Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Gulliver et Cubicularia Equitis

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Hic rursus, quod evenire putabatur, Camerarius non renuntiavit, ac pacem cum Hitler separat. Quam ob rem Tertius Reich cum suis satellitibus, tum Iaponia et Turcia, USSR oppugnavit. Exercitus ruber est questus stricta. Sed discalceatus membra pulchra Komsomol et fortes propugnatores in proelium eunt.

  GULLIVER et CUBICULARIA EQUITIS
  ANNOTATIONES
  Hic rursus, quod evenire putabatur, Camerarius non renuntiavit, ac pacem cum Hitler separat. Quam ob rem Tertius Reich cum suis satellitibus, tum Iaponia et Turcia, USSR oppugnavit. Exercitus ruber est questus stricta. Sed discalceatus membra pulchra Komsomol et fortes propugnatores in proelium eunt.
  . CAPUT I
  Gulliver facere aliquid non admodum delectabile: molas verte et granum in farinam tere. Et ipsa in corpore pueri circiter duodecim, muscularis, fortis et sient.
  At puer servulus in mundos parallelos varias. Et unus ex eis speciali evasit.
  Camerarius non sponte abdicans die 10 mensis Maii anno 1940, et honestam pacem cum Tertio Reich die 3 iulii 1940 concludere curavit. Tituli integritatem coloniae Britannicae imperii praestiterunt. Respondentes Britanni agnoscebant omnia quae iam victa erant Germanos. Coloniae inter Gallias, Belgium, Hollandiam et Aethiopiam Italiae imperium possidet.
  Hoc bellum, quod alterum bellum mundanum non appellabatur, finivit. Nam tempus cursus. Germani victos concoquere coeperunt. Eodem tempore novae leges in Tertio Reich latae sunt, vectigalia familiarum imposita, quae pauciores quattuor liberos habebant, praeterea viris virisque bellicis virisque secunda uxore ab exteris permissa est.
  Coloniae quoque deductio processit. Foeminarum incitamenta et partus Germanorum augentur.
  Hitler etiam simul in oculis URSS erat. Ad pompam die 1 mensis Maii anno 1941, praedia KV-2 cum tormentis 152 millimetris et T-34 praediis per Rubrum Quadratum transierunt, quod Germanos impressit. Fuhrer progressus totam seriem piscinarum gravium iussit. Ac labor incepit a "Pantheris", "tigribus", -2, "Leonibus" et "Mosibus". Omnes hae lacus communem rationem habuerunt cum fastigiis armorum et armis et armis quae in potentia crescebant. Sed tempus lacus eget ipsum accumsan, ut dictum ante panzvale. Et Fuhrer nonnisi a die Maii anno 1944 paratos esse potuit. Ac per hoc tempus URSS satis paratus erat.
  Stalin post bellum Finnicum iterum non pugnavit. Alterum iter in Finniam ab Hitler vetitum est, qui pactionem cum regione Suomi pepigerant. Ipsi Germani solum cum Graecia et Iugoslavia pugnaverunt. Quae duas ebdomadas duravit et vicit. Graecia a Mussolinis primo oppugnata est, sed victa est. Et in Iugoslavia res anti-Germanica erat. Ita Germani intercederent. Sed talis erat episodium blitzkrieg.
  Fuhrer victus ad orientem bellum parabat. Germani seriem novae aircraft - ME-309 cochleae et Yu-288. Nazis etiam gagates ME-262s in serie obtinuit, et primum Arado aircraft, sed nondum in magno numero.
  Sed Stalin non stetit. URSS in aircraft vi non successit, sed alia ex parte cochleam unam massive et apparenter-invisibiliter fecerunt. YAK-IX, et MIG-IX, et LAGG-VII, et II-XVIII apparuit. Et quaedam genera bombarum, praecipue PE XVIII. In verbis qualitivis, fortasse aeroplana Germanica fortior erat, sed multo plures Sovieticas erant. Et Germanus ME-309 nuper seriem ingressus est, quamquam arma validissima habuit: tria 30-millimetria aeris sclopeta et quattuor tormenta tormentorum. Et me- 262. generatim copiis introire coeperat, nec magna constantia tormentorum erat.
  Focke-Wulf erat machina massa cum validis armis et ergastulo. Eius celeritas aircraft Soviet superavit, sicut arma et armaturam potestatem. In terminis manoeuverabilitatis, aircraft infirmior erat quam Sovieticis, sed summa celeritas in dive fecit ut evadere posset in eventu aircraft Sovietici caudam intrantis et arma valida - potui sex tormenta aeris pugnare, effecit ut fieri posset. ad primum aditum demittere elit.
  Utique has vel illas copias adversariorum diu comparare potes.
  In USSR lacus KV-3, KV-5, KV-4. Series autem erat piscinarum T-34-76, et posteriorum T-24-vestigatorum. Tum T-XXX et BT-XVIII.-KV-6 etiam apparuerunt exempla praecedentia graviora.
  Germani autem Pantheram seriem emiserunt, quae signanter triginta quattuor tormenta in pugna et in armis quoque frontalibus armaturae potestatis superaverunt. Verum USSR piscinam T-34-85 obtinuit, sed productio eius in serie tantum mense Martio 1944 incepit. Et "Panther" a fine quadragesimi secundi anni in seriem ivit, sicut "Tiger". Bene "tigris" -2 et "Leo" cum "Muse" postea.
  Secundum numerum lacus, USSR commodum habere videtur, sed qualitas Germanorum melior videtur. Quanquam T-4 et T-3 etiam vehicula nonnihil evasissent. Et tamen non dant commodum. Sed id nulla est. Hitler universam coalitionem civitatum foederatorum in Iaponia habet. Et URSS solum Mongoliam habet. Sed Iaponia est multitudo centum milionum hominum, colonias non computans. Quae fere decem miliones militum explicuit. In Sinis quoque inducias cum Chiang Kashi concludere poterant qui exercitum Mao oppugnabant.
  Bene, Hitler exercitum et satellites contra URSS direxit. Hoc tempore Molotov iam instructa erat et valida defensio. Sed Tertius Reich in Turcia conciliabat, quod ex Transcaucaso et Iaponia percutere potuit. Stalin convenerunt, et magnitudo Exercitus rubri ad duodecim miliones hominum allatus est. Hitler Wehrmacht ad decies centena milia attulit. Plus sociis. Haec est Finnia, Hungaria, Croatia, Slovacia, Romania, Italia, Bulgaria, Turcia. Bene, praesertim Iaponia cum Thailandia et Manchuria.
  Hoc tempore totam miliones militum in Italia collocavit, unde non pugnavit in Africa nec omnes suas copias in proelium conicere potuit. In genere Stalin septem et dimidium miliones militum in Occidente habuit, contra septem miliones Germanorum et satellites duos et dimidium miliones, et in prima echelone divisiones exterae. Germani e Gallia, Belgio, Hollandia et aliis copiis erant.
  Commodum erat in peditibus, sed turbatus exercitus. In lacus et aviatione, USSR commodum in quantitate habet, sed forte in qualitate peius. In oriente, Iapones etiam plures samurai pedites ibi habent. Est in lacus aequalitas, sed Sovietae graviores et potentiores sunt. In aeroplano autem iam plures sunt Iapones in extremo Oriente. Et in classe plus habent commodum.
  Denique Idibus Maiis bellum 15 initum est. Viae exaruerunt et Germani satellitibus suis inundaverunt.
  Longum ac ferocem ingenium ab initio comparatum est. Germani primis diebus solum crepidinem Belostotsky interclusam ac in meridiem loci cudendo in loca perrumpunt. Sovieticae copiae contra impetum temptabant. Proelium in ... Post aliquot septimanas, acies prima tandem paulum ad terminum orientalem USSR stabilita est. Germani a viginti ad centum chiliometra progressi sunt nec superaverunt. Turci etiam in Transcaucasia non magnopere impetraverunt, sed parum propellentes per defensionem Sovieticam. Maiores civitates Ottomani Batumos tantum ceperunt. Iapones autem solum in Mongolia graviter progredi potuerunt et in finibus USSR solum cuneum minorum. Verum ictus validus cum Vladivostok et Magadan actum est. Aestate tota pugnatum est.
  In ruina, Exercitus Rubri iam progredi conatus est, sed etiam inutiliter. Aliquot tamen profecerunt tantum ad meridiem Leopoliensem, sed etiam ibi Germani eos premebant. In aere, evenit ut gagate ME-262 satis efficax non fuit nec in exspectatione vivebat.
  Bona est Panthera in defensione, non in ingrata. Ita pugnatum est usque ad brumam. Ibi iterum rubri Exercitus progredi coepta sunt. Talis erat ratio. Germani tamen repugnare potuerunt.
  Panthera validioribus armis armisque 2 apparuit. Ver of 1945 novas pugnae triades intulit. Sed rursus prima acies quieverat.
  Germani autem circa Leopolim taeterrimae iecerunt ut lebetem ibi crearent. Pugnatum esse ad gravis.
  Hic puellas-Komsomol Nazis convenerat. Et discalceati pulchri- tudines magna cum furore pugnant. Eodemque tempore etiam cantant tasque sub pedibus nudis digitis projicientes.
  Hoc est quod puellas opus est. Natasha , summa indoles , in uno tantum bikini .
  Itaque pulchre canit et sentiens;
  Solemne matris praecelsa sancti;
  Discalceata virgines cantant in cordibus nostris...
  Stalin comes carissime;
  et vox pulchri- tudinis valde.
  
  Nos vincere fascists nati
  Ad genua Wehrmacht non perduci ...
  Puellae nito cum omnibus quinquennium transierunt;
  Sit in corde micans Lenin!
  
  et Ilyich studiose diligo ;
  Cogitat cum bono Iesu...
  Nazis in alabastro interficiemus;
  Idque omnes tam docte faciamus!
  
  Ad gloriam Patriae nostrae, Sancte, Domine.
  Pro matre fortiter pugnabimus.
  Pugnate te discalceatum Komsomol membrum;
  Sanctae tales facies!
  
  Puellae sumus fortes pugnatores;
  Mihi credite, semper scimus fortiter pugnare ...
  Patres sodales Komsomol superbiunt;
  Insigne in pera militari porto!
  
  Mors in frigore curro
  A Komsomol socius pugnat in snowdrift ...
  confringam, inimicus sum;
  Et fortiter oden canam rosae!
  
  salve faciam Patriam,
  puella in universitate feminarum pulcherrima est...
  Multi praeterea anni praetereunt;
  Sed fides nostra erit universalis!
  
  Pro patria non sunt verba,
  Patriae servite, nudis pedibus puella...
  In nomine communismi et filiorum,
  Tegumento universi luminis intrabimus!
  
  Quod non modo in proelio
  Persecutus est "Tigres", arsit, iocando "Panther"...
  Meum fatum quasi acus acuta
  Mutationes erunt in universo!
  
  Ita fasciculum tasque istorum proieci;
  Quid pueri esurientes composuerunt...
  Stalingrad formidabilis post nos erit,
  Communismum mox datum videbimus!
  
  Omnes nos vere vincere poterimus;
  "Tigres" et "pantherae" non nos frangent.
  Fremitu Russian deus bear-
  Et eruimus - sine mensura nescimus!
  
  Praesent in nudis pedibus frigoribus;
  Puella pulchra valde laete fugit ...
  Nihil opus est vi ad frontem trahere;
  Have multus of fun in agro immortuo!
  
  Pugnator fascist valde dolendum est fortis;
  Etiam movere erucae potest .
  Nomina communistarum plane noverunt;
  Denique canuntur heroica facta!
  
  Puella atrox captivitas obtinuit;
  Discalceatum per nivem eiecerunt ...
  Sed interitus membrum Komsomol non tanget;
  Nec tam frigidum vidimus!
  
  Monstra puellam coeperunt torquere;
  Ferrum candens ad nudandum calcibus ...
  Et flagello torta in eculeo;
  Noli dolere pro Komsomol membrum Nazis!
  
  Ex furit aestu rubens metallum;
  Tetigere vola virginis discalceati .. .
  Nuda forma torquebat carnifex;
  Quassatam a crinibus mulierem suspendit!
  
  Brachia torquebant, terrebant mihi crura mea;
  puellae ignem sub alis posuerunt .
  Elatus sum in cogitando, scito lunam;
  Ego in communitatem iacui, lucem dedit!
  
  Ad extremum carnifex cucurrit.
  Fritz persequuntur me nudum in metus scandalum ...
  Puerum et clamorem audio;
  Mulieres quoque puellae miseratione strepunt!
  
  Nohi laqueum circa collum iaciebant;
  Fines arctius premant...
  Jesum amo et Stalin
  licet nothi patriam suam calcaverint!
  
  Hic arca sub pedibus nudis effossa est;
  In ansa, puella nuda carmen...
  Misereatur tui omnipotens Deus animam;
  In paradiso erit gaudium sempiternum, puer!
  Ita magno aplomb et amore Natasha canebat. Et vidi pulchram et divitem. Verum id bellum geritur... Germani erumpere non potuerunt.
  Sed tunc Exercitus Rubrum progreditur, et iterum lenta defensione est. Primam aciem, sicut in primo bello mundano, cepit ac concrevit. Magna utrinque clades, sed ubi est progressus?
  Hitler, opibus coloniarum Africanarum usus, consilio Goering in aere taetro et vi aircraft pignore temptavit. Sed spes coniungitur cum XE-162 non evenit. Pugnator, quamvis vilitatem et facilitatem productionis, nimis difficilis erat ad administrandum et ad usum videndi aptum non erat. ME-262X evenit aliquanto melius, quod, duabus machinis provectioribus et alis scopis, in usu et productione certior evasit. Prima talis machinarum exeunte quadragesimo quinto anno apparuerunt. Sexto et quadragesimo anno Germani etiam provectiores bombers sartagines habuerunt.
  In aeroplano, Tertius Reich USSR comprehendit, praesertim secundum technologiam. Et tunc aer gravis incepit, et gubernatores Sovietici in caelo verberare coeperunt.
  Potens Germanorum TA-400s, et deinde TA-500s et TA-600s officinas hostium ultra Urales et in Urales bomba incepit. Tum carros tailless.
  Iamque Germani plus inceptum habere coeperunt. Praeterea Nazis feliciorem piscinam E-50 tutiorem habuit et simul armaturam et ieiunium. Et progressus t-54, provectiores et validiores, valde moratus est.
  Itaque, anno 1947, novae obterere seriei Germanicae primos successus significantes consecuti sunt, perrumpentes Sovieticas defensiones et Ucrainam occidentalem una cum Lev capientes. Postea Germani Moldaviam una cum Romanis perrumpere potuerunt, terra Odessa ab reliquo USSR intercluso. Milites Sovietici etiam in mediam aciem recipere coacti sunt. Receperunt se ad lineam Stalin sic dictam. Praeterea Riga etiam cecidit. a Baltico recedere habui.
  Pugnaverunt etiam propugnatores Nazis strenue. Puer Vasily etiam cantavit, perurbanas fasciculos ad Nazis nudo pede iaciens;
  Puer modernus sum sicut computatrale;
  Et facilius est puero dare prodigium...
  Et accidit vere frigus -
  Quid erit Hitlerus daemoniacus bit!
  
  Puer discalceatus in nivibus est;
  Sub capistris fascist est ...
  Crura eius facta sunt coccinea sicut anserina;
  Exspectat et miserum calculum!
  
  Sed auctor audacter umeros quadrat;
  Et subridens ambulat ad supplicium.
  Fuhrer mittit aliquem ad caminum;
  Aliquis a fascist sagittis ictus est!
  
  A puero monstrum est temporibus nostris;
  Accepit sonum et audacter in proelium .. .
  Fascist chimaeram discutiet;
  Deus autem omnipotens vobiscum sit in aeternum.
  
  Puer vafer Fritz trabo percussit;
  Et multa monstra metit ...
  Hic propius ad communismum facti sunt;
  Nazis omni virtute verberavit.
  
  Puer monstrum trabi figit;
  Post omnes, habet potentissimum inspiratione...
  Panthera in uno haustu liquescit;
  Post omnes, iustus est scis schmuck!
  
  Fascistas sine ullis occidemus;
  Et adversarios simpliciter exterminabimus .
  Hic nostri flatu exuruntur viribus;
  Hic est cherub alas attritu suo!
  
  illos sine metalli fulgore opprimo;
  Potens hic "Tiger" flammam cepit.. .
  Quod Nazis parum scit de terra?
  Plus vis cum sanguine ludos!
  
  Russia est magnum imperium
  Extenditur a mari in solitudinem...
  Video virginem discalceatam
  Puer discalceatus est - diabolus abiit!
  
  Damnati fascist impigre piscinam movit;
  Cum ariete ferreo, transire frigus Rus' ... est.
  Sed supplebimus Tituli propius sanguinis;
  Nazis in caespites rumpamus!
  
  Patria mihi es carissima;
  Immensus e montibus ac tenebris taiga ...
  Non necesse est milites in lecto cubare -
  Ocreas in forti itinere scintillant!
  
  magnus a fronte factus sum auctor;
  Stella herois statim vicit...
  Aliis sine finibus, veniam exemplo
  Comes Stalin justum specimen!
  
  Vincere possumus, pro certo scio
  Etiam gravida varius est.
  Impetus est faeces pugnatores mali;
  Et Fuhrer factus est quidam frigidus!
  
  Parva spes US
  Natant sine noxa ulla.
  Fuhrer e basi evertere;
  Terribiles capitalistae, faeces iusta!
  
  Quid facere, si puer evasit?
  In captivitate jaceo, in frigore expellitur.. .
  Teenager cum Fritz Vehementer pugnavit;
  Sed ipse Christus pro nobis passus est.
  
  Tunc tormenta pati debebit;
  Cum urunt te rubente ferro...
  Cum confringes utres in caput tuum,
  Ad calcem virga candens presserunt!
  
  Tu melius sileas, dentes puer
  et tormenta sustine sicut Titania Rus' ...
  Labia tua leviore urantur
  Sed Iesus pugnare potest salvare!
  
  Quemlibet puerum in tormentis farinae transibis;
  Sed sustinebis, non incurvatus flagellis...
  manus eculeus avide erue;
  Nunc et rex carnifex et princeps ater!
  
  Aliquando passio erit terminus
  Intrabis paradisum Dei mirabilem.
  Tempus autem erit novorum adventuum;
  Berolinum intrabimus cum scintillat Maii!
  
  Quid de eo quod extraxit puer?
  Fascist ad hoc proicietur in infernum.
  In Eden vox sonora auditur;
  Puer resurrexit - gaudium consequitur!
  
  Sic mortem timere non debes
  Sit heroismus pro patria...
  Ceterum Russi semper pugnare potuerunt;
  Scitote quod malum fascismus peribit!
  
  Transibimus sagitta per Paradisum;
  Cum puella quae nudis pedibus in nive ...
  Infra nos hortus est videndus et virens;
  In herba auctor sum currit!
  
  In paradiso semper erimus in beatitudine, filii;
  Bene ibi sumus, valde bona...
  Nec est locus pulchrior in tellure;
  Scitote quod nunquam difficile erit!
  Hoc itaque puer cepit et facete cum affectu cantavit. Et vidi magnum et cum sensu.
  Sovieticae copiae in Stalin aciem se recipiunt et partem territorii URSS sinistram. Atque hoc plus certum Wehrmacht.
  Sed tamen in Stalin acie defensionem tenere poterat. Iapones etiam iit, fronte perrumpentes, Vladivostok ex terra resecare poterant. Et fere primorye totaliter capientes. Ibi oxygenium rubri exercitus abscindunt. Etiam copiae Sovieticae difficillimum tempus habebant.
  Sed in ipsa Vladivostok pugna valde pertinax erat. Ibi bellaverunt puellae et pulchrae iuvenes Komsomol. Erant tantum in uno bikini et discalceati. Et nudant in digitos feralia crura grenade. Hic sunt puellae, quarum plena ubera vix bracteis fabricae tegunt.
  Quae tamen eos pugna et cantus non impedit;
  Komsomol puellarum omnium frigidissima sunt;
  Pugnant fascismum sicut aquilae.
  Patria nostra sit victoria
  Milites quasi cum ardore avium!
  
  Ardent immensa forma ;
  In illis, tota planeta flammam clariorem calefacit...
  Sit effectus sine fine
  Terra etiam montes molat!
  
  Ad gloriam sanctae patriae nostrae.
  Cum fanaticis pugnabimus.
  Puella discalceatum in nive currit;
  tasque in arto peram fert!
  
  Donum mittet in piscinam potentissimam;
  Confringe illud in nomine gloriae...
  Puella tormentarii machinam figit;
  Sed est miles rei publicae strenuus!
  
  Omnia possunt esse puella, credis
  Potest etiam pugnare in spatio...
  et vincula fascismi bestiae erunt;
  Post omnes, Hitler umbra miserabilis est tantum!
  
  Nos consequemur, Paradisus erit in universo;
  et puella montes calcaneo suo movebit .
  Ideo pugnare et dare
  Ad gloriam patriae Russiae!
  
  Fuhrer ansam sibi exspectabit;
  Et machina tormentaria cum grenade habet ...
  Non stulte teris;
  Wehrmacht cum trulla sepeliemus!
  
  Eritque in universo sic Eden.
  Magnus spatium ac florentissimus...
  Germanis solum stu- sam dederis;
  Et Iesus semper vivit in anima!
  
  Komsomol membrum sub Vexillum rubrum!
  Komsomol membrum existens valde bonum est;
  Vexillum rubeum pulcherrimum sub ...
  Etiamsi interdum est difficile ad me
  Sed res pulchritudinis frustra non sunt!
  
  Discalceatus cucurri in frigidum;
  Nudum calcaneum nixum titillatio ...
  Ardor puellaris vere crevit;
  Novum orbem communismi aedificabimus!
  
  Etenim mater nostra est nostra.
  Agimus de clara communitate ...
  Patriam non calcamus;
  Finem faciamus vili monstri fascismi!
  
  Ego semper puella pulchra
  Etsi adsuesco assuesco ad snowdrift nudis pedibus incedens ...
  Magnum somnium adveho verus
  Quas aureas acies habeo!
  
  Fascismus perrupit Moscuam dextram;
  Fere simile est apud Kremlin iaculantes...
  Et nos puellae nudis pedibus in nive sumus...
  Ianuarius stat, sed mense Maio nobis videtur!
  
  Nos, pro patria, omnia novimus
  Nulla in mundo patria carior nobis...
  Sit ipsum lorem vitae
  Nullam eget justo in lectus blandit pretium!
  
  Clarum communismum aedificemus;
  Ubi est palatium cum horto ramoso pro omnibus ...
  Fascismus in inferis peribit,
  Necesse est pro matre Rus' pugnare difficile!
  
  Sic erit in universum bonum;
  Cum celeriter hostes delemus...
  Sed iam durissimum est proelium;
  Puellae nudis pedibus ambulant!
  
  Puellae sumus, viri fortes;
  fera fascismum in infernum mittamus ...
  Et tu in pedibus nudis pulchritudinis
  Ita ut vexillum communismi facere possit!
  
  Astruamus, in universum, credo, paradisum;
  Et super astra levabimus vexillum de sacco rubro ...
  Pro patriae gloria, aude;
  Sublime, ingens lux Russiae!
  
  Eden omnia esse assequemur;
  Siliginem et florem aureum in Marte...
  Perekory omnes feremus;
  Cum populo et exercitu coniunguntur!
  
  Surget urbs, credo in luna;
  Venus nova temptatio fiet humus...
  Et non est speciosior in terra locus
  Moscuae caput cum gemitu aedificatum!
  
  Cum iterum in spatium volamus,
  et audacter intrabimus Iovem .. .
  Cherubus aureus pandet;
  et nazis nihil cedemus!
  
  Vexillum mundo luceat;
  Non est sancta terra in universo supra ...
  Komsomol membrum quinque exam transibit;
  Omnia spatia ac tecta vincemus!
  
  Pro matre quaestiones nullae erunt, scientes
  Elevabit oculum super quasar...
  Et si malus dominus venit ad nos,
  Absterremus, uno ictu numeremus.
  
  Discalceatus in Berlin
  Puellae inlisae, scito membra Komsomol ...
  Et potestas draconis astringetur;
  et tubam auctorem clamantis, sonorem!
  . CAPITULUM #2
  Ita proeliis evolutis. Germani Minsk versus paulum progressi urbem solo cinxerunt. Proelium in ipso Belaro capite explicatum est. Germani et eorum satellites tardius progressi sunt. E-series lacus graviores erant cum armis densioribus et validis machinis et validis armis, ac declivia insignium armorum. Crassiore extensione planum fieri potuit ut tutelae pondus piscinae augeretur sine notabili incremento.
  Nazis impressit Minsk.
  Ad aquilonem, Nazis circumdatus, et nihilominus Tallinn cepit. Odessa post longa proelia cecidit. Hieme Germani Minsk adhuc ceperunt. Sovieticae copiae ad Berezinam se receperunt. Proeliis atrox hiems transiit, nec Germani progrediuntur. Sovietes re vera requievit.
  In fonte quadraginta octo Germanos ingrata resumit. Panthera, graviora et munitior, proeliis interfuit.
  Ex USSR primum IS-7 et T-54 in quantitatibus aliquantum amplioribus. Proeliis vario eventu pugnatum est. Primae gagates MIG-15s seriem etiam ingressi sunt, sed vehicula Germanica inferiora erant, praesertim provectiores et recentissimae ME-362. And also TA-283, qui etiam fortiter se ostendit. Et TA-600 singularis erat in bombing longi-range jet-powered.
  At Germani longius progressi sunt. Copiae autem Sovieticae ultra Borysthenen se receperunt.
  Praelia lenta geruntur pro Kyiv. Et puellas Komsomol pugnaverunt sicut heroidas et cantabant;
  Ego Lucis et Amoris Patriae filia;
  Pulcherrima Komsomol puella ...
  Tametsi Fuhrer sanguinis aestimationem construit;
  Interdum male sentio!
  
  Est hic pulcherrimum Stalinismi saeculum;
  Cum omnia circum scintillant et coruscent ...
  Superbus alas expandit -
  Et triumphat Abel, abiit Cain!
  
  Russia est mater mea
  Etsi interdum sentio inconcinnus ...
  Komsomol et una familia est;
  Quanquam discalceatus ire per viam dure!
  
  Fascismus praeceps in patriam aggressus est;
  Huius apri dentes furibundus denudavit.
  Napalm atrox effusum de caelo;
  Sed Deus et Stalin egregie nobiscum sunt!
  
  Russia est Rubrum USSR,
  Magna Patria...
  Frustra pandit ungues Domine;
  Certe sub communismo vivemus!
  
  Etsi magnum bellum incepit;
  Et multum sanguinis profusum est.
  Magna hic patria est;
  A lacrimis, incendiis et dolore magno!
  
  Sed nos Patriam reviviscamus;
  Et vexillum Sovieticum super astra excitabimus ...
  Super nos cherub aureus alatus;
  Magna, radians Russia!
  
  Haec est patria mea
  Nemo est in toto universo, pulchrior...
  Etsi denarium satanae currit;
  In his passionibus crescet fides nostra!
  
  Ut sui indicta Hitler fecit,
  Africam omnem simul occupavit ...
  Ubi fascismus tantam vim habet
  Infectio per Terram diffusa est!
  
  Id quam multum cepit Fuhrer;
  Etiam nec metiar.
  Qualem examen latronem creavit?
  Vexillum coccineum super hos noxium fugit!
  
  Tales fritze nunc valent;
  "Tigres" non habent, sed piscinae scariores sunt...
  Et percussit Adolf cum pellentesque in oculo -
  Da fortius Nazis ripas!
  
  Quod facere non possumus, iocando faciemus;
  Licet puellis nudis pedibus in frigore...
  Nos puerum fortissimum suscitamus;
  Et coccinea, pulchra rosa!
  
  Hostes licet contendant, Moscuam ruunt;
  sed nudum pectus puellae stabat.
  Cum machina tormentarii ex falce feriatur;
  Milites propinqui incendunt!
  
  Russiam ante omnia faciemus;
  Terra quae in universo Solis pulchrior est.
  Et erit persuasibile successus;
  Fides nostra in Orthodoxia convalescit!
  
  Mortuis crede, puellas resurrecturos;
  Vel virtute Dei, vel flore scientiae.
  vincemus spatia universi;
  Sine moras omnes, vile taedium!
  
  Poterimus refrigerari matrem;
  Thronum Russiae super astra elevemus.
  Tu es mustachioed Fuhrer;
  Quid sibi credit sine malitiis ut Messias!
  
  Patriam faciemus sicut gigas;
  Quid fiet, sicut unum monolith...
  puella stabat in sertis;
  Ceterum milites in proeliis invicti sunt!
  
  Serva magna Patria
  Tunc accipies mercedem a Christo .
  Omnipotens melior bellum franget;
  Licet aliquando fortiter pugnare!
  
  Denique praelia mox occumberent;
  Praelia et damna finient .. .
  Equites sunt aquilae magnae;
  Cum a nativitate omnes milites!
  Sed Kyiv adhuc cecidit, et Germani copias Fontes ad sinistram Borysthenis ripam se recipere coegerunt. Sed ibi defensionem instituere potuit. Pskov et Narva deprehensae sunt. Leningrad iactus est lapidis.
  Germani iam pendebant. Hic conantur Borysthenen transire et in centro locorum Sovieticorum.
  Sed adhuc Exercitus Rubrum usque ad hiemem perseveravit. Anno deinde altero et quadragesimo nono. Et tunc aliter res potuit habere. Cum in T-LIV tandem ivit plus ponderis sicut MIG-XV. Sed difficultates cum IS-7 erant, quia haec piscina nimis implicata est ad fabricam et pretiosam et gravem.
  "Panther" -4 ivit reponere "Panther" -3. Sclopetum 105 mm potentiorem habuit et dolium longitudinis 100 EL comparandae in pugna potentiae tormentorum IS-7 cum sclopeto 130 mm callo et dolio longitudinis 60 EL. Armarium frontale Pantherae etiam crassius erat ad 250 mm cum iugo.
  Ita inter se pugnaverunt.
  Germani rursus in mediam aciem progressi Smolenscum circumdederunt. Tunc perruperunt Rzhev. De puellis Komsomol perdite pugnatum est.
  Canebantque simul;
  Stalinist Komsomol filia sum,
  certare fascismum , tamen .
  perampla potentia perfusi sumus;
  Retributio venit ad atheismum systematum!
  
  Certavi nazismum properanti,
  In acre frigore nudula erat .
  Et quinque ad ipsum;
  Agite cum iuda amens!
  
  Fascismus est valde insidiosus et crudelis;
  Moscuam cum ferro erupit ...
  Adesto, misericors Deus, gloriose Deus;
  PKK in peram libero porto!
  
  Sum puella magnae pulchritudinis;
  Suus 'nice in pedibus nudis snowdrift ...
  Magnum somnium adveho verus
  De, non judico te, forma proprie!
  
  sicut pisum, nazis contrivi;
  Ab urbe Moscovia ad Stalingradum...
  Ac Fuhrer male in proelio evasit;
  Non potuit vivere pompam videre superbam!
  
  Oh immensum hoc Stalingradum!
  Factus es nobis magna meta...
  Cataracta erat a frigus arbitria;
  And Hitler got just coronatus!
  Eamus in matrem magnam,
  Sumus in fine mundi vel universi ...
  Cum Komsomol membrum manebo, solus sum;
  Et erit immensa vocatio!
  
  discalceatus super prunas cucurri;
  Ardentem prope Stalingradum...
  Et calcei napalm mei arserunt;
  Exterminabimus - Nazis reptile erit!
  
  Arcus Kursk venit igni;
  Et tota planeta in igne esse videtur.
  Sed cohortes Fuhrer in stercore delebimus;
  Sit locus in paradiso radiante!
  
  Quamquam "tigris" piscina validissima est;
  Et truncus eius tam potens...
  Sed vim eius in pulverem convertamus;
  Sol autem non evanescet - nubes peribunt!
  
  "Panther" etiam potens est, mihi crede;
  Volat proiectum sicut meteorites solidi ...
  Quasi dentes bestiae;
  Germaniae catervae satellitum!
  
  Firmiter credimus victoriam nostram;
  Nos sumus equites et puellae Komsomol ...
  Poterimus prementi multitudinem opprimere;
  et pugnam non relinquemus AWOL!
  
  Pugnare amamus - audacter vincimus;
  Omnem rem pulchram faciemus...
  Scribis auctorem nostrum in libello;
  Cum Marx es, pulchrum est!
  
  Possumus etiam cum dignitate amare;
  Ad gloriam celestis iesu.
  Satanae legiones ascendunt;
  vincemus et non tristes sumus!
  
  Et Berlin vi russorum capietur;
  Non eris in Marte primum ...
  Filius membri Komsomol frigido nascetur;
  Quis primum verbum - salve!
  
  sint spatia universalia nobiscum;
  Expande, claustra non erunt illis...
  Nos summo-genus rerum gestarum recipiemus;
  Et ipse Dominus dabit praemium sanctum!
  
  Scientia resurget omnium - Credo
  Non est necesse lugere lapsis...
  Communismi familia fidelis sumus;
  Videamus inter sidera mundi dederunt!
  Sic puellas cantant et pugnant. Komsomol puellae desperatae et clamosae sunt. Et si pugnant, fortiter; Stalin, utique exitum invenire conatur.
  Sed Samurai ab oriente ascendunt et Vladivostok iam ceciderant. et Kharkov captus est. et in obsidione Leningrad fuit. et a septentrione Finnis et a meridie Germanis premitur.
  Itaque usque ad hiemem et novam 1950 ... Germani in vere progredi conantur. Sed Mozhaiscus linea defensionis heroica Exercitus Rubri nisus tenetur. Germani autem aestate meridiano Orel capere poterant. Fine autumni fere totam Ucrainam et Donbass ceperunt. Copiae Sovieticae ultra Tanaim secesserunt et ibi defensionem constituerunt. Leningrad adhuc in obsidione.
  Novus annus 1951 venit... Germani in caelo utilitatem suam evolvere conantur. Orbis provectiores facti. Bombers TA-700 et TA-800 sunt validiores et velociores. Tailless pugnatores et bombers in caelo premunt. et miG-15 omnino contra eos deficit. Bene, omnes pugnae vehicula omnium generum. Explicatio "Panther" -5 machinae adhuc in incepto est. Bene, et alia pugna versos et tintinnabulis et sibilis. Hoc est ubi vere frigus accipit.
  Germani in meridiem progredi conati eandem urbem - Rostov-on-Don ceperunt. Etiam in septentrionem, Tikhvin et Volkhov tandem ceciderunt. Quam ob rem Leningrad a commeatu terrestri omnino interclusus est.
  Hic hiems iterum venit et annus 1952 venit... Vero, Germani Moscuam iterum promovent. Pantherae 5 apparuerunt in praeliis cum tormento equi- tatis 1800, ex tormentis 128 millimetris cum dolio 100 EL longitudinis, et multo crassiori et meliori armis.
  Sed copiae Sovieticae contra Nazismum acriter pugnant. Et tunc non solum adulti, sed etiam pueri pugnant.
  Pueri in brevibus, nudis pedibus, in vinculis, tam pertinax et furiosa resistentia ad Fritzium constitue, ut in admiratione simpliciter vacillares. Quam pugnant in crastinum clariorem.
  Ac simul heros pueri canunt;
  Bellator sum Matris - auctorem;
  Pugnator lentus, licet adhuc puer...
  Et multum diversis rebus faciam
  ne nimium hostibus vide- bitur!
  
  Non possum conteram in ligno cum pes
  Et ascendite funes ad lunam ...
  Hic nudis pedibus curro per nix -
  Et ego etiam Fuhrer in pilis feribo!
  
  Ego puer sum et sane hone;
  Nulla consequat... invenire possit.
  Et faciamus multum mutationes
  Hic frangimus frigorum magnitudinem!
  
  Terribilis et quadragesimus primus annus venit;
  In quibus Nazis multum roboris habent .. .
  In periculo mortis sumus
  Sed nos ab inferis evadere poterimus!
  
  Tale aliquid habemus, pellentesque
  Sed sciunt pueri non estis filii...
  Molebimus fascistos ex corde;
  et iube planetae!
  
  Filgrecum communismum aedificemus;
  Et fac totum mundum paradisum magnum.
  Fascismus unguibus nudat mala;
  Statim omnes tyrannos dilaniemus!
  
  Nam auctor ignavus nulla est;
  Et verbum non est -- non fit amplius .
  Sapiens Jesus mecum est in corde meo;
  Canem licet ab inferno obstrepere, latrat!
  
  Fascismus potens est et simpliciter fortis;
  Risus eius sicut facies inferi.
  Popped in lacus validissimas;
  Sed vincemus virtute Domini!
  
  Ad Martem volet homo
  Novimus firmissime hoc, fratres...
  Negotium aliquod contendere nobiscum;
  Et nos pueri iocum habent!
  
  Pacem tueri poterimus, precipimus;
  Et quantumvis inimicum erat - crudelis, insidiosus.. .
  Hostes nos duris feriemus;
  Gladius Russicus in proeliis glorificabitur!
  
  Auctor sum - Soviet homo,
  Puer similis est cognato magnorum titanorum...
  Et numquam florebit
  Si non dabimus trituram - tyranni mali!
  
  Sed, ut opinor, Nazis vincemus;
  Etsi difficile nobis erat apud Moscuam ...
  Cherub fulgidus supra nos est;
  Et cum puella nudis pedibus per nivem curro!
  
  Non ego se Fritzium dedam;
  Virtus Titanum melior sit...
  Etenim Lenin nobiscum est in corde nostro in aeternum.
  Iste tyrannorum rabidi oppressor!
  
  Consequar ut communismus erit;
  Socius Stalin vexillum rubrum excitabit ...
  Et contere damnatos revanchism
  Et erit nomen Jesu in corde!
  
  Quod potest non intelligere pro pioneer
  Sed bibendum mattis sapien...
  Redde vasa, puer, quinque es;
  Acies in Fritz, e machina ausus!
  
  Ad Patriam sancte iuro;
  Totum corpus in acie sine vestigio dare.
  invictum in pugna Rus;
  Etiamsi chirotheca in facie patriae projicitur!
  
  Berolinum victi intrabimus;
  Audacter transiens ibi sub VEXILLUM VEXILLUM...
  Vincemus expansa universi -
  Et patriam formosam faciamus!
  Pueri discalceati, ut aiunt, pugnant, sicut membra quoque Komsomol. Novissimi milites paene sine vestibus sunt. Et omnes pedes nudos habet.
  Hic Martii MCMLIII venit. Moritur Stalin. Nimirum populus in magno dolore est. Germanique impetu lateri veloces caput URSS cingunt. Praeterea, Nazis in rebus gestis ruunt in Ryazan. Ab USSR prima IS-X praedia in proelium proficiscuntur. In hoc casu simile est cum IS-3, cum longiore dolio fistulae. Not EL 48, sed EL 60. Quod melius et magis letale dat ballistics. IS bene specie XI. Is erat potentior quam IS-7, cum 152 mm sclopeto et dolio 70 EL. Nova ipsa piscina centum talenta appendit. Nimirum etiam incommoda habuit, sicut IS-7, grave pondus, magnum sumptus et multiplicitatem in productione et translatione. Etsi novum sclopetum omnes lacus Germanicos penetrare potuit, non modo tumida Panthera-5, sed familia Tigris etiam graviora, sed vehicula non admodum lautissima.
  Immo, si ipsam Pantheram, quae monstrum octoginta talentorum in pondere est, diabolus scit, quaenam igitur ad vehicula gravius solvendum est? Attamen omnia eadem, "tigris" apparuit - monstrum rarissimum cum qua- les sclopetorum 210 mm, et centum sexaginta talenta appendens. De Musis et Leonibus nihil est dicendum. Sed carros graviores ducentis talentis levissime fere impossibilia sunt per rail oneraria. Itaque "Leo" -5 tale monstrum evasit ut in seriem non immissa esset.
  Si forte, post mortem Stalini et Moscuae circumplectentem, bellum diverso vestigio perrexerit. Nara iamque Germani videbantur. Itaque urbem Gorky ceperunt et iam Kazan appropinquant.
  Sed puellae Komsomol cum ferocia pugnant et furore redempti, sicut in brevibus nudipedales munientes. Simul canunt ambitum sonoris gutturis;
  Mira in amplitudine patria;
  Temperatum in proeliis et laboribus...
  Nos carmen iucundum composuimus
  O magne amice et princeps!
  
  Stalin pugnae gloria est;
  Fuga iuventutis est Stalin ...
  Pugnae et amoeni cum canticis;
  Nostri sequuntur Stalin!
  
  CIA OPERA SPECIALIBUS - LATINE
  ANNOTATIONES
  Exploratores omnium plagarum circum orbem agunt. In diversas sphaeras potentiae penetrant. Operationes autem speciales sunt visibiles. Et in America et Africa sunt exploratores et alii homines. Et sane FSB et CIA non ad vitam, sed ad mortem contendunt.
  . CAPUT I
  Palatium Apostolico
  
  Sabado, die 2 Aprilis 2005, 9:37.
  
  
  
  Vir in lecto halitus. Secretarius personalis eius, Monsignor Stanislav Dvisic, qui dextram morientis per triginta sex horas tenuerat, in lacrimas prorupit. Qui in officio erant, eum vehementer repellunt et plus quam horae hominem recipere conantur. Multo maiores erant omnibus sensibilibus. Cum resuscitationis processum iterum iterumque incoeperunt, omnes sciebant se facere omnia possibilia et impossibilia ad conscientias suas leniendas.
  
  Sumo Pontifices privatae partes ad incautum observatorem opprimebant. Princeps, cui principes populorum reverenter se inclinaverunt, in omnimoda paupertate vixit. Erat locus ejus incredibilis austerus, nudo parietibus, excepto crucifixo, et supellex lignis fusci; mensa, sella, et lectulus modicus. Centimo centrum in proximis viginti mensibus lectum valetudinarium est substitutum. Nutrices circa eam discurrebant, eam resuscitare conabantur, dum guttae sudoris crassae sine macula alba rubra manabant. Quatuor moniales Polonie eas día ter mutaverunt.
  
  Ad extremum, Dr. Silvio Renato, secretarius meus ad Papam personalem, hoc inceptum constitit. Innuit nutricibus veterem vultum velo albo velare. Omnes rogavi ut discederet, prope Dvišić moratur. Mortis testimonium omnia conficiat eadem. Causa mortis magis quam manifesta fuit ruina cardiovascularis, laryngis inflammatione aggravata. Cunctatus in orthographia nomen senis venit, quamvis in fine togatum nomen delegi quaestionibus vitandis.
  
  Medicus, explicato et subscripto documento, tradidit Cardinali Samalo, qui cubiculum intraverat. Purpura contremuit munus publice confirmandi mortem.
  
  - Gratias tibi doctor. Te permittente, pergam.
  
  "Est tua Eminentia tua.
  
  - Imo medicus. Est autem a Deo.
  
  Samalo tardius accessit ad lectum. Annos LXXVIII in domo, rogatu tuo Marito multoties vixisti, ut hoc momento non videas. Homo erat placidus et temperatus et gravem sarcinam et multa officia et operas conscius, quae nunc in humeros eius cecidit.
  
  Vide ató cadáver. Hic vir vixit usque ad annos LXXXIV, et supervixit vulnus pectori sclopetum, tumore coli, et complicatis appendicis. Sed morbus Parkinson eum debilitavit, eique adeo indulsit ut tandem cor eius emitteret ac periret. mas.
  
  Ex fenestra tertia palatii pavimento Cardinal Podí aspiciebat ut fere ducenta milia hominum in Platea Sancti Petri congregati essent. Tegula aedificiorum circumiacentium cum antennae et statio televisificae littere erant. "Dentro de poco serán aún más-pensó Samalo-. Ille qui ad nos venit. Populus eum adorabat, eius sacrificium et fer- mos admirabatur. Gravis ictus esse, etiam si omnes ab Ianuario exspectassent... et pauci id volebant. Tum aliud.'
  
  Vocem ad ianuam audivi et caput securitatis Vaticanae Camilo Sirin ingressus est, ante tres cardinales qui mortem nuntiare videbantur. Facies eorum sollicitudinem et spem praebuit. Purpurae thecam appropinquaverunt. Nemo nisi La Vista.
  
  Dixit Samalo: "Incipiamus".
  
  Dvišić ei tradidit vidulum apertum. Faciem defuncti puella velum album levavit et phialam sanctorum Leonum continens aperuit. Satus ó millennial rituale on Latinus in:
  
  - Si vives, ego te absolvo a peccatis tuis, in nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti, amén 1 .
  
   Samalo crucem trahunt in fronte defuncti, et eam cruci affixerunt.;:
  
   - Per istam sanctam Unctionem, indulgeat tibi Dominus quidquid.... Amen.
  
  solenni gestu eam vocat ad benedictionem et Apostolum.
  
  " Auctoritate mihi ab Apostolica Sede data plenariam indulgentiam et absolutionem omnium peccatorum tibi concedo et benedico tibi. In nomine Patris, et Filii, et praecipue Sancti Rituum... Amen.
  
  Tomó argenteum malleum de vidulo, quem tradit episcopo. Diligenter percutis ól ter in fronte mortui, dicens: Post singulos ictus:
  
  - Karol Wojtyla, ¿ mortuus?
  
  responsum non fuit. Camerarius aspexit tres cardinales stantes ad lectum, qui annuit.
  
  Immo Papa mortuus est.
  
  Dextra manu Samalo Rybak annulum, symbolum potestatis suae in mundo, a defuncto removit. Dextra manu iterum vultum Ioannis Pauli II velamine texi. Altum tolle spiritum et tres eros tuos respice ad socios tuos.
  
  - Multum laboris habemus.
  
  
  QUAEDAM OBJECTIVES CIRCA RERUM VATICANAE
  
   (extraídos del CIA World Factbook)
  
  
   Area: 0.44 sq.m (minimum in mundo)
  
  Fines: 3.2 km. (per Italiam)
  
  Minimum punctum más: S. Petri Quadratum, 19 metra supra mare planum.
  
  Summum punctum: horti Vaticani 75 metra supra planum mare.
  
  Temperatura: hiems pluviae moderata a Septembri ad medium Maium, aestas arida calida a Maio ad Septembrem.
  
  Terrae usus: 100% á areae urbanae. Terra colenda, 0%.
  
  Naturales facultates: Nullus.
  
  
  Incolae: 911 cives cum diplomatibus. 3000 operarum in dia.
  
  Systema regiminis: ecclesiasticum, monarchicum, absolutum.
  
  Fertilitas rate: 0%. Ninún per totam historiam peperit.
  
  Oeconomia: fundata eleemosynis et venditionibus vectigalia notat, postcards, notat et proprias ripas et pecunias administrandi.
  
  Communicationes: 2200 statio telephonica, 7 statio radiophonica, 1 canalis TV.
  
  Annui reditus: $242 decies centena millia.
  
  Annua gratuita: $272 decies centena millia.
  
  Systema legale: Ex normis Iuris Canonici statutis. Etsi poena mortis non publice adhibita est ab 1868, loco manet.
  
  
  Praecipuae considerationes: Sanctus Pater magnam vim habet in vita credentium plusquam 1,086,000,000.
  
  
  
  
   Iglesia de Sancta Maria in Traspontina
  
  Via Conciliazione, 14
  
   Tuesday , April 5 , 2005 10:41 am .
  
  
  
   Inspector Dicanti, tabellio dum intrat, tenebras cubiculi accommodare conatur. Dimidia fere hora eum cepit ut ad scelus ferenti. Si Roma semper chaos sanguinis circulatio est, tunc post mortem Sancti Patris in infernum vertitur. Milia hominum cotidie ad urbem Christianam veniebant ut ultimum adióal kaduásm daret. Exhibitio in Basilica S. Petri. Pontifex ille cum gloria sancti mortuus est, et voluntarii iam plateas ambulabant, subscriptionibus colligendis ut beatificationis causa inciperent. Omni hora, 18,000 homines ante corpus transierunt. "Verus successus ad scientiam forensem," Paola ironice dicit.
  
  Mater eius eum monuit priusquam e conclavi communicarent in Via della Croce.
  
  Noli ire post Cavour, diu erit. Ascende ad Reginam Margaritam et descende ad Rienzom," inquit, movens pultulam quae ei fecit, sicut omnis mater a triginta tribus ad triginta tres.
  
  Nempe Cavour ivit, et diu fuit.
  
  Gustu pulticulam in ore portabat, saporem momordit. Per adipiscing annos meos in FBI praetorio in Quantico, Virginia, sensum paene ad nauseam omisi. Venit et rogat matrem suam, ut sibi ollam mittat, quam in loco Proin in crepusculo Behavioural Investigationis Unitas excanduit. Nullam parem scio, sed adiuvabo eum tam procul ab domo esse in hoc arduo ac simul tam fructuoso experimento. Paola iactum lapidis crevit e Via Condotti, una ex mundissima viis nobilissimis, et tamen familia eius pauper erat. Nesciebat quid significaret priusquam Americam, regionem cum mensura omnium rerum suarum, iret. Laeta erat ut rursus in urbe oderat tantum cum adolescit.
  
  Anno 1995, Italia violentum crimen unitatis specialiter in interfectoribus Vide. Incredibile videtur V praesidentem mundi in psicópatas ordo unitatem non habuisse quae tam sero pugnare posset. UACV Dicasterii dedicatum habet Lab Analysis Behaviouralis quae a Ioanne Balta Dicanti magistro et magistro condita est. Dolendum est, Balta ineunte anno 2004 per accidens cum trafico et dottora Dicanti pasó mortuus est, discipulus Dicanti factus est, iuxta lacum Romanum stans. Eius FBI disciplina et Balta praeclarae auditiones eius assentiebant. Post mortem bullae LAC baculus admodum parvus erat. Sed, cum department in UACV integraret, technico auxilio unius ex antecedens forensibus unitates in Europa fruebantur.
  
  Hactenus tamen omnia potuit. Interfectores 30 Vide in Italia qui non identified. Ex his, 9 respondent casibus "calidis" recentibus mortes consociatae. Una nova merces non fuit cum LAC praeerat et defectus peritiae opinionis impressionem in Dikanti auxit, sicut profile psychologicae psychologicae interdum conversae sunt. nulla res in suspicionem afferre possum. Arces in aere, puer Dr., fanaticus artis suae, ea vocavit. physicus mathematicus et nuclearis, qui plus temporis in telephono quam in lab. Heu, Puer CEO UACV et Paola superior directus erat, et quoties in in ANDRON in eam cucurrit, ludibrium ei aspectum dedit. "Meus scriptor pulcherrimus" hac locutione usus est cum soli erant in officio suo, ludens alludens ad imaginationem sinistri Dicanty in profiles tabescentem. Dikanti exspectabat cum opus suum fructum ferre inciperet, has capras in naso dare. Errorem fecit cum eo dormiendi nocte infirmitatis. Sero diutissime laborans, deprehensus excubias, absentias indefinitas ab el corazon... et lamenta solita de mamuñana. Praesertim cum puerum ac prope bis aetate duxisse existimas. É vir vir fuit nec in hunc locum incidit (et spatium suum observare curavit), sed de eo numquam Paola obliviscitur, ne verbum quidem. inter macho et venuste. Dedit quomodo eum oderat.
  
  Et demum, cum tuam ascensionem, veram habes causam, quae ab initio debet considerari, et non ex levibus indiciis ab inconditis agentibus collecta. Vocationem telephonicam accepit inter ientaculum et in cubiculum suum ad mutationem rediit. Longos capillos nigros in arta bun detraxit et bracae braccis demittit et thoracem laneum gerebat ad officium et rem litem callidam delegit. Iaccum quoque nigrum est. Cognita est: RECENS notitias non praebebat, nisi scelus quod in se erat commisit, eumque in Santa Mar in Transpontina citavit "summissime".
  
  et omnes erant ad ostium ecclesiae; Dissimilis Paola, multitudo hominum in quinque fere chiliometris "col" congregatis, quae ad pontem Victoris Emanuelis II. Vide in scaenam cum cura. Isti erant ibi tota nocte, sed iam longe erant qui viderunt aliquid. Nonnulli peregrini perstrinxerunt in ignobili par carabinieri, qui aditum templi obstruxerat temere credentium coetui. Ipsi diplomatice confirmaverunt opus esse in aedificando comparatum.
  
  Paulus in arce exspiravit et limen ecclesiae in semi- obscuro transibat. Domus est in una nave cum quinque capellis ad latera. Odor veteris, ferruginea thura pependit in aere. Abierunt autem omnia luminaria , forte quia ibi repertum est corpus. Una praecepta pueri erat "Videamus quid vidit."
  
  Circumspice angustatis oculis. Duo homines a tergo ecclesiae taciti loquebantur, dorsum ad eam. Prope fontem aqua benedicta, Carmelita nervosus, rosarium digitans, animum advertebat qua in scena spectabat.
  
  "Estne formosa, annon, signorina?" Datae MDLXVI. Peruzzis et sacella aedificata est.
  
  Dikanti eum duro risu interpellavit.
  
  "Miser, frater, nihil hoc tempore artis sum studiosus. Inspector sum Paola Dicanti. ¿ Tune es istuc psychomicum ?
  
  - Immo inspector. Veniam inventore corporis et quis. Hoc certe interest. Benedictus Deus, in diebus sicut e stos... ¡ Sanctus recedit a nobis, et soli daemones manent!
  
  Senex erat vitreis crassis ornatus, habitu Bito Marr Carmelitarum. Spatha magna circa lumbos ligata, et barba grisea crassa faciem suam tegebat. Circulos circum rogum ambulavit, leviter gibbosus, leviter claudicans. Manus valido et indomito tempore trementes super globulis volitabant.
  
  - Mitescere frater. Quod nomen est ejus?
  
  -Francesco Toma, inspector.
  
  "Bene, frater, tuis verbis narra mihi quomodo totum factum est. Scio me iam sex aut septies numerasse, sed necesse est, amica mea.
  
  Ingemuit monachus.
  
  - Nihil multa dicam. Item, Roco ego curam ecclesiae praefecit. Vivo in parva cellula post sacristiam. Consurgo sicut cotidie ad sex mane. Faciem meam lavi, et fasciam indui. Sacristiam transeo, exeo ecclesiam per ostio fucata a tergo summi altaris, et caput ad Nuestra Señora del Carmen sacelli, ubi quotidie preces precor. Animadverti candelas accensas ante sacellum Sancti Tom, nam cum ivi cubitum ibi nullus erat, et tunc hoc vidi. Rui ad sacristiam, vix ad mortem, quia homicida putabatur esse in ecclesia, et vocavit CXIII.
  
  - ¿ Noli tetigisse quicquam sceleris scena?
  
  - Immo inspector. Nihil. Valde sum perterritus, ignosce mihi.
  
  - ¿ Et tu quoque non víctima conaris adiuvare?
  
  - Ispettora... apparebat quod omni auxilio terreno prorsus privatus erat.
  
  Figura adibat illis in media ecclesiae porticu. Inspector fuit Sub Mauritio Pontiero de UACV.
  
  "Dikanti, festina, in lumina vertere."
  
  -Iustus alter. tene, frater. Hic est negotium meum card. Numerus telephonicus meus infra recensitus est. quentiam quisquam ero, si meminero aliquid libentius.
  
  "Faciam, inspector. Hic, donum.
  
  Carmelita ei printum coloribusque traditum.
  
  - Santa Maria del Carmen. Semper erit vobiscum. Ostende ei viam hisce aenigmatis temporibus.
  
  "Gratias tibi, frater," Dicanti dixit, sigillum absens remoto.
  
  Inspector Pontiero secutus est per ecclesiam ad sacellum tertium a sinistris, taeniola rubra UACV ornatam.
  
  "Nuper es", sub-inspector eum increpavit.
  
  Donor Trafico fuit. Circum foris bellus est.
  
  "Debes Rienzo venire.
  
  Quamvis altiorem dignitatem habens quam Pontiero in Italian Police Muneris, investigationis campi UACV praeerat et sic indagator laboratorium quemlibet sub imperio vigilum erat. etiam homo Paola similis, qui positionem departmentarum capitis tenet. Pontiero vir inter 51 et CCXLI annos erat, admodum gracilem ac tristem. Facies ejus sicut passae, annis rugis ornata. Paola animadvertit juniorem inspectorem eam adoravisse, quamvis difficillime eam ostendere conata est.
  
  Dicanti voluit transire viam, sed Pontiero apprehendit brachium suum.
  
  "Exspecta paulisper, Paola. Nihil te ad hoc paratum vidisti. Insanire hoc est, promitto tibi." Voce tremuit.
  
  "Puto me posse res agere, Pontiero. Sed gratias.
  
  Intra sacellum. Intus habitasse aliquam UACV consequat peritus. Ad sacelli posticium, parva ara parieti affixa cum pictura Sancti Tom's dicata, quando Sanctus digitos ad vulnera Jesu posuit.
  
  Corpus subest.
  
  - Sancta Madonna.
  
  "Dixi tibi, Dicanti.
  
  Dentist at asinum. Mortuus ad aram recumbens. Eripui oculos, duo terribilia nigrantia vulnera pro eis relinquens. Ab ore, horrendo et deridiculo vultuque aperto, quoddam objectum brunneo- rum pendebat. In clara luce micant Dicanti quod mihi terribile videbatur. Manus abscissae iacuerunt iuxta corpus, mundatae sanguine, in linteolo albo. Una manus anulum densum gerebat.
  
  Mortuus homo indutus est secta talari nigra cum limbo rubro, qui est proprium cardinalium.
  
  Paola laxas oculos aperuit.
  
  "Pontiero, dic mihi non est cardinalis.
  
  "Nescimus, Dicanti. Investigamus eum, licet parvae eius vultus reliquiae. Exspectamus te videre quid hic locus similis sit cum vidit interfector.
  
  -¿Dóndeá reliquum sceleris scaenae inquisitio quadrigis?
  
  Analysis quadrigis molem UACV formavit. Omnes forenses erant periti, specialiter colligendo vestigia, digitos, pilos, et si quid aliud scelestus corpori relinqueret. In omni scelere translatio est: homicida aliquid accipit, et aliquid relinquit.
  
  "Iam in itinere suo est. Primum agmen in Cavour haesit.
  
  "Rienzo venirem," interrumpitur avunculus meus.
  
  "Nemo umquam sententiam suam quaesivit -espetó Dicanti.
  
  Vir cubiculum discessit, mussantes aliquid inspectori non admodum delectabile.
  
  "Incipere debes, Paola.
  
  - Deus meus, Pontiero, ¿ cur non me prius vocasti ? Dixit Dicanti, neglecta commendatione junioris inspectoris. Gravissima res est. Pessimum caput habet quisquis hoc fecit.
  
  -¿Estne haec analysis professio tua, dottor?
  
  Carlo Puer capellam ingressus est et unum ex ephemeridibus ei dedicavit. Tam inexspectata tesseras amavit é. Paola cognovit quod el unus ex duobus hominibus qui cum dorsis colloquebantur ad fontem aquae benedictae, cum ecclesiam intrabat, et se exprobrabat quod permittens eum de improviso capere. Alter erat proximus rectori, sed verbum non dixit et capellam non intravit.
  
  - Non, Director Puer. Mea analysis professionalem eam in mensa tua quamprimum parata est. Ideo statim admoneo te desperatum esse is qui hoc crimen commisit.
  
  Puer dicturus erat aliquid, sed eo momento lumina in ecclesia veniebant. Et videbant omnes quod había neglexerat: in terra, iuxta defunctum había, non amplissimis litteris scriptum erat.
  
  
  Ego te confirmo
  
  
  "Similis sanguinis est", Pontiero dixit, mittens in verba quid quisque sentiret.
  
  Hoc vile est tele'233, phono mo cum chordis Handel's Alleluia. Omnes tres comites de Boy, qui gravissime telephonum e sinu lorica sumpsit, vocatui respondit. Non multum dixit, tantum duodecim "ajá" et "mmm".
  
  Suspenso suspenso, vidi puerum et adnuisse.
  
  "Id quod timemus, amos" dixit director UACV. Inspector Dicanti, Vice Inspector Pontiero, supervacuum est tibi dicere hanc rem esse subtilissimam. Una cum ahí est Argentina Cardinalis Emilio Robaira. Si Cardinalis caedes Romae in se inenarrabilis tragoedia est, eo adhuc magis adhuc. Vice-praeses unus erat ex 115 hominibus qui per plures menses in Cí225 communicaverunt clavis ad eligendum novum sumo luctatorem. Ergo res est tenera et difficilis. Hoc crimen in manus torcularis non debet, secundum notionem ningún. Finge headlines: "Vide interfectorem territat constitutionis Papae". Nolo etiam velle cogitare...
  
  - Exspecta paulisper, director. ¿ Videne ais tu interfectorem ? ¿ Estne hic aliquid quod nescimus ?
  
  Certa Karraspeó et vide characterem arcanum quem cum éL venisti.
  
  - Paola Dicanti, Maurizio Pontiero, Permí, introducam ad te Camilo Sirin, inspectorem Generalem Civitatis Vaticanae Investigationis Corps.
  
  É S. Adnuit et accépit. Hoc cum dixit, conatu id fecit, quasi verbum proferre nollet.
  
  - Credimus é centum esse secundam vistimam.
  
  
  
  
   Instituto S. Matthaei
  
  Ver argentum, Maryland
  
   August 1994
  
  
  
  "Ingredere, pater Karoski, ingredere." Quaeso nudum post velum detrahe, si benignitas tua est.
  
  Sacerdos detrahere incipit sacerdotem. Venit ad eum vox Capitanei ex altera parte albae molis.
  
  "De iudiciis solliciti non debes, pater. Bene, recte? Dissimile vulgus, hehe. Forsitan alii sunt vincti qui de illa loquuntur, sed non tam superba est quam effingitur, ut aviam meam. ¿ Kua quis nobiscum est?
  
  - Duo septimanas.
  
  "Satis tempus cognoscendi si youñ vel ... ¿ivit ad ludere tennis?"
  
  - Non amo tennis. Ego iam relinquo?
  
  - Non, pater, tunicam viridi indue, ne piscatus, hehe.
  
  Karoski post tegumentum exivit in viridi subucula.
  
  - Vade in grabatum et tolle illud. Id omne. Mane, terga sedem figam. Imaginem in TV bene videre possit. Omnia est bonum?
  
  - Ipsum bonum.
  
  - Magna. Exspecta, mihi aliquas adaptationes ad Instrumenta Medicionis componendas et statim incipiemus. Viam hic ab ahí bonum TV, annon? 32 pollices longus est, si domus mea eadem esset quae illius, num cognatus me vereri posset? Hehehehe.
  
  - Non sum certus.
  
  Non utique, Pater, utique non. Haec non habebit reverentiam sibi, nec amabit simul si e grahams aureo prosilit, et unctam asininum calcit, hehehehe.
  
  Non in vanum accipias nomen Dei, fili mi.
  
  "Rationem habet, pater. Bene iam est. ¿ Nunquam plethysmographiam feci prius, recte ?
  
  - Haud.
  
  "Certe non est stultus, hehe. ¿ Numquid jam audisti quid expertus es ?
  
  -In adumbratim.
  
  "Age, nunc ego manus meas sub cilicio suo imponere et has duas electrodes in penis apponere, recte? Hoc nos adiuvabit ut gradum responsionis sexualis certis condicionibus metiamur.í homines. Bene, nunc vado ut satus dispositis. Iam est.
  
  - manus frigidas habet.
  
  "Ita, hic friget, hehe." Estne itá isómode?
  
  - Bene sum.
  
  - Sic incipimus.
  
  Mea genes coepit inter se mutare in screen. Eiffel turrim. Eoi. Nebula in mountains.tuz. Scelerisque ultrices condimentum. Coitus heterosexualis. Silva. arbores. Heterosexual fellatio. Tulips in Hollandia. Concubitus homosexualis. Las Meninas de Velasquez. Solis occasus in Kilimanjaro. Homosexuales blowjob. Nix alta in tecto pagi in Helvetia iacet. Pelachi ped ped ped ped ped ped ped ped ped ped ped ped ped ped ped ped ped ni&# 237;o directe spectat Samara dum sugit in adulti galli. Tristitia in oculis.
  
  Karoski surgit. Furor est in oculis.
  
  - Pater, surgere non potest, ¡ necdum finivimus!
  
  Sacerdos eum collo arripit, caput psi-logos in ashboardday iterum iterumque impellit ut sanguis per globulis libat, tunica alba lusoris, Karoski viridis Jersei et mundi.
  
   - No cometerás actos impuros nunca más, ¿correcto? ¿ Ius, sordidum stercore, rectum ?
  
  
  
  
   Iglesia de Sancta Maria in Traspontina
  
  Via Conciliazione, 14
  
   Tuesday , April 5 , 2005 11:59 am .
  
  
  
   Silentium, quod verba Sirin secuta est, pulsatur campanis nuntiantibus Nativitatem Domini in Quadrato prope S. Petri.
  
  Quinto et secundo 237 ; Pars? ¿ Alium cardinalem discerpunt ac nunc reperimus ? Expressio Pontiero declaravit se meruisse sententiam quam in praesenti condicione meruit.
  
  Sirin, signabat, intente intuetur. Erat sine dubio homo ultra id quod sciebat. Mediocri proceritas, oculi casti, indeterminata aetas, discreta secta, tunica grisea. Alias notas nullas praetermisit, et de illo insolitum fuit: normalitatis paradigma fuit. Tam placide locutus est, quasi etiam in curriculo hoc modo delabi vellet. Sed hoc Enga vel aliquis praesens non movebat: omnes loquebantur de Camilo Sirin, unus ex potentibus in Vaticano. Corpus minimi cop in mundo regebat: Vaticano Vigilante. A cohorte XLVIII agentium (officialiter), dimidio minor cohortium Helvetiorum, sed infinite potentior. Nihil accidere in domuncula sua sine Sirin sciente. Anno 1997 unus homo obumbravit eum: rector Alois Siltermann in praefectus cohortium Helvetiorum electus est. Duo populi post eius constitutionem, Siltermann, uxor et corporale fama impeccabili, mortui reperti sunt. I. confodiunt 3 . Culpa iacet cum corporeo, qui dicebatur insaniens, in duobus accensus, et deinde "telum suum officium" in os suum haesit et felis traxit. Omnes explicationes rectae essent, nisi ad duas res parvas: corporales custodiae Helvetiae armatae non sunt, et corporale illud primores dentes eiecerunt. Quisque putat sclopetum truculenter in os suum detrusum fuisse.
  
  Haec fabula ab inspectorate 4 collegae ad Dikanti relata est, et, cognita re, el et socii neros praesidibus securitatibus omnia subsidia praebere existimabantur, sed simulac sceleris intervenerunt; invitati sunt, ut ad inspectorem redirent, et januam ab intus claudant, ne etiam pulsarent. etiam gratias agere. Legenda nigra Sirin ab os ad os lata est a commissariis per totam Romam, et UACV nulla fuit exceptio.
  
  Et omnes tres, omisso oratorio, obstupeverunt ad declarationem Sirin.
  
  "Quamquam debitam reverentiam, Ispettore Generale, existimo, si homicidam conscius esse posse committi criminis sicut este latius Romae, tuum UACV nuntiare officium est," Dicanti dixit.
  
  "Hoc ipsum est quod fecit dilectus collega meus," respondit puer. Haec personaliter ad me retuli. Uterque assentimus, hanc rem maiorem in bonum arcanum arctissimum esse debere. Et in alio concordamus ambo. Nemo est in Civitate Vaticana, qui tam scelestus quam iste ... agere possit.
  
  Mire, Sirin intervenit.
  
  -Sere franco, signorina. Nostrum officium est controversiae, defensionis, et counterintelligentiae. In é his locis valde boni sumus, tibi hoc confirmo. Sed si ¿somo ó te appellasti? tam malus caput homunculum ex nostra intentione est. Ab eis auxilium petendum deliberabimus donec verbum secundi criminis ad nos perveniat.
  
  "Casus hanc putavimus multum requiramus plus creativam, Inspectorem Dicanti. Propterea nolumus te circumscribi ad profiling sicut hactenus fuisti. Investigationem ducere te volumus," Director Puer dixit.
  
  Paola muta manet. Erat officium agentis agri, non psychiatrae forensis. Utique eam tractari potuit cum aliquo agente ager, cum Quantico ei proprias disciplinas ei dedisset, sed a Puero et non ex me petitio talis apparebat. tunc ego cum Nita discessi.
  
  Sirin ad hominem convertit in tunicas pelliceas qui eis appropinquabat.
  
  -Oh, aquí está. Te introducam ad Superintendentem Dantem servitii Vigilantiae. Sit nexus cum Vaticano, Dikanti. Crimen ei priorem referre et in utroque casu singulare opus est . Quidquid peto ab el, idem est quod peto a me. Et reverendo, quodcunque negat, non curo, si id illi nego. Nostra praecepta habemus in Vaticano, ut spero, intellegas. Atque hoc quoque spero monstrum capiunt. Caedes duorum sacerdotum Sanctae Matris Ecclesiae impunita esse non potest.
  
  Et nullo dicto discessit.
  
  Proelium prope Paola factum est donec eam incomoditatem sentirent. Nuper amor discordiae in eius memoriam exsurrexerunt.
  
  "Iam fecit, Dicanti. Modo contactum habuistis cum uno e potentioribus in Vaticano, et aliquid admodum speciale a vobis petivit. Cur te advertit nescio, sed nomen eius proxime nominabo. Sume quodcumque opus. Hagame clara, brevis et simplex quotidiana tradit. Et ante omnia re- examinatione. Spero fore ut eius "castra in aere" centies aliquid serviant. Dic aliquid, et cito.
  
  Conversus ad exitum pergit Sirin.
  
  "Quae nothi" Dikanti tandem explosa est cum esset certa ceteri nían, nírla non poterant.
  
  Wow, si fatur, Dantes risit, qui venerat.
  
  Paola erubescit, et manum porrigo.
  
  - Paola Dicanti.
  
  - Fabio Dante.
  
  - Maurizio Pontiero.
  
  Dicanti usus est Pontiero et manus Dantis ad studentes proxime. Contaría apenas 41 anos. Brevis, nitens et fortis, capite adnexo humeris paulo supra quinque centimetra crassae cervicis. Quamquam 1.70 tantum culmen habebat, praefectus erat vir venustus, sed minime venustus. Meminerint olivae virides oculos tam Meridionalis Pen Stipes notam esse, ut eos peculiarem praebeant aspectum. vultum.
  
  - ¿ Imputator intelligere per spurios" vis mea bulla inspector?
  
  - Ut verum fatear, ita. Honorem indignum me fecisse puto.
  
  "Nos ambo hoc non decus, sed atrox error, Dicanti. Nec hoc indignum est, eius semita de mirabilibus praeparationis suae loquitur. Non dolet quod hoc non proderit assequendum, sed hoc profecto mutabit mox, ius?
  
  -¿ Habesne fabulam meam? Sancta Madonna, nihilne est hic secretius?
  
  - Non pro el.
  
  "Audi, praesumptuose..." Pontiero indignatus est.
  
  -Basta, Maurizio. Non necesse est. Scelus in scena sumus et ego reus. Ad opus demus, simiae, postea loquemur. Relinquere illis agrum Mosl.
  
  "Age, nunc imperas, Paola. Id quod ait bulla.
  
  Exspectantes ad bonam distantiam extra portam rubram fuerunt duo viri et femina in classe caerulea altioribus. Crimen erat analysi scaena unitatis, propria in probationibus colligendis. Inspector et duo alii de oratorio exierunt et ambulaverunt versus mediam navem.
  
  "Bene, Dantes. Eius omnia pidio Dicanti.
  
  - Bene... prima víctima italica fuit Cardinalis Enrico Portini.
  
  -¡Hoc non potest esse! - Dicanti et Pontiero mirati sunt eo tempore.
  
  "Quaeso, amici, vidi oculis meis.
  
  " Candidatus magnus ad reformationem liberalitatis ecclesiae ala. Si hoc nuntium intraverit, terribilis erit.
  
  - Non, Pontiero, sera una calamitas. Georgius W. Bush heri mane cum tota familia sua Romam venit. Duces internationales alii ducenti principes civitatis domi suae manent, sed debentur exequiis die Veneris. Res multum me sollicitat, sed vos guys iam quid civitas similis est. Difficillima haec res est et quod minime optamus est niko deficere. Age quaeso mecum. Cigarette opus est.
  
  Dantes eos ad vicum deductus est, ubi magis ac magis homines facti sunt, et magis ac magis densior factus est. La masa humana cubría por completo la Via della Conciliazione. Sunt Gallica, Hispanica, Polonica, Italica vexilla. Jay et #243; cum citharae tuae figuras religiosas cum candelis accensis, etiam senex caecus cum cane suo duce venis. Duo miliones hominum exequias Pontificis frequentabunt, quod chartam Europaeam mutavit. Profecto Penso Dicanti, ecentum pessimum est ambitus in mundo ad operandum. Quodvis vestigium in peregrinatione tempestatis multo citius amitteretur.
  
  "Portini moratus est apud Madri Pie in Via Gasperi commorationis" Dantes dixit. Advenit die Iovis mane, sciens Summi Pontificis valetudinis condicionem. Moniales dicunt quod sexta feria regulariter prandebat, et quod fuit in sacello per aliquod tempus orans pro Sancto Patre. Non viderunt eum. Certaminis pro eo signum erat. Nemo in lecto suo dormivit, alioquin ille qui eum rapuit, perfecte reformavit. Pontifex non ibat ad ientaculum, sed in Vaticano mansisse se ad orandum assumpsit. Non novimus finem mundi, sed multum in urbe fuit confusio: ecquid intelligis? truncus evanui e Vaticano.
  
  Surrexit, accendit Cigarum, et alium Pontiero obtulit, qui illud fastidiose rejecit et suum exemit. Ire.
  
  "Heri mane, Anna in aedicula residentiae apparuit, sed, ut hic, defectus sanguinis in solo ostendit hanc scenam ridiculam esse. Feliciter, qui repertus est, venerandus fuit sacerdos, qui nos primo loco vocavit. Imagines loci cepimus, sed cum obtuli vocare te, Sirin mihi dixit me illius curam habere. Et iubet nos absolute omnia mundare. Corpus Cardinalis Portini ad locum valde specificum in Vaticanis locis commotum est et omnia cremata sunt.
  
  -¡Somo! ¡ Italiam gravi sceleris testimonio deleverunt! Non possum vere credere.
  
  Eos Dantes contumaciter intuetur.
  
  - Decrevit bulla mea, et fortasse iniuria. Sed bulla vocavit rem suam et exposuit. Hic tu guys sunt. Sciunt quid in manibus habemus? Non parati sumus sicut centum condicionem agere.
  
  "Id quod in manibus doctorum relinquere habui", Pontiero gravi vultu interiicitur.
  
  Adhuc non intelligit. Credere quis non possumus. Hinc est quod Sirin fecit quod fecit beatus miles ecclesie matris nostre. Dicanti ne me intuearis. Causae illum culpa qui illum. Si omnia cum Portini morte finierunt, Amos excusationem reperire potuit et silentium fecit. Sed nec ace. Personale nihil est, endiéndalo.
  
  Hoc est quod intelligo nos hic sumus secundo anno. et cum dimidia probatione. Phantastica narratio. Estne aliquid nos sentire? Dikanti vere furit.
  
  "Non nunc, Inspector," inquit Dantes, rursus risu dissimulans ludibrium.
  
  -Damnant eam. Perduint, perduint. In manibus Dantes terribilem habemus lío. Volo te posthac omnia mihi absolute narrare. Unum plane liquet: hic imperavi. Adiuvare me in omnibus assignatus es, sed scire te volo, quod, non obstante quod curias cardinales, utrobique sub mea iurisdictione, hoc patet?
  
  -Crystal Tersus.
  
  - Praestat ut sit asi. ¿ An idem agendi modus ?
  
  "Quatenus meae INQUISITOR artes extendunt, ita. Cadver ad radices altaris iacebat. Oculos amiserat. Manus, ut hic, separatae sunt et positae in pariete a parte CAD. Infra. Abominatio. Ego ipse corpus in sacco deposui et ad crematorium clibanum deduxi. Totam noctem in imbre, mihi crede.
  
  "Massa parva-masculus-Pontiero congrueret.
  
  
  Quattuor horis longis post experimentum cadéver de Robayre peracta est filming incipere potuit. Ad instantiam directae moderatoris Pueri, guys ex Analisis corpus in sacculo plastico ponebant et ad morguem tulerunt ut medici baculum causam cardinalium videre non viderent. Apparebat hunc casum specialem fuisse et identitatem victimae occultari debere.
  
  On bonum omnes .
  
  
  
  
  Instituto S. Matthaei
  
  Ver argentum, Maryland
  
   September 1994 _ _
  
  
  
   COMMERCIUM CONLOQUIUM #5 INTER PATIENS #3643 ET DR CANIS CONROY.
  
  
   D.R. CONROY : Buenas tardes, Viktor. Gratum munus meum. Esne melior? tu melius sentis?
  
  #3643 : Yes, thank you doctor.
  
  DR CONROY: ¿Visne bibere aliquid?
  
  #3643 : No thanks.
  
  CONROY: Wow, sacerdos qui totam rem novam non bibit... Non curat ut ...
  
  #3643 : Perge medicum.
  
  DR CONROY: Puto te in infirmaria aliquandiu commoratum.
  
  #3643 : I got a few bruises last week.
  
  CONROY: ¿ Recordare quis istos livores accepit ?
  
  #3643 : Sure, doctor. Inter iurgium in examinibus locus erat.
  
   D.R. CONROY : Hábleme de ello, Viktor.
  
   #3643 : I went to great lengths to get a plethysmography as you recommended.
  
   D.R. CONROY : ¿Recuerda cuál era el propósito de la prueba, Viktor?
  
   #3643 : Determine the causes of my problem.
  
  D.R. CONROY : Efectivamente, Viktor. Fateor te habere problema et certo progressu.
  
  #3643 : Doctor, I always knew you had a problem. S. Centro me ultro admoneo.
  
  CONROY: Locus hic in colloquio proximo obviam tibi obviam ire velim, de eo sine dubio. Sed nunc de alia dia pergamus.
  
  #3643 : Ivi in vestitum.
  
   D.R. CONROY: ¿Eso le incomodo?
  
   #3643 : Sic.
  
  CONROY: Gravis haec probatio est. Nudus requiritur.
  
  #3643 : I don't see the need for this.
  
  CONROY: Psychó logo instrumentorum Medicionis collocare debet in area corporis tui normaliter inaccessibilis. Ideo nudum habuisti, Victor.
  
  #3643 : I don't see the need for this.
  
  CONROY: Puta paulisper quod necesse fuit.
  
  #3643 : If you say so doctor.
  
   D.R. CONROY : ¿Qué sucedio después?
  
  #3643 : Lay quidam ahí retinacula .
  
  D.R. CONROY: ¿En donde, Viktor?
  
   #3643 : Iam nostis.
  
  CONROY: Victor nemo, nescio, et te mihi narrare volo.
  
  #3643 : In my case.
  
  D.R. CONROY : ¿Puede ser más explícito, Viktor?
  
  #3643 : On my ... cock.
  
  CONROY: Bene, Victor, quod iustum est. Hoc est membrum virile, organum masculinum quod copulationi et urinationi inservit.
  
  #3643 : In my case it refers to the second one, doctor.
  
   D.R. CONROY : ¿Está seguro, Viktor?
  
   #3643 : Si.
  
  CONROY: Victor in antea non semper fuisti.
  
  #3643 : praeteritum, praeteritum isá. Hoc volo mutare.
  
  D.R. CONROY: ¿Por que?
  
  #3643 : Quia voluntas Dei est.
  
  DR CONROY: ¿ Credisne velle Dei aliquid ad hoc, Victor? ¿ Cum tuo negotio ?
  
  #3643 : Dei voluntas ad omnia valet.
  
  CONROY: Ego quoque sum sacerdos, Victor, et puto interdum Deus naturam suam currat.
  
  #3643 : Natura est inventio illustrata, quae locum habet in nostra religione, medico.
  
  DR CONROY: Redeamus ad locum examinandum, Victor. Kuentemé cué syntió cum filum ei adnexum est.
  
  #3643 : The psychedelic logo of ten in the hands of freaks.
  
  D.R. CONROY : Sólo frío, ¿nada más?
  
  #3643 : Nada wt.
  
  CONROY: Et quando genes meus incipit apparere in screen?
  
  #3643 : I didn't feel anything either.
  
  CONROY: Tu scis, Victor, hos plethysmographos consecutos cognovi, et notas quasdam motus hic et hic. ¿ Ecce fastigia ?
  
  #3643 : Disgusted by certain names.
  
  D.R. CONROY: ¿Asco, Viktor?
  
  (Hic mora pro uno momento)
  
  CONROY: Ego quantum debes, Victor respondes.
  
  #3643 : I was disgusted by my sexual genes.
  
   D.R. CONROY: ¿Alguna en concretum, Viktor?
  
  #3643 : All illi .
  
  D.R. CONROY : ¿Sabe porque le molestaron?
  
   #3643 : Quia offendunt Deum.
  
  CONROY: Et tamen, cum gena destinavit, machinae registra tumentes in organo masculino.
  
  #3643 : Impossibile est.
  
  CONROY: Verbis vulgaribus excitatus te vidit.
  
  #3643 : Lingua haec Deum offendit et eius dignitatem in sacerdote. Donec...
  
  D.R. CONROY : ¿Que deberia, Viktor?
  
  #3643 : Nihil.
  
  CONROY: ¿ Vic sentiamus magnum mico, Victor?
  
  #3643 : No doctor.
  
  CONROY: ¿ Alia a Cynthia ante vehemens tumultus ?
  
  #3643 : ¿Quid aliud a Deo?
  
  CONROY: Recte, doleo de inaccurationibus meis. Dicesne alium dia, cum psicologo caput meum in ashboardday percussero, tenía mico vehementi?
  
  #3643 : This person was seducta by me. "Si oculus dexter te scandalizat, quaeso," inquit Sacerdos.
  
   D.R. CONROY : Mateo, capítulo 5, versículo 19 .
  
   #3643 : Imo.
  
  CONROY: ¿Quid de oculo? A dolor in oculis tuis?
  
  #3643 : I don't understand him.
  
  CONROY: Roberti nomen viri huius, uxorem habet et filiam. Eum in nosocomium mittes. Nasum eius fregi, septem dentes, et ei acerbum concussum dedit, licet, Deo gratias, custodias te in tempore geri procuravit.
  
  #3643 : I think I got a little violent.
  
  CONROY: ¿ Putas me nunc vehemens esse si bracchia mea ad sellae non ac- cinxere?
  
  #3643 : Si vis nos reperire poterit, docte.
  
  CONROY: Conloquium perficiendum melius volumus, Victor.
  
  
  
  
   Morgue Municipale
  
   Die Martis 5 Aprilis 2005 8:32 post meridiem
  
  
  
   Cubiculum autopsia erat tristis locus, inparis lilacini cinerei depictus qui locum omnino non ornabat. In mensa autopsia erat lucerna cum sex arcubus, quae occasionem dedit videndi suprema eius gloriae momenta ante quattuor spectatores qui eum extraxerunt statuerent. de spectaculis.
  
  Pontiero fastidium fecit ut coronator statuam Cardinalis Robaira in lance posuit. Foedus odor per autopsia in cubiculum pergens, scalpello incidendum. Lues tam valida erat ut odorem formaldehydae et alcohol, quod omnes instrumenta disinficere solebant, obtegeret. Dikanti absurde miratur quid sit punctum purgationis tam instrumenti quam secat facere. In genere, non spectat sicut mortuus bacteria vel aliquo infectam.
  
  "Heus, Pontiero, scis quare crusó el bebe in via mortuus est?
  
  - Ita, dottore, quia pullo alligatus sum. Ille mihi dixit sex, non, septies ab ultimo. ¿ Scisne alium iocum ?
  
  Coronator mollissime hummed ut excidit. Canebat optime, rauca et dulci voce quae memoravit Paulum Ludovici Armstrong. Sobre todo porque la canción era "Quam admirabilem mundi". Solo interrumpía el canto para atormentar a Pontiero.
  
  "Solus iocus spectat te optime experiri non in lacrimas, Vice Praeses." Je je je. Ne putes hoc me non oblectare. Ipse e ste dedit...
  
  Paulus et Dantes in cardinali corpore clausis oculis. Coronator, gravis communistarum vetus, magna professio fuit, sed interdum eius observantiam pro mortuis deposuit. Patet, valde sollicita est de morte Robaira, quam Dicanti non fecit cum gratia imaginaria.
  
  "Dottore, a te peto ut corpus analysin ac nihil facias. Uterque noster hospes, Superintendentis Dantes, et allegata conamina hospitii invenio ingrata et indebita.
  
  Coronator in Dicanti torvo et in arcae Robairae magorum contentis studere perseveravit, sed ab omni rudiori commento abstinevit, licet per dentes omnes praesentes et maioribus suis malediceret. Paola eum non auscultavit quia de facie Pontiero sollicitus sum, quae coloris viridis coloris erat.
  
  "Maurizio, nescio cur in tanto dolore sis. Tu sanguinem numquam perpessus est.
  
  "Damne, si mihi ille nothus stare potest, possum quoque."
  
  "Mirabis quam multa autopsia fuerim, collega tener.
  
  -Ita vero? Bene te admoneo ut saltem adhuc unum habeas, quamquam videor mihi id magis quam tibi...
  
  Oh Deus, iterum incipis, Paola cogitans, inter utrumque medium conaris. Ut omnes dia ornati. Dantes et Pontiero ab initio mutuam odium habuerunt, sed junior inspector, ut honestus, male habitus est erga aliquem qui in anhelat erat et propius quam tria metra ad eam accessit. Vidit eam ut filiam sciebam, sed interdum exaggerabat. Dantes erat aliquantulum horridus et certe non cultissimus hominum, sed momento temporis ad amorem suum amicam sibi dedit. Quod non capio est hominem locum similem superintendentis cepisse quem in inspectione habuit. Assidua eius ioca et lingua caustica nimis vehementer cum curru griseo et tacito Inspectoris Generalis Sirin opponuntur.
  
  "Fortasse honorati hospites mei animum evellere poterunt ad autopsiam quam venisti videre.
  
  Raucus coronator vocem reduxit Dicanti ad rem.
  
  "Perge, quaeso." Ego duos lictores ad coniectum gelidum aspectum ut desinas disputare.
  
  - Bene, non multum ab ientaculo comedi, et omnia demonstrat quod valde mane bibi, quod reliquias vix inveni.
  
  "Igitur aut fallis in cibo aut citius in manus interfectoris incidas.
  
  "Dubito cibum exsultavit... bene edendo uti videtur. Vivo, pondo 92 kg, pondus 1.83.
  
  "Qui nobis narrat lentus guy est interfector. Robaira non parva puella erat, "Dantes interjecit.
  
  "Et quadraginta metra a postica ecclesiae ad sacellum" dixit Paola. Videre aliquis debet quomodo homicida Gaddafi in ecclesiam introducit. Pontiero, fac mihi gratiam. Mitte quattuor procuratores ad aream creditorum. sint in toga veste, sed propriis insignibus. Ne dicas accidit. Dic illis, quod in ecclesia rapinam fecerit, si quis noctu aliquid viderit inveniat.
  
  - Vide inter peregrinos pro creatura tempus terentis.
  
  "Bene, nolite facere. Interrogent vicini, praesertim senes. Vestibus levibus uti solent.
  
  Pontiero adnuit et cubiculum autopsy dereliquit, gratus plane quod cum illo transire non debuit. Paola eum oculis sequebatur, ac post se clausis ianuis ad Dantem se convertit.
  
  -¿Numquid scire licet quid tecum agatur, si ex Vaticano es? Pontiero vir fortis est qui sanguinem ferre non potest, totum est. Obsecro ut abstineas ab hoc absurdo verborum argumento.
  
  Wow, tot loquen- tes in morgue, coronator voce cachinnavit.
  
  "Res tuas, dottore, cogitas, quas nunc sequimur. Perspicuus es, Dantes?
  
  "Mitescere, mitescere inspector," praefectus se defendebat, manus elevabat. Non puto te intelligere quid hic agatur. Si Masana ipsa in manu et umero umero cum Pontiero conclave cum flammeo pistrino intraret, non dubium est quin id fecerit.
  
  - ¿ Tunc invenire potes cur él associatus sit ? Paola dixit, omnino turbatus est.
  
  -Quia mauris. Mihi quoque succenseat eum delectari . Pregintele.
  
  Paola caput quatit, aliquid non admodum delectabile de hominibus garriens.
  
  - In genere, pergamus. Dottore, tempus causamque mortis iam nosti?
  
  Coronator monumenta sua recenset.
  
  "Moneo te hanc esse famam praeviam, sed satis certum habeo. Cardinalis hesterno die vesperi Lunae circa horam tertiam mortuus est. Error est una hora. Perii faucibus meis. Incisum, ut puto, eiusdem altitudinis a viro factum est. De telo nihil possum dicere, nisi quod saltem quindecim centimetra aberat, margine laevi et acerrima erat. Posset esse tonsoris novacula, nescio.
  
  -¿Quid vulnera? Dantes dixit.
  
  - Evisceratio oculorum posthume 5 facta est, sicut mutilatio linguae.
  
  -¿ Ut linguam eius elidere ? Deus meus, - Dantes exhorruit.
  
  - Forcipes puto, ispettora. Cum es factum, imple vacuum cum latrina charta sanguinem sistendum. Tunc removi, sed residua erat cellulosa. Salve Dicanti, me miraris. Non videbatur eum facere multum imprimere.
  
  Hem, peius vidi.
  
  "Age, ostendam tibi aliquid probabiliter numquam antea vidi. Non vidi simile, et iam sunt plures. Linguam suam in rectum inseruit mira arte. Dehinc undique sanguinem abstersi. Non animadverterem nisi intus inspexissem.
  
  Coronator ostendet eis imagines quaedam linguae abscissae.
  
  Ego eam baptizavi et misi eam ad labrum. Quaeso exemplum relationis inspectoris cum advenit. Cur ego successit nescio.
  
  "Noli me sapiunt, ego ipse curabo" Dicanti affirmavit. ¿ Quid manibus ?
  
  - Hae injuriae post- mortem erant. Secae non sunt mundissimae. Hic et illic sunt vestigia oscillationum. Probabiliter constant.
  
  -¿Aliquid sub pedibus tuis?
  
  -Aeris. Manus impeccabiliter mundae sunt. eosque pungere suspicor. Odor casiae quemdam olere puto.
  
  Paola in animo manet.
  
  - Dottore, in tua sententia, quam diu homicida est homicida victima vulnera estas infligere?
  
  Bene, non cogitasti. Videamus, numeremus.
  
  Vinculat senex manus, animoque bracchiaque coxis, oculos, os mutilum. I keep humming to myself and #233;it's Moody Blues again. Paola did not remember the key of song #243.
  
  " Bene orat . . . . saltem media hora accepit eum ut manus divideret et eas exsiccaret, et circa horam mundaret totum corpus eius et vestiret eum ". Impossibile est calculare quantum tempus excruciat puellam, sed videtur quod multum temporis sumpsit eum. mehercules eum fuisse cum puella per tres saltem horas et verisimiliter más.
  
  Tace et occulte locus. Locum remotum ab oculis emissitiis. Et separatim, quia Robaire debuit clamare. Qualem sonum facit homo cum avulsis oculis et lingua? Donec at vestibulum turpis. Oportebat tempus reducere, quot horas cardinales penes interfectorem erat, et tempus detrahendum ei faciendum ei quod fecerat. Simulac reducis radium bíkvadrat, si in votis est, interfector in soluta non stat.
  
  - Ita, latina vestigia non invenerunt. ¿ An invenisne aliquid abnormes antequam rutilet, aliquid quod analysi arcessi debeat?
  
  -Bene est. Paucae fibrae fabricae et nonnullae maculae ex iis quae in monili tunicae suae facere poterant.
  
  -Instaura? Curious. ¿ Ut sis interfector ?
  
  "Bene, Dicanti, forte cardinalis noster ab omnibus est secretus", dixit Dantes.
  
  Paola le miro, perculsa. Coronator rio dentibus micans male cogitans.
  
  - Eh, non sum iens pro ai - Dantes festinat dicere-. Dico probabiliter multum de eius imagine curasse. Denique eris decem annos in quadam aetate ...
  
  "Est etiam singulariter memorabile. ¿ An algíalgún vestigia fucorum in facie habeat?
  
  "Nihil, nisi interfector quoque eam lavare debuit, vel saltem sanguinem ab eius oculis basibus abstergere. Quaero diligenter.
  
  "Dottore, modo in casu, exemplum fucorum mitte ad officinam. Notam et accuratam umbram scire cupio.
  
  "Licet aliquod tempus capere si database praeparatum non habent, ut exemplum eorum mittimus.
  
  - Scribe in opere, ut, si opus sit, vacuum imple, incolumem. Hic ordo est ut director pueri vere delectat. Quid mihi de sanguine vel semine dicit? an fortuna?
  
  -Nullo casu. Vestimenta victimae mundissima erant, et vestigia eiusdem sanguinis in eis inventa sunt. Nimirum ipsa suum est.
  
  -¿Et quid in cute aut capillo? ¿ Controversia aliquid ?
  
  "Reliquam in vestimentis inveni glutinum, ut suspicor, percussorem cardinalem nudum spoliasse et meatum taeniolis ante cruciatum deligari, ac deinde iterum ornatum. Corpus lavare, sed non immersionem in aqua vides?
  
  Coronator in latere caligae de Robaira repertus est vulnus tenue album ex ictu et vulnere sicco.ver de Robaira.
  
  - Da ei spongiam cum aqua et absterge eam, sed ne cures eum multum habens aquae vel non multum attendens huic parti, sicut nimium relinquit aquam. multis ictibus corpus.
  
  -¿Et genus strikeón?
  
  - Cum rutrum facilius cognoscibilia est, sed rutrum etiam minus notabilis. Est sicut casia figo ex personis regularibus.
  
  Paola ingemuit. Verum erat.
  
  -Haec omnia?
  
  - Sunt etiam glutinum residua in facie, sed perquam exigua. Id omne. Viam mortuus paulo oculatus erat.
  
  "Et quid ad rem?"
  
  "Dante, mehercule, valeo. Specula defuerunt.
  
  - Nimirum puncta non erant satis. Ego goddamn evellere oculos eius et specula eius servare?
  
  Coronator cum magistro convenit.
  
  "Age, ecce, non conor tibi dicere officium tuum facere, tantum dico tibi quod video.
  
  " Recte, medicus. Certe cum plenam famam habeo.
  
  - Nempe inspector.
  
  Dantes et Paola coronatorem reliquerunt ut cum cadáviero et suis versionibus jazz clichés ageret, et in andronem exivit, ubi Pontiero brevem et brevem móville mandata latravit. Cum illa suspendit, inspector ad utrumque convertit.
  
  "Bene, hic quod facturi sumus. Dantes, ad officium tuum redibis et famam perscribes omnibus quae a primo scelere scaenae recordari potes. Solus esse mallem cum solus esset. mas facile. Accipe imagines ac testimonia omnia, quae sapientissime et illustrissime Pater Tuo permisit custodire. Et veni ad praetorium UACV quam primum facta es. Haec nox tibi diutissime timeo.
  
  
  
  
  
  Quaeritur ex Nick: Quas minus quam 100 verba momenti temporis in causa criminali praeparanda (segun Rosper). Concludunt personalem, referendo variabiles ad experientiam occidentis gradu. Duo minuta habes, quae iam numeras ex quo schedam transmiseris.
  
  
  Responsio: Tempus requisitum:
  
  
  a) victimam eliminate
  
  b) commercium cum cad.
  
  c) testimonium suum e corpore dele et de eo disponere
  
  
  Commentarius: Intellectus variabilis a) phantasiis interfectoris determinatur, variabilis b) adiuvat occultas causas revelandi et c) facultatem suam resolvendi et improvise determinat. Demum si plus temporis interfector
  
  
  a) mediocris gradu habet (crimenes III)
  
  b) peritus est (4 crímenes vel más)
  
  c) est rookie (primum vel secundum delictum).
  
  
  
  
  UACV Headquarters
  
  Via Lamarmora, 3
  
  Martis die 5 mensis Aprilis anno 2005. 10:32.
  
  
  
  Videamus quid habemus?
  
  "Duos cardinales habemus in via mirabiliter interfectos, Dicanti".
  
  Dicanti et Pontiero prandium in thermopolio et potionem Arabicam in conclavi officinarum officinarum habent. Locus, quamvis recentiore aetate, glaucus et hebes erat. Color picturae totius cubiculi eam ponit ante centum scaenae criminis imagines quae ante eas divulgatae sunt. In una parte mensae ingentis in conclavi erant quattuor crumenae plasticae forenses. Omnia in momento habes, excepto quod Dantes de primo scelere tibi narravit.
  
  - Bene, Pontiero, cum Robayra committitur. ¿ Quid scimus de el?
  
  - Vixi et laboravi in Buenos Aires. Veniemus in Aerolíneas Argentinas fuga die Dominico mane. Accipe tesseram apertam, quam ante aliquot septimanas emisti, et exspecta eam claudere ad horam 1pm Sabbati. Dato temporis discrimine, auguror fuisse tempus quo sanctus Pater mortuus est.
  
  - Roundtrip?
  
  Solus Idaeus.
  
  "Quid curiosus est... aut cardinalis valde oculatus, aut magna spe imperii venit. Mauritius, scis me: non sum maxime religiosus. ¿ Scisne aliquid de facultatibus ut pater Robayra?
  
  -Bene est. Aliquid ei legi de íl ante hebdomadem, puto in La Stampa fuisse. Eum in bono statu putaverunt, sed non unum ex praecipuis favoribus. Certe scias hoc esse media Italica. Cardinalium nostrorum attentionem adferunt. De Portini sí habíleído et multo magis.
  
  Pontiero familiaris fuit ctitae integritatis. Quantum ex Pauli monumentis possum dicere, bonus maritus fuit et pater bonus. Veni ad Missam singulis diebus dominicis sicut horologium. Quam punctualis invitabat ad comitatum Arelate, quod Dicanti multis praetextibus recusavit. Quorum quidam boni sunt, quidam mali, sed nulli eorum idonei. Pontiero scit non multam fidem inspectoris mentis fuisse. cum patre decem annos in caelum ivit.
  
  "Maurizio aliquid me sollicitat. Interest scire quandam frustrationem homicidam cum cardinalibus coniungi. Odit rubrum, seminarium insanus est, aut parum rotundum odit.
  
  - Cardinal Capello.
  
  -Gratias tibi ago pro declaratione. Suspicor nexum inesse inter utrumque, mávseá del capelo. Denique non multum per hanc viam erimus inconsulto auctoritati. Mama Ana Dante viam nobis sternere debebit ad aliquem cenaculum in Curia colloquendi. Et cum dico: Sursum dico.
  
  - Ne sis facil.
  
  -Nos videbimus. Nunc enim, intendunt simias tentantes. Primum scimus quod Robaira in ecclesia non moritur.
  
  Immo multum sanguinis erat. Alibi obiisse debuit.
  
  "Certe interfector habebat cardinalem in sua potestate per aliquod tempus in secreto et secreto loco, ubi ía uti posset ut corpus penitus servaret. Scimus enim habuisse fidem suam ut ad víctima voluntarie locum istum introire. Ab ahí, movió el Caddiáver ad Santa Maria in Transpontina, scilicet causa.
  
  -¿Quid de ecclesia?
  
  - Sermo ad sacerdotem. occlusum est loqui et cantare quando cubitum ibat. Reminiscitur autem se cum venerit vigilum revelare. Altera autem ianua est, perexigua, quae in Via dei Corridori aperitur. Quintus introitus verisimiliter fuit. Tu eam sedatus es?
  
  Castrum erat integrum, sed modernum et firmum. Sed etsi ianua pateat, non intelligo quo peremptor ingredi possit.
  
  -Quare?
  
  - ¿ Nonne attendis numerum hominum qui in via della consciliazione ante ianuam stabant? Bene, atre platea refert plena hominum. Peregrini plena est. Immo etiam trafico incidi. Non dicas quod sappra homicida venerit in manibus suis in conspectu totius mundi.
  
  Paola cogitabat brevi tempore. Forsitan ille influxus populi erat optimum tegumentum occisoris, sed an fores inrupit sine perfringens?
  
  -Pontiero, remanens quid sit in nostris potioribus, unum ex nostris est. Hoc ipsum sentio. Mananna ibimus ad fratrem meum quod erat nomen eius?
  
  - Franciscus Toma, frater carmelit.
  
  Junior inspector lente annuit sicut in commentario suo notas fecit.
  
  - Ad illud. In altera parte, singularia nobis creepy: nuntium in pariete, manus abscissas in pariete ... et saccos aquatiles. Perge.
  
  Pontiero legere coepit dum Inspector Dicanti de Bolu Graf probationem fama complevit. Munus ultra-moderninum ac reliquiae decem 20th-centuriae similes hisce impressis.
  
  - Expertise núsimply 1. Furtum. Pannus acupictus rectangulus a sacerdotibus catholicis in sacramento confessionis adhibitus. Inventum ab ore sappre pendentis, sanguine repletum. Sangu ineo caterva cum víctima caterva coincidit. DNA probatio continuat.
  
  Obiectum erat brunneum quod in semi- tenebris ecclesiae explicare non potui. Analysis DNA duos saltem menses suscepit, et hoc ex eo quod UACV unum in mundo antecedens laboratorium habuit. Pluries Dicanti risit dum vigilantes CSI 6 in TV. Spero fore ut probationes quam celerrime in serie Americana discurrant.
  
  -Expertise núsimply 2. carbasa alba. Originis ignotus. Materia, algodon. Praesentium sanguinis, sed ipsum. Victimae manus abscissa repertae sunt el. Sangu ineo caterva cum víctima caterva coincidit. DNA probatio continuat.
  
  - Uno modo, ¿Robaira - estne Graece an cum Latino? -dudo Dicanti.
  
  - Graece, opinor.
  
  - Bene, perge, Maurizio, amabo.
  
  - Examen N. III. Papyrus tribus cents circiter tribus incubuisset. Sita est in nervum oculi sinistri saeculo quinto. Genus chartae, eius compositionis, pinguis contenti et chlorini recipis investigantur. Litterae in charta manu scriptae et ope phialae graphicae.
  
  
  
  
  " m T 16 " dixit Dicanti. ¿ Una directione ?
  
  - Charta sanguineo obducta inventa et in globum convoluta. Patet hoc nuntium ab interfectore. Oculorum absentia in víctima non tam poena est quam admonitus... ac si diceret ubi prospiciamus.
  
  Aut occaecati id possimus.
  
  "Ferox interfector... primus in Italia est. Ideo te volui curare, Paola. Non vulgaris detectivus, sed homo idoneus ad cogitandum creativo.
  
  Consideratio Dicantió de verbis inspectoris junioris. Quod si verum est, duplicantur clavi. Profile interfectoris sinit eum ut callidissimis hominibus respondeat et valde difficile sum soleo capere nisi fallor. Serius aut citius omnes facient, sed nunc morgue repleverunt cellas.
  
  "Bene, paulisper cogitemus. ¿ Quales viae nobis cum talibus initiis?
  
  -Viale del Muro Torto...
  
  "Bene est, per parcum ambulat et pomeros Mauritius non habet.
  
  - Deinde Monte Tarpeo, qui per hortos Palazzo dei Conservatori transit, non est tanti vel.
  
  -¿Y Monte Testaccio?
  
  -Via Testaccio Park... ut valeret.
  
  - Exspecta paulisper - Dicanti cogio el telefono et Marco en nú intern - ¿Documentatio? O salve, Silvio. Perspice quid agatur apud 16 Montem Testaccio, et quaeso nos deduc nos in platea conventui Roma.
  
  Expectantibus, Pontiero continuavit testimonium.
  
  - Extremum (tempore): Examen est núsimply 4. charta intrita circiter tria centimetra in magnitudine. In angulo dextro inferiore schedae sita est, sub condicionibus idealibus in quibus examen simpliciter peractum est 3. Genus chartae, eius compositio, pinguis et chlorine contenta in tabula infra indicantur.;n discuntur. Verbum in charta manu scriptum est et ope phialae graphicae
  
  
  
  
  - Undeviginti.
  
  "Mamant, sicut poñetero hieroglyphíco-se desesperó Dicanti est. Tantum spero hanc nuntium non continuatum, quod in prima parte reliquimus, quia prima pars in fumum ascendit.
  
  "Puto nos contentos esse iis quae in praesenti habemus.
  
  "Optime, Pontiero. Cur non indicas quid undeviginti tam agere possum?
  
  "Latitudo tua et longitudo paulo ferruginea sunt, Dicanti. Significat novem.
  
  "Male, verum est. Ego semper a schola abductus sum. ¿ Et sagittam ?
  
  Eo momento, unus adiutores documentarii e Rue Roma ingressi sunt.
  
  "Omnia, Inspector. Exspectabam quid petebam: Monte Testaccio 16 non est. Quattuor portae in hac via sunt.
  
  Gratias, Silvio. Fac mihi beneficium, conveni Pontiero, et me hic fac, ut vias Romae a monte incipias. Caecus iactus est, sed gibber.
  
  " Speremus te magis insanum te quam scis, dottora Dicanti." Hari melius eunt biblia.
  
  Omnes tres capita verterunt ad portam conventus. In limine stetit sacerdos, clericus indutus. Fuit procera et tenuis, fila, calvo promanda. Quinquaginta ossa optime conservata visus est, dura et valida lineamenta habens, qui multos soles in aperto vidit. Dikanti militem magis quam sacerdotem spectatum putat.
  
  -¿ Quis es et quid vis ? Hoc est quid area. Fac mihi gratiam et statim discede," inquit Pontiero.
  
  "Pater Antonius Fowler sum, et ad auxilium venio", recte Italice locutus est, sed aliquantum claudicans et incertus.
  
  "Statio vigilum sunt, et sine licentia in eos irrumpistis. Si vis adiuvare nos, vade ad ecclesiam et ora pro animabus nostris.
  
  Pontiero transivit ad sacerdotem qui venerat, volens eum invitare ut in mala mente discederet. Dicanti iam ad imagines photographicas pergere studebat cum Fowler locutus est:;:
  
  - Est e Bibliis. A Novo Testamento, in specie, a me.
  
  -¿Somo? Pontiero admiratus est.
  
  Dicanti alzo la cabeza y miro a Fowler.
  
  - Bene, explica.
  
  Matthew 16. Evangelium Matthew, section 16, chapter 237, Toul. ¿ Nec plura relinquas notas ?
  
  Pontiero turbari videtur.
  
  "Audi, Paola, vere non sum iens auditurus te...
  
  Dicanti eum gestu retentum.
  
  "Audi, Mosle.
  
  Auceps cubiculum ingressus est. In manu habuit tunicam nigram et super sellam reliquit.
  
  - Novum Testamentum Christianum, ut nostis, in quatuor libros divisum est: Matthaeum, Marcum, Lucam et Joannem. In Bibliographia Christiana, liber Matthaei repraesentatus est per epistolas Mt. Primus numerus infra nún refertur ad tulo capitulo CCXXXVII. Et cum duabus núsimples más eadem scntentia inter duos versus et #237 asinum notetur.
  
  Percussor hoc reliquit.
  
  Paola ostendet tibi Testam #4, in sacculo plastico refertam. Intuitus oculos. Sacerdos nullum agnoscens signum, nec in facie sanguinis fastidiri sentiebat. Intuens autem ad eum diligenter ait:
  
  -xviii. Cui convenit.
  
  Furit Pontiero.
  
  -¿ Dicesne nobis omnia quae statim nosti, an nos diu expectabis, pater?
  
   - Et tibi dabo claves regni coelorum , -recitó rapax - et quodcumque ligaveris super terram , erit legatum et in coelis ; et quodcumque solveris super terram, erit solutum et in coelis. Tibi dabo claves regni caelorum; quodcúmque ligáveris super terram, erit ligátum in celo, et quodcúmque solvíveris super terram, erit solútum et in celis. Ex Matth. 16, vers. 19. id est, verba quibus confirmo sanctum Petrum tanquam caput apostolorum, eique eiusque successores cum auctoritate in universum orbem Christianum do.
  
  -Santa Madonna -exclamó Dicanti.
  
  "Nam quid in hac urbe futurum sit, si oras, sollicitus esse censeo. Et multo magis.
  
  " Goddammite, quidam insanus, perduint, modo exsangue sacerdotis iugulum et in sirenes convertis. Nihil mali cum hoc video, Pater Fulcher," inquit Pontiero.
  
  - Non, amice. Percussor furiosus non est maniac. Crudelis est, reservatus et ingeniosus, et vehementer insanus, credis mihi.
  
  -Ita vero? De tuis causis, pater, "inspector junior cavillatus est, plurimum scire videtur".
  
  Sacerdos intendit Dicanti intentus dum respondeo.
  
  Imo multo magis quam illud precor. Quis est.
  
  
  
  
   (ARTICULO EXTRAIDO DEL DIARIO MARYLAND GAZETTE,
  
  
  
   IULII 29, 1999 PAGE 7)
  
  
  US sacerdos accusatus abusus sexuales
  
  
   VER ARGENTUM, Maryland (NEW AGENCIES). Cum allegationes abusus sexuales pergunt ad excutiendos clericos catholicos in Am Rick, sacerdos Connecticut accusatus de impudicis impudicis utens, laqueo se suspendit in cubiculo suo apud domum nutricem. institutum quod homines tractat de quaestionibus American-Press nuntiavit Veneris proximae circa vigilum localium.
  
  Petrus Selznick, 64 e loco suo secessit ut minister in paroecia Sancti Andreae apud Bridgeport, Connecticut, die 27 mensis Aprilis anno proximo ante diem nativitatis suae. postquam officiales Ecclesiae catholicae duos viros adierunt, qui Selznicki abusi sunt inter recentes lxx et primos octogesimum, orator pro Ecclesia catholica affirmavit Selznick eos abusos esse inter recentes lxx et primos octogesimum annum. de Ponte.
  
  Sacerdos apud S. Matthaeum in Instituto Maryland tractatum est, de facilitate psychiatrica, quae de domibus inquilinis accusatus est de impugnatione sexuali vel "turbi confusionis sexualis", ea facilitate.
  
  "Baculus hospitalis ostium tuum pluries insonuit et cubiculum tuum intrare conatus est, sed ianuam obstruxit", Diane Richardson, prolocutrix pro praesidiali tutelae et limite praesidentis principis Georgii comitatus, nuntium nuntiavit colloquium. "Cum cubiculum intraverunt, ex una laquearia nuda tigna pendentem cadavier invenerunt."
  
  Selznicki se suspendit ab uno e cervicalibus in lecto, confirmans Richardson corpus ejus ad mortuarium pro autopsy delatum. Similiter rumores CAD nudum et decurtatum fuisse vehementer negat, rumores omnino vanos appellavit. In colloquio diurnariis adhibitis complures diurnarii "testes" dixerunt qui tales mutilationes se vidisse dixerunt. Prolocutor affirmat "corpora medicorum comitatus fovere coniunctiones medicamentorum sicut marijuana et alia medicamenta, sub quorum impressione haec enuntiavit;" dixit operarius municipalis ab opere et mercedibus suspensus prius ad sui habitus dimissionem, "Conclusum est torcular scribae Departmentía Vigilum". Saint Periou Dicko communicare potuit nutricem rumorem, qui aliud enuntiare recusavit, hoc breve est: " Erravi ( erravi ) ".
  
  Bridgeport Bishop William Lopez confirmavit se "tristari" per Selznicki mortem "tragicam", addens quod esc "sentire eam sollicitare ramum septentrionalem Americae Cat Ecclesiae". #243 Leakey nunc "múltiples víctimas" habet.
  
  Pater Selznick anno 1938 Novi Eboraci natus est et in Bridgeport anno 1965 ordinatus est. pluribus custodiis in Connecticutensi et brevi tempore servivi in Ward San Juan Vianni in Chiclayo, Perú.
  
  " Omnis homo, sine exceptione, dignitatem et dignitatem habet in oculis Dei, et omnis homo indiget et meretur nostram misericordiam, " inquit Lopez. " Perturbationes circa mortem eius omnia bona, quae fecit, perdere non possunt ", concludit episcopus.
  
  Moderator Instituti Sancti Matthaei, Pater Canice Conroy, aliqua enuntiata in éSaint-PerióDico facere recusavit. Pater Anthony Fowler, director Instituti Novi Software, dicit Patrem Conroy "in offensa."
  
  
  
  UACV Headquarters
  
  Via Lamarmora, 3
  
  Martis die 5 mensis Aprilis anno 2005. 11:14 post meridiem.
  
  
  
  Dictum aucupium erat quasi scipioni feriri. Dicanti et Pontiero stabant intuentes calvum sacerdotem.
  
  - ¿ Possumne sedere ?
  
  "Sunt cathedris vacuae copia", aitías -se'sñaló Paola-. te ipsum elige.
  
  Subsannavit in documentis adiutor, qui reliquit.
  
  Auceps parvam nigram peregrinationem peram reliquit cum marginibus aduncis et duabus basibus in mensa. Sacculus erat qui multum mundi viderat, qui de chiliogrammatibus clare loquebatur quod duplex eius in stuppa gestabat. Ille aperuit et protulit chartophylacium ponderosum e cardboard obscurum cum marginibus crispis et maculas capulus. Super mensam posuit, et inspector e regione sedit. Dikanti eum diligenter observavit, perscriptum oeconomiae motus, industria, quod oculi eius atri videbantur. Multum infecta fuit quonam hic sacerdos extra veniret, sed ipsa, praesertim in caespite suo, se angularem non destinavit.
  
  Pontiero cathedram arripuit, eamque e regione reverentissimo collocavit, et ad laevam sedit, manus a tergo collocans. Dicanti Tomó eum mente admonuit ut Humphredum Bogart's cauponas imitaretur. Vice Praeses "halcón maltés" circiter trecentos observavit. Semper se ad laevam alicujus sedere suspicatus est suspicatur, et iuxta eum fumum compulsive, unum pallium Mallum post alium eliquatum.
  
  - Recte, pater. Praebe nobis probationem identitatis tuae.
  
  Auceps suum sinum intra sinum suum SINGRAPHUS accipit et Pontiero tradit. Factus est grex gestus ad nebulam fumi egredientem e speculatoris cigar.
  
  Wow Wow. Diploma Diploma. ¿ Immunitatem habet, huh ? ¿ Quid est hoc infernum, aliqua species espía ? rogas Pontiero.
  
  "Aereae Civitatum Americae Unitarum praefectus sum.
  
  -¿Con que rango? Paola dixit.
  
  -Major. ¿ Ecquid Sub- Inspectorem Pontiero narras mens ut fumas prope me desistere, amabo ? Iam toties tibi discessi, nec meipsum repetere volo.
  
  "medicamentum addictum est, maior Fowler.
  
  -Padre Fowler, dottora Dicanti. Ego sum in secessu.
  
  - Heus, paulisper expecta, ¿s ó scis nomen meum, pater? An ex exploratore?
  
  Quod inter curiositatem et jocum csi arridebat.
  
  "Bene, Mauritius, patrem Fowlerum suspicor non servatum esse ut dicit.
  
  Aliquanto tristis risu auceps ei dedit.
  
  Verum est me nuper ad officium activum restitui. Et studium, totaque in toga vita fuit haec mea studia - subsistit fluctusque manu fugat fumum.
  
  -Quid ergo? Ubi est et ubi est iste filius canis qui hoc cardinali Sanctae Matris Ecclesiae fecit ut omnes infantem ad domum dormiamus.
  
  Sacerdos silere pergit, tam signabat clientem. Paola suspicatus est hunc hominem nimium difficilem pontiero parum impressisse. Sulci in cute manifeste indicant vitam illis pessimas impressiones insinuasse, et hi oculi graviora quam tristis videbant, saepe tabaci foetido.
  
  -Basta, Maurizio. Et cigar exstingue.
  
  Pontiero cigarette in aream demittit, fodiendo.
  
  "Recte, Pater Fulcher," Paola dixit, imagines in mensa manibus suis volvens, sed intentus ad sacerdotem, "Perspicuum es mihi quod tu in momento praeses. Ille scit quid nescio, quidque opus est scire. Sed tu in agro meo, in terra mea. Dic mihi quomodo solvendum est.
  
  -¿Quid dices, si figuram creando incipias?
  
  -¿ Indica mihi quid pro?
  
  Quia tunc rogationum explere non debebis ut nomen homicidae cognoscas. Sic dicerem. Hoc in casu, figuram quaere ubi sis invenire. Etiam non ipsum est.
  
  -¿ Hoccine examen, pater? Vis videre quam bonus homo est in conspectu tuo? ¿ Numquid interrogabit vires meas sicut puer deductiones?
  
  "Cogito, dottor, hic esse qui se iudicat te esse.
  
  Paola altum spiritum sumpsit et omnem compositionem suam non clamat sicut Fwler digito suo in vulnus imposuit. Quemadmodum ego defuturam credidi, bulla eius ad ostium apparuit. Stabat ille diligenter studens sacerdoti, et ego ad eum redii. Ad extremum uterque demisso capite se salutavit.
  
  -Padre Fowler.
  
  -Director Puer.
  
  "Per adventum tuum monitus sum, dicemus alveum insolitum. Necesse est dicere, eius praesentiam hic esse non posse, sed fateor posse nobis esse utilem si fontes omnino non mentiantur.
  
  - Non faciunt.
  
  "Deinde perge, quaeso.
  
  Ingratum semper habuit affectum quod tarde erat pro mundo quod inceperat, et hic sensus eo tempore repetitus est. Paola taedet hoc quod totus mundus scit omnia quae nescit. Rogo Boi ut quam primum tempus habuerit exponat. Interim occasionem capere decrevi.
  
  "Director, Pater Fowler, qui hic est, narravit Pontiero et me se nosse interfectoris identitatem, sed videtur velle liberum figuram psychologicam auctoris antequam nomen suum nobis revelaret. Puto nos perutile tempus terere, sed ludo ludere statui.
  
  Inclinavit se, imprimens tres viros qui eam intuebantur. Ambulavit ad tabellam quae maximam partem muri postici occupavit et in eo scribere coepit.
  
  Interfector masculus albus est inter annos XXXVIII et XLVI. Vir mediocris staturae est, fortis et ingeniosus. Superiorem habet eruditionem ac scientiam linguarum. Ille utebatur, strictam religiosam educationem accepit et frustrationem vel abusum puer passus est. Immaturus est, suum laborem eum supra stabilitatem psychologicam ac motus urget et gravi cohibitione sexuali laborat. Verisimiliter habet historiam gravium abusuum. Non primo, nec secundo necat: et non utique novissimo tempore. Ille nos valde despicit, politicos et homines sibi propinquos. Nunc, pater, dic mihi nomen interfectoris sui," Dikanti dixit, conversus et mittens creta in manus sacerdotis.
  
  Videte auditores vestros. Aspexit eam cum admiratione, Pontiero cum admiratione, et puer speculator cum admiratione. Tandem sacerdos locutus est.
  
  - Macte, dottor. Decem. Quamvis psychom et logon sim, non possum intellegere quid omnes conclusiones tuae educuntur. Mihi parum explicas?
  
  - Haec est relatio praevia, sed conclusiones res magna ex parte prope esse debent. Quod albus sit in victimarum figura notatur, quod valde inusitatum est ut homicida homicida aliquem alterius generis interficiat. Is mediae altitudinis est, sicut Robaira vir longus fuit, et longitudo et directio in collum eius incisae indicant eum ab aliquo circa 1.80 metrorum alta oppressus occisum esse. Patet eum esse fortem, alioquin impossibile esset cardinalem intra ecclesiam collocare, quia etiam si currum ad atrá porta corpus asportare solebat, sacellum circiter quadraginta metra aberat. Protinus immaturitas est proportionalis generis interfectoris qui penitus contemnit victimam quam rem considerat, et tristis, quem inferiorem esse existimat.
  
  Interrupit hanc auceps manum blande elata.
  
  "Duae sunt singula quae animum meum praecipue comprehenderunt, dottor. Primum dixisti hoc non esse primum occidisti. ¿ Nonne abstraxit ab exquisito parricidio moliri ?
  
  "Immo vero, pater. Hic aliquam altam peritiam politandi habet ac subinde profecit. Mea experientia mihi narrat primum valde nuntius et impromptu solet.
  
  " Secundo " opus suum premat ei qui suam stabilitatem psychologicam motusque excedit ". Non possum instar sicco unde is exierit.
  
  Dikanti erubuit et bracchia super pectus traiecit. non respondi. Puer occasionem interveniendi suscepit.
  
  "Ah, bone Paola. Excelsa eius intelligentia semper fenestram relinquit ad penetrandum in intuitionem feminam, annon? Pater, custos Dikanti, interdum ad mere motus conclusiones venit. Nescio cur. Nimirum magnum futurum scriptorem habebo.
  
  "Ego plus quam cogitas. Quia oculum tauri percussit," Auceps dixit, tandem surgens ad tabulam ambulans. Inspector, ¿cuál verum nomen professionis tuae est? ¿ Profano, iure ?
  
  "Ita," inquit Paola, turbat.
  
  -¿Cuá gradum profiling effectum?
  
  "Peracta forensia curriculo et intensiva disciplina in FBI Behavioural Science Division. Pauci admodum ad plenum cursum curo.
  
  - ¿- Potuistine dicere nobis quot profileres idonei sint in mundo?
  
  "Curam viginti. Duodecim in Civitatibus Foederatis Americae, quattuor in Canada, duo in Germania, unum in Italia, unum in Austria.
  
  -Gratias tibi. Cernistisne, iudices? Viginti homines in mundo possunt habere figuram psychologicam occisionis serialis cum plena cautione, et unus ex eis in hoc cubiculo est. Et crede mihi, inveniam hominem.
  
  Et conversus sum et scripsi.... et scripsi in tabula, litteris maximis, crassis et duris, unum nomen.
  
  
  VIKTOR KAROSKI
  
  
  "... Opus erit qui intra caput suum ingredi possit. Hic ipsi nomen rogaverunt me. Priusquam autem ad telephonum curris ut comprehensionem capias, fac me tibi totam fabulam narrare.
  
  
  
  Ex Correspondentia Edwardi Dressler;
  
  psychiatra et Cardinalis Franciscus Shaw
  
  
  
  Berolini, die 14 mensis Maii anno 1991
  
  
  (...) Eminentiae Vestrae proculdubio agimus de recidivo nato. Segí dicebatur hoc quintus esset translatus in aliam parochiam. Testimonia per duas septimanas peractas nobis confirmamus quod periculum facere non possumus ut cum parvulis denuo cohaerere possint sine periculo. (...) Non dubito de eius voluntate ad resipiscere, quia firmus est. Dubito facultatem se regendi. (...) Luxuriae in parochia non habes. Pennas tondeam antequam explodat. Aliter non sum author. Commendo tibi operam ut sex saltem mensium in Instituto S. Matthaei interveniat.
  
  
  Boston, die 4 mensis Augusti, anno 1993
  
  
  (...) Hoc tertio egimus cum él (Karoski) (...) tibi dicendum est "scaenarum mutationem", ut ais, omnino non adiuvisse, plane contrarium. . Magis magisque incipit imperium amittere, et ego signa schizophreniae in moribus suis conspicio. Fieri potest ut quovis momento lineam transeat et alius fiat. Eminentiae Vestrae, devotionem meam erga Ecclesiam cognoscitis et ingentem sacerdotum penuriam intellego, sed ¡relinquere utrumque libros! (...) 35 homines iam transierunt per manus meas Eminentiae Tuae, et vidi aliquos ex eis casus recuperandi in sua (...) Karoski, plane non est unus ex eis. Cardinales, raro consilium meum secutus Eminentia Sua. Obsecro te nunc, si hoc feceris: persuade Karoski ut ecclesiam S. Matthaei adiungat.
  
  
  
  UACV Headquarters
  
  Via Lamarmora, 3
  
  Moyércoles, die 6 aprilis 2005, 00:03 am .
  
  
  
  Paola Tom, sedem habes, parato audi fabulam patris Fowleris.
  
  Omnia incepit, saltem per me, anno 1995 . Eo brevi tempore postquam ab exercitu regio discessi, praesto fui episcopo meo. Este quiso aprovechar mi título de Psicologia enviándome al Instituto Saint Matthew. ¿ Estne orí él loqui debemus?
  
  Omnes moverunt capita sua.
  
  - Noli me privare. Ipsa natura institutionis secretum maximae opinionis publicae in America Septentrionali est. Publice, hoc est facilitas hospitalis ad curam "quaestionis" sacerdotum et monialium, quae sita est in Fonte Argenteo, Maryland. Res est quod 95% aegroti minores abusus sexuales vel medicamentorum usus in praeterito experti sunt. Facultates in situs luxuriosa sunt: triginta quinque cubicula aegris, novem cubicula comitum (fere tota interna), atrium tennis, duo atria tennis, piscina, locus recreationis. "otium" cum billiards...
  
  "Pene magis placet vacationis macula quam institutio mentalis", Pontiero interjecta est.
  
  "Ah, locus est mysterium, sed in multis gradibus. Arcanum est extrinsecus, et arcanum est captivis, qui primo videant locum secedere paucis mensibus, ubi quiescere possint, licet sensim aliquid longe diversum reperiant. Vos guys cognoscitis quaestionis ingentis quae in vita mea cum quibusdam catholicis sacerdotibus per elapsos annos 250-241 processit. Ex parte publica non beí notissimum est homines accusatos abusus sexuales minorum ferias in deversorio luxuriae impendere.
  
  -¿ Et id erat ante annum? interroga Pontiero, qui hoc loco valde affici videtur. Paola eum intellegit, ut inspector junior duos filios habeat annos tredecim ad quattuordecim.
  
  -Nemo. Totam meam experientiam quam brevissime complecti conor. Cum venero, mundanum penitus inveniam locum. Non spectat sicut institutio religiosa. Crucifixi in muris nulli fuerunt, nemo fidelium stola vel pallio indutus erat. Foris, in castris, vel in prima acie noctes multas consumpsi, nec unquam spyglasses meos deposui. Sed omnia et#237; omnes in omnes partes dispersi, intraverunt et egrediebantur. Defectum fidei ac temperantiae patuit.
  
  "Et nemini hoc dixeris?" -pregunto Dicanti.
  
  -Certe! Quod primum feci episcopis diocesis litteras scribis. Accusor nimium quod meo tempore in carcere afficior ob duritiem ambitus castrensium. Monui ut plus "permeabile". Haec mihi tempora provocabant, dum per aliquot discursos et varios percurrebam in curriculo in Exercitibus armatis. Nolo singula inire quia nihil ad causam pertinet. Dicere satis est, non mihi persuaserunt, ut famae meae adjiceretur perdurare.
  
  Excusare non indiget.
  
  "Scio, sed urget me mala conscientia. Hoc loco mens et anima non sanata sunt, sed "paulum" impulsa eo quo internus minime impediebatur. Contrarium quid eventurum expectat dioecesis.
  
  "Non intellego," inquit Pontiero.
  
  "Me quoque" inquit puer.
  
  -It turpis. In primis, unicus psychiatra cum gradu, qui in baculo centri erat, erat Pater Conroy, eo tempore instituti moderator. Reliqui gradus superiores non habent quam nutrices seu graduati. ¡ Et permisit sibi luxuriam examinibus psychiatricis faciendi ditis!
  
  " Furor," inquit Dicanti admirans.
  
  -Plene. Optima confirmatio iungendi baculum Instituti fuit ad dignitatem, quae ad sacerdotium pro mulieribus et ad sexualem libertatem pro masculis sacerdotibus promovet. Etsi petitionibus huius consociationis ipsemet non assentior, ea iudicare minime obligamur. Quod dicere possum iudicare de facultatibus professionalibus baculi, et erant admodum paucissimi.
  
  "Nescio quo haec omnia nos ducat," Pontiero dixit, cigar accendit.
  
  Da mihi quinque minuta et vultu vide. Ut nostis, Pater Conroy, magnus dignitatis amicus et fautor Ianuarum ad Intus, omnino perverso S. Matthaei. Probi sacerdotes obvios cum nonnullis vanis criminibus (quas fuerunt), et Conroio gratias egerunt, omisso sacerdotio, quod vitae lumen fuerat. Multa alia dicta sunt de natura sua non pugnare et vitam suam vivere. Visum est homini religioso successum facere ut relationes homosexuales inire et homosexuales ingrediatur.
  
  - Estne dubium? -pregunto Dicanti.
  
  - Non, non, si hoc est quod homo vere vult vel indiget. Sed necessitates patientis omnino non curabat Dr. Conroy. Et primo posuit propositum, et sic applicavit ei praecognitum. Cum animabus et mentibus eorum virorum ac mulierum, quorum nonnulla gravia problemata habebant, Deum lusit. Et lavit totum cum bono uno brasii cupam. Bene rigatus.
  
  "Deus meus" inquit offensus Pontiero.
  
  "Fide mihi erravi, Junior Inspector. Sed id non est pessimum. Ob graves selectiones errores in 70 scriptoribus et 80 officinas catulorum patris mei receperunt multos discipulos qui inhabiles ad animas ducendas erant. Ne hi quidem viriliter apti erant. Constat enim. Subinde multi ex his pueris talarias gestare coeperunt. Tam pro bono Ecclesiae catholicae nomen fecerunt, immo pro multis, multi sacerdotes abusus sexuales accusati, perpetratores abusus sexuales, carcel non interfuerunt. Ex oculis erant; ex paroecia in paroeciam translati sunt. Et quaedam finiuntur in septimo caelo Matthaei. Uno die omnes ac spe missi sunt ad vitam civilem. Sed proh dolor , multi eorum ad ministerium sunt reversi, cum post vectes fuissent. Dígame, dottora Dikanti, ¿estne facultas rehabilitandi Vide interfectorem?
  
  - Omnino nemo. Cum transieris terminum, nihil est quod facias.
  
  Bene, idem est cum paedophilo prona ad perturbationes compulsivas. Donec elit haec beatam fiduciam quam habes non habet. Sciunt se habere in manibus bestiam quae quaerenda est et inclusa. Sed multo difficilius est therapist de paedophilo ut intelligat num tandem linea permissa transierit necne. Casus erat quando Iacobus de minimis dubitabat. Et ita erat, quando aliquid erat sub cultro quod non vellem.
  
  -Dejeme divinar: Viktor Karoski. interfector noster.
  
  -Ipse.
  
  Ante medium rideo. Molestiae consuetudo est ut saepe repetam.
  
  "Pater Fowler, tam benignus es ut nobis exponas cur tam certus sis ut ipse sit qui Robaira et Portini discerpseris?"
  
  -Sicut. Karoski mense Augusto 1994 institutum intravit. Habi ex pluribus paroeciis translatus est, eiusque rectori difficultates ex una in aliam transivit. Omnibus his querimoniae aliae graviores erant, nulla tamen summa vi comitata. Ex querelis colligitur, totalem 89 liberos abusos esse credimus, tametsi liberi fuerint.
  
  - Damn.
  
  "Dixisti, Pontiero. Vide áraíz pro quaestionibus infantiae Karoski. Natus sum in Katowice, Polonia, anno 1961, allí...
  
  "Exspecta paulisper, pater. ¿ Ergo nunc est 44 annos natus ?
  
  - Imo dottor. 1.78 cm longus est et circa 85 kg ponderat. Is corpus validum habet, et intelligentia probat rationem 110 ad 125, sec. per cubum. 225. nodis. In summa in schola septem fecit. Distrahit.
  
  - rostro levato.
  
  "Dottora, psychiatra es, dum psychologiam studui nec discipulus singularis egregie fuit. Acutae facultates psychopathicae aucupii serum se ostenderunt ei litteras de re legere, sicut in quo dígame: ¿ estne verum est videre interfectores ualde callidi esse?
  
  Paola se permisit ... dimidium risum ire ad Nika ... et aspicere in Pontiero, qui respondens ferens.
  
  - Puto inspector junior respondebit directe ad quaestionem.
  
  - Medicus semper dicit: Lector non est, et Jodie Foster debet icere tot fabulas élittles participare.
  
  Omnes ridebant, non propter jocum, sed parum contentionis lenire.
  
  Deo gratias, Pontiero. Pater, figura opathae superpsychicae, est fabula a peliculis et conviviis Thomae Harris creata. In vitae nulla quis velit. Fuerunt repetere interfectores altos dissidentes et alii cum low odds. Multum interest inter eos, quod illi qui altum dissident plerumque agunt pro plusquam 225 secundis, quia sunt magis quam diligentes. Quomodo sint agnita quomodo optima in graduémico academico est magna facultas ad mortem faciendam.
  
   -¿Y a nivel no academico, dottora ?
  
   "In non-academico gradu, pater sancte, fateor ullum istorum nothi me diabolo esse stimulum. Nulla sed dolor dolor. Et sunt quidam minimi ingeniosi, qui altam habent coefficientem, insitam facultatem ad suum despiciendum officium et se adumbrant. Et in uno casu, uno tantum casu moderno, haec tria congruebant cum eo quod homo summus culturae auctor fuit. De Ted Bundy loquor.
  
  "Tua causa clarissima est in re publica mea. Is circiter XXX feminas cum curru suo sinciput strangulavit et rapuit.
  
  -36, pater. Notum sit," Paola correxit, qui optime meminerat Bundy causam, sicut in quantico requiritur subiectum.
  
  Aucupor, asintio, triste.
  
  - Ut scis, dottor, Wiktor Karoski anno 1961 in Katowice natus est, paucis chiliometris e loco natali Papae Wojtylae. Anno 1969, familia Karosky, constans ex el, parentibus et duobus siblings, ad Civitates Americae Unitas transiit. Pater meus in fóbrica in Detroit motoribus generalibus officium obtinuit, et secundus omnium tabularum bonus laboriosus, quamvis brevissimus iracundus fuit. Anno 1972, discriminis Piotr et Leonis restauratio facta est, et pater Karoski in vias suas primus accepit. Eo tempore pater civitatem Americanam accepit et etiam in arto conclavi habitavit ubi tota familia versabatur ad emendam et otium suum bibendum. otium. Diligenter officium facit, diligentissime. Alius factus est, et Victorem cum filiolo fratre suo ferire coepit. Fiiius, ab seculo XIV ad 241, domum relinquit per diem, sine missa.
  
  -¿Karoski tibi haec omnia dixi? Paola dixit, insidiati sunt et admodum simul.
  
  "Fit post intensive procedere justo. Cum ad centrum pervenisset, versio eius fuit quod in modum catti familiae natus est.
  
  Paola, quae omnia scribebat in chirographo parvo suo, manum suam super oculos cucurrit, taedium suum priusquam loqui conatur excutere.
  
  "Quod describis, Pater Fowler, perfecte convenit cum notis primae psychopathis: personae venustas, irrationalis cogitationis defectus, suspiciones, mendaces et compunctionis defectus. Paterna abusus et potus parentes diffusi etiam in plus quam 74% notae mentis aegrotantes observatae sunt.
  
  -¿ Verisimile est causa? -pregunto Fowler.
  
  -Más bona conditio más est. Millia casuum tibi dare possum ubi homines in familiis informibus creverunt, qui multo pejores erant quam quos describas et ad maturitatem admodum normalem attigerunt.
  
  - Exspecta, inspector. Vix superficiem ani tetigit. Karoski nobis narravit de parvo fratre suo qui meningitis anno 1974 mortuus est et nemo multum curare videbatur. Valde miratus sum frigiditatem, qua hoc in specie eventum narravit. Duobus mensibus post mortem adulescentis pater arcano evanuit. Victorem non dixit, si quid cum manserit, quamvis non cogitamus, cum ab 13 usque ad 241 homines numeraverit. Si scimus hoc momento animalia parva torquere incipiunt. Sed gravissimum ei relinquendum erat ad misericordiam protervae, religiosae matris obsessae, quae etiam eo usque processit ut eum in pajamas ad "ludendum ornaret". Videtur quod sub alam eius luderet, et diceret "bules" abscidit ut ornatu confecto. Consequuntur: Karoski lectum infectum ad horam XV. Vestibus vulgaribus indutus, antiqui vel asperi, quia pauperes erant. In instituto ludibrio laboravit et admodum solus fuit. Homo praeteriens de vestitu suo ad amicum suum infaustum sermonem fecit, et é l et é ste rabies, eum aliquoties in faciem libro denso ferire. Alter nío vitreis gerebat, et in oculis eius specula figebantur. Reliqua enim vita cæcus manete.
  
  "Oculi... ut in cadeaveribus". Hoc primum ejus sceleris violentum fuit.
  
  "Certe, quantum scimus, domine. Victor apud Bostonam ad pœnam coloniam missus est, et quod minime ei dixit mater, prius ei vale dixit: "Abortum tibi dare vellem." Paucis post mensibus mortem sibi conscivit.
  
  Omnes attoniti silentium. Taceo nihil dico.
  
  Karoski in colonia poenali usque ad finem anni 1979 fuit. Nihil ex hoc aiio habemus, sed anno 1980 Seminarium Baltimore ingressus sum. Seminarii introitus examen significavit suum servitium esse mundum et eum e familia traditionum católicarum venisse. 19 erat in tempore et aspectus sicut fuerat erectus est. Nihil de tempore suo in Seminario iuxta novimus, sed studuisse scimus usque ad exitum isque penitus aegre tulit apertam atmosphaeram homosexualem in Instituto 9. Conroy affirmat Karoski repressam fuisse homosexualem qui suam veram naturam negavit; Sed hoc non est verum. Karoski neque hilaris neque rectus est, nullam peculiarem habet intentionem. Sexus non aedificatur in personalitatem suam, quae, meo iudicio, grave damnum Psychen fecit.
  
  "Expone, pater," quaesivit Pontiero.
  
  - Somo nullus. Ego sum sacerdos et electus sum caelibem. Non obstat quominus ad D. Dicanti hic alliciatur, "Fuler dixit ad Paola, qui adiuvare non potuit quin erubesceret. Ita scio me heterosexualem esse, sed libere caelibem esse libet. Sic sexualitatem inserui in personalitatem meam, licet modo impossibili. In Karoski res aliter se habent. Alta traumas puerilis et iuventutis in Psychen scissuram duxit. Quod Karoski vehementer respuit est eius natura sexualis et violenta. et se omnes simul oderunt et amant. Hic in violentas eruptiones, schizophreniam, et tandem abusum juvenile, patris abusum replicans. In anno 1986, in suo pastorali ministerio, Karoski primam suam incidentem cum minore habuit. 14 annorum eram, et erant oscula et tactus, nihil speciale. Minoribus non placuisse credimus. Utcumque, nulla est publica documenta hanc eventum ab episcopo ítwo venisse, ut Karoski tandem presbyter ordinatus sit. Cum ergo habuit obsessionem insanam manibus. Ea triginta in quadraginta die lavat atque eximiam earum curam accipit.
  
  Pontiero centum photographicas atroces in mensa quaesivit donec unam quam quaerebat et ad Fowlerum eam iactavit. É Stela Kazo duobus digitis paene nullo labore fugatis. Paola occulte miratus est huius motus elegantiam.
  
  -Duae manus abscissa et lota in linteo albo indue. Carbasa alba symbolum est observantiae et reverentiae in Ecclesia. Praesunt 250 notae ad eam in Novo Testamento. Ut nostis, Jesus in sepulcro suo linteo albo coopertus est.
  
  -Iam non tam albus est -Bromó Puer XI.
  
  -Director, persuasum habeo te instrumenta tua in pariete de qua agitur - confirmatione de Pontiero ponere.
  
  - Ne dubites. Perge, perdix.
  
  - Manus sacerdotis sacrae sunt. Eorum auxilio sacramenta exsequitur. Adhuc valde haesit in capite Karoski, quod postea evenit. Anno 1987 in schola Pittsburgh laboravi ubi primus eius abusus fiebat. Eius adversarii erant pueri inter annos VIII et XI. Nescitur in quolibet genere relationis adultae consensualis, homosexualis vel heterosexualis. Cum ad superiores suos quererentur, primo nihil agebant. Inde translatus est a paroecia ad paroeciam. Mox questio recepta est de oppugnatione parochiani, quem in facie non gravi percussum ... Et tandem institutum ingressus est.
  
  - Putasne, si te prius adiuvent, res varias fuisse?
  
  Auceps in gestu arcuatum, manus strictas, corpus tensum.
  
  - Carus Deputator Inspector, non te adiuvamus nec te adiuvamus. Sola res geri potuimus extra interfectorem. ac denique a nobis elabi.
  
  -¿ Quam grave erat?
  
  - Peior. Cum advenirem, tam impotenti cupiditate, quam vehementi eruptionibus obrutus est. Controversiam eius habet, etiam si saepius negaverit. Ipse modo regere non potuit. At super tempore, cum iniuriae curatio, contactu cum faece sacerdotii apud S. Matthaeum congregati, Karoski multo peius est. Vertit et ambulavit versus Niko. Perdidi conscientiam. Memoriae visio- nes, él acerrimas eius pueritiae memoriam obstruxit. Quam ob rem factus est pesrast. Sed post regressionem calamitosam justo...
  
  -¿ Quare funestus ?
  
  - Melius aliquanto est, si finis paci aliquam afferat. Sed valde vereor ne Dr. Conroy morbidissimam curiositatem de casu Karoski ad excessus inhonestos ceperit. In talibus, hypnotista artificiose memoriam positivam in aegri memoria serere conatur, admonemus ut rerum pessimarum obliviscatur. Conroy interdictum est. Karoski non recordabatur eum, sed eum audiebat perspicillas rogantis matrem ut eum solum in falsettum relinqueret.
  
  - ¿ Quis est Mengele in capite hujus loci ? Paola exhorruit.
  
  Conroy persuasum habuit Karoski se recipere. Según él era la única solución. Fateri Debí habet se tenacem pueritiam et se gavisum fuisse. Sicut antea ad te dixi, praeviam diagnosin praeviam feci et deinde aegrum in calceis imponere conatus sum. Ad summam, Karoskis hormona coctel injiciunt, quarum quaedam sunt experimentalia, ut variatio contraceptiva Depo-Covetán. Cum abnormis dosibus é ste fármaco, Conroy responsionem sexualem Karoski redegit sed audaciam eius auxit. Lorem therapia longius et diutius ibat, et nullae mutationes positivae erant. Fuerunt aliquoties cum tranquillitas, simplex, sed Conroy hoc interpretatus est pro successu justo. Ad extremum castratio speculatoriae erat. Karoski erectionem obtinere nequit et haec frustratio eum destruit.
  
  -¿Cuándo entró haec est prima contrectatio tua cum el?
  
  - Cum anno 1995 institutum inii. Loqui email multum. Fidens quaedam inter eos firmata necessitudo est, quae intermissa est, ut nunc tibi dicam. Sed nolo me praecurrere. Cm.án quindecim dies postquam Karoski institutum intravit, plethysmographum penis commendavit. Hoc est experimentum in quo fabrica adnectitur penis electrodes utens. Talis machinatio responsionem sexualem certis conditionibus metitur. homines.
  
  "Scio eum," Paola dixit, sicut ille qui dicit se loqui de virus bollae.
  
  "Bene ... male accipit. In sessione monstrata terribilia, extrema gene.
  
  -¿ Quaedam extrema?
  
  - Paedophilia associatus.
  
  - Damn.
  
  -Karoski violenter portavit et artifex graviter laesit, qui machinam regebat. Custodes eum detinebant, alioquin occisus esset. Cum hoc eventu Conroy fateri debuit se eum tractare et mittere in valetudinarium psychiatricum. Sed non ante. Praepositi duo fortes conducunt cum mandatis ut oculum in se servent et incipiunt eum ad regressionem justo subiiciendam. Hoc cum meo admisso instituto inciderat. Post paucos menses Karoski secessit. Ira eius edant vicium. Conroius hoc attribuit notabiles emendationes in sua personalitate. vigilantiam circa eos augebant. Quadam autem nocte, Karoski seram rupit in cubiculo suo (quod certo tempore extrinsecus causa salutis claudendum erat) manusque sacerdotis dormientis in suo cornu abscissa est. Dicebat autem omnibus, sacerdotem esse hominem immundum et videri de altero sacerdote "inconvenienter". Dum custodes in cubiculum cucurrerunt, unde clamores sacerdotum audiri poterant, Karoski manus suas sub ictu ictui lavabat.
  
  - Idem agendi genus. Puto, Pater Fulcher, tunc dubium non erit," inquit Paola.
  
  "Ad stuporem et desperationem meam, Conroius hoc factum ad magistratus non retulit. Debilis sacerdos compensatur et plures doctores in California potuerunt utrumque bracchia, licet valde stricta mobilitate, renovare. Interea Conroius iubet securitatem augere et tres metri per tres metros detentionis facilitatem aedificare. Haec Karoski habitationi fuit donec ab Instituto aufugerat. Colloquium post colloquium, coetus justo post coetus justo, Conroy defecit et Karoski in monstrum iam crevit. Epistolas aliquot ad Cardinalem scripsi, in quibus ei rem explicavi. Non tantum responsum. Anno 1999 Karoski cellam suam fugit et primam notam homicidium commisit: Pater Petrus Selznick.
  
  Vel de eo hic loqui possumus. Dictum est quod mortem sibi conscivit.
  
  - Bene, verum non erat. Karoski cellulam effugit, seram cum poculo frangendo et metallico fragmento in cella sua acuit ut linguam et labia Selznick divelleret. Ego quoque penulam avulsam et eum mordere compuli. Tres quadrantes horae accepit eum mori, et nemo scivit usque mane.
  
  -¿Quid dixit Conroyus?
  
  - Hoc facto tamquam "defectum" publice definivi. Et potui ad cooperiendum illud et possidendum iudicem et comitatum vicecomitem ad ordinandum suicidium.
  
  - ¿ Et annuerunt ? ¿ Sinmas ? Pontiero dixit.
  
  Ambo feles erant. Puto utrumque Conroium tractasse, officium appellando, ut Ecclesiam tuendam. Sed etsi nolui fateri, vere erat prior mea bulla, vere vix. Videt mentem Karoski ab eo labentem, quasi absorbentem voluntatem suam. dia ad dia. Quamvis hoc, quod superiori auctoritati contigerat, identidem referre recusaret, haud dubie metu jacturae custodiae vinctus. Scribo epistolas archiepiscopo cesis, sed me non audiunt. Karoski locutus sum, sed nullum compunctionis vestigium in eo inveni, et intellexi in fine omnes ad alium pertinere. Ahí abscissa est - omnis inter eos coniunctio. Quod ultimo tempore locutus sum cum L. Pia, hoc animal clausum in cella vix me fecit. Et Karoski adhuc in alta schola erat. Camaras inauguratus. Se contrato a mas personal. Usque ad unam noctem in mense Iunio MM disparuit. Sine medlo.
  
  -¿Y Conroy? ¿Comum reactionem?
  
  - Laesus sum. Massa bibendum dedit. In tertia hebdomade ab hógado et murió conflatum est. Turpe est.
  
  "Noli exaggerare," inquit Pontiero.
  
  - Discede in moslo, meliora. Mihi ad tempus facilitatem currendam assignatus sum dum idoneus substitutio quaesita est. Archidiaconus Cesis non credidit mihi, credo, propter assiduas meas querelas de superiori meo. Fui in hoc statu per unum mensem, sed ea usus sum pro virili parte. Baculum cum professionali baculo festinanter reduximus et novas instituendi rationes elaboravimus. Multae harum mutationum numquam effectae sunt, sed aliae propter operae pretium erant. Brevem relationem ad pristinum contactum mitte in 12th Police Department nomine Kelly Sanders. Sollicitus erat de identitate suspicionis et criminis patris Selznick impunita et operationem praeparavit ad Karoski capiendam. Nihil.
  
  Quid sine me? ¿ Abeunte ? Paola obstupuit.
  
  - Absit. Anno MMI, habitus resurrexisse creditus est crimen mutilationis partialis in Albania commissum. Sed non el. Multi putaverunt eum mortuum esse, sed feliciter, eius profile in computatorium inita est. Interea me inveni in utrem Charitatis Harlemensis Hispanicae Novi Eboraci. Opera omnia per aliquot menses usque ad hesternum. Illa bulla postulavit me ad usum, ut credo, iterum capellanum fiam et castratum. Informatus sum indicia quaedam esse Karoski post hoc tempus agere. Et hic sum. Portfolio tibi affero cum chartis pertinentibus, colliges de Karoski supra quinque annos commercium habebis," inquit Fowler, ei densum folder tradens. fasciculo, crassis quattuor- decim, centimetra quattuordecim crassa. Adsunt epistulae ad hormonum quas tibi dixi de transcriptis colloquiis, alga arte et asino perió in quo commemoratur, litterae psychiatrae, nuntia ... Tota tua est, Doctor Dicanti. Mone me si dubitas.
  
  Paola per mensam ad sarcinam crassam pervenit et eam adiuvare non possum, valde anxius sentiens. Tonde primam photographicam Gina Hubbard ad photam Karoski. Coloris albicante, castos vel rectos capillos, oculosque brunneos. Per annos quos indagandis cicatricibus inanes quas Vide occisores habuimus, hanc inanem aspectum in profundo oculorum suorum agnoscere didicimus. a predonibus, ab his qui occidunt naturaliter sicut comedunt. In natura est quiddam penitus simile huic vultui, et hi sunt oculi squantis albi. Vident non vident, miro ac terrore.
  
  Et omnia plene relucent in discipulos Patris Karoski.
  
  -¿Impressive annon? Auceps dixit, Paulum inspiciens vultu inquisitionis. Habet hic aliquid in gestu, in gestu. Aliquid indefinitum. Primo aspectu, hoc latuit, sed cum dicamus, tota persona eius inflammata est ... terribilis est.
  
  "Estne venustum, pater?"
  
  -Etiam.
  
  Dicanti imaginem photographicam Pontiero et Puero tradiderunt, qui eodem tempore incubuerunt ut vultum interfectoris excuteret.
  
  - Quid vereris, pater, tale periculum, aut hunc rectum in oculis intueri, et nudum intuere? ¿ Quasi e me membrum superioris generis fui qui omnes conventiones nostras fregit?
  
  Eam auceps ore aperto aspexit.
  
  "Puto, dottora, responsum iam nosti.
  
  "Per curriculum meum, occasionem habui mihi tres interfectores seriales conveniendi. Ex quibus omnia tria in me protulerunt sensum, quem ad te descripsimus, et alii multo melius quam tu et ego sentiebam. Sed hoc est sensus falsus. Illud unum non est obliviscendum, pater. Peccata sunt isti, non prophetae. Hominum purgamentum. Unciae misericordiae non merentur.
  
  
  
  Progesterone hormone fama
  
  sintetica 1789 (vectum-gestagenum inyectabile).
  
  Nomen artis: DEPO-Covetan.
  
  Report genus: Dracula - Encrypted
  
  
  
  Nam: Markus.Bietghofer@beltzer-hogan.com
  
  FROM: Lorna.Berr@beltzer-hogan.com
  
  EXEMPLAR: filesys@beltzer-hogan.com
  
  Subject: ARCANUS - HPP Report #45 1789
  
  Data: Die 17 mensis Martii anno 1997, 11:43 sum.
  
  Attachiamenta: Inf#45_HPS1789.pdf
  
  
  Carus Marcus:
  
  Notum facio praeviam quam postulasti a nobis.
  
  Analyses per studia campi in ALPHA 13 zonis memorantur irregularitates gravium menstruorum, irregularitatum menstruorum, vomitus et sanguinis interni possibilis. Gravia hypertensionis, thrombosis, cardii et acas morborum casus descriptae sunt. Parva quaestio orta est: 1.3% aegrorum fibromyalgia evoluta 14, effectus lateralis in versione praecedenti non descriptus.
  
  Cum haec relatio cum versione 1786 comparatur, nunc in Civitatibus Foederatis et Europa vendidimus, effectus latus 3.9% decreverunt. Si periculum analystae recte sunt, computare possumus plus $53 decies centena millia in assecurationis et iacturae gratuita. Ideo inhaeremus normae, id est, minus quam 7% lucrum. Imo, non gratias mihi... da mihi bonum!
  
  Viam data laboratorium receptum in LA 1789 usu aegrorum masculinorum ad eorum sexualem responsionem supprimendam vel tollendam. In medicina, satis doses myco-castrator agere incepit. Ex relationibus et analysibus a laboratorio examinatis concludi potest quod irascibilis subiecti in certis casibus augetur et quaedam abnormitates actionis cerebri. Commendamus nos studiorum ambitum augere ut recipis in quo hic effectus contingat. Iucundum esset ut cum omega-XV subditis temptaret, sicut aegros psychiatricis, qui ter eiecti sunt, vel in versu mortis captivorum.
  
  Libet utinam talibus iudiciis personaliter invigilare.
  
  ¿ Nos Veneris die comedimus ? Locum magnum prope villam inveni. Vere divinum pisces pro duobus habent.
  
  
  Sincere,
  
  Dra. Lorna Berr
  
  Investigatio Directoris
  
  
  ARCANUS - CONTAINS Information available only SCIPIO RATING A1. SI. AD HUNC RELATIO ACCESSISSE ACCESSISSE ET NON IDEM IN EO SCIENTIA DIGNATUR QUOD TE DEBET ESSE TAM SECURITATEM IMMODIAM SUPERIORUM TUAM IMMODIUM SUPERIORUM SINE INDICIONE IN EO CAUSA. INFORMATION CONTINETUR IN SECTIONS. DELIQUIUM HAEC NECESSITAS FACERE POSSIT IN GRAVIS ACTIONIBUS AC COENERIS TEMPORE LEGIALIS USQUE AD XXXV annos VEL MORE QUAM PAR VALENS LEGITI US APPLICABILIS LICET.
  
  
  
  UACV Headquarters
  
  Via Lamarmora, 3
  
  Moyércoles, die 6 aprilis 2005, 01:25 am .
  
  
  
  Aula ob duris verbis Pauli silet. Sed quis dictum nulla. NOTABILIA QUOD PONDERE Día corpora jacebant, et mane lumen oculorum et mentium. Tandem Director Puer locutus est.
  
  Dices quid agimus, Dicanti.
  
  Paola dubitavit pro dimidio momento antequam responderet.
  
  - Difficillimum puto experimentum. Eamus domum, et paucas horas dormiamus. Ecce hic ad dimidium praeteritum septem mane. Incipiemus de instruc- tione mansionum. Ibimus per scripta iterum et expectamus procuratores Pontiero convocavit ut cum aliqua spe spei veniret. Oh, et Pontiero, Dantem voca et tempus conventus noverit.
  
  - Felix esse - answeró este, zumbón.
  
  Simulans se nihil agi, Dikanti ad Puerum ambulavit et brachium apprehendit.
  
  "Praefectus, tecum solus paulisper loqui volo.
  
  Eamus in ANDRON.
  
  Paola praecessit scolasticus Fiko maturus, qui, ut semper, fores ei ianuam aperuit et eam post se praeteriens clausit. Dikanti talem reverentiam erga bulla odio habuit.
  
  -Digame.
  
  "Praefectus dux, quidnam est munus aucupii in hac causa?" Modo non pervenit. Nec ego istius explicationes vagas nec quid tale curo.
  
  -Dikanti, fuistine unquam vocatus es Ioannes Negroponte?
  
  - Valde similis mihi sonat. ¿Es italoamericano?
  
  "Deus meus, Paola, aliquando nasum tuum e libris criminologist posside. Imo Americanus est, sed Graecae originis. Praesertim nuper director Intelligentiae Nationalis Americae Foederatae Rei Publicae designatus est. Omnes Americanae institutiones in suo crimine sunt: NSA, CIA, DEA XVI., et longa, etc. et sic porro. et sic porro. et sic porro. et sic porro. et sic porro. et sic porro. et sic porro. et sic porro. Hoc significat hunc señor, qui obiter catholicus est, secundum potentissimum hominem in mundo, dissimili praeside Bush. Bene, bene, Señor Negroponte me personaliter vocavit S. Mariana dum Robaira invisebamus, et longum et longum colloquium habuimus. Monuisti me Fowler in recta fuga Washington esse ut investigationem iungeret. Electionem mihi non dedit. Non solum ipsum praesidem Bush Romae esse et de omnibus utique certiorem fecit. Ipse Negroponte rogavit ut hanc quaestionem introspiceret antequam hic locus instrumentorum communicationis socialis accederet. tibi unus ex meis operariis, fortunati sumus qui hunc locum penitus noverit."
  
  -¿Sómo scisne quid me rogem? Paola dixit, pavimentum intuens, magnitudine obstipuit auditus.
  
  "Ah, dilecte Paola. Cum post meridiem ostendi, Negroponte personaliter vocavi. Shogun mihi dixit é ste, Jemas antequam locutus sum, nec scio quid ab eo consequi possim, quod per aliquot hebdomades fuit suus.
  
   -¿Y cómo supo Negroponte tan rapido a quién enviar?
  
   "Est ninun secretum non est. Amicus aucupis apud VICAP ó250 interpretatur; verba Karoski ultima scripta ante S. Matthaei fugam subobscurum minae sunt, ductores ecclesiae allegantes et quomodo Vaticanus quinque annos de ea scripsit. Cum Robaira a 100 masanna inventum est, Sirin regulas suas de lavandis panniculis sordidis domi fregit. Varios vocat et chordas traxit. Canis est filius cum optimis iunctis et contactibus in maximo gradu. Sed iam te puto, mi carissime.
  
  "Multam habeo ideam" Dicanti ironice dicit.
  
  "Shogun mihi Negroponte narravit, George W. Bush personalem causam in causa suscepit. Praeses credit aúna debere Ioannem Paulum II, qui eum in oculis videris et rogat ne Iraq invadere possit. Bush Negroponte nuntiavit se hoc saltem memoriae Wojtylae deberi.
  
  -Deus meus. Hoc tempus non erit turma, vox?
  
  - Responde te ipsum interroga.
  
  Dicanti tacuit. Si prioritas hanc rem celaverit, opus habebo quod habeo. Sine medlo.
  
  -¿Director, annon credis haec omnia me lassum esse? Dikanti valde defessus et adiunctis casus depressus. Tale quid in vita nunquam dixisset, ac diu post haec verba paenituit.
  
  Puer digitis mentum levavit et eam recta spectare coegit.
  
  "Quod nos omnes superat, bambina. Sed Olvi omnia cupiunt. Cogita modo monstrum homines occidere. Et tu monstra venaris.
  
  Paola grato animo risit. Opto te... iterum, ultimo, eadem omnia, etiam si scirem erratum esse et me esse breakíel corazón. Feliciter, momento temporis fluxo ac statim ad quietem recuperare conatus est. Certus eram non animadvertit.
  
  "Director, sollicitus sum quod Fowler in investigatione circa nos pendens erit. molestus esse possum.
  
  -Podia. Et potest etiam utilissimum esse. Hic homo in viribus armatis laborat et lason peritus est. Inter alias facultates. Ut taceam quod primus noster novit intime suspicari et esse sacerdotem. Navigare debes in mundo non admodum usus es, sicut Superintendentis Dantes. Puta collegam nostrum a Vaticano fores tuas aperuisse et mentes tuas aucupis aperuisse.
  
  Dantes intolerabilis est inprobus.
  
  - Scio. Malum quoque necessarium. Omnes potentiae nostrae victimae suspectae sunt in manibus eius. Etsi paucis metris separati sumus, hic eorum territorium est.
  
  Italia autem nostra est. In Portini casu illicite agebant, nullo pro nobis. Obstructio justitiae est.
  
  Praepositus parvipendens, sicut Niko.
  
  -¿ Quid dominis pecorum fiet, si damnant? Inimicitias inter nos creare vanum est. Olví omnia vult esse ordine et eo momento omnia tata posse. Nunc Dantes opus est. Ut iam nostis, este turma eius.
  
  - Tu dominus.
  
  "Et meus es tu magister ventus. In summa, Dikanti, requiescere me facturus sum et in officina mansurus sum, analysing ad ultimum frumentum quod mihi afferunt. Relinquo vobis ut meum "castrum in aere" construat.
  
  Puer iam in ANDRON deambulabat, sed subito in limine obstitit et conversus eam a gradatim ad gradum intuens.
  
  - Unica, missa. Negroponte me rogavit ut eum in cabronem cabronem duceret. Hoc a me petivit in gratiam. An me sequitur? Et certe potes nos esse felices, quod gratiam nobis debes.
  
  
  
  Sanctus Thomas Parochia
  
  Augustae Massachusetts
  
  Iulii 1992
  
  
  
  Harrius Bloom fiscellam collectionis in mensa in fundo sacristiae collocavit. Vide tandem in ecclesia. Non erat qui remaneret... Non multi convenerunt in hora prima sabbati. Scito te, si festinasses, in tempore tantum pervenisses ut 100m nibh finalem viderem. Vos iustus opus est ut servo altari in thalamo relinquatis, lucidos calceos pro calciamentis mutate et domum volatis. Orita Mona, magister quartus gradus, ei repetit, quoties per scholas corridores currit. Mater ei iterat quoties in aedes prorumpit. Sed libertas erat in dimidio miliario, quod ecclesiam a domo sua separabat. Cum senior, athleta fiam.
  
  Diligenter causam complica et in thalamo pone. Intus erat saccus dorsualis, unde scondores protulit. Calceamenta diligenter removebat cum Patrem Karoski manum in humero suo sensit.
  
  "Harrius, Harry... in te valde destitutus sum."
  
  Nío erat se vertere, sed manus Karoski patris ei non permisit.
  
  - Quid peccavi?
  
  Mutatio facta est in sono vocis patris mei. Est ut citius spiro.
  
  "O, et cenaculum pueri ludes partem. Et pejus.
  
  "Pater, vere nescio quid fecerim..."
  
  - Quam audaciam. ¿ Nonne tarde es pro Sancto Rosario ante Missam ?
  
  "Pater, res est, Leopolde frater mi, non utar baño, et bene scis... culpa non est mea.
  
  - ¡Tace, impudens! Noli excusare. Nunc agnoscis peccatum mendacii ut peccatum abnegationis tuae.
  
  Harrius miratus est me eum comprehendisse. Veritas, culpa eius est. Convertere ostium, cum videas tempus est.
  
  "Paenitet, pater...
  
  " Nimis malum est ut pueri mentiantur tibi.
  
  Djemas habí audivit Patrem Karoski hoc modo loqui, sic iratus. Iam incipiebat valde timere. Conabatur semel vertere, sed manus ad parietem durissima eum premebat. Tantum manus iam non erat. Talon erat, sicut Werewolf in NBC serie. Et Talon in pectus suum effodit, faciem suam parieti admovet, ac si per eum vellet opprimere.
  
  "Nunc Harri, accipe poenam tuam." Evelle braccas tuas et noli circumagi, alioquin multo peius erit.
  
  Nío audivit sonum rei metallicae in terram decidentis. Niko braccas deducit, persuasum est se in LONGE. Praecedens servus Steven tacite ei dixit patrem Karoski semel punivisse eumque in magno dolore esse.
  
  "Nunc accipe poenam tuam," Karoski rauca voce repetitur, os premens occipitio proxime. Sentio frigora. Mentae recens sapor mixtus cum cremore aftershave eris. In pirouette mentis incredibili, agnovit patrem Karoski iisdem locis quibus pater usus est.
  
  - ¡Arrepietete!
  
  Harrius salem et acrem dolorem inter clunes sensit et eum mori credidit. Valde doleo quod tarde, valde doleo, valde doleo. Verum si Taloni diceret, nihil boni faceret. Dolor pergit, omni flatu exasperatur Harrius, faciem suam contra parietem premens, sneakers in pavimento in sacristia videre curavit et cum iis liberam procul abesse cupiebat et concurrit.
  
  Libero et longe.
  
  
  
  Dicanti familia apartment
  
  Via Della Croce, 12
  
  Moyércoles, die 6 aprilis 2005, 1:59 am .
  
  
  
  - Postula mutatio.
  
  "Ipsa liberalis, grazie tante.
  
  Paola neglecta taxi coegi suggestione. Quae civitas crap quod etiam taxi agitator conquestus est de causa auris sexaginta cents. Quod esset in lira... uff. Multum. Profecto. Et ut aliquam eam, ante felis inhumaniter pressit antequam discederet. Si generosus essem, opperirem eum ad portam ingredi. Duo mane erat, et, Deus meus, deserta erat via.
  
  Fac ut parum aiio calefaciat, sed tamen Paola Cynthio perhorruit ianuam aperiens. ¿ Videsne in fine plateae umbram ? Certum est eius fuisse imaginationem.
  
  Post se admodum placide claude, rogo ut mihi ignoscas quod percussionem timeas. Omnes tres tabulata procursu ambulavi. Stremae ligneae sonum fecerunt, sed Paola hoc non audivit, quia sanguis ab auribus eius verberabat. Ad cubiculi ostium prope anhelitus accessimus. Sed cum ad portum adpulisset, haesit.
  
  Vestibulum a urna erat.
  
  Illa lente, tunicam diligenter solvit et manum ad marsupium posuit. Ipse telum suum admovit, et loco pugnae incidit, cubitoque in directum abdominis collocans aciem. Ianua aperta una manu impuli, conclave lentissime intrans. Lux in in ANDRON erat. Intus cautum gradum arripuit, ac deinde fores acerrime excussit, ostendens fori.
  
  Nihil.
  
  -¿Paola?
  
  -¿Mamaa?
  
  - Age, filia, in culina sum.
  
  Susspiravi suspirium subsidii et in loco suo sclopetum posuit. Jem solum didicit trahere sclopetum in reali condicione in vita sua, in academia FBI. Quae res evidenter eam nimium timidam fecit.
  
  Lucretia Dicanti in coquina crustula butyrum erat. Succus est in clibano Proin ac precatio duo fumantia pocula lactis ab intus trahens. eas in parva mensa formica ponimus. Paola circumspicit, pectus anhelum. Omnia in eius locum erant: porcellus cum ligneis cochlearia in dorso suo nitida per se fuco imposito, reliquiae nidore auri in aere volitantes. Sciebat matrem suam Echo Canolis fuisse. Sciebat etiam quod omnia comedisset et propterea crustulum ei obtuli.
  
  -¿Ego tibi cum éStas? Si vis ungere me.
  
  "Mamma, propter Deum, mortem me terrebis." Possumne scire cur ostium apertum reliquisti?
  
  Paene exclamavit. Aspexit eam sollicite mater eius. Pulveris chartam linteum a balneario et perfricabis digitis ad tollendum quodlibet reliquum oleum.
  
  - Filia, surrexi et audieram xystum in xysto. Tota Roma versatur cum sacello Summi Pontificis incenso, radio nihil aliud dicit ... statuunt me exspectabo donec expergiscimini et e taxi te exire vidi. paenitet me.
  
  Paola statim mala sensit et pro crepitu poposcit.
  
  "Mitescere, mulier. Sume crustulum.
  
  -Gratias tibi ago mom.
  
  Sedebat puella iuxta matrem suam, quae tenebat oculos eius. Ex quo Paola parum erat, Lucrezia didicit statim quaestionem quae oritur capere et ei rectum consilium dare. Sola quaestio quae suo capite erat nimis gravis, nimis implicata erat, . Nescio quidem si haec expressio est
  
  -¿An propter aliquod opus?
  
  "Tu scis me loqui non possum.
  
  "Scio, et si faciem habes in digitos tuos sicut quis calcavit, iactando et versando pernoctas in lecto. Certus esne mihi quicquam indicare vis?
  
  Paola vitrum lactis suum inspexit et post cochlear azúcar ut loquebatur cochlear addidit.
  
  "Est iustus... alia causa, Mom. Causa insana. Sentio sicut goddamnum vitrum lactis quem retinet azúkar et azúkar in fundere. Nitrogen non amplius dissolvit et solum catinum implens inservit.
  
  Lucrezia, cara, audacter apertam manum in vitro ponit, et Paola azúcar in palmam cochleare fundit.
  
  "Interdum iuvat communicare.
  
  "Non possum, mom. paenitet me.
  
  "Satis, mi mi, actum est. Visne crustula a me? Certe non habuisti quod edas," Ora dixit, rem sapienter mutans.
  
  - Minime, mom, cum Stas satis habeo. Tympanum habeo, sicut in stadio Roma.
  
  "Mea filia, asinum pulchrum habes.
  
  Ita, ut 'quare adhuc una sum.
  
  - Non, filia mea. Adhuc unum estis, quia ipsum malum habes currus. Bellus es, cura te ipsum, adis gymnasium... Tempus est antequam inveneris hominem qui tuis vocibus et malis moribus non tangatur.
  
  "Non puto futurum, Mom.
  
  -Cur non? ¿ Quid mihi narras de bulla tua, homo venuste?
  
  - Uxorem duxit, mama. Et posset esse pater.
  
  - Quo magis tu es. Hanc mihi consequentes, quaeso, vide quam ego illum non offendam. Praeterea, in hodierno mundo quaestio de matrimonio nihil habet.
  
  Si scias, de Paola cogita.
  
  - Quid censes, mom?
  
  - Certus sum. ¡ Madonna, quam pulchras manus habet ! Cum hoc saltavi funda chorum et #243, n...
  
  -¡Mamaa! Ille, ut me concussa!
  
  "Ex quo pater tuus abhinc decem annos nobis reliquit, filia, unum diem non sine cogitatione el. At me non arbitror fore ut illae Siculae viduae in atris, quae iuxta maritis pilas conchilia iactant. Age, bibe aliud et eamus obdormiam.
  
  Paola aliam crustulum in lacte inlinebat, mente reputans quam calidum esset et sentiens de se ipso nocentissimus. Fortunate, non diutissime duravit.
  
  
  
  Ex correspondentia cardinalium
  
  Franciscus Shaw y la señora Edwina Bloom
  
  
  
  Boston, 23-02-1999
  
  Amica esto ac # CCXLI: orate:
  
  Ad litteras tuas datas 17.02.1999, tibi dicere volo (...) me vereri et paenitere tui maerorem ac maerorem filii tui Harrii. Scio ego magnum dolorem perambulavi, magno dolore. Tibi assentior, quod homo a Deo errata, quae Pater Karoski fecit, fidei suae fundamenta concutere posset (...) fateor meum errorem. Pater Karoski numquam resignavit (...) tertio forsitan tempore, quod credentibus sollicitus es, sicut ad me cum eorum querelis venisti, debueram e contrario abiisse (...). Accepto malo consilio a psychiatris, qui causam suam tractaverunt, ut Dr. Dressler, qui periculum professionis suae dignitatis petendo se ad ministrandum idoneum esse arbitratus est, misertus est (...)
  
  Spero quod magnae mercedis cum advocato suo decrevit hanc rem ad omnium satisfactionem (...) sicut hoc plus quam possumus offerre (...) ad amos, si possumus, utique. certe dolorem suum cum pecunia sublevare cupiens, si libertatem monendi capio silere, pro bonis omnium (...) Sancta Mater Ecclesia nostra satis iam passus est calumniam malorum, a Satán mediatico. (...) Pro bono omnium nostrum. communitas nostra, propter filium suum, et propter se, nunquam factum est simulare.
  
  Ut omnia bona mea
  
  
  Franciscus Augustus Shaw
  
  Cardinalis Praelatus Archidioecesis Bostoniensis ac #243; Cesis
  
  
  
   Instituto S. Matthaei
  
  Ver argentum, Maryland
  
   Novembris 1995
  
  
  
  COMMERCIUM CONLOQUIUM #45 INTER PATIENS #3643 ET DR CANIS CONROY. DR. FANABARZRA PRESENS AUCTOR ET SALER
  
  
  D.R. CONROY : Hola Viktor, ¿podemos pasar?
  
  #3643: Please, doctor. Uxor eius est Nika.
  
  #3643: Veni in, quaeso, veni in.
  
  CONROY ¿Rectene est?
  
  #3643: Great.
  
  CONROY Medicamentum tuum regulariter arripis, catervas classes regulariter attendens. Proficis, Victor.
  
  #3643 : Thank you doctor. Ego operor meus optimus.
  
  CONROY: Bene, quia hodie locuti sumus, hoc primum est incipimus procedere cum curatione. É principium est Fanabarzra. Dr. Hindú est qui speciale in hypnosis est.
  
  #3643 : Doctor, I don't know if I felt like I had just come across the idea of being subjects to such an experiment.
  
  CONROY: Hoc magnum est, Victor. De hac ultima hebdomada locuti sumus, mementote?
  
  #3643 : Si, memini.
  
  Si Fanabarzra es, aegroto sedere mavis?
  
  Mr FANABARZRA: Esse a más có exercitatione in lecto. Aliquam sit amet quam quam.
  
  DR CONROY Túmbate, Viktor.
  
  #3643 : As you wish.
  
   Sr. FANABARZRA : Bien, Viktor, voy a mostrarle este pendulo. ¿ Ecquid obturat paululum animus demisso, medice ? Satis est, gratias. Victor, vide amet, si tam benignus es.
  
  (IN HAC TRADITIONE, MR. FANABARZRA'S HYPNOSIS PROCEDENDI OMITTUR PER ROGATU A MR. FANABARZRA. ETIAM AD LECTIONES FACILIA REMOTA EST.
  
  
  D. FANABARZRA: Bene ... nunc est MCMLXXII. ¿ Quid de parvitate meministi ?
  
  #3643: My father... was never at home. Interdum tota familia eum in sexta feria in fábrica observat. Datum, die mensis Decembris anno CCXXV, medicamentum addictum inveni et quod pecuniam suam in vectibus consumptam esse conabamur. Fac, ut de friili exi. Exspectamus et speramus. Nos terram calcitrare ad calefaciendum. Emil (parvus frater Karoski) chlamydem a me quaesivit, quia tata est. Non ei dedi. Mater mea me percussit super caput et dixit mihi ut darem ei. Tandem fessi sumus exspectantes et discessi.
  
  D. FANABARZRA: Scis ubi pater tuus fuit?
  
  : incensus est. Redii domum post diem tertium quam infirmatus sum. Mom dixit quod había bibit et ambulavit cum meretricibus. Scripserunt ei perscriptio, sed non diu duravit. Eamus ad Social Security pro Pater sequatur. Aliquando vero papa accessit et bibit. Emil non intellegit cur quis chartam bibere possit.
  
  Mr FANABARZRA: ¿ Num petis auxilium ?
  
  #3643: Aliquando dabatur vestes in parochia. Ceteri pueri ad Eripiendum Centrum pro vestibus iverunt, quod semper melius fuit. Mater vero mea dixit quod essent heretici et pagani et quod melius esset honestis vestibus christianis induere. Beria (invenit presbyter dignus vestimenta sua Christiana pertusum fuisse. Hoc eum odi.
  
  M FANABARZRA: Beatus es cum Beria reliquit?
  
  #3643 : I was in bed. Ipsum cubiculum crucis in tenebris vidi. ocreas tenebat manu. Clavam suam mihi dedit. Accipe ursam argenteam. Dixit mihi claves aptas ponere in él. Iuro per Annam Emil Llor matrem meam, quia non accensus est ab el. ei fasciculum clavium dedi. Emil clamare pergit et fasciculum clavium iactare. Omnes dia clama. Frango storybook quem inclusi habeo. Scinditur illud forfice. Pater me in cubiculo suo inclusit.
  
  D. FANABARZRA: ¿Ubi erat mater tua?
  
  #3643: Ludens bingo in paroecia. Martis erat. Die Martis bingo luserunt. Unumquodque plaustrum constat denarium.
  
  Mr FANABARZRA: ¿Quid é accidit in eo roomón?
  
   #3643 : Nihil . Esper e.
  
  Sr. FANABARZRA : Viktor, tienes que contarmelo.
  
   #3643: ¡Don't pass NOTHING, understand, señor, NOTHING!
  
   Sr. FANABARZRA : Viktor, tienes que contarmelo. Pater tuus te in cubiculo suo clausit et fecit tibi aliquid, annon?
  
  #3643: You don't understand this. ¡ Mereor!
  
  Mr FANABARZRA: ¿ Quid est quod merui ?
  
  #3643: Punitio. Vindicta. Multum poenae opus erat ut meorum malorum paeniteret.
  
  M FANABARZRA: ¿Quid est malum?
  
  #3643: Omnia mala. quam malum fuit. Circa feles. Felem in quisquiliis ephemeridibus plenam dissolutam invenit et incendit. ¡Y chillo! Frigida voce humana. et fere fabulam.
  
  Mister: ¿ Victor eratne poena ?
  
  #3643 : Pain. Sum in dolor. Et amasse, scio. Laedendum etiam putavi, sed id mendacium fuit. Est in Polonica. Nescio quomodo Anglice mentiri, - haesitavit. Semper Poloniae locutus est cum me punivit.
  
  D. FANABARZRA: ¿ An te tetigit ?
  
  #3643: He kicked my ass. Non permisit me circumire. et intravi in aliquid intus. Aliquid calidum quod nocet.
  
  D. FANABARZRA: ¿ Erant tales supplicii toties?
  
  #3643 : Omnis Martis. Cum mom abiit. Aliquando, cum fieret, super me obdormisset. Sicut mortuus est. Aliquando non potuit me punire et verberare.
  
  D. FANABARZRA: ¿ Num te verberavit ?
  
  #3643 : He held my hand until he got tired of it. Aliquando postquam me percussisti, me punire potes, aliquando non potes.
  
   Sr. FANABARZRA : ¿Y a tus hermanos, Viktor? Pater tuus eos punivit?
  
  : punisse puto Beriam. Emil numquam, Emil bene fuit, itaque mortuus est.
  
  : ¿ Bona guys moriuntur, Victor ?
  
  : Bonos guys scio. Mali pueri numquam.
  
  
  
  Praefectus Palatini
  
  Vaticanus
  
  Moyércoles, die 6 Aprilis 2005, 10:34.
  
  
  
  Paola expectavit Dantem, tapete in in ANDRON cum brevibus, ambulat timidus. Vita male incepit. Nocte vix requievit, et ad officium perventum, cum intolerabili literis et obligationibus obversatus est. Guido Bertolano valde sollicitus erat de tutela peregrinorum qui inundare urbem coeperunt, increbrescentibus profluentibus. Centra ludi, scholae et omnia genera institutionum municipalium cum tecto et multitudine sitorum iam completa erant. Nunc in plateis, in portis, in plateis dormiunt, in actis nummorum latis. Dicanti eum contingi ut auxilium peteret in inveniendo et suspecto capiendo, et Bertolano blande in aurem risit.
  
  etsi Osama eadem suspicio fuit Shimo, non multum possemus. Exspectare sane potest donec omnia Sancti Barulli praesit.
  
  "Nescio an scias...
  
  "Ispettora... Dicanty nomen tuum dixit, nonne illa?" En Fiumicino está aparcado el Air Force One17. Non est unus deversorium quinque-stellarium quod coronarium experimentum in comitio praesidentiali non habet. Putasne intellegis quam incubus sit istorum praesidio? Singulis quindecim minutis adsunt indicia possibilium terroristis oppugnationum et minarum falsarum bombarum. Voco carabinieri a villis ducentis metris circum. Cre, amabo, causam tuam exspectem. Nunc desine me línea intercludere, quaeso, " inquit, suspensa abrupte.
  
  Perduint! Cur non quisquam eam serio accepit? Casus ille major fuit concussus, et defectus claritatis in regendo quoad rei naturam significabat quod quaevis vindicatio indifferentia apud Democratas.;c. Satis temporis per telephonum exegi, sed non multum proficiebam. Inter vocatus rogavi Pontiero ut veniret et colloqui carmelita vetula e Santa Mar in Transpontina cum loqueretur cum Cardinali Samalo. Et omnes stabant ad januam officii exactoris, gyrantes sicut tigris saturitate capulus trutina.
  
  Pater Fulcher, modeste sedens in scamno rosaceo splendido, suum breviarium legit.
  
  "Est momenta sicut e cent quod fumigans dottora decedere paenitet.
  
  -¿Tambié timidus est, pater?
  
  -Nemo. Sed hoc ipsum assequi conaris.
  
  Paola sacerdotis admonitum sumit et eum circulo dimittit. Sedet ad el. Dantes relationem primi criminis me legere simulavi, cum extra aspectum superintendentem Vaticanum superintendentem considerans pater Fowler dedit, cum eas in UACV praetorio a DOJ.anna praesentavit. Dantes, noli ei similis esse. Inspector perterritus insidiabatur. Placuit ut Dantes primum quaererem ut hanc locutionem explicaret.
  
  animum ad famam tuam redii. Absoluta erat nugae. Apparebat Dantes haec officia non diligenter exsequi, quae rursus fortuna el fortuna fuit. Diligenter examinare debeam locum ubi Cardinalis Portini mortuus est, spe aliqua plus interesting inveniendi. faciam eodem die. Imagines saltem bonae erant. Claudere folder cum bang. Intendere non potest.
  
  Durum erat ei fateri quod vix erat. Erat in eodem korazov in Vaticano, in aedificio solitario a reliquis in centro Chitta. Haec structura plus quam mille quingentos litteras continet, inter quas summi Ponti. Paola modo turbata est et distracta multitudine statuarum et tabularum, quae atria compleverunt. Ex quo factum est ut politici Vaticani per saecula contenderent, quod in urbem suam visitatores attingere sciebant. Sed Paola non potest suo opere distrahere.
  
  -Padre Fowler.
  
  -¿Si?
  
  - Possumne te interrogo quaestionem?
  
  -Certe.
  
  "Video cardinales primum.
  
  - Non est verum.
  
  Paula cogitabat ad momentum.
  
  "Non intelliguntur vivere.
  
  - Et ¿cuá quaeris?
  
  -¿Somo cardinalem solum alloquitur?
  
  - Solet cum honore tuo - Auceps emporium clausit et oculos inspexit, - Tranquilla curans. Ipse est idem quod me et te. Et tu es inspector inquisitionis praepositus, et professio optima. Se ipsum.
  
  Dikanti grato animo risit. Tandem Dante ante ostium aperuit.
  
  -Veni huc, quaeso.
  
  Duae tabulae in priore officio erant, in quibus duo sacerdotes sedebant, telephonico et electronico affixa. Ambo visitatores comi nutu capitis salutaverunt, qui in cubiculi officium ulterius vixerunt. Cubiculum simplex erat, sine picturis seu tapetis, cum scrinia ex una parte, et stibadium cum tabulis ex altera. Crucifixus in baculo erat murorum ornamentum.
  
  E contra spatium vacuum in parietibus, scrinium Eduardi Gonza lez Samalo, homo qui renes ecclesiae ante electionem novi Jus Pon- fisae occupaverat, completus est. impleta tabellis. Samalo autem veste indutus a mensa munda surrexit et exivit ad salutandum eos. Auceps recumbit et anulum cardinalis osculatur in signum reverentiae et obedientiae, sicut omnes felii faciunt cardinalem salutantem. Paola asservatur. Leviter caput iubat et aliquanto rubore. felem se ab infantia non reputavit.
  
  Samalo casuum inspectorem naturaliter accipit, sed cum taedio et dolore conspicuum in facie et retro habet. Maxima erat auctoritas in Vaticano aliquot decenniis, sed non videtur ei similis.
  
  "Ignosce ut te exspecto. In his decem momentis telephonicus sum ad delegatum Commissionis Germanicae, qui valde timidus est. Loca satis non sunt in hotels ubique, chaos completum in urbe regnat. Et quisque vult in funere ultime matris et #241 in fronte esse, anna.
  
  Paola comiter annuit.
  
  "Credo haec omnia, mehercule, nimis inertem esse oportet.
  
  Samalo, spiritum suum cuique responsum dedico.
  
  - ¿Scisne quid Eminentiae Tuae acciderit?
  
  -Certe. Camilo Sirin me de rebus tempestive indicavit. Omnia haec atrox calamitas. Credo equidem in aliis facinoribus multo pejora egisse, sed non vacat ingenue exhorrescere.
  
  " Ut nostis, cogitandum est de salute aliorum Cardinalium Eminentiae Vestrae.
  
  Samalo ad Dantem gestit.
  
  " Vigilantia praecipue operam dedit ut omnes apud Domus Sanctae Marthae prius quam instituto convenirent, tum ad huius loci integritatem tuendam.
  
  - ¿La Domus Sanctae Marthae?
  
  "Hoc aedificium renovatum est rogatu Ioannis Pauli II ut Cardinalium in Conclavi residentiae inserviret", interiecit Dantes.
  
  "Usus admodum rarus est pro tota aedificatione?"
  
  - Caetera aiio ad hospites insignes accommodare solebant. Etiamne te omnes semel destitisse existimo, annon te, pater Aule? Samalo dixit.
  
   Fowler parecio un tanto incomodo. Parumper inter eos visum est certamen voluntatum sine inimicitiis. Fuit auceps qui caput inclinavit.
  
  "Immo Eminentia Tua. Aliquando hospes eram Sanctae Sedis.
  
  - Puto te cum Uffizio 18 difficultates habuisse.
  
  - Appellatus sum ad consultationem de rebus in quibus vere interfui. Nulla sed mi.
  
  Cardinali satis visum est sacerdotis iterato.
  
  "Ah, sed sane, Pater Fowler... explicandum mihi non debes." fama praecessit. Inspector Dicanti, ut nostis, vigilantissimus habeo pro salute fratris mei cardinalium. Tuta fere omnia hic, penitusque Vaticana. Sunt qui nondum pervenerunt. In principio, accommodatio apud Domus libitum fuit ad diem 15 Aprilis. Plures cardinales communitatibus seu residentiis sacerdotalibus decreti sunt. Nunc autem notum facimus vobis quoniam omnes simul oportet manere.
  
  -¿Quis est nunc in Domus Sanctae Marthae?
  
  -Octoginta quattuor. Reliquae usque ad centum et quindecim intra duas priores horas pervenient. Conati sumus unumquemvis contingere ut eos nuntiaret ut nos suum iter ad salutem meliorem mitterent. Hi sunt quos mihi curae est. Sed, ut dixi tibi, Inspector Generalis Sirin omnibus praeest. Nihil solliciti, mi niña.
  
  -¿In his centum et quindecim civitatibus á Robaira et Portini? - Inquirió Dicanti, dignatione Camerarii irritata.
  
  "Age, opinor, centum et tredecim cardinales intellego", acriter respondi. Samalo. Superbus fuit et non placet mulieri correxit.
  
  "Certus sum Eminentiae Suae consilium de ea re iam cogitavit", aucupium conciliatory interiecit.
  
  "Immo... rumorem Portini aegrotare in villa sua in Corcega. Morbus, proh dolor, tragice finivit. Quod ad Robaira, negotia quaedam ad actiones pastorales pertinentes, eum Conclave visitare non sinunt, licet Romam adeat novo Sumo Pontifici subiciendi. Infeliciter, in casu car mori, ut bene ferat consilium. Hoc nuntium dimittitur prelo postquam in Cé#243 divulgatur; nclave, non ante.
  
  Paola non perdit iracundiam.
  
  "Video omnia constringi et bene ligari Eminentiae Suae.
  
  Camerarius ante fauces purgat Respondens.
  
  - Haec eadem litera ac quaevis alia. Et haec est, quae non dat alicui nec dat.
  
  - Alia quam vero.
  
  "Haec est Ecclesia Cat, inspector. Inspiratio et lux monstrant viam ad billions hominum. Mas escandalos praestare non possumus. Secundum ¿ quid verum est ?
  
  Dicanti gestus torsit, licet lógicam in senis verbis implicitam sententiam agnoverit. Accessit multis modis ei obiicientibus, sed intellexi me nihil certi concludere. Malo continuare colloquium.
  
  "Puto Cardinalibus causam praematurae intentionis tuae non dices.
  
  -Non omnino. Isti interrogati sunt ne, vel ad custodiam Helvetiae, ob causam catervam radicalem in urbe esse, quae hierarchiam ecclesiae immineret.; Hoc omnes puto intellexisse.
  
  -¿ personaliter occurrit puellis?
  
  Facies Cardinalis obtenebrata est ad momentum.
  
  Vade, et da mihi caelum. Cardinali Portini minus assentior, non obstante quod Italicus fuit, sed res meae semper in internam Vaticanae institutionis ordinationem valde inciderunt et vitam meam doctrinae dedi. Multum scripsit, multum ambulavit .... vir magnus fuit. Ipse ego non eius rei tam apertae, tam novae consensio.
  
  -¿ Revolutionary? -se intereso auceps.
  
  " Valde, pater, valde. Usum condomorum, mulierum ordinationem ad sacerdotium pervocavit... Pontifex XXI saeculi futurus esset. Adem relative iuvenis erat, vix 59 annos natus. Si in Petri cathedra sedisset, Concilio Vaticano III praefuisset, quod multi tam necessarium arbitrantur Ecclesiae. Mors eius absurda et excors est calamitas.
  
  - ¿ Numeratne suffragio suo ? Auceps dixit.
  
  Camerarius per dentes ridet.
  
  - Ne me serio roges ut quem ego suffragarer, iure, pater?
  
  Paola est reversus ad colloquium in manibus suis habenas capere.
  
  Eminentiae Vestrae dixisti me minime consentaneum esse cum Portini, sed quid de Robaira?
  
  -Magnus homo. Inopem totum se dedit. Vitia sane habes. Perfacile erat ut se putaret in macello albis vestitum in Petriana Sancti Petri podio. Non est quod egi aliquid belle quod volebam scilicet. amicissimi sumus. Ad invicem pluries scripsimus. Eius íniko peccatum superbia erat. Paupertatem suam semper demonstrat. signavit epistolas suas cum beato paupere. Ad illum exacerbar, semper litteras meas finivi cum beati pauperes spiritu 19 , quamvis numquam hanc allusionem pro concesso assumere voluisset. Sed praeter vitia sua politicus et ecclesiae princeps fuit. Multa bona in vita sua fecit. Eum in Rybak calciamentis 20 fingere numquam potui, coniecturam ob magnam magnitudinem meam eum operire. cum e-mail
  
  Cum de amico suo loqueretur, senex Cardinalis decrevit minutusque et griseus, vox eius tristis facta est, et vultus lassitudinem expressit, quae in corpore suo per annos septuaginta octo congesta erat.;os. Tametsi eius ideae non communicamus, Paola Sinti cum eo compatitur. Scivit quod, cum haec audiret, quae sunt honesta epitaphii, paenitebat Hispanus senex quod non posset reperire locum flere pro solo amico. Damnatus dignitate. Hoc cogitans, agnovit se incipere omnes cardinales stolas et talarias spectare et videre hominem qui ea gerebat. Discere debet inspiciendi homines ecclesiastici tamquam unum dimensiva entia, sicut praeiudicia talaris quae suum officium periclitari possent.
  
  Denique neminem esse prophetam in sua terra credo. Ut ante dixi, toties inciderunt. Bonus Emilio huc septem abhinc menses venit, nunquam a latere meo discedens. Unus ex adiutoribus meis imaginem nobis in officio suscepit. Puto me habere in algun situ.
  
  Improbus ad mensam accessit et involucrum photographicum e perscriptura protulit. Vide intus et offer visitatores unum ex instantis oblationibus.
  
  Paola photographicam photographicam sine magna cura tenuit. At subito apertis oculis ut scutellas torsit. Dantes manum arcte capto.
  
  - Oh, mehercule. Perduint!
  
  
  
  Iglesia de Sancta Maria in Traspontina
  
   Via Conciliazione, 14
  
   My ércoles April 6 , 2005 10:41 am .
  
  
  
   Pontiero insistens pulsavit posticum ecclesiae, unum qui ad sacristiam ducebat. Frater Franciscus, mandatis vigiliis datis, signum suspendit in ostio, litteris incertis scriptum, asserens clau- suram ecclesiae propter renovationes. Monachus autem, praeter obedientiam, parum surdus incedere debet, cum junior inspector per 5 minuta tintinabulum pulsaverit. Post él, milia hominum frequentissima Via dei Corridori, nú simpliciter maior et inordinatior quam Via della Conciliazione.
  
  Tandem strepitum ex altera parte ianuae audio. Eductae sunt repagula, et frater Franciscus per crepitum vultum suum fixit, in clara luce strabentem.
  
  -¿Si?
  
  " Ego frater Sub- inspector Pontiero. Heri me admones.
  
  Adnuit iterum atque iterum religiosus.
  
  - Quid voluit? Venit ad me ut ecclesiam meam nunc aperirem, Deus benedicat. Cum peregrinis in platea.
  
  - Non, frater. Paucis quaestionibus eum quaerere debeo. ¿ Ecquid sentis si omitto ?
  
  -¿Iam nunc sit? Oravi orationes meas...
  
  "Ne nimium temporis. Esto parumper vere.
  
  Franciscus Meno ab una parte ad alteram caput agit.
  
  - Qualia haec tempora, qualia tempora. Mors, mors, et festinatio ubique. Orationes etiam non permitte mihi preces.
  
  Ostium sensim aperuit et post Pontiero cum magno impetu occlusum est.
  
  "Pater, haec porta gravissima est.
  
  - Ita, fili mi. Interdum difficilem ad aperiendum eam invenio, praesertim cum e macello onusto venero. Nemo adiuvat senes ut saccos portant amplius. O tempora, quae tempora.
  
  Obligationes uti plaustro, bro.
  
  Inspector junior intra ianuam permulsit, diligenter clavum intuens, eamque densis digitis parieti alligavit.
  
  "Hoc dico, crinem notas in ea non habet, et omnino non spectat caedere.
  
  Non, fili, vel, Deo gratias. Sera bona est et ianua picta praeterito tempore. Pinto parochianus, mi amice, bone Giuseppe. Scis, suspiria habet, et fumos pingere non in eo operantur.
  
  "Frater, certe Giuseppe Christianus est bonus.
  
  Sic est, fili mi, sic est.
  
  "At non est cur hic sum. Scire debes quomodo homicida in ecclesiam ingressa sunt, si qui sunt alii introitus. Ispettora Dicanti.
  
  Posset unum ex fenestris ingredi, si scalam haberet. Sed non ita puto quod frangar. mater, quanta clades, si vitreas vitreas frangit una fenestras.
  
  - ¿ Ecquid attendis si has fenestras inspicias ?
  
  - Somo nullus. Sigame.
  
  Monachus per vestiarium ambulat in ecclesiam, ad pedem statuarum sanctorum et sanctorum lucide candelis accensus. Pontiero perculsa tam pauci erant ut accensa essent.
  
  Oblationes tuas, frater Francisce.
  
  "Ah, fili, ego ipse omnes cereos, qui in Ecclesia erant, accendebam, rogans sanctos, ut acciperem animam sancti Patris nostri Ioannis Pauli II in sinum Dei.
  
  Pontiero risit simplicitate religiosi viri. In media porticu sita erant, e quibus videre licet tam ostium sacristiae, quam ante ostium, et fenestras oris, ac plateas quae in ecclesia erant. Per occipitium unius scamni digitum tuum in gestu involuntario, repetitum per mille Missas in mille diebus dominicis. Domus Dei erat, et polluta et violata est. Quod mane, micantibus candellis, spectabat ecclesia longe alia a priori. Inspector junior horrorem supprimere non potuit. Intra templum erat calidum et frigidum, contra calorem extra. Specta ad fenestras. Humilis mas circiter quinque metra super terram erat. Tectus erat exquisitis coloribus vitreis maculatis, quod nullum in eo vulnus habebat.
  
  Impossibile est interfectorem per fenestras onere 92 chiliogrammatum inire. uti grua velim. Millia peregrinorum foris visura est. Impossibile est.
  
  Carmina de illis qui stant in acie dicere vale ad Papam Wojtyła pervenit duo. Pace et amore omnes dicebant.
  
  "O stulti. Spes nostra sunt futurorum, nonne ipsi, dux inspector?
  
  "Quantam non habet tempus, frater.
  
  Caput cogitabundus Pontiero impingebat. Nulla aculeus praeter ostia vel fenestras in mentem venire potuit. Aliquot gradus tulerunt quod resonabat per ecclesiam vatziam.
  
  "Audi, frater, ecquis mihi ecclesiae clavem habebit?" Forsitan aliquis fecerit purgationem.
  
  "O minime. Ad emundationem templi orationibus matutinis valde mane et pomeridianis aliqui religiosissimi veniunt ad me adiuvandum, sed semper veniunt quando domi sum. Nam clavem habeo quam semper mecum porto, scis? laevam manum in interiore sinu Marronis habito servavit, in qua claves sonabant.
  
