur i Deltës.
  
  Mbreti i Gjakut i shikoi ata. "Nuk mund të më vrasësh. Te gjithe ju. Nuk mund të më vrasësh. Unë jam Zoti!"
  
  Komodo gërrmoi. "Nuk mund të të vrasim, idiot. Do t'ju duhet të bërtisni. Por jam i sigurt se mezi pres t'ju ndihmoj të zgjidhni se në cilën vrimë ferri do të kaloni pjesën tjetër të jetës tuaj."
  
  "Burgu." Mbreti i Gjakut pështyu. "Asnjë burg nuk do të më mbajë. Do ta zotëroj brenda një jave".
  
  Komodos i shpërtheu goja në një buzëqeshje. "Disa burgje," tha ai qetësisht. "Ata as që ekzistojnë."
  
  Kovalenko u duk i habitur për një moment, por më pas një vello arrogante ia mbuloi përsëri fytyrën dhe u kthye nga Drake. "Dhe ti?" - ai pyeti. "Ti mund të jesh edhe i vdekur nëse nuk do të më duhej të të ndiqja në gjysmë të rrugës nëpër botë."
  
  "I vdekur?" Drake bëri jehonë. "Ka lloje të ndryshme të vdekurish. Duhet ta dini këtë".
  
  Drake e goditi atë në zemrën e tij të ftohtë dhe të vdekur. Kovalenko u trondit. Nga goja i rridhte gjak. Me një klithmë ankuese, ai ra në gjunjë. Një fund i turpshëm për Mbretin e Gjakut.
  
  Drake qeshi me të. "Ai ka mbaruar. Lidhi duart e tij dhe le të shkojmë."
  
  foli Beni. "Unë shkruajta modelet e tij të të folurit." Tha ai me zë të ulët, duke marrë telefonin. "Ne mund të përdorim softuer special për të riprodhuar zërin e tij. Matt, ne nuk kemi nevojë për të gjallë."
  
  Momenti ishte po aq i tensionuar sa sekonda e fundit para shpërthimit. Shprehja e Drake ndryshoi nga dorëheqja në urrejtje të pastër. Komodo hezitoi të ndërhynte, jo nga frika, por nga respekti i fituar me vështirësi, respekti i vetëm që mund të njohë një ushtar. Karin zgjeroi sytë nga tmerri.
  
  Drake ngriti pushkën e tij dhe goditi çelikun e fortë në ballin e Kovalenkos.
  
  "Je i sigurte?"
  
  "Pozitivisht. E pashë të vdiste. Unë isha atje. Ai dha urdhra për sulme terroriste në Havai.Beni shikoi nëpër dhomë. "Edhe Ferri do ta pështyjë".
  
  "Kjo është ajo ku ju bëni". Buzëqeshja e Drake ishte e ftohtë dhe e zymtë, si shpirti i Mbretit të Gjakut. "Përtej portave të ferrit. Këtu duhet të qëndroni dhe këtu duhet të vdisni."
  
  Nofulla e Kovalenkos u shtrëngua fort, pas kësaj qëndronin dyzet vjet vdekje, privim dhe rënie të përgjakshme. "Ti nuk më tremb kurrë".
  
  Drake studioi njeriun e rënë. Ai kishte të drejtë. Vdekja nuk do ta dëmtonte atë. Nuk kishte asgjë në tokë që mund ta trembte këtë njeri.
  
  Por kishte një gjë që do ta thyente atë.
  
  "Pra, ne ju lidhim këtu." Ai uli pushkën e tij, për lehtësimin e Komodos. "Dhe ne vazhdojmë të kërkojmë thesarin. Ishte kërkimi i jetës suaj dhe nuk do ta dini kurrë se çfarë ishte. Por shëno fjalët e mia, Kovalenko, unë do ta bëj. "
  
  "Jo!" Kërcitja e rusit ishte e menjëhershme. "Pretendimet tuaja? Jo! kurrë. Ajo është e imja. Ajo ka qenë gjithmonë e imja."
  
  Me një ulërimë të dëshpëruar, Mbreti i Gjakut bëri një goditje të fundit të dëshpëruar. Fytyra i ishte shtrembëruar nga dhimbja. I rridhte gjak nga fytyra dhe duart. Ai u ngrit dhe vuri çdo grimcë vullneti dhe një jetë urrejtjeje dhe vrasjeje në kërcimin e tij.
  
  Sytë e Drake shkëlqenin, fytyra e tij e fortë si graniti. Ai e la Mbretin e Gjakut ta godiste, duke qëndruar i palëkundur teksa rusi i çmendur përdori çdo ons të fundit të energjisë së tij në një duzinë grushta, të forta në fillim, por shpejt duke u venitur.
  
  Pastaj Drake qeshi, një tingull përtej zymtësisë, një tingull pa dashuri dhe i humbur, i mbërthyer në gjysmë të rrugës midis purgatorit dhe ferrit. Kur energjia e fundit e Mbretit të Gjakut u harxhua, Drake e shtyu me pëllëmbë dhe i qëndroi në gjoks.
  
  "Ishte e gjitha e kotë, Kovalenko. Ti humbe".
  
  Komodo nxitoi drejt rusit dhe e lidhi përpara se Drake të ndryshonte mendje. Karin e ndihmoi ta shpërqendronte duke i vënë në dukje shkallët pothuajse vertikale dhe pamjen mahnitëse të fronit të zi që dilte jashtë. Nga këtu ishte edhe më mahnitëse. Krijesa ishte e madhe dhe e skalitur në mënyrë të përsosur, e varur njëqind metra mbi kokat e tyre.
  
  "Pas teje".
  
  Drake vlerësoi pengesën tjetër. Shkallët u ngritën në një kënd të lehtë për rreth njëqind këmbë. Pjesa e poshtme e fronit ishte e zhytur në të zezë të thellë, pavarësisht nga pikat e shumta të qelibarit të shpërndara përreth.
  
  "Unë duhet të shkoj së pari," tha Komodo. "Kam një përvojë në ngjitje. Ne duhet të ngjitemi disa shkallë në të njëjtën kohë, duke futur karabinera gjatë rrugës dhe më pas të zgjasim linjën e sigurisë për ekipin tonë."
  
  Drake e la të udhëheqë. Tërbimi ishte ende i fortë në trurin e tij, pothuajse dërrmues. Gishti i tij ende ndihej mirë në këmbëzën e M16. Por të vrasësh Kovalenkon tani do të thotë të helmosh shpirtin e tij përgjithmonë, duke mbjellë errësirë që nuk do të zhduket kurrë.
  
  Siç mund të thotë Ben Blake, do ta kthente atë në anën e errët.
  
  Ai filloi të ngjitej në mur pas Komodos, duke pasur nevojë për një shpërqendrim ndërsa dëshira e pandërprerë për hakmarrje u ndërtua dhe u përpoq ta merrte nën kontroll. Ngritja e mprehtë e fokusoi menjëherë mendjen e tij. Britmat dhe rënkimet e Mbretit të Gjakut u shuan ndërsa froni afrohej dhe shkallët më të vështira.
  
  Ata u ngjitën lart, Komodo kryesonte, duke siguruar me kujdes çdo karabiner përpara se të kontrollonte peshën e tij, më pas vrapuan me një litar sigurie dhe ia lëshuan ekipit të tij më poshtë. Sa më lart ngjiteshin, aq më e errët bëhej. Çdo shkallë e shkallëve ishte gdhendur në shkëmbin e gjallë. Drake filloi të ndjente një ndjenjë frike ndërsa u ngrit. Ata i priste një thesar i pabesueshëm; e ndjeu në zorrët e tij.
  
  Por froni?
  
  Duke ndjerë një boshllëk absolut pas tij, ai u ndal, mori guximin dhe hodhi sytë poshtë. Beni luftoi me sy të hapur dhe të frikësuar. Drake ndjeu një valë simpatie dhe dashurie për mikun e tij të ri që nuk ishte parë që nga vdekja e Kenedit. Ai pa ushtarin e mbetur të Deltës duke u përpjekur të ndihmonte Karin dhe buzëqeshi kur ajo e largoi me dorë. Ai i zgjati një dorë ndihmës Benit.
  
  "Ndaloni ta bëni këtë nga vetja, Blakey. Le të."
  
  Beni e shikoi dhe fishekzjarrët shkuan në mendjen e tij. Diçka në sytë e Drake, ose në tonin e zërit të tij, e emocionoi atë dhe një pamje shprese iu shfaq në fytyrën e tij.
  
  "Faleminderit zotit që jeni kthyer".
  
  Me ndihmën e Drake, Ben u ngjit më shpejt. Boshllëku vdekjeprurës pas tyre u harrua dhe çdo hap u bë një hap drejt zbulimit, jo rrezikut. Pjesa e poshtme e fronit afrohej gjithnjë e më shumë derisa ishte brenda distancës prekëse.
  
  Komodo zbriti me kujdes shkallët dhe u ngjit në vetë fron.
  
  Një minutë më vonë, theksi i tij tërheqës amerikan tërhoqi vëmendjen e tyre. "O Zot, ju djema nuk do ta besoni këtë."
  
  
  KAPITULLI DYZET E DYTË
  
  
  Drake kërceu mbi një hendek të vogël dhe u ul pikërisht në gurin e gjerë që formonte këmbën e fronit. Ai priti që Beni, Karin dhe ushtarët e fundit të Deltës të mbërrinin përpara se të shikonte Komodon.
  
  "Çfarë keni atje lart?"
  
  Udhëheqësi i Ekipit Delta u ngjit në sediljen e fronit. Tani ai shkoi në buzë dhe i nguli sytë nga poshtë
  
  "Kushdo që e ndërtoi këtë fron siguroi një kalim jo shumë të fshehtë. Këtu, pas shpinës së fronit, ka një derë të pasme. Dhe ata ishin të hapur".
  
  "Mos iu afroni kësaj," tha Drake shpejt, duke menduar për sistemet kurth që kishin kaluar. "Me sa dimë, ai rrokullis një çelës që e dërgon këtë fron drejt poshtë."
  
  Komodo dukej fajtor. "Thirrje e mirë. Problemi është se unë tashmë e kam. Lajmi i mirë është..." Ai buzëqeshi. "Nuk ka kurthe."
  
  Drake zgjati dorën. "Më ndihmo të ngrihem."
  
  Një nga një, ata u ngjitën në sediljen e fronit të obsidianit. Drake mori një moment për t'u kthyer dhe për të parë pamjen e humnerës.
  
  Direkt përballë, nëpër një humnerë të madhe, ai pa të njëjtin ballkon prej guri që kishin zënë më parë. Ballkoni nga i cili u largua kapiten Kuk. Ballkoni ku Mbreti i Gjakut ka shumë të ngjarë të ketë humbur gjurmët e fundit të mendjes së shëndoshë që zotëronte. Dukej se ishin afër, por ishte një milje mashtruese.
  
  Drake u grimas. "Ky fron," tha ai me zë të ulët. "Është ndërtuar për..."
  
  E klithma e Benit e ndërpreu. "Mat! ferr gjaku. Nuk do ta besoni".
  
  Nuk ishte tronditja në zërin e mikut të tij që dërgoi frikë në mbaresat nervore të Drake, por një ndjenjë e parandjenjës. Parandjenja.
  
  "Çfarë është kjo?"
  
  Ai u kthye. Ai pa atë që pa Beni.
  
  "Më dreq mua."
  
  Karin i shtyu jashtë. "Çfarë është kjo?" Pastaj e pa edhe ajo. "Asnjëherë".
  
  Ata panë pjesën e pasme të fronit, qëndrimin e lartë ku dikush mund të mbështetej dhe pjesën që formonte derën e pasme.
  
  Ajo ishte e mbuluar me vorbulla tashmë të njohura - simbole të lashta që dukej se ishin një formë shkrimi - dhe të njëjtat simbole që ishin gdhendur në të dy pajisjet e udhëtimit në kohë, si dhe në harkun e madh nën Kokën e Diamantit, të cilin Cook e quajti Portat e Ferrit.
  
  Vetë simbolet Thorsten Dahl zbuloi kohët e fundit në varrin e perëndive, shumë larg në Islandë.
  
  Drake mbylli sytë. "Si mund të ndodhë kjo? Që kur dëgjuam për herë të parë për nëntë copat e përgjakshme të Odinit, më duket sikur po jetoj në një ëndërr. Ose një makth."
  
  "Vë bast se nuk kemi mbaruar ende me nëntë pjesë," tha Ben. "Duhet të jetë manipulim. Urdhri suprem. Si të jemi zgjedhur apo diçka tjetër".
  
  "Më shumë si i mallkuar." Drake bërtiti. "Dhe hiq dorë me mut nga Star Wars."
  
  "Po mendoja pak më pak për Skywalker, pak më shumë për Chuck Bartowski," tha Ben me një buzëqeshje të lehtë. "Sepse ne jemi geeks dhe të gjithë."
  
  Komodo vështroi me padurim derën e fshehtë. "A duhet të vazhdojmë? Njerëzit e mi dhanë jetën e tyre për të na ndihmuar të arrijmë deri këtu. Gjithçka që mund të bëjmë në këmbim është t'i gjejmë fund kësaj ferri."
  
  "Komodo," tha Drake. "Ky eshte fundi. Duhet të jetë."
  
  Ai u shtrëngua pranë udhëheqësit të grupit të madh dhe në vendkalimin gjigant. Hapësira ishte tashmë më e madhe se dera që të çonte në të, dhe nëse kjo ishte e mundur, Drake ndjeu se kalimi zgjerohej, muret dhe tavani tërhiqeshin gjithnjë e më tej, derisa-
  
  Një erë e ftohtë dhe e mprehtë e përkëdhelte fytyrën e tij.
  
  Ai u ndal dhe hodhi shkopin me shkëlqim. Në dritën e dobët, ai gjuajti një raketë qelibar. Ai fluturoi lart, lart, lart, pastaj poshtë e poshtë, pa gjetur mbështetje. Nuk gjeni një tavan, një parvaz, apo edhe një dysheme.
  
  Ai gjuajti një flakë të dytë, këtë herë në të djathtë. Dhe përsëri, infuzioni i qelibarit u zhduk pa lënë gjurmë. Ai theu disa shkopinj me shkëlqim dhe i hodhi përpara për të ndriçuar rrugën e tyre.
  
  Buza e thellë e shkëmbit përfundonte gjashtë metra para tyre.
  
  Drake ndjeu shumë trullosje, por e detyroi veten të vazhdonte. Edhe disa hapa dhe ai u gjend ballë për ballë me boshllëkun.
  
  "Unë nuk shoh asgjë. marrëzi".
  
  "Ne nuk mund të vinim gjithë këtë rrugë pa u penguar errësira e mallkuar." Karin shprehu mendimet e të gjithëve. "Provo sërish, Drake."
  
  Ai dërgoi një blic të tretë në zbrazëti. Ndërsa po fluturonte, kjo shkrepje nxori në pah disa pika të zbehta. Kishte diçka në anën tjetër të humnerës. Ndërtesë e madhe.
  
  "Çfarë ishte ajo?" Beni psherëtiu me frikë.
  
  Blici u shua shpejt, një shkëndijë e shkurtër e jetës e humbur përgjithmonë në errësirë.
  
  "Prisni atje," tha ushtari i fundit i mbetur i Delta-s, një burrë me shenjën e thirrjes Merlin. "Sa vegla qelibar na kanë mbetur?"
  
  Drake kontrolloi rripat dhe çantën e shpinës. Komodo bëri të njëjtën gjë. Numri që ata arritën ishte rreth tridhjetë.
  
  "Unë e di se çfarë po mendoni," tha Komodo. "Fishekzjarret, apo jo?"
  
  "Një herë," tha Merlin, eksperti i armëve i ekipit, i zymtë. "Zbuloni se me çfarë kemi të bëjmë dhe më pas kthejeni atë në një vend ku mund të bëjmë thirrje për mbështetje."
  
  Drake pohoi me kokë. "Pajtohem". Ai la mënjanë një duzinë fishekzjarre për udhëtimin e kthimit dhe më pas u përgatit. Komodo dhe Merlin erdhën pranë dhe qëndruan pranë tij në buzë.
  
  "Gati?"
  
  Një nga një, radhazi, ata qëlluan raketa pas raketa lart në ajër. Një dritë qelibar shkëlqeu shkëlqyeshëm në pikën e saj më të lartë dhe lëshoi një shkëlqim verbues që shpërndau errësirën.
  
  Për herë të parë në histori, drita e ditës hyri në errësirën e përjetshme.
  
  Performanca piroteknike filloi të hynte në fuqi. Ndërsa blic pas ndezje vazhdoi të shkrepë dhe të shpërthejë përpara se të zbriste ngadalë, struktura e madhe në skajin tjetër të shpellës gjigante u ndez.
  
  Beni gulçoi. Karin qeshi. "Shkëlqyeshëm".
  
  Teksa shikonin me habi, errësira e madhe iu vu flaka dhe filloi të shfaqej një strukturë mahnitëse. Së pari një rresht harqesh të gdhendura në murin e pasmë, pastaj një rresht i dytë poshtë tyre. Pastaj u bë e qartë se harqet ishin në fakt dhoma të vogla - kamare.
  
  Nën rreshtin e dytë, ata panë një të tretë, pastaj një të katërt, dhe pastaj rresht pas rreshti, ndërsa dritat verbuese rrëshqisnin poshtë murit të madh. Dhe në çdo kamare, thesare të mëdha vezulluese pasqyronin lavdinë momentale të ferrit qelibar që lëvizte.
  
  Beni ishte i shtangur. "Kjo... kjo është..."
  
  Drake dhe Delta Team vazhduan të gjuanin raketa pas raketa. Dukej se për shkak të tyre, dhoma masive shpërtheu në flakë. Një zjarr madhështor shpërtheu dhe u ndez para syve të tyre.
  
  Më në fund, Drake lëshoi flakën e fundit. Më pas ai mori një moment për të vlerësuar zbulimin mahnitës.
  
  Ben belbëzoi. "Është e madhe... është..."
  
  "Një varr tjetër i perëndive". Drake përfundoi me më shumë shqetësim në zërin e tij sesa habi. "Të paktën tre herë më shumë se në Islandë. Jezu Krisht, Ben, çfarë dreqin po ndodh?"
  
  
  * * *
  
  
  Udhëtimi i kthimit, megjithëse ende i mbushur me rrezik, mori gjysmën e kohës dhe gjysmën e mundimit. E vetmja pengesë e madhe ishte një humnerë e madhe ku ata duhej të instalonin një linjë tjetër zip për të kaluar përsëri, megjithëse Dhoma e Epseve ishte gjithmonë një problem për djemtë siç theksoi Karin me një vështrim anash Komodos.
  
  Kthehu përmes harkut të Kukut të Hellgate, ata hodhën poshtë tubin e llavës përsëri në sipërfaqe.
  
  Drake theu një heshtje të gjatë. "Uau, kjo është aroma më e mirë në botë për momentin. Më në fund pak ajër të pastër."
  
  Zëri i Mano Kinimaki erdhi nga errësira përreth. "Merr atë frymën e ajrit të pastër Havai, burrë, dhe do të jesh më afër qëllimit tënd."
  
  Nga gjysmëerrësira dolën njerëz dhe fytyra. Një gjenerator filloi, duke ndezur një grup dritash të ngritura me nxitim. U ngrit tavolina e fushës. Komodo raportoi vendndodhjen e tyre sapo filluan të ngjiteshin në tubin e llavës. Sinjali i Benit u kthye dhe celulari i tij ra katër herë me një telefonatë. Karin bëri të njëjtën gjë. Prindërit u lejuan të telefononin.
  
  "Vetëm katër herë?" Pyeti Drake me një buzëqeshje. "Ata duhet të kenë harruar ty."
  
  Tani Hajden po ecte drejt tyre, një Hajden i rraskapitur dhe i lodhur. Por ajo buzëqeshi dhe e përqafoi Benin me druajtje. Alicia e ndoqi atë, duke e vështruar Drake me sy vrasës. Dhe në hije, Drake pa Mei, një tension i tmerrshëm në fytyrën e saj.
  
  Ishte gati koha për llogarinë e tyre. Japonezët, jo anglezët, dukeshin më të turpëruar për këtë.
  
  Drake shkundi një re të errët depresioni nga supet e tij. Ai i plotësoi të gjitha duke e hedhur figurën e lidhur dhe të fyhur të Mbretit të Gjakut në tokën e pabarabartë në këmbët e tyre.
  
  "Dmitry Kovalenko". Ai rënkoi. "Mbreti i kambanës fund. Më i shthurur në llojin e tij. Dëshiron ndokush disa goditje?"
  
  Në atë moment, figura e Jonathan Gates u materializua nga zhurma në rritje rreth kampit të improvizuar. Drake ngushtoi sytë. Ai e dinte se Kovalenko e vrau personalisht gruan e Gates. Gates kishte më shumë arsye për të dëmtuar rusin sesa edhe Drake dhe Alicia.
  
  "Provo". Drake fërshëlleu. "Një bastard nuk do të ketë nevojë për të gjitha krahët dhe këmbët në burg gjithsesi."
  
  Ai pa Benin dhe Karinin që dridheshin dhe u larguan. Në atë moment, ai e pa njeriun që ishte bërë. Ai pa hidhërimin, zemërimin hakmarrës, spiralen e urrejtjes dhe inatit që do ta bënte të bëhej diçka si vetë Kovalenko, dhe e dinte se të gjitha këto emocione do ta hanin dhe përfundimisht do ta ndryshonin, do ta kthenin në një person tjetër. Ishte një fund që asnjëri prej tyre nuk donte...
  
  ... Kjo është, Alison ose Kennedy.
  
  Ai gjithashtu u largua dhe vuri krahun rreth secilit prej shpatullave të Blake. Ata shikuan nga lindja, duke kaluar një varg palmash që lëkunden, drejt dritave të largëta vezulluese dhe një oqeani të valëzuar.
  
  "Një pamje si kjo mund të ndryshojë një person," tha Drake. "Mund t'i japë atij shpresë të re. Koha është dhënë".
  
  Ben foli pa u kthyer. "Unë e di që ju dëshironi një citat Dinoroc tani, por unë nuk do t'jua jap atë. Në vend të kësaj, unë mund të citoj disa rreshta përkatës nga "Haunted". Si thoni per kete?
  
  "A po e citon Taylor Swift tani? Çfarë nuk shkoi atje?"
  
  "Kjo këngë është po aq e mirë sa çdo Dinorocks juaj. Dhe ju e dini atë".
  
  Por Drake nuk do ta pranonte kurrë. Në vend të kësaj, ai dëgjoi muhabetin që vinte e kthehej pas tyre. Komplotet terroriste u penguan me zgjuarsi dhe shpejt, por ende pati disa viktima. Një pasojë e pashmangshme kur kemi të bëjmë me fanatikë dhe të çmendur. Vendi ishte në zi. Presidenti ishte në rrugën e tij dhe tashmë kishte premtuar një rinovim të plotë të Shteteve të Bashkuara. sistemi i inteligjencës, megjithëse ishte ende e paqartë se si dikush mund ta pengonte Kovalenkon të zbatonte një plan që ishte zhvilluar për njëzet vjet, kur gjatë gjithë kësaj kohe ai konsiderohej thjesht një figurë mitike.
  
  Shumë e ngjashme me perënditë dhe mbetjet e tyre, të cilat i gjetën tani.
  
  Megjithatë, u nxorën mësime dhe SHBA dhe vendet e tjera ishin të vendosura t'i merrnin parasysh të gjitha këto.
  
  Çështja e akuzave të ngritura ndaj atyre pushtetarëve që vepronin me detyrim dhe nga frika për mirëqenien e të dashurve të tyre, do të detyronte për vite me radhë drejtësinë.
  
  Por robërit e Mbretit të Gjakut u liruan dhe u ribashkuan me të dashurit e tyre. Gates premtoi se Kovalenko do të detyrohej të braktiste hakmarrjen e përgjakshme, në një mënyrë ose në një tjetër. Harrison u ribashkua me vajzën e tij, megjithëse për një kohë të shkurtër, dhe lajmi vetëm e bëri Drake të trishtuar.
  
  Nëse vajza e tij do të lindte dhe do ta donin dhe më pas do ta rrëmbenin, a do të bënte ai të njëjtën gjë si Harrison?
  
  Sigurisht që do ta bënte. Çdo baba do të lëvizte qiellin dhe tokën dhe gjithçka në mes për të shpëtuar fëmijën e tij.
  
  Hayden, Gates dhe Kinimaka u larguan nga zhurma derisa ishin pranë Drake dhe grupit të tij. Ai ishte i lumtur që pa Komodon dhe ushtarin e mbijetuar të Deltës, Merlin, gjithashtu me ta. Lidhjet e krijuara në shoqëri dhe veprim ishin të përjetshme.
  
  Hayden po pyeste Gates për një djalë të quajtur Russell Cayman. Ky njeri dukej se kishte zëvendësuar Thorsten Dahl si kreun e operacionit islandez, urdhrat e tij vinin nga lart... dhe ndoshta edhe nga një vend i mjegullt dhe i largët sipër tij. Kajmani dukej të ishte një njeri i ashpër dhe i pamëshirshëm. Ai ishte zakonisht në krye të operacioneve të fshehta dhe u përfol se ishte edhe më i fshehtë dhe operacione të zgjedhura brenda dhe jashtë vendit.
  
  "Cayman është një zgjidhës i problemeve," tha Gates. "Por jo vetëm kaq. E shihni, askush nuk duket se e di se i kujt është ai. Qasja e tij është e menjëhershme dhe e pakushtëzuar. Por, kur shtyhet përreth, askush nuk e di se për kë dreqin po punon në të vërtetë."
  
  Telefoni celular i Drake ra dhe e mbylli. Ai kontrolloi ekranin dhe pa me kënaqësi se telefonuesi ishte Thorsten Dahl.
  
  "Hej, është një suedez i çmendur! Si jeni, shok? A po flet ende si një hov?"
  
  "Do të duket kështu. Unë jam përpjekur të kontaktoj dikë për orë të tëra dhe të kam marrë. Fati nuk është i sjellshëm me mua."
  
  "Ju jeni me fat që keni një prej nesh," tha Drake. "Kanë qenë disa ditë të vështira".
  
  "Epo, është gati të bëhet edhe më e ashpër." Dahl është kthyer.
  
  "Unë dyshoj se-"
  
  "Dëgjo. Ne gjetëm një vizatim. Harta për të qenë më të saktë. Ne arritëm të deshifrojmë pjesën më të madhe të tij përpara se Caiman jerk ta klasifikonte atë si një çështje sigurie të nivelit të lartë. Meqë ra fjala, a dinin Hajden apo Gates ndonjë gjë për të?"
  
  Drake i mbylli sytë i hutuar. "Kajman? Kush dreqin është ky Kajman? Dhe çfarë dinë Hayden dhe Gates?
  
  "Nuk ka rëndësi. Nuk kam shumë kohë". Për herë të parë, Drake u bë i vetëdijshëm se shoku i tij po fliste me pëshpëritje dhe me nxitim. "Shiko. Harta që gjetëm tregon të paktën vendndodhjen e tre varreve. E kuptove? Ka tre varre të perëndive."
  
  "Ne sapo gjetëm një të dytë." Drake ndjeu se fryma i mbeti jashtë. "Është i madh."
  
  "Kështu mendova. Atëherë harta duket të jetë e saktë. Por, Drake, ju duhet ta dëgjoni këtë, varri i tretë është më i madhi nga të gjithë, dhe është më i keqi."
  
  "Më keq?"
  
  "I mbushur me perënditë më të tmerrshme. Vërtet i poshtër. Qeniet e liga. Varri i tretë ishte diçka si një burg, ku vdekja ishte e detyruar dhe jo e pranuar. Dhe Drake..."
  
  "Çfarë?"
  
  "Nëse kemi të drejtë, mendoj se ai mban çelësin për një lloj arme të fundit të botës."
  
  
  KAPITULLI DYZET E TRETË
  
  
  Në kohën kur një tjetër errësirë ka zbritur në Hawaii dhe kanë filluar fazat e ardhshme të një megaplani të lashtë, Drake, Alicia dhe May i kanë lënë të gjitha pas vetes për t'i dhënë fund krizës së tyre njëherë e përgjithmonë.
  
  Rastësisht, ata zgjodhën mjedisin më dramatik nga të gjithë. Plazhi Waikiki me një Oqean Paqësor të ngrohtë, i ndriçuar me shkëlqim nga një hënë e plotë në njërën anë dhe rreshta hotelesh të zjarrta turistike nga ana tjetër.
  
  Por sonte ishte një vend për njerëz të rrezikshëm dhe zbulime të ashpra. Të tre forcat e natyrës u takuan në një takim që ndryshoi rrjedhën e jetës së tyre përgjithmonë.
  
  Drake foli i pari. "Ju të dy duhet të më tregoni. Kush e vrau Wellsin dhe pse. Kjo është arsyeja pse ne jemi këtu, kështu që nuk ka kuptim të rrihni më rreth shkurret."
  
  "Kjo nuk është arsyeja e vetme që ne jemi këtu." Alicia i hodhi sytë Mait. "Ky kukudh ndihmoi të vriste Hudson pa përmendur motrën e saj të vogël. Është koha që unë dhe burri im të marrim një hakmarrje të modës së vjetër".
  
  Mai tundi kokën ngadalë. "Nuk eshte e vertete. I dashuri juaj i shëndoshë, idiot...
  
  "Atëherë në frymën e Wells." Alicia fërshëlleu. "Do të doja të kisha pak kohë të lirë!"
  
  Alicia doli përpara dhe goditi May fort në fytyrë. Gruaja e vogël japoneze u lëkund, pastaj ngriti sytë dhe buzëqeshi.
  
  "Ju kujtohet".
  
  "Çfarë më the që herën tjetër që të të godas, të të godas si burrë? Po, ju nuk jeni të prirur të harroni diçka të tillë."
  
  Alicia lëshoi një mori goditjesh. Mai u tërhoq, duke kapur kyçet e të gjithëve. Rëra u grumbullua rreth tyre, e copëtuar në modele kaotike nga këmbët e tyre të shpejta. Një herë Drake u përpoq të ndërhynte, por një goditje në veshin e tij të djathtë e bëri të mendohej dy herë.
  
  "Vetëm mos e vrisni njëri-tjetrin."
  
  "Nuk mund të premtoj asgjë," mërmëriti Alicia. Ajo ra dhe preu këmbën e djathtë të Meit. Mai u ul me një zhurmë, rëra e shtypte kokën e saj. Ndërsa Alicia u afrua, Mai i hodhi një grusht rërë në fytyrë.
  
  "Kurvë".
  
  "Është gjithçka e drejtë -" Mai u hodh jashtë. Dy gratë dolën ballë për ballë. Alicia ishte mësuar të luftonte ngushtë dhe dha goditje të forta me bërrylat, grushtat dhe pëllëmbët e saj, por Mai i kapi ose i shmangu secilit prej tyre dhe u përgjigj në të njëjtën mënyrë. Alicia e kapi May nga rripi dhe u përpoq ta çekuilibronte atë, por gjithçka që bëri ishte të hapte pjesërisht pjesën e sipërme të pantallonave të May.
  
  Dhe lini mbrojtjen e Alicias gjerësisht të hapur.
  
  Drake i mbylli sytë teksa shikonte zhvillimet. "Tani kjo është më shumë si e vërteta." Ai u tërhoq. "Vazhdo".
  
  Mei përfitoi plotësisht nga gabimi i Alicias dhe mund të kishte vetëm një kundër një luftëtari të klasit Mei. Goditjet ranë mbi Alicia dhe ajo u tërhoq, me krahun e djathtë të varur nga agonia, sternumi i djegur nga goditjet e shumta. Shumica e luftëtarëve do të ishin dorëzuar pas dy ose tre goditjeve, por Alicia ishte bërë nga një material më i fortë dhe madje në fund ajo pothuajse u mblodh.
  
  Ajo u hodh përsëri në ajër, e goditi dhe e shtang Mai me një goditje të dyfishtë në stomak. Alicia u ul në shpinë në rërë dhe e rrotulloi gjithë trupin me kokë poshtë.
  
  Vetëm për t'u përballur me një fytyrë bimore të rendit më kompleks. Një grusht në stomak do ta kishte rrëzuar Hulk-un, por as Mai nuk e ndaloi. Muskujt e saj e morën goditjen me lehtësi.
  
  Alicia ra, drita pothuajse u shua. Yjet notonin para syve të saj dhe jo ato që vezullonin në qiellin e natës. Ajo rënkoi. "Dreq gjuajtje e mirë."
  
  Por Mae tashmë ishte kthyer te Drake.
  
  "Kam vrarë Wellsin, Drake. Unë e bëra".
  
  "E kuptova më parë," tha ai. "Duhet të kesh pasur një arsye. Çfarë ishte ajo?"
  
  "Ju nuk do të thoni këtë nëse do të vrisja bastardin e vjetër." Alicia rënkoi nën to. "Ti do të më quash një kurvë e pamend."
  
  Drake e injoroi atë. Mai shkundi rërën nga flokët e saj. Pas një minute, ajo mori frymë thellë dhe e shikoi në sytë e tij.
  
  "Çfarë është kjo?"
  
  "Dy arsye. Para së gjithash, ai mori vesh për rrëmbimin e Çikës dhe kërcënoi se do t'ju tregojë.
  
  "Por ne mund të flasim për ..."
  
  "E di. Kjo është vetëm një pjesë e vogël."
  
  Vetëm një pjesë e vogël, mendoi ai. A ishte një pjesë e vogël rrëmbimi i motrës së Mait?
  
  Tani Alicia luftoi në këmbë. Edhe ajo u kthye për t'u përballur me Drake, një frikë jo karakteristike në sytë e saj.
  
  "E di," filloi May, pastaj i tregoi gjithashtu Alicia. "Ne dimë diçka shumë më të keqe. Diçka e tmerrshme..."
  
  "Zot, nëse nuk e postoni këtë, unë do t'ju qëlloj të dyve në kokë, dreqin."
  
  "Së pari, duhet ta dini se Wells nuk do t'ju thoshte kurrë të vërtetën. Ai ishte S.A.S. Ai ishte oficer. Dhe ai punoi për një organizatë të vogël aq të lartë në zinxhirin ushqimor sa që drejton qeverinë.
  
  "Vërtet? Për çfarë?" Gjaku i Drake ngriu papritur në venat e tij.
  
  "Që gruaja juaj - Alison - u vra".
  
  Goja e tij lëvizi por nuk bëri asnjë zë.
  
  "Ju jeni afruar shumë me dikë. Ata kishin nevojë që ju të largoheshit nga ky regjiment. Dhe vdekja e saj ju bëri të hiqni dorë."
  
  "Por unë isha gati të largohesha. Do të largohesha nga SAS për të!"
  
  "Askush nuk e dinte këtë," tha Mai butë. "As ajo nuk e dinte këtë."
  
  Drake i mbylli sytë ndërsa ndjeu një lagështirë të papritur në cepat e syve. "Ajo kishte fëmijën tonë."
  
  Mai e shikoi me një fytyrë gri. Alicia u kthye.
  
  "Unë kurrë nuk i kam thënë askujt më parë," tha ai. "Asnjëherë".
  
  Nata Havai rënkoi gjithandej rreth tyre, surfimi i lartë pëshpëriti këngë të harruara prej kohësh të të lashtëve, yjet dhe hëna shikonin poshtë me aq pandjeshmëri si kurrë më parë, duke mbajtur sekrete dhe duke dëgjuar premtimet që një njeri mund të bëjë shpesh.
  
  "Dhe ka diçka tjetër," tha Mai në errësirë. "Kam kaluar shumë kohë me Wellsin kur ishim në turne në Miami. Ndërsa ishim në atë hotel, e dini, ai që u bë copë-copë, e dëgjova në telefon të paktën gjysmë duzine herë me një burrë...
  
  "Cili person?" Tha Drake shpejt.
  
  Emri i burrit ishte Kajman. Russell Cayman".
  
  
  FUND
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Në të katër anët e tokës
  
  
  KAPITULLI I PARË
  
  
  Sekretarja e Mbrojtjes Kimberly Crowe u ul me një ndjenjë shqetësimi në rritje në zemrën e saj tashmë të rrahur. Ajo padyshim nuk zgjati shumë në këtë punë, por e dinte se nuk ndodhte çdo ditë që një gjeneral i ushtrisë me katër yje dhe një zyrtar i lartë i CIA-s kërkonin një audiencë me dikë në pozicionin e saj.
  
  Ishte një dhomë e vogël, gjysmë e errët, por e zbukuruar në një hotel në qendër të Uashingtonit; vendi me të cilin ishte mësuar kur gjërat kishin nevojë për pak më shumë takt se zakonisht. Ndriçimi i përmbajtur reflektohej dobët nga qindra copa ari dhe lisi të ngurtë, duke i dhënë dhomës një ajër më të rastësishëm dhe duke theksuar tiparet dhe shprehjet gjithnjë në ndryshim të atyre që u takuan këtu. Crowe priti që i pari prej tyre të fliste.
  
  Mark Digby, njeriu i CIA-s, hyri direkt në temë. "Ekipi yt nuk është në gjendje të mirë, Kimberly," tha ai, me ton të tij që preu atmosferën si metal acid. "E shkruan biletën e tij".
  
  Crowe, i cili e kishte pritur këtë sulm kaustik, urrente të shkonte në mbrojtje, por ai nuk kishte në të vërtetë një zgjedhje. Edhe teksa fliste, ajo e dinte se kjo ishte pikërisht ajo që dëshironte Digby. "Ata bënë thirrje në gjykatë. Në fushë. Mund të mos më pëlqejë, Mark, por qëndroj me të."
  
  "Dhe tani jemi mbrapa," murmuriti i pakënaqur gjenerali George Gleason. Atij i interesonte vetëm një fejesë e re.
  
  "Në garë për të ashtuquajturat "vende pushimi"? Kalorës? Ju lutem. Mendjet tona më të mira nuk e kanë thyer ende kodin."
  
  "Rrini me të, apo jo?" Digby vazhdoi sikur Gleason të mos e kishte ndërprerë. "Po vendimi i tyre për të vrarë një civil?"
  
  Korbi hapi gojën por nuk tha asgjë. Më mirë të mos e bëni. Digby qartë dinte më shumë se ajo dhe do të përdorte çdo pjesë të fundit të saj.
  
  Ai e shikoi drejt e. "Po kjo, Kimberly?"
  
  Ajo i nguli sytë përsëri, duke mos thënë asgjë, ajri tani kërcitet mes tyre. Ishte e qartë se Digby do të thyente i pari. Burri praktikisht përpëlitej në nevojën e tij për të ndarë, derdhur shpirtin e tij dhe për ta formësuar atë sipas mënyrës së tij të të menduarit.
  
  "Një burrë i quajtur Joshua Vidal i ndihmoi ata në hetim. Ekipi im në terren nuk e dinte pse po e kërkonin, ose pse i fikën të gjitha kamerat në dhomën e mbikëqyrjes," ndaloi ai, "derisa kontrolluan më vonë dhe gjetën..." Ai tundi kokën, duke u shtirur si zhgënjim më i keq se shumica. yjet e telenovelave.
  
  Crowe lexoi midis rreshtave, duke ndjerë shtresat e shumta të mutit. "A keni një raport të plotë?"
  
  "Unë besoj". Digby tundi me kokë me vendosmëri. "Do të jetë në tryezën tuaj deri sonte."
  
  Crowe qëndroi i heshtur për gjithçka që dinte për misionin e fundit. Ekipi i SPEAR mbajti kontakte - mezi - por ata dinin pak për atë që kishte ndodhur. Megjithatë, vrasja e këtij Joshua Vidal, nëse është e vërtetë në çfarëdo mënyre, do të ketë pasoja të thella dhe të gjera për ekipin. Shtojini kësaj Mark Digby, i cili ishte një nga ata njerëz që korrigjonte me kënaqësi çdo gabim që çonte përpara qëllimet e tij, dhe skuadra e Hayden mund të quhet lehtësisht një turp për Shtetet e Bashkuara. Ata mund të shpërbëhen, të klasifikohen si të arratisur për t'u arrestuar, ose... më keq.
  
  Gjithçka varej nga plani i Digby.
  
  Crowe duhej të ishte shumë e kujdesshme, e ndërgjegjshme për karrierën e saj mjaft të vështirë. Për të arritur deri këtu, për të arritur kaq lart, nuk ishte pa rreziqe - dhe disa ende fshiheshin pas saj.
  
  Gjenerali Gleason qeshi. "Nuk çon asgjë përpara. Sidomos ata djem që punojnë në fushë."
  
  Crowe i bëri me kokë gjeneralit. "Jam dakord, George. Por SPEAR kishte dhe ka një nga ekipet tona më efektive, së bashku me ekipet SEAL 6 dhe 7. Ata janë...unikë në shumë mënyra. Dua të them, fjalë për fjalë, nuk ka asnjë ekip tjetër si ata në botë."
  
  Vështrimi i Digbit ishte i vështirë. "Unë e shoh këtë si një pozicion shumë të pasigurt dhe jo si një pozicion superior. Këto ekipe SWAT kanë nevojë për zinxhirë më të shkurtër, jo zinxhirë më të lirë."
  
  Crowe ndjeu se atmosfera po përkeqësohej dhe ai e dinte se gjërat do të përkeqësoheshin. "Ekipi juaj ka dalë jashtë binarëve. Ata kanë probleme të brendshme. Sekretet e jashtme që mund të na kafshojnë të gjithëve në bythë..." Ai ndaloi.
  
  Gjenerali Gleason rënkoi përsëri. "Gjëja e fundit që na duhet është që një ekip shumëkombëshe mashtrues të punësuar nga Shtetet e Bashkuara të çmenden jashtë shtetit duke krijuar një stuhi tjetër të ndyrë. Më mirë t'i ndërpresim lidhjet sa të mundemi."
  
  Crowe nuk mund ta fshehte habinë e saj. "Për çfarë po flet?"
  
  "Ne nuk themi asgjë." Digbi shikoi muret sikur priste të shihte veshët e Dumbos.
  
  "A po thoni se ata duhet të arrestohen?" ajo shtypi.
  
  Digby tundi kokën pothuajse në mënyrë të padukshme; mezi e dukshme, por një lëvizje që dukej si kambana paralajmëruese thellë në shpirtin e Korbit. Asaj nuk e pëlqeu, as një grimë, por e vetmja mënyrë për të lehtësuar tensionin e tmerrshëm në dhomë dhe për t'u larguar ishte të vazhdonte më tej.
  
  "Hyni një kunj në këtë," tha ajo me një zë aq të lehtë sa mund ta dallonte. "Dhe le të diskutojmë një arsye tjetër pse jemi këtu. Në të katër anët e tokës".
  
  "Le të jemi të drejtpërdrejtë," tha gjenerali. "Dhe shikoni faktet, jo fabulat. Faktet janë se disa të çmendur u ndeshën me dorëshkrime 30-vjeçare që ishin shkruar nga kriminelët e luftës të fshehur në Kubë. Faktet janë se kjo tufë psikologësh shkoi përpara dhe i ndyrë i nxorri në rrjetin e mallkuar, gjë që është krejt e natyrshme për këtë grup. Këto janë faktet".
  
  Crowe ishte i vetëdijshëm për neverinë e gjeneralit për folklorin arkeologjik dhe mungesën totale të imagjinatës. "Unë mendoj kështu, George."
  
  "A do të donit më shumë?"
  
  "Epo, jam shumë i sigurt se do t'i dëgjojmë ata."
  
  "Çdo shkencëtar i çmendur, çdo i ndyrë Indiana Jones dhe kriminel sipërmarrës në botë tani ka akses në të njëjtin informacion që ne kemi. Çdo qeveri, çdo ekip SWAT, çdo njësi e operacioneve të zeza e ka parë atë. Edhe ato që nuk ekzistojnë. Dhe tani... të gjithë kanë vëmendjen e tyre më të ndyrë në një vend."
  
  Crowe nuk ishte e sigurt që asaj i pëlqente analogjia e tij, por pyeti: "Cila?"
  
  "Plani i rendit të Gjykimit të Fundit. Plani i Kiametit."
  
  "Tani kjo tingëllon paksa dramatike nga ju, gjeneral."
  
  "E lexova fjalë për fjalë, kjo është e gjitha."
  
  "Të gjithë e kemi lexuar. E gjithë kjo, "vendosur në Digby. "Sigurisht, kjo duhet marrë seriozisht derisa të mund të zbritet. Dokumenti kryesor që ata e quajnë "Urdhri i Kijametit" i referohet kalorësve dhe, ne besojmë, rendit në të cilin ata duhet të kërkohen."
  
  "Por..." Gleason qartë nuk mund ta mbante veten. "Katër kënde. Është krejtësisht e palogjikshme."
  
  Korbi e ndihmoi të ecë përpara. "Unë mendoj se është koduar me qëllim, George. Për të komplikuar vendimin. Ose vëreni në dispozicion vetëm për ata që janë zgjedhur nga Urdhri."
  
  "Nuk me pelqen". Gleason dukej sikur çatia e tij ishte hedhur në erë.
  
  "Jam i sigurt". Crowe kërciti në tryezën përballë saj. "Por shikoni - dorëshkrimi ngre shumë pyetje, të gjitha të cilat janë ende pa përgjigje. Në thelb, ku janë ata tani... Urdhri?"
  
  "Ky nuk është aspak misteri më i madh me të cilin përballemi," nuk u pajtua Digby. "Ky plan është ajo që ne duhet t'i drejtohemi me gjithë nxitim."
  
  Crowe kënaqej duke fituar këtë manipulim të veçantë. "SPEARS janë tashmë në Egjipt," konfirmoi ajo. "Duke marrë dorëshkrimin në vlerën nominale dhe duke supozuar se interpretimet tona të hershme janë të sakta, këtu duhet të jemi."
  
  Digby kafshoi buzën e poshtme. "Kjo është e gjitha mirë dhe mirë," tha ai, "por gjithashtu na sjell rrethin e plotë atje ku duam të jemi. Tani duhet të merret një vendim, Kimberly.
  
  "Tani?" Ajo ishte vërtet e befasuar. "Ata nuk po shkojnë askund dhe do të ishte gabim t'i largonim nga fusha. Supozoj se e kuptoni dorëshkrimin? Katër kalorës? Katër armët e fundit? Luftë, pushtim, zi buke, vdekje. Nëse ky është një pretendim i vlefshëm, ne kemi nevojë që ata të bëjnë atë që bëjnë më mirë."
  
  "Kimberly". Digby fërkoi sytë. "Ti dhe unë kemi pikëpamje krejtësisht të ndryshme për atë që është."
  
  "Me siguri nuk mund të kundërshtoni sukseset e tyre të mëparshme?"
  
  "Si e përkufizoni suksesin?" Digby përhapi duart në një mënyrë jashtëzakonisht të vetëkënaqur. "Po, ata neutralizuan disa kërcënime, por SEALs, Rangers, Divizioni i Aktiviteteve Speciale të CIA-s, SOG, Raiders e Trupave Detare mund të kishin bërë të njëjtën gjë..." Ai ndaloi. "E shikon ku po shkoj?"
  
  "Ti thua se nuk kemi nevojë për SPIR."
  
  Digby rrotulloi sytë me qëllim. "Kjo nuk ka ndodhur kurrë".
  
  Crowe-t iu desh më shumë se një sekondë për të shqyrtuar fyerjen e qëllimshme. Ajo hodhi një vështrim nga Digby te Gleason, por gjenerali u përgjigj vetëm me një vështrim të pandjeshëm, stoik, pa dyshim shprehja e jashtme e brezit të tij krijues. Ajo e kishte të qartë se ku kishte arritur SPIR. Gleason sinqerisht nuk e kuptoi këtë, dhe Digby ndoqi një qëllim tjetër.
  
  "Deri tani," tha ajo, "ne kemi vetëm fjalë dhe raporte, kryesisht thashetheme. Ky ekip rrezikoi jetën, humbi njerëzit e tij dhe sakrifikoi vazhdimisht për këtë vend. Ata kanë të drejtë të flasin."
  
  Digby u grimas por nuk tha asgjë. Crowe u mbështet në karrigen e tij, duke pirë në atmosferën e qetë që ende mbretëronte në të katër cepat e dhomës, duke u përpjekur të qëndronte i fokusuar. Dikush kërkonte përqendrim dhe qetësi kur merrej me gjarpërinjtë helmues.
  
  "Unë propozoj të dërgohen njerëz në TerraLeaks në një përpjekje për të ndaluar këtë rrjedhë informacioni," tha ajo. "Deri sa të vërtetohet vërtetësia e këtij Urdhri. Çfarë do të ndodhë së shpejti", shtoi ajo. "Ne po hetojmë bunkerin kuban ku u gjet. Dhe ne e lëmë Skuadrën SPEAR të bëjë punën e vet. Askush nuk do ta bëjë më shpejt."
  
  Gjenerali Gleason tundi me kokë në shenjë dakordësie. "Ata janë në vend," gjëmonte ai.
  
  Më pas Digby i dha asaj një buzëqeshje të madhe, duke aluduar për macen që mori kremin. "Unë i pranoj të gjitha ofertat tuaja," tha ai. "Dëshiroj të flas për të thënë se nuk pajtohem me ta, por do ta bëj. Dhe në këmbim, unë dua që ju të pranoni ofertën time të vogël."
  
  I dashur Zot, jo. "Cili prej tyre?"
  
  "Ne po dërgojmë një ekip të dytë. Për t'i mbuluar dhe ndoshta për t'i ndihmuar."
  
  Crowe e dinte se çfarë po thoshte. "Të mbulosh" do të thotë të vëzhgosh, dhe "të ndihmosh" ndoshta do të thoshte të ekzekutosh.
  
  "Cili ekip?"
  
  "Skuadra e Seal 7. Ata janë afër."
  
  "E pabesueshme." Crowe tundi kokën. "Ne kemi dy nga ekipet tona më të mira në të njëjtën zonë në të njëjtën kohë. Si ndodhi?
  
  Digby arriti të qëndronte i pafuqishëm. "Koincidencë e pastër. Por ju duhet të bini dakord se dy janë më të mira se një."
  
  "Mirë". Crowe e dinte se nuk kishte zgjidhje tjetër veçse të pajtohej. "Por në asnjë rrethanë nuk takohen dy ekipe. Jo për asnjë arsye. Gjithçka e qartë?"
  
  "Vetëm nëse bota varet nga ajo." Digby buzëqeshi, duke iu shmangur pyetjes dhe duke e bërë Gleason të rënkojë.
  
  "Qëndroni profesional," tha Gleason. "Unë mund të kem shtatë në zonën e duhur brenda disa orësh. Me kusht që ta mbarojmë këtë shumë shpejt."
  
  "Konsideroni gjithçka nga fundi." Crowe nuk i tha çiftit që të mos lejonin që dera t'i godiste gomarët kur dilnin. Për SPEAR, kjo vështirë se mund të ishte më serioze. Për njeriun që vrau Joshua Vidal, ishte brutale. Për të, mund të jetë ndonjë nga sa më sipër dhe edhe më keq. Por së pari, le të shpëtojmë botën, mendoi ajo.
  
  Përsëri.
  
  
  KAPITULLI I DYTË
  
  
  Aleksandria u shtri me gjithë lavdinë e saj moderne pas një dritareje të pasqyruar; një metropol betoni i lulëzuar i rrethuar nga një det i gazuar, i veshur me palma dhe hotele, një vijë bregdetare e lakuar dhe Biblioteka tepër mbresëlënëse e Aleksandrisë.
  
  Shtëpia e sigurt e CIA-s shikonte gjashtë korsi trafiku që ngadalë rrethonin harkun e bregut. E gjithë aksesi në ballkonin e këputur jashtë ishte i kufizuar nga xhami të rëndë dhe hekura. Vetëm dhoma kryesore e ndenjes ofronte ndonjë shenjë rehatie; kuzhina ishte e vogël dhe e bërë vetë, dy nga dhomat e gjumit ishin kthyer prej kohësh në kafaze çeliku. Kishte vetëm një person që drejtonte shtëpinë e sigurt me kohë të plotë dhe ai ishte qartazi jashtë zonës së tij të rehatisë.
  
  Alicia porositi një kafe. "Hej njeri, këto janë katër të zeza, dy me qumësht, tre me krem dhe një me aromë kanelle. Kuptohet?"
  
  "Unë nuk..." Një burrë rreth të tridhjetave me syze me buzë të holla dhe vetulla të mbuluara me shkurre vezulloi me furi. "Unë nuk bëj kafe. A e kuptoni këtë?
  
  "Ju nuk e kuptoni? Epo, çfarë dreqin po bën këtu?"
  
  "Lidhje. Kontakt lokal. Kujdestare e shtëpisë. une-"
  
  Alicia ngushtoi sytë fort. "Shtëpiake?"
  
  "Po. Por jo si kjo. Unë -"
  
  Alicia u kthye. "Dreq, shoku. Ju nuk bëni shtretër. Ju nuk bëni kafe. Për çfarë dreqin po ju paguajmë?"
  
  Drake bëri çmos për të injoruar anglezen, duke u fokusuar në takimin mes Smith dhe Lauren. New Yorker u përgatit dhe fluturoi për në Egjipt në një kohë kur kërcënimi i ri ishte kthyer nga disi shqetësues në një prioritet. Duke qëndruar në qendër të dhomës me flokët e rrjedhur dhe me shprehjen e saj lozonjare në fytyrën e saj, ajo ishte gati të rinovonte ekipin, por kur Smith iu afrua Lauren-it, një sërë emocionesh iu vërsulën kokës.
  
  "Jo tani," u përgjigj ajo menjëherë.
  
  "Unë jam gjallë," gërmonte Smith. "Mendova se mund të jeni të interesuar."
  
  Në vend që të kthehej, Lauren mori frymë thellë. "Unë shqetësohem për ty çdo ditë, çdo minutë. Unë besoj. Të pëlqen, Smith?
  
  Ushtari hapi gojën për të protestuar, por Alicia ndërhyri me shkathtësi. "Dreqin, nuk dëgjuat? Emri i tij është Lancelot. Ai e preferon këtë për Smith. Tani ne të gjithë e quajmë atë kështu."
  
  Lauren u kap në befasi për herë të dytë në një minutë. "Lance - çfarë? A nuk është ky emri i një kalorësi të vjetër?"
  
  "Sigurisht," tha Alicia e lumtur. "I njëjti djalë që bëri pabesi me gruan e mbretit".
  
  "A thua se duhet të shqetësohem? Apo ju intereson?
  
  Alicia ia nguli sytë Smithit. "Jo. Nëse ai ju humbet, gjëja më e mirë që do të marrë është një babuin dhe nuk ka majmunë me fytyrë të kuqe në Egjipt." Ajo shikoi rreth dhomës me pyetje. "Të paktën jo jashtë kësaj dhome."
  
  Mai tani po qëndronte pranë Lauren-it, duke u larguar mënjanë pasi kontrolloi dy herë sistemin e sigurisë së shtëpisë së sigurt. "A duhet të kapim hapin e operacionit? Unë mendoj se kjo është arsyeja pse Lauren është këtu?"
  
  "Po Po". Njujorkezja e rifitoi shpejt qetësinë e saj. "A nuk dëshironi të uleni të gjithë? Mund të marrë pak kohë".
  
  Jorgji gjeti një vend bosh. Drake u ul në krahun e karriges, duke parë me kujdes dhomën. Ai mund të shihte nga larg se si Dal dhe Kenzi ishin lidhur, sesi Hayden i kishte shpëtuar Kinimaki-t dhe fatmirësisht sesi Alicia dhe May dukej se tani e pranonin më shumë praninë e njëri-tjetrit. Drake u lehtësua shumë nga ky rezultat, por ngjarja tjetër e madhe ishte gati të shpërthente. Yorgi kishte qëndruar pothuajse plotësisht i heshtur që nga zbulimi i tij vetëm tre ditë më parë.
  
  Unë jam ai që vrau me gjakftohtësi prindërit e mi.
  
  Po, e dëmtoi festën, por askush nuk i shtyu rusët. Ai vërtet shkoi larg për të rrëfyer atë që kishte bërë; tani atij i duhej kohë për ta përkthyer kujtimin në fjalë të vërteta.
  
  Lauren dukej paksa e pakëndshme në krye të dhomës, por kur Smith u tërhoq, ajo filloi të fliste. "Së pari, ne mund të kemi një avantazh për vendndodhjen e ruajtjes së Tyler Webb. Mbani mend - ai premtoi se do të zbuloheshin më shumë sekrete?"
  
  Drake e mbante mend mirë. Që atëherë, ata janë shqetësuar për pasojat e mundshme. Ose të paktën dy ose tre ishin.
  
  "Por ne nuk kemi kohë për këtë tani. Më vonë, shpresoj që të gjithë të mund të shkojmë në një udhëtim. Por ky... ky kërcënim i ri filloi kur organizata TerraLeaks vendosi një mori dokumentesh në internet." Ajo u përkul. "Më shumë si një bombë fizike e hedhur në një themel dixhital. Të gjitha dokumentet janë shkruar me dorë, padyshim fanatik dhe jashtëzakonisht vetëlavdërues. Plehra të thjeshta të vjetra. Punonjësit e TerraLeaks i gjetën në një bunker të vjetër në Kubë, diçka e mbetur nga dekada më parë. Duket sikur bunkeri ka qenë selia e një grupi të çmendurish që e quanin veten Urdhri i Kijametit".
  
  "Tingëllon si shumë të qeshura," tha Drake.
  
  "Sigurisht që ishte. Por të themi të vërtetën, gjërat përkeqësohen shumë. Të gjithë këta njerëz ishin kriminelë lufte që kishin ikur nga Gjermania naziste dhe ishin fshehur në Kubë. Tani, siç e dini të gjithë, është më e lehtë të bësh një listë të gjërave të çuditshme për të cilat nazistët nuk u interesuan sesa një listë e asaj që ata ishin. Ky Urdhër u krijua për t'ua përcjellë gjërat brezave të ardhshëm. Nëse do të kapeshin ose vriteshin, ata do të donin të kishin një rezonancë të lavdishme diku në të ardhmen."
  
  "Dhe ju thoni se ata e kanë atë?" pyeti Hajden.
  
  "Epo, ende jo. Asgjë nuk është vërtetuar. Urdhri përbëhej nga dy gjeneralë, dy figura qeveritare me ndikim dhe dy biznesmenë të pasur. Së bashku ata do të zotëronin fuqi dhe burime të konsiderueshme."
  
  "Si e dimë këtë?" Pyeti May.
  
  "Oh, ata nuk fshehën asgjë. Emrat, ngjarjet, vendet. E gjithë kjo është në dokumente. Dhe TerraLeaks ndoqi shembullin," Lauren tundi kokën, "ashtu si ata".
  
  "A thua se të gjithë e dinë?" Tha Drake me zë të ulët. "Çdo organizatë e përgjakshme në botë? Mut." Ai ktheu kokën nga dritarja, sikur soditi të gjithë botën jashtë, duke u bashkuar.
  
  "Dokumenti në fjalë nuk është plotësisht i përfunduar," filloi Lauren.
  
  Alicia gërhiti. "Përveç nëse, sigurisht, nuk është kështu."
  
  "Pra, ne nuk i kemi të gjitha informacionet. Mund të supozojmë vetëm se këta kriminelë lufte, të cilët u zhdukën nga faqja e dheut rreth njëzet e shtatë vjet më parë, nuk patën një shans për të përfunduar punën e tyre."
  
  "U zhduk?" Mërmëriti Dahl, duke u zhvendosur pak nga këmba në këmbë. "Zakonisht nënkupton policinë sekrete. Ose SWAT. Ka kuptim pasi ata ishin kriminelë lufte."
  
  Lauren pohoi me kokë. "Ky është konsensusi. Por ai që "u zhduk" nuk mendoi të kërkonte bunkerin sekret".
  
  "Atëherë ndoshta SAS." Dahl shikoi Drake. "Bastardë të trashë".
  
  "Të paktën forcat tona speciale nuk quhen "ABBA".
  
  Kinimaka shkoi në dritare për të parë. "Duket si nëna e të gjitha gabimeve," gjëmonte ai në gotë. "Unë lejoj që ky informacion të shpërndahet lirisht. Sa qeveri do të kërkojnë për këtë në të njëjtën kohë?"
  
  "Të paktën gjashtë," tha Lauren. "Për të cilën ne dimë. Deri tani mund të ketë më shumë se kaq. Gara filloi kur ju djema përfunduat në Peru."
  
  "Duke përfunduar?" përsëriti Smith. "Ne shpëtuam jetë."
  
  Lauren ngriti supet. "Askush nuk ju fajëson për këtë."
  
  Drake-it i kujtoi qartë kërkesat e përsëritura të Smithit për të nxituar në ferr në misionin e fundit. Por tani nuk ishte koha për ta ngritur këtë çështje. Në vend të kësaj, ai në heshtje tërhoqi vëmendjen e New Yorker.
  
  "Pra," tha ai. "Pse nuk na tregoni saktësisht se çfarë ka planifikuar ky Urdhër i Kijametit dhe si do të shkatërrojë botën?"
  
  Lauren mori frymë thellë. "Atëherë është në rregull. Shpresoj të jeni gati për të."
  
  
  KAPITULLI I TRETË
  
  
  "Nëpërmjet satelitëve spiunë, agjentëve të fshehtë dhe kamerave, dronëve, NSA-së... ju përmendni, ne e dimë se të paktën gjashtë vende të tjera po nxitojnë të jenë të parët për të gjetur katër anët e tokës. Amerikanët..." ajo ndaloi, duke menduar, "mirë... duke qenë amerikanë... ju dëshironi të arrini atje përpara të tjerëve. Jo vetëm për prestigj, por edhe sepse thjesht nuk mund të dimë se çfarë do të bëjë dikush tjetër me atë që do të gjejë. Ndjenja është... çka nëse Izraeli gjen një vrasës të fshehtë nga vendi? Po sikur Kina t'i gjente të katërt?"
  
  "Pra, këto janë vendet e konfirmuara që marrin pjesë në projekt?" Pyeti në heshtje Kenzi. "Izraeli?"
  
  "Po. Plus Kina, Franca, Suedia, Rusia dhe Britania e Madhe."
  
  Drake mendoi se ndoshta ai njihte disa nga njerëzit e përfshirë. Ishte e gabuar që ai duhej të punonte kundër tyre.
  
  "Dinak," tha ai. "Cilat janë urdhrat e sakta?"
  
  Lauren kontrolloi laptopin e saj për t'u siguruar. "Ato përmbajnë një shumë të tmerrshme "pa dështim" dhe "me çdo kusht".
  
  "Ata e shohin këtë si një kërcënim global," tha Hayden. "Pse jo? Apokalipsi tjetër është gjithmonë vetëm pak ditë larg."
  
  "E megjithatë," tha Drake, "në thelb, ne jemi të gjithë në të njëjtën anë."
  
  Hayden i mbylli sytë. "Uau. Hiq drogën, shoku."
  
  "Jo, doja të thoja..."
  
  "Shumë goditje e çmendën atë plotësisht." Dahl qeshi.
  
  Drake rrotulloi sytë. "Mbylle gojen." Ai bëri një pauzë. "A keni pyetur për Yorkshire-in tuaj? Në çdo rast dua të them që të gjithë jemi forca speciale. Pritini nga e njëjta pëlhurë. Ne nuk duhet të ndjekim njëri-tjetrin në të gjithë botën."
  
  "Dakord," tha Hayden pa emocione. "Pra, me kë do ta diskutoni këtë?"
  
  Drake shtriu duart. "Presidenti Coburn?"
  
  "Së pari duhet të kaloni pranë ministrit të Mbrojtjes. Dhe të tjerët. Cole është i rrethuar nga më shumë se mure fizike, dhe disa prej tyre nuk janë pa beteja."
  
  "Jo të gjitha skuadrat do të luajnë ndeshje miqësore", shtoi Kenzi me besim.
  
  "Sigurisht". Drake hoqi dorë dhe u ul. "Më falni Lauren. Vazhdo."
  
  "E drejtë. Pra, të gjithë i kanë lexuar dokumentet e zbuluara. Shumica e tyre janë marrëzi naziste, të them të drejtën. Dhe po e lexoj fjalë për fjalë. Faqja e emëruar pas këtij grupi fatkeq, e titulluar "Urdhri i Kijametit", tregon qartë të ashtuquajturat "vendet e pushimit" të Katër Kalorësve: Lufta, Pushtimi, Uria dhe Vdekja.
  
  "Nga Libri i Zbulesës?" pyeti Hajden. "Ata katër kalorës?"
  
  "Po." Lauren pohoi me kokë, duke shfletuar ende shënimet e shumta të vërtetuara nga disa prej fantazmave më të mirë të Amerikës. "Qengji i Perëndisë hap katër vulat e para nga shtatë vulat, të cilat thërrasin katër krijesa të hipur mbi kuaj të bardhë, të kuq, të zinj dhe me fytyrë të zbehtë. Sigurisht, me kalimin e viteve ata janë lidhur me gjithçka dhe janë riimagjinuar vazhdimisht në kulturën popullore. Ata madje janë përshkruar si një simbol i Perandorisë Romake dhe historisë së saj të mëvonshme. Por, hej, nazistët mund ta rrotullonin sado që të donin, apo jo? Tani, mund të jetë më mirë nëse e shpërndaj këtë. Ajo nxori një tufë letrash nga çantë e saj, duke u dukur më biznesore sesa Drake e kishte parë ndonjëherë. Një ndryshim interesant për Lauren dhe duket se e ka marrë për zemër. Ai hodhi një vështrim me shpejtësi në letër.
  
  "A është kjo gjëja që i nxiri të gjithë? Porosit?
  
  "Po, lexojeni këtë."
  
  Dahl e lexoi me zë të lartë ndërsa të tjerët e morën.
  
  "Në të katër anët e Tokës ne gjetëm Katër Kalorësit dhe u përshkruam atyre planin e Urdhrit të Gjykimit të Fundit. Ata që i mbijetojnë Kryqëzatës së Gjykimit dhe pasojave të saj, me të drejtë do të mbretërojnë suprem. Nëse po e lexoni këtë, ne jemi të humbur, ndaj lexoni dhe ndiqni me kujdes. Vitet tona të fundit janë shpenzuar duke mbledhur katër armët e fundit të revolucioneve botërore: Lufta, Pushtimi, Uria dhe Vdekja. Së bashku, ata do të shkatërrojnë të gjitha qeveritë dhe do të hapin një të ardhme të re. Bëhu gati. Gjeji. Udhëtoni në katër anët e Tokës. Gjeni vendet e pushimit të Atit të Strategjisë dhe më pas të Khaganit; indiani më i keq që ka jetuar ndonjëherë, dhe më pas goditja e Zotit. Por nuk është gjithçka ashtu siç duket. Ne vizituam Khaganin në vitin 1960, pesë vjet pas përfundimit, duke e vendosur Pushtimin në arkivolin e tij. Ne kemi gjetur Murgun që ruan kijametin e vërtetë. Dhe kodi i vetëm i vrasjes është kur u shfaqën Riders. Nuk ka asnjë shenjë identifikimi në eshtrat e Atit. Indiani është i rrethuar me armë. Urdhri i Gjykimit të Fundit tani jeton përmes jush dhe do të mbretërojë përgjithmonë suprem."
  
  Drake i përvetësoi të gjitha. Shumë të dhëna, shumë të vërteta. Shume pune. Mirëpo, Dahl i ka dalë përpara me komentin e parë. "U ngrit? A nuk do të ngrihen?
  
  "Po, duket se diçka nuk është në rregull." Lauren ra dakord. "Por kjo nuk është një gabim shtypi."
  
  Mai komentoi, "Duket sikur tregon rendin në të cilin duhet të shikoni, edhe pse delikate."
  
  Lauren pohoi me kokë në shenjë dakordësie. "Kjo eshte e vertetë. Por a e kuptoni edhe pse e quajnë 'vend pushimi'? Jo varre apo varrime apo çfarëdo tjetër?"
  
  "Gjërat nuk janë ashtu siç duken," lexoi Dahl me zë të lartë.
  
  "Po. Është e qartë se nevojiten një ton më shumë kërkime."
  
  "Indiani është i rrethuar me armë," lexoi Alicia me zë të lartë. "Çfarë dreqin do të thotë kjo?"
  
  "Le të mos shkojmë shumë përpara vetes," tha Hayden.
  
  "Njohja për të gjitha këto vende të fundit të pushimit besohet se ka vdekur me urdhrin nazist." tha Lauren. "Ndoshta kanë planifikuar të regjistrojnë diçka. Ndoshta është kodim. Ose transferimi i njohurive te brezat e tjerë. Nuk e dimë me siguri, por e dimë se kjo është gjithçka me të cilën duhet të vazhdojmë, - ngriti supet ajo, - dhe të gjithë janë në të njëjtën barkë. Ajo i nguli sytë Drake. "Varkë. Trap për mbijetesë. E ke idenë".
  
  Jorksajeri tundi kokën me krenari. "Sigurisht që dua. SAS mund të bëjë një shkëmb notues."
  
  "Epo, këdo që të hasim, ata kanë të njëjtat të dhëna që kemi ne," tha Hayden. "Po të fillojmë?"
  
  Kinimaka u kthye nga dritarja. "Në të katër anët e tokës?" ai pyeti. "Ku ndodhen?"
  
  Dhoma dukej bosh. "Është e vështirë të thuhet," tha Dahl. "Kur toka është e rrumbullakët"
  
  "Dakord, si thua për Kalorësin e parë që ata iu referuan. Ky është babai i strategjisë." Kinimaka hyri në dhomë, duke bllokuar të gjithë dritën nga dritarja pas tij. "Çfarë lidhjesh kemi me të?"
  
  "Siç mund ta prisni," Lauren trokiti në ekran, "think tanks në shtëpi po e bëjnë gjithashtu këtë..." Ajo mori një moment për të lexuar.
  
  Drake mori të njëjtin moment për të menduar. Përmendja e Lauren për një "think tank në shtëpi" vetëm sa sqaroi atë që nuk ishte aty.
  
  Karin Blake.
  
  Sigurisht, koha kaloi kur ju ishit pjesë e ekipit SPEAR, por dita dhe madje edhe java kur Karin supozohej të ishte në kontakt ka kaluar me kohë. Sa herë që vendoste të kontaktonte me të, diçka e ndalonte - qofshin një bandë armiqsh, një krizë globale ose kërkesa e tij për të mos mërzitur. Karin kishte nevojë për hapësirën e saj, por-
  
  Ku dreqin është ajo?
  
  Lauren filloi të fliste dhe përsëri mendimet për Karin duhej të liheshin mënjanë.
  
  "Duket se figura historike njihej si Babai i Strategjisë. Hanibali."
  
  Smith dukej i pasigurt. "Cili prej tyre?"
  
  Alicia mblodhi buzët. "Nëse është një tip i Anthony Hopkins, unë nuk do të largohem nga kjo dhomë."
  
  "Hannibal Barca ishte një kryekomandant legjendar nga Kartagjena. I lindur në vitin 247 para Krishtit, ai ishte një njeri që udhëhoqi një ushtri të tërë, duke përfshirë elefantët e luftës, përmes Pirenejve dhe Alpeve për në Itali. Ai kishte aftësinë për të përcaktuar pikat e tij të forta dhe të dobëta të armiqve të tij dhe mundi shumë nga aleatët e Romës. E vetmja mënyrë që ai përfundoi duke u mposhtur ishte kur një djalë mësoi taktikat e tij të shkëlqyera dhe zhvilloi një mënyrë për t'i përdorur ato kundër tij. Ishte në Kartagjenë".
  
  "Pra, ky djalë është babai i Strategjisë?" Smith pyeti. "Ky Hanibali?"
  
  "Konsiderohet si një nga strategët më të mëdhenj ushtarakë në histori dhe një nga gjeneralët më të shquar të antikitetit, së bashku me Aleksandrin e Madh dhe Çezarin. Ai u quajt Ati i Strategjisë, sepse armiku i tij më i keq, Roma, përfundoi duke përdorur taktikat e tij ushtarake në planet e tyre.
  
  "Kjo është fitore," tha Dahl, "nëse ka pasur ndonjëherë një të tillë."
  
  Lauren pohoi me kokë. "Më mirë. Hanibali konsiderohej një makth i tillë për Romën, saqë ata e përdornin këtë thënie sa herë që kishte ndonjë lloj fatkeqësie. Përkthyer, do të thotë Hannibal në portë! Shprehja latine është bërë e zakonshme dhe përdoret edhe sot."
  
  "Kthehu në porosi," u tha Hayden atyre. "Si përshtatet?"
  
  "Epo, mund të themi me siguri se Hanibali është një nga Katër Kalorësit. Përveç kalërimit me sa duket, ai është përmendur gjatë historisë si Babai i Strategjisë. Pra, Ai është Lufta, Kalorësi i parë. Ai sigurisht i solli luftë Perandorisë Romake."
  
  Drake skanoi tekstin. "Pra, këtu thuhet se plani i Urdhrit të Kijametit u hodh nga Kalorësit. A duhet të supozojmë se Urdhri varrosi një armë shkatërruese në varrin e Haniblit? Të lërë për brezin tjetër?"
  
  Lauren pohoi me kokë. "Është një ndjenjë e përgjithshme. Armët në çdo varr. Një varr në çdo cep të tokës."
  
  Kinimaka ngriti një vetull. "Gjë që përsëri ka aq kuptim sa një skaj i barit."
  
  Hajden i bëri me dorë që të ndalonte. "Harroje," tha ajo. "Për tani. Me siguri një njeri si Hanibali duhet të ketë një varr apo një mauzole?"
  
  Lauren u mbështet në karrigen e saj. "Po, këtu gjërat bëhen të ndërlikuara. Hanibali i gjorë u internua dhe vdiq një vdekje e mjerueshme, ndoshta nga helmi. Ai u varros në një varr pa shenja".
  
  Drake rrotulloi sytë. "Durrashi".
  
  "Kjo ju bën të mendoni, apo jo?"
  
  "A kemi një vendndodhje?" Pyeti May.
  
  "Oh po". Lauren buzëqeshi. "Afrika".
  
  
  KAPITULLI KATËRT
  
  
  Alicia shkoi në një kabinet anësor dhe mori një shishe ujë nga mini-frigoriferi sipër. Fillimi i një operacioni të ri ka qenë gjithmonë stresues. Lufta ishte forte e saj; megjithatë, këtë herë ata kishin nevojë për një plan. Hayden tashmë i ishte bashkuar Lauren-it për laptopin dhe Smith po përpiqej të dukej i interesuar, pa dyshim sepse New Yorker-i po provonte një rol tjetër. Oh po, dhe sepse ajo nuk është në burg për të vizituar një terrorist të çmendur.
  
  Alicia kishte mendimin e saj, por e kishte të vështirë të kuptonte logjikën e të menduarit të Lauren. Megjithatë, nuk ishte vendi i saj për të gjykuar, jo pas jetës që ajo bënte tashmë. Lauren Fox ishte mjaft e mençur dhe mjaft mendjemprehtë për të parashikuar se çfarë do të ndodhte.
  
  Shpresoj keshtu. Alicia piu gjysmën e shishes, pastaj iu drejtua Drake. Jorkshiremani ishte aktualisht pranë Dahl dhe Kenzi. Ajo ishte gati të hynte kur kishte disa lëvizje pranë saj.
  
  "Oh, përshëndetje Yogi. Si janë gjërat atje?"
  
  "Mirë". Hajduti rus është shtypur që kur u ekspozua papritur. "A mendoni se ata më urrejnë tani?"
  
  "OBSH? Ata? po tallesh? Askush nuk të gjykon, sidomos unë. Ajo qeshi dhe shikoi përreth. "Ose maj. Ose Drake. Dhe sidomos jo Kenzi. Bushtër ndoshta ka një birucë plot me sekrete të vogla të këqija."
  
  "RRETH".
  
  "Jo saktësisht sekreti juaj i vogël i keq." Katrahurë! "Hej, unë jam ende duke u përpjekur të ndryshoj këtu. Unë nuk di si të brohoras një gjë të mallkuar."
  
  "E pashë".
  
  Ajo zgjati dorën: "Eja këtu!" - dhe nxitoi në kokën e tij kur ai u largua duke u përpjekur për të kapur kokën e tij. Jorgji u hodh në pjesën e pasme të dhomës, me këmbët të lehta. Alicia e pa kotësinë e ndjekjes.
  
  "Herën tjetër, djalë."
  
  Drake e shikoi afrimin e saj. "E dini, ai ka frikë nga ju."
  
  "Nuk mendoja se fëmija kishte frikë nga diçka. Jo pas kalimit të kohës në këtë burg rus dhe ndërtimit të mureve. Atëherë do ta kuptoni se ai ka frikë prej saj." Ajo goditi veten në kokë.
  
  "Arma më e fuqishme nga të gjitha", tha Dahl. "Vetëm pyet Hannibalin."
  
  "Oh, Torsti është i urtë. Le t'i hedhim një sy të gjithë kalendarit. Megjithatë, seriozisht, "shtoi Alicia. "Fëmija duhet të flasë. Unë nuk jam më i kualifikuari."
  
  Kenzi leh. "Vërtet? Jam i habitur".
  
  "A jeni përmendur në deklaratën e Uebit? Oh po, kështu mendoj."
  
  Izraeli ngriti supet. "E kam të vështirë të fle natën. Edhe çfarë?"
  
  "Kjo është arsyeja pse," tha Alicia. "Jo çfarë."
  
  "Unë mendoj për të njëjtën arsye si ju."
  
  U bë një heshtje e thellë. Dahl takoi vështrimin e Drake mbi kokat e grave dhe u përkul pak. Drake hodhi shpejt vështrimin, duke mos i nënçmuar gratë, por duke mos dashur që të tërhiqej në pusin e mjerimit. Alicia ngriti sytë ndërsa Hayden filloi të fliste.
  
  "Mirë," tha shefi i tyre. "Kjo është më mirë nga sa mendonte fillimisht Lauren. Kush është në favor të shkuarjes në Hellespont?"
  
  Alicia psherëtiu. "Tingëllon perfekt për këtë ekip të mallkuar. Regjistrohu."
  
  
  * * *
  
  
  Fillimisht me helikopterë dhe më pas me skafë, ekipi SPEAR iu afrua Dardaneleve. Dielli tashmë po fundosej drejt horizontit, drita u shndërrua nga një top i ndritshëm në një brez panoramik në sfond dhe një prerje horizontale. Drake e gjeti veten mezi duke kaluar nga një mënyrë transporti në tjetrën në udhëtimin me gunga dhe gjeti kohë për të pyetur veten se si pilotët e kaluan ditën. Alicia, duke qenë pranë tij në bordin e helikopterit, sqaroi pak ndjenjat e saj.
  
  "Hej njerëz, a mendoni se ky tip po përpiqet të na vrasë?"
  
  Kinimaka, i lidhur fort dhe i kapur pas sa më shumë rripa rezervë që mund të mbante, tha përmes dhëmbëve të shtrënguar: "Jam shumë i sigurt se ai mendon se po kërcejnë".
  
  Objektet e komunikimit ishin plotësisht funksionale dhe të hapura. Heshtja mbushi ajrin ndërsa ekipi i tyre kontrollonte armët e furnizuara nga CIA. Drake gjeti të dyshuarit e zakonshëm, të cilët përfshinin Glocks, HKS, thika luftarake dhe një shumëllojshmëri granatash. U siguruan gjithashtu pajisje për shikimin e natës. Pas vetëm pak minutash, Hayden filloi të fliste për komunikuesin.
  
  "Pra, njerëz, është koha të shqyrtojmë një aspekt tjetër, më personal të këtij misioni. ekipet konkurruese. CIA ende thotë se janë gjashtë prej tyre, kështu që le të jemi mirënjohës që nuk janë shumë më tepër. Qeliza e Aleksandrisë po merr vazhdimisht informacione që rrjedhin nga qelizat e CIA-s në mbarë botën, nga NSA dhe agjentë të fshehtë. Ata më transmetojnë çdo fakt të rëndësishëm -"
  
  "Nëse është në interesin e tyre," tha Kenzi.
  
  Hajden u kollit. "Unë e kuptoj që ju keni pasur përvoja të këqija me agjencitë qeveritare dhe CIA është vërtet e keqe në shtyp, por unë punova për to. Dhe të paktën e bëra punën time siç duhet. Ata duhet të mbrojnë të gjithë kombin. Të jeni të sigurt, unë do t'ju përcjell faktet."
  
  "Pyes veten se çfarë e ngre fundin e saj," pëshpëriti Alicia mbi komunikuesin. "Jam i sigurt se nuk është një gjë e mirë."
  
  Kenzi e nguli sytë. "Çfarë mund të jetë e mirë, çfarë e bën fundin tuaj të ngjitet lart?"
  
  "Une nuk e di". Alicia i mbylli sytë me shpejtësi. "Gojën e Johnny Depp?"
  
  Hayden pastroi fytin dhe vazhdoi. "Gjashtë ekipe të forcave speciale. Është e vështirë të dallosh se kush është dashamirës dhe kush është haptazi armiqësor. Mos supozoni. Ne duhet t'i trajtojmë të gjithë si armik. Asnjë nga vendet që ne njohim janë të përfshirë në këtë gjë. E kuptoj që ju mund të njihni disa nga këta djem, por kënga mbetet e njëjtë."
  
  Kur Hayden ndaloi, Drake mendoi për kontigjentin britanik. SAS kishte mjaft regjimente dhe kishte munguar për shumë vite, por gjithsesi bota e ushtarëve ultra elitë nuk ishte tamam e madhe. Hayden kishte të drejtë të fliste për konfrontime dhe rezerva të mundshme tani, në vend që të kapej nga ata në fushën e betejës. Dahl mund të pyeste për kontigjentin suedez, dhe Kensi - atë izraelit. Punë e mirë, nuk kishte prani tradicionale amerikane atje.
  
  "Unë nuk mund ta imagjinoj Kinën të jetë miqësore," tha ai. "As Rusia".
  
  "Me këtë shpejtësi," tha Mai, duke parë nga dritarja. "Ato do të jenë skica në errësirë."
  
  "A kemi një ide për gjendjen aktuale të secilit vend?" Pyeti Dahl.
  
  "Po, kjo është pikërisht ajo për të cilën po shkoja. Me sa mund të themi, suedezët janë disa orë larg. Francezët janë ende në shtëpi. Mossad është më afër, shumë afër."
  
  "Sigurisht," tha Dahl. "Askush nuk e di se ku po shkojnë."
  
  Drake u kollit pak. "Duke u përpjekur të justifikoni përpjekjen e dështuar të Suedisë?"
  
  "Tani tingëllon si Eurovizion. Dhe askush nuk e përmendi Britaninë. Ku ndodhen? A jeni ende duke bërë çaj?" Dahl mbajti një filxhan imagjinar, me gishtin e vogël të dalë jashtë në një kënd.
  
  Ishte një vërejtje e drejtë. "Epo, Suedia ndoshta filloi mbrapsht."
  
  "Të paktën ata filluan."
  
  "Djema," e ndërpreu Hayden. "Mos harroni se edhe ne jemi pjesë e kësaj. Dhe Uashingtoni pret që ne të fitojmë."
  
  Drake qeshi. Dahl buzëqeshi. Smith ngriti sytë ndërsa Lauren filloi të fliste.
  
  "Një shtesë interesante e gjithë kësaj është se disa nga këto vende protestojnë me forcë kundër çdo ndërhyrjeje. Sigurisht, niveli i budallait është gjithmonë i lartë, por mund të merremi edhe me disa elementë të pandershëm."
  
  "Jo zyrtarisht? Grupe të shkëputura? pyeti Kinimaka.
  
  "Eshte e mundur."
  
  "Kjo thjesht na kthen te bazat," tha Hayden. "Të gjithë janë armiqësorë".
  
  Drake pyeti veten se çfarë mund të mendonte Smith për deklaratën e saj. Në Cusco, Joshua ishte armiqësor, por meqenëse vdekja e tij nuk u sanksionua nga qeveria dhe qëndrimi i tyre në vend po ndryshonte vazhdimisht, i kontestuar, askush nuk e dinte se çfarë do të ndodhte. Vdekja e burrit ishte një aksident, por e shkaktuar nga pavëmendja dhe zelli i tepruar. Po, ai ishte një parazit dhe një vrasës, por rrethanat ishin të ndryshme.
  
  Pas helikopterit ata mbushën varkat. Të veshur me të zeza, fytyrat e tyre të mbuluara, duke kërcyer pa probleme nëpër ujërat e Hellespontit, nata më në fund u mbush me errësirë. Rruga që ata kishin marrë ishte bosh, dritat vezullonin përtej bregut të largët. Hellespont ishte një kanal i rëndësishëm që është pjesë e kufirit midis Evropës dhe Azisë. Një ngushticë e ngushtë, Gallipoli ishte në brigjet e tij veriore, ndërsa shumica e kufijve të tjerë të tij ishin relativisht pak të populluar. Ndërsa rrëshqisnin nëpër ujë, Hayden dhe Lauren përdorën komunikuesin.
  
  "Hanibali nuk kishte kurrë një varr, madje as një gur varri. Pas një karriere të shkëlqyer, ky gjeneral legjendar vdiq pothuajse i vetëm, i helmuar në moshë të shtyrë. Pra, si mund të gjesh një varr të pashënuar?"
  
  Drake ngriti sytë ndërsa Lauren ndaloi. A i pyeti ajo?
  
  Smith u nis me guxim në kërkim të një zgjidhjeje. "Sonar?"
  
  "Është e mundur, por ju duhet të keni një ide mjaft të mirë se ku të shikoni," u përgjigj Dahl.
  
  "Ata gjetën një dokument pak të njohur, po, një dokument të regjistruar, por të humbur në kohë," tha Hayden. "Fati i Haniblit ka acaruar gjithmonë ata që e donin heroin që kundërshtoi imperializmin romak. Një person i tillë ishte presidenti i Tunizisë, i cili vizitoi Stambollin në vitet gjashtëdhjetë. Gjatë kësaj vizite, e vetmja gjë që ai donte ishte të mund të merrte eshtrat e Haniblit me vete në Tunis. Asgjë tjetër nuk kishte rëndësi. Turqit përfundimisht u penduan disi dhe e çuan në një udhëtim të vogël me ta."
  
  "Vitet gjashtëdhjetë?" tha Dahl. "A nuk ishte kjo kur kriminelët e luftës filluan të përpunonin planin e tyre të vogël të poshtër?"
  
  "Më shumë gjasa". tha Hayden. "Pasi u vendosën në Kubë dhe filluan një jetë të re. Pastaj rendi i tyre i ri zgjati gati njëzet vjet."
  
  "Shumë kohë për ta marrë atë," tha Alicia.
  
  "Dhe zgjidhni Katër Kalorësit për ta," shtoi Mai. "Hanibal Kalorësi i Luftës? Kjo ka kuptim. Por kush dreqin janë pushtimi, uria dhe vdekja? Dhe pse Dardanelet në Afrikë janë një nga katër pikat kryesore?
  
  "Pikë e mirë," e inkurajoi Alicia May, duke bërë që Drake të dyfishonte përpjekjet e tij. "Ti duhet ta vendosësh atë kapak të vogël të të menduarit, Foxy."
  
  Lauren buzëqeshi. Drake mund ta dallonte nga toni i zërit të saj. "Kështu që turqit, veçanërisht të turpëruar nga mosrespektimi i tyre për Hannibalin, e çuan presidentin tunizian në një vend në Hellespont. Ai thotë 'në një kodër ku ka një ndërtesë të rrënuar'. Ky është vendi i famshëm i pushimit të Hannibal Barca."
  
  Drake priti, por nuk kishte më informacion. "E megjithatë," tha ai, "kjo ishte tridhjetë vjet më parë."
  
  "Ka qëndruar për një kohë kaq të gjatë," tha Lauren, "dhe turqit, pa dyshim, vendosën një lloj roje nderi."
  
  Drake dukej i dyshimtë. "Në të vërtetë, mund të jetë thjesht një varr nderi."
  
  "Ata e çuan Presidentin e Tunizisë, Mat. Ai madje mori shishe me rërë të certifikuara nga truprojat e tij, duke i quajtur ato 'rërë nga varri i Haniblit' pas kthimit të tij në shtëpi. Në atë situatë, në atë vit, a do ta kishin mashtruar vërtet turqit Presidentin e Tunizisë?"
  
  Drake tundi kokën përpara, drejt kthesës së errët të vijës bregdetare që po afrohej. "Ne do të zbulojmë."
  
  
  KAPITULLI I PESTË
  
  
  Drake ndihmoi të nxirrte nga uji një skaf me ngjyrë sableti, duke e ankoruar në grumbullin më të afërt të rrënjëve të vjetra dhe duke instaluar një motor jashtë. May, Alicia dhe Smith nxituan për të ngritur një post. Kinimaka ngriti paketat e rënda me ndihmën e Dahl. Drake ndjeu rërën nën çizmet e tij. Ajri mbante erë dheu. Dallgët u vërsulën fort në bregun në të majtë të tij, duke u dhënë shtysë nga varkat. Asnjë tingull tjetër nuk e thyente heshtjen teksa shtizëtarët bënin bilancin.
  
  Hayden mbante në duar një navigator portativ GPS. "Mirë. Unë i kam programuar koordinatat. A jemi gati të shkojmë?"
  
  "Gati," gulçuan disa zëra si përgjigje.
  
  Hayden lëvizi përpara, dhe Drake u zhvendos prapa, duke kapërcyer rërën e gjallë nën këmbë. Ata po skanonin vazhdimisht zonën, por asnjë burim tjetër drite nuk ishte i dukshëm. Ndoshta ata arritën këtu së pari. Ndoshta skuadrat e tjera po frenoheshin, duke lënë dikë tjetër të bënte gjithë punën e vështirë. Ndoshta edhe tani ata po vëzhgoheshin.
  
  Mundësitë ishin të pafundme. Drake i bëri me kokë Alicia-s ndërsa kaluan dhe anglezja u fut në radhë. "Maj lëkundet nga njëra anë në tjetrën."
  
  "Dhe Smith?" Unë pyeta.
  
  "Jam këtu. Rruga është e qartë".
  
  Oh po, por ne po shkojmë në brendësi, mendoi Drake, por nuk tha asgjë. Rëra e butë i la vendin dheut të ngjeshur dhe më pas u ngjitën në argjinaturë. Vetëm disa metra të larta dhe me maja të pjerrëta, ata shpejt kaluan skajin e shkretëtirës dhe u gjendën në një tokë të sheshtë. Hajden udhëhoqi rrugën, dhe ata kaluan djerrinën djerrë. Tani nuk ka nevojë të vendosni roje. Ata mund të shihnin për milje, por May dhe Smith qëndruan më larg, duke rritur vijën e tyre të shikimit.
  
  Ekrani GPS dridhej në heshtje, duke i drejtuar më pranë objektivit të tyre dhe harku i errët i natës shtrihej madhështor mbi ta. Me një hapësirë kaq të madhe, qielli ishte i madh; yjet mezi duken, dhe hëna është një brez i vogël. Dhjetë minuta u kthyen në njëzet dhe më pas në tridhjetë, dhe ata ende po ecnin vetëm. Hayden mbajti kontakte me komunikuesin, si me ekipin ashtu edhe me Aleksandrinë. Drake lejoi që mjedisi të zhytej, duke marrë frymë në ritmin e pabarabartë të natyrës. Tingujt e kafshëve, fryma e flladit, shushurima e tokës - gjithçka ishte aty, por asgjë e papërshtatshme. Ai e kuptoi se skuadrat me të cilat do të përballej mund të ishin po aq të mira sa të tyret, por ai u besonte aftësive të tij dhe të miqve të tij.
  
  "Lart përpara," pëshpëriti Hayden. "GPS tregon se terreni po rritet me rreth dyzet këmbë. Kjo mund të jetë kodra që ne po kërkojmë. Ngrini sytë."
  
  Një kodër doli dalëngadalë nga errësira, një grumbull toke në rritje të vazhdueshme me rrënjë të ngatërruara dhe gurë që mbulonin tokën e thatë dhe ata gdhendën një shteg të qëndrueshëm përmes pengesave. Drake dhe Alicia morën një moment për t'u ndalur dhe për të parë mbrapa, duke vënë re errësirën e lëmuar që shtrihej deri në detin që tronditej. Dhe përtej kësaj, dritat vezulluese të portit, një ekzistencë krejtësisht e ndryshme.
  
  "Një ditë?" Pyeti Alicia e habitur.
  
  Drake shpresonte kështu. "Ne do të arrijmë atje," tha ai.
  
  "Duhet të jetë e lehtë."
  
  "Dhe dashuri. Si të ngasësh një biçikletë. Por ti biesh, prehesh, mavijohesh dhe gërvishtesh shumë përpara se të gjesh ekuilibrin".
  
  "Atëherë ne jemi tashmë në gjysmë të rrugës." Ajo e preku për një kohë të shkurtër dhe më pas vazhdoi deri në kodër.
  
  Drake e ndoqi në heshtje. E ardhmja kishte një pasuri të re mundësish tani që Alicia Miles kishte dalë nga cikli i vetëshkatërrimit. E tëra çfarë ata duhej të bënin ishte të mposhtnin një grup tjetër të çmendurish dhe megalomanësh të vendosur për t'i bërë njerëzit e botës të vuanin.
  
  Dhe kjo është arsyeja pse ushtarët si ai vendosin gjithçka në linjë. Për Adrianin fqinj dhe Grahamin matanë rrugës. Për Chloe, e cila luftonte çdo ditë për t'i çuar dy fëmijët e saj në shkollë në kohë. Për çiftet që ankoheshin dhe rënkonin rrugës për në supermarket. Për të mirën e atyre që u ulën me dashamirësi në bllokimet e trafikut në unazën, dhe ata që kërcenin mbi linjat. Jo për llumin e ulluqit që u ngjit në furgon ose garazh pas errësirës, duke vrapuar me gjithçka mundnin. Jo për huliganët e etur për pushtet dhe ata që godasin me thikë pas shpine. Qofshin të kujdesshëm ata që luftuan shumë për respekt, dashuri dhe kujdes. Le të jenë të sigurt për sigurinë e tyre ata që luftuan për të ardhmen e fëmijëve të tyre. Le të ndihmohen ata që ndihmuan të tjerët.
  
  Hayden tërhoqi vëmendjen e tij me një zhurmë të ulët. "Ky mund të jetë vendi i duhur. GPS thotë se është, dhe unë mund të shoh një strukturë të braktisur përpara."
  
  Ai pa pika me ngjyra të mbivendosura njëra-tjetrën. Pastaj ishte epiqendra e ngjarjeve. Tani nuk kishte kohë për hollësitë. Ata gjithashtu mund të nisnin fishekzjarrë në kërkimin e varrit të Haniblit, nëse tani që ishin këtu do ta gjenin më shpejt. Sepse Drake ishte i sigurt se nëse ata mund ta gjenin, atëherë do të mund ta gjenin edhe të gjitha ekipet e tjera.
  
  Hayden shënoi zonën e përafërt. Kinimaka dhe Dahl ulën çantat e tyre të rënda në tokë. May dhe Smith ishin në pozicionin më të mirë për vëzhgim. Drake dhe Alicia u afruan më pranë Hayden për të ndihmuar. Vetëm Jorgji mbeti pas, duke treguar pasiguri teksa priste t'i tregonin se çfarë të bënte.
  
  Kinimaka dhe Dahl krijuan disa elektrik dore të shkëlqyer duke montuar treshen në stendat e fibrave të karbonit dhe duke shpërndarë më shumë. Këto nuk ishin vetëm llamba të ndritshme, ato ishin krijuar për të imituar sa më saktë dritën e diellit. Pa dyshim, edhe aftësitë e gjera të CIA-s ishin të kufizuara në Egjipt, por Drake mendoi se aparati nuk dukej shumë keq. Kinimaka përdori një llambë të montuar në një stendë për të ndriçuar një zonë të madhe, dhe më pas Hayden dhe Dahl shkuan për të vëzhguar tokën.
  
  "Tani kini kujdes," u tha Hayden atyre. "Urdhri i Gjykimit të Fundit pretendon se armët u varrosën këtu shumë kohë pas vdekjes së Haniblit. Është një varr pa shenja, jo një gur varri. Pra, ne jemi duke kërkuar për tokë të trazuar, jo kocka, blloqe ose kolona. Ne jemi duke kërkuar për sende të varrosura së fundmi, jo për relike të lashta. Nuk duhet të jetë shumë e vështirë -"
  
  "Mos e thuaj këtë!" Dahl bërtiti. "Do të mashtroni gjithçka, dreqin."
  
  "Thjesht po them se nuk kemi pse të kërkojmë Hannibalin. Vetëm armë."
  
  "Pike e mire." Kinimaka rregulloi pak ndriçimin rreth perimetrit.
  
  Hayden shënoi tre vende në tokë. Gjithçka dukej sikur diçka po ndryshonte tek ata dhe jo një e vetme kohët e fundit. Jorgji u afrua me kujdes, me lopatë në dorë. Drake dhe Alicia u bashkuan me të, dhe më pas Kinimaka.
  
  "Vetëm gërmoni," tha Hayden. "Nxito".
  
  "Po sikur të ketë një kurth me armë zjarri?" pyeti Alicia.
  
  Drake shikoi ndërtesën e rrënuar. Muret vareshin të trishtuar, të varur, sikur të mbanin peshën e botës. Njëra anë ishte prerë në gjysmë si një thikë gjigante, blloqet tani dalin nga të dyja anët si dhëmbë të dhëmbëzuar. Çatia ishte shembur shumë kohë më parë dhe nuk kishte as dyer e as dritare. "Epo, nuk duket se mund të gjejmë strehim atje."
  
  "Faleminderit".
  
  "Mos u shqetëso, dashuri. Koka lart."
  
  Drake injoroi shkëlqimin dhe filloi të punojë. "Pra, cila është rëndësia e Katër Kalorësve?" e pyeti Hajdenin në komunikatë.
  
  Supozimi më i mirë i think tank-ut? Ato përputhen me figurat historike që po kërkojmë dhe me armët që shpresojmë të gjejmë. Pra, Hanibali, i rritur për të urryer romakët, nisi një luftë pothuajse të pafundme në Romë, apo jo? Këtu do të gjejmë armët e luftës."
  
  "Mund të jetë gjithashtu që ata janë kalorës," tha Kinimaka. "Dua të them, Hannibal ishte."
  
  "Po, paksa shumë e paqartë, Mano."
  
  Pra, nuk ka të bëjë fare me Biblën? Drake gërmoi një grumbull tjetër toke. "Sepse ne nuk kemi nevojë për asnjë nga ato kode budalla."
  
  "Epo, ata u shfaqën në Zbulesë dhe..."
  
  "Uau!" Alicia papritmas bërtiti. "Duket sikur u përplasa me diçka!"
  
  "Dhe vëmendje," pëshpëriti zëri i May gjatë komunikimit. "Ka drita të reja në ujë, ato po afrohen me shpejtësi."
  
  
  KAPITULLI GJASHTË
  
  
  Drake hodhi lopatën në dysheme dhe shkoi për të parë Alicia. Yorgi ishte tashmë atje, duke e ndihmuar atë të gërmonte. Kinimaka gjithashtu përparoi shpejt.
  
  "Sa kohë kemi?" pyeti urgjent Hajden.
  
  "Duke gjykuar nga shpejtësia e tyre, maksimumi tridhjetë minuta," u përgjigj Smith.
  
  Dahl shikoi me vëmendje. "Ndonjë të dhënë?"
  
  "Ndoshta Mossad," u përgjigj Kenzi. "Ishin më të afërmit".
  
  Drake mallkoi. "E vetmja herë që doja që suedezët e mallkuar të ishin të parët."
  
  Alicia ishte deri në gjunjë në vrimë, duke gërmuar buzën e lopatës së saj në tokën e butë, duke u përpjekur të çlironte objektin. Ajo luftoi, duke u tërhequr në skajet e turbullta pa gëzim. Kinimaka po pastronte tokën nga lart kur Yorgi u bashkua me Alicia në një plagë gjithnjë e më të zgjeruar në tokë.
  
  "Çfarë është kjo?" Unë pyeta. Pyeti Drake.
  
  Hayden u ul me duart në gjunjë. "Nuk mund të them ende me siguri."
  
  "Merre, Alicia." Drake buzëqeshi.
  
  Një shkëlqim verbues dhe një gisht i ngritur ishin përgjigja e tij e vetme. Objekti në fjalë ishte i mbuluar me baltë dhe dhe nga të gjitha anët, por kishte një formë. E zgjatur, me përmasa rreth dy metra me një metër, kishte një formë të caktuar kutie dhe lëvizte lehtësisht, duke treguar se nuk ishte aspak e rëndë. Problemi ishte se ajo ishte e rrethuar dhe e mbushur me tokë dhe rrënjë të forta. Drake shikoi nga kutia drejt detit, duke parë dritat që afroheshin dhe pyeste veten se si dreqin një enë kaq e vogël dhe e lehtë mund të ruante një armë ushtarake shkatërruese.
  
  "Pesëmbëdhjetë minuta," raportoi Smith. "Asnjë shenjë tjetër e ardhjes."
  
  Alicia luftoi me tokën, duke sharë dhe duke mos arritur askund në fillim, por më në fund ajo e zhveshi objektin dhe e la Jorgin ta nxirrte jashtë. Edhe atëherë, hardhitë e rritura dhe rrënjët e ngatërruara iu ngjitën, në dukje të lumtur, një tufë e fortë, e përdredhur që nuk pranoi ta lëshonte. Tani ata ishin në baltë deri në belin, duke i fshirë rrobat dhe të mbështetur në lopata. Drake u përmbajt nga "Burrat në punë" të dukshme dhe u përkul për të ndihmuar në marrjen e tij. Dahl gjithashtu u përkul dhe së bashku arritën të gjenin një mbështetje në anën e objektit dhe ta nxirrnin jashtë. Rrënjët protestuan, duke u thyer e zbërthyer. Disa e mbajtën jetën e shtrenjtë. Drake u shtyp dhe e ndjeu atë të zvarritet lart nga vrima dhe mbi buzë. Lumenjtë e dheut të zhvendosur rridhnin nga lart. Pastaj ai dhe Dahl u ngritën së bashku dhe ia nguli sytë Alicia dhe Yorgi. Të dy ishin skuqur dhe merrnin frymë rëndë.
  
  "Çfarë?" Unë pyeta. Pyeti Drake. "A po planifikoni të bëni një pushim çaji? Largohu nga këtu".
  
  Alicia dhe Yorgi kontrolluan dy herë pjesën e poshtme të gropës, duke kërkuar për më shumë kuti ose ndoshta kocka të vjetra. Asgjë nuk u gjet. Një moment më vonë, i riu rus vrapoi përgjatë skajit të gropës, duke gjetur një pikëmbështetje ku dukej se nuk kishte, për të kërcyer lart shpatin dhe mbi buzën e gropës. Alicia e shikoi me frikë dhe më pas u hodh paksa e sikletshme mbi parmakë. Drake e kapi për krahu, e tërhoqi lart.
  
  Ai kakarisi. "Ke harruar lopatën".
  
  "Doni të shkoni për? Unë ofroj kokën së pari."
  
  "Përmbajtje, përmbajtje."
  
  Hayden vazhdoi të shikonte poshtë në vrimë. "Mendova se tani do të ishte një moment i mirë për të marrë një moment për plakun e varfër Hannibal Barke. Ne nuk duam të mos respektojmë një koleg ushtar."
  
  Drake tundi me kokë në shenjë dakordësie. "Legjenda".
  
  "Nëse ai është atje poshtë fare."
  
  "Nazistët bënë kërkimet e tyre," tha Hayden. "Dhe, me pahir, ata e bënë mirë. Hannibal arriti famë të qëndrueshme thjesht sepse ishte i mirë në punën e tij. Udhëtimi i tij nëpër Alpe është ende një nga arritjet më të spikatura ushtarake të luftërave të hershme. Ai prezantoi strategji ushtarake që lavdërohen edhe sot."
  
  Pas një momenti ata ngritën sytë. Dahl ishte me ta. Kinimaka rrëshqiti objektin për të zbuluar një kuti të fortë prej druri të errët. Kishte një stemë të vogël sipër dhe Havajani u përpoq ta vinte në pah.
  
  Hajden u përkul drejt meje. "Kjo eshte e gjitha. Emblema e tyre e bërë vetë. Urdhri i Gjykimit të Fundit".
  
  Drake e studioi atë, duke mësuar përmendësh simbolin. Dukej si një rreth i vogël qendror me katër gërsheta rrotulluese të rregulluara rreth tij në pika të ndryshme të busullës. Rrethi ishte një simbol i pafundësisë.
  
  "Kosat janë armë," tha Hayden. "Të mbroni botën tuaj të brendshme?" Ajo ngriti supet. "Ne do të merremi me këtë më vonë nëse është e nevojshme. Le të."
  
  Nuk kishte më drita në det, që do të thoshte se Mossad, nëse ishte kushdo që ishte më afër, kishte arritur në tokë të fortë dhe ishte më pak se pesëmbëdhjetë minuta larg me shpejtësi të plotë. Drake edhe një herë pyeti veten se si do të përfundonte përballja. SPEAR u urdhërua të siguronte të katër armët me çdo kusht, por urdhrat rrallë zbatoheshin në mënyrë të përsosur në fushën e betejës. Ai i shihte shprehjet nervoze në fytyrat e tjera dhe e dinte që ata ndiheshin në të njëjtën mënyrë, madje edhe Hayden, i cili ishte më afër strukturës komanduese.
  
  Ata po përgatiteshin të largoheshin.
  
  "Përpiquni të shmangni konfrontimin," tha Hayden. "Natyrisht".
  
  "Dhe nëse nuk mundemi?" Pyeti Dahl.
  
  "Epo, nëse është Mossad, ndoshta mund të flasim."
  
  "Unë dyshoj se ata do të kenë jelekë identiteti," mërmëriti Alicia. "Ky nuk është një shfaqje policore".
  
  Hayden e ndërroi komunikuesin e saj në pozicionin e fikur për një moment. "Nëse na qëllojnë, ne zihemi", tha ajo. "Çfarë mund të bëjmë tjetër?"
  
  Drake e pa këtë si kompromisin më të mirë. Në një botë ideale, ata do të kishin rrëshqitur para ushtarëve që po afroheshin dhe do të ktheheshin në transportin e tyre të padëmtuar dhe të pazbuluar. Sigurisht, SPEAR nuk do të ekzistonte në një botë ideale. Ai kontrolloi përsëri armët e tij ndërsa ekipi përgatitej të largohej.
  
  "Merrni rrugën e gjatë," sugjeroi Hayden. "Ata nuk do".
  
  Të gjitha masat paraprake. Të gjitha truket për të shmangur konfliktin.
  
  Zëri i Laurenit ishte një gjemb në vesh. "Sapo mora fjalë, njerëz. Po vijnë edhe suedezët".
  
  
  KAPITULLI I SHTATË
  
  
  Drake udhëhoqi rrugën, fillimisht duke anashkaluar ndërtesën e rrënuar dhe më pas duke u nisur nga shpati. Errësira ende mbulonte tokën, por agimi nuk ishte larg. Drake e përshkroi rrugën e tij në një lak të pabarabartë derisa ai ishte në drejtim të kundërt me detin.
  
  Ndjenjat janë në roje, kokat lart, skuadra na ndoqi.
  
  Dahl mori në dorë kutinë, duke mbajtur me kujdes kapakun nën krah. Kenzi vrapoi drejt tij nga ana, duke e ndihmuar të lundronte. Ekuipazhi kishte veshur syze për shikimin e natës, të gjithë përveç Smith, i cili preferonte të ishte plotësisht i vetëdijshëm për rrethinën e tij. Ishte një kombinim i mirë. Krah për krah dhe në dosje të vetme vrapuan derisa arritën në rrëzë të një kodre dhe në një fushë të sheshtë ku nuk kishte mbulesë. Drake qëndroi në lakun e tij, duke i çuar ata në drejtimin e përgjithshëm të varkave. Nuk u tha asnjë fjalë - të gjithë përdorën shqisat për të kontrolluar mjedisin.
  
  Ata e dinin se sa vdekjeprurës ishin armiqtë e tyre. Asnjë mercenarë gjysmë të interesuar këtë herë. Sot, edhe tjetrën, edhe tjetrën, ata u kundërshtuan nga ushtarë që nuk ishin inferiorë ndaj tyre.
  
  Pothuajse.
  
  Drake ngadalësoi shpejtësinë pasi ndjeu se ata po lëviznin paksa shumë shpejt. Terreni nuk ishte në favor të tyre. Një shkëlqim i zbehtë zvarritej drejt horizontit lindor. Së shpejti nuk do të ketë asnjë mbulesë. Smith qëndroi në të djathtën e tij dhe Mai në të majtën e tij. Ekipi qëndroi i ulët. Kodra me ndërtesën gjysmë të rrënuar në majë u tkurr pas tyre. Përpara tij ishte një varg shkurresh me disa pemë dhe Drake u ndje pak i lehtësuar. Ata ishin shumë në verilindje të vendit ku duhej të ishin, por rezultati përfundimtar ia vlente.
  
  Skenari më i mirë? Asnjë beteja.
  
  Ai vazhdoi, duke parë rrezikun dhe duke mbajtur gjuhën e trupit neutral. Komunikimi ka qenë i qetë. Ndërsa iu afruan strehës, ata ngadalësuan shpejtësinë, në rast se dikush ishte tashmë aty duke pritur. Duke qenë forca speciale, ata mund të prisnin një paralajmërim, por asgjë në lidhje me këtë mision nuk mund të merrej si e mirëqenë.
  
  Drake pa një zonë të madhe të veshur me disa pemë dhe shkurre të rralla dhe u ndal, duke u sinjalizuar të tjerëve të bënin një pushim. Një studim i peizazhit nuk zbuloi asgjë. Maja e kodrës ishte e shkretë me aq sa mundi të shihte. Në të majtë të tyre, një mbulesë e rrallë të çonte në një fushë të sheshtë dhe më pas në brigjet e detit. Ai sugjeroi që varkat e tyre mund të ishin pesëmbëdhjetë minuta më këmbë nga këtu. Ai ndezi lidhjen në heshtje.
  
  "Lauren, ka ndonjë lajm për suedezët?"
  
  "Jo. Por ata duhet të jenë afër."
  
  "Ekipet e tjera?"
  
  "Rusia është në ajër". Ajo dukej e turpëruar. "Nuk mund të të jap një pozicion."
  
  "Ky vend do të bëhet një zonë e nxehtë," tha Smith. "Ne duhet të lëvizim."
  
  Drake pranoi. "Le të largohemi."
  
  Ai u ngrit dhe dëgjoi një britmë tronditëse si çdo plumb.
  
  "Ndalo! Ne kemi nevojë për një kuti. Mos lëviz."
  
  Drake nuk hezitoi, por ra shpejt, të dy mirënjohës për paralajmërimin dhe të tronditur që nuk e kishin parë armikun. Dahl e nguli sytë dhe Alicia dukej e hutuar. Edhe Mai tregoi habi.
  
  Kenzi klikoi gjuhën e saj. "Duhet të jetë Mossad".
  
  "A i keni vënë në shënjestër ata?" pyeti Hajden.
  
  "Po," tha Drake. "Folësi është drejt përpara dhe ndoshta ka asistentë në anët. Pikërisht aty ku duam të jemi."
  
  "Ne nuk mund të ecim përpara," tha Mai. "Ne po kthehemi. Në atë drejtim". Ajo tregoi drejt lindjes. "Ka një strehë dhe një rrugë, disa ferma. Qyteti nuk është shumë larg. Ne mund të thërrasim një evakuim."
  
  Drake hodhi një vështrim në Hayden. Shefi i tyre dukej se peshonte zgjedhjen midis drejtimit në veri përgjatë bregut, në lindje drejt qytetërimit ose përballje me betejën.
  
  "Asgjë e mirë nuk do të ndodhë nëse qëndrojmë këtu," tha Dahl. "Luftimi i një armiku elitar nuk do të ishte i lehtë, por ne e dimë se më shumë janë në rrugë e sipër."
  
  Drake e dinte tashmë se May kishte të drejtë. Veriu nuk ofronte asnjë rrugë shpëtimi. Ata do të vrapojnë përgjatë Hellespontit pa mbulesë dhe do të mbështeteshin në fatin e pastër që të mund të pengoheshin në ndonjë formë transporti. Mundësi e garantuar për të udhëtuar në lindje.
  
  Përveç kësaj, skuadra të tjera vështirë se do të vinin nga ndonjë qytet.
  
  Hayden e quajti atë dhe më pas u kthye në lindje, duke vlerësuar terrenin dhe shanset për një arratisje të shpejtë. Në atë moment, zëri u dëgjua përsëri.
  
  "Qëndroni aty!"
  
  "Drit," mori frymë Alicia. "Ky tip është një psikik."
  
  "Unë thjesht kam shikim të mirë," tha Smith, duke iu referuar teknologjisë vizuale. "Fshihu pas diçkaje të fortë. Ne do të marrim zjarrin."
  
  Ekipi u nis, duke u nisur drejt lindjes. Izraelitët hapën zjarr, plumbat mbi kokat e shtizave u përplasën në trungjet e pemëve dhe midis degëve. Gjethet ranë shi. Drake u ngjit me shpejtësi, duke e ditur se të shtënat ishin drejtuar qëllimisht lart, dhe pyeste veten se në çfarë dreqin lufte të re po hynin këtu.
  
  "Ashtu si një stërvitje e ndyrë ushtrie," tha Alicia.
  
  "Unë me të vërtetë shpresoj se ata përdorin plumba gome," u përgjigj Dahl.
  
  Ata u ngjitën dhe improvizuan, duke përparuar drejt lindjes, duke arritur pemët më të forta dhe duke rrëmbyer një vështrim. Drake qëlloi përsëri, qëllimisht lart. Ai nuk pa asnjë shenjë lëvizjeje.
  
  "Bastardë dinakë".
  
  "Ekipi i vogël," tha Kenzi. "Me kujdes. Automat. Ata do të presin një vendim."
  
  Drake ishte i etur për të përfituar plotësisht. Ekipi bëri me kujdes rrugën drejt lindjes, drejt e në agimin e zbehtë që ende kërcënonte horizontin e largët. Teksa arriti në një vend tjetër, Drake dëgjoi dhe pothuajse ndjeu bilbilin e një plumbi.
  
  "Drap". Ai u zhyt për t'u mbuluar. "Ai ishte afër."
  
  Më shumë të shtëna armësh, më shumë shpërthime plumbi në mbulesë. Hayden e shikoi Drake në sy. "Urdhërat e tyre kanë ndryshuar".
  
  Drake mori frymë thellë, mezi e besoi atë. Izraelitët qëlluan ashpër dhe pa dyshim përparuan me kujdes, por me një ritëm fitimprurës. Një plumb tjetër grisi një copë lëvore nga një pemë pikërisht pas kokës së Yorgës, duke bërë që rusja të dridhej dhunshëm.
  
  "Jo mirë," murmuriti Kenzi i tërbuar. "Aspak mirë".
  
  Sytë e Drake ishin si stralli. "Hayden, kontakto me Lauren. Kërkojini asaj t'i konfirmojë Crowe-t se ne po kthejmë zjarr!"
  
  "Duhet të kthejmë zjarrin," bërtiti Kenzi. "Ju djema nuk keni kontrolluar kurrë më parë."
  
  "Jo! Këta janë ushtarë të punësuar, trupa elitare të trajnuar dhe që ndjekin urdhra. Ata janë aleatë të ndyrë, miq të mundshëm. Shikoje, Hayden. Kontrolloje tani! "
  
  Plumbat e rinj shpuan drithërat. Armiku mbeti i padukshëm, i padëgjueshëm, SPIR e dinte përparimin e tyre vetëm nga përvoja e tyre. Drake pa ndërsa Hayden klikoi butonin e lidhjes dhe foli me Lauren, më pas u lut për një përgjigje të shpejtë.
  
  Ushtarët e Mossad-it u afruan më shumë.
  
  "Verifikoni statusin tonë." Edhe zëri i Dahl-it dukej i tensionuar. "Lauren! A po merrni një vendim? Do të luftojmë? "
  
  
  * * *
  
  
  Ekipi SPEAR, pasi ishte larguar tashmë nga varkat e tyre, u detyrua të lëvizte më në lindje. Ata e patën të vështirë nën zjarr. Duke mos dashur të luftonin aleatët e njohur, ata ishin kokë e këmbë në rrezik.
  
  Të përplasur, të gërvishtur dhe të gjakosur, ata përdorën çdo truk në arsenalin e tyre, çdo mashtrim për të vendosur më shumë distancë mes tyre dhe Mossad-it. Kthimi i Lauren zgjati vetëm disa minuta, por ato minuta u zvarritën më shumë se disku i Justin Bieber.
  
  "Korbi është i pakënaqur. Thotë se keni një porosi. Ruani armët tuaja me çdo kusht. Që të katër."
  
  "Dhe kjo është e gjitha?" Pyeti Drake. "A i tregove me kë kemi të bëjmë?"
  
  "Sigurisht. Ajo dukej e tërbuar. Mendoj se e kemi inatosur."
  
  Drake tundi kokën. Nuk ka kuptim. Ne duhet të punojmë për këtë së bashku.
  
  Dahl dha mendimin e tij. "Ne vërtet dolëm kundër urdhrave të saj në Peru. Ndoshta është shpagim".
  
  Drake nuk e besoi. "Jo. Do të ishte e vogël. Ajo nuk është politikane e tillë. Ne jemi kundër aleatëve. Katrahurë. "
  
  "Ne kemi një urdhër," tha Hayden. "Le të mbijetojmë sot dhe të grindemi nesër."
  
  Drake e dinte se ajo kishte të drejtë, por ai nuk mund të mos mendonte se izraelitët ndoshta thanë të njëjtën gjë. Kështu filluan ankesat shekullore. Tani, si ekip, ata prenë një shteg drejt lindjes, duke qëndruar brenda mburojës së tyre pyjore dhe organizuan një prapavijë, jo shumë agresive, por mjaftueshëm për të ngadalësuar izraelitët. Smith, Kinimaka dhe Mai ishin të jashtëzakonshëm për të treguar se tani janë seriozë, duke u përplasur me kundërshtarët e tyre në çdo hap.
  
  Ajo erdhi nga pas tyre ndërsa Drake fluturonte nëpër pemë. Helikopteri gjëmonte lart, më pas u rrokullis dhe hyri për një ulje në një vend të pastër që nuk binte në sy. Hajdenit nuk i duhej të thoshte asnjë fjalë.
  
  "Suedezët? rusët? Zot, kjo është thjesht marrëzi, djema!"
  
  Drake dëgjoi menjëherë të shtëna armësh nga ai drejtim. Ai që sapo doli nga helikopteri u qëllua dhe jo nga Mossad.
  
  Kjo do të thoshte se katër ekipe SWAT ishin tani në luftim.
  
  Përpara, pylli mbaronte dhe pas një fushe të gjerë të kufizuar me mure guri, u hap një shtëpi e vjetër ferme.
  
  "Jepini vetes pak kohë," thirri ai. "Veproni fort dhe shpejt. Mund të rigrupohemi atje."
  
  Ekipi vrapoi sikur i ndiqte zagarët e ferrit.
  
  
  * * *
  
  
  Duke lëvizur me ritëm të plotë, por të kontrolluar, skuadra doli nga mbulimi rastësisht dhe nxitoi drejt shtëpisë së fermës. Muret dhe hapjet e dritareve ishin pothuajse po aq të rreme sa shtëpia në kodër, gjë që tregonte mungesën e pranisë njerëzore. Tre ekipe SWAT qëndruan pas tyre, por sa afër?
  
  Drake nuk e dinte. Ai po vraponte shumë nëpër tokën e thyer, duke hequr shikimin e natës dhe duke përdorur qiellin ndriçues për të shënuar rrugën e tij. Gjysma e ekipit shikonte përpara, gjysma prapa. Mai pëshpëriti se kishte parë ekipin e Mossad-it të arrinte buzë pyllit, por më pas Drake arriti në murin e parë të ulët dhe Mai dhe Smith hapën zjarr të vogël shtypës.
  
  Së bashku ata u grumbulluan pas një muri guri.
  
  Shtëpia në fermë ishte ende njëzet hapa përpara. Drake e dinte se nuk do t'u bënte atyre mirë nëse izraelitët dhe të tjerët do të lejoheshin të vendoseshin dhe të krijonin linja të përsosura shikimi. Për më tepër, ekipet e tjera tani do të ishin të kujdesshëm ndaj njëra-tjetrës. Ai foli me komunikuesin.
  
  "Më mirë të lëvizni të pasmet, djema."
  
  Alicia u kthye për ta parë. "A është ky theksi juaj më i mirë amerikan?"
  
  Drake dukej i shqetësuar. "Drit. Më në fund u ktheva." Pastaj ai pa Dahl. "Por, hej, mund të jetë më keq, mendoj."
  
  Si një ata depërtuan nëpër kopertinë. Mai dhe Smith hapën përsëri zjarr dhe morën vetëm dy të shtëna në kthim. Asnjë zë tjetër nuk u dëgjua. Drake gjeti një mur të fortë dhe ndaloi. Hayden vendosi menjëherë May, Smith dhe Kinimaku në sigurinë rrethuese, më pas nxitoi t'u bashkohej të tjerëve.
  
  "Jemi mirë për disa minuta. Çfarë kemi?"
  
  Dahl tashmë po shpaloste hartën kur zëri i Lauren u mbushi veshët.
  
  "Plani B është ende i mundur. Drejtohuni në brendësi. Nëse jeni të shpejtë, nuk do të keni nevojë për transport."
  
  "Plani i ndyrë B." Drake tundi kokën. "Gjithmonë plan B."
  
  Patrulla rreth perimetrit raportoi se gjithçka ishte e qartë.
  
  Hajden tregoi me gisht kutinë që mbante Dal. "Ne duhet të marrim përgjegjësi këtu. Nëse e humbisni, nuk e kemi idenë se çfarë ka brenda. Dhe nëse e humbisni nga armiku..." Ajo nuk kishte nevojë të vazhdonte. Suedezja e vuri kutinë në tokë dhe u gjunjëzua pranë saj.
  
  Hayden preku simbolin e gdhendur në kapak. Tehët rrotullues japin një paralajmërim ogurzi. Dahl hapi me kujdes kapakun.
  
  Drake e mbajti frymën. Asgjë nuk ndodhi. Ishte gjithmonë e rrezikshme, por ata nuk mund të shihnin asnjë bravë apo mekanizëm të fshehur. Dahl tani e ngriti plotësisht kapakun dhe shikoi në hapësirën brenda.
  
  Kenzi qeshi. "Çfarë është kjo? Armë lufte? I lidhur me Hannibalin dhe i fshehur sipas porosisë? Gjithçka që shoh është një grumbull letrash."
  
  Dahl u mbështet mbrapa në kapuçët e tij. "Lufta mund të bëhet edhe me fjalë".
  
  Hajden nxori me kujdes disa fletë dhe kaloi nëpër tekst. "Nuk e di," pranoi ajo. "Duket si një dosje studimi dhe... një procesverbal i..." Ajo ndaloi. "Teste? Gjyqi?" Ajo shfletoi disa faqe të tjera. Specifikimet e montimit.
  
  Drake u vrenjos. "Tani kjo tingëllon keq. Ata e quajnë atë Projekti i Babilonisë, Lauren. Le të shohim se çfarë mund të zbuloni për këtë."
  
  "Kuptohet," tha New Yorker. "Ndonje gje tjeter?"
  
  "Unë sapo kam filluar t'i kuptoj këto karakteristika," filloi Dahl. "Është gjigante -"
  
  "Poshtë!" Smith bërtiti. "Po vjen."
  
  Ekipi u ngadalësua dhe u bë gati. Pas mureve të gurta gjëmonte një salvo automatike, e mprehtë dhe shurdhuese. Smith ktheu zjarrin nga e djathta, duke synuar nga një kamare në mur. Hajden tundi kokën.
  
  "Ne do të duhet t'i japim fund kësaj. Dil nga ketu".
  
  "Të tërheq bythën?" Pyeti Drake.
  
  "Merr bythën".
  
  "Plani B," tha Alicia.
  
  Duke qëndruar të sigurt, ata lëvizën nga muri në mur në pjesën e pasme të shtëpisë së fermës. Dyshemeja ishte e mbushur me mbeturina, dhe pjesët e muraturës dhe drurit ishin të shënuara ku çatia kishte rënë. Mai, Smith dhe Kinimaka mbuluan pjesën e pasme. Drake ndaloi ndërsa iu afruan dritareve të pasme dhe hodhi një vështrim në rrugën përpara.
  
  "Mund të bëhet më e vështirë," tha ai.
  
  Dielli në lindje rrëshqiti mbi horizont me një shpërthim ngjyrash.
  
  
  KAPITULLI TETË
  
  
  Gara vazhdoi, por tani shanset po zvogëloheshin. Ndërsa Drake dhe Alicia, të cilët ishin në krye, lanë kapakun dhe u drejtuan në brendësi, duke u përpjekur të mbanin shtëpinë në fermë midis tyre dhe ndjekësve të tyre, ekipi i Mossad më në fund doli nga pylli. Të veshur të gjithë me të zeza dhe të veshur me maska, ata u afruan ulët dhe me kujdes, me armë të ngritura dhe qëlluan. Mai dhe Smith u fshehën shpejt pas shtëpisë së fermës. Hayden nxitoi përpara.
  
  "Lëviz!"
  
  Drake luftoi instinktin për t'u ngritur dhe për të luftuar; Dal në të majtën e tij po luftonte qartë edhe me këtë. Zakonisht ata luftuan dhe mashtronin kundërshtarët e tyre - ndonjëherë kjo vinte në forcën dhe numrin brutale. Por shpeshherë kjo erdhi për shkak të marrëzisë së kundërshtarëve të tyre. Shumica e mercenarëve që paguheshin ishin të ngadaltë dhe mendjemprehtë, duke u mbështetur në madhësinë e tyre, egërsinë dhe mungesën e moralit për të kryer punën.
  
  Jo sot.
  
  Drake ishte shumë i vetëdijshëm për nevojën për të mbrojtur çmimin. Dahl e mbajti kutinë dhe e mbajti sa më mirë që mundi. Jorgi tani po ecte përpara, duke testuar tokën dhe duke u përpjekur të gjente shtigjet me mbulimin më të madh. Ata kaluan një fushë rrotulluese dhe më pas zbritën nëpër një korije të vogël e të rrallë me pemë. Izraelitët pushuan zjarrin për një kohë, ndoshta duke ndjerë komanda të tjera dhe duke mos dashur të komunikojnë pozicionin e tyre.
  
  Tani janë demonstruar shumë taktika.
  
  Por për Drake, Alicia e përmblodhi më së miri. "Për hir të Zotit, Yogi. Ule kokën ruse dhe vrapo!".
  
  Lauren gjurmoi përparimin e tyre në GPS dhe njoftoi se pika e takimit të Planit B ishte në horizontin tjetër.
  
  Drake mori frymë pak më lehtë. Korija mbaroi dhe Yorgi ishte i pari që u ngjit në kodrën e vogël, ndërsa Kinimaka e ndiqte nga pas. Pantallonat e Havait ishin të mbuluara me baltë ku ai kishte rënë - tri herë. Alicia i hodhi një vështrim majit teksa lëvizte e shkathët midis palosjeve të tokës.
  
  "Damn Sprite. Duket si një qengj në pranverë, duke u gëzuar në natyrë."
  
  "Çfarëdo që ajo të bëjë, ajo e bën mirë," ra dakord Drake.
  
  Alicia rrëshqiti në shist argjilor, por ajo arriti të qëndronte në këmbë. "Të gjithë e bëjmë mirë".
  
  "Po, por disa prej nesh janë më shumë si dhi."
  
  Alicia ngriti armën. "Shpresoj se nuk e ke parasysh mua, Drakes." Në zërin e saj u duk një aluzion paralajmërimi.
  
  "Oh, sigurisht jo, e dashur. Natyrisht e kisha parasysh suedezin."
  
  "E shtrenjtë?"
  
  Të shtënat dëgjuan nga pas, duke i prerë vijën e Dahl-it para se të fillonte. Përvoja i tha Drake se të shtënat nuk ishin të destinuara për ta dhe përbëheshin nga dy nota të ndryshme. Mossad bashkëpunoi ose me rusët ose me suedezët.
  
  Suedezët, mendoi ai, ndoshta vrapuan me kokë në Mossad.
  
  Ai nuk mund të mos buzëqeshte.
  
  Dahl shikoi përreth si i indinjuar. Drake hodhi një vështrim të pafajshëm. Ata u ngjitën në një kodër të vogël dhe rrëshqitën në anën tjetër.
  
  "Transporti po vjen," tha Lauren.
  
  "Si kjo!" Hayden tregoi qiellin, larg, shumë larg, ku po lëvizte njolla e zezë. Drake skanoi zonën dhe e tërhoqi zvarrë Jorgin poshtë pikërisht kur plumbi fishkëlleu mbi majën e kodrës. Dikush befas u interesua më shumë për ta.
  
  "Deri në luginë," tha Kinimaka. "Nëse mund të arrijmë te ato pemë..."
  
  Ekipi po përgatitej për sprintin final. Drake shikoi prapa në pikën që po afrohej. Për një sekondë ai mendoi se mund të shihte një hije, por më pas pa të vërtetën.
  
  "Njerëz, ky është një tjetër helikopter."
  
  Kinimaka e pa nga afër. "Mut".
  
  "Dhe aty". Mai tregoi majtas, lart në drejtim të bregut të reve. "E treta".
  
  "Lauren," këmbënguli Hayden. "Lauren, fol me ne!"
  
  "Unë jam vetëm duke marrë konfirmimin." Zëri i qetë u kthye. "Ju keni në ajër kinezët dhe britanikët. Rusia, suedezët dhe izraelitët në tokë. Dëgjo, do të të vendos në chat tani që të mund të marrësh informacionin që nga hera e parë. Disa prej tyre janë marrëzi, por të gjitha mund të jenë të vlefshme."
  
  "Njerëz francezë?" Kinimaka mendoi për disa arsye.
  
  "Asgjë," u përgjigj Lauren.
  
  "Punën e mirë, ata nuk janë të gjithë si Bo," tha Alicia me një aluzion hidhërimi dhe melankolie. "E kam fjalën për francezët. Djaloshi ishte tradhtar, por i zoti në punën e tij."
  
  Dahl e prishi fytyrën. "Nëse ata duken si Bo," tha ai butë. "Ata mund të jenë tashmë këtu."
  
  Alicia i mbylli sytë nga fjalët ndërsa skanoi tumat e dheut aty pranë. Asgjë nuk lëvizi.
  
  "Ne jemi të rrethuar," tha Hayden.
  
  "Ekipet e Forcave Speciale nga të gjitha anët," ra dakord Drake. "Minjtë në një kurth".
  
  "Fol për vete." Mai shpejt vlerësoi gjithçka. "Më jep dy minuta. Mbani mend se çfarë ka brenda asaj kutie, sa më mirë që mundeni." Ajo ngriti duart. "Beje".
  
  Drake e kuptoi thelbin e saj. Në fund të fundit, kutia nuk ia vlente jetën e tyre. Nëse situata bëhet vërtet e tensionuar dhe një ekip më miqësor e kapërcen atë, jo boksi mund të shpëtojë jetën e tyre. Dahl hapi kapakun dhe ekipi u drejtua drejt helikopterëve që po afroheshin.
  
  Ai u shpërndau të gjithëve tufa letrash.
  
  "Uau, kjo është e çuditshme," tha Alicia.
  
  Kenzi përziu disa fletë. "Të hyni në një grindje ndërsa lexoni një dokument tridhjetë e pesëdhjetë vjeçar të shkruar nga nazistët dhe të fshehur në varrin e Hannibal Barca? Çfarë ka të çuditshme për këtë?"
  
  Drake u përpoq të bënte pasazhe në kujtesë. "Ka kuptim në fjalët e saj. Ky është njësoj si kursi për SPEAR."
  
  Një projekt kërkimor në lartësi të madhe, lexoi ai. Fillimisht u krijua me qëllimin e studimit të balistikës së rihyrjes me një kosto më të ulët. Në vend të raketave të shtrenjta...
  
  "Unë nuk e di se çfarë dreqin është."
  
  Lëshimi në hapësirë pa përdorur një raketë. Projekti sugjeron që një top shumë i madh mund të përdoret për të gjuajtur objektiva me shpejtësi të madhe në lartësi të mëdha...
  
  "O mut".
  
  Fytyrat e Dahl dhe Alicia ishin po aq të hirit. "Nuk mund të jetë mirë."
  
  Hayden tregoi helikopterët që po afroheshin, të cilët tani ishin në pamje të plotë. Ata mund të shihnin armë individuale të varura nga helikopterët.
  
  "Dhe as kjo nuk është e vërtetë!"
  
  Drake i dorëzoi letrat dhe përgatiti armët. Koha për atë që ishte mësuar dhe për atë që ishte i mirë. Muhabeti ra mbi të nga Hayden, Mae dhe Smith, si dhe nga sistemi i komunikimit që Lauren kishte rregulluar.
  
  "Izraelitët hynë në betejë me suedezët. Rusia e panjohur..." Më pas erdhën shpërthime ndërhyrjesh dhe transmetime të shpejta nga transmetimet e drejtpërdrejta që NSA dhe organizata të tjera ishin në gjendje të dëgjonin.
  
  Frëngjisht: "Po i afrohemi zonës..."
  
  Britanikët: "Po zotëri, objektivat u vunë re. Kemi shumë armiq në fushën e betejës..."
  
  Kinezari: "A je i sigurt se e kanë kutinë?"
  
  Hayden udhëhoqi rrugën. Ata vrapuan nga fusha. Ata vrapuan pa plan. Zjarri i kujdesshëm bëri që helikopterët të shmangeshin dhe detyroi ndjekjen e tyre tokësore të lëvizte me kujdes ekstrem.
  
  Dhe më pas, ndërsa Drake thuajse humbi mendjen dhe u përqendrua në rrugën e tyre të re të arratisjes, një zë tjetër preu statikën.
  
  Vetëm shkurt.
  
  I fshehur pjesërisht pas zhurmës, i vështirë për t'u dalluar, një tingull i thellë i prerë në veshët e tij.
  
  Amerikan: "Ekipi SEAL 7 është këtu. Tani jemi vërtet afër..."
  
  Goditja e tronditi deri në palcë. Por nuk kishte kohë. Nuk ka si të flasësh. Nuk ka as një sekondë për ta përthithur.
  
  Megjithatë, sytë e tij takuan Thorsten Dahl's.
  
  Cfare...?
  
  
  KAPITULLI I NËNTË
  
  
  "Thuaji helikopterit të tërhiqet!" Hayden klikoi mbi komunikuesin. "Ne do të gjejmë një mënyrë tjetër."
  
  "A dëshironi që ajo të rri kudo?" Pyeti Lauren, duke e bërë Alicia të qeshë edhe kur ajo vrapoi për të shpëtuar jetën e saj.
  
  "Sigurisht. Zbrisni dhe mbulohuni. Mos na telefononi, ne do t'ju thërrasim!"
  
  Drake pyeti veten nëse kjo ditë do të mbaronte ndonjëherë, pastaj pa diskun e plotë të diellit të varur mbi horizont dhe kuptoi ironinë. Terreni ishte një sërë kodrash, secila më e pjerrët se e fundit. SHTISË mbuloi gomarët e tyre ndërsa arritën në majën e kodrës, duke shkelur me kujdes, pastaj duke vrapuar me shpejtësi të plotë në anën tjetër.
  
  Në mënyrë periodike dëgjoheshin të shtëna nga pjesa e pasme, por nuk i drejtoheshin, me siguri izraelitët dhe suedezët shkëmbyen goditje. Në të majtë dhe në të djathtë, u shfaqën disa ndërtesa të tjera të rrënuara, shumica e tyre të ndërtuara në lugina të cekëta, të gjitha të braktisura. Drake nuk ishte i sigurt se çfarë i bëri njerëzit të largoheshin, por kishte qenë shumë kohë më parë.
  
  Më shumë kodra dhe më pas një grup pemësh në të majtë. Duke ofruar mbulesë, gjelbërim dhe degë u rritën dendur. Hayden e drejtoi ekipin në atë drejtim dhe Drake mori frymë pak më lehtë. Çdo lloj mbulimi ishte më mirë se asnjë. Së pari Hayden dhe më pas Alicia kaluan nëpër pemë, tani pasuar nga Dal, Kenzi dhe Kinimaka. Drake hyri në pyll, duke lënë pas May, Yorgin dhe Smith. U dëgjuan të shtëna, më afër tani, duke e bërë Drake të kujdesshëm për miqtë e tij.
  
  Duke u kthyer, ai pa që Mai ishte penguar.
  
  Pashë fytyrën e saj të kërcente nga toka.
  
  "Jooo!"
  
  
  * * *
  
  
  Hajden frenoi befas dhe u kthye. Në atë moment, Mai u shtri në tokë pa ndjenja, Drake iu afrua, Smith tashmë u përkul. Plumbat u përplasën në pemët në periferi me një goditje të shurdhër. Dikush ishte afër.
  
  Pastaj filloi drithi. Shifrat dolën prej tyre, njëra goditi pjesën e poshtme të trupit të Hayden. Ajo u lëkund, por mbajti këmbët. Trungu i pemës e goditi në shpinë. Ajo injoroi ndezjen e dhimbjes, ngriti armën. Më pas figura e zezë e sulmoi sërish duke e goditur me bërryl, gju, thikë...
  
  Hajden u përdredh dhe ndjeu tehun duke i kaluar sa një qime nga barku i saj. Ajo u kundërpërgjigj, duke e shtrirë fytyrën me bërryl dhe duke gjunjëzuar barkun për të zgjeruar distancën mes tyre. Ajo pa Kinimakën dhe Alicia duke luftuar në të djathtë, Dal duke shkelmuar pjesën që kishte rrëzuar.
  
  Drake merr Mai të çaluar.
  
  Plumbat fluturuan mes pemëve, duke copëtuar gjethet dhe bimësinë. Njëri e goditi armikun, por jo për shumë kohë. Burri shpejt u ngrit në këmbë, duke veshur qartë një formë Kevlar. Në atë kohë, vizioni i Hayden ishte plot me kundërshtarin e saj, një njeri nga Mossad, tiparet e të cilit ishin të zhytur në vendosmëri të ashpër dhe të egër.
  
  "Ndal," tha ajo. "Ne jemi në të njëjtën gjë -"
  
  Një goditje në nofull e ndaloi. Hayden shijoi gjakun.
  
  "Urdhëro", erdhi përgjigja e paqartë.
  
  Ajo bllokoi goditjet e tjera, duke e shtyrë burrin prapa, duke u përpjekur të mos ngrinte armën e saj edhe kur ai mbante thikën. Tehut shijoi lëvoren, pastaj papastërtinë. Hayden e goditi burrin në këmbë ndërsa Drake kaloi me vija, duke u hedhur poshtë shtegut dhe në pemë. Smith mbuloi shpinën e tij, duke e goditur izraelitin me grusht në fytyrë dhe duke e dërguar përsëri në gji. Më pas ishte Kenzi, këtë herë me një shprehje hezituese dhe sy të zmadhuar, sikur të kërkonte dikë që njihte.
  
  Hayden e shtyu rrugën drejt Drake.
  
  "Mai?"
  
  "Ajo është në rregull. Vetëm një plumb në shpinë dhe gjithçka. Asgjë spektakolare".
  
  Hajden u zbeh. "Çfarë?" Unë pyeta.
  
  "Xhaketa e ndaloi. Ajo ra dhe goditi kokën. Asgje speciale".
  
  "RRETH".
  
  Alicia shmangu një sulm të egër me bërryl dhe përdori një gjuajtje në xhudo për të dërguar kundërshtarin e saj nëpër pemë. Kinimaka kaloi me buldozer përmes një ushtari tjetër të Mossad. Për pak çaste rruga ishte e qartë dhe ekipi i SHTISËS përfitoi plotësisht.
  
  Çdo grimë eksperience hyri në lojë teksa ata vrapuan me ritëm të plotë, pa menduar për të ngadalësuar, përmes përdredhjeve, zhytjes, grumbujve të rrezikshëm të pemëve. Kishte një hendek mes tyre dhe ekipit të Mossad-it, dhe gjethja e trashë ishte mbulesa perfekte.
  
  "Si dreqin ia dolën të na kalonin?" Drake bërtiti.
  
  "Duhet të ketë qenë kur ne ndaluam për të kontrolluar kutinë," tha Hayden.
  
  Smith bërtiti me zë të lartë. "Ne po shikonim."
  
  "Mos e rrah veten..." filloi Hayden.
  
  "Jo, miku im," tha Kenzi. "Ata janë më të mirët në atë që bëjnë".
  
  Smith qeshi, sikur të thoshte se edhe ne po ashtu, por përndryshe heshti. Hajden pa Kinimakën të pengohej, këmbët e mëdha që u ulën në një grumbull gërmadhash elastike dhe u nis për të ndihmuar, por Dal e kishte mbështetur tashmë njeriun e madh. Suedezi e hodhi kutinë në dorën tjetër, duke e shtyrë Havainin me të djathtën.
  
  Dhe tani kësaj përzierje i është shtuar një rrezik tjetër - zhurma e pagabueshme e një helikopteri që fluturon sipër.
  
  A do të hapin zjarr?
  
  A do ta krehnin pyllin me plumba?
  
  Hayden nuk mendonte kështu. Mijëra gjëra mund të shkojnë keq për shkak të një veprimi të tillë të papërgjegjshëm. Natyrisht, këta djem po ndiqnin urdhrat e qeverive të tyre dhe disa nga kllounët e ulur në shtëpi në zyrat e tyre të ngrohta dhe me ajër të kondicionuar, nuk i kushtonin vëmendje asaj që po ndodhte jashtë kullave të tyre të fildishtë.
  
  Nga lart vinte zhurma e helikave. Hayden vazhdoi të vraponte. Ajo e dinte tashmë se Mossad do të lidhej me zinxhirë me ekipin e tyre, dhe ndoshta suedezët dhe rusët pas tyre. Kishte një zhurmë në të majtë të saj , dhe ajo mendoi se pa më shumë figura - ata duhet të ishin rusë, mendoi ajo.
  
  Apo ndoshta britanikët?
  
  Katrahurë!
  
  Ata ishin shumë të hapur. Tepër i papërgatitur. Në fakt, të gjitha skuadrat atje ishin të njëjta. Askush nuk priste që të gjithë të vinin menjëherë - dhe ky ishte një gabim. Por më thuaj një plan që do ta merrte parasysh këtë?
  
  Gjurma e Drake - që flakëron përpara, aspak e ngadalësuar nga pesha e May. Alicia e ndoqi nga afër, duke parë përreth. Rruga zigzag pa qëllim, por në përgjithësi u drejtua në drejtimin e duhur, dhe Hayden e falënderoi atë për këtë. Ajo dëgjoi Smithin që të gjuante plumba në pjesën e pasme të tyre, duke dekurajuar ndjekësit e tyre. Ajo dëgjoi disa britma nga e majta, sikur të ishin takuar dy forca.
  
  Dreqin, ky është një mut i çmendur.
  
  Drake kërceu mbi një pemë të rënë. Kinimaka e çau atë me një gërhitje mezi. Fragmentet u shpërndanë në të gjitha drejtimet. Terreni filloi të zbriste, dhe më pas ata panë skajin e pyllit. Hajden leh në komandim se ata duhet të ngadalësojnë - askush nuk e dinte se çfarë mund të priste në tokë përtej vijës së pemës.
  
  Drake thjesht u ngadalësua pak. Alicia e kaloi në të djathtë dhe Dahl goditi në të majtë; të tre së bashku thyen mbulesën dhe hynë në një luginë të ngushtë, të mbrojtur nga të dyja anët nga shpate të thepisura kafe. Kinimaka dhe Kenzi trokisnin thembrat e tyre së bashku në një përpjekje për të ofruar mbështetje, dhe më pas Hayden doli gjithashtu nga fshehja, duke u përpjekur tani të injoronte djegien në gjoks.
  
  Ata vrapuan më shumë sesa ajo donte të mendonte.
  
  Dhe qyteti më i afërt ishte milje larg.
  
  
  KAPITULLI I DHJETË
  
  
  Drake ndjeu se Mai filloi të rezistonte pak. Ai i dha asaj një minutë, duke e ditur se ajo do të shërohej shpejt. Në atë moment kalimtar, ai vuri re diçka të rrafshët, gri dhe të përgjakshme që e bëri zemrën e tij të rrahur të kalonte një rrahje.
  
  "Majtas!"
  
  I gjithë grupi depërtoi në të majtë, i kujdesshëm, por pa nevojë, duke mbuluar krahët e tyre pasi rivalët e tyre ishin ende të padukshëm. Drake e la May të luftonte pak, por vazhdoi. Shumë shpejt, ajo futi grushtin e saj në brinjët e tij.
  
  "Me ler te shkoj".
  
  "Një sekondë, dashuri..."
  
  Alicia i dha një shkëlqim verbues. "A ju pëlqen kaq shumë?"
  
  Drake hezitoi, pastaj buzëqeshi. "Nuk ka përgjigje të sigurt për këtë pyetje, dashuri."
  
  "Vërtet?"
  
  "Epo, mendo për këtë nga këndvështrimi im."
  
  Mai e zgjidhi dilemën e tij duke përdorur shtyllën kurrizore për të shtyrë dhe rrokullisur në dysheme. Ajo u ul mirë, por u lëkund në vend, duke mbajtur kokën.
  
  "Shiko," tha Drake. "Në mbrojtjen time, ajo duket e pasigurt."
  
  "Do të të dridhet koka nëse nuk nxitojmë". Alicia kaloi dhe Drake e ndoqi, duke e parë May edhe pak derisa ajo u drejtua dhe u fut në ritëm. Grupi vrapoi lart argjinaturës deri në asfalt.
  
  "Konfuzioni i parë me Mossad." Dahl u shtri. "Asgjë spektakolare."
  
  "Ata u ndalën," tha Kenzi. "Ashtu siç ishe."
  
  "Konfuzioni i dytë," tha Drake. "E mbani mend atë fshat në Angli? Shumë vite më parë."
  
  "Jonks?" Unë pyeta.
  
  "Shekuj".
  
  "RRETH". Dahl ndaloi për një sekondë, pastaj tha: "P.K. apo pas Krishtit?"
  
  "Unë mendoj se tani ata e quajnë atë para Krishtit."
  
  "Durrashi".
  
  Rruga shtrihej në të dy drejtimet, e shkretë, me gropa dhe në nevojë për riparim. Drake dëgjoi flakën e një arme kundërajrore që i afrohej helikopterit dhe më pas të shtëna të tjera. Ai u kthye për të parë se po qëllohej nga pylli, mendoi se ishte duke e mbushur zonën me plumba dhe më pas pa se ishte mbështetur fort anash.
  
  "Nuk mund ta rrezikoj," tha Dahl. "Unë mendoj se duhet të jenë kinezët dhe ata nuk mund të dëgjojnë muhabetin si ne."
  
  Drake tundi kokën në heshtje. Asgjë e re nuk është zbuluar në biseda së fundmi. Që nga...
  
  Hayden lëshoi një përshëndetje të qetë. "Unë shoh një automjet."
  
  Drake u përkul dhe skanoi zonën. "Pra, çfarë kemi pas? Mossad dhe rusët në pemë ndërhyjnë me njëri-tjetrin. A janë suedezët diku afër rusëve? SAS? Ai tundi kokën. "Kush e di? Supozimi më i mirë është të shkoni nëpër pyll. Të gjithë e dinë se nëse e japin veten, janë të vdekur. Kjo është arsyeja pse ne ishim ende gjallë."
  
  "Kinezët në helikopter," tha Smith. "Zbarkimi atje." Ai tregoi një seri depresionesh të cekëta.
  
  "Frëngjisht?" Pyeti Jorgji.
  
  Drake tundi kokën. Mënjanë shakanë, francezët madje mund të jenë përmbajtur për të testuar situatën dhe për t'i lënë kundërshtarët e tyre t'i hollojnë. Fitore dinake në momentin e fundit. Vështroi furgonin që po afrohej.
  
  "Arma lart"
  
  Smith dhe Kenzi morën drejtimin, duke qëndruar në anë të rrugës dhe duke drejtuar armët e tyre në furgonin që po afrohej. Dahl dhe Drake vendosën disa gurë të rëndë në rrugë. Ndërsa furgoni ngadalësoi shpejtësinë, pjesa tjetër e ekuipazhit doli nga pas, duke mbuluar me kujdes makinën dhe duke urdhëruar pasagjerët të dilnin jashtë.
  
  Alicia shtyu derën e pasme.
  
  "Uau, sa erë erë vjen këtu!"
  
  Por ishte bosh. Dhe Drake dëgjoi Kensi të bënte një pyetje në turqisht. Ai tundi kokën ndërsa Dali buzëqeshi triumfues. Kjo vajzë është plot surpriza. "A ka ndonjë gjuhë që ajo nuk mund të flasë?"
  
  Suedezi qeshi. "Hajde, shoku. Mos e lini veten kaq të hapur".
  
  "Ah," tundi me kokë Drake. "Po. Gjuha e perëndive".
  
  "Çohu, dashuri. Dëshironi të qiheni? Po, sapo dëgjoj theksin tuaj të ëmbël që del nga gjuha e Odinit."
  
  Drake e injoroi këtë, duke u fokusuar te dy turqit që dukeshin vërtet të frikësuar.
  
  Dhe vërtet turke.
  
  Hayden i shtyu përsëri në kamion, duke i ndjekur nga afër pas tyre. Dahl buzëqeshi përsëri dhe e ndoqi, duke bërë me shenjë që të tjerët të hipnin në sediljen e pasme. Drake e kuptoi arsyen e zbavitjes së tij një moment më vonë, pastaj u kthye tek Alicia.
  
  "Sa keq është atje?"
  
  
  * * *
  
  
  Kamioni u hodh dhe u përpoq të shkatërrohej në rrugën e rrënuar.
  
  Alicia bëri më të mirën. "A po përpiqet të hyjë në beat të përgjakshme?"
  
  "Ndoshta," tha Smith i mjerueshëm, duke mbajtur hundën dhe një rrip të pistë të lidhur në një raft brenda furgonit. "Më vjen era e dhive".
  
  Alicia ngushtoi sytë. "Oh po? Shoku yt?"
  
  Kinimaka u ul në pjesën e pasme të kamionit, duke gëlltitur në mënyrë të dëshpëruar mushkëritë e plota me ajër të pastër nëpër boshllëqet ku dyert e pasme bashkoheshin. "Duhet të jetë... është... fermerë, mendoj."
  
  "Ose kontrabandistët e dhive," shtoi Alicia. "Nuk mund ta them kurrë."
  
  Smith ulërinte me zemërim. "Kur thashë dhi, kisha parasysh në përgjithësi."
  
  "Po po po".
  
  Drake qëndroi larg tij, duke marrë frymë të cekëta dhe duke u përpjekur të fokusohej në gjëra të tjera. Ata duhej t'i besonin Hayden dhe Dahl, të cilët ishin kujdesur paraprakisht për sigurinë e tyre dhe kishin gjetur vendin më të mirë për të udhëtuar. Lidhja mbeti e heshtur, me përjashtim të shpërthimeve të rastësishme statike. Edhe Lauren mbajti heshtje, e cila gjithashtu ndihmoi në mënyrën e vet. Kjo u tha atyre se ata ishin relativisht të sigurt.
  
  Ekipi u ankua me zë të lartë rreth tij, mënyra e tyre për të përballuar situatën dhe për të hequr mendjen nga era e keqe e kafshëve. Krahasimet me banjat suedeze, restorantet amerikane dhe hotelet në Londër janë ofruar me shaka.
  
  Drake e la mendjen të largohej nga shpërthimi i fundit i zemërimit të Yorgas dhe nevoja për të ndarë një sekret të tmerrshëm për një mirëkuptim të ri midis Alicia dhe May, deri te çështje të tjera që mundojnë ekipin SPEAR. Hayden dhe Kinimaka mbetën në mosmarrëveshje, ashtu si Lauren dhe Smith, edhe pse kjo e fundit ndante më shumë se thjesht dallime. Dahl punoi shumë me Joanën, por përsëri puna u pengua.
  
  Diçka më urgjente dhe e paepur ia shpoi trurin. Acarimi i sekretarit Crowe që ata nuk kishin ndjekur urdhrat në Peru dhe njohuria e sigurt se kishte një ekip të dytë amerikan të fshehtë, top-sekret këtu. Diku.
  
  Ekipi i Marinës 7.
  
  Kishte pyetje të panumërta dhe ishin të pashpjegueshme. Cila ishte përgjigja? A nuk i besonte më Crowe ekipit SPEAR? A u mbështetën?
  
  Ai nuk kishte harruar pikëpyetjen e madhe që qëndronte ende mbi kokën e Smithit, por nuk mund të imagjinonte ndonjë skenar tjetër. Crowe dërgoi shtatë burra për t'u kujdesur për ta.
  
  Drake e shtypi zemërimin e tij. Ajo kishte punën e saj për të bërë. Bardh e zi ishte një vizion i jetës që ndahej vetëm nga budallenjtë dhe të çmendurit. Mendimet e tij të thella u ndërprenë nga Hayden.
  
  "Gjithçka është e pastër mbrapa dhe përpara. Duket sikur po i afrohemi një vendi të quajtur &# 199; anakkale, në bregdet. Do të pres derisa të gjejmë një vend përpara se të kontaktoj me helikopterin. Oh, dhe Dahl kishte një shans për ta shkëputur atë kuti."
  
  Suedezi i largoi ata nga situata për një kohë, duke u shpjeguar se çfarë, me sa duket, ishin tufa letre. Ishte më shumë se luftë, ishte vetë deklarata e saj. Hanibali dukej se ishte zgjedhur thjesht si simbol.
  
  
  * * *
  
  
  "A ka ndonjë të dhënë se si Afrika u bë një nga katër anët e tokës?" Pyeti May.
  
  "Asgje si kjo. Prandaj, ne nuk mund të parashikojmë se ku do të jetë Rideri i ardhshëm."
  
  "Shikoni në të kaluarën," foli Kenzi. "Në punën time, në punën time të vjetër, përgjigjet fshiheshin gjithmonë në të kaluarën. Thjesht duhet të dini se ku të kërkoni."
  
  Më pas ndërhyri Lauren. "Do ta provoj."
  
  Drake luftoi me animin e kamionit. "Sa larg është deri në Çanakala?"
  
  "Tani po hyjmë në periferi. Nuk duket shumë i madh. Unë shoh detin".
  
  "Oh, ju fituat." Drake kujtoi lojën që luajti si fëmijë.
  
  "Unë e pashë atë i pari," tha Dahl me një buzëqeshje në zërin e tij.
  
  "Po, ne luajtëm edhe atë."
  
  Kamioni ndaloi dhe shumë shpejt dyert e pasme u hapën nga jashtë. Ekipi u hodh jashtë dhe mori mushkëritë e plota me ajër të pastër. Alicia u ankua se nuk ndihej mirë dhe Kensi bëri sikur i ra të fikët në modën angleze. Kjo e gëzoi menjëherë Alisinë. Drake e gjeti veten duke ia ngulur sytë dhe shikonte me habi.
  
  "Dreqin", mërmëriti me qëllim. "Epo, unë do të jem xhaxhai i majmunit."
  
  Dahl ishte shumë i habitur për të komentuar.
  
  Përpara tyre qëndronte një kalë i madh prej druri, i njohur për disa arsye, i menduar në një zonë të vogël të rrethuar nga ndërtesa. Litari dukej se i lidhte këmbët dhe u tërhoq fort rreth kokës. Drake mendoi se dukej e blinduar dhe madhështore, një kafshë krenare e krijuar nga njeriu.
  
  "Cfare dreqin?"
  
  Turmat u mblodhën rreth tij, duke u mërzitur, duke pozuar dhe duke bërë fotografi.
  
  Lauren foli në komunikues. "Mendoj se sapo gjete Kalin e Trojës."
  
  Smith qeshi. "Është larg të qenit një lodër".
  
  "Jo Troy. E dini? Brad Pitt?"
  
  Alicia thuajse theu qafën duke parë përreth. "Çfarë? Ku?"
  
  "Uau". Kenzi qeshi. "Kam parë nepërkat të sulmojnë më ngadalë."
  
  Alicia ishte ende duke studiuar me kujdes zonën. "Ku, Lauren? Ai është në "kalë"?
  
  New Yorker lëshoi një buzëqeshje. "Epo, ai ishte dikur. Ju kujtohet filmi modern "Troy"? Epo, pas xhirimeve, ata e lanë kalin pikërisht aty ku po qëndroni në Çanakkale".
  
  "Durrashi". Alicia u hapi ndjenjave. "Mendova se të gjitha festat e mia të Krishtlindjeve erdhën në të njëjtën kohë." Ajo tundi kokën.
  
  Drake e pastroi fytin. "Unë jam ende këtu, dashuri."
  
  "Oh po. Përrallore".
  
  "Dhe mos u shqetësoni, nëse Brad Pitt hidhet nga gomari i kalit dhe përpiqet të të rrëmbejë, unë do të të shpëtoj."
  
  "Mos guxo dreqin."
  
  Zëri i Laurenit i preu muhabetet e tyre si një goditje e fortë nga një shpatë samurai. "Ejani, djema! Shumë armiq. Po i afrohemi Çanakalasë tani. Ata duhet të jenë të lidhur me sistemin e komunikimit, ashtu si ne. Lëvizni! "
  
  "Shikoje kete?" Drake tregoi me gisht nga kalaja. "Thirrni helikopterin. Nëse ne mund të ngjitemi në kështjellë dhe të mbrohemi, ai mund të na nxjerrë nga atje."
  
  Hayden hodhi një vështrim prapa në periferi të Çanakalasë. "Nëse ne mund të mbrojmë një kështjellë në një qytet turistik nga gjashtë ekipe SWAT."
  
  Dahl ngriti kutinë. "Ka vetëm një mënyrë për ta zbuluar."
  
  
  KAPITULLI I NJËMBËDHJETË
  
  
  Instinktivisht ata u nisën drejt shtegut bregdetar, duke e ditur se do të gjarpëronte drejt kalasë mbresëlënëse të qytetit. Lauren kishte nxjerrë shumë pak informacion nga fragmentet e komenteve dhe Drake kishte dëgjuar akoma më pak nga drejtuesit e ndryshëm të ekipit, por konsensusi i përgjithshëm ishte se të gjithë po afroheshin me shpejtësi.
  
  Rruga kalonte pranë shumë ndërtesave me ballë të bardhë: shtëpi, dyqane dhe restorante me pamje nga ujërat blu të valëzuar të Hellespontit. Në të majtë ishin makina të parkuara dhe pas tyre disa varka të vogla, mbi të cilat ngriheshin muret e larta të një fortese ngjyrë rëre. Aty kalonin autobusët turistikë, të cilët vërshonin ngadalë nëpër rrugët e ngushta. U dëgjuan brirët. Vendasit u mblodhën pranë kafenesë popullore, duke pirë duhan dhe duke biseduar. Ekipi nxitoi sa më shpejt që të mundej pa ngjallur dyshime.
  
  Nuk është e lehtë të veshësh pajisje luftarake, por për këtë mision ata ishin të veshur të gjitha me të zeza dhe mund të hiqnin e fshehin ato sende që mund të tërhiqnin vëmendjen. Megjithatë, grupi i njerëzve që lëviznin ndërsa ishin kthyer kokën dhe Drake pa se më shumë se një telefon ishte hapur.
  
  "Thirrni shpejt helikopterin e mallkuar," tha ai. "Na ka mbaruar toka dhe koha e ndyrë këtu."
  
  "Ne rrugen time. Në dhjetë a pesëmbëdhjetë minuta."
  
  Ai e dinte se kjo ishte epoka e betejave. Disa ekipe të tjera të forcave speciale nuk do të hezitonin të krijonin ferr në qytet, të sigurt në urdhrat e tyre dhe aftësinë e tyre për të shpëtuar, duke e ditur se autoritetet zakonisht do ta kthenin çdo situatë jashtëzakonisht kërcënuese në një situatë terroriste.
  
  Para tyre ngriheshin fort muret me ngjyrë rëre. Kalaja Ç anakkale kishte dy mure të rrumbullakosura me pamje nga deti dhe një kështjellë qendrore, dhe pas tyre një krah të gjerë betejash që zbrisnin nga shpati drejt detit. Drake ndoqi vijën e murit të parë të lakuar, duke pyetur veten se çfarë ndodhej në kryqëzimin e këtij dhe motrës së saj. Hayden u ndal përpara dhe shikoi prapa.
  
  "Ne po ngrihemi."
  
  Një vendim i guximshëm, por me një Drake ra dakord. Të ngriheshe do të thoshte se ata do të ishin të mbërthyer në fortesë, të mbrojtur nga lart, por të pambrojtur, të bllokuar. Vazhdimi nënkuptonte se ata kishin mundësi të tjera përveç arratisjes në det: mund të fshiheshin në qytet, të gjenin një makinë, të shtriheshin potencialisht ose të ndaheshin për një kohë.
  
  Por përzgjedhja e Hayden i lejoi ata të udhëheqin lojën. Aty kishte edhe kalorës të tjerë. Do të ishte më e lehtë për një helikopter t'i gjente ato. Aftësitë e tyre u përdorën më mirë në luftime taktike.
  
  Muret e vrazhda i lanë vendin një hyrje me hark dhe më pas një shkallë spirale. I pari shkoi Hayden, i ndjekur nga Dal dhe Kenzi, pastaj të tjerët. Smith ngriti pjesën e pasme. Errësira krijoi një mantel për sytë e tyre, i varur i trashë dhe i padepërtueshëm derisa ata u mësuan me të. Megjithatë, ata u ngjitën, duke ngjitur shkallët dhe duke u kthyer drejt dritës. Drake u përpoq të filtronte të gjithë informacionin përkatës në mendjen e tij dhe t'i zgjidhte ato.
  
  Hanibali. Kalorësi i Luftës. Urdhri i Doomsday dhe plani i tyre për të krijuar një botë më të mirë për ata që mbijetuan. Qeveritë e botës duhet të kishin punuar së bashku për ta bërë këtë, por njerëzit e pamëshirshëm e të pangopur donin plaçkë dhe njohuri për veten e tyre.
  
  Në të katër anët e tokës? Si funksionoi? Dhe çfarë dreqin ndodhi më pas?
  
  "Interesante..." Në atë moment, zëri i Laurenit erdhi përmes komunikatorit. "Ç Anakkale ndodhet në dy kontinente dhe ishte një nga pikat e nisjes për Galipolin. Tani rusët kanë hyrë në qytet, si dhe izraelitët. Une nuk e di ku. Megjithatë, muhabetet e policisë lokale janë të zakonshme. Disa nga qytetarët duhet të kenë denoncuar dhe tani po bëjnë thirrje për të ardhur të rinj. Nuk do të kalojë shumë kohë para se turqit të thërrasin forcat e tyre elitare."
  
  Drake tundi kokën. budallallëqe.
  
  "Deri atëherë ne do të jemi shumë larg nga këtu." Hayden lëvizi me kujdes drejt dritës sipër. "Djemtë dhjetë minuta. Le të."
  
  Dielli i mëngjesit ndriçoi zonën e hapur dhe të rrallë pothuajse në majë të kullës. Maja e rrumbullakët e kullës ngrihej tetë këmbë të tjera mbi kokat e tyre, por ajo ishte pothuajse aq e lartë sa ata mund të shkonin pa hyrë brenda. Beteja të copëtuara shtriheshin gjithandej, që dilnin jashtë si gishta të dhëmbëzuar dhe një shteg pluhuri përshkonte një sërë kodrash të ulëta në të djathtë. Drake pa pozicionet e shumta të mbrojtura dhe mori frymë pak më lehtë.
  
  "Ne jemi këtu," i tha Hayden Loren. "Thuaji helikopterit të bëhet gati të ulet në ndjekje të nxehtë."
  
  "Më e nxehtë se sa mendoni," tha Smith.
  
  I gjithë ekipi shikonte poshtë.
  
  "Jo poshtë," tha Smith. "Lart. Lart."
  
  Mbi kala, qyteti është ende i shtrirë në kodra. Shtëpitë ngriheshin mbi beteja dhe mure të larta e të trasha shtriheshin drejt tyre. Pikërisht përmes këtyre mureve kaloi një ekip prej katër burrash me fytyra të mbuluara dhe armë të tërhequra plotësisht.
  
  Drake e njohu këtë stil. "Dreqin, ky është një problem. SAS."
  
  Dahl ishte i pari që u përfshi, por në vend që të lëshonte armën e tij, ai e fshehu atë, rrëmbeu kutinë dhe u hodh në vetë betejat. "Anglezët kanë idenë e duhur për një ndryshim. Shiko..."
  
  Drake ndoqi vështrimin e tij. Betejat shtriheshin në një hark të gjerë deri në plazh dhe det të trazuar. Nëse do ta kishin caktuar kohën e duhur, helikopteri mund t'i kishte zgjedhur menjëherë nga lart, ose në fund. Drake e mori përsipër të gjuante disa të shtëna në betonin e pabarabartë nën këmbët britanike, duke i ngadalësuar ato dhe duke i dhënë kohë ekipit të ngjitej në majë të fortifikimit paksa të këputur.
  
  Alicia u trondit. "Unë nuk i dua lartësitë!"
  
  "A do të ndalosh ndonjëherë së qari?" Kenzi qëllimisht e shtyu pranë saj, duke e shtyrë atë pak gjatë rrugës.
  
  "O kurvë, ju do të paguani për këtë." Alicia dukej e pasigurt.
  
  "A mundem? Vetëm sigurohu që të qëndrosh pas meje. Në këtë mënyrë, kur të të qëllojnë dhe të dëgjoj duke bërtitur, do të di të rrit ritmin."
  
  Alicia vloi nga zemërimi. Drake e mbështeti atë. "Vetëm një shaka për Mossad." Ai shtriu duart.
  
  "E drejtë. Epo, kur të zbresim nga këtu, unë do t'i vendos bythën e saj atje."
  
  Drake udhëhoqi hapat e saj të parë. "A supozohet të tingëllojë emocionuese?"
  
  "Largohu, Drake."
  
  Ai mendoi se ishte më mirë të mos përmendte se betejat shumë më poshtë ishin bërë beteja të ndara ku do të duhej të hidheshin nga njëra në tjetrën. Dahl ishte i pari që vrapoi lart murin e gjerë tre këmbë, duke udhëhequr ekipin. Kinimaka zëvendësoi Smithin këtë herë nga pas, duke parë britanikët. Drake dhe të tjerët i mbanin sytë hapur për ndonjë shenjë tjetër të armikut.
  
  Gara poshtë betejave filloi. Ushtarët e SAS mbajtën formacionin dhe bënë ndjekje, armët të ngritura, por të heshtur. Sigurisht, kënaqësia profesionale mund të jetë vetëm një nga arsyet; përveç turistëve, vendasit preferojnë fshehtësinë dhe urdhrat me një shkallë të lartë mbrojtjeje.
  
  Drake zbuloi se kishte nevojë për përqendrim të plotë në këmbët e tij. Rënia në çdo anë dhe zbritja graduale në det nuk kishte rëndësi, vetëm zona e sigurt nën këmbët e tij. Ajo u përkul gradualisht, me hijeshi në mënyrë të barabartë, në një kurbë të qëndrueshme. Askush nuk e ngadalësoi, askush nuk rrëshqiti. Ata ishin në gjysmë të rrugës për në destinacionin e tyre kur zhurma e helikave rrotulluese u mbushi veshët.
  
  Drake ngadalësoi shpejtësinë, shikoi lart në qiell. "Jo e jona," bërtiti ai. "Dreq frëngjisht!"
  
  Ky nuk ishte përfundimi përfundimtar, por do të shpjegonte mungesën e tyre deri tani. Depërtimi në minutën e fundit. Ekipi SPEAR u detyrua të ngadalësonte shpejtësinë. Drake pa fytyrat e dy ushtarëve që shikonin me egërsi nga dritaret, ndërsa dy të tjerë vareshin nga dyert gjysmë të hapura, duke i kthyer armët për të mbyllur siç duhet drynin.
  
  "Të them të vërtetën," tha Dahl pa frymë. "Ndoshta nuk ishte ideja më e mirë. Këmbanat e mallkuara britanike po mbarojnë."
  
  Si një, Drake, Smith, Hayden dhe May ngritën armët dhe hapën zjarr. Plumbat ranë nga helikopteri që po afrohej. Xhami u thye dhe një burrë ra nga litari, duke u goditur fort në tokë poshtë. Helikopteri u zhvendos anash, i ndjekur nga plumbat e Hayden.
  
  "Francezët nuk janë tifozë," tha ajo e zymtë.
  
  "Na thuaj diçka që nuk e dimë," mërmëriti Alicia.
  
  Yorgi e kapërceu me shkathtësi Dahl-in, duke e kapërcyer atë në parvazin e jashtëm të murit dhe zgjati përsëri për kutinë. "Ja, ma jep mua," tha ai. "Unë jam më mirë në mur, apo jo?"
  
  Dahl dukej sikur donte të vinte bast, por e dorëzoi kutinë në mes të pjesës. Suedezi nuk ishte i ri në parkour, por Yorgy ishte një profesionist. Rusi u largua me shpejtësi maksimale, duke u hedhur poshtë murit dhe tashmë duke iu afruar betejave.
  
  Alicia i vuri re. "O dreq, më gjuaj tani."
  
  "Kjo ende mund të ndodhë." Drake pa bankën franceze të helikopterëve dhe hyri për një ulje. Problemi ishte se nëse ata do të kishin ndaluar për të shënjestruar, britanikët do t'i kishin kapur. Nëse vraponin për të qëlluar, mund të binin ose të qëlloheshin lehtësisht.
  
  Dahl tundi armën e tij. Të dy ai dhe Hayden hapën zjarr ndaj helikopterit ndërsa ai kthehej për të luajtur. Këtë herë ushtarët në bord u përgjigjën me zjarr. Predhat shpuan muret e kështjellës në një model vdekjeprurës, duke goditur poshtë buzës. Zjarri i vetë Hayden-it goditi kabinën e helikopterit, duke u përplasur nga shiritat metalikë. Drake pa pilotin të shtrëngonte dhëmbët në një përzierje zemërimi dhe frike. Një vështrim ultra i shpejtë mbrapa zbuloi se ekipi i SAS po shikonte gjithashtu helikopterin - një shenjë e mirë? Ndoshta jo. Ata donin të merrnin armët e luftës për vete.
  
  Ose për dikë në një pozitë të lartë në qeverinë e tyre.
  
  Një breshëri të shtënash ra mbi zogun, duke e bërë atë të zhytet dhe të bredh. Dahl përfitoi nga qindra metrat e fundit të murit për t'u rrëzuar dhe rrëshqitur ndërsa gjuajti, por nuk shkoi larg. Sipërfaqja ishte shumë e ashpër. Megjithatë, veprimet e tij dërguan një tjetër breshëri në helikopter, gjë që më në fund bëri që pilotit të humbiste zemrën dhe ta largonte zogun nga vendi i ngjarjes.
  
  Alicia arriti të bërtiste dobët.
  
  "Nuk kam dalë ende prej saj." Drake kërceu mbi betejat një nga një, duke u ulur i sigurt dhe me kujdes.
  
  Zëri i Lauren theu heshtjen që mbështjelli lidhjen. "Helikopteri po vjen. Tridhjetë sekonda."
  
  "Ne jemi në mur," bërtiti Alicia.
  
  "Po, ju kuptoj. Distrikti i Kolumbisë dërgoi një satelit në këtë operacion."
  
  Drake-it iu desh edhe një moment për t'u tronditur. "Te ndihmosh?" pyeti ai shpejt.
  
  "Pse tjetër?" Hayden reagoi menjëherë.
  
  Drake pothuajse e goditi veten para se të kuptonte se ishte ndoshta një ide e keqe duke pasur parasysh situatën aktuale. Në të vërtetë, ai nuk e dinte se kush tjetër i kishte dëgjuar ato tone të qeta amerikane dhe fjalët e SEAL Team 7.
  
  Natyrisht jo Hayden.
  
  Helikopteri doli përpara, me hundë poshtë, me shpejtësi mbi det. Yorgi po priste tashmë në fund të betejave, ku një kullë e vogël e rrumbullakët shikonte plazhin e ngushtë. Dahl shpejt arriti tek ai, dhe më pas te Hayden. Helikopteri u afrua.
  
  Drake e lëshoi Alicia-n dhe më pas ndihmoi Kinimake të kalonte. Ende duke lëvizur ngadalë, ai në mënyrë sfiduese zgjati dorën, duke sinjalizuar SAS. Tridhjetë metra larg kullës u ndal.
  
  SAS gjithashtu u ndal, tridhjetë këmbë të tjera më lart.
  
  "Ne nuk duam viktima," bërtiti ai. "Jo mes nesh. Jemi në të njëjtën anë të mallkuar!"
  
  Armët janë drejtuar në trupin e tij. Nga poshtë, ai dëgjoi zhurmën e Dahl-it: "Mos u..."
  
  Drake u shkëput prej tij. "Të lutem," tha ai. "Nuk është e drejtë. Ne jemi të gjithë ushtarë këtu, madje edhe francezët e mallkuar."
  
  Kjo shkaktoi një nënqeshje anonime. Më në fund, një zë i thellë tha: "Urdhëroni".
  
  "Shoku, e di," tha Drake. "Ke qenë aty ku je. Ne kemi marrë të njëjtat urdhra, por nuk do të hapim zjarr ndaj forcave speciale miqësore... nëse ato nuk hapin zjarr më parë."
  
  Një nga pesë shifrat u ngrit pak. "Cambridge," tha ai.
  
  "Drake," u përgjigj ai. "Matt Drake".
  
  Heshtja që pasoi tregoi historinë. Drake e dinte se përplasja kishte mbaruar...për momentin. Së paku, ai meritonte një pushim tjetër në përballjen e radhës, dhe ndoshta edhe një bisedë të qetë. Sa më shumë nga këta ushtarë elitë të mund të mblidhen së bashku, aq më e sigurt do të jetë.
  
  Per te gjithe.
  
  Ai tundi kokën, u kthye dhe u largua, duke zgjatur dorën që e ndihmoi për ta tërhequr brenda helikopterit.
  
  "A janë të lezetshëm?" pyeti Alicia.
  
  Drake u vendos në një pozicion të rehatshëm ndërsa helikopteri u largua. "Ne do ta zbulojmë," u përgjigj ai. Herën tjetër do të kemi një konflikt".
  
  Çuditërisht, Lauren ishte ulur përballë tij. "Unë fluturova me një helikopter," tha ajo si një shpjegim.
  
  "Çfarë? Si ju pëlqen - një opsion?
  
  Ajo buzëqeshi me kënaqësi. "Jo. Unë kam ardhur sepse puna jonë këtu ka mbaruar." Helikopteri ngrihej lart mbi dallgët e mbytura nga dielli. "Ne po shkojmë nga Afrika në cepin tjetër të botës."
  
  "Cila ku është?" Drake vendosi rripin e sigurimit.
  
  "Kina. Dhe zot, kemi shumë punë për të bërë."
  
  "Një kalorës tjetër? Cilin këtë herë?"
  
  "Ndoshta më e keqja nga të gjitha. Mblidhuni, miqtë e mi. Ne do të ndjekim gjurmët e Genghis Khan."
  
  
  KAPITULLI I DYMBËDHTË
  
  
  Lauren i tha ekipit të ndihej sa më rehat në pjesën e pasme të një helikopteri të madh ngarkesash dhe ngatërroi një tufë letrash. "Së pari, le të heqim armët e luftës dhe Hanibalin nga rruga. Ajo që gjetët në kuti janë planet për Project Babylon, një super armë 100 metra e gjatë prej dy tonësh. I porositur nga Saddam Hussein, ai u bazua në kërkime në vitet '60 dhe u projektua në vitet '80. Kishte një frymë hollivudiane në të gjithë këtë. Superarmë që mund të dërgojnë ngarkesë në hapësirë. Gjeneralë të vrarë. Të vrarë civilë. Blerje të ndryshme nga një duzinë vendesh për ta mbajtur këtë sekret. Diagramet e mëvonshme tregojnë se kjo armë hapësinore mund të jetë përshtatur në mënyrë që të mund të godiste çdo objektiv, kudo, vetëm një herë."
  
  Dahl u përkul përpara me kureshtje. "Një ditë? Pse?"
  
  "Ajo nuk ishte menduar kurrë të ishte një armë portative. Lëshimi i tij do të linte një gjurmë që forca të ndryshme do ta shihnin menjëherë dhe më pas do ta shkatërronin. Por... dëmi mund të jetë bërë tashmë."
  
  "Në varësi të qëllimit". Kenzi pohoi me kokë. "Po, shumë modele u ndërtuan rreth idesë së një lufte botërore me një goditje. Një mënyrë për të detyruar një fuqi bërthamore në veprim të paepur. Megjithatë, me teknologjinë moderne, ideja po bëhet gjithnjë e më e diskutueshme."
  
  "Mirë, në rregull," gulçoi Smith, duke përkulur ende muskujt e tij dhe duke kontrolluar për mavijosje nga vrapimi i tij i gjatë dhe i vështirë. Pra, në varrin e kalorësit të parë, u mbajtën projekte për një armë masive hapësinore. Ne e morëm atë. Vendet e tjera jo. Ç'pritet më tej?"
  
  Lauren rrotulloi sytë. "Së pari, përcaktimi thotë në mënyrë specifike 'vend pushimi'. Shpresoj ta mbani mend që Hanibali u varros në një varr pa shenja dhe mund të mos jetë më atje. Shikimi do të ishte mungesë respekti për shumë njerëz. Për ta lënë atë të pandryshuar do të thotë të tregosh mungesë respekti ndaj të tjerëve."
  
  Hajden psherëtiu. "Dhe kështu vazhdon. E njëjta histori, agjendë e ndryshme në mbarë botën."
  
  "Imagjinoni sikur informacioni të binte në duart e terroristëve. Unë do të thosha se të gjitha vendet që aktualisht po ndjekin Horsemen mund të krijojnë lehtësisht super armën e tyre. Por..."
  
  "Këtu fraksione të caktuara të kësaj qeverie po ia shesin planet", përfundoi Drake. "Sepse ne ende nuk jemi të sigurt se çdo ekip është i sanksionuar zyrtarisht". Ai nuk kishte nevojë të shtonte edhe nëse ata mendojnë se është.
  
  Helikopteri fluturoi në qiell të pastër blu, pa turbulenca dhe në ngrohtësi komode. Drake e gjeti veten në gjendje të relaksohej për herë të parë në rreth një ditë. Ishte e vështirë të besohej se vetëm mbrëmë ai ishte i gjunjëzuar në vendin e prehjes së Haniblit të madh.
  
  Lauren kaloi te skedari tjetër. "E mbani mend urdhrin e Gjykimit të Fundit? Më lejoni t'ju freskoj. "Në të katër anët e Tokës ne gjetëm Katër Kalorësit dhe shtruam para tyre planin e Urdhrit të Gjykimit të Fundit. Ata që i mbijetojnë Kryqëzatës së Gjykimit dhe pasojave të saj, me të drejtë do të mbretërojnë suprem. Nëse po e lexoni këtë, ne jemi të humbur, ndaj lexoni dhe ndiqni me kujdes. Vitet tona të fundit janë shpenzuar duke montuar katër armët e fundit të revolucioneve botërore - Lufta, Pushtimi, Uria dhe Vdekja. Së bashku, ata do të shkatërrojnë të gjitha qeveritë dhe do të hapin një të ardhme të re. Bëhu gati. Gjeji. Udhëtoni në katër anët e Tokës. Gjeni vendet e pushimit të Atit të Strategjisë dhe më pas të Khaganit; indiani më i keq që ka jetuar ndonjëherë, dhe më pas goditja e Zotit. Por nuk është gjithçka ashtu siç duket. Ne vizituam Khaganin në vitin 1960, pesë vjet pas përfundimit, duke e vendosur Pushtimin në arkivolin e tij. Ne kemi gjetur Murgun që ruan kijametin e vërtetë. Dhe kodi i vetëm i vrasjes është kur u shfaqën Riders. Nuk ka asnjë shenjë identifikimi në eshtrat e Atit. Indiani është i rrethuar me armë. Urdhri i Gjykimit të Fundit tani jeton përmes jush dhe do të mbretërojë përgjithmonë suprem."
  
  Drake u përpoq të bashkonte pikat përkatëse. "Kodi i shkatërrimit? Nuk më pëlqen vërtet mënyra se si tingëllon. Dhe 'fundi i vërtetë'. Pra, edhe nëse neutralizojmë tre të parët, i fundit do të jetë një humdinger i vërtetë."
  
  "Për momentin," tha Lauren, duke iu referuar studimit para saj. "Think tank Uashingtoni ka dalë me disa ide."
  
  Drake u shua për vetëm një sekondë. Sa herë që dëgjonte një përmendje të kërkimit, sa herë që përmendej një institut kërkimi, vetëm dy fjalë i kalonin në mendje si drita neoni të kuqe me madhësi si billbordi.
  
  Karin Blake.
  
  Mungesa e saj e zgjatur nuk ishte e mirë. Karin mund të jetë fare mirë misioni i tyre i radhës. Ai e la me butësi shqetësimin për pak.
  
  "... kalorësi i dytë është Pushtuesi. Përshkrimi i dytë përmend një kagan. Nga kjo arrijmë në përfundimin se Genghis Khan është Pushtuesi. Genghis Khan lindi në 1162. Ai është, fjalë për fjalë, një pushtim. Ai pushtoi pjesën më të madhe të Azisë dhe Kinës dhe më gjerë, dhe Perandoria Mongole ishte perandoria më e madhe e afërt në histori. Kahn ishte një korrës; ai kaloi në pjesën më të madhe të botës së lashtë dhe, siç u tha më herët, një në çdo dyqind burra të gjallë sot është një i afërm i Genghis Khan.
  
  May kakapur. "Uau Alicia, ai është si versioni juaj mashkullor."
  
  Drake pohoi me kokë. "Ky djalosh padyshim dinte se si të rritej."
  
  "Emri i vërtetë i këtij njeriu ishte Temujin. Genghis Khan është një titull nderi. Babai i tij u helmua kur djali ishte vetëm nëntë vjeç, duke e lënë nënën e tyre të rriste vetëm shtatë djemtë e tyre. Ai dhe gruaja e tij e re u rrëmbyen gjithashtu dhe të dy kaluan ca kohë si skllevër. Pavarësisht gjithë kësaj, edhe në të njëzetat e hershme ai e kishte vendosur veten si një udhëheqës i egër. Ai personifikoi frazën 'mbaji armiqtë afër' pasi shumica e gjeneralëve të tij më të mëdhenj ishin ish-armiq. Ai nuk la asnjë llogari të vetme të pazgjidhur dhe dyshohet se ishte përgjegjës për vdekjen e 40 milionë njerëzve, duke reduktuar popullsinë e botës me 11 për qind. Ai përqafoi fe të ndryshme dhe krijoi sistemin e parë postar ndërkombëtar duke përdorur zyrat postare dhe stacionet rrugore në të gjithë perandorinë e tij."
  
  Drake u zhvendos në karrigen e tij. "Ka shumë informacione atje për t'u tretur."
  
  "Ai ishte kagani i parë i Perandorisë Mongole."
  
  Dahl u largua duke menduar për dritaren. "Dhe vendi i tij i pushimit?"
  
  "Epo, ai u varros në Kinë. Në një varr pa shenjë".
  
  Alicia gërhiti. "Po, dreqin, sigurisht që ishte!"
  
  "Pra, së pari Afrika dhe tani Kina përfaqësojnë dy nga katër anët e tokës," mendoi Mai me zë të lartë. "Përveç nëse është Azia dhe nuk po flasim për kontinente".
  
  "Janë shtatë," i kujtoi Smith.
  
  "Jo gjithmonë," u përgjigj Lauren në mënyrë të fshehtë. "Por ne do të arrijmë tek kjo. Pyetjet janë: cila është arma e pushtimit dhe ku është vendi i prehjes së Xhengizit?
  
  "Unë mendoj se një nga përgjigjet është Kina," mërmëriti Kenzi.
  
  "Genghis Khan vdiq në rrethana misterioze rreth vitit 1227. Marco Polo pretendoi se ishte për shkak të infeksionit, të tjerët për shkak të helmit, të tjerë për shkak të princeshës që ishte marrë si plaçkë lufte. Pas vdekjes së tij, trupi i tij do të kthehej në vendlindje, në Khentii aimag, sipas zakonit. Besohet se ai u varros në malin Burkhan Khaldun pranë lumit Onon. Megjithatë, legjenda thotë se kushdo që ra në kontakt me kortezhin e varrimit vritet. Pas kësaj, lumi u devijua mbi varrin e Kanit dhe të gjithë ushtarët që përbënin procesionin u vranë gjithashtu". Lauren tundi kokën. "Jeta dhe të jetuarit kishin pak kuptim atëherë."
  
  "Siç është tani në disa pjesë të botës," tha Dahl.
  
  "Pra, ne po zhytemi përsëri?" Alicia u vrenjos. "Askush nuk tha më asgjë për zhytjen. Nuk është talenti im më i mirë".
  
  Mai disi arriti të gëlltiste vërejtjen që dukej se do të dilte nga buzët e saj, në vend të kësaj ajo u kollit. "Unë nuk zhytem," tha ajo në fund. "Mund të jetë edhe në mal. A nuk e mbylli qeveria mongole një zonë të caktuar për qindra vjet?"
  
  "Absolutisht, dhe kjo është arsyeja pse ne u nisëm për në Kinë," tha Lauren. "Dhe varri i Genghis Khan. Tani, vetëm për t'ju mbajtur të informuar, NSA dhe CIA ende përdorin dhjetëra metoda për të mbledhur informacione rreth konkurrentëve tanë. Francezët me të vërtetë humbën një njeri. Britanikët u larguan në të njëjtën kohë me ne. Rusët dhe suedezët më vonë u përfshinë në një spastrim turk të zonës më shpejt se sa pritej. Ne nuk jemi të sigurt për Mossad-in apo kinezët. Urdhrat mbeten të njëjta. Megjithatë, ka një gjë... Unë kam sekretarin Crowe në linjë tani."
  
  Drake u vrenjos. Nuk i kishte shkuar kurrë në mendje se Crowe mund të përgjonte bisedat e tyre me Lauren, por duhej të ndodhte. Ekipi i tyre, familja e tyre, kishte sekrete si gjithë të tjerët. Ndërsa shikonte përreth, u bë e qartë se të tjerët ndiheshin të njëjtën gjë dhe se kjo ishte mënyra e Lauren për t'i bërë të ditur.
  
  Uashingtoni ka pasur gjithmonë axhendën e tij.
  
  Zëri i Crowe dukej bindës. "Unë nuk do të pretendoj se di më shumë se ju për këtë mision të veçantë. Jo në tokë. Por unë e di se kjo është një fushë e minuar politike, me intriga dhe intriga në nivelet më të larta të disa prej vendeve tona rivale."
  
  Për të mos përmendur SHBA-në, mendoi Drake. Çfarë kurrë!
  
  "Të jem i sinqertë, jam i befasuar nga disa nga administratat e përfshira," tha Crowe sinqerisht. "Mendova se mund të punonin me ne, por siç e përmenda, gjërat mund të mos jenë ashtu siç duken."
  
  Përsëri, Drake i mori fjalët e saj ndryshe. A po fliste ajo për misionin e Kalorësit? Apo diçka më personale?
  
  "A ka ndonjë arsye, zonja Sekretare?" pyeti Hajden. "Diçka që ne nuk e dimë?"
  
  "Epo, jo se isha në dijeni. Por edhe unë nuk e di domosdoshmërisht të gjithë. "Pa kufij" është një fjalë e rrallë në politikë."
  
  "Pastaj është vetë arma," tha Hayden. "Kjo është super arma e parë. Nëse do të ishte ndërtuar, nëse do t'u ishte shitur terroristëve, e gjithë bota mund të kishte kërkuar një shpërblim për të."
  
  "E di. Ky... Urdhri i Kijametit," tha ajo me neveri, "krijoi qartë një masterplan, duke e lënë atë për brezat e ardhshëm. Për fat, izraelitët i mbyllën ato shumë kohë më parë. Fatkeqësisht, ata nuk e gjetën këtë plan të veçantë. Kjo skemë".
  
  Deri më tani, Drake nuk e pa pikën në këtë telefonatë. Ai u përkul mbrapa, duke mbyllur sytë, duke dëgjuar bisedën.
  
  "Ju hidheni mbi disa të tjerë. Vetëm Izraeli dhe Kina janë HIA. Zbatohen rregulla normale, por shko te kjo armë dhe merre së pari. Amerika nuk mund të lejojë që kjo të bjerë në duart e gabuara, askush. Dhe ki kujdes, shtizë. Kjo ka më shumë sesa duket në sy."
  
  Drake u ul. Dahl u përkul përpara. "A është ky një lloj tjetër paralajmërimi?" pëshpëriti ai.
  
  Drake studioi Hayden, por shefi i tyre nuk tregoi asnjë shenjë shqetësimi. Të mbulosh kurrizin? Nëse nuk do ta kishte dëgjuar më parë këtë dialekt amerikan, as kësaj fraze nuk do t'i kushtonte rëndësi. Mendimet e tij u kthyen te vdekja e Smith dhe Joshuas në Peru. Ajo mati thellësinë e kundërshtimit të tyre. Si një ushtar i zakonshëm, me mendësi ushtari, ai do të shqetësohej shumë. Por ata nuk ishin më ushtarë - ata detyroheshin të bënin zgjedhje të vështira çdo ditë, në terren, nën presion. Mbanin mbi supe peshën e mijëra jetëve, ndonjëherë edhe miliona. Ishte një ekip i pazakontë. Jo më.
  
  Ju jeni po aq i mirë sa gabimi juaj i fundit. Ju kujtoheni vetëm për gabimin tuaj të fundit. Etika në vendin e punës në mbarë botën. Ai preferoi të vazhdonte të punonte, të vazhdonte të luftonte. Koka mbi ujë - sepse bota po rrotullohet vazhdimisht me miliona peshkaqenë, dhe nëse do të qëndronit ende, ose do të mbyteshit ose do të bëheshe copë-copë.
  
  Crowe përfundoi me një bisedë të tensionuar, dhe më pas Hayden iu drejtua atyre. Ajo preku komunikuesin e saj dhe u grimas.
  
  "Mos harro".
  
  Drake pohoi me kokë. Hap një kanal.
  
  "Unë mendoj se do të jetë shumë ndryshe nga gjërat e zakonshme të sulmuesve të varreve." foli Jorgji. "Kemi përballë ushtarë të qeverisë, ekspertë. Grupe të panjohura, ndoshta tradhtarë. Ne kërkojmë njerëz të humbur në kohë, të lindur me një ndryshim në vite. Ne po ndjekim profecinë e një krimineli të vjetër lufte, ashtu siç donte që ne ta bënim." Ai ngriti supet. "Ne nuk e kemi kontrollin e situatës".
  
  "Unë jam aq afër sulmuesit të varreve sa mund të jem," tha Kenzi me një buzëqeshje. "Është... krejtësisht ndryshe".
  
  Alicia dhe Mai ia ngulën sytë izraelitit. "Po, ne priremi të harrojmë të kaluarën tuaj të keqe kriminale, apo jo... Twisty?"
  
  Suedezi i mbylli sytë. "Unë ... um ... unë ... çfarë?"
  
  Ndërhyri Kenzi. "Dhe unë mendoj se rrethanat nuk ju detyruan kurrë të merrnit ndonjë pozicion kompromentues, apo jo, Alicia?"
  
  Anglezja ngriti supet. "Varet nëse ne ende po flasim për krim. Disa pozicione kompromisi janë më të mira se të tjerat."
  
  "Nëse jemi ende optimistë dhe vigjilentë," tha Hayden, "a mund të fillojmë të lexojmë për Genghis Khan dhe vendndodhjen e varrit të tij?" Qendra e mendimit në Uashington DC është gjithçka mirë dhe mirë, por ne jemi këtu dhe do të shohim se çfarë nuk do ta bëjnë. Sa më shumë informacion të mund të përvetësoni, aq më shumë ka të ngjarë të gjejmë një armë të dytë."
  
  "Dhe dil nga kjo i gjallë," pranoi Dahl.
  
  Tabletat u shpërndanë, mezi sa për t'i ndarë. Alicia ishte e para që thirri për të kontrolluar emailin dhe faqen e saj në Facebook. Drake e dinte se ajo nuk kishte as një adresë emaili, e lëre më aludimin e parë të mediave sociale, dhe e shikoi atë.
  
  Ajo urthi. "Kohë serioze?"
  
  "Kjo, ose pusho pak, dashuri. Kina definitivisht nuk do të na mirëpresë krahëhapur."
  
  "Pike e mire." Hajden psherëtiu. "Unë do të kontaktoj ekipet lokale dhe do t'u kërkoj atyre të lehtësojnë hyrjen tonë. Deri më tani, të gjithë janë dakord me planin?"
  
  "Epo," tha Dahl rastësisht. "Kurrë nuk e kam menduar se do të ndiqja Genghis Khan në Kinë, ndërsa përpiqesha të mos hyja në një luftë me gjysmë duzine kombe rivale. Por hej, - ngriti supet ai, - ju e dini se çfarë thonë ata për të provuar diçka ndryshe.
  
  Alicia shikoi përreth, pastaj tundi kokën. "Nuk ka komente. Shumë e lehtë."
  
  "Për momentin," tha Drake, "më mirë do të merrja pak më shumë informacion."
  
  "Ti dhe unë të dy, Yorkie." Dahl pohoi me kokë. "Ti dhe unë, të dy."
  
  
  KAPITULLI I TREMBËDHJETË
  
  
  Orët ikën. Helikopteri u detyrua të furnizohej me karburant. Mungesa e lajmeve për ekipet e tjera është bërë zhgënjyese. Hayden zbuloi se mënyra e saj më e mirë e veprimit ishte të zhytej në pasurinë e informacionit në lidhje me varrin e Genghis, por e kishte të vështirë për të të zbulonte ndonjë gjë të re. Të tjerët u përpoqën të bënin të njëjtën gjë për pak kohë, por disa u lodhën dhe vendosën të bënin një pushim, ndërsa të tjerët e patën më të lehtë t'u drejtoheshin problemeve të tyre personale.
  
  Në hapësirën e tyre të ngushtë, ishte e pamundur të injorohej, dhe të them të vërtetën, tashmë skuadra ishte mjaft e afërt dhe e njohur për t'i marrë të gjitha si të mirëqenë.
  
  Dahl thirri në shtëpi. Fëmijët u kënaqën kur e dëgjuan, gjë që bëri që Dahl të buzëqeshte gjerësisht. Joana e pyeti se kur do të ishte në shtëpi. Tensioni ishte i dukshëm, rezultati nuk është aq i madh. Hajdenit iu desh një moment për të parë Kinimakën teksa Havai i madh rrëshqiste gishtin në ekranin e tabletit. Ajo buzëqeshi. Pajisja dukej si një kartolinë në duart e tij të mëdha dhe asaj iu kujtua se si ato duar i preknin trupin. I butë. eksitim. Ai e njihte aq mirë dhe kjo e forcoi afërsinë e tyre. Tani ajo po shikonte majën e dëmtuar të gishtit të saj, atë që ishte detyruar të gëlltiste gjatë misionit të tyre të fundit. Tronditja e situatës i hapi sytë. Jeta ishte pafundësisht shumë e shkurtër për të luftuar vullnetin e atij që doje.
  
  E mori frymën pak, e pasigurt nëse e besonte vërtet. Dreqin, ti nuk e meriton kete. Jo pas gjithçkaje që ke thënë. Ajo nuk bëri asnjë justifikim për t'u kthyer dhe nuk kishte asnjë ide se ku të fillonte. Ndoshta ishte një betejë, një situatë, një punë. Mund të ketë qenë kështu në çdo moment të historisë së jetës së saj.
  
  Njerëzit bënë gabime. Ata mund të shpengonin veten.
  
  Alicia e bëri atë.
  
  Mendimi e bëri atë të shikonte në drejtim të anglezes, ndërsa helikopteri bënte rrugën nëpër qiell. Turbulenca e papritur e bëri atë të shtrëngonte rripin më fort. Një sekondë rënie e lirë dhe zemra e saj u fundos. Por gjithçka ishte në rregull. Ajo imitonte jetën.
  
  Instinktet e Hayden kanë qenë gjithmonë të udhëheqin, t'i kryejnë gjërat. Tani ajo pa se ato instinkte ndërhynin në aspekte të tjera të rëndësishme të jetës së saj. Ajo pa një të ardhme të zymtë.
  
  Drake dhe Alicia ishin të lumtur, duke buzëqeshur, duke trokitur në tabletin e përbashkët. Mai i dha Kenzit të sajën dhe dy gratë e merrnin me radhë. Ishte interesante sesi njerëz të ndryshëm u përballën me situata të ngjashme.
  
  Smith u afrua më shumë me Lauren. "Si po ja kalon?"
  
  "Sa të bëhet mirë, bastard i butë. Tani nuk është koha, Smith."
  
  "Mendoni se nuk e di? Por më thuaj. Kur do të vijë koha?
  
  "Jo tani".
  
  "Kurrë," tha Smith i zymtë.
  
  Lauren bërtiti. "Seriozisht? Jemi në një rrugë pa krye, mik. Ju përplaseni me një mur me tulla dhe nuk mund ta kaloni atë."
  
  "Mur?"
  
  Lauren gërhiti. "Po, ka një emër."
  
  "Oh. Ky mur".
  
  Hayden i pa që të dy ta zgjidhin problemin. Nuk i takonte asaj të gjykonte apo të ndërhynte, por tregonte qartë se si çdo pengesë mund të minojë çdo marrëdhënie. Smith dhe Lauren ishin, për ta thënë më butë, një çift jo ortodoks, aq i pazakontë sa mund të punonin mirë së bashku.
  
  Megjithatë, pengesat më të pazakonta tani qëndruan në rrugën e tyre.
  
  Smith provoi një qasje të ndryshme. "Mirë, mirë, çfarë të ka dhënë kohët e fundit?"
  
  "Unë? Asgjë. Unë nuk shkoj atje për informacion. Kjo është puna e CIA-s, ose FBI-së, ose çfarëdo tjetër."
  
  "Atëherë për çfarë po flisni?"
  
  Për Smith, ky ishte një hap përpara. Një pyetje e hapur, jo konfrontuese. Hayden ndjeu njëfarë krenarie për ushtarin.
  
  Lauren hezitoi pak. "Drit," tha ajo. "Ne po flasim pa kuptim. Një televizor. Filmat. libra. Të famshëm. Lajme. Ai është një ndërtues, ndaj pyet për projektet."
  
  "Çfarë projektesh?"
  
  "Nga gjithë kjo, ju po bëni një pyetje të kujdesshme. Pse jo cilët të famshëm apo cilët filma? Jeni të interesuar për ndërtesat, Lance?"
  
  Hayden donte ta fikte, por zbuloi se nuk mundi. Kabina ishte shumë e ngushtë; çështja është shumë serioze; përmendja e emrit të Smith është shumë tërheqëse.
  
  "Vetëm nëse dikush dëshiron t'i lëndojë ata."
  
  Lauren e largoi me dorë dhe biseda përfundoi. Hayden pyeti veten nëse Lauren po shkelte ndonjë ligj duke dalë fshehurazi për të folur me një terrorist të njohur, por ai nuk mund të vendoste plotësisht se si ta shprehte pyetjen e Lauren. Në çdo rast, ende jo.
  
  "Më pak se një orë ka mbetur." Zëri i pilotit u dëgjua në sistemin e komunikimit.
  
  Drake ngriti sytë. Hayden e pa vendosmërinë në fytyrën e tij. E njëjta gjë me Dalin. Ekipi u përfshi plotësisht, duke përmirësuar vazhdimisht aftësitë e tyre. Shikoni, për shembull, operacionin e fundit. Të gjithë kaluan misione krejtësisht të ndryshme, u përballën me mishërimin e së keqes dhe nuk morën asnjë gërvishtje.
  
  Të paktën në aspektin fizik. Plagët e shpirtit - në veçanti të saj - nuk do të shërohen kurrë.
  
  Ajo kaloi një minutë duke shqyrtuar letrat përpara saj dhe duke u përpjekur të përvetësonte pak më shumë nga historia e Genghis Khan. Ajo skanoi tekstin e Urdhrit, duke theksuar rreshtat: Shkoni në katër anët e botës. Gjeni vendet e pushimit të Atit të Strategjisë dhe më pas të Khaganit; indiani më i keq që ka jetuar ndonjëherë, dhe më pas goditja e Zotit. Por nuk është gjithçka ashtu siç duket. Ne vizituam Khaganin në vitin 1960, pesë vjet pas përfundimit, duke e vendosur Pushtimin në arkivolin e tij.
  
  Katër cepat e tokës? Ende mbetet një mister. Për fat të mirë, deri më tani, të dhënat për identitetin e Kalorësit kanë qenë të qarta. Por a e ka gjetur Urdhri varrin e Genghis Khan? Kështu dukej.
  
  Ndërsa helikopteri vazhdoi të kalonte nëpër ajrin e hollë, Yorgey u ngrit dhe më pas doli përpara. Fytyra e hajdutit dukej e mërzitur, sytë e tij ishin të mbyllur, sikur të mos i kishte mbyllur sytë që nga shpërthimi i tij në Peru. "Unë ju thashë se isha pjesë e deklaratës së Uebbit, trashëgimia e tij," tha rus, toni i tij tregonte se ai ishte i tmerruar nga ajo që do të thoshte. "Të thashë se isha më i keqi nga të gjithë ata që u përmendën".
  
  Alicia, me një zhurmë të mërzitur, u përpoq të hiqte amortizuesin e papritur atmosferik. "Unë jam ende duke pritur të dëgjoj se kush dreqin është ajo lezbike," tha ajo e gëzuar. "Për të qenë i sinqertë, Yogi, shpresoja se do të ishe ti."
  
  "Si..." Jorgi e ndaloi në mes të fjalisë. "Unë jam një burrë".
  
  "Nuk jam i bindur. Ato duar të vogla. Kjo fytyrë. Mënyra se si ecni".
  
  "Lëreni të flasë," tha Dahl.
  
  "Dhe të gjithë duhet ta dini se unë jam lezbike", tha Lauren. "E dini, nuk ka asgjë të keqe apo të turpshme për këtë."
  
  "E di," tha Alicia. "Duhet të jesh ai që dëshiron të jesh dhe ta pranosh atë. E di që e di. Thjesht shpresoja se do të ishte Yogi, kjo është e gjitha."
  
  Smith e shikoi Lauren me një shprehje të hutuar, por ndryshe të padepërtueshme. Drake mendoi se reagimi ishte i këndshëm duke marrë parasysh surprizën.
  
  "Kështu që ka mbetur vetëm një," tha Kinimaka.
  
  "Dikush që po vdes," tha Drake, duke i ngulur sytë në dysheme.
  
  "Ndoshta duhet ta lëmë mikun tonë të flasë?" Dahl këmbënguli.
  
  Jorgji u përpoq të buzëqeshte. Pastaj ai shtrëngoi duart përpara tij dhe nguli sytë lart në çatinë e kasolles.
  
  "Nuk është një histori e gjatë," tha ai me një theks të trashë. "Por kjo është një pyetje e vështirë. Unë... i vrava me gjakftohtësi prindërit e mi. Dhe unë jam mirënjohës çdo ditë. Mirënjohës që e bëra."
  
  Drake ngriti dorën për të tërhequr vëmendjen e mikut të tij. "Nuk keni nevojë të shpjegoni asgjë, e dini. Këtu jemi familja. Nuk do të shkaktojë probleme".
  
  "E kuptoj. Por kjo është edhe për mua. E kupton?"
  
  Ekipi, një dhe të gjithë, tundi me kokë. Ata e kuptuan.
  
  "Ne jetonim në një fshat të vogël. Fshati i ftohtë. Dimër? Nuk ishte stina, ishte një grabitje, një rrahje, një rrahje nga Zoti. Shtypi familjet tona, madje edhe fëmijët. Unë isha një nga gjashtë, dhe prindërit e mi, ata nuk mund ta përballonin atë. Ata nuk mund të pinin aq shpejt sa që ditët të kalonin më të lehtë. Ata nuk ishin në gjendje të sillnin shumën e duhur për t'i bërë netët të mbijetojnë. Ata nuk mund të gjenin një mënyrë për t'u marrë me ne dhe për t'u kujdesur për ne, kështu që gjetën një mënyrë për të ndryshuar pamjen."
  
  Alicia nuk i mbante dot ndjenjat. "Shpresoj se nuk është ashtu siç tingëllon."
  
  "Një pasdite të gjithë u futëm në një makinë. Ata thanë se po premtonin një udhëtim në qytet. Ne nuk e kemi vizituar qytetin prej vitesh dhe na është dashur të pyesim, por..." Ai ngriti supet. "Ne ishim fëmijë. Ata ishin prindërit tanë. Ata u larguan nga fshati i vogël dhe ne nuk e pamë më kurrë."
  
  Hayden pa trishtimin e largët në fytyrën e May. Jeta e saj e re mund të ketë qenë e ndryshme nga ajo e Jorgës, por kishte një ngjashmëri të trishtueshme.
  
  "Dita jashtë makinës po bëhej më e ftohtë, më e errët. Ata vozitën dhe vozitën dhe nuk folën. Por ne jemi mësuar me të. Ata nuk kishin dashuri për jetën, për ne dhe për njëri-tjetrin. Unë mendoj se ne kurrë nuk e kemi njohur dashurinë, jo ashtu siç duhet të jetë. Në errësirë ndaluan duke thënë se makina ishte prishur. U përqafuam, disa qanë. Motra ime e vogël ishte vetëm tre vjeç. Unë isha nëntë vjeç, më i madhi. Duhet të kisha...duhet të kisha..."
  
  Yorgi i kundërshtoi lotët teksa shikonte tavanin sikur të kishte fuqinë për të ndryshuar të shkuarën. Ai zgjati një dorë të fortë përpara se dikush të mund të ngrihej për t'i afruar, por Hayden të paktën e dinte se kjo ishte diçka që duhej ta kalonte vetë.
  
  "Ata na joshën jashtë. Ata ecën për një kohë. Akulli ishte aq i fortë dhe i ftohtë saqë prej tij dilnin valë të fuqishme vdekjeprurëse. Nuk mund ta kuptoja se çfarë po bënin dhe më pas u ftoh shumë për të menduar drejt. I pashë që na kthenin përsëri dhe përsëri. Ne ishim të humbur dhe të dobët, tashmë duke vdekur. Ne ishim fëmijë. Ne... besuam."
  
  Hayden mbylli sytë. Nuk kishte fjalë.
  
  "Natyrisht që ata e gjetën makinën. Ata iken. Ne... mirë, vdiqëm... një nga një. Yorgi ende nuk mund t'i artikulonte qartë detajet. Ishte vetëm vuajtja zemërthyer që shfaqej në fytyrën e tij që zbuloi të vërtetën për të.
  
  "Unë kam qenë i vetmi i mbijetuar. Unë isha më i forti. E kam Provuar. Unë mbaja, tërhoqa zvarrë dhe përqafova, por asgjë nuk doli prej saj. I dështova të gjithë. Pashë jetën duke lënë secilin nga vëllezërit dhe motrat e mia dhe u zotova të mbijetoja. Vdekja e tyre më dha forcë, sikur shpirti i tyre i vdekur të ishte bashkuar me mua. Unë shpresoj se ata e kanë bërë. Akoma besoj. Besoj se janë ende me mua. Unë mbijetova në një burg rus. E mbijetova më shumë se Matt Drake, - ai arriti një buzëqeshje të dobët, - dhe e nxora atë nga atje.
  
  "Si arritët të ktheheni në fshat?" Kinimaka donte ta dinte. Hajden dhe Dahl e panë me rezervë, por ishte gjithashtu e qartë se Jorgi duhej të fliste.
  
  "I vesha rrobat e tyre," fërshëlleu ai me një zë të ulët të dhimbshëm. "Këmisha. Xhaketa. Çorape. Isha ngrohtë dhe i lashë të gjithë vetëm në dëborë dhe akull dhe ia dola rrugës."
  
  Hayden nuk mund ta imagjinonte dhimbjen e zemrës, fajin e perceptuar që nuk duhet të ishte i tij.
  
  "Një makinë që kalonte aty më ndihmoi. I tregova ngjarjen, u ktheva në fshat disa ditë më vonë, - mori frymë thellë, - dhe i lashë të shihnin fantazmën e pikëllimit që kishin shkaktuar. Lërini të shohin dhe të ndjejnë se sa i thellë ishte zemërimi i tij. Pra, po, i vrava prindërit e mi me gjakftohtësi."
  
  Kishte një heshtje që nuk duhej thyer kurrë. Hayden e dinte që trupat e vëllezërve dhe motrave të Yorgës ishin aty ku ranë pikërisht tani, të ngrirë përgjithmonë, për të mos pushuar kurrë.
  
  "U bëra hajdut". Jorgji e zbuti rezonancën zemërthyese. "Dhe më vonë u kap. Por ai kurrë nuk u dënua për vrasje. Dhe ja ku jemi."
  
  Zëri i pilotit u dëgjua në ajër. "Tridhjetë minuta në hapësirën ajrore kineze, njerëz, dhe pastaj ne thjesht po hamendësojmë."
  
  Hayden ishte i kënaqur kur Lauren thirri qendrën e mendimit të Uashingtonit në këtë pikë. E vetmja rrugë përpara ishte shpërqendrimi.
  
  "Ne jemi afër qëllimit," tha ajo kur u takua. "A ka ndonjë gjë të re?"
  
  "Ne po punojmë në katër qoshet, referenca për datat e lindjes së kalorësve, Mongolia, Khagan dhe vetë Urdhri, çfarë dëshironi para së gjithash?"
  
  
  KAPITULLI I KATËRMBËDHËDHËM
  
  
  "Oh-oh-oh," tha Alicia e emocionuar, duke luajtur rolin e saj. "Le të dëgjojmë se cilët janë numrat e datëlindjes. Më pëlqen thjesht të llogarit numrat."
  
  "Fol. Më vjen mirë ta dëgjosh këtë nga një ushtar këmbësor në terren." Zëri vazhdoi i gëzuar, duke ngritur disa vetulla në kabinë, por me lumturi të pavetëdijshme: "Kështu që Hanibali lindi në vitin 247 para Krishtit, vdiq rreth vitit 183 para Krishtit. Genghis Khan 1162, vdiq 1227-"
  
  "Këta janë shumë numra," tha Alicia.
  
  "Problemi është," tha Dahl. "Ju kanë mbaruar gishtat dhe këmbët".
  
  "Unë nuk jam i sigurt se çfarë do të thotë kjo," vazhdoi geek. "Por, këto kulte të çmendura i duan vërtet lojërat dhe kodet e tyre me numra. Mbaje këtë në mendje."
  
  "Pra, Hannibal ka lindur 1400 vjet para Genghis," tha Kenzi. "Ne e kuptojmë këtë."
  
  "Do të habiteshit nga numri i budallenjve që nuk e bëjnë," tha budallai rastësisht. "Gjithsesi -"
  
  "Ckemi shok?" Drake e ndërpreu shpejt, "A të kanë goditur ndonjëherë me grusht në fytyrë?"
  
  "Epo, në fakt, po. Po, kam".
  
  Drake u mbështet në karrigen e tij. "Mirë," tha ai. "Tani ju mund të vazhdoni të dreqni."
  
  "Sigurisht që ende nuk mund të punojmë me këto shifra, sepse nuk njohim kalorës të tjerë. Edhe pse supozoj se edhe ju djema mund ta kuptoni të katërtin? Jo? Nuk ka aplikantë? Epo. Pra, për momentin, djema, një sasi e madhe e fuqisë së zjarrit po dërgohet në Republikën Mongole. Shtatë, apo janë gjashtë? Po, gjashtë ekipe ushtarësh elitë që përfaqësojnë gjashtë vende po ndjekin Kalorësin e Pushtimit. Unë kam të drejtë? Hora!"
  
  Drake e shikoi me shikim Hajdenin. "Ky djalë është përfaqësuesi më i mirë në Uashington?"
  
  Hajden ngriti supet. "Epo, të paktën ai nuk i fsheh emocionet e tij. Nuk fshihet nën palosjet e shumta të një manteli mashtrues, si shumica e Uashingtonit."
  
  "Përpara, tek kalorësi i pushtimit. Është e qartë se Urdhri ka axhendën e vet, kështu që pushtimi mund të jetë çdo gjë, nga lodra e një fëmije deri te një lojë video... ha ha. Dominimi botëror mund të vijë në shumë forma, a kam të drejtë?"
  
  "Vetëm mbani informimin," tha Hayden.
  
  "Sigurisht që. Pra, le të kalojmë direkt te urdhri, apo jo? Megjithëse izraelitët çuditërisht hezitonin të na jepnin ndonjë informacion rreth kultit nazist të krimeve të luftës që shkatërruan në Kubë, ne mësuam atë që duhej të dinim. Sapo pluhuri u ul, nazistët menduan qartë se ishin ata që bënë mashtrimin dhe dolën me këtë ide të përpunuar për të kontrolluar botën. Ata krijuan Urdhrin, së bashku me një stemë, kode sekrete, simbole dhe më shumë. Ata hartuan një plan, me shumë gjasa atë për të cilin kishin punuar prej vitesh nën Rajhun. Ata varrosën katër armë dhe dolën me këtë enigmë. Ndoshta ata donin ta bënin më të errët, kush e di? Por Mossad i shkatërroi pa lënë gjurmë, dhe, për mendimin tim, shumë shpejt. Bunkeri i fshehur mbeti i pazbuluar për tridhjetë vjet."
  
  "Pesëmbëdhjetë minuta," u përgjigj piloti në mënyrë lakonike.
  
  "Dhe kjo është një armë?" pyeti Hajden. "Nga i morën ata?"
  
  "Epo, nazistët kishin pothuajse të njëjtat lidhje që mund të ketë kushdo. Big Pistol është një dizajn i vjetër i përditësuar për hapësirën dhe saktësinë. Ata absolutisht mund të vendosnin duart mbi çdo gjë nga vitet dyzet deri në vitet tetëdhjetë. Paratë nuk kanë qenë kurrë pengesë, por ka pasur lëvizje. Dhe besimi. Ata nuk do t'i besonin asnjë shpirti të gjallë që ta bënte atë për ta. Mashtruesve të vegjël ndoshta iu deshën vite për të fshehur të katër armët dhe dhjetëra favore. Faktorët e besimit janë gjithashtu një nga arsyet pse ata fshehën armët në radhë të parë. Ata nuk mund t'i mbanin në Kubë tani, apo jo?" Burri nga Uashingtoni shpërtheu në të qeshura, pastaj disi arriti të kthjellohej.
  
  Alicia rrotulloi sytë dhe shtrëngoi të dyja duart me njëra-tjetrën sikur të mund të mbështilleshin rreth qafës së dobët të dikujt.
  
  "Gjithsesi, a jeni akoma me mua? E kuptoj që koha është e shkurtër dhe mezi prisni të dilni në fushën me baltë dhe të gjuani diçka, por kam pak më shumë informacion. Sapo hyra brenda..."
  
  Ndalo.
  
  "Tani kjo është interesante."
  
  Më shumë heshtje.
  
  "A doni të ndani?" Hayden e shtyu burrin, duke parë anën e fortë të helikopterit sikur ajo mund të shihte pikën e tyre të uljes që po afrohej.
  
  "Epo, do të flisja për katër anët e tokës - ose të paktën si e shohim ne - por e shoh se po na mbaron koha. Shiko, më jep pesë, por çfarëdo që të bësh, - ndaloi ai, - mos u ul!
  
  Komunikimi u ndërpre papritmas. Hayden e nguli sytë fillimisht në dysheme dhe më pas në pjesën e brendshme të helikopterit.
  
  Drake ngriti të dyja duart lart. "Mos me shiko mua. Unë nuk jam fajtor!"
  
  Alicia qeshi. "Po, edhe unë."
  
  "Mos u ul?" përsëriti Dahl. "Çfarë dreqin do të thotë kjo?"
  
  Alicia pastroi fytin sikur do të shpjegonte, por më pas zëri i pilotit u dëgjua mbi altoparlantët. "Dy minuta djema."
  
  Hajden iu drejtua një besimtari të vjetër për ndihmë. "Mano?" Unë pyeta.
  
  "Ai është i vendosur, por ende në anën tonë," gjëmonte Havai i madh. "Unë do të thoja, prano fjalën e tij."
  
  "Është më mirë të vendosësh shpejt," tha Smith. "Ne po zbresim."
  
  Sistemi i komunikimit erdhi në jetë menjëherë. "Çfarë thash? Mos u ul! "
  
  Drake u ngrit dhe aktivizoi celularin e helikopterit. "Largohu, shok," tha ai. "Inteligjencë e re në rrugë."
  
  "Por ne jemi brenda hapësirës ajrore kineze. Nuk dihet se sa kohë do të kalojë para se të na vënë re."
  
  "Bëj çfarë të mundesh, por mos u ul".
  
  "Hej shok, më thanë se do të ishte një mision mbërritjeje dhe nisjeje e shpejtë. Jo mut. Ju mund të jeni i sigurt nëse qëndrojmë këtu më shumë se disa minuta, do të kemi një palë J-20 në bythë".
  
  Alicia u përkul nga Drake dhe i pëshpëriti: "Kjo është e keqe..."
  
  Jorksajeri e ndërpreu atë, duke parë urgjencën e situatës. "Epo, padyshim që Uashington Knobband mund të na dëgjojë edhe kur komunikimi është i mbyllur," tha ai, duke parë me sy Dahl. "A e dëgjove këtë, Nobend? Kemi rreth gjashtëdhjetë sekonda."
  
  "Do të zgjasë më shumë," u përgjigj burri. "Bëhuni njerëz të guximshëm. Jemi në këtë rast".
  
  Drake ndjeu se grushtat i shtrëngonin. Kjo sjellje mospërfillëse vetëm sa provokoi një konfrontim. Ndoshta ky ishte qëllimi? Që kur gjetën varrin e Haniblit, Drake kishte ndjerë se diçka nuk shkonte me këtë mision. Diçka e pazbuluar. A janë testuar? A ishin nën vëzhgim? A i vlerësoi qeveria amerikane veprimet e tyre? Nëse po, gjithçka përfundoi në atë që ndodhi në Peru. Dhe nëse po, Drake nuk ishte tepër i shqetësuar për performancën e tyre.
  
  Ai shqetësohej për komplotet, intrigat dhe intrigat që dëgjuesit mund të sajonin pas një rishikimi. Çdo vend i qeverisur nga politikanët nuk ishte kurrë siç dukej, dhe vetëm ata që qëndronin pas njerëzve në pushtet e dinin se çfarë po ndodhte në të vërtetë.
  
  "Pesëdhjetë sekonda," tha ai me zë të lartë. "Atëherë ne ikim nga këtu."
  
  "Duke u përpjekur të bëj një mashtrim," u tha piloti atyre. "Ne jemi tashmë aq poshtë sa mund të dilni nga dera në pemë, por unë e fsheh zogun në luginën e malit. Nëse dëgjoni diçka që gërvishtet në fund, ai do të jetë ose një gur ose një Yeti.
  
  Alicia e gëlltiti me zor. "Mendova se ata rrinë në të gjithë Tibetin?"
  
  Dahl ngriti supet. "Pushime. Udhëtim në rrugë. Kush e di?"
  
  Më në fund lidhja u gjallërua sërish. "Mirë, njerëz. Jemi ende gjallë? Mirë mirë. Punë e mrekullueshme. Tani... kujtoni të gjitha polemikat në lidhje me vendin e prehjes së Genghis Khan? Ai personalisht donte një varr pa shenja. Të gjithë ata që ndërtuan varrin e tij u vranë. Vendi i varrimit u shkel nga kuajt dhe u mboll me pemë. Fjalë për fjalë, është e paarritshme përveç rastësisë. Një histori që më duket prekëse sepse shkatërron kaq lehtë të gjitha këto skema të egra është se Kahn u varros me një deve të re - dhe vendndodhja u caktua kur nëna e devesë u gjet duke qarë te varri i këlyshit të saj."
  
  Piloti ndërpreu lidhjen papritmas. "Ne jemi pothuajse në pikën pa kthim, mik. Tridhjetë sekonda dhe ne ose do të ikim nga këtu sa më shpejt që të mundemi, sikur të jenë në zjarr, ose do t'i dërgojmë fëmijët atje."
  
  "Oh," tha burri nga Uashingtoni. "Të harrova. Po, dil nga atje. Unë do t'ju dërgoj një vendndodhje të re."
  
  Drake u përkul, duke ndarë dhimbjen e pilotit, por tha: "Jezus, mik. A po përpiqeni të na kapni apo të vrisni?"
  
  Ai bënte vetëm pjesërisht shaka.
  
  "Hej hej. Qetësohu. Shikoni - këta nazistët - Urdhri i Gjykimit të Fundit - po kërkonin Kalorësit - vendin e pushimit - midis viteve pesëdhjetë dhe tetëdhjetë, apo jo? Me sa duket i kanë gjetur të gjitha. Diçka më thotë se nuk e gjetën varrin e Genghis Khan. Unë besoj se mund të thuhet më shumë për një gjetje të tillë. Më pas vijon vetë Urdhri dhe fjalët: 'Por gjithçka nuk është ashtu siç duket. Ne vizituam Khagan-in në vitin 1960, pesë vjet pas përfundimit, duke e vendosur Pushtimin në arkivolin e tij.' Sigurisht, Kahn nuk kishte asnjë varr të ndërtuar në 1955. Por, kryesisht për shkak të mungesës së një varri, si dhe për të ndihmuar besimtarët dhe për të rritur fluksin turistik, Kina ndërtoi një mauzole për të".
  
  "A është në Kinë?" pyeti Hajden.
  
  "Sigurisht që është në Kinë. Ju jeni duke menduar për të gjithë këtë histori me katër kënde, apo jo? Mirë, mbajeni lëndën tuaj gri aktive. Ndoshta një ditë do të ketë edhe një punë këtu për ju."
  
  Hayden gëlltiti tingullin e mbytur. "Thjesht shpjegoni teorinë tuaj."
  
  "E drejtë, mirë. Mauzoleumi i Genghis Khan është ndërtuar në vitin 1954. Ky është një tempull i madh i ndërtuar përgjatë një lumi në Ejin Horo, në jugperëndim të Mongolisë së Brendshme. Tani mauzoleumi është në të vërtetë një cenotaf - nuk ka asnjë trup në të. Por ata thonë se përmban një mbulesë koke dhe sende të tjera që i përkisnin Xhengizit. I lidhur gjithmonë me idenë e një mauzoleumi dhe jo me një varr dhe gur varri të njohur, Genghis fillimisht adhurohej në tetë yurtë të bardhë, pallatet me tenda ku ai jetoi fillimisht. Këto mauzoleume portative mbroheshin nga Darkkhadët, mbretërit Jin dhe më vonë u bënë simboli i kombit mongol. Në fund, u vendos që të shfuqizoheshin mauzoleumet portative dhe të transferoheshin reliket e lashta në një të re të përhershme. Orari përputhet në mënyrë të përkryer me planin e Rendit. Çfarëdo arme që ata zgjedhin për të pushtuar, ajo është brenda arkivolit të Genghis, në atë mauzole".
  
  Hajden peshoi fjalët e tij. "Dreqin, budalla," tha ajo. "Nëse e keni gabim..."
  
  "Kurre?"
  
  "Është më e mira që mund të merrni."
  
  "Urdhri kishte akses," tha Dahl. "Kjo shpjegon rreshtin në tekst."
  
  Hajden pohoi me kokë ngadalë. "Sa larg jemi nga toka?"
  
  "Njëzet e shtatë minuta."
  
  "Dhe ekipet e tjera?"
  
  "Kam frikë se nuk ka asnjë mënyrë për të treguar nëse ata janë aq të zgjuar sa shërbëtori juaj i përulur. Ata ndoshta kanë një specialist të teknologjisë së lartë që i këshillon." Pushoni për të shprehur mirënjohjen.
  
  "Dreq dreqi," gërrmoi Alicia.
  
  "Jo". Hayden e mbajti zemërimin e saj. "Dua të them, çfarë është më e fundit në bisedat e brendshme?"
  
  "Oh ne rregull. Muhabeti është me zë të lartë dhe krenar. Disa skuadra u goditën nga bosët. Disa u ngarkuan të gërmonin përsëri rreth vendit të Hannibalit. E di që rusët dhe suedezët po shkonin për në Burkhan Khaldun, ashtu si ju në fillim. Mossad dhe kinezët janë mjaft të qetë. francezët? Epo, kush e di, apo jo?"
  
  "Më mirë të kesh të drejtë për këtë," tha Hayden me një zë të mbushur me helm. "Sepse nëse nuk e bëni, bota do të vuajë."
  
  "Vetëm shkoni në këtë mauzoleum, zonjusha Xhej. Por bëjeni shpejt. Ekipet e tjera mund të jenë tashmë atje."
  
  
  KAPITULLI I PESËMBËDHËMBËT
  
  
  "Farulla e Ejin Horos," tha piloti, ende nervoz. "Tetë minuta kanë mbetur."
  
  U morën masa që ekipi të zbarkonte jashtë qytetit dhe të shkonte në kamping. Për t'i ndihmuar ata u punësua një arkeolog vendas, i cili duhej t'i çonte në mauzole. Drake sugjeroi se ajo nuk e kishte idenë se çfarë mund të ndodhte atëherë.
  
  Për këtë qëllim, helikopteri do të kishte mbetur i nxehtë dhe gati, pavarësisht shqetësimeve të vazhdueshme të pilotit për avionët luftarakë kinezë stealth.
  
  Një goditje dhe një mallkim, dhe më pas helikopteri ndaloi, duke i dhënë kohë ekipit të hidhej. Ishin mes gëmushave të shkurreve, gëmushave të pyllit që po vdiste, por e shihnin lehtësisht rrugën përpara.
  
  Rreth një milje poshtë shpatit shtriheshin periferitë e një qyteti të madh. Hayden programoi navigatorin e saj satelitor në koordinatat e duhura dhe më pas ekipi e bëri veten sa më të paraqitshme. Kinezët kishin nevojë për turistë, ndaj sot morën nëntë të tjerë. Lauren u bind të qëndronte me helikopterin dhe të zgjidhte muhabetin e pandërprerë.
  
  "Herën tjetër," thirri ajo ndërsa ekipi nxitoi të largohej, "Alicia mund të bëjë disa rrjete."
  
  Anglezja gërhiti. "A dukem si një sekretare e mallkuar?"
  
  "Mmm, vërtet?"
  
  Drake e shtyu Alicia-n me bërryl dhe i pëshpëriti: "Epo, e bëre javën e kaluar, të kujtohet? Për një lojë me role?
  
  "Oh po," tha ajo, "ishte kënaqësi. Dyshoj se roli i Lauren do të jetë i njëjtë".
  
  "Le të shpresojmë që jo."
  
  Të dy shkëmbyen një buzëqeshje të ngrohtë ndërsa u larguan nga streha e improvizuar dhe u drejtuan poshtë kodrës që zvarritej ngadalë. Bimësia e rrallë dhe shkretëtira shpejt ia lanë vendin rrugëve dhe ndërtesave, dhe disa hotele të larta dhe ndërtesa zyrash filluan të shfaqen në distancë. Të kuqtë, jeshilët dhe pastelët luftuan kundër qiellit blu dhe reve të zbehta. Drake u godit menjëherë nga sa të pastra ishin rrugët dhe vetë qyteti, sa të gjera ishin disa nga autostradat. Dëshmi për të ardhmen, thanë ata.
  
  Duke u dukur të çuditshme në fillim, por të paaftë për të ndihmuar veten, turistët u drejtuan drejt pikës së takimit, duke u siguruar që duart e tyre të mos largoheshin kurrë nga paketat e tyre të mëdha. Arkeologu i përshëndeti nën hijen e një statuje të madhe të zezë që përshkruan një burrë mbi kalë.
  
  "Përshtatet". Dahl i tundi me kokë kalorësit.
  
  Përballë tyre qëndronte një grua e hollë, e gjatë, me flokë të zhveshur dhe një vështrim të drejtpërdrejtë. "A jeni nga një grup turne?" Ajo foli me kujdes, duke zgjedhur fjalët e saj. "Më falni për anglishten time. Kjo nuk është mirë". Ajo qeshi, fytyra e saj e vogël u rrudh.
  
  "Nuk është problem," tha Dahl shpejt. "Është më e kuptueshme se versioni i Drake."
  
  "Fu funny -"
  
  "Ti nuk dukesh si turistë," tha gruaja, duke e ndaluar. "A keni përvojë?"
  
  "Oh po," tha Dahl, duke e kapur për dore dhe duke e udhëhequr me një gjest bujar. "Ne udhëtojmë nëpër botë në kërkim të pamjeve dhe qyteteve të reja."
  
  "Në mënyrë të gabuar," tha gruaja mjaft mirë. "Mauzoleumi në anën tjetër."
  
  "Oh".
  
  Drake qeshi. "Faleni atë," tha ai. "Zakonisht ai mban vetëm bagazhe."
  
  Gruaja ecte përpara, me shpinën drejt, me flokët të lidhura në një rreth të ngushtë. Ekipi u shpërnda sa më mirë që mundi, përsëri duke mos dashur të shkaktonte bujë apo të linte ndonjë kujtim të qëndrueshëm pas. Dahl zbuloi se emri i gruas ishte Altan dhe se ajo kishte lindur aty pranë, u largua nga Kina në rininë e saj dhe më pas u kthye vetëm dy vjet më parë. Ajo i udhëhoqi drejtpërdrejt dhe me mirësjellje dhe shpejt tregoi se po i afroheshin qëllimit të tyre.
  
  Drake pa majën e mauzoleut që ngrihej përpara, statuja, shkallë dhe elementë të tjerë ikonë përreth. Vdekja mund të përgjojë kudo. Duke punuar së bashku, ekipi e ngadalësoi gruan teksa kontrollonte për ekipe të tjera dhe ushtarë të tjerë, gjatë gjithë kohës duke pretenduar se pranonte pikëpamjet. Smith duke shikuar pas koshave dhe stolave të plehrave mund ta ketë shqetësuar Altanin, por përshkrimi i Drake për të si "edicion shumë i kufizuar" vetëm sa e rriti kureshtjen e saj.
  
  "A është ai i veçantë?"
  
  "Oh po, ai është një nga një."
  
  "Unë mund t'ju dëgjoj përmes lidhjes së ndyrë," tha Smith.
  
  "Si?"
  
  "Për sa i përket makinave, ky është edicioni Pagani Huayra Hermes i krijuar për Manny Koshbin nga Pagani dhe Hermes."
  
  "Më vjen keq. Nuk e di se çfarë do të thotë e gjithë kjo".
  
  "Është e qartë". Drake psherëtiu. "Smith është i vetmi. Por më trego për hobin tuaj të preferuar."
  
  "Më pëlqen shumë ecja. Ka disa vende të bukura në shkretëtirë."
  
  "Në termat e kampingut, mendoni për Smithin si një shtyllë tende të lëkundur. Ai që të jep vazhdimisht probleme, por funksionon mirë pasi t'i japësh formë dhe gjithmonë, por gjithmonë, arrin të të zemërojë."
  
  Smith murmuriti diçka mbi komunikim ndërsa mbaroi zbulimin e tij. Lauren hyri në një qeshje të pakontrollueshme.
  
  Altan e vështroi me dyshim yorkshiremanin dhe më pas e ktheu shikimin nga pjesa tjetër e ekipit. Mai, në veçanti, i shmangej kësaj gruaje, sikur po përpiqej të fshihte origjinën e saj. Drake e kuptoi atë që të tjerët nuk mundën. Një gjë çoi në një tjetër, dhe Mai nuk donte të diskutonte nga vinte apo si përfundoi këtu. Altani tregoi disa hapa.
  
  "Në atë drejtim. Mauzoleumi është atje lart."
  
  Drake pa një shteg betoni jashtëzakonisht të gjerë dhe jashtëzakonisht të gjatë që të çonte drejt në hapa betoni të gjatë e të pjerrët. Pak para fillimit të shkallëve, shtegu u zgjerua në një rreth të madh, në qendër të të cilit qëndronte statuja e pagabueshme.
  
  "Epo, ky tip ishte padyshim një kalorës," vuri në dukje Kinimaka.
  
  Genghis Khan, duke hipur mbi një kalë galopant, qëndroi mbi një pllakë të madhe guri.
  
  "Kalorësi i dytë," tha Yorgi. "Pushtimi".
  
  Altani duhet ta ketë dëgjuar rreshtin e fundit, sepse ajo u kthye dhe tha: "Po. Khagan pushtoi pjesën më të madhe të botës së njohur para vdekjes së tij. Ndoshta një mbret gjenocidal, ai gjithashtu unifikoi politikisht Rrugën e Mëndafshit gjatë jetës së tij, duke rritur tregtinë dhe komunikimet në të gjithë hemisferën perëndimore. Ai ishte një udhëheqës gjakatar, i tmerrshëm, por ai i trajtoi mirë ushtarët e tij besnikë dhe i përfshiu në të gjitha planet e tij".
  
  "A mund të na tregoni pak për atë që ka në mauzole?" Drake donte të ishte gati. Në këto misione, shpejtësia ishte gjithçka.
  
  "Epo, nuk është gjë tjetër veçse një varrezë drejtkëndëshe e zbukuruar me dekorime të jashtme". Tani Altan foli sikur të citonte një udhërrëfyes udhëtimi. "Pallati kryesor është tetëkëndor dhe përmban një statujë prej pesë metrash të Xhengizit në xhade të bardhë. Ka katër dhoma dhe dy salla që duken si tre yurta. Ka shtatë arkivole në Pallatin e Pushimit. Kang, tre bashkëshorte, djali i tij i katërt dhe gruaja e këtij djali."
  
  "Pallati i rekreacionit," tha Smith. "Gjithashtu tingëllon si një vend pushimi."
  
  "Po". Altani e nxori atë, duke parë me durim Smithin dhe duke mos ditur asgjë për tekstin që po ndiqnin.
  
  "Mauzoleumi ruhet nga darkhads, të privilegjuar. Është jashtëzakonisht e shenjtë për shumë mongolë."
  
  Drake lëshoi një psherëtimë të thellë dhe të emocionuar. Nëse e kishin gabim, dhe nuk ishte ky vendi ku ruhej arma e dytë... Ai kishte frikë edhe të imagjinonte pasojat.
  
  Jeta në një burg kinez do të ishte problemi më i vogël i tyre.
  
  Ecja e gjatë vazhdoi, fillimisht pelegrinazhi përgjatë shtegut të gjerë, pastaj zbërthimi i sferës, një vështrim i përciptë në fytyrën e gjeneralit antik dhe më pas ngjitja e pafund në shkallët e gurta. Ekipi mbeti në pozicionin e tij, duke thyer rrallë një hap dhe mbajti vigjilencë të vazhdueshme. Drake ishte i lumtur që pa relativisht pak vizitorë në mauzole sot, gjë që i ndihmoi shumë.
  
  Më në fund u shfaq një strukturë mbresëlënëse. Ekipi u ndal kur arriti në shkallën më të lartë për të vlerësuar të gjitha. Altani priti, ndoshta i mësuar me turistët e kapur në momentet e tmerrit. Drake pa një ndërtesë të madhe me kupola relativisht të vogla në çdo skaj dhe një shumë më të madhe në mes. Çatitë e tyre ishin prej bronzi, me modele. Fasada e ndërtesës kishte shumë dritare të kuqe dhe të paktën tre hyrje të mëdha. Një mur i ulët guri ngrihej përpara ndërtesës.
  
  Altani eci përpara. Dahl shikoi përsëri ekipin.
  
  "Drejt në arkivol," tha Hayden. "Hape, gjej kutinë dhe dil jashtë. Për fat të mirë, nuk ka asnjë organ për të luftuar. Siç thotë piloti ynë, nuk ka marrëzi."
  
  Drake dëgjoi ndërsa Lauren ndante lajmet më të fundit në bisedë.
  
  "Unë kam një zero të madhe, të trashë këtu tani, djema. Jam shumë i sigurt se izraelitët dhe rusët nuk janë vetvetja, teksti tregoi rrugën e gabuar. DC mendon se francezët po vijnë, ndoshta gjysmë ore pas jush. Tani po bëhet shumë më e vështirë të dëgjosh. Ne kemi burime të tjera dhe vetëm disa truke që NSA nuk do t'i zbulojë kurrë. Suedezët, kinezët dhe britanikët janë të panjohur. Siç thashë, është një luftë."
  
  "Dikush tjetër?" Drake shtyu.
  
  "Është qesharake që duhet ta përmendni këtë. Po marr fantazmë statike nga një burim i panjohur. Asnjë votë, asnjë mënyrë për të konfirmuar, por ndonjëherë duket sikur dikush tjetër është në sistem."
  
  "Mos përmend fantazmat," tha Alicia. "Ne kishim mjaft filma horror në operacionin e fundit."
  
  Altan ndaloi dhe u kthye. "A jeni gati? Unë do të të marr brenda."
  
  Grupi pohoi me kokë dhe shkoi përpara. Dhe pikërisht atëherë Drake pa ushtarë kinezë që dilnin nga mauzoleumi, njëri prej tyre mbante një kuti të madhe nën sqetull, mes tyre kishte edhe arkeologë.
  
  Kinezët morën armë me vete dhe tashmë mungesa e turistëve ishte dukshëm në favor të tyre.
  
  Ishte vetëm një moment para se udhëheqësi i tyre të kthente vëmendjen tek ata.
  
  
  KAPITULLI I GJASHTËmbëdhjetë
  
  
  Drake pa Dal-in të kapte Altanin dhe ta tërhiqte pas, duke bërë një kërcim të gjatë poshtë shkallëve derisa u mbrojtën nga ushtarët kinezë. Ai hodhi çantën e shpinës në tokë dhe hapi shpejt zinxhirin e xhepit të jashtëm. Duke punuar shpejt dhe asnjëherë nuk i shikoi kinezët, megjithatë, ai u ndje i sigurt. Hayden, Smith dhe May ishin të armatosur me pistoleta.
  
  Në sheshin përballë mauzoleumit të Genghis Khan, armët u ngritën, rivalët u përplasën. Burri që mbante kutinë dukej i tronditur. Ekipi kinez përbëhej nga pesë persona dhe tashmë po i shtynte mënjanë arkeologët e menduar. Drake ngriti automatikun e tij të vogël dhe priti. Pjesa tjetër e ekipit u shtri në anën e tij.
  
  "Gjithçka që na nevojitet është një kuti," bërtiti Hayden. "Vendoseni në tokë dhe shkoni".
  
  Lideri i skuadrës kineze kishte sy gri të rrasës. Varet nga ju që të ecni në rrugën tuaj derisa keni ende një shans".
  
  "Ne duam një kuti," përsëriti Hayden. "Dhe ne do ta marrim."
  
  "Atëherë provojeni." Prezantuesi përktheu dhe të pesë kinezët shkuan përpara në unison.
  
  "Uau. Jemi në të njëjtën anë të ndyrë".
  
  "Ah, shaka. Qesharak. Amerika dhe Kina nuk do të jenë kurrë në të njëjtën anë."
  
  "Ndoshta jo," tha Drake. "Por ne jemi ushtarë që luftojmë për njerëzit. "
  
  Ai pa pasigurinë në ecjen e udhëheqësit, pasigurinë e lehtë në fytyrën e tij. Duhet t'i ketë prekur të gjithë sepse skuadra kineze është ndalur plotësisht. Hayden uli armën dhe e mbylli edhe më shumë hendekun.
  
  "A nuk mund të gjejmë ndonjë bazë të përbashkët?"
  
  Drokit me kokë. "Po, ne mundëm. Por udhëheqësit e qeverisë dhe politikës, terroristët dhe tiranët do të qëndrojnë gjithmonë në rrugën tonë."
  
  Drake pa trishtimin në fytyrën e burrit dhe besimin absolut në fjalët e tij. Nuk u ngrit asnjë armë, asnjë tytë, pasi skuadrat rivale u përplasën ashpër. E gjithë kjo ishte për hir të respektit.
  
  Drake u ngrit, la automatikun e tij në çantën e shpinës dhe takoi sulmin kokë më kokë. Grushtet u bashkuan në gjoks dhe ngritën krahët. Gjuri e goditi fort në brinjë. Drake ndjeu se ajri i dilte nga trupi i tij dhe ra në njërin gju. Sulmi ishte i pamëshirshëm, gjunjët dhe grushtat goditeshin fort dhe binte shi, egërsi e llogaritur për t'i dhënë atij asnjë shans për ndëshkim ose lehtësim. Ai duroi dhimbjen dhe kaloi kohën e tij. Skena të tjera vërshuan teksa ai rrotullohej dhe rrotullohej. Alicia u përlesh me burrin e gjatë; Hayden dhe Kinimaka luftuan liderin. Mai e dërgoi kundërshtarin e saj mbi supe dhe më pas e goditi fort në gjoks.
  
  Drake pa një mundësi dhe e shfrytëzoi. Pas tij ai dëgjoi Thorsten Dahl të shfaqej, si zakonisht, duke u hedhur mbi shkallën e sipërme të shkallëve; një prani e dukshme që nuk mund të injorohet. Sulmuesi i Drake ndaloi vetëm për një moment.
  
  Ish-ushtari i SAS u ngjit përgjatë tokës, duke tundur këmbët dhe duke kapur kundërshtarin e tij nga pas nën gju. Ai ra përpara, duke rënë në gjunjë. Teksa ra në nivelin e Drake-it, Yorkshireman goditi një goditje të fuqishme me kokë. Një bërtitje dhe sytë e zmadhuar treguan se sa fort kishte goditur. Komandoja kineze u lëkund dhe u mbështet në njërin krah. Drake u ngrit dhe e ktheu plotësisht, me gjunjë dhe goditje në kokë. Kishte mavijosje dhe gjak, por asgjë kërcënuese për jetën.
  
  Dahl vrapoi përpara, duke synuar kundërshtarin e Alicia. Suedezi goditi si një dem, ashtu siç goditi Alicia. Sulmuesi ra nga këmbët dhe e goditi fort në pjesën e pasme të qafës, duke u dridhur, i shtangur. Ata u kthyen në kohën e duhur për të parë Mai-n të nokautonte kundërshtarin e saj dhe më pas të gjenin njeriun me kutinë.
  
  "Përshëndetje!" Alicia qau kur i pa dhe filloi të vraponte.
  
  Ata filluan të vrapojnë, por Smith dhe Yorgy tashmë ishin tërhequr nga lufta. "Shiko?" tha Alicia. "Forca jonë është në numra. E dija se kishte një arsye pse vuajtëm kaq shumë në këtë ekip të mallkuar."
  
  Përpara, Kensi i bllokoi burrit të vetmen rrugë tjetër, kthimin në mauzole. Tani me një vështrim të zymtë dhe një qëndrim të nënshtruar, ai nxori armën që kishte mbajtur më parë.
  
  Drake kontrolloi zonën dhe pa që Hayden më në fund kishte nënshtruar udhëheqësin e grupit.
  
  "Mos e bëj atë!" i thirri burrit. "Ti je në pakicë, shok."
  
  Hayden ngriti sytë, vlerësoi situatën dhe më pas fshiu gjakun nga faqja e saj. Tani Drake pa Altanin duke u ngjitur fshehurazi në shkallët për të hedhur një sy dhe ai psherëtiu me vete. Kurioziteti...
  
  Arma mbeti e palëvizshme, kutia ishte ende e shtrënguar, pothuajse në një dorezë vdekjeje. Hayden u ngrit në këmbë dhe ngriti dorën me pëllëmbën jashtë. Një temjan i gjatë qëndroi midis saj dhe burrit, por ajo lëvizi derisa u pa.
  
  Kenzi përparoi nga pjesa e pasme. Smith dhe Kinimaka nga ana. Në sytë e ushtarit nuk kishte asnjë shenjë paniku, vetëm dorëheqje.
  
  "Askush nuk vdiq". Hayden tregoi me gisht ushtarët kinezë të pavetëdijshëm dhe rënkues. "Askush nuk është i detyruar. Thjesht lini kutinë."
  
  Alicia tërhoqi vëmendjen e tij. "Dhe nëse keni nevojë për një shuplakë, vetëm për ta bërë atë të duket mirë," tha ajo. "Jam këtu".
  
  Mentaliteti i ushtarit nuk përfshinte dorëzimin. Dhe ky djalë nuk kishte ku të shkonte, nuk kishte rrugëdalje.
  
  "Arma," tha Drake, "është një shpresë e rreme. Ti e di që është."
  
  Komenti goditi objektivin, dora me armë dridhej për herë të parë. Heshtja e rëndë u zvarrit dhe Drake vuri re se një palë burrash të mundur filluan të trazohen. "Ti duhet të vendosësh, shok," tha ai. "Ora po shkon".
  
  Pothuajse menjëherë, burri nxori armën dhe filloi të vraponte. Ai synoi Hajdenin dhe më pas, pranë temjanit, përplasi dorën mbi kapakun, me shpresën se do ta rrëzonte mbi të. Një goditje e fortë dhe një rënkim ishin shpërblimi i tij i vetëm pasi sendi ishte i fiksuar mirë, por ai vazhdoi të vraponte.
  
  Hayden priti, duke mbajtur vëmendjen e tij.
  
  Alicia sulmoi nga ana e verbër, u zhyt dhe mbështolli një mbajtës regbi rreth belit të tij. Burri u dyfishua, pothuajse u thye në gjysmë, koka e tij goditi shpatullën e Alicias dhe kutia fluturoi anash. Hayden u përpoq ta kapte atë, duke e kapur para se të bëhej shumë dëm. Një vështrim i shpejtë konfirmoi praninë e stemës së Urdhrit.
  
  Alicia e përkëdheli burrin pa ndjenja. "Të thashë se do të jem pranë teje."
  
  Ekipi vlerësoi. Kinezët ishin tashmë në lëvizje. Francezët duhet të ishin afër. Një fjalë nga Hayden e ktheu Lauren në bisedë.
  
  "Lajme të këqija djema. Francezët i mbajnë sytë nga ju, dhe rusët i mbajnë sytë nga ata. Lëviz!"
  
  budallallëqe!
  
  Drake shikoi gjatë gjithë rrugës së kthimit poshtë shkallëve dhe përgjatë shtegut të drejtë që të çonte në mauzole. Ai pa njerëz që vraponin, një ekip prej katër vetash që me siguri duhet të kenë qenë francezë. "Ata janë shumë të mirë," tha ai. "Në fakt, është tashmë dy herë që ata kanë arritur tek ne fillimisht."
  
  "Duhet të shkojmë," tha Smith. "Ata do të jenë me ne për disa minuta."
  
  "Ku të shkojnë?" pyeti Alicia. "Ata bllokuan të vetmen dalje".
  
  Drake vuri re pemët në anët dhe lëndinat përpara. Në fakt, zgjedhja ishte e kufizuar.
  
  "Hajde," tha ai. "Dhe, Lauren, dërgo një helikopter."
  
  "Ne rrugen time".
  
  "Bëje shpejt," tha Smith. "Këta francezë janë fort në këmbët e tyre."
  
  Drake nxitoi përpara, duke supozuar se rusët nuk mund të ishin shumë prapa. Fatkeqësisht, nuk kaloi shumë kohë para se dikush filloi të qëllonte. Ata kishin bërë mirë deri tani, duke parë më të mirën në marrëdhëniet ushtar me ushtar dhe burrë me burrë, por shanset që një armëpushim kaq i brishtë të zgjaste gjatë ishin të pakta.
  
  Le të përballemi me faktet: nëse këto vende do të donin të punonin së bashku dhe të ndajnë shpërblimet, burrat dhe gratë në pushtet e dinë mirë se kjo do të ishte mënyra më e lehtë - dhe megjithatë ata vazhdojnë të luftojnë.
  
  Ai rrëshqiti mes pemëve. Ekipi nxitoi pas tij, Hayden duke shtrënguar një kuti të zbukuruar që përmbante sekretin e saj ende të pazbuluar. Dahl eci pas, duke ndjekur përparimin e francezëve.
  
  "Pesë minuta pas nesh. Asnjë shenjë e rusëve. Dhe kinezët po zgjohen. Mirë, kjo mund t'i vonojë pak të gjithë."
  
  "Helikopter në dhjetë minuta," u tha Lauren atyre.
  
  "Thuaji atij të shpejtojë," tha Alicia. "Ky djalë duhet të jetë i nxehtë."
  
  "Unë do ta kaloj atë."
  
  Drake mori rrugën më të drejtpërdrejtë, duke shpresuar për një mbulim të mirë. Pemët shtriheshin në të gjitha drejtimet, toka ishte e butë dhe e shkrifët dhe mbante erë të bollshme dheu. Kenzi mori një degë të trashë, duke ngritur supet teksa vraponte, si për të thënë: 'Do të më duhet të mjaftohem me të'. Fillimisht një zbritje e gjatë, më pas një ngjitje e mprehtë dhe rruga pas tyre u zhduk. Qielli mezi dukej dhe të gjithë tingujt ishin të mbytur.
  
  "Unë thjesht shpresoj se askush nuk na pret përpara," tha Dahl.
  
  Kinimaka gërmonte ndërsa e shtypte fort. "Besoni dëgjuesit," tha ai, duke u kthyer qartë në ditët e tij të CIA-s. "Ata janë më të mirë se sa mendoni."
  
  Drake gjithashtu pa që ata nuk ishin këtu në tokë dhe ai kishte një sens të dobët të fushës. Ai skanoi çdo horizont, i sigurt se Dahl do të bënte të njëjtën gjë nga pas. Pas katër minutash u ndalën për të dëgjuar.
  
  "Gjeni drejtim në këtë helikopter?" Hajden i pëshpëriti Lauren.
  
  New Yorker mund t'i shihte pozicionet e tyre si pika blu vezulluese në skaner. "Drejt përpara. Vazhdo përpara."
  
  Rreth e rrotull ishte e qetë; ata mund të jenë të vetmit njerëz në botë. Drake vazhdoi pas pak, duke zgjedhur hapat e tij me kujdes. Alicia u zvarrit pranë tij, Hayden një hap prapa. Pjesa tjetër e ekipit tani është përhapur për të rritur gamën e tyre. Armët tërhiqeshin dhe mbaheshin lirshëm.
  
  Pemët po rralloheshin përpara. Drake ndaloi pranë perimetrit të jashtëm, duke kontrolluar terrenin.
  
  "Një zbritje e shkurtër në një fushë të sheshtë," tha ai. "E përkryer për helikopterin. Dreqin, edhe një suedez mund të godasë një objektiv kaq të madh."
  
  "Tre minuta deri në takim," tha Lauren.
  
  Hayden iu afrua më shumë Drake. "Si duket?"
  
  "Asnjë shenjë e armiqve." Ai ngriti supet. "Por duke pasur parasysh se me kë kemi të bëjmë, pse duhet të jenë ata?"
  
  Dahl u afrua më shumë. "Këtu është e njëjta gjë. Ata janë diku atje, sigurisht, por të fshehura mirë."
  
  "Dhe mund të jeni i sigurt se ata po shkojnë në këtë drejtim," tha May. "Pse po presim?"
  
  Dahl shikoi Drake. "Pudingu i Yorkshire ka nevojë për një pushim."
  
  "Një ditë," tha Drake, duke i hedhur një vështrim të fundit zonës. "Ju jeni gati të thoni diçka vërtet mahnitëse qesharake, por deri atëherë, ju lutemi thjesht thoni atë kur ju flasin."
  
  Ata dolën nga vargu i pemëve, duke zbritur në një shpat të mprehtë me bar. Drake-n e përshëndeti një erë e ngrohtë, një ndjenjë e këndshme pas rritjes së sheqerosur të pemëve. E gjithë zona ishte bosh dhe e rrethuar jo shumë larg nga ku përfundonte në një rrip asfalti shumë përpara.
  
  "Lëviz tani," tha Drake. "Ne mund të vendosim një perimetër në tokë të sheshtë."
  
  Por më pas qetësia dhe zbrazëtia në të gjithë zonën u shkatërruan. Ekipi SPEAR vrapoi poshtë shpatit ndërsa, në të majtë të tyre, rusët u derdhën nga vendi ku ata ishin fshehur. Përpara të dyve, të strehuar nga një korije e largët, u shfaqën edhe francezët.
  
  Të paktën kjo ishte mënyra e Drake për t'i parë gjërat. Ata sigurisht nuk kishin etiketa emrash, por tiparet e fytyrës dhe sjelljet e tyre ishin jashtëzakonisht të ndryshme.
  
  Në të njëjtën kohë, helikopteri i tyre u shfaq në qiell mbi ta.
  
  "O mut".
  
  Në të majtën e tij, rus u gjunjëzua dhe e lidhi armën flakë në shpatull.
  
  
  KAPITULLI I SHTATËMBËDHËDHËMË
  
  
  Drake u rrotullua dhe hapi zjarr. Plumbat e tij grisën barin rreth ushtarit elitar, por nuk i prishën përgatitjet. Rakethedhësi nuk u lëkund kurrë; leva që e mbante mbeti e fortë. Shokët e tij u vërsulën rreth tij, duke iu përgjigjur zjarrit. Drake papritur e gjeti veten në një botë plot rreziqe.
  
  Francezët nxituan me gjithë fuqinë e tyre drejt helikopterit të uljes. Drake, së bashku me Dahl dhe Smith, i mbajtën rusët larg dhe në roje. Fytyra e pilotit ishte e dukshme, e fokusuar në vendin e uljes. Alicia dhe May nuk e ngadalësuan fare shpejtësinë dhe bënë me dorë për të tërhequr vëmendjen e tij.
  
  Plumbat prenë ajrin.
  
  Krahu i Drake preku një nga rusët, duke e shtrirë në një gju. Zëri i Hayden-it shpërtheu gjatë komunikimit.
  
  "Pilot, shmangu! Lauren, thuaj atij se kanë raketa!"
  
  Drake, Dahl dhe Smith goditën kontingjentin rus, por ata qëndruan shumë larg për t'u rreshtuar siç duhet, veçanërisht gjatë lëvizjes. Piloti ngriti sytë, fytyra e tij u trondit.
  
  RPG-ja qëlloi, raketa doli jashtë me një bilbil ajri dhe një zhurmë të fortë. Drake dhe të tjerët mundën vetëm të shikonin të pafuqishëm ndërsa ai, duke lënë një gjurmë në ajër, fluturoi padyshim drejt e drejt helikopterit. Në një panik të fortë, piloti bëri një manovër të mprehtë evazive, duke e shtyrë helikopterin, por raketa që kalonte ishte shumë e shpejtë, goditi pjesën e poshtme dhe shpërtheu në një re tymi dhe flakë. Helikopteri u rrëzua dhe ra, copa ranë dhe u larguan përtej trajektores së fluturimit të tij.
  
  Vetëm kur e shikoi me mosbesim, dëshpërim dhe zemërim të zymtë, ai pa se ku do të çonte trajektorja e tij e tmerrshme.
  
  Francezët e panë këtë dhe u përpoqën të shpërndaheshin, por helikopteri i rrënuar u rrëzua në tokë mes tyre.
  
  Drake ra në tokë, duke e varrosur kokën në terren. Flakët e kuqe dhe portokalli shpërthyen lart dhe jashtë dhe tymi i zi u ngrit në qiell. Pjesa më e madhe e helikopterit u ul mbi një person; ai dhe piloti u vranë menjëherë. Tehu kryesor i rotorit u shkëput dhe kaloi drejtpërdrejt përmes humbësit të tretë, aq shpejt dhe papritmas sa ai nuk dinte asgjë për të. Drake ngriti sytë dhe pa një pjesë të madhe të mbeturinave të djegura që goditën tjetrën. Forca e goditjes e rrëzoi atë nga këmbët dhe e hodhi pas një duzinë hapash, pas së cilës ai ndaloi çdo lëvizje.
  
  Vetëm dy francezë mbijetuan; pjesa më e madhe e ekipit u mund në një incident fatkeq. Drake pa njërin prej tyre duke u zvarritur nga zjarri i furishëm me një dorë të djegur, ndërsa tjetri u lëkund më afër. Disi, i dyti arriti të rrëmbejë armën dhe në të njëjtën kohë të ndihmojë shokun e tij të largohet.
  
  Drake gëlltiti zemërimin e tij dhe vazhdoi ta mbante fort përqendrimin. E vetmja mënyrë e pre e tyre u shkatërrua. Hayden ende e mbajti goditjen e lirë, por tani rusët po i sulmonin ata me qëllime absolutisht të dukshme. Burri me RPG po synonte ende rrënojat, sikur po mendonte për një goditje të dytë.
  
  Drake u ngrit dhe ekipi u ngrit me të. Duke u larguar nga rusët në drejtim të zjarrit, ata ngritën një rrjet strehimoresh që i detyruan armiqtë e tyre të shtriheshin. Drake dhe Dahl të dy i goditën burrat në jelek, duke i bërë ata të shtriheshin në tokë. Flakët e zjarrta i përfshiu kur u afruan, kërcitje të mprehta dhe kërcitje të rënda kumbonin nga brenda. Drake e ndjeu atë të lahej mbi fytyrën e tij dhe më pas u zhyt në anën e verbër. Francezët e mbetur ishin tashmë shumë larg, duke luftuar me plagët dhe humbjet e tyre dhe ishin qartazi jashtë konfliktit për momentin.
  
  Drake u kthye në një gju, duke shtypur butonin e lidhjes.
  
  "Helikopteri është duke u ulur," tha ai për t'ia konfirmuar këtë Lauren, më pas: "Ne kemi nevojë për një mënyrë tjetër për t'u evakuuar tani."
  
  Përgjigja ishte e heshtur. "Mbi te".
  
  Ekipi vazhdoi të tërhiqej, duke rritur distancën midis pengesës flakëruese dhe armikut që po afrohej. Në mënyrë të pabesueshme dhe të pashpirt, një RPG ruse gjuajti një tjetër raketë në helikopterin tashmë të shkatërruar, duke dërguar më shumë shtëllunga flakë dhe copëza në ajër.
  
  Drake ndjeu një copë metali të shkëputur nga supi dhe u rrotullua nga përplasja. Dahl shikoi mbrapa, por Jorksajeri pohoi me kokë: "Jam mirë".
  
  Alicia i drejtoi drejt gardhit të largët. "Kjo rrugë është e vetmja mundësi. Lëvizni, njerëz!"
  
  Hayden rrafshoi kutinë dhe vrapoi. Smith dhe Kinimaka mbetën prapa, duke mbajtur zjarrin mes tyre dhe rusëve. Drake skanoi zonën përpara, gjithmonë gati për surpriza të reja dhe duke pritur më të keqen. Kinezët ishin diku, dhe izraelitët, suedezët dhe britanikët ishin në vëzhgim.
  
  Shpejtësia e tyre i largoi ata nga rusët në ndjekje dhe ata arritën në gardh me kohë të lirë. Alicia dhe Mae morën një rrugë të shkurtër dhe më pas përfunduan në anën tjetër, pranë një asfalti me dy korsi që u zhduk në të dy drejtimet në atë që dukej të ishte një shkretëtirë. Lauren nuk ishte kthyer ende tek ata, por ata e lanë atë në duart e saj, duke e ditur se DC do të ndihmonte.
  
  Drake nuk ishte i mbushur me besim të madh. Ai nuk e fajësoi Lauren-njujorkezi po ecte mbi ujë të pastër- por deri më tani, asgjë rreth misionit nuk i tha atij se burrat dhe gratë që ishin ulur të qetë dhe ngrohtë në Kapitol i kishin të mbuluara plotësisht kurrizin.
  
  Alicia shkoi për të vrapuar. Ishte një skenar gjithnjë e më i çuditshëm. Drake e dinte që rusët duhej të kishin një lloj mbulesë. Ndoshta ishte rrugës.
  
  "Shiko atje," foli Kenzi.
  
  Rreth gjysmë milje përpara, një SUV i zi ndaloi për të marrë francezët që rezistonin. Para syve të tyre, makina shpejtoi me shpejtësi në njëqind e tetëdhjetë milje në orë, ngarkoi dy operativë dhe u largua me një ulërimë.
  
  "Bastardë të gjorë," tha Dahl.
  
  "Ne duhet të shqetësohemi për veten," tha Smith. Ose do të bëhemi edhe ne "bastardë të varfër".
  
  "Grumble ka të drejtë për diçka," tha Alicia, duke parë përreth në të gjitha drejtimet. "Seriozisht, ne nuk kemi ku të shkojmë."
  
  "Vorrosni kutinë." Kinimaka tregoi një korije me pemë pranë rrugës. "Kthehu për këtë më vonë. Ose kërkoni Lauren të dërgojë një ekip tjetër."
  
  Drake shikoi Dahl. "A nuk duhet të jetë shumë e vështirë, apo jo?"
  
  "Shumë e rrezikshme," tha Hayden. "Ata mund ta gjejnë. Përgjoni mesazhin. Gjithashtu, ne kemi nevojë për këtë informacion. Ekipet e tjera mund të jenë tashmë në rrugën e tyre drejt kalorësit të tretë."
  
  Drake i mbylli sytë. Ai nuk mendoi për këtë. Një nyjë tensioni filloi t'i rrahte pikërisht në mes të ballit.
  
  "Kurrë nuk e kam menduar se do të jem i thyer në Kinën e ndyrë," u ankua Alicia.
  
  "Ky është një nga katër anët e tokës," i tha Dahl asaj. "Pra, ngushëllohuni me këtë."
  
  "Oh, faleminderit mik. Faleminderit për këtë. Ndoshta do të blej një godinë."
  
  Rusët tashmë janë në rrugë. Drake mund të shihte njërin prej tyre duke bërtitur në radio. Pastaj vështrimi i tij kaloi pranë rusëve dhe u përpoq të përqendrohej në diçka që lëvizte në distancë.
  
  "Ndoshta është automjeti i tyre," tha Dahl, duke vrapuar dhe duke parë prapa në të njëjtën kohë.
  
  Jorgji qeshi me sytë shqiponjë. "Shpresoj. Dhe dhjetë vjet më parë mund të kishit të drejtë."
  
  Drake ngushtoi sytë. "Hej, është një autobus."
  
  "Vazhdoni të vraponi," tha Hayden. "Mundohuni të mos dukeni të interesuar."
  
  Alicia qeshi. "Tani e ke bërë. Nuk mund të ndaloj së kërkuari. A e keni bërë ndonjëherë këtë? A e di që të mos shikosh dikë dhe të zbulosh se nuk mund të shikosh larg?"
  
  "Unë e kuptoj atë gjatë gjithë kohës," tha Dahl. "Natyrshëm".
  
  "Epo, një mupetë e veshur me lëkurë është një pamje e rrallë," tha Drake.
  
  Autobusi ishte i verdhë i ndezur dhe modern dhe përshkoi rusët pa ngadalësuar shpejtësinë. Drake vlerësoi shpejtësinë e tij, shoferin dhe pasagjerët, por ai e dinte se nuk kishin zgjidhje tjetër. Ata ishin disa kilometra larg çdo qyteti të madh. Ndërsa autobusi u afrua dhe rusët e vështruan atë, ekipi i SPEAR bllokoi rrugën.
  
  "Ngadalëso," tha Alicia me buzët e saj.
  
  Smith qeshi shpejt. "Ky nuk është Kansas. Ai nuk do t'ju kuptojë."
  
  "Atëherë një gjuhë universale." Alicia ngriti armën e saj pavarësisht shkëlqimit të Hayden.
  
  "Më shpejt," tha Dahl. "Para se të hidhet në radio".
  
  Autobusi ngadalësoi shpejtësinë dhe u devijua pak, pjesa e gjerë e përparme rrëshqiti në pozicion jashtë loje. Rusët tashmë kanë ikur. Drake e shtyu derën, duke bërë me shenjë që shoferi ta hapte atë. Fytyra e burrit ishte e frikësuar, sytë e tij të hapur dhe duke u përplasur mes ushtarëve dhe pasagjerëve të tij. Drake priti që dera të hapej, pastaj doli përpara, duke zgjatur dorën.
  
  "Ne thjesht duam të hipim," tha ai me aq qetësi sa mundi.
  
  Ekipi mori në mes të autobusit. Dahl ishte i fundit që u hodh lart dhe e përkëdheli shoferin në krah.
  
  "Përpara!" Ai tregoi rrugën.
  
  Rusët nuk ishin më shumë se njëqind metra mbrapa, armët u ngritën ndërsa shoferi përplasi këmbën në dysheme. Natyrisht, ai mbante një sy në pasqyrat e tij anësore. Autobusi filloi të lëvizë, pasagjerët u tkurrën. Drake u mbajt. Alicia shkoi në pjesën e pasme të autobusit për të vlerësuar ndjekjen.
  
  "Ata po fitojnë forcë"
  
  Drake i bëri me dorë Dahl-it. "Thuaji Keanut të shpejtojë, dreqin!"
  
  Suedezi dukej pak i turpëruar, por foli me shoferin e autobusit. Makina e rriti shpejtësinë ngadalë. Drake e pa Alicia-n të dridhej dhe më pas u kthye me shpejtësi, duke u bërtitur pasagjerëve në autobus.
  
  "Ulu! Tani!"
  
  Nga frika e RPG-së, edhe Drake ra. Për fat të mirë, plumbat goditën vetëm pjesën e pasme të makinës, të gjithë të mbërthyer në shasi. Ai mori një psherëtimë të lehtësuar. Është e qartë se rusët u paralajmëruan për viktima civile. Të paktën ishte diçka.
  
  Edhe një herë, makinacionet politike pas planeve të çdo ekipi elitar erdhën në mendje. Jo të gjitha ekipet u sponsorizuan nga shteti; dhe disa liderë as që e dinin se çfarë po ndodhte. Dhe përsëri mendimet e tij u kthyen te francezët - dhe ushtarët e vdekur.
  
  Ata bëjnë punën e tyre.
  
  Autobusi u shkëput nga rusët, duke rritur shpejtësinë përgjatë rrugës, i gjithë korniza e tij dridhej. Drake u qetësua pak, duke e ditur se ata po ktheheshin drejt Ejin Horo në drejtimin ku po shkonin. Shoferi kapërceu një kthesë të gjerë gjithëpërfshirëse. Drake u kthye ndërsa Alicia lëshoi një ulërimë të ulët nga sedilja e pasme.
  
  Dhe ata panë një helikopter të zi që i përkiste rusëve, duke zbritur për t'i marrë.
  
  Zëri i Hayden e mbushi lidhjen. "Ata nuk do të sulmojnë."
  
  Drake mblodhi buzët. "Op. Porositë po ndryshojnë".
  
  "Dhe ata ende mund ta shtyjnë autobusin nga rruga," u përgjigj Dahl. "Sa larg nga qyteti?"
  
  "Tetë minuta," u përgjigj Lauren.
  
  "Shume gjate". Dahl eci nëpër rresht deri në pjesën e pasme të makinës me shpejtësi dhe filloi t'u shpjegonte pasagjerëve se ata duhet të ecin përpara. Kaluan disa çaste dhe më pas ai u bashkua me Alicia.
  
  "Përshëndetje, Torsti. Dhe gjithmonë kam menduar se sediljet e pasme janë vetëm për puthje."
  
  Suedezi bëri një zë të mbytur. "A po përpiqesh të më sëmurësh nga udhëtimet? E di ku ishin ato buzë."
  
  Alicia i dha një puthje. "Ju nuk e dini se ku kanë qenë."
  
  Dahl ndrydhi një buzëqeshje dhe bëri shenjën e kryqit. Helikopteri rus u rrëzua për një kohë të shkurtër ndërsa ushtarët hipën, duke qëndruar pezull mbi pistë. Autobusi përshkoi një distancë dhe u kthye midis tyre, ndërsa Alicia dhe Dahl skanuan ajrin.
  
  Drake shikoi përpara për francezët e arratisur, por ai dyshoi nëse ata do të përpiqeshin të sulmonin. Ata ishin të paktë në numër dhe luftuan me humbje. Ata e mbivlerësuan. Do të kishte më shumë kuptim nëse ata do të hidheshin drejt e te çelësi i tretë.
  
  Megjithatë, ai shikonte.
  
  Zëri i Laurenit erdhi mbi komunikuesin. "Gjashtë minuta. A keni kohë për të folur?"
  
  "Për çfarë?" Smith gërrmoi, por u përmbajt nga çdo gjë nxitëse.
  
  "Kalorësi i Tretë është një mister, dikush që Urdhri e ka hedhur atje për të turbulluar ujërat. Indianët e famshëm përfshijnë Mahatma Gandhi, Idira Gandhi, Deepak Chopra, por si e gjeni personin më të keq që ka jetuar ndonjëherë? Dhe ai ishte i famshëm". Ajo psherëtiu. "Ne jemi ende duke kontrolluar. Megjithatë, grupi i ekspertëve në Uashington është ende në një bllokim. Unë u thashë atyre se ndoshta nuk është aq keq."
  
  Drake mori një psherëtimë lehtësimi. "Po zemer. Jo gjëja më e keqe që mund të kishte ndodhur", tha ai. "Ajo duhet të ngadalësojë kombet e tjera."
  
  "Patjetër që do të ndodhë. Në lajme të tjera, ne mendojmë se kemi plasaritur katër anët e tokës."
  
  "A keni?" tha May. "Ky është një lajm i mirë."
  
  Drake i pëlqeu nënvlerësimi i saj tipik. "Prisni, maj."
  
  "Po, nuk dua të kërcej nga vendi ime me eksitim," shtoi Alicia thatë.
  
  May nuk denjoi të përgjigjej. Lauren vazhdoi sikur të mos ishte thënë asgjë, "Prisni një minutë, djema. Sapo më thanë se kinezët janë kthyer në të. Të paktën dy helikopterë po shkojnë në rrugën tuaj."
  
  "Ne jemi në një autobus kinez," tha Yorgi. "A nuk do të jemi të sigurt, të paktën prej tyre?"
  
  "Është pak naive," tha Kenzi. "Qeverive nuk u intereson."
  
  "Pavarësisht mbipërgjithësimit", shtoi Hayden. "Kenzie ka të drejtë. Nuk mund të supozojmë se ata nuk do të hipin në autobus."
  
  Fjalë profetike, mendoi Drake ndërsa një grimcë e zezë u rrit në qiellin blu përpara autobusit.
  
  Alicia tha: "Rusët janë këtu".
  
  Është bërë shumë më e vështirë.
  
  
  KAPITULLI I TETËmbëdhjet
  
  
  Helikopterët fluturonin përpara dhe mbrapa. Drake shikonte teksa zogu kinez zhytej pothuajse në trotuar përpara se të rrafshohej dhe të nisej drejt autobusit.
  
  "Ata po na detyrojnë të përplasemi," tha ai dhe më pas tregoi shoferin e frikësuar. "Jo jo. vazhdo!"
  
  Motori i autobusit gjëmonte, gomat u përplasën në tokë. Disa njerëz të grumbulluar përpara tashmë kishin filluar të bërtisnin. Drake e dinte se kinezët nuk do të rrëzonin qëllimisht një helikopter, por ishte e vështirë t'u jepte njohuritë e tij pasagjerëve.
  
  Shoferi mbylli sytë fort. Autobusi u kthye.
  
  Drake u betua dhe e tërhoqi burrin nga pozita e tij, duke kapur timonin. Smith e ndihmoi burrin dhe e çoi me vrazhdësi jashtë në korridor. Drake u hodh pas timonit të autobusit, duke vënë këmbën në përshpejtues dhe duke mbajtur duart fort në timon, duke e mbajtur atë në një vijë krejtësisht të drejtë.
  
  Hunda e helikopterit po drejtohej drejt tyre, hendeku u mbyll shpejt.
  
  Britmat jehonin nga pas dhe anash. Tani Smith duhej të frenonte shoferin. Drake u mbajt.
  
  Komunikuesi kërciti. "Hajde, Keanu im i papjekur," mori frymë Alicia. "Rusët praktikisht mbi tanët"
  
  "Kurrë," ia ktheu Kenzi. "Rri i qete. E keni shikuar fasadën?
  
  Bëritja e Alicias bëri jehonë në të gjithë autobusin.
  
  "Mendimet?" Pyeti Drake në sekondën e fundit.
  
  "Nuk është në të vërtetë një mbledhje bordi!"
  
  Drake e mbajti fort besimin, përvojën dhe timonin e tij. Protestat e forta i mbushën veshët. Trupat bien në dyshemenë e autobusit. Edhe Smithi u zvarrit. Në momentin e fundit, helikopteri kinez u rrëzua në të djathtë dhe helikopteri rus u ndal deri në një ndalesë, rrëshqitjet pothuajse u përplasën me pjesën e pasme të autobusit. Alicia fishkëlliu dhe Dahl pastroi fytin.
  
  "Unë me të vërtetë besoj se fituam këtë raund pule."
  
  Drake vazhdoi të lëvizte, duke parë një kthesë tjetër gjithëpërfshirëse përpara. "Dhe bonusi është se ne nuk jemi të skuqur apo krokantë."
  
  "Ndalo", tha Kinimaka. "Unë jam tashmë i uritur."
  
  Alicia u kollit. "Është thjesht një helikopter i çmendur kinez".
  
  "Ata po kthehen," tha Hayden.
  
  "Ju djema po i afroheni periferisë së qytetit tani," tha Lauren. "Por ende tre minuta me makinë nga çdo vendbanim i mirë."
  
  Drake nxitoi te komunikuesi. "Ejani njerëz! Ju duhet t'i bëni ata të kenë frikë nga kjo!".
  
  Kenzi shkoi deri te dyert e pasme, duke bërtitur, "A ka dikush këtu një katana?"
  
  Fjalët e saj u pritën me shikime të zbrazëta, dy-tre veta u ulën. Plaku me sy të hapur zgjati një dorë që dridhej duke mbajtur një qese me ëmbëlsira.
  
  Kenzi psherëtiu. Drake ktheu një çelës për të hapur dyert. Në një çast, gruaja izraelite nxori trupin e saj, kapi skajin e dritares, pastaj çatinë dhe u tërhoq zvarrë në çatinë e autobusit. Drake e drejtoi makinën sa më mirë që mundi, duke shmangur gropën e madhe, duke marrë frymë thellë, pasi e kuptonte përgjegjësinë e tij, e cila buronte nga akti i Kensit.
  
  Më pas, në pasqyrën e pasme, ai pa Dal-in që kërceu për t'u bashkuar me të.
  
  O mut.
  
  Me përqendrim të fortë, ai e mbajti atë të qëndrueshme.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl u ngjit në çatinë e autobusit. Kenzi zgjati dorën e saj, por ai tundi kokën pranë saj.
  
  "Më shpejt!"
  
  Helikopteri rus kishte fituar lartësinë dhe tani po zhytej përsëri, këtë herë në një kënd prej tre të katërtat përgjatë frontit. Ai mund të shihte një burrë të varur nga çdo anë, duke synuar një armë, ndoshta duke synuar rrotat apo edhe shoferin.
  
  Ai u kthye menjëherë duke kërkuar një helikopter kinez. Ishte afër. Duke u ngjitur në të majtë, aty kishte edhe njerëz që synonin armët nga dyert. Fakti që kinezët nuk qëllonin fort në autobusin e tyre ishte fillimisht inkurajues, por u zbut nga kuptueshmëria se ata kishin nevojë për kutinë që mbante Hayden dhe atyre u duhej ajo e paprekur.
  
  Kenzi u ul në çatinë e autobusit, duke dëgjuar erën dhe trafikun dhe shtriu gjunjët e saj. Më pas ajo ngriti armën, duke u fokusuar te helikopteri. Dahl shpresonte se ajo nuk do të përpiqej as ta filmonte, thjesht të trembte sulmuesit. Rusët nuk treguan një përmbajtje të tillë, por Kenzi dëshpërimisht donte të ndryshonte.
  
  Dahl vlerësoi helikopterin që po afrohej. I mbushur me njerëz, ai ishte jo vetëm i shkathët, por edhe vdekjeprurës. Gjëja e fundit që donte ishte të shkaktonte çdo lloj aksidenti, e lëre më atë që mund të çonte në një përplasje me një autobus.
  
  Rrotat e përparme u kthyen mbi gropë, duke shkaktuar një "më falni" nga Drake. Dal nuk dëgjoi asgjë më shumë se zhurmën e ajrit të vrullshëm dhe zhurmën e një helikopteri. Gjuajtja u kthye nga metali pranë këmbës së djathtë. Suedezi e injoroi këtë, mori në shenjë dhe qëlloi.
  
  Plumbi duhet të ketë goditur objektivin sepse burri hodhi armën dhe u tërhoq. Dahl nuk lejoi që kjo të thyente përqendrimin e tij, vetëm gjuajti një tjetër gjuajtje përmes portës së hapur. Helikopteri u kthye drejt tij, duke u mbyllur shpejt, dhe këtë herë Dahl kuptoi se të shtiresh si frikacak ishte një ide e keqe.
  
  Ai u hodh në çatinë e autobusit.
  
  Helikopteri klithi lart, duke prerë hapësirën që sapo kishte lënë. Ai nuk kishte aftësinë e manovrimit për t'u kthyer nga Kensi, por u afrua aq sa për ta hedhur mënjanë.
  
  Në buzë të çatisë së autobusit!
  
  Dahl rrëshqiti dhe u zvarrit përpara, duke u përpjekur të arrinte tek ajo në kohë. Kenzi ndaloi rënien e saj, por humbi kontrollin e armës së saj; megjithatë, vrulli e bëri atë të fluturonte nga autobusi me shpejtësi në rrugën e pamëshirshme shumë më poshtë.
  
  Zogu kinez u rrëzua ashpër, duke hyrë në rreth. Rusi qëlloi lart, një plumb i humbur shpoi metalin pranë kofshës së djathtë të Dahl-it. Trupi i Kenzit rrëshqiti nga ana e autobusit dhe ai e hodhi të gjithë trupin në një kërcim të fundit të dëshpëruar, me krahun e shtrirë.
  
  Ai arriti të mbështillte dorën e djathtë rreth kyçit të saj që dridhej; u shtrëngua fort dhe priti hov të pashmangshëm.
  
  Erdhi, por ai u mbajt, u shtri deri në kufi. Metali me shkëlqim dhe i lëmuar punoi kundër tij, duke e lënë trupin e tij të rrëshqiste deri në skaj, pesha e Kenzit i tërhoqi të dy poshtë.
  
  Kishte britma mbi lidhjen. Ekipi mund të shihte këmbët e Kensit duke u përplasur pas njërës prej dritareve anësore. Dali u mbajt me gjithë fuqinë e tij, por çdo moment trupi i tij rrëshqiste gjithnjë e më shumë pranë këtij skaji të fortë.
  
  Nuk kishte tufë në çatinë e autobusit dhe nuk kishte asgjë për të kapur. Ai mund të duronte, nuk do ta lëshonte kurrë, por gjithashtu nuk mund të gjente ndonjë mbështetje për ta ngritur lart. Zëri i Drake erdhi mbi komunikuesin.
  
  "A doni që unë të ndaloj?" Me zë të lartë, të pasigurt, pak të shqetësuar.
  
  Dahl i lexoi mirë emocionet. Nëse do të ndalonin, do të goditeshin fort edhe nga rusët edhe nga kinezët. Askush nuk e di se cili do të jetë rezultati.
  
  Zëri i Laurenit u shua. "Më falni, sapo mora një mesazh se suedezët po vijnë për ju. Tani po përhapet në katër drejtime, njerëz."
  
  Dahl ndjeu se pesha i shtriu muskujt e tij. Sa herë që autobusi kërcente, një centimetër tjetër i trupit të tij rrëshqiste nga buza dhe Kenzi binte pak më tej. Ai dëgjoi zërin e një izraeliti nga diku poshtë.
  
  "Lëre të shkojë! Mund ta bej!"
  
  kurrë. Ata po udhëtonin me gjashtëdhjetë milje në orë. Kenzi e dinte se nuk do ta linte të ikte dhe nuk donte që të dy të binin. Dahl ndjeu edhe më shumë respekt për të. Zemra, për të cilën ai e dinte se ishte thellë e varrosur, sapo ishte ngritur pak më afër sipërfaqes.
  
  Zhurma e çizmeve të saj që bien nga dritaret e bëri zemrën e tij të rrihte më shpejt.
  
  Ata rrëshqitën së bashku, Kenzi poshtë anës dhe Dahl në majë të autobusit. Ai u përpoq të kapte buzën e ashpër që kalonte përgjatë buzës, por ishte shumë e vogël dhe e prerë në mish. Duke mos parë asnjë shpresë, ai u kap pas saj për aq kohë sa mundi, duke rrezikuar gjithçka.
  
  Gjoksi i tij u zhvendos drejt shkëmbit, duke u rrëshqitur në mënyrë të pashmangshme. Sytë e tij u ndeshën me sytë e Kensit, të cilët po shikonin lart. Shkëmbimi i tyre ishte pa fjalë, i pashprehur, por i thellë.
  
  Duhet të më lësh të shkoj.
  
  kurrë.
  
  Ai u tërhoq përsëri, vetëm për të rrëshqitur përtej pikës pa kthim.
  
  Duart e forta i kapën të dy viçat, duar që mund t'i përkisnin vetëm Mano Kinimakes.
  
  "Gotcha," tha Havai. "Ju djema nuk do të shkoni askund."
  
  Havai e mbështeti Dahl-in dhe më pas e tërhoqi ngadalë nga rënia e tij. Dahl e mbajti fort Kenzin. Së bashku ata bënë ngadalë rrugën e tyre drejt sigurisë.
  
  Sipër, helikopterët u zhytën për herë të fundit.
  
  
  * * *
  
  
  Drake e dinte që Kinimaka i shtrëngonte fort miqtë e tij, por ende nuk guxonte ta kthente autobusin shumë fort. Rusët dhe kinezët sulmuan nga drejtime të ndryshme, pa dyshim duke e ditur se kjo do të ishte thirrja e tyre e fundit.
  
  Zhurma e thyerjes së xhamave i tha se të tjerët nuk rrinin kot. Ata kishin një plan.
  
  Pas Alicia, Smith, May, Hayden dhe Yorgy morën secili një dritare nga çdo anë e autobusit dhe e thyen atë. Duke synuar helikopterët që po afroheshin, ata hapën zjarr të fortë, i cili i detyroi ata të devijojnë shpejt anash. Vija e pemëve mbaroi dhe Drake pa ndërtesa përpara.
  
  Rrjeti rrugor, rrethrrotullimi. Pas tij ranë të shtëna, duke mbushur autobusin; helikopterët e zinj u ngritën në qiell.
  
  Ai mori një psherëtimë të lehtësuar.
  
  "Ne mbijetojmë," tha ai. "Për të luftuar një herë tjetër."
  
  Lauren e ndërpreu. "Suedezët gjithashtu u tërhoqën," tha ajo. "Por unë ende marr diçka si një halo në sinjal. Diçka mes Uashingtonit, fushës dhe meje. Kjo është e çuditshme. Pothuajse sikur... sikur..."
  
  "Çfarë?" Unë pyeta. Pyeti Drake.
  
  "Është sikur po ndodh një grup i ndryshëm komunikimesh. Ka më shumë për lojë. Edhe një..." hezitoi ajo.
  
  "Ekipi?" Drake përfundoi.
  
  Hajden murmuriti me zë të lartë. "Kjo tingëllon qesharake."
  
  "E di," u përgjigj Lauren. "Unë me të vërtetë dua dhe nuk jam ekspert. Nëse vetëm Karin do të ishte këtu, jam i sigurt se do të kishim diçka më të mirë."
  
  "A mund të kapni ndonjë dialog?" pyeti Hajden. "Edhe gjëja më e vogël?"
  
  Drake kujtoi një përmendje të mëparshme të SEAL Team 7, të dëgjuar vetëm nga Dahl dhe ai vetë. I shkoi përsëri mendja se të gjitha komunikimet po përgjoheshin.
  
  "A mund ta shtyjmë atë për një kohë?" - ai pyeti. "Dhe a do të gjeni një mënyrë më të mirë për ne që të ikim nga këtu?"
  
  Lauren dukej e lehtësuar. "Sigurisht, sigurisht," tha ajo. "Më jep një minutë."
  
  
  KAPITULLI I Nëntëmbëdhjetë
  
  
  Hayden Jay priti disa orë që ekipi të ishte i sigurt, duke u fshehur në një strehë të vogël satelitore në Tajvan përpara se të largohej nga lagjet e ngushta për të bërë një telefonatë.
  
  Qëllimi i saj: të kontaktojë Kimberly Crow.
  
  U desh pak kohë, por Hayden duroi. Ajo gjeti një cep të qetë pas shtëpisë, u ul dhe priti, duke u përpjekur të mbante kokën të mos rrotullohej. Ishte e vështirë të gjente diçka të përhershme në jetën e saj për t'u lidhur me jashtë ekipit. SPIR u bë jeta e saj, kuptimi i jetës së saj, dhe si rezultat i kësaj, ajo thjesht nuk kishte lidhje personale, asgjë tjetër përveç punës. Ajo mendoi përsëri në vorbullën e aventurave që kishin kaluar së bashku - nga Odin dhe Portat e Ferrit, deri në Babiloni dhe Pandora, shpërthimi bërthamor që pothuajse shkatërroi qytetin e Nju Jorkut, ndarja e saj e vjetër me Ben Blake dhe ajo ndarja e fundit me Mano Kinimakën. Ajo ishte e fortë, shumë e fortë. Ajo nuk kishte nevojë të ishte aq e fortë. Incidenti më i fundit i thesarit Inca në Peru e preku atë si mendërisht ashtu edhe fizikisht. Asnjëherë më parë ajo nuk ishte tronditur kaq shumë deri në palcë.
  
  Tani ajo e rimendoi me qetësi. Urat mund të jenë djegur dhe kjo duhet të ishte mirë. Por nëse me të vërtetë donte të ndryshonte, nëse donte më shumë në jetën e saj, ajo duhej të ishte e sigurt përpara se të merrte fund dhe të rrezikonte të lëndonte dikë përsëri. Qoftë ky Mano apo dikush tjetër.
  
  më intereson. Unë me të vërtetë dua. Dhe herën tjetër, duhet të sigurohem që t'i qëndroj besnik asaj që dua përfundimisht.
  
  Nga jeta. Jo pa punë. Ekipi i SPEAR u mblodh dhe bëri një punë të mirë, por asgjë nuk zgjati përgjithmonë. do të vijë koha -
  
  "Zonjusha Jay?" - tha zëri i robotit. "Unë po ju ndihmoj tani."
  
  Hayden i bashkoi të gjitha. Zëri i radhës në linjë i përkiste Sekretarit të Mbrojtjes.
  
  "Cili është problemi, agjent Jay?" Lakonik, i qetë, i përmbajtur. Crowe dukej se ishte në buzë.
  
  Hayden gjeti kohë për të kuptuar se si ta rregullonte pyetjen e saj kryesore. Ajo vendosi ta varroste në mut dhe të shihte se çfarë kapi Korbi.
  
  "Ne u larguam nga Kina dhe morëm një kuti të dytë. Ekipi po e kontrollon tani. Raportohet së shpejti, pa dyshim. Nuk ka viktima, megjithëse ka shumë të prera dhe mavijosje. Jo të gjitha skuadrat kundërshtare janë armiqësore..." Ajo mendoi për një moment nëse Crow do të kafshonte, pastaj vazhdoi: "Disa vende janë më agresive se të tjerat. Francezët humbën të paktën tre. Një rus është plagosur. A mund të ketë një ekip tjetër, më të fshehtë? Dëgjuam copëza llafe sekrete amerikane, të cilat, natyrisht, nuk dëshmojnë asgjë. Britanikët janë në anën tonë, ose kështu duket, dhe Drake ka njëfarë ndikimi mbi ta. Tani jemi në shtëpinë e sigurt, duke pritur që grupi i ekspertëve të zbulojë vendndodhjen e Kalorësit të tretë."
  
  Tani ajo u ndal dhe priti.
  
  Korbi ruajti përmbajtjen e saj. "Ndonje gje tjeter?"
  
  "Unë nuk besoj në këtë". Hayden u ndje e zhgënjyer kur përpjekjet e saj dështuan. Ajo pyeti veten nëse ajo duhet të jetë më e drejtpërdrejtë.
  
  "Unë jam në kontakt të vazhdueshëm me njerëz nga Uashingtoni," tha Crowe. "Nuk ka nevojë të më mbani të informuar."
  
  "Ah ne rregull. Faleminderit".
  
  Hayden filloi nënshkrimin. Ishte vetëm atëherë që Crowe dërgoi një kërkesë në dukje të pafajshme poshtë linjës.
  
  "Prit. A thua se menduat se dikush mund të imitonte amerikanët? Diku në fushë?
  
  Hayden nuk tha asgjë të tillë. Por nga të gjitha këto informacione përkatëse, Crowe kapi vetëm një. Ajo detyroi të qeshte. "Duket se është. E dëgjuam në tokë." Ajo nuk e përfshiu Lauren në këtë. "Sigurisht që ne e dimë se nuk ka ekip të dytë, kështu që mund të jetë një nga vendet e tjera që përdor ish-forcat speciale amerikane apo edhe mercenarë".
  
  "Një element i vogël i një qeverie të huaj që përdor personelin e Shteteve të Bashkuara?" Crowe fërshëlleu. "Mund të jetë, agjent Jay. Ndoshta ke te drejte. Sigurisht, - qeshi ajo, "nuk do të ketë ekip të dytë".
  
  Hayden dëgjoi më shumë se fjalë. "Dhe kur do të kthehemi? Çfarë po kthehemi?
  
  Crowe mbeti i heshtur, gjë që i tha Haydenit se ajo e dinte saktësisht se çfarë po kërkohej. "Një rast në një kohë," tha ajo në fund. "Së pari, të ashtuquajturit Kalorës të Rendit duhet të gjenden dhe të neutralizohen."
  
  "Sigurisht". Hayden gjithashtu e dinte se ky ishte shansi i saj i fundit për të folur drejtpërdrejt me Crowe, kështu që vendosi të shkonte pak më tej. "Po sikur të dëgjojmë përsëri muhabete amerikane?"
  
  "Kush jam unë, një agjent në terren? Merren me të."
  
  Crowe e mbylli telefonin, duke e lënë Hayden-in të nguluronte në ekranin e celularit të saj për disa minuta, duke rivlerësuar tani jo vetëm veten, por edhe qëllimet e vendit të saj.
  
  
  * * *
  
  
  Drake shfrytëzoi rastin për të pushuar ndërsa Yorgy, Mai dhe Kinimaka zgjidhën kutinë e re. Fakti që vinte nga mauzoleumi i Genghis Khan dhe ndodhej midis sendeve personale të figurës legjendare vetëm sa e shtoi nderimin me të cilin ata e trajtuan atë. Simboli i qartë dhe i neveritshëm në krye vërtetoi se dikur i përkiste Urdhrit të Gjykimit të Fundit.
  
  Kinimaka studioi kështjellën. "Jam i sigurt se Urdhri dikur kishte një plan për të dhënë çelësat," tha ai. "Por jeta u pengua." Ai buzëqeshi.
  
  "Vdekje," tha Mai butësisht. "Vdekja u pengua".
  
  "A doni që unë ta hap me hijeshi?" Pyeti Jorgji.
  
  "Po, le të shohim disa nga ato aftësi hajdute, Yogi." Alicia foli nga shpina e saj pas murit pranë Drake, një shishe me ujë në njërën dorë, një armë në tjetrën.
  
  "Nuk ka kuptim". Kinimaka e goditi bravën me një puthje mishi. "Nuk është tamam art."
  
  Kenzi u zvarrit drejt tij ndërsa Mai ngriti kapakun. Ishte një skenar i çuditshëm, mendoi Drake, ushtarët të mbyllur në një dhomë të vogël pa vend për t'u ulur, pa vend për të folur apo gatuar ushqim. Vetëm një mini frigorifer plot me ujë dhe disa kuti biskotash. Dritaret ishin të mbuluara me perde, dera ishte shumë e mbyllur. Tapeti ishte i konsumuar dhe i mykur, por ushtarët kishin përjetuar më keq. Mjaftoi të pushoja pak.
  
  Smith, i cili po ruante derën, e la Hajdenin të hynte përsëri, duke hyrë në momentin që May zgjati kutinë. Drake-it iu duk se shefi dukej i rraskapitur dhe i shqetësuar, në teh. Shpresoj që ajo të shtjellojë bisedën e saj më vonë.
  
  Mai u zhvendos nga këmba në këmbë për disa sekonda përpara se të nxirrte krahët. Ajo mbante një tufë të trashë letrash të mbështjellë me një lidhës të trashë dhe të lidhur me një spango me nyjë, gjë që bëri që disa nga anëtarët e ekipit të ngrinin vetullat.
  
  "Vërtet?" Kinimaka u përkul mbrapa në shapkat e tij. "A është kjo një armë që mund të rrezikojë botën?"
  
  "Fjala e shkruar," tha Kenzi, "mund të jetë mjaft e fuqishme."
  
  "Çfarë është kjo?" Unë pyeta. pyeti Lauren. "Të gjithë djemtë nga Uashingtoni po na presin."
  
  Koha vazhdoi të punonte kundër tyre. Si gjithmonë, ishte çelësi për të qëndruar përpara lojës dhe - në veçanti, garës. Drake pa dy rrugë përpara. "May, Hayden dhe Dahl, pse nuk e zbuloni se çfarë është? Lauren - çfarë keni me kalorësin e tretë, pasi ne kemi nevojë për një drejtim në të cilin të lëvizim?
  
  Lauren i kishte thënë tashmë se do t'i takonte në vendin e tretë. Tani ajo psherëtiu me zë të lartë. "Epo, askush nuk është 100 për qind i sigurt djema. Për t'ju prezantuar me një foto, unë do t'ju prezantoj me interpretimin e tyre të katër pikave kryesore."
  
  Drake shikoi se si May dhe të tjerët po vrenjten ndërsa po shkonin drejt armëve të pushtimit. "Kemi kohë".
  
  "Epo, kjo është vërtet interesante. Deri në zbulimin e të ashtuquajturës Botë e Re në shekullin e gjashtëmbëdhjetë, besohej se toka ishte e ndarë në tre pjesë - Evropë, Azi dhe Afrikë. Ndarja midis këtyre kontinenteve ishte Hellesponti, i cili përshtatet në mënyrë të përkryer në planin e Urdhrit që keni ndjekur deri tani. Kështu Azia filloi përtej Hellespontit, toka e panjohur e pasurive ekzotike që ata e quajtën Orient. Natyrisht, më vonë ata gjetën Amerikën, dhe më pas ajo u bë Bota e Re, e dëshirueshme, e panjohur dhe plot shpresë. U botua një libër me emblema që përshkruan katër pikat e reja kardinal. Azia, Evropa, Afrika dhe Amerika. Duket sikur Urdhri vendosi të injektonte këtë mendim të lashtë në hartën e tyre për arsye të panjohura - megjithëse ndoshta sepse ata ende e shihnin veten si patriarkë të gjithëfuqishëm që gjuanin relike." Lauren mori frymë.
  
  "Pra, ky është riedukimi i botës që ndodhi përsëri kur ata gjetën Australinë dhe më pas Antarktidën?" ka thënë Kenzi.
  
  "Po, riedukimi gradual gjatë shekujve që disa njerëz mendojnë se është ende duke vazhduar. Por kjo është një histori krejtësisht tjetër. Jo gjithçka ishte lumturi dhe trëndafila. Fraza "katër anët e tokës" mund të ketë qenë shprehja më e diskutueshme në histori. Në hebraisht, përkthehet si "ekstrem". Në Numrat 15:38 janë kufijtë; Ezekieli ka qoshe; dhe Jobi ka fund. Mund të përkthehet edhe si ndarje. Është e qartë se Bibla e ka lënë veten të hapur për tallje pikërisht këtu..."
  
  Drake e kuptoi këtë. "Sepse sugjeron se bota është e sheshtë?"
  
  "Po. Por Bibla e përshkruan atë në librin e Isaias, duke e quajtur atë një sferë. Pra, lidhje e qëllimshme. Përfundimi është se ata mund të përdorin çdo numër fjalësh - rreth një duzinë - për të përshkruar këndin. Besohet se fjala "ekstrem" është përdorur qëllimisht për të përcjellë, mirë, pikërisht këtë. Dhe asnjë hebre nuk mund ta keqinterpretonte domethënien e vërtetë, sepse për 2000 vjet ata dilnin përballë qytetit të Jeruzalemit tri herë në ditë dhe këndonin: 'I bini borisë së madhe për lirinë tonë. Ngrini një flamur për të mbledhur mërgimtarët tanë dhe na mblidhni së bashku nga të katër anët e tokës në tokën tonë."
  
  "Pra, ata nuk zgjodhën një frazë rastësisht?" Smith pyeti.
  
  "Jo. Libri i Profetit Isaia shpjegon se si Mesia do ta mbledhë popullin e tij nga katër anët e tokës. Nga të gjitha anët do të mblidhen në Izrael".
  
  Kenzi nuk lëvizi asnjë muskul dhe nuk tha asnjë fjalë. Drake nuk e kishte idenë për bindjet e saj fetare, nëse ajo kishte fare, por ai e dinte që në mënyrë të pashmangshme do të bëhej një pjesë e rëndësishme e jetës së saj megjithatë. Në këtë pikë, ai e studioi atë pak më shumë, ndërsa ata prisnin që Lauren të vazhdonte. Besimi i Dahl-it se ajo është në thelb e sjellshme dhe do të kthehet gjithmonë në zemrën e saj morale ishte e justifikuar deri në një farë mase. Ai ende shihte skajin tek ajo - skajin e paligjshmërisë - por kjo nuk ishte domosdoshmërisht një gjë e keqe.
  
  Nga koha ne kohe.
  
  Por nuk mund ta kishit në të dyja mënyrat. Dhe kjo është ajo që ai pa tek Kenzi - një vrasës i pamëshirshëm kur ajo ishte e nevojshme dhe një shpirt që luftonte kur ajo nuk ishte e nevojshme. Për hir të saj, ata duhej ta linin të ndryshonte.
  
  "Sigurisht që ka kuptim," tha Kinimaka. "Në fillim Afrika, pastaj Kina. Pra, çfarë është më pas?
  
  Lauren u përgjigj menjëherë. "Po, ne mendojmë se kuptimi i Biblës ishte në gjymtyrët, siç ishte Urdhri. E bënë më të vështirë ardhjen e personit tjetër. Sipas tekstit... mirë... do të lexoj fragmentin përkatës: 'Gjeni vendet e prehjes së Atit të Strategjisë dhe më pas Kaganit; indiani më i keq që ka jetuar ndonjëherë, dhe më pas goditja e Zotit. Por nuk është gjithçka ashtu siç duket. Ne vizituam Khaganin në vitin 1960, pesë vjet pas përfundimit, duke e vendosur Pushtimin në arkivolin e tij. Ne kemi gjetur Murgun që ruan kijametin e vërtetë. Dhe kodi i vetëm i vrasjes është kur u shfaqën Riders. Nuk ka asnjë shenjë identifikimi në eshtrat e Atit. Indiani është i rrethuar me armë..."
  
  Drake e thithi atë. "Indiani më i keq që ka jetuar ndonjëherë? Dhe ai është i rrethuar me armë? Sigurisht, mund të jetë kudo në Indi. Ky është një vend i rrethuar me armë."
  
  "Atëherë kur Urdhri fshihte Riders?"
  
  Drake mendoi për të. "Epo, po, unë mendoj kështu. Në çdo rast, cili është kalorësi i tretë?"
  
  "Uria".
  
  Mori frymë thellë dhe pa Alicia. "Nuk mund të jetë Princesha Fluffy, apo jo?"
  
  Alicia tundi dorën përpara dhe mbrapa. "Ndoshta. Unë do ta mbaj parasysh këtë."
  
  Drake rrotulloi sytë. "Ti je e pamundur."
  
  "Ndonjë preferencë?"
  
  "Per cfare?"
  
  "Cila princeshë? Vajza duhet ta dijë, ju e dini."
  
  Ai studioi çizmet e tij. "Epo. Unë kam qenë gjithmonë i anshëm ndaj Kleopatrës. E di që ajo nuk është princeshë, por..."
  
  "Mbretëresha? Pra edhe më mirë".
  
  Lauren po fliste akoma. "Siç thashë më parë, djemtë dhe vajzat ende po vlerësojnë se cilit indian mund t'i referohet Urdhri. Në të vërtetë, është shumë e paqartë. Dua të them, edhe duke e vënë veten në vendin e tyre në kohën e tyre, mund të jetë një në një duzinë."
  
  "Dhe ata janë të gjithë të rrethuar me armë?" Smith pyeti.
  
  "Unë jetoj në Indi, po. Kryesisht."
  
  "Epo, të paktën ne kemi një destinacion," tha Alicia.
  
  Drake shikoi May, Hayden dhe Dahl, të cilët po zgjidhnin përmbajtjen e kutisë së dytë, Conquest.
  
  "A ka ndonjë përparim?"
  
  Hayden lëvizi dorën e saj, duke treguar se ata ishin pothuajse aty. Ajo ngriti sytë. "Duket sikur është plani për një skenar të fundit të botës. A ju kujtohet efekti i shufrës? Një ngjarje e vogël shkakton një tjetër dhe një tjetër, secila më e madhe?"
  
  "Teoria e kaosit," tha Dahl. "Kjo është një armë pushtimi dhe Genghis Khan ishte një mendimtar i thellë. Me këtë, ju mund të pushtoni të gjithë botën."
  
  Drake rrëzoi shishen e tij me ujë.
  
  Alicia tha: "Armë me efekt domino?"
  
  "Me të drejtë. Si çoi vrasja e Franz Ferdinandit në yllin e Luftës së Parë Botërore. Potencialisht, ky plan i kaosit në rritje mund të nisë Luftën e Tretë Botërore."
  
  "Gjithashtu," Drake e mbylli komunikuesin për një moment dhe foli me zë të ulët, "është goxha e ndërlikuar. Kujt do t'ia japim?
  
  Të gjithë ia ngulnin sytë. Ishte një pyetje e vlefshme. Hayden e bëri të qartë se ai nuk duhet të thoshte asgjë më shumë. Ai e dinte që Uashingtoni dhe Sekretari i Mbrojtjes ishin tashmë të pakënaqur me ta dhe iu kthye të mendonte për Ekipin 7 të SEAL.
  
  Rastësi?
  
  kurrë.
  
  Hayden studioi fletët e letrës për disa minuta të tjera, më pas i futi nën xhaketën e saj. Duke iu drejtuar të gjithë ekipit, ajo ngriti supet, duke treguar se vendimi nuk ishte marrë ende dhe absolutisht gjithçka mund të ndodhte me dokumente të pasigurta.
  
  me zë të lartë ajo tha: "Ne do ta trajtojmë këtë sa më shpejt që të mundemi. Tani për tani ne kemi nevojë për këtë vendndodhje të tretë. Lauren?
  
  "Të dëgjoj. Jemi ende në pritje".
  
  "Tani prit një minutë," tha Kenzi, me ngulfatën në fytyrën e saj nga dhjetë minutat e fundit ende e qartë. "Ju thoni se ka katër cepa të tokës, apo jo?"
  
  "Epo, Bibla e përmend atë," tha Lauren. "Dhe i tillë është urdhri i Gjykimit të Fundit."
  
  "Epo, diçka nuk është në rregull. Nuk mund ta shihni këtë?"
  
  Drake i mbylli sytë, tani më i hutuar se kurrë. Dahl studioi Kensi me kujdes.
  
  "Ndoshta ndonjë shpjegim do të ndihmonte?"
  
  "Katër kënde? Afrikë, Azi, Evropë dhe Amerikë".
  
  "Sigurisht. Kështu më thonë".
  
  Kenzi shtriu të dyja duart. "Ku është India?"
  
  Hayden u ngrit në këmbë. "Dreqin, India është pjesë e kontinentit aziatik".
  
  "Me të cilën ne kemi trajtuar tashmë."
  
  Lauren mendoi në këmbë. "Gjë që lë vetëm Evropën dhe Amerikën," tha ajo. "Hej djema, po mendoni të njëjtën gjë si unë?"
  
  "Ndoshta," rënkoi Alicia. "Edhe gomari juaj është mpirë nga ulja në dyshemenë e ndyrë?"
  
  "Pulë," tha Kinimaka. "Por atëherë gjithmonë mendoj për pulën."
  
  "Urdhri është kriminelët e luftës të viteve dyzet. Në kohën kur ata fshehën armët, termi 'Amerikan vendas' ishte në përdorim, por ata nuk do ta kishin menduar në atë mënyrë. Për hir të Zotit, ata kanë lindur në të njëzetat ose më herët".
  
  "Indianët e kuq?" tha Drake. "Nga Perëndimi i Egër? Dreqin".
  
  "Është e mundur," tha Lauren. "Ajo që grupi i mendimit po kërkonte në vendin e gabuar."
  
  "Pra, kush ishte personi më i keq që ka jetuar ndonjëherë?" Pyeti Dahl.
  
  "Më lejoni t'ju kthehem për këtë. Tani për tani, thjesht hipni në aeroplan."
  
  Drake nuk ishte i vetmi që shikonte në Hayden.
  
  Kthehu në Amerikë?
  
  Katrahurë.
  
  Hayden, në veçanti, shikonte Smithin. Ata nuk e kishin idenë se çfarë mund të kishte ndodhur pas ngjarjeve në Peru, apo çfarë po mendonin autoritetet. Ushtari, për meritën e tij, filloi menjëherë të ngrihej dhe të kontrollonte çantën e shpinës.
  
  Kalorësi i tretë? Uria? Dhe Amerika? A e dinë rivalët tanë?
  
  A do të ketë ndonjëherë një moment paqeje për të rregulluar jetën e saj?
  
  Jo sot, Hajden, jo sot. Duke i firmosur të tjerëve që të largojnë komunikuesit e tyre dhe t'i fikin, ajo qëndroi sfiduese në mes të tyre.
  
  "Ne po e bëjmë atë," tha ajo. "Dhe ne e bëjmë atë siç duhet. Siç duhet, siç bëjmë gjithmonë. Por djema, kam rezerva. Unë besoj," ndaloi ajo, "se Crowe dhe qeveria amerikane kanë një ekip të dytë në lojë. Ekipi i SEAL është 7, dhe padyshim që ata janë shumë të mirë. Ky ekip mund të mos jetë në lojë, vetëm për t'u siguruar që të marrim të gjithë kalorësit."
  
  Drake u vrenjos kur e dëgjoi këtë. "Më fal?"
  
  "Epo, a menduat se mund të kishte një skenar të dytë? Po sikur të jenë këtu, në fakt, për të na shkatërruar?"
  
  
  KAPITULLI I NJIZET
  
  
  Karin Blake u ul me këpucët e saj të zeza në tavolinë, celularin mes qafës dhe mjekrës, duke shtypur tastierën me duart e lira. Ajo kishte veshur një bluzë të copëtuar dhe xhinse, dhe flokët i kishte të lidhura me një këllëf të trashë. Zëri që fliste në veshin e saj të majtë pothuajse u mbyt nga e qeshura e Palladinos.
  
  - Mbylle gojën, Dino! ajo u kthye dhe thirri.
  
  "Po Po". Ushtari u kthye me një buzëqeshje dhe më pas pa fytyrën e saj. "Mirë mirë. Zot, kush dreqin të vuri në krye?"
  
  Karin i kërkoi falje folësit. "Fëmijët janë ngacmues," tha ajo. "Pak më shumë dhe ata do të jenë jashtë në hapin e keq."
  
  Gruaja qeshi me zë të ulët. "Oh po, bleva vetes dy nga këto."
  
  Karin shikoi Dinozaurin e gjatë, muskuloz dhe shokun e tyre të armëve, Wu-në e vogël e të dobët. Të dy ushtarët po frynin avull, të mërzitur nga të qenit të strehuar në një shtëpi të shkretë gjatë javës së kaluar, duke modifikuar sisteme të ndryshme. Ajo që u duhej ishte një veprim i vërtetë.
  
  Karin pyeti: "Dhe ata ikën?"
  
  "Sigurisht. Unë isha pjesë e njësisë së komunikimit. Na caktuan me turne. Ekipi SPEAR mori kutinë nga kinezët dhe arriti të shkonte fshehurazi në Tajvan. Pjesërisht fat, pjesërisht një rezervë në anën e ekipeve të tjera, mendoj."
  
  Karin e dinte se ishte më shumë se thjesht fat. Nuk kishte ekip më të mirë në botë sot se SPEAR. Njëherë e një kohë, ajo ishte krenare që ishte pjesë e saj.
  
  "Kjo mut kalorës nuk do të thotë shumë për mua," pranoi ajo. "Unë fokusohem në gjëra të tjera. Por më thuaj, ku do të shkojnë më pas?"
  
  "Epo, nuk e di ende. Duket si India. Por duket se ka disa mosmarrëveshje. Ja, pranova të ndihmoj pak për shkak të asaj që ndodhi me prindërit e varfër të Palladinos dhe sepse jemi në të njëjtën anë, por ka një kufi për atë që mund të them."
  
  Karin ndjeu një dyshim në rritje. "Nuk na duhen më shumë. Vetëm kaq - kur të telefonoj, duhet të di pozicionin e ekipit të Drake. Do të jetë nesër apo pas një muaji. Ti mund ta besh?"
  
  Përgjigja ka qenë e qëndrueshme. "Po, për sa kohë që qëndroj në të njëjtën njësi. Unë besoj."
  
  "Faleminderit". Karin e mbylli shpejt bisedën përpara se të bëheshin pyetje të tjera. Ajo mori një moment për të vlerësuar dhomën dhe për të parë se ku ishin. Që kur e morën vendin nga foleja e tregtarëve të drogës, ata e kanë pastruar atë nga çdo gjë e keqe, duke gjetur pajisje në të gjitha llojet e vendeve, nga dërrasat e dyshemesë deri tek poshtë shtëpisë, si dhe në qoshe dhe çarje në të gjithë hapësirën e papafingo. . Djegia e gjithçkaje deri në pikën e fundit ishte vetëkënaqësi. Ndërsa janë ende jashtë linje, Karin, Dino dhe Wu vendosën kompjuterë, komunikime, pajisje mbikëqyrjeje dhe më shumë. Nëse shtëpia e shkretëtirës do të ishte selia e tyre, ajo duhet të ishte e fortifikuar, e mbrojtur, një kështjellë më vete.
  
  Karin mendoi se ishin pothuajse aty.
  
  Tani në mendjen e saj hyri një mendim i ri, torturues.
  
  Ajo pa Dino dhe Wu duke punuar në kompjuterë, duke lidhur telat sipas udhëzimeve të saj dhe duke instaluar softuer, mure zjarri dhe më shumë. Ajo ishte një dinamit i vërtetë në këtë lloj gjëje përpara se të fillonte stërvitjen e saj. Tani ajo ishte shumë më e madhe. Po, atyre u mungonin ende disa gjëra, por fondet aktuale do të mjaftonin pikërisht për këtë. Ata kishin nevojë për një burim të ardhurash të qëndrueshme.
  
  Mos e injoroni. Nuk mund ta bëni presion, groposeni thellë.
  
  Karin dinte gjithçka për Ekipin 7 të SEAL. Ajo e dinte pse ishin atje, cilat ishin qëllimet e tyre; pikat e forta dhe të dobëta të tyre; axhendën e tyre dhe urdhrat e fundit sekret. Më pas, duke ofruar mbështetje efektive, ajo tani mund të paralajmëronte Matt Drake.
  
  Ajo trazohej, u përdredh, i shkaktoi acid në zorrët e saj.
  
  Çdo incident që ata kalonin, pikat e larta dhe kohët e vështira, ditët e çmendurisë së plotë, i preknin emocionet e saj si një zog që godet një krimb kokëfortë. Karin tashmë ishte lënduar aq keq një herë më parë dhe hoqi dorë nga jeta, vetëm për ta gjetur atë përsëri në vendet më të papritura. Asaj iu dha një qëllim i ri.
  
  Dhe përsëri, krejt papritur, ajo përjetoi shkatërrim kur i vdiq vëllai dhe familja e saj, dhe më pas dashuria kur Komodo ra në dashuri me të. Ndoshta ajo ngjarje shumë e hershme, kur ajo ishte aq e re, e shkatërroi dhe e vendosi në rrugën e jetës.
  
  Shkatërrim.
  
  Tani ajo me të vërtetë donte të bënte ishte të shkatërronte të gjitha gjërat e mira që kishte. Nëse diçka po shkonte mirë, ajo donte që ajo të dështonte. Nëse diçka e madhe do të ishte në gatim për të, ajo do të sigurohej që ajo të shpërbëhej me paragjykim.
  
  Nëse ekipi i ri do të fillonte të lulëzonte, të afrohej, do ta copëtonte.
  
  Vetë-shkatërrimi nuk ishte një mënyrë e re e jetës për Karin Blake. Ky është stili im i zgjedhur i jetesës. Batanija ime komode. Ajo gjithmonë pyeste veten nëse do të bënte një rreth të plotë, rreth e rrotull dhe përsëri.
  
  Dhe aty ajo u ul, e relaksuar, me informacionin që i mungonte edhe ekipit të SPEAR, teksa kalonin katër drejtimet kryesore në përpjekjen e tyre për të kapur katër armët e makthit. Udhëkryqi qëndronte i hapur në derën e saj.
  
  Një rrugë çoi në shpengimin përfundimtar, te miqtë, shoqëria dhe dhimbjet e jetës.
  
  Mënyra tjetër do të shkatërronte gjithë këtë histori, gjithë këtë të ardhme të pasigurt dhe do t'i jepte asaj gjithçka që i duhej: kaos.
  
  Karin mblodhi gjërat e saj dhe doli në verandë. Ajri i shkretëtirës ishte i thatë dhe me pluhur. Një rruzull i ndritshëm shkëlqeu lart në qiell. Diku në distancë, një njësi super-elite e forcave speciale amerikane e quajtur SEAL Team 7 ndoqi shokët e saj të vjetër - Matt Drake dhe Alicia Miles, Thorsten Dahl dhe Mae Kitano dhe të tjerë - me qëllim për të vrarë.
  
  Karin mendoi t'i paralajmëronte ata.
  
  Pastaj ajo nguli kokën përsëri në derë. "Hej, humbës, ngrini gomat tuaja dhe drejtoni. Kemi vende për të shkuar dhe njerëz për të parë. Vendbanimi sekret i Tyler Webb nuk do të qëndrojë i fshehur përgjithmonë."
  
  
  KAPITULLI NJIZET E NJEZE
  
  
  Karin hipi në armë gjahu, duke parë Dinon duke e drejtuar me kujdes Dodge Ramin e tyre nëpër gjarpërinjtë dredha-dredha që formonin autostradat dhe rrugët e pasme të Los Anxhelosit.
  
  "Mbaje kursin tënd të qëndrueshëm," tha ajo ndërsa ushtari i ri kaloi autostradën e kuqe. "A ju kujtohet se ne jemi duke u gjuajtur?"
  
  Dino e buzëqeshi me gëzim të papjekur. "Thjesht e lumtur që dola nga shtëpia, mami. Sido që të jetë, duhet ta dini se unë jam më i mirë se ju. Më mirë në çdo mënyrë".
  
  "Kështu që ju vazhdoni të flisni."
  
  "Ushtria nuk do të na lërë të shkojmë," tha Wu. "Sa herë që dalim në sipërfaqe, ne jemi të prekshëm."
  
  "Mbani poshtë tonin, zoti Mjerim. Zot, ju të dy mund të luani një rol të dyfishtë."
  
  "Le të shohim se sa të lumtur do të jeni kur të vendosin arrat tuaja në baterinë e makinës."
  
  "Mos u bëj gomar, Wu. Kjo është ushtria, jo CIA."
  
  Karin shijonte pamje të vazhdueshme panoramike në të dyja anët e makinës; Los Angeles në gjithë lavdinë e tij. Një moment për t'u çlodhur dhe për të mos menduar për asgjë. Gjelbërimi i dendur dhe gjigantët e betonit luftuan për kampionatin, dhe pas tyre - rrokaqiejt metalikë që shkëlqenin nën diellin përvëlues. Një smog i lehtë varej në nivelin e reve, duke errësuar ditën, por mezi dallohej. Njerëzit vinin e shkonin, mezi të dukshëm në trotuare dhe në qendra tregtare, duke u ngjitur në makinat e tyre. Kodrat e Hollivudit kaluan ngadalë nga e djathta, pa u vënë re, sepse në atë moment Dino vuri re një makinë skuadre bardh e zi që tërhiqej në korsinë e shpejtë dhe ai ngadalësoi shpejtësinë si djali i mirë që ishte, duke i mbajtur sytë nga rruga, duke u fokusuar drejt përpara.
  
  Nëse nuk do t'i shikonit, ata nuk do t'ju vinin re.
  
  Më në fund u hap rruga e bregdetit dhe ata ishin rrugës për në San Francisko.
  
  "Më mirë se shkretëtira". Wu studioi valët vezulluese dhe rrotulluese.
  
  Karin analizoi detyrën përpara. Nuk e kalonin kohën kot në seli. Së pari, ata instaluan kompjuterë, dy Mac më të fundit me aq lodra të veçanta sa mund të përballonin. Kablloja me fibra optike ishte pjesa më e vështirë, por pasi e zgjidhën këtë dhe Karin instaloi shumë mure zjarri, ata ishin gati për të shkuar. Edhe atëherë, edhe me Karin në tastierë dhe duke përdorur intelektin e saj të zgjuar, ata nuk kishin kapacitetin për hakerim të çmendur. Ata ishin të kufizuar, të detyruar të përdornin zgjuarsinë.
  
  Karin dinte për llogaritë e panumërta sekrete bankare të Tyler Webb. Ajo i shikonte kur punonte për SPIR. Ajo ishte e vetëdijshme për atë që disa e quanin trashëgimia e tij; për ato pak sekrete që kishte në ekipin e saj të vjetër. Dhe ajo ishte në dijeni të një vendi të madh të fshehtë; diçka që ndjekësja më e pasur dhe e fortë në botë ka grumbulluar kundër qindra njerëzve, duke përfshirë përsëri anëtarët e ekuipazhit të saj të vjetër.
  
  Shumica menduan se meqenëse Webb kishte vdekur, ata mund ta gjenin atë në kohën e lirë.
  
  Problemi ishte se Karin nuk i kishte ato mendime. Qasja në cache do t'i kishte dhënë asaj fuqi të pallogaritshme - dhe në fund të gjithë kësaj, fuqia ishte aty ku ishte gjithçka. Tre prej tyre mund të lëviznin prej andej; marrja e parave, anonimiteti, siguria dhe ndikimi. Natyrisht, nëse do të kishte qindra njerëz që kërkonin rezervat e Webb-it, do të ishte veçanërisht e vështirë për të vjedhur.
  
  Tani për tani askush nuk e dinte se ku ishte.
  
  Përveç Karin Blake.
  
  Të paktën kështu mendonte ajo. Orët e ardhshme do të tregojnë. Informacioni i brendshëm ishte shumë i dobishëm. Ajo dinte gjithçka për Nicholas Bell dhe se si sinjalizuesi, i ulur në një qeli burgu, tregoi gjithçka - emra, vende, personalitete, gjithë këtë kanalizim të kalbur. Ajo e dinte se si Lauren Fox pëlqente të vizitonte. Ajo njihte njerëz që dëgjonin dhe flisnin me Lauren Fox.
  
  Epo, ajo i njihte, ata nuk e njihnin domosdoshmërisht.
  
  Ndoshta pak vonë për festën - trajnimi i ushtrisë dhe largimi i Karin-it mori pak kohë - por ajo e kompensoi atë me një talent të vogël hakerimi të nivelit të lartë. Bisedat e Bell-it po përgjoheshin. Smith dukej se kishte zemër të merrte rregullisht një kopje të këtyre bisedave - djalë i keq - dhe t'i trajtonte ato si të donte. Kush e dinte se çfarë u kishte bërë atyre ushtari gjaknxehtë dhe lehtësisht i zemëruar? Duke mbrojtur sigurinë kombëtare, padyshim.
  
  Përfundimi ishte se Karin mund të hakonte linjën që çonte direkt në rrjetin e Smith. Ishte një punë relativisht e lehtë për të. Ajo mori kohë për të mbledhur plaçkë të pasur. Tyler Webb dikur zotëronte zyra të panumërta, shtëpi, penthouse dhe madje edhe një ishull në mbarë botën. Emrat e vendeve që rezonuan me të përfshinin Uashington DC, Niagara dhe Monte Carlo. Bell foli me Lauren, por gjithashtu foli me rojet e sigurisë dhe avokatët, dhe shënimet e Smith përfshinin fragmente nga të gjithë.
  
  Smith nuk kishte të ardhmen më të ndritur, mendoi ajo.
  
  Sido që ta shtrembëroni, incidenti - apo incidentet e Perusë - e zhytën ekipin SPEAR në një botë mjerimi.
  
  Karin e ndryshoi pozicionin e saj kur u ndez një shenjë duke thënë se ishin 130 milje nga San Francisko. Bell u bë mjaft elokuent me Lauren, duke deklaruar vazhdimisht fakte që mund të kishin qenë të sakta, emra, vende, llogari bankare. Tani për tani, Karin nuk guxoi të përdorte asnjërën nga llogaritë nga frika se autoritetet mund t'i monitoronin në mënyrë të fshehtë për të parë se kush u shfaq. Së pari, ata kishin nevojë për një plan solid veprimi dhe arratisjeje.
  
  Prandaj udhëtimi në San Francisko.
  
  Kur shtypej, Bell tregoi se si Ueb mburrej ndonjëherë për atë që dinte. Ky njeri ishte një ndjekës rituali, një hije e pasur që kishte burimet për të ekspozuar, lënduar dhe zotëruar pothuajse këdo në botë nëse do të donin. Webb i ofronte gjithmonë fjalë të reja Bell-it, duke e ngritur atë, por edhe duke lënë të kuptohet për atë që ai e quante "damari i nënës".
  
  Kjo 'vena e nënës' doli të ishte një zyrë e veçantë ku i çmenduri megalomani mbante të gjithë pisllëkun që kishte mbledhur ndonjëherë mbi këdo. Sigurisht, ai kurrë nuk i tha Bell-it se ku ishte.
  
  Megjithatë, Karin e mendoi gjithçka. Ajo kishte avantazhin ekskluziv se ishte në gjendje t'i shihte të gjitha nga brenda. Dhe ajo kujtoi momentet kur Webb kishte vjedhur informacion nga shumica e anëtarëve të ekipit dhe i vizitonte fshehurazi. Kujtesa e saj eidetike filloi pikërisht aty. Nuk ishte e lehtë, sigurisht, por Karin e dinte që Webb atëherë punonte në një zyrë të njohur në Uashington dhe kishte arritur të gjurmonte korrespondencën, e cila tani ishte regjistruar.
  
  Dosje të mëdha u dërguan në një adresë specifike në San Francisko gjysmë duzinë herë. Nga hetimet e mëtejshme rezultoi se dosje të tjera të mëdha janë marrë nga zyra të tjera të njohura. Kështu, ndërsa autoritetet po gërmonin nëpër një grup të madh të dhënash, Karin ishte në gjendje të përcaktonte saktësisht se çfarë i duhej.
  
  Dino i udhëhoqi ata përmes trafikut, përmes Golden Gate dhe kaloi Skelën e Fisherman's. Turistët e mbushën zonën me kamera gati, duke u nisur në rrugë pa u shqetësuar shumë për veten e tyre. Dino u përzie me trafikun, duke mos i dhënë policëve asnjë arsye për t'i vënë re. Një kodër e pjerrët i çoi më tej në qytet dhe së shpejti ata po rrotulloheshin në Sheshin Union, duke kaluar bankat dhe farmacitë, anijet dhe restorantet në kërkimin e tyre më të vështirë deri më sot - për të gjetur një vend të mirë për të parkuar.
  
  "Vetëm lëre këtu." Wu tregoi një hapësirë të vogël pranë Walgreens. "Adresa është pesë minuta më këmbë nga këtu."
  
  "Pesë minuta?" tha Karin. "Mund të kishte qenë një përjetësi nëse Webb do të kishte lënë pas ndonjë rastësi."
  
  "Plus," tha Dino ndërsa iu afrua ngadalë destinacionit të tij, "është një Dodge Ram. Do të ishte e vështirë për mua të parkoja gomarin në këtë vend."
  
  "A doni që unë ta bëj këtë? Unë mund të ngas".
  
  "Oh me te vërtetë? Epo, sigurisht, Toretto. Le të shohim se si ia del..."
  
  "Fëmijë," mori frymë Karin. "Mbylle gojën. E shihni atje?"
  
  "Ne kemi nevojë për qasje të mirë për një largim të shpejtë. Ne kemi nevojë për akses të shpejtë. Na duhet..." Dino ndaloi. "Dreq, do të na duhet një garazh për një kohë të gjatë, apo jo?"
  
  Karin tundi me kokë. "Mu ketu. Nëse është e nevojshme, ne shtrihemi për një kohë; ne gjithmonë mund të largohemi nga këtu një ditë tjetër kur pluhuri të qetësohet."
  
  "Dreq, shpresoj që jo," mërmëriti Wu. "Duke kaluar mjaft kohë me ju të dy këto ditë."
  
  "Ky është problem?" Karin mendoi ndërsa Dino e çoi Ramin në parkingun nëntokësor.
  
  "Epo, testosteroni është pak i lartë. Ju të dy konkurroni si vëllezër dhe motra gjatë gjithë kohës. Ndonjëherë bëhet pak e lodhshme."
  
  "Ne? Konkurroni?" Karin e shikoi me shikim Dino. "A jemi ne?"
  
  Ushtari i ri qeshi me të madhe. "Vetëm sepse nuk dëshiron të pranosh që unë jam më i mirë se ti."
  
  "Unë nuk e shoh atë." Karin e shikoi në mënyrë kritike, më pas u kthye nga Wu. "A e shihni këtë?"
  
  "Më lejoni ta them kështu. Nëse ju të dy ndonjëherë deheni dhe vendosni të çiftoheni, do t'ju duhet ta bëni atë në këmbë sepse të dy dëshironi të jeni në krye."
  
  Karin qeshi me zë të lartë kur Dino më në fund gjeti një vend sipas dëshirës së tij. "I dehur si ferr? Dreqin, thjesht nuk ka alkool të mjaftueshëm në botë që kjo të ndodhë, oo."
  
  Dino nxori çelësat dhe hapi derën. "Koha për t'u fokusuar. E gjithë kjo marrëzi e çiftëzimit nuk ndihmon."
  
  "Nuk të pëlqejnë vajzat, Dino?" Karin u bashkua me dy burrat përpara. "Ka një kopsht zoologjik në San Francisko. Ne gjithmonë mund t'ju çojmë atje pasi të kemi mbaruar."
  
  Dino e injoroi, nxori celularin dhe priti adresën që donte të ngarkonte. "Tre minuta," tha ai. "Ne jemi gati?"
  
  Karin futi supet në çantën e shpinës. "Si ferr."
  
  
  * * *
  
  
  Ishte një ndërtesë zyre, shumëkatëshe, dhe zyra e Uebit ishte në katin e tridhjetë e pestë. Karin mendoi se ishte e pazakontë për të - një i çmendur zakonisht preferonte të jetonte në nivelin më të lartë në mënyrë që t'i shikonte të gjithë me përbuzje - por ajo mendoi se ai mund ta mbante këtë adresë sa më modeste dhe sekrete - kjo ishte ajo që ai e çmonte, dhe një depo elitare e veprës së tij të jetës.
  
  Të gjitha masat paraprake, mendoi ajo.
  
  E cila e bëri atë që ata do të bënin edhe më shumë...
  
  Budallaqe? I ri? I zgjuar? I zgjuar?
  
  Ajo buzëqeshi zymtë me vete, ndërsa kuptoi se përgjigja varej nga rezultati.
  
  Treshja hyri nga dera rrotulluese në katin përdhes, dalloi disa ashensorë dhe u drejtua atje. Burra dhe gra me kostume të errëta enden përpara dhe mbrapa. Në këndin e largët ishte një tavolinë informacioni, në të cilën punonin dy sekretare flokëzi. Niveli i zhurmës ishte i ulët, të gjithë përpiqeshin të mos bënin zhurmë. Karin pa një roje mbipeshë në qoshe duke parë trafikun që kalonte dhe tre kamera sigurie. Ajo e çoi Dinon në tabelën e informacionit.
  
  "Tridhjetë e pesë". Ajo pohoi me kokë. "I gjithë kati është në pronësi të një kompanie."
  
  "Ka kuptimin".
  
  Wu ia nguli sytë titullit. "Minmac Systems?" lexoi ai. "Është njësoj, është njësoj."
  
  Korporatat pa fytyrë që sunduan botën.
  
  Karin vazhdoi, duke arritur ashensorët dhe duke ri-kontrolluar. Nuk do të ishte çudi nëse do të gjente numrin bosh 35 - ose numrin që mungon të gjithë së bashku - por ja ku është, i bardhë dhe me shkëlqim si gjithë të tjerët. Banorët shtypën butona në kate të ndryshme, dhe Karin priti deri në fund, por vetëm ajo shtypi 35.
  
  Ata nuk e mbajtën veten duke pritur gjatë. Ajo hoqi çantën e shpinës, duke u shtirur se po rrëmonte brenda duke kërkuar diçka. Dino dhe Wu gjithashtu u bënë gati. Kur ra zilja e ashensorit dhe dyert u hapën në pikën 35, treshja priti vetëm disa sekonda për të parë se me çfarë po përballeshin.
  
  Një korridor i lëmuar u largua në distancë, me dyer dhe dritare në të dyja anët. Në fund ishte një tryezë prej druri. Muret ishin zbukuruar me piktura, pa shije dhe të mërzitshme. Karin mendoi se dikush kishte pritur që nga momenti që shtypi butonin, por tani ata ishin këtu. Ata ishin të gatshëm, të padurueshëm, të rinj dhe të aftë.
  
  Ajo udhëhoqi rrugën, hyri në një botë të çuditshme që disi i përkiste ende të vdekurve. Për këtë çështje, kjo ishte trashëgimia e Uebit. Vena e tij e nënës.
  
  Nuk ka kamera sigurie. Asnjë mbrojtje. Dera e parë që provoi u lëkund aq fort në kornizën e saj sa u largua. E gjitha ishte për shfaqje, vetëm një kopertinë. Ajo nxori armën dhe mbushi xhepat me karikatorë. Jeleku që ajo kishte veshur poshtë palltos i ishte dukur i padurueshëm gjatë gjithë rrugës, por tani e mbronte. Ekipi u shtri ndërsa iu afrua me kujdes tryezës.
  
  Karin ndaloi dhe shikoi nga të dyja anët përgjatë dy korridoreve të reja. Ajo u habit kur foli zëri i robotit.
  
  "A mund t'ju ndihmoj?"
  
  Ajo vuri re një sensor të ngjitur në skajin e përparmë të tryezës. Megjithatë, ajo nuk ka parë asnjë kamera.
  
  "Përshëndetje? A ka njeri atje?" Unë jam duke luajtur budallain.
  
  Gjatë gjithë kësaj kohe, ajo po mendonte mbi planin në mendjen e saj. Jo vetëm që rrjedha e madhe e të dhënave të Webb-it e çoi atë në këtë adresë, ajo ishte në gjendje të përcaktonte vendndodhjen e saktë të terminalit ku ai arriti duke përdorur strukturën e kornizës dixhitale të ndërtesës. Ajo e dinte se ata duhet të ktheheshin majtas dhe djathtas, por pyeti veten se çfarë mund të bënin robotët...
  
  "Unë mendoj se ne kemi humbur." Ajo ngriti supet ndërsa shikoi Dino dhe Wu. "Vetëm prit, zoti Robot, ndërsa ne përpiqemi të gjejmë dikë."
  
  Ia vlente të provohej. Karin u drejtua në të majtë, djemtë pas saj. Burri i parë malësor u shfaq në të majtë teksa dilte nga zyra, duke mbajtur fort një shkop bejsbolli në njërën dorë dhe duke goditur kokën me tjetrën. Një i dytë u shfaq përpara, i ndjekur nga një i tretë dhe më pas një i katërti u shfaq nga e majta, këtë herë me një çekiç.
  
  Wu qeshi. "Tre prapa".
  
  Karin tundi armën e saj. "Ejani djema, çfarë më mungon?"
  
  Mali i parë, tullaci kokëshqitur. "Ka një radar, vajzë, dhe ne qëndrojmë nën të."
  
  "I shoh. Pra, njohja e Tyler Webb-it ashtu siç e njoh unë - një njeri që i pëlqen të bëjë zhurmë në kohën e duhur dhe në vendin e duhur - a është ky kopshti i tij i qetësisë? Meditim? Epo, nuk ka gjasa ta shqetësojmë tani, djema, apo jo?
  
  "Pistoleta qëlloi dhe policët do të jenë këtu për dhjetë minuta," tha burri. "IMPACT në njëzet."
  
  "Dhe ndërtimi i sigurisë?"
  
  Burri qeshi. "Nuk ka rëndësi".
  
  "Faleminderit për informacionin".
  
  Karin e qëlloi në krah pa paralajmërim, e pa atë të lëkundet. Ajo qëlloi një tjetër, në stomak, dhe priti që ai të godiste në dysheme përpara se t'i hidhej mbi shpinë dhe të përdorte shtyllën kurrizore për t'u larguar.
  
  Një shkop bejsbolli i kaloi kokës, humbi dhe u përplas me derën, duke thyer xhamin dhe kornizën. Ajo e injoroi atë. Wu ishte pas saj dhe Dino po lëvizte në drejtimin tjetër. Një obezitet i tretë ia bllokoi rrugën. Ajo gjuajti dy të shtëna në masë, i shmangu një lëkundje të fortë dhe më pas nuk kishte zgjidhje tjetër veçse ta godiste masën e palëvizshme në ballë.
  
  Ajo u hodh prapa, e tronditur.
  
  Ajo po mbante armën teksa i ra me shpinë. Duke ngritur sytë, ajo pa një fytyrë të madhe, të rrumbullakët që e nguli sytë poshtë saj, një gjigant të mpirë, brutal me vrima plumbash që ai nuk mund t'i ndjente, rrjedha gjaku që ai nuk mund t'i shihte dhe shkopin më të madh prej druri të njollosur me brisk që ajo kishte bërë ndonjëherë. parë.ka parë ndonjëherë.
  
  "Njeriu i shpellave i ndyrë"
  
  Karin u ndez ndërsa klubi u rrëzua. Dy plumba kaluan në stomakun e varur, duke goditur tavanin, por shkopi vazhdoi të ulet. Karin ktheu kokën. Blloku u ul pranë tij, duke çarë dyshemenë, duke shkrepur nga briskat që shkëlqenin. Për një sekondë ai u shtri aty, pastaj dora që e mbante u shtrëngua dhe ai filloi të ngrihej nga dyshemeja.
  
  Karin u tërhoq, pa fytyrën e tmerrshme dhe qëlloi drejt tij. Këtë herë, pronari e ndjeu dhe menjëherë u lëkund, duke u rrëzuar fatmirësisht djathtas e djathtas mbi një koleg tjetër, duke e zënë në kurth personin më të vogël poshtë.
  
  Wu u hodh mbi të, duke qëlluar në dy kaca të tjera të rënda. Këta njerëz ranë në gjunjë. Shkopi goditi Wu në bicep, duke bërë që ai të bërtiste. Karin u kthye për të parë burrin e parë - djaloshin tullac që ajo kishte qëlluar në këmbë - duke u përndjekur pranë saj, duke lënë një gjurmë gjaku pas tij.
  
  "Sapo u ngatërruat shumë mirë, zonjë. Per te gjithe."
  
  "Oh, tani që të kam qëlluar, jam zonjë, apo jo? E pranoj, e dini për çfarë jemi këtu?"
  
  Ai zgjati drejt shkopit të tij dhe thikës që i varej nga brezi.
  
  "Po tallesh? Këtu ka vetëm një gjë, ju e dini atë."
  
  Karin tundi me kokë. "Sigurisht".
  
  "Por nuk do ta gjesh kurrë."
  
  Ajo hodhi një vështrim me shpejtësi nëpër dhomat e shumta të mbushura me terminale kompjuteri, të gjitha pa dyshim që punonin, drejtonin një lloj programi dhe të gjitha njësoj si fqinjët e tyre.
  
  Por ajo e dinte më mirë. "Oh, mendoj se mundem."
  
  Ajo gjithashtu e dinte se një burrë si Webb nuk do të kishte menduar kurrë të vendoste një çelës. Jo pas gjithë punës së palodhur që kishte bërë për të marrë këto lloj gjërash, jo kur çdo ndjekje e ëmbël që ai kishte marrë ndonjëherë kishte ndodhur pikërisht këtu.
  
  Ajo i shmangej shkop, ndaloi goditjen me thikë dhe la një vrimë të dytë plumbi te burri. Ajo u hodh dhe ndoqi Wu-në, më pas shikoi prapa për të parë se si ishte Dino. Gjithçka ishte mirë. Problemi i vetëm me të cilin u përballën tani ishte policia.
  
  Wu hezitoi; korridori ishte bosh. "Ku po shkon?"
  
  Karin vrapoi përpara, vendi i mbeti në kujtesën e saj. "Në strofkën e një prej përbindëshave më të këqij që ka jetuar ndonjëherë," tha ajo. "Pra, le të jetë ftohtë. Këtu, djema."
  
  
  KAPITULLI NJIZET E DYTË
  
  
  Dhoma në vetvete ishte e tmerrshme, gjurma e fundit e Tyler Webb, e mbushur me imazhe të jashtme që flisnin për një çmenduri të brendshme keqdashëse. Ata zgjodhën brava në sekonda, panë fotografi të kornizuara në mure - viktima dhe persekutime të dashura, para dhe pas të shtënave - dhe një koleksion të çuditshëm veglash spiunazhi nga e gjithë bota të rregulluara në tavolina në të gjithë dhomën.
  
  Karin e injoroi sa më mirë që mundi, duke dëgjuar sirenat nëpër dritaret me xham. Wu dhe Dino qëndruan roje ndërsa ajo vraponte drejt terminalit.
  
  Pas një kontrolli të dyfishtë, ajo konfirmoi se ishte ai që merrte rrjedha të mëdha të dhënash të lidhur me një flash drive me format të veçantë dhe shikoi dritën e vogël jeshile që do të konfirmonte ngarkimin automatik të përmbajtjes së terminalit. Karin parashikoi që një sasi e madhe informacioni mund të transferohej dhe të konfiguronte flash drive-in në përputhje me rrethanat. Ishte aq shpejt sa ajo mund t'ia dilte.
  
  "Si jemi ne?" Ajo ngriti sytë.
  
  Wu ngriti supet. Gjithçka është e qetë këtu".
  
  "Përveç ankimeve", tha Dino. "Kaq mjafton."
  
  Një pjesë e planit të tyre ishte të linin viktimat pas. Do të ishte konfuze dhe do të vononte policinë. Karin ishte e lumtur që ata ishin të paktën banditë dhe meritonin fatin e tyre të ri të ardhshëm në jetë. Ajo shikoi dritën jeshile që vezullonte, pa që po pulsonte me shpejtësi dhe kuptoi se puna ishte pothuajse e përfunduar.
  
  "Bëhu gati".
  
  Jashtë dritares u ndezën sirenat.
  
  Treguesi ndaloi së pulsuari, duke sinjalizuar se gjithçka është e përfunduar. Ajo nxori një disk të vogël dhe e vendosi në një xhep të brendshëm me zinxhir. "Është koha për të shkuar".
  
  Në çast, djemtë lëvizën përpara, duke shmangur me kujdes burrat e rënë, të gjakosur dhe duke shkelmuar të dy që po përpiqeshin të ngriheshin. Karin i kërcënoi ata me armën e saj, por ajo nuk do ta përdorte. Mund të ketë ende një konfuzion se nga kanë ardhur të shtënat. Ata tashmë do të ishin të zënë me kamerat e sigurisë dhe duke bërë shumë pyetje. Çelësi i arratisjes ishte të mos veproje shpejt, madje as të jesh i kujdesshëm.
  
  Kjo duhet të kishte ardhur si një surprizë.
  
  Ata hapën zinxhirin e çantave të shpinës, nxorën përmbajtjen e tyre dhe më pas hodhën çantat bosh. Duke parë njëri-tjetrin, ata tundën kokën.
  
  "Një oficer". Wu e përshëndeti Dinon.
  
  "Një oficer". Dino i tundi me kokë Karin me forcë.
  
  "Rreshter," trashi theksin e saj britanik dhe u drejtua drejt ashensorëve të shërbimit.
  
  Ajo ka në xhep çelësin e pushtetit, për manipulimin e qeverisë dhe mbretëror, për grusht shteti pas grusht shteti, për lirinë financiare dhe kontrollin e zbatimit të ligjit.
  
  Gjithçka që u duhej ishte një vend i sigurt për të vrapuar.
  
  
  KAPITULLI NJIZET E TRETË
  
  
  Një ditë tjetër, një tjetër udhëtim me aeroplan dhe Matt Drake ndjeu një vonesë të madhe jet. Ata ishin nisur vetëm një orë më parë dhe po e kapnin ditën në drejtim të Atlantikut, me destinacion Shtetet e Bashkuara të Amerikës.
  
  Nuk ka asnjë ide të qartë se ku të shkoni.
  
  Kalorësi i tretë - Uria. Drake kishte frikë të imagjinonte se çfarë lloj lufte kishte krijuar Urdhri për urinë. Ata ishin ende shumë të zënë duke zhvilluar armën e parë, armën hapësinore, dhe në veçanti armën e dytë, kodin bazë. Hayden ende i mbante të gjitha informacionet për vete, por presioni për të ndarë ishte i madh. Vetëm trazirat e papritura dhe destinacioni i paqartë e bënë të pranueshëm mosveprimin e saj.
  
  Kodi kryesor projektoi ngjarje në gjysmën e Evropës dhe më në fund në Amerikë për të përmbysur krerët e shteteve të botës, për të shkatërruar infrastrukturën e kombit, për të lidhur ushtritë e tyre dhe për të çliruar psikologët që donin ta kthenin Tokën në epokat e errëta. Dukej tmerrësisht e vërtetë dhe tmerrësisht e lehtë. Një ditë ra kjo domino e parë...
  
  Hajden heshti teksa lexoi deri në fund. Drake e la mendjen të kalojë nëpër të gjitha zbulimet e fundit: Ekipi SEAL 7; Ekipet SWAT hyjnë në betejë me njëri-tjetrin; Humbjet franceze, kryesisht për rusët; dhe tani një shoqatë me amerikanët vendas. Sigurisht, vendasit ishin kalorës të shkëlqyer, ndoshta më të mirët që kanë jetuar ndonjëherë. Por nga vjen uria në gjithë këtë?
  
  Alicia po gërhiste butësisht pranë tij, me njërin sy hapur. Kenzi bëri të pamundurën për të kapur ngjarjen në video, por Dahl arriti ta mbante atë. Drake vuri re se nuk ishte një siguri e butë fizike, por fjalë që e bënë atë të ndryshonte mendje. Ai nuk ishte i sigurt se Dal dhe Kenzi do të afroheshin. Asnjë punë e tij, natyrisht, dhe ai, në fakt, po ngiste nëpër të njëjtat shina hekurudhore, por ...
  
  Drake donte më të mirën për suedezin e çmendur dhe kaq.
  
  Lauren u ul përpara, me Smithin sa më afër që mundi, kështu që ajo nuk ndihej shumë e pakëndshme. Yorgi, Kinimaka dhe Mai po flisnin me zë të ulët në fund të avionit; vendi i ngarkesave në të cilin ndodheshin ishte pak më shumë se një guaskë me tavan të lartë drithërues. Për një herë, ai do të donte të fluturonte në klasin e parë. Edhe trajneri e kaloi klasën e bagazheve.
  
  Lauren u përqendrua në korrespondencën që vazhdonin ende mes tyre dhe Uashingtonit. Tani për tani, biseda ishte e plogësht dhe e pa fokusuar, më shumë një seancë idesh sesa një diskutim i vërtetë. Edhe pse kaq shumë geeks? Drake nuk kishte asnjë dyshim se ata do të gjenin pikërisht atë që kërkonin.
  
  Kaluan orët dhe Shtetet u afruan më shumë. Lauren u interesua për materiale të ndryshme që vinin nga vendet konkurruese. Izraelitët duket se i kanë zgjidhur lidhjet amerikane pothuajse në të njëjtën kohë me SPIR. Britanikët gjithashtu. Kinezët heshtën dhe francezët, me shumë mundësi, dolën prej saj. Drake e dinte se nuk do të dëgjonin nga SEALs. Në fakt, natyrisht, ata nuk ishin aty.
  
  "Do të jetë interesante të shihet nëse i dërgojnë këto skuadra në Amerikë në mënyrë diskrete", tha Dahl. "Ose përdorni komanda të brendshme."
  
  "A kanë depërtuar tashmë njerëzit në shoqëri?" Hajden ngriti sytë. "Dyshoj. Agjentëve të fjetur duhen vite për t'u krijuar."
  
  "Dhe nuk është e vështirë të fluturosh pa u zbuluar," tha Smith. "Tregtarët e drogës e kanë bërë këtë për dekada."
  
  "A ka ndonjë të dhënë për këtë indian më të keq që ka jetuar ndonjëherë?" Pyeti May.
  
  "Jo nga Uashingtoni, dhe nëse konkurrentët tanë e dinë, ata e mbajnë sekret."
  
  "Durrashi".
  
  Drake shikoi kohën dhe kuptoi se ata po i afroheshin Shteteve. Ai e tundi butësisht Alicia për ta zgjuar atë.
  
  "Uau?"
  
  "Koha për t'u zgjuar".
  
  Kenzi u afrua më shumë. "Unë e kam gati shishen tënde, fëmijë."
  
  Alicia tundi duart drejt saj. "Dreq, dreq! Largojeni atë gjë nga unë!"
  
  "Jam vetëm unë!"
  
  Alicia lëvizi aq larg sa të lejonte pjesa e sipërme. "Gazog klloun i përgjakshëm i cirkut."
  
  "Çfarë është gazi?" Kinimaka dukej vërtet i interesuar.
  
  "Kjo do të thotë "fytyrë" në anglisht," tha Drake. Dhe në përgjigje të dëshpërimit të dukshëm të Kenzit, ai tha: "Unë nuk jam dakord. Ti je rit Bobby Dazzler."
  
  "Vërtet?" Alicia rënkoi.
  
  "Çfarë? "
  
  "Do të thotë që je i mirë për t'u parë, dashuri."
  
  Kenzi u vrenjos ndërsa Alicia filloi të rënkonte dhe Drake e kuptoi se ndoshta kishte kaluar kufirin me të dyja gratë. Epo, të paktën me Kenzin. Ai shpejtoi me kokë Lauren.
  
  "Asnjëherë. Je i sigurte? "
  
  Vëmendja u kthye te New Yorker.
  
  "Oh po, jam i sigurt." Lauren ishte mjaft e shpejtë për të fshehur habinë e saj dhe u hodh menjëherë në raportin e lajmeve. "Më jep diçka."
  
  Menjëherë, si me vullnetin e fatit, lajmi i mirë u kthye. Lauren e vendosi në altoparlant. "Hej njerëz, është mirë të shohësh se jemi ende duke u ngritur lart." Zoti Obnoxious është kthyer në linjë. "Epo, lajmi i mirë është se ndërsa ju djema po merrnit fundin e zi, unë po punoja shumë në një kompjuter të nxehtë. Pra, së pari kalorësi i dytë dhe pushtimi. Zonja Jay? Qentë e mëdhenj po lehin".
  
  Hajden tundi kokën. "Fol amerikan, dreq, ose do të pushoj nga puna".
  
  Drake hodhi një vështrim nëpër tavolinë, duke e ditur se ajo ishte ende në ngecje. Në fund të fundit, kodi kryesor ishte në zotërimin e tyre dhe amerikanët e dinin atë. Pastaj një mendim e goditi dhe ai i bëri shenjë që të bashkohej me të në pjesën e pasme të avionit.
  
  Ata u përqafuan me njëri-tjetrin në heshtje.
  
  "A do të ishte e mundur të humbisni vetëm një nga fletët?" ai pyeti. "Më e rëndësishmja prej tyre."
  
  Ajo nguli sytë. "Sigurisht, nëse doni të vizatoni një objektiv mbi ne. Ata nuk janë aq budallenj."
  
  Ai ngriti supet. "E di, por shiko alternativën".
  
  Hajden u mbështet në karrigen e tij. "Epo, unë mendoj se ne jemi të ndyrë tashmë. Çfarë dëmi mund të shkaktojë një akt tjetër mosbindjeje?"
  
  "Le të pyesim ekipin e SEAL 7 kur të arrijnë këtu."
  
  Të dy shikuan njëri-tjetrin për një kohë, të dy pyesnin saktësisht se cilat ishin urdhrat e ekipit tjetër. Fshehtësia e gjithë kësaj i shqetësoi. Hayden dëgjoi burrin e neveritshëm që filloi të fliste përsëri dhe u kthye.
  
  "Agjenti Jay, Uashingtoni dëshiron të dijë detajet e sakta të kutisë së pushtimit."
  
  "Thuaju atyre se do t'i kontaktoj."
  
  "Mmm, vërtet? Mirë."
  
  "A keni ndonjë gjë të re?"
  
  "Po, po, ne duam. Më jep një sekondë".
  
  Hayden u kthye te Drake. "Është koha për të marrë një vendim, Matt. Për të përfunduar?"
  
  Drake u tund mbi thembra dhe buzëqeshi. "Gjithmonë".
  
  Hayden nxori një copë letër nga një grumbull.
  
  "A e keni gjetur ende fletën e duhur?"
  
  "E mendova dy orë më parë".
  
  "Oh".
  
  Së bashku, dhe pa një sekondë shtesë mundimi, ata shkatërruan plumbin më të rëndësishëm në zinxhirin kryesor. Hayden më pas i bashkoi të gjitha fletët dhe i vendos përsëri në kutinë e porosisë. Pjesa tjetër e ekipit i shikoi të dy pa koment.
  
  Së bashku ata ishin si një.
  
  "Mirë". Burri nga Uashingtoni është kthyer. "Tani ne gatuajmë vërtet në gaz. Duket sikur Urdhri i Ditës së Kijametit goditi në shenjë me përshkrimet e tyre për Kalorësin e tretë, Urinë. Indiani më i keq që ka jetuar ndonjëherë dhe se ai është i rrethuar me armë."
  
  "Amerikan vendas?" pyeti Kinimaka.
  
  "Oh po, i lindur më 1829; kjo është shtatëqind vjet pas Genghis Khan dhe një mijë e katërmbëdhjetëqind pas Hannibal. Pothuajse saktësisht..." Ai ndaloi.
  
  "E çuditshme," e plotësoi Kinimaka boshllëkun.
  
  "Ndoshta, ndoshta," tha botanisti. "Dikush një herë tha se nuk ka rastësi. Epo, le të shohim. Gjithsesi, unë ndryshova itinerarin e avionit dhe tani ju po shkoni në Oklahoma".
  
  "A e dimë se kush mund të jetë ky kalorës i vjetër?" Pyeti Drake.
  
  "Unë do të thosha se ai është amerikani vendas më i famshëm nga të gjithë, jo më i keqi, por çfarë di unë?"
  
  Alicia u trazua, ende gjysmë në gjumë. "Jo shumë, dreqin."
  
  "Mirë, faleminderit. Epo, Goyaale, që do të thotë "ai që gogës", ishte një udhëheqës i famshëm i fisit Apache. Ata i rezistuan SHBA-së dhe Meksikanëve gjatë gjithë jetës së tij, bastisjet e tij u bënë një gjemb i tmerrshëm në këmbë për Amerikën".
  
  "Shumë amerikanë vendas e bënë këtë," tha Mai.
  
  "Sigurisht, dhe me të drejtë. Por ky njeri u nderua si një udhëheqës dhe strateg i shkëlqyer, arketipi i bastisjes dhe i luftës së hakmarrjes. A tingëllon e njohur kjo?
  
  Drake tundi me kokë në shenjë dakordësie. "Njëlloj si Hannibal dhe Genghis Khan".
  
  "E kuptove, zemër. Ai u dorëzua tre herë dhe më pas u arratis tre herë. Ata bënë disa filma për bëmat e tij. Më pas ai u trajtua si rob lufte dhe fillimisht u zhvendos në Fort Bowie së bashku me shumë të tjerë."
  
  "Dhe ai iku përsëri?" Alicia dukej sikur do të donte të mendonte kështu.
  
  "Jo. Geronimo u bë një njeri i famshëm në moshën e tij të vjetër."
  
  "Ah, tani e kuptoj," tha Drake. Së bashku me Sitting Bull dhe Crazy Horse, ai është ndoshta më i famshmi.
  
  "Epo, po, dhe a e dinit që ata të tre mblidheshin bashkë? Uau, ne jemi ulur pranë zjarrit. Ndërtoni këtë apo atë? Le të flasim për zgjedhjen e personazhit tuaj të preferuar për të dalë për kafe me të - unë do të zgjidhja ata të tre."
  
  Alicia pohoi me kokë. "Do të ishte një përvojë e paharrueshme," ra dakord ajo. "Sigurisht, me kusht që Depp dhe Boreanaz të mos ishin të lirë."
  
  "Në vitin 1850? Me siguri jo. Por ky djalë, Depp? Duket sikur ai nuk plaket kurrë, kështu që kush e di? E mbani mend historinë e mjekëve të shtrigave që mund të lëviznin manitou-n e tyre - shpirtrat e tyre - në kohë? Në çdo rast ... Geronimo u shfaq në Panairin Botëror të 1904 dhe në disa ekspozita të tjera më pak të rëndësishme. I varfëri nuk u lejua kurrë të kthehej në atdheun e tij dhe ai vdiq në Fort Sill, ende rob lufte, në 1909. Ai është varrosur në varrezat indiane të Fort Sill, i rrethuar nga varret e të afërmve dhe robërve të tjerë të luftës Apache.
  
  "Armë". tha Dahl. "Trima".
  
  "Po, dhe, sigurisht, armët e shumta të vetë Fort Sill, e cila sot shërben si shkollë artilerie e Ushtrisë së Shteteve të Bashkuara. Mbetet e vetmja fortesë aktive në fushat jugore që ka luajtur një rol në të ashtuquajturat Luftërat Indiane dhe ka qenë aktive në çdo konflikt të madh që nga viti 1869. Geek ndaloi para se të shtonte: "Urdhri zgjodhi këtë vend dhe këtë kalorës për një arsye."
  
  "Përveç armëve?" Pyeti Dahl.
  
  "Dhe famë, gjithashtu," erdhi përgjigja. Bastisja fillestare në territorin indian u drejtua nga Buffalo Bill dhe Wild Bill Hickok. Fortesa përfshinte Regjimentin e 10-të të Kalorësisë, i njohur gjithashtu si Ushtarët Buffalo.
  
  "Pra, le ta përmbledhim." Dahl psherëtiu. "Varri i Geronimos është brenda Fort Sill. Urdhri arriti të mbante sekret planet për krijimin e armës shkatërruese brenda tij të paktën dyzet vjet më parë, dhe tani një gjysmë duzinë e ekipeve më vdekjeprurëse të forcave speciale në planet po shkojnë drejt tij.
  
  Në heshtje të thellë, i gëzueshëm tha: "Po, njeri, gjëra të bukura, a?"
  
  
  KAPITULLI NJIZET E KATËRT
  
  
  Ndërsa avioni hyri për t'u ulur në pjesën e fundit të fluturimit për në Oklahoma, ekuipazhi diskutoi atë që dinte deri më tani - shumicën e zbulimeve për katër anët e tokës, kalorësit dhe armët vdekjeprurëse që kishin kriminelët nazistë të luftës varrosur në varret e udhëheqësve të vjetër ushtarakë. Komploti ishte i gjerë, kompleks dhe ishte i pashmangshëm - sepse Urdhri donte që ai të ishte i zbatueshëm për njëqind vjet. Dhe edhe tani, sipas tekstit, Kalorësi i katërt ishte "Gjykimi i Fundit i vërtetë".
  
  Në dritën e armës së zbuluar deri më tani, çfarë dreqin mund të jetë ajo?
  
  Drake e konsideroi këtë. Së pari, ata duhej të arrinin në Fort Sill dhe të pengonin të gjithë që të merrnin në dorë armët e urisë. Dhe shqetësohuni për të tjerët që shkojnë drejt për tek Kalorësi i katërt - Goditja e Zotit. Dua të them... çfarë lloj emri është ai?
  
  "A mund të bëj një pyetje?" tha ai ndërsa avioni filloi të zbriste.
  
  "Ti e bëre tashmë," qeshi geek, duke bërë që Hayden, Alicia dhe May të mbyllnin sytë dhe durimi i tyre u këput.
  
  "Si e mori Geronimo titullin e tij?"
  
  "Geronimo ishte një luftëtar i vërtetë. Edhe në shtratin e vdekjes, ai pranoi se ishte penduar për vendimin e tij për t'u dorëzuar. Fjalët e tij të fundit ishin: "Nuk duhej të hiqja dorë kurrë. Më duhej të luftoja derisa të isha i fundit në këmbë.' Ai gjithashtu kishte nëntë gra, disa në të njëjtën kohë.
  
  "Por indiani më i keq që ka jetuar ndonjëherë?"
  
  "Gjatë karrierës së tij ushtarake, Geronimo ishte i famshëm për veprimet e tij të guximshme dhe arratisjet e panumërta. Ai do të zhdukej në shpella nga të cilat nuk kishte rrugëdalje, për t'u parë më vonë nga jashtë. Ai fitoi pa ndryshim, megjithëse ishte gjithmonë në pakicë. Ekziston një vend në New Mexico që njihet edhe sot si Shpella e Geronimos. Një nga tregimet më të mëdha tregon se si ai drejtoi një grup të vogël prej tridhjetë e tetë burrash, grave dhe fëmijëve, të cilët u gjuan tmerrësisht nga mijëra personel ushtarak amerikan dhe meksikan për më shumë se një vit. Kështu, ai u bë amerikani më i famshëm vendas i të gjitha kohërave dhe fitoi titullin "indiani më i keq që ka jetuar ndonjëherë" midis kolonëve të bardhë të kohës. Geronimo ishte një nga luftëtarët e fundit që u pajtua me pushtimin e tokat e tyre nga Shtetet e Bashkuara."
  
  "Dikur më quajtën "kurva më e keqe që ka jetuar ndonjëherë," kujtoi Alicia me mallëngjim. "Nuk e mbaj mend nga kush."
  
  "Vetem nje here?" pyeti Kenzi. "Kjo është e çuditshme".
  
  "Me shumë mundësi kam qenë unë." Mai i buzëqeshi pak.
  
  "Ose unë," tha Drake.
  
  Dahl dukej sikur po i thyhej truri. "Epo, mendoj se më kujtohet ..."
  
  "Fort Sill," tha piloti. "Dhjetë minuta kanë mbetur. Kemi leje për ulje dhe zona është e nxehtë."
  
  Drake u vrenjos ndërsa përgatitej. "E nxehtë? A po lexon nga një skenar i redaktuar apo çfarë?"
  
  "Duhet të jenë tetëdhjetë njerëz atje poshtë." Kinimaka shikonte nga dritarja shumë e vogël.
  
  "Unë mendoj se ai do të thotë i shqetësuar," foli Yorgi. "Ose nën sulm."
  
  "Jo, ai nënkupton statusin e tij," u tha Smith atyre. "Përgatitur në mënyrë perfekte."
  
  Avioni u rrëzua dhe ndaloi shpejt. Pothuajse menjëherë, dyert e pasme të ngarkesës filluan të hapen. Ekipi, tashmë i shtrirë dhe në këmbë, doli me shpejtësi në dritën e diellit, e cila reflektohej me shkëlqim nga asfalti. I priste një helikopter, i cili i çoi në territorin e Fort Sill. Kur arritën, një kolonel nga Fort Sill i informoi ata për situatën.
  
  "Ne jemi këtu në gatishmëri të plotë luftarake. Të gjitha armët të përgatitura, të ngarkuara dhe të synuara. Edhe varri i Geronimos dhe ne jemi gati të gjuajmë".
  
  "Kemi mbetur pesë veta. tha Hayden. "Unë shkel fort në vendin e varrimit. Jam i sigurt se jeni të vetëdijshëm për të gjithë kundërshtarët e mundshëm."
  
  "Isha plotësisht e përgatitur, zonjë. Është një strukturë e Ushtrisë së Shteteve të Bashkuara, një strukturë e Trupave Detare dhe një bazë e mbrojtjes ajrore dhe e brigadës së zjarrit. Më besoni kur ju them se ne kemi marrë parasysh të gjitha qoshet tona."
  
  Hayden u nxor dhe pa Fort Sill të shfaqej më poshtë. Drake vëzhgoi zonën dhe kontrolloi armët e tij për herë të fundit.
  
  Unë dreq shpresoj kështu.
  
  
  KAPITULLI NJIZET E PESË
  
  
  Atmosfera ishte e elektrizuar, çdo ushtar ishte i tensionuar dhe priste një lloj lufte. Ekipi kaloi midis kolonave të gjera me tulla dhe u zhvendos midis shumë gurëve të varreve, secili prej të cilëve ishte vendi i prehjes së një heroi të rënë. Varri i Geronimos ishte jashtë rrugës së rrahur dhe iu deshën shumë minuta shtesë për të arritur tek ai. Hayden udhëhoqi rrugën ndërsa Kinimaka ngriti pjesën e pasme.
  
  Drake dëgjoi, duke u mësuar me rrethinën e tij. Vendi i kaq shumë batalioneve të artilerisë nuk kishte qenë kurrë i qetë, por sot pothuajse mund të dëgjohej një shushurimë gjethesh në erë. Në të gjithë bazën njerëzit prisnin. Ata u përgatitën. Urdhri u dërgua nga lart për të qëndruar i vendosur përballë asaj që do të vinte. Amerikanët nuk do ta humbnin fytyrën.
  
  Ata ecnin përgjatë shtegut të ngushtë, të spërkatur me rrasa, me çizmet e tyre kërcitëse. Dukej e çuditshme të mbetej në gatishmëri të lartë brenda një baze të tillë, por kombet dhe skuadrat me të cilat përballeshin ishin pa dyshim të afta për asgjë.
  
  Drake eci së bashku me Lauren, e cila e mbajti ekipin të përditësuar me çdo informacion të ri.
  
  "Francezët janë ende aktivë. Dy prej tyre për momentin, me më shumë në rrugë."
  
  "Raportet për një shkëmbim zjarri në Oklahoma City. Mund të jetë britanik. Për momentin është e pamundur të thuhet."
  
  Dhe përgjigja është: "Po, ne kemi armë pushtuese. Është pikërisht këtu. Nëse caktoni dikë në bazë, jam i sigurt se mund ta kalojmë atë."
  
  Drake supozoi se ata ishin ndoshta të sigurt nga ekipi i SEAL 7, të paktën këtu brenda. Fakti i thjeshtë që ata u lejuan në Shtetet e Bashkuara dhe më pas në një faqe interneti të ushtrisë i tha atij se diçka nuk shkonte seriozisht.
  
  Kush i dërgoi vulat?
  
  Pse?
  
  Hajden e ngadalësoi shpejtësinë ndërsa udhërrëfyesi i tyre i çoi në një shteg tjetër edhe më të ngushtë. Së shpejti ai u ndal para një gjysmë duzinë postare.
  
  "Ky," tha ai, "i përket Geronimos".
  
  Sigurisht, ishte kryesisht e pagabueshme. Guri i varrit nuk ishte një gur varri i zakonshëm, por një gur varri; një grumbull i madh gurësh i bërë nga njeriu në formën e një piramide të papërpunuar, me një pllakë në qendër që mban emrin qëllimisht të paqartë 'Geronimo'. Ishte një vend tepër i lashtë dhe duhet të ketë qenë mbresëlënës në kohën e tij. Në krah të tij ishin varret e gruas së tij Zi-ye dhe vajzës së tij Eva Geronimo Godley.
  
  Drake ndjeu një lloj frike shpirtërore kur pa varrin e luftëtarit të madh dhe e dinte se të tjerët ndiheshin në të njëjtën mënyrë. Ky njeri ishte një ushtar që luftoi kryesisht meksikanët dhe luftoi për familjen e tij, tokat e tij dhe mënyrën e tij të jetesës. Po, ai humbi, ashtu si humbën Cochise, Sitting Bull dhe Crazy Horse, por emrat e tyre kanë jetuar ndër vite.
  
  Eskavatori i vogël qëndronte gati.
  
  Hajden i bëri me kokë komandantit të bazës, i cili i bëri me kokë drejtuesit të ekskavatorit. Së shpejti një ekskavator i madh filloi të punojë, duke ngritur copa të mëdha dheu dhe duke i shpërndarë ato në tokë aty pranë. Drake ishte gjithashtu i vetëdijshëm për përdhosjen dhe akuzat që mund të bëheshin kundër ushtrisë, por duke pasur kaq shumë ushtarë pranë do të thoshte se nuk kishte gjasa që dikush ta dinte. Ata ndoshta do ta mbyllnin Fort Sill nga publiku për një kohë.
  
  Si e bëri Urdhri?
  
  Pyes veten... kaq shumë vite më parë? Ndoshta qasja ishte më e lehtë atëherë. Hajden i tha shoferit të ekskavatorit që ta bënte të qetë, pa dyshim duke kujtuar varrin e cekët të Haniblit ku nuk kishte arkivol. Ekipi pa kur vrima bëhej më e thellë dhe grumbulli i tokës më i lartë.
  
  Më në fund ekskavatori ndaloi dhe dy burrat u hodhën poshtë në vrimë për të hequr copat e fundit të dheut.
  
  Drake lëvizi ngadalë në buzë të gropës. Alicia vodhi me të. Siç pritej, Kinimaka u përmbajt duke mos dashur të përfundonte në fund. Dy burra fshinë kapakun e arkivolit nga toka dhe bërtitën për ngritjen e litarëve që do të ngjiteshin në kovën e ekskavatorit. Së shpejti arkivoli filloi të ngrihej ngadalë dhe Drake shikoi përreth edhe një herë.
  
  Ai e dinte se njerëz me fytyra stoike qëndronin gjithandej dhe rrethuan kampin. Tani filloi t'i kuptojë se nuk do të kishte betejë. Arkivoli i Geronimos u ul me kujdes në tokë, copa të vogla guri dhe dheu u shkatërruan. Hajden shikoi komandantin e bazës, i cili ngriti supet.
  
  "Partia juaj, agjent Jay. Unë jam urdhëruar t'ju jap gjithçka që ju nevojitet."
  
  Hayden lëvizi përpara ndërsa një nga gërmuesit hapi kapakun e arkivolit. Skuadra mori drejtimin. Kapaku u ngrit çuditërisht lehtë. Drake shikoi mbi kornizë në thellësi të kutisë.
  
  Shihni një nga surprizat më të mëdha të jetës suaj.
  
  
  * * *
  
  
  Hajden u tërhoq, i ngrirë për një çast; misioni i harruar, jeta e saj e harruar, miqtë e saj u zhdukën papritur ndërsa truri i saj u shndërrua në gur.
  
  Asnjëherë...
  
  Ishte e pamundur. Pa dyshim, ashtu ishte. Por ajo nuk guxoi të shikonte larg.
  
  Brenda arkivolit varej një ekran dixhital i teknologjisë së fundit, i montuar në një kllapë titani dhe teksa ata e shikonin, ai mori jetë.
  
  Nga altoparlantët shpërthyen të qeshura. Hayden dhe të tjerët u zmbrapsën, të shtangur. E qeshura bëri jehonë artificiale nga ekrani i përmirësuar ndërsa mbushej me shumë ngjyra, blic pas ndezje yjesh që rriteshin si kërpudha nga jashtë. Ekipi filloi të rikuperohej dhe Drake iu drejtua asaj.
  
  "A është e drejtë... dua të them... çfarë..."
  
  Dahl u afrua për të parë më mirë. "I gjori i vjetër Geronimo ende këtu?"
  
  Hayden e tërhoqi atë. "Me kujdes! A nuk i kuptoni të gjitha konotacionet e kësaj?"
  
  Dahl i mbylli sytë. "Do të thotë që dikush na ka lënë një ekran në vend të një kutie. Mendoni se është një armë?"
  
  "Urdhri nuk e la atë," tha Hayden. "Të paktën jo për sa i përket kriminelëve nazistë të luftës. Kjo do të thotë se rendi është-"
  
  Por pastaj e qeshura pushoi.
  
  Hayden ngriu, nuk ishte i sigurt se çfarë të priste. Ajo shikoi poshtë, gati për t'u fshehur dhe për t'u fshehur. Ajo qëndroi përballë Lauren. Ajo do të donte që Kinimaka, Drake dhe Dahl të mos ishin aq afër. Ajo...
  
  Logoja shkëlqeu në ekran, e kuqe e ndezur në të zezë, asgjë më shumë se një brez i përgjakshëm në mendjen e saj.
  
  "Është logoja e porosisë," tha Alicia.
  
  Nuk e kuptoj", pranoi May. "Si mund ta vendosnin këtë ekran në vend? Dhe si mund të funksionojë akoma?"
  
  "Ata nuk e bënë," tha Yorgi.
  
  Logoja u zbeh dhe Hayden hoqi nga mendja gjithçka tjetër. Ekrani i zi u rishfaq dhe një zë i ulur artificialisht filloi të kërcasë nga altoparlantët.
  
  "Mirë se vini në makthin tuaj, djem dhe vajza", shkruhej në mbishkrim dhe më pas pati një pauzë për një shpërthim të qeshuri të përmbajtur. "Uria ju përshëndet dhe duhet ta dini se dy kalorësët e fundit janë më të këqijtë nga të gjithë. Nëse uria nuk ju kap, vdekja do t'ju pushtojë! Ha, ha. Ha, ha, ha."
  
  Hayden mori një moment për të pyetur veten se çfarë mendje e shtrembëruar dhe imagjinatë e shtrembëruar doli me këtë mut.
  
  "Pastaj drejt në pikën. Kalorësi i tretë më mirë do t'ju shkatërronte të gjithëve sesa t'ju lejonte të shkatërroni njëri-tjetrin. Uria e bën këtë, a kam të drejtë? - vazhdoi zëri i grykës. "Dhe tani që ju keni kaluar në epokën elektronike, do të ndodhë shumë, shumë më shpejt. A keni dëgjuar ndonjëherë për Strask Labs?
  
  Hajden u rrudh në fytyrë, hodhi një vështrim të shpejtë përreth dhe u kthye në komandantin e bazës. Ai pohoi me kokë dhe ishte gati të fliste kur zëri vazhdoi.
  
  "Ky është një nga konglomeratet më të mëdhenj, i fiksuar me dëshirën për të pushtuar botën. Fuqia. Ndikimi. Pasuri e madhe, ata i duan të gjitha dhe fillojnë të lëvizin në ligat e mëdha. Qeveria amerikane kohët e fundit i besoi Strask Labs.
  
  Çfarë do të thotë? konsideroi Hayden. Dhe sa kohët e fundit?
  
  "Në Dallas, Teksas, jo shumë larg nga këtu, Strask ka një laborator testimi biologjik. Ata prodhojnë ilaçe, sëmundje, kura dhe armë. Ata mbulojnë të gjithë gamën. Nëse ka një infeksion vdekjeprurës diku, një virus që vret botën, një bombol gazi nervor ose një armë e re biologjike, Strask në Dallas do ta marrë atë. Fjalë për fjalë, - murmuriti ai, - është një dyqan i përgjithshëm.
  
  Hayden donte ta ndalonte pikërisht aty. Gjithçka po shkonte në një drejtim shumë të keq.
  
  "Biolabi është bërë një objektiv. Uria do të çlirohet. Të korrat tuaja dhe ato anembanë botës do të thahen dhe do të vdesin. Është një helm i prodhuar nga njeriu, i synuar qëllimisht në një varietet të caktuar kulture, dhe nuk ka asnjë mënyrë për ta ndaluar atë. Ne jemi Urdhri i Gjykimit të Fundit. Dhe siç thashë, ky është makthi juaj."
  
  Regjistrimi ka ndaluar. Hayden i mbylli sytë dhe nguli sytë, plotësisht i pavëmendshëm ndaj botës dhe problemeve të saj. Nëse Urdhri synonte një bio-laborator që kishte identifikuar infektimin e të korrave dhe kishte planifikuar të shkatërronte të gjitha rezervat, atëherë...
  
  Ishte e mundur. Dhe e mundshme. Pa dyshim se sëmundja do të kishte infektuar edhe tokën, kështu që asnjë kulture e ngrënshme nuk do të rritej më.
  
  Më pas, papritur ekrani mori jetë sërish.
  
  "Oh, dhe tani që po jetojmë në epokën elektronike, më lejoni t'ju them këtë. Duke hapur këtë arkivol, duke luajtur këtë rekord, ju i vini të gjitha në lëvizje - në mënyrë elektronike!"
  
  
  KAPITULLI NJIZET E GJASHTË
  
  
  Fort Sill hyri në përleshje. Komandanti i bazës bërtiti që një teknik të vinte dhe të ndante kasetën, ekranin dhe gjithçka tjetër që mund të gjenin brenda arkivolit. Hajden pa një tufë rrobash dhe kockash të vjetra në fund dhe duhej të supozonte se Urdhri thjesht e kishte vendosur ekranin brenda dhe e kishte lënë që dikush ta gjente. A mund të fiket sinjali i lidhur me Wi-Fi të bazës në momentin që ata hapën arkivolin?
  
  Unë duhet të besoj kështu. Printimi shënoi fillimin e regjistrimit. Me shumë mundësi, sensorët janë përfshirë. Kushdo që i bëri të gjitha këto ishte i aftë për teknologjinë. E cila ngriti një pyetje tjetër.
  
  "A sapo kemi kaluar përpara kriminelëve nazistë të luftës, aktivë pesëdhjetë vjet më parë, pikërisht tani?"
  
  "Unë nuk e kuptoj atë," tha Smith.
  
  Ekipi ishte larguar nga varri i Geronimos për të lejuar të tjerët të merrnin pjesë, dhe tani qëndroi në një grup nën pemë.
  
  "Mendova se ishte shumë e qartë," tha Hayden. "Djali tha që ne jemi Urdhri i Gjykimit të Fundit. Ato ekzistojnë ende".
  
  Komandanti i bazës mbërriti. "Pra, njerëz, ne kemi dyfishuar dhe trefishuar kontrollet tona të perimetrit. Asnjë shenjë e pranisë së armiqve tuaj spetsnaz. Me sa duket ata e humbën pikën këtë herë dhe unë vërtet i fajësova ata. Këtu ka shumë fuqi zjarri". Ai u tregoi ushtarëve përreth fortesës.
  
  "Kjo nuk do të thotë se sinjali që erdhi nga ai varr nuk u transmetua në vende të tjera," tha Lauren. "Çdo numër njerëzish mund ta shihnin atë në një formë ose në një tjetër."
  
  "Megjithëse kjo është e vërtetë," pohoi komandanti me kokë, "ka pak që mund të bëjmë për këtë. Tani ajo që mund të bëjmë është të thërrasim Strask Labs dhe t'i paralajmërojmë këta djem, siç thonë ata."
  
  Ai tregoi një burrë aty pranë, i cili tashmë po e shtypte telefonin në vesh.
  
  Hayden e dinte se ajo duhet të telefononte sekretarin Crowe, por u përmbajt ndërsa zilja e një ushtari ra në altoparlant, një zhurmë e pafund që bëri që ekipi i SPEAR të shikonte përreth me shqetësim.
  
  "Ky është një laborator 24-orësh me personel," tha komandanti i bazës. "Në thirrje për ushtrinë dhe Shtëpinë e Bardhë. Nuk mund të shpreh sa keq është." Ai fajësoi ziljen e telefonit.
  
  "Ju nuk keni nevojë për të." tha Hayden. "A mund të kontaktoni autoritetet lokale? Dërgojini në Strask dhe thuaju se jemi në rrugën tonë".
  
  "Për momentin, agjent Jay."
  
  Hayden vrapoi drejt helikopterit. "Duhet të shkojmë në Dallas! Tani! "
  
  
  KAPITULLI NJIZET E SHTATË
  
  
  Karin shpenzoi atë që ishte e rëndësishme për të, një kohë të pamatshme para se të tregonte flash drive-in në terminalin e kompjuterit. Ajo e dinte mirë se dikush me pasurinë dhe ndikimin e Tyler Webb mund të instalonte çdo teknologji në kompjuterin e tij - veçanërisht një që përmbante të gjitha sekretet e pista që ai kishte grumbulluar gjatë viteve.
  
  Dhe kështu ajo ishte këtu.
  
  Grua e re. Kompjuter. Kartë flash.
  
  Sa emra më kanë thirrur në të kaluarën? Vajza e të dhënave. Kreu në një rrjetë. Khakaz Për një kohë të gjatë, larg, por ende relevante.
  
  Dino dhe Wu qëndruan dhe shikonin, duke parë shtëpinë tashmë ishte aq e mirë sa mund të ishte ndonjëherë. Ata kishin sensorë për çdo qasje dhe plane me strategji rezervë për situatat e vështira dhe të buta të evakuimit. Të tre ushtarët ishin aktualisht në një gjendje kritike - të rrahur, të mavijosur, duke u shëruar ngadalë nga një shëtitje në San Francisko. Ata ishin gjithashtu të nxehtë, të uritur dhe pa fonde. Nën garancinë e Karin, ata vënë bast gjithçka për të. Që në fillim.
  
  "Është koha për të provuar vlerën tuaj," tha ajo.
  
  Vitet e para nuk e lanë kurrë, për një kohë të gjatë ajo e kishte kthyer shpinën nga bota. Vetëshkatërrimi ishte një mënyrë shpengimi.
  
  "Ne besojmë në ju," tha Dino.
  
  Ajo buzëqeshi zymtë ndërsa futi flash drive-in e saj dhe shikoi ekranin e madh. Ajo projektoi gjithçka për të ecur sa më shpejt që të ishte e mundur, dhe tani nuk kishte absolutisht asnjë vonesë kur një këshillë veglash u ndez në ekran:
  
  Të vazhdohet?
  
  Shumë e drejtë.
  
  Ajo u ul dhe filloi punën. Tastiera tundi, gishtat i dridheshin, ekrani dridhej. Ajo nuk priste që t'i gjente ose madje t'i kuptonte të gjitha menjëherë - kishte shumë gigabajt informacion - dhe kjo është arsyeja pse ajo bëri gjithçka sa më super të sigurt para se të ngarkonte diskun. Ajo gjithashtu ka hapur disa llogari në det të hapur dhe disa llogari në Los Anxhelos, në të cilat ata mund të jenë në gjendje të depozitojnë shpejt disa para. Sigurisht, ajo mbante mend gjithçka nga koha e saj në SPEAR; është ajo që ndodhi pas vdekjes së Uebit që mund të kontribuojë në këtë rast.
  
  Duke injoruar për momentin dokumentet pa shije, por ogurzi dhe duke u fokusuar te financat, ajo i ka kthyer gishtat dhe ekranin në një vorbull informacioni. Dino u gulçua ndërsa përpiqej të vazhdonte.
  
  "Dreqin, mendova se isha një gjeni në Sonic. Vë bast që ju e bëni atë gomarin e vogël me gjemba kudo, apo jo?"
  
  "A e njeh Sonic? Nga Master System apo Mega Drive? A nuk jemi të gjithë shumë të rinj për këtë?"
  
  Dino dukej i hutuar. "Playstation, mik. Dhe retro është më mirë."
  
  Karin tundi kokën, duke e detyruar veten të buzëqeshte. "Oh po, kjo është krejtësisht retro, njeri."
  
  Duke gërmuar në dosjen financiare, ajo shpejt zbuloi numrat e llogarive, kodet e renditjes dhe komandat kryesore. Ajo gjeti bankat burimore, shumica e tyre në det të hapur. Ajo gjeti mbi shtatëdhjetë e pesë llogari të ndryshme.
  
  "E pabesueshme."
  
  Dino tërhoqi një karrige. "Po, është e vështirë për mua të mbaj gjurmët e dy. Dhe të dy janë bosh!"
  
  Karin e dinte se nuk kishte kohë të kontrollonte çdo llogari të vetme. Ajo duhej ta shkurtonte dhe të zgjidhte më të mirën. Me zgjuarsi, ajo kishte shkruar tashmë një program të thjeshtë që shikonte dosjen dhe vinte në pah llogaritë e numëruara më të larta. Ajo e lëshoi atë tani dhe priti pesë sekonda.
  
  Tre shirita blu vezullues dukeshin premtues.
  
  "Le t'ju shikojmë."
  
  Llogaria e parë u ngrit. Ai ishte i vendosur në Ishujt Kajman, i papërdorur dhe tregonte një bilanc prej tridhjetë mijë dollarësh. Karin i mbylli sytë. Ju duhet të bëni shaka! Ajo e dinte se Webb përfundimisht i ndërpreu lidhjet në ndjekjen e tij të pamatur të thesareve të Saint Germain - ai shkoi vetëm dhe shpenzoi shuma të mëdha për të mbetur i pazbuluar dhe për të rekrutuar një ushtri deri në fund, ai pagoi mijëra për të kërkuar favorin e fundit, - por ajo e bëri Nuk pres që llogaritë e tij të shterohen kaq shumë.
  
  Në çdo rast, ajo dërgoi menjëherë tridhjetë mijë në një llogari bankare lokale në Los Angeles që ajo kishte hapur tashmë.
  
  E rrezikshme, por nëse nxitojmë, mund t'i tërheqim paratë dhe t'i marrim me vete. Nëse dikush po ndiqte llogarinë, e cila dukej e pamundur duke pasur parasysh bilancin e saj të ulët, ai duhet të jetë në gjendje ta bëjë këtë përpara se të dijë për të.
  
  Ajo kaloi në llogarinë tjetër, pa gjendjen prej tetëdhjetë mijë dollarësh dhe u detyrua të pranonte se ishte për të mirë. Por asgjë si milionat që ajo priste. Dino heshti pranë saj. Ajo mori paratë dhe mbajti frymën teksa shtypte faturën e fundit.
  
  Dreqin. Pesëmbëdhjetë mijë?
  
  Ajo u detyrua të kalonte pjesën tjetër të faturave, duke arkëtuar rreth njëqind e tridhjetë mijë dollarë deri në fund. Ishte mirë, por nuk ishin para si një garanci e përjetshme. U desh kohë dhe ajo ishte e kujdesshme për të qëndruar më gjatë në internet, por deri më tani mungesa e ushqimit e bëri të nevojshëm hapin tjetër.
  
  "Ushqim për shantazh," tha ajo.
  
  "Nuk më pëlqen", tha Dino.
  
  "Varet se kush është," vuri në dukje Karin. "Dhe çfarë bënë. Ne mund të ekspozojmë bastardët vërtet të këqij - ndoshta përmes ndonjë uebsajti të ri të dedikuar - dhe të diskutojmë se çfarë mund të bëjmë për ata që mund të humbin disa kilogramë."
  
  Wu tundi kokën. "Çfarë?" Unë pyeta.
  
  "Disa dollarë.Centarinos. Wong. Dreqin, ku të fillojmë?"
  
  Skedari i ri përmbante shumë faqe emrash, secila me shkronja të zeza, të shoqëruara me një fotografi dhe një datë. Karin lëvizi poshtë listës. "Ashtu është, mirë, ato janë sipas rendit alfabetik. Të paktën tashmë është diçka. Ndonjë preferencë?
  
  "Unë nuk njoh asnjë djalë të pasur," tha Dino. "Për të mos përmendur shantazhimin e dikujt."
  
  "Unë i njoh disa nga këta emra," tha Wu ndërsa Karin kalonte me besim nëpër faqen AC. "Të famshëm. Yjet e sportit. prezantuese televizive. Zot, kush ishte ky djalë Ueb?"
  
  "Kush ishte ai?" Karin ndjeu se urrejtja e saj u ndez me energji të përtërirë. "Një nga qeniet më të këqija, më të frikshme dhe më të fuqishme që ka jetuar ndonjëherë. E keqja e mishëruar, e aftë të prekë çdo jetë në planet."
  
  "Unë mund të emëroj disa prej tyre tani," tha Dino.
  
  "Po, kushdo mund. Por këta janë pikërisht lloji i budallenjve që duam të qëndrojmë nën radarët e tyre."
  
  Karin kontrolloi muret e zjarrit të sistemit të saj, duke kërkuar për ndonjë sinjal paralajmërues të hershëm që dikush tjetër po nuhaste përreth. Asgjë nuk dukej, por ajo nuk ishte aq mendjemadhe sa të besonte se dikush atje nuk ishte shumë më i zgjuar se ajo.
  
  "Kontrollo të gjithë vendin," tha ajo, duke nxjerrë flash drive. "Ne duhet të mbajmë gjurmët e gjithçkaje për një ditë apo më shumë nga faqja B. Do të shohim më pas."
  
  
  * * *
  
  
  E gjitha ishte pjesë e përgatitjes së saj të kujdesshme. Nëse diçka shkon keq dhe ata shihen, kapen ose vriten, kjo nuk do të jetë për shkak të mungesës së përgatitjes. Karin përdori çdo truk në arsenalin e saj të madh dhe çdo ons të inteligjencës së saj të madhe për t'i mbrojtur ato.
  
  Dhe plani im. Ndëshkimi im i vogël.
  
  Dino, Wu dhe ajo lanë shtëpinë e tyre në shkretëtirë dhe u tërhoqën në një kasolle të vogël që gjetën në mes të askundit. U deshën javë të tëra kërkimesh metodike, por pasi u gjet, doli të ishte vendi i përsosur për një strehë rezervë. Wu kaloi njëzet e katër orë duke parë shtëpinë përmes sistemit CCTV. Karin dhe Dino shkuan me makinë në Los Anxhelos, morën një sasi parash dhe vendosën atë që kishte mbetur diku tjetër, duke kontrolluar periodikisht muret e saj të zjarrit të rrjetit, besueshmërinë e tyre dhe gjendjen në të cilën ndodheshin. Përsëri dhe përsëri, ajo nuk pa asnjë shenjë se po testohej në asnjë mënyrë.
  
  Megjithatë, metodikisht dhe me kujdes; ishte e vetmja mënyrë që ata mund të qëndronin të lirë.
  
  Kishin kaluar plot tridhjetë orë kur u kthyen në shtëpi. Disa kontrolle të tjera dhe Karin ishte gati të punonte përsëri me flash drive.
  
  "A i kontrolluat kamerat?" ajo pyeti.
  
  "Po, thjesht bëje."
  
  U deshën vetëm disa sekonda dhe më pas, edhe një herë, ajo kaloi nëpër listën e emrave. Pas C-së, natyrisht, erdhi D.
  
  Matt Drake nuk ishte në listë.
  
  Por kishte një seksion të veçantë për SPEAR. Emri i Drake ishte në listë. Kështu ishte edhe Alicia Miles. Hayden Jay dhe Mano Kinimaka ajo ishte në pritje. Ajo pa Bridget Mackenzie, nuk është çudi. Lancelot Smith? Hmmm. Maj Kitano. Lauren Fox. Jorgji. Interesante, nuk kishte asnjë referencë për Thorsten Dahl.
  
  Por kishte një referencë për Karin Blake.
  
  Ajo e nguli sytë për një moment, pastaj vendosi ta injoronte për momentin. Lidhje të tjera lidhur me ekipin SPEAR të shtuara në fund të faqes së parë ishin nga Kimberly Crowe, Sekretarja e Mbrojtjes; Nicholas Bell, i burgosur; dhe një nënmenu të tërë me titull "Familja / Miqtë".
  
  Dreqin, ky djalë me të vërtetë hipi në qytet me ta.
  
  Mirë.
  
  Klikimi i parë duhet të ketë qenë vetëm në një emër: Matt Drake.
  
  Vështrimi i saj dridhej, shkrepi dhe pastaj filloi të zgjerohej; sytë e saj u zgjeruan në madhësinë e disqeve.
  
  "Më qij mua," pëshpëriti ajo me frikë. "Oh. dreqin. mua."
  
  
  KAPITULLI NJIZET E TETË
  
  
  Matt Drake pa shenjën e Strask Laboratories shumë kohë përpara se të arrinin atje. Në periferi të Dallasit, ajo ishte ende një ndërtesë e lartë dhe logoja e stilizuar 'S' e saj blu dhe e bardhë ishte vendosur në krye të strukturës. Megjithatë, makinat e tyre lëvizën me shpejtësi dhe shpejt ai pa që e gjithë zona po hapej përpara.
  
  Strask Labs dukej i parëndësishëm, i pakuptimtë, një fole në timon dhe ishte, pa dyshim, një ide. Dritaret e saj ishin të padepërtueshme, por shumë ishin. Parkimi i tij ishte i mbuluar në një fole kamerash sigurie, por ishte një botë e tillë. Askush nuk mund të tregonte se sa të avancuara ishin kamerat apo sa zgjateshin ato. Nuk kishte portë, përveç një pengese të dobët. Nuk ka fare siguri të dukshme.
  
  "A ka ende ndonjë përgjigje?" Pyeti Dahl.
  
  Hayden shtrëngoi urën e hundës. "Heshtje e vdekur", ishte gjithçka që tha ajo.
  
  Drake studioi peizazhin. Hapësira e parkimit ishte në formë L-je rreth ndërtesës, përpara dhe në anën lindore. Në perëndim ishte një argjinaturë e pjerrët me bar. Nuk ka gardh. E gjithë zona ishte me plan të hapur. Një rrjet rrugësh kalonte rreth tij dhe dhjetëra ndërtesa të vogla zyrash, magazina dhe qendra tregtare strip formuan perspektivën e menjëhershme.
  
  "Policia," tha Dahl.
  
  Oficerët e DPD-së ishin tashmë aty, pasi kishin parkuar jashtë zonës përgjatë anës së rrugës. Hayden u tha shoferëve të tyre të parkonin aty pranë dhe u hodh jashtë.
  
  Drake më ndoqi shpejt.
  
  "A keni parë ndonjë gjë? Diçka?" pyeti Hajden.
  
  Oficeri i gjatë dhe me mustaqe ngriti sytë. "Ajo që shihni është ajo që kemi, zonjë. Na urdhëruan të vëzhgonim dhe të mos bënim asnjë veprim."
  
  Hajden mallkoi. "Pra, ne nuk e kemi idenë se në çfarë po futemi. Thjesht një premtim i çmendur se gjithçka është aq e keqe sa të bëhet."
  
  Alicia ngriti supet. "Hej, çfarë ka të re?"
  
  "Nëse ata kanë një bioarmë ose pajisje bio që është krijuar posaçërisht për të shkatërruar kulturat tona, atëherë ne nuk kemi zgjidhje", tha Dahl.
  
  "Dhe si sugjeroni që të futemi brenda?"
  
  "Kreu fillimisht," tha Dahl me një buzëqeshje. "A ka ndonjë mënyrë tjetër?"
  
  "Jo për ne," tha Drake. "A jeni gati?"
  
  "Dreq", mërmëriti Alicia. "Unë me të vërtetë shpresoj që ju të dy nuk do të kapeni për dore."
  
  Hayden kërkoi sendet që ata kërkuan dhe i shpërndau. Drake mori maskën e tij të gazit dhe e vuri. Nuk kishte asnjë rrezik në laborator.
  
  Pastaj Drake rrëshqiti nga argjinatura me bar dhe u hodh mbi luginën poshtë në parking. Rreth dyzet makina ishin të shpërndara gjithandej, korrierë të zakonshëm të moshave dhe pastërtisë së ndryshme. Asgjë e pazakontë. Dahl po vraponte pranë tij, Alicia dhe May në të djathtë. Ata ishin plotësisht të përgatitur dhe armët ishin gati. Drake priste më të keqen, por deri tani gjithçka që i përshëndeti ishte një heshtje ogurzi.
  
  "A mendoni se informacioni ka arritur tek ekipet e tjera?" Kinimaka shikoi rreth perimetrit. "Nëse disa nga këto vende nuhasin se armë të tilla biologjike janë këtu dhe të prekshme në këtë laborator, ne mund të përballemi me një sulm. Dhe Strask është shumë më pak i sigurt se Fort Sill.
  
  "Ekipet e tjera?" Lauren psherëtiu në komunikuesin e saj. "Jam i shqetësuar që regjistrimi i Urdhrit u transmetua pa kufizime. Dhe se stuhia e mut mund të jetë shumë mirë në ecje të plotë."
  
  Goja e Kinimaki u kthye në një rreth të madh. "Oooh."
  
  Drake dhe Dahl vazhduan, duke u endur mes makinave dhe duke i mbajtur sytë nga të gjitha xhamat. Asgjë nuk lëvizi. Asnjë alarm nuk u dëgjua brenda. Ata arritën në shtigjet që të çonin në hollin kryesor dhe panë që edhe ato dritare të vogla ishin të errëta.
  
  "Nëse do të dorëzoja këtu," tha Dahl. "Menjëherë do të supozoja se ky nuk ishte një laborator i zakonshëm."
  
  "Po, shok. Është gjithmonë më mirë të bësh një festë të vogël të këndshme".
  
  Dahl tërhoqi dorezat e derës dhe dukej e habitur. "E zhbllokuar".
  
  Drake ishte duke pritur për komandën dhe urdhrin e Hayden. "Shko."
  
  I veshur me një maskë gazi për të bllokuar pamjen e tij, ai pa ndërsa Dal hapi dyert gjerësisht dhe më pas rrëshqiti brenda. Drake përmirësoi HK-në e tij të re duke kërkuar armiq. Gjëja e parë që panë ishin trupat e shtrirë pranë recepsionit dhe në korridoret pas.
  
  "Shpejtë". Dahl vrapoi te i pari, i mbrojtur nga Alicia. Mai vrapoi te i dyti, i mbuluar nga Drake. Suedezi kontrolloi shpejt pulsin e tij.
  
  "Faleminderit Zot," tha ai. "Ajo është gjallë".
  
  "Dhe edhe ky," konfirmoi Mai dhe ngriti qepallën e viktimës. "Mendoj se ishte i droguar. Gazi i gjumit, ose çfarëdo termi të bukur që e quajnë atë."
  
  Hayden mbante me vete një detektor gazi, avulli dhe tymi. "Është diçka e tillë. Jo toksike. Jo fatale. Ndoshta diçka e lehtë për t'i vënë në gjumë?"
  
  "Vodka u kthye në një armë," tha Alicia, me zërin e saj të shtrembëruar nga maska. "Kjo do të mjaftonte."
  
  Kenzi e shikoi duke tundur ngadalë kokën.
  
  "Çfarë po shikon, Bridget?"
  
  "Epo, të paktën me këtë maskë, unë mund t'ju shikoj pa u ndjerë i sëmurë."
  
  "Gazi duhet të ketë qenë me veprim të shpejtë, me mbulim të plotë," tha Hayden. "Si dreqin e bënë këtë?"
  
  "Vrimat e ajrosjes," tha Lauren. "Sistemi i ngrohjes, klimatizimi, diçka e tillë. Edhe pse, ndoshta ka shkencëtarë diku, të mbyllur në laboratorët e tyre. Duke pasur parasysh llojin e këtij objekti, jo çdo laborator ose objekt magazinimi do të lidhet me nyjen kryesore."
  
  "Mirë," tha Hayden. "Pra pse? Çfarë arritën duke vënë në gjumë gjithë stafin?"
  
  Një zë i ri shpërtheu në bisedën e tyre, jo përmes sistemit të komunikimit, por përmes një lloj sistemi të altoparlantëve që ndoshta mbulonte të gjithë ndërtesën.
  
  "A je ketu? Dhe te tjerët? Oh mirë. Atëherë mund të fillojmë për rreth dymbëdhjetë sekonda."
  
  Drake u kthye shpejt, duke parë derën. Zëri i Lauren-it përshkoi komunikuesin si një valë baticë.
  
  "Po vjen! Unë mendoj se izraelitët. Ne po depërtojmë tani. Dhe suedezët!"
  
  "Nëse ndonjëherë do të kishte një vend ku nuk do të kishte shkëmbim zjarri..." vuri në dukje Alicia.
  
  Të shtënat tashmë kanë filluar; policët e Dallasit pa dyshim ishin në gjurmët e të infiltruarve. Pavarësisht kësaj, sulmi ndodhi jashtëzakonisht shpejt. Drake tashmë po ecte nëpër korridor, duke telefonuar komunikuesin e tij, duke kërkuar një kod mbylljeje emergjente që do të hapte shumicën e dyerve të brendshme. Në atë moment, pas rreshtit të parë të dyerve, shpërtheu një varg i madh dritaresh, granatat thyen me shpejtësi xhamat e trefishtë. Drake pa fragmentet e mprehta si brisk shpërthenin në një valë vdekjeprurëse, të pandalshme, duke u përhapur nëpër dhoma. Copa të ngulitura në çdo sipërfaqe. Ndarjet e brendshme dhe dritaret e zyrave janë gjithashtu të thyera ose të varura. Drake drejtoi armën te dyert.
  
  Zëri i Lauren: "Dy, tre, pesë, tetë, shtatë."
  
  Ai futi shpejt kodin e anulimit, më pas kaloi nëpër të, i ndjekur nga pjesa tjetër e ekipit. Kudo kishte trupa, të pavetëdijshëm nga gazi i gjumit.
  
  "A është e sigurt për ne që të heqim maskat tona?" ai pyeti.
  
  Hayden monitoroi cilësinë e ajrit. "Nuk e rekomandoj. Po, është e qartë tani, por kushdo që futi gazin mund ta bënte përsëri."
  
  "Me më të keqen," shtoi Dahl.
  
  "Dreqin".
  
  Drake hapi zjarr teksa pa figurat e maskuara që hynin brenda. Pesë njëherësh, pra me siguri ishin rusë, duke hequr qafe plumbat e tyre dhe indiferentë ndaj kujt lënduan gjatë rrugës. Drake goditi njërin në jelek, pjesa tjetër ikën.
  
  "Mendoj se mund të themi me besim se ekipi rus nuk është nën sanksionet e qeverisë. Asnjë qeveri me mendjen e duhur nuk do të pajtohej me këtë."
  
  Kinimaka qeshi. "Po flasim për rusët këtu, shok. E veshtire per tu thene."
  
  "Dhe nëse ata mendonin se mund të shpëtonin me të," tha Kenzi. "Edhe izraelitët".
  
  Drake u mbulua pas tavolinës. Muret ndarëse rreth këtij labirinti të brendshëm të zyrave ishin të dobëta në rastin më të mirë. Ata duhet të vazhdojnë të lëvizin.
  
  Ai i bëri me dorë Alicia dhe May ndërsa kalonte. "Lauren," tha ai. "A e dimë se ku është arma biologjike?"
  
  "Jo ende. Por informacionet po vijnë."
  
  Drake u grimas. Burokratët gjakatarë ndoshta peshuan koston e jetëve kundrejt të ardhurave. Hayden e shtyu përpara. "Shko më thellë," tha ajo. "Le të jetë ashtu."
  
  Rusët granatuan zyrat e brendshme. Plumbat çanë lëkurën e tekstilit me fije qelqi, duke bërë që panelet të shemben dhe shiritat e aluminit të shpërndahen në të gjithë vendin. Drake nuk ngriti sytë. Hajden u zvarrit përpara.
  
  Drake shikoi mes rrënojave. "Unë nuk mund t'i shënjestroj ata."
  
  Dahl u ul nga një këndvështrim tjetër. "Une mundem". Ai qëlloi; burri ra, por Dahl tundi kokën në mënyrë të zymtë.
  
  "Jelek. Ende pesë janë të fortë."
  
  Lauren u shkëput. "Vetëm një informacion, njerëz. Komanda që liroi agjentin e fjetur erdhi patjetër nga brenda ndërtesës."
  
  "Kuptohet," tha Hayden. "Lauren, ku janë suedezët?"
  
  Heshtja, atëherë: "Nga mënyra se si ata hynë, do të thosha nga ana tjetër e ndërtesës, duke u nisur drejt teje".
  
  "Dreq, atëherë ne duhet të arrijmë në pikën qendrore së pari. Duke supozuar se kjo është rruga drejt niveleve më të ulëta, Lauren?
  
  "Po, por ne nuk e dimë ende se ku është arma biologjike."
  
  "Është atje poshtë," tha Hayden. "Ata duhet të jenë budallenj për ta mbajtur atë diku tjetër."
  
  Drake pohoi me kokë për Dahl. "A je mirë?"
  
  "Sigurisht. Por siç thatë më herët, asnjë qeveri nuk do ta kishte autorizuar këtë sulm."
  
  "Tani mendoni se suedezët veprojnë në mënyrë të pavarur?"
  
  Dahl u vrenjos por nuk tha asgjë. Në atë pikë, gjithçka ishte e mundur dhe zbulimi i ri se Urdhri mund të ishte ende aktiv, i përmirësuar në një infrastrukturë moderne, gjithashtu vuri pikëpyetje në të gjithë faqen. Sa hapa janë para nesh?
  
  Dhe e katërta? Nëse uria nuk ju kap, vdekja do t'ju pushtojë!
  
  Drake u rrotullua. Kinimaka u zvarrit deri në skajin më të largët të zyrës dhe u mbështet pas murit të jashtëm, i ndjekur nga Smith ndërsa u afruan në qendrën e brendshme. Hayden, Mai dhe Yorgy kaluan pikërisht në mes. Drake qëlloi me të shtëna për t'i futur rusët në tokë. Kenzi u gaforre mes tyre, duke shtrënguar armën e saj, por megjithatë ajo dukej e zymtë. E gjora i mungonte katana e saj.
  
  Drake eci deri në fund të zonës së zyrës me plan të hapur. Hayden ishte tashmë atje, duke vëzhguar hapësirën e hapur që të çonte në bllokun e ashensorit dhe një zonë tjetër të madhe zyrash përtej. Diku kishte suedezë.
  
  "Unë e urrej t'ju jap një lajm të keq," tha Lauren në veshët e tyre. "Por izraelitët sapo bënë një përparim. Kjo është një zonë lufte. Ju jeni me fat që jeni atje. "
  
  Tani Kenzi është kthyer. "Unë dyshoj fuqishëm që izraelitët kanë mbështetjen e qeverisë. Por besoj se janë Forcat Speciale. Nuk keni mbështetje?"
  
  "Ne rrugen time. Varkë e plotë e saj. Nuk e kam idenë se si presin këto skuadra të dalin atëherë."
  
  "Ju nuk e besoni këtë," tha Kenzi. "Ka gjithmonë një mënyrë. Këtu duhet të filloni t'i mbani viktimat të sigurta. Duke u dhënë atyre ndihmën që u nevojitet."
  
  Hayden është kthyer. "Më falni, nuk mund të pajtohem ende me këtë. Nuk e dimë se me çfarë kemi të bëjmë. Ne nuk e dimë nëse Urdhri mund të lëshojë ndonjë gjë më vdekjeprurëse."
  
  "A nuk është kjo një arsye për t'i nxjerrë jashtë?"
  
  "Urdhri mund të dëshirojë që ne të bëjmë pikërisht këtë. Hapni dyert".
  
  "Mmm, mik," tërhoqi Alicia. "Disa hov i ka hapur tashmë dritaret."
  
  Hayden e konsideroi këtë. "Dreq, ke të drejtë, por kjo vetëm e bën më keq. Po sikur dredhia e Urdhrit të jetë për të lëshuar diçka vdekjeprurëse në të gjithë Dallasin?"
  
  Drake shikoi me shikim ashensorët. "Ne duhet të dimë se ku është bioarma e ndyrë."
  
  Plumbat shpërthyen pranë kontingjentit rus, duke e kthyer atë në një papier-mâché të bërë nga panele të ndryshme. Furnizimet e zyrës fluturuan në ajër: një grup lapsash, një telefon, një grup i tërë letre.
  
  Skuadra ka zbritur.
  
  Zëri i Laurenit mezi dëgjohej. "Nënniveli i katërt, laboratori 7. Ja ku është. Nxito!"
  
  
  KAPITULLI NJIZET E NËNTË
  
  
  Duke përdorur një seri ashensorë si mburojë kundër suedezëve, ekipi SPEAR qëlloi vazhdimisht mbi rusët ndërsa ata vrapuan drejt dyerve të çelikut. Hayden dhe Yorgi u liruan ndërsa Kinimaka dhe Smith u kujdesën për suedezët dhe pjesa tjetër e ekipit u përqendrua te rusët.
  
  Hayden shtypi butonin e etiketuar SL4.
  
  Nëse do të binin ashensorët, zëri do të humbiste për shkak të të shtënave të forta. Drake u zbut, por armiku gjithsesi arriti të kthejë zjarrin dhe të zvarritet përpara, duke lëvizur nëpër tavolinë pas tavoline dhe duke përdorur objekte më të forta për t'u mbuluar pas tyre. Edhe atëherë, një burrë ra me një plumb në kokë. Një tjetër bërtiti nga dhimbja ndërsa iu dha krahë dhe një tjetër u plagos në këmbë. Megjithatë, ata erdhën.
  
  Dritat dridhën mbi dyert metalike, pastaj fishkëllenin. Hayden u hodh brenda, pjesa tjetër e ekipit e ndoqi atë. E kishin të vështirë, por ia dolën.
  
  Drake u shtyp kundër Dahl, Hong Konger mes tyre.
  
  Alicia mbështeti mjekrën e saj në shpinë. "Kush dreqin është ky pas meje? Me gishtat endacakë?
  
  "Jam une". Kenzi u hutua ndërsa hapësira e ngushtë i shtrëngonte, duke mos lënë vend për lëvizje ndërsa u përshpejtua në nivelin e katërt. "Por duart e mia janë bllokuar në qafë. Çuditërisht, edhe gishtat e mi janë aty." Ajo i bëri me dorë.
  
  Alicia ndjeu lëvizje. "Epo, dikush më shtyu diçka në bythë. Dhe kjo nuk është një banane."
  
  "Oh, duhet të jem unë," tha Yorgi. "Epo, kjo është arma ime."
  
  Alicia ngriti një vetull. "Arma jote, a?"
  
  "Pistoleta ime. Arma ime, kjo është ajo që dua të them."
  
  "A është plotësisht i ngarkuar?"
  
  "Alicia..." paralajmëroi Drake.
  
  "Mmm, po, kështu duhet të jetë."
  
  "Atëherë më mirë të mos lëviz. Ne nuk duam që ajo të funksionojë në një hapësirë kaq të kufizuar tani, apo jo?"
  
  Për fat, pikërisht kur Kenzi dukej sikur do të jepte një përgjigje kuptimplote, ashensori ndaloi dhe lëshoi një tingull mbërritjeje. Dyert u hapën dhe ekipi praktikisht ra jashtë në korridor. Drake skanoi muret për një shenjë. Sigurisht, nuk kishte asgjë atje.
  
  "Ku është Lab 7?"
  
  "Ktheni djathtas, me derën e tretë", tha Lauren.
  
  "E përkryer".
  
  Dahl eci përpara, ende i kujdesshëm, por dukej i sigurt. Kërcënimi ishte shumë më i lartë, por Drake asnjëherë nuk e harroi arsyen që ata ishin këtu. Urdhri i Gjykimit të Fundit. Çfarë tjetër kanë planifikuar?
  
  Yorgi hoqi maskën, duke gulçuar për ajër. Kenzi u bashkua me të në thyerjen e rregullave dhe më pas Smith ndoqi shembullin, duke i hedhur një vështrim të zbrazët Hayden-it teksa ajo shtrinte krahët e pafuqishme.
  
  "Rebelë," tha Dahl ndërsa vazhdonte të ecte.
  
  "Mashtrues, do të thosha," tha Kenzi. "Tingëllon më mirë."
  
  Ajo qëndroi pranë tij.
  
  "Nëse nuk do të isha aq i disiplinuar, do të bashkohesha me ju."
  
  "Mos u shqetëso. Ne mund të punojmë për të."
  
  Drake e shtyu pas shpine. "E di që ai ka shkuar në shkollë private, apo jo, Kenz? Nuk do ta thyesh kurrë."
  
  Mossad ka metodat e veta.
  
  Dahl hodhi një vështrim mbi supin e tij. "A do të mbyllni gojën ju të dy? Po mundohem të fokusohem".
  
  "A e kupton se çfarë dua të them?" tha Drake.
  
  "Përqendrohuni në çfarë?" pyeti Alicia. "Numrat një deri në katër?"
  
  "Ja ku jemi," tha Dahl. "Laboratori 7".
  
  "A i numëron të gjitha vetë, Torsti? Prit, mendoj se kam një afishe diku."
  
  Hayden e shtyu rrugën e saj përpara. "Formimi, njerëz. Shiko prapa. Shikoni ashensorët, në të dy brigjet. Më duhet Lauren në linjë për të më vënë në kontakt me armët biologjike dhe kam nevojë që laboratori të jetë i sigurt. Mendon se mund ta bësh?"
  
  Pa pushim, ata u shpërndanë dhe zunë pozicionet e tyre. Drake dhe Hayden duhej të hynin vetë në laborator. Fillimisht ata hynë në zyrën e jashtme, të mbushura me furnizime, çdo sipërfaqe e aksesueshme e mbushur me të gjitha llojet e mjeteve. Drake nuk e kishte idenë se çfarë ishin, por dukeshin vitale dhe të shtrenjta.
  
  Pas murit prej xhami ishte një dhomë e brendshme, e sigurt.
  
  "Lauren," tha ai. "Lab 7 përbëhet nga dy dhoma. E jashtme dhe e brendshme. Brendësia ka të ngjarë të jetë një dhomë kontrolli kimike që mund të mbyllet dhe lirohet."
  
  Asgjë. Komunikimi është çaktivizuar.
  
  Drake e shikoi me shikim Hajdenin. "Cfare-"
  
  "Më falni, Mat. Hajden. Laboratorët janë gjithmonë të mbrojtur nga frekuencat, kështu që sinjalet nuk mund të hyjnë dhe dalin. Laboratori 7 është në një nivel të ndryshëm në krahasim me pjesën tjetër të objektit dhe na u desh pak kohë për të fikur sigurinë shtesë."
  
  "Mos u shqetëso", tha Hayden. "Ku të shkojnë?"
  
  "Dhoma e brendshme. Duhet të ketë një dollap xhami. E shihni këtë?"
  
  Drake iu afrua një muri të madh xhami. "Po. Pikërisht në cepin e largët."
  
  "Armët biologjike padyshim që nuk duken si armë. Duhet të ruhet në një kuti sa një enë kafeje. Mund të identifikohet me kodin PD777. E kuptova?"
  
  "Kuptuar". Ai shkoi te kodi i derës dhe goditi kodin e anulimit. "Asgjë". Ai psherëtiu. "A mund të ketë kjo dhomë një kod tjetër?"
  
  "Me ler ta gjej. Problemi është se të gjithë shefat, teknikët dhe asistentët e laboratorit janë aty me ju duke fjetur."
  
  "Për të mos përmendur rusët, suedezët dhe izraelitët. Nxito".
  
  Drake dëgjoi ndërsa Hayden konsultohej me ekipin. Gjithçka ishte e qetë, aq e frikshme. Smith pastaj rënkoi përmes komunikimit të tij.
  
  "Lëvizja në shkallët lindore. Ja ku shkojnë!"
  
  "Kam zbuluar trafikun në perëndim," tha Mai. "Nxito".
  
  "Mbajini ata ashensorë," tha Hayden. "Do të na duhen shumë shpejt."
  
  Drake mendoi të qëllonte në xhami. Pa dyshim që do të ishte antiplumb dhe potencialisht i rrezikshëm. Dhoma e jashtme përmbante gjithashtu kabinete qelqi të mbushura me provëza dhe bombola që mund të përmbanin çdo numër helmesh.
  
  Lauren bërtiti një kod të ri. Drake e goditi me grusht. Dera u hap. Ai vrapoi në skajin më të largët të dhomës, hapi një dollap dhe filloi të kërkonte kutinë. Hayden qëndroi pas. Duke mbuluar shpinën, secili anëtar i ekipit mban në sy tjetrin.
  
  Drake kaloi nëpër kuti pas kutie. Secila kishte një gjurmë të shkronjave dhe numrave të zeza, të trasha, dhe ato nuk ishin të renditura. Ka kaluar një minutë. Smith hapi zjarr në shkallët dhe Mai bëri të njëjtën gjë disa sekonda më vonë. Ata u sulmuan, duke u lutur që askush të mos ishte aq idiot sa të dërgonte një granatë në betejë.
  
  "Kuptohet!"
  
  E mori kontejnerin, iu desh gjysmë sekonde të kujtonte se kishte një armë biologjike që të paktën mund të shkatërronte Amerikën dhe e futi nën krah. "Është koha për të shkuar".
  
  Si një, të koordinuar, ata filluan tërheqjen e tyre. May dhe Smith mbuluan shkallët derisa Drake dhe Hayden arritën në korridor, pastaj Yorgy dhe Dal i mbuluan ato. May dhe Smith u tërhoqën shpejt ndërsa Alicia shtypi butonin e ashensorit.
  
  Dyert u hapën menjëherë.
  
  "Më shpejt!" - bërtiti Mai, duke u shfaqur shpejt nga këndi. "Ata janë disa sekonda pas meje".
  
  Ajo iu përgjigj zjarrit, duke i fiksuar në tokë.
  
  Smith shkoi në anën tjetër, tani Dal e mbuloi, të dy burrat u tërhoqën te dyert.
  
  Dhe pastaj u dëgjuan alarmet, një gjëmim i fuqishëm si bori që mbushi veshët dhe i dërgoi shqisat në kufi.
  
  "Çfarë dreqin është kjo?" Drake bërtiti.
  
  "Jo. Oh jo!" Lauren bërtiti përsëri. "Largohu prej andej. Dil prej andej tani! Ata thjesht lëshuan diçka në sistem." Ajo ndaloi. "O zot... ky është sarin."
  
  Tashmë po derdhej përmes shfrynave në çatinë e korridorit dhe shfrynave anësore të ashensorit.
  
  
  KAPITULLI I TRIDITË
  
  
  Drake e shtypi valën fillestare të frikës me përmendjen e emrit sarin. Ai e dinte se ishte vdekjeprurëse. E dija që konsiderohej si një armë e shkatërrimit në masë. Ai e dinte që Smith, Yorgi dhe Kenzi kishin hequr maskat e tyre.
  
  Dhe ai pa atë që thuhej se ishte një lëng pa ngjyrë dhe pa erë që depërtonte nëpër vrimat.
  
  "Unë kurrë nuk dyshova se ata ruanin sarin këtu." Hayden sulmoi Yorgin. "Por kjo..." Ajo kapi maskën e tij.
  
  Drake e dinte se pothuajse çdo gjë mund të manipulohej, projektohej apo edhe riimagjinohej. Kufiri i vetëm ishte imagjinata. Agjenti nervor i lëngshëm ishte pafundësisht fleksibël. Tani ai po nxitonte me të gjitha forcat për në Kenzi, por pa që Alicia dhe May ishin tashmë atje. Gruaja izraelite kishte veshur një maskë, por sytë e saj ishin mbyllur tashmë dhe trupi i saj ishte i çalë.
  
  Sarin mund të vrasë në një deri në dhjetë minuta, në varësi të dozës.
  
  "Jo," tha Drake. "Jo jo jo".
  
  Smith rrëshqiti anash ashensorit, tashmë pa ndjenja, përpara se Dahl të arrinte të tërhiqte maskën plotësisht mbi fytyrën e tij.
  
  Ashensori u ngrit me nxitim, u kthye në katin e parë.
  
  "Cfare duhet te bejme?" Hayden bërtiti mbi lidhjen. "Sa orë kanë?"
  
  "OBSH?" Lauren ka reaguar natyrshëm. "Kush u lëndua?"
  
  "Vetëm gjeni një mi të mallkuar laboratori ose një mjek dhe na tregoni se çfarë të bëjmë!"
  
  Kinimaka ngriti supet Smithin ndërsa dyert u hapën. Drake e pa se ai ishte gati të mbaronte, pastaj nxitoi i pari, duke e ditur se Havajani ndoshta kishte harruar suedezët, rusët dhe izraelitët që prisnin. Ai menjëherë pa atë që dukej si avull i dobët që depërtonte nëpër të gjitha hapjet e nivelit të lartë. Zemra e tij u fundos. "Edhe këtu është lëshuar".
  
  "I gjithë kompleksi," tha Lauren. "Unë kam një asistent laboratori këtu."
  
  "Nuk kam nevojë për të, - mori frymë Kinimaka. "Ne kemi nevojë për atropinë. Ku është ajo atropinë e mallkuar?"
  
  Kishte një zë të ri në linjë. "Sa njerëz u infektuan? Dhe në çfarë niveli?
  
  Drake vëzhgoi zonën, vrapoi për mbulim, nivelim të armëve. Alicia e mbështeti atë. Lëvizja përpara i bëri ata të ndalonin.
  
  "Dreqin!" Hajden po qante. "Ne kemi tre persona tanë dhe dhjetëra njerëz tashmë të pavetëdijshëm në laborator. Duhet të vini këtu me antidotin dhe duhet ta bëni tani!"
  
  "Zarin është vdekjeprurës," tha burri. "Por mund të duhet një orë për të vrarë. Jemi në rrugën e duhur, më besoni. Ne ishim gati për këtë. Më thuaj, a kanë viktimat vështirësi në frymëmarrje?"
  