  "Age, pater, desino... Non intellego quis nescire potuerit."
  
  "Nihil, fili, me paenitet me adiuvare non posse...
  
  - Gratias tibi, pater.
  
  Pontiero conversus petivit ad sacristiam.
  
  "Nisi..." Carmelitae cogitaverunt ad momentum, tunc caput renuit. Impossibile est. non potest
  
  Quid, frater? Digame. Quodlibet minimum potest esse uas diu.
  
  - Imo dejelo.
  
  " Opto, frater, urgeo. Lude quid sentias.
  
  Monachus cogitatione barbam trahit.
  
  "Bene...sub terra accessus ad neo est. Vetus est hoc arcanum notatio ex secunda aedificatione ecclesiae.
  
  -¿Segunda construcción?
  
  -Sí Ecclesia originalis sub diruto Romae anno 1527 destructa est. Ipse erat in monte igneo defendentes castrum Sancti Angeli. Et haec ecclesia in vicem...
  
  "Frater, quaeso aliquando lectionem historiae relinquere ut melius sit." Contende porticum, ¡ cito !
  
  - Es certus? Pulcherrimam sectam gerit...
  
  - Ita, pater. Certus sum enséñamelo.
  
  Inspector, ut vis, Junior Inspector, ut vis, monachus humiliter dixit.
  
  Perge ad proximam introitum, ubi erat fons cum aqua benedicta. Onallo inaequaliter lacunam unam in tegulis areae consarcinit.
  
  Viden' hunc hiatum? Digitos tuos in eam inscribe et dura trahe.
  
  Pontiero flexis genibus, monachi mandata secutus est. Factum est nihil.
  
  -Do hoc iterum ad sinistram vim applicans.
  
  Inspector junior fecit sicut frater Franciscus iusserat, sed incassum. Sed quamvis tenuis et brevis esset, tamen magnas habebat vires et maioris constantiae. Conatus sum tertio, et notavi quomodo saxum erumperet ac facile relinqueretur. Nam ligula erat. una manu aperui, exiguum scalarum angustum deducens pedes paucos patefaciens. Lucem tolle tuam et in tenebras monstra. Gradus lapidis erant et solidi videbantur.
  
  "Bene, videamus quomodo his omnibus uti possumus.
  
  "Iunior inspector, noli descendere, oh, solus, quaeso.
  
  - Mitescere frater. Non forsit. Omnia sub potestate est.
  
  Pontiero potuit fingere faciem quam visurus erat ante Dantis et Dicanti, cum quid invenisset indicasset. Et surgens descendit per scalas.
  
  "Exspecta, Junior inspector, expecta. Accipe candelam.
  
  Noli, frater. Sufficit lampadio - grito Pontiero.
  
  Gradus ad breve corridor cum muris semicircularibus et ad cubiculum sex metrorum quadratorum ducitur. Pontiero lucernam oculis erigit. Sensit sicut iter finitum. In medio cubiculi sunt duae columnae separatae. Antiquissimi esse videntur. Stylum definire nesciebat, nimirum in historia classis non nimis attentio. Unum tamen columnarum quod supererat, vidit simile quid reliquiae, quod non ubique esse debet. Etiam eu augue erat.
  
  Tape insulating.
  
  non secretum iter, sed supplicium.
  
  Oh no.
  
  Pontiero modo in tempore conversus est ne ictus cráneo só rumpere credebatur, qui eum in dextro humero percutiebat. Kei tremens cecidit in terram dolore. Lucerna ad latus avolans columnarum basin illustrans. Intuitio - ictus secundus a dextra arcus, quem tradidit sinistra. Sensi enim pistolam holstericam et, quamvis dolore, sinistra manu evellere curavi. Similis ei sclopeto plumbeo premebatur. alia manu non animadvertit.
  
  FERRARIAE. Habeat virgam ferream vel aliquid tale.
  
  Conare intendere, sed noli contendere. Recipere se in agmen conatur, sed tertio ictu, a tergo ad terram mittit. sclopellum arcte tenuit, sicut qui vitae adhaeret.
  
  Ponens pedem in brachio suo coegit eam dimittere. Pes permansit elenchi et immundus. Vox nota vage frangendi ossium fragorem iungitur, sed sono valde distincto.
  
  - Pontiero, Pontiero. Dum prior ecclesia sub castro Sancti Angeli sub igne fuit, sub praesidio Castel Sant'Angelo fuit. Et haec ecclesia vicissim templum paganum restituet, quod Alexander VI papa evertere iussit. Medio Aevo creditum fuit hoc sepulcrum eiusdem Simorani Mule fuisse.
  
  Sera ferrea transiit et iterum descendit, posteriora inspectoris junioris, qui stupefactus erat, feriendo.
  
  "Ah, sed fabula excitantis ibi non terminatur, ahí. Duae istae columnae hic vides ubi sunt ligati sancti Petrus et Paulus antequam a Romanis martirii essent. Vos Romani semper sanctis nostris ita attenti estis.
  
  Iterum virga ferrea percussa est, hoc tempore in sinistro crure. Pontiero ululavit in dolore.
  
  " Haec omnia superius audire potui si me non intercessisses. Sed ne cures, valde bene cognosces Estas Stolbov. Valde ea cognosces, sed optime.
  
  Pontiero movere conatus est, sed exhorruit invenire se movere non posse. plagarum magnitudinem nesciebat, membra non observabat. Sentio validissimas manus me movisse in tenebris et dolore acuto. Anceps terrorem.
  
  "Non suadeo te experiri clamare. Nemo eum audit. Et de duobus aliis nemo audivit. Multum caute accipio, scisne ? Interpellari non placet.
  
  Pontiero conscientiam suam in foveam nigram demittere, similem ei in quam sensim demergi in suno. Ut in suno, vel e longinquo, audias voces hominum e platea ambulantium, paucis metris supra el. Crede quod agnoveris canticum canentium, memoriam ab infantia, mille passus a te praeteriti temporis. Fuit "amicum habeo qui me amat, nomen eius Jess"
  
  "Immo interpellatus odi" Karoski dixit.
  
  
  
  Praefectus Palatini
  
  Vaticanus
  
  Moyércoles, die 6 aprilis 2005, 1:31: pm.
  
  
  
  Paola Dante et Fowler imaginem photographicam Robaira ostendit. Cardinalis propemodum perfectus affectuose ridens, oculi eius post vitreas testaceos densissimas lucentes. Dantes primus photographicam vidit, non intellegens.
  
  Specula, Dantes. Desunt specula.
  
  Paola hominem despectum quaerebat, numero quasi delirus dialedus, ad ianuam accessit, officium attoniti Camerarii festinans.
  
  - Vitra! ¡ Pocula carmelita! Paola exclamavit ex ANDRON.
  
  Tunc praefectus me intellexit.
  
  -¡Age, pater!
  
  Famulae festinanter excusatus sum secutusque Fowlerum ut Paulam arcesseret.
  
  Inspector telephonum irata suspendit. Pontiero eum non comprehendit. Debí silere debet. Gradus ad vicum decurrunt. Decem gradus capiendi via del Governatorato perficienda. Eo tempore utilitas cum SCV 21 matrice eiectae sunt, intus tres moniales. Paola amens gestit pro eis consistere et ante currum stare. Adfixum in genibus tantum centum metra substitit.
  
  - Sancta Madonna! Esne insanus, esne orita?
  
  Venit ad ostium CSI aurigae et mihi ostendit licentiam illam laminam.
  
  Quaeso, non vacat explicare. Mihi opus est ut ad portam S. Annae accedas.
  
  Viderunt eam moniales quasi mentem amisisset. Paola currum ad unum e foribus atrás egit.
  
  "Nihil hinc impossibile est, per Cortille del Belvedere ambulare" ei qui eiciebat dixit. Si vis, possum te ad Piazzam del Sant'Uffizio impellere, haec est más rá exitus, ordo a Città in estos días. Cohortis Helvetiae occasione Coljuch limites facit.
  
  "Sed tamen festina, quaeso.
  
  Cum iam monialis resideret et extraheret clavos, currus iterum in terram cecidit.
  
  "Sed omnis furor abiit? exclamavit monialis.
  
  Auceps et Dantes se ante currum posuerunt manus suas in cucullo. Cum Nun Fren and#243; expressa in fronte utilitatis locus. Rituum sacrorum.
  
  -¡ Incipe, soror, propter Deum! Paola dixit.
  
  Non cepit spatiantem viginti secundis ut dimidium kilometre vel subway quod eos a destinatione sua separavit. Videtur quod monialis festinat amittere superfluum, intempestivum et incommodi oneris. Currus in Plaza del Santo Agricio desistere non tempus erat cum Paola iam ad saepem ferream nigram currebat, quae obvios in eius manu introitum urbis muniebat. Marko contactu supervisorem tuum statim et auctori responde.
  
  - Inspector Paola Dicanti, Securitatis 13897. Agens in periculo, repetere, agens in periculo. Inspector deputatus Pontiero in Via Della Consiliazione sita, 14. Ecclesia Sanctae Mariae in Traspontina. Repito: Via Della Conciliazione, 14. Iglesia de Santa Maria in Traspontina. Quotquot quaternionibus mittere potest. Suspicari potest in umbraticis necis. Perge summa cautione.
  
  Paola cucurrit, tunicam eius in vento volitans, holster exposita, exclamavit sicut homo habitus propter vilem hominem. Duae custodes Helvetiae introitus custodientes obstupuerunt et eam obsistere conati sunt. Paola eas prohibere temptavit ponendo brachium eius circa lumbos eius, sed unus ex eis tandem tunicam eius apprehendit. Puella manus ei porrigit. Telephonium telephonicum keyo in terra, et iaccam penes custodes manet. Ibat insequi, cum Dantes advenit, citato cursu. Vigilantia corporis ID card.
  
   -¡ excute ! _ _ ¡ This nostrum !
  
  Aucupor les seguía, aferrado a su maletin. Paola breviorem viam capere constituit. Ut per Plaza de San Pedro, cum omnes turbae plusquam parvae essent: vigilum in oppositum angustissimum queue formaverunt. terribili sonitu viarum ad eam. Ut cucurrerunt, inspector altum signum tenuit ad vitandum teammates molestias. Transeuntes planitiem et porticum Bernini haud magno labore ad viam dei Corridori magno flatu pervenerunt. Tota turba peregrinorum periculose compacta erat. Paola laevum bracchium contra corpus premit, tegmen quam maxime dissimulat, aedificia accedit ac quam celerrime progredi conatur. Praefectus stabat ante eam, et arietem impromptum sed efficax dedit utens omnibus cubitis et brachiis. Auceps cerraba la formacion.
  
  Decem minutas minutas cepit ad ianuam ad sacrarium pervenire. Omnes hi duo constabularii exspectabant, qui statim tintinabulum sonabant. Dickanti, subucula sudanti perfusa, holster ad parata et crines solutos, vera revelatio fuit duobus ministris vigilibus, qui tamen eam reverenter salutaverunt, cum primum eos exanimavit. UACV ACREDIENTIA.
  
  Tuam noticiam accepimus. Nemo intus respondet. In alio introitu sunt quattuor compañeros.
  
  - ¿ Potestne scire cur collegae aut nondum ingressi sunt? ¿ Nonne sciunt esse intus ahí commilitonem?
  
  Ministri capita sua inclinaverunt.
  
  Director Puer vocatus. nobis dixit diligenter. Multi homines spectant
  
  Inspector parieti innititur et quinque secundis cogitat.
  
  Damn, spero non nimis sero.
  
  -¿ Nonne adferunt domini clavis 22?
  
  Unus ex lictoribus ei vectem ferreum duplici fine ostendit. Ligata est ei cruri, occultans eam ex multis peregrinorum oculis in platea, qui iam redire coeperat ad statum coetus periclitandum. Paola alloquitur agentem qui vectem ferream ei ostendit.
  
  Da mihi eius radio.
  
  Lictor ei receptaculum telephonicum tradidit, quem in cingulo cingulo figmento adnexum habebat. Paola dictat breves et praecise instructiones ad alios equos introitus. Nemo digitum tollere donec perveniat, et utique nullus ingrediatur vel egrediatur.
  
  Num quis mihi explicabit quo haec omnia sint? Inter tussiculas auceps dicitur.
  
  "Intus est suspicio, Pater. Nunc lente illi narrabo. Mox eum hic manere volo et foris opperiri," Paola dixit. Ille circumfusos fremit ad ictum. "Do operam ut eos avocare dum fores effringimus. Spem facimus eam in tempore.
  
  Aucupis asintio. Circumspice locum sedendi. Carri illic non erant, platea intersectio interclusa. Animo festinare debes. Sunt soli qui utuntur ad ortum. Haud procul ab eo vidit peregrinum procerum et validum. Altitudo Deb metri nonaginta. Accessit ad eum, et ait:
  
  - ¿ Putas me humeris meis assurgere posse?
  
  Subsannavit adulescens se loqui non Italice, et Aucupium subsannavit ei quid vellet intelligere. reliqua tandem intelleguntur. Descende in unum genu, et sta ante faciem sacerdotis, subridens. Esteó incipit canere latine sicut cantus sacramenti et #243 Missa pro defunctis.
  
  
   In paradisum deducant te angeli;
  
  In tuo adventu
  
  Suscipiant te martyres... 23
  
  
  Multi conversi sunt ad videndum eum. Auceps longanimitatem ianitorem in media via deflexit, animum Paulae et vigilum avertens. Fideles quidam, maxime sanctimoniales et sacerdotes, sibi adiunxerunt in oratione pro defuncto Papa, quod per multas horas exspectaverat.
  
  Inter has distractiones, duo procuratores crepuerunt ianuam sacristiae aperiendam. Illi sine attentione obrepunt.
  
  Guys, homo intus est. Cave.
  
  Dikanti primum exhalans pistolam trahens singillatim intraverunt. Duo lictores vestiarii intermisi et ecclesiam reliquerunt. Miró festinavit ad capellam Sancti Thome. Vacua erat, sed sigillo UACV rubro obsignata. Ambulabam circa sacella a parte sinistra cum armis in manibus meis. Dantes locutus est, qui ecclesiam transiit, in singulas capellas prospiciens. Facies sanctorum titubantes moenibus vacillant, Lumen acerbum centum candelarum ubique accensum. Ambo convenerunt in media porticu.
  
  -Nihil?
  
  Dantes malum caput habet.
  
  Et viderunt scriptum in terra, non longe ab ostio, ad radices aggeris aquae benedictae. In magnis rubris, litteris rudibus scripta est
  
  
  VEXILLA REGIS PRODEUNT INFERNI
  
  
  regis inferni Vexilla movent; unus ex illis indignata voce dixit.
  
  Dantes et Inspector conversus consternati sunt. Fowler erat qui negotium conficiendi et intus delabi curabat.
  
  "Crede mihi, dixi eum abesse.
  
  "Nunc non refert" Dantes dixit, ambulans super ad fenestram apertam in solo et Paulam demonstrans. Invocans alios.
  
  Paola Decem gestus fallaces fecit. Cor eius iussit eum illico descendere, sed in tenebris facere non audet. Dantes ivit ad ianuam ante et seras traxit. Duo procuratores intraverunt, duos alios ante ianuam relinquentes. Dantes unum ex illis quaesivit, ut maglitum commodaret, quem in balteo gerebat. Dikanti eam e manibus rapuit et ante eum submisit, manus meae in pugnos demissae, sclopetum deinceps demonstrantes. Aucupor se quedó arriba, musitando una pequeña oracion.
  
  Interposito tempore, caput Paolae apparuit et in viam festinavit. Dantes salio lente. Aspice aucupium et move caput.
  
  Paola fugit foras, singultus. Ientaculum scidi foras et portavi quam maxime ab ostio. Plures extranei homines expectantes in acie accesserunt, ut eius interesset.
  
  -Help opus est?
  
  Paola elevaverunt eos. Apparuit auceps iuxta eam et dedit ei sudarium. Accepi eam et terxi bile et sannis. Quae extrinsecus sunt, quia quae intus sunt, cito extrahi non possunt. Caput eius nebat. Non possum esse, Pontifex non possum esse massae sanguinis, quam ad hanc columnam reperisti alligatam. Mauritius Pontiero praefectus erat vir bonus, macies et constantis, asperi, mali ingenii ingenui. Is fuit homo familiaris, he was a friend, a teammate. Pluviis vesperis intra litem collisa est collega, semper pro capulus solvit, semper ibi fuit. Multis vicibus fui tecum. Id facere non potui, si spirare non cessaverim, vertens in hanc massam informem. Conare hanc imaginem e discipulis abolere, manum ante oculos iactando.
  
  Et in ipso momento malus maritus eius es. Suscepitque e sinum taedio, et remansit paralyticus. In screen, vocatio advenientis erat cum
  
  M. PONTIERO
  
  
  Paola de Colgo vix ad mortem est. Fowler la miro intrigada.
  
  -¿Si?
  
   - Salve, inspector. Qualis locus est?
  
  - Qui est hic?
  
  - Inspector, amabo. Ipse me rogasti ut te aliquando appellem, si aliquid meministi. Modo recordatus sum quod ero commilitoni finiendae. Sum vere rumex. traiicit semitam meam.
  
  "Eamus, Francisce. ¿O deberia decir Viktor? Paola dixit, verba indignantis exspuens, oculos in scelestos deprimens, sed tranquillum manere conatur, alicubi ferire. Ut sciat cicatricem suam pene sanatam esse.
  
  Brevis mora fuit. Brevissime. Ego illum non ex improviso capiebam.
  
  - Immo vero. Jam sciunt qui sim. Personaliter, Patrem aucupium admoneo. Capillos amisit quia invicem non vidimus. Et video te, palida sumus.
  
  Paola oculos obstupefactus aperuit.
  
  -¿Dónde está, deus es filius canini?
  
  - Non patet? A vobis.
  
  Paola aspexit ad millia hominum, qui plateam frequentabant, pileos gerentes, vexilla iactantes, aquam bibentes, orantes, cantantes.
  
  - ¿ Cur non propius, pater? Curabitur a parum possumus.
  
  "Minime, Paola, infeliciter, timeo ne a te aliquantulum abesse debeam. Noli secundo cogitare quod cepisti gradum inveniendo bonum fratrem Franciscum. Vita eius iam finita est. Denique deseram eam. Nunciam tibi mox habebo, non sapio. Et ne cures, iam tuis parvis processibus dimisi. Tu mihi maximus es.
  
  et suspende.
  
  Dikanti caput in turbam iacit. Ambulabam sine vestibus, requirebant homines cuiusdam altitudinis, manus tenentes, convertebantur intuentibus aliter, exuerunt pileis pileis. Avertit populum ab ea. Irrita fuit, absente animo, omnes peregrinos singillatim, si opus fuerit, examinare paratus.
  
  Per turbam aucupis viam suam impulit et manum suam tenuit.
  
  -Es inútil, ispettora.
  
  -¡Sueltem!
  
  -Paola. Dejalo. Nihil amplius.
  
  Dikanti lacrimavit et flevit. perspexit la abrazo. Circa eum, serpens humanus giganteus tardius appropinquabat corpus inseparabile Ioannis Pauli II. ET V German was interfector .
  
  
  
  Instituto S. Matthaei
  
  Ver argentum, Maryland
  
   Ianuarii 1996
  
  
  
  TRAFFIC OF INTERVIEW #72 INTER PATIENS #3643 AND DR CANIS CONROY. DR. FANABARZRA PRESENS AUCTOR ET SALER
  
  
  D.R. CONROY : Buenas tardes Viktor.
  
   #3643: More semel salve .
  
  D.R. CONROY : Día de terapia regresiva, Viktor.
  
  
   (NULLUS DE MODO PROCEDENDI HYPNOSIS ITERUM IN REPORTIBUS PRAEIORUM)
  
  
  Mr FANABARZRA: Est 1973, Victor. Amodo audietis eum, vocem meam, et nemo alius, purus?
  
  #3643: Sic.
  
  D. FANABARZRA: Te amplius loqui non potes, iudices.
  
  D. VICTORIS VICTORIS more solito communicavit, flores et vasa ordinaria colligens. Solo in duobus dixit mihi se videre nihil posse. Animadverte, Pater Fowler, cum Victor non videtur aliquid interesse, significat eum aliquid penitus affici. Hanc responsionem vocare studeo in statu regressionis ad cognoscendam originem suam.
  
  PERAGA. In statu recedente aeger non tot facultates tutelae habet quot in statu normali. Nimium est periculum iniuriae.
  
  DR CONROY Scis hunc aegrotum taedium habere quaedam episodia in vita sua. Claustra perfringere debemus, fontem mali detegere.
  
  AUCEPS: ¿ Quovis pretio?
  
  Mr FANABARZRA: Viri, noli contendere. Fieri tamen non potest, ut effigies ei ostendat, cum aeger oculos aperire non possit.
  
  CONROY Perge, Fanabarzra.
  
  D. FANABARSRA: Per ordinem vestrum. Viktor, estás en 1973. Cupio nos ut alicubi libet ire. Quis eligimus?
  
  #3643: Ignis effugium.
  
  Mr FANABARZRA: ¿Tu multum temporis in gradibus habe?
  
   #3643: Sic .
  
  Sr. FANABARZRA : Explicame por que.
  
   #3643 : There's a lot of air in there. Malum non olet. Domus olet putrescere.
  
  D. FANABARZRA: ¿ Rotten?
  
  #3643 : Same as last fruit. Odor e lecto Emili venit.
  
  D. FANABARZRA: ¿ An frater tuus aegrotat ?
  
  #3643 : Aegrotus est. Nescimus a quo. Nemo curat. My mom says it's a pose. Lucem ferre non potest et trepidat. Collum eius dolet.
  
  DOCTOR Photophobia, cramps colli, spasmus.
  
  D. FANABARZRA: ¿Nemo fratrem tuum curat?
  
  #3643: Mater mea, cum meminit. Mala ei contrita dat. Fluxus habet, pater nihil scire vult. I oderunt eum. Me aspicit et dicit ut purget. Nolo, piget. Mea mom narrat me aliquid. Nolo, et me premit radiator.
  
  CONROY Quid imaginis Rorschach experimenti sentiat experiamur. Esta mihi praecipue curae est.
  
  D. FANABARZRA: Eamus ad ignem fugae. Sientate alli. Dic quomodo sentis
  
  #3643 : Air. Metallum calcatum. Olfacio pulmentum Judaicum ab aedificio contrarium.
  
  Mr FANABARZRA: Te nunc aliquid inducere volo. Macula magna nigra, valde magna. Accipe omnia coram te. In fundo macula parva macula ovata alba. ¿ An tibi aliquid offert ?
  
  #3643: Dark. Una est in armario.
  
  Dr
  
  D. FANABARZRA: ¿ Quid agis in thalamo ?
  
  #3643: They closed me up. Solus sum.
  
  AUCUPATOR Dolet.
  
  D.R. CONROY: Callese Fowler. Ibimus quo eundum est. Fanabarzra, quaestiones in hac tabula tibi scribam. Ego pennas proprie, ¿ bene ?
  
  Mr FANABARZRA: Victor, meministi quid ante clausum in thalamo tuo?
  
  #3643: Multum. Emil Murio.
  
  Sr. FANABARZRA : ¿Cómo murió Emil?
  
  #3643: They closed me up. Solus sum.
  
  Sr. FANABARZRA : Lo se, Viktor. Dic mihi, Mo Muri, Emil.
  
  A: in cubiculo nostro erat. Papaá ad TV, mom ibi abfuit. in gradibus fui. Vel a strepitu.
  
  D. FANABARZRA: ¿ Quid strepitus ?
  
  #3643: Velut vesicula e qua aer exit. Caput suum in cubiculum haesit. Aemilia alba erat. Ad Salonem veni. Cum patre locutus sum, cervisiam bibit.
  
  D. FANABARZRA: ¿Dedit tibi?
  
  #3643 : Ad caput. Prae- ceptor. clamo. Surgit pater, manus erigit. Emil de eo dico. Iratus est valde. Meam ille dicit culpam meam. In sollicitudin mi id mauris commodo dictum. Quod supplicio dignus sum. Et incipiendum est supra.
  
  D. FANABARZRA: ¿Estne haec poena ordinaria? Tuam vicem, huh?
  
  #3643 : Dolet. De capite meo et asino cruento. sed interrumpitur.
  
  Mr FANABARZRA: ¿ Cur intermittitur?
  
  : vocem matris meae audio. Clamat tata terribilia. Quae non intellego. Pater meus narrat eam iam se scire. Mater clamat et clamat apud Emil. Scio Emil non posse, et Curabitur sit amet ipsum. Tum me capillo arripit et in armarium mittit. Clamo atque terrebis. Diu ostium pulso. Aperit et cultrum mihi ostendit. Narrat mihi quamprimum os meum aperio, quod figam.
  
  M FANABARZRA: ¿Quid agis?
  
  #3643: Taceo. Solus sum. Foris voces audio. Vocibus insuetis. Pluribus horis est. Ego adhuc intus sum.
  
  Dr
  
  : Quousque estis in armario?
  
  #3643 : Diu. Solus sum. Mater ianuam aperit. Dicit mihi me valde malum esse. Deus non vult malos guys qui tata suos lacessunt. Ut inveniam poenam quam Deus volvit illis qui peccant. vetus can dat mihi. He istuc ahí mihi negoti meo. Mane dat mihi poculum aquae, panis et casei.
  
  D. FANABARZRA: ¿Sed quousque ibi eras?
  
  #3643: That was a lot of mañan.
  
  Mr FANABARZRA: ¿Vigilam non habes? Nescis numerare tempus?
  
  #3643: I'm trying to count but it's too much. Si valde urgeam parietem, audiam Berger transistoris sonum. Ea parva surda est. Aliquando ludunt beisbol.
  
  Mr FANABARZRA: ¿Cuá quid par audisti?
  
  #3643 : Undecim.
  
  AUCEPS: ¡Mi Deus, í oh, e hic puer duobus fere mensibus inclusus est!
  
   Sr. FANABARZRA : ¿No salías nunca?
  
  #3643: Olim .
  
  Sr. FANABARZRA: ¿Por qué saliste?
  
   #3643: I'm making a mistake. Potes pede calcitrare et pultare. Fervet armarium atrox. vomitus sum. Cum mom venit, irascitur. Faciem meam in lutum defixi. Deinde extrahit me de thalamo ut purget.
  
  D. FANABARZRA: ¿ Effugere conaris?
  
  #3643: I have nowhere to go. Datum facit pro meo bono.
  
  D. FANABARZRA: ¿Et quando te dimittam?
  
  #3643: Dia. Hoc me adducit ad baño. Emundat me. Ille mihi narrat sperat me novisse lectionem. Dicit armarium esse infernum, et hoc est locus in quo vadam si non sum bonus, solum quod numquam exeo. induit me vestimentis suis. Dicit mihi me puerum esse et id tempus reficere. Hoc pro conis meis. Dicit mihi omnia bona esse. Quod ad infernum usquam sumus. Nullam id sollicitudin mi.
  
   Sr. FANABARZRA: ¿Y tu padre?
  
   #3643: Papa non est. Reliquit.
  
  PERAGA. Aegrotus aegrotus est.
  
  #3643 : He's gone, gone, gone...
  
   D.R. AUCEPS: ¡Conroy!
  
  D.R. CONROY : Esta bien. Fanabarzra, memorare desine et ab excessu tuo exi.
  
  
  
   Iglesia de Sancta Maria in Traspontina
  
  Via Conciliazione, 14
  
   My ércoles April 6 , 2005 3:21 pm .
  
  
  
   Hac hebdomade secundo LAPIS apud Las Puertas de Santa Mar in Transpontina criminis scaenam traiecit. Ita prudenter fecerunt, vestimentis vicatim induti ne peregrinos excitarent. Internus inspector feminae ordines in loquendo et walkie-talkie paribus partibus vociferatus est. Pater Fowler unum ex UACV conductis alloquitur.
  
  -¿ Iam scena?
  
  - Ita, pater. CADaver abeamus et sacristiam examinemus.
  
   Auceps interrogó con la mirada a Dicanti.
  
   - Descendam tecum.
  
  -¿ Salvus es?
  
  "Nolo aliquid praetermittendum. Quid est?
  
  In dextra manu parvam causam nigram sacerdos tenuit.
  
  - Continet nomina et # 225; ntos leo. Hoc est ei extremam fortunam dare.
  
  -¿Putas nunc aliquid serviturum?
  
  - Non indaganda. Quod si a el. Era un católico devoto, ¿verdad?
  
   - Esset. Nec ego vel optime serviebam.
  
  "Bene, dottora, cum omni reverentia ... quod tu nescis."
  
  Ambo gradus descenderunt, caventes ne vestigium in inscriptione quae in cryptae ostio erat. Ambulaverunt breve ANDRON ad camara. UACV artifices duo generator potentissimus instituerunt, qui nunc locum illustrarunt.
  
  Pontiero inter duas columnas immotus pendens in media aula forma truncata surgebat. Nudus erat ad umbilicum. Karoski saxum manus suas ligavit cum tape ductus, ut videtur, ex eodem volumine quo había usus erat cum Robaira. Deus visus nec oculos nec linguam habet. Vultus eius horrende abscissus est, manipulus cruentis pellis e pectore tanquam taeterrima ornamenta pependit.
  
  Paola inclinato capite tamquam pater ultimam communionem sumens. Calceamenta sacerdotis, nigra et immaculata, calcata super piscinam cruentis. Inspector salivam suam devoravit et oculos eius clausit.
  
  -Dicanti.
  
  eas rescisso. Dantes iuxta eos erat. Iam peractum erat aucupium et comiter ad discedendum conversus.
  
  -¿Dó quo vadis, pater?
  
  -Extra. Nolo molestus esse.
  
  "Non placet, pater. Si verum est dimidium eorum quae de te loquuntur, valde intelligens es. Missus es in auxilium, non eras? Bene, vae nobis.
  
  Libenter, Inspector.
  
  Paola devoravit salivam suam et loqui coepit.
  
  "Videtur, Pontiero ostium atrós intravit. Scilicet tintinabulum sonuerunt et monachus fictus eam regulariter aperuit. Loquere Karoski et eum oppugnant.
  
  - Sed ¿ donde ?
  
  "Ille debet esse. Alioquin sanguis in summitate erit.
  
  -¿Quid fecit? ¿ Fortasse Pontiero aliquid senserat ?
  
  "Nescio," inquit Fowler. Iustum puto ut Karoski occasionem vidit eamque cepit. Inclinatus sum cogitare me viam cryptae monstrare et solum descendere Pontiero, alio relicto post se.
  
  - Facit sensum. Ego probabiliter frater Franciscus statim cedere. Non veniam ei, quia vultus sicut languidus senex...
  
  sed quia monachus erat. Pontiero non timuit monachorum fuit? Pauper illusionist, Dantes queritur.
  
  - Fac mihi beneficium, Superintende.
  
  Auceps animum accusatorio gestu traxit. Dantes respexit.
  
  -Sum vere rumex. Perge, Dicanti.
  
  - Quondam hic, Karoski retuso eum percussit. candelabrum aeneum fuisse putamus. UACV guys iam accusandi eam abstulerunt. iuxta cadaver iacebat. Postquam eam adgressus est, hoc ei fecit. Ille terribiliter pati debuit.
  
  Ejus vox erupit. Alii duo momenta infirmitatis scientifici forensis neglexerunt. É sta tosió celare et restitue tono antequam iterum dicam.
  
  - Locus obscurus, tenebrosus. ¿ Repetis trauma pueritiae tuae? ¿ Tempus sum spend¿ in thalamo clausum ?
  
  -Sit. Nonne certa indicia reperiunt?
  
  "Credimus nullum alium nuntium fuisse quam nuntium extrinsecus. "Vexilla regis prodeunt inferni".
  
  Vexilla regis inferni promoventur, sacerdos iterum vertit.
  
  -¿Qué significa, perdix? quaeritur Dantes.
  
  "Hoc scire debes.
  
  Si me in Ridizadnitsa relinquere voluerit, non perveniet, pater.
  
  Tristis auceps risit.
  
  "Nihil me aufert ab animo meo. Dantes Alighieri ex antecessore suo haec est auctoritas.
  
  "Non est pater meus. Nomen mihi cognomen est, et datum est nomen. Nihil ad hoc habemus.
  
  - Ah, disculpeme. Ut omnes Itali, a Dante seu Julio Cesare descendisse asserunt...
  
  "Scimus certe qui sumus ab oriundis.
  
  Stantes mutuo a milliario ad lapidem. Paola eos interrupit.
  
  - Si cum xenóPhobos commentis aguntur, pergere possumus.
  
   Fowler carraspeó antes de continuar.
  
   - Inferni, ut scis, est auctoritas ex Divina Comoedia. De quo Dantes et Virgilius ad infernum eunt. Hae duae locutiones sunt ex oratione christiana, tantum diabolo dicatae, et non Deo. Hanc sententiam multi ut haereticus videre volebant, re vera Dantes solum lectores suos terrere simulabat.
  
  -Visne hoc? Terrent nos?
  
  "Monet nos infernum prope esse. Non puto interpretationem Karoski ad infernum pergit. Non est doctus ille, etiam si velit ostendere. Nullae a me mandatae sunt?
  
  "Non in corpore," respondit Paola. Sciebat se videre dominos, et conterritus est. Et comperit de eo propter me, quod assidue vocavi dominum Ville de Pontiero.
  
  - ¿ Num nos vis invenire despectum ? quaeritur Dantes.
  
  - Societatem in telephonum gestabile vocaverunt. Systema cellulae locationis indicat telephonum vel e retis coverage. ú Postremam cursorem sepem apponam supra deversorium Atlantem, minus quam trecenta metra ex hoc loco.í - Dicanti responsa.
  
  "Id prorsus ubi maneo," nuntiavit auceps.
  
  "Wow, sacerdotem putabam. Scis, modestus sum.
  
  Auceps non pro certo accepit.
  
  "Amice Dantes, mea aetate frui rebus in vita discit. Praesertim cum tìili sam pensat illis. Fui male locis ante.
  
  "Intelligo, pater. Scio.
  
  -¿Numquid possum dicere te innuere?
  
  "Non intelliguntur nihil aut nihil. Modo persuasum est te dormivisse in pessimis locis propter ministerium tuum.
  
  Multo infestior solito Dantes fuit, et pater aucupii causa inimicitiarum videbatur. Causam CSI non intellegit, sed intellexit quod aliquid esset de duobus illis solum, facie ad faciem.
  
  -Satis. Eamus foras pro novo quodam aere.
  
  Ambo sequebatur Dicanti ad ecclesiam. Medicus nutrices informat se corpus Pontiero iam colligere posse. Unus e UACV ad eam accessit et nuntiavit ei de aliquibus inventis quae fecerat. Paola caput adnuit. et ad Fowlerum se convertit.
  
  - ¿ Posnene paulum intendere, pater?
  
  "Scilicet dottor.
  
  -¿Dante?
  
  -Faltaria mas.
  
  "Bene, hic quod invenimus: est colendi locus professionalis in officio rectoris et cinis est in mensa quam credimus diplomate aequare. Id cum nonnihil trimetri adolevimus, ita nihil multum superest. In UACV virgam cinerem sumpsit, videamus an aliquid purgare possint. Vestigia sola in domo rectoris Karoski non erant inventa, sicut debitorem suum quaerere debebant. Dantes, hodie opus habes. Interroga quis fuerit Franciscus pater, et quam diu hic fuerit. Quaere inter ordinarios parochianos ecclesiae.
  
  - Bene, scrutator. Vado in antiquam vitam intendere.
  
  -Dejez ex iocis. Karoski una nobiscum ludebat, sed timidus erat. Abscondere fugit, ac certo tempore nihil de el nos discimus. Si figurare possumus ubi est in ultimis horis, poterimus figurare ubi fuerit.
  
  Paola occulte digitos suos in sinum iecoris traiecit, conatur credere quid sibi diceret. Stabant etiam daemones ad necem suam, simulque simulabant posse plus quam longinqua petitio.
  
  Dante post duas horas rediit. Isti sunt comitatus a senatore mediae aetatis qui Dikanti fabulam repetivit. Mortuo priore papa, apparuit frater Dario frater Franciscus. Hoc erat abhinc circiter tres annos. Cum exoratus sum, mundare ecclesiam et rectorem adiuvi. Seguin la señora el fra- Tom humilitatis et fidei Christianae exemplum fuit. Paroeciam firmiter ducebat, et nullus habebat el aliquid dicere.
  
  Omnino satis foeda enuntiatio fuit, sed saltem memorandum est rem claram esse. Frater Basano habí mortuus est mense Novembri 2001, quod saltem ingressum in país Karoski permisit.
  
  "Dante, fac mihi beneficium." Quaerere Carmelitae sciunt Franciscum Toma, Pidió Dicanti.
  
  - Hare paucos vocat. Sed suspicor nos perparum esse.
  
  Dantes per ianuam anteriorem discessit, petens suum officium in Vaticana vigilantia. Auclator inspector vale dixit.
  
  - Ibo ad in deversorium ac muto ac postea videbo.
  
  - Esto in morgue.
  
  "Non est quod hoc facias, Inspector.
  
  -Ita, habeo.
  
  Cecidit inter eos silentium, quodam religioso carmine, quod peregrinus cantare coepit, quodque a pluribus centenis hominibus canebatur. Sol post colles latuit, et Roma in tenebras mersa est, quamquam in viis commercium continuum erat.
  
  "Certe una ex illis quaestionibus ultima sub inspector audivit.
  
  Paola Siguio tacet. Auceps etiam pluries viderat processum forensem perambulantem nunc, processum post mortem conservis Ponero. Primum euphoria et ultionis cupiditas. Defatigavit paulatim et tristitiam cognovit quod factum est, et offensa portorium corpori suo accepit. Ac denique in gravem sensum, mixturam irae, culpae et indignationis praecipitare, quod solum erit cum Karoski post vectes aut moritur. Aliquam sed neque erat.
  
  Sacerdos manum Dicanti humero imponere volens, in extremo se continuit momento. Inspector tamen eum videre non potuit, cum staret cum tergo suo, necesse est quod intuitionem moveret. Se giró y miró a Fowler con preocupacion.
  
  "Cave, pater. Nunc novit te hic esse et omnia mutare posse. Etiam non plane certi sumus quid simile videatur. Valde probavit bonum dissimulato.
  
  -¿ Tantum mutabitur in quinquennium ?
  
  "Pater, vidi photographicam Karoska quam ostendisti mihi et fratrem Franciscum vidi. Omnino nihil ad rem.
  
  " Valde obscurum erat in ecclesia, et non multum attigimus veteri Carmelitarum.
  
  Pater, ignosce mihi, et ama me. Sum bonus artifex in physiognomia. Habeat capillamentum et barbatum medium faciei obductum, sed in modum senis. Valde bonus est in abscondito, et nunc alius fieri potest.
  
  "Bene, oculos inspexi, dottor. Si impedierit, sciam eum esse. Nec ego tantis dolis valeo.
  
  "Non est fallaciae, pater. Nunc etiam habet cartridge 9mm et glandes triginta. Pontiero pistolae et eius emporium parce desiderati sunt.
  
  
  
  Morgue Municipale
  
  Die Iovis, die 7 mensis Aprilis, anno 2005 01:32 am
  
  
  
  Innuit pro treo interesse autopsy. Fluctus adrenalini a primis momentis praeteriit et magis magisque incohare incipio. Coronati scalpello collegam inhaerentem prope viribus fuit, sed ego successit. Coronator decrevit Pontiero quadraginta ter retuso obiecto confictum, probabiliter candelabrum cruentum cruentum, quod in scaena sceleris repertum est. Causa incidit in corpus eius, etiam in incisura gutturis, impositum est custodia, donec lab injecta secet praebere possit.
  
  Paola hanc sententiam audiet per obducto sensuali qui dolorem suum nullo modo minuet. Assistet, adspiciet omnibus horis, inhumanam sibi poenam ultro inferens. Dantes in cubiculum autopsychi currere permisit, paucas quaestiones interrogavit et statim discessit. Pugnatum etiam aderat, sed iustum indicium erat. Qui mox, sopitus et sopitus discessit, commemorans se ante paucas horas íL locutum esse.
  
  Quo finito coronator, cadum in tabula metallica reliquit. Faciem manibus operiturus erat cum Paola dixit:
  
  -Nemo.
  
  Et intellexit coronator et sine verbo reliquit.
  
  Corpus lavatur, sed levis odor sanguinis inde exit. In directa, alba, frigida lux, inspector junior parvus saltem 250 gradus spectat. Corpus ejus livor quasi signa doloris operiet, et ingentia vulnera, ut ora obscena, aeneum cruoris odorem exundabit.
  
  Paola involucrum invenit in loculos Pontiero contentum. Rosarium, clavium, pera. Cratera comitis, levius, statioque tabaci. Hoc ultimum objectum videns, animadvertens neminem illis Montibus fumum iri, valde tristem et solitarium sensit. Coepit autem vere intelligere socium suum mortuum esse amicum. In gestu negationis, unum ex casibus cigarette. Levius grave silentium cubiculi aperiendi cum viva flamma calefacit.
  
  Paola statim post patris mortem hospitium reliquit. Stimulum tussiendi compressi et makhondam meam in uno haustu bibi. Fumum directe ad area fumigans prohibitam iacta, quod Pontiero facere placuerat.
  
  Et vale dicere incipe ad él.
  
  
  Aedipol, Pontiero. Damn. Shit, cacas et cacas. quomodo tam informes esses? Tota propter te. celeritate careo. Uxorem tuam ne videremus cadásee. Bonum tibi dedit, damnare si bonum tibi dedit. Non resisteret, non resisteret viso hoc tibi. Deus meus, Enza. ¿ Numquid tibi videtur normale quod sum ú postremus homo in hoc mundo qui te nudum videt? Id tibi promitto, non qualem intimescam te tecum habere velim. Imo omnium cops in mundo, pessime petebat carcere clauso, et mereris. Omnia tibi. Inepti, informes, patan, videre non potuisti? Quid infernum in stercore facis? Credere hoc non possum. Semper in cursu e Pulma vigilum fuisti sicut pater meus goddamn. Deus, ne cogitari quidem potes quod imaginabar omni tempore quod ex stercore fumabat. Redibo et patrem videam in lecto valetudinarium, pulmonem in balnearia respuens. Et omnia ad vesperas. pro ma'ana, facultate. Ad vesperas, interrogationibus tussientibus caput impleo. Semper credidi quod ad pedem lecti tui etiam venturum essem, tene manum tuam ut per truncum ambulas inter Avemar et parentes nostros, et vigilare nutrices eum in asino futuis. Hoc, hoc debuit, non hoc. Pat, me vocas? Infernus, si me rideas, similis est apologia. An me culpa esse putas? Uxor tua et parentes tui non de hoc nunc cogitas, sed de eo iam cogitas. Cum quis eos totam. Sed nulla, Pontiero, non est mea culpa. Tuum est et solum tua culpa, mehercule, tu, me et tu, inepte. Cur in hoc pulmentum infernum es? Heu, maledicti omnes, qui talarem gerunt, fide aeterna. Caper Karoski, somo nobis la jagó. Bene a te accepi, et reddidi tibi ti. Hec barba, hoc nasus. Pocula sua induit modo ut nos futuis, ut nos derideamus. Ipsum sus. Respexit in faciem meam, sed oculos eius videre non potui e duobus vitreis cigarette butulis ad faciem meam erectis. Barba illa, ille nasus. ¿ Visne credas me nescire si illum noscerem si iterum viderem ? Iam scio quid cogitas. Respiciat in scaena criminis Robaira photographicas si in illis apparet, saltem in curriculo. Et ego facturus sum propter Deum. quod ego facturus sum. Sed desine simulare. Ne rideas, caper, ne rideas. Hoc est propter Deum. Priusquam pereas, culpam in me transferre vis. Non credo, non curo. Cave, pereo. ¿ Numquid scire licet cur tam multi sint apicibus nisi quos postea non sequeris? Deus, Pontiero. Quoties me deseris. Propter aeternam inscitiam tuam solus ante hoc monstrum relictus sum. Damnant, si sacerdotem sequimur, talaria ipso suspecta, Pontiero. Noli ad me venire cum hoc. Noli te excusare dicendo patrem Franciscum videri senem inopem et claudum. Quod tibi dedit infernum comas. Perduint, perduint. Quam odi te, Pontiero. ¿ Scisne quid uxor tua dixit cum te mortuum esse comperisset ? Dixit, "Non potest mori; Chorus amat." Non dixit: Duos filios habet: aut: Vir meus est, et ego amo illum. Nulla, dictum velit ut eleifend. Sicut Dux Ellington seu Diana Krall est stupri loricam. Damn, sentit te, sentit quomodo vivas, sentit vocem tuam rauca et meow quam audis. Olfacies sicut cigaras fumigant. Quid fumum fecisti. Ut odio quam. Beatus diabolus. Qui confidis in te terga verterunt. Ita, memini diem pastrami in Piazza Colonna sumpsimus. Sacerdotes non solum hominibus praesunt, non populus. Quod Ecclesia non percipit. Et iuro tibi dicere in facie sacerdotis, qui viderit podium sancti Petri, iuro tibi. Hoc scribo in vexillo tam magno quam videre possum etiam cum caecus sum. Pontiero, es stupri ineptus. Non erat nostra pugna. Oh my gosh, timeo, vere metuo. Nolo ut te finire. Haec mensa spectat valde nice. Quid si Karoski me domum meam sequatur? Pontiero, stulte, non certare hoc est. Hoc certamen inter sacerdotes eorumque Ecclesiam est. Nec mihi dicas mammam quoque meam esse. iam non credo in Deum. Immo credo. Sed non puto eos valde bonos homines esse. Amorem relinquo te ad pedes mortui, qui triginta annos victurus erat ad diem. Absit, quaero te vili deodorant, Pontiero. Et nunc odor mortuorum restat ab omnibus, quos vidimus his diebus. Corpora enim citius aut serius putrescunt, quia Deus quibusdam suae creaturae benefacere neglexit. Et sapráver tuum est omnium foetidum. Noli me intueri. Modo ne dicas quod Deus in me credit. Deus bonus nihil fieri patitur, nec lupum fieri inter oves patitur e suis. Iustus es similis mei, sicut pater auceps. Hoc mom descensum relictum est cum omnibus stercore in eam positis, et nunc vehementiores affectiones quam puerum raptum quaerit. ¿ Quid mihi de te dicere potes ? ¿ Qualis Deus permittit libet nothos sicut tu illum in armario stupri stimulante dum putrescit comitatu suo, et totam manum tuam in uulneribus eius pones ? Infernum hoc non fuit ante pugnandum, totum de puero affecto, tandem unum ex illis degeneribus capio. Sed ego hinc non sum. Nulla commodo. Nihil dico. Desine me custodire! ¡ Non sum femina et nulla! Deus, adeo obsessivus sum. Quid mali hoc admittentes? Non puto evidenter. Omnia me vincunt clare, sed iamá est. Actum est. Gehenna non erat pugna mea, sed nunc est scio. Privata nunc est, Pontiero. Nolo nunc de impressione Vaticanae, Sirin, Boyars et meretricis, quae omnes in linea ponunt. Nunc vado omnes nec curo si capita vertant in viam. Eum capto, Pontiero. Nam et mihi. Pro tua muliere, quae ahhi foris expectat, et pro duobus brats tuis. Sed maxime propter te, quia frigidus es, et facies tua iam non est facies tua. Deus, quod infernum te reliquit. Quid tibi bastardus reliquerit, et quod solus sentio. Odi te, Pontiero. Valde te desidero.
  
  
  Paola in in ANDRON exivit. Auceps eam exspectabat, murum intuens sedentem super scamno ligneo. Surrexit qua visa.
  
  "Dottora, I...
  
  " Recte, pater.
  
  -Non normalis. Scio quid petas. Non es purus.
  
  "Scilicet non sum bene. Perduint, Perdix, in arma iterum non cado, dolore torqueor. Hoc tantum in pellibus accidit.
  
  Iam relinquens cum ambobus monstravi.
  
  "Dikanti, loqui oportet. Valde sum sollicitus pro vobis.
  
  -¿Used tambien? Quid novi. Paenitet me, sed non vacat chat.
  
  Puer doctor in viam obtinuit. Caput eius ascendit ad pectus ad planum pectus.
  
  "Non intelligit, Dicanti. Ego causam illam auferam. Sudes autem nimis altae sunt.
  
  Paola alzo la Vista. Manebit... conspiciunt et loquuntur... lente, tardissime, gelida voce, in sono.
  
  "Salve, Carlo, quod hoc semel tantum dicam. Quicumque hoc Pontiero fecerit, capiam. Nec tu nec aliquis alius de hoc dicit. ¿ Num ego me clarum feci ?
  
  "Similis non satis intellegit quis hic praeest Dicanti.
  
  -Sit. Sed hoc mihi est, quod facere debeam, liquet. Secede, quaeso.
  
  Aperuit puer os suum respondere, sed avertit potius. Paola gressus furiosos dirigit ad exitus.
  
  perspexit sonrea.
  
  - ¿ Quid tam ridiculum, pater?
  
  -Vos sane. Et non nocuerunt mihi. Non cogitas aliquando causam questus es cito es?
  
  Rectore UACV reverentiam simulavit.
  
  Paola femina valde fortis et sui iuris est, sed focus ut opus est. Haec omnia ira, quam nunc experiendo feruntur, dirigi possunt.
  
  "Presul...Verba audio, sed veritatem non audio.
  
  -Fine. Agnosco. Timeam equidem pro ea. Debebat scire quod vires intus in se gerendae essent. Quidvis aliud responderet quam ille quem mihi de medio tolleret. Non incurrunt aliquem normalem.
  
  Nunc esto sincerus.
  
  Perspexit auceps hominem post nicos lictorem et administratorem vivum esse. Vidit eum in ipso momento in primo mane, laceris vestibus et anima lacerata post obitum unius subditorum suorum. Pugna multum temporis in se provehendo consumere potuit, sed fere semper terga Paola habuit. Ain vehemens attractionem ad eam percepit, apparebat.
  
  "Pater Fowler, beneficium a te petere debeo.
  
  -Non realiter.
  
  -¿Somo dicit? Puer admiratus est.
  
  Non debuit me interrogare. Ego istuc curabo, dolori. Melius vel in peius, tres tantum ex nobis relicti sunt. Fabio Dante, Dicanti et me. agere cum eomm habebimus.
  
  
  
  UACV Headquarters
  
  Via Lamarmora, 3
  
  Feria Quinta ante diem quartum Idus Apriles 2005 ad 08:15 sum.
  
  
  
  "Pultori, Dicanti credere non potes. Is homicida est.
  
  Paola maestos oculos ad fasciculum Karoski levavit. Paucis horis obdormivit, ac velut aurora aurora ad mensam rediit. Aliquid insolens: Paola unus ex illis erat qui longum ientaculum habere et placide laborare cupiebat, et postea in noctem longe discedebat. Pontiero affirmabat se ita luce Romana carere. Inspector hanc matrem non agnovit, quia amicum longe aliter honoravit, sed ex officio suo aurora speciosissima fuit. Lux per colles Romae segniter repit, cum solis radiis super omnibus aedificiis, per omnem crepidinem morabatur, artem et pulchritudinem urbis aeternae excipiens. Figurae et colores corporis tam delicate apparebant, ut si quis fores pulsaret et veniam peteret. Ingressus autem sine pulsatione et repentina accusatione Fabio Dantes fuit. Praefectus dimidium horae pervenit ante quam horarium accedant. Involucrum in manu et in ore habebat serpentes.
  
  - Dante bibisti?
  
  -Nihil sic. Dico ei quod homicida est. Mementote dixi vobis el non credidistis? Eius nomen in meo cerebro resonat. Scis memoriam in animo meo revocare. Quia parvam investigationem feci de militari suo supposito.
  
  Paola sorbio cafeé omni tempore sum frio. insidiatus sum.
  
  - Estne miles?
  
  - Oh, sane est. Sacellum militare. Sed non vá in ordinibus Potestatis Aérea. CIA Hes.
  
  -¿CIA? Ludisne.
  
  - Non, Dicanti. Non est auceps iocus. Audi: Natus sum anno 1951 in opulentam familiam. Pater meus industriam pharmaceuticam habet, vel aliquid tale. Studui psychologiae apud Princeton. Cursum viginti punctis et honoribus gradum finivi.
  
  Magna cum laude. Mi ximaón quid. Tunc me mentitus es. Dixit se non esse perquam egregie discipulum.
  
  "Mentitus est ei de hoc et multa alia. Princeps scholae diploma colligere noluit. Qui cum patre suo videtur obvenit et anno 1971 conscriptus est. Voluntarius in flore Vietnam Belli. Quinque menses in Virginia studuit et decem menses legatus in Vietnam.
  
  -¿ Nonne hic adulescens legatus est?
  
  -¿ Estne hic iocus? ¿ Collegium voluntarium graduatum ? Is me certe considerabit ut generalem illum efficiat. Quid his diebus acciderit ignoratur, sed post bellum in Civitatibus Foederatis non revertitur. Seminario in Germania occidentali studuit et anno 1977 sacerdos ordinatus est. Postes vestigia eius vestigium multis in locis sunt: Cambodia, Afghanistan, Romania. Scimus eum in Sinis in visitatione et festinatione discedere debere.
  
  "Nihil hoc iustificat quod agens est CIA.
  
  "Dicanti, haec omnia." Ut locutus est, ostendit Paola imagines, quarum maximae erant in albo et nigro. Vides in illis mirum iuvenem aucupium, qui paulatim comam perdiderat ut genes meus propius ad praesens movebatur. Vidit Fowlerum in acervo fictili in tesca, militibus stipatum. Is legatus livorem habuit. Vidit eum in infirmaria iuxta militem ridentem. Vidit in ea diem ordinationis, eadem accepta Romae communione ab eodem Simo Paulo VI. Vidit eum in planis in planis strati, iam ornatu circumventum a militibus más jóvenes...
  
  -¿Quia quando haec esta?
  
  Dantes ejus notas consule.
  
   - Hoc est 1977 . Tras su ordenación Fowler volvió a Alemania, a la Base Aérea de Spangdahlem. Sicut sacellum militare.
  
  "Tunc eius fabula par.
  
  "Fere ... sed non satis. In tabella quam Ioannes Abernathy Fowler, filius Marci et Daphne Fowler, legatus in Civitate US Air Force, promotionem ac salarium accipit, postquam suam exercitationem in "campo et counterintelligentia" feliciter perfecit. In Germania occidentali. In summo bello , fria.
  
  Paola ambiguum gestum fecit. Modo non videbat clare.
  
  "Exspecta, Dicanti, non est hic finis. Ut antea dixi, multis fui locis. Anno 1983 aliquot menses evanescit. ú Ultimus homo, qui aliquid de Deo scit, est sacerdos de Virginia.
  
  Ah, Paola cedere incipit. Miles aliquot menses in Virginia defuit eum ad unum locum: praetorium CIA Langley.
  
  -Perge, Dantes.
  
  Anno 1984, Fowler in Boston breviter incoepit. Parentes eius in autocineto Iulio mortui sunt. Chl ad officium notarii accedit et ab eo petit ut omnem pecuniam et substantiam suam inter pauperes dividat. Subscribe chartas necessarias et relinquas. Secundum notarium, summa omnium bonorum suorum parentum et societatis octoginta et dimidium milliones dollariorum fuit.
  
  Dicanti emisit inarticulatam, frustratus sibilus puram admirationem.
  
  "Est multa pecunia, et in 1984 accepi.
  
  "Bene, ab omnibus abscessit. Utinam citius illum convenirem, heu, Dicanti?
  
  -¿Qué insinúa, Dantes?
  
  - Nihil, nihil. Bene, ut omnem insaniam omittas, Auceps Gallias et toto orbe Honduras proficiscitur. Inscriptus est sacello base militaris El Avocado, maiore cum dignitate. Et hic efficitur homicida.
  
  Proximus truncus imaginum Paola folia congelata est. Ordines cadaverum in pulverulenta mole sepulcra iacent. Laborantes trullas et personas quae horrorem in faciebus suis vix abscondunt. Corpora effossa in sole putrida. Viri, mulieres et pueri.
  
  -¿Deus, Iío, quid est hoc?
  
  -¿ Quomodo de historiae cognitione? Miseret te. Investigare habui in Interreti quidnam haec omnia agatur et omnia. Videtur res novas Sandinista in Nicaragua evenisse. Revolution contra-revolutio, Nicaraguan contra-revolutio dicta, imperium rectum in potestatem suam restituere studuit. Regimen Ronald Reagan clandestinos insurgentes sustinet, qui in multis casibus melius describi possunt quam terroristas, funes et funes. Et cur non suspicaris quis eo tempore fuerit Honduria legatus?
  
  Paola in altum celeritatem finem facere coepit.
  
  - John Negroponte.
  
  -¡Praemium atrae pulchritudinis! Fundator Aérea del Avocado basis, in eodem confinio cum Nicaragua, stativa ad millenas contra clandestinos educandas. detentio et cruciatus, castris coniunctis magis quam militaribus in regione populari." 225; tiko". Illae imagines pulcherrimae et ditissimae quas ostendi tibi decem annos sumptae sunt. 185 In his foveis habitabant homines, mulieres et pueri. et creditur simpliciter esse infinita corpora, quae sint usque ad CCC, in montibus sepulta.
  
  "O Deus meus, quam atrox res est - horror tamen imagines illas photographicas videre non destitit, quin operam dare dubitationis Fwler beneficium daret. Sed id nulla neque.
  
  - totus fui. ¡ Erat tormenti castrensis sacellum, Deo! ¿ Quoi vero ante mortem damnatum existimas vertere ? ¿ Sómo podía éya non nosti?
  
  Dikanti tacite intuens.
  
  - Bene, visne aliquid a me? Copia materiae est. Dossier Uffizio. Anno 1993 Romam vocatus est ad testimonium caedes monialium ante septem annos XXXII. Moniales de Nicaragua fugiunt et in El Avocado perveniunt. Rapti sunt, in gelika vecti sunt, et, #243, ptero ac denique plaf, placentae monialis. Obiter nuntiamus etiam 12 missionarios catholicos absentis. Fundamentum accusationis erat quod omnium rerum conscius esset neque se istas egregios iurium humanorum violationes damnaret. Omnes enim intenciones et proposita, ita nocens essem ac si ipse él helicóptero gubernasset.
  
  - Et quid dictat ieiunium sancta?
  
  Bene nos non satis argumenti ad convincendum eum habuimus. Pro comis pugnat. Thisí, keió dedecus utrinque. CIA reor meo arbitrio discessi. Aliquandiu titubavit, et Achab Institutum Sancti Matthaei intravit.
  
  Paola imagines photographicas aliquantum temporis inspexerunt.
  
  "Dante, interrogo te gravissimam quaestionem valde gravem. ¿ Visne, ut Vaticanus civis, S. Officii institutum neglectum esse dicis?
  
  - Immo inspector.
  
  -¿ Aude dicere illam nulli nubere?
  
  Dante asintió, a regañadientes. Nunc ibo quo vis, Paola.
  
  "Igitur, Superintendentes, districta constitutio vestrae Civitatis Vaticanae non potuit ullum reperire crimen criminis Fowleris, et in officium meum irrupit, se homicidam vindicans, et me reum non invenio suggerens." #237;
  
  Dictus unus surrexit, furibundus factus est et super mensam Dikanti incurvavit.
  
  "Cheme, mel..., non puto me nescire quos oculos pseudo-presbyter spectas". Infausto fatorum tortura, monstrum stupri iusso persequi debemus, et de alis cogitare nolo. Iam teammate amisit et nolo hoc Americanum dorsum habere cum Karoski faciem habemus. Scias hoc agere. Is videtur esse valde devotus patri... est etiam ex parte patris sui.
  
  Paola surgens, placide admodum, bis vultum suum transiit. Plas plas. Duae alapae erant pilae alapae, genus bene duplicat. Dantes ita admiratus est et humiliatus est ut ne agere quidem sciebat. Sedet infixus, aperto ore et rubentibus genis.
  
  Nunc te ad me inducam, Dantes Superintendentes. Si cum "damna inquisitione" trium hominum adhaesimus, ideo notum est quod eorum Ecclesia non vult sciri monstrum, qui filios rapuit et qui castratus est in una e suis, cardinales quos occidit. #243, Quaedam eorum mandama eligere debent et # 225: s. Hoc, et nihil aliud, causa necis Pontieri. Eum te admoneo qui a nobis auxilium petiturus es. Ut videtur, eius institutio magnum officium facit cum notitias colligendas de operibus tertii mundi in tescabulo sacerdote pertractando, at is non ita bonus est ut regat sexum delinquentem qui justos temporum super decennium relapsus est. ante praelatos ac populari animo. Priusquam ergo hic pat e prehendat suam quaestionem de se invidere aucupium putat. Et noli reverti donec es paratus ad operandum equos. Putasne me intelligis?
  
  Dantes satis tranquillitatem recuperavit ad altum respirandum et circum vertere. Eo momento Fowler iniit officium, et praefectus dolorem suum expressit quod imagines quas in facie tenebat in facie proieci. Dantes elabitur, nec recordatus adfligendos fores, dum furit.
  
  Inspector duobus rebus valde levatus est: primo per hoc quod habuit opportunitatem ad id quod es coniectans, pluries facturus. Deinde pro eo quod solus facere potui. Si casus aliquis huic praesente vel in platea contigerit, Dantes non obliviscitur Jem et eius alapam in responsione. Ninun homo aliquid obliviscitur, quasi. Modi sunt ad resolvendum statum et paulum mitescere. Miro de reojo a Fowler. É sta iuxta ostium, oculos tuos in imaginibus quae nunc officium aream tegunt.
  
  Paola consedit, eius capulus sorbendum accepit et, e lima Karoska non respiciens, dixit:
  
  "Puto te, pater sancte, quod dicas mihi.
  
  
  
   Instituto S. Matthaei
  
  Ver argentum, Maryland
  
   Aprilis 1997
  
  
  
  TR
  
  
   D.R. FOWLER : Buenas tardes, padre Karoski.
  
   #3643 : Veni in, come in.
  
  DR PERVECTATOR
  
  #3643: His attitude was ablative and I actually asked him to come out.
  
  AUCUPATOR: ¿ Quamnam é offensum de eo reperis?
  
  #3643: Pater Conroy interrogationes immutabiles fidei nostrae veritates.
  
   D.R. AUCEPS: Póngame un ejemplo.
  
   #3643: ¡Affirms that the devil is an overrated concept! Valde interest videre quomodo conceptus ille fuscinam in natibus mergat.
  
  AUCEPS: ¿ Putasne te ibi hunc videre?
  
  #3643: It was a way to speak.
  
  AUCUPATOR: Credis in infernum, nonne?
  
  #3643: With all my might.
  
  D.R. AUCEPS: ¿Cree merecerselo?
  
  #3643: Christi miles sum.
  
  DR PERVECTATOR
  
  #3643: ¿Quia quando?
  
  DR PERVECTATOR
  
  #3643: If he's a good soldier, yes.
  
  AUCEPS: Pater, librum tibi relinquo, quem perutile invenies te puto. S. Augustino baec scripsi. Hic est liber de humilitate et interna concertatione.
  
  #3643: I'd be happy to read this.
  
  AUCUPATOR: ¿ Credisne te in caelum iturum esse cum morieris?
  
   #3643 : I certus .
  
   DOCTOR
  
  #3643 :...
  
  D.R. FOWLER : Quiero plantearle una hipótesis. Esto tu stas ad portas caeli. Deus bona sua et mala facta ponderat et fidelis in trutina libratur. Ideo innuit te vocare aliquem ad dubia tollenda. ¿ Quin llamaria ?
  
  #3643: I Not certus .
  
  D.R. FOWLER : Permítame que le sugiera unos nombres: Leopold, Jamie, Lewis, Arthur.
  
   #3643: These names mean nothing to me.
  
   D.R. FOWLER:... Harry, Michael, Johnnie, Grant...
  
  #3643: Imple in á .
  
  D.R. FOWLER: Paulus, Sammy, Patricius...
  
  #3643: ¡ I dico ad eum claudite !
  
  D.R. FOWLER: ....Jonathan, Aaron, Samuel...
  
   #3643: ¡¡¡ SATIS!!!.
  
  
  (in curriculo, indistinctus et brevis certaminis strepitus auditur)
  
  
  AUCUPATOR: Quod inter digitos, pollicem et digitum premo, ferula tua est, pater Karoski. Necesse est dicere, aún dolet si non mitesceres. Fac cum sinistra manu gestus si me intelligas. Fine. Dic nunc si placidus es. Exspectare possumus dum capit. Iamne? Fine. Hic, aqua.
  
  #3643 : Thank you.
  
  D.R. AUCEPS : Sientese, por favor.
  
  #3643: I feel better already. quid mihi acciderit nescio.
  
  PULCRET.
  
  #3643 :...
  
  AUCEPS: ¿Non dices?
  
  #3643 : You don't know anything about hell.
  
  D.R. AUCEPS: ¿Eso piensa? Erras: vidi oculis meis. Nunc ego a commentariis averte et narrabo tibi aliquid, quod certe interest te.
  
  
  
  UACV Headquarters
  
  Via Lamarmora, 3
  
  Die Iovis, die 7 mensis Aprilis anno 2005, 08:32: sum.
  
  
  
  Aucupor imagines photographicas per solum stratas avertit. Non colligere, sed eleganter incedere. Paola mirabatur si quid per se simplex responderet accusantibus Dantis. Per annos, Paola saepe sentiebat quod stabat incomprehensibilis viro erudito, tam eloquens quam intelligens. Ipse auceps creatura controversa et hieroglyphi inexplicabilis fuit. Sed tunc, hoc sensu Lera obvoluto comitata est gemitu, quae ore tremebat.
  
  Sacerdos e Paulo sedet, chartophylacium nigrum confectum deponito. In sinistra manu gestavit sacculum chartaceum continens tres ollas coffeas. unum ex illis Dicanti.
  
  -¿Cappuccino?
  
  - Odi cappuccinum. Commemorat me fabulae de cane quem habui," Paola dixit. Sed tamen capiam.
  
  Auceps tacuit pro duobus minutis. Denique Paola permisit se tabellam Karoska legere simulare et sacerdoti opponere constituit. Recolens in corde meo.
  
  -Quid ergo? estne...?
  
  Et siccus remanet. Faciem non vidi cum Fwler in officio suo ambulavit. Hoc autem faciens, mille metrorum ab allí me esse deprehendi. Manus capulus ora haesitanter attulit. Guttae parvae erant sudor in capite calvi sacerdotis, non obstante quod frigus erat. Oculi autem eius virides praedicabant quod deberent videre horrores indelebiles, et ut reverteretur ad videndum.
  
  Paola nihil dixit, intellegens apparens elegantiam qua Fowler circum imagines photographicas ambulabat solum frontem esse. Espero. Accepit sacerdos aliquantulum temporis ad recuperandum, quod cum faciebat, sonabat vox longinqua et obvoluto.
  
  -Est difficile. Putas te superare, sed postea quasi cortex redit ut frustra in bayeram inmittere conaris. Defluit, innatat. Et omne tempus iterum in ipsum curris.
  
  "Proderit te, pater.
  
  "Potes me credere, dottora ... non est talis." Hoc numquam fecit. Non omnes difficultates loquendo solvuntur.
  
  - Curiosa expressio sacerdotis. Zoom in for the psicó logo. CIA opportunum quamquam pro agente occidendi exercitatus est.
  
  Triste vultu rapax aucupis suppressit.
  
  "Non eram institutus ut alius miles occidere. Instructus sum in counterintelligentiae artes. Donum mihi dedit certae gratiae Deus, verum est, sed non quaero hoc donum. Et, interrogationem tuam anticipans, neminem ab anno 1972 occidi. XI Viet Cong milites occidit, certe quod sciam. Sed in certamine haec omnia funera sunt.
  
  Eratis, qui ultro deferebantur.
  
  "Dottora, antequam me diiudicas, narrabo tibi fabulam meam. Numquam cuiquam narravi quod tibi dicturus sum, ut verba mea suscipe. Non est sicut ille mihi credit aut mihi credit, quia nimium est quod petam. Accipe modo verba mea.
  
  Paola lente annuit.
  
  "Credo omnia huius informationis ad Superintendentis attentionem adducenda. Si haec est instrumentum Sant'Uffizio, asperrimam haberes notionem meam. Obsignavi ut voluntarius anno 1971 ob certas.... dissidia cum patre meo. Nolo ei narrare horrorem fabulam de quo bellum mihi significat, quia verba describere non possunt. ¿Ha visto usus est Apocalipsis Now, dottora ?
  
  - Imo diu. Admiratus sum illius inscitiae.
  
  -Pá lida mimo. Id est. Vmbra parieti comparata quid significet. Satis vidi dolorem et crudelitatem ad plures vitas implendas. También allí apareció ante mi la vocación. In fossis non media nocte, cum hostis in oídos descendit. Puerorum facies non inspexit a decem ad viginti annos natus monilibus aurium humanarum gerens. Erat a tergo vespere quies, juxta sacellum cohortis meae. Omnes sciebam quod vitam meam Deo et creaturis eius debui consecrare. Itaque feci.
  
  -¿Et CIA?
  
  "Noli praecedere te ... in Americam ire non vis. Quisque parentes mi. Quia usque ad marginem ferri tibiae possem ibam. Multa discunt omnes, sed eorum quaedam non conveniunt. XXXIV habes anos. Percipere quid communismus homini in Germania in 70s degenti significasset, experiri volui. Minas belli nuclei quotidie spiramus. Odium apud nostros religio fuit. Unusquisque nostrum videtur alicui, illis vel nobis propinquus, per murum saliendo. Et tunc totum erit, mehercules. Ante vel post aliquem deprimendo in autocineto strepit, in eo aliquis deprimit.
  
  Perdix breviter morata est ad sorbendum capulus. Paola unum de Pontiero Montibus accendens. Auceps manum ad sarcinam extendit, sed Paola caput renuit.
  
  "Amici mei sunt, pater. Ego illos fumo.
  
  - Oh, ne cures. Non dissimulo me captaturum. Mirabar cur subito redieris.
  
  "Pater, si non sapis, mallem te pergere. de eo loqui nolo.
  
  Sacerdos magnum in his verbis dolorem persensit, et historiam suam continuavit.
  
  "Certe... cum vita militari manere vellem. Societas amo, disciplinam et sensum vitae castratae. Si cogitas, a notione sacerdotii non multum differt: vitam tuam aliis hominibus dare. Res in se mala non sunt, sed bella mala sunt. Peto ut cappellanus basi Americano assignetur, et quia sum presbyter dioecesanus, episcopus meus est sedio.
  
  - Quid vult dioecesanus, ¿pater?
  
  "Vel minus vel minus sum, gratis agens sum. Non pareo congregationi. Si libet, episcopum petam ut me ad pupillum instituam. Sed, si id expediat, pastorale opus meum, ubi visum fuerit, incipiam, semper cum benedictione Episcopi formalis consensus intellegatur.
  
  -Intelligo.
  
  "Omnes in basi vixi cum pluribus operariis operariis qui specialem intelligentiam currebant programmatis militaris non-CIA agentis officium. Rogabant me ut iis coniungerem, quattuor horae per diem, quinquies in hebdomade, bis in hebdomada. Officiis meis pastoralibus non repugnabat, si ab eis per horas a Sue distraherem. Asi que accept. Et evenit ut bonus discipulus fui. Quadam vespera, confecta classe, accessit unus de instructoribus, et rogavit me ut kñía iungerem. Interna per venas procuratio dicitur. Dicebam ei quod essem sacerdos, et quod impossibile sit esse sacerdotem; Multum opus est ante te centum jovenis católicos in basi. Superiores multas horas odio communitatis enseñarl studuerunt. Horae hebdomadis dedicavi commonefaciens vos omnes nos esse filios Dei.
  
  - Amissum proelium.
  
  -Fere semper. Sacerdotium vero, dottora, curriculum in curriculo est.
  
  - Haec verba tibi dixi in uno colloquio cum Karoski.
  
  - Suus 'possible. Nos ad minima puncta scor- pendas finimus. Parva victoria. Consequatur aliquid magni temporibus sed, sunt. Parva semina seminamus in spe aliqua seminum fructum futurum. Saepe non tu metis praemia, et hoc ludificas.
  
  "Spolietur sane, pater.
  
  Quodam die rex in silvis deambulabat et vidit senem pauperculum in fossa strepere. Et accedens ad eum vidit quod plantaret nuces. Quaesivi cur hoc faceret, et senex respondit: ". Ait ei rex: "Senex, noli gibbosum tuum retro ad hanc foveam flectere. Non vides quod cum nux crescat, non vivere ut fructum suum capias? " Cui ego senex, " Si majores mei eodem modo quo tu, majestate tua senserint, nunquam iuglandes gustassem."
  
  Paola risit, veritate illorum verborum perculsus.
  
   -¿Sabe qué nos enseña esa anécdota, dottora ? -continuo Fowler-. Te posse semper cum voluntate, amore Dei, et a Johnny Walker paulo dis pellere.
  
  Paola leviter blinks. Non poterat fingere iustum et politum sacerdotem cum ampulla cupae, sed ipsum solum omni vita sua fuisse apparebat.
  
  " Cum instructor dixit mihi eos qui e basi venerunt ab alio sacerdote adiuvari posse, sed milia eorum, qui ad telephonium ferri non poterant adiuvari, intellego magnam partem mentis habere. Milia Christianorum sub communitate languent, orantes in latrina et audiunt missam in monasterio. Papae et Ecclesiae meae inservire poterunt in illis in quibus conveniunt. Probus esse putabam multas res esse.
  
  - ¿ Et quid nunc cogitas ? Quia ad activum rediit officium.
  
  - Ego statim respondebo quod quaeris. Procurator gratis factus sum oblatus, consentiens illis missionibus quas aequum putavi. Pergo ad multa loca. Concessio presbyteri fui. Alii ut civem communem. Ego vitam meam olim in periculo ponebam, quamquam fere semper tanti fuit. Adiuvisti me qui aliquo modo opus fuit. Aliquando hoc auxilium forma opportuna notandi, involucra, epistolae formam sumpserunt. In aliis casibus, informationem retis ordinare necesse erat. Vel ex praedicamento. Linguas didici et etiam sensi satis bene in Americam redire. Donec Honduras factum est...
  
  - Pater, expecta. Pars magna periit. Funus parentum.
  
  Gestus aucupis fecit fastidium.
  
  - Non exiturus sum. Modo cingulo legali fimbria, quae demissa est.
  
  "Pater Fowler, miraris. Octoginta miliones dollariorum modus legitimus non est.
  
  "Wow, quomodo id quoque scis. Bene, est. Da pecuniam. Sed non abs te, ut multi putant. Eos in animo esse non lucrum, non lucrum fundamentum esse, quod in variis ambitus actionis socialis tum in Civitatibus Foederatis tum extra illud actu involvitur. Nomen Howard Eisner, sacellum quod me in Vietnam inspiravit.
  
   -¿Usted creó la Eisner Foundation? Paola miratus est . _ Wow, senex est.
  
  "Non credo illi. ei boosti dedi et oeconomice in eo collocavi. Rea causa facta est a advocatis parentum meorum. Invitus, nadir debeo.
  
  "Licet, pater, mihi de Honduria dic. Et quantum opus habes.
  
  Sacerdos curiose intuens Dicanti. Habitus eius ad vitam subito mutatus est, modo subtili sed magni momenti. Erat autem credula ei. Miratur quid hoc in se mutare potuerit.
  
  Nolo te per singula, dottor. Narratio de Avocado permittit ut totum librum impleat, sed ad fundamenta descendat. CIA propositum erat ad revolutionem promovendam. Propositum est auxilium felis qui oppressionibus imperii Sandinistae laborant. Formare et agmen voluntariorum inire, quod clandestinum bellum incipere debet ut regimen destabilit. Milites de Nicaragua inter pauperes recreantur. Arma vendita a priore imperio confoederatorum pauci extare sciebant: Osama bin Laden. Praeceptumque Contra accedit ad magistrum magistrum, nomine Bernie Salazar, fanaticum sicut machaera Amos despu. Mensibus disciplinae ñé Salazar trans fines semper audaciores incursiones deduco. Adiuvisti me in extranecione religiosorum hominum devotorum, sed discordiae meae cum Salazar factae sunt magis ac graviores. Communistas ubique videre coepi. Sub omni lapide communistarum, según él.
  
  "Vetus manualis psychiatras dicit paranoia acuta celerrime in addicts medicamento fanatico enucleari.
  
  - Haec causa impeccabilitatem libri tui confirmat, Dicanti. Accidens habui quod nesciebam donec voluntariam inveni. Crus fregi et in Turonibus non potuit. Et sero toties redire fautores coeperunt. Non in castris castra dormiebant, sed in saltu in tentoriis summovebantur. Nocturna incendia ridicula, quae, ut postea evenit, caedibus et suppliciis comitata est. Lectulus eram, sed nox Salazar moniales cepit et communismum accusavit, aliquis me monebat. Erat puer bonus, et multi qui cum Salazar erant, et tamen eum paulo minus timebam. Si paulo minus, quod mihi de eo sub secreto confessionis indicasti. Scias me hoc nemini revelare, sed operam dabo ut monialibus subveniat. Nos optimum feci...
  
  Facies aucupis exsanguis erat. Hirundo sputum temporis opus intermissum est. Paola non spectabat, sed dot más allá in fenestra.
  
  "... sed non satis erat. Hodie tam Salazar quam El Chico mortui sunt, et omnes sciunt clandestinos helicopterum surripuisse et moniales in unum e Sandinista villis omisisse. Hoc mihi tria itinera suscepit.
  
  -¿Quid fecit?
  
  Nuntium parvum locum errori reliquit. Neminem occidemus suspectum se habere nexus cum Sandinistis. Quisquis est.
  
  Paululum tacuit Paola, considerans quod audierat.
  
  "Et tu te accuso, non te, pater?"
  
  - Dissimile est si non feceris. Has feminas servare non possum. Nec curant de illis guys qui suos homines occiderunt. Repe ad aliquid ad bonum faciendum, sed non erat quod accepi. Minor eram figura in officina monstri turba. Pater meus ita usus est ut non amplius admiretur, cum unus ex iis quae nos docuit, adiuvit tutatusque est in nos.
  
  Etiamsi sol in facie coepit eum ferire, Fwler non connivet. Oculos stravit, donec in duo tenuia viridia verteret, et tectorum speculari pergeret.
  
  "Cum primum imagines missarum imagines vidi", sacerdos continuavit, "commonitus sum ignis tormentarii submachine tropica nocte. "Disicientes Tactics" Hac voce usus sum. Adeo ut una nocte, semisomnus, aliquos inter ictus doloris clamores audivi et non multum attendit. Sunor ille me vincet. Insequenti nocte indicavi mihi figmentum phantasiae meae esse. Si tunc praefecto in castris dixeram, et Ramos me et Salazar diligenter studuisset, multas vitas servassem. Inde est, quod ego omnium harum funerum author sum, hoc est, quod CIA intermisi, et idcirco vocatus sum ad testimonium S. Officii.
  
  " Pater ... iam non credo in Deum. Nunc scio, quod cum morimur, actum est. Puto nos omnes post breve iter per viscera vermiculi ad terram redeuntes. Si vero absoluta libertate egeris, illam tibi offero. Servasti sacerdotes, quos potuisti, antequam te erigerent.
  
  Dimidium risu sibi permisit auceps.
  
  - Gratias tibi, dottor. Nescit quam magni momenti verba mihi sint, quamvis lachrymas altas paeniteat, quae post tam duram locutionem apud antiquos Latinos iacent.
  
  "Sed amita non indicavit mihi quid ille redisset.
  
  - Est valde simplex. Amicum rogavi de eo. Et numquam amicos meos dimittam.
  
  - Quia nunc es... espia a Deo.
  
  Aucupis sonrio.
  
  "Actionem, credo, dicere potui.
  
  Dikanti surrexit et abiit ad proximum bookshelf.
  
  "Pater, hoc contra principia mea, sed sicut mater, hoc unum tempus est experientia.
  
  Crassum librum forense sustuli et aucupio tradidi. É sacer abrio. Latonae laquei in tres hiatus chartae exinanitae sunt, commode repleti lagoena Dewar indirecta et duae vitreae parvae.
  
  - Hora est tantum hora tertia mane;
  
  - ¿ Vis honorabis aut expectabis usque ad tenebras, pater? Superbus sum bibere cum homine qui Fundamentum Eisner creavit. Obiter, pater, quia hoc institutum mihi dat operam quantico studiorum.
  
  Tum Fowler vicem miratus est, etsi nihil dixit. Effunde mihi duos ictus paris cupae et infunde mihi vitrum eius.
  
  -¿ Pro quo bibimus ?
  
  Nam qui reliquerunt.
  
  Nam qui reliquerunt, scil.
  
  et vitreas suas uterque in uno haustu hausit. Lollipop in gutture fixa est, et Paola, quae numquam bibit, erat quasi caryophylla in ammoniaco deglutiens. Sciebat se tota die aestuare, sed superbum sensit se cum hoc viro speculum edidisse. Quaedam sicut fieri oportet.
  
  "Nunc solliciti esse debemus de recipiendo praefecto tergo pro bigas. Ut intuitive intelligis, hoc inopinatum munus Dante debes," Paola dixit, imagines photographicas tenens. Miror cur ita fecerit? ¿ Nihil iratum in te habet ?
  
  Auceps rompio a reír. Risus eius mirabatur Paola, qui numquam tam laetum sonum audiverat, qui tam graviter ac tristis in scaena sonaret.
  
  Non dicas non videris.
  
  "Paenitet me pater, sed non intellego te.
  
  - Dottora, quia talis est qui ita versatus est in applicandis machinationibus in actionibus humanis inversis, radicalem iudicii defectum in esta ocasión demonstras. Patet quod Dantes in te venereum studium habet. Et absurda quadam ratione me cum eo contendere putat.
  
  Paola stabat lapis absolute, ore aperto. Animadvertit suspicionem caloris ad genas surgentem, et non ad cupam. Hoc secundo ruborem fecit. Non plane certus eram me hoc modo sentire eum facere, sed eum saepius sentire volui, eodem modo quod haedus debil estómagico iterum equo vehebatur. in monte Russiae.
  
  Hoc momento telephonium sunt media providentiae condicionem inhabilem eripiendi. Dicanti contestó statim. Oculi eius cum agebantur.
  
  - Eo nunc descendo.
  
  Fowler la miro intrigado.
  
  "Eia, pater. Inter imagines photographicas ab UACV in Robayra scaenae criminis deprehensus est ostendens fratrem Franciscum. habeamus aliquid.
  
  
  
  UACV Headquarters
  
  Via Lamarmora, 3
  
  Thursday, April 7, 2005 at 09:15.
  
  
  
  Imago in screen terret facta. Pretium Habí generalem sententiam ab interiore sacelli ostendit, et in curriculo Karoski ut Frater Franciscus est. Computatorium hanc aream imaginis per 1600 centesimis amplificavit, et eventus non valde bonus fuit.
  
  "Non quod malum spectat," Perpeculator dixit.
  
  "Mitiges, pater," inquit Puer, cubiculum intrans cum acervo chartarum in manibus. Angelus noster sculptor forensis est. Vir optimiizationis peritus est et certe alium nobis prospectum dare potest, annon, Angele?
  
  Angelus Biffi, unus e ducibus UACV, raro e computatro suo surrexit. Lucas vitreis crassis, crinibus unctis, videbat esse in suis triginta. Vixit in officio magno sed obscurius accenso, Etruscum, vile Coloniense, et parcae combustum. Duodecim monitores generationis novissimae pro fenestris adhibentur. Circumspicientes, conclusit auceps se probabiliter potius cum suis computatris dormire quam domum ire. Angelus apparuit sicut erat vermiculus tota vita sua, sed vultus eius erant suavissimi et risus semper suavissimus erat.
  
  Ecce, pater, nos, id est, department, id est, ego.
  
  "Noli, angele, suffoca." Capulum bibe, Alarg dixit, unus Volator ad Dantem attulit.
  
  - Gratias tibi, dottor. ¡Heus, glacies cremor est!
  
  Ne queror, mox aestuabit. Profecto, cum adoleveris, dices: "Aprilis nunc calidus est, sed non ita calidus est ut pater Wojtyla mortuus". Jam videro.
  
  Auceps admirans Dicanti, qui manum in scapulam Angeli blandam imposuit. Inspector iocum facere temptavit, quamquam tempestatem scivit se intus furentem esse. Vix dormivi, obscuros sub oculis habebam gyros, Lotor, et facies confusa, dolens, ira repleta. Hoc videre non debes psychologum vel sacerdotem. Et in omnibus rebus omnibus, puerum illum incolumem cum ignoto sacerdote, qui eum paululum perterruit, iuvare conatus est. Nunc eam amo, ut licet absens sim, rogo ut cogitet. Non oblitus vergüenze quod habí eum per minutam ante diem fecerat in suo officio.
  
   - Explícale tu método al padre Fowler - pidió Paola-. Certe hoc studium reperies.
  
  Hoc puer excitatur.
  
  -Paenitentiam in screen. Nos, I have, bene, specialem programmatum interpolationis gene. Ut nostis, unaquaeque imago conficitur punctis coloratis quae pixels vocantur. Si imago normale, exempli gratia, 2500 x 1750 elementa est, sed in parvo angulo phoenici esse volumus, paucos globos coloris parvos in fine minimi pretii habemus. By zooming in, you end up with blurry image quem spectas. Seeá regulariter, cum programma regulare imaginem augere conatur, id est per mébikúbik, id est, ratione habita coloris octo píx uni adiacentium multiplicare conatur. Sic in fine habemus eandem parvam maculam, sed magnum unum. Vestibulum sed mi magna...
  
  Paola evulgavit apud Fowlerum, qui in velamento faenore incumbebat. Sacerdos attendere conatus est ad explicationem Angeli, quamquam dolorem quod paulo ante expertus fuerat. Contemplatio photographicas desumpta difficillima temptatio erat quae eum valde tangebat. Hoc intelligere non debes psychiatra vel physicus forensis. Et quantumcumque, optimum visum est placere conata umquam in vita sua. Protinus amavi eum , quamvis invitus, animi eius cogitationes interrogo. Vergüenza non oblitus est se in officio suo nuper consumpsisse.
  
  -... et varias lucis puncta intuens, programmata notitiarum trium dimensivarum quam inspicere potes. Fundatur in Logarithmo complexo quod plures horas ad reddendum accipit.
  
  "Damne, Angele, quare nos descendere fecisti?"
  
  "Hoc est quod debes videre...
  
  "Bene, Angele. Dottora suspicor é hoc puero callidi velle indicare nobis propositum currisse aliquot horas et eventum nobis daturum esse.
  
  "Ius est, pater. Profecto ob id typographum fit.
  
  Strigo typographi dum prope Dicanti eram in tomo consecuta est quae ostendit lineamenta aniles et paucas oculos obumbrata, sed multo magis feruntur quam imago originalis.
  
  "Magnum officium, Angele. Non est quod utile est ad agnitionem, sed est principium. Vide, pater.
  
  Sacerdos diligenter investigavit lineamenta vultus in photograph. Pueri, Dicanti, et Angelus eum expectabant.
  
  - Iurare suus el. Sed oculis eius videre difficile est. Figura bases oculi et aliquid indefinitum mihi narrat quod él est. Sed si in platea eum convenissem, non eum iterum inspexissem.
  
  -¿Hoc est ergo angiportum novum mortuum?
  
  "Non necessario," inquit Angelus. Propositum habeo quod 3D imaginem certa notitia nititur accipere. Ex his quae habemus, puto satis paucas concludere posse. Laboravi cum photographica ingeniarius.
  
  - Ipsum? Paola admiratus est.
  
  "Ita, ab fectum Karosky, qui Carmelita transire vult. Quid caput tuum, Dicanti.
  
  Puer Dr. laxas oculos aperuit, gesticulationes demonstrativas anxia super humero Angeli. Tandem, Paola intellexit Angelum non de rebus singulis certioratum esse. Paola noverat directorem quattuor UACV operariorum qui operabantur in probationibus colligendis in Robaira et Pontiero gradatim domum ire. Permissum est ut suas familias ad rerum condicionem explicandas vocarent et adponerentur. Pugna praedura cum vellet, fuit etiam pulcher: triplices eos dedit tempus subsicivum.
  
  "O vero, quid cogitem, quid cogitem. Perge, Angele.
  
  Nempe ad omnes gradus notitias colligendas habui ne quis haberet omnes partes aenigmatis. Nemo debet scire quod duorum cardinalium mortem inquirit. Aliquid quod manifesto officium Paolae difficilius fecit et serio dubitare fecit quod fortasse ipsa vel parata non erat.
  
  - Ut intelligis, in photographica machinatoris laboravi. Puto circiter triginta minutas habebimus imaginem 3D eius 1995 photographicam quae cum 3D imagine comparare possumus cum 2005 consecuti sumus. Si hic post aliquantulum redierint, illis aliquid suave dare possum.
  
  -Mirabilis. Si id quod cogitas, padre, procurator... Libet te aramos in tabulario repetere. Nunc imus, Angele.
  
  "Bene, Director Puer.
  
  Ex eis tres ad colloquium perventum est, duo tabulata sunt. Nihil me cogi posset ad Paulam ingredi, et graviter sentiebat quod ultimo tempore eam visitarem, omnia recte essent.
  
  -¿ Possumne scire quid duo fecerunt ad Superintendentem Dantes?
  
  Paola et Fowler se mutuo aspiciebant breviter et capita moverunt in Sono directionem.
  
  Nihil prorsus.
  
  - Melior. Spero me non videre eum pissed adepto off quod guys sunt in tribulatione. Melius quam tu die 24 par, quia Sirin Ronda vel Ministro Interioris mecum communicare nolo.
  
  "Non puto te solliciti esse. Danteá perfecte inseritur in turmas Mintió Paola.
  
  -¿ Et cur id non credo? Heri te puerum perbrevi tempore Dicanti servavi. ¿ Vis dicere mihi quis sit Dantes ?
  
  Paola tacet. Cum puero loqui non possum de quaestionibus internis quas in coetu habuimus. Os meum aperui ad loquendum, et nota vox facta est mihi manducare.
  
  "Exivi emere tabaci, Director.
  
  Dantis iaccam corium et risus truci stabat in limine colloquii cubiculum. lente studui, diligentissime.
  
  "Vitium pessimum, Dantes.
  
  "Moriendum est ab aliquo, Headmaster.
  
  Paola stetit et Dantem aspexit dum Ste sedit iuxta Fowlerum quasi nihil accidisset. Sed unus aspectus ab utroque satis erat ut Paola intellegeret omnia non esse futura sicut vellet assumere. Quamdiu humaniter per paucos dies agebant , omnia expediri poterant. Quod ego non intellego, te rogo ut ad collegam tuum ex Vaticano iram deferas. Aliquid factum est.
  
  "Bonus" inquit puer. Damnum hoc interdum interdum eget. Heri in officio et in plena vi perdidimus optimos lictores quos annos nactus sum, et nemo scit se in armario frigidario esse. Ei ne funus quidem sollemnis dare possumus donec iustam de eius morte rationem reddere possimus. Ideo nos simul cogitare volo. Lude quod scis, Paola.
  
  -Quia cum?
  
  -Ab ipso principio. Brevis summa rerum.
  
  Paola surrexit et ad tabellam scribendam profectus est. Multo melius cogitavi stans et aliquid tenens.
  
  - Videamus: Victor Karoski, sacerdos cum historia abusus sexualis, ex humili securitate privata facilitate evasit, ubi nimiis medicamentis expositus est, qui ei damnationem mortis dedit. Ab anno MM Iunio usque ad finem MMI nulla memoria actionis eius est. Anno MMI, nomen ilícitato et ficticio ficto nomine reposuit discalceatum Carmelitarum ad ostium ecclesiae Sanctae Marív in Traspontina, paucis metris e Platea Sancti Petri.
  
  Paola trahit aliquas plagas in tabula et incipit exarare calendarium;
  
  - Die Veneris ante diem 1 Aprilis horae viginti quattuor ante mortem Ioannis Pauli II: Karoski Cardinalis Enrico Portini Italiae residentiam Madri Pi rapit. ¿ Sanguinem duorum cardinalium in crypta confirmavimus ? - Puer gestu affirmativo factus - Karoski Portini ad Sanctam Mariam accipit, eum torquet ac tandem revertitur ad ultimum locum ubi vivus visus est: capella residentiae. Sábado, 2 Aprilis: Cadaver de Portini papa eadem nocte mortuus est, cum Vaticanus Vigilans testimonium "mundare" censeat, credens solitarium esse actum lunaticum. Fortunae causa non excedit, magna ex parte iis quibus residentiae praeest. Die Dominico III Aprilis: Cardinalis Emilio Robaira Argentinus in tessera una Romae venit. Putamus aliquem convenire eum in aeriporto vel in via ad sacerdotium Santi Ambrogii, ubi vespere dominica expectabatur. Scimus enim numquam venturum esse. ¿ Numquid ex colloquiis in aeroporto purgavimus?
  
  - Nemo eum repressit. Baculum satis non habemus," Puer excusatus.
  
  - Habemus.
  
  "Detectives in hoc involvere non possum. Interest mihi ut claudatur vota Sanctae Sedis. Vel nos, Paola. Iube reta tua in persona.
  
  Dicanti fastidium fecit, sed id responsum exspectabam.
  
  Pergimus die 3 mensis Aprilis. Karoski Robaira rapit et eam ad cryptam accipit. Quisque eum in interrogatione cruciat et nuntios in corpore et in scelere ferenti. Epistula in corpore legitur: MF 16, Deviginti. Gratias Patri Aulæ, scimus nuntium referendum esse ex Evangelio: "quod refertur ad tempus electionis primi Pontificis Ecclesiae Cat. Hoc et nuntium in sanguine scriptum. Tabulatum, cum gravis damni rationi CAD coniuncta, nos putemus interfectorem die Martis ante diem 5 Aprilis. Suspicio corpus sumit uni ex sacellis ecclesiae et postea placide vocat magistratus, simulans se fratrem Franciscum Tom. ludibrium, specula secundae victimae semper gerit, Cardinale Robaira, Agentes UACV vocant, et rectorem puerum Camilo Sirin vocat.
  
  Paola breviter constitit et tunc directe ad Puerum respexit.
  
  - Nunc eum appellas, Sirin iam nomen auctoris cognoscit, quamvis in casu ningún homicidam Vide eum exspectas. Multum de hoc cogitavimus et puto Sirin interfectoris nomen notum Portini ab vespere dominico. Probabiliter accessum habuit ad datorum VICAP et "manus abscissorum" in paucis casibus consecutus est. Eius retis influentiae nomen Fowler Maioris operatur, qui noctu die 5 mensis Aprilis huc pervenit. Probabiliter originale consilium nobis numerare non erat, Director Puer. Karoski erat qui studiose nos in ludum traxit. Cur é una praecipuarum quaestionum in hac causa est.
  
  Paola Trazo unum ú last habena.
  
  - Litterae meae datae Aprili 6: Dum Dante, Fowler et aliquid de flagitiis in officio vícrimi invenire conor, Prorex Inspector Mauritius Pontiero a Victore Karoski in crypta Sanctae Mar de Las Vegas, morte caesus est. Transpontinus.
  
  -¿ Habetisne arma caedes? quaeritur Dantes.
  
  "Non sunt digiti, sed habemus" respondi. Pugnatum est. Karoski aliquoties eum confodit cum eo quod fuerit cultrum coquina acre valde et eum aliquoties percussum funale quod in scaena repertum est. Sed non nimis magnae spei in investigatione continua ín.
  
  Cur, Director?
  
  "Ille est longe clamor ab omnibus usitatis amicis, Dantes. Conamur instar sicco quis. Fere cum definitione nominis, finit opus. Sed cognitionem nostram oportet applicare ad cognoscendum definitum nominis initium. Ut wisi est laboris quam semper.
  
  " Hanc occasionem accipere volo donatori gratulandi. Clarissima chronologia mihi visa est," dixit Fowler.
  
  Dantes chuckled.
  
  Paola verbis suis laesum sensit, sed optimum esse statui rem temporis ignorare.
  
  - Bonum summarium, Dicanti - natalis beati tibi. ¿ Cuál - gradum proximum ? ¿ Numquid hoc iam Karoski mentem intravit? ¿ Etiamne studuisti similitudinem ?
  
  Cogitavi quod CSI paulo ante respondet.
  
  "Omnes rationabiles homines similes sunt, sed uterque nothi amentes in suo modo differunt.
  
  - Porro quod legitur Tolstoy 25? -pregunto Boi.
  
  "Ergo erramus si unum serialem interfectorem alteri aequalem putamus. Possis invenire terminos, adaequationes invenire, ex similitudinibus concludere, sed in hora veritatis, unaquaeque ex hoc stercore sola mens est viva decies centena millia lucis annorum a ceteris hominibus. Nihil ibi, ahhi. Non sunt homines. Veraque non sentiunt. Passiones eius sopitant. Quid eum occidit, id facit ut credatur sui ipsius sui causa homines esse potiores, causae cur peccatum suum iustificet non sunt magni momenti ad me. Non conor amplius eum intelligere quam obsistere omnino necesse est.
  
  "Id enim oportet scire quid sit proximus gradus.
  
  "Scilicet iterum occidere. Probabiliter quaeris novam personalitatem an iam unam praefinitam habeas. At illa non potest esse tam industria quam opus fratris Francisci, cum plures libros ei dedicaverit. Quizá Pater Fugiens nos adiuvare potest in é S. Pointe.
  
  Sacerdos caput sollicite movit.
  
  "Omnia in fasciculo te reliqui, sed in Arelate est aliquid quod cupio.
  
  In mensa lecto stabat vas aquae et multa specula. Auceps vitreum unum medium implet et intus plumbum ponit.
  
  "Difficillimum est mihi viam el cogitare. Vide vitri. Luce clarum est, sed cum in littera lápiz apparente typus figuratur, oculis meis fortuitum spectat. Similiter eius habitus monolithicus in puncta fundamentalia mutat, sicut linea recta frangens et terminans in puncto opposito.
  
  -This punctum perditissimis clavis.
  
  -Sit. Non invideo operi tuo, dottor. Karoski homo est qui unum minutum ab iniquitate recedit, et secundus minutas etiam iniquitates maiores admittit. Quod mihi constat, cardinales eum exspectem. Iterum conari interficere et faciam cito. Clavis ad crinem appropinquat et propius accedit.
  
  
  In aliqua confusione reversi sunt ad labrum Angeli. Dantem adulescens occurrit, qui ei fere nihil attendit. Paola non potuit adiuvare sed ruinam animadverto. Hic homo amabilis fuit cordi malus. Eius ioci nihil celaverunt, re vera inter optimos quos habuit Superintendentes.
  
  Angelus illos exspectabat promissos eventus. Paucis clavibus urgeo easque imagines trium dimensivarum generum in duobus velamentis ostendo, stamina tenuia viridia in background nigra.
  
  -¿ Potesne eis addere textura?
  
  -Etiam. Hic habent pellem, rudem, sed cutem.
  
  Velum in sinistro ostendit 3D exemplar capitis Karoski sicut in 1995 apparuit. Pars superior capitis in velo dextrorsum conspicitur, sicut in Santa Mar in Transpontina visa est.
  
  - Dimidium inferius exemplar non sum quod barbatum impossibile est. Oculi quoque non vident clarum. In foto quod me reliquerunt, umeris gibbosis ambulabam.
  
  -¿ Potesne manubrium primi exemplaris imitari et conglutinare super exemplar hodiernum?
  
  Angelus velocibus keystros et mus clicks in claviculis respondit. Minus quam duo minuta, postulatio Fowler concessa est.
  
  -¿Dígame, Angele, quantum tu aestimas quam certum sit alterum exemplar tuum? -inquirió sacerdos.
  
  Iuvenis homunculus statim in malum accipit.
  
  "Age, videre... Sine ludo, condiciones aptae in loco deponens..."
  
  "Est quaestio, Angelo. De hoc -tercio Boiorum iam diximus.
  
  Paula lente et blande locutus est.
  
  "Age, Angele, nemo iudicat si bonum exemplar fecisti. Si velimus eum scire in quantum ei possumus credere.
  
  "Bene 75 ad 85%. Nullam non ex mi.
  
  Auceps in tentorio diligenter aspexit. Hae duae facies longe diversae erant. Nimis aliud est. Nasus meus lata est, rostra valida sunt. Sed ¿ eratne in faciei naturalis vultus an sicut simplex facere?
  
  -Angelo, amas imagines transversas converte et medicióp e pómuls fac. Similis i. Id omne. Id metuo.
  
  Alii quatuor exspectantes eum aspiciebant.
  
  Quid, pater? Vincamus propter Deum.
  
  "Hoc non est vultus Viktor Karoski. Hae differentiae in magnitudine cum rutrum amateur reproduci non possunt. Forsitan pro Hollywood hoc cum formis latex assequi potuit, sed nimis conspicuum erit quempiam inspicere. Non erit in longum tempus necessitudinem.
  
  -Quid?
  
  "Est hoc explicandum. Karoski cursum Fano perfecit et plenam faciei refectionem subiit. Nunc notum est quod larvam quaerimus.
  
  
  
  Instituto S. Matthaei
  
  Ver argentum, Maryland
  
  Maii 1998
  
  
  
  TRADITIO CONLOQUIUM # XIV INTER PATIENS # MMMDCXLIII et Dr. Aul
  
  
   D.R. PERAGA : Hola, padre Karoski. Visne me?
  
  #3643: Perge, pater Fowler.
  
   D.R. AUCUPIUM: ¿Le gustó el libro que le preste?
  
   #3643: Oh sure. Aurelius Augustus iam perfecit. Hoc inveni maxime interesting. Spes humana quantum potest surgere potest.
  
  D.R. AUCEPS: No le comprendo, padre Karoski.
  
  Bene, tu et solus hoc loco, qui me intellegis, pater Aule. Niko, qui me primo nomine non vocat, quaerens supervacaneam familiaritatem vulgarem quae utriusque interlocutorum dignitatem depravat.
  
   D.R. FOWLER : Está hablando del padre Conroy.
  
   #3643 : Ah, this man. Iustus iterum atque iterum affirmare conatur me iustus sum normalis patiens curatione indigens. Sum Sacerdos similis ei, et semper oblitus dignitatis huius, medicum nominat.
  
  Bonum est quod relatio cum Conroy est mere psychologica et patiens. Opus est ut aliquos delicta Psyche fractae tuae superandas.
  
  #3643: ¿ Mistreated? ¿ A kemen offensus ? Visne etiam probare amorem sanctae matris meae? Precor ne eadem via qua pater Conroy descendit. Asserebat etiam se facturum me aliqua reta audire, quae dubia mea essent purgare.
  
  D.R. APULE: Unas cintas.
  
  #3643: Dixit ergo.
  
  DOCTOR Noli tibi sanus esse. Loquere ad Patrem Conroy de ea.
  
  #3643: As you please. Sed nec minima metus.
  
  AUCUPIUM: En, pater, míximo ésta sesión uti libet, et est aliquid quod ante dixisti. De spe divi Augusti in confessione. ¿A qué se refería?
  
  Et licet in oculis tuis ridiculus aspiciam, mecum misericordiam habebo".
  
  AUCEPS Nonne tibi confidit infinitae bonitatis et misericordiae Dei?
  
  #3643: Misericordia Deus est inventionis saeculi XX, Pater Fowler.
  
   D.R. FOWLER : San Agustin vivió en el siglo IV.
  
   : S. Augustus exhorruit praeterita peccatrix, et coepit eu mendacium scribere.
  
  AUCTOR Deus nobis ignoscat.
  
  #3643 : Not always. Qui ad confessionem veniunt, sunt sicut qui currus lavant... ahh, aeger sum;
  
  AUCUPATOR: ¿ Quomodo sentis cum ad confessionem pergis ? Pertaesus?
  
  #3643 : Disgust. Saepius evomui in confessionale fastidium, quod persona ex altera parte repagula excitatur. Mentior. Bludon. Adulterium. Pornographia. VIOLENTIA. Furtum. Qui omnes hunc artum habitum ingrediuntur, asinos suilla stipant. ¡ Omnem dimitte, in me totum versa...!
  
  AULATOR Deum narrant de eo. Nos iustus transfusor. Cum stolam induimus, Christus efficimur.
  
  #3643: Omnia stillant. Sordida veniunt et munda putant. Descende, lude, pater, quia peccavi. Decem milia dollariorum surripui patri socio meo, quia peccavi. Sororem meam rapui. Imagines filii mei tuli et eas in Interreti collocavi. "Fle ludo pater, quia peccavi. Cibum marito affero, ut nuptiis uti desinas, quia taedet odore ceparum et sudore.
  
  FOWLER: Sed, pater Karoski, res mira est confessio si compunctur et emendandi locus est.
  
  #3643: Quod nunquam fit. Semper, semper in me peccata sua effunde. ante Deum stantem me relinquunt impassivam faciem. Ego sum qui stat inter iniquitates eius et ultionem Alt-simo.
  
  AUCUPATOR: Videsne Deum ultionis esse?
  
  #3643 "Durum est cor eius sicut silex
  
  in mola asinaria saxum durum est.
  
  Fluctibus a majestate timent ;
  
  mari recedunt fluctus.
  
  Gladius qui eum tetigerit non penetrat;
  
  nulla hasta, nulla sagitta, nulla cerva.
  
  Aspicit omnes superbia
  
  ipse est enim rex crudelis.
  
  AUCEPS: Fateor, Pater, me tuam notitiam Bibliorum in genere ac in specie Veteris Testamenti mirari. Sed liber Iob in facie veritatis evangelii Iesu Christi viget.
  
  Iesus Christus Filius est, Pater autem iudicat. Pater autem faciem lapideam habet.
  
  PERAGA, Quia ahí sic est mortalis necessario, pater Karoski. Et si Conroyium audias, certi fient.
  
  
  
  Hotel Rafael
  
  Longus Februarii, anno 2
  
  Feria Quinta ante diem quartum Idus Apriles 2005, 2:25 pm.
  
  
  
  - Residentia sancti Ambrogii.
  
  - Bona dies. Ad Cardinalem Robaira loqui volo, "diurnarius iuvenis pauper Italice dixit.
  
  Vox in altero fine phono telephonii temere fit.
  
  -¿ Rogem pro quién?
  
  Non multum, pice vix per octavam variatur. Sed ea res diurnarius satis erat invigilare.
  
  Andrea Otero in diurna El Globo quadriennium laboravit. Quatuor añ os ubi tertio nuntios visitasti, tertias personas adivisti et tertias tabulas scripsisti. A decem ad vesperum usque ad 25 mane cum officium intravi et in exitu cepi officium. Incipe in culturam ubi editor princeps Jemá te serio accipit. Ego in Societate maneo, ubi editor eius princeps numquam ei credidit. Iamque erat apud The Internationale, ubi editor principem suum officium facere posse non credidit. Ipsa autem. Non omnes notae. Neque kurr neque kulum. Habebat etiam humorem, intuitum, olfactum et periodum, ac annos CCXXXVII. Et si Andreas Otero illas qualitates re vera habuisset et decem centesimas eorum quae habere se putavit, factus est diurnarius Pulitzer Praemium victor. Non deerat fiduciae, altitudine metrorum septuaginta, angelicis oris, castis crinibus et oculis caeruleis. Mulier callida et obstinata abscondit se ab illis. Quam ob rem, cum societas "mortem Summi Pontificis tegere putabatur, in casu currus fuit in via ad aeriportum et utrumque crura fregit, Andreas occasionem non deesset" ut oblatum bullae ex eius substitutione acciperet. Accipe planum crinibus et sarcinas omnes sarcinas.
  
  Feliciter in paucis cauponis lo má,s mono non longe a Piazza Navona, quod triginta metra ab deversorio erat. Andrea Otero (sane temporis incanduit) luxuriosa vestium, ubi et telephonium sordidum, quem Santo Ambrogio vocare solebat, ut colloquium cum cardinale Robaira compararet. Sed...
  
  - Sum Andreas Otero, ex diurna Globo. Cardinalis promisit mihi colloquium pro hac Iovis die. Infeliciter, turpi interrogationi non respondes. ¿ Visne tam benignus ut thalamum mihi ostendas, amabo ?
  
  "Señorita Otero, proh dolor, te in cubiculum tuum ostendere non possumus, quod Cardinalis non veniet.
  
  -¿Quando veneris?
  
  Bene, modo non veniet.
  
  - Videamus, ¿non venit... an non venit?
  
  Non veni, quia non veniet.
  
  -¿Visne manere alibi?
  
  - Non puto. Opto, Censeo.
  
  -¿Quis loquor?
  
  - telephonum suspendam.
  
  Tonus intermissus duo praefigurabat: cessatio communicationis et interlocutor valde nervous. et quod mentitur. Andreas certus illius. Mendax nimium bona erat ne quemlibet sui generis cognosceret.
  
  Nulla tempus terere. Non eum decem minutas cepisset ut in Buenos Aires perveniat ad cardinalatum munus. Hora erat quasi quarta ad decem mane, hora rationabilis vocandi. Laetatus est in vilitate mea, quod in sortem suam venturum erat. Cum illi ieiunum dabant, saltem expensas daturas sunt.
  
  Telephonium phono momento suspensum est, tum nexus interruptus est.
  
  Mirum nulla ibi. Iterum conabor.
  
  Nihil.
  
  Conare cum nó modo pactionem. Respondit vox femina protinus.
  
  - Archiepiscopatus, Salve.
  
  "Apud Cardinalem Robaira", Hispanice dixit.
  
   -Ay señorita, marcho.
  
  -¿Marcho donde?
  
   "His demum Orita est. IN' Romae .
  
  -¿Sabe donde se hospeda?
  
   "Nescio, Orita. Eum ad Patrem Seraphim, primicerium eius, accipio.
  
  -Gratias tibi.
  
  Beatles diligo modo ut te in digitos tuos custodiant. Cui convenit. Andreas paulum ob mutatio mentiri voluit. Cardinalis familia in Hispania habet. Videamus an acescit.
  
  -¿Alio?
  
  Salve, velie ad cardinalem loqui. neptis eius sum, Asunsi. Españwave.
  
  "Asunsi, mihi placet. Ego Seraphim, Cardinalis Secretarius. Eminentiae Suae de te ad me nunquam locutus est. ¿ An Angustiae aut Remedii filia est?
  
  Hoc velut lucro. Andreas de Cruzó digitis. Habet L% casu mali. Andreas etiam in parvis rebus peritus fuit. Eius index missteps longior erat quam cruribus suis.
  
  -Ex medicamentis.
  
  "Scilicet stultus est. Nunc memini Angustias liberos non habere. Donec a neque est.
  
  -¿Kuá el loqui possum?
  
  Mora fuit. Vox sacerdotis cautus est. Andrea eum in altero extremo filum paene videre potuit, telephono mobili expresso et in phone filum contorquens.
  
  - Quod super eam est?
  
  "Vides me diu Romae vivere, et pollicitus es me primum venturum esse.
  
  Vox cauti. Tarde locutus est, quasi errare timens.
  
  " Sorobam adii ad componendum aliquod negotium in hac dioecesi. Non possum interesse Canclave.
  
  "At si cardinalem Romam ivisse nuntiaverunt in tabulario.
  
  Pater Seraphim confusam et aperte falsam responsionem dedit.
  
  "Ah, bene, puella in commutatione nova est et multa de opere archiepiscopatus nescit. Rogo te, habe me excusatum.
  
  -My paenitemus. ¿ An patruum dicam ut illum appellem ?
  
  -Certe. ¿ Nunquam numerum telephonicum mihi indicas, Asuncy ? Hoc in agendis cardinalibus declarandum est. Possem/si/ramos haberem contactum te...
  
  Oh, iam habet. Ignosce, Adios nomen viri mei est.
  
  Relinquo notarium verbo in ore eius. Iam certum erat aliquid deliquisse. Sed tu id confirmas. Feliciter deversorium conexionem habet. Sex minutas accipit invenire numeros telephonicos trium societatum maioris in Argentina. Primus felix obtinuit.
  
  - Aerolineas Argentinas.
  
  modo lusit qui Matritum suum accentñ imitabatur vel etiam in passabilem accentum Argentinianum vertit. Malum non sentiebat. Multo gravius fuit eum loqui Italice.
  
  - Buenos Dias. Eum ab archiepiscopatu voco. Quis mihi placet loqueris ei?
  
  - Im Verona.
  
  Mihi Verona nomen est Asunción. Vocavit ad reditus Cardinalis Robaira Buenos Aires confirmandos.
  
  - Quo die?
  
  - Returná die 19 proximi.
  
  -¿Et plenum nomen?
  
  -Emilio Robira.
  
  "Quaeso exspecta dum omnia reprehendo.
  
  Andreas timide rodit ad phialam quam in manibus tenet, condicionem capillorum in speculo cubiculi coercet, in lecto cubans, caput movet et dicit:243; nervorum pedum.
  
  -¿Alio? Ecce, amici mei me certiorem fecerunt te guys uno modo tesseram apertam emisse. Cardinalis iam iter est, ut ingrediuntur ad emendum pretium in decem centesimis infringo post promotionem, quae nunc mense Aprili currit. ¿ Ecquid habes assidue volucrum tesseram in manu regulari ?
  
  - Parumper in bohemica intelligo.
  
  Risum retinens suspendit. Sed iocus statim successit gaudio triumphi affectus. Cardinalis Robaira planum Romae vinctum conscendit. Sed uspiam non ostendit. Forsitan alibi manere statuit. Ita vero, cur in residentia et in cardinali officio iacet?
  
  "Aut Furiosa sum, aut hic fabula bona est. Stulta fabula, imaginem suam in speculo indicavit.
  
  Non satis fuerunt ut eligerent qui in cathedra Petri sederent. Et magnus Ecclesiae Candidatus Pauperum, tertii mundi fautor, homo qui impudenter in Liberatione Theologiae N. 26. volitavit, periit.
  
  
  
   Domus Sanctae Marthae
  
  Sancta Marta Piazza, 1
  
   Feria Quinta ante diem quartum Idus Apriles 2005, 4:14 pm.
  
  
  
  Paola miratus est, antequam aedificium ingrederetur, per magnum numerum carrorum in acie exspectantibus ad stationem gasi oppositam. Dantes ei exposuit pretia omnium bonorum triginta centesimis vilius esse quam in Italia, cum Vaticana tributa non contulerit. Singularem schedulam debebas habere ad explendum in qualibet stationes urbis septem gasorum, et quam diu queues erant infinitae. Existrandum erat aliquot momentis dum Helvetii custodes portae Domus Sanctae Marthae custodientes aliquem intra trium praesentiae certiorem fecerunt. Paola tempus cogitandum erat de eventibus quae matri ac #241 evenerant; anna. Duobus horis ante, adhuc ad UACV HQ, Paola Dantes retraxit quamprimum Puerum expellere potuit.
  
  "Praefectus, volo tecum loqui.
  
  Dante conspectum Paolae vitavit sed physicus forensis in officio suo secutus est.
  
  "Quid dicturus es mihi, Dicanti. Yaí i á, in hoc uno sumus, ¿bene?
  
  "Iam intellexi. Animadverto etiam, ut puer, me custodem vocat, non custodem. quia ordo est infra praefectus. Non minoris eius affectus sum molestus, si non mea competentia concurrat. Sicut priorem tuam exitus per imagines.
  
  Dantes erubuit.
  
  "Si ego-quod volo tibi dicere. Personale in hoc nihil est.
  
  -¿ Mihi de Fowler dicere potuisti? Jam id fecit. Patetne tibi positio mea, an ego sim subtilis?
  
  "Satis mihi tuae claritatis, Inspector," noxius dixit, genas manus currens. Jam illae damnationis impletiones sublatae sunt. Quod nescio est quod brachium non contrivisti.
  
  "Me quoque, quia vultu severissimo, Dantes.
  
  "Ego sum lenta guy in omnibus.
  
  "Im 'non quaero scire quid eorum. Patet hoc quoque spero.
  
  -¿Estne haec mulieris inspector repudiatio?
  
  Paola valde timidus iterum fuit.
  
  -¿Somo femina non est?
  
  - De his quae scripta sunt S - i.
  
  - Quod "non" dicitur "N-O", stupri macho.
  
  "Mitescere, sollicitandum non est, Rika.
  
  Maledicat se mente scelerata. In laqueum Dantis incidi ut cum affectibus meis eum luderet. At ego iam denique. Formam sonum sume ut alter tuum contemptum notat. Statui puerum aemulari, qui in talibus exercitiis valde bonus erat.
  
  "Bene, nunc omnia purgavimus, vobis dicerem me locutum esse ad contactum nostrum North Americanum, Pater Fowler. Nostras curas ei de vestigiis eius expressi. Auceps mihi nonnulla argumenta valde probabilia dedit, quae, ut mea fert opinio, satis el fiduciae sunt. Gratias tibi agimus quod de Patre Fowler informationes colligendas curasti. Parvus erat.
  
  Dantes perculsa est Paola duri sono. Nihil dixit. Scito te ludum perdidisti.
  
  "Pro capite investigationis, formaliter a te petendum est, si paratus es nobis tuum plenum auxilium dare in expugnatione Victoris Karosky.
  
  "Sane inspector." Dantes verba in clavibus calidis adhaesit.
  
  "Tandem, omnia quae facienda sunt ab eo postulandi causa ut redeat.
  
  " Queri ad superiores vocavi, sed electionem mihi non dederunt. iussus sum differentias personales superare.
  
  Paola cautus est in facie huius ú ultimae sententiae. Auceps negavit Dantem aliquid contra se habere, sed verba superintendentis aliter ei persuasit. Physicus forensis iam olim notaverat, utrumque se prius novisse videbantur, quamvis nunc in contrarium egerint. Dantes directe de hoc interrogare decrevi.
  
  -¿Conocía usus est al padre Anthony Fowler?
  
  "Minime inspector," Dantes firma et fidenti voce dixit.
  
  "Venit instrumentum tuum ad me perhumaniter de te.
  
  "Etiam in Vigilia Corps.
  
  Paola eum relinquere constituit, ahí. Cum profectura esset, Dantes ei tres locutiones dixit, quibus valde adulabatur.
  
  "Unum unum, Inspector. Si necesse est me iterum iubere vocare, malim aliquid facere alapis. Im 'non est bonum formalismum.
  
  Paulus Dantem rogavit ut personaliter inveniret ubi cardinales viverent. Erant autem omnes. Apud Domus Sanctae Marthse, domus sanctae Marthae. Basilica S. Petri ad occidentem sita, licet intra parietes Vaticani.
  
  Extrinsecus aedificium austerum erat. Domus est recta et elegans sine tectorio, sine ornamentis et statuis. Comparatum ad mirabilia circumcirca, Domus tam minus quam pila in situla nivis exstitit. Secus esset si temere urbis (nec nulla in illa parte Vaticani quae circumscripta erat) in hac structura duos aspectus caperet.
  
  Cum autem permisissem et custodes Helvetios intromitterent sine impedimento, Paola invenit intus longe dissimilem ab ea intus esse. Simo hodierno deversorio similis est cum pavimentis marmoribus et jatoba finitur. Levis erat casia in aere odor. Dum in linteis expectabant, speculator forensis eos observabat. Tabulae pictae in parietibus pendebant, in quibus Paulus Crió stilum magni magistri Italici et Batavi saeculo XVI agnovit. Et nulla earum quasi reproductiones.
  
  "O Deus meus," dixit Paola, qui eam dives emishi tacos circumscribere conabatur. ab eo accepi, cum placidus essem.
  
  "Scio quid effectum habeat", cogitabundus dixit perdix.
  
  CSI notat quod cum Fowler hospitabatur in Domo, res eius personales non erant iucundae.
  
  "Verum est concursum ad reliqua aedificia in Vaticano, quae certe scio. Nova et vetera.
  
  - ¿ Nostin' historiam á domus hujus, dottor? Ut scis, anno 1978 in ordine duo cónkeys fuerunt, a duobus tantum mensibus separati.
  
  "Adolescentulus eram, sed liberos eorum in memoria habeo", Paola dixit, momento praeterito immergens.
  
  
  Gelatti populi Sancti Petri in Platea. Mom et dad ex Lemon et Paola cum scelerisque et fraga. Cantemus peregrini, regnat in aethere gaudium. Manus tata, fortis et aspera. Placet digitos tenere et ambulare cum vesper venit. Spectamus in focum et videmus fumum album. Pater me super caput levat et ridet, et in mundo optimum eius risum est. Glacies cremor meus cadit et clamo, sed papaá ríe másún me alterum emere promittit. Romani Pontificis saluti id edemus," inquit.
  
  
  - Duo pontifices mox eligentur, successore Paulo VI, Ioannes Paulus I, annos natus triginta tres quam ab eius electione subito decessit. Altera clavis fuit in qua electus sum Ioannes Paulus II. Eo brevi tempore, Patres Cardinales in cellulis minusculis circa Sacello Sixtino manserunt. Sine amoenitatibus, nullisque caeli condicionibus, et cum Romana aestas lapidosa esset, aliqui ex cardinalibus senibus probati sunt. Ex his unus erat ad auxilium medicinae instanter quaerendum. Postquam Wojtyła calceos piscatoris exegit, vovit sibi omnia ut erat relinqueret, ad nihilum se deducens post mortem eius. Et ex hoc fit aedificium. Dottora, audisne me?
  
  Paola redit ab enso reo gestu.
  
  Sorry, I got lost in my memory. Hoc non fiet.
  
  Eo momento, Dantes revertitur, praecedentia ad inveniendum responsalem Domus. Paola non est, cum sacerdotem evitet, sumamus id ad cavendum exercitatum quod fecit, uterque inter se ficto normalitate locuti sunt, sed nunc graviter dubitamus quod aucupis veritatem ei narraverit cum aemulationem suggessit. restricta fuit ad Dantes invidia. Nunc enim, et etiam si globus conglutinatus est, optimum Podí facere potuit, cum mimo coniungeret et problema ignoraret. Quod Paola numquam nimis bene fecit.
  
  Superintendentis advenit comitantibus brevem subridens sudantem religiosam vestem nigram indutam. Helenam Tobinam sororem ex Polonia te introducere. Illa moderator centri erat et singillatim indicavit de opere renovationis quod iam factum est. Pluribus gradibus fiebant, quorum ultimus anno MMIII finivit. Ascenderunt scalam latam micantibus gradibus. Aedificium divulgatum est super contignationem longis corridoribus et crasso adveniat. Cubicula in lateribus erant.
  
  "Centum sex et viginti quattuor conclavia singula" soror suadet ascendentem ad primum tabulatum. Tota supellectilis redit complura saecula et constat pretiosae supellectilis fragmentis familiae Italicae vel Germanicae donatae.
  
  Monialis ianuam uni cubiculi aperuit. Locus erat spatiosus circiter viginti metrorum quadratorum cum pavimento parqueto et tapete pulchra. Lectus etiam ligneus erat, cum pulchro capite toreumatus. A fabricato in vestiario, scrinium ac latrina plene instructum cubiculum perfecit.
  
  "Haec sedes est unius e sex cardinalibus qui in CE non pervenerunt. Cetera centum et novem iam cubiculum suum occupant", soror declaratur.
  
  Inspector credit duas saltem personas absentium non apparuisse Jem et #225; s.
  
  - ¿ Tutum est hic cardinalibus, soror Helena? interroga Paulum caute. Purpurarum pericula donec monialis adinveniri nesciebam.
  
  "Salvus est, fili, tutissimus. só aditum habet aedificiorum et a duobus custodibus Helvetiis perpetuo custoditur. Sonitum cubiculorum necnon TV removeri iussimus.
  
  Paola extra aciem.
  
  - Cardinales incommunicado durante Conclave habentur. Nullam telephonum, nullum telephonum, nulla TV, non TV, non risus, non lorem. Prohibitio contactus cum exterioribus sub poena excommunicationis, dixit ei auceps. Ordo Ioannis Pauli Secundi ante mortem suam.
  
  "At non erit res eos penitus abalienare, Dantes recte?
  
  Praefectus arcae Sako. Libet gloriari de perfectionibus suae ordinationis sicut ipse agat.
  
  - Ecce, indagator, recentissimas technicas in señal inhibitores habemus.
  
  "Non sum nota cum incondita espías. Explica quid.
  
  "Habemus apparatum electricum qui duos agros electromagneticos creavit. Unus adest, alter in sacello Sixtino. In usu, ut duo invisibilia umbellas spectant. Nulla machinatio quae contactum cum externo mundo requirit sub illis operatur. Neque tortor ligula directionalis, neque apparatus sonus, nec apparatus etiam per ea transire potest. Reprehendo in phone et telephonum.
  
  Paola hoc fecit et vidit te vere operculum non habere. Exierunt in ANDRON. Nada, no había señal.
  
  -¿Quid de cibo?
  
  "Coquunt hic in coquina", soror Helena superbe dixit. Baculus decem monialibus constat, quae variis servitiis Domus Sanctae Marthae serviunt. Receptio baculi pernoctare tantum in casu tempori est. Nemini admittitur intra Curiam si Cardinales.
  
  Paola os suum aperuit ut quaestionem quaereret, sed per medium haesit. Interrupi eum e suprema tabulato clamore terribili venientem.
  
  
  
  Domus Sanctae Marthae
  
  Sancta Marta Piazza, 1
  
  Feria Quinta in Pridie Nonas Apriles 2005, 4:31: post meridiem.
  
  
  
  Fidem merens ingredi cubiculum suum, in dura sicut in inferno vixit. Cardinalis iam tempus est ut huius erroris paeniteat, et eius desiderium lugubribus litteris scribatur. Karoski cultello in nudo pectore aliam incisam fecit.
  
  "Mitescere, Eminentiae Tuae. Minus deest.
  
  Quinta pars est de singulis gradibus débiles. Ille stragulam strangulatam madefactam sanguine, ac ductile in Persicum tapete madens, roboris ei spoliavit. Sed uno in loco conscientiam perdidi. omnes pugnis et cintiis omnia secat.
  
  Karoski confecit opus in cista. Superbia artificis, vide quid scripseris. Digitum teneo in pulsu et momento carpo. Oportebat habere memoriam. Infeliciter, omnes non possunt uti camera digitalis video, sed haec mere mechanica efficiendi video cameram magna operatur. Pollice super volumen currit ut aliam imaginem photographicam faceret, Cardinali Cardoso exprobravit.
  
  "Salve Eminentia Tua. Oh, sane non potes. Ioculum ab eo remove, ut opus est eius "dono linguarum".
  
  Karoski solus terribilem iocum risit. Cultrum intermisi et cardinali cultrum monstravi, extendens linguam meam in gestu ludibrio. et primum errorem suum fecit. Incipit iocatio solvere. Exhorruit Purpura, sed non tam vix ut aliae lamiae. Quas paucas vires reliquerat ipse collegit, et terribilem sonitum emisit per Domus Sanctae Marthae atria sonantem.
  
  
  
   Domus Sanctae Marthae
  
  Sancta Marta Piazza, 1
  
   Feria Quinta in Pridie Nonas Apriles 2005, 4:31: post meridiem.
  
  
  
  Cum clamorem audivit, Paola statim portavit. Monui monialem ubi essem manere, et ego transivi, te in tres proiicit, attrahens sclopellum suum. Auceps et Dantes eum per scalas secuti sunt, et tres fere collisi sunt qui cursu suo gradus ascendere conabantur. Ubi ad summum perventum est, confusi constiterunt. In medio steterunt longi ANDRON fores plenae.
  
  -¿Ubi erat? Auceps dixit.
  
  "Perdamne, inquam, placet. Non discute, iudices, Paola dixit: il est, et est hircus valde periculosus.
  
  Paola elegit latus sinistrum, latus e regione elevatoris. Mihi crede, locus est strepitus in numero 56 . Qui cultrum in arborem posuit, Dantes autem manu manu eum annuit. Volatorium superintendentum conturbatus annuit, et ambae ianuam conportant, quae sine difficultate torsit apertam. Invadunt duo lictores, Dantes a fronte petens, Paula a parte. Limen auceps stat, pectus bracchia transversa.
  
  Cardinalis in lecto iacebat. Is valde perterritus est et ad mortem perterritus fuit, sed non nocuit. Attoniti horrent arma.
  
  "Noli me dare." Aut amabo.
  
  Dantes ubique spectat et sclopellum demittit.
  
  -¿Dówhere erat?
  
  "Proximum cubiculum cogito," inquit, digito monstrans, sed manum non deprimens.
  
  Exierunt iterum in ANDRON. Paola stabat ad unam partem portae LVII, cum Dantes et Fowler arietem humanum numerum repetiverunt. Uterque primum ictum bonum accepit, sed seram non cessit. In secundo ictu salto cum ingenti fragorem.
  
  Cardinalis in lecto iacebat. Stuffy erat valde et valde mortuus, sed locus erat vacuus. Dantes crucem in duobus gradibus et respice in cubiculum bano. Meneo caput. Protinus alius clamor auditur.
  
  -¡ Auxilium! ¡ Adiuva!
  
  Omnes tres cubiculi festinaverunt. In fine ANDRON, in latere elevatore, cardinalis humi iacebat, vestimenta sua in globum revoluta. El citato agmine perrexerunt. Paola primus accessit, et iuxta eum genu nixus, cardinales iam ascenderunt.
  
  -¡Cardenal Shaw! dictus Fowler, suum contubernalem agnoscens.
  
  - Ego valeo, valeo. Me impulit ad eam. Reliquit propter aí, dixit aperiens januam, quae erat nota faciei, ab uno in cubiculis dissimilem.
  
  "Quidquid vis, pater.
  
  - Mitescere, valeo. Cape hunc monachum impostorem, dixit Cardinali Shaw.
  
  -¡Revertere in cubiculum tuum et ianuam claude! -le grito Fowler.
  
  Omnes tres portae in fine andronis perambulaverunt et exierunt in gradibus usuni. Sub uligine et carie odor pingit in muris. Scala male lit.
  
  Perfice insidias, Paola cogitabat. Karoski aun habet a Pontiero pistol. Exspectare nos potuit vice et capita saltem duo interclusa, antequam facultas resipiscat.
  
  Et tamen per scalas decurrerunt, non sine aliquo titubante. Gradus sequebantur ad sótano, sub plano plateae, sed alli ianua clausa erat densis padlock.
  
  "Non hic egressus est.
  
  Vestigia eius secuta sunt. In area superiore clamorem audiverunt. Iverunt per ianuam et recta ad culinam iverunt. Dantes CSI transiit et primo intravit, digitum in felis, canón monstrans. Tres moniales cum patinis haerere cessaverunt easque oculis patellis inspexerunt.
  
  -¿ Numquid hic transiit ? clamavit Paulus.
  
  Non responde. Pergebant conspiciunt ante oculos bullienti. Unus eorum etiam iurabat in pout eius spreto.
  
  -¡Quid si quis huc transfretavit! ¡ Monachus! repetit criminologist.
  
  Moniales parvipendens. Manum auceps in humero suo posuit.
  
  -Dejelas. Italice non loquuntur.
  
  Dantes usque ad finem culinae ambulavit et trans ostium vitreum duorum metrorum latum est. Speciem amoenissimam habes. Experiri sine fructu aperire. Ostium cuiusdam monialium aperuit dum suum Vaticanum ID ostendens. Superintendentis monialis ambulavit et clavem in arca parieti absconditam inseruit. Janua cum strepitu aperta est. Hoc latere vicum praetermissum est Plaza de Santa Marta. In conspectu eorum erat Palatium San Carlos.
  
  -Damne eam! Nonne monialis "Domuso" ad eum accessum dixit?
  
  - Bene, vide inspector. Duo sunt," inquit Dantes.
  
  Redeamus ad gressus nostros.
  
  Cucurrerunt scalae, incipientes tunicam, et ascenderunt super solium. Unusquisque plures gradus ad tectum invenit. Cum autem venissent ad ostium, invenerunt clau- sorem ad Cal.
  
  "Nemo aut hic exire potuit.
  
  Subiecti consederunt simul in gradibus sordidis angustis ad tectum ducens. Spirabant folles.
  
  -¿In una cubiculis abscondit? Auceps dixit.
  
  - Non puto. Elapsus est," ait Dantes.
  
  Sed quare a Deo?
  
  "Sane propter coquinam ex circumspectione monialium. Alia ratio huius rei non est. Omnia ostia clausa sunt vel munita, ut est ostium. Salire e fenestris impossibile est, nimis magnum periculum est. Agentes Vigilantiae singulis momentis ¡ aream pervagantur et sumus in arcu dí a, propter caelum!
  
  Paola furit. Si per scalas accurrentes tam fessus non essem, pedes in muros calcitrarem.
  
  Dantes auxilium petit. Eos cingulum de area habete.
  
  Praefectus desperans caput movet. Pone manum fronti tuae, quae sudore madet, quae lutulentae cadit guttae in aeterno corio rupturae. Crines semper lepide comi, sordidi et frigidi erant.
  
  -¿Sómo me vocare vult, pulcher? Nihil operatur in hoc aedificium damn. Nullae CCTV camerae in corridors, telephonia, microphones, ambulatio-loquia non laborant. Nihil est turpius quam bulbus levis damnare, nihil quod fluctus vel ones et cyphras operetur. Sicut columbam tabellarius non mittam ...
  
  "Per tempus descendi, procul abero. In Vaticano, monachus ad se non advertit, Dicanti," inquit aucupis.
  
  -¿ Posne mihi aliquis explicare cur ab hoc conclavi fugisti ? Hoc est tertium tabulatum, quo clausae sunt fenestrae, et habuimus ad calcitrare ianuam damni. Omnes aditus aedificiorum custodiebantur vel clausi erant, "manum apertam super ostium ad tectum percutere aliquoties, impetu et nube pulveris causans".
  
  "Tantum prope sumus" Dantes dixit.
  
  - Damn. Damnare, damnare, damnare. ¡Le teníhosts!
  
  Fowler erat, qui terribilem veritatem enuntiabat, et verba eius in aures Paolae resonabant, sicut trulla instantis literae l.
  
  "Habemus alium mortuum, dottora.
  
  
  
   Domus Sanctae Marthae
  
  Sancta Marta Piazza, 1
  
   Feria Quinta in Pridie Nonas Apriles 2005, 4:31: post meridiem.
  
  
  
  "Caveas," inquit Dantes.
  
  Paola irata erat. Si Sirin tunc ante eam fuisset, se continere non potuisset. Puto hoc tertio tempore volui dentes evellere valde caprimulgi poñetasasos videre si liunc animum et vocem fastidiosus servaret.
  
  Postquam in tectum asellum obstinatum censui, per scalas descendi, accubans humilis. Dantes traiicit ad alteram partem quadrati ut hominem improbum in se agat et colloqui cum Sirin vocaret ut tergum peteret ut sceleris scaenam inspiceret. Responsum ducis fuit te ad documentum UACV accedere et te in veste toga facere debere. Instrumenta in casu normali itinerarii tecum portari debes.
  
  "Non possumus haec omnia permittere ut ultra mas doún". Entiendalo, Dicanti.
  
  "Damnare rem non capio. ¡ Debemus occisorem capere! Opus purgare aedificium, invenire quis in, testimoniorum...
  
  Dantes eam intuebatur quasi mentem amisisset. Auceps renuit, impedire nolens. Paola scivit quod hanc causam intromitteret in animam suam, veneno ei pacem mentis. Semper conatus est nimis rationalis esse, quod sensus sui esse sciebat. Cum aliquid intravit, initiatio eius in obsessionem vertitur. Illo momento animadverti furorem ab espiritu manantem fuisse quasi guttam asidoi temporis incidere in frustum crudum.
  
  In androne erant tertii tabulati, ubi omnia contigerunt. Locus n. 55 iam vacuus erat. Eorum incola, homo qui nuntiavit eis ut conclave 56 quaereret, Cardinalis Belgicus fuit Petfried Hanils, aetate inter 73 et 241. valde me commotus est quod factum est. Dormitorium erat in solario, ubi aliquandiu hospitatus est.
  
  "Fortunate, maximus natu ex cardinalibus in sacello fuit et post meridiem meditationem ministravit. Tantum quinque clamores audiverunt, et iam nuntiaverunt unum insanum ingressos et corridores ululare coepisse," Dantes dixit.
  
  -¿Y ya está? ¿ Estne daños regere ? Paola indigne tulit. ¿ Hoc facito, ut etiam ipsi cardinales non cognoscant unum ex suis occidisse ?
  
  -Hoc longe eyelash. Dicemus quod infirmatus est et quod translatus fuit ad hospitale Gemelli cum gastroenteritis.
  
  - Et cum eo, omnia iam statuta sunt - imago, icon.
  
  "Quid est, mas. Iniussu meo nemini Cardinalium loqui licet, et scena sceleris in cella coarctatur.
  
  Non potest serio loqui. Exspectare debemus digitos in foribus, in accessibus puncta, in erro... Gravis esse non potest.
  
  -¿ Quid vis, bambina? Collectio circuitus cars ad portam? ¿ Milia micat e graphis photographicis ? Nimirum undique clamantes optime degeneres capiunt," Dantes dixit cum imperio. ¿ An vultne tantum de quantico ante cameras bacularii gradum elevare ? Si tam bonus es, ut melius ostenderis.
  
  Paola non lacessetur. Dantes thesem de prioritate occulti plene confirmavit. Habes electionem: vel in tempore perdis, vel in hunc magnum et perantiquum parietem colligo, vel cedo et festinare ad utilitatem tot sims quot mihi suppetunt.
  
  Vocant Sirin. Quaeso hunc ad tuum amicissimum. Caveant et suos homines in casu Carmelitarum in Civitate Vaticana demonstret.
  
  Volatoria eructavi ut Paola attentionem. Deposui eam et tacite locutus sum, os meum premens valde. Paola adiuvare non potuit quin anhelitum suum ei goosebumps daret et gavisus est tunicam suam induere sine aliquo animadversione. Recordatus sum tactus eorum fortis, quia se projecit in turbam quasi amens, et apprehendit eam et tenuit eam arctam.#237; et ad sanitatem tenetur. Illa vere eum iterum amplecti voluit, sed in hoc casu omnino inconveniens est desiderium eius. Omnia satis difficilia erant.
  
  "Illos vero ordines iam peregi et nunc agetur, doertor. Et Olví operationem vigilum vult exerceri, quia in Vaticano djemaás non recipiet. Convenire debebimus cum eo quod chartas lusimus quas fatum fecit, quamvis pauper estas sit. In hoc situ vetus sermo de terra mea valde convenit: rex XXVII.
  
  Paola statim intellexit quid ageret.
  
  Hoc etiam dicimus Romae. Causam habes, pater... Primum in hac causa testimonium habemus. Iam aliquid est.
  
  Auceps bajó aún más el tono.
  
  - Talk to Dante. Esto cum, tempus. donec spectaculum nobis relin- queat. Quiz ascendamus cum viable descriptione.
  
  - Sed sine scelestus .. .
  
  "Quod postea, dottor. Si Cardinalis Shaw eum vidit, imaginem roboticam feremus. Sed refert me ad eius testimonium accedere.
  
  - Ultimum nomen eius mihi notum est. ¿Estne Shaw pluma in Karoski tradit?
  
  -Ipse. Lentus et callidus est. Spero nos iuvare potes cum descriptione. Ne memorem nostri nomen suspicor: videamus an illum agnoscas.
  
  Paola annuit et cum Dante redit.
  
  - ¿ Quid, esne duo secreta, loves?
  
  Artifex criminalis hoc verbum ignorare voluit.
  
  "Fulcher me monuit ut mitesceret pater, et ego consilium eius sequar videor.
  
  Dantes eum suspiciendo intuens, animo oppressus. Certe haec mulier valde venustissima erat in oculis suis.
  
  "Id est sapientissimus examinator vestrum.
  
   - Noi abbiamo dato nella croce 28, ¿verdad, Dante?
  
   "Hoc uno modo est intueri. Aliud longe est scire te hospitem esse in aliena terra. Hoc mom erat eius iter. Nunc ad nos est. Personale in hoc nihil est.
  
  Paola altum spiritum sumpsit.
  
  " Recte, Dantes. Cardinali Shaw loqui debeo.
  
  Ipse in cubiculo suo se ab ictu expertus est. Negavit.
  
  - Superintendentis. Fac hoc tempore. Quiz quomodo eum capiemus.
  
  Cop taurus cervicem cum fragore vertit. Primum sinistrum, deinde dextrum. Apparuit quod de eo cogitaret.
  
  - Bene, scrutator. Una cum conditione.
  
  -¿Cuáis eam?
  
  Simplicioribus verbis utar.
  
  - Vade et cubitum ire.
  
  Paola se convertit, occurritque Fowler accusatori intuitum, qui sermonem e longinquo spectans. Reversus est ad Dantem.
  
  -Quaeso.
  
  -¿Por favor qué, ispettora?
  
  Idem porcus ignominia fruebatur. P. Nihil, aí tenia.
  
  "Quaeso, Superintendentes Dantes, licentiam tuam ad Cardinalem Shaw alloquendi.
  
  Dantes aperte arridebat. Tempus erat te magna. Sed subito factus est gravis.
  
  Quinque minuta, quinque quaestiones. Nulla sed mi. Ludo id quoque, Dicanti.
  
  Vigilantiae duo membra, tam in litibus nigris quam ties, e elevatore exierunt, et steterunt hinc inde ostium 56, quod intus eram . Custodi ostium usque ad adventum UACV inspectoris. Dicanti decidio commodum temporis interrogando testis.
  
  -¿ Ubi est locus Shaw?
  
  in eadem area fui. Dantes duxit eos ad cubiculum 42, cubiculum ultimum, ante ostium quod ad scalas ministrabat. Superintendentis subtiliter sonuit duobus tantum digitis utens.
  
  Illos sorori Helenae aperui, quae risu amiserant. Relevium in conspectu eorum in facie apparuit.
  
  "Fortunate, recte vos omnes. Si persecutus est in somnis scalam. ¿ Qui eum capere potuerunt ?
  
  Respondit Paola. per culinam evasisse putamus.
  
  - O Deus, Iíor, ¿ propter introitum mercanciarum? Sancta virgo Oliva quanta clades.
  
  -¿Soror, non dixisti nobis accessum habere ad eam?
  
  - Sic una ianua. Praesent nec ligula est, a carport. Crassa est et praecipuam clavem habet.
  
  Incipiente Paola intellegere se et sororem suam Helenam non similiter Italicis loqui. Nomina ipsa personaliter sumpsit.
  
  -¿ Acc... id est, percussor per ahí sororem ingredi potuit?
  
  Monialis caput movit.
  
  "clavem habemus cum sorore eknomatis et mecum. Et in Polonica loquitur, sicut plurimae sorores hic laborantes.
  
  Physicus forensis conclusit sororem esonom esse debere qui ostium Dantis aperuit. Haec sunt duo exemplaria clavium. Mysterium magis multiplex obtinuit.
  
  -¿Num ire ad cardinalem?
  
  Soror Helena gravi sono caput movit.
  
  Impossibile, dohora. Hoc est... ut aiunt. In statu nervorum.
  
  "Fiat," inquit Dantes, unum minutum.
  
  Gravissima monialis facta est.
  
  - Zaden. Nulla ac nulla.
  
  Videtur quod propria lingua confugere maluisset ut responsum negativum daret. Iam ianuam claudebam cum Fowler in artus pressit, id ne plene occluderem. Et timide indicabat ei vocem, mandendo verba
  
  - Sprawia przyjemno, potrzebujemy eby widzie kardynalny Shaw, siostra Helena.
  
  Oculos eius tamquam laminas monialis aperuit.
  
   Wasz jzyk polski nie jest dobry XXIX.
  
   - Scio. Pater pulchram saepe visitare habeo. Sed omnino non fui cum natus sum - Solidarietas 30 .
  
  Inclinavit caput mulier religiosa, sed apparebat quod sacerdos meruerat fidem. Tum regañadientes totam ianuam recedente se aperit.
  
  -¿Quia scis Poloniae? Paula suggessit ei intrantes.
  
  "Tantum habeo ideas lucis, dottor. Scis, iter suum ambitus dilatat.
  
  Dikanti permisit se paulisper conspicere antequam hominem in lecto plenam suam attentionem poneret. Cubiculum obscurum erat, ut pene caeci erant. Cardinalis Shaw test per aream cucurrit linteo madido in frontispicio, in tam humili lumine difficile erat videre. Cum lecti pedem appropinquarent, purpureus in cubitum unum surrexerat, fremebatque, et faciem suam linteo delapsus est. Homo durus plumarius cum gravissima aedificatione fuit. Crines, omnino albi, fronti adhaeserunt, ubi linteum madefactum repperit.
  
  "Ignosce, ...
  
  Dantes incumbebat ad osculandum anulum cardinalem, sed cardinales eum prohibuerunt.
  
  -Nemo quaeso. Non nunc.
  
  Inspector inopinato gressus, aliquid superfluum. Dolendum erat priusquam pavimentum caperet.
  
  - Cardinal Shaw nos intrusionem dolemus, sed opus est vobis paucas quaestiones quaerere, ecquid nobis respondere posse sentis?
  
  "Certe, filii, scilicet. paulisper distinxi. Expertus atrox fuit videre me spoliatum in loco sancto. Constitutum habeo paucis momentis aliquid negotii exstat. Quaeso sis brevis.
  
  Dantes aspexit ad sororem suam Helenam et tunc Shaw. Este comprendió. Nulli testes.
  
  "Helena soror, quaeso mone Cardinali Paulich me paulo tardius fore, si ita eris benignus.
  
  Monialis egressa e cubiculo "sando" repetens maledictiones, haud dubie non proprium mulieris religiosae.
  
  -¿Quid hoc toto tempore accidit? quaeritur Dantes.
  
  Accessi ad cubiculum meum ut commentarium meum reciperare cum gravi clamore audivi. Permaneo paralysi paucis secundis, probabiliter conari ad instar sicco si hoc figmentum phantasiae meae fuit. Tumultum audivi per scalas properantium, dein stridorem. Exi in atrium, quaeso. Ad ostium elevatoris vixit monachus Carmelita qui in scrinio parvo qui parietem formaverat abscondit. Vidi eum et conversus et me quoque intuens. Odium erat multum in oculis, sancta Dei genitrix. In illo momento, est alius ... FRANGO, et me icta est Carmelita. Cadam ad terram, et clamamus. Reliqua guys iam nosti.
  
  Faciem eius bene videre potuisti? Paola intervenit.
  
  Tota fere barba erat densa. Non multum memini.
  
  ----------------- , f aM f aCtrIbUs sIbUs faCIes ?
  
  "Non puto, sicut alterum vidi, et visio mea non est qualis erat. Sed memini me canos habuisse capillos et CEO. Sed statim intellexi eum non esse monachum.
  
  - ¿ Quid ita censes, Eminentiae Tuae? -inquirio Fowler.
  
  "Suetum sane. Omnes ad ianuam elevatorem agglutinati non apparent sicut servi Dei.
  
  Eo momento soror Helena timida iocularia rediit.
  
  - Cardinalis Shaw, Cardinalis Paulich dicit quam primum Commissionem exspectare eum ad novas missas praeparationes inchoandas. Colloquium tibi paravi in area humi.
  
  -Deo gratias, Soror. Adele, cum Antun sis sis, quod opus est tibi. Wallia, quae quinque minuta tecum erit.
  
  Dantes intellexit Shaw ineundae finem esse.
  
  "Gratias tibi ago pro Eminentia Tua omnia. Praesent tempus nobis ante.
  
  "Nescis quam paenitet me. Missae novendiales habentur in omnibus ecclesiis Romae et per milia per orbem, orantes pro anima Sancti Patris nostri. Probatur hoc opus et non sum differre propter impulsum simplicis.
  
  Paola aliquid dicturus erat, sed Fowler cubitum suum subtiliter expressit et CSI quaestionem deglutivit. Cum gestu etiam purpura vale dixit. Quibus conclave incipientibus, cardinales eos interrogaverunt, quod mihi magni interest.
  
  - ¿ Numquid hic homo cum ablatione habet aliquid?
  
  Tardissime conversus Dantes, et respondi verbis quibus almíbar prominebat cum omnibus suis vocalibus et consonantibus.
  
  " Ex ninú modo, Eminentiae Tuae, hoc provocator iustus est. Probabiliter una ex iis quae in anti-globalizatione implicantur. Solent concinnare operam, ut scias.
  
  Cardinalis paululum convalescit donec in lecto recumbit. ad monialem se convertit.
  
  "Sunt rumores inter nonnullos e fratribus meis cardinalibus quod duae eminentes figurae Curiae Conclave non sint frequentandi. Spero te utrumque bene.
  
  -¿Dónde ha orído, Eminentiae Tuae? Paola abhorrent. Vocem in vita sua tam mollem et suavem et humilem audiverat, quam illam quam Dantes ultimam quaestionem quaesivit.
  
  "Heu, pueri, multum oblita senectae. Edo qui et susurro qui inter capulus et mensa est. Sed tibi persuadeo me non esse Unicum qui hoc scit.
  
  Eminentiae Vestrae, hoc est, sane rumor vanus. Si tibi ignoscas, quaerendum est molestorem.
  
  Spero te cito invenire. Nimis multae seditiones in Vaticano positae sunt, et forte tempus est ad cursum mutandum in consilio securitatis nostrae.
  
  Shaw comminatio vespertina, cum in azúkar interrogatione Dantis vitreae, ab aliquo trium non latuit. Etiam sonus Paolae fecit sanguinem suum frigidum, et omne membrum quod offendi fecit fastidiens.
  
  Soror Helena cum eis cubiculum reliquit et in ANDRON deambulavit. Cardinalis quidam verecundus, haud dubie Pavlich, eum in gradibus expectabat, cum quo per scalas soror Helena descendit.
  
  Ut primum Paola vidit tergum sororis Elenae per scalas evanescere, Paola ad Dantem convertit vultu acerba in faciem.
  
  "Spectatur sicut domus tua potestate non laborat sicut putas, Superintendentis.
  
  "Iuro me hoc non intelligere. "Dantis facies dolore repleta est. Saltem speremus rationem veram ignorantes. Sed hoc videtur impossibile. Et sit quod licet, etiam Shaw sit PR vir qui sandalia rubra gerit.
  
  "Sicut omnes scelestos nos scimus aliquid peregrinum agatur," dixit physicus forensis. Honestum esse, mihi placet hoc damnare rem sub ossibus suis explodere, ita ut pudiéramos operetur modo quo indiget.
  
  Dantes erat iracunde protestatus cum aliquis in portum marmol apparuerat. Carlo Boy habí decrevit mittere quod putavit esse membrum melior et magis reservatum UACV.
  
  - Salvete omnes.
  
  "Salve, Director Boi," respondit Paola.
  
  Tempus est ad novam Karoski scaenam occurrere.
  
  
  
  FBI Academy
  
  Quantico, Virginia
  
  die 22 mensis Augusti anno 1999
  
  
  
  - Age, age. Scis Pono qui sim, nonne?
  
  Nam Paola, congressus Roberti Weber, tantum erat quantum sentiret ut ologos Aegyptius si Ramses II eam ad capulus invitaret. Colloquium intravimus ubi logo scelestus ille scelestus gradus quattuor discipulis qui curriculum praeterierant dabat. Decennio abductus fuerat, sed gressus eius confidentes in curriculis FBI tremendum praecepit. Hic homo scientiam forensem evertit ut novum instrumentum ad scelestos inveniendos crearet: profile psychologicae. In electo cursu quem FBI cucurrit ad novum talentum circa mundum instituendi, semper fuit gradus providendi. Guys id amabant quod cum aliquo obviam venire possent multum mirati sunt.
  
  - Certe, scio, vel. Dicere ei...
  
  - Imo, scio, magnus honor est mihi obviam tibi et blah blah. Si ego a D omni tempore hoc dictum essem, nunc dives essem.
  
  Scelestus nasum suum in densissima folder sepelivit. Paola in sinum suum trocleam attingit et chartam intritam extrahit, quam Weber trado.
  
  "Gloria in occursum tibi domine.
  
  Weber chartam inspexit et iterum aspexit. Unum libellum dollarium erat. extendi manum meam et tuli. Expavi eam et in sinum meum iaccam posui.
  
  - Ne ripae labes, Dicanti. Ad Thesaurum Civitatum Americae Unitarum ab Améric pertinentes, sed responsio puellae opportune risit.
  
  "Id animum habe, domine.
  
  Weber induravit faciem suam. Erat momento veritatis, et omne verbum quod sequebatur erat quasi ictum puellae.
  
  - Moron es, Dikanti. Tactus m ínimos in físicas probat et in puntería probat. Is raedam non habet. Statim concidit. Facilius se in adversis claudit.
  
  Paula tristis erat. Quod viva legenda aliquando te colorum privabit difficillimum est. Gravius etiam est cum vox rauca non minimam moenium in voce sua relinquit.
  
  - Non argumentaris. Bona est, sed quid intra se est aperiat. Et ad hoc debet fingere. Cogita Dicanti. Nolite sequi mandatis litteram. Improvise y vera. Sit autem hoc meum diploma. Notae novissimae hic sunt. ponet eam fascia cum officio relinquit.
  
  Manibus tremulis, Paola involucrum Weber sumpsit et ianuam aperuit, grate se ab omnibus effugere posse.
  
  "unum scio, Dicanti. Estne verum causa interfectoris ¿Cuál Vide?
  
  - Intentum occidere. Quis eam capere non potest.
  
  negat taedio.
  
  "Non procul est unde sit, sed aá ahí aun non est. Iterum libros similes cogitat, onñorita. ¿ Num te cupiditatem occidendi intellegit ?
  
  - Non est vel est.
  
  "Interdum oblivisci debes de tractationibus psychiatricis. Ratio vera est corpus. Opus suum examinare et artificem cognoscere. Sit primum de capite suo cogitat, cum accedit ad scelus ferenti.
  
  
  Dikanti cucurrit ad cubiculum suum et se in balneo inclusit. Cum satis serenus essem, involucrum aperui. Longum est intelligere quod videt.
  
  Summas notas in omnibus subditis ac lectionibus pretiosis excepit. Nihil est quod videtur.
  
  
  
  Domus Sanctae Marthae
  
  Sancta Marta Piazza, 1
  
  Feria Quinta ante diem quartum Idus Apriles 2005, 5:10 pm.
  
  
  
  Minor hora post, interfector ex hoc cubiculo evasit. Paola suam praesentiam in conclavi sentire potuit, sicut homo fumum ferro invisibili inspirans. Viva voce, semper interfectores Vide rationabiliter tractavit. Hoc facere debuit cum sententiam suam (plerumque) in modo mailing pronuntiavit.
  
  Non fas erat hoc modo cubiculum ingredi, cave ne cruorem calcarem. Hoc non facio, ne scenam sceleris polluam. Praecipua causa non proficiebam, quia maledictus sanguis bonos calceos in aeternum pessumdaverat.
  
  Et de anima quoque.
  
  
  Fere abhinc tres annos, revelatum est Directorem Puer personam sceleris non tractare. Paola suspicatus est Puerum hoc compromisso gradu futurum ut puncta mereretur cum Auctoritatibus Vaticanis. Utique non poterit proficere cum suis Italicis Superioribus politicis, quia totum damnandum est occultum.
  
  primum cum Paulo Detras iniit. Demiás exspectabant in in ANDRON, recta prospiciens et modos syntiéndosos incó. CSI Dantes et Fowler pauca verba permutantes audiverunt - etiam iuraverunt aliquos ex illis sono rudissimo esse locutos, sed ea quae intra conclave erat, non quae foris remanebant, animum intendere conabatur.
  
  Paola mansit ad ianuam, relinquens Puerum suum negotium recordari. Primum sume imagines forenses, ab unoquoque angulo cubiculi, unum verticale ad laquearia, unum ab unoquoque laterum possibilium, et unum ab unoquoque objectorum, quod explorator momentis consideret. Denique a mas sexagenario micat, rem in fictis, albidis, intermissis coloribus illustrans. Paola etiam praevaluit strepitum et lucis excessum.
  
  Altum tolle spiritum, quaerens odorem sanguinis ignorare, et insuavem post gustum in gutture tuo relictum. Oculos tuos falle et nimis lente mente numere ab centum ad nihilum, pulsationem tuam cum modulo decrescentis comitis disponere conatur. Canter audacis centum nihil aliud erat quam levis glomeratio in quinquagesimo et hebeti et subtilis in nulla pulsatione.
  
  Aperi oculos tuos.
  
  In lectulo iacebat Cardinalis Geraldo Cardoso, aetatis anno 71 ad 241 . Cardoso ornatum caput cum duobus linteis stricte nodatis ligatum erat. Cardinalis sacellanus gerebat, omnino amentem, aere malitiose irridente.
  
  Paola lente repetit Weber mantra. "Si vis artificis occurrere, vide ejus opus." Repetivi etiam atque etiam, tacite movens labia mea usque ad sensum verborum ex ore ejus abstersum, sed impressi in cerebro ejus, sicut qui atramento madefacit, et post chartam impressam siccescit.
  
  
  "Incipiamus", Paola voce magna dixit, et machinas magnetophonicae e sinu suo accepit.
  
  Ne puer quidem eam aspiciebat. In tempore, vestigiorum colligendis occupatus eram, et figuram sanguinis quemne studebam.
  
  CSI in commentariis suis dictare coepit, sicut ultimo tempore quantico fecerat. Praestare observationem et consequentiam immediatam. Effectus harum inventionum satis multum apparet ad restitutionem eorum quae facta sunt.
  
  
  Observatio
  
  Conclusio: Karoski in roomón cum algun dolo introducta est et cito et tacite ad víctima redacta est.
  
  Observatio: Linteum cruentum in area est. Aspicit rumpled.
  
  Conclusio: In omni verisimilitudine, Karoski iocationem laítime imposuit eamque tulit ad horribile agendi curriculum continuandum: linguam exscindendam.
  
  Observe: terrorem audimus.
  
  Verisimile est, post extrahere iocum, Cardoso viam clamandi invenit. Tum lingua novissima abscindit antequam oculos ferit.
  
  Observación:víctima servavit et oculos et fauces incisa. Excidit vultus avulsus et sanguine tectus. Manus in loco.
  
  Rituale Karoski hoc casu a cruciatu corporis incipit, ut ritum postea trucidaret. Amove linguam, remove oculos, remove manus.
  
  
  Paola conclave ianuam aperuit et Fowlerum rogavit ut paulisper intraret. Auceps grimaced asino creepy at non distulit. Peritus forensis taeniola cinematographica increpuit, et utrumque ultimum paragraphum audiebat.
  
  - ¿ Putas esse aliquid speciale circa ordinem quo ritum fungeris?
  
  "Nescio, dotor. Sermo est potissimus in sacerdote: sacramenta cum voce peraguntur. Ministerium sacerdotale nullo modo oculi definiunt, cum nullum eius munus directe participant. Sed tamen hoc fit manibus sacris, cum tangunt corpus Christi in Eucharistia. Manus sacerdotum semper sacrae sunt, quaecunque agit.
  
  -Quid habes in mente?
  
  Etiam monstrum simile Karoski adhuc manus sacras habet. Facultas sacramentorum perficiendi eadem est ac sancti ac puri sacerdotes. Sensum communem respuit, sed verum est.
  
  Paola perhorruit. Quod tam miserabilis creatura directa cum Deo contingere posset, taetrum et terribile ei videbatur. Conare te admonere hanc unam esse ob causam, qua Deum negaret, putare quod intolerabili tyranno in caelesti firmamento esset. Sed in horrorem delabens, in pravitatem hominum similis Karoski, qui opus suum facere putabat, longe aliter in ea effectum habuit. Cynthio prodidit eam, quam sentiret É , et in loco se posuit paulisper. Admone me, Maurizie, quod nunquam faciam, et utinam ibi essem, ut conari ac instare omnem hanc insaniam damnare.
  
  -Deus meus.
  
  Parvi perspexit, non satis scito quid loquatur. I'm back and#243; locus relictus. Paola in commentariis denuo convertit.
  
  
  Observación:víctimaá talarem vestem gerit, plene expositam. Sub el simile quid subucula. Tunica scissa est, probabiliter ab obiecto acuto. Plures incisae sunt in cista formantes verba "Ego, te confirmo".
  
  Rituale Karoski hoc casu a cruciatu corporis incipit, ut ritum postea trucidaret. Amove linguam, remove oculos, remove manus. Verba "Ego te confirmo" etiam in scaenarum Portini-shogi reperta sunt in imaginibus photographicis a Dante-i-Robaira exhibitis. Variatio in casu libitum est.
  
  Observatio: Multae maculae inquinatus et inquinatus in parietibus. Item vestigium mancum in area iuxta lectum. Spectat ut sanguis.
  
  Conclusio: Omnia in hoc scelere supervacua sunt scena. Non possumus concludere eius stilum evolutum vel ad ambitum accommodasse. Eius modus minim et...
  
  
  Criminator premit "" conjunctionem autocineti. Omnis usus est ad id quod non convenit, id quod vehementer erravit.
  
  Quid agis, director?
  
  -Badly. Valde malus. Digitos cepi ab ostio, nocturno, et proscriptione, sed parum inveni. Plures notae clauorum sunt, sed una puto vestigia Karoski compositus.
  
  In tempore, habebam meum plasticum qui satis clarum habebat digitum quem modo a capite lecti removi. Eam in luce impressi comparavit, quod a Fowler ab Karoski scriptor card (ab ipso Fowler in cella sua post evasionem Estensis consecutus est, cum in hospitali S. Matthaei ad aegros digitos usus communis non esset).
  
  - Haec impressio praevia est, sed puto fortuitum esse in pluribus punctis. Haec furca ascendens satis proprium est ística et esta cola déltica... - decíBoi, más pro sí idem est ac Paola.
  
  Paola scivit quod puer cum bonum fingerprints agnovit, tunc ita est. Puer famam assecutus est artifex in fingerprinting and graphics. Totum vidi é deplorare tardum labem, qui pulchre coronator in sepulchrum vertitur.
  
  -¿Nihil est mihi, medicus?
  
  - Nada massa. Nihil pili, nihil fibrae, nihil. Hic homo est vere spiritus. Si caestus uti coepit, Cardoso putem eum occidisse propagatorem rituali.
  
  " In hac fistula fracta nihil spirituale est, medice.
  
  Director cum admiratione et #241 CAD intuebatur, fortasse verba subiectionis vel suae conclusionis considerans. Tandem respondi ei:;
  
  "Non, non vere, vere.
  
  
  Paola cubiculum reliquit, Puerum ad suum opus faciendum reliquit. Sed scito me nihil fere reperire. Karoski capitalis dolor fuit et, quamvis properans, nihil post reliquit. Suspicio inquieta pergit caput oberrare. Circumspice. Camilo Sirin venit cum alio. Homunculus parvus, specie gracilis et fragilis, sed eisdem acutis oculis, naso. Sirin ad eum accessit et eum magistrum Gianluigi Varone, principem Vaticanum iudicem, introduxit. Paola huic homini non placet: spectat sicut griseum et ingens figuram vulturis in iaccam.
  
  Iudex protocollum subtrahit cadásmo remoto, quod fit in secreto absolute. Duo Exactio Corps agentium, qui antea custodiendae ianuae assignatus erat, vestimenta sua mutavit. Ambae nigrae altiores et caestus latex gerebant. Ipsi respondebunt purgandi et signandi cameram post discessum Pueri et iugales. Auceps sedens in parvo scamno in fine ANDRON, commentarium suum tacite legebat. Cum Paulus vidisset Sirin et magistratum esse liberum, accessit ad sacerdotem et consedit iuxta eum. Fowler non possum non sentiunt
  
  - Bene, dotor. Nostis iam plures cardinales mas.
  
  Paola turpiter risit. Omnia fere triginta sex horarum mutaverant, cum duae earum simul ante ostium fugae fungentem exspectassent. Soli nusquam erant prope Karoski capiendum.
  
  "Iosos obscuros credidi praerogativam Dantis praerogativam fuisse.
  
  "O, estque dottora. Itaque eum inviso.
  
  Paola aperiens os suum iterum clausit. Voluit indicare Fowler quid ageretur in capite de ritu Karoski, sed nesciebat quid esset sollicitus. Placui expectare donec de eo satis cogitarem.
  
  Cum Paola me serum subinde acriter reprehendet, haec sententia ingens error erit.
  
  
  
   Domus Sanctae Marthae
  
  Sancta Marta Piazza, 1
  
   Feria Quinta in Pridie Nonas Apriles 2005, 4:31: post meridiem.
  
  
  
  Dantes et Paola ascenderunt in autocinetum quod ad Tra-Boy pergebat. Moderator eos in morgue relinquit antequam UACV ad explorandum quid in singulis missionibus telum caedis fuerit. Auceps quoque in cenaculum iturus erat, cum ab ostio Domus Sanctae Marthae vox eum vocavit.
  
  -¡Padre Fowler!
  
  Sacerdos conversus. Cardinalis Shaw fuit. Innuit manu, et appropinquavit Auceps.
  
  - Eminentia. Spero melius nunc est.
  
  Cardinalis risit ei benigne.
  
  Supplices suscipimus tentationes quas Dominus nobis mandat. Carissime Fowler, occasionem habere velim ut ipse gratias ago tibi pro opportunitate tua liberandi.
  
  Eminentiae Vestrae, cum advenimus, iam tutus es.
  
  -¿ Quis scit, qui scit quid facere possem quod Lunae, si redissem? Vere gratus sum tibi. Curabo personaliter, ut sciat Curia quid sis bonus miles.
  
  "Nihil sane opus est ut Eminentia Tua.
  
  "Fili, numquam scis qua gratia tibi opus sit. Aliquis periturus est omnia. Gravis puncta ustulo, scis.
  
   Aucupis, le miro, ineluctabilis.
  
  " Utique , fili , ego ... " continua Shaw. Gratia Curiae plena esse potest. Etiam praesentiam nostram nuntiare potuimus hic in Vaticano. Camilo Sirin videtur amittere reflexes. Forsitan aliquis locum suum succedet et fac ut escandalo totaliter tollatur. Nam vel ipsum nulla.
  
  Incipiente aucupio intelligere.
  
  - Eminentia eius me rogat ut instrumentum algún transiliat?
  
  Cardinales magis pueriles ac magis inconveniens conscientiae gestus faciebat, praesertim cum de re loqueretur. Crede quod habes quod vis.
  
  "Ius est, mi gnate, recte. Credentes non debent insultare.
  
  Sacerdos sceleste risit.
  
  - Wow, quote ex Blake 31. Jemas había orí facit cardinales Parabolas inferni legere.
  
  Ostende vocem zavaro et amylum. Non placet sono sacerdotis.
  
  "Viae Domini arcanae.
  
  Viae Domini adversantur viis inimicorum Eminentiae Tuae. In schola a parentibus meis didici. Et non amisit congruentiam.
  
  - Instrumenta medici interdum sordida sunt. Et quasi bene es scalpello bene acuto, fili. Dicamus sé est más ab uno interés in este casu.
  
  "Sacerdos sum humilis," Auceps dixit se admodum delectari simulans.
  
  - Non dubito. Sed in quibusdam circulis loquuntur de facultatibus suis.
  
  - ¿ Et haec etiam non valenter loqui de difficultate mea, Eminentiae Tuae?
  
  "Est etiam aliquid illius. Sed non dubito quin, cum tempus venerit, recte facias. Ne nomen Ecclesiae tuae laverit chartarum, fili.
  
  Sacerdos cum frigido et contemptim silentio. Cardinalis illum patronum in patinam talari sui clerici immaculati permulsit, et vocem susurri submisit.
  
  "Nostro tempore confectis omnibus, quis secretum habet nisi aliud?" Fortasse si nomen eius in aliis articulis apparuit. Exempli gratia in quotes from Sant'Uffizio. Olim wr.
  
  Et sine dicto verbo, iterum revertit et introivit Domus Sanctae Marthse. Auceps in autocinetum ascendit, ubi socii eius eros eum machinae currendo exspectabant.
  
  -¿ Satin', pater? Hoc modo bonum non facit - Dicanti interest.
  
  "Recte, dotor.
  
  Paola eum diligenter studuit. Patebat mendacium: Auceps pallidus erat ut farinam. Eo tempore ne decem quidem, sicut plus quam decem, fui.
  
   -¿Qué queria el cardenal Shaw?
  
   Auceps conatum secura risu Paulo Paulo dedicat, quod solum res deteriores facit.
  
  -¿Eminentia tua? Ah nihil. Memoriam igitur doni mox amico tuo scies.
  
  
  
  Morgue Municipale
  
  Die Veneris die 8 mensis Aprilis anno 2005 01:25 am
  
  
  
  "Consuetum est eos mane accipere, dottoraDikanti.
  
  Paola repetit aliquid inter reductionem et absentiam. Auceps, Dantes et coronator ex una parte tabulae autopsiae stabant. Stabat oppositum. Omnes quattuor stolae caeruleae et latex chirothecae typicae loci induebantur. Occurrens Tuzi in brevi tali tempore recordatus est puellae suae quid sibi fecisset. Aliquid de inferni iteratione. Hujus mo repetitio consistit. Non habent in illis diebus ante oculos suos infernum, sed certissime inspiciebant testimonium eius existentiae.
  
  Visus Cardoso metum iniecit in mensa iacentis. Abluit in horas, sanguine quod texerat, erat: Vulnus erat terribilibus, siccis, vulneribus. Cardinalis erat macilentus, et post caedem, facies trux et accusans.
  
  - ¿Quid novimus el Dantes? Dicanti dixit.
  
  Praefectus parvum libellum attulit quem semper in sinu iacco servavit.
  
  -Geraldo Claudio Cardoso, natus 1934, cardinalis ab 2001. Notissimus defensor commodorum hominum laborantium, semper ex parte pauperis et extorris fuit. Priusquam cardinalatus factus est, in dioecesi Sancti Ioseph permagna fama est. Suae quisque officinas autocineticas in SurameéRica momenti habet - hic sunt Dantis urbs, duo notae currus mundi celebres. Semper ego medius functus sum inter opificem et societatem. Operarii eum amabant, eum appellabant " communionem commercii episcopi ". Fuit membrum plurium Congregationum Curiae Romanae.
  
  Iterum, etiam custodia coronatoris tacet. Robaira videns nudum subridens in ore, Pontiero intemperantiam deridebat. Paucis horis post, homo bulliatus in scrinio suo iacebat. Alterum alterum, alterum purpureum. Vir qui quidem in charta multum boni fecit. Mirabatur si constaret inter biographiam officialem et priyatam, sed fuit Fowler qui quaestionem finaliter dedit ad Dantem.
  
  "Praepositus, ¿ estne aliud quam diurnum diurnum ?
  
  "Pater Aulellus, nolite errare cum existimare omnes sanctae Matris Ecclesiae homines vitam duplicem ducere.
  
   - Procuraré recordarlo - Fowler tenia el rostro rigido-. Nunc responde mihi.
  
  Dantes simulabat cogitare sicut collum sinistrum et dextrum expressi, gestu signatorio. Paola sentiebat se vel responsionem novisse vel quaestionem praeparare.
  
  - Plures feci vocat. Fere omnes confirmat versionem officialem. Plures lapsus exiles, inaniter apparentes. Marijuana adulescens factus sum deditus, antequam sacerdos factus sum. Leviter dubium est collegium consociationis politicae, sed nihil speciale. Iam ut cardinalis, saepe cum quibusdam collegis in curia congressus est, cum fautor esset collegii non admodum celeberrimi in curia: charismatici 32. Fere vir bonus erat Guido.
  
  "Ita fecit duo alia", dixit auceps.
  
  - Similis est.
  
  -¿Quid nobis narras de telo interfecto, medice? Paola intervenit.
  
  Coronator super collum hostiae imposuit, et super pectus eius secuit.
  
  - Acutum obiectum est marginibus laevibus, fortasse non amplissimum cultrum culinarium, sed sí acerrimum est. In prioribus opinioni meae adhaesi, sed postquam impressiones impressiones vidi incisas, eodem instrumento omnibus ter usos esse censeo.
  
  Paola Tomó hoc attende.
  
  -Dottora -dijo Fowler-. Putasne casum esse ut Karoski aliquid in funus Wojtylae facturus sit?
  
  "Damnant, nescio. Securitas circa Domus Sanctae Marthae sine dubio confirmabitur.
  
  "Scilicet," "Iactat Dantes." Ita inclusae sunt, ne quidem scio quanam domus sint sine tempore specto.
  
  "...etsi ante alta securitas erat et parum serviebat. Karoski insignem facultatem et incredibilem virtutem ostendit. Probus esse, nescio. Nescio an conari valet, etsi dubito. Non potuit centuplum suum sollemne absolvere, nec cruentum nobis nuntium relinquere, ut bis alibi.
  
  "Inde semita amisimus" conquestus est auceps.
  
  "Ita, sed simul haec res eum timidum et vulnerabilem faceret. Sed cum este cabró numquam nosti.
  
  "Dantes" dixit Dantes "vigilare debemus ad cardinales tuendos".
  
  "Non solum eos tueri, sed etiam quaerere. Etsi non conor aliquid, beá omnes, nos vide et ride. Collo ludere potest.
  
  
  
  S. Petri in Quadrato
  
  Veneris die 8 mensis Aprilis anno 2005. 10:15 sum.
  
  
  
  Funus Ioannis Pauli II prolixe solito more processit. Quae omnia ordinaria esse possunt, funus est viri religiosi ducis plusquam miliardis populi, cum nonnullis principalioribus civitatis capitibus et in Tellure capitibus coronatis. Sed non solum omnes. Centum millium hominum frequentes in Quadrato S. Petri, et singulae istae facies dicata est historia, quae saevit in oculis duelli sui, sicut ignis post craticulam in foco. momenti in historia nostra.
  
  
  Quorum unus erat Andreas Otero. Robayra usquam non vidit. Diurnarius tria in tecto invenit, in quo sedebat, cum aliis cinematographicis ex televisión alemán cinematographico cantavit. Primum, si per prifma spectes, media hora gravem capitis habebis. Secundo, ut omnium cardinalium capita idem spectent. et tres, sint centum duodecim purpurae sedentes super his sellis. Hoc aliquoties repressi. Et elenchus suffragiorum, quos genuflexus habes, centum et quindecim esse declaravit.
  
  
  Camilo Sirin nihil sensisset si sciret quid Andreas Otero cogitaret, sed difficultates suas (et graves) habuit. Victor Karoski, interfector Cardinalium Vide, unus ex illis erat. Sed dum Karoski Sirin difficultates in funere non attulit, ab ignoto persecutore mortuus est emissus, qui inter sollemnia Valentini diei in officium Vaticanum irrupit. Moeror momentaneus Sirin in memoria 9/11 oppugnationum non minus fuit quam gubernatorum trium pugnatorum qui eum sequebantur. Fortunate post aliquot minuta subsidia venit cum evenit ut gubernator plani identitatis Macedonis erravit. Eventus nervos Sirin ad forcipes transferet. Unus e proximis subditis postea commentatus est se audivisse Sirin vocem suam primum post quindecim ordines evehi.
  
  
  Sirin altera parendi Fabio Dantes inter primos fuit. Maledica fortunam tuam, quia homines territi sunt in transitu feretro cum Papa Wojtyła in él, et multi clamaverunt "Sanctus subito! 33" in auribus eorum. Fratres carmeliti barba plena nisus sum inspicere posteros et capita. Non quod ego funus, sed paene gavisus sum.
  
  
  Pater Fowler unus erat ex multis sacerdotibus qui communionem in congregatione communicabant, et semel credidi cum faciem Karoski vidi in persona suscepturus. corpus Christi de manibus eius. Cum centeni homines ante se ad Deum recipiendum proficiscerentur, duobus de causis Auceps oravit: una causa Romam perlata est, altera ut lumen et robur ab Altissimo peteret in facie quod videbat. in aeterna urbe.
  
  
  Nesciens Fwler Creatorem multum sui auxilii petebat, Paola a gradibus Basilicae Sancti Petri in faciem turbae intuita. In angulo posuerunt eum, sed non oravit. Numquam facit. non etiam attente intuebatur, quia post aliquantum facies ei similiter visae sunt. Quod faciendum mihi erat, de monstri causa cogita.
  
  
  Puer Dr. sedet coram pluribus monitoribus televisificis angelo, UACV examinatore medicorum. Accipe recta prospectum caeli colles, qui turriti super quadratum antequam per rem ostendunt transierunt. Habebant omnes venationem suam, quae illis capitis dolores attulit, ut Andreas Otero. Ab fectum "ingenitoris", quem secutus sum Angelum cognomento in felici ignorantia, nullum vestigium relictum est.
  
  
  In campestria, procuratores George W. Bush ministerium occultum proelium cum Vigilantia agentibus inierunt, cum eos in platea transire prohibuerunt. Qui enim sciunt, etiamsi hoc verum sit, semel, de opere secreti servitii, eos hoc tempore manere vellem. Nemo in Ninun loco eos tam categorice negaverat umquam. Licentia a Vigilantia denegata est. et utcumque institerunt, foris manserunt.
  
  
  Viktor Karoski funus Ioannis Pauli II devota devotione frequentavit, orans clara. Pulchra et alta voce cantat tempore opportuno. Vertió vultu sincerissimus est. Consilia in posterum fecit.
  
  Nemo ad Ol.
  
  
  
  Vaticanum Press Centre
  
  Veneris die 8 Aprilis 2005. hora 6:25 pm.
  
  
  
  Andreas Otero venit ad colloquium diurnariis pendentibus lingua. Non solum propter aestum, sed etiam quia currus diurnarii in deversorium reliquit et coegit ut peteret admirabilem taxi tergum ut eum tolleret. Excubitoria critica non fuit, quia hora ante prandium extra horam ivi. Velimus mature venire ut cum Vaticano Repraesentatori Joaquín Balcells loqui possim de Cardinali Robaira "sudorem". Omnes conatus invenire eum, quod fecit, parum succedit.
  
  Centrum diurnariis situm erat in annexo magno auditorio regnante Ioanne Paulo II. Hodiernum aedificium, ad plus quam sex millia subsellia destinata, quae capacitati semper impleta erat, aula in audientia Sancti Patris. Porta prima recta ad vicum ivit et haud procul a palatio Sant'Uffizio fuit.
  
  Cubiculum in sí cubiculum centum octoginta quinque homines erat. Andreas putat si quindecim minutas ante tempus constitutum advenerit, locum bene sedendi habiturum, sed apparebat me ex trecentis diurnariis eandem notionem habuisse. Nec mirum quod cella parva manebat. Exitus instrumentorum communicationis socialis e nonaginta nationibus adprobatum fuerunt ad operiendum funus, qui illo die ac domo funeris fiebat. Plus duo miliarda hominum, quarum dimidia feles sunt, in consolatione cubiculi sui ab eodem Papa nocte posita sunt. Ego autem hic sum. Ego, Andrea Otero Ha, si modo eam nunc videre potuisti, condiscipulis eius ex ephemeride diurnaria.
  
  Bene, in colloquio diurnariis fui, ubi quid ageretur in Cínclava narrari putabantur, sed sedendi locus non erat. Ianuam ut potuit innitebatur. Solus hic introitus erat, quia cum Balcellus venit, ad eum ire possum.
  
  Placide notas tuas de scribae diurnariis referas. Magister fuit in diurnarius conversus. Numerarius Operis Dei, Cartagenae natus et, ab omnibus notitiis diiudicandis, viro gravi et honestissimo. Septuaginta fere annos natus erat, et fontes priyatos (quod Andreas vix fidet) eum laudant ut unum ex gratiosissimis in Vaticano populo. Ab eodem Papae ore debuisse te certiorem facere ac summo Pontifici exhibere. Si quid obscurum statueris, occultum erit quod vis. In sagittis nulla libero eu consequat. Proin dictum gravida erat. praemiis et nomismata ab Andrea Leio donata fuit. Praefectus hujus, alterius Praefecti, Maximi illius Crucis... Insignia binae schedae, et adjudicatae pro prima. Os mordax non placet.
  
  Sed validi dentes, mehercule.
  
  Sollicita erat cogitationes suas audire per strepitum vocum ortu, sicut locus in cacophoniam terribilem erupit.
  
  Primo solus erat, sicut gutta solitaria quae levis portendit. Tunc tres vel quattuor. Deinde, magna musica diversorum sonorum et tonorum audietur.
  
  Videbatur justo vilium sonorum simul sonuisse. Socius numerus quadraginta secundis durat. Omnes diurnarii e terminalibus suis suspexerunt et capita sua moverunt. Plures magnae querelae audiebantur.
  
  Guys, sum horae quartae tarde. Hoc tempus non dabit nobis tempus emendandi.
  
  Andreas vocem Hispanice paucis metris distans audivit. Nudavit eum cubito suo, et vidit puellam esse pellem pellem et lineamenta delicata. Cognovit ex accentu suo quod Mexicanus esset.
  
  - Hi, ¿ quid est? Andreas Otero ab El Globo sum. ¿ Heus, potesne mihi dicere cur ista verba turpia omnia statim exissent ?
  
  Mexicanus femina ridet et telephonum ostendit.
  
  -See Vaticanae diurnariae. Mittit nos omnes SMS omni tempore momenti est nuntius. Haec moderna pr narraverunt et est de popularibus articulis in mundo. Solus dolor est, cum omnes simul molesti sumus. Haec est ultima admonitio quod Seor Balcells differatur.
  
  Andreas mensuram rationis admiratur. Informatio procuratio mille diurnariorum facile esse non potest.
  
  "Ne dicas non signati pro cell phone officium-est extra ... Mexicanum.
  
  "Bene, non a Deo. Nemo me de aliquo admonuit.
  
  "Bene, nolite solliciti esse. ¿ Videsne illam virginem ex ahí ?
  
  -¿ Flava?
  
  - Imo, unum in iaccam griseo, cum folder in manu. Ascende ad eam, et dic ei ut te induat in cella sua. Minus quam dimidium horae, te ad datorum suorum adiungam.
  
  Andreas iustus fecit. Ascendo ad puellam et trado ei omnia sua data. Puella fidem suam scidula ab eo quaesivit et numerum autocinetorum in diarium electronicum intravit.
  
  "Virtutem plantae coniuncta est", dixit technologist monstrans cum lassitudine risu. Qua in lingua Vaticana nuntios accipere mavis?
  
  - In Hispania, eg.
  
  -¿Spanishñ lingua traditum vel Hispanicae varietates Anglicae?
  
  "Pro vita," dixit Hispanice.
  
  - Skuzi? addito ññ alio, perfecto (et incondito) Italico.
  
  -Paenitet. in antiquitatibus hispanice, quaeso.
  
  "Laboro officio circiter quinquaginta minutas. Si ó me requiris ut é hoc printout subscriberes, si tam benignus esses ut nos ad te informationes mittere permittas.
  
  Diurnarius notavit nomen suum in fine schedae, quam puella e folder e suo tulit, eam paene non inspectans, dixitque ei vale, gratias agens.
  
  Ivi ad locum suum et in Bulkell legere conatus sum, sed verbum excidit quod repraesentativus pervenerat. Andreas animum convertit ad ianuam anteriorem, sed salvator intravit per ostiolum latens post ornatum quem nunc ascendit. Placido gestu simulavit suas notas exponere, dans cá Mara cameramen tempus ut eum fabricaret et diurnariis sederet.
  
  Andreas defectum ei maledixit et ad podium defixit, ubi scriba diurnariis apud podium exspectabat. Aliqua difficultate potui ad eam accedere. Ut reliqui poñerosu eius sedentes comites, Andreas Bulkell adiit.
  
  - Isor Balsells, ego Andreas Otero ex ephemeride Globo. Tota septimana eum indagare conabar, sed frustra...
  
  -Postquam.
  
  Scriba diurnariis etiam in eam ne aspiciebat.
  
  "At si non intellegis, Balkells, necesse est ut unam partem informationis contexas..."
  
  Dicebam ei quod post mortem. Sit scriptor committitur.
  
  Andreas in Nita. Statim aspexit eum et furibundus fecit. Solebat etiam viros binos capitis caeruleos fulgore domare.
  
  "At beñor Balcells, admoneo te me cottidiano Hispanico maiore convenire..." Diurnarius puncta mereri conatus est collegam qui media Hispanica repraesentabat extrahere, sed illi non serviebam. Nihil. Altera aspexit eam primum, et glacies in oculis erat.
  
  -¿Quia quando dixisti mihi nomen tuum?
  
  - Andrea Otero.
  
  - Quam?
  
  - De globo.
  
  -¿Y donde está Paloma?
  
  Paloma, officiali correspondens pro Vaticano. Ille, qui casualiter duos chiliometrorum ex Hispania iter fecit et in currus non fatales casus obtinuit ut sedem Andream deponeret. Nimis mali Bulkels de ea quaesivit, etiam mala.
  
  "Bene...non venit, problema habuit..."
  
  Bullae frowned, quod solus Senior Operis Dei numerari potuit corporaliter atrox. Andreas paulum restitit, oppressus.
  
  "Iuvenula, animadverte istos quos piget, quaeso," Moles dixit, versus frequentes sedilium ordines movens. Hi collegae sui sunt ex CNN, BBC, Reuters et centeni aliorum instrumentorum communicationis socialis. Nonnulli ex eis diurnarii in Vaticano iam antequam nascerentur adprobati sunt. Et hi omnes ad colloquium diurnandum expectantes incipiunt. Fac me beneficium, nunc eius locum.
  
  Andreas avertit, impeditis et ma- sentibus genis. Notarii in versu anteriori solum risum retinent. Earum quaedam in peristylio Bernini huius vetustatis esse videntur. Cum redire ad tergum conclavis, ubi vidulum suum computatorium reliquerat, audivit Bulkels iocari Italice cum aliquo in primo ordine. Post eum obvolutus est, et prope inhumanus risus. Minime dubium non habuit iocum de illa. Facies populi conversa est ad eam, et Andreas aures rubebat. Demisso capite et brachiis per angustam portam ad portam tendentibus, sentiebam sicut in mari corpora natabam. Cum tandem ad solium perveniam, non contentus est se portui suo vertere et vertere, sed foras elabi. Puella, quae data est, tenuit manum parumper et admonuit: ;
  
  - Memento quod si exitis, re-ingredi non poteris donec colloquium divulgatum est. Ianua claudit. Noris praecepta.
  
  Andreas velut theatrum putavit: theatrum plane simile est.
  
  De manu puellae se liberavit et sine verbo egressus est. Ianua post eam occlusa sono qui metum ex animo Andreae non potuit expellere, sed saltem ex parte levavit. Deperibat cigarette egebat et quasi insana in loculos elegantis sui rupturae delituit, donec digiti eius in pixidem mentarum offendebant, quae ei solabatur absente amico suo nicotini. Scribere te eum reliquisti hebdomade proxima.
  
  Damnare est malum tempus relinquere.
  
  Thecam mentaram sumit et tres bibit. Scitote hanc esse fabulam novam, sed os saltem tace. Tamen non multum prodest simiae.
  
  Andrea Otero multoties in futuro tempore recordabitur. Ad portam illam stare memento, innixus in artus, mitescere et exsecrari te tam contumax, ut te permittas sicut teenager erubescam.
  
  Sed non memini propter singula. Hoc agam quia horrificae inventionis quae intra latitudo capillorum venit eam necandi, et quod tandem eam in contactum duceret cum homine qui vitam suam mutaret, erat quod expectare statuit donec menta operata. priusquam fugeret, ore solutus est. Modo ut leniret me frenum. ¿ Quamdiu accipit pro tabula monetaria dissolvere ? Non tantum. Sed aeternitas erat Andreae ut corpus eius totum peteret ut in cubiculum deversorium rediret et sub lecto reperet. Sed coactus est facere se, licet hoc fecerit, ne videret eam fugientem caudam inter crura percussam videre.
  
  Sed tria illa menta mutavit vitam suam (et verisimillimum est historiae mundi occidentalis, sed id numquam ¿ius nosse?) pro simplici desiderio esse in loco.
  
  Mentae vestigium vix relictum est, rugam tenuis cum gustans nuntius angulum viae convertit. Aureum altiore more gerebat, adaptans pileum in manibus, et festinabat. Ad eam recta ambulavit.
  
  -¿Ignosce, estne hic locus torcularis?
  
  -Si, aquí es.
  
  Declaramus traditionem pro sequentibus hominibus: Michael Williams de Cnn, Bertie Hegrend de RTL...
  
  Andrea voce Gast eum interpellavit: "oh."
  
  - Ne cures, buddy. Colloquium diurnale iam inceptum est. Opperiar horam habebo.
  
  Nuntius intuens eam vultu attonito incomprehensibiliter.
  
  Sed id non potest. Dictum est mihi.
  
  Diurnarius quandam malam satisfactionem invenit in eo quod suas difficultates in alium mittet.
  
  -Scis. Istae sunt regulae.
  
  Nuntius faciem suam transmisit desperationis affectu.
  
  - Non intelligit, orita est. Plures iam moras é hoc mense habui. Partus expressa infra horam statim post acceptam faciendam debet, alioquin non oneretur. Haec sunt decem involucra triginta nummis in involucro per. Si ordinem tuum ad opera mea perdo, possem iter meum ad Vaticanum amittere et certo accensus esse.
  
  Andreas statim mollit. Bonus homo erat. Impulsus, inconsideratus, levis, consenties. Aliquando mendaciis (et multis fortuna), bene. At erat bonus. Animadvertit tabellarii nomen scriptum in charta ID quae altioribus adnexa erat. Aliud notum erat Andreae. Primis nominibus semper homines vocavit.
  
  "Audi, Giuseppe, me paenitet, sed etiam toto desiderio meo tibi aperire non possum. Ostium solum ab intus aperit. Si figitur, non est ostio manubrium vel seram.
  
  Alter desperationis emittit clamorem. Manus in dolia imposuit, ex utraque parte ventriculi eminenti, etiam sub altiore parte conspicua. cogitare conatus sum. Vide Andream ab imo sursum. Andreas putabat se videre ubera eius - sicut mulier quae incommodam hanc experientiam paene cottidianam habuit cum pubertatem attingeret - sed tunc animadvertit se videre in charta ID e collo gestatam esse .
  
  - Heus, habeo. Involucra te relinquam et facta es.
  
  Insigne erat in eo insignium armatorum Vaticani, quem legatus toto hoc tempore laborasse putandus est.
  
  -Mire, Giuseppe...
  
  "Nihil de Giuseppe, D. Beppo," aliud dixit, per sacculum suum rummantes.
  
  "Beppo, vere non potest ..."
  
  "Audi, mihi hoc beneficium facias oportet. Noli sollicitare de denuntiatione, iam ego partus subscribens. Singularem formam faciam pro singulis et factis es. Promittis eum domare ut opercula tibi tradat quam primum fores apertas.
  
  -Hoc est quod...
  
  Sed Beppo iam decem involucra Marras in manu posuit.
  
  - Quisque habet nomen diurnarius cui destinatur. Cliens certus erat nos omnes hic esse, nolite solliciti esse. Bene abeo, quia unam traditionem habeo relictam Corporis, aliam ad Via Lamarmora. Adi et # CCXLIII, s, et gratias tibi, pulcher.
  
  Et antequam Andreas aliquid dicere posset, vir curiosus conversus discessit.
  
  Andreas decem involucra intuens, parum impeditus est. Loquebantur ad correspondentes de decem instrumentis maximis mundi. Andreas famae quattuor earum nota fuit et duo saltem in divulgatione agniti sunt.
  
  Involucra dimidia schedularum magnitudine, omni modo eadem, excepto nomine. Quae instinctus diurnarius in eo excitavit et omnes sollicitudines eius faciebat, quae vox apud omnes iterata erat. It was written in the top left corner.
  
  
  PRAECIPUUS - vigilate IUXTA
  
  
  Moralis dilemma haec fuit pro Andrea quinque saltem secundis. Id solvi cum tabula monetaria. Vide A dextra. Deserta platea, praesentes sceleris testes non erant. Unum ex involucris temere ac diligenter aperuit.
  
  Simplex curiositas.
  
  Intus involucro duo obiecta sunt. Unus ex iis erat DVD Blusens notatus, in quorum tegumento eadem sententia in manica cum stylo indelebili filtro inscripta erat. Alia littera Anglice scripta erat.
  
  
  " Contentum é huius disci maximi momenti est. Hoc fortasse maximum nuntium Veneris et quiz saeculi. Erit aliquis qui eum obmutescere conabitur. Discos quam primum recense quaeso et contenta quam primum distribue. Padre Viktor Karoski
  
  
  Andreas dubitat an hoc iocus esset. Utinam haberes viam ad inveniendum. Cum portum e vidulo cepissem, eum in me converti et immisso coegi in pulsum. Maledixit operantem in quavis lingua, quam novi, Hispanice, Anglice, et Italice cum instructionibus crappy, et cum demum obsurdisset, persuasus est DVD nihili esse. 237;kula.
  
  Is solus vidit primas quadraginta secundas antequam stimulum vomituri sensit.
  
  
  
  UACV Headquarters
  
  Via Lamarmora, 3
  
  Sabado, die 9 Aprilis 2005, 01:05 sum.
  
  
  
  Paola ubique pro Fowler quaesivit. Nihil mirum fuit, cum eum omnes declives, cum pistol in manu, sacerdotis tunicam in sella nitide complicatam, eculeum in pluteo turri condenso, manicae post torquem involutum. Custodes aurem gestavi sicut Paola exspectabat me evacuare patinam meam antequam veniret. Ille gestus umbilici captus est, perfectae positionis figens. Arma eius erant validissima, quamquam dimidium annum natus est. Dolium pistol demonstrabatur, non mille metris post singulas sagittas declinans quasi in vivo lapide infixo.
  
  CSU eum vacuum non vidit, sed tres thesauros. Ille lente, intempeste, strabo, capite leviter ad unam partem inclinato. Tandem intellexit eam in conclavi gymnasii esse. É constat quinque gurgustiis densissimis tigna separatis, quarum aliquae funibus ferreis implicantur. Scuta e funibus pendent, quae, ope machinae machinae, in altitudinem non amplius quadraginta metrorum evehi possunt.
  
  - Bene nocte, dottor.
  
  - Paulo extra hora pro PR, vox?
  
  - Nolo in deversorium ire. Scio me hac nocte dormire non posse.
  
  Paola Asinthio. Hoc optime intelligit. Stans in funere nihil agit diri. Ista anima insomnis praestatur nocte. Aliquid facere moritur, vale.
  
  -¿Dónde está mi amice carissime praefectus?
  
  "Oh, urgente vocatione accepi. Cardoso autopsy famam fugientem explanamus, me verbo ore relinquens.
  
  -Verum proprium el.
  
  -Etiam. Sed ne de hoc loquamur... Videamus qualia exercitatio tibi data sit, pater.
  
  Criminator clicked in automate, quod zooming in scopo chartaceo cum silhouette hominis nigro ductum. Simia decem cincinnos albos in medio thoracis habet. Sero venit, quod Fowler oculum tauri dimidium mille passus percussit. Minime miratus sum quod omnia fere foramina intus foraminis facta essent. Quod eum admiratus fuit, quod unus ex illis defecisset. Deceptus sum quod omnia scuta non ferire sicut protagonistas boículs de accion.
  
  Sed el non héroe de accion. Creatura est carnis et sanguinis. Dolor, litteratus ac ipsum jaculator. In alternateún modo, offa incassum hominem facit.
  
  Hasta volans sequebatur et risit iocans.
  
  - Paululum perdidi in PR, sed vere ut iacio. Hoc ludo eximium est.
  
  Dum ludus est.
  
   -Aún no confía en mí, ¿verdad dottora?
  
   Paola non respondit ei. Placuit in omnibus videre Fowlerum, nulla fascia, solum tunicam convoluta et braccas nigras. Sed picturae "Avocado" quae Dantes ei ostenderunt prehendit eum super caput scaphis subinde ferire, sicut simiae ebrius in tempore temulento.
  
  - Non, pater. Non realiter. Sed volo tibi credere. ¿ Satis hoc tibi ?
  
  - Satis sit.
  
  -¿ Unde tibi talia arma eduxisti ? Armarium clausum est ad horas.
  
  "Ah, Director Puer mihi commodavit. Eius est. Dixit mihi quod non diu usus sit.
  
  - Dolendum verum est. triennium hunc hominem convenissem. Lorem magna erat, magna physicus et physicus. Adhuc similis est, sed scintillare curiositatis in oculis ibi solebat, nunc autem splendor defluxit. Substituit anxietatem officii laborantis.
  
  -¿ Estne amaritudo aut desiderium in voce tua, dottor?
  
  - Aliquantum utriusque.
  
  -¿ Quousque obliviscar eius?
  
  Paola mirari se simulavit.
  
  -¿Somo dicit?
  
  "O bene, ne offendas. Ego illum vidi spatiis aeris inter utrumque creare. Pugnatur procul in perfecto statu.
  
  "Male, hoc est quod optime facit.
  
  CSI haesitat momentum jugis. Iterum sensi sensum vanitatis in terra mediocris, quae quandoque venit cum aspicio apud Fowlerum. Sensus Montanae et Russiae. ¿Debítrust él? Penso tristi et emarcuit ferro, qui tamen sacerdos erat, et ad medium latus in populo valde videbat. Ut est, in via.
  
  "Puer et rem habui. Breviter. Nescio an amare desierit me vel si modo in via quaerendi promotionis me intromittat.
  
  - Secundam vero optionón mavis.
  
  Ego sicut enga ac # CCXLI, arma. In hoc et plura. Dico semper me vivere cum matre ad eam tuendam, sed vere ego sum qui praesidio eget. Hoc est fortasse cur amare fortes, sed inadaequatos homines. Homines non possum esse tecum.
  
  Nihil aucupii responsum. Erat valde clara. Proxima inter se ambo steterunt. Minuta tacebant.
  
  Paola inclusus est in oculos viridis patris Fowler, prorsus sciens quid cogitaret. Sanum in curriculo instantem me audisse putabam, sed eam neglexi. Debet esse sacerdos, qui hoc admoneat.
  
  "Potius si telephonum respondes, dottor.
  
  Et tunc Paola Caio intellexit hunc strepitum molestissimum esse suam vilitatem mó, quae iam furiosa sonare incipiebat. vocavi, et subito excanduit. Suspendit telephonum sine vale dicens.
  
  - Age, pater. Nulla erat. Aliquis sarcinam misit per tabellarium hoc post meridiem. Nomen inscriptionis continebat Mauritius Pontiero.
  
  
  
  UACV Headquarters
  
  Via Lamarmora, 3
  
  Sabado, die 9 mensis Aprilis anno 2005, 01:25 am
  
  
  
  -E Sarcina fere quattuor abhinc horis advenit. ¿ An hoc scire licet, quod nemo antea intellexit quod continent ?
  
  Puer patienter eam aspexit, sed confecit. Sero erat tolerare stoliditatem parendi. Tamen retinuit donec sclopellum quod Fowler nuper ad se rediit.
  
  - Involucrum venit in nomine tuo, Paola, et cum venissem, in morgue eras. puella ad receptionem illam cum mails suis discessit, et ego per illam inspicere non properavi. Cum figuratum quis misit, movi homines, et tempus fuit. Primus gradus erat vocare sapperos. Non invenerunt aliquid suspectum in involucro. Cum quid mali invenio, te et Dantem evocabo, sed praefectus uspiam non ostendit. Et Sirin non vocat.
  
  - Dormite. Deus nimis mane est.
  
  Erant in cella digitorum impressio, locus angustus plenus bulbis et bulbis levibus. Odor pollinis fingerprints ubique erat. Fuerunt qui odorem probaverunt - unus etiam iuravit ante se sensit cum amica sua quod Aphrodite experrectus erat, señol - sed Paola eam probaverunt. ingratus fuit. Odor eam velle sternumenta fecit, maculas obscuras vestimentis adhaesit, et plures lavat eis evanescere.
  
  "Bene, ¿scimus pro certo scimus é nuntium hunc a manomó Karoski missum esse?"
  
  Aucupor epistulam inspiciebat in qua missor #243 electronicam scripsit. Involucrum tene cum brachiis tuis leviter porrectis. Paola suspicatur se bene prope videre non posse. Probabile erit ut specula legendi mox induantur. Miratur quis hoc anno morari possit.
  
  - Hoc est, utique comitem tuum. Et obscurus iocus de nomine inspectoris junioris Karoski etiam proprium esse videtur.
  
  Paola involucrum e manibus Fowler arripuit. Super mensam magnam posui in exedra positam. Superficies esta erat totum vitrum et backlit. In mensa contenta involucro simplicibus pellucidis saccis plasticis iacebant. Primum sacculum pugna ceñallo.
  
  Haec nota digitos suos in ea habet. ad te directa est, Dicanti.
  
  Inspector sarcinam levavit cum chirographo italice scripto ad oculos suos. Lex, contenta clara voce dicitur, per plastiko.
  
  
  Carus Paola:
  
  Valde te desidero! Sum in MC 9, 48. Calidum est et hic repositum. Spero te posse venire et nos quam primum saluta. Interim mittam feriarum tibi gratulationem. Mauritius oscula.
  
  
  Paola non poterat auxilium tremore, mixtura irae et horroris. Saevas conare retrahere, coge te, si voles, eos intus relinquere. Ante pugnam clamare non vult. Forsitan ante Fowler, sed non ante Puer. Nunquam a Puero.
  
  -¿Padre Fowler?
  
  Marc., cap. 9, vers.
  
  -Infernum.
  
  - Etiam.
  
  " Damna filius canis."
  
  "Nulla est eius admonitus paucis ante horis insecuti. Fieri potest ut notula antea scripta sit. Recordum heri memoriae manana, secún tempus in archivo intus indicatum.
  
  -¿Noscimus exemplar cámara vel computatorium in quo scripta est?
  
  - Cum programmatis uteris, haec notitia in disco non servata est. Hoc est tempus, ratio et versio ratio operativae. Nulla simplex serial nú, dico, nihil quod ad cognoscendum apparatum transmittendum iuvare posset.
  
  - Vestigia?
  
  -Duae partes. Utrumque a Karoski. Sed scire non opus est. Una sententia satis esset.
  
  - Quid moraris? DVD indue, Puer.
  
  "Pater Fowler, num ad momentum excusabis nos?"
  
  Sacerdos statim rem intellexit. In oculis vide Paola. Leviter eum elevavit, dicens ei omnia denique esse.
  
  - Somo nullus. ¿Cafeé pro tribus, dottoraDikanti?
  
  - Myo cum duabus massae, quaeso.
  
  Puer expectavit Fowler ut cubiculum relinqueret priusquam brachium Paolae carperet. Paola huic tactui non placet, nimis carnosa et tenera. Ingemuit saepius quod illas manus iterum corpore sensit, aut patrem aut contemptum et socordiam oderat, sed tunc ex igne emblema non relictum est. Egrediebatur intra unum annum............. Tantum fastus manebat, ex quo inspector perfecte delectabatur. Et, utique, motus suae minaciae non succumbebat. Manum excutio, et emendat manus.
  
  "Paola, monere te volo. Quod vides, erit tibi difficillimum.
  
  Et csi durus, iocosus risus dedit, et per pectus suum bracchia trajecit. Manus meas procul ab eius tactu quam maxime conservare volo. Mox in casu.
  
  - ¿ Ecquid iterum cognati mihi? Valde usus sum Gaddafi, Carlo videndi.
  
  "Non ab amicis tuis.
  
  Risus tremit in facie Paolae ut pannus in vento, sed animus non dubitat in secundo.
  
  - Vide, Director Boiorum indue.
  
  -¿Quam vis fieri? Omnino diversus esse potuit.
  
  "Musa non sum tibi, quo vis me tractare via. Abjecisti me, quod periculose vitae tuae eram. Ad morem uxoris infortunii redire voluisti. Nunc malo meo malo.
  
  Quid nunc, Paola? Cur iam hoc tempore?
  
  "Quia ante vires non habui. At nunc habeo.
  
  manus per capillum currit. intelligere coepi.
  
  "Numquam id habere possum, Paola. Etsi hoc velim.
  
  "Forsitan habes rationem. Sed hoc meum consilium est. Tuum olim cepisti. Obscenis Dantis oculis cedere malui.
  
  Puero taedio ad comparationem. Paola eum videre gavisus est, nam ego rectoris ira exsibilebam. Erat ei parum vilis, sed bulla meruit eam ut lutum omnibus his mensibus tractaret.
  
  "Ut vis, dottoraDicanti. Iterum ero umbo iróNico, pulchre scriptor eris.
  
  Gratias, Carlo. Melior est.
  
  Puer risit, tristis et confunditur.
  
  -Bonum ergo. Intueamur bractea.
  
  Quasi sextum sensum haberem (et tunc Paola certum habebam) Pater Fowler venit cum lance alicuius quod ad thermopolium sic si possem transire possem. hanc infusionem iam consumptor in vita sua gustasset.
  
  - Habent hic. Venenum ex capulus cum quinoa et capulus in. ¿ Numquid ego assumere posse jam concionem repetemus ?
  
  "Certe", pater, respondi. Pugnatum est. Aucupis les estudio disimuladamente. Pugna mihi tristis videtur, sed ego quoque non video vocem levamen? Et vidit Paulus quod esset fortissima. Minus incertum est.
  
  Rector chirothecas induit lótex et discum e sacculo removit. Mensam lab saxum volvens e cubiculo intermissum attulit. Est 27 inch TV et vili DVD in mensa lecto. omnibus, qui transeuntes per corridor. Per id tempus rumores de negotio, quod Puer et Dikanti gerebant, per totum aedificium pervaserant, sed nemo eorum ad veritatem accessit.
  
  Discus incipiet ludere. Ludus directe immittit sine ullo pop-ups vel tale quid. Stilus fortuitus fuit, intus saturatus est, et miserabilis seditio fuit. Puer iam splendorem TV paene ad maximum adaequavit.
  
  - Nox bona, animae mundi.
  
  Paola ingemuit ut vocem Karoski audivit, quae eam cum vocatione post mortem Pontiero cruciaverat. Nihil tamen in aún velo apparet.
  
  " Hoc testimonium est quomodo ego populum sanctum Ecclesiae a facie terrae deleam, opera tenebrarum facientem. Nomen meum est Victor Karoski, sacerdos apostata Romani cultus. Duringñ puer abusus, astutia et dissimulatione pristini umbilici munitus. His ritibus, personaliter a Lucifero sum electus ad hoc munus perficiendum in illis momentis, cum inimicus noster Carpenter libertatem suam in ésta Mud Ball eligit.
  
  Tegumentum mutatur ex toto nigro ad medium umbram. Pictura ostendit virum cruentum et nudum adligatum iis quae columnae e crypta Sanctae Mar in Transpontinae esse videntur. Dicanti vix eum agnovit Cardinalem Portini, Primum Prorex . Quem vidistis, non etiam aspiciebat, quia eum in terra Vigilantia combusserunt. Portini Iuellus leviter tremit, omnesque Karoski videre punctum cultelli in manu sinistrae Cardinalis carne confixerunt.
  
  " Cardinalis Portini hic est, nimis lassus clamare. Portini multa bona fecit mundo, et abominor viscera herus meus. Nunc videamus quomodo miseram vitam finierit.
  
  Cultrum ei impositum iugulo uno ictu secat. Tunica nigra iterum conversa est et deinde nova tunica in eodem loco ligata affixa est. Robaira erat et valde terrebis.
  
  " Cardinalis est Robaira, plenus timoris. Habete in vobis lucem magnam. Venit hora ut lumen suum ad Creatorem suum reddat.
  
  hoc tempore Paola spectare debebat. Mara intuitus ostendit gladium Robaira basibus emissum esse. Gutta solitaria sparsa visoris sanguinis. Horribilis aspectus erat quam CSI in impedita conspexit, et Cynthy obversatus est. magus erat. Mutata est imago ut vidit me, et ostendit quod videre timuit.
  
  - É ste - junior inspector Pontiero, sectator Rybak. Id in mea búskveda collocaverunt, sed nihil potestati Patris tenebrarum resistere potest. Inspector sub-sanguis nunc est lente.
  
  Pontiero recta in Ciamaru aspexit, et facies non erat facies. Dentibus infrendens, sed oculorum potentia non marcescit. Cultrum iugulum lentissime secavit, et Paulus iterum respexit.
  
  - Ste-cardinalis Cardoso, amicus exhereditatis, pediculos et pulices. Tam taetus amor mihi fuit, quam putrida ovis. Etiam mortuus est
  
  Exspecta paulisper, quisque in repugnantia vixit. Loco generum spectandi, plures imagines Cardinalis Cardoso in eius cubili luctus spectaverunt. Tres erant imagines summae, una viridis et duae imagines virginis. Sanguis in natura obscurus erat. Omnes tres imagines in scrinio ostensae sunt circiter quindecim secundis, quinque secundis singulis.
  
  Nunc vado alium virum sanctum, omnium sanctissimum. erit, qui me impedire temptabit, sed erit illius finis, quos ante tuos mori vidisti. Ecclesia, ignave, celavit abs te. Hoc amplius facere non potero. Nox bona, animae mundi.
  
  DVD sistit cum hume et Puer TV se vertit. Paula alba erat. Dentes valde aucupis immisit iras durissimas. Omnes tres aliquot momentis tacuerunt. Oportebat resipiscere postquam hanc cruentam crudelitatem videbat. Paola, qui solus in memoria affectus est, sed Paola primus locutus est.
  
  - Imagines. ¿Por que photographias? ¿Por que non video?
  
   -Porque non podía -dijo Fowler-. Quia levi bulbo nihil est complicatum. Hoc est quod Dantes dixit.
  
  "Et Karoski scit eam.
  
  -¿Quid mihi narrant de parvo ludo poseón diabolica?
  
  Criminator sensit aliquid iterum peccasse. Hic deus eum in diversa prorsus coniicit. Opus bonum noctis Sue's, quietem et locum quietum sedere et cogitare. Verba Karoski, ambages in cadáveres relicta, omnia stamina communia habent. Si inveni, pilam evellere possem. Donec sed tempus non.
  
  Et quidem ad infernum cum nocte mea cum Sue
  
  "Historialis Karoski cum diabolo instigatus non est de me sollicitus", Puer ostendit, Paolae cogitationem praeveniens. Pessima pars est quod eum impedire conamur antequam alium cardinalem necat. Nam et tempus cursus.
  
  -¿Sed quid faciamus? -pregunto Fowler-. In funere Ioannis Pauli II vale suam vitam non dixit. Cardinales autem proteguntur, sicut nunquam antea, Domus Sanctae Marthae clauditur publico, ut Vaticanus est.
  
  Dikanti labium momordit. Taedet me ludere per regulas huius psychopath. Sed nunc Karoski novum errorem fecit: vestigia reliquit quam sequi poterant.
  
  - ¿Quis fecit, Director?
  
  "Iam duo guys quam quaerere, assignata est. Per nuntium advenit. Procuratio Tevere Express erat, societas localis traditionis in Vaticano. Loqui nos de itinere procuratoris non habuimus, sed camerae securitatis extra aedificium matricem motorcycli tabellarii capiunt. Tabula inscripta est in nomine Bastinae Giuseppe ab 43 ad 241 . Habitat in Castro Pretorio, via Palestra.
  
  -¿ Telephone non habes? Phono?
  
  - Numerus telephonicus in relatione Tréfico non numerantur nec desunt telephonica numeri in Información Telefónica in eius nomine.
  
   -Quizás figurate nombre de su mujer-apuntó Fowler.
  
   - Quiz. Nunc autem, hoc optimum est plumbum, sicut ambulatio est mustum. ¿ Vadis, pater?
  
  -Post te,
  
  
  
  Bastina familia apartment
  
  Via Palestra, 31
  
  02:12
  
  
  
  -¿Giuseppe Bastina?
  
  "Etiam, est me," dixit nuntius. Propone puellam curiosam in panties cum infantem vix novem vel decem menses annorum in brachiis suis. Hac hora inusitatum non erat eos a pulsando excitari.
  
  "Ego Paulus Dicanti inspector sum, et e ste pater est auceps. Ne cures, quaestiones non habes et nihil tibi accidit. Interrogare te volumus aliquas quaestiones valde urgentes.
  
  Erant in accessu domus modestae sed optime conservatae. Ad ostium salutaverunt hospites a pallio ranam ridentem depingentem. Paola decrevit hoc nihil ad eos pertinere, et merito. Bastina eius praesentia valde perturbatus est.
  
  -¿Non possum exspectare mananna? Theam habet viam feriendi, scis, cedulam habent.
  
  Paola et Fowler caput moverunt.
  
   -Sólo será un momento, señor. Vides te e multa nocte tradidisse. Involucrum via Lamarmora. Memini hanc?
  
  "Sane memini, audi. Quid vobis videtur de it? Egregiam memoriam habeo," vir ait, templum eius leviter manu dextrae indicem percutiens. Laeva adhuc liberis plena erat, quamvis feliciter non flevit.
  
  -¿ Potuisti dicere nobis ubi involucrum accepi? Hoc maximum est, haec quaestio caedes.
  
  - Ut semper appellavimus procurationem. Rogatus sum ut ad Vaticanum Post Office veniret, ut aliqua involucra in mensa in lecto haberet.
  
  Paola abhorrent.
  
  -¿Más ab involucro?
  
  Etiam duodecim involucra erant. Cliens me rogavit ut decem involucra ad torcular officium Vaticanum primum eriperet. Deinde alia officia et unum ad Vigilantiae Corps.
  
  -¿ Nemo involucra tibi tradidit? ¿ Ego te tantum colligere potero ? Raptor iratus quaesivit.
  
  Imo nullus est in officio officii hac hora, sed ostium apertum exterius relinquunt usque ad novem. Modo si quis velit aliquid demittere in mailboxes internationales.
  
  - Quando solvetur?
  
  - Involucrum parvum másño super demás reliquerunt. Involucrum hoc continebat trecentos septuaginta nummos, 360 ad militiam et 10 apices.
  
  Paola desperans caelum suspexit. Karoski de omnibus cogitavit. Alius finis aeternae mortuorum vicus.
  
  -¿ Videsne quemquam?
  
  - Nemo.
  
  - Et quid ergo fecit?
  
  -¿ Quid me existimas? Ambulate usque ad centrum torcularis et involucrum revertendi ad officium magistratus.
  
  - ¿ Ad quem involucra ex nuntiorum parte allocuta sunt?
  
  - Dicti sunt ad plures diurnarios. Peregrini omnes.
  
  et inter me dividi.
  
  -¿Heus, quid tot quaestiones? Gravis laborator sum. Spero non omnes, quia hodie fallam. Ego vere postulo quaeso officium. Filius meus edere debet et uxor mea caenum in furno habet. Hoc est, praegnans est, "sub sydera blank visitantium exposuit".
  
  "Ecce, nihil ad te pertinet, sed nec iocus est. Quod factum est, feremus tempus. Aut si non promitto tibi quod usque ad ultimum tristis in trafico sciet matrem kula per cordi, ipsa vel Bastina.
  
  Bastina valde territa est et infans incipit clamare ad sonum Paolae.
  
  -Bonum est bonum. Non terrent vel pueri terrent. ¿ An cor non habet? in?
  
  Paola lassata est et valde irritabilis. Hunc hominem domi suae loqui paenitet, sed neminem in hac investigatione tam pertinax inveni.
  
  - Ignosce, seu Bastina est. Quaeso dolorem et &# 250, da nobis. Est res vitae et mortis, amor meus.
  
  Nuntius sonum solvit. Libera manu ad barbam obsitam rasit et eam leniter permulsit ut flere prohiberet. Infans paulatim solvit, pater.
  
  - Involucra dedi nuntio praefecto, bene? Ianuae aulae iam clausae erant, et horam expectare vellem ut ea traderem. Et traditiones speciales faciendae debent intra horam accepti- tionis, alioquin non solvendae. Im 'vere habens difficultates in opere, tu guys scis de illo? Si quis senserit me hoc fecisse, officium suum perdant.
  
  "Quia nos nemo sciet," inquit Bastina. Cre- me ama.
  
  Bastina eam aspexit et annuit.
  
  "Credo, inspector.
  
  -¿ Scit nomen custodis?
  
  -No ego nescio. Sume chartam lorica cum brachiis Vaticani et clavo caeruleo superne. Aí vertere in praelum.
  
  Auceps aliquot metra in in ANDRON cum Paola ambulavit et ad odo susurrans rediit, hoc modo maxime probavit. Verba eius intendere conantur, non sensuum, quos ex propinquitate eius experiris. Facil non erat.
  
  "Dottora, charta quae ostendit é hunc hominem non ad baculum Vaticanum pertinere. Accreditation torcular est. Eæ numquam ad inscriptiones pervenerunt. ¿Sabe por que?
  
  Paola cogitare conatus est sicut diurnarius pro secundo. Finge te involucrum accepisse, centrum torculari circumdatum omnibus instrumentis contendentibus.
  
  Non pervenerunt ad recipientes, quia si contenti essent, nunc in omnes canales TV in mundo emissi essent. Si omnia involucra statim pervenerunt, domum non ire ad informationem reprimendam. Probabiliter repraesentativum Vaticanum ipsemet angularis erat.
  
  - Etiam. Karoski suam liberationem emittere conatus est, sed in ventrem festinatione boni viri percussus est et improbitatem percepi ex parte hominis qui involucra sumpsit. Aut erro, aut involucris unum aperiam omniaque capio. ¿ Quare bonam fortunam de coelo detulisti ?
  
  "Nunc Romae in Alguacil haec mulier nuntium saeculi scribit.
  
  "Et quae sit amet ipsum scimus. Quam brevissime.
  
  Paola intellexit quid necessitatis in verbis sacerdotis significaret. Reversique sunt ambo cum Bastina.
  
  - Obsecro, esto Bastina, nobis describe hominem qui involucrum accepit.
  
  Bene, erat pulchra nimis. Capillus castus ... humeri longitudinis flavis, circa viginti quinque annos natus vel sic ... oculi caerulei, tunicas levis et bracae beigeae.
  
  - Wow, si bene meministi.
  
  -¿ Pro formosis? - Subrideo - inter asperrimas et offensas, quasi de dignitate dubitant - . Massiliensis inspector sum. Usquam, nunc bonum est quod uxor mea in lecto est, quia si me audire posset dicere quomodo... Infans minus quam mensis habet, et medicus requiem absolutam suam misit.
  
  - ¿ Meministinesne aliquid quod puellam iuvare posset?
  
  - Bene, Española, id certe. Maritus sororis meae Español est et me sonat, qui accentum Italicum imitari conatur. Iam habes ideam.
  
  Paola cogitare de illo venit et tempus est discedere.
  
  - Nos paenitet te turbare.
  
  -Nolite solliciti. Sola res mihi placet, quod non habeo bis respondere eisdem quaestionibus.
  
  Paola conversus, leviter territus. Vocem fere clamore levavi.
  
  -¿ Rogatus es id prius? OMS? Quid illa?
  
  Níor iterum clamávi. Pater eum hortatus est et eum lenire conabatur, sed parum feliciter.
  
  -¡Vá et vos omnes simul guys, vide quomodo ad me ragazzo pervenit !
  
  "Quaeso sciamus et discedemus", Auceps dixit, condicionem confutare conatur.
  
  - amicus erat. Ostendis mihi insigne custodiae Corps. Saltem identificatio in dubium vocat. Brevis, lato humero. In tunicas pellicea. Hic abhinc hora discessit. Abi nunc, nec redeo.
  
  Paola et Fowler inspexerunt se torti facies. Uterque ad elevator prosilivit. Aspectus eorum in platea ambulabant praeoccupatum.
  
  -¿ Me idem censes, dottor?
  
  -Similis. Dantes evanuit circa 8:00 a.m., excusans.
  
  -Post acceptam vocationem.
  
  Quia iam sarcina aperire. Et tu miraberis in suo contento. nonne haec duo facta prius coniunximus? Damnant asinos qui asinos intrant in Vaticano trucidant. Haec est mensura basica. Et si Tevere Express opera cum illis regulariter, apparebat me omnes suos conductos, etiam Bastina, indagare.
  
  - Secuti sunt fasciculi.
  
  - Si diurnarii simul omnia involucra aperuissent, in centro diurnarii unus ex illis portu suo uteretur. et fama explosa fuisset. Nullus erit hominum modus ut obsistat. Decem diurnarii illustres...
  
  - At certe diurnarius est qui id scit.
  
  - Etiam.
  
  - Unum eorum difficillimum est regere.
  
  Multae fabulae ad mentem Paolae pervenerunt. Quod genus est, quod lictores Romae et alii apparitores legis susurrant ad socios suos, plerumque ante tertium poculum. Fabulae nigrae de abitus et accidentibus.
  
  -¿Putas fieri posse eos...?
  
  -Nescio. Forsitan. Fidite mollitiem diurnarius.
  
  Pater, etiam cum euphemismo ad me venies? Vis, et satis liquet te pecuniam ex illa extorquere, ut censum tradat.
  
  Nihil auceps dixit. Erat unus eloquens silentibus.
  
  "Bene, propter se, optimum esset si eam quam primum invenimus. Curru age, pater. UACV quam primum ire debemus. Inquirere in orci, in consequat dolor finibus et.
  
  - Imo medicus. Oportet nos aliunde proficisci", et ei electronicam dedit.
  
  - Est in altera parte oppidi. ¿ Qualis ahé est ahí?
  
  -Amica. Ipse nos adiuvet.
  
  
  
  Alicubi Romae
  
  02:48
  
  
  
  Paola compellit ad percontationem Fwler datam, non omnia secum ferens. Aedificium erat diaetam. Satis diu exspectare debebant ad portam, digito premente goalkeeper automati. Expectantibus, Paola quaesivit Fowler;
  
  "Amicus ille ... ¿Soia noverat eum?"
  
  "Maia, inquam, Amos, hanc missionem meam ultimam fuisse antequam vetus officium relinquat. Inter decem et quattuordecim tunc fui, et eram satis nequam. Cum ergo fui... quomodo induam? Spiritualis quaedam matrona pro el. Nos tactum numquam amisimus.
  
  "Et nunc ipse tui est, pater Fowler?"
  
  "Dottora, si me interrogare non interrogas, non erit tibi mendacium probabile dare.
  
  Quinque momentis post, amicus sacerdotis illis aperire statuit. Quam ob rem alius fies sacerdos. Infantulus. In parva studio, vili sed nitidissima instructa. Duas domus fenestras habebat, et caecis plane instructis. In extremo cubiculi erat mensa circiter duo metra lata, quinque monitores velamentum rotundum computatrum obtectum. Centum luminibus tauro sub mensa ardet ut silvae Natales indomitae arbores. In altero lecto destitutus erat, e quo occupans paulum prosiluisse debet.
  
   -Albert, te presento a la dottora Paola Dicanti. Cooperar cum ea.
  
  Pater Albertus.
  
  "O, quaeso, solo Alberte." Iuvenis iucunde ridebat, quamquam risu paene oscitatur. Paenitet me tatam. Aedipol, Antoni, quid hic te adfert hoc tempore? Non placet nunc ludere latrunculorum. Atque obiter monere potui ut Romam venisses. Didici proxima septimana te ad magistratus rediturum esse. Vellem a te audire.
  
  - Albertus antea presbyter ordinatur. Iuvenis promptus est, sed simul computatrale ingenium. Iamque facturus est nobis gratiam, dottora.
  
  -¿ Quid nunc te intromittis, insanus senex?
  
  Alberte, placet. Hic est respectus dantis, "Fulcher dixit, simulans se scandalizari. Volumus te nobis indicem facere.
  
  - Quod?
  
  - Index legatorum diurnariorum Vaticanorum.
  
  Albertus gravissimus manet.
  
  "Quod rogas, non facil.
  
  Albertus, Dei gratia. Vos intratis et e computatoribus Gono penthouse eodem modo alii in cubiculum suum eunt.
  
  "Fundatae opiniones", Albertus ait, quamquam risus eius aliam fabulam narravit. Sed etiam si verum sit, nihil ad alterum pertinet. Notitiae Vaticanae ratio terrae Mordori similis est. Inaccessus est.
  
  - Age, Frodo. Persuasum habeo te alli prius fuisse.
  
  "Chissst, ne umquam dicas nomen meum piratice clare, psycho.
  
  "Me paenitet, Alberte.
  
  adulescens gravis factus est. Maxillam suam impingebat, quae signa pubertatis in forma vacua notis rubris praebuit. Volvió su atención a Fowler.
  
  -¿Numquid itane necesse est? Hoc me facere, Antoni, scis. Hoc est contra omnes regulas.
  
  Paola petere nolebat quis aliquid huiusmodi licentiam daret.
  
  "In periculo vita hominis esse, Alberte. Et nunquam fuimus viri dominati." Aspectus ad Paulam aspexit eamque rogavit ut ei manum porrigeret.
  
  - ¿ Num adiuva nos, Alberte? ¿ Numquid ego vere prius intro adibam ?
  
  -Si, dottora Dicanti. ante omnia fui. Uno tempore et non longius. Et iurare possum tibi quod timorem in vita nunquam expertus sum. Ignosce linguae meae.
  
  -Mitescere. Hoc verbum prius audivi. ¿ Quid é accidit ?
  
  - Ego busted. Eo ipso momento accidit, in calce programma quod duos canes in calcibus meis posuit.
  
  -Quid est hoc? Memento quod loqueris cum muliere, quae hanc quaestionem non intelligit.
  
  Albertus diuinus. Libebat loqui de opere suo.
  
  "Quod duo essent servi absconditi exspectantes si quis perrumperet suas munitiones. Quod ubi intellexi, omnibus opibus me utebantur. Unus e servis deperibat orationem meam invenire. Alius incepit me claviculis imponere.
  
  -¿ Quid clavi dis?
  
  Finge te ambulare per viam quae rivum transit. Via ex planis lapidibus prominentibus supra currentem consistit. Quod egi cum computatro, erat ut petram auferrem ratus sum salire inde ac malitiosis indiciis reponere. Troica multifacit.
  
  adulescens sedit ante computatrum et sellam et scamnum eis attulit. Apparebat me non multos visitare.
  
  - Virus?
  
  Valde potens. Si vel unum gradum tulerim, adiutores eius meam duram minationem destruent et in eius manus omnino tradar. Hoc solum tempus est in vita mea quo navi Niko usus sum", sacerdos dixit ostendens scapha innocens rubra, quae stabat ad latus monitoris centralis, e navi, ite ad funem qui amittitur in infra mare.
  
  -Quid est?
  
  -It's boton qui secat potentiam toto super solum. Post decem minutas remittit.
  
  Paola eum quaesivit cur electricitatem toto solo abscinderet loco tantum unpluggentis computatoris e muro. Sed Guido eum amplius non audiebat, oculos numquam de tentorio tollens sicut digiti eius per tincidunt volabant. ad quem respondi Avolator;
  
  - Indicium in milliseconds transmittitur. Tempus capit ad Albertum inclinare et trahere funiculum crucial, scisne?
  
  Paola intellexit dimidium tantum, sed haec omnia parum interest. In tempore, magni momenti mihi fuit diurnarium flavum Hispanicum invenire, et si illam viam invenire, eo melius. In similibus casibus prius se viderant ambo sacerdotes.
  
  - Quid nunc facturus est?
  
  - Leva in screen. Non ipsum bonum est, sed computatorem suum per centena risus nectit in serie quae in network Vaticani desinit. Quanto complexior et longior est cavea, eo diutius eos deprehendere oportet, sed est salus quae violari non potest. Quisque computatorius nomen scit sólo prioris computatorii qui id conectere rogavit, et sólo tempore iunctio. Ut tu, si nexus discesserit antequam ad te perveneris, nihil habebis.
  
  Longum torcular in tabella claviaturae fere quartae horae durat. A tempore usque ad tempus, punctum rubrum in mappis mundi in una clypeis illustraret. Centeni ex iis sunt, qui fere plurimi sunt Europae, Frika septentrionalis, Africa Septentrionalis, Iaponia et Iaponia .... Paola animadvertit se maxime Europam, Africam Septentrionalem, Iaponiam et Iaponiam incolunt ........ . ... densitas superior punctorum in regionibus oeconomicis et opulentioribus, una tantum vel duo in Horn de Fric et duodecim in Suram Rica.
  
  "Quae singulae punctis quas in hoc monitore vides, respondent computatori quod Albertum iturus est ut ad systema Vaticanum utendi sequentia accedas. Posset esse computatorium Guidonis ex collegio, patrimonio, vel lege firma. Posset esse in Beijing, Austria, vel Manhattan. Quo remotior est geographico modo, eo efficacior est consequentia.
  
  -¿Quis scit unum ex his computatoriis non casu obclusum, totum interrumpens processum?
  
  "Historiam nexum utens" Albertus dixit in voce longinqua typing continuans. Soleo computers uti semper in. Hodie, cum programmatio fasciculi communicandi adhibetur, multi computatorium suum in die 24/7 exeunt dum música vel pornografia deprimuntur. Hae sunt ideales rationes ad usum pontium. Una ex meis favoribus computatorium est - et est character celeberrimus in politicis Europaeis. Tio imagines puellarum cum equis amantes habet. Has imagines imagines illi dirigendae subinde repono. Istas perversas vel vetat.
  
  - Non times, Alberte, alium pervertere?
  
  Iuvenis a facie ferrea sacerdotis abhorruit, sed oculos suos in praeceptis ac monitis digitos in monitore materiatos servabat. Tandem una manu levavi.
  
  - Prope ibi sumus. Sed te moneo, nihil imitari possumus. Systema utar in quo unus ex computatoribus tuis mihi opus facit sed delet notitias ad computatrum tuum expressas momentoque certum numerum kilobytarum excedunt. Sicut omnia habeo, est memoria bona. Ex quo reperti sumus, sexagenos secundos habemus.
  
  Auceps et Paola adnuit. Is primus partes directoris Alberti in sua búsqueda suscepit.
  
  - iam. intus sumus.
  
  - Contactum preli, Albert.
  
  - iam.
  
  - Vide confirmationem.
  
  
  Minus quam quattuor chiliometra aberat, in officiis Vaticanis, unus e securitate computatorum, voce "Archangel" (Archangel) currit. Una e consuetudinibus eius praesentiam agentis externi in systemate deprehendit. Progressio localizationis statim reducitur. Prima computatoria alia reducitur, nomine "(Saint Michael 34). Hi duo Cray supercomputatores, qui ad 1 decies centena millia operationes perficiendas capaces erant, et plus quam 200,000 nummis singulis constant. Uterque intrusus coepit uti usque ad novissimum cyclos calculi venandi.
  
  
  Monitorium fenestra in screen principale apparebit. Albertus palliat labia sua.
  
  "Male, hic sunt. Minus quam minutam habemus. Nihil cum notis.
  
  Paola valde temporis factus est cum vidit puncta rubrae in tabula mundi decrescere coepisse. Fuerunt primo plures centum, sed atrox rate disparuerunt.
  
  - Press transit.
  
  "Nihil, mehercule. Quadraginta secundis.
  
  -Communicationis socialis instrumentis illustrantur? - Aim Paolae.
  
  -Nunc. Hic est folder. Triginta secundis.
  
  Album apparuit in screen. database erat.
  
  "Damnate, supra tria milia tesseras habet.
  
  -Sort natione et exspectent España.
  
  - iam. VICESIMUM SECUNDUM.
  
  "Perduint, sine imaginibus est. ¿ Quot nomina sunt ?
  
  - Ego plus quam quinquaginta sum. Secunda quindecim.
  
  Solum triginta punctis rubris in tabula geographica supersunt. Omnes prono in sella.
  
  Viros excludit et feminas secundum aetatem distribuit.
  
  - Jam. Decem secundis.
  
  - You, we, me and #243; primum venis.
  
  Paola strictis manibus expressit. Albertus una manu e clavicula removit et nuntium in botópá Nico imposuit. Sudoris magna globulis frontem manant alia manu scribens.
  
  -¡Ecce! ¡ Ecce isá, tandem! ¡ Cinco segundos, Antoni!
  
  Raptor et Dicanti nomina raptim legunt et memorant, et in scrinio apparuerunt. Non totus adhuc erat, cum Albertus globulum bot et velum premebat et tota domus quasi calculus niger ibat.
  
  "Albertus" dixit per totam tenebras.
  
  -¿Si, Antoni?
  
  "Tu vela contigerit?"
  
  Scias me non uti rationibus ani, Antoni.
  
  
  
  Hotel Rafael
  
  Longus Februarii, anno 2
  
  Die Iovis, die 7 mensis Aprilis anno 2005, 03:17 AM.
  
  
  
  Erat valde Andrea Otero, vix valde.
  
   Timentes? Nescio, doleo, sum commotus.
  
  Primum feci cum ad cubiculum deversorium adveni tres sarcinas tabaci emere. Nicotine in prima turba vera benedictio fuit. Venustates rerum pugne incipiunt secundo cum incepit. Levis sentiebam vertigine blanda, similis levi trepidi.
  
  Sedebat in pavimento in conclavi, dorsum parieti recumbens, uno bracchio circum crura eius amplexa, et alterum violenter fumigans. In extremo cubiculi erat portus computatorius, prorsus avertit se.
  
  Cum circumstantiis, había recte egit. Postquam prima quadraginta secundis cinematographica Victoris Karoski vidi - si id omnino nomen eius erat - stimulum evomere sensi. Andrea numquam quisquam retardare potuit, cum proximam quisquilias quaesivit (cito cursu et manu super os suum, ita) et in quisquilias proiecit. noodles pro prandio, croissantes pro ientaculo, aliquid edendi non memini, sed hesterni diei cenam fuisse oportet. Mirabatur si sacrilegium esset vomitum in purgamentum Vaticanum evomere, et iudicavit se non esse.
  
  Cum mundus iterum constitit, iterum ... ad ianuam Nuntii officii adii, ratus me rem gravem contexuisse et aliquem vel aliquid cepisse prius. Iam ibi esse debes cum quidam Helvetiorum Custodes ut eam comprehenderent ad oppugnandam epistulam, vel quicquid in Infernum vocatum est, aperuissent, ad aperiendum involucrum quod tibi minime destinatum erat, cum involucra illarum nulla tibi destinata essent.
  
  Bene, vides, agens eram, bomb me posse esse, et quam potui fortiter agebat. Quiesce, expecta hic dum eunt post meum numisma ...
  
  Id quod notíbile est credíbile. Omnino nihil credas. Salvator autem nulla versione indiget ut raptores suos nuntiaret, quod nemo eorum ostendit. Ita Andreaó placide res suas colligens, cum omni frugalitate Vaticani relictis, subridens trepide apud Helvetios custodes ad fornicem campanarum, per quam diurnarii intrant, et Sancti Petri Quadratum transierunt, post multos annos inanes. Fac te ipsum obtutum sentiamus Helvetiorum Custodes ut taxi tuos extra deversorium tuum exieris. Et destiti credens quod postea semihora sequerer eam.
  
  Sed nullus eam sequebatur, nec quicquam suspicabatur. Novem involucra proieci in purgamentum in Piazza Navona, quod ante non apertum fuerat. Noluit in illo capi totis viribus. Et sedit ad dextram suam in cubiculo suo, non prius moratus ad consectetuer amet consectetuer.
  
  Cum satis fidens sensit, circa tertium tempus vas florum exsiccati in conclavi examinavi, nec ullas microphonas occultas inveni, censu in loco restituo. donec incipiamus iterum cinematographicam spectamus.
  
  Primum, ad primum minutum perveni. Secundo paene integram eam vidit. Tertia vice, visa omnia, debuit currere ad balneo ad vomitum vitreum aque bibit in adventu, et quamlibet coleram que intus remansisset. Quarto tempore curavit ut serenitati satis persuaderet quod verum esset, et non machinae instar The Blair Witch Project 35 . Sed, ut diximus, Andreas diurnarius valde callidissimus erat, quod plerumque et maximum commodum eius et problema maximum erat. Magnam eius intuitum iam ei narraverat omnia ab primo visualizatione concessa esse. Forsitan alius diurnarius cum tunc nimis fuisset protervus petitum DVD, fictum esse putans. Sed Andreas Cardinalem Robairo per aliquot dies quaesivit et suspicabatur de absentis Algún Cardinalis Más. Audiens nomen Robaira in taenia te ex dubiis tuis quasi crepitu temulenti excipiet, quinque horis apud Palatium Buckingham tolle. Crudelis, sordidus et efficax.
  
  Taberna quintum spectavit ut genesis meae consuefaceret. Et sexta, ut paucas adnotationes, paucas schedulae sparsas in libello. Post computatrum averte, sede ab ea quam maxime longe - in loco qui est inter mensam et conditionem aeris - et relinques eam. fumare.
  
  Certus tempus non quit fumigans.
  
  Illa genes mea somnum exterreri solebat. Ac primum fastidium, quod eam occupaverat, sordes quam sentiebat, tanta fuit ut per aliquot horas agere non posset. Somnus cum cerebrum relinquit, incipe vere resolvere quod in manibus habes. Exi libello tuo et scribe tria puncta quae clavis nuntiationi erunt:
  
  
  1º Homicida satánico está rimis Cardinalibus Ecclesiae Católicae.
  
  2№ Ecclesia catholica, probabiliter cooperante cum vigilibus Italicis, hoc nobis abscondit.
  
  3№ Concidentaliter aula principalis, ubi hi cardinales maximi momenti essent, intra novem conclavia erat.
  
  
  Transite novem et repone octo. Iam sabado eram.
  
  Magnam fabulam scribere debes. Renuntiatio completa in tres partes, summatim, expositiones, propolas et titulum in prima pagina. Non potes prae-mittere imaginem quamlibet in disco, quia id impossibile erit tibi ut eam cito collocare possis. Utique, director de lecto valetudinario evellet Paloma ut proprium pondus artis habeat. Forsitan tibi liceat unum fulcrum subscribere. Si autem totam relationem ad vocem commentariis, exemplaribus et paratam in alias terras mittendis, tunc unus director non satis haberet nasum ad subscriptionem suam removendam. Non, quia in hoc casu Andreas se finivit ut fax in ephemeride "La Nasi", aliud in ephemeride "Alfavit" emitteret, cum pleno textu et photographo operum art.í nte ante divulgabantur. Et ad infernum cum magno exclusive (et opere, per viam).
  
  Sicut frater Michelangelus dicit, omnes vel futui sumus vel eruditi sumus.
  
  Non erat quod tam belle guy, qui admodum idoneus erat dominae Andreae Otero, sed nihil certi fecit quod puella esset. Non erat naturale seoritas ut epistulas raperet sicut fecit, sed damnare si curabat. Iam vidisti illum scribere librum optimum quem scio interfectorem Cardinalium. Centum milia librorum cum nomine suo in operculis, colloquiis per orbem, praelectiones. Nempe aeneum furtum meretur poenam.
  
  Quanquam sane interdum cavendum es qui furaris.
  
  Quia haec nota ad diurnariis non missa est. Missus est hic nuntius ab improbo interfectore. Probabiliter existimas quod his horis nuntius tuus in toto mundo distribuetur.
  
  Optiones tuas considera. Era sabado. Utique qui hoc testimonium iussisset, non inueniret te non peruenire usque ad mane. Si tabellarius pro bado operatus est, qui id dubitavit, paucis horis sequor, fortasse per decem vel undecim possem. Sed dubitavit nuntius suum nomen in charta scripsisse. Videtur quod qui circa me curant, magis curo quid inscripta sit. Optime, si procuratio per Lunae aperire non potest, duos dies depone. Pessimo casu aliquot horas habebis.
  
  Utique, Andrea comperit rem facere cultissimam semper agere secundum pessimum missionis possibilem. Cum debuisti statim famam scribere. Cum ars per editorem et directorem impressores Matriti videretur, comas pectere habebat, ocularias induit et honing deversorium dimittit.
  
  Stans colligit animos. Portum potui et programma discum cucurri. Recta scribe in layout. Multo melius percepit quando verba eius superposita textui videbat.
  
  Tres horae quadrantes capit fictum cum tribus pediculis parare. Paene feci cum mó malus es.
  
  ¿ Quis non putat stadium numerum ad horam nonam mane vocare?
  
  Hoc nú solum in periodo orbis habet. Id nulli non dedi, ne familiae quidem meae. Quia necesse habeo esse aliquem in tabula editorial de negotiis urgentibus. Surgit, et per sacculum suum narrat, donec inveniat el. In velum perstrinxit, exspectans nén numerosorum technarum revelationem quae papaver in inspectore quovis tempore vocatio ex Hispania facta est, sed potius vidit locum vacuum esse ubi identitas salutatoris erat. Ne appare.". Modo non scio."
  
  Descolgo.
  
  -Dic?
  
  Sola res audita erat sono communicationis.
  
  Errabit in p áp úsimply.
  
  Sed aliquid intus ei dixit hanc vocationem esse maiorem et quod melius properaret. Accessi ad tincidunt, typing más rá numquam interrogo. Cucurrit in ó algún gráfico typo - orthographiam nunquam fefellit, ab octo anteños non habuisset, sed ne ó atrás quidem redívit ad corrigendum. Iam faciam interdiu. Repente ingens concursus ad metam experitur.
  
  Eum quattuor horas tulit ut reliquam relationem compleret, aliquot horas ad notitias biographicas et imagines defunctorum Cardinalium, nuntium, imagines et mortem colligendas. Ars ars asini aliquas screenshots ex video proprio Karoski continet. Eorum unus genes adeo fortis erat ut eam erubesceret. Quae daemonia. Censores sint ab editoribus si audent.
  
  Ultima verba scribebat cum ostium pulsatum erat.
  
  
  
  Hotel Rafael
  
  Longus Februarii, anno 2
  
  Thursday, April 7, 2005 at 07:58.
  
  
  
  Andreas ad ianuam respexit quasi nunquam in vita sua eam vidisset. Discum e computatro removi, in casu plastico pone, et in purgamentorum in balneo conieci. Redii ad cubiculum cum El Coraz in iaccam iaccam, volens ille, quisquis ille erat, discedere. Iterabatur pulsare ostium, sed valde urget polita. Non sum mundius. Hora erat quasi mane octava.
  
  - Quis es?
  
  -¿Señorita Otero? Grata prandium in deversorium.
  
  Andreas ianuam aperuit, extrañada.
  
  "Non interrogavi ninun...
  
  Repente interrupit quod non erat unus ex elegantibus bellboys et ministris deversorii. Erat vir brevis, sed latis humeris et homo verecundus, in corio fracto et braccis nigris indutus. Erat intonsus et aperto risu habuit.
  
  -¿Señorita Otero? Fabius Dante, praefectus Vaticanae Vigilantiae Corps. Velim quaerere paucis quaestiones.
  
  In sinistra manu insigne habes imaginem photographicam maxime conspicuam. Andrea eam diligenter studuit. Parecia autentica.
  
  "Vides, Superintendans, tempore lassus sum et debeo dormire. alio tempore redi.
  
  Invitus ostium clausi, sed alius me calce encyclopediae venditantis cum magna familia dexteritate. Andreas in foribus morari coactus est eum intuens.
  
  - Non intellexisti me? Ego postulo somnum.
  
  Is vultus amo non intellexisti me. Te vehementer alloqui necesse est quod burgariam investigem.
  
  Perduint, potuisti reperire me quam celerrime quaesivi?
  
  Andreas oculos eius ab facie non accepit, sed intra systematis nervosi sui e statu "terroris" ad statum "totalis discriminis" profectus est. Experiri debes hanc temporalem statum, qualiscumque sit, palmas inhaerens, digitos exprime, ac transiens roga superintendentem.
  
  - Non multum temporis. Asinum in colem meam mitto.
  
  - Est paulo mane asinum mittere artem, ¿ Recte ? Ephemerides divulgationis non incipient nisi plures horas post.
  
  "Bene, placet facere cum Antelachi.
  
  -¿ Estne hoc quoddam nuntium speciale, a quiz? Dantes dixit arrepto pede versus portum átil de Andréa. É sta stetit ante el, claudens viam suam.
  
  -Oh no. Nil specialis. Solita speculatio de novo Sumo Pontífice quis non beát.
  
  -Certe. Estne res precipui momenti?
  
  "Imo, maximi momenti est. Sed non multum in verbis novi. Scis solitam relationem de hominibus hic et toto mundo. Non multum novi, si nosti?
  
  Et quantum volumus, Orita Otero.
  
  "Nisi, utique, pro furto mihi narravit. ¿ Quid é furto ablatum est ?
  
  - Nihil supermundum. Pluribus involucris.
  
  -¿Quid continet annus? Oportet esse aliquid valde pretiosum. ¿ La no Cardinales mei ?
  
  -¿ Quid putatis contentum esse pretiosum?
  
  "Ita esse necesse est, alioquin non optimum suum venatorem in vestigia misisset. ¿ Fortasse notat aliqua collectio Vaticana vectigalia ? He orí quod philatelicos interficiant.
  
  "Profecto non notat. Ecquid sapis si fumus?
  
  - Longum tempus mutandae menta.
  
  Junior inspector ambitum traxit.
  
  "Bene, intellego te consilium tuum non sequi.
  
  - Nox erat dura. Fumum si liberum omnino invenire ashtray...
  
  Dantes cigar accendit et fumum exsufflavit.
  
  - Ut dixi, haec est orita Otero, involucra notas non continent. Perquam secretissima notitia erat quae in manus iniurias incidere non debet.
  
  -Exempli gratia?
  
  -Non intellego. ¿ Eg quid ?
  
  "Quae manus iniuria, Superintend.
  
  -Quis officium nescit quid deceat.
  
  Dantes circumspexit et unum astray non vidit. Zanjo quaerit quaestionem, cinerem humi proiecit. Andrea occasionem salivam suam deglutire: si illa minax non erat, monialis reclusiva erat.
  
  -¿ Et quae haec est notitia?
  
  - Genus Dracula.
  
  - Valuable?
  
  - Possem. Spero quod cum invenero eum qui involucra acceperit, erit qui scit pactus.
  
  -¿Visne multum pecuniae offerre?
  
  -Nemo. paratus sum tibi offerre ut dentes tuos salvos facias.
  
  Non rogatio Dantis Andream terrebat, sed sonum. Haec verba cum risu et in eodem sono dicas, cum decaffianti capulus petens. Etiam et metus erat. Repente paenitebat eum intromittere. Ultima littera ducenda est.
  
  "Bene, Superintendentes, hoc mihi parumper valde interesting fuit, sed nunc a te peto ut discedas. My friendñero photo Grafo venturus est et ipse paulo aemulus est...
  
   Dante se resonare a reir. Andreas omnino non ridet. Alter sclopellum traxit et inter ubera monstravit.
  
  "Nolite simulare, pulchra. Una amica non est, nulla amica est. Da mihi tapes, aut vivam pulmonis videbimus colorem.
  
  Andream frownt, sclopetum ad latus monstrat.
  
  Non me iaciet. Ad deversorium sumus. Magistratus hic in dimidio minuto minus aderunt nec inveniunt Jem quaerunt, quidquid est.
  
  Superintendentis paulisper haesitat.
  
  -¿Sabe que? Habet rationem. Non mittet eum.
  
  Dedique illi manum sinistram ictum terribilem. Andreas lumina colorata et murum blank ante eam vidit, donec sensit ictum in pavimento pulsavisse, et paries cubiculi pavimentum esse.
  
  "Non longum erit, onaéorita. Sufficit mihi quod opus est.
  
  Dantes ad computatorium perrexit. Claves pressi donec screen tabulae evanuerunt et substitutum est per relationem Andreae operantis.
  
  -Prize!
  
  Diurnarius init dimidium delirum, supercilium sinistrum attollit. Capram hanc convivio jactavit. Sanguis inde fluxit, nec ullo oculo potui videre.
  
  -Non intellego. Invenit me?
  
  "Señorita, ipse nobis permisit ut hoc faceremus, dando nobis consensum vestrum simplicem scriptam et acceptationis actum signando. "Dum loquereris, Superintendentes Sakópópópópópópópópópópópópópópópóp243; e sinum iecoris duo: vertitorium et cylindrum metallicum lucidum, non amplissimum. Portum averte, vertere et vertitorio utere ut coegi ferreus aperias. Flip cylindrum aliquoties et Andreas quid esset sciebat: impetus vehemens. Animadverte famam et omnia indicia ferrea. Si attente legissem subtilem formam quam signandi impressam, viderem in uno eorum nobis licentiam dare ut tuam turpissimam electronicam in satélite "si non consentis, securitas in periculo sit". Kluá se utitur in casu terroristae pressus inrepit, sed ad meas ú in suo casu. Gratias Deo illam inveni, non Karoski.
  
  -Ah, si. Prae gaudio exultabo.
  
  Andreas genuflexus rexit. Dextra manu fumblet pro Murano vitreo astray quod mnemosynum e cella sumere cogitasti. Humi iacebat contra parietem, ubi fumabat sicut homo possessus. Dantes ambulavit super eam et sedit super lectum.
  
  "Fateor ut gratias agamus. Nisi pro vili hooliganismo, quod commisi, óa é stas horas, Psychopathis incantamenta languidiora facta essent totius mundi proprietas. Personalem utilitatem rei hodiernae habere voluisti et id facere neglexisti. Constat enim. Nunc sit amet dolor ac enim tempor posuere. Non exclusivam eius, sed vultum servabo. ¿ Quid dicit mihi ?
  
  -Records... -et muzitó quaedam verba incomprehensibilia.
  
  Dantes innititur, donec nasum ipsum scriptoris attingat.
  
  -¿Somo, inquis, venustas?
  
  "Dico te, spurius," Andreas dixit.
  
  Et percutiam eum in caput astray. Cinis explosio facta est sicut vitrum durum Simonis praefectus percussus, qui caput manu quiritans conprehendit. Andreas surrexit, vacillavit et iterum tentavit dare, alter vero más raya peteret. Manum tenui cum paucis centum metris a facie astray fuit.
  
  Wow Wow. Quia parvula moecha ungues habet.
  
  Dantes pressit carpum et torsit brachium donec emisit cinerem. Deinde magum in ore pulsavit. Andreas Queió iterum in terram cecidit, anhelans anhelans, sentiens globulum ferreum contra pectus impressum. Praefectus aurem sentiebat, quae sanguinem tingebat. Vide te in speculo. Habet oculum sinistrum dimidium clausum, plenum cinere et cornu in capillo cigarette. Redi ad puellam, et gradum ad illam age, quo illam racem calcitandi animo. Si eum percussero, aliqua costarum eius percussio effringeret. Andreas vero paratus erat. Cum alter pedem ad feriendum levavit, ipse eum in talo cruris, in quo ipse recubuit, calcet. Dantes Kay in tapete proiectum, diurnarius tempus dat ut ad latrinam currat. Slam ostium.
  
  Dantes surgit, claudicans.
  
  - Aperi, bitch.
  
  "Futilla, fili canis", Andreas plus sibi quam invasoris dixit. Intellexit se flere. Cogitavi de oratione, sed recordatus sum qui Dantes laborabat pro et statui quod fortasse non erat bona idea. Incumbere contra ostium conatus est, sed non multum profuit. Ostium torsit penitus apertum, Andream nudatum ad parietem. Praefectus furens, vultus rubor et ira tumens. Defendere se conata est, sed crinibus arripui, et atrox ictum dedi, quod bonum pilum eruit. Infeliciter, crescentibus semper viribus eam continuit, et parum facere poterat, nisi brachia et os circum se involveret, crudelem praedam liberare conatur. Duos sulcos sanguineos facere potui in facie Dantis, qui in furorem abiit.ó aún mas.
  
  -¿Donde estan?
  
  -Quod...
  
  -¡¡¡ DÓNDE...
  
  -...ad infernum
  
  -... EAT!!!
  
  Caput firmiter pressit contra baño speculi ante frontem contra el quietem. Tela per totum speculum extendit, rotunda manat in centro sanguinis relinquens, quae paulatim in crustam defluebat.
  
  Dantes suam imaginem suam in speculo fracto aspicere fecit.
  
  -¿ Visne me pergere ?
  
  Subito Andreas sensit se satis habere.
  
  - in quisquiliis bin baso - murmurare.
  
  -Ipsum bonum. Capto et sinistra manu tene. Desine fingere aut ego tibi mamillas abscindam, et te deglutiam.
  
  Andreas mandata secutus est et orbem Dantem tradidit. É frangam eum. Similis aliquis non occurrit in
  
  -Ipsum bonum. ¿ Et alter novem ?
  
  De hirundinibus salivam diurnarius.
  
  - Dash.
  
  - Atque cacas.
  
  Andrea sinti, qui in cubiculum revolat, et re vera paene metrum et dimidium volavit, a Dante fluens. In manibus meis faciem tapete apposui.
  
  Non habeo, mehercule. Eos non habeo! Reprehende purgamenta damni in Piazza Navona, Colorado!
  
  Accessit praefectus, subridens. Illa humi iacebat, celerrime et trepidans spirans.
  
  "Non intellegis, canis? Omnia quae fecisti, da mihi monumenta damnantia, et cum livore in faciem venisses domum. Sed me minime credas paratum esse filium Dei Dantem orare, quod fieri non potest. Quia ad graviora verba proficiscemur. Facultas tua ex hoc praedicamento abit.
  
  Pone unum pedem in utraque parte corporis diurnarii. Accipe tormentum tuum et ad caput eius monstra. Andreas oculos suos iterum inspexit, quamvis valde timeret. Capax hic caper ullus erat.
  
  - Non iacio. Multum strepitus erit, multo minus quam ante persuasum.
  
  -¿ Scis quid, canis? Cum pereo, rationem habebis.
  
  Silentium e sinu extrahit, quod in pistolae podicem cochleare incipit. Andreas promissionem mortis iterum subiit, hoc tempore minus clare.
  
  - Tirala, Fabio.
  
  Dantes conversus, mirum scriptum in faciem suam. Dicanti et Fwler ante cubiculi ianuam stabant. Inspector pistillum in manibus tenet, et sacerdos electricum clavem tenet qua intrasti. Dicanti insigne et insigne aucupium instrumentum ad illud obtinendum erant. Nuper advenimus quia ante ad allí habí unum nomen compressi ex quatuor venimus apud Albertum domum. Eos per aetatem digessit, incipiens a minimis diurnariis Hispanis, Olas, qui in televisio turbarum adiutorium evasit et crines castos habuit, vel, ut dixi, pulcherrima erat. receptionist loquax ad suum deversorium. Aeque eloquens una erat in deversorio Andreae.
  
  Dantes pistolam Dicanti inspexerat, corpus ad eas se convertit ut suum pistillum Enka sequebatur, Andream intentans.
  
  non vis.
  
  Civis communitatis in solo Italico Dantes oppugnas. Sum legis praefectus. Non potest mihi dicere quod possum et non possum. Pone sclopetum vel aspicies me emittere coactus.
  
  "Dikanti, non intelligis. Haec femina scelerata est. secretiores notitias ad Vaticanum subripuit. Causas non timet et omnia potest perdere. Personale in hoc nihil est.
  
  Hoc mihi dixit prius. Et iam animadverti iam te ipsum in rebus personalibus multum implicatum esse.
  
  Dantes visibiliter iratus est, sed rationem mutare voluit.
  
  -Fine. Deducam eam ad Vaticanum modo ut sciam quid illa involucris quae surripuit fecit. Testificor personaliter ad salutem tuam.
  
  Andreas illa verba audivit cum spiritum suum apprehendit. Nolo alterum minutum cum bastardo degere. Satus pedes tuos lentissime flectere, ut corpus tuum in statum quendam perducas.
  
  "Minime," inquit Paola.
  
  Superintendentis vox durior est. Se dirigio a Fowler.
  
  -Antonius. Hoc fieri non potes. Non possumus omnia patefacere. Crucis et Gladii.
  
  Sacerdos eum gravissime intuens.
  
  "Haec non sunt mea symbola, Dantes. Et multo magis si in pugnam perveniunt ad effundendum sanguinem innocentem.
  
  At innocens non est. ¡ Furte involucra !
  
  Priusquam Dantes finem loquendi fecisset, Andreas diu quaesivit locum perventum est. Pone momentum et proice pedem. Non quod totis viribus fecit, non quod nolebat, sed quia metam prioritaverat. Eum caprum in globulos ferire volo. Et istuc ipsum, ubi dirempta sum.
  
  Tria simul facta sunt.
  
  Dantes dimissus orbis Aun tenebat et apprehendit cornu sinistra manu, manu dextra cogebat pistol et felis trahere coepit. Ascendebat praefectus aquae quasi tructa, quia respirabat in dolore.
  
  Dicanti ipsum a Dante in tribus gradibus distans, et se praecipitavit ad magum suum.
  
  Auceps portavit sesquialtera post sermonem, nescimus an quia reflexes propter aetatem amittebat, vel quia res perpendebat, et ad pistolam properavit, quae, quamvis ictu, igne permansit. apud Andream. Dantes brachium dextrum eodem fere momento arripere potui quo scapula Dicanti in pectus Dantis impulit. sclopetum ad laquearia accendit.
  
  Omnes tres squalebant, grandine tectorio obducti. Auceps, sine magistro manum immittere, utrumque pollice pressit ubi manus iungit manum. Dantes pistolam emisit, sed inspectorem in facie genu flectere potui, et ad latus insensibiliter desiluit.
  
  Auceps et Dantes iuncti sunt. Aucupis manu sinistra pistolam tenet. Dextera, ma- chinam emporium pressit, et in terram graviter cecidit. Altera manu globulum e manibus RekáMara pulsavit. Duo motus rá pidos más et tympanistam tenent in palma manus tuae. Trans cubiculum iactare et sclopellum humi, ad pedes Dantis, stillam.
  
  "Nunc inutile est.
  
  Dantes subridens caput in humeros trahens.
  
  "Vel non multum servis, senex.
  
  -Demuestralo.
  
  Superintendentis ad sacerdotem verberat. Abiit auceps, manum proiectam. Paene cadens, primum in faciem Dantis umero feriens. Dantes laevum tenet, atque altera via Fowler fallacias, Dantes tantum inter costas dextra cavat. Keio ad terram, dentes strictos, anhelans.
  
  - Rubiginosus, senex.
  
  Dantes pistol et emporium cepit. Noli tempus invenire et in tempore clavum instituere, sed telum loco relinquere non poteris. Festinans non cognovit Dicanti etiam telum habere quo uti posset, sed in inspectoris corpore feliciter permansit ut nesciens cecidit.
  
  Praefectus circumspiciens ba et in conclavi aspexit. Andreas Otero abiit, et puck quem Habi in praelio ceciderant, etiam recessit. Guttam sanguinis in fenestra prospexit, et momento credidi diurnarius habebat facultatem ambulandi in aere sicut Christus in aqua. Vel potius reptans.
  
  Mox intellexit cameram quam in se erant in altitudine tecto aedium vicinarum quod munivit monasterium pulcherrimum Sanctae Mar de la Paz a Bramante aedificatum.
  
  Andreas nescivit qui monasterium condidit (et quidem Bramante primus faber fuit sancti Petri in Vaticano). Portæ vero eaedem sunt in fulvis illis tegulis mane relucentibus, non tentantes animos peregrinantium priorum qui circum monasterium vagabantur. Ad summum tectum perventurum vellet, ubi aperta fenestra salutem pollicetur. Iam ibi eram medium. Monasterium in duobus altis gradibus situm est, ita ut tectum periculose super lapides atrii in altitudine fere novem metrorum pendeat.
  
  Ignorans tormentis, quibus genitalia eius subiecta erant, Dantes ad fenestram perrexit et diurnarius foras prosecutus est. convertit caput et vidit eum super tegulas pedes posuit. Illa progredi conata est, sed vox Dantis obstitit.
  
  -Quiet.
  
  Andreas conversus. Dantes insuetam pistolam ad eam intendit, sed nescit. Miror si hic homo erat-an satis insanus erat ut sclopellum suum in luce coram testibus accenderet? Quia peregrinatores eos videbant, et scaenam quae supra capita facta sunt, in deliciis contemplabantur. Numerus spectatorum paulatim auctus est. Una e causis Dicanti in tabula sine mente iacebat in cubiculo eius erat quod exemplum rei notae in psychiatria forensi sicut "effectus" deerat, theoriam putabat adhiberi posse ut testimonium. Quod probatur) quod efficit ut, cum numerus circumstantium qui hominem in angustiis vident, augeatur, verisimilitudo quod aliquis adiuvat victimam decrescere (et verisimilitudo quod aliquis adiuvat victimam augendam). digitum tuum eleva et amicos tuos narra ut eum videre possunt.)
  
  Vultum ignorans, Dantes cubat, lente versus diurnarius ambulabat. Ingrediens propius, vidit cum gaudio quod unum ex chartis in manu habuit. Debí verum dicere: talis eram ineptus ut reliqua involucra proieci. Ita hoc testimonium multo plus adeptum est.
  
  " Da mihi orbem atque ibo." iuro. Dante te daño -mintió facere nolo.
  
  Andreas vix ad mortem fuit, sed animo et animo praestitit quae legionem servientem pudori imponeret.
  
  -¡Et cacas! Exi aut ego illum.
  
  Dantes medio stans. Andreas brachium extendit, coxam leviter curvavit. Uno simplici gestu, discus volat ut Frisbee. Terram tacto frangere potest. Vel delabentem orbem sub levi aura manana, et in media fuga comprehendere possum ab uno ex oculis, ut ante monasterium monasterii euanescit tempus ad illud. Tum vero Adios.
  
  Nimis magnum periculum est.
  
  Tabulae hae erant. ¿ Quid in hac causa facere ? Hostem distrahe donec squamae teneant gratiam.
  
  "Beñorita" inquit "vocem suam magnopere extollens, "noli salire." Nescio quid impulit in hanc opinionem, sed vita pulcherrima est. Si tibi cogitas, multas causas tibi vivendi videbis.
  
  Ita facit sensum. Accede satis adiuvare ad cruentum oraculum furiosum, qui in tectum ascendens minatus est mortem sibi consciscere tentat ut eam deprimat, ut nemo animadvertit cum discum duco et postquam non servavit eam in pugna, irruo in eam. Tragoedia. De Dicanti et Fowler iam desuper curavi. Sciunt dis.
  
  -Do not salire! Cogita de familia tua.
  
  -¿Sed quid de inferno narras? Andrea miratus est - ¡Non cogitare de saltando quidem!
  
  Ab inferis, peeuniae digitum suum ad alam elevandum adhibebant, pro clavibus telephonicis ac #233 prementibus, telephone ac vigiles vocabant. ". Mirum cuiquam videbatur quod pistillum in manu haberet servator (vel forte quid gerebat non distinxit). 2333 Dextra peto servatorem. Dantes gaudet de interiore statu suo. Singulis diebus iuxta iuvenculam notario inveni me.
  
  - Noli timere! ¡ Ego DENUNTIATOR!
  
  Andreas sero intellexit quid dicerem de altero. Iam minus quam duo metra erat.
  
  "Ne accedas, capra. ¡ Tace illud !
  
  Ex inferis visum est audientibus quod audiverunt quod ipsa erat que se jactabat, cum vix attendebat recordum quod tenebat in manu sua. Clamor erat "non, nullus", et quidam peregrinatores etiam aeternum amorem suum Andream declarabant si tuto e tecto descendisset.
  
  Eodem tempore praefecti digiti porrecti diurnarii pedes nudos paene tangebant, qui ad el conversi sunt. Esta paulum cessit et paucis centenis metris elapsus est. Turba (erat enim iam prope quinquaginta homines in monasterio, et quidam hospites e fenestris deversorii prospiciebant) anhelabat. Tum aliquis exclamavit;
  
  "Ecce sacerdos!
  
  Dantes factus est. Super tectum auceps stetit, tegula in utraque manu tenens.
  
  -¡Aquí non, Antoni! exclamavit praefectus.
  
  Aucupis no parecio escucharle. Tegulas in eum iacio cum Diabolo Indicis. Fortunatus fuit Dantes, qui faciem manu tegebat. Ni, tunc fortasse frangere audio, cum tegula bracchium durum os suum, non bracchium, fractum fuisset. Cadit... in tecto, et volvitur ad marginem. Miraculo quodam in crepidinem arripere potuit, pedes in unum ex pretiosis columnis, a sapientissimo statuario sculpto sculpto, sub Bramante, quingentas per ños atrás, sculpsit. Tantum spectatores illi qui spectatores non adiuvabant hoc idem fecerunt Danti et tres homines hanc tunicam fractam e pavimento levare curaverunt. Inscius gratias egi ei.
  
  In tecto, pervolans capita ad Andream.
  
  "Quaeso, Orita Otero, revertere ad cubiculum antequam omnia fiant.
  
  
  
  Hotel Rafael
  
  Longus Februarii, anno 2
  
  Thursday, April 7, 2005 at 09:14.
  
  
  
  Paola reversa ad mundum viventis et miraculum detexit: manus curans Pater Aulonis udo linteo in fronte posuit. Confestim bene sentiens cessavit et coepit dolere quod corpus eius in humeros eius non erat, quia multum laesit caput eius. Expergefactus in tempore ad duos lictores qui in deversorium cubiculum tandem ingressos esse dicunt eosque in nova aura mundare curabat. 237 omnia moderata erant. Dikanti illis juravit et falsum testimonium dixit se non omnes funestos esse et omnes esse errorem. Ministri circumspicientes paulum perturbati tumultu hoc loco paruerunt.
  
  Interea in balneo, Fwler frontem Andreae sarcire conabatur, attritus e speculo congressus. In momento, cum Dikanti custodes abiecisset et apologeticum vidisset, sacerdos diurnarius nuntiavit specula ad hoc requirenda esse.
  
  "Ad minus quattuor in fronte et duo in supercilio. Sed nunc tempus terere non potest iens ad nosocomium. Dicam quid acturus es: ingressurus es taxi obligatos Bononiam. Hoc circa quatuor horas interfuit. Quisque exspectat amicissimum meum qui me dabit aut qui mihi puncta aliqua dabit. É te ad aeriportum accipiam et tabulam porttitor in Matritensi, Vía Mediolanensi alligatam habebis. Quisque sit amet elit. Et tenta ne duobus annis per Italiam redeas.
  
  - ¿Nonne satius sit avionem apud Nápoleos capere? Dicanti intervenit.
  
  Auceps eam gravissime aspexit.
  
  "Dottora, si quando necesse est ut ab his effugere..., ne curris versus Napoleos. Habent etiam plures contactus cum omnibus.
  
  - Dicam ubique se habere contactus.
  
  "Infeliciter, recte dicis. Vigilia tibi nec mihi iucunda erit.
  
  ad pugnam ibimus. Suscipiet nobis partem.
  
  Gardo auceps, minutatim inclusi.
  
  -Sit. Nunc autem primum prioratum est Senorita Otero de Roma.
  
  Andreas, cuius vultum non decidit a vultu doloris (quod vulnus in fronte Scotica graviter infixit, licet multo minus per Fowlerum sanguinem mitteret), Andrea hoc colloquio omnino non placebat, et decrevit ne animum faceret. illum tacite adiuva. Decem minuta post, cum Dante evanescere vidit ab ore tecti, sensit aestum subsidii. Cucurri usque ad Fwler, et utrumque bracchia circa collum eius involvit, utrumque tectum devolvens periclitatus sum. Perdix breviter exposuit ei peculiarem esse partem structurae normae Vaticanae quae rem revelari nolebat et propter hoc in periculo vitae erat. Sacerdos nihil commentum fecit de involucris infelici furto, quod satis explicatum est. Nunc vero opinionem suam imponebat, quam diurnarius non probabat. Gratiam egit sacerdoti et criminologist propter opportunitatem liberandi, sed minaciae succumbere noluit.
  
  "Quaeso alicubi ire non cogito. Diurnarius sum fidelis et amicus meus in mí ut tibi nuntium afferam de Conclave. Scire autem te volo me coniurationem summam detexisse ad mortem plurium cardinalium et sodalium vigilum Italicorum apud Psychopathiam. Globus evulgabit quaedam información mirabilis ésta información, quae omnia post me nominabuntur.
  
  Sacerdos patienter audiet et firmiter respondebit.
  
  "Siñ orita Otero, virtutem tuam admiror. Plures animos habes quam multos milites novi. Sed in hoc ludo multo plus debes quam valebis.
  
  Diurnarius ligamen coagmentavit una manu frontem tegens et dentes ei immisit.
  
  "Non audes aliquid mihi facere cum auditum evulgabo.
  
  "Fortasse sic, fortasse non. Sed nolo illum aut onoritam evulgare famam. Non commodus.
  
  Andreas incomprehensibilis aspectus ei dedit.
  
  -¿Somo dicit?
  
  "Significans: da mihi orbem" dixit Fowler.
  
  Andreas surgit, vacillat. Illa indignata premebat orbem arctissime pectori.
  
  "Non novi te unum ex illis fanaticis interficere volentem arcana tua servare. Nunc relinquo.
  
  Auceps impulit eam donec in latrina resedit.
  
  - Personaliter, ut puto, phrasis evangelica instructiva sic sonat: " Veritas liberabit vos 37 ", et si essem in loco tuo, ad te accurrere possem, ac dicerem sacerdotem, qui antea. versatus in pedera, desiit insanus et verberat circa rubum. a, Cardinales cum cultris. Fortasse Ecclesia semel et pro omnibus intelleget sacerdotes semper et super omnes homines. Sed actum est ad me et te. Hoc notum esse nolo, quia Karoski scit se notum esse velle. Cum tempus aliquod praeterierit et videris omnia opera tua defecisse, aliud motum facere. Integer vel ipsum ac nisi dictum condimentum.
  
  Hic Andreas corruit. Mixtura lassitudo, dolor, lassitudo et adfectus uno verbo exprimi non possunt. Sensus iste, medium inter fragilitatem et miserationem sui, hoc est cum homo cognoscit se minimum esse ad universum comparatum. Signum trado Aucupio, caput meum inter manus et clamorem.
  
  - Amitte officium tuum.
  
  Sacerdos ejus miserebitur.
  
  -Non ego non parcam. Ipse ego curabo.
  
  
  Tribus horis post, legatus in Italia telephonicas US Niko ad directorem Globo. Apologeticum postulavi ut specialem chartam legatum Romae cum curru nostro iungeremus. Secundo, secundum versionem tuam, res acta est superiori die cum autocinetum pleno cursu ab aeriportu agebat. Fortunate agitator in tempore stantiam vitandam fregit et, sine capitis iniuria, nullae consequentiae fuerunt. Diurnarius videtur iterum iterumque hortatus est ut opus suum continuaret, sed legatio baculus qui eam exploraverat suadebat diurnarius requiem per duas septimanas, exempli gratia, ut quiescere posset. quidquid gestum esset Matritum eam in legationem misisset. Scilicet, et damni infecti ei facto, pro eo conficere volebant. Alius in autocineto studuit in ea et colloquium ei dare cupiebat. Iterum per duas septimanas erit contactu ad singula declaranda.
  
  Post telephonum pendebat, moderator Globae haesitabat. Non intellego quomodo puella pessima et turbata hanc planetam in tempore colloquii verisimiliter consumptam esse dimittat. Magnae fortunae hoc tribuo. Sentire... livoris dolorem ac velle.... esse in calceis.
  
  Semper volui officium Ovalium visitare.
  
  
  
  UACV Headquarters
  
  Via Lamarmora, 3
  
  Moyércoles, die 6 aprilis 2005, 1:25 pm.
  
  
  
  Paola Pueri officium intravit sine pulsatione, sed non placet quod vidit. Vel unum vidit omnesque at. Sirin trans a rectore sedebat, et elegi illud momentum surgere et relinquere sine inspectione CSI. Hoc est eum in foribus obsistere.
  
  Heus Sirin...
  
  Inspector Generalis eum neglexit et evanuit.
  
  "Dikanti, si non sapis," Puer ex altera parte mensae in officio dixit.
  
  "Sed Headmaster, volo referre flagitia unius subditorum hominis.
  
  "Satis, inspector. Inspector Generalis me recte in explicationibus ad Rafael Hotel in breviavit.
  
  Paola obstupuit. Cum primum ipse et Fowler diurnarius Española diurnarius in taxi vinctos Bononiam posuit, statim ad praetorium UACV venerunt ut causam pueri exhibeant. Res erat proculdubio difficilis, sed Paola confidebat bulla eius auxilium diurnariae futurum esse. Solus ire decrevi et cum el loqui, licet, id, quod speravi, ultimum fuit, ne princeps eius poeticam vel audire vellet.
  
  Putabatur Dantes "diurnarium inermem oppugnasse.
  
  Dixit mihi dissensionem fuisse, quae ad omnium satisfactionem pertineat. Inspector apparens Dantes testem potentialem mitescere conabatur qui paulo timidus erat, et duo vestrum eam aggressi sunt. Nunc Dantes in nosocomio est.
  
  -¡Sed hoc absurdum est! Quod vere factum est...
  
  "Tu quoque mihi fecisti fidem in hac re nobis relinquere", Puer, inquit, elata voce aliquantulum. Valde fallor animo suo, semper irreconciliabilis et infestus erga Superintendentem Dantem et erga fratrem proximi patris nostri, qui obiter me observare potui. Tu ad munia normalia redibis et Fowler ad Washington redibis. Posthac ad beá sós Corpus Vigilantium, quod Patres Cardinales tueantur. Ex parte nostra, statim trademus Vaticanam tum DVD, quem Karoski nos misit, tum eum qui ab Española diurnarius receptus est et eius exsistentiam obliviscimur.
  
  -¿Quid de Pontiero? Recordor vultus tui, quem ad eius autopsy detraxisti. ¿ Item e ficta est ? ¿Quién hará iustítia mortis eius?
  
  "Est nemo nostrum negotium amplius.
  
  Haec csi tam decepta, tam perturbata est, ut illa valde perturbata perciperet. Personam ante me agnoscere non potui, nec amplius recordari potui aliquem alliciendi quod pro eo sentiebam. Triste se interrogavit, cur id esset cur tam cito ad auxilium traheret. Forsitan acerbum eventum noctis exercitatus.
  
  -¿Numquid propter me, Carlo?
  
  -¿Perdon?
  
  -¿Numquid heri propter? Hoc te posse non credo.
  
  "Ispettora, quaeso, non hoc tam magnum putes. In unico meo interédel est Vaticanis necessitatibus efficaciter cooperari, quas plane assequi non potuistis.
  
  Eius vitae annos triginta quattuor, Paola Gem, tam grandem discrepantiam inter verba hominis et quae in faciem eius reflectebatur, viderat. Eum iuvare non poterat.
  
  "porcus es ad nucleum, Carlo. Graviter. Non placet cum omnes te post tergum rident. ¿Sic potuit consummare quid?
  
  Erubuit corrector Puer auribus auris, Sed micare furores trementes in ore supprimere potui. Sed irae cedens, in asperam ac moderatam verborum alapam erupit.
  
  "Alguacil inspectorem saltem feci. Pone signum tuum et gun in scrinio meo. Suspensa est ab opere et stipendio per mensem donec tempus est ut causam suam propius inspiciat. Vade et dormi in domo tua.
  
  Paola os suum aperuit ut responderet, sed nihil dicere invenit. In colloquiis, genus semper tolerabile phrasis reperit, triumphum anticipans reditum, quando dominatus tyrannica eum potentia privavit. Sed in vita obmutuit. Proieci insigne et pistola in mensa, et munus sine culcitra spectabat.
  
  Auceps eam in ANDRON exspectabat cum duobus agentibus vigilum. Paola intuenti intellexit sacerdotem iam pinguem phone vocationem accepisse.
  
  "Quia hoc est finis," dixit physicus forensis.
  
  Sacerdos risit.
  
  "Est lubuit in occursum tibi, dottor. Infeliciter isti homines me deducturum sunt in deversorium ut res meas colligat et deinde ad aeroportus.
  
  Mulier forensis brachium apprehendit, digitos suos manicas stringit.
  
  "Pater, potes aliquem vocare? ¿ Quid moror ?
  
  "Non metuo," inquit, caput quassans. Spero algun dia me tractare potest ad bonum calicem capulus.
  
  Sine verbo, emisit et deambulavit in atrio, quem secuti sunt custodes.
  
  Paola sperabat se esse domi clamare.
  
  
  
   Instituto S. Matthaei
  
  Ver argentum, Maryland
  
   Decembris 1999
  
  
  
  COMMERCIUM CONLOQUIUM # CXV INTER PATIENS # MMMDCXLIII et Dr. CANIS CONROY
  
  
  (...)
  
  CONROY: Video te legere aliquid... Aenigmata et curiositates. An ulla bona sunt?
  
  #3643 : They are very cute.
  
  CONROY: Age, praebe mihi unum.
  
  #3643 : They are really very cute. Non puto eos placuisse.
  
  CONROY: Placet aenigmata.
  
  #3643 : Good. Si unus homo foramen facit per horam, et duo homines faciunt duo foramina in duabus horis, quantum opus est unus homo dimidium foraminis facere?
  
  DR CONROY: Est infernum mediae horae.
  
  #3643 : (Ridet)
  
  CONROY: ¿Quid te tam bellam facit? Dimidia hora est. Hora, foramen. Dimidium horae, dimidium minutum.
  
  #3643 : Doctor, non sunt media foramina vacua... Foramen semper foramen est (Ridet)
  
  CONROY: ¿Nunquid cum hoc Victore conaris dicere?
  
  #3643: Of course doctor, of course.
  
  DOCTOR Non temere periturus es qui sis.
  
  #3643: Yes, Dr. Conroy. Et ego tibi gratias ago, quod mihi rectam viam ostendis.
  
  CONROY: ¿Viam?
  
  #3643: I've struggled for so long to twist my nature, to try to be something I'm not. Sed tibi gratias ago, qui siem intellexi. Estne id quod volebas?
  
  CONROY non potui de te tam iniquum esse.
  
  #3643: Doctor, you were right, you made me see the light. Faciebat me intellegere manus dextras portas aperire.
  
   D.R. CONROY: ¿Eso ere tú? Manum?
  
  #3643 : (Laughs) No, doctor. Ego sum clavis.
  
  
  
  Dicanti familia apartment
  
  Via Della Croce, 12
  
  Sabado, die 9 mensis Aprilis anno 2005, 11:46 a.m.
  
  
  
  Paola flevit per aliquod tempus ostio clauso et uulnera pectoris eius apertis. Mater Fortunate ibi abfuit, Ostiam ad suos amicos ivit. Verum levamen scientificae forensis erat: tempus vere malum erat, et a Seíor Dicanti celare non poterat. Quodammodo, si viderit sollicitudinem suam, et si maxime conata sit eum consolari, etiam deterius esset. Sola illa defuisse ut in defectum et desperationem placide demitteret.
  
  In lectulo se induit ornatam. Per fenestram, agitando et strepitum platearum vicinarum et radiorum mensis Aprilis vespere in cubiculum penetraverunt. Hoc trepido, et per mille colloquia de Bello et eventu novissimorum dierum decurso, dormire potui. Novem fere horas postquam obdormivit, mirificus odor capulus in mentem suam intravit, conscientias excitare faciens.
  
  Mom, cito rediisti...
  
  "Certe redibo ius, sed erras de hominibus", dixit in voce dura et urbana numerosa et cunctanter Italica: vox patris Fowler.
  
  Paola laxas oculos aperuit et, quid ageret nesciens, ambas manus circa collum eius iactavit.
  
  "Cave, cave, capulus tuum effudisti...
  
  De criminologist reguñadientes dimittit. Auceps sedit in ore lecti sui et hilariter eam aspexit. In manu poculum portabat quod domi e culina abstulerat.
  
  -¿Somo huc venit? Et cum ímo fugit e vigilum? Te ducam in via ad Washington ...
  
  "Facile esto, unum ad tempus interrogare," Auceps risit. Nam quomodo a duobus pinguibus et male exercitatis ministris effugere potui, rogo ut mihi ne insultes ingenio meo. Quod ad cómo quod hic introduxi, respondetur fícil: cum ganzúa.
  
  -Suus. Disciplina vá SIKO in CIA, ¿ius?
  
  - Missa vel minus. Paenitet de irruptione, sed pluries vocavi et nemo mihi apertus est. Crede ut habeas difficultates. Cum vidissem illam tam placide dormientem, decrevi servare fidem meam ut eam ad thermopolium vocaret.
  
  Paulus surrexit, calicem de manibus sacerdotis accipiens. Leni ad sorbendum sumpsit diu. Cubiculum clare accendebatur per plateas quae longas umbras in alta laquearia iaciunt. Auceps ima camera in luce obscura aspexit. In uno pariete diplomata scholae, academiae, Academiae FBI appendebant. Praeterea in numismatis Natashae et etiam in nonnullis delineationibus, legi eam debere iam saltem tredecim annos natam esse. vulnerabilitatem iterum sentio illius doloris et fortis mulieris quae adhuc ex illa praeterita laborat. Partem numquam adolescens deseruisse eam ei. Coniicere conare utra pars parietis mihi e lecto visibilis sit, et mihi crede, tunc intelleges. In momento, cum imaginariam faciem mentis suae e pulvino ad parietem trahit, imaginem Paolae iuxta patrem in hospitali cubiculo videt.
  
  - Hic casus est valde bonus. terribiliter mater facit.
  
  - Quaestio de igne ordinando, dottor.
  
  - ¿ Cur rediit, pater?
  
  -Ad varias causas. Nolo enim te in tribulatione relinquere. Ut hoc demens ne cum illo evadat. Et quia multo magis id suspicor quod ab oculis emissitiis lateat. Sentio sicut nos omnes usi sumus, tu et me. Etiam, ut opinor, habebis personalem rationem movendi.
  
  Paola fruncio ecño.
  
  - Habes rationem. Pontiero amicus et collega Eronis erat. Nunc mihi curae est iustitiam cum interfectore obtinere. Sed nunc, pater, quidquam dubitare possumus. Sine meo insigni et sine eius auxilio, duo parvi aerei modo sumus. Nullo flatu dispergamus. Ac praeterea satis fieri potest ut quaeras.
  
  "Fortasse vere quaeris me. Duos cops unum angulum dedi apud Fiumicino 38. Sed dubito, Puer ibit usque ad emissionem inquisitionis contra me. Cum qua civitas habet, non te usquam (nec satis justum erit). Forsitan ego currat.
  
  -¿ Et tua bulla, pater?
  
  "Ego sum publice in Langeleye. Privatus non dubito, quin hic aliquandiu maneam.
  
  "Quidam denique bonum nuntium.
  
  "Quod difficilius est nobis in Vaticanum inire, monendus erit Sirin.
  
  "Bene, non video quomodo cardinales tueri possumus si intus sunt et foris sumus.
  
  "Puto incipiendum ab initio, dottora. Totum hoc pulmentum ab initio damnare revisere, quia manifestus est nos aliquid desiderari.
  
  - Sed ¿somo? Materias ius non habeo, tota fasciculus in Karoski in UACV est.
  
   Fowler le dedicó una media sonrisa picara.
  
   Aliquando ergo Deus parva miracula nobis tribuit.
  
  Paolae scrinio in extremo cubiculi se innuit. Paola in flexo in scrinium suum convertit, quod spissum acervum operculorum brunneorum quae tabella Karoski confecta est illustravit.
  
  "Multum tibi offero, dottor. Quod optime agis: animi figura interfectoris. Postrema una cum omnibus notitiis nunc habemus. Nunc ei capulus dabo.
  
  Paola reliquum poculum in uno haustu bibit. Conatus est in faciem sacerdotis pervidere, sed facies eius extra pyramidem luminis manebat fasciculi Karoski illuminantis. Item Paulus Sinti presentavit se petitam in androne Domus Sanctae Marthes, et tacuit usque ad meliora tempora. Nunc, post longam rerum seriem, quae mortem Cardoso secutae sunt, magis persuasus sum quam umquam hanc intuitum rectam esse. Verti in computer in scrinio suo. Selectó inani schedula inter documenta tua et vim incipiunt eam implendo, schedas fasciculi subinde inspiciendo.
  
  "Accipe alterum capulum paratum, pater." Confirmandi rationem habeo.
  
  
  
  PSYCHOLOGICUS PROFECTOR homicidae typicus MIHI.
  
  
  Paciente: KAROSKI, Viktor.
  
  Profile factus a Dr. Paola Dicanti.
  
  Patiens condicio:
  
  Scribere:
  
  Aetas: 44 ad 241 annos natus.
  
  Altitudo: 17 cm.
  
  Pondus: 85 kg.
  
  Collation: oculi, intelligentes (IQ 125).
  
  
  Status maritalis: Viktor Karoski natus est in familia immigrante mediae sub dominio matris suae et magnis quaestionibus coniunctis cum realitate propter influentiam religionis. Familia e Polonia emigrat et inde a primordiis in omnibus suis membris manifestae sunt radices. Pater imaginem summi operis inefficentiae, alcoholismi et abusionis exhibet, crebris et intermissionibus abusus sexuales (pro poena intellecta) tamquam subiectum ad adolescentiam pertingit. Mater semper conscia fuit abusus et incestus a marito nuge commisso, quamvis simulata non animadverterit. Frater maior a domo parentum fugit sub violentiae stupri comminatione. Frater iunior sine post longam recuperationem a MENINGITIS moritur sine. Subiectum clausum est in thalamo, incommunicado solitudo diu postquam mater "invenit" abusum patris subiecti. Cum dimittitur, pater familias focos relinquit et mater est quae suam personalitatem imponit, hoc in casu effert subiectum depingens felem metu inferni laborantem, ad quam proculdubio excessus sexuales ducunt (semper cum matre subiecti ). Ad hoc faciendum eum in veste vestit atque etiam eo usque ad castrationem minatur. Subiectum gravem realitatis depravationem efficit, ut gravis perturbatio sexualitatis integrae. Primae lineamenta irae et personalitas antisocialis cum forti systemate motus nervorum apparere incipiunt. Condiscipulum ex alta schola aggreditur, quod consequitur in eo collocatum in reformatorio. In exitu eius instrumentum purgatur, et seminarium ingrediendum ab 19 ad 241 decernit. Examen psychiatricam praeviam non transit eiusque auxilium accipit.
  
  
  Causa historiae in adulta aetate: Signa inordinationis integrae sexualitatis confirmantur in subiecto inter annos undeviginti et CCXLI, paulo post mortem matris, cum tactu minoris paulatim crebrescunt ac severiores fiunt. Responsum non est poenale ab auctoritatibus ecclesiae suae ad suas sexuales insultus, quae levem naturam induunt cum agitur de propriis paroeciis. Eius fasciculi saltem 89 insultus minorum, e quibus 37 actus sodomiticae totae fuerunt, ceterique masturbationem vel fellationem tangebant vel coactam habebant. His colloquium historicum suggerit, quantumvis extra vel #241 visum fuerit, sacerdotem esse qui omnino de sacerdotali ministerio persuasus est. In aliis casibus apud sacerdotes pederastiae, licebat cohortibus sexualibus uti excusationem ingrediendi sacerdotium, sicut vulpes in cauea pulli intrans. Sed in casu Karoski iuramenti multum diversae sunt causae. Et mater eius eum illuc impulit, usque ad coaccionem usque pergentem. Post casum cum parochiano aggressus sum, Aesculapius Ndalo Karoski ne minimum quidem celare potest, et subiectum tandem ad S. Matthaei Institutum pervenit, rehabilitationis centrum sacerdotibus. cat ac # CCXLIII, facies in tribulationibus inventus es. Allí Karoski plurimum identitatis invenimus cum Vetere Testamento, praesertim biblico. Eventum aggressionis spontaneae fit contra operarium instituti intra paucos dies post eius admissionem. Ex hoc casu colligitur magnam dissonam cognitivam quae est inter attractionem sexualem subiecti et religiosas eius opiniones. Cum utrimque in conflictum veniunt, discrimina violentiae sunt, qualis est eventus aggressionis ab Homine.
  
  
  Recentes Historiae Medical: Subiectum ostendit iram in irascibilem repressam. Multa crimina commisit in quibus altas gradus sadismi sexualis ostendit, inter ritus symbolica et necrophilia inserta.
  
  
  Notae notae profileí notae quae in suis actionibus apparent:
  
  - Suave personalitas, medium ad altae intelligentiae
  
  - Frequens mendacium
  
  -Total indigentiam conscientiam seu affectus erga suos peccatores
  
  - absoluta contentione
  
  -Personal ac motus cohorte
  
  - Sexum impersonalem et impulsivam, quae ad satisfaciendum necessitates intendebat, exempli gratia, in sexu.
  
  - Antisocial personality
  
  Maximum gradu obedientiae
  
  
  INCONSTANTIA!!
  
  
  -Irrational cogitandi immersa suis actionibus
  
  -Multiple neurosis
  
  - Mores criminales intelliguntur ut medium, non ut finis
  
  - Perniciosasque propensiones
  
  - missio orientatur
  
  
  
  Dicanti familia apartment
  
  Via Della Croce, 12
  
  Dominica, die 10 mensis Aprilis, 2005 1:45 AM
  
  
  
  Auceps perlectis traditam Dicanti tradidit. Valde sum admiratus.
  
  - Spero te non mentem, sed haec figura incompleta est. Amos. Honestum esse, non multum nobis.
  
  Scelestus surrexit.
  
  "Prorsus contrarium, pater. Karoski imaginem psychologicam valde implicatam exhibet, ex qua concludimus irascibilem auctam eius in merum interfectorem raptorem sexualem mere castratum convertisse.
  
  " Fundamentum est quidem theoriae nostrae.
  
  "Bene, res damnata non est. Attende notas profile in fine relationis. Occisor serial octo primas recognoscit.
  
  Perdix, las consultó y asintió.
  
  Duo genera occisorum serialium: inordinata et ordinata. Haec divisio perfecta non est, sed satis constat. Prima est de malefactoribus, qui temerarios actus et impetus, cum magno periculo relinquendi testimonium. Saepe suis caris occurrunt, qui plerumque in ambitu orbis terrarum. Arma eorum habilis sunt: sella, cingulum, quidquid in manibus invenire possunt. Sadism sexualis posthume se manifestat.
  
  Sacerdos oculos terit. Valde defessus sum sicut paucis horis dormivi.
  
  -Disculpeme, dottora. Perge quaeso.
  
  "Aliud guy, constituto, occisor valde mobilis est qui victimas suas ante vi utens capit. Hostia extra hominem est quae certis indiciis occurrit. Arma et baltea adhibita praeconium sequuntur et numquam laedunt. Sapríver in neutra parte relinquitur, semper cum accurata praeparatione. Ita, ¿quod horum duorum coetibus putatis Karoski pertinet?
  
  Plane secundum.
  
  "Hoc est quod quilibet observator facere potest. Sed quidlibet possumus. Eius instrumentum habemus. Scimus quis sit, unde venit, quid sentiat. Omnia, quæ in his novissimis diebus facta sunt, obliviscere. Karoski ingressus institutum fuit. Quid illa?
  
  - Impulsivus ille qui in aliquibus adiunctis damnat quasi crimen dynamitis.
  
  - ¿Et post quinque sessiones justo?
  
  - Alia persona fuit.
  
  -¿ Dic mihi, sensimne haec mutatio aut repentina facta est?
  
  - Satis asperum erat. Sensit mutationem momento Dr. Conroy audiebat regressionem eius tapes therapiae.
  
  Paola altum spiritum ante jugis tulit.
  
  - Pater Fowler, ne offendaris, sed lectis colloquiis justos inter Karoski, Conroy et te dedi, erras puto. Et hic error nos fecit respicere in partem rectam.
  
  parvipendens auceps.
  
  "Dottora, non possum hoc offendi. Ut iam nostis, non obstante quod in psychologia department habeo, studui in Instituto repercussu, quia professionalis sui gratia prorsus diversa est. Peritus scelestus es, et sum felix sententiam tuam. At non intellego quid hic agat.
  
  "Renuntiationem retractare" dixit Paola Ndolo. In sectione "Inconsistentiae" quinque notas identificavi, quae impossibilem faciunt rem nostram considerare sicut interfectorem serialem constituto. Cum in manu criminologist libri aliquis peritus tibi narrabit Karoski hominem constitutum et malum esse, enucleatum trauma eventum cum occursu praeteriti temporis. Nota suntne problema dissonantiae cognitivae?
  
  "Est status mentis in quo actiones et opiniones subjecti valde divergent. Karoski acuti dissonantiae cognoscitivae laborabat: exemplar se habebat sacerdotem, cum eius 89 parochiani se pederastum esse affirmabant.
  
  -Mirabilis. Itaque si tibi res persuasus, nervosus, invulnerabilis ad quasvis intrusiones extrinsecus, paucis mensibus fies ordinarius, homicida nudatus. de neurosis, levitate et prudentia, audito pluribus tapetibus, in quibus nullo modo se abusum esse intelligat?
  
  "Ex hac parte... simile quiddam complicatum videtur", auceps timide dixit.
  
  "Impossibile est, pater. Hoc imprudens actum a Dr. Conroy ei certe laeserat, sed certe tam nimias mutationes in eo efficere non potuit. Sacerdos fanaticus, qui dissimulat in peccata sua et in furorem versus eum recitans victimarum tuarum catalogum fieri non potest homicida constituto paucis post mensibus. Et meminerimus in ipso Instituto duo prima eius homicidia fieri, unius sacerdotis mutilatio, alterius caedes.
  
  Sed dottora ... caedes cardinalium opus Karoski sunt. ipse fassus est, tria eius vestigia sunt.
  
  "Certe, Pater Fowler. Has caedes Karoski commisisse non pugno. Hoc magis quam manifestum est. Te conor dicere quod causa illa quam fecit amos non est. Praecipuum eius morum genus, quod eum ad sacerdotium perduxi, quamvis anima torquente, idem est quod ad tam terribilia impellit.
  
  Aucupor comprendio. Impetu facto, in lecto Paola sedere oportuit, ne in solum caderet.
  
  -Obedientia.
  
  "Ius est, pater. Karoski interfector serial non est. He conduxit interfector .
  
  
  
  Instituto S. Matthaei
  
  Ver argentum, Maryland
  
   August 1999 _ _
  
  
  
   Nullus est sonus vel strepitus in isolator. Quam ob rem susurrus ei flagitans flagitans duos Karoski quasi aestus invasit.
  
  - Victor.
  
  Karoski festinanter e lecto surgit quasi nihil accidisset. Allí erant el iterum. Una die venisti ad me ut te adiuvet, ut te ducat, ut te illuminet. Animum et subsidium vires, necessitates ei tribuere. Se iam crudeli interventu Dr. Conroy se abdicaverat, qui eum examinavit ut papilio infixit clavo sub microscopio suo. Erat in altera parte portae ferreae, sed paene sentirem eius praesentiam in conclavi iuxta eum. A el podia respetarle, podia seguirle. Ipsum intellegam, ipsum. Locuti sumus per horas quid agere debeamus. Posthac facere. Ex eo quod agere debet, inde quod Conroy respondere habet interrogationes molestas repetitas. In vesperis partes eius meditatus sum adventumque expectavi. Vident eum semel in hebdomada, sed spectabat ad eum, horarum minutarum computatione. Animo meditans, gladium lentissime acui, ne quid sonitus moliretur. iubeo, ei, mando, him e. Ipsum acutum gladium, etiam sclopetum dare possem. Sed temperare animos ac vires vellet. Et había fecit quod habí rogavit. Testimonium ei dederam fidei, fidei, fidei. Primo debiles a sodomite sacerdote. Aliquot septimanas post pederastum sacerdotem habé necavit. zizania quaerenti secare debet, et tandem bravium accipere. Praemium volui plusquam aliquid in mundo. quia nemo mihi eam dabit vobis. Hoc mihi nemo dare potest.
  
  - Victor.
  
  praesentiam eius postulavit. Ille per cubiculi currebat et ad ianuam flexit, audiens vocem futuram ei nuntians. Ab una legatione, ab omnibus. in Orazos Christiani orbis.
  
  
  
  Dicanti familia apartment
  
  Via Della Croce, 12
  
  Sábado, diei 9 Aprilis 2005, 02:14 am.
  
  
  
  Dicanti verba velut umbra obscurum silentium secuta est. Auceps manus ad faciem levavit, inter stuporem et desperationem dilaceratus.
  
  Tam caecum esse potui? enecat^ quia iussus est. Deus meío... sed quid de nuntiis et ritibus?
  
  "Si cogitas, non quicquam, pater. "Ego te iustifico," primum scriptum in terra, deinde in cista altarium. manus lota, praecisa lingua... haec omnia Siculo instar nummi in ore Victimae imponunt.
  
  "Est mafia rituale indicans quod mortuus nimium loquebatur, annon?
  
  - Etiam. In primis putabam Karoski cardinales reos esse alicuius rei, fortasse crimen contra se vel contra dignitatem suam ut sacerdotes. Sed extare in globulis chartarum remanentibus nullum sensum faciunt. Nunc personale visum fuit, sua retractatio ratio ab alio dictata.
  
  "¿Sed quid est quod eos occidis, dottor?" Cur sine més eas delere non potest?
  
  "Mutilatio nihil aliud est quam ridicula fabricatio in relatione cum principali facto quod quis eos mortuos videre vult. Flexographiam attende, pater.
  
  Paola ad mensam ambulavit ubi fasciculus Karoski iacebat. Cum locus obscurus erat, omnia quae Vestibulum arcu non attigerunt, in tenebris manserunt.
  
  -Intelligo. Intueamur quid vis videre. Sed ¿ quis é posset aliquid tale velle?
  
  -Quaestio básica ut cognoscat quis én commiserit, qui ¿beneficium ex eo fecerit? Vide interfectorem, uno lapsu cecidit, necessitatem huius quaestionis obliterat, quia sibi prodest. Eius motivum est corpus. Sed in hoc casu eius causa est missio. Si odium et frustrationem suam in cardinales emittere vellet, modo haberet, alias facere posset, cum omnes in conspectu essent. Multo minus tuta. Cur nunc? ¿ Quid nunc mutavit ?
  
  -Quia aliquis Cókey influere vult.
  
  "Iam peto te, pater, ut clavem movere velis. Sed ad hoc interest scire, qui occiderint.
  
  Hi cardinales in ecclesia eminentes figurae erant. Quales homines.
  
  " Sed communi inter eos foedere. Nostrum et nostrum reprehenderit est.
  
  Sacerdos stans, et pluries circum cubiculum ambulabat, manus post tergum.
  
  "Dottora, occurrit mihi paratus sum cardinales ad tollendum, et ego ad omnia. Est unus sensus in quo nos non recte. Karoski plenam faciem refectionem fecit, ut perspicimus ex exemplari Angeli Biffi. Haec operatio est valde pretiosa et difficilem recuperationem requirit. Bene peractum et cum propriis cautionibus secreti et anonymitatis, constare potest supra centum milia francorum francorum francorum, quae circiter 80.000 numorum tuorum sunt. Non est haec moles quam pauper sacerdos Karoski sicut facile disponere potuit. Nec etiam ex quo advenit Italiam intrare vel tegere. Hoc tempore, hae quaestiones sunt quas in curriculum trudi, sed subito decretoria fiunt.
  
  "Et opinionem adiuvant nigram manum cardinalium necibus implicatam esse.
  
  -Vere.
  
  " Pater, de catholica ecclesia et de curiae operatione non habeo notitiam quam habes. ¿ Cuál tu putas esse denominatorem, qui tres suppositos mortuos coniungit?
  
  Sacerdos paulisper cogitavit.
  
  "Nexus fortasse unitatis est. Quod multo manifestius foret si mox evanuerunt vel necati sunt. Omnes erant ex ideologo liberali. Partes erant... quomodo ponerem? Ala sinistra Espíritual Santo. Si me interrogasset de nominibus quinque cardinalium qui Concilium Vaticanum II fauebant, illi tres recensiti fuissent.
  
  "Expone mihi, pater, quaeso.
  
  - Ecce, accessione ad Papatum Ioannis XXIII anno MCMLVIII, necessitas mutationis cursus in Ecclesia patuit. Ioannes XXIII Concilium Vaticanum II convocavit, convocatis omnibus mundi Episcopis, qui Romam venirent, ut de statu Ecclesiae in mundo dissereret. Duo milia episcoporum vocatui respondit. Ioannes XXIII mortuus est ante peractum Concilium, sed Paulus VI, successor eius, munus perfecit. Infeliciter, reformationes aperturae a Concilio consideratae usque ad Ioannem XXIII propositum non pervenerunt.
  
  - Quid habes in mente?
  
  " Magnae fuerunt mutationes in Ecclesia. Probabile fuit unum miliarium saeculi XX. Non meministi amplius quia tam iuvenis es, sed usque ad sexagesimam mulierem non fumus aut braccas gestare quia peccatum est. Atque haec pauca sunt exempla anecdota. Satis est dicere mutationes magnas fuisse, etsi non satis. Ioannes XXIII contendit ut Ecclesia ianuas caeli templi Sancti vivi dilataret. At illi paululum aperuerunt. Paulus VI se papam potius conservativum esse ostendit. Ioannes Paulus I, eius successor, per mensem tantum in officio mansit. Ioannes autem Paulus II unicus fuit papa Romanus, fortis et mediocris, qui sane magnum bonum hominibus faciebat. At in consilio Ecclesiae renovandae summa conservativus fuit.
  
  - ¿ Quomodo et quænam magna est ecclesiastica reformatio perficienda ?
  
  - Immo multum opus est faciendum. Cum eventus Concilii Vaticani II divulgaretur, circuli catholici conservativi paene armati erant. Concilium habet inimicos. Homines qui credunt, quod quicumque non est felis , potest ire ad infernum, mulieres non habere potestatem suffragii, et notiones pejores. Pontifex fortis et idealisticus Papa a nobis postulare debet clerus qui audet Ecclesiam mundo propius efficere. Proculdubio idealis personae ad hoc negotium Cardinalis Portini, haud dubie liberalis. Sed el jam ut suffragia reciperent sectoris ultra-conservativae. Alius cantor esset Robaira, vir populi, sed magni ingenii. Cardoso trucidatus est a socio amante. Ambo erant protectores pauperum.
  
  "Et nunc mortuus est.
  
  Obscurata est facies aucupis.
  
  "Dottora, quod dicturus sum tibi nunc est arcanum absolutum. Periculum meum et vitam tuam, et amabo me, timeo. Hoc est quod me in partem sentiam videre non placet, nedum ambules. Scis quid sit sanctum testamentum?
  
  Iterum, domi Bastinae, speculatorum fabulae et caedes ad forensem caput redierunt. Fabellas illas ebriosas semper habui, sed in illa hora et cum illo extra comitatu, facultas quod reales essent aliam rationem susceperunt.
  
  "Servitium secretum Vaticanum esse dicunt. Retis speculatorum et agentium occultorum, qui casu percutiente necare non dubitant. Hae sunt aniles fabulas ad cops aspirantes terrent. Fere nemo in eo credit.
  
  - DottoraDikanti, credis narrationibus de Sancto Testamento, quia est. Per annos quadringentos exstitit et sinistra Vaticana est in rebus ut etiam ipse Papa nesciret.
  
  - Valde durum est mihi credere.
  
  - Motto Sanctae Foederis, dottora, "Crux et Gladius" est.
  
  Paola commemorat Dantis apud Rafael Hotel, sclopetum in diurnario demonstrat. Verba eius sunt, cum auxilium roganti Fulcher, tunc intellexi quid sacerdos dicere vellet.
  
  - O Deus meus. Tunc te...
  
  "Ego olim. Duo vexilla servite, pater et religio mea. Deinde unum ex duobus jobs excedere habui.
  
  -¿Quid accidit?
  
  "Non possum dicere tibi, dottor. Noli me de hoc interrogare.
  
  Paola notare noluit. Pars IIT sacerdotis erat, mentis dolor, qui in gelido vitio premebat animam. Multo plus quam id quod dixi suspicatus est.
  
  "Nunc Dantis in te inimicitiam intellego. Habet aliquid cum praeterito, annon, pater?
  
  Auceps permanecio mudo. Paola statuere debebat quia tempus vel opportunitas dubitandi non erat. Loquar cum amica sua, quem, ut scis, sacerdotem amat. Ab omni parte eius, ab arido manuum calore et ab egritudinibus animi. Volo eos posse perbibere, ut eos omnium depelleret, eique liberum infantis cachinnum reddat. Novit impossibile in desiderio suo: vixerunt in homine amaritudinis anni, qui ab antiquo traxerunt tempora. Non erat tantum inexsuperabilis murus, qui el sacerdotium significabat. Quisquis vellet ad eam transire, montes pervadere vult, et in eis maxime demergi. Sciebam in illo momento me nunquam esse ei vicinum, sed etiam sciebam quod ille permitteret se occidi priusquam eam pateretur.
  
  "Bene, pater, in te confido. Perge, inquit, cum gemitu.
  
  Auceps iterum recubuit et mirabilem fabulam narravit.
  
  Ex quo 1566 fuerunt. In illis temporibus obscuris, papa sollicitus fuit de numero Anglicanorum et hereticorum crescentibus. Inquisitionis caput erat lentus, flagitans et pragmaticus. Tunc Civitatis Vaticanae significatio multo territorialis erat quam nunc est, quamvis nunc plus polleat. Sancta Foedus a Venetis et uomos conscribendis sacerdotibus creatur, laicis probatae fidei catholicae confisis. Missio eius fuit ut Papam et Ecclesiam in sensu spirituali custodiret, eiusque missio in tempore crevit. Saeculo XIX erant milia. Quidam ex eis tantum indices, larvis dormientes... Alii, quinquaginta tantum, electi sunt: Manus Sancti Michaelis. Coetus agentium specialium circa mundum dispersorum ordinem celeriter et accurate exequi potest. Pecuniam injiciendo in coetus rerum novarum pro arbitrio, negotiatione influentia, obtinens notitias magnas, quae cursum bellorum mutare possunt. Silentium, silentium, et in casibus extremas, occidito. Omnes Socii Manus Sancti Michaelis armis et artibus exercitati sunt. Antea digos, camouflage, et manus pugnae in multitudine hominum adhibita sunt. Una manus erat capax uvarum dimidii cum cultello ad distantiam quindecim passus secare, et quatuor linguas perfecte loqui. Bovem detrahere potest, corpus corruptum in aquam puram putei iactare, et culpam in sodalibus cum dominatu absoluta ponere. Studuerunt in monasterio ños in insula Mediterraneo, cuius nomen non detectum est. Adveniente saeculo XX, doctrina evoluta est, sed in altero bello mundano, S. Michaelis manus paene tota abscissa est. Parva cruenta pugna fuit in qua multi ceciderunt. Alii metas nobilissimas advocaverunt, alii, proh dolor, non valde bonas.
  
  Aucupis paulum ad sorbendum praebe capulus. Umbrae in cella factae sunt tenebrae et tenebrae, et Paola Sinti perterriti sunt ad nucleum. sedit super sellam et recubuit sacerdos stante.
  
  Anno 1958 Ioannes XXIII, ipse Papa II Vaticanae, tempus Sanctae Unionis decrevit obiisse. Officia eius non opus. Et in bello Gallico medio, retiacula communicationis cum nuntiis et categorice interdicunt, sodales Sanctae Foederis, ne ullam actionem capiant sine eorum consensu.;n versione praevia. Et hoc fuit causa per quatuor annos. Solae duodecim manus supersunt, ex quinquaginta duobus qui anno 1939 erant, et quidam multo vetustiores erant. Romam reverti iussi sunt. Arcanum locus ubi ardio arcano tempore 1960 exercitatus erat. Ac caput Sancti Michaelis, dux Foederis Sanctae, in casu defunctus est.
  
  -Quis fuit?
  
  "Hoc non possum ignoscere, sed non quod nolo, sed quia non scio. Capitis identitas mysterium semper est. Possit quilibet esse: episcopus, cardinalis, commissarius vel simplex sacerdos. Varón maior quam quadraginta quinque doños esse debet. Id omne. Ab anno MDLXVI usque in hodiernum diem, cognomento Capitis cognoscitur: sacerdos Sogredo, Italus Hispanorum ortus, qui contra Neapolim acriter pugnavit. et hoc solum in circulis valde strictis.
  
  "Minime mirum Vaticanum non agnoscit speculatoris exsistentiam servitutis si ea omnia utantur.
  
  - Erat una ex motivis quae Ioannes XXIII ad Sanctam Societatem infringendam impellebat. Iniquum dixit etiam occidere in nomine Dei, et assentior el. Scio aliquas "Manus S. Michaelis" spectaculas Nazis validissimas habuisse. Uno ictu centenis milibus vitarum servavit. Sed erat perexiguus coetus, cuius contactus cum Vaticano abscissus est, et errata egregia fecerunt. Noli de eo loqui hic í, praesertim in é hac hora obscura.
  
  Manus aucupis undas quasi discuteret manes. In homine similis el, cuius oeconomia motus paene supernaturalis erat, talis gestus nonnisi magnam trepidationem significare potuit. Paola intellexit se non posse expectare ad fabulam perficiendam.
  
  "Non opus est tibi dicere, pater. Si necesse putas me scire.
  
  Subridens ei gratias egi et continuavi.
  
  Illud autem, ut opinor, existimare non fuit finis Foederis sanctae. Accessio Pauli VI ad Petri thronum anno 1963 omnium temporum situ internationali maxime circumdata est. Sicut anno ante, mundus centum metris ex bello speculatico fuit 39. Paucis post mensibus Kennedy, primus praesidens Civitatum Americae Unitarum, Californiae mortuus est iactus est. Quod ubi Paulus VI comperit, postulavit ut Sanctum Testamentum restitueretur. Retiacula espías, quamvis per tempus labefactata, refectae sunt. Manum S. Michaelis recreare difficile erat. Ex duodecim Manibus Romam anno 1958 vocatis, septem in servitium restituti sunt anno MCMLXIII. Unus ex iis instructus est ad reficere turpem re- ceptionem agrorum agentium. Negotium ei quindecim fere momentis suscepit, sed globum triginta agentium efformare curavit. Alii de integro electi sunt, alii in secretis officiis reperiri potuerunt.
  
  -Vos: duplex agens.
  
  Nam causa mea dicitur agens potentiale. Hic est qui plerumque in duobus consociatis Institutis operatur, sed in quibus moderator nescit ordinationem subsidiariam mutare vel mutare normas in suo munere in unaquaque missione. Consentio meo utendi scientia ad vitam salvandam, non ad perdendum alios. Prope omnem missionem mihi adsignatam involvit restitutionem: sacerdotes in difficilibus locis eruendi consecrati.
  
  -Fere omnes.
  
  Faciem aucupis inclinavit.
  
  - Difficillimam missionem habuimus, in qua omnia dissidebant. Qui desinat esse manus. Non id quod volebam, sed hic sum. Credo me psychologum fore reliquae vitae meae et vide quomodo unus ex aegris me ad te perduxerit.
  
  Dantes manus est, annon, pater?
  
  "Ineunte CCXLI post meum discessum discrimen erat. Nunc pauca rursus sunt, ut abeo. Omnes hi longe versantur in missionibus, ex quibus non est facile extrahere eas. Niko ut praesto erat l et est homo perexiguae cognitionis. Profecto laboro, si vera sunt suspiciones.
  
   - Sic ¿ Sirin est _ Caput ?
  
  Miro aucupio al frente, impasible. Post minutam, Paola decrevit me illi respondere non futurum, ut unum plura interrogare vellem.
  
  - Pater, quaeso, cur Sancta Foedus simile este montages facere vellet.
  
  "Mundus mutatur, dottora. Ideae democraticae in multis cordibus resonant, in iis quae ardentissima Curiae membra sunt. Sanctum Foedus Papa eget, qui eam firmiter sustinebit, secus evanescet. Sed sanctum testamentum est praevia idea. Quid sibi velint tres cardinales liberales constantes fuisse, omnes tamen cardinales esse possunt. Unusquisque ex eis potest denuo in aeternum fortasse servicium Secretum destruere.
  
  Subtrahendo eos, minatio evanescit.
  
  "Et in via, securitatis necessitas crescit. Si sine me Cardinales evanuerunt, multae quaestiones oborirentur. Etiam videre fortuitum non possum: papatus natura est paranoidus. Sed, si recte ...
  
  - Occultatio caedis. Deus ego sum taedium. Gaudeo ecclesiam discessisse.
  
  Perdix ad eam ambulavit et iuxta sellam emissa est, Tom ambas manus eius apprehendit.
  
  "Dottora, ne erres. E contra hanc Ecclesiam, sanguine et luto factam, quam ante te vides, est alia Ecclesia, infinita et invisibilis, cuius vexilla ad caelum exaltantur. Haec Ecclesia vivit in animabus milium credentium, qui Christum amant et Eius nuntium. Exsurge de favilla, Reple mundum, et portae inferi non praevalebunt adversus eam.
  
  Paola eum in fronte spectat.
  
  "Putasne, pater?"
  
  "Credo, Paola.
  
  Ambo surrexerunt. Molliter et dura osculatus est eam, et suscepit eum quisnam esset cum omnibus cicatricibus suis. Dolor eius maerore dilutus est, et intra paucas horas laetitiam simul noverunt.
  
  
  
  Dicanti familia apartment
  
  Via Della Croce, 12
  
  Sabado, die 9 Aprilis 2005, 08:41: sum.
  
  
  
  Hoc tempore Fowler evigilavit ad odorem capulus factus.
  
  "Hic est, pater.
  
  Ego eam vidi et volui eam iterum loqui tibi. Durum ei aspectum dedi, et intellexit me. Spes matris lumen cessit, quod cubiculum iam implebat. Non dixit aliquid quod non expectat aliquid et nihil afferat praeter dolorem. Sed consolati sunt quod utrumque ab experientia didicerat, in infirmitatibus alterutrum confortabatur. Damnarer si sententiam in vocationis Fulcheri sententiam hanc opinionem labefactavit. Seria facil, pero seria erroneo. Immo illi gratum habeo quod eius daemones saltem tantisper taceam.
  
  Laetata est intellexit. in margine lecti sedit et risit. Nec tristis risus fuit, quod nocte illa desperationis claustra perrupit. Haec mater recens fiduciam non adduxit, sed confusionem saltem discutit. Budík fá putabat eum impulisse ut iam dolorem non doleret. Seria facil, pero seria erroneo. E contra, ipsum intelligit et scit hunc homini debere suam promissionem suamque crucem suam.
  
  "Dottora, habeo quod tibi dicam, nec beá facil ad assumendum.
  
  Dices, pater, inquit.
  
  "Si umquam vitam tuam ut forensem psychiatram relinques, casu ne curris," inquit, vultuosum in casu suo.
  
  Uterque risit ac momento omnia perfecta sunt.
  
  
  Post semihoram sumptis imbrem increbrescente, de omnibus rebus singulis disseram. Sacerdos stans in cubiculo Paolae fenestra. Mulier forensis ad mensam sedens.
  
  -¿ Scit pater? Attenta opinione Karoski sicarius a Sancta Societate ductus, hoc fit univocum.
  
  - Suus 'possible. Sed in luce díhis adhuc valde vera injuria est. Et si sapimus, soli qui prohibere possunt, tu et me erit.
  
  Tantum his verbis manana nitorem amisit. Paola Cintio intendit animam suam sicut chorda. Iam magis quam antea monstrum capere sibi curae esse intellexi. Pro Pontiero, pro Perpe, et sibi. Et cum eum in ulnis teneam, velim eum interrogare si quis eum lorum teneat. Si talis fuerit, non putet retardari.
  
  Augetur vigilantia, intelligo. Sed quid de custodia Helvetiorum?
  
  "Pulchra forma, sed parum realis usus. Probabiliter tres cardinales iam obiisse ne scis. Non arbitror: Simplicia sunt gendarmes.
  
  Paola scalpi occipitium curae.
  
  - ¿ Quid nunc faciamus, pater?
  
  -Nescio. Minime innuimus quod dónde Karoski oppugnaret, et ab heri caedes in más facil culpata est.
  
  - Quid habes in mente?
  
  " Patres Cardinales incohata sunt novarum rerum mole. Hoc est nouarium anime quondam pape.
  
  - Ne dicas...
  
  -Prorsus. Missae per totam Romam celebrabuntur. San Juan de Letrán, Santa Maríla Majore, San Pedro, San Pablo Foris... Cardinales missam paria quinquaginta maximis Romae ecclesiis celebrant. Traditio est et non puto eos commercium esse pro omnibus rebus in mundo. Si Sanctum Foedus commissum est, aliquando bonum non est occidere. Aúne causa processit usque ad cardinales etiam rebelles, si Sirin eos a novenariis orare prohibuerit. Nulla id massa nulla. Damnabor si vel unus Cardinalis iam mortuus sit, nosque, Exercitus, nescimus.
  
  "Damnant, cigarette opus est.
  
  Paola Pontiero in mensa sarcinam sensit, pro lite sensit. Intus in sinum iecoris mei perveni et parvam et duram cistam cardboard inveni.
  
   Quid est?
  
  Madonna del Carmen sculptura erat. Alteram quam frater Franciscus Toma ei vale donum dederat in Santa Mar in Transpontina. Falsus Carmelita, interfector Karoski. Eadem nigra secta quae in illa mana de Mardi gerebat, et sigillum aún séguíalleí in ea habebat.
  
  -¿ Num oblitus fui ? Hoc test .
  
  Aucupis se acerco, intrigado.
  
   - Madonna del Carmen sculptura depingens. Detroit aliquid dicit.
  
  Sacerdos legem proclamat Anglice
  
  
   Si frater tuus, aut filius aut filia, aut uxor quam ames, aut amicissimus tuus clam te alliciat, ei ne cede aut audi. Nullam illi misericordiam exhibe. Non parcas ei neque custodis eum. interficite certe. Audiet ergo omnis Israel et timebit, et nemo faciet inter vos tale malum.
  
  
   Paola The Life Furor and Erinnys.
  
  "Si frater tuus, filius patris tui, vel filius matris tuae, filius tuus aut filia tua, uxor in utero tuo, aut amicus tuus, qui est alter tuus, occulte te seducere tentaverit, non dimittas ei neque abscondas ab eo". ego autem timebo et non faciam inter vos malum hoc.
  
  - Puto ex Deuteronomio. Capitulo XIII, versiculos VII al XII.
  
  -Damne eam! forensis physicus spat-. Semper in sinu meo erat! Damn, Debía intellexit Anglice factum esse.
  
  -No se tormenta, dottora. Quidam monachus ei notam dedit. Incredulitatem suam considerans, mirum non est, quod non levissimam operam dedit.
  
  Forsitan, sed quia invenimus quis iste esset monachus. Memini enim te aliquid mihi dare. Sollicitus eram, quaerens recordari quam parum in illis tenebris faciei ejus vidi. Si ante...
  
  mementote vobis verbum meum praedicare?
  
  Paola cessavit. Sacerdos conversus, signaculum manu tenet.
  
  "Audi, dottor, haec nota communis est. Ex parte atrás él attachó charta tenaces imprimendi...
  
  Sancta Maria del Carmen.
  
  -... magna arte textum ponere poteris. Deuteronomium.
  
  He
  
  -... fontem insoliti sculpendi scis? Cogito...
  
  Ostende ei viam hisce aenigmatis temporibus.
  
  "...si paulum circum angulum iacio, eam divellere possum..."
  
  Paola brachium suum apprehendit, vox eius surgens ad stridorem tinnulum.
  
  -¡ Noli eam tangere!
  
  Aucupor, parpadeo, sobresaltado. Non moveo gradum. Criminator sigillum e manu abstulit.
  
  "Paenitet me tibi pater increpuisse," Dikanti dixit ei, se ipsum sedare conatur. Modo recordatus sum Karoski dixisse mihi sigillum ostendet mihi viam his temporibus obscuris. Puto autem et nuncium ad nos deridendum.
  
  - Quiz. Vel scite decurrere potuit ut nos confundat.
  
  Sola certitudo in hoc casu est, quod nos procul ab omnibus aenigmatis computatis. Spero nos hic aliquid invenire.
  
  Ille stamp transversatus, aspexit per speculum, vidit plaustrum.
  
  Nihil.
  
  - Locus biblicus nuntius esse potest. Sed quid est hoc?
  
  "Nescio, sed puto aliquid speciale circa illud esse. Quod non apparet nudo oculo. Et videor instrumentum speciale hic habere pro e talibus casibus.
  
  Forense in Trestó prope armarium. Denique cistam pulverulentam ab imo extraxit. Diligenter pone eam in mensa.
  
  "Non usus sum quia in alta schola eram. Hoc erat donum a patre meo.
  
  Arcam aperi lente, reverenter. Quam pretiosa sit et quam cara sit cura. ei sumo et posui in mensa. Ordinarium microscopii. Paola miliens carior apparatu in universitate laboravit, sed nullum illorum observavit quod apud se habuit. Laetata est quod haec sentiret: miram diem apud patrem, quod rarus erat ei, quod cum patre vixit, diem incidit paenitens. perdidi. Breviter admirata est, si memorias foveret potius quam inhaereret cogitationi, quod cito essent ereptae.
  
  "Da mihi, pater," inquit, sedens ante microscopium.
  
  Tenaces chartam et plasticam machinam ex pulvere defendunt. Print sub lens et focus pone. Sinistra manu labitur ad calathum coloratum, et imaginem Virginis lente studet. Non possum reperire quicquam. Versat impressit ut in aversa parte cognosci possit.
  
  "Exspecta paulisper... aliquid hic est.
  
  Paulus inspectorem tradidit sacerdoti. Litterae in siglis quindecim temporibus magnificatae, magnae striae nigrae erant. Ex quibus unus tamen parvam albicans quadratam habebat.
  
  - Spectat quasi perforationem.
  
  Inspector ad microscopii stirpem rediit.
  
  "Iura factum est paxillo." Nempe de industria hoc factum est. Ea nimis perfecta est.
  
  -¿ In quibus litteris prima nota apparet?
  
  -On littera F ab If.
  
  "Dottora, quaeso, si ferrum perforatum est in aliis litteris.
  
  Paola Barrió primus est sermo in textu.
  
  "Est alius hic.
  
  -Perge, perge.
  
  Octo minutis post, physicus forensis summam undecim litteris perforatis invenire curavit.
  
  
   "Si frater tuus, aut filius tuus, aut uxor, aut uxor quam amas, aut amicus tuus occulte entiC es te, ne cede ei, aut ausculta. non parcas ei neque custodies eum. Tu muo t certe putH im ad mortem. ThenA I * Audiet Israel et timebit, et non faciet ultra quisquam in vobis tale malum ".
  
  
   Cum certus sum nihil de hieroglyphis meis perforatis unum aut alterum fuisse, scelestus qui in eo erant in commissione scripsit. Cum legerent quae ille scripsit, uterque horret, et Paulus conscripsit.
  
  Si frater tuus occulte te seducat,
  
  Scribere psychiatricis tradit.
  
  Ne dimittas ei, neque abscondas ab eo.
  
  Litterae ad propinquos victimarum abusus sexuales Karoski.
  
  Sed necabo.
  
  Scribe nomen quod erat in eis.
  
  Francis Shaw.
  
  
  
  (REUTERS TTY, APRIL 10, 2005 08:12 GMT)
  
  
  CARDINALIS S. PETRI CATHEDRALIS
  
  
  ROMA, (Associated Press). Cardinalis Franciscus Shaw officiabit hodie hora duodecima post meridiem ad Missam Novendiales in La Basilica Sancti Petri. Ius Reverende Americanus hodie gaudet honore praesidentis caerimoniae in S. Segundo día Novenario pro anima Ioannis Pauli II.
  
  Shaw participatio ceremoniarum a quibusdam coetibus in Civitatibus Foederatis Americae bene recepta est. Praesertim SNAP (Superstes Network abusus per Sacerdotes) duos e membris suis Romam misit ut formaliter protestaretur contra Shaw servire permissum esse in maiori ecclesia Christianitatis. "Duos homines sumus, sed recusationem formalem, validam et ordinatam ante camaras filemus", Barbara Payne, praeses SNAP, dixit.
  
  Haec institutio principalis consociatio est ad pugnam contra abusum sexualem a sacerdotibus catholicis et plus quam 4,500 membra habet. Praecipua eius actio est docendi et sustentandi filios, necnon coetus agendi curandi, quae in rebus aggrediendis intenduntur. Multa membra eius primum in adultam aetatem post silentium inconcinnum in Snap convertunt.
  
  Cardinalis Shaw, iam Praefectus Congregationis pro Clericis, in investigatione abusus sexualis a sacerdotibus factis qui in Civitatibus Foederatis nuper annis 1990 fiebant, implicabatur. Shaw cardinalis archidioecesis Bostoniensis praecipua figura fuit in Ecclesia Catholica in Civitatibus Foederatis et, multis in casibus, candidatus fortissimus Carolum successorem. Wojtyla.
  
  Cursor eius probatus est postquam revelatum est eum plus quam trecentos casus sexualis e publico in sua dicione per decennium servasse. Saepe sacerdotes crimina civitatis ab una paroecia in aliam accusatos transferunt, sperantes id posse vitari.íin escandalo. In omnibus fere causis reum se monendi limitavit ad "scenam mutare". Solum cum gravissimae causae fuerunt, sacerdotes manus speciale algun trum curationis adhibent.
  
  Cum primum graves querellae inire coeperunt, Shaw pacta oeconomica cum ultimis ví familiis fecit ut eas obmutesceret. Ad extremum, revelationes Ndalosa in toto mundo notae factae sunt et Shaw abdicare coactus est "auctoritates summae Vaticanae". Romam se movet, ubi Congregationis pro Clericis Praefectus constituitur, dignitate alicuius momenti, sed omnibus speciebus, colossus vitae suae.
  
  Sunt tamen nonnulli qui Shaw ut sanctum putant, qui Ecclesiam totis viribus defendebat. " Persecutus est et calumniatus est ad fidem defendendam ", Pater Miller, secretarius eius personalis. Sed in instrumentis semper mutabilibus quis Papa debet esse, Shaw parum est casus. Solet Curia Romana cautus coetus, non pronus ad luxum. Dum Shaw multum subsidii habet, non possumus excludere quod multa suffragia capiet, nisi miraculum fiat.
  
  2005-08-04-10:12 (AP)
  
  
  
  Sacristia Vaticana
  
  Die Dominico die 10 mensis Aprilis anno 2005. 11:08 pm.
  
  
  
  Sacerdotes, qui cum Cardinali Shaw habitu in sacristia auxiliaria prope ostium S. Petri fungent, ibi, una cum acolytis, officialem quinque minutis ante caere- monii initium exspectant.
  
  Huc usque museum vacuus fuerat praeter duas moniales quae Shaw et alius co-servus Cardinalis Paulich assistebant, et Helvetius eas in ipso aedis limine custodiebant.
  
  Karoski cultrum inter vestimenta sua absconditum perculit. Diligenter cogita casus tuos.
  
  Postremo ipse praemium victurus est.
  
  Fere tempus erat.
  
  
  
  S. Petri in Quadrato
  
  Die Dominico X mensis Aprilis anno MMV hora 11:16 sum.
  
  
  
  "Per portam sanctae Annae non potes obtinere, Pater. Etiam in magna custodia est nec quisquam in. Hoc pertinet ad eos qui licentiam Vaticanam habent.
  
  Ambo viatores aditus ad Vaticanum eminus lustraverunt. Separatim, discre- to. Minus quam quinquaginta minuta erat ante Missam Novendiales in San Pedro incohata.
  
  In tantum triginta minutis, revelatio Francisci Shaw nomen in sculptura "Madonna del Carmen" substituta est in tabula insana in interreti. Novae institutiones locum et tempus indicant, ubi spectaculum debet esse, in conspectu omnium qui illud legere volebant.
  
  Erant autem omnes in Platea Sancti Petri.
  
  - Oportet nos per portam ante Basilicam ingredi.
  
  -Nemo. Securitas in omnibus punctis pressa est, excepto hoc, quod visitatoribus patet, quia propter hoc expectatur. Et quamvis intrare potuimus, ad altare venire non potuimus. Shaw et qui cum eo ministrant a sacristia sancti Petri discedunt. Ab allí recta ad basilicam via est. Non utuntur altari Petri, quod destinatur ad Summum Pontificem. Utere una ex secundis altaribus et erunt circiter octingentos homines in honore.
  
  - Num Karoskiá audebit coram tot hominibus loqui?
  
  "Probitas nostra est ut nesciamus qui quas partes in hoc dramate agit. Si Sancta Foedus Shaw mortuum videre velit, eum missam celebrare non sinunt. Si Karoski venari volunt, ne tum cardinales moneamus, quia magna esca est. Persuasum est quidquid evenit, hoc ú postremum comoediae actum est.
  
  "Bene, in hac scena nullae nobis erunt partes in el. Iam undecim ad quartam partem est.
  
  -Nemo. Vaticanum intrabimus, procuratores Sirin circumveniemus atque ad sacristiam accedemus. Spectaculum prohiberi debet a missa celebrando.
  
  - ¿Somo, pater?
  
  "Iam utemur Sirin Jam possumus imaginari.
  
  
  Quattuor minutis post hoc, tintinabulum modici quinque-fabulae aedificationis sonuit. Paola le dio la razón a Fowler. Sirin putari non potuit quod Fowler ianuam Palatii S. Officii sponte sua pulsaret, etiam in molendino.
  
  Una in crypta Vaticana inter palatium Bernini et porticum sita est. Constat sepem nigram et portam. Solet a duabus Helvetiis custodibus custodiri. Die dominico quinque ex illis erant et lictores campi ad nos venerunt. Écentimo folder in manu tenebat, et intus (quamvis nec Fowler nec Paola noverat) imagines eius erant. Hic homo, membrum Vigilantiae Corps, duos vidit qui descriptioni par ambulationis per contrarium sidereum videbantur. Eos momento temporis tantum vidit, cum de visu suo disparuit, et non certus erat. Non ius erat ab statione discedere, quod eos coercere non conabatur. í Iussi renuntiarent an hi Vaticanum introire conarentur et eas aliquandiu, si opus esset, tenerent. Sed conspicuum visum est eos homines magni momenti esse. Preme vocationem bot bullam in walkie-talkie et nuntiare quod vidisti.
  
  Fere ad angulum Portae Cavalleggeri, minus quam viginti metra ab introitu, ubi tristis mandata radiophonica accepit, porta palatii erat. Porta clausa, sed tintinabulum. Auceps digitum suum toto loco exserentem reliquit donec sonitum fulminum ab altera parte retractum audiret. Facies maturae sacerdotis ab rima eliditur.
  
  -¿Quid volunt? dixit irato.
  
  " Venimus ad visitandum Khan episcopum.
  
  -¿Pro quo?
  
  "A patre Fowler."
  
  - Non placet mihi.
  
  - Sum amicus vetus.
  
  -Bishop Khanog requiescit. Hodie Solis ac Palazzo clauditur. Salve, inquit, manu taedium gestus faciens quasi muscas fugans.
  
  Dic quaeso cui valetudinarium vel coemeterium episcopatus est, pater.
  
  Sacerdos admirans eum intuens.
  
  -¿Somo dicit?
  
  Khan episcopus dixit mihi quod nollem quiescere, donec me redderet pro multis peccatis, sicut infirmus vel mortuus est. NuUa alia explicatio.
  
  Aspectus sacerdotis leviter ab hostili abstinentia in leni molestia mutatus est.
  
  "Similis scis Episcopi Kan. Exspectate hic foris," inquit, ianuam iterum in vultu claudens.
  
  -¿Cómo sabía que ese Hanër estaria aquí? roga Paola.
  
  " Episcopus Khan numquam una dominica in vita sua dottor quievit. Infelix casus esset si hoc hodie facerem.
  
  -Tuus amicus?
  
  Auceps, carraspeó.
  
  "Immo vero hic est qui me toto orbe odit. Gontas Haner delegatus Curiae praesens est. Vetus est Iesuita, quae extra Sanctae Foederis finem inquietudinem finiat. Versio ecclesiastica de rebus internis. Is erat qui contra me causam detulit. Ille me odit ne verbum unum de missionibus mihi creditis dicat.
  
  Quid est absolutio?
  
  - Pulchellus malus. Dixit me anathematizare nomen meum in el, idque ante vel post signatum Papae.
  
  -¿ Quid est anathema?
  
  - Sollemnis decretum de excommunicatione. Kan novit quid in hoc mundo timeam: quod Ecclesia decertatum est, ut moriens in coelum non dimittam.
  
  CSI eum sollicite intuens.
  
  "Pater, ¿ scio quid hic agimus?"
  
  Veni ad confitendum omnia.
  
  
  
  Sacristia Vaticana
  
  Dominica die 10 mensis Aprilis anno 2005. 11:31 sum.
  
  
  
  Custos Helvetius quasi ictum sine sono sine sonitu corruit, quod bipennis sine sono e pavimento e mármol prorupit. Guttur eius iugulo totaliter iugulatur.
  
  Exivit una monialium ad strepitum de sacristia. Clamo tempus non habuit. Karoski ei durum in facie percussit. Religiosus Cay pronus humi cecidit, stupefactus. Percussor sub nigra chlamyde complanatae sororis dextri pedem non properat. Ego a tergo quaerebam. Sume punctum praecisum et omne pondus tuum in vestigio pedis pone. Collum siccum crepuit.
  
  Alia monialis caput per secretarium ostium cum aere confidente imitatur. Sodalis eius in aeram auxilio indigebat.
  
  Karoski cultrum in dextrum oculum immersit. Cum eam extraxi et in brevi corridor ducens ad sacristiam eam collocavit, cadaver iam trahebat.
  
  Vide tria corpora. Vide in foribus sacristiae. Vide horologium.
  
  Aín quinque minutas ad suam viscus subscribendam habet.
  
  
  
  Exterior conspectus Palatii S. Officii
  
  Dominica die 10 mensis Aprilis anno 2005. 11:31 sum.
  
  
  
  Paola hiante ad verba Fowler hiante, sed antequam respondere posset, ianua aperta cellae erat. Pro ma- cerdote, qui eos ante coluerat, erat episcopus pulcher, capillis flavis et barba pulchre ornata. Circiter quinquaginta annos natus esse visus est. Loquitur ad Fowlerum accentu Germanico contemptu et erroribus iteratis refertum.
  
  "Wow, statim ac post haec omnia ad ianuam meam ostendis. Inopinato cui debeo honorem?
  
  "Episcopus Khan, veni ut beneficium a te petam.
  
  "Vereor ne sis in statu me aliquid interrogandi, pater Fulcher. Duodecim annos aliquid a te rogavi, et duabus horis tacuisti. ¡ Días! Innocentem putat legatio, sed non. Nunc vade et mitescere.
  
  Eius verbum extensum laudat Porta Cavallegheri. Paola digitum suum tam durum et rectum esse putavit ut auceps in el suspendi posset.
  
  Sacerdos eum laqueum laqueum adiuvit.
  
  Aun non audivit quid redamari possem.
  
  Episcopus super pectus arma traiecit.
  
  - Hable, Fowler.
  
  Fieri potest, ut non amplius quam dimidia hora post, in Facie S. Petri caedes fiat. venire prohiberet. Infeliciter Vaticano accedere non possumus. Camilo Sirin nobis ingressum negavit. Peto licentiam ut per Palazzonum ad parcum currum transire possis, ut La Citta latere non possim.
  
  -Et quid in vicem?
  
  - Responde avocados tuis omnibus quaestionibus. Mananna.
  
  ad Paolam se convertit.
  
  - Id tibi opus est.
  
  Paola insigne vigilum non gerebat. Boi se había rapuit. Feliciter habuit accessum magneticum UACV card. Tenuit eam firmiter coram episcopo, sperans hoc sibi sufficere ad credendum.
  
  Episcopus chartam e manu scientifici forensis sumit. Faciem eius studui et imaginem photographicam in charta, insigne UACV et etiam machinae ID.
  
  - O quam verum est. Crede mihi, pervola, multis tuis delictis libidinem addam.
  
  Hic Paola aspexit, ne eum risu videre, qui in ore eius apparuerat. Subsidio fuit quod Fowler causam episcopi gravissime arripuit. Linguam pressit fastidio.
  
  "Perdix, quocunque ierit, sanguine et morte circumdatus est. Meae opiniones de te sunt firmissimae. Nolo illum intromittere.
  
  Sacerdos dicturus erat ad Kan, sed pro eo subsannabat.
  
  Sed tamen, pater, scio te virum honoratum esse. Accipio multum. Hodie ad Vaticanum proficiscor, sed Mater Anna ad me venit et verum mihi nuntiat.
  
  Hoc dicto, discessit. Auceps et Paola ingressi sunt. Erat foyer elegans, laciniis ac sine ullis ornamentis et ornamentis. Silentium per totum aedificium regnavit, quod dominico correspondebat. Paola suspicatus est Niko, qui omnia manebat, idoneos et graciles instar claui fuisse. Hic homo iustitiam Dei in se videt. Timebat etiam cogitare quid talis conscientia obsessa in quadringentis annis ante satras facere potuisset.
  
   -Le veré mañana, padre Fowler. quoniam voluntas mea in eo est, quod praecipio vobis documentum, quod servo vobis.
  
  Sacerdos Paulum in prima pavimento Palatii in andronam deduxit, numquam respiciens, fortasse verens eum esse ad ianuam, exspectans reditum suum ex altera die.
  
  "Est interesting, pater. Solent homines ecclesiam pro S. Officio relinquunt, per eam non ingrediuntur," dixit Paola.
  
  Inter tristitiam et iram aucupis vulturis. Nika.
  
  "Spero captivitatem Karoski non adiuvat nisi vitam victimae potentialis quae desinit subscribens excommunicationem meam ut praemium.
  
  Subitis ianuae appropinquaverunt. Proxima fenestra multum raedam neglexit. Vectem fores in medio deprimit auceps, et caput evolvit latuit. Helvetii custodes, triginta cubitis, vicum oculis fixis custodiunt. Iterum claude ostium.
  
  - Simiae festinant. Loqui necesse est cum Shaw et antequam Karoski fini L.
  
  - Incendite viam.
  
  - Nos sorte raedam exibimus et quam proxime ad murum aedificii in vico Indico impellemus. In foro mox erimus. Parietem tenebimus donec ad angulum perveniamus. Volumus transire Rapedro obliquus, et caput nostrum ad dextram vertemus, quia nesciemus si quis in area aspicit. Ibo primum, ¿ok?
  
  Paola adnuit et celeriter ambulabat. Sancti Petri sacristiam sine incidentibus assequi procurabant. Fuit magnificum aedificium Basilicae S. Petri adiacens. Per aestatem peregrinatoribus et peregrinis patuit, sicut in postmeridianis suis museum fuit quod quidam ex maximis christianitatis thesauris habitant.
  
  Sacerdos manum super ianuam immittit.
  
  Ea erat aperiam.
  
  
  
  Sacristia Vaticana
  
  Die Dominico die 10 mensis Aprilis anno 2005. 11:42 sum.
  
  
  
   -Mala señal, dottora -susurró Fowler.
  
   Inspector manum super lumbos immittit et revolvens .38 extrahit.
  
  -Eamus in.
  
  "Puer ego credidi ab eo sclopetum abstulisse.
  
  "machinam sclopetis a me sumpsit, quod telum regularum est. Hoc toy in casu est.
  
  Ambo limen transierunt. Territorium in museum desertum erat, fenestrae clausae. Pictura quae pavimenta et parietes tegebat reduxit tenuem lucem quae per raras fenestras percolebatur. Quamvis post meridiem, cubicula paene obscura erant. Auceps tacite Paulum duxit, stridorem calceamenti intus execrando. Transierunt quattuor atria musei. Sexto, Volator repente constitit. Minus dimidio metro, partim pariete occulto, qui in ANDRON, quo verteretur, in rem valde insolitam offendi. Manus in globo albo et manus in textura in candidis flavis, caeruleis et rubris tonis obsita.
  
  Converso angulum Helvetii certiores facti sunt quod brachium adnexum erat. Aín bipennem in sinistra manu tenebat, et quae in oculis erant duo foramina lippa erant. Postmodum, omnes ás allá, Paola duas moniales e nigris stolis prostratas vidit, ultimo amplexu iunctas.
  
  Etiam oculos non habent.
  
  Criminator felis cock. Crossover vide apud Fowler.
  
  -Esta aqui.
  
  Erant in brevi ANDRON ducens ad sacristiam centralem Vaticani, retis contactu plerumque custoditus, sed duplici-folii ianua aperta visitatoribus ex introitu loci, in quo Sanctus Pater ante celebrationem induit. Missam.
  
  Eo tempore conditum est.
  
  "Pro Deo ne sero sit", Paola dixit, corpora torva.
  
  Iam tum saltem octo Karoski conventicula erant. Sibi ipsa iurat quod in annis fuit. Noli cogitare bis de eo. Duo metra andronis ad ianuam cucurri, Sapráveres vitando. Laeva ensem strinxi, dextra levata revolvens Parata limen deinc.
  
  Fui in aula altissima octogonali circiter metra duodecim, luce aurea repleta. Ante eius altare est columnis cinctum cum imagine leonis: descensus e cruce. Muri campanis obducti et marmoreo griseo tractati, armaria decem rostri et lemongrass, in quibus sacra vestimenta reponebantur. Si Paola ad laquearia suspexit, stagnum pulchris tectoriis decoratum videri posset, e cuius fenestris lux locum inundaret. Sed CSI illud in conspectu duorum hominum, qui in conclavi erant, custodit.
  
  Unus eorum erat Cardinalis Shaw. Nobilis etiam alter unus erat. Paolam vagus ille cecinit, donec eum tandem agnoscere potuit. Cardinalis Paulich.
  
  Ambo steterunt ad aram. Paulich, adiutor Shaw, illam handcuffem modo perfecit cum physicus forensis irrupit cum sclopeto monstrante protinus eos.
  
  -¿Donde está? Paola clamat, et clamor per scull resonat. ¿ Nonne illum vidisti ?
  
  Americana lentissime locutus est, oculos in pistol defixos.
  
  -¿Dónde está quién, señorita?
  
  -Karoski. Ille qui Helvetios custodiunt et sanctimoniales interfecerunt.
  
  Non finieram loqui cum Fowler cubiculum intravit. Odit Paola. Aspexit Shaw et primum occurrit oculis Cardinalis Paulic.
  
  Ignis erat et agnitio in eo vultu.
  
  "Salve, Victor," submissa sacerdos, rauca dixit.
  
  Cardinalis Paulich, cognomento Viktor Karoski, cardinalem Shaw manu sinistra collum tenebat, ac dextra addito pistolam Pontiero tenebat et ad templum purpureum posuit.
  
  -¡Mane ubi es! vociferante Dicanti, resonansque iterat.
  
  - Ne digitum moveas, et time, ne pulsante adrenali percepit in suis templis. Recordare furoris quod eam rapuit cum, imagine Pontiero conspicata, hoc animal in telephonum vocavit. by phone.
  
  Diligenter intendite.
  
  Karoski plus quam decem metra aberat, et sola pars capitis et brachii visebantur post scutum humanum, quod Cardinalis Shaw formaverat.
  
  Suo agilitate et artificio impossibilis iecit.
  
  aut hic te interficiam.
  
  Paola momordit labrum imum, ne clamaret in ira. Omnes ante interfectorem custodite, et nihil agite.
  
  "Nihil attende, dohor. Nunquamne ille Victor vel Cardinalis noceret?
  
  Karoski contra Shaw collum arcte premit.
  
  - Sic utique. Gun in terram stilla, Dicanti. ¡ Tyrela!
  
  "Quaeso fac ut ipse tibi narrat" Shaw gimió tremula voce.
  
  Praeclara interpretatio, Victor, vox aucupii trepidatione contremuit, Lera. Recordare, videri nobis impossibile esse quod occisor e cubiculo Cardoso, quod extraneis erat clausus, exire potuit? Damnare stupri terribilis erat. numquam ab ea discessi.
  
  -¿Somo? Paola admiratus est.
  
  - Nos fores destruxit. Quis non vidimus. Et tunc opportuna petitio subsidii nos in furioso cursu per scalas misit. Victor surelyía ¿ sub lecto? In armarium?
  
  "Sapitissime, pater. Nunc remitto sclopetum, inspectorem.
  
  " At nimirum haec petitio auxilii et criminis descriptio a viro fidei confirmata est, viro plenae fidei. Cardinalis. Sicarius conscius.
  
  -¡Implete foras!
  
  - ¿ Quid tibi pollicitus est, quam non meruisset fama carere aemulis persequentibus ?
  
  - Vixi! Karoski quasi amens erat, facies eius sudore madebat. Una supercilia artificialium decorticabat, fere supra unum oculos.
  
   -¿Te buscó en el Instituto Saint Matthew, Viktor? É ille, qui te suadebat, ire in omnia, ¿ ius ?
  
  "Desine ineptias has insinuationes, perdix. Iube faeminam sclopetum deponere, vel hic me necabit amens - imperat Shaw desperans.
  
  - ¿Cuá hoc consilium Eminentiae Suae Victoris fuit? Auceps hoc ignorans dixit "Decem, num putamus eum simulare in medio sancti Petri?" ¿ Et é ego te dissuadam ab incepto tuo in omnibus coram omni populo Dei ac visoribus TV?
  
  - Noli eum sequi aut ego illum necabo! ¡ occide eum !
  
  "Unum mori esse volo. Y el seria un heroe.
  
   - ¿ Quid tibi promisi pro clavibus Regni, Victor ?
  
  - Caeli, perduint caprum! in! Immortalis vita!
  
  Karoski, excepto sclopeto ad Shaw caput acuminatum. Aim Dikanty et iacio.
  
  Praestigiator impulit Dicanty qui sclopetum demittit. Globis Karoski nimis prope caput inspectoris desiderabat et sinistrum umerum sacerdotis transfixit.
  
  Karoski impulit C Shaw, qui inter duas repositoria operculum cucurrit. Paola, tempus revolventis quaerendi, inruerit in Karoski demisso capite, pugni occlusi. Percutiens magum dextro umero in pectore, ad parietem confregisti, sed aerem ex eo pulsare non potui: stratis color vestitus est, ut se pinguem protegeret. sclopellum decidit in pavimentum cum voce magna et impetu facto.
  
  Sicarius Dikanti in tergo figit, qui in dolore ululat, sed surgit et efficit ut Karoski in facie confoderet, qui vacillat et paene stateram amittit.
  
  Paola ei unico errorem fecit.
  
  Circumspice pistol. Et tunc Karoski percussit eam in facie, in statu suo ut magus, in ratione. Et tandem eam uno brachio apprehendi, sicut cum Shawe feci. Tantum hoc tempus in manu acutum obiectum gerebat, quo faciem Paolae permulsit. Cultrum vulgare erat ad secandum pisces, sed acutissimus.
  
  "O, Paola, nescis quantum iocus hoc mihi dederit," susurro o oido.
  
  -¡VIKTOR!
  
  Karoski conversus. Sinistro poplite ad terram presso auceps cecidit, laevus humerus oppressus est, sanguisque bracchium, quod ad terram siculae pendebat, decurrit.
  
  Manus dextra Paola revolventis apprehendit et recta in frontem Karoska tendit.
  
  "Iacturus non est, pater Fulcher," interfector anhelavit. Non ita dissimiles sumus. In eodem privatis inferno ambo vivimus. et iuras per sacerdotium tuum quod numquam occides.
  
  Diro nisu, dolore feroces, auceps laevum brachium in statum attollere curavit. Ego eum e camisia yank in uno motu et in aerem iactabo, inter interfectorem et el. Leva in aere ducta, fabricae eius albae praeter signum rubrae, omnes ubi pollex Fowler in mensa requievit. Karoski eum oculis hypnotised secutus est, sed ruinam non vidit.
  
  Fowler unum perfectum iecit, qui Karoski ferire in oculo est.
  
  interfector exanimat. Procul, audiuit uoces parentum suorum clamantium se, et uenit obviam illis.
  
  
  Paola accurrit ad Fowlerum, qui immotus et absens animo sedebat. Dum currit, tunicam exuit ad scapulas sacerdotis vulnus tegendum.
  
  - Accipe, pater, viam.
  
  "Bonum est quod venisti, amici mei," dixit Cardinalis Shaw, subito evellens animos ad resistendum. Monstrum hoc me rapuit.
  
  "Noli, cardinali. Vade et mone aliquem..." Paola coepit dicere sicut Fwler ad pavimentum adiuvit. Subito intellexi eum petere El Purpurado. Sclopetum Pontiero petit, is iuxta corpus Karoski est. Et intellexi nunc periculosissimos testes esse. Manum extendo ad R. P. Leonem.
  
  "Salve", inquit Inspector Sirin, cubiculum intrans, tres constabularii Securitatis secuti, cardinalem insuetum, qui iam se pistillum e pavimento colligere desierat. Ego ius retro habebo et Guidonem indue.
  
  "Incipienti credere nolebat se ad te, inspectorem Generalem, introducere. éStas confestim comprehendas oportet," Aucupio dixit et Paola.
  
  "Ignosce Eminentiae Tuae. Nunc ego vobiscum sum.
  
  Camilo Sirin circumspicit. Karoski accessit, pistolarum Pontiero in via legendo. Calciamentum calcei tui tange ad faciem interfectoris.
  
  -¿Numquid el?
  
  "Immo" dixit sine motu aucupis.
  
  " Damna, Sirin," dixit Paola. Fake cardinalis. Potuitne hoc fieri?
  
  - Bene p.
  
  Sirin in promontoriis ad celeritatem vertiginis. Abominatio huius lapidis faciei cerebro indita est, quae plenissimam operam dedit. Ilicet animadvertimus Paulichum ultimum cardinalem Wojtyla nominatum fuisse. Sex abhinc menses, cum Wojtyla vix e lecto surgere potuit. Memorat se Somali et Ratzinger enunciasse cardinalem in pectore, cuius nomen ad spectaculum revelavit, populo nuntiandum esse. necis. Nihil singulare reperit, quin lassa Altissimo lassata labra, Paulich nomen pronuntiet, eumque nunquam comitabitur. ad "cardinal" apud Domus Sanctae Marthae primum eum introducere ad curiosos poñerosu socios.
  
  " Cardinalis Shaw multa explicanda habes.
  
  - Nescio quid velis.
  
  - Cardinal, amabo.
  
  Shaw volvió a envararse una vez más. Superbiam eius coepit reparare, multorum annorum superbiam, quam ipsa amiserat.
  
  - Ioannes Paulus II multos annos me paravit ut tuum opus pergas, Inspector Generalis. Dicitis mihi, quod nemo scit quid evenire possit, cum regimen Ecclesiae in manus pusillanimes transeat. Scias nunc te agere quomodo Ecclesiae tuae, mi amice, optime conveniat.
  
  Oculi Sirin recte iudicaverunt de simo secundo dimidium.
  
  "Scilicet ego Eminentiae Vestrae. ¿Dominico?
  
  "Inspector," unus ex constabulariis dixit, qui nigram litem et ligaturam gerens intraverat.
  
  - Cardinalis Shaw nunc egreditur ad missas novendiales in La Basilica.
  
  Cardinalis risit.
  
  "Deinde tu et alius procurator te deducet ad novum destinatum tuum: Albergradz Monasterium in Alpibus, ubi Cardinalis actiones suas in solitudine contemplari potest. Etiam montem ascendam subinde.
  
  "Lusus periculosus, nunc unus est" dixit auceps.
  
  -Certe. acci- pientem - corroboró Paola.
  
  Shaw tacuit, et in silentio paene labentem videre potuistis. Demissum caput est, pressumque mentum ad pectus. Noli dicere vale cuiquam, cum sacristiam comitante Dominicum relinquas.
  
  Inspector Generalis Monasterii iuxta Fowler. Paola caput tenebat, vulnus iaccam tegens.
  
  - Tame Perm.
  
  Apage manum scientistae forensis. Caecum eius exstaret iam madefactum, et tunicas rugas reposuit.
  
  "Mitescere ambulance in via est. ¿ Dic, amabo, án cómo tesseram e hoc circo accepi?
  
  "Declinamus nos lockers, inspector Sirin. Sacrarum Scripturarum verbis uti maluimus.
  
  Vir infaustus supercilium leviter curvatum. Paola intellexit hanc esse suam mirandi modum.
  
  -O, fideles. Vetus Gontas Haner, operarius poenitens. Criteria vestra in Vaticanum recipiendi magis quam infirma esse video.
  
  "Et pretia eorum altissima sunt", dixit Avis, cogitans colloquium terribile quod proximo mense antecederet.
  
  Sirin adnuit intellegens et tunicam suam contra vulnus sacerdotis premens.
  
  - figi posse puto.
  
  In illo momento venerunt duo nutrices cum grabato plicatili.
  
  Cum ministri vulnerati, intra altare, in foribus ad sacristiam ducebant, octo servi et duo sacerdotes cum duobus turibulis exspectabant, instruxit duos ordines, ut vulneratis succurreret. Cardinales Shaw et Paulich. Horologium quattuor praeteritum duodecim ostendit. Missa iam coepta est. Presbyter autem maximus tentabatur ut unum de servis mitteret quidnam fieret. Fortasse sorores oblatae, quae curandae sacristiae deputatae erant, problemata apta vestimenta inveniebant. Sed protocollum unumquemque requirebat ut celebrantes adhuc manerent dum expectabant.
  
  In fine, solus Cardinalis Shaw ad ianuam ducens ad ecclesiam apparuit. Acolythi deduxerunt eam ad altare Sancti Ioseph, ubi missam celebrabat. Fideles, qui circa cardinales erant in ceremonia, inter se commentati sunt cardinalem valde amasse Papam Wojtylam: Shaw totam molem in lacrymis consumpsit.
  
  
  "Mitiges, tutus es," unus ex ducibus dixit. Statim ad valetudinarium eundum est ut plene sanaretur, sed cruor cessavit.
  
  Ianitores aucupium levaverunt, et Paulus subito eum intellexit. A parentibus alienatio, abrenuntiatio hereditatis, atrox contumelia. ianitoribus gestu constitit.
  
  - I nunc intellegite. Infernum personale sumebant. Fuistine in Vietnamia patrem tuum occidere, nonne eras?
  
  Intuitus eum miratus est auceps. Ita miratus sum quod oblitus sum loqui Italice et Anglice respondi.
  
  - Ignosce?
  
  "Ira et indignatio eum ad omnia perduxit", Paola respondit, Anglice etiam susurro ut ianitores sermonem non audirent. odium patris, patris, vel matris rejectionis. Hereditarium recipere recusat. Finem facere volo omnia cum familia. et colloquium cum Victore de Orco. Hoc est instrumentum quo dereliquisti me. Rectum erat in conspectu oculorum meorum omni tempore ...
  
  -¿Numquid Donde vis prohibere?
  
  "Nunc intellego," inquit Paola, innixus in grabato manumque amicabilem super humero sacerdotis immissam, qui gemitum in dolore suffocabat. Intellego eum suscepisse officium in Instituto S. Matthaei, et intellego me adiuvans eum fieri quod hodie est. Nonne pater tuus omni tempore abusus est? Et cognovit mater eius per omnia. Idem est cum Karoski. Quam ob rem Karoski eum coluit. Quia ambo erant in diversis partibus eiusdem mundi. Vir esse voluisti, monstrum elegi.
  
  Praestigiator non respondit, sed non opus est. Ianitores suum motum reduxerunt, sed Fwler vim suam videre et ridere invenit.
  
  - Kui vis, .
  
  
  In ambulance, Fwler cum ignaro laborat. Oculos parumper clausit, sed nota vox eum ad rem reduxit.
  
  - Salve, Antoni.
  
  Aucupis sonrio.
  
  - Salve, Fabi. ¿ Quid de manu tua ?
  
  -Pretty eruditionis habes.
  
  "Fuisti valde felix in tecto illo.
  
  Dantes non respondit mihi. Sedebant El et Sirin simul in scamno ambulance contiguo. Superintendentis graviter ferens, non obstante quod sinistrum bracchium jacebatur, et facies volneribus tegebatur; altera vultum immisso more gerebat.
  
  -Quid ergo? tu me occidere? ¿ Cyanide in sacula seri, tu me cruentare, an eris homicida, si me in occipitio iacis ? mallem hoc ultimum esse.
  
  Dantes risit, non laetus.
  
  - Noli me tentare. Fortasse algun dia, sed non hoc tempore, Antonius. Hoc iter rotundum est. opportunior locus erit.
  
  Sirin sacerdotem recta oculis recta facie intuens.
  
  "Gratias tibi volo. Valde prosunt tibi.
  
  "Non hoc tibi. Et non propter vexillum tuum.
  
  - Scio.
  
  "Verum, credo, te esse istum, qui adversus eum esset.
  
  "Id quoque scio, et te non reprehendo.
  
  Omnes tres aliquot momentis tacuerunt. Tandem Sirin iterum locutus est.
  
  -¿An forte est quod ad nos reverteris?
  
  Non, Camilo. Iam semel pissed me off. Hoc non fiet.
  
  -Ast tempus. Antiquis enim temporibus.
  
  Fowler medito unos segundos.
  
  - Cum una conditione. Scitis quid sit.
  
  Sirin adnuit.
  
  - Verbum meum do tibi. Nemo ad eam accedere debet.
  
  - Et ex alio quoque. in española.
  
  "Hoc praestare non possum. Exemplar orbis certe non habemus.
  
  - Locutus sum ad eam. Is non habet et non loquitur.
  
  -Omnia est bonum. Sine orbe nihil potes probare.
  
  Aliud silentium, longum, intermisso mi electronicocardiogrammi intercisum, quod sacerdos ad pectus suum premebat. Paulatim auceps solvitur. Inter nebulas ó250 perventum est, ultima phrasis Sirin.
  
  -¿Sabes, Antoni? Parumper credidi me ei verum dicere. Vero omnes.
  
  Auceps responsum suum non audivit, etsi non fecit. Non omnia vera fiunt gratis. Scias me nec posse vivere cum veritate mea. Hoc onus nedum in alio.
  
  
  
  (El Globo, p. 8 Aprilis Gina, 20 Aprilis 2005, Die 20 Aprilis 2003)
  
  
  RATZINGER ADDICTUS PAPAE SINE OBJECTIONE
  
  ANDREAS OTERO.
  
  (Special Internuntius)
  
  
  ROMA. Sollemnitas electionis successoris Ioannis Pauli II heri finita est electione prioris Congregationis Praefecti pro Doctrina Fidei Iosephi Ratzinger. Non obstante quod iuraverit in Bibliis informationes de electione sua secreta sub poena excommunicationis servaturum, primum effluat iam incoeptum est fluere ad instrumenta communicationis socialis. Videtur quod Reverendus Aleman electus est per 105 suffragia ex 115 possibili, quae multo plus requiritur 77 . Vaticani confirmant ingens numerus fautorum quos Ratzinger consecutus est rem absolutam esse, et clavem litis duobus proximis annis resolutam esse, Vaticanista non dubitat Ratzinger suum auxilium non subtrahere. íhow.
  
  Periti hoc tribuunt defectui oppositionis ad candidatum qui, in principio, valde popularis in pentathlone fuit. Fontes Vaticano coniunctissimos significaverunt Ratzinger aemulos principales, Portini, Robair et Cardoso, nondum satis suffragia accepisse. Ex eodem fonte eo processit ut commentaretur quod cardinales illos "aliquantum absentes" vidit in electione Benedicti XVI (...)
  
  
  
  YERI Logo
  
  
  
  
  Litterae Benedicti papae XVI
  
   Palazzo del Governoratto
  
   My ércoles April 20 , 2005 11:23 am .
  
  
  
   Vir in albis sextum locum obtinuit. Post dies octo, aream desinens et descendens, Paola, qui in simili androne exspectabat, timidus erat, non suspicans amicum suum illo tempore mortuum esse. Post dies octo, oblitus sui nescius se gerere, et amici sui ultus est. Multa in illis septem annis facta sunt, et quaedam praecipua in anima Pauli facta sunt.
  
  Criminator animadvertit vittas rubras cum sigillis cereis ante ianuam suspensos esse, quod officium inter Ioannis Pauli II mortem et successoris eius electionem custodiebat. Summus Pontiris directum intuitum secutus est.
  
  " Rogavi eos ut eos aliquamdiu relinquerent. Servus admonens me hanc positionem temporalem esse", fessa voce dixit tamquam anulum suum Paola osculatus est.
  
  - Sanctitas.
  
  "IspettoraDicanti, salve. Vocavi eam personaliter gratias agere pro forti effectu.
  
  " Gratias tibi, Sanctitas tua. Si fecerit officium meum.
  
  - Imo officium tuum plene perfecisti. Si manseris, quaeso", inquit, ostendens paucis sellis in angulo officii sub Tintoretto pulcherrimo.
  
  "Vere sperabam Patrem Fwler hic invenire, Sanctitas Tua," Paola dixit, dolorem in voce celare non valens. Ego illum non vidi per decem annos.
  
  Pater manum accepit et blande risit.
  
  "Pater Fowler tuto in loco tuto requiescit. Hac nocte habui facultatem uisendi. Rogavi tibi dicere vale, et mihi nuntium dedisti: Tempus venit utrorumque nostrum, te et me, dolorem dimittere pro relictis.
  
  Hoc audito verbo, Paola tremorem interiorem sensit et vulturi. Dimidia horae in hoc officio consumo, quamvis ea quae cum Sancto Patre loquutus sum, maneant inter utrumque.
  
  Hora sexta, Paola in lucem prodiit in Platea Sancti Petri. Sol lucebat, iam meridies erat. Tobacco de Pontiero tobacco sumo et novissimum cigarum accendo. Ad coelum vultum attolle, flante fumo.
  
  "Deprehendimus eum, Mauritius. Tenias razon. Nunc veni ad lucem eternam et da mihi pacem. Oh, et dad aliquam memoriam.
  
  
  Matriti, mense Ianuario 2003 - Santiago de Compostela, Septembris 2005
  
  
  
  DE AUCTORE
  
  
  
  Juan Gómez-Jurado (Madrid, 1977) - diurnarius. In tabulas redactiones radiophonicae Hispaniae, Channel +, ABC, Channel CEP et Channel Cope operatus est. Varia litteraria praemia pro suis fabulis et fabulis, quarum maxima est VII Internationalis Praemium in urbe Torrevieja pro anno MMVIII novum pro Emblemate proditoris, a Plaza Janés editum (iam in TABVLAE venditionis) est. quam Iuan celebrat in 2010 numerum suum ter miliones legentium per orbem terrarum pervenisse.
  
  Trajectoria post internationalem successum primae novae suae, Praesertim a Deo (in 42 países a día hodie divulgato) Ioannes factus est auctor internationalis español más una cum Javier Sierra et Carlos Ruiz Zaf et #243;n. Praeter somnium vitae tuae ut verum eveniat, debes te plene condimentum indicare. Publicatio in A Contractu cum Deo confirmatio fuit (quatenus in collectione 35 paginarum et adnumeratione edita). Ut passioni diurnariae non influeret, relationes scribere et columnam informationem hebdomadalem in ephemeride Voce Galiciae scribere continuavit. Fructus unius huiusmodi renuntiationis in itinere ad Civitates Americae Unitas quae ex The Massacre in Virginia Tech consecuta est, eius tantum liber fictus est, qui etiam in plures linguas translatus est et multa praemia consecutus est.
  
  Sicut homo... Ioannes amat libros, pelliculas et coetus familiae suae dignissimos. Apollo est (quem él explicat se politicam esse sed politicum suspicari), ventus color caeruleus est, oculi filiae eius - eamque amat. exoletum cibum diripienda ova et potatoes. Sicut sagittarius bonus, non cessat loquitur. Jemas relinquit domum sine nove sub brachio.
  
  
  www.juangomezjurado.com
  
  In Twitter: Arrobajuangomezzurado
  
  
  
  
   Hoc file creatum est
  cum BookDesigner programma
   bookdesigner@the-ebook.org
  01/01/2012
  
  Gratias tibi ago pro deprimendo librum in libera electronic bibliotheca Royallib.ru
  
  Aliquam recognitionem de libro
  
  Omnes libri
  
  1 [1] Si vixeritis, dimittam vobis peccata vestra in nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti. Yaen.
  
  
  2 [2] Iuro per sanctum Iesum Deum remittere vobis pro omnibus peccatis quae commisistis. Yaen.
  
  
  3 [3] Casus hic verus est (quamvis nomina ob reverentiam ví articulorum mutata sint), eiusque consecutiones suam positionem penitus labefactant in certamine inter Freemasones et Opus Dei in Vaticano.
  
  
  4 [4] Parva pars vigilum in mediterraneis Vaticanis Italiae. Tres sunt viri in eo, quorum praesentia iustum est testamentum, et ancillis opus faciunt. Formaliter nullam iurisdictionem habent in Vaticano, cum sit alia terra.
  
  
  5 [5] Ante mortem.
  
  
  6 [6] CSI: Crime Scene Investigatio argumenti est iuventutis (etsi unrealistic) North American fantasy series in qua DNA probationes minutas complentur.
  
  
  7 [7] Actualis numeri: Inter 1993 et 2003, Instituti Sancti Matthaei 500 figuras religiosas ministrabant, quarum 44 cum paedophilia praecogniti erant, 185 cum phoebe, 142 cum perturbationibus compulsivis et 165 perturbationibus mentalibus. sexualitatis integra (in propria personalitate difficultas integrandi.)
  
  
  8 [8] Videre sunt noti 191 masculus interfectores Vide interfectores et 39 feminae Vide interfectores.
  
  
  9. [9] S. Mariae Seminarii Baltimore in primis 1980 nominatus est. Palatium roseum pro liberalitate qua relationes homosexuales in seminariis acceptae sunt. Secundo, Pater Ioannes Despard "In diebus meis sanctae Mariae dies duo guys in imbre fuerunt et omnes sciunt, nihil factum est. Portae continenter apertae et clausae sunt in corridoribus noctu......
  
  
  10 [10] Seminarium plerumque sex cursus constat, quorum sextus, seu pastoralis, passim praedicat ubi seminarium iuvare potest, sive in paroecia, sive in hospitali sive in schola. vel de institutione doctrinae christianae innixa.
  
  
  11 [11] Puero Directore ad Sanctum sanctorum Turában Santa de Turín refertur. Traditio christiana affirmat hoc carbasum esse in quo Iesus Christus involutus est et in quo miraculose eius imago impressa est. Magna studia non potuerunt invenire testimonia vel positive vel negative. Ecclesia suam dignitatem in Turonensi pictura publice non declaravit, sed sine munere inculcavit "hoc esse rem quae fidei et interpretationis uniuscuiusque Christiani relinquitur arbitrio".
  
  
  12 [12] VICAP acronyma est programmatis violenti Criminalis Capturae, divisio FBI extremorum scelestorum.
  
  
  13 [13] Nonnullae corporationes pharmaceuticae multinationales uticas suas superflua contraceptiva donaverunt ad Instituta internationalia operantia in terris Tertii Mundi, ut Kenya et Tanzania. In multis casibus viros videt infirmos sicut aegros in brachiis ob defectum chloroquini mori, e contra, medicamenta eorum gazophylacia contraceptivis redundant. Ita turmae mille involuntariae testium productorum prae se ferre non possunt. Et Dr. Burr vocat esta práctica Alpha programma.
  
  
  14 [14] Insanabilis morbus, in quo aeger mollis textuum dolorem experitur. Causatur perturbationes somni vel perturbationes biologicae ab agentibus exterioribus causatae.
  
  
  15 [15] Dr. Lappa significat homines, qui nihil habent quod perdere, si fieri potest cum violenta praeterita. Littera omega, ultima littera Graecae litterae, nominibus semper iuncta est ut "mors" vel "finis".
  
  
  16 [16] NSA (Procuratio Securitatis Nationis) vel Procuratio Securitatis Nationalis est maxima mundi agentis intelligentia, longe numero infamis CIA (Ingenii Centralis Agency). Medicamento Effectus Administration est pharmaca procuratio in Civitatibus Foederatis Americae. In nexu cum XI Septembris impetus in Twin Towers opinio publica Americana affirmabat omnes institutionum intelligentiarum uno capite cogitando componendas esse. Bush administratio huic provocationi obversata est et John Negroponte primus director intelligentiae nationalis ab anno 2005 Februarii factus est. Nova haec lineamenta litteraria versionis Sancti Pauli miko et indoles vitae realis controversae.
  
  
  17 [17] Nomen Assistentis Praesidis Civitatum Americae Unitarum.
  
  
  18 [18] S. Officium, cuius nomenclatura officialis est Congregatio pro Doctrina Fidei, est modernum (et politice verum) nomen Sanctae Inquisitionis.
  
  
  19 [19] Robaira hakíso referens ad textum " Beati pauperes, quia regnum vestrum Dei est " (Luc. VI, 6). Cui Samalo respondit verba: Beati pauperes, praesertim ex ritu, quia ex illis est regnum caelorum (Matth. V, 20).
  
  
  20 [20] Sandalia rubra, et tiara, anulus et talaris alba tria insignia sunt quae victoriam in sumo significant. Pluries referuntur per totum librum.
  
  
  21 [21] Stato Cittá del Vaticano.
  
  
  22 [22] Ita vigiles Italici vectem vocant, id est, seras frangere et in suspectis locis fores effringere.
  
  
  23 [23] In nomine omnium sanctorum, deducant te angeli, et in adventu tuo Dominus occurret tibi.
  
  
  24 [24] Futbol italiano.
  
  
  25 [25] Directus Puer notat Dicanti paraphrasis initium Annae Karenina Tolstoy: "Omnes felices familiae similes sunt, familiae autem miserae diversae sunt".
  
  
  26 [26] Linea cogitationis enuntians Iesum Christum symbolum esse humanitatis in certamine classis et liberationis ab "oppressoribus". Tametsi haec opinio amabilis est ut idea, quia utilitates Iudaeorum tutatur, cum octogesimus Ecclesia illam tamquam marxianae interpretationis Sacrarum Scripturarum damnaverit.
  
  
  27 [27] Pater Fowler dicit quod "Pete luscus est marescallus de Blindville", Hispanice "Luscus Pete vicecomes de Villasego". Ad meliorem intelligentiam Spanishñol adhibetur.
  
  
  28 [28] Dicanti citat Don Quixote in sua poetica italica. The original phrase, well known in Spain, is: "Auxiliante Ecclesiae dedimus." Obiter verbum "captus" est expressio popularis.
  
  
  29 [29] Pater Fowler rogat, quaeso, ut Cardinalem Shaw videat, et monialis ei nuntiat Poloniae suam paulo rubiginosam esse.
  
  
  30 [30] Solidarietas nomen est unionis artis Poloniae ab anno 1980 conditae Praemium Nobelianum Pacis laureatum electrician Lech Walesa. Relationes inter Walesam et Ioannem Paulum II semper arctissimae fuerunt, atque constat pecunias constituendae solidarietatis partim e Vaticano venisse.
  
  
  31 [31] William Blake was an 18th century English protestant poet, "Conjugium Caelum et Infernum" est opus multa genera et genera palmorum, quamvis satiricum carmen appellare possimus. Multum longitudo eius respondet parabolis ab inferis, aphorismi, velut a daemonio Blake dati.
  
  
  32 [32] Charismatici sunt ridiculi coetus, quorum ritus admodum extremae esse solent: in eorum ritibus cantant et saltant ad sonum tympanorum, faciunt somersaults (etiam fortes usque ad somersaults), humi se proiciunt. et jactant se in homines. ecclesiastici qui scamna seu populi sedent super illis, linguis loquuntur... Haec omnia sacris ritibus et magna euphoria saturantur. Ecclesia Cats Olik numquam in hoc coetu clementer respexit.
  
  
  33 [33] "Mox sanctus." Hoc clamore multi immediatam canonizationem Ioannis Pauli II postulaverunt.
  
  
  34 [34] Secundum doc- cati, Sanctus Michael est caput militiae caelestis, angelus qui Satanam e regno caelesti eicit. #225; Angelum eiciens Satanam de regno caelorum. celestis et Ecclesise protector.
  
  
  35 [35] The Blair Witch Project documentale suppositum erat de nonnullis habitantibus qui in silvis amissi nuntiaverunt phaenominum extraños in area, et tandem omnes evanuerunt. Aliquanto post repertum est cassettum, scilicet et. Monagium a duobus moderatoribus jovenis et hábiles erat, qui in praevisionibus valde strictis magnum successum consecuti sunt.
  
  
  36 [36] Via, effectus.
  
  
  37 [37] Io.
  
  
  38 [38] Una duorum nisl Romae, 32 km ab urbe sita.
  
  
  39 [39] Pater Fowler discrimen missile certe referendum est. Anno 1962, Soviet Primus minister Khrushchev plures naves ad Cubam misit cum bellis nuclei, quae, olim in Caribbean constituta, scuta in Civitatibus Foederatis ferire potuerunt. Kennedy obsidionem insulae imposuit et naves onerarias mergi promisit si ad URSS non redirent. Dimidium miliare ab eversoribus Americanorum Khrushchev ad naves reverti iussit. Per quinquennium mundo graviter anhelitus vixit.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ioannes Gomez Jurado
  
  
  Emblema proditoris
  
  
  
  Prologus
  
  
  
  NOTA DE GIBRALTAR
  
  12 Martii 1940
  
  Cum fluctus eum contra gunwale iactaret, praecipiti instinctu capitaneus Gonzalez in arborem arripuit, cutem palmam suam totam dilaniavit. Decades postea - iam tum primus librarius in Vigo factus est - inhorruit recordatus noctis illius atrocissimae et inusitatae vitae suae. Sedebat in sella senex, sene, oris saporem sanguinis, salnitri, et timoris. Reminiscerentur aurium fremitum, quod "stulte tipper" vocaverunt, undam fallacem, quae minus quam viginti minutas adsurgere capit, et nautae in freto, et viduae suae, timere didicerunt; et iterum oculi eius attoniti viderent aliquid quod simpliciter ibi esse non posset.
  
  Quo viso, capitaneus Gonzalez omnino oblitus est machinam iam malfunctionem fuisse, non plus quam septem homines in quadrigis, cum saltem undecim habere debuerunt, inter eos solus esse qui non solum sex menses erat. ago movit animum. Prorsus oblitus est se in navi figere eas non evigilasse cum haec omnia gestatio incepit.
  
  Porthole arcte tentavit se convertendi et se in pontem trahere, in eum irruens in procellam pluviarum et ventorum, quae naviganti per et per laverunt.
  
  "Age galeam meam, Roca!" - clamavit, navigantem fortiter propellente. "Nemo te indiget in mundo."
  
  "Praefectus, I... dixisti nobis ne te turbet, donec domine submergas." Vox eius tremuit.
  
  Id nunc futurum est, dux cogitans, caput quassans. Plurimae turmae miserae reliquiae belli quod vastaverant regionem constabat. Non potuit eos reprehendere quod magnum undam venientem non sentientes, sicut nemo eum nunc reprehendere potest, quod animum suum in navi circumvertit et ad salutem recipiat. Cultissima res esset ignorare quod viderat, quod alterutrum mortem sibi conscivit. Quod nisi stultus esset.
  
  At ego fatuus sum, Gonzalez cogitavi.
  
  Hunc prospiciens Navigator gubernat ore patente, Firmiter tenens navem, secansque per undas. Navicula Esperanza exeunte superiore saeculo aedificata est, et lignum et chalybs eius carinae violenter crepuerunt.
  
  "centurio!" clamavit navita. "Quae est infernum facitis? Volvemus super nos!"
  
  "Aspice portum, Roca," respondit princeps. pertimuit quoque, quamquam ne vestigium quidem ullum timoris ostendere poterat.
  
  Nauta paruit, ratus ducem animum penitus amisisse.
  
  Paucis secundis post, tribunus de suo judicio dubitare coepit.
  
  Non plus quam triginta ictus natationum a nobis absunt, parva ratis inter duas cristas gestata, carina in angulo periculoso. Iam paene lintrem videbatur; Re vera miraculum fuit quod adhuc nondum volvebatur. Fulmen emicuit, et subito navigator intellexit cur dux vi- bet octo tam infelicis complexionis.
  
  "Domine, illic sunt homines!"
  
  "Scio Roca. Dic Castello et Pascual. Solatus habent exire, duobus funibus ornare ac tenere tormentaria, sicut meretrix pecuniae suae adhaeret.'
  
  "Ita, inquam, princeps."
  
  "Non ... expecta.
  
  Capitaneus parumper haesitavit. Navem opem ferre simul et gubernare non potuit. Si nasus undis perpendicularis posset, id facere posset. Si autem tempore non sublatum fuisset, unus ex discipulis eius in profundo maris finiretur.
  
  Ad infernum cum haec omnia.
  
  "Sine, Roca, ego ipse faciam. Gubernantem rotam arripis et sic eam recta serva.
  
  "Nolumus nos diu tenere, dux."
  
  "Quondam istis miseris elabitur istis, Prima vides unda caput; sed paulo antequam culmen attingamus, clavum ad ius dura quam potes. Et orate!"
  
  Castello et Pascual in navi apparuerunt, faucibus destrictis et tenso corpore, voltus duo trepidantia corpora celare. Stabant inter eos capitaneus periculosos choros ducere paratus.
  
  "Signo meo, gaffes mitte. Nunc!"
  
  Ferro in ore ratis dentibus effoditur; funes tensi sunt.
  
  "Trahere!"
  
  Cum propius ratem traherent, videbatur tribunus quod clamores audivit, manus agitantes vidit.
  
  "Tractata tene, sed non nimis prope!" Procumbens bis altitudinem hamum levavit. "Si nos percusserint, eos perdet."
  
  Et, fortasse fortasse, hoc nostrae navigii foramen faciet etiam capitaneus cogitans. Sub lubrico ornatam puppim stridorem ac duriorem sentire poterat, dum se novis fluctibus iactabatur.
  
  Is cum hamo versabatur et in extremo ratis capere potuit. Polus longum erat et parvum vasculum certo intervallo adiuvabat custodiendum. Mandavit stimulis ligare et scalam deicere, dum totis viribus adhaesit hamo, quem vellicavit in manibus, cranium resilire minatus est.
  
  Aliud coruscationis coruscamen intus navis illustravit, et capitaneus Gonzalez nunc videre poterat quattuor homines in navi fuisse. Potuit etiam intelligere quomodo in fluitando pulmenti patera maneret sicut inter undas tripudiabat.
  
  Damnati insanus - se ad navem ligaverunt.
  
  Atra velata figura super ceteros vectores incumbebat, gladium vibrans et amens funes in ratis ligatos secans, funes e manibus suis trahens.
  
  "Perge! Surgite priusquam res deprimat!"
  
  Figurae navigii appropinquant, brachiis expansis ad gangplank tendentes. Vir autem cultrum arripere eum curavit et alios hortatus est ut eum praecederent. Eos turmae Gonzalez adiuverunt. Denique nemo nisi vir cultro relictus est. Arripuit scalam, sed innixus navigii ad colligendum se, subito hamus elapsus est. Capitaneus iterum hamo temptavit, sed unda, quae ceteris erat altior, ratem carinam sustulit, eam contra Esperanza latus iaciens.
  
  FRANGO erat, deinde clamor.
  
  Exterritus, dux hamum dimittit. Navis latus hominem in crure percussit, et una manu in scalis pendens, dorsum contra puppim premens. Ratem ibat, sed solum secundis materia erat antequam fluctus versus Esperanzam retorqueret.
  
  Et exclamavit tribunus viris suis: "Pro Deo interficiam eos".
  
  Nauta proxima ad gunwale gladium in balteo attrectabat et deinde funes incidere coepit. Alius ereptum populum ad foveam ducens ad custodiam ducere conatus est, antequam unda eos in caput incuteret, et in mare eduxisset.
  
  Labente animo, dux sub gunwale securim prospexit, quam, ut sciebat, multos annos ibi composui.
  
  "Recede a me, Pascual!"
  
  Scintillae caeruleae e ferro volaverunt, sed securis ictibus in tumultum tempestatis vix audiebatur. Nihil primo factum est.
  
  Tum fragor.
  
  Concussae ratis soluta retinaculis, Surrexerunt et elisa proram Esperanza. Dux super gunwale incumbebat, certus quod omnia quae poterat videre erat finis gradus saltationis. Sed erravit.
  
  Naufragus adhuc ibi erat, laevum vibrans brachium dum scalae rursus gradus arripere conabatur. Dux ad eum incumbebat, sed homo desperatus plus duobus metris ab eo aberat.
  
  Unum tantum restat.
  
  Unum crus torsit super latus, et manu læsa scalam apprehendit, orans et maledicens Deum, qui ita se submergere decreverat. Momento pene cecidit, sed nauta tempore Pascual eum comprehendit. Tres gradus descendit, tantum ut brachia pascualis attingere posset, si tenacitatem laxaret. ulterius progredi non audebat.
  
  "Tollamque manum meam!"
  
  Vir vertere conatus est ad Gonzalez pervenire, sed non poterat. Unus digitus, quo scalae haerebat, defluebat.
  
  Princeps preces omnino oblitus est, et exsecrationes suas intendit, sed tacite. Ceterum non ita commotus est ut Deum etiam magis illo momento irrideret. Sed insanus fuit ut alium gradum descenderet et pauperem per frontem pallii sui arriperet.
  
  Quid enim aeternitati simile videbatur, omnes scalae in fune inclinatae duorum hominum digiti novem erant, caliga obsoletae plantae, et virtus sola.
  
  Rejectus tum circumagi satis est capto in principem. Obuncis in gradibus pedes duo ascensus iniere.
  
  Sex minutis post vomitum suum in præsidio inclinatus, vix fortuna eorum princeps credere potuit. Sua quemque mitescere. Is adhuc non satis certus erat quomodo inutilis Roque tempestate superfuerat, sed fluctus tam durae erant contra puppim amplius, et Esperanza bene hoc tempore facturus videbatur.
  
  Intuiti eum nautae, semicirculum vultuum lassitudine et contentionibus plenum. Ex illis unum linteum extendit. Gonzalez elevans off.
  
  "Hoc pulmentum" inquit "emundare sursum et pavimentum demonstrans.
  
  Infectum naufragi conglobati in artissimo angulo custodiae. Facies eorum vix poterat videre in sola lucerna micantia casulae.
  
  Tres gradus versus eos Gonzalez arripuit.
  
  Et extendit unus ex illis, et extendit manum suam.
  
  "Danke schon."
  
  Velut socii, a capite ad calcem involutus est pallio nigro caracalla. Unum tantum distinguebat ab aliis, cingulum circa lumbos suos. Ad balteum refulsit cultellus rufus manubrius, quo funes incidit, quibus amici ratibus alligati erant.
  
  Dux auxilio non est.
  
  "Damnate, filius canis! Potuimus omnes mortui esse!"
  
  Gonzalez extraxit manum suam et percussit hominem in caput, et eum pulsans ad terram. cucullo recidit, crines flavos et faciem angularem ostendens. Oculus caeruleus frigidus. Ubi alius esse debuit, commissura solum erat cutis rugae.
  
  Ascendit naufragus, et reposuit emplastrum, quod ab ictu supra nervum eiectum est. Deinde manum super cultrum suum posuit. Duo nautae extiterunt, timentes ne statim capitaneum discerperent, sed mox diligenter eum extraxerunt et in pavimentum eiecerunt. Iterum porrecta manu.
  
  "Danke schon."
  
  Dux nolens risit. Id Fritzius damnant pilas ferreas. Gonzalez extendit manum, quatiens caput.
  
  "Ubi infernum venis?"
  
  Alter parvipendens. Constabat eum verbum Hispanicum non intelligere. Gonzalez tardius eum studuit. Germanus triginta quinque aut quadraginta annos natus erat et sub atro pallio utebatur vestibus nigris et caligis gravibus.
  
  Capitaneus gradum sumpsit ad comitum, volens scire cui navim et remigium traheret, sed alius bracchia extendit et secessit, iter claudens. Perstitit in pedes, aut certe conatus est, cum vix in pedibus moraretur, et vultus orabat.
  
  Non vult meam auctoritatem provocare coram populo meo, sed non est paratus ut nimis arctis amicis accedam. Tum ipsum bonum esto: esto, damnandus. Praetorium tecum aget, Gonzalez.
  
  "Pascua".
  
  "Domine?"
  
  "Dic navigatorem ad Gades caput."
  
  "Ita," inquit, nauta, in macello disparuit. Dux eum sequebatur, ad Cameram petens, voce Germanica obstitit.
  
  "Nein. bitte. Nihil Gades."
  
  Facies germanica prorsus mutata est cum nomen urbis audivit.
  
  Quid times, Fritz?
  
  Comm. Korum. Bitte," inquit Germanus, ut accederet rogans. Super incumbens capitaneus, et alter homo in aurem ejus orare cœpit. "Nihil Gades. Portugalliae. Bitte, Kapitan."
  
  Gonzalez a Germanico discessit, eum examinans plusquam minutam. Pro certo erat se nihil amplius ex hoc homine posse consequi, cum eius intellectus Germanici limitaretur ad "Immo", "Non", "Quaeso" et "Gratias tibi". Iterum versa est perplexus ubi simplicissimus minime solu- turus erat, dum vita sua satis egisset.
  
  Quid lates, Fritz? qui sunt amici tui? Quid quatuor cives potentissimas in mundo, cum maximo exercitu, angustam veterem ratis fretum traiiciunt? Sperabas ad hanc rem Gibraltar accedere? Non puto non tam. Calpe plena est Anglis, inimicis tuis. Cur in Hispaniam non venit? Gloriosi Generalismi nostri sono iudicantes, omnes mox Pyrenaeos transibimus ut ranas interficias, maxime vero in eas lapides iaciendo. Si vere amici sumus cum Fuhrer tuo, ut fures... Nisi forte ipse non es alacer de eo.
  
  Damn.
  
  "Videte, inquit, hos homines ad equos conversus. "Otero, da eis stragulam, et calido operies."
  
  Dux rediit ad pontem, ubi Gades Roca tenderet, evitans procellam quae nunc in mare Mediterraneum flabat.
  
  "Dux," inquit navigator, attente stans "modo possum dicere quomodo me delectet..."
  
  "Ita, ita, Roca. Gratias tibi valde. Estne capulus hic?"
  
  Roca effudit ei calicem et sedit capitaneus ut biberet. Exuit promunturium suum et thoracem laneum, quem subtus habebat, quod madefaciebat. Fortunate in casa non erat frigidum.
  
  Mutatio consilii facta est, Roca. Unus e Boches nobis eripuit auriculam mihi dedit. Videtur caterva smugglerorum apud ostium Guadianae operari. Sed ibimus ad Ayamontem, vide si ab illis abesse possumus.
  
  "Sicut dicis, dux," inquit navigator, parum frustratus est quod novum curriculum chart habeat. Gonzalez caput adulescentis aspiciens, leviter sollicitus. Fuerunt quidam qui de quibusdam rebus alloqui non possent, et mirabatur si Roca posset esse index. Quod dux suggessit illicitum fuit. Satis esset eum in carcerem mittere, vel peius. Sed id facere non poterat sine secundo imperio.
  
  Inter sorbere capulus, statuit se Rocam fidere posse. Pater eius nationales post excidium Barcinone ante duos annos interemit.
  
  "Fuistine umquam Ayamonte, Roca?"
  
  "Minime, domine" adulescens, non conversus respondit.
  
  Locus venustus est, tria millia Guadiana usque. Vinum bonum est, et mense Aprili flores aurei olet. Et ab altera parte fluminis incipit Portugallia.'
  
  aliam sorbendam tulit.
  
  "Duo gradus, ut aiunt."
  
  Saxum mirum in modum conversus. At ille lassus subridens ei.
  
  Post quindecim horas, constrata Esperanza vacua erat. Risus a triclinio venit, ubi nautae prima cena fruebantur. Capitaneus promisit se ancoris in portu Ayamonte postquam comedissent, et multi eorum scobem tabernarum sub pedibus iam sentire possent. Nempe ipse dux pontem curabat, cum Roca quattuor naufragos custodiebat.
  
  "Certe necesse est, domine?" Navigator dubitanter interrogavit.
  
  "Iustum erit livor minima. Ne sis tam ignave, dude. Videre debes ut naufragos te adoriantur ut fugias. Dormi paulum in area ".
  
  Factus est impetus siccus, et tunc apparuit caput in macello, mox naufragos secuti sunt. Nox cadere coepit.
  
  Dux et Germanus scapham in portu ab ulteriore parte a triclinio deducebant. Socii intus ascenderunt ducem luscum opperientes, qui iterum caput cucullo obtexit.
  
  "Ducentorum metrorum in linea recta" princeps ei dixit monstrans in directione Portugalliae. "Relinque scapham in litore: ego hoc opus est. Reddam postea ".
  
  Germano humeros.
  
  "Ecce, novi te verbum non intellegis. Hic ... dixit Gonzalez, rediens gladium ad se. Vir cingulum una manu infudit, altera pallium perstringens. parvam rem tulit et in manu principis collocavit.
  
  "Verrat," inquit, digitum indicem ad pectus suum tangens. "Rettung" tum dixit de pectore Hispani.
  
  Gonzalez donum diligenter studuit. Erat quiddam simile numisma, gravissimum. Propius ad lucernam, quae in casula pendebat, attulit; objectum procedit indubitata luce.
  
  Ex auro purissimo.
  
  "Audi, non possum accipere..."
  
  Ipse autem dicebat. Navicula iam recedebat, et nemo ex vectoribus suis respexit.
  
  Usque ad finem dierum, Manuel González Pereira, olim praefectus in classe Hispanica, perparvis operam dedit ut extra bibliopolium suum reperiret ad studium huius emblematis aurei. Aquila erat biceps in cruce ferrea insidens. Aquila gladium tenebat, supra caput eius erat numerus XXXII, et super pectus eius iaspis ingens erat.
  
  Deprehendit quod esset symbolum nobilissimi Masonici, sed omnis peritus locutus est ei quod fictum esse debet, praesertim cum ex auro factum sit. Germani Freemasones numquam metallis insignibus Maximorum Magistrorum usi sunt. Magnitudo adamantis - quatenus lapidarii determinare poterat sine fragmento disgregato - effecit ut lapidem proxime ineunte saec.
  
  Saepe, sero sedens, librarius de conversatione eius cum "Homine Mysterio luscus" reminisceretur, sicut puer filius eius Juan Carlos eum appellare voluit.
  
  Puer numquam defessus est fabulam audiendi et longe petitas opiniones de identitate naufragorum ascendit. Sed his digressionibus maxime movebatur. Eos utens dictionario Germanico transcripsit, easque lente repetivit, quasi modo melius intelligere posset.
  
  "Verrat proditio est. Rettung-salus.'
  
  Bibliopola mortuus est sine mysterii in emblemate abscondito evolvit. Eius filius Ioannes Carlos opus hereditavit ac vicissim bibliopola factus est. Mense Septembri post meridiem MMII, scriptor ignotus senex in bibliopolio ambulavit ut colloqueretur de suo novo opere de Freemasonry. Nemo apparuit, ergo Juan Carlos tempus interficere constituit et hospitii gravem incommodum imminuere ostendens ei imaginem photographicam. quo conspecto scriptoris facies mutata est.
  
  "Ubi hoc photo accipere?"
  
  "Hoc numisma vetus patris mei fuit."
  
  "Numquid adhuc habes?"
  
  "Etiam. Propter triangulum numeri 32, quod erat...
  
  " Symbolum musicum. Videlicet fictus, ob figuram crucis et adamantis. Nonne tu illam rate?
  
  "Etiam. Materiae circiter 3000 nummis constant. Nescio an aliquem valorem historicum adiectis habeat."
  
  Auctor articulum inspicere ante pauca secundis responsionem. Labium eius inferius contremuit.
  
  "Nemo. Certus non est. Fortasse curiositate... sed dubito. Volo tamen eam emere. Scis... pro inquisitione mea. Dabo tibi pro eo 4,000 nummis.
  
  Ioannes Carlos oblatum blande recusavit et scriptor reliquit offendi. Librarium quotidie visitare coepit, quamvis in urbe non viveret. Narrationem per libros simulavit, cum re vera plus temporis spectabat Juan Carlos super vitreis plasticis crassis ambientibus. Librarius furibundus sentire coepit. Hieme nocte redeunte vestigia post se audiri putabat. Ioannes Carlos in ostio abscondit et opperiebatur. Subinde scriptor apparuit umbra fallax, pallio obsoleto horrens. Juan Carlos e ostio emersit et hominem adprehendit et ad parietem defixit.
  
  "Hoc habet desine, intelligis?"
  
  Clamare senex coepit, et aliquid murmurans, ad terram decidit, manibusque genua amplexus.
  
  "Non intelligis, ego hoc capio..."
  
  Ioannes Carlos ignoscit. Senem ad barram perduxit et vitreum sublimatum prae se posuit.
  
  "Ius. Nunc vero dic mihi. Is est valde validus, annon?"
  