  Drake shikoi prapa. Hayden mori një moment për të kontrolluar. "Po," tha ajo me një gungë në fyt. "Po kjo është".
  
  Drake e pa Dal-in të shkonte drejt Kenzit, ta tërhiqte butësisht nga Alicia dhe ta tundte në krahët e tij. Vështroi drejt e në Kinimaku. Askush tjeter. Ne asnje vend tjeter. Bota është zhdukur dhe vetëm një gjë ka mbetur në ndërgjegjen e suedezit.
  
  "Mano. Cfare duhet te bejme?"
  
  Havai i madh gërhiti. "Atropina dhe injektori automatik".
  
  Zëri u përgjigj menjëherë. "Ndarjet mjekësore janë të vendosura në çdo kat. Çdo ndarje përmban disa antidote, dhe atropina është një prej tyre. Aty do të gjeni edhe grykë automatike. Thjesht ngjiteni në muskulin tuaj të kofshës."
  
  "Unë e di se çfarë të bëj!"
  
  Drake priti që tekniku t'i tregonte Kinimakës se ku të shkonte dhe më pas shkoi i pari. Asnjë tinëz, asnjë evazion në tavolina; këtë herë ata dolën jashtë, duke mbështetur miqtë e tyre të rënë, duke sfiduar çdo komb mashtrues që ishte aq budalla sa t'i përballonte. Dyshemeja ishte ende e mbushur me trupa, vetëm tani ata trupa të fjetur ishin mbështjellë nga dhimbja, disa tashmë dridheshin.
  
  Dyert e përparme u shkatërruan. Burra me maska dhe kostume shpërthyen brenda.
  
  Drake e goditi karrigen e tij mënjanë dhe më pas vuri re gjirin mjekësor në një nga qoshet e dhomës. Ai vrapoi. Në të djathtë shtrihej trupi i një rusi, të veshur me Kevlar, ai mbi të cilin po qëllonin. Dy të tjerë shtriheshin pranë tij; ata u konvulsuan dhe vdiqën. Edhe Zarin i goditi fort. Lëshimi i kimikatit ndaloi efektivisht betejën dhe SPIRA kishte ende armën biologjike.
  
  Hayden nxitoi përpara, pa mbajtur një armë dhe hapi derën e gjirit mjekësor. Brenda, përpara tyre qëndronin një duzinë ampula të mbushura me një lëng të shkëlqyeshëm. Ata ishin të shënuar qartë dhe Kinimaka i bërtiti atropinës; Mai nxori një auto-injektor dhe e mbushi atë. Kinimaka i nguli gjilpërën Smithit në fytyrë vetëm disa sekonda para se Dal të bënte të njëjtën gjë me Kenzi. Alicia dhe Mai u morën me Yorgin, dhe më pas ekipi u ul, i rraskapitur, i mpirë, i tmerruar se shpresa që mbushte zemrat e tyre tani dukej kaq e dëshpëruar.
  
  Kaluan minutat. Drake iu drejtua Kinimake. "Çfarë po ndodh tani?"
  
  "Epo, atropina bllokon veprimin e sarinit. Ata duhet të kthehen".
  
  "Kini kujdes për efektet anësore," tha tekniku i laboratorit. "Kryesisht halucinacione. Por marramendje, vjellje, shikim të paqartë..."
  
  "Mos u shqetëso," tha Alicia. "E gjithë kjo nuk është asgjë më e keqe se një drekë në pijetore për Team SPEAR."
  
  "Goje e thate. Pulsi i shpejtë..."
  
  "Po."
  
  Kaluan edhe disa minuta dhe Drake ia nguli sytë i pafuqishëm në fytyrën e Jorgës, duke uruar njëqind herë në sekondë që edhe një pikë jetë të kthehej në të. Hayden e pyeti teknologjinë nëse ata mund të nxirrnin sarinin nga sistemi dhe t'i linin të gjithë të hiqnin maskat, por situata ishte vështirë se ishte nën kontroll. Kushdo që lëshoi sarin mund të ketë ende plane të tjera.
  
  "Tani ne jemi gjithashtu në sistem," i siguroi Lauren. "FBI ka arrestuar disa shkencëtarë kompjuterikë të nivelit të lartë, të cilët kanë gërmuar në këtë rast për disa kohë".
  
  "A keni ndonjë lajm për ekipet e tjera të forcave speciale?" pyeti Hajden.
  
  "Ne mendojmë kështu. Vetëm duke marrë konfirmimin. Gjithçka është pak konfuze atje."
  
  Drake e përkëdheli Yorgin në faqe, në të djathtë të maskës së tij. "Me trego per te".
  
  Rusi u trazua pak, duke ngritur duart. Sytë e tij u hapën dhe ai ia nguli sytë bosh Drake. Ai u kollit, u përpoq të hiqte maskën, por Drake e mbajti atë në vend. Me ose pa atropinë, është më mirë të mos lini asgjë në dorë. Smith gjithashtu mundi dhe më pas Kenzi; Dahl lëshoi një psherëtimë të gjatë e të qartë lehtësimi. Ekipi shfrytëzoi rastin për të shkëmbyer një buzëqeshje të shkurtër dhe të zbehtë.
  
  "Le t'i ngremë në ajër," tha Hayden. "Kemi mbaruar këtu për sot."
  
  Lauren është përsëri në kontakt. "Gjithçka është në rregull me ta? Të gjithë ata?" Ajo ende nuk e kishte idenë se kush ishte i infektuar.
  
  "Deri tani mirë, dashuri," tha Drake. "Megjithëse një mjek do të ishte mirë t'i kontrollonte ato."
  
  "Ne kemi një duzinë prej tyre këtu."
  
  "Tani po vij tek ju," tha Hayden.
  
  Ekipi u rindërtua dhe ndihmuan njëri-tjetrin për të shkuar përtej pragut. Hayden e shtrëngoi armën biologjike në gjoks, e pasigurt edhe tani se kujt mund t'i besonte. Ajo i bëri Lauren një pyetje mbi lidhjen.
  
  "Ai duhet të dërgohet në një vend të sigurt në Dallas," tha Lauren. "Këtu i kam detajet. Ata po ju presin".
  
  Hayden e nguli Drake me sy të lodhur e të maskuar.
  
  Nuk mbaron kurrë.
  
  Drake e dinte saktësisht se çfarë po mendonte. Në kohën kur arritën në dhomën e urgjencës, hoqën maskat dhe gjetën Lauren, ata kishin filluar të ndjeheshin pak të pushuar. Drake kënaqej duke i sjellë kafe të nxehtë dhe Alicia bleu për një shishe ujë. Mai ia mori gotën, piu një gllënjkë dhe më pas e ftoi të pinte një gllënjkë nga shishja e përdorur.
  
  Kenzi zgjati dorën, e mori nga maji dhe psherëtiu. "Pse po ju shoh të katër?"
  
  Alicia mori përsëri ujin e saj. "Pra, ju jeni ende gjallë? Hej, a llogaritet kjo si një treshe?"
  
  Drake e shikoi. "A dini diçka? Do ta kuptoj kur të vijë koha për të lënë këtë punë, kur të dy të ndaloni së ushtruari njëri-tjetrin. Atëherë do të dal në pension".
  
  Lauren u largua nga Smith për një moment ndërsa një breshëri informacioni goditi sistemin e saj qendror të komunikimit. Kjo përfshin mesazhe nga djali i neveritshëm në Uashington, operacioni lokal në Dallas dhe, në një masë më të vogël, sekretari i mbrojtjes.
  
  Ajo tundi dorën, duke i kërkuar grupit të dëgjonte, përpara se të kujtonte se mund të përdorte lidhjen. "Hej, ah, mirë, përshëndetje. Unë do t'ju jap një adresë në Dallas dhe ju duhet të jeni në rrugën tuaj. Sa më gjatë të mbeten të lira këto bioarmë, aq më i madh është rreziku. Tani kemi një sqarim të vogël. Duket sikur ilaçi origjinal i gjumit që u injektua për të prekur pothuajse të gjithë që punonin në laborator, funksionoi me një kod të tepërt sapo hape arkivolin e Geronimos. Ata duket se mendojnë se kulti mund të mos ekzistojë ende tani, por të paktën një person mund të jetë ende duke punuar për ta. Sarin gjithashtu u aktivizua nga i njëjti kod dhe pa dyshim nga i njëjti person. Insajderi? Ndoshta. Por mos harroni se duhej të hiqnim ekranet mbrojtëse të laboratorit në mënyrë që sinjali të futej brenda."
  
  "Duhet të kontrolloni nëse njerëzit po largohen përpara se agjenti i gjumit të bëjë punën e tij," tha Hayden.
  
  "Mbi te. Por kjo nuk është e gjitha. Trupat janë numëruar". Ajo mori frymë. "Stafi ynë i laboratorit dhe civilët e pafajshëm bënë një punë të mirë. Ata të gjithë duket se i përgjigjen atropinës. Supozohet se duke qenë se ata flinin në dysheme, ata morën vetëm doza të dobëta dhe ndihma erdhi shpejt. Tani nuk ka asnjë problem me identifikimin, por meqë ne i dinim qëndrimet e rusëve dhe suedezëve, duhet të supozojmë se kemi të drejtë. Tre rusë u vranë, dy të zhdukur. Dy suedezë kanë vdekur, një është zhdukur. Dhe tre izraelitë u vranë, dy u zhdukën."
  
  "Ata nuk morën atropinë?" Pyeti Dahl e shqetësuar.
  
  "Sigurisht që e bënë, por pas civilëve. Dhe me të vërtetë i goditi ata në mënyrë më agresive."
  
  Në këtë pikë, Smith, Yorgey dhe Kenzi ishin në këmbë, dukeshin të çlodhur dhe të etur për veprim. Drake pyeti veten nëse ky mund të ishte një nga efektet anësore të lartpërmendura.
  
  "Jorgi," tha ai. "Shikoni Alicia. Cfare shikon?"
  
  Rusi buzëqeshi. "Akullore dhe djegës i nxehtë?"
  
  Drake buzëqeshi. "Ai është në rregull".
  
  Alicia u vrenjos thellë. "Çfarë dreqin do të thotë kjo. Jogi? Jogi? Hajde shok. Ti e di që të dua, por nëse nuk e thua, do të më duhet të të vras."
  
  Drake e tërhoqi atë drejt makinave që prisnin. "Bravo dashuri, sapo e vërtetove pohimin e tij."
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë E NJË
  
  
  Shpejtësia ishte zgjedhja e tyre, shpëtimtari i tyre, Zoti i tyre dhe mënyra më e mirë për të qëndruar gjallë tani.
  
  Ata nuk kishin iluzione se çfarë mund t'i priste në rrugën e tyre për në Dallas. Nuk kishte rëndësi sa polic po ndihmonin; sa SUV dhe furgona të FBI-së ishin rreshtuar përgjatë rrugës, njerëzit me të cilët duhej të përballeshin ishin disa nga më të mirët në botë dhe do të kishin gjetur një rrugëdalje.
  
  Varësisht se për kë kanë punuar vërtet.
  
  Drake pa automjetet me të cilat ishin pajisur për udhëtimin e shkurtër rreth Dallasit - dy makina shtetërore, me katër rrota - dhe frenoi fort.
  
  "Vërtet nuk do të funksionojë."
  
  Duke kujtuar parkingun dhe përmbajtjen e tij, ai tundi kokën drejt disa vendeve të parkimit pranë daljes.
  
  "Ata do".
  
  Lauren shprehu pëlqimin e saj. "Unë do t'i kërkoj FBI-së ta shqyrtojë këtë."
  
  "Shpejtë". Drake tashmë po shkonte në atë drejtim. "Të gjitha? Ngarko dreqin. Së shpejti do të na duhen të gjitha municionet që kemi."
  
  Me Hayden në qendër, ata nxituan drejt makinave, një Dodge Challenger e zezë dhe një Mustang blu e çelët me dy vija të bardha përgjatë kapakut. Dahl përfundoi Mustang, i cili ishte i shkëlqyeshëm sepse Drake donte Challenger. Makinat e policisë u përplasën, duke u përgatitur për të hapur një rrugë përmes qendrës së Dallasit. Helikopteri fluturoi aty pranë, duke paralajmëruar se mund të rrëzohej nga ekipet SWAT për shkak të probabilitetit të lartë. Të dyja makinat ishin mjaft të reja për t'u thyer - FBI-së nuk i duheshin çelësat.
  
  Drake u ngjit me Yorgin, i cili kishte zënë vendin e pasagjerit, Hayden, Alicia dhe May. Ai ndezi motorin duke buzëqeshur i gëzuar.
  
  "Ky," tha ai, "është tingulli për të cilin do të ngrihesha nga shtrati para gjashtë të mëngjesit."
  
  Alicia e injoroi këtë. Ajo ishte mësuar me fëmijërinë e tij dhe ua bënte të ditur të gjithëve.
  
  Drake ndezi motorin. Dahl filloi Mustang-un pranë tij dhe të dy njerëzit buzëqeshën nëpër dy rreshta dritaresh, së bashku më në fund.
  
  Hayden goditi bombolin në pjesën e pasme të sediljes së tij. "Armë biologjike".
  
  "Mmm, po. Mirë."
  
  Ai u shtyp në dysheme, ktheu timonin dhe drejtoi makinën në hapësirën e ngushtë të parkingut dhe nxitoi drejt daljes. Makina u hodh në trotuar të pabarabartë, pjesa e përparme u ngrit dhe pjesa e pasme u gërvisht. Shkëndijat fluturuan.
  
  Pas Drake, Dahl pa shkëndija të ndezin në xhamin e tij, duke e përfshirë atë në flakë për një sekondë. Është e qartë se ai nuk ishte i lumtur.
  
  "Kinell, Drake. Je përpjekur të futesh në të?"
  
  "Vetëm shko," u përgjigj Hayden. "Ndërtesa e mbrojtur është vetëm nëntë minuta larg."
  
  "Po, ndoshta në pistën e garës," tha Smith. "Por ky është Dallas dhe këta të dy nuk janë vrapues."
  
  "A doni të qëlloni, Lancelot?" Drake psherëtiu. "Ngjitu mbi atë suedez dhe merre atë."
  
  "Nuk ka rëndësi".
  
  "Ti je i nevrikosur?" Alicia u bashkua. "Sigurisht që jo, Lancelot."
  
  "A mundemi..." u përpoq përsëri Hajden.
  
  Zëri i Lauren e mbyti zërin e saj. "Armiqtë po vijnë," tha ajo, pastaj, "Mos u qëlloni, Lancelot".
  
  Drake mbajti një sasi të konsiderueshme të mbidrejtimit duke e përmirësuar drejtimin e tij dhe duke përdorur të dy korsitë. Një makinë policie ishte përpara, duke penguar drejtuesit e tjerë të kalonin rrugën e tyre. Challengers vrapuan përtej kryqëzimit, tani të rrethuar nga ndërtesa të larta. Mustang kaloi gjysmë sekonde më vonë, duke humbur me vështirësi parafangon e pasme të Dodge. Drake u pa në pasqyrën e pasme dhe gjithçka që mundi të shihte ishin dhëmbët e shtrënguar të Dahl-it.
  
  "Tani e di se si është të të ndjek një peshkaqen".
  
  Diku përpara ishte kontigjenti i mbetur i rusëve, suedezëve dhe izraelitëve, të gjithë të ngarkuar me të njëjtën detyrë për marrjen e armëve biologjike të krijuara posaçërisht për të shkatërruar furnizimet ushqimore të Amerikës.
  
  "Pse të mos e shkatërrojmë atë?" tha Kinimaka duke u mbajtur pas parmakut.
  
  "Pyetje e drejtë," vuri në dukje Dahl.
  
  "Kjo është e drejtë," tha Lauren. "Por sapo më thanë se ka protokolle. Procedurat. Bëje gabim dhe mund të vrasësh veten dhe shumë të tjerë."
  
  Drake e lëshoi gazin ndërsa përpara u shfaq një kthesë e mprehtë. Edhe një herë, policia bllokoi të gjitha rrugët e tjera, dhe ai e tërhoqi makinën me hijeshi nga këndi, duke i rënë gomat dhe duke kaluar nëpër një semafor të kuq. Dahl ishte disa metra pas tij. Këmbësorët u rreshtuan në rrugë, duke parë, duke bërë gjeste, por ata u mbajtën nga policët me megafonë. Drake ishte gjithmonë i vetëdijshëm se disa mund të mos dëgjonin.
  
  "Policët nuk mund t'i përballojnë të gjitha këto," tha Hayden. "Ngadalësoni djema. Na kanë mbetur edhe pesë minuta."
  
  Në atë moment, një kamionçinë doli duke fluturuar nga një rrugë anësore, gati duke u përplasur me një polic që po e injoronte. Ai devijoi në rrugën e tyre dhe më pas i kapi. Yorgi tashmë kishte rrokullisur dritaren e tij dhe Mai theu xhamin nga pas.
  
  Pikapi, një F-150 argjendi, vazhdoi ndërsa afrohej. Fytyra e qeshur pas timonit i nguli sytë, duke i parë dy herë më shumë se sa duke parë rrugën. Jorgji u mbështet në karrigen e tij.
  
  "Oh jo, jo, jo. Kjo nuk është mirë. Unë e njoh atë. Unë e njoh atë. "
  
  Drake hodhi një vështrim të shpejtë. "Unë mendoj se ai duket si një peshëngritës rus."
  
  "Ajo ishte në Lojërat Olimpike," tha Yorgi. "Kjo ishte përpara se ajo të bëhej një vrasës ushtarak, një nga më të mirët që doli ndonjëherë nga Rusia. Ajo është Olga.
  
  Drake ngadalësoi ndërsa një pjesë e vogël e këmbësorëve dolën përpara makinave me shpejtësi, shumica prej tyre mbanin telefonat celularë larg syve.
  
  "Olga?"
  
  "Po, Olga. Ajo është një legjendë. Nuk keni dëgjuar kurrë për të?"
  
  "Jo në këtë kontekst. Jo".
  
  F-150 i argjendtë u devijua ashpër, duke u përplasur në anën e Challenger-it të tij. I çliruar nga tufa endacake, Drake shkeli sërish gazin dhe u nis përpara, sfiduesi u përgjigj me një ulërimë të kënaqshme. Olga bëri një kthesë tjetër, duke synuar krahun e pasmë treçerek, por humbi për disa centimetra. F-150 e saj kaloi në anën tjetër, pikërisht midis Drake dhe Dahl. Suedezi manovroi Mustang-in e tij pas saj.
  
  "Unë nuk mund ta godas atë," tha ai. "Shumë e rrezikshme."
  
  "Unë nuk mund ta qëlloj atë," tha Mai. "I njejti problem".
  
  "Si pret ajo të shpëtojë?" Kinimaka konsideruar.
  
  "Olga është e pathyeshme," i siguroi Yorgi. "Dhe ajo kurrë nuk dështon."
  
  "Është e mrekullueshme për të," tha Alicia. "Ndoshta ju të dy mund të fshiheni nën të njëjtin dyshek."
  
  Tre makina kaluan me shpejtësi përpara, automjetet e tjera u bllokuan kryesisht dhe këmbësorët u paralajmëruan nga vajtimi i vazhdueshëm i sirenave të policisë. Drake ndoqi udhëzimet e Hayden, ndërsa Hayden u ul i ngjitur në ekranin e satelit të tij portativ.
  
  Drake pa një kohë të gjatë përpara.
  
  "Qëndro me mua, Dal," tha ai. "Shtyre kurvën në një qoshe."
  
  Ai mori shpejtësinë, duke qëndruar në qendër të rrugës. Makina endacake filloi të tërhiqej nga rruga anësore, por ngeci kur shoferi pa ndjekjen që po afrohej. Drake e mbajti çekiçin, duke parë Olga dhe Dahl pas saj. Motorët gjëmuan, gomat u zhurmuan. Dritaret e xhamit të dyqaneve dhe ndërtesave të zyrave dridheshin si në mjegull. Këmbësorët u hodhën në rrugë për të bërë foto. Makina e policisë i ishte bashkuar ndjekjes, duke u ngjitur përkrah Olgës, kështu që Drake tani kishte dy makina në pamjen e pasme.
  
  "Tre minuta," tha Hayden.
  
  "Nxirrni armët, njerëz," tha Alicia.
  
  "Le të shpresojmë që kurva ruse të mos largohet në heshtje," tha Kenzi.
  
  Yorgi gëlltiti fort pranë Drake.
  
  Pastaj, përpara, ndodhi gjëja më e çuditshme dhe më e tmerrshme. Shifrat vrapuan në mes të rrugës, ranë në njërin gju dhe hapën zjarr.
  
  Plumbat shpuan pjesën e përparme të Challenger-it, duke u përplasur me metalin dhe duke u përplasur me bulonat. Shkëndijat fluturuan në ajër. Drake e drejtoi makinën absolutisht drejt.
  
  "Godit kuvertën e ndyrë!" ai bertiti.
  
  Më shumë të shtëna. Policia ka vrapuar me të gjitha forcat nga trotuari duke u përpjekur të ndalojë sulmuesit. Civilët zhyten për mbulim. Ekipi SWAT u largua nga streha dhe vrapoi së bashku me policinë, me armë të drejtuara por të pa përdorura për shkak të mundësisë për të goditur njerëzit në anën tjetër të rrugës.
  
  Xhami i përparmë i Drake-it shpërtheu, copa të tjera ranë mbi xhaketën, supet dhe gjunjët e tij. Plumbi goditi mbështetësen e kokës vetëm disa centimetra në të djathtë të veshit të tij. Yorkshireman priti edhe dy sekonda të tjera, i lejoi gjuajtësit të rrafshoheshin edhe një herë dhe më pas devijoi Challenger-in me forcë të madhe.
  
  Duke lënë F-150 të Olgës në vijën e zjarrit.
  
  Ajo ktheu timonin e saj, duke goditur policin në anën e djathtë, por plumbat ende goditën. Burri i ulur pranë saj papritmas u çalë; e kuqja ka vërshuar në brendësi të makinës. Një tjetër rus ka vdekur dhe ka mbetur vetëm një.
  
  Dal papritmas ishte në vijën e drejtpërdrejtë të zjarrit.
  
  Por deri në atë kohë gjuajtësit ishin fokusuar në policët që po afroheshin dhe SWAT, vetëm dy prej tyre ishin kthyer dhe kishin hapur zjarr mbulues, gati për të vrapuar. Drake pa plumbat që shponin turmën, pa përbuzjen me të cilën këta njerëz - me sa duket izraelitë - trajtuan civilët.
  
  "Në dreq me gjithçka," tha ai. "Nuk do të tolerojë."
  
  "Drake!" paralajmëroi Hayden. "Dy minuta".
  
  Mai e kapi nga supi. "Duhet të bëhet."
  
  Drake shkeli pedalin e gazit dhe gëlltiti tokën midis makinës dhe personave të armatosur që po iknin. Yorgi u përkul nga njëra dritare dhe Mai u përkul nga tjetra. Duke synuar armët e tyre, ata qëlluan nga tre të shtëna secili në rrugën e drejtë të vdekur, pa asnjë shans për viktima të tjera, dhe i hodhën burrat që iknin.
  
  Drake u kthye ashpër, duke iu shmangur trupave të tyre që bien.
  
  "Bastardë".
  
  Në pasqyrën e pasme, policët i kapën. Pastaj Olga dhe Dal u kthyen, duke vrapuar sa më shpejt që të mundeshin, duke garuar me njëri-tjetrin në qendër të rrugës. Makina e Ollgës ishte e mbuluar me gjak, xhami i përparmë mungonte, krahët, anët dhe fenerët ishin thyer, goma doli nga njëra prej gomave. Por ajo erdhi gjithsesi, e paepur si një uragan.
  
  "Nëntëdhjetë sekonda," lexoi Hayden me zë të lartë.
  
  "Ku?" Unë pyeta. Pyeti Drake.
  
  Ajo bërtiti adresën. "Ktheni fort djathtas, pastaj majtas, dhe ndërtesa do të jetë drejtpërdrejt para jush, duke bllokuar rrugën."
  
  "Në një shënim tjetër," tha Lauren. "Janë izraelitët ata që janë tërhequr nga beteja. Dhe gara."
  
  "I paautorizuar," tha Kenzi. "Siç mendova. Kjo nuk do të kishte ndodhur kurrë nëse qeveria jonë do të ishte përfshirë."
  
  Dali nuk i hiqte sytë nga rruga. "Ajo që vjen nga ju më befason."
  
  "Nuk duhet të jetë. Nuk them se nuk do të veprojnë, vrasin dhe gjymtojnë në territorin e huaj. Territori miqësor. Unë them se nuk do ta bënin kaq hapur".
  
  "Ah, kjo ka më shumë kuptim."
  
  Drake ngadalësoi shpejtësinë, duke goditur fort frenat dhe e rrotulloi Challenger-in zhurmues fort djathtas. Duke iu afruar bordurës së largët, ai ndezi motorin dhe dëgjoi gomat të ulërijnë në kërkim të tërheqjes. Në momentin e fundit ata u kapën, pështynë zhavorrin dhe ndihmuan të çonte makinën përpara. Shpresohej që Dal të mund të shtynte mbrojtësin e Olgës teksa ajo po kthehej, por rusja ishte shumë mendjemprehtë, duke prerë në mënyrë të pamatur një nga këndi dhe duke kaluar në avantazh. Koshi i plehrave u hodh lart pas saj, i goditur nga pjesa e përparme.
  
  "Tridhjetë sekonda," tha Hayden.
  
  Pastaj gjithçka shkoi në ferr.
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë E DYTË
  
  
  Olga rrezikoi gjithçka, duke iu afruar me shpejtësi bagazhit të Challenger.
  
  Drake pa kthesën majtas që po afrohej me shpejtësi dhe u përgatit të kthente makinën.
  
  Në fund të mendjes së tij, gjatë gjithë kësaj rruge, ai ishte i shqetësuar se suedezi i fundit i mbetur ishte atje diku. Por ai nuk u shfaq kurrë.
  
  Ende.
  
  Një ushtar doli me nxitim nga dyqani, një automatik me pamje të keqe nën kërcënimin e armës, me fytyrën e tij të gjakosur të shtrembëruar në një grimasë dhimbjeje. Kishte dhimbje, por mbeti në mision. Një tjetër sulm i paautorizuar. Një palë tjetër e tretë që përdor njerëzit SWAT.
  
  Drake reagoi menjëherë. Cilat ishin opsionet? Dukej se duke lëvizur në mënyrë të rrezikshme majtas, duke u përpjekur të përshtatej në mënyrë të përsosur Challenger në rrugën e re të ngushtë, ai mund të hidhte fundin e pasmë në suedezin sulmues. Ishte e vetmja lojë që nuk merrte parasysh nëse një burrë kishte një armë vdekjeprurëse.
  
  Hayden dhe Yorgy u ulën në anën tjetër të makinës. Suedezi dukej sikur ishte gati të spërkatte të gjithë makinën ndërsa ajo rrëshqiti anash. Gishti i tij u tendos. Drake luftoi me timonin, duke e mbajtur të shtrënguar, me këmbën e djathtë duke e shtyrë mbytjen me shpejtësinë e duhur.
  
  Suedezi hapi zjarr pothuajse pa pikë - disa sekonda para se bishti i makinës supozohej të fluturonte drejt tij.
  
  Dhe pastaj e gjithë bota u çmend, u kthye përmbys kur Olga u përplas në sfiduesin që lëvizte me gjithë fuqinë e saj. Ajo nuk e ngadalësoi asnjë minutë. Ajo përplasi makinën e saj në anën e Dodge, duke bërë që ajo të rrotullohej, duke shtypur suedezin dhe duke e hedhur trupin e tij në gjysmë të rrugës. Drake kapi timonin, i paaftë për të parë drejtpërdrejt ndërsa makina rrotullohej; dy kthesa, më pas ajo goditi një bordurë të lartë dhe u rrotullua.
  
  Ai u përplas në çati, ende duke rrëshqitur, duke u gërvishtur nëpër beton, derisa u përplas në pjesën e përparme të dyqanit. Xhami u thye dhe ra shi. Drake luftoi për ekuilibrin. Alicia mbeti e shtangur, Jorgi u shtang.
  
  Olga përplasi frenat dhe disi arriti të ndalonte F-150 në një ndalesë të papritur.
  
  Drake e pa atë në pasqyrën anësore të përmbysur. Dritaret ishin thyer nga të gjitha anët, por të çarat ishin shumë të vogla për t'u futur lehtësisht. Ai dëgjoi Main duke luftuar me rripin e sigurimit, duke e hedhur atë. Ai e dinte që ajo ishte e shkathët, por nuk besonte se ajo mund të futej në xhamin e pasmë. Ata nuk mund të mbroheshin.
  
  Olga shkeli drejt tyre, duke punuar me duar dhe këmbë të mëdha, fytyra e saj ishte aq e zemëruar sa mund të vinte flakën në të gjithë botën. Gjaku i mbuloi tiparet e saj dhe i pikoi nga qafa mbi gishtat e saj, duke i pikuar mbi dysheme. Ajo mbante një mitraloz në njërën dorë dhe një raketë në tjetrën. Drake pa revistën rezervë midis dhëmbëve të saj dhe tehun e luftës në anën e saj.
  
  Duke mbyllur hendekun, ajo ishte e pamëshirshme. Duke iu afruar vdekjes. Sytë e saj nuk i mbylleshin kurrë. Avulli, dhe tani zjarri, shpërtheu nga makina pas saj, duke lëpirë figurën e saj. Drake më pas pa një blic blu dhe kuptoi që Mustang kishte mbërritur. Ai pa Olgën duke qeshur. Ai pa ekipin të hidhej nga një makinë tjetër në një nxitim veprimi.
  
  Olga ra në njërin gju, drejtoi raketën në shpatullën e saj të madhe dhe vuri në shënjestër Challenger-in me kokë poshtë.
  
  A do të shkatërrojë më pas armët biologjike?
  
  Ajo e humbi atë. Nuk ka asnjë mendim racional pas kësaj fytyre demonike.
  
  Ata ishin të pafuqishëm. Gratë në sediljen e pasme tani u ngritën, u shkëputën dhe u përpoqën të gjenin një vend për lëvizje. Ata nuk e panë se çfarë po vinte, dhe Drake nuk u tha atyre. Ata nuk mund të bënin asgjë për këtë.
  
  Olga tërhoqi këmbëzën dhe raketa u ndez.
  
  Miq, familje, kështu shkojmë...
  
  Torsten Dahl e çoi rrugën e tij si një dash i tmerrshëm rrahës; duke vrapuar me të gjitha forcat, me gjithë fuqinë e tij, u përplas me Olgën nga pas. Raketuesi rrëshqiti, municioni i tij devijoi dhe qëlloi në një trajektore të ndryshme. Vetë Dahl, duke shpëtuar situatën, duhet të ketë përjetuar tronditjen më të fortë në jetën e tij, pasi Olga nuk lëvizi.
  
  Suedezi sapo u fut i pari në murin më të fortë me tulla në botë.
  
  Dahl ra në shpinë me hundë të thyer, pa ndjenja.
  
  Olga e largoi suedezin e çmendur, mezi e vuri re sulmin madhështor. Ajo u ngrit si një mal i ri, hodhi raketën në tokë dhe ngriti automatikun me njërën dorë, gjaku ende pikonte nga poshtë, duke spërkatur dyshemenë.
  
  Drake pa të gjitha, u kthye për të shtyrë Yorgy jashtë, pastaj Hayden. Koka e tij ende rrotullohej, por ai arriti të binte në sy të Alicias.
  
  "Ne jemi mire?" Ajo e dinte se diçka nuk shkonte.
  
  "Sapo pashë Dal-in që goditi Olgën me gjithë fuqinë e tij, u hodh pa ndjenja dhe ajo mezi e vuri re."
  
  Alicia mezi merrte frymë. "Dreq. Unë".
  
  "Dhe tani ajo ka një mitraloz."
  
  Hajden doli jashtë. Mai u hodh pas saj, duke e shtrënguar rrugën e saj përmes hendekut të vogël. Drake u kthye prapa, duke parë pasqyrën edhe pse u përpoq të shtrydhte dritaret e tij të vogla të hapësirës. Olga rrafshoi armën, buzëqeshi edhe një herë, ngriti dorën e lirë dhe nxori dhëmbin nga goja, duke e hedhur në tokë. Në atë moment, erdhën pjesa tjetër e shokëve të skuadrës së Dahl.
  
  Dhe njëri prej tyre ishte Mano Kinimaka.
  
  Havai, në mënyrë të vërtetë, u nis me shpejtësi të plotë, me këmbë nga toka, krahët e shtrirë, një predhë njerëzore që thyente një top muskujsh dhe kockash. Ai e goditi Olgën në shpatulla, me saktësi, më mirë se Dalin dhe e shtrëngoi fort. Olga u lëkund përpara gjashtë këmbë, dhe kjo në vetvete ishte një mrekulli.
  
  Kinimaka u kthye përpara, përballë ruse.
  
  Makina ra në dysheme.
  
  Drake lexoi buzët e saj.
  
  "Duhet të biesh në gjunjë, burrë i vogël."
  
  Kinimaka e tundi sanën, të cilën Olga e shmangu me shkathtësi, më shpejt nga sa mund ta kishte kuptuar Drake. Grushti i saj më pas u përplas thellë në veshkat e Mano-s, duke bërë që Havai të binte menjëherë në gjunjë dhe të gulçonte për ajër.
  
  Kenzi dhe Smith shkuan në fushën e betejës. Drake nuk mund të mos ndjente se nuk do të mjaftonte.
  
  Ai përpëlitej derisa mishi u shkëput nga barku, derisa kocka e legenit i kërcasi. Ai doli nga makina dhe injoroi gjakun e freskët. Duke sinjalizuar të gjithë përveç Hajdenit, ai filloi të çalonte drejt skenës së betejës ndërsa sirenat tingëllonin rreth tyre, dritat blu vezulluese mbushën fushën e tij të shikimit dhe zhurmat e njerëzve, policëve dhe ushtarëve mbushën ajrin.
  
  Ai u ngjit në rrugë, duke iu afruar Olgës. Rusi e injoroi Smithin kur e qëlloi në bark; ajo e kapi Kenzin nga flokët dhe e hodhi mënjanë. Tufat ngjyrë kafe mbetën të shtrënguara në duart e rusit, dhe Kenzi, e tronditur, u rrokullis dhe u rrokullis në kanal, duke i hequr lëkurën nga mishi. Olga më pas përplasi dorën e saj në kyçin e Smithit, duke e hedhur armën në tokë dhe duke e bërë ushtarin të bërtasë.
  
  "Po qëlloni mbi mua? Do të të shqye krahun dhe do të të mbys me fundin e gjakosur."
  
  Drake mblodhi forcat dhe e goditi nga pas, duke i dhënë tre goditje në veshka dhe gjoks. Ai do të kishte përdorur armën e tij, por e humbi atë në një aksident. Olga as që e vuri re sulmin. Ishte si të godasësh një trung peme. Ai shikoi përreth për një armë, diçka që mund ta përdorte.
  
  Ai e pa atë.
  
  Mai vrapoi, e ndjekur nga Alicia dhe më pas Yorgi, i bardhë si një çarçaf. Drake ngriti raketën, e mbajti mbi kokë dhe e rrëzoi me gjithë fuqinë e tij mbi kurrizin e rusit.
  
  Këtë herë ajo u zhvendos.
  
  Kinimaka u tërhoq anash ndërsa mali i madh ra në njërin gju. Revista rezervë i ra nga dhëmbët. Një RPG i ra nga brezi. Drake hodhi armën, duke marrë frymë rëndë.
  
  Olga u ngrit në këmbë, u kthye, buzëqeshi. "Do të të shkel deri sa të bëhesh llum në beton".
  
  Drake u largua me lëkundje. Goditja me grusht e Olgës e kulloti kofshën e tij dhe i shkaktoi një shpërthim dhimbjeje nga njëri skaj në tjetrin. Alicia hyri në ujë, por ajo u hodh lart në ajër dhe u hodh në Kenzi. Kinimaka u ngrit në një goditje me kokë që e dërgoi atë drejt e në prapanicë. Smith goditi grushta të panumërta në trup, të ndjekura nga tre në fyt dhe hundë, gjë që bëri që Olga të shpërthejë në të qeshura.
  
  "Oh, faleminderit, vogëlushe, kjo ndihmoi për të hequr qafe gëlbazën. Ju lutem, edhe një."
  
  Ajo ekspozoi fytyrën e saj ndaj goditjes së Smith.
  
  Alicia e ndihmoi Kensin të ngrihej. Policët vrapuan drejt tyre. Drake nuk mund të mos dëshironte të qëndronin larg. Kjo mund të bëhet një gjakderdhje. Ai u përpoq të ngrihej dhe ia doli me njërën këmbë.
  
  Olga e kapi Smithin nga fyti dhe e hodhi mënjanë. Kinimaka tundi kokën e tij të madhe, tani në këmbët e Olgës, dhe dha gjysmë duzine goditje të pabesueshme në kofshët e saj të trasha.
  
  Ajo e ka goditur me grusht në kokë Kinimakun duke e rrëzuar. Ajo parandaloi sulmin e radhës të Drake dhe e ktheu atë, megjithëse gjaku i rridhte lirshëm nga veshët, syri i djathtë dhe prerje e mavijosje të panumërta në ballin e saj. Një vrimë u hap në stomakun e saj ku Smith e kishte qëlluar dhe Drake pyeti veten nëse kjo mund të ishte një mënyrë për ta ndaluar atë.
  
  May tërhoqi vëmendjen e Olgës. "Më shiko mua," tha ajo. "Më shiko mua. Nuk kam qenë kurrë i mundur".
  
  Shprehja e interesit kaloi minierën e përgjakshme. "Por ti nuk je më shumë se një nga gjëndrat e mia të djersës. Jeni Supergirl? Wonder Woman? Scarlett Johanssen?
  
  "Unë jam Mai Kitano."
  
  Olga shkoi përpara, duke shtyrë mënjanë Smithin dhe Alicia-n që po afrohej. May u ul. Olga bëri një lulëzim. Mai kërceu larg, shumë larg dhe më pas i tregoi shpatullën e djathtë të Olgës.
  
  "Dhe ndërsa unë të kam shpërqendruar, miku im Yorgi do të të shkatërrojë."
  
  Olga u kthye çuditërisht shpejt. "Çfarë..."
  
  Yorgi e lidhi raketën mbi supet e tij, u sigurua që granata e fundit të ishte vendosur saktë dhe më pas qëlloi drejt trupit të Olgës.
  
  Drake u ul.
  
  
  KAPITULLI TRIDITE E TRETË
  
  
  Ekipi SPEAR u zhduk më pas. Pas dorëzimit të armëve biologjike, ato u larguan nga vendi i krimit dhe u transportuan përmes zemrës së një qyteti jashtëzakonisht të qetë në një nga shtëpitë më të sigurta të FBI-së në fshat. Ishte një fermë, domosdoshmërisht e vogël për siguri, por gjithsesi një fermë, me shtëpinë e saj, stallat dhe koralet e saj. Kuajt u mbajtën për të shitur iluzionin dhe dorën e fermës për t'i stërvitur, por ai punonte edhe për federatat.
  
  Ekipi ishte jashtëzakonisht i lumtur që arriti në shtëpinë e sigurt, dhe akoma më i lumtur që u nda dhe mbylli dyert e dhomave të ndryshme. Tek një njeri, ata ishin rrahur, torturuar, rrahur, mavijosur, gjakosur.
  
  Gjaku i lau të gjitha, mavijosje dhe flokë të ashpër gjithashtu. Ata që nuk humbën mendjen u penduan që nuk e bënë këtë; dhe ata që e bënë, u penduan që nuk mund të ndihmonin. Drake dhe Alicia hynë në dhomën e tyre, u zhveshën dhe u drejtuan drejt dushit. Rrjedha e ujit të nxehtë ndihmoi për të larë jo vetëm gjakun. Drake ndihmoi Alicia dhe Alicia ndihmoi Drake ku krahët e tyre ishin shumë të mavijosur për të ndihmuar.
  
  Skuadra nuk u thye, por ata u thyen disi.
  
  "Ka gjithmonë dikush," gulçoi Drake ndërsa uji e goditi me forcë, "që mund të të rrëzojë nga këmbët."
  
  "E di". Alicia derdhi grushta sapun të lëngshëm në pëllëmbën e saj. "A e keni parë Dal-in duke u kërcyer nga ajo?"
  
  Drake filloi të kollitej. "Oh jo, të lutem. Mos më bëni të qesh. Ju lutem".
  
  Drake nuk e kishte të çuditshme që ai mund të gjente humor kaq shpejt pas asaj që sapo kishte parë. Ky njeri ishte një ushtar i trajnuar për t'u përballur me traumat dhe dhimbjet e zemrës, vdekjen dhe dhunën; ai e kishte bërë atë për pjesën më të madhe të jetës së tij dhe ushtarët e kishin bërë ndryshe. Një mënyrë e tillë ishte ruajtja e miqësisë me kolegët tuaj; të tjerët gjithmonë kërkonin anën e mirë të gjërave.
  
  Kur është e mundur. Kishte disa situata që e gjunjëzuan edhe një ushtar.
  
  Tani Alicia, e formuar nga i njëjti brumë, kujtoi luftën e Kinimaki me Olgën e madhe. "Dreq, ishte si 'Godzilla baby' kundrejt Godzilla. Bloody Mano ishte më shumë i tronditur sesa i lënduar."
  
  "Ai me siguri mund të godasë me kokë." Drake buzëqeshi.
  
  "Jo!" Alicia qeshi dhe ata u përqafuan së bashku për pak, duke dashur të largonin dhimbjen.
  
  Më vonë, Drake doli nga dushi, veshi një çarçaf dhe u kthye në dhomën e gjumit. Atë e goditi një ndjenjë jorealiteti. Një orë më parë ata ishin në mes të Ferrit, të zhytur në një nga betejat më të vështira dhe më të përgjakshme të jetës së tyre dhe tani po laheshin në një fermë në Teksas, të rrethuar nga siguria.
  
  Ç'pritet më tej?
  
  Epo, ana pozitive ishte se ata fituan tre nga katër pikët kryesore. Dhe tre nga katër kalorës. Urdhri kishte fshehur katër armë, kështu që nga llogaritjet paksa të paqëndrueshme, të paqarta dhe krejtësisht të pasigurta të Drake, mbeti vetëm një. Ai qeshi me veten.
  
  Dreqin, shpresoj se e kam kuptuar si duhet.
  
  Gjurmët u dëgjuan pas tij dhe ai u kthye.
  
  Alicia qëndronte aty, krejtësisht e zhveshur dhe shkëlqente nga uji i dushit, me flokët e ngjitur në shpatullën e saj të mavijosur. Drake nguli sytë dhe harroi detyrën.
  
  "Dreqin," tha ai. "Pra, ka raste kur të shohësh të dy është mirë."
  
  Ajo shkoi dhe hoqi peshqirin nga ai. "A mendoni se kemi kohë?"
  
  "Mos u shqetëso," tha ai me një buzëqeshje në zë. "Nuk kërkon shumë kohë".
  
  
  * * *
  
  
  Më vonë, pasi gjetën dhe shmangën mavijosjet në trupat e tyre, Drake dhe Alicia veshën rroba të freskëta dhe zbritën në kuzhinën e madhe. Drake nuk ishte i sigurt pse ata zgjodhën kuzhinën; dukej si një vend takimi i natyrshëm. Rrezet e pjerrëta të diellit që perëndonte filtronin nëpër dritaret panoramike, duke i dhënë një nuancë të artë dyshemesë prej druri dhe pajisjeve të kuzhinës. Dhoma ishte e ngrohtë dhe mbante erën e bukës së sapopjekur. Drake u ul në stolin e barit dhe u qetësua.
  
  "Unë mund të kaloj një muaj këtu."
  
  "Një kalorës tjetër," tha Alicia. "A do të bëjmë një pushim atëherë?"
  
  "A mund ta bëjmë? Dua të them, nuk është si ta mbyllësh fjalën "të pushosh, dashuri".
  
  "Epo, ne ende duhet t'i përgjigjemi Krout," ngriti supet ajo, "për Perunë. Dhe Smith mund të jetë në telashe. Ne nuk duhet të shkojmë në një mision kur një anëtar i familjes sonë është në telashe."
  
  Drake pohoi me kokë. "Po unë pajtohem. Dhe pastaj është SEAL Team 7."
  
  "Një ditë," psherëtiu Alicia, duke u ulur në pozitën pranë tij, "do të vijë festa jonë."
  
  "Hej, shiko çfarë solli macja!" Drake thirri kur pa Dahl.
  
  Suedezi eci me kujdes nga dera. "Durra, po mundohem të eci, por gjithçka është dyfish para syve të mi."
  
  "A mendoni se ecja është e vështirë?" tha Drake. "A doni të provoni të qiheni."
  
  Dal e përpiu rrugën drejt stolit të barit. "Dikush të më sjellë një pije."
  
  Alicia shtyu një shishe me ujë drejt tij. "Do të shkoj të marr më shumë."
  
  Drake e shikoi mikun e tij me shqetësim. "A do t'ju duhet ta kaloni atë, shok?"
  
  "Të them të vërtetën, bëhet më mirë çdo minutë."
  
  "Oh, sepse më kujtohet se si u ulët gjatë një debati me Olgën."
  
  "Largohu, Drake. Nuk dua të më kujtohet kurrë."
  
  Drake qeshi. "Sikur ne do t'ju lëmë ndonjëherë ta harroni atë."
  
  Pjesa tjetër e ekipit u shfaq pak nga pak, dhe njëzet minuta më vonë ata ishin ulur të gjithë në lokal, duke ngrënë kafe dhe ujë, fruta dhe shirita proshutë dhe më shumë plagë sesa mund të numëronin. Kinimaka nuk shikonte askënd dhe Smith nuk mund të mbante asgjë në dorën e djathtë. Yorgi ishte jashtëzakonisht i dëshpëruar. Kenzi nuk mund të ndalonte së ankuari. Vetëm May, Lauren dhe Hayden dukej se ishin vetvetja.
  
  "E dini," tha Hayden. "Jam i lumtur që të gjithë e kaluam këtë së bashku. Mund të ishte shumë më keq. Atropina e ka bërë punën e saj. A ka pas efekte djema?"
  
  Yorgy, Smith dhe Kenzi mbyllën sytë. Kensi foli për të gjithë ata. "Unë mendoj se Olga shkëlqeu pas efekteve."
  
  Hajden buzëqeshi. "Mirë, sepse nuk kemi mbaruar ende. Ato skuadra që nuk vizituan Fort Sill dhe Dallas po kërkonin të dhëna të fundit. Për fat të mirë, grupi i mendimit në Uashington dhe NSA ishin në gjendje të mbanin një sy mbi lojtarët kryesorë."
  
  S.A.S.? sugjeroi Drake.
  
  "Epo, britanikë, po. Ata do të pasohen nga Kina dhe çfarëdo që të mbetet nga Franca-"
  
  "Ekipi 7 SEALs?" Pyeti Dahl.
  
  "E panjohur, e paparalajmëruar dhe e paautorizuar", tha Hayden. "Sipas Crow."
  
  "Ka struktura më të larta se ministri i Mbrojtjes", tha Kinimaka.
  
  "Presidenti Coburn nuk do të na varte për t'u tharë," protestoi Drake. "Unë duhet të besoj se ai nuk di asgjë për vulat."
  
  "Dakord," tha Hayden. "Dhe ndërsa jam dakord me Mano se ka qenie më të larta se Korbi, ka shumë më tinëzare. Ato që ju vijnë anash, pa dukuri, dhe ju lënë pak zgjedhje. Më duhet të besoj se po ndodh më shumë se sa ne dimë."
  
  "Kjo nuk e ndihmon problemin tonë." Smith zhurmoi dhe ngriti gotën e qumështit me vështirësi.
  
  "E drejta". Hayden mori një grusht fruta dhe u qetësua. "Pra, le të fokusohemi që t'i japim fund kësaj nëne të keqe dhe të shkojmë në shtëpi. Ne jemi ende ekipi më i madh dhe më i miri. Edhe tani, britanikët kanë një fillim njëditor. Kinezët gjithashtu. Tani, me sa duket, nga të gjitha të tjerat, vetëm francezët u emocionuan. Ata dërguan një ekip tjetër, tre persona, për të kontaktuar origjinalin e vetëm të mbetur."
  
  "Kështu është në betejën e forcave të operacioneve speciale," tha Dahl. "Ne jemi në krye".
  
  "Po, por vështirë se është relevante. Dhe gënjeshtra. Nuk është se jemi dorë për dore apo bashkë në shkretëtirë".
  
  "Është një luftë e ashpër, e paparashikueshme," tha Dahl. "Është aq e vërtetë sa duket."
  
  Hayden pohoi me kokë dhe më pas vazhdoi me shpejtësi. "Le të përmbledhim tekstin e Urdhrit. "Në të katër anët e Tokës ne gjetëm Katër Kalorësit dhe shtruam para tyre planin e Urdhrit të Gjykimit të Fundit. Ata që i mbijetojnë Kryqëzatës së Gjykimit dhe pasojave të saj, me të drejtë do të mbretërojnë suprem. Nëse po e lexoni këtë, ne jemi të humbur, ndaj lexoni dhe ndiqni me kujdes. Vitet tona të fundit janë shpenzuar duke mbledhur katër armët e fundit të revolucioneve botërore: Lufta, Pushtimi, Uria dhe Vdekja. Së bashku, ata do të shkatërrojnë të gjitha qeveritë dhe do të hapin një të ardhme të re. Bëhu gati. Gjeji. Udhëtoni në katër anët e Tokës. Gjeni vendet e pushimit të Atit të Strategjisë dhe më pas të Khaganit; indiani më i keq që ka jetuar ndonjëherë, dhe më pas goditja e Zotit. Por nuk është gjithçka ashtu siç duket. Ne vizituam Khaganin në vitin 1960, pesë vjet pas përfundimit, duke e vendosur Pushtimin në arkivolin e tij. Ne kemi gjetur Murgun që ruan kijametin e vërtetë. Dhe kodi i vetëm i vrasjes është kur u shfaqën Riders. Nuk ka asnjë shenjë identifikimi në eshtrat e Atit. Indiani është i rrethuar me armë. Urdhri i Gjykimit të Fundit tani jeton përmes jush dhe do të mbretërojë përgjithmonë suprem."
  
  Ajo përfundoi dhe piu një gllënjkë.
  
  "Cdo gje eshte ne rregull? Mendoj se tani ka më shumë kuptim. Urdhri ka vdekur, është zhdukur prej kohësh, por ka ende një element të vogël prej tyre në të. Ndoshta një nishan. Beqare. Ndoshta diçka tjetër. Por ai është mjaft i mirë për të sulmuar një laborator në Dallas dhe mjaftueshëm i mirë për të nxjerrë një grup të tërë SWAT, kështu që ne nuk mund ta nënvlerësojmë këtë."
  
  Ajo ndaloi ndërsa Drake tundi dorën e tij. "Po?"
  
  "A e dini se ku është vendi më i mirë për të?" - ai pyeti. "Brenda një think tank në Uashington. Ose duke punuar për NSA-në."
  
  Sytë e Hajdenit u zgjeruan. "Dreq, kjo është një pikë shumë e mirë. Më lejoni të mendoj për të." Ajo derdhi kafe të zezë nga një enë qelqi.
  
  "Koha fluturon, miqtë e mi," tha Mai.
  
  "Po, unë jam me ju". Hajden e mbushi gojën. "Atëherë le të analizojmë tekstin: cepi i fundit i tokës është Evropa. Ne duhet të gjejmë varrin e Goditjes së Zotit, i cili është Kalorësi i Vdekjes dhe ruan gjykimin e vërtetë të tmerrshëm. Me e keqja e te gjithave. Dhe kodi i vrasjes ishte kur u shfaqën Riders? Nuk e kuptoj akoma, më fal."
  
  "Unë supozoj se grupi i ekspertëve e ka bërë këtë për një kohë?" tha Yorgy.
  
  Tani ishte Lauren ajo që ishte mbështetur te frigoriferi i madh që foli. "Sigurisht që kanë. Liderit të lashtë dikur iu dha titulli i dyshimtë "Flagellum i Zotit" nga romakët të cilët ai i luftoi dhe i vrau. Ai ishte ndoshta më i suksesshmi nga sundimtarët barbarë dhe sulmoi perandorinë romake lindore dhe perëndimore kur jetoi rreth viteve 406-453. Ai ishte armiku më i keq i Romës dhe dikur citoi: 'Aty ku kam kaluar, bari nuk do të rritet më kurrë'.
  
  "Një tjetër vrasës masive i famshëm i lashtë," tha Dahl.
  
  "Attila Hun", tha Loren, "vrau vëllanë e tij në 434 për t'u bërë sundimtar i vetëm i Hunëve. I njohur për shikimin e tij të ashpër, Attila dihej se shpesh rrotullonte sytë "sikur të shijonte terrorin që ai frymëzoi", sipas historianit Edward Gibbon. Ai gjithashtu pretendonte se përdorte shpatën e vërtetë të Marsit, perëndisë romake të luftës. imagjinoni frikën që kjo mund të frymëzojë në fushën e betejës romake."
  
  "Ne e kuptuam atë," tha Drake. "Attila ishte një djalë i keq apo një djalë i mirë, në varësi të cilës anë je. Dhe kush i shkroi librat e historisë. Si dhe ku vdiq?
  
  "Disa rrëfime kontradiktore përshkruajnë se si ai vdiq. Nga gjakderdhja nga hunda në thikë, në duart e gruas së tij të re. Kur e gjetën trupin e tij, burrat, në mënyrën e Hunëve, i shkulën flokët nga koka dhe i shkaktuan plagë të thella e të tmerrshme në fytyrat e tyre. Thuhej se Attila, duke qenë një armik kaq i tmerrshëm, mori një mesazh nga perënditë për vdekjen e tij si një surprizë fantastike. Bekimi. Trupi i tij ishte vendosur në qendër të një fushe të gjerë, brenda një tende mëndafshi, për ta parë dhe admiruar të gjithë. Kalorësit më të mirë të fiseve hipën përreth dhe folën rreth zjarrit të kampit për veprat e tij të mëdha. Ishte një vdekje e madhe. Më tej thuhet se mbi varrin e tij u mbajt një festë." Lauren vazhdonte të përsëriste pikat përkatëse që polici i pëshpëriti në vesh. Nuk kishte asnjë kuptim instalimi i një altoparlanti.
  
  "Ia vulosën varret me ar, argjend dhe hekur, sepse ai kishte tre. Dhe ata besonin se këto tre materiale i përshtateshin më të mëdhenjve nga të gjithë mbretërit. Sigurisht, janë shtuar armë, pasuri dhe xhevahire të rralla. Dhe, siç duket, edhe sipas zakonit, ata vranë të gjithë ata që punonin në varrin e tij për të mbajtur të fshehtë vendndodhjen e tij."
  
  Alicia shikoi përreth në tryezë. "Njëri prej jush do të vdesë," tha ajo. "Mos më kërko të të varros. Nuk ka shanse të ndyrë."
  
  "Do të trishtoheni dhe do të kënaqeni kur dëgjoni se Varri i Attilës është një nga varrosjet më të mëdha të humbura në histori. Sigurisht, nga disa të tjerë - trupi i humbur prej kohësh i mbretit Richard III, i zbuluar nën një parking makinash në Leicester disa vjet më parë - ne besojmë se mund të gjenden ende. Ndoshta Kleopatra? Sir Francis Drake? Mozart? Në çdo rast, për sa i përket Attilës, besohet se inxhinierët Hunnic e devijuan lumin Tisza aq gjatë sa të thahej shtrati kryesor i lumit. Attila u varros atje në arkivolin e tij të mrekullueshëm të trefishtë, të paçmuar. Pastaj Tisza u lirua, duke fshehur Attila përgjithmonë.
  
  Në atë moment ata dëgjuan zhurmën e një helikopteri që po afrohej. Hayden shikoi përreth dhomës.
  
  "Shpresoj që të jeni gati për një betejë të re, djem dhe vajza, sepse kjo nuk ka përfunduar".
  
  Drake tërhoqi muskujt që dhembin. Dahl u përpoq të mbante kokën mbi supet e tij. Kenzi u zmbraps ndërsa preku gërvishtjen në shpinë.
  
  "Për të qenë i drejtë," tha Drake. "Unë ende jam mërzitur këtu."
  
  Hajden buzëqeshi. Dahl tundi me kokë sa më mirë që mundi. Mai ishte tashmë në këmbë. Lauren shkoi drejt derës.
  
  "Hajde," tha ajo. "Ata do të na informojnë më tej gjatë rrugës."
  
  "Evropa?" Pyeti Jorgji.
  
  "Po. Dhe për Kalorësin e fundit të Vdekjes."
  
  Alicia u hodh nga stoli i barit. "Folje të shkëlqyera," tha ajo me sarkazëm. "Tingëllon kaq emocionuese nga buzët e tua, saqë edhe gishtat e këmbëve të mia fillojnë të më gërryhen."
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë E KATËRT
  
  
  Një tjetër fluturim, një tjetër luftë në horizont. Drake u ul në një karrige të rehatshme dhe dëgjoi ndërsa Lauren shprehte gjykimin dhe konkluzionet e DC në çështjen Attila the Hun. Skuadra u ul në pozicione të ndryshme, duke bërë më të mirën dhe duke u përpjekur të injoronte dhimbjen e incidentit të quajtur së fundmi 'Olga'.
  
  "Varri i Attila-s është i humbur në histori," përfundoi Lauren. "Asnjëherë nuk u gjet, megjithëse ka pasur disa zbulime fiktive. Pra," ajo ndaloi, duke dëgjuar, "a keni dëgjuar për anomalinë gravitacionale?"
  
  Dahl shikoi prapa. "Ky term ka disa kuptime."
  
  "Epo, ky është qëllimi ynë. Kohët e fundit, shkencëtarët kanë zbuluar një anomali të madhe dhe misterioze të varrosur nën shtresën e akullit polare. E dinit këtë? Ai është i madh, 151 milje i gjerë dhe gati një mijë metra i thellë. E zbuluar nga satelitët e NASA-s, ishte një anomali gravitacionale, pasi ndryshimet në afërsi të saj tregonin praninë e një objekti të madh të vendosur në krater. Tani, duke lënë mënjanë teoritë e egra, ky objekt është një anomali gravitacionale. Ai nuk është i pozicionuar siç duhet, nuk lëviz si çdo gjë tjetër rreth tij dhe për këtë arsye mund të zbulohet nga radarët e fuqishëm."
  
  "Ju po flisni për radarin që depërton në tokë," tha Dahl. "Specialiteti im i vjetër".
  
  Sytë e Drake u zgjeruan. "Je i sigurte? Mendova se ishte një striptizë mashkulli në një festë beqarie. Të quanin Vikingu që vallëzon".
  
  Dahl e mërziti atë. "Ndalojeni atë".
  
  Alicia u përkul drejt meje. "Ai duket i mërzitur," pëshpëriti ajo në mënyrë teatrale.
  
  "Kërcimi nga një plakë që nuk dyshon do ta bëjë këtë me ju."
  
  Çuditërisht, Smith kishte lot në sy. "Më duhet të them," gulçonte ai, "Kurrë nuk kam parë dikë të kërcejë kaq fort nga dikush pa ndihmën e një trampoline." Ai fshehu fytyrën duke u përpjekur të qetësohej.
  
  Kinimaka e përkëdheli mbi supe. "A je mirë, vëlla? Nuk të kam parë të qeshësh më parë, burrë. Kjo është e çuditshme".
  
  Lauren ndërhyri, duke e shpëtuar suedezin nga më shumë shaka. "GPR, por në shkallë intensive. Dua të them, ka një objekt të çuditshëm në Google Maps, Antarktidë. Mund ta shihni nga laptopi juaj. Por për të gjetur diçka aq të vogël sa varri i Attilës? Epo, kjo përfshin përdorimin e makinerive dhe softuerëve që NASA as nuk e ka pranuar se i ka ende."
  
  "A po përdorin satelitin?" Pyeti Jorgji.
  
  "Oh po, të gjitha kombet e lezetshme e kanë atë."
  
  "Përfshirë Kinën, Britaninë e Madhe dhe Francën." Drake tregoi listën e tyre të kundërshtarëve.
  
  "Sigurisht. Nga hapësira, kinezët mund të identifikonin njeriun e ulur në makinën e tij, të kontrollonin faqet e internetit që ai shfletonte dhe të klasifikonin përmbajtjen e sanduiçit që ha. Çdo njeri. Pothuajse kudo."
  
  "Vetëm burra?" pyeti Kenzi. "Apo edhe gratë?"
  
  Lauren qeshi dhe pëshpëriti: "Kam një burrë në vesh që e transmeton këtë. Tingëllon pak i ri, sikur nuk i ka zbuluar ende femrat."
  
  Drake dëgjoi teksa helikopteri preu qiellin midis Amerikës dhe Evropës, skajit të tretë dhe të katërt të tokës.
  
  "Mirë, mirë, gjithsesi..." Lauren i shkeli syrin. "Për të bashkuar gjeografinë pak të njohur të Piskarit, një tekst thotë se pallati i famshëm i Attilës ndodhej midis Danubit dhe Tizës, në kodrat Karpate, në fushat e Hungarisë së sipërme dhe Zhazberin fqinj. Një pasazh shumë më i errët thotë se varri i Attilës ishte përballë pallatit të tij."
  
  "Por i varrosur nën lumë," tha Mai.
  
  "Po, Tisza përshkon Hungarinë nga veriu në jug, duke qenë një degë e madhe e vetë Danubit. Rruga e lumit do t'i ndihmojë shkencëtarët tanë. Le të shpresojmë që kërkimet e tyre duke përdorur teknologjinë gjeofizike do të kombinojnë satelitin, magnetët, MAG dhe radarin depërtues në tokë. Sondazhet magnetike plotësohen me profile GPR për anomalitë e përzgjedhura. Ata gjithashtu thonë se mund të shohin nëse lumi është devijuar ndonjëherë." Ajo ngriti supet. "Ne po flasim për mijëra e mijëra imazhe që kompjuteri duhet t'i shikojë dhe më pas të marrë një vendim."
  
  "Mirë, në rregull, kështu që ne po shkojmë në Hungari." Alicia u shtir si një dhimbje koke. "Vetëm thuaj."
  
  Ekipi u qetësua, duke pyetur veten se si po kalonin kolegët e tyre agresivë.
  
  
  * * *
  
  
  Hungaria, Danubi dhe Tiza dukeshin po aq të zeza natën sa pjesa tjetër e Evropës, por Drake e dinte që tani këtu ishte shumë më e paqëndrueshme. Më i fuqishmi nga Katër Kalorësit qëndron atje - Vdekja - dhe ata që e gjejnë atë mund të përcaktojnë fare mirë të ardhmen e botës.
  
  Ekipi u ul, u ngrit përsëri, u ul përsëri dhe më pas u hodh në një furgon të madh jo reflektues për të përfunduar pjesën e fundit të udhëtimit të tyre. Llogaritësit nuk e kishin kuptuar ende, zonat ishin ende të mëdha dhe objektivi i vogël, për të mos përmendur të vjetra dhe potencialisht të degraduara. Do të ishte mirë të zbulohej se si funksionon vetë Urdhri, por atentatet e tyre të papritura, të kryera shumë dekada më parë, i dhanë fund çdo tërheqjeje.
  
  Ata ngritën kampin në fusha, vendosën roje jashtë dhe u vendosën brenda. Frynte një erë e fortë, duke tronditur çadrat; realiteti surreal i gjithçkaje që ata kishin bërë ditët e fundit ende po përpiqej t'i jepte kuptim.
  
  A jemi vërtet këtu tani, duke kampuar në gjysmë të rrugës për në majën e kodrës hungareze? Drake e konsideroi. Apo po na rrah akoma Olga?
  
  Pëlhura e lulëzuar e çadrës thoshte të vërtetën, ashtu si edhe figura që përpëlitej pranë saj. Alicia, e mbështjellë në çantën e saj të gjumit me vetëm sytë që i vështronin jashtë.
  
  "A është ftohtë, dashuri?"
  
  "Po, eja këtu dhe më ngroh".
  
  "Ju lutem," tha Dahl nga diku në jug të këmbëve të Drake, "jo sot."
  
  "Dakord," tha Kenzi nga lindja. "Thuaji kurvës se ke dhimbje koke apo diçka tjetër. Kush e di se ku ishte ajo? Numri i sëmundjeve e kështu me radhë e kështu me radhë."
  
  "Pra, të katërt nuk diskutohen?"
  
  "Kështu është," shtoi Mai, i cili po qëndronte në hyrje të çadrës. "Sidomos pasi jemi pesë veta."
  
  "I çmendur, harrova që ishe këtu, Sprite. Ende nuk mund ta besoj se na mbyllën të gjithëve në të njëjtën tendë të mallkuar."
  
  "Unë, për shembull, preferoj të fle në fusha," tha Dahl, duke u ngritur në këmbë. "Atëherë ndoshta do të fle."
  
  Drake e pa suedezin të dilte, duke supozuar se do të shfrytëzonte rastin të telefononte Joanna-n. Marrëdhënia e tyre mbeti në ajër, por do të vinte dita dhe së shpejti, kur dikush do të merrte një vendim të përhershëm.
  
  Agimi shpërtheu dhe ekspertët nga Uashingtoni sugjeruan gjysmë duzinë vendesh. Ekipi u nda dhe filloi të gërmonte, duke hedhur peizazhe të mrekullueshme nga kokat dhe zemrat e tyre: gjarpri i shkëlqyeshëm blu i Tizës, tani i gjerë, tani çuditërisht i ngushtë në vende, kodrat me bar të Karpateve, qielli pafundësisht i pastër. Flladi i freskët që frynte mbi hapësirat e gjera ishte i mirëpritur, duke lehtësuar lodhjen dhe qetësimin e mavijosjeve. Drake dhe të tjerët vazhdimisht pyesnin veten se ku ishin armiqtë e tyre. britanike, kineze dhe franceze. Ku? Mbi kodrën më të afërt? Askush nuk e ka parë ndonjëherë aludimin më të vogël të mbikëqyrjes. Dukej sikur skuadrat e tjera ishin dorëzuar.
  
  "Nuk është gjuetia juaj mesatare e relikeve," tha një herë Drake. "Nuk e di se ku do të përfundoj më pas."
  
  "Dakord," tha Dahl. "Një moment ne të gjithë jemi në mosmarrëveshje, në tjetrin është e thjeshtë. E megjithatë mund të kishte qenë më keq."
  
  Dita e parë fluturoi shpejt, pastaj e dyta. Nuk gjetën asgjë. Filloi të bjerë shi dhe më pas një diell verbues. Ekipi pushoi me radhë dhe më pas lejoi disa punonjës të merrnin përsipër për një kohë. Burrat dhe gratë që nuk flisnin anglisht u caktuan nga fshati fqinj. Një ditë, Alicia zbuloi një boshllëk në tokë, ndoshta një tunel të vjetër, por emocioni u shua shpejt kur kërkimi i saj u ndal.
  
  "Nuk ka dobi," tha ajo. "Ne mund të jemi një metër larg tij dhe ende të mos e gjejmë atë."
  
  "Si mendoni se kaloi pa u vënë re gjatë gjithë këtyre viteve?"
  
  Dahl vazhdoi të kruante kokën, i sigurt se ata nuk kuptonin diçka. "Po rrotullohet në majë të gjuhës time," përsëriti ai më shumë se një herë.
  
  Drake nuk mundi ta mbante veten. "Do të thotë Olga, apo jo? Ishte një përvojë shumë e shkurtër, mik."
  
  Dal rënkoi, ende duke kërkuar.
  
  Një tjetër natë dhe disa orë të tjera në çadër. Më e tensionuara nga ato mbrëmje ishte kur Drake solli temën e deklaratës së Uebit, trashëgiminë e tij dhe kasafortën e tij sekrete të informacionit.
  
  "Ne duhet të fokusohemi në këtë herën tjetër. Sekretet që ai mblodhi mund të jenë shkatërruese. mahnitëse".
  
  "Për kë?" tha Dahl. "Ato që u drejtuan kundër nesh nuk ishin aq të këqija".
  
  "Përveç një që nuk e dimë ende," tha Mai.
  
  "Shumë e drejtë? kam harruar. Cili është?"
  
  Gruaja japoneze uli zërin dhe foli me zë të ulët. "Njëri prej jush po vdes".
  
  Pati një moment të gjatë dhe të dhimbshëm heshtjeje.
  
  Alicia e theu atë. "Duhet të pajtohem me Drake. Kjo nuk ka të bëjë vetëm me ne. Webb ishte një stalker dhe një gomar i pasur. Ai duhet të ketë pasur papastërti mbi të gjithë."
  
  Një alarm i rremë i bëri ata të hidheshin nga çadra, të binin në tokë dhe baltë, midis rrënojave dhe rërës së një varrimi të lashtë. Për bezdinë e tyre të thellë, doli se nuk i përkiste Attilës. Të paktën jo aq sa ata mund të thonë.
  
  Më vonë, në çadër, ata u kthyen në mendimet e tyre.
  
  "Kaq shumë gjëra për të përballuar," tha Hayden. "Ndoshta ky kërkim për strehën e Uebit dhe ajo që zbulojmë më pas, mund të na mbrojë nga ajo që mund të vijë."
  
  "Vdekja e Joshuas në Peru? Sfidenca jonë? Gjykim i dyshimtë dhe zinxhir i pasigurt? Ne duhet të jemi përgjegjës para dikujt. Një sharje me të cilën mund të ikësh. Por tre? Katër? Llogaritë tona janë në të kuqe, njerëz, dhe nuk e kam fjalën për shpenzime të tepërta".
  
  "Pra, Ekipi SEAL 7?" Pyeti Dahl.
  
  "Ndoshta," mërmëriti Hayden. "Kush e di? Por nëse na sulmojnë me paragjykim, betohem në Zot se do të kundërpërgjigjem me forcë krahasuese. Dhe kështu do të jetë me të gjithë ju. Ky është një urdhër".
  
  Erdhi një ditë tjetër dhe gjuetia vazhdoi. Reshjet e shiut penguan përpjekjet e tyre. Think-tanku i Uashingtonit është rikthyer me shtatë vende të tjera, për gjithsej njëzet e tre. Shumica e tyre nuk dhanë gjë tjetër veç zbrazëtira apo themele të vjetra, ndërtesa të zhdukura prej kohësh, skelete të copëtuara. Pjesa më e madhe e një dite tjetër ka kaluar dhe morali i ekipit të SPEAR ka shkuar drejt greminës.
  
  "A jemi fare në vendin e duhur?" pyeti Kenzi. "E kam fjalën për Hungarinë. Përballë pallatit të Attilës. Sa kohë më parë ka lindur ky person? Gjashtëmbëdhjetëqind vjet më parë, apo jo? Çfarë është kjo? Katërmbëdhjetë shekuj para Geronimos. Ndoshta Attila është 'mashtina' e gabuar. Mendoj se Kisha Katolike ka etiketuar shumë."
  
  "Ne po zbulojmë një shumëllojshmëri të gjerë anomalish," tha Kinimaka. "Ka kaq shumë dhe asnjëri prej tyre nuk ka të drejtë."
  
  Dahl e shikoi me shikim. "Ne kemi nevojë për një mënyrë për të ngushtuar kërkimin."
  
  Lauren, gjithmonë e kyçur në think tank, shikonte nga ana tjetër. "Po, thonë ata. Po."
  
  Era i fryu butësisht flokët suedezit, por fytyra e tij mbeti e padurueshme. "Unë nuk kam asgjë".
  
  "Ndoshta t'i hedhësh një sy Attila-s?" Maj sugjeroi. "A ka ndonjë gjë në biografinë e tij?"
  
  Lauren i tha bandës së Uashingtonit që të kujdesej për të. Ekipi pushoi, flinte, kërkuan defekte dhe nuk gjeti asnjë dhe mori pjesë në dy alarme të tjera false.
  
  Më në fund, Drake mblodhi një ekip. "Unë mendoj se do të duhet ta quajmë atë një dështim, njerëz. Urdhri thotë se e gjetën, ndoshta &# 184; por nëse nuk mundemi, atëherë vendet e tjera nuk do të jenë në gjendje. Ndoshta kalorësi i katërt duhet lënë aty ku u varros. Nëse ai është ende atje fare."
  
  "Ndoshta varri është plaçkitur," shtriu duart Hayden, "menjëherë pas varrimit. Por atëherë, sigurisht, reliket do të shfaqeshin. Pëlhurë. Shpatë. Gurë Kristali. Trupa të tjerë".
  
  "Është e vështirë të lini një armë kaq të fuqishme atje," tha Kenzi me një shprehje të zbrazët në fytyrën e saj. "E di që qeveria ime nuk do ta bënte. Ata nuk do të ndalonin kurrë së kërkuari."
  
  Drake tundi me kokë në shenjë dakordësie. "E vërtetë, por sigurisht që kemi kriza të tjera që po afrohen. Nuk mund të qëndrojmë këtu përgjithmonë."
  
  "E njëjta gjë u tha në Peru," tha Smith.
  
  Drake i bëri me kokë Lauren-it. "A kanë ndonjë gjë për ne?"
  
  "Ende jo, me përjashtim të tetë vendeve të tjera të mundshme. Indikacionet janë të njëjta. Asgjë e fortë."
  
  "Por a nuk mund të jetë kjo pikërisht ajo që ne po kërkojmë?" Dahl foli shumë në heshtje.
  
  Hajden psherëtiu. "Mendoj se mund të më duhet ta telefonoj këtë person dhe të kontaktoj sekretaren. Ne jemi më të mirë -"
  
  "Kujdes," paralajmëroi Alicia. "Ndoshta ky është sinjali që presin vulat."
  
  Hayden ndaloi, pasiguria në sytë e tij.
  
  Dahl më në fund mori vëmendjen e tyre. "GPR që depërton në tokë," tha ai. "Duke kërkuar anomali, gravitacionale, magnetike apo çfarëdo. Natyrisht, ai gjen një shumë të tmerrshme, pasi ky është një planet shumë i vjetër. Por ne mund ta ngushtojmë kërkimin. Ne mundemi. O dreq, si mund të jemi kaq budallenj?"
  
  Drake ndau pamjen e shqetësuar të Alicia. "A je mirë, shok? Ju ende nuk i ndjeni pasojat e asaj Ollgës që u përpoqët të rrëmbeni, apo jo?"
  
  "Jam mirë, jam perfekt si gjithmonë. Dëgjo - kujton ata idiotë që gjetën varret e perëndive?"
  
  Tani fytyra e Drake ishte serioze. "Këta ishim ne, Thorsten. Epo, shumica prej nesh."
  
  "E di. Ne gjetëm eshtrat e Odinit, si dhe Thor, Zeus dhe Loki. Ai bëri një pauzë. "Afërdita, Marsi dhe më shumë. Epo, nga çfarë ishin bërë armët dhe parzmoret e tyre? Disa nga perlat e tyre?"
  
  "Një substancë e panjohur që më vonë na ndihmoi në një mision tjetër," tha Drake.
  
  "Po." Dahl nuk mund të ndalonte së qeshuri. "Dhe shpata e kujt u varros me Attila?"
  
  Lauren e kapi atë. "Mars!" - bërtiti ajo. "Perëndia romake e luftës e shpoi Attilën me shpatën e tij përmes skithëve. Ajo u quajt Shpata e Luftës së Shenjtë. Por nëse do të vinte vërtet nga dora e vetë Marsit..."
  
  "Ju mund të rikonfiguroni GPR për të kërkuar atë element të veçantë," tha Dahl. "Dhe vetëm ky element tepër i rrallë."
  
  "Dhe bum!" Drake i bëri me kokë atij. "Është kaq e thjeshtë. Suedezi i çmendur është kthyer."
  
  Alicia dukej ende e shqetësuar. "Nuk mund ta mendosh pak ditë më parë?"
  
  
  KAPITULLI TRIDITE E PESË
  
  
  Tetë orë të tjera dhe ata ishin gati. Ekipi i DC rivendosi radarin depërtues në tokë pasi bëri kontakt me një njësi arkeologjike islandeze që ishte ende duke eksploruar atë që kishte mbetur nga varri i parë i perëndive. Gjithmonë i kthehet Odinit, mendoi Drake teksa priste. Është e qartë se islandezët ruajtën shumicën e detajeve të gjetjes dhe të gjitha mostrat. Dërgimi i të dhënave për një element të rrallë në Uashington ishte çështje minutash.
  
  Të paktën kështu thanë ata, e imagjinoi më vonë Drake. Ai do të tronditej nëse amerikanët nuk do ta kishin tashmë këtë në dosje.
  
  U bë një test dhe më pas u dërgua një sinjal i nxehtë. Ping në zonën që ata kishin anashkaluar tashmë, dhe Shpata e Lashtë e Marsit u bë një pikë e qartë në hartë.
  
  "Kjo është e gjitha," tha Mai. "Varri i Attila Hun".
  
  Gërmimet filluan me zell. Fshatarët filluan të zgjerojnë gropën që kishin hapur tashmë. Përpara se të arrinin boshllëkun që shkonte krejtësisht paralel me shpatën, ata paguan fshatarët dhe u shtirën si të dëshpëruar teksa i shikonin të largoheshin.
  
  "Ana tjetër e saj," tha Mai, "është një gjetje e madhe kulturore."
  
  "Ne nuk mund të shqetësohemi për këtë tani," tha Hayden. "Kjo është arma e vdekjes. Kjo duhet të neutralizohet përpara se të shpallim ndonjë gjë."
  
  Smith, Yorgi dhe Kinimaka u hodhën brenda, duke sulmuar tokën. Dahl ende dukej dhe ndihej pak i mërzitur, megjithëse Alicia dhe Kenzi shfrytëzuan rastin për ta quajtur atë çdo gjë nga 'gomari boshe' deri tek Crazy Sloth.
  
  Nuk kaloi shumë kohë për të hyrë në boshllëk.
  
  Drake shikoi ndërsa treshja e zgjeronte hendekun. Mai dhe Alicia skanuan zonën për t'u siguruar që nuk kishte surpriza në barin e gjatë që do të zvarritej. Lauren do të qëndronte afër vrimës; vijën e shikimit mes dy grave dhe atyre më poshtë.
  
  "Për shkak se ne nuk e dimë se sa larg po zbresim," tha Drake, "komunikimi mund të jetë i padobishëm. Por unë mendoj se do të luajmë ashtu siç e gjejmë."
  
  "Gjithçka që na nevojitet është një kuti," konfirmoi Hayden. "Ne nuk humbim kohë duke parë diçka apo dikë tjetër. A jeni dakord?"
  
  Ata tundën kokën. Yorgy hipi i pari, duke qenë më i shkathëti i ekipit. Kinimaka erdhi më pas, ende duke ushqyer plagën në kokë, dhe më pas Smith. Drake u hodh në vrimë, i ndjekur nga Hayden dhe Dahl. Suedezit iu desh të qëndronte në hyrje. Drake u zhyt nën tokë të pabarabartë dhe e gjeti veten brenda një tuneli të errët. Një minutë zvarritje dhe shtrëngim midis mureve çoi në një zbrazëti më të gjerë ku ekipi u kthye majtas. Jorgi futi shpatën e tij në navigatorin e tij portativ dhe çdo pak minuta bërtiste distancën midis tyre dhe tij.
  
  Drake e mbajti të palëvizur elektrik dore, duke i lidhur trarët me ata përpara. Kalimi nuk devijoi kurrë, por u përkul rreth vendit të prehjes së shpatës derisa ata ngadalë u larguan prej saj.
  
  Jorgji ndaloi përpara. "Mund të na duhet të depërtojmë".
  
  Drake mallkoi. "Është një gur i fortë. Do të na duheshin shumë pajisje për të depërtuar atje. E shihni sa e trashë është ajo?"
  
  Yorgi bëri një tingull të pakënaqur. "Dy herë më i gjerë se ky pasazh."
  
  "Dhe shpata?" Unë pyeta.
  
  "Vetëm në anën tjetër."
  
  Drake mori përshtypjen e veçantë se me të po luanin. Zotat e vjetër po argëtohen përsëri. Ndonjëherë dukej se e ndiqnin gjatë gjithë rrugës, duke e tërhequr në këtë apo atë aventurë, herë duke u kthyer për t'u ndjerë.
  
  Si tani.
  
  Ai mori një vendim. "Vazhdoni," tha ai. "Duhet të shohim se ku të çon ky pasazh".
  
  "Epo, ka një nga anomalitë përpara," ia ktheu Yorgi. "Forma e madhe e panjohur".
  
  Zëri i Alicia kërciti mbi komunikuesin. "A po lëviz?"
  
  Drake e dinte se çfarë ishte një ton i keq humori. "Ndalojeni atë".
  
  "Sa këmbë ka ai?"
  
  "Alicia!"
  
  Të gjithë ata që ishin nën tokë nxorrën pistoletat. Drake u përpoq të vinin në qafë për të parë përpara, por Kinimaka ia bllokoi pamjen. E vetmja gjë që arriti të bënte ishte të përplaste kokën në tunel.
  
  Pluhuri i shoshitur në ajër. Drake ishte duke djersitur, mavijosjet e tij të freskëta i rrahnin. Ekipi u zvarrit aq shpejt sa mundi. Yorgi i çoi ata në një kthesë të ngadaltë. Vetëm atëherë u ndal i riu rus.
  
  "Oh! Unë kam diçka."
  
  "Çfarë?" Unë pyeta. Kishte disa zëra.
  
  "Prit. Mund të vish këtu me mua."
  
  Shpejt Drake rrumbullakosi kthesën dhe pa që ana e kalimit u zgjerua në një hark guri tetë këmbë të lartë dhe katër burra të gjerë. Ishte në ngjyrë të verdhë-kafe, i lëmuar dhe ngrihej mbi një vrimë më të ngushtë që ishte gdhendur në vetë shkëmb - një hyrje e vogël, si derë.
  
  Drake shikoi në errësirën e vrimës. "Pra, mbase ata shkatërruan pak shkëmbin, duke u siguruar që Attila të qëndrojë këtu përgjithmonë?"
  
  "Por nuk ka asnjë lumë sipër nesh," tha Yorgi. "Ishte në mendjen time."
  
  "Rrjedhat e lumenjve ndryshojnë me kalimin e viteve," tha Hayden. "Për momentin nuk mund të themi nëse Tisza dikur ka rrjedhur në këtë mënyrë. Sido që të jetë, është vetëm disa metra në jug."
  
  Drake eci drejt errësirës. "Unë jam në lojë. Të shohim?
  
  Jorgji u hodh lart, duke mbajtur pozicionin e tij përpara. Në fillim, dera e re ishte vetëm një skicë e errësirës së plotë, por ndërsa u afruan dhe shkëlqenin elektrik dore, panë shenja të një dhome më të madhe në anën tjetër. Dhoma nuk është më e madhe se një dhomë ngrënie e mirë, plot pluhur dhe heshtje absolute, me një piedestal deri në gjunjë në qendër.
  
  Në një piedestal qëndronte një arkivol guri.
  
  "E pabesueshme," mori frymë Jorgi.
  
  "A mendoni se Attila është atje?" pyeti Kenzi.
  
  "Shpata është, mendoj." Yorgi kontrolloi GPR-në e tij. "Kështu thotë kjo gjë."
  
  "Ne qëndrojmë në një mision." Hayden as nuk e shikoi arkivolin. Ajo ishte e zënë duke studiuar seksin. "Dhe është pikërisht aty? Kjo eshte e gjitha".
  
  Drake shikoi ku po tregonte. Ekipi kaloi përmes harkut të hyrjes dhe përfundoi plotësisht brenda ndërtesës. Kutia e njohur prej druri me vulën e Urdhrit në kapak qëndronte në vetë piedestalin, në këmbët e arkivolit. Hajden doli drejt tij.
  
  "Bëhuni gati," i tha ajo Lauren mbi lidhjen. "Ne jemi në rrugën tonë. Thuaji Uashingtonit se gjetëm kutinë e fundit."
  
  "A e hape?"
  
  "Negativ. Nuk mendoj se është një ide e mirë këtu poshtë. Do të presim derisa të jemi në krye".
  
  Drake ia nguli sytë arkivolit. Yogi u afrua më shumë. Kenzi u ngjit në piedestal dhe shikoi nga lart.
  
  "A do të më ndihmojë dikush?"
  
  "Jo tani," tha Hayden. "Duhet te ikim".
  
  "Pse?" Kensi mbeti më i madh. "Nuk është se skuadrat e tjera janë këtu. Është bukur të kesh një moment vetëm, nuk mendon? Një ndryshim i bukur kur askush nuk përpiqet të më mbajë prapa."
  
  Drake aktivizoi lidhjen. "Larg? Ju jeni një bastard."
  
  "Çfarë?"
  
  Kenzi psherëtiu. "Është vetëm një kapak guri."
  
  Drake e pa atë si një kontrabandë relike, një pasion për thesarin. Natyrisht, nuk do të qetësohet kurrë. Ishte pjesë e saj. Ai pohoi me kokë në Hayden.
  
  "Ne do t'ju kapim. Unë premtoj".
  
  Ai vrapoi në anën tjetër të piedestalit, kapi gurin dhe tërhoqi.
  
  Hajden doli me nxitim nga varri, Jorgi dhe Kinimaka e ndiqnin. Smith ndaloi te dera. Drake shikoi se si u zbuluan thesaret nga varri i Attila Hunit.
  
  Në elektrik dore sytë i ishin verbuar; zarzavate me gaz dhe të kuq, blu safir dhe të verdhë të ndezur; nuancat e ylberit, të ylberta dhe të lira për herë të parë në gati një mijë vjet. Pasuria ka lëvizur, shpata është e paqëndrueshme nga kjo lëvizje. Tehët e tjerë u ndezën. Gjerdanët, anketat dhe byzylykët ishin grumbulluar.
  
  Nën gjithë këtë, ende i mbështjellë me disa copa rrobash, shtrihej trupi i Attilës. Drake e besonte kështu. Ky vend nuk u zbulua kurrë nga grabitësit e varreve; pra pasuria. Nazistëve kjo iu nevojitej vetëm për planet e tyre më të mëdha, dhe tërheqja e vëmendjes nga një gjetje monumentale do të tërhiqte vëmendjen vetëm tek ata. Duke mbajtur frymën, ai u hodh drejt komunikuesit.
  
  "Lauren," pëshpëriti ai. "Duhet të punësosh dikë që të ruajë gjithë këtë. Ju vetëm duhet ta bëni atë të ndodhë. Është... e pabesueshme. E vetmja gjë është..." Ai ndaloi duke kërkuar.
  
  "Çfarë është kjo?" Unë pyeta.
  
  "Këtu nuk ka shpata. Shpata e Marsit është zhdukur."
  
  Lauren mori frymë. "Oh jo, kjo nuk është mirë."
  
  Fytyra e Drake u tensionua. "Pas gjithçkaje që kemi kaluar," tha ai. "Unë e di mirë atë mallkim."
  
  Kenzi qeshi. Drake shikoi prapa. "Shpata e Marsit është këtu."
  
  "Dreqin, je mirë. Kontrabandist i relikteve dhe mjeshtër hajdut. Më vodhe nga poshtë hundës." Ai nguli sytë. "Eshte e mrekullueshme".
  
  "Nuk mund të marrësh asgjë." Ai e pa atë duke nxjerrë një send me xhevahir. "Por unë besoj që ju të shkoni për mallin më të vlefshëm atje."
  
  "Më shumë se Attila?"
  
  "Po sigurisht. Mund ta marrësh. Por çfarëdo që të bëni, mbajeni shpatën për vete."
  
  Kenzi qeshi dhe tërhoqi dorën, duke lënë thesarin e stolisur, por duke mbajtur shpatën. "Tani i kam parë të gjitha," tha ajo me një lloj nderimi. "Ne mund të shkojmë."
  
  Drake ishte i lumtur që ajo shfaqi një dëshirë të brendshme dhe që ai e ndihmoi atë ta përmbushte atë. "Atëherë është në rregull. Le të shohim se çfarë është Kalorësi i Vdekjes."
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë e GJASHTË
  
  
  Të gjunjëzuar në rrezet e diellit direkte, ekipi SPEAR ekzaminoi kutinë e fundit të Urdhrit të Ditës së Kijametit.
  
  Kinimaka priste miratimin teksa Alicia dhe Mai iu afruan kufijve, tani që helikopterët miqësorë mund të shiheshin në horizont. Hajden i tregoi me gisht Kinimaku.
  
  "Vazhdo kështu, Mano. Ne duhet të shohim se çfarë ka brenda përpara se kompania të arrijë; mik apo armik."
  
  Havai pohoi me kokë dhe klikoi kyçin. Drake u përkul përpara ndërsa kapaku u ngrit, duke goditur me kokë Dahl.
  
  "Mat!" bërtiti ai, duke u ndezur.
  
  "A ishte kjo përpjekja jote për puthje, Yorkie?"
  
  "Do të të puth nëse më fut sërish në fytyrë me atë leckë të ashpër që quan kokën. Puthje e përgjakshme në Yorkshire."
  
  Sigurisht, askush nuk e dëgjoi atë. Të gjithë ata ishin të përqendruar në zbulesën e re.
  
  Hajden shikoi brenda, duke u përkulur mbi Kenzi. "Sheit," tha ajo rastësisht. "Nuk e kisha imagjinuar kurrë se do të ishte kështu."
  
  "Edhe une gjithashtu". Mai qëndroi.
  
  "Gjykimi i fundit i vërtetë," tha Lauren, duke recituar përsëri tekstin. "Me e keqja e te gjithave."
  
  "Epo, unë nuk di për ju djema," mërmëriti Alicia. "Por gjithçka që shoh brenda është një copë letre e ndyrë. Duket si lista ime e blerjeve."
  
  May shikoi prapa. "Disi nuk mund të të imagjinoj brenda supermarketit."
  
  Alicia u përkul. "Vetem nje here. Të gjitha këto karroca, barriera në korridor dhe zgjedhje më kanë larguar plotësisht nga rruga." Ajo studioi me mall helikopterët sulmues që po afroheshin. "Është shumë më mirë".
  
  Kinimaka zgjati dorën në kuti, nxori një copë letër dhe e mbajti aty ku mund ta shihnin të gjithë. "Është vetëm një grumbull numrash."
  
  "Rastësisht," tha Smith.
  
  Drake u ndje i zemëruar. "Pra, Urdhri i Ditës së Kijametit na dërgoi nëpër gjysmën e botës për të gjetur një copë letër në një varr që ishte fshehur për qindra vjet? Një vend që mund të mos e kishim gjetur kurrë nëse nuk do të kishim përvojë me varret e perëndive? Nuk e kuptoj këtë".
  
  "Nazistët ishin gjuetarë të relikeve dhe thesareve," tha Kenzi. "A dini për atë masë të pabesueshme që ata zbuluan së fundmi nën akullin polar? Disa thonë se është një bazë naziste. Ata plaçkitën gjithçka, nga bizhuteritë tek rrotullat dhe pikturat. Ata u përpoqën të krijonin zombie, ata po kërkonin jetën e përjetshme dhe humbën mijëra njerëz në një kërkim të rrezikshëm. Nëse ata zgjodhën ta linin atë në varrin e Attila Hunit në vend që të vidhnin pasurinë, ka një arsye të tmerrshme për këtë."
  
  Lauren i tregoi veshët. "DC dëshiron të dijë se çfarë është."
  
  Hayden e mori nga Kinimaki. "Pra, djema, kjo është një copë letre e vjetër shënimesh, mjaft e trashë dhe e grisur nga të dyja anët. Është zverdhur dhe duket mjaft e brishtë. Pra, në mes ka një rresht shkrimi, i përbërë vetëm nga numra. Ajo i lexoi ato: "483794311656..." Mori frymë. "Kjo nuk është e gjitha ..."
  
  "Ëndrra e lagur Geek". Alicia psherëtiu. "Por çfarë dreqin duhet të bëjmë?"
  
  "Largohu nga këtu," tha Drake, duke u ngritur në këmbë ndërsa helikopterët u ulën. "Para se Hunët të na gjejnë".
  
  Piloti vrapoi me vrap. "Djema, a jeni gati? Ne do të duhet të mbajmë një sy në të."
  
  Ekipi e shoqëroi përsëri në helikopterë. Hayden përfundoi prezantimin e saj dhe shpërndau një copë letër teksa ata u ulën në vendet e tyre. "Ndonje ide?"
  
  "Nuk mund të luash as llotari me ta," tha Alicia. "E padobishme".
  
  "Dhe çfarë lidhje kanë ata me vdekjen?" tha Drake. "Dhe katër kalorësit? Meqenëse numrat duken të rëndësishëm, a mund të ketë lidhje me datat e lindjes? Datat e vdekjes?
  
  "Ne jemi atje," tha zëri në veshin e tij dhe ai u kujtua përsëri se ata ishin të lidhur me të gjithë botën, përveç nëse po fiknin DC-në për një mision, në këtë rast ata po lidheshin vetëm me Lauren.
  
  "Jo vetëm për të," tha një zë tjetër. "E kuptuam."
  
  Drake dëgjoi ndërsa helikopterët ngriheshin ngadalë në ajër.
  
  "Këta numra, të zbërthyer, janë koordinatat. Lehtësisht. Nazistët ju lanë një objektiv të madh, njerëz."
  
  Drake filloi të kontrollonte dhe të përgatiste armët e tij. "Synimi?" Unë pyeta.
  
  "Po, grupi i parë i numrave tregon për Ukrainën. Sekuenca është një numër i gjatë i vazhdueshëm, kështu që na u desh pak kohë për ta deshifruar atë."
  
  Alicia shikoi orën e saj. "Unë nuk telefonoj pesë minuta në ditë."
  
  "Ju nuk keni një IQ prej njëqind e gjashtëdhjetë."
  
  "Si dreqin e di ti, djalë i zgjuar? Nuk e kam testuar kurrë."
  
  Një moment heshtjeje dhe më pas: "Gjithsesi. Ne futëm të gjithë sekuencën dhe e lidhëm me satelitin. Ajo që ne po shikojmë tani është një zonë e madhe industriale, ndoshta tetë milje katrore në total. Kryesisht është plot me magazina, kemi numëruar mbi tridhjetë dhe duket se janë bosh. Diçka nga një epokë e braktisur lufte. Mund të kishte qenë një objekt i vjetër magazinimi për trupat sovjetike, tani i braktisur."
  
  "Dhe koordinatat?" pyeti Hajden. "A tregojnë diçka në veçanti?"
  
  "Unë jam ende duke kontrolluar." Kishte heshtje në linjë.
  
  Hayden nuk kishte nevojë të informonte pilotët; ata tashmë ishin në rrugën e tyre për në Ukrainë. Drake e ndjeu veten të qetësohej pak; të paktën skuadrat e tyre rivale nuk mund t'i mundnin në këtë. Ai e shikoi Hajdenin dhe foli me buzët e tij.
  
  A mund ta çaktivizojmë këtë?
  
  Ajo u grimas. Do të dukej e dyshimtë.
  
  Nishani? Ai e imitoi ngadalë, duke u përkulur përpara.
  
  Kështu mendonte edhe Hajden. Nuk ka njeri të cilit mund t'i besojmë.
  
  Alicia qeshi. "Dreq, Drake, nëse dëshiron ta puthësh, thjesht bëje".
  
  Burri nga Yorkshire u përkul mbrapa teksa helikopteri kalonte nëpër qiell. Ishte pothuajse e pamundur të punoje me kapacitet të plotë kur nuk ishe i sigurt nëse edhe eprorët do të të mbulonin. I ra një peshë në zemër. Nëse dikush po komplotonte diçka kundër tyre, ata do ta zbulojnë.
  
  Komunikuesi i bip.
  
  "Uau".
  
  Hajden ngriti kokën. "Çfarë?" Unë pyeta.
  
  Zëri i super-geek nga Uashingtoni dukej i frikësuar. "A je i sigurt, Jeff? Dua të them, nuk mund t'ua them këtë dhe më pas të zbuloj se gjithçka është vetëm hamendje."
  
  Heshtje. Pastaj i dashuri i tyre mori frymë thellë. "Uau, më duhet të them. Kjo është e keqe. Është vërtet keq. Koordinatat duket se të çojnë drejtpërdrejt te Kalorësi i Vdekjes.
  
  Dahl ndaloi në mes të ngarkimit të karikatorit në pistoletën e tij. "Kjo ka kuptim," tha ai. "Por çfarë është ajo?"
  
  "Koka bërthamore".
  
  Hajden shtrëngoi dhëmbët. "A mund ta përcaktoni atë saktësisht? A është kjo live? Është atje-"
  
  "Prit," mori frymë geek, duke i zënë frymën. "Ju lutem vetëm prisni. Kjo nuk është e gjitha. Nuk e kisha fjalën për 'kokë bërthamore'.
  
  Hajden u vrenjos. "Atëherë çfarë doje të thuash?"
  
  "Ka gjashtë koka bërthamore në tre depo. Ne nuk mund të shohim përmes mureve sepse ndërtesat janë të veshura me plumb, por ne mund të shohim përmes çatisë me satelitët tanë. Imazhet tregojnë se armët bërthamore janë të epokës së tetëdhjetave, ndoshta me vlerë një pasuri për blerësin e duhur dhe të ruajtura shumë. Siguria është kryesisht brenda, ndonjëherë ata shkojnë rreth bazës bosh."
  
  "Pra, Urdhri i Ditës së Kijametit fshehu gjashtë armë bërthamore në tre depo për përdorim të mëvonshëm?" Pyeti May. "Duket vërtet si një akt nazist."
  
  "Armët janë gjithashtu në gjendje pune," tha geek.
  
  "Si e dinit këtë?"
  
  "Sistemi kompjuterik po funksionon. Ata mund të armatosen, drejtohen, çlirohen."
  
  "A keni një vendndodhje të saktë?" pyeti Kenzi.
  
  "Po, po. Të gjashtë janë të lidhur me karrocat e kamionëve me shtrat të sheshtë brenda magazinës. Çuditërisht, aktiviteti brenda është dyfishuar kohët e fundit. Sigurisht, edhe ata mund të zhvendoseshin."
  
  Drake e shikoi Hajdenin, i cili ia nguli sytë.
  
  "Mole," tha Kenzi me zë të lartë.
  
  "Dhe ekipet kundërshtare?" Pyeti Dahl.
  
  "Sipas NSA-së, numri i thashethemeve është rritur. Nuk duket mirë".
  
  "Unë do të doja të di se çfarë ata shpresojnë të gjejnë," tha May. "Pa llogaritur gjashtë koka të vjetra bërthamore."
  
  "Shpata e Marsit".
  
  Drake ktheu shpejt qafën. "Çfarë?" Unë pyeta.
  
  "Të gjithë morën koordinatat, duke supozuar se ky nishan funksionon këtu. Secili i vuri vetes detyrën për të krijuar një satelit. Softueri ynë i imazhit është i pajisur me të gjitha llojet e sensorëve dhe duke filluar me historinë e Odinit dhe gabimet pasuese, ne mund të zbulojmë një element të rrallë që lidhet me varret dhe perënditë. Instrumentet tona tregojnë madhësinë dhe formën e përafërt të sendit dhe përputhet me shpatën që mungon. Ata të gjithë e dinë se ne kemi gjetur shpatën dhe po shkojmë drejt armëve bërthamore. Ne duhet ta bëjmë atë."
  
  "Lëreni shpatën në helikopter". Smith ngriti supet.
  
  Drake, Dahl dhe Hayden shkëmbyen shikime. "Nuk ka shans në ferr. Shpata mbetet me ne."
  
  Drake uli kokën. "E vetmja gjë e përgjakshme që është më e vlefshme se Genghis Khan, Attila, Geronimo dhe Hannibal së bashku," tha ai. "Dhe ne jemi të detyruar të kalojmë në armë bërthamore."
  
  "Mendim paraprak," tha Mai. "Dhe ata kanë nevojë për shumë arsye. Pasuria".
  
  "Shpërblim," tha Smith.
  
  "Lakmia," tha Kenzi.
  
  "Pa probleme," tha Hayden me bindje. "Për të gjitha këto arsye të kombinuara. Ku janë gjashtë ngarkesat bërthamore?"
  
  "Dy brenda magazinës 17," tha geek. "Instalimet e tjera bërthamore janë në vendin e tetëmbëdhjetë dhe të nëntëmbëdhjetë, dhe unë po ju jap vendndodhjen e tyre të saktë tani. Është një bazë e madhe, dhe ne po numërojmë emetimet e nxehtësisë nga të paktën dy duzina trupash, ndaj kini kujdes."
  
  Drake u përkul mbrapa, duke parë në çati. "Përsëri?"
  
  Hayden e dinte se çfarë po mendonte. "A besoni se gjithçka do të ndryshojë pas kësaj?"
  
  Ai buzëqeshi i trishtuar. "Unë besoj".
  
  "Atëherë le të godasim sa më fort të mundemi," tha Dahl. "Si ekip, si kolegë. Le ta bëjmë këtë për herë të fundit".
  
  
  KAPITULLI TRIDHJETE E SHTATË
  
  
  Ekipi i SPEAR pati një kohë të vështirë. Baza e vjetër, e braktisur ishte vetëm një grumbull magazinash të mëdha e të zgjatura me një rrjet rrugësh të nivelit të poshtër që kalonin midis tyre. Rrugët ishin shumë të gjera për të lejuar kalimin e kamionëve të mëdhenj. Drake sugjeroi se dikur ishte një lloj magazine, një vend ku mund të ruheshin një sasi e madhe e pajisjeve ushtarake. Helikopterët u ulën në periferi, pas një gardh të ndryshkur e të rrënuar dhe i prenë motorët pothuajse menjëherë.
  
  "Ekipi gati," tha Hayden në komunikimin e saj.
  
  "Shko," i tha PC DC asaj. "Sigurohu që kokat e luftës të jenë të çaktivizuara dhe sendi tjetër të jetë i sigurt."
  
  Dal gërrmoi në tokë. "Le të flasim se si të mbyllim derën e stallës pasi kali të ketë ikur."
  
  Ekipi kishte fiksuar tashmë vendndodhjet e të tre depove në mendjen e tyre dhe kishte një ide të mirë të rrjetit rrugor gjarpërues. Në fakt, gjithçka kryqëzohej me gjithçka tjetër. Nuk kishte rrugë pa krye, nuk kishte rrethrrotullim, nuk kishte rrugë shpëtimi, përveç një. Të gjitha magazinat janë të rrethuara me pyll të dendur përgjatë perimetrit, por ato të brendshme - tre jetike - ndodheshin në mes të të tjerave në mënyrë të rastësishme.
  
  Ata vrapuan së bashku.
  
  "Ne do të duhet të ndahemi, të neutralizojmë armët bërthamore, pastaj të gjejmë një mënyrë për t'i larguar ato nga këtu në një vend më të bukur," tha Hayden. "Rumania nuk është larg."
  
  Tani Lauren ishte me ta, plotësisht e lidhur me Uashingtonin dhe duke dëshmuar se mund të mendojë nën presion, ata mund të kenë nevojë për të kur bëhet fjalë për trajtimin e armëve bërthamore. Një kokë e qëndrueshme e aftë për të transmetuar informacion përmes kanaleve nuk duhet të nënvlerësohet. Ata lëviznin ulët, shpejt dhe po shkonin drejt magazinës.
  
  Para tyre hapën një rrugë të dheut, të shkretë. Përtej kësaj, e gjithë zona ishte e mbuluar me tokë të zhveshur dhe argjilë, me vetëm disa tufa bari kafe të rrallë. Drake vëzhgoi skenën dhe dha urdhër për të përparuar. Ata dolën jashtë me armë gati. Era e pisllëkut dhe vajit i goditi shqisat dhe një erë e ftohtë i goditi fytyrën. Pajisjet e tyre u përplasën, çizmet u përplasën fort në tokë.
  
  Ata erdhën në murin e parë të magazinës dhe u ndalën me kurrizin në të. Drake hodhi një vështrim poshtë linjës.
  
  "Gati?" Unë pyeta.
  
  "Shko."
  
  Ai skanoi pjesën tjetër të rrugës së tyre, duke e ditur se ata nuk kishin asnjë kamera sigurie për t'u shqetësuar, pasi pajisjet nuk merrnin asnjë sinjal nga baza, përveç telefonave celularë. Vetë ngarkesat bërthamore lëshonin një zhurmë me frekuencë të ulët. Përtej kësaj, vendi ishte djerrë.
  
  Një tjetër vrapim dhe hasën në një magazinë tjetër. Secili kishte numrin e tij të shkruar me gërvishtje të zezë. Secili dukej i shkretë, pa shije, me rrjedha ndryshku që zbresin nga çatia në dysheme. Ulluqet lëkunden lirshëm, pjesët e dhëmbëzuara drejtoheshin nga toka, duke pikuar ujë të ndotur.
  
  Tani Drake mund të shihte këndin e majtë të Warehouse 17 përpara. "Ne po kalojmë këtë rrugë," tha ai. "Ne e bëjmë rrugën përgjatë krahut të kësaj magazine derisa të arrijmë në fund. Kështu, ne jemi vetëm njëzet këmbë larg nga shtatëmbëdhjetë."
  
  Ai vazhdoi, pastaj ndaloi. Një automjet sigurie kaloi rrugën përpara, duke lëvizur përgjatë një shtegu që i kalonte. Megjithatë, asgjë nuk ndodhi. Drake mori një psherëtimë lehtësimi.
  
  "Nuk ka miq këtu," u kujtoi Dahl. "Mos i beso askujt jashtë ekipit". Ai nuk kishte nevojë të shtonte "Edhe për amerikanët".
  
  Tani Drake u zhvendos nga vendi i tij, u shtrëngua pas murit të magazinës dhe shkoi përpara. Magazina 17 kishte dy dritare të vogla përballë. Drake mallkoi butësisht, por kuptoi se nuk kishte rrugë tjetër.
  
  "Lëvizni," tha ai urgjentisht. "Lëvizeni tani."
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë e TETË
  
  
  Ata vrapuan te dyert e magazinës, duke u ndarë në tre grupe. Drake, Alicia dhe May shënuan nga shtatëmbëdhjetë pikë secili; Dahl, Kenzi dhe Hayden shënuan secili nga tetëmbëdhjetë, duke lënë Smith, Lauren, Kinimaka dhe Yorgi secili me nëntëmbëdhjetë. Ata u përplasën në dyert kryesore si një.
  
  Drake goditi derën, duke e shqyer nga menteshat e saj. Burri sapo po dilte nga zyra brenda. Drake e mori nën krah, e përqafoi fort dhe e hodhi në murin përballë të zyrës. Rruga e ngushtë në të cilën ndodheshin u hap direkt në magazinë, kështu që Alicia dhe May shkuan rreth saj.
  
  Drake e përfundoi burrin, e la në gjendje kome dhe kontrolloi zyrat e vogla përpara se të bashkohej me gratë. Një pamje befasuese i takoi sytë. Magazina ishte e madhe, e gjatë dhe e gjatë. Në qendër të tij, përballë një radhe dyersh me rrotull, qëndronte një kamion i gjatë e i ulët me shtrat të sheshtë, një kabinë me një motor të madh përpara. Dy koka bërthamore shtriheshin në pjesën e pasme të kamionit, të qarta si dita, hundët e tyre të kthyera përpara, rripat e zinj që i siguronin ato në intervale të rregullta. Rripat do të siguronin fleksibilitet pa shumë lëvizje - një ide e mirë për transport, sugjeroi Drake, pasi askush nuk donte që një raketë vdekjeprurëse të godiste një objekt të palëvizshëm. Një tufë e madhe me perde anësore shtrihej në anën e një kamioni të madh, që ai supozoi se ishte ngjitur përpara nisjes.
  
  "Nuk ka siguri," tha Mai.
  
  Alicia tregoi një zyrë tjetër në të djathtë të kamionit. "Sugjerimi im".
  
  "Ju do të mendoni se ata duhet të jenë më të shqetësuar," tha Mai.
  
  Drake nuk mund të mos kontrollonte për kamerat e sigurisë, duke e pasur të vështirë të mbështetej tërësisht te një grup fansash të ulur në një zyrë me ajër të kondicionuar. "Miku ynë i vjetër, vetëkënaqësia ndoshta është në punë," tha ai. "Ata e mbajtën sekret për një kohë të gjatë."
  
  Përmes kanaleve të komunikimit dëgjuan tingujt e betejës, ekipet e tjera ishin të zëna.
  
  Alicia nxitoi drejt kamionit. "Mbi mua!"
  
  
  * * *
  
  
  Dahl kapi njeriun më të afërt dhe e hodhi mbi mahi, duke fituar një sasi të mjaftueshme të kohës së ajrit përpara se ta shihte atë të rrëzohej në mënyrë të vështirë për tokë. Kockat janë thyer. Gjaku rrodhi. Kenzi rrëshqiti përpara, duke gjuajtur automatikun e saj, duke goditur burrat që iknin, të cilët më pas përplasën fytyrat e tyre në tokë fort. Hayden ndërroi anë, duke preferuar Glock-in e saj. Kamioni i madh që gjetën ishte i parkuar në qendër të magazinës, pranë tre zyrave dhe disa rreshtave me arka. Ata nuk e kishin idenë se çfarë kishte brenda, por menduan se do të ishte e mençur ta zbulonin.
  
  Hayden eci drejt kamionit, me sytë e saj duke skanuar palën bërthamore të montuara mbi kokën e saj. Dreqin, ata ishin të mëdhenj në atë distancë. Përbindësha që nuk kanë qëllim tjetër veçse të shkatërrojnë. Ata ishin me siguri Vdekja atëherë, dhe qartësisht pjesë e Kalorësit të katërt. Attila ishte i dyti më i vjetër nga katër figurat, i lindur shtatëqind vjet pas Hannibalit dhe, rastësisht, shtatëqind vjet para Genghis Khan. Geronimo lindi në 1829. Të gjithë kalorësit kanë të drejtë në mënyrën e tyre. Të gjithë mbretër, vrasës, gjeneralë, strategë të patejkalueshëm. Të gjithë sfiduan më të mirën e tyre të supozuar.
  
  A ishte kjo arsyeja pse Urdhri i zgjodhi ata?
  
  Ajo e dinte se nishani nga Uashingtoni po tallej me mjeshtëri.
  
  Nuk ka kohë për të ndryshuar asgjë tani. Ajo eci pas platformës, duke u nisur drejt arkave. Disa nga kapakët ishin të anuar, të tjerët ishin mbështetur pas mureve prej druri. Kashtë dhe materiale të tjera paketimi rrjedhin nga lart. Hayden qëlloi një njeri, më pas shkëmbeu plumba me një tjetër dhe u detyrua të zhytej në tokë dhe të fshihej.
  
  Ajo përfundoi në pjesën e pasme të një kamioni me bishtin e një koke bërthamore të varur mbi të.
  
  "Çfarë dreqin ndodh nëse një plumb godet një nga ato gjëra?"
  
  "Mos u shqetëso, duhet të jetë një e shtënë e mirë për të goditur topin ose eksplozivët drejtpërdrejt," i tha asaj zëri në komunikim. "Por unë mendoj se ka gjithmonë një shans për një rast."
  
  Hajden shtrëngoi dhëmbët. "Oh, faleminderit shoku."
  
  "Nuk ka problem. Mos u shqetësoni, nuk ka gjasa të ndodhë".
  
  Hayden e injoroi komentin e butë dhe pa emocione, u hap në shesh dhe gjuajti të gjithë revistën e saj kundër kundërshtares së saj. Burri ra, i gjakosur. Hayden futi një tjetër revistë ndërsa ajo nxitoi drejt sirtarëve.
  
  Një magazinë e madhe e rrethoi, kumbonte të shtëna armësh, aq të mëdha sa të ishin shqetësuese, mahi aq të larta sa një armik armiqësor mund të fshihej lehtësisht në to. Ajo hodhi sytë nga pas kutive.
  
  "Mendoj se po ecim mirë," tha ajo. "Duket sikur ata po bëjnë më shumë se një operacion këtu."
  
  Kenzi vrapoi, duke tundur Shpatën e Marsit. "Çfarë është kjo?" Unë pyeta.
  
  Dahl u ul pranë rrotës së madhe të platformës. "Kujdes shpinën. Këtu kemi më shumë se një armik."
  
  Hajden e shoshiti kashtën. "Mallra të vjedhura," tha ajo. "Duhet të jetë një pikë kalimi. Këtu ka një shumëllojshmëri të gjerë."
  
  Kenzi nxori një figurinë të artë. "Ata kanë ekipe që bëjnë bastisje shtëpish. Vjedhje. Ky është një biznes i madh. Çdo gjë eksportohet, shitet ose shkrihet. Niveli i vetëdijes pas këtyre krimeve është nën zero."
  
  Dahl pëshpëriti: "Në të majtën tënde".
  
  Hayden u ul pas arkës, vuri re prenë e saj dhe hapi zjarr.
  
  
  * * *
  
  
  Lauren Fox ndoqi Mano Kinimakën në gropën e luanit. Ajo pa se si Smith u përball me armikun dhe e la atë të vdiste. Ajo e pa Yorgin që zgjodhi bllokimin në derën e zyrës, hyri brenda dhe e deklaroi atë të vjetëruar në më pak se një minutë. Çdo ditë ajo përpiqej me dëshpërim të vazhdonte. Çdo ditë ajo shqetësohej se mund të humbiste vendin e saj në ekip. Ishte një pjesë e arsyes pse ajo iu afrua Nicholas Bell, pse ajo mbajti kontakte dhe kërkoi mënyra të tjera për të ndihmuar.
  
  Ajo e donte ekipin dhe donte të ishte pjesë e tij.
  
  Ajo qëndroi prapa tani, Glock në dorë, duke shpresuar se nuk do t'i duhej ta përdorte atë. Malësia zunë pjesën më të madhe të vizionit të saj, të gjerë dhe të tmerrshëm. Kokat e luftës ishin një ngjyrë jeshile e shurdhër që nuk pasqyronte dritën, padyshim një nga format më kërcënuese që mendja moderne e njeriut mund të imagjinojë. Smith u ndesh me një roje të madhe, mori disa goditje dhe më pas e çaktivizoi djalin pikërisht kur Lauren po afrohej fshehurazi për të ndihmuar. Në të djathtë të saj, Kinimaka qëlloi edhe dy të tjera. Plumbat filluan të fluturonin rreth magazinës kur të tjerët kuptuan se po sulmoheshin.
  
  Pas saj, ajo pa disa roje që hynë në kabinën e kamionit.
  
  "Kujdes," ndërroi ajo lidhjen, "Unë shoh njerëz që shkojnë drejt frontit. O zot, a do të përpiqen t'i dëbojnë nga këtu?
  
  "Oh jo," ishte përgjigja nga District of Columbia drejtuar të gjithëve. "Ju duhet t'i neutralizoni këto ngarkesa bërthamore. Nëse këta njerëz kanë kode nisjeje, atëherë edhe një që lëshohet do të jetë një katastrofë. Shikoni, të gjashtë duhet të neutralizohen. Tani!"
  
  
  * * *
  
  
  "Është shumë e lehtë për ty të thuash," mërmëriti Alicia. "I mbështjellë me rroba banjo dhe duke pirë kapuçinën tuaj të shkumëzuar. Prit, shoh se edhe ata po shkojnë për një taksi këtu."
  
  Drake ndryshoi drejtim, duke parë se ai mund të vraponte nga kjo anë e platformës pa hasur asnjë rezistencë. Duke bërë me dorë Alicia, ai u nis me shpejtësi.
  
  Zëri i Mait e ndërpreu përqendrimin e tij. "Kujdes këmbët tuaja!"
  
  Çfarë...?
  
  Një burrë me një xhaketë të trashë lëkure të zezë rrëshqiti nën platformë, me këmbët e shtrira. Me fat të plotë ose me dizajn të zgjuar, ata e goditën Drake në këmbë dhe e dërguan atë të rrëzohej. Mitralozi rrëshqiti përpara. Drake e injoroi mavijosjen e re dhe u ngjit nën kamion pikërisht kur roja hapi zjarr. Plumbat shpuan betonin pas tij. Roja e ndoqi duke i nxjerrë armën.
  
  Drake u ngjit pikërisht nën kamion, duke ndjerë armën e madhe mbi kokën e tij. Roja u ul, pastaj u ul. Drake gjuajti Glock-in e tij dhe preu ballin e burrit. Pas tij u dëgjuan një zhurmë hapash dhe më pas pesha e një burri tjetër, të mbështetur mbi të, ra rëndë mbi të. Mjekra e Drake-it goditi tokën, duke bërë që yjet dhe errësirat të rrotulloheshin para syve të tij. Dhëmbët e tij u bashkuan, duke u ndarë në copa të vogla. Dhimbja shpërtheu kudo. Ai u rrotullua dhe goditi dikë me bërryl në fytyrë. Pistoleta u ngrit, qëlloi; plumbat humbën kafkën e Drake për një centimetër dhe shkuan drejt e në bazën e bërthamës.
  
  Drake ndjeu një rritje të adrenalinës. "Është..." Ai e kapi kokën e burrit dhe e përplasi në beton me gjithë fuqinë e tij "...dreq. bërthamore. Raketë." Çdo fjalë është një goditje. Më në fund koka ra prapa. Drake doli përsëri nga poshtë kamionit dhe takoi Alicia duke vrapuar.
  
  "Nuk ka kohë për gjumë, Drakes. Kjo është një mut serioz."
  
  Jorksajeri kapi automatikun e tij dhe u përpoq të shkundte zhurmën në veshët e tij. Zëri i Alicia ndihmoi.
  
  "Mai? A je mirë?"
  
  "Jo! Të kapur pas njëri-tjetrit".
  
  Një zhurmë erdhi nga motori i platformës.
  
  "Vraponi më shpejt," tha Drake. "Vetëm disa sekonda të tjera dhe ato koka luftarake do të dalin nga këtu!"
  
  
  KAPITULLI TRIDITE E NËNTË
  
  
  Drake rriti shpejtësinë. Këto ditë ishte e pazakontë për të që të shihte drejtpërdrejt, kështu që sot gjithçka ishte si zakonisht. Dera e kabinës përpara u ngrit në lartësinë e kokës. Drake zgjati dorën, kapi dorezën dhe tërhoqi. Alicia mori në shënjestër Glock-in e saj.
  
  Një granatë dore u hodh.
  
  Drake e shikoi me mosbesim. "Çfarë je ti, fëmijë i ndyrë..."
  
  Alicia e goditi me grusht në gjoks, duke e hedhur prapa dhe rreth pjesës së përparme të kamionit. Granata shpërtheu me forcë, copëzat u shpërndanë në të gjitha drejtimet. Drake hipi me Alicia, të dy të mbërthyer së bashku. Dera e kamionit filloi të rrotullohej dhe të binte para automjetit. Kur Drake ngriti sytë, ishte vetëm një person në kabinë, lart lart, duke buzëqeshur me ligësi ndaj tij. Ai shtypi pedalin e gazit.
  
  Drake e dinte se nuk kishte asnjë mënyrë në botë që një automjet të mund të lëvizte mjaftueshëm shpejt për t'i kapërcyer. Ai hodhi një vështrim anash dhe pa tre roje të tjera që po nxitonin drejt tyre. Kamioni gjëmonte, rrotat e tij angazhoheshin dhe e çonin përpara centimetra pas inç në një moment. Dyert rrëshqitëse nuk lëviznin, por kjo nuk do ta ndalonte.
  
  Komunikuesi erdhi në jetë.
  
  "Po nxjerrin kamionë nga këtu! Kabinat janë antiplumb. Dhe mallkim i vështirë për t'u marrë." Ishte zëri i Hayden".
  
  "Nuk ka mundësi për të hyrë?" pyeti Kinimaka.
  
  "Jo. Është e vulosur. Dhe nuk dua të përdor shumë forcë, nëse e dini se çfarë dua të them."
  
  Dhe ndërsa Drake e dinte se kamioni i tyre nuk kishte më një derë anësore, kishte ende dy të tjera për t'u shqetësuar.
  
  "Kërce mbi platformë," tha ai. "Filloni të shkëputni ato bërthama. Ata do të detyrohen të ndalojnë."
  
  "E rrezikshme. I rrezikshëm, Drake. Po sikur njëra nga kokat e luftës të shkëputet?"
  
  Drake doli me vrap nga pas kabinës, duke qëlluar në drejtim të sulmuesve. "Një problem i mallkuar në një kohë. Kush jemi ne gegët?"
  
  Alicia qëlloi ndjekësin. "Kam frikë se këto ditë janë më shumë si "bastardë të dyshimtë".
  
  Së bashku ata u hodhën në platformë dhe u gjendën ballë për ballë me një bombë bërthamore.
  
  
  * * *
  
  
  "Po funksionon në dy fronte," tha Drake, tani përmes lidhjes. "Ne mund të neutralizojmë dhe shkëputemi në të njëjtën kohë."
  
  Hayden qeshi. "Përpiquni të mos flisni për këtë kaq të fshehtë."
  
  "Jorkshires nuk sillen të vetëkënaqur, dashuria ime. Ne bëjmë gjithçka thjesht të mahnitshme me vetëm pak përulësi."
  
  "Plus disa mijëra gjëra të ndyra." Zëri i Dahl-it dukej sikur po vraponte. "Pudingat e Yorkshire. Terrierët. Birra. Ekipet sportive. Dhe ky theks?
  
  Drake ndjeu se kamioni filloi të lëvizte poshtë tij. "Ku është paneli i kontrollit, njerëz?"
  
  Tekniku u përgjigj menjëherë. "Shikoni se si koka e luftës përbëhet nga rreth tridhjetë panele të lakuar? Ky është i teti nga fundi i mprehtë."
  
  "Gjuha ime e veçantë."
  
  U dëgjuan të shtëna të reja. Alicia tashmë ishte e përqendruar në ndjekje. Mai sapo ishte hedhur në pjesën e pasme të platformës. Ajo tani ka parë pjesën e pasme të bërthamës.
  
  "Lajm i keq. Britanikët janë këtu".
  
  "Unë mendoj se kemi kinezë," tha Dahl.
  
  "Frëngjisht," tha Kinimaka. "Ekipi i ri".
  
  Drake u hodh në panelin e kontrollit. A e dimë se ku është Shpata e Marsit?"
  
  "Po, Mat. Por nuk mund ta them me zë të lartë tani, apo jo?" - iu përgjigj zëri.
  
  "Po," tha Dahl.
  
  Drake u grimas dhe nxori një kaçavidë të vogël elektrike me një daltë universale. Zhvidhosi shpejt tetë bulona dhe i la të bien. Ai u gjend përballë dy paneleve të vogla të kontrollit të madhësisë së ekraneve të makinës satelitore, një tastierë dhe shumë simbole të bardha që vezullojnë.
  
  "Cirilike," tha ai. "Sigurisht që është."
  
  "A mund të bëhet më keq kjo ditë?" Alicia bërtiti në të gjithë botën.
  
  Jorksajeri uli kokën. "Kjo do të ndodhë tani."
  
  Kamioni mori shpejtësinë, duke u nisur drejt derës rrëshqitëse. Britanikët përparuan në formacion të ngushtë nga pjesa e pasme e magazinës. Mbrojtësit u shpërndanë përreth tyre.
  
  Bërthama u ndez, u aktivizua plotësisht, duke pritur për kodin e nisjes ose kodin e vrasjes.
  
  Drake e dinte se duhej të lëviznin. Ai e dinte se ata nuk mund të lëviznin. E vetmja gjë që ai nuk e dinte ishte se kush do të vdiste i pari?
  
  
  * * *
  
  
  Rojet hynë të parët, duke qëlluar. Drake ishte një objektiv i madh dhe plumbat e palëvizshëm kaluan Alicia-n, duke goditur kokën e luftës. Për një sekondë, jeta e Drake shkëlqeu para syve të tij, më pas Alicia hoqi një roje dhe Mai një tjetër. Ai e pa se do të vinin më shumë, edhe pse e dinte se do të vinin më shumë nga ana e tyre e verbër. Karakteret e bardha ndezën, kursori pulsoi dhe priti.
  
  "A mendoni se rojet mund të shpërthejnë?" Papritur, Smith foli me zë të ulët. "Ndoshta ky është urdhri i tyre?"
  
  "Pse duhej të vdisnin?" pyeti Kenzi.
  
  "Ne e kemi parë këtë më parë," tha Kinimaka. "Familjet që merrnin pagesa të mëdha kishin nevojë për kujdes mjekësor ose zhvendosje të dëshpëruar kur kreu i familjes së tyre vdiq. Nëse i përkasin, për shembull, mafies ose treshes. Eshte e mundur."
  
  Drake e dinte se ata nuk mund të qëndronin të lumtur për një kohë të gjatë. Alicia arriti të lirojë rripin ndërsa kamioni rrotullohej. Shpresoj që shoferi të shohë. Por atëherë ai nuk do të kujdesej? Drake nuk pa rrugë tjetër.
  
  Ai vrapoi poshtë platformës drejt pjesës së pasme, duke tundur krahët në mënyrë të egër.
  
  "Prit! Ndalo, ndalo. Mos qëlloni. Jam anglez!"
  
  Gërkimet e Dahl-it i thanë të gjitha, nuk nevojiteshin fjalë.
  
  Drake ra në gjunjë në pjesën e pasme të kamionit, bishti i armës bërthamore në të majtë, duart në ajër dhe përballë njësisë SAS që po afrohej me pesë persona, plotësisht i paarmatosur.
  
  "Ne kemi nevojë për ndihmën tuaj," tha ai. "Shumë është në rrezik që ne të jemi në gjendje të luftojmë një luftë."
  
  Ai pa të riun të kalonte në lidhje, pa dy të moshuarit që i ngulën sytë në fytyrën e tij. Ndoshta do ta njihnin. Ndoshta ata dinin për Michael Crouch. Ai foli përsëri.
  
  "Unë jam Matt Drake. Ish-ushtar i SAS-it. Ish-ushtar. Unë punoj për një ekip ndërkombëtar të forcave speciale të quajtur SPEAR. Kam stërvitur në Hereford. Unë u stërvita nga Crouch".
  
  Mbahet mend emri, e gjithë kjo. Dy nga pesë armët u ulën. Drake dëgjoi zërin e Alicia në lidhje.
  
  "Mund të kishe përmendur edhe emrin tim."
  
  Ai u përkul pak. "Ndoshta jo ideja më e mirë, dashuri."
  
  Mai dhe Alicia i mbajtën rojet larg. Kaluan sekonda. Ushtarët britanikë të SAS hapën zjarr ndaj më shumë rojeve që po afroheshin, të cilët u futën pas fuçive të naftës që mbushnin shtratin e sheshtë. Drake ishte duke pritur. Njeriu me radio më në fund mbaroi.
  
  "Matt Drake? Unë jam nga Kembrixhi. Ne u takuam më parë. Cfare te nevojitet?"
  
  Gëzuar ditë, mendoi ai. SAS në bord.
  
  "Na ndihmoni të sigurojmë këtë magazinë, të ndalojmë këtë kamion dhe të çaktivizojmë këtë bombë bërthamore," tha ai. "Me këtë renditje".
  
  Britanikët e kapën atë.
  
  Duke u ndarë dhe vrapuar në të dy anët e platformës, ata nxorën rojet që po afroheshin, duke punuar në mënyrë perfekte si ekip. Drake e pa këtë dhe u kënaq, duke kujtuar ditët e vjetra. Lëvizjet e ekipit kishin një hir të rrjedhshëm, një qëndrim mbretëror dhe një besim të palëkundur. Ai mendonte se SPIR ishte ekipi më i mirë në botë, por tani...
  
  "Drake! Mai po qante. "Bombe berthamore!"
  
  Oh po . Ai u kthye me nxitim në panelin e kontrollit, duke parë ekranet, tastierat dhe numrat.
  
  "Geeks?" ai pyeti. "A e dimë kodin?"
  
  "Mund të jetë fjalë për fjalë çdo gjë," u përgjigj dikush.
  
  "Kjo nuk ndihmon dreq, budalla të ndyrë."
  
  "Më falni. Nëse do t'i dinim emrat e anëtarëve të Urdhrit, a mund t'i zbulonim ditëlindjet e tyre?"
  
  Drake e dinte se po fliste me një burrë që nuk i interesonte. Ishte njeriu me të cilin kishin folur më parë, një gomar i neveritshëm.
  
  Lauren bërtiti, "Ju përmendët Urdhrin. Nëse ata do të ishin këtu, ata ndoshta programuan armë bërthamore. Nuk më besohet se nuk kanë lënë shënim me kodet".
  
  "Ndoshta nuk ka kod këtu, zemër," tha budallai. "E mbani mend sinjalin që dhatë kur hapët varrin e Geronimos? Mund të ketë ndodhur edhe këtu dhe ka çuar në lëshimin e kokave bërthamore."
  
  Drake u tërhoq. "Dreqin, a janë të armatosur?"
  
  "Plotësisht. Karakteret e bardhë vezulluese që shihni janë numrat e numërimit mbrapsht."
  
  Uji i mprehtë i akullt përmbyti trupin e tij dhe ai mezi merrte frymë. "Sa... për sa kohë?"
  
  Kollë. "Gjashtëdhjetë e katër sekonda. Atëherë ju dhe vëllezërit tuaj të paligjshëm do të hyni në histori. Urdhri do të mbretërojë suprem përgjithmonë! Ata jetojnë përmes meje! Unë jam Rendi!"
  
  Pati një sherr dhe shumë të bërtitura. Drake mbajti gjurmët e sekondave në orën e tij të dorës.
  
  "Përshëndetje? A je aty?" pyeti një zë i ri.
  
  "Hej shoku," mërmëriti Drake. "Kemi tridhjetë e një sekonda."
  
  "E kam menduar. Miku juaj Lauren përmendi Urdhrin. Epo, ata duhet të kenë një kod vrasjeje. Dhe, meqenëse gjithçka tjetër është pjesë e tekstit, thjesht e kalova. Të kujtohet? Ai thotë: 'I vetmi kod për të vrarë është kur kalorësit ngrihen në këmbë'. A do të thotë kjo gjë për ju?"
  
  Drake ia vuri mendjen, por nuk mund të mendonte asgjë përveç numërimit mbrapsht të sekondave. "U ngrit?" përsëriti ai. "U zgjua? U ringjall? Mendoni si mendon Urdhri? Çfarë donin të thoshin nazistët? Nëse shfaqet Kalorësi, ai...
  
  "Lindur," tha një zë i ri. "Ndoshta janë datat e tyre të lindjes? Por kjo nuk mund të jetë. Këto bomba bërthamore të epokës së tetëdhjetë zakonisht kanë një kod vrasësi treshifror. Në zërin e tij kishte një dëshpërim.
  
  Nëntëmbëdhjetë sekonda deri në shkatërrim.
  
  Kenzi foli. "Treshifror, thua? Zakonisht?"
  
  "Po".
  
  Gjashtëmbëdhjetë.
  
  Drake shikoi prapa Alicia, pa që ajo po përkulej mbi rripin, duke u përpjekur ta zgjidhte atë dhe të qëllonte rojen në të njëjtën kohë. Pashë flokët e saj, trupin e saj, shpirtin e saj të mahnitshëm. Alicia...
  
  Dhjetë sekonda.
  
  Kenzi pastaj bërtiti, duke konfirmuar besimin e Dahl në të. "E kam. Provoni shtatëqind."
  
  "Shtatë-oh-oh-oh. Pse?"
  
  "Mos pyet. Vetëm Bëje!"
  
  Teknologu i ri i dha Drake-t simbole të numrave cirilik dhe Jorksajeri shtypi butonat.
  
  Katër - tre - dy -
  
  "Nuk funksionoi," tha ai.
  
  
  KAPITULLI I DYZET
  
  
  "Po," u përgjigj Kenzi. "Kjo ka ndodhur".
  
  Sigurisht, ajo çarmatosi të tyren dhe Lauren i çarmatosi. Drake shikoi nga trupi i bërthamës te Mai, ku ajo po qëndronte përballë një tastierë tjetër. Të gjashtë ngarkesat bërthamore u çaktivizuan.
  
  Ai shikoi orën e tij. "Na kishte mbetur më pak se një sekondë," tha ai.
  
  Kudo SAS bënte punë të shkurtër të rojeve. Alicia zgjidhi rripin e dytë dhe koka e luftës u zhvendos pak. Drake e ndjeu atë duke rritur shpejtësinë teksa iu afrua dyerve të rrotullës.
  
  "A e ka ndaluar dikush akoma kamionin e tyre?"
  
  "Unë do të kujdesem për të!" Bërtiti Kenzi. "Fjalë për fjalë!"
  
  "Në asnjë mënyrë," tha Kinimaka. "Francezët janë kudo ku nuk ka roje. Këtu ka një trazirë të vërtetë".
  
  Drake shikonte ndërsa SAS merrej me rojet; Alicia bie në brezin tjetër dhe Mai hedh kapakun mbrojtës në timonin e pasmë të kamionit.
  
  "Po, e di se çfarë do të thuash." Skuadra e SPEAR ishte tepër e tensionuar.
  
  "Unë shoh diçka tjetër që po ndodh," filloi tekniku i ri. "Unë -"
  
  Lidhja e tyre me Uashingtonin u ndërpre.
  
  "Them përsëri?" Drake u përpoq.
  
  Një heshtje ogurzi ishte përgjigja e tij e vetme.
  
  "Dreq, kjo nuk mund të jetë e mirë." Drake krijoi të gjithë depon.
  
  Ekipi i SEAL 7 ra mbi ta sikur të kishte shpërthyer i gjithë ferri.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl vrapoi pas kamionit ndërsa ai iu afrua dyerve rrëshqitëse të Magazinës 18. Kinezari vrapoi përgjatë pjesës së përparme të kamionit të vrullshëm drejt derës së largët anësore. Ata qëlluan përballë ndërsa vraponin. Rojet u përpoqën t'i ndalonin. Forcat speciale kineze i shkatërruan me plumba dhe luftime trup me trup. Hayden nuk pati fatin të ishte para platformës kur filloi aksioni.
  
  Ajo theu qafën e një gardiani, më pas përdori trupin e tij për t'u mbuluar ndërsa kinezët qëlluan pa dallim. Plumbat e shpuan trupin e saj me një goditje të shurdhër, duke e trokitur në shpinë. Mburoja e saj është shembur. Duke e hedhur tutje, ajo u hodh pas njërës prej gomave të përparme që vriteshin, duke kaluar pas saj teksa po rrotullohej përpara. Kinezët kaluan pjesën e përparme të kamionit.
  
  Dahl ndezi një zjarr, duke i shpërndarë si kunja bowling. E pabesueshme për t'u parë, shërbeu si një demonstrim i reagimit të tyre pothuajse çnjerëzor. Edhe duke u hedhur prapa, ata iu përgjigjën zjarrit.
  
  Dahl u fut me nxitim pas kamionit, më pas shikoi jashtë dhe qëlloi më shumë plumba. Kinezët u kapën për një moment në tokë kur rojet iu afruan nga pas. Dahl e shikoi Kensin.
  
  Jo aty ku duhet të ishte.
  
  "Kenz? A je mirë?"
  
  "Oh po, vetëm duke marrë një mik të vjetër."
  
  Dahl u kthye instinktivisht për ta parë atë duke gërmuar nëpër sirtarë, me kokën thellë brenda, me barkun e vendosur në buzë të kapakut, me të pasmet e mbajtur lart.
  
  "Është pak e pakëndshme."
  
  "Çfarë? Oh, të mungon gruaja jote? Ajo mund të jetë më e nxehtë se ju, Thorst, por mbani mend, kjo vetëm ju bën më të nxehtë se ajo."
  
  Ai hodhi sytë larg, duke u ndjerë i copëtuar. Ai jetoi në një gjendje të tillë midis martesës dhe divorcit, dhe megjithatë ai kishte një shans për të bërë diçka për të gjitha. Çfarë dreqin po bënte këtu?
  
  Puna ime.
  
  Kinezët hynë përsëri në aksion, duke hakuar rojet që po afroheshin me mitraloz dhe duke fiksuar Dahl dhe Hayden në tokë. Suedezi u kthye dhe pa Kensi që rrëshqiti nga kutia prej druri.
  
  "Oh vezë. Vërtet?"
  
  Ajo mbajti një katana të re që shkëlqente para syve të saj, me teh lart. "Thjesht e dija se do të gjeja një të tillë nëse gërmoja mjaftueshëm thellë. Grabitësit nuk mund t'i rezistojnë shpatës".
  
  "Ku është shpata e përgjakshme e Marsit?"
  
  "Oh, e hodha në kuti."
  
  "Dreqin!"
  
  Ajo vrapoi me një shpatë në njërën dorë, një automatik në tjetrën, pastaj u hodh përsëri në pjesën e pasme të kamionit, një turbullim para syve të Dahl. Duke hedhur tutje katanën, ajo hapi zjarr ndaj kinezëve të arratisur.
  
  "Ku po shkojnë ata?"
  
  "Depoja 17," tha Dahl. "Dhe ne duhet t'i ndjekim ata."
  
  
  * * *
  
  
  Lauren pa sulmin e kontingjentit francez nga ana e djathtë e Magazinës 19. Kinimaka dhe Smith ishin tashmë në atë drejtim dhe u angazhuan menjëherë. Yorgi u përkul pas tytës, duke synuar rojet. Lauren ndjeu se zemra e saj dridhej ndërsa kamioni që mbante armët bërthamore binjake lëvizte përpara.
  
  Duke kujtuar gjithçka që ishte thënë, ajo u hodh në çatinë e kamionit, duke përdorur rrotat si mbështetëse. Pastaj ajo filloi të lirojë rripin e parë. Nëse ata mund ta bënin ngarkesën shumë të paqëndrueshme, kamionët do të detyroheshin të ndalonin. Ajo ngriti kokën, duke shikuar nga pas bombës bërthamore, duke shkelur njërën nga gjilpërat e mëdha dhe pa Smithin duke u përplasur me grusht me një nga djemtë francezë.
  
  Polici bëri kontakt. "Sapo u konfirmua nga agjenti në Paris. Ju kujtohet Armand Argento? Ai ju ka ndihmuar disa herë gjatë viteve. Epo, ai thotë se prania e kontingjentit francez nuk është e autorizuar. Plotësisht. Brenda mund të ketë një lloj lufte brutale."
  
  Lauren gëlltiti dhe pa teksa Smith binte mbrapsht, duke rënë në njërin gju. Francezi që qëndronte sipër tij e kapi nga flokët, e tërhoqi shiritin nga rrënjët dhe e hodhi mënjanë. Smith bërtiti. Një gju në hundë e bëri atë të rrotullohej. Djaloshi francez u hodh nga lart. Smith luftoi. Lauren shikoi nga ai Kinimaku, më pas Yorgi, koka bërthamore dhe dyert e palosshme që po afroheshin.
  
  Cfare duhet te bej?
  
  Bëj një zhurmë të ndyrë.
  
  Ajo shkarkoi karikatorin e saj Glock lart mbi kokat e armiqve, duke i bërë ata të dridhen dhe të bien. Kjo i dha Smith dhe Kinimakës sekonda të çmuara. Smith pa hapësirën dhe qëlloi në të, duke rrëzuar sulmuesin. Kinimaka theu qafën e burrit, një fytyrë tjetër dhe qëlloi në pikën bosh në të tretën, duke e bërë atë të lëkundet dhe të largohej nga lufta.
  
  Mbeti vetëm një francez.
  
  Lauren ra ndërsa plumbi u përplas nga trupi i bërthamës. Sa e frikshme ishte që as nuk e shqetësonte? Sa e mësuar është ajo me këtë? Por ajo ishte pjesë e atij ekipi dhe ishte e vendosur të qëndronte me të për aq kohë sa ta kishin. Ajo e gjeti këtë familje dhe do ta mbështesë.
  
  Kamioni i madh shpejtoi shpejtësinë, duke përshpejtuar fort, pikërisht te dera me grila, u përplas me të, duke bërë që kabina e përparme të kërcente pak dhe më pas u përplas drejt e përmes saj.
  
  Lauren u hodh në pjesën e pasme të kamionit.
  
  
  * * *
  
  
  Drake u zmbraps ndërsa SEAL-ët angazhuan SAS dhe SPEAR pranë kokës bërthamore në lëvizje, duke pyetur veten nëse ndonjë betejë mund të ishte më e ndërlikuar ose më vdekjeprurëse se kjo. Disa fjalë nga komunikuesi i thanë se ishte sigurisht e mundur.
  
  Të tre kamionët që mbanin gjashtë armë bërthamore depërtuan në dyert e grilave në të njëjtën kohë. Shrapnelet metalike u shpërndanë gjithandej ndërsa dyert e grisura u varën. Kamionët e kapërcyer. Burrat u vërsulën mbi kamionët, duke u hedhur brenda, duke ndjerë se vetëm do të arrinin shpejtësinë. Tani Drake pa dy ushtarë kinezë që vraponin krah për krah. Ai qëndroi në platformë dhe pa Alicia dhe May pak më tutje, të fshehur pas një prej mbështetësve prej druri. Bomba bërthamore u hoq kur goditi një nga gropat më të mëdha në botë.
  
  Drake u shtrëngua. Nëse arma e madhe dhe e rëndë do të shkëputej dhe do të thyente rripat, të gjithë do të ishin në telashe.
  
  Ata dolën në dritën e ditës dhe vrapuan. Njëzet milje në orë, më pas tridhjetë, tre vetura të rrafshëta gjëmuan ndërsa shoferët e tyre shkelnin pedalin e gazit. Kishte një rrugë të gjerë dhe të hapur përpara, pothuajse drejt në dalje të bazës, rreth dy milje larg. Tani, me njëri-tjetrin pranë njëri-tjetrit, Drake mund të shikonte nga kamioni i tij te kamioni i Dahl-it dhe më pas te Kinimaku. Pamja e raketave të mëdha bërthamore që lëviznin krah për krah, njerëzve që luftonin krah për krah, qëlluan me pistoleta, thika dhe grushta që përdoreshin, njerëzit që hidheshin jashtë, nuk u jepej mëshirë, rruga që kthehej dhe të tre kamionët që zbrisnin në një kthesë, e habiti atë. deri në thelb.. Ishte një shtrat lakmie dhe dhune, një vështrim në Ferr.
  
  Por tani e gjithë vëmendja e tij ishte e përqendruar te vulat.
  
  Katër të fortë, ata sulmuan SAS të parët, duke vrarë njërin pa problem. Britanikët u mblodhën dhe u kundërpërgjigjën, duke i detyruar fokat e leshit të mbuloheshin. Të katër burrat vrapuan pas kamionëve, duke shpresuar të hidheshin në bord. Komandanti i SAS, Kembrixh, luftoi dorë më dorë me një SEAL, të dy u goditën. Mai dhe Alicia ishin të zënë duke luftuar me rojet dhe duke u përpjekur të gjenin një hapje në përleshje.
  
  Drake doli ballë për ballë me udhëheqësin e SEAL. "Pse?" - ai pyeti.
  
  "Mos bëni pyetje," u rëndua burri dhe iu afrua Drake. Goditjet ishin të sakta dhe tepër të forta, shumë të ngjashme me të tijat. Ai bllokoi, ndjeu dhimbjen e atyre blloqeve dhe u kundërpërgjigj. Ai goditi fort. Një thikë u shfaq në dorën e tjetrit. Drake u përball me të tijat, duke i hedhur të dyja armët mënjanë dhe duke fluturuar nga kamioni.
  
  "Pse?" përsëriti ai.
  
  "Ti e këpute. Ju dhe ekipi juaj".
  
  "Si?" Unë pyeta. Drake u tërhoq për të marrë pak hapësirë.
  
  "Dhe pse do të donin këta bastardë të na vrasin?" Pyeti Alicia, duke u shfaqur pas burrit.
  
  Ai dha një goditje të menjëhershme, duke e goditur atë në tempull. Drake e goditi në veshka me çizme dhe e pa atë të rrëzohej. Alicia lëvizi këmbën në fytyrën e tij. Së bashku e hodhën duke u rrotulluar në det.
  
  Rruga u zgjerua përpara.
  
  Mai dërgoi dy roje. Një tjetër oficer i SAS u vra dhe tani britanikët dhe amerikanët ishin të barabartë në forcë. Tre kundër tre. Drake pa dy kinezët që kishte parë më parë duke u zvarritur si merimangat mbi bombën bërthamore.
  
  "Shiko kete!"
  
  Shumë vonë. Ata u përplasën mbi të.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl e dinte, në fakt, se ata po shkonin për në Rumani. Ishte e mirë. Ishte një udhëtim gjysmë ore që mund t'i kishte vrarë para se të arrinin atje.
  
  Ai luftoi kinezët dhe rojet, i shtyu dhe i gjeti duke u hedhur lart, duke kërkuar më shumë. Kinezi i anashkaloi mbrojtjen e tij, duke e goditur fort dhe gati duke e gëlltitur dy herë me tehet e tij të tmerrshme. Më shumë roje e rrethuan. Hayden iu drejtua t'i hidhte nga kamioni derisa numri i tyre u pakësua.
  
  Në pjesën e pasme, Kenzi u përball me armiqtë e saj të fundit. Mitralozi ishte bosh, nga katana pikonte e kuqja. Ajo u kthye në platformë, duke i ngushtuar sytë tani, ndërsa dy kinezët e sulmuan së bashku, duke tundur thikat. Ajo u ndal, duke anashkaluar. I nxorrën armët. Ajo u hodh në fytyrën e tyre duke i habitur. E shtëna shkoi nën krahun e saj, duke u kërcyer nga bomba bërthamore. Ajo ishte pranë njërit prej djemve me një armë të drejtuar në fytyrë.
  
  "Mut".
  
  E vetmja rrugë ishte lart. Ajo goditi dorën që mbante armën, duke e hedhur mënjanë, më pas u ngjit në suportin në trupin e predhës bërthamore. Ajo arriti majën, duke zbuluar se atje lart ishte vetëm një kthesë e butë, por e rrezikshme për t'u balancuar. Në vend të kësaj, ajo u ul me një bombë bërthamore me një katana në dorë.
  
  "Ejani dhe më merrni dreqin!" ajo bërtiti. "Nëse guxoni."
  
  Ata u ngritën shpejt, të balancuar në mënyrë të përkryer. Kenzi qëndroi në majë të kokës, duke tundur shpatën e saj ndërsa ata e sulmuan me thika. Goditni dhe lëkundeni. Ajo u ndal, por ata derdhën gjak. Ajo goditi raketën. Kamioni dridhej me shpejtësi tridhjetë kilometra në orë. Kinezët janë përshtatur në shkallën më të lartë. Kenzi humbi ekuilibrin, rrëshqiti dhe ra përsëri në raketë.
  
  "Oh".
  
  Një rrëmujë ere fryu nëpër flokët e saj, të ftohtë si një frigorifer. Thika i ra. Ajo e zhvendosi katanën në dorën tjetër, e shtrëngoi kyçin e dorës midis gishtërinjve dhe e shtrëngoi fort anash. Dore u thye, thika i ra. Ajo gjithashtu e ktheu trupin në këtë mënyrë dhe e pa atë të fluturonte së pari me kokë nga kamioni. Personi i dytë tashmë ka sulmuar. Kenzi e hodhi katanën përsëri në dorën e saj të djathtë dhe e la të godiste drejt pikës. Ai qëndroi pezull për një moment derisa Kensi e hodhi mënjanë.
  
  Pastaj ajo shikoi nga pozicioni i saj në majë të bombës bërthamore, tehu i katanas që pikon gjak mbi ata që luftonin poshtë.
  
  "Dy kinezë u vranë. Kanë mbetur edhe tre".
  
  Alicia e shikoi atë nga kamioni i saj i fituar, duke parë betejën në majë të kokës. "Dukej kaq bukur", tha ajo. "Unë vërtet besoj se kam një ereksion".
  
  Dahl e shikonte nga kamioni i tij. "Edhe unë".
  
  Por më pas koka e luftës filloi të zhvendosej.
  
  
  KAPITULLI DYZET E NJË
  
  
  Dahl e vuri re menjëherë zhvendosjen, pa që dy rripat që ata arritën të zgjidhin fluturonin nga era dhe më pas i treti u nda si goma e çmendur në botë, duke goditur furishëm ngarkesën bërthamore dhe pjesën e poshtme të platformës. Në goditjen e parë të fuqishme, ai goditi rojën në stomak, gjë që bëri që ai të fluturonte jashtë, akimbo, pikërisht nga ana e kamionit dhe u ul pa pikë në rrotat e pasme të atij që po ngiste aty pranë. Dahl u tërhoq nga rezultati.
  
  Bomba bërthamore ka lëvizur sërish. Dal ndjeu një mjegull të kuqe që zbriste mbi të ndërsa Kenzi luftoi nga lart dhe Hayden luftoi pikërisht nën hijen e tij pa e ditur se çfarë do të vinte më pas. Ai bërtiti dhe gjëmonte, por pa dobi. Zhurma e gomave, britmat, fokusi i nevojshëm për të luftuar; e gjithë kjo ndërhynte në dëgjimin e tyre. Ai u hodh drejt komunikuesit.
  
  "Lëvizni. Bomba bërthamore është gati të shpërthejë!"
  
  Kenzi shikoi poshtë. "Ku të shkojnë? Do të thuash të largohesh?"
  
  "Jooo!"
  
  Në fund të zinxhirit të tij, suedezi vrapoi si i çmendur pranë Hayden dhe shtypi shpatullën e tij kundër masës së pabesueshme të predhës. "Po bie bomba bërthamore!"
  
  Hajden u rrotullua shpejt, ashtu si roja. Koka e luftës lëvizi edhe një centimetër. Dahl e ngriti lart me çdo grimcë force që kishte mbledhur ndonjëherë, çdo muskul duke bërtitur.
  
  Pranë tij pati një trokitje të fortë.
  
  Mut.
  
  Por ishte Kenzi, që mbante ende katanën dhe me një buzëqeshje sarkastike në fytyrë. "Dreqin, ti je thjesht një hero i çmendur i ndyrë. A mendoni vërtet se mund ta mbani atë qoftë edhe për një sekondë?"
  
  "Mmm, jo. Jo ne te vertete."
  
  "Atëherë lëviz."
  
  Suedezi i çmendur u zhyt me siguri.
  
  
  * * *
  
  
  Drake dhe Alicia arritën të kapnin një sekondë për të ndarë spektaklin.
  
  "Çfarë dreqin po bën Dal?" pyeti Alicia. "A po përqafon ai një bombë bërthamore të mallkuar?"
  
  "Mos u bëj budalla," tha Drake, duke tundur kokën. "Natyrisht që ai po e puth atë."
  
  Drake pastaj u hodh anash për të ndihmuar djemtë e SAS, i rrëmbeu SEAL të riut dhe e hodhi nën bombën bërthamore. I gjithë trupi i burrit u drodh. Ata shkëmbyen goditje dhe më pas FOKA u shtri pa ndjenja, e prirur, por e gjallë. Drake synonte ta linte ashtu.
  
  Një tjetër Navy SEAL u vra, i ndjekur nga një ushtar i SAS, të dy të goditur me thikë nga një distancë e afërt. Kembrixhi dhe i riu janë gjithçka që ka mbetur. Ata u bashkuan me Drake për të luftuar SEAL-in e fundit. Në të njëjtën kohë, Alicia dhe May u bashkuan me ta. Kamioni gjëmoi përgjatë rrugës së dheut, preku një herë tjetrin dhe u largua nga vendi. Përplasja bëri të mundur stabilizimin e bombës bërthamore të Dahl, duke e siguruar atë në këmbët e saj të mëdha. Të tre makinat, si një, depërtuan portën e daljes dhe vazhduan të lëviznin, duke u nisur drejt Rumanisë. Çeliku dhe betoni u shkatërruan plotësisht, u grisën përpara dhe mbrapa. Në këtë kohë helikopterët ishin ngritur në ajër dhe duke fluturuar përkrah kamionëve, burrat me artileri të rëndë u përkulën nga dyert dhe u përqendruan te shoferët.
  
  Drake ndaloi sulmin në SEAL. "Prit. Ju jeni komando. amerikanët. Pse do të përpiqeshit të na vrisni?"
  
  Në të vërtetë, ai nuk priste kurrë një përgjigje, por si përgjigje, burri sulmoi. Ai u shtri në Kembrixh dhe më pas përfundoi me Drake. I riu i SAS ka rënë në krah. SEAL ishte mizore dhe e pamëshirshme, duke dhënë goditje shkatërruese pas goditjeje. Por më pas Mai u kthye drejt tij.
  
  Kaluan tetë sekonda dhe lufta mbaroi. Dhe përsëri e lanë të gjallë, duke rënkuar në grumbull, të çarmatosur.
  
  Drake iu drejtua Kembrixhit. "Nuk mund të shpreh se sa shumë e vlerësojmë ndihmën tuaj, major. Më vjen shumë keq për humbjen e njerëzve tuaj. Por ju lutemi, nëse doni, lini gjallë këta njerëz, ata ishin vetëm duke ndjekur urdhrat."
  
  Dy fokat e mbijetuara shikuan lart, të befasuar dhe ndoshta të hutuar.
  
  Kembrixhi pohoi me kokë. "Unë e kuptoj dhe jam dakord me ty, Drake. Në fund të fundit, ne jemi të gjithë pengje."
  
  Drake u grimas. "Epo, jo më. Qeveria amerikane u përpoq të na vriste. Nuk shoh rrugë kthimi nga kjo."
  
  Kembrixhi ngriti supet. "I jap përgjigjen."
  
  Drake buzëqeshi zymtë. "Një burrë sipas dëshirës sime. Ishte kënaqësi të të takova, Major Kembrixh."
  
  "Dhe ti, Matt Drake."
  
  Ai i tundi me kokë Mai-t dhe Alicia-s, më pas me kujdes mori rrugën për në pjesën e pasme të kamionit. Drake e shikoi atë të shkonte, duke kontrolluar në të njëjtën kohë stabilitetin e kokës. Gjithçka dukej mirë.
  
  "A e dini se ata do të kthehen dhe do të marrin shpatën?" Alicia e nxiti atë.
  
  "Po, por e dini çfarë? Unë nuk bëj një dreq. Shpata e Marsit është problemi ynë më i vogël." Ai ndezi lidhjen. "Hayden? Dal? Si po kaloni atje?"
  
  "Mirë," u përgjigj Hayden. "I fundit i kinezëve sapo u hodh jashtë. Unë po shkoj për shpatën".
  
  Kenzi qeshi. "Jo, ata më panë në veprim."
  
  "A nuk jemi të gjithë." Drake buzëqeshi. "Nuk do ta harroj për pak këtë pamje".
  
  Alicia e duartrokiti drejt në shpatull. "Hesht, ushtar. Herën tjetër që do që unë të vendos një bombë bërthamore mes këmbëve të mia."
  
  "Jo, mos u shqetëso", tha Drake, duke u larguar. "Unë do ta bëj për ju më vonë."
  
  
  * * *
  
  
  Helikopterët talleshin, kërcënonin dhe u kërkuan shoferëve të ngadalësonin automjetet e tyre. Sigurisht, në fillim nuk funksionoi, por pasi dikush vendosi një plumb të kalibrit të madh në një nga xhamit e përparmë, njerëzit që mendonin se ishin të paprekshëm, papritmas filluan të kishin dyshime. Tre minuta më vonë, kamionët u ngadalësuan, duart u mbërthyen nga dritaret dhe i gjithë trafiku ndaloi.
  
  Drake rifitoi ekuilibrin e tij, i mësuar me shtytje të vazhdueshme dhe lëvizje përpara. Ai u hodh në tokë, duke kuptuar se sistemi i komunikimit kishte marrë jetë papritmas, dhe tani po vëzhgon me shumë vëmendje pilotët e tij.
  
  Nuk kishte zë nga komunikuesi. Uashingtoni, këtë herë, heshti.
  
  Ekipi u mblodh përsëri pasi shkatërroi kufjet e tyre. Ata u ulën në një kodër me bar me pamje nga tre raketat bartëse, duke pyetur veten se çfarë mund t'i hidhte më pas bota dhe personazhet e saj më të këqij.
  
  Drake shikoi pilotin. "A mund të na çoni me avion për në Rumani?"
  
  Sytë e burrit nuk u lëkundën kurrë. "Sigurisht," tha ai. "Nuk e kuptoj pse jo. Armët bërthamore dërgohen gjithsesi atje për t'u ruajtur në bazë. Ne do të kemi një avantazh".
  
  Së bashku ata lanë një fushë tjetër beteje.
  
  Së bashku ata mbetën të fortë.
  
  
  * * *
  
  
  Disa orë më vonë, ekipi u largua nga shtëpia e sigurt në Rumani dhe hipi në një autobus për në Transilvani, duke zbritur pranë kështjellës Bran, rezidenca e supozuar e Kontit Drakula. Këtu, midis pemëve të larta dhe maleve të larta, ata gjetën një bujtinë të errët e të qetë dhe u vendosën në të. Drita u zbeh. Tani ekipi ishte i veshur me rroba civile të marra nga një shtëpi e sigurt dhe mbante vetëm armët dhe municionet që mund të mbanin, si dhe një sasi të mirë parash nga kasaforta që kishte marrë Jorgi. Nuk kishin as pasaportë, as letra, as kartë identiteti.
  
  Ata u mblodhën në një dhomë. Dhjetë persona, pa lidhje. Dhjetë njerëz në arrati nga qeveria amerikane pa asnjë ide se kujt mund t'i besojnë. Nuk ka vend të qartë për të shkuar. Nuk ka më shtizë dhe asnjë bazë sekrete. Asnjë zyrë në Pentagon, asnjë shtëpi në Uashington. Lloji i familjeve që ata kishin ishte përtej kufijve të asaj që ishte e lejuar. Kontaktet që ata mund të përdorin mund të rrezikohen.
  
  E gjithë bota ka ndryshuar sipas një urdhri të panjohur, të pakuptueshëm të pushtetit ekzekutiv.
  
  "Ç'pritet më tej?" Smith e solli fillimisht çështjen, me zë të ulët në dhomën me ndriçim të dobët.
  
  "Së pari ne përfundojmë misionin," tha Hayden. "Urdhri i Kijametit u përpoq të shkatërronte botën duke fshehur katër armë të tmerrshme. Lufta, falë Hannibalit, i cili ishte një armë e madhe. Pushtimi me ndihmën e Genghis Khan, i cili ishte kodi kryesor që shkatërruam. Uria, përmes Geronimos, i cili ishte një armë biologjike. Dhe së fundi, Vdekja, përmes Attilës, i cili kishte gjashtë ngarkesa bërthamore. Së bashku, këto armë do ta reduktonin shoqërinë tonë siç e njohim në shkatërrim dhe kaos. Mendoj se mund të themi me siguri se e kemi neutralizuar kërcënimin."
  
  "Me fundin e vetëm të lirë është Shpata e Marsit," tha Lauren. "Tani në duart e kinezëve ose britanikëve."
  
  "Unë me të vërtetë shpresoj se jemi ne," tha Drake. "SAS na shpëtoi atje dhe humbi disa njerëz të mirë. Shpresoj që Kembrixhi të mos qortohet".
  
  "Duke ecur përpara..." tha Dahl. "Edhe ne nuk mund ta bëjmë vetëm. Së pari, çfarë dreqin do të bëjmë tani? Dhe së dyti, kujt mund t'i besojmë për të ndihmuar me këtë?"
  
  "Epo, së pari ne zbulojmë se çfarë i bëri amerikanët të na kthejnë shpinën," tha Hayden. "Po hamendësoj operacionin në Peru dhe... gjëra të tjera... që kanë ndodhur. A janë vetëm disa njerëz të fuqishëm kundër nesh? Një grup i ndarë që ndikon tek të tjerët? Nuk mund të besoj për asnjë sekondë që Coburn do ta kishte sanksionuar këtë."
  
  "A po thoni që ne duhet të bëjmë një bisedë të fshehtë me presidentin?" Pyeti Drake.
  
  Hajden ngriti supet. "Pse jo?"
  
  "Dhe nëse është një grup i ndarë," tha Dahl. "Ne i shkatërrojmë ata."
  
  "I gjallë," tha May. "E vetmja mënyrë për t'i mbijetuar gjithë kësaj është të kapim të gjallë armiqtë tanë."
  
  Ekipi u ul në një dhomë të madhe në poza të ndryshme, perdet ishin të tërhequra fort, duke mbrojtur nga nata e padepërtueshme. Thellë në Rumani po flisnin. I planifikuar. Shumë shpejt u bë e qartë se ata kishin burime, por ato burime ishin të pakta. Drake mund t'i numëronte ato në gishtat e njërës dorë.
  
  "Ku të shkojnë?" Pyeti Kenzi, duke mbajtur ende katanën e saj, duke e lënë tehun të ngrohet në dritën e zbehtë.
  
  "Përpara," tha Drake. "Ne gjithmonë ecim përpara".
  
  "Nëse ndalojmë ndonjëherë," tha Dahl. "Ne po vdesim."
  
  Alicia u mbajt për dorën e Drake. "Dhe mendova se ditët e mia të vrapimit kishin mbaruar."
  
  "Është ndryshe," tha ai, pastaj psherëtiu. "Sigurisht që ju e dini këtë. Më fal."
  
  "Cdo gje eshte ne rregull. E pamend por e lezetshme. Më në fund, kuptova - ky është lloji im.
  
  "A do të thotë kjo se ne jemi në arrati?" pyeti Kenzi. "Sepse me të vërtetë doja të largohesha nga e gjithë kjo."
  
  "Ne do të merremi me këtë". Dahl u përkul më pranë saj. "Te premtoj. Unë kam edhe fëmijët e mi, mos harroni. Unë do të kapërcej çdo gjë për ta."
  
  "Ju nuk e përmendët gruan tuaj."
  
  Dahl ia nguli sytë, pastaj u mbështet në karrigen e tij, duke menduar. Drake pa Kensi të afrohej pak me suedezin e madh. E hoqi nga mendja dhe shikoi nëpër dhomë.
  
  "Nesër do të jetë një ditë tjetër," tha ai. "Ku doni të shkoni së pari?"
  
  
  FUND
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Në prag të Harmagedonit
  
  
  KAPITULLI I PARË
  
  
  Julian Marsh ka qenë gjithmonë një njeri me ngjyra të kundërta. Njëra anë është e zezë, tjetra është gri... deri në pafundësi. Mjaft e çuditshme, ai kurrë nuk tregoi ndonjë interes se pse ai evoluoi pak më ndryshe se të tjerët, thjesht e pranoi atë, mësoi të jetonte me të, e shijoi atë. Në çdo kuptim, kjo e bëri atë objekt interesi; tërhoqi vëmendjen nga sharjet pas syve të saj shprehës dhe flokëve kripë e piper. Marshimi do të ishte gjithmonë i jashtëzakonshëm - në një mënyrë ose në një tjetër.
  
  Brenda, ai ishte përsëri një person tjetër. Fokusi i brendshëm e përqendroi vëmendjen e tij në një bërthamë. Këtë muaj ishte shkaku i pithianëve, ose më mirë ajo që mbeti prej tyre. Grupi i çuditshëm tërhoqi vëmendjen e tij dhe më pas thjesht u zhduk rreth tij. Tyler Webb ishte më shumë një mega-stalker psikopat sesa një udhëheqës kabalist. Por Marsh shijoi mundësinë për të shkuar vetëm, duke krijuar një dizajn personal, të çuditshëm. Në ferr me Zoe Shears dhe këdo tjetër ende aktiv brenda sektit, dhe në një ferr edhe më të thellë me Nicholas Bell. I lidhur, i lidhur me pranga dhe i zhytur në ujë, pa dyshim që ish-punëtori i ndërtimit do t'i kishte shtruar të gjitha që autoritetet të merrnin qoftë edhe më të voglin afat.
  
  Për Marsh, e ardhmja dukej e ndritshme, megjithëse me një nuancë të lehtë. Çdo histori kishte dy anë, dhe ai ishte një person i dyanshëm në shumë mënyra. Pasi u larguam me keqardhje nga pazari i pafat Ramses - pavionet me të gjitha ofertat e tyre u pëlqyen shumë - Marsi u ngrit në qiell me ndihmën e një helikopteri me ngjyrë humnerë. Duke nxituar largimin, ai u përqendrua shpejt në aventurën e re përpara.
  
  NJU JORK.
  
  March testoi pajisjen në anën e saj, duke e tërhequr më afër, i pasigurt për atë që po shihte, por i sigurt se çfarë mund të bënte. Ky fëmijë ishte mjeti kryesor i pazarit. Babi i madh me bindje absolute. Kush mund të debatojë me një bombë bërthamore? Marsi e la pajisjen të qetë, duke kontrolluar çantën e jashtme të shpinës dhe duke liruar rripat e shpatullave për të përshtatur strukturën e tij të fortë. Sigurisht, atij do t'i duhej ta vinte në provë gjënë dhe të konfirmonte vërtetësinë e saj. Në fund të fundit, shumica e bombave mund të bëhen të duken sikur nuk ishin - nëse kuzhinieri ishte mjaft i mirë. Vetëm atëherë Shtëpia e Bardhë do të përkulej.
  
  E rrezikshme, tha njëra anë e tij. E rrezikshme.
  
  Por argëtim! tjetri këmbënguli. Dhe ia vlen një helmim i vogël nga rrezatimi, për këtë çështje.
  
  Marsi qeshi me veten. Një mashtrues i tillë. Por banaku i vogël Geiger që solli me vete ishte i heshtur, duke nxitur guximin e tij.
  
  Por, për të qenë plotësisht i sinqertë, fluturimi nuk ishte forca e tij. Po, kishte entuziazëm, por ekzistonte gjithashtu mundësia për të marrë një vdekje të nxehtë - dhe për momentin kjo nuk i pëlqente vërtet. Ndoshta një herë tjetër. Marsh kishte shpenzuar shumë orë të vështira duke planifikuar këtë mision, duke u siguruar që të gjitha pikat e rrugës të ishin të vendosura dhe sa më të sigurta, megjithëse duke pasur parasysh vendet ku do të ndalonte, ideja ishte pothuajse për të qeshur.
  
  Merrni, për shembull, pikërisht tani. Ata po shkonin nën një tendë mbi pyllin tropikal të Amazonës në rrugën e tyre për në Kolumbi. Aty ishte një burrë që e priste - në fakt, më shumë se një - dhe Marsh nguliti personalitetin e tij në takim duke këmbëngulur që ata të ishin në të bardhë. Thjesht një lëshim i vogël, por i rëndësishëm për Pythia-n.
  
  A është kjo e gjitha që jam tani?
  
  Marsi qeshi me të madhe, duke bërë që piloti i helikopterit të shikonte përreth me alarm.
  
  "Cdo gje eshte ne rregull?" pyeti njeriu i dobët dhe i plagosur.
  
  "Epo, kjo varet nga këndvështrimi juaj." Marsi qeshi. "Dhe sa këndvështrime keni. Unë preferoj të argëtoj më shumë se një. Ti?"
  
  Piloti u kthye duke mërmëritur diçka të pakuptueshme. Marsi tundi kokën. Sikur masat e palarë ta dinin se çfarë forcash zvarriteshin, rrëshqiteshin dhe përpëliten nën to, pa u kujdesur apo marrë parasysh kaosin që shkaktuan.
  
  Marsi shikoi peizazhin më poshtë, duke pyetur veten për të miliontën herë nëse kjo pikë hyrëse në SHBA ishte mënyra e duhur për të shkuar. Kur erdhi puna, kishte vetëm dy mundësi reale - përmes Kanadasë ose përmes Meksikës. Vendi i fundit ishte më afër Amazonës dhe i mbushur me korrupsion; mbushur plot me njerëz që mund të paguheshin për të ndihmuar dhe për të mbajtur gojën mbyllur. Kanadaja ofroi disa strehë të sigurta për njerëz si Marsh, por ato nuk ishin të mjaftueshme dhe nuk iu afruan as diversitetit që ekziston në Amerikën e Jugut. Ndërsa peizazhi monoton vazhdoi të shpaloset poshtë, Marsi e gjeti mendjen e tij të endet.
  
  Djali u rrit në një pozitë të privilegjuar me shumë më tepër se një lugë argjendi në gojë; përkundrazi, një shufër ari të fortë. Shkollat më të mira dhe mësuesit më të mirë - të lexuar "më të mirët" si "më të shtrenjtë", Marsh gjithmonë korrigjonte - u përpoqën ta vendosnin atë në rrugën e duhur , por dështuan. Marsh u rrit nga shërbëtorët dhe i shihte prindërit e tij kryesisht në vakte dhe pritje të bollshme ku ai u urdhërua të mos fliste gjithmonë nën vështrimin kritik të të atit duke siguruar sjellje të patëmetë Dhe buzëqeshjen e tij gjithmonë fajtore një nënë që e dinte se djali i saj ishte rritur pa dashuri dhe vetëm, por plotësisht i paaftë për të sfiduar veten në asnjë formë. Dhe kështu Juliani Marsh u rrit, u zhvillua dhe u shndërrua në atë që babai i tij e quante hapur "një djalë i çuditshëm".
  
  Piloti foli dhe March e injoroi plotësisht. "Them përsëri?"
  
  "Po i afrohemi Kali, zotëri. Kolumbi."
  
  Marsi u përkul dhe pa skenën e re të shpalosur më poshtë. Cali njihej si një nga qytetet më të dhunshme në Amerikë dhe shtëpia e kartelit Cali, një nga furnizuesit më të mëdhenj të kokainës në botë. Në çdo ditë të zakonshme, një burrë si Marsh mori jetën e tij në duart e tij, duke shëtitur rrugicat e pasme të lagjes El Calvario, ku ragamuffins krehnin rrugët për plehra dhe flinin në shtëpi me krevat marinari ku vendasit vuanin etiketën "zonë tolerimi" duke lejuar reklamat. konsumi, droga dhe seksi lulëzojnë me ndërhyrje minimale të policisë.
  
  Marsh e dinte se ky ishte vendi për të dhe bombën e tij bërthamore.
  
  Teksa u ul, piloti tregoi një kamionçinë gri, në të cilin ishin ulur tre burra mbipeshë me sy të ftohtë, të vdekur dhe fytyra pa shprehje. Të armatosur hapur me armë zjarri, ata e futën Marsin në kamion me vetëm një përshëndetje të shkurtër. Më pas ata kaluan me makinë nëpër rrugë të lagura, të rrëmujshme, ndërtesa të pista dhe kasolle të ndryshkura, duke i ofruar syrit të tij të sofistikuar një tjetër pamje alternative të botës, në një vend ku një pjesë e popullsisë "lundronte" nga një barakë në tjetrën pa një shtëpi të përhershme. Marsi u tërhoq pak, duke e ditur se nuk kishte asgjë për të thënë për atë që ndodhi më pas. Megjithatë, këto ndalesa ishin të nevojshme nëse ai do të kontrabandonte me sukses armët bërthamore në SHBA dhe ia vlente çdo rrezik. Dhe sigurisht, Marsh dukej aq neutral sa të mundej, duke vendosur disa truke në mëngët e tij shumëngjyrëshe.
  
  Makina gjarpëroi mbi disa kodra të mjegullta e të buta, duke u kthyer përfundimisht në një rrugë të asfaltuar që përballej me një shtëpi të madhe e të qetë. Udhëtimi ishte bërë në heshtje, por tani njëri nga rojet ktheu një fytyrë të ashpër drejt Marsit.
  
  "Ne jemi këtu".
  
  "Natyrisht. Por ku është "këtu"?
  
  Jo shumë mosrespektuese. Jo shumë rënkuese. Mbajini të gjitha së bashku.
  
  "Merr çantën e shpinës." Roja u hodh dhe hapi derën. "Zoti Navarro po ju pret".
  
  Marsi pohoi me kokë. Ishte emri dhe vendi i duhur. Ai nuk do të qëndronte këtu për një kohë të gjatë, vetëm sa për t'u siguruar që mënyra e tij e ardhshme e transportit dhe destinacioni i fundit të ishin të papenguara dhe të sigurta. Ai ndoqi rojen nën një hark të varur të ulët që pikonte mjegull dhe më pas në hyrjen e errët të një shtëpie të vjetër. Nuk kishte dritë brenda dhe shfaqja e një ose dy fantazmave të vjetra nuk do të kishte qenë një surprizë apo një shqetësim. Marsh shpesh shihte fantazma të vjetra në errësirë dhe fliste me ta.
  
  Roja tregoi vrimën në të djathtë. "Ju keni paguar për një dhomë private për veten tuaj për maksimum katër orë. Eja menjëherë brenda."
  
  Marsi uli kokën në shenjë mirënjohjeje dhe e shtyu derën e rëndë. "Kam kërkuar gjithashtu leje për të ulur mënyrën tjetër të transportit. Helikopter?"
  
  "Po. Është gjithashtu e mirë. Më telefononi në intercom kur të jetë koha e duhur dhe unë do t'ju kaloj nëpër shtëpi."
  
  Marsi tundi kokën i kënaqur. Paratë që ai pagoi mbi atë që kërkohej duhet të kishin ofruar shërbim më të mirë, dhe deri më tani ka. Sigurisht që pagimi më shumë se çmimi i kërkuar ngjallte dyshime, por të tilla ishin rreziqet.
  
  Përsëri dy anë, mendoi ai. Yin dhe yang. Kënet dhe kënetë. E zeza dhe... e zeza me shkreptimë të kuqërremtë përshkuan...
  
  Brenda dhomës ishte luksoze. Ana e largët ishte e zënë nga një divan qoshe prej lëkure të zezë dhe pelush të thellë. Një tavolinë qelqi me një karafe për pije, verë dhe pije alkoolike qëndronte pranë, ndërsa në një cep tjetër një makineri ofronte kafe dhe çaj. Snacks janë hedhur në një tavolinë xhami. Marsi buzëqeshi me të gjitha.
  
  Të rehatshme, por vetëm për një kohë të shkurtër. Ideale.
  
  Ai derdhi në një filxhan kafenë më të fortë dhe priti pak që ajo të zihej. Pastaj u ul në divan dhe nxori laptopin, duke e vendosur çantën e shpinës mjeshtërisht në veshjen prej lëkure pranë tij. Asnjëherë nuk kishte qenë një bombë bërthamore kaq e përkëdhelur, mendoi ai, duke menduar për momentin nëse mund të bënte shpikjen e tij për të. Sigurisht, për një njeri si Marsh, nuk ishte e vështirë, dhe në pak minuta në çantën e shpinës kishte një filxhan me avull dhe një kek të vogël me krem në anën e pasme.
  
  Marsi buzëqeshi. Gjithçka ishte mirë.
  
  U ngjit në internet; E-mail-et e konfirmimit i thanë atij se helikopteri Forward tashmë po hynte në Kolumbi. Asnjë flamur ende nuk është ngritur askund, por ka vetëm pak orë që ai është larguar i vrullshëm nga pazari. Marsi mbaroi pijen e tij dhe paketoi një qese të vogël sanduiçe për fluturimin e radhës, më pas shtypi butonin e telefonisë celulare.
  
  "Unë jam gati të largohem."
  
  Njëzet minuta më vonë, dhe ai ishte përsëri në ajër, fluturimi i shpinës bërthamore ishte i shtrembëruar, por i rehatshëm. Ata ishin rrugës për në Panama, ku ai do të përfundonte fluturimet e tij të shpejta dhe do të fillonte pjesën e lodhshme të udhëtimit të tij tokësor. Piloti e bëri rrugën në ajër dhe nëpër çdo patrullë, më i miri në atë që bënte dhe për këtë u pagua bujarisht. Ndërsa skica e Panamasë filloi të shfaqej në dritaren e majtë, Marsh filloi të kuptonte se sa më afër ishte tashmë me Shtetet e Bashkuara të Amerikës.
  
  Po vjen një stuhi djema dhe nuk do të jetë e lehtë...
  
  Ai u vendos në Panama City për disa orë, ndërroi rroba dy herë dhe bëri dush katër herë, çdo herë me një shampo të ndryshme aromatike. Aromat u përzien këndshëm dhe e mposhtën aromën e dobët të djersës. Ai hëngri mëngjes dhe drekë, megjithëse ishte ora e darkës, dhe piu tre gota verë, secila nga një shishe dhe ngjyra të ndryshme. Jeta ishte e mirë. Pamja jashtë dritares nuk ndryshoi apo frymëzoi, kështu që March nxori kutinë e buzëkuqit që kishte ruajtur për një rast të tillë dhe e lyeu xhamin me ngjyrë të kuqe të ndezur. Ndihmoi, të paktën për një kohë. Marsh më pas filloi të imagjinonte se si do të ishte të lëpije atë panel të pastër, por në atë moment tingulli i një mesazhi në hyrje i ndërpreu ëndrrat.
  
  Koha e parashikuar e mbërritjes është 15 minuta.
  
  Marsi i grimosur, i lumtur por në të njëjtën kohë i alarmuar. Një udhëtim dyzet orësh ishte përpara në disa nga rrugët më të këqija në rajon. Nuk ka gjasa që ky mendim të frymëzojë. Megjithatë, pasi të përfundojë, faza tjetër do të ishte pafundësisht më interesante. Marsi mblodhi sendet e tij, rregulloi kokrrat e kafesë, shishet e verës dhe enët sipas ngjyrës, formës dhe madhësisë, dhe më pas doli nga dera.
  
  SUV-ja priti, duke gërryer në bordurë, duke u dukur çuditërisht rehat. Marsi dekompozoi një bombë bërthamore, e lidhi me rripin e sigurimit dhe më pas u kujdes për veten. Shoferi bisedoi për pak para se të kuptonte se Marsh-it nuk i interesonte jeta e tij e vogël e ndyrë dhe më pas hipi pas timonit. Rruga shtrihej pafund përpara.
  
  Kaluan orë. SUV-ja rrëshqiti, më pas u tund, më pas rrëshqiti përsëri, duke u ndalur disa herë për kontrolle gazi dhe në vend. Shoferi nuk do të rrezikonte të tërhiqej për një shkelje të vogël. Në fund të fundit, ai ishte vetëm një tjetër mjet mes shumë njerëzve, një tjetër shkëndijë jete që udhëtonte përgjatë autostradës së përjetshme drejt destinacioneve të panjohura dhe nëse do të kishte mbetur pa u dalluar, do të kishte kaluar pa u vënë re.
  
  Dhe pastaj përpara shtrihej Monterrey. Marsi buzëqeshi gjerësisht, i lodhur por i kënaqur, sepse udhëtimi i gjatë ishte më shumë se gjysma e rrugës.
  
  Çanta bërthamore shtrihej pranë tij, tani vetëm disa orë nga kufiri amerikan.
  
  
  KAPITULLI I DYTË
  
  
  Marsi bëri hapin tjetër të udhëtimit të tij nën mbulesën e errësirës totale. Ishte një vend ku gjithçka mund të fitohej ose humbej; Një faktor i panjohur, i ngritur në një sasi të paçmueshme nga bosët e kartelit vendas, u soll në foto. Kush mund t'i merrte me mend mendimet e njerëzve të tillë? Kush e dinte se çfarë do të bënin më pas?
  
  Sigurisht jo ata... apo Julian Marsh. Ai u transportua i turpëruar së bashku me një duzinë njerëz të tjerë në pjesën e pasme të një kamioni të nisur për në kufi. Diku gjatë rrugës, ky kamion doli nga autostrada dhe u zhduk në errësirë. Pa drita, pa shenja, shoferi e dinte këtë rrugë me sy të lidhur - dhe ishte mirë që ai e dinte.
  
  Marsh mbeti mënjanë në pjesën e pasme të kamionit, duke dëgjuar muhabetin dhe pakënaqësinë e familjeve. Shkalla e planit të tij u shfaq para tij. Momenti i mbërritjes së tij në Nju Jork nuk mund të vinte shpejt. Ndërsa kamioni u ndal dhe dyert e pasme u hapën në menteshat e lyera me vaj, ai doli i pari, duke kërkuar udhëheqësin e personave të armatosur që ishin në roje.
  
  "Diablo," tha ai, duke përdorur një fjalë kodi që e identifikonte atë si një udhëtar VIP dhe se ai kishte rënë dakord për pagesën. Burri tundi kokën, por më pas e injoroi, duke i grumbulluar të gjithë në një grumbull të vogël nën degët e përhapura të një peme të varur.
  
  "Tani është jetike," tha ai në spanjisht, "që të lëvizësh në heshtje, të mos thuash asgjë dhe të bësh siç të thuhet. Nëse nuk e bën, do të të pres fytin. E kupton?"
  
  Marsi pa kur burri takonte shikimin e të gjithëve, përfshirë edhe të tijin. Marshimi filloi një moment më vonë, përgjatë një rruge të gërvishtur dhe përmes një gëmushash pemësh. Drita e hënës vezullonte sipër dhe meksikani kryesor priste shpesh që retë të maskonin shkëlqimin përpara se të vazhdonte. U folën shumë pak fjalë, dhe ato vetëm nga njerëz me armë, por befas Marsi e gjeti veten duke dashur të fliste pak spanjisht - ose ndoshta shumë.
  
  Ai u përplas në mes të linjës, duke injoruar fytyrat e frikësuara përreth tij. Pas një ore ata e ngadalësuan shpejtësinë dhe Marsi pa përpara një rrafshnaltë me rërë të rrotulluar, të mbushur me pemë të rralla, kaktus dhe disa bimë të tjera. I gjithë grupi u ul.
  
  "Deri tani mirë," pëshpëriti udhëheqësi. "Por tani është pjesa më e vështirë. Patrulla e Kufirit nuk mund të vëzhgojë të gjithë kufirin gjatë gjithë kohës, por ata bëjnë kontrolle në vend. Gjatë gjithë kohës. Dhe ju, - tundi ai me kokë në Marsh, - kërkove kalimin e Diablo. Shpresoj që të jeni gati për të."
  
  Marsi qeshi. Ai nuk e kishte idenë se për çfarë po fliste djali i vogël. Megjithatë, njerëzit filluan të zhdukeshin shpejt, secili me një grup të vogël emigrantësh, derisa mbetën vetëm Marsh, udhëheqësi dhe një roje.
  
  "Unë jam Gomez," tha udhëheqësi. "Ky është Lopez. Ne do t'ju udhëzojmë të sigurt përmes tunelit."
  
  "Dhe ata djem?" Marsi u tundi me kokë emigrantëve që po largoheshin, duke bërë çmos për të falsifikuar një theks amerikan.
  
  "Ata paguajnë vetëm pesë mijë për kokë." Gomez bëri një gjest shpërfillës. "Ata rrezikojnë plumbat. Mos u shqetësoni, mund të na besoni."
  
  Marsi u drodh kur pa buzëqeshjen dinake të fiksuar fort në fytyrën e udhërrëfyesit të tij. Sigurisht, i gjithë udhëtimi ka shkuar shumë mirë për të pritur që ai të vazhdojë. Pyetja ishte, kur do ta sulmonin?
  
  "Le të shkojmë në tunel," tha ai. "Unë mund të ndjej vështrime kurioze këtu."
  
  Gomez nuk mundi të shmangte dridhjen e shqetësimit që shkrepi në fytyrën e tij dhe Lopez skanoi errësirën rreth tij. Si një, dy burrat e çuan atë në drejtim të lindjes, me një kënd të lehtë, por drejt kufirit. Marshimi shkoi përpara, duke hedhur qëllimisht hapa të gabuar dhe duke u dukur i papërshtatshëm. Në një moment, Lopez madje i zgjati një dorë ndihme, të cilën Marsh e katalogoi për më vonë, duke e shkruar atë si një dobësi. Ai nuk ishte aspak ekspert, por një llogari bankare pa fund i kishte lejuar dikur shumë përtej veshjeve materiale, përvojës së kampionëve botërorë të arteve marciale dhe ish-forcave speciale mes tyre. Marsh dinte disa hile, pavarësisht sa të ndërlikuara ishin ato.
  
  Ata ecën për ca kohë, shkretëtira shtrihej rreth tyre, pothuajse e heshtur. Ndërsa kodra u shfaq, Marsh ishte plotësisht i përgatitur për të filluar ngjitjen, por Gomez ndaloi dhe vuri në dukje një veçori që nuk do ta kishte parë kurrë ndryshe. Aty ku toka ranore takohej me ultësirat e buta, disa pemë të vogla takohen me shkurre. Megjithatë, Gomez nuk u nis për në këtë vend, por bëri një tridhjetë hapa të kujdesshëm në të djathtë, dhe më pas dhjetë të tjerë deri në shpatin më të pjerrët. Pasi atje, Lopez skanoi zonën me kujdes të pafund.
  
  "I pastër," tha ai në fund.
  
  Gomez më pas ndjeu një copë litar të varrosur dhe filloi të tërhiqte. Marsi pa një pjesë të vogël të shpatit të kodrës që ngrihej lart, duke lëvizur shkëmbinjtë dhe furçat, duke zbuluar një vrimë me madhësi njeriu që ishte gdhendur në gurin e gjallë. Gomez rrëshqiti brenda dhe më pas Lopez drejtoi tytën e armës së tij në Marsh.
  
  "Tani ti. Edhe ti."
  
  Marsi e ndoqi atë, duke ulur kokën me kujdes, duke kërkuar një kurth që e dinte se ishte vetëm disa hapa larg nga mbyllja e tij. Pastaj, me reflektim, njeriu me dy anë ndërroi kanalet, duke vendosur të tërhiqej në errësirë.
  
  Lopez priti, armën e ngritur. Marsi rrëshqiti, çizmet gërvishtnin shpatin shkëmbor. Lopez zgjati dorën, hodhi armën dhe March, duke tundur tehun gjashtë inç, e zhyti pikën në arterien karotide të tjetrit. Sytë e Lopez u zgjeruan dhe ai ngriti dorën për të ndaluar rrjedhën, por Marsh nuk do ta bënte. Ai e goditi Lopez me grusht mes syve, i rrëmbeu armën dhe më pas e goditi trupin që po vdiste poshtë kodrës.
  
  Ju shkuat në ferr.
  
  Marsi e hodhi pushkën, duke e ditur që Gomez do ta kuptonte më shpejt se ç'duhej nëse do ta shihte në dorën e Marsit. Më pas ai u rihyri në tunel dhe shpejt eci poshtë kalimit origjinal. Ishte i ashpër dhe gati, i mbështetur nga trarët e tundur dhe pluhuri e llaçi që rridhte nga çatia. Marsi pritet të varroset plotësisht në çdo moment. Zëri i Gomez arriti në veshët e tij të tendosur.
  
  "Mos u shqetëso. Është thjesht një hyrje false për të trembur këdo që mund të pengohet në këtë tunel. Zbrit edhe më poshtë, miku im."
  
  Marsi e dinte saktësisht se çfarë do ta priste "më poshtë", por tani kishte një element të vogël befasie. Pjesa e ndërlikuar do të ishte çaktivizimi i armës së Gomez pa e lënduar rëndë atë. Nju Jorku ishte ende mijëra kilometra larg.
  
  Dhe dukej shumë më larg teksa qëndronte nën shkretëtirën meksikane, duke ndjerë papastërtinë që i rridhte mbi shpinë dhe i rrethuar nga era e djersës dhe vegjetacionit, me sytë që i thumbonin pluhuri.
  
  Marsi rrezikoi të ecte përpara, në një moment zvarritej dhe tërhiqte zvarrë një çantë shpine, rripi i së cilës ishte i mbështjellë rreth kyçit të këmbës. Është plot me rroba, mendoi për një çast. Vetëm rroba dhe ndoshta një furçë dhëmbësh. Kolonje e bukur. Një qese kafe... ai mendoi se ku mund t'i kishin vendosur amerikanët pajisjet e tyre matëse të rrezatimit, pastaj filloi të shqetësohej për vetë rrezatimin. Përsëri.
  
  Kjo është ndoshta diçka që duhet ta keni kontrolluar përpara se të largoheni.
  
  Epo, ju jetoni dhe mësoni.
  
  Marsi e detyroi veten të qeshte ndërsa doli nga tuneli i ngushtë në një tunel shumë më të madh. Gomez u përkul, duke zgjatur dorën për të ndihmuar.
  
  "Dicka per te Qeshur?"
  
  "Po, dhëmbët tuaj të ndyrë."
  
  Gomez e shikoi, e tronditur dhe me mosbesim. Ky propozim dukej se ishte gjëja e fundit që ai priste të dëgjonte në këtë fazë të rrugëtimit të tyre. Marsh llogariti se çfarë mund të ishte. Ndërsa Gomez u përpoq ta kuptonte, March u ngrit, rrotulloi armën në duart e Gomez dhe e futi stokun në gojën e tjetrit.
  
  "Tani e kupton se çfarë dua të them?"
  
  Gomez luftoi me gjithë fuqinë e tij, duke e shtyrë Marshin prapa dhe duke ia kthyer fuçinë. Gjaku i spërkati nga goja teksa gjëmonte dhe dhëmbët i ranë në dysheme. Marsi u zhyt nën tytën e gjatë dhe mori një goditje të fortë në nofull dhe një tjetër në anën e kokës. Gomez u lëkund, sytë e tij tradhtuan se ai ende nuk mund të besonte se kjo rosë e çuditshme e kishte marrë më të mirën.
  
  Marsi nxori thikën nga këllëfi në anën e meksikanit teksa ata luftonin. Gomez u largua me nxitim, duke e ditur se çfarë do të ndodhte më pas. Ai u përplas me murin e gurtë, duke shtypur shpatullën dhe kafkën me një rënkim të rëndë. Marsh goditi një grusht që u tërhoq nga meksikani dhe më pas goditi Roca. Gjaku rridhte nga nyjet e tij. Arma u ngrit përsëri, por Marsi u drejtua në mënyrë që ajo të ishte midis këmbëve të tij, pjesa e biznesit tani e padobishme.
  
  Gomez e goditi me kokë, gjaku i tyre u përzier dhe spërkati muret. Marsi u lëkund, por iu shmang goditjes së radhës, pastaj iu kujtua thika që mbante ende në dorën e majtë.
  
  Një shtytje e fuqishme dhe thika kulloti brinjët e Gomez, por meksikani hodhi armën dhe vuri të dyja duart në dorën e Marshit me thikë, duke ndalur kështu forcën e goditjes dhe duke fundosur tehun. Dhimbja shtrembëroi tiparet e tij, por burri arriti të shmangte vdekjen e afërt.
  
  Marsi u përqendrua menjëherë në dorën e tij të lirë, duke e përdorur atë për të goditur përsëri dhe përsëri, duke kërkuar pika të dobëta. Së bashku, burrat luftuan dhëmbë e gozhdë, duke lëvizur ngadalë lart e poshtë tunelit, duke u përplasur me trarët prej druri dhe duke bërë rrugën e tyre nëpër grumbuj dheu. Rruaza djerse rridhnin në rërë; Zhurma e rëndë, si derrat e gërvishtur, mbushën hapësirën artificiale. Nuk kishte mëshirë, por as toka nuk u arrit. Gomez e goditi çdo grusht si një luftëtar rrugësh me përvojë, dhe Marsh ishte i pari që zbriti.
  
  "Mezi pres...më...duke prerë...po të pres..." Gomez po gulçonte, sytë e tij të egër, buzët e gjakosura dhe i shtrirë.
  
  Marsh refuzoi të vdiste në këtë vend të vetmuar, djallëzor. Ai e tërhoqi thikën mbrapa, duke e përdredhur nga trupi i Gomez, më pas u tërhoq duke i lënë dy burrat disa metra largësi. Pistoleta shtrihej në dysheme, e hedhur tutje.
  
  Gomez e sulmoi atë si djalli, duke bërtitur, gjëmuar. Marsi e përballoi sulmin ashtu siç e kishin mësuar, duke kthyer shpatullën dhe duke e lënë vrullin e vetë Gomez-it t'i përplaste kokën në murin përballë. Marsi më pas e goditi me shkelm në shpinë. Nuk e përdori më thikën derisa u vulos fundi. Ai u mësua gjithashtu se arma më e dukshme nuk është gjithmonë ajo më e mira për t'u përdorur.
  
  Gomez ngriti trupin e tij nga muri, duke varur kokën dhe u kthye. Marsi nguli sytë në fytyrën e kuqe gjaku të demonit. E magjepsi për një çast, kontrasti i fytyrës së kuqërremtë dhe i qafës së bardhë, vrimat e zeza ku dikur ishin futur dhëmbët e zverdhur, veshët e zbehtë që dilnin pothuajse në mënyrë komike në të dyja anët. Gomez mori një lëkundje. Marsh u godit në anën e kokës.
  
  Tani Gomez ishte i hapur.
  
  Marsi doli përpara, i trullosur, por ai mbajti mjaft vetëdije për të goditur vërtetë me thikë, duke e drejtuar tehun e saj në zemrën e një personi tjetër. Gomez u shtrëngua, fryma fishkëllinte nga goja e tij e thyer dhe më pas takoi vështrimin e Marsh.
  
  "Të pagova me mirëbesim", tha Marsi. "Duhet t'i kishit marrë paratë."
  
  Ai e dinte se këta njerëz ishin tradhtarë nga natyra dhe, pa dyshim, edhe nga edukata. Tradhtia do të ishte mendimi i tyre i dytë ose i tretë i ditës, pas "pse ka gjak në duart e mia?" dhe "kë dreqin përfundova duke vrarë mbrëmë?" Ndoshta ka një mendim edhe për pasojat e një doze kokaine. Por Gomez... ai duhet të kishte marrë vetëm paratë.
  
  Marsi pa ndërsa burri rrëshqiste në tokë, më pas bëri një bilanc. Ai ishte i mavijosur, i dhembur, por relativisht i padëmtuar. Koka i rrihte fort. Për fat, ai ishte mjaft i zgjuar sa të fuste paracetamolin në një nga qeset e vogla në çantën e shpinës, e cila ndodhej pranë bombës bërthamore. Aq i përshtatshëm sa. Ai kishte gjithashtu një pako me peceta për fëmijë.
  
  Marsi fshiu dhe gëlltiti pilulat të thata. Ai harroi të merrte ujë me vete. Por ka gjithmonë diçka, apo jo?
  
  Pa shikuar trupin e pajetë, ai uli kokën dhe filloi udhëtimin e gjatë përmes tunelit nëntokësor për në Teksas.
  
  
  * * *
  
  
  Orët u zvarritën. Julian Marsh vrapoi poshtë Amerikës me një armë bërthamore të lidhur në shpinë. Pajisja mund të kishte qenë më e vogël nga sa priste - megjithëse paketa ishte ende e fryrë - por ndarjet e brendshme nuk ishin më pak të rënda. Krijesa u ngjit pas tij si një mik apo vëlla i padëshiruar, duke e tërhequr pas. Çdo hap ishte i vështirë.
  
  Errësira e rrethoi dhe pothuajse e përfshiu atë, të thyer vetëm nga drita e varur herë pas here. Shumë u thyen, shumë. Ishte lagësht këtu, një turmë kafshësh të padukshme që pikturonin gjithmonë imazhe makthi në mendjen e tij që luanin në harmoni ogurzi me kruajtjen e herëpashershme që i kalonte mbi supet dhe poshtë shtyllës kurrizore. Ajri ishte në furnizim të kufizuar dhe ajo që kishte atje ishte e cilësisë së dobët.
  
  Filloi të ndihej jashtëzakonisht i lodhur, filloi të kishte halucinacione. Një ditë ai u ndoq nga Tyler Webb dhe më pas nga një troll i keq. Ai ra dy herë, duke i hequr lëkurën gjunjëve dhe bërrylave, por u përpoq të ngrihej në këmbë. Trolli u shndërrua në meksikanë të zemëruar dhe më pas në një taco në këmbë të mbushur me speca të kuq dhe jeshil dhe guacamole.
  
  Me kalimin e kilometrave, ai filloi të ndiente se mund të mos ia dilte, se gjërat do të shkonin më mirë nëse do të shtrihej për pak kohë. Marr një sy gjumë. E vetmja gjë që e ndalonte ishte ana e tij më e ndritshme, pjesa që dikur i kishte mbijetuar me kokëfortësi fëmijërisë së tij, kur të gjithë të tjerët donin që ai të zhdukej.
  
  Përfundimisht dritat më të shndritshme u shfaqën përpara dhe ai kaloi në anën tjetër të tunelit dhe më pas kaloi shumë minuta duke vlerësuar se çfarë lloj pritjeje mund të merrte. Në të vërtetë, ai nuk priste ndonjë komitet pranimi - ai kurrë nuk pritej të arrinte në tokën e të lirëve.
  
  Sipas projektimit, ai organizoi një transport krejtësisht të veçantë në këtë drejtim. Marsi ishte i kujdesshëm dhe jo një budalla. Helikopteri duhet të vendoset disa milje larg, duke pritur që të thirret. Marsi hoqi një nga tre qelizat e djegies të theksuara rreth trupit dhe në çantën e shpinës dhe bëri thirrjen.
  
  Në takim nuk u tha asnjë fjalë, nuk u komentua për gjakun dhe pisllëkun që mbuloi fytyrën dhe flokët e Marshit. Piloti e ngriti zogun në ajër dhe u nis drejt Corpus Christi, ndalesa tjetër dhe e parafundit në aventurën madhështore të marsit. Një gjë ishte e sigurt, ai do të kishte diçka për të thënë...
  
  Dhe nuk ka kush t'i thotë. E vetmja gjë që nuk e ndatë me të ftuarit e festës ishte se si arritët të kontrabandoni një çantë bërthamore nga Brazili në Bregun Lindor Amerikan.
  
  Corpus Christi ofroi pak pushim, dushe të gjata dhe dremitje të shkurtra. Më pas do të jetë një makinë njëzet e katër orë në Nju Jork dhe më pas...
  
  Harmagedoni. Ose të paktën buzën e saj.
  
  Marsi buzëqeshi ndërsa u shtri me fytyrën poshtë në krevat dhe e zhyti kokën në jastëk. Ai mezi merrte frymë, por i pëlqeu mjaft ndjenja. Truku do të ishte të bindte autoritetet se ai ishte serioz dhe se bomba ishte e vërtetë. Jo e vështirë - një vështrim i bombolave dhe materialit të zbërthyer do t'i bënte ata të uleshin dhe të lypin. Pasi kjo u bë... Marsh imagjinoi dollarët që rrotulloheshin si një automat në Las Vegas që hidhte para me shpejtësi nyje. Por të gjitha për një kauzë të mirë. Rasti Webb.
  
  Ndoshta jo. Marsh kishte planet e tij për të realizuar ndërsa udhëheqësi i çuditshëm i Pythians ishte duke ndjekur ylberët.
  
  Ai rrëshqiti nga shtrati, duke u ulur në gjunjë përpara se të ngrihej. Ai vuri pak buzëkuq. Ai riorganizoi orenditë e dhomës në mënyrë që të kishte kuptim. Ai doli dhe zbriti me ashensorin në bodrum, ku e priste qiraja.
  
  Chrysler 300. Madhësia dhe ngjyra e një balene të zbardhur.
  
  Ndalesa tjetër... qyteti që nuk ka fjetur kurrë.
  
  
  * * *
  
  
  Marsh po ngiste pa mundim kur u shfaq Skyline me famë botërore. Dukej qesharake e lehtë për të përzënë këtë makinë në Nju Jork, por atëherë kush e dinte se çfarë do të ishte ndryshe? Epo, dikush mund. Kanë kaluar më shumë se tre ditë që kur u largua nga Çarshia Ramses. Po sikur të dilte lajmi? Marshimi nuk ndryshoi asgjë. Ai ishte thjesht një tjetër udhëtar, që përshkoi rrugën e tij nëpër jetë. Nëse loja përfundon, ai do ta dijë shumë shpejt. Përndryshe... Webb premtoi se Ramses do të siguronte njerëz të gatshëm për të ndihmuar me këtë. Marsi po mbështetej tek ata.
  
  Marsi e drejtoi veturën verbërisht, duke mos ditur apo duke u kujdesur shumë për atë që do të ndodhte më pas. Ai ishte mjaft i kujdesshëm për të ndaluar në hyrje të qytetit të madh, duke u strehuar për natën në anën tjetër të lumit, ndërsa dielli filloi të perëndonte, duke e komplikuar rrugën e rastësishme të udhëtimit të tij. Mjaftonte një motel në formë L, megjithëse liri i krevatit ishte i gërvishtur dhe i pamohueshëm i ndotur, dhe kornizat e dritareve dhe skajet e dyshemesë ishin të mbuluara me centimetra dheu të zeza. Megjithatë, ishte e pavërejtur, e paplanifikuar dhe pothuajse e pavërejtur.
  
  Prandaj, rreth mesnatës, ai u ul drejt me rrahje të zemrës, kur dikush trokiti në derën e dhomës së tij. Dera u hap në parking, kështu që në të vërtetë, mund të jetë kushdo, nga një mysafir i dehur i humbur deri te një shakatar. Por mund të jenë edhe policë.
  
  Ose Ekipi i Gjashtë i SEAL.
  
  Marsi shtriu thikat, lugët dhe gotat, më pas tërhoqi perden për të parë jashtë. Ajo që pa e la pa fjalë për një moment.
  
  Cfare...?
  
  Trokitja erdhi përsëri, e lehtë dhe e freskët. Marsi nuk hezitoi të hapte derën dhe ta lejonte burrin të hynte.
  
  "Më befasove," tha ai. "Dhe nuk ndodh shumë shpesh këto ditë."
  
  "Ndihem mirë ashtu siç është," tha vizitori. "Një nga cilësitë e mia të shumta."
  
  Marsi mendoi për të tjerët, por nuk duhej të shihte shumë larg për të dalluar të paktën një duzinë. "Ne jemi takuar vetëm një herë më parë."
  
  "Po. Dhe menjëherë ndjeva një lidhje."
  
  Marsi u drejtua, tani duke dashur të kishte bërë dushin e katërt. "Mendova se të gjithë Pythians ishin të vdekur ose të kapur. Me përjashtim të Uebit dhe meje."
  
  "Siç mund ta shihni," vizitorja shtriu duart, "keni gabuar."
  
  "Unë jam i kënaqur." Marsi shti një buzëqeshje. "Shume e kenaqur.
  
  "Oh," buzëqeshi gjithashtu vizitori i tij, "ti do të bëhesh i tillë."
  
  Marsi u përpoq të largonte ndjenjën se të gjitha ditëlindjet e tij kishin ndodhur në të njëjtën kohë. Kjo grua ishte e çuditshme, ndoshta po aq e çuditshme sa ai. Ajo kishte flokë gështenjë, të prerë drejt lart; sytë e saj ishin blu-jeshile, tamam si të tijat. Sa e frikshme ishte? Veshja e saj përbëhej nga një pulovër leshi jeshil, xhinse të kuqe të ndezura dhe atlete Doc Martins blu të kaltër. Ajo mbante një gotë qumësht në njërën dorë dhe një gotë verë në tjetrën.
  
  Ku e gjeti ajo...?
  
  Por nuk kishte shumë rëndësi. Atij i pëlqente që ajo ishte unike, që disi e kuptonte atë. Atij i pëlqente që ajo u shfaq nga hiçi. Atij i pëlqente që ajo ishte krejtësisht ndryshe. Forcat e errësirës i shtynë kundër njëri-tjetrit. Vera e kuqe e gjakut dhe qumështi i bardhë zbardhues ishin gati të përziheshin.
  
  Marsi mori syzet. "Doni të jeni në krye apo në fund?"
  
  "Oh, nuk më intereson. Të shohim se si do të na çojë gjendja shpirtërore".
  
  Kështu që Marsh e vendosi bërthamën në krye të shtratit, ku të dy mund ta shihnin atë, dhe përmes syve të Zoe Shears, ai pa një shkëndijë shtesë, si një kometë. Kjo grua ishte e fuqishme, vdekjeprurëse dhe krejtësisht e çuditshme. Ndoshta i çmendur. Diçka që i shkonte pafund.
  
  Ndërsa ajo zhveshi rrobat e saj, mendja e tij e ndarë u end për të menduar se çfarë do të ndodhte. Mendimi i gjithë entuziazmit të premtuar për nesër dhe pasnesër, kur ata do ta gjunjëzonin Amerikën dhe do të ishin të lumtur me një bombë bërthamore, e bëri atë krejtësisht gati për të takuar Zoey-n ndërsa ajo i hiqte pantallonat dhe hipi në bord.
  
  "Nuk ka paralojë?" ai pyeti.
  
  "Epo, kur e vendose atë çantë shpine ashtu," tha ajo, duke parë bombën bërthamore sikur mund ta shihte. "E kuptova se nuk kam nevojë për të."
  
  Marsi buzëqeshi në befasi të lumtur. "Edhe unë".
  
  "A e sheh, dashuri?" Zoey u fundos mbi të. "Ne jemi krijuar për njëri-tjetrin."
  
  Atëherë Marsi kuptoi se mund ta shihte atë që lëvizte ngadalë, gomarin jashtëzakonisht të zbehtë në reflektimin e pasqyrës që varej në mur drejtpërdrejt mbi komodinë e vjetër, dhe pas saj vetë çantën e shpinës, të rrënjosur midis jastëkëve të krevatit. Ai nguli sytë në fytyrën e saj të nxirë mirë.
  
  "Dreq", tha ai. "Nuk kërkon shumë kohë".
  
  
  KAPITULLI I TRETË
  
  
  Matt Drake po përgatitet për udhëtimin më të çmendur të ekipit të të gjitha kohërave. Një ndjenjë e pakëndshme nauze u shtrëngua në pjesën e poshtme të barkut dhe nuk kishte të bënte me fluturimin me gunga, vetëm rezultat i tensionit, ankthit dhe neverisë ndaj njerëzve që mund të përpiqeshin të kryenin krime të tilla të tmerrshme. Ai simpatizonte njerëzit e botës që bënin punët e tyre të përditshme, të paditur, por të kënaqur. Ata ishin njerëzit për të cilët ai luftoi.
  
  Helikopterët ishin plot me ushtarë që kujdeseshin dhe e vunë veten në rrezik për hir të njerëzve që e bënë botën një vend të mirë për të jetuar. I gjithë ekipi i SPEAR ishte i pranishëm, me përjashtim të Karin Blake dhe Beauregard Alain dhe Bridget MacKenzie - i njohur si Kenzie, një ish-agjente e Mossad-it, që zotëronte katana, kontrabandë objektesh. Ekipi u largua nga 'pazari i fundit' i shkatërruar i Ramsesit me një nxitim aq të madh sa u detyrua t'i merrte të gjithë me vete. Nuk pati asnjë moment për të humbur dhe i gjithë ekipi ishte i përgatitur, i informuar dhe gati për të dalë në rrugët e Nju Jorkut në një vrapim.
  
  Nga xhungla e vërtetë në xhungël betoni, mendoi Drake. Nuk mbyllemi kurrë.
  
  Rreth tij ishin linjat e sigurta të kryqëzuara dhe valët e trazuara të jetës së tij. Alicia dhe Bo, May dhe Kenzi dhe Thorsten Dahl. Në helikopterin e dytë ishin Smith dhe Lauren, Hayden, Kinimaka dhe Yorgi. Ekipi vrapoi në hapësirën ajrore të Nju Jorkut, tashmë të pastruar nga presidenti Coburn, dhe u rrëzua ndjeshëm teksa kalonte nëpër boshllëqe midis rrokaqiejve dhe zbriste drejt çatisë në formë katrore. Turbulencat i goditën. Radioja bërtiti kur erdhi informacioni. Drake mund të imagjinonte vetëm ngutje dhe nxitim të rrugëve poshtë, agjentët e nxituar dhe ekipet e çmendura SWAT, mendimin djallëzor të një nxitimi për të shpëtuar Nju Jorkun dhe Bregun Lindor.
  
  Mori frymë thellë, duke ndjerë se orët e ardhshme do të ishin të trazuara.
  
  Dal i ra në sy. "Pas kësaj, unë bëj një pushim."
  
  Drake e admiroi besimin e suedezit. Pas kësaj, ne të gjithë do të kemi nevojë për një.
  
  "Epo, nuk do të vish me mua, Yorkie."
  
  "Nuk ka problem. Jam shumë e sigurt që Joana do të jetë në krye gjithsesi."
  
  "Çfarë dreqin duhet të thotë kjo?"
  
  Helikopteri zbriti me shpejtësi, duke dërguar barkun e tyre në stratosferë.
  
  Alicia qeshi. "Vetëm se ne e dimë se kush e drejton shtëpinë Daleigh, Torsti. E dimë".
  
  Suedezi u grima, por nuk bëri asnjë koment tjetër. Drake shkëmbeu një buzëqeshje me Alicia dhe më pas vuri re se Mai po i shikonte të dy. Dreqin, sikur nuk kemi asgjë për t'u shqetësuar gjithsesi.
  
  Alicia i bëri dorë majit. "A je i sigurt se mund të përballosh diçka të tillë, Sprite, pasi e ke prerë veten gjatë rruajtjes së fundmi?"
  
  Shprehja e Meit nuk ndryshoi, por ajo me hezitim zgjati dorën drejt mbresë së re në fytyrë. "Ngjarjet e fundit më kanë bërë më të kujdesshëm ndaj njerëzve që kam besim. Dhe kujdes nga ata që tradhtojnë."
  