  Scriptor temporis operam dedit bibliopolae studendi, qui triginta annos junior et sex digitos procerior erat. Tandem emisit.
  
  "Valor eius inaestimabilis est. Etsi non est quod id volo, gestu dixit dimissorio.
  
  "Quare sic?"
  
  " Pro gloria. inveniendi gloria. Fundamentum operis mei sequentis libri formaret".
  
  "De figura?"
  
  "De domino suo. Vitam suam post annos investigationis restituere potui, per fragmenta diariorum, archivi diurna, bibliothecas privatas, ... cloacas historiae fodiens. Solum decem homines valde uncommunicative in mundo fabulam suam cognoscunt. Omnes magni domini sunt et ego solus, qui omnes partes habet. Quanquam nemo mihi credat, si illis dixero.'
  
  " Tenta me."
  
  "Tantum si mihi unum polliceris. Id ut videam. Tange eam. Uno modo."
  
  Joannes Carlos ingemuit.
  
  "Bine. Dummodo habes bonam fabulam narrare ".
  
  Senex super mensam incubuit, et fabulam insusurrare coepit, quod hucusque ab os ad os ab hominibus iuratis nunquam iterare. Narratio de mendaciis, de amore impossibili, de heroe oblito, de caede hominum innocentium per manus unius hominis. Insigne proditoris historia...
  
  
  IMPIUS
  
  1919-21
  
  
  Ubi intellectus numquam se excedit
  
  Symbolum laici est manu extenta, aperta, sola, sed scientiam capere potest.
  
  
  
  
  1
  
  
  Fuit sanguis in gradibus Shredder mansionis.
  
  Hoc viso, perhorruit Reinerus Paulus. Nimirum hoc non primum sanguinem viderat. Inter initium mensis Aprilis et Maii 1919, incolae Monacensis triginta dierum experti sunt omnem horrorem quem per quattuor annos bellum vitaverunt. In mensibus incertis inter finem imperii et nuntium Reipublicae Weimar, innumerabiles coetus programmata eorum imponere conati sunt. Communistae urbem ceperunt et rem publicam Sovieticam Bavariam praedicaverunt. Praeda et caedes divulgatae sunt sicut Freikorps lacunam inter Berolinum et Monacensem clausit. Rebelles, scientes dies suos numerari, quam plurimos hostes politicos quam maxime tollere conati sunt. Plerumque togati multa nocte supplicium.
  
  Hoc significabat Paulum iam sanguinis vestigia vidisse, sed nusquam in vestibulo domus in qua degebat. Et cum essent pauci ex eis, venerunt sub porta magna quercea.
  
  Cum quacunque fortuna, Jurgen cadet os procumbens, et omnes dente detorto, Paulus cogitatur. Forsitan hoc modo paucos mihi dies pacis dabit. Triste caput quassavit. Non habuit talem fortunam.
  
  Quindecim erat, sed amarum iam praecordia cesserat umbra, Nubibus ut medio languido tegente sole. Ante semihoram, Paulus in sentibus Anglicorum horti desidebat, laetus post revolutionem in schola reversus est, etsi non tam propter lectiones. Paulus condiscipulis suis semper antecessit, necnon Professor Wirth, qui eum terribiliter perforavit. Paulus legit omnia, quae in manus erat, hauriens ut ebrius in payday. In genere solum se attentum esse simulavit, sed semper optimum in genere evasit.
  
  Paulus amicos nullos habuit, quamvis difficile conatus esset cum suis condiscipulis communicare. Sed, omnibus omnibus, scholam probavit, quod horae lectionum horae ab Jurgen absumptae erant, qui academiam frequentabant, ubi tabulata linoleo non operta nec margines tabulae concisae erant.
  
  In domum rediens, Paulus semper in hortum convertit, in hortis maximis in Europa. Videbatur paene eo die deseruisse, etiam cum custodibus ubiquitous rubris, qui eum incusarent quotiens iter amisisset. Hac opportunitate plurimum Paulus fecit, et caligas bene fessas movit. Placuit nudis pedibus in gramine ambulare et absente ambulando innixus, pauca milia libellis flavis lecturum, quae Freikorps aeroplana super Munich omissa septimana proxima communistarum sine condicione deditionem postulabat. Eos in quisquilias mittebat. Libenter mansurus erat, ut totum parcum purgaret, sed Iovis fuit et in quarta mansionis pavimento fricare opus erat, munus quod usque ad prandii tempus occupatum servaret.
  
  Si modo Paulus ibi non erat. Novissimo tempore me in scopa thalamo inclusit et situlam aquae sordidae in marmore infudit. Hoc bonum est quod mater mea clamores meos audivit et ante cubiculum Brunnhilde aperuit scivit.
  
  Paulus recordari voluit tempus quo non ita patruelis est. Multos annos, cum ambo essent infantes admodum et Eduard manu prehendentes eos in hortum duxerunt, Jurgen risit ei. Memoria labilis erat, paene sola iucunda, quae supererat consobrini sui memoria. Tum magnum bellum cum phalangis et pompis incepit. Abiit autem Edouardus, iactans et subridens ut dolor, qui ad se trahebat, celeritatem sustulit, ac Paulus ad eum cucurrit, volens iter cum suo seniore patruele, volens iuxta se assidere in tam gravi aequabili.
  
  Paulus enim bellum constabat nuntium quovis mane legebat, in muro stationem vigilum ad scholam petens. Saepius per condensa crurum transvadat, quod numquam ei difficile erat, quia tenuis erat ut spuma. Ibi jucunde de exercitu Caesaris res gestas legit, qui quotidie millia captivorum cepit, civitates occupavit, imperii fines ampliavit. Tum in genere tabulam Europae delineavit et se imaginando se recepit, ubi deinde ingens pugna fieret ac miraretur si ibi Edouardus esset. Repente ac sine admonitione "victoriae" propius domum fieri coeptae sunt, bella missae fere semper "reditionem ad securitatem primitus perspiciendam nuntiarunt." Donec unus dies ingens posteri denuntiavit Germaniam bellum amisisse . Sub pretia solvenda erat, et erat quidem longissima.
  
  Hunc catalogum et posterius legentes, Paulus tamquam deceptus sentiebat, connexi. Subito nullum pulvinar phantasiae relictum ad leniendum dolorem crebrescentium percussionum recipiebat ex Jurgen. Bellum Gloriosum non expectavit Paulum crescere et Edouardum in prima iungere.
  
  Et quidem omnino nihil gloriosum.
  
  Paulus ibi aliquantisper stabat, aspiciens ad ostium sanguinis. Mente repulit posse iterum incohatum esse revolutionem. Freikorps singulae Monacensis cohortes perambulaverunt. Videbatur tamen haec conlectus recens, anomalia parva in magno lapide, cujus gradus satis amplum erat ad duos homines retro cubantes accommodandos.
  
  Melius festinare vellem. Si iterum sero sum, matertera Brunnhildis me interficiet.
  
  Aliquanto cogitans inter metum incerti et amitae timorem, qui vicit. e servulo ostium e sacculo accepit et parvam clavem mansionem intravit. Intus omnia satis quieta videbantur. Accessus ad scalas cum voces audiebat ex praecipuis vitae partibus domus.
  
  "Ille lapsus dum ascendimus gradus, domina. Non facilis eum et omnis ipsum. Menses elapsi sunt, et vulnera eius aperiunt.
  
  "Stultorum incompetens. Non mirum, bellum perdidimus.
  
  Paulus per VESTIBULUM pelagus irrepsit, conatus est quam minimum strepitum reddere. Longa cruor quae sub ostio cucurrit in series strictae quae ad maximum cubiculum in mansione ducebantur. Intus, amita Brunnhilde, et duo milites lectum imponunt. Manus frictiones custodivit donec sciret quid ageret, et in sinibus vestimenti eius abscondit. Quamvis post ianuam lateat, Paulus non potuit adiuvare sed tremefacere in timore, cum amitam suam in hoc statu vidit. Oculi eius quasi duo striata grisea, os tortum in signum interrogationis, et vox jubentis ira contremuit.
  
  "Vide upholstery conditionem. Marlis!"
  
  "Baroniam" dixit servus accedens.
  
  "Vade et cape stragulum, velociter. Hortulanum voca. Vestimenta eius cremanda sunt, plena pediculis. Et aliquis, dic baroni.'
  
  "Et magister Jurgen, domina baronissa?"
  
  "Minime! Praesertim eum non intelligis? Rediit e schola?
  
  "Domina baronissa hodie gladium habet."
  
  "Hic aderit minutatim. Hanc cladem volo tractandam esse priusquam redeat," iussit Brunnhilde. "Profer!"
  
  Puella praeter Paulum cucurrit, fimbrias percutiens, sed tamen non movebatur quod vultum Edouardi post pedes militum vidit. Cor eius velocius verberat. Quis igitur miles lectum imposuit et imposuit?
  
  Carus Deus, sanguis eius erat.
  
  "Quis hoc est reus?"
  
  "Mortareum proiectum, madam."
  
  "Iam scio. Quaero cur filium meum modo ad me adduxeris, ac in hac conditione. Septem menses post finem belli et non verbum nuntium fuit. Scisne quis pater eius sit?
  
  "Ita est baro. Sed Ludwig murarius est, ego apothecarius adiutor. Sed shrapnel titulos non despicit, madam. Et via ex Turcia longa erat. Sis omnino felix rediit; frater meus non revertetur ".
  
  Brunnhildis facies exsanguem convertit.
  
  "Exi!" exsibil.
  
  "Est nice, mulier. Filium tuum ad te reddimus et nos in viam proicis sine vitreo cervisiae.
  
  Fortasse vultus erat compunctionis in faciem Brunnhildis, sed obtenebrata est ira. Mutus tremulum digitum erexit et ad ianuam ostendit.
  
  "Aristo" unus ex militibus dixit in tapete conspuentibus.
  
  Inviti demisso capite deflexi sunt. Oculi demissi et fastidio et fastidio pleni, sed non mirum. Nihil iam, Paule, putabat, quod hos offenderet posse. Et cum duo viri solutis tunicis griseis secessissent, Paulus tandem quid rei esset intellexit.
  
  Eduard baro von Schroeder primogenitus iacebat in stibadio ad angulum alienum nesciens. Sinistra quaedam cervicalia nixa. Ubi bracchium dextrum eius debuit esse, ibi duntaxat caulis in iacco male sutilis erat. Ubi crurum debuit esse, duo stipites in sordidis fasciis, quorum alterum cruentum erat. Ea non eodem loco secet medicus: laevum supra genua est avulsum, dextrum infra sublatum.
  
  Distinctionem asymmetricam, Paulus cogitavit, recordatus suae artis mane historiam ordinis et magistrum suum de Venere de Milone disputantem. Intellexit se flere.
  
  Quo audito, Brunnhildis caput levavit et ad Paulum cucurrit. Contemptus despectio quae ei solet reservari, odii et turpitudinis substituta est significatio. Paulo enim momento arbitrabatur se eum percutere et inaniter, retro cadens et manibus obtegens vultum suum. Horrendum erat rugitum.
  
  Ostiae aulae clausae sunt.
  
  
  2
  
  
  Eduard von Schroeder non erat unicus puer domum redire eo die, quo septimana post regimen civitatis Monacensis declaravit tutum et plus quam 1200 communistarum mortui sepelire coepit.
  
  Sed dissimile emblema Eduardi von Schroeder, hic adventus enucleate paratus est. Pro Alice et Manfredo Tannenbaum reversi iter in Macedoniam a Nova Jersey Hamburgum inceperunt. Hoc in cellula primigenii luxuriosi in tramine Berolini perrexerunt, ubi telegraphum a patre invenerunt iusserunt ut in planitie residentiae usque adhuc mandata haberent. Nam Manfredus, hoc felicissime in decem annos vitae suae accidit, quod Charlie Chaplin casu in conclavi proximam ianuam restitit. Actor puero cuidam e cannis bamboo praeclaris dedit et etiam eum et sororem suam ad taxi diem ambulavit et tandem telegraphum accepit dicens iam tutum esse ut ultimum itineris crus faceret.
  
  Itaque, die 13 mensis Maii anno 1919, amplius quinque annos post patrem suum eos in Civitates Americae Unitas misit ut bellum impendens evaderet, filii Germaniae maximae industrialis Iudaeorum in suggestum 3 ex statione Hauptbahnhof progressi sunt.
  
  Tum etiam Alicia scivit res non bene finire.
  
  "Festine hoc, bene, Doris? Oh, modo discede, ego ipse accipiam," inquit, rapiens capsulam e manibus servi patris sui miserat obviam illis et in plaustro collocans. Haec erat, quae praeerat ab uno juvenum assistentium statione, quae quasi muscas circumsonabat, sarcinarum curam agere conabatur. Hos omnes sna persecutus est. Hoc ferre non poterat, cum homines eam regere conabantur, vel peius eam tractabat sicut incapax erat.
  
  "Tecum ego contendam, Alicia!" dixit Manfredus currere incipiens. Puer sollicitudinem sororis suae non communicavit tantumque de amissione pretiosam calamum sollicitus est.
  
  "Sicut expecta, pusillus primus!" Alicia clamabat, plaustrum ponens ante eam. "Sustine, Dorias."
  
  "Miss, pater non probaret te sarcinas tuas gestare. Obsecro..." servus oravit, infeliciter studens cum puella retinere, dum iuvenes spectans se mutuo perniciose pessime pepulerat et Alicie monstrabat.
  
  Hoc prorsus problema Alicia cum patre habuit: omnem vitae suae rationem proposuit. Etsi Ioseph Tannenbaum vir caro et ossium erat, mater Aliciae semper asserebat se anniculos et fontes habere pro organis.
  
  "Potestis vigiliam tuam post patrem tuum, mi mi," in aurem filiae susurrabat, et duo illa molliter riserunt, quod Dominus Tannenbaum non iocis placet.
  
  Deinde, mense Decembri MCMXIII, mater flu accepit. Alicia ex offensa et tristitia convalescere non potuit usque ad quartum mensem post Columbus, Ohio, et frater eius. Cum Frutices collocaverunt, familia episcopalis mediae classis superioris. Patriarcha Samuel fuit CEO of Buckeye Steel Castings, negotium cum quo Ioseph Tannenbaum multas pactiones lucrativas habuit. Anno 1914, Samuel Bush regimen armorum et armorum officialis factus est, et fructus, quos pater Alicie emerat, aliam formam suscipere coepit. Ut accurata forma decies centena milia glandium trans Atlanticum volitantium formam ceperunt. In crates occidens iter fecerunt cum Civitatibus Foederatis adhuc neutrum putabat, tum in latrociniis militum anno 1917 orientali tendentibus cum Praeses Wilson democratiam per Europam dilatare constituit.
  
  Anno 1918, Bush et Tannenbaum litteras amicas commutavit deplorans quod "ob incommodum politicum" relationes suas negotium ad tempus suspensum habuissent. Negotiatio post quindecim menses resumitur, cum reditum iuvenum Tannenbaums in Germaniam incidit.
  
  Qua die pervenit epistula, qua Ioseph filios suos accepit, Alicia putabat se moriturum esse. Sola puella quindecim annorum, quae unum ex hospitis familiae suae filiis occulte adamavit, et qui detegit se in aeternum relinquere debere, ita plane persuasum est vitam suam ad finem esse perventuram.
  
  Prescott, illa in Cameram suam redeuntem clamabat. Utinam plura ei loquerer... Utinam plus fuss de eo fecissem, cum ab Yalensi reditum suum natalem loco ostenderet, sicut ceterae puellae in convivio...
  
  Alicia, quamvis prognosin sua supervixit, maceratis cervicalibus in suo casula vovit ut numquam homo eam iterum pateretur. Et faciet omnia quæ in vita sua sunt, et quæcumque quis loquitur. Omnium minime pater.
  
  Inveniam officium. Nequaquam, pater, nunquam id fiet. Melius fuisset si eum rogassem ut mihi officium in una officinarum suarum daret donec satis servassem tesseram reditus ad Civitates Foederatas. Et cum iterum pedem in Ohio posuero, Prescott iugulo apprehendam et exprimam donec me rogat ut sibi nubere. Hoc est quod faciam, et nemo me prohibere potest.
  
  Attamen, tempore Mercedes apud Prinzregentenplatz destiterunt, Aliciae propositum quasi balloon vile deflasse. Vix respirabat illa, et frater in sede sua trepidus agitabat. Incredibile videbatur eam solutionem suam per quattuor milia chiliometrorum - dimidium Atlantici tulisse - solum ut per quattuor milia ton iter a statione ad hoc aedificium luxuriosum dissolveretur. Ianitor paludatus ei ianuam raedam aperuit, et antequam Alicia meminisse posset, iam in elevatore erant.
  
  "Quid cogitas, Alice, pater convivium iacit?" Fame pereo!"
  
  "Pater tuus valde occupatus fuit, magister iuvenis Manfredus. Sed libertatem cepi pro tea crepitu emendi.
  
  "Gratias, Doris," Alicia mussat ut elevator sistitur cum metallico FRANGO.
  
  "Mirum erit post magnam domum in Columbo habitare in diaetam. Nemo mea spero tetigisse, Manfredus dixit.
  
  "Bene, si esset, non meministi, squilla", soror respondit, momentaneum immemores metu patris occurrendi et capillorum Manfredi adflantium.
  
  "Noli me dicere. Omnia memini!"
  
  "Omnis?"
  
  "Hoc dixi. Scapha caerulea in pariete depicta erant. Et ad pedem lecti pictura erat sphingae cymbalis ludentis. Pater eam mecum non permitteret quod Dominus Bush insanus dixit se depellere. ibo atque eam!" appellavit, inter crura pincernarum lapsus aperiens.
  
  "Exspecta, magister Manfrede!" Doris exclamavit, sed frustra. Puer iam in ANDRON decurrit.
  
  Residentiae Tannenbaum supremam aedificii partem occupaverunt, undequadraginta metra conclavis plus quam trecenta viginti metra quadrata erant, quae parva erat comparari domui in qua frater et soror in America habitabat. Alicia enim dimensiones penitus immutata videbantur. Ea non multo antiquior erat quam Manfredo iam anno 1914 excessit, et quodam modo ex ea sententia omnia intuebatur, quasi per triginta centimetra abhorruit.
  
  "... Fraulein?"
  
  "Ignosce, Doris. Quid narras?
  
  "Dominus te in officio recipiet. Habeo salutandi cum ei, sed puto deseruisse.
  
  Ambulabat aliquis versus illos in ANDRON. Vir procerus, homo sordidus, veste nigra paenula eleganti indutus. Alicia eum non cognovit, sed post eum stabat Herr Tannenbaum. Ubi ad ostium perventum est, vir in paenula tunica constitit - ita repente ad eum pater Alicia accurrit - eamque per monoculam auream in catenis intuens stetit.
  
  "Ah, filia mea est! Quam perfectum tempus!" - Tannenbaum dixit, confusam inspicere interlocutorem suum jactans. "Herr baro, te introducam ad filiam meam Alicia, quae modo cum fratre ex America venit. Alicia, haec est baron de Schroeder.
  
  "Bene," dixit Alicia frigide. Curtsy urbanum neglexit, quae fere facienda erat cum membris nobilium convenitur. Baronis staturam non placet.
  
  "Puella pulcherrima. Etsi vereor ne forte morem Americanum aliquos adoptaverit."
  
  Tannenbaum indignante vultu filiam suam jactavit. Puella tristis erat quod pater eius non multum in quinque annos mutaverat. Physice, erat adhuc lentus et brevis pedibus, notabili capillorum extenuatione. Et in modo suo sic permansit ut potentioribus, sicut et subditis firmus erat.
  
  "Non potes imaginari quantum hoc me paenitet. Mater eius infantulus mortua est et magnam vitam socialem non habuit. Certum est te intelligere. Utinam paululum temporis manere posset in societate suae aetatis homines, bene moratos homines...
  
  Baro ingemuit resignavit.
  
  "Cur tu et filia tua sex circiter die Martis apud nos ad aedes nostras coniunge? Natalem filii mei Jurgen celebrabimus."
  
  Ex intellectu aspectu inter homines commutato, Alicia scivit eam omnes in antecessum fuisse.
  
  "Certe Excellentia tua. Tam suavis est tui gestus nos invitare. Te ambulo ad ostium.
  
  "Sed quomodo potes esse tam securus?"
  
  "Paenitet, pater."
  
  Sedebant in officio. Unus murus scrinia inclusus erat, qui Tannenbaum libris refertus a navale emptis ex colore ligaturae eorum.
  
  "Esne paenitet? 'Paenitet' Alicia nihil figit. Scias oportet me maximum negotium habere cum barone Schroeder."
  
  "Ferro et metallis?" quaesivit, utens vetula materna fraude rem in rem Josef suscipiendi, quoties in alium furorem incidit. Si de pecunia loqueretur, posset per horas procedere, et tempore fiebat, oblitus esset cur primo loco irasceretur. Sed hoc tempus non fecit.
  
  "Nemo, terra. Terra... et alia. scies cum tempus fuerit. Alioqui, ut spero, lepidam partem habitu habetis."
  
  "Modo venit, pater. Ego vere non placet ire ad convivium ubi nescio quis".
  
  "Nolo? Pro pol, pars est apud baronem de Schroeder domo!"
  
  Quod audiens Alicia perhorruit leviter. Non fuit solitum Iudaeo frustra nomen Dei sumere. Tunc recordata est parva singillatim quae intrabat non animadverterat. Mezuzah non erat in porta. Circumspiciens admirans vidit crucifixum pendentem in pariete iuxta imaginem matris suae. Obstupuit. Illa non religiosus praecipue erat - perambulabat adulescentiae gradum, cum numen esse nonnumquam dubitabat - sed mater erat. Alicia hanc crucem accepit iuxta imaginem photographicam eius ut memoriam eius intolerabilem contumeliam faceret.
  
  Ioseph directum eius intuitum secutus est et ad momentum pudore vultu turbat.
  
  "Hoc tempus vivimus, Alicia. Negotium facere difficile est cum Christianis, si unus ex illis non es."
  
  "Satis prius rem fecisti, Pater. Et bene te facere," inquit, demonstrato cubiculo.
  
  Cum tu abiisses, omnia terribiliter evenerunt populo nostro. Et peius feres, videbis."
  
  "Tantum malum ut omnia donare vis, pater? Refecit... pecunia?"
  
  "Non est de pecunia, puer impudens!" Tannenbaum dixit, ne amplius in voce sua pudeat, et pugnum in mensa impulit. "A persona in loco meo officia habet. Scis quot conductos ego respondeo? Isti stolidi nebulones, qui ridiculas communiones communes coniungunt et Moscuam coelum in terra esse putant! Cotidie debeo me solvere ad mercedem suam solvendam, et de omnibus quae possunt queri est. Cave ne cogites quidem omnia proiicere quae in facie facio ut tectum super caput teneas."
  
  Alicia profundo halitum sumpsit et iterum errorem suum gratissimum fecit: exacte dixit quod putavit tempore inopportuno.
  
  "Non tibi cura, pater. Propediem profecturus sum. Volo ire in Americam et vitam ibi facere".
  
  Quo audito, Tannenbaum purpureum facies. Nutriebat pinguem digitum in fronte Aliciae nasum.
  
  "Non audes dicere, me audire potes? Tu ad hanc partem pergis et age ut puella urbana, bene? Consilia habeo de te, et non perimantur ad nutum male educatae puellae. Potesne me audire?"
  
  "Odi te," Alicia dixit, recta ad eum respiciens.
  
  Expressio patris eius non mutatur.
  
  "Non mihi molestus est modo quod dico facere."
  
  Alicia ex officio fugit lacrimans.
  
  Intueamur hanc rationem. Immo videamus.
  
  
  3
  
  
  " Dormis?"
  
  Ilse Rainer culcitam volvebat.
  
  'Nihil amplius. Quid est, Paule?
  
  "Ego eram admiratio quid facturus esset."
  
  "Est iam dimidium praeteritum duodecim. Quid de aliquo somnum questus? "
  
  "Loqui de futuro."
  
  "Futurum," mater iteravit, verbum prope exspuens.
  
  "Intelligo, quod non vult vere hic laborare pro Matertera Brunnhilde, facitne, Mom?"
  
  "In posterum video te ad academiam ire, quod nimis propinquus evadit, ac domum redi ut cibos quos tibi paravi edas suavissimos. Nunc bonam noctem. "
  
  "Non est haec domus nostra."
  
  "Hic vivimus, hic laboramus, et pro illo coelo gratias agimus."
  
  "Sicut oportet..." susurravit Paulus.
  
  "Audivi, iuvenis."
  
  "Paenitet mom".
  
  "Quid tibi accessit? Nonne aliam pugnam cum Jurgen habes? Cur omnes hodie madidus rediisti?"
  
  "Non pugna. Ipse et duo ex amicis suis me in hortum Anglicum secuti sunt."
  
  "Iustum ludit."
  
  "braccas meas projecerunt in lacum, Mom."
  
  "Et non fecistis quod eos perturbaret?"
  
  risit magna voce Paulus, sed nihil dixit. Hoc erat proprium matris. Quandocumque in tribulatione surgit, viam suam culpae invenire conata est.
  
  "Melius tu cubitum ibis, Paule. Cras amet nobis est.'
  
  "Ita, Jurgen natalis..."
  
  "liba erunt".
  
  "Qui alii comedent."
  
  "Nescio quid semper agere sic."
  
  Paulus indignum ratus est centum homines in primo tabulato convivio, cum Edouardus, quem videre nondum licuit, quarto languescere, sed ipse sibi reservavit.
  
  "Cras multum opus erit," conclusit Ilze, volvens.
  
  Puer parumper dorsum matris suae aspexit. Cubicula in alae ministerio erant ad dorsum domus, in quo vidi sicut basis. Ibi vita, et non domestica, non tam Paulum vexavit, quia aliam domum nunquam noverat. Cum nativitas eius ceperat, eam ut consuetum mirabilem aspectum ad spectaculum Ilse lavantis sororis Brunnhildis fercula.
  
  Tenuis rectangulum lucis percolatur per fenestram parvam sub tecto, fulva resonans plateae lampadis quae immiscet cum micantibus candelae, quam Paulus ad lectum suum semper servabat, quod tenebras horrebat. Reiners unam e cubiculis minoribus communicavit, quae duos tantum lectos habebat, armarium et scrinium in quo dispersa erat congue Pauli.
  
  Paulum inopia loci premebat. Non enim penuria cubiculorum promptorum erat. Etiam ante bellum fortuna baronis declinare inceperat, et Paulus observavit eam labefactari cum inevitabili stagni in medio campi composui. Processus qui multis annis ibat, sed sistere impossibile erat.
  
  In schedulis insusurrant servi, capita quatientes quasi de aliquo contagioso morbo loquerentur, illud propter chartas est. Ut puer, hae commentationes Paulum ita exhorruerunt ut, cum puer ad scholam cum ornatu Gallico domi invenerat, Paulus e schola cucurrit et se in balneo inclusit. Accepit aliquanto ante quam tandem problema problema patrui intellexit: quaestionem non contagiosam, sed funestam adhuc fuisse.
  
  Cum soluto stipendio seruorum surgere coeperunt, decedere coeperunt. Iam decem cubicula servorum tenebantur, tria tantum tenebantur: cubiculum ancillae, cubiculum coqui, et unus Paulus cum matre communicatus est. Puer interdum dormiebat, quia Ilse hora ante lucem semper surrexit. Priusquam ceteri servi discesserunt, vilicus erat iustus ut omnia in eius loco certa essent. Nunc ipsa quoque suo labore opus erat.
  
  Illa vita, exhausta matris officia ac munerum suorum opera, quoad sui meminisse potuit, primo Paulo normali videbatur. Sed in schola de rebus suis cum condiscipulis disseruit, moxque comparare coepit, animadvertens quid circa se ageretur, animadvertens quam mirum esset quod soror baronissae in scipione dormiret.
  
  Itern eadem tria verba audivit ad recognoscendas familiam suam praetermissam elapsus eum inter mensas in schola eunte, aut post se occlusum quasi ostio abdita adfligendos.
  
  ORPHANIS.
  
  Servus.
  
  Transfuga. Hoc erat pessimum, quia contra patrem. Hominem numquam sciebat, de quo mater numquam loqueretur, de quo paulo plus sciebat Paulus quam nomen eius. Hans Reiner.
  
  Itaque, collatis subauditorum sermonum fragmentis, Paulus comperit patrem suum aliquid terribile fecisse (ut dicunt in Africanis coloniis ...), omnia amisisse (... tunicam amissam, decoquere . .), et quod mater ejus in Brunnhildis amitae suae misericordia vixerit (... ancillam in domo fratris sui genero--mi, nihil minus quam baronem! - credere potes ?).
  
  Quod non magis videtur honestius ex eo quod Ilse unam notam ab illa pro opere non tulit. Vel quod in munimentis "ad sustentationem domus" conferre debuerit in bello laborare. officinam Dachau erat, sedecim chiliometrorum a Munich, et mater ante solis ortum duabus horis surgere debuit, choreas domesticas communicare, et inde tramen ad horam decimam ei duc.
  
  Uno die, statim postquam ex officina reversa est, crines et digitos cum pulvere virides et oculos caecos e die attrahendi oeconomiae, Paulus primum matri quaesivit cur alium locum manere non invenisset. Locus ubi ambo non fuerunt, perpetuae humilitati subiciuntur.
  
  "Non intelligis, Paule."
  
  Idem atque etiam responsum ei dedit, semper aspiciens, vel e cubiculo relicto, vel somno volutans, sicut paulo ante fecerat.
  
  Paulum dorsum matris suae paulisper inspexit. Videbatur penitus et aequaliter spirare, sed puer sciebat se dormire modo simulabat et mirabatur quales umbrae in media nocte illam impugnarent.
  
  Avertit obtutum, tectumque intuita est. Si oculi eius per emplastrum terebrare possent, quadratum tectum supra pulvinum Pauli olim corruisset. Quo facto, omnes phantasias de patre noctu intendit, cum sibi difficile esset ut dormire se cogeret. Omnes Paulus sciebat se in classe Caesaris esse ducem et celox in Africa Australi praeesset. Mortuus est cum Paulus biennio natus esset, neque aliud quod de eo reliquisset, imago patris in militari uniformi defluxerat, cum magna barba, oculi eius tenebrosi in cameram erecti superbe viderunt.
  
  Ilse imaginem photographicam sub pulvino suo singulis noctibus posuit, et maximo dolore Paulus matrem suam fecit, ne qua die Jurgen eum per scalas deprimeret et brachium contriverit; is dies erat imaginem photographicam rapuit, eam in scholam accepit et omnibus qui eum post tergum suum pupillum vocabant ostenderunt. Per tempus domum rediit, Ilze totum cubiculum suum inversum quaerens conversum est. Cum diligenter eam e sub paginae suae artis mathesis accepit, Ilze eum obtruncavit et deinde flere incepit.
  
  "Haec sola res habeo. Unicus."
  
  Amplectebatur scilicet. Sed primum photographicam retro sumpsit.
  
  Paulus excogitare conatus est qualis hic homo gravis debet esse. Sub scruffluo laquearii candore, luce viae lampadis, oculus mentis adumbravit adumbrationem Carinae, qua celox Hans Reiner "in Atlantico cum sua turba demersit." Is cum centum missionum possibilium venit ut verba illa novem explicaret, sola de morte eius nuntians Ilse ad filium suum transisse. Praedones, scopulos, seditionem... Incepit tamen, Pauli fantasia semper Sic finivit: Hans rotam arripiens gubernaculo, Fluctibus vale, caput ut clauduntur aquae.
  
  Ad hoc cum pervenisset, Paulus semper obdormivit in Domino.
  
  
  4
  
  
  "Vere, Otto, non possum ultra parumper Iudaeum stare. Aspicite eum dumpfnudelny inpensam se facit. Custard in fronte tunicae suae habet.
  
  "Quaeso, Brunnhilde, tacitus loquere et tranquille manere conaris. Nostis tum ego quantum opus est Tannenbaum. Ultimum nostrum pfennig in hac parte consumpsimus. Viam tuam ideam..."
  
  "Jurgen melius meretur. Nostis quam confusus fuerit ex quo frater suus rediit.
  
  Nolite ergo queri de Iudaeo.
  
  "Nescis quid sit hospita cum eo ludere, sine fine garrulo, ridiculis blanditiis, quasi nesciat se habere omnia schedula in manibus. Iam dudum etiam filiam suam Jürgen uxorem ducere ausus est," Brunnhilda dixit, contemptim Ottonis responsum exspectans.
  
  "Potest omnibus quaestionibus finem imponere".
  
  Brunnhildis scriptor risus lapidis minimam rimam ostendit sicut baronem in ictu aspexit.
  
  Stant in vestibulo atrii, intenso colloquio per dentium dentis obvoluto, interrumpunt solum cum hospites recipere destiterunt. Brunnhilde erat responsurus, sed illa iterum coactus est in vultu salutationis torvo trahere;
  
  "Bene vespere, Frau Gerngross, Frau Sagebel! Hoc bonum est quod venisti".
  
  "Nuper nos paenitet nos, Brunnhilde carissime."
  
  "Pontes, o pontes."
  
  "Yeah, negotiatio est terribilis. Monstrum vero."
  
  "Quando vadis ad hanc veterem frigidam mansionem et ad orientem oram migras, mi carissimi?"
  
  Baronissa libenter stimulis livoris arrisit. Quisquis e multis divitiis nouveau in factione occidisset, pro genere et potestate qua viri tunica armata radiavit.
  
  "Pone tibi poculum ferrum. Delectamentum est, inquit Brunnhilde, ad medium cubiculi demonstrans, ubi ingens mensa hominum circumfusa cibo et potu suillo erat. Equus metri longi glaciei super phialam ferrum eminens, et in aula dorsi, chorda soprina vulgaris Bavarica carmina ad plaustrum ducis adiecit.
  
  Comitissa comitissa ad Ottonem conversa cum certo advenientes ex auribus essent, ferreo sono dixit quod paucae dominae societatis altae Monacensis gratum invenirent;
  
  "Nuptias filiae nostrae constituisti, Ottone ne narras? Tantum super corpus meum mortuum".
  
  Baro non connivet. Quarta centuria matrimonium docebat quomodo uxor ageret cum contemni sensit. Sed tunc oportebat cedere, quia plus in dubio fuit quam stulta superbia.
  
  "Carissima Brünnhilde, non mihi dicas te non ab initio hunc Iudaeum praevidere. In his, velut captiosis causis, ad eandem ecclesiam pergit ac nos singulis dominicis diebus, simulat se audire cum "novus conversio" dicitur, latera ad sedes nostras...
  
  "Scilicet animadverti. Non sum stultus."
  
  Non utique Baronissa. Prorsus capax es duo et duo simul ponere. Denarium nomine nostro non habemus. Bank rationes vacuae sunt. "
  
  Color e Brunnhilde genis exhaustus. Habebat alabastrum in muro ne caderet tenere.
  
  "Perdant, Otto."
  
  "Vestam rubram quam geris... Vestitor institit pro eo in pecunia numerata esse. Verbum increbuit, ac rumores statim incipiunt, desini non possunt donec in trivio es."
  
  "Nescio? Putasne me non animadvertere quomodo nos spectent, quomodo morsus parum e suis brownies capiunt et inter se rident, cum se a Casa Popp non esse cognoscunt? Audire possum quid illae anus tam clare garriunt ac si in aurem streperent, Otto. Sed ab ea movere, ut filium meum, mi Jürgen, sordidam Iudaeam nubere permittat.
  
  "Nulla alia solutio est. Omnes reliquimus domum et terram nostram, quam in natali suo Edwardi nomine commemoravi. Si Tannenbaum non possum accipere ut mihi caput praebeat officinam in hac terra erigat, nos pariter cedere possumus. Unus mane vigilum ad me veniet, et tunc habebo sicut bonus vir Christianus et cerebrum meum exstinguunt. Ac demum ut soror tua sutura alicui. Hoccine est quod vis?"
  
  Brunnhilde manum de muro. Interposita mora, adventu novorum hospitum ad vires suas colligendas adhibita, ad Ottonem tamquam lapidem eiecit.
  
  "Tu et alea tua est quod nos in hunc pulmentum nactus, quid familiae fortuna perdidit. Age, Otto, quemadmodum cum Hans ante annos quattuordecim fecisti.
  
  Baro perculsa gradum retro tulit.
  
  "Non audes hoc nomen iterum commemorare!"
  
  "Eris, qui tunc aliquid facere ausus es. Et quid nobis profuit? Quod soror mea in hac domo per quattuordecim annos vixerit.
  
  "Ego non inveni epistulam. Puer crescit. Aliquam nunc...
  
  Brunnhilde ad eum inclinavit. Otto erat procerior prope caput, sed adhuc parvam uxorem suam iuxta intuens.
  
  "Patientia mea terminum habet."
  
  Brunnhilde, cum eleganti unda manue suae, in hospitum turbam invasit, baronem cum risu gelidum in faciem relinquens, optimum suum non quiritare conatur.
  
  In altero cubiculi fine, Jurgen von Schroeder vitreum tertium Campaniae destinavit, ut unum ex amicis ei exhiberet aperiret.
  
  "Ille cum aliis imponere nolui," inquit puer, post se ad mensam indicans fasciculis coloribus pictam. "Hoc unum speciale est."
  
  "Quid dicis guys? Primum debeo aperire Kron donum?"
  
  Dimidium duodecim eleifend circum se conglobaverunt, omnes caeruleis blazeribus nitidissimis vestiti insigni Academiae Metzingen. Omnes ex bonis familiarum Germanorum veniebant et turpiores erant Jürgen et Jurgen breviores et omni ioco irrisus Jurgen. Puer baronis filius habuit donum se circumdedit hominibus qui eum non praelucebant, et ante quos ostentare posset.
  
  "Aperi hoc, sed si tunc etiam meam aperis!"
  
  "Et mea!" - in choro reliquos sustulerunt.
  
  Pugnant pro me munera aperire, Jurgen cogitatio. colunt me.
  
  "Nunc nolite solliciti esse," inquit, manus, in quo se gestus aequitatis esse arbitrabatur. "Transscindemus nos traditione, ac primum tua dona pangam, deinde dona reliquorum convivorum post bibulas."
  
  "Magna idea Jürgen!"
  
  "Quid ergo, Kron?" continuavit capsulam aperiendo et contenta in gradu oculi elevando.
  
  In digitis suis Jurgen tenebat catenam auream cum cruce aliena, cujus bracchia curvata forma fere quadrata formabat. Aspiciens eam, mesmerized.
  
  "Est swastika est. Symbolum antisemiticum. Pater meus in more se esse dicit.
  
  "Erras, mi amice," inquit Jurgen, circa collum lapsus. "Nunc sunt. Spero nos multum horum videmus ".
  
  "Certe!"
  
  "Ecce Jurgen, aperi meum. Quamquam optimum non est id in publico ostendere...
  
  Jurgen involucrum evolvit magnitudinem fasciculi tobacci et se in parva arca coriaria intuens invenit. patens, patens. Chorus flabellarum eius trepidus risit cum viderent quid intus esset: quod apparuit pileum cylindricum factum globulus vulcanus.
  
  "Heus heus ... quod spectat magna!"
  
  "Numquam vidi hoc ante!"
  
  "Donum maxime personale naturae, ch Jurgen?"
  
  "Estne haec propositio quaedam?"
  
  Parumper tempus visum est Jurgen quod amitteret potestatem, quod subito ridere coeperunt. Est non aequum. Omnino non est aequum, nec sinam. Sensit iram intra se aedi- ficare et ad eum convertisse, qui novissimum verbum fecerat. pedis pedis dextri in vertice sinistri alterius plantam collocavit ac toto pondere innitebatur. Palluit victima, sed dentes.
  
  "Im 'certus excusare velis quod malus iocus?"
  
  "Scilicet Jurgen... Paenitet... Nolo etiam cogitare de vestra humanitate interrogandi."
  
  "Id quod cogitavi," inquit Jurgen, crus lente levans. Fasciculus puerorum obticuit, a strepitu partium silentio eminens. "Bene, nolo te putare me facetiarum sensum non habere. Profecto hoc perquam utile erit mihi, annuente dixit. " Cum ea enim."
  
  Ostendebat altam, somniculosam, puellam pullam vitream ferrum in media turba tenentem.
  
  "Magnis libris" unus ex suis insusurravit.
  
  "Quisquis vestrum volo bet me ut hanc partem premiere possim et in tempore bibendi reverti?"
  
  " Quinquaginta marcas in Jurgen " bet ille cuius crus obtritum sensit tenetur dicere.
  
  "Alium post se accipio" dixit.
  
  Bene, iudices, hic expectate et videte; maybe aliquid scies ".
  
  Jurgen molliter devoravit, sperans alios non animadvertere. Oderat puellis loquentes sicut semper inconcinnus et inferior sentiebat. Quamvis pulcher esset, tantum commercium cum sexu in lupanari Schwabing fuit, ubi plus pudoris quam tumultus expertus est. Pater ejus eum ibidem paucis abhinc mensibus, pallio nigro et pileo prudenti indutus. Dum peragit negotia, pater expectavit visum, bibens cognacum. Cum actum esset, filium palpans a tergo dixit quod nunc homo sit. Hoc principium et finis fuit Jürgen von Schröder educationis de mulieribus et amoribus.
  
  Ostendam eis quomodo verus homo agat, cogitans puer, suorum in occipitio obtutu sentiens.
  
  "Salve Fraulein. Gaudesne te ipsum?"
  
  Vertit caput, sed non risit.
  
  "Non realiter. Nos cognouimus?"
  
  "Non possum intellegere cur non placet. Nomen meum Jurgen von Schroeder."
  
   "Alicia Tannenbaum" dixit, manum sine magno studio tenens.
  
  "Visne saltare, Alicia?"
  
  "Nihil".
  
  Acutum responsum puellae exsuscitat Jurgen.
  
  "Tu scis me hanc partem iacere? Natalis est hodie."
  
  "Macte" inquit cavillans. "Non dubium est hic locus puellis plenus est quae te ab iis saltare perdite cupiunt. Nolo nimium de tempore sumere.
  
  "At saltim semel saltare mecum."
  
  "O vere? Quid ita?
  
  "Id est quod bene educatio dictat. Cum ingenuus dominam quaerit ....
  
  "Nosne quid me angit maxime de superbis hominibus, Jürgen? Numerum rerum supponunt. Hoc scire debes: mundus non est via quam vides. Viam amici tui cachinnant et oculos suos te auferre non possunt."
  
  Jurgen circumspexit. Deficere non potuit, nequivit eum puella inhumana humiliare.
  
  Illa se taeterrimam simulat quod me vere amat. Illa una debet esse ex iis puellis quae putent optime vertere hominem in se eum abicere donec insaniat. Scio quid cum similibus agere putabat.
  
  Jurgen extiterunt, apprehendentes puellam per lumbos et trahentes eam ad se.
  
  "Quid infernum facitis?" anhelavit.
  
  "doceo te quomodo saltare."
  
  "Si nunc non sinas, ego clamabo."
  
  "Scenam nunc facere non vis, vis, Alice?"
  
  Puella inter corpus et Jurgen bracchia sua labi conatus est, sed viribus suis aequare non potuit. Baronis filius eam propius admonuit, pectora per vestem sentiens. Modum musicorum cum risu in labris movere coepit, sciens Alicia non clamare. Confligere in tali convivio, famae tantum et familiae detrimentum faciet. Oculos puellae frigidae odiis impletas vidit, et subito invenit iucundissimum cum illa ludere, multo iucundius quam si cum eo saltare voluisset.
  
  "Vis bibere aliquid, deesset?"
  
  Jurgen abrupte cessaverunt. Paulus iuxta eum erat, lanceam plurium vitreorum Campaniae tenens, labia sua firmiter palliat.
  
  "Salve, frater meus est, architriclinus. Exi, cretin!" Jürgen* Diis.
  
  "Primum scire vellem si puella sitit" Paulus dixit ei lanceam tradere.
  
  "Ita," Alicia raptim dixit, "mirari illa Campaniae spectat."
  
  Jurgen conniventibus oculis, quaerit quid facere. Si dexterae manus dimisit ut vitrum e lance tolleret, totaliter trahere poterat. Retrorsum paululum premuntur remissio, sinit eam dimittere sinistra, sed dextra eius tenacitatem constringit. Purpureum digiti puellae verterunt.
  
  "Turn age, Alicia, speculum. Felicem faciunt, adiecit, simulans bonam mentem.
  
  Alicia super lance incumbebat, se liberare conatur, sed inutilis erat. Non habuit electionem nisi ut sinistra manu caperet Campaniam.
  
  "Gratias tibi ago," inquit, aegre.
  
  "Fortasse puella mappam vellem," inquit Paulus, levans alteram manum, in qua pateram cum parvis quadratis pannum tenebat. Se iam trans coniuges movit.
  
  "Quod mirum esset," dixit Alicia, filium baronis intendens.
  
  Paucis secundis nemo movebatur. Jürgen situm examinavit. Tenens speculum in sinistra manu, non poterat nisi dextra sudarium sumere. Tandem ira percitus, pugnam deponere debuit. Aliciae manum dimisit et illa reversa, sudarium accipiens.
  
  "Exire cogito super aerem recens," dixit mira compositione.
  
  Jurgen, quasi rejiciens, tergum vertit ad amicos. Praeteriens Paulum, pressit humerum suum, et insusurravit;
  
  "Hoc tibi redde".
  
  Nescio quo modo, Paulus in lance vitreis Campaniae paria tractavit: iunxerunt, sed non superaverunt. Statera interior eius longe alia materia erat, et eo ipso momento sensit sicut feles in dolio clavorum comprehensus.
  
  Quomodo tam stultus essem?
  
  Una erat vivendi regula: quam longissime ab Jurgen manere. Nec hoc facile factu erat, quoniam sub eodem tecto ambo vixerunt; Sed vel facilisis erat. Non multum potuit, si patruelem suam vitam miseram facere constituit, sed certe non traiicere, nedum in publico humiliare. Carissime constaret.
  
  "Gratias tibi".
  
  Paulus suspexit et paulisper oblitus est rerum omnium: metus Jurgen, gravis lance, dolor in plantis pedum, ne duodecim horae rectae in praeparatione partium operarentur. Omnia abiere, quod ei risit.
  
  Alicia non fuit quaedam mulier quae prima facie anhelitum virilem aufert. Sed si alteram inspiceres, longum esset verisimile. Sonus vocis eius erat venustas. Et si risit tibi viam , eo momento subrisit Paulus ...
  
  Non aliter Paulus eam amaret.
  
  "Ah... id erat nihil."
  
  Quod reliquum est vitae, Paulus illo momento maledicet, qui sermonem et risui tantum ei molestiam effecit. Sed tunc non attendit neque ipsa. Sincere grata erat puero tenui tenui cum oculis caesiis intelligentibus. Alicia deinde iterum facta est.
  
  "Noli putare me non posse me ipsum exuere."
  
  "Sane," inquit Paulus, adhuc vacillat.
  
  Alicia connivuit; non tam facile vincere solebat, ut rem mutaret.
  
  "Non possumus loqui hic. Exspecta paulisper, deinde mecum in cella conveniant.
  
  "Libenter, Fraulein."
  
  Paulus circum conclave ambulabat, tentans quam celerrime lance evacuare ut excusationem habere posset evanescere. In convivio primo colloquia aspiciens et miratus est quomodo homines parum attente sibi darent. Ille vere invisibilis esse videbatur, unde mirum ei videbatur, cum ultimus hospes, qui speculum sumpsit, subridens dixit: "Euge, fili."
  
  "Me paenitet?"
  
  Senex erat cum canitie, caprino, auribus exsertis. Paulo mirabilem, significantem aspectum dedit.
  
  "Numquam ante ingenuum dominam tanta virtute ac prudentia eripuit." Haec est Chrétien de Troyes. veniam deprecari. Nomen mihi est Sebastianus Keller, bibliopola.
  
  "Suus 'nice est in occursum tibi".
  
  Vir pollicem ostendit in ostio versus.
  
  "Tu velis melius festinare. Illa exspectābit."
  
  Admiratus Paulus Ipsumque sub bracchio elapsus est et cubiculum discessit. Vestis ad introitum disposita erat mensa alta et duo cotes ingentes pendulae rotis, in quibus pendebant centeni tunicae ad hospitum pertinentes. Puella unum e servis quos baronissa conduxerat ad partem suam abduxit et eum in foribus opperiebatur. Manum non extendit cum se introduxit.
  
  Alys Tannenbaum.
  
  "Paulus Reinerus"
  
  "Estne vere cognatus tuus?"
  
  "Miser, haec via est."
  
  "Tu iustus non tamquam ...."
  
  " nepos baronis?" Paulus petebat, ostendens suum amictus. "Haec postrema Parisini more."
  
  "Hoc dico, tu illum non videris."
  
  "Id quod non sum similis illi."
  
  "Libenter audio. Ego iustus volo tibi iterum gratias agere. Vide, Paul Reiner.
  
  "Certe".
  
  Manum suam ad ostium posuit, sed antequam aperiret, cito convertit et Paulum osculata maxillam. Decurrit ergo per scalas et disparuit. Aliquantum temporis iter anxie lustrabat, quasi rediret, gressus suos repetere. Tum demum fores clausit, innixa fronte ad jambum, ingemuit.
  
  Cor eius et venter erant graves et peregrini. Non potuit hoc nomen dare, ut, si qua meliore careat, Placuit - et merito - quod amaret, sensitque beatum.
  
  "Eques itaque miles in armatura fulgens praemium suum obtinuit, nonne ipse guys?"
  
  Audiens autem Paulus vocem quamprimum sciebat ita optime se convertit.
  
  Sensus statim mutatur a felicitate in metum.
  
  
  5
  
  
  Ibi erant, septem erant.
  
  Steterunt in lato semicirculo ad ostium, viam claudentes ad praetorium. Jurgen erat in medio globi, paulo ante, quasi pruriens ut ad Paulum perveniret.
  
  "Hoc tempore nimium processisti, consanguinee. Non sicut homines, qui non sciunt locum in vita sua. "
  
  Paulus non respondit, scientes quod nihil aliud dixit. Si quod aliud Jurgen ferre non potuit, humilitas fuit. Hoc in publico ante omnes amicos evenire oportuit, et per manus misellae muti consobrinae, servi, familiae ovis nigrae - incomprehensibilis fuit. Jürgen Paulum multum laedere constituit. Quo magis - eoque notabilius - the better.
  
  "Post hoc numquam iterum eques ludere vis, stercore".
  
  Paulus circumspiciens perdite. Mulier praeposita vestiario disparuit, haud dubie ex iussu pueri natalis. Amici Jurgen per medium VESTIBULUM expansi, omnem fugam impedientes, eum sensim adeunt. Si conversus conaretur ostium aperire plateae, apprehendissent eum a tergo, et projecissent in terram.
  
  "Contremiscis" Jurgen decantavit.
  
  Paulus exedram edixit, qui ad famulos, qui prope exstincto fine erat, exedram, unumque iter ei patefactum reliquerunt. Cum in vita numquam venaretur, Paulus saepius audiverat fabulam de avunculo suo omnia exemplaria, quae in pariete suo pendebant. Jurgen eum illuc movere volebant, quod ibi nemo ejus clamores audire posset.
  
  Una tantum optio.
  
  Nihilo cunctatus, protinus ad eos cucurrit.
  
  Jurgen ita miratus est videre Paulum irruentem ad eos ut caput suum simpliciter verteret. Kron, qui duo metra post erat, paulo amplius tempus pugnandi habuit. Utrumque pedes in pavimento firmiter plantavit et puerum ad se currentem ferire parat, sed priusquam Kron eum in os ferire posset, Paulus se humi proiecit. Cecidit super laevum femur suum per duas septimanas vulnerans, sed momentum permisit ut per tegulas marmoreas sicut calidum oleum in speculo elabitur, tandem subsistens sub gradibus.
  
  "Quid moraris, fatui? eum prehendite! Jurgen clamavit irritabiliter.
  
  Paulus sine intermissione respiceret ad pedes eius et scalas subiicit. Ex ideis cucurrit et solum superstes instinctus crura movens conservavit. Crura eius, quae ei tota die molesta erat, terribiliter laedere coepit. Gradus ad secundum tabulatum medium fere prolapsus et devolutus est, sed eo tempore aequilibrium recuperare curavit cum manus cuiusdam amicorum Jurgen calcibus reclusit. Aere increpitans, altiora et altiora conscendere pergit, donec inter tertiam et quartam contignationem novissimi volatus, subito in unum gradum prolapsum, concidit, porrectisque ante se brachiis, dentibus in margine paene pulsans. tribunalis.
  
  Primus insequentium eum assecutus est, sed ille vicissim in magno momento offendit et vix in extremam praecinctionis Pauli partem arripuit.
  
  "Ego got eum! Ocius!" ille raptor manu sua increpationem comprehendens.
  
  Paulus ad pedes accedere conatus est, sed alius puer in gremiale traxit et Paulus gradum delapsus est, caput feriens. Puerum temere calcet, sed se ipsum liberare non potest. Paulus in vilicae suae nodo luctatus est, quod quasi aeternitas videbatur, audientes caeteri ad eum accedere.
  
  Perduint, cur id tam fortiter facerem? certantem putabat.
  
  Repente digiti maculam ad trahendum invenerunt, et periisse amictus est. Paulus elapsus est et ad quartum et ultimum pavimentum domus penetravit. Cum enim nusquam alibi esset, per primam ianuam cucurrit, et eam obice clausit.
  
  "Quo abiit?" Clamavit Jurgen ut pervenisset ad portum. Puer qui praecinctorium Pauli apprehenderat, iam genu saucium amplexa est. ANDRON ostendit sinistra.
  
  "Profer!" Jurgen dixit ad alios, qui paucos gradus descendere desierant.
  
  Non movent.
  
  "Quid infernum es..."
  
  Constitit in abruptum. Mater eius ab imo pavimento eum spectabat.
  
  "Fusus sum in te, Jurgen," dixit gelido sono. "Optimus venimus Munich homines ad celebrandum diem natalem tuum, et tunc in media factionis evanescentes iocos in gradibus cum amicis tuis".
  
  "Sed..."
  
  'Satis'. Omnes descendere volo statim ac convivis iungere. postea loquemur".
  
  "Ita, mater," inquit Jurgen, secundo die ante amicos humiliavit. Dentibus stridentibus, per scalas tendit.
  
  Hoc non solum est, quod postea futurum est. Paule id quoque reddes.
  
  
  6
  
  
  "Est bonum ad vos".
  
  Paulus tranquillo animo incubuit et anhelitum suum resumpsit. Accepit eum aliquantulum temporis ut animadverteret unde vox egrederetur. Resupinus contra ostium in solo sedit, timens ne iam Jurges inrumperet. Audiens autem Paulus hos sermones ad pedes eius insiluit.
  
  "Edwardus!"
  
  Quod nesciens, in cubiculum suum consobrinum seniorem suum ambulavit, locum quem mensibus non visitaverat. Res eadem omnia spectabant quae ante Edouardum reliquerunt: constitutum, tranquillum spatium, sed unum quod persona domini sui relucet. Posteri in pariete erant, collectio lapidum Edouardi ac praesertim librorum ubique librorum. Iam plerique legerunt Paulum. Exploratores fabulas, occidentales, phantasias, libros philosophiae et historiae. Edouardus in culcitis legentis codicem posuerat ut una manu paginas verteret. Plures cervicalia complicata sub corpore sedenti, et per ora pallore tristi volitans risus.
  
  Noli me miseret, Paule. Non potui accipere. "
  
  Paulus eius oculos inspexit et intellexit Edouardum diligenter eius motum inspicere, mirumque ei visum est Paulum non ita eum videre miratum esse.
  
  "Vidi te prius, Edwarde. Quo die rediisti".
  
  "Cur ergo me non visitasti? Non vidi aliquem multum, sed matrem ex quo die redii. Mater tua et amici mei Mai, Salgari, Verne et Dumas," dixit, tenens librum legentis ut titulum Paulus videre posset. Comitis Montis Cristo fuit.
  
  "Venire vetuerunt."
  
  Paulus in dedecore inclinato capite. Nimirum Brunnhilda cum matre Edouardum vetuit, sed saltem experiri potuit. Revera timuit Edouardum in tali statu rursus videre post gravem diem quo e bello rediit. Edouardus eum acerbe intuebatur, haud dubie intelligens quid Paulus cogitaret.
  
  "Scio quam incommodi mater mea sit. Nonne animadvertistis? dixit, monstrans lancem placentarum a factione quae intacta fuerat. "Non dimiseram truncos meos Jurgen natalem perdere, quare non invitatus sum. Per viam, quomodo factio eat?"
  
  "Est coetus; homines bibunt, de re publica disputant et rem militarem reprehendunt quod bellum vincimus amittendum.
  
  Eduardus snorted.
  
  "Unde stant facile est reprehendere. Quid aliud dicunt?
  
  "Omnes de Versaliis tractatus loquitur. Beatae sunt ut nobis reiciendis.
  
  "Stultorum damnati," Edwardus amare dixit. "Cum nemo in Germaniae solo iactus accendit, credere non possunt nos bellum amisisse. Semper tamen idem credo. Dicturus es mihi quis ex te fugeres?"
  
  "puer natalis".
  
  "Mater tua dixit mihi te non optime valere."
  
  Paulus adnuit.
  
  "Libas non attigisti."
  
  "Non opus est multo cibo his diebus. multo minus a me relictus est. Cape eas; perge esurire. Ac propius accede, meliorem te spectare volo. Deus, ut crevisti.
  
  Paulus in ore lecti sedit et cibum cupide devorare coepit. Non comederat aliquid post prandium; etiam scholae exsultaverunt ut ad convivium expediret. Sciebat matrem suam quaerere se, sed non curaret. Cum superasset timorem, ne forte deesset cum Edouardo patruele, quem tantopere desiderabat.
  
  "Edwardus, volo... Paenitet me te non visitavisse. Hic post meridiem obrepere potui cum matertera Brunnhildis ad deambulandum egreditur...
  
  " Recte, Paule. Hic es et id quod refert. Tu es qui mihi ignoscas pro non scribendo. Promisi me facturum".
  
  "Quid prohibuistis?"
  
  "Dixerim tibi me nimis occupatum fuisse in transversis Anglicis, sed mentiri vellem. Sapiens semel dixit bellum esse septem partes taedii et una pars horroris. Multum temporis in fossis habuimus donec invicem occidere coepimus."
  
  "Et quod?"
  
  "Non potui, sicut illud. Ne hoc quidem initio belli absurdi. Soli qui postea redierunt paucorum ignavorum fuerunt.
  
  "Quid narras, Edwarde? Heros es! Voluisti ad frontem ire, unus primi!"
  
  Inhumanum Eduardus emisit risum qui Pauli crines in fine steterunt.
  
  "Heros... Scisne quis tibi decernit an offerres vis? Magister ludi tui, cum de gloria Patriae, Imperii, et de Caesare tecum loquitur. Pater tuus qui dicit te hominem esse. Amici tui sunt iidem amici qui tecum in classe gymnica non ita pridem disputabant de quis maximus inter eos est. Omnes enim verbum 'ignavum' in vultum tuum iactant, si levissimam dubitationem ostendis et te repulsam reprehendis. Non, propinque, non sunt voluntarii in bello, sed stulti et crudeles sunt. Ille domi manebit.'
  
  Paulus obstupefactus est. Subito phantasiae eius de bello, tabulas in commentariolis attrahebant, acta diurna recitare libebat, omnia ridicula et puerilia videbantur. Cogitabat de patruele suo de hoc narrare, sed veritus est ne Edouardus eum irrideret et e cubiculo eiiceret. Paulus enim tunc temporis prae se bellum cerneret. Nec bellum continuum progressus ab hoste, nec truncis terribilibus stratis abdita. In vacuum bellum Edouardi fuit, oculos depopulatus.
  
  "Potestis... restitisse. Mansit domi".
  
  "Non potui," inquit, vultum avertit. "Mentitus sum tibi, Paule; saltem partim falsus est. Effugere eos etiam adii. Itaque non sum similis illis.
  
  "Sicut qui?"
  
  "Scisne quis hoc mihi fecerit? Quinque septimanas ante finem belli erat et iam sciebamus nos perdidisse. Scimus quovis momento domum nos revocent. Et fuimus semper securiores. Homines prope nos cadentes non solliciti sumus, quod sciebamus non esse diu ante reditum. Et tunc quadam die, in receptu, testa nimium propinqua cecidit.'
  
  Vox Edouardi quieta erat - tam quiete erat ut Paulus flecteret ad audiendum quid diceret.
  
  "Mille me interrogavi, quid futurum esset si duo metra ad dextram cucurrissent. Aut si destiti galeam meam bis pulsare, sicut semper ante fossam egimus. Frontem perculit Pauli per articulos suos. "Fecit nos invictos sentire. Eo die non feci, scis?"
  
  "Nunquam volo te discessisse."
  
  "Minime, cognata, mihi crede. Discessi quia Schroeder esse nolui et si redii solum erat fac me decedere.
  
  "Non intelligo, Edward."
  
  "Mi Paule, hoc melius quam ceteri omnes intellegunt. Post quid fecerim tibi. quid fecerunt patri tuo.
  
  Ultima illa sententia incidit in cor Pauli quasi hamo ferrugineo.
  
  "Quid narras, Edwarde?"
  
  Fratrem suum tacite intuens, labium inferius mordens. Tandem caput quassans oculos clausit.
  
  "Obliviscatur quae dixi. Ignosce."
  
  "Hoc non possum oblivisci! Numquam eum novi, nemo umquam mihi de eo loquitur, quamvis post dorsum meum susurrant. Scio omnia quae mater mea mihi narravit: in reditu ex Africa cum navi demersam esse. Dic ergo, quaeso, quid fecerunt patri meo?
  
  Aliud erat silentium, hoc tempus multo diutius. Tamdiu miratus est Paulus si Edouardus obdormisset. Repente iterum aperti sunt oculi.
  
  Ego ad hoc ardebo in inferno, sed non elegi. Primum, volo ut mihi beneficium facias.
  
  "Quaecumque dicis."
  
  "Age ad officium patris mei et aperi alterum perscriptorem a dextra. Si clausum esset, clavis in medio loculi solere custodiri. Sacculum corium nigrum invenies; est rectangula, valva complicata. Afferte ad me".
  
  Paulus, ut ei dicebatur, fecit. Declinavit ad officium, timens ne in via alicui occurreret, sed pars adhuc in plena adductius erat. Arca eius clausa est et breve momentum cepit ei ut clavem inveniret. Illa non erat ubi dixit Eduardus, sed tandem invenit eam in capsula lignea. Cista tabellis impleta est. Paulus invenit peciam nigram cum filtro in dorso, miro symbolo auro insculptam. Quadratus et circinus cum littera G intus. Subtus sacculum corium erat.
  
  Puer subtus tunicam abscondit et in cubiculum Edouardi rediit. Sensit sacculi gravitatem in stomacho suo, et tremuit, cogitans quid fieret si quis eum inveniret cum hoc item quod non erat ei absconditum sub veste sua. Magnum levamen sensit, cum cubiculum intravit.
  
  "Habesne eam?"
  
  Paulus crumenam ejecit et versus lectum incepit, sed in via super unum e acervis librorum dispersorum in conclavi retentus est. Libri fracti sunt et saccus ad solum decidit.
  
  "Minime!" Edouardus et Paulus simul exclamaverunt.
  
  Sacculus incidit inter exemplaria Vindictae sanguinis Mei et Hoffman Elixirae diaboli, argumenta revelans: manubrii matricis.
  
  Erat pistol.
  
  "Quid opus est tibi sclopeto cognatus?" Paulo tremula voce petivit.
  
  " Scis quid volo hoc pro." Truncum brachii sustentavit, si Paulus dubitaverat.
  
  "Bene, non tibi dabo."
  
  "Audi diligenter, Paule. Serius aut citius id faciam, quod solum hoc facere volo in hoc mundo relinquere. Revertere potes in me hac nocte, repone unde abstulisti, et fac me per gravem humiliationem, ut me in hoc debili bracchio trahat intempesta nocte ad patris mei officium. Sed tunc numquam scies quid habeo tibi dicere.
  
  "Minime!"
  
  "Vel in lecto relinquere potes, quid dicam, audi, et da mihi facultatem eligendi cum dignitate quam relinquo. Ad te est, Paule, sed quicquid acciderit, id faciam quod volo. Id quod opus est".
  
  Paulus in solo sedit, vel potius in eum corruit, loculos corium prensans. Diu solus sonus in cubiculo metallica tickio terroris Edouardi erat. Edouardus oculos suos clausit donec motum in lecto suo sensit.
  
  Cognatus eius cecidit sacculum corium intra brachium eius.
  
  "Deus, ignosce mihi," dixit Paulus. Adstitit ad lectum Edouardi flens, sed directe eum intueri non audebat.
  
  "Oh, non curat quid agimus," Edwardus dixit molliculam digitis pellem feriens. "Gratias tibi ago, cognatus."
  
  "Dic mihi, Edward. dic quid scis.
  
  Priusquam vulneratus fauces purgavit. Tarde locutus est, quasi singula verba e pulmonibus haurienda potius quam locuta essent.
  
  "Contigit anno MDCCCCV, ut dixi vobis, et huc usque, quod nostis a vero longe non est. Diserte memini quod Avunculus Hans in missione in Africa Australi Occidentali fuisse eo quod sonum verbi probaverunt et illud repetens iterum atque iterum quaerens ius locum in tabula reperire conabatur. Quadam nocte cum essem decem annos nata, in bibliotheca quiritare audivi et descendi videre quid ageretur. valde miratus sum patrem tuum ad nos tam sero venisse. Meis patrioque disputando id cum, ad mensam rotundam sedebant duo. Duo alii homines in conclavi fuerunt. Unum ex illis videre potui, hominem brevem et delicatis vultum puellae similem, quae nihil dixit. Alterum post ostium videre non potui, sed eum audire potui. Cessaturus eram et patrem tuum salutavi - dona mihi semper attulit ex peregrinationibus - sed antequam intrabam, mater mea aurem apprehendit et in cubiculum me traxit. dixit, "Nihil te viderunt?" et dixi "non", etiam atque etiam, "Verumne de hoc dicere non habes, num me audis?" Et ego
  
  ...Iuravi me nunquam dicere...
  
  Vox Edouardi ab imis. Paulus apprehendit manum suam. Voluit eum continuare fabulam, quacumque impensa, cum sciret dolorem patruelem suum.
  
  "Tu et mater tua in duabus post hebdomadibus nobiscum commota sunt. Tu non multo maior quam puer eras, et contentus eram, quod me ipse ephebus fortium militum ludere volebam. Ne cogitabam quidem de manifesta mendacio parentes mei narraverunt mihi: quod patruus Hans celox demerserat. Dixerunt alii, patrem tuum transfugam esse, qui omnia perdidit et in Africam abiit. rumores istae aeque falsae erant, sed nec de illis cogitabam nec tandem oblitus sum. Velut oblitus sum quod paulo post audivi matrem meam conclave relicto. Immo me errasse simulavi, non obstante quod eximii acustici in hac domo eximii errori daretur. Vigilo te crescere facilem, vigilantem te ridere laete ut lusimus abscondere et quaeram et me mentitus sum. Tunc crescere coepisti - maturus intellegi. Mox eadem illa nocte fui aetate. et profectus sum ad bellum.
  
  "Dic ergo quid audisti," Paulus insusurravit.
  
  "Ita nocte, fratruelis, audivi sclopetum."
  
  
  7
  
  
  Pauli intellectus se suumque locum in mundo aliquandiu in extremis detrusit, sicut vas sinae in summo scalae. Novissima locutio fuit ultima percussio, et cecidit vas imaginarium, comminuens in frusta. Audivit Paulus crepitum dum frangitur, et Edouardus in vultu quoque vidit.
  
  "Ignosce mihi, Paule. Deus adiuva me. Nunc relinquere melius velis."
  
  Paulus autem surgens supra lectum recubuit. Pellis consobrina eius frigida erat, et Paulus osculatus eum in fronte, erat quasi speculum osculans. Ambulavit ad ianuam, crurum non omnino compos, modo obscure conscius ostium cubiculi reliquisse apertum et in pavimento foris cecidisse.
  
  Cum exortum esset, vix audivit.
  
  Sed, ut Edouardus dixit, acustici domus egregiae fuerunt. Primi hospites exeundi factionis, insatiabiles et inanibus promissionibus occupati, tunicas implebant, pop obvolutum sed indubitatum audiverunt. Superioribus hebdomadibus nimis audierant ne sonum agnoscerent. Omnes sermones eorum cessaverunt tempore secundae ac tertiae resonantiae sclopetis per scalam resonante.
  
  In munere suo, ut specimen hospitae, Brunnhilde medico et uxori suae vale dixit, quos stare non potuit. Sonum agnovit, sed sponte mechanismum defensionis sui reduxit.
  
  "Pueri cum firecracker ludere debent."
  
  Facies diffidens apparuit circum illam sicut fungos post pluviam. Primo modo duodecim homines erant, sed mox magis in in ANDRON apparuit. Non multo ante omnes convivae sciunt aliquid in domo eius accidisse.
  
  Et in domo mea!
  
  Omnes Monacenses de eo per duas horas loquerentur si aliquid de eo non fecisset.
  
  "Mane hic. Certus sum ineptias esse."
  
  Brunnhilde eam gressum vivificavit cum pulveris pyrii sensit in medio scalas. Quidam ex audacissimis convivis suspexit, fortasse sperans se errare se confirmare, sed nemo eorum in scalas ivit: tabo socialis contra cubiculum intrandum in factione praevalebat. Crevit tamen murmur, et baronissa sperabat Ottonem non fore tam stupidum ut eam sequeretur, cum aliquis eum comitari inevitabiliter vellet.
  
  Cum ad summum pervenit et Paulum in atrio singultantem vidit, scivit quid factum esset quin etiam caput fores Edouardi haereret.
  
  Sed id usquam fecit.
  
  Spasmus bilis in gutture surrexit. Horror eam rapuit, et alius affectus pravus, in quo sola serius, fastidio sui, levamen admisit. Vel certe, gravem ablatione affectum, quam in pectore gestaverat, cum filius e bello claudus rediit.
  
  "Quid fecisti?" exclamat intuens Paulum. "Rogo te: quid fecisti?"
  
  Puer caput de manibus non sustulit.
  
  "Quid fecisti patri meo, venefica?"
  
  Brunnhilde gradum remisit. Nam secundo illa nocte in memoriam Hans Reiner aliquis incussit, sed ironice, qui id nunc faciebat, idem erat qui antea minaciter nomine usus est.
  
  Quantum scis, fili? Quam multa fecit tibi ante ...?
  
  Clamare volebat, sed non poterat: non audebat.
  
  Sed manus suas in pugnos demittebat ut ungues in palmas eius defoderent, conans mitescere et statuere quid faciendum esset, sicut illa nocte ante annos quattuordecim fecerat. Et cum minimum abstinentiae recuperare posset, ipsa descendit. Altero tabulato caput super maledictum inridens et in lobby subrisit. Non audet ulterius progredi, quod non putabat se diu ante hoc mare temporis vultu praetendere.
  
  "Habes excusare nos. Amici filii mei cum taedis, ut putabam, ludebant. Quod si non sapis, ego de chao faciam illic, matri Pauli ostendit, "Ilse, carissime."
  
  Facies eorum auditis emolliuntur, et convivae solvuntur, cum viderent villulam hospitae in scalas sequentes quasi nihil accidisset. Multum iam de factione rumores habebant, et vix exspectandum erat ut domum ad vexandas familias suas redirent.
  
  "Noli etiam cogitare de quiritatione" id solum Brunnhilde dixit.
  
  Exspectabat ilse aliquod lusum puerile, sed cum vidisset Paulum in androne, timuit. Deinde, ubi Edouardi ostium aperuit, pugnum mordere debuit ne vociferatio. Reactio eius non multum differt a baronissa, nisi quod Ilse lacrimas habuit et horrorem.
  
  " Infelix puer , " inquit , manibus plectens .
  
  Soror Brunnhildis observavit, manus suas deae.
  
  " Filius tuus erat qui Eduardo sclopeto dedit."
  
  "O sancte Deus, dic mihi verum non est, Paule."
  
  Audiebat orationem, sed spes non erat in verbis. Filius non respondit. Brunnhilde accessit ad eum, irritavit, digitum eius iactans.
  
  "Vocam magistratum. In carcerem contabescet ut telum debilitatum dare.
  
  "Quid fecisti patri meo, venefica?" Paulus tardius surgens iteravit ad amitam suam. Modo non recumbit, quamvis pertimuit.
  
  "Hans in coloniis mortuus est", illa haud multa fide respondit.
  
  "Non est verum. Pater meus in hac domo erat priusquam evanuit. Filius tuus dixit mihi.
  
  Eduardus aeger et confusus; omnis generis fabulas propter vulnera a fronte constituit. Et non obstante quod medicus eum visitare prohibuisset, hic eras, eum ad naufragii nervorum compulit, et deinde ivit et ei sclopetum dedit!"
  
  "Dormis!"
  
  "Occidisti eum."
  
  Puer dixit, "Mendacium est". Sed frigidum dubitationis sensit.
  
  "Paule, satis est!"
  
  "Exi e domo mea."
  
  Paulus dixit, "Non imus;
  
  "Est ad te," Brunnhilde dixit, ad Ilse conversus. "Iudex Stromeyer adhuc visum est. Duobus minutis descendam et narrabo quid factum sit. Si filium tuum hac nocte in Stadelheim manere non vis, statim abituro.
  
  Ilse mentio carceris expalluit horror. Strohmeier bonus erat baronis amicus, et non multum labori persuadere ut Paulum ad necem fingat. Manus filii apprehendit.
  
  "Paule, eamus!"
  
  "Nondum..."
  
  Tam dura ei percussit ut digiti eius laederent. Labium pauli incepit cruentare, at stetit vigilans matrem suam, nolens movere.
  
  Tum demum prosecutus est.
  
  Ilse filius vidulum non solvit ; ne cubiculum quidem intraverunt. Descenderunt in scalam, et per posticum mansionem reliquerunt, furtim angiportis ne visi essent.
  
  Ut scelestos.
  
  
  8
  
  
  "Et peto ubi infernum venis?"
  
  Apparuit baro furens et fessus, tunicae fimbriae rugae, barba sparsae, monoculus pensilis in ponte nasi. Hora abiit cum Ilse et Paulus discessit, et pars iam finita est.
  
  Solus cum ultimus hospes remansisset, baro quaesivit uxorem suam. Invenit eam in sella sedentem, quam in androne quarto tabulato detulit. Ianua camerae Edouardi clausa est. Etiam magna voluntate Brunnhildis se ad convivium reducere non potuit. Cum viro suo apparuit, indicavit ei quod intra cubiculum esset, et Otto partem doloris ac compunctionis sensit.
  
  Mane vocabis iudicem, Brunnhilde voce impassiva dixit. Dicemus nos hac conditione eum invenisse cum venimus ut eum ientaculum aleremus. Hoc modo servare possumus scandalum ad minimum. Ne pop sursum.'
  
  Adnuit Otto. manum de ostio. Non ausus est intrare, et nunquam vellet. Etiam post vestigia tragoediae parietibus et pavimentis abstersa.
  
  Iudex in meo debito. Eum puto posse agere. Sed miror quomodo Eduardus sclopetum obtinuit. Ipse non potuit ".
  
  Cum Brunnhilda ei de munere Pauli narravit et Reiners e domo proiciebat, baro furibundus erat.
  
  "Cogitesne quid feceris?"
  
  "Minaeque erant, Otto."
  
  "Numquid forte oblitus es quod hic agitur?" Cur eos in hac domo habuimus tot annos?"
  
  "Ut me humiliare et conscientiae levamen meum," Brunnhildis acerbitate retentam per annos dixit.
  
  Otto non molestus est respondere ut sciret id verum esse.
  
  " Eduardus nepoti tuo loquebatur."
  
  "O Deus meus. Habesne, quid ei dixerit?
  
  "Non refert. Hac nocte relicta, suspecti facti sunt, etiam si cras eas non prodimus. Eloqui non audent, nec probationem habent ullam. Nisi quid puer invenit. "
  
  "Putasne me sollicitum esse de illis veritatem inveniendi?" Hoc facere debebunt Clodovei Nagel. et Nagel in Germania diu non fuit. Sed id problema nostrum non solvit. Soror tua solus est qui scit ubi litterae sint. Hans Reiner".
  
  "Tunc custodite oculos vestros super eos. Ex longinquo".
  
  Otho paulisper cogitavit.
  
  "Ego iustus jus persona ad officium."
  
  Intererat huic conloquio alius, quamquam in atrio angulo latebat. sine intellectu audiebat. Multo post, cum baro von Schroeder in suum cubiculum se receperat, in cubiculum Edouardi ivit.
  
  Videns autem quod intus erat, ad genua procidit. Resurrexit, quod innocentiae reliquum erat, quod mater exurere non posset, partes animae, quae odia et invidia patruelis per multos annos serere non poterat, mortua in cinerem versa est.
  
  Paulum Reinerum pro hac occidam.
  
  Nunc heres sum. At ego baro.
  
  Non potuit efficere uter magis certarum cogitationum illum excitaret.
  
  
  9
  
  
  Paul Reiner inhorruit pluvialibus Maii. Mater eius eum trahere desierat et nunc iuxta eum ambulabat per Schwabing, in regione Bohemica media Monacensis, ubi fures et poetae una cum artificibus et meretricibus in popinis consederunt usque ad matutinas matutinas horas. Sed paucae tabernae iam apertae erant, nec in aliquam eorum introierunt, quia pfennig non habebant.
  
  "Transeamus ad ostium hoc", dixit Paulus.
  
  Nox evellet nos speculator; Hoc iam ter factum est.'
  
  "Non potes hoc ire, Mom. Peripleumoniam capies."
  
  Expresserunt per angustam aedium ostium quod dies meliores viderant. Conopeum saltem a pluvia inundante, quae deserta siderum et inaequabili lagomate inundavit. Lumen languidum plateae lampades spargunt novas meditationes in udo superficie; dissimilis erat quicquid Paulus viderat.
  
  Ille perterritus haesit etiam matri propius.
  
  "Adhuc bracchiis patris indueris, annon tu?"
  
  " Utique," inquit Paulus, anxie dixit.
  
  Illa ter in hora nouissima interrogauit eum. Lassata et vastata mater, quasi filium vapulantem et per angiportum a Schroeder mansione traheret, industriae copia adhibita est ut etiam nesciret exstare ac iam in aeternum amitteret. Oculi eius deprimebantur, et manus tremebant.
  
  " Cras illud ponemus, et omnia recte erunt."
  
  De bracchialibus nihil speciale; ne aurea quidem. Paulus miratus est si plus quam una nocte in domo conscensis et cena calida, si fortunati essent, solveret.
  
  "Magnum est consilium" se dicere coegit.
  
  "Opus est alicubi manere, et rogabo te ut ad officium meum antiquum ad pyrii officinam redeas."
  
  "Sed, mater... pulvis pyrii iam non est. deposuerunt confecto bello.
  
  Tu autem es, qui mihi dixit Paulum videri, nunc perquam sollicitus.
  
  "Sol oritur cito", mater dixit.
  
  Paulus non respondit ei. Collum gruuit, crepitum noctis speculatoris ocreas exaudire. Paulus eum satis diu abesse voluit, ut oculos ad momentum clauderet.
  
  Ita defessus sum... Et quid hac nocte accidit non intelligo. Tam mirum est... Fortasse nunc mihi verum dicet.
  
  "Datum, quid scis de quo factum est pater?"
  
  Parumper, Ilse torpor excitate videbantur. Scintilla lucis ardebat in oculis eius tamquam ultimi favillae ignis. Mentem Pauli arripuit et vultum leniter permulsit.
  
  "Paule, quaeso. Obliviscatur ejus; oblivisci omnia hac nocte audisti. Pater tuus vir bonus fuit qui tragice naufragio mortuus est. Promitte mihi te hoc inhaerere, quod veritatem non quaeres, quia te amittere non potui. Vos omnes reliqui. Puer meus Paulus.
  
  Primae lucis conspectus per plateas Monacensis longas umbras mittit, cum illis pluviam accipit.
  
  "Promitte mihi," institit, vocemque trahens.
  
  Paulo ante dubitavit respondens.
  
  "Promitto".
  
  
  10
  
  
  "Wooow!"
  
  Plaustrum mercatoris carbonum in Rhenstrasse claudendum dedit. Duo trepidant equi, caecis oculos, opacaque pectora terga, Sudoribus ac fuligine nigris. Mercator calculus in terram desiluit et absens manum in plaustrum excurrit, cui nomen erat Klaus Graf inscriptum, quamquam duae tantum primae litterae adhuc legibiliae erant.
  
  "Abice, Halbert! Clientes meos volo scire quis materias suas crudas tradet," paene amica dixit.
  
  Vir in sella aurigae petasum exuit, pannum extraxit qui longinqua adhuc pristini fabricae colori memoriam retinebat, et sibilans in ligno laborandum constituit. Hoc unum modo se exprimit, quia mutus est. Lenis et velox erat lyrae: ipse quoque laetus videbatur.
  
  Integer tempus erat.
  
  Paulus omnes mane secutus est ex quo comes Lehel detentus stabulis relictis. Eos etiam pridie spectaverat intellexitque optimum tempus ad laborem petendum esse proxime ante horam pomeridianam, post quietem collier post meridiem. Tam ipse quam mutus de magnis farticulis ac duobus cervisiae sextariis egit. Post eos fuit primo mane dormitatio irritabilis cum ros in plaustro congesserat dum vectum carbonis exspectabant aperiendi. Abiit iracundior lassitudo in fine diei, cum silentio biberunt ultimam cervisiam, sentiens guttura gleba.
  
  Si id non possum facere, Deus adiuva nos, Paulus perdite cogitabat.
  
  Paulus et mater eius per dies duos quaerebant invenire et non manducavit neque manducavit in tempore illo. Post impignoratam suam vigiliam satis pecuniae acceperunt duas noctes in domo conscensis et prandium panis et cervisiae habent. Mater eius diligenter officium quaesivit, sed mox intellexit in diebus illis opus esse somnium fistula. Mulieres a loco, quem in bello habebant, expulsi sunt, cum viri a fronte redierunt. Naturaliter non quod mus volebant.
  
  "Mamant imperium hoc et praescriptiones eius", pistor iis dixit, cum ab eo quaesitum esse non posse. "Veterum bellum nos conducere fecerunt cum foeminae aeque officium faciunt ac multo minus praeficiunt."
  
  "An mulieres vere faciunt officium tum viri?" Paulus contumaciter eum interrogavit. Erat malus modus. Fremebat stomachus eius, et odor clibani cocti panis peius fecit.
  
  "Interdum suus 'melius. Unam habui quae sciebat pecuniam facere meliorem quam quisquam alius."
  
  "Cur ergo minus reddidistis?"
  
  "Bene, ut 'patet," dixit pistor allevans. " Mulieres sunt."
  
  Si logica aliqua ad hoc fuit, Paulus id intellegere non potuit, mater tamen et officina baculi consentientes annuerunt.
  
  "Sapiens cum sis maior," unus ex illis dixit Paulum et matrem reliquit. Tunc omnes riserunt.
  
  Paulo felicior fuit. Primum semper rogaverunt eum de antequam dico potentiale exploratum est an aliquid facere posset an veteranus bellum gereret. Multas deceptiones paucis horis expertus est, ergo statuit quam ratione posset ad quaestionem accedere. Fortuna fretus, collium sequi statuit, eum studeat, eumque quam optime poterit accedere. Ipse et mater sua ad conscensis domum morari curaverunt post tertiam noctem, postquam promiserunt se dare in crastinum, et quia paterfamilias miseratus est super eos. Dedit etiam eis phialam crassam pulmenti cum chunkis potatoes in eo natantibus, et frustum panis fusci.
  
  Ita Paulus Rhenum traiecturus erat. Locus clamosus et laetus refertus institoribus, diurna mercatoribus et acutoribus cultro qui suas pixides compositus, novissimum nuntium, vel cultellorum bene acutorum beneficiorum vendiderunt. Odor pistrinum cum fimo equino mixtus, quod multo frequentius erat in Schwabing quam carrus.
  
  Paulus momento temporis usus est adiutor fodinis carbonis relictus ut ianitorem aedium vocaret ad praestandum ut eum fores cellariae aperiret. Interea collier cophinos betulis ingentes paraverat in quibus bona sua portabant.
  
  Forsitan si solus est, amicus erit. Paulus aliter se geritur cum advenis coram iunioribus suis cogitans appropinquare.
  
  "Salve, domine."
  
  "Quid infernum vis, puer?"
  
  "Opus opus est".
  
  "Exi. Non opus est quoi".
  
  "Fortis sum, domine, et hoc plaustrum celerrime exonerare potui tibi."
  
  Dignatus est carbonarius Paulum primum intueri, sursum deorsumque intuens. Paulus braccis suis indutus erat, tunicula alba et thorax, et adhuc apparebat sicut architriclinus. Paulus ante se magni viri ad corpulentiam comparatus percepit ut debilis.
  
  "Quot dies annorum vitae tuae?"
  
  "Septemdecim, domine," Paulus mentitus est.
  
  Etiam matertera mea Bertha, quae aetatibus hominum divinans terribilis erat, rem miseram, plus quindecim tibi non daret. Praeterea nimium macer es. Exi.'
  
  "Sextum decimum diem natalem meum signat" Paulus dixit offendi sono.
  
  "Alioqui, inutilis es mihi."
  
  "Calathum carbonis modo denique, domine."
  
  Cum magna sollertia ascendit in plaustrum, sumpsit trullam, et unum corbibus implevit. Tum nisus suum non tentans, lora super humerum injecit. Scire poterat quinquaginta kilos umeros eius et dorsum demittere, sed ridere curavit.
  
  "Vide?" dixit, omnem suam virtutem ad crura certandum abstinuisse.
  
  "Puer, plusquam calathum levans", collier dixit, e sinu tobacco fasciculum trahens et fistulam intritam accendit. "Mea matertera vetus Lotta canistrum minus negotio quam tu levare potuit. Per scalas ferre poteris quae tam humidae et lubricae sunt quam interfeminium saltatoris. Fundamenta descendimus ut numquam fere accenduntur, quia procuratio aedificiorum non curat si capita nostra elimamus. Et fortasse unum cophinum auferre potuisti, fortasse duo, sed tertium...
  
  Pauli genua umerique iam pondus sustinere non poterant, et puer in acervum carbonis in faciem cecidit.
  
  "Tu cades sicut tu fecisti. Et si id tibi in angusto illo scalarum casu accidisset, non nisi calvaria tibi caput contritum esset.'
  
  Puer firmus in cruribus stabat.
  
  "Sed..."
  
  "Nullae sunt 'butae' ut me mutare mentem meam, infantem. Dimittunt cart ".
  
  "I... dicere possem quomodo negotium tuum melius facere."
  
  "Quid opus est... Et quid istuc? quaesivit collier cum derisu.
  
  "Multum temporis inter complementum unius traditionis et sequentis initium perdis, quia ad cellarium ire debes ut plus calculus capias. Si alterum plaustrum emi...
  
  "Haec est tua praeclara opinio, vox? Bonum plaustrum cum axillis ferreis, ad omne pondus quod portandum capax est, ad minus septem millia marcarum, phaleris et equis non computatis. Habesne septem millia marcarum in braccis illis laceratis? Ego coniecto non esse. "
  
  "Notae..."
  
  "Satis mereor pendere pro carbone et familiam meam sustentare. Putas me de alio plaustro emere non cogitasse? Paenitet, haedus, suum sonum molliens, cum deiectionem in oculis Pauli animadvertit, "sed te adiuvare non possum."
  
  Paulus inclinato capite victus est. Alicubi officium invenire debuit, et cito, quod patientiae domini patientiam non diu duraret. Descendit e plaustro cum coetus hominum ad eos accessit.
  
  "Quid ergo est, Klaus? Rookie?"
  
  Klaus adiutor cum ostiario redibat. Sed collier accessit ab alio viro, senior, brevi et calvo, vitreis rotundis circumdatus, et brevissimum corium portans.
  
  "Minime, Herr Fincken, iustus guy qui venit ad opus quaerunt, nunc est in itinere suo."
  
  Bene habet caracterem artis suae in facie.
  
  "Ipse visum est probare, domine. quid faciam tibi?
  
  "Audi, Klaus, alium conventum facere, et cogitavi de calculo meo hoc mense solvendo. Estne haec omnis pars?
  
  "Ita domine, duo talenta imperasti, unciam unam".
  
  "Prorsus credo tibi, Klaus."
  
  Paulus conversus ad verba ista. Modo figuraverat ubi caput reale fodinis carbonis erat.
  
  Fiducia. Et damnabitur si in pecuniam vertere non possit. Utinam me audirent, putabat se ad coetum reverti.
  
  "Bene, si non sapis..." Klaus dixit.
  
  "Exspecta paulisper!"
  
  "Interrogo quidnam hic agis, puer? Iam dixi vobis quia non opus est tibi."
  
  "Tu mihi opus esset si aliud plaustrum domine haberes."
  
  "Esne mutus? Alium plaustrum non habeo! Ignosce, Herr Fincken, non possum hunc amentem exuere."
  
  Adiutor collier, qui Paulum suspectum aliquandiu praebebat, versus eum movetur, sed bulla annuit ut ubi esset maneret. Noluit scaenam facere pro emptore.
  
  "Si possem tibi dare pecunia ad aliud plaustrum emendi," Paulus dixit ab adiutore discedens, dignitatem suam conservare conans, "Me conducere vis?"
  
  occipitio scalpi Klaus.
  
  "Immo vero, credo," fassus est.
  
  "Bine. Visne tam benignus esse ut dicas mihi quantum marginem ad naves calculus nancisceris?"
  
  "Idem omnes. Spectabilis octo percent. "
  
  Paulus quidam celeres calculos fecit.
  
  "Herr Fincken, consentisne Herr Graf solvere mille marcas pro pignus pro quattuor centesimis infringo in carbonem pro anno?"
  
  "Multa pecunia est, homo" dixit Finken.
  
  "Sed quid vis dicere? Nolo pecuniam a clientibus meis frontem accipere.
  
  "Verum est haec oblatio valde tentatio, Klaus. Hoc significaret peculiorum praediorum magnas, administrator dixit.
  
  "Vides?" Paulus delectatus est. "Omnes tibi facere offerunt idem sex clientibus aliis. Omnia, domine. Animadvertit quod non habeat fiduciam. "
  
  " Verum est, Klaus."
  
  Momento carbonis pectus intumuit sicut Turcia, sed querela mox secuta est.
  
  "Sed si marginem reducimus," dixit collier, nondum haec omnia clare cernens, "quid victurus sum?"
  
  "Cum secundo plaustro, bis velociter operaberis. Pecuniam tuam quam primum recipies. Et duo plaustra per Munich transibunt nomine tuo depicta.
  
  "Duo plaustra cum nomine meo..."
  
  "Certe, primo parum stricta erit. In fine aliud salarium solvere debebis.
  
  Collier administratorem aspexit, qui risit.
  
  "Hunc hominem pro Dei causa conducere aut me ipsum conducere faciam. Valde negotiosus est animus.
  
  Reliquum diei Paulus cum Klaus ambulavit cum administratoribus hereditatis colloquentibus. Ex primis decem, septem accepti sunt, et quattuor tantum fideiussor in chirographo.
  
  "Similis plaustrum obtinuit, Herr Graf."
  
  "Nunc habemus infernum multum opus facere. Et novos clientes invenire debes.
  
  "Cogitavi te..."
  
  "Nihil modo, haedus. Vos adepto cum populo, quamvis aliquantulum fugax, sicut cara vetus matertera Irmuska. Puto te bene facturum.'
  
  Ille per aliquot momenta tacuit, considerans prosperitatem diei, rursus ad fossorem carbonis revertitur.
  
  "Antequam consentio, domine, volo te interrogo quaestionem".
  
  "Quid infernum quod debes?" Klaus impatienter petivit.
  
  "Tune habes quod multae amitae?"
  
  Fossor carbonis in risum obtundebat.
  
  "Mater mea quattuordecim sorores habebat infantem. Crede aut non."
  
  
  undecim
  
  
  Cum Paulo praepositus calculus colligendis et novis clientibus inveniendis, negotium florere coepit. Plenum plaustrum e tabernis ad ripas Isar domuit ubi Klaus et Halbert, id est taciti adiutoris nomen, exonerantes exonerantes. Primo equos siccavit et aquam de situla pavit. Tum iugis mutavit et iumenta iumenta in plaustrum adduxit ut auxilium ferret.
  
  Sociis deinde adiuvit ut plaustrum vacuum quam celerrime mitterent. Incipiendum erat difficile, sed statim adsuetus est et laxatis humeris, ubique ingentes canistra portare Paulus potuit. Ut primum calculus circum fundum traditus, equos et caput in horreis incipiet, frementes gaudentes, sicut alii ad aliam domum accesserunt.
  
  Interea Ilze invenerat operas officinas in domo conscensis ubi habitabant, et in reditu domina domina eis parvam pecuniam dedit in redditu, quod melius erat, quia salarium Pauli vix duobus illis satis erat.
  
  "Ille quietiorem facere vellem, Herr Reiner", domina dixit, "sed non spectat ut vere multum auxilii egeam".
  
  Paulus plerumque adnuit. Matrem suam non multum iuvare sciebat. Ceteri incolas domus conscensis susurrabant quod Ilse interdum cessabant, in cogitationibus amissis, medio fere ad in ANDRON vel decorticationem potatoes verrentes, scopam vel cultrum tenentes et in spatium intuentes.
  
  Sollicitus est Paulus matri loqui, qui negavit. Et cum instabat, tandem fassus est Ilse hoc ex parte esse verum.
  
  "Fortasse paulo distrahitur fui nuper. In capite meo nimium," ait, vultum permovens.
  
  In fine: Omnia haec praetereunt, Paulus cogitavit. Fui per multum.
  
  Suspicatus tamen plus esse, quod latebat mater. Mortem patris adhuc reperire voluit, sed nesciebat quo committitur. Impossibile est Schroeders appropinquare, saltem dum in referendaris auxilio numerari poterant. Paulum nullo momento in carcerem mittere poterant, et periculum non poterat capere, praesertim cum matre non in re publica versabatur.
  
  Haec eum quaestio nocte excruciabat. Saltem posset animum suum vagari sine sollicitudine de matre evigilatione. Nunc primum in vita sua singula conclavia dormiebant. Paulum ad unum ex illis in secunda tabulato, a tergo aedium. Minor erat quam Ilze, sed saltem solitudine frui potuit.
  
  "Nullae puellae in conclavi, Herr Reiner, hospita saltem semel in hebdomada diceret. Et Paulus, qui eandem imaginationem habuit ac necessitatem ac sanam sedecim annos natus, cepit tempus ut cogitationes suas illuc vagarentur.
  
  Mensibus sequentibus, Germania se renovavit sicut Reinerus. Novus regimen tractatum Versaliis exeunte mense Iunio 1919 signavit , significans Germaniae acceptionem solam responsabilitatem belli et reparationis oeconomici colosseae. per vias ignominiosae , quae cum socii subiecissent patriam , admurmurationem placidae indignationis attulerunt , sed omnis suspirium ad tempus levavit . Mense Augusto nova constitutio rata est.
  
  Paulus sentire coepit vitam suam ad aliquem ordinem reverti. Ut varius pulvinar nisi sed auctor. Paulatim oblivisci coepit mysterii circa patris mortem, vel propter difficultatem operis, vel propter metum obeundi, vel propter auctam responsalitatem ad curam Ilseorum.
  
  Quadam tamen die, in media quiete matutina - ipso diei tempore quo officium petendum ivit - Klaus calvam cerevisiae vacuam reppulit, intritum panni fartum et iuvenem ad se reduxit. terra.
  
  "Videris quasi haedus captiosus, Paule. Cur non discit?"
  
  "Propter vitam, bellum, populus," dixit allevans.
  
  "Nihil de vita aut bello agendum est, sed homines... Semper homines retro verberare potes, Paule." Collier insufflavit nubem caeruleam ex fistula fumo. "Esne genus ut rursus percutiat?"
  
  Subito Paulus frustratus est et impotens sensit. "Quid si nosti aliquem te percussum esse, sed nescis quis sit aut quid fecerit?" interrogavit.
  
  "Age, ergo non intentatum relinquas lapidem, donec inveneris."
  
  
  12
  
  
  Munich omnia quieta erant.
  
  Tamen in luxurioso aedificatione ad ripam Isar orientalem, submissa murmura audiri poterant. Non satis magna est domus incolarum excitare; mox sonus obvolutus e conclavi quadrato imminens veniens.
  
  Locus erat antiqui, puerilis, aetati domini inconveniens. Quinque abhinc annis illud reliquit et tempus non erat mutandi wallpaper adhuc; armaria implebantur s s et stratum habebat roseum conopeum. Sed nocte tali, eius cor vulnerabile gratus fuit ob ea quae eam ad salutem mundi longi perditi reduxerunt. Eius natura se execratus est quod libertatem et constantiam suam eatenus impelleret.
  
  Sonus eiulatus erat clamor, cervical depressus.
  
  Littera in lecto erat, primae tantum paragraphi apparent inter schedae dissolutae: Columbus, Ohio, die 7 Aprilis 1920 Cara Alicia, spero te recte esse. Non potes existimare quantum nos desidero sicut tempus saltationis incipit in duobus hebdomadibus tantum! Hoc anno nos puellas sine patribus nostris, sed cum praesidio poterimus ire. Saltem plus uno choro invidunt ! Magnus tamen annus nuntius est quod frater meus Prescott puellae ab Oriente occupatus est, Dottie Walker. Omnes loquuntur de fortuna patris sui Georgii Herberti Walker, et quid boni par faciunt. Non potuit mater beatior esse de nuptiis. Utinam hic esses, quia hae nuptiae in familia primae erunt, et tu unus ex nobis.
  
  Lacrimae lento vultu Aliciae devolvuntur. Dextra manu adhaesit pupa. Subito trans cubiculum iactaturus erat cum quid ageret intellexit et se substitit.
  
  Mulier sum. Femina.
  
  Tarde emisit pupam et coepit cogitare de Prescott, vel saltem quid de illo meminisset: erant simul sub lecto quercu in domo in Columbo, et insusurravit aliquid, amplectendo eam. Cum autem aspiceret, invenit puerum non persicum et fortem sicut Prescott, sed pulchrum et macilentus. In somnis immersa, vultum agnoscere non poterat.
  
  
  13
  
  
  Accidit tam cito ut ne fatum quidem ei parare posset.
  
  "Damnat Paule, ubi infernum venis?"
  
  Paulus prinzregentenplatz venit cum plaustro pleno. Klaus modus malus erat, qui semper fuit, cum in locis opulentis laborabat. Terribilis est negotiationis. Cars et plaustra bellum infinitum gesserunt contra vanos concionatorum cervisiae, carrucas pernicibus partus hominum agitatae, et etiam birotae opificum. Lictores quadrangulum singulis denis minutis transibant, ordinem chaos efficere conantur, facies suas impenetrabiles sub galeis loricis. Fossores carbones iam bis monuerunt ut festinarent exonerare si non vis magnam mulctam recipere.
  
  Fossores carbones utique praestare non poterant. Etsi mense Decembri 1920 multos ordines adduxit, sicut duae septimanae ante encephalomyelitis duos equos petierant et eos reponere debebant. Halbertus multas lacrimas fudit quod haec animalia vita eius erant, et cum nullam haberet familiam, etiam cum eis in stabulo dormivit. Ultimum compendiorum Klaus in equis novis expenderat, nec inopinato iam sumptui deficiebat.
  
  Merito igitur carbonarius in Paulo clamare coepit eo die quam primum plaustrum circa angulum venerat.
  
  "In ponte erat ingens pulmentum."
  
  "Non curo! Descende huc et adiuva nos cum onere priusquam illi vultures redeant.
  
  Paulus e sella aurigae desiluit et calathos ferre coepit. Nunc multo minore conatu requirebat, quamquam ad sexdecim, prope decem et septem, progressus eius adhuc aberat ab omni integritate. Tenuior erat, sed bracchia et crura solidae tendines erant.
  
  Cum tantum quinque vel sex cophini exonerandi remansissent, cursores gressum incitaverunt, audito rhythmico, impatiens crepitu vigilium equorum ungularum.
  
  "Veniunt!" Klaus clamavit.
  
  Paulus cum supremo onere paene ad cursum descendit, eamque in cellam carbonariam misit, sudore profluente frontem, recurrit deinde ad viam scalas. Ut primum egrederetur, aliquod ei rectum in faciem feriunt.
  
  Parumper mundus eum circumligat. Paulus animadvertit tantum corpus in aere secundum dimidium ductum esse, et pedes in lubrico vestigio reperire conatus est. Ille arma movit, et deinde recidit. Non vacat dolorem sentire, quia tenebrae super eum iam clausae erant.
  
  Decem secundis ante, Alice et Manfred Tannenbaum quadrangulum ingressi sunt postquam per parcum prope ambulaverunt. Puella fratrem suum ambulare voluit ante terram nimis gelidam obtinuit. Prima nix heri cecidisset, et quamvis nondum constitisset, puer mox tres vel quattuor septimanas moratus est, cum crura extendere non posset ut vellet.
  
  His ultimis temporibus Manfredus quantum potuit libertate gaudebat. Pridie, squamigerum pilam e thalamo cepisset et iam calcitraret, proiciens muros, sub obprobriis transeuntium. Alias in aliis circumstantiis Alicia invaserat eos - oderat eos qui filios nocendi censebant - sed eo die tristem et fragilem sensit. Cogitatione amissa, obtutus in nubeculis, anhelitus in gelido aere factus, parum attendit Manfredo, nisi ut pilam transiret via certa sustulit.
  
  Paucis metris a porta ad domum suam, puer fores rimas rimas animadvertit et ante portas in stadio Grunwalder se esse ratus, totis viribus calcitravit. Pila, quae ex corio perquam durabili fiebat, arcum perfectum fecit antequam hominem in facie feriret. Homo per scalas disparuit.
  
  "Manfred, cave!"
  
  Clamor iratus Alicia in clamorem convertit cum sensit pilam aliquem percussisse. Frater eius super pavimentum constringitur, perterritum est. Cucurrit ad ostium ad basim, sed unus collegae victimae, homo brevis in pileo informe, iam in auxilium suum currit.
  
  "Perduint! Semper scivi quod stultus stultus caderet," alius de fossoribus carbonum dixit maiorem hominem. Stabat adhuc ad plaustrum, manibus contorquens, et versus angulum Possartstrasse anxie intuebatur.
  
  Taurus substitit in summo gradu gradus ad cella ducens, sed descendere non audebat. Aliquot enim secundis terribiles in rectangulum tenebrarum insederunt, sed tunc figura apparuit, quasi nigrum in formam humanam repente cepisset. Collegae collegae erat, qui praeter Alicia cucurrit, et lapsum hominem portabat.
  
  " Deus sanctus, iustus puer est ... ".
  
  Laesum brachium sinistrum angulum impari pendebat, bracae eius et tunicae scissae sunt. Vulnera erant in capite et brachiis, et sanguis in facie mixtus cum pulvere carbonis in striis fuscis. Oculi eius clausi sunt et non pugnavit cum alter eum humi prostravit et cruorem sordido panno abstergere conatus est.
  
  Spero quod modo inscius est, Alicia cogitabat emissam et arripuit manum.
  
  "Quod nomen est ejus?" Alicia interrogavit hominem in petasum.
  
  Ille humeros, iugulo monstrante, caput quassat. Alicia inteUigit.
  
  "Potesne me audire?" veritus ne non solum mutus, sed etiam surdus esset. "Debemus eum adiuvare!"
  
  Vir in pileo eam neglexit et ad carrucas carbones convertit, oculos eius patellae latam. Alter collier, senior, in locum aurigae primi plaustri, plenum, conscendebat, et lora reperire deperibat. Flagellum rumpens, octies in aere figurae informes trahens. Duo equi erigimur, hinnientes.
  
  "Perge, Halbert!"
  
  Vir in pileo parumper haesitavit. Accepit gradum ad alterum plaustrum, sed videbatur mutare animum et conversus. Cruentum pannum in manus Aliciae imposuit, deinde reliquit, plumbum senis secutus.
  
  "Manere! Eum hic relinquere non potes!" Clamavit perculsa moribus hominum.
  
  Illa terram calce. Furibundus, furens, inops.
  
  
  14
  
  
  Durissima pars Aliciae non persuasit cops ut aegrotum in domo sua curaret, sed Doridis resistentiam superans ut eum intromitteret. Clamant ei tam prope quam voce Manfredi ut eum, propter Deum, movendi et iuvandi causa, clamaret. Tandem frater ei obtemperavit, et duo servi per gyrum spectantium viam purgaverunt et iuvenem in levo onerant.
  
  "Miss Alicia, scis Domine non ut peregrini in domo, praesertim cum hic non est. Valde adversus eam sum."
  
  Puer calculus baiulus siculae, inscius inter servos, vetulae ad pondus suum diutius sustinebat, pependit. Portum erant, et ostiarius ianuam claudebat.
  
  "Non possumus hic eum relinquere, Doris. Medicum habebimus".
  
  "Non est nostrum officium."
  
  "Haec sit vera. Accidens Manfredi culpa fuit", ostendens puero qui iuxta eam vultu pallido stabat, tenens pilam longe a corpore eius, quasi pertimeret ne alteri noceret.
  
  "I dixerunt non". Valetudinaria sunt pro similibus hominibus.
  
  "Melius hic erit curatus."
  
  Doris eam intuens quasi non crederet quod audiebat. Tum os blandientis in risu torsit. Scivit exacte quid dicam de Alicie defricare, et verba diligenter elegit.
  
  "Fraulein Alicia, tu minor es..."
  
  Sic tota ad hoc revertitur, Alicia cogitatur, vultum ira et pudore rubet sentiens. Bene, hoc tempus non faciet.
  
  "Doria, qua pare, de via exi."
  
  Accessit ad ostium, et ambabus manibus eam aperuit. Vilicus eam claudere temptavit, sed sero erat et arbor eam in umero verberavit ac ianuam apertam iecit. Stragula recidit in atrio, inertem spectans ut Tannenbaum pueri duos servos in domum duxerunt. Istae conspectum vitabant, Doris certe non ridere conabatur.
  
  "Hoc non quomodo fiunt. Dicam patri," inquit furens.
  
  "Non est quod cures, Doris. Cum cras ab Dachau redierit, egomet dicam ei, "Alicia respondit sine conversione.
  
  Profundus, non tam certus erat quam verba suadere videbantur. Sciebat se habere problemata cum patre suo, sed in ipso momento decrevit ne paterfamilias viam suam dimitteret.
  
  'Oculos'. Nolo eos iodo maculare."
  
  Alicia in triclinium defixit, medicum turbare non conatur, qui vulnerati frontem lavat. Doris in angulo cubiculi irata stetit, iugulum assidue purgans vel pedes calcans ut impatientiam ostenderet. Cum Alicia intravit, conatus ingemuit. Alicia eam neglexit et iuvenem collier super lectum proiectum vidit.
  
  Culcita ruisse, putavit. Protinus oculis occurrit hominis et agnovit illum.
  
  Convivium architriclinus! Non, non potest eum esse!
  
  Sed hoc verum fuit, quia videbat eum dilatare oculos suos et supercilia attollere. Plus quam annus praeterierat, sed adhuc recordabatur. Et subito intellexit quis puer blodus esset in phantasia sua lapsus cum Prescott pingere conabatur. Dorida animadvertit eam inspexisse, ut oscitationem ementita et cubiculi ianuam aperit. Eum quasi tegumentum inter se et vilicam utens, Paulum aspexit et digitum ad labra levavit.
  
  "Quam ipse est?" Alicia rogavit cum medicus tandem in in ANDRON egressus est.
  
  Is erat sorbus, homo luscus, qui Tannenbaums praeerat curationis antequam Alicia nata esset. Cum mater eius de fluuio mortua esset, puella multas vigilias noctes oderat, quod eam non servasset, sed nunc insolita eius facies horret solum sicut stethoscopium tangens cutem eius.
  
  " Laevum bracchium eius fractum est, quamvis fractura pura esse videatur. Scindiculum et fascias imposui ei. Recte fere sex septimanas erit. Conare prohibere eum movere eam ".
  
  "Quid mali caput?"
  
  "Caetera noxa superficialis est, quamvis multum sanguinis habeat. Ipse in margine vestigiis exarati debet. Vulnus in fronte defixi, quamvis quam primum bene balneum sumeret.
  
  "Potestne ilicet relinquere, medice?"
  
  Medicus adnuit salutans Doridem, quae ianuam post eam modo clausit.
  
  Ego eum commendarem ut hic maneas ad noctem. Medicus, vale vale, pileum fortiter trahens.
  
  "Nos curabimus eam, medicus. Gratias tibi valde," Alicia dixit quod ei vale dixit et vultu contumaciam Doris dedit.
  
  Paulus vitiose in dolium conversus. Sinistram manum abstinere debuit ex aqua, ne fomenta madefaceret. Corpore tectus livor, nullus habitus est qui partem aliquam non laederet. Circumspexit cubiculi, attonitum luxu, qui eum circumdedit. Baron von Schroeder mansionem, licet in uno ex pulcherrimis Monacensis locis sitam, amoenitates non habuit quas haec diaetas habuit, incipiens aqua calida, quae directe e sono profluebat. Solet Paulus, qui aquam calidam e coquina portabat, quoties ex familia lavari volebat, quod cottidianum erat. Et nulla fuit omnino comparatio inter balneo quod erat in nunc et armarium cum pelvi et submersa in domo conscensis.
  
  Haec igitur est domus eius. Putavi nunquam videre eam iterum. Nimis me pudet, putabat.
  
  "Haec aqua est valde nigra."
  
  Paulus suspensus, insuetus. Alicia in foribus balneo stetit cum hilari vultu in faciem. Quamvis dolium paene ad umeros eius pervenerit et aqua spumae griseo vestita est, iuvenis tamen non erubescere non potuit.
  
  "Quid tu hic agis?"
  
  "Rebalans", inquit, subridens infirmas Pauli conatus uno brachio tegere. "Debeo tibi pro me."
  
  "Data pila fratris tui me per scalas pulsavit, dicerem adhuc mihi debere."
  
  Alicia non respondit mihi. Diligenter intuebatur eum, umeris positis et lacertis nervorum prominentibus musculos. Sine pulvere carbonum, corium eius pulchrum erat.
  
  "Aliqualiter, gratias, Alicia", Paulus dixit, taciturna sui erroris increpatione tacita.
  
  "Meminit nomen meum."
  
  Iam silere vicissim Pauli. Fulgor in oculis Alicia attonitus erat, et aspicere debebat.
  
  "Parvum potitus es," haec post pausam continuavit.
  
  Istae sunt cophini. Ton ponderant, sed fortiores te gero.
  
  "Quid existis vendere calculus terminus sursum?"
  
  " Longum est."
  
  Et sumpsit sellam de angulo balneo, et sedit juxta illum.
  
  "Dice mihi. Tempus habemus".
  
  "Nonne times ne te hic capiant?"
  
  "Veni cubitum ante dimidium horae. Sedatus est vilicus, sicut ego feci. Sed eam labi non difficile erat.
  
  Paulus virgulam saponis accepit et in manu eius vertere coepit.
  
  "Post factionem odiosam habui argumentum cum amita mea."
  
  "Propter patruelem tuum?"
  
  "Propter id quod ante multos annos accidit, quod ad patrem meum pertinet. Mater mea narravit mihi naufragio interiisse, sed factionis die comperi eam mihi per annos mentitam esse.'
  
  "Id quod adulti faciunt," Alicia cum gemitu dixit.
  
  "ejecerunt nos, me et mater mea; Hoc officium est optimum potui ut ".
  
  "Coniecto me felicem te."
  
  "Tu fortunam vocas?" Paulus Victorius dixit. "Laborare a mane ad vesperum, cum nihil exspecto nisi paucos pfennigs in sinu meo. Aliquantum felicitatis!"
  
  "Habes officium; habes libertatem, habes respectum. Iam aliquid est, respondit frustra.
  
  " Uni e his mercabor," inquit, circum se manu iactans.
  
  "Nescis quid velim, Paule, tu?"
  
  "Plures quam putes" exspuit, se continere non potuit. " Formam habes et ingenium, et omnia corrumpis simulando miserum, rebellem, plus temporis querula de luxurie tua et de quid aliis de te cogitant, quam de periculo et de re pugnando. Egestas". .
  
  Immisitque repente omnia quae dixit cernensque animique in oculis saltantem. Os suum excusandi aperuit, sed tantum deteriora facere putavit.
  
  Alicia de sella lente surrexit. Paulisper exiturus putabat eam, sed hoc modo primum multoties non potuit recte interpretari affectus suos per annos. Ambulavit ad dolium, iuxta quod genu nixus, et super aquam innixus, labiis eum osculatus est. Primo Paulus concrevit, mox agere coepit.
  
  Alicia abstraxit et intuita est eum. Sciebat Paulus qualis esset eius pulchritudo: fulgor contumaciae in oculis eius ardebat. Toto corpore incumbebat et osculabatur eam, sed tunc leviter os aperuit. Interposito tempore erupit.
  
  Tum illa ostio aperiendi sonum audivit.
  
  
  15
  
  
  Alicia statim ad pedes eius desiluit et a Paulo subnixa est, sed sero fuit. Pater eius balneo intravit. Vix illam aspexit; non opus erat. Manica vestium eius omnino madens erat, et etiam imaginatio limitata Ioseph Tannenbaum aliquam notionem capere potuit quae modo proxime accidit.
  
  "Ite ad cubiculum tuum".
  
  "At, pater..." balbutit.
  
  "Nunc!"
  
  Alicia lacrimans erupit et e cubiculo cucurrit. In via Doridem paene lapsa est, quae triumphalem risum dedit.
  
  "Ut videre potes Fraulein, pater tuus prius opinione rediit domum. Nonne mirum est?
  
  Paulus inermem omnino sensit aquam sedentem in cursim refrixisse nudam. Cum Tannenbaum appropinquasset, ad pedes eius accedere conatus est, negotiator autem eum humero violenter arripuit. Paulus licet brevior esset, tamen magis quam aspectus chulosi suadebat, et Paulus invenit balneum lubricum posse occupari.
  
  Tannenbaum in sella sedit ubi Alicia paulo ante sederat. Pauli umero paulisper manum non solvit, et Paulus timebat ne repente statueret eum deprimere ac caput aquari tenere.
  
  "Quid tibi nomen est, fossor carbonis?"
  
  "Paulus Reinerus"
  
  "Iudeus non es, Reiner es?"
  
  "Minime, domine."
  
  "Nunc attende", Tannenbaum dixit, sonum suum mollientem sicut exercitatoris ad ultimum canem in lectica colloquentem, tardissimum eius technas discere. Filia mea magnae fortunae heres est; illa in genere longe est supra tuum. Iustus es fragmen stercore calcei eius adhæsit. Intellige?"
  
  Paulus non respondit ei. Dedecus torvisque dorsum vincere, dentibus iras spacer Incussit. Eo tempore nemo erat in mundo, quem magis quam hunc oderat.
  
  "Sane non intellegis," Tannenbaum dixit, humerum eius dimittere. "Age, saltem redii priusquam aliquid fecit stupidum."
  
  Extendit manum suam ad crumenam suam, et extraxit manum roculorum ingentem. eos eleganter evolvit, et super lavacrum marmoreum collocavit.
  
  "Hoc est propter molestiam pilae Manfredi causata. Iam potes ire".
  
  Tannenbaum ostium profectus est, sed priusquam discessit, unum ad Paulum sumpsit extremum.
  
  "Scilicet, Reiner, quamvis fortasse non curares, diem cum socero filiae meae futurum consumpsi, de singulis nuptiis eius operando. Vere nubet optimatium.
  
  Suspicor te felicem esse... habes libertatem tuam, dixit ei.
  
  "Alicia scit?" - interrogavit.
  
  Tannenbaum derisorie snorted.
  
  "Numquam nomen eius dixeris".
  
  Paulus e dolio surrexit et indutus, vix exsiccata molesta est. Non curat etiam si peripneumonia deprehensus fuerit. Ille tesseram taedam ex labello accepit et cubiculum ingressus est, ubi eum ex altera parte cubiculi Doris custodiebat.
  
  "Ad ostium ambulo."
  
  "Noli te vexare" adulescens, in andronem conversus. Ostium anterioris in extremo fine clare conspicuum erat.
  
  "O, nolumus te aliquid fortuito dare," inquit vilicus cum subridendo.
  
  "Redde eam domino suo, domina. Non opus est ei," Paulus respondit, vox eius crepuit, sicut ille dixit.
  
  Paene petebat exitum, Doris eum non amplius intuebatur. Pecuniam aspexit, et vafer risus faciem suam vibravit.
  
  
  16
  
  
  Proximis hebdomadibus certamen pro Paulo fuit. Cum in stabulo se ostendisset, excusationem a Klao coactam audiebat, qui cum multa se recepisset, sed adhuc compunctus est ut adulescens in calamitate relicturus esset. Saltern illud sedavit iram in fracto Pauli brachio.
  
  "Est media hyems, et iustum est me et miserum Halbertum exonerare omnibus ordinibus quos habemus. Est tragoedia".
  
  Paulus tacuit se tot ordines habuisse propter consilium suum et secundum plaustrum. Non sentiebat multum loqui, et in silentium tam profundum incidit quam Halberti, asinum suum in sede auriga diutissime congelo, cogitationes alicubi longe volitantes.
  
  Postquam ad Prinzregentenplatz redire conatus est, cum putaret Herr Tannenbaum ibi non fore, servus autem ianuam in facie impulit. Alicie aliquas notas per mailbox evolvit, rogans ut ei occurreret in casu propinquo, sed numquam monstravit. Aliquando portam domus suae transiit, sed numquam monstravit. Hoc fiebat tristis, haud dubie a Josepho Tannenbaum instructus; Paulus monuit ne ad aream rediret, nisi in pavimento dentes tollere vellet.
  
  Paulus in se magis in dies factus, et aliquoties viae cum matre traiectae ad conscendit domum, vix pauca permutarunt. Parvum comedit, vix dormivit, nec circumstantiis observavit. Uno die, rota tergo trudit fere trahit trahit. Execrationem viatorum tolerans, qui omnes se posse necare clamabat, dixit se aliquid facturum esse, ne spissa melancholia in capite volaret.
  
  Nimirum non animadvertit figuram spectans eum uno post meridiem in Frauenstraße. Advena primo lente plaustro appropinquavit ut propius aspectum adipisceretur, e linea visus Pauli manere conatur. Vir notas ex libello in sinum suum gestavit, diligenter scribens nomen Klaus Graf. Paulo autem plus temporis ac manu bona, latera trahit semper munda et litterae conspicuae, quae aliquantum irae collier sedabantur. Tandem in aula cerevisiae proxima sedit, donec plaustra discesserunt. Turn demum ad praedium accessit, quod cautum est, ut quaedam discreta percontatione faceret.
  
  Jürgen erat in animo pessimo. Gradus modo primum quatuor anni menses acceperat, nec hilum hortati sunt.
  
  Cretin Kurt mihi impetrandum ut privatis lectionibus me dare putabat. Forsitan duos jobs pro me faciet. Eum rogabo ut ad aedes meas veniat et notario utar ne inveniat.
  
  Ultimus annus scholae erat, et locus in universitate, cum omnibus, quae in eo erant, ageretur. Parum studii erat ad persequendum gradum, sed ideam parandi circa campum, titulum baroniale ostentans. Etiam si non vere unum adhuc habeo.
  
  Plena erit formosis. Pugnabo eos.
  
  Erat in cubiculo suo phantasticus de puellis collegiis cum ancilla - nova ancilla a matre conducta postquam Reiners calce clamabat ad se post ianuam.
  
  "Magister Iuvenis Cron hic est te videre, Magister Jurgen."
  
  "Inmitte eum in".
  
  Jurgen amicum suum grunis salutavit.
  
  "Just hominem videre volui. Mihi opus est ut chartam meam referat subscribere; si pater hoc videt, perdet ingenium. Mane totum exegi ut subscriptionem suam excudere conaretur, sed omnino non similem viderit", dixit, "ad aream demonstrans, quae in fragmentis chartarum intritis tegebatur".
  
  Kron perstrinxit relationem in mensa apertam iacens et obstupescens sibilauit.
  
  "Bene habuimus fun, annon sumus?"
  
  "Tu scis Waburg me odit."
  
  "Ex dictis quod dico, participes sunt participes eius invidiæ magistri. Sed de schola tua nunc, Jürgen, non cures, quod tibi nuntium attuli. venationi parare debes."
  
  " Quid narras ? Qui sumus post?"
  
  Kron risit, iam agnitione fruens se cum indicio suo mereretur.
  
  "Avis quae e nido volavit, amica mea. Avis fractis ala.'
  
  
  17
  
  
  Paulus plane non sciebat quicquam peccasse donec serum esset.
  
  Dies eius solito coepit, cum trahit stabula e domo conscensis ad ripas Isar Klaus Graf. Cotidie adhuc obscurus erat, et Halbertum interdum evigilabat. Ipse et mutus post primam suspicionem se trahunt, et Paulus vere aestimavit momenta illa ante lucem, cum equos ad plaustra iunxerunt, et ad velum carbonum petierunt. Ibi plaustrum in sinu onerato ponunt, ubi plaustrum late metallica minus decem minutis implevit. Scribitur clericus quotiens Graf homines intraverunt ad cottidie accipiendas ut tota in ratione septimanae computari posset. Tunc Paulus et Halbertus ad primum eorum conventum perrexerunt. Klaus ibi fore expectans, fistulam suam impatienter inflans. Simplex, exercitatione exhausta.
  
  Paulus die illo ad stabulum surrexit et ianuam reppulit, sicut et mane fecit. Numquam clausum fuit, quia nihil intus erat quod furari valebat nisi ad thronum cinguli. Bipedalis bipedalis tantum ab equis dormivit, in conclavi inepto strato veteri ad dextram stabuli animalis.
  
  " Surge, Halbert! Hodie plus nix quam solitum est. Nos paulo ante relinquere debebimus si Musakh ad tempus obtinere volumus."
  
  Signum taciti comitis non erat, sed erat consuetum. Semper eum aliquandiu suscepit ut ostenderet.
  
  Subito Paulus equos timide in stabulo strepentes audivit et aliquid intus in se convertit, sentiens non diu sensisse. Pulmo ejus plenus plumbo, et in ore ejus apparuit gustus austerus.
  
  Jurgen.
  
  gressum ad ianuam arripuit, sed deinde substitit. Ibi ex omni crepitu prodiens, se execratus est, quod citius eos animadverteret. A armario ubi scopas reponebantur, a stabulis equorum et sub plaustris. Fuerunt ex eis septem, septem qui eum secuti sunt in factione Natali Jurgen. sicut aeternitas olim videbatur. Facies eorum latior et durior facta est, nec tunicas scholae amplius gerebant, sed luctus et caligas densas. Vestes magis aptae ad hoc opus sunt.
  
  "Non laberis marmoribus hoc tempore, consobrina," Jurgen dixit, "ad sordium pavimentum fastidiose demonstrans.
  
  "Hulberte!" Paulus perdite flevit.
  
  "Amicus tuus retardatus est ligatus in lecto suo. Certe non opus erat ei iocatio... unus de percussoribus dixit. Alii valde jocari videbantur.
  
  Paulus in unum plaustra desiluit ac pueri eum appropinquaverunt. Unus ex illis tentabat talum arripere, sed Paulus in tempore levavit pedem et super digitos pueri imposuit. Sonitus crepuit.
  
  "Contrivit eos! Absoluta canis filius!"
  
  "Tace! Semihora haec particula stercoris in loco tuo non paenitebit," Jurgen dixit.
  
  Plures pueri circum tergum carri ambulaverunt. Ex angulo oculi sui Paulus vidit alterum sellam aurigae capto, intentus in eam ascensionem. Sensit lucellum scalpelli ferrum.
  
  Subito admonitus est unus e multis missionibus, qui cum circum navem patris submersionem venerant: pater ab inimicis undique circumventus, qui conabantur ascendere. Dixit se hoc plaustrum esse suum scapham.
  
  Non veniant in naves.
  
  Circumspexit, perdite aliquid quaerens quo telo uti posset, sed solae res ad manum erant reliquiae carbonum circa plaustrum sparsae. Fragmenta tam parva erant ut quadraginta vel quinquaginta emitteret antequam aliquid nocerent. Brachio fracto tantum usus erat Pauli altitudo plaustri, quod eum in gradu dextro ad quemvis invasorem in facie pertundere ponebat.
  
  Alius puer ad tergum plaustri obrepere conatus est, sed Paulus capturam sensit. Qui proximus ad tribunal aurigae usus est momentaneis distractionis et se extraxit, haud dubie parat salire in tergum Pauli. Celeri motu, Paulus operculum thermorum eius dedit et calidum capulus in faciem pueri spargit. Ferculum non coquebat sicut ante horam fuerat cum in cubiculo suo in foco coxit, sed satis abundabat ut homunculus manus ad faciem instare exustus premeret. Paulus in eum vuluit et plaustrum excussit. Puer cum gemitu recidit.
  
  "Damnat, quid exspectamus? Quisque, iaculis ipsum! Jurgen vociferatus est.
  
  Paulum scalpelli fulgor iterum vidit. Ille pugnos in aere volvens, illis ostendere cupiens non timuit, sed omnes in stabulis sordidis mendacium esse sciebant.
  
  Decem manus plaustrum in decem locis apprehenderunt. Paulus peditem sinistrum et dextrum impressit, sed brevi post tempore undique eum circumdedit. Laevum bracchium unus percussores apprehendit, et Paulus se ipsum liberare conatur, pugnum alterius in facie percussum sensit. FRANGO fuit et doloris explosio in naso fracto.
  
  Momento omnia quae videbant erat micans lux rubra. Jurgen patruelem suum pluribus milibus passuum exuit.
  
  tene Kron.
  
  Paulus sensit eos a tergo captos. Extorquere conatus est, sed frustra fuit. In secunda re, post tergum brachia torserunt, os et pectus, patruelis misericordia relinquentes. Unus ex captivis in collo eius ferrum constringit, Paulum ad Jurgen directe inspicere cogens.
  
  "Non es amplius currens es?"
  
  Jürgen pondus suum diligenter vertit in pedem dextrum, deinde brachium retraxit. Ictus pauli rectum in ventre percussum. Sensit aerem relinquens corpus eius quasi strigare punctura.
  
  "Percute me omnia quae vis, Jürgen", Paulus ut flatum prehendere curaverit. "Non obstabit quominus porcum inutilem esse."
  
  Alterum alapam, lam ad os, supercilium bipertito incidit. Consobrinus eius manibus quassans cum eo et articulos laesi subigebat.
  
  "Videsne? septem enim sunt similes vobis unus de me aliquis qui me detineat et vos peius me faciatis
  
  Jurgen prosilivit et comam consobrini sui tam dura arripuit ut Paulus putaverit se ad eum yank.
  
  "Eduardum, canis filium, occidisti."
  
  "Omnes egi auxilium ei. Idem dici non potest quod reliquum est.
  
  "Ergo, cognata, es repente aliquam affinitatem cum Shredders petis? Cogitavi te totum tradidisse. nonne id quod dixe- runt ad meretricem Judaicam ?
  
  "Noli dicere illam".
  
  Jürgen etiam propius admotis donec Paulus anhelitum super faciem suam sentire potuit. In Paulum figebantur oculi, nisi dolorem verbis infligeret.
  
  "Relaxa, non diu meretrix futura est. Iam illa spectabilis domina erit. Futura Baronissa von Schroeder.
  
  Paulus statim scivit hanc veritatem esse, et non solum consobrini sui tumultum. Exortus est in stomacho dolor acutus, causans clamorem informem et desperatum. Jurgen magna risit, oculique tumes. Tandem emisit comam Pauli et cecidit caput Pauli super pectus eius.
  
  "Ergo, guys, demus illi quod meruit."
  
  Tunc Paulus caput recidit quantum potuit. Guido post se in pugnis Jurgen manum suam laxavit, sine dubio victoriam illorum esse credens. Vertex Calvariae latronem in facie percussit, et Paulum dimisit ad genua procumbentem. Ceteri ad Paulum ruebant, sed omnes pilae in solo appulerunt.
  
  Paulus bracchia vibrans caecos iacit ictus. In medio tumultu, sub digitis aliquid durum sensit, et apprehendit. Conatus est ad pedes pervenire, et paene ipse successit cum Jurgen in patruele suo animadvertit et vuluit. Reflexive Paulus vultum velavit, nesciens se tenere quod modo in manu sustulit.
  
  Clamor horrendus, deinde silentium.
  
  Paulus ad marginem plaustri se extraxit. Cognata eius erat genibus humi nixa. manubrium ligneum a nervum oculi dextri exsertum. Fortunatus erat puer: si amici plus aliquid crearent, Jurgen mortuus esset.
  
  "Abice! Áuferant eam!" clamavit.
  
  Videntes autem eum alii, paralyticus est. Noluerunt ibi esse amplius. Eis iam lusus non erat.
  
  "Me dolet! Adiuva me propter caelum!
  
  Denique unus e percussoribus ad pedes ejus festinavit ac Jurgen appropinquavit.
  
  "Noli facere", inquit Paulus. "Accipe eum in nosocomium et roga ut removeas."
  
  Alter puer intuens Paulum, vultu expressit. Prope erat quasi ibi non sit vel nulla rerum suarum potestas. Ambulavit ad Jurgen et manum in capulo scalpelli posuit. Sed, cum expressisset, Jurgen repente in contrarium vellicavit, et ferrum scalpelli maxime oculi eius efflavit.
  
  Jurgen subito substitit et manum levavit ubi scalpellum paulo ante fuerat.
  
  "Non possum videre. Cur non video?"
  
  Deinde conscientiam amisit.
  
  Puer qui extraxerat scalpellum stabant intuentes blank in eum quasi molem reniformi quod erat dexter oculus futuri baronis delapsus ferrum in terram.
  
  "Habes eum in nosocomium ducere!" Paulus exclamavit.
  
  Cetera cohors sensim ad pedes prosiliens, nondum satis comperto quid principi evenisset. Ibant ad stabula, ut vincerent simplicem, opprimentes victoriam; pro: incogitabile factum est.
  
  Duo ex eis Jurgen brachiis et cruribus portaverunt ad ostium. Ceteri ad eos convenerunt. Neuter eorum verbum dixit.
  
  Solus puer cum scalpello manebat ubi esset, interrogans Paulum.
  
  Et Paulus ait: Perge, si audes, ad cælum orans.
  
  Puer manum aperiens, scalpellum in terra demittens, in viam cucurrit. Paulus eum observavit relinquere; tum demum solus flere coepit.
  
  
  18
  
  
  "Non habeo hoc facere propositum."
  
  "Filia mea es, facies quod dico."
  
  "Non sum item quod emere vel vendere possis."
  
  "Haec est summa vitae tuae occasio."
  
  "Per vitam tuam vis."
  
  Tu es ille qui fies baronissa.
  
  "Nescis, pater. Porcus est, incultus, superbus...
  
  "Mater tua me simillimis verbis descripsit cum primo congressu".
  
  "Cave eam ex hoc. Numquam...
  
  "Vellet optimus pro vobis? Conatus est ad beatitudinem tuam secure? "
  
  "... filiam suam viro nubere coegit quam odit. et non-iudaeus, plusquam illud.
  
  "An aliquis melius mavis? Mendicus esuriens, quomodo collier amicus tuus est? Non est Judaeus nec Alicia.
  
  "Est certe bonus homo."
  
  "Est quod sentis."
  
  "Aliquid ei dico."
  
  "Vis prorsus tria milia marcarum sibi."
  
  "Quid est?"
  
  "Dies amicus tuus ad visitandum venit, ACERVUS banknotes in labrum reliqui. Tria millia marcarum pro tribulatione sua, ea lege ut numquam hic iterum compareat."
  
  Alicia obmutuit.
  
  "Scio, fili mi. Scio durum est...
  
  "Dormis".
  
  "Iuro tibi, Alicia, in tumulo matris tuae, amicum tuum collier e labello pecuniam accepisse. Scis, non aliquid tale iocari."
  
  "EGO..."
  
  "Populus semper te confundet, Alice. Veni huc amplectaris me
  
  ..."
  
  "Noli me tangere!"
  
  "Per hoc habebis. Et disces amare filium baronis de Schroeder viam matrem amandi me.
  
  "Odi te!"
  
  "Alicia! Alicia, revertere!
  
  Domum post biduum reliquit, obscuro lumine matutino, inter nives iam vias nivis obsita.
  
  Vidulum grandem sumpsit secum plenam vestibus et omni pecunia quam poterat convenire. Non multum erat, sed satis esset paucos menses durare donec officium honestum inveniret. Absurdum eius, puerile consilium ad Prescott redire, conceptum quo tempore visum est in prima classe et fauces locustis iter facere, res praeterita fuit. Sensit autem aliam esse Alicia, quae viam suam stringere debuit.
  
  Tulit etiam vas quod ad matrem pertinebat. Continebat imaginem photographicam Aliciae et alterius Manfredi. Mater eius circum collum eius portabat usque ad diem mortis suae.
  
  Priusquam discederet, Alicia paulisper morata est ad ianuam fratris sui. Manum suam in ostio posuit, sed non aperuit. Timebat ne aspectus circum Manfredi, vultus innocens animum suum debilitaret. Virtus eius potentia iam multo infirmior erat quam expectata.
  
  Iam tempus est omnia mutare, quae in viam egrederetur putavit.
  
  Pellis eius ocreas luteas vestigia in nive reliquit, sed blizzard curabat ut ea lavaret sicut traxit praeteritum.
  
  
  19
  
  
  Quo die oppugnatum est, Paulus et Hulbertus hora prima serotina ad primam traditionem pervenerunt. Klaus Graf canos in furorem convertit. Cum vidisset laceram faciem Pauli et audivit eius fabulam - confirmata assiduitate Halberti nutu, quem Paulus invenit ligatum ad eius lectum vultu humilitatis in faciem - remisit eum in domum suam.
  
  Postridie mane Paulus miratur in stabulis Comitem invenire, quem locum vix unquam reliquum diei visitavit. Recentibus adhuc rebus impeditus, non animadvertit novum quod ei collier aspectum dedit.
  
  "Salve, Herr comes. Quid tu hic agis?" diligenter interrogavit.
  
  "Bene, ego tantum volui efficere ut non essent plures difficultates. Potesne mihi persuadere hos guys non reverti, Paule?
  
  Cunctatus adulescens paulo ante respondet.
  
  "Minime, domine. Non possum."
  
  "Hoc illud est quod i videri."
  
  Klaus tunicam excussit et extraxit duos rugosos, sordidos libellos. reos tradidit Paulo.
  
  Accepit autem eos Paulus in mente sua.
  
  "Pars salarii menstrui mei hodie possidet. Domine, accendis me?"
  
  "Cogitavi quid heri evenit... Problemata nolo, intellegis?"
  
  " Utique domine."
  
  "Mirari non videtur", inquit Klaus, qui altas saccos sub oculis habuit, haud dubie ex vigiliis nocturnis quaerens utrum amet necne accenderet.
  
  Paulus intuens eum, miratus si explicaret profundum abyssi, in quam eum rostro in manu immerserat. Statuit non, quia collier iam conscius erat. Sed ironiam elegit, quae magis magisque eius facta est.
  
  "Hoc secundo me prodidisse, Herr Graf. secundo proditione amittit leporem suum.'
  
  
  20
  
  
  "Non potes hoc mihi facere!"
  
  Baro risit et herbalem tea sorbendum accepit. Utebatur rebus, quod peius erat, aliter fingere non conabatur. Primum vidit occasionem manus Iudaicae pecuniae sine Jürgen nubendi.
  
  "Mi Tannenbaum, quomodo quidvis facio".
  
  "Ita prorsus!"
  
  "Nulla sponsa est?"
  
  "Atqui," Tannenbaum invitus admisit.
  
  "Igitur nuptiae nullae esse possunt. Et quoniam sponsae absentia serenat, iugulumque suum, "Tua est responsabilitas, par est tibi curare expensas.
  
  Tannenbaum in sella sua sollicite movit, responsum quaerens. Se plus tea et dimidium saccharo phiala infudit.
  
  "Video te similem," inquit Baron, supercilium curvans. Aversatio quam Ioseph in eo evocavit paulatim in mirabilem fascinationem mutatus est tamquam trutina potentiae mutatae.
  
  "Bene, ego sum ille qui pro saccharo solvit."
  
  Baro respondit vulturio.
  
  "Tu non esse rude."
  
  "Putasne me ineptum, baronem? Dixisti mihi te pecunia utere ut officinam Flexilis fabricaret sicut ille quem quinque abhinc annis amisisti. Ingentem quantitatem quam a me petiisti credidi tibi et transtuli. Et quid post duos annos invenio? Non solum officinam non creasti, sed pecunia finita est in librario nervum quod solum ad accessum habes."
  
  " Hi commeatus securos, Tannenbaum."
  
  "Quod potest esse. Sed pastori non credo. Primum non esset futurum familiae tuae conciliandae manus."
  
  Baro Otto von Schroeder iram in vultu habuit quod se sentire non posset. Nuper in febrem aleatoriam se relapsus est et longas noctes intuens in folder corio continens pecuniam quae cum Tannenbaum pecunia fecerat. Unicuique clausulae liquidae momentum habuit, quod significabant eos in fasciculos notarum modo plus quam horae cum subscriptione et fine hefty modo converti posse. Se ipse non tentat: sciebat cur item inclusus esset. periculum capiebat sciebat. Plus ac magis incepit ante lectum bibere, et ultima septimana ad mensam alea rediit.
  
  Not in Munich varius; non erat ille stultus. Mutavit in mollissimas vestes quas invenire potuit et instaurationem in Altstadt visitavit. Cellarium cum scobe in pavimento et meretricibus plus in eis pingunt quam in Alte Pinakothek reperias. Poposcit vitrum Korn et sedit ad mensam, ubi modus initium tantum duarum marcarum erat. In sacculo suo quingenta dollaria habuit, ut plurimum posse expendere.
  
  Gravissimum est quod evenire potuit: vicit.
  
  Etiam cum schedulis illis sordidis conglutinatis sicut novellae in nuptiis suis, etiam cum ebrietate ex poto homemade et fumo oculi ejus stimuli, etiam malo nidore, quod in aere illius basis pendebat, vicit. Non multum, tantum satis est ut sine cultro in visceribus hunc locum relinquat. Sed vicit, et nunc magis ac saepius agere voluit. "Vereor ne tibi tantum de pecunia, Tannenbaum, meo iudicio confidam."
  
  De industrialist skeptically chuckled.
  
  "Sine pecunia ac sine nuptiis me relictum esse video. Etsi semper redimere possem epistolam illam fidei quam pro me signavit, Baron.
  
  Schroeder devoravit. Noluit aliquem ex perscriptorem in officio suo folder accipere. Et non propter hoc, quod dividens gradatim debita sua tegebat.
  
  Nec.
  
  Folder ille - ut permulsit, putans quid pecunia facere posset - nulla res per longas noctes eum custodivit.
  
  "Sicut ante dixi, rude esse non oportet. Nuptias inter familias nostras tibi pollicitus sum, et id quod obtines. Affer mihi sponsam et filium meum exspectabo eam.
  
  Jürgen matri tribus diebus non locutus est.
  
  Cum baro ante hebdomadem filio suo ad hospitium profectus est, rationem adulescentis valde inclinatam audivit. Laesus est per id quod factum est - etiam plus quam cum Edouardus tam male mutilatus rediit, Jurgen stolide cogitavit - sed magistratus in casu se implicare noluit.
  
  "Non oblivisci debemus pueros qui scalpellum attulerunt," dixit baro, statum suum iustificans.
  
  Sed Jürgen scivit patrem suum mentiri et causa gravioris latebat. Cum Brunnhilde loqui conatus est, sed iterum atque iterum digressus est, suspiciones suas confirmans, quod illi tantum de veritate dicerent. Iratus Jürgen silentio se incluserat, credens hanc matrem emollituram esse.
  
  Brunnhilde passus est, sed non cessit.
  
  Sed contra filium suum operam praebens, dona infinita, dulcia, et delicias cibos ei afferens. Perventum erat scaena, ubi homo Jurgen vel vastatus, male moratus et sui intentus, dum exire conabatur, e domo suffocari coepit.
  
  Itaque cum Kron venit ad Jurgen cum uno e consuetis suggestionibus - ut ad conventum politicum veniret - Jurgen aliter solito respondit.
  
  "Age," inquit, tunicam vellicans.
  
  Krohn, qui per annos aliquot in re politica versatus Jurgen conabatur, et qui variarum partium nationalistarum socius erat, amici consilio delectatus est.
  
  "Certe adiuvabit te animum tuum ab ea accipere," inquit, etiam pudere ea quae ante hebdomadam unam in stabulo contigerunt, cum septem ad unum amiserunt.
  
  Jürgen magna exspectatione non habet. Sedativum adhuc capiebat, quia dolor vulneris causabat eum, et dum trahit ad mediam urbem, trepidus fasciam ponderosa tetigit, quod per aliquot dies indueretur.
  
  Ac deinde reliquum vitae insigne, omnes ob id pau- sus Paulum putabat, sentiens incredibilem sui vicem contristari.
  
  Ut aliquam tolleret, consobrinus in auras evanuit. Duo amici eius ad explorandum stabula iverunt et invenerunt eum amplius ibi laborasse. Jurgen suspicatus est nullo modo fore Paulum in brevi termino indagare, quod eius interiora inflammavit.
  
  Puer baronis filius vix audivit quid Kron in itinere ad Hofbrauhaus diceret.
  
  "Est egregius orator. Magnus homo. Jürgen aspicies.
  
  Etiam magnificum occasum, vetus cerevisia officinam regibus Bavariae tribus abhinc saeculis, vel parietum parietum fabricatam, curavit. Sedit iuxta Kron in una subsellia in magna aula et in tristi silentio cerevisiam suam sorbuit.
  
  Cum orator, quem Krohn tam ardenter locutus est, in scenam venerat, Jürgen amicum suum furere putavit. Ambulavit homo quasi ab apis in asino iunctus, nec omnino similis ei qui aliquid diceret. Omnia, quae Jurgen contempsit, e crine et barba ad vilem rugosam tendit litem.
  
  Quinque minutes post, Jurgen circumspexit metu. Turba, quae saltem mille hominum in aula convenerat, silentio omnino stabat. Labia vix discesserunt, nisi susurrare "Bene dixit" vel "Ius habet." Dixerat ille manus, plausuque ferens uterque morabatur.
  
  Fere invitus, Jurgen audire coepit. Locum locutionis vix intelligere potuit, quia in peripheria mundi circa se versatus est, solius ipsius delectationis. fragmenta agnovit, excerpta phrasium patris in ientaculo emisisse dum post acta diurna occultabat. Damnant Franci, Britanni, Ruteni. Stultitia tota, haec omnia.
  
  Ex hac autem confusione Jurgen simplicem significationem extrahere coepit. Non ex verbis ille vix intellectis, sed ab affectu in voce homunculi, ex gestibus inflatis, a pugnis strictis in fine cujusque versus.
  
  Foeda fuit iniquitas.
  
  Germania tergo confossus est.
  
  Iudaei et Freemasones hanc pugionem apud Versalias servaverunt.
  
  Germania periit.
  
  Culpa paupertatis, vacationis, pro nudo pede liberorum Germanorum in Iudaeos incidit, qui regimen Berolini quasi immane autocinetum exanime rexerunt.
  
  Jurgen, qui nudis pedibus infantium Germanorum hilum non curabat, qui de Versaliis non damnat, qui nunquam de aliquo nisi Jürgen von Schroeder curabat, pedibus quindecim minutas, tempestatem disertum applaudens. plausus. Priusquam finiretur oratio, dixit se hunc sequeretur quocumque ibat.
  
  Post conventum Kron deprecatus est, dicens se actutum esse. Jurgen in silentium lapsus est donec amicus ejus a tergo patuisset. Induxit in oratorem, qui iterum pauperem et incultum vidit, oculorum vanum et incredulum. Sed heres baronis iam non potuit eum in illa luce videre, et extiterunt ad salutandum eum. Kron cum risu dixit:
  
  "Mi Jürgen, te introducam ad Adolf Hitler."
  
  
  ACCEPTUS DISCIPULUS
  
  1923
  
  
  In quo initiatio novam rem cum novis regulis detegit
  
  Haec est manus secreta discipuli qui ingressus est, adhibita ut frater Masons se ut talis cognoscere possit. Hoc involvit pressionem pollicem contra summum indicem tesseram salutationis, qui eadem actione respondebit. Nomen absconditum BOOS, post nomen columnae lunae in templo Salomonis repraesentat. Si quis Mason dubitaverit de alio qui se fratrem Mason vocat, petet ab eo nomen illud exarare. praestigiatores a litera B incipiunt, initiales vero verae a tertia litera, ita: ABOZ.
  
  
  21
  
  
  "Salve, Frau Schmidt," dixit Paulus. "Quid tibi offeram?"
  
  Mulier cito circumspiciebat, conatur dare speciem emptionis suae considerans, sed veritas habebat oculum in sacco potatoes, sperans pretium invenire. Frustra erat. Taedet Paulus cotidie suas pretium mutare, memoria eorum coepit omni mane.
  
  "Duo kilos potatoes, quaeso," dixit, quantum petere non audet.
  
  Paulus tubera in statera coepit ponere. Post dominam duo pueri dulcia ostentatione scrutabantur, manus arcte in loculos inanibus refertae.
  
  "Sexaginta milia marcarum kilo constant!" voce aspera post abacum remugit.
  
  Mulier vix perstrinxit Herr Ziegler, macello possessorem, sed faciem magno pretio rubuit.
  
  "Paenitet, domina... Non multae potatoes relictae sunt," Paulus mentitus est ei parcere perturbationi ordinis rescindendi. Ipse mane positis saccos in postica confecit. "Multae clientes nostri regulares adhuc praecedunt. Visne mens, si unum kilo dedero tibi?"
  
  Relevium in facie eius tam perspicuum fuit Paulum avertere ut risus eius absconderet.
  
  'Mirum est. Coniecto Faciam ut faciam."
  
  Paulus paucas potatoes e sacco sumpsit donec squamae ad 1000 P. substitit. Ultimum, praesertim magnum, a sacculo non penitus abstulit, sed in manu tenuit, dum pondus repressit, ac deinde in locum suum redegit, potatoes praeteriens.
  
  Actio non fugit mulierem, cuius manus leviter perculsa solvit, et e calculo peram tulit. Cum profecturus esset, Herr Ziegler eam revocavit.
  
  "Solum unum momentum!"
  
  Mulier aversa, pallida.
  
  "Ita vero?"
  
  "Filius tuus eam omisit, domina," dominus taberna dixit, pileum pueri minimi tenens.
  
  Murmurat gratiae mulier ac prope fluebat.
  
  Herr Ziegler post calculus reversus est. vitreis rotundis parvis aptavit et pisum dolia molli panno abstergere pergit. Erat locus sine macula mundus, Paulo mundissimum servavit, & in diebus illis nihil supererat in horreo ad colligendum pulverem.
  
  "Vidi te," dominus tabernam dixit sine aspiciens.
  
  Paulus diurna ab sub calculo accepit et per eam foliatus est. Non habebunt plus clientes eo die, sicut erat Iovis et stipendium plerisque paucis ante diebus siccaverat. Sed postridie esset infernus.
  
  " Scio, domine."
  
  "Cur ergo simulas?"
  
  "Ponebatur videre te non animadvertere me annuum ei dare, domine. Alioquin liberum omnibus emblema dare volumus".
  
  "Haec potatoes detrahetur ex paycheck", dixit Ziegler, minas sonare conatur.
  
  Paulus annuit et venit ad lectionem. cauponem iam pridem timere desierat, non solum quod minas insecutus est numquam, sed etiam quod fronte horrida. Paulus sibi risit, recordatus se paulo ante animadvertisset Zieglerum paucis dulcibus in pileum pueri ingerere.
  
  "Nescio quid infernum quod invenisti tam interesting in illis tabellis", dixit caupo caput quassans.
  
  Quid Paulus amens in libellis iam dudum quaesiverat via erat ut negotia Herr Ziegler servaret. Si non invenerit, copia decoquet intra duas septimanas.
  
  Repente inter duas paginas Allgemeine Zeitung constitit. Cor eius desiluit. Iustum erat ibi: idea delineata in parva columna bipartita, prope ridicula iuxta magnas lacus magnas denuntians clades infinitas et ruinam gubernationis possibiles. Poterat id desiderari si istum rem non quaesisset.
  
  Insanus erat.
  
  Fieri non potuit.
  
  At si facit... divites erimus.
  
  Ad sextum sic proceditur. Paulus certus est. Durissima res esset ut persuaderet Herr Ziegler. Vetulus Prussianus conservativus sui similis nunquam tali consilio assentior, etiam in somniis Pauli asperrimis. Paulus ne cogitari quidem potest quomodo id suadeat.
  
  Cito igitur mallem cogitare, labium se dixit mordens.
  
  
  22
  
  
  Haec omnia apud caedem Ministri Walter Rathenau, notissimi industrialis Iudaeorum, incepit. Desperatio, quae inter 1922 et 1923 Germaniam immersit, cum duae generationes bona sua perfecte completa viderunt, unum mane incepit cum tres discipuli ad Rathenau raeda ejecerunt, eum machinae sclopeto imbuerunt et in eum grenade iecerunt. Die 24 mensis Iunii anno 1922 terribile semen seminatum est; plus quam duo decennia post funera quinquaginta milionum hominum consecuta sunt.
  
  Usque ad eum diem Germani male res gerendas putaverunt. Sed quia dies, cum loca omnia in asylum insanum versa essent, omnes ad iter antea redire volebant. Rathenau petivit Ministerium Foreign Negotiis. In illo turbido tempore, cum Germania penes creditores suos esset, hoc officium maius erat quam praesidentiam rei publicae.
  
  Quo die Rathenau percussus est, Paulus miratus est si discipuli id fecerint quod Iudaicus esset, quia politicus erat, vel Germaniam adiuvandi causa cum Versaliis calamitate convenire conabatur. Impossibile est compensatio quam terra reddere debet - usque ad annum 1984! - Plebs in paupertatem demersit, et Rathenau ultimus sensus communis fuit.
  
  Post eius mortem, incepit patria imprimere pecuniam simpliciter debitam reddere. Nunquid qui huius autores intellexerunt singula signa impressa reliquis detrahenda esse? Probaverunt, sed quid aliud?
  
  Mense Iunio 1922, una marca duas cigarettes emere potuit; ducentas septuaginta duas marcas uni US pupa. A Martio 1923, ipso die Paulus in sacco Frau Schmidt extra annuum neglegenter posuit, quinque milia marcarum cigarettes emere, et viginti milia ad ripam ire et cum rigido libello ambulare.
  
  Familiae ad insaniam inflexas servare contendebant. Singulis Veneris die, stipendio die, feminae maritos suos ad ianuam officinam exspectabant. Tum omnes statim tabernas et apothecarios obsident, Viktualienmarkt in Marienplatz inundaverunt, ultimum pfennig salarii in necessariis egerunt. Et reversi sunt domum suam onustam cibo et conati sunt tenere usque ad finem hebdomadis. Aliis diebus hebdomadis non multum negotii in Germania gestum est. Loculi inanes erant. Nocte autem Iovis, procurator productionis BMW tantam potentiam acquirendi habuit quam vetus cornicinum truncis suis per lutum sub Isar pontibus trahens.
  
  Multi erant qui eam ferre non poterant.
  
  Veteres enim erant, qui animo carebant, qui nimium pro concesso, fuerunt qui plurimum passi sunt. Mentes eorum omnes has mutationes, hic mundus eundo et redeundo, non potuit tractare. Multi mortem sibi consciverunt. Alii in paupertate obstupescunt.
  
  Alii mutaverunt.
  
  Paulus unus ex iis qui mutaverunt.
  
  Postquam Herr Graf eum incendit, Paulus mensem terribilem habuit. Vix tempus erat iram suam in Jurgeni impetu et revelatione fati Aliciae superare, vel plusquam caducum cogitationis mysterium mortis patris impendere. Iterum, necessitas superstes erat adeo acer ut motus suos reprimeret. Sed dolor ardens saepe nocte exarsit, Somnia larvarum implens. Saepe dormire non potuit, ac saepe mane per vias Monacum fessis, caligis niveis coopertis, de morte cogitabat.
  
  Aliquando, cum sine labore ad conscensis domum revertit, Isar a Ludwigsbrucke oculis vacuis se conspicit. In gelidas aquas se projicere voluit, vena corpus suum ad Danubium deferat, et inde usque ad mare. Spatium phantasticum est aquae, quam numquam vidit, sed ubi patrem suum semper putavit exitum.
  
  In hoc casu non habuit rationem invenire murum ascendendi et saliendi. Matris imago per singulas noctes in domo conscensis se opperiens, nec sine eo certo victurum, ne semel in ventre eius extingueretur incendium. In aliis, ipse ignis et causae eius occurrentiae adversabantur.
  
  Usque ad extremum spei lumen est. Etsi in morte fuit.
  
  Quodam mane, traditio cecidit ad pedes Pauli in media via. Vacuum plaustrum in latus eversus propellebat. Rotae adhuc se vertebant cum Paulus se prostravit et hominem adiuvare conatus est, sed movere non potuit. anhelavit in aerem perdite, oculisque elapsus est. Accessit alius praetereuntem. In vestibus obscuris erat indutus, et casu pelliceum gerebat.
  
  "Via! Ego medicus!"
  
  Conatus est enim aliquando medicus hominem lapsum reviviscere, sed incassum. Tandem surrexit, caput quassans.
  
  "Cor impetus seu Embolia. Difficile est credere in aliquem ut a puero ".
  
  Paulus ad hominis mortui faciem respexit. Decennium tantum esse debuit, fortasse minus.
  
  Ita sum, Paulus cogitatur.
  
  "Doctor, vis corporis curam?"
  
  "Non possum, vigilum exspectare debemus."
  
  Cum venissent autem ministri, Paulus patienter exposuit quae gesta sunt. Medicus famam suam confirmavit.
  
  "Ecquid sapis si raedam ad dominum reddam?"
  
  Pabo vacuam perstrinxit eunuchus, tunc Paulus diuque aspexit. Nolebat notionem plaustri trahendi ad stationem vigilum.
  
  "Quid nomen tibi est buddy?"
  
  "Paulus Reinerus"
  
  "Et quid ego te, Paul Reine, confidam?"
  
  "Quia plus ex eo habebo si in tabernam possessorem accipiam quam si has partes male affixae ligno in foro nigro venditare conor," Paulus cum honestate dixit.
  
  "Optime. Dic ei stationem vigilum contactus. Cognoscere propinquum necesse est. Si non intra tres horas nos vocat, respondebis mihi.
  
  Praefectus ei cautionem quam invenerat, chirographo eleganter scribens inscriptionem macelli - in vico non longe ab Isartore - cum indice novissimorum rerum, puerum mortuum moverat:? kilo capulus, 3 kilos potatoes, 1 sacculum lemons, 1 can of Krunz pulmenti? chiliogramma salis II utres frumenti alcohol
  
  Cum Paulus ad tabernam cum Pabo advenit et pueri mortui officium postulavit, Herr Ziegler incredibilem ei aspectum dedit similem illi, qui post sex menses Paulum dedit, cum iuvenis explicavit consilium suum ut eos a pernicie liberaret.
  
  "Optimum in fossatum vertendum habemus."
  
  Copia possessoris iactum iam urnam purgabat, et in pavimento comminuisset si Paulus in medio aere colligere non potuisset.
  
  " Quid narras ? Ebrius es?" dixit, spectantes oculos ingentia gyros.
  
  "Minime, domine", inquit Paulus, qui pernoctatus fuerat, consilium supra mentemque currit. Luce prima cubiculum suum reliquit et media hora ante ianuas castelli consedit. Ille e fenestra ad fenestram cucurrit, informationes colligens de permittit, vectigalibus, conditionibus. Reversus est densis cardboard folder. "Scio ut insanus sonet, sed non est. Nunc pretium pretium nulla. Mercedem cotidie ascendimus et pretium nostrum omni mane debemus computare.
  
  "Yeah, et me admonuit: hoc mane ego ipse facere debeo", dominus horreus iracundus dixit. "Non potes imaginari quam difficile esset. Et Veneris die! Duobus horis copia sublatio erit.'
  
  "Scio, domine. Et nos operam dare debemus hodie omni ligno carere. Loquor cum paucis clientibus nostris hac pomeridiana, illis mercaturam pro labore offerendo quod opus Lunae die debetur. Die Martis mane inspectionem municipalem transibimus, et die Mercurii aperiemus".
  
  Ziegler videbat quasi interrogasset eum Paulus ut jam corpus suum nudus ambularet et descendisset in Marienplatz.
  
  "Non absolute. Haec copia hic per septuaginta tres annos facta est. Is ab avo meo profectus est, et inde ad avum, qui transiit ad patrem, transiit ad me.
  
  Paulus in copia domini oculos sollicitudinem vidit. Sciebat se accensus ad contumaciam et insaniam paene. Sic fregit for ire voluit.
  
  "Mirum est, domine. Sed, proh dolor, in duabus septimanis, cum aliquis cuius postremum nomen non est Ziegler in creditorum conventu occupat copiam, haec tota traditio lutum reputabitur.
  
  Copia domini digitum accusans, Paulum obiurgare pro dictis suis paratus est, sed tunc recordatus est loci quod erat in sella et concidit. Aes alienum cumulaverunt cum discriminis incepit - aes alienum quod, dissimile multis aliis, in fumo non solum ascendit. Huius furoris pars certa - nonnullis hominibus fuit, quod ii qui impignorabant cum usuris usuris quotannis computatis, cito eos solvere poterant, datis ambigua feris nota. Dolendum est, illi similes Ziegler esse qui portionem reditus sui dederunt quam quantitas pecuniae certae tantum amissionis finiri potuit.
  
  "Non intellego, Paule. Quomodo hoc servabit negotium meum?"
  
  adulescens ei poculum aquae adduxit, deinde ei ostendit articulum quem ex ephemeride hesterna evexerat. Paulus toties legerat quod locis atramentum foderat. "Hic est articulus professor universitatis. Dicit quod in tali tempore, cum homines non possunt in pecunia confidere, debet respicere praeteritum. In tempus pretium nulla. Ad commutationem".
  
  "Sed..."
  
  "Quaeso, domine, da mihi momentum. Infeliciter, nemo in lecto mensam commutare potest vel tres utres liquoris pro aliis rebus, et homines pleni sunt. Ideo promissionibus confugiendum est. in forma feneret.
  
  "Non intellego", dominus copia dixit, qui vertiginem incipiebat.
  
  "Participat, Herr Ziegler. Ex hoc orietur stirps fori. Stocks restituet pecuniam. et vendemus.
  
  Ziegler omisit.
  
  In altera quinque noctes Paulus vix dormivit. Persuadent mercatores - fabri, emplastri, gazophylaci - cibum capere gratis hac Veneris die in commutatione operis in volutpat vestibulum minime difficilis fuit. Nam nonnulli tam gratus fuit ut Paulus suam sudariolum pluries offerret.
  
  Vera pulmenta debemus esse cum plumbarius in lacrimas erupit cum ei pultem pro hora laboris offerendo cogitabat. Summa difficultas officialitatis erat, sed etiam in hac parte Paulus felix erat. Monimenta studuit ac mandavit ut magistratus regiminis operam suam offerrent donec puncta in auribus eius apparerent. Timor eius maximus fuit, ne in aliqua locutione offenderet quae spem omnem in terra comminueret. Postquam paginas notarum implevit in libello, qui gradus ad capiendum delineavit, requisita ad duas Ziegler Bankas erigendas descendit;
  
  I) Moderatorem Germanicum plus viginti unum annos natis esse debebat.
  
  2) Sponsus dimidiae decies centena millia marcarum Germanicarum solvendarum erat ad Prytaneum Prytaneum.
  
  Prima simplex: Herr Ziegler moderatorem fore, quamvis Paulo iam satis liquet eum in officio quam maxime claudendum esse. Secundo anno ante, dimidium decies centena millia marcarum summa astrologiae fuisset, ita ut solus populus solvens negotium fideicommissum incipere posset. Hodie dimidium decies centena millia marcarum iocus erant.
  
  "Nemo updated tractus!" Paulus increpuit officinam circumsiliens, fabris admirans iam divellere vates muros.
  
  Miror si servos civiles duos pullos cruribus mallent, Paulus cogitabat, oblectabat. Saltem aliquem usum eis invenire potuerunt.
  
  
  23
  
  
  Plaustrum apertum erat et populus in dorso equitantes nullam aerem noctis tutelam habuit.
  
  Conticuerunt fere omnes, intentis rebus, quid futurum esset. Tunicae eorum fuscae vix a frigore eas insulae, sed nihil ad rem, quia mox in itinere essent.
  
  Jurgen emissa descendit et in metallum pavimentum plaustrum fuste concutere coepit. Is primam eruptionem sustulit, cum adhuc socii perplexi eum tractaverunt. Sturmabteilung, seu SA - "procellae" Factionis Nazi - ex praedurantibus ex- militibus constabat, homines ex inferioribus ordinibus, qui vix sine stridore paragraphum legere poterant. Prima eorum actio ad aspectum iuvenis elegantis - baronis filius, non minus - recusavit. Et cum Jürgen primum pavimento plaustri tympani usus est, unus comitum digitum medium ei dedit.
  
  Mittens telegraphum baronissae, puer?
  
  Alii improbe riserunt.
  
  Nocte illa erubuit. Sed hac nocte, cum caderet in solum, omnes alii cito sequebantur eum. Ac primum modulus tardus, mensuratus, distinctus, pulsus perfecte congruens erat. Sed cum plaustrum destinatum appropinquavit, deversorium prope stationem traminis centralem, fremitus intensus usque ad obstrepebat, fremitus omnes adrenalines implebat.
  
  Jürgen risit. Haud facile erat fidem obtinere, nunc omnes in manu esse sensit. Cum, prope annum ante, primum Adolf Hitler audiverat loqui et affirmabat secretarium factionis statim mandare eum ut membrum factionis Socialisticae Nationis Germanicae operariorum Krohn delectabatur. Sed cum paucis post diebus, Jurgen applicata ad SA, hoc studium in destitutionem vertitur.
  
  "Quid infernum habes commune cum his brunneolis gorillas?" Es sapis, potuisti curriculum in re publica. Et hoc CULCITRA in oculo tuo est... Si opiniones aptas divulgas, haec fieri potest vocatio tua. Card., Dicere possumus quod oculum amisisti defendens Rubr.
  
  Baronis filius de eo nihil observavit. SA impetu intravit, sed logica quaedam subconscious quid faciebat. Ille ad crudelitatem paramilitariam ala Nazis inhaerens, superbiam in coetum et impunitatem violentiae quae illi dedit. Coetus ab initio non quadravit, ubi scopus contumeliarum et ludibrium fuit, ut "Baronius Cyclops" et "Luscus Pansy".
  
  Perterritum, Jürgen animum gangster abjecit se versus amicos scholae suae. Vera lenta erant guys, et statim conferti essent si aliquid cogere conaretur. Sed reverentiam eorum paulatim vicit, cum nihil doli mali, quovis tempore aut quo hostes essent congressi.
  
  Submersit stridentem fustium sonum. The salsissimus vir ad abruptum accessit.
  
  "Exi! Exi!"
  
  Procellae glomerati in dorso plaustri. Tunc viginti paria ocrearum nigrarum per umida saxa strata dure. Unus ex tempestate in conlectus aquae turbidae lapsus est, et Jurgen festinat ut manum suam adiuvet. Talibus gestibus comperit se mereri puncta.
  
  Aedificium oppositum eis nullum nomen habuit, mox in verbo T AVERNA supra portam picta, pileo rubro Bavarico iuxta pictam. Locus saepe usus est in locum conventus per ramum Factionis Communistae, eoque ipso momento, unus ex his conventibus ad finem venit. Plus quam triginta homines intus erant, qui orationem audiebant. Audientes stridorem iaculisi plaustri, quidam eorum capita levaverunt, sed sero erat. Taberna postica non erat.
  
  Ingrediuntur ordine turmae, tumultuantes quam maxime. Famulus post contrarium perterritus latebat, dum primi advenae vitreas cerevisiae et lamminas e tabulis apprehenderunt et in scopulum, speculum supra se, et vates utres projecerunt.
  
  "Quid facis?" quaesivit virum brevem, scilicet dominum tabernae.
  
  "Iniustum coetum dissolvere venimus", princeps dixit SA epheborum, risu importuna progrediens.
  
  "Nullas auctoritatem!"
  
  Dux epheborum clavam levavit et hominem in ventre percussit. Decidit ad humum cum gemitu. Capitulus duos plures calcibus ei dedit antequam ad suos reverteretur.
  
  "Concidere simul!"
  
  Jürgen statim promovetur. Hoc semper fecit, tantum diligenter gradum reduceret, ut alium impetum duceret, vel glans vel ensem acciperet. Firearms in Germania iam interdictum est, Germaniam, dentibus ab sociis sublatis, bellum ueteranum sclopis aut armis suis ab hoste sumpsisse.
  
  In scapulam instruxit, procellae ad dorsum tabernae admotae. Perterriti dimidiati communistae omnia quae ad manum erant in hostem iactare coeperunt. Homo ambulans iuxta Jurgen cum vase vitreo in facie percussus est. titubavit, sed qui post tergum sustulerunt, alius antesignanus in locum suum processit.
  
  "Filii canino! Ite irrumabo Fuhrer tuum!" exclamavit juvenis in pileo pelliceo, scamnum elevatum.
  
  Procellae minus quam tres metra aberant, intra facilem cuiuslibet supellectilis iactum iactum, sic Jurgen hoc momento elegit ad scandalum fictum. Et extiterunt, et stetit ante.
  
  Iustus in tempore. Transtra per conclave, gemitus factus, et qui modo Jurgen loco cecidit, caput dirumpitur.
  
  "Paratus?" dux epheborum vociferatus est. "Pro Hitler et Germania!"
  
  "Hitler et Germania!" ceteri conclamaverunt.
  
  Duo coetus inclamaverunt inter se sicut pueri ludentes quodam genere ludi. Jürgen gigas in altiore mechanici tendentia ad se emissa, genua ferens feriens. Mechanicus cecidit, et, qui post Jurgen stabant, eum inclementer verberare coeperunt.
  
  Jurgen progressus est. Super eversam sellam desiluit et mensa calce, quae in femur maioris viri specularibus impulit. In area cecidit, mensam secum trahens. Erant adhuc aliquae chartae sculptae in manu sua, ideo filius baronis conclusit quod orator veniret interpellare. Non curavit. Ne nomen quidem senis noverat.
  
  Jurgen recta pertendit ad eum, conatur eum utroque pede incedere, dum iter suum ad veram metam tendit.
  
  Iuvenis in pileo pelliceo depugnavit duos calones uno e scamno utens. Primus hominum conabatur eum transmittere, sed iuvenis iucundum scamnum intendit et eum in collum ferire ac prostrare coepit. Alius baculum suum in conatu opprimendi contorsit, sed iuvenis communisticus ictos et cubitum in renibus procellosum administravit. Cum duplicaret, dolens vir, scamnum contra dorsum suum confregit.
  
  Hoc igitur aliquis pugnare novit, filius baronis putavit.
  
  Plerumque adversarios fortissimos reliquerat ut cum alio ageret, sed aliquid de hoc iuvene tenui, depresso luscus, offenderat Jurgen.
  
  contumaciter respexit ad Jurgen.
  
  "Turn age, Nazi meretrix. Clavum frangere times?
  
  Jurgens hausit spiritum, sed nimis callidus fuit ut contumelia afficiat. Repugnabat.
  
  "Non miror te esse in schedulis, macilentum bastardum. Barba illa Karl Marx prorsus similis asinae matris tuae spectat."
  
  Inluminavit faciem juvenis furore et, levatis subselliis reliquias, irruit apud Jurgen.
  
  Jurgen in obliquum stetit oppugnatorem et impetum expectavit. Cum homo lungum in eum, Jürgen secessit et communistica in solum cecidit, amisso pileo. Jurgen eum ter deinceps fuste a tergo percussit, non admodum durum, sed ut spiritum amitteret, sed hoc faciens, ad genua perduxit. Iuvenis repere conatus est, quod Jurgen volebat. Dex- trum crus reduxit et calce dura. Pollis caligae hominem in stomacho percussit, eum plus quam dimidium metri a terra sublevavit. Corruit supinus, spirare conatur.
  
  Subridens Jürgen invasit Communistam vitiose. Ictus costarum eius ornus est, et cum pressit Jurgen in brachio suo, ornavit sicut ramus aridam.
  
  Arripiens iuvenem crinibus ad pedes Jürgen compulit.
  
  "Conare nunc dicere ea quae de Fuhrer, peripsima communistica dixisti!"
  
  "Ire in gehennam!" murmuravit puer.
  
  "Visne has ineptias dicere?" Jurgen clamavit incredule.
  
  Capillum pueri etiam arctius arripiens, clavam levavit et ad os victimae intendit.
  
  Olim.
  
  Bis.
  
  Ter.
  
  Dentes pueri erant in area lignea tabernae nihil nisi manipulum sanguinolentum, et facies tumebat. In instanti, impugnatio musculi Jurgen pavit. Denique intellexit cur hunc potissimum hominem eligeret.
  
  Erat in eo aliquid patruelis.
  
  Crines communistarum dimisit et eum observavit claudicare usque ad solum.
  
  Non ut quemvis alium viderit, Jürgen cogitavit.
  
  Respiciens autem vidit omnes in circuitu eius pugnam. Solae superstites erant intempestae, qui eum mixto adsensu ac metu observabant.
  
  "Deamus hinc!" dux epheborum vociferatus est.
  
  Retro in plaustrum procellosus, quem Jurgen numquam viderat ante et qui cum iis non transierat, iuxta eum consedit. Baronis filius vix comitem perstrinxit. Post tam gravem eventum in melancholiam delapsus solet, nec a quoquam perturbabatur. Quam ob causam iratus ei alter homo submissa voce ad eum locutus est.
  
  "Quod nomen tibi est?"
  
  "Jürgen von Schroeder" respondit invitus.
  
  "Sic est tibi. Narraverunt mihi de te. Veni hodie specialiter obviam. Mihi nomen est Iulius Shrek."
  
  Jürgen notavit differentias subtilissimas in hominis uniformi. Calvariam et globulos emblematis et ligaturas nigras gerebat.
  
  "Ad me? Quare?"
  
  "Populum specialem... homines virtute, artibus, intelligentia creo. Sine aliqua medii motus conscientiam. "
  
  "Quomodo scis ego ista?"
  
  "Vidi te ibi agendo. Sapis fecisti, non ut cetera tormenti pabula. Et sane agitur de familia tua. Tuam praesentiam super turmam nostram nobis marchioni daturum. Hoc nos a plebe distingueret.
  
  "Quid vis?"
  
  "Volo te adiungere coetus auxilio meo. Electio SA, quae solum Fuhrer respondet".
  
  
  24
  
  
  Ex quo Alicia Paulum in altero clavae cabaret maculosa, nox illa terribilem habuit. Novissimus locus sperabat se inventurum. Respexit iterum, modo certe, cum lumina et fumus aliquantulum perturbare possent, oculi autem eam non fallerent.
  
  Quid hic infernum agit?
  
  Primus impetus eius fuit post tergum Kodak occultare in confusione , sed in eo loco manere non potuit diu quia camera et fulgura erant nimis gravis .
  
  Praeterea laboro. Perduint, hoc est me aliquid superbire.
  
  "Heus corpus pulchrum! Imaginem a me accipies, PVELLA! "
  
  Alicia risit, mico - longo baculo suo erexit - felis traxit ut sine velo velo uno accenderetur. Duo ebrii obstruunt sententiam tabularum Pauli in obliquum ceciderunt. Quamquam illa cum magnesio subinde mico reficere oportebat, tamen efficacissima via erat ad tollendum eos qui eam vexabant.
  
  Multi homines circa eam vespertinis sic permixti sunt, cum duas vel trecentas imagines visitatores BeldaKlub accipere oportuit. Cum destinatum erat, dominus dimidium duodecim elegit ut in muro ostio dependeret, ictus ostendentes clientes ludi cum puellis saltationibus clava. Secundum dominum, optimae imagines primo mane captae sunt, cum saepe notissimos sumptuosos in Campaniae calceis mulierum bibere posses. Alicia totum locum oderat: musica sonora, indumenta sequentia, carmina provocatoria, alcohole, et populus qui bibebant in immensa quantitate. Sed id dictum dui.
  
  haesitavit ante Paulum appropinquare. Sensit non speciosissime spectare in classe secundae manus sectam et petasum quod ei non satis convenit, et tamen victos attrahere quasi magnes pergit. Iampridem ad exitum pervenit homines in centro eius attentionis esse similes, atque hoc facto voluit uti glaciem frangere in relatione cum Paulo. Adhuc puduit quomodo pater eum e domo eiecit, et parum anxius de mendaciis sibi narratam de eo pecuniam servans.
  
  Iocum faciam in eo. Accedam eum camera velante faciem meam, imaginem accipiam ac deinde ostendam ei qui sum. Certus sum, gaudebit.
  
  Risu profectus.
  
  Ante octo menses, Alicia in platea laboris quaerens fuerat.
  
  Dissimilis Paulus, quaesitio eius non desperata fuit, cum satis pecuniae paucos menses haberet. Sed durum erat. Solae feminae operae - in triviis appellatae vel in conclavia posteriore susurrabantur - meretrices vel dominae erant, et via erat qua Alicia nullo in casu paratus erat.
  
  Non hoc, et ego non domum aut venturum, iuravit.
  
  Putavit de alia urbe eundi. Hamburg, Dusseldorf, Berlin. Sed fama ex illis locis tam dissimile fuit quam quod Monachii factum est, vel etiam peius. Erat autem aliquid - fortasse spes cuiusdam occurrendi qui eam retardavit. Sed ut subsidia eius evanuerunt, Alicia desperatior factus est. Ac deinde quadam pomeridiana ambulans per Agnesstrasse quaerens suturam officinam, de qua narrabatur, Alicia in fenestra tabernae vidit. Suffragium opus
  
  Mulieribus non opus est adhibere
  
  Illa ne inhibenda quidem quale negotium esset. Ianua indignanter patefecit et solum hominem post stionem adivit: homo tenuis, senex, obturbat canitiem extenuans.
  
  "Salve, Fraulein."
  
  "Bona dies. Veni de opere ".
  
  homunculus intente aspexit.
  
  "Numquid ego coniecturam facio quod vere potes legere, Fraulein?".
  
  "Ita, etsi semper laboro omnibus ineptiis."
  
  Quibus verbis facies hominis mutata est. Os eius in hilarem ovile vellicatur, risum jucundum ostendens sequitur risum. "Conductus es!"
  
  Alicia eum intuitus est, penitus confusa. Ambulavit in constitutione, nasum suum in ridiculum domini signum condere paratus, ratus omnia se facturum esse de se stultum facere.
  
  "Admiratus?"
  
  "Immo vero mirum."
  
  "Vides Fraulein..."
  
  Alys Tannenbaum.
  
  "August Muntz," vir eleganti arcu dixit. "Vides, Fraulein Tannenbaum, hoc signum posui ut femina similis responderes. Officium offero technicas artes, animi praesentiam ac praesertim iustam audaciam. Ultimae duae qualitates similis tibi videtur, et prima disci potest, praesertim experta mea...".
  
  "Et tu me..."
  
  " Iudaeus? Propediem intelleges me non admodum traditum, carissimum esse.
  
  "Quidnam vis faciam?" Alicia suspiciose petivit.
  
  "An not it obvious?" dixitque vir circum se ostendens. Alicia copia primum intuens vidit consequat turpis. "Accipere pictures."
  
  Tametsi Paulus mutatus est omni officio quod suscepit, Alicia ab eius prorsus transformata est. Statim puella consequat adamavit. Ante cameram numquam fuerat, sed fundamenta semel didicit, aliud in vita sua facere noluit. Illa maxime delectabatur obscurum cubiculi, ubi oeconomiae cum ferculis miscebantur. Oculos suos auferre non poterat imaginis ut in charta apparere coepit, sicut lineamenta et facies distincta sunt.
  
  Ea quoque statim cum photographo eum percussit. Tametsi signum in ostio legerit MUNZ ET FILII, Alicia mox deprehendit eos nullos filios et nunquam habituros. Augustus diaetam supra tabernam cum fragili, iuvenis pallido, quem "nepotem meum Ernst" appellavit. Alicia longas vesperas egit cum duobus illis backgammonum ludentibus, et in tempore suo risu rediit.
  
  Una tantum ratio operis quod nolit, et prorsus id quod Augustus ad faciendum conduxerat. Dominus e clava prope cabaret - Augustus confessus est Aliciae hominem fuisse amatorem pristinum - bonam pecuniae summam obtulit ut pretium photographicum haberet in tribus noctibus in hebdomada constituendis.
  
  "Vellem esse me sane. Sed melius puto si formosa puella monstraverit...aliquem qui se bullieri non sinit," Augusta dixit connivo.
  
  Dominus clavae laetus erat. Imagines in introitu constitutionis suae adiuverunt verbum de BeldaKlub divulgare, donec unus ex elucidationibus noctis vitae Monacensis factus est. Utique cum Berolinensi similibus conferri non potest, sed in obscuro tempore, nullum negotium in alcohole et sexu innixum successu caducum est. Vulgo divulgatum erat multos clientes totam suam paycheck in quinque horis insaniis consumere antequam ad felis, chorda, vel utrem diripio.
  
  Cum ad Paulum appropinquaret, Alicia credidit se unum ex clientibus non futurum esse, qui uno extremo agmine egressi sunt.
  
  Non dubium venit cum amico. Vel curiositate putavit. Post omnes, omnes ad BeldaKlub his diebus pervenerunt, etiamsi unum cervisiam sorbillare iustum erat horas consumere. Ministri homines intellegebant et noti erant anulos nuptiales recipere pro duobus sextariis.
  
  Ingrediens propius, cameram ad faciem suam attulit. Quinque in mensa erant, duo viri et tres feminae. In mensaria variae utres Campaniae vacuae vel inversi erant et acervus cibi paene intactus.
  
  "Salve Paul! posteris proponere debes!" Dixit homo iuxta Alicie.
  
  Paulum suspexit. Tuxedo nigro gerebat quod in humeros suos non bene decebat, et arcum ligamen solutum et super tunicam suspensa. Haec ubi dicta dedit, vox rauca, verbaque obloquitur.
  
  "Audisne, puellae? Risum pone super eos facies ".
  
  Duae feminae hinc inde Pauli vestiebantur togis argenteis vespertinis et pileis adaptatis. Unus illorum mentum arripiens, eum aspicere coegit, et imperito Gallico osculo plantavit sicut ad Lorem descendit. Admiratus recipiens osculum reddidit ac deinde in risum erupit.
  
  "Vide? Vere risu in faciem posuit!" - dixit amicus eius in risum.
  
  Alicia hoc videre coepit, et Kodak paene e manibus elapsa est. Sensit aeger. Ebrius hic, sicut alius per noctem per septimanas contempserat, aberat ab eius turibulo fugacis imagine ut Alicia vere Paulum credere non posset.
  
  Sed et erat.
  
  Per obductos alcoholis, subito iuvenis eam agnovit et cunctanter ad pedes eius ascendit.
  
  "Alicia!"
  
  Homo, qui cum eo erat, conversus ad eam speculum suum levavit.
  
  "Vos cognouimus?"
  
  "Cogitavi me nosse" Alicia frigide dixit.
  
  "Perfice! Tunc scias amicum tuum esse felicissimum argentarium in Isartor... Plures portiones vendimus quam aliquas alias ripas quae recentioribus temporibus papaver! Ego superbus Computantis
  
  ... Age, bibe nobiscum.
  
  Sensit Alicia contempti corporis undam percurrere. Omnia de novis ripis audivit. Fere omnes institutiones proximis mensibus a iuvenibus statutae currebant, et pereuntis studentium in stipitem singulis noctibus veniebant ut mercedes suas in Campania et meretricibus ante pecuniam omnino vilem haberent.
  
  "Pater meus dixit mihi te accepisse pecuniam, non ei credebam. Quam male sum. Nunc video id solum quod cupis," inquit, aversum.
  
  "Alicia, expecta..." iuvenis verecundia mussat. qui circa mensam offendit et brachium eius arripere conatus est.
  
  Alicia conversus dedit ei alapam ut campana sonaret. Paulus, licet se conservare satagebat in schedula haerendo, cecidit in solum, ac denique sub grandine fractarum utrium, ac trium virginum chorus risus.
  
  "In via," dixit Alicia dum abierat, "tuxedo adhuc tamquam architriclinus".
  
  Paulus cathedra usus est ut in tempore surgeret videre Aliciae tergum in turbam evanescere. Amicus eius computanti iam puellas ad solum choream ducebat. Subito manus Pauli arcte apprehendit et eum in sellam compulit.
  
  "Similis tu patulae in partem iniuriam, huh?"
  
  Homo, qui eum adiuvit, nota quadam nota visa est.
  
  "Qui in inferno sunt, sint vobiscum?"
  
  "Ego sum amicus patris tui, Paule. Qui nunc admiratur, si dignus es nomen suum ferre.
  
  "Quid scis de patre meo?"
  
  Ille schedulam negotiationem protulit et in sinum intus Pauli tuxedo posuit.
  
  "Age me, cum sis sobrius."
  
  
  25
  
  
  Paulus oculos ab ivimus evulsit et signum supra bibliopolium intuitus est, adhuc quid ageret incertum est.
  
  Copia erat pauci gradus a Marienplatz, in parvo centro Monacensis. Hic carnifices et concionatores Schwabing speculatoribus, millineribus et cannis tabernas dederunt. Etiam parva cinematographica iuxta constitutionem Keller, quae "Nosferatu" ostendit per F.W. Murnau plus quam anno postquam primum screens percussit. Meridies erat^ et secundae spectaculi medium esse debent. Paulus proiectionem in umbraculo suo mutato obsoleta volumina cinematographici singillatim excogitavit. Misertus est super eum. In cinematographico lapsus est ut hanc cinematographicam - primam et solam pelliculam umquam vidisset - in cinematographico iuxta domum conscensis cum tota villa loqueretur de ea. Non amavit Bram Stoker adaptationem Draculae tenuissime velatam. Verus enim eius motus in verbis et silentium fuit, in albis qui nigras litteras in pagina circumdedit. Versio cinematica nimis simplex visa est, ut aenigma bilinguis.
  
  Paulus caute librarium ingressus est, sed mox timorum oblitus est, dum volumina in tabulato ad armaria et magnas fenestras tabulas eleganter dispositas invenit. Non erat in conspectu tuo.
  
  Per primam editionem Leti in Veneciis frondebat, cum vocem post se audivit.
  
  "Thomas Mann optima est electio, sed certum est te iam legisse."
  
  Paulus conversus. ibi cellarius subridens. Capillus totus albus erat, capricornus antiquus gerebat, ac subinde aures amplas impingebat, ad eas magis attrahendo. Paulus sensit se hominem novisse, sed nescire undenam.
  
  "Ita lego, sed propero. Praebebatur mihi a quodam hospitum conscensis domus in qua habito. Libri in manibus meis diu manere non solent, quantumvis legere volo."
  
  "O. Sed noli re-legere, Paule, nimium iuvenis es, et homines qui legendi tendunt ad inaequalem sapientiam nimis cito replere. Nunc enim omnia quam potes varia lege debes. Tantum cum ad meam aetatem perveneris, scies lectionem non esse superfluum.
  
  Paulum iterum aspexit. Bene erat cellarius in quinquagenarios, quamvis dorsum eius rectum tanquam baculum et corpus toneret in triennio antiqui. Capillus eius candidum ei aereum dedit, quamquam Paulus tinctum esse suspicatus est. Subito intellexit ubi hunc hominem ante viderat.
  
  "Fuisti in die natalis Jurgen abhinc annos quattuor."
  
  " Bonam memoriam habes, Paule."
  
  "Me dixti discedere quamprimum possem... quod foris maneret," Paulus maestus dixit.
  
  "Memini quomodo virginem absolutam perspicue servavisti, in medio pilae dextro. Mea quoque tempora habui ... et vitia mea, etsi nunquam erravi tam magna quam te heri, Paule.
  
  "Ne me admonere. Quomodo infernum putabatur scire quod ibi erat? Biennium fuit cum proxime eam vidi!"
  
  "Quid ergo, opinor
  
  Durius Paulus a pede ad calcem vertebat. Ista cum prorsus extraneo disputare eum pudebat, sed simul miram tranquillitatem cum librario sentiebat.
  
  "Aliquam" inquit Cellarius, "nolo te excruciare, quod saccos sub oculis tuis et vultum pallidum tuum mihi dicas satis te excruciatum esse."
  
  Paulus dixit anxietas: "Dixisti velle me loqui de patre meo".
  
  "Non, non erat quod dixi. Dixi vobis, ut veniatis et videas me.
  
  "Quare sic?"
  
  Hoc tempore conversus erat Cellarius silere. Paulum ad fenestram adduxit et ad ecclesiam Sancti Michaelis directe trans librarium monstravit. Tabula aenea depingens tabulam genealogicam in Wittelsbach dynastia eminenti supra statuam archangeli, qui nomen suum ad aedificationem dedit. In sole post meridiem umbrae statuae longae et minae erant.
  
  "Ecce tria et dimidium splendoris saecula. Et hic est brevis prologus. Anno 1825, Ludwig Primus statuit civitatem nostram in novam Athenas vertere. Angiportus et boulevards lucidi, spatii et concordiae. Paulo inferius, Paule, vide.
  
  Mendici ad fores ecclesiae convenerunt, enascentia ad recipiendum pulmentum, quod paroeciae sub occasum solis emitterent. Linea iam formare coeperat, et iam longius tendebat quam Paulus e fenestra taberna videre potuit. Non miratus est veteranos bellum in scrutinio adhuc ante quinquennium interdictum esse. Non abhorret a specie incessus, quorum vultus egestate et ebrietate imprimebantur. Quod vere admiratus fuit quod justos viros adultos lites bene confectos viderit, sed camisiis perfecte pressis, quibus omnibus nullum signum tunicae ostendit, obstante vehementi vento die Iunii vesperi.
  
  Familiaris tunica, qui cotidie exire debet ad inveniendum panem liberis suis semper unum ex ultimis rebus oppignerare, cogitavit Paulus, timida manus in loculos tunicae suae trudens. Secundus manu pallium emit, miratus est talem fabricam bonam invenire pro pretio casei mediocres.
  
  Sicut tuxedo.
  
  "Quinque post annos monarchiae ruinae: terror, caedes in plateis, fames, paupertas. Quod versio Monacensis mavis, puer?"
  
  "Verus, opinor."
  
  Eum cellarius intuitus est, plane de eius responso gavisus. Paulus animadvertit animum suum leviter immutatum esse, quasi interrogatio temptaret aliquid multo maius quod futurum erat.
  
  "Has Reiner multos annos conveni. Diem exactam non memini, sed circa 1895 eum fuisse puto quia in bibliopolium profectus est et exemplum Verne's Carpathii castri emit, quod modo exivit.
  
  "Ille etiam legere?" Paulus quaesivit, non potuit ejus affectiones occultare. Tam parum noverat de homine qui ei vitam dederat, ut omnis similitudinis obscuritas mixtura superbiae et confusionis eum repleret, sicut resonat ex alio tempore. Caecum percepit fidendum esse bibliopola, ut de capite eius nullum paternum vestigium invenire posset.
  
  "Verus erat bookworm! Pater tuus et locutus sum per duas horas die primo. In diebus illis multum fuit temporis, quia libraria mea plena erat ab aperiendo ad claudendum, et non deseruit, sicut nunc est. Communes utilitates tam invenimus quam poeticae. Tametsi valde intelligens, verba segnius eligens et admirans quales erant Holderlini et Rilke homines capaces sunt. Aliquando etiam rogavit me ut se adiuvaret parvo carmine, quod scripsit matri tuae.
  
  "Memini illius narrantis mihi carmen," inquit Paulus, "etsi numquam me legisset," inquit.
  
  "Forsitan adhuc est in tabulis patris tui?" librarius suggessit.
  
  "Miser, quod parum relicti eramus in domo, ubi habitabamus. Festinanter discedere habuimus".
  
  "Est misericordia. Omni tempore ... ad Munich venit, nos interesting vesperas simul consumpsimus. Hoc modo primum audivi de Grandi Lodge Solis ortu.
  
  "Quid est hoc?"
  
  Vocem librarius deposuit.
  
  "Scisne quid sint Freemasons, Paule?".
  
  Adolescens admiratus eum intuens.
  
  "Libros dicunt se secreta potentis esse."
  
  "Redentur a Judaeis, qui fata regunt mundi?" Cellarius dixit voce ironia plena. "Audivi etiam saepe fabulam, Paul. Praesertim his diebus cum homines quaerunt aliquem reprehendere omnia mala quae eveniunt."
  
  "Quid ergo est veritas?"
  
  " lapidarii sunt societas secreta, non secta, quae consistit in delectis hominum qui illuminationem et triumphum moralitatis in mundo nituntur ".
  
  "Per electum" vis "potens"?
  
  "Nemo. Hi sibi eligunt. Non licet Mason a laico postulare ut Mason fiat. Hic laicus debet rogare, sicut rogaui patrem tuum ut det mihi intromissionem in hospitium.
  
  "Num pater meus Freemason?" Paulus miratus est.
  
  "Exspecta paulisper," Cellarius dixit. Ostium tabernam clausit, signum flipped super occlusum est, ac deinde in cubiculum posticum abiit. In patriam redux ostendit Paulum vetus studii photographi. Ostendit iuvenis Hans Reiner, Keller, et tres alii Pauli nesciebant, omnes in camera intuentur. Positum congelatum commune in primo saeculo consequat erat, cum exempla adhuc manere debebant saltem minutam ad custodiendam photographicam labefactandam. Mirum signum unus hominum tenebat Paulum ante annos in officio patrui sui meminisse: quadrato et circino inter se versus, in medio "G" magno.
  
  "Pater tuus Custos Templi Maximi Lodge Solis orientis. Curator facit ut ostium templi claudatur antequam opus incipit... In lingua profanorum, ante initium Ritualis.
  
  "Cogitavi te nihil ad religionem pertinere."
  
  " Ut Freemasons, supernaturali credimus esse quem Magnum Architectum universi appellamus. Id omne dogma est. Omnis Freemason Magni Architectum veneratur ut sibi visum fuerit. Judaei sunt, catholici, et protestantes in hospitio meo, tametsi non aperte loquuntur. Duo argumenta prohibentur in deversorio: religio et politica.
  
  "Numquid pernoctavit aliquid facere cum morte patris mei?"
  
  Librarius paulum ante respondet.
  
  "Nescio multa de morte eius, nisi quod dictum est mendacium. Dies ultimus quem vidi, me texuit et prope bibliopolium convenimus. Festinanter locuti sumus in media via. Ille mihi dixit se in periculo esse et timuisse pro vita et vita matris tuae. Post duas septimanas rumorem audivi navem suam in coloniis demersam esse.
  
  Paulus deliberavit an Cellarius de ultimis Edouardi consobrinis suis verbis indicet, pater nocte domum Schroedrum adit, et Edouardus sclopetum audiverat, sed non statuit. De argumentis multa cogitavit, sed nihil certi reperire potuit ad demonstrandum patruum auctorem fuisse patris exitum. Profundus in corde suo, aliquid in hac opinione credidit esse, sed donec plane certus esset, nolebat hoc onus communicare cum aliquo.
  
  "Ille etiam me rogavit ut tibi aliquid darem, cum iam per aetatem satis esset. Te per menses quaesivi" Cellarius continuavit.
  
  Paulus animum retorquere sensit.
  
  "Quid est hoc?"
  
  "Nescio, Paule."
  
  "Quid moraris? De id mihi!" Paulus prope clamans.
  
  Librarius Paulo frigidum aspectum dedit, significans se id nolle cum populo imperante in domo sua.
  
  "Putas te, Paule, patre patre dignum? Virum alterum diem vidi apud BeldaKlub nihil melius quam dork temulentus videbatur."
  
  Aperiens Paulus os suum ut responderet hoc homini de fame et frigore pertulit narrare, cum de domo Shredder eiecti essent. De lassitudine scalas umidas sursum et deorsum portandi. De desperatione, cum nihil haberes et scires quod obstante impedimenta omnia, adhuc quaerendum erat tibi. De tentatione per aquas frigidas Isaris. Sed in fine penituit, quia non dedit ei quod perpessus est ius conversandi in superioribus septimanis.
  
  Ob eam rem etiam nocentiorem illum fecit.
  
  "Herr Keller... si thalami essem, quis me faceret digniorem?
  
  "Si ab intimo corde petisti, initium esset. Sed, mehercules, non facile erit etiam alicui tui similis.
  
  Paulo ante respondet.
  
  "Inde auxilium tuum supplex peto. Freemason esse volo sicut pater meus.
  
  
  26
  
  
  Alicia chartam in lance elit, deinde eam in solutione fixativa posuit. Respiciens simulacrum, nova percepit. In altera parte, superbus sum technicae excellentiae consequat. gestus meretricis cum Paulo tenuit. Fulgor in oculis eius, oculi eius semiclausi.
  
  Cogitationibus in obscuro cubiculo immersis, sonum campanae vix capiebat novum visitatoris thesaurum nuntiandi. Sed suspexit cum vocem familiarem audivit. Prospiciens in vitreum peepholum rubeum quod ei perspiceret tabernam dedit, et oculi eius confirmaverunt quae aures et cor ei narrabant.
  
  "Salve" Paulus iterum vocavit ambulans contra.
  
  Animadvertens stirpem mercaturam esse posse perquam brevi tempore, Paulus adhuc in domo conscensis cum matre vixit, itaque magnum ambitum fecit ut a Münz & Filiis prohiberent. Allocutionem photographicam studiorum ab uno e stipendiis conductis obtinuit, linguam suam cum pluribus notis solvens.
  
  Sub bracchio diligenter involutum sarcinam portavit. Continebat librum crassum caelatum auro nigro. Sebastianus ei dixit fundamenta continebat quod quilibet laicus sciret antequam Freemason fieret. Primo Hans Reiner et Sebastianus cum ea initiati sunt. Manus Pauli prurigebat stimulo ut oculos per lineas curreret pater quoque legerat, sed prius aliquid urgentius faciendum erat.
  
  "Clausi sumus" Paulus pretium dixit.
  
  "Itane? Putavi decem minutas ante clausuram esse," Paulus dixit in pariete suspiciose in horologii.
  
  Clausi enim sumus vobis.
  
  "Mihi?"
  
  "Nonne igitur Paulus Reinerus es?"
  
  "Quomodo scis nomen meum?"
  
  "Tu descriptio fit. Longus, tenuis, vitreus luscus, pulcher sicut infernus. Alia adiectiva fuerunt, sed melius est si ea non repeto."
  
  Fragor e cubiculi postico erat. Hoc audito, Paulus scriptor humerum photographicum perspicere conatus est.
  
  "Alicia ibi est?"
  
  "Oportet felem".
  
  "Hoc non tamquam felem".
  
  "Minime, quasi vas vacuum cum lance demissa in area sonabat. Sed Alicia hic non est, ut felis sit amet.
  
  Alter erat fragor, grandior hoc tempore.
  
  "Et hic est alius. Bonum est quod ex metallo fiunt", August Münz dixit, eleganti gestu cigarette accendit.
  
  "Tu melius vade pascere quod cattus est. Esurire videtur.
  
  "Plus ut furit."
  
  "Numquid possum," inquit Paulus, capite demisso.
  
  "Audi, mi amice, aliquid tibi reliquit."
  
  Pretium ei tradidit imaginem photographicam faciem. Paulus eam flipped et vidit aliquantulum terreum photographicum in hortis publicis acceptum esse.
  
  "Haec est mulier dormiens in consilio Anglico horto."
  
  Augustus altam traxit suam cigarette.
  
  "Dies hanc imaginem photographicam ... primus solus ambulavit erat. Cameram ei praebui ut circumirem urbem quaerens imaginem quae me moveret. Tempus deambulabat in hortis, sicuti omnes advenae. Subito animadvertit hanc mulierem pro tribunali sedentem, et Alicia tranquillitatem mulieris probavisse. Imaginem photographicam accepit et tunc gratias egit. Mulier non respondit et Alicia humerum eius tetigit, cecidit in terram.
  
  "Mortua erat", inquit Paulus, perculsus, subito intellexit quidnam esset intuens.
  
  "Periit" Augustus respondit, arrepto ultimo flatu, dein cigarette in astray confodit.
  
  Paulum calculum paulisper conprehendit, oculos in photographem defixos. Tandem eam reduxit.
  
  "Gratias ago tibi, quia hoc mihi demonstras. Quaeso dic Alicia quod si crastina die ad hanc electronicam venit", dixit, accepta scheda et plumbum e calculo et annonam faciens, "videbit quam bene intelligam."
  
  Paulo post momento discessit Alicia e obscuro e tenebris emersit.
  
  "Spero te non attrivisti ea fercula. alioquin eris qui eos in figuram reducat.'
  
  " Nimium dixisti, Auguste. Et illud photographicum illud... Non rogavi te ut aliquid ei dares."
  
  "Ille est in amore cum te."
  
  "Quomodo scis?"
  
  "Scio multum de hominibus in amore. Praesertim quam difficile sit invenire.
  
  "Non bene incipit inter nos," Alicia dixit caput quassans.
  
  "Et quod? Dies incipit a media nocte, in medio tenebrarum. Ex hoc tempore omnia lux fiunt.
  
  
  27
  
  
  Linea ingens erat in introitu ad Ziegler Bank.
  
  Hac nocte, cum in conclavi cubaret, locavit prope studio, Alice decrevit Paulum modernum non facturum. Hoc sibi illa iterat ut parat, conans in collectione pileorum, quae ex duobus tantum consistit, et in plaustro non solet uti. Omnino mirabatur se in acie ad ripam fluminis esse.
  
  Cum appropinquaret, animadvertit duas queues esse. Una ad ripam, altera ad ostium altera. Exivit alter porta populus arridens in faciem suam, portantes saccos refertos tomacula, panes et apium culmos ingentis.
  
  Paulus in taberna circa tabernam cum alio viro qui olera et pernam appendit et clientibus suis ministravit. Quod videns Alicia, Paulus per turbam exspectantium ut intraret, impulit iter.
  
  "Tabernae tabaci proximam nobis claudendae erant cum negotium sub ibat. Hanc fossimus et in aliud macello vertimus Herr Ziegler. Beatus vir est."
  
  "Beati sunt etiam, quantum videre possum."
  
  "Res pecunia vendimus, et fidem omnibus argentariis clientibus vendimus. Omnes novissime fructuum nostrorum edimus, operarii autem et studiosorum - quicunque ridiculi inflationis rates aequare non possunt - omnes nobis gratissimi sunt. Hodie pupa plus quam tres miliones marcarum valet."
  
  "Perdis fortunam."
  
  Paulus humeros.
  
  " Pulmentum distribuemus iis qui id indigent vesperis incipientibus septimanae proximae. Sicut Iesuitis non erit quod tantum pro quingentis servitiis satis habemus, sed iam voluntariorum coetum habemus.
  
  Alicia eum aspexit, oculis coarctatis.
  
  "Siccine agis omnia mihi?"
  
  "Ego id quod possum. Quia facere iure. Quia imago mulieris in hortis percussus sum. Quia haec civitas est ad inferos. Et sic, quia stultus feci et volo ut mihi ignoscas.
  
  "Iam dimisi tibi," respondit illa abiisse.
  
  "Et cur vadis?" arma incredule tendens.
  
  "Quia adhuc sum demens apud te!"
  
  Paulus post eam futurus erat quando Alicia conversa risit.
  
  "Sed potes venire et eligo me cras nocte et vide si abiit".
  
  
  28
  
  
  "Credo igitur te paratum esse iter hoc inchoare quo probentur tua dignitas. Incumbam."
  
  Paulo paruit, et vir in lite scapulas nigras super caput suum traxit. Tubulato acuto duo lora circa collum Pauli aptavit.
  
  "Videsne aliquid?"
  
  "Nihil".
  
  Vox Pauli intus cucullo aliena sonabat, Et soni circum se venisse viderentur ab alio.
  
  Duo foramina in tergo sunt. Si brevis es anhelitus, paulum a collo move.
  
  "Gratias tibi".
  
  "Nunc tene laevum bracchium arcte cum dextera tua. Longum spatium simul operiemus. Multum interest, te incunctanter progredi, cum dixero tibi. Non opus est ruere, sed auscultare mandata tua. Aliquando dico tibi uno pede incedere ante alterum. Aliquando dicam tibi quod genua sursum vel deorsum erigas scalas. Paratus es?"
  
  Paulus adnuit.
  
  "Responde magna et evidenter."
  
  "Paratus sum".
  
  "Sit scriptor committitur".
  
  Paulus tardius progrediebatur, gratus ut tandem movere posset. Dimidio superiore horae spatium consumpserat hominem in lite interrogata respondens, quamvis hominem in vita sua numquam vidisset. Sciebat responsiones quas praemisit, quia omnes in libro cellarius ei tres septimanas dederat.
  
  "Numquid memorem eorum?" quaesivit librarius.
  
  "Haec formulae pars ritualis quam tueri et observare debemus. Mox inspicies initiationem ceremoniarum et quomodo te mutent momenti aspectus Freemasonriae.
  
  "An sunt plures quam unus?"
  
  Unus est pro quolibet trium graduum: Apprenticius Acceptus, Socius Craft, et Magister Mason. Post tertium gradum sunt triginta plures, sed hi gradus honorarii sunt, ut scias cum tempus venerit.
  
  "Quid est gradus, Herr Cellarius?"
  
  Librarius quaestionem suam neglexit.
  
  "Volo te librum legere et diligenter contenta inquirere."
  
  Paulus id ipsum. Liber origines Freemasonry explorat: aedificantes collegia Medii Aevi, et ante eos, architectores fabulosi Aegypti Antiquae, qui omnes sapientiam in symbolis aedificandi et geometriae inhaerentem invenerunt. Semper hoc verbum G capitaliare debes, quia G symbolum est magni Architecti universi. Quomodo eum vis colere, ad te est. In tuguriolum, unicus lapis qui operaberis in conscientia tua erit, et quicquid in eo portas. Fratres tui dabunt tibi instrumenta facere post initiationem tuam ... si quattuor tribulationes transieris.
  
  "Difficile erit?"
  
  "Tu times?"
  
  "Nemo. Bene, paulum.
  
  "Difficile erit," post momentum librarius admisit. "At fortis es et bene paratus eris."
  
  Pauli virtus adhuc dicenda est, licet probatio adhuc incipiat. Vocatus est ad angiportum Altstadt, oppidum vetus urbis, vesperi Veneris hora nona. Extrinsecus, conventus locus similis erat domus vulgaris, licet potius rundown fuerit. Ferruginea mailbox cum nomine illegbili iuxta tintinabulum suspensum, sed crinem novum et bene unctum vidi. Homo in litem venit ad solum ostium, et introduxit Paulum in in ANDRON inclusum variis vasis ligneis argenteis. Ibi Paulus primam suam interrogationem ritum subiit.
  
  Sub cucullo nigro Paulus mirabatur ubi Cellarius esset. Assumpsit librarius, quem solum hospitem habuit, fore introductum. Sed ei occurrit alienus homo, et non potuit sentire aliquid vulnerabile in ambulatione caeca, innixus in brachio hominis, quem prius semihorae ante conveniebat.
  
  Post ambulationem, quae videbantur esse permagna - incedebat deorsum variae scalae volatus et plures longi corridores - dux tandem constitit.
  
  Paulus tres magnos pulsatos audivit, deinde insueta voce interrogavit: "Quis ad ostium templi pulsat?"
  
  " Fratrem peccatorem introducentem, qui nostra initiari desiderat mysteria."
  
  "Num bene paratus?"
  
  "Habet".
  
  "Quod nomen est ejus?"
  
  "Paulus, filius Hans Reineri".
  
  Iterum profecti sunt. Paulus animadvertit terram sub pedibus duriorem esse et lubricam, fortasse lapideam vel marmoream. Diu ambulaverunt, licet intra cucullo tempore aliam seriem habere videbantur. In quibusdam punctis Paulus magis perspiciendo quam certa certitudine percepit - eos perambulare quod prius iverant, ac si in gyros abirent, ac deinde in vestigiis redire cogerentur.
  
  Ductor eius iterum restitit et cucullo Pauli coepit laxare habenas.
  
  Paulus retractus linteo nigro connivuit et intellexit se in cella parva, frigida, humili lacunar stantem. Calcis parietes undique erant contecti, in quibus passim legeretur scriptura diversis manibus et altitudinibus diversa. Paulus varias mandatorum massonicas versiones recognovit.
  
  Interea vir in causa metallica objecta ab eo removit, incluso cingulo et fibulas ex ocreis, quas sine cogitatione discidit. Volebat Paulus oblitus est alios calceos secum portare.
  
  "Habes quod aurum in? Arcam inire cum omni metallo pretiosa iniuria.
  
  Respondit Paulus : Non domine.
  
  Dixit vir, "Ibi invenies calamum, chartam et atramentum." Tunc sine alio verbo per ostium evanuit occluso post se.
  
  Cereus parva mensam illustravit in qua instrumenta scripturae iacebant. Calvariae iuxta eos erat, et Paulus cum horrore intellexit verum esse. Erant etiam ampullae variae elementorum significantium mutationem et initiationem: panis et aqua, sal et sulphur, cinis.
  
  Erat in speculatione conclavi. Locus ubi credebatur laicus testimonium suum scribere. Is calamum arripuit, et antiquam formulam scribere coepit, quod non satis intellexit.
  
  Hoc totum malum est. Tota haec aenigma, repetitio. nihil animus in eo putavit.
  
  Subito vehementer cupiebat ut Ludwigstrasse per viam lampadum deambularet, vultum venti patens. Illius metum obscurum, qui ne in adultam quidem aetatem venerat, sub cucullo obrepebat. Hora dimidia rursus erit ut eum tollat, et tantum ab eis petere potuit ut eum dimitteret.
  
  Tempus erat revertendi adhuc.
  
  Ita vero de patre meo nunquam veritatem cognoscerem.
  
  
  29
  
  
  Vir in litem reversus est.
  
  "Paratus sum", inquit Paulus.
  
  nihil se caere- moniorum quod sequeretur. Omnes sciebant responsa ad interrogata, nihil amplius. Et tempus est tentationis.
  
  Duci suo funem circa collum posuit, deinde oculos iterum clausit. Hoc tempore non utebatur capucio nigro, sed velamine ex eadem materia, quam tribus nodis ligavit. Paulus gratus fuit quod facilius respirare poterat et sensus vulnerabilitatis minuebatur, sed ad momentum tantum. Repente homo tunicas Pauli detraxit et manicam sinistrae tunicae avulsit. Tunc solutum frontem tunicae exponens Pauli bustum. Denique braccas Pauli sinistrum crus involvit et caliga et soccum ab illo crure removit.
  
  "Eamus in".
  
  Iterum ambulabant. Mirum sentiens Paulus nudum solum tetigit solum frigus, quod marmor nunc sciebat.
  
  "Prohibere!"
  
  Contra pectus acutum obiectum sensit, et in tergore collo crines stantem in fine sensit.
  
  "Nonne PRECATOR testimonium suum adducere?"
  
  "Habet".
  
  Ponat eam in ore gladii.
  
  Paulus levavit manum laevam, in qua tenebat chartam in qua aliquid in camera scripsit. Diligenter eam rem acrem addixit.
  
  "Paul Reiner, huc venisti spontanea voluntate?"
  
  Vocem illam ... Sebastianus Keller est! Paulus putavit.
  
  "Etiam".
  
  "Esne paratus es in occursum provocationibus?"
  
  "Me," inquit Paulus, horrorem supprimere non potuit.
  
  Tunc Paulus coepit se recipere et exire. Intellegebat interrogationes et respondit, sed metus ac visendi non poterat alios sensus acuit tantum quod accepere. Spirare ocius coepit.
  
  scalas ascendit. Sollicitudinem computando gressus cohibere conatus est, sed cito comitem perdidit.
  
  "Incipit probatio ex aere. Anhelitum est primum quod nascendo consequimur!" vox cellarius resonavit.
  
  Vir litem in aurem insusurravit, "In arcto es transitu. Prohibere. Sume unum gradum, sed fac peremptorium, vel collum tuum franges!
  
  Paulus paruit. Sub eo superficies areae e marmore in asperam silvam mutare videbatur. Priusquam ad ultimum gradum cepisset, nudas digitos movit et in margine viae sensit. Mirabatur quomodo posset altus esse, et in mente eius numerus graduum, quem ascenderat, multiplicare videbatur. Fingebat se in summa turrium de Frauenkirche, audientes trepidi columbarum iuxta se, et deorsum in eternum agitando et properantibus de Marienplatz regnabat.
  
  Facite.
  
  Nunc ea facere.
  
  Ille gradum arripuit et libram perdidit, caput primum cadens, quod non amplius quam secundum perduravit. Facies eius crassa reticulum percussit, et ictum dentium garritum fecit. Intus genas momordit, et os sapore sanguinis sui repletum.
  
  Quod cum venisset, intellexit eum retia inhaerere. Velit ut velatum exueret, ut ipsum erat, ut accumsan ipsum, pulvinar posuere ipsum. Effugere tenebras indigebat.
  
  Paulus vix spatium pavoris notavit, quod illico plura paria manuum eum extra rete levavit. Reversus erat in pedes et ambulabat cum Keller vox proximum test nuntiabat.
  
  "Secundus test est aqua test. Hoc sumus, quod venimus.
  
  Paulus cessit, cum dixit crura attollere, primum laevum, deinde dextrum. Tremere coepit. Ingressus ingens aquae frigidae patera, et umor ad genua attigit.
  
  Ducem susurri iterum in aure audivit.
  
  "Descendamus. Imple pulmonem tuum. Tum sinas te regredi ac subaquare manere. Ne transgrediaris temptare exire aut non probatus. "
  
  Iuvenis genua flexit, aqua scrotum et ventrem volvens. Doloris unda decurrit spina. altum spiritum arripuit, deinde recubuit.
  
  sicut opertorium super illum, aqua.
  
  Primo sensu dominans frigus. nunquam quicquam simile senserat. Corpus eius in glaciem vel lapidem durescere videbatur.
  
  Tum queri coepit pulmo.
  
  Incepit a rauco gemitu , deinde arido vocula , dein urgente , desperatoque clamore . Manum imprudens movit, et omnem potestatem suam cogeret, ne in imum vase manus poneret et in superficie detruderet, quod tam proxime ostium apertum, per quod elabi posset, sciebat. Cum putaret se alterum alterum capere non posse, trahitis acutus et in superficie erat, anhelans, pectus implens.
  
  Iterum ambulabant. erat adhuc madidus et e crine et veste madens. Dexter pes ridiculum sonum fecit ut tabernus pavimento pressa.
  
  vox cellarius:
  
  "Tertium testium est probatio per ignem. Scintilla est Creatoris, et quod nos impellit.
  
  Tunc manus discerpentes corpus eius propellentes eum. Qui eum tenens valde se movebat, quasi vellet eum amplecti.
  
  "Est circulus ignis in conspectu tuo. Accipe tres gradus ad momentum lucrandum. Extende brachia tua coram te, tunc cucurre et salie quantum potes".
  
  Paulus in facie sua sentire poterat calidum aerem, cutem et capillum eius exsiccare. Vox ominis audit, et in imagina- tione circuli ardentis dimensiones immensas assumpsit, donec in os ingentis draconis conversa est.
  
  Et cum tres gradus reciperet, miratus est quomodo flammas transilit quin vivus arderet, et vestimenta sua siccum custodiret. Fuisset etiam gravius, si saltu mistus est, et caput primum in flammas concidit.
  
  Solum lineae imaginariam notare in solo et inde salire.
  
  Conabatur saltum visualisare, per aerem vibrans imaginari quasi nihil nocere posset. Currebat vitulos, flectitque lacertos. Deinde tres procurrentes gradus arripuit.
  
  ...
  
  ...et desiluit.
  
  
  triginta
  
  
  brachiis et facie, dum fuit in aere, stridorem camisiae sensit, sicut ignis exhalavit aquas; Decidit in solum, et coepit demulcere vultum et pectus, quaerens signa alicujus ardet. Praeter cubitos et genua contusa, nihil incommodum factum est.
  
  Modo ne ad pedes quidem permiserunt. Elevatus iam erat quasi sacculum quassans et in unum compressitque locum cogens.
  
  " Novissima probatio terrae est, ad quam redeundum est."
  
  Ne verbum quidem consilii a duce erat. Qui modo audiverunt vocem lapidis ostium claudentis.
  
  Sensit omnia circa se. Erat in cella parva, ne stare quidem satis magnus erat. Ex squalenti loco tres parietes attingere potuit, leviter extento brachio, quartum et laquearia attingere.
  
  Quisque id dictum ipsum. Hoc est ultimum test. In paucis minutis totum erit.
  
  Temptabat anhelitum debilitare, cum repente laquearia audiri incipiunt descendere.
  
  "Minime!"
  
  Priusquam verbum dicere posset, Paulus labellum momordit. Non licebat aliquos de iudiciis loqui, - quae talis erat regula. Mirabatur breviter si eum audissent.
  
  Tectum se deprimere lapsu obsistere conatus est, sed in eo loco non potuit obsistere ingentis oneris eo deprimente. Compulit cum omnibus suis, sed frustra. Tectum stillare pergebat, mox dorsum contra solum premebat.
  
  Clamo debeo. Dic eis ut desinas!
  
  Repente, quasi tempus ipsum desiisset, memoria per caput eius emicuit: fugitiva imago ab infantia, cum certo certius verberaretur domum e schola domum. Quoque magis eum adduxit ad id quod maxime timebat. Numquam conversus. Optiones sunt quae simpliciter omnino non sunt bene.
  
  Nec.
  
  Constitit attingere laquearia.
  
  In illo momento, surgere incepit.
  
  " Incipiunt suffragia."
  
  Paulus in pedes iterum dux haerens fuit. Probationes peractae sunt, sed nesciebat si praeterisset. Sicut lapis in tentatione aeris corruit, ut non caperet gradum decretorium, ut ipsi dixerunt. Movit in experimento aquae, quod tamen vetitum est. Et locutus est in iudicio Terre, quod fuit omnium gravissimus error.
  
  Sonum similem concusso vas lapideo audire poterat.
  
  Sciebat ex libro quod omnia membra thalami currentis pugnarent ad medium templi, ubi arca lignea erat. In eam globulum eboreum iecerunt: album si consentirent, nigrum si reicere vellent. Iudicatum est ut unanimes essent. Uno modo niger orbis ad exitum perducere satis esset, oculis adhuc velatis.
  
  Sonus suffragii substitit et paene statim substitit a voce impetu qui substitit. Paulus assumpsit aliquem proiecisse voces in lance vel lance. Quisque at erat at nisi efficitur dictum. Forsitan solus orbis esset niger, qui omnes labores per inane perambularet.
  
  "Paulus Reiner, eventus suffragii finalis est et appellationi non obnoxius", Keller vox resonavit.
  
  Erat silentium.
  
  "Liberis velamen oculorum aufer!
  
  Paulus oculis connivuit ut ad lucem rediit. Obruit affectuum unda, euphoria effera. Totam scenam statim tegere conatus est;
  
  Locus ingens, in quo stabat, tabulata marmorea, ara et duo ordines scamnorum in parietibus.
  
  Socii thalami fere centum homines in segmentis cingulis et numismatis induti, omnes stantes ad plausum manibus caestibus.
  
  Apparatum probatio, ridicule innocuum, postquam visum est, restitutum est: scalam ligneam super craticulam, balnearium, duo homines cum facibus in manibus, capsam magna cum operculo.
  
  Sebastianus Keller, stans in medio iuxta aram quadrato et circino ornata, librum claudit in quo iurare potest.
  
  Tum Paulus Reinerus laevam manum in librum imposuit, dextramque levavit, nec unquam secreta Freemasonry revelanda vovit.
  
  "... metuens evulsum linguam, iugulatum, et corpus in mari arena conditum," Paulus perfecit.
  
  Et circumspiciens centum facies anonymas circa eum, et mirabatur quot ex eis sciret patrem suum.
  
  Et si alicubi inter eos erat homo qui tradidit eum.
  
  
  31
  
  
  Post initiationem vita Pauli ad consuetudinem rediit. Ea nocte prima luce domum rediit. Peractis epulis, fratres Masonici fruebantur convivio in altera conclavi, quae usque ad matutinas horas continuabatur. Convivio praeerat Sebastianus Keller, quod, ut Paulus mirationem suam didicerat, ipse Magister Maximus esset, summo in deversorio locum tenens.
  
  Paulus, quamvis maxime nisus, nihil de patre reperire potuit, exspectandum tamen statuit ut prius quam quaereret interrogaret, de Sociorum suorum fide mereretur. Sed tempus suum Alicie dedicavit.
  
  Rursumque illa locuta est, et ierunt alicubi simul. Invenerunt parum sibi communes, sed mirum, hoc discrimen propius accedere videbatur. Paulus diligenter audiebat fabulam illam quomodo a domo sua fugeret ne nuptias patruelis sui iniret. Non potuit quin virtutem Aliciae admiraretur.
  
  "Quid ergo facturus es? Non iens ut photographatae in clava tota vita tua.
  
  "Sicut consequat. Puto me temptaturum ut officium in internationale propellente torculari...Bona pecuniam pro imaginibus reddunt, etsi ipsum competitive est".
  
  Vicissim, communicavit cum Alicie fabulam de quattuor annis superioribus suis et quomodo inquisitionem veritatis de eo quod Hans Reiner factum est obsessio facta est.
  
  "bonos conjuges fecimus", "Alicia," inquit, "patris tui memoriam restituere conaris, et precor ne iterum me videam."
  
  Ab aure ad aurem subrisit Paulus, sed non ex comparatione. Dixit duobus, putabat.
  
  Dolendum est pro Paulo, Alicia adhuc turbata est de ista scena cum puella in clava. Cum quadam nocte post domum suam ambulans eam osculari conaretur, dedit ei alapam in facie, qua tremuerunt dorsum dentes eius.
  
  "Damnant" inquit Paulus maxillam suam tenens. "Quid est malum apud vos infernum?"
  
  "Noli etiam experiri".
  
  "Non, si mihi aliam similem es daturus hoc, non ego. Plane tu puellam non feris," inquit.
  
  Alicia subridens, lapillis iaccam arripiens, eum osculatus est. Osculum vehemens, iracundus et fugax. Tum subito eum repulit et in summae scalae evanuit, relicto Paulo confuso, labiis dimissis, quae nuper gesta sunt comprehendere conantem.
  
  Paulus pro omni exiguo gradu ad reconciliationem certandum erat, etiam in iis quae simplices et apertas videbantur, ut eam per ianuam primam dimitteret - quam Alicia oderat - vel offerens sarcinam gravem ferre vel libellum postquam cervisiam habuerat reddere. et parum quaerunt.
  
  Duas septimanas post initiationem Paulus eam levavit in clavo circa tres mane. Rediens ad aedes Aliciae conscensis, quae haud procul aberat, quaesivit cur obiecerit moribus suis.
  
  "Quia haec satis pro me possum facere. Non opus est aliquo ut me primum dimittam aut me domum ambulem."
  
  "Verum Mercurii ultimum, cum dormivi nec pro te venio, furiosa es."
  
  "Tanta es, Paule, in quibusdam, et sic aliis muta," inquit, iactans brachia. "Nervos meos questus es!"
  
  "Quod nos duo facit."
  
  "Cur ergo me persequi non desinis?"
  
  "Timeo enim quid facias si vere desinam."
  
  Alicia tacite aspexit. Labrum pilei obumbravit faciem suam, et Paulus nesciebat quomodo ad ultimum sermonem portavit. Pessimum verebatur. Cum aliquid pissed Alicia interiit, per dies loqui non potuit.
  
  Ventum est ad ostium domus conscensis in Stahlstraße sine alio verbo commutato. Sermo absentia emersa temporis, silentium aestuans urbem immersit. Munich vale dixit in decenniis calidissimis Septembrem, brevem requiem in anno infortunii. Silentium viarum, hora sera, et modus Aliciae cor Pauli mira melancholia implevit. Sensit eam relicturas esse.
  
  "Tu es quietissima," inquit, quaerens claves in marsupio suo.
  
  " Novissimus quisque loqui fui."
  
  "Putas te tam quiete manere quam per scalas ambulas? Mea domina regulas de hominibus severissimas habet, et vacca vetus valde bona est auditum.
  
  "Tu me invitas ascendere?" Paulus miratus est.
  
  "Potes hic manere si vis."
  
  Paulus paene pileum per ianuam discurrens amisit.
  
  Nulla in aedificio elevator erat, et tres volatus gradus ligneos omni gradu stridentibus conscendere debebant. Alicia prope murum ascendentis mansit, quae minus strepit, sed tamen, cum in alterum tabulatum transiret, intra unam mansionum vestigia audiverunt.
  
  "Ille est! Propera, cito!"
  
  Paulus praeter Alicia cucurrit et ad portum pervenit antequam lucis rectangulum apparuit, formam gracilis Aliciae contra lineamenta scalarum delineatas.
  
  "Quis est illa?" petivit vocem raucam.
  
  "Salve, Frau Kasin."
  
  Fraulein Tannenbaum. Quam malum tempus est ire domum!"
  
  "Hoc est officium meum, Frau Kasin, ut scis."
  
  "Non possum dicere me istiusmodi se gerendi approbare."
  
  "Non probo equidem effluo in balneo meo, Frau Kasin, sed mundus non est locus perfectus."
  
  Tunc Paulus leviter commotus est, et lignum sub pedibus ejus ingemuit.
  
  "Estne aliquis illic?" - iracunde hospita conclavis petivit.
  
  "Inveni me!" Respondit Alicia, accurrens gradus, qui eam separabat a Paulo, et ducens eum ad diaetam suam. Clavem in seram inserebat ac vix tempus erat ut ianuam aperiret ac Paulum intus detruderet, cum vetula, quae post iocabatur caput, post gradus emissum est.
  
  "Im 'certus audivi aliquem. Habesne ibi hominem? "
  
  "O, nihil est quod cures, Frau Kasin. Felis suus iustus est," inquit Alicia, ostium in facie claudens.
  
  "Dolus cattus tuus omni tempore operatur, annon?" Paulus insusurravit eam amplectitur et osculatur collum longum. spiritus eius exustus est. Horruit et sensit goosebumps decurrentem ad latus sinistrum.
  
  "Iterum iterum intercludi putavi, sicut ille dies in balineo."
  
  "Desine loqui et me osculare" inquit, eam scapulis tenens et ad se convertens.
  
  Alicia eum osculata propius accessit. Tum in culcitam cecidit, corpusque sub illo est.
  
  "Prohibere."
  
  Paulo repente steterunt et aspexit eam cum aliqua tristitia et admiratione super faciem suam. At Alicia inter brachia lapsa super se movit, utrumque e vestimentis taedio sumens liberandi.
  
  "Quid est hoc?"
  
  Respondit, "Nihil".
  
  "Flamis".
  
  Alicia paulisper haesitavit. Causam lachrymae indicare sibi fore animam suam nudare, et hoc momento facere se posse non arbitrabatur.
  
  "Est iustus ... Im tam felix."
  
  
  32
  
  
  Cum involucrum ab Sebastiano Keller accepit, Paulus non potuit non perhorrescere.
  
  Menses ab eius hospitio ad Masonicum accessum propediem fuerunt. In primis, paene venereum erat aliquid de societate secreta coniungendo prope caecos, periculi casus. Sed cum initialis euphoria induebatur, Paulus mirari coepit de eius significatione. Imprimis vetuit a colloquiis colloquiis loqui donec tirocinium triennium complevit. Sed id pessimum non erat: pessimum faciebat sacra perquam longa, quae quasi superfluum videbantur.
  
  Ritibus spoliatis, collectiones paulo plus erant quam series colloquiorum et disceptationum de symbolismo Masonice et eius applicatione ad virtutem civium Masonum augendam. Sola pars, quae Paulo ullius rei visa est, fuit cum participes constituerunt, quibus eleemosynas in fine cuiusque conventus a pecunia conscriptas donarent.
  
  Pro Paulo, conventus onerosus factus est officium, quod singulis duabus septimanis peregit ut membra deverticula meliorem cognoscerent. Etiam hoc propositum haud facile valuit, ut vetustiores Freemasons, qui patrem sine dubio noverant, diversis tabulis in magno triclinio sedebant. Aliquando Cellarius appropinquare conatus est, volens librarium premere promissum servaturum se daturum omnia quae pater eius reliquerat. Cellarius in pyxide procul ab eo detinuit, et in bibliopolio Paulum excusas vagum dimisit.
  
  Cellarius nunquam antea ad eum scripserat, et Paulus statim sciebat quicquid in involucro fusco in tabulatis fundi sibi dederant, exspectabat.
  
  Paulus in margine lecti sedit, anhelitus laborabat. Certus erat involucro litteras patris continere. Lacrimas tenere non potuit cum cogitabat quid Hans Reinerus suasisset ut nuntium filio scriberet, tum paucis mensibus natus, dum vocem eius in tempore durare conatur donec filius eum intellegere paratus esset.
  
  Quid vellet pater ei dicere tentavit. Forsitan prudens consilium dedisset. Forsitan post tempus illud recepisset.
  
  Forsitan ille mihi sensus de persona vel de hominibus qui eum occidendi venturi essent, Paulus per stridorum dentes cogitabat.
  
  Summa cautela involucrum scidit ac manum intus infixit. Continebat alterum involucrum, unum album minus, cum nota autographa in dorso unius chartae vocati bibliopolae. Carus Paulus, gratulamur. Hans superbus esset. pater tuus hoc tibi reliquit. Nescio quid contineat, sed spero te adiuvat. SK
  
  Paulus alterum involucrum aperuit et chartam albam parvam, caeruleo typo impressam, in terram decidit. Paralyticus autem deceptione cum sustulit eam et vidit quid esset.
  
  
  33
  
  
  Pawnella Metzgeri locus frigidus erat, frigidior etiam quam aer ineunte Novembri. Paulus ante ostium vestibuli pedes tersit, sicut foris pluit. Umbellam suam in calculo reliquit et curiose circumspexit. Vage recordatus est mane, ante quadriennium, cum ipse et mater ad tabernam in Schwabing ad vigiliam patris pignandi ierunt. Locus sterilis erat cum cautes vitreis et operariis in vinculis.
  
  Taberna Metzgeri magis respexit sicut capsam magnam suturam et mothballs odoratus. Copia extrinsecus parva et parva respexit, sed ubi primum limen transivisti, profunditatem eius invenisti, cubiculum capacitatis cum supellectili, radios crystallinis galenici, murrinae figurinae et etiam volucrem auream. Rubigo et pulvis varia objecta quae ibi ultimo tempore steterant obtexit. Insustate, Paulus vidit catulum saginatum quem passerem in fuga surripuit. Tela inter extensum crus felem et pennam volucris formata est.
  
  "Non est museum, homo."
  
  Paulus conversus expavescit. Senex macilentus, depressus facies, corporeus iuxta eum, indutus caeruleo jumpsuit quod nimis magnum erat ad suam figuram, et hanc tenuitatem acuebat.
  
  "Tune es Metzger?" rogavi.
  
  "Ego sum. Quod si aurum non est quod attulisti, non opus est.
  
  "Verum est, nihil pignoris facere huc veni. "Veni colligere aliquid," respondit Paulus. Hunc hominem suisque suspiciosis moribus iam oderat.
  
  Fulgura avaritiae per exiguos senis oculos emicabat. Apparebat res non nimis bene futuras esse.
  
  "Me paenitet, puer... Viginti homines sunt qui cotidie huc veniunt qui putant cameo proaviae suae veteris aeris mille marcas valere. Sed videamus ... videamus quid hic sis.
  
  Paulus chartam caeruleam et albam protulit quam invenerat in involucro sibi a librario misso. In angulo superiore sinistro nomen et inscriptio erat Metzger. Paulus illuc, quantum potuit, irrupit, adhuc ex improviso ad non inveniendam intus epistolam. Sed quatuor verba manuscripta erant: Articulus 91231 .
  
  21 signa
  
  Senex chartam ostendit. "Paulum deest hic. Formae quassatas non accipere ".
  
  Suprema anguli recti, quod nomen eius, qui depositum fecit, comprehendi debuit, avulsum est.
  
  "Magnus numerus est legere," Paulus dixit.
  
  "Sed non possumus tradere supellex a clientibus nostris ad primum hominem qui per ianuam ambulat."
  
  Quicquid erat, patris pertinebat.
  
  Senex mentum exarabat, simulans chartam cum faenore studere.
  
  "Certe, numerus minimus est: item pignerati ante multos annos necesse est. pro auctione certo scio.
  
  " Intelligo. Et quomodo erimus fideles?"
  
  "Credo, si emptorem item reddere vellet, ratione habita inflationis..."
  
  Paulus conciliavit cum pawnbroker postremo chartas suas ostendit: liquet eum plurimum ex paciscor obtinere voluisse. At Paulus item quaecunque sumptus reddere decreverat.
  
  "Optime".
  
  "Mane hic," alter triumphante risu dixit.
  
  Senex disparuit et dimidium minutum postea reddidit cum arca tinea-eedata tessera flavescente notata.
  
  " Tene, puer."
  
  Paulus extendit manum ut tolleret eam, sed senex carpum suum tenuiter. Frigida tactus, rugosa pelle foeda fuit.
  
  "Quae est infernum facitis?"
  
  "Pecunia prima."
  
  "Primum ostendis quid intus sit."
  
  "Non feram hoc", inquit senex, lente caput quassans. "Credo te justissimum huius arcae possessorem esse, et operae pretium esse quod intus est credis. Ut sic dicam, duplex est fidei actus.
  
  Paulus secum ipse aliquantisper certavit, sed nesciebat se electionem non habere.
  
  "Dimitte me".
  
  Metzger digitos aperuit, et Paulus in sinum tunicae interioris pervenit. vidulum suum protulit.
  
  "Quot?"
  
  "quadraginta decies centena millia marcarum".
  
  In mercatura tunc temporis, hoc decem dollariis aequipollebat - satis familiam alere per multas septimanas.
  
  "Multum pecuniae est", Paulus dixit labra mundans.
  
  "Vel accipiendas, vel recusendas ab illo."
  
  Ingemuit Paulus. Pecunia cum eo erat, ut darent pecuniam pro patrimonio postridie. Ille ex stipendio suo in sex proximos menses deduci debebat, parum meritus, postquam omnes fructus ex negotio ad Herr Zieglerorum parsimoniam transtulit. Ad summam, copiae pretium stagnantes vel nuper cadentes fuerunt, cum pauciores investitores, queues in securitati sociali cantenens causantes per diem et nullum finem discriminis in conspectum extendere.
  
  Paulus ingens rusticae nuper impressis banknotes extraxerunt. Illis diebus charta pecunia numquam obsoleta est. Reapse argentarii ad priorem partem iam inutiles erant et caminis Monacensis, quia ligno viliores erant.
  
  Prorector argentarias e manibus Pauli rapuit ac recensere sensim coepit eas examinans singillatim contra lucem. Tandem aspexit iuvenem et risit, dentes absentes ostendens.
  
  "Saturatus?" Paulus cavillans quaesivit.
  
  Metzger manu sua recessit.
  
  Paulus diligenter pyxidem aperuit, et nubes pulveris, quae circa eum sub luce fuliginis natabat, pulsans. Arcam quadratam planae fuscae fuscae ligneae e levibus protulit. Nullum ornamentum aut lacquer habebat, modo fibulam papaver apertam cum Paulus premebat. Operculum capsulae lente et sine strepitu elatum est, quasi undeviginti annos nondum elapsisset, cum proxime apertus esset.
  
  Sensit Paulus gelidum timorem in corde suo contenta intuens.
  
  "Caveas melius, puer," inquit ille pauparius, e cuius manibus notae quasi magicae evanuerunt. "In magna molesti esse potes si te in plateis cum hoc ludibrio invenerint."
  
  Quid istuc, pater, me conaris dicere?
  
  In holoserica rubra stant globulos lucidos et emporium decem rotundum.
  
  
  34
  
  
  "Melius sit amet, Metzger. occupatus sum. Cum ad feodis venit, tu melius alio tempore abi.
  
  Otto von Schroeder ad focum in officio sedebat, nec pawnatorem sedem nec potus offerebat. Metzger, cum galero in manu pedibus manere coactus, furorem continuit, et capitis speciem obsequium simulat, et falsus risum.
  
  "Veritas est, Herr Baron, alia ratione veni. Pecuniam quam circumfecisti omnibus his annis solvenda est".
  
  "Munichen rediit? Nagel reversus est? quaesivit Baronem tensus.
  
  "Est multo magis complicata gratia tua."
  
  "Age, noli me coniicere. Dic quid vis.
  
  "Veritas est, Gratia Tua, antequam haec magni momenti indicia praebens, admonere te velim, ea quae venditionem in toto hoc tempore suspendi, quod negotium meum charissime impendit..."
  
  "Sustine opus bonum, Metzger."
  
  "- Insigniter in pretio auctus. Gratia tua mihi annuum summam promisit, et vicissim Dicturum essem si quis ex illis emeret Clodoveus Nagel. Et cum omni reverentia, gratia tua hoc anno vel ultimo non est persoluta.
  
  Baro vocem deposuit.
  
  Noli me, Metzger, minare audes. Quod tibi pro duobus decenniis reddidi plusquam facit pro junk quod servasti in junkyard.
  
  "Quid me dicis? Gratia tua verbum tuum dedit, et gratia tua non servavit illud. Agite ergo consensum nostrum conclusum consideremus. Salve, inquit senex, pileum induens.
  
  "Manere!" dictus baro manu levans.
  
  Pawnbroker conversus, risu suppresso.
  
  "Ita, Herr Baron?"
  
  "Pecuniam non habeo, Metzger. Pugnabit enim sum."
  
  "Miras me, gratiam tuam."
  
  " Vincula aerarii habeo quae aliquid facere possent, si regimen dividendorum vel oeconomiae restabilit. Hucusque valent quantum charta scripta sunt.
  
  Senex circumspiciebat strictis oculis.
  
  "Inde, gratia tua... Puto me recipere parvam tabulam aeneam et marmoream quam habes iuxta sellam tuam pro solutione."
  
  "Est multum pluris quam annuum tuum, Metzger."
  
  Senex humeros humeros non tacuit.
  
  "Optime. Loquere."
  
  "Certe praestare debebas tuis pensionibus in annis futuris, gratia tua. Tea argenteum credo in illa tabula impressum facturum esse.
  
  Bastardus, Metzger, baro dixit, Odium fucati speciem praebens illi.
  
  "Negotium negotium est, Herr Baron."
  
  Otto paulisper tacuit. Senis minaciae senis succumbere non vidit.
  
  "Vincis. Tua causa, ut spero, tanti est, tandem dixit.
  
  "Hodie aliquis venit redimere unum omissa impignorata amico tuo."
  
  "An ille Nagel?"
  
  "Non nisi invenerit aliquo modo ad tempus revertendi triginta annos. Puer erat."
  
  "Deditne nomen suum?"
  
  "Taurus erat, oculis caesiis, capillis flavis atrum."
  
  "Planum..."
  
  "Iam dixi tibi, non nomen suum dedit".
  
  "Et quid est quod collegit?"
  
  "Jack of black mahogany cum sclopeto".
  
  Baro e sede sua tam cito exsiluit ut retro praefixa et in ima tignum, quod foco cingebat, ingruat.
  
  "Quæ ait?" interrogavit, anhelans pawnbroker faucibus.
  
  "Tu me vulnerat!"
  
  Dic propter Deum, aut nunc cervicem tuam extorquebo.
  
  "Impplex arca lignea nigra," senex susurro respondit.
  
  "Gun! Describere!"
  
  "Mauser C96 cum manubrio scoparum. Lignum in manubrio non quercus exemplaris originalis, sed nigra mahogany ad corpus congruit. Magnum telum".
  
  "Qui fieri potest?" quaesivit baronem.
  
  Repente infirmus paenatorem dimisit et in sella recubuit.
  
  Vetus Metzger erecta colla terendo.
  
  "Insanis. Insanus est," inquit Metzger, ad ianuam ruit.
  
  Baro discedentem non animadvertit. Caput in manibus sedens, maestitiam cogitationibus absorptus.
  
  
  35
  
  
  Ilse andronem verrebat cum umbram visitatoris lumen lampadum parietis in solo iactum animadvertit. Sciebat quis esset antequam caput levavit et adligat.
  
  Sancte Deus, quomodo habes nos?
  
  Cum haec et filius eius primum in domum conscensis emigrarunt, Ilse ad solvendam partem pensionis, quod Paulus meruit de carbo subducendo, non erat satis. Postea, cum Paulus Ziegleri macello in argentariam verteret, adulescens affirmabat se melius habere hospitium. Ilse noluit. Nimis multae vitae mutationes erant, et omnibus adhaesit quae securitatem suam reddebant.
  
  Una earum rerum erat manubrium scopae. Paulus - et dominus domus conscensis, quem Ilse non multum adiuvabant - affirmabat se ab opere prohibere, sed operam non dare. Opus est utilia quodammodo sentiat. Silentium incidit postquam e domo eiecti sunt, initio sollicitudinis factae, sed postea factus est sui ipsius amoris erga Paulum ostentatio. Illa vitabat eum loquentem, quia interrogationes eius timebat. Cum haec diceret, levia fere conata erat ingerere cum omni teneritudine, quae capax erat. Reliquum tempus tacite procul intuens, dolebat quod privabatur.
  
  Quam ob causam dolor eius tam vehemens fuit cum se reperit facie ad unum e populo detrimenti sui responsalem.
  
  "Salve, Ilse."
  
  Cautum retro gradum tulit.
  
  "Quid vis, Otto?"
  
  Baro pulsat humum fine ferulae. Hic parum commodus erat, ut patuit, quod eius visitatio aliquas intentiones sinistre significavit.
  
  "Possumusne secretiore loco loqui?"
  
  "Non vis ire huc vobiscum. Dic quod habes dicere et relinquere.'
  
  Baro in molestia suggillabat. Tum moenibus inaequalem tabulatum, et lampades morientium plus umbrae quam lucis dedit, fastidiose.
  
  "Aspice, Ilse. Coridor rapiens in domo tertia-genus conscensis. Pudeat te ipsum."
  
  "Verrere solum tabulas verrit, nihil refert si villa vel domus conscensis. Et sunt tabulata linoleum honestiora quam marmora.
  
  "Ilse, carissime, scis quod cum te ceperimus, in malo statu fuisti. Nolo.
  
  "Siste hic, Otto. Scio cuius idea sit. Sed ne putes me in exercitatione cadere, quod mox puppa es. Tu es, qui sororem meam ab initio continuisti, eamque ob illius errorem amantem redde. Et propter hoc, quod fecisti, post hunc errorem lates.'
  
  Otto perculsus ira perculsus labris Ilse fugit. Monocle de oculo eius cecidit, et de tunicae pectore pendebat tanquam homo damnatus de patibulo pendens.
  
  "Miras, Ilse. Dicunt mihi quod tu...
  
  Ilse risit gaudio.
  
  "Perdidit? Abiit insanus? Non, Otto. sat sana sum. Placui enim omni tempore silere quod timeo quid faciat filius meus si veritatem inveniat.
  
  "Sic eum prohibere. Quia excessit."
  
  'Quamobrem venisti' inquit 'contemptum suum continere non potuit. "Veres ne praeterita tandem apud te adsequi".
  
  Baro in Ilse gradum arripuit. Mater Paulini contra parietem commota Ottonis os propinquum ferebat.
  
  "Nunc attente audi, Ilse. Sola es res quae nos ad illam noctem connectit. Si illum non obstruas antequam sero est, hoc vinculum separare debebo."
  
  "Tum perge, Otto, interfice me," Ilse dixit, simulans animos non sentit. "At scias me epistolam scripsisse causam totam ostendens. Haec omnia. Si quid acciderit mihi, Paulus vult.
  
  "At... gravis esse non potes! Scribere non potes! Quid si in manus iniuriae incidit?"
  
  Ilse nihil respondit. Haec omnia spectabant. Otto vultum suum tenere conatus est, hominem fragilem in veste lacera prospiciens, alta, bursa, vestitus, quae scopis haerebat ne caderet.
  
  Tandem baro dedit in.
  
  "Non ibi terminatur", inquit Otto conversus et excurrens.
  
  
  36
  
  
  "Paterne me vocas?"
  
  Otto dubitanter respexit Jürgen. Aliquot septimanas praeterierant cum eum proxime viderat, et adhuc difficile erat eum agnoscere figuram consuetam stantem in triclinio filio suo. Subito conscius est tunicae fuscae Jurgeni umeros complectentis, brachii cruciformi rubri bracchiorum potentem bicipitem condens, iuvenis caligae nigrae iuvenem in tantum procumbens ut leviter sub ostio emigret. Superbiam sensit, sed simul unda misericordiae suae super eum lavit. Non potuit resistere sibi comparando: Otto quinquaginta duos annos natus et defessus fuit.
  
  "Domum non diu, Jürgen."
  
  "Me res magnas facere."
  
  Baro non respondit. Etsi specimina Nazisei intellexit, numquam tamen in eis vere credidit. Sicut maxima pars magnae societatis princeps Monacensis, eos ut partem exiguam vidit, interitum destinatum vidit. Si hoc longius progressi sunt, id solum ob rem socialem tam gravem profuerunt ut, interfecto, extremistis omnibus crederet qui eis promissis silvescerent. Sed tunc temporis argutiis non vacat.
  
  " Usque adeo ut matrem negligas? Sollicitus erat tibi. Possumus invenire ubi dormivit? "
  
  " In premissis SA."
  
  "Vniversitatis hoc anno incipere putabatur, duobus annis nuper!" inquit Otto caput quassans. "Iam November est, et tamen ad unum genus non venistis."
  
  "Ego in officio".
  
  Otto vidit fragmenta imaginis quam teenager male moratus retinuerat, qui non ita pridem scyphum in area proiecturus erat, quod tea nimis dulce erat ei tandem dissolutum. Mirabatur quidnam esset optime accedere. Multum in eo verti num Jurgen se facturum esse dixit.
  
  Per aliquot noctes vigilabat iactans et versans in culcitam priusquam filium visitaret.
  
  "Responsorium, inquis?"
  
  "Maximissimam personam in Germania defendo."
  
  Pater eius cruciat. "Tu, baro de Schroeder futurus, obscurum megalomaniac Austriacum corporale barbare conduxisti. Superbire debes".
  
  Jurgen expavit quasi mox percussus esset.
  
  "Non intellegetis..."
  
  "Satis! Volo te aliquid magnum facere. Tu solus homo hoc possum credere. "
  
  Jurgen turbatus est per mutationem cursus. In ore eius responsum decessit, quod curiositas eum vicit.
  
  "Quid est hoc?"
  
  "amitam tuam et cognatum tuum inveni."
  
  Jürgen non respondit. Sedit iuxta patrem suum et aufert velatum ab oculo, sub rugae pelliculae palpebrae inanem patefaciens inanem. Ille lente cutem permulsit.
  
  "Ubi?" vox frigida et longinqua petivit.
  
  "In domo conscensis in Schwabing. Sed veto te etiam de vindicta cogites. Aliquid longe maius habemus agere. Volo te ad cubiculum amitae tuae ire, eam a summo ad imum quaere et mihi omnes chartas quas inveneris affer. Prae- sertim ea quae manu scripta sunt. Litterae, notae, quicquid.
  
  "Quare?"
  
  "Non possum dicere quod."
  
  "Non potes indicare mihi? Hic me adduxisti, auxilium petis postquam meum casum perdidisti ut invenirem hominem qui hoc mihi fecit - idem qui sclopetum dedit aegrum fratrem ut cerebro excuteret. Haec omnia mihi vetas ac deinde sine explicatione me tibi subiciendum exspectas?" Nunc Jurgen clamabat.
  
  "Facies quod dico tibi si non vis ut interficiam te!"
  
  "Perge, pater. Numquam in aere alieno fui. Una sola res pretiosa superest, et a me auferre non potes. Sive tibi placet, sive non, titulum tuum hereditabo. Jurgen triclinium reliquit, ianuam post se impulit. Egrediebatur foras cum vox impediebat.
  
  "Fili, expecta."
  
  Vertit. Brunnhilde descendit per gradus.
  
  "Mater".
  
  Ambulabat ad eum et osculabatur maxillam. Debebat sistere in digitis suis, ut faceret. Ligamen nigram aptavit et maculam permulsit ubi dexter oculus quondam digitis suis fuerat. Jurgen retorsit et extraxit commissuram.
  
  "Facere debes ut pater tuus rogat".
  
  "EGO..."
  
  "Facere debes ut dicitur, Jürgen. Cor autem vestrum erit, si hoc feceritis. Me quoque".
  
  Brunnhilde aliquandiu loquebatur. Ea vox mitis erat, et Jurgen ad imagines et animos evocabat non diu sensisse. Fringilla semper fuit. Aliter semper tractavit, numquam negavit. In sinu suo voluit torquere sicut fecit cum esset haedus, et videbatur aestas infinita.
  
  "Quando?"
  
  "Cras".
  
  "Cras octavus mensis Novembris est, mater. Non possum..."
  
  "Sit cras post meridiem fiet. Pater tuus conscendit domum custodiebat, et Paulus nunquam ibi hoc tempore.
  
  "At ego iam consilia!"
  
  "Suntne potiores familia tua, Jürgen?"
  
  Brunnhildis iterum manum ad faciem levavit. Hoc tempore Jurgen non abhorrebat.
  
  "Ego coniecto facere potui, si celeriter agere."
  
  "Bonum puerum. Cum autem documenta possides," inquit, submissa voce susurri, "illa ad me priora. Noli patri tuo verbum dicere.
  
  
  37
  
  
  Alicia circum angulum spectavit ut Manfredus tram fugit. Extra domum veterem sumpsit, ut singulis septimanis per duos annos fecerat, fratrem suum paulisper videre. Numquam antea tam vehementer percepit accedere ad se, loqui ad eum, cedere semel, ac domum reverti. Mirabatur quid faceret pater si monstraret.
  
  Id facere non possum, praesertim hoc simile. Quasi definitive fateretur quod rectum esset. Quasi mors esset.
  
  Eius intuitus Manfredum secutus est, qui iuvenem formosum in se convertebat. Intemperans capillus sub pileo haerebat, manus in loculis erant, sub brachio notas habebat.
  
  Ego bet he's adhuc atrox piano lusor, Alice cogitavit cum mixtura molestia et dolore.
  
  Manfredus ambulavit per viam lecticam et, antequam portam domus suae attingeret, ad candelam restitit. Alicia risit. Primum ante biennium hoc facere vidit, cum casu compertum est fratrem suum die quinta quinta e lectionibus piano in publica onerariis reversum esse, non in patris mercede mercedis condoluisse. Post semihoram, Alicia in cellam ingressa est et adiutorem tabernam corrupit ut manfredo sacculum toffees cum chirographo intus daret, cum sequenti septimana advenit. Festinanter scrawlatum est mihi. Venite omni feria quinta, ego tibi chirographum relinquam. Pete Irene, illi responde responde. amo-A.
  
  Proximos septem dies impatienter exspectavit, veritus ne frater non responderet aut sibi succenseret quod sine vale dicere discessit. Responsum autem Manfredi proprium fuit. Quasi decem minutas ante tantum vidisset, notula ridicula de Helvetiis et Italicis incepit et fabulam de schola finivit et quae acta erant cum proxime ab ea audiverat. Fama a fratre suo Alicia iterum laetitia implevit, sed una linea ultima fuit, quae pessimos suos timores confirmavit. Pater adhuc quaeris tibi.
  
  Cucurrit de thesauro, ne quis illam agnosceret. Sed non obstante periculo, omni septimana reversa est, semper pileum super frontibus trahens et tunicam vel chlamydem gerens quae lineamenta occultabat. Numquam vultum patris ad fenestram levavit, si aspexit et agnovit eam. Singulisque septimanis, quantumvis asperrima rerum suarum, in cotidianis successibus, parvis victoriis ac cladibus in Manfredi vita solabatur. Ubi vestigia et campum nomisma vicit ante annos duodecim, cum laetitia flebat. Cum trituram in schola accepit ob obsistendum complures haedos, qui eum "sordidum Iudaeum" appellabant, in furorem eiulabat. Hae litterae, ut erant leves, ad memoriam felicis praeteriti adiunxerunt.
  
  Isto die Iovis, VIII mensis Novembris, Alicia paulo minus solito moratus est, veritus ne si diutius apud Prinzregentenplatz maneret, dubia vinceretur et optionem factu facillimum ac pessimum eligeret. Ingressa est horreum, toffees mentham poposcit, et, ut solet, ter solvit pretium obolos. Exspectata est donec in plaustrum conscenderet, sed illo die statim chartam intra sarcinam aspexit. Quinque tantum verba erant, sed satis erant ut manus tremerent. Mordebant me. Curre.
  
  Habebat se a quiritatione continere.
  
  Deprime caput, lente ambula, noli parcere. Forte non sequitur copia.
  
  Aperuitque ostium et exivit foras. Non potuit quin respiceret ut exiit.
  
  Duo sagati viri eam secuti sunt minus sexaginta passibus. Quorum unus ut vidit, signum fecit alteri, et ambo gressum incitaverunt.
  
  Crap!
  
  Alicia ambulare conatus est quantum potuit sine fractione in currendum. Noluit tristis intendere periculum, quod si obstruat, duo homines cum ea capient, et tunc finietur. Non dubium erat quin detectiones a patre conductae essent qui eam fabulam caperet vel ad familiam domum reduceret. Jure, nondum legitimae aetatis erat, adhuc undecim menses remanserant priusquam viginti unum conversa esset, ut patris misericordia omnino esset.
  
  Ea platea transiit sine visu. Birota eam praetervolavit, et puer equitans imperium perdidit et in terram corruit, prohibente Alicia persequentibus.
  
  "An quid insanis?" - clamavit guy, tenens genua laesa.
  
  Alicia iterum respexit et vidit duos viros in via transire gessos, adhibito intermissione negotiationis. Minores quam decem metra a nobis aberant et altitudinem celeriter acquirebant.
  
  Nunc non longe a trudit.
  
  Illa calceos suos maledixit, qui plantas ligneas habebat, et paulum in udo pavimento labatur. Sacculum in quo cameram femora tundebat, et lorum adhaeserat obliquus trans pectus gerebat.
  
  Apparebat quod non succederet si cito aliquid cogitare non posset. Sensit persequeris ius ea.
  
  Hoc fieri non potest. Non cum prope sum.
  
  Illo momento, coetus scholarum in uniforme, a magistro ductus, e circum angulum exivit ante illam, quae eos comitatus ad trahit stationem. Guys, circiter viginti, instruxit, eam de via interclusit.
  
  Alicia ad ventilandum et ad alteram partem coetus, in tempore. Plaustrum per cancellos involutus, cum appropinquante cymbala.
  
  Extendit, Alicia vectem apprehendit et in fronte plaustri descendit. Auriga leviter retardavit cum id fecisset. Postquam secure in curru celebres navem conscendit, Alicia foras versa est ut prospiceret.
  
  Persecutores nusquam comparuit.
  
  Suspirio subsidii, Alicia manibus tremulis ad barram solvit et conprehendit, omnino neglecta duas figuras in pileis et paenulis, quae tunc temporis in tergum trolleybi introeunt.
  
  Paulus Rosenheimerstrasse eam exspectabat, non longe a Ludwigsbruck. Cum vidisset eam eludere trudit, accessit ad osculandum eam, sed substitit cum vidit sollicitudinem in faciem suam.
  
  "Quid factum est?"
  
  Alicia eius oculos clausit et in validum Pauli amplexum demersit. Tutus in armis, non animadvertit quomodo duo persequentes trahit se in propinquum casum et abiit in casu.
  
  "Ad fratris epistulam veni, ut singulis iovis facio, sed secutus sum. Hoc contactu methodo uti non poteris".
  
  "Est horrendum! Satisne salves?"
  
  Alicia antequam responderet haesitavit. Dicat ei omnia?
  
  Tam facile dictu esset. Aperi modo os meum, et dic ista duo verba. Sic simplex... et sic impossibile.
  
  "Ita, credo. Perdidi eos antequam tram obtinuit ".
  
  "Bene ergo... Sed hac nocte censeo tollendum," Paulus dixit.
  
  "Non possum, haec prima assignatio mea est."
  
  Post aliquot menses persistens, tandem attentionem capitis consequat in ephemeride Munich fundatam Allgemeine comprehendit. Dixit ei ut vespere ad Burgerbraukeller, pub minus quam triginta passus, unde nunc essent. Commissarius Civitatis Bavariae, Gustav Ritter von Kahr, in media hora orationem faciet. Alicia enim, casu prohibere pernoctans in servitute fuste et incipiunt faciens viva faciens quod maxime amabat, consequat, somnium adveho verus erat.
  
  "Sed post id quod factum est... modo ad diaetam tuam ire non vis?" Paulum petivit.
  
  "Scistine quam magna nocte mecum est? Hanc occasionem menses exspectavi!"
  
  "Mitescere, Alicia. Scena facis".
  
  "Ne mihi mitescere! Vos postulo ut mitescere!"
  
  "Quaeso, Alice. Exaggeras, inquit Paulus.
  
  "Tu es augendo! Audire opus est," risit, conversus et ambulans ad rem publicam.
  
  "Manere! Nonne primum capulam habebimus?"
  
  "Age tibi unum!"
  
  "Tu certe vis venire tecum? Hae congregationes politicae periculosae esse possunt: ebrii homines et argumenta interdum erumpunt.
  
  Extemplo verba eius labiis, Paulus cognovit officium suum fecisse. Voluit eos in media fuga comprehendere et deglutire, sed sero fuit.
  
  "Non opus est tibi, Paule," dixit Alicia gelido sono.
  
  "Me paenitet Alicia, non intelliguntur..."
  
  "Bene vespere, Paule," inquit, iungens turbam intus venientium ridentium.
  
  Paulus solus in media platea frequenti relictus, volens aliquem strangulare, clamare, pedes humi prosternere ac singultare.
  
  Hora erat septima vespera.
  
  
  38
  
  
  Durissima pars in tionis domo latebat.
  
  Familia circa ostium suspendit sicut cruor in altiore et scoparum manubrio. Jurgen exspectare debebant per duas horas, circa aream vagantes et occulte ad aedificiorum introitum spectantes. Non potuit id tam audaciter facere periculum, ut certe postea non agnosceretur. In platea negotiosa, vix aliquis homini in tunica nigra multam operam daret et pileum cum diurna sub bracchio ambulans.
  
  Ille clavam in schedula abdidit, et veritus ne exiret, tanta vi premebat alam, ut insignem livorem postero die habuisset. Sub togatis vestibus induebatur, SA uniforme fuscum gerebat, quod sine dubio nimis attentus erat in area cum tot Iudaeis quam hoc uno. In sacculo eius erat pileus, et ille ocreas reliquit in foribus, pro ocreis fortibus optans.
  
  Denique, multis vicibus praeteriens, in defensionis acie lacunam reperire curavit. hospita scoparum parieti incumbentem reliquit atque per parvam ianuam interiorem evanuit, fortasse cenam parare. Jurgen plurimam partem huius hiatus in domum delabi fecit et scalas ad supremam tabulam percurrendo. Pluribus in portibus et corridoribus transiens, ante ostium Ilse Rainerii se invenit.
  
  Pulsavit.
  
  Si hic non esset, res faciliora essent, Jürgen cogitavit, festinans ut quam primum officium fieri et transire ad ripam Isar orientalem, ubi Stosstrupps iussus erat ante duas horas ediscere. Dies historicus erat, hic ille tempus terebat in aliquo artificio quod de minimis non curaret.
  
  Si saltem pugnare possem Paulum ... res aliter essent.
  
  Risus faciem suam inluminavit. Eodem momento, matertera ostium aperuit et in oculos suos protinus aspexit. Forte legerat proditionem et homicidium in illis; fortasse praesentiam Jurgen simpliciter timebat. Sed quacumque de causa, conando ianuam portavit.
  
  Jürgen erat ieiunium. Ibi laeva manu in tempore currit. Ianua jambus eum duriter in articulos percussit et doloris clamorem suppressit, at ille successit. Quamvis dura tentavit Ilse, corpus invalidum in truculentos Jurgen vires fuit. Omni pondere in foribus incumbens, matertera eius cum catena, quae eam tuebatur, in pavimentum cecidit.
  
  "Si clamas, ego te necabo, anus," Jurgen dixit, vox gravis et gravis, ut ostium post se clausit.
  
  "Respectum habete: iunior sum matre tua", Ilze dixit e pavimento.
  
  Jürgen non respondit. condyli elleborum: durior plaga quam videbatur. Diurna fustem in solo posuit et super lectum eleganter ambulavit. Ille frustum schedulae avulsit et circa manum eius ligavit, cum Ilze, ratus distraheretur, ianuam aperuit. Utque fugeret, Jurgen in vestitu trahit, retrogrado.
  
  "Nice experiri. Itaque nunc loqui possumus? "
  
  "Non venisti loqui."
  
  "Haec sit vera".
  
  Crinibus eam rapiens, iterum stare coegit et oculos suos inspiceret.
  
  "Ergo, auntie, ubi sunt documenta?"
  
  "Quam baronis typicam te mittat facere quod ipse facere non audet," Ilze fremuit. "Tu scis quidnam ille ad te misit?"
  
  "Vos et secreta tua. Imo, pater nihil mihi narravit, ille solum a me petiit ut documenta tua reciperem. Fortunate, mater mea plura mihi narravit. Item dixit quod invenirem epistolam tuam plenam mendacii et aliam a viro tuo.
  
  "Non habeo propositum vobis aliquid dare."
  
  "Non videor intelligere quod paratus sum facere, auntie."
  
  Ille tunicam suam exuit et super sellam posuit. deinde extraxit cultrum venandi rubicundum tractatum. Acutum ore fulgebat argenteum in lumine olei lucernae in tremulis oculis materterae repercussae.
  
  "Non audeas."
  
  "O, opinor, me reperies."
  
  Totus ille locuto res magis intricata erat quam Jurgen putabat. Non erat instar tabernae pugnae ubi insitum et adrenalinum occuparet et corpus eius in feram et truculentam machinam versa est.
  
  Accepta autem dextera mulieris manum super mensam lecto collocavit, nihil fere sentiebat affectus. Sed tunc in eum tristitia incidit sicut serrae acutae dentes, abdomine ejus inferiori scalpendo, et tam parum misericordes quam ille, cum cultrum ad digitos amitae imposuit, et duos sordidos incisos in indice digito fecit.
  
  Clamavit Ilse in dolore, sed Jürgen paratus erat et manu os texit. Mirabatur ubi ea vis quae fieri soleat concitari, et quae prima eum ad SAac.
  
  Potuitne hoc vocari propter inopiam? Quia corvus ille timidus senex omnino provocatus non erat.
  
  Clamoribus, a Jurgenti palma suppressus, in tacita singultu liquatur. In oculis lacrimantibus mulieris inspiciens, condicione frui conatur quantum ille communistarum iuvenum dentes ante aliquot hebdomades eiecit. Sed non. Ingemuit resigned.
  
  "Nunc vultis cooperari? Suus 'non nimium fun pro vel ex nobis'.
  
  Ilse acriter annuerunt.
  
  "Libenter audio. Da mihi quod petivi, solvens inquit.
  
  Ab Jurgen discessit et ad armarium nutat. Manus lacerum tenuit pectore pectus, Crescentem maculam cremoris in veste reliquit. Alia manu, perscrutatus per vestimenta sua donec parvum album involucrum invenit.
  
  "Haec epistola mea est," inquit, illam Jurgen tradens.
  
  Juvenis involucrum accepit, in cujus superficie macula sanguinis erat. Ex altera parte nomen erat consobrinum eius. Unum involucrum extremum scidit, et quinque chartas evolvit, chirographo rotundo manifesto obtectus.
  
  Jürgen per primas lineas cucurrit, sed inde abreptus est quod legerat. In medio textu exsurgens oculus, et anhelitu eius lacerantur. Suspiciosum ilse dedit aspectum, quod videbat credere non posse.
  
  "Est mendacium! Sordidum mendacium!" exclamavit, gressus ad amitam suam et cultrum ei immisit.
  
  "Non placet, Jürgen. Paenitet me hoc reperire" dixit.
  
  "Esne paenitet? Miseremini mei, non vos? Modo digitum abscinde, anus vetula! Quid prohibet me, huh, in gutture tuo excidere? Dic mihi mendacium esse," Jürgen susurro frigido sibilat, qui comae Ilse in extremitate stant.
  
  Victima huius veritatis per multos annos fui. Haec pars est quae te in monstrum vertit.
  
  "Sciat?"
  
  Haec ultima quaestio Ilse gravis erat. Movet vertiginem cum affectu et damno sanguinis, et Jurgen eam capere debebat.
  
  "Non audes nunc deficere, vetula inutilis!"
  
  Labrum prope erat. Jurgen amitam suam impulit in lectum, et aquam in faciem suam fudit.
  
  "Satis," inquit;
  
  "Exaudi me. Scitne Paulus?
  
  "Nihil".
  
  Jurgen ei aliquot momenta ad recuperandum dedit. Fluctuant animorum diversae mentes, dum relegit literam, hoc tempore usque ad finem.
  
  Quibus peractis diligenter paginas plicat et in suo sinu posuit. Intellegebat autem cur pater tam insistens tabellis conficeretur, quamque mater rogaverat, ut eam primum afferret.
  
  Me uti volebant. Stultus me esse putant. Ista epistula non ad alium pervenit nisi ad me ... Et utar ea in tempore opportuno. Ita est. Cum minime credas...
  
  Sed aliud opus fuit. Sensim super lectum ambulavit et super culcitam incubuit.
  
  "Opus est litteras ab Hans."
  
  'Non habeo'. Testor Deum. Pater tuus illam semper quaerebat, sed ego illam non habeo. Haud certe est, mussat Ilze, lacero haesit manu.
  
  "Non credo" Jurgen mentitus est. Illo momento, Ilse aliquid occultare non posse videbatur, sed adhuc videre cupiebat qualem reactionem suam incredulitas eliceret. cultrum rursus ad faciem intulit.
  
  Ilze manum suam abigere conatus est, sed virtus eius prope aberat, et erat quasi puer propellens ton lapidis.
  
  "Sinite me. Nonne propter Deum satis mihi fecistis?
  
  Jurgen circumspexit. E lecto recedens, lucernam olei de proxima mensa apprehendit et in armarium misit. vitrea fracta, kerosene ubique effudit ardens.
  
  Reversus autem ad lectum, et directa in oculis Ilse intuens, tenerum cultri in ventrem suum posuit. Inspiravit.
  
  Tum ensem usque ad capulum propulit.
  
  "Nunc habeo".
  
  
  39
  
  
  Post pugnam cum Alicia, Paulus in mala mente fuit. Statuit frigus ignorare et domum ambulavit, decrevit quod maximus vitae suae desiderium esset.
  
  Paulum hora fere cepit ut septem chiliometrorum ambulare qui pub e domo conscensis separavit. Ambituum vix attendens, caput revolvens ad sermonem suum cum Alicia, res cogitans posse dicere eventum mutare. Uno momento voluisset se conciliatricem fuisse, et altera voluisset respondisse in via quae nocebat ei ut sciret quomodo sentiret. Infinito spirae amore perditus, quid fiebat nesciebat donec paucis gradibus a porta erat.
  
  Et fumigavit fumum, & vidit homines currentes. Ignis machinam ante aedificium parked.
  
  Paulum suspexit. Ignis erat in tertio cenaculo.
  
  "O Sancta Dei Genitrix!"
  
  Turba trans uiam facta est, curiosis transeuntibus populoque e domo conscensis. Paulus ad eos accurrit, vultus notos quaerens nomenque Ilse clamans. Tandem dominam sedentem in lupatis invenit, faciem fuligine et lineamentis lacrymis illitam. Paulus eam movit.
  
  "Mater mea! Ubi est ea?"
  
  Repa- pita iterum clamare coepit, eum oculis intueri non valens.
  
  Nemo e tertio tabulato effugit. O pater meus, quiescat in pace, quid de eius aedificatione videre potuit!
  
  "Et firemen?"
  
  "Nondum nondum ingressi sunt, sed nihil possunt facere. Ignis scalas clauserat. "
  
  "Et ex alio tecto? Unus numerus viginti duo?"
  
  Forsitan hospita dixit, desperata manus callosas contorquens. "Inde potes salire..."
  
  Paulus finem sententiae suae non audivit quia ad ianuam vicini iam currit. Fuit tristis inimicus qui unum ex habitantibus domus conscensis interrogabat. Videns Paulum incautum ad se irruentem.
  
  "Quo itis putatis? Nos purgamus - Heus!"
  
  Paulus autem lictorem prostravit, pulsans eum ad terram.
  
  Quinque tabulata habebat aedificium, unum plus quam tabulatum. Uterque privatim habitaculum fuit, quanquam tum vacui omnes fuerunt. Tabulatum ad scalas modo tendebat, ut potentia ad aedificationem evidenter exiret.
  
  In summo tabulato obsistere debuit, quod iter ad tectum non inveniret. Tunc intellexit se in medio laquearium assequi voluisse. Ille exilivit, manubrium arripere conatur, sed tamen duorum pedum brevium erat. Desperans circumspiciebat aliquid quod iuvare posset, sed nihil uti poterat.
  
  Nihil aliud habeo nisi ianuam unius conclavium refringere.
  
  Ille ad proximam portam irruit, umeroque eius injecto, nihil nisi acrem dolorem, qui brachium decurrit, effecit. Ita incepit calcitrare ad gradum seram et ianuam aperire post dimidium duodecim calcibus. Apprehendit primum quod inveniret in caliginoso VESTIBULUM, quod ad sellam evasit. In ea stans fovit attingere potuit et scalam ligneam demittere, quae ad tectum plani ducitur.
  
  Foris aer insensibilis erat. Fumum ventus in se ferebat, et Paulus ori suo sudario erat velatus. Prope incidit in spatium inter duo aedificia, hiatus paulo plus quam metri erat. proxima tecta videre vix poterat.
  
  Ubi sum infernum salire putavi?
  
  Claves e sacculo proiecit et ante se proiecit. Sonus erat quem Paulus lapide aut ligno feriri notus est, et illuc se misit.
  
  Ad breve momentum sensit corpus eius in fumo volitare. Decidit ergo ad omnes quattuor palmas pellens. Tandem ad conscensis domum pervenit.
  
  Tene mom. Nunc adsum.
  
  Debebat ambulare cum brachiis ante se porrectis donec aream fumidam quae erat in fronte aedificii proxima vicum reliquit. Etiam per caligas suos intensum tectum tectum sentire posset. In tergo erat conopeum, sella gestatio nullis cruribus, et quid Paulus deperibat quaerere.
  
  Accessum ad proximam tabulam infra!
  
  Accurrit ad ianuam, ne claudatur. Fortitudo eius coepit discedere, et crura eius gravata sunt.
  
  Obsecro, Deus, ne ignis ad cubiculum accedat. Quaeso. Mater, dic mihi satis callidi e fauce vertere et aliquid umidum in rimas circa ianuam effundere.
  
  Ianua ad scalas aperta erat. Fumus erat in scala, sed tolerabilis erat. Paulus quantocius decurrere potuit, paenultimo autem gradu aliquid gressus est. Celeriter surrexit et intellexit se solum ad finem ANDRON eundum esse ac dextram, deinde in cubiculi matris ostio esse.
  
  Progredi conabatur, sed impossibile erat. Fumus luteus erat color aureus, aer non erat satis, et calor ab igne adeo fortis erat ut gradum capere non posset.
  
  "Mater!" Clamare cupiens dixit, sed, nulla res, quae labra effugit, aetemum acrem acrem erat.
  
  Incepit deinde ad eum urere elaboratae membranae chartae, et intellexit Paulus se flammis mox circumventum esse, si non cito egrederetur. Subnixus flammae scalam inluminavit. Videbat autem Paulus quid gressum, quidve maculae obscurae in tapete.
  
  Ibi in solo, per imum gradum, matrem posuit. In ac dolor erat.
  
  "Mater! Minime!"
  
  Et emissa iuxta eam pulsum quaerit. Ilse agere videbantur.
  
  "Paulus" insusurravit.
  
  "Habes tenere, mom! Ego te hinc exi!"
  
  Iuvenis corpusculum suum sustulit et per scalas cucurrit. Egrediebatur foras quantum potest a gradibus, sed fumus ubique diffusus.
  
  Paulum cessavit. Per aulaeum fumi cum matre in eo statu erumpere non potuit, nedum temere inter duo aedificia cum ea in ulnas saliret. Ipsi etiam ubi erant manere non poterant. Totae iam tecti partes cavernae erant, et praeacutae hastae rubrae rimas lambebant. Tectum in minutis concidat.
  
  "Habes tenere, mom. Ego te hinc abeo. Te in nosocomium ducam et mox melius eris. iuro. Sic tene.
  
  "Terra..." inquit Ilze tussi. "Dimitte me".
  
  Paulus autem genu flexo dixit ei pedes in terra. Tum primum videre potuit qua conditione mater inclusa esset. Vestis sanguine tegitur. Digitus in dextra manu abscissus est.
  
  "Quis hoc tibi fecit?" grimace cum quaesivit.
  
  Vix loqui potuit mulier. Ora exsanguis, tremebunda labra. Ascendit e cubiculo ut ignis evaderet, series rubra post eam relinquens. Iniuria quae eam per quattuor pedes perrepere coegit paradoxice vitam longiorem extendit, sicut pulmo minus fumi in eo loco absorptus est. Sed hac in parte, Ilse Rainerii vix respiravit vita superstes.
  
  "Quis, mater?" Pauli repetitur. "An ille Jurgen?"
  
  Ilse oculos aperuit. Rubei ac tumidi.
  
  "Nihil..."
  
  "Quis ergo? Nonne eas agnovistis?"
  
  Ilse tremulam manum ad os filii levavit leniter demulcens. Digiti eius frigidi erant. Motus dolore Paulus cognovit hoc novissimo tempore matrem suam tangere, et timuit.
  
  "Non erat..."
  
  "OMS?"
  
  "Non Jürgen."
  
  "Dic mihi, mom. Dic mihi quis. ego eos occidam.
  
  "Ut vos non habent..."
  
  Alia tussis praedura eius interpellavit. Manus ilse leviter ad latera eius ceciderunt.
  
  "Jurgen, Paule, non nocebit."
  
  "Quid, mom?"
  
  Ad omnem autem spiritum pugnabat mater, sed et ipsa intus erat. Paulus in oculis eius certamen videre potuit. Ingenti conatu erat ut aer in pulmones suos recipiat. Sed plus etiam nisus est tria illa verba ex animo extorquere.
  
  "frater tuus est".
  
  
  40
  
  
  Frater.
  
  Sedens ad lupatum iuxta ubi paterfamilias ante horam sederat, Paulus verbum concoquere conatus est. Intra triginta minutas partes, vita eius bis inversa est, primo per mortem matris, deinde per revelationem, quae ultimo spiritu emissa est.
  
  Cum Ilse mortuus est, Paulus eam amplexus est et se ipsum etiam moriturum esse temptavit. Manete ubi fuit, donec flammas sub se concremaret.
  
  Quod vita est. Cursor in tecto, quod perierat, Paulus putabat demersus in dolore acerbum et obscurum et crassum sicut butyrum.
  
  an ille tecto in momenta matris mortem detinuit? Forsitan soli mundo faciem timuit. Fortasse si ultima eius verba fuissent "tantum te amo", Paulus ipse moriturus esset. Sed verba illius verbis prorsus diversam significationem dederunt quaestionibus, quae omnem suam vitam Paulum cruciabant.
  
  odium, vindicta, aut quid tandem opus est facere? fortasse ex omnibus tribus. Quod certum est, Paulus matrem ultimo tempore in fronte osculatus est, ac deinde ad aversam culminis partem cucurrit.
  
  Pene cecidit ore, sed tempore sistere curo. Haedi in vicinia interdum aedificio luserunt et Paulus miratus est quomodo se recipere vellent. Conclusit se alicubi tabulam ligneam reliquisse. Paulus tempus non erat ut eam in fumo quaereret, tunicam et tunicam exuit, ad saltum reducendo pondus suum. Si defuerit, vel si contraria pars sub pondere tecti corruerit, quinque tabulatorum cadet. Sine bis cogitans, saltum currit, temere sperans se venturum esse.
  
  Nunc cum ad terram recedit, Paulus aenigma componendi quod Jurgen - frater mi! - est omnium difficillima facta est. Poteratne Jurgen vere esse filius Ilse? Paulus non putabat fieri posse cum dies nativitatis eorum octo tantum menses essent disiuncti. Fieri potuit corpore, sed Paulus magis inclinavit ad credendum Hans et Brunnhildis filium Jurgen. Eduardus, colore obscuriore et rotundiore, Jurgini omnino non similis, nec animo similis fuit. Autem, Jürgen fecit sicut Paulus. Uterque caeruleos oculos habebat, et malas proferebat, quamvis nigriores Jurgen.
  
  Pater meus quomodo potuit cum Brunnhilde dormire? et quare celavit me mater mea omni tempore hoc? Semper sciebam quod me tueri voluit, sed cur non mihi de illo dicam? Et quomodo putor scire veritatem sine Shredders?
  
  Familia Pauli cogitationes interpellavit. adhuc illa singultus erat.
  
  "Herr Reiner, ignitores ignem in potestate esse dicunt, aedificium autem demoliendum esse iam non tutum est. Rogaverunt me ut dicerent colonis quod per vices accipere possunt vestimenta sua, sicut omnes alibi pernoctare debebunt.
  
  Sicut robot, Paulus ad duodecim homines, qui redituros quosdam ex suis rebus erant, coniunxit. Accessit super hose adhuc flantibus aquam, ambulavit per corridores et scalas, deinde fireman, et tandem ad cubiculum suum pervenit, ubi temere vestimenta elegit et in saccello parvam posuit.
  
  "Satis," institit fireman, qui foribus anxius opperiebatur. "Debemus ire".
  
  Stupebant autem eum Paulus. Sed post aliquot metra, levis idea in cerebro suo trepidabat sicut facies nummi aurei in situla arenae. Et conversus cucurrit.
  
  "Heus, audi! We have to get out!"
  
  Paulus hominem neglexit. Cucurrit in cubiculum suum et sub lecto iacuit. In angusto spatio librorum acervum, quod ibi posuerat, ad occultandum quod post se erat, reppulit.
  
  "Dixi tibi exire! Ecce, non est hic securus," dixit fireman crura Pauli trahens donec corpus eius apparuisset.
  
  Paulus non sapit. Habuit quod venerat.
  
  Chara lignea mahogany nigra, levis ac simplex.
  
  Novem triginta vesperi.
  
  Paulus sacculum suum sumpsit et trans urbem cucurrit.
  
  Qui nisi in eo statu fuisset, non dubitaret quin aliquid Monacensis magis quam ipsius tragoediae ageretur. Plures erant homines circa hoc tempore noctis solito. Vectes et popinae tremebant, et voces iratae intus audiri poterant. Solliciti glomerati in angulis platearum, nec unus tristis in conspectu erat.
  
  Paulus autem quid ageretur de eo, nihil curabat. spatium superare voluit, quod eum a meta citissime separavit. Nunc id unum plumbum habebat. Acerbe se execratus quod non videbat, quod non animadvertebat.
  
  Pawnshop Metzgeri clausa est. Fores erant crassae et validae, itaque Paulus pulsabat tempus non. Nec vociferando, licet coniectans - recte - tam avarus senex ut pawnbrarius in hoc conclavi viveret, fortasse in vilica vetere lecto ad dorsum repositorii.
  
  Paulus sacculum suum ad ianuam posuit et aliquid solidum circumspexit. Lapides sparsi in pavimento non erant, sed quisquiliae parvae ferculi magnitudinem operculare possunt. Quam sustulit et in fenestram tabernam proiecit, quae mille in frusta comminuit. Cor Pauli de pectore tundebat, et auribus terebat, sed id quoque dissimulabat. Si quis vocat magistratus, antequam ad id quod venerat, accedat; porro autem non veniant.
  
  Non, ut spero, Paulus cogitavit. Aliter ego fugiam, dein loco ibo responsa pro mansione Shredder erit. Etiam si amici patrui mei me reliquerint in carcerem mittant.
  
  Paulum insiliit. Ocreae eius in lecto schedulae vitreae, mixtis fractis schedulis fenestrae, et cenae cristalli Bohemus servitii, quae etiam proiecto eius confracta fuerat.
  
  Copia intus penitus obscura fuit. Sola lux e cubiculo postico venit, ubi clamoribus magnis orti sunt.
  
  "Quis est illa? Vigilum voco!"
  
  "Profer!" Paulus retro clamavit.
  
  Apparuit rectangulum lucis in solo, quatenus umbrae lineamenta mercaturae pawnariae. Paulus inter eos stetit, exspectans Metzgerum comparere.
  
  "Exi foras, Nazis damnas!" qui pawnarium vocavit, in foribus apparens, oculis adhuc a somno conniventibus.
  
  "Non sum Nazi, Herr Metzger."
  
  "Qui in inferno sunt, sint vobiscum?" Metzger copiam intravit et in lumina convertit, intrusorem solum esse inspiciens. "Nihil pretii hic!"
  
  "Fortasse non est, sed aliquid opus est."
  
  In illo momento oculi senis feruntur et Paulum agnoverunt.
  
  "Quis es ... Oh."
  
  "Video te meminisse mei."
  
  "Nuper hic fuisti", inquit Metzger.
  
  "Tu semper memento omnium teloneariorum tuorum?"
  
  "Quid infernum vis? Redde mihi hanc fenestram ".
  
  "Noli experiri mutare subiectum. Scire volo, qui impignorauit hoc gun tuli. "
  
  "Non memini".
  
  Paulus non respondit ei. Telum e sinum bracarii suo simpliciter traxit et ad senem id demonstravit. Recessit Metzger, manus ante eum tenens quasi scutum.
  
  "Noli mitterent! iuro tibi, non memini! Fere duo decennia elapsi sunt!"
  
  "Sit tibi credo. Quid de tuis notis?
  
  "Pone sclopetum, quaeso... Notas meas tibi ostendere non possum: haec notitia est secretior. Quaeso, fili, esto rationabilis..."
  
  Paulus sex gradus ad eum sumpsit et pistol ad humerum altitudinis elevavit. Truncus autem erat tantum duo centimetra a fronte pawnarii, quae sudore tegebatur.
  
  "Herr Metzger, me expedi. Aut mihi tapes ostendis aut ego te iaciam. Est facilis optio."
  
  "Optime! Valde bona!"
  
  Tenens manus adhuc senex ad cubiculum ivit. Transierunt magnum tabularium quod aranearum impletum est et etiam pulverulentius quam ipsa copia. Arcae cardboard pavimento reclinatae ad laquearia in crusta metalli ferruginea erant, et foetor formae et uliginis intolerabilis fuit. Sed aliud erat in illo odore, aliquid indefinitum et putridum.
  
  "Quomodo potes hunc odorem stare, Metzger?"
  
  "Odor? Nihil ego sentio," senex dixit sine conversione.
  
  Paulus suspicatus est pawnatorem ad putorem usum accessisse, cum innumerabiles annos inter res alienas consumpsisset. Homo plane numquam vita fruebatur, nec Paulus adiuvare non potuit quin misericordiam alicuius sui sentiret. Tales cogitationes de capite habuit ut ex industria patris sclopellum teneret.
  
  Fuit a tergo cellarium metallum ostium. Metzger e sacculo suo claves aliquas accepit et aperuit. Annuit autem Paulus.
  
  Respondit Paulus : Tu primus es.
  
  Senex curiose aspexit, dura discipuli. In eius imaginatione Paulus eum veluti draconem speluncae thesaurum muniens depingit, ac vigilantius se quam antea narravit. Avarus tam periculosus erat quam angula- rius, et quovis momento se vertere ac mordere posset.
  
  "Iura nihil a me furtum facies."
  
  "Quid punctum? Memento, in manibus hoc telum est.
  
  'Iura,' vir institit.
  
  "Iuro me nihil tibi, Metzger, furtum facere. Dic mihi quod debes scire, et te solum relinquo.
  
  Ad dextram erat scrinium ligneum refertum libris nigro ligatis; laeva ingens tuta est. Protinus adstiterat pawnerarius ante eam, corpore eam muniens.
  
  "Ecce tu," inquit, ostendens scrinium Pauli.
  
  " Invenietis me."
  
  "Minime," senex coacta voce respondit. Non erat paratus exire ex angulo suo.
  
  audacior fit. Si nimis duram fecero, in me verberet. Damn, cur non sclopeto onero? Hoc volo ut illum detraham.
  
  "At certe dic mihi quem volumen expecto."
  
  "Est in pluteo, ad gradum capitis tui, quartus a sinistro."
  
  Sine oculis ablatis Metzger, Paulus librum invenit. Ille diligenter removit et pignus dedit.
  
  "Invenire nexum."
  
  "Non memini numerum."
  
  "Novem unum duo tres unum. Festinare".
  
  Senex librum aegre tulit et paginas diligenter vertit. Paulus in horreis circumspiciebat, veritus ne quovis momento lictorum globus eum comprehenderet. Hic nimis diu fuit.
  
  "Ecce est," inquit senex, librum rediens, primis pagine uni patens.
  
  Tempus nullum erat ingressum, breve 1905 / Hebdomada 16. Numerum in paginae fundo Paulus invenit.
  
  "Est iustus nomen. Clodovei Nagel. Quisque sit amet nulla erat.
  
  "Lorem elegit ne plura singula praebere."
  
  "Estne hoc legale, Metzger?"
  
  " Lex in bac re conturbat."
  
  Hoc non solum ingressum in quo Nagel nomen apparuit. Numerabatur in columna "Depositio Client" pro decem pluribus elementis.
  
  "Cetera quae posuerit videre volo."
  
  Placuit ut fur e tuto evasisset, colonum Paulum ad unum librariorum in cellario exteriore adduxit. Arcam tabellae evulsit et contenta Paulo ostendit.
  
  "Hic sunt".
  
  Vigiliarum par vilis, anulus aureus, armilla argenteus... Paulus jocalia examinavit, sed non potuit videri quid rerum conexum Nagel. Desperare coepit; postquam omnem operam posuerat, plus etiam quam antea quaesierat.
  
  Cur unus homo tot res oppigneraret eodem die? Currere necesse est ab aliquo - fortasse pater meus. Sed si aliud scire volo, debebo invenire hunc hominem, et solum nomen non multum proderit.
  
  " Scire volo ubi Nagel inveniat."
  
  "Iam vidisti, fili. Oratio non habeo ... "
  
  Paulus dextram manum levavit et senem percussit. Metzger in solum cecidit et faciem manibus suis operuit. Modicus sanguinis inter digitos apparuit.
  
  "Minime, quaeso - ne iterum me ferire!"
  
  Paulus se continebat ne hominem iterum feriret. Totum corpus eius vi vili repletum, odium vagum, quod per annos aedificaverat, subito signum in cruentis miserabili figura ante pedes invenit.
  
  Quid sum faciens?
  
  Subito nauseans quid fecisset. Hoc opus est finire quam primum.
  
  Loquere, Metzger. Scio te aliquid a me celas."
  
  "Non memini eum optime. Miles erat, modo locutus potui dicere. Fortasse nauta. Ait se ad Africam Australem Occidentalem reversurum esse, et nihil eorum ibi egere.
  
  "Quid erat simile?"
  
  "Statura parva, lineamenta subtilia. Non multum memini... Quaeso me iterum non ledo!"
  
  Brevis, subtilibus lineamentis... Edwardus hominem cum patre et avunculo meo in conclavi brevibus et delicatis lineamentis describit, ut puellam. Posset esse Clodovei Nagel. Quid si pater invenerit in navi furari? Fortasse speculator fuit. An pater meus eum rogavit ut sclopetum nomine suo oppigneraret? Sciebat utique in periculo fuisse.
  
  Sententia capitis de explodendis, Paulus e cellario ambulavit, Metzger in area vacillans relinquens. In fenestram frontem desiluit, sed subito recordatus est quod peram reliquisset ab ostio. Feliciter adhuc ibi fuit.
  
  Omnia autem circa ipsum mutata sunt.
  
  justos hominum vias impleverunt, hora sera obstante. Conglobati super pavimentum, quidam ab uno in alterum coetum moventes, indicans quomodo apes floribus pollinatis indicarent. Paulus ambulavit ad proximam catervam.
  
  "Dicunt Nazis in Schwabing... aedificationem incendisse."
  
  "Immo communistae erant..."
  
  "Et statuerunt checkpoints..."
  
  Sollicitus Paulus unum e brachiis arripuit, et eum evulsit.
  
  "Quid fit?"
  
  Vir de ore suo cigarette de ore suo risit et ei risit. Laetus erat aliquem invenire volens audiendo malos nuntios quos importare cupiebat.
  
  "Nonne auditis? Hitler and his Nazis stage a coup d'etat. Tempus est revolutionis. Denique mutationes aliquae erunt.
  
  "Vos hoc dicis d'etat?"
  
  "Burgerbraukeller cum centenis hominibus irrumpunt omnesque intus clausum tenent, incipientes a Commissario Civitatis Bavarica".
  
  Cor Pauli somersault fecit.
  
  "Alicia!"
  
  
  41
  
  
  Donec sagittis incepit, Alicia cogitabat nox eius.
  
  Argumentum cum Paulo amarum in ore reliquit saporem. Agnovit insanum se amare, nunc perspicere potuit. Quam ob rem plus quam umquam fuit terrebis.
  
  Itaque placuit versari in re praesenti negotium. Intravit aulam cerevisiae principalem, quae plus quam tres partes plenae erat. Plus mille homines circa tabulas frequentes, et mox plus minus quingenti erunt. Germanica vexilla e muro pendebant, per fumum tabaci vix conspicua. Cubiculum humidum erat et supellectile, quam ob causam patroni pedissequas molestabant, quae per turbam impulit, fercula dimidii duodecim cerevisiae super capita eorum sine stilla fuso portantes.
  
  Hoc cum labore, Alicia cogitavit, gratus iterum omnibus facultatem illam hodie dederat.
  
  Ulnis perforans, ad pedem podium loquentis sedem invenire curavit. Tres vel quattuor alii photographarii suas dignitates iam occupaverunt. Ex quibus unus intuitus Alicie attonitus suos cubito fodit.
  
  "Vide, pulchritudo. Digitum tuum a lens removere memento.
  
  "Et noli oblivisci asinum tuum extrahere. Ungues tui sordidae sunt.
  
  Pretium digitos examinavit et erubuit. Caetera delectant.
  
  "Id est tibi, Fritz!"
  
  Alicia sibi subridens locum invenit ubi bonum visum haberet. Illa lucernam sedavit et calculos quosdam fecit celeriter. Cum parva fortuna, posset bonum iactum. Coepit laborare. Et hoc excors ponendo in loco suo, bona sua fecit. Praeterea omnia ex eo die in melius mutanda sunt. Loquetur cum Paulo; quaestiones sunt simul faciem. Et cum officium firmum novum, revera impletum iri sentiret.
  
  Adhuc in somnis amissa erat cum Gustav Ritter von Kahr, Commissarius Civitatis Bavariae, scaenam sumpsit. Plures imagines sumpsit, inter quas unum quod putavit satis interesting potuisse esse, in quibus Kar late gerebat.
  
  Subito tumultus in aula erat. Alicia collum eius videre quid fiebat, sed inter clarissima lumina circa podium et murum hominum post se, nihil videre potuit. Fremitus turbae, cum fragore tabularum et sellarum cadentium et crepitu justorum vitreorum fractorum, obtundebat.
  
  Exivit aliquis e turba iuxta Alicia, homunculus sudans in paenula rugosa. Ille hominem, qui prope podium ad mensam sedebat, promovit, et postea in sellam suam ascendit, et inde super mensam.
  
  Alicia cameram in eum convertit, vultu ferocem captans momento, laeva laeva tremor, vilis vestes, leno tonsus fronti haerens, barba parum crudelis, manus elevata et sclopetum ad laquearia acuminatum.
  
  Non timuit, et non dubitat. Omnia, quae per caput eius emicuit, verba sunt Augusti Muntz, ei ante multos annos locuta;
  
  Momenta vitae photographicae sunt cum photographs ante te transit, tantum photographicam quae vitam tuam mutare potest et vitam eorum qui circa te sunt. Hoc momentum definiens est, Alicia. Videbis antequam fiat. Et cum facit, iacio. Noli cogitare, iacio.
  
  puga pyga modo pressit ut felis quis traxit.
  
  "In nationalibus revolutionem incepit!" exclamavit homunculus valida et hiulca voce. "Locus sescentis armatis cingitur! Nemo relinquit. Quod si silentium illico non est, viros meos machinam sclopetum in porticu erexisse jubebo.
  
  Turba conticuit, Alicia non animadvertit, nec turbata est ab undequaque apparentibus tempestatibus.
  
  "Bavarie imperium depositum profiteor! Vigiles et exercitus vexillum nostrum, swastika coniunxerunt: in omnibus foribus et statione vigilum pendeant!"
  
  Alius clamor febricitans per cubiculum resonabat. Plausus intermixtus sibilis et clamoribus "Mexico! Mexicum!" et "America Meridionalis!" Alicia non attendit. Iaculatus adhuc in auribus sonuit, imago hominis mittentes adhuc retinae impressa erat, et mens eius tribus verbis haesit.
  
  Decius.
  
  neque id, putavit.
  
  Alicia ad pectus suum cameram tenens in turba columbae. Nunc, ea sola prioritas erat ut inde exiret et ad obscurum perveniret. Meminit prorsus nomen hominis qui sclopellum accendit, vultus tamen notissimus erat; unus erat e multis fanaticis anti-Semitis, qui in popinis urbanis sententias suas acclamaverunt.
  
  Ziegler. No... Hitler. Id omnes - Hitler. Insanis Austriacis.
  
  Alicia huic rei non credidit casu aliquo. Quis insanum sequetur, qui se Iudaeos a facie terrae abstergere declaravit? In synagogis homines de fatuis quasi Hitler iocati sunt. Captaque sudor in fronte simulacrum, trux vultu Inque oculis hunc in sua poneret locum.
  
  Per hoc asylum lunaticum significabat.
  
  Alicia per mare corpora vix movere potest. Populus iterum clamare coepit et quidam ex eis pugnaverunt. Unus homo in capite alterius cerevisiam vitream fregit, et faex iaccam Aliciae madidam fecit. Is eam viginti fere minutas ad summum aulae finem assumpsit, sed ibi murum fuscae-shirts cum sclopetis et sclopis exitum claudentibus armatum invenit. Ea loqui conata est, sed procellae per se eam dimittere noluerunt.
  
  Hitler et dignitates impedivit per ostium lateris evanuit. Novus orator locum suum suscepit, et siccus in aula surgere perseveravit.
  
  Tristi vultu, Alicia locum invenit ubi quam maxime munitus esset ac viam ad effugiendum cogitare conatus est.
  
  Post tres horas, modus eius desperatione finitima est. Hitler et sui satellites orationes varias fecerunt, orchestra porticus in Deutschlandlied super duodecim tempora egit. Alicia in aulam principalem reprimere conatus est quaerendo fenestram per quam escendere posset, sed etiam illic viam suam obstruxerunt oppugnatores. Ne homines quidem ad latrinae dimiserunt, quod in tam frequenti loco cum pedicellis cerevisiam fundens post cervisiam mox quaestio fieret. Iam plus quam unus homo deficiens contra murum posteriorem viderat.
  
  Sed minutam expecta: Famulae...
  
  Repente percussa inspiratione, Alicia ad ministrantem mensam deambulavit. Vacuum ferculum accepit, tunicam exuit, cameram involvit et sub lance posuit. Tum duo vitreorum cerevisiae vacuae collegit et ad coquinam pertendit.
  
  Fortasse non videbunt. Subuculam albam et alam nigram gero, sicut ministrae. Fortasse non animadvertent me PRAECINCTORIUM non habere. Donec nec ligula ipsum.
  
  Alicia per turbam altam lanceam tenens ambulavit et linguam suam mordere debuit cum duo patroni nates suas tangebant. Noluit se admonere. Cum illa revolvens fores appropinquavit, stabat post alia pedisequa et SA custodes transiit, fortunate nemo eorum secundo aspectu dedit.
  
  Donec ac magna erat. Regnavit ibi idem temporis aer, quamvis sine fumo et vexillis tabaci. Duo ministratores cum cerevisia vitreis impleverunt, dum coquinae pueri et coci inter se colloquebantur circa calculas sub atrocem aspectum duorum equitum, qui exitus iterum obstruxerunt. Ambo sclopetis et sclopis.
  
  Crap.
  
  Non satis certo quid ageret, Alicia sensit non modo stare in medio coquinae. Instar habuisset aliquis in baculo non erat, et proiciebat eam. Pocula in ingenti metalli mersa reliquit et pannum sordidum prope invenit. Cucurrit sub fauceto, madefaciens, expressit, et se lavare simulavit dum consilium conabatur ascendere. Circumspiciens diligenter, idea papaver in caput.
  
  Illa unam e purgamentorum iuxta labellum secuta est. Propemodum referta fuit reliquiis redundantia. Illa iaccam in ea posuit, operculum clausit et hydria accepit. Tunc illa coepit audacter versus ianuam ambulare.
  
  "Praeterire non potes, Fraulein," unus ex tempestatibus dixit.
  
  "Opus est mihi quisquilias eximito."
  
  "Desine hic."
  
  "Sed plenae sunt ripae. Quisquiliae plenae non sint in culina: contra legem est."
  
  Fraulein ne cures, nunc iuris sumus. Pone dolium ubi tergum erat. "
  
  Alicia omnia uno negotio spondere statuit, hydria in solo posuit et arma traiecit.
  
  "Si vis eam movere, te ipsum move."
  
  "Dico te rem illam hinc accipere."
  
  Iuvenis oculos ab Alicia non accepit. Coquina baculum spectavit et eum torvavit. Cum Alicia illis reciperet, nescire se unum ex illis esse nesciebant.
  
  "Age, homo, fiat", alius abscissus procellosus. "Male satis est hic in culina pendere. Has vestes tota nocte induere debebimus et odor in tunica mea manebit.
  
  Ille qui primus parvipendens declinavit.
  
  "Et tu. Ad nugas eam deduce foras, et huc redi, quantum potes, quantum potes."
  
  Placide maledicens, Alicia praeivit. Ostium angustum in angiportum etiam angustiorem ducitur. Sola lux ab uno bulbo ad oppositum finem venit, propius ad vicum. Receptaculum purgamentorum ibi erat, felibus macer circumdatus.
  
  "Ita ... Quousque hic laborasti, Fraulein?" in stormtrooper interrogavit paulo onerosa sono.
  
  Credere non possum: angiportum deambulamus, nugas gestamus, machinam sclopetum tenet, et stultus mecum nutat.
  
  "Posses dicere me novum" respondit Alicia simulans amicitiam esse. "Quid de te, quia diu coups egisti?"
  
  "Minime, hoc primum est," respondit homo serio, non ironiam captans.
  
  Acceperunt in purgamentorum.
  
  "Okay, okay, now you can come back. Manebo et canem evacuabo.'
  
  " Oh no, Fraulein. Potes evacuare, tunc ego te deducam.
  
  "Nolo te exspectare me."
  
  "Exspectare volo tibi aliquando vis. Quam pulchra es..."
  
  Accessit ad osculandam illam. Alicia retrahere conatus est, sed inter nugas et procellas deprehensus est.
  
  "Minime, quaeso," Alicia dixit.
  
  "Age, Fraulein..."
  
  "Nihil quaeso".
  
  Cunctante procella, compunctionis plena.
  
  "Ignosce, si te offendi. Modo cogitatur...
  
  "Nolite solliciti esse. Suus 'iustus sum iam occupati.'
  
  "Me paenitet. Beatus vir est."
  
  "Nolite solliciti esse," Alicia crebro concussa.
  
  "Sit me adiuvare vos cum purgamentorum."
  
  "Minime!"
  
  Alicia brachium Brownshirt yank temptavit, quae emittere potest in confusione. Decidit et procidit in terram.
  
  Aliquae reliquiarum in semicirculo dispersae sunt, ostendens iaccam Aliciae eiusque mercium pretiosarum.
  
  "Quae est infernum, hoc est?"
  
  Agrum erat ajar, et camera lens conspicua erat. Alicia miles intuitus est, quae noxam in faciem habebat. Non opus est confiteri.
  
  "Merere meretricem! Communistica explorator es!" dixit procellosus, pro fuste fumosus.
  
  Antequam eam capere posset, Alicia operculum metallicum purgamentorum levavit et in capite procellam ferire conatus est. Videns appropinquare oppugnationis dextram manum extulit. Operculum obtuso sono carpi percussit.
  
  "Aaaah!"
  
  sinistra manu palpebram apprehendit, proiciens ad latus. Alicia ictos eum tentavit et aufugit, sed angiportum nimis angustum erat. Nazi eam per subucula tenuerunt et durius extraxerunt. Alicia corpus contortum et camisia ab una parte scidit, fasciam suam ostendens. Nazi, qui manum ad feriendum levavit, momento adligat, inter tumultum et furorem discerptus. Quod vultu praecordia implevit.
  
  "Alicia!"
  
  Prospexit ad angiportum ostium.
  
  Paulus ibi erat in statu gravi, sed ibi erat usquam. Quamvis frigidus, tantum laneum gerebat. Saepius anhelitus erat, et crambe per urbem discurrens. Ante dimidium horae, Burgerbraukeller ab postica intrare cogitavit, sed Ludwigsbrucke ne transire quidem potuit quod Nazis tramitem posuerat.
  
  Itaque longo circuitu. Exspectabat lictores, milites, qui ad interrogata quae in re publica agerentur responderent, sed omnes qui in re publica interfuerunt laetiorae ac tumultuantis cives erant.
  
  Per Maximiliansbrücke ad alteram ripam transgressus populum in via congressum interrogare coepit. Denique quidam memoratur angiportum quod ad coquinam duceret, et ibi Paulus decurrit orans ut antequam sero perveniret.
  
  Is adeo miratus est videre Aliciam extra globum pugnantem ut pro improviso impetum faceret, adventum suum quasi ineptus pronuntiavit. Cum alter homo sclopeto traheret, Paulus nihil delectum habuit nisi ut accurreret. Humerum suum Nazi in ventre percussit, pulsans eum in terra.
  
  Uterque provolutus humi pro telis pugnatur. Fortior est alter Paulus, qui et superiorum horarum eventibus exhaustus est. Pugnatum est minus quam quinque secundis, quarum fine alter Paulum summovit, flexis genibus, ac sclopetum ostendit.
  
  Alicia, quae iam purgamentorum operculum metalli levaverat, intervenit, militem furibundus cum eo percutiens. Verbera per angiportum sonant sicut cymbala. Oculi Nazi exierunt, sed non cecidit. Alicia iterum percussit eum, et tandem procidit et pronus cecidit in faciem suam.
  
  Paulus autem surgens cucurrit ad foveam eius, et proiecit eum et consedit in terra.
  
  "Quid tibi mali? Satisne salves?"
  
  Alicia surgens furens. Reliquias camerae in manibus suis tenuit, quae penitus destructa erat. Paulo contra Nazismum dimicans oppressa est.
  
  "Ecce".
  
  "Est fracta. Ne cures, melius aliquid ememus."
  
  "Non intellegetis! Imagines fuerunt!"
  
  "Alicia, iam tempus non est. Ante amicos relinquendum est nos eum quaerentes venturum.
  
  Manum arripere temptabat, sed abstraxit et praecurrit eum.
  
  
  42
  
  
  Non respexerunt donec a Burgerbraukeller abessent. Tandem ad basilicam sancti Johannis Nepomuc constiterunt, cuius spiraculum impressivum noctis quasi digitum accusantis demonstravit. Paulus Alicia ad fornicem ducens supra ostium ad tegimen a frigore.
  
  "Deus, Alicia, nescis quam vix eram", inquit, eam in ore osculans. Reddidit osculum sine multa persuasione.
  
  "Quid fit?"
  
  "Nihil".
  
  "Non puto id quod videtur," inquit Paulus irritabiliter.
  
  "Nula dixi".
  
  Paulus hanc quaestionem evolvere non statuit. Cum in illo modo Alicia erat, eam ex illa extrahere conabatur, sicut de syrte exire conabatur: quo magis contendis, eo altius ambulasti.
  
  "Satisne salves? Numquid non nocuerunt tibi vel aliquid aliud? "
  
  Illa caput quassavit. Hoc demum modo intellexit Pauli speciem. Tunica sanguine maculata est, facies fuligine obducta est, oculi sanguinei sunt.
  
  "Quid tibi factum est, Paule?"
  
  'Mater mea mortua est', demisso capite.
  
  Cum Paulus noctis illius gesta narraret, Alicia eum tristem sensit et pudebat de via, qua eum tractaverat. Non semel os suum aperuit ad veniam petendam, sed numquam in verbi sensu credidit. Incredulitas fueled per superbiam.
  
  Novissima verba matris suae cum indicavit, Alicia obstupuit. Non potuit intellegere quam crudelis, vitiosus Jurgen frater Pauli esse posset, et tamen eam penitus non mirari. Paulum obscurum latus habebat, qui certis momentis exivit, velut subito autumni venti vela in foveam domum flante.
  
  Cum Paulus descripsit quomodo in arrhabonem irrupit et quomodo Metzgerum ad se loqui debuit, Alicia ei valde timuit. Omnia, quae ad hoc secretum pertinebant, intolerabilia videbantur, et quam celerrime ab illo se elongare voluerunt, antequam eum penitus consumpsit.
  
  Paulus fabulam conclusit loquendo de sua ad pub.
  
  "Et actum est".
  
  "Censeo plusquam satis."
  
  " Quid istuc est?"
  
  "Nonne serio cogitas ut circum rubum fodias, es? Videlicet aliquis est qui aliquid uelit ueritatem celare.'
  
  "Haec est prorsus causa cur fodere debeas. Hoc probat aliquem auctorem caedis patris mei.
  
  Brevis mora fuit.
  
  "... parentes mei".
  
  Paulus non clamabit. Post id quod nuper factum est, corpus flere orabat, anima indigebat, cor lacrymis implebatur. Paulus autem intus omnia servavit, parvam testudinem circa praecordia formans. Fortasse ridiculus aliquis sensus virilitatis impedivisset animum suum ante mulierem quam amabat ostendere. Fortasse hic fuit impetus pro eo quod postea accidit.
  
  "Paulus cedere" dixit Alicia, magis magisque timuit.
  
  "Non habeo hoc facere propositum."
  
  "At non habes probationem. Nemo ducit."
  
  "nomen habeo: Clodoveus Nagel. Locum habeo: Africa Australis.
  
  "Africa Australis occidentalis locus valde magnus est."
  
  "Incipiam Windhoek. Vir albus ibi macula non sit difficilis. "
  
  "Africa Australis occidentalis valde magna est... et procul absunt," Alicia iteravit, omne verbum efferens.
  
  "Me oportet facere. Primam navim dimittam.'
  
  "Ita est omnia?"
  
  "Ita Alicia. Numquid non audisti verbum quod locutus sum ex quo convenimus? Non intelligis quam magnum sit me scire quid abhinc undeviginti annos factum sit? Et nunc... nunc hoc.
  
  Momento Alicia morabatur. Explicans quantum deesset, quantum defuisse. Quantum adamavit eum. Sed superbia linguam momordit. Sicut eam prohibuit ut Paulus veritatem de suis moribus per hos dies loqueretur.
  
  "Turn vade, Paule! Quodcumque facitis ".
  
  Paulus eam intuens, totus est perturbatus. Glacialis sono vocis eius sentiat sicut cor suum fuerat erutum et in nive sepultum.
  
  "Alicia..."
  
  "Ite statim. Derelinquamus."
  
  "Alicia, amabo!"
  
  "Abi, inquam, tibi."
  
  Paulus prope lacrimas videbatur, et orabat ut se mutaret animum, et diceret ei quod eam amaret, et quod amor in eam plus esset quam quaerebatur, quod nihil praeter dolorem afferebat. necis. Forsitan Paulus aliquid tale exspectabat, vel fortasse in memoria Alicia vultum suum acquirere conabatur. Diu et amaris annis se pro sua arrogantia execratus est, sicut et Paulus sibi maledixit quod tram non ad conscendit domum, priusquam mater confossa est ad mortem.
  
  ...et vertendi et relinquendi.
  
  "Scis? Laetus sum. Sic in somnis non effringeris et calcabis ea," inquit Alicia, fragmenta camerae ad pedes eius iaciens usque ad illud tempus haerebat. "Cum ego te conveni, tantum mihi mala evenerunt. Volo te e vita mea, Paule.
  
  Paulum quidem haesitans, et conversus dixit: Fiat, fiat.
  
  Alicia ad ostium ecclesiae per aliquot minutas minutas permansit bellum tacitum gerens cum lacrymis. Subito e tenebris hinc inde Paulus euanuit, apparuitque figura. Alicia se simul trahere conatus est et risum super faciem induit.
  
  Reversus est. Intellegitur, et revertitur, putavit, gradum ad figuram.
  
  Sed platea luminaria ostendebat appropinquantem hominem esse in pallio griseo et capello. Sero Alicia intellexit unum e viris qui eam die sequebantur.
  
  Conversa ad fugam est, sed tunc vidit socium suum, qui circa angulum venit et minus tribus metris ab ea aberat. Illa fugere conata est, sed duo viri ad eam concurrerunt et per lumbos eam apprehenderunt.
  
  "Pater tuus te quaerit, Fraulein Tannenbaum."
  
  Alicia frustra laborat. Non potuit eam adiuvare.
  
  Currus e proximo vico extraxit, et una gorillae patris eius ianuam aperuit. Alter ad eum impulit eam, et caput deorsum flectere conabatur.
  
  "Melius cavete mecum, idiotae," Alicia vultu derisui dixit. "Concepi".
  
  
  43
  
  
  Elizabetha Bay, die 28 Aug
  
  Carus Alicia,
  
  Comitem amisi quotiens ad te scripsi. Litterae centum in mense esse debent, et omnes veniant.
  
  Nescio an ad te perventum sit et mei oblivisci decreveris. Vel fortasse movisti nec electronicam transmissionem reliquit. Hic ibit in domum patris tui. Ibi subinde ad te scribo, etsi scio esse inutile. Spero tamen quod unus ex illis patrem tuum praeterire aliquo modo potest. Pergo ad te scribere. Hae litterae mihi factae sunt solum contactum cum vita anteactae.
  
  Cupio incipere, ut semper, rogando ut mihi ignoscas qua via reliqui. Respexi in illa nocte toties abhinc decem annos, et scio me non fecisse viam. Paenitet me perisse somnia. Quotidie precatus sum ut Somnium tuum efficere poteris ut photographus fiat, speroque te per annos successisse.
  
  Vita in coloniis non est facilis. Cum Germania has terras amisisset, Africa Australis mandatum in finibus Germanorum pristino tenuit. Hic non recipimur, tametsi tolerant.
  
  Non multae vacant. In praediis et in fodinis adamantinis per aliquot septimanas laboro. Cum pecuniam aliquam serveo, regionem Clodovei Nagel quaero. Id non facilis. Vestigia eius inveni in vicis Basin Aurei fluminis. Olim visitavi meum quod discesserat. Tantum eum paulisper desiderari.
  
  Sequutus sum etiam plumbeum qui me septentrionem ad Plateau Waterberg duxit. Ibi occurrit peregrina, superba tribus, Herero. Aliquot menses cum illis exegi et docuerunt me venari et congregare in heremo. febricitantem accepi et valde diu debilis erat, sed curabat me. Multum ab his hominibus didici praeter physicas artes. Egregii. In umbra mortis vivunt, in conflictu assiduo quotidie aquam inveniendam et vitam suam a populo albo presso componunt.
  
  Ex charta sum; Haec est ultima massae massae a institore in via Swakopmund emi. Ibi repeto cras novas ducit quaero. Pedem pergam ut curro pecunia, sic brevis est quaestio mea. Durissima pars hic de ente, praeterquam de te non habens nuntium, tempus est ut me vivam mereri. Saepe sum paene omnia dare. Sed non cedere. Serius aut citius reperiam.
  
  quid his decem annis acciderit cogito. Spero te sanum ac beatum. Si scribere mihi volueris, scribe ad officium post Windhoek. Oratio in involucro est.
  
  Iterum, ignosce.
  
  Te amo,
  
  Tabulatum
  
  
  Amicus certus in
  
  1934
  
  
  In qua initiatus discit viam non posse solus permeare
  
  Secreta manus ma- stigia gradus cuiusdam artis implicat pressionem in digiti medii tesseram et desinit cum Frater Mason eadem salutatione respondet. Arcanum nomen huic handshake est IAHIN, post nomen columnae solem repraesentans in templo Salomonis. Rursumque stropha scribenda est, quae dari debeat hoc modo: AJCHIN.
  
  
  44
  
  
  Jürgen se in speculo miratus est.
  
  Ipse leviter trahit lapels, cranio et insignibus ornatum. Numquam taedet se in nova sua forma intueri. Magnopere laudatur in torculari societatis, Walteri Heck consilia et opera superior Hugonis Boss in aliquem qui eum viderunt territi fuerunt. Cum Jurgen in platea ambulabat, pueri animum adstabant et manus salutabant. Ultima septimana duo seniorum feminarum eum restiterunt et dixit bonum esse videre fortes, iuvenes sanos Germaniae rursus in semita. Interrogabant si communistarum pugnandi oculum amisisset. Qua re contenta, Jürgen eos adiuvit ut saccos cinematographicos ad proximum introitum deportarent.
  
  Eo momento pulsatus erat.
  
  "Intra".
  
  "Ecce bona", mater dixit intra cubiculum magnum.
  
  "Scio".
  
  "Visne nobiscum cenam hac nocte?"
  
  "Non puto, Mom. Vocatus sum in conventu ad Service Securitatis. "
  
  "Non dubito te ad promotionem commendare volunt. Untersturmführer nimis diu fuisti."
  
  Jurgen laetus annuit et sumpsit pileum.
  
  "Avis te exspectat ante ostium. Dicam archimagirus aliquid tibi coquere si mane redieris."
  
  "Gratias tibi, mater," dixit Jurgen, Brunnhildis in fronte deosculans. Egreditur in ANDRON, nigris ocreis crepitantibus e marmore gradibus. ancilla eum cum tunica in atrio exspectabat.
  
  Cum Otto et tabulae geographicae e vita sua undecim annos evanuerunt, condicio eorum oeconomica paulatim aucta est. Exercitus servorum iterum quotidie cursus mansionis curabat, cum Jurgen familia iam caput esset.
  
  "Num rediturus es ad cenam, domine?"
  
  Jurgen attractus acriter audiuit illam modum inscriptionis uti. Semper autem factum est cum esset timidus et perturbatus, sicut mane. Minutissima glaciem exteriorem fregit et procellam certaminis intra se saevientem patefecit.
  
  Baronissa mandabit vobis.
  
  Mox incipient me compellare genuino titulo, egressus in viam putabat. Manus eius leviter tremebant. Feliciter tunicam in bracchio iecit ut auriga non animadvertit cum sibi ianuam aperuisset.
  
  Olim, Jürgen per vim impetum facere potuit; sed cum victoriam factionis Nazi comitiorum proximo anno habuisset, factiones inutiles cautiores factae sunt. Quotidie difficilius est Jurgen se continere. In via lente respirare conatus est. Noluit advenire timidus et timidus.
  
  Praesertim si vado ut mater mea sicut dicit promoveri.
  
  "Ingenue loquens, mi Schroeder, de te dubia habeo."
  
  " Dubia, domine?"
  
  " Dubia de fide tua."
  
  Jurgen animadvertit iterum suam manum trementem esse, et articulos suos obstringere difficile est ut in potestatem suam recipiat.
  
  Conventus locus erat omnino vacuus praeter Reinhardum Heydrich et ipsum. Caput Praecipuum Securitatis Reich, procurationis intelligentiae Factionis Nazi, vir procerus erat fronte acuta, duobus tantum mensibus Jürgen antiquioribus. Quamquam adulescens factus est potentissimus in Germania. Ordinatio eius in partibus minis edendis - realibus vel perceptis pensabatur. Jurgen audiverunt eum diem colloquii cum eo ad officium;
  
  Heinrich Himmler quaesivit Heydrich quomodo Nazi intelligentiam procurationem institueret, et Heydrich respondit narrantem exploratorem omnium novarum se legisse. Reich Officium Securitatis principale iam per Germaniam verebatur, etsi non liquebat quid ei plus deberetur - vile fictum vel ingenitum ingenium.
  
  "Quare dicis, domine?"
  
  Heydrich manum in fronte imposuit folder, cui Jürgen nomen erat.
  
  "In SA primis diebus motus coepisti. Praesent magna, est commodo. Mirum autem est, quod unus ex vestra stirpe ... locum specialiter peteret in phalanx SA. Et tunc recurrentes episodii abusus a Superioribus vestris relatis sunt. Psychologist consului de te. ... et suggerit ut gravem personalitatem inordinationem habeas. Attamen hoc ipsum crimen non est, quamvis posset "verbum significare" posse "semi risu et supercilio elevato" obstaculum fieri. Sed nunc veniamus ad ea quae me maxime sollicitant. Invitatus es - sicut ceteri baculi tui - ut peculiarem eventum frequentarent apud Burgerbraukeller die VIII mensis Novembris anno MDCCCCXXIII. Sed numquam demonstrasti."
  
  Heydrich constitit, extrema verba in aere suspendit. Jurgen sudare coepit. Post electionem conciliata, Nazis sensim et systematice ulcisci incepit omnes qui rebellionem 1923 prohibuerunt, ita moram Hitlerorum per annum in potestatem redigendi. Annos Jurgen vixerunt timore alicuius digito monstrantis ad eum, et tandem accidit.
  
  Heydrich continuabat, nunc minabatur sono.
  
  "Iuxta bulla tua, conventui locum postulasti non demonstrasti. Sed videtur quod - et adscribam - 'Stormtrooper Jürgen von Schroeder in cohorte X turmae in nocte vicesima tertia Novembris. Tunica cruore madefacta se a pluribus communitatibus petitum esse affirmabat et sanguinem unius ex eis quem confoderatum esse dicebat. Rogavit ut turmam, quae praefectus est, e Schwabing area praefectus est, donec res transacta esset.' Iustum est?"
  
  "Ad ultimum comma descende, domine."
  
  "Ius. Commissio inquisitionis ita visum est, cum tibi aurea partium insignia et numisma Ordinis Sanguinis donaverint," Heydrich dixit, cistam Jurgen demonstrans.
  
  Insigne aureum factionis unum maxime quaesitum ornamentis in Germania erat. Vexillum Nazi constabat in modum circuli corona laurea corona cinctum. Sodales illos distinxit qui factioni ante Hitler victoriam anno 1933 coniunxerunt. Usque ad eam diem Nazisei erant ut homines ad ordines iungerentur. Ex illo die, infinita queues in factione praetorio formatae sunt. Non omnibus hoc privilegium datum est.
  
  Ordo Sanguinis, numisma pretiosissimum in Reich fuit. Confectum est iis tantum qui anno 1923 coup d'état interfuerunt, quod funeste in morte sexdecim Nazisorum per manus vigilum finivit. Judicium ne Heydrich attritum fuit.
  
  "Miror sane," caput Reichae Praecipuae Securitatis Officii continuavit, labiis ossis folder percusso, "an commissionem inquisitionis de te, amice, instituere debeamus."
  
  "Id non oporteret, domine," Jurgen in susurro dixit, sciens quam breves et validae inquisitionis commissiones essent his diebus.
  
  "Minime? Recentiores relationes, cum SA a SS accepta accepisse dixerunt te aliquantum "frigidum sanguinis in officio tuo facere", esse "defectum implicationis"... Pergere debeo?"
  
  "Id quod custodivi vias, domine!"
  
  "Igiturne possibile est ut alii homines de te sollicitus sint?"
  
  "Mehercules, domine, munus meum absolutum est".
  
  "Una igitur via est ad fidem huius officii repetendam."
  
  Tandem assem incidere paratus erat. Heydrich vocavit Jürgen cum proposito animo. Voluit aliquid ab eo, et ideo talem pressionem ab initio posuit. Forsitan nesciebat quid Jurgen nocte illa 1923 ageret, sed quid Heydrich sciret vel nesciret, nihil refert: verbum eius erat lex.
  
  "Quidquid faciam, domine," inquit Jurgen, paulo nunc tranquillior.
  
  "Igitur, Jürgen. Jurgen te vocare possum, non ego?"
  
  "Sane, domine", inquit, iram suppressit in alterius delictum ad comitatem revertendi.
  
  "Audisti de Freemasonry, Jurgen?"
  
  " Omnino. Pater meus thalami socius erat, cum puer esset. Puto eum primum taedium obtinuit eam ".
  
  Heydrich adnuit. Hoc haud mirum ei venit, et Jurgen se iam scire arbitratus est.
  
  "Ex quo in potestatem venimus, Freemasons defecerat ... strenue".
  
  "Scio, domine," Jurgen dixit, subridens ad euphemismum. In Mein Kampf, liber quem omnes Germani legunt - quaeque domi ostensa sunt si scirent quid eis bonum esset - Hitler odium suum interius Freemasonry expressit.
  
  "A notabilis numerus hospitatur sponte dimisso vel ordinatur. Hae singulares thalamos parvi momenti nobis erant, cum omnes Prussiani essent, cum Aryan sodalibus ac nationis studio. Cum ipsi sponte dimissi et indices eorum sodalium traderent, nihil contra eos actum est... nunc.
  
  "Aliquas thalamos accipio, domine, adhuc molestus es?"
  
  "Perspicuum est nobis multas cellulas mansisse activas, quae vocant humanitarias thalamos. Plerique eorum membra sunt liberales, Iudaei, quid tale.
  
  "Cur non, domine, prohibes?"
  
  "Jurgen, Jurgen," dixit Heydrich in sono patroni, "hoc modo impedire actiones suas optime. Quamdiu granum spei habebunt, in circino suo, in plateis, et in aliis iudaicis ineptiis obviam et loquendo perseverabunt. Quod cupio singula nomina eorum in parva quattuordecim a septem card.
  
  Parva Postcarda Heydrich toti parti nota erant. In ingente cubiculo suo iuxta munus suum Berolini, informationes repositae sunt de illis quos factio "necessaria" censebat: communistarum, homosexualium, Iudaeorum, caementariorum, et fere omnis qui ad commentandum promptus videbatur Fuhrer parum defatigatis in hodierna aetate. loquela. Quotiens quisque denuntiaverat, nova schedula aliis decem milibus addita est. Sors eorum qui in charta apparuerunt adhuc incogniti sunt.
  
  "Si Freemasonry interdictum est, mox sub terra eunt sicut mures."
  
  "Prorsus!" - Heydrich dixit, palmam in mensa slans. Qui ad Jurgen incumbens, voce secreto dixit, "Dic mihi, scisne quare nomina vulgi indigemus?"
  
  "Quia Freemasonry pupa internationalis coniurationis Iudaicae est. Notum est argentarias sicut Rothschilds et ...
  
  Interrupit magnum risus Jurgen inflentem orationem. Videns quomodo filius baronis faciem extendit, caput securitatis se continebat.
  
  Noli repetere editores Volkischer Beobachter ad me Jurgen. Adiuvi me scribere. "
  
  "Sed domine, inquit Fuhrer...
  
  "Mirari debeo quam longe pugio evulsus ab oculo tuo, mi amice," inquit Heydrich, vultus eius studens.
  
  "Domine, non opus est ut offendat" Jurgen dixit furiosa et confusa.
  
  Heydrich risus emicabat sinistre.
  
  "Spiritus plenus es, Jurge. Sed haec passio debet esse rationi. Fac mihi beneficium, noli una ex illis ovibus quae in demonstrationibus palpant. Libellam tibi demus ex historia nostra. Heydrich surgens coepit ambulare circa mensam magnam. "Anno 1917 Bolsheviks omnia casas in Russia dissolvit. Anno 1919 Bela Kun omnes Freemasones in Hungaria delevit. Anno 1925, Primo de Rivera in Hispania deversoria interdictum est. Idem fecit Mussolini in Italia eo anno. Tunicae eius media nocte e cubilibus suis traxerunt artifices caesique in plateis necaverunt. Exemplum non credis?
  
  Jurgen adnuit, oppressit. Ille nihil de eo noverat.
  
  "Sicut vides" Heydrich continuavit, "primus actus alicuius validi imperii, qui in potestate manere intendit, - inter alios artifices ejicere est. Et non quia de aliqua hypothetica Judaeorum conjuratione ordines sequuntur: id faciunt, quia homines multum problemata sibi fingunt."
  
  "Quidnam vis a me, domine?"
  
  "Volo te inscribere Freemasones. Satis bonae contactus tibi dabo. Tu nobilis es, et pater tuus thalami ante paucos annos fuit, ut te sine nimio negotio suscipient. Propositum tuum erit indicem participantium. Nomen cuiusque Freemason in Bavaria scire cupio.
  
  "Num habebo bigam blanche, domine?"
  
  "Si quid contra vos non audiatis, ita. Exspecta hic minutam."
  
  Heydrich adit ostium, aperuit et latravit duos mandatos Vicarii, qui sedebat in sella in androne. Subordinatus calcibus premebat et post momenta rediit cum alio iuvene exteriore veste indutus.
  
  Adolphe, ingredere, ingredere. Mi Jürgen, te introducam ad Adolphum Eichmannum. Is est iuvenis valde promissus qui in castris nostris Dachau operatur. Specialiter dicamus ... causas extraiudiciales.
  
  "Noscere te," inquit Jurgen, manum porrigens. "Ergo talis es, qui scit legem circumire, ius?"
  
  "Item. Et sic interdum praecepta aliquantulum frangere debemus si velimus Germaniam ad iustos dominos remittere," Eichmann subridens dixit.
  
  "Adolphus rogavit ut munus meum recipiatur et ad illum facilem transitum adducor, sed primum eum paucis mensibus tecum operari velim. Omnes informationes quas accipis, ad eum transibis, et ipse responsabilis reddendi significativum. Et cum hanc provinciam absolvis, credo me posse te Berolinum in ampliorem missionem mittere."
  
  
  45
  
  
  Vidi eum. Ego quidem, Clodoveus cogitabat, e taberna escendere viam.
  
  Nocte erat Iulii et tunica eius iam sudore madefacta est. Sed aestus illum nimis non vexavit. In eremo eam expugnare didicit, cum Reinerum eum sequeretur, primo comperit. Meum adamantem in Aureum flumen Rasin deserere debebat ut Reinerum vestigia emitteret. Novissimas materias effossionis reliquit, assumptis tantum necessariis. In summo iugi humili, diripiet in manu, vidit primum faciem Pauli et digitum in felis. Metuens requiret, trans collis anguis per alta gramina concidit.
  
  Paulum inde per aliquot menses amisit donec iterum fugere coactus est e lupanari in Johannisburg. Hoc tempore Reinerus primo eum maculavit, sed e longinquo. Oculis obviis, Clodoveus stolidus erat ut timorem suum ostenderet. Noverat illico frigidam et duram in Reineri oculis fulgere venatoris figuram praedae memorantis. Effugere curavit per posticum secretum secretum, et tempus erat reverti ad juniam deversorii ubi erat positum et vestimenta sua in vidulum iactare.
  
  Tres anni elapsi sunt ante Clodoveum Nagel taedium sentiendi respirationem Reineri in occipitio eius. Dormire non poterat sine telo sub pulvino suo. Non poterat ambulare sine conversione ad reprimendam si sequebatur. Nec ultra paucas hebdomades in aliquo loco moratus est, ne una nocte e ferreo oculorum fulgore caeruleorum oculorum eum a revolventis rostro evigilaret.
  
  Tandem emisit. Sine pecunia currere non potuit in perpetuum, et pecuniam quam baro ei dedit iam pridem finivit. Incepit baroni scribere, sed nullae epistolae eius respondentes, Clodoveus navem Hamburgensem ligatam conscendit. Reversus in Germaniam, via Monacum, momentaneum est sublevatus. Primis tribus diebus persuasus est Reinerum se amisisse... usque ad unam noctem in taberna prope stationem ambulavit et faciem Pauli in turba agnovit.
  
  Nodus in Clodovei stomacho formatus evasit.
  
  Currens quantum brevia crura paterentur, Intellexit quam atrox fecerat error. sine ullis sclopetis in Germaniam profectus est, quod timebat ne more cessaretur. Non vacat adhuc aliquid agere, et iam omne quod habebat se defendere cum asello suo erat.
  
  e sacculo suo decurrit in viam. Per conos lucis abiectis per plateas texebat, ab una in alteram quasi insulae fugae discurrens, donec ei accidit ut, si Reinerus post eum esset, Clodoveus id sibi facilem faceret. Deflexit usque ad vico obscuro qui parallelis vestigiis ferriviariis cucurrit. Agmen appropinquabat ad stationem mugientium. Clodoveus eam non vidit, sed fumum de camino et tremore terrae olere potuit.
  
  Sonus ex altero latere viae. Marinus ille insueta linguam momordit. Iterum cucurrit, cor eius ex ore pene saliens. Potuit gustare sanguinem, quod sciebat futurum si alter eum raperet infaustum omen.
  
  Clodoveus mortuus est ad finem. Ne ulterius progredi posset, post acervum ligneum cratium, qui putri piscis odoratus est, latuit. Volat stridore sono, os bracchiaque tendens. eos tergere conatus est, sed alius strepitus et umbra in aditu angiportum duratum eum fecerunt. Lentus anhelitus enisus est.
  
  Vmbra vertitur in silhouette hominis. Faciem suam videre non potuit, sed non opus est. Noverat optime quis esset.
  
  Diutius situm capere nequiens, ad extremum angiportum irruit, scriniorum ligneorum acervum pulsans. Mures inter crura horrent. Clodoveus eos temere secutus est eosque per medium apertum ostium evanescere vidit, quos in tenebris invitus transiit. Se invenit in obscuro ANDRON et leviorem ad se ducens oriundum. Duabus secundis lucis sibi permisit antequam iterum exuitur, sed in fine ANDRON prolapsus est et incidit, manus in umida caemento vestigia scalpens. Levioribus iterum uti non audens, surrexit, et surgere coepit, obtentu soni minimi post se auscultans.
  
  Ascendit ad quod videbatur aeternitas. Tandem in plano loco pedes appulit, et levius evellere ausus est. Lumen tremulum flavum ostendit se esse in alio androne, in cujus fine ostium erat. Impulit et non clausum.
  
  Denique ei vestigia deieci. Spectat quasi perditum CELLA. Duas hic horas consumam donec certo scio me non sequi, Clodoveum cogitasse, anhelitum ad solitos reverti.
  
  "Bene vespere, Clodoveus," vox post se dixit.
  
  Clodoveus conversus premens bullam in laminam suam. Ferrum papaver e strepita vix audibili, et Clodoveus lungum expansum ad figuram ostio expectans. Similis erat lunae trabem attingere conatur. Figura declinata est, et ferrum dimidii fere metri perforans muro ense periit. Clodoveus eum liberum yank conatus est, sed sordidum emplastrum removere vix spatium erat priusquam pedes ictu pulsavit.
  
  "Fac te ipsum comfortable. Imus hic paulisper sumus."
  
  vox de tenebris venit. Clodoveus surgere conatus est, sed manus eum ad solum reiecit. Subito trabes albae in duas scindunt tenebras. Persecutoris sui in lampadio suo conversus est. Ille suos vultus direxit.
  
  "Nonne haec facies tibi nota est?"
  
  Clodoveus Paulus Reinerus diu studuit.
  
  "Dixit Clodoveus". vox eius dura et languida.
  
  Reinerus lampadem suam ad Clodoveum intendit, qui sinistra manu oculos tegebat ut se a fulgore protegeret.
  
  "Ille illud alibi!"
  
  "Faciam quod vis. Nunc per praecepta mea ludimus.
  
  jubar lucis a Clodoveo facie ad dextram Pauli movit. C96 mauser patris in manibus tenebat.
  
  "Recte, Reiner. Praepositus es".
  
  "Gaudeo pactum venisse."
  
  Clodoveus in sacculo suo manum posuit. Paulus minacem gradum ad se arripuit, sed ex-Marinus de Montibus evulsit et ad lucem tenuit. Etiam certas res aliquas tulit, quas secum portabat, si levioribus fomite fluebat. Ex eis duo tantum supersunt.
  
  "Meam vitam intolerabilem fecisti, Reiner," inquit, accensis cigarette sine intermissione.
  
  "Ego ipse pauca de vita perdita cognosco. Perdidisti meum.
  
  Clodoveus risit, sonus vecors.
  
  "Falletne imminente morte tua, Clodovei?" Paulum petivit.
  
  Risus adhaesit Clodovei faucibus. Si vox Pauli irata fuisset, Clodoveus non tam timidus fuisset. Sed fortuita et tranquillitas eius fuit. Clodoveus certe Paulus in tenebris ridebat.
  
  "Facile id est. Modo videamus...
  
  "Nos non videbimus aliquid. Volo enim te dicere mihi quomodo patrem occidisti et quare me occidisti.
  
  "Non occidi eum."
  
  "Non, utique non fecistis. Quam ob rem viginti novem annos in cursu fuistis.
  
  "Non me, me hercule".
  
  "Quis igitur?"
  
  Clodoveus paulisper moratus est. Timebat ne si responderet, adulescens simpliciter eum emitteret. Nomen duntaxat chartae habuit et habuit eam ludere.
  
  "Dicam, si promittis me dimittere."
  
  Restat ut vox mallei in tenebris.
  
  "Minime, Reiner!" clamavit Clodoveus. "Ecce non est tantum de patre tuo qui occidit. Quid tibi prodesset, si scires? Quid sit id, quod ante. Quare."
  
  Tacuit paulisper.
  
  "Deinde ire. Audio".
  
  
  46
  
  
  "Omnes incepit die 11 mensis Augusti anno MCMIV. Usque ad diem illum duas hebdomades mirabiles in Swakopsmund egimus. In signis Africanis cerevisia bona erat, tempestas non nimium calida et puellis valde utile erat. Nuper ab Hamburgensi redivimus, et Reinerus capitaneus me primum legatum constituit. Navicula nostra aliquot menses oram coloniarum discurrebat, sperans Anglicis metum incutere.
  
  "Sed quaestio non erat cum Anglis?"
  
  "Nulli...procolae rebellarunt paucis ante mensibus. Novus dux ad imperium obtinendum venit, et fuit maximus canis filius, quem unquam nothus tristissimus vidi. Nomen erat Lotharius de Trotha. Pressura incolis coepit. Berolino iussus erat ut ad aliquas pactiones politicas cum illis veniret, sed unam partem non curabat. Subhumanos dixit barbaros, et simias qui ex arboribus oriundi erant, et sclopetis modo imitando uti didicerunt. Quos persecutus est donec reliqui apud Waterbergium apparuerunt, et ibi omnes, qui nos ex Swakopmund et Windhoek, cum armis in manibus nostris, exsecrantes vilem fortunam sumus.
  
  "Vincis."
  
  "Tres nos ad unum numeraverunt, sed exercitum pugnare nesciebant. Ceciderunt super tria milia, jumenta quoque et arma omnia cepimus. Tunc...
  
  Ex-Marinus aliam cigarette e stipulatione prioris accendebat. Luce lampadio, vultus eius omnem vocem amisit.
  
  "Iussit te Trota progredi," inquit Paulus, hortatus ut pergerem.
  
  "Certe dixisti hanc fabulam, sed nemo qui non ibi scit quomodo se habet. In solitudinem nos compulimus. Non aqua, non cibus. Diximus eis ne venirent. Omnia bene venenata intra centum milliaria non monuimus. Qui aquatum occultabant aut conversi, primum exceperunt. Caetera plus viginti quinque milia, maxime feminae, pueri et senes, in Omaheka penetraverunt. Nolo cogitare quid illis acciderit."
  
  Mortui sunt, Clodoveus. Nemo transit ad Omaheke sine aqua. Solae gentes, quae superfuerant, paucae in Septentrionali Herero tribubus fuerunt.
  
  "Nos permissu datae sunt. Pater tuus et ego a Windhoek quam maxime longe abesse volui. Equos furati sumus et austrum petivimus. Non memini iter quem cepimus, quod primis diebus ita ebrii fuimus ut nomina nostra vix meminissemus. Memini nos per Kolmanskop transire et telegraphum e Trota ibi patrem tuum exspectare, dicens vacationem esse confectam et iubere ut ad Windhoek rediret. Pater tuus telegraphum sustulit et dixit se nunquam reversurum esse. Tota eum nimis graviter afficiebat."
  
  "An vere afficit eum?" Paulum petivit. Clodoveus vocem eius audire potuit et rimam in armis adversarii cognoverat.
  
  "Hoc fecit, pro ambobus. Ebriari et equitare pergimus, ab omni horrore effugere quaerentes. Nesciebamus quo ibamus. Mane unum ad villam secretam in pelvi Orange Fluminis pervenimus. Familia Germanorum ibi habitabat colonorum, et me perduint si pater meus unquam spurius erat mutus. Fluvius erat in finibus eorum, et puellae querebantur plenam lapidum, et quod cum natarent crura vulnerarent. Pater has calculos singillatim excepit et circum dorsum domus circumduxit, 'ut lapilli essent,' dixit, 'nisi lapilli non essent.'
  
  "Hi erant adamantes", inquit Paulus, qui post annos in cuniculis laborantes talem errorem plus semel accidisse sciverunt. Genera adamantina quaedam tam aspera spectant quam decisa et expolita ut saepe cum pellucentibus lapidibus confundant.
  
  "Quidam pingues erant ova columbae, fili. Alii parvi et albi, et etiam roseus unus, sicut magnus ille, pugno elevato ad radium lucis. "In diebus illis satis commode in aurantiaco reperire potuisti, cum ab inspectoribus regiminis iactum periclitatus es, si furtim nimis prope fossuram deprehensus esses, et numquam penuria corporum cadaverum in intersectionibus sub sole siccantibus. signum "DIAMOND FUR". Multum adamantes in aurantiaco erant, sed nunquam tot in uno loco sicut in illo fundo vidi. Numquam."
  
  "Quid hoc dixit cum adinvenit?"
  
  "Sicut dixi, stultus erat. Omnes curabat, Biblia sua et messem suam, nec unquam de familia sua ad urbem descendere permisit. Nullam etiam visitatores habuerunt, quia nusquam in medio vixerunt. Quod etiam melius fuit, quia qui vel incisuram cerebro habuerat, statim intelligeret quales lapides essent. Pater tuus acervum adamantinum vidit, cum rem nobis ostenderent, et me in costis adoravit - eo tempore quod fatuum aliquid dicturus eram, suspende me si verum non est. Familia nos sine interrogatione accepit. Pater tuus turpiter in cena fuit . Negavit se dormire velle, quod lassus est; sed cum agricola et uxor suum cubiculum nobis obtulerunt, pater tuus in exedra paucis tegulis dormire institit.
  
  "Sic media nocte surgere potes."
  
  "Hoc prorsus quod fecimus. Proxima ad focum erat cista ornamentorum domesticorum. Eas in area rasuravimus, sonum facere non quaerentes. Deinde circum dorsum domus ambulavit et lapides posuit in trunco. Mihi crede, etsi erat amplum pectus, tamen lapides tres quadrantes impleverunt. Eas stragulo operuimus et arcam levavimus in plaustrum parvum, quod pater meus commeatum portare solebat. Omnia perfecte irent nisi pro damnato cani, qui foris dormiebat. Cum equos nostros ad carrum iunxerimus et abscivimus, super caudam eius cucurrimus. Quam damnatum animal ululavit! Agricola in pedes cum manu pyrobolum erat. Quamvis stultus fuerit, non plane insanit, nec mirae ingeniosas explicationes ad aliquid boni perduxit, quod suspicabatur quod usque ad nos erat. Pater tuus sclopetum trahere debuit, quem me petis, et in caput mitte.
  
  "Mentiris" inquit Paulus. Levis jubar contremuit leviter.
  
  "Minime, fili, sine me hoc momento fulmine plectar, si verum non loquor. Hominem occidit, eum bene occidit, et equos ad verberandum habui, quia mater et duae filiae exierunt in porticu et clamare coeperunt. Decem milia passuum non ivissemus cum pater tuus mihi prohiberet me e plaustro exire iussisset. Insanis ei dixi et me erravisse non puto. Haec vis omnis et alcohol umbram sui prioris fecerunt. Caedes agricolae ultima palea erat. Non refert: sclopellum habuit, et unam noctem ebriam amisi, sic ad infernum cum illa, dixi, reliquit.
  
  "Quid faceres si sclopetum haberes, Clodoveus?"
  
  "Ille ego confodiendum" respondit ille Marinus sine momento cunctatus est. Clodoveus cogitavit quomodo rem in commodum suum verteret.
  
  Ego iustus opus ad locum ius perducere.
  
  "Quid ergo factum est?" Paulum petivit. Vox autem eius minus fiduciae sonabat.
  
  "quid facerem nesciebam, itaque iter deduci ad urbem descendi. Pater tuus mane discessit, et cum redisset iam meridies, modo nunc carrum non habebat, modo equos nostros. Ille mihi dixit se dedidisse cistam in solo sibi noto loco, et nos redituros recuperare cum res sedata sunt.
  
  "Non credebam tibi."
  
  "Scilicet non fecit. Et fuit rectum. Viam relinquebamus quia timebamus ne uxor et liberi coloni mortui terrorem excitarent. Nos septentrionem versus petimus, quod minime commodum erat, praesertim cum pater tuus multum in somno loquebatur et clamabat. Non potuit istum agricolam insanire. Et sic permansit usque dum ad Swakopmundum redimus et cognouimus quod ambo desideraremus pro deserendo et quia pater tuus amiserat imperium de navicula sua. Si adamas non erat fabula, pater tuus non dubitavit omisisse, sed timuimus ne quid in Orange Pool nobis coniungeret, ita celare pergimus. Vigiles militares in nave tenetur Germaniae latendo anguste evasimus. Uno modo vel alio, incolumes et incolumes redire potuimus."
  
  "An id cum baroni accessisti?"
  
  "Hans obsessus est cum idea redeundi ad cistam Aureum, sicut ego eram. Aliquot dies in baronis mansione latebamus. Pater tuus omnia ei narravit, et baro insanivit... Sicut pater tuus, sicut ceteri omnes. Locum accuratum cognoscere voluit, sed Hans dicere noluit. Baro conturbavit et non habuit pecuniam quae opus erat ad iter faciendum ad cistam inveniendam, itaque Hans aliquas chartas signavit ut domum tuam et matrem inhabitarent, una cum parvo negotio quod simul possidebant. Pater tuus suggessit ut baro eas venderet ad expediendas pecunias pro reditu cistae. Nemo nostrum id facere potuit, quod nos etiam illo tempore in Germania desideravimus."
  
  "Et quid in nocte obitus sui?"
  
  "Atrox erat argumentum. Multas pecunias quattuor homines clamant. Pater tuus glans in ventre finita est.'
  
  "Qui factum?"
  
  Clodoveus fasciculum cigarettes et thecam compositus diligenter excepit. Ultimam cigarette accepit eamque incendit. Deinde accendit cigarette et fumum ad trabem lampadicam sufflavit.
  
  "Quare ita es, Paule? Cur tantum de vita interfectoris curas?"
  
  "Noli patrem vocare!"
  
  Age ... paulo propius.
  
  "Minime? Quid tu appellas quod apud Waterburgum egimus? Quid fecit agricola? Praecidit caput eius; Hic,' inquit, 'de frontispicio tollat.'
  
  "Dico te claudere!"
  
  Clamore irae Paulus extiterunt, et dextra manu Clodoveum ferire levaverunt. Motu callido, Clodoveus accensam cigarette in oculos suos iactavit. Paul retro excussit, faciem suam reflexive protegens, et Clodoveum tantum tempus dedit ut salire ac currere posset, extremam chartam ludere, ultimam tentationem desperatam.
  
  Non me in tergum mittet.
  
  "Exspecta, bastardus!"
  
  Praesertim si nesciat quis eum confodiat.
  
  Paulus eum persecutus est. Clodoveus ad tergum horreis evadens trabis lampadis cucurrit, fugientem persecutoris sui viam ingressam. Portulam parvam iuxta fenestram tinctam educere potuit . Ille gressum incitavit ac paene ad ianuam pervenit cum in aliquo cruribus inplexus est.
  
  Procidit in faciem suam et conabatur ad pedes eius assequi, cum Paulus eum rapuit et tunicam apprehendit. Clodoveus Paulum ferire conatus est, sed erravit et periculose ad fenestram commovit.
  
  "Minime!" Clamavit Paulus, rursus Clodovei lungum.
  
  Recipere stateram conatur, Marinus ex- tendebat ad Paulum arma. Digiti adulescentis paulum tetigit antequam fenestram percussit. Vetus vitrum cessit, et corpus Clodovei per foveam excidit et in tenebras evanuit.
  
  Clamor brevis fuit, deinde siccus impetu.
  
  Paulus e fenestra procumbens lampadem suam ad terram ostendebat. Decem metra infra eum, in media sanguinis stagnatione, corpus Clodovei iacebat.
  
  
  47
  
  
  Jurgen rugo naso asylum intrante. urinam et excrementum putuit, odore disinfectant male palliata.
  
  Nutricem partem petere debebat, quod primum Ottonem visitaverat, cum ante undecim annos ibi collocatus esset. Femina ad mensam sedebat commentariolum legebat cum vultu perforato in facie, crura eius in albis strophis libere pendebant. Nutrix Obersturmführer videns eam in conspectu suo apparere, nutrix surgit et dextram manum tam cito levavit ut cigarette fumigans ex ore suo cecidit. Institit comitante personaliter.
  
  "Nonne times ne unus ex illis fugiet?" Jurgen rogat ut descendentes corridores ostendant senes vagantes prope ostium.
  
  "Interdum fit, maxime cum ad balneo. Non refert, tamen, quia homo ex angulo ac ante eos solet reducit."
  
  Nutrix eum reliquit in foribus ad cameram baronis.
  
  Hic est, domine, omnia composita et commoda. Etiam fenestram habet. Heil Hitler!" quae paulo ante exeundo addidit.
  
  Jurgen consalutatus invitus, gavisus est quod egrederetur. Hoc uno momento frui voluit.
  
  Ianua cubiculi aperta erat, et Otto dormiebat, in sella sua iuxta fenestram prospiciens. Pectus stillat salivae, et toga decurrens, et vetus monocle in torquem auream, cujus vitro nunc finditur. Jurgen recordatus est quomodo pater diversum diem post res conatum inspexisset - incensus ille conatus defecit, cum ipse nihil ad hoc fecerit.
  
  Jurgen breviter detentus et interrogatus est, licet multo ante peracto sensu ad mutandam tunicam suam sanguineam fuscam pro puro, nec sclopetis gestavit. Consequatur nulla quia eum vel quis. Etiam Hitler novem tantum menses in carcere consumpsit.
  
  Jurgen domum rediit sicut castra SA clausi clausa et ordo dimissus est. Plures dies in cubiculo suo inclusit, matris conatus ignorans quidnam Ilse Rainer contigisset explorare et meditaretur quam optime uteretur litteris quas mater Pauli subripuit.
  
  socrus fratris incerti sibi narrabat.
  
  Postremo iussit epistolae photographicas unum mane post ientaculum matri et unum patri dedere.
  
  "Quae est infernum, hoc est?" rogavit baronem, acceptas chartas.
  
  "Otto tu optime nosti."
  
  "Jurgen! Ostende magis reverenter!" mater horrore.
  
  "Postquam hic legi, nihil est cur debeam."
  
  "Ubi est originale?" rogat Ottonem raucum.
  
  "Alicubi tutus."
  
  "Affer huc!"
  
  "Non habeo propositum hoc facere. Haec pauca sunt exemplaria. Reliqua ad ephemerides et ad praetorium vigilum misi."
  
  "Quid fecisti?" exclamavit Otto, ambulans circa mensam. pugnum tollere conatus est Jurgen ferire, corpus autem non agere videtur. Jurgen et mater ejus aspiciebant offensam sicut baronem manum suam deposuit et eam iterum suscitare conabatur, sed incassum.
  
  "Non possum videre. Cur non video?" rogat Otto.
  
  titubavit, prandio mantile post se trahens cadentem. Cutlery, lamellae et scyphos iactabant, contenta sua spargens, sed hoc notare non videbatur baro quod in solo iacebat immobilis. Omnes, qui in triclinio audiri poterant, clamoribus ancillae, quae intraverat, recenti alveo tosti tenentis.
  
  Stans ad cubiculi fores, Jurgen rictum acerbum supprimere non potuit, cum recordatus est ingenii quem tum ostenderat. Exposuit medicus quod baro ictum passus fuerat, qui eum mutus reliquit et pedibus suis movere non potuit.
  
  "Per omnem vitam hunc intemperantiam indulsisse, non miror. Puto plus quam sex menses duraturum," medicus dixit, reposuit instrumenta in culeo corio. Quod faustum erat, quod Otto crudelis risum non videbat qui per vultum filii trepidabat cum diagnosin audiebat.
  
  Et hic es, post annos undecim.
  
  Ille autem sine sono ingressus, sellam adduxit, et contra irritum consedit. Lucem e fenestra spectavi ut solis radius idyllicus, sed nihil aliud erat quam repercussio solis in muro albo aedificii opposito, solum visum e camera baronis.
  
  Taedium exspectans eum excitare, Jurgen iugulum aliquoties purgavit. Baro connivuit et tandem caput levavit. Aspicit Jurgen, sed si quid mirum aut metum sentiebat, oculi eius id non ostendebant. Jürgen continebat destitutionem.
  
  "Otto scis? Diu admodum conatus sum approbationem tuam mereri. Utique ad te nihil refert. Tu tantum de Edwardo curasti."
  
  paulum moratus est, expectans aliquem motum, aliquem motum, quicquid. Totus ille elapsus fuit ut prius staret, cautus sed gelidus.
  
  "Ingens erat subsidio scire te non esse patrem meum. Repente sensi liberum odisse porcum abominabilem cuculum, qui me omnem vitam contempserat."
  
  Contumelias quoque non minimum protulerunt.
  
  "Ictum deinde habuisti et tandem me et matrem solam reliquisti. Sed sane, ut omnia in vita tua fecisti, per finem non vidisti. Nimium leeway dedi tibi dum te exspectat ut hunc errorem corrigas, et cogitabam ad tempus quomodo te exueret. Et nunc, quam opportunum videatur ... quis mihi molestiam salvare possit.
  
  Diurna tulit, sub bracchio gestans, et usque ad faciem senis, satis ad legendum. Interim contenta articulum in memoriam revocavit. Heri etiam atque etiam perlegit, expectabat quom senex videret.
  
  
  Mysterium corpus Identified
  
  
  Munich (Editorial). Vigiles tandem cognoscere potuerunt corpus proxima septimana inventum in angiporto prope stationem principalem. Hoc corpus est prioris Marine Locumtenens Clodovei Nagel, qui ab anno 1904 aulicus non fuit, ut suum stationem in missione in Africa Australi occidentali relinqueret. Quamvis sub assumto nomine in patriam revertit, auctores eum ex multitudine tattoum abdominis tegentes cognoscere potuerunt. De mortis eius circumstantiis plura notavimus, quae, ut lectores nostri meminerint, lapsus fuit ex magna altitudine, forsitan ex ictu. Vigilum admonent rem publicam aliquem qui cum Nagel commercium in suspicionem habuerit et eos quaerant cum informationibus ut se statim auctoritatibus referant.
  
  "Paulus reversus est. Estne egregium illud nuntium?
  
  Timoris vibrat in oculis baronis. Hoc solum brevi tempore perstabat, sed Jurgen tempori placebat, quasi magna humiliatio, quod perversa mens repraesentabat.
  
  Et surgens venit ad balneo. Tulit vitream, et medium ex sono implevit. Deinde iuxta baronem iterum consedit.
  
  "Vos scitis quia nunc ad te veniat; Et non puto te vis videre nomen tuum in titulis, tu, Otto?
  
  Jurgen cistam metallicam non ampliorem quam vectigalia e sinu protulit. Ille aperuit et protulit pillulum viridem, quem in mensa reliquerat.
  
  "Est nova SS unitas quae cum his mirabilibus experitur. Procuratores in toto orbe terrarum habemus, homines qui quovis momento silentio et sine dolore evanescere possunt", adulescens dixit, oblitus doloris mentionem nondum consecutus est. "Parce pudori, Otto."
  
  Sumens pileum et firmiter in occipitio traxit, deinde versus ostium ambulavit. Quo cum pervenisset, conversus vidit Ottonem pro signo vacillantem. Pater pillam inter digitos tenebat, vultum tam vestis quam in adventu Jurgen fuerat. Manus deinde ad os usque adeo lente admota est ut motus prope insensibilis esset.
  
  Jurgen abiit. Parumper tentatus est manere et vigilare, sed melius erat consilium adhaerere ac difficultates potentiales vitare.
  
  Ab cras, baculus ad me referet baronem von Schroeder. Et cum frater meus respondeat, debebit me interrogare.
  
  
  48
  
  
  Duo septimanas post mortem Nagel, Paulus tandem denuo foras exire ausus est.
  
  Sonus corporis ex-marini in terram cadens resonabat in capite eius per tempus clausum in conclavi quod conduxerat Schwabing in domo conscensis. Revertere ad vetus aedificium cum matre vivebat, nunc autem privata residentia erat.
  
  Neque haec sola res fuit quae Monacum eo absente mutavit. Plateae mundiores erant, nec iam coetus otiosus in triviis morabatur. Queues in ecclesiis et officiis functionis evanuerunt, nec homines circa duos vidulos plenos libellos parvos omni tempore panem emere voluerunt. Nullae cruentae pugnae in popinis erant. Agmina ingentia nuntiabantur quae in viis reperiri poterant alia denuntiabant. Antea implebantur nuntiorum collectionum politicarum, manifestos et justos igneorum volentium pro furtorum posteris. Nunc pacificas res ostentabant sicut conventus societatis horticulturalis.
  
  Pro his omnibus fatorum fati Paulus prophetiam impletam invenit. Quocunque ivit, vidit catervas puerorum rubras fascias in manicis swastika. Praetereuntes manum tollere et clamare "Heil Hitler", si periculum nolebant a duobus actoribus per se insequi iubet. Pauci, pauciores, in foribus se occultare festinant ne salutari, sed talis solutio non semper fieri potuit, ac serius ocius manus erigi quisque debuit.
  
  Ubique aspexisti, vexillum cum swastika, araneae perniciosae nigrae, sive in barrettis, sive brachiis, sive fascias circa collum ligatas ostendebant. Venduntur in trolleybus clausuris et kiosks cum tessera et ephemeride. Hic impetus pietatis in fine mensis Iunii incepit, cum justo SA principes in media nocte pro "proditione ad patriam" interfecti sunt. Quo facto Tituli nuntios duos misit: neminem esse salvum atque in Germania unum esse. Timor in omnem faciem obstabat, quamvis homines duri occultare niterentur.
  
  Germania mors Iudaeorum laqueus factus est. Singulis mensibus leges contra eas arctiores fiebant, iniustitiae circa eos tacite contractae. Primum Germanorum doctores Iudaeos aggressi, iurisperitos et doctores, eos adimere de officiis quae somniaverunt et in processu, facultates ad victum quaerendum privaverunt. Novae leges significabant centum conubia iam abrogari. Fluctus interiturum dissimilis quicquam Germaniae umquam per patriam rapitur. Et tamen erant Judaei qui aliter intuebantur vel negabant, affirmantes non esse omne malum, partim quia pauci sciebant quam longe problema esset, Germanus torcular vix obtexit, et partim quia illud; emigratio in dies difficilior ac difficilior facta est. Ob crisim oeconomicam globalem et oversaturationem laboris mercatus cum peritis idoneis relinquens quasi furor videbatur. Utrum sentirent necne, Iudaei a Nazis obside tenebantur.
  
  Circum urbem ambulans aliquid Paulo subsidio attulit, etsi non gravate, qua in parte Germania tenderet.
  
  "Egesne clavum, domine?" - interrogavit iuvenem Guidonem ipsum a capite ad calcem examinans. Puer zonam zonam longam gerebat, varia exemplaria ostendens, ex simplici cruce contorto ad aquilae tunicam Nazi brachii tenentem.
  
  Paulus caput agitavit et se contulit.
  
  "Bene uti facias, domine. Magnum signum subsidii tui gloriosi Fuhrer nostri," puerum post se currentem institit.
  
  Quod Paulus non omisit, emisso lingua, novam praedam quaesivit.
  
  Mori mallem quam hoc symbolum induere, Paulus cogitabat.
  
  Animus eius in febriculas refluebat, status nervosus fuerat in morte Nagel. Historia hominis, qui primus patris legatus fuerat, eum percontando non solum quid ad quaerendum, sed etiam ad quaerendum quid pertineat, reliquit. Secundum Nagel, Hans Reiner vitam vario et tortuoso vixit, et crimen pecunia commisit.
  
  Nagel Donec auctor erat non auctor egestas. Sed tamen hoc carmen canebat non abhorret a nota quod semper in corde Pauli sonuit, cum de patre cogitaret quem numquam sciebat.
  
  Intuitus serenam et claram somnum in quam Germania tanto ardore considebat, Paulus mirabatur si tandem evigilabat.
  
  Triginta ultima hebdomade conversus, cogitabat amare, dum ambulabam ad ripas Isar, ubi coniuges in scamnis convenerant, et plusquam tertiam partem vitae meae quaerens patrem qui operae pretium non erat exegi. intermisi hominem quem amavi et nihil inveni, nisi dolorem et sacrificium vicissim.
  
  Fortasse propterea Hans in his daydreams meditatus est - quod opus erat ad emendandam rem truci quam de silentio Ilse coniecerat.
  
  Subito intellexit se iterum Monacum vale dicere. Solus cogitabat in capite deficiendi, ut Germaniam effugeret, et in Africam reverteretur, ubi, quamvis laetus non esset, partem animi saltem invenire potuit.
  
  Sed hoc veni... Quomodo nunc dare possum?
  
  Quaestio fuit duplex. Etiam nullam quam ut. Nagel mortem non solum spem suam, sed etiam ultimam rerum omnium spem habebat. Plus vellet matri credere, ut tunc viveret.
  
  Ire possem et invenire Jürgen, loqui cum eo de iis quae mater mea indicavit mihi antequam mortua esset. Fortasse aliquid scit.
  
  Post aliquantum rejecit hanc opinionem. Cum Shredders nutritus est, et probabilissime Jurgen eum adhuc oderat quod in stabulis carbonariis acciderat. Dubitavit tempus irae quidlibet fecisse. Et si Jurgen nullo prorsus argumento accessisset, et ei diceret causam habuisse ut fratres essent crederet, profecto terribilis eius motus esset. Etiam cum barone vel Brunnhilde loqui non potuit existimare. Imo angiportum hoc mortuum erat.
  
  Omnia dicta sunt. Abeo.
  
  Iter suum erraticum in Marienplatz duxit. Sebastiano Keller statuit ut proximam visitationem solvere ante paceni pro bono. In via, mirabatur si bibliopolium adhuc apertum esset, vel si dominus eius vicisset in discrimen viceni, sicut alia multa negotia.
  
  vanus timor evasit. Locus, ut semper, luculentus inspexit, cum casibus suis prodiga praebens delectu poeticae classicae Germanicae sedulo curata est. Paulus ante introitum vix haesitavit, et Cellarius statim caput per ianuam cubiculi postici infudit, sicut ille primo die MCMXXIII fecerat.
  
  "Pavimentum! Deus bone, quid mirum!
  
  Extendit librarius manum calido risu in faciem suam. Tempus vix elapsum simile visum est. Comas adhuc albas tinctas, novas vitreas orastas gerebat, sed ab illa et imparibus lineis circum oculos, eandem adhuc sapientiae et serenitatis aura radiabat.
  
  "Salve, Herr Keller."
  
  "Sed hoc placet, Paul! Ubi latebat omne tempus? Putavimus te amisisse... Legi in ephemeride de igne in domo conscensis et timui ne ibi etiam mortuus sis. Scribere potes!"
  
  Paululum pudet, Paulus per tot annos silentium suum excusavit. Cellarius contra morem suum bibliopolium clausit et iuvenem in cubiculum reduxit, ubi duas horas bibendi tea et de antiquis temporibus loquentes consumpsit. Paulus de peregrinationibus suis in Africa loquebatur, de variis operibus quae gessit et experientias cum diversis culturis.
  
  "Veros habuisti casus... Carl May, quem tantum miraris, in loco tuo esse vellem."
  
  "Puto... Quamvis fabulae res prorsus diversae sint", Paulus cum amaro risu dixit, cogitans de Nagel's tragicum finem.
  
  Quid de Freemasonry, Paul? Numquid tactus es cum aliquo deversorio hoc tempore?"
  
  "Minime, domine."
  
  " Cum igitur omnibus dictis et factis sit ordo Fratrum Nostrorum. Ita fit ut hac nocte conventus erit. Mecum venies, ego non accipio. Colligere potes ubi desinis," Cellarius dixit in umerum demulcere.
  
  Paulo aegre assentiuntur.
  
  
  49
  
  
  Retro in Templum hac nocte Paulus sensit notum sensum artificii ac taedii qui abhinc annis super eum acciderat, cum conventus Masonici interesse coepit. Locus erat impletus capacitati hominum centum ministrantium.
  
  In tempore dextro surgens Cellarius, qui adhuc Magister Magnus ortu Solis Lodge erat, Paulum ad artifices suos artifices introduxit. Multi ex eis iam eum noverant, sed saltem decem sodales eum primum salutaverunt.
  
  Praeterquam cum Cellarius eum directo alloquebatur, Paulus plures conventus in cogitatione versatus est... ad finem, cum unus e fratribus natu maioribus - quidam Furst nomine - stabat ad introducendam thema, quod illo die non erat. .
  
  "Venerabilis Magister Maximus, fratrum coetus et de statu praesenti tractavi."
  
  "Quid vis, frater Furst?"
  
  "Pro perturbatione umbrae quam nazismus inmittit in Freemasonry."
  
  "Frater, praecepta nosti. Nulla respublica in templo est."
  
  "Sed magister generalis mecum consentit nuntium Berolini et Hamburgum turbare. Multae morae sponte sua dissolvuntur. Hic in Bavaria, nullus ex Borssianis thalamis manet".
  
  "Frater Primum" igitur solutionem huius thalami proponis?
  
  "Certe non. Sed, credo, tempus forte est ut alii gradus ad eorum permanentiam pertineant.
  
  "Et quae sunt ista mensurae?"
  
  "Prima rese- gendos confrateritates nostras extra Germaniam fore."
  
  Multum murmur secutum est. Freemasonry tradito motus internationalis fuit, et quo plures hospites tugurium habebant, eo magis observabatur.
  
  "Placeat esse. Finito vero fratre, unusquisque cogitationes suas in hac re exprimere poterit.
  
  "Secundus esset in nomine nostro societas. Aliae mansiones Berolini in Ordinem Equitum Teutonicorum nomen mutaverunt.
  
  Haec nova unda tristitiae effecit. Mutato nomine ordinis simpliciter ingratum fuit.
  
  "Et tandem, ut opinor, dimittendum de tugurio - cum honore - illos fratres qui nostram salutem in periculo ponunt".
  
  "Et quales fratres essent?"
  
  Faucibus ante purgavit jugulum, plane incommodum.
  
  "Fratres Judaei, scilicet."
  
  Paulus e sede sua exilivit. Solum loqui conatus est, sed templum in pandemonium clamorum et maledictionum convertit. Tumultus aliquot minutatim perdurabat, omnes simul loqui conabantur. Rarius scipioni cellarius pulpitum suum aliquoties percussit.
  
  "Ordo, ordo! Vices loquemur aut conventum dimittemus!"
  
  Affectus paululum refrixerunt, et oratores pavimentum arripuerunt ad propositum vel reiciendum. Paulus numerum hominum censuit et miratus est invenire etiam scissuram inter duas positiones. Conatus est ad aliquid conferre quod sonabat cohaerens. Quam iniquum est totam disputationem sentire vehementer cupiebat.
  
  Denique Cellarius scipiam suam ei demonstravit. Paulus surrexit.
  
  Fratres, hoc primum locutus sum in hac mansione. Fortassis ultimum. Obstupefactus sum discussio a Fratris Fursti suggestione commota, et quod mihi maxime videtur, non tua de re sententia, sed de eo omnino disputandum est.
  
  Murmur approbationis.
  
  "Non sum Iudaeus. Aryan habeo sanguinem in venis, vel certe sic credo. Ista veritas non sum plane certus qui sim. Ad hanc ingenuam institutionem perveni non alio consilio patris mei vestigia, quam de me plura discere. Aliqua in vita mea me a te diu detinuit, sed cum redii non potui putare omnia tam dissimile fore. Intra hos parietes quasi ad illuminationem tendimus. Quare, fratres, explicate mihi potestis, cur institutio ista discernit homines propter quid aliud, quam aequum vel iniustum actiones suas?
  
  Plures etiam iubilant. Paulus vidit primum de throno surgere.
  
  "Frater, diu abisti et nescis quid in Germania geritur!"
  
  "Recte dicis. In tenebris sumus. Sed his temporibus firmiter tenendum est quod credimus.
  
  "Salus est in delubris agitur!"
  
  "Ita vero quanti?"
  
  "Si oportet..."
  
  "Frater primo, si transires in desertum et vidisti solem incalescere et lagenas tuas vacuas accipere, in ea meieres ne stillaret?"
  
  Tectum templi explosione risu concussit. Furst amisso certamine, furit.
  
  "Et ut haec verba abiectii desertoris filii existimaret", excanduit.
  
  Paulus hit ut potuit. Terga cathedrae prae se ferre difficile est, donec articulos suos albos convertit.
  
  Me ipse regere debeam aut vincet.
  
  "Venerabilis Magister Maximus, passurus es me Fratrem Furst ut applicationem meam igni crucifigam?"
  
  "Frater Rainerii est. Lignum ad praecepta disputandi. "
  
  Furst lato adnuit risu qui caveret Paulum.
  
  "Mirabile. Eo in casu, rogo te, ut frater Rainerii aream tollas.
  
  "Quid est? Qua ratione? Paulus quaerit, non clamare conatur.
  
  " Negasne te paucis ante mensibus ante discessum colloquia frequentare?"
  
  Paulum excitari.
  
  "Non, non nego, sed..."
  
  "Inde gradum Socii Craft non attigisti, et conventibus non eligibile contribuere", Fürst interrupto.
  
  "Discipulus fui supra undecim annos. Socius artis gradus automatice post tres annos redditur."
  
  "Ita, sed si opera regulariter visitas. Alioquin a pluribus fratribus approbari debeatis. Non est ergo fas in hac disceptatione loqui," Furst dixit, satisfactionem suam celare non potuit.
  
  Paulum subsidium circumspiciebat. Omnes vultus tacite eum respondentem intuebantur. Etiam Cellarius, qui paulo ante auxilium ei velle videbatur, tranquillitas erat.
  
  "Optime. Si talis est animus praevalens, renuncio in hospitio meo.
  
  Paulus surrexit et pedellam reliquit, petens podium a Cellario occupatum. Exuit praecinctorium et chirothecas proiecit ad pedes Magistri Magni.
  
  "Ego non sum superbus horum symbolorum."
  
  "Et me quoque!"
  
  Stetit unus ex circumstantibus vir nomine Joachimus Hirsch. Hirsch Judaeus, Paulus meminerat. Ipse etiam symbola sub suggestu projecit.
  
  "Suffragium non exspectaturus sum an e tugurio quo per viginti annos expulsus essem. dixit adstantem Paulum mallem.
  
  Hoc audientes multi steterunt. Plerique Judaei erant, quamvis, ut Paulus satis notavit, nonnulli non Judaei erant, qui plane indigne ferebant. Minutatim plus quam triginta semicintia in marmore tesselato congesta sunt. scena tenebrarum.
  
  "Satis est!" Clamavit Cellarius frustra conatum scipione percutientem audiri. "Si mea fortuna licebat, etiam hoc amictum abicerem. Honoremus eos qui hoc consilium fecerunt".
  
  Coetus dissidentium templum excedere coepit. Paulus autem unus ex omnibus novissime discedit, et erecto erecto capite discessit, qui eum tristem fecerat. Cum homo tuguriolus numquam multum sibi excepisset, sed doluit videre quomodo coetus hominum ingeniosorum, humanorum, metu et intolerantia dividi posset.
  
  Ad lobby tacite ambulavit. Nonnulli dissidentes in circulos conglobati, cum maxime pileis collectis, binis vel ternis in vicum exierunt ne notabiliter notabiliter. Idem facturus erat Paulus, cum aliquem dorsum suum tangere sensit.
  
  "Permitte quaeso manum tuam". Hirsch erat, qui vilicum suum post Paulum conjecit. "Gratias tibi ago pro exemplo. Quod si non fecisses, ipse facere non auderem.
  
  "Non opus est tibi gratias agere mecum. Hoc modo intolerabilis mihi fuit omnium iniustitiam videre ".
  
  "Si plures tantum similes essent tibi, Reiner, Germania in pulmento hodie non esset. Spes iusta est caudam mali venti".
  
  "Terris" Paulus allevans dixit.
  
  'Non miror'. Ante tres vel quattuor septimanas, Gestapo potestatem extra iudicium agendi obtinuit.
  
  " Quid istuc est?"
  
  "Quisquam comprehendere possunt, etiam pro re simplici sicut "suspiciosa ambulatio".
  
  "At ridiculum est!" Paulus miratus est.
  
  "Non omnes," inquit alius de illis, qui relicturi erant. "Post paucos dies notitiam familia accipit."
  
  "Aut ad corpus cognoscendum vocati" tertiam torva adiecit. "Hoc iam amico meo factum est et index crescit. Krickstein, Cohen, Tannenbaum..."
  
  Hoc audito nomine, cor Pauli desiluit.
  
  "Exspecta, dicis Tannenbaum? Quem Tannenbaum?
  
  "Joseph Tannenbaum, industrialis. Vos autem cognoscetis eum?"
  
  "Aliquid simile quod. Diceres quod familiaris sum.
  
  "Tunc doleo certiorem te Josephum Tannenbaum mortuum esse. Funus cras mane fiet."
  
  
  50
  
  
  "Imber in exequiis debet esse mandata", dixit Manfredus.
  
  Alicia non respondit mihi. Illa manu apprehendit et expressit.
  
  Recte, putavit, circumspiciebat. Sepulchra alba mane sole fulgebant, efficiens atmosphaeram serenitatis suae prorsus non proportionem suae mentis.
  
  Alicia, quae tam parum de propriis passionibus scivit, et quae toties incidit huic caecitatis affectui, non satis intellexit quomodo illo die sensit. Ex quo eos ab Ohio quindecim annos revocavit, patrem suum in nucleum odio habuit. Subinde multas odia eius umbras suscepit. Primo tingebatur indignatione teenagri irati cui semper contradicebatur. Inde, in contemptum conversus, videns patrem suum in omni sui causa et avaritia, negotiator volens aliquid prosperum facere. Ultimus erat dubiae, metuensque timebat Foeminae odium fiere pendentis.
  
  Ex quo paterni satellites eam noctem illam fatalem anno 1923 ceperunt, Alicia odium patris sui in frigidas inimicitias purissimi generis conversa est. Affectus post eius dissolutionem cum Paulo exhaustus, Alicia necessitudinem cum patre omni passionis exuit, eam rationabiliter intendens. Ille - optimum erat hunc hominem appellare; is minus dolorem attulit - aeger erat. Non intellexit se liberam esse ut vita sua vivat. Voluit eam ducere alicui despexit.
  
  Puerum quem in ventre gerebat necare voluit.
  
  Alicia mordicus pugnare prohibent. Pater illam obdormivit, sordidam vocavit meretricem et peiorem.
  
  "Non pervenit. Baro gravidam meretricem ut sponsam filio suo nunquam accipiet.
  
  Tanto melius Alicia cogitatur. Recedens ad se, abortum habere recusat, et servis perculsa praegnans indicavit.
  
  Ego testes sum. Si me disrumpam, in nothum te convertam" dixit ei cum sedulo et fiducia quam nunquam antea senserat.
  
  "Mater tibi gratias agimus ne in hac conditione filiam suam videre".
  
  "Quid simile? Pater eius magno pretio vendidit?"
  
  Josef se obligavit ire ad Schroeder mansionem et totam veritatem baroni confiteri. Cum expressio male simulata tristitiae, baro informavit eum, ut patet, sub tali conditione, concordia irritanda.
  
  Alicia post fatalem diem nunquam Josepho iterum locutus est, cum rediret, ira et humiliatione aestuans, obvio socrus non futurus. Hora post reditum suum, Doris, villicus, venit nunciare ei ut statim discederet.
  
  "Dominus dimittet te tunicam plenam vidulo si his indiges." Durior vocis sono de hac re nihil dubitavit affectus eius.
  
  "Dic domino gratias magnas, sed ab eo nihil volo," Alicia dixit.
  
  Coepit ad ostium, sed ante discessum conversus.
  
  "Viam, Doris... In vidulo ne furtum facias et dic mihi cepi id mecum, sicut fecisti cum pecunia quae pater meus in labello relictus est".
  
  Verba eius per foramen superbe in vilicis sunt. erubuit et suffocare coepit.
  
  "Nunc, audi me, possum tibi persuadere quod ego..."
  
  Puella discessit, clausulam ianuae cum sententia finiens.
  
  Quamvis in se ipso, quamvis omnia quae ei contigerant, tamen officiorum magnorum quae intus crescebant, aspectus indignationis in facie Doridis Alicia risu fecit. Primo risu, quia Paulus eam reliquit.
  
  an me eum dereliqui?
  
  Proximos undecim annos expendit quaerens responsionem huic quaestioni invenire.
  
  Cum Paulus super arbore recta in coemeterio apparuit, quaestio ipsa respondit. Alicia eum vidit accedere et secedere, expectans sacerdotem orare pro defunctis.
  
  Alicia omnino oblitus est circiter viginti homines feretrum circumfusum, arca lignea vacua excepta urna in qua cineres Josephi erant. Oblita est se cineres in tabellariorum accepisse cum nota e Gestapo asserens patrem suum ob seditionem deprehensum esse et "conantem effugere". Oblita est se sepultum esse sub cruce, non stella, quia mortuus est catholicus in regione catholicorum qui pro Hitler censebant. Oblita est sui confusionis ac formidinis, nam in medio omnium una certitudo iam ante oculos eius velut navis in tempestate apparuit.
  
  Mea erat culpa. Ego eram, qui te impulit, Paule. Qui abscondit filium nostrum a te et non te fecit electionem tuam. Et mehercules, tam ego te amavi quam ego te primum vidi abhinc annos quindecim, cum amictus amictus illo ridiculo architriclinio.
  
  Volebat ad eum currere, sed putavit quod si faceret, eum in perpetuum amitteret. Et quamvis multum maturata sit ex quo mater facta est, crura tamen elatione vincta sunt.
  
  Tardius accedendum est. Scito ubi sit, quid fecerit. Si adhuc aliquid sentit...
  
  Funus desinit. Illa et Manfredus hospitum solacia accepit. Paulus ultima acie accessit caute.
  
  "Bonum mane. Gratias tibi agimus quod veniens," Manfredus dixit, manum porrigens, non eum agnoscens.
  
  " tristitiam tuam communico," respondit Paulus.
  
  "nostin' tu patrem meum?"
  
  "Parum. Meus nomen est Paulus Reinerus.
  
  Manfredus dimisit Pauli manum ac si eum combusserit.
  
  "Quid tu hic agis? Putasne te modo posse in eius vitam tali modo ambulare? Post undecim annos silentium? "
  
  "Iustus scripsi epistularum et nemo eorum responsum accepit", commotus Paulus dixit.
  
  "Non mutat quod feceris."
  
  "Recte est, Manfredus" dixit Alicia, manum super humerum suum imponens. "Domum redis."
  
  "Certus es?" intuens Paulum interrogavit.
  
  "Etiam".
  
  "Bine. Ibo domum et vide si ...
  
  "Bene" interpellavit antequam nomen diceret. "Ibi mox ero."
  
  Uno tandem turpi vultu Paulum, Manfredus pileum induit et reliquit. Alicia mediam viam coemeterii convertit, ambulans tacite iuxta Paulum. Contactus eorum oculus brevis, sed vehemens et dolorosus erat, ut adhuc eum videre noluit.
  
  "Sic redis."
  
  " Ultima hebdomada veni sequendo filum, sed res non bene successit. Heri novi patris tui notam, qui mihi de morte sua narravit. Spero te per annos vinculum potuisse.'
  
  "Interdum spatium est optimus res."
  
  "Intelligo".
  
  Quid ego ista dicam? putaret me de eo locutum esse.
  
  "Quid de itineribus tuis, Paul? Habes quod petebas?
  
  "Nihil".
  
  Negas te errasse abeuntem. Dic te errasse et meum errorem fatebor et tuum fateberis et tunc iterum in tua arma cadam. Id dice!
  
  Paulus cedere decrevi. "Ego mortuus finem perventum est. Familiam non habeo, pecuniam non habeo, professionem non habeo, patriam etiam habeo quam redire possem, quia Germania non est.
  
  Constitit, ac primum eum propius aspicere. Vultum eius non multum mutatum esse mirabatur. Induraverat vultus eius, circuli magni sub oculis eius, et modicum pondus induerat; erat autem adhuc Paulus. Gens Hor.
  
  "Nonne vere text me?"
  
  'Multa tempora'. tabulas electronicas misi in domo conscensis, item ad domum patris tui.'
  
  "Ita ... quid acturus?" petivit. Labia eius et vox tremuit, sed prohibere non potuit. Fortasse corpus eius nuntium mittebat enuntiare non audebat. Cum Paulus respondisset, motus est etiam in voce.
  
  "Alice reversus sum in Africam cogitabam. Sed cum audissem quid patri tuo accidisset, cogitabam...
  
  "Quid est?"
  
  "Non male, sed in alio statu loqui tibi vellem, cum tempore ... narrare tibi quid per annos evenerit."
  
  Haec mala opinio, subegit se dicere.
  
  "Alicia, scio me non licere, ut in vitam tuam redeam quotiens volo. I. ... Relinquens eo tempore magnus error - ingens error fuit - et pudet me. Hoc mihi tempus ut animadverteret, omnia peto ut discumbere possimus et unum diem una capulus habeamus."
  
  Quid si tibi dixi filium habere Paulum? Puer splendidis oculis caeruleis ut tuis, patri flavis et protervis? Quid faeis, Paule? Quid, si te in vitam demisi et non erimus consecuti? Quantum te volo, quantum vis corpus meum et anima mea tecum, non possum tibi nocere ei.
  
  "Aliquo tempore opus est ad cogitandum."
  
  Subridens, minutas Alicia circum oculos nunquam viderat ante.
  
  "Exspectabo", inquit Paulus, tenens particulam chartam cum inscriptione sua in ea. "Quamdiu mihi opus est."
  
  Alicia chirographum accepit et digitos suos tetigit.
  
  "Bene, Paul. Sed nihil possum promittere. Derelinquamus."
  
  Leviter scandalizatus est in fornicatione emissionis, Paulus sine alio verbo discessit.
  
  Cum iter disparuit, Alicia oravit ne se converteret et videret quam male tremeret.
  
  
  51
  
  
  " Sic-sic. Similis mus escae cepit", Jürgen dixit, binoculars suos arcte tenet. Ab eius prospectu in colle octoginta metrorum ab Iosephi sepulcro videre potuit Paulum iter versus ad Tannenbaums se offerre. Agnovit eum illico. "Numquid recte, Adolf?"
  
  "Recte dicis", inquit Eichmann, paulo impeditus ab hac progressione discedendi. In sex mensibus, quam cum Jurgen elaboravit, baro nuper cussatus multas facultates infiltrandas curavit, ob titulum suum, leporem externam et nonnullas fictorum documentorum a Prussiano Gladio Lodge provisas. Magnus dominus huius hospitii, nationis contumacia et Heydrich notus, Nazis omni exsistentiae suae fibra sustentabat. Jurgen domini gradum impudenter adiudicavit et ei cursum crepitum dedit quo facto Freemason fieret. Litteras deinde commendatitias ad Magistros praecipuos de hospitiis humanitariis scripsit, eosque ad cooperandum "ad tempestatem politicam hodiernam intempestivandam" cooperandum.
  
  Diversam deversorium visitans omni septimana, Jurgen nomina plus tria milia membrorum invenire curavit. Heydrich progressu delectatus est, et Eichmann sic fuit, ut vidit somnium suum evitandi triste opus in Dachau propius ad rem. Non aversatus est postcards imprimere Heydrich in otio suo, vel etiam interdum cum Jurgen in weekends ad vicinas urbes, ut Augusta Vindelicorum, Ingolstadt et Stuttgart, iter faciens. Obsessio autem quae in Jurgen per hos dies excitaverat eum magnopere sollicitabat. Vir nihil fere cogitavit praeter Paulum Reinerum. Ne ipse quidem exposuit quas partes Reinerus in missione egit quam Heydrich adsignavit; tantum dixit quod eum invenire vellet.
  
  "Recte," inquit Jurgen, plus sibi quam socio timido. "Ea est clavis."
  
  lentes binoculares suos aptavit. Iis non facile Jurgen, qui unum oculum habebat, subinde demitti poterat. Se leviter vertit, et imago Alicie in campum visionis venit. Pulchra erat valde, maturior quam quando eam viderat. Aspexit viam nigrae choli ubera sua extulit et binoculares suos aptavit ut meliorem aspectum caperet.
  
  Utinam pater eam non repudiasset. Quam atrox dedecus esset huic meretriculae, me nubere, et facere quod volo, Jürgen phantasia. Erectionem habuit et in sinum suum perventurum habuit ut prudenter se sine Eichmanno animadverteret.
  
  Si cogitas, melius est. Mulier Iudæa nubens exitiale fuisset in vita mea SS. Et sic: Duas aves uno lapide possum occidere: Paulum pellice, et posside eam. Satis cito inveniet meretrix.
  
  "Numquid ex sententia permanebimus, domine?" Eichmannum quaesivit.
  
  "Ita, Adolf. Sequere. Scire volo ubi is moratur.'
  
  "Tum? Nos eum Gestapo trademus?
  
  Cum patre Alicia omnia tam simplicia erant. Una telephonica vocatio ad familiarem obersturmführer, colloquium decem minutum, et quattuor homines Iudaeum superbissimum e conclavi in Prinzregentenplatz sine ulla explicatione acceperunt. Consilium perfecte functus est. Iam Paulus ad funus venerat, sicut Jürgen constabat.
  
  Tam facile rem iterum ageres: explora ubi dormivit, emitte stationem, deinde ad cellas Palatii Wittelsbach, Gestapo Praetorium Monachii. Gradus in cellam additamenta - additamenta non ut homines sibi noceant, sed clamoribus obvolvant - ante se sedent et eum morientem observarent. Forsitan etiam in muliere Iudea potuit inferre et eius dextram coram Paulo rapere, fruens dum Paulus perdite nititur se a vinculis liberare.
  
  Sed de cursu suo cogitare debuit. Noluit loqui de crudelitate sua, praesertim nunc quod magis ac magis fiebat.
  
  In dorso titulorum et rerum gestarum tam prope ad promotionem ac iter Berolinensi fuit ut una cum Heydrich operaretur.
  
  Et tunc cupiebat occurrere Paulo facie ad os. Retribue culus parvum pro omni dolore quem fecit sine machinis post regimen machinationis latens.
  
  Melior esse debet via.
  
  Subito intellexit quid facere vellet, et in crudelem risum detorta labra.
  
  "Ignosce, domine," Eichmanne institit, putans se non audivisse. "Interrogavi an Reineri traderemus?"
  
  "Minime, Adolf. Hoc magis personalis accessus requiret."
  
  
  52
  
  
  "Domi sum!"
  
  Post reditum e coemeterio, Alicia parvam diaetam ingressus est et solitum impetum a Iuliano feris praeparavit. Sed hoc tempus non ostendit.
  
  "Salve?" vocavit, movet.
  
  "Nos sumus in studio, mom!"
  
  Alicia in angusto ANDRON ambulavit. Tria tantum cubicula erant. Illa, minima, vestiario nuda erat. Officium Manfredi paene eadem magnitudine fuit, praeterquam quod officium fratris eius semper cum technicis manualibus, peregrinis Anglice libris exaratum est, et acervus notarum ab curriculo machinali anno superiore peracto. Manfredus cum illis vixit ex quo Academiam ingressus est, argumentis cum patre auctis. Puta erat temporalis dispositio, sed simul tamdiu fuerant ut Alicia non posset cogitare conpensationem vitae suae consequat et curationem Iuliani sine auxilio ei dedit. Etiam promotionem non fecit, quia, quamvis excellenti gradu, colloquia semper eadem sententia finivit: "Quam pietatem Iudaeus es". Sola pecunia, quae in familiam venit, fuit pecunia quam Alice meruit photographicas vendere et pensionem solvendo magis difficilis fiebat.
  
  Studiosum erat quod conclave in communibus domibus esset. Progressus Aliciae apparatum ei omnino reposuit. Fenestella schedulis nigris obducta est, et sola lux rubra erat.
  
  Alicia pulsavit.
  
  "Veni in, mom! Nos iustus consummavi!"
  
  Mensa erat instructa ferculis elaborandis. Dimidium clavorum duodecim ordines de muro ad murum cucurrerunt imaginesque simul siccandae relinquebantur. Alicia accurrit ad osculandum Julianum et Manfredum.
  
  "Satisne salves?" fratrem rogavit.
  
  Gestum fecit ut postea loquerentur. Iulianum non indicavit quo pergerent cum eum vicinum reliquissent. Numquam puer avum suum, dum viveret, scire licuit, neque mors pueri hereditatem adepta est. Re quidem vera, omnia Iosephi bona, his annis graviter infrequenti, ob momentum amissum negotium, ad institutum culturale translatum est.
  
  Postrema hominis vota, qui olim omnia pro sua familia se agere dicebat, Alicia advocatum patris audisse putavit. De morte avi Iuliani narrare non habeo. Saltem hunc ex hoc incommodo feremus.
  
  "Quid est hoc? Non memini has imagines accipiens. "
  
  "Similis est Iulianus tuo vetere Kodak, sis".
  
  "Itane? Quod minime memini, fulmen inclusum est.
  
  "Avunculus Manfredi fixum est mihi", Iulianus reo risu respondit.
  
  "Recipe!" inquit Manfredus, stimulum ludibrium ei dans. "Age, sic est, aut in tua Leica solve."
  
  "Alice te vivere mallem, Manfrede", simulans molestiam. Nulla photographica vellem habere digitos lentos infantis iuxta cameram suam, sed nec ipsa nec frater suus nec Iuliano dicere potuit. Cum loqui didicerat, semper obtinuit, sed erat adhuc suavissimus ac mitissimus trium.
  
  Alicia ad imagines photographicas ambulavit et detinuit videre an primaevae ad expediendum paratae essent. Accepit unum et sustulit. Lucerna mensae Manfredi proxima erat, cum iuxta eam librorum acervus. In photographica eximiae notae fuit, cum pyramide lucis mediae lineamenta illustrans et discrepantiam optimam comparans. Imago leviter extra umbilicum erat, sine dubio effectus felis manibus Iuliani trahens. Rookie error.
  
  Et decem tantum. Magnum pretium erit cum adoleverit, superbe putavit.
  
  Intuita filium suum, qui eam intente intuebatur, desperata sententiam suam audiebat. Alicia non dissimulavit.
  
  "Quid putas, mater?"
  
  "De quid?"
  
  "De consequat."
  
  "Est paulo firmus. Sed aperturam et profunditatem optime elegisti. Proximo tempore vitam adhuc sine multa luce sumere vis, tripode utere.
  
  "Immo datum," inquit Julianus, ab aure ad aurem subridens.
  
  Cum Iuliano peperit, mores eius aliquanto molliverunt. Flavos illa capillos eiulabat, quae semper eum risum fecit.
  
  "Ita, Iuliane, quid dices de picnic in hortis cum avunculo Manfredo?"
  
  "Hodie? Visne me Kodak accipere?"
  
  "Si cavere promittis," Alicia dixit resignavit.
  
  "Scilicet ego! Park, parcum!"
  
  "Sed primum vade ad cubiculum tuum et muta."
  
  Julianus fluebat; Manfredus sororem suam tacite servabat. Sub luce rubra quae vultum suum celabat, nesciebat quid cogitaret. Interea Taurus particulam chartae Pauli e sinu protulit et inspexit eam quasi duodecim verba dimidia in ipsum hominem vertere posse.
  
  "An oratio sua tibi dedit?" Manfredus legens super humero suo rogavit. "To top it off,'s conscensis domum. Quaeso...
  
  " Bene velit , Manfrede " ;
  
  "Non intellego te, parva soror. per annos verbum non audisti, cum scias illum mortuum vel deterius esse. Nunc subito apparet..."
  
  "Tu scis quomodo de eo sentio."
  
  "De hoc prius debuisti."
  
  Faciem contorquens.
  
  Gratias pro eo Manfredus. Me non paenituit satis.
  
  "Paenitet me", Manfredus dixit, cum eam perturbasset. Leniter humeros permulsit. "Non vult esse. Vos liberum est facere quod vis. Ego iustus non vis ad malum ".
  
  "Experior."
  
  paulisper ambo tacuerunt. Sonos rerum humi proiectas in cubiculo pueri audire poterant.
  
  "Cogitasti quomodo dicturus es Julianum?"
  
  "Non scio. Puto parum."
  
  "Quam age, paulum, Alicia? Potesne tibi primum ostendere ei crus, et dicere, "Crus patris tui hoc est"? Quid de manu postero? En tibi omnia statim facias; fateris te omni vita mentitum esse. Nemo dicit non esse difficile. "
  
  "Scio," inquit cogitans.
  
  Alius sonus post murum resonavit, ultimo clarior.
  
  "Paratus sum!" ab altera parte portae Juliani dictae.
  
  "Vos duo meliores perge," Alicia dixit. "Faciam aliquid farti et ad fontem media hora occurremus."
  
  Illis abeuntibus, Alicia cogitationes suas in cubiculi Iuliani conclave in ordinem aliquem adducere conatus est. Emisit cum sensit tibialia diversorum colorum legere.
  
  Illa in parvam coquinam venit et fructum, caseum, collectum farti, et lagenam succi in sporta posuit. Conabatur decernere utrum cerevisiam unam vel duos acciperet cum anulum tintinabulum audivisset.
  
  Oblitos esse aliquid putavit. Melius est hoc modo, omnes simul relinquere possumus.
  
  Ante ianuam aperuit.
  
  "Vere tam oblitus es..."
  
  Novissimum verbum exivit sicut gemens. Quisquis eodem modo ageret ad aspectum de SS uniformi.
  
  Sed cura Alicia erat alia ratio: indutum agnovit.
  
  "Siccine me desiderabas, mea meretrix Judaica?" Jürgen cum risu dixit.
  
  Alicia oculos aperuit in tempore ad videndum Jurgen pugnum attollere, paratus percutere. Non tempus anatis vel fores prorupit. Ictum dextra in templum percussit, et in terram corruit. Jurgen in genu et calcitrare conata est , sed diu eum tenere non potuit . Retraxit caput retro crinibus et fremuit "Facile esset te occidere."
  
  "Sic fac, fili canis!" Alicia emissa se liberare conatur, et filo comam in manu relinquens. Jurgen eam in os et ventrem pulsaverat, et Alicia in terram cecidit anhelans.
  
  "Omnes in tempore bono, care," dixit, chlamydis solutum.
  
  
  53
  
  
  Cum ianuam pulsare audivisset, Paulus in una parte malum dimidium, in altera diurna habuit. Cibum dominae suae non attigit quod affectus foederis Aliciae ventrem perturbabat. Nervos sedare fructus rodere se coegit.
  
  Quo audito, Paulus surgit et diurna iactatus deposuit et sclopellum sub pulvino suo tulit. Post se eam tenens, ianuam aperuit. Patria sua fuit iterum.
  
  "Herr Reiner hic duo sunt qui te videre volunt," dixit vultu anxio in faciem suam.
  
  Illa secessit. Stabat Manfredus Tannenbaum in medio ANDRON, tenens manum pueri timidi, qui obsoleto morbi globo quasi vitali adhaesit. Paulus puerum intuens et cor eius desiluit. Capilli nigri flavi, lineamenta exprimentia, rictus in mento et oculis caeruleis... Via Paulum aspexit, perterrita, sed eius aspectum non vitans...
  
  "Hoc ...?" balbutiebat, requirens confirmationem non indigebat, cor enim ei omnia narrabat.
  
  Adnuit alter homo, et tertio in Pauli vita omnia, quae sciebat, momento explosa sunt.
  
  "O Deus, quid feci?"
  
  Celeriter eos introduxit.
  
  Manfredus, volens solus esse cum Paulo, dixit Juliano, "Vade et lava faciem tuam et manus, vade et serva."
  
  "Quid factum est?" Paulum petivit. "Ubi est Alicia?"
  
  "Nos ibant pro picnic. Iulianus et praecessi matrem exspectare, sed non ostendit, sic domum venimus. Cum primum angulum circumdedimus, vicinus nobis narravit hominem in SS uniformi Alicia cepisse. Regredi non ausi sumus, modo si nos exspectabant et hunc optimum locum nobis eundum esse putabam.
  
  Conatus in praesentia Iuliani tranquillitatem manere, Paulus ad armarium ambulavit et parvam lagenam cum aureo collo ex fundo vidulo suo accepit. Torto carpi, fregit sigillum, et illud Manfredo tradidit, qui diutinam voraginem sumpsit, et tussire coepit.
  
  "Non tam celeriter, aut nimium diu canes..."
  
  "Damnat, hoc sugit. Quae est infernum, hoc est?"
  
  "Dictum est Krugsle. Distillatur a colonis Germanicis in Windhoek. Amico donum uter erat. Servabam eam occasione speciali. "
  
  "Gratias tibi ago", inquit Manfredus, ei tradens. "Paenitet me hoc modo invenire te, sed..."
  
  Iulianus e balneo rediit et in sella consedit.
  
  "Tune es pater?" Puer Paulum petivit.
  
  Paulus et Manfredus horrebant.
  
  "Cur id dicis, Iuliane?"
  
  Quod non respondente avunculo, apprehendit puer brachium Pauli, ut pronus ad os essent ad cuneum eum cogere. Digitos in patris lineamenta cucurrit, eas quasi aspectus parum intuens. Paulus oculos clausit, lachrymas tenere conatur.
  
  "Te amo," dixit tandem Julianus.
  
  "Ita, fili. Scis. Is vultus simillimus est ".
  
  "Numquid habeo quod manducem?" Esurio, inquit puer, ostendens lance.
  
  "Sane," inquit Paulus, stimulo resistens eum amplectitur. Non audebat nimis appropinquare quod puerum sciret nimium esse erubescendum.
  
  "Opus sum loqui cum Herr Reiner solus foris. Mane hic et manduca," inquit Manfredus.
  
  Puer bracchia trans pectus volvit. "Noli ire quoquam. Nazis meum mom tulit et scire cupio quid dicas.
  
  "Julianus..."
  
  Paulus manum super humero Manfredi imposuit et percunctanter eum intuens. Manfredus humeros.
  