  Drake u shtrëngua nga brenda.
  
  Asgjë nuk ndodhi. Ajo më la, duke i dhënë fund kësaj! Asgjë nuk u premtua. .
  
  Emocionet dhe mendimet u përzien duke u kthyer në vrer të thartë që përzihej me një mijë ndjenja të tjera. Dahl, vuri re ai, u largua ngadalë nga Kenzi dhe Bo mezi ia hoqi sytë Alicias. Zot, shpresonte që pasionet në helikopterin e dytë të ishin pak më të qeta.
  
  Më shumë erëra të egra i goditën ata ndërsa sajërat e helikopterit u përplasën me çatinë e ndërtesës. Zogu u ul dhe më pas dyert u hapën, pasagjerët u hodhën poshtë dhe vrapuan drejt derës së hapur. Burra me armë ruanin hyrjen dhe disa persona të tjerë ishin vendosur brenda. Drake u zhyt i pari, duke fluturuar në këmbë dhe duke u ndjerë paksa i papërgatitur pa armë, por duke e ditur fare mirë se së shpejti do të armatoseshin. Ekipi zbriti me shpejtësi shkallët e ngushta, një nga një, derisa u gjendën në një korridor të gjerë, të errësuar dhe të rrethuar nga edhe më shumë roje. Këtu ata ndaluan për një moment para se të udhëzoheshin të vazhdonin.
  
  Gjithçka është e qartë.
  
  Drake ishte duke vrapuar, duke kuptuar se ata kishin humbur ditët jetike, duke marrë informacion nga pazari dhe më pas duke u marrë në pyetje nga agjentë të dyshimtë, veçanërisht nga CIA. Në fund ndërhyri vetë Coburn, i cili urdhëroi dërgimin e menjëhershëm të ekipit SPEAR në pikën më të nxehtë të planetit.
  
  Qyteti i Nju Jorkut.
  
  Tani, duke zbritur një shkallë tjetër, ata dolën në një ballkon me pamje nga pjesa e brendshme - stacioni i policisë lokale, i thanë atij, në cep të rrugës 3 dhe 51. Vendi, i panjohur për publikun, u dyfishua si një zyrë e sigurisë së atdheut - në fakt, ishte një nga dy që u quajtën "qendër e qytetit" të qytetit, thelbi i të gjithë veprimtarisë së agjencisë. Tani Drake shikoi policinë vendase të bënte biznesin e tyre të përditshëm, rrethinën e zhurmshme, të zhurmshme dhe të mbushur me njerëz, derisa një burrë me kostum të zi iu afrua nga fundi.
  
  "Le të lëvizim," tha ai. "Nuk ka kohë për të humbur këtu."
  
  Drake nuk mund të mos pajtohej. Ai e shtyu Alicia përpara, duke e mërzitur shumë bjonden, duke marrë një vështrim të ashpër për problemet e tij. Pjesa tjetër e mbushur me njerëz brenda, Hayden u përpoq t'i afrohej të porsaardhurit, por ai nuk pati kohë të mjaftueshme, pasi u zhduk nga dera e largët. Duke kaluar, ata hynë në një dhomë rrethore me dysheme dhe mure me pllaka të bardha, dhe karrige të vendosura në rreshta përballë një shtroje të vogël. Burri i largoi ata sa më shpejt që mundi.
  
  "Faleminderit që erdhët," tha ai me pasion. "Si ta dini, njerëzit që keni kapur - mashtruesi Ramses dhe Robert Price - u dërguan në qelitë poshtë nesh për të pritur rezultatet e ... gjuetisë sonë njerëzore. Ne menduam se ato mund të përmbajnë informacion të vlefshëm dhe duhet të jenë afër."
  
  "Sidomos nëse dështojmë," tha Alicia e zymtë.
  
  "Vërtet. Dhe këto qeli burgu të nëndheshëm me siguri shtesë brenda njësisë së Sigurisë Kombëtare do ta mbajnë të pazbuluar praninë e Ramsesit, siç jam i sigurt që mund ta vlerësoni."
  
  Drake kujtoi se njësitë lokale të Ramses, pasi kishin vjedhur ose hequr me forcë një bombë bërthamore nga duart e Marsh, u urdhëruan të prisnin lejen e Ramses për të shpërthyer. Ata nuk e dinin se ai ishte zënë rob, ose se ai gati kishte vdekur. Qelizat e Nju Jorkut të organizatës së Ramses nuk dinin asgjë fare.
  
  Të paktën kjo ishte e vetmja gjë që fliste në favor të ekipit të SPEAR.
  
  "Ai do të jetë i dobishëm," tha Hayden. "Unë jam pothuajse i sigurt."
  
  "Po," shtoi Smith. "Pra, për momentin, hiqni dorë nga goja e bagëtive."
  
  Agjenti i Home Office u grimas. "Emri im është Moore. Unë jam agjenti kryesor këtu. E gjithë mendja do të kalojë përmes meje. Ne po krijojmë një task forcë të re për asimilimin dhe shpërndarjen e veprimeve. Ne kemi një qendër dhe tani po organizojmë degë. Çdo agjent dhe polic - i disponueshëm ose jo - po punon për këtë kërcënim dhe ne jemi plotësisht të vetëdijshëm për pasojat e dështimit. Nuk mundet..." ai u lëkund pak, duke treguar stres që normalisht do të ishte i padëgjuar. "Kjo nuk mund të lejohet të ndodhë këtu."
  
  "Kush është përgjegjës në tokë?" pyeti Hajden. "Kush i merr vendimet këtu ku ka vërtet rëndësi?"
  
  Moore hezitoi dhe gërvishti mjekrën. "Epo, ne e dimë. Mëmëdheu. Në bashkëpunim me Njësinë Kundër Terrorizmit dhe Njësinë e Kërcënimeve."
  
  "Dhe me "ne" kuptoni veten dhe mua?" Apo mendoni vetëm Atdheun?"
  
  "Unë mendoj se kjo mund të ndryshojë kur situata e kërkon atë," pranoi Moore.
  
  Hayden dukej i kënaqur. "Sigurohu që bateria e celularit të jetë e ngarkuar."
  
  Moore shikoi rreth grupit sikur e ndjeu këmbënguljen e tyre dhe i pëlqeu. "Siç e dini, ne kemi një dritare të shkurtër. Nuk do të duhet shumë kohë që ata bastardë të kuptojnë se Ramses nuk do ta japë atë urdhër. Pra, gjërat e para së pari. Si të gjejmë një celulë terroriste?"
  
  Drake shikoi orën e tij. "Dhe marshoni. A nuk duhet të jetë marsi prioritet pasi ai mban një bombë?
  
  "Inteligjenca raporton se Marsi do të bashkohet me celulat lokale. Nuk e dimë sa do të jenë. Pra, sigurisht që jemi duke u fokusuar në të dyja."
  
  Drake-it iu kujtua rrëfimi i Bo-s për bisedën mes Marsh-it dhe Ueb-it. Pastaj i shkoi mendja se francezi i rrëshqitshëm që kishin takuar për herë të parë kur u detyruan të hynte në turneun Last Man Standing dhe që ishte luftuar mjaft shpesh që atëherë, shkëlqeu me dritën e mirësisë kur kishte rëndësi. Shkëlqeu si një yll. Ai me të vërtetë duhet t'i japë djalit një hapësirë shtesë për frymëmarrje.
  
  Diku përgjatë këmbës...
  
  Moore foli përsëri. "Ka disa mënyra për të zbuluar një qelizë të thellë apo edhe një qelizë të fjetur. Ne po ngushtojmë të dyshuarit. Ne po hetojmë lidhjet me qeliza të tjera të njohura që tashmë janë nën vëzhgim. Shikoni vendet e djegura të adhurimit ku xhihadistët e famshëm po derdhin helmin e tyre. Ne shikojmë njerëzit që kohët e fundit i janë përkushtuar ritualeve - ata që papritmas tregojnë interes për fenë, tërhiqen nga shoqëria ose flasin hapur për veshjet e grave. NSA dëgjon meta të dhënat e mbledhura nga miliona telefona celularë dhe vlerëson. Por shumë më efektivë janë burrat dhe gratë që e rrezikojnë atë çdo ditë të javës - ata që ne kemi infiltruar në një popullatë nga e cila rekrutohen rregullisht xhihadistët e rinj.
  
  "Nën mbulesë". Smith tundi me kokë. "Kjo eshte mire".
  
  "Kjo eshte e vertetë. Për momentin, informacioni ynë është më i hollë se Barbie e Iggy Pop. Ne po përpiqemi të konfirmojmë numrin e njerëzve në çdo qelizë. Madhësia e qelizave. Rrethet. Aftësitë dhe gatishmëria. Ne po shqyrtojmë të gjitha regjistrimet e fundit të telefonit. A mendoni se Ramses do të flasë?
  
  Hayden mezi priste të shkonte në punë. "Ne do t'i bëjmë një përpjekje të mirë."
  
  "Kërcënimi është i pashmangshëm," tha Kinimaka. "Le të shpërndajmë skuadrat dhe të largohemi nga këtu."
  
  "Po, po, kjo është mirë," shpjegoi Moore. "Por ku po shkon? Nju Jorku është një qytet shumë i madh. Nuk do të arrini asgjë duke ikur nëse nuk keni ku të shkoni. Ne as nuk e dimë nëse bomba është e vërtetë. Shumë njerëz mund të bëjnë një bombë... shikoni djathtas."
  
  Alicia u zhvendos në karrigen e saj. "Unë mund të garantoj për të."
  
  "Automjetet në gatishmëri," tha Moore. "Mjetet e forcave speciale. Helikopterët. Makina të shpejta pa shenja. Besoni apo jo, ne kemi plane për këtë, mënyra për të pastruar rrugët. Zyrtarët dhe familjet e tyre tashmë janë duke u evakuuar. Gjithçka që na duhet tani është një pikënisje."
  
  Hayden iu drejtua ekipit të saj. "Pra, le t'i zgjidhim shpejt grupet dhe të zbresim në Ramses. Siç tha ai person, dritarja jonë është e vogël dhe tashmë po mbyllet."
  
  
  KAPITULLI KATËRT
  
  
  Julian Marsh u largua nga moteli i freskuar, madje i emocionuar, por edhe pak i trishtuar. Ai ishte i veshur mirë: xhinse blu me njërën këmbë pak më të errët se tjetra, disa shtresa këmisha dhe një kapelë të shtyrë në njërën anë të kokës. Pamja ishte e mirë dhe ai mendoi se e kaloi Zoey. Gruaja doli nga banja e vogël duke u dukur pak e çrregullt, flokët e saj vetëm gjysmë të krehura dhe buzëkuqin e saj gjysmë të vendosur. Vetëm pas disa minutash vlerësimi, Marsh kuptoi se ajo po përpiqej qëllimisht ta imitonte atë.
  
  Apo t'i bëjë haraç atij?
  
  Ndoshta kjo e fundit, por vërtet e shtyu Marshin në buzë. Gjëja e fundit që ai donte ishte që një version femëror i vetes të kufizonte stilin e tij unik. Pothuajse si një mendim i mëvonshëm, ai ngriti çantën e shpinës nga shtrati, duke përkëdhelur materialin dhe duke ndjerë skicat e bishës së gjallë brenda.
  
  imja.
  
  Mëngjesi ishte i mirë, i freskët, i ndritshëm dhe i gëzuar. Marsi priti derisa një makinë me pesë pasagjerë u ndal dhe dy burra u hodhën jashtë. Të dy ishin të zbehtë dhe mbanin mjekër të mbuluar me shkurre. Marsi foli fjalëkalimin përfundimtar për udhëtimin e fundit dhe i lejoi ata të hapnin derën e pasme. Zoe u shfaq teksa u ngjit brenda.
  
  "Prit". Njëri nga burrat nxori një armë ndërsa gruaja iu afrua. "Duhet të jetë vetëm një."
  
  Marsi ishte i prirur të pajtohej, por pala tjetër e tij donte ta njihte edhe më mirë këtë grua. "Ajo është një shtesë e vonuar. Ajo është në rregull".
  
  Dora me armë ende tundej.
  
  "Dëgjo, unë nuk kam kontaktuar për tre ditë, ndoshta katër." Marsi nuk mund të kujtohej saktësisht. "Planet po ndryshojnë. Të dhashë fjalëkalimin, tani dëgjo fjalët e mia. Ajo është në rregull. Madje e dobishme."
  
  "Shume mire". Asnjëri nga burrat nuk dukej i bindur.
  
  Makina u ngrit shpejt, duke ngritur një kolonë dheu nga poshtë gomave të pasme dhe u kthye drejt qytetit. Marsi u përkul pasi rrokaqiejt u bënë edhe më të mëdhenj dhe trafiku u intensifikua. Sipërfaqet me shkëlqim dhe reflektuese rrethonin makinën, duke u verbuar në disa vende ndërsa ridrejtonin dritën artificiale. Turmat mbushën trotuaret dhe ndërtesat u ndezën nga informacioni. Makinat e policisë lëviznin nëpër rrugë. Marsh nuk vuri re asnjë shenjë të vëmendjes së shtuar të policisë, por më pas ai nuk mundi të shihte mbi çatinë e makinës. Ai ia përmendi shoferit.
  
  "Gjithçka duket normale," u përgjigj burri. "Por shpejtësia është ende e rëndësishme. Çdo gjë do të shkatërrohet nëse lëvizim shumë ngadalë."
  
  "Ramses?" Marsi pyeti.
  
  "Ne presim fjalën e tij".
  
  Marsi u vrenjos, duke ndjerë një farë mospërfilljeje në përgjigjen e tij. Ky plan ishte tërësisht i tij, dhe pasardhësit e Ramsesit duhet të kërcejnë me melodinë e tij. Pasi arritën në vendin që Marsh zgjodhi dhe u përgatit disa muaj përpara se të fillonin.
  
  "Qëndroni nën radar," tha ai për të vendosur kontrollin. "Dhe nën kufirin e shpejtësisë, a? Ne nuk duam të na ndalojnë."
  
  "Jemi në Nju Jork," tha shoferi, dhe më pas të dy njerëzit qeshën ndërsa ai kaloi në semafor të kuq. Marsi zgjodhi t'i injoronte ato.
  
  "Por," shtoi më pas shoferi. "Çanta juaj e shpinës? Kjo është... përmbajtja duhet verifikuar."
  
  "E di", tha Marsh. "A mendoni se unë nuk e di atë?"
  
  Çfarë lloj majmuni i ngarkoi Uebi?
  
  Ndoshta duke ndjerë një tension në rritje, Zoe iu afrua atij. Mes tyre kishte vetëm një bombë bërthamore. Dora e saj rrëshqiti ngadalë mbi çantën e shpinës, një nga maja e gishtit, dhe i ra në gjunjë, duke e bërë atë të dridhej dhe më pas ta shikonte atë.
  
  "A është vërtet e përshtatshme kjo?"
  
  "Nuk e di, Julian. A është kështu?"
  
  Marsi nuk ishte plotësisht i sigurt, por ndjesia ishte mjaft e këndshme sa ai e la të qetë. Atij i shkoi mendja për një moment se Sheers ishte pak tërheqës, i fuqishëm si një Papa në hije dhe pa dyshim i aftë të thërriste çdo ekzemplar mashkull që i kërkonte.
  
  Pse une?
  
  Bomba bërthamore ndoshta ndihmoi, ai e dinte. Çdo vajzë pëlqente një burrë me armë bërthamore. Diçka që ka të bëjë me pushtetin... Epo, ndoshta asaj i pëlqente ideja se ai ishte pak më i frikshëm se ajo. çuditshmëria e tij? Sigurisht, pse dreqin jo? Treni i tij i mendimeve doli nga binarët ndërsa ata ndaluan në bordurë, shoferi duke treguar prerë nga ndërtesa që Marsh kishte zgjedhur në një vizitë të mëparshme. Jashtë, dita ishte ende e ngrohtë dhe krejtësisht e papritur. Marsh imagjinonte gomarët e trashë të qeverisë të ulur fort në sediljet e tyre prej lëkure prej pelushi gati për të marrë goditjen më të mirë të jetës së tyre.
  
  Tani së shpejti. Kështu që së shpejti mezi e mbaj veten.
  
  Ai e kapi Zoen për krahu dhe gati u hodh përgjatë trotuarit, duke e lënë çantën e shpinës të varej nga bërryli i përkulur. Pasi kaluan pranë portierit dhe u udhëzuan të shkonin majtas, grupi prej katër vetash hipi në ashensor në katin e katërt dhe më pas kontrolloi apartamentin e gjerë me dy dhoma gjumi. Gjithçka ishte mirë. Marsi hapi dyert e ballkonit dhe thithi edhe një herë ajrin e qytetit.
  
  Munda ndërkohë që mundem ende.
  
  Ironia e bëri të qeshte me veten. Kjo nuk do të ndodhte kurrë. Gjithçka që amerikanët duhej të bënin ishte të besonin, të paguanin dhe më pas ai mund të shkatërronte bombën bërthamore në Hudson, siç ishte planifikuar. Pastaj një plan i ri. Jete e re. Dhe një e ardhme emocionuese.
  
  Një zë i erdhi nga pas shpatullave. "Na është dërguar një person që mund të kontrollojë përmbajtjen e çantës suaj të shpinës. Duhet të arrijë brenda orës."
  
  Marsi pohoi me kokë pa u kthyer. "Siç pritej. Shume mire. Por ka edhe disa konsiderata të tjera. Kam nevojë për një specialist që të ndihmojë me transferimin e parave sapo të paguajë Shtëpia e Bardhë. Kam nevojë për ndihmë për të organizuar një ndjekje për të krijuar një shpërqendrim. Dhe ne duhet të aktivizojmë të gjitha qelizat dhe të vendosim këtë bombë."
  
  Burri pas tij u trazua. "E gjitha ka të bëjë me planifikimin," tha ai. "Ne jemi gati. Këto gjëra do të bashkohen shumë shpejt."
  
  Marsi u kthye dhe u kthye në dhomën e hotelit. Zoey u ul duke pirë shampanjë, këmbët e saj të holla ngriti lart dhe u mbështet në kolltukun e ndenjjes. "Pra tani po presim?" e pyeti ai djalin.
  
  "Jo për shumë kohë".
  
  Marsi i buzëqeshi Zoes dhe i zgjati dorën. "Do të jemi në dhomën e gjumit."
  
  Çifti mori një rrip nga çdo çantë shpine dhe i çoi me vete në dhomën më të madhe të gjumit. Një minutë më vonë ata ishin të dy të zhveshur dhe duke u përpëlitur njëri mbi tjetrin mbi çarçafë. Marsh po përpiqej të provonte se kishte qëndrueshmërinë që i nevojitej kësaj here, por Zoe ishte paksa shumë dinake. Fytyra e saj e gjerë dhe e patëmetë i bënte pothuajse çdo gjë libidos së tij. Në fund u bë mirë që Marsh mbaroi shpejt, sepse shpejt u trokitën në derën e dhomës së gjumit.
  
  "Ky njeri është këtu."
  
  Tashmë? Marsh u vesh shpejt me Zoe, dhe më pas të dy u kthyen në dhomë, ende të skuqur dhe pak të djersitur. Marsi i shtrëngoi dorën të sapoardhurit, duke vënë re flokët e tij të hollë, ngjyrën e zbehtë dhe rrobat e rrudhosura.
  
  "A nuk dilni shpesh jashtë?"
  
  "Më mbajnë të mbyllur".
  
  "Oh, mirë, çfarëdo. Ke ardhur të provosh bombën time?"
  
  "Po zotëri, e pashë."
  
  Marsi vendosi çantën e shpinës në tavolinën e ulët prej xhami që zinte qendrën e dhomës së madhe. Zoey kaloi, duke i tërhequr vëmendjen teksa kujtoi për momentin formën e saj të zhveshur nga vetëm pak minuta më parë. I largoi sytë, duke iu drejtuar të porsaardhurit.
  
  "Si e ke emrin, djalë?"
  
  "Adam, zotëri."
  
  "Epo, Adam, ti e di se çfarë është dhe çfarë mund të bëjë. Je nervoz?"
  
  "Jo, jo për momentin."
  
  "Te tensionuar?"
  
  "Unë nuk mendoj kështu".
  
  "Shqetësuar? theksoi? Ndoshta i lodhur tepër?"
  
  Adami tundi kokën, duke parë çantën e shpinës.
  
  "Nëse është kështu, jam i sigurt që Zoe mund t'ju ndihmojë." E tha gjysmë me shaka.
  
  Pithiani u kthye me një buzëqeshje dinake. "Bëhu i lumtur".
  
  Marsi i mbylli sytë, ashtu si edhe Adami, por përpara se i riu të ndryshonte mendje, shoferi i tyre me mjekër foli. "Nxito me të," tha ai. "Duhet të jemi gati për..." tha ai.
  
  Marsi ngriti supet. "Mirë, nuk ka nevojë të filloni të shkelni këmbët tuaja. Le të zbresim dhe të pista." Ai iu drejtua Adamit. "Dmth, me një bombë."
  
  I riu hodhi një vështrim të hutuar në çantën e shpinës dhe më pas e ktheu në mënyrë që kopsat të ishin përballë tij. I zgjidhi ngadalë dhe hapi kapakun. Brenda ishte pajisja aktuale, e rrethuar nga një çantë shpine më e qëndrueshme dhe e përgjithshme.
  
  "Mirë," tha Adami. "Pra, ne të gjithë e dimë për MASINT, një protokoll inteligjence matjeje dhe nënshkrimi që skanon të dhënat e marra nga nënshkrimet e rrezatimit dhe fenomeneve të tjera fizike që lidhen me armët bërthamore. Kjo pajisje, dhe të paktën një pajisje e ngjashme që unë njoh, janë krijuar për të rrëshqitur nën këtë fushë. Aktualisht ka shumë sisteme për zbulimin dhe monitorimin e pajisjeve bërthamore në botë, por jo të gjitha janë të avancuara dhe jo të gjitha janë të pajisura me personel të plotë. Ai ngriti supet. "Shikoni dështimet e fundit në vendet e qytetëruara. A mundet dikush me të vërtetë të ndalojë një individ të vendosur ose një qelizë të bashkuar që të veprojë vetëm? Sigurisht që jo. Duhet vetëm një defekt ose punë e brendshme për ta bërë atë." Ai buzëqeshi. "Një punonjës i pakënaqur apo edhe i lodhur vdekjeprurës. Në thelb, kjo kërkon para ose levë. Këto janë monedhat më të mira të terrorizmit ndërkombëtar."
  
  Marsi dëgjoi historinë e të riut, duke pyetur veten nëse ishin marrë një ose dy masa paraprake më serioze ndërsa ai i shpjegoi rrugën e tij Ramsesit dhe Uebit. Do të ishte në interesin e tyre. Ai kurrë nuk do ta dinte, dhe sinqerisht, nuk i interesonte. Tani ai ishte pikërisht këtu dhe gati të hapte derën e Ferrit.
  
  "Është në thelb ajo që ne e quajmë 'bombë e pistë'," tha Adam. "Termi ka ekzistuar gjithmonë, por është ende i zbatueshëm. Unë kam një scintillator alfa, një detektor ndotësish dhe disa gjëra të tjera të mira. Por në thelb, "Adami nxori një kaçavidë nga xhepi, "Unë e kam këtë."
  
  Ai hoqi shpejt paketimin e fortë dhe zgjidhi shiritat Velcro që zbuluan një ekran të vogël dhe mini-tastierë. Paneli u mbajt në vend nga katër vida, të cilat Adami i zhbllokoi shpejt. Ndërsa paneli metalik u lirua, një sërë telash u zbërthyen pas tij, duke çuar në zemrën e pajisjes së sapo zbuluar.
  
  Marsi mbajti frymën.
  
  Adami buzëqeshi për herë të parë. "Mos u shqetëso. Kjo gjë ka disa siguresa, madje nuk është ende e armatosur. Askush këtu nuk do ta drejtojë atë."
  
  Marsi u ndje pak bosh.
  
  Adami shikoi mekanizmin dhe detajet brenda tij, duke i marrë të gjitha. Pas një momenti, ai kontrolloi ekranin e laptopit pranë tij. "Po rrjedh," pranoi ai. "Por jo aq keq."
  
  Marsi u zhvendos pa pushim. "Sa e keqe është gjithçka?"
  
  "Unë do t'ju këshilloja të mos bëni kurrë fëmijë," tha Adami pa emocione. "Nëse mundeni akoma. Dhe shijoni vitet e ardhshme të jetës suaj."
  
  Marsi e nguli sytë Zoe teksa ajo ngrinte supet. Sido që të jetë, ai kurrë nuk priste të jetonte më shumë se babai i tij egoist apo vëllezërit e tij arrogantë.
  
  "Tani mund ta mbroj më mirë," tha Adami, duke nxjerrë një paketë nga valixhe që kishte sjellë me vete. "Siç do të bëja me çdo pajisje të këtij lloji."
  
  Marsi e shikoi për një moment dhe më pas kuptoi se ishin gati gati. Ai takoi sytë e vdekur të shoferit të tyre. "Këto janë kamerat për të cilat po fliste Ramses. A janë gati? Ndjekja është gati të fillojë dhe nuk dua asnjë vonesë."
  
  Një buzëqeshje e thatë shkrepi si përgjigje. "Po edhe ne. Të pesë qelizat janë tani aktive, duke përfshirë dy qeliza të fjetura për të cilat amerikanët mund të mos jenë të vetëdijshëm." Burri shikoi orën e tij. "Është ora 6.45 e mëngjesit, gjithçka do të jetë gati në orën shtatë."
  
  "Fantastike". Marsi ndjeu se epshi i tij u rrit përsëri dhe mendoi se mund të përfitonte nga ky fakt ndërsa mundej akoma. Duke ditur Zoey se si e kishte bërë kohët e fundit, ata do të kishin përfunduar shpejt gjithsesi. "Dhe protokollet e transferimit të parave?"
  
  "Adam do të fokusohet në përfundimin e një programi që do të transmetojë vendndodhjen tonë në të gjithë botën në një qark të pafund. Ata kurrë nuk do të ndjekin transaksionin."
  
  Marsi nuk e pa surprizën në fytyrën e Adamit.
  
  Ai ishte shumë i fokusuar te Zoey, dhe ajo tek ai. Ai kaloi pesë minuta të tjera duke parë Adamin duke ndezur bombën dhe duke dëgjuar udhëzimet se si të çaktivizonte gjënë e mallkuar, dhe më pas u sigurua që burri të kishte bërë fotografitë e duhura të pajisjes në punë. Fotografitë ishin kritike për të bindur Shtëpinë e Bardhë për autenticitetin e pajisjes dhe për organizimin e një ndjekjeje që do të largonte vëmendjen dhe do të ndante forcat e grumbulluara kundër saj. Më në fund i lumtur, ai iu drejtua Adamit.
  
  "Ai i verdhë. A është ky një tel i çarmatosjes?"
  
  "Hmm, po zotëri, është."
  
  Marsi i buzëqeshi sinqerisht shoferit. "Pra, a jemi gati?"
  
  "Ne jemi gati".
  
  "Atëherë largohuni."
  
  March zgjati dorën dhe e çoi Zoey-n në dhomën e gjumit, duke tërhequr xhinset dhe brekët e saj ndërsa shkonte, duke u përpjekur të frenonte një nënqeshje. Një përmbytje pasioni dhe emocioni pothuajse e pushtoi atë kur kuptoi se të gjitha ëndrrat e tij për fuqinë dhe rëndësinë ishin gati të realizoheshin. Sikur ta shihte tani familja e tij.
  
  
  KAPITULLI I PESTË
  
  
  Kur Drake u drejtua, pesha e plotë e asaj që po ndodhte ra mbi të. Urgjenca përshkoi venat e tij, mbaresat nervore të prishura dhe një vështrim i shokëve të skuadrës i tha atij se ndiheshin në të njëjtën mënyrë - madje edhe Kenzi. Ai me të vërtetë mendoi se ish-agjenti i Mossad-it e kishte bërë tashmë lëvizjen e saj, por më pas, në të vërtetë, për shkak të lidhjes mes ushtarëve, as që kishte nevojë ta pyeste pse nuk e bëri. Në rrezik ishin të njëjtët të pafajshëm për të cilët ajo kishte luftuar, të njëjtët civilë. Kushdo me qoftë edhe gjysmë zemre nuk do ta lejonte këtë të ndodhte, dhe Drake dyshoi se Kensi mund të kishte më shumë se gjysmë zemre, pavarësisht se sa thellë ishte e fshehur.
  
  Ora e murit tregonte shtatë dyzet e pesë, dhe i gjithë ekipi ishte në lëvizje. Një qetësi e shqetësuar kaotike mbretëronte në komisariat, policia ishte në krye, por dukshëm në teh. Në ekranet televizive u ndezën lajmet, por asnjëri prej tyre nuk kishte lidhje me to. Moore me ritëm dhe ritëm, duke pritur për lajme nga agjentët e fshehtë, ekipet e vëzhgimit ose makinat që kalonin. Hayden u kap me pjesën tjetër të ekipit.
  
  "Unë dhe Mano do të merremi me Ramsesin. Ne kemi nevojë për dy grupe të tjera, njëri për të vlerësuar informacionin në lidhje me një shpërthim bërthamor ndërsa ndodh dhe tjetri për të kërkuar këto qeliza. Heshtni, por mos merrni të burgosur. Sot, miqtë e mi, nuk është dita për të mashtruar. Merrni atë që ju nevojitet dhe merrni atë shpejt dhe me vështirësi. Gënjeshtrat mund të na kushtojnë shtrenjtë."
  
  Moore e kapi atë që po fliste dhe shikoi përreth. "Sot," tha ai, "nuk do të ketë mëshirë".
  
  Dahl pohoi me kokë të zymtë, duke kërcitur nyjet e tij sikur mund të hapte një kafkë njeriu. Drake u përpoq të qetësohej. Edhe Alicia po ecte si një panterë në kafaz.
  
  Më pas, në orën 8 të mëngjesit filloi çmenduria.
  
  Filluan të vinin telefonata, telefonat e dedikuar ranë vazhdimisht, zhurma e tyre mbushte dhomën e vogël. Moore në mënyrë efektive i luftoi ata një nga një dhe dy ndihmës erdhën me vrap në shpëtim. Edhe Kinimaka e pranoi sfidën, ndonëse tavolina në të cilën u ul nuk dukej veçanërisht e lumtur.
  
  Moore krahasoi informacionin me shpejtësinë e dritës. "Ne jemi në pragun e derës," tha ai. "Të gjitha ekipet janë gati. Agjentët e fshehtë raportuan bisedat më të fundit për takime dhe muhabet sekrete. Lëvizjet rreth xhamive të shquara u intensifikuan. Edhe nëse nuk e dinim se çfarë po ndodhte, do të shqetësoheshim. Fytyra të reja u panë në habitatet normale, të gjitha të vendosura dhe që lëviznin shpejt, me qëllim. Nga qelizat e njohura për ne, dy janë zhdukur nga radari." Moore tundi kokën. "Është sikur nuk e kemi përjetuar këtë më parë. Por ne kemi drejtime. Një ekip duhet të shkojë drejt porteve - një nga qelitë e njohura po vepron prej andej."
  
  "Jemi ne," u përgjak Dahl. "Çohuni, bastardë."
  
  "Fol për vete." Kenzi iu afrua atij. "Oh, dhe unë jam me ju."
  
  "Ah, a duhet ta bësh këtë?"
  
  "Ndaloni së luajturi fort për të arritur".
  
  Drake studioi skuadrat, të cilat u çiftuan në mënyrë mjaft interesante. Dahl dhe Kenzi kishin shokë - Lauren, Smith dhe Yorgi. Ai përfundoi duke qëndruar me Alicia, May dhe Bo. Ishte një recetë për diçka; ishte e drejtë.
  
  "Paç fat shoku," tha Drake.
  
  Dahl u kthye për të thënë diçka sapo Moore ngriti dorën. "Prit!" E mbuloi telefonin për një sekondë me dorë. "Kjo sapo është fiksuar në linjën tonë telefonike."
  
  Të gjitha kokat u kthyen. Moore kishte pranuar një telefonatë tjetër dhe tani po zgjatej, duke kërkuar butonin e altoparlantit.
  
  "Ju jeni brenda," tha Moore.
  
  Një kërcitje pa trup e mbushi dhomën, fjalët dolën aq shpejt saqë këmbët e Drake donin ta ndiqnin. "Ky është Julian Marsh dhe e di që ju dini pothuajse gjithçka. Po, e di. Pyetja është, si do të dëshironit ta luanit?"
  
  Hayden mori iniciativën kur Moore tundi dorën për të vazhduar. "Mos mashtroni, Marsh. Ku eshte?"
  
  "Epo, kjo është një pyetje shpërthyese, apo jo? Unë do t'ju them se çfarë, e dashur, është këtu. në NYC."
  
  Drake nuk guxoi të merrte frymë pasi frika e tyre më e keqe u konfirmua padyshim.
  
  "Pra, një pyetje tjetër është se çfarë dua më pas?" Marshimi u ndal për një kohë të gjatë.
  
  "Bëhuni me punë, budalla," tha Smith.
  
  Alicia u vrenjos. "Mos e kthejmë këtë idiot kundër nesh".
  
  Marsi qeshi. "Le të mos, me të vërtetë. Pra, bomba bërthamore është e ngarkuar, të gjitha kodet janë futur me kujdes. Siç thonë ata, ora po shkon. Tani gjithçka që duhet të bëni është të siguroheni se është e vërtetë dhe t'ju jepni një numër llogarie bankare. Unë kam të drejtë?"
  
  "Po," tha Hayden thjesht.
  
  "A keni nevojë për prova? Ju do të duhet të punoni shumë për të."
  
  Drake u përkul përpara. "Çfarë do të thuash?"
  
  "Dua të them që ndjekja ka filluar."
  
  "A do të arrini te pika së shpejti?" pyeti Hajden.
  
  "Ah, ne do të arrijmë tek ajo. Së pari, ju milingona të vogla punëtore duhet ta përfundoni punën tuaj. Po të isha në vendin tuaj, do të largohesha nga këtu. E shikon... e shikon si me erdhi kjo rime? Do të rimoja gjithçka, e dini, por në fund... mirë, e kuptova se nuk ia vura veshin".
  
  Drake tundi kokën me dëshpërim. "Dreq, shok. Flisni saktë anglisht."
  
  "E dhëna e parë është tashmë në lojë. Formulari i konfirmimit. Keni njëzet minuta kohë për të mbërritur në hotelin Edison, numër 201. Më pas ka edhe katër të dhëna të tjera, disa prej të cilave kanë të bëjnë me konfirmimin dhe disa për kërkesat. Tani më kupton?"
  
  Mai u kthye i pari. "Çmenduri".
  
  "Epo, unë jam një burrë me dy mendje. Një nga nevoja, një nga vesi. Ndoshta shkëndija e çmendurisë fluturojnë në kryqëzimin e tyre."
  
  "Njëzet minuta?" Drake shikoi orën e tij. "A mund ta bëjmë edhe atë?"
  
  "Për çdo minutë që vonoheshe, urdhërova njërën nga qelitë e Ramsesit të vriste dy civilë".
  
  Përsëri tronditje nga e cila bie nofulla, tmerr, tension në rritje. Drake shtrëngoi grushtat ndërsa adrenalina u rrit.
  
  "Njëzet minuta," përsëriti Marsi. "Që tani."
  
  Drake vrapoi nga dera.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden zbriti me vrap nga shkallët dhe u drejtua për në bodrumin e ndërtesës, Kinimaka pas saj. Tërbimi e kapi dhe e goditi si krahët e djallit. Zemërimi bëri që këmbët e saj të shkonin më shpejt dhe për pak e bëri të pengohej. Partneri i saj nga Havaja gërmonte, rrëshqiti dhe u ngrit pothuajse pa u ndalur. Ajo mendoi për miqtë e saj në një rrezik të tmerrshëm, duke vrapuar nëpër qytet pa asnjë ide se çfarë të priste, duke e vënë veten në linjë pa diskutim. Ajo mendoi për të gjithë civilët atje dhe çfarë mund të jetë duke menduar Shtëpia e Bardhë tani. Ishte mirë të kishim protokolle, plane dhe formula të zbatueshme, por kur bota reale, e punës u bë objekt i kërcënimit ekstrem, të gjitha bastet u ndaluan. Në fund të shkallëve, ajo doli me vrap në korridor dhe vrapoi. Kishte dyer në të dyja anët, shumica e tyre të pandriçuara. Në fund, një varg hekurash u hoqën shpejt mënjanë për të.
  
  Hayden zgjati dorën e saj. "Armë".
  
  Roja u zmbraps, por më pas iu bind, urdhri nga lart kishte arritur tashmë në veshët e tij.
  
  Hayden mori armën, kontrolloi nëse ishte e mbushur dhe nëse siguria ishte e fikur dhe shpërtheu në dhomën e vogël.
  
  "Ramses!" ajo bërtiti. "Çfarë dreqin ke bërë?"
  
  
  KAPITULLI GJASHTË
  
  
  Drake doli me vrap nga ndërtesa, Alicia, May dhe Bo ishin pranë tij. Katër prej tyre tashmë ishin të mbytur në djersë. Vendosmëria dilte nga çdo por. Bo nxori nga xhepi një navigator GPS më të fundit dhe gjeti vendndodhjen e Edison.
  
  "Zona e Times Square," tha ai, duke studiuar itinerarin. "Kaloni rrugën e tretë dhe kaloni Lexington Avenue. Shkoni në Waldorf Astoria."
  
  Drake shpërtheu në një rrjedhë të dendur makinash. Asgjë nuk krahasohet me përpjekjen për t'i shpëtuar jetën një taksisti të Nju Jorkut, kur ai u përpoq dëshpërimisht t'ju thyente gjunjët duke shtyrë përpara me gjithë fuqinë e tij. Drake kërceu në sekondën e fundit, duke rrëshqitur mbi pjesën e përparme të kabinës së verdhë më të afërt dhe duke u ulur me shpejtësi të plotë. Brirët gjëmuan. Secili anëtar i ekipit kishte arritur të kërkonte një pistoletë gjatë daljes dhe tani po e tundnin atë, duke dashur të kishin më shumë. Por koha tashmë po mbaronte. Drake shikoi orën e tij ndërsa ra në trotuar.
  
  Shtatëmbëdhjetë minuta.
  
  Ata kaluan Lexington-in dhe më pas kaluan me shpejtësi përgjatë Waldorf, mezi ndaluan ndërsa makinat zvarriteshin poshtë Park Avenue. Drake luftoi nëpër turmë në semafor, duke u përballur më në fund me një fytyrë të kuqe të zemëruar.
  
  "Dëgjo, shok, unë do të kaloj këtu i pari, edhe nëse më vret. Bagelët e shefave do të ftohen, dhe kjo nuk ka asnjë mënyrë."
  
  Drake e kaloi me skaj burrin e zemëruar ndërsa Alicia dhe Mae kaluan jashtë. Sinjalet kishin ndryshuar dhe rruga ishte e pastër. Tani, me armët e tyre të fshehura, ata lëvizën me vendosmëri në rrugën kryesore tjetër, Madison Avenue. Përsëri turmat mbushën trotuarin. Bo rrëshqiti në vendin e 49-të, duke u endur mes makinave dhe duke fituar një avantazh. Për fat të mirë, trafiku tani ishte i ngadaltë dhe kishte hapësirë të lirë midis parakolpëve të pasmë dhe parakolpëve të përparmë. Gratë ndoqën Bo dhe më pas Drake u fut në radhë.
  
  Drejtuesit e automjeteve bërtisnin me fyerje.
  
  Kanë mbetur edhe dymbëdhjetë minuta.
  
  Nëse do të vonoheshin, ku do të sulmonin celulat terroriste? Drake imagjinoi se do të ishte afër Edisonit. Marsh do të donte që ekuipazhi të dinte se urdhrat e tij ishin zbatuar saktësisht. Përpara, një derë makine u hap - thjesht sepse shoferi mundi - dhe Bo u hodh mbi çatinë në kohë. Alicia kapi skajin e kornizës dhe e përplasi përsëri në fytyrën e burrit.
  
  Tani ata po kthehen majtas, duke iu afruar Avenue 5 dhe turma të tjera. Bo rrëshqiti në më të keqen si një hajdut xhepi në një koncert pop, i ndjekur nga Alicia dhe Mae. Drake sapo i kishte bërtitur të gjithëve, durimi i tij në Yorkshireman më në fund kishte mbaruar. Burra dhe gra ia bllokuan rrugën, burra e gra që nuk i interesonte nëse ai nxitonte të shpëtonte jetën e tij, të njërit prej fëmijëve të tij, apo edhe të tyren. Drake e kaloi rrugën e tij, duke lënë një burrë të shtrirë. Gruaja me fëmijën e shikoi me aq vëmendje sa ta bënte të ndihej fajtor derisa i kujtohej se për çfarë po vraponte.
  
  Do të më falënderoni më vonë.
  
  Por sigurisht që ajo nuk do ta dijë kurrë. Pa marrë parasysh se çfarë ndodh.
  
  Tani Beau qëlloi majtas teksa vrapoi në Avenue of the Americas drejt Rrugës 47. Furra buke Magnolia kaloi me makinë në të djathtë, duke e bërë Drake të mendojë për Mano dhe më pas atë që Havai mund të kishte mësuar tashmë nga Ramses. Dy minuta më vonë, teksa shpërthyen në Rrugën 47, Times Square u shfaq papritur në të majtë të tyre. Në të djathtë të tyre ishte Starbucks-i i zakonshëm, ku mbretëronte rrëmuja dhe radhët rreshtoheshin te dera. Drake shikoi fytyrat teksa po kalonte me vrap, por nuk priste të dilte ballë për ballë me ndonjë nga të dyshuarit.
  
  Katër minuta.
  
  Koha kalonte më shpejt dhe ishte edhe më e çmuar se çastet e fundit të plakut që po vdiste. Në të majtë, përballë trotuarit, ishte fasada gri e hotelit me hyrjen e tij të praruar dhe Beau ishte i pari që hyri nga dyert e përparme. Drake përshkoi karrocën e bagazheve dhe taksinë e verdhë që u përmbys në mënyrë të rrezikshme për të ndjekur Main brenda. Ata u pritën nga një holl i gjerë me një tapet të kuq me modele.
  
  Bo dhe Alicia tashmë po shtypnin butonat e thirrjes për ashensorët individualë, duke mbajtur duart afër armëve të tyre të fshehura ndërsa roja i shikonte. Drake mendoi të tregonte ID-në e ekuipazhit SPEAR, por kjo do të çonte vetëm në më shumë pyetje dhe numërimi mbrapsht ishte tashmë në tre minutat e fundit. Këmbana njoftoi se ashensori i Alicias kishte mbërritur dhe ekuipazhi hipi në të. Drake e ndaloi të riun të bashkohej me ta duke e shtyrë me dorë të hapur. Faleminderit Zotit funksionoi sepse gjesti tjetër do të ishte një grusht i shtrënguar.
  
  Ekipi prej katër personash u mblodh ndërsa automjeti u ngrit, duke ndaluar lëvizjen e tij dhe duke nxjerrë armët. Sapo u hap dera, ata u derdhën në kërkim të dhomës 201. Në çast mes tyre u ngrit një vorbull me grushte dhe këmbë, duke tronditur edhe Bo-në.
  
  Dikush po priste.
  
  Drake u dridh ndërsa grushti e goditi mbi grykën e syrit, por injoroi ndezjen e dhimbjes. Një këmbë u përpoq të kapte të tijën, por ai u largua mënjanë. E njëjta figurë u tërhoq dhe e rrethoi Alicia-n, duke e përplasur trupin e saj në murin e suvatuar. Mai ndaloi grushtet me krahët e ngritur, dhe më pas Bo goditi një grusht të shpejtë, një-dy, që ndaloi të gjithë vrullin dhe e gjunjëzoi sulmuesin.
  
  Drake u hodh lart dhe më pas përplasi grushtin me gjithë fuqinë e tij. Koha po pakësohej. Figura, një burrë trupmadh me një xhaketë të trashë, u drodh nën goditjen e Jorkshiremanit, por disi arriti të devijonte pjesën më të fortë të tij. Drake ra në krah, duke humbur ekuilibrin.
  
  "Qante grushtimi," tha Mai. "Ai është një thes grushti. I pozicionuar për të na ngadalësuar."
  
  Bo hyri me makinë më fort se më parë. "Ai eshte i imi. A do te shkosh."
  
  Drake kërceu mbi figurën e gjunjëzuar, duke kontrolluar numrat e dhomës. Ata ishin vetëm tre dhoma larg destinacionit të tyre dhe u kishte mbetur edhe një minutë. Ata qëndruan në sekondat e fundit. Drake ndaloi jashtë dhomës dhe hapi derën me shkelm. Asgjë nuk ndodhi.
  
  Mai e shtyu mënjanë. "Lëviz".
  
  Një goditje e lartë - dhe pema u nda, e dyta - dhe korniza u shemb. Drake u kollit. "Duhet ta ketë dobësuar atë për ju."
  
  Brenda, ata u shtrinë, armët gati dhe në kërkim të shpejtë, por objekti që kërkonin ishte tmerrësisht i dukshëm. Ishte në mes të krevatit, një foto me shkëlqim A4. Alicia shkoi drejt shtratit, duke parë përreth.
  
  "Dhoma është e papërlyer," tha Mai. "Vë bast se nuk ka të dhëna".
  
  Alicia u ndal në buzë të shtratit, duke parë poshtë dhe duke marrë frymë cekët. Ajo tundi kokën dhe rënkoi ndërsa Drake iu bashkua.
  
  "Oh Zoti im. cfare eshte kjo-"
  
  Ai u ndërpre nga një telefonatë. Drake eci rreth shtratit, shkoi te komodina dhe rrëmbeu telefonin nga djepi.
  
  "Po!"
  
  "Ah, e shoh që e ke bërë. Nuk mund të ishte e lehtë."
  
  "Marsh! Ju jeni një bastard i çmendur. Na ke lënë një foto të bombës? Foto e ndyrë?"
  
  "Po. E dhëna juaj e parë. Pse menduat se do të të lija të kishe gjënë e vërtetë? Kaq budallaqe. Dërgojeni këtë tek udhëheqësit tuaj dhe kokat e vezëve. Ata do të kontrollojnë numrat serialë dhe gjithçka tjetër. Bombolat e plutoniumit E. Materiali i zbërthyeshëm. Gjëra të mërzitshme, me të vërtetë. E dhëna tjetër do të jetë edhe më e qartë."
  
  Në atë moment, Bo hyri në dhomë. Drake shpresonte se ai do të tërhiqte me vete Njeriun Punch, por Bo tërhoqi një vijë imagjinare përmes arteries së tij karotide. "Ai kreu vetëvrasje," tha francezi me një zë të shtangur. "Pilula për vetëvrasje".
  
  Katrahurë.
  
  "E shihni?" tha Marsi. "Ne jemi shumë seriozë".
  
  "Të lutem Marsh," u përpoq Drake. "Vetëm na thuaj çfarë dëshiron. Do ta bëjmë menjëherë, dreqin".
  
  "Oh, jam i sigurt që do ta bënit. Por do ta ruajmë për më vonë, mirë? Si thoni per kete? Vraponi për çelësin numër dy. Kjo ndjekje po bëhet gjithnjë e më e vështirë. Keni njëzet minuta kohë për të shkuar në restorantin Marea. Meqë ra fjala, kjo është një pjatë italiane dhe ata bëjnë një kalzone shumë të shijshme nga Nduyu, më besoni. Por ne nuk do të ndalemi me kaq, miqtë e mi, sepse këtë të dhënë do ta gjeni nën tualet. Shijoje."
  
  "Këneta" -
  
  "Njëzet minuta".
  
  Linja është thyer.
  
  Drake u betua, u kthye dhe vrapoi me gjithë fuqinë e tij.
  
  
  KAPITULLI I SHTATË
  
  
  Pa zgjidhje tjetër, Torsten Dahl dhe ekipi i tij vendosën të braktisnin makinën dhe të largoheshin. Ai nuk donte asgjë më shumë se të mbahej fort, ndërsa Smith hodhi SUV-në e fuqishme rreth gjysëm duzine qoshe, gomat bërtisnin ndërsa objektet lëviznin, por Nju Jorku në atë kohë nuk ishte gjë tjetër veçse një ulërimë e zemëruar e kabinave të verdha, autobusëve dhe makinave me qira. Dahl-it i erdhi në mendje fjala "Fund" i vdekur, por ndodhte çdo ditë, pjesën më të madhe të ditës, dhe brirët ende bërtisnin dhe njerëzit bërtisnin nga dritaret e rrotulluara. Ata vrapuan me të gjitha forcat, duke ndjekur udhëzimet. Lauren dhe Yorgi tërhoqën jelekët e tyre antiplumb. Kenzi po vraponte pranë Dal-it, duke i mpirë buzët.
  
  "Unë do të isha shumë më e dobishme për ju," i tha ajo Dahl.
  
  "Jo".
  
  "Oh hajde, si mund të dhemb kjo?"
  
  "Asnjëherë".
  
  "Oh, Torsti -"
  
  "Kenzi, nuk po e kthen katanën tënde të mallkuar. Dhe mos më quani kështu. Fakti që një grua e çmendur po më vendos pseudonime është mjaft e keqe."
  
  "Oh po? Ashtu si ju dhe Alicia ndonjëherë... e dini?"
  
  Smith bërtiti teksa kalonin një kryqëzim tjetër, duke parë këmbësorët dhe çiklistët që bllokonin dritën jeshile, të gjithë duke mbajtur jetën në duar, por të sigurt që nuk ishin ata që do të lëndoheshin sot. Ata vrapuan me shpejtësi në rrugën tjetër, ushtarët mezi e ndienin nxehtësinë nga sprinti teksa parakaluan dy Prius që lëviznin ngadalë, duke thyer pasqyrat e tyre anësore. GPS-i bie.
  
  "Katër minuta në bankën e të akuzuarve," vlerësoi Yorgi. "Ne duhet të ngadalësojmë ritmin."
  
  "Unë do të ngadalësoj shpejtësinë në tre," tha Smith. "Mos më drejto punën time."
  
  Dahl i dorëzoi Kensit një Glock dhe një pistoletë Hong Kong, një detyrë e lehtë, jo e lehtë për t'u bërë në mënyrë klandestine në Nju Jork. Ai u përkul ndërsa e bëri këtë. Përkundër gjykimit të tij më të mirë, ata praktikisht u detyruan të pranonin ndihmën e një agjenti mashtrues. Ishte një ditë e pazakontë dhe kërkoheshin të gjitha masat, madje edhe ato të dëshpëruara. Dhe në të vërtetë, ai ende ndjente se ata mund të kishin një lidhje farefisnore, një lloj shpirtrash lufte paralele, gjë që rriti nivelin e tij të besimit.
  
  Ai besonte se ata mund të shpëtonin Bridget Mackenzie, pa marrë parasysh sa fort rezistonte ajo.
  
  Tani Smith lëvizi nëpër dy korsi, duke mbajtur mbi supe F150-n e ngecur, por vazhdoi të lëvizte pa shikuar prapa. Pa kohë, ata nuk mund të përballonin asnjë gjë të bukur dhe reja e tmerrshme e varur mbi ta nënkuptonte se ata ishin të detyruar të bënin all-in, gjatë gjithë kohës.
  
  Dahl përkuli çekiçin e armës së tij. "Depoja është më pak se një minutë larg," tha ai. "Dhe pse dreqin nuk i zgjidhin të gjitha këto gropa?"
  
  Smith e simpatizoi atë. Rrugët ishin shtrirje të pafundme, me gropa, të rrezikshme, ku makinat qarkullonin ngadalë rreth gropave të pabarabarta dhe punimet rrugore ngriheshin në çdo moment, në dukje indiferente ndaj kohës së ditës ose dendësisë së trafikut. Në të vërtetë ishte ai qen mbi qen, dhe asnjë person i vetëm nuk donte të ndihmonte dikë tjetër.
  
  Ata shpejt morën drejtimin e tyre në GPS dhe synuan majën e shigjetës. Freskia e mëngjesit të hershëm u shpërndau lëkurën e tyre të zhveshur, duke u kujtuar të gjithëve se ishte ende herët. Drita e diellit filtronte nëpër boshllëqe në re, duke lyer doket dhe lumin aty pranë me një ar të zbehtë. Ata njerëz që Dahl mund të shihte po bënin biznesin e tyre të zakonshëm. Ai e përfytyroi zonën e porteve të errëta dhe të zbehta, por përveç magazinës, ajo ishte e pastër dhe jo veçanërisht e mbushur me njerëz. Dhe nuk ishte e zënë, sepse zonat kryesore të transportit ishin matanë gjirit në Nju Xhersi. Megjithatë, Dahl pa kontejnerë të mëdhenj e të rrënuar dhe një anije të gjatë e të gjerë, të palëvizshme mbi ujë, dhe vinça të mëdhenj kontejnerësh të lyer me ngjyrë blu që mund të kalonin përgjatë shinave hekurudhore përgjatë skelës dhe të mblidhnin kontejnerët e tyre me shpërndarës.
  
  Në të majtë ishin magazinat, si dhe një oborr plot me kontejnerë më të shndritshëm. Dahl tregoi një ndërtesë njëqind e pesëdhjetë metra larg.
  
  "Ky është djali ynë. Smith, Kenzi, dil përpara. Unë dua që Lauren dhe Yorgy të jenë pas nesh."
  
  Ai u tërhoq, u përqendrua tani, u përqendrua në luftimin e një sulmi pas tyre përpara se të kalonin në tjetrin... dhe pastaj në tjetrin, derisa ky makth të mbaronte dhe ai mund të kthehej te familja e tij. Dyert e sapolyera ishin rreshtuar në anën e ndërtesës dhe Dahl ngriti sytë për të parë dritaren e parë.
  
  "Zyra bosh. Le të provojmë tjetrën".
  
  Kaluan disa minuta ndërsa grupi zvarritej anash ndërtesës, me armë gati, duke kontrolluar dritare pas dritare, derë pas dere. Dahl vuri re me zhgënjim se ata kishin filluar të tërhiqnin vëmendjen e punëtorëve vendas. Ai nuk donte të trembte prenë e tyre.
  
  "Le të".
  
  Ata nxituan përpara, më në fund arritën te dritarja e pestë dhe hodhën një vështrim të shpejtë. Dahl pa një hapësirë të gjerë të mbushur me kuti kartoni dhe arka druri, por pranë dritares pa edhe një tavolinë drejtkëndëshe. Katër burra u ulën rreth tavolinës me kokën ulur, sikur të flisnin, planifikonin dhe mendonin. Dahl u ul në tokë dhe u përkul, duke u mbështetur pas murit.
  
  "Ne jemi mire?" Smith pyeti.
  
  "Ndoshta," tha Dahl. "Mund të jetë asgjë... por..."
  
  "Unë të besoj," tha Kenzi me një prekje sarkazme. "Ti drejto, unë do të ndjek," Ajo më pas tundi kokën. "A jeni ju njerëz vërtet kaq të çmendur? Thjesht nxitoni atje dhe filloni të qëlloni i pari?"
  
  Një burrë iu afrua, duke i vështruar sytë. Dahl ngriti HK-në e tij dhe burri ngriu me duart në ajër. Vendimi u mor kryesisht sepse djali ishte në vijën e drejtpërdrejtë të shikimit të kujtdo në magazinë. Nuk kaloi më pak se një sekondë para se Dal u ngrit, u rrotullua dhe përplasi shpatullën e tij në derën e jashtme. Smith dhe Kenzi ishin me të, duke i lexuar mendjen.
  
  Kur Dahl hyri në magazinë e gjerë, katër burra u hodhën nga tavolina. Armët e tyre shtriheshin kundër anëve dhe tani i kishin hequr, duke qëlluar pa dallim mbi të huajt që po afroheshin. Plumbat fluturuan kudo, duke thyer dritaren dhe duke goditur me grusht derën rrotulluese. Dal u zhyt me kokë, duke u rrotulluar, duke u shfaqur, duke gjuajtur. Burrat pas tavolinës u zmbrapsën, duke qëlluar mbrapsht, duke qëlluar mbi supet e tyre dhe madje edhe midis këmbëve ndërsa vraponin. Askund nuk ishte i sigurt. Të shtënat e rastësishme mbushën hapësirën kavernoze. Dahl u mbështet në të dy bërrylat derisa arriti te tavolina dhe e ktheu atë duke e përdorur si mburojë. Njëra skaj u thye kur një plumb i kalibrit të madh kaloi menjëherë.
  
  "Drap".
  
  "Po përpiqesh të më vrasësh?" Mërmëriti Kenzi.
  
  Suedezi i madh ndryshoi taktikën, ngriti një tryezë të madhe dhe më pas e lëshoi në ajër. Skajet që binin e kapën kyçin e këmbëve të një njeriu, duke e çuar atë të fluturonte dhe arma e tij fluturoi anash. Ndërsa Dal po afrohej me shpejtësi, zëri i Kenzit e bëri atë të ngadalësonte shpejtësinë.
  
  "Kini kujdes me ata bastardë të vegjël. Unë kam punuar në të gjithë Lindjen e Mesme dhe kam parë mijëra prej tyre me jelekë."
  
  Dahl hezitoi. "Unë nuk mendoj se thjesht mund të..."
  
  Shpërthimi ka tronditur muret e magazinës. Suedezi ra nga këmbët, fluturoi në ajër dhe u përplas në dritaren tashmë të thyer. Zhurma e bardhë ia mbushi kokën, duke i pushtuar gumëzhimën në veshët e tij dhe për një sekondë ai nuk mund të shihte asgjë. Në kohën kur shikimi i tij filloi të qartësohej, ai e kuptoi se Kenzi ishte ulur para tij, duke i përkëdhelur faqet.
  
  "Zgjohu, mik. Nuk ishte i gjithë trupi, vetëm një granatë."
  
  "Oh. Epo, më bën të ndihem më mirë."
  
  "Ky është shansi ynë," tha ajo. "Trusti i trurit i rrëzoi nga këmbët edhe shokët e tij idiotë."
  
  Dahl luftoi në këmbë. Smith ishte në këmbë, por Lauren dhe Yorgy ishin në gjunjë, me gishta të shtrënguar në tëmthët e tyre. Dahl pa se terroristët kishin filluar të vinin në vete. Urgjenca e shpoi si një karficë që shpon një copë mishi të butë. Duke ngritur pistoletën, ai u vu përsëri nën zjarr, por arriti të plagosë një nga terroristët në rritje dhe pa se si njeriu u përkul dhe u rrëzua.
  
  Smith vrapoi përpara. "E kapa atë."
  
  Dahl mori epërsinë. Kenzi shtrydhi gjuajtjet pranë tij. Dy terroristët e mbetur rrumbullakosën këndin dhe Dahl e kuptoi se po shkonin drejt daljes. Ai ngadalësoi për një moment, pastaj rrumbullakosi të njëjtin kënd, duke qëlluar me kujdes, por plumbat e tij goditën vetëm ajër të zbrazët dhe beton. Dera ishte e hapur.
  
  Granata u kthye brenda.
  
  Tani shpërthimi ishte një gjë e natyrshme, ekipi i SPIR-it u mbulua dhe priti që t'i kalonte copëzat. Muret u drodhën dhe u plasën nga goditja e rëndë. Pastaj ata ishin në këmbë, duke u shtrydhur nga dera në strehë dhe në ditën e ndritshme.
  
  "Ora një e mëngjesit," tha Smith.
  
  Dahl shikoi në drejtimin e treguar, pa dy figura që vraponin, dhe pas tyre Hudson, që të çonte në Gjirin e Epërm. "Durra, ata mund të kenë skafe."
  
  Kenzi ra në njërin gju, duke vënë në shënjestër të kujdesshëm. "Atëherë do të marrim -"
  
  "Jo," Dahl uli tytën e armës së saj poshtë. "A nuk i shihni civilët atje?"
  
  "Zubi," u betua ajo në hebraisht, një gjuhë që Dahl nuk e kuptonte. Së bashku, Smith, Kenzi dhe Suede filluan ndjekjen. Terroristët vepruan shpejt, ata tashmë ishin pothuajse në skelë. Kenzi bëri kompromis duke gjuajtur HK-në e saj në ajër, duke pritur që civilët ose të iknin ose të fshiheshin.
  
  "Mund të më falënderoni pasi ta shpëtojmë ditën," leh ajo.
  
  Dahl pa që një rrugë mundësie ishte hapur para tij. Të dy terroristët qëndruan në lartësinë e plotë kundër sfondit të ujit, objektivave të shkëlqyera dhe zjarri aventuresk i Kensit hapi rrugën për ta. Ai ngadalësoi dhe vuri stokun në shpatull, duke vënë në shënjestër të kujdesshëm. Smith ndoqi shembullin pranë tij.
  
  Terroristët u kthyen sikur po praktikonin telepati, tashmë qëllonin. Dahl e mbajti fokusin e tij teksa epërsia fishkëllente mes shtizave. Plumbi i tij i dytë goditi objektivin në gjoks, i treti - në ballë, pikërisht në qendër. Burri u rrotullua, tashmë i vdekur.
  
  "Lëreni një të gjallë," zëri i Lauren-it erdhi nga kufja e tij.
  
  Smith gjuajti. Terroristi i fundit tashmë ishte hedhur mënjanë, një plumb i kulloti xhaketën ndërsa Smith rregullohej. Me një lëvizje të shpejtë, terroristi hodhi një granatë tjetër - këtë herë përgjatë vetë skelës.
  
  "Jo!" Dahl qëlloi pa dobi, zemra e tij iu hodh në fyt.
  
  Bomba e vogël shpërtheu me një zhurmë të fortë, vala e shpërthimit jehoi nëpër portet. Dahl u fsheh pas kontejnerit për një moment dhe pastaj u hodh përsëri jashtë - por vrulli i tij u lëkund kur pa se tani nuk ishte vetëm terroristi i mbetur ai që duhej të shqetësohej.
  
  Një nga vinçat e kontejnerit u dëmtua në bazë nga shpërthimi dhe u kthye në mënyrë të rrezikshme mbi lumë. Tingujt e bluarjes, grisjes së metalit paralajmëruan shembjen e pashmangshme. Njerëzit ngulën sytë lart dhe filluan të iknin nga korniza e lartë.
  
  Terroristi nxori një tjetër granatë.
  
  "Jo këtë herë, budalla." Smith tashmë ishte në njërin gju, duke rrahur sytë përgjatë fushëveprimit. Ai tërhoqi këmbëzën, duke parë terroristin e fundit që binte para se të mund të hiqte kunjat nga granata.
  
  Por vinçi nuk mund të ndalohej. Duke u renditur dhe duke u rrëzuar përgjatë gjatësisë së kornizës, skelat e rënda të hekurit u përplasën në skelë, duke e copëtuar kornizën dhe duke pluhurosur kasollen e vogël mbi të cilën kishin rënë. Kontejnerët u dëmtuan dhe u shtynë disa metra prapa. Shufrat dhe shufrat prej metali fluturuan poshtë, duke u kërcyer nga toka si shkrepëse vdekjeprurëse. Një shtyllë blu e shndritshme në madhësinë e një drite rrugësh rridhte mes Smith-it dhe Dahl-it - diçka që mund t"i kishte shqyer përgjysmë nëse goditeshin - dhe ndaloi vetëm disa metra larg vendit ku Lauren dhe Yorge po qëndronin me shpinën drejt magazinës.
  
  "Nuk ka asnjë lëvizje." Kenzi mori në shënjestër terroristin, duke kontrolluar dyfish. "Ai është shumë i vdekur."
  
  Dahl mblodhi mendimet e tij dhe shikoi rreth dokeve. Një kontroll i shpejtë tregoi se, për fat të mirë, askush nuk u lëndua nga vinçi i kontejnerit. Vuri gishtin në mikrofonin e fytit.
  
  "Kamera është e fikur," tha ai. "Por ata janë të gjithë të vdekur."
  
  Lauren është kthyer. "Mirë, do ta kaloj".
  
  Dora e Kenzit u mbështet mbi supin e Dahl-it. "Duhet të më kishe lënë të bëja goditjen. Unë do t'i thyeja gjunjët atij bastardit; atëherë do ta bënim të fliste, në një mënyrë apo në një tjetër.
  
  "Shumë e rrezikshme." Dahl e kuptoi pse nuk e kuptonte. "Dhe është e dyshimtë që ne mund ta detyrojmë atë të flasë në kohën e shkurtër që kemi."
  
  Kenzi gërhiti i bezdisur. "Ju flisni në emër të Evropës dhe Amerikës. Unë jam një izraelit".
  
  Lauren është kthyer në linjë. "Duhet te ikim. Aty kishte një aparat fotografik. Jo mirë."
  
  Dahl, Smith dhe Kenzi rrëmbyen makinën më të afërt, duke menduar se nëse u duheshin vetëm pesë minuta më shumë se ecja, kursimi i kohës mund të ishte më se i konsiderueshëm.
  
  
  KAPITULLI TETË
  
  
  Drake u përplas me betonin e Rrugës 47, i rraskapitur me vetëm tetëmbëdhjetë minuta të mbetura në orën. Ata hasën në një problem menjëherë.
  
  "E shtata, e teta apo Broadway?" Mai bërtiti.
  
  Beau i tundi me dorë lundërtarin. "Marea është afër Central Park."
  
  "Po, por cila rrugë na çon drejt saj?"
  
  Ata u varën në trotuar me kalimin e sekondave, duke e ditur se Marsh po përgatiste jo vetëm një bombë bërthamore, por edhe ekipe që do t'u merrnin jetën dy civilëve për çdo minutë që vonoheshin për takimin e tyre të ardhshëm.
  
  "Është gjithmonë e zënë në Broadway," tha Drake. "Le të bëjmë të tetën."
  
  Alicia e shikoi me shikim. "Si dreqin e di ti?"
  
  "Kam dëgjuar për Broadway. Nuk kam dëgjuar kurrë për Tetë."
  
  "Oh, mjaft e drejtë. ku-"
  
  "Jo! Është Broadway!" Bo papritmas bërtiti me theksin e tij pothuajse muzikor. "Restoranti është në krye...pothuajse".
  
  "Pothuajse?"
  
  "Me mua!"
  
  Bo u ngrit si një vrapues 100 metrash, duke u hedhur mbi një makinë të parkuar sikur të mos ishte aty. Drake, Alicia dhe May e ndoqën nga afër, duke u kthyer në lindje drejt Broadway-it dhe kryqëzimit, ku Times Square shkëlqeu dhe shkëlqeu dhe injoroi ekranet e tij vezulluese.
  
  Përsëri turma e pati të vështirë të shpërndahej dhe përsëri Bo i udhëhoqi në anë të rrugës. Edhe këtu turistët mblidheshin, duke u mbështetur, duke parë ndërtesat e larta dhe tabelat, ose duke u përpjekur të vendosnin nëse do të rrezikonin jetën e tyre dhe do të kalonin nëpër rrugën e ngarkuar. Barkers kujdeseshin për turmat, duke ofruar bileta të lira për shfaqje të ndryshme në Broadway. Gjuhët e të gjitha ngjyrave mbushnin ajrin, një përzierje pothuajse dërrmuese, komplekse. Të pastrehët ishin të paktë në numër, por ata që i mbrojtën ata bënë fushatë me zë të lartë dhe energjik për donacione.
  
  Përpara ishte Broadway, i mbushur me njujorkezë dhe vizitorë, i mbushur me shtigje, të rrethuara nga dyqanet dhe restorantet shumëngjyrëshe me tabelat e tyre të varura, të ndriçuara dhe ekranet e tipit A. Kalimtarët ishin të turbullt ndërsa Drake dhe pjesa e tij e ekipit SPEAR vraponin përpara.
  
  Pesëmbëdhjetë minuta.
  
  Bo ia ktheu me shikim. "Navigatori thotë se është një shëtitje njëzet e dy minuta, por trotuaret janë aq të mbushura sa të gjithë ecin me të njëjtin ritëm."
  
  "Atëherë ik," e nxiti Alicia. "Të tundni bishtin tuaj të madh. Ndoshta kjo do t'ju bëjë të lëvizni më shpejt."
  
  Përpara se Bo mund të thoshte ndonjë gjë, Drake ndjeu se zemra e tij tashmë e fundosur me shpejtësi u fundos edhe më tej. Rruga përpara ishte plotësisht e bllokuar në të dy drejtimet dhe kryesisht nga taksitë e verdha. Kishte një frakturë në krah dhe ata që nuk u përpoqën të kalonin rreth tij, lëvizën ngadalë makinat e tyre për të parë më mirë. Trotuari ishte i mbushur me njerëz nga të dy anët.
  
  "Ferri i përgjakshëm"
  
  Por Bo as nuk e ngadalësoi. Një kërcim i lehtë e çoi atë në bagazhin e një taksie aty pranë, dhe më pas ai vrapoi nëpër çatinë e saj, u hodh mbi kapuç dhe u hodh në tjetrin në përputhje me një fillim vrapimi. Mei u pasua shpejt, e ndjekur nga Alicia, duke lënë pas Drake-n të bërtiste dhe të sulmohej nga pronarët e automjeteve.
  
  Drake u detyrua të përqendrohej përtej normales. Jo të gjitha këto makina ishin të njëjta dhe metali i tyre ndryshoi, disa madje ngadalë po rrotulloheshin përpara. Gara ishte e ngushtë, por ata po hidheshin nga makina në makinë, duke përdorur një rresht të gjatë për të ecur përpara. Turmat shikonin nga të dyja anët. Ishte mirë që askush nuk i shqetësoi këtu dhe ata mund të shihnin kryqëzimin e afërt të Broadway dhe rrugëve 54, pastaj 57. Kur përplasja e makinave u lehtësua, Bo doli nga makina e fundit dhe rifilloi vrapimin e tij përgjatë vetë rrugës, Mai pranë tij. Alicia u kthye tek Drake.
  
  "Vetëm duke kontrolluar për të parë nëse keni rënë nga ajo kapakë e hapur në pjesën e pasme."
  
  "Po, një opsion i rrezikshëm. Unë jam thjesht mirënjohës që nuk kishte asnjë të konvertueshme në atë kohë."
  
  Pas një kryqëzimi tjetër dhe Rrugës 57, ishin rreshtuar betonerët, furgonët e dërgesës dhe barriera bardhekuq. Nëse ekipi mendonte se ishin të suksesshëm, ose se ky vrapim do të ishte po aq i drejtpërdrejtë sa ai i mëparshmi, iluzionet e tyre u thyen papritur.
  
  Dy burra dolën nga pas një kamioni dërgesash, me armë drejt vrapuesve. Drake nuk humbi asnjë goditje. Beteja e vazhdueshme, vitet e luftimit, i kishin mprehur ndjenjat në maksimum dhe i kishin mbajtur aty, njëzet e katër orë në ditë. Format kërcënuese u shfaqën në çast dhe pa ngurrim i sulmoi me kokë, mu përballë kamionit të çimentos që po afrohej. Njëra nga pistoletat u rrëzua anash dhe një tjetër u mbërthye nën trupat e njërit prej burrave. Drake u tërhoq pasi goditja ra në anën e kafkës së tij. Pas tyre, ai dëgjoi bluarjen e rrotave të një kamioni me çimento teksa frenonte fort dhe mallkimin e shoferit të tij...
  
  Ai pa një trup të madh gri që kthehej drejt tij...
  
  Dhe ai dëgjoi britmën e frikësuar të Alicia.
  
  "Matt!"
  
  
  KAPITULLI I NËNTË
  
  
  Drake mundi vetëm të shikonte ndërsa kamioni jashtë kontrollit u kthye drejt tij. Sulmuesit nuk u tërhoqën për asnjë sekondë, duke e derdhur atë me një breshër goditjesh, sepse siguria e tyre nuk i shqetësonte. Ai u godit me grusht në fyt, gjoks dhe pleksus diellor. Ai shikoi trupin e lëkundur dhe e gjuajti me shqelma teksa ai fluturonte drejt e mbi kokën e tij.
  
  Terroristi i parë ra mbrapa, duke u penguar dhe u rrëzua nga njëra prej rrotave, nga goditja që i thyen kurrizin dhe i dha fund kërcënimit. Tjetri i mbylli sytë si i shtangur nga paturpësia e Drake-it, pastaj ktheu kokën drejt shtratit të kamionit që po afrohej.
  
  Tingulli i lagësht i shuplakave ishte i mjaftueshëm. Drake e kuptoi se ishte jashtë mendjes dhe më pas pa kafkën e terroristit të parë të përplasej nën rrotat që rrëshqisnin ndërsa pjesa e pasme e kamionit rrotullohej mbi të. Korniza ishte rrafshuar, ai mund të shpresonte vetëm. Errësira gëlltiti gjithçka për një pjesë të sekondës, madje edhe zërin. Fundi i kamionit lëvizi mbi të, duke u ngadalësuar, ngadalësuar dhe më pas u ndal papritur.
  
  Dora e Alicias u shtri poshtë tij. "A je mirë?"
  
  Drake u rrotullua drejt saj. "Më mirë se ata djem."
  
  Bo priti, pothuajse duke u zhvendosur nga këmba në këmbë, kur shikoi orën e tij. "Katër minuta kanë mbetur!"
  
  I rraskapitur, i mavijosur, i gërvishtur dhe i rrahur, Drake e detyroi trupin e tij në veprim. Këtë herë, Alicia qëndroi me të, sikur ndjeu se ai mund të shpërqendrohej pas një gabimi të ngushtë. Ata anashkaluan turmat turistike, duke gjetur Central Park Jugor dhe Marea mes një mori restorantesh të tjerë.
  
  Mae tregoi një shenjë, relativisht të pavëmendshme për qytetin e Nju Jorkut.
  
  Bo vrapoi përpara. Drake dhe të tjerët e kapën te dera. Kamarierja i nguli sytë, pamjen e tyre të çrregullt, xhaketat e tyre të rënda dhe u tërhoq. Nga sytë e saj ishte e qartë se ajo kishte parë shkatërrim dhe vuajtje më parë.
  
  "Mos u shqetëso," tha Drake. "Ne jemi anglezë."
  
  Mai dërgoi një shkëlqim verbues në drejtim të tij. "Japoneze".
  
  Dhe Bo e ndërpreu kërkimin për dhomën e burrave me një vetull të ngritur. "Patjetër që jo anglisht."
  
  Drake vrapoi me aq hijeshi sa mundi nëpër restorantin ende të mbyllur, duke u fërkuar me një karrige dhe tavolinë gjatë rrugës. Tualeti i meshkujve ishte i vogël, i përbërë vetëm nga dy urinale dhe një tualet. Ai shikoi nën tas.
  
  "Nuk ka asgjë këtu," tha ai.
  
  Tensioni u shfaq në fytyrën e Beauregard. Ai preku butonat e orës së tij. "Koha mbaroi".
  
  Kamarierja pranë saj u hodh teksa binte telefoni. Drake i zgjati dorën asaj. "Mos nxito. Ju lutemi merrni kohën tuaj."
  
  Ai mendoi se ajo mund të ikte, por një vendosmëri e brendshme e drejtoi atë në tub. Në atë moment, Alicia doli nga dhoma e grave me një shprehje të shqetësuar në fytyrë. "Ai nuk është aty. Ne nuk e kemi atë!"
  
  Drake u zmbraps sikur të ishte goditur. Ai shikoi përreth. A mund të ketë një tualet tjetër në këtë restorant të vogël? Ndoshta një dhomë dhomë për punonjësit? Ata do të duhej të kontrollonin përsëri, por kamarierja ishte tashmë në telefon. Sytë e saj u drejtuan drejt Drake dhe ajo i kërkoi telefonuesit të priste.
  
  "Është një burrë i quajtur Marsh. Për ty."
  
  Drake u vrenjos. "Ai më thirri me emrin tim?"
  
  "Ai tha anglez." Kamerierja ngriti supet. "Kjo është e gjitha që ai tha."
  
  Bo qëndroi pranë tij. "Dhe meqenëse ngatërrohesh lehtësisht, miku im, ai je ti."
  
  "Per shendetin tend".
  
  Drake zgjati për telefonin, me njërën dorë duke i fërkuar faqen ndërsa një valë lodhjeje dhe tensioni e mbuloi. Si mund të dështojnë tani? Ata kanë kapërcyer të gjitha pengesat, dhe megjithatë Marsh mund të jetë ende duke luajtur me ta në një farë mënyre.
  
  "Po?"
  
  "Mars këtu. Tani më thuaj çfarë gjete?"
  
  Drake hapi gojën, pastaj e mbylli shpejt. Cila ishte përgjigjja e saktë? Ndoshta Marsh e priste fjalën "asgjë". Ndoshta...
  
  Ai ndaloi, duke hezituar nga përgjigja në përgjigje.
  
  "Më thuaj çfarë gjete, ose do të marr urdhër të vras dy njujorkezë brenda minutës së ardhshme."
  
  Drake hapi gojën. Dreqin! "Kemi gjetur-"
  
  Më pas Mai doli me vrap nga dhoma e zonjave, duke u rrëshqitur mbi pllakat e lagura dhe duke u rrëzuar në anën e saj. Në dorën e saj kishte një zarf të vogël të bardhë. Bo ishte pranë saj në një pjesë të sekondës, mori zarfin dhe ia dha Drake. Mai u shtri në dysheme, duke marrë frymë rëndë.
  
  Alicia e shikoi me gojë hapur. "Ku e gjete këtë, Sprite?"
  
  "Bëre atë që ata e quajnë 'boy look', Taz. Dhe kjo nuk duhet të habisë askënd, pasi gjithsesi jeni tre të katërtat e burrit".
  
  Alicia vloi nga zemërimi në heshtje.
  
  Drake u kollit ndërsa hapi zarfin. "Ne... gjetëm... këtë... të mallkuar flash drive, Marsh. Dreqin, shoku, çfarë është kjo?"
  
  "Punë e mrekullueshme. Punë e mrekullueshme. Jam pak i zhgënjyer, por hej, ndoshta herën tjetër. Tani thjesht hidhini një vështrim nga afër USB-së. Ky është kontrolli juaj i fundit dhe si më parë, ju mund të dëshironi t'ia kaloni atë dikujt me më shumë inteligjencë se ju ose NYPD."
  
  "A është kjo brendësia e një torte?" Drake e kuptoi që kamerierja ishte ende pranë.
  
  Marsi qeshi me të madhe. "Oh, mirë, oh, shumë mirë. Le të mos e lëmë macen nga çanta, apo jo? Po kjo është. Tani dëgjoni, po ju jap dhjetë minuta për t'ua dërguar përmbajtjen e flash drive atyre që janë më të mirë se ju, dhe pastaj do të fillojmë nga e para."
  
  "Jo, jo, nuk e dimë." Drake bëri me dorë majin, i cili mbante një çantë shpine të vogël në të cilën ata fshehën një laptop të vogël. Gruaja japoneze u ngrit nga toka dhe u afrua.
  
  "Ne nuk do të ndjekim bishtin tonë në të gjithë këtë qytet, Marsh."
  
  "Umm, po, do ta bësh. Sepse kështu them. Kështu koha kalon. Le të nisim laptopin dhe të shijojmë atë që vjen më pas, mirë? Pesë, katër..."
  
  Drake përplasi grushtin e tij në tryezë ndërsa linja u shua. Zemërimi i vlonte në gjak. "Dëgjo, Marsh -"
  
  Dritarja e restorantit shpërtheu teksa parafangoja e përparme e furgonit u përplas në zonën e ngrënies. Xhami u thye dhe copat fluturuan nëpër ajër. Pjesët e drurit, plastikës dhe llaçit shpërthyen në dhomë. Furgoni nuk ndaloi, duke u përplasur në gomat e tij dhe duke ulëritur si një dishepull i vdekjes ndërsa kalonte me shpejtësi nëpër dhomën e vogël.
  
  
  KAPITULLI I DHJETË
  
  
  Julian Marsh ndjeu një dhimbje të mprehtë në stomak ndërsa u rrotullua djathtas. Copat e picës ranë në dysheme dhe një tas me sallatë ra në divan. Ai mbërtheu shpejt brinjët, pa mundur të ndalonte së qeshuri.
  
  Tavolina e ulët që qëndronte përballë tij dhe Zoey u drodh kur një këmbë e egër e goditi aksidentalisht. Zoe zgjati dorën për ta mbështetur, duke i dhënë një goditje të shpejtë mbi supe ndërsa një tjetër ngjarje emocionuese filloi të shpalosej. Deri më tani, ata kanë parë Drake dhe ekuipazhin e tij duke u larguar nga Edison - i parë mjaft lehtë teksa një burrë i veshur si një turist filmonte ngjarjen nga matanë rrugës - më pas panë vrapimin e furishëm në Broadway - ajo skenë histerike ishte më sporadike. , meqenëse nuk kishte shumë kamera vëzhgimi në të cilat një terrorist vendas mund të hakonte - dhe më pas, me frymë të ngurtësuar, pa sulmin, i cili disi u zhvillua rreth betonit.
  
  E gjithë kjo shpërqendron këndshëm. Marsh mbante një celular të disponueshëm në njërën dorë dhe kofshën e Zoes në tjetrën, ndërsa ajo hëngri disa feta proshutë dhe kërpudha dhe dërgoi mesazhe në Facebook.
  
  Përpara tyre ishin tre ekrane, nga tetëmbëdhjetë inç secili. Çifti tani tregoi vëmendje të madhe ndërsa Drake dhe Company hynë në restorantin e vogël italian. Marsi kontrolloi kohën dhe i hodhi një sy fishekzjarreve shumëngjyrëshe.
  
  "Dreq, kjo është afër."
  
  "A je i emocionuar?"
  
  "Po e drejtë?"
  
  "Është një film normal". Zoey u urth. "Por unë shpresoja për më shumë gjak."
  
  "Vetëm prit një minutë, dashuria ime. Duke u bërë më mirë".
  
  Çifti u ul dhe luan në një apartament me qira që i përkiste një prej qelizave terroriste; themelore, mendoi Marsh. Ishin katër terroristë, njëri prej të cilëve, me një kërkesë të mëparshme, ngriti një zonë shikimi për muajin mars që dukej si një kinema. Ndërsa çifti Pythian kënaqej duke parë, burrat u ulën anash, u grumbulluan rreth një televizori të vogël dhe skanuan dhjetëra kanale të tjera, duke kërkuar lajme të reja ose duke pritur për ndonjë telefonatë. Marsi nuk e dinte dhe nuk i interesonte. Ai gjithashtu injoroi shikimet e çuditshme të fshehta, duke e ditur fare mirë se ishte një burrë i pashëm me një personalitet të pazakontë dhe disa njerëzve - madje edhe burrave të tjerë - u pëlqente ta vlerësonin atë lloj personaliteti.
  
  Zoe i tregoi atij pak më shumë vlerësim duke rrëshqitur duart e saj në pjesën e përparme të boksierëve të tij. Dreqin, ajo kishte thonj të mprehtë.
  
  E mprehtë dhe megjithatë disi ... një kënaqësi.
  
  Ai i nguli sytë kasës bërthamore për një moment - një term që nuk mund ta hiqte dot nga koka e tij, edhe pse bomba më e vogël ishte në çantën e madhe të shpinës - dhe më pas hodhi pak havjar në gojë. Shtrirja e tavolinës përpara tyre ishte sigurisht madhështore, e përbërë nga produkte pa çmim dhe pa shije, por të gjitha ishin të shijshme.
  
  A ishte një bombë bërthamore që bërtiste emrin e tij?
  
  Marsh e dinte se ishte koha për të vepruar dhe thirri, duke folur me një kamariere simpatike dhe më pas me një anglez me theks të trashë. Djaloshi kishte një nga ato timbret e çuditshme të zërit të tij - diçka që i ngjiste fshatarësisë - dhe Marsh bëri fytyra të përdredhura, duke u përpjekur të dallonte zanoren nga zanorja. Nuk është një detyrë e lehtë, dhe bëhet pak më e vështirë kur duart e grave shtrëngojnë kompletin tuaj Nutcracker.
  
  "Më thuaj çfarë gjete, ose do të marr urdhër të vras dy njujorkezë brenda minutës së ardhshme." Marsh buzëqeshi ndërsa tha këtë, duke injoruar shikimet e bezdisura që hodhën studentët e tij nëpër dhomë.
  
  Anglezi hezitoi pak më shumë. Marsi gjeti një fetë kastraveci që kishte rënë nga një tas sallate dhe e kishte ngulur thellë në flokët e Zoes. Jo se ajo e vuri re ndonjëherë. Me kalimin e minutave, Marsi fliste nëpër dhomën e djegies, duke u shqetësuar gjithnjë e më shumë. Pranë tij kishte një shishe të ftohtë Bollinger dhe ai kaloi gjysmë minutë duke derdhur një gotë të madhe. Zoe u përkul pranë tij ndërsa ata punonin, dhe ata pinin nga e njëjta gotë, sigurisht me buzë të kundërta.
  
  "Pesë," tha Marsi në telefon. "Katër, tre ..."
  
  Duart e Zoes u bënë veçanërisht këmbëngulëse.
  
  "Dy".
  
  Anglezi u përpoq të bënte pazare me të, duke pyetur qartë se çfarë dreqin po ndodhte. Marsi imagjinoi makinën që ai kishte rregulluar duke u përplasur me xhamin e përparmë në një kohë të paracaktuar, duke synuar tani, duke përshpejtuar, duke iu afruar restorantit që nuk dyshon.
  
  "Një".
  
  Dhe pastaj gjithçka shpërtheu.
  
  
  KAPITULLI I NJËMBËDHJETË
  
  
  Drake nxitoi në murin e restorantit, duke e kapur kamerieren nga beli dhe duke e tërhequr zvarrë me vete. Nga trupi i tij që rrotullohej i ranë copa xhami dhe tulla. Furgoni që po afrohej bërtiti për të rritur tërheqjen ndërsa gomat e tij goditën dyshemenë e restorantit dhe mesi i makinës u rrëzua mbi pragun e dritares, pjesa e pasme tani lart dhe duke u përplasur në arkivën mbi xhami. Metal i gërvishtur. Tavolinat u shembën. Karriget e grumbulluara si mbeturina para tij.
  
  Alicia gjithashtu reagoi menjëherë duke ecur rreth tryezës dhe duke u larguar, dëmtimi i vetëm i saj ishte një prerje e vogël në pjesën e poshtme të këmbës nga një copë peme që fluturonte shpejt. Mai arriti disi të rrokulliset mbi majën e tavolinës lëvizëse pa asnjë dëmtim, dhe Bo shkoi një hap më mirë, duke u hedhur mbi të dhe duke u hedhur nga sipërfaqja në sipërfaqe, më në fund caktoi kohën e kërcimit në mënyrë që këmbët dhe krahët e tij të godasin murin anësor. dhe ndihmoi ai ulet i sigurt.
  
  Drake ngriti sytë, kamerierja duke bërtitur pranë tij. Alicia dukej me akuza.
  
  "Pra, ju e kapa atë, apo jo?"
  
  "Kujdes!"
  
  Furgoni ishte ende duke ecur përpara, duke u ngadalësuar me të dytën, por tani tyta e një pistolete dilte nga dritarja e ulur e pasagjerit. Alicia u ul dhe u mbulua. Mai u kthye pak më shumë. Drake nxori pistoletën e tij dhe gjuajti gjashtë plumba në krahun e tij pa trup, tingujt e zhurmshëm në hapësirën e mbyllur, duke rivalizuar zhurmën shurdhuese të furgonit. Bo ishte tashmë në lëvizje, duke rrumbullakosur pjesën e pasme të makinës. Më në fund rrotat ndaluan së rrotulluari dhe ndaluan. Tavolinat dhe karriget e thyera dolën nga kapuçi dhe madje edhe nga çatia. Drake u sigurua që kamerierja të ishte e padëmtuar përpara se të lëvizte përpara, por deri atëherë, Bo dhe May ishin tashmë në makinë.
  
  Bo theu xhamin e shoferit dhe luftoi me figurën. Mai kontrolloi vendndodhjen përmes xhamit të thyer dhe më pas mori një copë druri të copëtuar.
  
  "Jo," filloi Drake, me zërin e tij pak të ngjirur. "Ne kemi nevojë..."
  
  Por Mai nuk ishte në disponim për të dëgjuar. Në vend të kësaj, ajo e hodhi armën e improvizuar nëpër xhamin e përparmë me një forcë të tillë, saqë ajo u zhyt në ballin e shoferit, duke u dridhur në vend. Sytë e burrit u kthyen prapa dhe ai ndaloi së luftuari Bo-n, francezi dukej i shtangur.
  
  "Ai ishte vërtet me mua."
  
  Mai ngriti supet. "Mendova se duhet të ndihmoja."
  
  "Ndihmë?" përsëriti Drake. "Ne kemi nevojë për të paktën një nga ata bastardë të gjallë."
  
  "Dhe në këtë shënim," tha Alicia. "Jam mirë, ta. Megjithatë, është mirë të shoh se po kurseni gomarin e kamarieres Wendy."
  
  Drake kafshoi gjuhën e tij, duke e ditur në një farë mase se Alicia thjesht po tallej me të. Beauregard tashmë e kishte nxjerrë zvarrë shoferin nga makina dhe po rrëmonte nëpër xhepat e tij. Alicia iu afrua laptopit të paprekur mrekullisht. USB flash drive mbaroi ngarkimi dhe shfaqi një sërë fotografish, imazhe shqetësuese të bombolave të argjendta që e bënë gjakun e Drake të ftohte.
  
  "Duket si pjesa e brendshme e një bombe," tha ai, duke ekzaminuar telat dhe reletë. "Dërgoja këtë Moore përpara se të ndodhë ndonjë gjë tjetër."
  
  Alicia u përkul mbi makinë, duke prekur.
  
  Drake e ndihmoi kamarieren të ngrihej në këmbë. "A je mirë, dashuri?"
  
  "Unë... Unë mendoj kështu."
  
  "Mente. Po tani si thua të na bësh disa lazanja?"
  
  "Kuzhinieri...kuzhinieri nuk ka ardhur ende." Vështrimi i saj përfshiu me frikë nga shkatërrimi.
  
  "Dreq, mendova se sapo i hodhët në mikrovalë."
  
  "Mos u shqetëso". Mai shkoi dhe vuri dorën mbi supin e kamarieres. "Ato do të rindërtohen. Kompania e sigurimeve duhet të kujdeset për këtë."
  
  "Shpresoj".
  
  Drake kafshoi përsëri gjuhën e tij, këtë herë për të mos sharë. Po, ishte një bekim që ata ende po merrnin frymë, por Marshi dhe miqtë e tij ende po shkatërronin jetën e njerëzve. Pa thurur ndërgjegje. Pa etikë dhe pa ankth.
  
  Ishte si një zile telefoni për një lidhje psikike. Këtë herë Drake iu përgjigj telefonit.
  
  "A jeni akoma duke shkelmuar?"
  
  Zëri i Marshit e bëri të donte të godiste diçka, por ai e bëri atë profesionalisht. "Ne i dërguam fotot tuaja më tej."
  
  "Oh, e shkëlqyer. Pra, kjo është trajtuar pak. Shpresoj se keni rrëmbyer diçka për të ngrënë ndërkohë që prisnit, sepse kjo pjesë tjetër - mirë, mund t'ju vrasë."
  
  Drake u kollit. "Ju e dini se ne nuk e kemi testuar ende bombën tuaj."
  
  "Dhe duke e dëgjuar këtë, unë mund të shoh se ju dëshironi të ngadalësoni gjërat ndërsa përpiqeni të arrini. Nuk do të ndodhë, miku im i ri. Kjo nuk ndodh fare. Policët dhe agjentët tuaj, ushtria dhe zjarrfikësit, mund të jenë pjesë e një makinerie të lyer mirë, por ata janë ende një makinë dhe u duhet pak kohë për të hyrë në rrugën e duhur. Kështu që po e përdor këtë kohë për t'ju ndarë. Është shumë argëtuese, më besoni."
  
  "Çfarë përfitojnë Pythians nga e gjithë kjo?"
  
  Marsi kakasur. "Oh, mendoj se e dini se ky grup i kotë ragamuffinësh shpërtheu kohët e fundit. A ka pasur ndonjëherë ndonjë gjë më të qartë? Ata drejtoheshin nga një vrasës serial, psiko-stalker, megaloman dhe zotëri xheloz. Të gjithë doli të ishin i njëjti person."
  
  Në atë moment, Alicia u afrua më pranë Drake. "Na thuaj - ku është ai bastard?"
  
  "Oh, vajzë e re. Jeni bjonde apo aziatike? Ndoshta bjonde, nga mënyra se si tingëllon. E dashur, po ta dija se ku ishte, do të të lija t'i lërone të gjallë. Tyler Webb ka dashur gjithmonë vetëm një gjë. Ai u largua nga Pythians në momentin kur kuptoi se ku t'i gjente ata."
  
  "Cili ishte në treg?" Pyeti Drake, duke fituar kohë dhe informacion tani.
  
  "Ky vend është një koshere e vërtetë neverie, a kam të drejtë? Imagjinoni të gjitha marrëveshjet e bëra atje që do të ndikojnë botën për dekadat në vijim."
  
  "Ramses i shiti atij diçka," tha Drake, duke shijuar.
  
  "Po. Dhe jam i sigurt se pateja dinak franceze e sallamit ju ka treguar tashmë se çfarë ishte ajo pjatë. Ose mund ta pyesni gjithmonë pikërisht tani."
  
  Pra, kjo e vërtetoi atë. Marsi i shikonte, megjithëse nuk kishte sy në restorant. Drake i dërgoi një mesazh të shkurtër Moore. "Si thua se ku shkoi Ueb?"
  
  "Epo, seriozisht, kush jam unë, Fox News? Më pas do të më kërkoni para".
  
  "Unë do të kënaqem me atë terroristin budalla."
  
  "Dhe përsëri në punën aktuale." Marsi i tha ato fjalë, dhe më pas u duk se u argëtua, papritmas qeshi. "Më falni, shaka personale. Por tani kemi mbaruar me pjesën e kontrollit të ndjekjes. Tani dua t'ju parashtroj kërkesat e mia."
  
  "Pra, thjesht na tregoni." Zëri i Alicias dukej i lodhur.
  
  "Çfarë ka për të qeshur kjo? Kjo bombë do të shpërthejë nëse nuk jam plotësisht i kënaqur. Kush e di, i dashur, ndoshta kam vendosur edhe të të zotëroj ty."
  
  Në një çast, Alicia dukej se ishte gati për të shkuar, sytë dhe shprehja e saj digjeshin që të mund të ndezte pyllin e tharë.
  
  "Do të doja të isha vetëm me ty," pëshpëriti ajo.
  
  Marsi ndaloi, pastaj vazhdoi shpejt. "Muzeu i Historisë Natyrore, njëzet minuta."
  
  Drake vendosi orën e tij. "Dhe pastaj?"
  
  "Hmmm çfarë?"
  
  "Kjo është një pjesë madhështore e arkitekturës."
  
  "Oh, mirë, nëse keni arritur deri këtu, unë do të sugjeroja të zhvisheni një roje sigurie mashkull të quajtur José Gonzalez. Një nga bashkëpunëtorët tanë i qepi kërkesat e mia në rreshtimin e xhaketës së tij mbrëmë. Mënyra origjinale e transportit të dokumenteve, po, dhe pa iu kthyer dërguesit."
  
  Drake nuk u përgjigj, mbi të gjitha i hutuar.
  
  "Unë e di se çfarë po mendoni," tha Marsh, duke shfaqur edhe një herë inteligjencë të mahnitshme. "Pse të mos ju dërgoni me email fotot dhe t'ju them se çfarë dëshironi? Epo, unë jam një person i veçantë. Më thanë se kam dy anë, dy mendje dhe dy fytyra, por preferoj ta shoh si dy cilësi të veçanta. Njëra pjesë është e lakuar, tjetra është e përkulur. Ti më kupton se ku e kam fjalën?"
  
  Drake u kollit. "Unë sigurisht e di se kush jeni."
  
  "Shkëlqyeshëm, atëherë e di që do të kuptoni se kur të shoh katër kufomat tuaja të copëtuara në rreth shtatëmbëdhjetë minuta, do të ndihem çuditërisht i lumtur dhe tmerrësisht i mërzitur. Me ju. Tani lamtumirë".
  
  Linja është thyer. Drake klikoi në orën e tij.
  
  Njëzet minuta.
  
  
  KAPITULLI I DYMBËDHTË
  
  
  Hayden dhe Kinimaka kaluan kohë me Ramses. Princi terrorist dukej i pavend në qelinë e tij prej gjashtë metrash katrorë: i pisët, i zhveshur dhe ndonëse dukshëm i rraskapitur, duke ecur përpara dhe mbrapa si një luan i mbyllur në kafaz. Hayden veshi armaturën e saj, kontrolloi Glock-in dhe municionet rezervë dhe i kërkoi Mano të bënte të njëjtën gjë. Tani e tutje, nuk do të ketë asnjë shans. Të dy Ramses dhe Marsh ishin shumë të zgjuar për t'u nënvlerësuar.
  
  Ndoshta miti terrorist ishte pikërisht aty ku donte të ishte.
  
  Hayden e dyshoi, e dyshoi fort. Beteja brenda kështjellës dhe vdekja e dëshpëruar e truprojës së tij treguan se sa shumë donte të arratisej. Veç kësaj, a iu prish reputacioni? A nuk duhet të jetë i dëshpëruar për të riparuar dëmin? Ndoshta, por njeriu nuk u shkatërrua deri në atë pikë sa nuk mund të shërohej. Hayden e pa atë të ecte ndërsa Kinimaka u sillte disa karrige plastike.
  
  "Ka armë bërthamore në këtë qytet," tha Hayden. "Gjë që jam i sigurt se e dini sepse keni bërë një marrëveshje me Tyler Webb dhe Julian Marsh. Ju jeni në këtë qytet dhe nëse vjen koha, ne do të sigurohemi që të mos jeni nën tokë. Sigurisht që ndjekësit e tu nuk e dinë që ti je me ne..." Ajo e la të varet pikërisht aty.
  
  Ramses ndaloi, duke e vështruar me sy të lodhur. "Do të thoni, sigurisht, një mashtrim ku njerëzit e mi së shpejti do të vrasin Marshin, do të marrin përgjegjësinë për bombën dhe do ta hedhin në erë. Ju duhet ta dini këtë nga Webb dhe truproja e tij pasi ata janë të vetmit që e dinin. Dhe ju gjithashtu e dini se ata thjesht presin urdhrin tim." Ai tundi kokën si për vete.
  
  Hajden ishte duke pritur. Ramses ishte mendjemprehtë, por kjo nuk do të thoshte se ai nuk do të pengohej.
  
  "Ata do të shpërthejnë," tha Ramses. "Ata do të marrin vendimin e tyre".
  
  "Ne mund t'i bëjmë orët tuaja të fundit pothuajse të padurueshme," tha Kinimaka.
  
  "Nuk do të më detyrosh ta anuloj këtë", tha Ramses. "Edhe përmes torturave. Unë nuk do ta ndal këtë shpërthim."
  
  "Çfarë do?" pyeti Hajden.
  
  "Do të ketë negociata".
  
  Ajo e studioi atë, duke parë me vëmendje fytyrën e armikut të ri të botës. Këta njerëz nuk donin asgjë në këmbim, ata nuk donin të negocionin dhe besonin se vdekja ishte vetëm një hap drejt një lloj Parajse. Ku na çon kjo?
  
  Në të vërtetë, ku? Ajo u hodh për armën e saj. "Një person që nuk dëshiron asgjë më shumë se të kryejë vrasje masive është i lehtë për t'u përballur me të," tha ajo. "Me një plumb në kokë".
  
  Ramses e shtrëngoi fytyrën pas hekurave. "Atëherë vazhdo, kurvë perëndimore."
  
  Hajdenit nuk kishte nevojë të ishte ekspert për të lexuar çmendurinë dhe zellin që shkëlqenin në ata sy pa shpirt. Pa fjalë, ajo ndryshoi temën dhe doli nga dhoma, duke mbyllur me kujdes derën e jashtme pas saj.
  
  Asnjëherë mos jini shumë të kujdesshëm.
  
  Në dhomën tjetër ishte qelia e Robert Price. Ajo mori leje për të mbajtur sekretarin këtu për shkak të kërcënimit të afërt dhe rolit të tij të mundshëm në të. Kur ajo dhe Kinimaka hynë në dhomë, Price i hodhi një vështrim fodullëk.
  
  "Çfarë dini për bombën?" ajo pyeti. "Dhe pse ishe në Amazon, duke vizituar pazarin terrorist?"
  
  Çmimi u zhyt në krevatin e tij. "Kam nevojë për një avokat. Dhe çfarë do të thuash? bombë?"
  
  "Bombë bërthamore," tha Hayden. "Këtu në Nju Jork. Ndihmo veten, mut. Ndihmojeni veten tani duke na treguar atë që dini."
  
  "Seriozisht". Çmimi rrotulloi sytë. "Une nuk di asgje".
  
  "Ke kryer tradhti", tha Kinimaka, duke e afruar trupin e tij më pranë kamerës. "Doni të kujtoheni kështu? Një epitaf për nipërit tuaj. Apo më mirë do të njiheshit si një i penduar që ndihmoi në shpëtimin e Nju Jorkut?"
  
  "Pavarësisht se sa bukur e thua atë," zëri i Price u trondit si një gjarpër i mbështjellë. "Nuk kam qenë i përfshirë në asnjë negociatë për "bombën" dhe nuk di asgjë. Tani ju lutem, avokati im."
  
  "Unë do t'ju jap pak kohë," tha Hayden. "Atëherë unë do të bashkoj Ramsesin dhe ty, në të njëjtën qeli. Ju mund ta luftoni atë. Të shohim kush flet i pari. Ai do të preferonte të vdiste sesa të jetonte dhe dëshiron të marrë me vete çdo shpirt të gjallë. Ju? Vetëm sigurohuni që të mos bëni vetëvrasje".
  
  Price dukej i tronditur, të paktën nga disa nga fjalët e saj. "Pa një avokat?"
  
  Hajden u kthye. "Të qitë."
  
  Sekretarja kujdesej për të. Hajden e mbylli brenda dhe më pas u kthye nga Mano. "Ndonje ide?"
  
  "Pyes veten nëse Webb është i përfshirë në këtë. Ai ka qenë një figurë figurative gjatë gjithë kësaj kohe."
  
  "Jo këtë herë Mano. Webb as nuk na ndjek më. Jam i sigurt që janë të gjitha Ramses dhe Marsh."
  
  "Pra, çfarë është më pas?"
  
  "Unë nuk e di se si mund të ndihmojmë ndryshe Drake dhe djemtë," tha Hayden. "Ekipi tashmë është në mes të të gjithave. Atdheu është kujdesur për çdo gjë tjetër, nga policët që rrëzojnë dyert te spiunët që fshihen pas parave të fituara me vështirësi, te ngritja e një ushtrie dhe ardhja e NEST, ekipi i ndihmës bërthamore emergjente. Policët janë kudo, me gjithçka që kanë. Xhenierët janë në gatishmëri të lartë. Ne duhet të gjejmë një mënyrë për të thyer Ramses."
  
  "A e keni parë atë. Si të thyesh një njeri që nuk i intereson nëse jeton apo vdes?
  
  Hajden ndaloi me inat. "Duhet të provojmë. Apo do të preferonit thjesht të hiqnit dorë? Të gjithë kanë një shkas. Ky krimb është për diçka. Gjendja e tij, mënyra e jetesës, familja e fshehur? Duhet të ketë diçka që mund të bëjmë për të ndihmuar."
  
  Kinimaka dëshironte që ata të mund të mbështeteshin në përvojën kompjuterike të Karin Blake, por gruaja ishte ende e zhytur në regjimin e saj Fort Bragg. "Le të shkojmë të kërkojmë një punë."
  
  "Dhe lutuni që të kemi kohë."
  
  "Ata presin që Ramses të japë miratimin. Kemi pak kohë".
  
  "Ti e dëgjove si unë, Mano. Herët a vonë ata do ta vrasin Marshin dhe do ta hedhin në erë."
  
  
  KAPITULLI I TREMBËDHJETË
  
  
  Dahl dëgjoi komunikimet kontradiktore ndërsa Smith ngiste makinën e tyre nëpër rrugët e ngarkuara të Manhatanit. Fatmirësisht, nuk u desh të shkonin larg dhe jo të gjitha arteriet e betonit ishin bllokuar plotësisht. Dukej sikur një ekip i tërë sinjalizuesish ishte i përfshirë për këtë, nga hajduti më i ulët në lagjet e varfëra deri te miliarderi më i pasur, i pandershëm dhe të gjithë në mes. Kjo çoi në një grumbull mesazhesh kontradiktore, por në atdhe bënë gjithçka për të ndarë të besueshmen nga ato të shtrembëruara.
  
  "Dy nga qelitë e njohura kanë lidhje të ngushta me një xhami aty pranë," i tha Moore Dahl në kufjen e tij. Ai diktoi adresën. "Ne kemi një agjent të fshehtë atje, edhe pse ai është mjaft i ri. Thotë se ky vend ka qenë i izoluar gjatë gjithë ditës."
  
  Dahl nuk ishte kurrë një njeri i aftë për të marrë me mend asgjë. "Çfarë do të thotë kjo në të vërtetë në terminologjinë e xhamisë?"
  
  "Çfarë do të thotë? Do të thotë, zot, shkoni atje dhe pastroni të paktën një nga qelitë e Ramsesit."
  
  "Aktivizëm civil?"
  
  "Nuk ka shumë për të folur. Por kushdo që është atje, nuk ka gjasa të lexojë lutje. Kërkoni të gjitha dhomat e shërbimeve dhe dhomat nëntokësore. Dhe bëhuni gati. I dashuri im nuk gabon shpesh dhe unë i besoj intuitës së tij për këtë."
  
  Dal transmetoi informacionin dhe futi koordinatat në GPS. Për fat të mirë, ata ishin pothuajse në majë të xhamisë dhe Smith e ktheu timonin drejt bordurës.
  
  "Providence," tha Lauren.
  
  "Emri që i dhashë katanës time të vjetër." Kenzi psherëtiu duke u kujtuar.
  
  Dahl shtrëngoi kopset e jelekut. "Ne jemi gati? E njëjta ndërtim. Ne godasim fort dhe shpejt o njerëz. Nuk do të ketë mëshirë".
  
  Smith fiku motorin. "Nuk ka probleme me mua."
  
  Mëngjesi ende i përshëndeti ata ndërsa dolën nga makina dhe studionin xhaminë përballë rrugës. Aty pranë ishte një ndenja bardh e kuqe që lëshonte avull. Ndërtesa, e vendosur në udhëkryq, kalonte përgjatë të dy rrugëve, dritareve të saj shumëngjyrëshe dhe pjesës së zgjatur të fasadës së komunitetit. Në krye të ndërtesës ishte një minare e vogël, e çuditshme dhe gati ulëritës kundër fasadave të betonit përreth. Hyrja nga rruga bëhej nga një palë dyer xhami.
  
  "Ne do të hyjmë," tha Dahl. "Tani lëviz."
  
  Ata kaluan me qëllim rrugën, duke ndaluar trafikun me krahë të shtrirë. Një pauzë tani mund t'u kushtojë atyre gjithçka.
  
  "Vend i shkëlqyeshëm," komentoi Smith. "Është e vështirë të gjesh një grup të vendosur brenda atje".
  
  Dahl kontaktoi Moore. "Ne jemi në vend. A keni ndonjë gjë tjetër për ne?"
  
  "Po. Burri im më siguron se qelitë janë nën tokë. Ai është afër pranimit, por jo aq afër për të na ndihmuar sot."
  
  Dahl e transmetoi lajmin ndërsa kaluan një trotuar tjetër dhe hapën dyert e përparme të xhamisë. Me shqisa të ngritura, ata lëviznin ngadalë nga brenda, duke iu përshtatur syve me dritën pak më të zbehtë. Muret dhe tavani i bardhë reflektonin dritën, së bashku me llambat e arta dhe një qilim me model të kuq dhe ari. E gjithë kjo ndodhej pas zonës së regjistrimit, ku burri i shikonte me një dyshim të pambuluar.
  
  "A mund t'ju ndihmoj?"
  
  Dahl prezantoi ID-në e tij SPEAR. "Po mik, mundesh. Mund të na çoni në hyrjen tuaj sekrete nëntokësore."
  
  Administratori dukej i hutuar. "Çfarë është kjo, një shaka?"
  
  "Largohu mënjanë," zgjati dorën Dahl.
  
  "Hej, nuk mund të të lejoj..."
  
  Dahl e ngriti burrin nga këmisha dhe e vendosi në banak. "Mendoj se thashë të largohem mënjanë."
  
  Ekipi kaloi me nxitim dhe hyri në ndërtesën kryesore të xhamisë. Zona ishte bosh dhe dyert në pjesën e pasme ishin të mbyllura. Dahl priti mbulimin nga Smith dhe Kenzi dhe më pas i goditi dy herë. Druri u nda dhe panelet ranë në dysheme. Në atë moment u dëgjua zhurmë dhe bujë nga holli pas. Ekipi zuri pozicione, duke mbuluar territorin. Kaluan tre sekonda dhe pastaj fytyra dhe helmeta e komandantit të spetsnazit doli nga prapa murit anësor.
  
  "A jeni ju Dal?"
  
  Suedezi qeshi. "Po?"
  
  "Moore na dërgoi. HIT. Ne jemi këtu për të mbështetur lojën tuaj."
  
  "Loja jonë?"
  
  "Po. Informacion i ri. Ju jeni në xhaminë e gabuar të mallkuar, dhe ata gërmuan shumë thellë. Do të duhej një sulm frontal për t'i rrëzuar ata. Dhe ne synojmë për këmbët".
  
  Dahl nuk i pëlqeu, por e kuptoi procedurën, etiketën e punës këtu. Nuk dëmtoi që SWAT tashmë kishte një vend më të mirë.
  
  "Më trego rrugën," tha Dahl.
  
  "Ne jemi. Xhamia e duhur është matanë rrugës."
  
  "Në anën tjetër..." u betua Dahl. "Mallkuar marrëzi me GPS."
  
  "Ata janë mjaft të afërt me njëri-tjetrin." Oficeri ngriti supet. "Dhe ajo fjalë betimi angleze ngroh shpirtin, por a nuk është koha që ne të lëvizim gomarët tanë të mallkuar?"
  
  Minutat kaluan ndërsa skuadrat u përzien dhe formuan një grup bastisjeje ndërsa kaluan sërish rrugën. Pasi u montua, nuk humbi asnjë sekondë. Filloi një sulm në shkallë të gjerë. Burrat sulmuan fasadën e ndërtesës, dëbuan dyert dhe hynë në holl. Vala e dytë kaloi nëpër to, duke u fryrë në kërkim të monumenteve për të cilat u thanë. Sapo u gjet dera blu, burri i vendosi një lëndë plasëse dhe e hodhi në erë. Pati një shpërthim, shumë më të gjerë nga sa priste Dahl, por me një rreze që forcat speciale po llogarisnin qartë.
  
  "Trap", i tha udhëheqësi. "Do të ketë më shumë prej tyre."
  
  Suedezi mori frymë pak më lehtë, duke ditur tashmë vlerën e agjentëve të fshehtë dhe tani duke mos harruar t'u japë atyre të drejtën e tyre. Puna e fshehtë ishte një nga metodat më tinëzare dhe më ndryshues të jetës së policisë. Ishte një agjent i rrallë dhe i vlefshëm që mund të depërtonte në armik dhe në këtë mënyrë të shpëtonte jetë.
  
  SWAT hyri në dhomën gati të shkatërruar, pastaj u kthye në derën e largët. Ajo ishte e hapur dhe e mbuluar atë që ishte qartazi hyrja në bodrum. Teksa njeriu i parë u afrua, të shtënat u dëgjuan nga poshtë dhe plumbi u rrotullua nëpër dhomë.
  
  Dahl e shikoi Kensin. "Ndonje ide?"
  
  "Më pyet mua? Pse?"
  
  "Ndoshta sepse unë imagjinoj se si ju vetë do të keni një dhomë të tillë."
  
  "Mos u rrah nëpër shkurret, dreqin, Dal, në rregull? Unë nuk jam kontrabandisti juaj manual. Unë jam këtu vetëm sepse... sepse..."
  
  "Po, pse jeni këtu?"
  
  "Unë me të vërtetë do të doja ta dija. Ndoshta duhet të largohem..." Ajo hezitoi, pastaj psherëtiu. "Shiko, ndoshta ka një mënyrë tjetër brenda. Një kriminel i zgjuar nuk do të zbriste atje pa një rrugë të sigurt shpëtimi. Por me celula të vërteta terroriste? Kush i di me këta bastardë vetëvrasës?"
  
  "Nuk kemi kohë të mendojmë," tha komandanti i spetsnazit, duke u ulur pranë tij. "Për këta djem, është rollerball."
  
  Dahl pa teksa ekipi nxirrte granatat flashbang ndërsa ai merrte parasysh fjalët e Kenzi. Me qëllim të ashpër, ai besonte se ata mbanin një zemër të kujdesshme, ose të paktën mbetjet e thyera të një të tillë. Kenzi kishte nevojë për diçka për të ndihmuar në bashkimin e pjesëve - por sa kohë mund të kërkonte pa humbur çdo shpresë? Ndoshta kjo anije tashmë është shkatërruar.
  
  SWAT sinjalizoi se ata ishin gati dhe më pas bënë një formë të çmendur ferri me një shkallë druri. Ndërsa granatat u hodhën poshtë dhe më pas shpërthyen, skuadrat morën epërsinë, Dahl e shtyu komandantin nga pozicioni pole.
  
  Smith e shtyu përpara. "Lëvizni gomarët".
  
  Me vrap, ata u ndeshën menjëherë me zjarr automatiku. Dahl kapi një paraqitje të shkurtër të dyshemesë së papastër, këmbëve të tavolinës dhe arkave të armëve përpara se të rrëshqiste qëllimisht poshtë katër kate radhazi, duke nxjerrë pistoletën dhe duke kthyer zjarr. Smith u përkul para tij, duke u rrotulluar deri në fund dhe duke u zvarritur anash. Ekipi i spetsnaz përparoi nga prapa, duke u ulur dhe duke mos u dridhur në vijën e zjarrit. Plumbat u kthyen të shtëna pas të shtënave, breshëritë vdekjeprurëse shpuan bodrumin dhe grisnin copa nga muret e trasha. Kur Dahl goditi tokën në fund, ai menjëherë vlerësoi skenarin.
  
  Ishin katër anëtarë të qelisë, të cilat përputheshin me atë që kishin parë në qelinë e mëparshme. Tre ishin në gjunjë, gjakderdhje nga veshët e tyre, duart e shtrënguara në ballë, ndërsa i katërti dukej se ishte i padëmtuar dhe qëlloi fort drejt sulmuesve. Ndoshta tre të tjerët po e mbulonin, por Dahl gjeti menjëherë një mënyrë për të kapur një të burgosur të gjallë dhe shënoi sulmuesin.
  
  "Oh jo!" Udhëheqësi i SWAT-it e kaloi në mënyrë të pashpjegueshme.
  
  "Hej!" thirri Dahl. "Çfarë-"
  
  Në mes të llojit më të keq të ferrit, vetëm ata që e kanë përjetuar atë më parë mund të veprojnë pa pushim. Udhëheqësi i spetsnaz e vuri re qartë shenjën, diçka e njohur për të, dhe po mendonte vetëm për jetën e kolegëve të tij. Ndërsa Dahl tërhoqi këmbëzën e tij, ai pa terroristin të lëshonte një granatë të mbushur nga njëra dorë, ndërsa me dorën tjetër e hidhte armën.
  
  "Për Ramses!" ai bertiti.
  
  Bodrumi ishte një kurth vdekjeje, një dhomë e vogël ku këto krijesa joshin gjahun e tyre. Ka kurthe të tjera të shpërndara nëpër dhomë, kurthe që do të zhduken kur të shpërthejnë copëzat. Dahl e qëlloi terroristin mes syve, megjithëse e dinte që gjesti ishte thjesht akademik - nuk do t'i shpëtonte ata.
  
  Jo në këtë dhomë të vogël me mure tullash, e ngushtë ndërsa sekondat e fundit numërojnë mbrapsht përpara se të shpërthejë granata.
  
  
  KAPITULLI I KATËRMBËDHËDHËM
  
  
  Dahl pa botën të zhytej në errësirë. Ai pa se si koha ngadalësohej në një ritëm zvarritës, sesi rrahjet e çdo zemre të gjallë mateshin në çaste të pafundme. Ndërsa granata u hodh, duke nxjerrë pluhur dhe papastërti nga dyshemeja në një re të vogël kërpudhash, plumbi i saj hyri në kafkën e terroristit, gjëmonte përreth para se të shpërthente nga shpina e tij dhe të godiste murin në një burim të gjerë gjaku. Trupi është dobësuar, jeta tashmë ka ikur. Granata ra për një rikoset të dytë dhe Dahl filloi të tërhiqte armën nga fytyra e tij.
  
  Kishin mbetur sekonda të çmuara.
  
  Tre terroristët ishin ende në gjunjë, duke rënkuar dhe të mundur, dhe ata nuk mund të shihnin se çfarë po vinte. Djemtë SWAT u përpoqën të kontrollonin impulsin e tyre ose të ngjiteshin përsëri në shkallët.
  
  Smith e ktheu shikimin nga Dahl, vizioni i fundit i jetës së tij.
  
  Dahl e dinte se Kensi, Lauren dhe Yorgy ishin në majë të shkallëve dhe për një moment ai shpresoi se ata ishin mjaft larg nga pika zero.
  
  E megjithatë, kjo është e gjitha për fëmijët e mi ...
  
  Granata shpërtheu në kulmin e rikosetit të dytë, tingulli për momentin më i fortë që suedez kishte dëgjuar ndonjëherë. Pastaj të gjithë tingujt u ndalën papritmas ndërsa mendimi u zhduk...
  
  Sytë e tij ishin fiksuar në pjesën e përparme dhe ai nuk mund ta besonte atë që ata po shihnin.
  
  Udhëheqësi i SWAT u nis me vrap me gjithë fuqinë e tij duke e ditur se çfarë po vinte dhe ishte i vendosur të shpëtonte sa më shumë njerëz që të mundte, duke kuptuar menjëherë se ai ishte i vetmi person që mund ta bënte atë. Vrapimi i tij e ngriti atë mbi granatë, duke e lejuar atë të binte pikërisht mbi të në pak sekondë përpara se ajo të shpërthente. Ai shpërtheu përmes Kevlar, mish e kockë, por nuk goditi ata që qëndronin të lidhur me zinxhirë në një vend në dhomë. Shpërthimi u mbyt dhe më pas u qetësua.
  
  Dahl pastroi fytin, pa mundur t'u besonte syve të tij. Vetëmohimi i kolegëve të tij e poshtëronte gjithmonë, por kjo ishte në një nivel tjetër.
  
  Unë nuk... as emrin nuk ia dija.
  
  Megjithatë terroristët u gjunjëzuan para tij.
  
  Dahl vrapoi poshtë disa shkallëve të fundit, duke i mbushur sytë me lot edhe kur ai i goditi tre burrat me shkelma në shpinë. Smith grisi xhaketat e tyre. Nuk shiheshin jelekë shpërthyes, por një burrë shkumoi nga goja edhe kur Smith u gjunjëzua pranë tij. Tjetri u përpëlidh në agoni. E treta u shtyp në tokë, e palëvizshme. Dal takoi shikimin e tmerrshëm të kapelës polare të një njeriu me urrejtjen e tij. Kenzi u afrua dhe tërhoqi vëmendjen e suedezit duke parë Dahl-in, me sytë e saj blu të akullt aq të qartë dhe të ftohtë dhe të tejmbushur me ndjenjën që dukeshin si një peizazh i gjerë, i shkrirë, dhe tha të vetmet fjalë që mund t'i menaxhonte me buzët e saj.
  
  "Ai na shpëtoi duke sakrifikuar veten. Unë... Ndihem kaq i metë, kaq i mjerueshëm në krahasim me të."
  
  Dahl, në të gjitha ditët e tij, kurrë nuk u tregua i paaftë për të komentuar. E bëri tani.
  
  Smith kontrolloi të tre burrat, duke gjetur më shumë granata, plumba dhe armë të vogla. Letrat dhe shënimet në xhepat e tij ishin të gjitha të thërrmuara, kështu që burrat e mbledhur filluan t'i gërmojnë.
  
  Të tjerët iu afruan udhëheqësit të tyre të rënë, me kokë të ulur. Një burrë u gjunjëzua dhe zgjati dorën për të prekur shpinën e oficerit.
  
  Terroristi i tretë vdiq pa marrë parasysh se çfarë lloj helmi mori, thjesht iu desh më shumë kohë që helmi të hynte në fuqi sesa homologët e tij. Dahl e shikonte me padurim. Kur kufja e tij bip dhe zëri i Moore i mbushi kokën, ai dëgjoi por nuk mund të mendonte për një përgjigje.
  
  "Pesë kamera," i tha Moore. "Burimet tona zbuluan se Ramses ka vetëm pesë kamera. Ju keni hasur dy, të cilat mbeten tre. A keni ndonjë informacion të ri për mua, Dal? Përshëndetje? A je aty? Çfarë dreqin po ndodh?"
  
  Suedezi i çmendur shtypi butonin e vogël që heshti Moore. Ai donte vetëm disa sekonda për të bërë nderimet e tij në heshtje. Si të gjithë burrat dhe gratë atje poshtë, ai mbijetoi vetëm për shkak të sakrificës së madhe të një personi. Ky njeri nuk do ta shohë më kurrë dritën e ditës, as diellin që perëndon, as nuk do të ndjejë erën e ngrohtë që fryn mbi fytyrën e tij. Dahl do ta kishte përjetuar atë për të.
  
  Sa ishte gjallë.
  
  
  KAPITULLI I PESËMBËDHËMBËT
  
  
  Shtatëmbëdhjetë minuta.
  
  Drake ndoqi epërsinë e Beau, duke u larguar në të 59-ën dhe duke u nisur drejt e në kaosin që ishte Rrethi i Kolombit. Flamujt valëviteshin nga ndërtesat në të majtë të tij, një shirit jeshil i mbushur me pemë në të djathtën e tij. Përpara tyre ishte një pallat, kryesisht xhami, dritaret e të cilave shkëlqenin nën diellin që po lindte ende. Një taksi e verdhë u tërhoq në bordurë, shoferi i saj priste të shihte katër vrapues të veshur mirë që vraponin në trotuar pas tij, por Bo nuk e hodhi një vështrim të dytë. Rrethi ishte një hapësirë e gjerë betoni me ujëvara, statuja dhe ndenjëse. Turistët enden përpara dhe mbrapa, duke ripaketuar çantat e shpinës dhe duke pirë ujë. Drake preu në mes të një grupi atletësh të djersitur dhe më pas vrapoi nën pemë që jepnin të paktën pak hije.
  
  Larg syve kureshtarë.
  
  Kontrasti midis rrugëve të zymta dhe plot tension me ekstremet e tyre të shumta - rrokaqiejt madhështore e të rrëmujshme që konkurrojnë për hapësirë midis kishave tradicionale përgjatë një rrjeti të vetëm energjie - dhe paqes dhe qetësisë absolute që mbretëronte në gjelbërimin në të djathtë të tij, e mbushi Drake me një ndjenjë jorealiteti. . Sa i çmendur ishte ky vend? Si ndihet si një ëndërr? Dallimet ishin të paimagjinueshme ekstreme.
  
  Ai pyeste veten se sa nga afër po i shikonte Marsh, por nuk e vuri mendjen shumë. Kjo mund të çojë në vdekjen e një personi. Në Atdhe, edhe tani ata po përpiqeshin të gjenin një kanal që ta gjurmonin deri në burim.
  
  Rrotulla e ndritshme u kthye ngadalë në të majtë ndërsa grupi përshpejtohej. Alicia dhe Mae po vraponin nga afër, duke parë, por të paaftë për të përdorur fuqitë e tyre të plota me këtë ritëm. Armiku mund të jetë kudo, kushdo. Një sedan që kalonte me xhama të lyer kërkoi një vështrim më të afërt, por u zhduk në distancë.
  
  Drake kontrolloi kohën. Kanë mbetur njëmbëdhjetë minuta.
  
  E megjithatë momentet shënuan, sekondë pas sekonde. Bo u ngadalësua kur një ndërtesë gri e lehtë u shfaq mbi rrugë, të cilën Drake e njohu menjëherë. Ende vraponte, ai iu drejtua Alicia dhe May. "Në të njëjtën ndërtesë ne kemi luftuar gjatë historisë Odin. Dreqin, duket sikur ka kaluar një jetë."
  
  "A nuk u rrëzua helikopteri anash?" pyeti Alicia.
  
  "Oh po, dhe ne u sulmuam nga një Tirannosaurus Rex."
  
  Muzeu i Historisë Natyrore dukej relativisht i vogël nga ky kënd, një iluzion, nëse kishte një të tillë. Shkallët u ngritën nga trotuari deri te dera e përparme, tashmë e mbushur me një grup turistësh. Erëra të përziera të naftës dhe benzinës i sulmuan ata teksa u ngjitën në bordurë. Zhurma e motorëve, boriat dhe të bërtiturat e herëpashershme ende i mundonin shqisat, por të paktën trafiku këtu ishte i vrullshëm.
  
  "Mos u ndal tani," tha Alicia. "Ne nuk e kemi idenë se ku do të jetë siguria."
  
  Drake u përpoq të ndalonte trafikun dhe i la të kalonin. "Le të shpresojmë se ai nuk tha se ishte i sëmurë."
  
  Fatmirësisht kishte pak trafik dhe grupi arriti ta kalonte rrugën mjaft lehtë. Një herë në këmbët e shkallëve të muzeut, ata filluan të ngjiteshin, por papritur u ndalën kur dëgjuan një kërcitje të fortë gomash pas tyre.
  
  Drake mendoi: Shtatë minuta.
  
  Ata u kthyen në një skenë të çmendurisë së papërmbajtur. Katër burra u hodhën nga makina, pushkët gati. Drake u përpoq të shmangej, duke u hedhur larg dyerve të muzeut dhe vizitorëve të shpërndarë. Bo nxori shpejt armën dhe shënoi armikun. U dëgjuan të shtëna. Britmat e grisnin mëngjesin.
  
  Drake kërceu lart dhe u ul poshtë, duke u rrotulluar ndërsa goditi trotuarin, duke injoruar dhimbjen ku supi i kishte marrë të gjithë forcën e trupit. Sulmuesi u hodh mbi kapuçin e sedanit dhe tashmë kishte Mai nën kërcënimin e armës. Drake u rrokullis përsëri në makinë dhe më pas u ngrit, për fat të mirë në dorën e pushkës. Ai zgjati dorën, duke u bërë më shumë një kërcënim dhe duke kërkuar vëmendje.
  
  Alicia u zhyt në anën tjetër, duke pastruar shkallët dhe duke vendosur statujën e kuajve të Theodore Roosevelt mes vetes dhe sulmuesve të saj. Megjithatë, ata qëlluan, plumbat goditën kallëpin e bronzit. Alicia nxori armën dhe u fut nga ana tjetër. Dy burrat ishin tani në krye të makinave, duke bërë objektiva të përsosur. Civilët u shpërndanë në të gjitha drejtimet, duke pastruar zonën. Ajo goditi terroristin, i cili i ra në gjunjë, por rryma e vazhdueshme e zjarrit të tij lëvizi mbi të, duke e detyruar atë të mbulohej.
  
  May dhe Bo u futën në harkun e vogël pranë hyrjes kryesore të muzeut, duke u strukur fort për të shmangur rrëketë e plumbave që depërtonin nëpër gurët. Bo qëndroi përballë murit, në pamundësi për të lëvizur, por Mei shikoi jashtë, me shpinë nga francezi.
  
  "Kjo është ... e turpshme," u ankua Beauregard.
  
  "Dhe je shumë me fat që je i hollë si kallami," u përgjigj Mai. Ajo nxori kokën jashtë dhe gjuajti një breshëri. "E dini, kur u përplasëm për herë të parë me ju, dukej sikur shpesh zvarriteshit midis të çarave të mureve."
  
  "Kjo do të ishte e dobishme tani."
  
  "Si tymi". Mai u përkul përsëri, duke iu përgjigjur zjarrit. Plumbat gjurmuan një rrugë mbi kokën e saj.
  
  "A mund të lëvizim?"
  
  "Jo, nëse nuk doni të shpoheni."
  
  Drake e kuptoi se nuk kishte kohë të përdorte armën e tij, kështu që u përpoq të kapte armën e kundërshtarit të tij. Shumë vonë, ai e kuptoi se nuk mund ta arrinte atë - djali ishte shumë i gjatë - dhe më pas pa fuçinë duke u rrotulluar në drejtim të tij.
  
  Askund për të shkuar
  
  Instinkti e qëlloi si një predhë. Duke u kthyer prapa, ai goditi me shkelm xhamin e makinës, duke thyer xhamin dhe më pas u zhyt brenda pikërisht kur terroristi hapi zjarr. Pas tij, trotuari përplasej. Drake u shtrydh nga boshllëku në sediljen e shoferit, lëkura kërciti, forma e sediljeve ia bënte të vështirë kalimin. Ai e dinte se çfarë po vinte. Plumbi ka depërtuar në çatinë, sediljen dhe dyshemenë e makinës. Drake ngatërroi më shpejt. Ndarja qendrore përbëhej nga një ndarje dorezash dhe dy mbajtëse të mëdha filxhani, të cilat i dhanë atij diçka për të kapur teksa e hodhi trupin e tij në sediljen e pasagjerit. Më shumë plumba shpuan çatinë pa mëshirë. Drake bërtiti, duke u përpjekur të fitonte kohë. Rrjedha ndaloi për një moment, por më pas, ndërsa Drake u përkul mbrapa dhe ngarkoi dritaren, ajo filloi përsëri me një ritëm edhe më të shpejtë.
  
  Drake u ngjit në sediljen e pasme, me plumbin që përvëlonte një mavijosje në mes të shpinës. E gjeti veten në një grumbull të çrregullt, pa frymë dhe pa ide. Një moment vonesë duhet të ketë bërë që edhe gjuajtësi të ndalojë, dhe më pas njeriu është vënë nën zjarr nga Alicia. Drake hapi derën e pasme nga brenda dhe doli jashtë, duke e zhytur fytyrën në beton dhe duke mos parë se ku të shkonte.
  
  Përveç...
  
  Nën makinë. Ai u rrotullua, mezi u fut nën makinë. Tani sytë e tij dukeshin pajisje të zeza, tubat dhe sistemi i shkarkimit. Një tjetër plumb i shkrepur nga lart, duke goditur një hendek midis muskujve të ndarë në formë V të këmbëve të tij. Drake nxori frymën, duke fishkëllyer butë.
  
  Dy persona mund ta luajnë këtë lojë.
  
  Duke shkëmbyer këmbët, ai e detyroi trupin e tij të lëvizte nëpër tokë drejt pjesës së përparme të makinës, duke nxjerrë Glock-in e tij ndërsa po shkonte. Më pas, duke synuar nëpër vrimat e mëparshme të plumbave, ai përcaktoi afërsisht se ku duhej të ishte burri. Ai gjuajti gjashtë të shtëna me radhë, duke ndryshuar pak pozicion çdo herë, dhe më pas doli me shpejtësi nga poshtë makinës.
  
  Terroristi ra pranë tij, duke i shtrënguar barkun. Pushka u rrëzua pranë tij. Ndërsa ai dëshpërimisht e zgjati atë, si dhe rripin e tij, Drake e qëlloi atë në rrezen e zbrazët. Rreziqet ishin shumë të mëdha për të marrë rreziqe, popullsia ishte shumë e cenueshme. Dhimbja muskulore e mundonte atë ndërsa më pas përpiqej të drejtohej, duke shikuar mbi kapuçin e makinës.
  
  Alicia doli nga prapa statujës së Roosevelt, duke gjuajtur disa plumba përpara se të zhdukej përsëri. Objektivi i saj ishte në pjesën e përparme të një makine tjetër. Dy terroristë të tjerë u përpoqën të shënonin Mei dhe Bo, të cilët dukej se ishin të shtypur disi pas murit, por gjuajtja e saktë e Meit i mbajti terroristët.
  
  Drake shikoi orën e tij.
  
  Dy minuta.
  
  Ata ishin mirë dhe me të vërtetë të ndyrë.
  
  
  KAPITULLI I GJASHTËmbëdhjetë
  
  
  Drake e mori luftën me terroristët. Duke lëshuar HK-në e tij, ai u fokusua në dy që po shqetësonin Bo dhe Mei. Njëri ra në çast, jeta e tij u derdh mbi të gjithë betonin, një vdekje e rëndë për një zemër të ngurtësuar. Tjetri u kthye në momentin e fundit, pasi mori një plumb, por gjithsesi mundi të kthente zjarr. Drake e ndoqi burrin me plumba, duke lënë pas vdekjen. Në fund, burri nuk kishte ku të shkonte dhe ndaloi, më pas u ul dhe qëlloi topin e fundit drejt Meit, ndërsa arma e Drake-it i dha fund kërcënimit të tij.
  
  Mei e parashikoi këtë dhe e rrëzoi Bo në dysheme. Francezi protestoi, duke u ulur në një grumbull të ngathët, por May e mbajti atë me bërryla, duke e penguar atë të lëvizte. Copa u shkëputën nga muri pikërisht aty ku ishin kokat e tyre.
  
  Bo ngriti sytë. "Merci, Mai."
  
  "Ki ni sinaide".
  
  Deri tani, Drake kishte tërhequr vëmendjen e terroristit të fundit të mbetur, por asnjë nga këto nuk kishte rëndësi. Vetëm frika e tmerrshme në shpirtin e tij kishte rëndësi. Vetëm rrahjet e dëshpëruara të zemrës së tij kishin rëndësi.
  
  E humbën afatin.
  
  Shpirti i tij u ngrit pak kur pa May dhe Bo të vraponin në muze dhe më pas Alicia doli nga fshehja për të dërguar terroristin e fundit në ferrin e furishëm që meritonte. Një person tjetër rrjedh gjak në trotuar. Një tjetër shpirt humbet dhe sakrifikohet.
  
  Ata ishin të pafund, këta njerëz. Ata ishin një det i tërbuar.
  
  Pastaj Drake pa terroristin e fundit, të supozuar të vdekur, të ngrihej dhe të largohej. Drake mendoi se duhej të kishte veshur një jelek. Ai ka shënjestruar shpatullat që lëkunden dhe ka qëlluar, por plumbi ka kaluar vetëm milimetra mbi objektiv. Duke nxjerrë frymën ngadalë, ai shënoi për goditjen e dytë. Tani burri ra në gjunjë dhe më pas u ngrit përsëri, dhe në momentin tjetër shpërtheu në një turmë njerëzish, shikuesish, vendas dhe fëmijë me kamera që po përpiqeshin të kapnin momentin e tyre të famës në Facebook ose Instagram.
  
  Drake u lëkund drejt Alicias. "Pra, kjo ishte një nga qelitë e Ramses?"
  
  "Katër burra. Pikërisht siç e përshkroi Dahl. Kjo do të jetë qeliza e tretë me të cilën përballemi si ekip."
  
  "Dhe ne ende nuk i dimë kushtet e marsit."
  
  Alicia shikoi rrugët, rrugën dhe makinat e ngecura e të braktisura. Më pas ajo u kthye ndërsa klithma e Meit tërhoqi vëmendjen e tyre.
  
  "Ne kemi një roje!"
  
  Drake nxitoi në shkallët, me kokën poshtë, duke mos u përpjekur as ta largonte armën. Ishte gjithçka, ishte e gjithë bota e tyre. Nëse Marsh do të thërriste, ata mund të -
  
  José Gonzalez i dha atij një celular. "A je ti ai anglez?"
  
  Drake mbylli sytë dhe e vuri pajisjen në vesh. "Kënete. Ju shqiptoni me-"
  
  E qeshura e Pithias e ndërpreu atë. "Tani, tani, mos iu drejtoni mallkimeve banale. Mallkimet janë për të pashkolluarit, ose kështu më kanë thënë. Apo është anasjelltas? Por urime, miku im i ri, je gjallë!"
  
  "Do të duhen më shumë se disa grushta për të na rrëzuar".
  
  "Oh, jam i sigurt. A mund ta bëjë këtë një bombë bërthamore?"
  
  Drake ndjeu se mund të vazhdonte me komentet e tij të zemëruara pafundësisht, por ai bëri një përpjekje të vetëdijshme për të qepur gojën e tij. Alicia, May dhe Bo u grumbulluan rreth telefonit, ndërsa José Gonzalez e shikonte me frikë.
  
  "Macja të ka gëlltitur gjuhën? Oh, dhe hej, pse dreqin nuk i ktheve telefonatat e Gonzalez-it?"
  
  Drake kafshoi buzën e sipërme derisa gjaku filloi të rrjedhë. "Une jam ketu."
  
  "Po, po, e shoh. Por ku ishe... mmm... katër minuta më parë?"
  
  Drake mbeti i heshtur.
  
  "Plaku i gjorë José duhej të përgjigjej vetë në telefon. Nuk e kisha idenë se për çfarë po flisja atje."
  
  Drake u përpoq të shpërqendronte Marsin. "Ne kemi një xhaketë. ku-"
  
  "Ti nuk më dëgjon, anglez. Ti je me vonese. E mbani mend penalltinë për vonesën?"
  
  "Kënete. Ndaloni të mashtroni. Dëshironi që kërkesat tuaja të plotësohen apo jo?"
  
  "Kërkesat e mia? Epo, sigurisht që do të plotësohen kur të vendos që jam mirë dhe gati. Tani, ju të tre, jini ushtarë të mirë dhe prisni aty. Unë do të porosis vetëm disa ushqime për ushqim.
  
  Drake mallkoi. "Mos e bëj atë. Mos guxo dreqin ta bësh këtë!"
  
  "Fol shpejt."
  
  Linja është thyer. Drake nguli sytë në tre palë sy të përhumbur dhe kuptoi se ata ishin vetëm një reflektim i tij. Ata dështuan.
  
  Me një përpjekje gjigante, ai ia doli që të mos shtypte telefonin. Alicia mori përsipër të raportonte kërcënimin e afërt ndaj Atdheut. Mai bëri që Gonzales të hiqte xhaketën e saj.
  
  "Le ta mbarojmë këtë," tha ajo. "Ne po përballemi me atë që na pret dhe po përgatitemi për atë që mund të vijë më pas."
  
  Drake studioi horizontet, betonin dhe pemët, mendjen dhe zemrën e largët dhe të dërrmuar nga vetë ideja e qëllimeve të Marsh. Të pafajshmit do të vdisnin në minutat e ardhshme, dhe nëse ai do të dështonte përsëri, do të kishte më shumë prej tyre.
  
  "Marsi do të shpërthejë atë bombë," tha ai. "Çfarëdo që të thoshte. Nëse nuk e gjejmë, e gjithë bota do të vuajë. Ne jemi duke qëndruar në buzë..."
  
  
  KAPITULLI I SHTATËMBËDHËDHËMË
  
  
  Marsh qeshi dhe mbylli telefonin me një lulëzim. Zoe iu ngjit edhe më fort. "Ti ia tregove patjetër," bërtiti ajo.
  
  "Oh po, dhe tani do t'i tregoj më shumë."
  
  Marsi nxori një tjetër qelizë të disponueshme dhe kontrolloi numrin që kishte ruajtur tashmë në kujtesën e tij. I bindur se kjo ishte ajo që i duhej, ai thirri shpejt numrin dhe priti. Zëri që përgjigjej, i vrazhdë dhe imponues, konfirmoi pritshmëritë e tij.
  
  "Ju e dini se çfarë të bëni," tha ai.
  
  "Një? Apo dy?
  
  "Dy, siç ramë dakord. Pastaj vazhdo në rast se kam nevojë për ty përsëri."
  
  "Sigurisht, shef. Unë jam mbajtur i përditësuar përmes aplikacionit të celularit tim. Do të më pëlqente patjetër një pjesë e këtij veprimi."
  
  Marsi gërhiti. "A je terrorist, Steven?"
  
  "Epo, jo, nuk do ta fusja veten në atë klasë. Jo ne te vertete."
  
  "Bëni punën për të cilën jeni paguar. Tani për tani."
  
  Marsh ndërroi një nga ekranet në kamerën e qytetit, thjesht një mini-pajisje vëzhgimi që përdoret nga bizneset aty pranë për të vëzhguar se kush shkonte e dilte në trotuar. Stephen do të shkaktonte kërdi në atë rrugë të veçantë dhe Marsh donte t'i hidhte një sy.
  
  Zoey u përkul për të parë më mirë. "Pra, çfarë tjetër do të bëjmë sot?"
  
  Sytë e Marsit u zgjeruan. "Nuk të mjafton kjo? Dhe befas dukesh pak e butë, pak e përkulshme për një grua të ftuar për t'iu bashkuar Pythia-s së keqe të madhe, Miss Zoe Shears. Pse eshte kjo? A është sepse ju pëlqen çmenduria në mua?"
  
  "Keshtu mendoj. Dhe më shumë se pak. Ndoshta shampanja më shkoi në kokë."
  
  "Mirë. Tani hesht dhe shiko."
  
  Momentet e ardhshme u zhvilluan ashtu siç dëshironte Marsh. Burrat dhe gratë normale do të ishin trembur nga ajo që shihnin, madje edhe ata të ashpër, por Marsh dhe Shears e panë atë me shkëputje të ftohtë. Më pas Marshit iu deshën vetëm pesë minuta për të ruajtur pamjen dhe për t'ia dërguar anglezit në një video-mesazh me një shënim bashkëngjitur: Dërgo këtë shtëpi. Unë do t'ju kontaktoj së shpejti.
  
  Ai e kapi Zoe me një krah. Së bashku ata studiuan skenarin e mëposhtëm të ndjekjes, në të cilin anglezi dhe tre shërbëtorët e tij në fakt e dinin se do të mbërrinin shumë vonë para se të kishin filluar. Perfekte. Dhe kaosi në fund... i paçmuar.
  
  Marsi kujtoi se kishte njerëz të tjerë në dhomë. Celula kryesore e Ramsesit dhe anëtarët e saj. Ata u ulën aq të qetë në cepin e largët të banesës, saqë ai mezi mbante mend fytyrat e tyre.
  
  "Hej," thirri ai. "Zonja është pa shampanjë. A mund ta rregullojë ndonjë nga ju endacakët?"
  
  Një burrë u ngrit në këmbë, me sytë e tij plot përbuzje sa Marsh u drodh. Por shprehja u maskua shpejt dhe u kthye në një tundje të shpejtë të kokës. "Sigurisht që mundet".
  
  "E përkryer. Një shishe më shumë duhet të jetë e mjaftueshme."
  
  
  KAPITULLI I TETËmbëdhjet
  
  
  Drake pa teksa Mai zbërthente xhaketën e rojes teksa ajo kërkonte një listë kërkesash. Alicia dhe Bo shikuan rreth turmës së mbledhur, pothuajse të sigurt se anëtari i fundit i mbetur i qelisë së tretë do të bënte një lëvizje. Atdheu ishte në rrugë, vetëm dy minuta të mbetura. Aty pranë, sirenat vajtuan ndërsa policët u mblodhën. Drake e dinte se deri tani incidentet kulmore do t'i bënin të gjithë njujorkezët nervozë dhe turistët të trembur. Mund të ishte mirë nëse njerëzit do të qëndronin jashtë rrugëve, por çfarë tjetër mund të bënte në fakt Shtëpia e Bardhë?
  
  Dronët me detektorë rrezatimi qarkuan qiellin. Detektorët e metaleve ndaluan të gjithë ata që meritonin vëmendje dhe shumë që nuk e meritonin. Ushtria dhe FOLEJA ishin këtu. Aq shumë agjentë bredhin rrugëve, saqë ishte si një takim veteranësh. Nëse Zyra e Brendshme, FBI, CIA dhe NSA do të kishin bërë punën e tyre siç duhet, Marsi do të ishte gjetur me siguri.
  
  Drake shikoi orën e tij. Ka pak më shumë se një orë që kur filloi ky makth.
  
  Kjo është e gjitha?
  
  Alicia e shtyu me bërryl. "Ajo gjeti diçka."
  
  Drake pa ndërsa Mai hoqi një copë letre të palosur nga xhaketa e shkatërruar e Gonzalez-it.
  
  Njujorkezi u grimas kur e pa dhe mori një mëngë të copëtuar në secilën dorë. "A do të më dëmshpërblejë qyteti...të kompensojë..."
  
  "Qyteti mund t'ju japë disa këshilla," tha Alicia me vendosmëri. "Herën tjetër përdorni pak vaj të ngrohtë. Mos paguani për shoqërinë e keqe".
  
  Gonzales mbylli gojën dhe u largua.
  
  Drake iu afrua majit. Kërkesat e Marshit u shtypën në një fletë të bardhë A4 me fontin më të madh të mundshëm. Në përgjithësi, ata ishin mjaft të drejtpërdrejtë.
  
  "Pesëqind milionë dollarë," lexoi Mai. "Dhe asgjë më shumë".
  
  Poshtë kërkesës ishte një fjali e shkruar me një dorëshkrim të vogël të kundërt.
  
  Detajet do të pasojnë së shpejti".
  
  Drake e dinte saktësisht se çfarë do të thoshte. "Ne jemi gati të dërgohemi në një tjetër gjueti për të pamundurën."
  
  Beauregard shikoi turmën. "Dhe ne, pa dyshim, mbetemi nën vëzhgim. Pa dyshim, këtë herë do të dështojmë sërish."
  
  Drake humbi numërimin e telefonave celularë të ngritur nga turma e mbledhur, më pas dëgjoi zhurmën e shurdhër të një mesazhi bip në celularin e tij dhe kontrolloi ekranin. Edhe para se të klikonte në lidhjen e videos, skalpi i tij filloi t'i kruhej me një parandjenjë të thellë. "Djema," tha ai, dhe e mbajti pajisjen në gjatësinë e krahut ndërsa ata grumbulloheshin përreth.
  
  Fotoja ishte kokrra dhe bardh e zi, por kamera ishte e qëndrueshme dhe tregoi qartë një nga ankthet më të këqija të Drake. "Është e pakuptimtë," tha ai. "Vritni njerëz që nuk e kanë idenë se çfarë po ndodh. Nuk është për frikësim, nuk është për përfitim. Është për..." Nuk mundi të vazhdonte.
  
  "Mirë," mori frymë Mai. "Ne po gërmojmë çdo ditë e më shumë nga këta ushqyes të poshtëm. Dhe më e keqja nga të gjitha, ata banojnë në zemër të komuniteteve tona."
  
  Drake nuk humbi asnjë minutë, por dërgoi një lidhje me Homeland. Fakti që Marsh dukej se ishte në gjendje të merrte numrin e tij të telefonit celular, nuk ishte veçanërisht befasues duke pasur parasysh gjithçka që ai kishte arritur deri më tani. Terroristët që e ndihmonin atë ishin qartësisht më shumë se këmbësorë të shpenzuar.
  
  Drake shikoi policët të bënin punën e tyre. Alicia iu afrua më shumë dhe më pas tërhoqi rastësisht këmbën e pantallonave. "A e shihni këtë?" tha ajo me një zë të kënduar. "E kuptova kur u përpoqët të më shkelmoni bythën në shkretëtirë. Dhe është ende e freskët. Kaq shpejt po ecën përpara kjo gjë."
  
  Fjalët e saj i bënë më shumë se një përshtypje Drake. Kishte një kujtim për lidhjen e tyre, tërheqjen e tyre të re; konkluzioni për Mein dhe Bo se diçka ka ndodhur mes tyre; dhe referenca më e dukshme për jetën e saj deri më tani është se sa shpejt ka përparuar dhe si është përpjekur t'i ngadalësojë gjërat.
  
  Në një vijë të drejtpërdrejtë zjarri.
  
  "Nëse i mbijetojmë kësaj," tha ai. "Ekipi SPEAR po merr një javë pushim."
  
  "Torsti ka rezervuar tashmë bileta për në Barbados," tha Alicia.
  
  "Çfarë ndodhi në shkretëtirë?" Mendoi May.
  
  Drake hodhi një vështrim në orën e tij, pastaj në telefonin e tij në një moment të çuditshëm, surreal. Përballë vdekjes së panevojshme dhe kërcënimit në rritje, me ndjekje të pafundme dhe betejë të egër, ata tani po goditnin me taka dhe u detyruan të merrnin disa minuta pushim. Natyrisht, atyre u duhej kohë për të hequr qafe tensionin, shqetësimin në rritje që përfundimisht mund të çonte në vdekjen e tyre... Por mënyra e Alicias për ta bërë këtë ka qenë gjithmonë disi joortodokse.
  
  "Bikini. Plazhi. Valë blu", tha Alicia. "Jam une".
  
  "A po sjell me vete mikun tënd të ri më të mirë?" Mai buzëqeshi. "Kenzi?"
  
  "E di, Alicia, nuk mendoj se Dahl ka rezervuar pushime ekipore," tha Drake, vetëm gjysmë shaka. "Më shumë si një pushim familjar."
  
  Alicia rënkoi. "Çfarë bastard. Ne jemi familje".
  
  "Po, por jo ashtu siç dëshiron. E dini, Joanna dhe Dahl kanë nevojë për pak kohë."
  
  Por Alicia tani po shikonte majin. "Dhe si përgjigje ndaj asaj talljeje fillestare, Sprite, jo, po mendoja të merrja Drakes. Ju përshtatet?"
  
  Drake hodhi sytë larg, duke shtrënguar buzët në një bilbil të heshtur. Pas tij, ai dëgjoi komentin e Bo.
  
  "A do të thotë kjo se ju dhe unë kemi mbaruar tani?"
  
  Zëri i Meit mbeti i qetë. "Unë mendoj se varet nga Matt."
  
  Oh faleminderit. Faleminderit shumë, dreqin.
  
  Dukej pothuajse e lehtësuar kur i ra telefoni. "Po?"
  
  "Mars këtu. A janë ushtarët e mi të vegjël gati për një vrapim të shpejtë?"
  
  "I vratë ata njerëz të pafajshëm. Kur të takohemi, do të shoh që do të përgjigjeni për këtë."
  
  "Jo mik, je ti që do të përgjigjesh. Ju i lexoni kërkesat e mia, apo jo? Pesëqind milionë. Kjo është një shumë e drejtë për një qytet plot me burra, gra dhe budallenj të vegjël."
  
  Drake mbylli sytë, duke shtrënguar dhëmbët. "Ç'pritet më tej?"
  
  "Detajet për pagesën, sigurisht. Shkoni në Stacionin Qendror. Ata janë duke pritur brenda një prej kafeneve qendrore." Ai përmendi një emër. "Palosur mirë dhe futur në një zarf që një shpirt i sjellshëm e ngjiti në pjesën e poshtme të tavolinës së fundit në skajin e largët të lokalit. Më beso, do ta kuptosh kur të arrish atje."
  
  "Dhe nëse nuk e bëjmë?" Drake nuk e kishte harruar anëtarin e qelisë së arratisur, as ekzistencën e të paktën dy qelizave të tjera.
  
  "Pastaj do të thërras gomarin tjetër që të mbajë ngarkesën time dhe të hedhë në erë dyqanin e donutëve. Ju përshtatet?"
  
  Drake shkurtimisht fantazoi se çfarë mund t'i bënte Marshit kur e morën. "Sa gjatë?"
  
  "Oh, dhjetë minuta duhet të jenë të mjaftueshme."
  
  "Dhjete minuta? Kjo është marrëzi, Marsh, dhe ju e dini këtë. Stacioni Qendror është mbi njëzet minuta larg. Ndoshta dy herë më shumë."
  
  "Kurrë nuk kam thënë që duhet të shkosh."
  
  Drake shtrëngoi grushtat. Ata po përgatiteshin për dështim dhe të gjithë e dinin këtë.
  
  "Unë do t'ju them çfarë," tha Marsh. "Për të vërtetuar se mund të jem i përshtatshëm, do ta ndryshoj atë në dymbëdhjetë minuta. Dhe duke numëruar..."
  
  Drake filloi të vraponte.
  
  
  KAPITULLI I Nëntëmbëdhjetë
  
  
  Drake doli me vrap në rrugë ndërsa Bo goditi me grusht koordinatat për Stacionin Grand Central në GPS-in e tij. Alicia dhe May vrapuan një hap prapa. Megjithatë, këtë herë Drake nuk kishte në plan ta bënte udhëtimin me thundra. Pavarësisht orarit tepër të ngarkuar të vendosur nga Marsh, përpjekja duhej bërë. Tre makina u braktisën jashtë muzeut, dy Corolla dhe një Civic. Jorksajeri nuk u hodhi atyre një shikim të dytë. Ajo që ai donte ishte diçka...
  
  "Hyni brenda!" Alicia qëndroi në derën e hapur të Civic.
  
  "Jo mjaftueshëm i ftohtë," tha ai.
  
  "Ne nuk mund të humbim kohë duke qëndruar këtu duke pritur -"
  
  "Mjafton," pa Drake mbi kalë dhe karrocë që lëvizte ngadalë që sapo ishte nisur nga Central Park, ku një kamionçinë i fuqishëm F150 po rrinte përtaci pranë bordurës.
  
  Ai nxitoi drejt tij.
  
  Alicia dhe May nxituan pas tyre. "A është ai i drequr ngacmues?" Alicia u përfol në maj. "Unë kurrë nuk do të ngas kalë. Kurrë!"
  
  Ata rrëshqitën pranë kafshës dhe shpejt i kërkuan shoferit t'u jepte hua makinën e tyre. Drake shtypi pedalin e gazit, duke djegur gomën ndërsa u largua me shpejtësi nga bordi. Bo tregoi djathtas.
  
  "Këto nëpër Central Park. Kjo rrugë 79 është tërthore dhe të çon në Madison Avenue.
  
  "Më pëlqen kjo këngë," shkroi Alicia. "Ku është Tiffany's?" Jam i uritur."
  
  Bo i hodhi asaj një vështrim të çuditshëm. "Ky nuk është një restorant, Miles."
  
  "Dhe Madison Avenue ishte një grup pop," tha Drake. "Nën udhëheqjen e Cheney Coates. Sikur dikush mund ta harronte ndonjëherë." Ai gëlltiti, papritmas u kujtua.
  
  Alicia qeshi. "Durzi. Unë thjesht do të ndaloj përpjekjet për të gëzuar. Ndonjë arsye për këtë, Drakes? A ishte ajo një kurvë?
  
  "Hej, duro!" Ai e drejtoi makinën përshpejtuese në Rrugën 79, e cila ishte një korsi e vetme e gjerë e rrethuar nga një mur i lartë me pemë të varura. "Ndoshta pinup. Dhe një prezantuese e mrekullueshme."
  
  "Kujdes!"
  
  Paralajmërimi i May shpëtoi makinën e tyre ndërsa Silverado u hodh mbi rezervën qendrore një inç të lartë dhe u përpoq t'i përplaste. Drake vuri re fytyrën pas timonit, anëtari i fundit i qelizës së tretë. Ai shtypi pedalin e gazit, duke i detyruar të gjithë të kthehen në vendet e tyre ndërsa një makinë tjetër u kthye dhe u ndoq. Papritur, gara e tyre nëpër Central Park mori një natyrë shumë më vdekjeprurëse.
  
  Shoferi i Silverado-s drejtoi me një braktisje të pamatur. Drake ngadalësoi shpejtësinë për të shmangur disa taksi, por ndjekësi i tyre shfrytëzoi rastin për t'i goditur nga pas. F150 u hodh dhe u devijua, por më pas u drejtua pa asnjë problem. "Silverado" ka goditur një taksi, duke bërë që ajo, duke u rrotulluar, ka fluturuar në një tjetër rrugë, ku është përplasur me një mur mbajtës. Drake u kthye fort në të majtë, pastaj në të djathtë për të kapërcyer linjën e taksive, më pas përshpejtoi në pjesën e hapur të rrugës.
  
  Terroristi pas tyre u përkul nga dritarja me pistoletë në dorë.
  
  "Shtrihem!" Drake bërtiti.
  
  Plumbat shpuan çdo sipërfaqe - makinë, rrugë, mure dhe pemë. Burri ishte pranë vetes me zemërim, eksitim dhe ndoshta urrejtje, duke mos u kujdesur për dëmin që kishte shkaktuar. Beau, i cili ishte në sediljen e pasme të F150, nxori një Glock dhe shpërtheu dritaren e pasme. Ajri i ftohtë hyri në kabinë.
  
  Një varg ndërtesash u shfaq në të majtë, dhe më pas disa këmbësorë që shëtisnin përgjatë trotuarit përpara. Drake tani pa vetëm zgjedhjen e Djallit - vdekjen aksidentale të një kalimtari ose vonesën në Stacionin Grand Central dhe përballjen me pasojat.
  
  Kanë mbetur edhe tetë minuta.
  
  Duke u kthyer në rrugën 79, Drake vuri re një tunel të shkurtër përpara, mbi të cilin vareshin degë jeshile. Teksa hynë në errësirën e çastit, ai përplasi pedalin e frenave, duke shpresuar se ndjekësi i tyre do të përplasej me murin, ose të paktën do të humbiste pistoletën në kaos. Në vend të kësaj, ai udhëtoi rreth tyre, duke vozitur fort, duke qëlluar nga një dritare anësore ndërsa kalonte.
  
  Të gjithë u ulën kur u doli dritarja, bilbili i plumbit pothuajse u shua para se ta dëgjonin. Tani vetë Alicia nxori kokën jashtë, drejtoi armën dhe qëlloi në Silverado. Përpara, ai përshpejtoi dhe më pas ngadalësoi. Drake e mbylli shpejt hendekun. Një tjetër urë u shfaq dhe trafiku tani ishte i qëndrueshëm në të dy anët e vijave të dyfishta të verdha. Drake e mbylli hendekun derisa krahu i tyre pothuajse preku pjesën e pasme të makinës tjetër.
  
  Terroristi e ktheu gjithë trupin dhe e drejtoi armën mbi supe.
  
  Alicia qëlloi e para, plumbi shpërtheu në pluhur xhamin e pasmë të Silverado. Shoferi duhet të jetë zmbrapsur ndërsa makina e tij ka devijuar, duke humbur mezi në trafikun që vinte përballë dhe duke shkaktuar një shpërthim melodioz të borive. Alicia u përkul edhe më tej.
  
  "Ajo copëza flokësh biondë që fluturon përreth," tha May. "Thjesht më kujton diçka. Si i quajnë tani? A është kjo një kollie?"
  
  Më shumë të shtëna. Terroristi iu përgjigj zjarrit. Drake përdori teknikën e shmangies së vozitjes sa më të sigurt që të mundej. Trafiku përpara u hollua përsëri dhe ai shfrytëzoi rastin për të kapërcyer Silverado, duke ecur në korsinë e ardhshme. Pas tij, Mae rrokullisi dritaren dhe hodhi një kapëse në një makinë tjetër. Drake u përkul mbrapa dhe studioi pamjen e pasme.
  
  "Ai po vjen akoma."
  
  Papritur, Central Park mbaroi dhe kryqëzimi i zënë i Fifth Avenue dukej se u hodh drejt tyre. Makinat ngadalësuan, ndaluan dhe këmbësorët ecnin në kryqëzime dhe u rreshtuan përgjatë trotuareve. Drake hodhi një vështrim me shpejtësi te dritat e frenave me ngjyrë të verdhë, të cilat aktualisht ishin jeshile.
  
  Autobusë të bardhë shumë të gjatë rreshtoheshin në të dy anët e Fifth Avenue. Drake frenoi ashpër, por terroristi u përplas përsëri në dritat e pasme të tyre. Përmes timonit, ai ndjeu që pjesa e pasme të dridhej, pa potencialin për katastrofë dhe doli nga rrotullimi për të rimarrë kontrollin. Makina u nivelua, duke kaluar kryqëzimin, Silverado vetëm një centimetër pas.
  
  Autobusi u përpoq të dilte përpara tyre, duke i lënë Drake zgjidhje tjetër veçse të shkonte deri në të majtë dhe në mes të rrugës. Metali kërciti dhe xhami iu thye mbi gjunjë. "Silverado" u përplas me të më pas.
  
  "Pesë minuta," tha Bo me zë të ulët.
  
  Duke mos humbur kohë, ai mori shpejtësinë. Shpejt u shfaq Madison Avenue, fasada gri e Chase Bank dhe e zeza J. Crew mbushnin fushën e shikimit përpara.
  
  "Dy të tjera," tha Bo.
  
  Së bashku, makinat e garave vrapuan nga një hendek i vogël në hendek të vogël, duke i thyer makinat anash dhe duke lëvizur rreth pengesave më të ngadalta. Drake vazhdoi t'i binte borisë, duke dashur që të kishte një sirenë të një lloji, dhe Alicia qëlloi në ajër për të detyruar këmbësorët dhe shoferët të hapnin shpejt rrugën. Makinat e NYPD-së tashmë po zhurmonin, duke lënë pas tyre një gjurmë shkatërruese. Ai kishte vënë re tashmë se të vetmet automjete që dukej se trajtoheshin me respekt ishin zjarrfikësit e mëdhenj të kuq.
  
  "Përpara," tha Bo.
  
  "E kuptova," Drake pa kalimin që të çonte në Lexington Avenue dhe nxitoi drejt saj. Duke ndezur motorin, ai e rrotulloi makinën nga këndi. Nga gomat dilte tym, duke bërë që njerëzit të bërtisnin në të gjithë trotuarin. Këtu, në rrugën e re, makinat ishin të parkuara fort nga të dyja anët, dhe kaosi i platformave, furgonëve dhe rrugëve njëkahëshe i bënte të hamendeshin edhe shoferët më të mirë.
  
  "Jo larg tani," tha Bo.
  
  Drake e pa mundësinë e tij përpara ndërsa trafiku u hollua. "Maj," tha ai. "A ju kujtohet Bangkoku?"
  
  Ashtu si ndërrimi i marsheve në një supermakinë, Mai futi revistën e re në Glock-in e saj dhe zhbllokoi rripin e sigurimit, duke u tundur në sediljen e saj. Alicia i nguli sytë Drake dhe Drake shikoi në pasqyrën e pasme. Silverado u afrua me të gjitha forcat e tij, duke u përpjekur t'i përplaste ndërsa ata iu afruan Stacionit Qendror të Madh dhe turmës së mbushur plot.
  
  Mai e shtyu veten lart në ndenjësen e saj, duke u mbështetur nga xhami i pasmë tashmë i thyer dhe duke filluar të shtyjë.
  
  Alicia e shtyu Drake me bërryl. "Bangkok?"
  
  "Nuk është ajo që mendoni."
  
  "Oh, kjo nuk ndodh kurrë. Do të më thoni se ajo që ndodhi në Tajlandë do të qëndrojë në Tajlandë më tej."
  
  Mai rrëshqiti nëpër hendekun e vogël, duke grisur rrobat e saj, por duke e detyruar trupin e saj të vazhdonte. Drake pa momentin kur era fryu mbi të, kur rëra i pickoi sytë. Ai pa momentin kur terroristi që ndiqte pulsoi i tronditur.
  
  Silverado u afrua, në mënyrë tronditëse.
  
  Mai u hodh në shtratin e kamionit, me këmbët e hapura dhe ngriti armën. Ajo mori shenjën dhe më pas qëlloi nga pjesa e pasme e kamionit, ku plumbat thyen xhamat e një makine tjetër. Ndërtesat, autobusët dhe shtyllat e dritave kaluan ngadalë. Mai tërhoqi këmbëzën përsëri dhe përsëri, duke injoruar erën dhe lëvizjen e makinës, duke u fokusuar vetëm te personi që përndryshe do t'i kishte vrarë.
  
  Drake e mbajti timonin sa më të qëndrueshëm, shpejtësia mbeti konstante. Kësaj radhe para tyre nuk kaloi asnjë makinë, për të cilën u lut. Mei qëndroi fort në këmbë dhe përqendrimi i saj në mënyrë të pashmangshme u konsumua vetëm nga një gjë. Drake ishte udhërrëfyesi i saj.
  
  "Tani!" bërtiti me të madhe.
  
  Alicia u rrotullua si një fëmijë që i binte karamele nga pjesa e pasme e një ndenjëseje. "Çfarë do të bëjë ajo?"
  
  Drake aplikoi frenat me shumë butësi, një milimetër në të njëjtën kohë. Mai futi kapësin e dytë dhe më pas vrapoi në pjesën e pasme të kamionit, drejt e në derën e pasme. Sytë e shoferit të Silverados u zgjeruan edhe më shumë kur pa një ninja të egër që vraponte drejt makinës së tij me shpejtësi nga një tjetër!
  
  Mai arriti te dera e pasme dhe u hodh në ajër, duke goditur këmbët e saj dhe duke tundur krahët. Kishte një moment përpara se graviteti ta tërhiqte poshtë kur ajo u hodh me hijeshi nëpër ajrin e hollë, mishërim i fshehtësisë, aftësisë dhe bukurisë, por më pas ajo u fundos rëndë në kapakun e makinës së një njeriu tjetër. Ajo u dyfishua menjëherë, duke i lënë këmbët dhe gjunjët të merrnin goditjen dhe të ruanin ekuilibrin. Ulja në metalin kokëfortë nuk ishte e lehtë dhe Mai fluturoi shpejt përpara drejt xhamit të dehur.
  
  Shoferi i Silverado frenoi fort, por gjithsesi arriti t'i drejtonte armën në fytyrë.
  
  Mai shtriu gjunjët ndërsa goditja e papritur kaloi përmes saj, duke i forcuar shtyllën kurrizore dhe shpatullat. Arma e saj mbeti në duart e saj, tashmë e drejtuar nga terroristi. Dy të shtëna dhe ai fishkëllinte, këmba e tij ende në pedalin e frenave, gjaku ia lau pjesën e përparme të këmishës dhe ai u rrëzua përpara.
  
  Mai u zvarrit mbi kapuçin e makinës, futi dorën brenda xhamit të përparmë dhe nxori shoferin jashtë. Nuk kishte asnjë mënyrë që ajo t'i lejonte atij mirësjelljen e rikuperimit. Sytë e tij plot dhimbje u ndeshën me sytë e saj dhe u përpoqën të rregullonin.
  
  "Si ... si jeni ..."
  
  Mai e goditi me grusht në fytyrë. Ajo më pas u mbajt ndërsa makina u përplas në pjesën e pasme të Drake. Anglezi ngadalësoi qëllimisht shpejtësinë për të 'kapur' makinën vetë-drejtuese përpara se ajo të kthehej në një drejtim të rrezikshëm, të rastësishëm.
  
  "Pra, kjo është ajo që bëtë në Bangkok?" pyeti Alicia.
  
  "Diçka e tillë".
  
  "Dhe çfarë ndodhi më pas?"
  
  Drake shikoi larg. "Nuk e kam idenë, dashuri."
  
  Ata hapën dyert, duke parkuar dy herë pranë taksisë, sa më afër Stacionit Qendror. Civilët u tërhoqën duke i parë ata. Të ndjerit u kthyen për të vrapuar. Dhjetëra të tjerë nxorën celularët dhe filluan të fotografonin. Drake u hodh në trotuar dhe menjëherë filloi të vraponte.
  
  "Koha ka kaluar," mërmëriti Beauregard pranë tij.
  
  
  KAPITULLI I NJIZET
  
  
  Drake shpërtheu në sallën kryesore të stacionit qendror. Një hapësirë e madhe e hapur majtas-djathtas dhe lart. Sipërfaqet me shkëlqim dhe dyshemetë e lëmuara tronditën sistemin, shenjat e nisjes dhe mbërritjes vezulluan kudo dhe nxitimi i njerëzve dukej i pandërprerë. Beau u kujtoi atyre emrin e Cafe é dhe u tregoi planimetrinë e terminalit.
  
  "Lobi kryesor," tha Mai. "Ktheni djathtas, duke kaluar shkallët lëvizëse."
  
  Gara, përpëlitje, duke kryer marifete të mahnitshme akrobatike, vetëm për të shmangur një përplasje, ekipi depërtoi nëpër stacion. Kaluan minutat. Kafenetë, dyqanet belge çokollata dhe tezgat e bagelëve u mbyllën me zinxhir, koka e Drake rrotullohet në shijet e tyre të përziera. Ata hynë në të ashtuquajturin Passage Lexington dhe filluan të ngadalësojnë shpejtësinë.
  
  "Si kjo!"
  
  Alicia vrapoi, duke e shtrënguar rrugën e saj përmes hyrjes së ngushtë të një prej kafeneve më të vogla që Drake kishte parë ndonjëherë. Thuajse në mënyrë të pavetëdijshme, mendja e tij po numëronte tavolinat. Jo e vështirë, ishin vetëm tre prej tyre.
  
  Alicia e shtyu mënjanë burrin me pallton gri dhe më pas ra në gjunjë pranë sipërfaqes së zezë. Tavolina ishte e mbushur me mbeturina të panevojshme, karriget ishin rregulluar pa kujdes. Alicia u hodh poshtë dhe shpejt doli në sipërfaqe, duke mbajtur një zarf të bardhë në duar, me sytë plot shpresë.
  
  Drake po e shikonte nga disa hapa larg, por jo anglezja. Në vend të kësaj, ai shikonte stafin dhe klientët, ata që kalonin jashtë dhe një vend tjetër në veçanti.
  
  Dera në dhomën e shërbimeve.
  
  Tani ajo u hap, një figurë kurioze femër që nxori kokën jashtë. Pothuajse menjëherë, ajo bëri kontakt me sy me të vetmin burrë që e shikonte drejtpërdrejt, Matt Drake.
  
  JO...
  
  Ajo mori telefonin portativ. Unë mendoj se kjo është për ju, tha ajo me buzët e saj.
  
  Drake pohoi me kokë, duke vazhduar të shikonte të gjithë zonën. Alicia e grisi zarfin dhe më pas u vrenjos.
  
  "Nuk mund të jetë."
  
  Mai rrotulloi sytë. "Çfarë? Pse jo?"
  
  "Ajo thotë bum!"
  
  
  KAPITULLI NJIZET E NJEZE
  
  
  Drake nxitoi drejt telefonit dhe ia rrëmbeu gruas. "Çfarë luani?"
  
  Marsi qeshi në fund të rreshtit. "A keni kontrolluar nën dy tavolinat e tjera?"
  
  Pastaj linja u prish. Drake ndjeu se gjithçka brenda tij u shemb ndërsa shpirti dhe zemra i ngrinë, por ai nuk ndaloi së lëvizuri. "Në tavolina!" ai bërtiti dhe u largua duke vrapuar, duke u rrëzuar dhe duke rrëshqitur në gjunjë nën pjesën më të afërt të tyre.
  
  Alicia i bërtiti stafit dhe vizitorëve që të dilnin jashtë, të evakuoheshin. Bo u rrëzua nën një tavolinë tjetër. Drake pa dyshim pa një kopje të asaj që francezi kishte vënë re, një mjet të vogël shpërthyes të ngjitur me shirit në pjesën e poshtme të tryezës. Madhësia dhe forma e një shishe uji, ajo ishte e mbështjellë afërsisht me letër ambalazhi të vjetër të Krishtlindjeve. Mesazh Ho-ho-ho! Drake nuk kaloi pa u vënë re.
  
  Alicia u vendos pranë tij. "Si mund ta neutralizojmë pinjollin? Dhe, më e rëndësishmja, a mund ta çaktivizojmë pinjollin?"
  
  "Ti e di atë që di unë, Miles. Në ushtri shpërthyenim bomba njëra pas tjetrës. Në thelb, kjo është mënyra më e sigurt. Por ky djalë e dinte se çfarë po bënte. E paketuar mirë në paketim të padëmshëm. Shihni telat? Ata janë të gjithë të njëjtën ngjyrë. Detonator kapsule. siguresë në distancë. Jo e vështirë, por e rrezikshme si ferr."
  
  "Pra, mblidhni kompletin dhe ndaloni që të hiqet kapaku i mallkuar nga shpërthimi."
  
  "Të rritet një grup? Dreqin, ne jemi krejtësisht në një xhiro këtu." Drake ngriti sytë dhe me sy mosbesimtarë pa një turmë njerëzish që shtypnin fytyrat e tyre pas dritareve të kafenesë. Disa madje u përpoqën të kalonin nga dera e hapur. Telefonat e zakonshëm Android regjistruan atë që mund të ishte vdekja e pronarëve të tyre në vetëm pak minuta.
  
  "Dil jashtë!" ai thirri dhe Alicia iu bashkua. "Evakuoni menjëherë këtë ndërtesë!"
  
  Më në fund, fytyrat e frikësuara u larguan dhe mesazhi filloi t'u arrijë. Drake kujtoi madhësinë e sallës kryesore dhe masën e njerëzve brenda dhe shtrëngoi dhëmbët derisa i dhembën rrënjët.
  
  "Për sa kohë mendoni?" Alicia u ul përsëri pranë tij.
  
  "Minuta, nëse ka ndonjë gjë."
  
  Drake ia nguli sytë pajisjes. Në të vërtetë, nuk dukej fantastike, thjesht një bombë e thjeshtë që kishte për qëllim të frikësonte dhe jo të lëndonte. Ai kishte parë bomba fishekzjarre të kësaj madhësie dhe ndoshta me të njëjtën pajisje shpërthimi rudimentare. Përvoja e tij ushtarake mund të jetë zbehur pak, por kur u përball me një situatë me tela të kuqe-blu-teli, ai shpejt u kthye.
  
  Përveç se të gjitha telat janë të njëjtën ngjyrë.
  
  Kaosi mbështilli gjithçka rreth fshikëzës së tij të vetë-krijuar. Si një pëshpëritje tradhtare, fjala e bombës përshkoi sallat e mëdha dhe dëshira e një njeriu për liri infektoi tjetrin dhe tjetrin, derisa të gjithë, përveç pasagjerëve më të guximshëm, ose më budallenj, po shkonin drejt daljes. Zhurma ishte shurdhuese, arriti në mahi të lartë dhe rrodhi përsëri nëpër mure. Burra dhe gra ranë me nxitim dhe kalimtarët i ndihmuan të ngriheshin në këmbë. Disa u kapën nga paniku, ndërsa të tjerët qëndruan të qetë. Shefat u përpoqën të mbanin punonjësit e tyre në vend, por me të drejtë luftuan një betejë të humbur. Turmat u derdhën nga daljet dhe filluan të mbushnin Rrugën 42.
  
  Drake hezitoi, djersa i rridhte mbi ballë. Një lëvizje e gabuar këtu mund të çojë në humbjen e një gjymtyre, ose më shumë. Dhe më keq, do ta nxirrte nga lufta për të shkatërruar Marshin. Nëse pithiani arrin t'i hollojë ato, atëherë ai do të ketë një shans shumë më të mirë për të arritur qëllimin e tij përfundimtar - pa marrë parasysh sa i çoroditur mund të jetë ky ferr.
  
  Pastaj Beauregard u ul pranë tij. "A je mirë?"
  
  Drake rrotulloi sytë. "Çfarë dreqin... Dua të them, a nuk merresh me tjetrin..."
  
  Bo mbajti një pajisje tjetër, të cilën e kishte çaktivizuar tashmë. "Është një mekanizëm i thjeshtë dhe u deshën vetëm disa sekonda. Keni nevojë për ndihmë?"
  
  Drake ia nguli sytë mekanizmave të brendshëm që vareshin përpara tij, tek vetëkënaqësia e lehtë në fytyrën e francezit dhe tha: "Dreq. Është më mirë që askush të mos i thotë suedezit se kjo ka ndodhur".
  
  Më pas ai nxori një kapak detonatori.
  
  Gjithçka mbetet e njëjtë. Një ndjenjë lehtësimi e pushtoi, dhe ai gjeti momentin të ndalonte dhe të merrte frymë. Një tjetër krizë u pastrua, një tjetër fitore e vogël për djemtë e mirë. Pastaj Alicia, pa hequr sytë nga banaku i kafenesë, foli pesë fjalë shumë të dallueshme.
  
  "Telefoni i mallkuar bie sërish".
  
  Dhe rreth e qark Grand Central, në të gjithë qytetin e Nju Jorkut, në kosha plehrash dhe nën pemë - madje të lidhura me kangjella dhe më në fund të hedhura nga motoçiklistët - bombat filluan të shpërthejnë.
  
  
  KAPITULLI NJIZET E DYTË
  
  
  Hayden qëndronte përballë një rreshti monitorësh televizivë, pranë saj Kinimaka. Mendimet e tyre për të thyer Ramsesin u ndaluan përkohësisht nga ndjekja nëpër Central Park dhe më pas nga furia në Stacionin Qendror të Madh. Ndërsa ata shikonin, Moore iu afrua atyre dhe filloi të komentonte në secilin monitor, imazhet e kamerës janë etiketuar dhe mund të zmadhohen për të nxjerrë në pah një qime njeriu në një krah me pika. Ndriçimi nuk ishte aq gjithëpërfshirës sa duhej të ishte, por u përmirësua ndërsa Drake dhe ekipi i tij iu afruan stacionit të famshëm të trenit. Një monitor tjetër tregoi Ramsesin dhe Price-in në qelitë e tyre, i pari që ecte me padurim sikur duhej të ishte në vende, ndërsa i dyti u ul i ulur sikur gjithçka që donte vërtet të ishte një ofertë në lak.
  
  Ekipi i Moore punoi me zell rreth tyre, duke raportuar shikime, parandjenja dhe duke u kërkuar policëve dhe agjentëve në rrugë të vizitonin zona të veçanta. Sulmet u penguan përpara Hayden, edhe kur Drake dhe Bo po çaktivizonin bombat në Grand Central. Mënyra e vetme e Moore për të qenë absolutisht i sigurt se Midtown është kujdesur është që praktikisht të zbrazë të gjithë pjesën.
  
  "Nuk më intereson nëse është një gjyshe e vjetër e shurdhër që sapo humbi macen e saj," tha ai. Të paktën t'i bindin ata.
  
  "Si mund t'i kalonin kamerat bombat përmes detektorëve metalikë në Stacionin Qendror?" pyeti Kinimaka.
  
  "Shpërthyes plastik?" Moore guxoi.
  
  "A nuk keni marrëveshje të tjera për këtë?" pyeti Hajden.
  
  "Sigurisht, por shikoni përreth. Nëntëdhjetë përqind e njerëzve tanë po kërkojnë një bombë bërthamore të mallkuar. Nuk e kam parë kurrë këtë pjesë kaq bosh."
  
  Hayden pyeti veten se sa kohë Marsh e kishte planifikuar këtë. Dhe Ramses? Princi terrorist kishte rreth pesë qeliza në Nju Jork, ndoshta më shumë, dhe disa prej tyre ishin qeli të fjetur. Eksplozivët e çdo lloji mund të futeshin kontrabandë në çdo kohë dhe thjesht mund të varroseshin, të fshehura në pyll ose në bodrum për vite me radhë nëse është e nevojshme. Shikoni rusët dhe historinë e provuar për valixhet e tyre bërthamore të humbura - ishte një amerikan që sugjeroi se numri i munguar ishte shuma e saktë e nevojshme për të shkatërruar Shtetet e Bashkuara. Ishte një dezertor rus që konfirmoi se ata ishin tashmë në Amerikë.
  
  Ajo bëri një hap prapa, duke u përpjekur të merrte të gjithë foton. Për pjesën më të madhe të jetës së saj të rritur, Hayden ka qenë një oficere e zbatimit të ligjit; ajo ndjehej sikur kishte parë çdo situatë të imagjinueshme. Por tani... ishte e paprecedentë. Drake kishte vrapuar tashmë nga Times Square në Grand Central, duke shpëtuar jetë minutë pas minute dhe më pas duke humbur dy. Dahl çmontoi kamerat e Ramsesit në çdo hap. Por ajo u godit nga shtrirja absolute, e tmerrshme e këtij fenomeni.
  
  Dhe bota u përkeqësua. Ajo njihte njerëz që nuk shqetësoheshin më për të parë lajmet, njerëz që fshinin aplikacionet nga telefonat e tyre sepse gjithçka që shihnin ishte e neveritshme dhe mendonin se nuk mund të bënin asgjë për këtë. Vendimet që ishin të qarta dhe të dukshme që në fillim, veçanërisht me ardhjen e IS, nuk u morën kurrë, të turbulluara nga politika, fitimi dhe lakmia dhe duke nënvlerësuar thellësinë e vuajtjes njerëzore. Ajo që publiku donte tani ishte ndershmëria, një figurë të cilës mund t'i besohej, dikush që hynte me aq transparencë sa ishte e sigurt për t'u menaxhuar.
  
  Hayden i pranoi të gjitha. Ndjenja e saj e pafuqisë ishte e ngjashme me emocionet që Tyler Webb i kishte nënshtruar së fundmi. Ndjenja se jeni të ndjekur me kaq zgjuarsi dhe jeni të pafuqishëm për të bërë asgjë për këtë. Ajo ndjeu të njëjtat emocione tani, duke parë Drake dhe Dahl duke u përpjekur të rifitonin Nju Jorkun dhe pjesën tjetër të botës nga skaji.
  
  "Unë do të vras Ramsesin për këtë," tha ajo.
  
  Kinimaka vuri një putra të madhe mbi supet e saj. "Më lejoni. Unë jam shumë më pak e bukur se ju dhe do të isha më mirë në burg".
  
  Moore tregoi një ekran specifik. "Shikoni atje djema. Ata e çaktivizuan bombën."
  
  Kënaqësia shkrepi përmes Hayden kur pa Matt Drake duke u larguar nga kafeneja &# 233; me një shprehje të lehtësuar dhe triumfuese në fytyrën e tij. Ekipi i mbledhur duartrokiti dhe më pas papritmas ndaloi ndërsa gjërat filluan të dilnin jashtë kontrollit.
  
  Në shumë monitorë, Hayden pa kazanët e plehrave duke shpërthyer, makinat që lëviznin për të shmangur shpërthimin e kapakut të pusetave. Ajo pa motoçiklistë të hynin në rrugë dhe të hidhnin objekte në formë tulle në ndërtesa dhe dritare. Një sekondë më vonë pati një tjetër shpërthim. Ajo pa makinën të ngrihej disa metra nga dyshemeja teksa një bombë shpërtheu poshtë saj, tymi dhe flakët që dilnin nga anët. Rreth stacionit Grand Central, mes pasagjerëve që po iknin, kazanët e plehrave morën flakë. Qëllimi ishte terrori, jo viktima. Zjarret digjen në dy ura, të cilat shkaktuan bllokime të mëdha trafiku, saqë as motoçikletat nuk mund të kalonin mbi to.
  
  Moore ia nguli sytë, fytyra e tij u qetësua për vetëm një sekondë para se të fillonte të bërtiste urdhra. Hajden u përpoq të ruante këndvështrimin e saj të ashpër dhe ndjeu se Mano e preku supin e saj.
  
  Ne do të vazhdojmë.
  
  Operacionet vazhduan në qendrën e operacioneve, shërbimet e urgjencës u dërguan dhe forcat e rendit u ridrejtuan në zonat më të goditura. Brigada e zjarrfikësve dhe xhenierët u përfshinë përtej çdo kufiri. Moore urdhëroi që helikopterët të përdoren për të patrulluar rrugët. Kur një pajisje tjetër e vogël goditi Macy's, Hayden nuk mund ta shikonte më.
  
  Ajo u largua, duke rishfaqur përvojat e saj për çdo të dhënë se çfarë të bënte më pas, duke kujtuar Hawaiin dhe Uashington, DC në vitet e fundit, duke u përqendruar ... por më pas një tingull i tmerrshëm, një zhurmë e tmerrshme e zgjatur, e ktheu vëmendjen e saj në ekrane .
  
  "Jo!"
  
  
  KAPITULLI NJIZET E TRETË
  
  
  Hayden depërtoi njerëzit përreth saj dhe doli me vrap nga dhoma. Pothuajse duke gërmuar nga zemërimi, ajo zbriti shkallët, me grushta të shtrënguar në topa të fortë mishi dhe kockash. Kinimaka bërtiti një paralajmërim, por Hayden e injoroi atë. Ajo do ta kishte bërë atë dhe bota do të ishte një vend më i mirë dhe më i sigurt.
  
  Duke zbritur në korridorin që kalonte nën zonë, ajo më në fund arriti në qelinë e Ramses. Bastardi ishte ende duke qeshur, tingulli nuk ishte gjë tjetër veçse një ulërimë e tmerrshme nga një përbindësh. Disi ai e dinte se çfarë po ndodhte. Planifikimi paraprak ishte i qartë, por përbuzja ekstreme për mirëqenien njerëzore nuk ishte diçka që ajo mund ta trajtonte lehtë.
  
  Hajden hapi derën e dhomës së tij. Roja u hodh dhe më pas qëlloi jashtë në përgjigje të urdhrit të saj. Hajden u ngjit drejt e deri te shufrat e hekurt.
  
  "Më thuaj çfarë po ndodh. Më thuaj tani dhe unë do të jem i butë me ty."
  
  Ramses qeshi. "Cfare po ndodh?" Ai falsifikoi një theks amerikan. "Po ju po gjunjëzoheni. Dhe ju do të qëndroni atje." Burri i madh u përkul për të parë drejtpërdrejt në sytë e Hajdenit nga disa milimetra larg. "Me gjuhën e varur. Bëj çfarëdo që të them të bësh."
  
  Hajden hapi derën e qelisë. Ramses, pa humbur asnjë sekondë, iu vërsul dhe u përpoq ta rrëzonte në dysheme. Duart e burrit ishin të lidhura me pranga, por kjo nuk e pengoi atë të përdorte pjesën e tij masive. Hajden u shmang me shkathtësi dhe e rrokullisi kokën së pari në një nga shufrat vertikale të hekurit, me qafën që iu shkëput nga përplasja. Më pas ajo goditi fort në veshkat dhe shtyllën kurrizore, duke e bërë atë të dridhej dhe rënkonte.
  
  Nuk ka më të qeshura të çmendura.
  
  Hayden e përdori atë si një thes grushtimi, duke lëvizur rreth trupit të tij dhe duke goditur zona të ndryshme. Ndërsa Ramses vrumbullonte dhe rrotullohej, ajo numëroi tre goditjet e para: një hundë të gjakosur, një nofull të mavijosur dhe një fyt. Ramses filloi të mbytej. Hayden nuk u dorëzua as kur Kinimaka iu afrua dhe i kërkoi të bënte pak kujdes.
  
  "Ndalo të ndyrë blerjen, Mano," i leh Hajden. "Atje, njerëzit po vdesin."
  
  Ramses u përpoq të qeshte, por dhimbja në fyt e ndaloi. Hayden e mbylli atë me një goditje të shpejtë lepuri. "Qesh tani."
  
  Kinimaka e tërhoqi zvarrë. Hayden u kthye drejt tij, por më pas Ramsesi në dukje i dëmtuar iu hodh të dyve. Ai ishte një burrë i madh, madje më i gjatë se Kinimaki, masa e tyre muskulore ishte pothuajse e njëjtë, por Havai ishte superior ndaj terroristit në një zonë të rëndësishme.
  
  Përvoja luftarake.
  
  Ramses u përplas me Kinimakën dhe më pas u hodh fort, duke u lëkundur përsëri në qelinë e tij. "Nga çfarë dreqin jeni krijuar?" mërmëriti ai.
  
  "Materiali është më i fortë se ju," tha Kinimaka, duke fërkuar vendin e goditjes.
  
  "Ne duam të dimë se çfarë do të ndodhë më pas," këmbënguli Hayden, duke ndjekur Ramsesin përsëri në qelinë e tij. "Ne duam të dimë për bombën bërthamore. Ku eshte? Kush është në kontroll? Cilat janë porositë e tyre? Dhe për hir të Zotit, cilat janë qëllimet tuaja të vërteta?"
  
  Ramses u përpoq të qëndronte në këmbë, duke mos dashur të binte në gjunjë. Tensioni u ndje në çdo tendin. Megjithatë, kur u ngrit, koka e tij u ul. Hayden mbeti aq i kujdesshëm sa do të ishte me një gjarpër të plagosur.
  
  "Nuk mund të bësh asgjë. Pyet njeriun tënd, Çmimi. Ai tashmë e di atë. Ai di gjithçka. Nju Jorku do të digjet, zonjë, dhe njerëzit e mi do të kërcejnë xhiron tonë të fitores mes hirit që digjet."
  
  Çmimi? Hayden pa tradhtinë në çdo hap. Dikush po gënjen dhe kjo e bëri zemërimin e saj të vlonte edhe më shumë. Duke mos iu nënshtruar helmit që pikonte nga buzët e burrit, ajo i zgjati dorën Mano.
  
  "Shko më merr një armë trullosëse."
  
  "Hayden-"
  
  "Vetëm Bëje!" Ajo u kthye, tërbimi derdhej nga çdo por. "Më merr një armë trullosëse dhe nxirre dreqin."
  
  Në të kaluarën e saj, Hayden shkatërroi ato marrëdhënie në të cilat ajo e konsideronte partnerin e saj si shumë të dobët. Sidomos atë që ajo ndau me Ben Blake, i cili vdiq në duart e njerëzve të Mbretit të Gjakut vetëm disa muaj më vonë. Beni, mendonte ajo, ishte shumë i ri, i papërvojë, disi i papjekur, por edhe me Kinimakën tani kishte filluar të korrigjonte pikëpamjen e saj. Ajo e pa atë si të dobët, të zhdukur dhe padyshim që kishte nevojë për një ndryshim.
  
  "Mos më lufto, Mano. Vetëm Bëje".
  
  Një pëshpëritje, por ajo arriti në veshët e Havaitit në mënyrë të përsosur. Burri shtatlartë iku, duke i fshehur asaj fytyrën dhe emocionet e tij. Hajden shikoi përsëri Ramsesin.
  
  "Tani ju jeni njësoj si unë," tha ai. "Kam një student tjetër."
  
  "Mendon?" Hayden e përplasi gjurin e saj në barkun e tjetrit, pastaj bërryli i saj u përplas pa mëshirë në pjesën e pasme të qafës së tij. "A do të të mposhte një student?"
  
  "Nëse duart e mia do të ishin të lira..."
  
  "Vërtet?" Hayden ishte i verbër nga inati. "Le të shohim se çfarë mund të bëni, apo jo?"
  
  Teksa zgjati për prangat e Ramses, Kinimaka u kthye, me një armë trullosëse si puro të shtrënguar në grushtin e tij të shtrënguar. Ai i kuptoi qëllimet e saj dhe u tërhoq.
  
  "Çfarë?" ajo bërtiti.
  
  "Ju bëni atë që duhet të bëni."
  
  Hayden e mallkoi burrin dhe më pas u betua edhe më fort në fytyrën e Ramses, i zhgënjyer thellë që nuk mundi ta thyente.
  
  Një zë i ulët dhe i qetë shpërtheu tërbimin e saj: Megjithatë, ai mund t'ju ketë dhënë vërtet një të dhënë.
  
  Ndoshta.
  
  Hajden e shtyu Ramsesin derisa ra në kokat e tij, një ide e re erdhi në mendje. Po, ndoshta ka një mënyrë. Me një shkëlqim verbues nga Kinimaku, ajo doli nga qelia, e mbylli me kyç dhe më pas u drejtua drejt derës së jashtme.
  
  "A po ndodh ndonjë gjë e re lart?"
  
  "Më shumë bomba plehrash, por tani ka më pak. Një tjetër motoçiklist, por e kapën."
  
  Procesi i mendimit të Hayden u bë më i qartë. Ajo doli në korridor dhe më pas shkoi në një derë tjetër. Pa u ndalur, ajo kaloi nëpër turmë, e sigurt se Robert Price do të kishte dëgjuar zhurmën që vinte nga qelia e Ramses. Vështrimi në sytë e tij i tha se ishte.
  
  "Unë nuk di asgjë," u tërbua ai. "Të lutem më beso. Nëse ai ju tha se unë di diçka, diçka, për një bombë bërthamore, atëherë ai gënjen."
  
  Hayden zgjati për armën trullosëse. "Kë të besoj? Një terrorist i çmendur ose një politikan tradhtar. Në fakt, le të shohim se çfarë do të na thotë arma trullosëse."
  
  "Jo!" Çmimi ngriti të dyja duart.
  
  Hayden mori në shënjestër. "Mund të mos e dini se çfarë po ndodh në Nju Jork, Robert, kështu që unë do t'ju tregoj gjithçka. Vetem nje here. Qelizat terroriste kontrollojnë armët bërthamore, të cilat ne besojmë se mund t'i shpërthejnë në çdo moment. Tani Pythian i çmendur mendon se ai është në të vërtetë në kontroll. Shpërthime të vogla po ndodhin në të gjithë Manhatanin. Bombat ishin vendosur në Stacionin Qendror. Dhe, Robert, nuk ka mbaruar ende."
  
  Ish-sekretari i Shtetit u zbeh, plotësisht i paaftë për të thënë asnjë fjalë. Në qartësinë e saj të sapogjetur, Hayden ishte pothuajse i bindur se po thoshte të vërtetën. Por ajo grimcë e vetme dyshimi mbeti, duke e munduar vazhdimisht si një fëmijë i vogël.
  
  Ky njeri ishte një politikan i suksesshëm.
  
  Ajo qëlloi me armë trullosëse. Ai qëlloi anash, duke i humbur burrit për një centimetër. Çmimi dridhej në çizmet e tij.
  
  "Hiti tjetër do të jetë nën brez," premtoi Hayden.
  
  Më pas, kur Price derdhi lot kur Mano gërmonte dhe asaj iu kujtua e qeshura djallëzore e Ramses teksa mendonte për gjithë tmerrin që mbretëron tani në Manhattan dhe kolegët e saj në mes të gjithë kësaj, në zemër të rrezikut, ishte Hayden Jay ai që. u prish.
  
  Jo më. Nuk do ta marr këtë për një minutë tjetër.
  
  Duke e kapur Price, ajo e hodhi atë pas murit, duke e rënë në gjunjë nga forca e goditjes. Kinimaka e mori atë duke i hedhur një vështrim pyetës.
  
  "Vetëm largohu nga rruga ime."
  
  Ajo e hodhi sërish Price, këtë herë nga dera e jashtme. Ai u hodh mbrapa, duke qarë ndërsa u rrëzua, dhe më pas ajo e kapi përsëri, duke e çuar jashtë në korridor dhe duke e drejtuar drejt qelisë së Ramses. Kur Price pa terroristin të mbyllur në qelinë e tij, ai filloi të ankonte, të zvarritej. Hajden e shtyu përpara.
  
  "Të lutem, të lutem, nuk mund ta bësh këtë."
  
  "Në fakt," tha Kinimaka. "Kjo është ajo që ne mund të bëjmë."
  
  "Jooo!"
  
  Hayden e hodhi Price kundër hekurave dhe zhbllokoi kamerën. Ramses nuk lëvizi, ende i ulur në shtratin e tij dhe duke parë se çfarë po ndodhte nga qepallat e mbyllura. Kinimaka nxorri Glock-in e tij dhe vuri në shënjestër të dy burrat ndërsa Hayden zgjidhte lidhjet e tyre.
  
  "Një shans," tha ajo. "Një qeli burgu. Dy burra. Personi i parë që më thërret për të biseduar, bëhet më e lehtë. E kupton?"
  
  Çmimi u ble si një viç gjysmë i ngrënë. Ramses ende nuk lëvizi. Për Hayden-in, pamja e tij ishte shqetësuese. Ndryshimi i papritur tek ai ishte qesharak. Ajo u largua dhe mbylli qelinë, duke lënë të dy burrat bashkë, kur telefoni i saj gumëzhi dhe zëri i agjentit Moore erdhi në linjë.
  
  "Eja këtu, Jay. Duhet ta shihni."
  
  "Çfarë është kjo?" Ajo vrapoi me Kinimakën, duke përzënë hijet e tyre nga blloqet e qelive dhe u ngjitën në shkallët.
  
  "Më shumë bomba," tha ai i dëshpëruar. "I dërgova të gjithë për të pastruar rrëmujën. Dhe kjo kërkesë e fundit nuk është ajo që ne prisnim të ishte. Oh, dhe njeriu juaj Dahl ka një plumb në qelinë katër. Ai po e ndjek atë tani."
  
  "Le të dalim në rrugë!" Hayden nxitoi në ndërtesën e zonës.
  
  
  KAPITULLI NJIZET E KATËRT
  
  
  Dahl u hodh në sediljen e pasagjerit dhe e lejoi Smithin të ngiste makinën; Kenzi, Lauren dhe Yorgy janë përsëri në sediljen e pasme. Edhe teksa ktheheshin në zonë, pati raportime se Drake kishte sulmuar Grand Central, por ai nuk dëgjoi asgjë tjetër. Moore sapo mori një tjetër informacion nga një informator - një celulë e katërt terroriste po vepronte në një ndërtesë apartamentesh të nivelit të lartë pranë Central Park, dhe tani që Dahl mendoi për këtë, është e vetëkuptueshme që disa nga këto qeliza financoheshin ndryshe nga të tjerat. i ndihmoi ata të përziheshin me turmën - por Dahl pyeste veten se si një grup njerëzish mund të ekzistonin kaq lehtë në një shoqëri të caktuar pa kujtim të indoktrinimit të tyre për larjen e trurit. Larja e trurit ishte një art i veçantë dhe ai dyshonte se terroristi tipik e kishte zotëruar ende atë.
  
  Mos ji kaq naiv.
  
  Agjentët e Moore rrezikuan më shumë sesa ekspozimi për të marrë këto të dhëna. Pasojat e kësaj dite do të kumbonin pafundësisht dhe ai shpresonte që Atdheu ta dinte se si do të mbaronte gjithçka. Nëse një agjent i fshehtë digjej sot, problemet e tij sapo kishin filluar.
  
  Policët e trafikut, të cilët kanë mbizotëruar gjithmonë në kryqëzime, bënë çmos për të filtruar trafikun, duke u përballur me sfida të mëdha dhe ndoshta të pakapërcyeshme, por ambulancat e ndërgjegjshme duhet të kishin prioritet. Dahl pa disa vrojtime të vogla - pothuajse si mini-mbledhës qershie - ku policia po i drejtonte kolegët e tyre nga një pikë më e lartë dhe ai tundi me kokë falënderimet e tij kur ata u lanë të kalonin.
  
  Dahl kontrolloi GPS-in e makinës. "Tetë minuta," tha ai. "Ne jemi gati?"
  
  "Gati," u kthye i gjithë ekipi.
  
  "Lauren, Yorgi, qëndro me makinë këtë herë. Ne nuk mund t'ju rrezikojmë më."
  
  "Unë po shkoj," tha Lauren. "Ke nevoje per ndihme."
  
  Dahl hodhi poshtë imazhet e bodrumit dhe vdekjen e liderit spetsnaz. "Ne nuk mund të rrezikojmë jetë të panevojshme. Lauren, Yorgi, ju keni vlerën tuaj në fusha të ndryshme. Vetëm shikoni jashtë. Edhe atje na duhen sy."
  
  "Ju mund të keni nevojë për aftësitë e mia," tha Yorgi.
  
  "Unë dyshoj se do të kërcejmë në ballkone, Jorgi. Ose duke përdorur tuba kullimi. Vetëm..." psherëtiu ai. "Ju lutemi bëni atë që ju kërkoj dhe shikoni pamjen e përgjakshme. Mos më bëni ta kthej këtë në urdhër".
  
  U bë një heshtje e pakëndshme. Secili anëtar i ekipit i mori ngjarjet e sulmit të mëparshëm krejt ndryshe, por duke qenë se gjithçka ndodhi vetëm gjysmë ore më parë, shumica ishin ende në gjendje shoku. Shikimet ishin të pafundme - sa afër shpërthimit të tyre. Si një njeri sakrifikoi veten me kaq vetëmohim për të shpëtuar jetën e tyre. Sa lirë i trajtuan këta terroristë të gjitha format e jetës.
  
  Dahl i gjeti mendimet e tij duke u kthyer tek ajo sharrë e vjetër - si mund një i rritur të rrënjos tipare të tilla urrejtjeje tek një fëmijë më i vogël? Mendja më e pafajshme? Si mund të besonte një person i rritur dhe përgjegjës se ishte e drejtë të shtrembëroheshin mendje të tilla të brishta, për të ndryshuar përgjithmonë rrjedhën e një jete premtuese? Për ta zëvendësuar me... çfarë?... urrejtje, mospërputhje, fanatizëm.
  
  Sido që ta shohim, pavarësisht nga pikëpamjet tona për fenë, mendoi Dahl, djalli me të vërtetë ecën mes nesh.
  
  Smith përplasi frenat ndërsa ata u ngjitën në ndërtesën e lartë. U deshën sekonda për t'u përgatitur dhe për të zbritur nga makina, duke i lënë të gjithë të pambrojtur në trotuar. Dahl ndihej i shqetësuar duke ditur se qelia e katërt ishte pothuajse me siguri brenda dhe sa kompetente dukeshin. Sytë e tij ranë te Lauren dhe Yorgi.
  
  "Çfarë dreqin po bën? Kthehu në makinë."
  
  Ata iu afruan portierit, treguan kartat e identifikimit dhe pyetën për dy apartamentet në katin e katërt. Të dy i përkisnin një çifti të rinjsh që ruanin veten dhe ishin gjithmonë të sjellshëm. Portieri nuk i ka parë asnjëherë bashkë dy çiftet, por po, njëra prej apartamenteve priste vizitorë të rregullt. Ai mendoi se ishte një lloj mbrëmje shoqërie, por më pas nuk u paguan për kuriozitet të tepruar.
  
  Dahl e shtyu butësisht mënjanë dhe u nis drejt shkallëve. Portieri pyeti nëse kishin nevojë për një çelës.
  
  Dahl buzëqeshi butësisht. "Nuk do të jetë e nevojshme."
  
  Katër kate kaluan lehtësisht dhe më pas tre ushtarët ecën me kujdes nëpër korridor. Kur Dal pa se numri i saktë i banesës u shfaq, celulari i tij filloi të vibronte.
  
  "Çfarë?" Smith dhe Kenzi prisnin, duke mbuluar periferinë e tyre.
  
  Zëri i lodhur i Moore mbushi kokën e Dahl. "Informacioni është i rremë. Një informator vendos njerëzit e gabuar për një hakmarrje të vogël. Më falni, sapo e mora vesh."
  
  "Gënjeshtra," mori frymë Dahl. "Po tallesh me mua? Ne qëndruam jashtë derës së tyre të ndyrë me HK."
  
  "Atëherë largohuni. Informatori e do njërën nga gratë. Sido që të jetë, thjesht kthehu në rrugë, Dal. Informacioni i mëposhtëm është i nxehtë."
  
  Suedezi mallkoi dhe thirri skuadrën e tij prapa, fshehu armët e tyre dhe më pas kaloi me shpejtësi pranë portierit të befasuar. Dahl kishte menduar vërtet t'i kërkonte portierit të bënte një evakuim të qetë përpara se të ngjiteshin në katin e katërt - duke ditur se çfarë mund të ndodhte atje - dhe tani pyeste veten se si mund të kishin reaguar qiramarrësit kur zbuluan se këshillat e tij ishin mashtruese.
  
  Një pyetje interesante sociale. Çfarë lloj personi do të ankohej se do të dëbohej nga shtëpia e tyre ndërsa policia kërkon terroristë... nëse ky kërkim në fund rezulton të jetë i bazuar në gënjeshtra?
  
  Dahl ngriti supet. Moore nuk ishte ende saktësisht në listën e tij të mut, por ky njeri po rrëshqiste në tokë shkëmbore. "Kjo drejtimi tjetër do të funksionojë, apo jo?" Ai foli në një linjë ende të hapur.
  
  "Kështu duhet të jetë. I njëjti djalë që preku kamerën e tretë. Thjesht shkoni në Times Square dhe shpejt."
  
  "Times Square është nën kërcënim? Cilat forca sigurie janë tashmë aktive?"
  
  "Të gjithë ata".
  
  "Mirë, na kanë mbetur dhjetë minuta."
  
  "Le të jetë pesë."
  
  Smith ngiste makinën si një demon, duke prerë qoshet dhe duke u shtrënguar, madje edhe duke pastruar, midis makinave të parkuara keq. Ata e braktisën makinën në Rrugën 50 dhe vrapuan, tani në mes të një turme që po largohej me shpejtësi nga Times Square, M&M's World, Hershey's Chocolate World dhe madje edhe Starbucks në cep të rrugës, tani të minuar nga kërcënimi i rrezikshëm. Billborde të mëdha me lartësi njerëzore ndriçuan rrugën me mijëra imazhe shumëngjyrëshe, secila duke garuar për vëmendje dhe të përfshirë në një betejë të gjallë dhe vibruese. Ekipi ngriti një pyll me skela pasi pothuajse çdo dyqan tjetër dukej se po i nënshtrohej një lloj rinovimi. Dal u përpoq të mendonte për një mënyrë për t'i mbajtur Lauren dhe Yorgin të sigurt, por udhëtimi dhe arratisja e bënë atë pothuajse të pamundur. Duan apo jo, ata ishin të gjithë ushtarë tani, ekipi i përforcuar nga prania e tyre.
  
  Përpara, policia kishte rrethuar sheshin përreth. Njujorkezët e shikonin të hutuar dhe vizitorëve iu tha të ktheheshin në hotelet e tyre.
  
  "Është vetëm një masë paraprake, zonjë," Dahl dëgjoi të thoshte një nga policët me uniformë.
  
  Dhe pastaj bota u kthye përsëri në ferr. Katër turistët që bënin pazar në dritare rreth Levis dhe Bubba Gump hodhën paketat e tyre, gërmuan brenda dhe nxorrën armë automatike. Dahl u ul pas një tezge në rrugë, duke hequr armën e tij.
  
  Të shtënat bënë jehonë në Times Square. Dritaret dhe tabelat e thyera u mbuluan me rërë, u shkatërruan sepse shumica e tyre tani ishin ekrane, më të mëdhenjtë në botë dhe mishërimi i kapitalizmit. Në trotuar ra shi llaçi. Ata që mbetën dhe forcat e sigurisë nxituan të mbuloheshin. Dahl nxori kokën jashtë dhe qëlloi përsëri, të shtënat e tij nuk ishin në shënjestër, por i detyruan terroristët të betoheshin me zë të lartë dhe të kërkonin strehën e tyre.
  
  Për ju këtë herë, Dahl mendoi me kënaqësi të zymtë. Nuk ka asnjë shpresë për ju.
  
  Dahl pa kafazin duke u zhytur pas një taksie të parkuar dhe vuri re një autobus të parkuar aty pranë. Ai nuk kishte qenë kurrë më parë në Times Square dhe e kishte parë vetëm në televizion, por të shihje një zonë kaq të zbrazët me sa duket të ecshme ishte shqetësuese. U dëgjuan të shtëna të tjera pasi anëtarët e qelisë pa dyshim panë njerëz që lëviznin brenda dyqaneve dhe ndërtesave të zyrave. Dahl doli në heshtje në rrugë.
  
  Pas autobusit dhe përgjatë trotuarit të largët, forcat e tjera të sigurisë zunë vendet e tyre. Më shumë SWAT, agjentë me kostum të zi dhe policët e NYPD-së po manovronin me një ritëm të qetë dhe koreografik. Dahl u bëri shenjë të rreshtoheshin. Ajo që kaloi si shenjë këtu, padyshim që nuk u përkthye, sepse askush nuk i kushtoi vëmendjen më të vogël suedezit të çmendur.
  
  "A po presim për këto pidhi me tre-katër letra, apo do t'u vëmë flakën këtyre bastardeve?" Kenzi u fërkua në anën e tij.
  
  Dahl ua ktheu shpinën agjentëve amerikanë. "Më pëlqen shumë terminologjia juaj e mrekullueshme," tha ai, duke u futur fshehurazi në hijen e autobusit. "Por me kursim."
  
  "Pra ju dëshironi që unë të jem aty pranë tani. Unë e kuptoj."
  
  "Unë nuk e thashë këtë".
  
  Smith u shtri në tokë, duke shikuar poshtë makinave. "Unë shoh këmbët."
  
  "A mund të jeni i sigurt se këto janë këmbët e terroristëve?" Pyeti Dahl.
  
  "Unë mendoj se po, por dreqin, nuk është se ata janë etiketuar."
  
  "Ata do të jenë këtu së shpejti." Kenzi ngriti pushkën e saj sikur të ishte shpata që dëshironte dhe u ndal pas njërës prej rrotave gjigante të autobusit. Ekipi mori një frymë kolektive.
  
  Dahl shikoi jashtë. "Unë me të vërtetë besoj se është përsëri ajo kohë."
  