  "Recte igitur."
  
  Paulus ad puerum conversus est et risu opprimere conatus est. Sedens et intuens in minori versione propriae faciei fuit recordatio dolentis noctis proximi Monachii, anno 1923 remissa. De atrocem contentionem fecit consilio ut Alicia discederet quin etiam intellegere conaretur quare ei diceret se sine pugna omittere relinquendo. Omnia autem membra ceciderunt in locum, et intellexit Paulus quid esset error gravius.
  
  Tota vixi vita sine patre. Reprehendentes eum et qui eum absentem necaverunt. Iuravi millies, si haberem parvulum, nunquam, nunquam crescat sine me.
  
  "Iulianus, nomen mihi Paulus Reinerus est", inquit, 'manu tenens'.
  
  Puer handshake respondit.
  
  "Scio. Avunculus Manfredus dixit mihi ".
  
  Dixit autem et vobis quia ego nesciebam filium meum?
  
  Iulianus tacite quassavit caput.
  
  "Alice et patrem suum mortuum semper ei narravi" Manfredus dixit, aspectum suum vitans.
  
  Nimium erat Paulus. Sensit omnium illarum noctium dolorem cum vigilaret, putans patrem fortiter in Julianum projectum. Phantasmata mendaciis aedificata. Mirabatur qualia somnia hic puer in illis momentis habuisse debet antequam obdormivit. Posset accipere posse. Cucurrit, filium de sella sustulit et arcte eum fovit. Manfredus stetit ad defendendum Julianum, sed substitit cum vidit Julianum, pugnis strictis et lacrimis in oculis ejus, amplexus patrem suum.
  
  "Ubi eras?"
  
  "Ignosce mihi, Iulianus. Paenitet".
  
  
  54
  
  
  Cum motus eorum aliquantulum sedata, Manfredus iis dixit quod cum Iulianus per aetatem quaereret de patre suo, Alicia dicere constituit eum mortuum esse. nemo tamen iamdudum aliquid de Paulo audiebat.
  
  "Nescio an rectum sit consilium. teenager tunc temporis eram, sed mater tua diu et dura de eo cogitavit."
  
  Iulianus sedit audientem expositionem, voltum gravem. Finito Manfredo, ad Paulum se convertit, qui longam absentiam suam explicare conatus est, narratio tamen tam difficilis fuit quam credula. At Iulianus, quamquam maeror, rem cognoscere visus est et patrem interpellavit tantum ut percontabatur interdum.
  
  Vir vafer est cum nervis ferri. Mundus eius modo inversus est, nec clamat, nec pedibus obtrectat, nec matrem vocat, ut multi alii volunt.
  
  "Ergo per hos omnes annos hominem invenire quaerebas qui patri tuo vulneravit?" puer quaesivit.
  
  Paulus adnuit. "Ita, sed error erat. Alicia numquam reliquerim, quod eam tam valde amo."
  
  " Intelligo. Undique quaerentem, qui meam familiam laederet," Submissa voce Iulianus respondit homini suae aetatis mirum videri.
  
  Quas reduxit ad Aliciam. Manfredus Paulo dixit quid parum scivit de sororis suae ablatione.
  
  "Hoc magis ac saepius" dixit, respiciens nepotem suum ex angulo oculi sui. Noluit effugere quid Josepho Tannenbaum factum; satis fuerat puero. "Nemo facere quicquam vetat."
  
  "Numquid quis ad nos converti potest?"
  
  "OMS?" Manfredum rogat, manibus desperatis. "Nullam famam, nullam inquisitionem, nullum stipendiorum numerum reliquerunt. Nihil! Justo inani. Et si in Gestapo Zenonis ... bene ostendemus, divinare potes. Exercitum iurisconsultorum et diurnariorum comitari volumus , et vereor ne id quidem satis non sit. Tota terra in manibus istorum est, et pessimum est quod nemo animadvertit nisi sero esset.
  
  Diu loquebantur. Extra, vespera super plateas Monacensis sicut stragulum griseum imminebat, et plateae micare coeperunt. Fessus tot affectibus, Julianus pila pellicea passim calce fecit. Ad extremum, deposita, obdormivit in summo stragulo. Pila ad pedes avunculi convoluta, qui eam sustulit et Paulo ostendit.
  
  "Familiar?"
  
  "Nihil".
  
  "Haec pila te percussi caput cum annos."
  
  Paulus risit memoriae descensus per scalas et catenam rerum quae eum ad amorem Alicie duxerunt.
  
  "Iuliane propter hanc pilam exstat."
  
  "Hoc soror mea dixit. Cum satis maturus essem obviam patri et reconnect cum Alicia, pilam petiit. Ego eam e horreis acciperem et eam Quinto Natali Iuliano dedimus. Puto quod patrem meum vidi extremum," revocavit amare. "Paulus, I..."
  
  interpellatus est a pulsare. Paulus commotus ut taceret annuit et assurgebat ut sclopellum afferret, quem in conclavi removit. Fuit iterum copa.
  
  "Herr Reiner, phone vocationem habes."
  
  Paulus et Manfredus curiosi aspectus commutaverunt. Nemo sciebat Paulum ibi manere nisi in Alicia.
  
  "An illi quinam sunt?"
  
  Mulier humeros.
  
  "Dixerunt aliquid de Fraulein Tannenbaum. Non peto aliquid aliud. "
  
  "Gratias tibi ago, Frau Frink. Da mihi minutam, ego iaccam accipiam," Paulus dixit, ianuam ab ianua relinquens.
  
  "Hoc dolo esse potuit," Manfredus dixit, manum tenens.
  
  "Scio".
  
  Paulus sclopetum in manu posuit.
  
  "Nescio quo uti," Manfredus timide dixit.
  
  "Hoc pro me debes servare. Si non rediero, vide in vidulo. Sub zipper falsum fundum est ubi aliquam pecuniam invenies. Non multum, sed actum est. Iulianus tolle et exi e regione.
  
  Paulus dominam suam per scalas secutus est. Mulier curiositate ardebat. Arcanus colonus, qui duas septimanas in cubiculo suo occupaverat, nunc tumultus causabat, hospites peregrinos et telephonicos etiam hospites excipiens.
  
  "Hic est, Herr Reiner," nuntiavit ei, ostendens telephonium in medio ANDRON. "Fortasse post haec omnes aliquid in culina manducare vis. In domum."
  
  "Gratias tibi ago, Frau Frink," inquit Paulus, cum receptorem legere. "Paulus Reinerus auscultat."
  
  "Bene vespere, fratercule."
  
  Is cum audisset, Paulus vincitur. Vox intus alta ei indicavit Jurgen aliquid habere posse cum Aliciae ablatione, sed timorem suppressit. Iam horologium quindecim annos ad noctem factionis recesserat, cum solus et inermis ab amicis Jurgen circumventus stabat. Clamare voluit, sed verba exprimenda habuit.
  
  "Ubi est Jurgen?" inquit, manum in pugnum.
  
  " Rapui eam, Paule. eam laedere. Illam durissimam, aliquoties percussi. Nunc ea est ubi numquam rursus effugere potest.
  
  Quamvis furor et dolor, Paulus spei minimae adhaesit: Alicia viveret.
  
  "Adhuc ibi es, fratercule?"
  
  "Ego te necabo, fili canis."
  
  "Fortasse. Itane est, hoc solum tibi meque exitum annon? Nostra fata pari filo pendebant per annos, Sed hoc stamen tenuissimum est - et ad extremum unum nostrum cadendum est".
  
  "Quid vis?"
  
  "Nos occurrere volo."
  
  laqueus erat. Hoc laqueus esse putabatur.
  
  "Primum volo te dimittere Alicia".
  
  "Ignosce, Paul. Hoc tibi promittere non possum. Cupio nos convenire, sicut me et me, alicubi quietum, ubi hoc semel et in perpetuum statuere possumus, sine impedimento aliquo.
  
  "Quare non modo mittes tuas gorillas et fias cum ea?"
  
  "Noli cogitare non transibit animus. Sed id nimis facile.
  
  "Et quid mihi fiet si deseram?"
  
  "Nihil, quod ego te necabo. Et si forte solus superstes es, Alicia morietur. Si morieris, Alicia quoque morietur. Quicquid acciderit, morietur.
  
  "Tunc putresces in inferno, canis fili."
  
  "Iam, nunc, non tam celeriter. Hoc audi: 'Fili karissime': non est rectum principium huius epistolae. Veritas est hoc modo unum ex pluribus conatibus constitui...
  
  "Quid est hoc infernum, Jurge?"
  
  "Epistola, quinque schedae ex charta exaranda. Mater tua chirographum elegantissimum habebat pro ancilla coquina, scisne? Stylus terribilis, sed materia perquam instructiva. Venite, et invenietis me, et ego dabo vobis.
  
  Paulus frontem suam nigra facie telephonum desperans percussit. Non optio nisi ut.
  
  "Parvus frater... phone suspendi non fecisti?"
  
  "Minime, Jurgen. Ego hic sum."
  
  "Igitur?"
  
  "Vincis."
  
  Jurgen locavit cinacem triumphalem.
  
  "Videbis nigram Mercedem extra hospitium collocatam. Dic aurigam misi ad te. Ipse tibi mandavit ut tibi darem claves et ubi sum ego tibi dicam. veni solus sine armis".
  
  "Bene. Et Jurgen...
  
  "Ita, fraterne?"
  
  "Forsitan invenies me non tam facile occidere."
  
  Funis rumpitur. Paulus ad ianuam cucurrit, prope pulso hospitis pedibus suis. Limousine foris exspectabat, omnino extra locum in area. Cum appropinquaret, agitator in ancillis e curru surrexit.
  
  Ego Reinerus Paulus. Jürgen von Schroeder pro me misit."
  
  Vir ostium aperuit.
  
  "Perge, domine. Claves in ignitione.'
  
  "Quo ire debeo?"
  
  "Herr Baro non dedit mihi veram inscriptionem, domine. Solus dixit te ire ad locum ubi, tibi gratias agebat, culicum gerens incipere debebat. Dixit te intelligere."
  
  
  MAGISTER MASON
  
  1934
  
  
  Ubi triumphat sibi mortem
  
  Machina secreta magistri cementarii est difficillima trium graduum. Vulgo "unguis leonis", pollex et digiti minimi pro tenaci adhibentur, dum alii tres intus carpi Fratris Mason pressi sunt. Historice hoc factum est cum corpore in positione certa nota amicitiae quinque puncta - crus ad crus, genu ad genu, pectus ad pectus, manus in dorso alterius, et genas tangens. Haec consuetudo saeculo vicesimo relicta est. Nomen arcanum huius handshake est MAHABONE, et singulariter scribendi modus est eum in tres syllabas dividere: MA-HA-BOUN.
  
  
  55
  
  
  Leviter rotae stridebat ut currus ad staturam venit. Paulus angiportum per windshield studuit. Parum imbres ruere coeperunt. In tenebris vix cerni poterat, nisi luteo cono lucis ab lone strata lampade.
  
  Post duos minutas Paulus tandem e autocineto surrexit. Quattuordecim anni elapsi sunt ex quo in vico illo ad ripas Isar pedem rettulit. Odor erat semper malus, gagatem humidum, piscem putridum et uliginem. Hoc noctis tempore, solus sonus erat in strata sua vestigia.
  
  Ad stabulum peruenit ostium. nihil mutasse videbatur. Gluma, obscure viridis inaequalis, quae arborem operiebat, fortasse paulo grandiores erant quam diebus Paulus per ianuam omni mane ambulavit. Cardinis adhuc stridentibus idem fecit aperientibus, et adhuc media via ianuam adhaesit et omnem viam ad aperiendum impulit.
  
  Paulus intravit. Nuda lux bulbus e lacunari pendebat. Stabula, pavimentum terrenum et plaustrum collier...
  
  ... et super illud Jurgen cum sclopeto in manu sua.
  
  "Hi frater. Claude ostium et pone manus tuas.
  
  Jurgen tantum bracas nigras et ocreas uniformis gerebat. Nudus erat supra umbilicum, excepto CULCITRA.
  
  "Scineas non diximus," respondit Paulus sedulo elevatis manibus.
  
  "Tolle tunicam tuam" dixit Jurgen monstrans sclopeto suo Paulus imperata sequebatur. "Tardus. Bene est. Nunc circumagam. Fine. Paul us similis tibi praecepta canentis. Sic ego quoque illos ludo.
  
  Emporium e pistol removit et in maceria lignea distrahens stabula equorum imposuit. Glans tamen in conclavi relictam fuisse oportet, et rostrum adhuc apud Paulum demonstrabat.
  
  "Estne hic locus quo meministi? Ita sane spero. Collier negotii amici tui abhinc quinque annos decoctoris, ut manus meas in stabulis illis denariis obtinere potui. Sperabam te aliquando rediturum esse.
  
  "Ubi Alicia, Jurgen?"
  
  Priusquam frater responderet, labia eius lambebat.
  
  "Ah meretrix Judaica. Audistin' fratrem de Dachau ?
  
  Paulus lente annuit. Homines de castris Dachau non multa loquuntur, sed omnia mala esse dixerunt.
  
  "Certus sum valde commodus erit ibi. Saltem illa satis laeta visa est cum amicus meus Eichmannus hanc pomeridianum illuc eam introduxit.
  
  "Sus putidum, jurgen."
  
  "Quid me dicis? Tu nescis, frater, feminas tueri.
  
  Tabulatum haesitavit quasi percussus esset. Iam verum intellexit.
  
  Nonne tu eam occidisti? Occidisti matrem meam. "
  
  "Perduint, diu te instar sicco" Jurgen chuckled.
  
  "Eram cum ea priusquam mortua est. Illa mihi dixit non tu."
  
  "Quid exspectas? Illa te ad extremum spiritum tutata mentita est. Sed nihil hic mentitur, Paulus," inquit Jürgen, protendens epistolam ad Reinerum Ilse. "Ecce totam fabulam habes, a principio ad finem."
  
  "Visne eam mihi dare?" Paulus anxie quaesivit intuens chartas.
  
  "Nemo. Dixi enim tibi omnino nullo modo esse te ut vincas. Ego te, fratercule, occidam. Sed si quo modo fulmen de caelo mihi incutit... Hem, hic est.'
  
  Jurgen procumbens litteras in clavo extra murum transfixit.
  
  "Tolle tunicam et tunicam tuam, Paule."
  
  Paulus obedivit proiectis vestimentis humi. Bustum nudum non amplius quam teenager invalidi erant. Musculi validi sub nigram cutem exstabant, quae parvae cicatrices transibant.
  
  "Saturatus?"
  
  "Ita, sic ... Vultus sicut aliquis vitamins capiebat," Jurgen dixit. "Miror si te non iaciam modo et molestiam me ipse servabo".
  
  "Sic age, Jurge. Tu semper ignavus fuisti."
  
  "Ne me quidem cogita, fratercule."
  
  "Sex contra unum? Nuda manu cultris? Quid appellas, Big Frater?
  
  Cum furoris gestu, Jurgen pistolam in terram proiecit et cultrum venationis e sella aurigae carri arripuit.
  
  "Inc, Paule", "tuum", inquit, "extremum significans". "Lets get this over with."
  
  Paulus in plaustro ambulavit. Quattuordecim annis ante, qui ibi stabat, se a turba percussorum defendens.
  
  Phasellus id dictum mi. Cymba patris mei a praedonibus oppugnata est. Nunc partes tantum mutatae sunt ut nescio quis sit bonus guy et quis malus guy.
  
  Ambulavit in tergo carri. Ibi invenit alium cultrum, quem frater tenebat. Hanc dextra manu apprehensam indicare segetem, quemadmodum Guerrero docuerat. Insigne Iurgen deorsum monstrabat, difficulter arma movere.
  
  Fortior nunc sim, sed multo me fortior ille: Defatigarem debeam, non me pulsaat humo, Aut me ad latera carri pinxerit. Caeco utere dextro.
  
  "Quis pullus nunc, frater?" interrogavit Jurgen, vocans eum.
  
  Paulus manu plaustri libera requievit, deinde se extraxit. Erant autem facie ad faciem primum cum Jurgen in uno oculo caecus fuerat.
  
  "Nolumus hoc facere, Jürgen. Potuimus..."
  
  Non audivit eum frater eius. Cultrum levans, Jurgen Paulum trans faciem sculpere conatus est, a millimetrorum absentis sicut Paulus dextrorsum ibatus. Prope plaustro cecidit et alterutrum laterum lapsu rupturus erat. Calce fratrem suum in talo ferit. Jurgen retro vacillavit, dans Paulum tempus corrigendi.
  
  Iamque inter se duo passibus distabant. Paulus ad sinistrum pedem mouit, gestus Jurgen accepit, ut aliter se percuteret. Hoc praeoccupare conatur, Jürgen a sinistro petitus, sicut speraverat Paulus. Utque Jurgen provolavit brachium, Paulus sursum prostravit, non vi nimia, sed satis iustam partem scapulae prostravit. Jurgen vociferatus est, sed loco cedentis, ut expectabat Paulus, bis in latere pulsavit Paulum.
  
  Uterque paulisper restitit.
  
  "Primus sanguis meus est. Videamus cuius ultimus sanguis effundetur," dixit Jurgen.
  
  Paulus non respondit ei. Ictus respiravit et fratrem suum animadvertere nolebat. Paucis secundis cepit eum recuperare, sed non percipere. Jurgen ad eum ruit, gladium tenens in umero altitudinis funestam versionem ridiculi Nazi salutant. Novissimo momento, ad sinistram se convertit, et breve rectumque ferrum ad pectus Pauli tradidit. Cum nusquam cederet, Paulus plaustrum desilire debebat, sed alium secare non poterat, qui eum a sinistra papilla ad suum sternum notabat.
  
  Pedes cum terram attigit, se ipsum ignorare dolorem coegit et sub plaustro revolvit ne impetum Jurgen, qui post eum iam desiluit. Apparuit ex altera parte statimque in plaustrum ascendere conatus est, sed Jurgen anteverterat suum motum atque illuc ipse revertit. Nunc ad Paulum currebat, paratus eum confodere, quo in loco incidebat, ut retraheret Paulus.
  
  Jurgen plurimam rerum condicionem fecit utendo sellam aurigae ad Paulum lunge, cultro ante se. Ictos impetus Paulus offendit. Cecidit, nec exitum habuit nisi ob hoc quod iacula plaustra in via erant, et frater sub ligneis tabulis anas habebat. Paulus occasionem plurimam fecit Jurgen calcitandi in facie, et ipsum in os emittens.
  
  Paulus conversus et rixari conatus est de manu Jurgen. Furens, sanguis spumans ad labra, Jurgen arripere talum attigit, sed laxavit bracchium ut fratrem abiecit et impulit.
  
  Graviter anhelans Paulus ad pedes accederet eodem fere tempore quo Jürgen. Jurgen procumbens, situlam lignei astulae sustulit, eamque apud Paulum conjecit. Situla dextra eum in cista percussit.
  
  Cum triumphali voce, Jurgen vulum in Paulo. Obstupuit adhuc situlae impulsu, Paulus ad terram prostravit et duo ex eis in pavimentum ceciderunt. Jurgens Paulus mucrone scapulae iugulare conatus est, Paulus autem suis manibus usus est defensione. Noluit tamen diu durare. Frater eius plus quadraginta mnas eo gravius fuit, praeterea vero superpositus. Serius aut citius, Pauli fibula brachia, venam jugularis chalybs scinderet.
  
  "Eges, fratercule," Jurgen exclamavit, aspernans Pauli faciem cruore.
  
  "Perduint, sic sum."
  
  Totis viribus collectis, Paulus Jurgen duris in calce laterum genu nixus, Jurgen super pulsans. Qui statim ad Paulum recurrit. Sinistra manus Pauli collum apprehendit, dextraque se a Pauli manibus liberare conatus est, cultrum a iugulo abstinuisse.
  
  Sero animadvertit se amisisse manum, in qua Paulus cultrum suum tenebat. Respexit, et vidit extremum laminae Pauli ventrem eius destrinxit. Rursum aspexit, timore scriptos in faciem suam.
  
  "Non potes me occidere. Si me occideris, Alicia morietur."
  
  "Id est ubi erras, Magnus frater. Si morieris, Alicia vivet."
  
  Hoc audito, Jürgen deperibat dextram manum liberare. Successit et levavit cultrum ad iugulum Pauli immergentem, sed motus lento motu videbatur, et per tempus manu demissa Jurgen, nullae vires remanserant.
  
  cultrum Pauli ad capulum in eius ventrem demersum est.
  
  
  56
  
  
  Jurgen concidit. Absolute exhaustus, supinus iuxta eum iacebat Paulus proiectum. Elaboravit spiritus duorum mixtorum iuvenum, deinde consedit. Paulo post minutum melius sensit; Jürgen mortuus fuit.
  
  Aegre Paulus ad eius pedes festinavit. costas varias habebat, superficiales toto corpore secat, et pectus multo deformius. Habebat auxilium quam primum invenire.
  
  Corpus Jurgen conscendit ut vestem suam acciperet. Manicas tunicae scidit ac tumultuaria fascia vulnera brachiis devincit. Illi continuo madefacti sanguine, sed id minimum curarum fuit. Feliciter iaccam obscuram adiuvat ut damnum abscondat.
  
  Paulus exivit in angiportum. Cum aperuit ostium, figuram non animadvertit dextra lapsus in umbras. Paulo ante ambulavit, praesentiam spectantis ignorans, tam arcte ut eum tangeret, si manum porrigeret.
  
  Currus obtinuit. Qui cum post rotam se reciperet, gravem in pectore dolorem sensit, quasi manu gigans eam comprimente.
  
  Spero pulmonem meum non est punctured.
  
  Machinam incepit, doloris oblivisci conatur. Longe eundum non est. In via vili deversorium animadvertit, loco probabiliter vocatus a fratre suo. Paulo plus sescentis passibus a stabulis erat.
  
  Clericus post calculus palluit cum Paulus intravit.
  
  Nimis boni quaerere non possum si quis me in tali foramine timet.
  
  "Habes telephonum?"
  
  "In illo pariete istic domine."
  
  Phone vetus erat, sed operabatur. Post sextum anulum hospita responderat et non obstante sera hora funditus vigilare videbatur. Sero morata est, musicam et spectacula in radio suo audiendo.
  
  "Ita vero?"
  
  "Frau Frink, hoc est Herr Reinerus. Herr Tannenbaum loqui vellem."
  
  "Herr Reiner! De te valde sollicitus sum: mirabar quid tunc in platea ageres. Et cum illis hominibus qui adhuc in cubiculo tuo sunt.
  
  "Bene valeo, Frau Frink. Possum..."
  
  "Ita vero. Herr Tannenbaum. Confestim".
  
  Exspectatio in aeternum durare visa est. Paulus in calculum conversus animadvertit secretarium eum diligenter investigare super summum Volkischer Beobachter.
  
  Id quod opus est: a Nazi sympathizer.
  
  Paulus despexit et intellexit sanguinem e brachio dextro adhuc stillantem, palmas decurrentes, formamque imparem in pavimento duro formans. Manum levavit, ut madens obsisteret, maculam caligarum vestigiis defricare conatus est.
  
  conversus. Praepositus oculos ab eo non tulit. Si quid suspectum animadverteret, maxime verisimile est Gestapo admoneri, quo tempore Paulus deversorium reliquit. Et tunc esset super omnes. Paulus iniurias suas explicare non potuit nec quod baronem sui autocinetum agitabat. Corpus intra dies repertum fuisset, nisi statim ab eo disposuisset Paulus, ut quidam vagum non dubitaret foetorem animadvertisse.
  
  Manfredi telephonum sume. Sume telephonum, propter Deum.
  
  Tandem audivit vocem fratris Aliciae terroris plenae.
  
  "Paulus, esne?"
  
  "Ego est".
  
  "Ubi infernum venis? EGO-"
  
  "Audi diligenter, Manfrede. Si quando sororem tuam iterum videre voles, oportet auscultare. Auxilionem tuum postulo ".
  
  "Ubi es?" gravi voce interrogavit Manfredum.
  
  Paulus ei cellam inscriptionem dedit.
  
  "Surge a taxi ad te hic. Sed non recte. Primum, vade ad pharmacopolium, et emere telas, fascias, alcohol et stamina ad vulnera suturas. Medicamenta inflammatoria et anti-maxima sunt. Vidulum meum cum omnibus rebus affer. Nolite solliciti esse Frau Frink: Ego iam...
  
  Hic moras habuit. Caligo erat ex lassitudine et sanguine amissione. Incumbere in phone ut ne cadat.
  
  "aream?"
  
  "Equidem ante duos menses solvi."
  
  "Bene, Paul."
  
  "Eia, Manfrede."
  
  telephonum suspendit et ad ianuam ambulavit. Receptionistam praeteriens, fecit celerem, hiulcam versionem Nazi salutant. Receptoris alacriter respondit "Heil Hitler!" qui picturas in muris tremuit. Ambulans ad Paulum, ante ianuam ei aperuit et miratus est videre Mercedes luxuriosas foris collocatos.
  
  "Currus bonus".
  
  "Non est malum".
  
  "Iam olim erat?"
  
  "A duobus mensibus. Est semel".
  
  Propter Deum, vigiles non vocas... Nihil non vidisti sed operarium honestum qui phone vocationem facere desiit.
  
  Molestieae suspicionem sensit intuitum occipitis in curru ingresso. Dentibus infrendere debuit, ne in dolore sedentis clamaret.
  
  Recte, cogitabat, omnes sensus suos ponens machinam sine sensu amittendo. Redi ad acta diurna tua. Vade ad tuam Goodnight. Non vis tatam cum vigilum.
  
  Administrator oculos suos in Mercedes servavit usque ad angulum rotundum, sed Paulus esse certe non potuit si tantum corpus vel mente licentiae laminam miraretur.
  
  Cum ad stabulum pervenisset, Paulus se in ansas prolabi permisit, viresque defatigatae.
  
  Excitatus est per fenestram pulsare. Vultus Manfredi eum sollicite despexit. Post hunc altera minor facies.
  
  Iulianus.
  
  Filius meus.
  
  In mente sequenti pauci momenti erant MISCELLANEA dispersarum scaenarum. Manfredus eum a curru ad stabula trahit. Vulnera eius lavao et consuunt. Dolor ardens. Iulianus ei utrem aquae offert. Bibebat enim quasi aeternitas, sitim non extinguens. Tum silentium.
  
  Tandem apertis oculis, Manfredus et Julianus in plaustro sedebant, eum observantes.
  
  "Quid hic agit?" Paulo rauca petivit.
  
  "Quid feci cum eo? Eum solum in domo conscensis relinquere non potui!"
  
  "Quod nos hac nocte facere non est officium puerorum."
  
  Iulianus carrum tulit et cucurrit ut eum amplecteretur.
  
  " Solliciti sumus."
  
  "Gratias tibi ago, quod me redimere" Paulus dixit, comam intexens.
  
  "Mamma mecum eadem facit", puer ait.
  
  "Ibimus et legemus eam, Iuliane. Promitto".
  
  Surgens abiit ut se purgaret in parva latrina in diam. Situla paulo plus erat, nunc aranearum obsita, sub fauceto, et vetus speculum in exasperato obductum.
  
  Paulus suam cogitationem diligenter studuit. Brachia et totum abdominis deligantur. Sanguis in sinisteriore pannum candidum.
  
  "Vulnera tua sunt terribilis. Nescis quantum exclamaveris cum antisepticum applicavi," Manfredus dixit, qui ad ianuam ambulavit.
  
  "Non memini aliquid".
  
  "Quis est hic mortuus?"
  
  "Hic est vir qui Alicia rapta est."
  
  "Iulianus, gladium retro pone!" vociferatus est Manfredum, qui brevi secundo humero perstrinxit.
  
  "Paenitet me quod visura est corpus."
  
  "Est puer fortis. Manum tuam totum tenuit tempus, quod laboravi, et tibi non belle fuit persuadere. ingeniarius sum, non medicus.
  
  Paulus caput renuit, illud purgare conatur. "Exire habebis et emam sulfanilamide. Quota hora est nunc?"
  
  "Septem mane".
  
  "Lets requiescere. Hac nocte ibimus et sororem tuam obtinebimus.
  
  "Ubi est ea?"
  
  "Castra Dachau".
  
  Manfredus aperuit oculos et devoravit.
  
  "Nostin' quid sit Dachau, Paulus?
  
  Haec ex illis castris est quae Nazis aedificavit ut inimicos suos politicos aedificarent. Basically, patens carcer.
  
  "Hora nuper rediisti, et ostendit," inquit Manfredus, caput quassans. "Publicae haec loca sunt magna castra aestiva propter haedos rebelles vel indomabiles. Sed si pauci diurnarii honesti qui circa adhuc sunt credendi sunt, loca sicut Dachau inferna viva sunt". Manfredus ad describere pergit horrores, paucis ab urbe limitibus facta. Paucis ante mensibus, duo divulgationis, quae Dachau descripserat ut facili gradu correctionis descripti, ubi incolae bene alebantur, vestimentis albis vestiti amicti, cameras ridebant. Imagines photographicae ad diurnarium internationale paratae sunt. Res longe alia. Dachau velox iustitia carcer erat illis qui Nazis adversabantur - parodiam tentationum verae vitae, quae raro plus quam hora duravit. Castra difficilis labor erat ubi canes perimetri valium electricorum vagabantur, noctu sub assiduis diluviis desuper iactabant.
  
  "Fieri non potest ut aliqua notitia de captivis ibi detenti. Et nemo unquam effugit, scito te esse illum, Manfredum dixit.
  
  "Alicia fugiendum non habet."
  
  Paulum consilium asperum posuit. Iustus duodecim sententias, sed satis est ut Manfredus etiam magis anxius fine explicationis quam ante.
  
  "Sunt decies centena millia quae errare possunt."
  
  "Sed potest etiam operari."
  
  "Et luna viridi cum hac nocte oritur."
  
  "Audi, adiuva me servaturus sororem tuam an non?"
  
  Manfredus intuens Julianum, qui in plaustro erat reversus, pilam suam latera pulsabat.
  
  "Coniecto," dixit cum gemitu.
  
  "Et vade et requiescere. Cum expergiscimini, adiuvabitis me Paulum Reinerum interficere.
  
  Quod cum vidisset Manfredus et Julianus se extendentes in terram, conantes quiescere, Paulus intellexit quod fatigatus esset. Plus tamen habuit quam somnum capere posset.
  
  In altero stabulo, litterae matris clavo adhuc affixae sunt.
  
  Item Paulus Jurgen corpus ingredi debuit, sed hoc tempore multo difficilius iudicium fuit. Aliquot minuta ad fratrem spectans peregit: oculum absentis, pallorem cutis crescens, sicut sanguis in inferioribus partibus funditur, symmetria corporis, cultro deformato, qui eum in ventriculo fixerat. Quamvis homo hic nihil ei attulerit nisi dolor, non potuit sentire altam tristitiam.
  
  Fuisset diversum, ratus tandem audaciam ingrediendi per murum aeris, qui supra corpus solidare videbatur.
  
  Summa diligentia litteras ab clavo removit.
  
  Fatigatus est, sed tamen adfectus ille, cum litteras patefecisset, paene opprimebatur.
  
  
  57
  
  
  Dilecte fili mi;
  
  Non est verum principium huius epistolae. Verum est quod hoc solum unum ex pluribus conatibus per hos quattuor aut quinque menses posui. Interposito tempore - intervallum quod omni tempore brevius fit - plumbum colligere habeo et denuo illud scribere conor. Semper spero fore ut in domo conscensis cum priorem versionem ardeam et cinerem e fenestra eiiciam. Progredior deinde ad munus, miserabilis hic vicem supplens quod facere debeo, quod est tibi verum dicere.
  
  Pater tuus. Cum esses parvus, saepe me de eo quaesisti. Vacuis responsionibus te elicui, vel quia timui os clausum servavi. In diebus illis, vita nostra in Schroeders charitate posita est, et ego jocus sum nimis debilis. Si modo ego
  
  ...Sed nulla, me ignorare. Vita mea plena est "tantum" et taedium sentiens me iam olim poenitet.
  
  Diu etiam est quod de patre me interrogare destitisti. Quodam modo, quod mihi molestus est plus quam tuum studium in eo, cum parvus esses, immitis, quia scio quam obsessus sis apud illum. Scio quam difficile sit tibi nocte dormire, et id quod maxime vis scire, scio quid acciderit.
  
  Ut wisi est enim, tacendum est. Animus meus bene non laborat, et interdum vestigia temporis vel sensus ubi sum amitto, atque ita spero me in illis perturbationis momentis locum harum litterarum non dare. Reliquum tempus, cum evigilo, timeo omnes sentio - timeo ne die verum scias, in eos qui mortis Hans obvios irruent.
  
  Ita, Paule, pater tuus in naufragio non moritur, ut tibi diximus, quod paulo ante coniectabas nos e domo baronis eiecti sumus. Mortem illi usquam decet esse decet.
  
  Hans Reiner in Hamburgensi anno 1876 natus est, familia tamen Monacensis cum adhuc puer esset. Utrasque urbes finivit amans, Sed mare verum fuit eius passio.
  
  Homo erat ambitiosus. Dux esse voluit, et ipse successit. Ipse iam praefectus erat, cum ad saltationem vertente huius seculi convenimus. Non memini exactam diem, finem anni 1902 puto, sed certo non possum. Rogavit me saltare et assentiebam. Erat waltz. Musica finito tempore, cum eo eram, desperatus eram.
  
  Inter navigationes marinas me ambit et denique Monacensem mansionem suam facit, ut mihi placeat, quantumvis incommodum ei suscepto munere. Quo die ingressa est domum parentum meorum ut avum tuum pro manu mea in matrimonium peteret dies vitae meae laetissimus fuit. Pater meus magnus fuit, homo lepidus, sed ille die gravissimus fuit et lacrimas etiam fudit. Tristis est quod nunquam ei occasionem nactus es; vere similis ei.
  
  Pater meus dixit se factionem certaminis habere, magna pars in more maiorum. Tota volutpat cum hospitum justo et miro convivio.
  
  Domus nostra parva ad hoc non erat idonea, quare pater meus petiit licentiam sororis mee tenendi eventum apud villam baronis de Herrsching an der Ammersee. In diebus illis, alea patrui tui adhuc in potestate erat et plures possessiones per totam Bavariam dispersit. Brunnhilda consensit, plus morari in bono statu cum matre mea quam alia de causa.
  
  Parvi cum essemus, soror et tam prope numquam eram. Illa pueris, saltationibus ac moribus magis quam me curata fuit. Ego cum parentibus meis domi manere malui. Adhuc ludi cum s cum Brunnhilde primum diem ivi.
  
  Non est malus, Paule. Numquam talis fuerat: sola ambitiosus et corruptus. Cum baroni nupsit, ante duos annos quam patrem tuum conveni, fuit in mundo felicissima mulier. Quid mutaret? Nescio. Forsitan ex taedio aut perfidiae patrui tui. Mulier sui indicta fuit, quod numquam antea senserat, pecunia et titulo obcaecatus. postea vero manifestior facta est ei non advertere. Habebat ex eo filium, quem numquam putavi. Eduardus erat ingeniosus, solus puer, qui in cura ancillis et nutricibus crevit. Mater eius numquam multum attendit ei quod puer non praestitit consilium ut baronem in brevi copulam et a suis meretricibus averteret.
  
  Let's get back to the weekend party. Hora sexta die Veneris hospites advenire coeperunt. Delectatus sum ambulans cum sorore mea sub sole, et expectans patrem tuum ut veniret ad se introducturus. Tandem in tunicas militares apparuit, chirothecas albas et pileum ducis, cum pompa gladio in manibus. Indutus est ut se per noctem pernoctans in proelio, et dixit se id fecisse ut me imprimeret. Hoc me risum fecit.
  
  Sed cum eum Brunnhildi introduxi, mirum quiddam accidit. Tuus pater manum tenuit et paulo longius quam necesse erat tenuit. Quae velut de coelo tacta visa est. Cogitavi eo tempore, quod stultus eram, hoc tantum pudoris esse, sed Brunnhilda ne hilum quidem horum in vita sua ostendit.
  
  Pater tuus nuper ex legatione in Africa rediit. Attulit me unguentum peregrinum in coloniis ab indigenis adhibitum, factum, puto, ex santalo et molassum. Habebat odorem validum et valde proprium, sed simul suave et amoenum. Plausi sicut stultum. Placuit, et ei pollicitus sum ut ea pugnae parte uteretur.
  
  Illa nocte, cum omnes dormientes essemus, Brunnhildis cubiculum patris tui intravit. Cubiculum omnino obscurum erat, et Brunnhildis nuda erat sub toga sua vestita, tantum incensum gerens pater tuus mihi dederat. Sine sono, in lectulo se coniecit et ei amorem fecit. Difficile est mihi haec verba scribere, Paule, iam viginti annis elapsis.
  
  Pater tuus, credens me in nuptiis nostris noctem sibi dare voluisse, non restitit. Hoc certe fuit quod mihi postridie dixit, cum in eius oculos inspexi.
  
  Iuravit mihi, et iuravit iterum se nihil sensisse nisi prius actum Brunnhilde primum locutus est. Dixit ergo ei quod amabat eum, et rogavit eum ut fugeret cum ea. Pater tuus eam e cubiculo eiecit, et postridie mane me secessit et quid factum esset narravit.
  
  "Nuptias, si vis, possumus," inquit.
  
  "Non," inquam. "Amo te et ego te ducam, si mihi juras te vere nescisse sororem meam esse."
  
  Iuravit iterum pater tuus, et credidi ei. Post tot annos, nescio quid cogitare, sed nimium est in corde meo nunc amaritudo.
  
  Ita factum est ut post tres menses nuptiae Monacensis dimicatum sit. Tunc facile erat tumidum uteri sub vitta rubra vestita videre materterae tuae, et praeter me quisque gavisus erat, quia nimis bene sciebam cuius infans esset.
  
  Denique etiam Baronem adinvenit. Non a me. numquam surrexi sorori meae aut obprobrium ei quod fecit, quod timide sum. Ego quoque non indicavi quod sciebam. Sed serius vel serius exire tenebatur: Brunnhilde probabiliter proiecerat in facie baronis in argumento de uno e novellis. Certe nescio, sed factum est, et id ad causam pertinebat quod postea factum est.
  
  Mox etiam concepi et natus es patre tuo in Africam missionem ultimam. Litteras, quas ad me scripsit, magis magisque tristior factae sunt, et aliqua de causa - nescio quid prorsus - in opere agebat minus ac minus fastus.
  
  Uno die omnino scribere desiit. Alteram epistolam accepi a Caesarea Navy me certiorem, maritum meum deseruisse, meque auctoritates, si ab eo audirem, certiorem facere deberem.
  
  Flevi amare. Nescio adhuc quid eum ad defectionem impulerit, nec scire volo. Multa etiam de Hans Reineri ab eius morte didici, quae non satis aptae imaginis ab illo sumpsi. Quam ob rem numquam de patre tuo tecum locutus sum quia non erat munus exemplar aut aliquis superbire.
  
  Sub finem anni MCMIV pater tuus Monacum sine mea scientia rediit. Is cum primo legato suo Nagel nomine, qui eum ubique comitabatur, clam rediit. Loco domum reversus, in baronis mansionem confugit. Inde ad me misit brevem notulam, et hoc ipsum quod dixit.
  
  "Cara Ilse: terribiliter errorem feci et illud corrigere studeo. fratrem tuum generum rogavi auxilium et alium amicum bonum. fortasse me salvum facere possunt. Interdum maximus thesaurus est ubi maxima pernicies latet, vel certe id quod ego semper cogitabam. Cum amore, Hans.
  
  numquam intellexi quid illis verbis pater vellet. Lego etiam atque etiam notam, quanquam eam horis post acceptam incendi, veritus ne in manus incidat.
  
  Mortem vero patris tui, omnes scio, apud Schroederum mansionem mansisse, et una nocte, post quam mortuus est, pugna vehemens fuit. Ejus corpus de ponte Isar sub obtentu tenebrarum projecit.
  
  Nescio quis patrem tuum occidit. Matertera tua mihi narravit quae hic tibi fere ad verbum refero, quamvis praesens non esset quando evenit. Dicebat mihi flens in oculis eius, et sciebam quod adhuc amabat eum.
  
  Puer, quem Brunnhilda peperit, Jürgen, patris tui exemplum exactum fuit. Vix mirandum erat amorem et pestilentem pietatem matris semper praebuisse. Sola vita eius in illam terribilem noctem non discessit.
  
  Defensus et perterritus, oblatum Ottonis suscepi ut cum illis relinquerem et viverem. Pro ipso et Hans factum piaculum fuit, et Brunnhildae admonendo quae Hans praeoptavit ulciscendi modum. Brunnhildis enim, hoc suo modo ulciscendi me decebat ut hominem furandi vellet, quamvis homo nunquam ad eam pertinebat.
  
  Et mihi via superesse fuit. Pater tuus nihil mihi praeter debita reliquit, cum eum paucis post annis imperium declarare dignatus est, cuius corpus numquam reperiebatur. Sic ego et tu in illa mansione habitavi ubi nihil erat nisi odium.
  
  Unum est plura. Mihi, Jurgen, nunquam aliud fuit, quam frater tuus, quia, licet in Brunnhildis utero conceptus, filium meum putabam. numquam illum amare possem, sed pars est patris tui, quem toto corde amavi. Eum cotidie videns, vel perpaucis momentis, iterum mecum Hans meas similis fuit.
  
  Vita tua, Paule, formasti ignaviam et contentionem. Mortem patris tui numquam volui te afficere. Conatus sum tibi mentiri et facta celare, ut cum provectior fueris, vindictam aliquam ridiculam non quaeris. Noli hoc facere, quaeso.
  
  Si hae litterae desinunt in manus tuas, de quibus dubito, te scire cupio, quod te valde amo, omnesque conatus sum cum meis factis defenderem. Doleo.
  
  Mater tua, quae te amat
  
  Ilse Reinerus
  
  
  58
  
  
  Cum peregisset legentem verba matris suae, flevit Paulus diu.
  
  Lacrimas fudit pro Ilse, quae totam vitam passus est prae amore et propter amorem erravit. Lacrimas fudit pro Jurgen, qui in pessimo loco natus est. Sibi lacrymas fudit, pro puero qui patrem non meruit flevit.
  
  Obdormivit in eo, novus ei pacis sensus accessit, qui non recordatus est unquam antea senserit. Cuiuscumque dementiae exitum paucis horis suscepturi erant, finem fecit.
  
  Manfredus eum excitavit miti Pat tergo. Iulianus paucis metris distans pultem fartam edens.
  
  "Est hora septima nunc."
  
  "Cur me tamdiu dormire fecisti?"
  
  "Tu reliquum opus. Interim ivi shopping. Eduxi omnia quae dixisti. Lintea, cochleare, spatula, omnia.
  
  "Sic incipias."
  
  Manfredus habuit Paulum sulfanilamide ut vulnera prohiberet ab infectis questus, tunc duo ex eis Iulianus ad currus misit.
  
  "Num ego incipiam?" puer quaesivit.
  
  "Noli etiam cogitare de illo!" vociferatus est Manfredus.
  
  Ipsa et Paulus braccas et ocreas mortui tollunt, et vestimentis Pauli vestiuntur. Tabernas Pauli in sacculo suo iaciunt. Tunc foderunt foveam in area et sepelierunt eum.
  
  "Spero hoc eos aliquamdiu confundet. Non puto eum paucis septimanis inventurum et tunc ab eo non multum remanebit" Paulus dixit.
  
  Jürgen clavum in praesepibus aequabile pependit. Paulus plus minusve fuit quam frater ejus, quamvis Jurgen stockier. Propter fascias plenas quas Paulus in brachio et pectore gestavit, et bene convenit aequabile. stricta erant ocreae, cetera apta.
  
  "Hoc uniforme convenit tibi sicut chirothecam. Id est quod numquam abibit hoc est.
  
  Manfredus ei Jurgen's ID. Erat in crumena parva coriacea, una cum card Factio Nazi et SS ID. Similitudo inter Jurgen et Paulum annis aucta est. Tam validas fauces, oculos caeruleos habebat, et vultus similes. Capilli Jürgen obscuriores erant, sed figere poterant quod capillus ducatus Manfredi emerat. Paulus pro Jurgen facile praeterire potuit, excepto uno minuto quod Manfredus in charta demonstravit. In sectione "distinguenda" verba "Absentis oculus dexter" perspicue scripta sunt.
  
  "Non satis erit unum, Paul. Si rogant te tollere eam ....
  
  Novi Manfredum. Ut wisi enim ad minim veniam.
  
  Hunc Manfredus penitus in stuporem aspexit.
  
  "Non cogitas de..."
  
  "Me oportet facere".
  
  "Sed insanus est!"
  
  "Sicut reliquum consilium. Et illud tenuissimum est.
  
  Tandem Manfredus consensit. Paulus in sella carri auriga sedit, lintea pectus tegens ac si in tonstrina esset.
  
  "Paratus?"
  
  "Mane," inquit Manfredus, qui perterritus videbatur. "Repetamus hoc unum tempus ut caveamus errores".
  
  "Ad marginem palpebrae dextrae meae cochleam imponere et radicem evellere oculum. Dum hoc accipio, antiseptica mihi adhibeas, et deinde specula. Omnia est bonum?"
  
  Manfredus adnuit. Adeo vix erat ut vix loqui posset.
  
  "Paratus?" iterum interrogavit.
  
  "Paratus".
  
  Decem secundis postea nihil nisi clamoribus factum est.
  
  Per 11:00 a.m., Paulus aspirinorum turbam fere totam tulerat, duobus sibi relictis. Prohibetur vulnus sanguinis, et illud Manfredus quindecim minutas infecerat, adhibitis recentibus telorum singulis diebus.
  
  Iulianus, qui ante paucas horas redierat, clamoribus perterritus, patrem in manibus capite in manibus ejulatum in summo pulmone reperit, avunculo sibi hysterico vociferante exire. Rediit et se in Mercedes inclusit ac deinde in lacrimas prorupit.
  
  Sedatis rebus, Manfredus nepotem suum petiturus adiit consiliumque exposuit. Iulianus cum vidisset Paulum, dixit: " Siccine agis matri meae "? Reverentia in voce.
  
  "Et tibi, Iuliane. Quia volo nos esse simul. "
  
  Non respondit puer, sed tenuit arcte brachium Pauli et tamen non dimisit cum Paulus tempus relinquere constituit. Ascendit in sellam tergora currus cum Iuliano, et Manfredus sedecim chiliometrorum a castris separatorum, in faciem suam expressus est. Eos fere horae cepit ut ad destinatum locum pervenirent, sicut Manfredus vix agitare et raeda continuo ibat.
  
  "Cum illuc venimus, currus nullo casu stare debet, Manfred", Paulus sollicite dixit.
  
  "I Satagam."
  
  Cum Dachau urbem appropinquarent, Paulus a Monacensis insignem mutationem animadvertit. Etiam in fusce, egestas in, tempor purus. Pavimentum in paupere statu et sordidum erat, in via signa pockmarked, facies aedium antiquae et decorticatae erant.
  
  "Quam tristis locus," inquit Paulus.
  
  "Omnibus locis aliciam capere potuerunt, hoc pessimum est certum."
  
  "Cur hoc dicis?"
  
  "Pater noster officinam pyrii possidebat, quae in hac urbe collocari solebat."
  
  Paulus Manfredo nuntiaturus erat matrem suam in munimentis officinas laborasse et incensam esse, sed se lassum esse ad colloquium.
  
  "Vere ironicum est quod pater meus terram Nazis vendidit. Et edificaverunt super eo castra.
  
  Denique signum flavum viderunt litteris nigris nuntiantes castra 1.2 milia passuum abesse.
  
  Manfred. Lente converte circum et recede paulum ".
  
  Fecit Manfredus, ut dictum est, et redierunt ad quoddam aedificium parvum, quod instar horrei vacuum videbatur, licet aliquamdiu relictum videretur.
  
  "Iulianus, audi diligentissime", Paulus dixit puerum umeris tenens et cogens oculos eius inspicere. "Avunculus tuus et ego ad castra campestria ire conabor et matrem tuam eripe. Sed nobiscum venire non potes. Volo te nunc cum vidulo meo e curru exire et a tergo huius aedificii opperiri. Absconde quantum potes, ne loquaris alicui, nec exi donec me audias, vel patruum tuum te vocantem, tene?
  
  Julianus adnuit, tremula labra.
  
  "Puer fortis", inquit Paulus, amplectitur eum.
  
  "Quid si non reverteris?"
  
  "Ne id quidem cogita, Iulianus. Faciemus".
  
  Iuliano in latebris locatis, Paulus et Manfredus ad currum revertuntur.
  
  "Cur non dixisti ei quid facere si non revertamur?" rogavit Manfredus.
  
  "Quia hedum captiosus est. Videbit in vidulo; ille pecuniam accipiet et ceteras relinquet. Neminem tamen habeo mitte. Quid simile vulnus? quaerens, conversus super lucernam legendi, et removens fasciam ab oculo suo.
  
  "Tumet, sed non nimium. Operculum non nimis rubrum est. Me dolet?"
  
  "Sicut infernum."
  
  Paulus se in speculo rearview intuens. Ubi usus erat bulbi, iam moles rugosa erat. Parva stillula sanguinis ab angulo oculi eius quasi lacrima coccinea permansit.
  
  " Spectandum senex, mehercule."
  
  "Fortasse non interrogant te commissuram removere."
  
  "Gratias tibi".
  
  Sarcinam e sinu tulit et eam posuit, fragmenta teorum fenestra in fossam misit. Cum se iterum in speculo aspexit, tremere spinam decurrit.
  
  Homo, qui ad eum respexit, erat Jurgen.
  
  Inspexit in brachio sinistro Nazi brachii.
  
  Olim putabam me malle mori quam symbolum illud portare, Paulus cogitabat. hodie Tabulatum Reinerus mortuum . Nunc ego Jurgen von Schroeder.
  
   Ascendit e sede vectoris et in dorsum reminiscens, qualis esset frater, contemptor aeris, insolenter. Viam vocem prominebat, qualis erat sui ipsius extensio, ut omnes alios inferiores sentiret.
  
  Hoc facere possum ipse Paulus. Videbimus...
  
  Manfredum, "Inverte. Non debemus amplius tempus terere.'
  
  
  59
  
  
  Arbeit Macht Frei
  
  Haec verba in portis castrorum ferreis litteris scripta sunt. Verba autem nihil aliud sunt quam ictus in alia forma. Nemo ex populo operam libertatem meruit.
  
  Mercedes in foribus evulsis, somnolenti excubiae in nigro uniformi e statione excubiae emissae, lampadio suo intra currum breviter effulserunt, et eis ad transitum annuerunt. Statim portae apertae sunt.
  
  "Facile erat" Manfredus insusurravit.
  
  "Numquid scivistis carcere quod difficile erat ingredi? Pars dura exire solet," Paulus respondit.
  
  Porta erat aperta, sed currus non movit.
  
  "Quid est infernum mali? Noli ibi manere".
  
  "Nescio quo ire, Paulus" Manfredus respondit rotae gubernaculo manus detentae.
  
  "Crap".
  
  Paulus fenestram aperuit et ad custodiam venire annuit. Currus ad currum cucurrit.
  
  "Ita, domine?"
  
  "Corporale caput meum dolet. Quaeso explica ineptae rectori meo quem ad modum is qui hic praeest. Mandatum a Monacum affero.'
  
  "In momento soli homines sunt in clune, domine."
  
  "Age, age, corporale, dic ei."
  
  Mandavit milites Manfredo, qui non habebat offensam simulare. "Non parum superabundasti?" rogavit Manfredus.
  
  "Si umquam vidisti fratrem meum cum baculo colloquentem ... id esset in uno ex optimis diebus."
  
  Manfredus currus circa aream munitam egit, ubi odor alienus et salsus in autocineto manavit, obstante quod fenestrae clausae essent. Ex altera parte viderent obscuras lineas innumerabilium fortium. Solus motus e caterva captivorum currit iuxta lucernam accendit. Vestiebantur striatis jumpsuitis cum uno stellata fulva picta in pectore. Dextroque crure uniuscuiusque viri ad talum unum post se ligatum est. Quando unus cecidit, saltem quatuor vel quinque cum eo ceciderunt.
  
  "Movete, canes! Ire servabis donec decem gremiis perfeceris ordine sine tripudio semel! exclamaverunt milites baculum vibrans quo caesos verberabat. Qui tam celeriter ad pedes prosilierunt, facies eorum luto inlita perterriti sunt.
  
  "O Deus meus, credo Alicia in inferno isto esse", mussat Paulus. "Melius non deficiemus, alioquin honorum hospites iuxta illam finiemus. Hoc est, nisi nos ad mortem proiecerint.'
  
  Raeda ante aedificium humile claudebatur, cuius ostium illuminatum a duobus militibus custodiebatur. Iam Paulus ad ostiolum pervenerat, cum eum Manfredus obstabat.
  
  "Quid facis?" insusurravit. "Habeo vobis aperire ostium!"
  
  Paulus se in tempore comprehendit. Eius capitis sensusque disorientatio in ultimis paucis momentis creverat, atque in ordine cogitationes suas occupare contendit. Timoris sensit quid facturus esset. Parumper tentatus est dicere Manfredum ut ex hoc loco quam celerrime verteret et exiret.
  
  Alicia hoc facere non possum. Aut Iuliano aut fibi. Ingrediendum habeo quicquid evenit ....
  
  Ianua currus aperta est. Paulus unum pedem in caemento posuit et caput eius haesit, et duo milites statim adverterunt manusque levaverunt. Paulus e Mercedibus emissus et resalutatur.
  
  "Per otium" dixit per ostium ambulans.
  
  Custodes cubiculi modice aediculae cum tribus vel quatuor tabulis elegantissimis constabat, unaquaeque cum vexillo Nazi exiguo iuxta graphidum possessor, et imago Fuhrer in parietibus ornamentum unicum. Post ostium stabat mensa longa, quae erat instar calculi, post quam sedebat officialis uvae facies; Erigens autem Paulum vidit introeuntem.
  
  Heil Hitler!
  
  "Heil Hitler!" - respondit Paulus, cubiculum diligenter examinans. In dorsum fenestra erat prospiciens super id quod videbatur esse quaedam camera communis. Per speculum, in nube fumi videre poterat circiter decem milites chartulas ludentes.
  
  "Bene vespere, Herr Obersturmführer," officialis dixit. "Quid faciam tibi in hac nocte?"
  
  "Ego hic in negotiis urgentibus. Ego mulierem incarceratam mecum ad Monacensem percontandi ... sumere ".
  
  "Sane, domine. et nomen?
  
  Alys Tannenbaum.
  
  "Ah, illum heri attulerunt. Non multas hic feminas habemus - non plus quinquaginta scis. Nimis mala aufertur. Inter paucorum est quae ... satis bona est,' inquit 'studioso risu'.
  
  "Vis Iudaeum?"
  
  Vir post dictionum minationem Pauli voce absorptus est.
  
  "Sane, domine, non malus Iudaeus."
  
  " Omnino. Quid ergo moraris? Introduce eam in!"
  
  Statim, domine. Utinam videam ordinem translationis, domine?"
  
  Paulus, cuius brachia post tergum traiecta sunt, pugnos arcte compressit. Huic quaestioni suam responsionem praeparavit. Si parum oratio elaborata esset, Aliciam traxisse, curru desiliens, locum liberum vento reliquit. Alioquin phone vocatus fuisset, fortasse plures. In media hora minus ipse et Manfredus hospites castrorum honorabuntur.
  
  Nunc diligenter audi, Herr...
  
  Faber, domine. Gustavus Faber .
  
  Audi, Herr Faber. Binis horis ante lectum fui cum hac delectabili puella Francofurtensi quod per dies fueram. Dies! Subito telephonum insonuit, et scis quis esset?"
  
  "Minime, domine."
  
  Paulus incubuit super barram et diligenter vocem suam deposuit.
  
  "Ipsus magnus erat Reinhardus Heydrich. dixit ad me: 'Jurge, bone vir, affer mihi virginem illam Judaicam, quam heri misimus ad Dachau, quia evenit, non satis evenimus ab illa'. Et dixi ei: Non potest alius exire? Et dixit mihi: Non, quia ego volo te operari in via. Hanc speciali ratione tuam terrent.' Itaque in currus ascendi et hic sum. Facere beneficium pro amico quicquam. Sed quod non est malus modus non sum. Iudeam ergo meretricem semel hinc abice, ut ad meum amicum paulo ante dormiam redire possim.'
  
  "Domine, me paenitet, sed...
  
  "Herr Faber, scis qui sim?"
  
   " Minime , domine ."
  
  "Im baro de Schroeder."
  
   Quibus verbis vultus homunculi mutatur.
  
  "Cur hoc non ante dixisti, domine? Sum bonus amicus Adolphi Eichmanni. Locutus est mihi multum de te, - submisit vocem suam, "et scio te duos esse in speciali assignatione Herr Heydrich. Alioqui ne cures, ego agam."
  
  Surrexit, in commune cubiculum ingressus et ad unum e militibus exclamavit, qui plane moleste ferebant intermissum esse ludum cardinum suum. Momento post, homo per ianuam e linea visionis Pauli evanuit.
  
  Interea Faber rediit. Ille formam purpuream sub calculo sumens, eam coepit implere.
  
  "Num ego adepto vestri ID? Ego postulo CC numerus tuus scribere ".
  
  Paulum corium crumenam portendit.
  
  "Est hic totus. Fac cito."
  
  Faber ID chartam suam protulit et paulisper in photo inspexit. Paulus eum diligenter observavit. Umbram dubitationis vidit crucem facies publica aspexit eum, et deinde iterum despexit imaginem photographicam. Habere aliquid. Distrahe illum, fac illum mortis ictu ad omnem dubitationem tollendam.
  
  "Quid est, non potes reperire? Non opus est ut eam inspicere?"
  
  Quem cum turbatum clericus intueretur, pauli momento panni levavit, et injucunde risit.
  
  "N-no, domine. Im 'iustus nunc celebramus.'
  
  Pera pellicea ad Paulum rediit.
  
  "Domine, spero te hoc mentionem meam non attendere, sed sanguis est in nervum oculi tui".
  
  "O gratias, Herr Faber. Textus exsiccatas medicus supra annos formatos exsiccat. Dicit se vitreum oculum inserere posse. Interea instrumentorum misericordia sum. Usquam..."
  
  " Parata sunt omnia, domine. Ecce nunc adferent eam.
  
  Aperuit ostium post Paulum et audivit vestigia. Paulus non tamen ad Alicie se contulit, veritus est ne vultum vel minimum animi motum vel peius traderet ut eum agnosceret. Sola cum stabat iuxta eum, ausus est ei cito et limis dare.
  
  Alicia, in qua indutus aspectu quasi pallio griseo horrido, caput iucundum, humi intuens. Illa nudata erat et manicas in manibus habebat.
  
  Paulus ne quid sit cogita. Cogita modo ut illam ex hic vivam.
  
  "Bene, si id totum.
  
  " Ita domine. Sign hic et infra, quaeso.
  
  Falsus baro arripuit calamum suum et scrobem illegible facere conatus est. Apprehendit autem Aliciae manum et secum trahens eam.
  
  "Unum extremum, domine?"
  
  Paulus iterum conversus.
  
  "Quae est infernum, hoc est?" exclamavit iracundie.
  
  "Harem Eichmannum vocare debebo ut discessum vincti auctorizo, cum is esset qui eam signavit."
  
  Exterritus est Paulus molitus est ut aliquid diceret.
  
  "Numquid necesse putas amicum nostrum Adolfum excitare in tam parva occasione?"
  
  "Domine, non minutum" dixit officialis. Iam telephonum erat.
  
  
  60
  
  
  Facti sumus, Paule.
  
  Gutta sudoris prominens in frontem, supercilia decurrit, et in nervum sani oculi volvitur. Paulus prudenter connivuit, sed plures guttae iam formabantur. Calidissimus erat in cella securitatis, praesertim ubi Paulus stabat, sub lumine bulbo qui introitum illuminabat. Jurgen pileum, quod illi nimis arcta erat, auxilium non fecit.
  
  Non videant me timidus.
  
  "Herr Eichmann?"
  
  Vox dura per cubiculum Faber resonabat. Erat unus ex illis hominibus qui clarius loquebantur cum telephonum ut vox eius facilior funes portaret.
  
  "Ignosce te perturbes in hoc tempore. Baronem de Schroeder hic habeo; venit ad colligunt captivum, qui . . .
  
  Mora colloquii aures Pauli subministrabat, sed tormentum nervis, et nihil ex altera parte audiret. "Ius. Ita quidem. Comprehendo."
  
  In illo momento, Paulus officialis suspexit vultum suum gravissimum. Pauli conspectum tenebat ut novam sudorem primi semitam persecutus est.
  
  " Ita domine. Suus. Id faciam".
  
  lente suspendit.
  
  "Herr Baron?"
  
  "Quid fit?"
  
  "Posnene hic paulisper manere?" Ego ius retro ero."
  
  "Optime, sed fac cito!"
  
  Faber reduxit per januam ad cameram communem. Per speculum, Paulus eum adire vidit unum e militibus, qui in vicem collegae appropinquavit.
  
  Mordent nos. Jurgen corpus invenerunt et nunc nos capiunt. Sola ratio nondum oppugnata est quia nos vivos capere volunt. Bene, non fiet.
  
  Paulum exhorruit. Paradoxice, dolor capitis minuebat, haud dubie propter rivos adrenalines per venas percurrentes. Plusquam aliquid sensit in pelle Aliciae manum suam tactum. Non respexit quia intravit. Postremum cubiculi extremum miles, qui eam introduxerat, in solo aegre ferens expectabat.
  
  Si nobis veniunt, quod minime faciam osculatur.
  
  Officialis rediit, nunc cum duobus aliis militibus. Paulus contra eos conversus est, cogens Alicia ad idem faciendum.
  
  "Herr Baron?"
  
  "Ita vero?"
  
  "Locutus sum ad Herr Eichmannum et dedit mihi aliquid mirabile nuntium. eam cum aliis militibus communicare habui. Hi homines volunt loqui tecum ".
  
  Duo homines e camera communi extiterunt.
  
  "Permitte quaeso te, domine, pro toto comitatu manus excuti."
  
  " Licentia concessa, Corporale " Paulum mirando curo dicere.
  
  "Honorata sum ad verum senem pugnare, domine" miles dixit, ostendens numisma parvum in pectore Pauli. Aquila volans, alas expandens, lauream tenens. Ordo Sanguinis.
  
  Paulus, qui nesciebat quid significaret numisma, solum adnuit et excussit cum militibus et officialibus manus.
  
  "Num id, domine, cum oculum perdidisti?" Faber ridens eum interrogavit.
  
  Monitio campana in capite Pauli sonuit. Posset hoc esse laqueus. Sed quid miles ageret ac respondere nesciebat.
  
  Quid dicerent hominibus Jurgen infernum? Diceret in stulta iuventute per accidens esse, an iniuriam suam non esse simularet?
  
  Et observabant eum milites, et audiebant verba ejus.
  
  "Mea tota vita Fuhrer, iudices, dedita est. Et corpus meum est.
  
  "Sic in res die 23 deterioratus es?" Faber urgebat.
  
  Sciebat Jurgen ante oculum amisisse, nec ausus est dicere tam apertum mendacium. Ita responsum fuit. Sed quam rationem daret?
  
  "Non vereor, iudices. Venationis casus erat. "
  
  Videbantur milites parum fefellisse, sed magistratus ridebat.
  
  Ita fortasse laqueus non fuit, Paulus cum subsidio cogitavit.
  
  "Ita peracti sumus cum socialibus subtilitatibus, Herr Faber?"
  
  "Non sane, domine. Herr Eichmann dixit mihi hoc tibi dare," inquit, tenens cistellam. "Hoc est nuntium, de quo loquor."
  
  Accepit autem Paulus de manu archisynagogi, et aperuit eam. Intus erat linteum impressum et aliquid charta fusca involuta. Mi amice, gratulationes egregiae tuae . Sentio te plus habere quam negotium quod tibi dedi. Propediem incipiemus agere de testimoniis quae collegistis. Honorem quoque habeo, ut gratias Fuhrer personales tibi deferat. Interrogavit me de te, et cum ei indicavi te Ordinem Sanguinis jam indutum esse et insigne auri partium in pectore tuo, quaesivit quem praecipuum honorem tibi dare possemus. Aliquot momentis collocuti sumus ac deinde Führer cum hoc ioco egregie conscendimus. Vir est subtili facetiarum sensu, adeo ut ab lapidario suo iusserit. Berolinum veni quam primum poteris. Habeo tibi magna consilia. Tuum ex animo, Reinhard Heydrich .
  
  Paulus intellexit id quod nuper legerat, rem explicavit. Aureum insigne erat aquilae bicipitis super rhombum crucis Teutonicae. Iniuria sunt proportiones et materias parodiam deliberatam et gravem, sed tamen Paulus statim symbolum agnovit.
  
  Insigne triginta secundi gradus Freemason fuit.
  
  Jurge, quid fecisti?
  
  " Viri, inquit Faber, ei demonstrans, applausus baroni von Schroeder, viro qui, teste Herr Eichmanno, munus tam magni ponderis ad Reich perfecit ut ipse Führer singularem adiumentum praecipue sibi creatum iussit.
  
  Milites plauserunt turbati Paulus foris cum captivo ambulavit. Faber comitabatur eos, aperiens ei ostium. Paulum aliquid posuit.
  
  "Clavis manicis, domine."
  
  "Gratias tibi ago, Faber."
  
  "Honor fuit mihi domine."
  
  Ut currus ad exitum accessit, Manfredus leviter conversus, vultus sudore madens.
  
  "Quare tamdiu infernum trahis?"
  
  Postea Manfredus. Non antequam hinc exiremus," insusurravit Paulus.
  
  Manus eius Aliciae quaesivit, illa tacite expressit. Sic morati sunt donec portam transirent.
  
  "Alicia," dixit tandem, capiens mentum, "potes relaxare. Ut ultricies nobis.
  
  Tandem suspexit. Suggillatis tegebatur.
  
  "Sciebam tu nunc adprehenderis manum meam. Oh, Paul, ' timui,' inquit, ' caput in pectore ponens.
  
  "Satisne salves?" rogavit Manfredus.
  
  Respondit : Etiam.
  
  "Nonne ut bastardis aliquid ad te?" fratrem rogavit. Paulus non indicavit ei iactasse Jurgen de Alicia crudeliter rapuisse.
  
  Haesitabat enim paulo ante quam responderet, et cum illa, Pauli conspectum vitabat.
  
  "Nihil".
  
  Nemo unquam scit, Alicia, Paulus cogitaverunt. Nec ego te faciam quod sciam.
  
  "Est sicut bonum. Utroque modo scies Paulum occidisse canis filium. Nescis quam huc illuc te exivit homo.
  
  Alicia inspexit Paulum et subito intellexit quid consilii vellet et quantum immolaret. Manus extulit, adhuc in manicis, et commissura abstulit.
  
  "Tabulatum!" exclamat gemitus retinens. Fovit eum.
  
  "Tace... nihil dixeris."
  
  Alicia tacebat. Tum sirenes ululaverunt.
  
  
  61
  
  
  "Quid hic infernum agatur?" Manfredus petivit.
  
  Quinquaginta habuit pedes, ut priusquam ad exitum castrorum pervenisset, siren ululare coepit. Paulus tergo fenestrae raedae prospexit et complures milites e custo- diano fugientes vidit. Nescio quomodo seductorem figuratum est et ad grave metallo ostium occludere festinavit.
  
  "Statim super eam! Introite illuc priusquam claudit eam!" Paulus apud Manfredum clamavit, qui statim duris dentibus momordit et tenaci rotam gubernaculo pressit dum pedali gasi pressit. Currus emissa sicut glans, et custodes desilierunt sicut currus impulit in portam metallicam maximo rugitu. Frons Manfredi rotam gubernantis proiecit, sed currum moderatum servare curavit.
  
  Custodes ad portam pistol strinxerunt et ignem aperiebant. Novissima fenestra decies centena millia in frusta comminuta est.
  
  "Quicquid agis, Munich ne caput facias, Manfred! Vade viam " Clamavit Paulus, protegens Alicia e speculo volanti. "Accipite ambages quod vidimus in via."
  
  "An insanis?" Manfredus dixit. Inclinavit se in sedem suam, et vix videbat quo iret. "Nos nescimus quo haec via ducit! Et quam de..."
  
  "Non possumus eos conprehendere" Paulus interpellans dixit.
  
  Manfredus adnuit et acutum gyrum accepit, lutum tendens in viam quae in tenebras defluebat. Lugerus frater suus Paulus de holster. Videbatur enim quasi vita transisse, quia eam de stabulo duxerat. cohibebat emporium: octo tantum orbes in eo erant. Si sequuti fuissent, non longe eas cepissent.
  
  Eisdem diebus per tenebras post illas divulsae sunt, et crepitum pistolarum et crepitus machinae sclopetis audiverunt. Secuti sunt currus duo, et quamvis neutrum esset quantum Mercedes, aurigae suum locum noverunt. Paulus scivit non multo ante comprehensos esse. Et sonum novissimum audiunt obstrepentes
  
  "Perduint! Manfredus, caudam nostram debemus accipere!"
  
  "Quomodo putamus hoc facere? Nescio quo itis.
  
  Paulum cogitare ieiunium. Se convertit ad Alicia, quae adhuc in sede sua pavida erat.
  
  Alicia, audi me.
  
  Intuita eum timide , Paulum timorem in oculis vidit , sed etiam sententiam . Ridere illa conata est, et Paulum dolorem amoris et doloris sensit per omnia illa per.
  
  "Scisne uti uno ex his?" rogat, erigunt Luger.
  
  Alicia caput quassat. "Opus est ut accipias et felis trahere cum dico tibi. In fuse eiecto. Cave".
  
  "Quid ergo nunc?" Manfredus exclamavit.
  
  "Nunc in felis vestigium es et ab illis effugere conamur. Si viam, si viam, quidquid equum sequor, hoc sequere. I habere ideam ".
  
  Manfredus adnuit et pedali velut vehiculo fremuit, devorans salebras in asperis viam volans. Iaculatio rursus incepit, et speculi novissimi aspectus conlisi sunt ut plures glandes truncum ferire. Denique praemissos invenerunt quod quaerebant.
  
  "Ecce ibi! Subit via, deinde ad sinistram furca. Cum dixero lumina averte ac demergere hanc viam.'
  
  Adnuit Manfredus et in sellam aurigae erigitur, paratus ad declinationem, ut Paulus ad sedem aversam se convertit.
  
  "Sic, Alicia! Bis mitterent!"
  
  Alicia resedit et ventus comam proiecit in faciem suam, ut viderem difficilem. ambabus manibus pistol tenebat et insequentes ignes ostendit. Felis bis traxit et novum sensum virtutis et satisfactionis expertus est: retributionem. Depressi tormento, insequentes ad latus viae confugerunt, momentaneum distrahuntur.
  
  "Age, Manfrede!"
  
  Avertit praeceps et rota gubernacula iactat, Currum ad obscurum tendit ad voraginem. Inde in medium se contulit et novam viam, quae paulo amplius erat, in silvas iter facit.
  
  Omnes tres halitum emiserunt subselliis, fugientes ignari fugientes insequentes cursu.
  
  "Puto nos ab illis abscessisse!" dixit Manfredus, tendens brachia, quae a tenaci gubernaculo rotae tam arcte in rutundi via traxerat. Sanguis de naso stillans, quamquam fractum non vidit.
  
  "Bene, revertamur ad viam regiam antequam cognoscant quid factum sit."
  
  Postquam se a suis persecutoribus bene discessisse manifestum est, Manfredus ad horreum, ubi Julianus morabatur, iter fecit. Accedens ad destinatum suum, avertit se viam et iuxta eam ortus est. Paulus occasionem manicis tollendi ab Alice.
  
  "Eamus et colligamus eam simul. Ille est mirum in ".
  
  "Quis adducite?" petivit.
  
  "Filius noster, Alicia. post tugurium abdit.'
  
  "Iulianus? Attulistine hic Iulianum? Esne tam insanus?" exclamavit.
  
  "electionem non habuimus", Paulus protestatus est. "Extremis paucis horis terribilia sunt."
  
  Non audivit eum quod iam exiret de curru et ad tugurium currit.
  
  "Iulianus! Iulianus mel mom est! Ubi es?"
  
  Paulus et Manfredus post eam currebant, timentes ne caderet et sibi noceret. Cucurrerunt in Alicia in angulo tugurii. Exanimata constitit in vestigiis, exhorruit, oculos.
  
  "Quid agitur, Alice?" Paulus dixit.
  
  "Quid fit, mi amice," vox de tenebris dixit, "quod tres vere te habebis, si scias quid huic homunculo bonum sit."
  
  Paulum clamorem irae suppressit figura paucis gradibus ad praeceps ducta, satis constitit ut eum cognoscerent et viderent quid ageret.
  
  Sebastianus Keller fuit. Intenditque sclopellum ad caput Iuliani.
  
  
  62
  
  
  "Mater!" clamavit Julianus, funditus exterritus. Vetus librarius laevum brachium circa collum pueri habebat; alia manu in pistol monstratum est. Paulus frustra sclopellum fratris quaesivit. Vacua erat holster; Alicia in curru reliquit. "Ignosce, cepit me mirari. Deinde vidulum vidit et sclopellum eiecit.
  
  "Carus Iulianus", Alicia placide dixit. "Nolite solliciti esse nunc.
  
  EGO-"
  
  "Omnes tacete!" Clamavit cellarius. " Privata res est haec inter me et Paulum ".
  
  Audistis quid dixit Paulus.
  
  Aliciam et Manfredum e Keller linea ignis acquirere conatus est, sed librarius eum obstitit, collum Iuliani stringens.
  
  "Mane, ubi es, Paule. Utilius puero si post Fraulein Tannenbaum stares."
  
  "rat es, Keller. Tantum inertia rat post inermem puerum celaret ".
  
  Librarius resilire coepit, iterumque obumbrat latens, donec vocem tantum audiret.
  
  "Paenitet me, Paule. Mihi crede, paenitet me. Sed nolo finire ut Clodoveum et fratrem tuum.
  
  "Sed quomodo..."
  
  "Quomodo scio? Sequutus sum te cum tribus abhinc diebus in bibliopolio meo ambulasti. Et postremae viginti quattuor horae valde informativum fuerunt. Sed iam fessus sum et somnum capere vellem, da ergo mihi quod quaero, et filium tuum liberabo.
  
  "Quis infernum est iste homo insanus, Paule?" rogavit Manfredus.
  
  "Qui patrem meum occidit."
  
  Mirum apparebat in voce Cellarius.
  
  "Age, nunc... tunc non tam rusticus es quam videris."
  
  Extiterunt Paulus, se collocans inter Aliciam et Manfredum.
  
  "Cum legerem chirographum de matre mea, dixit se esse cum genero suo Nagel et tertiam partem "amici". Tunc intellexi te ab initio me abusum fuisse.
  
  Illa nocte pater tuus me cum quibusdam potentioribus deprecaturus pro se vocavit. Caedem in coloniis commissam deseri voluit. Difficile erat, avunculus quamvis avellere potui. Per commutationem decem centesimas lapidum nobis obtulit. Decem centesimas!"
  
  "Sic eum occidisti."
  
  "Fuit casus. argumentum habuimus. sclopellum evulsus, ad eum cucurri... Quid refert?"
  
  "Nisi quod referret, nonne id, Cellarius?"
  
  "Exspectavimus tabulam thesauri in chartis suis invenire, sed nulla erat tabula. Sciebamus quod involucrum misit matri tuae, et putavimus eam unam diem servavisse.
  
  "Quia numquam ullam chartam, Cellarius misit".
  
  Tunc Paulus intellexit. Ultima pars aenigmatis in locum decidit.
  
  "Numquid invenis, Paule? Non mentiri me; Librum tibi legere possum."
  
  Paulus ante respondens circumspiciebat. Res peius esse non potuit. Iulianus cum Cellario fuit et tres eorum inermes. Cum currus headlights ad eas demonstrabuntur, idealis scopus homini in tenebris latens erit. Etiam si Paulus oppugnare statuit, et Cellarius sclopetum e capite pueri abstulerit, perfectus tamen in Pauli corpus iaculat.
  
  Distrahere habeo eum. Sed quomodo?
  
  Restat ut Cellarius verum dicat.
  
  "Pater meus involucrum tibi non dedit pro me, fecit?"
  
  Cellarius risit.
  
  "Paulus, pater tuus unus ex maximis nothis quos vidi semper fuit. Don Juan erat et ignavus, licet etiam cum eo fun. Fuimus una bona, sed solus Hans semper curabat ipse. Fabulam de involucro constitui, te hortari solum, ut videas an post tot annos res aliquantulum excitare possis. Cum Mauserum Paulum cepisti, sclopellum qui patrem tuum necaverat. Hoc, si non animadvertistis, idem tormentum quod in capite Iuliani demonstramus.
  
  "Et hoc totum tempus."
  
  "Ita, totum hoc tempus expectabam opportunitatem ut praemium caperem. Ego Paulus sum quinquaginta et novem. Decem plus boni anni ante me habeo, si sum felix. Et certe cista plena adamantibus convivio meo vixerit. Dic ergo mihi ubi charta sit, 'causam novi te'.
  
  "Est in vidulo meo."
  
  "Non est, non. Ego autem a summo usque deorsum lustrabat. "
  
  Dico, inquit, hic ubi est.
  
  Silentium fuit brevi tempore.
  
  "Optime," inquit Cellarius tandem. "Hoc est quod facturi sumus. Fraulein Tannenbaum paucis gradibus versus me aget et mandata mea sequetur. Vidulum in lucem detrahet, ac deinde procumbit et ostende mihi ubi sit tabula. Suus?"
  
  Paulus adnuit.
  
  "I, inquam, hoc patet?" Clamator institit voce sublata.
  
  "Alica" dixit Paulus.
  
  "Immo," inquit, firma voce, gradum ferens.
  
  Sollicitus est de tono, Paulus brachium suum apprehendit.
  
  "Alicia, noli esse stultus."
  
  "Non, Paule. Ne cures," Cellarius dixit.
  
  Alicia manu sua liberavit. Aliquid erat de via quae ambulabat, eius velut passio - via obumbravit in umbras sine ulla animi significatione - quae cor Pauli fecit dolorem. Subito desperatam certitudinem percepit omnia inutilia esse. Quod in paucis momentis quattuor soni soni audiantur, quattuor corpora in lecto acus pini, septem mortua, oculi frigidi silhouettes arborum tenebrosos contemplarentur.
  
  Alicia nimis territa est praedicamento Iuliani ut aliquid de eo faceret. Sequebatur breves Cellarius, mandata arida epistolae et statim in area accensa apparuit, recedens abiens, vidulum apertum ferens plenum post eam vestimentis.
  
  Paulus emissa est, et rerum struem perscrutari coepit.
  
  "Cave quid facias," Cellarius dixit.
  
  Paulus non respondit ei. Invenit quid quaereret, clavem ad quam verba patris duxerunt.
  
  Aliquando absconditur maximus thesaurus ibidem cum maximo exitio.
  
  Arca lignea in qua pater ejus sclopellum suum servabat.
  
  Tarde autem manibus Paulus apprehendens eam, aperiens. Digitos elapsus in tenuem tunicam rubrae sensit et dura yanked. Pannus rimam discindit, patefacit parvam chartam quadratam. Habuit varias picturas et figuras manuscriptas in atramento Indico.
  
  "Quid, Cellarius? Quomodo sentit scire cardum sub naso tuo omnibus his annis fuisse? chartam protendentem dixit.
  
  Alia mora secuta est. Paulus fruebatur videns destitutionem veteris bibliopolae faciem.
  
  "Optime," Cellarius rauce dixit. "Nunc da chartam Aliciae, et me lentissime accedat."
  
  Paulus placide mappam in sinum bracarum posuit.
  
  "Nihil".
  
  "Nonne audivisti quod dixi?"
  
  "I dixerunt non".
  
  "Paule, fac quod dicit tibi." Alicia dixit.
  
  "Patrem meum hic occidit."
  
  "Et occidit filium nostrum!"
  
  "Fas, ut inquit Paulus" Manfredus suasit.
  
  "Optime" inquit Paulus in sinum suum attingens chirographum suum extraxit. "In hoc casu..."
  
  Celeri motu duplicavit eam ore posuitque rodere coepit.
  
  "Nooo!"
  
  Clamore per silvam cellarius ira sonat. Vetus librarius e tenebris egressus, Julianum post se trahens, sclopetum adhuc cranio suo monstravit. Sed accedens ad Paulum, indicavit ad pectus Pauli.
  
  "Damna, filius canis!"
  
  Paululum propius accede, Paulus cogitavit, incipit salire.
  
  "Non erat rectum!"
  
  Cellarius substitit e Paulo positum.
  
  Propius!
  
  Pergit felis viverra. Paulus crus musculi tensus est.
  
  "Mei erant illi adamantes!"
  
  Verbum ultimum vertitur in clamorem informem pungendo. Glans e pistol volavit, sed Keller manus excussit. Dimisit Julianum, et mirum in modum conversus, quasi aliquid post se attingere conaretur. Quo se verterat, lux nova dorsum retractata red- detegit.
  
  Venatio cultellus qui ex manu Jürgen von Schroeder abhinc viginti quattuor horis cecidit.
  
  Iulianus toto tempore cultrum in balteo detinuit, expectans momentum quo sclopetum ad caput suum non amplius monstrabatur. Ferrum totis viribus, quam poterat cogere, injecit, sed ad angulum alienum, quo nihil aliud quam cellarius vulnus superficiale dedit. Ululatus in dolore, Cellarius intendit caput pueri.
  
  Paulus hoc momento ad saliendum elegit, et cellarius in scapula eius parva dorsi feritur. Librarius in terram corruit et volvere conatus est, sed Paulus iam super eum erat, genibus nixus manibus et in facie iterum iterumque pulsans.
  
  Librarius plusquam duobus duodenis vicibus aggressus est, dolorem in manibus animadvertens, quae postero die penitus tumida erant, et articulorum abrasiones sunt. Abiit conscientia, nulla res ad Paulum pertinebat. Non destitit donec plus damni faceret.
  
  " solum. 'Satis est', Manfredus dixit, manum in umerum imponens. "Et mortuus est".
  
  Paulus conversus. Iulianus in sinu matris, caput in pectore sepultum. Oravit Deum ut non videret filium quod modo fecerat. Jurgen tunicam, quae in Cellario sanguine madefacta erat, exuit, et ad Iulianum amplectendum accessit.
  
  "Satisne salves?"
  
  "Me paenitet me non paruisse quod de cultro dixisti", puer, incipiens clamare.
  
  "Fortis eras, Iuliane. et animas nostras servasti.'
  
  "Itane?"
  
  "Vere. Nunc eundum est," inquit, "ad currum ambulandum. " Forsitan jaculari audiverit."
  
  Alicia et Iulianus in tergo sedebant dum Paulus in vectore sedit. Manfredus machinam incepit et redierunt in via.
  
  In speculo rear, sed nemo eos observabat. Non dubium est quin Dachau fugientes persequerentur. Sed evenit ut ab in contrariam partem movens Munich erat rectum consilium. Sed parva victoria erat. qui numquam ad vitam veterem redire possunt.
  
  "Est unum quod scire volo, Paule," insusurravit Manfredus silentium dimidium horae serius solvens.
  
  "Quid est hoc?"
  
  "Nonne hic chartam vere parvam ducunt ad cistam plenam crystallini?"
  
  "Credo quod erat. Sepultus est alicubi in Africa Australi occidentali.
  
  "Intelligitur", Manfredus dixit frustra.
  
  "Vis videre eam?"
  
  "Germaniam relinquere debemus. Proficiebat venatio thesaurus tam malus idea non esset. Nimis te absorbuit. "
  
  "Verum est," inquit Paulus, chartam e sinu trahens, "Notam de numismate fratris deglutivi. Quanquam, circumstantiis datis, certe mens non sum."
  
  
  Epilogus
  
  
  
  ANGUSTIAE
  
  12 Martii 1940
  
  Cum fluctus navem exstaret, Paulus solliciti esse coepit. Tranquillae admodum fluminis maria pauca milia passuum sub tectum transitus existimabatur.
  
  Tum res magis complicated.
  
  Non sane his annis quicquam facile fuit. Germaniam trans fines Austriae sine magno incommodo evaserunt et primo 1935 Africam Meridionalem pervenerunt.
  
  Tempus erat novorum initiis. Risus rediit ad faciem Aliciae et illa reversa est fortis, mulier obstinata quae semper fuerat. Obscurae terroris Iuliani terribiles coeptae sunt. Et firmam amicitiam cum socero suo Manfredus, praesertim cum Paulus in latrunculis vincat.
  
  Percontatio thesaurus Hans Reiner difficilior evasit quam primo aspectu videretur. Paulus in meo adamantino laborando aliquot menses rediit, nunc comitatus Manfredi, qui, ob ingenii machinationem, bulla Pauli factus est. Alicia, vicissim, nullum tempus terebat, quo in omni eventu sociali sub Mandato privatus fieret pretium.
  
  Simul curaverunt ut satis pecuniae servarent ut praedium parvum in Orange Flumine pelvim emerent, eundem fundum e quo Hans et Nagel ante triginta duos annos adamantes surripuerant. Res pluries trans- ter priorem decennium trans- mutaverat, et multa maledixit. Complures homines monebant Paulum ut pecuniam suam mitteret, si istum emisset.
  
  "Superstitiosus non sum," inquit. "Atque ego gibber ut mihi fortuna mutet."
  
  Cauti erant. Exciderunt aliquot menses antequam quaerere adamantes inceperunt. Tum una nocte, aestate anni 1936, quattuor ex eis iter sub lumine plenae lunae profecti sunt. Bene cognoverunt circa villam, ambulans dominica post dominicam cum picnic canistris, simulans ambulare.
  
  Tabula Hans valde accurata erat, ut ab homine crederes qui dimidium vitae suae in chartis navigationibus gibbosum habebat. Et traxit uallum et stratum torrentis, et saxum sagittariorum in quo erant conuenientes. Triginta passus ab aquilone petrae effodere coeperunt. Molle erat humus, nec longum pectus inveniret. Manfredus in incredulitate sibilabat aperientes et rudes lapides videbant luce lampadarum suarum. Iulianus cum illis ludere coepit, et Alicia vulpinam vivam saltavit cum Paulo, et musica non erat nisi cicadarum cicadarum fauces.
  
  Post tres menses celebraverunt nuptias suas in ecclesia civitatis. Sex mensibus post, Paulus ad officium aestimationis gemologicum accessit et dixit se duos lapides in rivo in terra sua se invenisse. Ex minoribus paucas sustulit et intempesto spiritu tanquam evaluator adlevans levem partem admovit, adtrivit sensim, et omnia superflua veneficii elementa, quae periti uti videntur magni momenti, levavit.
  
  "Sunt satis bona qualitas. Si tibi essem, cribrum emerem et istum haurire inciperem, puer. Quodcumque attuleris me tibi emere".
  
  Adamantes ex flumine per biennium permanserunt "extract". Verno MCMXXXIX, Alicia in Europa res pessime questus cognovit.
  
  "Africae meridionales sunt in parte Britanniae. Mox in coloniis non erimus grati.
  
  Paulus scivit esse tempus exeundi. Plures lapides quam solitum vendiderunt, quod lanx ad eum vocaret, ut administratorem mitteret ei nummum, et nocte una reliquerunt, ne quis vale diceretur, paucos secum et quinque equos secum adsumptos.
  
  Magni momenti sunt quid pecunia faciendum. Ad septentrionem versus Plateau Waterberg profecti sunt. Ibi ut superstites Hereronis vixerunt, populus pater eius evellere conatus est, et cum quo Paulus diu vixit primo suo in Africa commorante. Cum Paulus ad castellum rediret, homo medicinam grato cantu salutavit.
  
  "Paulus Mahaleba reversus est, venator Paulus albus," inquit, plumam iactans.
  
  Paulus statim accessit ad umbo colloqui et ei tradidit sacculum ingentem in tribus quadrantibus quae meruerant ex adamantibus vendere.
  
  Haec pro Guerrero. Revertere ad dignitatem tuam.
  
  "Tu es qui hoc facto restituis dignitatem, Paulus Mahaleba", flaminis declaratus. "Sed munus tuum desiderabitur in populo nostro."
  
  Paulus humiliter sapiencie illorum verbis annuit.
  
  Aliquot menses in villa mirabilis egerunt, adiuvantes quoquo modo id quod semel erat restituere potuerunt. Usque ad diem quo Alicie audiverunt nuntium terribilem ab uno ex mercatoribus qui per Windhoek subinde transibant.
  
  "Bellum in Europa exarsit."
  
  "Satis hic fecimus", cogitans Paulus, respiciens filium suum. "Tempus est de Iuliano cogitare. Quindecim est et vita communi eget, alicubi cum futura ".
  
  Itaque longam peregrinationem trans Atlanticum inceperunt. Primo ad Mauritaniam navigio, deinde ad Mauritaniam Gallicum, unde cum finibus clausis nulli visae essent, fugere coacti sunt. Difficilis ratio fuit mulieris undocumentae Iudaicae, vel vir publice mortuus et qui nullam aliam identitatis habuit quam vetus scheda ad apparitorem sanctorum disparuit.
  
  Cum pluribus exulibus colloquentibus, Paulus statuit temptare et transire in Lusitaniam e loco in extrema parte Tingi.
  
  "Non erit difficile. Conditiones bonae et suus 'non nimis longe'.
  
  Mare amat vanis verbis se confidentibus contradicere, et illa nocte tempestas orta est. Cum hoc diu certatum est, Paulus etiam familiam suam ad ratis ligavit, ne fluctus avellere non possent a misello navigio, quod emerant manu ac pede a rapax in Tingi.
  
  Si Hispanorum circuitus ad tempus non venerat, quatuor haud dubie submersi essent.
  
  Ironice, in praesidio, Paulus magis exterritus est quam in spectaculi sui conatu navem conscendere, cum penderet ad latus circuitus navigii quod videbatur quasi secundis infinitis. Hac imposito, timebant omnes, ne Gades caperentur, unde facile in Germaniam remitti possent. Paulus se ipse execratus est quod non pauca saltem verba Hispanica discere conetur.
  
  Propositum erat ut ad litus orientalem Tarifa perveniret, ubi videtur aliquis eos expectare - contactu scammer qui eis navem vendidit. Hic homo ex plaustro in Portugalliam transportaturus putabatur. Sed numquam facultas cognoscendi si ostendit.
  
  Paulus multas horas in custodia ad solutionem ascendere conatur. Digiti tunicae secretum sinum tetigit ubi duodecim adamantes occultaverat, ultimum thesaurum Hans Reiner. Alicia, Manfredus et Julianus simile onus habuerunt in vestibus suis. Forsitan si equos cum paucis corruperunt...
  
  Paulus permiratus est, cum Hispanorum dux media nocte eos e praesidio extraxisset, naviculam dedit eosque ad Lusitani oram misit.
  
  Lucernae ornatae Lucernae faciem Paulus vidit huius, Qui debet esse suae aetatis. Eadem etas patris erat, quando decessit, eademque professione. Paulus miratus est quomodo res evenirent nisi pater suus interfector non esset, nisi ipse meliorem partem iuventutis exstingueret qui eum occidere vellet.
  
  Ille veste perscrutatus, neque id solum reliquerat, ut meminisset illius temporis: fructum sceleris Hans, fratris proditionis insigne.
  
  Fortassis aliter res fuisset, Jurgen si pater suus nobilis esset, putabat.
  
  Paulus miratus est quomodo hoc Hispanum intelligere posset. manu insigne imposuit, et duo verba simplicia repetivit.
  
  "Prodere" dixit digito tangens pectus. "Salus" dixit de pectore Hispani.
  
  Forsitan aliquando dux occurret ei qui haec duo verba intelligat ei exponere.
  
  Ille in naviculam desiluit et quattuor remigare coeperunt. Paucis momentis post adipiscing aquae contra litus audiverunt et navicula leviter in glareis fluminis stridebat.
  
  Erant in Lusitania.
  
  Priusquam e navi exiret, circumspexit, modo nihil periculi efficeret, sed nihil vidit.
  
  Hoc mirum, Paulus putavit. Cum oculos evulsi, multo clariora omnia video.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Gomez Jurado Juan
  
  
  
  
  Contractus cum Deo, aliaque expeditio Mosis
  
  
  Secundus liber in seriei patris Antonii Fowler, 2009
  
  
  Matthaeo Thomae, heroi majori quam Patri Fowler dicata
  
  
  
  
  Quomodo inimicum creare
  
  
  
  Satus cum blank pariete
  
  Figuras summatim
  
  viri ac mulieres
  
  
  Dive in puteum tui sui ignari
  
  renuntiatum tenebris
  
  wide et penicillo
  
  intendere alienis ominis umbra
  
  ex umbra
  
  
  Hostis vultum sequere - avaritiae
  
  Odium, neglegentia quod nominare non audes
  
  tua
  
  
  Cute quod persona cuiusque vultus celare
  
  
  Omnia myriades amorum ambages abolete, spes;
  
  timores qui in kaleidoscope repraesentantur
  
  omni fine corde
  
  
  Positi risus donec deorsum
  
  feritas arcus
  
  
  Carnem ab ossibus separa
  
  abstracta osseus reliquiae mortis
  
  
  Exaggerare omnem pluma donec homo fit
  
  vertuntur in bestiam, parasitum, insectum
  
  
  Imple background cum malignis
  
  figuras ab antiquis somnia - daemones;
  
  daemones myrmidonum malorum
  
  
  Hostis cum icon perfectus est
  
  occidere potes sine crimine;
  
  caedes sine pudore
  
  
  Quod destruis, fiet
  
  iustus Dei inimicus, impedimentum
  
  secretum historiae dialecticae
  
  
  pro hoste
  
  Sam Keen
  
  
  Decem Praecepta
  
  
  
  Ego Dominus Deus vester.
  
  Non habebis deos alienos coram me
  
  Non facies tibi idolum
  
  Non accipies nomen Domini Dei tui in vanum
  
  Memento ut diem sabbati sanctifices
  
  honora patrem tuum et matrem
  
  Non debes occidere
  
  Non moechaberis
  
  Non furtum debes
  
  Non loqueris contra proximum tuum falsum testimonium
  
  Non debes concupiscere domum proximi tui
  
  
  
  Prologus
  
  
  
  SUM SPIEGELGRUNDA LIBERI VALETUDINARIUM
  
  VEIN
  
  
  Februarii anno 1943
  
  
  Cum ad aedificium appropinquaret, quo vexillum magnum cum swastika volabat, mulier horrorem supprimere non potuit. Socius hoc male intellecto propius ad se traxit ut illam foveret. Tenuis tunica parum praesidii praebebat a vento austero meridiano quod appropinquantis blizzard admonuit.
  
  ' Indue, Odile,' dixit homo, trementibus digitis tunicam non soluto.
  
  Illa se e manibus extraxit et loculos arctius ad pectus suum tenuit. Sex milia passuum nix fessam et frigore torpet reliquit. Ante tres annos in itinere suo Daimler cum auriga profecissent, et illa in pilo fuisset. Eorum autem currus nunc ad commissarium scelestorem pertinebat, et tunica eius pilum alicubi in theatro theatri ab uxore quadam Nazi palpebris pictis ostendebatur probabiliter. Odile se simul extraxit et campanam ter pressit antequam ei responderet.
  
  Non propter frigus, Joseph. Non multum temporis apud ignitegium habemus. Si non redire tempore...'
  
  Antequam vir respondere posset, nutrix subito ianuam aperuit. Simulac visitatores perstrinxit, risus eius evanuit. Pluribus annis sub regimine Nazi- nico eam docuit statim Iudaeum agnoscere.
  
  'Quid vis?' petivit.
  
  Mulier ridere coactus est, quamquam graviler labra fissa sunt.
  
  'Volumus videre Dr. Graus.'
  
  'Habes constitutio?'
  
  'Medicus dixit se nos videre'.
  
  'nomen?'
  
  Ioseph et Odile Cohen, Pater Ulane.
  
  Nutrix gradum reducit ut cognomen confirmaverit suspiciones.
  
  'Dormis. Non habes constitutum. Relinquere. Redi ad foveam quam venisti. Tu scis huc venire non potes.'
  
  'Quaeso. Filius meus intus est. Quaeso!'
  
  Verba eius absumpserant clausam ianuam.
  
  Ioseph et uxor eius in ingenti aedificio inermes viderunt. Quibus aversis, subito Odile infirmam et scandalizatam sensit, sed Josephus cepit eam capere antequam cecidit.
  
  Age, aliam viam reperiemus ingredi.
  
  Ad unam partem hospitalis petierunt. Quibus angulis rotundis, Ioseph uxorem suam reduxit. Ostium modo apertum est. Vir densa paenula plaustrum purgamentorum totis viribus ad dorsum aedium tendebat. Ioseph et Odile ad portam apertam prope murum custodientes evaserunt.
  
  Postquam intus se invenerunt in aula officiorum ad labentem scalae et alios corridores. Cum in ANDRON ambulabant, audire poterant longinqua, obvoluti clamores, qui ex alio mundo venire videbantur. Contenta mulier, vocem filii sui audiebat, sed inutilis erat. Ibant per aliquot corridors sine bumping in aliquem. Festinabat Josephus ut cum uxore sua, quae ex puro instinctu cito incederet, modo ad alterum in singulis liminibus subsistens.
  
  Mox se prospiciens in obscurum, L. thalamum informibus invenerunt. Plena erat infantibus, multi ex eis ad cubile suum alligabantur et ploro sicut canes rore. Locus pungens erat vafa, et mulier sudare coepit, in membris suis tinctum corpus fovere. Tamen eam neglexit ut oculos e lecto ad lectum emitteret, ab uno iuvene facie ad proximum, filium suum perdite quaerens.
  
  'Ecce fama, Dr. Grouse.'
  
  Iosephus et uxor eius perstrinxerunt oculis audientes nomen medici quod videndum erat, homo qui vitam filii sui in manibus habebat. Conversi sunt ad extremum angulum custodiae, et viderunt pauxillum hominum circa unum lecturum congregatum. Iuvenis speciosus medicus sedit ad lectum puellae, quae apparuit annorum circiter novem. Iuxta eum nutrix vetula instrumentorum chirurgicorum lancem tenuit dum medicus mediae aetatis pertusus notas cepit.
  
  "Doctor Graus.".. Odile cunctanter dixit, animos congregans coetui appropinquanti.
  
  Adulescens emissa nutrice agitavit, oculis quid ageret non auferens.
  
  'Ne nunc, quaeso'.
  
  Nutrix et alter medicus Odilem mirans intuita est, sed nihil dixit.
  
  Odile, ut vidit quid accideret, dentibus stridere ut a quiritatione abstineret. Puella exsanguis erat et apparuit in statu semiconscious. Graus lanceam metallo manum tenuit, scalpello parvas incidendas facit. Nulla fere macula in bracchio puellae non mucrone tactus erat, et sanguis in pelvim paene plenam defluebat. Denique caput puellae ad unum latus iunxerant. Graus duos digitos tenues collo puellae posuit.
  
  Bene pulsus non habet. Tempus, Dr. Strobel?'
  
  'Sex triginta septem'.
  
  Fere nonaginta tria minuta. Eximia! Res conscia mansit, quamvis sensus eius aequaliter humilis fuit et nulla doloris signa ostendit. Compositum tincturae opii et Datura proculdubio optime tentavimus. Macte, Thebane. Praeparate specimen pro autopsy.
  
  'Gratias tibi ago, Herr doctor. Confestim.'
  
  Tum demum iuvenis medicus ad Ioseph et Odile conversus. Mixta molestia et contemptus in oculis erat.
  
  'Et quis tu esses?'
  
  Odile exstitit et iuxta lectum stabat, puellam mortuam non aspicere.
  
  'nomen mihi est Odile Cohen, Dr. Graus. Ego mater Elan Cohen.
  
  Medicus frigide ad Odillam respexit, et postea ad nutricem conversus est.
  
  'Exi istos Iudaeos, pater Ulein Ursula.'
  
  Odile nutrix ad cubitum apprehendit, et rudi pulsus stetit inter mulierem et medicum. Josephus ad opem uxoris cucurrit, et nutricem foedam pugnavit. Parumper prodigiosum trio fecerunt, in diversa moventes, nec quicquam proficiebant. Pater Ursula nisu rubet facies.
  
  'Medice', certe erravit,' inquit Odile, caput a tergo nutricis latis umeris haerere conatur. 'Filius meus non est amentes.'
  
  Odile se ab arte nutricis liberare curavit et ad medicum se convertit.
  
  Verum est quod non multum locutus est cum domum nostram amisimus, sed non insanit. Hic propter errorem est. Si dimisseris... Sola quae reliquimus tibi da quaeso.'
  
  Sarcinam in lecto collocavit, curans ne corpus puellae mortuae tangeret, et fasciculum diurna diligenter removit. Quamvis crepusculum cubiculi aureum obiectum rutilum in muros cingentes iecerit.
  
  Fuit in generationes viri mei, Dr. Graus. Mori malim quam dare. Sed mi fili, mi medicus, fili mi...
  
  Aloisius flebat et ad genua procumbat. Iuvenis medicus vix animadvertit, quod oculi eius in lecto obiecti sunt. Sed os aperiendum curavit, ut spem conjugum discessisset quandendi.
  
  'Filius tuus mortuus est'. Relinquere.'
  
  
  Ut primum frigidus aer extrinsecus faciem tetigit, Odile aliquas vires recuperavit. Virum suum e xenodochio arripiens, plus quam umquam ignitegium timebat. Cogitationes eius solum ad tergum urbis redeuntes, ubi alius eos filius exspectabat.
  
  Festina, Joseph. Festinare.'
  
  Concitant gressum assidue cadentibus nivis.
  
  
  In eius hospitali officio, Dr. Grouse absente animo suspensus est, et rem novam in scrinio suo permulsit. Paucis post minutis, cum aures carros Sirenum audivisset, ne fenestram quidem prospexit. Adiutor eius dixit aliquid de fuga Iudaeorum, sed Graus nihil attendit.
  
  In consilio iuvenum operationis Cohen occupatus erat.
  
  Pelagus characters
  
  Clerus
  
  PATRIS ANTONII PERACTORIS, Procurator cooperator cum CIA et SANCTA FOEDA.
  
  PATER ALBERTUS, PRISVS PRIMI. Systemata analyticum pro CIA et Vaticana ratio relationis intelligentiae.
  
  FRATRI CESÁREO, DOMINICANO. Curator Antiquitatum in Vat.
  
  
  Securitatis Vaticanae Corps
  
  CAMILO SIRIN, Inspector Generalis. Item Caput Societatis Sanctae Vaticanae arcanum intelligentiae ministerium.
  
  
  cives
  
  ANDREAS OTERO, notario pro diurna El Globo.
  
  RAYMUNDUS Kane multi-millionaire industrialis.
  
  JACOB RUSSELL Kine adiutor exsecutivus.
  
  ORVILL WATSON, terrorismus consultus et dominus Netcatch.
  
  DR HEINRICH GRAUS, Nazi genocide.
  
  
  Moses Expeditio Staff
  
  CECIL FORRESTER, archaeologus biblicus.
  
  DAVID PAPPAS, GORDON DARWIN, KIRA LARSEN, STOWE COMES et EZRA LEVIN, assistentes Cecilia Forrester.
  
  MOGENS DEKKER, Caput securitatis expeditionis servitium.
  
  ALOIS GOTLIB, ALRICK GOTLIB, TEVI WAAKA, PACO TORRES, LUIS MALONY et MARLA JACKSON, Dekkeri milites.
  
  DOCTOR HAREL, medicus in effossionibus.
  
  TOMMY EICHBERG, Caput aurigae.
  
  ROBERTUS FRICK, BRIAN HANLEY, administratio / technicae baculi
  
  NURI ZAYIT, RANI PETERKE, chefs
  
  
  sicariorum
  
  NAZIM et HARUF, sodales cellae Vindobonae.
  
  O, D, W, sodales cellae Syriacae et Iordanianae.
  
  HUKAN, caput trium cellularum.
  
  
  1
  
  
  
  BALTHASAR BALTHASARIS MANWURZ
  
  STEINFELDSTR ßE, 6
  
  KRIEGLACH, AUSTRIA
  
  
  Die Iovis, die XV mensis Decembris, anno 2005 11:42 am.
  
  
  Pedes super grata matta sacerdos diligenter tersit antequam ianuam pulsaret. Postquam hominem per quattuor menses investigavit, tandem duas abhinc septimanas latibulum suum invenit. Iam certus erat veram identitatem Handwurtz. Tempus uenit obviam ei facie ad faciem.
  
  Aliquot minutas patienter expectavit. Meridies erat, et Graus, ut solet, post meridiem in stibadium nabat. Ea hora fere nullus in viis angustis erat. Vicini eius in Steinfeldstrasse operabantur, ignari numero sex, in parva domo cum caeruleis aulaeis in fenestris, monstrum genocidale ante tabulas tabulatum placide dormientem fuisse.
  
  Sonus denique clavis in lock admonuit sacerdoti ianuam aperiendam esse. Caput senis cum venerabili aere valetudinis assecurationis ad ianuam exivit.
  
  'Ita?'
  
  'Salve, Herr Doktor'.
  
  Senex respexit hominem qui eum a capite ad calcem alloquebatur. Is erat procerus, tenuis, calvus, annos natus circiter quinquaginta, sacerdotii torquem per tunicam nigram ostendens. Constitit in limine, rigido speculator poseit, Lumina defixa senis.
  
  ' Erras, pater. PLUMBARIUS esse solebam, sed nunc emero. Fundum paroecialem iam contuli, si me excusabis...
  
  'An forte D. Henricus Graus, celeber Germanus neurosurgeon?'
  
  Senex alter spiritum tenuit. Praeter id, nihil ei largitus est. Haec tamen parva particula satis erat sacerdoti: probatio affirmativa est.
  
  Nomen mihi est Handwurtz, pater.
  
  Non est verum, et utrumque scimus. Nunc si me intromittes, ostendam tibi quid mecum attuli.' Sacerdos sinistra manu levavit, in quo chartophylacium nigrum tenebat.
  
  Respondens ostium obvertitur apertum et senex cito ad culinam claudicat, tabulata antiqua omni gradu protestans. Quem sacerdos secutus est, sed circumstantibus parum attendens. ter per fenestras prospexit, et jam locum cujusvis supellectilis vilis sciebat. Maluit in veteri Nazi tergo oculos servare. Quamvis medicus cum aliqua difficultate ambulaverit, sacerdos eum saccos carbonum e horreo levare facile vidit, quod invidia hominis decenniis iunior esset. Henricus Graus periculosum adhuc erat.
  
  Parva culina obscura erat et rancida odorata. Fiscus erat caminus, eculeus in quo cepa arida, mensa rotunda et cathedrae duae singulares. Graus accubuit sacerdos sedens. Senex ergo perscrutatus per armarium, exivit duo vitrea, et implevit ea aqua, et posuit eas in mensa antequam se sederet. Pocula intacta manserunt cum duo homines ibi sedebant, impassivus, inter se plus quam minutam intuentes.
  
  Senex induebatur tunica flannella rubra, tunicae bombicis et braccis attritis. Viginti annis ante abierat calvus, et quod reliquerat capillus, erat totus albus. Magna specula rotunda eius ante casum communismi obsoleverunt. Relaxata vultu circa os suum lepidus aer ei dedit.
  
  Nemo ex hoc fallit sacerdotem.
  
  In jubare lucis e lasso Decembri solis radiis pulvis innatavit. Eorum unus manicam sacerdotis appulit. Irruit ille senem.
  
  Fluida huius gestus fiducia a Nazi non latebat, sed tempus erat ad suam recuperandam compositionem.
  
  "Nonne bibes, pater?"
  
  'Non sitio, Dr. Graus.'
  
  'Inde me eo nomine appellas'. Nomen mihi est Handwurtz. Balthasar Handwurz.'
  
  Sacerdos non attendebat.
  
  ' Fateor te perceptivum esse. Cum Diploma tuum Argentinam proficiscendi accepisses, nemo sperabat te paucis mensibus Vindobonam rediturum esse. Nempe id extremum quaesivi. Tantum quadraginta quinque milia ab Hospitali Spiegelgrund. Wiesenthal venator Nazi te in Argentina per annos quaesivit, nesciens te solum brevem ab officio suo pellere. Non credis ironice?'
  
  'Ridiculum' puto. An Americanus es, vox? Germane bene loqueris, sed tuus accentus prodit te.
  
  Sacerdos chartophylacium suum in mensa posuit et folder obsoletum extraxit. Primum documentum ostendit imaginem photographicam adulescentis Graus in nosocomio in Spiegelgrund per bellum accepisse. Secunda variatio eiusdem photographi fuit, sed cum programmate medici notae longae sunt.
  
  'Nonne magna technica, Herr doctor?'
  
  'Hoc nihil probat. Quisque id facere. Ego quoque TV,' inquit, sed vox aliud prodidit.
  
  'Recte dicis. Non probat, sed facit.
  
  Sacerdos schedam flavidam protulit, cui aliquis photographicam nigram et albam cum papyro addixit, cui in sepia scriptum erat: TESTIMONIUM FORNITA, iuxta sigillum Vaticanum.
  
  "Balthasar Handwurz. Crines flavos, oculi fusci, voltus validi. Notae sativum: Threicae in brachio sinistro numero 256441, a Nazis in mora in castris concentrationis Mauthausen illatis. Nunquam pedem in locum, Graus. numerus falsus est. Is qui te stigmata fecit ilico advenit, sed hoc minimum est. Hactenus operata est.'
  
  Senex per stolam flanellam bracchium suum tetigit. Pallebat ira et metu.
  
  'Quis infernus es, spurius?'
  
  'Meum nomen est Antonius Fowler'. Volo ut paciscor tecum.
  
  Egredere de domo mea. Nunc.'
  
  'Non puto me clarum esse'. Prorex Capitis Hospitalis Am Spiegelgrund sex annis fuisti. Locus erat valde interesting. Fere omnes aegroti erant Hebraeorum et aegritudine mentis laborabant. 'nonne vivit, non est quod vocasti?'
  
  'Nescio quid dicas!'
  
  Nemo scivit quid ibi faceres. Experimenta. Caedes pueri dum adhuc viverent. Septingenti decimo quarto, Dr. Ex his occidisti septingentos quattuordecim manibus tuis.
  
  'Dixi tibi...
  
  'cerebrum servasti in amphoris!'
  
  Auceps pugnum in mensa tanta vi impulit ut utrumque vitreum traxerit, et ad momentum unicus sonus aquae super pavimentum tegulatum destillabat. Aliquot aucupis profunda spiritus, se ipsum lenire conatur.
  
  Medicus vitabat intuitus viridis oculos, qui eum in medium dividere videbantur.
  
  "Tune es cum Judaeis?"
  
  Non, Graus. Non scis. Si unus ex illis esses, laqueo in Telavivo pendens esses. Coniunctus sum cum hominibus, qui tuam evasionem anno 1946 faciliorem reddebant.'
  
  Medicus perhorrescit.
  
  'Sanctum foedus' mussavit.
  
  Praepetes non responde.
  
  "Et quid mihi Foedus desiderat post tot annos?"
  
  'Aliquid arbitrio tuo'.
  
  Nazi ostendit circumstant.
  
  'Ut vides, non sum prorsus dives. Pecuniam non habeo.
  
  'Si pecuniam indigerem, facile te possem attornato Generali in Stuttgart vendere. Adhuc centum millia nummorum ad capiendum te offerunt. candelam volo.'
  
  Nazi blank intuentes eum, simulans se non intelligere.
  
  'Quae lucerna?'
  
  Iam tu ridiculus est, Dr. Grouse. Dico de cereo quod ex familia Coen sexaginta duos annos surripuisti. Cereus gravis sine lichino, filigreo aureo obductus. Hoc est quod volo et nunc volo.
  
  ' alibi cruentum ponite mendacium. Lucernam non habeo.
  
  Auceps ingemuit, sella recubuit, et vitreis eversis in mensa monstravit.
  
  'Numquid habes fortius?'
  
  'Post te,' inquit Grouse, ad armarium nutans.
  
  Sacerdos conversus, et pervenit ad lagenam, quae erat media plena. Pocula sumpsit, et duos digitos in lucidum flavum fudit liquorem. Bibebant autem ambo sine tosti.
  
  Auceps iterum utrem apprehendit et alterum vitrum effudit. Sorbet, et dixit, 'Weizenkorn, triticum rum. Diu fuit, cum hoc habui.'
  
  'Certus te non desidero.'
  
  ' Dextera. Sed annon vilis est?'
  
  Numidicas humeros.
  
  'Vir similis tibi, Graus'. Egregie. Frustra. Non possum credere te hoc bibisse. Tarde te venenum in sordida foramine urinae putet. Et vis scire aliquid? Intelligo...'
  
  "Non intelligis aliquid".
  
  'Bonus. Reich modos adhuc meministi. Praecepta magistri. Sectio tertia. "Si ab hoste capias, omnia abneges, et brevia tantum responsa da, quae te non admittant." Bene, Graus, assuesce. usque ad collum es suspectus.'
  
  Senex stimulo vultuque ultimo se fudit. Auceps corpus adversarii custodiebat ut consilium monstri sensim dissolutum esset. Similis fuit artificis retrogrediendi post aliquot ictus penicillo carbasi studere ante statuendi quibus coloribus proximo uteretur.
  
  Sacerdos vero voluit experiri uti.
  
  'Meas,' inquit, 'medice,' inquit Fowler, in mensa impositos, rugosos, longis et tenuibus digitis, nihil mirum de his, praeter unum minutum. articulorum, linea tenuis alba per brachium quodlibet directum continuans.
  
  Hae foedae cicatrices sunt. Quot annos nata eras, cum ea accepisti? Decem? Undecim?'
  
  Duodecimus. Piano meditatus sum: Chopin's Preludes, op 28. Pater meus ad clavim perrexit et sine admonitione Steinway operculum totis viribus inclusit. Miraculum fuit quod digitos meos non perdidi, sed numquam iterum ludere.
  
  Sacerdos vitrum suum arripuit et in contenta ejus jugis immergere videbatur. Numquam potuit cognoscere quid in alterius hominis oculis factum fuerit.
  
  "Ex quo eram novem annos natus, pater ... se mihi imposuit". Et dixi ei die illo ut nuntiarem alicui si iterum fecisset. Non minatus est. Modo manus meas delevit. Tunc exclamavit, rogavit me ut ei ignosceret et optimos doctores vocavit ut pecunia emere possit. Non, Graus. Ne cogites quidem.'
  
  Grousec sub mensa pervenit, ferramenta perscriptorem captans. Cito revocavit.
  
  Ideo te intellego, medice. Pater meus monstrum erat cui ignoscendi potestas erat supra culpam. Sed plus animi habuit quam tu. Loco retardando in medio acuto tractu, in felis pressit, et mammam meam secum sumpsit.'
  
  'Fabulam valde tangens, pater,' dixit Graus ludibrio sono.
  
  'Si dicas ita. Non occultasti crimina, sed exposita es. Et ego tibi dabo quod pater meus non habuit: casum alterum.'
  
  'Audio'.
  
  Da mihi candelam. Vicissim hunc fasciculum recipies in quo omnia documenta quae mortem tuam servabunt. Hic celare potes quod reliquum est vitae tuae.'
  
  'Et actum est?' senex incredulus interrogavit.
  
  'Quam ad me attinet'.
  
  Senex caput renuit et risu magno stabat. parvam scrinium aperuit et ollam magnam vitream plenam oryza implevit.
  
  'Nunquam grana comedunt'. Allergy habeo.
  
  Proin in mensa effudit. Erat parva nubes amyli et pulso sicco. Sacculum medium in oryza sepultum est.
  
  Auceps procumbens ad eum pervenit, sed Grousei manus osseum carpum arripuit. Sacerdos eum intuens.
  
  'Verbum habeo, ius?' senex anxie quaesivit.
  
  'Numquid valet aliquid ad te?'
  
  'Ita, quantum possum dicere.'
  
  'Tunc habes.'
  
  Medicus volatile carpi, suis manibus tremens, dimisit. Sacerdos molliter orizam excussit et sacculum panni obscuri protulit. Sertis alligatum erat. Solvit magna cura nodos, et evolvit amictum. Raedae primae hibernae Austriacae languidae culinam sordidum impleverunt cum luce aurea quae circumstantibus respondere non videbatur et cerae cinereae sordidae densae candelae in mensa. Olim candelae tota superficies tenui scheda aurea cum intricato exemplari texit. Metallum pretiosum paene evanuit, vestigia linimentorum in cera tantum relinquens.
  
  Ionicus turpiter risit.
  
  'Reliqua a arrhabone capta, pater.'
  
  Praepetes non responde. Leviorem e sinum bracæ traxit et feriebat illud. Deinde candelam erectam in mensa posuit et flammam in cacumen eius attulit. Cum licinium non esset, flammae calor ceram liquescere coepit, quae languentem odorem in mensam destillavit. Hoc aspexit Graus acerbo ironia, quasi post tot annos sibi loqui frueretur.
  
  'Invenio jocari'. Judaeus apud impignoratorium aurum Judaicum annis emerat, eoque membrum Reich superbum sustinens. Et quod nunc testificaris, evincit tuam inquisitionem prorsus inanem fuisse.
  
  ' Fallendi species possunt,' Graus. Aurum in hac candela non sum post thesaurum. Suus 'tantum entertainment pro fatuis.'
  
  Subito flammae exarserunt. Cerae conlectus in textura infra congesta est. In summitate candelae supererat, in margine viridi metalli paene conspicuum erat.
  
  Ait sacerdos: "Age, hic est; 'Nunc relinquere possum'.
  
  Surrexit auceps et pannis iterum involvit circa cereum, cavens ne se combureret.
  
  Nazis stupefacti intuebantur. Non ridere amplius.
  
  'Manere! Quid est hoc? Quid est intus?'
  
  'Nihil de te.'
  
  Senex surrexit, loculum ferramenti aperuit et cultrum coquinae protulit. Gradibus tremulis perambulabat mensam et ad sacerdotem. Auceps immotum eum observabat. Insani hominis oculi Nazi ardebant, qui totam hanc rem contemplans noctes peregit.
  
  'I postulo scio'.
  
  Non, Graus. Nos paciscor. Cereus pro lima. Id omne accipis.'
  
  Senex gladium levavit, sed expressio visitatoris denuo eum deprimere fecit. Praepetes adnuit et demittit folder in mensa. Lente cum fasciculo pannorum in una manu, et chartophylacium in altera, subnixum est ad ianuam coquinae. Senex folder sumpsit.
  
  'Nulli alii codices recte?'
  
  'Unum solum. Hic cum duobus Iudaeis foris exspectat.
  
  Ionici oculi paene papaver e basibus suis. Cultrum iterum erexit et ad sacerdotem tendit.
  
  'Tibi mentiti sunt mihi! Dixisti te mihi casum dare!'
  
  Auceps dedit ei unum extremum signaculum aspectum.
  
  'Dimittet me Deus'. Putasne te tam felicem futurum?'
  
  Tum, sine alia voce, in ANDRON disparuit.
  
  Sacerdos aedificii reliquit, tenens in pectore fasciculum pretiosum. Duo viri in griseis tunicis paucos ab ostio pedes excubabant. Praemonuit auceps praeteriens: 'Pacellum obtinuit.'
  
  Procerior alter crepuit articulos, et levi risu labiis ludebat.
  
  'Melius est,' inquit.
  
  
  2
  
  
  
  EDITUS IN EL GLOBO
  
  December 17, 2005, page 12
  
  
  AUSTRIANAE HEROD mortuum invenerunt
  
  Viennae (Press Associated)
  
  Post plus quinquaginta annos evadentes iustitiam, Dr. Heinrich Graus, carnifex Spiegelgrund, tandem ab vigilum Austriacis repertus est. Notorium Nazi bellum scelestum mortuum, apparentem impetum cordis, in parva domo in oppido Krieglach, 35 miliario ab Vindobonensi, inventum est, secundum auctores.
  
  Graus anno 1915 natus est et in MCMXXXI Factionis Nazi membrum factus est. Initio Belli Orbis Terrarum II, iam secundus erat in nosocomio filiorum Am Spiegelgrund. Graus usus est loco suo ut experimenta inhumana in infantibus Iudaicis duceret cum problematum humanarum, ut aiunt, vel defectus mentis. Doctor pluries affirmavit hanc mores hereditariam esse eiusque experimenta iustificari quia subditi "vivere non valet vivos".
  
  Graus liberos sanos contra morbos infectiosas vaccinavit, vivisectiones faciebat, et victimas suas variis mixtionibus anesthesiae injecit, ut responsionem suam dolori metirentur. Mille fere caedes intra muros Spiegelgrund bello facta creditur.
  
  Post bellum Nazis nullum vestigium fugiunt, nisi ex CCC puerorum cerebris in formaldehyde conservatis. Quamquam conatus auctoritatum Germanorum nemo eum indagare potuit. Celeberrimus Nazi venator Simon Wiesenthal, qui plus quam mille scelestos accusavit, mansit intentus inveniendo Graus, quem "perpendendi assignationem" appellavit usque ad mortem suam, implacabiliter medicum venatum per totam Americam Meridionalem. Wiesenthal ante tres menses Vindobonae mortuus est, nescius scopus suum plumbarium prope munus suum esse reductum.
  
  Fontes honorarii apud legationem Israelis Vindobonae lamentabantur, Graus sine responsionibus suis criminibus mortuum esse, sed tamen mortem repentinam celebravit, cum aetate provecta extraditionem iudiciumque processum inpediret, sicut in casu dictatoris Chileani Augusto Pinochet.
  
  "Non possum non videre manum Creatoris in morte," fons dixit.
  
  
  3
  
  
  
  KAINE
  
  Descendet, domine.
  
  Vir in sella leviter cecidit. Tremebat manus eius, quamvis motus non notabilis esset ei qui eum et adiutorem suum non noverat.
  
  'Quid est enim, sicut? Diligenter examinasti?'
  
  'Scis quid habeo, domine.'
  
  altus spiritus erat.
  
  Ita Jacob. Meum paenitemus.
  
  Et hoc dicto surgens homo ad longinquum imperium accomodavit. Premebat unum e globulis, contortis albis. Aliquot iam remotis iam fregisset, adiutor tandem dedit, ac singularem ex acrylico adparatu senis manus figuram adaequare iussit.
  
  'Meos mores exhausti esse debent,' inquit senex, 'Paenitet.'
  
  Adiutor eius non respondit; Intellexit bulla opus dimittere vapore. Homo erat modestus, sed notissimus status vitae suae, si modo dici possunt compatibiles.
  
  'Dolet me sedere totum diem,' inquit, 'scis? Quotidie mihi minus et minus placet in rebus communibus. Nequam factus sum senex excors. Singulis noctibus cum cubitum ibo, "cras" me dico. Cras sit amet enim ante. Mane autem facto surrexi, et consilium meum abii, sicut dentes meos.
  
  Dixit adiutor, "Domine," "Melius volumus incipere, qui innumeras variationes thematis audiverat.
  
  'Numquid omnino necesse est?'
  
  Tu es qui hoc petisti domine. Velut quoquam soluta moderari modus.'
  
  ' Modo legere potui famam.'
  
  Praesent non justo ipsum. Iam in quarta periodo sumus. Si huius expeditionis pars esse vis, loqui peregrinis assuesces habebis. Dr. Houcher hac in re satis claruit.'
  
  Senex aliquot globulis remotis imperium premebat. Caeci in conclavi deprimebantur et lumina iterum sedente exierunt.
  
  "Estne alia via?"
  
  adiutor eius caput renuit.
  
  'Recte igitur.'
  
  Assistentis ad ianuam ferebatur, fons sola manens luminis.
  
  'Iacobus'.
  
  Etiam, domine?
  
  'Antequam exeatis... An sapis si paulisper manum teneo? Timeo.'
  
  Assistentes fecerunt ut postulaverunt. Manus autem Cain tremebat.
  
  
  4
  
  
  
  KAYN INDUSTRIES PRINCIPIUM
  
  EBORACUM NOVUM
  
  
  Die Mercurii 5 Iulii 2006 11:10 sum.
  
  
  Orville Watson digitos trepidus in denso corio emisit in gremio suo. Praeter duas horas, in sede sua padded dorsum sedet in area receptionis in area XXXVIII Turris Kayn. Ad $3,000 horae, quilibet alius laetus erit usque ad Doomsday exspectandum. Sed non Orvill. Iuvenis Californian perforaretur. Nam taedium pugnae erat volutpat.
  
  Collegium addenda eum. Invitus in familiam suam secundo anno excidit. Bonum opus in CNET invenit, unum e societatibus in fronte novae technologiae, sed iterum iterum taedio victus est. Orville novas provocationes assidue quaerebat et eius vera passio interrogationibus respondet. In insequente millennii, his entrepreneurialis animus eum hortatus est ut suum officium in CNET relinqueret et a suo comitatu inciperet.
  
  Mater eius, quae cotidie in ephemeride circa proximum dol-com ruinam legitur, obiecit. Curas eius non destitit Orvillius. Corpus suum CCC librarum, crines flavos in caudam refert, et vidulus vestimentis plenus in decrepitum primum et per regionem eiecit, usque in cella in Manhattan cella terminans. Ita natus Netcatch. Slogan eius fuit 'Quaeris, respondemus'. Totum consilium nihil aliud esse potuit quam insanum somnium iuveni cum esu inordinatio, nimis multarum curarum, ac singularem interreti intelligentiam. Sed tum 9/11 factum est et Orville statim tria intellexit quae grapheocratas Washingtoniam cepisse nimis diu instare sunt.
  
  Primum, quod methodi eorum informationes sunt triginta anni obsoletae. Secundo, politica rectitudo ab administratione octuagesimo Clinton introducta difficiliorem etiam informationem fecit eo quod solum in "fidelibus fontibus" inniti posses, qui cum terroristis tractabant inutiles erant. Tertio, Arabes novos Russos ad explorandum venisse.
  
  Mater Yasmina Orville nata et in Beryto multos annos nata est et antequam duceret architectum pulchrum ex Sausalito, Californiae, cui in consilio Libano laborabat. Mox coniuges in Civitates Americae Unitas commoverunt, ubi pulcher Yasmina unicum filium suum Arabicum et Anglicum docuit.
  
  Assumens varias identitates online, iuvenis deprehendit portum secretas extremistis esse. Corporaliter non refert quam longe decem radicales esse possent; online spatium mensuratum est in milliseconds. Eorum identitas esset occulta et eorum ideae delirare, sed invenire homines online qui prorsus similes cogitabant. Intra hebdomades Orville perfecit quod nemo in occidentali intelligentia per conventionales modos efficere potuit: unum ex maxime radicalibus reticulis terrorismi islamici transfudit.
  
  Unum mane primo 2002, Orville meridiem in Washington cum quattuor scriniis folder in trunco vanis egit. In praetorium CIA perveniens, hominem auctorem terrorismi islamici quaesivit, dicens se magnas informationes detegere. In manu eius fuit summa pagina decem inventionum. Humilis officialis, qui ei occurrebat, duas horas expectare fecit antequam etiam molestam eius relationem legeret. Peractis perlectis, officialis adeo exterritus est ut praefectum suum vocaret. Paucis post minutis, quattuor viri apparuerunt, Orville in aream eiecerunt, eum vestitum in cubiculum interrogandi traxerunt. Orvillius totis ignominiosis intrinsecus arrisit; sciebat se clavum in capite ferire.
  
  Cum magnos ictus in CIA intellexit amplitudinem ingenii Orville, illi officium obtulerunt. Orville eis dixit quid esset in quattuor capsulis (qui tandem ad viginti tres comprehensiones in Civitatibus Foederatis Americaeque Europaeae ducti sunt) solum specimen gratuitum fuit. Si plura vellent, pactionem cum nova societate eius retexere, Netcatch.
  
  "Addere debemus pretia nostra racionabilia" dixit. 'Nunc,' possumne quaeso mihi indusam recipere?
  
  Post annos quattuor et semis, Orvillius duodecim pondo aliam induit. Eius etiam patrimonio putent aliquod pondus adepti. Retegere in praesenti utitur decem operariis plenus-tempus qui accuratas relationes parant et quaerunt informationes de maioribus imperiis in mundo occidentali, maxime in rebus actis securitatis. Orville Watson, nunc nummorum nummorum, iterum iterum coepit.
  
  Usque ad hanc novam provocationem pervenerunt.
  
  Netcatch suum modum agendi habuit. Omnes petitiones pro suis serviciis in forma questionis faciendas. Huic ultimae quaestioni adiuncta erant verba 'provisiones infinitae'. Quod factum est a societate privata et non imperium etiam curiositatem Orville excitavit.
  
  
  Quis est pater Antonii Fowler?
  
  
  Orville e strato gausapo in interstitium surrexit, torporem in musculis relevare conatur. Manus simul posuit et post caput, quoad potuit, eas extendit. Exhibita percontationes ex comitatu privato, praesertim Kayn Industriae, quae summa quinque Fortunae 500 erat, insolita fuit. Praesertim tam extranea et accurata petitio sacerdotis ordinarii a Boston.
  
  Orvillius.
  
  Orville modo superiores artus tendens cum obscuro crine, exsecutiva vestitu sumptuosa lite aedificata, sequestrarium ingressus est. Vix triginta erat et Orville ob specula incondita serio considerabat. Apparebat ex colore aurantiaco pellis suae quod non alienus fuit utens lecto taniendi. Duro accentu Britannico locutus est.
  
  'Mr Watson. Ego Iacobus Russell sum Raymundus Kane adiutor exsecutivus. Locuti sumus in phone.
  
  Orvillius se sine magno successu recuperare temptavit et manum porrexit.
  
  'Mr Russell, admodum tibi obviam sum. Paenitet, ...'
  
  'Nolite solliciti esse. Sequere me quaeso, et ego te in conventum tuum ducam.'
  
  Transeuntes velatas cameram et ad portas ligneas in extremo fine pervenerunt.
  
  'Contione? Inventiones meas putavi explicasse tibi.
  
  Bene, non vere, Mr Watson. Hodie Raimundus Kane audiet quid dicere debeas.
  
  Orville respondere non potuit.
  
  "Estne quaestio, domine Watson?" Non belle?'
  
  ' Etiam. Nec. Dubium est, Mr Russell. Tu modo me mirum. Mr. Kine...'
  
  Russell parvam manubrium in machina lignea portae traxit et tabella delapsa est ut simplex vitri nigri quadratum patefaciat. Dux dexteram suam super vitro posuit et lumen aureum illuminatum, sequitur breve dentia, et tunc ianuam aperuit.
  
  'Intelligo admirationem tuam posuisse quod de instrumentis D. Caini locutus est. Sicut tu probabiliter scis, dico meus homo qui secretum suum aestimat...'
  
  Eremita stupri est, hoc est, Orville putavit.
  
  '... sed non debes sollicitari. Solet non vult peregrinos dare, sed si certas rationes sequaris...'
  
  Ambulabant in angusto ANDRON, in cuius fine adstitit portae electivae metalli lucidae.
  
  'Quid vis' plerumque, Dominus Russell?
  
  Princeps fauces purgavit.
  
  Dico autem vobis, quod quarta persona eris tantum, non computans supremam exsecutivam huius firmi, qui occurrit cum Domino Cain in quinque annis, quos operatus sum pro eo.
  
  Orville sibilum longum dedit.
  
  "Est aliquid".
  
  Attigit elevator. Nulla erat felis sursum vel deorsum, in muro tantum pauci codex.
  
  'Visne tam benignus esse ut alteram viam videas, Mr Watson?' Russell dixit.
  
  Juvenes Californian fecerunt ut ei nuntiatum est. Series beeps facta est ut exsecutiva dialed in codice.
  
  ' Nunc circumagi potes. Gratias tibi.'
  
  Orvillius iterum in faciem conversus est. Portae elevator apertae sunt et duo homines intraverunt. Iterum nullae erant globuli, solum lectoris magneticae chartae. Russell chartam plasticam protulit et in rimam celeriter inseruit. Fores clausae et elevator lente admotus sunt.
  
  "Tua bulla certe salutem suam graviter accipit", Orville dixit.
  
  'Dominus Cain satis paucos minas mortis accepit'. Nam ante paucos annos gravius caedes in eum conatum erat, et felix fuit quod intactus evasit. Quaeso ne nebulam timeas. Omnino tutum est.'
  
  Orville miratus est quid de inferno Russell loqueretur sicut tenuis caligo e lacunari cadere coepit. Suspiciens, Orville varias cogitationes animadvertit quae novam imbrem nubem iacerent.
  
  'Quid fit?'
  
  'Mitis compositio antibiotica est quae omnino tuta est. Placetne tibi odor?'
  
  Heck, etiam visitatores suos spargit antequam eos viderit efficere ut in suis seminibus ad illum non transeant. animum mutavi. Hic homo eremita non est, lusus paranoidus est.
  
  'Mmmm, Etiam, bonum. Minty, ius?'
  
  ' silvestrium menta essentia. Ipsum refrigerium.'
  
  Orville labellum momordit ut ne responderet, et potius in septem-figurarum libellorum notavit, quod Kine daret momento quo egressus est e cavea aurata illa. Haec cogitatio eum aliquantum recreavit.
  
  Portae elevatoris apertae in spatium magnificum cum luce naturali. Dimidium tricesimi noni tabulatum ingens erat atrox vitreum muratum cum sententiis panoramicis de Hudson Flumine. Recta ante Hoboken erat, et ultra meridiem Ellis Island.
  
  'Impressive'.
  
  Mr Kine radices eius meminisse vult. Sequere me quaeso'. Simplex decor contra maiestatem. Tabulatum et utensilia erant omnino alba. Altera medietas areae Manhattan imminens separata est a atrox vitreo muro, etiam albo, cum pluribus ostiis. Russell unus ex illis in fronte sistitur.
  
  Bene, domine Watson, Mr Kine te nunc excipiet. Sed antequam introeas, pauca tibi simplicia praecepta deponere velim. Primum, noli eum directe intueri. Secundo, noli eum interrogare. Tertio, noli eum tangere vel appropinquare. Cum ingrederis, parvam mensam cum exemplari tuo relationis videbis et imperium remotum pro tua potestate Point praesentandi, quod munus tuum hoc mane nobis dedit. Mane ad mensam, da praesentationem, et quam primum es facta relinquas. Ego hic te exspecto. Suus?'
  
  Orville timida adnuit.
  
  'Meum faciam.'
  
  'Recte igitur,' inquit Russell, aperi ostium.
  
  Californian dubitavit antequam cubiculum ingrediatur.
  
  Obsecro, unum aliquid. Netcatch invenit aliquid interesting per inquisitionem solitam quam fecimus pro FBI. Causa est credere quod Kine Industriae signum pro terrorista islamicis fieri posse. In hac relatione actum est, dixit Orville, DVD ministro tradens. Russell eam vultu sollicito cepit. 'Comitas a nobis est.'
  
  'Immo tibi plurimum ago, Mr Watson. Et bona fortuna.'
  
  
  5
  
  
  
  HOTEL LE MERIDIEN
  
  AMMAN, Iordanis
  
  
  Die Mercurii 5 Iulii 2006 18:11 a.m.
  
  
  In altera parte mundi Tahir Ibn Faris, officialis minor in Ministerio Industry, paulo serius quam solitum munus reliquit. Cuius dedicationis ratio non fuit opere, quod fuit eximium, sed desiderium non videri. Minus quam duo minuta ad destinatum locum percepit, quae non erat statio vulgaris, sed Meridien luxuriosus, deversorium quinque-stellarum optimum in Iordane, quod nunc occupatum est a duobus viris qui hoc conventum per notum postulaverant. industrialis. Dolendum sane, hic intermedius peculiaris famam suam per canales nec honestos nec mundas meruit. Ita Tahir suspicatus est invitationem capulus posse dubias implicationes habere. Et quamvis viginti tres annos honesti operis in Ministerio superbus esset, minore superbia et plus ac plus pecuniae indigebat; causa est, quia filiam natu maximam in matrimonium duxerat, et ei carus constaret.
  
  Ad unum ex suitis petentis, Tahir imaginem suam in speculo inspexit, cupiens aere avidiore habere. Vix quinque pedum erat, et venter, barba canescens, calvitiem incalescens magis quam urbanus servus urbanus ebriosus viderit. Minimum ex vultu honestatis vestigium voluit delere.
  
  Quid plus quam duo decennia honestatis dare neglexerunt erat ius questae pro eo quod fecit. Cum pulsavit, genibus suis contusa est. Mitigandum curavit momento antequam cubiculum ingrederetur, ubi salutatus est a bene ornatu Americano, qui se in quinquaginta spectavit. Alius homo, multo iunior, sedebat in spatioso exedra fumigans dum in cella telephonica colloquebatur. Cum ille maculosus Tahir, colloquium finivit et stetit ut eum salutaret.
  
  "Ahlan wa sahlan" eum salutavit in Arabica perfecta.
  
  Tahir obstipuit. Cum variis occasionibus pecunias recusavit, ut agrum in Amman industrialem et commercialem usum rejiceret, collegarum suorum minus probum vere aurum - id fecit non ex officio, sed ex offensa arrogantia Occidentalium; paucis momentis postquam cum eo congressi sunt, tesserae pupae in mensa iaciebantur.
  
  Colloquium cum his duobus Americanis magis diversum esse non potuit. Ante oculos attonitos Tahir, senior ad humilem mensam sedit, in qua quattuor ollas, Bedouin ollas capulus et parvum carbonem ignem paravit. Constant manu, novas fabas in patina ferrea coxit et refrigeraret. Tum fabam tostam cum vetustioribus in mahbas parvo mortario contrivit. Totum sermonem continuum comitatur, nisi cum mahbash pistillum rhythmice percutit, cum hic sonus ab Arabibus ut musica quaedam habeatur, cuius artificia ab hospite aestimari debet.
  
  Americana adiecit cardamomum semina et ternum croci, mixtionem diligenter medicandi secundum traditionem saeculis posterioribus. Poculum, quod nulla manubrium habebat, ut moris erat, hospitis - Tahir tenuit, dum Americanus medium medium implevit, quia privilegium hospitii primus principali personae in conclavi serviendum erat. Tahir capulus suum bibit, adhuc parum dubitat de eventibus. Putabat se non plus quam unum poculum bibere, cum iam sero esset, sed cum gustasset bibere, ita gavisus est, ut quatuor plus biberet. pateram sextam bibendi consummasset, nisi ob hoc quod inhumanus habebatur, tantundem bibere.
  
  "Dominus Fallon, numquam putavi aliquem natum in terra Starbucks" Bedouin gahwa ritu tam bene praestare posse," Tahir dixit. Per hoc tempus satis commodus erat eosque scire cupiebat ut excogitare posset quid infernum illi Americani vellent.
  
  Huic minimus praesentantium causa centesimum aureum cigarette ei tradidit.
  
  'Tahir, amice, desine quaeso nos in proximis nominibus vocare. Ego sum Petrus et hic Francus est," inquit dum alterum Dunhill accendens.
  
  Gratias tibi, Petre.
  
  ' fine. Nunc ut remissi sumus, Tahir, annon insulse sit si de negotio disseramus?'
  
  Senes servi civilis iterum iucunde mirati sunt. Duae horae praeterierunt. Arabs non placet de rebus ante dimidiam horam disputare aut sic praeterisse, sed Americanus hoc etiam licentiam petivit. Tahir in tempore illo paratus est ad aedificandum omne aedificium quod postea erant, etiam regis Abdullah palatium.
  
  Omnino, amice.
  
  "Bene, hoc opus est: licentia Kayn Mining Societati ad phosphatum meum per annum unum, hodie incipiendo."
  
  'Non facile erit,' mi amice. Tota fere oram maris Mortui loci industria iam occupata est. Phosphates et voluptuaria similesve fere nostrae tantum opes nationales, ut nostis, sunt.
  
  'Non dubium, Tahir. In Mare Mortuum non quaero, tantum parvam aream circiter decem milia passuum quadrata in his coordinatis sitas.
  
  qui chartam Tahir prodidit.
  
  '29ў 34' 44" N, 36 ў 21' 24" E? Gravis esse non potes, amici. Inter septentriones et orientem est Al-Mudawwara.
  
  Non longe a confinio Arabiae Arabiae. Scimus Tahir.'
  
  Confundentes eos Iordanis aspexit.
  
  Non sunt phosphates. desertus est. Mineralia inutilia sunt ibi.
  
  Bene, Tahir, multam fiduciam habemus in machinationibus nostris et putant se extrahere quantitatem significantem phosphatae in hac provincia. Utique, ut benevolentiae nostrae gestus, parva tibi commissio reddetur.'
  
  Tahir oculi laxati sunt ut amicus novus chartophylacium suum aperuit.
  
  'Sed oportet.
  
  "Satis parum nuptiis Miyoshi, vox?"
  
  Et parva domus litus cum duobus car- garage, Tahir cogitatur. Qui Americani damnant, probabiliter putant se cultissimos esse et oleum in area invenire. Quasi non millies ibi quaesiverimus. Ego certe non sum futurus qui somnia sua perdat.
  
  Amici mei, non dubium est quin vos viri magni et magni et cogniti estis. Certus sum enim quoniam negotia vestra sunt grata in regno Iordanis Hashemiae.
  
  Quamvis Petrus et Francus MELLICULUS rident, Tahir perseverunt ut aenigmate super id quod omnia significabant. Quid erant illi Americani infernum in eremo quaerentes?
  
  Quantumvis cum hac quaestione luctatus sit, ne acrius quidem admonuit quin paucis diebus conventum vitae suae constaret.
  
  
  6
  
  
  
  KAYN INDUSTRIES PRINCIPIUM
  
  EBORACUM NOVUM
  
  
  Die Mercurii 5 Iulii 2006 11:29 am.
  
  
  Orville in camera obscura se invenit. Solus fons lucis erat lucerna parva in ambone pedibus decem, in qua stabat ejus fama, cum remota potestate, sicut ei praepositus fuerat. Ambulavit remotis. Quod cum aspiceret, cogitans quomodo se sisteret, subito clare rutilabat; Magnum tegumentum pedum viginti minus erat unde stabat pedes sex. Ostendit frontem paginae suae praesentationis cum logo rubeo Netcatch.
  
  'Gratias tibi valde, Mr Kine, et mane bonum. Honor me dicere incipiam...'
  
  Humile erat humerum et imaginis tegumentum mutatum ad ostendendum titulum propositionis et primae duarum quaestionum;
  
  
  QUI EST PATER Antonius Fowler?
  
  
  Videlicet Dominus Kine brevitatem et temperantiam probavit, et secundas habuit manus ad celeritatem rerum remotas.
  
  Bene, senex. nuntium intellexi. Ad negotia descendamus.
  
  Orvillius pressit remotam ad proximam paginam aperiendam. Depingitur sacerdos tenui, rugosa facie. Calvus erat, et quod reliquerat, perbrevis erat. Orville ante se tenebras loqui coepit.
  
  Ioannes Antonius Fowler, alias Antonius Fowler pater, alias Tony Brent. Natus est die 16 mensis Decembris anno 1951 in Boston, Massachusetts. Oculi viridis, libras circiter 175^. Gra- cia agentis et perfecta mysteria. Hoc mysterium solvendo sumpsit duos menses investigationis per decem ex probatissimis inquisitoribus meis, qui solum in hoc opere laboraverunt, et notabile pondus nummi ad palmas aliquorum bene positorum fontium ungendas. Quod late explicat tria miliones dollariorum ad hanc relationem apparandam, domine Kane.
  
  Tegumentum iterum mutatum est, hoc tempus ostendens photographicam familiam: duo in horto bene vestiti quod instar domus pretiosae videbatur. Iuxta illis est puer gratus obscurus circiter undecim. Manus patris scapulam pueri expressisse videbantur, et omnes tres stricti risum habebant.
  
  'Unicus filius Marci Abernathy Fowler, negotia magnatus et dominus Infinity Pharmaceuticals. Hodie societas biotechnologia est cum multi-million pupa turnover. Post parentes eius in casu suspecto anno 1984 mortui sunt, Antonius Fowler societatem cum ceteris bonis vendidit et omnia charitati donavit. Domum parentum suorum in Beacon Hill custodivit, eam duobus liberis conducit. Sed supremam partem reliquit, eamque in diaetam cum supellectili quadam et totum librorum philosophiae fasciculum convertit. Ibi moratur subinde cum in Boston est.'
  
  Proximus iactus ostendit minorem versionem eiusdem mulieris, hoc tempore in campo collegii, togam promtam gerentem.
  
  Daphne Brent chemicus peritus fuit qui in infinitum pharmaceutica laboravit donec dominus eam amavit et uxorem duxerunt. Cum concepit, Marcus eam iactat in cod. Novimus omnes de familia Fowler, excepto quod Antonius iuvenis Stanford ivit pro Collegio Bostoniensi sicut pater eius.
  
  Proxima labitur: Antonius iuvenis, non multo antiquiorem quam teenager, cum gravi vultu, stat sub poster qui dicit '1971'.
  
  Aetatis suae viginti, cum gradu in Psychologia ab academia honoribus lectus est. Minimus in suo genere. Haec imago photographica ante mensem graduatio capta est. Supremo semestri die, saccis refertis, ad academiam conscribendi munus profectus est. Ad Vietnam ire voluit.
  
  Apparuit imago obsoletae flavidae formae in velo, quod manu impletum est.
  
  Haec photographica est eius AFQT, militaris absolute exem. Auceps laceratus ex centum nonaginta octo. Centurio ita impressus est ut eum statim misit in Lackland Air Force Base in Texas, ubi praecipuam institutionem accepit, quam provectus parachute brevians ob singulares operationes unitas quae gubernatores post lineas hostium resurrexerunt. Dum in Lackland, belli clandestini artem didicit et gubernator helicopterus factus est. Post annum et dimidium pugnatum legatus domum rediit. Inter eius nomismata sunt Purpura Cordis et Air Force Crucis. In relatione accurata informationes de actionibus quae ei his numismata attulerunt invenies.
  
  Plurium virorum emissa uniformiter in airfield. In medio stetit Auceps, sacerdote indutus.
  
  'Post Vietnam, Fowler in seminarium catholicum intravit et anno 1977 ordinatus est. Assignatus est cappellanus militaris apud Spangdal Air Force Base in Germania, ubi CIA suppletus est. Per artes linguae linguae facile est videre quare eum voluerint: Fwler in undecim linguis est facundus et in quindecim aliis potest. Societas autem non sola divisio est quae eum conscripsit.'
  
  Alia photographica Fowler Romae cum duobus aliis iuvenibus sacerdotibus.
  
  Nuper lxx, Fwler legatus societatis factus est. Statum suum conservat ut capellanus militaris et ad nonnullas copias armatas per orbem basium pergit. Delationes quas tibi tantum dedi, ex quotcunque institutionibus provenire potest, sed quod deinceps dicturus sum, summa est secreta et difficillima.'
  
  Tegumentum off. Sub lucem projectoris Orville facilem cathedram in qua aliquis sedebat prope efficere potuit. Conatus est ne figuram inspiceret.
  
  Aucupor est agentis Societas Sanctae, ministerium arcanum Vaticanum. Ordinatio parva est, vulgo ignota, sed activa. Una ex suis artibus vitam pristini Israelis Praesidis Golda Meir salvam est cum terroristae islamici prope Romam in visitatione eius planum flare venerunt. Numismata Mossad data sunt, sed Sancta Foedus non curabat. Accipiunt verbum secretum servitutis proprie. Solus Summus Pontifex cum nonnullis Cardinalibus de suo opere publice certiores facti sunt. In communitate intelligentiae internationalis, Foedus colitur et timetur. Dolendum est, parum addere de historia Fowleri cum hac institutione. Quoad opus suum cum CIA, ethica professionalis et contractus cum Societate me impediunt quominus aliquid aliud detegam, Dominus Kine.
  
  Orville faucibus purgatum. Quamquam responsum a figura in fine cubiculi non exspectavit, restitit.
  
  Ne verbum quidem.
  
  Quod ad secundam quaestionem tuam, domine Kine...
  
  Orville per tempus consideravit an detegeret Netcatch non esse responsalem huius particularis informationis inveniendae. Quod ad munus suum in involucro obsignato ex fonte anonymo factum sit. Et alia negotia esse quae implicaverunt quod Kayn Industriae clare adipisci voluit. Tunc autem recordatus est elisam mentholis ignominiosas caligo, et mox tacuit.
  
  Iuvenis femina oculis caesiis et crinibus aeneis in velo apparuit.
  
  "Iulus diurnarius nominatus est..."
  
  
  7
  
  
  
  EL GLOBO EDITIONS
  
  MADRID, HISPANIA
  
  
  Die Iovis, die 6 mensis Iulii, anno 2006. 8:29 a.m.
  
  
  'Andrea! Andrea Otero! Ubi infernum es?
  
  Dicere silentium in officio editoris regnasse ad sonum clamorum editoris acturum, non omnino accuratum esse, cum editorialis officium diurni diurni horae ante publicationem numquam quiesceret. Sed voces nullae erant, quae in prospectu soni telephoniorum, radiorum, televisionum, machinarum machinarum et typographorum quasi silentium inconveniens videntur. Vidulum in unaquaque manu dux portavit et diurna sub bracchio ligatum habuit. Vidulas in vestibulo ad nuntium nuntium demittit et recta ad officium Internationale, ad solam mensam vacuam contendit. Is pugnum in eum iratus impulit.
  
  Nunc exire potes. Ego te vidi intendere ibi.
  
  Tarde, iuba, crine flavo aeneo, et facies iuvenili caerulea e sub mensa prodiit lusca. Nonchalant agere conata est, sed facies erat temporis.
  
  Bulla Hi. Modo omissa stylo.
  
  Extenditque notario veteranus et componit galerum suum. Editor principis calvitium tabo exitus erat, sic certe non adiuvabit Andrea Otero quod haec decurrere modo testata erat.
  
  Non sum laetus, Otero. Minime satis. Potesne mihi dicere quid infernum agatur?
  
  'quid tandem, princeps?'
  
  'Habesne quattuordecim miliones nummi in ripa, Otero?'
  
  'Non vidi ultimum tempus.'
  
  Re vera, cum novissima repressit, grave overdratum in quinque creditis chartis, ob nimiam illam cum Hermes saccis et Manolo Blahnik calceis. Percontatus est percontando dicasterium department progressum in Nativitate sua bonum esse. Pro tunc triennio.
  
  "Melius est tibi amitam locupletem quae sculponeam exuendo est, quia hoc est quod mihi constat, Otero."
  
  Noli me insanire, princeps. Quod in Hollandia factum non erit, iterum fiet.'
  
  Non dico de syngraphis tuis, Otero. Editor dixit de Francisco Dupré, chartam hesternae in mensa iactans.
  
  Damn, Andrea hoc punctum cogitasti.
  
  'Olim! Unam pessimam diem cepi in ultimis quinque mensibus, et vos omnes daturam.
  
  In instanti, totum nuntium nuntium, usque ad ultimum notario, hians obstitit et ad mensam suam reversus est, subito iterum opus suum intendere potest.
  
  'Age, dux'. Vastum, perditio.
  
  ' Peculatio? Estne id quod vocas?
  
  'Certe! Ingens pecuniae copia ex rationibus clientium tuorum transferendis ad rationem personalem tuam plane vastum est.'
  
  "Et utens pagina anteriore sectionis internationalis ad tubam simplicem errorem factum a majore detentore unius maximae proscriptionum, est defectus totalis, Otero".
  
  Andream devoravit, innocentiam simulans.
  
  'Maior socios?'
  
  Interbank, Otero. Qui, casu nesciebatis, duodecim miliones nummi proximo anno in hac diurna egimus et alterum quattuordecim annos proximos consumpturus erat. Cogitabam. Praeteriti temporis.
  
  'Principale... veritas pretium non habet.'
  
  Ita est: quattuordecim decies centena millia nummi. Principes eorum auctores. Tu et Moreno hinc exi. Abiit.'
  
  Intravit reus pedes trahens. Fernando Moreno editor pernoctare erat qui innoxium oleum societatis fabulae lucrum delevit et cum Andrea sensu reposuit. Breve tempus fortitudinis fuit quod nunc paenituit. Andreas collegam suum, medium senem, intuens uxorem ac tres liberos cogitabat. Iterum deglutivit.
  
  Dux Moreno nihil ad rem. Ego sum ille qui articulum proxime ante ad instare posuit.'
  
  Facies Moreno secundo illustrata est, deinde ad pristinam compunctionis expressionem rediit.
  
  'Noli ineptire, Otero' dixit editor acturum. Hoc est impossibile. Hyacinthum ire permittitur.'
  
  Hermes, systema computatorium in ephemeride, systemate coloratum laboravit. Ephemerides paginae elucidatae sunt dum notario in illis rubris operabatur, viridis cum irent ad editorem summopere probandum, et tunc blue cum nox editor eas typographo imprimendas tradebat.
  
  'Initium feci in ratio caerulea utens tesseram Moreno, princeps' Andrea mentitus est. 'Nihil ad rem.'
  
  'Ita vero? Et ubi habebatis Tesseras e? Potesne id explicare?'
  
  Retinet illud in scrinio summo perscriptorem. Facilis fuit.'
  
  'Verumne est, Moreno?'
  
  'Bene ... yeah, princeps, nox editor dixit, operam suam faciens ne subsidia exhibeat. 'Paenitet'.
  
  El Globo editori adhuc non satisfecit. Ad Andream se tam cito convertit ut eius calvitium super calvum leviter lapsus fuerit.
  
  Damn, Otero. Erravi de te. Sicut stultus cogitavi eras. Nunc te ineptum ac turbatorem intelligo. Ego ipse fac ne quis umquam medium canem conducat sicut tu iterum.
  
  'Sed princeps...' Andreae vox desperata cecinit.
  
  Salvum fac spiritum, Otero. Vos demitto.'
  
  ' Non credo...
  
  'Ita accensus es ut te amplius non videam'. Nec possum te audire.
  
  Bulla ab Andreae scrinio discessit.
  
  Andreas cubiculi circumspiciens nihil aliud vidit quam dorsa capitum notariorum suorum. Moreno ambulavit et iuxta eam stetit.
  
  Gratias tibi, Andrea.
  
  'Omnia est bonum. Insanus esset ambobus incendi.'
  
  Moreno caput renuit. 'Paenitet me tibi dicere quod in systema detruncaris'. Nunc adeo iratus est ut vitam tibi difficilem vere faciam. Scis quid accidit cum pergit unus e suis crucesignatis...
  
  'Similis iam incepit,' Andrea dixit nuntium nuntium demonstrans. 'Subito leprosus sum. Bene, non sicut fui ante gratissimum alicuius.'
  
  'Non malus es', Andrea. Profecto es notario bello interterritus. Sed tu es loner et nunquam de consequentibus solliciti. Alioqui, fortuna.'
  
  Andreas iuravit sibi quod non clamaret se esse mulierem fortem et independentem. Dentes grisavit ut custodes res suas in pyxidem inferrent, et aegerrime promissum servarent.
  
  
  8
  
  
  
  AEDIS ANDREAE OTERO
  
  MADRID, HISPANIA
  
  
  Die Jovis 6 Iulii 2006 11:15 a.m.
  
  
  Quod maxime odio habuit Andreas cum Eva ad bonum exisset, sonus clavium suorum cum domum venit, eas in mensa iuxta ostium collocavit. In atrio resonabant concave, quod Andreas vitam summatim sensit.
  
  Cum ibi Eva diversa essent. Illa curreret ad ianuam sicut puella, oscula Andream, et garrire incipit de eo quod fecerat vel populus obvium habuit. Quo turbine oppressus Andreas, ne ad stibadium perveniret, pacem et quietem oravit.
  
  Orationes eius responderunt. Eva unum mane reliquit ante tres menses, sicut apparuerat: repente. Nullae singultus, nullae lachrymae, nullae desiderii erant. Andreas fere nihil dixit, etiam aliquod levamen sensit. Post multum tempus fuisset paenitendi, cum languida resonans clavium sonantis silentia conclavis frangit.
  
  Diversis modis vanitatem agere tentavit: radio relicto, cum domum reliquit, claves in sinum Genuensium reponens, simulac ingressa est, secum colloquens. Nihil dolis eius potui larva silentio, intus enim venit.
  
  Nunc, cum in diaetam ingrederetur, pes eius in calce deposito ultimo conatu non solus: an orange felem maculosus. In deliciis copia, cati dulcis et amabilis videbatur. Accepit Andream fere quadraginta octo horas ut eum odisse inciperet. It aptus her. Rem odio tractare potui. Erat activae: tu modo odio aliquem vel aliquid. Quod non potuit tractare deceptionem fuit. Te solum agere cum.
  
  ' Hi LB. coniciunt Mem. Quid tibi videtur?'
  
  Andreas nomen ei dedit LB, breve pro "Parvulo Bastardo", postquam monstrum balneo inpeditum indagare et shampoo pretiosam fistulam indagare ac divellere curavit. LB per nuntium dominam suam accensam impressam esse non videbatur.
  
  'Non curas, facis? Cum debeas,' inquit Andrea, ferens vas cupam e amet et cochleari in disco contenta ante L.B. 'Cum nihil habes quod manducem, ego te ad D. Wong Sinicae popinae in angulo vendam'. Tunc ibo et iubeo pullum amigdalarum.
  
  Cogitatio de eo quod in popina Sinensi in menu esse non appetitum LB cohibebat. Feles non observavit quicquam vel quis. Vixit in suo mundo, iracundus, segnis, indisciplinatus et superbus. Andreas eum odio habuit.
  
  Quod me tantum de me admonet, putavit.
  
  Circumspexit, irritata quod vidit. Scrinia pulvere operta sunt. Cibi reliquiae in solo erant, submersa sub monte sordidae ferculorum obruta est, et manuscriptum novi imperfecti abhinc tres annos per latrinae pavimentum sparsum est.
  
  Crap. Si modo possem reddere pro purgatione dominae cum scidula...
  
  Solus locus in conclavi ubi ordo regnabat erat ingens - Deo gratias - cubiculum in thalamo suo. Andreas cum suis vestibus diligentissimus erat. Reliqua diaetae quasi zona bellica videbatur. Credidit pulmentum suum esse unum ex causis maximis ad dissolvendum cum Eva. Erant simul duos annos. Ingeniarius adulescens machinam purgans erat, et Andream Vacuum Cleaner Romanticum eam amanter confodit, quia probavit diaetam mundare ad comitatum Barry White.
  
  Illo momento, cum calamitatem suam diaetam inspiceret, Andreas revelationem habuit. Porcellum mundabit, vestimenta sua in eBay vendet, officium bene solvens, debita reddet, et cum Eva componet. Iam propositum habebat missio. Omnia essent perfecta.
  
  Sensit impetus industriae in corpore suo. Profectus est ad exacte quattuor minutas viginti et septem secundas, quae tam exacte quam diu eam accepit ut saccum purgamentum aperiret, quartam partem reliquiarum in mensa iactare cum paucis ferculis sordidis, quae salvari non poterant, passim moventur. ex uno loco in alium locum pulsa librum, quem nocte ante legerat, ita ut photographica intus ad pavimentum decidisset.
  
  Simul sunt. Postremam unam tulerunt.
  
  Frustra est.
  
  In lectum concidit, singultus quasi saccus quisquiliae quaedam contenta in exedram stragulam fundebat. L.B. ambulavit et accepit esum pizza. Caseus virescere coepit.
  
  'Est manifestum, annon LB? Non possum fugere qui sim, saltem non scopa et scopa.'
  
  Feles ad hoc minime attendit, sed ad ostium conclavis accurrit et contra ostiolum fricare coepit. Andreas automatice surrexit, animadvertens aliquem campanam pulsaturum esse.
  
  Quis furiosus tali noctis tempore venire potuit?
  
  Ianua patefecit, mirum visitatorem antequam sonare posset.
  
  'Hi pulchritudo'.
  
  'Cogito nuntium celeriter percurrit.'
  
  'Malum nuntium'. Si incipis flere, ego hic relinquam.'
  
  Andrea deflexit, fastidium expressit in faciem suam, sed occulte liberata est. Placeat conieci. Enrique Pascual amicissimus eius et humerus pro annis flevit. In una e maioribus Madrid statio radiophonica laborabat, et quotiens Andreas offenderat, Enrique ad ianuam eius cum cupam et risu ostendit. Hoc tempore putandum est eam maxime indigentiam fuisse, quia cupa erat duodecim annorum, et ad ius risus eius FLOS florum erat.
  
  Dicebatis facere, nonne? Superreportor unum e tabulario summo proscriptiones fututum habuit, 'Enrique dixit se in in ANDRON deambulare ad conclave conclave sine LB labi. "Estne vas mundum in hac TUBER?"
  
  Moriantur, et da mihi lagenam. Qui curat! Nihil durat in aeternum.'
  
  'Nunc me amisisti', 'Enrique' inquit, ' florem rei neglecto momento. 'De Eva loquimur an accensi sumus?'
  
  'Non scio,' mussat Andreas, e coquina cum vitreis utraque manu emergens.
  
  "Si mecum dormivisses, omnia fortasse clariora essent".
  
  Andreas non ridere conatus est. Enrique Pascual longus, gratus et perfectus cuilibet foeminae primis decem diebus relationis, deinde in somnum exterrebatur per tres menses proximos.
  
  'Si homines amarem, in meo capite 20 esses. Verisimile.'
  
  Nunc Enrique ad risum conversus fuit. cupam puram duos digitos infudit. Vix tempus erat sorbere cum Andreas vitrum suum exhausit et ad utrem pervenit.
  
  'Tace, Andrea'. Non est finis in accidente utilem. Iterum.'
  
  'Vellem refert utilem fore'. Volo saltem aliquem habere curam, qui sit de me.
  
  'Gratias tibi ago, quod meum conatus non agnosco'. Et nolite esse tam vehementer.
  
  Putasne non dramata esse amantem amittere et officium intra duos menses? Mea vita cacas est.'
  
  'Non sum tecum disputare. Certe circumdatus es ab ea, quae relicta est, Enrique, inquit Enrique, fastidiosum pulmentum in aula monstrans.
  
  Forsitan domina purgatio mea esses. Certe utilius est quam haec programmata ludis crappyris laborare in te simulas.'
  
  Expressio Enrique non mutatur. Noverat deinde quid futurum esset, et Andreas quoque. caput defodit in pulvino et exclamavit totis viribus. Paucis secundis post gemitum eius in singultus vertitur.
  
  'duos utres apprehendissem.'
  
  Eodem momento, telephonum gestabile insonuit.
  
  'Tuum esse,' inquit Enrique.
  
  'Dic, quisquis est, futuis', 'Andrea' dixit, 'etiam in pulvino sepeliens faciem'.
  
  Enrique telephonum gestu eleganti aperuit.
  
  'Flumen lacrymarum'. Salve...? Exspecta paulisper...'
  
  ANDREAS CARMEN EDIDIT.
  
  'Puto te melius hoc agere. Alienas non loquor linguas.'
  
  Andreas telephonum sustulit, lacrimas eius dorsum manus tersit, et loqui consuete conatus est.
  
  'Scisne tempus, inepte?' Andreas dixit per dentes strictos.
  
  'Me paenitet. Andrea Otero, quaeso? ' Vox Anglice dixit.
  
  Respondit in eadem lingua.
  
  Nomen meum est Jacob Russell Miss Otero. Novi Eboraci pro bulla mea Raimundi Kane voco.
  
  ' Raymundus Kane? Ab Industria Kine?'
  
  Immo vero. Et tu idem Andreas Otero, qui controversiam illam colloquio cum Praeside Bush anno superiore dedit?
  
  Nempe colloquium. Hoc colloquium magnum momentum habuit in Hispania et etiam in reliqua Europa. Ea prima notario Hispanico ad officium ovale ingrediendum fuit. Quaedam rectiores quaestiones eius, nonnullae quae in antecessum non convenerant et prudenter labi curabat, Texan plus paulo timidius fecit. Hoc exclusive colloquium eius El Globo curriculo intulit. Donec at neque enim. Et visae sunt cellulas aliquas trans Atlanticum movere.
  
  Respondit, domine, idem Andreas. 'Dic ergo, cur Raimundus Kine eget magno notario? Addidit, olfacere molliter, laetatus est personam in phone videre non posse quem statum in illa esset.
  
  Panis faucibus purgavit. 'Numquid possum in te numerare ne cui haec in charta tua, Miss Otero, loquar?'
  
  'Prorsus,' inquit Andreas, ironiam miratus sum.
  
  'Mr Kine tibi maximam exclusivam vitae tuae donare vellem.
  
  'EGO? Quid me?' Andreas dixit ad Enrique scriptam appellationem faciens.
  
  Amicus eius chirographum eius extraxit et e sinu suo calamum percontando vultu ei tradidit. Andreas eum neglexit.
  
  'Dicamus modo velle stilum tuum,' inquit Russell.
  
  'Mr Russell, in hac vitae meae stadio, haud facile crediderim aliquem, quem numquam offendi, me tam vagum et probabiliter incredibile offerre.'
  
  Bene, ego tibi persuadeam.
  
  Russell locutus est horae quadrantis, in quo stupens Andreas fecit continuas notas. Enrique scapulas eius perlegere conatus est, sed Andreae araneae manus inutilem fecit.
  
  '... ideo nos in te esse ad fossuram, Ms. Otero, numeramus.'
  
  'Numne colloquium exclusivum cum Mr Caino erit?'
  
  'Pro regula, Dominus Kine colloquia non dat. Numquam.'
  
  "Fortasse Dominus Kine notarium invenire debet qui praecepta curat."
  
  Silentium erat imperitis. Andreas digitos suos traiecit, orans ut iecit in tenebris eam ferire.
  
  'Primum credo semper esse posse. Fac nos?'
  
  Andreas brevi tempore de eo cogitavit. Si ea quae Russell promiserat, vere vera essent, pactionem cum quavis instrumentorum societate in mundo consignari potuit. Quae canis ad editorem El Globo exemplar perspectum mitteret.
  
  Etsi Russell verum non dicit, nihil habemus quod perdamus.
  
  Non cogitare posse.
  
  'Tesseram mihi in altera fuga ad Djibouti librum potes'. Primus gradus.'
  
  Andreas adpend.
  
  "Unum verbum non intellexi praeter "primum genus", Enrique dixit. 'Num indica mihi quo itis?' Miratus est apparentem mutationem in mente Andreae.
  
  Si dixi "Bahamas", non creditis mihi recte?
  
  'Bene,' inquit Enrique, 'angustus', 'medius invidet'. 'Flores tibi affero, cupam, te solo rade, et sic me tractas.'
  
  Andreas se simulans non audire cubiculum ingressus est ut ea colligeret.
  
  
  9
  
  
  
  cripta cum reliquiis
  
  Vaticanum
  
  
  Veneris die 7 iulii 2006 20:29 a.m.
  
  A fores pulsare fecit Frater Cesareo detrunco. Nemo in cryptam descendit, non solum quia accessus paucissimis limitatus erat, sed etiam quod erat humidus et insalubris, licet quattuor dehumidifiers, qui in angulo ingentis cubiculi constanter fremebant. Complacere dignatus est, subridens senex frater Dominicanus armatam ianuam aperiens, stans in cuspide ad suum salutatorem amplectendum.
  
  'Antonius!'
  
  Sacerdos subridens fovit minorem.
  
  "Proximus eram portae...
  
  "Iuro Deum, Antoni, quomodo hoc longe assequi fecisti?" Locus hic a cameras et terroribus burgariis aliquo tempore iam monitus est.'
  
  'Semper plus quam unum introitum si tempus accipias et viam cognoscas'. meministi me docuisti?'
  
  Vetus Dominicanus capram una manu subixit, et magnum ventrem altera parte conglutinavit, ridens ex animo. Sub via Romana plus quam trecenta milia passuum cuniculorum et catacumulorum sistebant, quarum aliquae infra urbem plus quam ducentos pedes erant. Museum verissimum fuit, error anfractus, inexploratus, qui in omnibus paene urbis partibus, in quibus Vaticanum est, connexus est. Viginti annis ante, Fwler et Frater CesáReo operam suam liberam operam dederunt ad explorandas huiusmodi cuniculos periculosos et intricatos.
  
  'Similis Sirin erit ratio securitatis eius impeccabilem recogitandi'. Si vetulus canis similis hic obrepat potes... Sed cur non uteris ante ianuam, Antoni? Audivi te non amplius esse persona non grata in S. Officio. Et scire velim quare.
  
  "Vere, nunc probabiliter sum nimis grata pro gustu aliquorum hominum."
  
  'Sirin te reducere vult, annon? Machiavellus ille semel in te dentes habet, non facile dimittet.'
  
  ' Ac veteris reliquiae custodes pertinaces nimium esse possunt. Praesertim cum ad res perveniat, nesciant.'
  
  Antonius, Antonius. Haec crypta est optima celata in parvula nostra regione, sed muri eius rumoribus resonant.' Cesareo circumagitur.
  
  Suspexit auceps. Tectum cryptae, fornicibus lapideis fultum, erat nigrum ex fumo decies centenarium candelarum, quae cellam duobus fere milibus annorum accendit. Nuper autem candelae a moderno electrico systemate substitutae sunt. Spatium oblongum erat pedes circiter ducentos quinquaginta quadratos, quorum pars in vivam petram dolabra erat excisa. In parietibus, a laqueari ad pavimentum, fores erant, quae cum reliquiis diversorum sanctorum recondebant.
  
  "Aerium hunc tristem spirandi tempus nimium perfecisti, et quod certe clientibus tuis non subvenit" dixit Aucupis. "Cur adhuc hic descendit?"
  
  Minime notum fuit quod, ante septendecim saecula, quaevis Ecclesia catholica, quantumvis modesta, reliquiam sancti in altari absconditam habuit. Et hic situs maxima collectio talium reliquiarum in mundo hosted. Aliquae cellae paene vacuae erant, exigua tantum ossis fragmenta continens, in aliis tota sceletum integra erat. Quotiescumque ecclesia ubique terrarum constructa est, puer sacerdos vidulum ferreum a Fratre Cecilio sumebat et ad novam ecclesiam iturus, ut reliquias super altare collocaret.
  
  Vetus historicus vitreis suis exuit et albae vestis ore abstersit.
  
  'salutem. Traditio. Obstinatio, inquit Ces areo respondens ad interrogationi Fowler. "Verba quae definiunt Sanctam Matrem Ecclesiam nostram".
  
  'Magna. Praeter umida hic locus protervitas humectat.'
  
  Frater CesáReo percussus velum praepotentium MacBook Pro scribebat in cum amico suo venit.
  
  Hic vera sunt mea, Antoni. Quadraginta annorum catalogus ossis fragmentorum. Olim osse suxisti, mi amice? Magna haec est ratio determinandi, si os fictum est, sed amarum saporem in ore relinquit. Post quattuor decennia, non sum propius ad veritatem quam cum coepi.' Ingemuit.
  
  "Bene, fortasse in illo ferreo coegi et adiuva me, vetus cap" dixit Fowler, tenens imaginem photographicam Cesá reo.
  
  Semper aliquid adest, semper est.
  
  S. Dominici medium sententiae substitit. Intuitus est momentum myopice photographicum, deinde ambulavit ad mensam in qua laborabat. Ex librorum acervo vetus volumen extraxit hebraicum classicum, quod notis penicillimis tegebatur. Qui per eum cascavit, inhibitis variis symbolis contra librum. Arrectus, suspexit.
  
  'Unde id habuisti, Antoni?'
  
  'Ex cereo antiquo'. Erat cum Nazi secreto.'
  
  ' nonne ipse Camilo Sirin te ad eum reducendum misit? Omnia mihi narrare debes. Singula non deesset. I postulo scio!'
  
  " Dicamus gratiam debere Camilo et consentire unam ultimam missionem pro Sancta Societate facere. Rogavit me ut bellum Austriacum scelestum inveniat qui anno 1943 candelam ex familia Iudaica furatus est. Candela laminis aureis tegebatur, et vir habuit inde bellum. Paucis abhinc mensibus eum cepi et cereum cepi. cera liquefacta, schedam aeneam quam in phoca vides inueni.'
  
  "Nonne tibi unum melius cum superiore sententia?" Vix possum scripturam extrinsecus exprimere.'
  
  'Hoc nodo complicatum erat'. Si plene explicavi, laederem.'
  
  'Bona' non fecisti. Inaestimabile est quod perdere posses. Ubi nunc est?'
  
  'Hoc ad Chirin indicavi, nec multum ad rem pertinet. Cras rhoncus in Curia id volente. Tunc ego Bostono redii persuasum mihi debitum reddidi -'
  
  'Non recte, Antoni,' interiecit vocem placidam et impassivam, cuius vocis dominus in cryptam lapsus est tanquam peritus speculator, qui prorsus erat vir ille salaputium vultu simplici, griseo indutus. et gestus, post murum chamaeleontis quasi parvitatem abscondit.
  
  'Cellam intrans sine pulsando mores malos, Sirine,' dixit Cecilio.
  
  "Est etiam mali mores non respondere cum vocatus es", caput Foederis Sanctae dixit, apud Fwler intuens.
  
  'Fuit' putabam. Constat nos in missione tantum una.
  
  Et primam partem perfecisti: reddidit lucernam. Nunc fac ut id quod continet, recte utatur.'
  
  Dolens, Fwler non respondit.
  
  'Forsitan Antonius suum negotium magis aestimaret, si momentum eius intelligeret,' Sirin perseuerauit: 'Quia iam scis quid agimus, frater Cecilio, tam benignus esses, ut quid in hac foto ostendis Antonio? 'Nunquam vidi?'
  
  S. Dominici fauces purgavit.
  
  'Antequam id faciam, si germanus est, Sirin' scire debeo.
  
  'Haec sit vera'.
  
  Oculos monachorum lustravit. ad Fowlerum se convertit.
  
  Haec, mi amice, tabula thesaurus est. Vel, ut praecise, dimidium unius. Hoc est, si bene mihi servit memoria mea, quia multi anni elapsi sunt, cum alteram medietatem in manibus meis retinui. Haec est pars quae deerat Scroll Qumran Copper.'
  
  Expressio sacerdotis signanter obscuratur.
  
  'Indicare mihi vis...
  
  'Ita mi amice. Potentissimum in historia obiectum reperiri potest propter sensum horum symbolorum. Omnesque quaestiones cum eo.
  
  'Deus bone'. Et hoc ipso tempore manifestabitur.'
  
  'Gaudeo te tandem intellexisse, Antoni,' Sirin vocula. Ad illud comparati, amicissimi nostri reliquiae omnes in hoc conclavi servat, nihil aliud sunt quam pulvis.
  
  'Quis te sequor, Camilo? Cur nunc Dr. Grouse invenire conaris, post hoc omne tempus?' rogat frater Cesareus.
  
  'Informatio facta ab uno ex benefactoribus Ecclesiae, a quodam magistro Kane'. Benefactor ab alia fide et magnus philanthropista. Ipse nobis indiguit ut Graus inveniretur, et ipse personaliter obtulit ad expeditionem archaeologicam instituendam, si candelam recipere possemus.'
  
  'Ubi?'
  
  ' Locum exactum non indicavit. Sed novimus aream. Al-Mudawwara, Jordan.
  
  'Magnum ergo nihil est quod cures,' Interrupit Auceps. "Scisne quid accidit, si quis etiam adtraxit eam?" Nemo in hac expeditione satis diu vivet ut trullam excipiat.'
  
  'Speamus erras. Spectatorem missuri sumus in expeditionem: vos.
  
  Auceps renuit caput. 'Nullus'.
  
  'Conscientias consequentias, ramificationes'.
  
  'Respondeo adhuc non'.
  
  'Non potes negare'.
  
  'Obsecro,' inquit sacerdos, 'pro ianua petens'.
  
  'Antonius, puer meus'. Prosequuntur verba eum ad exitum ambulantem. 'Im' non dicens Eo temptare et prohibere te. Tu eris qui ire decernit. Feliciter, elitr, tecum agere didici. Reminisci habui de re nulla quam libertatem tuam pluris aestimas, et solutionem perfectam inveni.
  
  Constitit auceps, tergo tamen illis.
  
  'Quid fecisti, Camilo?'
  
  Sirin paucos gradus ad eum suscepit. Si quid aliud invidebat plusquam loqueretur, vox erat sublata.
  
  In colloquio cum D. Caino optimam notariam expeditionem proposui. Revera, notario, mediocriter est. Nec nimis bellus, aut pendens, aut etiam nimis honestus. Re quidem vera, sola res facit eam interesting quae semel servavit celare. Quomodo ponem - vitam tibi debet? Nunc ergo in proxima pulmenti coquina occultare non ruis quia periculum est apud nos.'
  
  Perdix adhuc non respexisti. Singulis verbis Sirin, manus magis ac magis stringitur, donec in pugnum demittatur, clavi in palmam defossi. Sed non erat dolor. Ille pugnum in unam ex echiariis banged. cripta ab ictu excussa sunt. Porta lignea antiquae requiei confracta est, et os ex temerato crypta in pavimentum revolutum.
  
  Patella Sanctae Essentiae. Miser homo, totam vitam claudicans, frater CesáReo dixit, procumbens ad reliquias colligendas.
  
  Auceps, iam se abdicans, tandem obviam factus est.
  
  
  10
  
  
  
  EXTRACTUM FROM RAYMUNDUS KEN: UNAUTHORIZED BIOGRAPHIA
  
  ROBERTUS DRISCOLL
  
  
  Multi legentes quaerant quomodo Iudeus indoctus, qui charitatem interiit, ut puer ad tam ingens imperium oeconomicum creandum curaverit. Ex paginis praecedentibus manifestum est Raymundum Kine ante Decembrem 1943 non fuisse. Extat in eius nativitate testimonium, nullum documentum probans se esse civem Americanum.
  
  Tempus vitae suae quod notissimum est de incohato cum MIT ingressus est et indicem diplomatis amplissimum congessit. Dum Civitatum Foederatarum in annis 1960 gloriosum erat, Kine totum ambitum inveniebat. Quinquennium possidebat suos; within ten - half of Silicon Valley.
  
  Hoc periodus tempore emporium satis comprobatum est cum infortuniis, quae vitam patris et mariti perdiderunt...
  
  Fortassis id quod maxime sollicitat mediocris American maxime est eius invisibilitas, haec perspicuitatis defectus, quae aliquem tam potentem in mysterium turbantem vertit. Serius vel serius aliquis habet depellere sphaeram mysterii circumstans figuram Raymundi Kane...
  
  
  undecim
  
  
  
  IN TABULA BEHEMOTH
  
  RED MARE
  
  
  Martis die 11 Iulii 2006 ad 4:29 pm.
  
  
  Raymundi Ken.
  
  Andreas late risit et biographiam Raymundi Kane deposuit. Obscura erat, obliqua faece, et omnino fastidivit, dum volavit super Desertum Saharae viam suam ad Djibouti.
  
  In fuga, Andreas tempus facere quod raro fecit: bene se aspice. Et placuit quod non placet quod vidit.
  
  Ut minimus quinque siblings - omnes praeter eam - Andrea crevit in ambitu in quo omnino securam sensit. Actum et datum totaliter banale. Pater eius erat serviens vigilum et mater mater familiae. In vicinia laborantium vixerunt et pastam fere singulis vesperis ederunt et dominicis pullum. Matritum urbs pulchra est, sed pro Andrea, solum ad eius familiae mediocritatem illustrandam inserviebat. Ad decimum quartum, iuravit se octodecim minutas conversas esse, se foras ambulare et nunquam reverti.
  
  Scilicet de tuo propensione tata disputans discessum tuum festinavit, annon, mel?
  
  Longum iter fuit ex quo domo discessit - calce emisti - ad primum officium reale eius, exceptis illis quos habuit ad solvendam suam diurnariam nactus. Quo die incepit opus apud El Globo, sensit quasi parta illa sortitio, sed euphoria non diu duravit. Ex una parte articuli ad alteram movit, quoties sentiens in aerem cadebat, et prospectum et potestatem suam vitam personalem amittens. Priusquam discederet, finivit in Department Internationali ...
  
  Proici te.
  
  Et iam est casus impossibilis.
  
  Extremum casum meum. Considerans quomodo se habeant cum diurnariis in mercatu laboris, proximus meus negotiator in macellum erit. Ibi est aliquid de me quod non operatur. Non possum quidquam rectum facere. Etiam Eva, quae erat patientissimus in mundo, mecum manere non potuit. Dies reliquit... Quid me? "Imperium intemperanter", "frigidum passionem". Et necesse est ut hoc intellegatur quod ne vocem quidem emiserit. Perduint! Praesent id semper ipsum. Hoc tempore melius non screw sursum.
  
  Andreas anniculos mentis mutabat et volumen in iPod suo convertit. Alanis Morissette vox tepida suum modum sedavit. Reclinavit in sede sua, volens iam destinatum esse.
  
  
  Fortunate primae classis sua commoda habuit. Horum potissima facultas planum coram omnibus dimittunt. Iuvenis, agitator niger bene indutus, eam exspectabat iuxta crepitum jeep in ore pontis.
  
  Sic-sic. Mores, ius? Dominus Russell omnia disposuit, Andrea cogitavit scalas e plano ascendisse.
  
  'Hoc totum est?' Auriga Latine locutus est, mana et mantica Andreae demonstrans.
  
  "Nos petimus solitudinem stupri, annon sumus?" Eiciam.'
  
  Agnovit viam aurigae aspexit. Illa stereotypica esse solebat: iuvenis, flava, ideoque stupida. Andreas non certus erat si secura erga vestes et pecunias habitus erat ut se in stereotypo amplius sepeliret, aut si banalitati suae concederet. permixta fortasse. Sed propter hoc iter, in signum quod reliquit vetustatem vitae suae, sarcinas ad minimum servavit.
  
  Cum Jeep quinque millia ad navem fecit, Andreas imagines cum suo Canone 5D sumpsit. (Non erat eius canon 5D, sed ille qui chartae pertinebat, quam redire oblitus est. Meruerunt, porci. Siccis, fuscis, lapidibus obsita. Probabiliter totum caput pedibus duabus horis transire potes. nulla industria, nulla agricultura, nulla substructio visa est . Pulvis rotis jaculationis eorum operiebat facies hominum intuentium se transeuntium. Facies sine spe.
  
  "Mundus in malo positus est, si homines Bill Portae et Raimundus Kane similes plus in mense faciunt, quam hoc in anno productum nationale crassae patriae".
  
  In responsio exactoris parvipendens. Recentiores iam erant in portu et conservata parte urbis, et re vera unicum vectigal. Djibouti profuit loco suo intra Africae Horn.
  
  Ford proteruit. Ut Andreas stateram recuperavit, quod vidit guttam maxillae factam. Behemoth non tam deformis erat quam exspectaverat. Illa erat vas elegantissimum, modernum, cum ingenti alveo rubro picto et superstructo albo candido, colore Kayn Industriae depicto. Sine exspectatione aurigae ut eam adiuvaret, res suas apprehendit et gangplank accurrit, adventum suum quamprimum inire cupit.
  
  Post media hora navis ancoris sublatis ancoris excepit. Hora post, Andreas in suo casula se inclusit, solus puke volens.
  
  
  Post duos dies humorum cum sola res tractare posset, auris interioris indutias vocavit et tandem satis fortiter sensit ut foris aliqua nova aerem exiret et navem cognosceret. Sed primo placuit Raimundo Kayn conicere: Biographiam alienum totis viribus emittere.
  
  'Hoc non debes facere.'
  
  Andreas a convicio avertit. Ambulans ad eam in navi principale erat pulchra mulier in forties obscura crine. Andrea induta erat, in jeans et subucula, sed super eas tunicas albas gerebat.
  
  'Scio. Invironmentalis pollutio mala est. Sed experire per triduum clausum cum illo cacata carta et scies.'
  
  'Minus traumatica esset si aliud aliquid ianuam aperuisset quam aquam e quadrigis acciperes. Oblatas esse intelligo officia mea...
  
  Andreas librum inspexit, qui iam longe post navem movendam natabat. Pudet illa. Non placet cum homines eam aegrotam videbant et sensum vulnerabilem oderat.
  
  'Bene eram,' dixit Andreas.
  
  'Intelligo, sed certe scio te melius sentire si aliquod dramaminum sumpseris.'
  
  'Tantum si me mortuum esse voluisti, medicus.
  
  'Harel. Allergic ad dimenhydrinates, Miss Otero?'
  
  'Inter alia. Quaeso me Andream voca.'
  
  Dr Harel risit, et series rugarum lineamenta emollivit. Oculos pulchras, figuram et colorem amigdalarum habebat, et comae eius atrae et crispae erant. Duo cubiti eminentior Andrea fuit.
  
  'Et potes me vocare Dr. Harel,' inquit, tenens manum.
  
  Andream prospexit in manu eius sine oblatione sua.
  
  'Non amo snobs'.
  
  'Me quoque. Non dico tibi nomen meum, quia unum non habeo. Solent amici mei me doc.
  
  Tandem nuntius manum suam extendit. Medici handshake erat calida et amoena.
  
  'Hoc glaciem frangat in partibus, doc.'
  
  'Non potes cogitare. Solet primum homines animadverto cum obviam illis. Paululum amemus, et dicam tibi plus.'
  
  Ad prora navis. Ventus calidus in directum flavit, vexillum Americanum in nave volitans facit.
  
  "Harelus in certamine natus sum paulo post finem sex diei belli". ad decipiendum angelum mortis, soli cognoverunt nomen meum.
  
  'Et fecit?'
  
  Maximum est enim nomen Iudaeis. Personam definit et potestatem habet in personam. In aurem insusurravit pater meus nomen meum in auribus meis Bat Mitzvah cum caneret multitudo. De hoc nemini possum dicere.
  
  "An angelus mortis te inveniet?" Nulla offensio, Doc, sed non multum sensum facit. Messor trucis te in libro telephonico non quaerit.
  
  Harel vehementer risit.
  
  'Saepe hoc habitus occurrant. Habeo tibi dicere quod refrigerium invenio. Sed nomen meum occultum manebit.'
  
  Andreas risit. Illa stilo fortuito mulieris probavit et in oculos eius inspexit, fortasse paulo longiores quam necesse erat aut opportunas. Harel aspexit, leviter perculsa directo.
  
  'Quid est medicus, nullo nomine faciens Behemoth navem?'
  
  'Repositum sum, ad horam ultimam. Medico ad expeditionem indigebant. Tu igitur omnes in manibus es.'
  
  Andreas Nicaeae manus putavit.
  
  Ventum est ad arcum. Recessit sub illis mare, et splendide fulgebat dies. Andreas circumspexit.
  
  'Quando non sentio intus quasi in blender,' fateor pulchram esse navem.
  
  Fortitudo eius in lumbis eius, et virtus eius in umbilico ventris eius. Ossa eius velut solida aeris; Crura eius sunt catenae ferreae" medicus hilari voce recitavit.
  
  'Suntne inter turbam poetae?' Andreas risit.
  
  'Minime, deliciae'. Est ex libro Iob. Nota bestiam immanem nomine Behemoth, fratrem Leviathan.
  
  'Non infamia navis'.
  
  "In uno loco Hvidbjørnen-Danica classis navalis celox erat. Medicus laminam metallicam circiter decem pedum quadrato ad ornandam iunctam monstravit. Ibi unus sclopetum esse solebat. Hanc navem Industriae Kine emit in auctione abhinc quattuor annos decem miliones dollariorum. Multum.'
  
  Nolo plus quam novem et dimidium solvere.
  
  Ride, si vis, Andrea, sed decoris huius decoris longus est ducentos sexaginta pedes; auxilium suum habet et octo milia passuum ad quindecim nodos navigare potest. Ab Gadibus ad Novum Eboracum iter facere potuit et sine refellendo reverti.
  
  Eo momento navis ingentem undam superavit, et navis leviter iunixa est. Andreas lapsus est et pene cecidit super maledictum, quod erat tantum pedis et dimidii alti ad arcum. Medicus eam apprehendit subucula.
  
  Cavete! Si ea celeritate incideres, propellens vel inflari vel submergere antequam facultas te servandi haberes.'
  
  Andreas Harel gratias agere erat, sed tunc aliquid in distantia animadvertit.
  
  'Quid est,' inquit.
  
  Harel oculos astringit, manumque attollens, lumina a fulgore protegit. Primo videre nihil potuit, sed postea quinque formas facere potuit.
  
  Tandem hic omnes sumus. Is est dominus.'
  
  'OMS?'
  
  Nonne tibi dixerunt? Dominus Cain ipse totam operationem invigilabit.
  
  Andreas aperto ore conversus. 'Tu es kidding?'
  
  Harel caput movit. "Hoc primum conveniam", respondit.
  
  "Promiserunt mihi cum eo colloquium, sed in fine istius ridiculi charades putavi."
  
  'Non credis expeditionem successuram?'
  
  'Dicamus me de vera eius proposito dubitare'. Cum Dominus Russell me conduxit, dixit nos essemus post gravissimam reliquiam quae abhinc milibus annorum perierat. in singula non introivit.
  
  'Omnes in tenebris sumus. Ecce appropinquat.'
  
  Nunc Andreas videre potuit quid simile quiddam aircraft circa duo miliaria ad portum videretur. Prope erat appropinquare.
  
  'Recte dicis, doc, est planum!'
  
  Notarius vocem per rugitum aircraft et plausus nautarum elevare circa navim semicirculum fecit.
  
  Non est, non est planum - vide.
  
  Secuti sunt eum. Planum, vel saltem quod Andreas putavit esse planum, parva aircraft fuit, coloribus picta et cum logo Kayn Industriae, sed eius duae propellerae magnitudinis triplo normales fuerunt. Andreas obstupefactus propellers in alam vertere coepit et aircraft fuga Behemoth suum cessavit. Subito in aere pependit. Propellers nonaginta gradum vicissim fecerat et, sicut helicopter, nunc aircraft adhuc tamquam fluctus concentricis trans mare infra iactatum tenuit.
  
  Hoc est BA-609 tiltrotor. Optimus in genere. Hoc est eius primum iter. Dicunt unum e propriis D. Kine notionibus.
  
  'Omne hic homo infigo videtur'. Volo ei occurrere.'
  
  'No, Andrea, expecta!'
  
  Medicus Andream reprimere conatus est, sed illa elapsa in catervam nautarum maledici dextera innixa est.
  
  Andreas ad constratam principalem ascendit et descendit una e scalis sub superstructura navis quae aft de navi connexa erat, ubi nunc aircraft volabat. In fine andronis, nauta sex pedes duo flavi viam suam obstruxit.
  
  'Hoc totum potes, desidero.'
  
  'Paenitet?'
  
  'Vide planum potes quam primum Dominus Kine in suo casula sua.'
  
  'Suus. Quid si Dominum Kine inspicere volo?'
  
  'Meum edictum ne quis asternus eat. Ignosce.'
  
  Andreas sine verbo avertit. Noluit denegari, ergo geminam habuit incitamentum ad fallendos custodes.
  
  Per unum excludit ad dextram lapsus, thalamum navis ingressa est. Necesse est ut ante descensum Caini raperent properandum. Potuit ad inferiorem navim descendere conari, sed ibi fortasse alius custodiae esset. Ansas in pluribus foribus temptavit donec unam reperit clausam non esse. Erat sicut lascivitis cum stibadio et mensa ping-pong sordidata. In fine erat magna porthole aperta puppi imminens.
  
  Et voilà.
  
  Andreas unum de paruulis suis in mensae angulo et alterum super lectum diurnum collocavit. Manus per porthole impulit , deinde caput , et corpus per alteram partem impulit . Minus quam decem pedes absunt, nauta in vestis aurantiaco et protectoribus aurium gubernatori BA-609 significabat ut rotae plani ad ornandum pervasisset. Crines Andreae a propeller scapulis vento volitabant. Instinenter illa impingebat, quamvis millies iuraret se si umquam sub helicopter obtinuit, mores pelliculas non imitaturum, quae capita anatis sunt, quamvis scapulae fere quinque pedibus supereminent.
  
  Nempe aliud erat situm repraesentare, aliud in eo esse.
  
  Janua BA-609 aperire coepit.
  
  Andreas motus sensit post eam. Conversa erat cum proiecta ad terram et ad clavum adfixum erat. Calorem metalli in maxilla sensit sicut in tergo sedit aliquis. Totis viribus conscripsit, sed se liberare non potuit. Etsi difficultatem spirandi habebat, planum intueri curabat et in oculariis oculariis decorum iuvenem et in plano ardentem eludere videbat. Post eum erat taurus masculus circiter 220 libras pondo, vel ut Andrea de navi videbatur. Hoc brutum cum aspexit, in oculis eius fuscis non animadvertit. Deforma cicatrix a sinistro supercilio ad maxillam cucurrit. Denique eum secutus est vir tenuis, homo totus in albo indutus. Premendi caput auctum est, et vix ultimum hunc vectorem efficere potuit, cum limitem visionis campum transiret - umbrae tardioris scapulae in navi propensae erant omnes videre poterat.
  
  Dimitte me, bene? Paranoid insanus stupri iam in eius hospitio est, ut infernus a me cedat.'
  
  'Mr Kine nec insanit nec paranoidus est. Vereor ne agoraphobia laborat,' raptor hispanice respondit.
  
  Vox non nautae. Andreas bene meminerat doctum, gravem sonum, ita moderatum et procul, ut semper eam Ed Harris commonefaceret. Pressura dorsi remissio , ad pedes prosiliit .
  
  'Vos?'
  
  Ante eam stetit P. Antonius Fowler.
  
  
  12
  
  
  
  EXTRA NETCATCH
  
  225 VENUS SOMERSETENSIS;
  
  Washington, DC
  
  
  Die Martis 11 Iulii 2006 11:29 am.
  
  
  Maior etiam duorum hominum minor fuit, qui semper fuit qui capulus ac cibum in signum honoris attulit. Nomen eius Nazim et undeviginti annorum erat. In caterva Haruf quindecim menses laetatus est quod tandem vita eius viam significationem invenerat.
  
  Nazim idololatricum Haruf. Convenerunt ad meschitam in Clive Cove, Nova Jersey. Locus erat plenus 'occidentalibus' quos Haruf appellavit. Nazim libenter ludere basketball prope meschitam, ubi amicum suum novum invenit, qui viginti annis maior erat illo. Nazim adulatus est aliquem tam maturam, et etiam collegium graduatum, ei locutus.
  
  Iam raeda ostium aperuit et in sede vectoris diripienda est, quod non facile est cum sex pedites duo es.
  
  'Solum inveni bar burger. Imperavi holus et hamburgers. Harufa sacculum dedit, qui risit.
  
  'Gratias tibi ago Nazim. Sed habeo quod tibi dicam, et non irasci te volo.'
  
  'Quid est?'
  
  Haruf hamburgenses e scriniis accepit et fenestram eiecerunt.
  
  Isti burgenses lecithin in suis burgensibus posuerunt et est facultas porcinam caperent. Non halal est, dixit de restrictione islamica suillae referens. 'Me paenitet. Sed potenti magna.
  
  Confusus est Nazim, sed simul magis confidit. Haruf matrona eius fuit. Quotiens Nazim erravit, Haruf eum reverenter et risu correxit, quod prorsus contrarium fuit quomodo parentes Nazim ante hos menses eum tractaverunt, eum constanter vociferando ex eo quod Haruf occurrit et alium meschitam invisere incepit, quae minor erat et. plus 'devotus'.
  
  In novo meschito, imam sanctam Quran arabice non solum legit, sed etiam in hac lingua praedicavit. Quamvis Nazim in Novo Jersey natus sit, perfecte legit et in prophetae sermone scripsit. Familia eius ex Aegypto fuit. Nazim praedicatione hypnotica per Imam lucem videre coepit. Fregit vitam duxit. Gradus boni questus est et eo ipso anno investigare incepit, sed loco Haruf officium ei obtinuit ad rationem solidi a fideli currendi.
  
  Parentes eius sententia dissenserunt. Etiam non intellexerunt cur se in balneo oraret inclusum. Sed cum hae mutationes molestae essent, eas sensim recusabant. Ante rem in Hana.
  