  Kenzi shkoi i pari, duke rrumbullakosur pjesën e pasme të autobusit dhe duke sulmuar kabinën e verdhë. U dëgjua zjarri automatik, por ai drejtohej në dritare, stacione autobusi dhe në të gjitha vendet e tjera ku, sipas terroristëve, mund të fshiheshin njerëz të pambrojtur. Dahl falënderoi yllin e tij me fat që nuk postoi një vëzhgim, duke e ditur se shpejtësia ishte aleati i tyre në shkatërrimin e qelisë, gjë që duhej bërë përpara se të kalonin në granata ose më keq. Ajo dhe Kenzi rrotulluan kabinën, duke parë katër burrat, të cilët reaguan çuditërisht shpejt. Në vend që të tundnin armët, ata thjesht sulmuan, duke u përplasur me Dahl dhe Kenzi dhe duke i rrëzuar. Trupat e shpërndarë nëpër rrugë. Dahl kapi një grusht ulur dhe e devijoi atë ndërsa dëgjoi gishtat e tij të goditur fort në trotuar. Megjithatë, dora tjetër zbriti, këtë herë me kondakun e pushkës ngritur. Dahl nuk mundi as ta kapte në kurth dhe as të shikonte larg, kështu që u kthye në veprimin e vetëm që kishte në dispozicion.
  
  Ai uli ballin dhe e mori goditjen në kafkë.
  
  E zeza iu përpëlitej para syve, dhimbja kalonte nga një nerv në tjetrin, por suedezi nuk lejoi që kjo të ndërhynte në punën e tij. Arma goditi dhe më pas u tërhoq, e pambrojtur. Dahl e kapi atë dhe e drejtoi drejt burrit që e mbante. Gjaku i rridhte në të dyja anët e fytyrës. Burri ngriti përsëri grushtin, këtë herë pak më të ndrojtur, dhe Dahl e kapi atë në grushtin e tij dhe filloi të shtrydhte.
  
  Çdo qelizë e qenies së tij, çdo venë e çdo nyje të tendosur.
  
  Eshtrat thyheshin si degë të thyera. Terroristi bërtiti dhe u përpoq të tërhiqte dorën, por Dahl nuk donte të dëgjonte për këtë. Ata duhej ta çaktivizonin këtë qelizë. Shpejt. Duke u shtrënguar edhe më fort, ai u sigurua që vëmendja e burrit të ishte zhytur plotësisht nga dhimbja dërrmuese në grusht dhe nxori Glock-in e tij jashtë.
  
  Një është vrarë.
  
  Arma qëlloi tre plumba para se terroristit t'i ndriçonin sytë. Dahl e hodhi mënjanë dhe pastaj u ngrit si një engjëll hakmarrës, gjaku i derdhej nga kafka e tij, një vështrim i vendosur që shtrembëronte tiparet e tij.
  
  Kenzi po luftonte me një burrë të madh, pistoletat e tyre të futura mes trupave dhe fytyrat e tyre pothuajse të shtypura së bashku. Smith u përplas me të tretën, duke e ulur djaloshin në gjunjë teksa goditi me tërbim gati të përsosur dhe preciz. Terroristi i fundit ia doli më mirë Lauren-it, duke e rrëzuar në tokë dhe po përpiqej të shënonte kur Yorgi u hodh para fuçisë.
  
  Dahl-it e mori frymën.
  
  Pistoleta shkrepi. Yorgi u rrëzua, i goditur nga jelek antiplumb. Më pas Dahl pa se situata ishte paksa e ndryshme nga ajo si e kishte lexuar në fillim. Yorgi nuk u hodh atletikisht para plumbit, ai përplasi me gjithë trupin krahun e gjuajtjes së terroristit.
  
  Të ndryshme por ende efektive.
  
  Dal nxitoi në ndihmë të rusit, duke goditur militantin nën krahun e majtë dhe duke i shqyer këmbët nga toka. Suedezi ndërtoi vrull dhe shpejtësi, duke tendosur muskujt, duke mbajtur ngarkesën e tij me një egërsi të lindur nga pakënaqësia. Tre këmbë, pastaj gjashtë, dhe terroristi u hodh shpejt prapa kur më në fund goditi kokën në tabelën e menusë së Hard Rock Cafe é. Plastika u plas, e lagur në gjak, ndërsa vrulli i çmendur i Dahl-it hapi kafkën e kundërshtarit të tij dhe grisi mishin. Ndoshta Kinimake nuk i pëlqeu, por suedezit përdori ikonën amerikane për të neutralizuar terroristin.
  
  Karma.
  
  Distanca u rrotullua përsëri, gjaku i pikonte nga veshët dhe mjekra. Kenzi dhe kundërshtari i saj ishin ende të mbyllur në një luftë vdekjeprurëse, por Smith arriti të mbyllte hendekun midis tij dhe ushtarit me disa gjuajtje. Në kthesën e fundit, ai u përpoq të kthente armën, ai ishte me fat dhe përfundoi me një majë të mprehtë të drejtuar drejtpërdrejt nga Smith.
  
  Dahl bërtiti, duke u hedhur përpara, por nuk mund të bënte asgjë për goditjen. Sa hap e mbyll sytë, terroristi qëlloi dhe sulmuesi Smith mori një plumb që e ndaloi deri në vdekje, duke e gjunjëzuar.
  
  I sjell ballin në vijën e goditjes së radhës.
  
  Terroristi tërhoqi këmbëzën, por në atë moment u shfaq Dal - një mal që vlon dhe lëvizte - dhe e shtrëngoi terroristin midis tij dhe murit. Eshtrat u plasën dhe kërcyen kundër njëra-tjetrës, gjaku shpërtheu dhe pushka gjëmonte anash. Ndërsa Dal i befasuar ecte drejt Smithit, ai pa dhe dëgjoi ushtarin e tërbuar duke sharë me zë të lartë.
  
  Atëherë ai është në rregull.
  
  I shpëtuar nga një jelek Kevlar, Smith do të kishte marrë ende një plumb nga një distancë e afërt dhe për pak do të vdiste nga një mavijosje, por armatura e tyre e re avangarde e zbuti goditjen. Dahl fshiu fytyrën, duke shënuar tani afrimin e ekipit SWAT.
  
  Kenzi e luftoi kundërshtarin e saj në këtë mënyrë dhe në atë mënyrë, mashkulli më i madh që luftonte për t'u përballur me të në shkathtësi dhe me forcë të vërtetë. Dahl u tërhoq me një buzëqeshje të dobët në fytyrë.
  
  Një nga djemtë e forcave speciale vrapoi. "A ka nevojë ajo për ndihmë?"
  
  "Jo, ajo thjesht po mashtron. Lere vetem".
  
  Kenzi e kapi shkëmbimin me bisht të syrit dhe kërcëlliu dhëmbët tashmë të shtrënguar. Ishte e qartë se të dy ishin të barabartë, por suedezja po e vinte në provë, duke gjykuar përkushtimin e saj ndaj skuadrës dhe madje edhe ndaj vetes. A ishte ajo e denjë?
  
  Ajo nxori pistoletën dhe më pas e lëshoi ndërsa kundërshtari i saj u kthye, duke e bërë atë të humbiste ekuilibrin, me një gju në brinjë dhe një bërryl në hundë. Goditja e saj e radhës ishte një prerje në kyçin e dorës, e ndjekur nga një kapje rrufeje. Ndërsa burri luftonte dhe ankonte, ajo përkuli fort kyçin e dorës, dëgjoi një klikim dhe pa armën të binte në dysheme. Ai ende luftoi, duke tërhequr thikën e tij dhe duke e goditur në gjoksin e saj. Kenzi e shtrëngoi të gjithë brenda, ndjeu tehun duke prerë mishin sipër brinjëve të saj dhe u rrotullua, duke e tërhequr zvarrë me vete. Thika u tërhoq për një goditje të dytë, por këtë herë ajo ishte gati. Ajo kapi krahun e saj të nxjerrë, u rrotullua poshtë tij dhe e përdredhi pas shpinës së burrit. Ajo bëri presion të pamëshirshëm derisa edhe ai u prish dhe e la terroristin të pafuqishëm. Ajo këputi shpejt dy granata nga brezi i tij dhe më pas futi njërën prej tyre poshtë pantallonave dhe në pantallonat e shkurtra të boksierit.
  
  Dahl, duke parë, zbuloi se ulërima po i shqyente fytin. "Jooo!"
  
  Gishtat e Kenzit lëshuan bateristin.
  
  "Ne nuk e bëjmë këtë, ju ..."
  
  "Çfarë do të bësh tani," pëshpëriti Kenzi nga shumë afër, "me krahë të thyer dhe gjithçka?" Nuk do të lëndosh askënd tani, budalla?"
  
  Dahl nuk dinte nëse të mbante apo t'i shmangej, të vraponte apo të zhytej me kokë, të kapte Kenzin apo të hidhej për t'u mbuluar. Në fund, sekondat kaluan dhe asgjë nuk shpërtheu përveç siguresës veçanërisht të shkurtër të Smith.
  
  "Po tallesh me mua?" ai gjëmonte. "Cfare dreqin-"
  
  "Fake," Kenzi hodhi kunjat e qitjes në kokën e Dahl-it të gjakosur. "Mendova se sytë e përsosur të shqiponjës do ta kishin vënë re mosfunksionimin."
  
  "Unë nuk e bëra atë." Suedez lëshoi një psherëtimë të thellë lehtësimi. "Dreq, Kenz, ti je një femër e çmendur e klasit botëror."
  
  "Thjesht më kthe katanën time. Më qetëson gjithmonë."
  
  "Oh po. Vë bast,"
  
  "Dhe ti thua këtë, suedezi i çmendur."
  
  Dahl uli kokën. Prekni. Por dreqin, mendoj se kam takuar një kundërshtar të denjë.
  
  Në këtë kohë skuadrat SWAT dhe agjentët e mbledhur ishin mes tyre dhe po siguronin zonat përreth Times Square. Ekipi u rigrupua dhe iu deshën disa minuta për të marrë frymë.
  
  "Katër kamera poshtë," tha Lauren. "Vetëm një ka mbetur."
  
  "Ne mendojmë," tha Dahl. "Është më mirë të mos dilni përpara. Dhe mbani mend se kjo kamera e fundit e mban Marsh-in të sigurt dhe ndoshta kontrollon..." Ai nuk e tha fjalën "bombë bërthamore" me zë të lartë. Jo ketu. Ishte zemra e Manhatanit. Kush e dinte se çfarë lloj mikrofonash parabolikë mund të shpërndaheshin përreth?
  
  "Punë e shkëlqyer djema," tha ai thjesht. "Kjo ditë skëterrë pothuajse ka mbaruar."
  
  Por në të vërtetë, ajo sapo ka filluar.
  
  
  KAPITULLI NJIZET E PESË
  
  
  Julian Marsh besonte se, pa dyshim, ai ishte njeriu më i lumtur në botë. Pikërisht përballë tij shtrihej një armë bërthamore e mbushur, e lidhur, aq afër sa për t'u prekur, me të cilën mund të luante sipas dëshirës. E përkulur në të majtë të tij ishte një grua hyjnore, e bukur me të cilën ai gjithashtu mund të luante sipas dëshirës. Dhe ajo luajti me të, sigurisht, megjithëse një zonë e caktuar kishte filluar të lëndohej pak nga gjithë vëmendja. Ndoshta pak nga ajo krem pana...
  
  Por, duke vazhduar trenin e tij të mëparshëm dhe më të rëndësishëm të mendimit - celula terroriste pasive u ul pranë dritares dhe përsëri ai luajti me të sipas dëshirës. Dhe pastaj ishte qeveria amerikane që ndiqte bishtin e saj në të gjithë qytetin, duke vrapuar e frikësuar dhe e verbër për të luajtur-
  
  "Julian?" Zoe po merrte frymë sa një qime e veshit të tij të majtë. "A doni që unë të shkoj përsëri në jug?"
  
  "Sigurisht, por mos e thithni bastardin si herën e kaluar. Lërini pak pushim, apo jo?"
  
  "O, sigurisht".
  
  Marsh e la të argëtohej pak dhe më pas mendoi se çfarë do të ndodhte më pas. Tashmë kishte kaluar mesi i mëngjesit dhe po afroheshin data të caktuara. Ishte pothuajse koha që ai të vendoste një celular tjetër të disponueshëm dhe të telefononte atdheun e tij me kërkesa urgjente. Sigurisht, ai e dinte që nuk do të kishte "cache" të vërtetë të paktën jo në shkëmbimin e pesëqind milionëve, por parimi ishte i njëjtë dhe mund të bëhej në mënyrë të ngjashme. Marshimi falënderoi perënditë e mëkatit dhe të paudhësisë. Me këta djem në krah, çfarë nuk mund të arrihej?
  
  Ashtu si të gjitha ëndrrat e mira, edhe kjo do të përfundojë përfundimisht, por Marsh vendosi se do ta shijonte atë derisa të zgjaste.
  
  Pasi e përkëdheli kokën e Zoes, më pas u ngrit në këmbë, ai zgjidhi një nga lidhësit e këpucëve dhe shkoi drejt dritares. Me dy mendje, shpesh shfaqeshin dy këndvështrime të ndryshme, por të dy personalitetet e Marsh-it ishin të vërtetë ndaj këtij skenari. Si mund të dështojë ndonjë prej tyre? Ai kishte hequr një nga prezervativët e Zoes dhe tani po përpiqej ta vinte në krahun e tij. Në fund hoqi dorë dhe ia doli me dy gishta. Ferr, ajo ende kënaqte çuditshmërinë e tij të brendshme.
  
  Ndërsa Marsh mendonte se çfarë të bënte me kordonin rezervë, drejtuesi i qelisë u ngrit në këmbë dhe e shikoi me një buzëqeshje boshe. Ishte një aligator, ose, siç e quante Marsh me vete, një aligator, dhe megjithëse ishte i qetë dhe dukshëm i ngadalshëm, ai ndihej vërtet i rrezikshëm. Marsh sugjeroi se ai ishte ndoshta një nga mbajtësit e jelekut. Pengu. I njëjti artikull i shpenzuar si urinimi i gjatë. Marsi qeshi me zë të lartë, duke ndërprerë kontaktin me sy me Aligatorin pikërisht në momentin e duhur.
  
  Zoe ndoqi hapat e tij, duke parë nga dritarja.
  
  "Nuk ka shumë për të parë," tha Marsh. "Që të mos kënaqeni duke studiuar morrat e njerëzimit".
  
  "Oh, ato mund të jenë qesharake nganjëherë."
  
  Marsi shikoi përreth për kapelën e tij, atë që i pëlqente të mbante të anuar në një kënd. Sigurisht që u zhduk, ndoshta edhe para se të shkonte në Nju Jork. Java e kaluar ka qenë e paqartë për të. Aligatori u afrua dhe e pyeti me mirësjellje nëse kishte nevojë për ndonjë gjë.
  
  "Jo për momentin. Por unë do t'i telefonoj së shpejti dhe do të jap detajet për transferimin e parave.
  
  "A do ta bëni këtë?"
  
  "Po. A nuk ju kam dhënë ju njerëzve një rrugë?" Pyetja ishte retorike.
  
  "Oh, ajo copë mut. Unë e përdora atë si gërmues mizash."
  
  Marsi mund të ishte i çuditshëm, i çmendur dhe i nxitur për gjak, por pjesa më e vogël e tij ishte gjithashtu e zgjuar, llogaritëse dhe plotësisht e ndezur. Kjo është arsyeja pse ai mbijetoi kaq mirë, si kaloi nëpër tunelet meksikane. Në një moment, ai e kuptoi se kishte keqvlerësuar Aligatorin dhe situatën. Ai nuk ishte në krye këtu, ata ishin.
  
  Dhe ishte një moment shumë vonë.
  
  Marsh sulmoi Alligatorin, duke ditur saktësisht se ku e la armën, thikën dhe armën trullosëse të papërdorur. Duke pritur sukses, ai u befasua kur Gator bllokoi goditjet dhe ia ktheu një të tijën. Marsi e mori me qetësi, duke injoruar dhimbjen dhe u përpoq përsëri. Ai e dinte se Zoey po e shikonte dhe pyeste veten pse kurva dembel nuk kishte hyrë për ta ndihmuar.
  
  Aligatori ia ktheu përsëri goditjen me lehtësi. Pastaj Marsi dëgjoi një zhurmë pas tij, zhurma e një dere apartamenti që po hapej. Ai u hodh prapa, i habitur kur Aligatori e la dhe u kthye.
  
  Një psherëtimë shoku i doli nga fyti.
  
  Tetë burra hynë në apartament, të gjithë të veshur me të zeza, të gjithë me çanta dhe dukeshin të poshtër si dhelprat në një kotec pulash. Marsi nguli sytë dhe më pas u kthye nga Aligatori, ndërsa sytë e tij edhe tani nuk e besonin plotësisht atë që po shihnin.
  
  "Cfare po ndodh?"
  
  "Çfarë? A menduat se ne të gjithë do të rrinim të qetë ndërsa të pasurit me kostume të qepura financojnë luftërat e tyre? Epo, kam lajme për ty, burrë i madh. Nuk po ju presim më. Ne financojmë tonat."
  
  Marsi u përmbys nga goditja e dyfishtë në fytyrën e tij. Duke u kthyer prapa, ai e kapi Zoey, duke pritur që ajo ta mbante atë, dhe kur ajo nuk e bëri, të dy ranë në dysheme. Tronditja e gjithë kësaj e kishte pushtuar trupin e tij, gjëndrat e djersës dhe mbaresat nervore i kishin futur në shpejtësi dhe një tik i bezdisshëm filloi në cepin e njërit sy. Kthejeni menjëherë në ditët e këqija të vjetra kur ai ishte djalë dhe askush nuk kujdesej për të.
  
  Aligatori eci në banesë, duke organizuar një qeli prej dymbëdhjetë personash. Zoe u bë aq e vogël sa mund të ishte, praktikisht një mobilie, kur u gjetën pistoleta dhe armë të tjera ushtarake - granata, më shumë se një RPG, pushka sulmuese gjithmonë e besueshme kallashnikov, gaz lotsjellës, bomba trullosëse dhe shumë çeliku të mbajtur me dorë- raketa me majë. Kjo ishte disi shqetësuese.
  
  Marsi e pastroi fytin e tij, duke u kapur ende pas gjurmës së fundit të dinjitetit dhe egoizmit që e siguronte se ishte dhia satanike me brirët më të mëdhenj në këtë dhomë.
  
  "Shiko," tha ai. "Hiqni duart tuaja të pista nga bomba ime bërthamore. A e dini se çfarë është kjo, djalë? Aligatori. Aligator! Duhet të respektojmë afatet."
  
  Drejtuesi i qelisë së pestë më në fund hodhi mënjanë laptopin dhe iu afrua Marshit. Tani pa mbështetje dhe vërtet pa doreza, Alligator ishte një person tjetër. "A mendon se të kam borxh diçka oooo?" Fjala e fundit ishte një ulërimë. "Duart e mia janë të pastra! Unë kam çizme ngjitëse! Por ata shumë shpejt do të mbulohen me gjak dhe hi!"
  
  Marsi vezulloi me shpejtësi. "Për çfarë dreqin po flisni?"
  
  "Nuk do të ketë pagesë. Nuk kanë mbetur para! Unë punoj për Ramsesin e madh, të nderuar dhe të vetëm dhe më quajnë krijuesi i bombave. Por sot unë do të jem iniciatori. Unë do t'i jap jetën!"
  
  Marsi priti klithmën e pashmangshme në fund, por këtë herë nuk pati asnjë. Aligatori e kishte lënë qartë fluksin e pushtetit të shkonte në kokën e tij, dhe Marsh ende nuk e kuptonte pse këta njerëz po trajtonin bombën e tij. "Djema, kjo është bomba ime bërthamore. Unë e bleva këtë dhe jua solla. Ne jemi duke pritur për një pagesë të mirë. Tani, bëhuni djem të mirë dhe vendosni një bombë bërthamore në tryezë."
  
  Vetëm kur Aligatori e goditi aq fort sa që i rrjedh gjak, Marsh filloi të kuptonte vërtet se diçka kishte shkuar tmerrësisht keq këtu. I shkoi mendja se të gjitha veprimet e tij të kaluara e kishin çuar në këtë pikë të jetës së tij, çdo e drejtë dhe e gabuar, çdo fjalë dhe koment i mirë apo i keq. Shuma e të gjitha përvojave e solli atë direkt në këtë dhomë në këtë kohë.
  
  "Çfarë do të bësh me këtë bombë?" Tmerri ia uli dhe ia trashi zërin, sikur të futej me forcë në një rende si djathi.
  
  "Ne do të shpërthejmë bombën tuaj bërthamore sapo të marrim vesh nga Ramses i madh."
  
  Marsi thithi ajër pa marrë frymë. "Por do të vrasë miliona."
  
  "Dhe kështu lufta jonë do të fillojë."
  
  "Ishte për paratë," tha Marsh. "Paguaj. Pak argëtim. Duke i detyruar gomarët e bashkuar të Amerikës të ndjekin bishtin e tyre. Bëhej fjalë për financime, jo masakra."
  
  "Tuuu...u...u vra!" Tirada fanatike e aligatorit u rrit me një shkallë.
  
  "Epo, po, por jo shumë."
  
  Aligatori e goditi me shkelm derisa ai u përkul në një top të palëvizshëm; brinjët, mushkëritë, shtylla kurrizore dhe këmbët dhembin. "Ne presim vetëm lajme nga Ramses. Tani, dikush më jep telefonin."
  
  
  KAPITULLI NJIZET E GJASHTË
  
  
  Brenda stacionit Grand Central, pjesët e fundit të enigmës së Marsit filluan të rreshtohen. Drake nuk e kishte kuptuar më parë, por kjo ishte e gjitha pjesë e masterplanit të dikujt, dikujt që ata mendonin se e kishin neutralizuar tashmë. Armiku në të cilin ata nuk mbështeteshin ishte koha dhe sa shpejt kaloi ajo shkatërroi mendimin e tyre.
  
  Meqenëse vendi është shpallur i sigurt dhe i populluar kryesisht nga policët, Drake dhe ekipi i tij ishin në gjendje të shqyrtonin kërkesën e katërt, të cilën më në fund e gjetën të ngjitur në pjesën e poshtme të tryezës së kafenesë. Një seri numrash të shkruar me shkronja të mëdha, ishte e pamundur të kuptohej se çfarë mund të ishte, nëse nuk mund të shikoje me sy titullin, i cili zakonisht shkruhej me fontin më të vogël të disponueshëm.
  
  Kodet e aktivizimit të armëve bërthamore.
  
  Drake ngushtoi sytë me mosbesim, përsëri jashtë ekuilibrit dhe më pas ia mbylli sytë Alicias. "Vërtet? Pse do të na e dërgonte këtë?"
  
  "Unë do të sugjeroja që është aftësia për të luajtur lojën. Ai po e shijon atë, Drake. Nga ana tjetër, ato mund të jenë të rreme."
  
  "Ose kodet e përshpejtimit," shtoi May.
  
  "Ose edhe," Bo më turbulloi temën, "kodet që mund të përdoren për të lëshuar një lloj tjetër arme të fshehur."
  
  Drake ia nguli sytë francezit për një moment, duke pyetur veten se ku i kishte mendime kaq të shtrembëruara përpara se të telefononte Moore. "Ne kemi një kërkesë të re," tha ai. "Përveç se në vend të kësaj duket sikur është një grup kodesh çaktivizimi për armët bërthamore."
  
  "Pse?" Moore u trondit. "Çfarë? Nuk ka kuptim. Kështu ju tha?"
  
  Drake e kuptoi se sa qesharake dukej e gjitha. "Po dërgohet tani." Lërini kostumet të merren me të gjitha këto.
  
  "Mirë. Ne do t'u japim një kontroll të duhur."
  
  Pasi Drake e futi telefonin në xhep, Alicia hoqi pluhurin dhe shikoi përreth për një kohë të gjatë. "Ne jemi me fat këtu," tha ajo. "Nuk ka viktima. Dhe asnjë lajm nga marsi, pavarësisht vonesës sonë. Pra, mendoni se kjo ishte kërkesa e fundit?"
  
  "Nuk jam i sigurt se si mund të jetë kjo," tha May. "Ai na tha se donte para, por ende nuk ka thënë se kur dhe ku".
  
  "Pra, të paktën një tjetër," tha Drake. "Ndoshta dy. Duhet ta kontrollojmë armën dhe ta mbushim sërish. Në një farë mënyre, me gjithë këto mini-bomba që shpërthejnë në të gjithë qytetin, mendoj se ne jemi ende larg të mbaruar me këtë."
  
  Ai mendoi për qëllimin e bombave të vogla. Mos vrisni apo gjymtoni. Po, ata goditën tmerrin në shpirtin e shoqërisë, por në dritën e bombës bërthamore dhe Julian Marsh-it dhe kamerave që po shkatërronin, ai nuk mund të mos mendonte se ndoshta kishte një axhendë tjetër. Bombat dytësore të shpërqendruara, të irrituara. Problemi më i madh u shkaktua nga disa njerëz me motoçikleta që po hidhnin bomba fishekzjarre të bëra vetë poshtë Wall Street.
  
  Alicia vuri re një kioskë të fshehur në këndin e largët. "Përzierje sheqeri," tha ajo. "A dëshiron dikush një çokollatë?"
  
  "Më sillni dy Snickers," psherëtiu Drake. "Sepse gjashtëdhjetë e pesë gramë ishin vetëm për vitet nëntëdhjetë."
  
  Alicia tundi kokën. "Ti dhe cokollatat e tua të mallkuara."
  
  "Ç'pritet më tej?" Bo u afrua, francezi lehtësoi dhimbjen e trupit me disa shtrirje.
  
  "Moore duhet të përshpejtojë lojën e tij," tha Drake. "Bëhu proaktiv. Unë, për shembull, nuk do të kërcej me melodinë e Marshit gjatë gjithë ditës."
  
  Është shtrirë, i kujtoi Mai. "Shumica e agjentëve dhe policëve të tij ruajnë rrugët."
  
  "E di," mori frymë Drake. "Unë e di mirë."
  
  Ai gjithashtu e dinte se nuk mund të kishte mbështetje më të mirë për Moore se Hayden dhe Kinimaka, të dy me fjalime drejtuar Presidentit, të cilët të dy kishin përjetuar pjesën më të madhe të asaj që bota duhej t'u hidhte atyre. Në këtë moment qetësie relative, ai bëri një bilanc, mendoi për problemin e tyre dhe më pas u gjend i shqetësuar për ekipin tjetër, ekipin e Dahl.
  
  Ky bastard i çmendur suedez ndoshta po luftonte në një bar Marabou ndërsa shikonte momentet më të zhveshura të Alexander Skarsg.
  
  Drake e falënderoi Alicia-n kur ajo u kthye dhe i dha dy copa çokollatë. Për një moment, ekipi thjesht ngriu, duke menduar, i mpirë. Duke u përpjekur të mos mendoni për atë që mund të ndodhë më pas. Pas tyre është një kafene &# 233; qëndronte si një biznes i vjetër i braktisur, dritaret e tij të thyera, tavolina të përmbysura, dyer të copëtuara dhe të varura nga menteshat e tyre. Edhe tani, ekipet kanë pastruar zonën për pajisje të reja.
  
  Drake u kthye nga Bo. "Ju u takuat me Marshin, apo jo? A besoni se ai do ta arrijë këtë deri në fund?"
  
  Francezi bëri një gjest të përpunuar. "Hmm, kush e di? Marshimi është i çuditshëm, duket i qëndrueshëm një moment dhe i furishëm në tjetrin. Ndoshta e gjitha ishte një mashtrim. Webb nuk i besoi atij, por kjo nuk është për t'u habitur. Mendoj se nëse Webb do të ishte ende i interesuar për çështjen Pythia, atëherë Marsh nuk do të lejohej as të pretendonte se ishte në këtë rast."
  
  "Nuk është Marsh për të cilin duhet të shqetësohemi," ndërhyri Mai e emocionuar. "Kjo..."
  
  Dhe befas gjithçka mori kuptim.
  
  Drake e kuptoi në të njëjtën kohë, duke kuptuar emrin e personit që do të emëronte. Sytë e tij u ndeshën me sytë e saj si raketa që kërkonin nxehtësi, por për një moment nuk mund të thoshin asgjë.
  
  Unë jam duke menduar për të. duke vlerësuar. Deri në një fund të tmerrshëm.
  
  "Dreq", tha Drake. "Ne u luajtëm që në fillim".
  
  Alicia i shikonte. "Normalisht do të thosha "merr një dhomë" por..."
  
  "Ai nuk mund të hynte kurrë në këtë vend," rënkon Mai. "Jo pa ne."
  
  "Dhe tani," tha Drake. "Ai është pikërisht aty ku dëshiron të jetë".
  
  Dhe më pas ra zilja e telefonit.
  
  
  * * *
  
  
  Drake gati sa nuk e hoqi karamele i tronditur, aq i konsumuar ishte ai me trenin alternativ të mendimit. Teksa shikonte ekranin dhe pa numrin e panjohur, një shpërthim piroteknik i mendimeve kontradiktore i ra rikoshet rreth kokës së tij.
  
  Çfarë të them?
  
  Duhet të ketë qenë Marsh duke thirrur nga një qeli e re e disponueshme. A duhet t'i rezistojë dëshirës për t'i shpjeguar se po luhej, se ai thjesht u mashtrua në një mënyrë madhështore? Ata donin që qelizat dhe armët bërthamore të qëndronin neutrale për aq kohë sa të ishte e mundur. Jepuni të gjithëve të paktën një orë tjetër, një shans për t'i gjetur të gjitha. Por tani... tani loja ka ndryshuar.
  
  Çfarë duhet bërë?
  
  "Marsh?" u përgjigj ai pas ziles së katërt.
  
  Një zë i panjohur iu drejtua atij. "Jooo! Është Gatorrrr!"
  
  Drake ia hoqi telefonin nga veshi, klithma, timbri që ngrihej në fund të çdo fjale, duke fyer daullet e veshit.
  
  "Kush është ky? Ku është Marsi?
  
  "I thashë - Gatorrrr! Gjethet tashmë po zvarriten. Aty ku duhet të jetë. Por unë kam edhe një kërkesë për ju, uuu. Një tjetër, dhe pastaj bomba ose shpërthen ose nuk shpërthen. Kjo varet nga ju!"
  
  "Më dreq mua." Drake e kishte të vështirë të përqendrohej te fjalët për shkak të britmave të herëpashershme. "Duhet të qetësoheni pak, shok."
  
  "Vrapo, lepur, vrapo, vrapo, vrapo. Shkoni gjeni komisariatin në cep të 3-të dhe 51-të dhe shikoni se çfarë copa mishi kemi lënë për ju oooo. Ju do ta kuptoni kërkesën përfundimtare kur të arrini atje."
  
  Drake u vrenjos, duke gërmuar nëpër kujtesë. Diçka shumë e njohur për këtë adresë...
  
  Por zëri ia ndërpreu përsëri trurin e mendimeve. "Tani vraponi! Vraponi! Lepur, vrapo dhe mos shiko prapa! Do të shpërthejë në një minutë ose një orë, prr! Dhe atëherë do të fillojë lufta jonë!"
  
  "Marsh donte vetëm një shpërblim. Paratë për bombën janë tuajat".
  
  "Nuk na duhen paratë tuaja, yyyy! A mendoni se nuk ka organizata - madje as organizatat tuaja - që na ndihmojnë? A mendoni se nuk ka njerëz të pasur që na ndihmojnë? A mendoni se nuk ka komplotist që financojnë fshehurazi kauzën tonë? Ha ha, ha ha ha!"
  
  Drake donte të shtrinte dorën dhe t'i shtrëngonte qafën të çmendurit, por duke qenë se nuk mund ta bënte këtë - akoma - ai bëri gjënë tjetër më të mirë.
  
  Ndërpreu telefonatën.
  
  Dhe së fundi, truri i tij përpunoi çdo pjesë të informacionit. Pjesa tjetër e dinte tashmë. Fytyrat e tyre ishin të bardha nga frika, trupat e tyre të tensionuar nga tensioni.
  
  "Ky është fati ynë, apo jo?" tha Drake. "Ku janë Hayden, Kinimaka dhe Moore tani?"
  
  "Dhe Ramses," tha Mai.
  
  Nëse bomba do të kishte shpërthyer pikërisht në atë moment, ekipi nuk do të kishte mundur të vraponte më shpejt.
  
  
  KAPITULLI NJIZET E SHTATË
  
  
  Hayden studioi monitorët. Me shumicën e stacionit të zbrazët, dhe madje edhe agjentë të lidhur personalisht me Moore-n, të dërguar në rrugë për të ndihmuar, qendra lokale e sigurisë së vendit u ndje e mbingarkuar. Ngjarjet që po shpalosen në të gjithë qytetin ishin aktualisht duke marrë përparësi ndaj ribashkimit të Ramses dhe Price, por Hayden vuri re mungesën e kontaktit mes tyre dhe pyeti veten nëse të dy kishin vërtet diçka për të thënë. Ramses ishte një njeri i informuar që kishte të gjitha përgjigjet. Çmimi ishte thjesht një tjetër mashtrues që kërkon dollarë.
  
  Kinimaka ndihmoi në funksionimin e monitorëve. Hayden kishte shqyrtuar atë që kishte ndodhur më parë mes tyre, kur Havajaja kishte këshilluar të mos merrte informacion nga të dy burrat, dhe tani pyeste veten për reagimin e saj.
  
  kishte të drejtë ajo? Ishte i mëshirshëm?
  
  Diçka për të menduar më vonë.
  
  Imazhet u ndezën përpara saj, të gjitha të zvogëluara në dhjetëra ekrane katrore, bardh e zi dhe me ngjyra, skena të palosjes së krahëve dhe zjarreve, ambulancave të ndezura dhe turmave të tmerruara. Paniku mes njujorkezëve u mbajt në minimum; megjithëse ngjarjet e 9-11 ishin ende tmerre të freskëta në mendjet e tyre dhe ndikuan në çdo vendim. Për kaq shumë njerëz që kanë pasur një histori mbijetese 9-11, nga ata që nuk shkuan në punë atë ditë e deri tek ata që vonoheshin ose bënin punë, frika nuk u largua kurrë nga mendja. Turistët ikën të tmerruar, shpesh për t'u përballur me goditjen tjetër të papritur. Policia filloi të pastronte rrugët me zell, duke mos pasur asnjë kundërshtim nga vendasit gjithnjë e më nervozë.
  
  Hayden kontrolloi orën... mezi ora 11 e mëngjesit. U ndje më vonë. Pjesa tjetër e ekipit ishte në mendjen e saj, stomaku i dridhej nga frika se ata mund të humbnin jetën sot. Pse dreqin vazhdojmë ta bëjmë këtë? Ditë pas dite, javë pas jave? Shanset bëhen gjithnjë e më pak të favorshme sa herë që luftojmë.
  
  Dhe Dahl në veçanti; si qëndroi ky person në këtë? Me një grua dhe dy fëmijë, një burrë duhet të ketë një etikë pune sa mali Everest. Respekti i saj për një ushtar nuk ka qenë kurrë më i madh.
  
  Kinimaka përgjonte njërin nga monitorët. "Mund të jetë keq."
  
  Hayden e shikoi me shikim. "A është kjo... oh mut."
  
  E shtangur, ajo pa teksa Ramses po shkonte në aksion, duke vrapuar drejt Price dhe duke e goditur me kokë në tokë. Princi terrorist më pas qëndroi mbi trupin që rezistonte dhe filloi ta godiste pa pushim, çdo goditje që shkaktonte një britmë agonie. Hayden hezitoi përsëri dhe më pas pa një pellg gjaku që filloi të përhapej në dysheme.
  
  "Po zbres".
  
  "Do të shkoj edhe unë". Kinimaka filloi të ngrihej, por Hayden e ndaloi me një gjest.
  
  "Jo. Ju jeni të nevojshëm këtu."
  
  Duke shpërfillur shikimet, ajo u kthye me nxitim në bodrum, u bëri shenjë dy rojeve që qëndronin në korridor dhe hapi derën e jashtme të qelisë së Ramses. Ata shpërthyen së bashku, armët gati.
  
  Këmba e majtë e Ramses u përplas në faqen e Price, duke thyer kockën.
  
  "Ndal!" Hayden bërtiti me zemërim. "Ju jeni duke e vrarë atë."
  
  "Nuk të intereson," e qëlloi Ramses përsëri me armë, duke i copëtuar nofullën Price. "Pse duhet? Po më bën të ndaj një qelizë me këtë llum. A doni që ne të flasim? Epo, kështu ushtrohet vullneti im i hekurt. Ndoshta tani do ta dini."
  
  Hayden vrapoi drejt hekurave, duke futur çelësin në bravë. Ramses u mbështet dhe më pas filloi të shkelte kafkën dhe shpatullat e Price, sikur të kërkonte pika të dobëta dhe duke shijuar procesin. Price tashmë kishte pushuar së bërtituri dhe mund të bënte vetëm rënkime të ulëta.
  
  Hajden hapi derën gjerësisht, i mbështetur nga dy roje. Ajo sulmoi pa ceremoni, duke e goditur Ramsesin pas veshit me pistoletë dhe duke e larguar nga Robert Price. Pastaj ajo ra në gjunjë pranë burrit që ankonte.
  
  "Ti je gjalle?" Ajo sigurisht nuk donte të shfaqej shumë e shqetësuar. Njerëzit si ai e shihnin ankthin si një dobësi për t'u shfrytëzuar.
  
  "A dhemb?" Ajo shtypi brinjët e Price.
  
  Yelp i tha asaj "po, ndodhi".
  
  "Mirë, në rregull, ndalo së ankuari. Kthehu dhe më lër të të shoh."
  
  Price u përpoq të rrokullisej, por kur e bëri, Hayden u përkul në pamjen e maskës së gjakut, dhëmbëve të thyer dhe buzëve të grisura. Ajo pa që veshi i ishte skuqur dhe syri i saj ishte aq i fryrë sa mund të mos funksiononte më kurrë. Përkundër dëshirave të saj më të mira, ajo u tërhoq.
  
  "Drap".
  
  Ajo shkoi drejt Ramsesit. "Shoku, nuk kam pse të pyes nëse je i çmendur, apo jo? Vetëm një budalla do të bënte atë që bëni ju. Shkak? Motivi? Synimi? Dyshoj se ju ka shkuar në mendje."
  
  Ajo ngriti Glock-in e saj, jo plotësisht e gatshme për të qëlluar. Rojet pranë saj po mbulonin Ramsesin në rast se ai e sulmonte.
  
  "Gjuaj," tha Ramses. "Shpëtoni veten nga një botë plot dhimbje."
  
  "Nëse ky do të ishte vendi juaj, shtëpia juaj, do të më vrisnit pikërisht tani, apo jo? Do të kishit mbaruar me gjithë këtë."
  
  "Jo. Çfarë kënaqësie ka të vrasësh kaq shpejt? Së pari do të të shkatërroja dinjitetin duke të zhveshur dhe duke të lidhur gjymtyrët. Atëherë do të thyeja vullnetin tuaj me një metodë të rastësishme, cilado që të dukej e drejtë në atë kohë. Pastaj do të gjeja një mënyrë për të të vrarë dhe për të të kthyer, pa pushim, më në fund dhashë dorëheqjen kur më lute për të qindtën herë që t'i jepja fund jetës".
  
  Hajden shikonte, duke parë të vërtetën në sytë e Ramses dhe pa mundur të përmbante dridhjen e tij. Këtu ishte një njeri që nuk do të hezitonte të shpërthente një bombë bërthamore në Nju Jork. Vëmendja e saj ishte aq e zhytur në Ramses, si dhe rojet e saj, saqë ata nuk reaguan ndaj hapave të përdredhur dhe frymëmarrjes së rreckosur që vinin nga pas.
  
  Sytë e Ramses shkëlqenin. Hayden e dinte se ata ishin mashtruar. Ajo u kthye, por jo aq shpejt sa duhet. Price mund të ketë qenë sekretar i mbrojtjes, por ai ka pasur edhe një karrierë të shquar ushtarake dhe tani ka sjellë në jetë atë që kujtonte për të. Ai përplasi të dyja duart në krahun e zgjatur të rojes, duke bërë që arma e tij të përplasej në dysheme, dhe më pas përplasi grushtin në barkun e burrit, duke e përkulur përgjysmë. Ndërsa e bënte këtë, ai u rrëzua, duke vënë bast se Hayden dhe roja tjetër nuk do ta qëllonin, duke vënë bast pozicionin e tij në mënyra të shumta dhe ra mbi armë.
  
  Dhe qëlloi nën sqetull, plumbi e goditi rojën e shtangur në sy. Hayden i la mënjanë emocionet e saj dhe e drejtoi Glock-in e saj nga Price, por Ramses u hodh drejt saj si një dem në një traktor, e gjithë forca e trupit e paralizoi atë, duke e rrëzuar në tokë. Ramses dhe Hayden u lëkundën nëpër qeli, duke i dhënë Prices mundësinë për të goditur me saktësi rojën e dytë.
  
  Ai përfitoi nga kjo, duke shfrytëzuar konfuzionin në avantazhin e tij. Gardiani i dytë vdiq para se plumbi që e vrau të bënte jehonë. Trupi i tij u përplas në tokë te këmbët e Price, i parë nga syri i vetëm funksional i sekretarit. Hayden u tërhoq nga trupi i madh i Ramsesit, duke mbajtur ende Glock-in e saj, me sy të egër, duke e mbajtur Price nën kërcënimin e armës.
  
  "Pse?"
  
  "Jam i lumtur që vdes," tha Price me mjerim. "Dua të vdes".
  
  "Për të ndihmuar në shpëtimin e kësaj mut?" Ajo u hodh nëpër dysheme, duke luftuar kundër.
  
  "Më ka mbetur edhe një copë," mërmëriti Ramses.
  
  Hayden ndjeu tokën duke u dridhur poshtë saj, muret e bodrumit duke u dridhur dhe duke hedhur fuga fino. Vetë hekurat e kafazit filluan të dridhen. Duke ripozicionuar duart dhe gjunjët, ajo u qetësua dhe shikoi lart e poshtë, majtas dhe djathtas. Hayden vështroi dritat teksa ato vezullonin pa pushim.
  
  Tani Cfare? Çfarë dreqin është kjo...
  
  Por ajo tashmë e dinte.
  
  Vendi ishte nën sulm tokësor.
  
  
  KAPITULLI NJIZET E TETË
  
  
  Hajden gulçoi ndërsa muret vazhduan të dridheshin. Ramses u përpoq të ngrihej, por dhoma u tund rreth tij. Terroristi ra në gjunjë. Price shikonte me frikë ndërsa këndi i dhomës zhvendosej, nyjet lëviznin dhe riorganizoheshin, shpatet e shtrembëruara nga e dyta. Hayden shmangu rënien e një pjese të llaçit kur u shemb një pjesë e tavanit. Telat dhe kanalet e ajrit vareshin nga çatia, duke u lëkundur si lavjerrës shumëngjyrësh.
  
  Hajden u drejtua drejt derës së qelisë, por Ramses kishte aq zgjuarsi sa të bllokonte rrugën e saj. Ishte një moment para se ajo të kuptonte se po mbante ende Glock, dhe në atë kohë pjesa më e madhe e tavanit po shkërmoqej dhe vetë hekurat po përkuleshin nga brenda, pothuajse duke u thyer.
  
  "Unë mendoj se ... e teproi," tha Price pa frymë.
  
  "I gjithë ky vend i mallkuar po shembet," bërtiti Hayden në fytyrën e Ramses.
  
  "Jo akoma".
  
  Terroristi u ngrit dhe nxitoi në murin e largët, retë llaçi, copa betoni dhe suvaje fluturonin dhe binin rreth tij. Dera e jashtme u shtrëngua, më pas u hap. Hayden kapi shiritin dhe tërhoqi veten lart, duke u kapur me të çmendurin, Price u hodh pas. Ata kishin njerëz lart. Ramses mund të shkonte vetëm kaq larg.
  
  Me atë mendim, Hayden kërkoi telefonin e saj, por mezi ia doli të mbante hapin me Ramsesin. Ky njeri ishte i shpejtë, i ashpër dhe i pamëshirshëm. Ai u ngjit me këmbë shkallët, duke hequr dorë nga një thirrje nga një polic dhe duke e hedhur kokën së pari te Hayden. Ajo e kapi djalin, e mbajti mbrapa dhe në atë kohë Ramses tashmë po shtrydhte derën e sipërme.
  
  Hayden nxitoi në ndjekje të nxehtë. Dera e sipërme qëndronte e hapur, xhami i saj u plas dhe bllokimet u copëtuan. Në fillim, nga dhoma e monitorit, ajo mund të shihte vetëm Mooren, i cili po ngrihej nga dyshemeja dhe po shtrihej për të rregulluar disa ekrane të anuar. Të tjerët u hoqën nga ankorimet e tyre, u hoqën nga muri dhe u rrëzuan në ulje. Kinimaka tani u ngrit me ekranin nga supet, xhami dhe plastika të ngulura në flokë. Dy agjentët e tjerë në dhomë po përpiqeshin të kompozoheshin.
  
  "Çfarë na goditi?" Moore doli me vrap nga dhoma, duke vënë re Hayden.
  
  "Ku dreqin është Ramses?" ajo bërtiti. "A nuk e keni parë atë?"
  
  Moore hapi gojën. "Ai duhet të jetë në bllokun e qelisë."
  
  Kinimaka fshiu xhamin dhe mbeturinat e tjera nga supet e tij. "Unë pashë... Pastaj i gjithë ferri shpërtheu."
  
  Hajden u betua me zë të lartë ndërsa vuri re shkallët në të majtë të saj, dhe më pas ballkonin përpara, që shikonte nga zyra kryesore e zonës. Nga godina nuk kishte rrugëdalje tjetër veç kalimit të saj. Ajo vrapoi te parmaku, e kapi atë dhe studioi dhomën më poshtë. Stafi u reduktua siç ishte planifikuar nga terroristët, por disa vende pune në katin e parë ishin zënë. Burra dhe gra po mblidhnin gjërat e tyre, por shumica po shkonin drejt hyrjes kryesore me armë gati, sikur të prisnin një sulm. Ramses nuk mund të ishte në mesin e tyre.
  
  Ku atëherë?
  
  pritje. Unë jam duke shikuar. Nuk ishte...
  
  "Ky nuk është fundi!" ajo bërtiti. "Largohuni nga dritaret!"
  
  Shumë vonë. Blitzkrieg filloi me një shpërthim kolosal; xhamat e përparme kanë shpërthyer dhe një pjesë e murit është shembur. E gjithë këndvështrimi i Hayden u zhvendos, vija e çatisë ra. Mbeturinat shpërthyen në të gjithë stacionin ndërsa policët ranë. Disa u ngritën në gjunjë ose u zvarritën. Të tjerë u plagosën ose u gjetën të bllokuar. RPG fërshëlleu nëpër fasadën e copëtuar dhe u përplas në tastierën e shoqëruesit, duke dërguar kolona flakë, tymi dhe mbeturinash nëpër zonën e afërt. Më pas Hayden pa këmbë duke vrapuar ndërsa u shfaqën shumë burra të maskuar, të gjithë me armë të lidhura në shpatulla. Duke u shtrirë në të dyja anët, ata morën në shënjestër çdo gjë që lëvizte dhe më pas, pas shqyrtimit të kujdesshëm, hapën zjarr. Hayden, Kinimaka dhe Moore iu përgjigjën menjëherë zjarrit.
  
  Plumbat shpuan stacionin e shkatërruar. Hayden numëroi njëmbëdhjetë njerëz në katin e poshtëm përpara se ballkoni prej druri që e mbronte të fillonte të thyhej. Predhat kaluan menjëherë. Fragmentet u shkëputën, duke u kthyer në patate të skuqura të rrezikshme. Hayden u rrëzua mbi të nga pas dhe më pas u rrotullua. Jeleku i saj kishte marrë dy goditje të lehta, jo nga plumbat, dhe dhimbja e fortë në pjesën e poshtme të viçit i tregonte se një thumba druri kishte goditur mishin e saj të zbuluar. Kinimaka gjithashtu gulçoi dhe Moore u ngrit për të hequr xhaketën dhe për të pastruar ashklat nga supi.
  
  Hajden u zvarrit përsëri në ballkon. Përmes boshllëqeve, ajo shikoi avancimin e ekipit të sulmit dhe dëgjoi ulërimat e ashpra teksa thërrisnin udhëheqësin e tyre. Ramses vrapoi si një luan gjuetar, jashtë vijës së shikimit të Hayden në më pak se një sekondë. Ajo e shtrydhi mundësinë për të qëlluar nga vetja, por tashmë e dinte se plumbi nuk do të afrohej.
  
  "Mat!"
  
  Hajden u ngrit, shikoi me shikim Kinimaku dhe vrapoi drejt shkallëve. Ata nuk mund ta linin princin terrorist të ikte. Me fjalën e tij, bomba do të ishte shpërthyer. Hayden kishte një ndjenjë se nuk do të priste gjatë.
  
  "Ik, largohu!" i bërtiti ajo Mano. "Duhet ta kthejmë Ramsesin menjëherë!"
  
  
  KAPITULLI NJIZET E NËNTË
  
  
  Kryqëzimi menjëherë pas lotit ishte zakonisht i mbushur me njerëz, vendkalimi ishte i bllokuar nga këmbësorët dhe rrugët gjëmojnë në ritmin e vazhdueshëm të makinave që kalonin. Ndërtesat e larta me shumë dritare pasqyronin tingujt e borisë dhe të qeshurave mes tyre, duke treguar një shpërthim të ndërveprimit njerëzor, por sot skena ishte shumë e ndryshme.
  
  Tymi u rrotullua nëpër rrugë dhe u ngrit në qiell. Pjesët e dritareve mbushën trotuaret. Zëra të mbytur pëshpëritën rreth qendrës, ndërsa të tronditurit dhe të plagosurit erdhën në vete ose dolën nga streha. Sirenat vajtuan nga një distancë e afërt. Ana e 3-të e Avenue të ndërtesës së tyre dukej sikur një mi gjigant e kishte ngatërruar atë me një copë djathë gri dhe kishte kafshuar copa të mëdha të tij.
  
  Hayden nuk e vuri re shumë nga kjo pasi doli me vrap nga stacioni dhe më pas ngadalësoi shpejtësinë ndërsa shikonte përreth për të arratisurit. Direkt përpara, në Rrugën 51, ata ishin të vetmit që vraponin - njëmbëdhjetë burra të veshur me të zeza dhe Ramses i pagabueshëm që ngrihej mbi pjesën tjetër. Hajden kaloi me shpejtësi nëpër kryqëzimin e shpërndarë nga rrënojat, i befasuar nga heshtja që e rrethonte, ulërima e heshtjes dhe retë e pluhurosura që u përpoqën ta verbonin. Sipër, në boshllëqet midis çatisë së ndërtesave të zyrave - kolona të drejta betoni që shënojnë shtegun pingul si vija në një rrjet - rrezet e diellit të mëngjesit konkurronin. Dielli rrallë dilte në rrugë para mesditës, ai reflektohej nga dritaret pak kohë më herët dhe ndriçoi vetëm kryqëzimet derisa u ngrit lart dhe mund të gjente rrugën e tij poshtë midis ndërtesave.
  
  Kinimaka, qeni i vjetër besnik, nxitoi pranë saj. "Janë vetëm dymbëdhjetë prej tyre," tha ai. "Moore po vëzhgon pozicionin tonë. Do t'i ndjekim derisa të marrim përforcime, mirë?"
  
  "Ramses," tha ajo. "Ky është prioriteti ynë. Ne do ta kthejmë atë me çdo kusht."
  
  Hayden, Kinimaka për pak u përplas me një furgon të parkuar. "Ju nuk e mendoni mirë. Ramses planifikoi gjithçka. Dhe edhe sikur të mos e bënte - edhe nëse vendndodhja e tij u zbulua disi në dhomën e pestë - nuk ka rëndësi tani. Kjo është bomba që duhet të gjejmë."
  
  "Një tjetër arsye për të kapur Ramsesin".
  
  "Ai nuk do të na tregojë kurrë," tha Kinimaka. "Por ndoshta një nga studentët e tij do ta bëjë."
  
  "Sa më gjatë të mbajmë Ramses jashtë ekuilibrit," tha Hayden. "Shanset më të mira që ky qytet ka për t'i mbijetuar të gjitha."
  
  Ata vrapuan përgjatë trotuarit, duke qëndruar brenda pak hijeve të hedhura nga rrokaqiejt dhe duke u përpjekur të mos bënin zhurmë. Ramses ishte në qendër të tufës së tij, duke dhënë urdhra, dhe tani Hayden kujtoi se atëherë, në pazar, ai i quajti këta njerëz "legjionarët e tij". Secili prej tyre ishte vdekjeprurës dhe besnik ndaj kauzës së tyre, shumë hapa mbi mercenarët e zakonshëm. Në fillim, të dymbëdhjetë burrat nxituan pa u menduar shumë, duke fituar një distancë të shkurtër midis tyre dhe stacionit, por pas një minute ata filluan të ngadalësojnë shpejtësinë dhe dy shikuan prapa për të parë nëse kishte ndonjë ndjekës.
  
  Hayden hapi zjarr me një leh të zemëruar nga Glock e tij. Një burrë ra dhe pjesa tjetër u kthye duke qëlluar mbrapsht. Dy ish-agjentë të CIA-s u ulën pas një shtrati lulesh prej betoni, duke u ulur. Hayden hodhi sytë rreth skajit të saj të rrumbullakët, duke mos dashur të humbiste nga sytë armikun e saj. Ramses ishte në prag të kolapsit, i mbuluar nga njerëzit e tij. Tani ajo e pa që Robert Price ishte lënë të kujdesej për veten e tij, mezi në këmbë, por gjithsesi i bënte mirë për një burrë të plakur e të plakur. Vëmendja e saj u kthye te Ramses.
  
  "Ai është aty, Mano. Le t'i japim fund kësaj. Mendoni se do të shpërthejnë akoma nëse ai vdes?"
  
  "Dreq, nuk e di. Marrja e tij të gjallë do të kishte funksionuar më mirë. Ndoshta ne mund ta shpërblejmë atë."
  
  "Po, në rregull, së pari duhet të afrohemi mjaftueshëm."
  
  Kamera zmadhoi sërish, këtë herë duke mbuluar arratisjen e tyre. Hayden vrapoi nga kopshti në kopsht lulesh, duke i ndjekur ata nëpër rrugë. Plumbat u përplasën mes dy grupeve, duke thyer xhamat dhe duke goditur makinat e parkuara. Një varg kabinash të verdha të shpërndara i ofruan Hayden-it mbulim më të mirë dhe një shans për t'u afruar, dhe ajo nuk hezitoi ta përdorte atë.
  
  "Le të!"
  
  Ajo hipi në kabinën e parë, rrëshqiti nga anash dhe përdori një tjetër të mbetur në anë të rrugës për t'u mbuluar ndërsa vraponte për në tjetrën. Dritaret rreth saj shpërthyen ndërsa rojet e burgut u përpoqën t'i rrëzonin, por mbulesa nënkuptonte që legjionarët e rinj të Ramses nuk e dinin kurrë se ku ishin. Katër taksi më vonë, dhe ata i detyruan vrapuesit të fshihen, duke i ngadalësuar ata.
  
  Kufja e Kinimaki kërciti. "Ndihma është pesë minuta larg."
  
  Por edhe kjo ishte e pasigurt.
  
  Dhe përsëri, qelia funksionoi si një grup kompakt. Hayden u ndoq, i paaftë për të mbyllur me siguri hendekun dhe gjithashtu u detyrua të ruante municion. U bë e qartë se edhe qelia kishte filluar të shqetësohej për mundësinë e ardhjes së përforcimeve, pasi lëvizjet e tyre u bënë më të furishme, më pak të kujdesshme. Hayden shënoi një nga praparojat dhe humbi vetëm sepse kaloi pemën e skalitur kur qëlloi.
  
  Fat i pastër i keq.
  
  "Mano," tha ajo befas. "A e humbëm njërin prej tyre diku?"
  
  "Numëroni përsëri."
  
  Ajo mund të numëronte vetëm dhjetë shifra!
  
  Ai u shfaq nga askund, duke u rrokullisur me stil nga poshtë një makine të parkuar. Goditja e tij e parë ra në pjesën e pasme të gjurit të Kinimaki, duke bërë që njeriu i madh të dyfishohej. Kur ai goditi, dora e tij e djathtë ngriti një PPK të vogël, përmasat e së cilës e bënë atë jo më pak vdekjeprurës. Hayden e hodhi mënjanë Kinimakun, trupin e saj relativisht të vogël po aq të fuqishëm dhe energjik sa çdo atlet i klasit botëror, por edhe kjo mund ta lëvizte vetëm pak njeriun e madh.
  
  Plumbi kaloi mes tyre, mahnitës, të lë pa frymë, momenti më i shkurtër i ferrit, dhe më pas legjioni u zhvendos përsëri. Një goditje tjetër ra në gjurin e Hajdenit dhe Mano vazhdoi rënien e tij, duke u përplasur i pari në gjoks në të njëjtën makinë të parkuar që armiku i tyre përdorte për mbulim. Një zhurmë i shpëtoi atij ndërsa e gjeti veten duke u përpjekur dëshpërimisht të rrotullohej në gjunjë.
  
  Hayden ndjeu një goditje me thikë në gju dhe, më e rëndësishmja, një humbje të papritur të ekuilibrit. Ajo dinte më shumë për arratisjen e Ramses dhe smorgasbord makth që pasoi, sesa për legjionarin luftarak, dhe çdo pjesë e qenies së saj donte t'i jepte fund asaj shpejt. Por ky njeri ishte një luftëtar, një luftëtar i vërtetë dhe qartësisht donte të mbijetonte.
  
  Ai qëlloi sërish pistoletën. Tani Hayden ishte i kënaqur që ajo ishte jashtë ekuilibrit sepse ajo nuk ishte aty ku ai priste të ishte. Megjithatë, plumbi i rrëmbeu supin. Kinimaka u hodh në dorë me pistoletën, duke e varrosur nën një mal me muskuj.
  
  Legjionari e braktisi menjëherë, duke parë kotësinë e luftimit të Havait. Më pas ai nxori një teh të tmerrshëm 8 inç dhe u hodh në Hayden. Ajo u rrotullua në mënyrë të pakëndshme, duke fituar pak hapësirë për të shmangur goditjen fatale. Kinimaka tundi pistoletën e tij, por legjioni e kishte parashikuar atë dhe u hodh shumë më shpejt, thika u përplas fort në gjoksin e Havait, i bërë i parëndësishëm nga jeleku i burrit, por ende e ktheu atë në gjilpërat e tij.
  
  Shkëmbimi i dha Hayden-it mundësinë që i duhej. Duke tërhequr pistoletën, ajo mendoi se çfarë do të bënte legjionari - kthehej dhe hidhte një thikë mbi dinak - kështu që u largua mënjanë, duke tërhequr këmbëzën.
  
  Tre plumba kaluan në gjoksin e burrit ndërsa thika u hodh nga dera e makinës dhe u përplas në dysheme, e padëmshme.
  
  "Merre Walther-in e tij," i tha Hayden Kinimake. "Ne do të kemi nevojë për çdo plumb."
  
  Duke u ngritur, ajo pa një grup të pagabueshëm burrash të armatosur që nxitonin në rrugë, disa qindra metra larg. Tani po bëhej më e vështirë - grupe njerëzish shfaqeshin dhe bredhin rrugëve, duke shkuar në shtëpi ose duke kontrolluar për dëmtime, apo edhe duke qëndruar në pamje të hapur dhe duke klikuar në pajisjet e tyre Android - por pamja e kokës së Ramses që shfaqej çdo disa metra ishte e dallueshme menjëherë. .
  
  "Tani lëviz," tha ajo, duke i detyruar gjymtyrët e saj të dhimbshme dhe të mavijosura të punojnë përtej kapacitetit të tyre.
  
  Kamera është zhdukur.
  
  "Cfare-"
  
  Kinimaka rrotulloi makinën, duke u hedhur mbi kapuç.
  
  "Dyqan i madh i mallrave sportive," tha Havaja pa frymë. "Ata u zhytën brenda."
  
  "Fundi i rrugës, princ Ramses," i pështyu Hajden dy fjalët e fundit me përbuzje. "Nxito, Mano. Siç thashë, ne duhet ta mbajmë bastardin të zënë dhe ta largojmë atë nga kjo bombë bërthamore. Çdo minutë, çdo sekondë ka rëndësi."
  
  
  KAPITULLI I TRIDITË
  
  
  Së bashku ata kaluan nëpër dyert e hyrjes ende të lëkundura të dyqanit të mallrave sportive dhe në brendësinë e saj të gjerë e të heshtur. Virinat e dyqaneve, raftet dhe varëse rrobash ishin kudo, përgjatë çdo korridori. Ndriçimi, i montuar në një tavan me kornizë të hapur, sigurohej nga pllaka të ndritshme. Hajden ia nguli sytë dyshemesë së bardhë reflektuese dhe pa gjurmë pluhuri që çonin në zemër të dyqanit. Me nxitim, ajo kontrolloi dyqanin e saj dhe rregulloi jelekun e saj. Fytyra që vështronte nga poshtë raftit të rrobave e bëri atë të tërhiqej, por frika e skalitur në tiparet e saj e bëri të pendohej.
  
  "Mos u shqetëso", tha ajo. "Zbrit dhe hesht."
  
  Ajo nuk kishte pse të kërkonte udhëzime. Edhe pse ata mund të ndiqnin gjurmët me baltë, zhurma përpara tradhtoi pozicionet e objektivave të tyre. Ankimet e vazhdueshme të Price ishin një ndihmë shtesë. Hayden rrëshqiti nën një mbështetëse metali plot me dollakë dhe u shtrëngua pranë një manekini tullac me një tuta sportive Nike në zonën e pajisjeve sportive. Raftet me shtanga, tabaka për peshë, trampolina dhe rutina të rreshtuara në rreshta të barabartë. Vetëm duke kaluar në një seksion tjetër, ishte një grup terrorist.
  
  Një burrë e pa atë, ngriti alarmin dhe hapi zjarr. Hayden vrapoi fort dhe në një kënd ndërsa dëgjoi plumbin të kërcejë nga krahu metalik i kanotazhit vetëm disa centimetra në të majtë të saj. Kinimaka u hodh anash, duke u ulur fort në seksionin e transportuesit të rutines dhe duke u rrotulluar nëpër boshllëk. Hayden ia ktheu komplimentin legjionarit duke i hapur një vrimë në raftin e atleteve mbi kokën e tij.
  
  Burri u tërhoq ngadalë ndërsa kolegët e tij u përhapën. Hayden hodhi një çantë rozë në ajër për të kontrolluar numrat e tyre dhe u grimas ndërsa katër të shtëna të veçanta e rrëzuan atë fort.
  
  "Ndoshta duke mbuluar arratisjen e Ramses," mori frymë Kinimaka.
  
  "Nëse do të kishim nevojë ndonjëherë për Torsten Dahl," mori frymë Hayden.
  
  "A doni që unë të provoj modalitetin e çmendur?"
  
  Hayden nuk mundi të mos qeshte. "Unë mendoj se është më shumë një zgjedhje e stilit të jetesës sesa një ndryshim i marsheve," tha ajo.
  
  "Sido që të jetë," tha Kinimaka. "Le të nxitojmë."
  
  Hayden ishte përpara tij, duke u hedhur nga mbulesa dhe duke hapur shpejt zjarr. Njëra nga figurat gërmoi dhe ra në njërën anë, pjesa tjetër u ul. Hayden i sulmoi ata, duke lënë pengesa në rrugën e tyre, por duke e mbyllur hendekun sa më shpejt që mundi. Legjionarët u tërhoqën, duke qëlluar lart dhe u zhdukën pas një rafti deri në tavan që shiste atlete në çdo markë dhe ngjyrë të disponueshme. Hayden dhe Kinimaka u përkulën në anën tjetër, duke ndaluar për një sekondë.
  
  "Gati?" Unë pyeta. Hayden psherëtiu ndërsa çliroi anëtarin e rënë të qelisë nga arma e tij.
  
  "Shko," tha Kinimaka.
  
  Teksa ngjiteshin, zjarri i mitralozit shtypi pak raftin e stërvitjes mbi kokat e tyre. Mbi to kanë rënë copa metali dhe kartoni, kanavacë dhe plastikë. Hayden u ngjit deri në skaj edhe kur e gjithë struktura lëkundej.
  
  "Oh..." filloi Kinimaka.
  
  "Mat!" Hayden mbaroi dhe u hodh.
  
  E gjithë gjysma e sipërme e raftit të gjerë u shemb, u copëtua dhe ra mbi to. Një mur i madh, i varur me rafte, ajo hodhi mënjanë shiritat metalikë, kutitë e kartonit dhe grumbujt e këpucëve të reja të kanavacës ndërsa erdhën. Kinimaka ngriti dorën si për t'u mbrojtur nga ndërtesa dhe vazhdoi të lëvizte i sigurt, por për shkak të masës së tij, ai ra pas Hajdenit që po ikte. Teksa u rrokullis nga masa që binte, këmba e saj zvarrë e kapur në një mbështetëse metalike, Kinimaka fusi kokën nën krahë dhe u shtrëngua teksa ra mbi të.
  
  Hayden mbaroi gjuajtjen me pistoletë në dorë dhe shikoi prapa. "Mano!"
  
  Por problemet e saj sapo kishin filluar.
  
  Katër legjionarët u vërsulën drejt saj, duke e larguar armën dhe duke e rrahur trupin e saj me kondakët e pushkëve. Hayden u mbulua dhe më pas u devijua pak më shumë. Rafti i topave të basketbollit u rrëzua, duke i dërguar topat portokalli të fluturojnë në të gjitha drejtimet. Hayden hodhi një vështrim mbi supin e saj, pa hijet që lëviznin dhe shikoi përreth për Glock-in e saj.
  
  Pati një të shtënë. Ajo dëgjoi se plumbi goditi diçka pranë kokës së saj.
  
  "Ndal këtu," tha zëri.
  
  Hayden ngriu dhe ngriti sytë ndërsa hijet e njerëzve të Ramses zbritën mbi të.
  
  "Tani ju jeni me ne."
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë E NJË
  
  
  Drake shpërtheu në zonën e shkatërruar, Alicia ishte në anën e tij. Lëvizja e parë që ata panë ishte nga Moore, pasi ai u kthye në ballkonin sipër dhe drejtoi armën drejt tyre. Gjysmë minutë më vonë, lehtësimi u shfaq në fytyrën e tij.
  
  "Më në fund," mori frymë. "Unë mendoj se ju djema arritët këtu së pari."
  
  "Ne morëm një paralajmërim pak paraprak," tha Drake. "Një klloun me emrin Alligator?"
  
  Moore dukej i hutuar dhe u bëri shenjë lart. "Nuk kam dëgjuar kurrë për të. A është ai drejtuesi i qelisë së pestë?"
  
  "Ne mendojmë se po, po. Ai është një wazok i ndyrë me një gomar plot mut, por tani ai është në krye të kësaj bombe bërthamore."
  
  Moore e shikonte me gojë hapur.
  
  Alicia përktheu. "Aligatori tingëllon më i çmendur se Julian Marsh pas dhjetë litra kafeje, dhe do të thosha se kjo është e pamundur derisa të dëgjoja se çfarë kishte për të thënë. Pra, ku është Hayden dhe çfarë ndodhi këtu?"
  
  Moore shpalosi gjithçka për ta, duke komentuar luftën mes Ramses dhe Price dhe më pas arratisjen. Drake tundi kokën për gjendjen e stacionit dhe shpërndarjen joadekuate të agjentëve.
  
  "A mund ta kishte planifikuar ai këtë? Po vini nga ajo kështjellë e mallkuar në Peru? Edhe kur shikonim nëpër pazar?"
  
  Mai dukej skeptike. "Tingëllon pak e largët edhe për një nga teoritë tuaja."
  
  "Dhe nuk ka rëndësi," tha Alicia. "Vërtet? Domethënë kujt i intereson? Duhet të ndalojmë gazrat dhe të fillojmë të shikojmë."
  
  "Kësaj radhe," tha May. "Jam dakord me Tazin. Ndoshta dashnorja e saj e fundit i ka rrahur me të vërtetë pak sens të përbashkët." Ajo i hodhi një vështrim të këndshëm Bo-së.
  
  Drake u shtrëngua teksa Moore e shikonte, ndërsa sytë i zgjeroheshin tani. Agjenti i Home Office i nguli sytë të katërt.
  
  "Tingëllon si një festë e mrekullueshme djema."
  
  Drake e fshiu atë. "Ku shkuan? Hajden dhe Kinimaka?
  
  vuri në dukje Moore. "51. Ndoqi Ramsesin, njëmbëdhjetë nga ndjekësit e tij, dhe ai hov Price në tym. I humba nga sytë vetëm pas disa minutash."
  
  Alicia tregoi një seri ekranesh. "A mund t'i gjeni ato?"
  
  "Shumica e kanaleve janë të çaktivizuara. Ekranet janë shkatërruar. Do ta kishim të vështirë të gjenim Battery Park tani."
  
  Drake shkoi drejt parmakut të thyer të ballkonit dhe shikoi rreth stacionit dhe rrugës jashtë. Ishte një botë e çuditshme që shtrihej përpara tij, në kundërshtim me qytetin që ai përfaqësonte, duke u kthyer në këmbë, të paktën për sot. Ai dinte vetëm një mënyrë për t'i ndihmuar këta njerëz të përmirësoheshin.
  
  Mbajini ato të sigurta.
  
  "A keni ndonjë lajm tjetër?" Pyeti Moore. "Unë mendoj se keni folur me Marsh dhe këtë djalë, Alligator."
  
  "Vetëm ajo që ju thamë," tha Alicia. "A i kontrolluat kodet e çaktivizimit?"
  
  Moore tregoi një ikonë vezulluese që sapo kishte filluar të vezullonte në një nga ekranet e mbijetuar. "Le të shikojmë".
  
  Drake u kthye ndërsa Bo shkoi te ftohësi i ujit për të pirë. Moore lexoi emailin me zë të lartë, duke arritur shpejt te pika dhe duke konfirmuar vërtetësinë e kodeve të çaktivizimit.
  
  "Pra," lexoi Moore me kujdes. "Kodet janë në të vërtetë kosher. Më duhet të them se është e mahnitshme. A mendoni se Marsh e dinte se do të uzurpohej?"
  
  "Mund të ketë disa arsye," tha Drake. "Siguria për veten tuaj. Balancimi në buzë. Fakti i thjeshtë është se burrit i mungojnë gjashtë raunde për një klip të plotë. Nëse ky Alligator nuk do të tingëllonte kaq patetik, në fakt do të ndihesha më i sigurt tani."
  
  "Gëzuar?"
  
  "Arra?" Drake u përpoq. "Une nuk e di. Hayden flet gjuhën tuaj më mirë se unë."
  
  "anglisht". Moore tundi me kokë. "Gjuha jonë është anglishtja".
  
  "Nese e thua ti. Por kjo është një gjë e mirë djema. Kodet origjinale të çaktivizimit janë një gjë e mirë."
  
  "A e kuptoni se ne mund t'i kishim kontaktuar gjithsesi, pasi shkencëtarët të kishin përcaktuar origjinën e ngarkesës bërthamore?" tha Bo ndërsa u largua dhe piu nga një filxhan plastik.
  
  "Mmm, po, por nuk ka ndodhur ende. Dhe me sa dimë, ata ndryshuan kodet ose shtuan një shkas të ri."
  
  Bo e pranoi këtë me një dremitje të lehtë.
  
  Drake shikoi orën e tij. Ata kishin qenë në stacion për gati dhjetë minuta, dhe nuk kishte asnjë fjalë nga Hayden apo Dahl. Sot, dhjetë minuta ishte një përjetësi.
  
  "Unë po telefonoj Hayden." Ai nxori celularin.
  
  "Mos u shqetëso," tha Mai. "A nuk është ai Kinimaka?"
  
  Drake u kthye befas në drejtimin që ajo tregoi. Figura e pagabueshme e Mano Kinimaki u hodh në mënyrë të qëndrueshme në rrugë, e përkulur, dukshëm në dhimbje, por me kokëfortësi u përkul drejt vendit. Drake gëlltiti një duzinë pyetjesh dhe në vend të kësaj nxitoi drejt e te personi që mund t'u përgjigjej atyre. Pasi doli jashtë, skuadra e kapi Mano në një kryqëzim të mbushur me rrënoja.
  
  "Çfarë ka, shok?"
  
  Lehtësimi i Havait në takimin me ta u errësua nga një dhimbje e tmerrshme zemre që rrinte poshtë sipërfaqes. "Ata kanë Hayden," pëshpëriti ai. "Ne hoqëm tre prej tyre, por nuk iu afruam Ramses apo Price. Dhe më pas na zunë pritë në fund. Më nxori nga loja dhe kur dola nga një ton rrënojash, Hayden ishte zhdukur."
  
  "Si e dini se ata e morën atë?" pyeti Bo. "Ndoshta ajo është ende duke ndjekur?"
  
  "Ndoshta krahët dhe këmbët e mia janë lënduar," tha Kinimaka. "Por veshët e mi dëgjuan mirë. E çarmatosën dhe e tërhoqën zvarrë. Gjëja e fundit që ata thanë ishte..." Kinimaka gëlltiti me zemër të rënduar, pa mundur të vazhdonte.
  
  Drake e kapi vështrimin e burrit. "Ne do ta shpëtojmë atë. Ne e bëjmë gjithmonë këtë."
  
  Kinimaka u përkul. "Jo gjithmone".
  
  "Çfarë i thanë asaj?" Alicia këmbënguli.
  
  Kinimaka ngriti sytë nga qielli sikur të kërkonte frymëzim në rrezet e diellit. "Ata thanë se do t'i jepnin asaj një vështrim më të afërt në këtë bombë bërthamore. Ata thanë se do ta lidhnin në shpinë."
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë E DYTË
  
  
  Thorsten Dahl la disa ekipe pastrimi përreth Times Square dhe e çoi ekipin e tij thellë në hijet e krijuara nga rrugica e ngushtë. Ishte e qetë dhe e shkujdesur, vendi i përsosur për të bërë një telefonatë të rëndësishme. Ai e telefonoi fillimisht Hayden, por kur ajo nuk u përgjigj, ai u përpoq të kontaktonte Drake.
  
  "Distanca është këtu. Cilat janë të rejat e fundit?
  
  "Jemi në mut, shok..."
  
  "Përsëri mbi vezët?" Dahl e ndërpreu. "Cfare ka te re?"
  
  "Kësaj radhe jo deri në qafë. Këta bastardë të çmendur shpërthyen, ose u hoqën nga qelitë e tyre. Ramses dhe Price nuk janë më. Qelia e pestë përbëhet - ose ishte - nga dymbëdhjetë persona. Mano thotë se kanë tre."
  
  Dahl e kapi tonin. "Mano flet?"
  
  "Po, shok. Ata morën Hayden. E morën me vete."
  
  Dahl mbylli sytë.
  
  "Por ne kemi ende pak kohë." Drake provoi anën pozitive. Ata nuk do ta kishin marrë fare nëse do të donin ta hidhnin në erë menjëherë".
  
  Yorkies kishin të drejtë, Dahl duhej të pranonte. Ai dëgjoi ndërsa Drake vazhdonte të shpjegonte se Marsh tani ishte hequr nga roli i tij si Princi i Errësirës dhe ishte zëvendësuar përkohësisht nga një i quajtur Alligator. Atdheu sapo ka mundur ta identifikojë këtë njeri si një mbështetës amerikan.
  
  "Vërtet?" tha Dahl. "Per cfare?"
  
  "Pothuajse çdo gjë që mund të shkaktojë anarki," tha Drake. "Është mercenar, vetëm këtë herë i ka rënë durimi".
  
  "Mendova se Ramses gjithmonë e drejtonte biznesin e tij 'në shtëpi'".
  
  "Aligatori është vendas i Nju Jorkut. Ai mund të sigurojë njohuri të paçmueshme logjistike për operacionin."
  
  "Po, kjo ka kuptim." Dahl psherëtiu dhe fërkoi sytë e lodhur. "Pra, çfarë është më pas? A i kemi koordinatat e Hajdenit?"
  
  "Ata morën kamerën e saj. Ata duhet të kenë marrë të paktën disa nga rrobat e saj, sepse shenja e qepur në këmishën e saj thotë se ajo është nën tryezë në restorantin meksikan Chipotle Grill, gjë që sapo konfirmuam se është marrëzi. Kamerat e sigurisë janë duke punuar, por marrësit nga ana jonë janë çaktivizuar kryesisht në sulmin në faqe. Ata marrin pjesët që munden. Dhe ata thjesht nuk kanë fuqi punëtore të mjaftueshme. Gjërat mund të shkojnë shumë keq nga këtu, mik."
  
  "A mundet?" përsëriti Dahl. "Unë do të thoja që ne kemi kaluar tashmë të keqen dhe po lëvizim në rrugën e të tmerrshmes, apo jo?"
  
  Drake heshti për një moment, më pas tha: "Shpresojmë që ata të vazhdojnë të bëjnë kërkesa," tha ai. "Çdo kërkesë e re na jep më shumë kohë."
  
  Dahl nuk kishte nevojë t'i thuhej se ata nuk kishin bërë ende ndonjë përparim. Fakti ishte i vetëkuptueshëm. Këtu ata vareshin nga Atdheu për të gjetur bombën bërthamore, duke vrapuar si gjelat e alarmuar të Krishtlindjeve vetëm që Moore të mund të përcaktonte vendndodhjen, por e gjithë sipërmarrja dështoi.
  
  "Gjithçka që bëmë ishte neutralizimi i disa materialeve harxhuese," tha ai. "Ne as nuk iu afruam planit të vërtetë të Ramses, dhe veçanërisht në fund të lojës së tij."
  
  "Pse nuk zbrisni në stacion? Ne gjithashtu mund të jemi bashkë kur të dalë kryesimi tjetër."
  
  "Po, ne do ta bëjmë atë." Dahl i bëri me dorë pjesës tjetër të ekipit të tij dhe përcaktoi drejtimin e duhur për t'i çuar ata në Avenue 3. "Përshëndetje, si po e mban Mano?"
  
  "Djali u godit fort pas një muri me rafte. Mos pyet. Por ai është i etur për të luftuar, vetëm duke pritur që dikush ta drejtojë atë drejt një objektivi."
  
  Dahl shpërtheu në një vrapim kur ata mbaruan së foluri. Kenzi u ndal pranë tij dhe pohoi me kokë. "Lëvizje e keqe?"
  
  "Duke pasur parasysh situatën tonë, mendoj se mund të ishte më keq, por, po, ishte një zgjedhje e keqe. Ata e rrëmbyen Hajdenin. E çoi atje ku ishte bomba."
  
  "Epo, kjo është e mrekullueshme! Dua të them, a nuk keni të gjithë ju fenerë të fshehur?"
  
  "Ne bejme. Dhe e hodhën bashkë me rrobat e saj."
  
  "Mossad-i u fut nën lëkurën tuaj," tha Kenzi butësisht. "Mirë për ta, por jo për mua. Më bëri të ndihem sikur i përkisja".
  
  "Do të ishte". Dahl pohoi me kokë. "Ne të gjithë duhet të ndiejmë se jemi në kontroll të fatit tonë dhe se çdo vendim është në thelb i lirë. Nuk është manipulim".
  
  "Këto ditë," gishtat e Kenzit u përkulën dhe më pas u shtrënguan në grushte, "ti po më manipulon me rrezikun tënd," ajo më pas i bëri një buzëqeshje të vogël. "Përveç teje, miku im, mund të më manipulosh në çdo kohë, kudo që të duash."
  
  Dahl shikoi larg. Bridget Mackenzie ishte e pandalshme. Gruaja e dinte se ai ishte një burrë i martuar, një baba, dhe megjithatë ajo iu nënshtrua tundimit. Sigurisht, në një mënyrë apo tjetër, ajo nuk do të kishte qëndruar gjatë këtu.
  
  Problemi u zgjidh.
  
  Smith dhe Lauren gjithashtu vrapuan së bashku, duke shkëmbyer komente të qeta. Yorgi ngriti pjesën e pasme, i lodhur dhe i mbushur me rrënoja, por duke kërcyer së bashku me vendosmërinë lozonjare. Dahl e dinte se kjo ishte përvoja e tij e parë e vërtetë e betejave të furishme dhe të frikshme, dhe ai mendoi se e trajtoi mirë atë. Rrugët u ndezën dhe më pas u kthyen majtas në 3rd Avenue, duke u drejtuar për në kryqëzimin me 51.
  
  Ishin disa minuta të çuditshme për Dahl. Disa zona të qytetit ishin të paprekura, dhe megjithëse shumë dyqane mbetën të hapura dhe njerëzit hynë me një ndjenjë drithërie, të tjerat ishin të shkreta, pothuajse pa jetë. Disa rrugë u rrethuan nga automjetet SWAT dhe automjetet e ushtrisë 4x4 të shpërndara në të gjithë vendin. Disa lagje u turpëruan nga prania e grabitësve. Në pjesën më të madhe, njerëzit që ai pa nuk dinin çfarë të bënin, kështu që ai shtoi zërin e tij në atë që mendonte se i përkiste autoriteteve dhe sugjeroi që të strehoheshin kudo që të mundnin.
  
  Dhe pastaj ata arritën në vendin ku Drake dhe të tjerët prisnin, shpresonin dhe planifikonin të shpëtonin Hayden Jay.
  
  Kanë kaluar vetëm pak orë nga fillimi i ditës. Dhe tani ata po kërkonin dëshpërimisht një mënyrë për të gjetur një bombë bërthamore. Dahl e dinte se nuk do të kishte kthim prapa, nuk do të kishte vrap apo fshehje në bunkerë. Ekipi SPEAR ishte në të gjatë gjithë rrugës. Nëse qyteti vdes sot, nuk do të jetë për mungesën e heronjve që përpiqen ta shpëtojnë atë.
  
  
  KAPITULLI TRIDITE E TRETË
  
  
  Hajden mbeti i heshtur ndërsa Ramses drejtonte veprimin dhe reagimin, duke u kujtuar njerëzve të tij që ishin në krye, duke testuar besnikërinë e tyre absolute. Pasi e tërhoqën zvarrë nga dyqani i mallrave sportive, e detyruan të vraponte mes tyre poshtë 3rd Avenue, më pas gjetën dhe hodhën celularin e saj dhe t'i grisnin jelekun antiplumb. Ramses dukej se kishte njohuri për pajisjet e gjurmimit dhe vendndodhjen e tyre, dhe urdhëroi njerëzit e tij t'i hiqnin këmishën e saj. Pajisja e vogël u gjet shpejt dhe u hodh, pas së cilës grupi vazhdoi vrapimin e tyre në atë që dukej të ishte një rrugë krejtësisht e rastësishme.
  
  Hayden kishte përshtypjen se nuk ishte aspak kështu.
  
  U desh pak kohë. Grupi hoqi qafe armët e tyre më të mëdha dhe pardesytë e zeza, duke zbuluar uniformat normale të turneut poshtë. Papritur ata ishin të ndritshëm, të padëmshëm, pjesë e njëqind turmave të shqetësuara që enden rrugëve të qytetit. Patrullat e policisë dhe ushtrisë u rreshtuan përgjatë disa prej rrugëve, por kamerat thjesht hodhën poshtë një rrugicë të errët dhe më pas një tjetër derisa u liruan. Hajdenit iu dha një xhaketë rezervë për ta veshur. Në një moment, ata hipën në motoçikleta të përgatitura paraprakisht dhe ngadalë u larguan nga qendra e Manhatanit.
  
  Por jo shumë larg. Hayden dëshironte që ajo të mund t'ia transmetonte mesazhin dikujt - kujtdo - tani që e dinte vendndodhjen e bombës. Nuk kishte rëndësi që ata mund ta vrisnin - kishte rëndësi vetëm që ata fanatikë u ndaluan.
  
  Biçikletat rrokullisen një pjesë të rrugës poshtë korsisë dhe më pas dhjetë persona - tetë legjionarët e mbetur, Ramses dhe Price - ndoqën njëri-tjetrin përmes derës anësore metalike të ndryshkur. Hajden ishte në mesin e tyre, pre, dhe megjithëse e dinte tashmë fatin e saj, ajo përpiqej të kapte çdo shikim, çdo ndryshim drejtimi dhe çdo fjalë të pëshpëritur.
  
  Përtej derës së jashtme të thyer, një korridor i brendshëm i qelbur të çonte në një shkallë betoni. Këtu njëri nga burrat iu drejtua Hajdenit dhe i vuri thikën në fyt.
  
  "Hesht," tha Ramses pa u kthyer. "Më mirë të mos të vras akoma."
  
  Ata u ngjitën katër kate dhe më pas u ndalën vetëm për një moment para derës së banesës. Kur u hap, grupi u grumbullua brenda, duke vrapuar nga korridori sa më shpejt që të mundej. Ramses qëndronte në qendër të dhomës, me duar të shtrira.
  
  "Dhe ja ku jemi," tha ai. "Me një milion përfundime dhe të paktën një fillim. Banorët e këtij qyteti do të largohen nga kjo jetë pa e ditur se ky është fillimi i rrugës sonë të re, luftës sonë të shenjtë. kjo-"
  
  "Vërtet?" Një zë i thatë e ndërpreu tiradën. "Një pjesë e imja dëshiron të të besojë, Ramses, por pjesa tjetër, më e keqja, ajo mendon se je plot me të."
  
  Hayden e shikoi mirë Julian Marsh për herë të parë. Pithiani dukej i çuditshëm, i përdredhur, sikur një pjesë e tij të ishte palosur në një tjetër. Ai vishte rroba që nuk do t'i përshtateshin kurrë, pavarësisht vitit kur u publikua apo trendit aktual. Njëri sy ishte i nxirë, tjetri i hapur dhe pa pulpë, ndërsa njëra këpucë i ra. I ulur në të djathtën e tij ishte një zeshkane e ekspozuar që Hayden nuk e njihte, por nga mënyra se si u shtypën kundër njëri-tjetrit, ishte e qartë se ata ishin të lidhur në më shumë se një mënyrë.
  
  Pra jo një aleat.
  
  Hayden shikonte me përbuzje teksa Ramses reagonte ndaj talljes së Marshit. "E dinit?" pyeti princi terrorist. "Se të kemi mashtruar edhe para se të të takojmë. Edhe përpara se të dinim emrin e budallait që do ta çonte flakën tonë të përjetshme në zemrën e Amerikës. Edhe i yti, Tyler Webb, të tradhtoi."
  
  "Në dreq me Webb," tha Marsh. "Dhe ti shkove."
  
  Ramses u kthye duke qeshur. "Kthehu tek ajo që thashë. Edhe njerëzit që punojnë këtu e urrejnë këtë qytet. Është shumë e shtrenjtë, shumë turistë. Burrat dhe gratë e zakonshme nuk mund të përballojnë të jetojnë këtu dhe janë duke luftuar për të shkuar në punë. A mund ta imagjinoni hidhërimin që rritet ndaj sistemit dhe njerëzve që vazhdojnë ta mbështesin atë? Urat dhe tunelet paguajnë tarifa. Ju nuk jeni asgjë nëse nuk keni para. Lakmia, lakmia, lakmia është kudo. Dhe më sëmur".
  
  Hayden ishte i heshtur, ende duke llogaritur lëvizjen e saj të radhës, duke parë ende reagimin e Marsh.
  
  Ramses bëri një hap anash. "Dhe Aligatori, miku im i vjetër. Mu bë qejfi që të pash sërisht."
  
  Hayden pa teksa një burrë i quajtur Alligator përqafonte shefin e tij. Duke u përpjekur të qëndronte e vogël, e qetë dhe ndoshta pa u vënë re, ajo e kuptoi se sa hapa do të duheshin për të shkuar te dera. Shumë për momentin. Prit, vetëm prit.
  
  Por sa kohë mund të përballonte ajo? Pavarësisht fjalëve të Ramses, ajo pyeti veten nëse ai donte të shmangte fare një shpërthim bërthamor. Lajmi i mirë ishte se autoritetet kishin ndaluar hapësirën ajrore, kështu që burri nuk po nxitonte të shkonte askund.
  
  Robert Price u hodh në një karrige me një rënkim. Ai i kërkoi legjionarit më të afërt një shishe aspirinë, por u injorua në mënyrë sfiduese. Marsi ngushtoi sytë nga Sekretari i Mbrojtjes.
  
  "A ju njoh?"
  
  Price u fut më thellë në jastëk.
  
  Hayden shikoi pjesën tjetër të dhomës, vetëm tani vuri re tryezën e ngrënies që qëndronte në dritaren e largët me perde.
  
  Dreqin, çfarë është kjo...?
  
  Ishte më pak nga sa e kishte imagjinuar. Çanta e shpinës ishte më e madhe se modeli standard, shumë e madhe për t'u futur në dhomën e bagazhit të një avioni, por nuk do të dukej shumë e rëndë në shpinën e një personi më të madh.
  
  "Të shita këtë, Marsh," tha Ramses. "Shpresojmë ta sillni këtë në Nju Jork. Për këtë do të jem përjetësisht mirënjohës. Konsideroni një dhuratë kur ju them se ju dhe miku juaj do të lejoheni të ndjeni zjarrin gjithëpërfshirës. Kjo është më e mira që mund të të ofroj dhe shumë më e mirë se një thikë në fyt."
  
  Hayden e mësoi përmendësh bërthamën - madhësinë e saj, formën dhe pamjen e çantës së shpinës - në rast se ajo kishte nevojë për një të tillë. Nuk kishte si të vdiste sot këtu.
  
  Ramesses pastaj iu drejtua njerëzve të tij. "Përgatiteni atë," tha ai. "Dhe mos u vjen keq për kurvën amerikane asnjë gram dhimbje".
  
  Hayden mendoi se po vinte. Ata nuk kishin mundur t'i lidhnin duart gjatë rrugës për këtu, dhe tani ajo përfitoi plotësisht nga kjo. Aq shumë gjëra vareshin nga ajo pikërisht atëherë - fati i qytetit, kombit, pjesës më të madhe të botës së qytetëruar. Vazoja në të djathtë i erdhi mirë, qafa e saj ishte gjerësia e duhur për dorën e saj dhe pesha e duhur për të dëmtuar. U thye kundër tempullit të njeriut më të afërt, copa të dhëmbëzuara fluturuan në dysheme. Ndërsa ngriti dorën, Hayden e kapi armën, por duke parë se ajo ishte mbështjellë mirë rreth shpatullës së tij, ajo u dorëzua menjëherë, në vend të kësaj e përdori kapjen e saj në tytë për ta çekuilibruar më tej. Armët ishin drejtuar, por Hayden i injoroi të gjitha. Tani ishte thjesht një sallon i Shansit të Fundit... jo më luftë për jetën e saj, më shumë si një luftë për mbijetesën e qytetit. Dhe a nuk e futën fshehurazi këtu? Kjo i tha asaj se armët e zjarrit do të kundërshtoheshin.
  
  Aligatori iu afrua asaj nga ana, por Ramses e mbajti atë. Një tjetër zbulim interesant. Aligatori ishte i rëndësishëm për Ramsesin. Në momentin tjetër, ajo ishte e konsumuar, pa mundur të fokusohej përtej krahëve dhe këmbëve që po e goditnin. Unë pasqyroj një, dy goditje, por gjithmonë ka pasur një tjetër. Këta nuk janë zuzar të TV - duke pritur me mirësjellje që njëri të goditet në mënyrë që tjetri të ndërhyjë. Jo, ata e rrethuan dhe e sulmuan menjëherë, kështu që sado që ajo ndaloi dhe goditi, dy të tjerë e goditën. Dhimbja shpërtheu në më shumë vende sesa ajo mund të numëronte, por ajo përfitoi nga udhëtimi i saj për të marrë një copë vazo të dhëmbëzuar dhe për t'i prerë dy burrat në fytyrë dhe krahë. Ata u tërhoqën, të gjakosur. Ajo u rrotullua mbi një palë këmbë, duke e çuar pronarin e tyre të rrëzohej. Ajo u përpoq të hidhte turin e rëndë në dritare, duke menduar se do të tërhiqte vëmendjen, por gjëja e mallkuar fluturoi rreth gjysmë metër nga dritarja.
  
  Çfarë do të bënte Drake?
  
  Ajo e dinte. Pikërisht kjo. Ai do të luftojë deri në frymën e tij të fundit. Nëpër pyllin e këmbëve ajo kërkonte armë. Sytë e saj takuan ata të Marshit dhe gruas, por ata vetëm u afruan më shumë, duke gjetur ngushëllim në shoqërinë e çuditshme. Hayden shkelmonte dhe rrotullohej, u gëzua nga çdo ulërimë e shtypur mezi, pastaj gjeti divanin pas saj. Duke e përdorur atë si pikëmbështetje, ajo e detyroi veten të ngrihej në këmbë.
  
  Grushti u përplas në fytyrën e saj dhe yjet shpërthyen. Hayden tundi kokën, duke shkundur gjakun dhe u hakmor, duke bërë që kundërshtarja e saj të rrëzohej. Një grusht tjetër e goditi në anën e kokës, dhe më pas burri e kapi rreth belit, duke e rrëzuar nga këmbët dhe duke e shtrirë me shpinë në divan. Hayden e hodhi atë mbi shpinë duke përdorur vrullin e tij. Në një sekondë ajo u kthye në këmbë, me kokën ulur, duke goditur brinjët, qafën, ijën dhe gjunjët, grusht pas grushti, shkelm pas grushti.
  
  Ajo pa Ramsesin që po shkonte drejt tyre. "Tetë persona!" ai bertiti. "Tetë burra dhe një vajzë e vogël. Ku është krenaria juaj?
  
  "Në të njëjtin vend si topat e tyre," gulçoi Hayden, duke i lënduar, duke u ndjerë i lodhur, i lënduar nga goditjet e shumta, zemërimi i betejës u shua. Nuk do të zgjaste përgjithmonë dhe ajo nuk shpresonte të shpëtohej.
  
  Por ajo nuk pushoi kurrë së provuari. Nuk u dorëzua kurrë. Jeta ishte një betejë e përditshme, qoftë fjalë për fjalë apo jo. Ndërsa fuqia i la grushtet dhe energjia i la gjymtyrët e saj, Hayden vazhdonte të gjuante grushta edhe pse grushtet e saj nuk mjaftonin më.
  
  Burrat e ngritën në këmbë dhe e tërhoqën zvarrë nëpër dhomë. Ajo ndjeu pak forcë që i kthehej dhe kaloi një çizme nëpër këmbë, duke shkaktuar një klithmë. Duart u shtrënguan rreth muskujve të saj, duke e shtyrë drejt dritares së largët.
  
  Ramses qëndroi mbi tavolinë, mbi të cilën shtrihej valixhe bërthamore.
  
  "Sa i vogël," tha ai mendueshëm. "Kaq e papërshtatshme. E megjithatë kaq i paharrueshëm. A jeni dakord?"
  
  Hayden pështyu gjak nga goja e saj. "Jam dakord që ju jeni puna e çmendur e shekullit."
  
  Ramses i hodhi një vështrim të hutuar. "Ju jeni duke bërë? E kuptoni se janë Julian Marsh dhe Zoe Shears nga Pythia që përqafohen atje poshtë, apo jo? Dhe udhëheqësi i tyre - Webb - ku është ai? Unë jam duke shkuar për të pastruar botën në kërkim të një thesari të lashtë arkeologjik, mendoj. Unë jam duke ndjekur gjurmët e një aristokrati të vdekur prej kohësh. Ndjek hapat e tij të çmendur ndërsa bota digjet. Nuk i afrohem as punës së çmendur të shekullit, zonja Xhej."
  
  Dhe megjithëse Hayden nga brenda pranoi se kishte të drejtë për diçka, ajo heshti. Në fund të ditës, një dhomë e mbushur me shami duhet t'i presë të gjithë.
  
  "Pra, çfarë është më pas, pyesni veten?" Ramses e pyeti duke buzëqeshur. "Epo, jo shumë, për të qenë i sinqertë. Të gjithë jemi aty ku duam të jemi. Ju jeni me një bombë bërthamore. Unë jam me Alligatorin, ekspertin tim të bombave. Njerëzit e mi janë në anën time. Bombe berthamore? Është thuajse gati të..." ndaloi ai, "të bëhet një me botën. A duhet të themi... një orë nga tani?"
  
  Sytë e Hayden-it e tradhtuan.
  
  "Oh haha. Tani jeni të interesuar. A është kjo shumë kohë për ju? Pra dhjetë minuta?"
  
  "Jo," mori frymë Hayden. "Ti nuk mundesh. Ju lutem. Duhet të ketë diçka që dëshironi. Diçka për të cilën mund të biem dakord."
  
  Ramsesi e shikoi atë sikur pa vullnetin e tij papritmas i erdhi keq për të. "Shuma e gjithçkaje që dua është në këtë dhomë. Shkatërrimi i të ashtuquajturës Bota e Parë."
  
  "Si mund të bëni një marrëveshje me njerëzit që duan vetëm t'ju vrasin ose të vdesin duke u përpjekur?" tha Hajden me zë të lartë. "Ose ndaloni ata pa iu drejtuar gjakderdhjes vetë. Dilema e fundit për botën e re."
  
  Ramses qeshi. "Ju njerëz jeni kaq budallenj." Ai qeshi. "Përgjigja është: 'Ju nuk duhet'. Na vrisni ose na adhuroni. Na ndaloni ose na shikoni të kalojmë kufijtë tuaj. Kjo është dilema juaj e vetme."
  
  Hayden u përpoq përsëri ndërsa burrat hoqën këmishën e saj të re dhe më pas vendosën bombën në mënyrë që ajo të ishte e lidhur në pjesën e përparme të saj. Ishte Aligatori ai që doli përpara dhe zgjidhi shtrëngimin e çantës së shpinës dhe shkëputi disa tela nga brenda. Ata duhej të lidheshin me mekanizmin e kohëmatësit, ishte i sigurt Hayden. Edhe terroristë të tillë të çmendur nuk do të guxonin të shkëputnin pajisjet e vërteta shpërthyese.
  
  Ajo shpresonte.
  
  Aligatori tërhoqi telat dhe më pas shikoi Ramsesin për leje për të vazhduar. Gjigandi pohoi me kokë. Burrat kapën krahët e Hayden dhe e shtynë atë përpara nëpër tryezë, duke e përkulur trupin e saj derisa bërthama e goditi në stomak. Ata më pas e mbajtën atë në vend, ndërsa Alligator i plagosi telat së pari rreth shpinës dhe gjoksit të saj, më pas poshtë midis këmbëve dhe më në fund lart derisa u takuan në fund të shpinës së saj. Hayden ndjeu çdo tërheqje te telat, çdo lëvizje të çantës së shpinës. Së fundi, ata përdorën rripa me forcë mesatare dhe shirit ngjitës për të siguruar që bomba bërthamore të ishte ngjitur fort në trupin e saj dhe që ajo të ishte mbështjellë rreth tij. Hayden kontrolloi lidhjet e saj dhe zbuloi se ajo mezi lëvizte.
  
  Ramses u tërhoq për të admiruar punën e dorës së Alligatorit. "E përkryer," tha ai. "Djalli Amerikan është në një pozicion ideal për të shkatërruar vendin e tij. Është një vend i shenjtë i përshtatshëm, siç është ky qytet mëkatar për pjesën tjetër të tyre. Tani, Alligator, vendos një kohëmatës dhe na jep kohë të mjaftueshme për të shkuar në kopshtin zoologjik."
  
  Hayden gulçoi në tryezë, fillimisht i tronditur dhe më pas i hutuar nga fjalët e terroristit. "Të lutem. Ju nuk mund ta bëni atë. Ti nuk mundesh. Ne e dimë se ku jeni, çfarë keni ndërmend të bëni. Ne mund të të gjejmë gjithmonë, Ramses."
  
  "Do të thotë miqtë e tu!" Aligatori klithi në veshin e saj, duke e bërë atë të kërcejë dhe të shkundë bërthamën. "Anglez... Hmnnnn! Mos u shqetësoni. Do ta shihni përsëri. Marsh u argëtua pak me të, mmm, por edhe ne do ta bëjmë këtë!"
  
  Ramses iu përkul pranë veshit tjetër. "Ju kujtoj të gjithëve nga tregu. Besoj se e shkatërrove, duke më prishur reputacionin për të paktën dy vjet. E di që të gjithë sulmuat kështjellën time, vratë truprojën tim Akatash, vratë legjionarët e mi dhe më morët me zinxhirë. Për Amerikën. Vendi i budallenjve. Z. Price atje më thotë se të gjithë jeni pjesë e ekipit, por jo vetëm kaq. Ju e quani veten një familje. Epo, a nuk është e përshtatshme që jeni të gjithë bashkë në fund të fundit?"
  
  "Dreqin," fryu Hajden në pjesën e sipërme të çantës së shpinës. "Ti. gomar."
  
  "Oh jo. jeni ju dhe familja juaj që me të vërtetë e ngatërruat. Vetëm mos harroni - Ramses e bëri atë. Dhe se edhe kjo nuk është fundi im. Besueshmëria ime është edhe më mbresëlënëse. Por dije se unë do të jem diku i sigurt, duke qeshur ndërsa Amerika dhe pjesa tjetër e miqve të saj perëndimor shpërthejnë."
  
  Ai u përkul në mënyrë që trupi i tij e shtypi atë dhe përmbajtjen e çantave të shpinës. "Tani është koha për vizitën tuaj të fundit në kopshtin zoologjik. Unë do t'i jap Matt Drake nderin që të të gjej, "pëshpëriti ai. "Kur shpërthen bomba".
  
  Hayden dëgjoi fjalët, nëntekstin e tyre, por e gjeti veten duke pyetur veten se cili veprim i sigurt mund të kishte qenë më mbresëlënës sesa ai që kishte planifikuar tashmë.
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë E KATËRT
  
  
  Hayden rrëshqiti dhe vrapoi në pjesën e pasme të një kamioni të vogël. Legjionarët e vendosën atë, ende të lidhur në bombë, pas tyre te këmbët e tyre teksa zinin stolat në të dyja anët. Pjesa më e vështirë e gjithë udhëtimit ishte nxjerrja e saj nga pallati. Legjionarët nuk humbën kohë duke u përpjekur ta maskonin atë; e shtynë ku të donin dhe shkuan me armë gati. Kushdo që i sheh do të vritet. Për fat të mirë për ta, shumica e njerëzve dukej se iu kushtuan vëmendje paralajmërimeve dhe qëndruan në shtëpi para televizorëve ose laptopëve të tyre. Ramses u sigurua që Hayden pa kamionin të ngrihej deri në bordurën pranë një rrugice të errët, duke buzëqeshur gjatë gjithë kohës.
  
  E zezë me shenja SWAT.
  
  Kush do t'i ndalonte ata? T'i marrë në pyetje? Ndoshta me kalimin e kohës. Por ky ishte i gjithë thelbi i gjithçkaje që kishte ndodhur deri më tani. Shpejtësia dhe ekzekutimi i çdo pjese të planit testoi reagimin e Amerikës ndaj kufijve të saj. Reagimet ishin të pritshme, dhe pengesa e vërtetë ishte se terroristët thjesht nuk u interesuan. Qëllimi i tyre i vetëm ishte shkatërrimi i kombit.
  
  Ata përdorën Rrugën 57 për t'u drejtuar në lindje, duke shmangur patrullat dhe kordonët ku të mundnin. Kishte rrënoja, një makinë të çuditshme të braktisur dhe grupe shikuesish, por vetë Alligator ishte një vendas i Nju Jorkut dhe dinte rrugë gjithnjë e më të qeta, në dukje të pafrytshme. Sistemi i furnizimit me energji të qytetit ndihmoi, duke i lejuar shoferit të kthehej lehtësisht në një rrugë të planifikuar paraprakisht. Ata lëvizën ngadalë, me kujdes, duke e ditur se amerikanët ishin ende duke reaguar, ende duke pritur, dhe vetëm pas disa orësh kuptuan se bomba mund të ishte tashmë aty.
  
  Hayden e dinte se edhe tani zyrtarët e Shtëpisë së Bardhë do të rekomandonin kujdes, plotësisht të paaftë për të pranuar që kufijtë e tyre ishin shkelur. Do të kishte të tjerë që përpiqeshin të përfitonin nga situata. Hiqni qafe Dodge edhe më shumë dhe qini taksapaguesit. Megjithatë, ajo e njihte Coburn dhe shpresonte që këshilltarët e tij më të afërt të ishin po aq të besueshëm dhe mendjemprehtë sa ai.
  
  Udhëtimi e kishte mavijosur. Legjionarët e mbështetën me këmbët e tyre. Ndalesat e papritura dhe gropat e mëdha e bënë atë të sëmurë. Çanta e shpinës lëvizte poshtë saj, me brendësinë e saj të fortë gjithmonë shqetësuese. Hayden e dinte se kjo ishte pikërisht ajo që donte Ramses - që momentet e saj të fundit të mbusheshin me tmerr ndërsa kohëmatësi shënonte.
  
  Nuk ka kaluar më pak se gjysmë ore. Rrugët ishin të qeta, nëse jo bosh. Hayden nuk mund të ishte i sigurt. Në një tjetër kthesë të re të planit të tij, Ramses bëri që Gator të lidhte Marsh dhe Sheers në bombë, së bashku me Hayden. Të dy u ankuan, u grindën dhe madje filluan të bërtasin, kështu që Alligator i lidhi gojët dhe hundët, u ul derisa u qetësuan dhe më pas u dha hundëve një mundësi për të thithur pak ajër. Marsh dhe Shears pastaj filluan të qanin pothuajse në unison. Ndoshta ata ushqenin ëndrrat e çlirimit. Marsh bërtiti si një i porsalindur dhe Shears nuhati si një djalë me grip mashkullor. Si ndëshkim për të dy - dhe për fat të keq edhe për Hayden - Ramses i kishte lidhur lakuriq në një bombë bërthamore, e cila shkaktoi lloj-lloj problemesh, shtrembërime dhe akoma më shumë nuhatje. Hayden e mori mirë, duke imagjinuar tmerrin Lovecraftian që mund të ishte tani dhe duke pyetur veten se si dreqin do të kalonin nëpër kopshtin zoologjik.
  
  "Ne do të përfundojmë brenda,"Aligator e shikoi në mënyrë kritike masën. "Maksimumi pesë minuta."
  
  Hayden vuri re se prodhuesi i bombave fliste bukur kur kishte të bënte me shefin e tij. Ndoshta ankthi bëri që zëri i tij të ngrihej ndjeshëm. Ndoshta eksitim. Ajo e zhvendosi fokusin e saj kur kamioni ndaloi dhe shoferi fiku motorin për disa minuta. Ramses doli nga kabina dhe Hayden sugjeroi se ata mund të ishin në hyrje të kopshtit zoologjik.
  
  Shansi i fundit.
  
  Ajo rezistoi në mënyrë të dëshpëruar, duke u përpjekur të lëkundet përpara dhe mbrapa dhe të heq shiritin nga goja e saj. Marsh dhe Shears rënkonin dhe legjionarët e shkelën me çizmet e tyre, duke e bërë të vështirë lëvizjen, por Hayden rezistoi. Gjithçka që duhej ishte një gjëmim i çuditshëm, një lëkundje e papërshtatshme dhe flamujt do të ngriheshin.
  
  Një nga legjionarët u betua dhe u hodh mbi të, duke e shtrënguar edhe më fort pas bërthamës dhe në pjesën e pasme të automjetit. Ajo rënkoi në shiritin ngjitës. Krahët e tij u mbështjellën rreth trupit të saj, duke e penguar atë të lëvizte, dhe në kohën kur Ramses u kthye, ajo nuk mund të merrte frymë.
  
  Me një zhurmë të lehtë të motorit, kamioni u zhvendos përsëri përpara. Makina eci ngadalë dhe legjionari u largua. Hayden mori frymë thellë, duke mallkuar fatin e saj dhe fytyrat e të gjithë atyre që e rrethonin. Menjëherë automjeti është ndalur dhe drejtuesi i mjetit ka fikur motorin. Heshtja mbretëroi ndërsa Ramses, tani i veshur me një uniformë rudimentare SWAT, fuste kokën në sediljen e pasme.
  
  "Qëllimi u arrit", tha ai me pasion. "Prisni sinjalin tim dhe jini gati t'i mbani ato mes jush."
  
  I pafuqishëm, Hayden mund të merrte vetëm frymë ndërsa pesë legjionarët u pozicionuan rreth pakos së çuditshme dhe u përgatitën për ta marrë atë. Ramses trokiti në derë, gjithçka është e qartë dhe një person e hapi atë. Pastaj legjionarët e ngritën tufën në ajër, e nxorrën nga vagoni dhe e çuan përgjatë shtegut me pemë. Hayden pulsoi kur drita e ditës i goditi sytë dhe më pas e kapi një paraqitje të shkurtër se ku ishte.
  
  Mbi krye ishte një tendë prej druri e mbështetur nga shtylla të trasha tullash, e rrethuar me gjelbërim. Një kurth dielli i mobiluar mirë dhe i shtruar, aktualisht ishte i shkretë, siç kishte supozuar Hayden, pjesa tjetër e kopshtit zoologjik. Ndoshta disa turistë të guximshëm përfituan nga atraksionet me popullsi të rrallë, por Hayden dyshoi se kopshti zoologjik do të lejohej të merrte këdo brenda orëve të ardhshme. Me shumë mundësi, Ramses i ka bindur rojet e kopshtit zoologjik se forcat speciale ishin aty për të garantuar sigurinë e plotë të territorit. Ata u çuan përgjatë një shtegu të veshur me harqe dhe gjelbërim të varur derisa një derë anësore i ndaloi. Aligatori u detyrua të hynte në dhomë dhe më pas ata ishin brenda një dhome me tavan të lartë të përbërë nga vendkalime prej druri, ura dhe shumë pemë për të ndihmuar me atmosferën e lagësht.
  
  "Zonë tropikale," pohoi me kokë Ramses. "Tani, Alligator, merr çantën dhe vendose në drithërat. Ne nuk kemi nevojë për vëzhgime të hershme të rastësishme."
  
  Hayden dhe pjesa tjetër e shoqërisë së saj jo të besueshme përfunduan në dyshemenë prej druri. Aligatori rregulloi disa rripa, shtoi më shumë shirit ngjitës për qëndrueshmëri dhe më pas u përplas me një tel shtesë derisa njoftoi se detonatori ishte mbështjellë mirë rreth të burgosurve.
  
  "Dhe çelësi rrotullues?" pyeti Ramses.
  
  "A dëshironi vërtet ta shtoni këtë?" Pyeti Aligatori. "Marsh and Shears mund ta fillojnë këtë para kohe."
  
  Ramses i bëri kokën me kokë burrit. "Keni të drejtë". Ai u ul pranë paketës, çanta e shpinës ishte shtrirë në dysheme, Hayden ishte lidhur me rripa pikërisht sipër dhe më pas Marsh dhe Zoe ishin sipër saj. Sytë e Ramses ishin në nivel me kokën e Julian Marsh.
  
  "Ne do të shtojmë një çelës ndjeshmërie," tha ai në heshtje. "Një pajisje rrotulluese që, nëse ngriheni lart ose bëni ndonjë lëvizje të madhe, shkakton shpërthimin e bombës. Ju këshilloj të qëndroni aty ku jeni dhe të prisni ardhjen e shokëve të skuadrës së Miss Jay. Mos u shqetëso, nuk do të kalojë shumë".
  
  Nga fjalët e tij, gunga kaluan nëpër trupin e Hayden. "Sa gjatë?" ajo arriti të marrë frymë.
  
  "Kohëmatësi do të vendoset në një orë," tha Ramses. "Vetëm kohë e mjaftueshme për të lënë Aligatorin dhe mua të shkojmë në siguri. Njerëzit e mi do të qëndrojnë me bombën, një surprizë e fundit për miqtë tuaj nëse arrijnë t'ju gjejnë.
  
  Nëse?
  
  Ramses u ngrit në këmbë, duke i hedhur një vështrim të fundit paketimit që kishte përgatitur, mishit të njeriut dhe stuhisë së zjarrit poshtë tij, shprehjeve të frikësuara dhe fuqisë që po demonstronte mbi të gjithë.
  
  Hayden mbylli sytë e saj, tani e paaftë për të lëvizur, presioni i tmerrshëm i shtypte gjoksin në një bombë të paepur dhe e bënte të vështirë frymëmarrjen. Mund të kishin qenë momentet e fundit të jetës së saj dhe ajo nuk mund ta ndihmonte kur dëgjoi Alligatorin duke u gëzuar për vendosjen e çelësit të ndjeshmërisë, por do të ishte e mallkuar nëse do ta kalonte atë në Central Park Zoo Tropics të Nju Jorkut. Në vend të kësaj, ajo do të transportohej në kohët më të mira të jetës së saj, në Manos dhe kohën e tyre në Hawaii, në shtigjet e Diamond Head, në lundrimin në North Beach dhe në malet vullkanike të Maui. Restorant në një vullkan aktiv. Vendi mbi retë. Papastërti e kuqe pas rrugëve. Fenerët vezullues përgjatë Kapiolanit, dhe më pas plazhi, që përfundon me të gjitha plazhet, të shkumëzuara nën zjarrin e kuq përhapur të muzgut dhe të shkujdesjes, i vetmi vend real në botë ku ajo mund të shpëtonte nga të gjitha streset dhe shqetësimet e jetës.
  
  Hayden shkoi atje tani ndërsa ora po ecte.
  
  
  KAPITULLI TRIDITE E PESË
  
  
  Drake priti në stacionin e policisë, duke u ndjerë krejtësisht i pafuqishëm, ndërsa ata kapeshin pas çdo bakshish, çdo shikimi, çdo aluzion të Ramsesit, Hajdenit ose një bombe bërthamore. E vërteta ishte se qyteti i Nju Jorkut ishte shumë i madh për t'u krehur brenda pak orësh dhe telefonat po bien. Banorët e saj ishin shumë të shumtë dhe vizitorët ishin shumë të shumtë. Mund të duhen dhjetë minuta që ushtria të arrijë në Shtëpinë e Bardhë, por pavarësisht gjithë sigurimit dhe rojeve, sa kohë do të duhej për të kërkuar këtë vend relativisht të vogël? Tani, mendoi Drake, çoje këtë skenar në Nju Jork dhe çfarë merr? Ishte një rast i rrallë kur forcat e sigurisë kapën terroristët që në fakt kryen aktin e tyre mizor. Në botën reale, terroristët u ndoqën dhe u ndoqën pas trazirave.
  
  Dahl më në fund mbërriti, dukej i turbulluar dhe i lodhur nga jeta, pjesa tjetër e ekipit SPEAR pas tij. Kenzi në mënyrë të pashpjegueshme filloi të shikonte përreth dhe pyeti se ku ishte kasaforta e provave. Dahl thjesht rrotulloi sytë nga ajo dhe tha: "Lëreni të shkojë ose nuk do të jetë kurrë e kënaqur". Pjesa tjetër e ekipit u mblodh përreth dhe dëgjuan atë që Drake kishte për të thënë, e cila, përveç shqetësimit për Hayden, nuk ishte shumë.
  
  Moore i bëri gjërat të lehta. "Njerëzit janë të vetëdijshëm për kërcënimin terrorist ndaj qytetit. Ne nuk mund të evakuojmë, megjithëse nuk i ndalojmë ata që përpiqen të largohen. Çfarë ndodh nëse bomba shpërthen? Nuk e di, por tani nuk na takon ne të mendojmë për akuza reciproke. Sistemet tona nuk funksionojnë, por agjencitë dhe zonat e tjera kanë akses në kanale të tjera. Ne po i krahasojmë ato ndërsa flasim. Shumica e sistemeve po funksionojnë. Rrugët e Nju Jorkut janë të qeta, por ende të ngarkuara në krahasim me shumicën e qyteteve. Edhe rrugët."
  
  "Por asgjë akoma?" Smith pyeti i habitur.
  
  Moore psherëtiu. "Miku im, ne i përgjigjemi njëqind telefonatave në minutë. Ne merremi me çdo të çmendur, çdo shakaxhi dhe çdo qytetar të mirë të frikësuar në qytet. Hapësira ajrore është e mbyllur për të gjithë përveç nesh. Ne do të fiknim Wi-Fi, internetin, madje edhe linjat telefonike, por kuptojmë se kemi po aq mundësi për të pushuar nga kjo rrugë sa nga një polic rrugësh, një agjent i FBI-së ose më shumë gjasa nga një anëtar. të publikut."
  
  "Nën mbulesë?" Pyeti Dahl.
  
  "Me sa dimë, nuk ka mbetur asnjë qelizë. Mund të supozojmë vetëm se qeliza që tani mbron Ramsesin ishte rekrutuar në nivel kombëtar dhe lokal. Ne nuk besojmë se agjentët tanë të fshehtë mund të ndihmojnë, por ata po punojnë me të gjitha opsionet e mundshme."
  
  "Pra, ku na çon kjo?" pyeti Lauren. "Nuk mund ta gjejmë kamerën, Ramses, Price apo Hayden. Ne nuk kemi gjetur një bombë bërthamore," ajo studioi çdo fytyrë, ende një civile në zemër, e ngritur në shfaqjet e përbashkëta ku të gjitha pjesët e enigmës renditeshin në aktin e fundit.
  
  "Bakshishitja është ajo që e bën zakonisht," tha Moore. "Dikush sheh diçka dhe e thërret. E dini si i quajnë një seri këshillash të nxehta këtu? Dy bileta për në parajsë, pas një kënge të vjetër të Eddie Money."
  
  "Pra, ne jemi duke pritur për një telefonatë?"
  
  Drake e çoi Lauren në ballkon. Skena më poshtë ishte e furishme, me disa policë dhe agjentë të mbijetuar që po luftonin me predha ndërsa bënin rrugën përmes rrënojave dhe xhamit të thyer, duke iu përgjigjur thirrjeve dhe duke goditur çelësat, disa me fasha të gjakosura të mbështjella rreth krahëve dhe kokës, dhe të tjerë me këmbët lart, duke u grimosur nga dhimbja.
  
  "Duhet të zbresim atje," tha Lauren. "Ndihmojini ata."
  
  Drake pohoi me kokë. "Ata po luftojnë një betejë të humbur dhe ajo nuk është më as një qendër. Këta njerëz thjesht refuzuan të largoheshin. Për ta do të thotë më shumë sesa një udhëtim në spital. Kjo është ajo që bëjnë policët e mirë dhe publiku e sheh rrallë. Shtypi nxjerr vazhdimisht vetëm lajme të këqija, duke ngjyrosur opinionin e përgjithshëm. Unë them se do t'i ndihmojmë edhe ne".
  
  Ata u nisën drejt ashensorit dhe më pas Drake u kthye, i befasuar kur pa të gjithë ekipin pas tij. "Çfarë?" - ai pyeti. "Nuk kam para".
  
  Alicia buzëqeshi e lodhur. Edhe Bo arriti të buzëqeshë. Skuadra e SPEAR kishte kaluar shumë vetë sot, por ata ishin ende të fortë, gati për më shumë. Drake pa shumë mavijosje dhe plagë të tjera që ishin të fshehura mirë.
  
  "Pse nuk rimbushni? Dhe merrni municion shtesë me vete. Kur më në fund të fillojmë ta zgjidhim këtë, do të kemi një kohë të vështirë".
  
  "Unë do të merrem me të gjitha këto," tha Kinimaka. "Do të sigurojë një shpërqendrim."
  
  "Dhe unë do të ndihmoj," tha Yorgi. "Edhe theksin e Drake është i vështirë për mua, kështu që ai do të humbiste me një theks amerikan."
  
  Dahl qeshi ndërsa iu bashkua Drake në ashensor. "Miku im rus, ti e ke krejtësisht mbrapsht."
  
  Drake goditi suedezin, duke shtuar numrin e mavijosjeve dhe zbriti me ashensorin në katin e parë. Ekipi SPEAR më pas ndërhyri ku të mundej, duke iu përgjigjur telefonatave të reja dhe duke regjistruar informacione, duke biseduar me banorët dhe duke bërë pyetje, duke devijuar thirrjet që nuk kishin të bënin me urgjencën në stacione të tjera të dedikuara. Dhe megjithëse e dinin se ishin të nevojshëm dhe ndihmuan, asnjëri prej tyre nuk ishte i kënaqur me këtë thjesht sepse Hayden ishte ende i zhdukur dhe Ramses mbeti i lirë. Deri tani i ka mundur.
  
  Çfarë trukesh të tjera kishte në mëngë?
  
  Drake ridrejtoi një telefonatë për një të afërm të zhdukur dhe dërgoi një tjetër në lidhje me trotuarin e pabarabartë. Centrali mbeti aktiv dhe Moore ende po llogariste në bakshish, në biletën e tij për në parajsë. Por shpejt u bë e qartë për Drake se koha po mbaronte më shpejt se qumështi që derdhej nga një enë e thyer. E vetmja gjë që e mbajti përpara ishte se ai priste që Ramses të telefononte të paktën një herë. Ky njeri e ka treguar veten deri tani. Drake dyshonte se do ta kishte shtypur butonin pa të paktën pak më shumë teatrale.
  
  Oficerët e policisë drejtuan zonën, por ekuipazhi ndihmoi duke u ulur në tavolina dhe duke transmetuar mesazhe. Dahl shkoi për të bërë kafe. Drake iu bashkua atij përpara kazanit, duke u ndjerë jashtëzakonisht i pafuqishëm dhe jashtë elementit të tij ndërsa prisnin informacion.
  
  "Le të flasim për të parën," tha Drake. "A ju ka ndodhur kjo ndonjëherë më parë?"
  
  "Jo. Unë e kuptoj se si Ramses arriti të fshihej gjatë gjithë këtyre viteve. Dhe unë po supozoj se pajisja nuk po lëshon nënshkrime rrezatimi sepse ata nuk e kanë zbuluar atë ende. Njeriu që e ripaketoi atë bombë e dinte patjetër se çfarë po bënte. Mendimi im është një ish-ushtarak amerikan."
  
  "Por pse? Ka shumë njerëz që janë të aftë të mbrojnë rrezatimin."
  
  "Kjo vlen edhe për gjëra të tjera. njohuritë lokale. Ekipi sekret që ai bashkoi. Shëno fjalët e mia, plak Drake, ata janë ish-SEAL. Operacioni special."
  
  Drake derdhi ujë ndërsa Dahl hidhte me lugë fishekët. "Bëjeni të fortë. Në fakt, a e dini se çfarë është? A ka arritur ende 'Instant' në Polin e Veriut?
  
  Dahl psherëtiu. "Kafja e çastit është punë e djallit. Dhe nuk kam qenë kurrë në Polin e Veriut."
  
  Alicia rrëshqiti nga dera e hapur e dhomës. "Çfarë ishte ajo? Dëgjova diçka për shtyllën dhe e dija se kishte emrin tim në të."
  
  Drake nuk mund ta fshihte buzëqeshjen. "Si jeni, Alicia?"
  
  "Këmbët dhembin. Më dhemb koka. Dhimbje zemre. Përveç kësaj, unë jam mirë".
  
  "Dua të them-"
  
  Thirrja e X-Ambasadorëve i mbyti fjalët e tij të radhës nga altoparlanti i celularit. Duke mbajtur ende çajnikun, ai e solli pajisjen te mjekra e tij.
  
  "Përshëndetje?"
  
  "A më kujton mua?"
  
  Drake e uli kazanin me një forcë të tillë, saqë uji i sapovaluar i spërkati në dorë. Ai kurrë nuk e vuri re.
  
  "Ku je, bastard?"
  
  "Tani. A nuk duhet të jetë pyetja juaj e parë "ku janë bërthamat" ose "sa shpejt do të shpërthej"? Një gjëmim thellësisht i befasuar kaloi nëpër linjë.
  
  "Ramses," tha Drake, duke kujtuar të ndizte altoparlantin. "Pse të mos shkoni direkt në pikën?"
  
  "Oh, çfarë ka kaq qesharake në këtë? Dhe nuk më thuaj çfarë të bëj. Unë jam një princ, pronar i mbretërive. Unë kam mbretëruar për shumë vite dhe do të mbretëroj për shumë të tjera. Shumë kohë pasi jeni krokante. Mendoni për këtë".
  
  "Pra, a keni ndonjë rrathë që mund të kalojmë?"
  
  "Nuk isha unë. Ishte Julian Marsh. Ky njeri është të paktën i çmendur, prandaj e vendosa në kontakt me agjentin tuaj Jay.
  
  Drake u përkul, duke i hedhur një sy Dahl-it. "Ajo është në rregull?"
  
  "Për tani. Edhe pse duket pak e ngurtë dhe e dhimbshme. Ajo përpiqet më të mirën për të qëndruar plotësisht e palëvizshme."
  
  Një ndjenjë e keqe shtrembëroi barkun e Drake. "Dhe pse eshte kjo?"
  
  "Kështu që ajo, natyrisht, të mos dëmtojë sensorin e lëvizjes."
  
  Zoti im, mendoi Drake. "Ti bastard. E keni lidhur me bombën?"
  
  "Ajo është bomba, shoku im."
  
  "Ku eshte?"
  
  "Ne do të arrijmë tek ajo. Por meqenëse ju dhe miqtë tuaj po shijoni një vrapim të mirë dhe meqë tashmë jeni ngrohur, kuptova pse të mos ju jap një shans? Shpresoj t'ju pëlqejnë gjëegjëzat."
  
  "Kjo është çmenduri. Je i çmendur duke luajtur me kaq shumë jetë. enigma? Ma zgjidh mua, budalla. Kush do të urinojë në trupin tuaj kur t'i vë flakën?"
  
  Ramses heshti për një çast, duke u menduar. "Pra, dorezat janë vërtet të fikur. Kjo eshte mire. Unë me të vërtetë kam diku për të shkuar, për të marrë pjesë në takime, për të ndikuar tek kombet. Kështu që dëgjoni -"
  
  "Unë me të vërtetë shpresoj se do të presësh atje," e ndërpreu Drake, duke peshkuar shpejt "Kur të arrijmë atje."
  
  "Fatkeqësisht jo. Këtu themi lamtumirë. Siç ndoshta e dini, po ju përdor për të shpëtuar. Pra, si thoni ju njerëz - faleminderit për këtë."
  
  "Uh-"
  
  "Po Po. Qij mua, prindërit e mi dhe të gjithë vëllezërit e mi. Por jeni ju dhe ky qytet që do të përfundoni duke u qitur. Dhe unë, që do të vazhdoj. Kështu që koha tani po bëhet problem. A je gati të lutesh për mundësinë tënde, anglez i vogël?"
  
  Drake e gjeti profesionalizmin e tij duke ditur se ky ishte zgjidhja e tyre e vetme. "Me trego".
  
  "Antiseptiku im do të pastrojë botën nga infeksionet në Perëndim. Nga pylli i shiut në pyll tropikal, kjo është pjesë e një dyshemeje me tendë. Kjo eshte e gjitha ".
  
  Drake u grimas. "Dhe kjo është e gjitha?"
  
  "Po, dhe meqenëse gjithçka që bëni në të ashtuquajturën botë të qytetëruar matet në minuta, orë, unë do ta vendos kohëmatësin në gjashtëdhjetë minuta. Numër i bukur, i famshëm i rrumbullakët për ju."
  
  "Si mund ta zgjidhim këtë?" Drake shpresonte që Marsh të mos i kishte përmendur kodet e çaktivizimit.
  
  "O dreq, nuk e di? Atëherë vetëm mbani mend këtë - një bombë bërthamore, veçanërisht një bombë bërthamore në një valixhe, është një mekanizëm i saktë dhe i balancuar në mënyrë të përkryer. Gjithçka është e miniaturizuar dhe më e saktë, siç jam i sigurt se do ta vlerësoni. Kjo do të kërkojë... sofistikim."
  
  "Sofistikimi?"
  
  "E rafinuar. Shiko kete".
  
  Me këto fjalë Ramsesi e shkëputi telefonatën duke e lënë linjën të vdekur. Drake nxitoi përsëri në zyrë dhe bërtiti në të gjithë stacionin të ndalonte. Fjalët e tij, toni i zërit bëri që kokat, sytë dhe trupat të ktheheshin drejt tij. Telefonat u vendosën në tribuna, telefonatat u injoruan dhe bisedat u ndërprenë.
  
  Moore ngriti sytë në fytyrën e Drakes dhe më pas tha: "Fikeni telefonat".
  
  "Unë e kam atë," thirri Drake. "Por duhet të kemi pak kuptim..." Ai përsëriti gjëegjëzën fjalë për fjalë. "Nxitoni," tha ai. Ramses na dha gjashtëdhjetë minuta.
  
  Moore u përkul mbi ballkonin e rrënuar, të cilit iu bashkuan Kinimaka dhe Yorgi. Të gjithë të tjerët u kthyen drejt tij. Teksa fjalët e tij filluan të arrijnë te njerëzit, ata filluan të bërtasin.
  
  "Epo, antiseptiku është bomba. Është e qartë ".
  
  "Dhe ai synon ta hedhë në erë," pëshpëriti dikush. "Nuk është një bllof".
  
  "Nga pylli tropikal në pyll tropikal?" tha May. "Nuk e kuptoj".
  
  Drake e mbështolli rreth kokës së tij. "Ky është një mesazh për ne," tha ai. "Gjithçka filloi në pyllin tropikal të Amazonës. E pamë për herë të parë në treg. Por nuk e kuptoj se si funksionon për Nju Jorkun."
  
  "Por të tjera?" tha Smith. "Një pjesë e dyshemesë nën një tendë? Un nuk-"
  
  "Kjo është një tjetër referencë për pyjet e shiut," bërtiti Moore poshtë. "A nuk janë kurora, siç e quajnë mbulesë e fortë pemësh? Dyshemeja është e mbuluar me bimë të nëndheshme."
  
  Drake ishte tashmë atje. "Kjo eshte e vertetë. Por nëse e pranoni, atëherë ai na thotë se bomba është e fshehur në pyllin e shiut. Në Nju Jork," u përkul ai. "Nuk ka kuptim."
  
  Në stacion mbretëroi heshtja, ajo heshtje që mund ta trullosë njeriun në pafuqi ose ta elektrizojë atë në një shkëlqim.
  
  Drake nuk kishte qenë kurrë kaq i vetëdijshëm për kalimin e kohës, çdo sekondë e mbushur me zilen e këmbanës së fundit të botës.
  
  "Por Nju Jorku ka një pyll shiu," tha më në fund Moore. "Në kopshtin zoologjik Central Park. Është i vogël, quhet Zona Tropicale, por është një version mini i atij real."
  
  "Nën tendë?" Dahl shtyu.
  
  "Po, ka pemë."
  
  Drake hezitoi për një sekondë tjetër, me dhimbje të vetëdijshme se edhe kjo mund t'u kushtonte shumë jetë. "Ndonje gje tjeter? Ndonjë sugjerim tjetër?
  
  Vetëm heshtja dhe shikimet e zbrazëta e takuan pyetjen e tij.
  
  "Atëherë ne jemi të gjithë brenda," tha ai. "Nuk ka kompromise. Pa shaka. Është koha për t'i dhënë fund këtij bastard mitik. Ashtu siç bëmë herën e kaluar."
  
  Kinimaka dhe Yorgi nxituan drejt shkallëve.
  
  Drake udhëhoqi të gjithë ekipin në rrugët e mbushura me frikë të Nju Jorkut.
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë e GJASHTË
  
  
  Duke ndjekur udhëzimet e Moore, ekipi prej dhjetë personash shpenzoi minuta edhe më të çmuara duke u kthyer në një rrugicë për të kërkuar disa makina policie. Telefonata ishte bërë në momentin që ata arritën atje, dhe policët po prisnin, përpjekjet e tyre për pastrimin e rrugëve kishin filluar të jepnin fryte. Smith u ul në njërën rrotë, Dahl në tjetrën, makinat ndezën sirenat dhe ndezësit e tyre dhe nxituan rreth cepit të Avenue 3, duke djegur gomë, drejt e në kopshtin zoologjik. Ndërtesat dhe fytyrat e frikësuara kaluan me shpejtësi dyzet, pastaj pesëdhjetë milje në orë. Smith hodhi mënjanë taksinë e braktisur, duke e goditur pjesën e përparme të saj, duke e dërguar drejt përpara. Kishte vetëm një kordon policie në rrugën e tyre dhe ata kishin marrë tashmë urdhra për t'i lënë të kalonin. Ata kaluan me shpejtësi nëpër kryqëzimin e pastruar me ngut, duke iu afruar të gjashtëdhjetës.
  
  Drake pothuajse e injoroi thirrjen e re në qelinë e tij, duke menduar se mund të ishte Ramses që po thërriste përsëri për të gëzuar. Por më pas ai mendoi: edhe kjo mund të na japë disa të dhëna.
  
  "Çfarë?" ai leh për pak kohë.
  
  "Drake? Ky është presidenti Coburn. Keni një minutë?
  
  Jorksajeri u zmbraps i habitur, pastaj kontrolloi GPS-në. "Katër minuta, zotëri."
  
  "Atëherë dëgjoni. E di që nuk kam nevojë t'ju them se sa të këqija do të jenë gjërat nëse kjo bombë lejohet të shpërthejë. Ndëshkimi është i pashmangshëm. Dhe ne nuk e dimë as kombësinë apo përkatësinë e vërtetë politike të këtij personazhi Ramses. Një nga problemet më të mëdha që shfaqet është se një personazh tjetër - Aligatori - ka vizituar Rusinë katër herë këtë vit."
  
  Goja e Drake u kthye në rërë. "Rusia?"
  
  "Po. Nuk është kritike, por..."
  
  Drake e dinte saktësisht se çfarë do të thoshte ajo pauzë. Asgjë nuk duhej të ishte vendimtare në një botë të manipuluar nga kanalet e lajmeve dhe mediat sociale. "Nëse ky informacion del në shesh -"
  
  "Po. Ne po shohim një ngjarje të nivelit të lartë."
  
  Drake, sigurisht, nuk donte të dinte se çfarë do të thoshte kjo. Ai e dinte se kishte njerëz në botën e madhe për momentin, njerëz jashtëzakonisht të fuqishëm që kishin mjetet për t'i mbijetuar një lufte bërthamore dhe ata shpesh imagjinonin se si do të ishte nëse do të jetonin në një botë krejt të re, pak të populluar. Disa nga këta njerëz ishin tashmë udhëheqës.
  
  "Çaktivizoni bombën nëse duhet, Drake. Më thanë që NEST është rrugës, por ata do të mbërrijnë pas teje. Si të tjerët. Të gjitha. Kjo është ora jonë e re më e errët."
  
  "Ne do ta ndalojmë këtë, zotëri. Ky qytet do të mbijetojë për të parë nesër."
  
  Kur Drake mbaroi së foluri, Alicia vendosi një dorë mbi supin e tij. "Pra," tha ajo. "Kur Moore tha se ishte një zonë tropikale dhe një mini pyll shiu, a donte të thoshte se do të kishte edhe gjarpërinj atje?"
  
  Drake mbuloi dorën e saj me të tijën. "Ka gjithmonë gjarpërinj, Alicia."
  
  Mai u kollit. "Disa më shumë se të tjerët."
  
  Smith e ktheu makinën e tyre rreth bllokimit të trafikut, kaloi me shpejtësi pranë një ambulance të shndritshme me dyer të hapura dhe ndihmës mjekësore që punonin me njerëzit e përfshirë në incident dhe shtypi përsëri këmbën e tij në pedalin e gazit.
  
  "A e gjete atë që po kërkonte, Mai?" - tha Alicia në mënyrë të barabartë dhe të sjellshme. "Kur e latë ekipin prapa?"
  
  Gjithçka kishte kaluar shumë kohë më parë, por Drake kujtoi gjallërisht largimin e Mai Kitano, me kokën e saj të mbytur nga faji për vdekjet që ajo kishte shkaktuar pa dashje. Pas atij një incidenti gjatë kërkimit për prindërit e saj - vrasja e një pastruesi parash Yakuza - shumëçka ka ndryshuar.
  
  "Prindërit e mi janë të sigurt tani," tha Mai. "Ashtu si Grace. E munda klanin. Çika. Jepni. Kam gjetur shumë nga ato që kërkoja."
  
  "Pra pse u ktheve?"
  
  Drake gjeti sytë e tij të fiksuar fort në rrugë dhe veshët e tij të shtrënguar pas sediljes së pasme. Ishte një kohë e pazakontë për të diskutuar pasojat dhe për të sfiduar vendimet, por ishte shumë tipike për Alicia dhe mund të kishte qenë shansi i tyre i fundit për t'i bërë gjërat siç duhet.
  
  "Pse u ktheva?" - Çfarë? Mai përsëriti në mënyrë të pahijshme. "Sepse më intereson. Më intereson kjo skuadër."
  
  Alicia fishkëlliu. "Përgjigje e mirë. Kjo është arsyeja e vetme?"
  
  "Ju pyesni nëse u ktheva për Drake. Nëse prisja që ju të dy të ndërtonit një raport të ri. Nëse do të kisha menduar për një sekondë se ai do të kishte shkuar më tej. Edhe sikur të më jepte një shans të dytë. Epo, përgjigja është e thjeshtë - nuk e di."
  
  "Shansi i tretë," vuri në dukje Alicia. "Nëse ai do të ishte aq budalla sa t'ju kthente, ky do të ishte shansi juaj i tretë."
  
  Drake pa hyrjen e kopshtit zoologjik që po afrohej dhe ndjeu tension në rritje në sediljen e pasme, emocione të mprehta dhe jo të besueshme që po kalonin nëpër të. Për të gjitha këto, ata kishin nevojë për një dhomë, mundësisht me tapiceri të butë.
  
  "Heshtni djema," tha ai. "Ne jemi këtu".
  
  "Nuk është bërë ende, Sprite. Kjo Alicia është një model i ri. Ajo vendosi të mos vraponte më në perëndim të diellit. Tani ne jemi në këmbë, po mësojmë dhe po e kalojmë atë."
  
  "E shoh dhe e admiroj", tha Mai. "Më pëlqen shumë ti e reja, Alicia, pavarësisht nga ajo që mund të mendosh."
  
  Drake u largua, i mbushur me respekt të ndërsjellë dhe plotësisht i humbur në lidhje me mënyrën se si ky skenar mund të ndodhte përfundimisht. Por është koha për t'i hequr të gjitha tani, ta vendosni në raft, sepse ata po i afroheshin me shpejtësi Harmagedonit të ri, ushtarëve, shpëtimtarëve dhe heronjve deri në fund.
  
  Dhe nëse ata do të shikonin, ndoshta duke luajtur shah, edhe Zoti dhe Djalli do t'u linin frymën.
  
  
  KAPITULLI TRIDHJETE E SHTATË
  
  
  Smith kërciti gomat e tij në kthesën e fundit, më pas përplasi këmbën e tij të rëndë në pedalin e frenave. Drake hapi derën përpara se makina të ndalonte dhe nxori këmbët jashtë. May ishte tashmë nga dera e pasme, Alicia një hap pas. Smith i bëri me kokë policëve që prisnin.
  
  "Ata thanë se ju duhet të dini rrugën më të shpejtë për në Tropik?" Një nga policët e pyeti. "Epo, ndiqni këtë rrugë drejt e poshtë." Ai tregoi. "Do të jetë në të majtë."
  
  "Faleminderit". Smith mori hartën udhëzuese dhe ua tregoi të tjerëve. Dahl vrapoi në një vrap.
  
  "Ne jemi gati?"
  
  "Ashtu siç mund të jemi," tha Alicia. "Oh, shiko," tregoi ajo me gisht nga harta. "Ata e quajnë dyqanin e dhuratave në vend një kopsht zoologjik."
  
  "Le të shkojmë atëherë."
  
  Drake hyri në kopshtin zoologjik me ndjenja të forta, duke pritur më të keqen dhe duke e ditur se Ramses kishte më shumë se një mashtrim të keq që nuk kishte lidhje me të. Grupi u përhap dhe u hollua, tashmë duke ecur më shpejt se ç'duhej dhe pa kujdesin e duhur, por duke e ditur se çdo sekondë që kalonte ishte një zile e re vdekjeje. Drake e ktheu vëmendjen te shenjat dhe shpejt pa Zonën Tropikale përpara. Teksa u afruan, peizazhi rreth tyre filloi të lëvizte.
  
  Tetë burra dolën me shpejtësi nga streha, duke nxjerrë thikat sipas urdhërit, për ta bërë betejën e fundit të shpëtimtarëve të dhimbshëm dhe jashtëzakonisht të përgjakshëm. Drake u zhyt nën lëkundje dhe e hodhi pronarin e tij mbi shpinë, më pas u takua me sulmin tjetër kokë më kokë. Bo dhe Mei dolën në plan të parë, aftësitë e tyre luftarake nevojiten sot.
  
  Të tetë sulmuesit kishin veshur jelek antiplumb dhe maska, dhe ata luftuan me shkathtësi, siç priste Drake. Ramses nuk zgjodhi kurrë nga fundi i pirgut. Mai bëri një goditje të shpejtë, u përpoq të thyente krahun e saj, por e gjeti atë të shtrembëruar, ekuilibrin e saj të prishur. Goditja tjetër i kaloi supit, e zhytur nga jeleku i saj, por duke i dhënë asaj një pauzë për një moment. Bo ecte mes të gjithëve, një hije e vërtetë vdekjeje. Legjionarët e Ramses u tërhoqën ose u hodhën mënjanë për të shmangur francezin.
  
  Drake u mbështet pas pengesës, me krahët ngritur. Gardhi pas tij u plas ndërsa kundërshtari i tij goditi një goditje me dy këmbë nga toka. Të dy burrat u rrotulluan përsëri në shtegun tjetër, duke luftuar ndërsa rrotulloheshin. Anglezi goditi grusht pas grushti në kokën e legjionarit, por ia doli vetëm të godiste krahun e ngritur në mbrojtje. Ai e ngriti trupin ku donte, u ngrit në gjunjë dhe e goditi me grusht. Thika rrëshqiti lart dhe u godit në brinjë, duke i lënduar ende pavarësisht mbrojtjes. Drake dyfishoi sulmin e tij.
  
  Luftimet e ngushta në hyrje të Zonës Tropikale u intensifikuan. Mei dhe Bo gjetën fytyrat e kundërshtarëve të tyre. Gjaku shpërndau të gjithë grupin. Legjionarët po binin me gjymtyrë të thyera dhe tronditje, dhe Mano Kinimaka ishte shkelësi kryesor. Havai i madh i goditi me buldozer sulmuesit, sikur ai po përpiqej të sfidonte vetë valët, për t'i goditur ato deri në fund. Nëse një legjionar i qëndronte në rrugën e tij, Kinimaka dha një goditje të papenduar, një mesfushor mbinjerëzor, një parmendë të pandalshme. Rruga e tij ishte krejtësisht e gabuar, kështu që si Alicia dhe Smith ishin në prag të zhytjes nga rruga e tij. Legjionarët u ulën pranë tyre, duke gërmuar, por ata ishin të lehtë për t'u përfunduar.
  
  Dahl shkëmbeu goditjet nga dora në dorë me njëfarë aftësie. Goditjet me thikë ishin të forta dhe të shpejta, fillimisht të ulëta, pastaj të larta, pastaj në gjoks dhe fytyrë; suedezi i bllokoi të gjithë me reflekse të shpejta rrufe dhe aftësi të fituara me vështirësi. Kundërshtari i tij nuk u dorëzua, klinik në performancën e tij, duke ndjerë shpejt se kishte takuar një të barabartë dhe duhej të ndryshonte diçka.
  
  Dahl u largua mënjanë ndërsa legjionari përdori këmbët dhe bërrylat e tij si vazhdimësi e sulmeve të tij me thikë. Bërryli i parë e goditi në tempull, duke i rritur ndërgjegjësimin dhe duke e ndihmuar të parashikonte një mori sulmesh. Ai ra në njërin gju, duke goditur me thikë nën krahun e tij drejt e në fosën dhe grupin nervor atje, duke bërë që legjionari të lëshonte tehun e tij në agoni. Mirëpo, në fund, ishte Kinimaka i ashpër ai që e rrëzoi luftëtarin nga këmbët, duke i ngarkuar pastër muskujt, duke i thyer kockat dhe duke shqyer tendinat. Mano kishte mavijosje të nxira përgjatë nofullës dhe mollëzave dhe çalonte, por asgjë nuk mund ta ndalonte. Dahl imagjinoi se ai do të çante murin e ndërtesës si Hulk Havai nëse dera ishte e mbyllur.
  
  Kenzi e kishte më të lehtë të përplasej në skajet e luftës, duke dëmtuar këdo që mundi dhe duke u ankuar për faktin që ajo ende nuk kishte katanën e saj. Dahl e dinte se ajo kishte mësuar një aftësi të veçantë dhe mund të sulmonte një legjionar pas tjetrit, duke vrarë secilin me një goditje të vetme, duke i kursyer ekipit kohë të vlefshme. Por ajo ditë pothuajse kishte përfunduar.
  
  Gjithsesi.
  
  Drake zbuloi se grushti i Flerrit e kishte shmangur goditjen. Ai ra në anën e tij, ndërsa legjionari e kapi kyçin e dorës dhe e ktheu atë. Dhimbja ia shtrembëroi tiparet. Ai u rrotullua me një pjerrësi jonormale, lëshoi presionin dhe u gjend ballë për ballë me kundërshtarin e tij.
  
  "Pse?" ai pyeti.
  
  "Vetëm këtu për t'ju ngadalësuar," buzëqeshi legjioni. "Tik-tak. Tick-tack."
  
  Drake shtyu fort, tani në këmbë. "Do të vdesësh edhe ti".
  
  "Ne të gjithë do të vdesim, budalla."
  
  Përballë një fanatizmi të tillë, Drake goditi pa mëshirë, duke i thyer hundën dhe nofullën e burrit si dhe brinjët. Këta njerëz e dinin saktësisht se çfarë po bënin, e megjithatë ata vazhduan të luftonin. Asnjë njeri prej tyre nuk meritonte një frymë tjetër.
  
  Duke gulçuar, legjionari goditi thikën në Drake. Jorksajeri e kapi, e përdredhi dhe e ktheu në mënyrë që tehu u ngjit deri në dorezë në kafkën e një njeriu tjetër. Para se trupi të godiste barin, Drake iu bashkua luftës kryesore.
  
  Ishte një betejë e çuditshme dhe e çmendur. Grusht pas grushti dhe mbrojtje pas mbrojtjeje, rrotullim i pafund në pozicion. Gjaku ishte fshirë nga sytë, përplasjet e bërrylave dhe nyjeve u eliminuan në mes të përleshjes, madje edhe një shpatull i dislokuar u vendos përsëri në vend falë peshës së vetë Smithit. Ishte e ashpër, aq e vërtetë sa mund të ishte.
  
  Dhe pastaj Kinimaka i përshkoi të gjitha, duke goditur, duke u futur brenda, duke shkatërruar kudo që mundi. Të paktën tre nga legjionarët e rënë e të thyer ishin puna e tij. Bo u mor me dy të tjera, dhe më pas May dhe Alicia përfunduan të fundit së bashku. Teksa ai ra, ata erdhën ballë për ballë, grushtet ngritur, zemërimi i betejës dhe gjakftohtësia u ndezën mes tyre, duke u ndezur si lazer në sytë e tyre, por ishte Bo që i ndau.
  
  "Bombë," tha ai.
  
  Dhe pastaj, papritmas, të gjitha fytyrat u kthyen nga Drake.
  
  "Sa na ka mbetur?" Pyeti Dahl.
  
  Drake as nuk e dinte. Beteja më rrëmbeu nga të gjitha mbetjet e përqendrimit. Tani ai shikoi poshtë, i frikësuar nga ajo që do të shihte, tërhoqi mëngën dhe shikoi orën e tij.
  
  "Ne nuk e kemi parë ende bombën," tha Kenzi.
  
  "Pesëmbëdhjetë minuta," tha Drake.
  
  Dhe pastaj u dëgjuan të shtëna.
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë e TETË
  
  
  Kenzi ndjeu një goditje si një goditje me raketë. Ajo e rrëzoi atë, e goditi me grusht në mushkëri dhe për një moment ia hoqi gjithë vetëdijen nga mendja. Drake pa goditjen e plumbit dhe ra në gjunjë, duke parandaluar rënien e tij të pashmangshme. Ajo kurrë nuk e parashikoi këtë ardhje, por as dikush tjetër. Smith u godit gjithashtu. Fatmirësisht të dy plumbat kanë goditur jelekët.
  
  Torsten Dahl ishte më i shpejti për të reaguar, ende me fjalët "pesëmbëdhjetë minuta" duke bombarduar trurin e tij. Ndërsa dy legjionarët u ngritën nga toka, plumbat shkrepën shpejt dhe tani, me një synim më të mirë, ai i sulmoi me krahët e shtrirë, gjëmuar si një tren që bart shpirtrat e humbur nga thellësitë e skëterruara të Ferrit. Ata hezituan në befasi dhe më pas suedezi i rrahu, një me secilën dorë dhe i hodhi të dy prapa në murin e kasolles së drurit.
  
  Struktura u copëtua në copa rreth njerëzve, dërrasat prej druri u thyen, ndaheshin dhe rrëzoheshin në ajër. Burrat ranë me shpinë midis përmbajtjes së tij, gjë që u tregua më e dobishme për suedezin e çmendur.
  
  Ishte një kasolle punëtorësh, një vend plot me mjete. Ndërsa legjionarët përpiqeshin të ngrinin armët, njëri duke rënkuar dhe tjetri duke pështyrë dhëmbët, Dahl ngriti një vare të praktikuar mirë. Të rënët e panë atë duke dalë me bisht të syrit dhe ngrinë, mosbesimi ua rrëmbeu guximin.
  
  Bo iu afrua, pa reagimin e tyre. "Jepini fund atyre. Mbani mend kush janë ata."
  
  Edhe Kinimaka ndaloi duke qeshur me komplotin, sikur donte t'i shkelte në pluhur. "Ata qëlluan Kenzin. Dhe Smith."
  
  "E di," tha Dahl, duke hedhur varenë mënjanë dhe duke u mbështetur në dorezën e saj. "E di".
  
  Të dy burrat e morën pauzën si shenjë dobësie dhe zgjatën për armët e tyre. Dal u ngrit në ajër, duke ngritur njëkohësisht varen dhe e zbriti atë ndërsa trupi i tij zbriste. Një goditje e goditi legjionarin në qendër të ballit, dhe atij i kishin mbetur ende mjaftueshëm forcë dhe aftësi për t'u kthyer, për të ngritur boshtin dhe për të thyer tempullin e tjetrit. Kur mbaroi, u gjunjëzua, shtrëngoi dhëmbët dhe hodhi varen mbi supe.
  
  Pastaj legjionari tjetër u ul, duke rënkuar, me kokën e përkulur në njërën anë si në agoni dhe ngriti pistoletën e mbajtur duke tundur duart. Në atë pjesë të sekondës, Kensi reagoi më shpejt dhe e vuri veten në rrezik të madh personal. Pa një pauzë, ajo fshiu mavijosjet e mëparshme, ia bllokoi shenjën burrit dhe u hodh drejt tij. Arma që mbante në dorë ishte shkrepur si tullë, fund pas mbare, saqë e godiste në qendër të fytyrës. Ai qëlloi, duke rënë mbrapsht, plumbi i kaloi mbi kokë. Kur ajo arriti tek ai, Kenzi e mori armën e saj, por jo para se ta zbrazte në gjoks.
  
  "Sa gjatë?" Dahl po merrte frymë rëndë ndërsa nxitoi drejt derës që të çonte në Zonën Tropikale.
  
  Drake vrapoi përpara.
  
  "Shtatë minuta".
  
  Kjo nuk mjafton për të çaktivizuar armët bërthamore të panjohura.
  
  
  KAPITULLI TRIDITE E NËNTË
  
  
  Gjashtë minuta.
  
  Drake nxitoi në Tropikët, duke bërtitur derisa i dhimbte fyti, duke u përpjekur dëshpërimisht të gjente bombën. Britma e ulët që ishte përgjigja nuk erdhi nga Hayden, por ai e ndoqi sa më mirë që mundi. Damarët i fryheshin në të gjithë ballin. Duart e tij u shtrënguan në grushte. Ndërsa i gjithë ekipi hyri në ndërtesë, përballë shtigjeve dredha-dredha prej druri dhe habitatit me pemë, ata u shtrinë për të përfituar nga numri i tyre.
  
  "Mat!" Kinimaka po qante, stresi gati po e shkatërronte tani. "Hayden!"
  
  Një tjetër britmë e mbytur. Drake ngriti duart në zhgënjim të plotë, i paaftë për të përcaktuar vendndodhjen e saktë. Kaluan sekonda. Një papagall me ngjyra të ndezura i sulmoi ata, duke bërë që Alicia të bënte një hap prapa. Drake nuk mundi të mos e shikonte sërish orën e tij.
  
  Pesë minuta.
  
  Shtëpia e Bardhë tani do të rrezatonte një përmbytje të tillë trazirash saqë do të lahej menjëherë nga Capitol Hill. Ekipi i NEST-it që po afrohej, skuadrat e bombave, policët, agjentët dhe zjarrfikësit që ishin në dijeni, ose do të vraponin derisa t'i dilnin këmbët ose do të binin në gjunjë, duke parë qiellin dhe duke u lutur për jetën e tyre. Nëse ndonjë lider botëror do të informohej, edhe ata do të ishin në këmbë, do të shikonin orët e tyre dhe do të përgatitnin disa propozime.
  
  Bota mbante pushtetin.
  
  Drake u tërhoq nga lehtësimi ndërsa dëgjoi britmën e Mai-t, më pas iu deshën edhe disa sekonda për të gjetur burimin e saj. Ekipi u mblodh si një, por ajo që gjetën i tejkaloi të gjitha pritjet e tyre. Yorgy qëndroi pas Lauren pranë tij; Bo dhe Kenzi u përpoqën ta kuptonin nga larg, ndërsa pjesa tjetër e ekipit ose ranë në gjunjë ose u zvarritën përkrah masës.
  
  Drake rrotulloi sytë. Gjëja e parë që pa ishte trupi i një gruaje lakuriq, të mbështjellë me shirit ngjitës dhe tela blu, e shtrirë e shtrirë rreth dy metra nga toka. Ende i hutuar, ai pa se nën shputat e saj i dilnin një palë këmbë tjetër, e cila i përkiste një burri, duke gjykuar nga këmbët me qime që ishin ngjitur me to.
  
  Hayden është bomba, i tha Ramses.
  
  Por... çfarë dreqin...
  
  Poshtë burrit të zhveshur, ai tani pa çizme që i njihte. Hajden dukej se ishte në fund të atij grumbulli.
  
  Atëherë ku dreqin është bomba bërthamore?
  
  Alicia ngriti sytë nga vendi i saj pranë gruas së panjohur. "Dëgjoni me kujdes. Zoey thotë se bomba është fiksuar nën Hayden, në fund të këtij funksioni. Ai është i armatosur, ka një sensor lëvizjeje mjaft të besueshme dhe është i mbrojtur nga një çantë shpine. Telat e mbështjellë rreth trupave të tyre janë ngjitur në një këmbëzë të gjakosur." Ajo tundi kokën. "Nuk shoh rrugëdalje. Është koha për ide të ndritura djema."
  
  Drake shikoi trupat, një shteg të pafund telash, të gjithë njësoj blu. Reagimi i tij i parë ishte të pajtohej.
  
  "A ka një skicë në kolaps?" pyeti Kinimaka.
  
  "Supozimi im më i mirë është 'jo'," tha Dahl. "Kjo do të ishte shumë e rrezikshme, pasi njerëzit e lidhur me të mund të ndryshojnë. pastaj prek bombën dhe boom."
  
  "Mos e thuaj atë". Alicia u shtrëngua.
  
  Drake ra në gjunjë afër vendit ku mendonte se ishte koka e Hayden. "Atëherë, sipas të njëjtit parim, detektori i lëvizjes do të ishte mjaft i lirshëm. Përsëri, për t'i lejuar robërit të lëvizin pak.
  
  "Po".
  
  I dhimbte koka nga mbingarkesa e tensionit. "Ne kemi kode çaktivizimi," tha ai.
  
  "E cila mund të jetë ende e rreme. Dhe për t'i bërë gjërat edhe më keq, ne duhet t'i shtypim ato në një tastierë të bashkangjitur në një këmbëzë nën Hayden."
  
  "Ju djema më mirë nxitoni," tha Kenzi butësisht. "Na kanë mbetur edhe tre minuta".
  
  Drake fërkoi kokën me tërbim. Tani nuk ishte koha për të ngritur dyshime. Ai shkëmbeu një vështrim me Dahl.
  
  Çfarë është më pas miku im? A kemi ardhur më në fund në fund të rrugës?
  
  foli Julian Marsh. "Unë pashë se si e armatosën atë," tha ai. "Unë mund ta çaktivizoj. Kjo nuk duhet të kishte ndodhur kurrë. Paratë ishin qëllimi i vetëm... Jo ai mut miliona dollarësh në fund të botës."
  
  "Webb e dinte," tha Lauren. "Shefi juaj. Ai e dinte gjatë gjithë kohës."
  
  Marsi vetëm u kollit. "Vetëm më largoni nga këtu."
  
  Drake nuk lëvizi. Për të gjetur bombën, ata duhet të kthejnë një grumbull njerëzor. Ata nuk patën kohë për të prerë të gjithë shiritin. Por ka pasur gjithmonë një mënyrë më të shpejtë për të çaktivizuar bombën. Ata nuk e shfaqën atë në TV, sepse nuk ishte e përshtatshme për t'u parë nga skaji.
  
  Nuk e ke prerë telin. Sapo i nxori të gjitha.
  
  Por ishte po aq e rrezikshme sa prerja e telit të gabuar. Ai u gjunjëzua në mënyrë që sytë e tij ishin të barabartë me ato të Marsh.
  
  "Julian. Dëshiron të vdesësh?"
  
  "Jo!"
  
  "Nuk shoh rrugë tjetër," mori frymë. "Djema, le t'i lëvizim."
  
  Duke udhëhequr ekipin, ai ngadalë, pa nxitim, përmbysi grumbullin e trupave derisa barku i Hayden u ngrit nga dyshemeja dhe u gjet çanta e shpinës. Moans u arratis nga Zoey, Marsh dhe madje edhe Hayden ndërsa të gjithë u rrotulluan në anët e tyre dhe Kinimaka i nxiti të gjithë të qëndronin aty ku ishin. Pavarësisht pretendimeve të Zoe, askush nuk e dinte se sa i ndjeshëm ishte në të vërtetë detektori i lëvizjes, megjithëse dukej qartë se nëse do të kishte qenë i ndezur për kaq shumë kohë, ai nuk ishte i akorduar për ndonjë gjë afër një këmbëze. Në të vërtetë, ai duhej të programohej që të ishte pothuajse i padepërtueshëm për të siguruar mbërritjen e Drake përpara se të shpërthente.
  
  Ishte e nevojshme të shkëputeshin telat nga trupi i Marshit dhe t'i hiqnin ato nga gjymtyrët e Zoe, një punë e pistë që ekipi mezi e vuri re. Ato të mbështjella rreth trupit të Hayden u shkëputën lehtësisht ndërsa veshja e saj iu pengua. Tani duke iu bindur urdhrave dhe ende i mbajtur në vend nga shiriti ngjitës, March ngriti krahët në mënyrë që ata të mbështilleshin rreth anës së djathtë të Hajdenit dhe të rrinin pezull mbi çantën e shpinës. Pithiani përkuli gishtat.
  
  "Kufijtë dhe gjilpërat".
  
  Mai vuri duart në çantën e shpinës, mbi bombën bërthamore. Me gishta të shkathët, ajo zgjidhi kopsat dhe tërhoqi mbrapsht pjesën e sipërme. Më pas, duke përdorur forcë të jashtëzakonshme dhe të shkathët, ajo kapi skajet e çantës së shpinës dhe e tërhoqi bombën, së bashku me kutinë metalike, drejt e jashtë.
  
  Ai ishte i rrethuar nga një guaskë e zezë. Mai hodhi çantën e shpinës dhe e ktheu bombën shumë ngadalë, duke u djersitur teksa kalonin sekondat. Sytë e Hajdenit shkëlqenin teksa shikonte bombën dhe Kinimaka tashmë ishte gjunjëzuar pranë saj, duke i shtrënguar dorën.
  
  Një panel numërimi mbrapsht doli në pamje, i mbërthyer në pjesën e jashtme të bombës me katër vida. Telat blu gjarpëruan poshtë tij në zemrën e fatkeqësisë absolute. Marsi i nguli sytë telat, katër prej tyre të përdredhur dhe të mbështjellë së bashku.
  
  "Hiq panelin. Më duhet të shoh kush është kush."
  
  Drake kafshoi gjuhën e tij ndërsa hodhi një vështrim në orën e tij.
  
  Kanë mbetur sekonda.
  
  Pesëdhjetë e nëntë, pesëdhjetë e tetë ...
  
  Smith ra në gjunjë pranë tyre, ushtari tashmë kishte tërhequr tehun e tij të përdorimit. Duke marrë jetën e secilit në duart e veta, ai mori përgjegjësinë për eliminimin e mangësive. Një gërvishtje, një fije e palëkundur, një mungesë fokusi dhe ose humbin kohë ose shkaktojnë një shpërthim të tmerrshëm. Drake mbylli sytë për një moment ndërsa burri punonte. Pas tij, Dal po gulçonte, madje edhe Kenzi u mërzit.
  
  Ndërsa Smith punonte në vidën e fundit, Alicia papritmas bërtiti. I gjithë grupi u drodh, zemrat e tyre u hodhën në gojë.
  
  Drake u kthye ashpër. "Çfarë është kjo?"
  
  "Gjarpër! Unë pashë një gjarpër! Ishte një bastard i madh i verdhë."
  
  Smith ulërinte me inat teksa mori rekordin dhe hoqi me kujdes panelin e numërimit mbrapsht me numrin e tij të kuq vezullues. "Cili tel?"
  
  I kishin mbetur edhe tridhjetë e shtatë sekonda.
  
  Marsi u zvarrit më shumë, duke skanuar me sytë e tij lëmshin e ngatërruar të telave blu, duke kërkuar pikën ku kujtoi se Aligatori kishte ndezur pajisjen.
  
  "Nuk e shoh! Unë nuk mund ta shoh atë!"
  
  "Kjo është e gjitha," Drake e hodhi mënjanë. "Unë i tërheq të gjitha telat!"
  
  "Jo," Dahl u ul rëndë pranë tij. "Nëse e bëni këtë, kjo bombë do të shpërthejë."
  
  "Atëherë çfarë të bëjmë, Thorsten? Cfare duhet te bejme?"
  
  Njëzet e nëntë... njëzet e tetë... njëzet e shtatë...
  
  
  KAPITULLI I DYZET
  
  
  Kujtesa e Drake shpërtheu në pah. Ramses i tha qëllimisht se Hayden ishte bomba. Por çfarë dreqin do të thoshte në të vërtetë?
  
  Duke parë tani, ai pa tre tela të mbështjellë rreth saj. Cili prej tyre çoi në operacion? Dahl nxori një copë letër nga xhepi.
  
  "Kodet," tha ai. "Tani nuk ka rrugë tjetër".
  
  "Lëreni Marsh të provojë përsëri. Ramses përmendi veçanërisht Hayden-in."
  
  "Ne përdorim kode."
  
  "Ata mund të jenë të rreme! Shkaku i tyre!"
  
  Marsi po shikonte tashmë trupin e Hayden. Drake e kapërceu dhe tërhoqi vëmendjen e Kinimaki. "Kthejeni atë".
  
  Hayden bëri atë që mundi për të ndihmuar, muskujt dhe tendinat pa dyshim që bërtisnin nga dhimbja, por nuk u lehtësuan. Ora po shkonte. Bomba ishte drejt përfundimit. Dhe bota po priste.
  
  Marsi u përkul, duke ndjekur telat rreth trupit të saj ndërsa Drake ngriti njërën krah, pastaj një këmbë dhe më në fund zbërtheu rripin aty ku kryqëzoheshin dy telat. Kur pa çiftin me nyjë që po kalonte sërish në prehrin e saj, i tregoi me gisht Kinimaku. "Si kjo".
  
  Duke vuajtur nga një lojë makthi e Twister, Hayden shikoi se si Marsh gjurmonte shtegun e secilit tela deri te kohëmatësi.
  
  "Patjetër," tha ai, duke ngushtuar sytë fort, njërin sy hapur, tjetrin mbyllur. "Është ai në të djathtë."
  
  Drake shikoi me vështrim valixhen bërthamore. Kenzi u bashkua me të dhe Dahl në dysheme pikërisht pranë tij. "Për të hedhur në erë këtë gjë, kërkohet një konfigurim i veçantë i pjesëve dhe mekanizmave. Është... kaq delikate. A i besojmë vërtet personit që e solli këtë në vend në këtë moment?"
  
  Drake mori frymën më të thellë të jetës së tij.
  
  "Nuk ka zgjidhje".
  
  Ai tërhoqi telin.
  
  
  KAPITULLI DYZET E NJË
  
  
  Drake bëri një tërheqje të shpejtë dhe teli u hoq nga dora, duke ekspozuar fundin e bakrit. Në pikën e një thike, të gjithë të pranishmit u përkulën përpara për të kontrolluar numërimin mbrapsht.
  
  Dymbëdhjetë ... njëmbëdhjetë ... dhjetë ...
  
  "Ai është ende i armatosur!" Alicia po qante.
  
  Drake ra në shpinë, i shtangur, duke mbajtur ende telin sikur mund të ndezte një shkëndijë edhe tani dhe të shkatërronte bombën. "Kjo... kjo është..."
  
  "Ende po shënon!" Alicia po qante.
  
  Dahl u zhyt, duke shtyrë ballin e Yorkshireman me pëllëmbën e tij. "Për mendimin tim," tha ai. "Ne do të jemi me fat nëse kemi kohë tani."
  
  Tetë...
  
  Zoe filloi të qajë. Marsi qau, duke kërkuar falje për çdo gabim që kishte bërë ndonjëherë. Hayden dhe Kinimaka ndoqën punën e ekipit pa emocione, me duart e tyre të zbardhura të lidhura, duke pranuar se nuk mund të bënin asgjë. Smith hoqi thikën nga dora dhe shikoi Lauren, duke zgjatur gishtat që dridheshin për ta prekur. Jorgji u fundos në tokë. Drake e shikoi Alicia-n dhe Alicia ia nguli sytë May, pa mundur t'i shkëputte sytë. Bo qëndroi mes tyre, me shprehjen e tij të ndritshme teksa shikonte Dahl-in duke punuar.
  
  Suedezi futi kodet e çaktivizimit në panel. Secila prej tyre regjistrohet me një sinjal zanor. Kaluan disa sekonda para se të futej në numrin përfundimtar.
  
  Pesë...
  
  Dahl shtypi butonin Enter dhe ndaloi frymëmarrjen.
  
  Por ora vazhdonte të ecte.
  
  Tre dy një...
  
  
  * * *
  
  
  Në sekondën e fundit Thorsten Dahl nuk u dëshpërua. Ai nuk u dorëzua dhe nuk u largua për të vdekur. Ai kishte një familje për t'u kthyer-një grua dhe dy fëmijë-dhe asgjë nuk do ta pengonte të siguronte sigurinë e tyre sonte.
  
  Kishte gjithmonë një plan. B. Drake ia mësoi atë.
  
  Ai ishte gati.
  
  Modaliteti i çmendurisë filloi, çmenduria e llogaritur që e përfshiu atë, duke i dhënë fuqi përtej normales. Për orën e kaluar ai kishte dëgjuar një njeri dhe më pas një tjetër duke shkelur përsosmërinë, pajisjet e sakta dhe të pagabueshme që përbënin çantën bërthamore. Ai dëgjoi se sa e saktë ishte gjithçka.
  
  Po sikur të ishte pak çmenduri e Dahl-it. Si do të funksiononte?
  
  Kur ekrani tregoi një të tillë, suedezi tashmë po mbante një vare në dorë. E zbriti me një frymë të fundit, një lëvizje të fundit, duke u lëkundur me të gjitha forcat. Vareja u përplas në zemrën e bombës bërthamore dhe madje në atë sekondë të pafund ai pa tmerrin e Drake, pëlqimin e Alicias. Dhe pastaj ai nuk pa asgjë tjetër.
  
  trokitje e orës
  
  Zero.
  
  
  KAPITULLI DYZET E DYTË
  
  
  Koha nuk ka ndalur për askënd, e sidomos në këtë orë vendimtare.
  
  Drake pa Dahl të shtrirë mbi bombë, sikur mund të mbronte miqtë e tij dhe botën nga një zjarr i tmerrshëm. Ai pa kutinë e përkulur metalike, të brendshmet e gërvishtura që rrethonin varenë; dhe më pas ai pa kohëmatësin e numërimit mbrapsht.
  
  I mbërthyer në zero.
  
  "O mut," tha ai në mënyrën më të përzemërt të mundshme. "O Zot i madh."
  
  Një nga një ekipi e kuptoi. Drake mori frymë në ajër të pastër që nuk priste ta shijonte më. Ai u zvarrit deri te Dahl dhe e goditi suedezin në shpinë të gjerë. "Djalë i mirë," tha ai. "Goditet me një çekiç të madh. Pse nuk e mendova?"
  
  "Duke qenë një Yorkshireman," foli Dahl në thelbin e bombës. "E bëra edhe unë këtë pyetje vetes."
  
  Drake e tërhoqi atë. "Dëgjo," tha ai. "Kjo gjë ka ngecur, apo jo? Ndoshta e thyer brenda. Por çfarë mund ta ndalojë atë të rifillojë?"
  
  "Ne," tha një zë nga pas.
  
  Drake u kthye për të parë ekipet e NEST dhe skuadrën e bombave që po vinte drejt tyre me çanta shpine dhe laptopë të hapur. "Ju djema jeni vonë," mori frymë ai.
  
  "Po shoku. Zakonisht është kështu."
  
  Kinimaka, Yorgi dhe Lauren filluan ta nxirrnin Haydenin nga rrjeti i çuditshëm që ajo ndante me Zoe Shears dhe Julian Marsh. Dy Pythias ishin të mbuluar sa më shumë, por dukej se nuk u interesuan shumë për lakuriqësinë e tyre.
  
  "Unë ndihmova," përsëriti Marsh pa pushim. "Mos harroni t'u thoni se kam ndihmuar."
  
  Hayden e gjeti veten në gjunjë, duke rrotulluar çdo gjymtyrë për të rivendosur qarkullimin dhe duke fërkuar zonat ku ishin grumbulluar dhimbjet e kyçeve. Kinimaka i dha asaj xhaketën e tij, të cilën ajo e pranoi me mirënjohje.
  
  Alicia e kapi Drake nga supet, me lot në sy. "Ne jemi gjallë!" ajo bërtiti.
  
  Dhe pastaj ajo e tërhoqi atë më afër, gjeti buzët e saj në të tijat, duke e puthur me aq fort që mundi. Drake u tërhoq në fillim, por më pas kuptoi se ishte pikërisht aty ku donte të ishte. Ai e puthi atë në shpinë. I doli gjuha dhe e gjeti dhe tensioni i tyre u lehtësua.
  
  "Kjo është ajo," tha Smith, "ne kemi shkuar për një kohë të gjatë." Më vjen keq May".
  
  "Oh dreq, më mungon gruaja ime," tha Dahl.
  
  Bo e nguli sytë, me fytyrën e tij gur si graniti, por përndryshe e padepërtueshme.
  
  Mai arriti një buzëqeshje të dobët. "Nëse rolet do të ndryshonin, Alicia do të mërmërinte diçka për t'u bashkuar tani."
  
  "Mos ki turp". Alicia u largua nga Drake me një të qeshur të ashpër. "Unë kurrë nuk kam puthur një yll filmi më parë."
  
  Smith u skuq nga përmendja e kohëve të vjetra. "Ah, tani jam pajtuar me faktin se May nuk është vërtet Maggie Q e shkëlqyer. Na vjen keq për këtë".
  
  "Unë jam më mirë se Maggie Q," buzëqeshi May.
  
  Smith u rrëzua, këmbët i përkuleshin. Lauren zgjati dorën e saj për ta mbështetur atë.
  
  Alicia e ktheu kokën anash. "Oh prit, putha një yll filmi. Disa Jack. Apo ishte emri i tij i ekranit? Ah, në fakt, dy. Ose ndoshta tre..."
  
  Kenzi lëvizi mes tyre. "Puthje e bukur," tha ajo. "Nuk më ke puthur kurrë kështu".
  
  "Kjo është vetëm sepse ju jeni një kurvë."
  
  "Oh faleminderit".
  
  "Prit," tha Drake. "E ke puthur Kenzin? Kur?"
  
  "Histori e vjetër," tha Alicia. "Mezi e mbaj mend."
  
  Ai e bëri rregull që të tërhiqte gjithë vëmendjen e saj me sytë e tij. "Pra, ishte një puthje 'e lumtur që jemi gjallë'? Apo diçka më shumë?
  
  "Çfarë mendoni?" Alicia dukej e kujdesshme.
  
  "Mendoj se do të doja ta bënit përsëri."
  
  "NE RREGULL..."
  
  "Më vonë".
  
  "Sigurisht. Sepse kemi punë për të bërë."
  
  Drake shikoi tani Hayden, udhëheqësin e ekipit të tyre. "Ramses dhe Alligator janë ende atje diku," tha ai. "Nuk mund t'i lëmë të shpëtojnë."
  
  "Mmm, më fal?" - tha një nga djemtë nga ekipi i xhenierëve.
  
  Hayden shikoi Marsh dhe Shears. "Ju të dy mund të fitoni pikë shtesë nëse keni informacion."
  
  "Ramses vështirë se më foli," tha Shears. "Dhe Aligatori ishte çmenduri më i madh që kam takuar ndonjëherë. Do të doja ta dija se ku ishin."
  
  Drake e shikoi me shikim. "Aligatori ishte i çmenduri më i madh..."
  
  "Më vjen keq. Djema?" tha udhëheqësi i JACK.
  
  Marsi rrotulloi sytë. "Ramses është një brumbull," tha ai. "Duhet ta kisha shkelur kur të kisha mundësi. Të gjitha këto para janë zhdukur. Fuqia, prestigji - u zhduk. Cfare duhet te bej?"
  
  "Shpresoj të kalbej në burg," tha Smith. "Në shoqërinë e një vrasësi".
  
  "Dëgjo!" bërtitën njerëzit nga FOLELJA.
  
  Hayden i shikoi ata, pastaj Dahl. Drake shikoi mbi supin e Alicias. Kreu i skuadrës së "Folenesë" ishte në këmbë dhe fytyra iu zbeh, ngjyra e frikës absolute.
  
  "Kjo bombë është e padobishme."
  
  "Çfarë?"
  
  "Nuk ka detonatorë elektrikë. Lentet janë plasaritur, mendoj ndoshta nga një goditje me çekiç. Por uranium? Ndërsa ne mund të dallojmë gjurmët që na tregojnë se ka qenë dikur këtu, ajo... mungon."
  
  "Jo". Drake ndjeu se i dridheshin muskujt. "Në asnjë mënyrë, nuk mund të ma thuash këtë. A thua se kjo bombë ishte një false e ndyrë?"
  
  "Jo," tha udhëheqësi, duke prekur laptopin e tij. "Unë po ju them se kjo nuk është bomba. Është bërë i padëmshëm duke hequr të gjitha pjesët që e bëjnë të funksionojë. Pra, kjo është e rreme. Ky person - Ramses - ndoshta ka të vërtetën."
  
  Skuadra nuk hezitoi asnjë sekondë.
  
  Hayden mori telefonin dhe thirri numrin e Moore. Drake bërtiti që ajo duhet të thërrasë helikopterët.
  
  "Sa na duhen?"
  
  "Mbush qiejt e ndyrë," tha ai.
  
  Pa u ankuar, ata ngritën trupat e tyre të dhembur dhe nxituan drejt derës. Hayden foli shpejt ndërsa vraponte, duke mos treguar asnjë efekt fizik nga trajtimi i saj. Këto ishin efekte psikike që patën fuqinë ta vrasin atë përgjithmonë.
  
  "Moore, bomba në Central Park është e rreme. I pastruar, i mbyllur. Ne mendojmë se të brendshmet dhe detonatorët u hoqën dhe më pas u futën në një pajisje tjetër."
  
  Drake dëgjoi psherëtimën e Moore nga tre metra larg.
  
  "Dhe ne menduam se makthi kishte marrë fund."
  
  "Ky ishte plani i Ramses që në fillim". Hayden hoqi derën e jashtme nga menteshat e saj pa u ndërprerë. "Tani ai shpërthen në kohën e tij dhe arratiset. A ka ndonjë helikopter që fluturon jashtë Nju Jorkut?"
  
  "Ushtarake. Policia. Supozoj se operacioni special."
  
  "Filloni me këtë. Ai ka një plan, Moore, dhe ne besojmë se Alligator është një ish komando. Si duken kamerat e sigurisë?
  
  "Ne mbledhim çdo fytyrë, çdo figurë. Ne kemi qenë në buzë për orë të tëra. Nëse Ramses vrapon nëpër qytet, ne do ta kapim atë."
  
  Drake u hodh mbi koshin e plehrave, Dahl ishte pranë tij. Helikopterët gjëmuan sipër, dy prej tyre u ulën në rrugë në hyrje të kopshtit zoologjik. Duke hedhur sytë lart, Drake pa ndërtesa zyrash përtej rrotulluesve që rrotulloheshin, ku shumë fytyra u shtypën pas dritareve midis grilave të bardha. Mediat sociale do të shpërthyen sot dhe nëse do të vazhdonin, rezultatet do të ishin zero. Në të vërtetë, kjo ndoshta i pengoi përpjekjet e tyre.
  
  Hayden vrapoi drejt helikopterit më të afërt, duke u ndalur menjëherë pas larjes së rotorit. "Kësaj radhe," i tha ajo Moore. "Ramses nuk do të tregohet. Ishte e gjitha një harengë e kuqe për ta ndihmuar atë të mbijetonte. Bëhet fjalë për reputacionin e tij - Princi i Kurorës së Terrorit rifiton statusin e tij dhe hyn në histori. Ai sjell një armë bërthamore në Nju Jork, e shpërthyen atë dhe shpëton pa u ndëshkuar. Nëse e lini të shkojë tani, Moore, nuk do ta shihni më kurrë. Dhe loja do të përfundojë."
  
  "E di, agjent Jay. E di".
  
  Drake qëndroi pezull mbi shpatullën e Hayden, duke dëgjuar, ndërsa pjesa tjetër e ekipit u drodh e bezdisur. Dahl vëzhgoi zonën përreth, duke zgjedhur pikat më të mira të pritës, më pas duke kontrolluar secilën prej tyre me syzet e tij fushore. E çuditshme, por të paktën e pushtoi. Drake e bëri me bërryl.
  
  "Ku është sajë?"
  
  "E lashë pas". Dahl dukej pak i mjerë. "Është një armë shumë e mirë."
  
  Ndërhyri Kenzi. "I kujtova se ende nuk e kam armën time të preferuar. Nëse ai merr një vare, unë duhet të marr një katana."
  
  Drake e shikoi suedezin. "Tingëllon si një marrëveshje."
  
  "Oh hajde, mos i jepni asaj një arsye. Dhe ku do të merrja një katana këtu?"
  
  Një zë tha: "Ata janë afër Staten Island, Hayden."
  
  Koka e Drake u kthye aq shpejt sa u përkul. "Çfarë ishte ajo?"
  
  Hayden i kërkoi Moore të përsëriste dhe më pas iu drejtua ekipit. "Ne kemi një fushëveprim, djema. Një civil thirri, siç parashikoi Moore, dhe konfirmoi në kamera. Lëvizni gomarët!"
  
  Me kokën poshtë, ekipi vrapoi nëpër trotuar në një rrugë të hapur, të barrikaduar, u hodh nga dyert e hapura të helikopterit dhe u lidh në vendet e tyre. Dy zogj janë ngritur në ajër, rotorët presin gjethe nga pemët aty pranë dhe shpërndajnë mbeturinat nëpër rrugë. Drake prodhoi pistoleta dhe një pushkë, një teh ushtarak dhe një armë trullosëse, duke kontrolluar që gjithçka ishte në gjendje pune dhe plotësisht e përgatitur. Dahl kontrolloi komunikatën.
  
  Piloti kaloi çatitë dhe më pas u kthye fort në jug, duke rritur shpejtësinë. Alicia testoi armët e veta, duke e hedhur atë që i kishte marrë legjionarit dhe duke mbajtur tjetrën. Kinimaka i vodhi shikimet Hayden-it, të cilat ajo u përpoq t'i injoronte ndërsa merrte ende informacione nga Moore dhe agjentët e tij. Bo heshti, u grumbullua në këndin që kishte qenë që kur Drake dhe Alicia u puthën. Nga ana e saj, Mai u ul e qetë, me tipare të padepërtueshme japoneze, e fokusuar fort tek qëllimi i saj. Pjesa tjetër e ekipit kontrolloi dy herë gjithçka, gjithçka përveç Kenzit, e cila u ankua për fluturimin me helikopter, erën thumbuese, erën e djersës dhe faktin që kishte parë ndonjëherë ekipin e SPEAR.
  
  "Askush nuk ju kërkoi të qëndroni me ne," tha Alicia butë.
  
  "Çfarë mund të bëja tjetër? Të ikësh si një mi i kishës i frikësuar?"
  
  "Pra, kjo është për të vërtetuar se ju jeni të guximshëm?"
  
  Kenzi rrotulloi sytë. "Nuk dua ta shoh Harmagedonin. Dhe ti?"
  
  "E kam parë tashmë. Ben Affleck është çuditërisht homoseksual dhe Bruce Willis është më tronditës se një asteroid i mallkuar. Por dreqin, po përpiqesh të na thuash se vërtet ke një zemër?"
  
  Kenzi shikoi nga dritarja.
  
  "Vjedhësi i objekteve arkeologjike ka zemër. Kush do ta dinte?
  
  "Unë thjesht po përpiqem t'i rikthehem biznesit tim në Lindjen e Mesme. Një. Ndihma për ju budallenjtë do të shkojë shumë drejt arritjes së kësaj. Në ferr me zemrën tënde të mallkuar."
  
  Helikopteri fluturoi mbi çatitë e Manhatanit kur Hayden mori sqarime se Ramses dhe Gator nuk ishin larguar ende nga ishulli, pasi u panë pranë tragetit të Staten Island.
  
  "Fragmentet që humbasin në përkthim mund të na vrasin të gjithëve," psherëtiu Hajden dhe Drake pranoi të vërtetën. Nga lufta më e vogël në oborrin e shkollës deri te lufta mes presidentëve dhe kryeministrave, nuanca ishte gjithçka.
  
  Destinacioni i tyre po afrohej me kalimin e ndërtesave. Piloti u zhyt midis dy rrokaqiejve për të ruajtur shpejtësinë ndërsa po shkonte drejt objektivit të tij. Drake e mbajti veten me vendosmëri të zymtë. Ujërat e thinjura të gjirit shtriheshin përpara. Më poshtë, ata mund të shihnin një grup helikopterësh uljeje, të gjithë duke luftuar për hapësirë.
  
  "Si kjo!" Hajden po qante.
  
  Por piloti ishte tashmë në një zbritje të pjerrët, duke bërë që helikopteri të ulej me vështirësi në mënyrë që të zinte pozicionin e tij kryesor përpara një rreshti vazosh lulesh dhe një stacioni autobusi. Drake ndjeu stomakun e tij duke u rrotulluar përmes gojës. Hayden bërtiti në qelinë e saj.
  
  "Sigurisht që terminali është i mbyllur," tha ajo. "Nëse Ramses është këtu, çfarë shpreson të arrijë?"
  
  "Duhet të ketë një parmak pas jush dhe një varg makinash të parkuara nën pemë. Policët kanë një grua atje, e cila ishte personi i fundit që e pa atë."
  
  "Shkëlqyeshëm. Pra, tani ne -"
  
  "Prit!" Veshët e Alicia i kapën tingujt përpara se të kujtdo tjetër. "Dëgjoj të shtëna."
  
  "Shko."
  
  Pasi doli nga makina, ekipi shkoi në terminal, duke vrapuar përgjatë ndërtesës. Drake vuri re se përtej kthesës së gjerë të hyrjes kryesore, një rampë e gjatë prej betoni të çonte në zonën e ankorimit. Që andej u dëgjuan të shtëna, të qëlluara në hapësirën e hapur, jo të mbytur, si nga muret.
  
  "Atje, në shpinë," tha ai. "Po vjen nga rrëshqitja."
  
  Helikopterët mbushën qiellin pas tyre. Trupi rënkues i një polici ishte në rrugën e tyre, por ai i tundi përpara, duke mos treguar asnjë shenjë lëndimi. Më shumë të shtëna u dëgjuan në ajër. Ekipi nxori armët, vrapoi së bashku dhe kontrolloi zonën përpara. Një tjetër polic u gjunjëzua para tyre, me kokën ulur, duke i mbajtur për dore.
  
  "Është në rregull," tha ai. "Shko. Vetëm një plagë në mish. Ne kemi nevojë për ju djema. Ata... largohen."
  
  "Jo sot," tha Hayden dhe vrapoi përpara.
  
  Drake vuri re fundin e rrëshqitjes dhe parvazet në të majtë të saj, të gjitha rrëshqitje prej betoni të përdorura për tragetet. Valët u përplasën në bazën e tyre. "A e dëgjon atë?" tha ai ndërsa të shtënat filluan përsëri. Ramses mori një togë automatike.
  
  Lauren ishte e vetmja që tundi kokën. "Cili prej tyre?"
  
  "Më shumë raunde në minutë se AK. Klip nga gjashtëqind në tetëqind raunde. Zëvendësimi i fuçive në rast se nxehet shumë. Jo saktësisht e saktë, por e frikshme si ferr."
  
  "Shpresoj që ai bastard të shkrihet në duart e tij," tha Alicia.
  
  Një grup policësh po gjunjëzoheshin përpara, duke u rrëmbyer vazhdimisht për t'u strehuar ndërsa JAW pështyu plumbat e tyre. Një varg plumbash kaluan sipër. Dy policë iu përgjigjën zjarrit, duke synuar skajin më të largët të rrëshqitjes, ku ishte ankoruar trageti.
  
  "Mos më thuaj..." tha Dahl.
  
  "Ne mendojmë se ai po hip në traget pikërisht atje me një nga faturat e mirëmbajtjes," tha një nga policët. "Dy djem. Njëri na synoi, tjetri nisi varkën."
  
  "Ai nuk mund të shpëtojë kështu," protestoi Hayden. "Është... është... loja ka mbaruar." Sytë e saj shkëlqenin nga tmerri.
  
  "Për të," tha Alicia me vetëkënaqësi.
  
  "Jo, jo," pëshpëriti Hayden. "Për NE. I kemi marrë të gjitha gabim. Ramses fjalë për fjalë largohet me një zhurmë. Unë vulos trashëgiminë e tij. Djema, ai do të shpërthejë atë bombë bërthamore."
  
  "Kur?"
  
  "Une nuk e di. Supozimi më i mirë? Ai po shkon në ishullin e Lirisë dhe statujën dhe do ta postojë atë në të gjithë mediat sociale. O Zot, o Zot, imagjino-" u mbyt ajo. "Nuk mundem, thjesht nuk mundem..."
  
  Kinimaka e tërhoqi në këmbë, burri i madh gërrmonte me qëllim. "Nuk do ta lejojmë këtë të ndodhë. Duhet të bëjmë diçka. Tani."
  
  Dhe Drake pa ndezjen e SAW rreth pesëdhjetë metra larg, vdekjen e të shtënave të tij, të vetmen gjë që qëndronte mes tyre dhe Ramsesit, dhe bombën bërthamore.
  
  "Kush dëshiron të jetojë përgjithmonë, apo jo?"
  
  "Jo," tha Alicia qetësisht. "Do të ishte e mërzitshme si ferr përgjithmonë."
  
  Dhe Dahl i hodhi një vështrim të fundit ekipit. "Unë do të marrë drejtimin."
  
  Në atë pjesë të sekondës së fundit, heronjtë e Nju Jorkut u përforcuan; një ekip SPEARERS, dhe më pas çdo polic dhe agjent brenda dëgjimit. Të gjithë u ngritën në këmbë, u përballën me armët pështyrës dhe bënë zgjedhjen e fundit të jetës së tyre.
  
  Dahl e filloi atë. "Sulm!"
  
  
  KAPITULLI DYZET E TRETË
  
  
  Drake vrapoi në qendër të miqve të tij, pikërisht aty ku donte të ishte, duke ngritur armën dhe duke qëlluar fort. Plumbat qëllohen nga çdo top vrapues me shpejtësi dymijë e pesëqind këmbë në sekondë, shpërthime të shumta që jehojnë nëpër rezerva. Dritaret u thyen në të gjithë tragetin.
  
  Në pak sekonda e përgjysmuan hendekun, duke vazhduar të gjuanin intensivisht. Përdoruesi i SAW ndryshoi menjëherë cilësimet, i tronditur nga egërsia e sulmit. Jo se pushoi së qëlluari; plumbat e tij gjurmuan një gjurmë në stoqe dhe dolën në det ndërsa ai me shumë mundësi u lëkund prapa. Drake ngriti objektivin drejt syve, vuri gishtin në këmbëzën dhe dalloi tiparet e njeriut që mbante SAW.
  
  "Është një aligator," tha Hayden gjatë komunikimit. "Mos humb."
  
  SAW u kthye, duke u kthyer përsëri drejt tyre, ende duke pështyrë plumbin. Drake imagjinoi se fuçi duhet të ishte aq i nxehtë tani sa ishte gati të shkrihej, por jo aq shpejt. Plumbi e goditi policin në jelek antiplumb dhe më pas i dyti i theu krahun një tjetri. Në atë moment, zemrat e tyre ishin gati të hidheshin nga gjoksi, por ata nuk e ndalën sulmin dhe nuk e pakësuan të shtënat. Pjesa e poshtme e tragetit ra, u copëtua, pjesa e pasme e hapur ishte aq e shpuar sa dukej si një rende djathi. Aligatori tundi SAW fort, duke u përpjekur të kompensonte situatën. Plumbat shpuan hapësirën mbi kokat e tyre.
  
  Zhurma e shurdhër e motorit të tragetit u shndërrua në një zhurmë të ngadaltë dhe kjo ndryshoi gjithçka. Aligatori u hodh në bord, duke vazhduar të qëllonte me furi. Uji filloi të dilte nga pas dhe anija u përkul përpara. Drake pa se ata ishin ende njëzet këmbë larg nga pas, e pa atë duke u kthyer majtas dhe anash dhe e dinte se nuk do të arrinin kurrë atje në kohë.
  
  Duke bërtitur ndërsa u rrëzua, ai u përmbys në anën e tij, duke u ndalur papritur. Dahl ra pranë tij. Hayden u rrokullis, të gjitha këto e bënë edhe më të vështirë synimin e Aligatorit, por burrit dukej se nuk i interesonte. Figura e tij mund të shihej duke u tërhequr, duke u nisur më thellë në traget.
  
  Drake i sinjalizoi Hajdenit dhe Hajden bëri thirrje për helikopterë.
  
  Zogjtë e zinj nxituan drejt rrëshqitjes, duke rënë poshtë dhe duke u pezulluar tre këmbë nga toka ndërsa ekuipazhi i SPEAR hyri në bord. Ndërsa policët dhe agjentët hapën një lidhje të re që nuk do të prishej kurrë, ata përshëndetën sa më mirë që mundën, pastaj helikopterët praktikisht u ngritën në ajër. Pilotët i shtynë makineritë deri në kufi, duke ndjekur tragetin që vlonte dhe së shpejti sipër. Ishte një pamje që Drake nuk mund ta imagjinonte kurrë: zogj të varur si grabitqarë të zinj vdekjeprurës në qiellin e Nju Jorkut, horizonti i famshëm si një sfond, duke u përgatitur për tragetin e Staten Island.
  
  "Goditi ata fort," tha Hayden në radion e helikopterit. "Dhe shpejt".
  
  Duke zbritur, dy helikopterë nxituan në skajin e tragetit. Pothuajse menjëherë, Aligatori i shqetësuar nxori kokën nga dritarja anësore dhe gjuajti një breshëri të furishme. Raundi i tretë i tij u rrëzua në lëkurën e jashtme të helikopterëve, duke goditur pjesët dhe duke u kërcyer nga të tjerët. Helikopterët ranë nga qielli si gurë. Dahl hapi derën dhe u përgjigj me zjarr, plumbat kaluan pa shpresë.
  
  "Gjuan sikur po dreq," murmuriti Drake. "Asnjëherë nuk godet objektivin e duhur."
  
  "Zbrapsu". Dal ndaloi përpjekjet për të goditur Alligatorin dhe u përgatit për atë që do të vinte.
  
  Tre sekonda më vonë ndodhi, vetëm se nuk ishte një goditje, vetëm një ndalesë e papritur. Helikopteri i parë fluturoi mbi kuvertën e sipërme të tragetit, ndërsa i dyti fluturoi në port, pjesa tjetër e ekuipazhit të SPIR ishte në bord. Ata u larguan me shpejtësi, çizmet u përplasën në kuvertë dhe u grumbulluan në grupe. Helikopterët më pas u ngritën për t'u bashkuar me vëllezërit e tyre në ajër, tragetin gjurmues.
  
  Hayden u gjend ballë për ballë me ekipin për disa sekonda. "Ne e dimë se ku është. Dhoma e motorit. Le t'i japim fund kësaj tani."
  
  Ata vrapuan, adrenalina pomponte jashtë mase, dhe më pas Alligator me sa duket ndryshoi taktikën në kuvertën më poshtë.
  
  RPG-ja fishkëlliu në ajër, u përplas me helikopterin dhe shpërtheu. Zogu humbi kontrollin, metali fluturoi në të gjitha drejtimet, zjarri përfshiu bykun e zi dhe ajo ra e rraskapitur në kuvertën e sipërme të tragetit.
  
  Te komanda "running SPEAR".
  
  
  KAPITULLI DYZET E KATËRT
  
  
  Drake dëgjoi një ndryshim në zhurmën e motorit të helikopterit dhe e dinte pa kontrolluar që makina po shkonte me shpejtësi drejt tyre. Nëse kjo nuk do të mjaftonte, atëherë hija grabitqare e zgjatur që u përhap në të gjithë kuvertën ishte pikërisht në shënjestër.
  
  Vraponi ose vdisni.
  
  Ai përplasi shpatullën e tij në derën e jashtme, duke shkëputur të gjithë kornizën nga menteshat e saj dhe duke rënë në hapësirën përtej. Trupat nxituan pas tij, duke u rrotulluar, duke u shtrirë, duke u ngjitur dhe duke shtyrë. Helikopteri u ul rëndë, rotorët u prenë dhe trupi metalik u shpërbë. Gjithçka, nga copat e deri te shtizat e gjata të krahëve, të prera në ajër, duke e ndarë atë në feta. Trageti tundej dhe rënkoi, uji shkumonte majtas e djathtas.
  
  Topi i zjarrit ka qëlluar drejt helikopterëve të tjerë, të cilët kanë ndërmarrë menjëherë veprime evazive, duke i penguar fatin e pastër të përplasen. Rrënjët e zjarrit lëpinë edhe kuvertën e sipërme, duke shkaktuar zjarre të reja, duke djegur bojërat dhe shtyllat metalike, duke shkrirë bojën. Rotori kryesor u përkul ndërsa goditi shtyllën në të djathtë të Drake, duke u kërcyer në dysheme me gjithë vrullin e ndalur papritur. Predha të tjera fluturuese thyen dritaret dhe shpuan kornizën, një gozhdë e tmerrshme kaloi drejt e në anën e varkës dhe doli në det. Drake ndjeu prekjen e flakëve ndërsa nxehtësia e mbuloi, shikoi mbi supe dhe pa të gjithë ekipin të shtrirë të shtrirë, madje edhe Smithin shtrirë mbi Lauren. Shpërthimi kaloi dhe ata panë kryengritjen, dhe më pas Aligatori i çoi gjërat në nivelin e çmendurisë së plotë.
  
  Çmenduri.
  
  RPG-ja tjetër kaloi përmes vetë varkës, duke fluturuar nga raketahedhësi dhe duke shkatërruar kuvertën në mes të fluturimit. Shpërthimi gjëmonte ndërsa një predhë depërtoi kuvertën, duke dërguar më shumë shpërthime zjarri dhe mbeturina vdekjeprurëse në drejtim të tyre. Drake rënkoi ndërsa copat i shpuan kokën dhe shpatullën, i lehtësuar që dhimbja i tregoi se ishte ende gjallë. Duke marrë një moment për të marrë frymë, ai kontrolloi mjedisin e ri përpara.
  
  Kishte një vrimë të thyer në kuvertë. Grumbuj druri shtriheshin gjithandej. Tymi dhe zjarri rridhnin nëpër kuvertën e mesme të sipërme dikur të mbyllur.
  
  "Rruga është e qartë," tha ai.
  
  "Vetem per ty!" Lauren pothuajse bërtiti.
  
  "Atëherë qëndro," pështyu Kenzi, duke e tërhequr mbi supin e Dahl. "A jeni mirë, Torst?"
  
  "Po, po, jam mirë. Me ler te shkoj".
  
  Drake ishte me gjysmën e forcës, më i kujdesshëm nga sa mund të mbante mend gjatë gjithë jetës së tij. Grupi pas tij u grumbullua së bashku, duke e ditur saktësisht se ku po shkonte. Në momentin e fundit, ashtu siç e priste, Dali iu shfaq mu në shpatull.
  
  "A po e bëjmë këtë, shok?"
  
  "Ne kemi të drejtë."
  
  Dhe ata u hodhën poshtë përmes vrimës së re, këmbët së pari, me sytë në kërkim të armiqve. Ata u përplasën fort në kuvertën e poshtme, u rrotulluan të padëmtuar dhe u ngritën me armët e tyre të stërvitura.
  
  "Pastaj!" Drake po qante.
  
  Çizmet u përplasën në kuvertën e fortë pas tyre.
  
  Kenzi mbërriti i fundit dhe Drake pa, së pari, se ajo kishte hequr xhaketën e saj të brendshme të rëndë dhe, së dyti, se e kishte mbështjellë atë rreth bazës së pjesës së copëtuar prej tre këmbësh të helikës së helikopterit. Fytyra e saj ishte e vetëkënaqur ndërsa u kthye nga suedez.
  
  "Tani," tha ajo, "Unë kam armët e mia."
  
  "Zoti na ndihmoftë".
  
  Ata hynë në anije si një, duke luftuar me Ramsesin dhe Gatorin. Trageti rriti shpejtësinë me çdo moment që kalonte. Liberty Island gjithashtu u rrit, duke u shfaqur gjithnjë e më shumë në horizont.
  
  "A nuk e kupton maniaku që nuk do të arrijë te statuja?" Kinimaka po merrte frymë rëndë.
  
  "Mos e thuaj këtë," u përgjigj Hayden. "Mos e thuaj."
  
  "Oh po, e kuptoj."
  
  "Ata nuk do ta fundosin atë traget," i siguroi Dahl. "Gjiri nuk është aq i thellë sa të gëlltisë... mirë, e dini çfarë."
  
  Në kuvertën tjetër poshtë, ata më në fund gjetën prenë e tyre. Aligatori ruante derën ndërsa Ramses po ngiste tragetin. Në frymën e prirjes së tij tashmë të dukshme për çmenduri, prodhuesi i bombave lëshoi një RPG që e përgatiti pikërisht për një moment të tillë. Drake nuk mundi të mos gulçonte dhe të bërtiste që të gjithë të mbuloheshin, dhe më pas raketa u shtri lart në qendër të tragetit, duke lënë një shtëllungë tymi, të shpërndarë nga të qeshurat maniake të Alligatorit.
  
  "Të pëlqen shumë? E kapët? Tashmë po vdesim!"
  
  Drake ngriti sytë për të gjetur Alligatorin pothuajse sipër tij, duke vrapuar pas raketës, duke mbajtur me vete raketën e saj. Vetë raketa fluturoi nëpër traget dhe doli nga pjesa e pasme, duke shpërthyer në ajër. Aligatori tundi raketën në kokën e Drake.
  
  Jorksajeri u përkul ndërsa Ramesses më në fund u kthye, me dorën e tij të mbështetur rastësisht në timon.
  
  "Ju jeni tashmë vonë," tha ai.
  
  Drake goditi me thikë Aligatorin në stomak, por ai u tërhoq, duke tundur ende armën e tij të rëndë. Sinqerisht, kjo e vonoi ekipin për një moment shtesë. Askush nuk donte të godiste nga një shkop i tillë mishi, por brenda tragetit kishte shumë hapësirë, gjë që i dha Dahl-it dhe të tjerëve më shumë manovrim. Aligatori gërrmoi dhe u kthye, më pas vrapoi drejt Ramsesit, princit terrorist, i cili tani mbante një pistoletë gjysmë automatike. Drake vuri re një çantë shpine të lidhur në shpinën e Alligatorit.
  
  "Ju po vononi vetëm të pashmangshmen," tha Ramses.
  
  Duke spërkatur pjesën e brendshme të avullit me njërën dorë, ai ndryshoi pak drejtimin me dorën tjetër, duke synuar ishullin e Lirisë.
  
  "A jeni shqetësuar ndonjëherë se si të jetoni?" tha Drake nga pas banakut. "Pazari? Bllokohet? Një plan i përpunuar arratisjeje? Çfarë dreqin ishte gjithë kjo?"
  
  "Ah, pazari ishte thjesht një - si ta them unë - shitje në dorëzim? Çlirim nga të gjitha të mirat e mia të kësaj bote. Kalaja - lamtumirë dhe do të thotë fund. Në fund të fundit, ju më çuat direkt në Nju Jork. Dhe plani i arratisjes - po, pak i komplikuar, e pranoj. Por a e sheh tani? Ju jeni tashmë vonë. Ora po troket".
  
  Drake nuk e dinte saktësisht se çfarë donte të thoshte Ramses, por implikimi ishte i qartë. Duke dalë nga fshehja, ai hodhi plumba në kabinën e timonit dhe vrapoi pas tyre, ekipi i tij ishte afër. Nuk ka më të folur; ishte fundi i tij. Ramses u tërhoq, gjaku i rrjedh nga supi. Aligatori bërtiti kur plumbat hynë në trupin e tij. Xhami i mbuloi të dy terroristët me llak të dhëmbëzuar.
  
  Drake u përplas përmes derës dhe më pas rrëshqiti, duke u kërcyer nga korniza dhe duke frenuar fort, duke mallkuar fatin e tij. Dahl u hodh mbi të, Kenzi ishte pranë tij. Të dy hynë në kabinën e rrotave dhe ngritën armët për të vrarë. Ramsesi i takoi me gjithë forcën e një të çmenduri shtatëkëmbësh, muskuloz, duke buzëqeshur si një qen i egër; ai shpërtheu brenda dhe u përpoq t'i shpërndante përreth.
  
  Dal nuk toleroi asgjë nga këto, duke i rezistuar forcës brutale dhe duke marrë të gjitha goditjet. Kenzi kërceu rreth tyre, duke goditur krahët e Ramses si një ujk i rrezikshëm. Princi radikal mundi suedezin. Maune e shpatullave e bëri Dahl-in të dridhej. Duart tepër të forta e kapën suedezin nga fyti dhe filluan ta shtrëngojnë. Duke ngritur duart, Dahl e liroi dorën përgjysmë dhe më pas e mori vetë njërën; të dy burrat u tundën dhe u shtrënguan me njëri-tjetrin derisa asnjëri prej tyre nuk mund të merrte frymë. Ramses e ktheu Dahlin dhe e përplasi përsëri në mur, por reagimi i vetëm i suedezit ishte një buzëqeshje e gjerë.
  
  Kenzi u hodh në ajër, duke ngritur bërrylin e saj, të cilin e rrëzoi me forcë dërrmuese, direkt mbi plagën e gjakosur të Ramses nga plumbi. Duke mos pritur asnjëherë një grusht për t'i dhënë fund një përleshjeje të tillë, ajo më pas e goditi me thikë burrin në fyt edhe kur ai bërtiste, duke i fryrë sytë.
  
  Pastaj Ramsesi, i lëkundur, i mbuluar me gjak, u tërhoq, vjelli. Dahl e lëshoi, duke ndjerë fundin. Sytë e terroristit ishin ngulur tek suedezët dhe në to nuk kishte asnjë shenjë disfate.
  
  "Unë do ta marr këtë moment si një moment fitoreje", tha ai. "Dhe thyej zemrën e kapitalizmit."
  
  Ai zgjati dorën sikur të donte të prekte Aligatorin.
  
  Dahl qëlloi përsëri. Plumbi e goditi Ramsesin në bark, duke e kthyer atë prapa.
  
  Aligatori u hodh dhe ra mbi Ramses.
  
  Princi terrorist arriti të rrëmbejë çantën e shpinës të lidhur në pjesën e pasme të Aligatorit që po binte, me dorën e tij të shtrirë duke shtrënguar telin blu të ekspozuar ndërsa të dy u rrëzuan.
  
  Kenzi u hodh përpara, duke synuar dorën që mbante telin me të vetmen armë që kishte në dorë, armën më të mirë që kishte, një katana të papërpunuar. Tehu i saj u pre shpejt, duke i prerë krahun Ramses në shpatull, duke bërë që terroristi të dukej jashtëzakonisht i befasuar.
  
  Dora goditi dyshemenë në të njëjtën kohë me aligatorin, por gishtat ende kapën skajin tashmë të hapur të telit blu.
  
  "Pa probleme," u kollit Ramses. "Ke pasur të drejtë që më sulmove ashtu. Ora nuk takonte. Por..." Ai ishte në spazmë, gjaku i rridhte me shpejtësi nga stomaku, krahu dhe shpatulla e majtë.
  
  "Kjo...po ndodh...tani."
  
  
  KAPITULLI DYZET E PESË
  
  
  Drake u zvarrit nëpër dysheme, duke e rrotulluar Aligatorin në bark ndërsa i çmenduri qeshi në kuvertën e gjakosur. Dahl ra pranë tij, dhimbje, tmerr dhe parandjenjë të shkruar në të gjithë fytyrën e tij. Rripi u shtrëngua, por Drake e zgjidhi atë në një çast dhe më pas e çliroi kutinë metalike nga materiali i ashpër.
  
  Një kohëmatës numërimi mbrapsht qëndronte para tyre, me numrat e tij të kuq vezullues po aq ogurzi dhe të tmerrshëm sa gjaku që u spërkat në dyshemenë poshtë gjunjëve të tyre.
  
  "Dyzet minuta," foli Hayden i pari, me zërin e saj të heshtur. "Mos luaj me të, Drake. Çarmatoseni atë gjë tani."
  
  Drake tashmë po e kthente bombën, ashtu si herën e kaluar. Kinimaka i dha atij një thikë të hapur, të cilën ai e ndau, duke lëvizur me kujdes, i kujdesshëm ndaj kurtheve të shumta që mund të vinte në lëvizje një prodhues bombë si Gator. Ndërsa hoqi pajisjen nga terroristi i çmendur, ai hodhi një vështrim nga Alicia.
  
  "Asnjë fjalë tjetër," tha ajo, duke e kapur burrin nën sqetull dhe duke e tërhequr zvarrë. Nuk do të kishte mëshirë për një vrasës të tillë.
  
  Me një dorë të qëndrueshme, ai hoqi panelin e përparmë të bombës. Tela blu të paketuara ishin ngjitur në të, duke u shtrirë në mënyrë të pakëndshme.
  
  "Kjo nuk është një bombë e ndyrë," pëshpëriti Dahl. "Bej kujdes".
  
  Drake ndaloi për të parë nga afër mikun e tij. "A doni ta bëni këtë?"
  
  "Dhe të jeni përgjegjës për nisjen e tij? Jo ne te vertete. Jo."
  
  Drake kafshoi buzën e poshtme, plotësisht i vetëdijshëm për të gjithë faktorët e përfshirë. Numërimi pulsues ishte një kujtesë e vazhdueshme se sa pak kohë u kishte mbetur.
  
  Hayden e thirri Mooren. Kinimaka thirri xhenierët. Dikush tjetër i quajtur NEST. Ndërsa Drake hodhi një vështrim në pajisjen, çdo aspekt u konsiderua dhe informacioni vërshoi shpejt.
  
  "Tërhiq telat përsëri," sugjeroi Dahl.
  
  "Shumë e rrezikshme."
  
  "Unë mendoj se nuk ka sensor lëvizjeje këtë herë, duke gjykuar nga mënyra se si Aligatori vrapoi."
  
  "E drejtë. Dhe ne nuk mund të ripërdorim idenë tuaj të vare."
  
  "Qarku në kolaps?"
  
  "Këtu qëndron problemi. Ata kanë përdorur tashmë diçka të re - tela të sigurt nga dështimi. Dhe ky bastard është i vërtetë. Nëse hyj në të, mund të funksionojë."
  