  Verba Nazim ferociores facta sunt. Factum est autem vespere, et ecce Hana soror eius, cum esset maior biennio, ingressa est vespere et bibens cum amicis suis duos mane. Nazim exspectabat eam, et increpabat eam in via vestita, et propter hoc quod paulo ebrius erat. Abierunt contumeliae. Tandem pater eorum intervenit, et nazim digito suo monstravit.
  
  'Infirmi estis'. Nescis quomodo feminas imperas. Filia tua te operare. Excutiat te, nec urgeas velamine. Locus eius in domo, donec habeat virum.
  
  Hana recusare incepit et Nazim eam obtruncavit. Haec palea postrema fuit.
  
  infirmus sim, sed saltem huius domus sum dominus. exi! Nescio vos. Exite!'
  
  Nazim ibat Haruf eadem veste, qua indutus erat. Nocte illa paulum clamavit, sed lacrimae non diu duraverunt. Iam novam familiam habebat. Haruf et pater et frater eius maior erat. Nazim eum vehementer admiratus est, quod Haruf triginta novem annos verus jihadist erat et in castris in Afghanistan et Pakistania exercitatus fuerat. Scientiam suam communicavit cum paucis iuvenibus qui, ut Nazim, innumeras contumelias pertulerant. In schola, etiam in platea, populus ei non credidit statim ut vidit pellem olivae et nasum aduncum et sciebat eum esse Arabum. Haruf dixit ei propter timentes eum, quia Christiani sciebant fideles islamicos esse fortiores et plures. Nazim probaverunt. Venit tempus, ubi jussa reverenter.
  
  
  Haruf fenestram in latere aurigae levavit.
  
  'Sex minuta et abimus'.
  
  Nazim anxium dedit ei aspectum. Animadvertit eius amicus aliquid erravisse.
  
  Quid est, Nazim?
  
  'Nihil'.
  
  'Numquam significat aliquid. Age, indica mihi.
  
  'Nihil suus'.
  
  'Numquid vereris? Times?'
  
  'Nullus. Ego sum miles Allah!
  
  'Allah milites Nazim timere licet'.
  
  'Bene, non sum talis.'
  
  'Estne sclopetum accendi?'
  
  'Minime!'
  
  'Age, quadraginta horas in mactatione patruelis mei exerces'. Mille boves emittere debetis.'
  
  Haruf etiam unus erat praeceptores mittentes Nazim et unus e exercitiis iumentorum sagittariorum vivebat. In ceteris casibus, vaccae iam mortuae sunt, sed Nazim sclopetis assuefacti voluit quid glandes carnium facerent.
  
  Non, praxis sessionum bonae erant. Jaculari metuo populus. Dico non sunt vere homines.
  
  Haruf nihil respondit. Gubernaculo innixus rotae rectae prospiciens et expectans. Sciebat optime nazim loqui permittere ut pauca silentia inconvenientia permitteret. Guido semper ebullit omnia quae illum afflixerunt.
  
  "Est iustus...bene, me paenitet non vale dicere parentibus meis," dixit tandem.
  
  'Suus. Adhuc te reprehendis quod factum est?
  
  'Parum. Fallimur?'
  
  Haruf subridens manum in humero Nazim posuit.
  
  'Nullus. Sensitiva et amans iuvenis es. His artibus te Allah indidit, Sit nomen eius benedictum.'
  
  Sit nomen eius benedictum, repetitur Nazim.
  
  Dedit etiam tibi vires ad vincendum, cum opus est. Nunc accipe gladium Allah et fac voluntatem eius. Gaude Nazim.
  
  Adolescens ridere conabatur, sed plus lepidi habebat. Haruf plus pressionis in humero Nazim posuit. Sonabat vox eius calefacta, amans.
  
  Relaxa, Nazim. Hodie Allah sanguinem nostrum non petit. Rogat alios de hoc. Sed etiam si quid acciderit, nuntium familiae tuae videotaped, nonne?'
  
  Adnuit Nazim.
  
  Tunc nihil est quod cures. Parentes tui in regionibus occidentalibus aliquid moverunt, sed penitus sunt Saraceni boni. Mercedem martyr cognoscunt. Et cum ad alteram vitam perveneris, Allah sinet te pro eis intercedere. Vide quomodo sentiant.'
  
  Nazim parentes et sororem sibi genuflexos arbitrabatur, gratias agentes pro salute sua, ut sibi ignosceret propter injuriam. Haec erat in clara nebula phantasiae suae pulcherrima aspectus alterae vitae. Tandem ridere fecit.
  
  SIC, Nazim. Bassamat al-farah in vultu est risus martyris. Pertinet ad promissionem. Pars mercedis nostrae.'
  
  Nazim sub iaccam suam attigit et pistol clunem expressit.
  
  Illa et Haruf e curru placide surrexit.
  
  
  13
  
  
  
  IN TABULA BEHEMOTH
  
  VIAM AD SAVUM AQABAE, MARE RUBRUM
  
  
  Martis die 11 mensis Iulii anno 2006 at 5:11 post meridiem
  
  
  'Vos!' Andreas iterum dixit magis in ira quam in admiratione.
  
  Novissimo tempore inter se conspexerant, Andream pedibus in terrain tricenis pedibus incerto, ab inimico hoste secutus. Tum Pater Fowler vitam suam servavit, sed etiam illam magnam fabulam de curriculo suo questus est quod notarii tantum somniant. Woodward et Bernstein id portae Water- cum, et Lowell Bergman industria tabaci id fecerunt. Idem Andreas Otero facere potuit, hic vero sacerdos obvium habuit. Saltem obtinuit eam - damnabitur si scio quomodo Andreas putavit - exclusivum colloquium cum Praeside Bush qui hanc navem nunc ascendit vel sic assumpsit. Sed non omnia, et nunc magis in praesenti versabatur. Andreas hac occasione non deesset.
  
  Gaudeo te quoque videre, Miss Otero. vix memoria cicatrix esse video.'
  
  Andreas sua sponte frontem tetigit, locum ubi Fowler ei quattuor suturis ante sedecim menses dederat. Reliquum est totum tenue, linea pallida.
  
  Par manibus bonus es, sed non quod hic es. exploras me? Iterumne opus meum conaris?'
  
  'Hanc expeditionem participo speculator Vaticani, nihil amplius.'
  
  Iuvenis notario suspecte eum intuens. Propter ardorem vehementis, sacerdos indutus est camisia cum manicis brevibus et torquatis, sicut clericus, et braccae bene pressae, omnes solitae nigrae. Andreas primum aspexit ad sient manus. Brachia eius ingentis, venis crassis quam globulus calamus.
  
  Hoc telum biblicum non est.
  
  "Et cur Vaticanus observator in expeditione archaeologica indiget?"
  
  Respondeturus sacerdos hilari voce interrupit.
  
  'Magna! Numquid duo iam introducti estis?'
  
  Dr Harel in puppi navis apparuit, risu lepido coruscans. Andreas humanitatem non reddidit.
  
  'Aliquid simile quod. Pater Fowler mihi explicaturus erat cur Brett Favre mihi duos abhinc minutas lusit.'
  
  "Miss Otero, Brett Favre quarterium est, ille armamentarius non valde bonus" explicavit Fowler.
  
  'Quid accidit, pater?' Harel quaesivit.
  
  'Miss Otero huc reditum est sicut Dominus Kine planum eludere. Vereor ne me illam contineat. parum aspera sum. Paenitet.'
  
  Harel adnuit. ' Intelligo. Scias Andream sessionem securitatis non adesse. Ne cures, pater.'
  
  'Quid ergo solliciti?'
  
  'Relaxa, Andrea,' dixit medicus. 'Infeliciter, ante quadraginta octo horas aegrotus es, nec ad diem servatus sum. Fac ut te impleam. Raymond Kane laborat agoraphobia.'
  
  'Hoc est quod Pater Tackler modo mihi narravit.'
  
  "Praeter sacerdos, Pater Fowler est etiam psychologus". Obsecro te interpellare, si quid deest, pater. Andrea, quid scis de agoraphobia?'
  
  'Est timor platearum'.
  
  Id plerique putant. Re vera, homines hac tribulatione laborantes, signa multo magis implicata ostendunt.'
  
  Faucibus admota aucupis.
  
  'Maxime, agoraphobici imperium amittere timent,' ait sacerdos. Timent se soli esse in locis ubi nullus est exitus, vel novos homines occurrere. Quam ob causam domi manent multo tempore.
  
  'Quid fit, cum res ipsae regere non possunt?' Andreas petivit.
  
  'Dependet situ'. Causa D. Kine difficillima est. Si in difficili situ versatur, potest bene trepidare, tactum rei amittere, vertiginem, tremorem, palpitationes cordis experiri incipe.'
  
  "In aliis verbis non poterat esse auctor" Andreas dixit.
  
  'Vel neurosurgeon,' Harel iocatus. 'Sed aegroti communem vitam ducere possunt. Notae agoraphobici sunt sicut Kim Basinger vel Woody Allen qui morbo per annos pugnaverunt et victores evaserunt. D. Kine ipse imperium ex nihilo creavit. Infeliciter, condicionis eius praeter quinque annos ingravescebat.
  
  'Miror quid infernum tam infirmum ad periculum e testa sua provocet?'
  
  'Harelem,' Andrea, 'ilico percussisti'.
  
  Andreas medicus animadvertebat eam miris modis inspiciebat.
  
  Conticuere omnes paulisper, ac deinde Fowler sermonem sumpsit.
  
  'Spero me nimiae instantiae antea poteris ignoscere.'
  
  "Forsitan, at tu caput prope flavis," Andrea dixit, collum fricans.
  
  Harel inspexit, qui adnuerat.
  
  'In tempore intelleges, Miss Otero... Vidisti populum eludere planum?' Harel quaesivit.
  
  Respondit Andreas, 'Iuvenis cum olivis pelle,' tunc vir in quinquagenis suis nigris indutus, qui cicatricem ingentem habebat, et denique, homo tenuis, cana cilicio, quem credo dominum esse debere. '
  
  "Adolescens est Jacob Russell, Dominus Kane assistens exsecutivus," dixit Fowler. "Vir oratus est Mogens Dekker, caput securitatis apud Kine Industriae. Mihi crede, si paulo propius ad Kine venire posses more tuo more solito, Dekker. Parum esset timidus, quod fieri non vis.'
  
  Signum ab arcu ad puppim denuntiatio sonuit.
  
  Harel dixit, 'Bene tempus est,' inquit Harel, magnum mysterium revelabitur. Sequere me.
  
  'Quo tendimus?' Andreas quaesivit ut reverterentur ad navigium principale per praecinctionis notarii qui ante aliquot minutas delapsus est.
  
  'Tota expeditio quadrigis primum occurret'. Partes singulas nostrum ludendi explicabunt, ac potissimum ... quid in Iordane vere quaerimus.
  
  'Viam doc, quid est proprium?' Andreas petivit ut ipsi in colloquio cubiculum intrassent.
  
  'Pugna medicina,' Harel casualiter dixit.
  
  
  14
  
  
  
  COHEN familia REFUGIUM
  
  VEIN
  
  
  Februarii anno 1943
  
  
  Jora Mayer amens erat. Sensus acidus erat in dorso gutturis quod eam male sentire fecit. Hoc modo non sensit quia quattuordecim annos natus est et 1906 pogromata in Odessa, Ucraina evasit, cum avus eius manum tenuit. Felix erat in tali iuvenili aetate ut officium inveniret in familia Cohen, qui officinam Vindobonae possidebat. Josephus maximus natu filiorum. Cum Shadchan, matrimonium sectorem, tandem invenit ei bellam Iudaeam uxorem, Jora profectus est cum eo ut filios suos quaereret. Primogenitus eorum Elan primis annis in delicato et praestanti ambitu egit. Minor, Yudel, alia fabula fuit.
  
  Puer autem in lecto suo inflexus iacebat, qui ex duobus stragulis in solo plicatis constabat. Usque heri cum fratre lectum communicavit. Iacens ibi Yudel videbatur pusilla et tristis, et sine parentibus, videbatur ingens spatium stuffy.
  
  Pauper Yudel. Duodecim pedes illi quadrati erant totus fere a nativitate mundus. Quo die natus est, tota familia, quam Jora, in nosocomio fuit. Nemo eorum in diaetam luxuriosam in Rinstraße rediit. Novembrem anni 1938 erat, tempus mundi postea agnoscit ut Kristallnacht, nox Glassis fractae. Yudel avis primi moriuntur. Totum aedificium in Rienstraße cremavit, una cum synagoga iuxta portam, sicut biberunt et riserunt pugnatores. Solae res Coens secum tulerunt quaedam vestes et involucrum arcanum quod Pater Yudel in caerimonia usus est cum infans natus est. Jora nesciebat quid esset quia in caerimonia, Dominus Cohen omnes rogavit ut cubiculum relinqueret, excepto Odile, qui vix in pedibus erat.
  
  Iosephus, cum nulla fere pecunia, patriam relinquere non potuit, sed, ut multi alii, problemata tandem cessaturum credidit, sic cum quibusdam amicis suis catholicis confugit. Etiam non obliviscitur de Jor, quod Miss Mayer numquam postea in vita obliviscitur. In occupata Austria atroces impedimenta paucae amicitiae sustinere potuerunt; unus vero qui superfuit fuit. Iudex Canus Rath Kohanim in magno periculo suae vitae adiuvare constituit. Intra domum suam aedificavit hospitium in una gazophylacio. Latericium partitionem suis manibus imposuit, angusto in basi foramen, per quod familia introire et exire posset. Iudex igitur Rath posuit humilem scrinium ante ostium ad celandum.
  
  Familia Coen sepulchrum vivam ingressus est die mensis Decembris anno MCMXXXVIII, credens bellum paucis septimanis tantum duraturum. Parum erat spatium simul cubare omnibus, solaque sola lucerna kerosena et situla. Cibus ac recenti aere uno mane pervenit, duabus horis postquam ancilla iudicis domum abierat. Circiter dimidium praeteritum mane, iudex senex tardius scrinium ab antro movere incepit. Propter aetatem, fere dimidiam horam capere potuit, cum crebra erumpit, antequam foramen satis late kohanim transmitteret.
  
  Iudex cum Coen familia etiam illius vitae captivus fuit. Sciebat virum ancillae factionis Nazi membrum esse, et dum tugurium aedificabat, eam ad paucos dies Salzburgum ferias misit. Cum reversa esset, dixit ei quod fistulas gasi reponerent. Aliam ancillam invenire non audebat, quia suspectos homines faceret, et de cibo, quem emerat, curare debere. Cum ratione, etiam difficilius est extra quinque homines pascere. Misertus est ei Jora, quod plurimas pretiosas possessiones vendidit, ut mercatum nigrum et potatoes emeret, quod in Attica latebat. Noctu, cum Jora et Cohens e latebris suis discalceati prodierunt, tanquam larvarum susurrationes mirabiles, senex ex Attica cibum eis attulit.
  
  Cohens non amplius paucis horis extra suum latebram manere ausi sunt. Dum Zhora cavebat ut pueri lavarentur et paululum commorentur, Ioseph et Odile cum iudice tacite locuti sunt. Interdiu nihil poterant obstrepere, ac plerumque in somnis vel in semi- conscio vacabant, quae Zhora tormenti similis erat, donec de castris campis Treblinka, Dachau et Auschwitz audire coepit. Minutulae vitae cotidianae magis implicatae factae sunt. Basic necessitates, bibentes vel etiam infantem Yudel involutum, in tali spatio angustiis consuetudines taedi erant. Jora constanter obstupuit ad facultatem Odile Cohen communicandi. Intricata est ratio signorum, quae diu et interdum amara cum viro colloquia habere sinebat sine ullo verbo.
  
  Plus quam triennii silentium fuit. Yudel non plus quam quatuor vel quinque verba didicit. Feliciter, placido animo ac prope nunquam exclamavit. Ioram potius quam matrem teneri videbatur, sed id Odile non molestavit. Odile solum de Elan curare videbatur, qui maxime in custodia laborabat. Erat intemperans, vastata quinque annorum cum pogroms mense Novembri 1938 erupit, et post plus quam mille dies in cursu aliquid perditum, paene amens, in oculis erat. Cum iam caput ad speluncam rediret, semper ultimus fuit. Saepe renuit vel manebat in ostio haerere. Quod cum factum esset, Yudel veniret et manu caperet, Elan hortatur ut aliud sacrificium faceret et diuturnis tenebris rediret.
  
  Sed ante sex noctes Elan amplius capere non potuit. Exspectabat alios omnes ad foveam redire, deinde elapsus domo discessit. Digiti arthritici iudicis vix prius tunicam pueri attigerunt quam evanuit. Ioseph sequi eum conatus est sed tempore quo foras egressus non erat signum Elan.
  
  Nuntiatum triduo post in Kronen Zeitung apparuit. Puer Iudaicus puer cum defectibus mentis, ut videtur, sine familia, in Centro Puerorum in Spiegelgrund positus est. Judex exhorruit. Cum explicasset verba in gutture infixa, quod filio suo forte eveniret, Odile in hystericam cecidit, et vocem rationis audire noluit. Jora debilem sensit momento quo Odile ostium ambulare vidit, eandem sarcinam portantes latibulis suis attulerunt, eandem ceperunt in nosocomio abhinc annis cum Yudel natus est. Odilis maritus eam invitam reclamantibus comitatur, sed Ioram involucro abeuntem tradidit.
  
  'Nam Yudel', inquit. "Non aperiat donec mandata sua aperiat."
  
  Tunc duae dirae noctes elapsae sunt. Jora cupiebat nuntium audiendi, sed iudex solito magis tacebat. Pridie, domus implebatur miris sonis. Et tunc primum in tribus annis scrinium movere incepit in medio diei, et apparuit facies iudicis in introitu.
  
  'Festinate, exi'. Alterum perdere non habemus!'
  
  Iora connivuit. Claritas extra tectum sicut solis difficile erat. Yudel nunquam solem vidit. Terruit, retro se iecisse.
  
  'Jora, me paenitet. Heri cognovimus Iosephum et Odilum comprehensos esse. Nihil dixi, quia te amplius non commovere volui. Sed hic manere non potes. Iis interrogandi sunt, et quamvis difficile Kohanim pugnant, tandem Nazis inveniunt ubi est Yudel.
  
  'Frau Cohen nihil dicit. Fortis est.'
  
  Judex caput renuit.
  
  "Promittunt se vitam Elan salvare pro ea quae ei narrat ubi infans est vel peius est. Possunt semper homines loqui.
  
  Jora clamare coepit.
  
  Jora hoc tempus non est. Cum Josef et Odil non redierunt, ad amicum legationem Bulgaricam visendam ivi. Duas exitus visas habeo in nominibus Bilyana Bogomil, matronae, et Mikhail Zhivkov, filius diplomatis Bulgarorum. Fabula est te cum puero ad scholam redis, feriae Nativitatis cum parentibus suis consumptis. Ostendit ei tesseras rectangulas. "Haec tesserae sunt in Stara Zagora. Sed non ibi.
  
  Dixit Jora, "Nescio."
  
  "Destinatio tua officialis est Stara Zagora, sed ad Chernavodam". Ibi paulisper agmen consistit. Egredieris ut puer crura extendat. Risu relinques agmen in vultu. Non habebis sarcinas nec omnia in manu tua. Cum primum poteris, evanescet. Constanta ad orientem septem et triginta milia passuum est. Aut ambulabis aut invenies aliquem ut te ibi in plaustro ducas.'
  
  'Constanza', 'Iora' iteravit, omnia turbida meminisse conatur.
  
  'Solebat esse Romania'. Nunc Bulgaria est. Quis scit quid cras futurum sit? Summum est hoc portum esse ac Nazis non nimis diligenter observare. Inde navem ad Istanbul ducere potes. Et ab Istanbul ire potes quocunque.
  
  'Sed pecuniam pro tessera non habemus'.
  
  Hic sunt notae nonnullae itineris. Et satis pecuniae est in illo involucro, ut duos ex te ad salutem perscribas.'
  
  Jora circumspiciebat. Nulla fere supellectilis in domo relicta erat. Subito intellexit quid illae soni mirabiles pridie fuissent. Senex fere omnia, quae occasionem evasurus erat, arripuit.
  
  'Quomodo gratias agimus tibi, Iudice Rath?'
  
  'Non opus. Iter tuum valde periculosum erit et nescio quod exitus visas te tuebitur. Deus, ignosce mihi, sed spero me ad certam mortem te non mittere.'
  
  
  Duobus horis post, Jora Yudel scalas aedificii trahere curavit. Illa foris iturus erat cum audivit plaustrum sistendum in sidewalk. Omnes qui sub Nazis vixerunt, prorsus sciebant quid hoc esset; Res omnia quasi cantus malus sonuit, incipiens a stridore stridore, quem sequitur aliquis vociferans iussus et hebes creber ocrearum in nive, quae clarior facta est sicut caligae pavimenta durae percussae sunt. Protinus orabat pro sonis consistere; sed erat ominis crescendo culmen in valvarum foribus. Post pausam, chorus singultus erat, tormentorum solos punctatus. Finitoque cantu, iterum redeunte lumina ad mensas, matres subridentes nihil se in vicinia esse simulant.
  
  Jora, quae cantum bene noverat, sub gradibus abscondit, ut primum notas audivit. Cum collegae ostium Rath perfregit, miles lampadium gerens trepidus sursum ac deorsum ostium ingressus est. Radius lampadis per tenebras secatur, anguste deest Jora caliga bene fessa. Yudel eam tam animali timore apprehendit ut Zhora labium suum morderet ut non in dolore clamaret. Miles ita prope ad eos accessit ut tunicas, frigidum metallum, et oleum sclopetum olere possent.
  
  Magna exortum est per scalas. Interrupit miles inquisitionem et ad socios accurrit vociferantes. Zhora Yudel in brachiis levavit et lente ambulavit in viam.
  
  
  15
  
  
  
  DE BEHEMO CONSILIIS
  
  VIAM AD SAVUM AQABAE, MARE RUBRUM
  
  
  Martis die 11 Iulii 2006 at 6:03 ad meridiem.
  
  
  Locus erat in magna mensa rectangula, instructa viginti folders pulchre dispositis, in cujus fronte sedit homo. Harel, Fowler et Andreas novissimi ingressuri erant et reliquas sedes caperent. Andreas se invenit inter iuvenem African-American mulierem indutam in eo quod apparebat paramilitarium aequabile et seniorem, calvitium, densa muscipula. Puella, spreta eam, et comitibus ad sinistram colloquentibus pergit, qui plus minusve similes ei erant, dum vir ad dextram Andreae manum porrigebat digitis densis et obduratis.
  
  'Tommy Eichberg, auriga. You must be Miss Otero.'
  
  ' alius qui me novit ! Vos noscere.'
  
  Eichberg risit. Faciem rotundam habuit, amoenam.
  
  'Spero te melius sentiens'.
  
  Andreas responsurus erat, sed emissa voce, inamoena sono interrumpitur iugulo quodam. Senex qui lxx nuper in cubiculo suo erat ingressus. Oculi eius in nido rugarum paene abditi sunt, impressio quae vitreorum lenticularum minutissimis efferebatur. Caput eius rasum est et habebat barbam magnam grayem, quae circum os eius quasi nubes cineris volitare videbatur. Tunicam brevem manicatam, bracas khaki gerebat, et caligas nigras crassas. Loqui coepit, vocem suam duram et obnoxiam, quasi cultrum contra dentium stridorem, antequam ad caput mensae pervenisset ubi velum electronicum portatile erectum est. Post hunc sedit adiutor Cain.
  
  Dominae et generosae, nomen meum Cecilius Forrester et ego professor archaeologiae biblicae in universitate Massachusettae. Sorbona non est, sed saltem domus.'
  
  Risus urbanus fuit inter professores adiutores, qui hunc iocum millies audiverunt.
  
  'Non dubito' quin huius itineris rationem quaerere conatus es, cum hanc navem ascendisti. Opto te non tentatum esse in praemissis, cum tua, vel potius nostra, contractus cum Kayn conatibus, absoluta secreta exigant a momento signati, donec heredes nostri gaudeant in morte nostra. Infeliciter condiciones contractus etiam me exigunt ut te in secreto intromittas, quod intra horam proximam cum dimidia facere institui. Noli me interpellare, nisi rationabiliter habeas quaestionem. Cum Dominus Russell mihi singula tua dedit, nota sum omnibus singillatim , a tuo IQ ad notam condom dilectae tuae. Quod ad equos D. Dekkeri, os tuum aperi ne pugnes.
  
  Andreas, qui partim in professorem conversus est, a viris in paludibus susurros audiebat.
  
  'Filius canis ille sapit se omnibus aliis nitidiorem'. Dentes singillatim fortasse faciam.'
  
  'Silentio'.
  
  Mollis erat vox, sed tantus in illa furor ut Andreas excuteret. Caput vertit satis ut vox Mogens Dekkeri pertinebat, hominem cicatricum qui sella contra molem recumbat. Milites statim conticuerunt.
  
  ' fine. Iam nunc omnes eodem sumus loco, Cecilius Forrester continuavit, "Melius te inter se introducere vellem. Viginti tres convenerunt ex nobis, quod erit omnium aevi maxima inventio, et vestrum quisque partem habebit. Iam nosti dominum Russell ad ius meum. Ipse est qui elegit te.
  
  Assistens Caini caput salutans annuit.
  
  Suo iure est Pater Antonius Fowler, qui in expeditione observator Vaticanus erit. Post eum sunt Nuri Zayit et Rani Peterke, cocus et adiutor coquus. Deinde Robertus Frick et Brian Hanley administrant. '
  
  Duo coqui erant seniores viri. Zayit erat macilentus circa annum sexagesimum, ore prono, cum assistens eius erat lentus et paucis annis minor. Andreas aetatem accurate definire non potuit. Ex altera parte, ambo administratores iuvenes et paene obscuriores fuerunt quam Peterke.
  
  "Praeter hos magnos mercenarios, adiutores otiosos et blandientes habemus. Omnes hi gradus ex collegiis pretiosis habent et plus quam me scire putant: David Pappas, Gordon Darwin, Kira Larsen, Stowe Erlingus et Ezra Levin.
  
  Iuvenes archaeologi moleste in sedibus suis se verterunt et professionalem quaerere conati sunt. Andreas dolebat pro eis. Fuerunt in teneris suis triginta, sed Forresterus eos brevi lorum servaverat, quod eos etiam iuniores et incertiores viderint quam essent - contrarium paludati sedentes ad notarium.
  
  In altero tabulae finem habemus Dominus Dekker et eius bulldogs: Theophilus geminos, Alois et Alrik; Tevy Waaka, Paco Torres, Marla Jackson et Ludovicus Maloney. Ipsi securitatis praefecti erunt, addito summo termino componente ad nostram expeditionem. Ironia phrasis vastat, an cogitas?'
  
  Milites non pugnaverunt, sed Dekker sellam suam erexit et trans mensam incubuit.
  
  'Imus ad zonam termini patriae islamicae'. Data est nobis natura... missio, incolis violenta fiat. Certus sum Professor Forresterius nostrae tutelae gradum, si is adveniat. Locutus est cum vehementi accentu Africano Australi.
  
  Forresterus os suum ad respondendum aperuit, sed aliquid in facie Dekkeri sibi persuasisse debet quod nunc acerbi sermonis tempus non erat.
  
  ' Ad ius tuum Andrea Otero, notario officiali nostro. Rogo ut cum ea cooperetur si et cum aliqua informationes vel colloquia postulaverit ut fabulam nostram mundo indicare possit.'
  
  Andreas subridens discumbentibus dedit, ad quod quidam benigne responderunt.
  
  Vir cum barba est Tommy Eichberg, auriga principalis noster. Et tandem a dextris, Doc Harel, officiali nostro charlatano.
  
  'Nolite solliciti esse si nomina omnium non meministis', medicus dixit manum suam levans. nos te nosse se pulchellus bene. Noli oblivisci ut idem signum cantavit reliquit in plagas tuas ....
  
  'Quod ad me attinet, non refert si nomina omnium scias dum officium tuum vales', veterem professorem interrupit. 'Nunc si omnes animum advertis ad tentorium, fabulam tibi narrabo.'
  
  Tegumentum illuminatum cum imaginibus computatrum-generatarum antiquae civitatis. Supra vallem triplo exteriore vallo circumdata, supra vallum, vallata, tegulata compositio eminebat. Plateae plenae erant circumiens negotium cotidianum. Andreas stupet qualitates imaginum, quae productione Hollywood dignae sunt, sed vox documentalis narrantis ad professorem pertinebat. Huic homini tam vasto ego animo est ut ne audiat quam mala vox sonat, putarit. Dat mihi capitis. Vox-super coepit;
  
  Welcome to Jerusalem. Est iam Aprilis AD. Urbs occupata est quarto anno per Zelotas rebelles, qui aborigines expulerunt. Romani, officiales principes Israelis, condicionem diutius sustinere non possunt, Roma Titum instruit ut acrem poenam adhiberet.
  
  Scena feminarum pacifica vasis suis aqua implentibus et pueris ludentibus contra muros exteriores prope puteos interruptus est, cum vexilla longinqua cum aquilis in horizonte apparuerunt. Tubae cecinerunt et pueri subito perterriti post muros recurrunt.
  
  Intra horas urbs quattuor legionibus Romanis cingitur. Haec quarta oppugnatio urbis est. Cives tres priores repulsi sunt. Hoc tempore Titus callide utitur stropha. Ierosolymam peregrinis permittit ut Pascha celebrandum ante lineas transeat. Post festivitates circulus claudit et Titus peregrinos exire non permittit. Nunc urbs domus est, ut bis quam plures homines sunt, et cibos et commeatus aquarum celeriter iuvant. Legiones Romanae a septentrione urbis oppugnant et tertium murum deducunt. Maii iam medium est, et casus urbis tantum temporis est.
  
  Velum ostendit arietem destruentem murum exteriorem. Sacerdotes cum flentes in templo in summo colle urbis spectabant quid rei esset.
  
  Urbs demum mense Septembri cadit, et Titus promissionem patri Vespasiano perfecit. Plurimi urbis incolae securi percussi vel dispersi sunt. Eorum domus direpta est, et templum eorum destructum est.
  
  Circumfusa cadaveribus caterva Romanorum militum ex incendio templi ingentem menorah portabat, dux eorum subridens spectabat equo.
  
  Secundum templum Salomonis in terra combustum est, et manet usque in hodiernum diem. Multi thesauri templorum abrepti sunt. Multi, sed non omnes. Post tertium casum in mense Maio, sacerdos nomine Yirm əy áhu consilium evolvit ut saltem de thesauro aliquo servandus sit. Viginti virorum fortium coetum delegit, dividens partes duodecim primis accuratis mandatis, ut quibus vasa caperet et quid cum iis ageret. Hae particulae plus thesauri templi traditi continebant: magnum pondus auri et argenti.
  
  Sacerdos vetulus barbam albam, pallio nigro indutam, cum duobus juvenibus colloquebatur, dum alii vicissim expectabant vicem saxea facibus accensa.
  
  Yirmey áhu postremas octo homines specialissima missione commisit, decies plus ceteris periculosior.
  
  Facem tenens, sacerdos octo viros duxit, qui rem magnam in lecto per retis cuniculis portabant.
  
  Occulta loca sub templo, Yirməy ákhu eos e moenibus eduxit et ab exercitu Romano abduxit. Quanquam haec regio, a tergo legionis X Fretensis, interdum a custodibus Romanis circumibatur, viri sacerdotis ad fallendum eos pervenerunt, Richo, moderno Iericho, postero die cum gravi onere pervenerunt. Et vestigium ibi evanescit in aeternum.
  
  Professor puga pyga premebat et blank in tegumentum ivit. ad auditores convertit, qui impatienter exspectabant.
  
  Quod isti fecerunt, prorsus incredibile est. Profecti sunt quattuordecim milia passuum circiter novem horas onus ingens portantes. Idque initium itineris fuit.'
  
  Quid portabant, professor? Andreas petivit.
  
  'Credo thesaurum pretiosissimum,' ait Harel.
  
  Omnia in tempore bono, fratres carissimi. Yirm əy áhu in urbem rediit et proximos duos dies exegit in manuscripto specialissimo scripto in librum rariorem. Singula tabula erat cum mandato quomodo varias thesaurorum fragmenta recuperare quae e templo erepta erant ... sed solum officium tractare non poterat. Dictio erat tabula in superficie voluminis aenei fere decem pedes longa insculpta.
  
  'Quare aeris?' quaerenti a tergo.
  
  'Papyrus aut membrana dissimilis, aes perdiuturnus'. Difficillimum est etiam scribere. Quinque homines tulit ut inscriptiones in una sessione absolverent, interdum vices gerentes. Quibus finitis, Yirm y áhu in duas partes divisit documentum, dans primam legationem cum mandatis pro conservatione communitatis Issei, qui habitabat juxta Jericho. Aliam partem dedit filio suo, unum koanim, similem sibi sacerdotem. Scimus hoc fabellae multae notae, quod Yirm əthá .id conscripsimus in codice aeneo pleno. Deinde omnia vestigia eius deperdita sunt ab 1882.'
  
  Senex aquae ad sorbendum astiterunt. Parumper, non amplius rugas, sed pomposas, sed humanior videbatur.
  
  'Domine et iudices, vos nunc plura de hac historia quam in mundo peritissimos cognoscitis'. Quomodo codex scriptus sit, nemo exacte figuravit. Tamen satis clara facta est cum una eius partes anno 1952 in Palaestina speluncis exsurrexerunt. Hoc erat in quibusdam LXXXV 000 fragmentorum textuum qui apud Qumran reperti sunt.'
  
  'Estne hic liber aeris nobilis Qumran?' - quaesivit Dr. Harel.
  
  Archaeologus iterum in velum commutavit, quod nunc imaginem libri celeberrimi ostendit: lamina curva viridis metalli obscura, in scripto vix legibili obsita.
  
  Hoc est quod dicitur. Investigatores statim perculsi sunt insolentia inventionis, tum ex insueta scribendi materia tum ex ipsis inscriptionibus, quarum nulla recte explicari posset. Initio apparebat eum fuisse thesaurum indicem sexaginta quattuor continens. Dedit rationem monumenta quae invenirentur et ubi. Verbi gratia, "In fundo speluncae quae turris Achor orientem versus quadraginta passus est, tres pedes fode. Ibi sex vasa aurea invenies. Sed obscura indicia erant, et quantitates descriptorum tam fictae videbantur - quasi ducentae talentorum auri argentique - ut inquisitores graves putaverunt aliquid esse fabulae, ludibrii vel ioci.
  
  'Iocus nimium videtur,' inquit Thomas Eichberg.
  
  'Admodum! Optime, D. Eichbergius, praecellens, praesertim auriga,' inquit Forrester, qui inhabilis videbatur sine comite contumelia vel minimum honoris facere. 'Nulla ferramenta in 70 AD. Ingens lamina aeri puro nonaginta centesimis valde cara fuit. Nemo in tam pretioso opere artis scriberet. Spei radius erat. Iuxta librum Qumran, item numerus sexaginta quattuor erat 'textus huius modi, cum mandatis et codice ad res descriptas inveniendas'.
  
  Unus militum manum levavit.
  
  "Ita hic senex, hic Ermiyatsko..."
  
  'Yirm yahu'.
  
  'Non refert. Hanc rem senex incidit in duas, et in unaquaque parte clavis ad alteram inveniendam fuit?'
  
  'et uterque debebat esse simul ad inveniendum thesaurum'. Sine libro secundo nulla spes rerum voluptua excidit. Sed abhinc menses octo, aliquid factum est...
  
  'Profecto auditores tuos praetulissent versionem abbreviatam, Doctor,' Pater Fowler subridens dixit.
  
  Vetus archaeologus apud Fowlerum paucis secundis inspexit. Andreas, animadvertit quod professor duram continuans sibi videretur, et quaesivit quid infernum inter duos homines accidisset.
  
  'Ita. Bene, satis sit dicere alterum dimidium voluminis tandem gratiae conatibus Vaticanae apparuisse. Traditum est a patre in filium ut sacrum item. Familiae officium fuit incolumem servare usque ad tempus opportunum. absconderunt in candela, sed tandem etiam perdiderunt ideae interioris.'
  
  'Hoc non miror. fuerunt - quot? - septuaginta, octoginta generationes? Mirabile est traditionem custodiendi cereum hoc tempore perseveraverunt, "qui sedebat ante Andream dixit. Receptio, Brian Hanley, cogitavit.
  
  Dixit archimagirus Nuri Zayit nos iudaeos aegrotos esse, "exspectavimus Messiam tribus milibus annorum."
  
  "Et alia tria millia exspectabis", dixit unus de militibus Dekkeri. Risus sonus et plausus sordidum comitatur iocum. Sed nemo alius risit. membra expeditionis Judaicae erant." Tensionem sentire poterat. aedificium in cubiculum.
  
  'Perge,' inquit Forrester, militum convicia negligens. 'Imo miraculum. Aspice.'
  
  Unus ex ministris arcam ligneam fere trium pedum longam attulit. Intus erat lamina aenea sub vitreis tutelae symbolis Judaeis obtecta. Omnes, etiam milites, rem intuentes submissis vocibus explanare coeperunt.
  
  ' prope novum spectat.'
  
  'Ita, Scroll of Qumran Copper maior esse debet. Non lucida et minutatim incidenda est.'
  
  "Librum Qumran antiquiorem esse videtur quod aeri expositus" professor explicavit, "et in fasciolis incisus est quia investigatores aliam viam aperire non potuerunt ut illa contenta legeret". Secundum volumen munitum est ab oxidatione cerae velamine. Quam ob rem textus tam clarus quam dies scriptus est. Thesaurus noster map.
  
  'Igitur igitur id explorare potuisti?'
  
  Secundum librum semel habuimus, figurans illud quod primum dicitur fabula infantis. Quae res haud facile occultabat. Quaeso ne de singulis processus actualis a me interroges, quia plura revelare non possum, et praeterea non intelligeres.
  
  Abite ergo ut aurum inveniam acervum? Nonne nimis vulgare est tam ambitiosae expeditionis? Aut alicui cum pecunia venienti de auribus suis sicut Dominus Kine? ' Andreas quaesivit.
  
  'Miss Otero, acervum auri non quaeritis'. Nam aliquid iam compertum habemus.
  
  Archaeologus senex cuidam e suis assistentibus significavit, qui particulam nigram palpitantem in mensa disseminavit et, aliquo labore, lucidum in ea posuit. Vas maximum auri Andream umquam viderat: circa magnitudinem bracchii hominis, sed ruditer informatus, probabiliter coniectus in aliquot mille annorum liminibus. Quamvis superficies eius cum parvis crateribus, labefecit et labefecit litterula, valde pulchra erat. Oculi omnium in conclavi defixi sunt et admirati sibili sonuerunt.
  
  In secundo libro extare usus, unam e latebris descriptis in libro Cupre Qumran descriptos invenimus. Erat in mense Martio huius anni, alicubi in Occidente Bank. Huic erant sex vectes aurei.
  
  'Quanti constat?'
  
  "Fere centum milia dollariorum...
  
  sibilus in exclamationem vertitur.
  
  "... sed, mihi crede, nihil comparatur ad valorem rei id quod petimus: potentissimum in hominum historia."
  
  Forrester gestus fecit, et unus assistentium vectem suscepit, sed nigrum sensit. Archaeologus chartam graphiam e folder e tulit et eam in qua talea aurea iacebat collocavit. Procumbebant omnes, viso quid esset. Illi omnes statim rem ductam esse cognoverunt.
  
  'Domine et generose, vos viginti tres homines electi sunt ad Arcam Foederis redeundi.'
  
  
  16
  
  
  
  IN TABULA BEHEMOTH
  
  RED MARE
  
  
  Martis die 11 mensis Iulii anno 2007 ad 7:17 pm.
  
  
  Stupor rapitur per cella unda. Omnes trepidanter loqui coeperunt, ac deinde archaeologum cum quaestionibus emittebat.
  
  'Ubi est arca?'
  
  'Quid intus?'
  
  'Quomodo adiuvare possumus?'
  
  Andreas perculsus est reactionem assistentium, sicut et sui ipsius. Haec verba "arca Foederis" sonum magicam habuit quae archaeologicam momenti rem inveniendi plus quam duo milia annorum firmavit.
  
  Colloquium etiam cum Caino PP. Russell rectum erat. Si arcam invenimus, sensus erit saeculi. Probatio existentiae Dei...
  
  Illius spirans vivificatur. Subito centum quaestiones Forrestriae habuit, sed statim scivit nullum punctum in eis interrogare. Senex autem illos ad hunc locum perduxit, et iam ibi abiturus erat, rogans plura.
  
  Magna via ad nos cooperandum.
  
  Quasi opinionem Andreae confirmans, Forrester vidit catervam sicut felem quae canarium devoravit. ut taceret, subsannavit.
  
  ' Hodie satis est. Nolo tibi plus dare quam cerebrum tractare possis. Reliqua nos faxo nos cum venerit hora. Nunc enim causas trademus...'
  
  Ac demum Professor, interpellavit Andreas. Viginti tres nos dixistis fuisse, sed ego tantum viginti duos numeravi. Quis deest?'
  
  Forresterus conversus consuluit Russellum, qui annuit ut permanere posset.
  
  Numerus viginti trium in expeditione D. Raymond Kane est.
  
  Omnia colloquia cessaverunt.
  
  "Quid infernum hoc?" unus ex mercennariis militibus quaesivit.
  
  Id eat in expeditione umbo. Ut omnes nostis, paucis ante horis conscendit et nobiscum iter facturus est. Non invenis mirabilem illam, domine Torres?
  
  "Jesus Christus, quisque senex insanit," respondit Torres: "Durum est defendere sanos sed insanos."
  
  Turres ex America Meridionali fuisse apparet. Fuit brevis, tenuis, nigra, et denso Hispanico accentu Latine locutus est.
  
  'Torres' dixit post se vox.
  
  In sella recubuit miles, sed non revertitur. Dekker manifesto factu erat hominem suum nasum in negotiis alienis iam efficere ut non haereret.
  
  Interea Forrester sedit et Iacob Russell pavimentum arripuit. Andreas animadvertit non unam rugam in tunica sua alba esse.
  
  "Salve omnes. Cecil Forrester Professori gratias agere cupio quod praesentandi tangat. Et pro me et Kayn Industriis gratiam meam omnibus vobis hic esse volo exprimere. Nihil addo, praeter duo puncta gravissima. Primum, posthac, stricte prohibetur omnis communicatio cum extra. Haec telephona mobilia, inscriptio et verbum oris includit. Donec missionem nostram perficiamus, universitas vestra est. In tempore intelliges cur haec mensura necessaria sit tam ad successum tam delicatae missionis quam ad salutem nostram.
  
  Pauci murmur murmurabant, sed languentes. Omnes iam sciebant quid Russellus eis indicasset, quod in longo contractu quod uterque conscripsisset cautum erat.
  
  ' Secundum est multo acerbius. Securitas consultor renuntiationem nondum confirmatam nobis praebet coetus terroris islamici nostrae missionis conscius esse et impetum parare.'
  
  'Quid est...?'
  
  '... debet esse scias.'
  
  ' .... periculosum ....'
  
  Adiutor Caini manus suas ad sedandum omnes levavit. Erat plane paratus ad quaestiones cadentes.
  
  'Noli timere. Te solum volo vigilare nec ullum periculum supervacuum sumere, nedum nemini extra hoc coetus de termino nostro destinatum. Nescio quomodo effluo fieri potuit, sed, mihi crede, eam indagamus et actionem opportunam accipiemus.
  
  Potuitne ab intra Jordanem venire imperium? Andreas petivit. "Circulus similis nostri certa notabiliter".
  
  "Quod ad regimen Jordanianum spectat, expeditiones commerciales ad studia praeparatoria exercent pro phosphate meo in regione Jordanis Al Mudawwara, prope confinium Arabiae Saudianae. Nemo ex vobis per consuetudines possidebit, ne solliciti sitis de operimento vestro.
  
  "Mea operculum sollicitum non sum, terroristarum sollicitus sum" dixit Kira Larsen, unus ex adiutoribus Professoris Forrester.
  
  "Noli de illis solliciti esse dum hic sumus ut te defendamus" unus e militibus amas.
  
  'Renuntiatio non firmata,' iustus est rumor. Et rumores tibi nocere non possunt, Cicero magno risu dixit.
  
  Sed confirmari posse Andreas putavit.
  
  
  Conventus post aliquot minutas finivit. Russellus, Dekkerus, Forrester et pauci alii ad suas partes profecti sunt. Ad ostium colloquii cubiculi duo plaustra cum paniculis et potionibus erant, quae unus e sociis sodalibus provisus erat ut proficisceretur. Videlicet expeditiones sodales iam a remigibus seiuncti erant.
  
  Qui in conclavi manebant, de novis indiciis animate agitabant, qui de cibo rogabant. Andreas longum colloquium cum Dr. Harel et Tommy Eichberg habuit dum bubulae farti assatae et duos cerevisias edebat.
  
  'Gaudeo te, Andrea, tuum gulam recepisse'.
  
  ' Deo gratias, doc. Infeliciter, post omnem cenam, nicotinei pulmones desiderant.'
  
  "Fumum habebis in navi", inquit Thomas Eichberg, "Fumare Behemoth intus non licet. Sicut scitis...'
  
  Jussu Domini Kine tres ex illis ridentes consonabant.
  
  Etiam, inquam, scio. Nolite ergo solliciti esse. Iterum revertar in quinque minuta. Cupio videre si quid in hoc plaustro sit fortius quam cervisia.
  
  
  17
  
  
  
  DE BEHEMO CONSILIIS
  
  RED MARE
  
  
  Martis die 11 Iulii 2006 ad 9:41.
  
  
  Ornare iam obscura erat. Andreas de transitu exiit et lente ad frontem navis ambulavit. Calce se poterat non thoracem laneum gerens. Temperatus admodum paulum decidit, et per capillos suos frigidus ventus emisit et tremere fecit.
  
  Rugosam sarcinam Camelorum Montium ex uno sinu Genuensium traxit et ex alio leviorem rubram. Non aliquid speciale, modo reusable, floribus impressis, et probabiliter non plus quam septem nummis in aliqua copia venditoris constat, sed primum donum ab Eva fuit.
  
  Propter ventum, accepit decem conatus suos antequam cigarette accenderet. At postquam successit, divina fuit. Ex quo Behemoth conscendit, prope impossibilem invenit propter nauseam fumi, non intemperantiam conandi.
  
  Utens sono arcus per aquam inciso, iuvenis notarius memoriam suam scrutatus est quid meminisse posset de libris maris Mortui et librum Cuprum Qumran. Earum pauci erant. Fortunate, adiutores Professoris Forresteriae, promisit ei cursum ruinae daturum ut significationem inventionis clarius describere posset.
  
  Andreas fortunam suam credere non potuit. multo melior est expeditio quam putabat. Etiamsi non inuenirent arcam, quam Andream certe numquam habiturum erat, eius relatio libri secundi aeris et inventio nummo thesauri satis esset articulum cuilibet diurna in mundo vendere.
  
  Cultissima res esset invenire agens qui totam fabulam venderet. Miror si melius esset eam tanquam exclusivam uni Gigantum vendere sicut National Geographic aut Novi Eboraci Times, aut multam venditionem in minoribus exitu facere. Certus sum hoc genus nummorum me ab omni credita debitore liberaturum, Andrea putavit.
  
  Unum extremum trahens in cigarette suo sumpsit et ad convicium ivit ut eam emitteret. Iniit diligenter, recordans incidentis illius diei cum humili maledicto. Cum manum levavit ut abiceret cigarette petat, perceptio Dr. Harel faciei comprehendit, admonens eam quod ambitus malum polluit.
  
  Wow Andrea. Spes est etiam ad similem tui. Finge rem rectam facere cum nemo quaerit, putavit se extra cigarette suam parieti extinxisse et in sinum posteriorum bracaenarum suarum cigarette petat.
  
  Illo momento sensit aliquem talos captos et mundus inverso . Manus eius in aere haesitaverunt aliquid, sed frustra.
  
  Cum caderet, putavit se videri aenigmatum a convicio spectans eam.
  
  Secundo post, cecidit corpus eius in aquam.
  
  
  18
  
  
  
  RED MARE
  
  Die Martis, 11 Iulii 2006 ad 9:43.
  
  
  Primum Andream sensit aquam frigidam penetrans artus . Brachia carpit, in summa redire conatur. Duobus secundis eam accepit ut perciperet se nescire quam viam duceret. Aer habebat in pulmone procurrentem. Tarde exhalavit videre utram partem bullae moverentur, sed in tenebris omnino inutile erat. Viribus amissis, et pulmone aere desperato. Sciebat quod si aquam efflaret, morituram. Dentes grisavit, non iuravit os aperire, et cogitare conabatur.
  
  Crap. Fieri non potest, iustum non est. Finire sic non potest.
  
  Iterum movit arma, credens natare se ad superficiem, cum aliquid validum sensit eam trahens.
  
  Repente facies eius iterum in aere erat et anhelavit. Quidam eam in humero tenebat. Andream alloqui conatus est.
  
  'Innocens est! Respirare tardius!' Pater Fowler vociferavit in aurem per fremitum propellens navis. Andreas perculsus est videre vim aquae trahentis propius ad dorsum navis. 'Audi me! Noli tamen circumagi, aut ambo moriemur. Relaxa. Calceamentum exue. Pedes tuos lente move. In quindecim secundis e somno navis in aqua mortua erimus. Tunc dimittam te. Nata totis viribus tuis!
  
  Andreas pedibus usus est ut calceos extraheret, omnia vero in turbida spuma glauca quae eos ad necem sugere poterat intuebantur. Quadraginta tantum pedes propellens erant. Illa impetum pugnavit erumpere arma volarum et in contrariam partem movere. Sonant aures ejus, et quindecim secundis sicut aeternitas sensit.
  
  'Nunc!' Clamavit auceps.
  
  Andreas suctionem sensit subsistere. Natat in contrariam partem propellers, a fremitu infernali. Fere duo minuta transacta sunt cum sacerdos, qui diligenter eam inspexerat, brachium suum apprehendit.
  
  'Fecimus id'.
  
  Iuvenis notario intuitum ad navem convertit. Iam longe erat procul, et unum laterum eius videre poterat, quae pluribus luminibus in aqua demonstrantibus illustrabatur. Inceperunt venationem facere.
  
  'Damas,' Andrea, conantem morari natavit, auceps eam apprehendit priusquam penitus mersa esset.
  
  * Relaxa. Suscipiam te sicut ante feci.
  
  ' Damna,' Andrea, despuentibus aquam salsam ut sacerdos eam a tergo sustentaret in vexillo po- blicam.
  
  Subito lux clara excaecavit eam. Investigationes potentes a Behemoth eas invenerunt. Ad quos accessit celox, et locum tenebat, dum conclamant nautae et ex maledicto monstrant. Binae binae cingula vitae in directum proiecerunt. Andreas fessus et ad os refrixit iam adrenalinum et metum resedisset. Eos nautae restem coniecerunt, et Fwler alis circumvolvit, et nodo ligavit.
  
  'Quomodo infernum fecisti excidere?' sacerdos rogabat cenaculum tracti.
  
  'Non cecidi, pater. Impulsus sum.'
  
  
  19
  
  
  
  ANDREAS ET AUCEPS
  
  'Gratias tibi. Non potui cogitare.
  
  Andreas in stragulo involutus rursusque in tabula adhuc tremit. Assidebat iuxta eam auceps, vultu sollicito eam spectans. Nautae navigium reliquerunt memores bano colloquentes cum expeditionibus.
  
  "Nescis quam fortunati sumus. Tardissime propellers versatur. Andersonus, ni fallor.'
  
  'quid narras?'
  
  "Exivi e casula mea pro quodam aere novo et audivi te intendere vesperum tuum facere, itaque proximum telephonium navis arripui, "vir emittere" clamavit ad portum" et post te iactus est. Navis putabatur circulum plenum facere nomine Anderson, sed in portum, non starboard putabatur.'
  
  'Quod...?'
  
  Quia si vertatur in contrariam partem in qua homo cecidit, propellers secant in mincemeat. Hoc fere accidit nobis.
  
  'Sed nescio quo pacto in piscem cibum vertere consilium meum non erat.'
  
  ' Certusne es quod mihi antea dixisti ?'
  
  'Amo certo scio nomen matris meae.'
  
  'videsne quis te impulit?'
  
  'Vmbram tantum vidi.'
  
  'Igitur, si verum est quod dicis, navem in dextera pro portu versans non fuit accidens.'
  
  Te fortasse, pater.
  
  Auceps tacuit paulo antequam responderet.
  
  'Miss Otero, nemini quaeso de suspicionibus tuis dicas. Interrogatus, modo dicis, cecidisti. Si verum est aliquem in tabula te occidere conatur, id nunc revela.
  
  '... nothum monuisset'.
  
  'Ita est,' inquit Fowler.
  
  Noli, pater. Hi Armani calcei mihi ducenti nummis constant," Andrea dixit, labia eius leviter adhuc trementia. Volo capere filium canis, qui misit eos ad fundum maris Rubri.
  
  
  20
  
  
  
  AEDIS TAHIR IBN FARIS
  
  AMMAN, Iordanis
  
  
  Die Mercurii 12 Iulii 2006 1:32 am.
  
  
  Tahir in tenebris domum intravit et cum timore tremens. Insolens vocent ad eum ex conclavi.
  
  Ingredere, Tahir.
  
  Officiali omnia fortiter tulit in parvum exedra transire ANDRON et caput. Lucem transitum quaesivit, sed non fecit. Tunc sensit manum arripere brachium suum et eum torquere faciens eum ad genua procumbere. Vox ex umbra quodam prae se.
  
  'Tahir, peccasti'.
  
  'Nullus. No quaeso domine. Ego semper honeste in eo vixi. Occidens populus me pluries tentavit et numquam omisit. Ille unus error meus fuit, domine.
  
  'Ergo' inquis 'honestus es?'
  
  Ita, domine. Testor Allah.
  
  "Et tamen Kafiruns, infideles, partem terrae nostrae possidere permisistis."
  
  Contorto brachio pressuram augebat, et Tahir obvoluto clamore emisit.
  
  Noli clamare, Tahir. Si familiam tuam amas, noli flere.
  
  Aliam manum Tahir ad os suum attulit et in manica iaccam eius momordit. Pressio continuatur.
  
  atrox rima arido.
  
  Tahir tacite clamans cecidit. Brachium eius dextrum e corpore quasi soccum refertum erat.
  
  ' Bravo, Tahir. Macte.'
  
  Obsecro domine. Mandata tua secutus sum. Nemo accedet ad spatium effossionis per sequentes aliquot septimanas.
  
  ' Certus esne de illo?'
  
  Ita, domine. Usquam, nemo unquam ibi it.
  
  'Et vigilum desertum?'
  
  Proxima via est via circiter quattuor milia passuum hinc. Vigiles aream visitabunt tantum bis vel ter in anno. Cum Americani castra posuerunt, tua iuro erunt.'
  
  'Bene, Tahir. Bene fecisti.
  
  In illo momento, aliquis retro conversus electricitatem in ac lumina in exedra veniebat. Tahir Suspexit de pavimento: vel quod vidit rigentem fecit sanguinem suum.
  
  Filia eius Miescha et uxor Zaina ligati sunt et in toro obstruxerunt. Sed non id Tahir offensum fuit. Familia eius in eadem condicione fuit cum quinque horis ante discessit ut homines caracalli postulationes implerent.
  
  Id eum horrore replebat, ne homines amplius cucullas gerebant.
  
  'Quaeso, domine,' inquit Tahir.
  
  Officialis rediit sperans omnia fore omnia. Quod praemium ab amicis suis Americanis non indicaretur, et homines caracallos ab se et familiam suam solum relinquerent. Spes autem illa evanuit sicut gutta aquae in sartagine calido.
  
  Tahir sedentis inter uxorem et filiam aspectum vitavit, oculos lacrimis rubentibus.
  
  'Quaeso, domine,' iteravit.
  
  Vir aliquid in manu habebat. Gun. In fine illius amphora plastica vacua erat. Tahir prorsus sciebat quid esset: primitivum sed efficax silentium.
  
  The hendrerit non potuit trementi moderari.
  
  'Nihil cures, Tahir,' dixit homo, inclinans ad susurrum in aurem. Nonne Allah locum paradisi probus paravit?
  
  Fama levis erat, quasi flagello. Duo alii ictus interiectis aliquot momentis sequebantur. Novam utrem inaugurare et eam cum tenaces taeniola ad modicum tempus captare studet.
  
  
  21
  
  
  
  DE BEHEMO CONSILIIS
  
  SINUS AQABA, RUFUM
  
  
  Die Mercurii 12 Iulii 2006 21:47 a.m.
  
  
  Andreas evigilavit in infirmo navis, cubiculum grande cum duobus lectis, pluribus cubiculis vitreis et scrinio. Sollicitus Dr. Harel Andream pernoctare ibi coegit. Illa probabiliter non multum dormivit, quia cum Andrea oculos suos aperuit, iam ad mensam sedebat, librum legens et capulus saliens. Andreas magna patuit.
  
  Salve, Andrea. Pulchra tibi patria deesset.
  
  Andreas de lecto surrexit, oculos terendo. Sola res clare perspicere potuit in mensa coffeum factorem fuisse. Medicus eam aspexit, oblectavit sicut Julius notario magicam suam operam navare coepit.
  
  'Publica pulchra tua?' Andreas dixit cum loqui posset. Numquid in Israel sumus?
  
  In Jordanianis aquis technice sumus. Eamus in navi et ostendam tibi.
  
  Infirmariam abeuntem, Andreas convertit faciem suam ad solem matutinum. Dies incalescere promisit. In altum spiritum sumpsit, et in pajamas extendit. Medicus ad convicium navis innitebatur.
  
  ' Cave ne iterum excidat,' illa irridet.
  
  Andrea perhorruit ut intellexit quam felix esset vivere. Hac nocte, cum omni tumultu erepti et pudore mentiendi et dicere decidisse, vere non timendum est. Nunc autem in luce, strepitus propellens et frigidae tenebrae memoria, per mentem eius quasi vigiliae visio nocturna emicuit. Iuppiter quam pulchra omnia e navi spectabant conata est.
  
  Behemoth lente tendebat ad aliquos pilas, velo e portu Aqaba trahens. Harel ostendit proram navis.
  
  Haec est Aqaba, Iordanis. et hic est Eilat Israel. Videte ut duae civitates se similes speculorum imagines opponant.
  
  Bene est. Sed non solum res est...
  
  Harel leviter erubuit et aspexit.
  
  'Aquam non potes', inquit, 'sed si per planum venimus, videre poteras quomodo sinus litus delineet. Aqaba angulum orientale et Eilat occidentale occupat.
  
  'Nunc quod dixisti, cur non per planum venimus?'
  
  'Quia non publice situs archaeologicus'. Dominus Kine vult Arcam redire et eam in Civitates Foederatas reducere. Iordanis huic numquam assentior. Tegumentum nostrum est quod phosphates quaerimus, sic per mare advenimus, sicut aliae turmae. Centum talentorum phosphatarum ab Aqaba ad loca circum orbem terrarum cottidie petuntur. Modica speculatorum turma sumus. et vehicula nostra portamus in sentinam navis.
  
  Cogitanter Andreas adnuit. tranquillitati littoris fruebatur. Respexit ad Eilat. Voluptas naviculae in aquis circa urbem natabant, sicut columbae albae circa nidum viridem.
  
  Israel numquam fui.
  
  Dixitque Harel: 'Eas aliquando,' inquit Harel, tristis subridens. 'Terra pulchra est, sicut hortus fructuum et florum evulsae sanguinis et harenae deserti.'
  
  Notarius medicus in speciali observavit. Crines crispi et perusta complexione pulchriores in hac luce erant, ut si quae levia vitia in conspectu patriae emollire possent.
  
  'Cogito intelligere quid velis, doc.'
  
  Andreas camelorum sarcinam intritam sumpsit a pajama sinum eius et accendit cigarette.
  
  Non debes cum eis dormire in sinu tuo.
  
  "Et ne fumus, bibat aut signent in expeditionibus terroristarum."
  
  'Plane nobis communius est quam tu cogitas.'
  
  Andreas Harel intuitus est, quidnam vellet instare conatur. Extendit medicus et accepit cigarette e pravis.
  
  Wow, Doc. Nescis quam felix hoc me faciat.'
  
  'Quare?'
  
  'Me placet videre doctores qui fumigant. Est sicut foramen unum in armis suis smug.'
  
  Harel risit.
  
  'sicut te. Quam ob rem molestum est me videre te in hac re damnare.
  
  'Quo situ?' Andreas quaesivit cum supercilio.
  
  Ego de hesterno die in vita tua loquor.
  
  Notario cigarette os suum in medio constitit.
  
  'Quis tibi dixit?'
  
  'perdix'.
  
  'Numquid alius scit?'
  
  'Minime, sed gaudeo quod narravit mihi.'
  
  'Vado eum occidere,' Andrea dixit se cigarette contra convicium opprimens. 'Nescis quam pudeat me esse cum omnes me aspiciebant...'
  
  'Scio dixi tibi ne cui dicas. Sed paulo aliter, mihi crede, mea causa est.'
  
  'Aspice ineptum'. Statera facere ne quidem potest!'
  
  Euge, id non omnino verum est. Memento?'
  
  Andreas praepeditus recordatione diei praecedentis cum Harel tunicam suam arripere iam ante BA-160 ostendit.
  
  'Nolite solliciti esse,' Harel continuavit. 'Fulcher mihi causa narravit.'
  
  'Tantum scit. Non illi credam, doc. Curramus in se prius...
  
  "Et tunc etiam vitam tuam servavit."
  
  'Video te hoc quoque factum esse. Cum nos sumus, quomodo me de aqua inferni procuravit?
  
  'pater aucupis in US Air Force erat praefectus. Pars electae copiae speciales unitatis specialiter in pararescue.'
  
  Audivi de illis, quaerentes gubernatores, annon illi?
  
  Harel adnuit.
  
  'Puto te amasse, Andrea. Forsitan admoneas aliquem.
  
  Andreas Harel cogitabundus respexit. Quidam nexum non prehendit, et definita est explorare quid esset. Plus quam umquam Andreas persuasum habuit famam suam de reliquia perdita vel colloquio cum uno e difficillimis et durissimis ad multimillionaires perventum tantum partem aequationis fuisse. Super hoc in mare e nave eiecta proiecta est.
  
  Damnabor si hoc viderim, notario cogitationem. Nescio quid agitur, sed clavis esse debet Fwler et Harel ... et quantum velint dicere.
  
  "Vultus sicut scis multum de eo."
  
  'Age, pater, pergulam ire amat.'
  
  Eamus paulo subtilius doc. Magnus locus est mundus.
  
  Non ea quo movet. Scisne me novisse patrem?
  
  'Ipse vir egregius,' inquit pater Fowler.
  
  Utraeque conversae sunt et viderunt sacerdotem stantem paucis passibus post se.
  
  'Hic diu fuisti?' Andreas petivit. Stulta interrogatio tantum ostendit te alicui dixisse aliquid quod eas scire non vis. Pater Fowler hoc neglexit. Gravis vultus in vultu erat.
  
  'Impressum habemus opus,' inquit.
  
  
  22
  
  
  
  LIQUET DE OFFICIIS
  
  SOMERSETENSIS AVENUE, WASHINGTON, DC
  
  
  Die Mercurii 12 Iulii 2006 1:59 sum.
  
  
  A procurator CIA Orville Watson offensam duxit per receptionem officii sui aream combustionis. Fumus adhuc erat in aere, sed etiam peius erat odor fuliginis, sordis, ac combustionis corporum. Adveniat a pariete ad parietem tegebatur saltem pollicis aqua sordida.
  
  Cave, Mr Watson. Copiam potentiae nos avertimus ad breves circuitus vitandos. Nobis viam inveniendam cum flashlights.
  
  radiis potentissimis lampadarum suarum utentes, Orville et procurator inter ordines tabularum ambulaverunt. Iuvenis oculis suis credere non potuit. Quotiens jubar lucis subvertit mensam eversam, faciem fuliginosam, vel vasculum linum linum, clamare voluit . Hi homines eius conducti erant. Hoc eius vita fuit. Interim agentis - Orville putavit eundem esse qui eum in cellam vocavit simul ac planum discessit, sed non certus erat - singula atroces impetus explicavit. Orvillus dentes tacite compressit.
  
  'Armati per portam principalem ingressi, administratorem emiserunt, fila telephonica amputaverunt et ignem omnibus aliis aperuerunt. Donec sit amet elit erat. Earum decem et septem, estne iustum?'
  
  Orville adnuit. Horrendus aspectus incidit in monile electri Olga. In ratione laborabat. Monile ei dedit ad duas septimanas pro natali suo. Lumen ei facem dedit igneum. In tenebris ne agnosceretur manus adusta, iam curvatis ut ungues.
  
  Frigidus eos occidit singillatim. nec fuit per quem populus exiret. Solum exitum per ianuam, et officium ... quid? Centum et quinquaginta metra quadrata? Nusquam erat celare.'
  
  Profecto. spatia amavit Orville. Totum officium erat spatium unum perlucidum ex vitro, ferro et wenge, lignum Africanum fuscum. Nullae erant fores aut cubiculi, nisi lux.
  
  Postquam facta sunt, bombam in armario ad extremum et alium in introitu posuerunt. Homemade explosives; nihil potentius, sed omnia ad incendendum satis.'
  
  Terminatio computatoria. Decies centena milia instrumenti et decies centena milia pretiosissimarum rerum informationum supra annos collectae omnes perierunt. Novissimo mense, tergum suum ad discum Blu-ray mutavit. Habuerunt prope ducentos orbis orbes, super X terabytes informationum, quas in foco arcae condiderunt..., quae nunc aperta et vacua erat. Quomodo infernum noverunt ubi prospicere?
  
  'Profigunt bombs utentes telephoniis gestabilibus'. Totam operationem non plus quam tres minutas quattuor summum sumpsisse putamus. In tempore, qui vocati sunt magistratus, longi fuerunt.
  
  Officium in una historia aedium, in area ab urbe media, parvis negotiis et Starbucks circumfusa. Locus erat perfectus operationi, non fuss, nulla suspicio, nulla testes.
  
  'Primi procuratores qui huc venerunt citaverunt de area et dicuntur incendia rescindere. Exploratores servaverunt donec damnum imperium nostrum advenit. Omnibus narravimus quod explosio gas et unus homo mortuus est. Nolumus quemquam scire quid hodie hic acciderit.
  
  Posset esse unus ex mille diversis coetibus. Al-Qaeda, Al-Aqsa Brigade Martyrum, IBDA-C... quis eorum, cognita de vero proposito Netcatch, id praecipuum delendum efficeret. Quia Netcatch nudaverunt maculam suam: communicationes eorum. Sed Orville suspicatus est impetum altius et magis arcanas radices habuisse: eius novissimum consilium Kayn Industriae. Et nomen. Valde, periculosum nomen.
  
  Hakan.
  
  'Felix es valde iter, Mr Watson. Utroque modo curandum non est. sub omni CIA eris praesidio.
  
  Hoc audito, Orville primum locutus est cum magistratum iniit.
  
  'Frucking tua defensio est quasi tessera primae classis morgue'. Ne de me quidem cogites. Ego vado ad duos menses evanescet.
  
  'Non possum hoc fieri, domine,' dixit agens, regrediens et manum in holster ponens, altera manu ad pectus Orvilli lampadem intendit. quasi Corydon ad Vikingi funus.
  
  'quid narras?'
  
  'Domine, homines de Langele vis loqui tecum.'
  
  'novissem'. Ingentes mihi pecunias solvere volunt; paratus ad contumeliam virorum et mulierum, qui hic moriuntur, quasi stupri casu quodam obiter transeundo, non homicidio apud hostes patriae. Quod facere nolunt, canalis communicatio clauditur, aguntne?' Orville poscere. ' Etiamsi vitae meae periculum significat.'
  
  'Nescio quid, domine. Ego iussus sum ut te Langley incolumem recipiam. Quaeso cooperari.'
  
  Orville deposuit caput et altum spiritum sumpsit.
  
  'Magna. Ibo vobiscum. Quid aliud facere possum?
  
  Procurator visibili subsidio risit et lampadem suam ab Orvillio movit.
  
  'Nescis, domine, quam libenter ego audiam. Nolo te in manicis tollere. Usquam -'
  
  Agens intellexit quid sero fieret. Orvillus toto pondere incumbebat. Dissimilis agentis, adulescens Californian nullam in manu certaminis habuit. Triplicem cingulum nigrum non habuit nec quinque modis hominem nudis manibus noverat. Crudelissimum quod Orvillius in vita sua fecit, quod tempus in suo tempore sedit.
  
  Sed parum est quod potes circiter CCXL libras purae desperationis et furoris, dum te in eversam tabulam adfligunt. Agens in mensam corruit, eam in duas frangens. Se convertit, temptans pistolam suam attingere, sed Orville velocius erat. Super eum incumbens, Orville eum lampadio suo in facie percussit. Manus agentis dissolutae sunt et adligat.
  
  Subito territus Orville manus ad faciem levavit. Hoc evectus est. Duobus horis ante, privatim scatebat, sui fati dominus. Iam procuratorem CLA invasit, fortasse etiam eum occidit.
  
  Celer pulsus repressus agentis collo suo dixit ei non facere. Gratias ago pro parvis beneficiis.
  
  Bene, nunc cogita. Hinc exire debes. Locum tutum invenire. Super omnia autem quiesce. Non te capiant.
  
  Ingenti corpore, caudam et tunicam Hawaii, Orville longe non obtinuisset. Accessit ad fenestram et consilium facere coepit. Plures firepugnatores aquam biberunt et dentes in segmenta aurantiaca prope ianuam demerserunt. Id ipsum justo. Ostium placide ambulavit et ad proximam sepem iter fecit, ubi loricis et galeis, quae in hoc aestu erant nimis graves, omissis loricis. Iocari homines occupati stabant dorsum eorum vestimentis. Ignitores non visuri orantes, Orvillus unam loricam et galeam apprehendit, vestigia secutus est, et ad officium revertitur.
  
  'Salve buddy!'
  
  Orvillius anxie conversus.
  
  'Loqueris ad me?'
  
  Et dixit, "Unde tibi loqueris" dixit unus de pugnatoribus: "Unde putatis me tunicam meam itis?"
  
  Dude responde. Cogita de aliquo. Aliquid ad persuadendum.
  
  "Inspicere nos oportet ministratorem et procuratorem dixit cavere debemus."
  
  'Nonne mater tua te doceret umquam ut peteres res, antequam mutuum dares?'
  
  'Sum vere rumex. Potesne mihi tunicam tuam dare?
  
  Et risit fireman solvit.
  
  ' Scilicet, dude. Videamus an amplitudo tua sit, aperiens tunicam. Orvillus manus in manicas detrusit. Et evolvit eam fireman galeam induit. Orville rugo naso suo momento sudoris fuliginis et odoris mixti.
  
  'Per- fi. Recte, guys?'
  
  "Verum fireman videri vellet si calciamenta non esset", dixit aliud membrum quadrigis, ad pedes Orville demonstrans, omnes riserunt.
  
  'Gratias tibi. Gratias tibi valde. Sed emam tibi vitream succi ut malis moribus conficiam. Tu ergo quid dicis?'
  
  ei pollices dederunt et ut Orvillius reliquit annuerunt. Extra aggerem erexerant circiter quingentos pedes, Orville vidit duos duodenos spectatores et aliquot cameras TV, paucas in omnibus quae scaenam cinematographicam trahere conantur. Ex hoc intervallo, ignis debet videri nihil aliud quam obscurum explosionem gasi, unde sumpsit se brevi relinquere. Plusquam minutum vesperi nuntium rem accepturum dubitavit; etiam dimidia columna in crastino's Washington Post. Nunc, quaestionem graviorem habuit: exire inde.
  
  Omnia finis erunt donec in aliud agente CIA curras. Ut a risus justo. Risus.
  
  'Salve,' inquit, 'innuens lictori custodiae areae congruenti ac si ei omnem vitam cognosceret.
  
  'Ego sucum aliquam pro guys sumo.'
  
  'Im Mac'.
  
  'Bene, doleo. Confusi te cum alio.
  
  Quinquaginta quattuor num es recte?
  
  Non, Octo. Stuartus sum,' Orvillus dixit Velcro nomen insigne in cista sua monstrans et pileum orans calceos non videre.
  
  'Perge,' vir ait, obice reppulso Do not Cross, ut Orvillus paulum transire posset. 'Affer mihi aliquid ad comedendum, bene, buddy?'
  
  'Non forsit!' Orville respondit. Reliquit officii fumantes ruinas in turbam.
  
  
  23
  
  
  
  DE BEHEMO CONSILIIS
  
  PORTUS IN AQABA, JORDAN
  
  
  Die Mercurii 12 Iulii 2006 10:21 am.
  
  
  'Non faciam,' inquit Andreas.
  
  Auceps movit caput et Harel subsidia aspexit. Hoc tertio notario persuadere conatus est.
  
  'Audi me, carissime,' inquit medicus, squatentem iuxta Andream, qui in pavimento contra parietem sedebat, sinistra crura ei pressa manu et dextra trepidus fumans.^ Ut Pater Fowler narravit. tu heri, casus tui indicium est aliquem in expeditionem delirare. Cur te potissimum invadunt...
  
  "Hoc te decipere potest, sed mihi gravissimum est," mussat Andreas.
  
  "... sed quod magni momenti est nobis nunc est manus nostras in eisdem indiciis quas Russellus habuit. Non nobiscum communicabit, hoc certe est. Ideo necesse est ut has tabellas inspice.
  
  Cur Russellum modo surripere non possum?
  
  'Duo'. Primo, quia Russell et Kine dormiunt in eadem casula, quae est sub custodia assidua. Secundo, quia etiam si posset ingredi, praemissae eorum sunt immanes, et Russell probabiliter chartas toto loco habet. Multum laboris secum adduxit ad imperium Caini curritur.
  
  'Bene, sed hoc monstrum... Videbam me intuentem. Nolo accedere ad illum.
  
  'Mr Dekker omnia opera Schopenhauer ex memoria afferre potest. Fortasse dabit tibi aliquid loqui, 'Fulger dixit in quodam suo rarum conatu ad humorem'.
  
  'Pater, non adiuvas,' Harel eum increpavit.
  
  'Quid dicit, doc?' Andreas petivit.
  
  'Dekker quotes Schopenhauer, quotiescunque ventum est. Hic clarus est.'
  
  Putabam illum celebrem filum hamatis ad ientaculum edendum. Potesne putes quid mihi facturus sit, si me circum scrinium suum dormientem deprehenderit? Ego hic abeo.'
  
  'Andrea,' inquit Harel, brachio eam arripiens, 'Ab initio, Pater Fowler, et te in hac expeditione esses sollicitus, sperabamus tibi persuadere, ut quamprimum venias, cum excusatione aliqua ecederes. Infeliciter, nunc quod expeditionis propositum nobis retulerunt, nemo excedere licebit.'
  
  Perduint! Clausa cum exclusiva vita. Vita, ut spero, non erit brevis.
  
  "In hoc es an tibi placet necne, Miss Otero,' inquit Fowler. "Neque medicus nec tuguriolum Dekkeri appropinquare possum." Ille non multam supellectilem in ea habet. Pulchellus es. certa tantum fasciculi in eius plagis sunt e brevitate missionis. Nigrae esse debent cum logo aureo in tegumento. Dekker agit propter turmas securitatis nomine DX5."
  
  Andreas paulisper cogitabat. Quantum timet Mogens Dekker, occisor in tabula non abibit si modo aliter spectat et fabulam suam scribere pergit, sperans optimum. Pragmaticam esse debebat, et cum Harel et Pater Fowler teaming non malus idea erat.
  
  Quamdiu meo proposito decet nec inter cellam meam et arcam ingrediuntur.
  
  ' fine. Sed spero me Cro-Magnon non minutatim secare, aliter ut larva revertar et te ambo adero, perduint.'
  
  
  Andreas medium porticum petivit 7. Consilium satis simplex erat: Harel Dekker prope pontem invenit eumque de vaccinationibus suis militibus negotiosum servavit. Aucupor in gradibus vigiliis erat inter tabulas primam et secundam - casula Dekker in secundo gradu erat. Fores eius incredibilis non clausa est.
  
  Andreas bastardus sui certius putavit.
  
  Cameram parvam nudam fere idem habebat. Angusta PROFUGIO, arcte obsita, in stilo exercitu.
  
  Sicut pater. Fucking militaris assholes.
  
  Metallum armarium, parvum latrina et scrinium. Stack nigrum folder in ea habet.
  
  Bingo. Facilis erat.
  
  Illis manum porrigebat, cum vox sericea cor suum prope exspuit.
  
  ' Sic-sic. Quo honore debeo?'
  
  
  24
  
  
  
  DE BEHEMO CONSILIIS
  
  BERTHS DE PORTA AQABA, JORDAN
  
  
  Die Mercurii 12 Iulii 2006 11:32 am.
  
  
  Andreas optima non clamare conatus eius. Sed risus in faciem conversa est.
  
  Salve Mr Dekker. An colonellus Dekker est? Ego te quaero.'
  
  Mercenarius manus tam magna erat et tam prope Andream stetit ut caput retro traheret ne colloqueretur.
  
  'Mr Dekker est finis. Nonne opus est aliquid ... Andrea?'
  
  Ascende excusa, et fac bene, Andrea, subridens late.
  
  "Veni ad deprecandum ut hesterno die ostendes cum te D. Kine deduceret suum planum."
  
  Dekker se murmure finivit. Hoc brutum ostium casulae parvae claudebat et tam propinquus erat ut distinctius videre posset Andreas quam vellet videre in facie cicatricem rufam, capillos fuscos, oculos caeruleos et stipulam duorum dierum. Odor eius Coloniensis intolerabilis fuit.
  
  Non possum credere, utitur Armani. Liter.
  
  "Dic ergo aliquid".
  
  Dicis aliquid, Andrea. aut non venisti ad satisfactionem?
  
  Andreas subito cogitavit de operculo Nationali Geographico quod aspidis spectans ad porcum Guineae vidit.
  
  'Paenitet'.
  
  'Non forsit. Feliciter, amicus tuus Auceps, diem servaverunt. Sed tu cave. Fere omnes dolorum nostrorum a necessitudinibus cum aliis hominibus oriuntur.
  
  Decker extiterunt. Andreas retorsit.
  
  'Est valde profundus. Schopenhauer?'
  
  'Ah, nostis classica. An in nave discis?'
  
  'Semper docta fui.'
  
  "Bene, inquit magnus magister, facies hominis plura et magis delectabilia dicit quam os ejus." Et vultus tui nocentes.
  
  Andreas transversas tabellas perstrinxit, quae statim eam paenituit. Debebat vitare suspicionem, etiam si serum est.
  
  Dicebat etiam magnus magister: "Omnis homo ultra limites mundi sumit fines visionis suae". '
  
  Dekker dentibus suis ostendit et gaudio risit.
  
  ' Recte quidem. Puto te melius ire et parari - circa horam in terram petimus.'
  
  'Ita. Ignosce,' Andrea' inquit, 'praeteritum se movere conans'.
  
  Dekker primo non movit, sed demum murum cocti corporis sui movit, notario per spatium inter mensam et ipsum labi permittens.
  
  Andreas semper meminerit quid iuxta fraudem eius factum sit, praeclarum dolum, ut notitias quae inde sub naso Africano Australi defuisse inveniantur. Res magis prosaica fuit.
  
  Impingebat.
  
  Sinistro pede puella deprehensa est in pede sinistro Dekkeri, qui digitum non movit. Andreas stateram amisit et procidit, manus in mensa comprehendens ne faciem in ore feriret. Contenta folder in solum ceciderunt.
  
  Andreas terram concussit intuens, deinde ad Dekkerum, qui eam intuebatur, fumum e naribus ebullit.
  
  'X'.
  
  
  '...sic balbutiebant excusationes meas et cucurri. Sic me aspexit. numquam obliviscar.'
  
  'Paenitet me eum prohibere non posse,' inquit Pater Fulcher, caput quassans. 'Per ministerium aliquod de ponte excludi necesse est descendere.'
  
  Tres autem eorum erant in infirmaria, Andreas in lecto sedit, Auceps et Harel eam sollicite aspiciebant.
  
  'Nec ego eum audio introire. Incredibile videtur aliquem magnitudine sua tam placide movere potuisse. Atque haec omnia frustra sunt. Gratias ago tibi utique pro Schopenhauer, pater. Obmutuit enim paululum.
  
  'Voluptas mea. Est philosophus magis taediosum. Difficile erat philoaophum memorare dignum.'
  
  'Andrea, meministine quid vidisti cum folder in solum decidit?' Harel interrupta est.
  
  Andreas oculos intendit.
  
  "Fiunt imagines deserti, consilia eorum quae vidi sicut domus... nescio". Turbata omnia, ubique inscriptiones erant. Sola folder quod diversum erat, logo rubeo flavo erat.
  
  'Quae fecit logo simile?
  
  'Quid interest hoc facere?'
  
  ' Miraberis, quot bella minora parta sint.'
  
  Andrea denuo feruntur. Habebat memoriam egregiam, sed schedas dispersas pro duobus secundis tantum aspexit et in statu concussa est. Digitos digitos ad pontem nasi pressit, oculos angustabat, crepitu minimo fecerat. Cum cogitaret meminisse non posse, imago papaver in caput.
  
  'Avis rubra erat. Noctua, post oculos. Apertae sunt alae eius.
  
  Auceps risit.
  
  'Insolens'. Ut adiuvet.'
  
  Sacerdos brevissimum suum aperiens suum telephonum mobile tulit. Antennas densissimas extraxit et in eam vertere coepit, dum duae mulieres obstupefactae spectabant.
  
  'Omnes commercium cum extra mundum esse interdictum putabam', Andreas dixit.
  
  Harel dixit: 'Bene est,' inquit Harel, 'veram molestiam futuram esse si deprehenditur.'
  
  Auceps in screen prospiciens, famam expectans. Globalstar satellite telephonicus erat; significationibus conventionalibus non utebatur, sed pro retis communicationum satellitum directe connexis, quorum ambitus circa 99 centesimas superficiei Telluris tegebat.
  
  "Quare Gravis est quod hodie aliquid inhibemus, Miss Otero," sacerdos dixit, numerum ex memoria dialing. Cum semel ad locum effodiendum perveniemus, quodvis telephonicum periculosum erit.
  
  ' Sed quid...
  
  Perdix digitum interrupit Andream tenendo. Provocatio accepta est.
  
  "Alberte, gracia debeo."
  
  
  25
  
  
  
  ALICUI FAIRFAX COMITATUS, VA
  
  Die Mercurii 12 Iulii 2006 5:16 am.
  
  
  Iuvenis sacerdos e lecto desiluit media vigilia. Confestim cognovit quis esset. Haec telephona gestabilia tantum in necessitatibus vocantur. alium ringtone habuit quam ceteri utebatur et unus tantum numerus habebat. Cui pater Albertus incunctanter vitam suam dedisset.
  
  Nempe Pater Albertus non semper fuit Pater Albertus. Duodecim annos, cum quattuordecim annos natus esset, nomen eius FrodoPoison fuit, et in America notissimus cybercriminalis fuit.
  
  Iuvenis Al erat solus puer. Mater et tata et laboraverunt et in curriculis suis nimis occupatus erant ut multum attenderent ad eorum macilentum, filium referentem, non obstante quod tam fragilis esset ut fenestras clausas servarent si haustu abreptus esset. Sed Albertus non egebat omni haustu ut in spatio cyber- naret.
  
  "Ingenium suum explicare non potest" dixit agens FBI, qui causam suam post comprehensionem tractavit. "Nemo eum docuit. Cum puer computatorium aspicit, artificium aeneum, pii et plasticum non videt. mox fores videt.'
  
  Primum, Albertus admodum paucas ex his foribus se oblectandi aperuit. Inter eos securae erant virtuales antra Chase Manhattan Bank, Mitsubishi Tokyo Societas Financial et BNP, nationalis Parisiensis ripam. In tribus hebdomadibus quae brevem curriculum criminalem discesserunt, 893 decies centena millia $ in programmate argentaria subripuit, eam in mercedibus mutui vertens pro ripa media defuncti Albert M. Bank, in insulis Cayman vocata, surripuit. Erat inivit cum uno cliente. Nimirum nomen suum argentariam nominans non clarissimum actum, sed Albertus vix teenager fuit. Animadvertit errorem suum cum duo SWAT iunctos in cenam in domum parentum irrumpentes, tapetem in exedra evertentes et caudam felem ingredientes.
  
  Albertus nunquam sciret quid ageretur in cella carceris, confirmans dicens quod quanto magis surripis, eo melius agitur. Sed cum ansgarius in conclavi FBI interrogandi esset, exilis cognitio systematis carceris Americanorum, quod e vigilantibus televisionis spectaculis comparaverat, in capite suo volutare perseveravit. Albertus vagum habuit opinionem carceris locum esse ubi putrescere possis, ubi somonized potes. Dumque ille quid secundum rem vellet nesciret, coniectans laturum esse.
  
  Procuratores FBI inspiciebant hunc puerum vulnerabilem fractum et moleste sudasse. Hic puer multos admiratus est. Incredibile erat indagare eum, et nisi puerili errore, megabanks spoliare permansisset. Argentarii corporates, nimirum rem ad ius eundi et sciendi quid acciderit, non curaverunt. Facientes huius modi semper elit nervosi fecerunt.
  
  "Quid agis cum bomb nuclei quattuordecim?" unus e procuratoribus quaesivit.
  
  Respondit alius, "Ne illum explodere".
  
  Quam ob rem causam ad CIA verterunt, quae tam effreno eius ingenio utebatur. Ad puerum colloqui, procuratorem qui in Societate anno 1994 gratia cecidit, maturam Air Force cappellanus cum curriculo in psychologia excitavit.
  
  Cum Fowler somnolentus intravit cubiculum interrogandi primo mane, nuntiavit Alberto se delectum habuisse: tempus terere post vectem seu laborem sex horarum ebdomadae ad regimen, puer tam felix fuit ut destruxit et clamavit.
  
  Infantula huius ingenii puer in supplicium raptor coactus est, sed illi munus fuit. Subinde indissolubilis amicitia inter eos orta est, ex mutua admiratione fundata, quae in Alberto adoptione fidei catholicae adduxit ac demum in seminarium admisit. Post ordinationem ad sacerdotium Albertus interdum cum CIA collaborare pergit, sed sicut Fowler, id fecit pro Societate Sanctae intelligentiae Vaticanae. Inde ab initio, Albertus a Fowler media nocte recipere solitus est, quod partim erat, cum primum congressus erat, anno 1994 pro nocte.
  
  
  'Hi Anthony'.
  
  "Alberte, gracia debeo."
  
  'Adsueto tempore vocas?'
  
  Vigilate ergo, quia nescitis quid tempus sit.
  
  Dixit juvenis sacerdos, "Non me repellis, Antonius, ad armarium deambulans: "Fessus sum, ita cito loqui; adhucne estis in Jordane?"
  
  'Scisne de servitio securitatis cuius logo est noctua rubra expansis alis?
  
  Albertus se vitream lactis frigidae effudit et ad cubiculum rediit.
  
  'Tune es kidding? Hoc est logo Netcatch. Haec guys nova gurus pro Societate erant. Significantem portionem intelligentiae CIA pacta pro Department terrorismi islamici vicerunt. Plures etiam privati US nem monuerunt.'
  
  "Quare praeterito tempore loqueris, Alberte?"
  
  "Societas bulletin internam paucis horis abhinc editam". Heri globus terroristicus Netcatch scriptor Washington DC officiis coortus est et omnes baculos trucidavit. Media de illo nihil sciunt. Haec omnia sicut explosio gas interiit. Societas flak multum questus est pro omni opere anti-terrorista, quod contractus ad unitates privatas faciebat. Talis labor vulnerabiles faciet eos.
  
  'Quid reliqui?'
  
  'Unum tantum, qui nomine Orville Watson, CEO et dominus'. Post impetum, Watson nuntiavit procuratoribus se ab CIA non indigere praesidio et inde aufugisse. Clavi apud Langley insaniunt in irrumatione qui eum amiserunt. Watson invenire et in custodia ponere est prioritas.
  
  Conticuit parumper auceps. Albertus adsuetus amici sui moras diu expectabat.
  
  Ecce Albert, Pergit Fowler, in quandario sumus et Watson aliquid novit. CIA ante eum invenire debes. Vita eius in periculo est. Et nostrum peius est.'
  
  
  26
  
  
  
  ITINERE AD EXCAVATIONEM
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Mercurii die 12 Iulii 2006 ad 4:15 pm.
  
  
  Augendum esset, quod vitta solidi campi ad expeditionem commeatus movit. Spectata ex uno scopulo, qui landscape deserti dominabatur, octo vehicula nihil aliud quam anomaliae pulverulentae videri debent. Iter ab Aqaba ad situs effossionis paulo plus centum milium fuit, sed motorcades quinque horas occupavit propter locorum inaequales, cum pulvere et arena in vestigiis cuiusque vehiculum successivi calcitrantis, unde nulla visibilitas pro rectoribus. eos secuti sunt.
  
  In capite agminis erant duae Hummer H3 universales, quarum unaquaeque habebat quattuor viatores. Picta alba, cum expositae rubrae Kayn Industriae manum in ianuis, hae vehicula in parte seriei limitatae specie aedificatae erant, ut in quibusdam gravissimis terrae ambitus operaretur.
  
  'Infernum est salsissimus', Tommy Eichberg dixit, alterum H3 ad taedium Andream impellens. Nolo salsuram vocare. piscina est. Murum quindecim unciarum ascendere vel sexaginta gradus ascendere potest. fastigio.'
  
  "Certe plus valet quam mea conclavis", notario dixit: Propter pulverem nullas imagines photographicas capere non poterat, ideo se ad paucos ictus candidos de Stow Erling et David Pappas sedentes. post eam.
  
  'Fere trecenta milia nummorum'. Dum haec raeda satis esca habet, aliquid tractare potest.'
  
  "Id quid attulimus aliquet, iure?" David dixit.
  
  Is erat iuvenis cum pelle olivacea, naso leviter complanato et fronte angusta. Si quando oculis in admirationem latis patefecit, quod saepius faciebat, tempora eius prope capillum attigerunt. Eum Andream probavit, dissimilem Stowe, qui, licet longus et nitidissime caudata esset, aliquid ex manu sui auxilii fecit.
  
  Dixitque David : Stowe. "Quaerere non debes cui responsum iam nosti. Assertio, memento? Haec clavis est.'
  
  Dixit David, "Stowe, valde confidens cum professor non est, leviter offensus sonans. "Non videris ita protervis hoc mane cum gradus tuos correxit."
  
  Stowe mentum in 'potes credere?' gestum. versus Andream, qui eum neglexit, et in cella sua schedula mutando sategit. Singulae 4GB card satis spatii habebant pro 600 altae solutionis imagines. Postquam singulae chartae impletae sunt, Andreas ictus ad singularem portatilem ferream coegi, quae 12000 photographicas condere poterat, et septem pulgadas LCD praevisum habebat. Illa laptop secum ferre mallet, sed solum Forresteriae manipulus illos in expeditione capere permissus est.
  
  'Quantum cibus habemus, Tommy?' Andreas ad aurigam conversus petivit.
  
  Eichberg cogitationem suam barbam permulsit. Andreas quam lente locutus est oblectatus est, et quomodo omnem secundam sententiam "Sh-l-l-l-l-l-l-l' incepit.
  
  Duo aliquet post nos commeatum portant. KAMAZ Russicus, militaris. Toughie. Russi eos in Afghanistan conati sunt. Bene... postea, tankers habemus. Una cum aqua, 10500 metretas. Una cum gasolino paulo minor est et plus quam IX 000 metretas tenet.'
  
  'Is multum cibus.'
  
  'Bene, aliquot septimanas hic sumus et electricitate opus est.'
  
  'Possumus semper ad navem ire'. Scis ... commeatum plura mittere.
  
  Bene, id non fiet. Ordo est iste: semel ad castra pervenimus, communicare cum exterioribus prohibemur. Nulla contactus cum extra, periodum.
  
  'Quid si subitis est?' Andreas timida dixit.
  
  'Bene satis sibi sufficiunt'. Menses superesse potuimus quod nobiscum attulimus, sed omnis ratio in consilio habita est. Scio quia exactor officialis et opifex, auctor fui onerum omnium vehicularum vigilandi. Dr. Harel verum hospitium ibi habet. Et, bene, si talum aliquid amplius extortum est, tantum quadraginta quinque milia passuum a proxima urbe Al Mudawwara sumus.'
  
  'Est relevium. Quam multi ibi habitant? Duodecim?'
  
  "Docuerunt vos esse habitus in classe diurnaria?" Stowe ingressus ab tergo sedem.
  
  'Sic, Sarcasmus vocatur 101'.
  
  'I bet thema optimum erat.
  
  Sapis asinina. Spero te ictum habere dum fodes. Deinde videamus quid sentias male aegrotare in medio Iordani deserto, putabat Andream, qui nunquam in aliqua schola altas notas obtinuit. Contumeliis aliquando silentium grave servavit.
  
  
  'Avete ad Austrum Iordanem, amici mei,' inquit Thomas laete. 'Domus Simun, incolarum: nulla.'
  
  'Quid est simun, Tommy?' Andreas dixit.
  
  'Gigantes arenae'. Videndum tibi est, ut credam. Ita est, paene ibi sumus.
  
  H3 retardari et aliquet in latere viae aciem instruxerunt.
  
  'Invertens esse puto', Tommy dixit, GPS in ashboardday monstrans. Duo circiter milia passuum habemus ut ambulemus, sed tempus aliquod nobis erit ut hanc distantiam operiamus. Difficulter aliquet in his dunes habebunt.'
  
  Cum pulvis componere coepit, Andrea animadvertit ingens harenae roseae dune. Vltra Talon Canyon erat, locus iuxta Forrester, ubi arca Foederis plus duobus milibus annorum occultata erat. Parvi turbines scopuli inter se insequuntur, Andream ad se vocatum vocantes.
  
  "Putasne me reliquam viam posse ambulare?" Velim aliquas imagines expeditionis adveniens. Per aspectum eius, ante aliquet veniam.'
  
  Tommy eam sollicite respexit. Bene, ego non puto utilem esse. Ascendere hunc montem facile non erit. Intus salsissimus vir vivens est frigidus. 104 gradus sicco illic est.
  
  'Ego faxo cave. In omni casu oculum contactum servabimus omni tempore. nihil mihi fiet.
  
  "Non puto te debere, Ms. Otero," David Pappas dixit.
  
  Age, Eichberg. Dimiserunt eam mane. Puella magna est,' Stowe dixit, magis ut irrideat in Pappas ascendere quam Andream fovendo.
  
  "Debeo consulere dominum Russell."
  
  'Agite ergo.'
  
  Contra sensum communem Tommy radiophonicum apprehendit.
  
  
  Viginti minutas post, Andrea de sententia eius paenituit. Priusquam ascensus eius ad cacumen dune inciperet, primum circiter octoginta pedes a via descendere oportuit, deinde sensim alterum alterum 2.500 pedes conscendere, cuius postremus quinquaginta in 25-gradus fastigio erant. Vertex dune fallax prope videbatur; arena fallaciter lenis est.
  
  Andreas manticam sumpsit cum ea, quae magnam lagenam aquae continebat. Antequam cacumen attigit dune, omnem stillam biberat. Capitis capitis non obstante quod petasum gestabat et nasum et fauces laesit. Illa tantum brevem tunicam manicatam gerebat, breves et ocreas, et, quamquam in alto SPF sunscreen posito antequam ab Hummer gradiebatur, cutis in brachiis exurere coepit.
  
  Minus quam media hora et paratus sum ad ustum recipiendum. Speremus nihil accidere in aliquet aut habebimus retro ambulare, putavit.
  
  Verisimile videbatur. Tommy ipse singulas salsissimus vir vivens ad cacumen dune compulit, munus quod experientia requisivit ad vitandum periculum vehiculi tiendi. Primo utrarumque rerum aliquet pretium curavit, relictis illis in colle sub altissima parte ascensi collocati. Deinde cum duobus portitoribus aquam egit, dum reliqui iugales ex umbris H3S custodiebant.
  
  Andreas interea per telephoto lens totam operationem observabat. Quotiens Tommy e curru surrexit, notario in summo dune agitavit, et Andreas retro agitavit. Tommy igitur H3s ad extremam partem ascendentis eiecit ut gravioribus vehiculis remulco uteretur ut, quamvis magnis rotis, tractu careret ad tam arduum, arenosum scandendum.
  
  Andreas nonnullas imagines primae plaustri ad summitatem ascendentis accepit. Unus de militibus Dekker iam vehiculum omne terrain agitabat, quod per funem KAMAZ iunctus erat. Magnum laborem spectavit ut salsissimus ad summum dune levaretur, sed postquam eam transiit, Andream rem in processu amisit. Sed operam suam convertit ad Claw Canyon.
  
  Ac primum saxum ingens fauces haud secus ac ullus in eremo erat. Andreas duos parietes circiter 150 pedes distans videre poterat, in spatium protensum ac deinde discessum. In via ibi Eichberg photographica aeria sui destinationis ei ostendit. Canyon respexit sicut tripla unguibus accipitris immanis.
  
  Muri ambo 100 ad 130 pedes alti erant. Andreas telephoto suo lens in summo parietis saxei intendit, quaerens meliorem punctum unde emitteret.
  
  Id vidit eum.
  
  Hoc solum alterum pugnatum est. Homo indutus khaki eam custodit.
  
  Mirum, suspexit a lens, sed longius aberat. Ea cameram iterum in margine canyon petivit.
  
  Nihil.
  
  Mutata statura, iterum murum lustrabat, sed inutilis erat. Qui cito eam vidit, abscondit, quod non erat bonum signum. Conata est quidnam faceret.
  
  Res factu cultissima esset exspectare et disserere cum Fowler et Harel...
  
  Ambulavit supra et stetit in umbra plaustri primi, quod secundae mox iuncta est. Hora post, tota expeditio ad summam pervenit et Talon Canyon ingredi parabatur.
  
  
  27
  
  
  
  MP3 file recepta per Desertum Iordanem Police ab Andrea Otero scriptor digitale commentariis post calamitatem expeditionis Mosis.
  
  Tituli omnes litteris maiusculis. Arca restituta est. Nequaquam, exspecta, dele eam. Title... Thesaurus in eremo. Non est bonum. Arcam in indice referam - chartas vendere juvabit. Bene, titulum teneamus donec articulum scribendo finiam. Sententiam ducens: Nomen suum memorare est unam e latissimas omnium hominum fabulas referre, quae historiae civilis occidentalis incohata est, et hodie obiectum est cupidissimum ab archaeologis circa mundum. Expeditionem Mosis occulto itinere per Jordanianem australem solitudinem ad Talon Canyon comitamur , ubi fere duo milia annorum caterva credentium arcam abscondit in destructione secundi templi Salomonis .... .
  
  Sicca nimis est. Mallem hoc primum scribere. Incipiamus cum Forrestri colloquio... Damn, hic senex goosebumps ex voce rauca accipit. Ob morbum illud dicunt. Nota: vide online ad orthographiam pneumoconiosis.
  
  
  QUAESTIO: Professor Forrester arca Foederis humanam imaginationem ab immemorabili tempore cepit. Quid hoc interest?
  
  
  RESPONDEO: En si vis ut te impleam, ambire non debes et dic mihi quod iam scio. Cedo quid vis ac loquar.
  
  
  Q: Tu multum colloquia das?
  
  
  A : Decem. Non ergo me quaeres de aliquo originali, quod non prius audivi aut respondi. Si nexum interretialem ad fodiendum haberemus, suggero ut quaedam ex illis inspicias et responsa exscribas.
  
  
  Quaeritur: Quid est problema? Sollicitus es de repetendi te ipso?
  
  
  A: tempus terere sollicitus sum. Septuaginta septem annos natus sum. Annos illos quadraginta tres exegi de arca quaerendo. Nunc aut numquam.
  
  
  Q: Bene, certo scio te numquam sic respondisse ut prius.
  
  
  A: Quid est? An certaminis primigenium?
  
  
  Quaeritur: Professor, placet. Tu es homo dolor et iracundus. Cur non conaris in publicum porrigere, et aliquid passionis tuae illis adferre?
  
  
  A: (brevi mora) Egesne magistro officiorum? I Satagam.
  
  
  Quaestio: Gratias tibi ago. Arca ...?
  
  
  A: Potentissimum in historia. Hoc non est mera res, praesertim cum hoc initium civilizationis occidentalis fuit.
  
  
  Q: Nonne historici dicunt humanitatem in Graecia antiqua ortam esse?
  
  
  A: Ineptias. Fuligine maculas hominum consumpta mille annos colens in antris opacis. Deos maculas appellabant. Tempus elapsum et maculae mutatae sunt magnitudine, figura et colore, sed continuae sunt maculae. Nescivimus de exsistentia unius numinis, donec Abrahae tantum abhinc quattuor milia annorum revelata est. Quid nosti de Abraham, puella?
  
  
  Q: Is est pater Israelitarum.
  
  
  A: Recte. Arabes autem. Duo poma quae ex eadem arbore ceciderint, iuxta se. Et statim duo parva poma didicerunt se invicem odisse.
  
  
  Quaeritur: Quid hoc ad arcam?
  
  
  A: Quingentis annis postquam Deus Abrahamo se revelavit, Omnipotens surrexisse satur est cum populo, ut super eum terga vertat. Moyses Iudaeos ex Aegypto educens, Deus iterum Se populo suo revelavit. Hinc centum quadraginta quinque millia Just. Id ubi signarunt. Ex altera parte, humanitas convenit decem puncta simplicia observare.
  
  
  Quaeritur: Decem praecepta.
  
  
  A: Contra, Deus consentit homini vitam aeternam dare. Hoc est maximum momentum in historia - momentum in quo vita suam significationem assecutus est. Post tria milia quingentos annos unusquisque homo hunc contractum alicubi in sua conscientia portat. Hanc alii legem naturalem, alii existentiam seu sensum disputant, et ad defensionem interpretationis suae occidunt ac moriuntur. Sed momento temporis Moses tabulas Legis e manibus Dei accepit: hoc est cum humanitas nostra coepit.
  
  Q: Et tunc ponit Moyses tabulas in Arca Foederis.
  
  
  A: Cum aliis obiectis. Arca est tuta, quae pactum cum Deo tenet.
  
  
  Q: Quidam dicunt arcam habere potentias supernaturales.
  
  
  A: Ineptias. Omnibus eam exponam cras cum opus incipimus.
  
  
  Q: Ergo non credis in arcani naturam supernaturalem?
  
  
  A: ab imo pectore. Mater mea legit mihi de Bibliis antequam nascerer. Vita mea Verbo Dei devota est, sed hoc non significat, me nullas fabulas aut superstitiones diluere paratus.
  
  
  Q: De superstitionibus, per annos investigationes vestrae in circulis academicis disputatae sunt, quae criticae sunt de usu veterum textuum ad thesaurum venandum. Utrimque probra infusa.
  
  
  A: Academici... asinum duabus manibus et lampadio suo invenire non potuerunt. Utinamne thesauros Troiae sine Homeri Iliade reperisset Schliemannus? Num Carter monumentum Tutankhamun sine parvo noto Ute papyro reperisset? Utrumque graviter reprehendebatur in suo tempore iisdem modis quibus ego nunc utor. Criticorum suorum nemo meminit, sed Carter et Schliemann immortales sunt. Vivere semper intendo.
  
  [Tussis vehemens]
  
  
  Quaeritur: Quid est morbus tuus?
  
  
  A : Non potes tot annos in cuniculis humidis spirans lutum expendere sine pretio. I. pneumoconiosin chronica habeo. Numquam a dolor lacus nimis longe aberres. Perge quaeso.
  
  
  Quaeritur: Ubi cessamus? Oh yeah. Semperne tibi persuasum est de exsistentia historica Arcae Foederis, an fides tua redit ad tempus quo incepit librum transferendi Aeris?
  
  A: Christianus suscitatus sum, sed ad Iudaismum conversus sum cum essem iuvenis relative. Ab annis 1960, Hebraice quam Anglice legere potui. Cum Qumran Scroll Cuprum studere coepi, Arcam realem non inveni - iam scivi. Cum ducentis ad eam spectantibus in Bibliis saepissime res in Scripturis descripta est. Quod intellexi cum secundum volumen in manibus meis tenerem, erat ut ille essem qui arcam tandem detegeret.
  
  
  Quaeritur: Intellectum. Quam exacte secundum volumen auxilium aes librum Qumran interpretaris?
  
  
  A: Bene, multa confusio cum consonantibus similis erat, het, mem, kaf, wav, zayin, et yod...
  
  
  Theologiae in laico Professore.
  
  
  A: Quaedam consonantes non erant valde clarae, sed difficultatem textus interpretandi erant. Et mirum erat, Graecarum literarum seriem toto codice inseruisse. Cum clavem ad textum intelligendum habuimus, intelleximus has litteras sectionis titulorum esse, quae ordinem ac propterea contextus mutaverunt. In blandit tempus mi eget volutpat.
  
  
  Q: Irritare necesse fuit ut quadraginta tres annos vitae tuae ad librum Cuprum transferendum dedicaret ac deinde totam quaestionem intra tres menses in secundo libro apparente solvere debuit.
  
  
  A: Absolute. Mare Mortuum volumina, inclusa aeneo libro, casu deprehensa sunt cum pastor saxum in Palaestinae antrum iacit et aliquid disiectionis audivit. Sic prima in re- pertum mss. Haec archaeologia non est: fortuna est. Sed sine his omnibus decenniis profundioris studii nunquam ad Dominum Kine pervenimus ...
  
  
  Quaeritur: D. Cain? Quid narras? Noli mihi dicere Librum Copperum billionaire commemorat!
  
  
  A: Non possum loqui posse. Nimium iam dixi.
  
  
  28
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Mercurii die 12 mensis Iulii anno 2006 at 7:33 pm.
  
  
  Proximae horae erant febres adventus et gressus. Professor Forrester castra ad ostium canyon constituit. Locus a vento defensus fuisset a duobus parietibus lapideis, qui primum angustati, deinde dilatati sunt, et tandem iterum ad distantiam pedum DCCC conexi, ex quibus Forrester vocatur index digitus. Angustiae duae rami ad orientem et meridiem mediae et digitos unguibus formati sunt.
  
  Coetus in specialibus tentoriis habitabit designatus ab comitatu Israeli ad resistendum eremi fervore et bonam partem diei ad institutum suscepit. Officium exonerandi aliquet in Roberti Frick et Tommy Eichberg obvenerunt, qui potionibus hydraulicis in KamAZ aliquet utebantur ut magnas metallicas crates instrumenti ad expeditionem numerati exonerent.
  
  'Quatuor milia quingentorum librarum victualium, commeatuum medicorum ducenta quinquaginta librarum, quattuor milia librarum armorum archaeologicorum et instrumentorum electricorum, duo milia librarum cancellorum ferri, terebrarum et mini- cavatoris. Quid tibi videtur?'
  
  Andreas obstupuit et notam mentis fecit pro articulo suo, ea quae in indice Tommy dederat inspicienda sunt. Ob limitatam experientiam suam in tentoriis constituendis, ultro se adiuvandum cum exoneratione, et Eichberg ei praefecit ut quo quisque cistam proficisceretur dirigeret. Non fecit ex studio adiuvandi, sed quia citius factum figurabat, quo citius loqui posset cum sola aucupio et Harel. Medicus satagebat adiuvans tabernaculum pro infirmaria.
  
  'Ille numerus triginta quattuor, Tommy', a tergo plaustri secundi Freak vociferatus est, et catena in winch duobus uncinis metallicis ab utraque parte cistae affixa, et sonum stridorem fecit, ut onus demitteret in . arenoso solo.
  
  'Vide, ton haec pensat.'
  
  Iuvenis diurnarius anxius album intuebatur, timens se aliquid desiderari.
  
  Hoc album falsum est, Tommy. Triginta tres tantum loculi in ea sunt.
  
  'Nolite solliciti esse. Haec arca peculiaris est... et hic populus ei praepositus est, Eichberg dixit catenas exsolvere.
  
  Andreas e indice suo suspensus vidit Marla Jackson et Tewi Waak duos milites Dekker. Procumbunt ambo iuxta cistam et seras aperuerunt. Operculum levi stridore discessit quasi in vacuo signatum. Andreas sobrie perstrinxit contenta. Duo mercenarii non meminerunt.
  
  Quasi exspectent me observare.
  
  Contenta vidulus mundana plus esse non potuit: fasciae oryzae, capulus et grana in viginti ordinibus disposita sunt. Andreas non intellexit; praesertim cum Marla Jackson sarcinam in utraque manu apprehendit et subito eos in pectus Andreae coniecit, musculi in brachiis eius sub nigra cute volvi.
  
  SIC, nix alba.
  
  Andreas tabulam demittet ad capiendas particulas. Waaka chuckle suffocavit dum Jackson, notario mirante, neglecto, in spatium relictum et durum extraxit. Stratum fasciculorum mutatum est, multo minus mercium prosaicarum patefacit.
  
  Sclopeta, tormenta, tormenta, et parva arma iacuit in lances iacuit. Dum Jackson et Waaka scutras sex in omnibus amoverunt, easque super alias cistas eleganter collocaverunt, reliqui milites Dekkeri, sicut ipse Africanus Meridionalis, accesserunt et armare se coeperunt.
  
  "Optime viri" dixit Dekker: "Ut olim sapiens vir dixit, magni homines sunt sicut aquilae, ... in altitudinibus soli nidificant." Prima vigilia est Jackson et Gottliebs. ibi.' Notavit tres maculas in summitate muri canyonis, quarum altera non nimis longe erat unde Andreas putabat se vidisse figuram arcanam ante paucas horas.' Solve radio silentium tantum ut decem minuta referas. etiam, Torres. 'Si cum Maloney, sicut in Laos fecistis, felis commutaveris, mecum habebis. Martius.'
  
  Theophilus et Marla Jackson gemelli in tres partes discesserunt, quaerentes ascensus ad stationes pervias, ex quibus milites Dekker expeditionem in mora ad facilitatem continenter custodirent. Postquam positionem suam constituerunt, scalas funem et aluminium ad petram singulis denis pedibus adnectebant quo facilius perpendiculum ascenderet.
  
  
  Mirabatur interim Andreas ingenium technologiae modernae. Etiam in somniis asperrimis, non putabat corpus suum in proxima septimana animae appropinquare. Sed, ei mirum, in ultimis rebus quae e aliquet emissae erant erant duae pluviae paratae et duae foricas portatiles e materia plastica et fibreglas facta.
  
  "Quid est, pulchritudo?" Nonne gaudes te in arena non cacare?' Robertus Fricke dixit.
  
  Iuvenis osseus solum cubitis et poplitibus constabat, et trepidus movit. Andreas ad vulgatum sermonem portavit, cum magna cachinnans eum adiuvat ut urinae figere coepit.
  
  SIC, Robert. Et quantum videre possum, habebimus etiam eius thermas.
  
  Iniquus est frenum considerans quattuor tantum ex nobis sunt et viginti. At certe tibi domum tuam fodere debebis,' ait Frick.
  
  Andreas palluit. Fessus ut erat, etiam cogitatio trullam arripiens pusulas manus suas fecit. momentum adipiscebatur Frick.
  
  'Non intellego quid tam ridiculum sit de illo.'
  
  'Amita mea Bonnie asino candidior es. Hoc est rem ridiculam.
  
  'Noli eum, mel,' Tommy cymbala. 'Fosca mini utemur, nos decem minuta feret.'
  
  Tu semper iocum perdis, Tommy. Sudore paulo plus debes.' Frick excussit caput et reliquit ut aliquem alium perturbaret.
  
  
  29
  
  
  
  HAKAN
  
  Quattuordecim cum studere coepit.
  
  Utique, primo multus obliuiscendus erat.
  
  Imprimis enim omnia in schola, ab amicis, domi didicit. Nihil verum erat. Omnia mendacia ab hostibus oppressoribus Islamica inventa sunt. Habebant consilium, dixit imam ei in aurem insusurrans. 'Incipiunt dare libertatem mulieribus'. Eos aeque ac homines debilitant. Sciunt nos fortiores, capaces esse. Sciunt nos graviores esse in obligationibus ad Deum. Tunc nos lavant, mentes sacras imams assumunt. impuris libidinis ac pravitatis imaginibus iudicium nostrum obnubilare conantur. Homosexualitatem promovent. mentiuntur, mentiuntur, mentiuntur. Etiam fere gaudet mentiri. Actum vicesimo secundo Maij. Sed tu scis quo die sit.'
  
  "Sexto decimo die mensis Shawwal, domino."
  
  'Sermo de integratione, quomodo cum aliis. Sed scis quid velit Deus.
  
  'Minime, nescio, magister,' ait timidus puer: Quomodo posset esse in mente Dei?
  
  'Deus vindicare Peregrinus vult; crucesignatorum, quae ante mille annos et hodie facta sunt. Deus nos vult ut caliphatem quam anno 1924 destruxerunt restitueret. Post hoc die, communitas musulmanorum divisa est in partes territorii ab inimicis nostris. Tantum opus est legere ephemerides ad videndum quomodo fratres nostri musulmani in statu oppressionis, humiliationis et genocidis vivunt. Gravissima autem contumelia palus impulsa est in cor Dar al-Islam: Israel.
  
  Odi Iudaeos, magister.
  
  'Nullus. Tantum cogita quid agas. Audite verba mea. Hoc odium, quod nunc sentis, sentis, paucis annis nihil simile videberis quam minima scintilla igni totius silvae comparata. Talis mutationis capaces sunt soli veri credentes. et eris unus ex illis. Tibi sunt speciales. Tantum postulo inspicere in oculos tuos videre quod potestatem habes mutandi mundum. Communitas Sarracenorum coniungenda est. Sharia ad Amman, Cairo, Berytum. Tum Berolinum. Matriti. Monachii.'
  
  Quid facimus, magister? Quomodo islamicam legem ad totum mundum extendere possumus?
  
  'Ad responsum non paratus es'.
  
  'Est mihi, magister'.
  
  Vis discere toto corde, anima et mente?
  
  'Nihil magis volo quam verbum Dei servare.'
  
  'Non Nondum. Sed mox...'
  
  
  triginta
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Mercurii die 12 mensis Iulii anno 2006 8:27 pm.
  
  
  Tabernacula tandem erecta sunt, foricas et imbres positae sunt, fistulae piscinae adnexae sunt, et civilis expeditionis curatores intra parva quadrata a tentoriis circumiacentibus formatae requieverunt. Andreas humi sedens cum ampulla Gatorade in manu sua emisit patrem Fowlerum invenire quaerens. Videbatur quod nec ipse nec Dr. Harel in circuitu erant, ideo se contulit ad fabricam et aluminium contemplandam structuras quae nihil umquam viderat. Unumquodque tabernaculum erat cubus elongatus cum ostio et fenestris plasticis. Tribunal ligneum erat quod circiter pedem et dimidium supra terram surrexerat super duodecim stipites concretos ad defendendos incolas ab aestu arenae acribus. Tectum factum est ex magna panna, quae adhaerebat terrae ab una parte ad meliorem refractionem radiorum solis. Unumquodque tabernaculum suum funem electricum suum habuit, qui generans centralem iuxta pabulum plaustri duxit.
  
  Ex sex tentoriis tria inmutato diversa erant. Quarum una erat infirmaria, quae crassius erat, sed hermetically signata. Alius coquinam acervatim condidit et tabernaculum triclinium. Conditiones aeris ita habuit ut in expeditione sodales in calidissimis diei horis quiescerent. Ultimum tabernaculum ad Cainum pertinebat parumque ab aliis remotum erat. Nullas fenestras visibiles habebat et quasi cor- sabatur, tacito monente billionaire perturbari nolebat. Mansit Cia in domo sua, quam Dekker agebat, usque dum tabernaculum suum poneret, et nusquam apparuit.
  
  dubito, an ante expeditionis finem apparuerit. Miror si tabernaculum suum in latrina aedificatum habet, Andreas putavit absens de eius utre sorbendum sumere. Hic venit qui responsum probabiliter cognoscit.
  
  'Salve Mr Russell'.
  
  'Quid agis?' dixit adiutor subridens blande.
  
  'Optime gratias. Audi, de hoc colloquio cum Domino Cain...
  
  'Vereor ne adhuc fieri possit,' Russellus interiecit.
  
  'Spero me hic plus quam eros. Scire te volo.
  
  "Salve, dominae et generosi," Professor Forresteri vox ingrata notarii querelas interrupit. Contra praedicta nostra omnia tentoria in tempore statuisti. Macte. In hoc habes manum.'
  
  Insincerus sonus, quam lassi plausus insequens. Professor semper auditores suos aliquantulum incommoda, si non humiliavit, sentire fecit, sed sodales expeditionis in suis locis circum se morari curaverunt, cum sol post saxa ponere coepit.
  
  "Antequam ad cenam accedamus et tentoria distri- butio, fabulam perficere volo", - continuavit archaeologus. Mementote sermonis mei quem ego dixi vobis: quia pauci electi thesaurum acceperant extra civitatem Ierusalem? Bene, haec caterva virorum fortium.
  
  'Vna quaestio percurrit caput', 'Andreas interiecit', neglecto senis obtutu transfixo. Dixisti Yirm y áhu secundi libri auctorem fuisse. Hoc scripsit, priusquam Romani templum Salomonis destruerent. Fallimur?'
  
  Non, non erras.
  
  'Numquid alias notas reliquit?'
  
  Non fecit.
  
  Num ergo dimisit populus, qui eduxerat arcam de Ierusalem?
  
  'Nullus'.
  
  Quomodo ergo scis quid accidit? Quid per ducenta miliaria gravissimum auro obductum? Omnia feci cum camera et utrem aquae ascendebam illud dune et erat...
  
  Senex magis omnibus verbis erubuit Andreas, donec antithesis inter calvum et barbam faciem suam in globum xylini cerasi speciem fecit.
  
  "Quomodo Aegyptii pyramides construere procuraverunt?" Quomodo Paschae insulae incolae statuas suas decem milia talentorum erexerunt? Quomodo Nabataei ex eisdem saxis urbem Petrae sculpserunt?
  
  Apud Andream omnia verba exspuebat, innixus in eam loquentibus donec vultus eius proximus esset. Notarius avertit ad vitandum halitum rancidum.
  
  'Cum fide'. Opus est fide ut centum octoginta quinque milia in aestu sole et per agros asperos iter facias. Fide debes credere quod potes facere.
  
  "Ita sine secundo volumine non habes probationem," Andreas dixit, se non obsistere.
  
  Non, non ego. Sed theoriam habeo, et speremus me recte, Miss Otero, aut domum ibimus inanem.'
  
  Nuntius responsurus erat cum sensit levem nudum in costis suis cubito suo. Conversa illa vidit patrem Fulcher ipsum monitum intuens.
  
  Unde venis, pater? susurrabant. 'Vndique vidi. loqui necesse est.'
  
  Annuens auceps silentium.
  
  Et venerunt octo viri, qui egressi sunt de arca, Iericho mane una. Forrester restitit et iam quattuordecim homines alloquitur qui cum faenore audiebant. ' Nunc coniecturam ingredimur, sed ita forte coniectura fit eius qui per decades pensat hanc ipsam quaestionem'. In Iericho, commeatum et aquam colligerent. Et transierunt Iordanem fluvium iuxta Bethaniam et venerunt ad viam regis iuxta montem Nabo. Via est vetustissima continua communicationis in historia, iter quod Abraham e Chaldaea in Chanaan tulit. Hi octo Iudei per hanc viam meridionalem iverunt donec Petram pervenerunt, ubi relinquentes viam tendunt versus locum fabulosum, qui Ierosolimitanis mundi finis videbatur. Locus iste.'
  
  "Professor, habesne aliquam notionem ubi in canyon quaeramus?" Quia locus iste ingens est,' inquit Dr. Harel.
  
  Hic ubi omnes ingredimini, cras incipiens. David, Gordon... apparatum eis ostendit.
  
  Duo adiutores apparuerunt, uterque miro apparatu gerens. Fundam trans pectus habebant, cui metallum artificium in parva mantica forma affixum erat. Iuncturae phaleras habebant quatuor, e quibus compages metalli quadratae pendebat quae corpus in coxis adaequabant. In angulis anterioribus structurae binae erant lucernae similes capitibus curruum, quae ad terram tendebant.
  
  Haec, boni, dies proximos aestas vestra induet. Cogitatus magnetometer praecessionis protonantis appellatur.
  
  Sibila admirationis fuerunt.
  
  dixitque David Pappas.
  
  Tace, David. In theoria laboraturi sumus quod populus electus a Yirm&# 601; at &# 225; huh, absconderunt arcam alicubi in hac canyon. Magnetometer nobis locum exactum dabit.'
  
  'Quomodo facitur?' Andreas petivit.
  
  Instrumentum emittit signum, qui registrat campum magneticum Terrae. Quondam ad hoc modos, aliqua anomalia deprehendet in agro magnetico, qualis est metallo praesentia. Non opus est exacte intelligere quomodo laborat quod ferramentum est wirelessly tradendo directe ad computatorium meum. Si quid inveneris, cognoscam antequam facias.
  
  'An difficile administrare?' Andreas quaesivit.
  
  non si scias quomodo ambules. Unicuique vestrum series sectorum assignabitur in canyoniis circiter quinquaginta pedes. Totum quod facere debes preme "Initium" bullam in throno cinguli et gradum accipe in quinque secundis. Hoc simile.'
  
  Accepit Gordonius gradum ac prohibuit. Quinque secundis postea instrumentum sibilum emissum est. Alterum gradum Gordon accepit et sibilus obstitit. Quinque secundis postea sibilus flavit.
  
  'Hoc per decem horas die in una et dimidia hora, cum quindecim minutis quies frangit,' inquit Forrester.
  
  Omnes querebantur.
  
  "Quid de illis qui alia officia habent?"
  
  Cura eorum cum non laboras in canyon, Mr Freak.
  
  'Exspectasne nos sub hoc sole die decem horis ambulare?'
  
  'Moneo te ut bibas copiam aquae - saltem sextarius omni hora. Ad temperaturam 111 graduum corpus cito dehydrat.'
  
  'Quid, si horas decem diei non exercemus?' voce alia exprimitur.
  
  'Deinde noctu eas perficies, Dominus Hanley.'
  
  "Nonne democratia magna stupri" mussat Andreas.
  
  Certe non satis quietum est, quod Forresterus eam audivit.
  
  'Numquid consilium nostrum iniquum tibi videtur, Miss Otero?' quaesivit archaeologus voce gratiosa.
  
  "Iam memoravi, sic," Andreas contumaciter respondit. Ad latus incumbebat, cubiti alterius a Fowler metuens, sed non venit.
  
  'Iordanis imperium dedit nobis licentiam fictam per unum mensem ad phosphatem meum. Finge me retardet gressum? Fortasse complebimus notitias colligendas ex canyon in tertia hebdomade, et in quarta non habebimus tempus satis fodere arcam. Hoccine aequum videtur?'
  
  Andreas pudore movit caput. Istum vere oderat, non dubium est.
  
  'Aliud quis similis cum Miss Otero unionem copulare?' Forrester adiecit, prospiciens vultui astantium. 'Nullus? Fine. Posthac non estis doctores, sacerdotes, operarii vel coqui. iumenta mea tu es. Fruere.'
  
  
  31
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Die Iovis, die 13 mensis Iulii, anno 2006. 12:27 pm.
  
  
  Gradum, expecta, sibilo, gradum.
  
  Andreas Otero numquam trium pessimarum rerum in vita sua elenchum fecit. Primo, quia Andreas libros odio habuit; secundo, quia, non obstante intelligentia, parvam habebat facultatem introspiciendi, et tertio, quia quandocumque difficultates obviam venerant cum ea, invariabilis motus eius erat ad aliquid aliud avocandum et faciendum. Si quinque minutas noctes peregisset priusquam de pessimis eius experientiis cogitaret, res faba certe in summa tabula esset.
  
  Ultimus dies scholae erat, et per teenage annos cum firmo et determinato gradu ambulabat. Classem cum una tantum idea in capite suo reliquit: ut aperitionem novi piscinae in diaetae complexu, ubi familia eius habitabat, aperiretur. Quam ob rem prandium suum perfecit, studiose lavandi causa coram omnibus induendi. Ultimum vulnus adhuc mandendo, e mensa surrexit. Id cum mater bomb cecidit.
  
  "cuius rursus acetabula lavare?"
  
  Andreas etiam dubitavit quod frater eius maior erat Miguel Angeli vicem. Sed alii tres fratres eius non parati erant ducem expectare tali die in speciali, unde concordes responderunt, 'Andreae'.
  
  'Perduint is vultus similis est'. Esne mentis tuae? Pridie heri me f aciam.'
  
  "Mel, quaeso ne me lavet os tuum sapone."
  
  'Age, mom. ' Digna est,' inquit, e fratribus unus.
  
  "Sed rutrum, nunc non est vicissim," Andrea vacillavit, pedem in solo calcavit.
  
  Bene facis, et offeres Deo pro peccatis tuis poenitentiam. Per difficillimam aetatem es,' ait mater.
  
  Michael Angelus risu suppressit, et fratres inter se triumphantes pepulerunt.
  
  Post horam Andreas, qui numquam se tenere noverat, cum quinque bonis huius iniustitiae responsis advenit. Sed tunc non poterat nisi unum cogitare.
  
  'Mamaaaaaaa!'
  
  'Mamma, nihil! Lava fercula, et fratres tui eant ad piscinam.
  
  Subito Andreas omnia intellexit: mater eius sciebat non esse vicissim.
  
  Haud facile est intellegere quid deinde fecerit, si non esses minimus ex quinque liberis et unica virgine, quae in traditionalem familiam catholicam crevit, in qua reus ante te peccas; qui filios suos primos e vetere disciplina militari declaravit. Andreas incedebat, conspuit, afflixit, ac tantum projecit, ut foeminam, quamvis multa puerilis indoles haberet, et certe idem sentiret.
  
  Illa die satis habuit.
  
  Andreas ad mensam rediit et operculum e olla fabae et pulmentum lycopersicum edendo perfecit. Medium erat plenum et adhuc calidum. Sine bis cogitans, residuum super caput Angeli infudit et lebetem ibi stantem quasi petasum reliquit.
  
  "Acetabula lavas, spuria."
  
  Consecutiones dirae. Non solum Andreas dapibus acetabula fecit, sed pater eius poena maiore iucunda accessit. tota aestate natare non vetuit. Nimis facile. Iussit eam sedere ad mensam coquinae, quae pulchram piscinam spectabat, et septem pondo fabae aridae in ea collocavit.
  
  'Dinumerate eos. Cum quot sint mihi dicas, ad piscinam descendere potes.'
  
  Andreas fabas in mensa expandit, easque singillatim numerare cœpit, ponensque in ollam. 1283 Cum pervenisset, surgit ad balneo.
  
  Cum rediit, vacua erat olla. Aliquis fabam in mensa posuit.
  
  Papa, comae tuae canae erunt antequam me flere audias, putavit.
  
  Scilicet exclamavit. Proximis quinque diebus, cuiuscumque causa relinquendi mensam, quotienscumque rediisset, fabam iterum computare oportuit, quadraginta tribus temporibus.
  
  
  Nocte proxima, Andreas fabam unam ex pessimis vitae suae experimentis cogitaverat, etiam peius quam anno ante annum Romae pulsus truculentus fuerat passus. lam vero magnetometri peritia ad summam indicem ascendit.
  
  Dies mature incepit quinque, horae ante solis ortum, cum serie beeps. Andreas in infirmaria cum Dr Harel et Kira Larsen dormire debuit, duo sexus separati ob regulas sanctimoniales Forrestriae. Dekkeri satellitio in alio tabernaculo, in alio apparitores, et quattuor adiutores Forrester et pater Fowler in reliquo erant. Professor solus in parvo tentorio dormire maluit octoginta dollariis constant et cum eo in omnibus expeditionibus ivit. Sed non multum dormit. Ibi per quinque mane inter tabernacula tubae clangens, donec duos mortis minas ex turba hominum iam fatigatorum accepit.
  
  Andream surrexit, maledicens in tenebris, quaerens linteum et loculos toiletries quae iuxta aerem culcitam reliquerat et sacculum dormiens in lecto suo ministrabat. Ianua petebat cum Harel eam appellavit. Quamquam hora matutina iam erat indutus.
  
  'Non cogitas de imbre accipiendo?'
  
  'Certe'.
  
  Hoc durum est scire licet, sed admonere te oportet imbres singillatim codem ac singulos tantum aqua uti non plus triginta secundis in die. Si partem nunc habebis, rogabis nos ut hac nocte te conspuas. '
  
  Andreas in culcitam recubuit victus.
  
  "Gratias perdis hodie."
  
  'Vera, sed noctem tuam servavi.'
  
  'Aspicio atrox', 'Andreas' inquit, 'comam in caudam retrahens, quod non fecit ex collegio.
  
  'Peior quam terribilis'.
  
  'Dammit, doc' dicere debueras, 'Non tam me' quam 'non' magnum videris: 'Nos', 'societas femina'.
  
  "Bene, numquam foemina vulgaris fui", Harel dixit, directe in oculos Andreae aspiciens.
  
  Quid infernum hoc significas, Doc Andreas se rogat ut in bracis suis trahatur et ocreas trahat. Tu es qui te accipiam? Et potius ... primum gradum accipere debeo?
  
  
  Gradum, expecta, sibilo, gradum.
  
  Stowe Erlingus Andream ad sedem suam deduxit et phaleras induta adiuvit. Ita hic est, in media parte quinquaginta pedum quadranguli terrae notata tricas singulis angulis ad clavos octingentos inch.
  
  Perdolentis.
  
  Frimum pondus erat. Triginta quinque minae non multum primo videbantur, praesertim cum phaleras penderet. Secunda autem hora scapulae Andreae eam necabant.
  
  Tunc calor erat. A meridie humus arenosa non erat craticula. Et cucurrit aqua media horae postquam migrare coepit. Reliqua periodi inter singulas vicissitudines perduraverunt quartae horae, sed octo ex illis minutis recepti sunt relinquendo et redeundo ad sectores et utres aquae frigidae capiendo, et duo plura convertendo sunscreen. Supersunt circiter tria minuta, quae Forrestriam constabat continue iugulum emundans et vigiliam suam spectans.
  
  Super hoc etiam atque etiam eadem consuetudo. Stultum gradum, expecta, sibilum, gradum.
  
  Infernus, in Guantanamo melius esse vellem. Sol quamvis in eos vapulet, tamen illud stupidum pondus non habent.
  
  'Bonum mane. Non calidum est? ' Vox dixit.
  
  'Abi in infernum, pater.'
  
  'Aquam,' inquit, 'aucupis bibe, offerens lagenam.
  
  braccis indutus erat et solita nigra tunica brevi manicata cum monili sacerdotis. Et recedens ab ea quadrante, sedit in terra, fruens eam vigilans.
  
  'Potesne explicare quem emiseris ne id induaris?' Andreas rogat utrem avide evacuans.
  
  'Professor Forresterensis officiorum meorum observantiam maximam habet'. Est etiam homo dei suo modo.
  
  'Plus ut rixae maniac'.
  
  ' Nimis est. Quid de te?'
  
  "Atqui servitus saltem provehendae culpae meae non est".
  
  'De religione loquor'.
  
  "Conaris animam meam salvam facere cum dimidio amphora aquae?"
  
  'Satis esset?'
  
  "Opus est saltem contractus plenus."
  
  Auceps risit et aliam lagenam ei tradidit.
  
  'Si parvas sorbes capis, melius sitim restinguet.'
  
  'Gratias tibi'.
  
  'Non respondes hercle?'
  
  'Alta mihi religio est. Malo vehi cursoriam.'
  
  Sacerdos risit et de lagena eius sorbendum accepit. fessus videbatur.
  
  C'mon, Miss Otero; noli me insanire quia nunc asini officium non habeo. Haec omnia quadrata non credis arte magica provenisse?'
  
  ducentos pedes a contubernio quadrantes inceperunt. Reliquae expeditionis per canyonae superficiem, suo quisque gradu, expectantes, sibilans, gradiebantur. Andreas ad finem sectionis suae pervenit gradumque ad dextram convertit 180 gradus, et iterum cum dorsum sacerdotis ambulavit.
  
  Ego igitur ibi eram, quaerens te duos invenire.
  
  'Alii etiam ibi erant, quare solliciti esse non debes'.
  
  Quid istuc, pater?
  
  Nihil auceps dixit. Diu modulus gradiendi erat, exspectans, sibilus, gradiens.
  
  'Quomodo scis?' Andreas anxie quaesivit.
  
  'Suspicatus sum'. I nunc scimus.'
  
  'Crap'.
  
  'Me paenitet secretum tuum, Miss Otero.'
  
  'Mamant te,' inquit Andrea, et pugno momordit.'Nolo pro cigarette occidere.'
  
  'Quid prohibet te?'
  
  'Professor Forrester dixit mihi instrumentis impedire.'
  
  Scis quid, Miss Otero? Nam qui similis est super omnia agit, es rusticus satis. Fumus tabaci campum magneticum Telluris non afficit. Saltem non secundum fontes meos.
  
  'Vetus nothus'.
  
  Andreas in loculos fodit, deinde cigarette accendebat.
  
  ' Dicturus es Doc, pater?'
  
  'Harel dolor est, sit amet quam mi. Et haec Iudaea est. Non indiget consilio veteris sacerdotis.
  
  'Egone?'
  
  "Age, tu catholicus es?"
  
  'Fidemus in apparatu tuo abhinc annos quattuordecim, pater.'
  
  Quis eorum? Militaris an clericalis?'
  
  'Amo, parentes mei vere futui me.'
  
  'Omnes parentes hoc faciunt'. Annon est quomodo vita incipit?'
  
  Andreas caput convertit et curo eum videre de angulo oculi .
  
  " Sic habemus aliquid commune."
  
  'Non potes cogitare. Cur heri nos, Andrea, quaesisti?
  
  Notarius circumspiciebat antequam responderet. Homo artissimus fuit David Pappas, accinctus in sede sua cingulum centum pedum. Flante vento aestus ab ostio ad Angustiae, formosos voragines arenae ad pedes Andreae efformans.
  
  Heri, cum essemus ad ostium canionis, ambulabam illud ingens dune. In cenaculo filming cum telephoto meo lens coepi et virum vidi.
  
  'Ubi?' Accensus aucupis.
  
  'In summa rupis post te'. Tantum alterum vidi. Veste fusca induebatur. et dixi nemini quia ignorabam ad eum qui temptabat me interficere in Behemoth.
  
  Conpressit oculos auceps, ac manus cucurrit ad calvum, spirante profundo. Sollicitus vultum aspexit.
  
  Miss Otero, haec expeditio periculosissima est et in occulto pro successu dependet. Si quis veritatem novit de causa quare hic sumus.
  
  "Exicient nos?
  
  'Omnes nos occidissent.'
  
  'DE'.
  
  Andream aspexit, acute sciebat quomodo locus secretus esset et quomodo capti essent si quis per tenuem stationem Dekkeri perrupisset.
  
  'Ad Albertum illico loqui debeo,' dixit perdix.
  
  'Cogitavi te dixisse' non potuisti uti telephono satellite tuo hic? Nonne Dekker frequentiam scanner habet?'
  
  Sacerdos mox aspexit.
  
  'O cacas. Dixit Andreas, non iterum.
  
  'Nos hac nocte faciam'.
  
  
  32
  
  
  
  MMDCC PEDIBUS OCCIDENTALIS DIG
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Veneris die 14 mensis Iulii anno 2006 1:18 am.
  
  
  Longa viri nomen erat Oh et flevit. Excedere habuit alios homines. Noluit ut viderent animum suum ostendere, nedum loqui. Et valde periculosum esset ostendere quare clamaret.
  
  Nam puella erat. Nimium filiae suae commemoravit. Oderat se interficere. Occisio Tahir simplex fuit, etiam subsidia. Fateri debuit se velle ludere cum eo - ut ostenderet ei infernum, sed hic in terra.
  
  Alia narratio puella fuit. Sexdecim annos natus erat.
  
  Tamen D et W cum eo consenserunt: missio maior erat. Non solum vitas aliorum fratrum in antrum prospicit, sed tota Dar al-Islam. Mater et filia nimium sciebant. Exceptiones nullae esse possunt.
  
  "Insipiens bellum cacata carta" dixit.
  
  'Sic tibi nunc loqueris?'
  
  W erat qui ad me repit. Nolebat periculum sumere semperque susurros locutus est, etiam intra antrum.
  
  'Oratus sum'.
  
  ' Redeundum est ad foveam. Videant nos.
  
  "In muro occidentali una custodia est et lineam visionis hinc non habet. Nolite ergo solliciti esse.'
  
  Quid, si locum mutat? Noctem visionem goggles habent.
  
  'Dixi ne solliciti. Magnus excubias inox. Totum tempus fumat, et lux e cigarette difficile ei quidlibet videndi facit," Oh dixit, angebatur se loqui cum silentio frui cupiebat.
  
  Eamus in speluncam. Ludimus latrunculorum.
  
  Non stulte eum parumper. Sciebamus quod sensi depressi. Afghanistan, dui, Yemen. Fui per multum simul. Bonus amicus erat. Nimis rusticitas conatus ad eum hortari.
  
  o porrectum porrectum in corpus arena. Erant in vacuo ad radices petrae formationis. Spelunca, quae in sua basi erat, erat tantum pedum circiter centum quadrata. Oh erat qui ante tres menses hoc invenit cum chirurgicam pararet. Non omnibus fere locus esset, sed etiam si antrum centies maius esset, mallem foris esse. Sensit in hoc rauco foramine comprehensus, a ster- tibus et peditibus fratrum adortus.
  
  Puto me hic paululum manere diutius. Frigus amo.'
  
  'Expectatis Hukan signum?'
  
  'aliquantum temporis, antequam id fiat. Infideles adhuc nihil invenerunt.
  
  'Spero festinant. Taedet me sedere retro, e tins et meientem in stanno comedere.'
  
  O nihil respondit. Conclusit oculos, et pellem tendit ad aurae. Exspectatio idonea ei iusta denique.
  
  "Cur hic sedemus et nihil facimus?" Bene armati sumus. Dico quod ibimus et omnes occidemus, W.
  
  'Iussa Hukan sequemur.'
  
  'Hookan periculum nimium accipit'.
  
  'Scio. Etiam sed est dolor. Narravit mihi fabulam. Scisne quomodo rubus aquam invenit in Kalahari cum procul ab domo est? Simiam invenit et tota die eam observat. Simia videre non potest, nec ludus est. Si Bushman aegrotus est, simia illum ostendet ubi aquam inveniat. Finditur in petra, piscinae parvae ... fruticem locat nusquam reperiet.'
  
  "Et quid ergo?"
  
  "Aquam bibit et simiam comedit".
  
  
  33
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Veneris die 14 mensis Iulii anno 2006 01:18
  
  
  Stowe Erlingus in sphaeris suis trepidus trepidus et professori Forrester totis viribus maledixit. Non eius culpa est notitias ex uno sectorum non ire ubi putabantur . Sollicitus erat de querelis mercenariorum fossorum, adiuvans eos indutos et balteos exuendo, in calces mutando pugnas, ne quis eandem sectam bis transisset.
  
  Utique nullus erat, qui auxilium sibi phaleras nunc indueret. Et non sicut in media nocte, sed in lumine laternis gasi castrorum operatum est. Forrester non curavit de aliquo, sed de se, hoc est. momentoque anomaliam in notitia reperit, post prandium, iussit Stowe quadrantem 22K renouare.
  
  Frustra Stowe oravit-paene oravit-Forresterus ut id postero die faceret. Si notitia ex omnibus partibus conexae non essent, propositum munus non esset.
  
  Fucking Pappas. Annon censetur principem mundi archaeologum topographicum? Peritus luctus elit, iure? Shit est id quod est. Graeciam relinquere numquam habuit. Perduint! Ego senis asinum exosculans capio ut magnetometros titulos praebeam capita, et desinens eos Pappas dare. Biennium, duos integros annos, monita Forresteri studens, errata infantiae corrigens, medicinam emit, purgans purgamenta plenam infectis, sanguineis textis potest. Biennium et sic me tractat.
  
  Feliciter Stowe perfecit multiplex motus series et magnetometer iam umeris suis laborat. lucernam sustulit et in medio clivo posuit. Sector 22K partem praeceps arenosi obtexit prope tesseram indicis canyon.
  
  Solum hic diversum fuit, dissimilis superficiei spongiae roseae ad basin canyon vel petrae combustae, quae reliquum areae tegebat. Harena obscurior erat, et clivum ipsum clivum 14 circiter centesimis habebat. Ambulantem mutatus est arena, quasi animal sub ocreis suis moveretur. Stowe clivum ascendens, loris magnetometris arcte tenere debuit ut instrumentum libratum teneret.
  
  Ut laternam in terram pronus poneret, dextera ferrea testa premetur ab artubus. Effudit sanguinem.
  
  'Heu mehercule!'
  
  Sugens in frustum, coepit movere instrumento circa regionem in illo tardus, molestus numerus.
  
  Non est Americanus. Ne ludaeus quidem, mehercule. Pessimae stupri Graecae advenae est. Orthodoxus Graecus antequam professorem adlaboraret. Post tres menses tantum nobiscum ad Judaismum se convertit. Velox conversio valde convenit. Ita defessus sum. Cur hoc facio? Spero Arcam invenimus. Tunc pro me pugnabunt historiae Dicasteria, et stabilem locum invenire possum. Senex non diu durabit - probabiliter tantum diu satis fidem omnem sibi sumere. Sed in tribus vel quatuor annis de biga sua loquentur. De me. Utinam pulmones eius putridi in paucis horis mox erumperent. Miror quis Kine tunc expeditionis caput imposuit? Non Pappas. Si emittit in braccas, quoties professorem etiam intuetur, cogita quid facturus sit si Kine viderit. Imo fortius egent, aliquis charismate. Miror quid Kine sit. Dicunt eum desperatum esse. Sed cur huc usque huc venit?
  
  Stowe restitit in vestigio, medium clivum usque ad murum canyon spectante. Audivit vestigia putabat, sed fieri non poterat. Respexit in castra. Omnia adhuc.
  
  Profecto. Solus in lectus non est mihi. Bene, exceptis custodibus, sed involutus et fortasse stertebat. Qui sunt qui nos tueantur? Utilius if-
  
  adulescens iterum constitit. Audivit aliquid, et hoc tempore scivit se non finxisse. Ad unam partem protubabat caput, conatur melius audire, sed venit iterum sibilus molestus. Stowe fumbled ad transitum in ferramento et cito urgebat illud semel. Illam viam sibilo avertere potuit quin instrumenti (quod terrorem in computatorio Forresteri poneret) duodecim homines daret manus et pedes ut heri inveniret.
  
  Oportet esse duos milites varias vices. Age, vetulae es ut tenebras timeas.
  
  Avertitque ferrum et descendit ad montem. Cum de eo cogitaret, melius esset si cubitum rediret. Si Forresterus pissed voluit, id negotii fuit. Mane primum incepit, ientaculum gestiens.
  
  Id omne. Ante senem surgam cum plus est lucis.
  
  Subridens, nugis se curans increpans. Nunc tandem cubitum ire potuit, quod satis erat. Si festinasset, tribus horis dormire potuisset.
  
  Subito aliquid phaleris traxit. Stowe reclinata bracchia in aere inclinata ad stateram custodiendam. Sed modo cum putaret se casurum esse, sensit aliquem arripere.
  
  Iuvenis marginem cultri non sentiens inferiorem suae spinae partem penetrabat. Manus apprehensa per phaleras durius traxit. Stowe subito recordatus est infantiae suae cum ipse et pater eius ad lacum Chebacco ierunt ad crappie nigrum piscandum. Pater piscem in manu tenebat, eumque uno motu celeri conbuserat. Motus infectum, sibilantem, multum simile novissimum Stowe audiverat.
  
  Manus dimisit iuvenem, qui cecidit in terram, sicut pupa pannus.
  
  Stowe sonum fractum fecit moriens, brevi, sicco gemitu, et tunc silentium fuit.
  
  
  34
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Veneris die 14 mensis Iulii anno 2006 14:33
  
  
  Prima pars consilii fuit de tempore excitare. Sic tantum bonum. Ex eo tempore omnia in calamitate facta sunt.
  
  Andreas palmam inter horologium et caput suum collocavit, cum terrore positus 2:30 sum. Illa credita est occurrere Fowler in Quadrante 14B, ubi laborabat, dicens sacerdoti de visu hominis in rupe. Omnes notarii sciebant esse sacerdotem egere suo auxilio ad frequentiam Dekker notificandis scanner. Auceps non indicavit ei quomodo hoc facere cogitabat.
  
  Fac ut in tempore monstraret, Fowler palmam suam dedit, quod suum horologium non habuit. Praecipua Opis MTM nigrum asperum erat cum velcro lorum, quod paene tam vetus quam Andream spectabat. A tergo custodiae erat haec inscriptio: Ut alii vivant.
  
  'Ut alii vivant.' Qualis homo est talis custodia? Non sacerdos scilicet: Sacerdotes viginti nummorum excubias gerunt, at vili Lotus cum corio artificioso, nihil tale habet, Andrea. Cogitavit ante quomodo dormiret. Cum pavor abivit, eam statim prudenter avertit et vigiliam cum ea sumpsit. Fowler declaravit quid ei accideret si amisit. eius facies, quae facilius per canyon navigare posset, sine funibus quadrantis per unum labiis et caput contra petram comminuens.
  
  Dum vestimenta quaereret, Andreas audiebat videre an aliquis horologii trepidi excitatus esset. Kira Larsen notario stertit sedavit, sed expectare statuit donec foras iret ut caligas suas indueret. Ad ostium repens, solitam inscitiam ostendit et vigiliam emisit.
  
  Iuvenis notario nervos suos regere temptavit et meminisse extensionis infirmariae. In extremo fine erant duo lecticii, mensa et cistula instrumentorum medicorum. Tres contubernales ad ostium in strata et in saccis suis dormiebant. Andrea in medio, Larsen ad sinistram, Harel ad dextram suam.
  
  Usus Kira stertit ut partus suos capiat, aream quaerere coepit. Sensit in ore culcitam suam. Paulo post, unum tibialia abiecta Larsen attigit. De vultubat et braccis suis in dorso tersit manum suam. Mansit in culcitis suis. Paulo longius. Harel culcitas esse debet.
  
  Vacua erat.
  
  Admiratus Andreas, levius e sinu traxit, eamque feriebat, flammam ab Larsen corpore protegens. Harel nullibi fuit in infirmaria. Auceps ei indicavit ne Harel narraret quid facere cogitarent.
  
  Nuntius ultra tempus cogitandi non habuit, unde vigiliam quae invenit iacentem inter strata et tabernaculum reliquit. Castra sepulchra quieverunt. Andrea gavisus est infirmariam esse prope murum canyon ad chorum, ideo non curreret in aliquem in via vel e balneo.
  
  Certus sum Harel ibi est. Non possum intellegere cur nescire possimus quid agimus ei narrare cum iam scit de telephono satellite sacerdotali. Haec duo sunt ad aliquid mirum.
  
  Paulo post, professoris vigiles cecinerunt. Andreas adligat, timens ut animal venatum excruciat. Primo putavit Forrester reperisse quid ageret, donec sonum e longinquo uspiam venire intellexit. Sonitus cornus obvolutus est, sed languide per canyon resonabat.
  
  Duae explosiones fuerunt, deinde omnia cessaverunt.
  
  Inde iterum incepit et non cessavit.
  
  Hoc signum angustiae est. Ego vitam bet in ea.
  
  Andreas certus non erat qui se verteret. Cum Harel nusquam comparuit et Fowler eam in 14B exspectabat, optima sponsio Tommy Eichberg erat. Tabernaculum conservativum nunc illi proxima erat, et adiuvante lumine vigiliarum Andream zipper tabernaculi invenit et intus irruit.
  
  'Tommy, Tommy, ibi es?'
  
  Dimidium duodecim capita capita de saccis dormientibus levaverunt.
  
  'Pro Deo duo mane' dixit Brian Hanley passum, oculos terendo.
  
  Surge, Tommy. Puto professorem in tribulatione mea.
  
  Tommy iam questus e suo pera dormiente.
  
  'Quid fit?'
  
  Hoc est buccina professoris. Non cessavit.'
  
  'Nihil audio'.
  
  Veni mecum. Puto in canyon est.'
  
  'Unum minutum'.
  
  Quid expectas, Hanucca?
  
  Non, te exspecto circumagam. nudus sum.'
  
  Andreas e tabernaculo excusans murmurans. Sonabat adhuc cornu foris, sed infirmior erat uterque sonus sequens. Cogo erat ac cursus.
  
  Tommy cum ea iungit, reliqui in tabernaculo succedunt.
  
  ' Vade, et vide tentorium professoris Roberti,' inquit Thomas, monstrans ad maceriam operantis. Et tu, Brian, vade et mone milites.
  
  Hic ultimus ordo non fuit necessarius. Dekker, Maloney, Torres et Jackson iam appropinquabant, non plene vestiti sed tormentis bellicis paratis.
  
  'Quid agatur in infernum?' dixit Decker. In manu ingens erat ambulatio-talkie. 'Meos guys dicunt aliquem in fine canyonis infernum facere.'
  
  'Miss Otero laboratur professor,' inquit Thomas. 'Ubi sunt monitores tui?'
  
  Haec sector est ad angulum caecum. Vaaka meliore loco quaerit.
  
  'Bonum vesperam. Quid fit? Dominus Kine dormire conatur," Iacob Russell dixit appropinquanti coetui. cinnamomum bicolori pajamas gerebat, et comae eius leviter sericae erant. 'putavi...'
  
  Dekker gestu eum interpellavit. Radiophonica crepitans, et vox Vaaka etiam ab oratore orta est.
  
  Colonellus, video Forrester et corpus in terra. Consummatum est.'
  
  'Quid facis Number Professor Nidus?'
  
  'Inclinavit corpus'. Consummatum est.'
  
  'Suscepit', Nest unum numero. Mane in loco tuo et tege nos. Nidi duo et tres, maximam promptitudinem habent. Si murem pedit, volo scire.
  
  Dekker nexum fregit et ulterius imperare pergit. Ad ea pauca momenta, quae cum Vaaka loquebatur, omnia castra exsiluerunt. Tommy Eichberg unus ex potentium halogenis schedulis accensus, qui ingentes umbras in muris canyoniis iaciunt.
  
  Interim Andreas Dekker paululum stabat a circulo hominum circa Dekker. Super humerum suum videre poterat Fwler post infirmariam ambulans, plene indutus. Circumspexit et ambulavit et stetit post notarium.
  
  'Ne dixeris. Dicemus postea.
  
  'Ubi est Harel?'
  
  Auceps in Andream aspexit et supercilia curvat.
  
  Nescit.
  
  Subito Andreas suspectus factus est et ad Dekkerum conversus est, sed Fowler brachium eius apprehendit et eam tenuit. Ingens African Australis post pauca verba cum Russell permutatis sententiam suam fecit. Maloney castris praefectum reliquit et ad Sectorem 22K cum Turribus et Jackson pergit.
  
  Dimitte me, pater! dixit: corpus erat.' Andreas dixit se liberare conans.
  
  'Manere'.
  
  Posset esse eam.
  
  'Retine'.
  
  Interea Russell manibus elevatis catervam alloquitur.
  
  'Quaeso quaeso'. Omnes ipsum dolor sit amet, sed ex uno loco ad alium currentes non adiuvabunt. Circumspice et indica mihi si quis desit. Mr Eichberg? Et Brian?'
  
  Agit cum generante. Humilis cibus est.
  
  'Mr Pappas?'
  
  'Omnes hic praeter Stowe Erlingum, domine,' Pappas timide dixit, vocem eius cum contentione crepuisse. 'Sector 22K iterum transiturus est. Praecepta in notitia erraverunt.'
  
  'Dr. Harel?'
  
  'Dr. Harel non est hic,' dixit Kira Larsen.
  
  'Non est simile? Num quis habet ideam ubi illa sit? ' inquit Russell admiratus.
  
  "Ubi quisquam est?" dixit vox post Andream. Notarius conversus, vultu subsidio in faciem. Post Harel stetit, cruorem oculis, solum ocreis indutum et tunicam rubram longam. 'Habes ut me excuses, sed dormiens cepi pillula et adhuc paululum insanio'. Quid accidit?'
  
  Andreas medicus, ut Russellus de re breviter disseruit, affectus mixtos habuit. Etsi laeta erat Harel recte, non poterat instar ubi medicus hoc tempore aut cur iacebat esse potuit.
  
  Nec solus ego sum, Andreas cogitavit cum alia tentmate spectet. Kira Larsen oculos in Harel servavit. Suspicatur Dr. Certus sum animadvertit se paucis abhinc minutis in lecto non fuisse. Si aspectus erant trabes laser, Doc foramen in dorsi magnitudine parvae pizza esset.
  
  
  35
  
  
  
  KAINE
  
  Senex autem super sellam surrexit et unum e nodis suspendit, qui parietes tentorii sustinebat. Ligavit illud, et ligavit illud, et iterum ligavit.
  
  Domine, iterum vales.
  
  "Aliquis mortuus est, Jacob"; Mortuus.'
  
  Domine, nodus tenuis est. Quaeso descende. Accipere debes.' Russell pocu- lum parvum chartaceum cum pilulis quibusdam.
  
  'Non sum iens eos capere. Mihi opus esto. possem esse proximum. Placetne hoc nodum?'
  
  Etiam, Mr Kine.
  
  'Est octo duplex' dicitur. Nodus valde bonus est. Pater meus mihi ostendit quomodo hoc faciam.
  
  Nodus perfectus est, domine. Quaeso aufer sellam tuam.
  
  "Ego iustus volo fac ...
  
  "Domine, iterum mores incidere in obsessive-compulsive."
  
  'Noli mihi hoc vocabulo utere.'
  
  Senex tam abrupte vertitur ut lancem amiserit. Jacob movit ut Kaine caperet, sed non hercle satis ac senex cecidit.
  
  "Satisne salves?" Dr. Harel vocabo!'
  
  Senex in solo plorabat, sed parva pars lacrimarum eius ruinae causata est.
  
  "Aliquis mortuus est, Jacob"; Aliquis mortuus est.
  
  
  36
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Veneris die 14 mensis Iulii anno 2006 3:13 am.
  
  
  'Cedes'.
  
  'Certus es, medice?'
  
  Stowe Erling corpus in centro circuli gas lampadum iacebat. Pallida lux radiabat, et umbrae circa saxa in noctem dissolutae, quae subito videbantur plenae periculo. Andreas horrore suppressit corpus prospexit in arena.
  
  Cum Dekker eiusque comitatu in scaenam paucis abhinc minutis pervenerat, veterem professoris manum mortui tenentem invenit et ad cornu nunc inutilem continenter versans. Dekker professorem amovit et in Dr. Harel vocavit. Medicus Andream rogavit ut veniret cum ea.
  
  "Malo facere," Andrea dixit, vertiginem et confusa sensit cum Dekker dixit e radio se mortuum invenisse Stowe Erling, non potuit quin meminisse posset quomodo solitudinem suam devorare vellet.
  
  'Quaeso. Valde sum sollicitus, Andrea. Adiuva me.'
  
  Doctor vere territus videbatur, sine alio verbo, Andreas iuxta eam ambulabat. Nuntius figurare conatus est quomodo Harel quaerere posset ubi infernum esset cum hoc pulmentum incepit, sed hoc facere non potuit quin revelaret se quoque ibi esse ubi non esset. Cum quadrante 22K pervenissent, invenerunt Dekkerum corpus illustrare curatum ut Harel causam mortis statuere posset.
  
  Dic mihi, Colonel. Si homicidium non erat, mortem acerrimus erat. Ictum ad basim spinae vulnus habet, quod est exitiale definitione.'
  
  'Et difficillimum est,' dixit Dekker.
  
  'quid mentis habes?' Russell intervenit, Dekker iuxta stans.
  
  Paulo post Kira Larsen iuxta professorem squalebat, eum consolari conatur. Stragulum super humeros jactavit.
  
  ' Intelligit vulnus positum probe. Acutum gladium. Stowe multum sanguinis omnino non habuit, dixit Harel ut caestus latex removit quae gerebat ut corpus inspiceret.
  
  'Professional, Mr Russell' Dekker addidit.
  
  Quis invenit eum?
  
  "Computer Forrester professoris terrorem habet qui abit si unus e magnetometris transmittere desinat" dixit Dekker caput senis nutans. Venit huc communicaturus cum Stowe. Quem cum vidisset in terra, dormire cogitabat et in aurem flare coepit, donec id quod factum fuerat intellexit. Deinde pergit ad monendum cornu clangere.'
  
  Nolo etiam cogitare quomodo Dominus Kane ageret cum reperit occisum esse Stowe, ubi erant homines tui inferni, Dekker? Quomodo hoc fiet?
  
  'Vigilati sunt ultra canyon, ut iussi. Tres tantum ex eis latissima nocte illuni superant. Optima sua fecerunt.'
  
  'Non est id,' inquit Russell, corpore demonstrans.
  
  'Russell, dixi tibi. Insanus est ad hunc locum cum sex viris iustis venire. Tres homines in statione habemus per quattuor horas necessitatis. Sed ut zonam hostilem ut hoc tegat, viginti saltem opus est. Noli igitur me reprehendere.'
  
  'Est de quaestione. Scitis quid fiet si imperium Iordanis -'
  
  'Forsitan duo desinas contendere!' Professor stetit, stragulum ex humeris pendentem. Vox eius commota est in ira. Unus ex adiutoribus meis mortuus est. Hinc misi. Potin' libet inter se reprehendere?'
  
  Russell tacebat. Ad mirum Andream Dekker idem fecit, licet vultum convertendo ad Dr Harel servavit.
  
  "Numquid aliud potes indicare nobis?"
  
  'Impicor ibi occisum esse, deinde delapsus est clivum, considerans saxa quae cum eo ceciderunt.'
  
  'Cogitas?' Russellus dixit, supercilium attollens.
  
  Paenitet, sed pathologus forensis non sum, sed medicus ordinarius specialiter in pugna medicina. Certe non sum idoneus ad scaenam criminis resolvendam. Certe, non puto te vestigia aut aliquas alias clues in mixtura harenae et saxi hic habemus.
  
  "Scisne an hostes aliquos Erlingus habuerit, Professor?" Dekker quaesivit.
  
  Non enim cum Davide Pappas assecutus est. Certamen inter eos fui.
  
  'Numquid umquam eos pugnare vidistis?'
  
  'Saepe ad pugnam tamen numquam venit.' Forrester moratus est, deinde digitum in facie Dekker excutiens. 'Exspecta paulisper. Non suggeris quod unus ex adiutoribus meis hoc fecerit, tu es?
  
  Interea Andreas Stowe Erlingi corpus in incredulitate et ictu mixto observavit. Voluit ad gyrum lampadum adire et caudam trahere ut ostenderet se non esse mortuum, stulte iocum professoris esse iustum. Ea gravitatem rei tantum perspexit cum senem fragilem vidit digitum quatiens in facie gigantis Dekker. In illo momento, secretum latebat per duos dies sicut pressionis matris crepuit.
  
  'Mr Dekker'.
  
  Africanus Australis ad eam conversus est, eius vultus plane non familiaris.
  
  'Miss Otero, Schopenhauer dixit primum congressum cum facie perpetuum nobis impressionem facere. Satis habui de facie tua nunc - obtinuit?'
  
  'Nemo quidem scio cur hic sis, nemo te rogat ut venias,' addidit Russellus. Haec fabula publici iuris non est. Redi in castra.
  
  Nuntius gradum reduxit, sed tam mercennarii quam iunioris aspectum tenebat. Andreas consilium Fowleris ignorans mundum venire constituit.
  
  'Non discedo. Fieri potest ut mors huius hominis mea culpa sit.
  
  Dekker tam prope ei commotus est ut Andreas calorem cutis aridam sentire posset.
  
  'Seneca'.
  
  "Cum ad canyonem venimus, cogitavi aliquem me vidisse super illam rupem."
  
  'Quid est? nonne tibi occurrit aliquid dicere?
  
  Tunc ego non multum ad hoc. Paenitet.'
  
  'Miras,' doles. Tum bene est. Pereant!'
  
  Russell obstupefactus caput renuit. Dekker ad cicatricem in facie exasperata, conatur ad id quod modo audierat. Harel et professor Andream in incredulitate aspiciebant. Solus qui portavit erat Kira Larson, qui Forresterium proiecit, ad Andream festinavit et eam obtruncavit.
  
  'Canis!'
  
  Andreas adeo stupefactus est ut quid ageret nesciret. Tunc, videns angustiam super facie Kira, intellexit et deposuit manus suas.
  
  Doleo. Doleo.
  
  'Canis' archaeologum repetivit apud Andream pulmonem et vultum et pectus feriens. 'Numquid observari poteratis. Nescitis quid petimus? Omnes nos?'
  
  Harel et Dekker Larsen armis tenuerunt eamque retraxerunt.
  
  'Amicus erat', mussat, leviter retrogradus.
  
  David Pappas eo momento advenit. cucurrit, et sudor effusus est ab eo. Constabat quod semel saltem cecidisset, quia in facie ejus erat arena et specula.
  
  'Professoris! Professor Forrester!'
  
  Quid tibi est, David?
  
  ' Data. Stowe data,' Pappas dixit innixus et genibus innixus ut spiritum caperet.
  
  Professor gestus dimissionis fecit.
  
  Nunc non est tempus, David. Collega tuus mortuus est.
  
  Sed Professor, audiendum est. xvm. Constitui eos.
  
  Recte, David. Cras erimus loqui.
  
  Tum David Pappas aliquid fecit quod nunquam nisi intentione noctis illius fecisset. Stragulum Forresterii arripiens, senem circum se iactabat ad sistendum.
  
  'Non intellegetis. apicem habemus. 7911!'
  
  Professor Forrester non primo ageret, sed tum lentissime ac deliberate locutus est, voce tam humilis ut David eum vix audire posset.
  
  'Quantus?'
  
  'Ingens,' domine.
  
  Professor ad genua procumbit. Loqui nequiens, tacita recubuit prece.
  
  quaesivit Andreas, "Quid 7911 David?"
  
  Pondus atomicus est 79. Positio 11 in mensa periodica,' dixit iuvenis in fracta voce. Tamquam si mandata tradens se exinanivit. Oculi eius cadaveri affixi sunt.
  
  'Et hoc ...?'
  
  Aurum, Miss Otero. Stowe Erlingus arcam foederis invenit.
  
  
  37
  
  
  
  Quaedam de arca Foederis scripta sunt ex commentario Cecilii Forrestri Professoris "Moleskine"
  
  Scriptura dicit: Facient arcam de lignis schittim duos cubitos et dimidium, latum cubitum ac semissem, et altitudinis cubitum ac semissem. Auro purissimo, intus et foris operies illud, et coronam auream circumdabis. et pro hoc mittes quattuor anulos aureos et pones in quattuor angulis eius; et duo circuli in latere uno, et duo in altero. Ipsos quoque vectes facies de lignis setim, et inaurabis. Ipsos quoque vectes mittes in annulos, qui in lateribus arcae sunt, ut arca possit secum portari.
  
  Mensuras cubito regulari capiam. Scio me reprehendi quod pauci docti faciunt; cubito Aegyptio ac sacro cubito nituntur, quae multo sunt lepidiora. Sed recte sum.
  
  Hoc est quod de arca certo scimus;
  
  • Anno constructionis: 1453 BC. ad radices montis Sinai.
  
  • longitudo 44 pollices
  
  • latitudo 25 digitorum
  
  • altitudo 25 digitorum
  
  • 84 lagena capacitatis
  
  • DC pondo
  
  Sunt qui innuant pondus Arcae plus fuisse, circa 1100 libras. Praeterea stultus est qui insistere ausus est Arcam plusquam ton pensari. Hoc est insanire. et ipsi peritos vocant. Ipsae arcae pondus augere volunt. Pauper fatuis. Aurum non intelligunt, etiam si grave est, nimis molle. Tanti pondus anuli sustinere non potuissent, nec lignei plus satis longi fuissent quam quattuor homines ad commode portandum.
  
  Aurum est mollissimum metallum. Praeterito anno vidi cameram integram bracteis aureis obsitam ex uno nummo bonae magnitudinis, utens modos ad Aetatem aeneam notandam. Iudei artifices periti erant et non multum aurum habebant in eremo, nec tanto pondere se onerare noluerunt ut se hostibus suis vulnerarent. Nequaquam, parvo auri uterentur, et bracteas ex eo ligno contegerent. Lignum schittim, seu acacia est lignum durabile, quod sine damno durare per saecula potest, praesertim si lamina tenui metalli obducta est, quae aeruginem non habet et effectus temporis neglegit. Facilitas in aeternum aedificata fuit. Quomodo aliter fieri potuit, cum ille qui mandatum dedit intempestivum?
  
  
  38
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Die Veneris, 14 Iulii 2006. 2:21 pm.
  
  
  "Ita data tractata sunt."
  
  'Alius indici, pater.'
  
  Ideo occiderunt eum.
  
  Intelligo quid, ubi et quando. Si modo dic mihi quomodo et quae, ego ero in mundo felicissima mulier.'
  
  'Laboro in eo'.
  
  "Putasne extraneus?" Forsitan hominem vidi in summo canyon?'
  
  'Non puto te stultum esse, puella.'
  
  'Sentio nocentem'.
  
  Age, desine. Ego eram qui quaesivi ne cui diceres. Sed mihi crede, aliquis in hac expeditione homicida est. Quam ob rem maius est quam umquam nos cum Alberto loqui.
  
  ' fine. Sed puto te plus scire quam narras - multo magis. Heri, inusitato hoc diei tempore in canyon observata est. Medicus in lecto suo non erat.
  
  'Dixi tibi... in eo laboro.'
  
  'Damnas, pater'. Solus es homo novi qui tot linguis loquitur sed loqui non placet.
  
  Pater Fowler et Andreas Otero in umbra muri occidentis canyon sedebant. Cum nemo multam heri noctem dormivisset, post caedem Stow Erlingi concussa, dies lente et graviter inceperat. Sed paulatim, nuntius Stowe magnetometer invenerat aurum obumbrare tragoediam incepit, mutato modo in castris. Circum 22K quadrans multum erat navitatis cum Professore Forrester in centro: analysis compositionis petrarum, ulterior cum magnetometro probat, et praesertim mensuras duritiem soli ad fodiendum.
  
  Procedendum erat ut filum electricum per terram curreret ut exploraret quantum vena tractare posset. Exempli gratia, foramen terra refertum minus habet resistentiam electrica quam terra intacta circa eam.
  
  Proventus probatus convincebant: terra illo momento valde instabilis erat. Hic furit Forrester. Andreas eum observabat gesticulatum bacchatur, tabulas iactans in aere et suos operarios contumeliosos.
  
  "Quare professus est ita iratus?" quaesivit auceps.
  
  Sacerdos sedit in plana petra pedis et dimidium supra Andream. Lusit cum parva vertitorio et quibusdam ansulis, quos ex instrumento Brian Hanley acceperat, parum attendens quid circa se ageretur.
  
  Faciebant probat. Arcam fodere non possunt,' Andreas respondit. Locuta est David Pappas paulo ante. 'Credunt esse in foramine artificiali'. Si mini cavato utantur, bene forte fovea concidet.'
  
  'Fortasse laborandum est circa eam. Licet hebdomades accipere.'
  
  Andreas aliam seriem ictus cum digital camera sua accepit et eos in monitore spectavit. Habebat aliquas magnas imagines Forrestriae, in quibus ipse proprie spumans erat. Timidus Kira Larsen caput offensus retorquet ad mortis Erlingi nuntium.
  
  ' Forrester ad eos iterum clamat. Nescio quomodo adiutores eius secum ferant.
  
  'Fortasse id quod omnes hoc mane egent, nonne cogitas?'
  
  Andream nuntiaturus erat Fowler ut nugas prohiberet, cum intellexit se semper fortem fuisse advocatum sui poenae uti ad vitandum dolorem.
  
  LB hoc probat. Si quid praedicarem exercuissem, olim ei fenestram ejecissem. Damnare cat. Spero is shampoo proximi non comedat. Quod si facit, spero me non reddere.
  
  Clamores Forrestarii homines quasi blattas cum conversus in lumina spargere effecit.
  
  Forsitan dextra est, pater. Sed non puto continuationem operis multum observare defuncti collegae.
  
  Auceps suspexit ab opere suo.
  
  'Non reprehendo. Properandum. Cras est dies Saturni.
  
  'Oh yeah. Die Saturni . Iudaei ne post solis occasum Veneris die ad lumina converti nequeunt. Hoc est nugae.'
  
  Saltem aliquid credunt. quid credis?'
  
  'Practicus homo semper fui.'
  
  ' Pono te non credentem.'
  
  'Coniecto EGO mean practicam. Duobus horis in hebdomade in loco incenso plenus dierum vitae meae 343 exacte caperet. Nulla offensio est, sed tanti non puto. Nec pro aeternitate supposita.
  
  Sacerdos chuckled.
  
  'Numquid unquam in aliquo credidisti?'
  
  'In relationibus credidi'.
  
  'Quid factum est?'
  
  'Ego adveni. Illud potius dicamus quam ego credidi.'
  
  Conticuit auceps. Sonuit vox Andreae leviter coactus. Cognovit sacerdotem velle eam se exonerare.
  
  Super hoc, Pater. Arca multam pecuniam constabit.
  
  'Sunt in mundo circiter 125 milia talenta auri. Credisne Dno Kine opus esse ut tredecim vel quattuordecim intra arcam ingrediantur?
  
  'Andreas respondit,'de Forrester et de apibus eius occupatis loquor, quae disputare amavit, sed oderat, cum argumenta eius tam facile refutarentur.
  
  ' fine. Egesne ratione practica? Negant omnia. Opera sua adiuvat ut progrediantur.
  
  "Quid infernum narras?"
  
  The Stages of Mourning of Dr. K' 252; Blair-Ross'.
  
  'Oh yeah. Negatio, ira, tristitia et omnia ista.
  
  'Admodum. Omnes sunt in primo gradu.
  
  'Per viam professoris quiritat iudicat', putes se esse in secundo.'
  
  ' Hac nocte melius sentient'. Professor Forrester dabit gespede, laudationem. Credo erit interesting ut audiat eum aliquid belle dicere de alio quam de ipso.'
  
  'quid corpore fiet, pater?'
  
  "Dent corpus hermetice signatum sacco corpore, et nunc sepelient."
  
  Andream Fowler incredule intuens.
  
  'Tu es kidding!'
  
  Lex Judaica est. Quicumque moritur, intra viginti quattuor horas debet sepeliri.'
  
  Scis quid velim. Nonne illi dabunt eum in familiam suam?
  
  'Nemo nec quicquam castris excedere potest, Miss Otero. Memento?'
  
  Andreas cameram in sacco dorsuali suo posuit et cigarette accendebat.
  
  Hi homines insaniunt. Spero hanc stolidam exclusivam non omnes nos perdere.
  
  'Semper loqui de exclusivo tuo, Miss Otero. Non possum intellegere quid sis tam desperatus.
  
  ' Fama et opes. Quid de te?'
  
  Surgens auceps manus extendit. Recubuit, et spina crepuit.
  
  'Non sum secutus ordinem. Si Arca vera est, Vaticanus scire vult ut eam agnoscat tamquam rem in qua Dei mandatorum est.
  
  Simplex responsio, satis originale. Et hoc omnino verum non est, pater. Pessimae mendax es. Sed fingamus me tibi credere.
  
  'Fortasse' dixit Andreas post momentum. 'Sed tunc, cur non historicus umbonibus tuis misit?'
  
  Auceps ostendit quid opus esset.
  
  'Quia historicus facere non potuit.'
  
  'Quid est hoc?' Andreas curiose dixit. Visum est simplex switch electrica cum duobus filis egredientibus ex eo.
  
  "Nos debebimus oblivisci circa consilium hesternum contactum Albertum. Occiso Erling, etiam intentiores erunt. Sic, hoc potius faciemus...
  
  
  39
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Veneris die 14 mensis Iulii anno 2006 3:42 post meridiem.
  
  
  Pater, dic iterum quid hoc agam.
  
  Quia vis veritatem cognoscere. Verum quid hic agatur. Quare molesti sunt te in Hispania contactum esse cum Kine mille notarios, peritiores et clariores quam tibi, in New York, invenire potuisti.
  
  Colloquium in auribus Andreae continuabatur. Refertur idem quod languida vox in capite eius aliquanto tempore petierat. Superbiam Philharmonica Orchestra submersa est, cum Domino sapientissimo Debito, Baritone, et Missae Gloria in quovis Pretium, soprano. Sed verba Fowleris infirmam vocem in umbilicum attulit.
  
  Andreas caput quassavit, intendunt quid ageret. Consilium erat temporis uti, cum milites quiescere conarentur, obdormiscere vel lusoriis in suo tempore off-officium capere.
  
  'Iste,' inquit, 'in ludo,' inquit, 'in signo meo sub tentorio labimur.'
  
  'inter lignum solum et arenam? Esne insanis?'
  
  'Locupletum est ibi. Repre fere debebis sesquipedem donec ad tabulam electricam perveneris. Funem connectens generans et tabernaculum aureum. excute cito; coniunge eam usque ad finem funei mei et alium finem funis mei ad tabulam electricam reducendam. Tum premere puga singulis minutis quindecim secundis tribus. Postea cito inde exi.'
  
  'quid dabit?'
  
  'Nihil nimis implicatum ex technologico sententia'. Hoc leve stillicidium faciet in electrico currenti quin eam penitus abscindat. Frequentia scanner bis tantum avertetur: semel cum fune inplenda est, secundo cum hians.'
  
  'Et reliquum tempus?'
  
  "Satus modus erit, sicut computatrale cum ratio operandi suo prodest. Quamdiu non respiciant sub tentorio, quaestio non erit.
  
  Nisi quid erat aestus.
  
  Sub tentorio reptans, cum Fowler signum dedit facile erat. Andreas emissa descendit, simulans calceam suam ligare, circumspiciens, et sub ligneo suggestu revolvit. Similis facta est tribuo in dolium olei calidi. Aer erat crassus aestu diei, et generans iuxta tabernaculum emisit flatum acrem caloris in locum in quo Andreas reptabat.
  
  Erat autem sub electricum electronicum, et facies et manus ardebant. Fowler transitum arripuit et in dextra manu promptum tenuit dum laeva filo aurantiaco acriter attraxit. Illa artificio Fowler eam coniunxit, deinde summum tabulae finem coniunxit et expectavit.
  
  Frustra mendacia horologiorum. Dicitur duodecim tantum secundas transisse, sed duobus minutis similior videtur. Deus, non possum hunc calorem stare!
  
  tredecim, quattuordecim, quindecim.
  
  Pressit puga pyga confractus.
  
  Voces militum supra mutatas.
  
  Spectat ut aliquid animadvertissent. Spero non nimis serio.
  
  Propius audiebat sermonem. Inchoata est via ut eam a calore avocaret et eam ab exanimatione retineret. Mane illa aquam satis non biberat et iam pretium solvebat. Guttur et labra sicca erant, et caput eius leviter vertiginem erat. Sed postea triginta secundis, quae audivit facta Andreae terror. Adeo ut post tres minutas minutas adhuc ibi erat, felis singulis quindecim secundis premens, pugnans affectum quod illa deficiente erat.
  
  
  40
  
  
  ALICUI FAIRFAX COMITATUS, VA
  
  
  Veneris die 14 mensis Iulii anno 2006 8:42 am.
  
  
  'Habesne eam?'
  
  'Cogito me habere aliquid. Nulla id facilisis erat. Huic homini valde bona est vestigiis operiendis.'
  
  'Plurimulo quam debeo, Alberte'. Hic populus mori incepit.'
  
  Numquid semper populus moritur?
  
  Hoc tempore aliud est. Me terret.'
  
  'Vos? Non credo hoc. Coreanos ne timeas. Et illud tempus...'
  
  'Albertus...'
  
  'Paenitet. aliquot favores rogavi. CIA periti aliquas notitias ex Netcatch computatris recuperaverunt. Orville Watson in vestigia terroristarum Hakan nuncupatarum est.'
  
  'Syringe'.
  
  'Si dicas ita. Nescio quid Arabice. Similis guy fuit post Cain.
  
  'Quid aliud? Genus? Ethnic group?'
  
  'Nihil. Iusta notitia incerta, duo e-mails intercepti. Nemo imaginum ignem effugit. Fragilis admodum ferreus urget.
  
  ' reperias Watson. Clavis est ad omnia. Hoc urgere.'
  
  'in eo sum.'
  
  
  41
  
  
  
  In tentorio militis quinque minutas ante
  
  Marla Jackson non usus est ut folia legeret, quam ob causam in carcerem finivit. Sane Marla aliter vidit. Putavit eam in carcerem ivit ut bona mater esset.
  
  Veritas de vita Marlae alicubi inter illa duo extrema iacebat. Pueritia paupercula sed normale inter se habebat - ut homo in Lorton, Virginia, cuius cives eum alam Americam appellaverunt, normalem esse potest. Marla nata est in familia nigrae ordinis inferioris. Illa cum pupas et funem salire lusit, scholam adiit et concepit annos quindecim cum dimidio.
  
  Marla per se graviditatem impedire conatur. Sed nullo modo sciri potuit quod Curtis fossam in condam posuerat. Electionem non habet. Audiverat insanam consuetudinem inter pueros quidam teenage qui se formosos facere conati sunt, questus puellas gravidas antequam alta schola complesset. Sed id factum est aliis puellis. Curtis eam amavit.
  
  Curtis abiit.
  
  Marla e alta schola lectus est et matres teenm electae non ita clavae coniunxit. Parva Mei centrum vitae matris factus est, melius vel peius. Marla somnia satis pecuniae servandi sunt ad studia tempestatum post eam sunt. Marla officium in officina locali suscepit, quod, praeter officia materna, parum temporis dedit ad chartas legendas. Quae vicissim ei ut dolendum consilium effecit.
  
  Una postmeridiana bulla nuntiavit se horas suas augere velle. Iuvenis mater iam feminas e officinas defatigatas viderat, capite demisso, vestem in macello saccis gestans; mulieres quarum filii soli remanserant et finitae sunt vel in schola reformationis vel in pugna cohors emissa.
  
  Hoc ne fieret, Marla pro Subsidium Exercitus signatum est. Ita officinas horas laborat augere non potuit quia contra eius instructiones in basi militari esset. Hoc permitteret ut infantem Maius tempus ampliori maneret.
  
  Marla consilium se adiungendi fecit postridie quam Societas militaris Police de proximo destinationi notificata est: Iraq. Fama prodiit Lortoniensis Chronici pag. Mense Septembri MMIII, Marla vale ad Maium agitavit et plaustrum in basi conscendit. Puella aviam amplectens in summo pulmone exclamavit omni dolore quod puer sex annorum capax est. Ambo post quattuor septimanas mortui sunt, cum Domina Jackson, quae non erat tam bona mater quam Marla, fortunam eius temptavit fumigans ultimo tempore in lecto.
  
  Cum nuntiatum esset nuntium, Marla se domum reverti non posse reperit sororemque stupentem oravit ut vigilias et funus omnia conficeret. Tum prorogationem termini sui in Iraquia petivit et toto animo operam dedit ei proximae assignationi, ut membrum parlamenti in carcere, nomine Abu Ghraib.
  
  Post annum complures imagines infeliciter apparuerunt in programmate nationali televisifici. Demonstraverunt aliquid intus Marla tandem suut. Mater quaedam ex Lorton Virginia, tortor captivorum Iraq facta est.
  
  Utique Marla una non erat. In opinione sua amissio filiae et matris culpa quodammodo erat "canes sordida Saddam". Marla ignominia incensus et in carcere quattuor annos damnatus est. VI mensibus coluit. Postquam e carcere evectus est, recta ad securitatem societatis DX5 perrexit et officium petiit. In Iraquia redire voluit.
  
  Negotium ei dederunt, sed non statim in Iraq redit. Sed Mogens Dekker in manus cecidit. Ad litteram.
  
  Duodeviginti menses elapsi sunt et Marla multum didicit. Multo melius emittere poterat, plura philosophiam noverat, expertus est hominem album amare. Colonellus Dekker paene statim a femina conversus est cum magnis, validis cruribus et facie angelica. Marla aliquantum solacii invenit, et reliquum solamen ex odore pulveris pyrii venit. Tum primum occideret, et eam amavit.
  
  Multo.
  
  Illa etiam cantavit... interdum probaverunt. Dekker eos bene elegerat: paucos occisores sine conscientia qui pacta imperii impune interficere volebant. Quamdiu in acie fratres sanguinis erant. Sed in calido et lento die hoc simile, cum Dekker iussus neglexit ut somnum caperet et pro chartis lusisset, res diversam vicem ceperunt. Facti sunt tam irati et periculosi sicut aculeatus in factione cocktail. Pessimus eorum fuit Torres.
  
  'Tu me per nasum ducas,' Alciati. Et ne me quidem osculatus es,' inquit pusillus Colombian. Marla maxime incommoda ludit cum novacula sua ferruginea. Similis illi fuit foris innocens, sed iugulum hominis quasi butyrum incidere potuit. Colombia parvae ligaturae albae incisae ex margine mensae plasticae sedebant. Risus in ore erat.
  
  'Du schei β t' mich an, Torres. Jackson plenam domum habet et stercore plenus es", Alrik Gottlieb dixit, qui cum Anglis praetextis assidue luctatus est. Maior geminorum Turribus ultionem odio habuit semper ex quo par Mundi inter duas terras spectaverunt. Amico sordido colloquentes, pugni adhibiti sunt, quamvis altitudinis sex pedum duo, Alricus male de nocte dormivit, si adhuc viveret, fieri non potuit nisi quia Torres non erat certus ambos geminos superare posse.
  
  'Omnes dico quod chartae eius parum bonae sunt', 'Torres retorsit, etiam latius subridens'.
  
  "Ergo, quidve facturus es?" Marla quaesivit, quae falleret sed frigus servare voluit, iam paene ducentas dollaria ab eo quaesivit.
  
  Series haec multo diutius durare non potest. Incipiendum mihi est ut vincat, aut una nocte desinam hoc mucrone in collum, putarit.
  
  Paulatim Turres distribuere coeperunt, omnesque facies ad eas distrahunt.
  
  Ista res est, spuria haec bellus est. Si talis non esset psychogenica et fatum non oleret, me in via magna convertisset.
  
  In illo momento, frequentia scanner, quae erat in mensa sex pedum, ex quo ludebant, mipere coeperunt.
  
  'Quae est infernum?' Marla dixit.
  
  "Hoc est verdammt scanner, Jackson."
  
  'Torres', 'aspice hoc veni.'
  
  Shit, ego faciam. Ego tibi quinque arietes.
  
  Marla surrexit et spectavit in tegumentum photographicum, quod machinam VCR parvae molis ut nemo alius uteretur, nisi quod tentorium LCD habebat et centies tantum constaret.
  
  Omnia in ordine esse videntur; Resedit", Marla dixit ad mensam se deambulantem. " Quinque tuas videbo et quinque resuscitabo."
  
  'Abeo,' inquit Alric, in sella recumbens.
  
  'Bullshit. Matrem quidem non habet,' Marla dixit.
  
  "Putasne spectaculum curris, domine Dekker?" torres dixit.
  
  Marla minus erat verbis quam sono. Subito oblitus est quod vincat.
  
  Nullo modo, Torres. Colorata vivo in patria bro.'
  
  Quid color? Shit brunneis?
  
  'Omnis color praeter flavum'. Ridiculus color underpantium idem est ac in summitate vexilli.'
  
  Marla eam paenituit quam primum dixit. Turres ex Medellino, sed Colombian, patria et vexillum eius tam sacrae erant quam Jesus. Adversarius eius labra tam arcte conpressit ut paene evanesceret, et genae rosea leviter conversae sunt. Marla simul trepidum et trepidantem sensit; ignominiosa turribus bacchanalibus gaudebat.
  
  Nunc ducentas dollarias amittere debeo, quas ab eo quaesivi et alia ducenta mea. Porcus hic adeo iratus est ut me maxime feriet, etiamsi Dekker eum occisurum esse sciat.
  
  Alricus intuens eos parum sollicitus. Marla se curare scivit, sed in illo momento sensit ut minefield transiret.
  
  'Age, Torre, Jackson sursum. Buffing illa est.'
  
  Dimitte illum. Non puto me cogitare clientes novos hodie detondere, spurios recte?'
  
  'Quid narras, Jackson?'
  
  'Ne dicas heri pro candido esses?'
  
  Turres vidi gravissimas.
  
  'non erat me.'
  
  'Scriptum tuum totum super illud habebat: instrumentum parvum et acutum in dorso prostratum.'
  
  Dico tibi, non me.
  
  'Et dico quod vidi te litigantem cum cauda alba cum cauda in navi.'
  
  Da, cum multis arguo. Nemo me intelligit.'
  
  Quis ergo fuit? Simun? An forte sacerdos?'
  
  'Certe potuit vetus corvus esse.'
  
  'Non gravis es', 'Torres,' Alric ibant. 'Sacerdos latiore foculo.'
  
  'Nonne dixit tibi? Hic magnus hitmanus pertimesco ad mortem sacerdotis.
  
  Ego nihil timeo. Dico tibi periculosum esse,' inquit Torres vultuosum.
  
  'puto fabulam deglutivisse eum in CIA'. Pro Christo senex est.
  
  'Tres aut quattuor tantum annos maior quam vetus boyfriend. Et, quantum scio, bulla nudas manus asini collum frangit.'
  
  'Recte damnas, spuria,' dixit Marla, quae de viro suo gloriari placebat.
  
  Multo periculosior est quam reris, Jackson. Si paululum de capite tuo detraxeris, famam legas. Huic homini est a pararescue. Nemo est melius. Paucis mensibus ante bulla te elegit ut mascot sodalitatis, operationem in Tikrit habuimus. Coniuges singulares copiae in nostra unitate fuerunt. Non credis quod vidi huic homini facere... insaniunt. Tota mors est super hos dudes.'
  
  'Parasitae sunt malae famae'. Duris malleis," inquit Alric.
  
  "Ite ad infernum, vos duo infantes catholici stupri," dixit Marla. "Quid putatis in chartophylacio nigro illo gestare?" "Quid facturus est, te cum suis bibliis percussit? Forsitan medicum roget. scalpello incidendum est ut auferas pilas ".
  
  'Non sum sollicitus navale,' dixit Turres dimisso unda manu. "Mossad lesbian quaedam iusta est". eam tractare possum. Sed perspexit...'
  
  'Vetem cantet'. Heus, si haec omnis excusatio est, quod non admittendi curasti professoris candidi ...'
  
  'Jackson, dico tibi, non me'. Sed mihi crede, nemo hic est qui se dicunt esse.'
  
  "Tunc, Deo gratias, habemus protocollum huius missionis Upsilon", Jackson dixit, ostendens se dentes candidissimos esse qui octoginta mater duplices vices ad prandium ubi operata est constant.
  
  'Simul ac boyfriend 'sarsaparilla' inquit 'sarsaparilla' capita revolvet. Primus homo sum post sacerdos est.
  
  'Noli codicem, nothi'. Custodite et ascendite.
  
  'Nemo sudes suscitabit', Alric dixit, Turribus monstrans. Colombia astulas tenuit. 'Scanner frequentia non laborat. Incipere conatur.'
  
  'Crap. Aliquid mali cum electricitate. Sinite eam.'
  
  'Halte die klappe Affe'. Non possumus hanc rem avertere vel Dekker asinos nostros calcitrare. Eo in tabula electrica reprehendo. Duo tibi custodiunt ludentem.'
  
  Torres aspexit qualis erat ludens continue, sed tunc aspexit frigide Jackson et stetit.
  
  Mane, albus homo. Volo pedes meos extende.
  
  Marla intellexit eam nimium processisse in ludibrio virilitatis Torres, et Colombian altam in suis hits potentialibus collocavit. Illa tantum parum dolebat. Torres odio omnibus, cur non causa bona?
  
  'Et ego abeo,' inquit.
  
  Exierunt omnes tres in aestu fervente. Alrik emissa juxta suggestum.
  
  'Omnia bene huc spectat. Eo generans reprehendo.
  
  Concutiens caput, Marla ad tabernaculum rediit, paulum cubare cupiens. Sed antequam introeat, animadvertit Colombian genuflexum in fine suggesti, arenam fodientem. Item sustulit et miro risu aspexit in ore suo.
  
  Marla significationem ruboris floribus ornatam non intellexit.
  
  
  42
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Veneris die 14 mensis Iulii anno 2006 8:31 pm.
  
  
  Andreœ dies erat in ultimis mortis.
  
  Vix illa e sub suggestu exire curabat cum milites e mensa surgere audivit. Nec paulo ante. Aliquot secundis secundis aeris calidi a generante et illa in perpetuum transierunt. Prorepit ex adverso tentorii ab ostio, surgens lentissime ambulabat versus infirmariam, optime se faciens non cadere. Imbris erat quid opus esset, sed ex interrogatione fuit quia illuc ire noluit et in aucupium currere. Duos utres aquae et cameram eius apprehendit et iterum tabernaculum infirmarium reliquit quaerens locum quietum in petris prope indicem digiti sui.
  
  Illa in leviter clivo super pavimentum canyon invenit et ibi sedit, archaeologos in actu spectans. Nesciebat quo ad scaenam maeror pervenerit. Aliquando transeuntes Fowler et Dr Harel eam probabiliter quaerebant. Andreas caput post saxa abscondit, et quod audierat discerpere conabatur.
  
  Prima conclusio facta est quod Fowler confidere non poterat - id quod iam sciebat - et doc credere non poterat, quod eam magis incommodam sentiret. Harel cogitationes suas non longe ultra attractio corporis ingens.
  
  Omnia mea facienda sunt, ecce in eam et ego conversus sum.
  
  Sed opinio Mossad speculator plus quam Andreas ferre potuit.
  
  Secunda conclusio uenit ad hoc quod non elegit se credere nisi sacerdoti et medico, si vellet ex hoc vivo exire. Haec verba de protocollo Upsilonis omnino labefactarunt ideam eius qui operationi vere praepositus erat.
  
  Ex una parte, Forrester et satellites eius, omnes mites nimis, ut cultrum capiant et unum suum occidant. Integer vel neque. Tunc ministri ingrato ligati sunt - nemo multum attendit eis. Kine and Russell, cerebra post hanc insaniam. Coetus militum mercennariorum et codicem occultum verbo ad caedem hominum committit. Sed ut quis, vel quis? Quod patet, melius vel peius est, quod fatum nostrum obsignatum est momento huic expeditioni adiunximus. Et hoc satis manifestum videtur in deterius.
  
  Andreas in aliquo loco dormire debet, quia cum evigilavit sol occasum et lumen griseum grave substituit consuetam altitudinem inter arenas et umbram in canyon. Andreas desiderabat absentis solis occasum. Quotidie efficere conata est ut hoc tempore in area aperta ultra canyon iret. Sol in arena delabens, stratis caloris revelans, sicut fluctus in horizonte apparebat. Ultimum eius lumen erat quasi explosio aurantiaca gigans, quae per aliquot minutas minutas in caelo permansit postquam disparuit.
  
  Hic, in "indice digiti" canyon, solum crepusculum scaenarum erat magna petra nuda harenosa. Cum gemitu, pervenit in sinum suum bracæ ac fasciculum cigarettes evulsit. Leviora nusquam reperiuntur. Admiratus, coepit alios loculos quaerere donec vox Hispanice cor suum in gutture desiliret.
  
  Quaeris hoc, mea canicula?
  
  Andreas suspexit. Turres quinque supra eam pedes in clivo iacebant, porrecta manu, eique leviorem rubram offerentes. Illa Colombianam coniectans eam aliquandiu - eam in gradam - ibi fuisse coniectatam , eamque spinam eius infrigidat misisse . Metum ne ostenderet, surgit et ad leviora pervenit.
  
  'Nonne mater tua te docuit loqui dominae, Torres?' Andreas dixit, nervos suos compescens satis accendere cigarette ac fumum ad mercenarium exhalare.
  
  'Sane, sed dominam hic non video.'
  
  Torres femora lenis Andreae inspicere. Braccae par illa gerebat, quae flexis genibus supra genua flexis in breves erant. Propter ardorem etiam magis evolvit eas, et pellis alba super tangens visa sensualis et invitans ad eum. Cum Andreas animadvertit directionem intuitus Colombiani, timor augetur. Conversa ad finem canyon. Una magna voce satis esset ad omnium animos. Turma fodiens inceperat paucis experimentis aliquot horis ante, paene simul ac paulum iter sub tentorio militum.
  
  Quae cum conversa esset, neminem vidit. Mini- cavator ibi solus ad latus stabat.
  
  "Omnes ad funus abeunt, infans. Omnes soli sumus.'
  
  'Nonne eris in statione tua, Torres?' Andreas dixit unum scopulorum demonstrans, conatur apparere nonchalant.
  
  Ego solus non sum ubi non esse oportet? Hoc est quod figere necesse est, nullas interrogationes quaesivisse.'
  
  Miles desiluit quo Andreas stabat. Erant in suggestu saxeo non majores quam mensae pingariae, super pavimentum canyonum circiter quindecim pedes. Ad marginem suggesti congestus erat acervus inaequalis scopulorum qui latebram Andreae antea fuerant sed nunc fugam eius obstruxerunt.
  
  'Nescio quid dicas, Torres,' Andreas dixit tempus emere conatur.
  
  Accepit gradum Colombia. Iam tam prope erat Andreae ut sudor capita frontem tegeret.
  
  'Certe scis. Nunc ergo aliquid mihi facies si quid tibi boni sit scies. Pudet tam pulchram puellam Lesbium esse. Sed illud puto, quod numquam bene agitas.'
  
  Andreas gradum retro versus saxa sumpsit, sed Colombianus inter eam iit et ubi in suggestum ascenderat.
  
  Non audes, Torre. Ceteri custodes nunc nos spectare possunt.
  
  Solus Vaaka nos videre potest ... et nihil facturus est. Parum zelus erit, amplius facere non poterit. Nimis multi steroids. Sed ne cures, mea bene operatur. Videbis.'
  
  Andreas intellexit impossibile esse euadere, itaque ex desperatione consilium suum fecit. Demisit cigarette in terram, utrumque pedes firmiter in petra plantavit, et leviter procumbavit. Illa non facilem sibi facturus erat.
  
  'Age, fili meretricis. Si vis, veni, et accipe illud.
  
  Subitus micabat per Turrium oculos, mixtusque in provocationem et iram in matris contumeliam micabat. Prosternitur proram et apprehendit Andreae brachium, dure ad se trahens cum vi quae alicui tam exigua videbatur esse non potest.
  
  "Amo quod petis, canis."
  
  Andreas toto corpore torsit et eum duro cubito percussit in ore. Sanguis in lapides effunditur, et torres iras gannitu emittunt. Furenter in Andreae tunicam trahens, manicam scidit, fasciam nigram ostendens. Quo viso, miles magis concitatus est. Utrasque manus Andreae arripuit, mammas eius mordere volens, sed in novissimo momento reversus notario et dentium torrium nihil clausit.
  
  Age, placebit. tu quid vis.'
  
  Andreas inter crura vel ventrem eum genu nisus est, sed motus eius anticipans Turres avertit et crura eius transiit.
  
  Ne te perferat ad terram, Andreas sibi dixit. Recordata est fabulae se secuta duos annos circiter coetus victimarum raptorum. Ivit cum pluribus aliis virginibus ad seminarium anti-raptum, quod teenager docuit, qui paene raptus erat cum teenager erat. Mulier oculum amisit, sed non virginitatem suam. Raptor omnia perdidit. Si te ad terram iecerit, in manibus es.
  