  Aligatori lëshoi tinguj të çuditshëm nga dhoma tjetër ndërsa Alicia punonte. Nuk kaloi shumë dhe ajo futi kokën nga dera e thyer. "Ai thotë se bomba ka një ndërprerës ngacmues." Ajo ngriti supet. "Por atëherë unë mendoj se ai do ta kishte bërë këtë."
  
  "Nuk ka kohë," tha Dahl. "Nuk ka kohë për këtë, dreqin."
  
  Drake hodhi një vështrim në kohëmatës. Ata kishin mbetur tashmë tridhjetë e pesë minuta. Ai u mbështet mbrapa në shapkat e tij. "Dreq, ne nuk mund ta marrim atë rrezik. Sa shpejt do të arrijë skuadra e bombave këtu?"
  
  "Maksimumi pesë minuta," tha Kinimaka ndërsa helikopterët u rrëzuan në kuvertën e tragetit kudo që të mundnin. Të tjerët qëndruan pak më lart kur shpëtuesit u hodhën. "Por, çfarë nëse ata nuk mund ta çaktivizojnë atë?"
  
  "Si thua ta hedhësh në gji?" sugjeroi Lauren.
  
  "Ide e mirë, por shumë e vogël," e kishte pyetur Hayden tashmë Moore. "Uji i ndotur do ta lagte qytetin".
  
  Drake lëkundej përpara dhe mbrapa, duke menduar për çmendurinë dhe më pas i ra në sy Dahl-it. Suedezi kishte të njëjtën ide, ai e dinte. Nëpërmjet vështrimit të tyre, ata komunikonin drejtpërdrejt dhe lehtë.
  
  Ne mund ta bëjmë atë. Kjo është mënyra e vetme.
  
  Do të ishim të verbër. Rezultati është i panjohur. Pasi ka filluar, nuk ka kthim prapa. Do të shkonim në një udhëtim me një drejtim.
  
  Pra, çfarë dreqin po prisni? Ngrihu dreqi
  
  Drake reagoi ndaj sfidës në sytë e Dahl dhe u drejtua. Duke marrë frymë thellë, ai lidhi pushkën e tij, mbajti pistoletat dhe nxori një bombë bërthamore nga çanta e shpinës. Hayden e vështroi me sy të zmadhuar, një vrenjtur mendjemprehtë.
  
  "Çfarë dreqin po bën?"
  
  "Ju e dini saktësisht se çfarë po bëjmë."
  
  "Distancat e sigurta mund të mos përputhen. Për ju, dua të them."
  
  "Atëherë ata nuk do ta bëjnë." Drake ngriti supet. "Por ne të gjithë e dimë se ka vetëm një mënyrë për të shpëtuar këtë qytet."
  
  Drake ngriti një bombë bërthamore dhe Dahl shkoi përpara. Alicia e ndaloi për një moment tjetër të çmuar.
  
  "Po largohesh pas vetëm një puthjeje? Mos lejoni që kjo të jetë lidhja më e shkurtër e jetës sime."
  
  "Jam i habitur që nuk kishe më të shkurtra".
  
  "Unë po e zvogëloj qëllimisht një djalë që mendova se më pëlqente, me të cilin u shava dhe më pas u mërzita me të pas rreth tetë minutash."
  
  "Oh mirë. Shihemi pas pak atëherë."
  
  Alicia e mbajti me sy, duke e mbajtur pjesën tjetër të trupit plotësisht të palëvizur. "Kthehu së shpejti".
  
  Hayden u shtrëngua mes Drake dhe Dahl, duke folur shpejt, duke transmetuar informacion nga Moore dhe duke mbajtur një sy tek ata që mund të ofronin ndihmën e parë.
  
  "Ata thonë se bomba ka një ngarkesë prej pesë deri në tetë kiloton. Duke marrë parasysh vëllimin, peshën dhe shpejtësinë me të cilën do të fundoset..." Ajo ndaloi. "Thellësia e sigurt është një mijë e tetëqind këmbë ..."
  
  Drake iu bind, por u ngjit në shkallët më të afërta në kuvertën e sipërme. "Ne kemi nevojë për helikopterin më të shpejtë që keni," i tha ai një piloti që po afrohej. "Mallko veten. Asnjë ankim. Vetëm na jep ato çelësa të mallkuar."
  
  "Ne nuk jemi-"
  
  Hajden e ndërpreu. "Po, tetëmbëdhjetëqind këmbë për të neutralizuar gjithë atë rrezatim, sipas komandës JACK. Ferr, duhet të jesh tetëdhjetë milje larg bregut."
  
  Drake ndjeu se kutia metalike e bombës i rrëshqiti pak nga djersa që i mbulonte gishtat. "Në tridhjetë minuta? Kjo nuk do të ndodhë. Çfarë ke tjetër?"
  
  Hajden u zbeh. "Asgjë, Drake. Ata nuk kanë asgjë".
  
  "Tani kjo vare ka filluar të duket mirë," komentoi Dahl.
  
  Drake pa Alicia-n me shpejtësi, duke u drejtuar për në kuvertën e sipërme dhe duke parë nga deti. Çfarë po kërkonte ajo atje?
  
  Piloti u afrua, një pajisje Bluetooth që vezullonte në bazën e helmetës së tij. "Ne kemi helikopterin më të shpejtë në ushtri," tha ai. "Bell SuperCobra. Dyqind milje në orë nëse e shtyni atë."
  
  Drake iu drejtua Hajdenit. "A do të funksionojë?"
  
  "Unë mendoj se po". Ajo bëri disa llogaritje aritmetike mendore në kokën e saj. "Prit, kjo nuk mund të jetë."
  
  Drake u ngjit pas bërthamës, numrat e kuq ende ndezin, Dahl ishte pranë tij. "Le të!"
  
  "Tetëdhjetë milje," tha ajo ndërsa vraponte. "Po, mund ta bësh. Por kjo do t'ju lërë vetëm... tre minuta për të larguar dreqin prej andej. Nuk do të shpëtoni nga zona e shpërthimit!"
  
  Drake iu afrua Super Cobra-s pa ngadalësuar, duke marrë skicat gri të hijshme, frëngjitë, topat e trefishtë, bazat e raketave dhe lëshuesit e zjarrit të Ferrit.
  
  "Mjaft," tha ai.
  
  "Drake," e ndaloi Hajden. "Edhe nëse hidhni një bombë bërthamore në mënyrë të sigurtë, shpërthimi do t'ju shkatërrojë."
  
  "Atëherë mos e humbni kohën tonë," tha Yorkshireman. "Nëse ju, Moore, apo dikush tjetër në kokën tuaj nuk di një mënyrë tjetër?"
  
  Hayden dëgjoi të dhënat, këshillat dhe inteligjencën që Moore transmetonte vazhdimisht. Drake mund të ndjente tragetin që lëkundet mbi valët e valëzuara, mund të shihte horizontin e Manhatanit nga afër, madje mund të dallonte rrëmujën si milingona e njerëzve që tashmë po kthehen në jetën e tyre. Luftanijet, skafet dhe helikopterët ishin kudo, të pilotuar nga shumë njerëz që do të jepnin jetën për të shpëtuar ditën.
  
  Por gjithçka zbriti në vetëm dy.
  
  Drake dhe Dahl hipën në SuperCobra, duke marrë një kurs përplasjeje nën kontroll nga piloti që po dilte.
  
  "Paç fat," tha ai duke u larguar. "Dhe pac fat".
  
  
  KAPITULLI DYZET E GJASHTË
  
  
  Drake ia dha bërthamën Dahl me një buzëqeshje të lehtë në fytyrë. "Mendova se mund të dëshironit të bënit nderin, mik."
  
  Suedezi mori bombën dhe u ngjit në pjesën e pasme të helikopterit. "Nuk jam i sigurt se mund t'ju besoj që të vozitni në një vijë të drejtë."
  
  "Nuk është makinë. Dhe me të vërtetë besoj se ne kemi vendosur tashmë se unë mund të ngas më mirë se ju."
  
  "Pse eshte kjo? Nuk e mbaj mend kështu."
  
  "Jam anglez. Ti nuk je i tillë".
  
  "Dhe çfarë saktësisht ka të bëjë kombësia me të?" Dahl rrëshqiti në një karrige.
  
  "Perëndia," tha Drake. "Stuart. Hamilton. Gjuetia. Butoni. Kodrën. Edhe me shume. Suedia ishte më afër fitimit të Formula 1 kur Finlanda zuri vendin e parë."
  
  Dahl qeshi, u lidh dhe duke mbështetur kutinë e zezë metalike në gjunjë, mbylli derën. "Mos fol me kaq zë, Drake. Bomba mund të pajiset me një sensor "të pakuptimtë".
  
  "Atëherë ne jemi të ndyrë tashmë."
  
  Duke tërhequr shkopin e marsheve, ai ngriti helikopterin larg tragetit, duke u siguruar që qielli sipër ishte i pastër. Drita e diellit u ndez pas tij dhe u reflektua në miliona sipërfaqe reflektuese të qytetit, duke i dhënë atij një kujtim të vogël se përse po e bënin atë. Fytyrat përballë tij shikonin me respekt nga poshtë kuvertës, shumë prej tyre miqtë dhe familja e tij, shokët e skuadrës. Kenzi dhe Mai qëndruan krah për krah, me fytyrat e tyre pa shprehje, por ishte izraeliti që më në fund e bëri të buzëqeshte.
  
  Ajo trokiti në orën e saj dhe tha me buzët e saj: Lëviz dreqin.
  
  Alicia nuk dukej askund, dhe as Bo. Drake e dërgoi helikopterin ushtarak poshtë mbi valë në një kurs të drejtpërdrejtë përtej Atlantikut. Erërat kaluan në rrugën e tyre dhe rrezet e diellit shkëlqenin në çdo valëzim. Horizontet shtriheshin në të gjitha drejtimet, qemeret e qiellit blu të zbehtë që rivalizonin hapësirat mahnitëse të deteve. Horizonti epik pas tyre u zhduk ndërsa minutat dhe sekondat i afroheshin ngadalë zeros.
  
  "Pesëmbëdhjetë minuta," tha Dahl.
  
  Drake shikoi odometrin. "Dakërisht në orar."
  
  "Sa kohë do të na mbetet?"
  
  "Tre minuta," ngriti dorën Drake. Plus ose minus.
  
  "Sa milje është kjo?"
  
  "Me dyqind milje në orë? Përafërsisht shtatë."
  
  Dahl kishte një fytyrë shpresëdhënëse. "Jo keq".
  
  "Në një botë të përsosur," ngriti supet Drake. "Nuk përfshin manovrat e kthesës, përshpejtimin, sulmin e peshkaqenit. Çfarë dreqin tjetër na hodhën atje".
  
  "A ka kjo gjë një fryrje?" Dahl shikoi përreth, gishtat e tij shtrënguan fort bombën bërthamore.
  
  "Nëse ndodh, nuk e di se ku." Drake shikoi orën e tij.
  
  Dymbëdhjetë minuta para shpërthimit.
  
  "Bëhu gati".
  
  "Gjithmonë kështu."
  
  "Vë bast se nuk e prisje ta bëje këtë kur të zgjohesh sot."
  
  "Çfarë? Hidhni një bombë bërthamore në Oqeanin Atlantik për të shpëtuar Nju Jorkun? Apo duke folur me ju ballë për ballë ndërsa jeni në një helikopter të Trupave Detare?"
  
  "Epo, janë të dyja."
  
  "Më erdhi në mendje pjesa e parë".
  
  Drake tundi kokën, pa mundur ta fshihte buzëqeshjen. "Sigurisht që ndodhi. Ju jeni Torsten Dahl, heroi i madh".
  
  Suedezi e liroi kontrollin e tij në bërthamën për vetëm një sekondë për të vendosur një dorë mbi shpatullën e Drake. "Dhe ti je Drake, Matt Drake, personi më i kujdesshëm që kam njohur ndonjëherë. Nuk ka rëndësi se sa shumë përpiqesh ta fshehësh."
  
  "A jeni gati për të hedhur atë bombë bërthamore?"
  
  "Sigurisht që është, budalla nga veriu."
  
  Drake e detyroi helikopterin të zhytej, duke iu drejtuar ashpër hundës së pari në valën gri. Dahl hapi derën e pasme, duke u kthyer për t'u vendosur në një pozicion më të mirë. Një rrjedhë ajri përshkoi SuperCobra. Drake shtrëngoi kontrollin e tij në shkopin e kontrollit dhe shtypi pedalet, duke vazhduar të binte me shpejtësi. Dahl lëvizi bombën bërthamore për herë të fundit. Valët u rritën dhe u përplasën dhe dërguan spërkatje të çrregullta drejt tyre, shkumë të bardhë që shkëlqenin e shpuar nga shkëndija të shkëlqyera të dritës së diellit. Duke shtrënguar çdo muskul, Drake më në fund e tërhoqi veten fort, duke rrafshuar aureolën e tij dhe duke kthyer kokën për të parë Dal-in të hidhte armën me këllëf metalik të shkatërrimit përfundimtar nga dera.
  
  Ajo ra në valë, një bombë rrotulluese që hyri lehtësisht në ujë për shkak të lartësisë së ulët në të cilën u lëshua, një mënyrë tjetër e sigurt për t'u siguruar që sensori i papërshtatshëm të mbetej neutral. Drake i largoi ata nga rruga në çast, duke u rrëshqitur aq poshtë mbi dallgë, saqë ata mbytën rrëshqitjet e tij, duke mos humbur kohë duke u ngjitur dhe duke i dhënë helikopterit më pak hapësirë për të rënë në rast përplasjeje.
  
  Dahl kontrolloi orën e tij.
  
  Dy minuta.
  
  "Vëre këmbën poshtë."
  
  Drake thuajse përsëriti se në fakt nuk po ngiste, por përkundrazi u përqendrua që zogu të vraponte sa më shpejt që të mundej, duke e ditur që suedezi thjesht po hiqte presionin. Tani gjithçka zbriti në sekonda - koha para një shpërthimi bërthamor, kilometrat që u larguan nga rrezja e shpërthimit, kohëzgjatja e jetës së tyre.
  
  "Tetëmbëdhjetë sekonda," tha Dahl.
  
  Drake u përgatit për ferr. "Ishte bukur, shok."
  
  Dhjetë... nëntë...
  
  "Shihemi së shpejti, Yorkie."
  
  Gjashtë... pesë... katër...
  
  "Jo, nëse shoh budallallëkun tënd..."
  
  Zero.
  
  
  KAPITULLI DYZET E SHTATË
  
  
  Drake dhe Dahl nuk panë asgjë nga shpërthimi fillestar nënujor, por muri i madh i ujit që shpërtheu nga deti pas tyre ishte i mjaftueshëm për t'i bërë zemrat e tyre të valëviteshin. Një re kërpudha e lëngshme që gjuan mijëra këmbë në ajër, duke fshirë gjithçka tjetër, duke nxituar drejt atmosferës sikur të përpiqej të mbyste vetë diellin. Është ngritur një kube me spërkatje, pararendëse e valëve goditëse, një re sferike, valë të larta sipërfaqësore dhe një valë bazë që do të ngrihet në një lartësi prej më shumë se pesëqind metra.
  
  Vala e shpërthimit nuk mund të ndalohej, ishte një forcë e krijuar nga njeriu i natyrës, dekompozimi i energjisë. Ai goditi pjesën e pasme të helikopterit si një goditje çekiçi, duke i dhënë Drake përshtypjen se ai po shtyhej nga dora e një gjiganti të keq. Pothuajse menjëherë, helikopteri u zhyt, u ngrit dhe më pas u kthye anash. Koka e Drake goditi metalin. Dal u ngjit si një kukull lecke e hedhur nga një qen i egër.
  
  Helikopteri u drodh dhe u rrotullua, u trondit nga një shpërthim i pafund, një valë dinamike. Rrotullohej pa pushim, helikat e saj po ngadalësoheshin, bykja e saj lëkundej. Pas tij, një perde e madhe uji vazhdoi të ngrihej, e shtyrë nga një forcë titanike. Drake u përpoq të qëndronte i vetëdijshëm, duke hequr dorë nga çdo kontroll mbi fatin e tij dhe thjesht duke u përpjekur të qëndronte, të qëndronte zgjuar dhe të plotë.
  
  Koha kishte pushuar së rëndësishmi, dhe ata mund të përgjumeshin dhe të përplaseshin për orë të tëra brenda atij shpërthimi, por vetëm kur ai kaloi dhe ata ishin në valën e saj, pasojat e vërteta të fuqisë së tij shkatërruese u bënë të qarta.
  
  Helikopteri, pothuajse i përmbysur, u vërsul drejt Atlantikut.
  
  Jashtë kontrollit, Drake u përgatit për goditje, duke e ditur se edhe nëse i mbijetonin përplasjes, nuk kishin as gomone shpëtimi, as xhaketa shpëtimi, as shpresë shpëtimi. Duke mbajtur disi mjaftueshëm vetëdije për t'u mbajtur me gjithë fuqinë e tij, ai i pa ata të fundoseshin në oqean.
  
  
  KAPITULLI DYZET E TETË
  
  
  Alicia pa Drake të bënte lidhjen në kokën e tij rreth tre sekonda pas saj. Dal gjithashtu. Djemtë ishin të ngadaltë, por ajo nuk do ta thoshte kurrë. Ishte shumë më mirë të ruheshin disa gjëra në rezervë. Ndërsa të tjerët e kuptuan, dhe Hayden iu drejtua Moore dhe miqve të tij të qeverisë për këshilla, Alicia kishte njohuri fatale se ligji i distancave të sigurta do t'i bënte të gjithë të vuanin shumë për gjysmë ore tjetër. Ndërsa Drake punonte për të kapur helikopterin, Alicia e zhvendosi shikimin dhe vëmendjen e saj në diçka tjetër.
  
  Helikopteri do të rrëzohej, ajo e dinte këtë, kështu që zgjedhja e qartë për ta gjuajtur me një zog tjetër nuk kishte kuptim. Por nëse helikopteri i tij do të fluturonte me dyqind milje në orë...
  
  Alicia e mori Bo-në mënjanë, shpjegoi planin e saj dhe më pas gjeti një ushtar që i prezantoi në rojet bregdetare të SHBA.
  
  "Cila është anija juaj më e shpejtë?"
  
  Në kohën kur Drake u tërhoq, Alicia ishte poshtë kuvertës dhe po hidhej në një makinë prerëse të klasit Defender të konvertuar me nxitim, duke arritur shpejtësi mbi tetëdhjetë milje në orë. Siç dëshmoi një nga ekuipazhi i dhenve, ata bënë disa ndryshime që mund të kenë rritur ose jo shpejtësinë e varkës në mbi njëqind. Kur Alicia u tha atyre me vetëm disa fjalë të shkurtra se çfarë donte të bënte, çdo burrë i pranishëm këmbënguli të qëndronte dhe të ndihmonte.
  
  Pak minuta më vonë, Mbrojtësi u largua, duke prerë valët me bykun e tij të ngurtë, duke u përpjekur të kapërcejë hendekun midis shpërthimit të pashmangshëm dhe kohës së mbërritjes së tyre.
  
  Siç u tha Alicia: "Ne po vrapojmë drejt një shpërthimi bërthamor, djema. Mbaji kumbullat e tua".
  
  Dhe nëse e kuptuan apo jo, skuadra shtrydhi shpejtësinë maksimale nga varka. Duke hipur mbi valë, duke i sfiduar ato, varka e klasës Defender dha gjithçka që kishte. Alicia, me nyjet e saj të bardha dhe fytyrën e bardhë, shtrëngoi parmakët brenda sallonit, duke parë nga dritaret. GPS skicoi kursin e helikopterit duke marrë sinjalin nga transponderi i tij. Ekuipazhi i anijes llogariti vazhdimisht diferencën kohore, duke thënë se ata e reduktuan hendekun në njëzet minuta, pastaj në tetëmbëdhjetë.
  
  Shtatëmbëdhjetë.
  
  Ende shumë e gjatë. Alicia kapi parmakët dhe u zmbraps ndërsa Beau e kapi nga supi.
  
  "Do të funksionojë," tha ai. "Ne do ta shpëtojmë ditën."
  
  Varka vrapoi sa më shpejt që mundi, duke ndjekur helikopterin përshpejtues, të dy duke ndjekur në mënyrë të çuditshme një shpërthim që po afrohej që nuk kishte ndodhur ende. Horizonti ishte një vijë gjithnjë në ndryshim, kurrë një vijë e drejtë. Ekipi djersiti, luftoi dhe u zhyt në thellësi të njohurive të tyre. Varka po hynte në një territor të paeksploruar, motorët aq të fuqishëm sa dukeshin të gjallë.
  
  Kur kapiteni u kthye nga Alicia, ajo tashmë mund të shihte një re spirale në horizont, jo shumë larg, por shumë më larg se helikopteri i Drake dhe Dahl. Mbrojtësi përshpejtues përfshiu një spërkatje të madhe uji, pa valën e shpërthimit që po afrohej, e goditi atë dhe u shpërtheu, duke tundur çdo rrufe në qiell që mbante strukturën e tij. Nga larg mund të shihej një unazë e madhe me ujë të bardhë, madje kjo pamje ia mori frymën Alicias për një sekondë.
  
  Por vetëm për një sekondë.
  
  "Lëviz", mori frymë, duke kuptuar se Drake dhe Dahl tani ishin pothuajse të sigurt që do të përplaseshin në ujërat armiqësore. "Lëviz, lëviz, lëviz!"
  
  
  * * *
  
  
  U deshën edhe trembëdhjetë minuta të tjera për të arritur në vendin e përplasjes. Alicia ishte gati, me një jelek shpëtimi të lidhur në trup dhe një tjetër në dorë. Beau ishte pranë saj me më shumë se gjysmë duzinë anëtarë të ekuipazhit, duke skanuar ujin me sytë e tij. Pjesa e parë e mbeturinave që gjetën ishte një pjesë lundruese e tehut të helikës, e dyta ishte një rrëshqitje me gjatësi të plotë. Pas kësaj, ato pjesë që nuk u fundosën u shfaqën më shpesh, duke kaluar në një grup.
  
  Por nuk ka Drake apo Dahl.
  
  Alicia shikoi valët, duke qëndruar në diellin e ndritshëm, por duke jetuar në ferrin më të errët. Nëse fati do të kishte vendosur që këta dy heronj mund të shpëtonin Nju Jorkun dhe t'i mbijetonin shpërthimit, vetëm për të humbur në Atlantik, ajo nuk ishte e sigurt se mund ta përballonte atë. Kaluan minutat. Rrënojat kaluan përpara. Askush nuk foli asnjë fjalë dhe nuk lëvizi asnjë centimetër. Ata do të qëndrojnë deri në mbrëmje nëse është e nevojshme.
  
  Radioja kërciste vazhdimisht. Zëri pyetës i Hajdenit. Pastaj Moore dhe Smith janë në vijën tjetër. Edhe Kensi foli. Momentet kaluan në lëvizje të ngadalta të trazirave, të terrorit në rritje. Sa më gjatë të vazhdonte kjo...
  
  Bo u ngrit në majë të gishtave, duke vënë re diçka që po vinte në anën e valës. Ai e tregoi me gisht dhe shprehu pyetjen. Pastaj Alicia e pa atë gjithashtu, një masë e zezë e çuditshme që lëvizte ngadalë.
  
  "Nëse është Kraken," pëshpëriti ajo në thelb, pa e kuptuar as atë që po thoshte. "Unë po iki këtu."
  
  Kapiteni e drejtoi varkën në atë drejtim, duke e ndihmuar formën të fokusohej. U deshën disa minuta dhe u largua pak, por kur Alicia hodhi sytë, ajo pa se ata ishin dy trupa të lidhur së bashku për t'i mbajtur ata të mos turbulloheshin, dhe të lidhur me rripin në sediljen e pilotit ende lundrues. Beteja midis futjes në ujë dhe fundosjes dukej se anonte drejt këtij të fundit, kështu që Alicia i kërkoi Mbrojtësit të nxitonte.
  
  Dhe u hodh në det.
  
  Duke notuar me kokëfortësi, ajo kapi masën kërcyese dhe e tundi atë, duke u përpjekur ta kuptonte. Një fytyrë e kthyer.
  
  "Dal. A je ne rregull? Ku është Drake?
  
  "Duke mbajtur në bishtin e palltos sime. Si gjithmone."
  
  Kur rryma e ktheu Dahl-in në ujë, u bë e dukshme një fytyrë e dytë, e mbështetur në pjesën e pasme të xhaketës së tjetrit.
  
  "Epo, ju të dy jeni rehat së bashku," u tall Alicia duke protestuar. "Nuk është çudi që nuk thirrët për ndihmë. A do t'ju japim edhe dhjetë minuta të tjera?
  
  Dora që dridhej e Drake u ngrit nga uji. "As vetëm. Më duket sikur kam gëlltitur gjysmën e oqeanit të gjakut".
  
  "Dhe unë mendoj se ne do të fundosemi," mori frymë Dahl, disa çaste para se sedilja e pilotit të tërhiqej dhe koka e tij të zhdukej nën ujë.
  
  Varka e rojes bregdetare iu afrua aq sa guxoi. "Gjithçka është në rregull me ta?" zërat bërtisnin.
  
  Alicia tundi dorën. "Gjithçka është në rregull me ta. Bastardët thjesht po mashtrojnë."
  
  Pastaj Drake gjithashtu rrëshqiti poshtë në ujë.
  
  "Mmm," Alicia e shikoi me vështrim. "Në fakt..."
  
  
  KAPITULLI DYZET E NËNTË
  
  
  Bota u përshtat më pas, e tronditur nga tmerri i asaj që kishte ndodhur, por, për fat të keq, gjithashtu u mësua me të. Siç detajuan Shtetet e Bashkuara në vitet 1960, ishte vetëm çështje kohe para se një terrorist të shpërthente një bombë bërthamore në një nga qytetet më të mëdha të botës. Ata madje zhvilluan një dokument dhe një përgjigje ndaj tij - Skenari i Përgjigjes Kombëtare Numër Një.
  
  Nëse një grup njerëzish më të plagosur, të mavijosur, që ankohen dhe ankohen do të ishin mbledhur për të diskutuar mbi pasojat dhe për të shndritur gabimet e Nju Jorkut, kjo nuk do të ishte pranuar kurrë. Megjithatë, ky ekip, SPIR dhe disa të tjerë, u kontaktuan nga presidenti, drejtori i Sigurisë Kombëtare dhe kryetari i bashkisë së Nju Jorkut.
  
  Alicia do të ankohej gjithmonë për këtë. "Dhe gjithçka që doja me të vërtetë ishte një telefonatë nga Lawrence."
  
  "Fishburn?" Pyeti Drake.
  
  "Mos u bëj budalla. Jennifer, sigurisht".
  
  "A mund të të vjedhë nga unë?"
  
  Alicia ankoi. "Në hap të syrit."
  
  "Epo, është gjithmonë mirë të dish se në cilën anë je."
  
  "Nëse dëshironi, unë mund t'ju shkruaj një listë të pretendentëve kryesorë."
  
  Drake tundi dorën, duke u përpjekur ende të rimarrë veten nga puthja që kishin ndarë. Ndodhi menjëherë pas një çasti stresi të madh, një festë për jetën, por ngjallte tek ai emocione, emocione të vjetra që ai mendonte se kishin vdekur prej kohësh. Meqenëse gjithçka ishte në rregull tani, kishte shumë gjëra të tjera për të menduar - Mai dhe Bo ishin ato kryesore.
  
  Por nuk ishte vetëm për ju që jeta u ngadalësua, mendoi ai. Edhe pse shumë e prisnin këtë, dhe shanset e shkëlqyera kryesisht ranë jashtë vetëm një herë. Mungesa e tyre zakonisht nënkuptonte një jetë keqardhje, pa e ditur kurrë. Një shans i humbur nuk ishte kurrë një shans i humbur.
  
  Më mirë të provosh dhe të dështosh sesa të mos provosh fare.
  
  Alicia ishte po aq komplekse sa sistemi diellor, por edhe ajo ishte e lundrueshme. I fiku për një moment mendimet, ende i dobët fizikisht dhe mendërisht nga gjithë stresi i ditës dhe në fakt javët e fundit. Rreth tij ishin ulur miqtë e tij, duke shijuar një vakt në një nga restorantet më të mira italiane të Nju Jorkut. Agjenti Moore mori me qira të gjithë hapësirën me shpenzimet e Homeland, si falënderim për ekuipazhin dhe i mbylli brenda.
  
  "Çfarëdo që të ndodhë," tha ai. "Unë nuk dua që ju njerëz të nxitoni për ta parandaluar atë."
  
  Drake e vlerësoi atë.
  
  Dhe ekipi vlerësoi ushqimin e mrekullueshëm, atmosferën e relaksuar dhe pushimin e gjatë pas kaq shumë stresi. Vendet ishin prej pelushi, dhoma ishte e ngrohtë, stafi mezi dukej. Dahl kishte veshur një këmishë të bardhë dhe pantallona të zeza, pothuajse të panjohura për Drake, i cili ishte mësuar ta shihte me veshje luftarake. Por më pas ai ishte veshur në mënyrë të ngjashme, duke zëvendësuar pantallonat e tij me xhinse të besueshme Levis.
  
  "Nuk duket si Bond," vërejti Dahl.
  
  "Unë nuk jam James Bond."
  
  "Atëherë ndaloni së menduari dhe përpjekjet për të qenë më e sofistikuar sa herë që Alicia kalon pranë. Ajo tashmë e di që ju jeni thjesht një binjak i Yorkshire-"
  
  "Mendoj se është koha që ti të shkosh me pushime, mik. Nëse nuk mund të vendosni se ku të shkoni, do të jem i lumtur t'ju ftoj javën e ardhshme." Ai ngriti grushtin.
  
  "Dhe këtu është falënderimi im për të shpëtuar jetën tuaj."
  
  "Nuk e mbaj mend. Dhe nëse nuk e mbaj mend, atëherë nuk ka ndodhur kurrë."
  
  "Shumë e ngjashme me atë kur u rrite."
  
  Bo dhe Mei u ulën pranë njëri-tjetrit, francezi shijonte vaktin e tij dhe fliste kur i flitej; gruaja japoneze dukej jashtë vendit, e kapur mes dy botëve. Drake pyeti veten se çfarë dëshironte me të vërtetë dhe ku ishte vendi i saj i vërtetë. Në disa momente ai pa tek ajo një zjarr që e shtynte të luftonte për të, në të tjera - një dyshim që e bënte të heshte, duke u zhytur në vetvete. Sigurisht, ata të katër nuk mund të vendosnin asgjë brenda një dite, por ai mund të shihte diçka që po afrohej, duke turbulluar horizontin përpara.
  
  Shumë e ngjashme me shpërthimin bërthamor që ai dëshmoi dje.
  
  Smith dhe Lauren tani ishin një. Ndoshta ishte puthja e Drake dhe Alicia që i shtyu, ose ndoshta një takim asgjësues. Në çdo rast, ata nuk humbën një ditë tjetër duke menduar. Hayden dhe Kinimaka u ulën së bashku dhe Drake pyeti veten nëse ai pa më shumë se një metër larg njëri-tjetrit, diçka më kuptimplote. Kishte të bënte më shumë me gjuhën e trupit se çdo gjë tjetër, por ai ishte i rraskapitur mendërisht në atë kohë dhe e kaloi atë deri në lodhje.
  
  - Nesër, - ngriti gotën, - dhe beteja tjetër.
  
  Pijet u kulluan dhe vakti vazhdoi. Ishte pasi ishte ngrënë pjata kryesore dhe shumica e tyre u ulën në karriget e tyre, të zhytur në dremitje të kënaqur, kur Kenzi vendosi të fliste me të gjithë grupin.
  
  "Po unë?" ajo pyeti. "A është fati im kaq i pasigurt?"
  
  Hayden u zhvendos, manteli i udhëheqjes u mbështjellë rreth saj përsëri. "Epo, do të jem i sinqertë me ju, gjë që jam i sigurt se do ta vlerësoni. Nuk do të doja asgjë më shumë sesa të të mbaj jashtë qelisë së burgut, Kenzi, por më duhet të them - nuk mund ta imagjinoj se si do të ndodhë kjo."
  
  "Unë mund të largohem."
  
  "Unë nuk mund t'ju ndaloja," pranoi Hayden. "Nuk do të doja. Por krimet që keni kryer në Lindjen e Mesme, - grimasi ajo, - kanë mërzitur për të mos thënë shumë njerëz të fuqishëm. Disa prej tyre janë amerikanë".
  
  "Me shumë mundësi të njëjtët burra dhe gra për të cilët bleva artikujt e tjerë."
  
  "Pike e mire. Por nuk ndihmoi".
  
  "Atëherë do të bashkohem me ekipin tuaj. Filloni me një plan të pastër. Vraponi pranë një gazeleje bjonde të quajtur Thorsten Dahl. Unë jam i yti tani, Hayden, nëse më jep një shans për të shlyer borxhin tim."
  
  Udhëheqësi i ekipit SPEAR i mbylli sytë me shpejtësi ndërsa deklarata e sinqertë e Kenzi arriti tek ajo. Drake e mbyti ujin e tij, herën e dytë brenda dy ditësh. "Kurrë nuk e kam menduar Dalën si gazelë. Edhe me shume-"
  
  "Mos e thuaj këtë", paralajmëroi suedezi, duke u dukur paksa i zënë ngushtë.
  
  Alicia e vëzhgoi izraelitin nga afër. "Nuk jam i sigurt se dua të punoj me atë kurvë."
  
  "Oh, do të jem mirë me ty, Miles. Mbani veten në formë të mirë. Mund të të mësoj se si të hedhësh një grusht që të dhemb vërtet."
  
  "Mund të më duhet gjithashtu të qëndroj me ju për një kohë," foli Bo. "Me Tyler Webb në erë dhe si një sulmues varresh, nuk kam ku të jem tjetër."
  
  "Faleminderit," murmuriti Drake. "Ne do të mendojmë për këtë dhe do t'ju dërgojmë një letër përgjigjeje shumë të shkurtër."
  
  "Njerëzit e mirë janë gjithmonë të mirëpritur në këtë ekip," i tha Hayden atij. "Përderisa ata luajnë mirë me ne të tjerët. Jam i sigurt që Bo do të jetë një aset i madh."
  
  "Epo, unë, për shembull, e di se ai ka një avantazh të madh," tha Alicia me mendime. "Megjithëse nuk jam i sigurt se do të luajë mirë me ekipin".
  
  Disa qeshën e disa jo. Nata u depilua dhe më pas u zbeh, dhe megjithatë ushtarët që shpëtuan Nju Jorkun ranë në depresion në shoqëri të mirë dhe histori të mira. Vetë qyteti festoi me ta, megjithëse shumica e banorëve të tij nuk e dinin kurrë pse. Ndjenja e karnavalit e mbushi ajrin. Në errësirë, dhe më pas në lindjen e diellit, jeta vazhdoi.
  
  Me zbardhjen e ditës, ekipi u shpërnda, duke u kthyer në dhomat e hotelit dhe duke rënë dakord të takoheshin pasdite.
  
  "Gati për të luftuar një herë tjetër?" Dahl i zuri gojën Drake-it teksa po dilnin në mëngjesin e freskët e të ri.
  
  "Afer teje?" Drake mendoi të bënte një shaka me suedezin dhe më pas kujtoi gjithçka që kishin kaluar. Jo vetëm sot, por që nga dita kur u takuan.
  
  "Gjithmonë," tha ai.
  
  
  FUND
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Kockat e Odinit
  
  
  PËRKUJTIM
  
  
  Do të doja t'ia kushtoja këtë libër vajzës sime,
  
  kira,
  
  premton të mbajë
  
  dhe shumë kilometra të tjera për të shkuar ...
  
  Dhe për të gjithë ata që më kanë mbështetur ndonjëherë në shkrimin tim.
  
  
  Pjesa 1
  Unë kurrë nuk kam dashur të filloj një luftë ...
  
  
  NJË
  
  
  
  JORK, Angli
  
  
  Errësira shpërtheu.
  
  "Kjo eshte". Matt Drake e zhvendosi vështrimin e tij te shikuesi dhe u përpoq të injoronte spektaklin dhe të kapte imazhin teksa modelja e veshur çuditërisht përndiqte rrugën e maces drejt tij.
  
  Jo i lehtë. Por ai ishte një profesionist, ose të paktën ai u përpoq të ishte. Askush nuk tha se kalimi nga ushtar i SAS-it në civil do të ishte i lehtë dhe ai kishte pasur vështirësi gjatë shtatë viteve të fundit, por fotografia dukej se i godiste akordin e duhur.
  
  Sidomos sonte. Modelja e parë tundi dorën dhe buzëqeshi paksa fodullëk, dhe më pas u largua pa probleme nën zhurmën e muzikës dhe brohoritjeve. Drake vazhdoi të klikonte kamerën kur Beni, banori i tij 20-vjeçar, filloi t'i bërtiste në vesh.
  
  "Programi thotë se ishte Milla Jankoviç. Unë mendoj se kam dëgjuar për të! Citimi: 'Modeli elegant i dizajnit të Frey'. Uau, është ajo Bridget Hall? Vështirë të thuash, nën gjithë atë pajisje vikinge."
  
  Drake e injoroi komentin dhe vazhdoi me lojën e tij, pjesërisht sepse nuk ishte i sigurt se shoku i tij i ri po tërhiqte një fije, si të thuash. Ai kapi imazhe të gjalla të ecjes së një mace dhe lojës së shpërndarë të dritës në një turmë. Modelet ishin të veshura me kostume vikinge, me shpata dhe mburoja, helmeta dhe brirë - kostume retro të dizajnuara nga stilisti me famë botërore Abel Frey, i cili për nder të mbrëmjes plotësoi modën e sezonit të ri me një kostum luftarak skandinav.
  
  Drake e ktheu vëmendjen te kapitulli i shëtitjes së maceve dhe objekti i festës së sotme, një relike e gjetur së fundmi, e quajtur me ambiciozitet "Mburoja e Odinit". Mburoja e zbuluar së fundmi, e cila ka marrë një vlerësim të gjerë në mbarë botën, tashmë është vlerësuar si gjetja më e madhe në mitologjinë norvegjeze dhe në fakt daton shumë përpara fillimit të historisë së Vikingëve.
  
  E çuditshme, thanë ekspertët.
  
  Misteri që pasoi ishte i madh dhe intrigues dhe tërhoqi vëmendjen e botës. Vlera e Mburojës u rrit vetëm kur shkencëtarët iu bashkuan cirkut të publicitetit pasi një element i paklasifikuar u zbulua në përbërjen e tij.
  
  Nerdët e uritur për pesëmbëdhjetë minutat e tyre të famës, foli ana cinike e personalitetit të tij. Ai e shkundi atë. Sado që e luftoi, cinizmi që i ishte bërë pjesë e tij kur mbeti e ve, lulëzoi si një trëndafil helmues sa herë që ai ulte rojet.
  
  Beni e tërhoqi krahun e Drake-it, duke e kthyer befas kompozimin e tij artistik në një pamje të hënës së plotë.
  
  "Oops". Ai qeshi. "Më falni, Mat. Është goxha e shijshme. Me përjashtim të muzikës... është mut. Ata mund të punësojnë grupin tim për disa qindra paund. A mund ta besoni se Jorku arriti të kapte diçka kaq të mahnitshme si kjo?"
  
  Drake tundi aparatin e tij në ajër. "Sinqerisht? Jo." Ai e njihte këshillin e qytetit të Jorkut, me idetë e tyre korruptive. E ardhmja është në të kaluarën, thonë ata. "Por shikoni, York po i paguan qiradhënësit tuaj disa paund për të fotografuar modele, jo qiellin natën në shtator. Dhe grupi juaj është mut. Pra qetësohu."
  
  Beni rrotulloi sytë. "Dit? Muri i gjumit edhe tani po shqyrton oferta të shumta, miku im."
  
  "Thjesht përpiqemi të fokusohemi në modelet e mira." Drake në fakt ishte fokusuar te Mburoja, e ndezur nga dritat e ecjes së maces. Ai përbëhej nga dy rrathë, i brendshëm ishte i mbuluar me diçka të ngjashme me imazhet e lashta të kafshëve, dhe i jashtmi ishte një përzierje e simboleve të kafshëve.
  
  Shumë mistik, mendoi ai. E shkëlqyeshme për fruta dhe arra të magjepsura.
  
  "E lezetshme," pëshpëriti ai ndërsa një modele i kalonte pranë dhe ai kapi kontrastin e rinisë me moshën në filmin dixhital.
  
  Pista e maceve u instalua shpejt pranë qendrës së famshme Jørvik të York-ut - një muze i historisë së Vikingëve - pasi Muzeu Suedez i Antikiteteve Kombëtare dha një hua të shkurtër për fillim të shtatorit. Rëndësia e ngjarjes u rrit në mënyrë eksponenciale kur stilisti i superyllit Abel Frey ofroi të financonte një ngjarje të ecjes me mace për të festuar hapjen e shfaqjes.
  
  Një tjetër modele i hapi pllakat e improvizuara me shprehjen e një maceje që kërkon tasin e saj me krem të natës. Budalla, cinizmi është ngritur sërish. Ishte paradigma e ndyrë e një ylli, i cili ishte i destinuar të shfaqej në një reality show të ardhshëm "të famshëm" dhe të postohej në Twitter dhe Facebook nga një milion idiotë që pinë birrë dhe dhjetë duhan në ditë.
  
  Drake i mbylli sytë. Ajo ishte akoma vajza e dikujt...
  
  Dritat e kërkimit rrotulloheshin dhe vizatonin qiellin e natës. Drita e ndritshme kërcente nga vitrina e dyqanit në dritare, duke shkatërruar atë aurë të vogël artistike që Drake kishte arritur të krijonte. Muzika shpërqendruese e vallëzimit të Cascada sulmoi veshët e tij. Zot, mendoi ai. Ndjenjat ishin më të lehta në Bosnje sesa në këtë.
  
  Turma u rrit. Pavarësisht punës së tij, ai mori një moment për të marrë në sy fytyrat rreth tij. çiftet dhe familjet. Dizajner të drejtë dhe homoseksual që shpresojnë të kapin një paraqitje të shkurtër të idhullit të tyre. Njerëz me kostume maskarade, duke shtuar atmosferën e karnavalit. Ai buzëqeshi. Duhet pranuar se dëshira për të qenë në vëzhgim ishte zbehur këto ditë - gatishmëria luftarake e ushtrisë ishte zhdukur - por ai ende ndjente disa nga ndjesitë e vjetra. Në një kuptim të çoroditur, ata kanë fituar forcë që kur Alison, gruaja e tij, vdiq dy vjet më parë pasi e la të zemëruar, zemërthyer, duke thënë se ai mund të jetë larguar nga SAS, por SAS nuk do ta braktisë kurrë. Çfarë dreqin do të thoshte kjo?
  
  Koha mezi e preku dhimbjen.
  
  Pse u rrëzua ajo? Ishte një reflektim i keq në rrugë? Gjykim i gabuar? Lotë në sytë e saj? E qëllimshme? Një përgjigje që do t'i ikë përgjithmonë; të vërtetën e tmerrshme që ai nuk do ta dijë kurrë.
  
  Një imperativ i lashtë e ktheu Drake në të tashmen. Diçka u kujtua nga ditët e tij të ushtrisë - një trokitje e largët, e harruar prej kohësh ... tani kujtime të vjetra ... trokitje ....
  
  Drake shkundi mjegullën dhe u fokusua në shfaqjen e shëtitjes së maceve. Dy modele organizuan një betejë të simuluar nën mburojën e Odinit: asgjë mbresëlënëse, vetëm materiale promovuese. Turma brohoriste, kamerat televizive gumëzhinin dhe Drake klikoi si një dervish.
  
  Dhe pastaj u vrenjos. Ai uli kamerën. Mendja e ushtarit të tij, e plogësht, por jo e dekompozuar, e kapi atë trokitje të largët, trokiti përsëri dhe pyeti veten pse dreqin dy helikopterë të ushtrisë po i afroheshin vendit të ngjarjes.
  
  "Ben," tha ai me kujdes, duke bërë të vetmen pyetje që më erdhi në mendje, "gjatë kërkimit tuaj, a keni dëgjuar për ndonjë të ftuar surprizë sonte?"
  
  "Uau. Nuk mendoja se e vure re. Epo, u postua në Twitter se Kate Moss mund të shfaqej."
  
  "Kate Moss?"
  
  Dy helikopterë, një tingull që një vesh i stërvitur mund ta njohë në mënyrë të pagabueshme. Dhe jo vetëm helikopterët. Këta ishin helikopterë sulmues Apache.
  
  Pastaj filloi ferri i vërtetë.
  
  Helikopterët fluturuan lart, bënë një rreth dhe filluan të fluturojnë në sinkron. Turma brohoriti me entuziazëm, duke pritur diçka të veçantë. Të gjithë sytë dhe kamerat u kthyen drejt qiellit të natës.
  
  Beni bërtiti: "Uau..." Por më pas i ra telefoni celular. Prindërit dhe motra e tij i telefononin vazhdimisht, dhe ai, një djalë i familjes me zemër të artë, përgjigjej gjithmonë.
  
  Drake përdoret për pushime të shkurtra familjare. Ai ekzaminoi nga afër pozicionet e helikopterëve, bazat e raketave të mbushura plotësisht, armën me zinxhir 30 mm të vendosur qartë nën trupin e përparmë të avionëve dhe vlerësoi situatën. Mut...
  
  Potenciali për kaos total. Një turmë entuziaste u grumbullua në një shesh të vogël të rrethuar nga dyqane, me tre dalje të ngushta. Beni dhe ai kishin vetëm një zgjedhje nëse...kur... fillonte rrëmuja.
  
  Drejtohuni drejt ecjes me mace.
  
  Pa paralajmërim, dhjetëra litarë rrëshqitën nga helikopteri i dytë, për të cilin Drake tani e kuptoi se duhet të ishte një hibrid Apache: një makinë e modifikuar për të akomoduar shumë anëtarë të ekuipazhit.
  
  Njerëzit e maskuar zbritën në radhët e lëkundura, duke u zhdukur me hapa mace. Drake vuri re armët e lidhura me gjoksin e tyre ndërsa një heshtje e kujdesshme filloi të përhapej nëpër turmë. Zërat e fundit ishin fëmijë që pyesnin pse, por shumë shpejt edhe ata vdiqën.
  
  Plumbi Apache më pas gjuajti një raketë Hellfire në një nga magazinat boshe. Pati një fërshëllimë, si një milion gallon avulli që ikën, pastaj një gjëmim si një takim mes dy dinosaurëve. Zjarri, qelqi dhe copat e tullave fluturonin lart nëpër shesh.
  
  Benit i ra celulari i shokuar dhe nxitoi pas tij. Drake dëgjoi britmat që ngriheshin si një valë baticë dhe ndjeu se instinkti i turmës pushtoi turmën. Pa hezituar asnjë moment, ai e kapi Benin dhe e hodhi mbi parmakë, pastaj u hodh mbi vete. Ata zbarkuan pranë shtegut të maceve.
  
  U dëgjua zhurma e një Apache Chaingun, e thellë dhe vdekjeprurëse, të shtënat e tij fluturonin mbi turmën, por ende shkaktonin panik të pastër.
  
  Ben! Qëndro pranë meje". Drake vrapoi rreth këmbëve të pistës së maceve. Disa modele u përkulën për të ndihmuar. Drake u ngrit në këmbë dhe shikoi mbrapa masën e njerëzve që vlonin që vraponin në panik drejt daljeve. Dhjetra njerëz u ngjitën në shtegun e maceve, të ndihmuar nga modelet dhe stafi. Britmat e frikshme mbushën ajrin, duke shkaktuar përhapjen e panikut. Zjarri ndezi errësirën dhe zhurma e rëndë e helikave të helikopterit mbyti pjesën më të madhe të zhurmës.
  
  Arma e zinxhirit ra përsëri, duke dërguar plumb të rëndë në ajër me një tingull të tmerrshëm që asnjë civil nuk duhet ta dëgjojë askund.
  
  Drake u kthye. Modelet u strukën pas tij. Mburoja e Odinit ishte para tij. Me impuls, ai bëri disa të shtëna pikërisht kur ushtarët me xhaketa antiplumb dolën nga prapaskenat. Shqetësimi i parë i Drake ishte të vendosej në pozicionin mes Benit, modeleve dhe ushtarëve, por ai vazhdoi të klikonte, duke ngushtuar pamjen....
  
  Me dorën tjetër, ai e shtyu qiramarrësin e tij të ri më larg.
  
  "Hej!"
  
  Një nga ushtarët e nguli sytë dhe tundi automatikun e tij kërcënues. Drake ndrydhi një ndjenjë mosbesimi. Një gjë e tillë nuk ka ndodhur në Jork, në këtë botë. Jorku ishte adhurues i shpinës, akullore dhe udhëtarë amerikanë ditorë. Ishte një luan që nuk u lejua kurrë të vrumbullonte, edhe kur sundonte Roma. Por ishte e sigurt dhe ishte e kujdesshme. Ky ishte vendi që Drake zgjodhi për t'i shpëtuar SAS-it të mallkuar në radhë të parë.
  
  Të jetë me gruan e tij. Për të shmangur... mut!
  
  Ushtari ishte papritur para fytyrës së tij. "Më jep atë!" bërtiti me theks gjerman. "Ma jep mua!"
  
  Ushtari nxitoi drejt kamerës. Drake preu parakrahun e tij dhe ktheu automatikun e tij. Fytyra e ushtarit u ndez nga habia. Drake në heshtje ia kaloi kamerën Benit në një gjest me të cilin do të krenohej çdo mësues i Nju Jorkut. E dëgjova të ikte me një ritëm të shpejtë.
  
  Drake drejtoi automatikun e tij në dysheme ndërsa tre ushtarë të tjerë ecën drejt tij.
  
  "Ti!" Një nga ushtarët ngriti armën. Drake mbylli sytë gjysmë, por më pas dëgjoi një britmë të ngjirur.
  
  "Prit! Humbje minimale, idiot. Doni të qëlloni me gjakftohtësi dikë në televizionin kombëtar?"
  
  Ushtari i ri i bëri me kokë Drake. "Më jep kamerën". Në shqiptimin e tij gjermanisht kishte një hundore dembele.
  
  Drake mendoi për planin B dhe e la armën të përplasej në dysheme. "Unë nuk i kam ato".
  
  Komandanti u bëri me kokë vartësve të tij. "Kontrolloje."
  
  "Ishte dikush tjetër..." Ushtari i parë ngriti pistoletën, duke u dukur i hutuar. "Ai... ai u largua."
  
  Komandanti hyri drejt e në fytyrën e Drake. "Lëvizje e keqe."
  
  Surrat i shtypi në ballë. Vizioni i tij ishte i mbushur me gjermanisht të zemëruar dhe pështymë fluturuese. "Kontrolloje!"
  
  Ndërsa ata e plaçkitën atë, ai mbikëqyri një vjedhje të organizuar të Mburojës së Odinit të udhëhequr nga një burrë i maskuar i sapoardhur i veshur me një kostum të bardhë. Disi në mënyrë demonstrative, ai tundi dorën dhe kruajti kokën, por nuk tha asgjë. Pasi Mburoja u fsheh mirë, burri tundi radion në drejtim të Drake, duke tërhequr qartë vëmendjen e komandantit.
  
  Komandanti e vuri radion në vesh, por Drake i mbajti sytë te njeriu me të bardha.
  
  "Në Paris," tha burri me buzët e tij vetëm. "Nesër në gjashtë."
  
  Trajnimi SAS, mendonte Drake, ishte akoma i dobishëm.
  
  Komandanti tha: "Po". Ai u përball përsëri me Drake, duke tundur kartat e tij të kreditit dhe kartat e identitetit fotografik. "Arrëthyesi me fat," tërhoqi ai me përtesë. "Shefi thotë se humbjet janë minimale, kështu që ju jeni gjallë. "Por," ai tundi portofolin e Drake, "ne kemi adresën tuaj dhe nëse e lejoni të rrëshqasë," shtoi ai, duke buzëqeshur më ftohtë se skrotumi i një ariu polar, "telashet do t'ju gjejnë."
  
  
  DY
  
  
  
  JORK, Angli
  
  
  Më vonë, në shtëpi, Drake e trajtoi Benin me kafe filtri pa kafeinë dhe u bashkua me të për të parë një raport mbi ngjarjet e natës.
  
  Mburoja e Odinit u vodh sepse qyteti i Jorkut thjesht nuk ishte i përgatitur për një sulm kaq të egër. Mrekullia e vërtetë ishte se askush nuk vdiq. Helikopterët në zjarr ishin gjetur milje larg, të braktisur aty ku tre autostrada bashkoheshin, banorët e tyre ishin zhdukur prej kohësh.
  
  "E prishur shfaqjen e Frey," tha Ben, disi seriozisht. "Modelet tashmë janë të mbushura dhe janë zhdukur."
  
  "Dreq, dhe i ndërrova çarçafët. Epo, jam i sigurt që Frey, Prada dhe Gucci do të mbijetojnë."
  
  "Muri i Gjumit do t'i kalonte të gjitha."
  
  "Fillove sërish në filmin familjar Titaniku?"
  
  "Më kujtoi - ma kanë prerë babanë në mes të përroit".
  
  Drake mbushi filxhanin e tij. "Mos u shqetëso. Ai do të telefonojë pas tre minutash apo më shumë."
  
  "Taka, Krusty?"
  
  Drake tundi kokën dhe qeshi. "Jo. Ju jeni shumë i ri për të kuptuar."
  
  Ben kishte jetuar me Drake për rreth nëntë muaj. Brenda pak muajsh ata ishin kthyer nga të panjohur në miq të mirë. Drake subvencionoi qiranë e Benit në këmbim të njohurive të tij për fotografinë - i riu ishte në rrugën e diplomimit - dhe Ben e ndihmoi duke ndarë gjithçka. admirim.
  
  Beni e uli filxhanin e tij. "Natën e mirë, shok. Mendoj se do të shkoj të telefonoj motrën time."
  
  "Nata".
  
  Dera u mbyll dhe Drake e shikoi Sky News në mënyrë të padukshme për një kohë. Kur u shfaq imazhi i mburojës së Odinit, ai u kthye në të tashmen.
  
  Ai mori kamerën e tij të jetesës, futi kartën e kujtesës në xhep, duke synuar të rishikonte imazhet nesër, dhe më pas u drejtua drejt kompjuterit që gumëzhinte. Pasi ndërroi mendje, ndaloi të kontrollonte përsëri dyert dhe dritaret. Kjo shtëpi ishte e mbrojtur mirë shumë vite më parë kur ai ishte ende në ushtri. Atij i pëlqente të besonte në të mirën elementare të çdo qenieje njerëzore, por lufta të mësoi një gjë - mos i beso asgjë verbërisht. Keni gjithmonë një plan dhe një plan rezervë B.
  
  Kishin kaluar shtatë vjet dhe tani ai e dinte se mentaliteti i ushtarit nuk do ta linte kurrë.
  
  Ai kërkuan në Google "Një" dhe "Mburoja e Odinit". Jashtë shtëpisë, era u ngrit, nxitonte mbi qepallë dhe ulërinte si një bankier investimi, bonusi i të cilit ishte i kufizuar në katër milionë. Ai shpejt kuptoi se Mburoja ishte një lajm i madh. Ishte një zbulim i madh arkeologjik, më i madhi Disa nga llojet e Indiana Jones u larguan nga rruga e rrahur për të eksploruar një përrua të lashtë të akullt. Disa ditë më vonë ata gërmuan Mburojën, por më pas një nga vullkanet më të mëdhenj të Islandës filloi të gjëmonte dhe më tej eksplorimi duhej të shtyhej.
  
  I njëjti vullkan, mendoi Drake, që kohët e fundit kishte dërguar një re hiri në të gjithë Evropën, duke ndërprerë trafikun ajror dhe pushimet e njerëzve.
  
  Drake piu kafen e tij dhe dëgjoi ulërimën e erës. Ora e mantelit shënoi mesnatën. Një vështrim në sasinë e madhe të informacionit të ofruar nga interneti i tha atij se Beni do t'i jepte më shumë kuptim sesa mund. Ben ishte si çdo student - në gjendje të kuptonte shpejt rrëmujën që u shfaq me teknologjinë. Ai lexoi se mburoja e Odinit ishte e stolisur me shumë dizajne të çuditshme, të gjitha të studiuara nga ekspertët e bodrumit dhe se J.R.R. Tolkien e bazoi magjistarin e tij endacak Gandalf në Odin.
  
  Gjëra të rastësishme. Simbolet ose hieroglifet që rrethonin pjesën e jashtme të mburojës mendohej të ishin një formë e lashtë e mallkimit të Odinit:
  
  
  Parajsa dhe Ferri janë vetëm injorancë e përkohshme
  
  Është Shpirti i Pavdekshëm që anon drejt së Drejtës ose të Gabuar.
  
  
  Nuk kishte asnjë skenar për të shpjeguar mallkimin, por të gjithë besonin se ai ishte i vërtetë. Të paktën - iu atribuohej vikingëve, jo Odinit.
  
  Drake u mbështet në karrigen e tij dhe vrapoi nëpër ngjarjet e natës.
  
  Një gjë e tërhiqte, por në të njëjtën kohë e bëri të mendonte. Djaloshi me rroba të bardha tha: "Në Paris, nesër në orën gjashtë." Nëse Drake shkonte në atë rrugë, ai mund të rrezikonte jetën e Benit, për të mos përmendur të tijën.
  
  Një civil do ta kishte humbur atë. Ushtari do të kishte arsyetuar se tashmë ishte kërcënuar, se jeta e tyre ishte tashmë në rrezik dhe se çdo informacion ishte informacion i mirë.
  
  Ai google-i: Një + Paris.
  
  Një hyrje e guximshme i ra në sy.
  
  Kali i Odinit, Sleipnir, u ekspozua në Luvër.
  
  Kali i Odinit? Drake gërvishti pjesën e pasme të kokës. Për Zotin, ky djalë po pretendonte disa gjëra shumë materiale. Drake hapi faqen kryesore të Luvrit. Dukej se skulptura e kalit legjendar Odin u zbulua shumë vite më parë në malet e Norvegjisë. Pasuan histori të tjera. Drake shpejt u përfshi aq shumë në historitë e shumta rreth Odinit sa pothuajse harroi se Ai ishte në të vërtetë një Zot Viking, thjesht një mit.
  
  Luvrit? Drake e përtypi atë. Mbaroi kafen duke u ndjerë i lodhur dhe u largua nga kompjuteri.
  
  Në momentin tjetër ai ishte në gjumë.
  
  
  * * *
  
  
  Ai u zgjua nga zhurma e një bretkose që kërcënonte. Rojtari i tij i vogël. Një armik mund të presë një alarm ose një qen, por ai kurrë nuk do të dyshonte për stolitë e vogla jeshile të vendosura pranë koshit të plehrave me rrota dhe Drake ishte trajnuar të ishte një gjumë i lehtë.
  
  E zuri gjumi në tavolinën e kompjuterit me kokën në duar; tani ai u zgjua menjëherë dhe rrëshqiti në korridorin e errët. Dera e pasme tronditi. Xhami u thye. Kanë kaluar vetëm pak sekonda që kur bretkosa kërciti.
  
  Ata ishin brenda.
  
  Drake u përkul nën nivelin e syve dhe pa dy burra që hynë, duke mbajtur mitralozët me kompetencë, por pak të ngathët. Lëvizjet e tyre ishin të pastra, por jo të këndshme.
  
  Nuk ka problem.
  
  Drake priti në hije, duke shpresuar se ushtari i vjetër në të nuk do ta linte atë.
  
  Hynë dy, partia e avancimit. Tregoi se dikush e dinte se çfarë po bënin. Strategjia e përgjithshme e Drake për këtë situatë ishte planifikuar shumë vite më parë, kur mentaliteti i ushtarit ishte ende i fortë dhe eksperimental, dhe ai thjesht nuk duhej ta ndryshonte kurrë atë. Tani ajo ishte riorientuar në mendjen e tij. Ndërsa fytyra e ushtarit të parë doli nga kuzhina, Drake e kapi atë, e tërhoqi drejt tij dhe më pas e ktheu. Në të njëjtën kohë, ai doli drejt kundërshtarit të tij dhe u rrotullua, duke shtypur në mënyrë efektive armën dhe duke përfunduar pas burrit.
  
  Ushtari i dytë u kap në befasi. Kaq u desh. Drake qëlloi pa një pauzë milisekonda, më pas u rrotullua dhe qëlloi ushtarin e parë përpara se i dyti të binte në gjunjë.
  
  Vrapo! mendoi ai. Shpejtësia ishte gjithçka tani.
  
  Ai vrapoi lart shkallët, duke bërtitur emrin e Benit, më pas qëlloi një breshëri automatiku mbi supin e tij. Ai arriti në ulje, bërtiti përsëri, pastaj vrapoi në derën e Benit. Ajo shpërtheu. Beni qëndronte me pantallonat e shkurtra të boksierit, celularin në dorë, tmerr i vërtetë i shkruar në të gjithë fytyrën e tij.
  
  "Mos u shqetëso," i bëri syri Drake. "Më beso. Kjo është puna ime tjetër."
  
  Për meritë të tij, Beni nuk bëri pyetje. Drake u përqendrua me gjithë fuqinë e tij. Ai çaktivizoi kapakun origjinal të papafingo në shtëpi dhe më pas instaloi një të dytë në atë dhomë. Pas kësaj, ai përforcoi derën e dhomës së gjumit. Kjo nuk do ta ndalonte një armik të vendosur, por sigurisht që do ta ngadalësonte atë.
  
  E gjitha është pjesë e planit.
  
  Ai mbylli derën, duke u siguruar që lëndët drusore të ndërtuara të ishin ngjitur në kornizën e përforcuar, më pas uli shkallën në papafingo. Beni qëlloi i pari, Drake një sekondë më vonë. Hapësira e papafingo ishte e madhe dhe e mbuluar me qilim. Beni thjesht qëndroi aty dhe hapi gojën. I gjithë muri, nga lindja në perëndim, ishte i zënë nga raftet e mëdha të bëra me porosi, të tejmbushura me CD dhe kuti të vjetra kasetash.
  
  "A është kjo e gjitha e jotja, Matt?"
  
  Drake nuk u përgjigj. Ai shkoi drejt një grumbulli kutish pas të cilit ishte një derë mjaft e lartë për t'u ngjitur; dera që të çonte në çati.
  
  Drake e ktheu kutinë në tapet. Një çantë shpine e mbushur plotësisht i ra jashtë, të cilën e lidhi mbi supe.
  
  "Pëlhurë?" Pëshpëriti Beni.
  
  Ai përkëdheli çantën e shpinës. "I mora ato."
  
  Kur Beni dukej bosh, Drake e kuptoi se sa i frikësuar ishte. Ai e kuptoi se ishte kthyer në atë djalë SAS shumë lehtë. "Pëlhurë. telefonat celularë. Paratë. Pasaportat. i-pad. Identifikimi".
  
  Nuk e përmendi armën. Plumbat. Thikë...
  
  "Kush po e bën këtë, Matt?"
  
  Nga poshtë dëgjohej një zhurmë. Armiku i tyre i panjohur troket në derën e dhomës së gjumit të Benit, ndoshta tani duke kuptuar se ata e nënvlerësuan Drake.
  
  "Është koha për të shkuar".
  
  Beni u kthye pa u shprehur dhe u zvarrit në natën me erë. Drake u zhyt pas tij dhe me një shikim të fundit në muret e veshur me CD dhe kaseta, ai mbylli derën me forcë.
  
  Ai e përshtati çatinë sa më mirë pa tërhequr vëmendjen e njerëzve. Nën pretendimin e instalimit të një ulluku të ri, ai instaloi një vendkalim me gjerësi prej tre këmbësh, i cili shtrihej në të gjithë gjatësinë e çatisë së tij. Problemi do të ishte në anën e fqinjit të tij.
  
  Era i hodhi me gishta të paduruar teksa kalonin çatinë e pasigurt. Beni shkeli me kujdes, këmbët e tij zbathur rrëshqiteshin dhe dridheshin mbi pllakat e betonit. Drake e mbajti fort dorën, duke uruar që të kishin kohë për të gjetur atletet e tij.
  
  Pastaj një erë e fortë ulëriti mbi oxhak, e goditi Benin drejt në fytyrë dhe e dërgoi të pengohej nga buzë. Drake u tërhoq me forcë, dëgjoi një britmë dhimbjeje, por nuk e liroi dorën. Në një sekondë, ai frenoi mikun e tij.
  
  "Jo larg," pëshpëriti ai. "Pothuajse atje, shok."
  
  Drake mundi të shihte se Beni ishte i tmerruar. Vështrimi i tij kaloi midis derës së papafingo dhe skajit të çatisë, pastaj në kopsht dhe mbrapa. Paniku ia ktheu tiparet. Frymëmarrja e tij u shpejtua; me atë shpejtësi nuk do ta kishin bërë kurrë.
  
  Drake i hodhi një vështrim derës, u shtrëngua dhe i ktheu shpinën. Nëse dikush do të kishte kaluar, do ta kishte parë më parë. Ai mori shpatullat e Benit dhe ndeshi në sy.
  
  "Ben, duhet të më besosh mua. Më beso. Unë premtoj se do t'ju ndihmoj ta kaloni këtë."
  
  Sytë e Benit u përqendruan dhe ai tundi kokën, ende i frikësuar, por duke e vënë jetën e tij në duart e Drake. Ai u kthye dhe doli përpara me kujdes. Drake vuri re se gjaku po pikonte nga këmbët e tij, duke u derdhur në hendek. Ata kaluan çatinë e fqinjit, zbritën në serën e tij dhe rrëshqitën në tokë. Beni rrëshqiti dhe ra në gjysmë të rrugës, por Drake ishte i pari dhe zbuti pjesën më të madhe të rënies së tij.
  
  Pastaj ata ishin në tokë të fortë. Në dhomën ngjitur ishte ndezur një dritë, por askush nuk ishte përreth. Ata duhet të kenë dëgjuar të shtënat. Shpresoj që policia të jetë në rrugë.
  
  Drake e përqafoi Benin fort nga supet dhe tha: "Gjëra fantastike. Vazhdoni punën e mirë dhe unë do t'ju marr një kornizë të re ngjitjeje. Tani le të shkojmë."
  
  Ishte një shaka e vazhdueshme. Sa herë që kishin nevojë për të gëzuar, Beni iu drejtua Drake me një fjalim për moshën e tij dhe Drake tallte rininë e Benit. Rivaliteti miqësor.
  
  Beni gërhiti. "Kush dreqin është atje lart?"
  
  Drake shikoi papafingo dhe derën e tij sekrete. Askush nuk ka nxjerrë ende asgjë nga atje.
  
  "gjermanët".
  
  "A? Si një urë e Luftës së Dytë Botërore mbi lumin Kwai të gjermanëve?"
  
  "Mendoj se ishin japonezët. Dhe jo, nuk mendoj se është diçka si gjermanët e Luftës së Dytë Botërore."
  
  Ata ishin tashmë në fund të kopshtit të fqinjit. Ata u hodhën mbi gardh dhe u shtrënguan përmes seksionit bedel të gardhit që Drake kishte ndërtuar gjatë një prej festimeve vjetore të Swift-it.
  
  Shkojmë direkt në një rrugë të ngarkuar.
  
  Direkt përballë stacionit të taksive.
  
  Drake eci drejt makinave që prisnin me mendime vrastare në mendje. Kuptueshmëria e tij ushtarake u rishfaq. Si Mickey Rourke, si Kylie, si Hawaii Five-O... Thjesht ka qenë i fjetur, duke pritur kohën e duhur për të bërë rikthimin e tij të lavdishëm.
  
  Ai ishte i sigurt se e vetmja mënyrë për t'i mbrojtur ata të dy ishte të arrinin fillimisht te djali i keq.
  
  
  TRE
  
  
  
  PARIS, FRANCË
  
  
  Fluturimi për Charles de Gaulle u ul vetëm pas orës 9 të mëngjesit të së njëjtës ditë. Drake dhe Ben zbarkuan me asgjë tjetër përveç një çantë shpine dhe disa artikuj nga përmbajtja e tij origjinale. Ata kishin veshur rroba të reja, celularët e rinj ishin gati. I-pad u ngarkua. Shumica e parave ishin zhdukur - ato u shpenzuan për transport. Arma u hodh menjëherë sapo Drake përcaktoi qëllimin e saj.
  
  Gjatë fluturimit, Drake e informoi Benin për të gjitha gjërat gjermane dhe vikingët dhe i kërkoi atij që të ndihmonte me kërkimin. Komenti sarkastik i Benit ishte: "Bang Bang, kjo është diploma ime".
  
  Drake e miratoi këtë qëndrim. Griffins nuk u thyen, faleminderit Zotit.
  
  Ata u larguan nga aeroporti në një shi të ftohtë parizian. Beni gjeti një taksi dhe tundi librin udhërrëfyes që kishte blerë. Sapo ishin brenda, ai tha: "Umm... Ruta... Croix? Hoteli përballë Luvrit?"
  
  Taksia u nis, e drejtuar nga një burrë, fytyra e të cilit e tradhtonte se asgjë nuk e lëvizte. Hoteli, kur ai mbërriti dyzet minuta më vonë, ishte freskues jashtë karakterit për Parisin. Kishte një holl të madh, ashensorë që mund të strehonin më shumë se një person dhe disa korridore me dhoma.
  
  Para se të bënin check-in, Drake përdori një ATM në holl për të tërhequr paratë e mbetura, rreth pesëqind euro. Beni u vrenjos, por Drake e qetësoi me një sy. Ai e dinte se çfarë po mendonte shoku i tij i zgjuar.
  
  Mbikëqyrje elektronike dhe shtigje parash.
  
  Ai pagoi një dhomë me një kartë krediti dhe më pas bleu dhomën përballë me para. Pasi u ngjitën lart, ata të dy hynë në dhomën e "cash" dhe Drake vendosi mbikëqyrjen.
  
  "Shansi ynë për të vrarë disa zogj me një gur," tha ai, duke parë Benin duke hedhur një sy kritik nëpër dhomë.
  
  "A?" Unë pyeta.
  
  "Ne e shohim se sa të mirë janë. Nëse vijnë së shpejti, kjo është mirë, dhe ndoshta telashe. Nëse nuk e bëjnë, mirë, është e rëndësishme të dihet gjithashtu. Dhe ju keni një shans për të nxjerrë lodrën tuaj të re."
  
  Beni ndezi I-pad. "A do të ndodhë kjo sot, në gjashtë?"
  
  "Ky është një supozim i arsimuar." Drake psherëtiu. "Por kjo përshtatet me disa fakte që ne dimë."
  
  "Hmm, hiq mënjanë atëherë, Krusty..." Beni këputi gishtat në mënyrë sfiduese. Besimi i tij shkëlqeu tani që po ndihmonte në vend që të shpëtonte, por atëherë ai nuk ishte kurrë një djalë 'aksioni'. Përkundrazi, lloji i personit i identifikuar me emrin ose pseudonimin e tij - kryesisht Blakey - nuk është kurrë aq dinamik sa të meritojë atë mbiemër.
  
  Drake shikoi në vrimë. "Sa më shumë do të zgjasë," mërmëriti ai. "Sa më shumë shanse të kemi."
  
  Nuk kaloi shumë. Ndërsa Beni prekte diçka në I-pad, Drake pa një duzinë djemsh të mëdhenj të mbledhur në derën përballë. Brava ishte thyer dhe dhoma u pushtua. Tridhjetë sekonda më vonë, ekipi u rishfaq, shikoi përreth me zemërim dhe u shpërnda.
  
  Drake shtrëngoi nofullën e tij.
  
  tha Beni. "Kjo është vërtet interesante, Matt. Besohet se në të vërtetë janë nëntë pjesë të mbetjeve të Odinit të shpërndara nëpër botë. Një gjë është mburoja, një gjë tjetër kali. Unë kurrë nuk e dija këtë."
  
  Drake mezi e dëgjoi atë. Ia shkatërroi trurin. Këtu kishin probleme.
  
  Pa fjalë, ai u tërhoq nga dera dhe thirri një numër në celularin e tij. Thirrja iu përgjigj pothuajse menjëherë.
  
  "Po?"
  
  "Ky është Drake."
  
  "Jam i shokuar. Ka kohë që nuk e shoh, shok."
  
  "E di".
  
  "Gjithmonë e dija se do të telefononit."
  
  "Jo ajo që mendoni, Wells. Unë kam nevojë për diçka."
  
  "Sigurisht që e dini. Më trego për Mai."
  
  Damn Wells po e testonte me diçka që vetëm ai mund ta dinte. Problemi ishte se Mai kishte qenë dashuria e tyre për një kohë të gjatë që nga pushimi i tyre në Tajlandë, përpara se të martohej me Alison - dhe as Beni nuk duhej të dëgjonte ato detaje të ndyra.
  
  "Emri i mesëm është Shiranu. Vendndodhja - Phuket. Lloji është hmm... ekzotik..."
  
  Benit u shtrënguan veshët. Drake e lexoi atë në gjuhën e trupit të tij aq qartë sa mund të lexonte gënjeshtrat e një politikani. Goja e hapur ishte një e dhënë...
  
  Drake pothuajse mund të dëgjonte të qeshurën në zërin e Wells. "Ekzotike? A është kjo gjëja më e mirë që mund të bësh?"
  
  "Për momentin, po."
  
  "A ka dikush atje?"
  
  "Me të vërtetë si".
  
  "Gotcha. Mirë, shok, çfarë do?"
  
  "Dua të vërtetën, Wells. Unë kam nevojë për informacion të papërpunuar që është i ndaluar të transmetohet në lajme dhe në internet. Se mburoja e Odinit u vodh. Për gjermanët që e vodhën. Sidomos gjermanët. Informacion i vërtetë SAS. Unë duhet të di se çfarë po ndodh në të vërtetë, mik, jo një rrjedhje publike."
  
  "A jeni në telashe?"
  
  "I madh". Ju nuk e gënjeni komandantin tuaj, ish apo jo.
  
  "Ka nevojë për ndihmë?"
  
  "Jo akoma".
  
  "Ke fituar një dorë, Drake. Thjesht thuaj fjalën dhe SAS janë të tuat."
  
  "Une do ta bej".
  
  "Mirë. Me jep disa. Dhe meqë ra fjala, a i thua akoma vetes se ishe thjesht SAS i vjetër?"
  
  Drake hezitoi. Termi "SAS i vjetër i mirë" as që duhet të ekzistojë. "Është një term i pranueshëm për një shpjegim, kjo është e gjitha."
  
  Drake humbi mendjen. Nuk ishte e lehtë të kërkoje ndihmë nga ish-komandanti i tij, por siguria e Benit mposhti çdo ndjenjë krenarie. Ai kontrolloi përsëri vrimën, pa një korridor të zbrazët dhe më pas u largua dhe u ul pranë Benit.
  
  "Ju thoni nëntë pjesë të Odinit? Çfarë dreqin do të thotë kjo?"
  
  Beni u largua shpejt nga faqja e grupit të tij në Facebook, duke mërmëritur se ata kishin dy kërkesa të reja për miqësi, tashmë shtatëmbëdhjetë.
  
  Ai studioi Drake për një moment. "Pra, ju jeni një ish kapiten i SAS dhe një fanatik i kasetave. Është e çuditshme, shok, nëse nuk të shqetëson ajo që them".
  
  "Përqendrohuni, Ben. Cfare ke?"
  
  "Epo... Unë po ndjek gjurmët e këtyre nëntë pjesëve të Odinit. Nëntë duket të jetë një numër i veçantë në mitologjinë norvegjeze. Njëri u vetëkryqëzua në diçka të quajtur Pema Botërore, nëntë ditë e nëntë net, duke agjëruar, me një shtizë në krah, ashtu si Jezu Krishti, dhe shumë vite përpara Jezusit. Kjo është gjëja e vërtetë, Matt. Shkencëtarët e vërtetë e kataloguan atë. Madje mund të jetë historia që frymëzoi historinë e Jezu Krishtit. Ka nëntë pjesë të Odinit. Shtiza është pjesa e tretë dhe është e lidhur me Pemën Botërore, megjithëse nuk mund të gjej ndonjë përmendje për vendndodhjen e saj. Vendndodhja legjendare e Pemës është në Suedi. Një vend i quajtur Apsalla."
  
  "Ndal, ngadalë. A thotë diçka për mburojën e Odinit apo kalin e tij?
  
  Beni ngriti supet. "Vetëm se Mburoja ishte një nga gjetjet më të mëdha arkeologjike të të gjitha kohërave. Dhe se në buzë të tij ka fjalë: Xheneti dhe Xhehenemi janë vetëm injorancë e përkohshme. Është Shpirti i Pavdekshëm që anon drejt së Drejtës ose të Gabuar. Është padyshim mallkimi i Odinit, por askush në kujtesën e gjallë nuk ka qenë në gjendje të kuptojë se për çfarë synon."
  
  "Ndoshta është një nga ato mallkimet ku thjesht duhet të jesh atje," buzëqeshi Drake.
  
  Beni e injoroi atë. "Këtu thotë se Kali është një skulpturë. Një skulpturë tjetër, Ujqërit e Odinit, është tani e ekspozuar në Nju Jork.
  
  "Ujqërit e tij? Tani?" Truri i Drake kishte filluar të skuqej.
  
  "Ai hipi në betejë me dy ujqër. Natyrisht."
  
  Drake u vrenjos. "A janë llogaritur të nëntë pjesët?"
  
  Beni tundi kokën. "Disa mungojnë, por..."
  
  Drake ndaloi. "Çfarë?" Unë pyeta.
  
  "Epo, tingëllon marrëzi, por ka fragmente të një legjende që po merr formë. Diçka rreth kombinimit të të gjitha pjesëve të Odinit dhe fillimit të një reaksioni zinxhir që do të çojë në fundin e botës."
  
  "Gjëra standarde," tha Drake. "Të gjithë këta perëndi të lashtë kanë një lloj fabule të 'fundit të botës' të lidhur me ta."
  
  Beni pohoi me kokë dhe shikoi orën e tij. "E drejtë. Shikoni. Ne magjistarët e internetit kemi nevojë për ushqim", mendoi ai për një moment. "Dhe mendoj, ndjej se së shpejti do të ketë tekste të reja nga grupi. Kroasantë dhe Brie për mëngjes i vonë?"
  
  "Kur në Paris..."
  
  Drake hapi derën, shikoi përreth dhe më pas bëri me shenjë që Beni të largohej. Ai pa buzëqeshjen në fytyrën e shokut të tij, por lexoi edhe tensionin e tmerrshëm në sytë e tij. Beni e fshehu mirë, por u përplas fort.
  
  Drake u kthye në dhomë dhe vendosi të gjitha gjërat e tyre në një çantë shpine. Teksa lidhte rripin e rëndë, dëgjoi Benin të thoshte një përshëndetje të mbytur dhe ndjeu se zemra i ndaloi nga frika, vetëm për herë të dytë në jetën e tij.
  
  E para ishte kur Alison e la atë, duke përmendur këtë ndryshim të papajtueshëm - ti je më shumë një ushtar sesa një kamp i mallkuar.
  
  Atë natë. Ndërsa shiu i pafund i mbushi sytë me lot si kurrë më parë.
  
  Ai vrapoi drejt derës, me çdo muskul të trupit të tensionuar dhe gati, më pas pa një çift të moshuar që po ecte me vrap nëpër korridor.
  
  Dhe Beni vuri re tmerrin e plotë që mbushi sytë e Drake para se ish-ushtari të kishte një shans për ta maskuar atë. Gabim budalla.
  
  "Mos u shqetëso". Tha Beni me një buzëqeshje të zbehtë. "Une jam mire".
  
  Drake psherëtiu dhe i çoi poshtë shkallëve, vazhdimisht në roje. Ai kontrolloi hollin, nuk pa asnjë kërcënim dhe doli jashtë.
  
  Ku ishte restoranti më i afërt? Ai bëri një supozim dhe u nis drejt Luvrit.
  
  
  * * *
  
  
  Një burrë i trashë nga Mynihu me aftësitë e një neurokirurgu i pa menjëherë. Ai kontrolloi ngjashmërinë e tij fotografike dhe në dy rrahje zemre njohu Yorkshiremanin e bukur, të aftë dhe mikun e tij me flokë të gjatë e budalla dhe i fiksoi në pikën e synimit.
  
  Ai e ndërroi qëndrimin e tij, duke mos i pëlqyer pikës së lartë të favorit apo copave të bardha që gërmuan në gjymtyrët e tij mishtore.
  
  Ai pëshpëriti në një mikrofon në shpatull, "Unë po i mbaj me një fije".
  
  Përgjigja ishte çuditërisht e menjëhershme. "Vritini ata tani."
  
  
  KATËR
  
  
  
  PARIS, FRANCË
  
  
  Tre plumba u qëlluan me shpejtësi.
  
  Plumbi i parë u hodh nga korniza metalike e derës pranë kokës së Drake, më pas u rrëzua në rrugë, duke goditur krahun e gruas së moshuar. Ajo u përkul dhe u rrëzua, duke spërkatur gjak në ajër në formën e një pikëpyetjeje.
  
  Goditja e dytë bëri që Benit t'i ngriheshin flokët.
  
  I treti goditi betonin ku ai qëndronte, një nanosekondë pasi Drake e kapi atë përafërsisht rreth belit. Plumbi u hodh nga trotuari dhe theu dritaren e hotelit pas tyre.
  
  Drake u rrotullua dhe vrapoi eci Benin pas një vargu makinash të parkuara. "Unë po ju mbaj". Pëshpëriti me tërbim. "Thjesht vazhdo përpara." I ulur poshtë, ai hodhi një vështrim nga dritarja e makinës dhe pa lëvizje në çati, pikërisht kur dritarja u thye.
  
  "Të shtëna mut!" Theksi i tij në Yorkshire dhe zhargoni i ushtrisë e bënë zërin e tij të mprehtë ndërsa adrenalina krijohej. Ai vëzhgoi zonën. Civilët vraponin, bërtisnin, duke shkaktuar lloj-lloj shpërqendrimesh, por problemi ishte se gjuajtësi e dinte saktësisht se ku ishin.
  
  Dhe ai nuk do të ishte vetëm.
  
  Edhe tani, Drake njohu tre djemtë që kishte parë më herët gjatë marrjes së bllokimit, të cilët kishin dalë nga errësira e Mondeos dhe me qëllim u nis drejt tyre.
  
  "Koha për të lëvizur."
  
  Drake i çoi ata me dy makina deri ku kishte parë tashmë një grua të re duke qarë histerike në makinën e saj. Për habinë e saj, ai hapi derën e saj dhe ndjeu një rritje të shpejtë të fajit kur pa shprehjen e saj të frikësuar.
  
  Ai mbajti një shprehje të pakëndshme. "Fitoi."
  
  Ende nuk ka të shtëna. Gruaja doli jashtë, frika i kapi muskujt, duke i kthyer në pllaka të vdekura. Beni rrëshqiti brenda, duke e mbajtur peshën e tij sa më të ulët. Drake nxitoi pas tij dhe më pas ktheu çelësin.
  
  Duke marrë frymën, ai u zhvendos në mbrapa, më pas u largua me shpejtësi përpara nga hapësira e parkimit. Pas tyre, goma digjej nëpër rrugë.
  
  Ben bërtiti, "Rue Richelieu!"
  
  Drake u devijua për të pritur plumbin, dëgjoi tingëllimin metalik ndërsa ai u tërhoq nga motori dhe më pas u përplas me përshpejtuesin. Ata kaluan hajdutët e befasuar në trotuar dhe i panë duke u kthyer me nxitim në makinën e tyre.
  
  Drake rrotulloi timonin djathtas, pastaj majtas, pastaj majtas përsëri.
  
  "Rue Saint Honoré." thirri Beni, duke tundur qafën për të dalluar emrin e rrugës.
  
  Ata u bashkuan në trafik. Drake nxitoi sa më shpejt që mundi, duke e kthyer makinën - e cila, për kënaqësinë e tij, ishte një Mini Cooper - brenda dhe jashtë korsive, duke mbajtur një sy të ngushtë në pamjen pas tij.
  
  Sulmuesi në çati ishte zhdukur prej kohësh, por Mondeo ishte përsëri atje, duke vazhduar.
  
  U kthye djathtas dhe prapë djathtas, pati fat në semafor. Muzeu i Luvrit, marrë nga ana e majtë. Ishte e kotë: rrugët ishin shumë të mbushura me njerëz, semaforët ishin shumë të shpeshtë. Ata duhej të largoheshin nga qendra e Parisit.
  
  "Rue De Rivoli!"
  
  Drake u vrenjos ashpër ndaj Benit. "Pse dreqin vazhdoni të bërtisni emrat e rrugëve?"
  
  Beni e nguli sytë. "Une nuk e di! Ata... e tregojnë në TV! Te ndihmon?"
  
  
  * * *
  
  
  "Jo!" ai bërtiti përsëri mbi zhurmën e motorit ndërsa po përshkoi rrugën e rrëshqitshme larg Rue Rivoli.
  
  Plumbi doli me rikoset nga çizma. Drake pa kalimtarin të rrëzohej në agoni. Ishte keq; ishte serioze. Këta njerëz ishin mjaft arrogantë dhe të fuqishëm për të mos u kujdesur se kë do të lëndonin dhe padyshim që mund të jetonin me pasojat.
  
  Pse ishin nëntë pjesët e Odinit kaq të rëndësishme për ta?
  
  Plumbat shpuan beton dhe metal dhe lanë modele rreth Mini.
  
  Në atë moment i ra celulari Benit. Ai kreu një manovër të hollësishme të përdredhjes së shpatullave për ta nxjerrë atë nga xhepi. "Nëna?"
  
  "Jezus!" mallkoi me zë të ulët Drake.
  
  "Jam mirë, ta. Ju? Ashtu si babi?"
  
  Mondeo ka arritur deri në bagazhin e Mini. Fenerët verbues mbushën pamjen e pasme, së bashku me fytyrat e tre gjermanëve tallës. Bastardët e donin atë.
  
  Beni pohoi me kokë. "Dhe motra?"
  
  Drake shikonte teksa gjermanët goditnin panelin e instrumenteve me topat e tyre në eksitim të tërbuar.
  
  "Jo. Asgje speciale. Mmm... çfarë është ajo zhurmë?" Ai bëri një pauzë. "Oh... Xbox."
  
  Drake shtypi përshpejtuesin në dysheme. Motori u përgjigj shpejt. Gomat kërcitnin edhe me gjashtëdhjetë milje në orë.
  
  Gjuajtja tjetër thyen xhamin e pasmë. Beni zbriti në zonën e përparme të ngjitjes pa pritur një ftesë. Drake i lejoi vetes një moment vlerësimi, më pas e drejtoi Mini-n në trotuarin bosh përpara vargut të gjatë të makinave të parkuara.
  
  Pasagjerët e Mondeo-s qëlluan në mënyrë të pamatur, plumbat u përplasën me xhamat e makinave të parkuara, duke goditur Mini-n dhe duke u kërcyer nga ai. Disa sekonda më vonë, ai përplasi frenat, bërtiti përreth, e hodhi makinën e vogël 180 gradë, më pas u kthye me shpejtësi nga rruga që kishin ardhur.
  
  Pasagjerëve të Mondeos iu deshën sekonda të çmuara për të kuptuar se çfarë kishte ndodhur. Kthimi me 180 gradë ishte i shkujdesur dhe i rrezikshëm dhe me një kërcitje të tmerrshme, fshiu dy makina të parkuara. Ku ishte policia në emër të gjithçkaje të shenjtë?
  
  Tani nuk ka zgjidhje. Drake mori sa më shumë kthesa që mundi. "Bëhu gati, Ben. Ne do të vrapojmë".
  
  Nëse Beni nuk do të kishte qenë atje, ai do të kishte qëndruar dhe do të luftonte, por siguria e mikut të tij ishte përparësia. Dhe humbja ishte një veprim i zgjuar tani.
  
  "Mirë mami, shihemi më vonë." Beni e mbylli celularin duke ngritur supet. "Prindërit".
  
  Drake e tërhoqi Mini-n përsëri në bordurë dhe frenoi fort në gjysmë të rrugës nëpër lëndinën e zbukuruar. Para se makina të ndalonte, ata hodhën dyert gjerësisht dhe u hodhën jashtë, duke u nisur për në rrugët aty pranë. Ata u përzien me parisienët vendas përpara se të dilte Mondeo.
  
  Beni arriti të rrënqethë diçka dhe i hapi sytë Drake. "Heroi im".
  
  
  * * *
  
  
  Ata u fshehën në një internet kafe të vogël pranë një vendi të quajtur Harry's New York Bar. Për Drake, kjo ishte lëvizja më e mençur. I padukshëm dhe i lirë, ishte një vend ku ata mund të vazhdonin kërkimet e tyre dhe të vendosnin se çfarë të bënin me pushtimin e pashmangshëm të Luvrit pa u shqetësuar apo ndërprerë.
  
  Drake përgatiti kek me kek dhe kafe ndërsa Beni hyri. Drake ende nuk ka vuajtur nga një dëmtim, por sugjeroi që Ben duhet të jetë pak i shqetësuar. Ushtari në të nuk e kishte idenë se si ta trajtonte atë. Shoku e dinte se duhej të flisnin. Kështu, ai i kaloi ushqimin dhe pijen të riut, u vendos në një kabinë të rehatshme dhe e mbajti shikimin.
  
  "Si po kaloni me gjithë këtë mut?"
  
  "Une nuk e di". Beni tha të vërtetën. "Nuk kam pasur ende kohë ta kuptoj".
  
  Drake pohoi me kokë. "Kjo është mirë. Epo, kur ta bësh..."-i tregoi ai kompjuterin. "Cfare ke?"
  
  "U ktheva në të njëjtën faqe interneti si më parë. Një gjetje e mahnitshme arkeologjike... nëntë fragmente... yada, yada, yada... oh po - lexova për teorinë mbresëlënëse të konspiracionit të Odinit "fundi i botës".
  
  "Dhe unë thashë ..."
  
  "Ishte marrëzi. Por jo domosdoshmërisht, Matt. Degjo kete. Siç thashë, ekziston një legjendë dhe është përkthyer në shumë gjuhë. Jo vetëm skandinave. Duket mjaft universale, gjë që është shumë e pazakontë për fshatarët që studiojnë këtë lloj gjëje. Këtu thuhet se nëse nëntë pjesët e Odinit mblidhen ndonjëherë gjatë Ragnarok, ato do të hapin rrugën për në Varrin e Zotave. Dhe nëse ky varr ndotet ndonjëherë...epo, squfuri dhe i gjithë Ferri që është shkëputur është vetëm fillimi i problemeve tona. Vini re që thashë Zot?"
  
  Drake u vrenjos. "Jo. Si mund të ketë një varr të perëndive këtu? Ata nuk kanë ekzistuar kurrë, Ragnarok nuk ka ekzistuar kurrë. Ishte thjesht një vend norvegjez për Harmagedonin."
  
  "Pikërisht. Po sikur të ekzistonte vërtet?"
  
  "Kështu që imagjinoni vlerën e një gjetje si kjo."
  
  "Varri i perëndive? Do të ishte përtej gjithçkaje. Atlantis. Kamelot. Edeni. Ata nuk do të ishin asgjë në krahasim me këtë. Pra, po thoni që Mburoja e Odinit është vetëm fillimi?"
  
  Beni kafshoi pjesën e sipërme të kifleve të tij. "Mendoj se do të shohim. Ka edhe tetë pjesë për të kërkuar, kështu që nëse ato fillojnë të zbehen," ndaloi ai. "E dini, Karin është truri i familjes dhe motra do të donte të zgjidhte gjithë këtë mut në internet. Është e gjitha në copa".
  
  "Ben, ndihem mjaftueshëm fajtor që të përfshiva ty. Dhe të premtoj që asgjë nuk do të ndodhë me ty, por nuk mund të përfshij askënd tjetër në këtë. Drake u vrenjos. "Pyes veten pse gjermanët e mallkuar filluan ta bëjnë këtë tani. Pa dyshim, tetë pjesët e tjera kanë ekzistuar prej disa kohësh."
  
  "Më pak analogji futbolli. Dhe ata kanë. Ndoshta Mburoja ishte diçka e veçantë? Diçka në lidhje me të e bëri gjithçka tjetër të vlejë."
  
  Drake kujtoi se kishte bërë fotografi nga afër të Mburojës, por ata mund ta shtynin atë hetim për më vonë. Ai preku në ekran. "Këtu thotë se skulptura e kalit Odin u gjet në një varkë vikinge, e cila në fakt është ekspozita kryesore e Luvrit. Shumica e njerëzve as nuk do ta vinin re vetë skulpturën e Kalit gjatë ecjes rreth Luvrit.
  
  "Barkas," lexoi Beni me zë të lartë. "Është një mister në vetvete - është ndërtuar nga trungje që i paraprijnë historisë së njohur të vikingëve."
  
  "Ashtu si një mburojë," bërtiti Drake.
  
  "U gjet në Danimarkë," lexoi Ben. "Dhe shikoni këtu," tregoi ai me gisht nga ekrani, "a fokusohet kjo në pjesë të tjera të Odinit që përmenda më parë? Ujqërit janë në Nju Jork, dhe supozimi më i mirë është se shtiza është në Uppsalla, Suedi, pasi ka rënë nga trupi i Odinit teksa ai zbriste nga Pema Botërore.
  
  "Pra, kjo është pesë." Drake u mbështet në karrigen e tij të rehatshme dhe piu kafen e tij. Rreth tyre, internet kafeja gumëzhinte nga aktiviteti i ndrydhur. Trotuaret jashtë ishin të mbushura me njerëz që ecnin me zigzage në jetën e tyre.
  
  Beni ka lindur me një gojë prej çeliku dhe ka pirë gjysmën e kafesë së tij të nxehtë me një gllënjkë. "Ka diçka tjetër këtu," tha ai. "Zot, nuk e di. Duket e vështirë. Për diçka që quhet Volvo. Çfarë do të thotë shikuesi. "
  
  "Ndoshta ata i kanë vënë emrin makinës pas saj."
  
  "Qsharake. Jo, duket se Odin kishte një Velva të veçantë. Prit - kjo mund të zgjasë pak.
  
  Drake ishte aq i zënë duke e zhvendosur vëmendjen mes Benit, kompjuterit, rrymës së informacionit dhe trotuarit të zënë jashtë, saqë nuk e vuri re afrimin e gruas derisa ajo qëndroi pranë tryezës së tyre.
  
  Para se ai të mund të lëvizte, ajo ngriti dorën.
  
  "Mos u ngrini, djema," tërhoqi ajo me një theks amerikan. "Duhet të flasim".
  
  
  PESË
  
  
  
  PARIS, FRANCË
  
  
  Kennedy Moore e ka vlerësuar këtë çift prej disa kohësh.
  
  Në fillim ajo mendoi se ishte e padëmshme. Pas pak, pasi analizoi gjuhën e trupit të frikësuar, por të vendosur të të riut dhe sjelljen vigjilente të djalit më të madh, ajo arriti në përfundimin se telashet, rrethanat dhe Djalli i kishin tërhequr të dy në një trinitet jo të shenjtë rreziqesh.
  
  Ajo nuk ishte polic këtu. Por ajo ishte një oficere policie në Nju Jork dhe nuk ishte e lehtë të rriteshe në këtë ishull relativisht të vogël me kullat e tij të mëdha prej betoni. Ju kishit vizionin e një polici edhe para se ta dinit se fati juaj ishte t'i bashkoheshit NYPD. Më vonë grisje dhe numëroje, por gjithmonë i kishe ata sy. Ai vështrim i vështirë, llogaritës.
  
  Edhe me pushime mendoi me hidhërim.
  
  Pas një ore të kaluar duke pirë kafe dhe duke bërë sërf pa qëllim, ajo nuk mundi ta mbante veten. Ajo mund të kishte qenë me pushime - gjë që i dukej më mirë se një pushim i detyruar - por kjo nuk do të thoshte se polici në të hoqi dorë më shpejt sesa britaniku hoqi dorë nga virtyti i tij në natën e tij të parë në Vegas.
  
  Ajo u ul në tryezën e tyre. Largimi i detyruar, mendoi përsëri. Kjo e vuri në perspektivë karrierën e saj të shkëlqyer në NYPD.
  
  Djali i madh e vlerësoi shpejt duke ngritur antenat e tij. Ai e vlerësoi atë më shpejt sesa një marins amerikan do ta vlerësonte një bordello në Bangkok.
  
  "Mos u ngritni, djema," tërhoqi ajo çarmatosëse. "Duhet të flasim".
  
  "Amerikane?" - tha djali i madh me një nuancë habie. "Çfarë do?"
  
  Ajo e injoroi atë. "A je mirë, zemër?" Ajo ndezi mburojën e saj. "Unë jam polic. Tani do të jesh i sinqertë me mua."
  
  I moshuari klikoi menjëherë dhe buzëqeshi me lehtësim, gjë që ishte e çuditshme. Tjetri i mbylli sytë i hutuar.
  
  "A?" Unë pyeta.
  
  Polici në Kennedy e shtyu çështjen. "A jeni këtu me vullnetin tuaj të lirë?" Ajo ishte gjithçka që ajo mund të mendonte të ishte pranë tyre.
  
  I riu dukej i shqetësuar. "Epo, të vizitosh ndonjë gjë është e mirë, por seksi i ashpër nuk është shumë argëtues."
  
  Djali i moshuar dukej çuditërisht mirënjohës. "Më beso. Këtu nuk ka probleme. Është mirë të shohësh se disa anëtarë të komunitetit të zbatimit të ligjit ende e respektojnë këtë punë. Unë jam Matt Drake."
  
  Ai zgjati dorën.
  
  Kennedy e injoroi këtë, ende i pabindur. Mendja e saj ishte e lidhur me atë frazë, ende e respekton punën dhe e kaloi muajin e fundit. U ndal aty ku ndaluan gjithmonë. Në Kaleb. Mbi viktimat e tij mizore. Për lirimin e tij pa kushte.
  
  Nëse vetëm.
  
  "Epo... faleminderit, mendoj."
  
  "Pra, ju jeni një polic i Nju Jorkut? I riu e plotësoi nuancën me vetullat e ngritura, të cilat i drejtoi me gisht të moshuarit.
  
  "Dreq dinakëri". Matt Drake qeshi lehtë. Ai dukej i sigurt, dhe megjithëse rrinte i qetë, Kennedy mund të thoshte se kishte kompetencën për të reaguar në një sekondë. Dhe mënyra se si ai vazhdimisht skanonte rrethinën e tij e bëri atë të mendojë për një polic. Ose ushtria.
  
  Ajo tundi kokën, duke menduar nëse duhet t'i ofronte vetes një vend.
  
  Drake tregoi një vend bosh, duke i lënë atij një dalje të qartë në të njëjtën kohë. "Dhe gjithashtu i sjellshëm. Kam dëgjuar se njujorkezët ishin njerëzit më me opinione në botë."
  
  "Matt!" Djali u vrenjos.
  
  "Nëse me vetëbesim të tepruar do të thotë egoist dhe arrogant, edhe unë e kam dëgjuar këtë." Kennedy rrëshqiti në kabinë, duke u ndjerë paksa i shqetësuar. "Më pas erdha në Paris dhe takova francezët."
  
  "Ne pushime?"
  
  "Kështu më thanë".
  
  Djaloshi nuk insistoi, thjesht zgjati dorën përsëri. "Unë jam ende Matt Drake. Dhe ky është banori im, Ben."
  
  "Përshëndetje, unë jam Kennedy. Më ka ndodhur të dëgjoj atë që po thua, të paktën titujt, kam frikë. Kjo është ajo që më goditi. Po Ujqërit në Nju Jork?" Ajo ngriti vetullat duke imituar Benin.
  
  "Një". Drake e studioi me kujdes, duke pritur për një reagim. "A dini ndonjë gjë për të?"
  
  "Ai ishte babai i Thorit, apo jo? E dini, në komiket e Marvel."
  
  "Ai është në të gjitha lajmet." Beni pohoi me kokë në kompjuter.
  
  Kohët e fundit, përpiqem të qëndroj larg titujve. Fjalët e Kenedit dolën shpejt, të tensionuara nga dhimbja dhe zhgënjimi. U desh një moment para se ajo të mund të vazhdonte. "Pra, jo aq shumë. Mjaftueshem."
  
  "Duket sikur ke krijuar disa."
  
  "Më shumë se e mirë për karrierën time." Ajo u kthye dhe më pas shikoi nga dritaret e pista të kafenesë në rrugë.
  
  
  * * *
  
  
  Drake e ndoqi vështrimin e saj, duke pyetur veten nëse duhej ta shtynte, dhe sytë e tij takuan ato të një prej hajdutëve të mëparshëm që po shikonte përmes xhamit.
  
  "Drit. Këta djem janë më shtytës sesa një qendër telefonike indiane."
  
  Fytyra e djalit u ndriçua me njohje ndërsa Drake lëvizte, por tani Drake vendosi se nuk donte të qitej më. Dorezat u hoqën vërtet dhe kapiteni i SAS u kthye. Ai lëvizi shpejt, kapi një nga karriget dhe e hodhi nga dritarja me një përplasje të tmerrshme. Gjermani fluturoi prapa, duke u përplasur në trotuar si mish i ngordhur.
  
  Drake e la mënjanë Benin. "Eja me ne apo jo," i thirri ai Kenedit ndërsa ata vraponin. "Por qëndroni larg rrugës sime."
  
  Ai shkoi me shpejtësi drejt derës, e hapi atë dhe ndaloi në rast se do të kishte të shtëna. Parisianët e tronditur qëndruan përreth. Turistët u shpërndanë në të gjitha drejtimet. Drake hodhi një vështrim kërkues në rrugë.
  
  "Vetëvrasje". Ai u zhyt prapa.
  
  "Dera e pasme". Ai e përkëdheli Benin në shpatull dhe ata shkuan drejt banakut. Kennedy-t ende duhej të lëvizte, por nuk u desh mendja analitike e një polici për të ditur se këta njerëz ishin në telashe të vërteta.
  
  "Unë do të të mbuloj."
  
  Drake kaloi pranë nëpunësit të frikësuar në një korridor të errët të mbushur me kuti kafeje, sheqeri dhe përzierëse. Në fund ishte një arratisje zjarri. Drake goditi shiritin dhe më pas shikoi me kujdes jashtë. Dielli i pasdites m'i dogji sytë, por bregu ishte i pastër. Që do të thoshte për të se kishte vetëm një armik atje diku.
  
  Drake bëri me shenjë që të tjerët të prisnin, pastaj me qëllim u zhvendos drejt gjermanit që priste. Ai nuk iu shmang goditjes së burrit, por e mori fort në pleksusin diellor pa u dridhur. Goditja në fytyrën e kundërshtarit i solli atij kënaqësi të menjëhershme.
  
  "Pussies synojnë për pleksus." pëshpëriti ai. Përvoja e kishte mësuar se një person i stërvitur do të godiste një nga pikat e dukshme të presionit në trup dhe do të ndalonte për efekt, kështu që Drake e ndau dhimbjen - siç i mësohej pafundësisht - dhe e kapërceu atë. Ai ia theu hundën djalit, ia shtypi nofullën dhe thuajse i ktheu qafën me dy goditje, më pas e la të shtrirë në trotuar pa u ngadalësuar. Të tjerët i bëri me dorë përpara.
  
  Ata dolën nga kafeneja dhe shikuan përreth.
  
  Kennedy tha: "Hoteli im është tre blloqe larg."
  
  Drake pohoi me kokë. "Dreqin mirë. Shko."
  
  
  GJASHTË
  
  
  
  PARIS, FRANCË
  
  
  Një minutë më vonë, Beni tha: "Prit".
  
  "Mos thuaj se duhet të përdorësh banjën, mik, përndryshe do të na duhet t'ju blejmë pelena."
  
  Kennedy fshehu një buzëqeshje ndërsa Ben u skuq.
  
  "Unë e di se është koha që ju të bëni një sy gjumë, plak, por është pothuajse koha për të ... uh ... për të vizituar Luvrin."
  
  Drake humbi ndjenjën e kohës. "Durrashi".
  
  "Në Luvër?"
  
  "Rreth kthesës." Drake bëri me dorë një taksi që kalonte. "Kennedy, unë do të shpjegoj."
  
  "Je më mirë. Unë kam qenë tashmë në Luvër sot."
  
  "Jo për këtë..." mërmëriti Beni ndërsa hipën në taksi. Drake tha fjalën magjike dhe makina u largua me shpejtësi. Udhëtimi u ndërmor në heshtje dhe zgjati dhjetë minuta nëpër rrugë të mbushura me trafik. Trotuaret nuk ishin më të mira pasi të tre morën rrugën për në muze në ndjekje të nxehtë.
  
  Ndërsa ecnin, Ben e informoi Kenedin për këtë çështje. "Dikush gjeti mburojën e Odinit në Islandë. Dikush i vodhi ato nga një ekspozitë në York, duke shkatërruar plotësisht shfaqjen e mahnitshme të shëtitjes me macet e Frey-t."
  
  Frey?
  
  "Modelues. A nuk jeni nga Nju Jorku?"
  
  "Unë jam nga Nju Jorku, por nuk jam një njohës i madh i modës. Dhe unë nuk jam një adhurues i madh për t'u tërhequr verbërisht në një lloj konflikti. Unë me të vërtetë nuk kam nevojë për probleme të reja tani."
  
  Drake thuajse tha "ka një derë", por e ndaloi veten në sekondën e fundit. Një polic mund të jetë i dobishëm sonte për shumë arsye, veçanërisht nga Shtetet. Teksa iu afruan piramidës së xhamit që shënonte hyrjen e Luvrit, ai tha: "Kennedy, këta njerëz janë përpjekur të na vrasin të paktën tre herë. Unë jam përgjegjës për t'u siguruar që kjo të mos ndodhë. Tani ne kemi nevojë për më shumë informacion se çfarë dreqin po ndodh këtu, dhe për disa arsye ata janë të interesuar në atë që Beni zbuloi se quhet "Nëntë Copat e Odinit". Nuk e dimë vërtet pse, por këtu, - tregoi ai me gisht pas piramidës së xhamit, - është pjesa e dytë.
  
  "Ata do ta vjedhin sonte," tha Beni dhe më pas shtoi: "Me siguri".
  
  "Dhe cili është ky kënd i Nju Jorkut?"
  
  "Ka një tjetër pjesë të Odinit të ekspozuar. Ujqërit. Në Muzeun e Historisë Natyrore."
  
  Drake studioi hartën. "Duket se Luvri zakonisht nuk shfaq koleksionet e Vikingëve. Kjo është gjithashtu në huazim, si ajo që ishte në York. Thuhet këtu se më interesante është varka e gjatë Viking, një nga më të bukurat e zbuluara ndonjëherë dhe famëkeqja e saj."
  
  "Çfarë do të thotë?" Kennedy u ndal në majë të shkallëve si një kallam kundër një stuhie, ndërsa shumë palë këmbë shkelnin rreth saj.
  
  "Një anomali e përfaqësuar nga mosha e saj. Ajo i paraprin historisë së vikingëve."
  
  "Epo, kjo është interesante."
  
  "E di. Janë të ekspozuara në katin e poshtëm të krahut Denon, pranë disa egjiptianëve... koptikë... ptolemeikë... marrëzi. .dreq...çfarëdo. Këtu është çështja."
  
  Korridoret e gjera dhe të lëmuara shkëlqenin rreth tyre ndërsa u bashkuan me turmën. Vendasit dhe turistë të të gjitha moshave mbushën hapësirën e vjetër madhështore dhe i dhanë jetë gjatë gjithë ditës. Dikush mund të spekulojë vetëm për natyrën e tij si varre, të frikshme gjatë natës.
  
  Në atë moment u dëgjua një zhurmë shurdhuese, sikur një mur betoni po shembej. Të gjithë u ndalën. Drake iu drejtua Benit.
  
  "Prit këtu, Ben. Na jep gjysmë ore. Ne do t'ju gjejmë." Ai ndaloi, pastaj shtoi: "Nëse ata janë duke u evakuuar, atëherë prisni sa më afër piramidës së xhamit."
  
  Ai nuk priti një përgjigje. Beni ishte plotësisht i vetëdijshëm për rrezikun. Drake e pa teksa nxori qelinë e tij dhe thirri një numër telefonimi të shpejtë. Do të ishte mami, babi ose motra. Ai i bëri shenjë Kenedit dhe ata zbritën me kujdes shkallët spirale në katin e poshtëm. Ndërsa shkonin për në sallën që strehonte ekspozitën e Vikingëve, njerëzit filluan të iknin. Një re e trashë rrotullohej pas tyre.
  
  "Vrapo!" Djali që dukej si modeli i Hollister-it bërtiti. "Ka djem me armë brenda!"
  
  Drake ndaloi te dera dhe rrezikoi të hidhte një vështrim brenda. Ai u përball me kaos të plotë. Një skenë nga një film aksion i Michael Bay, vetëm më i çuditshëm. Ai numëroi tetë djem me uniforma kamuflazhi me maska në fytyrat e tyre dhe mitralozë që ngjiteshin në nisjen më të madhe të Vikingëve që kishte parë ndonjëherë. Pas tyre, në një veprim të pamatur të pamatur, një vrimë tymi ishte shpërthyer në murin e muzeut.
  
  Këta djem ishin të çmendur. Ajo që u dha avantazhin e tyre ishte se ata kishin një drejtpërdrejtë fanatizmi tronditës. Shpërthimi i hyrjeve të ndërtesave dhe gjuajtja me raketa ndaj turmës dukej se ishte norma e tyre. Nuk është çudi që ata e ndoqën Benin dhe atë në të gjithë Parisin më herët. Ndjekjet e makinave ishin ndoshta vetëm argëtimi i tyre para gjumit.
  
  Kennedy vuri një dorë mbi supin e tij dhe shikoi përreth. "Zoti".
  
  "Dëshmon se jemi në rrugën e duhur. Tani na duhet vetëm të afrohemi me komandantin e tyre."
  
  "Unë nuk do t'i afrohem asnjërit prej atyre budallenjve. Ajo u betua me një theks çuditërisht të mirë në anglisht.
  
  "E lezetshme. Por unë duhet të gjej një mënyrë për të na hequr nga lista e tyre e ndyrë."
  
  Drake vuri re më shumë civilë që vraponin drejt daljes. Gjermanët as nuk i vëzhguan, ata thjesht zbatuan me besim planin e tyre.
  
  "Le të". Drake rrëshqiti përmes kornizës së derës në dhomë. Ata përdorën ekspozitat rreth perimetrit për mbulim dhe u afruan sa më afër seancave, aq sa ishte e sigurt për ta bërë këtë.
  
  "Beat dih!" dikush bërtiti me urgjencë.
  
  "Diçka rreth 'ngut'. tha Drake. "Bastardët gjakatarë do të duhet të veprojnë shpejt. Luvri duhet të jetë në krye të listës së përgjigjeve franceze."
  
  Një nga gjermanët bërtiti diçka tjetër dhe ngriti një pllakë guri në madhësinë e një tabakaje darke. Ata dukeshin të rëndë. Ushtari u bëri shenjë dy të tjerëve që ta ndihmonin ta shkarkonin nga varka e gjatë.
  
  "Patjetër që jo SAS," komentoi Drake.
  
  "Ose një amerikan," vuri në dukje Kennedy. "Dikur kisha një djalosh marins që mund ta fuste këtë xhingël nën lafshën e tij."
  
  Drake qeshi paksa. "Foto e bukur. Faleminderit për kontributin. Shiko." Ai pohoi me kokë drejt hapjes së murit, ku sapo ishte shfaqur një burrë i maskuar i veshur me të bardha.
  
  "I njëjti djalë që grabiti Shield në York. Ndoshta."
  
  Burri i hodhi një vështrim skulpturës, më pas tundi me kokë në shenjë miratimi dhe iu drejtua komandantit të tij. "Është koha për..."
  
  Jashtë pati të shtëna me armë zjarri. Gjermanët ngrinë për një sekondë, duke parë njëri-tjetrin të hutuar. Më pas plumbat shpuan dhomën dhe të gjithë u ulën për t'u mbuluar.
  
  Më shumë njerëz të maskuar u shfaqën në hyrjen e hedhur në erë së fundmi. Një forcë e re, e veshur ndryshe nga gjermanët.
  
  Drake mendoi: Policia franceze?
  
  "Kanadezë!" Një nga gjermanët bërtiti me përbuzje. "Vrisni! Vrit!"
  
  Drake mbuloi veshët e tij ndërsa një duzinë mitralozë hapën zjarr në të njëjtën kohë. Plumbat dolën me rikoset nga një trup njeriu, nga një ekspozitë prej druri, nga një mur i suvatuar. Xhami u thye dhe ekspozita të çmuara u grisën në copa dhe ranë në dysheme me një përplasje. Kennedy mallkoi me zë të lartë, gjë që Drake filloi të kuptonte se nuk ishte saktësisht "tokë e freskët" për të. "Ku dreqin janë ata francezët e ndyrë!"
  
  Koka e Drake po rrotullohej. Kanadezët në çfarë ferri të përdredhur kanë rënë këtu?
  
  Ekspozita pranë tyre u copëtua në një mijë pjesë. Në kurrizin e tyre ranë shi xhami dhe copa druri. Drake filloi të zvarritet prapa, duke tërhequr Kenedin me vete. Nisja ishte e mbushur me plumb. Në këtë kohë kanadezët kishin hyrë në dhomë dhe disa gjermanë ishin shtrirë të vdekur ose duke u dridhur. Përpara Drake, një nga kanadezët qëlloi një gjerman në rrezen e zbrazët, duke ia përplasur trurin në një vazo terrakote egjiptiane 3000-vjeçare.
  
  "Nuk ka dashuri mes gjuetarëve të çmendur të relikeve." Drake u përkul. "Dhe gjithë kohën që kam kaluar duke luajtur Tomb Raider - kjo nuk ka ndodhur kurrë."
  
  "Po," Kennedy fshiu copat e xhamit nga flokët e saj. "Por nëse e keni luajtur me të vërtetë lojën, në vend që t'i shikoni në bythë për shtatëmbëdhjetë orë, ju mund të dini se çfarë po ndodh.
  
  Forte e Benit. Jo e imja. Ne luajmë një lojë, domethënë." Ai guxoi të shikonte lart.
  
  Një nga gjermanët u përpoq të arratisej. Ai vrapoi drejt Drake pa e vënë re, më pas u zmbraps në befasi kur rruga e tij u bllokua. "Bewegen!" Ai ngriti pistoletën.
  
  "Po, dhe e juaja gjithashtu." Drake ngriti duart.
  
  Gishti i burrit u shtrëngua në këmbëzën.
  
  Kennedy bëri një lëvizje të papritur anash, duke bërë që vëmendja e gjermanit të lëkundet. Drake iu afrua dhe e goditi në fytyrë. Grushti u tund në kokën e Drake, por ai u largua mënjanë, duke goditur me shkelm gjurin e ushtarit në të njëjtën kohë. Britma mezi mbuloi zhurmën e thyerjes së kockave. Drake ishte mbi të në një sekondë, gjunjët e tij i shtypnin fort gjoksin e tij të rënduar. Me një lëvizje të shpejtë, ai hoqi maskën e ushtarit.
  
  Dhe rënkoi. "Uh. Nuk e di se çfarë prisja në të vërtetë."
  
  Floke bjond. Sy kalter. Karakteristikat e forta. Shprehje e hutuar.
  
  "Më vonë". Drake e la atë pa ndjenja me një mbytje, duke e lënë Kenedin të kujdesej për shokët e tij. Kur Drake ngriti sytë, beteja vazhdoi. Në atë moment, një gjerman tjetër qarkulloi rreth ekspozitës që po binte. Drake e shtyu në krah dhe Kennedy e gjunjëzoi në plexusin diellor. Ky njeri hoqi dorë më shpejt se një grup i ri djemsh në X-factor.
  
  Tani një nga kanadezët po tërhiqte zvarrë skulpturën e Odinit nga gishtat e vdekur dhe të përgjakur të armikut të tij. Një gjerman tjetër e anashkaloi dhe e sulmoi nga ana, por kanadezi ishte i mirë, duke përdredhur dhe duke dhënë tre goditje vrasëse, më pas ia hodhi trupin e çalë mbi supe dhe e rrëzoi në tokë. Kanadezi gjuajti tre të shtëna në distancë të afërt për më shumë bindje dhe më pas vazhdoi të tërhiqte skulpturën drejt daljes. Edhe Drake ishte i impresionuar. Teksa kanadezi arriti te shokët e tij, ata bërtitën dhe hapën një stuhi zjarri ndaj tyre përpara se të tërhiqeshin mbi rrënojat që pinë ende duhan.
  
  "Upsalla!" Kanadezi i nivelit të lartë qau dhe tundi grushtin e tij drejt gjermanëve të mbijetuar. Drake kapi arrogancën, sfidën, emocionin në atë fjalë të vetme. Çuditërisht, një zë femëror.
  
  Gruaja pastaj ndaloi dhe hoqi maskën e saj në një gjest përbuzjeje absolute. "Upsalla!" Ajo u qante përsëri gjermanëve. "Ji atje!"
  
  Drake do të ishte lëkundur nëse nuk ishte tashmë në gjunjë. Ai mendoi se e kishte goditur një plumb, e tillë ishte tronditja. Ai e njohu këtë të ashtuquajtur kanadez. E njihte mirë. Ishte Alicia Miles, londinezja që dikur ishte e barabartë me të në SRT.
  
  Një kompani sekrete brenda SAS.
  
  Komenti i mëparshëm i Wells zbuloi kujtime të vjetra që duhet të mbeten të varrosura më thellë se historia e shpenzimeve të politikanit. Ju ishit më shumë se SAS. Pse doni ta harroni atë?
  
  Për shkak të asaj që kemi bërë.
  
  Alicia Miles ishte një nga ushtarët më të mirë që kishte parë ndonjëherë. Gratë në spetsnaz duhej të ishin më të mira se burrat që të arrinin edhe gjysmën aq larg. Dhe Alicia u ngjit deri në majë.
  
  Çfarë po bënte ajo për t'u përfshirë në gjithë këtë dhe për t'u dukur si fanatike, gjë që ai e dinte se ajo nuk ishte saktësisht? Vetëm një gjë e motivoi Alicia- paratë.
  
  Ndoshta kjo është arsyeja pse ajo punoi për kanadezët?
  
  Drake filloi të zvarritet drejt daljes së vërtetë të dhomës. "Pra, në vend që të na gërvishtin nga lista e të vdekurve dhe të ekspozojmë armiqtë tanë," mori frymë rëndë, "tani kemi më shumë armiq dhe nuk kemi arritur gjë tjetër veçse të ngatërrohemi edhe më shumë."
  
  Kennedy, duke u zvarritur pas tij, shtoi: "Jeta ime ... me dy fjalë të mallkuar".
  
  
  SHTATË
  
  
  
  PARIS, FRANCË
  
  
  Dhoma e hotelit të Kenedit ishte pak më e mirë se ajo ku Drake dhe Ben kaluan disa orë.
  
  "Mendova se të gjithë ju policët ishin të thyer," murmuriti Drake ndërsa kontrollonte pikat e hyrjes dhe daljes.
  
  "Ne jemi. Por kur koha juaj e pushimeve është praktikisht inekzistente për dhjetë vjet, atëherë mendoj se llogaria juaj rrjedhëse fillon të mbushet."
  
  "A është ky një laptop?" Beni iu afrua atij përpara se t'i jepej përgjigje pyetjes retorike. Ata e gjetën atë të fshehur pranë një piramide xhami pasi u larguan nga muzeu, duke vepruar si dy turistë të frikësuar, shumë të frikësuar për të kujtuar ndonjë detaj.
  
  "Pse nuk u tregojmë francezëve atë që dimë?" e pyeti Kenedi ndërsa Beni hapi laptopin.
  
  "Sepse ata janë francezë," tha Drake duke qeshur, më pas u bë serioz kur askush tjetër nuk iu bashkua. Ai u ul në buzë të shtratit të Kenedit, duke parë mikun e tij në punë. "Më falni. Francezët nuk dinë asgjë. Kalimi i kësaj me ta tani do të na ngadalësojë. Dhe mendoj se problemi është koha. Duhet të kontaktojmë me suedezët".
  
  "A njihni dikë në shërbimin sekret suedez?" Kennedy ngriti një vetull ndaj tij.
  
  "Jo. Megjithatë, më duhet të telefonoj komandantin tim të vjetër."
  
  "Kur u larguat nga SAS?"
  
  "Ti kurrë nuk u largove nga SAS". Kur Beni ngriti sytë, shtoi: "Në mënyrë figurative".
  
  "Tre koka duhet të jenë më mirë se dy." Beni e shikoi Kenedin për një sekondë. "A është kjo nëse jeni ende në biznes?"
  
  Lëvizje e lehtë me kokë. Flokët e Kenedit i ranë në sy dhe asaj iu desh një minutë për t'i krehur përsëri. "Unë e kuptoj që ka nëntë pjesë të Odin, kështu që pyetja ime e parë është pse? Pyetja e dytë është çfarë është?"
  
  "Ne thjesht po e kuptonim atë në kafe." Beni goditi me tërbim në tastierë. "Ekziston një legjendë, të cilën z. Krusty këtu e hedh poshtë, e cila pretendon se ekziston një varr i vërtetë i perëndive - fjalë për fjalë, vendi ku janë varrosur të gjithë perënditë e lashtë. Dhe kjo nuk është vetëm një legjendë e vjetër; një numër studiuesish e kanë diskutuar dhe shumë artikuj janë botuar gjatë viteve. Problemi është," tha Beni, duke fërkuar sytë, "është e vështirë të lexohet. Studiuesit nuk janë të famshëm për gjuhën e tyre në prozë".
  
  "Prozaike? përsëriti Kennedy me një buzëqeshje. "A shkon në kolegj?"
  
  "Ai është vokalisti kryesor në grup," kundërshtoi Drake.
  
  Kennedy ngriti një vetull. Pra, ju keni Varrin e Zotave që nuk ka ekzistuar kurrë. NE RREGULL. Edhe çfarë?"
  
  "Nëse kjo ndotet ndonjëherë, bota do të mbytet në zjarr...etj. dhe kështu me radhë."
  
  "E kuptoj. Dhe nëntë pjesë?
  
  "Epo, kur mblidhen gjatë Ragnarok, ata tregojnë rrugën për në varr."
  
  "Ku është Ragnarok?"
  
  Drake goditi tapetin. "Një tjetër harengë e kuqe. Ky nuk është një vend. Në fakt, kjo është një seri ngjarjesh, një betejë e madhe, një botë e pastruar nga një rrjedhë zjarri. Fatkeqësitë natyrore. Pak a shumë Harmagedon."
  
  Kennedy u vrenjos. "Kështu që edhe vikingët e guximshëm kishin frikë nga apokalipsi."
  
  Duke parë poshtë, Drake vuri re një kopje të freskët por të gërvishtur keq të USA Today në dysheme. Ai u rrotullua rreth titullit - 'Vrasësi Serial i Lëshuar DO TË TJERA DY'.
  
  E pakëndshme, por jo e pazakontë për faqen e parë të një gazete. Ajo që e bëri të hidhte një vështrim tjetër, sikur i ishin djegur sytë, ishte fotoja e Kenedit me uniformë policie në tekst. Dhe një mbishkrim më i vogël pranë fotos së saj - "Polici nuk e duron dot" - shkon AWOL.
  
  Ai bëri bujë me një shishe vodka pothuajse të zbrazët në tavolinën e zhveshjes, qetësues kundër dhimbjeve në komodinën, pa bagazhe, pa harta turistike, pa suvenire, pa itinerar.
  
  Katrahurë.
  
  Kennedy tha: "Pra, këta gjermanë dhe kanadezë duan të gjejnë këtë varr inekzistent, ndoshta për lavdi? Për pasurinë që mund të sjellë? Dhe për këtë ata duhet të mbledhin nëntë pjesët e Odinit në një vend që nuk është vend. është e drejtë?"
  
  Beni u grimas. "Epo, një këngë nuk është një këngë derisa të shtypet në vinyl", siç thoshte babai im. Në anglisht, ne kemi ende shumë punë për të bërë."
  
  "Është një shtrirje. "
  
  "Është më shumë kështu." Beni ktheu ekranin e laptopit. "Nëntë figurat e Odinit janë Sytë, Ujqërit, Valkirët, Kali, mburoja dhe shtiza."
  
  Drake e konsideroi. "Janë vetëm gjashtë prej tyre, fëmijë."
  
  "Dy sy. Dy ujqër. Dy Valkyri. Po."
  
  "Cila është në Apsalla?" Drake i shkeli syrin Kenedit.
  
  Beni lëvizi për një kohë, pastaj tha: "Këtu thuhet se shtiza shpoi brinjën e Odinit ndërsa ai ishte duke agjëruar ndërsa ishte varur në Pemën Botërore, duke ia zbuluar të gjitha sekretet e tij të shumta Volvës, Shikuesit të tij. Dëgjoni një citim tjetër: "Afër tempullit të Uppsallës ka një pemë shumë të madhe me degë të përhapura, e cila është gjithmonë e gjelbër si në dimër ashtu edhe në verë. Çfarë lloj peme është kjo, askush nuk e di, pasi asnjë tjetër si ajo nuk ka janë gjetur ndonjëherë. Ato janë qindra vjet të vjetra "Pema Botërore është - ose ishte - në Uppsalla dhe është qendrore në mitologjinë norvegjeze. Ajo thotë se ka nëntë botë rreth Pemës Botërore. Yada... yada. Oh, një referencë tjetër është " pema e shenjtë në Uppsalla. Odin shkonte shpesh atje, pranë një hiri të madh të quajtur Yggdrassil, të cilin vendasit e konsiderojnë të shenjtë, por tani është zhdukur.'
  
  Ai lexoi më tej: 'Gamla Upsalla është konsideruar prej kohësh nga kronistët skandinavë si një nga vendet më të vjetra dhe më të rëndësishme në historinë e Evropës Veriore.'
  
  "Dhe është e gjitha atje," tha Kennedy. "Aty ku dikush mund ta gjente."
  
  "Epo," tha Beni, "të gjitha duhet të lidhen së bashku. Mos e nënvlerësoni aftësinë time, zonjushë, unë jam e mirë në atë që bëj."
  
  Drake tundi me kokë në shenjë vlerësimi. "Është, më besoni. Për gjashtë muajt e fundit, ai më ka ndihmuar të hap rrugën time në karrierën time të fotografisë."
  
  "Duhet të bashkoni shumë poezi të ndryshme dhe saga historike. Saga është një poemë vikinge e aventurës së lartë. Ekziston edhe diçka që quhet Edda poetike e shkruar nga pasardhësit e njerëzve që njihnin njerëz që njihnin kronistët e asaj kohe. Ka shumë informacion atje."
  
  "Dhe ne nuk dimë asgjë për gjermanët. Për të mos përmendur kanadezët. Ose pse Alicia Miles-" ra celulari i Drake. "Më fal... po?"
  
  "Unë".
  
  "Përshëndetje Wells."
  
  "Ulu për këtë, Drake." Wells mori frymë. "SGG është forcat speciale suedeze dhe elementë të ushtrisë suedeze janë tërhequr nga e gjithë bota."
  
  Drake mbeti pa fjalë për një moment. "A po tallesh?"
  
  "Nuk po bëj shaka për punën, Drake. Vetëm femra."
  
  "A ka ndodhur ndonjëherë kjo më parë?"
  
  "Me sa mbaj mend, jo."
  
  "A po tregojnë një arsye?"
  
  "Kam frikë se është thjesht marrëzi. Asgjë konkrete".
  
  "Ndonje gje tjeter?"
  
  Kishte një psherëtimë. "Drake, ti më detyrohesh vërtet disa histori maji, shoku. A është Ben ende atje?
  
  "Po, dhe a ju kujtohet Alicia Miles?"
  
  "Jezusi. Kush nuk do ta bënte? A është ajo me ju?"
  
  "Jo ne te vertete. Sapo e gjeta atë në Luvër rreth një orë më parë."
  
  Dhjetë sekonda heshtje, pastaj: "Ajo ishte pjesë e saj? E pamundur. Ajo nuk do ta tradhtonte kurrë."
  
  "Ne nuk ishim kurrë 'të sajat', ose kështu duket."
  
  "Dëgjo, Drake, a thua se ajo ndihmoi në grabitjen e një muzeu?"
  
  "Ky jam unë, zotëri. Jam une. Drake shkoi te dritarja dhe shikoi dritat e vezulluara të makinës poshtë. "Vështirë për t'u tretur, apo jo? Ajo mund të ketë bërë para me thirrjen e saj të re."
  
  Pas tij, ai mund të dëgjonte Benin dhe Kenedin që mbanin shënime në vendet e njohura dhe të panjohura të Nëntë Pjesët e Odinit.
  
  Wells po merrte frymë rëndë. "Alicia, dreq Miles! Udhëtoni me armikun? kurrë. Në asnjë mënyrë, Drake."
  
  "Unë pashë fytyrën e saj, zotëri. Ishte ajo."
  
  "Jezusi në një karrige me rrota. Cili është plani juaj?
  
  Drake mbylli sytë dhe tundi kokën. "Unë nuk jam më pjesë e ekipit, Wells. Nuk kam një plan, dreqin. Nuk duhej të kisha nevojë për një plan."
  
  "E di. Unë do të mbledh një ekip së bashku, mik, dhe do të filloj ta shqyrtoj nga ky fund. Ndërsa ngjarjet zhvillohen, ne mund të dëshirojmë të zhvillojmë disa strategji kryesore. Qëndroni në kontakt".
  
  Linja është thyer. Drake u kthye. Si Beni ashtu edhe Kenedi e ngulitën sytë. "Mos u shqetëso," tha ai. "Nuk po çmendem. Cfare ke?"
  
  Kennedy grisi disa fletë letre me një lugë, të cilat ajo i shkroi në stenografinë e policisë. "Shizë - Upsalla. Wolves - Nju Jork. Pas kësaj, asnjë e dhënë më e vogël."
  
  "Ne nuk flasim të gjithë sikur kemi lindur me lugë argjendi në gomarët tanë," këputi Drake para se të ndalonte veten. "NË RREGULL, NË RREGULL. Ne mund të merremi vetëm me atë që dimë."
  
  Kennedy i dha një buzëqeshje të çuditshme. "Me pelqen stili yt".
  
  "Ajo që ne dimë," përsëriti Beni, "është se Apsalla është e ardhmja."
  
  "Pyetja është," mërmëriti Drake, "a mund ta përballojë Karta ime e Artë këtë?"
  
  
  TETË
  
  
  
  UPSALLA, SUEDI
  
  
  Gjatë fluturimit për në Stokholm, Drake vendosi të përfitonte nga Kennedy.
  
  Pas një sërë shtrëngimesh duarsh të dhunshme mes Drake dhe Benit, polici i Nju Jorkut përfundoi i ulur pranë dritares me Drake pranë saj. Pra, më pak gjasa për t'u shpëtuar.
  
  "Pra," tha ai ndërsa avioni më në fund u rrafshua dhe Ben hapi laptopin e Kenedit. "Kam një atmosferë të caktuar. Unë nuk e fus hundën në punët e të tjerëve, Kennedy, thjesht kam një rregull. Duhet të di për njerëzit me të cilët punoj."
  
  "Duhet ta dija... gjithmonë duhet të paguani për një ndenjëse në dritare, apo jo? Më tregoni fillimisht, si funksionoi kjo atmosferë me Alicia Miles?
  
  "Shumë mirë," pranoi Drake.
  
  "A mundet. Çfarë doni të dini?"
  
  "Nëse është një çështje personale, mallkim. Nëse është punë, një përmbledhje e shkurtër."
  
  "Po sikur të jenë të dyja?"
  
  "Drap. Nuk dua të fus hundën në punët e të tjerëve, vërtet nuk dua, por më duhet të vendos Benin në radhë të parë. Unë i premtova atij se do ta kalonim këtë, dhe do të thoja të njëjtën gjë për ty. Morëm urdhër të na vrisnin. E vetmja gjë për të cilën nuk je budalla është Kennedy, kështu që ti e di që duhet të jem në gjendje të të besoj që të punosh me mua për këtë."
  
  Stjuardesa u përkul, duke ofruar një filxhan letre ku shkruhej "Ne e krijojmë kafen me krenari Starbucks".
  
  "Kafeina". Kennedy e pranoi këtë me gëzim të dukshëm. Ajo zgjati dorën, duke prekur faqen e Drake gjatë procesit. Ai vuri re se ajo kishte veshur kostumin e tretë të pantallonave të papërshkrueshme që kur e takoi. Ajo i tha atij se ajo ishte një grua që i kushtohej vëmendje për arsye të gabuara; një grua që vishet në mënyrë modeste për t'u përshtatur me atë që dëshironte seriozisht t'i përkiste.
  
  Drake mori një për vete. Kennedy piu për një minutë, pastaj futi një fije floku pas veshit të saj në një gjest të butë që tërhoqi vëmendjen e Drake. Pastaj ajo u kthye nga ai.
  
  "Asnjë nga puna jote e ndyrë, me të vërtetë, por unë... e përfundova policinë e pistë. Eksperti mjekoligjor. E kapën atë duke futur në xhep një grusht dollarë në vendin e krimit dhe i tha I.A. Si rezultat, ai mori një shtrirje. Disa vite".
  
  "Nuk ka asgjë të keqe. Mos vallë kolegët e tij u përfolën për ty?"
  
  "Shoku, dreqin, mund ta përballoj. Unë e kam marrë këtë që në moshën pesë vjeçare. Çfarë është e gabuar, ajo që po më godet trurin si një stërvitje e ndyrë, është realiteti për të cilin nuk mendoni - që çdo rast i mëparshëm i atij bastardit hajdutë merret në pyetje. Çdo. I vetmuar. Një."
  
  "Zyrtarisht? Nga kush?"
  
  "Avokatët-mut-ngrënës. Politikanët që hanë mut. Kryebashkiakët e ardhshëm. Reklamues të çmendur pas famës, tepër të verbuar nga injoranca e tyre për të dalluar të drejtën nga e gabuara. Burokratët".
  
  "Nuk është faji yt".
  
  "Oh po! Tregojuni familjeve të vrasësit serial më të keq që ka njohur ndonjëherë shteti i Nju Jorkut. Tregojani këtë trembëdhjetë nënave dhe trembëdhjetë baballarëve, të cilët të gjithë dinë çdo detaj të tmerrshëm se si Thomas Caleb vrau vajzat e tyre të vogla, sepse ato ishin të pranishme gjatë gjithë gjyqit të tij."
  
  Drake shtrëngoi grushtat në zemërim. "A do ta lirojnë këtë djalë?"
  
  Sytë e Kenedit ishin vrima boshe. "Ata e liruan dy muaj më parë. Që atëherë, ai ka vrarë përsëri dhe tani është zhdukur."
  
  "Jo".
  
  "Të gjitha për mua."
  
  "Jo nuk eshte. Është në sistem".
  
  "Unë jam sistemi. Unë punoj për sistemin. Kjo eshte jeta ime".
  
  "Pra ata ju dërguan me pushime?"
  
  Kennedy fshiu sytë. "Leja e detyruar. Mendja ime nuk është më... ajo që ka qenë. Puna kërkon qartësi çdo minutë të çdo dite. Një qartësi që thjesht nuk mund ta arrij më."
  
  Ajo tregoi plotësisht qëndrimin e saj të vrazhdë. "Dhe ç'farë? A je i lumtur tani? Mund të punosh me mua tani?"
  
  Por Drake nuk u përgjigj. Ai e dinte dhimbjen e saj.
  
  Ata dëgjuan zërin e kapitenit duke shpjeguar se ishin tridhjetë minuta nga destinacioni i tyre.
  
  Ben tha: "I çmendur. Sapo lexova se Valkyries e Odinit janë pjesë e një koleksioni privat, ku nuk dihet vendndodhja." Ai nxori një fletore. "Unë do të filloj të regjistroj gjithë këtë mut."
  
  Drake mezi e dëgjoi atë. Historia e Kenedit ishte tragjike dhe jo nga ajo që duhej të dëgjonte. Ai i varrosi dyshimet dhe nuk ngurroi ta mbulonte me dorën e saj që i dridhej.
  
  "Ne kemi nevojë për ndihmën tuaj për këtë," pëshpëriti ai që Beni të mos e dëgjonte dhe ta pyeste më vonë. "Unë besoj. Mbështetja e mirë është thelbësore në çdo operacion."
  
  Kennedy nuk mund të fliste, por buzëqeshja e saj e shkurtër fliste shumë.
  
  
  * * *
  
  
  Duke u transferuar në një avion dhe një tren ekspres më vonë, ata po i afroheshin Apsallës. Drake u përpoq të largonte lodhjen e udhëtimit që po i turbullonte mendjen.
  
  Jashtë, ftohja e pasdites e solli në vete. Morën një taksi dhe u ngjitën brenda. Beni ngriti mjegullën e lodhjes duke thënë:
  
  Gamla Upsalla. Kjo është Upsalla e vjetër. Ky vend, - i tregoi ai Upsallës në tërësi, - u ndërtua pasi katedralja në Gamla Upsalla u dogj shumë kohë më parë. Kjo është në thelb një Upsalla e re, megjithëse është qindra vjet e vjetër."
  
  "Uau," tërhoqi Kennedy. "Sa vjeç e bën Upsalla-n e vjetër?"
  
  "Shumë e drejtë."
  
  Taksi nuk lëvizi. Shoferi tani është gjysmë i kthyer. "Barrows?"
  
  "Më fal?" Zëri i Kenedit dukej i ofenduar.
  
  "I shikon tumat? Tumat mbretërore? Anglishtja belbëzuese nuk ndihmoi.
  
  "Po". Beni pohoi me kokë. "Turmat mbretërore. Është në vendin e duhur".
  
  Si rezultat, ata shkuan në një mini-turne në Uppsalla. Duke luajtur turist, Drake nuk mund të duronte një rrugë të tërthortë. Nga ana tjetër, Saab ishte komod dhe qyteti mbresëlënës. Në ato ditë, Apsalla ishte një qytet universitar dhe rrugët ishin plot me biçikleta. Në një moment, shoferi i tyre llafazan, por i vështirë për t'u deshifruar, shpjegoi se biçikleta nuk do të ndalonte për ju në rrugë. Do të të merrte poshtë pa u menduar.
  
  "Aksidente". Ai tregoi me duar lulet që zbukuronin trotuaret. "Shumë aksidente".
  
  Në të dy anët lundronin ndërtesa të vjetra. Më në fund qyteti u zbut dhe fshati filloi të zvarritet në peizazh.
  
  "Mirë, kështu që Gamla Apsalla është një fshat i vogël tani, por ishte i madh në reklamat e hershme," tha Ben nga kujtesa. "Atje u varrosën mbretër të rëndësishëm. Dhe Odin jetoi atje për një kohë."
  
  "Ky është vendi ku ai vari veten," kujtoi Drake legjendën.
  
  "Po. Ai u sakrifikua në Pemën Botërore, ndërsa Shikuesi i tij shikonte dhe dëgjonte çdo sekret që kishte mbajtur ndonjëherë. Ajo duhet të ketë thënë shumë për të." Ai u vreros ndërsa mendoi: "Ata duhet të kenë qenë tepër afër".
  
  "Gjithçka tingëllon si një rrëfim i krishterë," guxoi Drake.
  
  "Por Odin nuk vdiq këtu?" Pyeti Kennedy.
  
  "Jo. Ai vdiq në Ragnarok së bashku me djemtë e tij Thor dhe Freyr.
  
  Taksi lëvizi rreth zonës së gjerë të parkimit përpara se të ndalonte. Në të djathtë, një shteg i rrahur i poshtër çonte nëpër pemë të rralla. "Tek tumat," tha shoferi i tyre.
  
  Ata e falënderuan atë dhe e lanë Saab-in në dritën e diellit dhe një erë të freskët. Ideja e Drake ishte të vëzhgonte zonën dhe vetë fshatin për të parë nëse kishte dalë ndonjë gjë nga pema. Në fund të fundit, kur kaq shumë mashtrues ndërkombëtarë po vënë egon e tyre të kënaqshme në atë që mund të përshkruhet vetëm si liri globale për të gjithë, diçka duhet të dalë në pah.
  
  Pas pemëve, peizazhi u bë një fushë e hapur, e ndërprerë vetëm nga dhjetëra tuma të vogla dhe tre tuma të mëdha që shtriheshin drejt përpara. Pas kësaj, në distancë, vunë re një çati të ndritshme dhe një ndërtesë tjetër në të djathtë të saj, që shënonte fillimin e fshatit.
  
  Kennedy ndaloi. "Nuk ka pemë askund, djema."
  
  Beni ishte i zhytur në fletoren e tij. "Ata nuk do të vendosin një tabelë tani, apo jo?"
  
  "A keni një ide?" Drake shikonte fushat e hapura për ndonjë shenjë aktiviteti.
  
  "Mbaj mend që kam lexuar se këtu ka pasur deri në tre mijë tuma. Sot ka disa qindra prej tyre. A e dini se çfarë do të thotë?"
  
  "Ata nuk i ndërtuan shumë mirë?" Kennedy buzëqeshi. Drake vuri në dukje me lehtësim se ajo dukej se ishte plotësisht e përqendruar në punën aktuale.
  
  "Në kohët e lashta kishte shumë aktivitet nëntokësor. Dhe më pas këto tre barrows 'mbretërore'. Në shekullin e nëntëmbëdhjetë, ata u emëruan pas tre mbretërve legjendar nga Shtëpia e Yngling - Aun, Adil dhe Egil - një nga familjet mbretërore më të famshme në Skandinavi. Por..." ai ndaloi, duke u kënaqur, "pohon gjithashtu se tumat tashmë ekzistonin në mitologjinë dhe folklorin më të hershëm - dhe se ato ishin një haraç i lashtë për tre Mbretërit më të hershëm - origjinalë - ose perënditë siç i njohim ne. Tani. Ata janë Freyr, Thor dhe Odin."
  
  "Ky është një hyrje e rastësishme," tha Kennedy. "Por ju vini re se sa shumë referenca për tregimet biblike ne vazhdojmë të marrim nga të gjitha këto histori të lashta."
  
  "Ky është Sagi. Beni e korrigjoi. "Poezia. Doodles akademike. Diçka që mund të jetë e rëndësishme - ka dhjetëra referenca për fjalën suedeze Falla të bashkangjitur me tumat, dhe manga fallor - nuk jam i sigurt se çfarë do të thotë kjo. Dhe Kennedy, a nuk lexova diku se historia e Krishtit ishte shumë e ngjashme me historinë që përfshin Zeusin?
  
  Drake pohoi me kokë. Dhe perëndia egjiptian Horus ishte një tjetër pararendës. Të dy ishin perëndi që supozohet se nuk kanë ekzistuar kurrë." Drake tundi me kokë drejt tre tumave mbretërore që binte në sy përballë peizazhit të sheshtë. "Freyr, Thor dhe Odin, a? Pra, kush është kush atëherë, Blakey? A?"
  
  "Nuk e kam idenë, shok."
  
  "Mos u shqetëso, kërpudha. Ne mund të torturojmë informacionin nga këta fshatarë nëse është e nevojshme."
  
  Ata kaluan pranë tumave, duke u shtirur se ishin tre alpinistë të lodhur si një shpërqendrim. Dielli i goditi fort në kokë dhe Drake pa Kenedin të thyente syzet e diellit.
  
  Ai tundi kokën. amerikanët.
  
  Pastaj bie telefoni i Benit. Kenedi tundi kokën, tashmë e pushtuar nga shpeshtësia e kontakteve familjare. Drake vetëm qeshi.
  
  "Karin," tha Beni i lumtur. "Si është motra ime e madhe?"
  
  Kennedy e përkëdheli Drake në supe. "Këngëtarja kryesore në grup?" ajo pyeti.
  
  Drake ngriti supet. "Zemër prej ari, kjo është e gjitha. Ai do të bënte gjithçka për ju pa u ankuar. Sa miq apo kolegë të tillë keni?"
  
  Fshati Gamla Upsalla ishte piktoresk dhe i pastër, me disa rrugë të veshura me ndërtesa me çati të lartë pa dalje në det qindra vjeçare, të ruajtura mirë dhe me popullsi të rrallë. Një fshatar i rastësishëm i shikoi me kureshtje.
  
  Drake eci drejt kishës. "Vikarët vendas janë gjithmonë të dobishëm."
  
  Teksa iu afruan verandës, një plak me rroba klerik pothuajse i rrëzoi. Ai u ndal i habitur.
  
  "Përshëndetje. Kan jag hjalpa dig?"
  
  "Nuk jam i sigurt për këtë, mik." Drake veshi buzëqeshjen e tij më të mirë. "Por cila nga ato barrot atje i përket Odinit?"
  
  "Në Anglisht?" Prifti foli mirë për botën, por mundohej ta kuptonte. "Vad? Çfarë? Një?"
  
  Beni doli përpara dhe tërhoqi vëmendjen e famullitarit te barrot e mbretit. "Një?"
  
  "E shihni." Plaku pohoi me kokë. "Po. Hm. Storst..." Ai u përpoq të gjente një fjalë. "I madh".
  
  "Me i madhi?" Beni shtriu krahët gjerësisht.
  
  Drake i buzëqeshi, i impresionuar.
  
  "Figura". Kennedy filloi të shikonte larg, por Ben kishte një pyetje të fundit.
  
  "Falla?" Tha i habitur me buzët e tij vetëm, duke parë famullitarin dhe ngriti supet në mënyrë të ekzagjeruar. "Apo manga fallor?"
  
  U desh pak kohë, por përgjigja kur erdhi e ftodhi Drake deri në kockë.
  
  "Kurthe... shumë kurthe."
  
  
  NËNTË
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, SUEDI
  
  
  Drake ndoqi Benin dhe Kenedin deri te grumbulli më i madh i mbretit, duke u përplasur me rripat në çantën e shpinës, në mënyrë që të mund të vëzhgonte zonën në paqe. Mbulesa e vetme ishte rreth një milje pas grumbullit më të vogël dhe për një sekondë ai mendoi se pa lëvizje atje. Lëvizje e shpejtë. Por studimi i mëtejshëm nuk zbuloi asgjë më shumë.
  
  Ata u ndalën në këmbët e tumës së Odinit. Ben mori frymë. "Personi i fundit që arrin në majë, merr pak gjëra në faqen time në Facebook!" bërtiti ai teksa nisej me nxitim në rrugën e tij. Drake e ndoqi më me qetësi dhe i buzëqeshi Kenedit, i cili po ecte pak më shpejt se ai.
  
  Thellë brenda, ai filloi të shqetësohej gjithnjë e më shumë. Nuk i pëlqeu. Ata ishin lakuriq pa shpresë. Çdo numër pushkësh të fuqishme mund t'i ndiqte, duke i mbajtur nën kërcënimin e armëve, vetëm duke pritur urdhrat. Era fishkëllinte fort dhe rrihte në vesh, duke rritur ndjenjën e pasigurisë.
  
  U deshën rreth njëzet minuta për t'u ngjitur në majë të kodrës me bar. Kur Drake arriti tek ai, Beni ishte ulur tashmë në bar.
  
  "Ku është shporta e piknikut, Krusty?"
  
  "Unë e lashë këtë në karrocën tuaj." Ai shikoi përreth. Prej këtu, nga një lartësi, u hap një pamje befasuese: fusha kodrinore të pafundme të gjelbërta, kodra e përrenj kudo, dhe nga larg shiheshin male të purpurta. Ata mund të shihnin fshatin Gamla Upsalla që shtrihej deri në kufijtë e qytetit të New Upsalla.
  
  Kennedy deklaroi të qartë. "Pra, thjesht do të them diçka që më shqetëson prej një kohe. Nëse kjo është tuma e Odinit dhe Pema Botërore është e fshehur në të - që do të ishte një zbulim vrasës - pse askush nuk e ka gjetur atë më parë? Pse duhet ta kërkojmë tani?"
  
  "Është e thjeshtë". Beni vendosi në rregull flokët e tij të padisiplinuar. "Askush nuk mendoi të shikonte më parë. Derisa Mburoja u zbulua një muaj më parë, ishte e gjitha legjendë e pluhurosur. Miti. Dhe nuk ishte e lehtë të lidhej Shtiza me Pemën Botërore, e cila tani quhet pothuajse universalisht Yggdrasil, dhe më pas me nëntë ditët e shkurtra të qëndrimit të Odinit atje.
  
  Dhe - - thirri Drake, - "ajo pemë nuk do të ishte e lehtë për t'u gjetur nëse ekziston. Ata nuk do të donin që ndonjë bastard i vjetër të pengohej në këtë."
  
  Tani ra telefoni celular i Drake. Ai e pa Benin me një seriozitet talljeje teksa e nxirrte nga çanta e shpinës. "Jezusi. Unë kam filluar të ndihem si ju".
  
  "Puse?"
  
  "Ekipi prej dhjetë personash në dispozicionin tuaj. Thjesht thuaj fjalën".
  
  Drake gëlltiti habinë e tij. "Dhjetë persona. Ky është një ekip i madh." Një ekip prej dhjetë personash SAS mund ta nxirrte presidentin në zyrën e tij ovale dhe të gjente ende kohë për të filmuar videoklipin e ri muzikor të Lady Gaga-s përpara se të nisej për çaj në shtëpi.
  
  "Aksione të mëdha, kam dëgjuar. Situata po përshkallëzohet çdo orë".
  
  "Kjo eshte e vertetë?"
  
  "Qeveritë nuk ndryshojnë kurrë, Drake. Ata filluan ngadalë, dhe më pas u përpoqën të prishnin rrugën e tyre, por kishin frikë të përfundonin. Nëse ky është ndonjë ngushëllim, nuk është gjëja më e madhe që po ndodh në botë tani".
  
  Deklarata e Wells ishte menduar të trajtohej ashtu si luani trajton një zebër, dhe Drake nuk e zhgënjeu. "Si cfare?"
  
  "Shkencëtarët nga NASA sapo kanë konfirmuar ekzistencën e një supervullkani të ri. Dhe..." Wells në fakt dukej i alarmuar, "është aktiv".
  
  "Çfarë?"
  
  "Pak aktiv. Por mendoni, gjëja e parë që ju mendoni kur përmendni një supervullkan është...
  
  "...fundi i planetit," përfundoi Drake, i tharë fyti papritmas. Rastësisht, Drake tani e dëgjoi frazën dy herë në më shumë ditë. Ai pa Benin dhe Kenedin të rrethonin tumën, duke shkelmuar barin dhe ndjeu një frikë të rrënjosur thellë, të cilën nuk e kishte përjetuar kurrë.
  
  "Ku eshte?" ai pyeti.
  
  Wells qeshi. "Jo larg, Drake. Jo larg nga ku e gjetën Mburojën tuaj. Është në Islandë".
  
  Drake ishte gati të kafshonte për herë të dytë kur Ben thirri: "Gjeta diçka!" me një zë të lartë që tregonte pafajësinë e tij teksa përhapej.
  
  "Me duhet te shkoj". Drake vrapoi drejt Benit, duke e bërë magjinë sa më mirë që mundi. Kennedy gjithashtu shikoi përreth, por e vetmja gjë që mund të shihnin ishte në fshat.
  
  "Hesht, shok. Cfare ke?"
  
  "Këto". Beni u gjunjëzua dhe fshiu barin e lyer, duke zbuluar një pllakë guri me madhësinë e një fletë letre A4. "Ata rreshtojnë të gjithë perimetrin e tumës, çdo disa këmbë, në rreshta nga maja deri në mes të bazës. Duhet të ketë qindra të tillë."
  
  Drake hodhi një vështrim më të afërt. Sipërfaqja e gurit ishte dëmtuar shumë nga moti, por ishte pjesërisht e mbrojtur nga bari i tejmbushur. Në sipërfaqen e tyre kishte disa shenja.
  
  "Mendoj se quhen mbishkrime runike," tha Ben. "Simbolet e Vikingëve".
  
  "Si dreqin e di ti?"
  
  Ai buzëqeshi. "Në aeroplan, kontrollova shenjat në mburojë. Ata janë të ngjashëm. Thjesht pyesni në Google."
  
  "Fëmija thotë se ka qindra prej tyre," u tërhoq Kennedy, duke shikuar rreth shpatit të pjerrët dhe me bar. "Edhe çfarë? Nuk ndihmon."
  
  "Bebi thotë se mund të funksionojë," tha Ben. "Ne duhet të gjejmë rune të lidhura me atë që po kërkojmë. Një rune që përfaqëson një shtizë. Një rune që përfaqëson një pemë. Dhe një rune për -"
  
  "Një," përfundoi Kennedy.
  
  Drake kishte një ide. "Vë bast se mund të përdorim linjën e shikimit. Ne të gjithë duhet të shohim njëri-tjetrin për të ditur se funksionoi, apo jo?
  
  "Logjika e ushtarit," qeshi Kennedy. "Por unë mendoj se ia vlen të provohet."
  
  Drake u kruajt ta pyeste për logjikën e policit, por koha po ikën. Fraksionet e tjera po përparonin dhe çuditërisht mungonin, edhe tani. Të gjithë filluan të gërvishtnin barin nga çdo gur, duke u zhurmuar rreth kodrës së gjelbër. Në fillim ishte një detyrë e pafalshme. Drake dalloi simbolet, të cilat dukeshin si mburoja, harqe, një gomar, një varkë e gjatë, pastaj një shtizë!
  
  "Ka një". Zëri i tij i ulët arriti te dy të tjerët dhe jo më tej. Ai u ul me paketën e tij dhe shtroi furnizimet që kishin blerë në udhëtimin me taksi nëpër Apsalla. Pishtarë, një elektrik dore i madh, shkrepëse, ujë, disa thika që ai i tha Benit ishin të destinuara për pastrimin e rrënojave. Ai e mori vështrimin mbrapa. Unë nuk jam aq sylesh, por nevoja e tyre ishte më urgjente se shqetësimi i Benit tani.
  
  "Pema". Kennedy ra në gjunjë, duke u gërvishtur në shkëmb.
  
  Benit iu deshën dhjetë minuta të tjera të tensionuara për të gjetur diçka. Ai ndaloi, pastaj përsëriti hapat e tij të fundit. "E mbani mend atë që thashë për Tolkien-in që bazoi Gandalfin tek Odin?" Ai goditi gurin me këmbë. "Epo, është Gandalfi. Ai madje ka një staf. Hej!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake e pa nga afër. Ai dëgjoi një kërcitje, sikur po hapeshin grila të rënda.
  
  "A e shkaktuat duke shkelur në një gur?" - pyeti me kujdes.
  
  "Unë mendoj se po".
  
  Të gjithë shikuan njëri-tjetrin, shprehjet e tyre ndryshonin nga eksitimi në shqetësim në frikë, dhe më pas, si një, dolën përpara.
  
  Guri i Drake-it hoqi dorë paksa. Ai dëgjoi të njëjtin zhurmë bluarëse. Toka përballë shkëmbit u fundos dhe më pas gropa u rrotullua rreth argjinaturës si një gjarpër me turbo.
  
  Beni thirri: "Ka diçka këtu".
  
  Drake dhe Kennedy ecën nëpër tokën e fundosur deri në vendin ku ai qëndronte. Ai u ul, duke shikuar në një të çarë në tokë. "Një lloj tuneli."
  
  Drake tundi pishtarin. "Koha për të rritur një çift, njerëz," tha ai. "Me ndiq mua".
  
  
  * * *
  
  
  Në momentin që ata ishin jashtë syve, dy forca rrënjësisht të ndryshme filluan të mobilizohen. Gjermanët, të kënaqur deri tani që ishin ulur në qytetin e përgjumur të Gamla Apsalla, u përgatitën dhe filluan të ndiqnin gjurmët e Drake.
  
  Një tjetër detashment, një kontigjent i trupave elitare të ushtrisë suedeze - Sarskilda Skyddsgrupen ose SSG - vazhdoi të vëzhgonte gjermanët dhe diskutoi mbi ndërlikimin e çuditshëm të propozuar nga tre civilë që sapo kishin zbritur në gropë.
  
  Ata duhet të intervistohen plotësisht. Me çdo mjet të nevojshëm.
  
  Kjo do të thotë, nëse do t'i mbijetonin asaj që do të ndodhte.
  
  
  DHJETË
  
  
  
  GROPË BOTËRORE E PEMËVE, SUEDI
  
  
  Drake u përkul. Kalimi i errët kishte filluar si një hapësirë zvarritjeje dhe tani ishte më pak se gjashtë këmbë e lartë. Tavani ishte prej guri dhe papastërtie dhe ishte i mbushur me sythe të mëdha, të varura me bar të tejmbushur, të cilin ata duhej t'i hiqnin nga rruga.
  
  Ashtu si të hynte në xhungël, Drake mendoi. Vetëm nën tokë.
  
  Ai vuri re se disa nga hardhitë më të forta tashmë ishin prerë. Një valë ankthi e përshkoi.
  
  Ata erdhën në një zonë ku rrënjët ishin aq të dendura sa u desh të zvarriteshin përsëri. Lufta ishte e vështirë dhe e ndyrë, por Drake vuri bërrylin përpara bërrylit, gjurin përpara gjurit dhe u kërkoi të tjerëve ta ndiqnin. Kur në një moment as bindja nuk e ndihmoi Benin, Drake iu kthye ngacmimit.
  
  "Të paktën temperatura po bie," mërmëriti Kennedy. "Ne duhet të fundosemi."
  
  Drake u përmbajt nga përgjigja e ushtarit standard, sytë e tij u kapën befas nga diçka e zbuluar në dritën e pishtarit të tij.
  
  "Shikoje ate".
  
  Runes gdhendur në mur. Simbole të çuditshme që i kujtuan Drake-t ato që zbukuronin mburojën e Odinit. Zëri i mbytur i Benit jehoi në korridor.
  
  "Runat skandinave. ogur i mirë."
  
  Drake e ktheu dritën prej tyre me keqardhje. Sikur të mund t'i lexonin ato. SAS, mendoi ai shkurtimisht, do të kishte pasur më shumë burime. Ndoshta ishte koha për t'i sjellë këtu.
  
  Pesëdhjetë këmbë të tjera dhe djersa u derdh prej tij. Ai dëgjoi Kenedin duke gulçuar dhe duke sharë se kishte veshur kostumin e saj më të mirë. Ai nuk kishte dëgjuar fare nga Beni.
  
  "A je mirë, Ben? Ju janë ngatërruar flokët në rrënjë?"
  
  "Ha, dreqin, ha. Vazhdo, budalla."
  
  Drake vazhdoi të zvarritet nëpër baltë. "Një gjë që më shqetëson," gulçoi ai midis frymëmarrjeve, "është se "shumë kurthe". Egjiptianët ndërtuan kurthe, të përpunuara, për të mbrojtur thesaret e tyre. Pse jo norvegjezët?"
  
  "Nuk mund ta imagjinoj një viking që mendon shumë për një kurth," ia ktheu Kennedy.
  
  "Nuk e di," bërtiti Beni në linjë. "Por vikingët kishin gjithashtu mendimtarë të mëdhenj, e dini. Ashtu si grekët dhe romakët. Jo të gjithë ishin barbarë."
  
  Disa kthesa dhe kalimi filloi të zgjerohej. Dhjetë këmbë të tjera dhe çatia mbi to ishte zhdukur. Në atë moment ata u shtrinë dhe morën frymë. Pishtari i Drake ndriçoi kalimin përpara. Kur ia drejtoi Kenedit dhe Benit, ai qeshi.
  
  "Dreq, ju të dy dukeni sikur sapo u ngritët nga varri!"
  
  "Dhe supozoj se jeni mësuar me këtë mut?" Kennedy tundi dorën. "Të jesh SAS dhe gjithçka?"
  
  Jo SAS, Drake nuk mundi të hiqte qafe fjalët e helmuara. "Ka pasur dikur." Tha ai dhe eci përpara tani më shpejt.
  
  Një kthesë tjetër e mprehtë dhe Drake ndjeu një fllad në fytyrën e tij. Një ndjenjë marramendjeje e goditi si një rrotull e papritur bubullimash dhe kaloi një sekondë para se të kuptonte se po qëndronte në një parvaz me një shkëmb shpellor poshtë.
  
  Një pamje e pabesueshme i ra në sy.
  
  Ai ndaloi aq papritur sa Kennedy dhe Ben u përplasën me të. Pastaj edhe ata e panë këtë pamje.
  
  "OMFG" Ben diktoi titullin e këngës së nënshkrimit të Wall of Sleep.
  
  Pema Botërore qëndroi para tyre në gjithë lavdinë e saj. Nuk ka qenë kurrë mbi tokë. Pema ishte me kokë poshtë, rrënjët e saj të forta ngriheshin në malin e tokës sipër tyre, të mbajtur fort nga mosha dhe formacionet shkëmbore përreth, degët e saj në kafe të artë, gjethet e saj jeshile shumëvjeçare, trungu i saj arrinte njëqind metra poshtë në thellësi të një gropë gjigante.
  
  Rruga e tyre u kthye në një shkallë të ngushtë të gdhendur në muret shkëmbore.
  
  "Kurthe," mori frymë Beni. "Mos harroni kurthe."
  
  "Në ferr me kurthe," shprehu Kennedy mendimin e Drake. "Nga dreqin po vjen drita?"
  
  Beni shikoi përreth. "Është portokalli."
  
  "Shkopi shkëlqen," tha Drake. "Krishti. Ky vend është përgatitur."
  
  Në ditët e tij SAS, ata dërguan njerëz për të përgatitur një zonë si kjo; një ekip për të vlerësuar rrezikun dhe për ta neutralizuar ose kataloguar atë përpara se të kthehet në bazë.
  
  "Nuk kemi shumë kohë," tha ai. Besimi i tij te Kenedi sapo ishte rritur. "Le të".
  
  Zbrisnin shkallët e konsumuara e të rrënuara, rënia e papritur gjithmonë në të djathtë të tyre. Dhjetë metra më poshtë dhe shkallët filluan të anojnë fort. Drake ndaloi kur u hap një hendek prej tre këmbësh. Asgjë spektakolare, por e mjaftueshme për ta bërë atë të mendojë - sepse boshllëku i poshtëm u bë edhe më i dukshëm.
  
  "Drap".
  
  Ai u hodh. Shkallët prej guri ishin rreth tre këmbë të gjera, të lehta për t'u trajtuar, të tmerrshme kur çdo hap i gabuar nënkuptonte vdekjen e sigurt.
  
  Ai u ul saktë dhe u kthye menjëherë, duke ndjerë se Beni do të ishte në prag të lotëve. "Mos u shqetëso", ai injoroi Kenedin dhe u përqendrua te shoku i tij. "Më beso, Ben. Ben. Do të të kap unë.
  
  Ai pa besim në sytë e Benit. Besim absolut, fëmijëror. Ishte koha për ta fituar përsëri, dhe kur Beni kërceu dhe më pas u lëkund, Drake e mbështeti me një dorë në bërryl.
  
  Drake i bëri një sy. "Lehtë, apo jo?"
  
  Kennedy u hodh. Drake e shikoi me kujdes, duke u shtirur se nuk e vuri re. Ajo zbarkoi pa probleme, pa shqetësimin e tij dhe u vrenjos.
  
  "Është tre këmbë, Drake. Jo Grand Canyon."
  
  Drake i shkeli syrin Benit. "Gati, shok?"
  
  Njëzet këmbë të tjera, dhe hapja tjetër në shkallët ishte më e gjerë, tridhjetë këmbë këtë herë, dhe e mbuluar me një dërrasë të trashë druri që lëkundej ndërsa Drake ecte lart. Kenedi e ndoqi atë dhe pastaj Beni i gjorë, i detyruar nga Drake të shikonte lart, të shikonte përpara në vend të poshtë, të studionte destinacionin e tij, jo këmbët. I riu po dridhej derisa arriti në tokë të fortë dhe Drake kërkoi një pushim të shkurtër.
  
  Kur ata u ndalën, Drake pa se Pema Botërore ishte përhapur kaq gjerë këtu sa degët e saj të trasha pothuajse preknin shkallët. Beni me nderim zgjati një dorë për të përkëdhelur gjymtyrën, e cila dridhej nga prekja e tij.
  
  "Kjo... kjo është mahnitëse," mori frymë ai.
  
  Kennedy e përdori këtë herë për të stiluar flokët e saj dhe për të studiuar hyrjen sipër tyre. "Deri më tani, gjithçka është e pastër," tha ajo. "Më duhet të them se në formën e tij aktuale, definitivisht nuk janë gjermanët ata që e përgatitën këtë vend. Ata do ta plaçkisnin dhe do ta digjnin deri në tokë me flakëhedhës".
  
  Disa pushime të tjera dhe ata ishin pesëdhjetë këmbë poshtë, pothuajse në gjysmë të rrugës. Drake më në fund e lejoi veten të mendonte se vikingët e lashtë nuk ishin të barabartë me egjiptianët në fund të fundit, dhe boshllëqet ishin më e mira që mund të bënin kur ai hyri në një shkallë guri që në fakt ishte një pjesë e përpunuar e kërpit, spango dhe pigment. Ai ra, pa rënien e pafund dhe e kapi veten nga majat e gishtave.
  
  Kennedy e tërhoqi lart. "Gamar që lëkundet nga era, djalë SAS?"
  
  Ai u ngjit përsëri në tokë të fortë dhe shtriu gishtat e tij të mavijosur. "Faleminderit".
  
  Ata lëvizën me më shumë kujdes, tani më shumë se në gjysmë të rrugës. Përtej hapësirës së zbrazët në të djathtën e tyre, një pemë masive qëndronte përgjithmonë, e paprekur nga flladi dhe rrezet e diellit, një mrekulli e harruar e së shkuarës.
  
  Ata kaluan gjithnjë e më shumë simbole vikinge. Ben mendoi çuditshëm. "Është si muri origjinal i grafitit," tha ai. "Njerëzit thjesht i prenë emrat e tyre dhe lanë mesazhe - versionet e hershme të 'Gjoni ishte këtu!'
  
  "Ndoshta krijuesit e shpellës," tha Kennedy.
  
  Drake u përpoq të bënte një hap tjetër, duke u ngjitur pas murit të gurtë të ftohtë dhe një zhurmë e thellë bluarëse jehoi nëpër shpellë. Një lumë mbeturinash u rrëzua nga lart.
  
  "Vrapo!" Drake bërtiti. "Tani!"
  
  Ata zbritën me nxitim shkallët, duke injoruar kurthe të tjera. Një gur gjigant ra nga lart me një përplasje të fuqishme, duke copëtuar gurë të vjetër ndërsa u rrëzua. Drake e mbuloi trupin e Benit me trupin e tij ndërsa guri u përplas nëpër shkallët ku ata po qëndronin, duke bërë rreth njëzet këmbë hapa të çmuar me të.
  
  Kenedi shkundi copat e gurit nga supi i saj dhe e pa Drake me një buzëqeshje të thatë. "Faleminderit".
  
  "Hej, e dija që gruaja që i shpëtoi gomarit të SAS mund të kapërcejë një gur të thjeshtë. "
  
  "Qesharak, mik. Shum qesharake."
  
  Por ende nuk kishte mbaruar. U dëgjua një zhurmë e mprehtë dhe spango e hollë por e fortë u këput në shkallën që ndante Benin dhe Kenedin.
  
  "Phoo!" bërtiti Kennedy. Një copë fije u tërhoq me një forcë të tillë që mund ta ndante lehtësisht kyçin e këmbës nga pjesa tjetër e trupit.
  
  Një tjetër klikim dy hapa më poshtë. Drake kërceu në vend. "Drit!"
  
  Një zhurmë tjetër nga lart nënkuptonte rënien e radhës të gurit.
  
  "Është një kurth i përsëritur," u tha Beni atyre. "E njëjta gjë vazhdon të ndodhë vazhdimisht. Ne duhet të arrijmë në këtë seksion."
  
  Drake nuk mund të dallonte se cilët hapa ishin konfuz dhe cilët jo, kështu që ai i besoi fatit dhe shpejtësisë. Ata vrapuan me kokë poshtë nja tridhjetë shkallë, duke u përpjekur të qëndronin në ajër sa më gjatë. Muret e shkallëve u shkatërruan ndërsa kalonin shtegun e lashtë në thellësi të shpellës shkëmbore.
  
  Zhurma e mbeturinave që binin në fund filloi të bëhej më e fortë.
  
  Fluturimi i tyre u pasua nga kërcitja e spangove të ngurtë.
  
  Drake hyri në një shkallë tjetër të rreme, por vrulli i tij e çoi atë në një boshllëk të shkurtër. Kenedi u hodh mbi të, i këndshëm si një gazelë në fluturim të plotë, por Beni ra pas saj, tani duke rrëshqitur në humnerë.
  
  "Këmbët!" Drake bërtiti, pastaj ra përsëri në boshllëk, duke u bërë tokë. Relief lau tensionin nga truri i tij ndërsa Kennedy i vendosi këmbët përsëri në vend. Ai ndjeu se Beni e goditi trupin dhe më pas i ra në gjoks. Drake kanalizoi vrullin e djalit me duart e tij, më pas e shtyu atë në tokë të fortë.
  
  U ul shpejt, me një kërcitje.
  
  "Vazhdo te ecesh!"
  
  Ajri ishte i mbushur me copa guri. Njëri u hodh nga koka e Kenedit, duke lënë një prerje dhe një burim gjaku. Një tjetër goditje e Drake në kyçin e këmbës. Agonia e bëri të shtrëngonte dhëmbët dhe e nxiti të vraponte më shpejt.
  
  Plumbat shpuan murin mbi kokat e tyre. Drake u përkul dhe hodhi një vështrim kalimtar në hyrje.
  
  Pashë një forcë të njohur të mbledhur atje. gjermanët.
  
  Tani ata vraponin me shpejtësi të plotë, përtej pamaturisë. Drake-it iu deshën sekonda të çmuara që të hidhej përsëri në pjesën e pasme. Ndërsa një tjetër breshëri plumbash goditi gurin pranë kokës së tij, ai u hodh përpara, u hodh nga shkallët, bëri një rreth të plotë me krahët e palosur dhe u drejtua deri në lartësinë e tij të plotë pa humbur asnjë ons vrull.
  
  Ah, ditët e mira të vjetra janë kthyer.
  
  Më shumë plumba. Më pas të tjerët u rrëzuan para tij. Tmerri bëri një vrimë në zemrën e tij derisa kuptoi se ata thjesht kishin arritur në fund të shpellës në arrati dhe, të papërgatitur, u përplasën drejt e në tokë.
  
  Drake u ngadalësua. Fundi i shpellës ishte një rrëmujë e trashë gurësh, pluhuri dhe mbeturinash druri. Kur ata u rebeluan, Kennedy dhe Ben ishin një pamje për t'u parë. Jo vetëm që janë të mbuluara me papastërti, por tani janë të mbuluara me pluhur dhe myk gjethesh.
  
  "Ah, për kamerën time të besueshme," tha ai. "Vite shantazhi më qëndrojnë përpara".
  
  Drake mori shkopin me shkëlqim dhe përqafoi kthesën e shpellës, e cila po ikte nga njerëzit e armatosur. U deshën pesë minuta për të arritur në skajet e jashtme të pemës. Ata ishin vazhdimisht nën hijen e palëvizshmërisë së tij imponuese.
  
  Drake e përkëdheli Benin në supe. "Më mirë se çdo sesh i së premtes mbrëma, a, shoku?"
  
  Kennedy e shikoi djalin e ri me sy të rinj. "A keni fansa? A ka grupi juaj fansa? Do ta bëjmë këtë bisedë shumë shpejt, vëlla. Besoni në të".
  
  "Vetëm dy -" Beni filloi të belbëzojë ndërsa rrumbullakosën një pjesë të këndit të fundit, më pas heshti i tronditur.
  
  Të gjithë u ndalën.
  
  Ëndrrat e lashta të habisë u shfaqën para tyre, duke i lënë ata pa fjalë, duke i mbyllur praktikisht trurin për rreth gjysmë minutë.
  
  "Tani kjo është... kjo është..."
  
  "Mahnitëse," mori frymë Drake.
  
  Një rresht i varkave të gjata vikinge më të mëdha që ata mund të imagjinonin ndonjëherë, i zbresin në një skedar të vetëm, duke qëndruar krah për krah, sikur të ngecur në një bllokim trafiku arkaik. Anët e tyre ishin zbukuruar me argjend dhe ar, velat ishin zbukuruar me mëndafsh dhe gurë të çmuar.
  
  "Varkat e ulëta," tha Kennedy me mendje.
  
  Anijet detare Beni kishte ende sensin e mirë për ta korrigjuar atë. "Dreqin, këto gjëra konsideroheshin thesaret më të mëdha të kohës së tyre. Duhet të jetë... çfarë? A ka njëzet këtu?
  
  "Shumë mirë," tha Drake. "Por kjo është shtiza për të cilën kemi ardhur. Ndonje ide?"
  
  Tani Beni po shikonte Pemën Botërore. "Zot, djema. Mund ta imagjinoni? Njëri u var nga ajo pemë. Një i ndyrë."
  
  "Pra, ju besoni në Zotat tani, hmm? Tifoz? Kennedy u përkul anash te Beni pak sfidues, duke e bërë atë të skuqej.
  
  Drake u ngjit në një parvaz të ngushtë që shtrihej në të gjithë gjatësinë e bishtit të anijes së gjatë. Guri dukej i fortë. Ai kapi skajin prej druri dhe u përkul. "Këto gjëra janë të mbushura me plaçkë. Është e sigurt të thuhet se askush nuk ka qenë ndonjëherë këtu më parë sot."
  
  Ai studioi përsëri linjën e anijeve. Një shfaqje e pasurive të paimagjinueshme, por ku ishte thesari i vërtetë? Në fund? Fundi i ylberit? Muret e shpellës ishin zbukuruar me vizatime antike. Ai pa imazhin e Odinit të varur në Pemën Botërore dhe një grua të gjunjëzuar para tij.
  
  "Për çfarë po flitet këtu?" Ai i bëri shenjë Benit. "Hajde, nxito. Ata bastardë të dyshimtë nuk i fusin salçiçet në fyt atje lart. Levizim."
  
  Ai tregoi një kaçurrelë teksti të papërpunuar nën figurën e një gruaje që lutet. Beni tundi kokën. "Por teknologjia do të gjejë një mënyrë. Ai klikoi në I-telefonin e tij të besueshëm, i cili fatmirësisht nuk kishte asnjë sinjal këtu poshtë.
  
  Drake shfrytëzoi momentin për të kthyer Kenedin. "Ideja ime e vetme është të ndjek këto varka të gjata," tha ai. "A ju përshtatet?"
  
  "Siç tha tifozi i futbollit, unë jam në lojë, djema. Trego rrugën."
  
  Ai eci përpara, duke kuptuar se nëse ky super tunel do të arrinte në një rrugë pa krye, ata do të bllokoheshin. Gjermanët do të mbaheshin fort pas bishtit dhe nuk do të mbështeteshin në dafinat e tyre. Drake e ndau këtë mendim në pjesë, duke u fokusuar në një parvaz që ishte gdhendur në shkëmb. Herë pas here ata ndesheshin me një shkop tjetër me shkëlqim. Drake i kishte maskuar ose zhvendosur për të krijuar një mjedis më të errët në përgatitje për luftën e ardhshme. Ai vazhdimisht kërkonte midis anijeve të gjata dhe më në fund gjeti një shteg të ngushtë që gjarpëronte mes tyre.
  
  Plani B.
  
  Kaluan dy, katër dhe pastaj dhjetë anije të gjata. Drake-it filluan t'i dhembin këmbët nga përpjekja me të cilën ai negocioi shtegun e ngushtë.
  
  Zhurma e dobët e një guri që binte dhe më pas një britmë më e fortë jehoi nëpër shpellën gjigante, kuptimi i së cilës ishte i qartë. Pa zë, ata anuan edhe më me zell drejt detyrës së tyre.
  
  Drake më në fund erdhi në fund të rreshtit. Ai numëroi njëzet e tre anije, secila e paprekur dhe e ngarkuar me plaçkë. Teksa u afruan në pjesën e pasme të tunelit, errësira filloi të thellohej.
  
  "Unë nuk mendoj se ata kanë arritur ndonjëherë kaq larg," vërejti Kennedy.
  
  Drake kërkonte një fanar të madh. "Rrezikshme," tha ai. "Por ne duhet ta dimë."
  
  E ndezi dhe e zhvendosi traun nga njëra anë në tjetrën. Kalimi u ngushtua ndjeshëm derisa ishte një hark i thjeshtë përpara.
  
  Dhe pas harkut ishte një shkallë e vetme.
  
  Beni papritmas shtypi një ulërimë, pastaj me një pëshpëritje teatrale, "Ata janë në parvaz!"
  
  Kjo ishte ajo. Drake veproi. "Ne u ndamë," tha ai. "Do të shkoj te shkallët. Ju të dy zbritni atje te anijet dhe kthehuni nga rruga që erdhëm."
  
  Kennedy filloi të protestojë, por Drake tundi kokën. "Jo. Beje. Beni ka nevojë për mbrojtje, unë jo. Dhe ne kemi nevojë për shtizën."
  
  "Dhe kur do të arrijmë në fund të anijeve?"
  
  "Deri atëherë do të kthehem."
  
  Drake u hodh prapa pa fjalë tjetër, duke u hedhur nga parvazi dhe duke u nisur për në shkallët e pasme. Ai u kthye një herë pas dhe pa hijet që po afroheshin mbi parvaz. Beni ndoqi Kenedin poshtë shpatit të rrënojave deri në bazën e anijes së fundit Viking. Drake bëri një lutje shprese dhe vrapoi sa më shpejt që mundi të ngjitej shkallët, duke u hedhur mbi dy hapa në të njëjtën kohë.
  
  Hajde." Ai u ngjit derisa i dhimbnin viçat dhe i morën flakë mushkëritë. Por më pas ai doli në një platformë të gjerë. Pas tyre kalonte një përrua i gjerë me një rrymë të furishme dhe më tej ngrihej një altar prej guri të latuar afërsisht, pothuajse si një Barbekju arkaike.
  
  Por ajo që tërhoqi vëmendjen e Drake ishte një simbol masiv i gdhendur në murin pas altarit. Tre trekëndësha që mbivendosen me njëri-tjetrin. Disa minerale brenda gdhendjes kapën dritën artificiale dhe shkëlqenin si teminat në një fustan të zi.
  
  Nuk ka kohë për të humbur. Ai përshkoi përroin, duke gulçuar për ajër ndërsa uji i akullt u ngjit deri te kofshët e tij. Teksa iu afrua altarit, pa një objekt të shtrirë në sipërfaqen e tij. Një artefakt i shkurtër, me majë, as befasues dhe as mbresëlënës. Vërtet e zakonshme...
  
  ... shtiza e Odinit.
  
  Një objekt që shpoi anën e Zotit.
  
  Një valë eksitimi dhe parandjenja e përshkoi atë. Kjo ishte ngjarja që i bëri të gjitha të vërteta. Deri më tani, ka qenë një mori spekulimesh, thjesht spekulime të zgjuara. Por përtej atij momenti, ishte tmerrësisht e vërtetë.
  
  Tmerrësisht e vërtetë. Ata qëndruan para numërimit mbrapsht deri në fund të botës.
  
  
  Njëmbëdhjetë
  
  
  
  GROPË BOTËRORE E PEMËVE, SUEDI
  
  
  Drake nuk qëndroi në ceremoni. Ai kapi shtizën dhe u kthye nga rruga që kishte ardhur. Përmes përroit të akullt, poshtë shkallëve të rrënuara. Ai fiku elektrik dore në gjysmë të rrugës dhe e ngadalësoi shpejtësinë ndërsa errësira e madhe e mbuloi.
  
  Rrezet e dobëta të dritës ndriçuan hyrjen poshtë.
  
  Ai vazhdoi të ecte. Nuk kishte mbaruar akoma. Ai kishte mësuar shumë kohë më parë se më shpesh, një njeri që mendonte shumë gjatë në betejë, nuk arriti kurrë në shtëpi.
  
  Ai u ndal në gjurmët e tij në hapin e fundit, pastaj u zhyt në errësirën më të thellë të kalimit. Gjermanët ishin tashmë afër, pothuajse në fund të parvazit, por elektrik dore në një distancë të tillë do ta veçonin atë vetëm si një hije tjetër. Ai u hodh mbi kalimin, u shtrëngua pas murit dhe u drejtua për në shpatin që të çonte në bazën e anijeve Viking.
  
  Një zë mashkulli leh: "Shiko këtë! Kujdes, Stevie Wonder!" Zëri e befasoi, me një theks të thellë të Jugut Amerikan.
  
  Dreqin! Ai vrapoi më shpejt. Një e shtënë ra, duke goditur një gur afër vendit ku ai sapo kishte qenë.
  
  Një figurë e errët u përkul mbi parvaz, ndoshta një amerikan. "Ka një shteg atje poshtë midis anijeve. Lëvizi karkat para se t'i fus në fyt dembel."
  
  Katrahurë. Yankees panë shtegun e fshehur.
  
  I ashpër, arrogant, mendjemadh. Njëri nga gjermanët tha: "Të dreq, Milo", dhe më pas bërtiti ndërsa u tërhoq zvarrë poshtë shpatit.
  
  Drake falënderoi yllin e tij me fat. Në një sekondë ai ishte mbi burrin, duke i thyer kordat e zërit dhe duke i përdredhur qafën me një kërcitje të dëgjueshme përpara se dikush tjetër ta ndiqte.
  
  Drake ngriti pistoletën e gjermanit - një Heckler dhe Koch MG4 - dhe qëlloi disa të shtëna. Koka e një personi ka shpërthyer.
  
  Oh po, mendoi ai. Është xhiruar akoma më mirë me pistoletë sesa me kamerë.
  
  "Kanadezë!" e ndjekur nga një seri fërshëllimesh të njëkohshme.
  
  Drake buzëqeshi me pëshpëritjen e tërbuar. Le të mendojnë kështu.
  
  Duke mos u kënaqur më, ai vrapoi në shtegun aq shpejt sa guxoi. Beni dhe Kenedi ishin përpara dhe kishin nevojë për mbrojtjen e tij. Ai u betua t'i largonte të gjallë nga këtu dhe nuk do t'i lëshonte.
  
  Pas tij, gjermanët zbritën me kujdes shpatin. Ai gjuajti disa të shtëna për t'i mbajtur ata të zënë dhe filloi të numëronte anijet.
  
  Katër, gjashtë, njëmbëdhjetë.
  
  Gjurma po bëhej e pasigurt, por më në fund u nivelua. Në një moment ajo u holl aq shumë sa kushdo mbi pesëmbëdhjetë gurë ndoshta do të thyente një brinjë duke u shtrydhur midis trungjeve, por ajo u zgjerua përsëri ndërsa ai numëronte anijen e gjashtëmbëdhjetë.
  
  Mbi të ngriheshin anije, të lashta, të frikshme, me erë lëvoreje dhe myku të vjetër. Një lëvizje kalimtare tërhoqi vëmendjen e tij dhe ai shikoi në të majtën e tij për të parë një figurë që mund të ishte vetëm ky Milo i sapolindur që vraponte përsëri në një parvaz të ngushtë që shumica e njerëzve mezi mund ta kalonin. Drake nuk pati kohë as të qëllonte, amerikani po lëvizte kaq shpejt.
  
  Dreqin! Pse duhej të ishte kaq i mirë? I vetmi person që njihte Drake - përveç vetes - që mund të arrinte një sukses të tillë ishte Alicia Miles.
  
  E gjeta veten në mes të një gare të ardhshme gladiatorësh këtu...
  
  Ai u hodh përpara, duke kaluar anijet tani, duke përdorur vrullin e tij për të kërcyer nga hapi në hap, duke shigjetuar pothuajse lirshëm nga tumat e rastësishme në çarje të thella dhe duke kërcyer në një kënd nga muret ranore. Edhe duke përdorur trungjet fleksibël të anijeve për të fituar vrull midis kërcimeve.
  
  "Prit!"
  
  Një zë pa trup erdhi nga diku përpara. Ai ndaloi teksa pa figurën e turbullt të Kenedit, i lehtësuar kur dëgjoi atë theks amerikan. "Ndiqmë", thirri ai, duke e ditur se nuk mund ta linte Milo-n ta kalonte atë deri në fund të korridorit. Ato mund të shtypen për orë të tëra.
  
  Ai kaloi anijen e fundit me kokë, Beni dhe Kenedi ranë pas tij, ashtu si Milo u hodh nga parvazi dhe preu nga pjesa e përparme e së njëjtës anije. Drake i mbështjellë krahët rreth belit, duke u siguruar që ai të ulej rëndë në sternum.
  
  Ai kaloi një sekondë duke e hedhur armën drejt Kenedit.
  
  Me armën ende në ajër, Milo u përplas me gërshërë dhe u lirua, duke u rrotulluar në duar dhe papritur përballë tij.
  
  Ai bërtiti: "Met Drake, i vetmi. E pres me padurim këtë, mik."
  
  Ai goditi me bërryla dhe grushta. Drake mori disa goditje në krahët e tij, duke u tërhequr ndërsa u tërhoq. Ky djalë e njihte, por kush dreqin ishte ai? Një armik i vjetër pa fytyrë? Një hije fantazmë nga e kaluara e errët e SAS? Milo ishte afër dhe i lumtur që qëndronte atje. Me bisht të syrit, Drake vuri re thikën në brezin e amerikanit, vetëm duke pritur që të shpërqendrohej.
  
  Ai mori një goditje brutale në këmbën e tij.
  
  Pas tij ai mund të dëgjonte lëvizjet e para të ngathëta të trupave gjermane që përparonin. Ata ishin vetëm disa anije prapa.
  
  Beni dhe Kenedi e shikonin me habi. Kennedy ngriti automatikun e tij.
  
  Drake u shtir në një drejtim, pastaj u rrotullua në anën tjetër, duke shmangur goditjen e egër të Milo në këmbë. Kenedi qëlloi, duke hequr centimetrat e dheut nga këmba e Milos.
  
  Drake buzëqeshi dhe u largua, duke u shtirur sikur përkëdheli një qen. "Rri," tha ai me tallje. "Ky është një djalë i mirë."
  
  Kennedy gjuajti një tjetër të shtënë paralajmëruese. Drake u kthye dhe vrapoi pranë tyre, kapi për krahun e Benit dhe u tërhoq ndërsa i riu u kthye automatikisht drejt shkallëve që shemben.
  
  "Jo!" Drake bërtiti. "Do të na nxjerrin një nga një".
  
  Beni dukej i shtangur. "Ku tjetër?"
  
  Drake ngriti supet në mënyrë çarmatosëse. "Cfare mendove?"
  
  Ai u drejtua drejt Pemës Botërore.
  
  
  DYMBËDHJETË
  
  
  
  PEMA BOTËRORE, SUEDI
  
  
  Dhe ata u ngritën. Drake vuri bast se Pema Botërore ishte aq e vjetër dhe e fortë sa degët e saj duhej të ishin të shumta dhe të forta. Pasi pranove se po ngjiteshe në një pemë që ishte fjalë për fjalë me kokë poshtë, fizika nuk kishte fare rëndësi.
  
  "Ashtu si të jesh përsëri djalë," e nxiti Drake Benin, duke e nxitur atë të vazhdonte më shpejt pa shkaktuar panik. "Nuk duhet të jetë problem për ty, Blakey. Je mirë, Kennedy?"
  
  Njujorkezja u ngjit e fundit, duke mbajtur pistoletën poshtë saj. Për fat të mirë, simetria e madhe e degëve dhe gjetheve të Pemës Botërore fshehu përparimin e tyre.
  
  "Unë ngjitesha në disa kërcell në kohën time," tha ajo me padurim.
  
  Beni qeshi. Shenjë e mirë. Drake falenderoi në heshtje Kenedin, duke filluar të ndihej edhe më mirë që ajo ishte atje.
  
  Dreqin, mendoi ai. Pothuajse shtoi: në këtë mision, për më pak se një javë do të kthehemi në dialektin e vjetër.
  
  Drake ngjitej nga dega në degë, gjithnjë e më lart, duke u ulur ose duke qëndruar me këmbë në njërën degë ndërsa zgjatej për tjetrën. Përparimi ishte i shpejtë, që do të thoshte se forca e sipërme e trupit të tyre zgjati më shumë sesa pritej. Megjithatë, rreth gjysmës së rrugës, Drake vuri re se Beni po dobësohej.
  
  "Tweeny duke u lodhur?" pyeti ai dhe pa një dyfishim të menjëhershëm të përpjekjeve. Herë pas here Kennedy gjuante një plumb nëpër degë. Dy herë ata mundën të shihnin shkallët e gurta që ngriheshin pranë tyre, por ata nuk panë asnjë shenjë të ndjekësve të tyre.
  
  Zërat jehojnë përmes tyre. "Anglezi është Matt Drake." Ish-ushtari i SAS një herë dëgjoi një zë të shtrembëruar nga një theks i trashë gjerman që shqisa e tij e gjashtë i thoshte se duhet t'i përkiste një burri me të bardha. Burri që e ka parë dy herë tashmë pranon artefaktet e vjedhura.
  
  Një herë tjetër ai dëgjoi, "SRT po hiqet." Kush në emër të gjithë asaj që është e shenjtë ishte ky djalë?
  
  Të shtënat ndanë degët e rënda. Drake ndaloi për të rregulluar çantën e shpinës me thesarin lëvizës brenda, pastaj vuri re një degë të gjerë që po synonte. Ai që arrinte pothuajse në vendin e shkallëve ku kishin pushuar më parë.
  
  "Atje," i tregoi ai Benit. "Shaloni degën dhe lëvizni... shpejt!"
  
  Ata do të ishin të zhveshur për rreth dy minuta. Minus surprizën dhe kohën e reagimit, që la ende më shumë se një minutë rrezik ekstrem.
  
  Beni ishte i pari që u largua nga mbulesa, Drake dhe Kennedy një sekondë më vonë, të gjithë duke kërcyer dhe duke u përkulur nga dega drejt shkallëve. Kur u panë, Kennedy u bleu atyre sekonda të çmuara duke lëshuar një breshëri plumbi, duke hapur vrima në të paktën një sulmues të pafat varresh.
  
  Dhe tani ata panë se Milo kishte dërguar vërtet komandën për të ngjitur shkallët. Pesë burra. Dhe ekipi ishte i shpejtë. Ata do të arrijnë në fund të degës përpara Benit!
  
  Katrahurë! Ata nuk patën një shans të vetëm.
  
  E pa edhe Beni dhe u drodh. Drake i bërtiti në vesh: "Kurrë mos u dorëzo! Kurrë!"
  
  Kennedy tërhoqi përsëri këmbëzën. Dy burra ranë: njëri fluturoi në gropë, tjetri e kapi anën dhe bërtiti. Ajo e shtrydhi përsëri dhe më pas Drake dëgjoi që revista po mbaronte.
  
  Dy gjermanët mbetën, por tani qëndruan përballë tyre, me armë gati. Drake bëri një fytyrë të ashpër. Ata humbën garën.
  
  "Gjuajini ata!" Zëri i Milos bëri jehonë. "Ne do të kërkojmë mbetjet këtu poshtë."
  
  "Nein!" Tingëlloi sërish theksi i fortë gjerman. "Der Spear! Der Spear!"
  
  Tytat e pistoletave nuk u dridhen. Njëri nga gjermanët u tall: "Zvarrituni, pëllumba të vegjël. Eja ketu."
  
  Beni lëvizi ngadalë. Drake mundi të shihte supet e tij duke u dridhur. "Më beso," i pëshpëriti në vesh shokut të tij dhe tendosi çdo muskul. Ai u hodh sapo Beni arriti në fund të degës, loja e tij e vetme ishte të sulmonte dhe të përdorte grupin e tij të aftësive.
  
  "Unë e kam ende thikën," mërmëriti Kennedy.
  
  Drake pohoi me kokë.
  
  Beni ka arritur në fund të degës. Gjermanët prisnin në heshtje.
  
  Drake filloi të ngrihej.
  
  Pastaj, si në mjegull, gjermanët fluturuan anash, sikur të ishin goditur nga një silur. Trupat e tyre, të grisur dhe të gjakosur, u hoqën nga muri dhe, të lagur, u rrokullisën në gropë si një vagon.
  
  Pak metra mbi degën ku lakoheshin shkallët, qëndronte një grup i madh burrash me armë të rënda. Njëri prej tyre mbante në duar një pushkë sulmi AK-5 që pinte ende duhan.
  
  "Suedez", Drake njohu armët që përdoren zakonisht nga ushtria suedeze.
  
  Më me zë të lartë, ai tha: "Dreqin në kohë".
  
  
  TREMBËDHJETË
  
  
  
  BAZA USHTARAKE, SUEDI
  
  
  Dhoma në të cilën ata ndodheshin, një dhomë spartane dymbëdhjetë me dymbëdhjetë me një tavolinë dhe një dritare me buzë të akullta, e ktheu Drake-n disa vite prapa.
  
  "Relaksohuni," ai preku gishtat e zbardhur të Benit. "Ky vend është një bunker standard ushtarak. Kam parë dhoma hoteli më të këqija, shoku, më beso."
  
  "Kam qenë në apartamente më të këqija." Kennedy dukej i qetë, një polic i trajnuar në punë.
  
  "Eshtrat e djalit tjetër?" Drake ngriti një vetull.
  
  "Sigurisht. Pse?"
  
  "Oh asgje." Drake numëroi deri në dhjetë në gishtat e tij, pastaj shikoi poshtë sikur do të fillonte të përdorte gishtat e këmbëve.
  
  Beni arriti një buzëqeshje të dobët.
  
  "Shiko, Ben, e pranoj se nuk ishte e lehtë në fillim, por e patë atë suedez që bënte telefonata. Ne jemi mire. Në çdo rast, duhet të bëjmë një bisedë të vogël. Jemi të rraskapitur".
  
  Dera u hap dhe mjeshtri i tyre, një suedez i ndërtuar mirë, me flokë bjonde dhe një vështrim të ngurtë si gozhdë që do ta zbardhte edhe Shrekun, u hodh në dyshemenë e betonit. Kur ata u kapën dhe Drake shpjegoi me kujdes se kush ishin dhe çfarë po bënin, burri u prezantua si Thorsten Dahl dhe më pas u zhvendos në anën e largët të helikopterit të tij për të bërë disa telefonata.
  
  "Matt Drake," tha ai. "Kennedy Moore. Dhe Ben Blake. Qeveria suedeze nuk ka asnjë pretendim ndaj jush..."
  
  Drake u alarmua nga theksi, i cili nuk ishte aspak suedez. "A shkon në një nga ato shkollat me shkëlqim, Dal? Eton apo diçka e tillë?"
  
  "Gamar me shkëlqim?"
  
  "Shkollat që promovojnë oficerët e tyre përmes origjinës, parave dhe edukimit. Në të njëjtën kohë, ju shkuat te aftësitë, shkathtësia dhe entuziazmi.
  
  "Unë mendoj se po." Toni i Dahl ishte i barabartë.
  
  "Shkëlqyeshëm. Epo, nëse kjo është e gjitha..."
  
  Dahl ngriti një dorë ndërsa Beni i hodhi një vështrim të ofenduar Drake. "Mos bëhu më koka turku, Mat. Vetëm për shkak se ju jeni një fshatar i ashpër i Yorkshire nuk do të thotë që të gjithë të tjerët janë pasardhës mbretërorë, apo jo?"
  
  Drake shikoi qiramarrësin e tij i tronditur. Kennedy bëri një lëvizje 'drop it'. Pastaj i shkoi mendja se Beni gjeti diçka në këtë mision që e tërhoqi vërtet dhe ai donte më shumë.
  
  Dahl tha: "Unë do të vlerësoja shkëmbimin e njohurive, miq. Unë me të vërtetë do ta bëja."
  
  Drake ishte gjithçka për të ndarë, por siç thonë ata, dija është fuqi dhe ai po përpiqej të gjente një mënyrë për të marrë mbështetjen e qeverisë suedeze këtu.
  
  Beni tashmë po përgatitej për historinë e tij për Nëntë Pjesët e Odinit dhe Varrin e Zotave kur Drake e ndërpreu atë.
  
  "Shiko," tha ai. "Unë dhe ky djalosh, dhe tani ndoshta një tituj të këqij, tetë inç në një listë vrasjesh..."
  
  "Unë nuk jam budalla, ju gomar anglez." Kennedy gjysmë u ngrit në këmbë.
  
  "Më bën përshtypje që ju e dini këtë fjalë". Drake uli sytë. "Më falni. Ky është zhargon. Nuk të lë kurrë." Iu kujtuan fjalët e ndarjes së Alisonit: do të jesh gjithmonë SAS.
  
  Ai studioi duart e tij, ende të plagosur nga luftimi me Milo dhe ngjitja në Pemën Botërore, dhe mendoi për reagimet e tij të shpejta dhe të sigurta gjatë ditëve të fundit.
  
  Sa te drejte kishte ajo.
  
  "Çfarë është një gronk?" Beni u habit.
  
  Dahl u ul në një karrige të fortë metalike dhe goditi çizmet e tij të rënda në tryezë. "Një grua që ... uh ... "gëzon shoqërinë e ushtrisë". u përgjigj diplomatikisht.
  
  "Përshkrimi im do të ishte pak më i ashpër," Drake i hodhi një vështrim Benit dhe më pas tha: "Lista e vrasjeve. Gjermanët duan vdekjen tonë për krime të pa kryera. Si mund të ndihmoni, Dahl?"
  
  Suedezi nuk u përgjigj për një kohë, vetëm duke ngulur sytë nga dritarja e akullt në peizazhin e mbuluar me borë dhe më gjerë, në shkëmbinjtë e shkërmoqur që qëndronin të vetëm në sfondin e oqeanit të tërbuar.
  
  Kennedy tha: "Dal, unë jam polic. Këta të dy nuk i njihja deri para nja dy ditësh, por ata kanë zemra të mira. Besoni atyre."
  
  Dahl pohoi me kokë. "Reputacioni yt të paraprin, Drake. E mira dhe e keqja në të. Ne do t'ju ndihmojmë, por së pari-" i bëri me kokë Benit. "Vazhdo".
  
  Beni vazhdoi sikur të mos ishte ndërprerë kurrë. Drake i hodhi një vështrim Kenedit dhe pa të buzëqeshur. Ai hodhi sytë larg, i tronditur për dy arsye. Së pari, referenca e Dahl-it për reputacionin e tij dhe së dyti, miratimi i sinqertë i Kenedit.
  
  Beni mbaroi. Dahl tha: "Gjermanët janë një organizatë e re në gjithë këtë, e cila nuk tërhoqi vëmendjen tonë deri në atë incident në York".
  
  "I ri?" tha Drake. "Ata janë të mirë. Dhe shumë mirë e organizuar; i kontrolluar nga frika dhe disiplina e hekurt. Dhe ata kanë një atu në personin e një djali të quajtur Milo - forcat speciale amerikane, me sa duket. Kontrolloni titullin."
  
  "Ne do ta bejme. Lajmi i mirë është se ne kemi informacion për kanadezët."
  
  "A po shikon?"
  
  "Po, por i pjesshëm, i papërvojë dhe i vetmuar," Dahl hodhi një vështrim në drejtim të Kenedit. "Marrëdhënia e qeverisë suedeze me regjimin tuaj të ri të Obamës nuk është ajo që unë do ta quaja të klasit të parë. "
  
  "Më falni për këtë," falsifikoi Kennedy një buzëqeshje, më pas vështroi përreth. "Dëgjo, mik, nëse do të jemi këtu për një kohë, a mendon se mund të hamë një kafshatë?"
  
  "Tashmë po përgatitet nga kuzhinieri ynë sous," Dahl shtiroi një buzëqeshje në përgjigje. "Por seriozisht, së shpejti do të ketë burgerë dhe patate të skuqura."
  
  Drake i pështyma. Nuk e mbante mend herën e fundit që hëngri.
  
  "Unë do t'ju them çfarë mundem. Kanadezët filluan jetën si një kult i fshehtë kushtuar vikingit Eric the Red. Mos qesh, këto gjëra ekzistojnë. Këta njerëz përmes cosplay interpretojnë rregullisht ngjarje, beteja dhe madje edhe udhëtime detare."
  
  "Nuk ka asnjë dëm të vërtetë në këtë," tingëllonte Beni paksa mbrojtës. Drake e ruajti këtë pjesë të mrekullueshme për më vonë.
  
  "Aspak, zoti Blake. Cosplay është i zakonshëm, përdoret nga shumë njerëz në konventa anembanë botës dhe është bërë më i zakonshëm me kalimin e viteve. Por dëmi i vërtetë fillon kur një biznesmen miliarder bëhet lideri modern i këtij kulti dhe më pas hedh miliona dollarë në ring."
  
  Një argëtim i tillë i shkujdesur bëhet...
  
  "Obsesion". Dahl përfundoi kur dera u hap. Drake rënkoi ndërsa burgeri standard dhe patatet e skuqura ishin vendosur para tij. Era e qepëve ishte hyjnore për stomakun e tij të uritur.
  
  Dahl vazhdoi teksa hanin: "Një biznesmen kanadez i quajtur Colby Taylor ia kushtoi jetën Vikingit të famshëm, Eric the Red, i cili, siç jeni të sigurt që e dini, zbarkoi në Kanada menjëherë pas zbulimit të Grenlandës. Nga ky hulumtim, lindi një magjepsje maniake me mitologjinë norvegjeze. Kërkime, gërmime, zbulime. Kërkime pa fund. Ky njeri fitoi bibliotekën e tij dhe u përpoq të blinte të gjitha tekstet ekzistuese skandinave."
  
  "Punë e çmendur", tha Kennedy.
  
  "Dakord. Por "i çmenduri" që financon "forcat e tij të sigurisë" - e lexon si ushtri. Dhe mbetet mjaftueshëm i mbyllur për të mbetur jashtë shikimit të shumicës së njerëzve. Emri i tij është shfaqur vazhdimisht gjatë viteve në lidhje me Nëntë Fragmentet e Odinit, kështu që natyrisht inteligjenca suedeze e ka shënuar gjithmonë atë si një "Person me interes".
  
  "Ai vodhi kalin," tha Drake. "Ti e di këtë, apo jo?"
  
  Sytë e hapur të Dahl-it dëshmuan se ai nuk e kishte bërë. "Tani ne e dimë."
  
  "Nuk mund ta arrestoni?" Pyeti Kennedy. "Me dyshimin për vjedhje apo diçka të tillë?"
  
  "Imagjinoni atë si një nga... gangsterët tuaj. Udhëheqësit tuaj të mafias ose të Triadës. Ai është i paprekshëm - njeriu në krye - për momentin."
  
  Drake i pëlqeu ndjenja e nënkuptuar. Ai i tregoi Dahl-it për përfshirjen e Alicia Miles dhe i dha Dahl-it aq histori sa i lejohej të zbulonte.
  
  "Pra," tha ai kur mbaroi. "A jemi të dobishëm apo çfarë?"
  
  "Jo keq," pranoi Dahl ndërsa dera u hap përsëri dhe një burrë i moshuar me një mane jashtëzakonisht të trashë me flokë të gjatë dhe një mjekër të plotë hyri. Për Drake, ai dukej si një viking modern, i moshuar.
  
  Dahl pohoi me kokë. "Ah, të kam pritur profesor. Më lejoni të prezantoj profesor Roland Parnevik, - buzëqeshi ai. "Eksperti ynë i mitologjisë norvegjeze."
  
  Drake tundi me kokë, pastaj pa që Beni po e gjykonte njeriun e ri sikur të ishte një rival dashurie. Tani ai e kuptoi pse Beni e donte fshehurazi këtë mision. Ai e përkëdheli shokun e tij të ri në supe.
  
  "Epo, familja jonë këtu mund të mos jetë profesor, por ai me siguri di shumë për internetin - një lloj mjekësie moderne në krahasim me mjetet e vjetra, apo jo?"
  
  "Ose më e mira e të dy botëve," tregoi Kenedi me një pirun nga të dyja palët në fjalë.
  
  Ana cinike e Drake llogariti se Kennedy Moore mund ta kanalizonte këtë mision në një mënyrë që do të shpëtonte karrierën e tij. Çuditërisht, pala më e butë kënaqej duke parë qoshet e gojës së saj të ngriheshin kur ajo buzëqeshte.
  
  Twinkle u fut në dhomë, duke shtrënguar një grusht rrotullash dhe duke balancuar disa fletore në majë të grumbullit. Vështroi përreth, e nguli sytë Dahl-in sikur nuk e mbante mend emrin e ushtarit, pastaj e hodhi barrën e tij mbi tavolinë.
  
  "Është atje," tha ai, duke treguar me gisht një nga rrotullat. "I duhuri. Legjenda është e vërtetë... ashtu siç ju thashë muaj më parë."
  
  Dahl nxori rrotullën e treguar me një lulëzim. "Keni një javë me ne, profesor. Vetëm një javë."
  
  "A je i sigurt... je i sigurt?"
  
  "Oh, jam i sigurt." Toni i Dahl-it përcolli një sasi të jashtëzakonshme durimi.
  
  Një tjetër ushtar doli nga dera. "Zotëri. Celulari i këtij, - pohoi me kokë drejt Benit, - po binte vazhdimisht. Hela tiden...mmm... pa ndalesë." Pastaj pasoi një buzëqeshje. "Kjo është nëna e tij."
  
  Beni u ngrit një sekondë më vonë dhe shtypi butonin e telefonimit të shpejtë. Drake buzëqeshi me dashuri, ndërsa Kennedy dukej djallëzor. "Zot, unë mund të mendoj për shumë mënyra për ta korruptuar këtë djalë."
  
  Dahl filloi të lexojë nga rrotulla:
  
  "Dëgjova se ai vdiq në Ragnarok, i konsumuar plotësisht nga fati i tij. Wolfman Fenrir - dikur u kthye nga hëna.
  
  Dhe më vonë Thor dhe Loki u shtrinë të ftohtë pranë tij. Zotat e mëdhenj mes perëndive të panumërta, shkëmbinjtë tanë kundër rrymës.
  
  Nëntë copa shpërndahen në erë përgjatë shtigjeve të Volvës së Vërtetë. Mos i sillni këto pjesë në Ragnarok ose mos rrezikoni fundin e botës.
  
  Përjetësisht do t'i frikësoheni kësaj, më dëgjoni mua, bij njerëzish, sepse përdhosja e varrit të perëndive do të thotë të fillojë Dita e Llogarisë.
  
  Dahl ngriti supet. "Dhe kështu me radhë. Dhe kështu me radhë. Dhe kështu me radhë. Unë tashmë e mora thelbin e saj nga djali i nënës sime atje, profesori. Duket se uebi është me të vërtetë më i fuqishëm se rrotulla. Dhe më shpejt."
  
  "A keni? Epo, siç thashë... Muaj, Torsten, muaj. Dhe unë u injorova për vite me rradhë. Edhe të institucionalizuar. Varri ka ekzistuar gjithmonë, e dini, nuk u materializua vetëm muajin e kaluar. Agnetha ma dha këtë rrotull tridhjetë vjet më parë, dhe ku jemi tani? Hm? A jemi diku?
  
  Dahl u përpoq të qëndronte i qetë. Ndërhyri Drake. "Ju po flisni për Ragnarok, profesor Parnevik. Një vend që nuk ekziston".
  
  "Jo më, zotëri. Por ndonjëherë, po. Ka ekzistuar patjetër në një kohë. Përndryshe, ku vdiqën Odin, Thor dhe të gjithë perënditë e tjerë?"
  
  "A besoni se ata ekzistonin atëherë?"
  
  "Sigurisht!" Praktikisht ulëriti vapori.
  
  Zëri i Dahl u bë më i qetë. "Për momentin," tha ai, "ne po e pezullojmë mosbesimin."
  
  Beni u kthye në tavolinë, duke futur në xhep celularin. "Pra dini për Valkyries?" pyeti ai në mënyrë të fshehtë, duke i hedhur një vështrim dinak Drake dhe Kennedy. "A e dini pse ata janë xhevahiri në kurorën e Odinit?"
  
  Dahl thjesht dukej i mërzitur. Djali i mbylli sytë dhe belbëzoi. "Ky... ky... xhevahir në... kjo... çfarë?"
  
  
  KATËMBËMBËDHJETË
  
  
  
  BAZA USHTARAKE, SUEDI
  
  
  Beni buzëqeshi ndërsa dhoma u qetësua. "Kjo është bileta jonë e hyrjes," tha ai. "Dhe garancia ime e respektit. Thuhet vazhdimisht në mitologjinë norvegjeze se Valkyries "shkojnë në mbretëritë e perëndive." Shikoni, është atje.
  
  Kennedy goditi pirunin e saj në pjatën e saj. "Çfarë do të thotë?"
  
  "Ata tregojnë rrugën," tha Ben. "Ju mund të mbledhni nëntë pjesë të Odinit gjatë Ragnarok për një muaj të tërë, por janë Valkyries ata që tregojnë rrugën për në varrin e perëndive."
  
  Drake u vrenjos. "Dhe e mbajte për vete, apo jo?"
  
  "Askush nuk e di se ku janë Valkyries, Matt. Ata janë në një koleksion privat, vetëm një Zot e di se ku. Ujqërit në Nju Jork janë pjesët dhe pjesët e fundit për të cilat kemi një vendndodhje."
  
  Dahl buzëqeshi ndërsa Parnevik praktikisht u hodh mbi rrotullat e tij. Tuba të bardhë fluturonin gjithandej mes stuhisë pëshpëritëse. "Valkyries. Valkiritë. Nuk ka. Mund të ketë. Ah, këtu. Hm."
  
  Drake tërhoqi vëmendjen e Dahl. "Dhe teoria e Apokalipsit? Zjarri në Tokë dhe e gjithë jeta shkatërrohet, etj. dhe kështu me radhë."
  
  "Unë mund t'ju tregoj një legjendë të ngjashme për pothuajse çdo perëndi në panteon. Shiva. Zeusi. Set. Por, Drake, nëse kanadezët e gjejnë këtë varr, ata do ta përdhosin atë, pavarësisht nga pasojat e tjera.
  
  Drake iu kthye gjermanëve të çmendur. "Si miqtë tanë të rinj," tundi me kokë dhe i buzëqeshi lehtë Dahl-it. "Nuk kam zgjidhje..."
  
  "Vezë kundër murit". Dahl përfundoi një mantrë të shkurtër ushtarake dhe ata panë njëri-tjetrin.
  
  Beni u përkul nga tavolina për të tërhequr vëmendjen e Dahl. "Më falni, mik, por ne po humbim kohë këtu. Më jep një laptop. Më lër të shfletoj. Ose më mirë akoma, na dërgoni në rrugën tonë për në Big Apple dhe ne do të shfletojmë në ajër."
  
  Kennedy pohoi me kokë. "Ai ka te drejte. Unë mund të ndihmoj. Objektivi tjetër logjik është Vendi Historik Kombëtar dhe, le ta pranojmë, SHBA nuk është gati."
  
  "Histori e njohur," tha Dahl. "Mobilizimi tashmë ka filluar". Ai e pa nga afër Benin. "A po ofroni ndihmë, djalë i ri?"
  
  Beni hapi gojën, por më pas ndaloi, sikur të ndjente rëndësinë e përgjigjes së tij. "Epo, ne jemi ende në numrin e të vdekurve, apo jo? Dhe Wall of Sleep është në pushim këtë muaj."
  
  "Mami vendosi një shtetrrethim për studentin tonë të ri?" Drake e shtyu.
  
  "Muri i-?" Dahl u vrenjos. "A është kjo një klasë e privimit të gjumit?"
  
  "Nuk ka rëndësi. Shikoni çfarë kam zbuluar tashmë. Dhe SAS Matt. Kennedy është një polic i Nju Jorkut. Ne jemi pothuajse ekipi perfekt!"
  
  Sytë e Dahl-it u ngushtuan, sikur të peshonte vendimin e tij. Ai e shtyu në heshtje celularin e Drake-it përtej tavolinës dhe tregoi me gisht ekranin. "Ku i keni fotografuar runet në këtë foto?"
  
  "Në gropë. Pranë anijeve të gjata ishte një mur me qindra gdhendje. Kjo grua, - ai preku ekranin, - u gjunjëzua pranë Odinit teksa vuante në Pemën Botërore. Mund ta përktheni mbishkrimin?
  
  "Rreth Po. Këtu thuhet - Odin dhe Velva - Heidi-t janë besuar me sekretet e Zotit. Profesori tani po e heton këtë..." Dahl i hodhi një vështrim Parnevikut ndërsa ai përpiqej të mblidhte të gjitha rrotullat e tij menjëherë.
  
  "Misteret e Zotit" Parneviku u rrotullua si një zagar ferri të kishte zbritur në shpinë. "Ose sekretet e perëndive. E dëgjoni nuancën? Kuptoni? Më lër të kaloj." U kthye nga dera e zbrazët dhe u zhduk.
  
  "Ne do t'ju marrim," u tha Dahl atyre. "Por dijeni këtë. Negociatat me qeverinë tuaj nuk kanë filluar ende. Shpresoj që kjo të merret parasysh gjatë fluturimit tonë. Por tani ne po shkojmë në Nju Jork me një duzinë ushtarë SWAT dhe pa leje sigurie. Po çojmë armë në Muzeun Historik Kombëtar". Ai bëri një pauzë. "Doni të vini akoma?"
  
  "SAS do të ndihmojë," tha Drake. "Ata kanë një ekip që po qëndron pranë."
  
  "Unë mendoj se do të përpiqem të kontaktoj kapitenin e seksionit, të shohim nëse mund të lyejmë disa rrota." Ndryshimi i zymtë në sjelljen e Kenedit në mendimin e kthimit në shtëpi ishte i dukshëm. Drake i premtoi vetes menjëherë se do ta ndihmonte nëse mundej.
  
  Më beso, donte të thoshte. Unë do të të ndihmoj ta kalosh këtë, por fjalët i ngrinë në fyt.
  
  Beni përkuli gishtat. "Më jep vetëm një I-pad apo diçka tjetër. Më shpejt."
  
  
  PESEMBESJE
  
  
  
  HAPËSIRË AJRORE
  
  
  Avioni i tyre ishte i pajisur me një pajisje të quajtur picocell, një kullë celulare që lejon të gjithë telefonat celularë të përdoren në avionë. Thelbësore për ushtrinë qeveritare, por dyfish thelbësore për Ben Blake.
  
  "Hej motër, kam një punë për ty. Mos pyet. Dëgjo, Karin, dëgjo! Më duhen informacione për Muzeun Historik Kombëtar. Ekspozita, gjëra të vikingëve. Projekte. Stafi. Sidomos shefat. Dhe..." zëri i tij ra disa oktavë, "...numrat e telefonit.
  
  Drake dëgjoi disa çaste heshtjeje, më pas: "Po, ai në Nju Jork! Sa janë atje?... Oh... vërtet? Mirë, motër. Unë do t'ju jap disa para për ta mbuluar këtë. Të dua".
  
  Kur shoku i tij u shkëput, Drake e pyeti: "A është ende pa punë?"
  
  "Të qëndrosh në shtëpi gjithë ditën, shok. Punon si 'i fundit' në një lokal të dyshimtë. Mrekullia e politikës së vjetër laburiste."
  
  Karin luftoi për një diplomë në programimin kompjuterik për shtatë vjet. Kur qeveria laburiste dha dorëheqjen në fund të mandatit të Blair, ajo u largua nga Universiteti i Nottingham-it - një punëtore e sigurt dhe shumë e aftë - për të zbuluar se askush nuk e donte atë. Ka ardhur recesioni.
  
  Dilni nga rreshti i universitetit - kthehuni majtas në kantierin e mbeturinave, kthehuni djathtas në shtatzëni dhe ndihmën e qeverisë. Vazhdoni të ecni drejt në rrugën e ëndrrave të thyera.
  
  Karin jetonte në një apartament afër qendrës së Nottingham. Të varur nga droga dhe alkoolistët morën me qira prona përreth saj. Ajo rrallë dilte nga shtëpia gjatë ditës dhe merrte një taksi të besueshme për në lokal, ku punonte turnin nga tetë deri në mesnatë. Momentet më të tmerrshme të jetës së saj ishin kur ajo u kthye në banesën e saj, errësira, djersa e vjetër dhe aroma të tjera të këqija që e rrethonin, një krim në ecje që sapo priste të ndodhte.
  
  Në vendin e të mallkuarve dhe të injoruarve, njeriu që jeton në hije është mbreti.
  
  "A ju duhet vërtet ajo për këtë?" Pyeti Dahl, i cili ishte ulur në anën tjetër të avionit. "Ose..."
  
  "Shiko, kjo nuk është bamirësi, shok. Më duhet të përqendrohem në gjërat rreth Odinit. Karin mund të bëjë punë muzeale. Ka kuptim të plotë."
  
  Drake bëri thirrjen e tij të telefonimit të shpejtë. "Lëreni të punojë, Dal. Më beso. Ne jemi këtu për të ndihmuar."
  
  Wells u përgjigj menjëherë. "Të kapësh zeds, Drake? Çfarë dreqin po ndodh?"
  
  Drake e solli atë të përditësuar.
  
  "Epo, këtu është një copë ari i pastër. Ne u kontrolluam me Alicia Miles. Ti e di se çfarë po ndodh, Mat. Ju kurrë nuk do të dilni vërtet nga SAS," ndaloi ai. "Adresa e fundit e njohur është Mynih, Hildegardstrasse 111."
  
  "Gjermania? Por ajo ishte me kanadezët."
  
  "Po. Kjo nuk është e gjitha. Ajo jetonte në Mynih me të dashurin e saj - një farë Milo Noxon - një qytetar mjaft i pakëndshëm i Las Vegas, SHBA. Dhe ai është një ish-skaut i Trupave Detare. Më e mira që Yankees kanë për të ofruar."
  
  Drake mendoi për një moment. "Kështu më njohu atëherë, përmes Miles. Pyetja është, a ndërroi ajo anë për ta mërzitur apo për ta ndihmuar?"
  
  "Përgjigja nuk dihet. Ndoshta mund ta pyesni atë."
  
  "Do te perpiqem. Shiko, ne po mbajmë topa këtu, Wells. Mendoni se mund të lidheni me miqtë tuaj të vjetër në Shtetet e Bashkuara? Dahl ka kontaktuar tashmë me FBI-në, por ata po ngecin. Jemi një fluturim shtatë orësh...dhe po afrohemi verbërisht."
  
  "A keni besim tek ata? Këto rrepa? Dëshironi që djemtë tanë të pastrojnë dreqin e pashmangshëm të grupit?"
  
  "Ata janë suedezë. Dhe po, kam besim tek ata. Dhe po, dua që djemtë tanë të marrin pjesë."
  
  "Është e qartë". Wells ndërpreu lidhjen.
  
  Drake shikoi përreth. Avioni ishte i vogël, por i gjerë. Njëmbëdhjetë marinsat e Spetsnaz u ulën në shpinë, duke u shtrirë, dremitur, zakonisht duke ngacmuar njëri-tjetrin në suedisht. Dahl ishte vazhdimisht në telefon nëpër korridor, ndërsa profesori shpalosi rrotull pas rrotullash përpara tij, duke e vendosur secilin me kujdes në pjesën e pasme të sediljes së tij, duke skanuar dallimet e lashta midis faktit dhe trillimit.
  
  Në të majtë të tij, Kennedy, e veshur sërish me kostumin e saj numër një pa formë, bëri thirrjen e saj të parë. "Kapiteni Lipkind është atje? ... ah, thuaj atij se është Kennedy Moore."
  
  Kaluan dhjetë sekonda, pastaj: "Jo. Thuaji se nuk mund të më telefonojë. Është e rëndësishme, thuajini se ka të bëjë me sigurinë kombëtare, nëse doni, thjesht telefononi atë."
  
  Dhjetë sekonda të tjera, atëherë: "Moore!" Drake dëgjoi të lehura edhe nga vendi ku ishte ulur. "Kjo nuk mund të presë?"
  
  "Dëgjomë, kapiten, është krijuar një situatë. Së pari, konsultohuni me oficerin Swain të FBI-së. Unë jam këtu me Torsten Dahl të SGG-së suedeze dhe një oficer të SAS. Muzeu Historik Kombëtar është nën kërcënim të drejtpërdrejtë. Kontrolloni detajet dhe më telefononi menjëherë. Me duhet ndihma jote."
  
  Kennedy mbylli telefonin dhe mori frymë thellë. "Gratë - dhe pensioni im po largohet."
  
  Drake shikoi orën e tij. Gjashtë orë para uljes.
  
  Celulari i Benit cicëroi dhe ai e kapi atë. "Motra?"
  
  Profesor Parnevik u përkul nëpër korridor, duke u kapur pas një rrotulle të rënë me një dorë të mprehtë. "Fëmija i njeh Valkyries e tij." Ai nuk i tha askujt në veçanti. "Por ku janë ata? Dhe Sytë - po, unë do t'i gjej Sytë."
  
  foli Beni. "Gjëra të shkëlqyera, Karin. Më dërgoni me e-mail vizatimet e muzeut dhe më lini mënjanë këtë dhomë. Më pas dërgoni të dhënat e kuratorit në një email të veçantë. Hej motër, përshëndes mamin dhe babin. Të dua".
  
  Beni rifilloi të klikonte dhe më pas filloi të mbante disa shënime të tjera. "Kam numrin e kuratorit të muzeut," thirri ai. "Larg? A doni që unë të tremb mut nga ai?"
  
  Drake shpërtheu në një buzëqeshje dyshuese ndërsa oficeri suedez i inteligjencës tundi furishëm duart e tij "Jo!", pa i humbur asnjë zanore. Ishte bukur të shihje Benin duke treguar një besim të tillë. Geek u zhvendos pak prapa për t'i dhënë personit në një dhomë mundësinë për të marrë frymë.
  
  Telefoni i Kenedit shpërtheu në këngë. Ajo e hapi me shpejtësi, por jo përpara se të shijonte të gjithë aeroplanin me pak nga loja mjaft e pamatur e Goin' Down.
  
  Beni tundi me kokë në kohë. "E lezetshme. Versioni ynë i ardhshëm i kopertinës me siguri."
  
  Moore. Kennedy vendosi telefonin e saj në altoparlant.
  
  "Çfarë dreqin po ndodh? Mua më mbyllën rrugën një duzinë gomarësh dhe më thanë, jo me shumë mirësjellje, të mos e fusja hundën në hendekun ku e ka vendin. Diçka i bëri të gjithë qentë e mëdhenj të lehin, Moore, dhe vë bast se je ti." Ai ndaloi, pastaj tha i menduar: "Jo hera e parë, mendoj."
  
  Kennedy i dha atij një version të shkurtuar që përfundonte me një avion plot me marina suedeze dhe një ekip të panjohur SAS në rrugë, tani pesë orë nga toka amerikane.
  
  Drake ndjeu një emocion. Pesë orë.
  
  Në atë moment Dahl bërtiti: "Informacion i ri! Sapo dëgjova që nuk kishte kanadezë as në Suedi. Duket sikur ata sakrifikuan Pemën Botërore dhe Shtizën për t'u përqëndruar në Valkyries. Ai dërgoi një shenjë falënderimi në drejtim të Benit, duke përjashtuar prerazi profesorin e grimosur. "Por... ata u kthyen duarbosh. Ky koleksionist privat duhet të jetë një vetmitar i vërtetë... Ose..." Drake ngriti supet, "ai mund të jetë një kriminel.
  
  "Ofertë e mirë. Sido që të jetë, burrat janë aty ku bëhet e shëmtuar. Kanadezët po përgatiten të godasin muzeun herët në mëngjes me orën e Nju Jorkut."
  
  Fytyra e Kenedit mori një pamje vrastare ndërsa dëgjonte shefin e saj dhe Dahl në të njëjtën kohë. "Ata po përdorin takimin," i fërshëllei papritmas ajo të dyja palëve kur e goditi. "Këta bastardë absolut - dhe gjermanët, pa dyshim - fshehin qëllimet e tyre të vërteta pas një takimi të ndyrë."
  
  Beni ngriti sytë. "Kam humbur gjurmët."
  
  Drake i bëri jehonë. "Cfare date?"
  
  "Kur të aterojmë në Nju Jork," shpjegoi Dahl, "do të jetë rreth tetë e mëngjesit më 11 shtator."
  
  
  GJASHTËMBËDHJETË
  
  
  
  HAPËSIRË AJRORE
  
  
  Kanë mbetur edhe katër orë. Avioni vazhdoi të gumëzhinte në qiellin me re.
  
  Dahl tha: "Do të provoj sërish me FBI-në. Por kjo është e çuditshme. Nuk mund ta kaloj këtë nivel verifikimi. Është një mur guri i mallkuar. Ben - telefononi kuratorin. Drake është shefi juaj i vjetër. Ora po shkon, burra, dhe ne nuk jemi askund. Kjo orë kërkon përparim. Shko."
  
  Kennedy iu lut shefit të saj, "Thomas Caleb, Lipkind", tha ajo. "Nuk ka të bëjë fare me të, apo me karrierën time të ndyrë. Unë po ju them diçka që FBI, CIA dhe të gjithë budallenjtë e tjerë me tre shkronja nuk e dinë. Unë po pyes..." ajo ndaloi, "Me duket se po të kërkoj të më besosh.
  
  "Tre shkronja hov," murmuriti Ben. "Shkëlqyeshëm".
  
  Drake donte t'i afrohej Kennedy Moore dhe të thoshte disa fjalë inkurajimi. Civili në të donte ta përqafonte, por ushtari e detyroi të qëndronte larg.
  
  Por popullsia civile filloi ta fitonte këtë betejë. Ai kishte përdorur më parë fjalën "gronk" për ta "zbutur" atë, për të luftuar kundër shkëndijave në rritje të ndjenjës që ai kishte njohur, por nuk kishte funksionuar.
  
  Wells iu përgjigj thirrjes së tij. "Fol tani".
  
  "Dëgjo sërish Taylor-in? Shiko ku jemi, shok? A na ke bindur akoma të hyjmë në hapësirën ajrore të SHBA-së?"
  
  "Epo... po... dhe jo. Kam hasur në shumë burokratikë burokratike, Drake, dhe nuk më futet në prehër... Ai priti pak, pastaj rënkoi i zhgënjyer. "Ishte një referencë për May, mik. Mundohuni të vazhdoni."
  
  Drake buzëqeshi pa dashje. "Të mallkuar, Wells. Dëgjoni, mblidhni mendimet tuaja për këtë mision - na ndihmoni - dhe unë do t'ju tregoj për klubin më të pistë në Hong Kong ku Mai ka punuar ndonjëherë në fshehtësi, të quajtur "The Spinning Top".
  
  "Më dreq mua, kjo tingëllon intriguese. Je brenda, shok. Shikoni, ne jemi në rrugën tonë, gjithçka është gati sipas të gjitha rregullave, dhe njerëzit e mi përtej pellgut nuk e kanë problem këtë."
  
  Drake ndjeu një 'por'. "Po?"
  
  "Dikush në pushtet po i mohon privilegjet e uljes dhe askush nuk ka dëgjuar ndonjëherë për aeroplanin tuaj, dhe kjo, miku im, i vjen erë korrupsionit të brendshëm".
  
  Drake e dëgjoi atë. "Mirë, më mbaj të informuar." Shtypja e lehtë e butonit përfundoi telefonatën.
  
  Ai dëgjoi Kenedin të thoshte: "Niveli i ulët është i përsosur, kapiten. Unë po përgjoj bisedat këtu që flasin për një komplot. Kini kujdes, Lipkind."
  
  Ajo mbylli telefonin e saj. "Epo, ai është me gjemba, por më pranon fjalën time. Ai dërgon sa më shumë personazhe bardh e zi në skenë, në mënyrë diskrete. Dhe ai njeh dikë në zyrën lokale të sigurimit të vendit, "tha ajo, duke zbutur bluzën e saj të butë. "Fasulet po shkërmoqen".
  
  Zot, mendoi Drake. Ka shumë fuqi zjarri që hyn në këtë muze. Mjafton për të nisur një luftë të ndyrë. Ai nuk tha asgjë me zë të lartë, por shikoi orën e tij.
  
  Kanë mbetur edhe tre orë.
  
  Beni ishte ende i lidhur me kuratorin: "Shiko, këtu nuk po flasim për rinovime të mëdha, thjesht po zhvendosim ekspozitën. Nuk kam nevojë t'ju them se sa i madh është muzeu, zotëri. Thjesht lëvizni dhe gjithçka do të jetë mirë. Po... SGG... Forcat Speciale Suedeze. FBI-ja është informuar teksa flasim...jo! Mos prisni që ata të telefonojnë. Nuk mund të lejosh të vonosh."
  
  Pesëmbëdhjetë sekonda heshtje, pastaj: "A keni dëgjuar ndonjëherë për SGG? Shko në google!" Beni goditi një gisht në telefonin e tij i dëshpëruar. "Ai po ngec," tha Ben. "Unë thjesht e di. Ai foli në mënyrë evazive, sikur të mos mendonte mjaftueshëm justifikime."
  
  "Një tjetër burokraci." Drake i tregoi Dahl-it. "Ai shpejt kthehet në një blic."
  
  U bë një heshtje e rëndë, më pas ra celulari i Dahl-it. "O zot," tha ai si përgjigje. "Den Statsminister."
  
  Drake bëri një fytyrë me Kennedy dhe Ben. "Kryeministër".
  
  U thanë disa fjalë respektuese, por gjithsesi të sinqerta që rritën respektin e Drake për Thorsten Dahl. Oficeri i SWAT i tha shefit të tij se çfarë ndodhi. Drake ishte shumë i bindur se përfundimisht do t'i pëlqente ky djalë.
  
  Dahl e përfundoi bisedën dhe më pas mori një moment për të mbledhur mendimet e tij. Më në fund ngriti sytë dhe u kthye nga avioni.
  
  "Drejt nga një anëtar i kabinetit të presidentit, këshilltarët e tij më të afërt", u tha Dahl. "Ky fluturim nuk do të lejohet të ulet".
  
  
  * * *
  
  
  Kanë mbetur edhe tre orë.
  
  "Ata nuk do ta informonin presidentin," tha Dahl. "Washington, DC dhe Capitol Hill janë zhytur thellë në këtë, miqtë e mi. Ministri i Shtetit thotë se tani është bërë globale, një komplot ndërkombëtar dhe askush nuk e di se kush kë po mbështet. Vetëm kjo, - tha ai, duke rrudhur vetullat, - flet për seriozitetin e misionit tonë.
  
  "Në dreq me grupin," tha Drake. "Kjo është ajo që ne e quanim një dështim masiv."
  
  Beni ndërkohë u përpoq sërish të kontaktonte me kuratorin e Vendit Historik Kombëtar. Gjithçka që ai mori ishte një postë zanore. "Gabim," tha ai. "Ai duhet të kishte kontrolluar diçka deri tani." Gishtat e shkathët të Benit filluan menjëherë të fluturojnë mbi tastierën virtuale.
  
  "Kam një ide," tha ai me zë të lartë. "I lutem Zotit që e kam gabim".
  
  Wells më pas thirri përsëri, duke shpjeguar se ekipi i tij SAS kishte bërë një ulje të fshehtë në një aeroport të braktisur në New Jersey. Ekipi po shkonte në qendër të Nju Jorkut, duke udhëtuar me çdo mjet të nevojshëm.
  
  Drake kontrolloi kohën. Dy orë para hipjes.
  
  Dhe pastaj Beni bërtiti: "Unë godita në shenjë!" Të gjithë u hodhën lart. Edhe marinsat suedezë i kushtuan vëmendjen e tyre të plotë.
  
  "Eshte ketu!" ai bertiti. "Shpërndarë në të gjithë internetin nëse keni kohë të shikoni." Ai goditi me inat ekranin.
  
  "Colby Taylor," tha ai. "Miliarderi kanadez është kontribuesi më i madh i Muzeut Historik Kombëtar dhe një nga financuesit më të mëdhenj të Nju Jorkut. Vë bast se ai bëri disa telefonata?"
  
  Dahl u përkul. "Kjo është pengesa jonë," rënkoi ai. "Personi për të cilin po flasin zotëron më shumë njerëz sesa mafia." Për herë të parë, oficeri suedez u duk se u shtri në karrigen e tij.
  
  Kennedy nuk mund ta fshihte urrejtjen. "Kostumet e çantës së parave fitojnë përsëri," fërshëlleu ajo. "Vë bast se ai bastard është gjithashtu një bankier."
  
  "Ndoshta, ndoshta jo," tha Drake. "Unë gjithmonë kam një plan B."
  
  Ka mbetur edhe një orë.
  
  
  SHTATËMBËDHJETË
  
  
  
  Nju Jork, SHBA
  
  
  Departamenti i Policisë së Autoritetit Portual të Nju Jorkut është ndoshta më i njohur për trimërinë e tij poshtëruese dhe viktimat gjatë ngjarjeve të 11 shtatorit. Ajo për të cilën ajo është më pak e njohur është trajtimi i fshehtë i shumicës së fluturimeve SAS që nisen nga Evropa. Pavarësisht se nuk kanë një ekip të përkushtuar për të mbikëqyrur këtë element të punës së tyre, stafi ndërkontinental i përfshirë është një pakicë kaq e vogël sa që me kalimin e viteve shumë prej tyre janë bërë miq të ngushtë.
  
  Drake bëri një telefonatë tjetër. "Do të jetë nxehtë sonte," i tha ai Jack Schwartz, një inspektor i CAPD. "A të ka marrë malli për mua, shok?"
  
  "Zoti, Drake, ishte... çfarë? Dy vjet?"
  
  "Tre. Natën e Vitit të Ri, '07."
  
  "A është mirë gruaja juaj?"
  
  "Alison dhe unë u ndamë, shok. A mjafton kjo për të nënkuptuar identitetin tim?"
  
  "Mendova se e lashë shërbimin."
  
  "Unë e bëra. Wells më thirri përsëri për punën e fundit. Të ka thirrur?
  
  "Ai bëri. Tha se i premtove që të priste pak."
  
  "A e bëri tani? Schwartz, më dëgjo. Kjo është thirrja juaj. Duhet të dini se kjo mut do t'u shkojë fansave dhe se prezantimi ynë përfundimisht do të çojë tek ju. Jam i sigurt që të gjithë do të bëhemi heronj deri atëherë dhe do të konsiderohet një veprim i mbarë, por..."
  
  "Wells më bëri të përditësuar," tha Schwartz, por Drake dëgjoi një aluzion shqetësimi. "Mos u shqetëso, mik. Unë kam ende forcë të mjaftueshme për të marrë lejen për ulje."
  
  Avioni i tyre hyri në hapësirën ajrore amerikane.
  
  
  * * *
  
  
  Avioni u ul në dritën e dobët të ditës dhe u taksua drejtpërdrejt në ndërtesën e terminalit të vogël. Në minutën që dera u hap, dymbëdhjetë anëtarë të ngarkuar plotësisht të SGG-së suedeze zbritën me vrap nëpër shkallët metalike të rrënqethura dhe u ngarkuan në tre makina në pritje. Drake, Ben, Kennedy dhe Profesori e ndoqën atë, Ben gati u urinua kur pa transportin e tyre.
  
  "Ata duken si Hummers!"
  
  Një minutë më vonë, makinat vrapuan në pistën e zbrazët, duke rritur shpejtësinë, duke u nisur drejt një dalje të fshehur në pjesën e pasme të një aeroporti që nuk binte në sy, i cili, pas disa kthesash, hyri në një rrugë fshati që nuk binte në sy, që lidhej me një nga degët kryesore të Manhatan-it.
  
  Nju Jorku u përhap para tyre me gjithë shkëlqimin e tij. Rrokaqiejt moderne, ura të vjetra, arkitekturë klasike. Kolona e tyre mori një rrugë të shkurtër drejt qendrës së qytetit, duke rrezikuar çdo shkurtore të ndërlikuar të njohur për shoferët e tyre vendas. Brirët u ulërinin, mallkimet mbushën ajrin, bordurat dhe kazanët e plehrave u prenë. Në një rast, u përfshi një rrugë me një drejtim, duke e shkurtuar udhëtimin e tyre me shtatë minuta dhe duke rezultuar në dështimin e tre krahëve.
  
  Brenda makinave, aksioni ishte pothuajse po aq i ethshëm. Dahl më në fund mori një telefonatë nga Kryeministri i Suedisë, i cili më në fund fitoi vullnetin e mirë të FBI-së dhe iu dha leja për të hyrë në muze nëse do të arrinte i pari atje.
  
  Dahl iu drejtua shoferit të tyre. "Më shpejt!"
  
  Beni i dha Dahlit një hartë të muzeut që tregon vendndodhjen e Ujqërve.
  
  Më shumë informacion doli. Kanë ardhur njerëzit bardh e zi. Ekipet e reagimit të shpejtë janë njoftuar.
  
  Drake arriti në Wells. "Sitch?"
  
  "Jemi jashtë. Kalorësia e policisë ka mbërritur dy minuta më parë. Ti?"
  
  "Njëzet hapa larg. Na bërtisni nëse ndodh ndonjë gjë." Diçka tërhoqi vëmendjen e tij dhe u përqendrua për një moment në diçka jashtë dritares. Ndjenja e fortë e déj à vu i shkaktoi patë në brinjë kur pa një billboard të madh që lajmëronte ardhjen e stilistit Abel Frey në Nju Jork me shfaqjen e tij të mahnitshme të ecjes me mace.
  
  Kjo është çmenduri, mendoi Drake. Vërtet i çmendur.
  
  Beni e zgjoi motrën e tij në Mbretërinë e Bashkuar dhe, ende pa frymë nga mënyra e tyre e transportit, arriti ta regjistronte atë në Projektin Valkyrie - siç e quajti ai. "Kursen kohë," i tha ai Dahl. "Ajo mund të vazhdojë kërkimin e saj ndërsa ne jemi atje për t'i shpëtuar ata ujqër. Mos u shqetëso, ajo mendon se kjo është për shkak se unë dua t'i fotografoj ata për diplomën time."
  
  "Të gënjen motrën?" Drake u vrenjos.
  
  "Ai po rritet." Kennedy e përkëdheli Blake në krah. "Jepini fëmijës pak hapësirë."
  
  Celulari i Drake cicëriu. Ai nuk kishte nevojë të kontrollonte ID-në e telefonuesit për të ditur se ishte Wells. "Mos më thuaj, shok. Kanadezët?
  
  Wells qeshi me zë të ulët. "Ju dëshironi."
  
  "A?" Unë pyeta.
  
  "Si kanadezët dhe gjermanët përdorin rrugë të ndryshme. Kjo luftë do të fillojë pa ty."
  
  Dahl tha: "Ekipi SWAT është tre minuta larg. Frekuenca është 68."
  
  Drake shikoi nga dritarja e gjerë. "Ne jemi këtu".
  
  
  * * *
  
  
  "Hyrja perëndimore në Central Park," tha Ben ndërsa zbritën nga makinat e tyre. "Të çojnë në dy shkallët e vetme që ngrihen nga niveli i poshtëm në katin e katërt."
  
  Kennedy doli në vapën e mëngjesit. Në çfarë dyshemeje jetojnë ujqërit?
  
  "E katërta".
  
  "Figura". Kennedy ngriti supet dhe e përkëdheli barkun. "E dija se do të përfundoja të pendohesha për tortat e ditëlindjes."
  
  Drake u përmbajt ndërsa ushtarët suedezë vrapuan me gjithë fuqinë e tyre në shkallët e muzeut. Pasi arritën atje, ata filluan të hiqnin armët. Dahl i ndaloi në hijen e hyrjes së lartë, skuadra e rrethuar nga kolona të rrumbullakëta.
  
  "Twitter-et janë ndezur. "
  
  Kishte një duzinë "Checks!" "Ne shkojmë të parët," ai e shikoi me shikim Drake. "Ju ndiqni. Rrëmbej atë."
  
  Ai i dha Drake dy objekte cilindrike në madhësinë e çakmakëve dhe dy kufje. Drake i rrotulloi fuçitë cilindrike në 68 dhe priti derisa të dy filluan të lëshonin dritë jeshile nga bazat e tyre. Njërën ia dha Kenedit dhe tjetrën e mbajti për vete.
  
  "Twitters," u tha ai shikimeve të zbrazëta. "Kjo është ndihma e re miqësore kundër zjarrit. Të gjitha ndeshjet miqësore janë akorduar në të njëjtën frekuencë. Shiko një koleg dhe ke një cicërimë të bezdisshme në vesh, shiko një djalë të keq dhe nuk dëgjon asgjë..." Ai vuri kufjen. "E di që nuk është i besueshëm, por të ndihmon në situata ku ke shumë për të bërë. Si kjo."
  
  Ben tha: "Po sikur frekuenca të përplaset me një tjetër?"
  
  "Nuk do të ndodhë. Kjo është teknologjia më e fundit Bluetooth - kërcimi i frekuencës adaptive me spektër të përhapur. Pajisjet 'hipin' mbi shtatëdhjetë e nëntë frekuenca të zgjedhura rastësisht në brezat e paracaktuara - së bashku. Ka një gamë prej rreth dyqind këmbësh."
  
  "Fol," tha Ben. "Ku janë të miat?"
  
  "Ti dhe profesori do të kaloni pak kohë në Central Park," i tha Drake. "Material turistik. Ftohu, mik, do të jetë e turpshme."
  
  Pa fjalë tjetër, Drake u kthye për të ndjekur ushtarin e fundit suedez përmes harkut të lartë dhe në brendësinë e zymtë të muzeut. Kennedy e ndoqi nga afër.
  
  "Një armë do të ishte mirë," mërmëriti ajo.
  
  "Amerikanë," tha Drake, por më pas buzëqeshi shpejt. "Relaksohuni. Suedezët duhet të shkatërrojnë kanadezët dhe të shpejtojnë dyfish."
  
  Ata arritën në një shkallë të madhe në formë Y-je, në krye me dritare të harkuara dhe një tavan të harkuar, dhe nxituan pa u ndalur. Normalisht kjo shkallë do të ishte e mbushur me turistë me sy të hapur, por sot i gjithë vendi ishte jashtëzakonisht i qetë.
  
  Drake eci vetë dhe mbeti vigjilent. Dhjetra njerëz të rrezikshëm po nxitonin nëpër këtë hapësirë të madhe të vjetër tani. Ishte vetëm çështje kohe para se të bashkoheshin.
  
  Ata vrapuan lart, çizmet e tyre jehonin me zë të lartë nga muret e larta, tinguj statike që dilnin nga mikrofonat e fytit të tyre, që rezononin me akustikën natyrale të ndërtesës. Drake u përqendrua aq fort sa mundi, duke kujtuar stërvitjet e tij, por ai u përpoq të mbante një sy nga afër Kennedy pa treguar asnjë shenjë për këtë. Civili dhe ushtari vazhduan të përplaseshin brenda tij.
  
  Duke iu afruar katit të tretë, Dahl bëri shenjë përpara-ngadalë. Kennedy u afrua më pranë Drake. "Ku janë miqtë tuaj SAS?"
  
  "Qëndroni të qartë," tha Drake. "Në fund të fundit, ne nuk duam të bëjmë vrasje të panevojshme tani, apo jo?"
  
  Kennedy e shtypi të qeshurën. "Ti je një komedian, Drake. Një djalë i vërtetë qesharak."
  
  "Duhet të më shihni në një takim."
  
  Kennedy humbi një goditje, pastaj tha: "Mos mendo se do të pajtohem." Dora e saj e djathtë zakonisht zgjatej për të lëmuar pjesën e përparme të bluzës së saj.
  
  "Mos mendo se pyeta."
  
  Ata u ngjitën në shkallët e fundit. Ndërsa ushtari kryesor iu afrua kthesës së fundit, një e shtënë u dëgjua dhe një copë suva shpërtheu brenda një centimetër të kokës së tij.
  
  "Shtrihem!"
  
  Një breshër të shtëna shpërtheu nëpër mure. Dal u zvarrit përpara në bark, duke bërë një sërë lëvizjesh me dorë.
  
  Drake tha: "Metoda e dordolecit".
  
  Një ushtar qëlloi shpejt për të mbajtur armikun e tij të zënë. Një tjetër hoqi përkrenaren e tij, e lidhi pushkën në brez dhe e çoi ngadalë përpara në vijën e zjarrit. Ata dëgjuan shushurimën e lehtë të lëvizjes. Një ushtar i tretë u hodh nga streha nën shkallët dhe e goditi rojën mes syve. Burri ra i vdekur para se të mund të qëllonte.
  
  "E lezetshme," Drake i pëlqyen lëvizjet e planifikuara mirë.
  
  Ata ngjitën shkallët, me armë gati dhe u hodhën rreth hyrjes së harkuar në katin e katërt, më pas me kujdes shikuan në dhomën pas tij.
  
  Drake lexoi shenjat. Ishte salla e dinosaurëve hardhuca. Zot, mendoi ai. A nuk ishte aty ku mbahej i mallkuari Tyrannosaurus Rex?
  
  Ai hodhi një vështrim vjedhurazi në dhomë. Disa djem me pamje profesionale me rroba civile dukeshin të zënë, të gjithë të armatosur me një lloj mitralozi të rëndë, ka shumë të ngjarë një Mac-10 'spërkas dhe lutu'. Megjithatë, Tyrannosaurus Rex qëndroi përpara tij, duke u ngritur në madhështinë e tmerrshme, mishërimi i qëndrueshëm i makthit edhe miliona vjet pas zhdukjes së tij.
  
  Dhe pikërisht pranë tij - duke rrëshqitur me shkathtësi pranë nofullave - kaloi Alicia Miles, një tjetër grabitqare vdekjeprurëse. Ajo bërtiti në mënyrën e saj të markës: "Mbani kohën, djema! Një rrëshqitje këtu dhe unë personalisht do t'ju heq të gjithëve nga loja! Nxito!"
  
  "Tani është një zonjë atje," pëshpëriti Kennedy me tallje nga një milimetër larg. Drake mund të nuhaste parfumin e saj të matur dhe frymën e lehtë. "Shoku i vjetër, Drake?"
  
  "I mësoi asaj gjithçka që di," tha ai. "Fjalë për fjalë, në fillim. Pastaj ajo kaloi pranë meje. Mut i çuditshëm i ninjave shaolin. Dhe ajo nuk ka qenë kurrë zonjë, kjo është e sigurt."
  
  "Katër nga e majta," raportoi ushtari. "Pesë në të djathtë. Plus një grua. Ekspozita e Odinit duhet të jetë në pjesën e pasme të dhomës, ndoshta në një vend të veçantë, nuk e di."
  
  Dahl mori frymë. "Koha për të lëvizur."
  
  
  TETËMBËDHJETË
  
  
  
  MUZEU HISTORIK KOMBËTAR NJU JORK
  
  
  Suedezët hidhen nga streha, duke qëlluar me saktësi. Katër kanadezë ranë, pastaj një tjetër, tre prej të cilëve u përplasën me një ekspozitë xhami, e cila, nga ana tjetër, u përmbys dhe u rrëzua në dysheme me një zhurmë si një shpërthim.
  
  Kanadezët e mbetur u kthyen dhe hapën zjarr në vend. Dy suedezë bërtitën. Njëri ra, i gjakosur nga një plagë në kokë. Tjetri u rrëzua në një grumbull të përdredhur, duke shtrënguar kofshën e tij.
  
  Drake rrëshqiti në dhomën në dyshemenë e lëmuar dhe u zvarrit pas një kutie masive xhami me armadillo gjigantë. I kënaqur që Kennedy ishte i sigurt, ai ngriti kokën për të parë nga xhami.
  
  Pashë Alicia të vrasë dy suedezë të arratisur me dy të shtëna të përsosura.
  
  Për shkak të Tyrannosaurus rex, u shfaqën katër kanadezë të tjerë. Ata duhet të kenë qenë në kamaren ku u shfaqën Ujqërit. Ata kishin rripa lëkure të çuditshme të lidhura në trupin e tyre dhe çanta shpine të rënda në shpinë.
  
  Dhe gjithashtu Mac-10. Ata bombarduan dhomën me plumba.
  
  Suedezët zhyten për mbulim. Drake ra në dysheme, duke u siguruar që të vinte krahun rreth kokës së Kenedit për ta mbajtur atë sa më poshtë. Xhami sipër tij u thye, copat fluturonin përreth dhe binte shi mbi to. Fosilet dhe kopjet e armadileve shpërthyen dhe u shpërbënë rreth tyre.
  
  "Pastrohu shpejt, apo jo?" Mërmëriti Kennedy. "Po ashtu eshte."
  
  Drake u tund, duke shpërndarë copa xhami në të gjithë vendin dhe kontrolloi murin anësor të jashtëm të muzeut. Një kanadez ra atje dhe Drake e shënoi menjëherë.
  
  "Tashmë po e bëj atë."
  
  Duke përdorur ekranin e thyer si mbulesë, ai iu afrua djaloshit të gënjyer. Ai zgjati për automatikun, por sytë e burrit u hapën papritmas!
  
  "Jezus!" Zemra e Drake-it rrahte më shpejt se duart e Noes kur ndërtoi Arkën.
  
  Burri rënkoi me sy të hapur nga dhimbja. Drake erdhi shpejt në vete, i hoqi armën dhe e la në harresë. "Zombi i përgjakur".
  
  Ai u rrotullua në një gju, gati për të goditur, por kanadezët u tërhoqën pas barkut me brinjë të T-Rex. Dreqin! Sikur të mos e kishin ndryshuar qëndrimin e tij kohët e fundit, duke e bërë atë të ecë më pak drejt se më parë. Gjithçka që mundi të shihte ishin disa këmbë të prera.
  
  Kennedy u zhvendos drejt tij, duke rrëshqitur për t'u ndalur pranë tij.
  
  "Rrëshqitje e shkëlqyer," tha ai, duke u tundur majtas e djathtas, duke u përpjekur të shihte se çfarë po bënin kanadezët.
  
  Më në fund, ai pa lëvizje mes tri brinjëve të thyera dhe gulçoi me mosbesim. "Ata kanë Ujqër," mori frymë ai. "Dhe ata i bëjnë copë-copë!"
  
  Kennedy tundi kokën. "Jo. I thyejnë ato në copa", theksoi ajo. "Shiko. Shikoni çantat e shpinës. Askush nuk tha që të gjitha pjesët e Odinit duhej të ishin të plota, apo jo?
  
  "Dhe është më e lehtë t'i heqësh ato pjesë-pjesë," tundi me kokë Drake.
  
  Ai ishte gati të kalonte në kopertinën e ekspozitës tjetër kur i gjithë ferri shpërtheu. Nga këndi i largët i dhomës, përmes një dere të shënuar "Origjina e Vertebrorëve", shpërthyen një duzinë banshe që bërtisnin. Ata qëlluan, qëlluan të egër, qeshën si tifozë që e tepronin me Yeager-in multi-double në pushimin pranveror.
  
  Gjermanët janë këtu. Tha Drake thatë para se të binte në dysheme.
  
  Tyrannosaurus rex u drodh egërsisht teksa predha e plumbit depërtoi drejt e në të. Koka e tij u ul, dhëmbët kërcëllin, sikur dhuna rreth tij e kishte zemëruar aq sa ta kthente në jetë. Kanadezi fluturoi përsëri në një re të egër. Gjaku u shpërnda në të gjithë nofullën e dinosaurit. Ushtari suedez humbi krahun deri në bërryl dhe u vërsul përreth duke bërtitur.
  
  Gjermanët shpërthyen të çmendur.
  
  Nga pas dritares më të afërt me Drake-in erdhi bum-bum-bum-bumi i njohur i teheve të helikës së helikopterit.
  
  Vetëm jo përsëri!
  
  Me bisht të syrit, Drake pa një grup figurash SWAT të veshura me të zeza që po ndiqnin drejt tij. Kur Drake dukej në atë mënyrë, tweeters në veshët e tij u çmendën.
  
  Djema të mirë.
  
  Kanadezët shkuan për të, duke shkaktuar kaos. Ata shpërthyen nga poshtë barkut gjigant të Tyrannosaurus rex, duke qëlluar tërbuar. Drake e kapi Kenedin nga supi.
  
  "Lëviz!" Ata ishin në linjën e fluturimit. Ai e largoi Kenedin, sapo Alicia Miles u shfaq. Drake ngriti armën dhe më pas pa gjermanin masiv Milo që po afrohej nga e majta.
  
  Në një sekondë të përbashkët pauzë, të tre ulën armët.
  
  Alicia dukej e habitur. "E dija që do të futeshe në këtë, Drake, plak bastard!"
  
  Milo ndaloi i vdekur në gjurmët e tij. Drake shikonte nga njëri te tjetri. "Duhet të kishte qëndruar në Suedi, frymë qeni." Drake u përpoq të ngacmonte djalin e madh. "Të mungon kurva, apo jo?"
  
  Plumbat shpuan ajrin rreth tyre pa e thyer fshikëzën e tyre të tensionuar.
  
  "Do të vijë koha juaj," pëshpëriti me zë të lartë Milo. "Si djali juaj i vogël atje, dhe motra e tij. Dhe kockat e Parnevikut."
  
  Dhe më pas bota u kthye dhe Drake u ul instinktivisht një milisekondë pasi pa Alicia në mënyrë të pashpjegueshme të rrëzuar në tokë.
  
  Raketa RPG depërtoi në barkun e Tyrannosaurus rex, duke shpërndarë thika kockash në të gjitha drejtimet. Ajo përfshiu sallën, pikërisht nga një nga dritaret anësore. Pas një pauze të rëndë, pati një shpërthim gjigant që tronditi dhomën, i ndjekur nga zhurma e hidhur e metalit që rrëzohej dhe kërcitja e nyjeve.
  
  Vdekja metalike u përplas me murin e Muzeut Historik Kombëtar.
  
  Drake u rrafshua mbi Kennedy kur vrulli i helikopterit e bëri atë të përplasej me murin e muzeut, duke shkaktuar një shembje të mbeturinave të rënda. Hunda shpërtheu, duke hedhur mbeturinat përpara në grumbuj të valëzuar. Më pas kabina u përplas në murin që shembet pothuajse vertikalisht, piloti u pa duke tërhequr shkopin e marsheve në një furi paniku përpara se të lyhej si një mizë në xhamin e tij të përparmë.
  
  Pastaj tehet e helikës goditën... dhe u shkëputën!
  
  Shtizat metalike fluturuese krijuan një zonë vrasëse brenda dhomës. Goditja prej gjashtë këmbësh bëri një zhurmë fërgëlluese ndërsa fluturoi drejt Drake dhe Kennedy. Ish-ushtari i SAS-it e rrafshoi veten aq sa mundi dhe më pas ndjeu të prerë pjesën e sipërme të veshit përpara se kosë t'i priste një pjesë të kokës së Kenedit dhe të zhytej tre metra në murin më të largët.
  
  Për një moment ai u shtri i shtangur, pastaj ktheu kokën befas. Helikopteri ka ngecur dhe ka humbur shpejtësinë. Në momentin tjetër ai rrëshqiti murin e muzeut, ndërsa Wile E. Coyote rrëshqet nga ana e malit që sapo kishte hasur.
  
  Drake numëroi katër sekonda përpara se të kishte një kërcitje shurdhuese të metalit të rëndë. Atij iu desh një moment për të parë nëpër dhomë. Kanadezët nuk e thyen hapin e tyre, edhe pse njëri prej tyre u copëtua nga një teh kryesor i rotorit. Ata arritën në anën e dhomës, katër djem me çanta shpine të rënda, plus Alicia dhe një luftëtar i mbuluar. Ata vendosën atë që dukej si njësi zbritëse.
  
  Tmerri ishte shkruar në fytyrat e gjermanëve, pa maska. Drake nuk e vuri re njeriun me të bardha dhe pyeti veten nëse ky mision ishte shumë i rrezikshëm për të. Ai pa forcat speciale që po afroheshin me shpejtësi, suedezët e dorëzuan pushtetin kur erdhën amerikanët.
  
  Kanadezët po arratiseshin me Ujqërit! Drake u përpoq të ngrihej, por e kishte të vështirë të ngrinte trupin e tij, i tronditur shumë nga humbja e afërt dhe skena e mahnitshme.
  
  Kennedy e ndihmoi duke e goditur fort me bërryl përpara se ta nxirrte nga poshtë, duke u ulur dhe duke fshirë gjakun nga koka e saj.
  
  "Pervers". mërmëriti ajo me zemërim tallje.
  
  Drake vuri dorën në vesh për të ndaluar gjakderdhjen. Para syve të tij, tre nga pesë forcat speciale suedeze të mbetura u përpoqën të luftonin kanadezët kur i pari përdori zbritësin e tij për të kërcyer nga dritarja e shkatërruar.
  
  Por Alicia u kthye, me një buzëqeshje lozonjare në fytyrën e saj dhe Drake u shtrëngua nga brenda. Ajo u hodh përpara dhe kaloi nëpër to, një vejushë e zezë e ekzekutimit brutal, duke përkulur ushtarët e stërvitur në mënyrë të tillë që ua theu kockat me lehtësi të pakrahasueshme dhe asaj iu deshën më pak se dymbëdhjetë sekonda për të shkatërruar ekipin.
  
  Deri atëherë, tre kanadezët ishin hedhur në heshtje dhe me mjeshtëri nga ndërtesa.
  
  Ushtari kanadez i mbetur hapi zjarr nga kapaku.
  
  Ekipi SWAT i Nju Jorkut sulmoi gjermanët, duke i shtyrë ata në pjesën e pasme të dhomës, duke i lënë të gjithë, përveç tre, aty ku qëndronin. Tre të tjerët, përfshirë Milo, hodhën armët dhe vrapuan.
  
  Drake u tremb ndërsa Tyrannosaurus më në fund dha frymën e tij të fundit dhe u rrëzua në një grumbull kockash dhe pluhuri të vjetër.
  
  Kennedy u betua ndërsa kanadezi i katërt kërceu, i ndjekur me shpejtësi nga Alicia. Ushtari i fundit u qëllua në kafkë teksa po përgatitej të hidhej. Ai ra përsëri në dhomë dhe u shpërnda mes rrënojave të djegura, vetëm një tjetër viktimë e luftës së të çmendurit dhe garës së tij drejt apokalipsit.
  
  
  NËNTËNTËMBËDHJETË
  
  
  
  NJU JORK
  
  
  Pothuajse menjëherë, mendja e Drake filloi të vlerësonte dhe analizonte. Milo bëri disa konkluzione për Benin dhe profesorin Parnevik.
  
  Ai e nxori qelinë e tij dhe e kontrolloi për dëmtime përpara se të shtypte numrin e shpejtë.
  
  Bie zilja e telefonit. Beni nuk do ta kishte lënë kaq gjatë, jo Beni...
  
  Zemra e tij u fundos. Ai u përpoq të mbronte Benin, i premtoi djalit se do të ishte mirë. Nëse ndonjë gjë...
  
  Zëri u përgjigj: "Po?" Pëshpëritje.
  
  Beni? A je mirë? Pse po pëshpërisni?
  
  "Mat, faleminderit Zotit. Babai më thirri, shkova të flisja, pastaj ktheva kokën pas dhe pashë se si këta dy banditë po rrihnin profesorin. Unë vrapova drejt tyre dhe ata u nisën me motoçikleta me disa të tjerë."
  
  "A e morën profesorin?"
  
  "Më falni, shok. Unë do ta ndihmoja nëse do të mundja. Mallkuar babai im!"
  
  "Jo! Zemra e Drake ishte ende duke u rikuperuar. "Nuk është faji yt, Blakey. Aspak. A kishin këta çiklistët çanta shpine të mëdha të lidhura në shpinë?"
  
  "Disa e bënë."
  
  "NE RREGULL. Qëndrojnë atje."
  
  Drake mori frymë thellë dhe u përpoq të qetësonte nervat e tij. Kanadezët do të ishin të shpejtë. Beni iu shmang grushtit të keq falë babait të tij, por Profesori ishte në mut të thellë. "Plani i tyre ishte të largoheshin nga këtu me biçikleta në pritje", i tha ai Kenedit dhe më pas shikoi përreth dhomës së shkatërruar. "Ne duhet të gjejmë Dahl. Ne kemi nje problem."
  
  "Vetem nje?"
  
  Drake vëzhgoi dëmin që i kishin bërë muzeut. "Kjo gjë sapo shpërtheu dhunshëm."
  
  
  * * *
  
  
  Drake u largua nga muzeu i rrethuar nga personeli qeveritar. Ata po vendosnin një postim në hyrjen perëndimore të Central Park, të cilin ai e injoroi qëllimisht kur pa Benin të ulur në stolin përballë tij. Fëmija po qante në mënyrë të pakontrolluar. Tani Cfare? Kennedy vrapoi pranë tij nëpër një rrip bari.
  
  "Është Karin," sytë e Benit u mbushën si Ujëvara e Niagarës. "I dërgova email asaj për ta pyetur se si po ia dilte me Valkyries dhe e mora këtë MPEG... si përgjigje."
  
  Ai e ktheu laptopin që ata të mund të shihnin. Një skedar i vogël video u shfaq në ekran, duke luajtur në përsëritje. Klipi ishte rreth tridhjetë sekonda i gjatë.
  
  Korniza e ngrirjes bardh e zi tregonte imazhe të paqarta të motrës së Benit, Karin, të varur çalë në krahët e dy burrave të maskuar të fortë. Njollat e zeza, të cilat mund të ishin vetëm gjak, ishin lyer rreth ballit dhe gojës së saj. Burri i tretë ngriti fytyrën drejt kamerës, duke bërtitur me një theks të trashë gjerman.
  
  "Ajo rezistoi, minks i vogël, por ji i sigurt, ne do t'i mësojmë asaj se sa marrëzi është kjo gjatë javëve të ardhshme!" Burri tundi gishtin, duke i dalë pështymë nga goja. "Mos i ndihmoni ata, djalë i vogël. Mos i sulmoni... "Pak a shume".
  
  Fragmenti filloi të përsëritej.
  
  "Ajo është një Dan i dytë", tha Beni. "Dëshiron të hapë shkollën e tij të arteve marciale. Nuk mendoja se dikush mund ta mundte atë, motra ime më e madhe."
  
  Drake e përqafoi Benin kur shoku i tij i ri u prish. Vështrimi i tij, i parë nga Kennedy, por jo i destinuar për të, ishte plot urrejtje në fushën e betejës.
  
  
  NJZET
  
  
  
  NJU JORK
  
  
  Abel Frey, stilisti i njohur ndërkombëtarisht, multimilioner dhe pronar i festës famëkeqe 24-orëshe Chateau-La Verein, u ul në prapaskenë në Madison Square Garden dhe i shikoi xhelatët e tij duke vrapuar si parazitët që shkarkoheshin lirisht që ishin në të vërtetë.
  
  Gjatë periudhave të solsticës ose pushimeve, ai i siguronte ato brenda kufijve të shtëpisë së tij të përhapur në Alpe - gjithçka nga modelet me famë botërore, deri te pajisjet e ndriçimit dhe personeli i sigurisë - festat nuk ndaleshin për javë të tëra. Por kur turneu vazhdoi dhe emri i Frey-t ishte në qendër të vëmendjes, ata u trazuan dhe u shqetësuan dhe plotësuan çdo tekë të tij.
  
  Skena mori formë. Udha e maceve ishte gjysmë e ndërtuar. Projektuesi i tij i ndriçimit punoi me ekipin e The Garden për të hartuar një plan magjik të respektueshëm reciprok: një orar të sinkronizuar të ndriçimit dhe zërit për një shfaqje dy-orëshe.
  
  Frey synonte ta urrente atë dhe t'i bënte bastardët të djersiteshin dhe të fillonin nga e para.
  
  Supermodelet ecnin përpara dhe me radhë në faza të ndryshme të zhveshjes. Prapa skenës në një shfaqje mode ishte e kundërta e një shfaqjeje në skenë - doje më pak material, jo më shumë - dhe këto modele - të paktën ata që jetonin me të në La Veraine - gjithsesi e dinin që ai i kishte parë të gjitha më parë.
  
  Ai inkurajoi ekzicionimin. Në të vërtetë, ai e kërkoi atë. Frika i frenonte, këto bisha. Frika, lakmia dhe grykësia dhe të gjitha mëkatet e tjera të mrekullueshme të zakonshme që lidhën me zinxhirë burrat dhe gratë e zakonshme me mbajtës të pushtetit dhe pasurisë - nga shitësit e ëmbëlsirave të Victoria's Secret deri te skulpturat e akullit të Evropës Lindore dhe pjesa tjetër e shërbëtorëve të tij me fat - çdo gjakpirës i vetëm që rënkonte.
  
  Frey pa Milo duke shpuar trupat e martesës. Pashë sesi modelet u larguan nga brutale mizore. Ai buzëqeshi përbrenda historisë së tyre të dukshme.
  
  Milo nuk dukej i kënaqur. "Atje, prapa!" Ai tundi kokën drejt zyrës së improvizuar celular të Frey.
  
  Fytyra e Frey u ngurtësua kur ata ishin vetëm. "Cfare ndodhi?"
  
  "Çfarë mungonte, e humbëm helikopterin. Dola që andej me dy djem. Ata kishin SWAT, SGG, atë Drake bastard dhe një kurvë tjetër. Ishte ferr, njeri." Intonacioni amerikan i Milo fjalë për fjalë lëndoi veshin më të kulturuar të Frey. Bisha sapo e kishte quajtur "njeri".
  
  "Splinter?"
  
  "I humbur për atë kurvë të zhveshur, Miles." Milo buzëqeshi.
  
  "Kanadezët e morën atë?" Frey kapi krahët e karriges së tij me zemërim, duke i bërë ata të shtrembërohen.
  
  Milo bëri sikur nuk e vuri re, duke tradhtuar një shqetësim të brendshëm. Egoizmi i Frey ia fryu gjoksin. "Të ndyrë bastardë të kotë!" Ai bërtiti aq fort, Milo u zmbraps. "Ju bastardë të kotë humbët para një tufe kalorësish të ndyrë!"
  
  Nga buzët e Frey pikonte pështyma, duke spërkatur tryezën që i ndante. "A e dini sa kohë e kam pritur këtë moment? Kësaj radhe? Dhe ti?"
  
  Në pamundësi për të kontrolluar veten, ai goditi me grusht në fytyrë një komando amerikane. Milo tundi kokën dhe faqet iu skuqën, por ai nuk reagoi ndryshe.
  
  Frey e detyroi një fshikëz suprem qetësie për ta mbështjellë atë. "Jeta ime," tha ai me përpjekjen më të madhe që dinte se mund ta bënin vetëm njerëzit me lindje, "i është kushtuar-jo, dedikuar- gjetjes së këtij Varri... këtij Varri të Zotave. Unë do t'i transportoj - pjesë-pjesë - në kështjellën time. Unë jam sundimtari, - tha ai duke tundur dorën drejt derës, - dhe nuk e kam fjalën për sundimtarin e këtyre idiotëve. Mund të marr pesë supermodele që të qijnë rojen time më të shkurtër të sigurisë vetëm sepse kisha një ide. Unë mund ta bëj një njeri të mirë të luftojë deri në vdekje në arenën time të betejës, por kjo nuk më bën mua një sundimtar. E kupton?"
  
  Zëri i Frey-it nxirrte epërsi intelektuale. Milo pohoi me kokë, por sytë e tij ishin bosh. Frey e mori atë si marrëzi. Ai psherëtiu.
  
  "Epo, çfarë tjetër keni për mua?"
  
  "Kjo". Milo u ngrit në këmbë dhe preku tastierën e laptopit të Frey për disa sekonda. Kishte një transmetim të drejtpërdrejtë të fokusuar në zonën pranë Vendit Historik Kombëtar.
  
  "Ne kemi njerëz që pretendojnë të jenë një ekip televiziv. Ata kishin syrin te Drake, gruaja dhe djali, Ben Blake. SWAT dhe gjithë pjesa tjetër e SGG-ve mbeten gjithashtu, dhe shikoni, besoj se kjo është, - ai preku lehtë ekranin, duke lënë pas njolla të padëshiruara djerse dhe një zot e di se çfarë tjetër, "ky është ekipi SAS".
  
  "A beson..." tha Frey. "A po përpiqeni të më thoni se ne tani kemi një racë multietnike në duart tona? Dhe ne nuk kemi më burimet më të mëdha." Ai psherëtiu. "Jo se na ka ndihmuar deri tani."
  
  Milo ndau një buzëqeshje të fshehtë me shefin e tij. "Ju e dini se është."
  
  "Po. Të dashurën tuaj. Ajo është pasuria jonë më e mirë dhe koha e saj po afrohet. Epo, le të shpresojmë që ajo të kujtojë se kujt i raporton."
  
  "Ka të bëjë më shumë me paratë që ajo do të mbajë mend," tha Milo me një mprehtësi të madhe.
  
  Sytë e Frey u ndezën dhe një vezullim i keq u shfaq në sytë e tij. "Hm. Nuk do ta harroj".
  
  "Ne kemi edhe motrën e Ben Blake. Me sa duket një mace e egër."
  
  "Mirë. Dërgojeni atë në Kështjellë. Ne do të kthehemi atje së shpejti." Ai bëri një pauzë. "Prit... prit... Ajo grua me Drake. Kush eshte ajo?"
  
  Milo studioi fytyrën dhe ngriti supet. "Nuk e kam idenë".
  
  "Epo, zbulojeni!"
  
  Milo i thirri njerëzit e televizorit dhe "Përdorni njohjen e fytyrës për gruan e Drake," rrëmbeu ai.
  
  Katër minuta heshtje më vonë, ai mori një përgjigje. "Kennedy Moore," i tha ai Frey. "Polici i Nju Jorkut".
  
  "Po. PO Nuk e harroj kurrë shthurjen. Hiqu mënjanë, Milo. Më lër të punoj".
  
  Frey kërkoi në google titullin dhe ndoqi disa lidhje. Në më pak se dhjetë minuta, ai dinte gjithçka dhe buzëqeshja e tij u bë e gjerë dhe akoma më perverse. Mikrobet e një ideje të shkëlqyer u rritën në mendjen e tij pas pubertetit.
  
  "Kennedy Moore," ai nuk mund të mos i shpjegonte këmbësorit, "ishte një nga më të mirët e Nju Jorkut. Ajo aktualisht është në pushim të detyruar. Ajo arrestoi policin e ndyrë dhe e dërgoi në burg. Dënimi i tij çoi në lirimin e disa prej njerëzve që ai ndihmoi të dënoheshin, diçka që kishte të bënte me zinxhirin e prishur të provave." Frey ndaloi. "Cili vend i prapambetur do të zbatonte një sistem të tillë, Milo?"
  
  "SHBA." Banditi i tij e dinte se çfarë pritej prej tij.
  
  "Epo, një avokat i shkëlqyer mori lirimin e një njeriu të quajtur Thomas Caleb - "vrasësi serial më i keq në historinë e Shteteve të Bashkuara Veriore", siç thuhet këtu. E imja, ime Është çuditërisht bruto. Dëgjo!
  
  "Caleb hap sytë e viktimës së tij, duke përdorur një stapler për të gjuajtur mbajtëset përmes qepallës dhe ballit, më pas i fut insektet e gjalla në fyt, duke i detyruar ata të përtypin dhe të gëlltisin derisa të mbyten deri në vdekje." Frey e pa Milo me sy të zmadhuar. "Unë do të thoja pak si të hahet në McDonald's."
  
  Milo nuk buzëqeshi. "Ai është një vrasës i të pafajshmëve," tha ai. "Komedia nuk përzihet me vrasjen".
  
  Frey i buzëqeshi. "Ju keni vrarë të pafajshëm, apo jo?"
  
  "Vetëm kur bëj punën time. Unë jam ushtar".
  
  "Hmm, mirë, kjo është një linjë e mirë, apo jo? Nuk ka rëndësi. Le të kthehemi te puna jonë aktuale. Ky Kaleb ka vrarë edhe dy të pafajshëm që nga lirimi i tij. Do të thosha një rezultat i qartë i doktrinës etike dhe shumë vlerave morale, e Milo? Në çdo rast, ky Caleb tani është zhdukur."
  
  Koka e Milo u këput në ekranin e laptopit, drejt Kennedy Moore. "Dy me shume?"
  
  Tani Frey qeshi. "Ha, ha. Ju nuk jeni aq memec sa të mos e kuptoni këtë, apo jo? Imagjinoni pikëllimin e saj. Imagjinoni agoninë e saj!"
  
  Milo e kapi dhe, kundër dëshirës së tij, nxori dhëmbët si një ari polar që shqyen kapjen e parë të ditës.
  
  "Unë kam një plan". Frey qeshi me kënaqësi. "O mut... Unë kam një plan."
  
  
  NJEZET E NJE
  
  
  
  NJU JORK
  
  
  Kaosi mbretëroi në selinë e lëvizshme. Drake, Kennedy dhe Ben ndoqën Thorsten Dahl dhe komandantin e zemëruar të SWAT deri në shkallët dhe kaluan rrëmujën. Ata kaluan nëpër dy gjire përpara se të ndaleshin në heshtjen relative të siguruar nga kamare në fund të hollit metalik.
  
  "Kemi marrë një telefonatë," komandanti i spetsnaz hodhi armën i zemëruar. "Ne morëm një telefonatë të mallkuar dhe pesëmbëdhjetë minuta më vonë tre nga njerëzit e mi kanë vdekur! Cfare...?"
  
  "Vetëm tre?" Pyeti Dahl. "Ne kemi humbur gjashtë. Respekti kërkon që ne të marrim kohë..."
  
  "Në dreq me respekt," u zemërua djaloshi i SWAT. "Ti ke pushtuar territorin tim, o gomar anglez. Ju jeni po aq të këqij sa terroristët e mallkuar!".
  
  Drake ngriti dorën. "Në fakt, unë jam një gomar anglez. Ky budalla është suedez."
  
  Amerikani dukej i hutuar. Drake e shtrëngoi shtrëngimin e tij mbi supet e Benit. Ai mund ta ndjente djalin duke u dridhur. "Ne ndihmuam," i tha ai djalit të SWAT. "Ata ndihmuan. Mund të ishte shumë më keq."
  
  Dhe më pas, teksa fati uli çekiçin ironik, mbi selinë u dëgjua një zhurmë tronditëse plumbash. Të gjithë ranë në dysheme. Një tingëllimë metalike u hodh nga muri lindor. Përpara se të shtënat të mbaronin, komandanti i SWAT u ngrit në këmbë. "Është antiplumb," tha ai me pak siklet.
  
  "Duhet të shkojmë," Drake kërkoi Kenedin por nuk mundi ta gjente.
  
  "Në vijën e zjarrit?" tha djali SWAT. "Kush dreqin je ti?"
  
  "Nuk është kompania apo plumbat që më shqetësojnë," tha Drake. "Është një granatë me raketa që mund të pasojë së shpejti."
  
  Prudenca diktoi evakuimin. Drake doli në kohë për të parë bardhezinjtë që vraponin duke bërtitur në drejtimin nga kishin ardhur plumbat.
  
  Ai shikoi përsëri përreth për Kenedin, por ajo dukej se ishte zhdukur.
  
  Pastaj një fytyrë e re u shfaq papritur mes tyre. Shefi i Byrosë, duke gjykuar nga shenjat e tij me tre yje dhe, si të mos mjaftonte kjo, duke u shtyrë pas tij, ishte një burrë i veshur me pesë yjet e rrallë të një komisar policie. Drake e kuptoi menjëherë se ky ishte djali me të cilin duhet të flisnin. Komisarët e policisë u angazhuan në luftën kundër terrorizmit.
  
  Radioja e komandantit të spetsnazit bërtiti: "Gjithçka është e qartë. Këtu, në çati, ka një armë me telekomandë. Është një shpërqendrim".
  
  "Bastardë!" Drake mendonte se kanadezët dhe gjermanët po largoheshin gjithnjë e më shumë me të burgosurit e tyre.
  
  Thorsten Dahl iu drejtua të porsaardhurit. "Ju duhet të flisni vërtet me ministrin tim të shtetit.
  
  "Vepra është bërë," tha komisioneri. "Ti po largohesh nga këtu."
  
  "Jo, prit," filloi Drake, duke e mbajtur fizikisht Benin të mos lëvizte përpara. "Ju nuk e kuptoni...."
  
  "Jo, jo," tha komisari përmes dhëmbëve të shtrënguar. "Une nuk e di. Dhe dua të them, ju po largoheni nga këtu, duke shkuar në Uashington, DC. Capitol Hill dëshiron një pjesë nga ju djema dhe shpresoj që ta marrin në copa të mëdha. "
  
  
  * * *
  
  
  Fluturimi zgjati nëntëdhjetë minuta. Drake ishte i shqetësuar për zhdukjen misterioze të Kenedit deri në momentin kur ajo u rishfaq, pikërisht në momentin që avioni do të ngrihej.
  
  Ajo vrapoi nëpër korridor, pa frymë.
  
  "Mendova se të humbëm," tha Drake. Ndjeu lehtësim të madh, por u përpoq ta mbante mendjelehtë.
  
  Kennedy nuk u përgjigj. Në vend të kësaj, ajo zuri një vend pranë dritares, larg bisedës. Drake u ngrit për të hetuar, por ndaloi kur ajo u largua prej tij, me fytyrën e bardhë si alabastri.
  
  Ku ishte ajo dhe çfarë ndodhi atje?
  
  Gjatë fluturimit, nuk lejoheshin thirrje apo email. Asnjë televizor. Ata fluturuan në heshtje; disa roje i vëzhgonin pa u ndërhyrë.
  
  Drake mund ta linte të rrjedhë mbi të. Trajnimi SAS kërkonte orë, ditë dhe muaj pritjeje. Për përgatitjen e. Për vëzhgim. Për të, një orë mund të fluturonte në një milisekondë. Në një moment, atyre iu ofrua alkool në ato shishe të vogla plastike dhe Drake hezitoi për më shumë se një moment.
  
  Uiski shkëlqente, një amuletë qelibar fatkeqësie, arma e tij e zgjedhur herën e fundit që gjërat u ndërlikuan - kur Alison u largua. Iu kujtua dhimbja, dëshpërimi dhe megjithatë vështrimi i mbeti mbi të.
  
  "Jo këtu, faleminderit." Beni ishte mjaft vigjilent për ta larguar zonjën. "Ne jemi djemtë nga Mali Dew. Sillni atë."
  
  Ben madje u përpoq ta nxirrte Drake nga kjo gjendje duke u shtirur se ishte një geek. Ai u përkul në korridor, duke parë sesi mikpritësja kthehej në vendin e saj. "Në zhargonin e vëllezërve tanë amerikanë - do ta kisha goditur!"
  
  Fytyra e tij u bë e kuqe, ndërsa zonja e shikoi me habi. Pas një sekonde, ajo tha: "Nuk është transmetimi i Hooters, zemër."
  
  Ben u zhyt përsëri në karrigen e tij. "Drap".
  
  Drake tundi kokën. "Gëzuar, shok. Poshtërimi juaj i vazhdueshëm shërben si një kujtesë e lumtur që nuk kam qenë kurrë në moshën tuaj."
  
  "Durrashi".
  
  "Seriozisht, faleminderit."
  
  "Mos u shqetëso".
  
  "Dhe Karin - ajo do të jetë mirë. Unë premtoj."
  
  "Si mund ta premtosh këtë, Matt?"
  
  Drake ndaloi. Ishte angazhimi i tij i lindur për të ndihmuar ata në nevojë, dhe jo gjykimi i qartë i një ushtari.
  
  "Ata nuk do ta dëmtojnë atë ende," tha ai. "Dhe shumë shpejt do të kemi më shumë ndihmë sesa mund ta imagjinoni."
  
  "Si e dini se ata nuk do ta lëndojnë atë?"
  
  Drake psherëtiu. "Mirë, në rregull, ky është një supozim i arsimuar. Nëse do të donin të vdiste, do ta kishin vrarë menjëherë, apo jo? Pa përkëdhelje. Por ata nuk e bënë. Kështu që..."
  
  "Po?"
  
  "Gjermanët kanë nevojë për të për diçka. Ata do ta mbajnë gjallë." Drake e dinte se mund ta çonin për një marrje në pyetje të veçantë, ose diçka edhe më konvencionale, te një shef diktatorial që i pëlqente të dominonte çdo ngjarje. Me kalimin e viteve, Drake u dashurua për këtë lloj të veçantë tirani. Autoritarizmi i tyre gjithmonë u ka dhënë njerëzve të mirë një shans të dytë.
  
  Beni detyroi një buzëqeshje të detyruar. Drake ndjeu se avioni filloi të zbriste dhe filloi të përsëriste faktet në kokën e tij. Ndërsa ekipi i tij i vogël u shpërbë, ai duhej të ndërhynte dhe t'i mbronte ata edhe më shumë.
  
  
  * * *
  
  
  Brenda dy minutave pas zbritjes nga avioni, Drake, Ben, Kennedy dhe Dahl u futën nëpër disa dyer, në një shkallë lëvizëse të qetë, në një korridor elegant dhe të trashë me panele blu dhe më në fund përmes një dere të rëndë që Drake vuri në dukje se ishte mbyllur qëllimisht pas tyre.
  
  Ata u gjendën në një dhomë pritjeje të klasit të parë, bosh përveç vetes dhe tetë personave të tjerë: pesë roje të armatosur dhe tre kostume - dy gra dhe një burrë i moshuar.
  
  Burri doli përpara. "Jonathan Gates," tha ai butësisht. "Ministri i Mbrojtjes".
  
  Drake ndjeu një shpërthim të papritur paniku. Zot, ky djalë ishte mega-fuqishëm, ndoshta i pesti apo i gjashti në radhë për presidencën. Ai psherëtiu dhe doli përpara, duke vënë re përparimet e rojeve, pastaj shtriu krahët.
  
  "Të gjithë miqtë janë këtu," tha ai. "Të paktën ... unë mendoj kështu."
  
  "Unë besoj se keni të drejtë." Ministri i Mbrojtjes doli përpara dhe zgjati dorën. "Për të kursyer kohë, unë tashmë isha i përditësuar. Shtetet e Bashkuara janë të gatshme dhe në gjendje të ndihmojnë. Unë jam këtu për të... lehtësuar... këtë ndihmë."
  
  Njëra nga gratë u ofroi të gjithëve një pije. Ajo kishte flokë të zeza, një sy mendjemprehtë dhe ishte rreth të pesëdhjetave, me linja shqetësimi mjaft të trasha për të fshehur sekretet shtetërore dhe një mënyrë për të injoruar rojet që flisnin për shqetësimin e saj me ta.
  
  Pijet shkrinin pak akull. Drake dhe Ben qëndruan pranë Gates, duke pirë pije diete. Kenedi shkoi te dritarja, duke tundur verën e saj dhe duke parë aeroplanët taksi, dukej i humbur në mendime. Torsten Dahl u zhyt në një karrige të rehatshme me Evian, gjuha e trupit të të cilit u zgjodh si jo kërcënuese.
  
  "Motra ime," foli Beni. "A mund ta ndihmoni atë?"
  
  "CIA ka kontaktuar me Interpolin, por ende nuk kemi asnjë të dhënë për gjermanët". Pas një momenti, duke vënë në dukje hidhërimin e Benit dhe përpjekjen që iu desh për të kontaktuar me një anëtar të Kongresit, sekretari shtoi: "Po përpiqemi, bir. Ne do t'i gjejmë."
  
  "Prindërit e mi nuk e dinë ende." Beni pa dashje shikoi celularin e tij. "Por nuk do të zgjasë shumë..."
  
  Tani një grua tjetër doli përpara, një ekzemplar i gjallë, me vetëbesim, shumë më i ri, që të kujton në çdo mënyrë ish-Zonjën e ardhshme të Sekretares së Shtetit, një grabitqare e vërtetë ose, siç i tha vetë Drake, një version politik i Alicia Miles.
  
  "Vendi im nuk është aspak realist, z. Dahl, z. Drake. Ne e dimë se jemi shumë prapa në këtë, dhe ne e dimë se cilat janë aksionet. Ekipi juaj SAS është pastruar për operacionin. SGG gjithashtu. Ne kemi një ekip Delta gati për të ndihmuar. Thjesht mblidhni numrat..." Ajo tundi gishtat. "Koordinatat".
  
  "Dhe profesor Parnevik?" Dahl foli për herë të parë. "Çfarë lajmesh për kanadezët?"
  
  "Urdhëresat janë duke u lëshuar," tha sekretari, pak i ashpër. "Kjo është një situatë diplomatike"
  
  "Jo!" Drake bërtiti, pastaj nxori frymën për të qetësuar veten. "Jo zoteri. Kjo është qasja e gabuar. Kjo gjë nisi... çfarë?... tre ditë më parë? Koha është gjithçka këtu, veçanërisht tani. Ditët e ardhshme", tha ai, "është vendi ku ne fitojmë ose humbasim".
  
  Sekretari Gates i hodhi një vështrim të befasuar. "Kam dëgjuar që ke ende një ushtar brenda vetes, Drake. Por jo për shkak të një reagimi të tillë."
  
  "Unë kaloj mes ushtarit dhe civilit kur të përshtatet," ngriti supet Drake. "Përfitimet e të qenit ish-ushtar".
  
  "Po. Epo, nëse ju bën të ndiheni më mirë, garancitë nuk do të ndihmojnë. Colby Taylor u zhduk nga rezidenca e tij kanadeze së bashku me shumicën e punonjësve të tij. Supozimi im është se ai e kishte planifikuar këtë për një kohë të gjatë dhe kaloi në një lloj kontingjenti të paracaktuar. Në thelb, ai është jashtë linje."
  
  Drake mbylli sytë. "A ka lajme të mira?"
  
  E reja foli. "Epo, ne ju ofrojmë të gjitha burimet e Bibliotekës së Kongresit për t'ju ndihmuar në kërkimin tuaj." Sytë i shkëlqyen. "Biblioteka më e madhe në botë. Tridhjetë e dy milionë libra. Printime të rralla. Dhe Biblioteka Dixhitale Botërore."
  
  Beni e shikoi atë sikur ajo sapo kishte pranuar të konkurronte në një konkurs të Princeshës Leia. "Të gjitha burimet? Pra - teorikisht - a mund të kuptoni se cili gjerman është i fiksuar pas mitologjisë norvegjeze? Mund të gjeni tekste rreth Odinit dhe këtij varri të perëndive. Material që nuk është në internet?"
  
  "Mund, dhe me shtypjen e një butoni," tha gruaja. "Dhe, përndryshe, ne kemi disa bibliotekarë shumë të vjetër."
  
  Sytë e Benit u ndezën me shpresë ndërsa shikoi Matin. "Na çoni atje."
  
  
  * * *
  
  
  Biblioteka e Kongresit ishte e hapur për ta në orët e para të mëngjesit të së dielës. Dritat e ndezura, stafi i vëmendshëm, biblioteka më e madhe në botë sigurisht që bëri përshtypje. Në fillim, arkitektura dhe ndjesia e vendit i kujtuan Drake-t një muze, por ndërsa ai hodhi një vështrim në radhët e rafteve të librave dhe ballkoneve rrethore të leximit, shpejt ndjeu atmosferën respektuese të dijes së lashtë dhe humori i tij ndryshoi për t'u përshtatur me mjedisin.
  
  Ndërsa Drake kaloi ca kohë duke u endur nëpër korridore, Ben nuk humbi kohë duke hetuar. Ai doli fshehurazi në ballkon, ngriti laptopin dhe dërgoi komandantin e forcave speciale suedeze në kërkim të kafesë dhe biskotave.
  
  "Vend i bukur," tha Drake ndërsa qarkullonte përreth. "Më duket sikur Nicolas Cage mund të shfaqet çdo minutë."
  
  Beni kapi urën e hundës. "Unë nuk e di nga të filloj," pranoi ai. "Koka ime është një hambar, shoku."
  
  Thorsten Dahl goditi parmakun që rrethonte ballkonin. "Filloni me atë që dini," tha ai me atë ton të mësuar të Oksfordit. "Filloni me një legjendë."
  
  "E drejtë. Epo, ne e dimë këtë poezi. Këtu thuhet pak a shumë se kushdo që përdhos varrin e perëndive do të lëshojë zjarrin e ferrit në Tokë. Dhe është zjarr, fjalë për fjalë. Planeti ynë do të digjet. Ne gjithashtu e dimë se kjo legjendë ka paralele unike historike me legjenda të tjera të lidhura me të, të shkruara për perëndi të tjera.
  
  "Ajo që ne nuk e dimë," tha Dahl, "është pse? Apo si?"
  
  "Zjarr," tha Drake ashpër. "Djali sapo e tha atë."
  
  Beni mbylli sytë. Dahl iu kthye Drake me një buzëqeshje të detyruar. "Kjo quhet stuhi mendimesh," tha ai. "Analiza e fakteve shpesh ndihmon për të zbuluar të vërtetën. Doja të kisha parasysh se si ndodh një fatkeqësi. Ju lutemi ndihmoni ose largohuni."
  
  Drake piu kafen e tij dhe heshti. Të dy këta djem humbën njerëz dhe merituan hapësirë. Ai shkoi drejt parmakut dhe shikoi përreth, duke skanuar dhomën rrethore, duke vënë në dukje pozicionet e personelit dhe agjentëve amerikanë. Kennedy u ul dy kate më poshtë, duke goditur me furi laptopin e saj, e izoluar nga të vetët... çfarë?-pyet Drake. Faji? Frikë? Depresioni? Ai dinte gjithçka për këtë dhe nuk do të fillonte të predikonte.
  
  "Legjenda," tha Ben, "tregon se një përdhosje e varrit të Odinit do të fillojë rrjedhën e lumenjve të zjarrtë. Unë do të thosha se kjo është po aq e rëndësishme të dihet sa çdo gjë tjetër këtu."
  
  Drake u vrenjos ndërsa kujtimet e tij të fundit u shfaqën. Lumenjtë e zjarrit?
  
  Por ku?
  
  "Pse e the atë?" ai pyeti. "Lumenjtë e zjarrit?"
  
  "Nuk e di. Ndoshta sepse jam lodhur duke përsëritur 'zjarri shpërthen' dhe 'fundi është afër'. Ndihem si një trailer filmi hollivudian."
  
  "Pra, ju shkuat për lumenjtë e zjarrtë?" Dahl ngriti një vetull. "Ashtu si lava?"
  
  "Jo, prit," këputi gishtat Drake. "Po! Supervullkan! Në...në Islandë, apo jo?" Ai shikoi suedezin për konfirmim.
  
  "Shiko, vetëm për shkak se unë jam skandinav nuk do të thotë se jam -"
  
  "Po". Në atë moment, një ndihmës i vogël sekretar i mbrojtjes u materializua nga prapa një raft librash aty pranë. "Në anën juglindore të Islandës. E gjithë bota e di për të. Pasi lexova një studim të ri qeveritar, mendoj se ky është supervullkani i shtatë që ekziston."
  
  "Më i famshmi është në Parkun Yellowstone," tha Ben.
  
  "Por, a përbën një kërcënim të tillë Supervullkani?" Pyeti Drake. "Apo është ky vetëm një mit tjetër i Hollivudit?"
  
  Si Beni ashtu edhe ndihmëssekretari pohoi me kokë. "Termi 'zhdukja e specieve' nuk është i tepruar në këtë kontekst," tha asistenti. "Kërkimet na tregojnë se dy shpërthimet e mëparshme të supervullkanit përkojnë me dy nga ngjarjet më të mëdha të zhdukjes masive që kanë ndodhur ndonjëherë në planetin tonë. Të dytët, natyrisht, janë dinosaurët."
  
  "Sa rastësi?" Pyeti Drake.
  
  "Aq afër sa nëse do të ndodhte një herë, do të habiteshit prej saj. Por dy herë? Le të..."
  
  "Drap".
  
  Beni ngriti duart në ajër. "Shikoni, ne po zhytemi këtu. Ajo që na duhet është të ngarkojmë Odin me mut." Ai vuri në pah disa emra në ekran. "Kjo, kjo dhe wow ¸ padyshim kjo. Voluspa - ku Odin flet për takimet e tij me Shikuesit.
  
  "Vizita?" Drake u grimas. "Pornografi vikinge, apo jo?"
  
  Asistenti u përkul mbi Benin dhe shtypi disa butona, futi një fjalëkalim dhe shtypi një varg. Kostumi i saj i pantallonave ishte e kundërta e kostumit Kennedy, i dizajnuar me shije për të theksuar figurën e saj në vend që ta fshehë atë. Sytë e Benit u zgjeruan, problemet e tij u harruan për një çast.
  
  Drake tha me buzët e tij: "Talent i humbur".
  
  Beni i dha gishtin e mesit pikërisht kur asistenti u ngrit në këmbë. Për fat të mirë ajo nuk e pa atë. "Ata do t'ju sillen brenda pesë minutash," tha ajo.
  
  "Faleminderit, zonjushë." Drake hezitoi. "Më falni, nuk e di emrin tuaj."
  
  "Më thërrisni Hayden," tha ajo.
  
  Librat u vendosën pranë Benit pak minuta më vonë, dhe ai zgjodhi menjëherë atë që quhej Voluspa. Ai shfletoi faqet si një njeri i pushtuar; si një kafshë që mban erë gjaku. Dahl zgjodhi një vëllim tjetër, Drake një të tretë. Hayden u ul pranë Benit, duke studiuar tekstin me të.
  
  Dhe pastaj Beni bërtiti "Eureka! E kam! Mungon lidhja. Është Heidi! E mallkuar Heidi! Ky libër ndjek - dhe unë citoj "udhëtimet e shikuesit të preferuar të Odinit - Heidi".
  
  "Si në një libër për fëmijë?" Dahl me sa duket i kujtoi ditët e tij të shkollës.
  
  Drake thjesht dukej i hutuar. "A? Unë jam më shumë si një djalë i tipit Heidi Klum."
  
  "Po, një libër për fëmijë! Besoj se legjenda e Heidit dhe historia e udhëtimeve të saj duhet të kenë evoluar me kalimin e viteve nga saga skandinave në mitin skandinav, dhe më pas një shkrimtar nga Zvicra vendosi ta përdorë përrallën si bazë për një libër për fëmijë."
  
  "Epo, çfarë thotë?" Drake ndjeu se zemra i rrihte më shpejt.
  
  Beni lexoi për një sekondë. "Oh, kjo thotë shumë," vazhdoi ai me nxitim. "Kjo thotë shumë mirë gjithçka."
  
  
  NJËZET E DY
  
  
  
  WASHINGTON DC
  
  
  Kennedy Moore u ul duke ngulur sytë në ekranin e kompjuterit të saj, pa mundur të shihte asgjë, dhe mendoi se kur e bluan jetën nën thembër, në thelb është thjesht një top tenisi që manipulohet nga një mjeshtër. Një kthesë e vogël mbrapa ndryshoi fatin tuaj, një kthesë e papritur nga ana juaj ju dërgoi në një spirale të vetë-shkatërrimit, më pas disa ditë udhëtimi të shpejtë ju kthyen në lojë.
  
  Ajo u ndje e ngritur gjatë rrugës për në Nju Jork, edhe më mirë pas furisë së muzeut. Ajo ishte e kënaqur me veten dhe ndoshta edhe pak e kënaqur me Matt Drake.
  
  Sa perverse, tha ajo me vete. Por atëherë, a nuk tha dikush një herë se nga vështirësia e madhe vjen një përparim i madh? Diçka e tillë.
  
  Më pas profesori u rrëmbye. Motra e Ben Blake është rrëmbyer. Dhe Kennedy eci me vendosmëri drejt kësaj selisë së lëvizshme, me kokën drejt dhe plotësisht e zhytur përsëri në lojë, me mendjen e saj të fokusuar në zgjidhjen e trazirave.
  
  Më pas, ndërsa ajo nisi shkallët, Lipkind u materializua nga turma dhe e ndaloi befas.
  
  "Kapiten?"
  
  "Përshëndetje Moore. Duhet të flasim".
  
  "Ejani brenda," bëri Kennedy drejt selisë, "ne mund të përdorim ndihmën tuaj."
  
  "Uh, uh. Nr. Nuk bëhet fjalë për muzeun, Moore. Kryqëzori është në atë anë."
  
  Ai lëvizi nëpër turmë, me kurrizin e tij të tensionuar tani duke e parë atë si një akuzë e heshtur. Kenedit duhej të nxitonte për të arritur.
  
  "Çfarë ka ndodhur, kapiten?"
  
  "Hyni brenda."
  
  Kryqëzori ishte bosh me përjashtim të të dyve. Zhurma e rrugës është shuar, ngjarjet dërrmuese të botës jashtë tani janë mbyllur më larg se virtyti i socialistit që shkon në parti.
  
  Kennedy u kthye gjysmë në vendin e saj për t'u përballur me Lipkind. "Mos më thuaj... të lutem, mos më thuaj..." Një gungë në fyt e bëri Lipkind të humbasë shprehjen e tij të ashpër, duke i thënë asaj gjithçka përpara se fjalët të largoheshin nga buzët e tij.
  
  Por ata ranë dhe çdo fjalë ishte një pikë helm në shpirtin e saj tashmë të nxirë.
  
  "Caleb goditi sërish. Kishim një muaj vonesë - pastaj dje pasdite morëm një telefonatë. Një vajzë... ahh... një vajzë nga Nevada, - zëri i tij u ngjir. "I ri në qytet. Student."
  
  "Jo. Ju lutem..."
  
  "Doja që ta dinit tani, përpara se të dëgjoni ndonjë budallallëk miu."
  
  "Jo".
  
  "Më vjen keq, Moore."
  
  "Dua të kthehem. Më lër të kthehem, Lipkind. Më lejo të hyj brenda. "
  
  "Më vjen keq".
  
  "Unë mund t'ju ndihmoj. Kjo është puna ime. Jeta ime."
  
  Lipkind po kafshonte buzën e poshtme, një shenjë e sigurt stresi. "Jo ende. Edhe sikur të doja, autoritetet nuk do ta miratonin. Ti e di."
  
  "A duhet te? Që kur mund t'i njoh mendimet e politikanëve? Të gjithë në politikë janë bastard, Lipkind, dhe që kur filluan të bëjnë gjënë e duhur? "
  
  "Ti më kuptove," rënkimi i Lipkind tradhtoi zemrën e tij. "Por urdhrat, siç thonë ata, janë urdhra. Dhe të miat nuk janë ndryshuar."
  
  "Lipkind, kjo po më shkatërron mua."
  
  Ai gëlltiti thatë. "Jepi kohe. A do të kthehesh".
  
  "Nuk jam unë ai që më intereson, dreq! Këto janë viktimat e tij të ndyra! Familjet e tyre!"
  
  "Edhe unë kështu mendoj, Moore. Më beso."
  
  Pas një çasti, ajo pyeti: "Ku?" Ishte gjithçka që ajo mund të bënte, gjithçka që mund të kërkonte, gjithçka që mund të mendonte.
  
  "Moore. Ju nuk do të duhet të paguani asnjë pendim këtu. Nuk ke faj që ky psiko është një psikolog i ndyrë."
  
  "Ku?" Unë pyeta.
  
  Lipkind e dinte se çfarë kishte nevojë dhe i tha asaj vendin.
  
  
  * * *
  
  
  Hapësirë ndërtimi. Tre blloqe në jug të Ground Zero. Zhvilluesi i quajtur Silke Holdings.
  
  Kennedy e gjeti skenën e krimit në njëzet minuta, vuri re një kasetë të valëvitur në katin e katërt të një ndërtese të hapur dhe dërgoi një taksi. Ajo qëndroi përballë ndërtesës, duke parë me sy pa shpirt. Vendi ishte i shkretë - ende një skenë aktive krimi - por ishte vonë të shtunën dhe incidenti kishte kaluar më shumë se një ditë.
  
  Kennedy goditi rrënojat dhe më pas doli në kantier. Ajo i ngjiti shkallët e hapura prej betoni në murin anësor të ndërtesës në katin e katërt dhe mbi pllakën e betonit.
  
  Një erë e fortë tronditi bluzën e saj të lirshme. Nëse flokët e saj nuk do të ishin krehur me një fjongo të fortë, do të ishin rrotulluar si një burrë i pushtuar. Tre pamje të Nju Jorkut u hapën para saj, duke shkaktuar marramendje - një gjendje që ajo kishte pasur gjatë gjithë jetës së saj, por, çuditërisht, u kujtua vetëm tani.
  
  E megjithatë ajo u ngjit në Yggdrasil, Pema Botërore.
  
  Pastaj pa marramendje.
  
  Ajo i kujtoi asaj rastin Odin dhe Matt Drake në veçanti. Ajo donte të kthehej tek ajo, tek ai, por nuk ishte e sigurt se kishte guximin.
  
  Ajo kaloi nëpër pllakën e pluhurosur, duke shmangur grumbujt e rrënojave dhe mjetet e kontraktorëve. Era i tërhoqi mëngët, pantallonat, duke i bërë ato të fryheshin nga materiali i tepërt. Ajo u ndal jo shumë larg nga vendi ku Lipkind kishte përshkruar vendndodhjen e trupit. Ndryshe nga televizioni popullor, trupat nuk shënohen me shkumës - ato fotografohen, pastaj matet vendndodhja e tyre e saktë nga pika të ndryshme fikse.
  
  Sido që të jetë, ajo thjesht duhej të ishte pranë. Përkuluni, bini në gjunjë, mbyllni sytë dhe lutuni.
  
  Dhe të gjitha u kthyen me nxitim. Ashtu si rënia e djallit nga parajsa. Ashtu si krijimi i një kryeengjëlli, gjithçka shkëlqeu në kokën e saj. Momenti kur ajo pa Chuck Walker duke futur në xhep një tufë parash të pista. Tingulli i gjilpërës së gjyqtarit që shpallte fajin e tij. Vështrimet e vdekura të kolegëve të saj, vizatimet e turpshme që filluan të shfaqeshin në dollapin e saj, ngjitur në kapuçin e makinës së saj, ngjitur në derën e banesës së saj.
  
  Një letër që ajo mori nga një vrasës serial duke e falënderuar për të gjithë ndihmën e saj.
  
  Ajo duhej të pendohej për vrasjen e re që e ndihmoi të kryente Thomas Caleb.
  
  Ajo kishte nevojë të kërkonte falje nga të vdekurit dhe vajtuesit.
  
  
  NJËZET E TRE
  
  
  
  WASHINGTON DC
  
  
  "Kjo gjë është më zbuluese se Britney," nxitoi Beni fjalët e tij, duke mbajtur eksitimin e tij. "Këtu thotë: "Ndërsa ai është në Pemën Botërore, Volva i zbulon Odinit se ajo di shumë nga sekretet e tij. Se ai u sakrifikua në Yggdrasil në kërkim të dijes. Se ai agjëroi nëntë ditë e nëntë netë për të njëjtin qëllim. Ajo i thotë se e di se ku i fshihen sytë dhe si i ka dhënë në këmbim të më shumë njohurive."
  
  "Një i mençur," e ndërpreu Dahl. "Parnevik tha se ai konsiderohej gjithmonë më i mençuri nga të gjithë perënditë."
  
  Drake mërmëriti: "Nuk është kurrë e mençur t'i zbulosh sekretet e tua një gruaje."
  
  Beni rrotulloi sytë drejt tij. "Një agjëroi në Pemën Botërore për nëntë ditë e nëntë netë me një shtizë të shpuar në brinjë, si Krishti në kryq. Heidi thotë se në delirin e tij, Odin i tha asaj se ku ishin fshehur shokët e tij. Dhe ku ishte fshehur mburoja e tij. Dhe shtiza e tij duhet të mbetet atje. Dhe se ai donte që ajo të shpërndante shokët e tij - Pjesët e tij - dhe ta fuste trupin e tij në varr.
  
  Beni buzëqeshi me Drake, me sy të hapur. "Mund të mos e kem përfunduar kërkimin tim për klitorisin legjendar, miku im, por puna ime këtu ka përfunduar."
  
  Atëherë Benit iu kujtua se ku kishte qenë dhe gruaja që qëndronte pranë tij. Ai kapi urën e hundës. "Dreq dhe dreq."
  
  Dahl nuk i rrihte qepallën. "Me sa di - dhe kjo vlen vetëm për atë që u mundova të dëgjoja gjatë leksionit të Parnevikut - Volvot, ashtu si faraonët egjiptianë, varroseshin gjithmonë në varret më të pasura, pranë të cilave kishte shumë gjëra me vlerë. Kuaj, vagona, dhurata nga vende të largëta."
  
  Hajden dukej se po fshihte një buzëqeshje. "Nëse e ndjekim logjikisht të gjithë historinë tuaj, zoti Blake, atëherë besoj se të ashtuquajturat udhëtime të Heidit janë në fakt një shpjegim se ku janë shpërndarë të gjitha pjesët e Odinit... ose janë fshehur."
  
  "Më telefononi... Ben. Po Ben. Dhe po, keni të drejtë. Sigurisht."
  
  Drake e ndihmoi mikun e tij të dilte. "Jo se ka rëndësi tani. Janë gjetur të gjitha pjesët, përveç Valkyries dhe..." ai ndaloi.
  
  "Sytë," tha Beni me një buzëqeshje të ngushtë. "Nëse ne mund të gjejmë Sytë, ne mund ta ndalojmë këtë dhe të marrim një ndryshim për Karin."
  
  Drake, Dahl dhe Hayden qëndruan të heshtur. Drake më në fund tha: "Valkyries duhet të jenë gjithashtu diku atje, Blakey. A mund të zbuloni se ku u gjetën? Duhet të ketë ndonjë raport të vjetër gazete ose diçka të tillë."
  
  "Heidi shpiku legjendën e Ragnarok", Beni ende po mendonte, i humbur në kërkimin e tij. "Dikush duhet ta ketë mësuar atë përpara se të vdiste në Ragnarok."
  
  Drake tundi Dahl dhe Hayden mënjanë. "Valkyries," u tha ai atyre. "A ju kujtohet mungesa e plotë e informacionit dhe rrjedhimisht aspekti i mundshëm kriminal? A ka mundësi që Interpoli të bashkohet me CIA-n dhe t'i japë një goditje?"
  
  "Unë do ta autorizoj atë tani," tha Hayden. "Dhe unë do të vazhdoj hetimin që specialistët tanë të IT-së bënë në lidhje me gjermanët. Siç thotë pothuajse miku juaj i vogël i ëmbël - shtigjet elektronike duhet të na çojnë drejt tyre."
  
  "E lezetshme?" Drake i buzëqeshi asaj. "Ai është më shumë se kaq. Zhytuni në fotografi. Vokalist në grup. Një burrë familjar dhe..." ngriti supet ai, "po...miku im."
  
  Ajo u afrua më shumë, tha: "Ai mund të më bëjë një foto në çdo kohë", më pas qeshi lehtë dhe u largua. Drake e ndoqi, i habitur dhe i befasuar këndshëm në të njëjtën kohë. Ai e kishte gabim për të. Zot, ajo ishte më e vështirë për t'u lexuar se Kennedy.
  
  Drake ishte krenar për aftësinë e tij për të kuptuar njerëzit. A rrëshqiti? A e kishin bërë atë të butë vitet e shërbimit civil?
  
  Zëri i foli në vesh, duke i bërë zemrën të kërcente. "Çfarë është kjo?" Unë pyeta.
  
  Kenedi!
  
  "Drit!" Ai u hodh dhe u përpoq ta maskonte kërcimin e tij të vogël në ajër si një brumosje normale të gjymtyrëve.
  
  Polici i Nju Jorkut e lexoi si një libër. "Kam dëgjuar se SAS-it nuk i kanë zënë kurrë pritë në territorin armik. Mendoj se nuk ke qenë kurrë pjesë e këtij ekipi, apo jo?"
  
  "Çfarë është çfarë?" E pyeti Beni në mungesë, duke iu përgjigjur pyetjes së saj.
  
  "Kjo?" Kennedy u përkul përpara dhe trokiti në anën e monitorit, duke treguar një ikonë të vogël të fshehur mes grumbullit të simboleve të dorëshkrimeve.
  
  Beni u vrenjos. "Nuk e di. Duket si ikona në foto.
  
  Kur Kennedy u drejtua, flokët e saj u çliruan nga lidhjet dhe u derdhën mbi supet e saj. Drake i shikoi ata të vërshonin deri te pjesa e vogël e shpinës së tij.
  
  "Uau. Janë shumë flokë".
  
  "Ti mund ta bësh, frik."
  
  Ben kliko dy herë në ikonën e figurës. Ekrani u kthye në tekst, titulli i tij i guximshëm bie në sy. Odin dhe Shikuesi, u rreshtuan gjatë Ragnarok. Dhe nën këtë janë disa rreshta të vjetër të tekstit shpjegues.
  
  Kjo pikturë, e Lorenzo Bakke në 1795, e konfiskuar nga koleksioni privat i John Dillinger në 1934, besohet se bazohet në një pikturë më të vjetër dhe tregon shokët e Zotit norvegjez Odin të vendosur në një renditje të veçantë në vendin ku vdiq Odin. , fushëbeteja mitike e Ragnarok . Shikuesi i tij i dashur e shikon këtë dhe qan.
  
  Pa fjalë, Beni shtypi sërish dhe fotografia u materializua para tyre.
  
  "O Zot!" Mërmëriti Beni. "Punë e mrekullueshme."
  
  Kennedy tha: "Ky është një plan... se si të rregullohen pjesët."
  
  
  NJEZET E KATER
  
  
  
  WASHINGTON DC
  
  
  "Le të bëjmë disa kopje." Drake gjithnjë i kujdesshëm bëri disa foto të shpejta me telefonin e tij. Beni e mësoi atë të mbante gjithmonë pranë vetes një aparat fotografik të mirë dhe funksional dhe ishte një humbje e papritur parash. "Gjithçka që na duhet tani janë Valkyries, Eyes dhe një hartë e Ragnarok." Ai ndaloi befas, i goditur nga një copëz kujtese.
  
  Beni pyeti: "Çfarë?"
  
  "Nuk jam i sigurt. Katrahurë. Kujtesa. Ndoshta diçka që kemi parë ditët e fundit, por kemi parë aq shumë sa nuk mund ta ngushtoj."
  
  Dahl tha, "Epo, Drake. Ndoshta kishit të drejtë. Ndoshta Dillinger modern ka një koleksion privat interesant të vetin."
  
  "Shiko këtu," vazhdoi të lexonte Beni. "Këtu thotë se kjo pikturë është unike, një fakt që nuk u realizua deri në fillim të viteve 1960, pas së cilës u përfshi në një ekspozitë mbi mitologjinë norvegjeze dhe u dërgua në një turne të shkurtër botëror. Pas kësaj, dhe për shkak të interesit në rënie, piktura u mbyll në kasafortën e muzeut dhe... epo, u harrua. Deri më sot".
  
  "Është një punë e mirë që sollëm një polic me vete." Drake u përpoq të rriste vetëvlerësimin e Kenedit, ende e pasigurt se ku ishte koka e saj pas Nju Jorkut.
  
  Kenedi filloi t'i lidhë flokët mbrapa, pastaj hezitoi. Pas një çasti, ajo futi duart në xhepat e saj, sikur të përpiqej t'i fuste në kurth. Drake e përkëdheli supin e saj. "Pra, si thua të shkosh ta marrësh këtë pikturë dhe ta sillësh këtu. Mund të ketë diçka brenda që nuk e shohim në foto. Shoku im i vjetër Dahl dhe unë do të eksplorojmë anën e errët të koleksionit të artit. Shkund disa pemë." Ai ndaloi, duke buzëqeshur. "Më shumë pemë"
  
  Kennedy rënkoi para se të largohej.
  
  Dahl e shikoi me sy të ngushtuar. "Kështu që. Ku të fillojmë?
  
  "Ne do të fillojmë me Valkyries," tha Drake. "Sapo munching ynë miqësor na tregon se ku dhe kur u gjetën, ne mund të përpiqemi t'i gjurmojmë."
  
  "Punë detektive?" Pyeti Dahl. "Por ju sapo dërguat detektivin tonë më të mirë."
  
  "Për momentin, ajo duhet të shpërqendrohet fizikisht, jo mendërisht. Ajo është goxha e rrahur".
  
  Ben foli. "Me hamendje të mirë, Mat. Valkiritë u zbuluan midis thesareve të tjera të mëdha në varrin e shikuesit Viking, Volva, në vitin 1945 në Suedi.
  
  "Varri i Heidit?" Drake mori rrezikun.
  
  "Duhet të ishte. Një mënyrë e mirë për të fshehur një nga pjesët. Kërkojuni shërbëtorëve tuaj që ta varrosin këtë me ju pasi të vdisni."
  
  "Jepni këtë artikull në një kompjuter tjetër." Drake dhe Dahl u ulën pranë njëri-tjetrit duke u dukur të sikletshme.
  
  Drake e dinte se ora po ecte ende. Për Karin. Për Parnevikun. Për armiqtë e tyre dhe për të gjithë botën. Ai goditi makinën me furi, duke kaluar nëpër arkivat e muzeut dhe duke u përpjekur të kuptonte se kur Valkyries u zhdukën nga inventari.
  
  "A dyshoni se dikush po punon nga brenda?" Dahl e kuptoi menjëherë se ku po ngiste.
  
  "Supozimi më i mirë është një roje sigurie muzeu me pagë të ulët ose një kurator i bllokuar... diçka e tillë. Ata do të kishin pritur derisa Valkyries të ishin zbritur në magazinë dhe më pas t'i pushonin në heshtje. Askush nuk e kupton këtë për vite të tëra, nëse fare."
  
  "Ose një grabitje," Dahl ngriti supet. "Zot, burrë, ne kemi më shumë se gjashtëdhjetë vjet për ta kuptuar atë." Preku unazën e martesës që kishte vënë sërish që kur hynë në Bibliotekë. Drake ndaloi për një sekondë. "Gruaja?"
  
  "Dhe fëmijët".
  
  "A ju mungojnë ata?"
  
  "Çdo sekond".
  
  "Mirë. Ndoshta nuk je ai budallai që mendoja se ishe."
  
  "Të dreq, Drake."
  
  "Më shumë si kjo. Nuk shoh asnjë grabitje. Por shikoni këtu - The Valkyries shkuan në turne në 1991 si pjesë e një fushate për marrëdhëniet me publikun për Fondacionin Suedez Heritage. Në vitin 1992, ata mungonin në katalogun e Muzeut. Çfarë ju thotë kjo?
  
  Dahl shtrëngoi buzët. "Ai dikush i lidhur me turneun vendosi t'i vidhte?"
  
  "Ose... dikush që i shikoi në turne e kuptoi!"
  
  "Mirë, kjo ka më shumë gjasa." Koka e Dahl-it u tund. "Pra, ku shkoi turneu?" Gishtat e tij prekën ekranin katër herë. "Anglia. NJU JORK. Havai. Australi."
  
  "Kjo me të vërtetë i ngushton gjërat," tha Drake me sarkazëm. "Drap".
  
  "Jo, prisni," bërtiti Dahl. "Kjo eshte e vertetë. Rrëmbimi i Valkyries duhet të kishte shkuar pa probleme, apo jo? E planifikuar mirë, e realizuar mirë. Ideale. Ende bie si i përfshirë në një krim."
  
  "Nëse do të ishit pak më i zgjuar, a do të..."
  
  "Në fillim të viteve '90, mafia serbe filloi t'i zhyte kthetrat e saj në pjesën e poshtme të Suedisë. Në më pak se një dekadë, krimet e zhvatjes janë dyfishuar dhe dhjetëra banda të organizuara tani veprojnë në të gjithë vendin. Disa e quajnë veten Bandidos. Të tjerët, si Hells Angels, janë thjesht banda bikerash."
  
  "A thua se mafia serbe ka Valkyries?"
  
  "Jo. Them se kishin planifikuar t'i vidhnin dhe më pas t'i shisnin për para. Ata janë të vetmit me lidhjet për ta arritur këtë. Këta njerëz bëjnë gjithçka, jo vetëm zhvatje. Kontrabanda ndërkombëtare nuk do të ishte mbi ta."
  
  "NE RREGULL. Pra, si ta zbulojmë se kujt ia kanë shitur?"
  
  Dahl mori receptorin nga telefoni i tij. "Ne jo. Por të paktën tre nga drejtuesit e lartë janë tani pas hekurave pranë Oslos." Ai u tërhoq për të bërë një telefonatë.
  
  Drake fërkoi sytë dhe u përkul prapa. Ai shikoi orën e tij dhe u trondit kur pa se ishte gati 6 e mëngjesit. Kur flinin për herë të fundit? Ai shikoi përreth ndërsa Hayden u kthye.
  
  Ndihmëssekretarja bukuroshe e Mbrojtjes dukej e dëshpëruar. "Më falni djema. Nuk ka fat me gjermanët".
  
  Koka e Benit u kthye fort, tensioni dukej. "Asnje?"
  
  "Jo ende. Me vjen keq."
  
  "Por si? Ky djalë duhet të jetë diku." I mbushën sytë me lot dhe i drejtoi te Drake. "A nuk është ajo?"
  
  "Po, shok, është. Më beso, do ta gjejmë." Ai e kapi mikun e tij në një përqafim ariu, me sytë e tij lutur Hayden të depërtonte. "Ne duhet të marrim frymë dhe të hamë mëngjesin e duhur," tha ai, me theksin e tij në Yorkshire.
  
  Hajden tundi kokën, duke e parë atë sikur sapo kishte folur japonisht.
  
  
  NJËZET E PESË
  
  
  
  LAS VEGAS
  
  
  Alicia Miles shikonte multimiliarderin Colby Taylor teksa ishte ulur në katin e gjerë të një prej apartamenteve të shumta që zotëronte, ky, njëzet e dy kate mbi bulevardin Las Vegas. Një mur ishte tërësisht prej xhami, duke ofruar një pamje fantastike të shatërvanëve Bellagio dhe dritave të arta të Kullës Eifel.
  
  Colby Taylor nuk i dha një kuptim të dytë. Ai ishte i zhytur në blerjen e tij të fundit, Ujqërit e Odinit, të cilin ai kaloi dy orë duke e bashkuar me shumë mundim pjesë-pjesë. Alicia shkoi drejt tij, i zhveshi rrobat një nga një derisa u zhveshur, më pas u gjunjëzua në të katër këmbët derisa sytë e saj ishin të barabartë me të tijat, një këmbë nga toka.
  
  Fuqia dhe rreziku ishin dy gjëra që e ndezën atë. Forca e Colby Taylor - një megaloman i jashtëzakonshëm - dhe rreziku i paraqitur nga kuptueshmëria e lezetshme se i dashuri i saj Milo, ai i madh dhe i fuqishëm i Vegasit, në të vërtetë e donte atë.
  
  "A do të bëni një pushim, shef?" pyeti ajo pa frymë. "Unë jam i zhveshur. Pa pagesë shtesë."
  
  Taylor e shikoi lart e poshtë. "Alicia," tha ai, duke nxjerrë dhjetë dollarë nga portofoli i tij. "Ne të dy e dimë se do t'ju ndizte më shumë nëse do të paguaja." Ai ia shtrëngoi faturën mes dhëmbëve përpara se të merrte një pozicion pas saj.
  
  Alicia ngriti kokën lart, pothuajse duke i jargësuar, duke admiruar dritat vezulluese të Rripit të shtrira përpara saj. "Mos nxito. Ne se ti mundesh."
  
  "Si janë gjërat me Parnevik?" Taylor e përshkroi pyetjen e tij në një rënkim.
  
  "Sapo të keni mbaruar," u përgjigj Alicia me anglishten e saj të thyer. "Do ta thyej në dysh".
  
  "Informacioni është fuqi, Miles. Ne... duhet të dimë atë që ata dinë. ... Një shtizë. Të gjitha të tjerat. Për momentin jemi përpara. Por Valkyries dhe Eyes janë...çmimet e vërteta."
  
  Alicia u shua. Gëzim. Gërmim. Obsesioni. Ajo jetoi për dy gjëra - rrezik dhe para. Ajo kishte aftësinë dhe sharmin të merrte çfarë të donte, gjë që e bënte çdo ditë pa u menduar apo penduar. Ditët e saj në SAS ishin vetëm përgatitje. Misionet e saj në Afganistan dhe Liban ishin detyra të thjeshta shtëpie.
  
  Ishte loja e saj, mjeti i saj për vetë-mjaftueshmëri. Këtë herë ishte argëtuese me Colby Taylor dhe ushtrinë e tij, por së shpejti gjermanët duhej të ofronin një rrogë më të madhe - Abel Frey përfaqësonte fuqinë e vërtetë, jo Colby Taylor. Përziejeni atë me rrezikun marramendës për të pasur Milo-n gjithnjë e dashur përreth, dhe ajo nuk pa asgjë veç fishekzjarreve përrallore në horizontin e saj.
  
  Ajo shikoi përreth Rripit, duke pranuar fuqinë absolute në ato drita vezulluese dhe kazino madhështore dhe përfitoi nga argëtimi i vogël që Colby Taylor kishte për të ofruar, gjatë gjithë kohës duke menduar për Matt Drake dhe gruan me të cilën e kishte parë.
  
  
  * * *
  
  
  Ajo hyri në dhomën e gjumit të apartamentit dhe gjeti profesor Roland Parnevik të lidhur të shtrirë në shtrat pikërisht ashtu siç e kishte lënë. Me nxehtësinë e Taylor-it që vazhdonte të flakëronte mes kofshëve të saj dhe një skuqje në faqet e saj, ajo bërtiti Geronimo! dhe u hodh mbi dyshek, duke zbritur pranë plakut.
  
  Ajo u hodh në gjunjë dhe hoqi shiritin e argjendtë nga buzët e tij. "Na dëgjuat, apo jo profesor? Sigurisht që e ke bërë." Vështrimi i saj qëndroi në ijë. "A ka ende pak jetë atje poshtë, plak? nevojitet ndihmë?"
  
  Ajo qeshi me maniak dhe u hodh nga shtrati. Sytë e frikësuar të profesoreshës e ndiqnin çdo lëvizje të etur për pushtet, duke i ndezur egon e saj, duke e nxitur në manifestime edhe më të egra. Ajo kërceu, ajo rrotullohej, u bë e turpshme.
  
  Por në fund, ajo u ul në gjoksin e plakut, duke e bërë atë të breshëri dhe tundi një palë gërshërë për prerjen e trëndafilit.
  
  "Koha për të prerë gishtat," tha ajo e gëzuar. "Unë e shijoj torturën time po aq sa kënaqem me seksin, centimetër pas centimetri. Dhe sa më gjatë të zgjasë, aq më mirë. Seriozisht, mik, unë jam këtu vetëm për gjak dhe kaos".
  
  "Çfarë... çfarë doni... të dini?" Theksi suedez i Parnevik ishte i fortë nga frika.
  
  "Më trego për Matt Drake dhe lavire që e ndihmon atë."
  
  "Drake? Unë... nuk e kuptoj... nuk do Odin?
  
  "Unë nuk i jap asnjë mut për gjithë këtë mut norvegjez. Unë jam në të për shkak të eksitimit të pastër të furishëm të gjithë kësaj." Ajo këputi shpejt gërshërët e trëndafilit pranë majës së hundës së tij.
  
  "Umm... Drake - ishte - SAS, dëgjova. Ai u përfshi në këtë... rastësisht."
  
  Alicia ndjeu një valë të akullt ta mbulonte. Ajo u ngjit me kujdes në trupin e Parnevikut, duke i vendosur të dy tehet rreth hundës dhe duke e shtrënguar derisa u shfaq një rrjedhje gjaku.
  
  "Më duket sikur po ngeceni, plak."
  
  "Jo! Jo! Të lutem!" Tani theksi i tij ishte një presion aq i fortë dhe i shtrembëruar mbi hundën e saj, saqë mezi i dallonte fjalët. Ajo qeshi. "Ti dukesh si ai kuzhinieri nga The Muppets. Blla bla bla, bla bla bla, bla bla bla."
  
  "Gruaja e tij - ajo e la atë. Fajin SAS!" Parnevik doli jashtë dhe rrotulloi sytë nga tmerri. "Shoku i tij ka një motër që na ndihmon! Gruaja është Kennedy Moore, një oficer policie nga Nju Jorku. Ajo lëshoi një vrasës serial!"
  
  Alicia tundi tehet e saj me egërsi. "Më mirë. Shumë më mirë profesor. Çfarë tjetër?"
  
  "Ajo... ajo është në... uh... festë. Nuk ka pushime të detyruara. E shihni, një vrasës serial - ai vrau përsëri."
  
  "Zot, prof, po filloni të më ndezni".
  
  "Të lutem. Mund të them që Drake është një person i mirë!"
  
  Alicia nxori thikat e saj të prerjes së trëndafilave. "Epo, ai sigurisht që e kalon këtë. Por unë u përplasa me të në SRT, jo ju. Unë e di se çfarë po e ndjek atë bastard."
  
  Pati një ulërimë dhe një përplasje, dhe më pas Colby Taylor nguli kokën në derë. "Miles! Sapo mora një telefonatë nga aleati ynë në qeverinë suedeze. Ata kuptuan se ku janë Valkyries. Duhet të nxitojmë. Tani!"
  
  Alicia mori prerëset e trëndafilave dhe i preu majën e gishtit të plakut.
  
  Vetëm sepse ajo mundi.
  
  Dhe ndërsa ai bërtiste dhe përpëlitej, ajo ia nguli shpinën dhe i futi një injektor jet, një shiringë pa gjilpërë, duke i futur një sondë të vogël pikërisht nën lëkurën e tij.
  
  Plani B, mendoi Alicia, stërvitja e saj ushtarake ishte akoma më e mira.
  
  
  NJEZET E GJASHTE
  
  
  
  WASHINGTON DC
  
  
  Kur ra telefoni celular i Thorsten Dahl-it, goja e Drake-it ishte plot me kifle me boronica. E lau me kafe të freskët, duke e dëgjuar me padurim.
  
  "Po, ministër i Shtetit." Pas kësaj befasie, pjesa tjetër e bisedës së Dahl-it ishte e zbehtë, një seri "e shoh", pohime dhe heshtje respektuese. Fundi ishte 'Unë nuk do t'ju zhgënjej zotëri', gjë që i tingëlloi pak ogurzi Drake.
  
  "Epo?" Unë pyeta.
  
  "Qeveria ime duhej t'i premtonte njërit prej këtyre të poshtërve serbë një dënim të reduktuar me burg në këmbim të ndihmës, por ne kemi konfirmim. Drake mund të thoshte se nën pamjen e jashtme konservatore të Dahl ishte një njeri që donte të ishte i lumtur.
  
  "Dhe ç'farë?"
  
  "Jo ende. Le t'i bashkojmë të gjithë." Pak çaste më vonë, Beni u tërhoq nga ekrani i laptopit, Hayden u ul një centimetër nga bërryli i tij dhe Kennedy qëndroi me pritje pranë Drake, me flokët e tij të gjatë ende të lëshuar.
  
  Dahl mori frymë. "Versioni i shkurtër është lideri i mafies suedeze serbe në vitet nëntëdhjetë - një njeri që aktualisht është në paraburgimin tonë," i dha Valkyrie homologut të tij amerikan si një gjest vullneti të mirë. Pra, Davor Babich mori Valkyries në 1994. Në vitin 1999, Davor dha dorëheqjen si udhëheqës i mafies dhe ia dorëzoi kontrollin djalit të tij Blanca, duke u tërhequr në vendin që donte më shumë se çdo gjë - madje edhe atdheun e tij.
  
  Dahl ndaloi për një moment. "Hawaii".
  
  
  NJËZET E SHTATË
  
  
  
  Nju Jork, SHBA
  
  
  Abel Frey shikoi nga dritarja e apartamentit të tij lart, miliona milingona të vogla që vraponin poshtë trotuareve poshtë. Megjithatë, ndryshe nga milingonat, këta njerëz ishin të pamend, pa qëllim, pa imagjinatë për të parë përtej jetës së tyre të mjerueshme. Ai sugjeroi se termi 'pulë pa kokë' u shpik nga një burrë që qëndronte pikërisht në atë lartësi teksa vëzhgonte gropëzën e zhgënjyer që ishte njerëzimi.
  
  Frey i ka dhënë prej kohësh fre fantazive të tij. Një version shumë më i ri i tij kuptoi se aftësia për të bërë gjithçka e bën gjithçka të mërzitshme. Ju duhej të dilnit me aktivitete të reja, më të larmishme dhe argëtuese.
  
  Prandaj arena e betejës. Prandaj biznesi i modës - fillimisht një mënyrë për të zotëruar gra të bukura, më pas një front për një rrjet ndërkombëtar të kontrabandës dhe tani një mënyrë për të fshehur interesin e tyre për Varrin e Zotave.
  
  Vepra e jetës së tij.
  
  Mburoja ishte e papërlyer, një vepër e vërtetë arti, dhe përveç hartës së koduar të gdhendur në sipërfaqen e saj të ngritur, ai kishte zbuluar kohët e fundit një fjali të fshehtë të gdhendur përgjatë skajit të saj të sipërm. Arkeologu i tij i preferuar ishte duke punuar shumë për të. Dhe shkencëtari i tij i preferuar po përpiqej të zbulonte një tjetër surprizë të kohëve të fundit - mburoja ishte bërë nga një material kurioz, jo metal i zakonshëm, por diçka më thelbësore, por në të njëjtën kohë çuditërisht e lehtë. Frey ishte i lumtur dhe i zhgënjyer kur zbuloi se sekreti i Odinit kishte më shumë sesa kishte imagjinuar në fillim.
  
  Zhgënjimi i tij ishte shkaktuar nga mungesa e kohës për t'i studiuar ato. Sidomos tani që ishte pjesë e kësaj gare ndërkombëtare. Sa donte që të mund t'i kthente të gjithë në La Veraine, dhe ndërsa socialistët e papërshtatshëm po kënaqeshin, ai dhe disa të tjerë të zgjedhur do të analizonin misteret e perëndive.
  
  Pastaj ai buzëqeshi në dhomën e zbrazët. Analiza duhej të shoqërohej gjithmonë me disa momente të çmuara pushimi të përafërt. Ndoshta vë në arenë nja dy modele meshkuj kundër njëri-tjetrit, u ofroni atyre një rrugëdalje. Më mirë akoma, vendosni disa nga robërit e tij me njëri-tjetrin. Injoranca dhe dëshpërimi i tyre ishin gjithmonë spektakli më i mirë.
  
  Email-i i tij po pingohet. Një pamje video u shfaq në ekran ku shfaqet vajza e re, Karin Blake, e ulur në shtratin e saj me zinxhirë.
  
  "Më në fund". Frey e shikoi për herë të parë. Gruaja Blake shënoi secilin nga tre mercenarët që ai dërgoi për ta rrëmbyer, njërin në mënyrë të egër. Ajo ishte shumë e zgjuar, një gjetje e vërtetë dhe sapo ishte mbyllur në burgun e saj të vogël në La Vereina, duke pritur që Frey të vinte.
  
  Mish i freskët për kënaqësinë e tij. Nga gjaku i të pafajshmit - lumturia e tij e përjetshme. Tani ajo ishte pronë e tij. Ajo kishte flokë bjonde të prera afër, balluke të bukura dhe një palë sy të hapur, megjithëse Frey nuk mund të ishte i sigurt për ngjyrën duke pasur parasysh cilësinë e imazhit. Një trup i bukur nuk është i dobët si një modele; më joshëse, e cila, pa dyshim, do t'i kishte pëlqyer seksit më të bukur.
  
  Ai preku fytyrën e saj të dixhitalizuar. "Do të jesh së shpejti në shtëpi, e vogla ime..."
  
  Në atë moment, dera u hap dhe hyri një Milo i vrazhdë, duke tundur një celular në njërën dorë. "Ajo është ajo," bërtiti ai. "Alicia!" Në fytyrën e tij idiotike ishte një buzëqeshje e trashë.
  
  Frey fshehu emocionet e tij. "Po? Halo? Po, më thuaj. Kjo pjesë e fundit në Nju Jork, duhet të ishte e imja." Nuk i besoi kurvës angleze asnjë pikë.
  
  Ai e dëgjoi atë, duke buzëqeshur ndërsa ajo i shpjegoi se ku duhet të shkonin më pas, duke u vrenjtur kur dëgjoi se suedezët dhe shoqëruesit e tyre ishin rrugës, dhe më pas ai nuk mund të mos rrezatohej kur ajo i premtoi se së shpejti do t'i mbante të dyja figurat. të kanadezëve.
  
  Pastaj ai do të ishte në gjendje të deshifronte këtë mbishkrim të çuditshëm rreth skajeve të Mburojës dhe të shihte nëse pjesët e tjera ishin bërë nga i njëjti material i rrallë. Atëherë ai do të kishte tre pjesë dhe një avantazh.
  
  "Të paktën je i shkathët," tha ai në telefon, duke e vështruar Milo. "Mezi pres ta përdor atë shkathtësi kur të takohemi së shpejti." Ai nuk kishte shpuar një trëndafil anglez për shumë kohë.
  
  Frey buzëqeshi përbrenda ndërsa Milo-s iu ndezën sytë nga mendimi për t'u ribashkuar me të dashurën e tij. Përgjigjja e Alicias ende i jehonte në mendjen e tij.
  
  Si të duash, zotëri.
  
  
  NJËZET E TETË
  
  
  
  OAHU, HAWAII
  
  
  Më 12 shtator, dielli i mesditës mbi Hawaii u errësua nga një shi i errët nga parashutat e 'kandil deti', parashuta e njohur e ushtrisë amerikane. Në një operacion unik, komandot e Delta zbarkuan të rrethuar nga SGG-të suedeze dhe SAS britanike - dhe një polic i Nju Jorkut - në një plazh të largët në anën veriore të ishullit.
  
  Drake vrapoi në plazh, rëra e zbutte uljen e tij, u shkëput nga parashuta dhe shpejt u kthye për të parë përparimin e Kenedit. Ajo u ul në mesin e disa djemve të Delta-s, ra në një gju, por shpejt u rikthye në këmbë.
  
  Beni do të qëndronte me aeroplanin, duke vazhduar kërkimet e tij me ndihmën e Hayden, i cili u dërgua si "këshilltar" në SHBA në mision.
  
  Në përvojën e Drake, këshilltarët ishin zakonisht kopje më të trajnuara të shefave të tyre - spiunë me veshje deleje, si të thuash.
  
  Ata vrapuan në plazh nën diellin e nxehtë Havai, tridhjetë ushtarë të Forcave Speciale të trajnuar shumë, përpara se të arrinin në një shpat të butë të strehuar nga një tendë pemësh.
  
  Këtu i ndaloi Torsten Dahl. "Ju i dini rregullat. I qetë dhe i vendosur. Qëllimi është një depo. Përpara!"
  
  U vendos që të goditet me forcë maksimale pallati i ish-liderit të mafies serbe. Koha ishte e tmerrshme kundër tyre - rivalët e tyre mund të dinin gjithashtu vendndodhjen e Valkyries deri tani, dhe fitimi i dorës së sipërme në këtë garë ishte jetike.
  
  Dhe gjatë mbretërimit të tij, Davor Babich nuk ishte një person i mëshirshëm.
  
  Ata e kapërcyen shpatin dhe vrapuan përtej rrugës, drejt e në portën personale të Babich. As flladi nuk i preku. U bë një sulm dhe në më pak se një minutë portat e larta prej hekuri u shndërruan në copa metali. Ata shpërthyen nga porta dhe u shpërndanë në të gjithë zonën. Drake u mbulua pas një palme të trashë, duke vëzhguar lëndinën e hapur që të çonte në shkallët masive të mermerit. Në krye të tyre ishte hyrja në rezidencën e Babich. Në të dyja anët ishin statuja të çuditshme dhe thesare të kulturës Havai, madje edhe një figurinë moai nga ishulli i Pashkëve.
  
  Deri tani asnjë aktivitet.
  
  Mafia serbe në pension ishte vdekjeprurëse me vetëbesim.
  
  Burri SAS, me fytyrën gjysmë të fshehur, rrëshqiti pranë Drake.
  
  "Përshëndetje, mik i vjetër. Ditë e bukur, apo jo? Më pëlqen kur rrezet e diellit direkte bien mbi lente. Wells dërgon përshëndetjet e tij më të mira."
  
  "Ku është ai budalla i vjetër?" Drake nuk i hoqi kurrë sytë nga kopshti.
  
  "Ai thotë se do t'ju kontaktojë më vonë. Diçka për ty që i detyrohesh atij pak kohë."
  
  "Bastard plak i pistë."
  
  "Kush është Mei?" Pyeti Kennedy. Ajo i la flokët përsëri dhe veshi një uniformë ushtrie pa formë mbi një kostum pantallonash. Ajo kishte një palë Glocks.
  
  Drake, si zakonisht, nuk mbante asnjë armë me vete, përveç thikës për qëllime të veçanta.
  
  Djaloshi i ri i SAS tha: "Old Drake Flame është këtu. Më e rëndësishmja, kush jeni ju?"
  
  "Ejani djema. Përqendrohuni në të. Ne jemi gati të nisim një nga sulmet më të mëdha civile në histori."
  
  "Civile?" Kennedy u vrenjos. "Nëse ky djalë është një civil, atëherë unë jam gomari i Claudia Schiffer."
  
  Ekipi Delta ishte tashmë në shkallë. Drake doli nga fshehja në momentin që ata filluan dhe vrapuan nëpër fshat të hapur. Kur ai ishte në gjysmë të rrugës, filluan britmat.
  
  Në krye të shkallëve u shfaqën figura, të veshura ndryshe me kostume, pantallona të shkurtra boksiere dhe bluza të prera.
  
  U dëgjuan gjashtë të shtëna të shkurtra. Gjashtë trupa ranë të pajetë nga shkallët. Ekipi Delta ishte në gjysmë të rrugës. Britmat urgjente tani erdhën nga diku përpara, ndërsa Drake arriti në fund të shkallëve dhe u zvarrit në të djathtë, ku parmakët e lakuar prej guri ofronin pak më shumë mbulesë.
  
  U dëgjua një e shtënë, e fortë, që do të thotë se erdhi nga serbët. Drake u kthye për të kontrolluar përsëri Kenedin, pastaj mori dy hapa lart.
  
  Pas tyre, një rrip i vogël zhavorri të çonte në hyrjen e pallatit, i cili ndodhej midis dy gjysmave të një ndërtese në formë H-je. Burra të armatosur dolën nga dyert e hapura dhe përplasën dyert franceze në të dyja anët e hyrjes.
  
  Janë me dhjetëra të tilla.
  
  I zënë në befasi - por rigrupohuni shpejt. Ndoshta jo aq i vetëkënaqur në fund të fundit. Drake pa se çfarë po vinte dhe u mbulua mes një koleksioni të çuditshëm statujash. Në fund, ai e tërhoqi zvarrë Kenedin nga figura e Ishullit të Pashkëve.
  
  Një sekondë më vonë, filloi të shtënat me mitraloz. Rojet e tronditur vendosën perde plumbi në të gjitha drejtimet. Drake i ra në bark, ndërsa disa plumba goditën statujën me goditje.
  
  Rojet vrapuan përpara. Ata ishin muskuj të punësuar, të zgjedhur më shumë për budallallëkun e tyre muskulor sesa për aftësitë e tyre intelektuale. Ata vrapuan drejt e në vijat e kujdesshme të zjarrit të djemve të Deltës dhe ranë duke u përpëlitur në gjakderdhje.
  
  Pas tyre u thye xhami.
  
  Nga dritaret e pallatit dolën të shtëna të tjera. Ushtari fatkeq i Delta u qëllua në qafë dhe u rrëzua menjëherë për vdekje.
  
  Dy roje u përplasën mbi statujat, njëri prej tyre u plagos lehtë. Drake në heshtje tërhoqi tehun e tij dhe priti që njëri prej tyre të ecte rreth statujës.
  
  Gjëja e fundit që pa serbi i plagosur ishte gjaku i tij që derdhte teksa Drake i preu fytin. Kennedy qëlloi në drejtim të serbit të dytë, humbi dhe më pas u mbulua teksa ngriti armën.
  
  Çekani klikoi në hapësirën e zbrazët.
  
  Kennedy u ngrit. E shkarkuar apo jo, kundërshtari i tërbuar ishte ende përballë saj. Roja e tundi sanën, duke i shtrënguar muskujt.
  
  Kennedy doli jashtë rrezes, pastaj u hodh përpara ndërsa vrulli i tij e la të ekspozuar. Një goditje e shpejtë në ijë dhe një bërryl në pjesën e pasme të qafës e bëri atë të fluturonte në tokë. Ai u rrotullua, u fut papritmas në dorë dhe preu në një hark të gjerë. Kennedy u tërhoq mbrapa aq sa për të lënë majën vdekjeprurëse t'i kalonte faqes së saj përpara se të fuste gishtat e saj të fortë në grykën e tij.
  
  Ajo dëgjoi thyerjen e kërcit të butë, dëgjoi se ai filloi të mbytej.
  
  Ajo u largua. Ai kishte mbaruar. Ajo nuk kishte dëshirë ta shihte atë të vdiste.
  
  Drake qëndronte dhe shikonte. "Jo keq".
  
  "Ndoshta ju do të ndaloni së ushqyeri me mua tani."
  
  "Nuk do..." Ai ndaloi befas. Ai e mbuloi turpin e tij me mburrje burrërore. "Nuk ka asgjë më të mirë se të shikosh një grua me armë."
  
  "Nuk ka rëndësi". Kennedy u zvarrit pas shtyllës së totemit, një tjetër tipar i pavend i rezidencës, dhe vëzhgoi skenën.
  
  "Ne po ndahemi," i tha ajo. "Do të gjeni një depo. Unë po kthehem."
  
  Ai bëri një punë të arsyeshme për të fshehur hezitimin e tij. "Je i sigurte?"
  
  "Hej njeri, unë jam polici këtu, të kujtohet? Ju jeni një civil. Bëj siç të thuhet".
  
  
  * * *
  
  
  Drake pa teksa Kennedy zvarritej në të djathtë, duke u nisur për në pjesën e pasme të rezidencës, ku mbikëqyrja satelitore tregoi një port helikopter dhe disa ndërtesa të ulëta. Ekipi SAS ishte vendosur tashmë atje dhe duhej të depërtonte atje në këtë moment.
  
  Ai e gjeti shikimin e tij të zgjatur në figurën e saj, truri i tij befas dëshironte që rrobat që kishte veshur t'i tregonin bythën.
  
  Tronditja e tronditi. Përulësia dhe pasiguria kombinuan forcat në kokën e tij, duke shkaktuar një vorbull dyshimi për veten. Dy vjet që nga largimi i Alison, mbi shtatëqind ditë paqëndrueshmërie. Thellësitë e pamësuara të dehjes së vazhdueshme, e ndjekur nga falimentimi dhe më pas një ngritje e ngadaltë, shumë e ngadaltë në normalitet.
  
  Ata as që ekzistojnë ende. Askund aty pranë.
  
  Ishte dobësia e tij?
  
  Plani B.
  
  Puna në dorë. Përpiquni të ktheni fokusin tuaj ushtarak dhe të lini për një kohë çështjet e mallkuara civile. Ai mori armët nga të dy rojet dhe u zvarrit midis statujave derisa u ndal në skajin e rrugës me zhavorr. Ai vuri re tre objektiva në tre dritare të ndryshme dhe qëlloi tre fishekë radhazi.
  
  Dy britma dhe një ulërimë. Jo keq. Ndërsa koka e mbijetuar doli përsëri duke kërkuar vendndodhjen e saj, Drake e ktheu atë në një mjegull të kuqe.
  
  Më pas ai vrapoi, vetëm duke u rrëshqitur në gjunjë për t'u ndalur pikërisht jashtë pjesës së përparme të rezidencës, me kokën që goditi gurin e ashpër. Ai hodhi një vështrim përsëri nga ekipi Delta, i cili po vraponte pas tij. Ai i bëri me kokë udhëheqësit të tyre.
  
  "Përmes". Drake tundi me kokë drejt derës, pastaj djathtas. "Dhomë magazinimi".
  
  Ata hynë brenda, Drake i fundit, duke shtypur kthesën e murit. Një shkallë e gjerë prej hekuri të farkëtuar u ngjit përpara tyre në nivelin e dytë të rezidencës.
  
  Ndërsa zvarriteshin përgjatë murit, më shumë serbë u shfaqën në ballkonin e katit të fundit, direkt mbi ta. Në një çast, ekipi Delta u bë pre e lehtë.
  
  Meqenëse nuk kishte ku të shkonte, Drake ra në gjunjë dhe hapi zjarr.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedy vrapoi drejt vijës së pemës që kufizohej me murin e jashtëm të rezidencës dhe filloi të lëvizte më shpejt. Sa hap e mbyll sytë, ajo arriti në pjesën e pasme të shtëpisë, ku një ushtar i SAS-it pa fytyrë i ra me bark përballë saj.
  
  Si një lepur, ajo qëndronte pa lëvizur, e magjepsur nga tyta e pushkës. Për herë të parë pas disa muajsh, të gjitha mendimet e Thomas Caleb e lanë atë.
  
  "Mat!"
  
  "Në rregull," tha një zë pranë veshit të saj të djathtë. Ajo ndjeu tehun e ftohtë vetëm milimetra larg saj. "Është një zog Drake."
  
  Komenti ia largoi frikën. "Zog Drake? Kam ikur!"
  
  Burri eci përpara saj duke buzëqeshur. "Epo, atëherë, sipas presidentit tuaj, zonjusha Moore - nuk ka rëndësi. Më mirë do të prezantoja veten siç duhet, por tani nuk është koha apo vendi. Më quani Wells."
  
  Kennedy e njohu emrin, por nuk tha asgjë më shumë, ndërsa një ekip i madh ushtarësh britanikë u materializuan rreth saj dhe filluan të linin gjurmë. Pjesa e pasme e pronës së Babić-it përbëhej nga një oborr i madh i veshur me gurë indian, një pishinë me përmasa olimpike e rrethuar me shezllone dielli dhe belveder të bardhë, dhe disa ndërtesa të shëmtuara, që nuk përshtateshin me pjesën tjetër të dekorit. Pranë ndërtesës më të madhe ishte një helikopter rrethor i pajisur me një helikopter civil.
  
  Pas vitesh ecjeje në rrugët e Nju Jorkut, Kenedit duhej të pyeste veten nëse krimi u shpagua vërtet. Këta djem dhe Calebi paguan për të. Chuck Walker do të kishte paguar për këtë nëse Kennedy nuk do ta kishte parë atë të fuste në xhep atë paketë.
  
  Shezlongët ishin të zënë. Disa burra dhe gra gjysmë të zhveshur tani qëndronin të tronditur, duke u shtrënguar pas rrobave dhe duke u përpjekur të mbulonin mishin e tepërt. Kennedy vuri në dukje se disa burra të moshuar nuk do të kishin qenë në gjendje të trajtonin lëkurën e hipopotamisë, ndërsa shumica e grave më të reja do të ishin në gjendje ta trajtonin atë vetëm me dy duar dhe një kthesë majtas.
  
  "Ata njerëz... le t'i quajmë mysafirë... ndoshta nuk janë pjesë e një bande serbe," tha Welles qetësisht në mikrofonin e tij në fyt. "Lërini ato larg", u bëri me kokë tre burrave drejtues. "Të tjerët po shkoni drejt detit të këtyre ndërtesave."
  
  Ndërsa grupi filloi të ndahej, disa gjëra ndodhën menjëherë. Tehet e helikopterit filluan të rrotullohen; tingujt e motorëve të tij mbytën menjëherë britmat e atyre që ishin aty pranë. Pastaj një gjëmim i thellë, si zhurma e hapjes së një dere me grila, u parapri nga zhurma e papritur e një makine të fuqishme. Një rrip i bardhë metali u shfaq nga prapa anës së detit të ndërtesave të shëmtuara - një Audi R8 që përshpejtonte me shpejtësinë maksimale.
  
  Në kohën kur ajo arriti në oborr, ishte një plumb vdekjeprurës ton. Ai u përplas me ushtarët e trullosur të SAS-it, duke i bërë ata të shtriheshin dhe të rrëzoheshin në ajër. Një tjetër makinë u tërhoq pas tij, këtë herë e zezë dhe më e madhe.
  
  Tehet e helikopterit filluan të rrotullohen më shpejt, motorët e tij rënkojnë. E gjithë makina u drodh ndërsa përgatitej për ngritje.
  
  Kenedi, i trullosur, mund të dëgjonte vetëm ndërsa Wells bërtiste urdhrat. Ajo u zmbraps ndërsa ushtarët e mbetur të SAS hapën zjarr.
  
  Ferri shpërtheu në kopsht.
  
  Ushtarët hapën zjarr ndaj automjetit Audi R8 me shpejtësi, plumbat shpuan në trupin e tij metalik, duke shpuar lëkurën e krahëve dhe dyert. Makina vrapoi drejt cepit të shtëpisë, duke u kthyer në minutën e fundit për të bërë një kthesë të fortë.
  
  Zhavorri qëlloi nga poshtë gomave të tij si raketa të vogla.
  
  Plumbi ka thyer xhamin e përparmë duke e shkatërruar atë. Makina fjalë për fjalë vdiq në mes të fluturimit, motori i saj ngeci ndërsa shoferi u fundos rëndë pas timonit.
  
  Kennedy vrapoi përpara, pistoleta e ngritur. "Mos lëviz!"
  
  Para se të shkonte në makinë, ishte e qartë se shoferi ishte pasagjeri i saj i vetëm.
  
  Karrem.
  
  Helikopteri ishte dy metra mbi tokë, duke u rrotulluar ngadalë. Ushtari i SAS-it thirri, por pa asnjë keqdashje të vërtetë në zë. Makina e dytë, një Cadillac e zezë me katër dyer, tani po vraponte përgjatë pishinës së madhe, me gomat e saj duke hedhur valët e baticës së ujit në të gjitha drejtimet. Dritaret ishin errësuar. Është e pamundur të përcaktohet se kush ishte brenda.
  
  Fitoi motorin e tretë, në momentin jashtë syve.
  
  Ushtarët hapën zjarr ndaj Cadillac, duke dëmtuar gomat dhe shoferin me tre të shtëna. Makina rrëshqiti dhe pjesa e pasme e saj u përplas në pishinë. Wells dhe tre ushtarë të tjerë vrapuan drejt tij duke bërtitur. Kennedy i mbajti sytë nga helikopteri, por si Caddy, dritaret e tij ishin të errëta.
  
  Kennedy sugjeroi se e gjithë kjo ishte pjesë e një plani të përpunuar arratisjeje. Por ku ishte Davor Babich i vërtetë?
  
  Helikopteri filloi të ngrihej më lart. SAS më në fund u lodh me paralajmërimet dhe qëlloi në vidën e pasme të rrotullimit. Makina monstruoze filloi të rrotullohej dhe më pas një burrë u gjunjëzua nën të me një granatëhedhës gati.
  
  Welles shkoi në Caddy. U qëlluan dy të shtëna. Kennedy dëgjoi përmes mikrofonit se Babich ishte ende i lirë. Tani një makinë e tretë erdhi në kthesën, motori zhurmonte si një pilot i Formula 1, por ishte një Bentley, i madh dhe i guximshëm, prania e tij duke bërtitur më largo dreqin!
  
  Kennedy u hodh në pemë. Disa ushtarë e ndoqën atë. Wells u kthye dhe gjuajti tre të shtëna të shpejta që u kthyen nga dritaret anësore.
  
  Xham antiplumb!
  
  "Ky është një hov!"
  
  Fjalët u thanë një fraksion sekonde shumë vonë për të shpëtuar helikopterin - granata u shkrep - ngarkesa e saj shpërthyese shpërtheu në fund të helikopterit. Helikopteri shpërtheu në copa, duke shpërndarë copa metali gjithandej. Një copë çeliku e copëtuar u përplas drejt e në pishinë, duke zhvendosur mijëra litra ujë me forcë të madhe.
  
  Kennedy priti që Bentley-i monstruoz ta kalonte me shpejtësi, më pas e ndoqi. Deduksioni i shpejtë i tha asaj se kishte vetëm një shans për të kapur serbin e arratisur.
  
  Wells e pa këtë në të njëjtën kohë dhe u zhvendos në veprim. R8 ishte plotësisht i konsumuar, por Caddy ishte ende i përdorshëm, rrotat e tij vetëm një centimetër nën ujë në shkallët prej mermeri të pishinës.
  
  Wells dhe dy nga ushtarët e tij vrapuan drejt Caddy. Kennedy u nis në ndjekje të nxehtë, i vendosur për të zënë vendin e tij. Në atë moment u dëgjua një fërshëllimë e çuditshme, sikur të kishte kaluar një shakullimë dhe befas shpërtheu cepi i shtëpisë së Babiçit.
  
  "Jezus!" Wells ra në baltë, ndërsa qetësia e tij u shkatërrua. Mbeturinat fluturuan në të gjitha drejtimet, duke rënë shi në pishinë dhe në oborr. Kennedy u trondit. Ajo ktheu kokën drejt shkëmbinjve.
  
  Një helikopter i zi fluturoi atje, një figurë që valëvitej nga dera e tij e hapur.
  
  "A te pelqen?"
  
  Wells ngriti kokën. "Alicia Miles? Çfarë po bëni në emër të gjithë asaj që është e shenjtë?"
  
  "Mund t'i shqyej edhe topat e tu të vegjël me atë gjuajtje, o plak. Ju jeni në borxhin tim. Alicia qeshi ndërsa helikopteri u ngrit për një moment përpara se të kthehej në ndjekje të Bentley-t.
  
  Kanadezët ishin këtu.
  
  
  * * *
  
  
  Drake u rrotullua përpara një moment para se muri pas tij të shndërrohej në djathë zviceran. Të paktën një plumb fluturoi aq afër sa ai mund të dëgjonte ulërimë zanore. Ai bëri një salto përpara për të arritur në platformën nën ballkon në të njëjtën kohë me pjesën më të madhe të ekipit Delta. Pasi atje, ai mori shenjën lart dhe hapi zjarr.
  
  Siç pritej, dyshemeja e ballkonit ishte relativisht e brishtë. Të shtënat nga lart pushuan dhe filluan të bërtiturat.
  
  Komandanti i Delta tundi dorën në të majtë në drejtim të kasafortës. Ata vrapuan me shpejtësi nëpër dy dhoma të mobiluara shkëlqyeshëm, por bosh. Komandanti u bëri shenjë që të ndalonin pranë asaj që survejimi i tyre satelitor i kishte paralajmëruar se ishin diçka paksa e veçantë - një dhomë e fshehur nëntokësore.
  
  Brenda u hodhën granata trullosëse, të ndjekura nga ushtarë amerikanë që bërtisnin çmendurisht për të shtuar efektin e çorientimit. Mirëpo, ata u përballën menjëherë në luftime trup më trup nga gjysmë duzine roje serbe. Drake psherëtiu dhe u fut brenda. Kaosi dhe konfuzioni e mbushën dhomën nga fundi në fund. Ai mbylli sytë dhe e gjeti veten përballë një roje të madhe, e cila buzëqeshi dhe gromiste, më pas u hodh përpara për një përqafim ariu.
  
  Drake iu shmang me nxitim, duke goditur me thikë në veshka dhe me një dorë të fortë kamë në plexusin diellor. Njeriu-bisha as nuk u zmbraps.
  
  Pastaj iu kujtua thënia e vjetër për zënkat në lokal - nëse kundërshtari juaj godet në pleksus pa u dridhur, atëherë më mirë filloni të vraponi, o burrë, se jeni në mut të thellë...
  
  Drake u tërhoq, duke lëvizur me kujdes rreth armikut të tij të palëvizshëm. Serbi ishte i madh, me dhjam dembel mbi muskuj të fortë, me një ballë aq të madh sa të thyente blloqe betoni gjashtë inç. Burri shkoi përpara, me krahët e shtrirë. Një rrëshqitje dhe Drake do të ishte shtypur për vdekje, shtrydhur dhe shtypur si një rrush. Ai shpejt lëvizi anash, u shtir në të djathtë dhe doli përpara me tre goditje të menjëhershme.
  
  Syri. Veshi. Fyt.
  
  Të tre janë të lidhur. Ndërsa serbi mbylli sytë nga dhimbja, Drake kreu një gjuajtje të rrezikshme me bedel në një goditje fluturuese që krijoi vrull të mjaftueshëm për të rrëzuar edhe këtë brontosaurus nga këmbët e tij të gjera.
  
  Burri u rrëzua përtokë me një zhurmë si një mal duke u rrëzuar. Fotot ranë nga muri. Forca që gjeneroi nga kërcimi i tij mbrapa e rrëzoi atë pa ndjenja ndërsa koka e tij goditi kuvertën.
  
  Drake u fut më tej në dhomë. Dy djem të Deltës u vranë, por të gjithë serbët u neutralizuan. Një pjesë e murit lindor u hap dhe shumica e amerikanëve qëndruan rreth hapjes, por tani ata po tërhiqeshin ngadalë, duke sharë frikën e tyre.
  
  Drake nxitoi t'i bashkohej, pa mundur të imagjinonte se çfarë do t'i shkaktonte panik një ushtari të Deltës. Gjëja e parë që pa ishin shkallët prej guri që zbrisnin në një dhomë nëntokësore të ndriçuar mirë.
  
  I dyti ishte një Panterë e zezë që po ngjitej ngadalë shkallëve, me gojën e tij të gjerë që tregonte një varg këpurdhash të mprehta si brisk.
  
  "Fuuuuuk..." tërhoqi një nga amerikanët. Drake nuk mund të mos pajtohej.
  
  Pantera fërshëlleu, duke rënë për të goditur. Drake u tërhoq ndërsa bisha kërceu në ajër, 100 kilogramë muskuj vdekjeprurës në tërbim. Ai u ul në shkallën e sipërme dhe u përpoq të rrinte përpara, gjatë gjithë kohës duke i mbajtur sytë e tij të gjelbër hipnotik mbi ushtarët që tërhiqeshin.
  
  "Unë e urrej ta bëj këtë," tha komandanti i Delta-s ndërsa mori në shenjë me pushkën e tij.
  
  "Prit!" Drake pa diçka të ndezur në dritën e llambave. "Vetem prit. Mos lëviz."
  
  Pantera u zvarrit përpara. Ekipi i Delta e mbajti atë me armë teksa kalonte mes tyre dhe gërhiti me përbuzje rojet e paaftë serbë teksa dilnin nga dhoma.
  
  "Cfare- ?" një nga amerikanët u mbyt në Drake.
  
  "Nuk e patë? Ai mbante një gjerdan të mbushur me diamante. Mendimi im është se një mace si kjo, që jeton në një shtëpi si kjo, stërvitet të sulmojë vetëm kur dëgjon zërin e pronarit të saj."
  
  "Thirrje e mirë. Nuk do të doja të vrisja një kafshë të tillë." Komandanti i Deltës u bëri dorë serbëve. "Për këta bastardë, unë do ta kaloja gjithë ditën duke u argëtuar."
  
  Ata nisën të zbrisnin shkallët, duke i lënë dy burrat në roje. Drake ishte i treti që arriti në dyshemenë e kasafortës dhe ajo që pa e bëri të tundte kokën me habi.
  
  "Sa të çoroditur janë këta bastardë të çmendur?"
  
  Dhoma ishte e mbushur plot me ato që ai mund t'i përshkruante vetëm si 'trofe'. Gjërat që Davor Babich i konsideronte të vlefshme, sepse - në çoroditjet e tij - ishin të vlefshme për njerëzit e tjerë. Kudo kishte dollapë, të mëdhenj e të vegjël, të renditur rastësisht.
  
  Kocka e nofullës së një Tyrannosaurus Rex. Mbishkrimi pranë tij shkruhej "Nga Koleksioni Edgar Fillion - Çmimi për jetën". Përveç kësaj, një fotografi zbuluese e aktores së famshme me mbishkrimin "Ajo donte të jetonte". Pranë kësaj, në një piedestal bronzi, një dorë e mumifikuar, i identifikuar si "Prokurori i Rrethit nr. 3", mbështetet në mënyrë të frikshme në një piedestal prej bronzi.
  
  Edhe me shume. Ndërsa Drake bënte rrugën e tij nëpër dritare, duke u përpjekur të përballonte pasionin dhe fokusin e tij morbid, ai më në fund vuri re sendet fantastike që po kërkonin.
  
  Valkyries: Një palë statuja të bardha si bora të montuara në një bllok të trashë të rrumbullakët. Të dyja skulpturat ishin rreth pesë metra të larta, por ishte detaji i mrekullueshëm në to që ia mori frymën Drake. Dy gra buksoma, të zhveshura dhe si Amazonat e fuqishme të lashtësisë, të dyja me këmbët e hapura, sikur të ishin ulur mbi diçka. Ndoshta një kalë me krahë, mendoi Drake. Beni dëshironte të dinte më shumë, por ai kujtoi se Valkyries i përdorën ato për të fluturuar nga beteja në betejë. Ai tërhoqi vëmendjen te gjymtyrët muskulare, tiparet klasike dhe helmetat konfuze me brirë.
  
  "Uau!" Bërtiti djali nga Delta. "Do të doja të kisha një pako gjashtëshe si kjo."
  
  Më çuditërisht, të dy Valkyri-t po drejtonin lart diçka të panjohur me duart e tyre të majta. Duke treguar me gisht, Drake mendoi tani, drejt tek Varri i Zotave.
  
  Sikur të gjenin Ragnarok.
  
  Në atë moment, njëri nga ushtarët tentoi ta nxirrte sendin nga vitrina. Një zile e fortë ra dhe porta e çelikut u shemb në fund të shkallëve, duke bllokuar daljen e tyre.
  
  Amerikanët kërkuan menjëherë maskat e gazit. Drake tundi kokën. "Mos u shqetëso. Diçka më thotë se Babich është një nga ata të poshtër që preferojnë ta shohin hajdutin të kapet i gjallë dhe të shkelmohet.
  
  Komandanti i Delta shikoi hekurat ende vibruese. Thyejini këto shkopinj.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedy shikoi i habitur pas helikopterit dhe Bentley-t që tërhiqej. Wells dukej se ishte gjithashtu në humbje, duke parë qiellin.
  
  "Kurrë," Kennedy e dëgjoi atë duke marrë frymë. "E stërvita shumë mirë. Si guxon ajo të kthehet në një tradhtar?"
  
  "Është mirë që ajo iku," Kennedy u sigurua që flokët e saj ishin ende të tërhequra nga të gjitha ato kërcime dhe hodhi vështrimin larg kur vuri re disa burra të SAS që e kishin përmasuar. "Ajo kishte një tokë të ngritur. Tani, nëse Drake dhe Delta Team kanë kapur Valkyries, ne mund të dalim fshehurazi ndërsa Alicia është e zënë me Babich."
  
  Welles dukej sikur ishte i ndarë mes dy opsioneve domethënëse, por nuk tha asgjë ndërsa ata vrapuan nëpër shtëpi për në hyrjen kryesore. Ata panë helikopterin të kthehej për t'u përplasur kokë më kokë me Bentley. U dëgjuan të shtëna që u hodhën nga makina që po ikte. Pastaj makina papritmas frenoi fort dhe ndaloi në një re zhavorri.
  
  Diçka u hodh nga dritarja.
  
  Helikopteri ra me shpejtësi nga qielli, operatori i tij me shqisa pothuajse të mbinatyrshme, ndërsa një RPG fishkëllinte sipër. Sapo saja e tij preku tokën, mercenarët kanadezë u derdhën nga dyert. Një shkëmbim zjarri shpërtheu.
  
  Kenedi mendoi se pa Alicia Miles-një figurë e zhdërvjellët e veshur me armaturë të ngushtë-duke kërcyer në përleshje si luani proverbial. Një bishë e krijuar për betejë, e humbur në dhunën dhe tërbimin e të gjithave. Pavarësisht nga vetja, Kenedi ndjeu se i ftohte gjaku.
  
  Ishte frika që ajo ndjente?
  
  Para se ajo të mund të mendonte për këtë, një figurë e hollë u rrëzua nga ana e kundërt e helikopterit. Një figurë që ajo e njohu në një çast.
  
  Profesor Parnevik!
  
  Ai çaloi përpara, në fillim në mënyrë të paqëndrueshme, por më pas me vendosmëri të përtërirë, dhe më në fund u zvarrit ndërsa plumbat shpuan ajrin mbi kokën e tij, njëri kalonte brenda një pëllëmbë të kafkës së tij.
  
  Parnevik më në fund u afrua aq sa duhet që SAS dhe Kennedy ta tërhiqnin atë në siguri, kanadezët të pavetëdijshëm, të përfshirë plotësisht në luftë.
  
  "Ashtu është," tha Wells, duke treguar shtëpinë. "Le ta mbarojmë këtë."
  
  
  * * *
  
  
  Drake ndihmoi në tërheqjen e Valkyries përpara, ndërsa disa djem bashkangjitën një sasi të vogël eksplozivi në hekura. Ata bënë rrugën e tyre përgjatë shtegut të ngushtë midis ekspozitave të tmerrshme, duke u përpjekur të mos shikonin shumë nga afër. Një nga djemtë e Delta u kthye nga një kontroll rrëqethës pak minuta më parë dhe raportoi një arkivol të zi në pjesën e pasme të dhomës.
  
  Atmosfera e pritjes zgjati për dhjetë sekonda të tëra. U desh logjika e ushtarit për ta ndaluar. Sa më pak të dini...
  
  Nuk është më logjika e Drake. Por ai seriozisht nuk donte ta dinte. Ai madje u dridh si një civil normal kur hekurat u shpërthyen.
  
  Kishte të shtëna nga lart. Gardianët e Delta u përplasën nga shkallët, të vdekur në vrima të përgjakshme. Në sekondën tjetër, një duzinë burra të armatosur me automatikë u shfaqën në krye të shkallëve.
  
  I larguar dhe i pushkatuar, i mbuluar nga një pikë më e lartë, Delta Team kishte dështuar dhe tani ishte i prekshëm. Drake ngadalë bëri rrugën e tij drejt dollapit dhe sigurisë së tij relative, duke u përpjekur të mos mendonte për marrëzinë e kapjes kështu dhe se nuk do të kishte ndodhur me SAS, dhe duke u mbështetur në fatin që këta armiq të rinj të mos ishin të tillë. budalla si për të qëlluar Valkyries.
  
  Pati disa momente tensioni të pandërprerë, të përjetuara në heshtje mbytëse, derisa një figurë zbriti nga shkallët. Një figurë e veshur me të bardha dhe e veshur me një maskë të bardhë.
  
  Drake e njohu menjëherë. I njëjti person që mori Mburojën në shëtitjen e maceve në York. Njeriu që pa në Apsallë.
  
  "Të njoh," mori frymë me vete, pastaj më fort. "Gjermanët e mallkuar janë këtu".
  
  Burri ngriti një pistoletë 0,45 dhe e tundi përreth. "Hidhni armët. Të gjithë ju. Tani!"
  
  Një zë arrogant. Një zë që i përkiste duarve të lëmuara, zotëruesi i tij kishte fuqinë e vërtetë, atë që shkruhet në letër dhe jepet në klube vetëm për anëtarët. Një person i tillë që nuk e kishte idenë se çfarë është puna e vërtetë e kësaj bote dhe lodhja. Ndoshta një bankier i lindur në industrinë bankare, ose një politikan, bir politikanësh.
  
  Njerëzit e Deltës i mbanin fort armët e tyre. Askush nuk tha asnjë fjalë. Opozita kërcënonte.
  
  burri bërtiti përsëri, edukimi i tij nuk e lejonte të dinte për rrezikun.
  
  "A je i shurdhër? Unë thashë tani!"
  
  Zëri i Teksanit u tërhoq: "Kjo nuk do të ndodhë, bastard".
  
  "Por... por..." belbëzoi burri i befasuar, pastaj hoqi befas maskën. "Do ta bësh!"
  
  Drake gati u shemb. Unë ju njoh!Abel Frey, stilist gjerman i modës. Goditja u përshkua mbi Drake në një valë helmuese. Ishte e pamundur. Ishte si të shihje Taylor-in dhe Miley-n atje lart, duke qeshur për të pushtuar botën.
  
  Frey takoi vështrimin e Drake. "Dhe ti, Matt Drake!" i dridhej dora me armë. "Ti më kushtove pothuajse gjithçka! Unë do ta marr atë nga ju. Unë do ta bëj! Dhe ajo do të paguajë. Oh, si do të paguajë ajo!"
  
  
  Para se të mund ta kuptonte, Frey drejtoi armën midis syve të Drake dhe qëlloi.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedy vrapoi në dhomë dhe pa se burrat e SAS-it ranë në gjunjë, duke bërë thirrje për heshtje. Ajo pa para saj një grup burrash të maskuar të veshur me jelek antiplumb, duke drejtuar armët e tyre në atë që ajo mund të mendonte vetëm se ishte kasaforta e fshehtë e Davor Babich.
  
  Për fat të mirë, burrat nuk i vunë re.
  
  Welles e shikoi atë dhe e pyeti me buzët e tij: "Kush?"
  
  Kennedy bëri një fytyrë të hutuar. Ajo mund të dëgjonte dikë që të bërtiste, ajo mund të shihte profilin e tij nga ana, 45 ai vazhdoi të tundte krahët e tij në mënyrë të pahijshme. Kur e dëgjoi atë të thërriste emrin e Matt Drake, ajo e kuptoi dhe Wells e kuptoi, dhe disa sekonda më vonë ata hapën zjarr.
  
  Gjatë gjashtëdhjetë sekondave të përleshjes së zjarrit që pasoi, Kennedy i pa të gjitha në lëvizje të ngadaltë. Burri me të bardha qëllon me 0.45, gjuajtja e saj arriti një fraksion sekonde me vonesë dhe e tërhoqi cepin e palltos së tij ndërsa kalonte përmes materialit të varur. Fytyra e tij e tronditur ndërsa u kthye. Butësia e tyre e shëndoshë dhe e ngathët.
  
  Njeri i llastuar.
  
  Pastaj njerëzit e maskuar, duke u rrotulluar dhe qëlluar. Ushtarët e SAS i zmbrapsin goditjet e vendosura mirë me saktësi dhe qetësi. Më shumë zjarr po vjen nga kasaforta. zërat amerikanë. zërat gjermanë. Zërat në anglisht.
  
  Kaos i plogësht, i ngjashëm me intonacionet poetike të Taylor Swift, i përzier me shkëmbin arkaik të Metallica. Ajo goditi të paktën dy gjermanë - pjesa tjetër ra. Djaloshi me të bardha bërtiti dhe tundi krahët dhe e detyroi ekipin e tij të tërhiqej me nxitim. Kennedy pa që ata e mbuluan dhe vdiq gjatë procesit, duke rënë si kalb nga një plagë, por plaga jetoi. Ai përfundimisht iku në dhomën e pasme dhe vetëm katër nga njerëzit e tij mbijetuan.
  
  Kenedi vrapoi në korridor në dëshpërim me një gungë të çuditshme në fyt dhe një grumbull akulli në zemër, pa e kuptuar as sa e shqetësuar ishte derisa e pa Drake-n të gjallë dhe ndjeu një rrjedhë të ftohtë kënaqësie që e përshkoi.
  
  
  * * *
  
  
  Drake u ngrit nga dyshemeja, mirënjohës që qëllimi i Abel Frey ishte po aq i paqartë sa kuptimi i tij i realitetit. Gjëja e parë që ai pa ishte Kennedy duke zbritur shkallët, e dyta ishte fytyra e saj teksa vrapoi drejt tij.
  
  "Faleminderit Zotin që jeni mirë!" Bërtiti ajo dhe e përqafoi para se të kujtohej përmbajtja e saj.
  
  Drake i nguli sytë mirëkuptues Wells-it përpara se të mbyllte të tijat. Ai e mbajti për një moment, duke ndjerë trupin e saj të hollë, figurën e saj të fuqishme, zemrën e saj të brishtë që rrihte pranë të tijës. Koka e saj ishte e shtypur pas qafës së tij, ndjesia mjaft e mirë sa t'i ndjejë në sinapset e tij.
  
  "Hej, jam mirë. Ti?"
  
  Ajo u tërhoq, duke buzëqeshur.
  
  Wells iu afrua atyre dhe për një moment fshehu buzëqeshjen e tij dinake. "Drake. Vend i çuditshëm për takime, shok i vjetër, jo lokali i këndit të Earl's Court që kisha në mendje. Më duhet të të them diçka, Mat. Diçka për Mai."
  
  Drake u rrëzua menjëherë. Wells tha gjënë e fundit që priste. Pas një sekonde, ai vuri re buzëqeshjen e venitur të Kenedit dhe u mblodh. "Valkyries," vuri në dukje ai. "Hajde sa të kemi ende një shans."
  
  Por komandanti i Deltës e kishte organizuar tashmë dhe i kishte thirrur. "Kjo nuk është Anglia, djema. Levizim. Unë hëngra pothuajse çdo Havai që mund të përballoja në këto pushime."
  
  
  NJËZET E NËNTË
  
  
  
  HAPËSIRË AJRORE
  
  
  Drake, Kennedy dhe pjesa tjetër e ekipit të sulmit u takuan me Ben dhe Hayden disa orë më vonë në një bazë ushtarake pranë Honolulu.
  
  Me kalimin e kohës. Burokracia burokratike është prerë. Rrugët me gunga janë zbutur. Qeveritë u grindën, më pas u grindën dhe më në fund filluan të flasin. Burokratët e kryengritjes u qetësuan me ekuivalentin politik të qumështit dhe mjaltit.
  
  Dhe fundi i botës po afrohej.
  
  Kumarxhinjtë e vërtetë flisnin, shqetësoheshin, arsyetonin dhe flinin në ndërtesa me ajër të kondicionuar keq pranë Pearl Harbor. Drake menjëherë supozoi se përshëndetja e hidhur e Benit nënkuptonte se ata kishin bërë pak përparim për të raportuar në kërkimin e tyre për pjesën tjetër të Odinit - Sytë e tij. Drake fshehu habinë e tij; ai besonte sinqerisht se përvoja dhe motivimi i Benit deri tani do të kishin lejuar të zbuloheshin të gjitha të dhënat.
  
  Hayden, ndihmës sekretari i mbrojtjes i zgjuar, e ndihmoi atë, por ata bënë pak përparim.
  
  Shpresa e tyre e vetme ishte se anëtarët e tjerë të apokaliptikës - kanadezët dhe gjermanët - po ecnin pak më mirë.
  
  Vëmendja e Benit fillimisht u shpërqendrua nga zbulimi i Drake.
  
  "Abel Frey? Organi gjerman? Humbu, budalla."
  
  "Seriozisht, shok. A do të të gënjej?"
  
  "Mos e citoni Whitesnake para meje, Matt. E dini, grupi ynë ka probleme për të luajtur muzikën e tij dhe nuk është qesharake. Nuk mund ta besoj... Abel Frey?"
  
  Drake psherëtiu. "Epo, po e filloj sërish. PO. Abel Frey."
  
  Kennedy e mbështeti atë. "E pashë atë dhe dua t'i them Drake që të ndalojë së foluri marrëzi. Ky djalë është një vetmitar. Zhvillohet në Alpet Gjermane - "Party Castle". Supermodele. Money. Superstar Life".
  
  "Verë, gra dhe këngë," tha Drake.
  
  "Ndalo!" Tha Beni. "Në një farë mënyre," mendoi ai, "është kopertina e përsosur."
  
  "Është e lehtë të mashtrosh injorantin kur je i famshëm," pranoi Drake. "Ju mund të zgjidhni destinacionin tuaj - kudo që dëshironi të shkoni. Kontrabanda duhet të jetë e lehtë për këta njerëz. Thjesht gjeni objektin tuaj të lashtë, zgjidhni çantën tuaj diplomatike dhe..."
  
  "...Fute brënda." Kennedy përfundoi pa probleme dhe i ktheu sytë e tij të qeshur nga Beni.
  
  "Ju të dy duhet..." murmuriti ai. "... Ju të dy duhet të merrni një dhomë të ndyrë."
  
  Wells mbërriti në atë moment. "Çështja Abel Frey... për momentin, është vendosur që të mbahet e fshehtë. Shikoni dhe prisni. Ne vendosim një ushtri rreth kështjellës së tij, por i japim dorë të lirë në rast se ai mëson diçka që ne nuk e dimë."
  
  "Në sipërfaqe, kjo tingëllon e arsyeshme," filloi Drake, "por..."
  
  "Por ai ka motrën time," fërshëlleu Beni. Hajden ngriti dorën për ta ngushëlluar. "Kanë të drejtë, Ben. Karin është e sigurt...për momentin. Bota nuk është."
  
  Drake ngushtoi sytë, por mbajti gjuhën. Nuk do të arrini asgjë duke protestuar. Do të ndihmonte vetëm për të shpërqendruar edhe më shumë mikun e tij. Edhe një herë, ai pati vështirësi të kuptonte Hayden. A ishte cinizmi i tij i sapogjetur që e hante atë? A mendoi ajo shpejt për Benin, apo mendoi me mençuri për qeverinë e saj?
  
  Sido që të jetë, përgjigja ishte e njëjtë. Prisni.
  
  Drake e ndryshoi temën. Ai goditi një tjetër pranë zemrës së Benit. "Si janë nëna dhe babi juaj?" pyeti me kujdes. "A janë vendosur tashmë?"
  
  Beni psherëtiu nga dhimbja. "Jo, shok. Në telefonatën e fundit e përmendën, por unë thashë se kishte gjetur një punë të dytë. Do të ndihmojë, Matt, por jo për shumë kohë."
  
  "E di". Drake shikoi Wells dhe Hayden. "Si udhëheqës këtu, ju të dy duhet të ndihmoni." Pastaj, pa pritur një përgjigje, ai tha: "Çfarë lajmesh për Heidi dhe Sytë e Odinit?"
  
  Beni tundi kokën me neveri. "Shumë," u ankua ai. "Ka fragmente kudo. Këtu - dëgjoni këtë: për të pirë nga Pusi i Mimirit - Shatërvani i Urtësisë në Valhalla - duhet bërë një sakrificë e rëndësishme. Odin dhuroi sytë e tij, duke simbolizuar gatishmërinë e tij për të marrë njohuri për ngjarjet aktuale dhe të ardhshme. Pasi kishte pirë, ai parashikoi të gjitha sprovat që do të shqetësonin njerëzit dhe perënditë gjatë gjithë përjetësisë. Mimir pranoi Sytë e Odinit, dhe ata qëndrojnë ende atje, një simbol që edhe Zoti duhet ta paguajë për të parë një urtësi më të lartë."
  
  "Mirë," ngriti supet Drake. "Materiali historik standard, apo jo?"
  
  "E drejtë. Por kështu është. Edda poetike, saga e Flenrich-it, një tjetër që e kam përkthyer si "shtigjet e shumta të Heidit". Ata shpjegojnë se çfarë ka ndodhur, por nuk na thonë se ku janë sytë tani."
  
  "Në Valhalla," u grimas Kennedy.
  
  "Është fjala norvegjeze për Parajsë."
  
  "Atëherë nuk do të kem mundësi t'i gjej kurrë."
  
  Drake i konsideroi të gjitha këto. "Dhe nuk ka asgjë tjetër? Jezus, mik, kjo është kafshimi i fundit!"
  
  "Unë ndoqa udhëtimin e Heidit - udhëtimet e saj. Ajo viziton vendet që ne i dimë dhe më pas kthehet në shtëpinë e saj. Nuk është Playstation, mik. Asnjë efekt anësor, pa arritje të fshehura, pa rrugë alternative, zilch."
  
  Kennedy u ul pranë Benit dhe shkundi flokët e saj. "A mund të vendosë dy pjesë në një vend?"
  
  "Është e mundur, por nuk do të përshtatet mirë me atë që dimë për momentin. Të dhëna të tjera të ndjekura gjatë viteve, të gjitha treguan për një fragment në çdo vend.
  
  "Pra ju po thoni se kjo është e dhëna jonë?"
  
  "Çelësi duhet të jetë Valhalla," tha Drake shpejt. "Kjo është fraza e vetme që tregon vendin. Dhe më kujtohet që thatë diçka më parë për Heidin që i tha Odinit se ajo e dinte se ku fshiheshin sytë e tij, sepse ai i dha të gjitha sekretet e tij kur u var në kryq."
  
  "Pema" - në atë moment Thorsten Dahl hyri në dhomë. Suedezi dukej i rraskapitur, më shumë i lodhur nga ana administrative e punës së tij sesa ajo fizike. "Një varur në Pemën Botërore."
  
  "Oops," mërmëriti Drake. "E njëjta histori. është kafe?"
  
  "Macadamia," Dahl dukej i vetëkënaqur. "Më e mira që Hawaii ka për të ofruar."
  
  "Mendova se ishte e padëshiruar," tha Kennedy, duke demonstruar përbuzjen e saj ndaj New Yorker.
  
  "Spami është shumë i dashur në Hawaii," pranoi Dahl. "Por kafeja sundon gjithçka. Dhe arra Kona macadamia është mbret."
  
  "Pra ju po thoni që Heidi e dinte se ku ishte Valhalla?" Hayden u përpoq të dukej më i turpëruar sesa skeptik, ndërsa Drake i bëri shenjë dikujt që t'i sillte më shumë kafe.
  
  "Po, por Heidi ishte njeri. Jo Zoti. Pra, ajo që ajo do të përjetonte ishte një parajsë e kësaj bote?"
  
  "Më falni, shoku," bëri shaka Kennedy. "Vegas nuk u themelua deri në vitin 1905."
  
  "Norvegjeze." shtoi Drake, duke u përpjekur të mos buzëqeshte.
  
  Pasoi heshtja. Drake shikonte teksa Beni mendonte të shqyrtonte gjithçka që kishte mësuar deri më tani. Kennedy mblodhi buzët. Hajden pranoi një tabaka me filxhanë kafeje. Welles ishte tërhequr në një cep shumë kohë më parë, duke u shtirur se ishte në gjumë. Drake i kujtoi fjalët e tij intriguese - Më duhet t'ju them diçka. Diçka për majin.
  
  Koha për këtë më vonë, nëse ka.
  
  Beni qeshi dhe tundi kokën. "Është e thjeshtë. Zot, është kaq e lehtë. Parajsa për njerëzit është... shtëpia e tyre."
  
  "Pikërisht. Vendi ku ajo jetonte. Fshati i saj. Kasolle e saj," konfirmoi Drake. "Edhe mendimet e mia."
  
  Pusi i Mimirit është brenda fshatit Heidi! Kennedy shikoi përreth, eksitimi i ndezi në sytë e saj, më pas me shaka e goditi Drake me grusht. "Jo keq për një këmbësor."
  
  "Unë kam rritur trurin e vërtetë që kur e lashë." Drake e pa Wells-in të dridhej pak. "Lëvizja më e mirë e jetës sime."
  
  Thorsten Dahl u ngrit në këmbë. "Pastaj në Suedi, për pjesën e fundit." Ai dukej i kënaqur që ishte kthyer në vendlindje. "Mmm ... ku ishte shtëpia e Heidit?"
  
  "Ostergotland," tha Ben pa kontrolluar. "Gjithashtu, shtëpia e Beowulf dhe Grendel është vendi ku ata ende flasin për përbindëshat që enden nëpër tokat natën."
  
  
  TRIdhjetë
  
  
  
  LA VEREIN, GJERMANI
  
  
  La Verein, Kalaja e Partisë, ndodhej në jug të Mynihut, pranë kufirit me Bavarinë.
  
  Si një kështjellë, ajo u ngrit në gjysmë të rrugës në majën e një mali me pjerrësi të lehtë, muret e saj ishin të gërvishtura dhe madje të ndotura me sythe shigjetash në vende të ndryshme. Kullat me majë të rrumbullakëta të rrethuara nga porta me hark dhe një rrugë e gjerë lejuan makinat e shtrenjta të lëviznin me stil dhe të tregonin arritjet e tyre më të fundit, ndërsa paparacët e zgjedhur me dorë u gjunjëzuan për t'i fotografuar ato.
  
  Abel Frey drejtoi festën nga ana e tij, duke uruar disa nga të ftuarit më të rëndësishëm dhe duke u siguruar që modelet e tij të silleshin siç pritej. Një majë këtu, një murmuritje atje, edhe shakaja e herëpashershme i bëri të gjithë të përmbushnin pritshmëritë e tij.
  
  Në kthinat private, ai bëri sikur nuk vuri re korsitë e bardha të shtruara në tavolina xhami deri në gjunjë, drejtuesit u përkulën me kashtë në vrimat e hundës. Modele dhe aktore të reja të famshme të veshura me kukulla bebesh prej sateni, mëndafshi dhe dantelle. Mishi rozë, rënkime dhe aroma dehëse e epshit. Ekrane plazma 50 inç që shfaqin MTV dhe pornografi të fortë.
  
  Chateau i mbushur me muzikë live, Slash dhe Fergie performuan 'Beautiful Dangerous' në skenë larg atyre sallave dekadente - muzika optimiste rock i dha edhe më shumë jetë festës tashmë dinamike të Frey.
  
  Dizajneri i modës u largua, pa u vënë re nga askush, dhe u ngjit në shkallët e përparme në një krah të qetë të kështjellës. Një tjetër fluturim, dhe rojet e tij mbyllën një derë të sigurt pas tij, e arritshme vetëm me një kombinim të çelësave dhe njohjes së zërit. Ai hyri në një dhomë të mbushur me pajisje komunikimi dhe një radhë ekranesh televizive me definicion të lartë.
  
  Një nga fansat e tij më të besuar tha: "Sapo në kohë, zotëri. Alicia Miles është në një telefon satelitor."
  
  "Shkëlqyeshëm, Hudson. A është i koduar?
  
  "Sigurisht, zotëri."
  
  Frey e pranoi pajisjen, duke shtrënguar buzët pasi u detyrua të afronte gojën aq afër vendit ku lakei i tij tashmë kishte pështyrë.
  
  "Miles, më mirë të jetë e shijshme. Më duhet të kujdesem për një shtëpi plot me mysafirë." Gënjeshtra e komoditetit nuk e bëri atë si një mashtrim. Ishte pikërisht ajo që këto jo-entitete kishin nevojë të dëgjonin.
  
  "Një bonus i denjë, do të thosha," toni i shqiptuar mirë në anglisht dukej ironik. "Unë kam një adresë në internet dhe një fjalëkalim për të kërkuar Parnevik."
  
  "Është e gjitha pjesë e marrëveshjes, Miles. Dhe ju tashmë e dini se ka vetëm një mënyrë për të marrë bonusin."
  
  "Milo nuk është afër?" Tani toni ka ndryshuar. Prerëse fyti. I keq...
  
  "Vetëm unë dhe fansja ime më e mirë."
  
  "Mmm... Ftoje edhe atë nëse dëshiron." Zëri i saj ndryshoi. "Por, për fat të keq, duhet të jem i shpejtë. Hyni në www.locatethepro.co.uk dhe shkruani fjalëkalimin me shkronja të vogla: bonusmyles007, "qeshje. "Mendova se do ta vlerësoje, Frey. Duhet të shfaqet formati standard i gjurmuesit. Dhoma e avullit është programuar si e katërta. Ju duhet të jeni në gjendje ta gjurmoni atë kudo."
  
  Abel Frey përshëndeti në heshtje. Alicia Miles ishte operativja më e mirë që kishte përdorur ndonjëherë. "Mjaft mirë, Miles. Sapo sytë tuaj të jenë nën kontroll, do të jeni jashtë zinxhirit. Pastaj kthehuni tek ne dhe sillni fragmentet e kanadezëve. Pastaj ne do të flasim."
  
  Linja është thyer. Frey e uli celularin, i kënaqur për momentin. "Mirë, Hudson," tha ai. "Ndize makinën. Dërgojini të gjithë në Ostergotland menjëherë." Pjesa e fundit ishte brenda mundësive të tij, ashtu si të gjitha pjesët e tjera, nëse do të luanin saktë ndeshjet e fundit. "Milo e di se çfarë të bëjë."
  
  Ai studioi një numër monitorësh televizivë.
  
  "Cili prej tyre është robëria 6 - Karin Blake?"
  
  Hudson gërvishti mjekrën e tij të çrregullt përpara se të tundte dorën. Frey u përkul përpara për të studiuar vajzën bionde të ulur në mes të shtratit të saj, me këmbë të ngritura deri te mjekra e saj,
  
  Ose, më saktë, ulur në shtratin që i përkiste Frey. Dhe duke ngrënë ushqimin e Frey në kasollen e mbyllur dhe të ruajtur që Frey urdhëroi. Përdorimi i energjisë elektrike që ka paguar Frey.
  
  Në kyçin e këmbës është një zinxhir që ai ka projektuar.
  
  Tani ajo i përkiste atij.
  
  "Dërgojeni videon menjëherë në dhomën time - në ekranin e madh. Pastaj thuaj shefit të shërbejë darkën atje. Dhjetë minuta pas kësaj, kam nevojë për ekspertin tim të arteve marciale." Ai ndaloi duke menduar.
  
  "Ken?"
  
  "Po, ai. Unë dua që ai të shkojë atje dhe të marrë këpucët e saj. Deri tani, asgjë tjetër. Dua që tortura psikologjike të jetë e gjatë deri në fund të kësaj. Do të pres një ditë dhe më pas do të marr diçka më të rëndësishme për të."
  
  "Dhe i burgosuri 7?"
  
  "Zot i mirë, Hudson, trajtoje atë mirë siç do ta trajtoje veten. Më e mira nga gjithçka. Koha e tij për të na bërë përshtypje po afron..."
  
  
  TRIDHJETË E NJË
  
  
  
  HAPËSIRË AJRORE MBI SUEDI
  
  
  Avioni u rrëzua. Kennedy Moore u drodh, duke u zgjuar me lehtësimin e zgjimit nga turbulencat, ditën e re që po ndiqte ndjekësin e saj të errësirës.
  
  Caleb ekzistonte në ëndrrat e saj po aq sa ai në botën reale, por natën ai e vrau vazhdimisht duke i futur buburrecat e gjalla në fyt derisa ajo u mbyt dhe u detyrua të përtypte dhe të gëlltiste, e vetmja tradhti që e mundonte me tmerr në sytë e saj. , një konstante derisa të shuhet shkëndija e fundit.
  
  E zgjuar papritur dhe e shkëputur nga nënbarku i ferrit, ajo shikoi rreth kabinës me sy të egër. ishte e qetë; civilët dhe ushtarët dremitën ose flisnin në heshtje. Edhe Ben Blake ra në gjumë duke shtrënguar laptopin e tij, linjat e shqetësimit nuk u zbutën nga gjumi dhe në mënyrë tragjike të pavend në fytyrën e tij djaloshare.
  
  Pastaj ajo pa Drake dhe ai po e shikonte. Tani linjat e tij të shqetësimit thjesht e forcuan një fytyrë tashmë të habitshme. Ndershmëria dhe vetëmohimi i tij ishin të dukshme, të pamundura për t'u fshehur, por dhimbja pas qetësisë së tij e bëri atë të dëshironte ta ngushëllonte... gjithë natën.
  
  Ajo buzëqeshi me vete. Më shumë referenca shkëmbore të dinosaurëve. Kalimi i Drake ishte argëtues i madh. Ishte një moment para se ajo të kuptonte se buzëqeshja e saj e brendshme mund t'i kishte prekur sytë sepse ai i buzëqeshi asaj.
  
  Dhe pastaj, për herë të parë në të gjitha vitet që kishin kaluar që nga hyrja në Akademi, ajo u pendua që profesioni i saj kërkonte që ajo të deseksualizonte personalitetin e saj. Ajo do të donte të dinte se si t'i stilonte flokët e saj kështu. Ajo do të donte të kishte pak më shumë Selma Blair dhe pak më pak Sandra Bullock.
  
  Pasi tha të gjitha këto, ishte mjaft e qartë se Drake e pëlqente atë.
  
  Ajo i ktheu buzëqeshjen, por në atë moment avioni u përplas përsëri dhe të gjithë u zgjuan. Piloti njoftoi se ata ishin një orë larg destinacionit të tyre. Beni u zgjua dhe shkoi si një mumje për të marrë pak kafe të mbetur nga Kona. Thorsten Dahl u ngrit dhe shikoi përreth.
  
  "Koha për të ndezur GPR," tha ai me gjysmë buzëqeshje.
  
  Ata u dërguan për të fluturuar mbi Ostergotland, duke synuar zonat ku profesori Parnevik dhe Ben mendonin se do të ndodhej fshati Heidi. Profesori i gjorë kishte qartazi dhimbje nga maja e prerë e gishtit dhe u trondit thellë nga sa i pashpirt ishte torturuesi i tij, por u gëzua si një qenush sesi u tregoi atyre hartën e gdhendur në Mburojën e Odinit.
  
  Rruga për në Ragnarok.
  
  Me sa duket.
  
  Deri tani askush nuk ka mundur ta përkthejë. A ishte ky një tjetër drejtim i gabuar nga Alicia Miles dhe ekipi i saj i hutuar?
  
  Sapo avioni depërtoi perimetrin e ashpër të Dahl-it, ai tregoi me gisht imazhin që u shfaq në televizorin e avionit. Radari depërtues në tokë dërgoi pulsime të shkurtra të valëve të radios në tokë. Kur godet një objekt të varrosur, kufi ose boshllëk, ai do të pasqyronte imazhin në sinjalin e tij të kthimit. Në fillim është e vështirë t'i dallosh, por me përvojë bëhet më e lehtë.
  
  Kennedy tundi kokën nga Dahl. "A ka ushtria suedeze gjithçka?"
  
  "Gjëra të tilla janë të nevojshme," i tha Dahl asaj seriozisht. "Ne kemi një version hibrid të kësaj makine që zbulon minat dhe tubacionet e fshehura. Teknologji shumë e lartë."
  
  Agimi shpërtheu në horizont dhe më pas retë gri të rreckosura e përzunë atë ndërsa Parneviku lëshoi një britmë. "Këtu! Ky imazh duket si një vendbanim i vjetër viking. A e shihni buzën e jashtme të rrumbullakët - këto janë muret mbrojtëse - dhe objektet drejtkëndore brenda? Këto janë banesa të vogla."
  
  "Pra, le të përcaktojmë shtëpinë më të madhe..." filloi Beni me nxitim.
  
  "Jo," tha Parnevik. "Kjo duhet të jetë një shtëpi e gjatë e përbashkët - një vend takimi ose gostie. Heidi, nëse do të ishte vërtet këtu, do të kishte shtëpinë e dytë më të madhe."
  
  Ndërsa avioni zbriste ngadalë, u shfaqën imazhe më të qarta. Së shpejti vendbanimi u shënua qartë disa metra nën tokë dhe shtëpia e dytë më e madhe u pa shpejt.
  
  "Ju e shihni atë," Dahl tregoi një ngjyrë më të thellë, aq të zbehtë sa mund të ishte anashkaluar nëse dikush nuk do ta kërkonte atë. "Kjo do të thotë se ka një boshllëk dhe është pikërisht nën shtëpinë e Heidit. Dreqin, tha ai, duke u kthyer. "Ajo e ndërtoi shtëpinë e saj pikërisht mbi pusin e Mimirit!"
  
  
  TRIDHJETE E DY
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SUEDI
  
  
  Sapo ishin në tokë dhe kishin ecur disa kilometra nëpër livadhe të lagura, Dahl i urdhëroi të ndalonin. Drake shikoi përreth në atë që ai mund të përshkruante vetëm si, në frymën e re Dino-rock që ai dhe Kennedy ndanë, një ekuipazh i larmishëm. Suedezët dhe SGG u përfaqësuan nga Torsten Dahl dhe tre nga njerëzit e tij, SAS nga Wells dhe dhjetë ushtarë. Njëri mbeti i plagosur në Havai. Ekipi Delta u reduktua në gjashtë persona; pastaj ishin Beni, Parneviku, Kenedi dhe ai vetë. Hayden qëndroi me aeroplan.
  
  Mes tyre nuk kishte asnjë person që të mos shqetësohej nga vështirësitë e detyrës së tyre. Fakti që avioni ishte në pritje, i mbushur me karburant dhe i armatosur, me Figurat në bord, gati për t'i çuar kudo në botë, vetëm sa e theksoi seriozitetin e situatës.
  
  "Nëse ndihmon," tha Dahl ndërsa të gjithë e shikonin me pritje, "Unë nuk e kuptoj se si mund të na gjejnë këtë herë," vuri në dukje ai. "Filloni duke përdorur eksplozivë të lehtë për të pastruar disa metra poshtë, pastaj është koha për të grabutur."
  
  "Kujdes," shtrëngoi duart Parnevik. "Ne nuk duam një kolaps."
  
  "Mos u shqetëso", tha Dahl e gëzuar. "Midis forcave të ndryshme këtu, mendoj se kemi një ekip me përvojë, profesor".
  
  Pati të qeshura të vrenjtura. Drake vëzhgoi rrethinën e tyre. Ata ngritën një perimetër të gjerë, duke i lënë burrat në majat e disa kodrave që rrethonin vendin ku, sipas sistemit të radarit depërtues në tokë, dikur qëndronin rojet e vjetra. Sikur të ishte mjaft e mirë për vikingët dhe të gjithë...
  
  Fushat ishin barishtore dhe të qeta, një erë e lehtë mezi i trazon pemët që rriteshin në lindje të pozicionit të tyre. Filloi një shi i lehtë dhe më pas u ndal përpara se të provonte përsëri.
  
  I ra celulari Benit. Sytë e tij morën një pamje të përhumbur. "Babi? Thjesht i zënë. Unë do t'ju thërras përsëri në sternë. Ai e mbylli pajisjen, duke i hedhur një sy Drake. "Nuk kam kohë," mërmëriti ai. "Ata tashmë e dinë se diçka po ndodh, ata thjesht nuk e dinë se çfarë është."
  
  Drake tundi kokën dhe pa shpërthimin e parë pa u dridhur. Bari, terreni dhe papastërtia fluturuan në ajër. Kjo u pasua menjëherë nga një tjetër goditje, pak më e thellë, dhe një re e dytë u ngrit nga toka.
  
  Disa burra u përplasën përpara, duke mbajtur lopatat ashtu siç mbanin armët. Skena surreale.
  
  "Kujdes," mërmëriti Parnevik. "Ne nuk do të donim që askush të lagë këmbët e tij." Ai qeshi sikur kjo të ishte shakaja më e madhe në histori.
  
  Një imazh më i qartë përmbledhës tregoi një vrimë nën shtëpinë e gjatë të Heidit që të çonte në një shpellë të madhe. Natyrisht, aty kishte më shumë se një pus dhe skuadra gaboi me kujdes. U desh një orë tjetër gërmimi i kujdesshëm dhe disa pauza ndërsa Parnevik këndoi dhe studioi artefaktet e zbuluara përpara se të zhdukeshin në ajër.
  
  Drake e përdori këtë kohë për të organizuar mendimet e tij. Deri më sot, ai ndjehej sikur po ngiste një slitë pa frena. Edhe pas gjithë këtyre viteve, ai ishte akoma më i mësuar të ndiqte urdhrat sesa të ndiqte një plan, kështu që i duhej më shumë kohë për të menduar sesa, të themi, Ben Blake. Dy gjëra ai i dinte me siguri - ata ishin gjithmonë prapa dhe armiqtë e tyre i detyruan të reagonin ndaj situatave në vend që t'i krijonin ato; pa dyshim ky është rezultat i hyrjes në këtë garë pas kundërshtarëve të tyre.
  
  Tani është koha për të filluar fitimin e kësaj gare. Sidomos pasi ata dukej se ishin i vetmi fraksion i përkushtuar për të shpëtuar botën në vend që ta rrezikonte atë.
  
  Pra, ju beson në tregimet e fantazmave?- i pëshpëriti një zë i lashtë në mendjen e tij.
  
  Jo, ai u përgjigj njësoj si atëherë. Por unë besoj në histori horror ...
  
  Gjatë misionit të tij të fundit si anëtar i SRT-së sekrete, një njësi speciale e SAS, ai dhe tre anëtarë të tjerë të ekipit të tij, përfshirë Alicia Miles, u përplasën në një fshat të largët në Irakun e Veriut, banorët e tij u torturuan, u vranë. Duke supozuar se ishte e qartë se ata po hetonin... për të gjetur ushtarë britanikë dhe francezë ende në grahmat e marrjes në pyetje të tyre.
  
  Ajo që pasoi errësoi pjesën tjetër të ditëve të Matt Drake në Tokë. Të verbuar nga inati, ai dhe dy anëtarët e tjerë të ekipit ndaluan torturën.
  
  Një tjetër incident 'zjarri miqësor' mes shumë njerëzve.
  
  Alicia Miles qëndronte dhe shikonte, gjithsesi, duke mos e njollosur veten me ndonjë veçori. Ajo nuk mund t'i ndalte torturat dhe nuk mund t'i ndalonte torturuesit të vdisnin. Por ajo ndoqi urdhrat e komandantit të saj.
  
  Matt Drake.
  
  Pas kësaj, jeta e një ushtari mbaroi për të, të gjitha marrëdhëniet romantike që ajo mbante u copëtuan. Por largimi nga shërbimi nuk do të thoshte se kujtimet u shuan. Gruaja e tij e zgjonte atë natë pas nate dhe më pas rrëshqiti nga shtrati i saj i lagur nga djersa, duke qarë poshtë kur ai nuk pranoi të rrëfehej.
  
  Tani ai pa Kenedin duke qëndruar përballë tij, duke buzëqeshur sikur të ishte në një aeroplan. Flokët i vareshin lirshëm, fytyra e saj u bë e gjallë dhe e djallëzuar për shkak të buzëqeshjes së saj. Sytë në qendër dhe trupi nga Victoria's Secret, të kombinuara me dekorin e një mësuesi shkolle dhe përmbajtjen e biznesit. Mjaft e përzier.
  
  Ai ia ktheu nënqeshjen. Torsten Dahl bërtiti: "Gërmoni në lexim! Ne kemi nevojë për një udhërrëfyes për Pasardhësit."
  
  Kur Beni e pyeti se çfarë ishte Descender, ai vetëm qeshi. "Menjëherë nga një legjendë e Hollivudit, miku im. E mbani mend sesi hajduti u hodh nga ndërtesa, dhe kërcimi i tij u rregullua në milimetrin më të afërt, pas së cilës rënia e tij u ndal? Epo, Blue Diamond Lander është pajisja që ata përdorin."
  
  "Fol".
  
  Drake vuri re Komandantin e tij të vjetër që po ecte ngadalë përreth dhe mori shishen e ofruar me kafe. Kjo bisedë ka qenë në përgatitje për disa kohë. Drake donte t'i jepte fund kësaj.
  
  "Mai?" Pyeti duke ulur fort buzët në tokë që askush të mos e kuptonte pyetjen e tij.
  
  "Hm?" Unë pyeta.
  
  "Vetëm më trego".
  
  "Zot i mirë, shoku, pas mungesës së dukshme të informacionit që jep në lidhje me hobin tuaj të vjetër, nuk mund të mbështetem në dhënien e dhuratave falas tani, a mundem?"
  
  Drake e shtypi padashur një buzëqeshje. "O plak i ndyrë, a e di këtë?"
  
  "Kjo është ajo që më mban në krye të lojës. Tani më trego një histori nga një prej misioneve të saj të fshehta - ndonjë prej tyre."
  
  "Epo... Unë mund të humbas shansin tuaj këtu dhe t'ju jap diçka të zbutur," tha Drake. "Ose mund të prisni derisa e gjithë kjo të përfundojë dhe unë do t'ju jap arin ... ju e dini të vetmin."
  
  "Tokyo Cos-con?"
  
  "Tokyo Cos-con. Kur Mai u fsheh në konventën më të madhe të cosplay në Japoni për të depërtuar dhe kapur triadat Fuchu që drejtonin industrinë e pornografisë në atë kohë."
  
  Wells dukej sikur do të kishte një krizë. "Zot, Drake. Ju jeni një hov. Mirë atëherë, por më beso, më ke borxh tani." Mori frymë. "Japonezët sapo e tërhoqën zvarrë nga Hong Kongu, pikërisht nën një identitet të rremë, pa paralajmërim, duke shkatërruar plotësisht mbulesën që ajo kishte vendosur për dy vjet."
  
  Drake i hodhi atij një vështrim me gojë hapur dhe mosbesues. "Asnjëherë".
  
  "Edhe fjalët e mia."
  
  "Pse?"
  
  "Edhe pyetja ime e radhës. Por, Drake, a nuk është kjo e qartë?"
  
  Drake mendoi për të. "Vetëm se ajo është më e mira që kanë. Më e mira që kanë pasur ndonjëherë. Dhe ata duhet të jenë të dëshpëruar për të."
  
  "Ne kemi marrë telefonata nga Departamenti i Drejtësisë dhe Kryeministrat e tyre për rreth pesëmbëdhjetë orë, ashtu si Yankees. Ata na rrëfejnë gjithçka - ata e dërguan atë për të zbuluar La Veraine sepse kjo është e vetmja lidhje që ata gjetën me këtë rrëmujë që tashmë është shndërruar në ngjarjen më të madhe që po ndodh në planet tani. Është vetëm çështje orësh para se të detyrohemi t'u rrëfehemi atyre."
  
  Drake u vrenjos. "A ka ndonjë arsye për të mos rrëfyer tani? Maji do të ishte një blerje fantastike."
  
  "Jam dakord, mik, por qeveritë janë qeveri, dhe pavarësisht nëse bota është në rrezik apo jo, ata duan të luajnë lojërat e tyre të vogla, apo jo?"
  
  Drake tregoi një vrimë në tokë. "Duket se janë gati".
  
  
  * * *
  
  
  Shpejtësia e zbritjes së Drake ishte vendosur në 126 këmbë. Një pajisje e quajtur "grykë e shpejtë" iu vu në dorë dhe iu dha një çantë shpine. Ai vuri një helmetë zjarrfikësi me një elektrik dore të ngjitur në të dhe gërmoi nëpër çantën e shpinës. Një elektrik dore i madh, një rezervuar oksigjeni, armë, ushqim, ujë, radio, furnizime të ndihmës së parë - gjithçka që i nevojitet për t'u shpelluar. Ai tërhoqi një palë doreza të rënda dhe shkoi në buzë të gropës.
  
  "Geronimo?" ai i kërkoi Kenedit, i cili kishte qëndruar lart me Benin dhe Profesorin, të ndihmonte të vëzhgonte perimetrin e tyre.
  
  "Ose kapni këmbët tuaja, nxirrni bythën dhe shpresoni," tha ajo.
  
  Drake buzëqeshi me ligësi ndaj saj, "Do të kthehemi tek ajo më vonë," tha ai dhe u hodh në errësirë.
  
  Ai menjëherë ndjeu këmbëzën e diamantit të kuq iku. Shpejtësia e tij e rënies zvogëlohej ndërsa binte dhe rrota e tij e vogël trokiste njëqind herë në sekondë. Muret e pusit - fatmirësisht tani të thata - u ndezën me shkreptima kaleidoskopike, si në një film të vjetër bardh e zi. Më në fund zbritja u ngadalësua deri në një zvarritje dhe Drake ndjeu çizmet e tij të kërcyen butësisht nga shkëmbi i fortë. Shtrydhi surrat dhe ndjeu lëshimin e këmbëzës nga rripi i sigurimit. Drake u njoh me procesin e shndërrimit të tij në një ngjitës përpara se të shkonte atje ku Dal dhe një duzinë burrash qëndronin duke pritur.
  
  Dyshemeja u përplas me shqetësim, por ai ia atribuoi atë rrënojave të mumifikuara.
  
  "Kjo shpellë është çuditërisht e vogël në krahasim me atë që pamë në GPR," tha Dahl. "Ai mund të ketë llogaritur gabim. Përhapeni dhe kërkoni... një tunel... apo diçka të tillë."
  
  Suedezi ngriti supet, i kënaqur nga injoranca e tij. Drake e pëlqeu. Ai eci ngadalë rreth shpellës, duke studiuar muret e pabarabarta dhe duke u dridhur me gjithë mantelin e trashë që i ishte dhënë. Mijëra tonelata gurë dhe dhe u shtypën kundër tij dhe ja ku ai ishte duke u përpjekur të depërtonte më thellë. I dukej si jeta e një ushtari.
  
  Dahl komunikoi me Parnevik përmes një videotelefoni të dyanshëm. Profesori bërtiti aq shumë 'sugjerime' sa Dahl e mbylli tingullin pas dy minutash. Ushtarët shkelën nëpër shpellë derisa një nga djemtë e Deltës bërtiti: "Kam gdhendje këtu. Edhe pse një gjë e vogël."
  
  Dahl e fiku videofonin. Zëri i Parnevikut ishte i lartë dhe i qartë, më pas u zvarrit ndërsa Dahl e mbante celularin pas murit.
  
  "A e shihni këtë?"
  
  "Po! Det ar bra! Sutjena!" Parnevik humbi anglishten nga emocionet. "Valknott... mmm... një tufë luftëtarësh të vrarë. Është simboli i Odinit, trekëndëshi i trefishtë ose trekëndëshi Borromean, i lidhur me idenë e një vdekjeje të lavdishme në betejë."
  
  Drake tundi kokën. "Vikingët e përgjakshëm"
  
  "Ky simbol shpesh gjendet në 'gurët e figurave' që përshkruajnë vdekjen e luftëtarëve heroikë që udhëtojnë me varkë ose me kalë për në Valhalla - pallati i Odinit. Kjo përforcon më tej idenë se ne kemi gjetur Valhalla të zakonshme."
  
  "Më falni që ju prish paradën, shok," tha burri i SAS që fliste drejt, "por ky mur është po aq i trashë sa vjehrra ime."
  
  Të gjithë bënë një hap prapa, duke ndezur elektrik dore të montuar në helmetë nëpër sipërfaqen e paprekur.
  
  "Ky duhet të jetë një mur i rremë." Parnevik pothuajse bërtiti nga emocioni. "Duhet të jetë!"
  
  "Prit," dëgjoi Drake zërin e ri të Benit. "Ai thotë gjithashtu se Valknot quhet edhe Nyja e Vdekjes - një simbol i ndjekësve të Odinit, të cilët kishin një prirje për vdekje të dhunshme. Unë me të vërtetë besoj se ky mund të jetë një paralajmërim."
  
  "Durrashi". Psherëtima e Drake ishte e sinqertë.
  
  "Ja një mendim, shokë," dëgjoi zëri i Kenedit. "Si për një inspektim më të afërt të të gjitha mureve. Nëse merrni më shumë Valknotts, por më pas gjeni një mur bosh, unë do të zgjidhja këtë."
  
  "E lehtë për ty të thuash," mërmëriti Drake. "Të jesh atje lart dhe gjithçka."
  
  Ata ndahen, centimetër pas centimetri duke krehur muret shkëmbore. Ata fshinë pluhurin shekullor, fshinë rrjetat e kaurmetit dhe larguan mykun. Në fund, ata gjetën edhe tre Valknots.
  
  "Shkëlqyeshëm," tha Drake. "Janë katër mure, katër gjëra me nyje. Çfarë dreqin duhet të bëjmë tani?"
  
  "A janë të gjithë identikë?" pyeti profesori i habitur.
  
  Një nga ushtarët solli imazhin e Parnevikut në ekranin e videofonit. "Epo, unë nuk e di për ju djema, por jam i sigurt se jam lodhur duke e dëgjuar atë. Suedi i mallkuar do të na kishte vrarë shumë kohë më parë."
  
  "Prit," tha zëri i Benit. "Sytë janë në pusin e Mimirit, jo..." zëri i tij humbi në fërshëllimën e statikës dhe më pas ekrani u zbraz. Dal e tundi, e ndezi dhe e fiku, por pa dobi.
  
  "Drap. Çfarë po përpiqej të thoshte?
  
  Drake ishte gati të bënte një sugjerim kur videofoni u kthye sërish në jetë dhe fytyra e Benit mbushi ekranin. "Nuk e di se çfarë ka ndodhur. Por dëgjoni - Sytë janë në pusin e Mimirit, jo në shpellën poshtë tij. Kupto?"
  
  "Po. Pra, ne i kaluam ata në rrugën poshtë?"
  
  "Unë mendoj se po".
  
  "Por pse?" Pyeti Dahl me mosbesim. "Atëherë pse ishte e nevojshme të krijohej fare kjo shpellë? Dhe radari depërtues në tokë tregoi qartë se ka një hapësirë të madhe nën të. Sigurisht, pjesa duhet të ishte atje poshtë."
  
  "Nëse vetëm..." Drake ndjeu një të dridhur të tmerrshëm. "Përveç nëse ky vend është një kurth."
  
  Dahl papritmas dukej i pasigurt. "Si keshtu?"
  
  "A është kjo hapësirë poshtë nesh? Po sikur të jetë një gropë pa fund?"
  
  "Kjo do të thotë që ju jeni duke qëndruar në një jastëk balte!" Parneviku bërtiti i tmerruar. "Kurth! Mund të shembet në çdo moment. Dil që andej tani!"
  
  Ata ia ngulën sytë njëri-tjetrit për një moment të pafund vdekshmërie të dëshpëruar. Të gjithë donin të jetonin aq keq. Dhe pastaj gjithçka ndryshoi. Ajo që dikur ishte një çarje në dyshemenë e betonit tani është një panel i fortë i plasaritur. Ky zhurmë e çuditshme grisëse nuk ishte nga zhvendosja e gurit, por nga fakti që dyshemeja po çahej ngadalë nga skaji në skaj.
  
  Me një gropë të pafund poshtë tyre....
  
  Gjashtë burrat sulmuan dhunshëm dy Ashendentët. Kur arritën atje, ende gjallë, Dahl thirri për të rivendosur rendin.
  
  "Ju të dy, shkoni të parët. Për hir të Zotit, ji i ashpër".
  
  "Dhe në rrugën tuaj lart," komentoi Parnevik, " jini veçanërisht të ndërgjegjshëm për rrethinën tuaj. Ne nuk duam të humbasim artefaktin."
  
  "Mos u bëj idiot, Parnevik." Dahl ishte jashtë vetes me parandjenja të këqija. Drake nuk e kishte parë kurrë më parë kështu. "Dy të fundit prej nesh do të hyjnë ndërsa shkojmë," tha ai, duke ia ngulur sytë Drake. "Jemi ju dhe unë".
  
  videotelefoni ra përsëri dhe më pas u fiket. Dahl e tundi sikur po përpiqej ta mbyste. "Të mallkuar Yankees, pa dyshim."
  
  Çiftit të parë iu deshën tre minuta për të arritur në nivelin e tokës. Pastaj tre të tjera për çiftin e dytë. Drake mendoi për gjithçka që mund të ndodhte në gjashtë minuta, një përvojë të tërë ose asgjë fare. Për të, ishte e fundit. Asgjë veç kërcitjes së baltës, rënkimit të gurit që lëviz, kërcitjes së rastësisë që vendos nëse do ta shpërblejë atë me jetë apo vdekje.
  
  Dyshemeja poshtë simbolit të parë që gjetën ishte shembur. Nuk kishte asnjë paralajmërim; sikur dyshemeja thjesht të kishte dhënë shpirt dhe të kishte rënë në harresë. Drake u ngjit në pus sa më shumë që mundi. Ai balancoi në anët e tij, jo në dyshemenë e brishtë të shpellës. Dahl përqafoi anën tjetër të pusit, duke kapur një copë fije jeshile me të dy duart, unaza në gishtin e dasmës duke reflektuar fenerin në helmetën e Drake.
  
  Drake ngriti sytë, duke kërkuar për ndonjë pjesë të fortë të fijes që mund të lidhnin në parzmoret e tyre. Më pas ai dëgjoi Dahl-in të bërtiste: "Drit!" dhe hodhi një vështrim poshtë në kohë për të parë videofonin të rrotullohej përpara dhe mbrapa me lëvizje të ngadalta të liga përpara se të përplasej në dyshemenë e shpellës.
  
  I dobësuar, hard disku u largua, duke u zhytur në një vrimë të zezë si ëndrrat e vjetra të Drake për të krijuar një familje. Një stuhi nxitoi drejt tyre, duke lëshuar ajër të turbullt të mbushur me errësirë të papërshkrueshme nga vendi ku krijesat e verbër u fshehën dhe rrëshqitën.
  
  Dhe ndërsa shikonte poshtë në atë humnerë të hijes pa emër, Drake rizbuloi besimin e tij të fëmijërisë te përbindëshat.
  
  U dëgjua një tingull i dobët rrëshqitës dhe një litar zbriti me një zhurmë përplasjeje. Drake e kapi me mirënjohje dhe e lidhi me parzmoren e tij. Dahl bëri të njëjtën gjë, duke u dukur në të njëjtën ngjyrë të bardhë dhe të dy shtypën butonat e tyre përkatës.
  
  Drake shikoi lartësimatësin. Ai studioi gjysmën e tij të pusit ndërsa Dahl e kopjoi atë në anën tjetër. Disa herë ata ndaluan dhe u përkulën për të parë më nga afër, por çdo herë nuk gjenin asgjë. Eci njëqind këmbë, pastaj nëntëdhjetë. Drake i la duart në gjak, por nuk gjeti asgjë. Ata ecën përpara, pesëdhjetë këmbë tani, dhe më pas Drake pa mungesën e dritës, një errësirë që thjesht thithte dritën që ai hodhi mbi të.
  
  Një dërrasë e gjerë prej druri, e dhëmbëzuar në skajet, e paprekur nga lagështia ose myku. Drake mundi të shihte gdhendjet në sipërfaqen e saj dhe iu desh pak kohë për të vendosur saktë helmetën.
  
  Por kur ai bëri...
  
  Sytë. Një imazh simbolik i syve të Odinit, i gdhendur në dru dhe i lënë këtu nga... kush?
  
  Odin vetë? Mijëra vjet më parë? Autori: Heidi Ishte pak a shumë e besueshme?
  
  Dahl shikoi poshtë me ankth. "Për të gjithë ne, Drake, mos e lësho këtë."
  
  
  TRIDHJETË E TRE
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SUEDI
  
  
  Drake doli nga pusi i Mimirit duke mbajtur lart tabletën prej druri si një trofe. Para se të mund të shqiptonte një fjalë, ai u hoq në mënyrë të vrazhdë nga parzmore dhe u hodh në tokë.
  
  "Hej, qetësohu..." Ai shikoi poshtë bagazhit të makinës së ëndrrave të Hong Kongut, një prej të rejave. Ai u rrotullua pak dhe pa ushtarë të vdekur dhe që po vdisnin të shtrirë në bar - Delta, SGG, SAS - dhe pas tyre Kennedy, i gjunjëzuar me një armë në kokë.
  
  Ai pa Benin që u detyrua të qëndronte drejt në një mbajtës mbytjeje, me duart e pamëshirshme të Alicia Miles që i kapën fort qafën. Zemra e Drake-it pothuajse u thye kur pa që Beni ende po e shtrëngonte qelinë në dorë. duke u kapur deri ne frymen e fundit....
  
  "Lëreni britanikun të qëndrojë," kanadezi Colby Taylor erdhi në sy të Drake. "Lëreni të shikojë miqtë e tij të vdesin - dëshmi se unë mund t'i marr të gjitha pjesët e tij para se t'i marr jetën."
  
  Drake lejoi që zjarri i betejës të depërtonte në gjymtyrët e tij. "Ju vetëm po provoni se ky vend i plotëson pretendimet në manualin e mallkuar - se ky është vendi i përbindëshave."
  
  "Sa poetike," qeshi miliarderi. "Dhe është e vërtetë. Më jep sytë." Ai zgjati duart si një fëmijë që kërkon më shumë. Mercenari transmetoi imazhin e syve të Odinit. "Mirë. Kaq mjafton. Pra, ku është avioni juaj, Drake? Unë dua copat e tua dhe pastaj dil nga kjo vrimë muti."
  
  "Nuk do të arrish asgjë pa Mburojën," tha Drake... gjëja e parë që i erdhi në mendje. "Dhe më pas zbuloni se si bëhet një kartë për Ragnarok."
  
  "Budalla," qeshi Taylor në mënyrë të neveritshme. "Arsyeja e vetme që jemi këtu sot dhe jo njëzet vjet më parë është sepse Mburoja u gjet vetëm së fundmi. Megjithatë, jam i sigurt që ju e dini tashmë këtë. Po përpiqesh të më ngadalësosh? Mendon se do të rrëshqas dhe do të të jap një mundësi tjetër? Epo, zoti Drake, më lejoni t'ju them. Ajo..." i tregoi ai Alicias, "ajo nuk pengohet. Ajo. . gomar i fortë i artë, kjo është ajo!"
  
  Drake pa teksa ish kolegu i tij e mbyti Benin për vdekje. "Ajo do t'ju shesë te ofertuesi më i lartë."
  
  "Unë po ofroj ofertën më të lartë, dreq mut."
  
  Dhe me vullnetin e providencës, dikush e shfrytëzoi këtë moment për të qëlluar një plumb. E shtëna jehoi fort nëpër pyll. Një nga mercenarët e Taylor u rrëzua me një sy të tretë të ri, duke vdekur në çast.
  
  Colby Taylor dukej mosbesues për një sekondë. Ai dukej sikur Bryan Adams sapo kishte kërcyer nga pylli dhe kishte ndezur verën e '69. Sytë e tij u kthyen në disqe. Pastaj një nga mercenarët e tij u përplas me të, duke e rrëzuar për tokë, mercenari po gjakosej, ulërinte e rrahte, po vdiste. Drake ishte pranë tyre sa hap e mbyll sytë ndërsa plumbi çante ajrin sipër tyre.
  
  Gjithçka ndodhi në të njëjtën kohë. Kennedy e hodhi trupin e saj lart. Pjesa e sipërme e kafkës së saj ishte aq fort në kontakt me mjekrën e rojes që po e mbulonte, sa ai as nuk e kuptoi se çfarë kishte ndodhur. Pushim i menjëhershëm.
  
  Një tufë plumbash fluturoi përpara e mbrapa; mercenarët, të kapur në shesh, u shkatërruan.
  
  Torsten Dahl u lirua kur mercenari që e mbante humbi tre të katërtat e kokës nga gjuajtja e tretë që jehoi nga pushka. Komandanti i SGG-së iu afrua profesor Parnevikut dhe filloi ta tërhiqte zvarrë plakun drejt grumbullit të shkurreve.
  
  Mendimi i parë i Drake ishte për Benin. Teksa përgatitej të bënte një bast të dëshpëruar, mosbesimi e tronditi atë si një puls elektromagnetik mijëra vat. Alicia e hodhi mënjanë djalin dhe e përparoi vetë Drake. Papritur iu shfaq një pistoletë në dorën e saj; nuk kishte rëndësi se cila. Ajo ishte njësoj vdekjeprurëse me të dy.
  
  Ajo e mori atë, duke u fokusuar tek ai.
  
  Drake shtriu krahët anash në një gjest të sikletshëm. Pse?
  
  Buzëqeshja e saj ishte ngazëlluese, si ajo e një demoni që zbulon mish të paprekur në një strofull që mendonte se ishte përdorur prej kohësh.
  
  Ajo tërhoqi këmbëzën. Drake u zmbraps, duke pritur nxehtësi dhe më pas mpirje dhe më pas dhimbje, por syri i mendjes së tij u kap me trurin e tij dhe ai pa që ajo ndryshoi synimin në momentin e fundit ... dhe i vuri tre plumba mercenares që mbulonte figurën e indinjuar të Colby Taylor. Të mos rrezikojmë.
  
  Dy ushtarë të SAS dhe dy marinsat Delta mbijetuan. SAS e kapi Benin dhe e tërhoqi zvarrë. Ajo që mbeti nga Delta Team u përgatit për të qëlluar përsëri në korijen më të afërt të pemëve.
  
  U dëgjuan të shtëna të reja. Djali Delta u kthye dhe ra. Tjetri u zvarrit përsëri me bark atje ku kishte rënë Wellsi, në anën tjetër të pusit të Mimirit. Trupi i Uellsit në sexhde u dridh ndërsa amerikani e tërhoqi zvarrë, dëshmi se ai ishte gjallë.
  
  Minutat në vijim kaluan në turbullirë. Alicia bërtiti nga zemërimi dhe u hodh pas ushtarit amerikan. Kur ai u kthye dhe u përball me grushtin e tij, ajo ndaloi për një sekondë.
  
  "Largohu," e dëgjoi Drake të thoshte. "Vetëm largohu."
  
  "Nuk do ta lë pas këtë njeri".
  
  "Ju amerikanët thjesht lini të pushojë," tha ajo përpara se të lëshonte ferrin. Lojtari më i mirë i Amerikës u tërhoq, duke u penguar në barin e dendur, fillimisht u mbajt për një krah, pastaj u lëkund pasi u thye përpara se të humbiste shikimin në njërin sy dhe në fund u rrëzua pa u dridhur.
  
  Drake bërtiti teksa vrapoi drejt Alicias, ndërsa ajo e ngriti Wellsin nga jaka.
  
  "A je i cmendur?" ai bertiti. "A jeni plotësisht i çmendur?"
  
  "Ai po shkon te pusi," sytë e Alicias ishin vrasës. "Mund t'i bashkohesh ose jo, Drake. Vendimi yt."
  
  "Pse, për hir të qiellit? Pse?"
  
  "Një ditë, Drake. Një ditë, nëse e jetoni, do ta dini."
  
  Drake ndaloi për të marrë frymë. Çfarë donte të thoshte ajo? Por të humbasësh fokusin tani do të ishte të ftoje vdekjen me aq siguri sikur të kishte kryer vetëvrasje. Ai thirri kujtimet e tij të stërvitjes, mendjen, të gjitha aftësitë e tij SAS. Ai i dha asaj një goditje të drejtpërdrejtë boksi, një goditje, një kryq. Ajo u ndal, duke u siguruar që çdo herë t'i godiste kyçin e dorës me forcë dërrmuese, por tani ai ishte shumë afër.
  
  Aty ku donte të ishte.
  
  Ai goditi një gisht në qafën e saj. Ajo u largua anash, drejt në gjurin e tij në rritje, duke synuar të thyente disa brinjë dhe të ngadalësonte rënien e saj.
  
  Por ajo u rrotullua mes gjunjëve të tij derisa ata u afruan në mënyrë tronditëse, centimetra larg njëri-tjetrit, sy më sy.
  
  Sytë e mëdhenj. Sytë e mrekullueshëm.
  
  Ata i përkisnin një prej grabitqarëve më të mëdhenj në botë.
  
  "Ti je i dobët si një fëmijë thurje, Mat."
  
  Pëshpëritjet e saj i ftohën kockat ndërsa ajo doli përpara, zgjati dorën dhe e hodhi lart. Ai u ul në shpinë, pa frymë. Në më pak se një sekondë ajo ishte sipër tij, gjunjët e saj u përplasën në plexusin e tij diellor, balli i tij godiste ballin e tij, duke e bërë atë të shihte yjet.
  
  Duke parë përsëri njëri-tjetrin në sy, ajo pëshpëriti: "Shtrihuni".
  
  Por ai nuk duhej të bënte zgjedhjen. Ishte gjithçka që ai mund të bënte për të ngritur krahun, për t'u rrokullisur anash për të parë Wellsin e saj gjysmë të vetëdijshëm duke e tërhequr atë në buzë të gropës pa fund të njohur si Pusi i Mimirit.
  
  Drake bërtiti, duke e shtyrë veten në gjunjë. I zënë ngushtë nga disfata, i tronditur nga sa avantazhe kishte humbur që kur iu bashkua racës njerëzore, ai mundi vetëm të shikonte.
  
  Alicia e rrotulloi Wellsin mbi buzë të pusit. Komandanti i SAS as nuk bërtiti.
  
  Drake u tund teksa u ngrit në këmbë, me kokën dhe trupin duke bërtitur. Alicia iu afrua Colby Taylor, ende i freskët dhe i shkathët si një qengj pranveror. Drake, me shpinën nga gjermanët, ndihej po aq i pambrojtur sa një marinar në një trap përballë një Kraken parahistorik, por ai nuk u zmbraps.
  
  Alicia e tërhoqi zvarrë trupin e mercenarit të vdekur nga Taylor. Miliarderi u hodh lart, me sy të hapur, duke parë nga Miles te Drake dhe pemët.
  
  Pas trungjeve të mbuluara me mjegull, filluan të shfaqeshin figura si fantazma, të gjitha në shtëpi në këtë tokë legjendare. Iluzioni u shkatërrua kur ata u afruan mjaftueshëm për të parë armët e tyre.
  
  Drake tashmë ka ecur përreth. Ai mund të shihte njerëzit që po afroheshin, e dinte se ata ishin gjermanë si shkaba që vinin për të marrë të gjithë plaçkën.
  
  Drake shikoi me mosbesim instrumentin e fitores së tyre. Alicia thjesht e kapi miliarderin kanadez për bigëzim dhe e shtrëngoi derisa i dolën sytë. Ajo buzëqeshi me konfuzionin e tij përpara se ta çonte te pusi i Mimirit dhe ta përkulte kokën mbi buzë.
  
  Drake e kuptoi se ai kishte prioritete të tjera. Ai e anashkaloi veprimin duke përdorur Alicia dhe Taylor si mburojë. Ai arriti te shkurre dhe vazhdoi të ecte, duke u ngjitur ngadalë në një kodër të vogël me bar.
  
  Alicia tregoi me gisht në vrimë dhe e shkundi Taylor derisa ai iu lut për mëshirë, "Ndoshta do të gjesh diçka për të mbledhur atje, o hov megaloman," fërshëlleu ajo dhe e hodhi trupin e tij në zbrazëtinë e pafund. Britmat e tij bënë jehonë për pak, pastaj u ndalën. Drake pyeti veten nëse një burrë që ra në një gropë pa fund bërtiste përgjithmonë dhe nëse nuk kishte njeri përreth që ta dëgjonte, a vlente vërtet kjo?
  
  Në këtë kohë, Milo kishte arritur të dashurën e tij. Drake e dëgjoi duke thënë: "Çfarë dreqin bëre? Shefi do ta donte atë budalla të gjallë."
  
  Dhe përgjigja e Alicias: "Hesht, Milo. Mezi prisja të takohesha me Abel Frey. A jeni gati për të shkuar?"
  
  Milo buzëqeshi ligësisht drejt majës së kodrës. "Nuk do t'i përfundojmë ato?"
  
  "Mos u bëj gomar. Ata janë ende të armatosur dhe mbajnë tokën e lartë. E keni atë për të cilën kemi ardhur?"
  
  "Të nëntë pjesët e Odin janë të pranishme dhe funksionojnë. Avioni juaj është i skuqur!" ai bertiti. "Argëtohuni natën në këtë tokë të vdekur!"
  
  Drake pa se gjermanët tërhiqeshin me kujdes. Bota sapo ka rënë në skaj. Ata shkuan gjithë këtë rrugë, sollën shumë viktima. Ata u përplasën në tokë.
  
  Vetëm për të humbur gjithçka nga gjermanët në kufirin e fundit.
  
  "Po," e zuri syri Beni me një buzëqeshje të pakëndshme, sikur t'i lexonte mendjen. "Si e imiton jeta futbollin, apo jo?"
  
  
  TRIDHJETË E KATËR
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SUEDI
  
  
  Dielli po perëndonte në një horizont të qartë, ndërsa evropianët dhe aleati i tyre i vetëm amerikan i mbetur çalë në tokë të lartë. Frynte një erë e dobët dhe e ftohtë. Një vlerësim i shpejtë tregoi se një nga ushtarët e SAS ishte plagosur dhe profesor Parnevik vuante nga tronditja. Kjo nuk është për t'u habitur, duke marrë parasysh atë që ai ka kaluar.
  
  Dahl kontaktoi vendndodhjen e tyre nëpërmjet telefonit satelitor. Ndihma ishte rreth dy orë larg.
  
  Drake u rrëzua në tokë pranë Benit ndërsa ndaluan në një korije të vogël me pemë të zhveshura me një fushë të hapur rreth tyre.
  
  Fjalët e para të Benit: "E di që kanë vdekur të tjerë, Matt, por shpresoj se Karin dhe Hayden janë mirë. Me vjen keq."
  
  Drake kishte turp të pranonte se kishte harruar që Hayden qëndroi me aeroplanin. "Mos u shqetëso. Është e natyrshme. Shanset janë jashtëzakonisht të mira për Karin, dhe të drejta për Hayden gjithashtu," pranoi ai, duke humbur aftësinë e tij për të zbukuruar diku gjatë rrugës. "Si je duke mbajtur lart, shok?"
  
  Beni mori celularin e tij. "Akoma gjalle".
  
  "Ne kemi bërë një rrugë të gjatë që nga sfilata e modës."
  
  "Mezi e mbaj mend atë," tha Ben seriozisht. "Matt, mezi e mbaj mend se si ishte jeta ime para se të fillonte kjo. Dhe tashmë kanë kaluar... ditë?"
  
  "Mund t'ju kujtoj nëse dëshironi. Frontman i The Wall of Sleep. Unë jam i bindur për Taylor Momson. Telefoni celular është i mbingarkuar. Borxhi i qirasë. Unë jam i bindur për Taylor.
  
  "Kemi humbur gjithçka".
  
  "Nuk ka gënjeshtra këtu, Ben - ne nuk do të kishim arritur deri këtu pa ty."
  
  "Ti më njeh, shok. Unë do të ndihmoja këdo." Ishte një përgjigje standarde, por Drake mund të thoshte se ishte i kënaqur me lavdërimet. Ai nuk e harroi këtë kur Beni i kishte mposhtur kostumet dhe madje edhe profesorin skandinav.
  
  Pa dyshim, kjo ishte ajo që Hayden pa tek ai. Ajo pa burrin brenda, duke filluar të shikonte. Drake u lut për sigurinë e saj, por nuk mund të bënte asgjë për të tani.
  
  Kennedy ra pranë tyre. "Shpresoj se nuk ju shqetësova djema. Dukesh mjaft në formë."
  
  "Jo ti," tha Drake dhe Ben pohoi me kokë. "Tani ju jeni një nga ne."
  
  "Um, faleminderit, mendoj. Është një kompliment?"
  
  Drake u gëzua. "Kushdo që mund të luajë disa lojëra dino-rock me mua është vëllai im për jetën."
  
  "Gjithë natën o burrë, gjithë natën".
  
  Beni rënkoi. "Pra," ai shikoi përreth. "Sapo u errësua."
  
  Drake vëzhgoi livadhet e pafundme. Rripi i fundit i ngjyrës së kuqe sapo kishte rrjedhur nga horizonti më i largët. "Dreqin, vë bast se këtu bëhet ftohtë natën."
  
  Dahl shkoi drejt tyre. "Pra, ky është fundi, burra? A kemi mbaruar? Bota ka nevojë për ne".
  
  Një erë depërtuese i grisi fjalët e tij, duke i shpërndarë nëpër fusha.
  
  Parneviku foli nga ku pushonte, duke u mbështetur me shpinën në një pemë. "Dëgjo, um, më the se ke parë imazhin e vetëm të njohur të pjesëve në vendndodhjen e tyre të vërtetë. Një pikturë e zotëruar dikur nga John Dillinger."
  
  "Po, por gjëja shkoi në turne në vitet '60," shpjegoi Dahl. "Ne nuk mund të jemi të sigurt se nuk është kopjuar, veçanërisht nga një prej atyre vikingëve të çmendur nga historia."
  
  Profesori ishte mjaft i shëndetshëm për të mërmëritur, "Oh. Faleminderit."
  
  Errësirë e plotë dhe një milion yje vezullojnë sipër. Degët tundeshin dhe gjethet shushurinin. Ben instinktivisht iu afrua Drake nga njëra anë. Kennedy bëri të njëjtën gjë me një tjetër.
  
  Aty ku kofsha e Kenedit preku kofshën e tij, Drake ndjeu zjarr. Ishte gjithçka që ai mund të bënte për t'u fokusuar në atë që po thoshte Dahl.
  
  "Mburoja," tha suedezi, "është shpresa jonë e fundit".
  
  A është ulur ajo me qëllim kaq afër? Drake e konsideroi. Prek....
  
  Zot, ka shumë kohë që nuk ndihej kështu. Ai e ktheu atë në ditët kur vajzat ishin vajza dhe djemtë ishin nervozë - duke veshur bluza në dëborë dhe duke i çuar të dashurat e tyre nëpër qytet një të shtunë pasdite përpara se t'u blinte CD-në e tyre të preferuar dhe duke e trajtuar veten me kokoshka dhe një kashtë në. kinemaja.
  
  Ditët e pafajshme kanë ikur. I mbajtur mend gjatë dhe, për fat të keq, i humbur.
  
  "Mburoja?" Ai hyri në bisedë. "Çfarë?"
  
  Dahl e shikoi me vetullat. "Vazhdo kështu, bastard i trashë i Yorkshire. Thamë që Mburoja është detaji kryesor këtu. Asgjë nuk mund të arrihet pa të, pasi ajo përcakton vendndodhjen e Ragnarok. Gjithashtu është bërë nga një material i ndryshëm nga pjesët e tjera - sikur të ketë një rol tjetër për të luajtur. Synimi. "
  
  "Si cfare?"
  
  "Puuuuuk", tha Dahl me theksin e tij më të mirë të Oksfordit. "Më pyesni diçka për sportin".
  
  "NE RREGULL. Pse dreqin Leeds United nënshkroi edhe Thomas Brolin?
  
  Fytyra e Dahl-it u shtri dhe më pas u shndërrua në gur. Ai ishte gati të protestonte kur një zhurmë e çuditshme theu heshtjen.
  
  Ulërima. Një rënkim nga errësira.
  
  Një tingull që ngjalli frikën e parë. "Krishti jeton," pëshpëriti Drake. "Çfarë- ?"
  
  Ndodhi sërish. Një ulërimë e ngjashme me kafshët, por gutturale, si nga diçka e madhe. E bëri natën rrëqethëse.
  
  "Të kujtohet?" Në një pëshpëritje të panatyrshme tmerri, Ben tha: "Ky është vendi i Grendelit. Përbindëshi nga Beowulf. Ka ende legjenda që përbindëshat jetojnë në këto anë".
  
  "E vetmja gjë që mbaj mend nga Beowulf është gomari i Angelina Jolie," tha Drake me mall. "Por atëherë, mendoj, e njëjta gjë mund të thuhet për shumicën e filmave të saj."
  
  "SHSH!" fërshëlleu Kenedi. "Çfarë dreqin është ajo zhurmë?"
  
  Ulërima erdhi përsëri, më afër tani. Drake u përpoq me dëshpërim të dallonte diçka në errësirë, duke imagjinuar këpurdha të zhveshura që po nxitonin drejt tij, duke i kulluar pështymë, rripa mishi të kalbur të ngecur mes dhëmbëve të tyre të dhëmbëzuar.
  
  Ai ngriti armën, duke mos dashur të trembte të tjerët, por ishte shumë i pasigurt për ta rrezikuar.
  
  Thorsten Dahl drejtoi pushkën e tij. Ushtari i SAS-it tërhoqi thikën. Heshtja prangoi natën më shumë se Gordon Brown e prangosi ekonominë britanike, duke e shtrydhur atë në të thatë.
  
  Tingull i dobët. Tringëllimë. Diçka që dukej si hapa të lehta....
  
  Por cilat ishin ato këmbë? Drake e konsideroi. Njerëz apo...?
  
  Nëse do të kishte dëgjuar kërcitjen e kthetrave, mund të kishte shkrepur të gjithë revistën e tij me tmerr.
  
  Mallkuar ato histori të vjetra.
  
  Vetë barkushet në zemrën e tij gati shpërthyen kur celulari i Benit papritmas erdhi në jetë. Beni e hodhi në ajër në befasi, por më pas e kapi në mënyrë të lavdërueshme duke zbritur.
  
  "Durra!" pëshpëriti ai para se të kuptonte se i ishte përgjigjur. "Oh, përshëndetje nënë."
  
  Drake u përpoq të ndalonte rrahjet e gjakut në trurin e tij. "Prini atë. Prisni!"
  
  Ben tha: "Në tualet. Do të të telefonoj më vonë!"
  
  "E lezetshme". Zëri i Kenedit ishte çuditërisht i qetë.
  
  Drake dëgjoi. Rrënkimi erdhi përsëri, i hollë dhe i dhimbshëm. Kjo u pasua nga një goditje e largët, sikur krijuesi i zhurmës të kishte hedhur një gur. Një tjetër klithmë dhe më pas një ulërimë....
  
  Këtë herë patjetër njerëzore! Dhe Drake nxitoi në betejë. "Është Wells!" U hodh në errësirë, me instinkt që e çoi drejt e te pusi i Mimirit dhe e ndaloi në buzë.
  
  "Më ndihmo," rënkoi Wells, me gishtat e tij të plasaritur dhe të përgjakur duke u shtrirë drejt skajit të dhëmbëzuar të shkëmbit. "I fiksuar në një nga litarët... në rrugë poshtë. Gati më thyen krahun. Kjo kurvë ka... diçka më shumë për të bërë për të vrarë... mua."
  
  Drake mori peshën e tij, duke e shpëtuar atë nga rënia e lirë përsëri në natën e pafund.
  
  
  * * *
  
  
  Kur Wells, i lidhur ngrohtësisht dhe duke pushuar, Drake thjesht tundi kokën ndaj tij.
  
  Wells bërtiti: "Unë kurrë nuk kam dashur të filloj një luftë ... brenda SAS".
  
  "Atëherë është në rregull, sepse Alicia dhe unë nuk i përkasim më SAS."
  
  Pranë tij, Ben mori në pyetje Parnevikun sikur të mos kishte ndodhur asgjë. "A mendoni se Mburoja është një lloj çelësi?"
  
  "Mburoja është gjithçka. Mund të jetë çelësi, por është padyshim gjithçka që na ka mbetur."
  
  "Iku?" Drake përsëriti, duke ngritur një vetull. Ai u fokusua te telefoni I i Benit. "Sigurisht që ne e dimë!"
  
  Beni ishte një hap përpara, duke kërkuar në "Shield of Odin" me shpejtësinë e një bumi. Imazhi që u shfaq ishte i vogël, por Beni e zmadhoi imazhin më shpejt sesa mund ta mendonte Drake. Ai u përpoq të kujtonte se si dukej Mburoja. Rrumbullakët, me qendër të ngritur të rrumbullakët, buza e jashtme ndahet në katër pjesë të barabarta.
  
  Beni e mbajti I-phone në gjatësinë e krahut, duke i lejuar të gjithë të mblidheshin përreth.
  
  "Është e thjeshtë," tha Kennedy. "Ragnarok në Vegas. Të gjithë janë në Vegas."
  
  Fëmija fërkoi mjekrën. "Vendndodhja e Mburojës tregon katër pjesë të veçanta që rrethojnë përgjigjen në qendër. E shihni? Le t'i etiketojmë si Veri, Lindje, Jug dhe Perëndim që të dimë se për çfarë po flasim."
  
  "Shkëlqyeshëm," tha Beni. "Epo, Perëndimi është i qartë. Unë shoh një shtizë dhe dy sy."
  
  "Jug është një kalë dhe dy, uh, Ujk, unë mendoj." Drake ngushtoi sytë sa më mirë që mundi.
  
  "Sigurisht!" Djali po qante. "Keni të drejtë. Sepse duhet të ketë dy Valkyri në Lindje. Po? E shihni?"
  
  Drake i mbylli sytë fort për t'u fokusuar dhe pa se çfarë mund të ishin femra luftëtare të hipur mbi një palë kuaj me krahë. "Dallmuar Starbucks!" Ai mallkoi. "Një kafene me wifi falas kudo në botë përveç kësaj!"
  
  "Pra..." belbëzoi Kenedi, "uh, Mburoja nuk ka një Mburojë mbi të?"
  
  "Hmmm...!" Profesori studioi shumë, duke hyrë në fushën e shikimit të Benit dhe duke marrë një shuplakë miqësore. "A mund ta zmadhoni imazhin pak më shumë?"
  
  "Jo. Ky është kufiri i tij."
  
  "Unë nuk shoh ndonjë shenjë tjetër në East End," tha Dahl nga vendi i tij. "Por Veriu është mjaft interesant."
  
  Drake e zhvendosi fokusin dhe ndjeu një tronditje. "Zot, ky është simboli i Odinit. Tre trekëndësha të lidhur. Njëjtë siç pamë në pus."
  
  "Por çfarë është. Dahl tregoi një simbol të vogël të vendosur në këndin e poshtëm të majtë të një prej trekëndëshave. Ndërsa Beni u afrua, ata të gjithë bërtitën: "Është Mburoja!"
  
  U bë një heshtje e turpshme. Drake shkatërroi trurin e tij. Pse simboli Mburoja u vendos brenda trekëndëshave? Natyrisht kjo është një e dhënë, thjesht jo e qartë.
  
  "Do të ishte shumë më e lehtë në ekranin e madh!" Profesori gërhiti.
  
  "Ndaloni së ankuari," tha Ben. "Mos lejoni që t'ju mposht."
  
  "Këtu është një mendim," tha Kennedy. "A mund të qëndrojnë trekëndëshat për diçka tjetër përveç kësaj 'Nyje Odin', apo diçka tjetër?"
  
  "Qëllimi sekret i simbolit mistik të lidhur me Zotin, i cili më parë konsiderohej thjesht një legjendë?" Qeshi vapori. "Sigurisht që jo".
  
  Drake fërkoi brinjët aty ku Alicia Miles e kishte mësuar se shtatë vjet pa stërvitje ndikoi në nivelin tuaj të luftimit. Ajo e poshtëroi atë, por ai u ngushëllua me faktin se ai ishte gjallë dhe ata ishin ende - thjesht - në lojë.
  
  "Helikopteri do të ketë internet të integruar," Dahl u përpoq të qetësonte të gjithë. "Për rreth ... oh, tridhjetë minuta."
  
  "Mirë, në rregull, por në lidhje me pjesën qendrore?" Drake bëri pjesën e tij. "Dy skica që duken si vizatimi i një fëmije me tre sisë dhe një kandil deti."
  
  "Përsëri mburojë," zmadhoi Beni në syrin e kandilit të detit. "I njëjti imazh si në pjesën veriore. Pra, ne kemi dy imazhe të Mburojës në vetë Mburojën. Pjesa qendrore, e përbërë nga dy forma arbitrare dhe tre trekëndësha të vetëm, "tha ai, duke tundur kokën drejt Kenedit. "Ndoshta nuk janë fare trekëndësha."
  
  "Epo, të paktën konfirmon teorinë time se Mburoja është pjesa kryesore," vuri në dukje Parnevik.
  
  "Këto skica më kujtojnë diçka," mendoi Dahl. "Unë thjesht nuk mund ta them këtë."
  
  Drake mund të kishte bërë disa sulme të këqija personale, por ai e mbajti veten nën kontroll. Përparim, mendoi ai. Suedezi pompoz ka bërë një rrugë të gjatë me ta dhe tani ka fituar njëfarë respekti.
  
  "Shiko!" Beni bërtiti, duke i bërë të gjithë të hidheshin. "Ka një vijë të hollë, pothuajse të pavend që lidh të dy imazhet e Mburojës!"
  
  "Gjë që në të vërtetë nuk na tregon asgjë," murmuriti Parnevik.
  
  "Ose..." mendoi Drake, duke kujtuar ditët kur lexonte letrat e ushtrisë, "ose... për ta thënë ndryshe, ne e dimë se Mburoja është një kartë e Ragnarok. Këto dy imazhe mund të jenë e njëjta pikë qendrore në dy foto të ndryshme... Vetëm njëra pamje është lartësia dhe tjetra..."
  
  "A është ky plani!" Tha Beni.
  
  Në atë moment u dëgjua zhurma e një helikopteri që po afrohej. Dahl foli për këtë, duke demonstruar varësinë e tij nga shkolla e vjetër duke fikur GPRS. Ai i hodhi sytë në errësirë së bashku me të gjithë të tjerët ndërsa figura e madhe e zezë afrohej.
  
  "Epo, ne nuk kemi shumë zgjedhje," tha ai me gjysmë buzëqeshje. "Ne do të duhet të marrim këtë çështje."
  
  
  * * *
  
  
  Pasi hipi në bord dhe u vendos, Dahl ngriti një laptop Sony Vaio 20 inç, i cili përdorte modemin e tij portativ të ngjashëm me I-telefonin. Në varësi të mbulimit të rrjetit celular, ata do të kishin akses në internet.
  
  "Është një hartë," vazhdoi Drake trenin e tij të mendimeve. "Pra, le ta trajtojmë në atë mënyrë. Natyrisht, mesi, detaji qendror, është pamja e planit. Pra, kopjoni modelin, përdorni disa programe gjeorenjohjeje dhe shikoni se çfarë ndodh."
  
  "Hmm," Parnevik studioi pamjen e zmadhuar me dyshim. "Pse të përfshini një imazh tjetër që duket si një sisë kur simboli i mburojës është i ndezur, uh, Medusa. "
  
  "Pikënisje?" Kennedy mori rrezikun.
  
  Helikopteri u lëkund, i shtyrë nga një erë e fortë. Piloti u urdhërua të fluturonte për në Oslo derisa të merrte udhëzime të mëtejshme. Aty i priste ekipi i dytë SGG.
  
  "Provo programin, Torsten."
  
  "Unë tashmë e kam atë, por nuk kam nevojë për të," u përgjigj Dahl me habi të papritur. "E dija se këto skica dukeshin të njohura. Kjo është Skandinavia në hartë! Sisa është Norvegjia, Suedia dhe Finlanda. Medusa është Islanda. E pabesueshme."
  
  Një pjesë e sekondës më vonë, laptopi ktheu një ping me tre ndeshje të mundshme. Algoritmet e softuerit të njohjes peshonin më afër në nëntëdhjetë e tetë përqind ishte Skandinavia.
  
  Drake pohoi me respekt drejt Dahl.
  
  "Ragnarok në Islandë?" Mendoi vapori. "Por pse?"
  
  "Jepini këto koordinata pilotit," tregoi Drake në vijën bregdetare islandeze dhe pozicionin e simbolit Shield. "Kështu që. Tashmë jemi disa orë prapa."
  
  "Por ne nuk i kemi ato copa të mallkuara," tha Beni me ankth. "Ata i përkasin gjermanëve. Dhe vetëm ata mund ta gjejnë Varrin e Zotave duke përdorur Shards."
  
  Dhe tani Torsten Dahl në fakt qeshi, duke e bërë Drake të mendojë. "Oh jo," tha suedezi dhe e qeshura e tij ishte pothuajse e turpshme. "Unë kam një ide shumë më të mirë sesa të ngatërrohem me ato pjesë të mallkuara. Gjithmonë ishin. Lërini të qëndrojnë në lakër turshi!".
  
  "Ju jeni duke bërë? Më lejoni të mendoj - a nuk u gjet Mburoja në Islandë?" pyeti Ben, duke i bërë përshtypje edhe një herë Drake me të menduarit e tij të qartë nën presion.
  
  "Po, dhe nëse ky është një vend i lashtë i Ragnarok," tha Parnevik, "ka kuptim. Mburoja e Odinit do të kishte rënë aty ku vdiq."
  
  "Oh, kjo ka kuptim tani, profesor," e ngacmoi Kennedy. "Tani këta djem kanë vendosur gjithçka për ju."
  
  "Epo, nëse ndihmon, ne ende duhet të zgjidhim misterin më të madh," tha Ben me një buzëqeshje të lehtë. "Kuptimi i simbolit antik të Odinit - tre trekëndësha."
  
  
  TRIDHJETË E PESË
  
  
  
  Islanda
  
  
  Vija bregdetare e Islandës është e akullt, e prerë dhe me ngjyra, e prerë në vende nga akullnajat e mëdha dhe në të tjera të lëmuara nga dallgët e furishme dhe erërat pickuese. Ka brigje llave dhe shkëmbinj të zinj, ajsbergë madhështorë dhe, në përgjithësi, një lloj qetësie zen. Rreziku dhe bukuria shkojnë dorë për dore, gati për të qetësuar vigjilencën e udhëtarit të pakujdesshëm dhe për ta çuar atë drejt një fundi të parakohshëm.
  
  Rejkjaviku përfshiu poshtë tyre brenda pak minutash, çatitë e tij të kuqe të ndezura, ndërtesat e bardha dhe malet përreth të mbuluara me borë garantuan se do të emocionojnë edhe zemrat më të munduara.
  
  Ata u ndalën për një kohë të shkurtër në një bazë ushtarake pak të populluar për të furnizuar me karburant dhe për të ngarkuar kostume dimërore, municion dhe racione dhe çfarëdo tjetër që Dahl mund të mendonte në dhjetë minutat që kishin ngecur.
  
  Por njerëzit në bordin e helikopterit të zi ushtarak nuk panë asgjë nga këto. Ata u grupuan - duke diskutuar të njëjtin qëllim - por mendimet e tyre të brendshme ishin për vdekshmërinë e tyre dhe vdekshmërinë e botës - se sa të frikësuar dhe të frikësuar ishin dhe sa të frikësuar për të tjerët.
  
  Drake u alarmua. Ai nuk mund të kuptonte se si t'i mbante të gjithë të sigurt. Nëse do të ishte Ragnarok që ata gjetën, atëherë varri legjendar i zotave ishte i radhës dhe jeta e tyre sapo ishte bërë një lojë ruletë - lloji që luanit në alegorinë e preferuar të Kenedit - Vegas - ku tavolina ishte e manipuluar.
  
  Të mashtruar në këtë aludim të veçantë nga planet sekrete të secilit lojtar sekret dhe planet e panjohura të armiqve të tyre të shumtë.
  
  Dhe tani, përveç Benit dhe Kenedit - dy njerëz që ai do t'i kishte mbrojtur me jetën e tij - Drake duhej të mendonte si për Hayden ashtu edhe për Karin.
  
  A do të pengojnë të gjitha këto frikë të shpëtojmë botën? Vetëm koha do ta tregojë.
  
  Fundlojrat luheshin në çdo cep. Abel Frey tashmë ka filluar të tijën. Alicia dhe Milo mund të kenë të tyren, por Drake dyshoi se ish-kolegu i tij në SRT kishte përgatitur një surprizë vrasëse që as i dashuri i saj nuk e priste.
  
  Torsten Dahl dhe Wells kishin folur rrallë në telefon që kur kishin kaluar brigjet e Islandës, duke marrë urdhra, sugjerime dhe pëshpëritur këshilla nga qeveritë e tyre përkatëse. Më në fund, Kennedy iu përgjigj thirrjes, gjë që bëri që ajo të ulej në këmbë për disa minuta dhe të tundte kokën e lodhur e tronditur.
  
  Ajo iu drejtua vetëm Drake. "Të kujtohet Hayden? Sekretare? Po, ajo thjesht e bën mirë punën e saj."
  
  "Çfarë do të thotë?"
  
  "Ajo është nga CIA, dreqin. Dhe pikërisht aty ku ajo dëshiron të jetë. Në mes të gjithë kësaj muti."
  
  "Durrashi". Drake i hodhi një vështrim të shqetësuar Benit, por megjithatë supozoi se ajo kishte një vend të butë për mikun e tij. A ishte vetëm zemra e Drake që i ushqente atij nocione romantike, duke i thënë se ndjenjat e Hayden ishin të vërteta, apo ajo ishte e vërtetë?
  
  "Ishte sekretari i mbrojtjes," vazhdoi Kennedy sikur asgjë të mos kishte ndodhur. "Dëshira për të qenë, uh, 'në dijeni'."
  
  "Vërtet". Drake tundi me kokë Dahl dhe Wells. "Atje, është vetëm historia që përsëritet." Ai shikoi i lodhur nga dritarja më e afërt. "A mund ta besoni, Kennedy, pasi javën e kaluar apo më shumë, ne jemi ende në lojë?"
  
  "A mund të besoni," tha Kenedi, "se të gjithë besojnë në teorinë e fundit të botës "zjarri do të na përpijë"?
  
  Drake ishte gati të përgjigjej me zemërim të lodhur kur fundi ra nga bota e tij. Gjaku ngriu në venat e tij kur diçka gjigante u shfaq jashtë dritares.
  
  Diçka kaq e madhe...
  
  "Tani e di," fërshëlleu ai me zërin e tmerruar të një njeriu që befas i vetëdijshëm se gjithçka që donte mund të vdiste sot. "Dreq... Kennedy... Tani e di."
  
  
  * * *
  
  
  Ndërsa tregoi zbulimin e tij dhe Kennedy u përkul për të parë, ai ndjeu të gjithë trupin e saj të tensionuar.
  
  "Oh Zoti im!" - ajo tha. "Kjo..."
  
  "E di," e ndërpreu Drake. "Larg, shiko këtë. Shikoni!"
  
  Suedezi kapi një shfaqje jo karakteristike frike dhe e mbylli shpejt bisedën. Një vështrim i shkurtër nga dritarja e bëri atë të vreroset i hutuar. "Është vetëm Eyjafjallajökul. Dhe po, po, Drake, e di që është e lehtë për mua të them, dhe po, po, ky është ai që bëri të gjitha lajmet në 2010..." Ai ndaloi, i lidhur me zinxhirë, në pritje.
  
  Sytë e Parnevikut u zgjeruan. Mallkimet suedeze fluturuan prej tij si shigjeta të helmuara.
  
  Tani Beni iu afrua dritares. "Uau. Ky është vullkani më i famshëm i Islandës dhe duket sikur po shpërthen ende, edhe pse butësisht."
  
  "Po!" Drake po qante. "Zjarri do të na përpijë. Mallkuar supervullkan. "
  
  "Por më e rëndësishmja," arriti të vazhdojë Kenedi tani, "shiko pamjen e Shield-it nga sytë e shpendëve, Matt. Shikoje ate!"
  
  Tani Parnevik arriti të gjejë këndvështrimin e tij: "Tre male nuk janë tre trekëndësha, siç është menduar gjithmonë. Shkencëtarët e lashtë e kishin gabim. Simboli më i famshëm i Odinit është deshifruar gabimisht. Oh Zoti im!"
  
  Drake shikoi përtej vullkanit që shpërtheu dhe pa dy male edhe më të larta në të dyja anët e tij, të cilat, kur shiheshin nga lart, i ngjanin shumë simbolit të Odinit.
  
  "O Zoti im," tha Parnevik. "Këtu, sytë tanë me të vërtetë na mashtrojnë, sepse megjithëse këto male duken se janë afër Eyjafjallajocul, ato janë në fakt qindra milje larg. Por ata janë pjesë e zinxhirit vullkanik islandez. Gjithçka është e ndërlidhur".
  
  "Pra, nëse njëri ngjitet me forcë të mjaftueshme dhe lidhet drejtpërdrejt me dy të tjerët..." vazhdoi Kennedy.
  
  "Ju keni fillimet e një supervullkani," përfundoi Drake.
  
  "Varri i perëndive", tha Dahl, "është brenda një vullkani që shpërthen".
  
  "Dhe heqja e eshtrave të Odinit e bën atë të lulëzojë!" Kenedi tundi kokën, me flokët e lëshuara që fluturuan. "A do të prisnit ndonjë gjë më pak?"
  
  "Prit!" Dahl tani po shikonte imazhin satelitor që u tregonte se kur do të arrinin te syri i Medusës. "Ne kemi ende nevojë për një ndihmë të vogël me udhëzime, dhe ky ishte gjithmonë plani im B. Është ky mal i madh dhe Abel Frey do të na tregojë nga dera e përparme."
  
  "Si?" Janë kërkuar të paktën dy vota.
  
  Dahl i shkeli syrin dhe i foli pilotit. "Na çoni më lart."
  
  
  * * *
  
  
  Tani ata ishin aq lart sa Drake nuk mund t'i shihte as malet përmes reve. Respekti i tij i sapogjetur për komandantin e SGG-së kishte nevojë urgjente për mbështetje.
  
  "Dakord, Torvill, largoji fshatarët nga mjerimi i tyre, apo jo?"
  
  "Thorsten," korrigjoi Dahl para se të kuptonte se po ngacmohej. "Oh e kuptoj. Në rregull, atëherë përpiquni të vazhdoni nëse mundeni. Ky është specialiteti im ushtarak, të paktën ishte para se të bashkohesha me SGG. Fotografi ajrore, në veçanti, ortofoto. "
  
  "Është e shkëlqyer," tha Drake. "Unë jam i drejtë ndërsa flasim. Çfarë dreqin është kjo?"
  
  "Këto janë fotografi të marra nga një distancë 'të pafundme', duke parë drejt poshtë, të cilat më pas modifikohen gjeometrikisht për t'u përshtatur me një standard të pranuar të hartës. Pasi të ngarkohet fotografia, gjithçka që duhet të bëjmë është ta rreshtojmë me koordinatat e 'botës reale', më pas..." ngriti supet ai.
  
  "Bum!" Kennedy qeshi. "Do të thuash diçka si Google Earth, apo jo? Vetëm pa 3D?"
  
  "Vërtet". Drake u grimas. "Shpresoj që kjo të funksionojë, Dal. Ky është shansi ynë i vetëm për të ecur përpara fundit të lojës."
  
  "Le të jetë ashtu. Dhe jo vetëm kaq, kur kompjuteri të llogarisë koordinatat, do të dimë saktësisht se ku ndodhet hyrja e Varrit të Zotave. Edhe gjermanët, të cilët komandojnë plotësisht të nëntë fragmentet, do të duhet të vlerësojnë.
  
  "Me kusht që gjermanët t'i vendosin të gjitha pjesët në mënyrë korrekte," tha Ben me një buzëqeshje të pafat.
  
  "Epo, është e vërtetë. Mund të shpresojmë vetëm se Abel Frey e di se çfarë po bën. Ai padyshim kishte kohë të mjaftueshme për të praktikuar."
  
  Drake rrëshqiti nga vendi i tij dhe shikoi përreth për Welles. E pashë duke përgjuar celularin në dritare i dëshpëruar.
  
  "A keni ndonjë lajm për kështjellën e Freyas, shoku?"
  
  Komandanti i SAS gërhiti. "I rrethuar. Por fshehurazi - Kalaja nuk është në dijeni të vëmendjes së tij të sapogjetur. Ka policë gjermanë. Interpol. Përfaqësues të shumicës së qeverive në botë. Por jo Mai, për disa arsye. Nuk do të të gënjej Matt, do të jetë një shkëmb i rëndë që mund të thyhet pa grumbullime humbjesh."
  
  Drake pohoi me kokë, duke menduar për Karin. Ai i dinte shanset, pasi i kishte luajtur shumë herë. "Pra, së pari do të kujdesemi për varrin... Dhe pastaj do të shohim se çfarë do të dalim."
  
  Pikërisht në atë moment pati një lëvizje në pjesën e përparme të helikopterit të ngushtë. Dahl u kthye me një buzëqeshje të gëzuar në fytyrën e tij. "Frey është atje poshtë tani! I shtrojmë në copa. Nëse e ndezim këtë foshnjë në shpërthim të plotë dhe gjuajmë me një kuadro në sekondë, do të jemi brenda këtij varri për një orë! "
  
  "Kini pak respekt," mori frymë me nderim Parnevik. "Atje, më poshtë, Ragnarok. Një nga fushat më të mëdha të betejës në historinë e njohur dhe vendi i të paktën një Harmagedoni. Zotat vdiqën duke bërtitur në këtë akull. Zotat. "
  
  "Dhe Abel Frey gjithashtu," tha Ben Blake butë. "Nëse ai e ka lënduar motrën time".
  
  
  
  PJESA 2
  vesh armaturën...
  
  
  TRIDHJETË E GJASHTË
  
  
  
  VARRI I ZOTIT
  
  
  Loja kishte mbaruar.
  
  Ndërsa Drake dhe shoqëruesit e tij fluturuan mbi ekuipazhin e Ragnarok dhe Abel Frey drejt malit të tymosur, ata e dinin që gjermanët do t'i ndiqnin në bisht të lartë. Helikopteri zbriti shpejt në një zgavër të butë me borë, të tronditur fort nga rrëmbimet e rastësishme të erës dhe të intensifikuar nga një rrymë. Piloti e udhëzoi ekuipazhin derisa helikopteri u hodh sa më afër që mundi, gjashtë këmbë nga toka, më pas u bërtiti të gjithëve që të dilnin dreqin prej andej.
  
  "Ora po troket!" Dahl bërtiti sapo çizmet e tij prekën borën. "Levizim!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake zgjati një dorë për të mbështetur Benin përpara se të hidhte një sy rreth e rrotull. Depresioni i vogël dukej si pika më e mirë e uljes, duke qenë vetëm një milje nga hyrja e vogël që po vëzhgonin dhe e vetmja tokë brenda distancës së arsyeshme që nuk ishte shumë shkëmbore ose një oxhak i mundshëm magmë. Një bonus shtesë ishte se kjo mund të ndihmonte në konfuzionin e Frey për vendndodhjen e saktë të Varrit.
  
  Ishte një peizazh i zymtë, jo ndryshe nga sa mund të dukej fundi i botës, mendoi Drake. Shtresat e hirit gri, shpatet e shurdhëta malore dhe depozitat e nxira të lavës nuk i dhanë atij besim teksa priste që Dal të drejtonte hyrjen në pajisjen e tij GPRS. Ai pothuajse priste që një hobbit i goditur të zvarritej nga mjegulla e errët, duke pretenduar se kishte arritur në Mordor. Era nuk ishte e fortë, por erërat e saj sporadike e kafshuan në fytyrë si një pitbull.
  
  "Këtu". Dahl vrapoi nëpër rrjedhat e hirit. Lartë mbi ta, një re kërpudha u ngrit në qiell me qetësi të qetë. Dahl synonte të çarën e trashë të zezë në malin përpara.
  
  "Pse dikush duhet të vendosë një vend kaq të rëndësishëm dhe të shenjtë brenda një vullkani?" Pyeti Kennedy, duke ecur së bashku me Drake.
  
  "Ndoshta kjo nuk ishte menduar të zgjasë përgjithmonë," ngriti supet ai. "Islanda ka qenë duke shpërthyer prej shekujsh. Kush do ta kishte menduar se ky vullkan do të shpërthente kaq shpesh pa arritur kapacitetin e tij të plotë?"
  
  "Në qoftë se...nëse nuk shpërthen siç duhet nga kockat e Odinit. A mund ta mbanin nën kontroll?"
  
  "Le të shpresojmë që jo."
  
  Qielli sipër ishte i mbuluar me borë dhe hi që lëvizte, duke shtuar muzgun e parakohshëm. Dielli nuk shkëlqeu këtu; ishte sikur Ferri të ishte vendosur për herë të parë në botën tokësore dhe të ishte mbajtur fort pas tij.
  
  Dal kaloi në tokë të pabarabartë, duke u penguar herë pas here mbi rrjedhje të papritura të thella pluhuri gri. Kur Dahl arriti te shkëmbinjtë e zhveshur, të gjitha bisedat në këtë grup të larmishëm pushuan - ata u dëbuan nga shkretëtira e zymtë.
  
  "Këtu, lart," tregoi suedezi me pistoletën e tij. "Rreth njëzet këmbë." Ai ngushtoi sytë. "Unë nuk shoh asgjë të qartë."
  
  "Tani, nëse Cook do ta thoshte këtë në brigjet e Havait, ne nuk do të kishim kurrë qull ananasi," tha Drake butësisht, duke shpresuar të bënte një të qeshur.
  
  "Ose kafe Kona." Kennedy lëpiu buzët teksa e shikonte, pastaj u skuq ashpër kur ai i ktheu syrin.
  
  "Pas teje," tha ai, duke bërë shenjë në një pjerrësi tridhjetë gradë.
  
  "Në asnjë mënyrë, pervers." Vetëm tani ajo arriti të buzëqeshë.
  
  "Epo, nëse më premton se nuk do të shikosh në bythën time." Drake kënaqej duke sulmuar shpatin shkëmbor, duke testuar secilën prej tyre përpara se të shpërndante peshën e tij dhe duke mbajtur një sy nga afër Dahl dhe ushtarin e vetëm të SAS mbi të. Më pas ishte Kennedy, më pas Beni dhe në fund profesori dhe Wells.
  
  Askush nuk donte të lihej jashtë këtij misioni të veçantë.
  
  Për një kohë, Dahl gjëmonte përpara. Drake hodhi një vështrim prapa, por nuk pa asnjë shenjë ndjekjeje përtej horizontit, më e padëmshme se fjalimi i Kryeministrit. Një moment më vonë, zëri i Dahl-it depërtoi në velin e heshtjes.
  
  "Uau, ka diçka këtu djema. Ka një parvaz shkëmbi, pastaj kthehu majtas pas saj..." zëri i tij u shua. "Një bosht vertikal me... po, hapa të gdhendur në shkëmb. Shumë i ngushtë. Helwit! Ata perënditë e vjetër duhet të kenë qenë të dobët!
  
  Drake arriti ekspozimin dhe rrëshqiti pas tij. "Thjesht mallkove, Dahl, dhe po talleshe? Ose provoni gjithsesi. Pra, ndoshta ju jeni njeri në fund të fundit. Dreqin, çfarë vrime e ngushtë. Shpresoj që të mos nxitojmë të largohemi."
  
  Me atë mendim shqetësues, ai e ndihmoi Dahl-in të siguronte vijën e sigurisë përpara se ta shtynte suedezin në vrimën e zezë. Më erdhën në mendje disa kundërsulme, por tani nuk ishte as koha dhe as vendi. Në pamundësi për ta drejtuar pishtarin poshtë, Thorsten Dahl i varfër zbriti verbërisht, hap pas hapi.
  
  "Nëse ndjen erë squfuri," nuk mund të mos e shmangte Drake. "Stop."
  
  Dahl mori kohën e tij, duke vendosur secilën këmbë me kujdes. Pas disa minutash, ai ishte zhdukur dhe gjithçka që mundi të shihte Drake ishte shkëlqimi i zbehtë nga helmeta e zjarrfikësit, duke u zbehur gjithnjë e më shumë.
  
  "A je mirë?"
  
  "Unë kam arritur në fund!" Zëri i Dahl-it bëri jehonë.
  
  Kennedy shikoi përreth. "A është kjo një shaka tjetër?"
  
  "Epo, le të dalim nga ky i ftohtë," Drake kapi parvazin e zi prej guri dhe u ngjit me kujdes mbi buzë. Duke përdorur këmbët për të gjetur fillimisht një bazë, ai uli me kujdes veten në mënyrë të rrezikshme centimetër pas centimetri. Vrima ishte aq e ngushtë sa ai kruante hundën dhe faqet me çdo lëvizje. "Drap! Vetëm merrni kohën tuaj, "u tha ai të tjerëve. "Përpiquni të lëvizni pjesën e sipërme të trupit sa më pak të jetë e mundur."
  
  Disa minuta më vonë, ai dëgjoi Dalin duke thënë: "Gjashtë këmbë" dhe ndjeu shkëmbin pas tij të kthehej në hapësirë boshe.
  
  "Kini kujdes," paralajmëroi Dahl. "Tani jemi në prag të një humnerë. Rreth dy metra e gjerë. Një mur guri i pastër në të djathtën tonë, një gropë e zakonshme pa fund në të majtë. Ka mbetur vetëm një rrugë."
  
  Drake përdori dritën e tij për të testuar gjetjet e suedezit, ndërsa të tjerët bënë zbritjet e tyre të gjata. Pasi të gjithë u paralajmëruan dhe u përgatitën, Dahl filloi të lëvizte ngadalë përgjatë parvazit. Ata ishin të mbështjellë në errësirë të madhe, të ndezur vetëm nga pishtarët në helmetat e tyre që kërcenin si xixëllonja në një kanal. Boshllëku i plotë i përgjumi si thirrja e pabesë e një sirene në të majtë, duke e bërë edhe më mikpritës shkëmbin e fortë në të djathtë të tyre.
  
  "Më kujton një nga ata filmat e vjetër të dinosaurëve," tha Prof. Parnevik. "Të kujtohet? Një tokë e harruar nga koha, mendoj? Ata lëvizin nëpër shpella, të rrethuar nga krijesa vdekjeprurëse. Një film i madh".
  
  "Ai me Raquel Welch?" Pyeti Wells. "Jo? Epo, njerëzit e epokës sime, ata mendojnë se është një dinosaur - ata mendojnë se është Raquel Welch. Nuk ka rëndësi."
  
  Drake e shtrëngoi shpinën pas shkëmbit dhe doli përpara, me krahët e shtrirë, duke u siguruar që Ben dhe Kenedi të ndiqnin shembullin përpara se të largoheshin siç duhet. Një zbrazëti e errët shtrihej para tyre dhe tani një gjëmim i dobët, i thellë dhe i largët, arriti në veshët e tyre.
  
  "Ai duhet të jetë Eyjafjallajökul, një mal që shpërthen butësisht," pëshpëriti profesor Parnevik përgjatë vijës. "Supozimi im më i mirë është se ne jemi në një dhomë anësore të izoluar mirë nga dhoma e magmës dhe nga kanali që ushqen shpërthimet. Mund të ketë dhjetëra shtresa hiri dhe llave midis nesh dhe magmës në rritje, duke na mbrojtur ne dhe Varrin. Mund të jemi edhe brenda një anomalie shkëmbore ku ngrihet në një kënd më të pjerrët se anët e malit."
  
  Dahl bërtiti në errësirë. "Gelvit! Ferr dhe mallkim! Një mur i ulët po na afrohet, duke kaluar rrugën tonë në një kënd nëntëdhjetë gradë. Nuk është e lartë, ndaj mos u shqetësoni, vetëm kini kujdes".
  
  "Një lloj kurthi?" Djali mori një rrezik.
  
  Drake pa pengesën dhe mendoi të njëjtën gjë. Me shumë kujdes, ai e ndoqi komandantin e SGG përmes pengesës deri në gju. Ata të dy panë varrin e parë në të njëjtën kohë.
  
  "Oooh," Dahl nuk kishte fjalë të mjaftueshme për t'i kuptuar ato.
  
  Drake vetëm fishkëlleu, i habitur nga pamja.
  
  Një kamare e madhe ishte gdhendur në anën e malit, ndoshta njëqind metra thellë në thelbin e vullkanit, në dhomën e magmës. Ajo u formua në formën e një harku, ndoshta njëqind metra të lartë. Kur të gjithë u mblodhën përreth dhe hoqën elektrik dore me superfuqi, u shpalos pamja e mahnitshme e varrit të parë.
  
  "Uau!" tha Kennedy. Drita e tij ndriçonte një raft pas tjetrit, të gdhendur në mjedisin shkëmbor, çdo raft i stolisur dhe i mbushur me thesare: gjerdan dhe shtiza, parzmore dhe helmeta. Shpata....
  
  "Kush dreqin është ky djalë?"
  
  Parnevik, në mënyrë të parashikueshme, studioi murin e largët, atë përballë tyre, në fakt gurin e varrit të harkuar të Zotit. Kishte gdhendje fantastike në reliev të qartë, aq të aftë sa çdo njeri modern i Rilindjes, madje edhe Michelangelo.
  
  "Është Marsi," tha profesori. "Zoti Romak i Luftës"
  
  Drake pa një figurë muskulore me parzmore dhe fund, i cili mbante një shtizë të madhe në njërin shpatull masiv, duke shikuar mbi tjetrin. Në sfond qëndronte një kalë madhështor dhe një ndërtesë e rrumbullakët që i ngjante shumë Koloseut në Romë.
  
  "Më habit se si vendosën se kë të varrosnin këtu," mërmëriti Kennedy. "Perënditë romake. perënditë skandinave..."
  
  "Edhe unë," tha Parnevik. "Ndoshta ishte thjesht një trill i Zeusit."
  
  Papritur, të gjithë sytë iu drejtuan sarkofagut të madh që qëndronte nën afreskun e gdhendur. Imagjinata e Drake mori përsipër. Nëse do të shikonin brenda, a do të gjenin eshtrat e Zotit?
  
  "Dreqin, nuk kemi kohë!" Zëri i Dahl-it dukej i frustruar, i rraskapitur dhe i rraskapitur. "Shkojmë. Nuk e kemi idenë se sa perëndi mund të varrosen këtu."
  
  Kennedy u vrenjos nga Drake dhe shikoi përgjatë parvazit ndërsa ai u zhduk në errësirë. "Është një shteg guri i brishtë ku jemi, Matt. Dhe unë jam i gatshëm të vë bast me 401 mijë që numri i perëndive nuk është vetëm një apo dy."
  
  "Tani ne nuk mund të besojmë asgjë," tha ai. "Vetëm njëri-tjetrin. Le të. Gjermanët do të vijnë së shpejti".
  
  Ata dolën nga dhoma e varrimit të Marsit, secili njeri duke vjedhur një vështrim dëshpërues në sigurinë e tij relative dhe rëndësinë e pallogaritshme. Boshllëku bëri shenjë edhe një herë, dhe tani Drake filloi të ndjejë një dhimbje të shurdhër në kyçet e këmbëve dhe gjunjët, një nënprodukt i lëvizjes së tyre të ngadaltë përgjatë parvazit. I gjori profesor Parnevik dhe Beni i ri duhet të kenë pasur dhimbje të vërteta.
  
  Një zhurmë tjetër tronditi shpellën e madhe dhe bëri jehonë nëpër të tyren. Drake ngriti sytë dhe mendoi se pa një parvaz të ngjashëm shumë sipër tij. Kjo gjë e mallkuar mund të rrotullohet gjithë natën!
  
  Nga ana pozitive, ata nuk kanë dëgjuar ende asnjë shenjë persekutimi. Drake supozoi se ata ishin një orë e mirë përpara gjermanëve, por e dinte se një konfrontim ishte pothuajse i pashmangshëm. Ai thjesht shpresonte se ata mund të neutralizonin kërcënimin global përpara se të ndodhte kjo.
  
  Një parvaz i dytë u shfaq përpara, dhe pas saj një kamare e dytë e mrekullueshme, e vendosur në thellësi të malit. Ky ishte i stolisur me shumë objekte të arta, muret anësore të të cilave shkëlqenin fjalë për fjalë me dritë të artë.
  
  "O Zot!" psherëtiu Kennedy. "Nuk kam parë kurrë diçka të tillë. Kush është ky? Thesar Zoti?
  
  Parnevik shikoi gdhendjet në gurë që dominonin sarkofagun masiv. Ai tundi kokën për një moment, duke u vrenjtur. "Prisni, a janë ato pupla?" A ka pendë ky zot?"
  
  "Ndoshta profesor," Beni tashmë po shikonte përtej kamares në hapësirën e natës së zezë që i priste. "A ka rëndësi? Nuk është Një."
  
  Parnevik e injoroi atë. "Është Quetzalcoatl! Zoti i Aztekëve! Për shkak të asaj që është e gjithë kjo..." Ai tregoi me gisht muret që shkëlqenin.
  
  "Ari i Aztecs." Wells psherëtiu, i mahnitur pavarësisht nga vetja. "Uau".
  
  "Ky vend..." Kennedy e ajrosi dhomën pothuajse plotësisht, "është gjetja më e madhe arkeologjike e të gjitha kohërave. A e kuptoni këtë? Këtu hyjnia nuk është vetëm e një qytetërimi, por e shumë qytetërimeve. Dhe të gjitha traditat dhe thesaret që i shoqërojnë. Është... mahnitëse."
  
  Drake hodhi sytë nga imazhi i Quetzalcoatl-it të stolisur me pupla dhe duke tundur një sëpatë. Parnevik tha se perëndia e Aztecs njihej - sipas burimeve konvencionale kishtare - si Zoti Sundimtar, një shprehje që lë të kuptohet se ai ishte me të vërtetë i vërtetë.
  
  'Quetzalcoatl' do të thotë 'zvarranik fluturues' ose 'gjarpër me pendë'. I cili..." Parnevik ndaloi në mënyrë spektakolare, pastaj dukej se e kuptoi se të gjithë të tjerët ishin tërhequr në parvaz, "dragua", tha me vete i kënaqur.
  
  "A ka ndonjë lidhje me Marsin?" pyeti një ushtar i vetëm i SAS me emrin Jim Marsters.
  
  Drake pa teksa Parneviku hyri në parvaz me një buzë të shtrënguar. "Hmm," sugjerimi i tij u nxorri të gjithëve në parvaz. "Vetëm se ata mund të nënkuptojnë vdekjen dhe një herë e patën atë."
  
  
  * * *
  
  
  Niche e tretë, dhe kjo është po aq befasuese sa ajo e mëparshme. Drake e gjeti veten duke parë një zonjë mahnitëse, lakuriq të gdhendur në dru.
  
  Muret ishin varur me figurina me vlerë një pasuri. Delfinët, pasqyrat, mjellmat. Një gjerdan me pëllumba të skalitur aq i madh sa të mbështillet rreth qafës së Statujës së Lirisë.
  
  "Epo," tha Drake. "Edhe unë e di se kush është."
  
  Kennedy u grimas. "Po, ju do."
  
  "Një kurvë e vërtetë," tha Parnevik ashpër. "Afërdita".
  
  "Përshëndetje," tha Wells. "A po e quani Zotin Afërdita kurvë? Ketu poshte? Kaq afër varrit të saj?"
  
  Parnevik vazhdoi me bullizmin tipik të shkollës fillore: "Ai ka qenë i njohur për të fjetur me perënditë dhe njerëzit, duke përfshirë Adonisin. I ofroi Paris Helenës së Trojës, më pas e vulosi marrëveshjen duke ndezur aromën e Parisit në momentin që ai ia vuri sytë. Lindur pranë Pafos nga testikujt e sterilizuar së fundmi të Ouranos. Më duhet të them se ajo..."
  
  "Kemi marrë një mesazh," tha Drake thatë, ende duke i ngulur sytë në gdhendje. Ai buzëqeshi kur vuri re Kenedin duke tundur kokën ndaj tij.
  
  "A je xheloze, dashuri?"
  
  "Shumë i zhgënjyer seksualisht?" Ajo e kaloi atë për të qenë e dyta në radhë pas Dahl.
  
  Ai e vështroi me vëmendje. "Epo, tani që e përmendët ...."
  
  "Hajde, Matt," Beni rrëshqiti pranë tij gjithashtu. "Uau!"
  
  Pasthirrma e tij i bëri të gjithë të hidheshin. Ata u kthyen dhe e panë atë duke u zvarritur me të katër këmbët, tmerri i shkruar në fytyrën e tij. Drake pyeti veten nëse ai sapo kishte parë vetë Djallin, duke u ngritur mbi krahë demonikë drejt e nga kuzhina e ferrit.
  
  "Kjo kamare -" mori frymë ai. "Është në një platformë... që noton në ajër... Nuk ka asgjë në anën tjetër! "
  
  Drake ndjeu se zemra e tij po kalonte një rrahje. Iu kujtua pusi i Mimirit dhe dyshemeja e tij false.
  
  Dahl kërceu disa herë. "Guri i mallkuar duket mjaft i fortë. Ky nuk mund të jetë fundi i linjës."
  
  "Mos e bëj!" Thërrisi Beni. "Po sikur të prishet?"
  
  Mbreti heshtja. Të gjithë shikonin njëri-tjetrin me sy të zmadhuar. Disa guxuan të shikonin mbrapa në rrugën që kishin bërë, në rrugën e sigurt që përfshinte puse dhe Marsters.
  
  Në atë moment, në distancën më të largët të dëgjimit, u dëgjua një zhurmë e dobët gjëmimi. Zhurma e një guri që bie në një pus.
  
  "Këta janë gjermanët," tha Dahl me bindje. "Kontrollimi i thellësisë së minierës. Tani ose do të gjejmë një mënyrë për të lënë këtë platformë ose do të vdesim gjithsesi."
  
  Drake e shtyu Kenedin me bërryl. "Shikoni atje," tregoi ai me gisht sipër tyre. "I mbajta veshët hapur. Unë mendoj se duhet të ketë një grup tjetër kamare ose shpella mbi ne. Por shikoni... Shihni sesi skaji i shkëmbit duket se përkulet.
  
  "E drejta". Kenedi nxitoi në skajin e kamares së Afërditës. Pastaj, duke shtypur gurin e dhëmbëzuar, ajo hodhi sytë nga këndi. "Ka një lloj strukture këtu... Zot! Oh Zoti im."
  
  Drake e mbajti nga supet dhe shikoi në errësirë. "Mendoj se do të thoni të më qini mua!"
  
  Atje, shumë përtej mundësive të dritave të tyre, ishte një parvaz i hollë që kthehej në një shkallë spirale edhe më të hollë. Shkallët shtriheshin lart mbi to, duke shkuar në nivelin tjetër.
  
  "Le të flasim për marramendje," tha Drake. "U desh vetëm një biskotë dhe një kanaçe."
  
  
  TRIDHJETË E SHTATË
  
  
  
  VARRI I ZOTIT
  
  
  Shkallët spirale dukeshin mjaft të forta, por fakti i thjeshtë që ajo u përdredh nëpër zbrazëti mbi një gropë të pafund, për të mos përmendur që arkitektët e saj nuk kishin vendosur asnjë kangjella, bëri që edhe nervat e stërvitur mirë të Drake të dridheshin më shpejt se një plesht në një vibrator. .
  
  Një rreth i plotë i çoi rreth një të katërtën e rrugës për në kamaren e Afërditës, kështu që Drake mendoi se duhej të bënin katër ose pesë rrathë. Ai lëvizi hap pas hapi, duke ndjekur Benin, duke u përpjekur të ndrydhte frikën e tij, duke marrë frymë thellë dhe duke parë gjithmonë përpara drejt qëllimit të tyre.
  
  Gjashtëdhjetë këmbë lart. pesëdhjetë. katërdhjetë.
  
  Ndërsa iu afrua tridhjetë këmbët, ai pa Benin që ndaloi dhe u ul për një moment. Sytë e djalit u ngurtësuan nga frika. Drake u ul me kujdes në shkallën poshtë tij dhe e përkëdheli gjurin.
  
  "Shoku, nuk ka kohë për të filluar të shkruaj një këngë të re Wall of Sleep. Ose duke ëndërruar për Taylor Momson."
  
  Pastaj zëri i një ushtari të SAS-it jehoi nga poshtë tyre. "Çfarë po ndodh atje lart? Këtu po tallemi me veten. Lëvizni."
  
  Ushtarët e SAS, mendoi Drake. I bëra ndryshe nga më parë.
  
  "Bëni një pushim," thirri ai përsëri. "Vetëm bëhu unë."
  
  "Pushim! Phew..." Drake dëgjoi zërin e ulët të Wells-it, pastaj heshtjen. Ai ndjeu Kenedin të ulej në këmbët e tij, pa buzëqeshjen e saj të detyruar dhe ndjeu trupin e saj që dridhej midis gishtërinjve të tij.
  
  "Si është fëmija?"
  
  "Duke kapërcyer universitetin," e detyroi veten Drake të qeshte. "Shokë grupi. Pubs of York. Nata e filmit falas. KFC. Call of Duty. E dini, gjëra studentore."
  
  Kennedy hodhi një vështrim më të afërt. "Në përvojën time, kjo nuk është ajo që bëjnë djemtë dhe vajzat si studentë."
  
  Tani Beni hapi sytë dhe u përpoq të buzëqeshte me forcë. Ai lëvizi ngadalë në duar dhe gjunjë. Duke u kthyer përsëri me fytyrë lart, ende në duar dhe gjunjë, ai ngjiti një hap pas tjetrit rraskapitës.
  
  Inç pas centimetër, hap pas hapi të rrezikshëm, ata u ngritën. Drake ndjeu se i dhimbte koka dhe zemra nga sforcimi. Nëse Beni do të rrëzohej, ai do ta bllokonte me dëshirë rënien e djalit me trupin e tij, qoftë edhe për ta shpëtuar.
  
  Pa dyshim apo hezitim.
  
  Një tjetër rreth i plotë dhe ata ishin rreth njëzet metra larg objektivit të tyre, një parvaz që pasqyronte atë që sapo kishin kaluar. Drake e studioi atë në dritën e pishtarit që vezullonte. Ajo të çonte përsëri në boshtin e hyrjes, por me sa duket një nivel më lart.
  
  Niveli lart?-mendoi ai. Zot, ai e 'modernizoi' shumë me Sonic Hedgehog-in e mallkuar.
  
  Mbi të, ai pa Dahl-in duke hezituar. Suedezi u ngrit shumë shpejt, humbi ekuilibrin dhe tani vuri shumë peshë në këmbën e tij të pasme. Nuk kishte zëra, vetëm një luftë e heshtur. Ai vetëm mund të imagjinonte se çfarë lloj torture e kishte pushtuar mendjen e Dahl-it. Hapësirë pas, siguri përpara, mendimi i një rënieje të gjatë dhe të dhimbshme.
  
  Pastaj suedezi nxitoi përpara, goditi shkallët dhe u ngjit me gjithë fuqinë e tij. Drake dëgjoi frymëmarrjen e tij të rëndë nga dhjetë metra lart.
  
  Kaluan disa minuta dhe ngjitja e vështirë vazhdoi. Më në fund Dahl zbriti shkallët në një parvaz, pastaj u zvarrit përpara me duar dhe gjunjë për të bërë vend. Drake shpejt e ndoqi atë, duke e tërhequr zvarrë Kenedin me vete, duke ndjerë lehtësim të jashtëzakonshëm që ata ishin kthyer në parvazin e ngushtë që i linte ende vetëm një hap larg vdekjes së bërtitur.
  
  Kur u llogaritën të gjithë, Dahl psherëtiu. "Le të kalojmë në kamare tjetër dhe të bëjmë një pushim," tha ai. "Unë, për një, jam shkatërruar plotësisht."
  
  Pas pesë minutash të tjera përmbysjeje të trupave të tyre të munduar dhe luftimit kundër spazmave të muskujve në rritje, ata u penguan në kamaren e katërt, atë direkt mbi varrin e Afërditës.
  
  Në fillim askush nuk pa një Zot të përhershëm. Ata ishin të gjithë në gjunjë, duke pushuar dhe duke marrë frymë rëndë. Drake mendoi me një përqeshje se kjo ishte ajo në të cilën kishte çuar jeta e tij civile dhe ngriti kokën vetëm kur Parnevik shqiptoi një mallkim që do të dukej i çuditshëm nga kushdo përveç tij.
  
  "Dhurim!"
  
  "Çfarë?" Unë pyeta.
  
  "Dhur! Koka e qenit. Është Anubis."
  
  "I njëjti çakall?" Welles u mbështet në karrigen e tij dhe tërhoqi gjunjët deri në gjoks. "Epo. Une do të....."
  
  "Hyjni egjiptiane," tha Parnevik. "Dhe kjo është padyshim e lidhur me vdekjen."
  
  Drake shikoi rreshtat e mumieve dhe çakejve me qymyr. Arkivole të veshura me ar dhe ankh me stuko smeraldi. I pa impresionuar, ai ktheu shpinën nga dhoma e varrimit të Perëndisë dhe hyri në KitKat. Një moment më vonë, Kennedy ishte ulur pranë tij.
  
  "Pra," tha ajo, duke hapur ushqimin dhe pijen e saj.
  
  "Dreq, ti je i zoti të flasësh," qeshi Drake. "Tashmë ndihem me energji."
  
  "Dëgjo, mik, nëse do të doja të të ndezja, do të ishe plastelinë në duart e mia." Kennedy i dha atij një buzëqeshje që ishte edhe kryelartë dhe e irrituar. "Dreqin, ju djema nuk mund të ndaleni për një minutë, apo jo?"
  
  "Mirë, mirë, më fal. Vetëm duke luajtur. Cfare ndodhi?"
  
  Ai pa Kenedin teksa shikonte në zbrazëti. Ai pa sytë e saj duke u zgjeruar ndërsa ajo kapi tingullin e dobët të ushtarëve të Frey që po i ndiqnin. "Kjo... gjë... ne rrahim rreth shkurret për një kohë. A mendon, h, ne vërtet kemi diçka, Drake?
  
  "Unë padyshim mendoj se Odin është këtu poshtë."
  
  Kennedy u ngrit për t'u larguar, por Drake i vuri një dorë në gju për ta ndaluar. Prekja pothuajse ndezi shkëndija.
  
  "Këtu," tha ai. "Çfarë mendoni?"
  
  "Unë nuk mendoj se do të kem shumë punë për të bërë kur të kthehemi," pëshpëriti ajo. "Sa për vrasësin serial Thomas Caleb dhe gjithçka tjetër. Ai bastard u vra përsëri, e dini, një ditë para se të shkonim në Manhatan.
  
  "Çfarë? Jo."
  
  "Po. Aty shkova për të ecur nëpër skenën e vrasjes. Dhe jepni nderimet tuaja."
  
  "Më vjen shumë keq". Drake u përmbajt nga përqafimi, duke kuptuar se kjo ishte gjëja e fundit që i duhej tani.
  
  "Faleminderit, e di. Ju jeni një nga njerëzit më të ndershëm që kam njohur ndonjëherë, Drake. Dhe më vetëmohues. Ndoshta kjo është arsyeja pse më pëlqen shumë."
  
  "Megjithë komentet e mia të bezdisshme?"
  
  "Shumë i fortë, pavarësisht kësaj."
  
  Drake hëngri pjesën tjetër të çokollatës dhe vendosi të mos e hidhte mbështjellësin e KitKat në zbrazëti. Duke ditur fatin e tij, ai mund të kishte hapur një kurth të lashtë plehrash ose diçka tjetër.
  
  "Por pa punë do të thotë pa lidhje," vazhdoi Kennedy. "Unë nuk kam miq të vërtetë në Nju Jork. Asnjë familje. Mendoj se gjithsesi mund të më duhet të zhdukem nga syri i publikut."
  
  "Epo," tha Drake mendueshëm, "Unë shoh që ju jeni një perspektivë joshëse." I dha syte budallenj. "Ndoshta ju mund të dëshironi që bolloqet në Parisin e vjetër të gëzuar dhe të vini të vizitoni Jorkun e vjetër të gëzuar."
  
  "Por ku do të qëndroja?"
  
  Drake dëgjoi Dal duke mbledhur trupa. "Epo, ne vetëm duhet të kuptojmë se si mund ta fitoni paranë tuaj." Ai priti derisa ajo u ngrit në këmbë, pastaj e kapi nga supet dhe e shikoi në sytë e saj të shkëlqyeshëm.
  
  "Seriozisht, Kennedy, përgjigjja për të gjitha pyetjet tuaja është po. Por unë nuk mund të përballem me të gjitha këto tani. Unë kam bagazhin tim që duhet të diskutojmë dhe kështu duhet të qëndroj i fokusuar." Ai pohoi me kokë drejt boshllëkut. "Atje poshtë, Alicia Miles. Ju mund të mendoni se udhëtimi ynë deri tani ishte i rrezikshëm, se ky Varr ishte i rrezikshëm, por më besoni, ata nuk janë asgjë në krahasim me atë kurvë.
  
  "Ai ka të drejtë," u ngrit Wells dhe kapi komentin e fundit. "Dhe nuk shoh rrugëdalje tjetër nga këtu, Drake. Nuk ka asnjë mënyrë për ta shmangur atë."
  
  "Dhe ne nuk mund ta mbyllim rrugën sepse na duhet një rrugëdalje," tundi Drake me kokë. "Po, kam kaluar nëpër të gjitha skenarët gjithashtu."
  
  "E dija që do ta bënit këtë." Welles buzëqeshi sikur ta dinte gjatë gjithë kohës që Drake ishte ende një nga të dashurit e tij. "Hajde, rrepa po gjëmon."
  
  Drake ndoqi shefin e tij të vjetër deri në parvaz, pastaj zuri vendin e tij pas Ben dhe Dahl. Një vështrim vlerësues pa se të gjithë ishin të pushuar, por nervozë për atë që i priste.
  
  "Katër të vrarë," tha Dahl dhe u largua mbi parvaz, mali pas tij.
  
  Niche e radhës erdhi si befasi dhe u dha atyre një nxitje forcuese. Ishte varri i Thorit, djalit të Odinit.
  
  Parneviku bleu sikur të kishte gjetur një Yeti të kampuar në Luginën e Vdekjes. Dhe, për të, ai kishte. Një profesor i mitologjisë norvegjeze ka zbuluar varrin e Thor-it, padyshim figura më e famshme norvegjeze e të gjitha kohërave, pjesërisht falë komikeve Marvel.
  
  Kënaqësi e pastër.
  
  Dhe për Drake, prania e Thor papritur e bëri atë edhe më reale.
  
  Pati një heshtje respektuese. Të gjithë dinin për Thor, ose të paktën një mishërim të perëndisë viking të bubullimave dhe rrufeve. Parnevik mbajti një leksion të enjten, ose, siç e njohim tani, të enjten. Ka të bëjë me të mërkurën - ose Ditën e Ujit ose Ditën e Odinit. Thor ishte perëndia më e madhe luftëtare e njohur për njeriun, një turne me çekiç që shtypte armiqtë. Mishërimi i pastër i maskulinitetit viking.
  
  Ishte gjithçka që ata mund të bënin për ta tërhequr Parnevikun dhe për ta penguar atë që të përpiqej të ekzaminonte kockat e Thorit aty për aty. Kamera tjetër, e gjashta, përmbante Loki-n, vëllain e Thor-it dhe një tjetër nga djemtë e Odinit.
  
  "Gjurma po ngrohet," tha Dahl, duke parë mezi në kamare përpara se të vazhdonte përgjatë parvazit që përfundonte në anën e malit, një masë e zezë e fortë.
  
  Drake iu bashkua suedezit, Benit dhe Kenedit teksa ata ngisnin pishtarë nëpër shkëmb.
  
  "Pikëmbështetje," tha Ben. "Dhe dorezat. Duket sikur po ngjitemi".
  
  Drake vuri qafën për të parë lart. Shkallët e gurta u ngjitën në errësirën e pafundme dhe pas tyre nuk do të kishte asgjë tjetër përveç ajrit.
  
  Së pari një provë nervash, tani çfarë? Forca? Qëndrueshmëria?
  
  Edhe një herë, Dahl shkoi i pari. Ai u ngrit shpejt, njëzet e ca metra, përpara se të dukej se po ngadalësohej ndërsa errësirat e përfshiu. Beni vendosi të shkonte më pas, pastaj Kennedy.
  
  "Unë mendoj se ju mund të mbani një sy në bythën time tani," tha ajo me një buzëqeshje gjysmë, "sigurohuni që ajo të mos fluturojë pranë jush."
  
  Ai i shkeli syrin. "Nuk mund t'i heq sytë nga kjo."
  
  Drake shkoi më pas, duke u ulur në tre mbajtëse të përsosura përpara se të lëvizte shtojcën e tij të katërt. Duke u ngritur në këtë mënyrë, ai u ngjit ngadalë në shkëmbin e thellë në ajrin vullkanik.
  
  Zhurma vazhdoi përreth tyre: vajtimet e largëta të malit. Drake imagjinoi një dhomë magmë aty pranë që po ziente, duke nxjerrë zjarr ferrin nëpër mure, duke hedhur në drejtim të qiellit të largët blu islandez.
  
  Një këmbë shushuroi sipër tij, duke rrëshqitur nga parvazi i saj i vogël. Ai qëndroi i qetë, duke e ditur se kishte pak që mund të bënte nëse dikush e kalonte pranë tij, por ai ishte gati, për çdo rast.
  
  Këmba e Kenedit ishte e varur në hapësirë rreth një metër mbi kokën e tij.
  
  Ai zgjati dorën, duke u lëkundur pak në mënyrë të paqëndrueshme, por arriti ta kapte mbi tabanin e çizmes së saj dhe ta tërhiqte përsëri në parvaz. Një pëshpëritje e shkurtër mirënjohjeje na arriti.
  
  Ai vazhdoi, bicepsi digjej, gishtat dhembin në çdo kyç. Majat e gishtave të këmbës i merrnin peshën e trupit me çdo ngjitje të lehtë. Djersa i rrëshqiti në çdo pore.
  
  Ai vlerësoi dyqind këmbë baza të sigurta, por të tmerrshme përpara se të arrinin sigurinë krahasuese të një parvaze tjetër.
  
  Punë rraskapitëse. Fundi i botës, apokalipsi - punë e mëvonshme. Shpëtimi i njerëzimit me çdo hap ndëshkues përpara.
  
  "Tani Cfare?" Wells ishte shtrirë në shpinë të tij, duke rënkuar. "Një tjetër shëtitje e përgjakshme në parvaz?"
  
  "Jo," Dahl nuk kishte forcë as të bënte shaka. "Tuneli".
  
  "Vezë".
  
  Në gjunjë u zvarritën përpara. Tuneli çoi në një errësirë të errët që e bëri Drake të besonte se po ëndërronte, përpara se të përplasej papritur me Kenedin e palëvizshëm nga pas.
  
  Kthehuni me fytyrë përpara.
  
  "Oh! Mund të më kishe paralajmëruar."
  
  "Është e vështirë kur më ndodhi i njëjti fat," u përgjigj një zë i thatë. "Unë mendoj se vetëm Dahl ia doli nga ky grumbull pa një hundë të thyer."
  
  "Jam i shqetësuar për zemrën time të mallkuar," tha Dahl e lodhur. "Tuneli përfundon drejtpërsëdrejti përballë shkallës së parë të një shkalle tjetër në, um, do ta merrja me mend një kënd dyzet e pesë gradë. Asgjë majtas dhe djathtas, të paktën asgjë që mund të shoh. Behu gati."
  
  "Këto gjëra duhet të ngjiten diku," mërmëriti Drake, duke u zvarritur mbi gjunjët e mavijosur. "Për hir të Zotit, ata nuk mund të pezullohen thjesht në ajër."
  
  "Ndoshta munden," tha Parnevik. "Për hir të qiellit. Ha ha. Unë bëja shaka, por seriozisht, supozimi im më i mirë është një seri mbështetësesh fluturuese."
  
  "Fshehur poshtë nesh," tha Drake. "Sigurisht. Duhet të ketë marrë shumë fuqi punëtore. Ose disa perëndi vërtet të fortë."
  
  "Ndoshta ata kërkuan ndihmë nga Hercules dhe Atlas."
  
  Drake doli me kujdes në hapin e parë me një ndjenjë çuditërisht të frikshme që i futej në tru dhe u ngjit në gurin e ashpër. Ata u ngjitën për ca kohë, më në fund dolën në një vend tjetër të vendosur rreth platformës së pezulluar.
  
  Dahl e përshëndeti me një tundje të rraskapitur të kokës. "Poseidoni".
  
  "Impresionues."
  
  Drake u gjunjëzua përsëri. Zot, mendoi ai. Shpresoj që gjermanët të kenë të njëjtën kohë të vështirë. Në fund, ndoshta në vend që të luftonin, ata mund ta zgjidhnin atë me gurë, letër, gërshërë.
  
  Zoti grek i detit mbante treshen e tij të zakonshme dhe një dhomë plot me pasuri përrallore. Ky ishte Zoti i shtatë që ata kaluan. Numri nëntë filloi t'i gërryente mendjen.
  
  A nuk ishte numri nëntë më i shenjti në mitologjinë vikinge?
  
  Këtë ia ka përmendur Parnevikut teksa po pushonin.
  
  "Po, por ky vend nuk është thjesht një nordik," profesori goditi një gisht në drejtim të burrit me treshen pas tyre. "Mund të jenë njëqind prej tyre."
  
  "Epo, ne padyshim që nuk do t'i mbijetojmë njëqind prej tyre," u grind Kennedy me të. "Përveç nëse dikush ndërtoi një Ho-Jo përpara."
  
  "Ose më mirë akoma, një dyqan sanduiçësh proshutë," rrahu buzët Drake. "Padyshim që mund të përfundoj një nga ata të këqijtë tani."
  
  "Kërcitje," qeshi Beni dhe goditi këmbën. "Ju po flisni për diçka të vjetëruar dhjetë vjet. Por mos u shqetësoni - ju ende keni vlerë argëtuese."
  
  Kaluan pesë minuta të tjera para se të ndiheshin mjaft të pushuar për të vazhduar. Dahl, Wells dhe Marsters kaluan disa minuta duke dëgjuar ndjekësit e tyre, por asnjë zë nuk e thyente natën e përjetshme.
  
  "Ndoshta ata ranë të gjithë," ngriti supet Kennedy. "Mund të ndodhë. Nëse ky do të ishte një film i Michael Bay, dikush do të kishte rënë deri tani."
  
  "Vërtet". Dahl na çoi në një shkallë tjetër të varur. Siç do ta kishte fati, ishte këtu që Wells humbi kontrollin dhe rrëshqiti dy shkallë të rrëshqitshme, duke goditur mjekrën e tij në një gur çdo herë.
  
  Gjaku i rridhte nëpër buzë nga një gjuhë e kafshuar.
  
  Drake e kapi nga supet e palltos së tij të madhe. Burri poshtë tij - Marsters - i kapi ijet me forcë mbinjerëzore.
  
  "Nuk do të shkosh askund, plak. Ende jo."
  
  Burri pesëdhjetë e pesë vjeçar u tërhoq zvarrë pas shkallëve, Kennedy duke mbajtur Drake nga shpina ndërsa Marsters sigurohej që ai të mos rrëshqiste në një hap tjetër. Në kohën kur arritën në kamaren e tetë, Wells ishte sërish në gjendje të mirë shpirtërore.
  
  "Po, ata e bënë me qëllim, djema. Doja vetëm pjesën tjetër".
  
  Por ai shtrëngoi dorën e Marsters dhe pëshpëriti me gjithë zemër falë Drake kur askush nuk po shikonte.
  
  "Mos u shqetëso, plak. Vetëm rri atje. Nuk e keni kaluar ende kohën tuaj të majit."
  
  Nisha e tetë ishte një lloj demonstrimi.
  
  "Oh Zoti im". Mrekullia e Parnevikut i infektoi të gjithë. "Ky është Zeusi. Babai i njeriut. Edhe perënditë i drejtohen si një hyjni, një figurë babai. Është... përtej Odinit... shumë më larg dhe vjen nga një skandinav."
  
  "A nuk u identifikua Odin si Zeus në fiset e hershme gjermane?" Pyeti Beni, duke kujtuar kërkimin e tij.
  
  "Ai ishte, djalë, por dua të them, hajde. Ky është Zeusi. "
  
  Ky njeri kishte të drejtë. Zoti Mbreti qëndronte i gjatë dhe i pandarë, duke mbajtur një rrufe në dorën e tij masive. Vendi i tij ishte plot me thesare vezulluese, të tejmbushura me haraç përtej çdo gjëje që mund të mblidhte një njeri sot.
  
  Dhe pastaj Drake dëgjoi një mallkim, me zë të lartë, në gjermanisht. Ai bëri jehonë nga poshtë.
  
  "Ata thjesht e thyen tunelin," mbylli sytë Dahl i bezdisur. "Janë vetëm pesëmbëdhjetë minuta pas nesh. Dreqin, ne jemi të pafat! Me ndiq mua!"
  
  Një shkallë tjetër bëri shenjë, këtë herë të çonte jashtë dhe mbi varrin e Zeusit përpara se të bëhej vertikale në dhjetë shkallët e fundit. Ata e luftuan atë sa mundën, guximin e bërë hi nga errësira zvarritëse. Dukej sikur mungesa e dritës e kishte ndrydhur shpirtin e belbëzimit. Frika erdhi në thirrje dhe vendosi të ulej.
  
  Le të flasim për marramendje, mendoi Drake. Më trego se si topat e tu zvogëlohen në madhësinë e një kikiriku. Ata dhjetë hapat e fundit, të pezulluar mbi errësirën e thellë, duke u ngjitur gjatë natës zvarritëse, pothuajse e mahnitën atë. Ai nuk e kishte idenë se si ia kishin dalë të tjerët - gjithçka që mund të bënte ishte të rijetonte gabimet e së kaluarës së tij dhe të kapej fort pas tyre - Alison, fëmija që kurrë nuk e kishin dhe nuk do ta bënin kurrë; fushata SRT në Irak që shkatërroi gjithçka - ai vendosi çdo gabim në ballë të mendjes së tij për të eliminuar frikën e fortë të rënies.
  
  Dhe vuri njërën dorë mbi tjetrën. Njëra këmbë është më e lartë se tjetra. Ai po ngrihej vertikalisht, pafundësia pas tij, rrëmujat e një ere pa emër që i rrëmbenin rrobat. Zhurma e largët me bubullimë mund të jetë kënga e një vullkani, por mund të jenë edhe gjëra të tjera. Tmerre të papërshkrueshëm, aq të tmerrshëm sa nuk do ta shohin kurrë dritën e ditës. Krijesa të tmerrshme që rrëshqasin mbi shkëmbinj, baltë dhe pleh, duke lëshuar melodi të frikshme që ngjallin vizione çmendurie të kuqe gjaku.
  
  Drake, gati duke qarë, u zvarrit mbi hapin e fundit shkëmbor në tokën e sheshtë. Guri i ashpër gërvishti duart e tij që gërvishtnin. Me një përpjekje të fundit vuajtëse, ai ngriti kokën dhe pa që të gjithë të tjerët ishin shtrirë rreth tij, por pas tyre pa Thorsten Dahl - suedezin e çmendur - i cili fjalë për fjalë po zvarritej përpara me bark drejt një kamareje më të madhe se çdo gjë që kishin parë. deri tani..
  
  Suedez i çmendur. Por, Zot, djali ishte i mirë.
  
  Nisha ishte e varur nga njëra anë, por e lidhur me zemrën e malit nga ana tjetër.
  
  "Faleminderit Zot," tha Dahl dobët. "Është një. Ne kemi gjetur varrin e Odinit".
  
  Pastaj u rrëzua nga lodhja.
  
  
  TRIDHJETË E TETË
  
  
  
  VARRI I ZOTIT
  
  
  Nga hutimi i tij shpërtheu një ulërimë.
  
  Jo, bërtas. Një britmë gjakderdhëse që fliste për tmerr të pastër. Drake hapi sytë, por sipërfaqja e shkëmbit ishte shumë afër për t'u fokusuar. Ai pështyu në tokë, rënkoi.
  
  Dhe e kapa veten duke menduar: sa larg mund të bjerë një person në pafundësi para se të vdesë?
  
  Gjermanët ishin këtu. Një nga vëllezërit e tyre sapo kishte rënë nga shkallët.
  
  Drake u drejtua me vështirësi, çdo muskul dhemb, por adrenalina filloi t'i ndezë gjakun dhe t'i pastrojë mendimet. Ai lëvizi ngadalë drejt Benit. Shoku i tij u shtri me fytyrën poshtë në njërin skaj të platformës. Drake e tërhoqi zvarrë në kamaren e Odinit. Një vështrim i shpejtë mbrapa i tha atij se gjermanët nuk kishin mbërritur ende, por veshët e tij i thanë se ishin në distancë në këmbë.
  
  Ai dëgjoi zërin e Abel Frey duke sharë. Zhurma e pajisjeve mbrojtëse. Milo duke bërtitur vrasje të përgjakshme ndaj një prej ushtarëve.
  
  Një shans për të treguar aftësinë e tij, mendoi ai, duke kujtuar një nga thëniet e Wells që kishte zgjedhur gjatë stërvitjes së tyre SAS.
  
  Ai e tërhoqi zvarrë Benin përreth, duke mbështetur kurrizin te sarkofagu i madh i Odinit. Djalit i tundën qepallat. Kennedy u pengua: "Ju bëhuni gati për ta. Unë do të merrem me të". Ajo e goditi lehtë në faqe.
  
  Drake ndaloi, duke e takuar vështrimin e saj për një sekondë. "Më vonë".
  
  I pari i gjermanëve e kapërceu samitin. Një ushtar që u rrëzua shpejt nga lodhja, e ndjekur menjëherë nga një sekondë. Drake hezitoi të bënte atë që e dinte se duhej të bënte, por Thorsten Dahl e kaloi atë pa treguar ndonjë pendim të tillë. Wells dhe Marsters gjithashtu u zhvendosën përpara.
  
  Një luftëtar i tretë armik u zvarrit mbi majë, këtë herë një trup i pajetë mashkullor i stërmadhe. E lezetshme. Gjaku, djersa dhe lotët e vërtetë shndërruan një maskë groteske në fytyrën e tij tashmë të shqetësuar. Por ai ishte mjaft i ashpër dhe mjaft i shpejtë për të kërcyer sipër, për t'u rrokullisur dhe për të marrë pistoletën e vogël.
  
  Një e shtënë e qëlluar nga tyta. Drake dhe kolegët e tij dolën instinktivisht, por gjuajtja humbi objektivin.
  
  Zëri i mprehtë i Abel Frey theu heshtjen që pasoi të shtënë. "Pa armë, budalla. Nar! Nar! Me degjo!"
  
  Milo e prishi fytyrën dhe i dha Drake një buzëqeshje të keqe. "Të ndyrë bastardë Fritz. Ckemi shok?
  
  Pistoleta u gëlltit nga një grusht i trashë dhe u zëvendësua me një teh të dhëmbëzuar. Drake e njohu atë si një thikë SWAT. Ai u largua mënjanë drejt gjigantit, duke i dhënë mundësinë Dahlit të gjuante një nga ushtarët e rënë në hapësirë.
  
  Ushtari i dytë luftoi në gjunjë. Marsters i dha një buzëqeshje tjetër, më pas e hodhi mënjanë trupin e tij të çaluar. Në këtë kohë, tre ushtarë të tjerë ishin në tokë të sheshtë, dhe më pas Alicia u hodh nga poshtë dhe u ul si një mace, duke mbajtur një thikë në secilën dorë. Drake kurrë nuk e kishte parë atë kaq të dobësuar dhe ajo ende dukej sikur mund të përballej me ninjat e elitës.
  
  "Jo...armë?" Dahl arriti të fliste mes frymëmarrjeve të detyruara. "A beson më në fund në teorinë e Harmagedonit, Frey?"
  
  Një stilist i madh gjerman tani ka dalë përpara. "Mos u bëj budalla, djalosh ushtar", tha ai. "Unë thjesht nuk dua ta shënoj këtë arkivol. Ka vend vetëm për përsosmëri në koleksionin tim."
  
  "Gjë që ju e shihni si një reflektim të vetes supozoj," tha Dahl, duke ndalur ndërsa ekipi i tij mori frymë.
  
  Pati një pauzë, një moment tensioni të tmerrshëm, kur secili kundërshtar vlerësonte golin e tij të menjëhershëm. Drake u tërhoq nga Milo, duke lëvizur pa dashje drejt varrit të Odinit, ku Beni dhe Profesori ende ishin ulur krah për krah, të ruajtur vetëm nga Kenedi. Ai priste një tjetër...
  
  ...duke shpresuar...
  
  Dhe pastaj një rënkim i mbytur erdhi nga poshtë shkallëve, një lutje e dobët për ndihmë. Frey shikoi poshtë. "Ti je i dobet!" pështyu dikë. "Nëse jo për Mburojën, unë do..."
  
  Frey i tregoi Alicia. "Ndihmoje atë". Gruaja luftëtare gërhiti me mendjemadhësi, pastaj zgjati anash. Me një tërheqje, ajo e tërhoqi Hajdenin lart. Agjentja amerikane e CIA-s ishte e rraskapitur nga ngjitja e gjatë, por aq më tepër sepse mbante një ngarkesë të rëndë që gjermanët e kishin lidhur pas shpine.
  
  Mburoja e Odinit e mbështjellë në kanavacë.
  
  Zëri i Parnevikut kumboi. "Ai solli Mburojën! Pjesa kryesore! Por pse?"
  
  "Sepse kjo është pjesa kryesore, idiot." Frey e qëlloi atë. "Kjo temë kryesore nuk do të ekzistonte nëse nuk do të kishte ndonjë qëllim tjetër." Dizajneri tundi kokën me përbuzje dhe u kthye nga Alicia. "Përfundoni ata kretinët patetikë. Më duhet të qetësoj Odin dhe të kthehem në festë."
  
  Alicia qeshi në mënyrë maniake. "Rradha ime!" Ajo bërtiti, "Lumi atje" më vdekjeprurës dhe hodhi pajisjet e saj mbrojtëse në mes të platformës shkëmbore. Në konfuzion, ajo nxitoi në Wells, duke mos treguar asnjë habi nga prania e tij. Drake u përqendrua në luftën e tij, duke u drejtuar drejt Milos për ta befasuar, duke lëvizur anash me një lëkundje të shkathët të tehut të tij, më pas duke i dhënë një bërryl të fortë nofullës së Milo.
  
  Kocka u plas. Drake kërcente, duke u tundur dhe duke qëndruar i lehtë në këmbë. Kjo do të kishte qenë strategjia e tij atëherë - goditi dhe vrapo, duke goditur në pikat më të forta të trupit të tij, duke synuar të thyejë kockat dhe kërcin. Ai ishte më i shpejtë se Milo, por jo aq i fortë, kështu që nëse gjiganti e kapte atë....
  
  Bubullima jehoi nëpër mal, rënkimi dhe kërcitja e magmës në rritje dhe shkëmbi i lëvizshëm.
  
  Milo u përpëlidh në agoni. Drake kaloi në epërsi me një goditje të dyfishtë anësore, dy tërheqje - ajo që mund të shihni duke bërë Van Damme në TV është krejtësisht e padobishme për grindjet në rrugë në jetën reale. Milo e dinte këtë dhe e zmbrapsi sulmin me një gjëmë. Por edhe Drake e dinte këtë, dhe ndërsa Milo u hodh përpara me gjithë trupin e tij, Drake uli një bërryl tjetër të fortë drejt në fytyrën e kundërshtarit të tij, duke i copëtuar hundën dhe grykën e syrit, duke e rrëzuar fort në dysheme.
  
  Milo u rrëzua për tokë si një rinoceront i rrëzuar. Pasi humbi nga një kundërshtar i kalibrit të Drake, nuk kishte kthim prapa. Drake shkeli në kyçin e dorës dhe gjurin e tij, duke thyer të dy kockat e tij kryesore, pastaj topat e tij për ta bërë atë më bindës dhe më pas mori një thikë ushtarake të hedhur.
  
  Ekzaminoi vendin e ngjarjes.
  
  Marsters, një ushtar i SAS-it, kishte bërë punë të shkurtër me dy gjermanë dhe tani po luftonte me një të tretë. Vrasja e tre burrave në pak minuta nuk ishte detyrë e lehtë për askënd, qoftë edhe një ushtar të SAS, dhe Marsters u plagos vetëm lehtë. Wells kërceu me Alicia përgjatë skajit të platformës, më shumë duke vrapuar sesa duke kërcyer, por duke e shpërqendruar atë. Strategjia e tij ishte e shëndoshë. Nga një distancë e afërt, ajo do ta nxirrte atë në një sekondë.
  
  Kennedy e tërhoqi trupin e dobësuar të Hayden-it larg qendrës së betejës. Beni vrapoi për ta ndihmuar. Parnevik nuk fjeti, studioi varrin e Odin - një budalla.
  
  Abel Frey u përball me Thorsten Dahl. Suedezi ishte superior ndaj gjermanit në çdo mënyrë, lëvizjet e tij bëheshin më të imëta çdo sekondë ndërsa forca kthehej në gjymtyrët e tij të dhimbshme.
  
  Zoti, mendoi Drake. Ne jemi duke shkelmuar bythën këtu! Ose në frymën e vjetër të mirë Dino-rock... Më lejoni t'ju argëtoj!
  
  Duke mos e shijuar përballjen me Alicia, ai megjithatë shkoi në Wells, duke e konsideruar gruan pesëdhjetë vjeçare që kishte nevojë për ndihmën më të madhe. Kur ish-shoku i tij i skuadrës e pa atë, ajo u tërhoq nga lufta.
  
  "Tashmë kam gjuajtur topat e tu një herë këtë javë, Drake. A jeni kaq sadist sa e dëshironi këtë përsëri?"
  
  "Ti je me fat, Alicia. Meqë ra fjala, po e stërvitni të dashurin tuaj?" i bëri me kokë amerikanit që mezi lëvizte.
  
  "Vetëm në bindje." Ajo i hodhi të dyja thikat lart dhe i kapi me një lëvizje. "Le të! Unë thjesht dua treshe!"
  
  Natyra e saj mund të ketë qenë e egër, por veprimet e saj ishin të kontrolluara dhe të llogaritura. Ajo goditi Drake-n ndërsa përpiqej me dinakëri të kthente Wellsin me shpinë në zbrazëtinë e pafund. Komandanti i kuptoi qëllimet e saj në sekondën e fundit dhe kaloi me shigjetë pranë saj.
  
  Drake i ktheu të dyja thikat e saj, duke lëvizur secilën teh nga rruga, duke u kujdesur që të mos i thyente kyçet e duarve ndërsa e bëri këtë. Nuk ishte vetëm se ajo ishte e mirë, por ajo ishte vazhdimisht e mirë.
  
  Abel Frey papritur i kaloi me shpejtësi. Dukej se, në pamundësi për ta mposhtur Dahl-in, ai ishte drejtuar për t'i shpëtuar suedezit në kërkimin e tij të nxituar për varrin e Odinit.
  
  Dhe në atë pjesë të sekondës, Drake pa Marsters dhe ushtarin e fundit gjerman të mbyllur në një luftë vdekjeprurëse pikërisht në skajin e pluhurosur të platformës. Pastaj, me një befasi tronditëse, të dy burrat u penguan dhe thjesht ranë.
  
  Thirrjet e vdekjes jehonin në boshllëk.
  
  Drake e ndau atë, u lut për Wellsin, dhe më pas e ktheu trupin e tij dhe e sulmoi pas Frey. Ai nuk mund ta linte Benin aty të pambrojtur. Kennedy bllokoi rrugën e stilistit, duke marrë guximin e tij, por ndërsa ai nxitoi përpara, Drake vuri re një objekt të vogël të zi të kapur në dorën e Frey.
  
  Radio ose celular. Një lloj transmetuesi.
  
  Cfare dreqin?
  
  Ajo që ndodhi më pas ishte përtej të kuptuarit. Si pasojë e pakujdesisë mahnitëse, faqja e malit shpërtheu papritmas! Pati një goditje të rëndë dhe më pas gurë gjigantë dhe copa rreshpe shkëmbore u shpërndanë gjithandej. Gurë të të gjitha formave dhe madhësive hidheshin dhe fishkëllenin nëpër boshllëk si plumba.
  
  Një vrimë e madhe u shfaq në shpatin e vullkanit, sikur një mur i hollë i thatë të ishte shpuar me një çekiç. Drita e zbehtë e ditës filtrohet përmes hendekut. Një tjetër goditje, dhe vrima u zgjerua edhe më shumë. Mali i rrënojave u rrëzua në një gropë pa fund në një heshtje të frikshme dhe të thellë.
  
  Drake ra në dysheme me kokën në duar. Një pjesë e këtij guri shpërthyes supozohej të dëmtonte varre të tjera të çmuara. Çfarë dreqin po ndodhte?
  
  
  TRIDHJETË E NËNTË
  
  
  
  VARRI I ZOTIT
  
  
  Një helikopter u shfaq në vrimën e sapokrijuar, duke qëndruar pezull për një sekondë përpara se të fluturonte nëpër të!
  
  Në bazën e makinës vareshin katër kabllo të trashë dhe disa litarë.
  
  Ishte e pabesueshme. Abel Frey sapo ka urdhëruar ndarjen e malit. Një shpat mali që ishte pjesë e një vullkani aktiv dhe që mund të ketë shkaktuar disi zhdukjen masive të njohur si një supervullkan.
  
  Për të kompletuar koleksionin e tij.
  
  Ky njeri ishte po aq i çmendur sa Drake dhe pjesa tjetër e racës njerëzore besonte se ai ishte. Ai po qeshte në mënyrë maniake edhe tani, dhe kur Drake ngriti sytë, pa që Frey nuk kishte lëvizur asnjë centimetër, por qëndroi fort drejt ndërsa mali që shpërthente fërshëlleu rreth tij.
  
  Alicia u largua nga Wells dhe u përplas me Frey, madje edhe vetëkontrolli i saj i çmendur u lëkund pak. Pas tyre, Profesor Parnevik, Ben dhe Kennedy mbroheshin nga muret e kamares së Odinit. Hayden ishte në sexhde, i palëvizshëm. A kishte ardhur ajo gjithë këtë rrugë për të vdekur në një çmenduri të zjarrtë? Welles u gjunjëzua anash, duke shtrënguar barkun.
  
  Helikopteri notoi më afër, motori i tij ulërinte. Frey ngriti automatikun e tij dhe u bëri shenjë të gjithëve që të largoheshin nga sarkofagu masiv i Odinit. Një shpërthim i shkurtër konfirmoi kërkesën e tij, plumbat u përplasën nëpër reliket e arta të paçmuara të vikingëve në formën e mburojave, shpatave, parzmoreve dhe helmetave me brirë. Monedhat e arit, të zhveshura nga zinxhiri i ngjarjeve, filluan të binin nga raftet si konfeti në Times Square.
  
  Frey tundi helikopterin.
  
  Drake u gjunjëzua. "Ti lëviz këtë arkivol, rrezikon të gjithë botën!" bërtiti ai, zëri i tij mezi dëgjohej mbi kërcitjen e rëndë të tehuve të helikës.
  
  "Mos ji i dobët!" Frey bërtiti përsëri, fytyra e tij u shtrembërua si ajo e një kllouni të mbrapshtë të varur nga heroina. "Pranoje, Drake. Unë ju munda!"
  
  "Nuk bëhet fjalë për të fituar!" Drake bërtiti, por tani helikopteri ishte drejtpërdrejt lart dhe ai nuk mund të dëgjonte as zërin e tij. Ai pa teksa Frey e drejtonte, duke spërkatur plumba në një trill teksa tundte krahët. Drake u lut që miqtë e tij të mos merrnin një predhë të rastësishme.
  
  Gjermani e humbi. Duke qenë kaq afër obsesionit të tij të përjetshëm, ai sapo u prish.
  
  Dahl ishte pranë tij tani. Ata panë teksa Frey dhe Alicia ulnin zinxhirët e rëndë poshtë e poshtë derisa më në fund i lidhën rreth të dy skajeve të sarkofagut. Frey u sigurua që ata të ishin të sigurt.
  
  Helikopteri mori peshën. Asgjë nuk ndodhi.
  
  Frey bërtiti në aparatin e tij të telefonit. Helikopteri bëri një përpjekje tjetër, këtë herë motorët e tij ulërinin si një dinosaur i zemëruar. Zinxhirët morën peshë dhe u dëgjua një çarje e dallueshme, zhurma e gurit të thyer.
  
  Arkivoli i Odinit u zhvendos.
  
  "Ky është shansi ynë i fundit!" Dal bërtiti në veshin e Drake. "Po shkojmë në helikopter! Arma e Milos!"
  
  Drake drejtoi skenarin. Ata mund të kishin shkatërruar helikopterin dhe të kishin shpëtuar Varrin. Por Ben dhe Kenedi, së bashku me Hayden dhe Parnevik, me siguri do të vdesin.
  
  "Nuk ka kohë!" bërtiti Dal. "Ose kjo ose Apokalipsi!"
  
  Suedezi u hodh për armën e Milos. Drake mbylli sytë ndërsa agonia i shpërtheu në zemrën e tij. Sytë i ranë te Beni dhe Kenedi dhe agonia e vendimit e shtrembëroi si një lak nga brenda. Humbni me njërën dorë, humbni me tjetrën. Dhe më pas ai vendosi që thjesht nuk mund ta lejonte Dahl ta bënte këtë. A mund të sakrifikojë dy miq për të shpëtuar botën?
  
  Nr.
  
  Ai u hodh përpara si një bretkocë, në momentin që Dahl filloi të kërkonte nëpër rrobat e Milos. Suedezi u tërhoq në befasi ndërsa Milo drejtoi trupin e tij, amerikani u përkul në agoni, por i shkathët dhe çaloi në buzë të platformës. Në një nga linjat e prejardhjes.
  
  Drake ndaloi i tronditur. Motorët e helikopterit ulërinin edhe një herë dhe një çarje jo e shenjtë mbushi shpellën. Në momentin tjetër, sarkofagu i madh i Odinit u zhvendos dhe u shkëput nga montimet e tij, duke u lëkundur në mënyrë kërcënuese drejt Drake dhe skajit të platformës, një ton vdekjeje e lëkundur.
  
  "Jo!" thirrja e Dahl-it i bëri jehonë asaj të Parnevikut.
  
  U dëgjua një ulërimë, një ulërimë e çmendur, sikur ndenja ishte nxehur shumë, një zhurmë sikur të gjithë demonët në Ferr po digjeshin të gjallë. Nga vrima e hapur së fundmi nën varrin e Odinit, doli një rrjedhë ajri sulfuror.
  
  Frey dhe Alicia u larguan me nxitim, pothuajse duke u djegur për vdekje ndërsa u ngjitën në arkivolin që lëkundet. Frey bërtiti: "Mos na ndiq, Drake! Unë kam sigurim!" atëherë më dukej se kisha një ide, një garanci sigurie. Ai u thirri shokëve të Drake: "Tani! Ndiqni arkivolin ose do të vdisni!" Frey i brohoriti, duke tundur automatikun e tij dhe ata nuk kishin zgjidhje tjetër veçse të rrotulloheshin rreth kolonës së avullit.
  
  Dahl e ktheu shikimin e tij të përhumbur te Drake. "Ne duhet ta ndalojmë këtë," tha ai me lutje. "Për... për fëmijët e mi."
  
  Drake nuk kishte asgjë për të thënë veçse tundi me kokë. Sigurisht. Ai ndoqi komandantin e SGG-së, duke shmangur me kujdes Sarkofagun e lëkundur që fluturoi mbi ta, me armiqtë e tyre të qeshura të sigurta sipër, ndërsa shokët e tij ndiqnin trajektoren e tij nga ana tjetër.
  
  I mbuluar me armë dhe teka e një maniaku.
  
  Drake arriti hendekun në dyshemenë prej guri. Avulli ishte një kullë që digjej dhe përpëlitej. E paprekshme. Drake u afrua sa më shumë që mundi përpara se të kthehej për të parë armiqtë e tij që përparonin.
  
  Hayden mbeti në tokë, duke u shtirur se ishte pa ndjenja. Tani ajo u ul dhe hoqi rripat që mbanin mburojën e Odinit në shpinë. "Çfarë mund të bëj?"
  
  Drake i hodhi asaj një vështrim kalimtar. "A ka CIA ndonjë plan emergjence për të mbyllur supervulkanin?"
  
  'Sekretarja' e bukur hezitoi për një moment para se të tundte kokën. "Vetëm e dukshme. Futeni gjermanin në tubin e ventilimit." Ajo e hodhi Mburojën me një britmë lehtësimi. Të tre shikonin teksa rrotullohej përgjatë buzës si një monedhë e fortë.
  
  A kanë dështuar?
  
  Presioni që dilte nga tubi u rrit ndërsa vullkani fitoi forcë. "Sapo fillon reaksioni zinxhir," tha Dahl. "Nuk mund ta mbyllim këtë. Duhet ta bëjmë tani!"
  
  Vështrimi i Drake-it e kapi Mburojën për një moment ndërsa ajo rrotullohej rreth skajit të saj me zhurmë. Buza e tij.Fjalet i shpetuan si te ishin shkruar ne zjarr.
  
  
  Parajsa dhe Ferri janë vetëm injorancë e përkohshme
  
  Është Shpirti i Pavdekshëm që anon drejt së Drejtës ose të Gabuar.
  
  
  "Plani B," tha ai. "E mbani mend mallkimin e Odinit? Nuk ju duk e përshtatshme, apo jo? Nuk ka ku ta vendosësh, apo jo? Epo, ndoshta kjo është çështja".
  
  "Mallkimi i Odinit është mënyra për të shpëtuar botën?" Dahl dyshoi.
  
  "Ose ferr," tha Drake. "Varet se kush e merr vendimin. Kjo është përgjigja. Personi që vendos Mburojën duhet të ketë një shpirt të pastër. Ky është një kurth kurthe. Nuk dimë më asgjë sepse e kemi hequr varrin. Nëse dështojmë, bota do të shkatërrohet."
  
  "Si shkoi mallkimi?" Hayden, duke mos u dukur më keq se sa pasi u shtyp fort nga duart e armikut, nguli sytë nga ndenja sikur mund ta hante të gjallë.
  
  Drake mallkoi ndërsa ngriti Mburojën dhe e mbajti para tij. Dahl qëndroi dhe e shikoi teksa ecte drejt kanalit të ajrit që fërshëllejë. "Në momentin që ju prekni këtë avull me këtë Mburojë, ai do të shqitet menjëherë nga duart tuaja."
  
  Pastaj, me një zhurmë si ulërima e një tufe kafshësh të ngujuara në një pyll të djegur, një avull tjetër shpërtheu nga poshtë, ulërima depërtuese nga shpërthimi i saj ishte pothuajse shurdhuese. Erë e keqe e squfurit tani filloi ta dendur ajrin, duke e kthyer atë në një miazmë toksike. Zhurma e dobët e malit që kishte qenë shoqëruesi i tyre i vazhdueshëm për kaq shumë kohë, tani ishte më shumë si bubullima. Drake ndjeu sikur vetë muret po dridheshin.
  
  "Lajmi i fundit, Dal. Plani B në veprim. Për referencë në të ardhmen, kjo do të thotë se nuk e di se çfarë dreqin tjetër mund të bëhet."
  
  "Ju nuk keni të ardhme," Dahl qëndroi në anën tjetër të Mburojës. "Ose unë."
  
  Së bashku ata vrapuan drejt kanalit të ventilimit. Propoza filloi të rrëshqasë nga shkëmbi pranë tyre. Një ulërimë dhe një ulërimë që Drake nuk e kishte dëgjuar kurrë, erdhi nga thellësitë e pafundme të humnerës.
  
  "Supervullkani po vjen!" Hajden bërtiti. "Fike!"
  
  
  * * *
  
  
  I paparë nga Drake, Dahl, apo edhe Abel Frey, mali i famshëm islandez i quajtur Eyjafjallajokul, i cili ende kënaqet me lëshimin e avionëve të butë gri dhe terrorizon trafikun ajror, shpërtheu papritmas në skajin e tij. Së shpejti do të shihej në Sky News dhe në BBC, dhe më vonë në You Tube, nga miliona të habitur - gjuhët e zjarrta të një mijë dragonjve që ndezin një stuhi zjarri në qiell. Në të njëjtën kohë, dy vullkane të tjera islandeze shpërthyen, majat e tyre fluturuan si tapa shampanje nën presion. U raportua, disi gjuha e lidhur, se Harmagedoni kishte ardhur.
  
  Vetëm disa të zgjedhur e dinin se sa afër ishte në të vërtetë.
  
  
  * * *
  
  
  Në thellësitë e errëta të malit luftuan heronj të paparë e asnjëherë të njohur. Drake dhe Dahl sulmuan daljen e avullit me Mburojën, duke përdorur një objekt të rrumbullakët për të devijuar avullin në zbrazëtirën e afërt, kur e vendosën drejtpërdrejt mbi vrimën e lënë nga prishja e varrit të Odinit.
  
  "Nxito!" Dahl luftoi për të mbajtur Mburojën në vend. Drake ndjeu duart e tij duke u dridhur ndërsa mposhti forcën fillestare të malit. "Unë thjesht dua të di se nga çfarë dreqin përbëhet kjo gjë!"
  
  "Kujt i intereson!" Hayden u përpoq t'i mbante duke i mbyllur këmbët dhe duke i shtyrë me të gjitha forcat. "Vetëm fute bastardin brenda!"
  
  Dahl u hodh, duke u hedhur lart nga vrima. Nëse Mburoja do të kishte humbur, ose edhe pak lëvizur, do të ishte avulluar menjëherë, por qëllimi i tyre ishte i saktë dhe pjesa kryesore hyri mjeshtërisht në hendekun artificial nën Varrin e Odinit.
  
  Një kurth i përpunuar, i shpikur qindra e mijëra shekuj më parë. Betohem në zotat.
  
  Kurthi i kurtheve!
  
  "Kurthi më i madh i lashtë që ka njohur ndonjëherë bota moderne." Dahl ra në gjunjë. "Dikush që mund t'i japë fund kësaj."
  
  Drake shikonte ndërsa Mburoja dukej se po hollohej ndërsa thithte presionin e madh që ngrihej nga poshtë. U rrafshua dhe u formua rreth skajeve të plasaritjes, duke marrë një nuancë obsidiane. Përgjithmonë. Nuk do të hiqet kurrë.
  
  "Zoti bekofte".
  
  Puna e mbaruar, ai ndaloi për një moment përpara se të kthente vëmendjen te Frey. Tmerri i mbushi zemrën më shumë se sa mund ta imagjinonte, edhe tani.
  
  Helikopteri u ngrit, duke u tendosur për të mbajtur peshën e arkivolit të Odinit, i cili lëkundej butësisht poshtë tij. Të dy Frey dhe Alicia u ulën në kapakun e arkivolit, me krahë të mbështjellë fort rreth rripave që e lidhnin atë me helikopterin.
  
  Por Beni, Kenedi dhe Profesor Parnevik ishin varur nga tre litarë të tjerë të varur nga poshtë helikopterit, pa dyshim të mbajtur aty nën kërcënimin e armës ndërsa Drake luftonte për të shpëtuar planetin.
  
  Ata qëndruan pezull mbi zbrazëti, duke u lëkundur ndërsa helikopteri ngjitej, i rrëmbyer pikërisht nga poshtë hundës së Drake.
  
  "Jooo!"
  
  Dhe, në mënyrë të pabesueshme, ai vrapoi - një njeri i vetmuar, që vraponte me energji të lindur nga zemërimi, humbja dhe dashuria - një njeri që u hodh në një humnerë pa fund në hapësirën e zezë, duke kërkuar atë që i ishte marrë dhe duke kapur në mënyrë të dëshpëruar një nga kabllot që lëkunden. , kur ai ra.
  
  
  KATËZET
  
  
  
  VARRI I ZOTIT
  
  
  Bota e Drake u ndal ndërsa ai u hodh në errësirë - një zbrazëti e pafund sipër, një gropë pa fund poshtë - tre centimetra litar që lëkundet, shpëtimi i tij i vetëm. Mendja e tij ishte e qetë; ai e bëri atë për miqtë e tij. Për asnjë arsye tjetër veçse për t'i shpëtuar.
  
  Vetëmohues.
  
  Gishtat e tij goditën litarin dhe nuk mbylleshin dot!
  
  Trupi i tij, më në fund i ekspozuar ndaj gravitetit, filloi të binte me shpejtësi. Në sekondën e fundit, krahu i tij i majtë i rraskapitur u mbyll në një litar që ishte më i gjatë se të tjerët dhe i shtrënguar me keqdashje refleks.
  
  Rënia e tij ndaloi, ai mblodhi të dy krahët rreth tij dhe mbylli sytë për të qetësuar zemrën e tij që i rrihte me shpejtësi. Nga diku lart erdhën duartrokitje të furishme. Alicia derdh sarkazmën e saj.
  
  "A është kjo ajo që Wells do të thoshte me "tregoni temperamentin tuaj"? Gjithmonë pyesja veten se çfarë do të thoshte ai fosil i çmendur!"#
  
  Drake ngriti sytë lart, shumë i vetëdijshëm për humnerën që tërhiqej poshtë, duke u marramendur si kurrë më parë. Por muskujt e tij u ndezën nga forca dhe adrenalina e sapogjetur, dhe pjesa më e madhe e zjarrit të vjetër ishte kthyer në të tani, duke vdekur të shpërthejë.
  
  Ai u ngjit në litar, krah për krah, gjunjët duke e shtrënguar atë, duke lëvizur shpejt. Frey tundi automatikun e tij dhe qeshi ndërsa gjuajti me kujdes, por më pas Hayden thirri nga varri i Odinit. Drake e pa atë duke qëndruar atje, duke drejtuar pistoletën e Wellsit drejt Frey - komandanti i vjetër kishte rënë pranë saj, por, falë Zotit, ende merrte frymë.
  
  Hayden e drejtoi gjysmën e armës drejt Frey. "Lëreni të ngrihet!"
  
  Helikopteri ende fluturonte në ajër, piloti i tij i pasigurt për urdhrat e tij. Frey hezitoi, duke ulëritur, një fëmijë që ndahej me lodrën e tij të preferuar. "NE RREGULL. Hundin, kurvë! Duhet të të kisha zbritur nga ai aeroplan i mallkuar!"
  
  Drake buzëqeshi kur dëgjoi përgjigjen e Hayden. "Po, shpesh e kuptoj këtë."
  
  Kenedi, Beni dhe Parnevik shikonin me sy hapur se çfarë po ndodhte, mezi guxonin të merrnin frymë.
  
  "Shko dhe merre!" Më pas Frey i bërtiti Alicias. "Nga dora në dorë. Merre dhe le të shkojmë. Kjo kurvë nuk do të të qëllojë. Ajo është një problem i qeverisë. "
  
  Drake gëlltiti ndërsa Alicia u hodh nga sarkofagu dhe rrëmbeu litarin paralel të Drake, por megjithatë, ai gjeti kohë për të parë Benin, duke vlerësuar se si reagoi djali ndaj zbulimit të statusit të Hayden.
  
  Beni, për këtë çështje, e shikoi me më shumë butësi.
  
  Alicia rrëshqiti në litar si një majmun dhe shpejt u kap me Drake. Ajo e shikoi atë, një fytyrë e përsosur plot keqdashje.
  
  "Unë mund të lëkundem në të dyja drejtimet." Ajo kërceu në ajër, me këmbët e para, në një hark të këndshëm përmes errësirës, e pezulluar plotësisht në ajër për një moment. Këmbët e saj më pas u mbërthyen fort në sternumin e Drake dhe ajo e shtyu trupin e saj përpara, duke u kapur shkurtimisht mbi litarin e tij përpara se ta lëkundet tek litari tjetër.
  
  "Babuon i ndyrë," mërmëriti Drake, gjoksi i tij në zjarr, shtrëngimi i tij u lirua.
  
  Alicia përdori vrullin e saj për t'u rrotulluar rreth litarit, duke përhapur këmbët në nivelin e gjoksit dhe u përplas në barkun e tij. Drake arriti të lëkundet në të djathtë për të zbutur goditjen, por ai ende ndjeu brinjë të mavijosur.
  
  Ai i zgërdhiu, ndau dhimbjen dhe u ngrit më lart. Në sytë e saj u shfaq një shkëlqim, bashkë me një respekt të ri.
  
  "Më në fund," mori frymë ajo. "Ju jeni kthyer. Tani do të shohim se kush është më i miri."
  
  Ajo ngatërroi litarin, me vetëbesim që rrezatonte nga çdo lëvizje e saj. Me një kërcim, ajo shkoi rreth litarit të vetë Drake dhe përdori përsëri vrullin e saj për t'u hakmarrë, duke i drejtuar këmbët këtë herë në kokën e tij.
  
  Por Drake ishte kthyer dhe ai ishte gati. Me mjeshtëri supreme e lëshoi litarin, e shtypi një vertigo të madhe dhe e kapi në një thellësi prej dy këmbësh. Alicia notoi e padëmshme mbi të, e trullosur nga lëvizja e tij, duke tundur ende krahët.
  
  Drake kërceu litarin një këmbë në një kohë. Në kohën kur kundërshtari i tij e kuptoi se çfarë kishte bërë, ai ishte mbi të. Ai shkeli fort në kokën e saj.
  
  Pashë gishtat e saj të lëshonin litarin. Ajo ra, por vetëm disa centimetra. Arra e fortë brenda saj funksionoi dhe ajo rifitoi kontrollin e saj.
  
  Frey gjëmonte nga lart. "Asgjë e mirë! Vdis, o jobesimtar anglez!"
  
  Më pas, në më pak se sa hap e mbyll sytë, gjermani nxori një thikë dhe i preu litarin Drake!
  
  
  * * *
  
  
  Drake i pa të gjitha në lëvizje të ngadaltë. Shkëlqimi i tehut, shkëlqimi vicioz i sipërfaqes së prerjes. Zbërthimi i papritur i litarit të tij të shpëtimit, mënyra se si filloi të fryhej dhe të përpëlitej mbi të.
  
  Papeshë e menjëhershme e trupit të tij. Një moment i ngrirë tmerri dhe mosbesimi. Njohuria se gjithçka që kishte ndjerë ndonjëherë dhe gjithçka që mund të bënte në të ardhmen sapo ishte shkatërruar.
  
  Dhe më pas duke rënë... duke parë armikun e saj, Alicia, duke përpëlitur grushtin për t'u rikthyer në majë të sarkofagut... duke parë gojën e Benit të rrotullohet në një ulërimë... Fytyra e Kenedit kthehet në një maskë vdekjeje... dhe përmes vizionit të tij periferik... largësia... . çfarë. ?
  
  Thorsten Dahl, suedezi i çmendur, duke vrapuar, jo, duke vrapuar nëpër platformë, i lidhur me rrip në trupin e tij, fjalë për fjalë u hodh në vrimën e zezë ashtu siç kishte bërë vetë Drake disa minuta më parë.
  
  Një parzmore që zbërthehej pas tij, e mbërthyer rreth një shtylle në kamaren e Odinit, e mbajtur fort nga Hayden dhe Wells, të cilët u shtrënguan për përpjekje maksimale.
  
  Kërcimi i çmendur i Dahl-it...duke e afruar mjaftueshëm sa për të kapur Drake-n për krahët dhe për ta mbajtur fort.
  
  Shpërthimi i shpresës së Drake u shua ndërsa ai dhe Dahl ranë së bashku, linja e sigurisë u tendos... më pas një tërheqje e papritur dhe e dhimbshme ndërsa Hayden dhe Wells pranuan tensionin.
  
  Pastaj shpresoj. Përpjekje të ngadalta, të dhimbshme për shpëtim. Drake ia nguli sytë Dahl-it pa fjalë, pa asnjë grimcë emocioni ndërsa ata tërhiqeshin zvarrë centimetër pas centimetri drejt sigurisë.
  
  Piloti i helikopterit duhet ta ketë marrë urdhrin sepse filloi të ngjitej derisa ishte gati të gjuante një raketë të tretë, këtë herë nga mali, i projektuar për të zgjeruar boshllëkun aq sa të futej nëpër sarkofag pa rrezikun e dëmtimit të tij.
  
  Brenda tre minutash arkivoli i Odinit u zhduk. Goditja e teheve të helikopterit është një kujtim i largët. Njësoj si tani, ishin Beni, Kenedi dhe Parnevik.
  
  Më në fund, Dahl dhe Drake u tërhoqën zvarrë mbi skajet shkëmbore të humnerës. Drake donte të ndiqte, por trupi i tij nuk reagoi. Ishte gjithçka që ai mund të bënte të shtrihej atje, duke e lënë traumën të zhytej në të, duke e ridrejtuar dhimbjen në një pjesë të izoluar të trurit të tij.
  
  Dhe teksa ishte shtrirë aty, u kthye zhurma e helikopterit. Vetëm këtë herë ishte helikopteri i Dahl-it. Dhe ishte mjeti i tyre i shpëtimit dhe i persekutimit.
  
  Drake mund të shikonte vetëm në sytë e munduar të Thorsten Dahl. "Ti je Zoti, shok", dhe kuptimi i vendit ku ata ndodheshin nuk i shpëtoi atij. "Zoti i vërtetë".
  
  
  DYZET E NJË
  
  
  
  GJERMANI
  
  
  Sa herë që Kennedy Moore kthente bythën në sediljen e fortë, sytë e mprehtë të Alicia Miles e kapnin atë. Kurva angleze ishte një luftëtare e Uber-it me ndjenjën e gjashtë të pritjes së një polici.
  
  Gjatë fluturimit prej tre orësh nga Islanda në Gjermani, ata ndaluan vetëm një herë. Në fillim, vetëm dhjetë minuta pasi u larguan nga vullkani, ata ngritën arkivolin në një çikrik dhe e siguruan atë dhe hipën të gjithë në bord.
  
  Abel Frey shkoi menjëherë në ndarjen e pasme. Ajo nuk e ka parë që atëherë. Ndoshta vajos rrotat e vjedhjes dhe industrisë. Alicia praktikisht hodhi Kenedin, Benin dhe Parnewick-un në vendet e tyre, më pas u ul pranë të dashurit të saj, i cili ishte lënduar nga Milo. Amerikani trupmadh dukej se po shtrëngonte çdo pjesë të trupit të tij, por më së shumti nga topat, një fakt që Alicia dukej se i dukej në mënyrë alternative zbavitëse dhe shqetësuese.
  
  Tre roje të tjera ishin në helikopter, duke parë me kujdes nga robërit komunikimin e çuditshëm që ekzistonte midis Alicia-s dhe Milo-s, i trishtuar, më pas kuptimplotë, më pas i mbushur me zemërim.
  
  Kennedy nuk e kishte idenë se ku ndodheshin kur helikopteri filloi të zbriste. Për orën e fundit, mendimet e saj kishin humbur, nga Drake dhe aventurat e tyre në Paris, Suedi dhe vullkan, në jetën e saj të mëparshme në NYPD dhe prej andej, në mënyrë të pashmangshme, te Thomas Caleb.
  
  Caleb është një vrasës serial të cilin e ka lënë të lirë ta vrasë sërish. Kujtimet e viktimave të tij e sulmuan atë. Skena e krimit nëpër të cilën ajo kishte kaluar disa ditë më parë - skena e tij e krimit - ishte po aq e freskët në mendjen e saj sa gjaku i sapo derdhur. Ajo e kuptoi se nuk kishte parë asnjë lajm të vetëm që atëherë.
  
  Ndoshta e kanë marrë.
  
  Në ëndrrat e tua....
  
  Nr. Në ëndrrat e mia nuk e kapin kurrë, nuk i afrohen kurrë. Ai më vret dhe torturon dhe faji im më ndjek si një demon i mallkuar derisa të heq dorë nga të gjitha.
  
  Helikopteri zbriti me shpejtësi, duke e nxjerrë atë nga pamja që nuk mund ta përballonte. Ndarja personale në pjesën e pasme të helikopterit u hap dhe Abel Frey doli jashtë, duke lëshuar urdhra.
  
  "Alicia, Milo, ti do të jesh me mua. Sillni të burgosurit. Kujdestarë, ju do ta shoqëroni arkivolin në dhomën time të ekzaminimit. Kujdestari atje ka udhëzime të më kontaktojë sa më shpejt që gjithçka të jetë gati për shikim. Dhe unë dua që të jetë i shpejtë, kujdestarë, ndaj mos vononi. Odin mund të ketë qenë duke pritur për Frey për mijëra vjet, por Frey nuk është duke pritur për Odin."
  
  "E gjithë bota e di se çfarë ke bërë, Frey, je i çmendur," tha Kennedy. "Modeliste, mallkim. Sa kohë mendoni se do të qëndroni jashtë burgut?"
  
  "Vetë rëndësia amerikane," këputi Frey. "Dhe idiotësia të bën të besosh se mund të flasësh me zë të lartë, hmm? Mendja më e lartë gjithmonë triumfon. Vërtet mendoni se miqtë tuaj u larguan? Ne kemi vendosur kurthe atje, kurvë budallaqe. Ata nuk do ta kalojnë Poseidonin".
  
  Kennedy hapi gojën për të protestuar, por pa Benin që tundi kokën për pak kohë dhe ia mbylli gojën befas. Lëreni atë. Mbijetoni së pari, luftoni më vonë Ajo citoi mendërisht Vann Bontu-n, "Më mirë të kem një kompleks inferioriteti dhe të befasohem këndshëm sesa të kem një kompleks superioriteti dhe të zgjohem në mënyrë të vrazhdë.
  
  Frey nuk kishte si ta dinte se helikopteri i tyre mbeti i fshehur në një lartësi më të madhe. Dhe krenaria e bindi se intelekti i tij ishte më i lartë se ata.
  
  Le të mendojë kështu. Surpriza do të ishte edhe më e ëmbël.
  
  
  * * *
  
  
  Helikopteri u ul me një goditje. Frey doli përpara dhe u hodh i pari, duke bërtitur urdhra për njerëzit në tokë. Alicia u ngrit në këmbë dhe bëri një gjest me gishtin e saj tregues. "Së pari ju të tre. Kokat poshtë. Vazhdoni të lëvizni derisa të them të kundërtën."
  
  Kennedy u hodh nga helikopteri pas Benit, me rraskapitje që dhemb në çdo muskul. Teksa shikonte përreth, pamja mahnitëse e bëri të harronte për një moment lodhjen, në fakt i mori frymën.
  
  Një vështrim dhe ajo e dinte se ishte kështjella e Frey-t në Gjermani; një strofull projektuesi i paligjshmërisë ku argëtimi nuk ndalet kurrë. Zona e tyre e uljes përballej me hyrjen kryesore, dyer të dyfishta lisi të inkorporuara me stufa ari të rrethuara nga kolona mermeri italiane që të çonin në një holl të madh. Para syve të Kenedit, u ngritën dy makina të shtrenjta, një Lamborghini dhe një Maserati, nga të cilat katër djem entuziastë rreth të njëzetave u rrokullisën dhe u ngjitën me këmbë në shkallët për në Kala. Nga pas derës vinin ritme të rënda të muzikës së kërcimit.
  
  Mbi dyert ishte një fasadë e veshur me gurë, e kryesuar nga një radhë frëngjish trekëndore dhe dy kulla më të larta në të dy skajet, duke i dhënë strukturës së gjerë një pamje të Rilindjes Neo-Gotike. Mbresëlënëse, mendoi Kennedy, dhe pak dërrmuese. Ajo imagjinoi se të ftohej në një festë në këtë vend do të ishte ëndrra e një modeleje të ardhshme.
  
  Dhe kështu Abel Frey përfitoi nga ëndrrat e tyre.
  
  Ajo u shty drejt dyerve, Alicia i shikonte me kujdes teksa ata kalonin skajet e supermakinave që vringëllonin dhe ngjiteshin shkallëve prej mermeri. Nëpër dyer dhe në holl me jehonë. Në të majtë, një portë e hapur, e mbuluar me lëkurë të çonte në një klub nate të mbushur me muzikë optimiste, drita shumëngjyrëshe dhe kabina që lëkunden mbi turmën, ku të gjithë mund të provonin se sa mirë mund të kërcenin. Kenedi u ndal menjëherë dhe bërtiti.
  
  "Ndihmë!" Ajo po qante teksa shikonte drejtpërsëdrejti vizitorët. "Na ndihmoni!"
  
  Disa njerëz shfrytëzuan momentin për të ulur gotat gjysmë plot dhe më ngulin sytë. Pas një sekonde ata filluan të qeshin. Biondja klasike suedeze ngriti shishen e saj në shenjë përshëndetjeje ndërsa italiani me lëkurë të errët filloi ta vështronte atë. Pjesa tjetër u kthye në ferrin e tyre të disko.
  
  Kennedy rënkoi ndërsa Alicia i kapi flokët dhe e tërhoqi zvarrë nëpër dyshemenë e mermertë. Beni bërtiti në shenjë proteste, por shuplaka për pak e rrëzoi atë. Mes të ftuarve të festës ka pasur edhe më shumë të qeshura, të shoqëruara me disa komente të pahijshme. Alicia e hodhi Kenedin kundër një shkalle të madhe, duke e goditur fort në brinjë.
  
  "Femër budallaqe," pëshpëriti ajo. "Nuk e shihni se ata janë të dashuruar me zotërinë e tyre? Ata kurrë nuk do të mendojnë keq për të. Tani shko."
  
  Ajo drejtoi lart me një pistoletë të vogël që iu shfaq në dorë. Kennedy donte të luftonte, por duke gjykuar nga ajo që sapo kishte ndodhur, ajo vendosi të merrej vetëm me të. Ata u çuan në shkallët dhe në të majtë, në krahun tjetër të Kalasë. Sapo dolën nga shkallët dhe hynë në korridorin e gjatë e të pamobiluar - urën mes krahëve - muzika e kërcimit pushoi dhe ata ishin ndoshta të vetmit njerëz të gjallë në atë moment.
  
  Ata ecën nëpër korridor dhe hynë në atë që dikur mund të kishte qenë një sallë e gjerë ballore. Por tani zona ishte e ndarë në gjysmë duzine dhoma të veçanta - dhoma me hekura nga jashtë në vend të mureve.
  
  Qelizat.
  
  Kennedy, së bashku me Benin dhe Parnevikun, u shtynë në një qeli aty pranë. Një zhurmë e fortë sinjalizoi mbylljen e derës. Alicia tundi dorën. "Ju jeni duke u vëzhguar. Shijoje."
  
  Në heshtjen shurdhuese që pasoi, Kennedy kaloi gishtat nëpër flokët e saj të gjatë të zinj, e lëmoi kostumin e pantallonave sa më mirë që mundi dhe mori frymë thellë.
  
  "Epo..." filloi të fliste ajo.
  
  "Hej kurva!" Abel Frey u shfaq para kamerës së tyre, duke buzëqeshur si një zot i zjarrit të ferrit. "Mirë se erdhe në kalanë time të festës. Unë disi dyshoj se do ta shijoni po aq sa mysafirët e mi, më të pasur."
  
  Ai e hoqi dorë nga oferta përpara se ata të përgjigjeshin. "Nuk ka rëndësi. Nuk duhet të flasësh. Fjalët e tua janë pak me interes për mua. Pra," bëri sikur mendoi, "kë kemi ne... mirë, po, sigurisht, është Ben Blake. Jam i sigurt që do ta shijoni pa masë".
  
  Beni vrapoi te hekura dhe e tërhoqi sa më shumë që mundi. "Ku është motra ime, kopil?"
  
  "Hm? Do të thoni një bjonde të turpshme me..." ai e nxorri këmbën jashtë mase. "Futni stilin e luftimit të dragoit? Dëshironi detaje? Mirë, pasi je ti, Ben. Natën e parë dërgova burrin tim atje për t'i marrë këpucët, e dini, për ta zbutur pak. Ajo e etiketoi atë, lëndoi disa brinjë, por ai mori atë që doja."
  
  Frey shfrytëzoi momentin për të peshkuar një telekomandë nga xhepi i mantelit të çuditshëm mëndafshi që kishte veshur. Ai e kaloi atë në një televizor portativ, të cilin Kennedy as që e vuri re. Një fotografi u shfaq në transmetim - SKY News - biseda rreth borxhit publik në rritje të MB.
  
  "Nata e dytë?" Frey ndaloi. "Vëllai i saj me të vërtetë dëshiron ta dijë?"
  
  Beni bërtiti, një tingull i mprehtë që i dilte thellë nga stomaku. "A është mirë ajo? Ajo është në rregull?"
  
  Frey kliko përsëri në telekomandë. Ekrani kaloi në një imazh tjetër, më të trashë. Kennedy kuptoi se ajo po shikonte një dhomë të vogël me një vajzë të lidhur në një shtrat.
  
  "Çfarë mendoni?" Frey inkurajoi. "Të paktën ajo është gjallë. Për tani."
  
  "Karin!" Beni vrapoi drejt televizorit, por më pas ndaloi, papritmas u mposht. Të qarat i tronditën gjithë trupin.
  
  Frey qeshi. "Çfarë do tjetër?" Ai u shtir përsëri i menduar, dhe më pas ndryshoi përsëri kanalin, këtë herë në CNN. Menjëherë në lajme kishte një mesazh për një vrasës serial nga Nju Jorku - Thomas Caleb.
  
  "Të shkrova më herët", tha Kennedy i çmendur me gëzim. "Mendova se mund të dëshironit të shikoni."
  
  Ajo dëgjoi pa dashje. Dëgjoi lajmin e tmerrshëm se Kalebi vazhdoi të bredh rrugëve të Nju Jorkut, i çliruar, një fantazmë.
  
  "Unë besoj se ju e liruat atë," tha Frey me gisht në shpinë të Kenedit. "Punë e mrekullueshme. Grabitqari është kthyer aty ku i takon, nuk është më një kafshë në kafazin e kopshtit zoologjik të qytetit."
  
  Raporti lëvizi nëpër pamjet arkivore të rastit - pamjet standarde - fytyra e saj, fytyra e policit të ndyrë, fytyrat e viktimave. Gjithmonë fytyrat e viktimave.
  
  Të njëjtat që e përndiqnin çdo ditë në makthet.
  
  "Vë bast që i dini të gjithë emrat e tyre, apo jo?" Frey qeshi. "Adresat e familjeve të tyre. Si... ata vdiqën."
  
  "Hesht!" Kennedy vuri kokën në duar. Ndaloje atë! Ju lutem!
  
  "Dhe ti," dëgjoi ajo duke pëshpëritur Frey. "Profesor Parnevik," i pështyu fjalët sikur të ishin mish të kalbur në gojë. "Duhet të kishe mbetur duke punuar për mua."
  
  Pati një të shtënë. Kennedy bërtiti i tronditur. Në sekondën tjetër, ajo dëgjoi rrëzimin e trupit dhe, duke u kthyer, pa që plaku kishte rënë përtokë, një vrimë e hapur në gjoks, gjaku doli jashtë dhe u spërkat në muret e qelisë.
  
  I ra nofulla, mosbesimi ia mbylli trurin. Ajo mundi vetëm të shikonte teksa Frey u kthye nga ajo edhe një herë.
  
  "Dhe ti, Kennedy Moore. Koha juaj po vjen. Së shpejti do të eksplorojmë thellësitë në të cilat mund të zbresësh."
  
  Duke u kthyer me taka dhe duke buzëqeshur, ai u largua.
  
  
  42
  
  
  
  LA VEREIN, GJERMANI
  
  
  Abel Frey qeshi me vete ndërsa po shkonte për në departamentin e tij të sigurisë. Disa momente krijuese dhe i shkeli në tokë këta idiotë. Ata të dy janë të thyer. Dhe më në fund vrau për vdekje atë idiotin e vjetër Parnevik Stone.
  
  E mahnitshme. Tani për aktivitete edhe më të këndshme.
  
  Ai hapi derën e dhomës së tij private dhe gjeti Milo dhe Alicia të shtrirë në divanin e tij, ashtu siç i kishte lënë. Amerikani i madh ende vuante nga lëndimi, duke u grimuar me çdo lëvizje, falë atij suedez, Torsten Dahl.
  
  "A ka ndonjë lajm nga fqinji?" Pyeti Frey menjëherë. "Hudson thirri?"
  
  Në vendin fqinj ishte një qendër kontrolli e vëzhgimit me video, aktualisht nën mbikëqyrje nga një prej mbështetësve më radikalë të Frey, Tim Hudson. I njohur në kështjellë si "njeriu me kujtesë" për njohuritë e tij të mëdha për kompjuterët, Hudson ishte një nga studentët e parë të Frey, një njeri i gatshëm të bënte çdo gjë për shefin e tij fanatik. Kryesisht ata mbikëqyrën ecurinë e instalimit të varrit të Odinit, me Hudson në krye, duke sharë e djersitur dhe duke gëlltitur me nervozizëm Yeagers sikur të ishte qumësht. Frey ishte i padurueshëm për të parë Varrin të ngritur në vendin e duhur dhe ai bëri përgatitjet e plota për vizitën e tij të parë të shënuar. U inspektuan gjithashtu robërit e tij, lagjet e Karinit dhe qelitë e të burgosurve të tij të rinj.
  
  Dhe një festë, sigurisht. Hudson krijoi një sistem që vendosi çdo centimetër të klubit nën një kontroll, qoftë fushë infra të kuqe apo standarde, dhe çdo veprim i mysafirëve elitë të Frey regjistrohej dhe kontrollohej për peshën e tij në levë.
  
  Ai arriti të kuptojë se fuqia, në fund të fundit, nuk është njohuri. Forca ishte provë e fortë. Fotografi e përmbajtur. Video me definicion të lartë. Kapja mund të ishte e paligjshme, por kjo nuk dëmtoi nëse viktima do të kishte frikë mjaftueshëm.
  
  Abel Frey mund të organizojë një "natë takimi" me një yll ose një zogth rock në çdo kohë që i përshtatet. Ai mund të blejë një pikturë ose një skulpturë, të marrë ulëse në rreshtin e parë në shfaqjen më të njohur në qytetin më magjepsës, të arrijë të paarritshmen sa herë që donte.
  
  "Deri më tani, asgjë. Hudson duhet të ketë humbur mendjen përsëri në divan, "tha Alicia, duke u ulur me kokën në duar dhe këmbët e varura mbi skajin e divanit të tij. Kur Frey e shikoi, ajo ndau pak gjunjët.
  
  Sigurisht. Natyrisht, Frey psherëtiu me vete. Ai pa teksa Milo rënkonte dhe u mbajt për brinjët e tij. Ai ndjeu se goditja elektrike ia shpejtoi rrahjet e zemrës ndërsa mendimi për seksin përzihej me rrezikun. Ai ngriti një vetull në drejtim të Alicias, duke i dhënë asaj shenjën universale të 'parave'.
  
  Alicia vuri këmbët poshtë. "Mendo pak, Milo, pse nuk shkon të kontrollosh sërish. Dhe merrni një raport të plotë nga ai idioti Hudson, hmm? Boss," tundi ajo me kokë drejt pjatës së argjendtë me ushqime. "A ka ndonjë gjë të pazakontë?"
  
  Frey studioi pjatën ndërsa Milo, i pavëmendshëm për atë që po ndodhte si një politikan për marrëzinë e tij, dërgoi një vështrim tallës në drejtim të të dashurës së tij, më pas rënkoi dhe doli me çalë nga dhoma.
  
  Frey tha: "Biskota duket e shijshme."
  
  Sapo dera klikoi në vend, Alicia i dha Freyt një pjatë me biskota dhe u ngjit në tryezën e tij. Me të katër këmbët, ajo ktheu kokën drejt tij.
  
  "Doni pak gomar të shijshëm anglez me këtë biskotë?"
  
  Frey shtypi një buton sekret nën tavolinën e tij. Menjëherë, piktura e rreme u shty mënjanë, duke zbuluar një varg ekranesh video. Ai tha, "Gjashtë" dhe një nga ekranet mori jetë.
  
  Ai shijoi biskotat teksa shikonte, duke përkëdhelur në mungesë të pasmet e rrumbullakëta të Alicias.
  
  "Arena ime e betejës," mori frymë ai. "Tashmë është përgatitur. Po?"
  
  Alicia përpëlitej në mënyrë joshëse. "Po".
  
  Frey filloi të përkëdhelte dhëmbëzimin midis këmbëve të saj. "Pastaj kam rreth dhjetë minuta. Tani për tani do të duhet të mjaftoheni me një të shpejtë."
  
  "Historia e jetes sime".
  
  Frey e ktheu vëmendjen e tij tek ajo, gjithmonë i ndërgjegjshëm për Milo-n vetëm njëzet këmbë larg pas derës së hapur, por edhe me këtë dhe praninë sensuale të Alicia Miles, ai ende nuk mund t'i hiqte sytë nga qelia luksoze e një prej të sapolindurve të tij. robërit e fituar..
  
  Vrasësi serial - Thomas Caleb.
  
  Përballja përfundimtare ishte e pashmangshme.
  
  
  
  Pjesa 3
  Fushë beteje...
  
  
  DYZET E TRE
  
  
  
  LA VEREIN, GJERMANI
  
  
  Kennedy vrapoi drejt hekurave ndërsa Abel Frey dhe rojet e tij u shfaqën jashtë qelisë së tyre. Ajo u bërtiti atyre që të hiqnin trupin e profesorit ose t'i linin të lirë, më pas ndjeu një tronditje të madhe kur ata bënë pikërisht këtë.
  
  Ajo u ndal në hyrje të qelisë, pa e ditur se çfarë të bënte. Njëri nga rojet vuri me pistoletë. Ata hynë më thellë në kompleksin e burgut, duke kaluar disa qeli të tjera, të gjitha të pabanuara. Por shkalla e gjithë kësaj e ftohte deri në kockë. Ajo pyeste veten se çfarë paudhësie të shthurura ishte i aftë ky djalë.
  
  Pikërisht atëherë ajo kuptoi se ai mund të ishte më keq se Kalebi. Më keq se të gjithë. Ajo shpresonte që Drake, Dal dhe ushtria përforcuese të ishin në rrugën e tyre, por asaj iu desh të përballej me këtë dilemë dhe ta kapërcente atë, duke besuar se ishin vetëm. Si mund të shpresonte ajo të mbronte Benin ashtu siç bëri Drake? I riu eci pranë saj. Ai nuk kishte folur shumë që prej vdekjes së Parnevikut. Në fakt, mendoi Kenedi, djali kishte thënë vetëm disa fjalë që kur ishin kapur në Varr.
  
  A e pa ai se shansi i tij për të shpëtuar Karin po i ikte? Ajo e dinte që qelia e tij ishte ende e sigurt në xhepin e tij, e vendosur të vibronte, dhe gjithashtu se ai kishte marrë gjysmë duzinë telefonatash nga prindërit e tij që ai nuk ishte përgjigjur.
  
  "Ne jemi në vendin e duhur," i pëshpëriti Kennedy me cep të gojës. "Mbaje mendjen për vete."
  
  "Hesht, amerikan!" Frey pështyu fjalën e fundit sikur të ishte një mallkim. Për të, siç i dukej asaj, me shumë mundësi ishte. "Ju duhet të shqetësoheni për fatin tuaj."
  
  Kennedy hodhi një vështrim të shpejtë prapa. "Çfarë do të thotë kjo? Do të më bësh të vesh një nga fustanet e tu të vegjël që ke bërë?" Ajo imitoi prerjen dhe qepjen.
  
  Gjermani ngriti një vetull. "E lezetshme. Le të shohim sa kohë do të qëndroni të guximshëm."
  
  Përtej kompleksit të qelive, ata hynë në një pjesë tjetër, shumë më të errët të shtëpisë. Tani ata po shkonin në një kënd të mprehtë poshtë, dhomat dhe korridoret rreth saj në një gjendje të mjerë. Edhe pse, duke e njohur Frey-n, ishte e gjitha një harengë e kuqe për të ngatërruar zagarët e gjakut.
  
  Ata ecën nëpër korridorin e fundit, që të çonte në një derë prej druri të harkuar me menteshat e mëdha metalike. Një nga rojet thirri një numër tetëshifror në tastierën numerike me valë dhe dyert e rënda filluan të hapeshin kërcitës.
  
  Në çast, ajo pa kangjellat metalike të larta deri në gjoks që rrethonin dhomën e re. Rreth tridhjetë a dyzet veta qëndronin rreth tij me pije në duar, duke qeshur. Playboys dhe bosët e drogës, prostituta meshkuj dhe femra të klasit të lartë, anëtarët e familjes mbretërore dhe kryetarët e Fortune 500. Të vejat me trashëgimi të madhe, sheikët e pasur me naftë dhe vajzat e milionerëve.
  
  Të gjithë qëndruan rreth barrierës, duke pirë Bollinger dhe Romani Conti, duke kafshuar ushqime të shijshme dhe duke rrezatuar kulturën dhe klasën e tyre.
  
  Kur Kennedy hyri brenda, të gjithë u ndalën dhe e ngulitën për një moment. Mendimi i saj rrëqethës ishte ta vlerësonte. Pëshpëritjet rrodhën përgjatë mureve të pluhurosura dhe i shpuan veshët.
  
  Ajo është ajo? Oficer policie?
  
  Ai do ta shkatërrojë atë në, maksimumi, katër minuta.
  
  Do ta marr. Unë të rrit dhjetë të tjera, Pierre. Çfarë do të thuash?
  
  Shtatë. Vë bast se ajo është më e fortë se sa duket. Dhe, mirë, ajo do të jetë pak e inatosur, nuk mendoni?
  
  Për çfarë dreqin po flisnin?
  
  Kennedy ndjeu një goditje të ashpër në të pasmet e saj dhe u përplas në dhomë. Kuvendi qeshi. Frey vrapoi me shpejtësi pas saj.
  
  "Njerëz!" Ai qeshi. "Miqtë e mi! Kjo është një ofertë e mrekullueshme, nuk mendoni? Dhe ajo do të na dhurojë një natë të mrekullueshme!"
  
  Kenedi shikoi përreth, padashur i frikësuar. Për çfarë dreqin po flisnin? Qëndro me gjemba, ajo kujtoi thënien e preferuar të kapitenit Lipkind. Vazhdoni lojën tuaj. Ajo u përpoq të përqendrohej, por tronditja dhe mjedisi surreal e kërcënuan ta çmendnin.
  
  "Unë nuk do të performoj para jush," mërmëriti ajo në shpinë të Frey. "Në çdo mënyrë që ju prisni."
  
  Frey u kthye nga ajo dhe buzëqeshja e tij e kuptueshme ishte befasuese. "A nuk është? Për diçka të vlefshme?Mendoj se mbivlerësoni veten dhe llojin tuaj. Por është normale. Ju mund të mendoni ndryshe, por unë mendoj se do, i dashur Kennedy. Unë me të vërtetë mendoj se mundeni. Eja." Ai e bëri me shenjë tek ai.
  
  Kennedy doli drejt parmakut të unazës. Rreth dymbëdhjetë këmbë poshtë saj ishte një vrimë rrethore, e gërmuar në mënyrë të pabarabartë në tokë, dyshemeja e saj e mbushur me gurë dhe muret e saj të mbuluara me papastërti dhe gurë.
  
  Arenë gladiatorësh e modës së vjetër. Lufta gropë.
  
  Pranë saj, shkallët metalike u tërhoqën zvarrë dhe u ngritën përgjatë parmakut në gropë. Frey tregoi se ajo duhet të zbriste.
  
  "Në asnjë mënyrë," pëshpëriti Kennedy. Tre armë iu drejtuan asaj dhe Benit.
  
  Frey ngriti supet. "Kam nevojë për ty, por seriozisht nuk kam nevojë për një djalë. Mund të fillojmë me një plumb në gju, pastaj në bërryl. Punoni shumë dhe shikoni sa kohë ju duhet për të përmbushur kërkesën time." Buzëqeshja e tij djallëzore e bindi se do të ishte i lumtur t'i mbështeste fjalët e tij.
  
  Ajo shtrëngoi dhëmbët, mori një sekondë duke zbutur kostumin e pantallonave. Turma e pasur e shikonte me interes, si një kafshë në kafaz. Gotat ishin bosh dhe mezetë e ngrëna. Kamerierët dhe kamarieret fluturonin mes tyre, të padukshëm për ta, duke u mbushur dhe freskuar.
  
  "Çfarë është një vrimë?" ajo shkëmbeu me kohën, duke mos parë asnjë rrugëdalje dhe duke u përpjekur t'i jepte Drake çdo sekondë të çmuar shtesë.
  
  "Kjo është arena ime e betejës," tha Frey me dashamirësi. "Jetoni në një kujtim të lavdishëm ose vdisni në turp. Zgjedhja, i dashur Kennedy, është në duart tuaja. "
  
  Qëndroni me gjemba.
  
  Një nga rojet e shtyu me grykën e pistoletës. Në një farë mënyre ajo ia doli t'i hidhte një vështrim pozitiv Benit dhe arriti te shkallët.
  
  "Prit," sytë e Frey shkëlqenin me zemërim. "Hiq këpucët e saj. Kjo do të ushqejë pak më shumë dëshirën e tij për gjak."
  
  Kenedi qëndroi aty, i poshtëruar, i tërbuar dhe pak i trullosur, kur një nga rojet u gjunjëzua para saj dhe i hoqi këpucët. Ajo ngjiti shkallët, duke u ndjerë joreale dhe e largët, sikur ky takim i çuditshëm të ishte me një Kenedi tjetër në një cep të largët të botës. Ajo pyeste veten se kush ishte në të vërtetë ai të cilit i referoheshin të gjithë.
  
  Nuk dukej mirë. Dukej sikur ajo do të duhej të luftonte për jetën e saj.
  
  Teksa ajo zbriste shkallët, një bilbil erdhi nga turma dhe një valë e fuqishme epshi gjaku mbushi ajrin.
  
  Ata bërtisnin lloj-lloj sharjesh. U bënë baste, disa se ajo do të vdiste në më pak se një minutë, të tjera se do të humbiste tanga në më pak se tridhjetë sekonda. Një ose dy madje u ofruan ta mbështesin. Por më shumë rrezikonte që ai të përdhoste trupin e saj të pajetë pasi ta pluhuroste.
  
  Më i pasuri i të pasurve, llumi më i fuqishëm në Tokë. Nëse kjo ishte ajo që ju dha pasuri dhe fuqi, atëherë bota u shkatërrua vërtet.
  
  Shumë shpejt këmbët e saj të zbathura prekën tokën e fortë. Ajo zbriti, duke u ndjerë e ftohtë dhe e pambrojtur, dhe shikoi përreth. Përballë saj ishte hapur një vrimë në mur. Aktualisht, ajo ishte e mbyllur me një grup shufrash të trasha.
  
  Figura e bllokuar në anën tjetër të atyre hekurave papritur u hodh përpara, duke u përplasur në to me një britmë tërbimi gjakatar. Ai i tundi ato aq fort sa u kthyen, fytyra e tij ishte pak më shumë se një gjëmim i shtrembëruar.
  
  Por pavarësisht kësaj, dhe pavarësisht nga mjedisi i saj i çuditshëm, Kennedy e njohu atë më shpejt se sa duhej për të kujtuar emrin e tij.
  
  Thomas Caleb, vrasës serial. Këtu në Gjermani me të. Dy armiq vdekjeprurës hynë në arenën e betejës.
  
  Plani i Abel Frey, i krijuar në Nju Jork, po vihet në praktikë.
  
  Zemra e Kenedit kërceu dhe një valë e pastër urrejtjeje qëlloi nga gishtat e këmbëve në tru dhe përsëri.
  
  "Ti bastard!" Ajo po qante, duke vluar nga zemërimi. "Ti je një bastard absolut!"
  
  Pastaj hekurat u ngritën dhe Kalebi u hodh drejt saj.
  
  
  * * *
  
  
  Drake doli nga helikopteri para se të godiste tokën, ende një hap prapa Thorsten Dahl, dhe vrapoi drejt hotelit të ngarkuar, i cili ishte marrë në kontroll nga një koalicion i kombinuar i forcave ndërkombëtare. Ushtria është sigurisht e përzier, por e vendosur dhe e gatshme për luftë.
  
  Ata ishin 1.2 milje në veri të La Veraine.
  
  Ushtria dhe automjetet civile u ekspozuan jashtë, motorët gërvishtën gati.
  
  Fojeri ishte plot aktivitet: komando dhe forca speciale, agjentë të inteligjencës dhe ushtarë të gjithë mblidheshin, rregulloheshin dhe bëheshin gati.
  
  Dahl njoftoi praninë e tij duke u hedhur në recepsionin e hotelit dhe duke bërtitur aq fort të gjithë u kthyen. Pati një heshtje respektuese.
  
  Ata tashmë e njihnin atë, Drake dhe të tjerët dhe ishin të vetëdijshëm për atë që kishin arritur në Islandë. Çdo person këtu u informua përmes lidhjes video të transmetuar midis hotelit dhe helikopterit.
  
  "Ne jemi gati?" Dahl bërtiti. "Të shkatërrosh këtë bastard?"
  
  "Teknika është gati," bërtiti komandanti. Ata të gjithë e mbanin Dahl-in përgjegjës për operacionin. "Snajperët janë në vend. Jemi kaq të nxehtë sa mund ta rifillojmë këtë vullkan, zotëri!"
  
  Dahl pohoi me kokë. "Atëherë çfarë presim?"
  
  Niveli i zhurmës u rrit me njëqind shkallë. Trupat dolën nga dyert, duke goditur njëri-tjetrin në shpinë dhe duke organizuar të takoheshin për birrë pas betejës për të mbajtur bravadon. Motorët filluan të gjëmojnë ndërsa automjetet e mbledhura u larguan.
  
  Drake iu bashkua Dahl në një automjet të tretë në lëvizje, një Humvee ushtarake. Gjatë orëve të fundit të konferencave, ai e dinte se ata kishin rreth 500 burra, mjaftueshëm për të fundosur ushtrinë e vogël prej 200 vetash të Frey, por gjermani ishte në një pozicion më të lartë dhe pritej të kishte shumë hile.
  
  Por e vetmja gjë që nuk kishte ishte elementi i befasisë.
  
  Drake po kërcente në sediljen e përparme, me pushkë të shtrënguar, me mendimet e tij të përqendruara te Beni dhe Kenedi. Hajden ishte në ndenjësen pas tyre, i pajisur për luftë. Wells u la në hotel me një plagë të rëndë në stomak.
  
  Kolona rrumbullakosi një kthesë të mprehtë dhe më pas erdhi La Vereine, e ndezur si një pemë e Krishtlindjeve kundër errësirës që e rrethonte dhe përpara shkëmbit të zi të malit që ngrihej mbi të. Portat e saj ishin të hapura, duke treguar paturpësinë e pacipë të njeriut që kishin ardhur për të rrëzuar.
  
  Dahl ndezi mikrofonin. "Thirrja e fundit. Ne fillojmë të nxehtë. Shpejtësia do të shpëtojë jetë këtu, njerëz. Ju i dini objektivat dhe e dini supozimin tonë më të mirë se ku do të jetë arkivoli i Odinit. Le të merremi me këtë DERR, ushtarë".
  
  Lidhja qëndronte për zotëri inteligjent të sjellshëm. Shumë ironi. Drake i mbajti nyjet e tij të bardha ndërsa Çekiçi përshkoi shtëpinë e Frey-t me pak se një centimetër në të dyja anët. Rojet gjermane filluan të ngrenë alarmin nga kullat e tyre të larta.
  
  Të shtënat e para ranë, duke u kërcyer nga automjetet plumb. Kur kolona ndaloi papritur, Drake hapi derën e tij dhe u largua. Ata nuk përdorën mbështetje ajrore sepse Frey mund të kishte RGPS. Ata duhej të largoheshin shpejt nga makinat për të njëjtën arsye.
  
  Hyni dhe kthejeni vendin e PIGS në një fabrikë proshutë.
  
  Drake vrapoi drejt shkurreve të trasha që rriteshin nën dritaren e katit të parë. Ekipi i SAS-it që ata dërguan tridhjetë minuta më parë duhet të kishin rrethuar tashmë klubin e natës dhe mysafirët e tij 'civilë'. Plumbat qëlluan nga dritaret e kështjellës, duke bërë dush muret e portës ndërsa makinat hynin brenda. Forcat e koalicionit qëlluan me hakmarrje, duke thyer xhamin, duke goditur mish e kockë dhe duke e kthyer fasadën prej guri në baltë. Kishte klithma, britma dhe thirrje për përforcime.
  
  Brenda kështjellës mbretëronte kaos. Një shpërthim RPG erdhi nga një dritare në katin e sipërm, duke u përplasur në shtëpizën e Frey dhe duke shkatërruar një pjesë të murit. Mbeturinat ranë mbi ushtarët pushtues. Zjarri i mitralozit u kthye dhe një mercenar gjerman ra nga kati i fundit, duke bërtitur dhe duke u rrëzuar, derisa goditi tokën me një çarje të tmerrshme.
  
  Dahl dhe një ushtar tjetër hapën zjarr në dyert e përparme. Plumbat apo rikosetet e tyre vranë dy persona. Dahl vrapoi përpara. Hajden ishte diku në përleshje pas tij.
  
  "Duhet të futemi në këtë vrimë ferri! Tani!"
  
  Shpërthime të reja tronditën natën. RPG-ja e dytë goditi një krater masiv disa metra në lindje të Drake's Hummer. Një dush dheu dhe gurësh ra në qiell
  
  Drake vrapoi, i strukur, duke qëndruar nën modelin e kryqëzuar të plumbave që shponin ajrin mbi kokën e tij.
  
  Lufta ka filluar vërtet.
  
  
  * * *
  
  
  Turma tregoi gjakderdhjen e saj edhe para se Kennedy dhe Caleb të prekeshin. Kenedi rrotulloi me kujdes, gishtat e saj kapnin papastërtitë, këmbët e saj testonin shkëmbin dhe dheun, duke lëvizur në mënyrë të çrregullt për të mos qenë e parashikueshme. Mendja e saj përpiqej t'i kuptonte të gjitha, por ajo kishte vënë re tashmë një dobësi te kundërshtari i saj, mënyrën se si sytë e tij morën figurën që mbulonte në mënyrë konservative kostumi i saj pa formë.
  
  Pra, kjo ishte një mënyrë për të vrarë vrasësin. Ajo u përqendrua në gjetjen e një tjetri.
  
  Caleb bëri lëvizjen e parë. Pështyma i shpëtoi nga buzët e tij, ndërsa ai u hodh drejt saj, me krahët që rridhnin. Kennedy e luftoi atë dhe u largua mënjanë. Turma ishte jashtë për gjak. Dikush derdhi verë të kuqe në tokë, një gjest simbolik i gjakut që donin të derdhnin. Ajo dëgjoi Frey, bastardin e sëmurë, duke nxitur Caleb, psikopatin e pashpirt, për ta bërë këtë.
  
  Tani Calebi u hodh përsëri. Kennedy e gjeti të mbështetur pas murit. Ajo humbi përqendrimin, e shpërqendruar nga turma.
  
  Pastaj Kalebi ishte mbi të, me krahët e tij të zhveshur të mbështjellë rreth qafës së saj - duart e tij të djersitura, të neveritshme... të zhveshura. Krahët e vrasësit...
  
  ... mizoria dhe vdekja ...
  
  ...duke lyer papastërtinë e tij të kalbur në të gjithë lëkurën e saj. Në kokën e saj ranë kambanat paralajmëruese. Duhet të ndalosh së menduari kështu! Duhet të përqendroheni dhe të luftoni! Luftoni një luftëtar të vërtetë, jo një legjendë që keni krijuar.
  
  Turma e paduruar ulëriti përsëri. Ata goditën shishet dhe gotat në gardh, duke ulëritur si bisha që synojnë të vrasin.
  
  Dhe Kalebi, kaq afër pas gjithçkaje që ka ndodhur. Qendra e saj e përqendrimit u qëllua, u hodh në ferr. Përbindëshi e goditi me grusht në krah, duke ia shtypur kokën në gjoks në të njëjtën kohë. Gjoksin e tij të ndyrë e të djersitur të zhveshur. Pastaj e goditi sërish. Dhimbja shpërtheu në gjoksin e saj. Ajo u lëkund. Mbi të u derdh vera e kuqe, e derdhur nga lart.
  
  "Kjo është ajo," e tallte Kalebi. "Zbrit atje ku e ke vendin".
  
  Turma gjëmonte. Caleb fshiu duart e tij të shëmtuara në flokët e saj të gjatë dhe qeshi me keqdashje të qetë dhe vdekjeprurëse.
  
  "Unë do të pshurr mbi kufomën tuaj, kurvë."
  
  Kennedy ra në gjunjë, duke i shpëtuar për pak kohë Caleb-it. Ajo u përpoq t'i shmangej, por ai kishte një shtrëngim të fortë në pantallonat e saj. E tërhoqi mbrapa tek ai, duke buzëqeshur si një egër me kokë të vdekur. Ajo nuk kishte zgjedhje. Ajo zbërtheu pantallonat e saj, pantallonat e saj pa formë, me figura, dhe i la t'i rrëshqisnin nga këmbët. Ajo përfitoi nga befasia e tij momentale për t'u zvarritur mbi bythë. Gurët e gërvishtën lëkurën e saj. Turma bërtiti. Kalebi nxitoi përpara, duke e futur dorën në brezin e të brendshmeve të saj, por ajo e goditi me tërbim në fytyrë, ndërsa të brendshmet trokisnin prapa, ashtu si hunda e tij, e përgjakur dhe e thyer, i varej anash. Ajo u ul atje për një moment, duke parë armikun e saj dhe e gjeti veten të paaftë për të hequr sytë nga sytë e tij të përgjakur, mishngrënës.
  
  
  * * *
  
  
  Drake u rrokullis nëpër një portë të çuditshme në hollin masiv. SAS bëri rrethimin e zonës së klubit të natës dhe mbuloi shkallët e përparme. Pjesa tjetër e kështjellës nuk do të ishte aq miqësore.
  
  Dahl përkëdheli xhepin e gjoksit. "Programet tregojnë një depo në të djathtën tonë dhe në krahun lindor të largët. Mos dyshoni për asgjë tani, Drake. Hajden. Ne ramë dakord që ky ishte vendi më logjik për Frey, miqtë tanë dhe Varri."
  
  "As nuk kam ëndërruar për këtë," tha Hayden prerazi.
  
  Me një grup njerëzish që ngjiteshin pas tij, Drake ndoqi Dahl përmes derës në krahun lindor. Sapo u hap dera, më shumë plumba shpuan ajrin. Drake u rrokullis dhe u ngrit, duke gjuajtur.
  
  Dhe befas njerëzit e Frey ishin mes tyre!
  
  Thika u ndezën. Qëlluan me pistoleta. Ushtarët zbritën nga e majta dhe nga e djathta. Drake shtypi grykën e pistoletës së tij në tëmthin e njërit prej rojeve të Frey, më pas e solli armën në pozicionin e qitjes në kohën e duhur për të vënë një plumb në fytyrën e sulmuesit. Roja e sulmoi nga e majta. Drake iu shmang sulmit dhe e goditi djalin me bërryl në fytyrë. Ai u përkul mbi njeriun e pavetëdijshëm, mori thikën e tij dhe ia futi pikën në kokë një tjetri që ishte gati t'i priste fytin një komandoje Delta.
  
  Një e shtënë pistolete i ra pranë veshit; Arma e preferuar e SGG. Hayden përdori një Glock dhe një thikë ushtarake. Forca shumëkombëshe për një incident shumëkombësh, mendoi Drake. Më shumë të shtëna u dëgjuan në skajin më të largët të dhomës. Sillni italianët.
  
  Drake u rrotullua rrafsh nën ndikimin anësor të armikut. Ai ktheu të gjithë trupin, këmbët përpara, duke e rrëzuar djalin nga këmbët. Ndërsa burri u ul rëndë në shtyllën kurrizore, Drake vrau veten.
  
  Ish-oficeri i SAS u ngrit në këmbë dhe vuri re Dahl një duzinë hapash përpara. Armiqtë e tyre po bëheshin gjithnjë e më pak - ndoshta vetëm disa dhjetëra martirë kishin mbetur, të dërguar për të rraskapitur pushtuesit. Ushtria e vërtetë do të ishte diku tjetër.
  
  "Jo keq për një ngrohje," buzëqeshi suedez me gjak rreth gojës. "Dhe tani përpara!"
  
  Ata kaluan nga një derë tjetër, pastruan një dhomë nga kurthet e armëve, pastaj një dhomë tjetër ku snajperët rrëzuan gjashtë djemtë e mirë përpara se të eliminoheshin. Në fund, ata u gjendën përballë një muri të lartë guri me boshllëqe nëpër të cilat gjuanin automatikët. Në qendër të murit prej guri ishte një derë çeliku edhe më imponuese, që të kujtonte një kasafortë bankare.
  
  "Kjo është ajo," tha Dahl, duke u mbështetur prapa. Dhoma e Vëzhgimit të Frey.
  
  "Duket si një bastard i ashpër," tha Drake, duke u mbuluar pranë tij, duke ngritur dorën ndërsa dhjetëra ushtarë vrapuan drejt tij. Ai shikoi përreth për Hayden, por nuk mundi ta shihte figurën e saj të hollë mes burrave. Ku dreqin shkoi ajo? Oh të lutem, të lutem, mos e lejo të shtrihet më aty... me gjakderdhje...
  
  "Fort Knox është një arrë e fortë për t'u goditur," tha komandoja e Deltas, duke kafshuar.
  
  Drake dhe Dahl shikuan njëri-tjetrin. "Luftëtarë!" thanë të dy në të njëjtën kohë, duke iu përmbajtur politikës së tyre 'shpejtësia dhe mos u mashtroni'.
  
  Dy armë të mëdha kaluan me kujdes përgjatë vijës, ushtarët duke buzëqeshur ndërsa shikonin. Në tytat e topave të fuqishëm si raketahedhës ishin ngjitur grepa të fortë për t'u përballur me çelik.
  
  Dy ushtarët vrapuan nga rruga që kishin ardhur, duke mbajtur kabllo shtesë prej çeliku. Kabllo çeliku të bashkangjitur në një dhomë të zbrazët në pjesën e pasme të lëshuesve.
  
  Dahl kliko dy herë në lidhjen e tij Bluetooth. "Më thuaj kur të filloj."
  
  Kaluan disa sekonda dhe erdhi përgjigja. "Përpara!"
  
  U ngrit një breshëri. Drake dhe Dahl dolën me granatahedhës mbi supet e tyre, shënuan dhe tërhoqën këmbëzat.
  
  Dy grepa prej çeliku u përplasën me shpejtësi rakete, duke depërtuar thellë në murin prej guri të kasafortës së Frey-t përpara se të çanin në anën tjetër. Sapo u përplasën me hapësirën, një sensor aktivizoi një pajisje që vendosi vetë grepat, duke i bërë ato të shtypnin fort pas murit në anën tjetër.
  
  Dahl i preku veshin. "Beje".
  
  Dhe madje edhe nga këtu poshtë, Drake dëgjoi zhurmën e dy Hummer-ëve që angazhoheshin në anën e kundërt, kabllo të lidhura në parakolpët e tyre të përforcuar.
  
  Muri i padepërtueshëm i Frey shpërtheu.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedy dha një goditje paralajmëruese ndërsa Caleb u hodh drejt saj, duke e kapur gjurin dhe duke e bërë atë të lëkundet. Ajo përfitoi nga pushimi i çastit për t'u hedhur në këmbë. Kalebi erdhi përsëri dhe ajo e goditi në vesh me anën e pasme të dorës.
  
  Turma sipër saj bleu nga kënaqësia. Verë e rrallë dhe uiski i mrekullueshëm me vlerë mijëra dollarë derdhen në pisllëkun e arenës. Një palë brekë dantelle për femra fluturuan poshtë. Kravatë për meshkuj. Një palë mansheta Gucci, njëra prej të cilave kërcen nga shpina me flokë të Caleb.
  
  "Vrite ate!" Frey bërtiti.
  
  Kalebi po vërshonte drejt saj si një tren mallrash, me krahë të shtrirë, tinguj guttural që vinin nga thellësia e barkut. Kennedy u përpoq të hidhej, por ai e kapi atë dhe e ngriti nga toka, duke e ngritur nga dyshemeja.
  
  Ndërsa ishte në ajër, Kennedy mundi vetëm të shtrëngohej në pritje të uljes. Dhe ishte e fortë, guri dhe dheu u përplasën në shtyllën kurrizore, duke i hequr ajrin nga mushkëritë e saj. Këmbët e saj u përkulën, por Kalebi hyri në to dhe u ul sipër saj, me bërryla përpara.
  
  "Më shumë si kjo," murmuriti vrasësi. "Tani do të bërtasësh. Eeeeeee!" Zëri i tij ishte maniak, si klithma e një derri të therur në veshët e saj. "Eeeeeeeeeee!"
  
  Agonia e djegur bëri që trupi i Kenedit të tronditej. Bastard ishte centimetra larg saj tani, trupi i tij mbi të, buzët i pikonin pështymë mbi faqet e tij, sytë që digjeshin si ferr, me bigëzim të shtrënguar me të sajën.
  
  Për një moment ajo ishte e pafuqishme, ende duke u përpjekur të merrte frymë. Grushti i tij u përplas në barkun e saj. Dora e tij e majtë ishte gati të bënte të njëjtën gjë kur u ndal. Një rrahje zemre e mendimit, dhe më pas ajo arriti në fyt dhe filloi të shtrydhte.
  
  Kennedy u mbyt, duke gulçuar për ajër. Kalebi po qeshte si i çmendur. Ai u shtrëngua më fort. Ai studioi sytë e saj. Ai u mbështet pas trupit të saj, duke e shtypur me peshën e tij.
  
  Ajo goditi me të gjitha forcat duke e rrëzuar mënjanë. Ajo e dinte mirë se sapo kishte marrë një leje. Nevojat perverse të bastardit i shpëtuan jetën.
  
  Ajo u largua përsëri. Turma talliste me të - me performancën e saj, me rrobat e saj të pista, me bythën e saj të gërvishtur, me këmbët e saj të gjakosura. Caleb u ngrit si Rocky nga pragu i humbjes dhe shtriu krahët duke qeshur.
  
  Dhe pastaj ajo dëgjoi një zë, të dobët, por që depërtonte në kakofoninë e ngjirur.
  
  Zëri i Benit: "Drake po vjen, Kennedy. Ai eshte duke ardhur. Kam një mesazh!"
  
  Dreqin...nuk do t'i gjente këtu. Ajo nuk mund ta imagjinonte se nga të gjitha vendet në kështjellë, ky do të ishte ai që ai do të kërkonte. Objektivi i tij më i mundshëm do të ishte ruajtja ose qelizat. Mund të duhen orë të tëra....
  
  Beni kishte ende nevojë për të. Viktimat e Caleb ende kishin nevojë për të.
  
  Ngrihuni dhe bërtisni kur nuk munden.
  
  Calebi u hodh pas saj, i pamatur në egoizmin e tij. Kennedy u shtir tmerr, pastaj e shkelmoi dhe e goditi drejt e në fytyrën e tij që i afrohej.
  
  Gjaku i spërkati në të gjithë krahun. Kalebi ndaloi sikur të kishte goditur një mur me tulla. Kennedy përfitoi prej saj duke e goditur me grusht në gjoks, duke i goditur hundën tashmë të thyer, duke e shkelmuar në gjunjë. Ajo përdori çdo metodë të mundshme për të paaftësuar xhelatin.
  
  Zhurma e turmës u shtua, por ajo mezi e dëgjonte. Një goditje e shpejtë drejt topave e dërgoi gomarin në gjunjë, një tjetër në mjekër e ktheu atë në shpinë. Kennedy ra në baltën pranë tij, duke gulçuar nga rraskapitja dhe ia nguli sytë në sytë e tij mosbesues.
  
  Pati një goditje të shurdhër pranë gjurit të saj të djathtë. Kennedy shikoi mbrapa dhe pa një shishe vere të thyer të ngecur me kokë poshtë në papastërti. Një Merlot që ende nxjerr një premtim të kuq të lëngshëm.
  
  Kalebi u përkul drejt saj. Ajo e mori goditjen në fytyrë pa u dridhur. "Duhet të vdesësh," pëshpëriti ajo. "Për Olivia Dunn," shkuli një shishe të thyer nga toka. "Për Selena Tyler," e ngriti ajo mbi kokën e tij. "Miranda Drury," shtoi ajo, "goditja e saj e parë ia thyen dhëmbët, kërc dhe kockat. "Dhe për Emma Silke," goditja e saj e dytë i rrëmbeu atij një sy. "Për Emily Jane Winters," goditja e saj e fundit e ktheu qafën e tij në mish të grirë.
  
  Dhe ajo u gjunjëzua atje në tokën e përgjakur, fitimtare, adrenalina i vlonte në vena dhe i pulsonte në tru, duke u përpjekur të rifitonte njerëzimin që e kishte lënë për një moment.
  
  
  44
  
  
  
  LA VEREIN, GJERMANI
  
  
  Kennedy u urdhërua të ngjitej shkallët me armë. Trupi i Thomas Caleb mbeti duke u dridhur aty ku duhej të kishte vdekur.
  
  Frey dukej i mjerë ndërsa fliste në celular. "Vault," bërtiti ai. "Ruaje kasafortën me çdo kusht, Hudson. Nuk më intereson më, idiot. Largohu nga ai divan i mallkuar dhe bëj atë që po të paguaj për të bërë!"
  
  Ai shkëputi lidhjen dhe ia nguli sytë Kenedit. "Duket sikur miqtë tuaj hynë në shtëpinë time."
  
  Kennedy i hodhi një vështrim dinakë përpara se ta kthente tek elita e mbledhur. "Duket sikur ju budallenjtë po merrni disa nga ato që meritoni."
  
  U dëgjua një e qeshur e qetë, kërcitja e gotave. Frey u bashkua për një moment përpara se të thoshte: "Pini pijen tuaj, miqtë e mi. Pastaj largohuni në mënyrën e zakonshme."
  
  Kennedy bëri pak bravado, sa për t'i shkelur syrin Benit. Dreqin nëse nuk i dhembte trupi si kurvë. Asaj i dogjën gomari dhe i rrahën këmbët; i dhimbte koka dhe duart e tij ishin të mbuluara me gjak ngjitës.
  
  Ajo ia dorëzoi Frey-t. "A mund ta pastroj?"
  
  "Përdor këmishën tënde," qeshi ai. "Gjithsesi, nuk është gjë tjetër veçse një leckë. Pa dyshim, është një pasqyrë e pjesës tjetër të garderobës suaj."
  
  Ai tundi dorën në mënyrë mbretërore. "Silleni atë. Dhe një djalë."
  
  Ata u larguan nga arena, Kennedy ndihej i lodhur dhe përpiqej të qetësonte kokën e saj të trullosur. Pasojat e asaj që ajo kishte bërë do të jetonin me të për dekada, por tani nuk ishte koha për t'u ndalur në të. Beni ishte pranë saj dhe, duke gjykuar nga shprehja e fytyrës së tij, qartë po përpiqej ta gëzonte telepatikisht.
  
  "Faleminderit, djalë," tha ajo, duke injoruar rojet. "Ishte një shëtitje me tortë."
  
  Duke ndjekur degën e majtë, ata u nisën poshtë një korridori tjetër që degëzohej nga blloku i qelisë së tyre. Kennedy mblodhi mendimet e saj.
  
  Thjesht mbijetoni, mendoi ajo. Thjesht qëndroni gjallë.
  
  Frey mori një telefonatë tjetër. "Çfarë? A janë në ruajtje? Idiot! Ti... ti..." pëshpëriti ai i tërbuar. "Hudson, ti... dërgo gjithë ushtrinë këtu!"
  
  Një klithmë elektronike e ndërpreu lidhjen befas, si një gijotinë që i preu kokën një mbretëreshe franceze.
  
  "Merrni ato!" Frey iu drejtua rojeve të tij. "Çojini ata në bllokun e banimit. Duket se ka më shumë miq nga sa menduam në fillim, i dashur Kennedy. Do të kthehem për të trajtuar plagët tuaja më vonë."
  
  Me këto fjalë gjermani i çmendur u largua shpejt. Kennedy ishte shumë i vetëdijshëm se ajo dhe Ben tani ishin vetëm me katër roje. "Vazhdo të ecësh," njëri prej tyre e shtyu te dera në fund të korridorit.
  
  Teksa e kaluan këtë, Kennedy i mbylli sytë në befasi.
  
  Kjo pjesë e kështjellës u shkatërrua plotësisht, sipër u ngrit një çati e re me hark dhe "shtëpi" të vogla me tulla u rreshtuan në të dy anët e hapësirës. Pak më shumë se kasollet e mëdha, ishin rreth tetë të tillë. Kennedy e kuptoi menjëherë se më shumë se disa robër kishin kaluar nëpër këtë vend në të njëjtën kohë.
  
  Një burrë më i keq se Thomas Caleb?
  
  Njihuni me Abel Frey.
  
  Situata e saj përkeqësohej çdo sekondë. Rojet po e shtynin atë dhe Benin drejt njërës prej shtëpive. Pasi hyri, loja mbaroi. Ti humbe.
  
  Ajo mund të hiqte një, ndoshta edhe dy. Por katër? Ajo nuk kishte një shans.
  
  Nëse vetëm ....
  
  Ajo u kthye te rojtari më i afërt dhe vuri re se ai po e shikonte me vlerësim. "Hej, është kjo? Do të na vendosësh atje?"
  
  "Këto janë urdhrat e mia."
  
  "Shiko. Ky djalë është këtu - ai erdhi gjatë gjithë kësaj rruge për të shpëtuar motrën e tij. Ju mendoni, ndoshta ai mund ta shihte atë. Vetem nje here."
  
  "Urdhëra nga Frey. Nuk na lejohet".
  
  Kennedy hodhi një vështrim nga një roje te tjetri. "Dhe ç'farë? Kush duhet të dijë? Pamaturia është erëza e jetës, apo jo?"
  
  Roja leh në drejtim të saj. "A je i verbër? Nuk i keni parë kamerat në këtë vend të mallkuar?"
  
  "Frey është i zënë duke luftuar ushtrinë," buzëqeshi Kennedy. "Pse mendoni se ai iku kaq shpejt?" Djema, lëreni Benin të shohë motrën e tij, atëherë ndoshta do t'ju jap pak kënaqësi kur të mbërrijnë shefat e rinj."
  
  Rojet e panë njëri-tjetrin fshehurazi. Kennedy vuri më shumë bindje në zërin e saj dhe pak më shumë flirt në gjuhën e trupit të saj, dhe së shpejti ata të dy po hapën derën e Karin.
  
  Ajo u nxor jashtë dy minuta më vonë. Ajo u lëkund mes tyre, dukej e mërzitur, flokët e saj biondë të shprishur dhe fytyrën e turbullt.
  
  Por më pas ajo pa Benin dhe sytë e saj u ndezën si rrufe në një stuhi. Fuqia dukej se i ishte kthyer trupit.
  
  Kennedy i ra në sy ndërsa dy grupet u takuan, duke u përpjekur të përcillte shpejt urgjencën, rrezikun, skenarin e fundit të idesë së saj të çmendur, të gjitha në një vështrim të dëshpëruar.
  
  Karin ngriti supet nga rojet dhe u ulërima. "Shkoni dhe merrni pak, bastardë. "
  
  
  * * *
  
  
  Thorsten Dahl drejtoi sulmin, pistoleta e zgjatur si një shpatë e ngritur, duke bërtitur në majë të mushkërive. Drake ishte në anën e tij, duke garuar me shpejtësi të plotë përpara se i gjithë muri i kasafortës të shembej. Tymi dhe mbeturinat u shpërndanë nëpër hapësirën e vogël. Teksa Drake vraponte, ai ndjeu se trupat e tjera të koalicionit po dilnin në të dy drejtimet. Ata ishin një falangë e vrullshme e vdekjes, që përparonin kundër armiqve të tyre me qëllim vdekjeprurës.
  
  Instinktet e Drake filluan teksa tymi rrotullohej dhe hollohej. Në të majtë qëndronin një tufë rojesh, të ngrirë nga frika, të ngadaltë për të reaguar. Ai qëlloi një breshëri në mes të tyre, duke shkatërruar të paktën tre trupa. Kishte një zjarr kthimi përpara. Ushtarët ranë në të majtë dhe në të djathtë të tij, duke goditur fort me vrullin e tyre murin e shembur.
  
  Gjaku i derdhi mu para syve teksa koka e italianit u shndërrua në avull, burri jo aq i shpejtë sa t'i shmangej plumbit.
  
  Drake u ul për mbulim. Shkëmbinj të mprehtë dhe beton ia hoqën mishin nga krahët teksa ra në dysheme. Duke u rrotulluar, ai qëlloi disa fishekë në qoshe. Njerëzit bërtisnin. Ekspozita shpërtheu nën zjarr të fortë. Kockat e vjetra rrotulloheshin nëpër ajër në lëvizje të ngadaltë si grimca pluhuri.
  
  Të shtënat u dëgjuan përsëri përpara dhe Drake pa një masë njerëzish që lëviznin. Ushtria e Frey-t ishte pikërisht aty, e rreshtuar në formacionin e saj vdekjeprurës dhe po ecnin përpara gjithnjë e më shpejt sepse mendonin se kishin avantazhin.
  
  
  * * *
  
  
  Karin përdori stërvitjen e saj të arteve marciale për të paaftë rojet e saj në sekonda. Kennedy goditi një mbrapsht të mprehtë në mjekrën e rojes së saj, më pas doli përpara dhe e goditi me kokë aq fort sa yjet shkëlqenin para syve të saj. Një sekondë më vonë, ajo pa kundërshtarin e saj të dytë, gardianin e katërt, të hidhej anash për të krijuar pak hapësirë mes tyre.
  
  Zemra e saj u fundos. Pra, ora e katërt ishte një urë shumë larg. Edhe për dy prej tyre.
  
  Roja dukej i ngurtësuar teksa ngriti pushkën. Me gishta që dridheshin, ai skanoi zonën për ndihmë. Kennedy zgjati duart, pëllëmbët jashtë.
  
  "Qetësohu, mik. Vetëm ruani qetësinë."
  
  Gishti i këmbëzës së tij u përkul nga frika. Një e shtënë ra, duke u kërcyer nga tavani.
  
  Kennedy u shtrëngua. Tensioni e trashi ajrin, duke e kthyer në një supë nervoze.
  
  Beni thuajse bërtiti ndërsa celulari i tij luante një melodi të çuditshme përmes ankthit të tij. Imazhi i Sizer u shpërnda në maksimum.
  
  Edhe roja u hodh, duke i dhënë një tjetër goditje të pavullnetshme. Kennedy ndjeu erën nga plumbi që i kalonte kafkës. Frika e pastër e lidhi me zinxhirë në vend.
  
  Të lutem, mendoi ajo. Mos u bej idiot. Mbani mend mësimin tuaj.
  
  Beni më pas hodhi telefonin e tij drejt rojes. Kennedy e pa atë të dridhej dhe ra shpejt në dysheme për të krijuar një shpërqendrim të mëtejshëm. Në kohën kur roja hodhi telefonin dhe e zhvendosi fokusin e tij, Kennedy kishte vënë mbi supe armën e rojes së tretë.
  
  Megjithatë, Karin, ajo jetoi këtu për një kohë. Ajo pa dhe përjetoi vështirësi. Ajo qëlloi menjëherë. Roja u zmbraps ndërsa një re e kuqe shpërtheu nga xhaketa e tij. Pastaj një njollë e errët u përhap mbi shpatullën e tij dhe ai dukej i hutuar, pastaj i zemëruar.
  
  Ai qëlloi pa pikë në drejtim të Benit.
  
  Por gjuajtja ishte një gabim, pa dyshim e ndihmuar nga fakti se koka e tij shpërtheu një milisekondë përpara se të tërhiqte këmbëzën.
  
  Pas tij, i përshtatur nga spërkatjet e gjakut të tij, qëndronte Hayden me një Glock në dorë.
  
  Kenedi shikoi Benin dhe Karinin. Pashë sesi e shikonin njëri-tjetrin me kënaqësi, dashuri dhe trishtim. Dukej e mençur t'u jepja atyre një minutë. Pastaj Hayden ishte pranë saj, duke tundur kokën me lehtësi ndaj Benit.
  
  "Si është ai?"
  
  Kennedy i shkeli syrin. "Tani që keni ardhur, ai do të jetë më i lumtur."
  
  Pastaj ajo u kthjellua. "Ne duhet të shpëtojmë të burgosurit e tjerë këtu, Hayden. Le t'i marrim dhe të largohemi nga kjo ferr."
  
  
  * * *
  
  
  Dy ushtritë u përleshën, forcat e koalicionit qëlluan kundërshtarët e tyre në vend, gjermanët tundën thikat dhe u përpoqën të afroheshin shpejt.
  
  Për një moment Drake mendoi se loja me thikë ishte e padobishme, e çmendur, por më pas iu kujtua se kush ishte shefi i tyre. Abel Frey. I çmenduri nuk do të donte që pala e tij të përdorte plumba në rast se dëmtonin ekspozitat e tij të çmuara.
  
  Midis tyre, Drake vrau armik pas armiku. Ushtarët rënkonin dhe goditnin njëri-tjetrin përreth tij, duke përdorur forcën e kockave thyes. Njerëzit bërtisnin. Beteja ishte një luftim i gjithanshëm trup më dorë. Mbijetesa varej nga fati dhe instinkti i pastër, jo nga ndonjë aftësi.
  
  Teksa qëlloi, goditi me grusht dhe u nis, ai vuri re një figurë përpara. Dervishi i Vdekjes rrotullues.
  
  Alicia Miles kalon nëpër radhët e supertrupave ndërkombëtare.
  
  Drake u kthye nga ajo. Zhurma e betejës u qetësua. Ata ishin në pjesën e pasme të kasafortës, sarkofagu i Odinit pranë tyre, tani i hapur, me një raft prozhektuesish të vendosur sipër tij.
  
  "Epo, mirë," qeshi ajo. "Drakester. Si jeni, shok?"
  
  "Njëjtë si gjithmonë."
  
  "Mmm, më kujtohet. Edhe pse nuk mund të them se u var për një kohë të gjatë, a? Nga rruga, një mace e madhe lufton në litarë. Jo keq për një ish-ushtar të kthyer në civil."
  
  "Edhe ti. Ku është BBF juaj?"
  
  "WWF?"
  
  Dy ushtarë luftarakë u përplasën me Drake. Ai i largoi me ndihmën e Alicias, të dy duke shijuar atë që do të vinte.
  
  "I dashuri më i mirë përgjithmonë? A ju kujtohet ai? E lezetshme?"
  
  "Oh po. Më duhej ta vrisja. Bastardi më kapi Frey-n dhe mua duke u përzier në rrugicat e pasme." Ajo qeshi. "I zemëruar. Vdiq." Ajo u grimas. "Vetëm një budalla tjetër i vdekur."
  
  "Kush mendoi se mund t'ju zbusë," tundi Drake me kokë. "Më kujtohet".
  
  "Pse duhej të ishe këtu tani, Drake? Unë me të vërtetë nuk dua të të vras."
  
  Drake tundi kokën i hutuar. "Ka një term për të - gënjeshtar i bukur. Këto dy fjalë përmbledhin gjithçka për ty, Miles, më mirë se çdo Shekspir".
  
  "Dhe ç'farë?" Alicia përveshi mëngët me një buzëqeshje dhe hoqi këpucët. "A jeni gati t'ju dorëzoni topat?"
  
  Me bisht të syrit, Drake pa Abel Frey-n duke u zvarritur larg tyre dhe duke i bërtitur dikujt që quhej Hudson. Natyrisht, Miles i kishte ruajtur kur drejtonte forcat e tyre, por tani ajo kishte prioritete të tjera. Thorsten Dahl, gjithmonë i besueshëm, qëndroi përballë gjermanit të çmendur dhe nisi sulmin.
  
  Drake shtrëngoi grushtat. "Nuk do të ndodhë, Miles"
  
  
  DYZET E PESË
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  Alicia e tronditi atë duke i shqyer bluzën e saj, duke e mbështjellë rreth saj derisa u shtrëngua si një litar, pastaj ia mbështillte në qafë me të dyja duart. Ai luftoi, por parzmoren e saj të improvizuar e tërhoqi brenda.
  
  Pikërisht në gjunjët e saj në rritje, stili Muay Thai. Një. Dy. Tre.
  
  Ai u kthye nga i pari. Ne u kthyem përsëri. I dyti u përplas nën brinjë. Goditja e tretë e goditi plotësisht në topa. Dhimbja i shpërtheu në stomak, duke i shkaktuar të vjella dhe ai ra në shpinë.
  
  Alicia qëndroi sipër tij, duke buzëqeshur. "Çfarë thash? Më thuaj, Drakes, pikërisht atë që thashë." Ajo bëri një lëvizje për t'i dhënë diçka.
  
  "Vezët e tua"
  
  Ajo uli ijën e saj dhe u përkul, duke goditur një goditje anësore në hundë. Drake ngriti të dyja duart dhe bllokoi goditjen. Ndjeva zhvendosjen e një gishti. Ajo u kthye në mënyrë që të ishte ballë për ballë me të, duke ngritur njërën këmbë lart në një hark, më pas duke e përplasur thembrën e saj në ballë.
  
  Goditje me sëpatë.
  
  Drake u kthye mbrapsht, por goditja ende ra në gjoksin e tij. Dhe, me gjithë fuqinë që Miles mund të mblidhte, dhemb në mënyrë të padurueshme.
  
  Ajo shkeli në kyçin e këmbës së tij.
  
  Drake bërtiti. Trupi i tij ishte thyer sistematikisht, mavijosur dhe gjymtuar. Ajo e theu atë pjesë-pjesë. Mallkuar vitet civile. Por atëherë - a mund të fajësojë ai edhe shkarkimin? Ajo ka qenë gjithmonë e mirë. A ka qenë gjithmonë kaq e mirë?
  
  Civil i thyer apo jo, ai ishte ende SAS, dhe ajo po lyente dyshemenë me gjakun e tij.
  
  Ai u tërhoq. Tre luftëtarë ranë mbi të, duke thyer gjithçka përreth. Drake-it iu gëzua një frymë pasi e goditi gjermanin në fyt. Ai dëgjoi kërcitjen e kërcit dhe u ndje pak më mirë.
  
  Ai u ngrit në këmbë, duke kuptuar që ajo e kishte lënë. Ajo kërceu, duke u zhvendosur nga këmba në këmbë, sytë e saj shkëlqenin nga brenda me djallëzi dhe gri. Pas saj, Dal, Frey dhe Hudson u mbërthyen së bashku, duke luftuar mbi skajin e arkivolit të Odinit, me fytyrat e tyre të shtrembëruara nga dhimbja.
  
  Alicia i hodhi bluzën e saj. Ai goditi si kamxhik, duke shkaktuar djegie në anën e majtë të fytyrës. Ajo e goditi sërish dhe ai e kapi. Ai tërhoqi me forcë të pabesueshme. Ajo u pengua dhe u hodh në krahët e tij.
  
  "Përshëndetje".
  
  Ai i shtrëngoi të dy gishtat e mëdhenj pak poshtë veshëve të saj, duke i shtypur fort. Në çast ajo filloi të përpëlitej, e gjithë pamja e paturpësisë u zhduk. Ai e shtypi nyjen nervore aq fort sa të bënte çdo person normal të shuhej.
  
  Milje të përkulura si një dem rodeo.
  
  Ai shtypi më fort. Më në fund, ajo u përkul përsëri në përqafimin e tij të fortë, duke e lënë atë të merrte peshën e saj, të çalonte, duke u përpjekur të ndante dhimbjen. Pastaj ajo u drejtua befas dhe i rrëshqiti të dy gishtat e mëdhenj nën sqetull.
  
  Pikërisht në qendrën e tij nervore. Agonia ia shpoi trupin.
  
  Dhe kështu ata u mbyllën. Dy armiq të frikshëm që luftojnë mes valëve të dhimbjes, mezi lëvizin, duke i ngulur sytë njëri-tjetrit si dashnorë të humbur prej kohësh derisa vdekja t'i ndajë.
  
  Drake rënkoi, i paaftë për të fshehur ankthin e tij. "E çmendur... kurvë. Pse... pse të punosh për këtë... këtë person?"
  
  "Do të thotë... për të... arritur... fundin."
  
  As Drake dhe as Miles nuk do të tërhiqen. Rreth tyre, beteja filloi të mbyllej. Më shumë trupa të koalicionit mbetën në këmbë se sa gjermanët. Por ata vazhduan të luftonin. Dhe Drake mund t'i shihte zbehtë Dal dhe Frey të mbyllur në një përqafim të ngjashëm vdekjeprurës, duke luftuar deri në fund.
  
  Asnjë ushtar i vetëm nuk i ndërpreu. Respekti ishte shumë i madh. Në izolim dhe paanësi, këto beteja do të ishin vendosur.
  
  Drake ra në gjunjë, duke tërhequr Alicia me vete. Para syve i kërcenin pikat e zeza. Ai e kuptoi se nëse ajo do të gjente një mënyrë për të thyer kontrollin e tij, ai me të vërtetë do të kishte përfunduar. Energjia e la atë me çdo sekondë.
  
  Ai u ul. Ajo ushtroi presion më të fortë, ai instinkt absolut vrasës e përshkoi atë. I rrëshqitën gishtat e mëdhenj. Alicia ra përpara, duke e goditur me bërryl në mjekër. Drake e pa që po vinte, por nuk kishte forcë ta ndalonte.
  
  Shkëndijat shpërthyen para syve të tij. Ai u rrëzua në shpinë, duke ngulur sytë lart në tavanin gotik të Frey. Alicia u zvarrit dhe ia bllokoi pamjen me fytyrën e saj të dhimbshme.
  
  Asnjë nga ushtarët rreth tyre nuk u përpoq ta ndalonte. Kjo nuk do të përfundojë derisa njëri nga luftëtarët të deklarojë një armëpushim ose të vdesë.
  
  "Jo keq," u kollit ajo. "E ke akoma, Drake. Por unë jam akoma më mirë se ju".
  
  Ai i mbylli sytë. "E di".
  
  "Çfarë?" Unë pyeta.
  
  "Ti e ke... atë avantazh. Ky instinkt vrasës. Tërbimi i betejës. Nuk ka rëndësi. Ka rëndësi. Kjo është arsyeja pse u largova."
  
  "Pse duhet të të ndalojë kjo?"
  
  "Unë isha i shqetësuar për diçka jashtë punës," tha ai. "Ajo ndryshon gjithçka".
  
  Grushti i saj ishte ngritur, gati t'i shtypte fytin. Kaloi një moment. Pastaj ajo tha: "Një jetë për një jetë?"
  
  Drake filloi të ndjente energjinë që ngadalë kthehej në gjymtyrët e tij. "Pas gjithçkaje që bëra sot, mendoj se më kanë shumë borxh".
  
  Alicia u tërhoq dhe zgjati dorën e saj për ta ndihmuar atë të ngrihej në këmbë. "E hodha Puset drejt litarëve te pusi i Mimirit. Unë nuk e vrava në varrin e Odinit. E hoqa vëmendjen e Frey nga Ben Blake. Unë nuk jam këtu për të shkatërruar botën, Drake, unë jam këtu vetëm për t'u argëtuar".
  
  "Unë konfirmoj." Drake rifitoi ekuilibrin e tij ashtu si Torsten Dahl ngriti trupin e çalë të Abel Frey nga buza e gjerë e arkivolit të Odinit. Ai goditi dyshemenë me një kërcitje të lagësht, duke u rrëzuar pa jetë pas gurëve të shtrimit të mermerit italian.
  
  Brohoritjet e gëzimit jehonin nëpër trupat e koalicionit.
  
  Dal shtrëngoi grushtin, duke parë brenda arkivolit.
  
  "Ai bastard nuk e pa kurrë çmimin," qeshi ai. "Vepra e jetës së tij. Zoti Jezus, ju djema duhet ta shihni këtë."
  
  
  DYZET E GJASHTË
  
  
  
  STOCKHOLM
  
  
  Një ditë më vonë, Drake arriti t'i shpëtonte raundit të pafund të marrjes në pyetje për të fjetur për disa orë në një hotel aty pranë, një nga më të vjetrit dhe më të mirët në Stokholm.
  
  Në holl, ai priti ashensorin dhe pyeti veten pse të gjitha proceset e tij të mendimit ishin filmuar. Ata u çmendën nga mungesa e gjumit, rrahjet e vazhdueshme dhe presioni intensiv. Atij iu deshën disa ditë për tu rikuperuar.
  
  Bie ashensori. Pranë tij u shfaq një figurë.
  
  Kennedy, i veshur me kostumin e tij të zakonshëm të pantallonave të së shtunës, me flokë të tërhequr fort, duke e studiuar me sy të mërzitur.
  
  "Përshëndetje".
  
  Fjalët nuk mjaftonin. Të pyesësh nëse ishte mirë, jo vetëm që nuk ishte bindëse, por ishte krejtësisht budallaqe.
  
  "Pershendetje edhe ty."
  
  "Në të njëjtin kat?"
  
  "Sigurisht. Ata na mbajnë të gjithëve të izoluar, por së bashku."
  
  U futën brenda. Vështroi reflektimin e tyre të thyer në pasqyrë. Shmangni kontaktin me videokamerën e nevojshme. Drake shtypi butonin e nëntëmbëdhjetë.
  
  "A je aq i mirë në këtë sa unë, Kennedy?"
  
  Ajo qeshi me zemer. "Javë e çmendur, apo javë. Nuk jam i sigurt. Më çmend që përfundova duke luftuar armikun tim dhe duke pastruar emrin tim në fund të gjithë kësaj."
  
  Drake ngriti supet. "Si unë. Ironike, apo jo?
  
  "Ku shkoi ajo? Alicia."
  
  "Natën ku shkojnë të gjitha sekretet më të mira, ajo dhe ai kompjuterik Hudson," ngriti supet Drake. "U zhdukën përpara se kushdo që donte me të vërtetë t'i vinte re. Ndoshta do t'i fryjmë trurin njëri-tjetrit ndërsa jemi duke folur."
  
  "Bëre gjënë e duhur. Ata nuk ishin frymëzuesit kryesorë këtu. Alicia është e rrezikshme, por jo e çmendur. Oh, dhe nuk do të thotë "në qetësinë e natës".
  
  Atij iu desh një moment për të shqyrtuar referencën e saj për Shkëmbin e Dinozaurit. Ai qeshi. Shpirti i tij u ngrit më shpejt se argjendi i gjallë në një ditë me diell.
  
  "Dhe Hayden?" Kennedy tha ndërsa dyert e ashensorit u mbyllën dhe makina e vjetër filloi të ngrihej ngadalë. "A mendoni se ajo do të qëndrojë me Benin?"
  
  "Unë vërtet shpresoj kështu. Nëse jo, atëherë të paktën mendoj se ai ka bërë seks tani."
  
  Kennedy e goditi me grusht në shpatull. "Mos i numëro ato pula, shok. Ndoshta ai do të shkruajë një këngë për të."
  
  "Thirreni tre minuta e gjysmë me ju!"
  
  Ata kaluan ngadalë katin e shtatë. "Me kujton mua. Aty, në varrin e Odinit, çfarë thatë atje? Diçka për mua që të qëndroj në York dhe, uh, të siguroj jetesën time."
  
  Drake e shikoi me shikim. Ajo i dha atij një buzëqeshje joshëse.
  
  "Epo... unë... unë..." Ai psherëtiu dhe u zbut. "Unë jam pashpresë jashtë praktikës në këtë."
  
  "Në çfarë?" Sytë e Kenedit shkëlqenin nga ligësia.
  
  "Grupi i vjetër dino rock Heart e quajti atë joshje të përsosur. Në Yorkshire ne thjesht themi 'flisni me një zog'. Ne jemi një popull i thjeshtë."
  
  Ndërsa ashensori kalonte katin e katërmbëdhjetë, Kennedy zbërtheu këmishën e saj dhe e la të binte në dysheme. Poshtë kishte një sytjena transparente të kuqe.
  
  "Çfarë po bën?" Drake ndjeu se zemra i kërceu sikur të ishte goditur nga rryma.
  
  "Unë fitoj bukën time".
  
  Kennedy zbërtheu pantallonat e saj dhe i la të binin në dysheme. Ajo kishte veshur një palë brekë të kuqe. Ashensori tingëlloi kur mbërriti në katin e tyre. Drake ndjeu se shpirti i tij dhe gjithçka tjetër ngriheshin. Dera rrëshqiti anash, duke u hapur.
  
  Çifti i ri ishin në pritje. Gruaja qeshi. Djali buzëqeshi me Drake. Kennedy e tërhoqi Drake nga ashensori dhe në korridor, duke lënë pas kostumin e saj të pantallonave.
  
  Drake shikoi prapa. "Nuk e doni këtë?"
  
  "Nuk kam më nevojë për të."
  
  Drake e mori atë. "Punën e mirë, është një shëtitje e shpejtë në dhomën time."
  
  Kennedy i lëshoi flokët.
  
  
  FUND
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"