  Alius validus tenaci a Turribus fascia lorum avulsit. Torres satis esse placuit et plus in manibus Andreae premendo. Digitos movere vix poterat. Dextra bracchium violenter torquet, sinistra liberam relinquens. Andreas iam ei dorsum habuit, sed propter impressionem brachii Colombiani movere non potuit. Curvam fecit ei et calcitrare ad talos ut crura eius extenderet.
  
  Raptor in duobus rebus est infirmissimus, verba magistri animo resonabat. Verba tam valida erant, mulier tam certa de se, ita compos sui ut Andreas novarum virium aestum sentiret. Cum exuit vestimenta sua, et cum exuit vestimenta sua. Si sis felix et primum iaculans opus, hoc utere.
  
  Torres cingulum una manu solvit, et braccae camouflagetae ad talos deciderunt. Andreas erectionem suam videre poterat, duram et minacem.
  
  Exspecta donec incumbat tibi.
  
  Mercennarius procumbens Andream, bracas eius quaerens zipper. Rigent barbae caput occipitio scalpebant, eoque signo defuisse. Subito levavit laevam manum, omne pondus suum ad dextrum latus movens. Ex improviso Torres dextram Andreae dimiserunt, et ad dextram cecidit. Colombia braccas titubat braccas procidit, duram terram feriendo. Surgere conatus est, sed Andreas primus in pedibus fuit. Ter in ventrem calcet ei, quod miles non tenuit eam per talum et fecit eam cadere. Ictibus appulit, et cum Turres in globum se defendere conati sunt, multo magis sensibilem locum ad oppugnandum reliquit.
  
  Deo gratias. Numquam hoc facere taedet", minima et sola femina ex quinque siblings tacite admissa, crus recalcitrantem priusquam torres testiculos canet. Angustiae muris de clamore suo verberavit.
  
  'Mane,' inquit Andreas inter nos, 'nunc etiam sumus.'
  
  'Ad te perveniam, canis'. Ego tibi tam malum nocebo, mentula suffocabis, "Torres exiliunt, prope clamantes.
  
  "Cum cogitare de eo..." Andreas incepit, attigit extremam xystum et descensurus erat, sed cito conversus et aliquot gradus cucurrit, iterum inter pedes torres petens pedem, frustra ei erat. velare se manibus, fortes, et torres laeva tostas, faciesque rubebat, et duae lachrymae magnae defluebant ora genae.
  
  Nunc vere bene agimus, et pares sumus.
  
  
  43
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Veneris die 14 mensis Iulii anno 2006 at 9:43.
  
  
  Andreas quantocius in castra rediit, sine cursu. Non respicit scissa veste aut solliciti usque dum ad tabernacula pervenit . Sensit miro pudore quod factum est, metu permixtus ne quis cognosceret de sollicitatione eius frequentia scannum. Conata ut quam maxime normalem spectare conabatur obstante subucula circa eam pendentem et ad infirmariam contendit. Feliciter in aliquem non incurrit. Cum intret tabernaculum, cucurrit in Kira Larsen, qui res suas portabat.
  
  'Quid agitur, Kira?'
  
  Archaeologus eam frigide intuens.
  
  "Nec quidem pudori habuisti ut ostenderet in Hespede pro Stowe. Suspicor nihil refert. Tu eum non novisti. Nemo tibi iustus erat? Ideo ne quidem videte ne mortuus sit propter vos.
  
  Respondeturus erat Andreas alia longe tenere, sed Kira dubitabat se intelligere, ne quid diceret.
  
  'Nescio quid sis', 'Kira continuavit, praeter hanc obnixus. Ego dormio cum aliis sodalibus quadrigis. Gratias tibi, lectulus inanis est.'
  
  Andreas laetus est videre eam ire - erat in nullo animo amplius exercitatus, et penitus consentit omnibus verbis Kira. Magnam partem culpae suae catholicae exercuit educationis, et peccata omissionis tam constantes fuerunt quam quaelibet acerba.
  
  Intravit tabernaculum et vidit Dr. Harel, qui aversatus est. Constabat eam cum Larsen lissam esse.
  
  'Gaudeo te totum jus. Solliciti sumus te.
  
  ' Verte, Doc. Scio te clamasse.'
  
  Harel ad eam convertit, oculos attritu inflammavit.
  
  Hoc vere stultus est. Simplex secretio a glandulis lacrimalibus, et tamen nos omnes erubescimus.
  
  'Mendacium turpius est'.
  
  Medicus igitur laceras vestes Andreae animadvertit, quod Larsen, in ira, neglexisse vel non vexatum videri explanare.
  
  'Quid tibi accessit?'
  
  'Ceci gradus'. Rem non mutat. Scio qui sis.
  
  Harel singula verba diligenter sibi elegit.
  
  'quid scis?'
  
  Scio medicinam pugnae a Mossad valde habendam, vel ut videtur. Nec minus accidit quod subitis postea quam mihi dixisti.
  
  Medicus frons, deinde ad Andream ambulavit, qui per saccum dorsualem suum rimabatur ut aliquid mundum indueret.
  
  'Paenitet me te hoc modo, Andrea, cognoscere.' Ego sum humilis ordo analysta, non agens agrum. Imperium meum oculos et aures habere vult in omni expeditione archaeologica quaeram arcam Foederis. Haec tertia expeditio septem annis fui.
  
  "Tune es medicus?" An id etiam mendacium? Andreas dixit se induere aliam subuculam.
  
  'Ego medicus'.
  
  "Et quomodo tu et auceps ita bene vales?" CIA quia inveneram se esse procuratorem, si nescires.
  
  'Iam scivit, et mihi explicaturus es' dixit Fowler.
  
  Stabat ad ianuam truces, sed levatus ab toto die quaerens Andream.
  
  'Andreas Bullshit,' ait, digito monstrans ad sacerdotem, qui admiratus regrediebatur.' Paene mortuus sum ex aestu sub illo suggestu, et super illud unus canes Dekkeri modo me rapere conatus sum. non in mente loqui cum duobus vestrum. Saltem nunc.'
  
  Praestigiator brachium Andreae tetigit, livores in manibus suis animadvertens.
  
  "Satisne salves?'
  
  'Melior,' inquit, 'expellens manum, quod ultimum voluit contingere cum homine.
  
  'Miss Otero, audistine milites loquentes cum sub suggestu esses?'
  
  "Quid ibi infernum facitis?" - perculsa perculsa Harel.
  
  'Misi eam'. Adiuvit me frequentiam scanner averte ut contactum meum in Washington vocare possem.
  
  'Vellem informari, pater,' dixit Harel.
  
  Vocem ad susurrum paene auceps deposuit.
  
  "Notitia opus est, nec nos in hac bulla claudemus". An putas nescio te singulis noctibus obrepsisse nuntios textui ad Telavivum mittere?'
  
  "Tange," dixit Harel, vultuosum.
  
  Erat id quod faceres, doc?Andrea cogitabat, labrum eius deorsum mordens et conans quid ageret instare. Forsitan erravi et te post omnia credidi. Ita spero, quia nulla est electio.
  
  Bene, pater. Utrumque quod audivi eloquar.
  
  
  44
  
  
  
  AUCEPS ET HAREL
  
  Susurravit sacerdos, dicens: Egrediamur foras.
  
  Umbrae canyon circumdederunt eos, et solus sonus e triclinio venit, ubi cenam expeditionis membra incohaverant.
  
  Non video quomodo, pater. Cogitavi de surripiendo unum Hummers, sed per dune illud habuimus. Nec longe nos putamus. Quid si omnes in coetu narramus quid hic agitur?
  
  'Pinge possemus facere, et crediderunt nobis... quid boni faceret?'
  
  Harel in tenebris gemitum furoris et impotentiae compressit.
  
  'Solum quod cogito de eadem re respondeo quod heri mihi dedisti de mola: expecta et vide.'
  
  'Una via est,' inquit Fowler, 'sed periculosa erit et auxilio tuo egebo.'
  
  Numerare potes me, pater. Sed primum expone quid Protocollum Upsilon.'
  
  "Haec est ratio qua securitas ministerium occidat omnia membra coetus tueri existimantur si verbum signum in radiophonicum evenit". Omnes interficiunt, praeter eum qui conduxit, et quem dicunt esse solum.
  
  'Non intellego quid simile esse possit.'
  
  Publice, non est. Sed pauci milites, qui in specialibus copiis stipendiarii ornatu militabant, notionem ex Asia regionibus inferebant.'
  
  Harel momento adligat.
  
  'siquis modus est, qui norit?'
  
  'Nemo,' inquit sacerdos, 'infirmius', 'pejissima pars est, quod is qui conducet militum custodiam, semper dissimile sit ei, qui praeesse debet.'
  
  'Tunc Kain...' Harel dixit, oculos aperiens.
  
  Recte, Doctor. Cain non est, qui nos mortuos vult. Est alius.'
  
  
  45
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Die Saturni, die 15 mensis Iulii, anno 2006 2:34 sum.
  
  
  Primo silentium fuit in tabernaculo infirmario. Cum Kira Larsen cum ceteris adiutoribus dormiret, respiratio duarum reliquarum feminarum nulla res erat quae audiri poterat.
  
  Interposito tempore, audita est levis scalpendi vox. Fuit Hawnv ëiler zipper, maxime hermetica et certa in mundo. Ne pulvis quidem intus accedere potuit, sed accessum intrusoris nihil prohibere potuit semel vel viginti unciarum vel tam gratuitae.
  
  Sequebatur hunc sonorum seriem languidorum: lignorum pedumque vestigiis; clicca parvae arcae plasticae apertae; deinde etiam languidius, sed magis minantis sonus: pedes viginti quattuor nervosi keratinis intus cistula discurrunt.
  
  Tum silentium silentium fuit, nam motus paene inaudibiles erant auris humanae: dimidia pars aperta oritur dormientis loculi, viginti quattuor crura parva in terra intra fabricam, finis fabricae ad pristinum statum revertitur. possessores horum viginti quattuor cruribus operientes.
  
  Pro tunc septem secundis respirans silentium rursus dominatus est. Lapsus pedum sodalium tabernaculo relicto quietior fuit quam ante, et pulsu non exe- ratus est. Motus Andreas intra sacculum dormientem factus est tam brevis ut paene nullus sonus fieret. Sed satis erat ad hospites suos dormientes provocare sacculum suum ad ostendendam iram et confusionem, postquam vagantem eum tam difficile concusserat antequam tabernaculum intravit.
  
  Primus aculeus hanc transfixit, Andreas clamore silentia rupit.
  
  
  46
  
  
  
  Disciplina manualis Al-Qaeda a Scotia Yard in crypta, paginis 131 et seq. Translated by WM et SA 1 .
  
  
  Investigatio militaris pro jihadis contra tyrannidem
  
  
  In nomine Allah, misericors et miserator [...].
  
  Cap
  
  Melius est revolventem eligere, quia, licet pauciora cartridges habeat quam pistolae latae, non impedita, et crustae vacuae manent in cylindro, difficiliora exploratoribus.
  
  [...]
  
  
  Primae partes corporis
  
  Jaculator notus esse debet magnis corporis partibus vel [ubi] vulnus criticum infligere ut in his locis hominis occidendi intendatur. Illi:
  
  1. Circulus incluso duos oculos, nasum et os est zonam mortis et jaculator non debet inferiorem, laevam vel dextram petere, vel glandem deficientem necare.
  
  2. Pars colli ubi arteriae et venae confluunt
  
  3. Cordis
  
  4. Stomachum
  
  5. Jecur
  
  6. Renum
  
  7. columna vertebralis
  
  Principia et praecepta incendendi
  
  Maxima errata in eo tendendo veniunt ex intentione physica vel nervis qui manum vellicare possunt. Hoc causari potest ex pressura nimia felis vel felis evellendi loco illam evellendi. Hoc rostrum tormentarii a scopo deflectere facit.
  
  Quam ob rem fratres has regulas prosequi debent, cum intenduntur et diriguntur;
  
  1. compesce te cum trahens felis ut a gun movens
  
  2. Exprimendum felis sine nimia vi vel pressura
  
  3. Non tangat te sonus offa et non intendunt quomodo sonabit quia tremefaciet manus tuas.
  
  4. Corpus tuum sit normale, non tempus, et membra solvuntur; sed non nimis
  
  5. Cum iacis, intende oculum dextrum in medio scopo
  
  6. claude oculum sinistrum si iacularis dextra manu, et vice versa
  
  7. Ne nimis longum intendas vel nervos tuos demittas.
  
  8. Noli dolere felis trahens. inimicum Dei tui occidis
  
  
  47
  
  
  
  Suspendisse SUBURB
  
  Veneris die 14 mensis Iulii anno 2006 20:34 a.m.
  
  
  Nazim Coca-Cola haustum sumpsit, sed statim deposuit. Saccharum nimium in eo modo habebat, sicut omnes potiones in popinis ubi poculum tuum implere potuisti quoties volebas. Kebab domus "Mayur", ubi cenam emit, una ex illis locis erat.
  
  "Tu scis, alterum diem spectavi documentalem de Guidone qui solum McDonaldi hamburgenses per unum mensem comedit."
  
  'Abominatio est'.
  
  Haruf oculi conniventes erant. Paulisper conabatur dormire, sed non poterat. Decem abhinc minutis, sella autocinetica rectus iterum emisit et levavit. Hoc Vadum nimis incommodum fuit.
  
  Dixerunt iecur suum in pâ conversam fuisse.
  
  Hoc modo in Civitatibus Foederatis contingere potuit. Rureo cum pinguissimo homines sunt in mundo. Scis quod usque ad LXXXVII cento opes mundi consumit.'
  
  Nihil dixit Nazim. Natus est Americanus, sed alia specie Americana. Nunquam didicit patriam odisse, licet aliter labiis dixerit. Huic, Haruf odium erga Civitates Foederatae nimis circumstans videbatur. mallet videre praesidem flexis genibus Meccam in Officio Ovali quam videre Domus Albae incendio deletam. Olim dixit aliquid simile Haruf, et Haruf CD ei ostendit picturas parvae puellae. Erant sceleris scaenae imagines.
  
  Milites Israel rapuerunt et occiderunt eam in Nablo. Non satis est odio in mundo tale aliquid.'
  
  Ad memoriam harum imaginum etiam sanguis Nazim elixus est, sed tales cogitationes de capite suo auferre conatus est. Haruf dissimile non erat odio industria. Causae eius contentiones erant et perversae; petebant aliquid sibi comparare. Praeda eius.
  
  Paucis ante diebus, cum in Retiaculum incederent, Nazim paene ignarus erat. Quodam modo malum sensit, quod duo minuta exitio Kafirun consumpserant 2 iam paene ab eius mente defluxerunt. Conatus est recordari quid factum esset, sed factum est quasi alienae memoriae, sicut insana somnia in posh pelliculis quae soror eius placuerat, in qua principale ingenium ab extra se videt. Nemo habet somnia, in quibus se extrinsecus vident.
  
  'Haruf'.
  
  'Mihi loquere'.
  
  'Memini quid tandem Martis factum est?'
  
  'Tu de manu loqueris?'
  
  'Recte'.
  
  Haruf eum intuens humeros humeros miserabiles risit.
  
  ' Singula'.
  
  Respexit Nazim, quia erubuit quid dicturus esset.
  
  "Non memini multa, scis?"
  
  Gratias agere debes Allah, sit nomen eius benedictum. Prima vice aliquem occidi, hebdomadam dormire non potui.
  
  'Vos?'
  
  Nazim dilatavit oculos suos.
  
  Harufa iocans comae adulescentis elatas.
  
  SIC, Nazim. Nunc jihadist es et nos pares sumus. Noli mirari quod ego quoque dura transivi tempora. Aliquando difficile est ut gladius Dei agere. Sed benedictus es cum facultate ut obliviscatur singula ingrata. unum tibi reliquum est superbia in eo quod fecisti.
  
  adulescens multo melius quam his diebus sensit. Aliquamdiu tacebat, orationem gratiarum. Sudor tergum suum decurrentem sensit , sed machinam currus in aere Conditioner vertere non audebat . Exspectatio infinita videri coepit.
  
  "Scisne hic illic?" Miror incipiam,' dixit Nazim, monstrans parietem, qui manerium cingebat. 'Nonne cogitas nos alibi quaerere?'
  
  2 increduli, juxta Quran.
  
  Haruf paulisper cogitabat et deinde caput renuit.
  
  Nolo levissimam notionem habere ubi prospiciam. Quousque secuti sumus eum? Mensis? Huc semel tantum venit, et fasciculis onustus est. nihil reliquit. Haec domus vacua est. Quantum scimus, amicus esse potuit, et beneficium ei faciebat. Sed solum nexus est quem habemus, et tibi gratias agemus quod inveniendum est.
  
  Verum erat. Quadam die, cum Nazim Watson in se sequi putaretur, guy mirum in modum conversari coepit, vicissitudines in via mutans, et domum reversus in itinere, quod ab eo, quo consueverat, omnino diversum erat. Nazim volumen radiophonicum convertit et se induxit ut character in Grand Furto Auto, ludus video popularis in quo primas sceleratus est, qui perficere debet missiones ut rapta, homicidia, commercium medicamentorum et meretricum excerpens. Pars ludi erat ubi currus sequi debebas quae depellere conabatur. Erat unus e suis dilectis partibus et quod eum sequi Watson adiuvisse didicerat.
  
  " Putasne scire de nobis ?
  
  "Non puto se scire aliquid de Hukan omnino, sed certe dux noster in causa est eum mortuum velle. Transi me lagenam. Pee opus est."
  
  Ei tradidit nazim duos sextarios lagenam. Haruf bracas nudat intus et peed. Pauci utres vacuos habebant ut in autocineto sapienter pee poterant. Praestat hassle tolerare et utres serius abicere quam ut quisque meentem in platea videat aut in unum vectium localium ingrediatur.
  
  'Scis? Ad haec omnia, Haruf dixit, vultuosa. Hanc lagenam in angiportum mittam, atque inde eum in California ad domum matris quaerendam ibimus. Ad infernum cum omnibus.
  
  Exspecta, Haruf.
  
  Nazim ad portas hereditatis ostendit. Campana a tabellario in birotula pulsabatur. Secundo post: apparuit quidam.
  
  'Ibi est! Vides, Nazim, dixi tibi. Macte!'
  
  Haruf excitabatur. Nazim a tergo percussit. Puer laetus et timidus simul sensit, ut si unda calida et frigida fluctus penitus in se incidisset.
  
  Magnus, haedus. Tandem ad id quod incepimus perficiemus.'
  
  
  48
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Die Saturni, die 15 mensis Iulii, anno 2006 2:34 sum.
  
  
  Harel expergefactus ab Andrea clamoribus territus. Notarius iuvenis sedit super sacculum dormientem, crure amplexa exclamavit.
  
  'Hoc deus dolet!'
  
  Harel primum putavit Andream fuisse convulsum dormientem. Prosiliit, versa ad lucem in infirmaria et crus Andreae apprehendit ut eam suspenderet.
  
  Tunc vidit scorpiones.
  
  Fuerunt ex eis tres saltem tres, qui e sacculo dormienti prorepserunt et vagabantur circum, caudis erectis, pungentibus paratis. Aegrotae erant flavae. Horrenda, Dr. Harel in unam tabularum examinum desiluit. Ea erat discalceata et ideo facilis praeda.
  
  Doc, adiuva me. O Deus, pes meus ardet... Doc! O Deus meus!
  
  Clamores Andreae adiuverunt metum suum medicum canalem in rectum et cogitare. Inopem ac dolorem suum iuvenem amicum relinquere non poterat.
  
  Cogitem. Quid de his nothis infernum memini? Crocei sunt scorpiones. Puella maximam viginti minutas ante res malas habet. Vtinam unus ex eis eam ivisset, hoc est. Si plura...
  
  Atrox cogitatio medicum animum traiecit. Si Andreas ad venenum scorpionis allergic, confecta est.
  
  Andrea, audi me diligentissime.
  
  Andreas oculos aperuit et aspexit. Iacebat in lecto suo, crure prensa et fronte intuens blank, puella plane in agonia erat. Harel superhumanam operam dedit ut scorpionum metum paralyticum suum superaret. Naturale erat timor, ne aliqua mulier Israelitica, qualis erat, in Bersabee in extremis deserti nata, sicut puella didicisset. Pedem in solo ponere conatus est, sed non poterat.
  
  Andreae. Andrea, nonne album allergiarum quas mihi dedisti cardiotoxinas includunt?'
  
  Andreas iterum in dolore ululavit.
  
  'Scio quid? Elenchum porto quia plus quam decem nomina simul meminisse non possum. Fuuuuuuk! Doc, inde descende, propter Deum, vel Jehovam, vel quicquid. Dolor etiam fortior est...'
  
  Harel iterum obire timorem eius conatus est, pedem humi ponens, et in duobus saltibus in culcitra erat.
  
  Spero hic non sunt. Obsecro Deo ne sint in sacculo dormienti...
  
  Demittit sacculum dormienti in pavimento, arrepto caliga in utraque manu, et ad Andream rediit.
  
  Ego ocreas meas induere et ad primum auxilium ornamentum ire debeo. Minuto recte eris, inquit, ocreas trahens. "Venenum periculosum est, sed paene dimidia hora ad hominem occidendum capit. tene.'
  
  Andreas non respondit mihi. Harel oculos erexit. Andreas manum ad collum posuit, et facies caerulea vertere coepit.
  
  O sancte Deus! Habet allergies. Ipsa in concursu anaphylactico exit.
  
  Oblitus alterum calceum induere, Harel iuxta Andream flexis genibus, nudis pedibus pavimentum attingens. Nunquam tam quadratus digiti cujuslibet carnibus conscia fuerat. Quaesivit locum ubi scorpii Andream percusserant et invenit duas maculas in notario sinistro vituli, duo foramina parva, utrumque circum magnitudinem globi inflammati circumdedit.
  
  Crap. Re vera obtinuit eam.
  
  Apertum est autem LACINA tabernaculi et Pater Fowler intravit. Etiam discalceatus.
  
  'Quid fit?'
  
  Harel super Andream incumbens, os ad os resuscitandum dare conatur.
  
  'Pater', propera quaeso. Ea offensus est. Opus adrenaline.
  
  'Ubi est?'
  
  In thalamo in fine, in secundo shelf a summo. Plures phialas virides sunt. Afferte mihi unum et clysterem.'
  
  Inclinata et plura aerem in os Andreae efflavit, sed tumor in gutture aerem ne pulmonem attingeret. Harel si statim ab ictu non recuperasset, amicus suus mortuus fuisset.
  
  Et culpa tua erit, quod tam ignavus sit et in mensa ascensurus.
  
  "Quid infernum factum est?" - dixit sacerdos accurrens ad armarium. 'Estne offensus?'
  
  'Exi,' Doc clamavit ad dimidium duodecim capita somnolentorum prospiciens in infirmariam, Harel noluit unum e scorpiis fugere et aliam praedam invenire. nunc. Cave.'
  
  Pater Fowler ad nuntium leviter conciliavit et ad medicum caute cum adrenalino et clystere commotus est. Harel statim quinque CCS in exposito femur Andreae injecit.
  
  Auceps quinque lagenas potest aquae manubrio apprehendit.
  
  'Andream curabis,' dixit medicus. Inveniam eos.
  
  Harel nunc plenam operam ad iuvenem notariam convertit, quamquam iam omnia quae facere poterat eius condicionem observabant. Adrenalineum esset, quod effectum miraculosum habere debuit. Ut primum hormona rivum Andreae ingressus est, nervi terminationes in cellis suis incendere coeperunt. Pingues cellulae in corpore suo lipidas frangere incipient, acrius solvens, rate cor eius auget, magis glucose in eius sanguine fore, cerebrum eius dopamine producere inciperet, ac praesertim eius bronchia dilataret ac tumentes in gutture evanescebant.
  
  Magno gemens, Andrea primum anhelitum aeris in se sumpsit. Ad Dr. Harel sonus paene tam pulcher erat quam tres bracteae aridae in amphoram Fowler patris in curriculo audivit, sicut medicina laborare perseveravit. Cum pater Fulcher in solo iuxta eam consedit, Doc non dubitavit tres scorpiones nunc tres in solo maculis esse.
  
  'Et antidotum? Quid agat venenum? ' Rogavit sacerdos.
  
  Imo, sed nolo tamen eam injicere. Fit ex sanguine equorum, qui centenis aculeis scorpionum obnoxii sunt ut immunes fiant. Vaccinum semper vestigia toxini continet, et alteri inpulsae subici nolo.'
  
  Auceps iuvenem Hispanum spectavit. Facies eius tardius incipiens ad normalem denuo spectare.
  
  'Gratias tibi ago pro omnibus quae fecisti, medice,' inquit. 'Hanc ego non obliviscar.'
  
  'Minime,' inquit Harel, 'qui iam nimium periculi conscius erat, et trepidare coepit.
  
  "Numquid consequentia?
  
  'Nullus. Nunc corpus eius veneno pugnare potest.' Phialam viridem sustulit. 'Adrenalina pura est, quasi telum corpori dat. Omnia organa in corpore suo duplicarent facultatem et ne suffocaret. Recta erit duobus horis, licet stercore sentiet.
  
  Facies aucupis leviter remissa. Ostendit ostium.
  
  'idem quod me cogitas?'
  
  Non sum stultus, pater. Solitudo centies fui in patria mea. Quod minime facio, noctu fac omnes fores claudantur. Profecto duplex reprehendo sum. Hoc tabernaculum tutius est quam ob ripam Helvetiae.
  
  ' Scorpiones tres. Omnes simul. Media nocte...'
  
  Ita, pater. Hoc iterum tentavit quis occidere Andream.
  
  
  49
  
  
  
  ORVILL WATSON'S ARMARIUM
  
  EXTRA WASHINGTON, D.C.
  
  
  Veneris die 14 mensis Iulii anno 2006 11:36 a.m.
  
  
  Ex quo Orville Watson terroristas venandi incepit, nonnullas cautiones praecipuas accepit: certos habuit numeros telephonicos, inscriptiones et notas varias sub variis nominibus, deinde domum emit per societatem innominatam extraneam quod solum ingenium excogitare poterat. affligere. Subitis perfugium in rebus erratur.
  
  Utique, domum securam, quam solum scis de quaestionibus suis habere. Imprimis enim, si vis eum commeatum dare, habebis ipse ut facias. Orville curam eius egit. Semel in tribus septimanis, cibum canned domum, cibum freezer, et acervum DVD cum recentissimis pelliculis intulit. Deinde omnia quae supernata sunt abiecit, instaurationem clausit et reliquit.
  
  Mores paranoid... nulla de eo quaestiones erant. Solus error Orville unquam fecit, praeter Nazim caulem eum dimittens, quod ultimo tempore ibi fuit, sacculum Hershey vectibus oblitus est. Inrationabilis adiectio fuit, non solum propter 330 calories per bar, sed etiam quia ordo impetui Amazonum permisit ut terroristae cognoscerent te in domo quae erant observabant.
  
  Sed Orville sibi auxilium ferre non poterat. Potuit sine cibo, aqua, accessu interreti, collectione imagines sex, libros, vel musicam suam facere. Sed cum mane Mercurii in aedes ambulavit, iaccam in quisquilias fireman iactavit, in thalamo ubi scelestam servavit prospexit et vacuam esse vidit, cor eius demersit. Tres aut quattuor menses sine scelerisque non poterat vivere, perfecte deditus a parentibus repudiatis.
  
  Peius addi ac lenire se putabat. Heroin, vox, Republican suffragatio.
  
  Orville numquam heroin in vita sua temptaverat, sed etiam animi veneficii anhelantis insania impar erat, impetui indomito non sentiebat, cum sonitum claui crepitantibus audivisset, ut scelestum involveret.
  
  Si Orville perfecte Freudian abiisset, credere potuit id factum esse quod novissima familia Watson una ante divortium natalem Domini 1993 in domo patrui sui in Harrisburg, Pennsylvania maneret. Parentes eius Orvillium ad officinam Hershey, quae tantum quattuordecim milia ab Harrisburg aberat, speciali munere susceperunt. Orville genua ense primum aedificium ingressi sunt et scelerisque odorem attulerunt. Hershey etiam pluribus vectibus in eis nomen dedit.
  
  Sed iam Orvillius alio sono magis commotus est: vitri sonitus, nisi aures eluderet.
  
  Involucrum parvum acervum scelestiae diligenter dimovit et e lecto surrexit. Scelerisque scelerisque per tres horas non restitit, optimum personale, sed postquam tandem accessioni suae cessit, omnibus exire cogitavit. Et iterum, si Freudianly cogitaret, inveniret se septemdecim eget edisse, unum pro unoquoque e suo qui in oppugnatione die Lunae mortuus est.
  
  Sed Orville non credidit Sigmundo Freud et eius vertigine. In casu vitreo fracto credidit Smith & Wesson. Quam ob rem peculiarem .38 pistol iuxta suum lectum servavit.
  
  Hoc esse non potest. Terrorem paraverunt.
  
  sclopellum arripuit et obiectum, quod ei in nightstand iuxta iacebat. Videbatur sicut fols clavis, sed simplex imperium remotum duo-button erat. Primum terrorem tacitum in statione perturbor profectus est. Alter in siren per totam hereditatem vertitur.
  
  "Tanta voce est Nixonem excitare et sonum facere saltare" dixit vir qui terrorem posuit.
  
  'Nixon in California sepultus est'.
  
  Nunc scis quam potens sit.
  
  Orville utraque globulis impressit, id periculum facere nolens. Sirenes sine auditu, lutum e cretina calcitrare voluit, qui systema inauguravit et iuravit se avertere non posse.
  
  Shit, stercore, stercore, Orville sibi execratus sclopetum arripiens. Quod infernum sum nunc facere volo? Hic consilium erat ut salvum esset. Quid de mobili...?
  
  Erat in nightstand supra vetus exemplar Vanitas Fair.
  
  Exhalatio tenuis facta est et sudare coepit. Cum audisset fractionem vitream - probabiliter in culina - sedebat in lecto suo in tenebris, Sims in laptop ludit et sugens in socolata adhuc adhaesit fascia. Ne ipse quidem intellexit paucas minutas ante devertisse aer Conditioner.
  
  Forsitan potentiam simul amputavit ut systematis terrorem certum putet. arietes quatuordecim millia. Canis filius!
  
  Cum iam aestas eius metus ac lentum Washington sudore madefuisset, tenaci pistolae lubrica erat, omnisque gradus lubricus videbatur. Non erat dubium quin Orvillius quam celerrime inde exiret.
  
  Cubiculum colendo traiecit et in andronis cenaculum prospiciens. Nulla quis nulla erat. Nullo modo ad primam tabulam descendendum praeter scalas erat, sed Orville consilium habuit. In fine andronis, in parte adversa scalae, fenestra parva erat, et extra crescebat arbor cerasi fragilior quae florere nolebat. Non refert. Rami densi erant et satis prope fenestrae erant ut hominem rudem similem Orville ad viam illam descendere conarentur.
  
  Quadriduum descendit et sclopellum succidit in stricta brevium suarum elasticarum, deinde magnum corpus suum ad decem pedes per tapete ad fenestram perrepere coegit. Alius strepitus in tabulato infra confirmavit aliquem quidem in aedes fractum fuisse.
  
  Fenestram aperiens, dentibus infrendens, in via millia hominum quotidie facit, cum obstrepere non conantur. Feliciter vita non pendet; proh dolor, vita ejus certe innitebatur. Vestigia per scalas iam audire poterat.
  
  Omni cautione relicta, Orville surrexit, fenestram aperuit et innixus est. Rami circiter quinque pedes aberant, et Orvillus ne digitos quidem extendere oportebat, ut unum ex crassioribus penicerentur.
  
  Non opus erit.
  
  Sine bis cogitans, unum pedem in fenestra posuit, prosilivit et saltum fecit, ut vel observator benignissimus venustus vocare non posset. Digiti in ramum arripere curaverunt, sed sclopellum festinans in breves lapsus est, et post brevem contactum frigoris cum eo quod "Baby Timmy" appellavit, ramus crus decidit et in hortum cecidit.
  
  Perduint! Quid aliud errare potuit?
  
  Hie ramus fregit.
  
  Totum pondus Orvilli foris erat, multum strepitum faciens. Plus quam triginta centesimas fabricae in brevibus suis casura non sustinebat, postea intellexit cum sanguinem incidere in tergo vidit. Sed tum maxime eos animaduertisse, quod idem quam longissime ab domo discedere curabat, sic ad portam rei familiari circiter sexaginta quinque pedes deiecit. Portas claves non habet, sed perrumpit, si opus est. Medio per clivum, timor qui eum intus invaserat, sensui cessit.
  
  Duo impossibilia evasit in una septimana. Age, SPECULATOR.
  
  Credere non poterat, sed porta aperta erat. Arma in tenebris protenta, Orvillius ad exitum tendit.
  
  Subito tenebrosa figura ex umbra parietis circumfluentis rei apparuit et in faciem ejus ingruebat. Orville plenam vim ictum sensit et nasum fregisse terribilem fragorem audivit. Orvillus ad terram vacillans et in faciem tenens concidit.
  
  Figura decurrit ab domo viam, et sclopeto occipitio imposuit. Moveri supervacaneum erat ut Orville iam egrederetur. Nazim iuxta corpus stabat, trepidus trullam tenens, quam Orville in classico pulsatoris stantis in fronte urceoli ferire solebat. Integer eu erat erat. Nazim pulchre iacebat cum baseball in alta schola ludebat, et quodam absurdo modo, putabat raeda superbire ut talem phantasticam iecit in tenebris.
  
  'Nonne dixi tibi?' interrogavit Haruf anhelarent. 'Vitra fracta omni tempore'. Currunt sicut timidi cuniculi, quocumque mittas. Age, depone eam, ut me fer in domum.'
  
  
  50
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Die Saturni, die 15 mensis Iulii, anno 2006 6:34 sum.
  
  
  Andreas evigilavit sentiens sicut illa in cardboard mandendo. In examinanda mensa iacebat, ubi pater Fowler et Dr Harel, ambo in pajamas, in cathedris iacebant.
  
  Illa incipiebat ad caput balneo assurgere cum zipper fores aperiebatur et Iacob Russell apparuit. Suffragium Kine habebat ambulatorium pendentem e balteo, et facies pensilis erat. Videns autem quod sacerdos et medicus dormirent, deposuit ad mensam, et insusurravit Andream.
  
  'Quid agis?'
  
  'Memento, mane post diem, quo e ludo discessisti?'
  
  Russell subridens adnuit.
  
  'Age,' idem est, sed suus 'similis reposuerunt booze umore fracto,' Andreas dixit tenens caput.
  
  'Nos erant valde solliciti de vobis. Quid Erlingi acciderit, et nunc hoc... Multum adversam fortunam habemus.'
  
  In illo momento evigilaverunt Angeli custodes Andreae simul.
  
  'Malam fortunam horret? Hoc bullshit, Harel dixit in sella sua tendens. 'Quae hic caedes facta fuit.'
  
  'quid narras?'
  
  'Scire etiam libet', Andrea, perculsa.
  
  "Dominus Russell", Fowler dixit, stans et ambulans in adiutorio, "Solliter peto ut Miss Otero Behemoth decederem."
  
  Pater Fowler, sollicitudinem tuam pro Missis Otero salute aestimo, et soleo primus tecum consentire soleo. Sed hoc significat violationem salutis regulae operationis, quod est ingens gradus...
  
  ' Interrupit Andreas vide.
  
  'in praesenti periculo non est sanitas eius, estne Dr Harel?'
  
  'Non bene ... technice,' inquit Harel, placare coactus est.
  
  'Biduum et illa tam bona erit quam nova'.
  
  'Audi me...' Andrea poscere.
  
  "Vides, pater, non sensum decedere Miss Otero antequam facultas perficiendi munus suum".
  
  "Etiam cum quis eam occidere conatur?' Dixerat tense aucupis.
  
  'Nullum testimonium est. Infelici accidit quod scorpiones in sacculum dormientem ascenderunt, sed...
  
  'PROHIBERE!' Andreas exclamavit.
  
  Mirantes, omnes tres ad eam converterunt.
  
  "Potesne quaeso desine loqui de me sicut ego hic non sum et audi me uno momento stupri?" An non licet mihi loqui antequam ex hac expeditione calcitraris me?'
  
  'Certe'. Vade, Andrea, Harel dixit.
  
  'Primo scire volo quomodo in sacculum meum dormientes scorpiones ascenderint.'
  
  ' Infelix casus,' commentavit Russell.
  
  'Accidentis fieri non potuit,' dixit pater Fowler. 'Infirmaria est tentorium airtight'.
  
  'Non intellegis', inquit, 'auxilium Cain', caput in dolore quassans. 'Omnes timidi sunt quid accidit Stowe Erling'. Volitant passim rumores. Nonnulli dicunt unum militum fuisse, alii Pappas fuisse, cum Erlingus arcam reperisse comperisset. Si Miss Otero nunc evacuavero, multi alii etiam relinquere volent. Quoties me vident, Hanley, Larsen et pauci alii dicunt se velle ut eos ad navem remittat. Dicebam illis salutem suam hic manere, quia simpliciter praestare non possumus se ad Behemoth tuto habituros. Argumentum illud non multum refert, si te, Miss Otero, evacuavero.
  
  Andreas paulisper tacuit.
  
  'Domine Russell, intelligam me non liberum relinquere cum volo?'
  
  "Bene, veni ut tibi oblatum ex bulla mea offeram."
  
  'Omnis ego sum'.
  
  'Non puto te satis intelligere. Dominus Cain ipse tibi proponet. Russell radiophonicum e balteo removit et vocationi puga pressit. 'Ecce,' inquit, 'domine, tradens Andream'.
  
  'Salve et bonum mane, Miss Otero.'
  
  Senis vox suavis erat, quamquam leviter Bavari accentu.
  
  Similis ille praefectus Californiae. Is qui histrio fuit.
  
  'Miss Otero, hic es?'
  
  Andreas adeo miratus est vocem senis audire ut eam prehenderet aliquandiu iugulum arentem recuperare.
  
  'Immo hic sum, domine Kine.'
  
  Miss Otero, te invitare libet ad potum apud me postea circa prandii tempus. Curabitur possumus et respondere possum tuis quaestionibus si libet.
  
  'Immo utique Dominus Cain. Valde vellem.'
  
  'Sentisne satis bene venire in tabernaculum meum?'
  
  Ita, domine. Hinc quadraginta tantum pedes est.
  
  'Age, vide te igitur.'
  
  Andreas radiophonicum Russell reddidit, qui comiter vale dixit et discessit. Auceps et Harel verbum non dixerunt; ipsi iustus inspexerunt Andrea.
  
  'Andrea' dixit, 'desine me aspicere, sinit se in examinis mensam reclinare et oculos claudere.' Hoc casu elabi non possum per digitos meos.
  
  "Mirum ne putes fortuitum esse quod colloquium tibi obtulit momento quo quaesivimus an abire posset" Harel ironice dixit.
  
  'Age,' inquit, 'negare' non possum, 'Andreas'. "Publicae de hoc homine plura scire fas est."
  
  Sacerdos manu missa dimisit.
  
  ' Nummorum et notariorum. Omnes idem sunt, verum se habere putant.'
  
  "Sicut Ecclesia, Pater Perdix?
  
  
  51
  
  
  
  ORVILL WATSON'S ARMARIUM
  
  EXTRA WASHINGTON, D.C.
  
  
  Die Saturni, die 15 mensis Iulii, anno 2006 12:41
  
  
  Alapas excitant Orville.
  
  Non erant nimis graves, aut nimis multi, satis ut eum ad terram vivum reduceret et eum unum ex dentibus primoribus tussire faceret, quod ictum trullae laesum erat. Iuvenis Orville exspuit, nasus decrepitus dolor per cerebrum suum iecit quasi grex equorum ferorum. amygdalae hominis alapae numerosae erant.
  
  'Aspice. Vigilat, senior socium suum dixit, qui erat procerus et tenuis. Senex Orville duos plus temporis percussit donec ingemuit. 'Non optimus es, kunde 3 es?'
  
  Orvillus se in coquina mensa iacentem invenit, nihil gerens praeter bracchium suum. Domi numquam coctus, immo nec usquam coquit, culinam instructam habebat. Orville maledixit suae perfectionis indigentiam, cum videret omnia fercula iuxta labellum instructa, volens hunc cultrum coquinae acutum, corkscreas, barbecue skewers... emisse.
  
  'Audi...'
  
  'Tace!'
  
  Iuvenis pistillum ad eum tendebat. Senior, qui in suis triginta esse debuit, unum e skeweribus sustulit et Orvillium ostendit. Acutum momentum refulsit in luce halogen in laquearia.
  
  'nostin' quid sit?
  
  Hoc barbecue est. Apud Wal-Mart, $5.99 statuto constant. Ecce ... dixit Orville ut sederet conatus est. Alius vir manum inter densissimas cistas Orvilli imposuit et eum denuo cubare coegit.
  
  'Dixi tibi claudere'.
  
  Erexit skewer graviterque innixus punctum rectum in laevam Orvilli demisit. Hominis dictio non mutavit etiam ut metallum acutum manum ad tabulam ligneam adfixit.
  
  Orville primo nimis obstupuit quidnam factum esset. Tum subito dolor emissa per brachium sicut electricum concussum. Clamavit.
  
  'nostine qui skewers finxerint?' breviore homine quaesivit, vel ore Orvilli ut se aspicere cogeret. Hi nostri. Nam in Hispania kebabs Mauri dicti sunt. Quas fingunt, quando ad mensam cum cultello comederent mores mali.'
  
  Id est, motherfuckers. aliquid habeo dicere.
  
  Orvillus non ignavus fuit, sed nec stultus erat. Sciebat quantum dolorem capere posset, et cum verberaretur sciebat. Tres per os strepentes aurae tulit. Non audet per nasum spirare et plus inferre dolorem.
  
  'Bene, satis est. Dicam quid vis scire. Cantabo, excutiam, proximam traham schema, consilia. Non opus est vi.'
  
  Novissimum verbum paene in clamorem vertitur cum hominem alium skewer capto vidit.
  
  'Videlicet. Sed non tortor ipsum. Consilium exsecutivum sumus. Res est, tardissime id facere volumus. Nazim, sclopetum posuit capiti suo.
  
  Qui Nazim nomine, prorsus absente vultu, in sella sedit et rostrum pistolae ad cranium Orville posuit. Orville adligat ut metallum frigus sensit.
  
  'Dum in mente es loqui ... dic quid scis de Hakan.'
  
  Orville oculos clausit. Vix erat. Hic igitur res est.
  
  'Nihil. Modo aliquid huc atque illuc audivi.'
  
  Dixitque homunculus, ter eum alapas: Quis tibi dixit ut sequeretur eum?
  
  'Nescio quid de Jordane'.
  
  'Dormis'.
  
  'Haec sit vera. per Allah!'
  
  Haec verba aliquid in aggressores suos excitare videbantur. Nazim rostrum tormentarii propius ad caput Orville pressit. Alter nudo alterum skewer posuit.
  
  "Infirmas me kunde. Ecce quomodo talentum tuum ad dejiciendam religionem tuam, et fratres tuos Muslimos prodidi. Omnes ad paucos fabas."
  
  Currit extremum skewer super pectus Orville, paulisper intermissa in pectore sinistro. Quod caulas carnis leniter levavit, repente demisit, pinguem laniat in ventre. Metallum vulneris in carne reliquit, guttae sanguinis cum sudore nervoso in nudo Orville corpore mixto.
  
  "Nisi non admodum paucorum fabarum fuit", homo perseuerauit, acuto paulo altius in carnem immersit: "Multas domos habuisti, currus lepidi, operarii." Sit nomen Allah " benedictum.
  
  Habere potes si eam dimisisti, Orville cogitavit, sed verbum non dixit quod non voluit alium ferulam terebrare. Infernus nescio quomodo ex hoc proficiscar.
  
  Aliquid cogitare conatus est, quidquid dicere potuit, ut duos homines ab eo relinqueret. Sed terribilis dolor in naso et brachio clamabat ei quod talia verba non essent.
  
  Nazim manu sua liberam custodiam ab Orville carpo removit et alteri viro dedit.
  
  Salve... Gamekeeper Lecoultre. Optima tantum, vox? Quantum est imperium vobis reddens quod rat? Multus certus sum. Satis est ut viginti milia dollariorum emat vigiliarum.
  
  Homo horologium in pavimentum coquinae proiecit et quasi vitam in eo positam pedibus imprimere coepit, sed omnia, quae agere potuit, horologium scalpere, quod gestum suum ludicrum fecit, omnem efficaciam amittit.
  
  "Scelestos tantum persequor," inquit Orville. "Nuntio Allah monopolium non habes".
  
  'Ne iterum nomen eius dicere audes,' homunculus dixit, in faciem Orvilli conspuens.
  
  Labium superius Orvilli tremere coepit, sed non ignavus erat. Subito intellexit eum moriturum esse, ut omni dignitate loqueretur. "Omak zanya fih erd 4," dixit, recta respiciens in hominis faciem et balbutire non conatur. Ira in oculis hominis emicuit. Constabat duos viros Orville posse infringere et eum pro vita eius spectare. Non expectaverunt eum esse fortem.
  
  'Vos ut puella clamabis,' dixit senior.
  
  Surrexit manus et dura cecidit, alterum skewer in dextram Orvilli immersit. Orville auxilium ferre non potuit sed clamorem emisit qui ante momenta eius animos mentitus est. Sanguis in aperto os sparsus est et suffocare coepit, tussiens in nervorum distentione, quae corpus dolore concussit, sicut manus excussae a skewers ad mensam ligneam erant affixae.
  
  Paulatim tussis conquievit, et verba hominis facta sunt vera quasi duae magnae lacrimae genae Orville in mensam devolutae. Quod omnibus tormentis opus esse videbatur Orvillium liberare. Vasculum culinarium novum: cultellum longum.
  
  "Est supra, kunde-'
  
  Sonuit iactus, ac repercussus turibula quae in pariete pendebat, et homo in pavimentum cecidit. Socium suum ne circumspiciebat quidem videre unde e miserat. Desiluit super culinam Peripatetici, scalpendo fibula cingula pretiosa scalpendo, manibus appulit. Secunda pars emissa fractis postibus pedis et dimidia supra caput eius quasi Nazim evanuit.
  
  Orville, vultus fractus, palmae emissae et cruentus, tamquam mirae cuiusdam crucifixi parodiam, vix videre potuit quis eum a certa morte servasset. Vir erat graciles, formosissimus in triginta suis, gerens bracas et quasi monilia canis sacerdotis.
  
  'Nice pose, Orville', sacerdos praecurrit eum ad persequendum terroris alterum, qui post ostiolum abscondit, ac deinde subito procumbit, ambabus manibus sclopetum tenens, quod solum ante se erat inanis. cubiculum cum fenestra aperta.
  
  Sacerdos ad culinam rediit. Orvillus oculos attonitos perfricasset ni manus ad mensam pressisset.
  
  'Nescio qui sis, sed gratias ago. Vide quid facias ut abeam, quaeso. '
  
  Naso saucio, sonabat sicut 'glacies alba', coruscatio'.
  
  'Dentes tui git'. Laedet,' inquit sacerdos, dextramque prehendens sclopetariam. Quamvis recta trahere conatus est, Orville tamen in dolore clamat. 'Scis,' non es facile invenire.
  
  Orvillius eum manu levantem interpellavit. Vulnus in eo conspicuum erat. Denuo stridentibus dentibus, Orville ad laevam advolvit et secundam skewer ipse extraxit. Hoc tempore non clamamus.
  
  'Vos can ire?' rogavit sacerdotem, eum ad pedes ejus adiuvans.
  
  'Polonus Papa?'
  
  'Nihil amplius. Raeda mea prope est. Ulla idea qua tuus hospes abiit?
  
  "Quomodo infernum sciam?" Orville dixit volumen lintei coquinae prope fenestras vellicans manus in stratis densis chartae involutis, quae apparuerunt sicut rusticae candae bombicae, quae lente cum sanguine rosea versabantur.
  
  Dimitte eam et a fenestra discede. Ego te in curru deligabo. Putavi te esse periti in terroris.
  
  "Et ex CIA te ponis?" Felix essem cogitavi.
  
  Euge, plus minus. Nomen meum est Albertus et ego ab ISL 5.'
  
  'nectunt? Quibuscum? Vaticanus?'
  
  Albertus non respondit. Procuratores Sanctae Foederis numquam agnoverunt suam consociationem cum coetu.
  
  "Tunc obliviscere," inquit Orville, dolor repugnante. "Ecce nullus hic est qui nos adiuvet. Dubito etiam quis ictus audierit. Proximi vicini sunt quingentos passus absunt. Habesne cellam telephonicam? '
  
  'Non valde utilem. Si vigiles appareant, te ad nosocomium tollent et tunc te interrogare volent. CIA in cubiculo tuo erit media hora cum fasciculo florum.
  
  ' Scisne igitur hanc rem tractare ? Orville dixit sclopetum demonstrans.
  
  'Non realiter. Arma odi. Sis felix, Guidonem transfixi nec te.
  
  'Age,' inquit, 'Orville' inquit, 'poculum bombicis manibus elevatis et sclopeto monstrat. 'Qualis procurator es?'
  
  'Studiosam tantum feci,' inquit Albertus torve., 'Mea res sunt computers.'
  
  Euge, id justo magna! Vertidi incipio,' Orville dixit paene exanimari. Sola res, quae eum decidisset in pavimentum, manu Alberti fuit.
  
  'Putasne te ad currus accedere, Orville?'
  
  Orville adnuit, sed nimis certa non erat.
  
  "Quot sunt?" Albertus rogat.
  
  'Una tibi vix remansisti'. sed ipse nos in horto exspectabit.'
  
  Albertus breviter fenestram perstrinxit, sed nihil in tenebris videre potuit.
  
  'Eamus igitur. declive, propius ad murum ... alicubi esse potuit.'
  
  
  52
  
  
  
  ORVILL WATSON'S ARMARIUM
  
  EXTRA WASHINGTON, D.C.
  
  
  Die Saturni, die 15 mensis Iulii, anno 2006 13:03.
  
  
  Nazim valde terrebis.
  
  Pluries martyrii sui scenam finxit. Somnia abstracta in quibus in globulo ingenti morietur, ingens quod circa mundum televisificabitur. Haruf mortem absurdam destitutionem esse comprobavit, confusam et formidabilem Nazim relinquens.
  
  in hortum cucurrit, timens ne magistratus quovis momento ostenderent. Parumper seducta est porta principalis, quae adhuc media erat aperta. Cicadae soni et cicadae noctem promissionis vitam impleverunt, et momentum Nazim haesitavit.
  
  Nec. vitam meam dedicavi ad gloriam Allah et ad salutem carorum meorum. Quid fiet familiae meae, si nunc fugiam, si mollis fuero?
  
  Et non egrediebatur Nazim extra portam. Mansit in umbra, post ordinem male neglectum snapdragonum quae adhuc gemmae luteae paucae habebant. Contentionem in corpore suo relevare conatur, e manu in manus sclopellum transfert.
  
  Sum figura bona. Super culinam consiluit considit. Sequebatur me glans mille passus. Horum alter sacerdos est, alter vulneratur. Ego plusquam par illis. Cuncta mihi res est via ad portam. Si currus vigilum audio, murum ascendam. Pretiosa est, sed id facere possum. In dextro est locus, qui paulo inferius spectat. Haruf nimis malus non est hic. ingenio erat foribus apertis. Porta hereditatis tantum quindecim secundis accepit. Miror si iam cum Allah? ego eum desidero. Vellem Watson manere et conficiendum. Mortuus fuisset si tamdiu Haruf non expectasset, sed nihil magis iratum est quam eum qui suos fratres prodidit. Nescio quomodo prodesset jihadis si hac nocte mortuus sum sine kunda primo removendo. Nec. Non possum sic cogitare. Gravis habeo ut focus in. Imperium natum in caducum est. et adiuvabo eum in sanguine meo. Etsi vellem hodie non fuit.
  
  Multitudo sonitus de via. attentius audiebat Nazim. Accedunt propius. Qui cito agere debebat. Debet fuisse-
  
  ' fine. Telum omitte tuum. Ire.'
  
  Ne Nazim quidem cogitat. Ultimam orationem non dixit. Mox conversus cum sclopeto in manu.
  
  
  Albertus, qui dorsum domus reliquerat et prope murum ad portam perveniret incolumis, plagas fluorescentes in Nazim Nike sneakers in tenebris invenit. Non idem fuit ac cum insita in Haruf iecit ut vitam Orville servaret et casu puro eum percussit. Hoc tempore, homuncionem improviso paucis pedibus abduxit. Albertus in terram utrumque pedes plantavit, centrum pectoris Nazim intendit et medio felis extraxit, hortatus est ut sclopellum demitteret. Cum Nazim conversus, Albert felis omnem viam traxit, pectus iuvenis rescindens.
  
  
  Nazim iecit tantum vage conscius. Non dolorem ullum sentiebat, qui se esse addictum intellegebat. Brachia et crura movere conatus est, sed frustra erat nec loqui poterat. Jaculatorem vidit super se innixum, in collo pulsum inhibens, deinde caput movit. Watson momento post apparuit. Nazim vidit guttam sanguinis Watsoni incumbentem. Numquam sciebat si guttam sanguinis flueret de vulnere in pectore suo mixtam. Visio eius secundos turbavit, sed tamen vocem Watsoni orantem audire potuit.
  
  Benedictus Allah, qui dedit nobis vitam et occasionem iusti et sincere glorificandi. Benedictus Allah qui nos docuit Sanctum Qur'an, quod dicit, si quis potest manum contra nos tollere, ut nos interficiat, manus contra eum non debet. Ignosce illi, Domine universi, quia peccata innocentium delicta sunt. Ab inferni tormentis defende eum et ad te, Domine throni, accede.'
  
  Multo melius postea Nazim sensit. Simile pondus sublatum ab eo. Omnia propter Allah dedit. Tantae pacis se in statum demergi permisit ut, sirenes vigiles procul audientes, eas ad cicadae sonitum conspexissent. Unus eorum iuxta aurem cantabat, et quod minime audiebatur.
  
  
  Paucis momentis post, duo cops paludati incubuerunt iuvenis gerens Washington Redskins T-shirt. Aperti sunt oculi, coelum aspiciebat.
  
  Centralis, haec est divisio viginti tres. Decem et quinquaginta quattuor habemus. Mitte ambulance -'
  
  'Obliviscatur'. Defecit.'
  
  Centrale, hoc ambulance tantisper tolle. Ibimus, et scelestum funem cingemus.'
  
  Intuitus est unus ex ministris faciem adulescentis, putans turpe esse ex vulneribus eum mortuum esse. satis erat puer esse meus filius. Sed propter hoc aliquis non perdat somnum. Satis viderat haedos mortuos in viis Washington ad officium ovale vestiendum. atqui talis una facies nulla babuit.
  
  Parumper, cogitavit de vocando socio suo, et quaerens eum quare infernum huic homini tam placido rideret. Scilicet non.
  
  timuit aspicere ut stultus est.
  
  
  53
  
  
  
  ALICUI FAIRFAX COMITATUS, VA
  
  Die Saturni, die 15 mensis Iulii, anno 2006 14:06.
  
  
  Orville Watson et Alberti aedes tutae viginti quinque fere milibus absunt. Orville spatium in posteriori sede Alberti Toyota operuit, semisomnum et semianimis conscium, sed saltem manus eius recte deligatae, primum auxilium gratiae ornamentum sacerdotis in curru portavit.
  
  Hora post, in balneario terreno vestitus, solum Albertum, quod ei aptum erat, Orville varias tabulas Tylenol absorbuit, easque cum succo sacerdotis attulerat.
  
  'multum sanguinis amisisti'. Hoc tibi proderit statum stabilire.'
  
  Sola res Orvillius voluit corpus suum in lecto valetudinario stabilire, sed data facultate limitata, statuit ut pariter cum Alberto maneret.
  
  'An contigerit ut Hershey vectem habeat?'
  
  'Minime, me paenitet. Scelerisque edere non possum - acne me dat. Sed post aliquantisper, per septem Undecim cessabo ut emendum aliquid ad comedendum, paucis extra-magnis t-shirts, et fortasse aliquid Candy si vis.
  
  'Obliviscatur'. Post id quod hac nocte factum est, videor me Hershey odisse quod reliquum est vitae meae.'
  
  Albert humeros. 'Dependet a te'.
  
  Orville multis computatoribus demonstravit quod cubiculum Albertum conprehenderunt. Decem monitores in mensa stabant circiter duodecim pedes longi, rudentibus massae connexis crebra sicut femur athletae per pavimentum iuxta murum currentes. "Tuum apparatum optimum est, domine Communicationum internationalium", Orville dixit contentionem levare. Sacerdos spectans se in eadem navi utrumque esse intellexit. Manus eius leviter tremuerunt et paulum amissum videbatur. HarperEdwards systema cum motherboards TINCom ... Ita me, recte?
  
  "In comitatu Nassau suboles tuum, quem domum tutam emisti". Quadraginta octo horas me suscepit ut servo indagare ubi res prima condita erat. Duo millia centum quadraginta tres gradus. Bene factum.'
  
  'Tu quoque,' inquit Orville, impressit.
  
  Duo viri se mutuo aspiciebant et adnuere, scones suos agnoscentes. Nam Albertus, hoc breve momentum relaxationis significabat impulsum quem in se tenebat subito invasisse corpus eius quasi globulum globuli. Albert ad secretum non fecit. In phiala popcorn evomuit nocte quam reliquerat in mensa.
  
  'Numquam ante occidi'. Huic homini... Alterum ne notavi quidem, quia opus erat facere, sine cogitatione accensus. Sed gravida erat justo. et inspexit in oculis meis.
  
  Orvillius nihil dixit quod nihil habebat quod diceret.
  
  steterunt sicut decem minuta;
  
  'Iam intellego', adulescens tandem dixit.
  
  'OMS?'
  
  'Amicus meus. Aliquid, qui, qui eum, qui, qui, quia.
  
  'Num de Fowler narras?'
  
  Albertus suspicienter intuens eum.
  
  Unde hoc nomen scis?
  
  'Quia hoc totum pulmentum incepit cum Kine Industriae me pro mea opera contraxerunt. De Patre Antonio Fowler scire volebant. Ego autem non possum non videre quod tu quoque sacerdos es.
  
  Hoc fecit Albertus etiam magis timidus. Orville pallio rapuit.
  
  'quid dixisti eis?' clamavit. 'I postulo scio!'
  
  'Omnia,' inquit Orvillius, 'instruendo, quod CIA, cum Sancta Societate interesset, narravi.'
  
  Obsecro, Deus meus! Sciuntne veram eius missionem?
  
  'Nescio. Rogabant me duas quaestiones. Primus erat, quis est? Secundo: quis sit amet ipsum?
  
  'quid invenis? Et quomodo?'
  
  'Non invenio quicquam. Dixissem si involucrum anonymum non accepissem cum imagine photographica et nomen notarii: Andrea Otero. Nota in involucro dixit Fwler omnia facturum esse ut illa laesa non esset.'
  
  Albertus pallium de Orvillio dimisit, et conclave carpere coepit, omnia simul discerpere conatur.
  
  Res incipiunt facere sensum... Cum Kine ad Vaticanum perrexit, iisque dixit se clavem arcae inveniendae habere, ut in manibus vetusti Nazi belli facinoris esset, Sirin virum optimum obtinere pollicitus est. implicari. Commutatione Kine observatorem e Vaticano secum in expeditione duceret. Tibi Otero nomen tradens, Chirin certior factus est Kine permitteret Fowlerum ad expeditionem participandam, quod Chirin tunc eum per Otero regere posset, et Fowler missionem suam tuendam acciperet. Manipulativus canis filius," Albertus dixit, medium fastidium retinens risu, media admiratione.
  
  Orville eum aperto ore aspexit.
  
  'Verbum non intellego quod dicis'.
  
  'Felix es: si fecisses, te perdere vellem. Justo kidding. En, Orville, vitam tuam salvam non cucurri quia agens sum CIA. Non sum talis. Ego iustus nexus simplex in vinculo facio gratiam pro amico. Et hic amicus in magno periculo est, partim propter famam quam de eo ad Cainum dedistis. Aucupis in Jordane, ferox expeditio ad arcam Foederis recuperandam. Et satis impariter succedit expeditio.'
  
  'Hakan,' Orville voce vix audibili dixit: 'Fortuito aliquid de Iordane et Huqan didici, indicium Caini indicavi.'
  
  "A guys in societate detraxerunt illum tuum durum agitet, sed nihil aliud."
  
  'Mentemtionem Kaine invenire potui in una ministrantium electronicarum terroristarum adhibitarum'. Quantum scis de terrorismo islamico?
  
  "Quemadmodum legi in New York Times" .
  
  Tunc ne in rudimento quidem sumus. Hic cursus fragor est. Princeps instrumentorum figura Osama bin Laden, sceleratus in hac pellicula, sensum nullum facit. Al-Qaeda ut eximius ordo malus non est. Non est hic caput abscindere. Jihad non habet caput. Praeceptum Jihad est a Deo. Millia cellularum in diversis gradibus sunt. Inter se agunt et inspirant, nihil ad invicem habent.'
  
  'Hoc pugnare non est.'
  
  'Admodum. Morbum curare conatur. Nullum remedium miraculum est sicut in Iraq, Libano vel Iran invadendae. Cellulae sanguinei albae tantum producere possumus, ut microbes singillatim interficiant.
  
  'Hoc est officium tuum'.
  
  'Propositio est quod impossibile est cellas terroristae islamicae liquare. corrumpi non possunt. Relligio est, vel saltem perversa opinio. Ego coniecto quod possis intelligere.
  
  Albert's expression was fugax.
  
  'Vario vocabulo utuntur,' Orville continued. " Lingua huius patriae nimis difficilis est. Possint justos diversorum aliases habere, calendario diverso uti... Occidentales justos cohibendi et notarum mentalium notas pro qualibet parte informationis habent. Haec ubi exoriri. Per unum deprime, inter unum istorum fanaticorum et alterum tria milia passuum ibi valeo.'
  
  'Internet'.
  
  " Plurimum pulchriorem in screen computatrale spectat," Orville dixit nasum complanatum, qui nunc aurantiacus ex Betadine erat, movere. Orville ad nosocomium, per mensem iterum nasum frangere debebunt ut illum corrigas.
  
  Albertus cogitabat pro tempore.
  
  Sic Haqan iturus erat post Cain.
  
  'Non multum memini, nisi quod homunculus satis gravis videbatur. Verum est quod Kain dedit rudis notitia. Facultatem non habui aliquid in speciali resolvere.'
  
  'Tunc...'
  
  Scitis, erat quasi gratis specimen. Das eis aliquos et tunc recumbe et expecta. Tempor quaerat enim sunt. Noli me intueri. Homines victum habent.'
  
  'Ad istum informationem revertamur,' Albert inquit, digitos in sella pulsans.' Primo, quia populus qui te oppugnavit sollicitus erat quod sciebas. '
  
  'Omnia scrinia mea evanuerunt vel combusta sunt'.
  
  Non omnes. Est exemplum.'
  
  Orvillius non statim intellexit quid vellet Albertus.
  
  'Numquam. Noli etiam iocari. Locus iste inexpugnabilis est.'
  
  "Nihil est impossibile, nisi unum - aliud minutum sine cibo vivere habeo," dixit Albertus, clavium curruum sumens. ' Conare relaxare. Redibo in media hora.
  
  Sacerdos exiturus fores cum Orville ad se clamabat. Iusta cogitatio de irruendi in arcem, quae Turris Caini erat, Orville turbat. una via nervis euenit.
  
  'Albertus...?'
  
  'Ita?'
  
  'Scelerisque de animo mutavi'.
  
  
  54
  
  
  
  HAKAN
  
  Imam rectum erat.
  
  Dixit ei quod intraret animam suam et cor. Monuit eum de iis quae debiles Saracenos appellaverunt, quia verum credentes radicalia vocabant.
  
  Non potes timere quomodo alii Sarraceni agere debent quod agimus. Deus eos ad hoc opus non praeparavit. Non igne qui in nobis est cor eorum et animas temperavit. Cogitent Islam pacis religionem esse. Iuvat nos. Haec praesidia inimicorum nostrorum hebetat; hoc facit foramina per quae penetrare possumus. In summis rumpitur.'
  
  Sensit. Clamorem in corde audire poterat, qui modo in labiis aliorum murmurabat.
  
  Hoc primum sensit, cum rogatus est ut dux in jihadis fieret. Invitatus est, quia singularem habebat ingenium. Honorem fratrum conciliatus haud facile fuit. agros Afghanistan vel Libani numquam fuit. Orthodoxam viam non secutus est, et tamen Verbum imis adhaesit, sicut vitis ad arborem novellam;
  
  Accidit extra urbem in horreis. Plures fratres alium retinuerunt qui tentationibus exterioribus permiserunt ut mandatorum Dei impedirentur.
  
  Et dixit ei Imam quod firma manere debet, dignus se probare. Oculi omnium in eum essent.
  
  In via ad horreum, acum hypodermicum emit et finem contra ianuam vehiculi leviter pressit. Ire debuit et loqui proditori, qui vellet uti amoenitatibus quos vellet deleri. Eius negotium erat ut errorem suum argueret. Omnino nudus, manibus et pedibus ligatis, homo certus erat quod obediret.
  
  Loco locutionis, cellarium ingressus, protinus ad proditorem perrexit, et curvam clysterem in hominis oculo immersit. Clamoribus spretis, clysterem extraxit, oculum laedens. Nec mora, alterum oculum transfixit et evulsit.
  
  Minus quam quinque minutis post proditor oravit ut eum interficeret. Hakan risit. Patet nuntius. Eius officium erat laedere et facere eos qui contra Deum mori volunt.
  
  Hakan. Syringe.
  
  Eo die nomen suum meruit.
  
  
  55
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Sabbato, die 15 mensis Iulii, anno 2006 ad 12:34 pm.
  
  
  'Plane, amabo'.
  
  
  'Miris me, Miss Otero. Putabam te bibere Manhattan, aliquid iucundius et post-modernum, Raymundus Kane subridens dixit. 'Permisceam me ipsum. Gratias tibi ago, Jacob.
  
  "Sisne, domine?" interrogavit Russell, quis non nimium felix videtur senem solum cum Andrea discedere.
  
  Relaxa, Jacob. Im 'non vapulabo apud Miss Otero. Hoc est, si ipsa nolit.'
  
  Andrea intellexit se erubescere quasi puella. Dum billionaire potum parabat, circumstantias suos aspexit. Tribus momentis ante, cum Iacob Russell ad infirmariam eam levaret, tam timida manus contremuit. Post duas horas consumptis corrigendis, poliendis, ac deinde interrogationibus rescribens, quinque paginas e libello suo scidit, easque in globum intrivit, easque in sinum suum excidit. Hic homo ordinarius non erat, et quaestiones normales non quaesiturus erat.
  
  Cum in tabernaculum Caini ingrederetur, de consilio suo dubitare coepit. Tabernaculum in duas conclavia divisum est. Una erat quaedam foyer ubi Jacob Russell apparenter laborabat. Scrinium laptop continebat, et, ut Andreas suspicabatur, radiophonicum brevem dedit.
  
  Ita ut navem contingas quomodo tenes. Non disiuncta putabam te sicut ceteri nostri.
  
  Ad dextram velum tenue foyer a cubiculo Kine separavit, indicium symbiosis inter adolescentem adiutorem et senem.
  
  Miror quam longe isti duo in relatione procedunt? Est aliquid quod de amico nostro Russell non confido, cum eius metrosexuali habitu ac sui ipsius momenti. Miror si aliquid tale in colloquium insinuarem.
  
  Cum per velum transiret, levissimum sandaliorum odorem cepit. Simplex cubile - sed plane commodius quam aerem strata dormimus in uno latere cubiculi occupati. Minor versio latrinae/imbriae ab reliqua expeditione adhibita, scrinium parvum cum nullis libellis - nec computatrum visibile - parva vecte et duae sellae ornamentum perfecerunt. Omnia alba erant. Stack librorum tam altus est quam Andreas minatus est delabi si quis nimis appropinquat. Illa conabatur titulos legere cum apparuit Cain et ambulavit usque ad eam ut eam salutaret.
  
  Prope, excelsior videbatur quam cum Andreas eum a tergo Behemoth despiceret. Pedes quinque septem retorridae carnes, pilis albis, vestibus albis, pedibus nudis. Attamen effectus altiore iuvenili impariter fuit donec propius oculos eius intuearis, duo foramina caerulea saccis et rugis circumdata quae aetatem suam in prospectum reducent.
  
  Manum non extendit, Andream in aere pendentem relinquens ut eam risu magis excusantis aspexit. Iacob Russell ei iam monuerat quod nulla re Kaine attingere conetur, sed sibi verum non fore si non conetur. Certe dedit ei aliquod commodum. In billionaire manifesto parum inconcinne sensit cum Andream cocktail obtulit. Notarius vero professionis sue, quantumcumque diei tempus non bibiturus erat.
  
  'Nunc dixit Cain, "Indicans multum de homine per quod biberint, ei speculum tradens, et digitos ad cacumen detinebat, satis relinquens locum Andream ut illud non tangat".
  
  Itane? Et quid dicit de me Russian albus?' Andreas sedit et rogavit ut primum sorbendum accepit.
  
  'Videamus... Dulcis misce, sortes vodka, liquefactum capulus, crepito. Narrat mihi quod libeat bibere, te scire liquorem tractare, te peregisse aliquod tempus quod voles invenire, te considerare circumstantias tuas, et te postulare.'
  
  "Optime," Andreas cum ironia, optimam defensionem suam cum insecuta est dixit. "Scis quid? cremor in nullo vecte portatili, nedum unus possessor agoraphobici billionaire qui raro habet clientes, praesertim in medio Iordanis. deseram, quique, quantum aspicio, aquam Scoticam bibit.'
  
  "Age, nunc sum qui miratur" Kine dixit, stans cum supino notario et potum sibi infundens.
  
  'Id tam prope veritati est quam differentia in patrimonio nostro librat, Mr Kane.'
  
  Billionaire ad eam conversus est, fronte, sed nihil dixit.
  
  'Magis temptare dicerem et responsum exspectanti tibi dedi,' Andrea continua. 'Nunc quaeso dic mihi cur hoc colloquium mihi das.'
  
  Aliam sellam Kine tulit, sed Andreae conspectum vitavit.
  
  'Ea pars conventio nostra fuit.'
  
  'Ego quaesivit iniuriam quaestionem. Quid me?'
  
  "Ah, maledictio viri, divitis. Quisque scire cupit suas ulteriores causas. Unusquisque se habet consilium, praesertim cum Judaeorum."
  
  'Non hercle'.
  
  "Iuvenula, vereor ne quid respondeas, quid huic quaestioni respondeat, an omnibus aliis habebis."
  
  Andreas labrum inferius momordit, sibi iratus. Senex spurius fuit smarter quam aspexit.
  
  Provocavit me sine plumis etiam stimulis. Recte, senex, ego tuum exemplum sequar. Ego cor meum penitus aperiam, fabulam deglutiam, et cum minime exspectes, experiar prorsus quid scire cupio, etiamsi linguam volsellis mihi eruas.
  
  'Cur bibis si medicamen es?' Andreas dixit eam vocem consulto ferocire.
  
  'Conicio' me in medicamento propter agoraphobia me pervenisse,' respondit Kine.' Ita sum in medendo sollicitudinis et non, non bibam, id ago. io avus meus oderat eum pullum videre, ebrius est. Interfice me si verbum Yiddish non intelligis, Miss Otero.'
  
  'Tunc ego te saepe interpellabo quod nescio quid.'
  
  'Ut vis. Proavus meus bibit et non bibit, et avus meus dicebat "Tate mitescere". Semper dixit, "Futte, octoginta annorum sum et bibam si volo." Anno aetatis suae nonagesimo octavo mortuus est, cum mulus eum in ventrem calcitraret.'
  
  Andreas risit. Cain vox mutata est ut antecessorem suum loquutus est, exemplum suum ad vitam ferens quasi relator natus et aliis vocibus utens.
  
  'Multum scis de familia tua. Prope fuistis maioribus vestris?
  
  'Nemo, parentes meos in bello Orbis Terrarum II mortuus est. Etsi mihi fabulas narrant, non multum memini propter quam aetatem aetatem egerimus. Fere omnia, quae de familia mea novimus, e variis forinsecis collecta sunt. Dicamus modo quod cum hoc tandem facere potui, tota Europa comi radices meas quaerens.'
  
  Dic mihi de illis radicibus. Ecquid recordor colloquium? Andream rogavit ut digitalis vocem e sinu suo commentariis traheret. Vocis maximae notae triginta quinque horarum notare potuit.
  
  'Perge. Haec fabula Viennae duram hiemem inchoat, cum duobus Hebraeis in hospitium Nazi deambulans.
  
  
  56
  
  
  
  Ellis Island, Novi Eboraci
  
  Decembris 1943
  
  
  Yudel flevit in tene- bris quiete. Navis ad columpnam traxit, et nautae profugis gestus sunt, qui singulas uncias onerarias Turcorum ad exitum impleverunt. Omnes festinaverunt ad novum aerem quaerendum. Sed Yudel non movit. Jora Mayer digitos gelidos apprehendit, mortuam credere negat.
  
  Hic primus eius mortis tactus fuit. Multum viderat illius cum secreto relicto in domo iudicis Rath. Effugere ex hoc parvo foramine, quod suffocabat sed tutum, ingens concussa est. Prima eius nuditas solis docuerat monstra illic vivere. Prima experientia in urbe eum docuerat nullum angulum parvum esse velamen e quo pervidere potuit viam quam celeriter ad proximam currit. Prima eius experientia impedimentorum sonitum exhorruit et monstra deambulantium cantherium aliquem capto quaerebant. Feliciter, si chartas flavos ostendas, non tibi molestum est. Prima experientia in campo odisse nivem fecit, et amarum frigus pedes in ambulando rigescere fecit. Prima maris consuetudo erat horrendi et impossibilis locorum notitia, muro carceris intus viso.
  
  In nave quae eum Istanbul cepit, Yudel melius sensit cum in angulo obscuro se coniecit. Diem tantum et dimidium ad portum Turcicum sumpsit, sed septem menses antequam eum relinquere possent accepit.
  
  Jorah Mayer indefesse pugnavit ad exitum visa. Tempore Turcia erat terra media et multi exules navalia frequentabant, longas lineas efformantes ante consulatus seu institutiones humanitarias sicut Rubrum Crescent. Cum quolibet die novo, Magna Britannia numerum Iudaeorum in Palaestinam intrantium limitavit. Civitates Americae Unitae plures Iudaeos intrare permittere noluerunt. Mundus obsurdavit aurem ad perturbandam stragem nuntiorum in campestribus campis. Etiam tam celebre newspaper ac scriptor Londinensis Times genocidium Nazi vocatum solum 'horrendum fabulas'.
  
  Quamvis omnia impedimenta, Iora optimam fecit. In platea orabat et parvam Yudel pallio nocturno obtexit. Ea pecunia usus Dr. Rath ei vitare conata est. Dormiebant ubi poterant. Aliquando deversorium foetidum vel frequenti VESTIBULUM Rubri Crescent, ubi noctu exules omne pollicum glauci tabulatum texerunt, et ad urinae ascendentes luxuria erat.
  
  Omnia Jora facere posse sperant et orant. Contactus nullas habuit et tantum Yiddish et Germanica loqui potuit, prima lingua uti recusavit malae memoriae reduxit. Valitudo eius non emendavit. Mane primum sanguinem exussit, statuit se diutius expectare non posse. Virtutem suam collegit et omnem reliquam pecuniam nautae Jamaicano, qui navi oneraria Americana navi laborata est, dare constituit. Navis paucis diebus relicta est. Socius turbam in foveam in laqueum direxit. Ibi cum centenariis hominum satis fortunati sunt ut cognatos Iudaeorum in Civitatibus Foederatis, quae petitiones visae favebant, haberentur.
  
  Jora mortuus est tuberculosis triginta sex horis antequam in Americae Foederatae Re Publica venissent. Yudel eam paulisper non obstante infirmitate sua discessit. Gravis aurium contagione processit et auditus eius per aliquot dies impeditus est. Caput eius erat quasi dolium repletum impedita, et cuiusvis crepitus sonus, ut equi super operculum incitati. Quam ob causam nautam clamantem ad se exire non poterat. Puero minanti fessus, nauta eum calcitrare coepit.
  
  Move, bastardus. Mores te exspectant.'
  
  Yudel iterum Jora cohibere conatus est. Nauta, vir brevis, leno- nus, per collum eum apprehendit ac violenter ab eo dilaniavit.
  
  Veniet aliquis, et auferet eam. Tu exi!'
  
  Puer liberum fregit. Ioram tunicam quaesivit et epistulam patris invenit quam Iora ei de toties narraverat. Hanc accepit et abscondit in cilicio suo antequam nauta eam iterum apprehendit et in lucem terribilem proiecit.
  
  Yudel praecinctionis in aedificium descendit, ubi consuetudines praefecti vestium caerulearum vestium longarum tabularum exspectabant ut immigrantes accipiant. Yudel febre tremens in acie moratus. Pedes in ocreis sordidi ardebant, cupiens fugere et lucem abscondere.
  
  turn denique fuit. Custodes ritum exiguis oculis et graciles labra per spectacula aurea spectabant.
  
  - Nomen et visa?
  
  Yudel aspiciens ad solum. Non intellexit.
  
  Non habeo totum diem. Nomen tuum et visa. An mentis praepediti?'
  
  Alius iunior praefectus portorii cum laeto barba collegam ad confirmandum temptavit.
  
  Fac facile, Creighton. solus abit et non intellegit.
  
  Hae mures Hebraeorum plus quam tu putas intelligere. Perduint! Hodie haec est ultima navis et ultima rat. Murphy cervisiam frigidam me exspectat. Si te beatum facit, illum cura, Gunther.
  
  Officialis cum magna mystace circum mensam ambulavit et emissa ante Yudel. Loqui coepit cum Yudel, primum Gallice, deinde Germanice, deinde Polonice. Puer in area conspiciunt.
  
  Visa non habet, et amentis est. Remittemus eum in Europam in proxima nave damnata, officialem interjectum spectatum. 'Dic aliquid, inepte.' trans mensam recubuit et pulsaverat Yudel in aure.
  
  Ad secundum, Yudel nihil sensit. Sed tum repente dolor caput quasi confossum implevit, et ex infecta aure rivus pus calidum erupit.
  
  Clamavit verbum "misericordia" in Yiddish.
  
  "Rahmones!"
  
  Mustachioed officialis infensus ad collegam conversus est.
  
  "Satis, Creighton!"
  
  'Unidentified puer, linguam non intelligit, nulla visa'. Translatio.'
  
  Vir cum barba cito loculos pueri scrutatus est. Nulla erat visa. Revera nihil erat in loculis nisi pauca mica panis et involucrum cum scriptura hebraica in eo. Pecuniam repressit, sed littera tantum fuit, quam in sinu Yudel reposuit.
  
  Ille te obtinuit, mehercule! Non audisti nomen eius? Probabiliter visa est amissa. Non vis, Creighton, deportare. Si hoc feceris, erimus hic ad alia quindecim minuta.
  
  Spectatus officialis altum spiritum emisit.
  
  Dic ei dicere ultimum nomen eius clare ut audiam eum, et tunc cervisiam ibo. Si defecerit, directam habebit deportationem.'
  
  "Adjuva me, infans", insusurravit homo mustachioed. 'Mihi crede, non vis in Europam redire nec in orphanotrophio finire'. Tibi persuadere huic homini foris te esse exspectant.' Iterum temptavit utens solo verbo Yiddish sciebat. 'Mishpohe?' significat familiam.
  
  Trementibus labris, vix audiri, Yudel secundum verbum protulit. 'Cohen,' inquit.
  
  Cum subsidio, mullus aspexit hominem conspicuum.
  
  Audistis eum. Raimundus nomen eius est. Raimundus Kane nomen est eius.
  
  
  57
  
  
  
  KAINE
  
  Incumbens coram latrina plastica intra tentorium, stimulum evomendi pugnavit, dum adiutor frustra eum aquam haurire conabatur. Tandem senex nauseam suam continere curavit. Oderat vomitum, relaxans et exhauriens affectum ad tollendum omnia quae ei ab interiori edebant. Vera imago animae.
  
  Nescis quantum mihi, Jacob. Nescis quid sit in oratione silva 6. ... Loquens ad illam, video me tam inermem. Possem accipere posse. Aliam sessionem vult.
  
  'Vereor te, domine, ne paulo diutius sustineas.'
  
  Senex in altero cubiculi fine talea intuens. Assistente eius intuens directum intuitum, eum improbe intuens, senex aspexit et ingemuit.
  
  Homo contradictionibus plenus est, Iacob. Nos tandem frui quod maxime odimus. Alienum narrans de vita mea humeros sumpsit pondus. Parumper sensi coniunctum mundum. Eam decipere cogitavi, veris fortasse mendaciis miscens. sed dixi ei omnia.
  
  'Quia scis non esse colloquium reale', id fecistis. Illa post eam non poterit.
  
  'Forsitan. Vel maybe EGO iustus opus loqui. Putasne aliquid suspicari?'
  
  'Non puto, domine. Ad metam pene attigimus.'
  
  Valde sapit, Jacob. Attende eam. In hac tota re maior sit lusor minor.'
  
  
  58
  
  
  
  ANDREAS ET NAVALE
  
  Sola res recordata est a somnio frigido sudore, metu perculsa est, et in tenebris anhelavit, conans ubi esset meminisse. Frequentissimum erat somnium, sed Andreas numquam sciebat quid esset. Deleta omnia momento evigilavit, sola timoris solitudinisque vestigia relinquens.
  
  Nunc autem doc statim ad latus eius, reptans ad culcitam suam, sedens iuxta eam, et imponens manum super humerum eius. unus veritus est longius ire, alter ne iret. Andreœ singultus. Doc amplexus est.
  
  Frontes tetigerunt, et tunc labiis.
  
  Sicut currus qui ad horas arduum laboratum est et tandem ad summum pervenit, momentum proximum futurum erat momentum staterae decretorium.
  
  Lingua Andreae amens quaesivit Doc's et osculum reddidit. Doc detractam tunicam Andreae et linguam suam super udo, salso cutem mamillarum excidit. Andreas in culcitam recubuit. Ea non timebat.
  
  Currus proclivi sine ullis iaculis properabat.
  
  
  59
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Dominica 16 Iulii 2006 1:28 am.
  
  
  Diu inter se colloquentes manserunt; osculans pauca omnia verba, quasi non crederent se se invenisse et alium adhuc ibi esse.
  
  Wow, Doc. Tu vero scis curare aegros tuos,' Andrea, dixit collo movere doc et cincinnis in crinibus ludere.
  
  "Est pars iuramenti hypocritici mei."
  
  'Iusiurandum Hippocraticum putavi'.
  
  'Aliud iuravi'.
  
  "Quantumcumque iocaris, non obliviscar me adhuc insanire apud te."
  
  'Paenitet me non tibi verum dicere de me, Andrea'. Ego coniecto mendacem partem meam officium est.
  
  "Quid aliud continetur in opere tuo?"
  
  Imperium meum scire vult quid hic agatur. Nec me amplius de hoc interroges, quia non sum nunciaturus tibi.
  
  'Mos habemus tecum loqui', 'Andrea' dixit, alibi in doc corpore versans blanditias.
  
  'Im' certa interrogatione pugnare possum,' Doc susurravit.
  
  Neutra per aliquot minutas feminas locuta est, donec Doc emitteret longum, prope moerorem tacitum. Deinde Andream prope eam traxit et in aurem insusurravit.
  
  ' Chedva'.
  
  'Quid est hoc?' Andreas resurrexit.
  
  Hoc est nomen meum.
  
  Andreas admirans anhelavit. Doc sensit gaudium in illa, et arcte amplexus est.
  
  'nomen arcanum tuum?'
  
  'Numquam id magna. Nunc solus es qui scit.
  
  'et parentes tui?'
  
  "Nihil amplius vivit."
  
  'Paenitet'.
  
  Mortua est autem mater mea cum puella, et mortuus est in carcere in terra Ægypti.
  
  'Quare ibi erat?'
  
  Certus esne scire vis? Est cacata carta, propediem fabulam.
  
  Vita mea plena deceptionum cacatarum, doc. Nice quod aliquis audire propter mutationem.
  
  Breve silentium fuit.
  
  "Pater meus erat katsa, procurator specialis Mossad. Ex his tantum triginta sunt, et vix quisquam in Instituto hunc ordinem attingit. Fui in eo per septem annos, et ego iustus sum. vespertilio leweiha, inferior classis. Triginta sex annos natus sum, sic "Non puto me promotionem accipere. Sed pater meus erat katsa viginti novem annos natus. Multum laboris fecit. extra Israel et unam ex ultimis suis chirurgiis anno 1983. Berytum paucis mensibus vixit.'
  
  "Non ivisti cum eo?"
  
  Ego tantum iter cum eo cum in Europam vel Civitates Foederatas ivit. Tum Berytus non erat honestus locus puellulae. Nam quis erat neque. Ibi occurrit Pater Fowler. Fwler in Bekaa Vallem petens erat ut aliquos missionarios liberaret. Pater meus eum valde coluit. Dicebat quod homines isti salvandi audacissimum actum quem umquam in vita sua viderat, et verbum de illo in torculari non fuit. Missionarii simpliciter dimissi sunt.
  
  'Credo hoc opus publicum non recipit'.
  
  'Non est, non. Per missionem pater meus aliquid inopinatum detexit: informatione suggerens globum terroris islamici cum explosivis plenam globum institutionem Americanam oppugnaturum esse. Pater meus haec superiori suo retulit, qui respondit, si Americani nasum suum in Libanum haereant, mereri omnia quae acceperunt.
  
  'quid fecit pater tuus?'
  
  'Anonymi notam misit ad legatos Americanos qui eos monerent; sed sine certo fonte ad hoc confirmandum, neglecta est nota. Postridie, plaustrum explosivis onustum in portas basis marinae crepuit, 241 Nautas necans.'
  
  'Deus meus'.
  
  Reversus est pater meus ad Israel, sed fabula ibi non cessavit. CIA explicationem postulavit a Mossad, et nomen patris mei nominavit aliquis. Paucis post mensibus, cum ex itinere in Germaniam domum rediret, in aeriportu substitit. Magistratus saccos eius scrutati sunt et ducenta milia pondo inventa sunt et argumenta se eam imperio Iraniano vendere conabantur. Cum hac materiae copia, Irania bombam nuclearem mediocrem aedificare potuit. Pater meus in carcerem nullo negotio profectus est.'
  
  'Quis contra eum constitit testimoniis?'
  
  CIA ultus est. Solebant patrem meum nuntium mittere ad ministros per orbem: si quid iterum simile inveneris, scito nos scire aut certe te fututam esse.
  
  'O doc, id est quod te perdidit. Sciebat certe pater tuus, quod credidisti ei.
  
  Aliud erat silentium, hoc tempus longum.
  
  'Pudet hoc dicere, sed non credo paucis annis in patris innocentiam. Putabam eum lassum esse, quod pecuniam mereri vellet. Omnino solus erat. Obliti sunt omnes de eo, etiam me.
  
  "Potestisne illum conficere antequam moreretur?"
  
  'Nullus'.
  
  Subito Andreas medicus fovit, qui flere coepit.
  
  "Duobus mensibus post mortem eius, fama perquam secreta a Sodi Bayother delapsa est, patrem meum innocentem esse affirmavit, idque certis testimoniis comprobatum est, quod plutonium in Civitatibus Foederatis Americae pertinebat".
  
  'Exspecta... ais Mossad omnia haec ab initio scivisse?'
  
  Andreas illud vendidit. Ad eorum celare subtilitatem, patris caput CIA dederunt. CIA satur et vita ibat - exceptis 241 militibus et pater in cella sua maxima securitate carceris.
  
  'Spurii...'
  
  Pater meus in Gilot septentrionali Telavivo sepultus est, in loco servato qui in pugna contra Arabes ceciderunt. Is septuagesimus primus Mossad praefectus cum honoribus plenis ibi sepeliendus fuit et ut belli herois appellatus est. Nihil horum deleo infortunium quod me fecerunt.
  
  'Non capio', doc. plane nescio. Cur infernum laboras illis?
  
  Hac de causa pater meus decem annis carceri mancipavit : quia prior Israël.
  
  'Alius insanus', 'velut auceps'.
  
  "Vos adhuc non indicavit mihi quomodo duo cognouimus."
  
  Andreæ vox obscurata est. Haec memoria plane iucunda fuit.
  
  Mense Aprili MMV Romam iter feci ut Papae mortem obtegeret. Fortuito in machinam incidi in qua homicida serial dicit se occidisse duos cardinales qui Conclavi interesse putabantur, Ioannem Paulum II successorem eligentes. Hanc fabulam Vaticanus contegere conatus sum, et in tecto aedis dimicans pro vita mea finivi. Dicamus Fowler certior factus sum pavimento illitum non sum. Sed in processu meo exclusiva evasit.
  
  ' Intelligo. Ingratus esse debet.'
  
  Andreas occasionem respondendi non habuit. Extrinsecus atrox explosio facta est quae parietes tabernaculi concutiebat.
  
  'Quid illa?'
  
  'Ad momentum putavi esse... Minime, non potuit esse.
  
  clamor factus est.
  
  Porro et.
  
  Et multo magis.
  
  
  60
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Dominica 16 Iulii 2006 1:41 sum.
  
  
  Foris regnabat chaos.
  
  'Afferte hydrias'.
  
  Tolle ibi.
  
  Jacob Russell et Mogens Dekker iussa inter se conclamabant in medio fluminis luti, quod ex una aquae aliquet profluebat. Foramen in occipitio gigas emisit aquam pretiosam, terram circa eam versans in goo crasso et rubescente.
  
  Plures archaeologi, Brian Hanley et etiam Pater Fowler ab uno loco ad alium in interulam currebant, cum situlis aciem aquae quam plurimum colligere conabantur. Cetera paulatim sopitos expeditionis adiungit.
  
  Quidam - Andreas non certus erat quisnam esset, quia homo a capite ad calcem luto contectus erat, muro arenam construere conabatur prope tentorium Cain, ut fluvium lutum ad eam tendentem clauderet. Rutrum in arenam identidem mersit, sed mox luto trullare desiit. Fortunate tabernaculum billionaire paulo superius erat, et Kine latebras relinquere non habuit.
  
  Andreas interea et Doc celeriter se induit et aliorum late- entium agmen iungit. Cum hydrias vacuas redderent et plenas praemitterent, nuntius intellexit ea quae ipsa et Doc ante explosionem egerant, causa erat quod soli essent qui omnes suas vestes ante exitum induere vexaverant.
  
  "Afferte mihi facem glutinum", clamavit Brian Hanley e fronte catenae proximae amphorae, et catena mandatum transmisit, verba eius quasi letania repetens.
  
  'Nihil tale, vincla custodita retorsit'.
  
  Robertus Frick in altera parte lineae erat, satis gnarus quod cum facula et scheda magna ferrea fossam solidare possent, at non meminisset vestis eius nec tempus prospicere. Habebat aliquam viam ad thesaurum aquarum quem salvare possent, sed satis magnum aliquid invenire non potuit.
  
  Repente accidit Frick ut magnae metallicae vasis utebantur ad transportandum utentes aquam continerent. Et si plus aquae flumini cepissent, plus possent. Gemelli Gottlieb, Marla Jackson et Tommy Eichberg unam pixidem sustulerunt et eam versus Leak portare conati sunt, sed postremi pedes pauci impossibiles erant ut tractus eorum in lubrico loco amissi essent. Quamvis hoc duo vascula implere ante pressuram aquae decrescere coeperunt.
  
  'Nunc vacua est. Conemur claudere foramen.
  
  Cum aqua ad gradum foraminis accederet, extemporalitatem subere poterant utentes plurium pedum aquae probationis carbasa. Tres homines in carbasa deprimebant, sed cavum tam magnum et inaequale erat ut omnia perpluo tarde fierent.
  
  Post semihoram eventum propediem.
  
  'Cogito nos circiter 475 ternas e 8700 in piscina relictas esse servatas,' Robert Frick, desponsata, manibus exanimis trementibus.
  
  Plurimi in expeditione sodales ante tentoriis conferti sunt. Frick, Russell, Dekker et Harel proximi amphorae erant.
  
  'Vereor ne cui alii imbres erunt,' Russell dixit. 'Aquam satis habebimus per dies decem, si paulum supra duodecim sextarios per singulos collocabimus. Satin' est, medicus?'
  
  'Est cotidie calidior questus. A meridie temperatura 110 gradus perveniet. Hoc tantum valet ad mortem sibi facienti in sole. Ut taceam, debes saltem parvam valetudinis personalem servare.'
  
  'Et ne obliviscamur nos coquere,' inquit Frick, plane sollicitus est, amavit pulmentum et potest putare tantum tomacula comedere paucis diebus.
  
  'Nos habebimus,' inquit Russell.
  
  Quid si Magister Russell capit plusquam decem dies ad perficiendum officium? Plus aquae ex Aqaba debemus adducere. Dubito hoc discrimen successum missionis.
  
  "Dr. Harel, me certiorem te facere paenitet, sed e radio navis didicit Israel bellum cum Libano per quadriduum praeteritum esse".
  
  Itane? Nesciebam, Harel mentitus sum.
  
  'Omnis coetus radicitus in regione bellum sustinet'. Potesne existimare quid futurum sit si mercator localis per accidens dixerit hominem iniuriam se vendidisse aquam pluribus Americanis in desertis currentibus? Minimus esset problematum nostrorum frangi et agi cum saevientibus qui Erlingum occiderunt.'
  
  'Intelligo,' Harel dixit, animadvertens facultatem sibi Andream inde profectam esse. 'Sed noli queri cum omnes caloris stimulum accipit.'
  
  "Damne!" Russell dixit, suam frustrationem exprimens, cum unum e summae linearum calce. Harel adiutorem Cain vix agnovit. Kamp 7, ut Andreas dixit, semper placidus et unflappable. Hoc primum iuratum audivit.
  
  'Mox te admonui,' Doc respondit.
  
  Quid agis, Dekker? Habesne notionem quid hic acciderit? adiutor Kine animum ad ducem Africae Australe convertit.
  
  Dekker, qui non loquutus erat cum flebilis conatum aliquos aquae eorum salvare commeatus, in dorso aquae plaustri genuflexus, ingentis foraminis metalli explorans.
  
  'Mr Dekker?' Russel impatienter iteravit.
  
  Africae Australis steterunt.
  
  Vide: foramen rotundum in medio plaustri. Facilisis facere praesent. Si haec quaestio sola nostra erat, cum aliquo tegere possemus.' Ostendit linea inaequalis transgredientes foramen. 'Sed res hic inplicat.'
  
  'quid mentis habes?' Harel quaesivit.
  
  'Quisquis hoc tenuem explosivorum aciem in piscina collocavit, quae una cum aquae pressione intus metalli fibula exteriori loco in interiori discinctus effecit. Etiamsi glutino facem haberemus, foramen claudere non possemus. Hoc est artificis opus.'
  
  'Awesome! Cum Leonardo Vinci stupri agimus, dixit Russell caput quassans.
  
  
  61
  
  
  
  MP3 file recepta per Desertum Iordanem Police ab Andrea Otero scriptor digitale commentariis post calamitatem expeditionis Mosis.
  
  QUAESTIO: Professor Forrester, aliquid est quod ego valde quaero, et supponitur phaenomena supernaturalia quae Foederis Arcae sociata sunt.
  
  
  RESPONDEO: Reversi sumus ad hoc.
  
  
  Quaestio: Professor, Sacra aliquot phaenomena inexplicabilia memorat, sicut haec lux.
  
  
  A: Hoc non est mundus alter. Haec est Shecinae praesentia Dei. Ratione loqui debes. Credebant ergo Judaei inter Cherubim subinde rutilans apparuisse, euidens Deum intus fuisse.
  
  
  Quaeritur: An Israelitae qui post tactam arcam mortui ceciderunt. Credisne in reliquia Dei potestatem esse?
  
  
  A: Miss Otero, intelligendum est abhinc 3500 annos homines aliam mundi notionem habuisse et aliam omnino rationem ad eum referendi. Si Aristoteles, qui plusquam mille annorum est nobis propinquior, coelum tot sphaeras concentricas vidit, cogita quid Judaei de arca senserint.
  
  
  Q: Vereor ne me confundas, professor.
  
  
  A: Est res methodi scientificae. Id est, rationis expositio, vel potius carentia. Judaei non potuerunt exponere quomodo cista aurea sua independens luce rutilaret, ita se finiebant ut nomen imponeret et explicationem religiosam phaenomeni, quod antiquitatis erat intellectum.
  
  
  Quaeritur: Quid est professor explicatio?
  
  
  A: Audistin' de Bagdad Pugna? Non utique. Non est quod in TV audias.
  
  
  Q: Professor.
  
  
  A: Bagdad Pugna series artificialium in museo urbis 1938 inventa. Constabat ex vasis fictilibus, in quibus cylindri aeris bitumen tenebantur, in quovis virga ferrea. Aliis verbis, tota res erat primitivum sed efficax instrumentum electrochemicum, quod variis obiectis cupreis per electrolysin tunicae utebatur.
  
  
  Q: Hoc mirum non est. Anno 1938 haec technica prope nonaginta annos nata fuit.
  
  
  A: Miss Otero, si me pergere velis, non videres tam ineptum. Investigatores qui Bagdad Battery enuclearunt, invenerunt illam ab antiquo Sumer ortam et eam ad 2500 aCn dare potuisse. Hoc est mille annis ante Arcam Foederis ante Faraday et quadraginta tribus saeculis, vir qui electricitatem invenisse dicebatur.
  
  
  Quaeritur: Et arca similis erat?
  
  
  A: Arca erat capacitor electrica. Consilium valde ingeniosum fuit, permittens ad electricitatis statice accumulationem: duas laminas aureas ab insulatorio strato lignorum separatas, sed duobus cherubis aureos connexos, qui terminales affirmativi et negativi agebant.
  
  
  Quaeritur: Sed si capacitor fuit, quomodo electricitatem reposuit?
  
  
  A: Responsio magis prosaica est. Res in Tabernaculo et Templo facta sunt ex corio, lino et pilis hircinis, tres ex quinque materiis quae electricitatem maxime static generare possunt. Sub rectis conditionibus Arca circiter duo milia voltarum emittere potuit. Ita fit ut soli illi qui eum attingere possent essent pauci electi. Optandum est ut paucos admodum crassos caestus habeat.
  
  Quaeritur: Sic affirmas arcam a Deo non esse?
  
  
  A: Miss Otero, nihil amplius ab animo meo. Propositum est Deum Moysen rogasse ut mandata in loco tuto servarent, ut per saecula honorari possent ut veniret et fieret praecipua pars fidei Iudaicae. Et quod homines artificiales vias finxerint ad legendam arcae vivam custodiendam.
  
  
  Quaeritur: Quid de aliis cladibus, qualia sunt ruina moenium Iericho, arenae et incendia, quae totas urbes deleverunt?
  
  
  A: fabulas et fabulas.
  
  
  Quaeritur: Rejicis ergo quod arca malum inferre possit?
  
  
  A: Omnino.
  
  
  62
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Die Martis 18 Iulii 2006 13:02.
  
  
  Duodeviginti momentis ante eius mortem Kira Larsen cogitavi de infantia abstergit. Erat quoddam reflexum mentis. Paulo post duos annos Bente paruula, beneficia parva lintea quae semper humida erant et odorem suavissimum reliquerunt.
  
  Alterum commodum fuit quod eos odio haberet vir.
  
  Non fuit Kira malus. Sed ei, una ex matrimonii beneficiis addita, in mariti defensionibus parvas rimulas animadverteret, et in eis paucas cavillationes posuit quid futurum esset. Nunc, Alex cum paucis infantem abstergit quod facere debebat curare Bent donec expeditio peracta erat. Kira in triumpho rediens, satisfactione res veras detrahendi contra Dominum "Firmum fecerunt me socium generum".
  
  Sumne mala mater, cum ei curam pueri communicare cupio? Itane est? Numquam!
  
  Biduo abhinc, cum Kira defatigatus audivit Jacob Russell dicere se operam daturos esse ac ne plures imbres essent, aliquid se posse agere putavit. Nihil obstabit quominus ut archaeologus nomen sibi habeat. Donec non semper eros, et semper quam.
  
  Illa stoice humilitatem quaesita pertulit postquam salsissimus aqua aggressus est. Stabat ibi luto a capite ad calcem velatus, et milites per chartas et indusia scrutabantur. Multa membra expeditionis reclamaverunt, sed omnes suspirium subsidii respiraverunt cum inquisitione finita et nihil inventum est. Animus sodalitatis multum mutavit propter recentium eventus.
  
  'Non est certe nostrum,' David Pappas dixit, Lumina egrediens, et permeavit omnem umbram Timor.' Hoc nos consolari potest.'
  
  Quisquis verisimile est, nescit quid hic agimus. Bedouin esse posset, iratus nobis in fines suos invadendos. Non aliud facient cum omnibus illis machinae tormentis in rupibus. '
  
  'Non sicut tormenta machinae multa bona fecerunt Stowe.'
  
  'Adhuc dico Dr. Harel aliquid de morte eius scire,' Kira institit.
  
  Omnibus dixit se, quamvis simulans, medicum in lecto suo non esse cum Kira illa nocte experrectus est, sed nemo ei multum attendit.
  
  'Mitescere vos omnes. Melius Erlingum facere potes et pro te ipso decernere quomodo hunc cuniculum fodiamus. De quo etiam dormiendo cogitare te volo", Forrester dixit, qui suadente Dekker ex altera parte castrorum proprium tabernaculum reliquit et cum aliis se coniunxit.
  
  Pertimuit Kira, sed illa a furore professoris incitata est.
  
  Nemo nos hinc stimulum calcitabit. Nos missionem habemus ut eam adimpleamus et nulla in re sumptus faciemus. Post haec melius fore putavit, non animadvertens se peram dormientem vehentem in ridiculo se tueri conatu.
  
  
  Post quadraginta octo horas gruelingi, turmae archaeologorum provisa itinera quae sequerentur, angulum ad locum fodientes. Kira non permisit se dicere aliquid aliud quam 'obiectum', donec certi essent id quod expectabant et non aliud.
  
  A aurora die Martis, prandium iam facta est memoria. Omnes socii expeditionis adiuverunt suggestum ferreum aedificare, quod mini- cavatorem in latere montis impetum invenire permitteret. Alioqui inaequale et praeruptum angulus inclinationis significaret periculum esse parvae sed validae machinae, cum opus incepit. David Pappas facilitatem destinavit ut cuniculum circiter viginti pedum super pavimentum canyon incipere possent fodiendi. Obliquato effosso in oppositum pedes quinquaginta obiecto.
  
  id consilium fuit. Kira mors una e consectariis ignoratae essent.
  
  
  Duodeviginti momentis ante casum, Kira Larsen pellis tam glutinosa erat ut aspectus esset ut cum rubber litem foetidum gereret. Reliqua pars aquaticarum ratione se quam maxime idoneum comparabat. Non Kira. Incredibiliter sitit illa - multum semper sudavit, praesertim post graviditatem - et etiam parvas sorbet ex utribus alienis sumens cum non quaererent.
  
  Oculos suos paulisper clausit et cubiculum mentis imaginabatur Bente: in arca femoralia erat cista infantis abstergit, quae tunc in cuticulo divina fuisset. Illa de frictione super corpus suum phantasavit, lutum et pulverem tollens, quae in crinibus suis congesta erat, in interioribus cubiti et circa margines fasciae suae. Et tunc fovit infantem suum, cum illa in lectulo ludebat, sicut mane faciebat, et exposuit ei quod mater eius thesaurum absconditum invenerat.
  
  Optimus thesaurus omnium.
  
  Kira quaedam tabulas ligneas portabat quibus Gordon Darwin et Ezra Levin ad muros cuniculi muniendos usi sunt ne ruina. Esset decem pedes latum et octo pedes altum. Professor et David Pappas horas de magnitudinibus disseruerunt.
  
  ' Is nos bis tam diu ducet! Archaeologiam hanc esse putas, Pappas? Cruentum est missionem liberandi et tantum temporis modicum habemus in casu quo non vidistis!
  
  'Si non satis amplum facimus, non facile terram e cuniculo poterimus attingere, effossa moenia percutiet et omnia in nos ruent. Hoc est si non in rupem basim rupis collidamus, in quo casu finis huius conatus omnis alterum biduum amittet.'
  
  ' Ad infernum te, Pappas, et dominus tuus ex Harvard.'
  
  Tandem David vicit et cuniculum decem pedum octo.
  
  
  Kira scarabaeorum absens a crinibus iter fecit ad extremum cuniculi iter, ubi Robertus Frick murus terrenus prae se pugnabat. Interea Tommy Eichberg TRADUCTOR balteum onerabat qui per cuniculum pavimentum cucurrit et sesquipedem e suggestu finivit, firmam nubem pulveris super pavimentum canyonae elevans. Mons autem ex parte collis effossus prope iam altitudinis erat ut cuniculi foramen erat.
  
  Salve, Kira, Eichberga eam salutavit. Voce fessa sonuit. 'Num vidistis Hanley? Reponeret me.'
  
  Descensus 'conatur ut lumina electrica instituat. mox nihil hic videre poterimus.
  
  Viginti quinque fere pedes in latus montis demersi erant, et post meridiem hora secunda non amplius ad dorsum cuniculi pervenerunt, quod fere impossibile est facere. Eichberg magna iuravit.
  
  "Egone sic aliam horam radere debeam?" Bullshit, " inquit, in terra trullam projiciens.
  
  Noli ire, Tommy. Si discedis, Frick vel pergere non poterit.
  
  Euge, potiri, Kira. Mihi opus est ad defricatus urina.
  
  Sine alio verbo discessit.
  
  Kira terram intuens. Quisque molestie tellus eu erat auctor egestas. Assidue innixus es, omnia cito agere debebas et vectem excavatoris speculare ut te non laederet. Sed nolebat fingere quid professor diceret si horam abstulisset. Solet eam culpasse. Kira clam persuasus Forestarius eam oderat.
  
  Fortasse participationem meam aegre tulit Erlingus Stow. Fortasse vellet esse in loco Stowe. Sordidus senex. Vtinam in eius loco nunc esses, putabam inclinatam rutulam colligere.
  
  'Respice illuc!'
  
  Frick circa paululum versa cavatorem, et potor paene in caput Kirae concrepuit.
  
  "Cavete!"
  
  Monui te, forma. Paenitet.'
  
  Kira os in curru fecit quia Frick irasci non potuit. Operator late exossatus taeterrima indoles insignis fuit, semper maledicens ac vapores in opere emittens. Vir erat in omni sensu verbi, persona realis. Kira id maxime aestimavit, praesertim cum illum pallidum vitae imitamenta, qui Forrestarii adiutores erant, comparavit.
  
  Butt Kissing Club, as Stowe called them. Noluit enim aliquid cum illis facere.
  
  Purgamentum init in TRADUCTOR balteum trudere coepit. Interposito tempore aliam sectionem ad cingulum addere debebant, sicut cuniculum altius in montem ibat.
  
  Heus Gordon, Ezra! Siste confortare et aliam sectionem TRADUCTOR affer, quaeso. '
  
  Gordon Darwin et Ezra Levin mandatis eius organice obediverunt. Iam, sicut ceteri, patientiae suae terminum se attigisse sentiebant.
  
  Inutilis ut ranae libellis, ut avus meus diceret. Sed tam prope sumus; gulae experiri possum in salutatione grata in museo Hierosolymitano. Unum inflabo et omnes diurnarios in sinu teneam. Plus unus bibet et Dominus "Ego opus nuper-cum secretario meo" spectare debebit semel ad me. Testor Deum.
  
  Darwin et Levin aliam partem TRADUCTOR tulerunt. Apparatum constabat duodecim tomacula plana, circiter pedem et dimidium longum, fune electrico connexum. Paulo plus quam scutellas in tapetibus plasticis validis involuti erant , sed magnam materiae per horae quantitatem movebant.
  
  Kira trulla iterum sustulit, ita duo homines partem TRADUCTOR gravis paulo longiorem tenere debebant. Trulla emissa voce, metallicum, sonum clangoris.
  
  Alterum, imago novi sepulchri apertae per mentem Kirae emicabat.
  
  Post haec tellus iuvenci. Kira stateram suam amisit et Darwin et Levin scandalizaverunt, amissa potestate sectionis quae in capite Kira cecidit. Clamavit puella, sed terroris non erat clamor. Clamor mirantis et timoris erat.
  
  Terra iterum mota est. Duo viri e latere Kirae disparuerunt sicut duo filii de colle delapsi. Clamabant fortasse, sed non audiebat, sicut non audiebat ingentes terrae quae moenibus abruperant et stolido impetu in terram corruit. Illa quoque non sensit lapidem acutum, qui e lacunari ceciderit, et templum suum in pulmentum cruentum vertit; et strigem metallicam non audiebat ut mini- cavatoris suggestum murmurabat et in saxa triginta pedes infra ingruebat.
  
  Kira nihil ignarum erat quod omnes eius sensus quinque digitis ad unguem positi, seu verius, in quattuor et dimidii funiculi utebatur ad transportatorem moduli teneret, qui prope ad marginem lapsus erat. abyssum.
  
  Crura eius calcitrare conatus est subsidium invenire, sed inutile erat. Manus ejus erant in ore abyssi, et humus sub pondere ejus cœpit sag. Sudore in manibus eius significavit Kira tenere non posse, et quattuor cum dimidia funis in tres et dimidium versa est. Alterum labi, alterum trahere, nunc vix duorum digitorum funis supersunt.
  
  In una ex his novis mentis humanae praestigiis, Kira execrabatur quod Darwin et Lewin paulo longiori morarentur quam necesse est. Si sectionem in muro cuniculi iacentem reliquisset, non funis sub vecti clypeis ferro caderet.
  
  Denique funis evanuit, et Kira in tenebras cecidit.
  
  
  63
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Die Martis 18 Iulii 2006. 2:07 pm.
  
  
  'Plures homines mortui sunt'.
  
  'OMS?'
  
  'Larsen, Darwin, Levine et Frick'.
  
  'non Orcus,' non Levine. et ejecerunt eum vivum.
  
  "Est illic medicus."
  
  'Certus es?'
  
  'Friendi dico tibi.'
  
  'Quid factum est? Alius bomb?'
  
  ' ruina erat. Nihil arcanum.'
  
  Erat sabotage, Iurare. Sabotage.'
  
  
  Circulus dolens facies circa suggestum congregata. Anxia susurri audita est Pappas e cuniculi ostio emersisse, quem sequitur Professor Forrester. Post eos stabant fratres Gottlieb, qui ob descendendi peritiam a Dekkero quosvis superstites redimere possent, assignati sunt.
  
  Primum corpus gemelli Germani in feretro, stragulo obductis, portaverunt.
  
  Haec est Darwin; ocreas agnosco'.
  
  Societati professor accessit.
  
  Ruina erat ex cavitate naturali in terra quam non cogitabamus. Velocitas qua fodiebamur cuniculum non permisit.
  
  Puto hanc artissimam esse, ut errorem admittat, Andream putabat se in media caterva stetisse. Cameram in manu habebat paratam ad picturas capiendas, sed cum rem gestam comperisset, lens pileum reportavit.
  
  Corpus gemino humi diligenter dejecerunt, deinde grabatum sub eo evulserunt et ad cuniculum reduxerunt.
  
  Hora post, corpora trium archaeologorum et operator in crepidine suggesti iacebant. Levinus ultimus fiiit. Viginti minutas diutius e cuniculo prehendere cepit. Quamvis solus unus superesset initialis casus, nihil Dr. Harel ei facere potuit.
  
  "Nimis detrimentum internum passus est," Andream statim ut egrederetur insusurravit. Facies et manus medici limo obducti sunt. 'Malim...'
  
  Dixit Andreas, ne aliud dixeris, furtim premens manum, et velat caput velat caput suum sicut ceteri catervae, milites soli, qui iudaicam morem non sequebantur. fortasse ex ignorantia.
  
  Silentium absolutum est. Aspiravit tepidus e saxis aura. Subito vox silentia penitus agitata sonabat. Andreas caput convertit, nec oculis credere potuit.
  
  vox ad Russell. Ambulabat post Raimundum Ken, et erant non plus quam centum pedes e suggestu.
  
  Billionaire nudis pedibus accessit, umeris gibbosus, et super pectus bracchia traiecit. Eum secutus est adiutor eius, vultus velut fulmen caeruleum. Sensit alios audire eum sedavit. Apparebat quod Kine ibi extra tentorium cum vidisset, Russellam valde timidum fecit.
  
  Tarde omnes ad duas figuras appropinquantes spectare. Praeter Andream et Dekkerum, Forrester solus spectator erat qui Raimundum Ken in persona vidit. Idque semel accidit, per longum tempus ad Kineam arcem conventum, cum Forrester, sine bis cogitans, novis postulationibus bullae suae consensit. Nimirum merces pro pactis magna fuit.
  
  Ut pretium est. Ibi humi iacebat stragulis obsita.
  
  Cessavit bourn pedes duodecim, tremulus, anceps senex, yarmulke candidior ac reliquas stolas gerens. Adspectu, gracilitas et statura brevis etiam fragiliorem eum fecit, sed tamen Andreas se stimulum genu flectit pugnantem. Sensit habitus populorum circa se mutationem, quasi aliquo campo magnetico invisibili afficiebantur. Brian Hanley, qui ab ea minus quam tres pedes erat, pondus ab uno pede ad alterum mutare coepit. David Pappas inclinato capite, etiam oculi aucupii mirum in modum coruscare videbantur. Seorsum autem sacerdos stabat, paululum a ceteris segregatus.
  
  Carissimi, facultas me introducendi non habui. Meum nomen est Raimundus Kine", senex dixit, claram vocem suam fragili specie condensam.
  
  Quidam de praesentibus annuit, sed senex non animadvertit et loqui perseveravit.
  
  'Paenitet me in tantis rebus tam primum convenire, ac nos orando iungere rogamus'. Inclinavit oculos suos, et inclinato capite recitavit: "El malei rahamim shochen bamromim hamtzi menuuha nehonah al kanfey hashechina bema alot kedoshim utechorim kezohar harakiya meirim umazhirim lenishmat. 8 Amen."
  
  Omnes iteraverunt " Amen ".
  
  Inaequaliter satis, Andreas melius sensit, quamvis non intellexit quod audivit, et hoc non fuit fidei infantiae. Aliquot momenta, vacuum, solum silentium globi impendebat, donec Dr. Harel locutus est.
  
  "Etiamne, domine, revertemur?" Manus in gestu tacita supplicationis extendit.
  
  "Nunc observandum est halak & # 225, 9 et sepelire fratres nostros," respondit Cain. Tonus eius placidus et rationabilis, contraque doc raucus lassitudinem. Post paucas horas quiescemus ac deinde laborem nostrum prosequemur. Non possumus vanum esse horum heroum sacrificium.'
  
  Hoc dicto, Kine in tabernacula sua rediit, quam Russellus secutus est.
  
  Andreas circumspexit et non vidit nisi consensum in faciebus aliorum.
  
  "Non possum credere hos in stercore ementes," Harel illa insusurravit. "Ne nos quidem appropinquavit, qui paucis antennis a nobis stabat, quasi pestilentia laboraremus vel facturi erant ei. .'
  
  'Non sumus quos timuimus.'
  
  "Quid infernum narras?"
  
  Harel non respondit mihi.
  
  Sed directio eius intuitus Andream non effugit, nec conscientiae vultus inter medicum et aucupium mutatus est. Sacerdos adnuit.
  
  Si non erat nobis, quis erat?
  
  
  64
  
  
  
  Documentum extractum ex Harouf Waadi inscriptionem cursualem adhibitam in perscriptione communicationum inter terroristas ad cellulam Syriacam pertinentes
  
  Fratres electi nuno. Hakan rogabat ut cras pararet. Fons localis te praebebit necessariis instrumentis. Iter tuum currus e Syria ad Amman te ducet, ubi Ahmed tibi plura mandata dabit. K.
  
  
  Salaam Alaikum . Hoc modo te admonere volui priusquam verba Al-Tabrizi relinquas, quae semper ut fons mihi inspirandi fuisti. Spero fore ut eandem consolationem in illis invenias, qua missionem tuam incipias. W
  
  Angelus Dei dixit: Martyr sex privilegia habet apud Deum. Remittit peccatis tuis effusionem primam sanguinis tui guttam; Paradisum liberat te, liberans te a poena inferi; Offert tibi salutem ab inferni horroribus et ponit in capite tuo coronam gloriae, quarum unaquaeque carbunculus plus valet quam totus mundus et omne quod in eo est; Te ducet ad septuaginta duas horas nigrissimis oculis; et pro fratribus tuis septuaginta duobus.
  
  Gratias tibi ago W. Hodie uxor mea benedixit mihi et dixit vale mihi cum risu in ore eius. Illa dixit mihi: 'Ex quo die te conveni, ad martyrium te esse cognovi. Hodie est dies vitae meae laetissimus. Benedicat tibi Deus, quod mihi legas similem sibi. D
  
  
  Benedictiones tibi D.O
  
  Nonne abundavit anima tua? Hoc si cum aliquo communicare potuimus, undique clamamus. D
  
  
  Hoc quoque communicare velim, sed euphoriam tuam non sentio. Ego me invenio pacifice varie. Ultimus nuntius est hic paucis horis cum duobus fratribus nostris in Amman conventu nostro discedo. W
  
  
  Communico sensum quietis W: euphoria intellegibilis est, sed periculosa. Moraliter, quia est filia superbiae. In ratione militari, quia potest errare. Cogitationes tuas purgare debes, D. Cum te in eremo invenies, multas horas pro signo Hakan sub aestu sole exspectabis. Euphoria tua cito in desperationem vertere potest. Quaerite quid vobis pacem impleat. O*
  
  
  Quid commendes? D
  
  
  Martyres qui ante nos venerunt. Certamen nostrum, certamen Ammae parvis gradibus consistit. Unum parvum gradum Matriti acceperunt fratres infideles trucidantes. Talibus gradibus geminis tenus attigit turres Fratres. Mille gradibus missio nostra consistit. Propositum est statiin ad genua perducere in perpetuum. Intellegis? Sanguis tuus vitam finiet, ut nullus alius frater aspirare possit. Finge regem antiquum, qui virtuosam vitam duxit, semen in immenso multiplicando leporem, inimicos superando, regnum suum in Dei nomine dilatando. Circumspicere potest satisfactio hominis qui suum officium praestitit. Hoc est quomodo sentias. Confuge in hanc cogitationem et mitte ad bellatores, qui tecum sumes usque ad Iordanem. P
  
  
  Cogitavi horas de dictis mihi, Oh, et habeo gratiam. Animus meus differt, mens mea Deo propior est. Sola res, quae adhuc me contristat, hae postremae nuntii inter se erunt, et quamvis victores erimus, proximus conventus in altera vita erit. multa a te didici et ad alios transtuli.
  
  Vsque ad eternitatem, frater. Salaam Alaikum.
  
  
  65
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Die Mercurii 19 Iulii 2006 11:34
  
  
  Suspenditur e lacunari phaleris viginti quinque pedibus supra terram in eodem loco ubi pridie quattuor homines mortui sunt, Andrea non potuit adiuvare non plus sentire quam umquam in vita sua sensit. Negare non poterat imminentis possibilitatis mortis eam obstupevisse et miro modo a somno excitatam per decem annos iam fuisse.
  
  Subito interrogationes de quis plus odisti, patrem tuum quia magnus homophobicus vel mater tua, quia vilissimus homo in mundo sit, incipiunt interrogationes dare sicut 'Num hic funis pondus meum tenebit?'
  
  Andreas, qui numquam delabi didicit, lente ad ima speluncae se demitti rogavit, partim ex timore, partim quod varios angulos suos ictus experiri vellet.
  
  Venite, homines. Tardus. Bonam contractum habui,' clamavit, caput obiecto resupinato Brian Hanley et Tommy Eichberg aspicientes, qui eam levo demitterent.
  
  Funem moveri.
  
  Sub ea naufragia cavatoris iacebat, ut ludibrio ab irato puero fractis. Pars brachii ad angulum imparem adhæsit, et adhuc cruor exaruit in fractis windshield. Andreas cameram ab scaena traxit.
  
  Odi sanguinem, odi.
  
  Etiam defectus ethicae professionalis limites habuit. In imo speluncae tendit, sed ut erat instare Lorem, nere in funem coepit.
  
  'Potesne prohibere? Intendere non possum.'
  
  'Miss, non es ex plumis scis?' Brian Hanley inclamavit eam.
  
  'Melius puto si te omittentes,' Tommy addidit.
  
  'quid rei est? Tantum pondo octo cum dimidio lapide - non potes sustinere? Tanto fortius videris,' Andrea, inquit, semper sciens manipulare homines.
  
  "Multum plus quam octo lapidem gravat," Hanley tacite conquestus est.
  
  'Audivi,' inquit Andreas, simulans se offendi.
  
  Illa experientia ita commota est ut Hanley irasci non posset. electrician tale officium magnum fecit ut speluncam accenderet ut mico in camera sua uti ne opus esset. Maior lens aperiendi permisit ut optimos ictus ultimi effossionis obtineret.
  
  Credere hoc non possum. Unus gradus sumus ab maxima inventione omnium temporum, et photo, quae in omni pagina anteriori apparet, erunt mea!
  
  Notarius in speluncam primum inclusum invisit. David Pappas computavit se opus esse ad aedificandum diagonalem cuniculum ad suppositam Arcae situm, sed iter - in abruptissimum iter - in hiatum naturalem in terra, quae muro canyonae finitima erat, impegit.
  
  
  "Pinge moenia canyonum ante triginta miliones annorum," Pappas pridie exposuit, parvam formam in libello suo faciens. Retro igitur aqua in area facta est, quae canyon condidit, quae muros canyonis instar giganteorum circumdabat. tegere obsignationem illam speluncarum speciem quam offendimus. Infeliciter, error meus pluribus vitae constat. Si in cuniculi pavimento solida esset terra firma.
  
  Vellem dicere intelligere quomodo sentias, David, sed nescio. Tantum possum tibi meum auxilium offerre, et cum omnibus aliis ad infernum.'
  
  'Gratias tibi ago, Miss Otero. Hoc est multum mihi. Praesertim cum nonnulli expeditiones adhuc me ob mortem Stowe reprehendant, quod per omnia disputavimus.'
  
  'Me Andream, bene?'
  
  'Certe'. Archaeologus vitrea sua timide adaptavit.
  
  Andrea animadverterunt Davidem e vis eius omnibus paene explodentem esse. Putabat de amplectendo eum, sed aliquid de eo qui eam magis magisque incommoda sentiret. Similis erat picturae, quam subito illuminatam spectabas, imaginem prorsus aliam ostendens.
  
  Dic mihi, David, putasne populus qui sepelivit arcam de speluncis istis?
  
  'Nescio. Forsitan est introitus in canyon quem adhuc non invenimus, quia in saxis vel luto opertum est, quo usi sunt cum primum arcam ibi posuerunt. Probabiliter hoc nunc reperiebamus si haec expeditio damnationis non tam insana via ducta esset, res pergentibus efficiendis. Sed aliquid fecimus ut nullus archaeologus unquam faceremus. Forsitan venator thesaurus est, sed plane non est quod didici.
  
  
  Andreas picturas sumere docuit, et prorsus id fecit. Adhuc nere certans, sinistra manu super caput attigit, et proiectam saxi partem apprehendit, dextra manu cameram ad posteriora speluncae intendit: spatio magno sed angusto, minore etiam in extremo foramine. . Brian Hanley generator ac potens laternas instruxit, quae nunc Professoris Forrester et David Pappas in muro lapideo magnas umbras coniciunt. Quotiens autem unus ex illis movebatur, arenae parvae de petra ceciderunt et per aerem defluebant. Spelunca arida et acria odorata, sicut testa astray nimium diu in furno relicta. Professor tussire pergit, quamquam respiratorem gerebat.
  
  Andreas aliquot ictus ante Hanley et Tommy morae taedet.
  
  Dimitte lapidem. Sumemus te ad fundum.
  
  Andream fecit ut dicebatur, et post paululum in solido erat. Ille phaleras exinanivit et funem retro ivit. Nunc Brian Hanley vicem habet.
  
  Andreas ad David Pappas ambulavit, qui professori sedi auxilium quaerit. Senex tremebat et frons eius sudore texit.
  
  Et dixit David : Bibe de aqua mea, offerens ei lagenam.
  
  'Stultus! id bibis. Tu es qui iturus es ad antrum", dixit professor. Haec verba alia tussiens effecit. Ille larvam suam avulsit et ingentem globulum sanguinis exspuit in terram, quamvis vox eius morbo laesa sit. professori tamen acrem contumeliam.
  
  David ampullam in balteo suspendit et ad Andream deambulavit.
  
  'Gratias tibi ago pro auxilio nobis venio'. Post casum, solus professor et ego relictus.
  
  'Meum stercore cattus melius spectat.'
  
  'Ad ... bene, scis. Sola via quam inevitabilis morari potuit erat primum planum in Helvetia curandi.
  
  'Hoc dixi.'
  
  ' Pulvere in medio speluncae illae...
  
  'Non possim spirare,' sed perfectus est auditus meus,' ait professor, cum omne verbum in aetem desierit. Desine de me loqui et ad opus. Non sum moriturus, donec arcam inde exeas, inepte inepte.'
  
  Videns David furentem. Andreas paulisper se responsurum putabat, sed in labris verba durare videbantur.
  
  In asino perfecto es, annon es? In nucleo eum odisti, sed non potes ei resistere... Non modo nuces tuas incidit, eas pro ientaculo tosti fecit, Andrea cogitans, adiutoris misericordiam sentiens.
  
  Dic mihi, David, quid faciam.
  
  'Sequi me'.
  
  In antrum circiter decem pedes, superficies muri leviter mutata. Si non erat pro millibus Watts spatium illustrandi, Andreas verisimile non animadverteret. Loco saxi solidi nuda erat area quae e fragmentis lapideis super se congestis formari videbatur.
  
  Quidquid erat, homo factus est.
  
  Deus meus, David.
  
  'Quod non intellego quomodo tam solido muro aedificetur sine ullo caemento neque ex alia parte operari possit'.
  
  'Fortasse exitus est in altera parte cellae'. Dicebatis significatum esse.
  
  'Fortasse recte, sed non puto. Lectiones magnetometer novas accepi. Post hunc saxum est regio instabilis, quam ex lectionibus nostris initialibus statuimus. Re quidem vera, Scroll in eadem fovea, qua hic, inventa est.'
  
  'accidit?'
  
  'Id debuto'.
  
  David genibus flexis et leviter parietem digitis tetigit. Cum minimam rimam inter lapidum inveniret, totis viribus evellere conatus est.
  
  Dixit, "Non est ita". Hoc foramen speluncae obsignatum fuit; et ob aliquam causam artius etiam quam ubi primum positi sunt lapides constringuntur. Forsitan murus per decursum duorum annorum mille deorsum pressus venit. Fere ac si...
  
  'quid simile?'
  
  Est ac si Deus ipse ostium signavit. Et non despicies.'
  
  Non rideo, Andrea. Nulla id est mauris.
  
  "Nonne lapides singillatim evellemus?"
  
  "Quam creber sit paries et quid a tergo nesciat."
  
  'Et quid acturus es?'
  
  'Intus aspicientes'.
  
  Quattuor horis post, auxilio Brian Hanley et Tommy Eichberg, David Pappas parvum foramen in muro terebrare curavit. Machinam magnae machinae, qua nondum usi erant, cum terram et arenam fodiebant, deponebant et minutatim in cuniculum demittunt. Hanley contraptionem mirae magnitudinis e naufragio excavatoris ad os specus mini- stratae congregavit.
  
  "Hoc redivivus est!" Hanley dixit plas ejus creationi.
  
  Inde, praeterquam quod deformis, non valde practicus fuit. Quatuor ex eis cepit eum in loco tenere, omni vi strenuo. Ad res deteriores faciendas, solae minutae terebrae stimuli ad vitandam murum nimiam vibrationem adhiberi possunt. 'Septem pedes' clamavit Hanley super sonitu machinae clangorem.
  
  David fibra camera optica elapsa per foramen parvum speculatoris connexum, funis camerae adnexus nimis erat brevis et rigida, et terra ab altera parte obstantia plena erat.
  
  'Crap! tale quid videre non potero.'
  
  Sensus aliquid ledo eam, Andreas manum ad collum occipitio posuit. Aliquis ei parva saxa iaciebat. Conversa.
  
  Forresterus operam suam assequi temptavit, nec audiri potuit super tumultum machinae. Pappas ambulavit et ad senem aurem inclinavit.
  
  'Id hoc,' inquit, 'inclamat David, simul ac laetatur. Id quod, professe, faciemus. Brian, putasne paulo maius foramen facere potes? Dic circiter DODRANS UNCIAE ET QUADRAGESIMAE?
  
  'Ne iocari quidem,' inquit Hanley, occipitio scalpendi. "Non habemus unum parvum terebra relictum."
  
  Caestus crassos gerens, postremos terebras fumantes quae figuram amiserant extraxit. Andrea recordatus est quomodo picturam skylinei Manhattan suspendere conata est in pulchro corpore super murum onere ferentem in eius conclavi. Terebra eius tam utilis erat quam lignum anuli.
  
  'Frick probabiliter scire vellet quid faceret,' dixit tristis Brian, respiciens ad angulum ubi amicus suus mortuus erat, 'multum plus expertus in hac re quam ego feci'.
  
  Pappas non dixit aliquid pro duobus minutis. Ceteri paene cogitationes eius audire potuerunt.
  
  'Quid si terebras mediocres uteris?' tandem dixit.
  
  Tunc dubium non esset. Hoc facere potui duabus horis. Sed tremor multo major erit. Area plane instabilis est... Magnum periculum est. Scis hoc?
  
  Non facete David risit.
  
  "Egone, si intellexero quattuor milia saxorum talenta posse cadere fragores, maximum obiectum in historia mundi in pulverem?" Quod annos operis et decies centena milia dollariorum delebit? Quid frustra quinque homines immolare?
  
  Crap! Hodie omnino diversus est. Ita est ac ... inficitur ab omnibus ut professor Andreas putavit.
  
  David addidit, inquam, Brian. 'Et ego illud periculum sumturus.'
  
  
  66
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Die Mercurii 19 Iulii 2006 19:01 a.m.
  
  
  Andreas aliam photographicam Pappas accepit ante murum lapideum genuflexus. Vultus eius in umbra erat, sed per foramen clare visibilis ratio spectabat.
  
  Multo melius, David... Non est ut sis formosissimus, Andrea sibi luculente notavit. Paucis horis paenituit cogitationem, sed eo tempore nihil propius est veritati. Haec raeda mirabilis fuit.
  
  Stowe appellabant impetum. Molestus explorator locorum robotici, sed eum Freddy vocamus.'
  
  "Estne aliqua specialis ratio?"
  
  'Sicut futuis Stowe. Inprobus erat inprobus,' ait David. Miratus est Andreas ira ab archaeologis plerumque timidus ostendi.
  
  Freddie erat ratio camera mobilis remota, quae usui esse poterat in locis in quibus aditus humanus periculosus esset. Designatum est per Stowe Erlingum, qui proh dolor non erit ibi ut suum roboti debut testetur. Ad impedimenta ut saxa superanda, Freddie calcationibus similibus in praediis adhibitis apta erat. Robot etiam sub aqua erat usque ad decem minutas. Erling ideam de grege archaeologorum qui in Bostono laborante descripsit et eam recreavit ope plurium fabrum MIT qui eum petiverunt ut in ea legatione proficisceretur cum primo prototypo, quamvis id aliquid esset quod Erling iam non vexavit.
  
  Dixit David, "Per foramen illud ponemus ut ideae specus interioris": "Id modo figurare possumus, si tutum est murum perdere sine laesione quid in parte altera".
  
  Quomodo potest robot ibi videre?
  
  ' Nocturnis visionibus Freddy lentium instruitur. Mechanismus centralis trabem ultrarubram emittit quod solum lens deprehendere potest. Imagines non sunt optimae notae, sed satis bonae. Restat ut cavere debeamus quia non haerere vel volvi potest. Si fit, perfecti sumus.'
  
  
  Primi gradus pauci erant satis facilis. Scaena ostii, quamvis angusta, Freddy spatium dedit ut in antrum obrepant. Spatium iniquum traiciens inter murum et locum paulo difficilius erat inaequale et laxis saxis plenum. Feliciter vestigia roboti independenter temperari possunt, sino minora impedimenta vertere et navigare.
  
  'Sexaginta gradus ad sinistram' David in velamento positus, ubi parum plus quam campum petrarum in nigro et albo videre poterat, Tommy Eichberg instrumenta operavit rogatu David, ut stabilis manus haberet non obstante Chubby. Quaelibet semita moderata erat parva rota in remota potestate cum Freddie coniuncta per duos funiculos grossos qui potestatem praebebant et etiam ad manually machinam trahere poterant si aliquid erravit.
  
  Prope ibi sumus. Oh no!'
  
  Tegumentum insiliens ut robot paene deturbaret.
  
  'Crap! Cave, Tommy, clamavit David.
  
  'Mitiges, puer'. Hae rotae sensibiles magis sunt quam clitoridis monialis. Ignosce locutionem, 'deside', inquit Tommy, conversus ad Andream. 'Os meum rectum a Bronx'.
  
  'Nolite solliciti esse. Aures meae ab Harlemensi sunt,' Andrea, inquit, arridente ioco.
  
  'David dixit, 'Opus est ut paulo maiorem condicionem stabiliat'.
  
  'Conatus sum!'
  
  Eichberg diligenter rotam gubernantem convertit et robot inaequalem superficiem transire coepit.
  
  'Quamquam ideam quam longe Freddy tegebat?' Andreas petivit.
  
  Et dixit David, 'Sudorem de fronte abstergens a pariete octo pedum, et siccus a generante momento surgebat et intensa lucendi'.
  
  'Et habet - Mane!'
  
  'Quid est?'
  
  'Cogito,' inquit Andreas.
  
  Certus es? Non facile est hanc rem invertere.'
  
  ' Tommy, quaeso, sinister.'
  
  Eichberg in Pappas respexit, qui adnuerat. Imago in velo tardius movere coepit, ostendens obscuram formam rotundam.
  
  'Recede paululum.'
  
  Tenuis triangula protrusionibus apparuerunt, altera ad alteram.
  
  Series quadratorum conglobata.
  
  'Paulo postico. Nimis prope es.'
  
  Denique in rem cognoscibilem est geometria transformata.
  
  Obsecro, Deus meus. Calva est.'
  
  Andreas Pappas cum satisfactione respexit.
  
  Ecce tibi respondes: hoc pacto signare thalamum ab intus David.
  
  Archaeologus non audiebat. Ille in tentorium positus est, mussans, manus amplexus eum quasi insanum haruspicem in pila crystallina intuens. Gutta sudor de naso unctis devolutus in cranium cecidit, ubi maxillam mortui esse debuerat.
  
  Velut lachrymam , Andrea cogitatione .
  
  Festina, Tommy! Circuite eam, ac deinde paulo amplius progrede, dixit Pappas. Vox eius etiam adstrictior sonuit. "Ad sinistram Tommy!"
  
  Securus, kid. Hoc placide faciamus. Puto esse...'
  
  'Faciam,' inquit David, arripiens imperium.
  
  'quid agis?' Eichberg dixit iracunde. 'Crap! Dimitte.'
  
  Pappas et Eichberg aliquot secundis certaverunt, gubernacula rotae in processu pulsando. Facies Davidis rubra erat et Eichberg graviter anhelabat.
  
  "Cavete!" Andreas exclamavit in screen prospexit. Imago bacchatur.
  
  Subito moveri desiit. Eichberg dimissus regitur et David retro cecidit, se in templo secans angulum monitoris feriens. Sed tunc magis sollicitus erat de eo quod modo viderat, quam in capite reciso.
  
  'Hoc tibi, haedus,' Eichberg dixit: 'inaequale humus est.'
  
  'Crap. quare non dimisisti? Clamavit David. 'Currus subvertit'.
  
  "Tantum occlusum" Eichberg reclamavit. 'Risis omnia.'
  
  Andreas ambos silentium esse increpuit.
  
  Desine disputare! Non omnino deficiebat. Spectare.' Ostendit tentorium.
  
  Iratus adhuc, duo viri monitorem accedunt. Brian Hanley, qui extra ut instrumenta aliqua exisset et in brevi pugna funem deiecisset, propius etiam commotus est.
  
  'Cogito,' inquit, 'sibi res figere posse.' Si omnes funem simul trahemus, probabiliter possumus in vestigia eius roboti recipere. Si nimis leniter traheremus, omnes sumus. Faciamus, trahemus illum et haerebit.'
  
  'Non laborabit,' inquit Pappas: 'funem trahemus.'
  
  'Nihil habemus quod perdamus, si recte temptamus?'
  
  Instruxit uterque funem ambabus manibus tenens, quam proxime foraminis quam maxime. Hanley funem strictum traxit.
  
  'Mea ratione trahe quantum potes'. Unus duo tres!'
  
  Quatuor simul eorum dilabi. Subito nimis laxare in manibus videbatur.
  
  'Crap. Vertimus eum.
  
  Hanley funem trahens servavit usque ad finem venit.
  
  'Recte dicis. Crap! Paenitet, Pappas...'
  
  Archaeologus adulescens in molestia avertit, paratus aliquem aut aliquid prae se verberare. Clavam levavit et monitorem ferire incipiebat, fortasse in talione pro sectis duobus minutis ante consecutus est.
  
  Sed Andreas propius accessit ac tum intellexit.
  
  Nec.
  
  Credere hoc non possum.
  
  Quia numquam in eo credidi? numquam putabam te posse esse.
  
  Transmissio e robot in screen mansit. Cum remulco traherent, Freddie ante funem erigi iussit. In alia positione, nullo cranio intercluso, imago in screen ostendit mico alicuius quod Andreas primo intelligere non potuit. Tunc sensit trabem ultrarubram esse reflexionem super superficiem metallicam. Notarius putavit se videre in ore serrato quod capsula ingens apparuit. In summo, figuram videri se putavit, sed non certus erat.
  
  Is qui certus erat Pappas, aspexit, mesmerizavit.
  
  Est ibi professor. Hoc inveni. Inveni tibi...'
  
  Andreas ad professorem conversus et picturam sine cogitatione accepit. Illa suam primam reactionem temptabat, quicquid erat - mirum, gaudium, culmen longae inquisitionis, dedicationis, motusque solitudo. Ante tres ictus tulit senem actu intuens.
  
  nulla vox in oculis erat, tantumque cruoris ex ore manabat, barba decurrens.
  
  Accurrit ad eum Brian.
  
  'Crap! Eum ex hic nobis adipisci. Non spirat.'
  
  
  67
  
  
  
  INFERIUS ORIENTALIS
  
  EBORACUM NOVUM
  
  
  Decembris 1943
  
  
  Yudel adeo esuriit ut vix reliquum corpus sentire posset. Omnes sciebant se per plateas Manhattan incedere, in angiportis et angiportis hospitari, non diu in uno loco commorari. Semper erat sonus, levis, vel vox terrentis, et fugeret lacera mutata veste, quod solum erat. Excepto in Istanbul commoratione, solas domos sciebat speluncam esse ubi cum suis et sentinam degebat. Puer enim, chaos, strepitus, et lumina Novi Eboraci erant terroris saltu, periculi plena. Fontes publicos hausit. Uno loco mendicus temulentus puerum pede praeteriens apprehendit. Postmodum tristis ex circum angulum exclamavit. Figura eius admonuit Yudel de monstro lampadico-ferendo, quod eos quaesivissem dum sub gradibus in domo Iudicis Rath latitabant. Cucurrit celare.
  
  Sol occubuit hora diei tertiae suae Novi Eboraci, cum fessus puer in acervum stercororum in angiportu sordido angiportu collapsus est. Supra ipsum animantia replebantur crepitu lebetum et patinarum, argumentorum concubitus, vita. Yudel debet paulisper conscientiam perdidisse. Ubi advenit, aliquid per suam faciem reptans. Noverat etiam quid esset antequam oculos aperiret. rat ei non curabat. Iter suum fecit ad vilia eversa, ubi panem siccum olfecit. Magna pars erat, nimium magna portat, sic rat avide comedit.
  
  Yudel repit in nugas et arripit can, digitos fame trementes. Conjecit ad rat et desiderabat. Mus breviter eum perstrinxit, deinde ad manducandum panem rediit. Puer manubrium fractum umbellae arripuit et cum ea murem minabatur, quae tandem cucurrit quaerens viam faciliorem ut famem suam expleret.
  
  Puer fragmentum panis veteris apprehendit. Os suum avide aperuit, sed postea clausit et in gremio suo panem posuit. pannum sordidum de fasciculo traxit, caput operuit, et pro munere panis benedixit Dominum.
  
  "Baruch Atah Adonai, Eloheinu Melech ha-olam, ha motzi lehem min ha-aretz". 10
  
  Modo ante ostium in angiportum aperitur. Senex rabbi ignarus a Yudel, testatus puerum pu- rat. Cum famelicus panem ex ore audiret, lacrima maxillam devolvebat. nunquam quicquam simile viderat. De hac fide non fuit desperatio vel dubitatio.
  
  Rabbini intueri puerum diu perseveraverunt. Synagoga eius pauperrimus erat et vix satis pecuniae invenire poterat ut eam aperiret. Quam ob rem ne ipse quidem intellexit.
  
  Cum comederet panem, statim obdormivit Yudel inter putridum purgamentum. Et non evigilavit donec tolleret eum diligenter sensit Rabbi, et portavit eum in synagogam.
  
  Foculus senex aliquot noctes frigora servabit. Videamus ergo, rabbi cogitatio.
  
  Dum pueri sordida vestimenta removent et solum solum lodicula eum tegunt, Rabbini chartam caeruleam viridem invenerunt quam ministri Yudel in Ellis Island dederunt. In charta, puer Raymundus Kane notus est cum familia in Manhattan. Invenit etiam involucrum in quo scriptum erat hebraice;
  
  Pro filio meo Yudel Cohen
  
  Non legetur donec mandatum tuum bar mense Novembri 1951
  
  
  Rabbini involucrum aperuerunt, sperantes hoc illi identitatis pueri sensum daturum. Perculsus et confusus ab eo quod legebat reliquit, sed sua persuasione confirmavit omnipotentem puerum ad ianuam misisse.
  
  Foris nix graviter cadere coepit.
  
  
  68
  
  
  
  Epistola Josephi Cohen ad Yudel . filium suum
  
  Vena,
  
  Die Martis 9 Februarii 1943
  
  Carus Yudel,
  
  Has lineas properandas scribo, spe affectionis quam erga te habemus aliquid vacuum, quod tua correspondente urgente et imperitia relinquitur. Multum animi commotionis ostendens nunquam fui, mater optime novit. Ex quo natus es, coacta propinquitas spatium, in quo incarcerati sumus, praecordia rodebat. Dolet me quod numquam te vidi in sole ludere, et numquam te. Aeternus nos in fornacem iudicii finxit, quae difficilia tolerare nobis demonstravit. Est ad vos quod facere non potuimus.
  
  Paucis momentis fratrem tuum quaerebimus nec revertemur. Mater tua rationem non audit, et illam solam ibi dimittere non possum. Intellego me ad certam mortem ambulare. Per tempus hanc epistulam legeris, tredecim annorum eris. Ipse te rogabis qua dementia parentes tuos in hostium arma protinus duxisti. Intentio epistolae huius est, ut de hac quaestione ipse respondeam. Cum adoleveris, scies quaedam esse facienda, etiam si sciamus eventus contra nos esse.
  
  Tempus breve est, sed habeo tibi magnum aliquid dicere. Custodes rei sacri fuerunt per saecula, membra familiae nostrae. Haec est cerea quae nascenti tuo interfuit. Infortunato casu, hoc nunc una res nos fatemur nullius esse pretii, quam ob rem mater tua me cogat in periculum venire ad fratrem servandum. Tam insipiens erit sacrificium quam vita nostra. Sed non sapio. Non fecissem, nisi relictus esses. Fidem tibi habeo. Cur haec lucerna tanti momenti sit, tibi velim exponere, sed verum est, nescio. Tantum scio missionem meam esse ut illum incolumem servet, missio quae a patre ad filium in generationes transmissa est, et missio, quam defeci, cum tot vitae meae aspectibus defecissem.
  
  candelam invenire, yudel. Hoc ad medicum sumemus qui fratrem tuum in Hospitali Am Spiegelgrund custodit. Si adiuvabit saltem libertatem fratris tui emere, eam simul quaerere potes. Sin minus, Omnipotentem precor ut te incolumem conservet, et tempore hoc legas, bellum tandem confectum sit.
  
  Est aliquid aliud. Perexiguae reliquiae magnae haereditatis, quae tibi et Elan significata est. Officinas quae nostrae familiae pertinebant in manibus Nazis. Rationes argentariae quas in Austria habuimus, publicatae sunt. Conclavia nostra combusta sunt in Kristallnacht. Sed, feliciter, aliquid tibi relinquere possumus. Fundum familiae repentinae in ripa in Helvetia semper habuimus. Eam paulatim supplevimus, itinera per duos vel tres menses conficientes, etsi quod nobiscum portavimus pauci erant franci Helvetii centum. Your mom and I enjoyed our little trips and often mansi there for the weekend. Non fortuna circiter quinquaginta milia marcarum, sed educatione tua adiuvabit et officium, ubicumque es, committitur. Pecunia ad rationem numeratam in Credit Suisse, numero 336923348927R, in nomine meo creditur. Procurator argentariae tesseram rogabit. Hoc est 'Perpinianum'.
  
  Id omne. Orationes tuas dic cotidie et lucem Torah ne abneges. Domum tuam et populum tuum semper honora.
  
  Aeternus Benedictus, qui solus est Deus noster, universalis praesentia, verus iudex. Iubet me et ego praecipio tibi. Ipse te incolumem servet!
  
  Pater tuus,
  
  Iosephus Cohen
  
  
  69
  
  
  
  HAKAN
  
  Tamdiu retinuit quod cum tandem invenisset, nihil aliud timebat. Tunc metus subsidio conversus est, subsidio quod tandem gravissima larva carere posset.
  
  Putabatur postridie mane fieri. Omnes prandent in tabernaculo triclinio. Nemo quicquam suspicaretur.
  
  Decem abhinc minutis ante suggestum tentorii triclinii reptabat et eum fixit. Simplex fabrica, sed potentissima, fucata. Essent supra sine suspicione. Paulo post se explicare Allah.
  
  Non certus erat si post explosionem designaret. Venient fratres, et opprimet parvulos milites superbos. Qui utique superfuerant.
  
  Aliquot horas statuit expectare. Tempus daturum se ad suum opus perficiendum. Nullam non justo ex.
  
  Bushmen recordare, cogitabat. Simia aquam inuenit, sed tamen eam non reduxit.
  
  
  70
  
  
  
  KAIN TURRES
  
  EBORACUM NOVUM
  
  
  Die Mercurii 19 Iulii 2006 23:22.
  
  
  'Tu quoque, compar,' dixit invalidus, plumbarius flavos. 'Non curo, num laboro necne, solvi.'
  
  'Amen ad illud', 'PLUMBARIUS PLUMBARIUS constat cum cauda caudae'. Aureus uniformis tam arcte in eum sedit ut a tergo erumpere videretur.
  
  "Fortasse melius hoc modo, edixit custodes consentientibus illis. "cras venis et hoc est, non inpediunt meam vitam stupri. Duo ex meis aegrotant, et non possum quemquam quaerere post te duos. sine matricula sine baculo extra baculum post octavam vesperi.
  
  'Nescis, quam gratus simus,' dixit Flavus. 'Qualibet fortuna, altera mutatio huius quaestionis curam habere debet. Non placet figendi fistulas rumpi.'
  
  'Quid est? Exspectate, inquit, milites. 'quid narras fistulas rumpere?'
  
  'Hoc modo. Defecerunt. Idem factum est in Saatchi et Saatchi. Quis hanc causam tractavit, Benny?
  
  'Ludovicum Pigtails' puto, pinguem dixit.
  
  ' Guido Magnus Ludovici. Deus salutaret eum.'
  
  'Amen huic'. Bene, te postea, servus. Bonum noctis.
  
  'Nonne ad Spinatum iremus buddy?'
  
  'Numquid stercore in silva gerit?'
  
  Duo plumbarii colligebant vasa sua et pervenerunt ad ianuam.
  
  'Exspectate,' inquit, 'milites, momento magis magisque soliciti.' Quid Louie Pigtails factum?
  
  'Scis, inquit, casum huius modi fuisse. Nocte quadam, ob tumultum aut aliquid in aedificio ingredi non potuit. Ita fistulae exhauriendae pressae sunt et erumpentes inceperunt, et, scitis, ubique faecem esse stupri ubique.
  
  "Ita ... sicut fucking Vietnam.
  
  'Dude, numquam pedem in Vietnam, recte? Pater meus ibi erat.'
  
  "Pater tuus lxx lapidatus est."
  
  Sermo est, Louie cum pigtails nunc est Bald Louie. Cogita quomodo cacata carta ista fuit. Spero nihil illic nimis pretiosum, quod cras omnia fusca erunt.'
  
  Custodes respexerunt ad monitorem centralem in lobby. Subitis accensis in cella 328E flavescentibus crebris emicabat, significans problema esse cum aqua vel organo gasi. Aedificium tam callidum erat ut dicere posset tibi cum periisse calceos tuos.
  
  Compressit directorium ad reprimendum situm 328E. Ubi intellexit ubi esset, palluit.
  
  'Perdemus', hoc est tabulatum in tabulato tricesimo octavo.
  
  'Male multum, huh buddy?' PLUMBARIUS dicitur pinguis. 'Sane sum plenus supellectile corio Van Gongs.'
  
  'Wang Gong? Quae est infernum! Aliquam nec elit nulla. Haec Van Gogh. Deus. Scis.'
  
  'Scio quis sit. artifex Italicus.'
  
  Van Gogh Germanus erat, et tu moron. Discamur et accedamus ad Spinatum antequam claudant. Hic ego pereo.'
  
  Praesides, qui amator artis erat, affirmare Van Gogh actu Batavica non laboravit, quia eo momento meminerat se picturam a Zann in conclavi conventui pendentem esse.
  
  ' Guys, paulisper morate,' dixit ut post mensam receptam exivit et post plumbarios cucurrit.
  
  
  Orville in sella praesidentiali tabulata flopped, dominus sella fere numquam usus est. Putabat se ibi somnum capere, omnibus tabulis mahoganiis circumdatus. Quamprimum ex adrenalino impetu se recepit, quod ante aedis tutelam securitatis, lassitudinem et dolorem in ulnis super eum iterum ablutum est.
  
  'Perdamne', 'ego numquam decedendum putavi'.
  
  'Magnum officium persuades guy', Orville. Gratulor, Alberte, extrahere summum gradum instrumenti sui, e quo commentariolum removit.
  
  'Proclive est ut huc accedas,' inquit Orville, caestus ingentes, qui fascias manus obtexit. 'Bene est quod mihi codicem inire potuistis.'
  
  'Sit scriptor committitur. Puto nos circiter dimidiam horam habere priusquam statuunt aliquem mittere ad nos inspiciendum. Hic, si intus non valemus, fere quinque plus momentis habebimus antequam ad nos perveniant. Orville, monstra viam.'
  
  Prima decuria simplex erat. Systema programmatum est ut solum manus recognoscant Raymundi Kane et Jacobi Russell. Sed cimex habebat commune omnibus systematibus qui in codice electronico nituntur, qui multum informationis utitur. Et palmam totum vestigium est, utique totum notitiarum fasciculum. In opinione peritorum, codicem in memoria ratio deprehendere facile erat.
  
  'Bim-bam, hic primus,' Albert dixit dum laptop suum claudit ut lumen aureum in velamento nigro inluminatum et grave ostio depressum apertum.
  
  'Albert... Iniuriam esse intellegunt', dixit Orville, ostendens aream circa laminam ubi sacerdos vertitorium ad aperiendum operculum ut ad ambitus systematis perveniret. ficum.
  
  'Numeror in eo.'
  
  'Tu es kidding'.
  
  'Mihi crede, bene?' dixit sacerdos, tendens in sinum suum.
  
  Telephonum mobile insonuit.
  
  'Putasne utilem esse ad phone nunc respondendum?' Orville petivit.
  
  'Concedo,' inquit sacerdos. Suspendit.
  
  Orville ostium apertum impulit et in angustum, velatum atrium quod ad Kine elevatorem privatum ducebat, intraverunt.
  
  "Miror quod genus trauma homo habet ire per tot muros se claudere post" Albertum dixit.
  
  
  71
  
  
  
  MP3 file recepta per Desertum Iordanem Police ab Andrea Otero scriptor digitale commentariis post calamitatem expeditionis Mosis.
  
  QUAESTIO: Gratias tibi volo pro tempore ac patientia tua, domine Kane. Id difficillimum evadit. Profecto intellego quomodo singula vitae tuae acerbissima communicasti, sicut fugam e Nazis et adventu tuo in Iunctus Civitas. Haec incidentia realem humanam altitudinem ad publicam personam tuam addunt.
  
  
  RESPONDEO: Mea puella, non est sicut tu verberas circa rubum antequam me roges quid scire vis.
  
  
  Q: Magnus, quisque mihi consilium dare videtur quomodo officium meum facere.
  
  
  A: Paenitet. Perge quaeso.
  
  
  Quaeritur: D. Kane, intellego valetudinem tuam, agoraphobiam tuam, aerumnosis eventus in infantia tua causatum esse.
  
  
  A: Hoc est quod doctores credunt.
  
  
  Quaeritur: In chronologico ordine perseveremus, licet aliquas adaptationes facere debeamus cum colloquium radiophonicum emittitur. Vixisti cum Rabbi Menachem Ben Shlomo usque ad aetatem.
  
  
  A: SIC. Rabbi, sicut mihi pater. Cavit me etiam si esuriret. Propositum vitae meae dedit, ut vires in me reperire possem, ut timores superaret meos. Plus quam quadriennium accepit antequam exire et penitus cum aliis hominibus exire potui.
  
  
  Quaeritur: Verum factum est. Puer, qui ne in oculis quidem alium respicere poterat sine terrore impetus factus est unus omnium maximorum fabrum in mundo...
  
  
  A: Hoc solum accidit propter amorem et fidem Rabbi Ben Shlomo. Gratias ago pie, quod me in tanti viri manus tradidisti.
  
  
  Q: Tunc factus es multimillionaire et tandem philanthropista.
  
  
  A: Malo non de ultimo loco disserere. Non valde commodus sum de opere caritatis meo loquentes. Semper sentio amo suus 'nunquam satis est.
  
  
  Q: Ad ultimam quaestionem eamus. Quando sciebas te communem vitam ducere posse?
  
  
  A: numquam. Cum hoc morbo laboratum est omni vita mea, mea charissima. Sunt dies boni et mali dies.
  
  
  Quaeritur: Curris negotia tua cum pugno ferreo, et est summa 50 500 turmae Fortunae. Puto te dicere plures dies bonos fuisse quam malos. Tu quoque uxorem duxi, et filium habuisti.
  
  
  A: Ius est, sed de vita mea personali malim loqui.
  
  
  Quaeritur: Uxor tua discessit et abiit ad habitandum in Israel. Ea est artifex.
  
  
  A: Illa picturas quasdam pulcherrimas pinxit, tibi persuadere possum.
  
  Quaeritur: Quid de Isaac?
  
  
  A: Erat magna. Aliquid speciale.
  
  
  Interroga: domine Kane, cogitare possum quam difficile sit tibi loqui de filio tuo, sed hoc magni momenti est, et velle pergere. Praesertim cum videas vultum tuum. Patet quod eum valde amasti.
  
  
  A: Scis quomodo mortuus est?
  
  
  Quaeritur: Scio eum esse unum ex oppugnatione in Turres geminas victimarum. Ac per quattuordecim, fere quindecim horas colloquiorum, intellego mortem eius aegritudinis tuae reditum urgere.
  
  
  A: Rogo te Iacob ut nunc ingrediar. Volo te discedere.
  
  
  Quaestio: D. Kane, profunde cogita te vere loqui de hoc velle; debes. Non ibo ad te bombardas cum vili psychologia. Sed fac quod optimum tibi videtur.
  
  
  A: averte taenia, puella. cogitare volo.
  
  
  Interroga: domine Kane, tibi gratias ago pro colloquio continuando. Cum paratus sis...
  
  
  A: Omnia mihi Isaac. Statura erat, gracilis et formosissima. Vide in photo eius.
  
  
  Q: Risum habet nice quod.
  
  
  A: Puto te velle. Nam erat similis. Veniam mallet quam veniam petere. Vim et energiam reactoris nuclei habuit. Et omnia, quae fecit, ipse fecit.
  
  
  Q: Omni reverentia difficile est accipere sententiam de eo qui natus est ad talem fortunam.
  
  
  A: Quid dicam pater? Omnipotens dixit David prophetae, "Filius eius erit in aeternum". Post tantam amoris ostentationem, verba mea... Sed video te modo me lacessere conaris.
  
  
  B: Ignosce mihi.
  
  
  A: multa vitia Isaacus, sed facili tramite unus erat. Numquam invitus sollicitus eat. Oxonii operam dedit, in quam in universitate nihil adiuvi.
  
  
  Quaeritur: Et ibi occurrit Dominus Russell, estne recte?
  
  
  A: Studuerunt macroeconomicae simul, et postquam Iacob studia perfecit, Isaac illum mihi commendavit. Subinde Jacob factus est dextera mea.
  
  
  Quaeritur: Positio quam vis videre Isaac.
  
  
  A: Et quas numquam suscipit. Cum esset infantulus...
  
  
  Quaestio: Nunc colloquium continuamus.
  
  A: Deo gratias. Ignosce mihi, quod movearis in hac memoria. Puer tantum erat, non undecim maior. Quodam die venit domum cum cane in platea invenit. Iratus sum valde. Non amo animalia. Placetne tibi canes mi?
  
  
  Q: Multum.
  
  
  A: Bene ergo videris. Turpe erat mixtus, sordidus, et tres tantum pedes habebat. Videbatur sicut fuerat in plateis ad annos. Sola res sensibilis cum tali animali est auferre illud et finire passionem suam. Haec ad Isaac dixi. Et aspexit me, et dixit, Tu quoque in platea lecta es, pater. Rabbini putas finem passionis imponere?
  
  Quaeritur: Oh!
  
  
  A: sensi internam et metum et superbiam. Hic puer erat filius meus! Permissum ei sum ut canem servaret, si causam eius suscepisset. et fecit. Creatura vixit annis quatuor.
  
  
  Q: ante te intelligere videor.
  
  
  A: Etiam cum puer esset, filius meus sciebat se in umbra mea vivere noluisse. Postrema die ad colloquium ivit Cantor Fitzgerald. Erat in 104th area turris septentrionalis.
  
  
  Quaeritur: Visne paulisper manere?
  
  
  A: Nichtgedeiget. satin sum, carus. Isaac vocavit me mane die Martis. Aspiciebam quid in jos fiebat. Non omnia cum ipso loqui, ideo mihi non occurrit ut ibi esset.
  
  
  Quaeritur: Bibe aquam, quaeso.
  
  
  A: telephonum sustulit. Dixit, Pater, ad Centrum Mundus sum. explosio facta est. Valde timeo.' Expergiscimini. Consternatus sum. Puto increpuisse eum. Non memini quid dixi. Dixit mihi: "Decem minuta ad te pergere conabar". Retis onerari debet. Pater te amo'. Dicebam ei tranquillitatem manere, me auctoritates vocare. Nos eum inde exibimus. "Pater scalas descendere non possumus. Solum infra nos cecidit, et ignis per aedificium diffunditur. Valde calidus est. Et hoc erat. Viginti quattuor annos natus erat. [Longe mora.] Telephonum intueor, digitis digitis percutiens. non intellexi. Intermissus nexus. Puto brevem ambitum in cerebro meo illo momento fuisse. Reliquum diei funditus a memoria mea obliteratum est.
  
  
  Quaeritur: Num aliud didicisti?
  
  
  A: Utinam sic esset. Postero die chartas de reliquiis nuntios aperui. Tunc vidi imaginem photographicam eius. Erat ibi in acre, gratis. desiluit.
  
  
  Quaeritur: O Deus meus. Paenitet me, Mr Kane.
  
  A: Non sum talis. Flammas atque aestus intolerabiles fuisse necesse est. Vires invenit fenestras frangere et fata eligere. Forte illo die moriturus erat, sed quomodo ei nullus erat nuntiaturus. Fatum suum ut homo accepit. Mortuus est fortis, volans, magister decem secundorum in aere erat. Ego his omnibus annis finem habui consilia.
  
  
  B: Deus meus, terribilis est.
  
  
  A: Haec illi omnia. Haec omnia.
  
  
  72
  
  
  
  KAIN TURRES
  
  EBORACUM NOVUM
  
  
  Die Mercurii 19 Iulii 2006 11:39 a.m.
  
  
  ' Certus esne aliquid recordari?'
  
  'Amen dico vobis. circum me fecit et deinde in paucis numeris impugnatur.'
  
  'Non potest sic ire. Sunt adhuc circiter sexaginta centesimas compositiones perficiendas. Da mihi aliquid tibi. Aliquid.'
  
  Erant iuxta ostia elevator. Circulus haec disceptatio certe magis implicata erat quam prior. Dissimilis tabulae palmae print agitatae, simplex machinarum instar numerorum keypad erat et paene impossibile erat seriem numericam brevem ex quavis magna memoria extrahere. Albertus ad portas elevatores aperiendas, funem longum, crassum in tabulae introitus connexum, intendit codicem resilire methodo simplici sed inhumana utens. In sensu latiore hoc constabat ut computatorium ad omnem compositionem possibilium tentandam cogeret, ab omnibus zeris ad omnes novem, qui satis diu capere possent.
  
  "Tres minutas ad attollentem hunc ingrediendum habemus", alterum saltem sex minutas minutas capiet pro computatorio ad seriem viginti digiti emendam. Hoc est, dummodo interim non fragorem, quia omnem potestatem CPU mutavi ad decryption progressio.
  
  Ventilabrum in laptop inferna crepitum faciebat, sicut centum apes in capsa calceamento decepta.
  
  Orvillius memorari conatus est. se convertit ad faciem muri, et aspexit in custodia sua. Non plus quam tria secunda praeteriit.
  
  "Ego eum decem digitis circumscribere," dixit Albert.
  
  'Certus es?' Orvillius dixit conversus.
  
  ' Absolute. Non puto nos aliam optionem habere.
  
  'Quam diu eam accipere?'
  
  'Quatuor minuta,' inquit Albertus, timide mentum scalpit. 'Speamus ne hoc ultimum compositum sit, quod eos venientes audire possum.'
  
  In altero ANDRON, aliquis ostium valvabat.
  
  
  73
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Die iovis XX mensis Iulii 6:39 sum.
  
  
  Primum cum Talon Canyon octiduum ante venissent, aurora maxime dormientium membra expeditionis occupaverat. Earum quinque, sub sex pedibus harenis et saxis, nunquam iterum evigilabunt.
  
  Alii mane frigus inhorruit sub stragulis suis camouflage. Intuiti sunt ubi horizon debuit et solem oriri exspectaverunt, aer frigidus in infernum convertens diem calidissimum in Iordania aestate quadraginta quinque annis tenuit. Solliciti subinde annuerunt, ac per se ipsos terrebant. Omnis enim miles, noctis vigilia gravissima est; et unus cum sanguine in manibus, hoc est, quando manes occisorum veniant in aurem insusurrant.
  
  Medius inter quinque requiescit subterraneus et tres rupes custodientes, quindecim volvitur in saccis dormientibus; fortasse cornu sonitum requirebant, quod Professor Forrester eos ante lucem e lecto surgere solebat. Sol ortus est 5:33 sum, et cum silentio salutatus est.
  
  Circa annum 6:15 a.m., eodem fere tempore quo Orville Watson et pater Albertus in VESTIBULUM Kine turrim intraverunt, primus expeditionis socius ad resipiscens fuit factus Nuri Zayit. Calcavit Rani adiutorem suum et exivit foras. Ut primum ad triclinium pervenit, incepit instante capulus utendo lacte densato pro aqua facere. Non multi lactis aut suci casus remanserunt, ut bibebant homines ad supplendum inopiam aquae et nullus fructus erat, ita solus cocus potuit facere omelettes et ova diripienda. Mutus senex omnem industriam suam et pauculos apii superstitionis in farinam effudit, communicans, ut semper, artibus coquinariis.
  
  Harel in tentorio infirmario se ab Andreae amplexu liberavit et ad Professorem Forestium perrexit. Senex piscinae dolori iunctus est, sed condicio tantum peioratur. Medicus dubitavit multo longiorem illam noctem esse. Concutiens caput ad cogitationem depellendam, rediit osculo Andream excitare. Cum se invicem blandirentur et parum loquerentur, ambo se amare coeperunt sentire. Tandem se vestierunt et ad triclinium iverunt ut pranderent.
  
  Auceps, qui modo cum Pappas tentorium communicaverat, in melius incepit diem, et erravit. Putans omnes qui in tentorio militum dormirent, elapsus est et Albertum telephonicum satellitem appellavit. Iuvenis respondit et impatiens eum rogavit ut viginti minuta revocaret. Auceps suspensus, vocatus tam brevis levatus fuit, sed anxius quod tam cito iterum fortunam experiri vellet.
  
  David Pappas, paulo ante dimidium praeteritum sex expergefactus Professorem Forresterum visitare perrexit, sperans se melius futurum esse, sed etiam sperans culpam se removere quod ex somnio noctis noctis in quo solus archaeologus relictus erat. cum arca tandem lucem conspexit.
  
  In tentorio militis, Marla Jackson, e culcitis suis, dorsum imperatoris sui amantisque tegebat - numquam dormivit cum in legatione erant, sed subinde clam simul ad intelligentiam iverunt. Mirata est quid Africanus cogitabat.
  
  Dekker unus erat ex iis, quibus mortuorum flatus aurora attulit, qui crines in dorso ejus collo steterunt. In momento vigiliae inter duas continuos noctes, putabat se signum in screen frequentia scannere, sed nimis celeriter collocare. Subito exilivit et imperare coepit.
  
  In tabernaculo Raimundi Kane, Russellus bullas suas exposuit et eum hortatus est ut pill rubeum saltem acciperet. Invitus Cain consensit et tunc exspuit cum Russell non quaereret. Mirum in tranquillo sensit. Denique tota propositio sexaginta octo annorum fietur.
  
  Modestiore in tabernaculo Tommy Eichberg nasum suum prudenter digitum admovet, fundum eius impingens, ad balneo quaesivit Brian Hanley. Suo auxilio indigebat ut partem terebrae destinaret. Octonos pedes muri conscendere debebant, sed si desuper terebrata perpendicularis pressionis aliquantulum reducere possent et manu lapides tollere. Si celeriter operarentur, horis sex perfici possent. Utique, quod Hanley nullibi comparuit, non profuit.
  
  Hukan vero vigiliam suam aspexit. Superiore hebdomade locum optimum elaboravit unde ut bonam totius situs sententiam caperet. Iam milites mutare exspectabat. Exspectatio idonea ei iusta denique. Vitam omnem expectavit.
  
  
  74
  
  
  
  KAIN TURRES
  
  EBORACUM NOVUM
  
  
  Mercurii die 19 mensis Iulii anno 2006 11:41 sum.
  
  
  7456898123
  
  Computatorium codicem in duobus minutis secundis quadraginta tribus prorsus invenit. Hoc faustum fuit, quod Albertus calculavit quam diu vellet custodes ostendere. Ostium in fine ANDRON fere simul ac ostium elevator aperuit.
  
  'Illud!'
  
  Duae custodes et tristis in andronem torculantem sclopis instructam ingressi sunt. Haud nimis placebant omnes tumultus. Albertus et Orville ad elevatorem ruerunt. Sonum pedum currentium per tapete audiebant et videbant manum extensam ad tentandum et elevatorem sistendum. Omissa paucis digitis.
  
  Janua clausa crepuit. Foris togas custodes voces audirent.
  
  'Quomodo aperis hanc rem?' tristis petivit.
  
  "Non longe". Ad elevatorem hoc operandum, speciali clavem debes. Sine qua nemo potest transire.
  
  'Activate ratio exigentiae de quo dixeratis mihi.'
  
  Ita, domine. Confestim. Sicut piscem figens in dolio.
  
  Orville sensit cor teri dum ad Albertum convertit.
  
  'Perdemus, ad nos perveniunt!'
  
  Sacerdos risit.
  
  'quid infernum apud te geritur? Ascende aliquid, - exsibilatur Orvill.
  
  "Iam habeo. Cum Kayn Tower intravimus hoc mane systema computatorium, impossibile erat clavem electronicam ingredi in systemate eorum qui elevatorem fores aperit".
  
  'Impossibile damnati' constat Orvillium, qui non ab aliquo verberari, sed hoc casu in omnium firemarium matrem cucurrit.
  
  'Magnum speculatorem esse potes et certe paucas cautelas nosti... sed unum desideras quod magna piratica indiget: extra thecam cogitas', Alberte dixit. Brachia post caput quasi in conclavi suo conlocavit. Cum fores claudantur, fenestris uteris. Vel in hoc casu mutas ordinem, qui determinat situm elevatoris, et ordinem areae. Innocens moventur qui non obstructus est. Iam computatorium Kayn putat elevatorem in tabulato tricesimo nono loco tricesimo octavo esse.
  
  'Quid ergo?' inquit Orville, sacerdotis iactantia leviter angebatur, sed etiam curiosus.
  
  "Bene, mi amice, in hoc genere condicionis omnes casus in hac urbe causa sunt elevatores ut ad ultimam tabulam in promptu descendant et fores aperiant".
  
  Eo ipso momento, post brevem horrorem, elevator surgere coepit. Foris custodes perculsi clamores exaudire poterant.
  
  'Sursum deorsum sursum est', 'Orville' inquit 'in medio nubis piperistae disinfectant plaudentes manus.' Genius es.
  
  
  75
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Die Jovis 20 Iulii 2006 6:43 sum.
  
  
  Perdix non paratus erat iterum vitam Andreae periclitari. Telephonum satellitem adhibens sine cautione insaniebat.
  
  Quod non convenit alicui cum experientia, ut idem error bis. Hoc tertio erit.
  
  Prima nocte priore. Sacerdos e libro precationis suspexit tamquam quadrigis effossionis e spelunca emersit, corpus semimortuum Professoris Forrester portans. Andreas ad eum cucurrit et narravit ei quod factum fuerat. Notarius dixit se pro certo fuisse in cista auream in spelunca occultatam esse, et auceps nihil amplius dubitavit. Inter tumultuosos tumultuosos per nuntium, Albertum appellavit, qui explanavit se ultimo tempore tentaturum ad informationem de globo terroristis et Haqan circa mediam noctem Novi Eboraci, horis post diluculum in Jordane. Vocatio prorsus tredecim secundis duravit.
  
  Alterum factum est ante illud mane, cum Fowler festinavit et vocavit. Haec vocatio sex secundis duravit. dubitabat scanner tempus determinare unde signum esset.
  
  Tertia vocatio debebatur in sex minutis et dimidia.
  
  Alberte, propter Deum ne me demittas.
  
  
  76
  
  
  
  KAIN TURRES
  
  EBORACUM NOVUM
  
  
  Die Mercurii 19 Iulii 2006 11:45 a.m.
  
  
  'Quomodo putes se illuc venire?' Orville petivit.
  
  'Cogito in abi- gam adducturum et e tecto rapere, fortasse ad fenestras vitreas et omnia quae cacas mittent.'
  
  ' abi- team pro duobus inermibus latronibus ? Noli putes hoc simile uti piscina ad duos mures capiendos.'
  
  Aspice aliam viam, Orville: duo hospites in munus privati paranoidis multimillionaire proruperunt. Laeti esse debes quod in nobis bombam non demittet. Nunc sit amet mi elit. Solum unum esse cum accessu ad hanc aream, Russell computatorium tutissimum habere debet.
  
  "Noli mihi dicere quod postquam omnia huc perreximus, in computatorium suum non licet"!
  
  'Non dixi'. Dico hoc tantum me accipiam saltem alterum decem secundis.'
  
  Albertus sudor a fronte abstergitur, deinde manus super tincidunt volitant. Optima piratica in mundo etiam in computatorium irrumpere non poterit si servo cum non cohaereat. Haec fuit illis quaestio ab initio. Omnia conati sunt invenire computatrum Russell in network in Kayn. Hoc fieri non potuit quia ex ratione systematis computatores in hac tabula ad Kayn turrim non pertinebant. Ad mirationem eius, Albertum didicit non solum Russell, sed etiam Kine computatoribus usos esse, qui interreti et per 3G chartas inter se conexi erant, duo ex centenis milibus quae in New York tempore operabantur. Sine hac notitia vitalis, Albert decennia perscrutans per duos computatores invisibilis potuit.
  
  Plures quam quingentas dollarias solvendi dies ad usum broadband, nedum vocat, Albertum putaverunt. Coniecto nihil est cum decies valet. Praesertim cum homines tales in sinu tenere possis tam simplici stropha.
  
  "Me successit" sacerdos dixit ut velum ex nigro in caeruleum candidum mutatum, systema satus indicans. "Quinquam hoc disci progressum reperire?"
  
  Orville per femoralia et solum limaturam scrinii in Russell eleganti et eleganti officio divulgavit, folders evellens et in tapete iactans. Nunc furens imaginibus ex muro rupit, tutum quaesivit, et extrema cathedrarum argenteis litteris apertis scidit.
  
  'Similis nihil est quod hic quaeramus,' inquit Orville, unam cathedras Russelli pede impellens ut iuxta Albertum sedere posset, fasciae manuum sanguine iterum obtectae sunt, et facies rotunda pallida erat.
  
  'Paranoides canis filius'. Et modo loquebantur ad invicem. Nullae externae sodales. Russell alio computatorio uti debet ad negotium suum currendum.
  
  "Iordanem adsumet eum".
  
  'Auxilionem tuum postulo. Quid quaerimus?'
  
  Aliquanto post, postquam singulas tesseras inire cogitabat, Orville reddidit.
  
  'Vtilis est'. Nihil est ibi. Quod si esset, iam delesset.'
  
  Quo magis cogito. Exspecta, inquit Alberte, arrepto mico non maiorem quam gummi manducationem e sacculo eius emittens eumque linamentis in CPU computatorii ita incidit ut cum duris eiectiis recidat. 'Parvum programma in hac mica sinet te extrahere informationes e partitionibus deletis in dura coegi. Inde proficisci possumus.'
  
  ' Fabulosus. Quaerite Netcatch.
  
  'Recte!'
  
  Cum parvo tumultu, index quattuordecim fasciculorum apparuit in fenestra programmatis quaerendi. Albertus omnia simul aperuit.
  
  "Haec files HTML sunt. Servata websites.
  
  'Aliquid cognoscis?'
  
  Ego eos servavi. Hoc est quod servo colloquia voco. Terroristae numquam inter se email cum impetum moliuntur. Quisquis stultus scit hanc epistulam per viginti vel triginta servitores ire posse antequam ad destinatum locum perveniat, sic numquam nosti qui nuntium tuum aspicit. Quod faciunt, omnibus in cella eandem tesseram liberam rationem tribuunt ac scribent quicquid opus est ut inscriptionem electronicam mittat. Libet scribere ad te, nisi tota cellula terroristarum inter se colloquentium. Inscriptio numquam missa est. Hoc nusquam te capiet, quia uterque terroristarum eadem ratione utitur ac...
  
  Orville paralyticus stetit ante velum, ita obstupuit ut paululum oblitus respirare posset. Inexcogitabile, quod nunquam cogitaverat, subito coram oculis ejus apparuit.
  
  'Improbe est,' inquit.
  
  'Quid rei est, Orville?'
  
  'I... mille ac mille rationum omni septimana trucidabunt'. Cum tabellas ex telae server imitamur, textum solum servamus. Si non fecerimus, imagines celeriter duras activitates nostras implebunt. Turpis effectus est, sed legere adhuc potes.
  
  Orville ostendit digito ligato ad screen computatrum ubi Maktoob.com colloquium inter terroristas e-mail fiebat, ostendens globulis coloratis et imaginibus quae ibi non essent, si unus e lima detruncaretur et salvaretur.
  
  'Initium aliquem in Maktoob.com ex navigatro in hoc computatorio Albert. Imagines in memoria cella remanserunt, quamvis eam peractam deleverunt. Et ut ad Maktub...
  
  Albertus ante Orville intellexit vel finire potuit.
  
  "Quisquis hic fuit, tesseram cognoscere debet."
  
  Constat Orville.
  
  Haec Russell, Albert. Russell hakan est.
  
  Illo momento ictus sonuit, fenestram magnam frangens.
  
  
  77
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Die Jovis 20 Iulii 2006 6:49 sum.
  
  
  Aspectus eius diligenter speculatus est. Novem secundis ante tempus constat, inopinatum accidit.
  
  Albertus dictus.
  
  Sacerdos ostium ad canyon adit ut telephonicum vocet. Macula caeca erat quod miles, a meridie rupis spectans, videre non poterat. Momentum vertit in phone, telephonum sonuit. Statim auceps scivit falsum esse aliquid.
  
  'Alberte, quid accidit?'
  
  In fine versus, plures voces quiritare audivit. Conatus est auceps instar quid ageretur.
  
  'Inseretur!'
  
  'Magistros vocare debeo!' Vox Alberti distans sonuit, quasi telephonum ad aurem non haberet, 'Hoc vere magnum est. Res est securitatis nationalis.'
  
  'Dixi tibi quod fucking phone stillabunt'.
  
  Ego lente ibo et manum meam ponam et colloqui. Si quid suspectum me vides, mitte me.
  
  Haec est ultima admonitio. Iacta eam!'
  
  "Antonius," vox Alberti, par erat et clara, in earpecia tandem posuit. "Potesne me audire?"
  
  'Ita, Albert'.
  
  Russell hakan est. Confirmatus. Cave-'
  
  Intermissus nexus. Sensit auceps undam concussa super corpus lavare. ad castra se convertit, inde omnia obscura sunt.
  
  
  78
  
  
  
  INTRA CENATORIUM, QUADRAGESIMAE, QUADRAGESIMAE, ANTE QUADRAGESIMAE
  
  Andreas et Harel substiterunt ad ostium tentorii triclinii, videntes David Pappas ad eos currentes. Pappas tunicam cruentam gerebat et confundi visus est.
  
  'Medice, medicus!'
  
  Respondit Harel, "Quid infernum, David?
  
  Hoc est professus. In mala figura est.'
  
  David cum Andrea et Doc ad ientaculum ivit ut apud Forrester moraretur. Sola res quae dirutionem muri retardavit ad arcam acquirendam erat condicio Forresteri, quamvis Russell opus prioris noctis continuare voluisset. David cavitatem aperire recusavit donec professor occasionem recuperandi et se adiungere noluit. Andreas, cuius sententia Pappas in pejus ac peius per hosce horas fuerat, suspicatus est Forrestrium solum exspectasse ut tandem exiret.
  
  'Bine'. Doc ingemuit. Tu perge, Andrea. Nullum sensum utrique nostrum praeterire ientaculum est. Recurrit ad infirmariam.
  
  Nuntius celeriter intra tabernaculum triclinii aspexit. Zayit et Peterke levaverunt ad eam. Andrea coquum mutum et adiutorem eius probaverunt, sed soli homines ad tabulas eo tempore sedentes erant duo milites, Alois Gottlieb et Ludovicus Maloney, qui e scutulis suis edebant. Andreas miratus est quod duo tantum ex eis essent, quod milites simul prandium habere solent, unum tantum specularium ad meridiem mediae horae relinquens. Nam prandium tantum temporis ibidem milites simul vidit.
  
  Cum Andreas de societate eorum non curaret, statuit eam redire et videre an Harel posset adiuvare.
  
  Etsi scientia mea medica est tam limitata, probabiliter togam valetudinariam habere retrorsum.
  
  Tunc Doc conversus clamavit et dixit, "Do mihi beneficium, accipe mihi magnum capulus, bene?'
  
  Andreas uno pede in utrem tabernaculum adhaesit, optimam viam excogitare conatur, ne aestuosi milites, qui super cibaria simiarum gibbosi erant, in Nuri Zayit paene ingruat. Coquus medicum ad infirmariam recurrentem videri debet quod Andream repositorium cum duobus poculis capulus instantis et laminam tosti tradidit.
  
  'Instar capulus in lacte dissolutum, estne rectum, Nuri?'
  
  Mutus risit et parvipendens, culpam suam non esse dicens.
  
  'Scio. Fortasse hac nocte aquam e lapide scaturentem videbimus et haec omnia biblica. Certe gratias.
  
  Tarde, cum certo non fuderit capulus quod sciebat se non esse maxime ordinatam in mundo hominem, quamvis numquam clare fateretur, ad infirmariam se contulit. Nuri eam ab ostio triclinii agitatam adhuc rident.
  
  Et tunc factum est.
  
  Andream sensit quasi gigas manus eam a terra levavit et sex et dimidii pedes in aerem proiecit antequam dorsum eius iaceret . Sensit acrem dolorem in brachio sinistro et horrorem horribile sensum in pectore et retro. Conversa modo tempore vidit millia minutas panni ardentis de caelo cadentes. Puta fumi nigri restabat ex duobus secundis ante tabernaculum triclinii. Alti superne fumum cum aliis miscere videbantur, fumum multo nigriorem. Andreas non potuit instar sicco unde esset. Illa pectus sensim tetigit ac perspexit tunicam suam in liquore calido et lento coopertam.
  
  Accurrit doc.
  
  "Satisne salves?" O Deus, purus es, carus?'
  
  Andreas Harel sciebat vociferantem, cuius vox longe a sibilo in aures Andreae sonabat. Medicus perscrutans collum et brachia sensit.
  
  'Meum pectus'.
  
  'Esne bene. Suus 'iustus capulus.'
  
  Andreas caute surrexit et vidit eam totam super se capulus effundere. Dextra eius lanceam adhuc tenebat cum sinistra lapidem percussit. digitos movit, plus dolet illa timens. Feliciter nihil fractum est, sed tota eius pars sinistra paralysi videbatur.
  
  Cum complures expeditiones sodales ignem utentes harenae situlis exstinguere conati, Harel vulnera Andreae curando intendit. Notarius secat et corradit in parte sinistra corporis sui. Capilli et pellis in dorso eius leviter combustae sunt, et aures sonabant assidue.
  
  'Huritatio per tres ad quattuor horas abibit', Harel dixit, stethoscopium suum in sinum suum bracae ponens.
  
  'Me paenitet...' Andreas dixit, paene clamans, nesciens. Clamavit.
  
  'Nihil habes quod paenitet'.
  
  'Ille nuri... mihi capulus attulit. Si intrassem ut tollerem illum, iam mortuus essem. Rogare potui eum ut exiret et fumum cigarette mecum. animam suam salvam reddere possem.'
  
  Harel ostendit circumstant. Ambo tabernaculum utrem et plaustrum escarium inflantur - duae explosiones separatae simul. Quattuor homines in nihilum nisi cinerem redacti sunt.
  
  Solus qui aliquid sentire debet canis est filius qui fecit.
  
  'Nolite solliciti esse domina, habemus' inquit Torres.
  
  Ansgarius ille et Jackson crura trahebant. Hoc in medio plateae prope tentoria collocaverunt, ceteri vero expeditionis contuentes, quod videbant credere non valentes.
  
  
  79
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Die Jovis 20 Iulii 2006 6:49 sum.
  
  
  Manum ad frontem auceps levavit. Illa cruentus erat. Explosio plaustrorum eum in terram misit et caput in aliqua re percussit. Surgere conatus est et caput in castra reduxit, telephonicum satellitem adhuc in manu tenens. In media visione caeca et fumi nebula, vidit duos milites sclopis accedentibus ad se ostendentibus.
  
  Tu, fili canis!
  
  Ecce, telephonum adhuc tenet in manu.
  
  'Hoc est quod explosiones proficisci solebas, nothus erat?'
  
  Sclopetum petat eum in caput ferire. In terram corruit, nec calciamenta nec alia corporis ictus sensit. Ille multo ante.
  
  
  'Ridiculum hoc,' Russell vociferatus est, iungens catervam circum Patrem Fowlerum: Dekker, Torres, Jackson, et Alric Gottlieb ad militem, Eichberg, Hanley, et Pappas in relin- qua civium.
  
  Andrea adiuvante Harel assurgere temptavit et adire catervam minarum facierum fuligine nigrae.
  
  'Id non ridiculum est, domine,' Dekker dixit telephonium satelles Fowler iactare. "Ille habuit cum eum invenimus prope plaustrum escarium. Per lustratorium, scimus eum brevem telephonicum hoc mane fecisse, unde iam eum suspicati sumus. Loco ad prandendum, dignitates nostras suscepimus et eum servabamus.'
  
  'Iustum est...' Andreas coepit, sed Harel in brachio suo trahit.
  
  ' Quietam. Non adiuvabit, insusurravit.
  
  Prorsus. Quid dicere volui, hunc esse telephonicum arcanum quo utitur ad CIA contactum? Non optime est innocentiam tuam defendere, inepte.
  
  Hoc telephonum est. Certe aliquid quod in hac expeditione non licet, sed non satis est accusare hunc hominem ordinandi bombinges", Russell dixit.
  
  'Fortasse non phone domine. Sed vide quid in chartophylacio invenimus. '
  
  Alciati chartophylacium perditum in conspectu eorum jactavit. Exinanita erat, et ima tegumento avulsa est. Basi agglutinata erat cellula secreta cum vectibus parvis quasi marzipanibus.
  
  Hoc est C4, Mr Russell, Dekker continuavit.
  
  Delatum est omnibus anhelitum. Alricus deinde pistol traxit.
  
  ' Ille porcum fratrem meum occidit. In stupri cranio glans mittam,' inquit, ira amens.
  
  'Satis audivi,' dixit mollis sed fidens vox.
  
  Aperuit circulus, et accessit Raimundus Kine, od corpus sacerdotis. Et incumbebat una figura in nigro et alia in albis.
  
  Intelligo quid hic fecerit quid fecerit. Sed haec missio nimis diu morata est, nec amplius differri potest. Pappas, quaeso, ad laborem redi et parietem destrue.'
  
  "Domine Cain, id facere non possum nesciens quid hic agitur," respondit Pappas.
  
  Brian Hanley et Tommy Eichberg arma traiecerunt et ambulaverunt ut iuxta Pappas starent. Ne vaccae quidem eas bis aspiciebant.
  
  'Mr Dekker?'
  
  Domine? quaesivit magnum Africanum.
  
  Ostende quaeso auctoritatem tuam. Argutiae tempus abit.
  
  'Jackson,' inquit Dekker, significans.
  
  Miles eam M4 levavit et tres delevit.
  
  'Iocari debes', Eichberg questus est, cuius nasus magnus rufus erat duorum digitorum e rostro sclopelli Jackson.
  
  Hoc est iocus, mel. Ambulando incipe aut novum asinum tuum iaciam.' Jackson telum ominis metallicis premet.
  
  Caeteris neglectis, Cain Harel et Andream adiit.
  
  'Vos, iuvenes dominae,' id voluptatis fuit, ut in vestris officiis dinumerare possitis. Dominus Dekker in Behemoth reditum tuum spondet.
  
  'quid narras?' ululavit Andream, qui, non obstante audiendo problemata, nonnulla quae Cain dixisset, sustulit. Damna, filius canis. Arcam extrahunt paucis horis. Donec cras maneam. Debes mihi.'
  
  'Ais' quod piscator vermem debet? Cape eas. Oh, et fac relinquunt aequis quae geris. Interroga notario ut discus transire cum imaginibus eius.
  
  Dekker secessit Alricum et tacite ei locutus est.
  
  'Eos cape.'
  
  'Bullshit. Hic manere volo et cum sacerdote agere. Fratrem meum,' inquit German, occidit, sanguineam oculos.
  
  Vivet adhuc ille, cum redibis. Nunc fac ut tibi dixi. Torres faciet tibi gratus et calidus.'
  
  'Male, Colonel. Iter hinc ad Aqaba et dorsum saltem tres horas accipit, etiamsi in Humvee summo cursu agimus. Si torres ad sacerdotem accesserit, non erit aliquid de eo tempore quo recipiam.'
  
  Crede mihi, Gottlieb. Hora eris.'
  
  Quid est, domine?
  
  Dekker eum graviter aspexit, angebatur in parendi tarditate. Orthographiam rebus oderat.
  
  Sarsaparilla, Gottlieb. Et fac cito.
  
  
  80
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Die Jovis 20 Iulii 2006 7:14 am.
  
  
  Sedens in postica sede H3, Andrea conniventibus oculis frustra pulverem coercere conatus est, qui per fenestras irruit. Cibus explosio plaustri fenestris currus efflavit et in ventosas comminuit, et quamvis Alric aliqua foramina cum taenia ductus et paucas tunicas coagmentavit, tam celeriter laboravit ut harenam in aliquibus locis adhuc obtinuit. Harel questus est, sed miles nihil respondit. Gubernaculum ambabus manibus tenebat, articulos albos et os temporis. Ipse ad os canyonum in tribus minutis minutis tantum transierat, iamque in acceleratore gradiebatur quasi vita sua in eo consisteret.
  
  "Non erit molestissimum iter in mundo, sed saltem domum regredimur" Doc dixit manum Andreae coxam inponere. Andreas arcte manum pressit.
  
  Quid ille facit, doc? Cur explosives in brevitate sua habuit? Dic mihi quod plantaverunt super eum, dixit iuvenis notario paene orando.
  
  Medicus propius incumbebat ut Alric eam audire non posset, quamquam dubitabat se aliquid audire super machinae strepitum et ventum impulit ad tempus fenestras operit.
  
  'Nescio, Andrea, sed ad eum explosivae.'
  
  'Quomodo scis?' Andreas quaesivit, oculos subito gravis.
  
  'causam dixit mihi'. Postquam audistis milites loquentes cum sub eorum tentorio esses, venit ad me auxilium cum consilio furioso ut aquarum conflaret.'
  
  'Doc, quid narras? Scisne?'
  
  Venit huc propter vos. Ille iam semel vitam tuam servavit, et secundum exemplar honoris, quod homines sui similes vivant, credit se tibi auxilio esse quoquo tempore indigeat. Certe, propter rationes non satis intelligo, qui te in hoc primo loco ademit. Voluit efficere in expeditione aucupium.'
  
  'Quare ideo Cain vermem nominavit?'
  
  ' Etiam. Pro Kaine et eius populo tu modo fuisti ad Fowlerum regendum. Omne mendacium ab initio fuit.'
  
  Et quid nunc fiet ei?
  
  'Obliviscatur de eo. Interrogent illum, deinde evanescet. Et antequam aliquid dixeris, ne cogites quidem de reditu illo.
  
  Res publica notario obstupuit.
  
  'Quid, doc?' Andrea detraxit fastidii eam ex. "Cur non indicasti, postquam per omnia fuimus?" Iurasti te nunquam iterum mentiri me. Iurasti cum amorem fecimus. Nescio quomodo tam stultus essem...'
  
  'Multum loquor.' Lacrima ad maxillam Harel devolvitur, sed cum perstaret, vox eius ferrea erat. Alia eius missio a mea est. Mihi sic fuit alia una ex illis expeditionibus stolidarum, quae subinde eveniunt. Sed auceps scivit illud verum esse posse. et si ita esset, sciebat se de eo aliquid facturum esse.'
  
  Et quid? Omnes nos canite?
  
  'Nescio quis hanc mane explosionem distulerit, sed mihi crede, non fuit Antonius Fowler.'
  
  'Sed non dixisti.'
  
  Harel dixit, 'non potui aliquid dicere quin me inde donarem,' Harel dixit aspiciens. meae, auguror.'
  
  Quid de Forrester? Hic fuit patiens tuus et ibi dereliquisti eum.
  
  Hoc mane Andreas. Nam justo ante. Annos aegrotavit, scis hoc.
  
  Andreas movit caput.
  
  Si Americanus essem, Praemium Pulitzer vincerem, sed quo pretio?
  
  'Non possum hoc credere. Tantum mors, tanta vis, omnia propter ridiculum museum petia.
  
  'Fulcher non exposuit tibi? Multo magis in dubio est Harel... Hammer retardavit.
  
  'Improbe est', inquit, 'per rimas fenestrae prospiciens. 'Nihil hic'.
  
  Vehiculum ad abruptum accessit.
  
  'Heus Alric, quid agis?' Andreas dixit. Quid cessamus?'
  
  Magnus Germanus nihil dixit. Tardissime, claves ex ignitionis accepit, manum admovit, et e Hummer egressus, ianuam impulit.
  
  'Crap. Non audent,' inquit Harel.
  
  Andreas timorem in oculis doctoris vidit. Alrici vestigia in arena audiret. Accessit ad Harel latus.
  
  'Quid agitur, doc?'
  
  Ostium apertum est.
  
  'Exi,' inquit Alrik frigide, vultum impassivum.
  
  Harel dixit, "Non potes facere," inquit Harel, non movens unctionem. " Imperator tuus cum Mossad inimicos facere non vult, hostes pessimos habemus".
  
  Ordo est ordo. Exi foras.'
  
  'Non haec'. Dimitte saltem, quaeso.
  
  Germanus manum ad balteum imposuit et pistolam latam e holster extraxit.
  
  ' Novissimo tempore. Egredere de curru.
  
  Harel Andream intuens, fato suo renuntiavit. Illa parvipendens vectorem apprehendit manubrium super latus fenestrae ambabus manibus ut e curru exiret. At subito lacertos tendit et, capulo adhuc prensa, crura ei proicit, Alric in pectore ocreis gravibus incutit. Germanus pistol accensus, qui in terram cecidit. Harel primus miles caput vuluit, eum in terra pulsans. Medicus statim exiliens Germanum in facie calce, supercilium incidit et oculum laesit. Doc crus super faciem levavit, ad perficiendum paratus est, sed miles resipuit, crure ingenti manu apprehendit et ad laevam acriter trahebat. Factus est autem sonitus ossis fractis sicut Doc cecidit.
  
  mercenarius surgens conversus. Andreas ad eum appropinquabat, paratus ad percutiendum, sed miles ictu concutere depulso, deformi rubra in maxillam relinquens. Andreas cessit. Cum decidit in arenam, sensit aliquid solidi sub illa.
  
  Nunc Alrik inclinavit Harel. Magnam iubam crispis capillis nigris apprehendit et evulsit, eamque quasi pannum pupa levavit, donec vultus eius proximus esset. Harel adhuc turbatus est ab ictu, sed spectare militem in oculis et exspuit eum.
  
  'Futile, stercore'.
  
  Germanus ad eam respondens, dextram manum levavit, in qua pugionem gladium tenebat. Harel in ventrem immersit, oculis victimae fruens revolutis oculis, et os aperiens, dum respirare certabat. Alric cultrum in vulnere contorsit, deinde duriter evulsit. Sanguis effulsit, et caligas uniformes spargens militis. nauseam pronus cum vultu dimisit medicum.
  
  'Nooo!'
  
  Nunc mercennarius conversus ad Andream, qui in pistola appulerat et salutem capere conabatur. Clamavit totis viribus felis traxitque.
  
  Automatic pistol in manibus insiliit, digitos torpens. Numquam pistol ante accendit et ostendit. Glans antea Germana sibilavit et in ostium Hummer concrepuit. Alricus Germanus aliquid vociferatus est et ad eam irruit. Fere sine vultu, Andreas tres ictus plures accendit.
  
  Una glans omisit.
  
  Alius mitram punctured in Humvee.
  
  Tertium apertum os Germanici feriunt. Momento CC librarum corpore suo Andream appropinquare pergit, manus tamen eius non amplius intenta erat ut ab ea retraheretur et strangularet. Concidit ore, manans nixus loqui, cruor ab ore. In horrore, Andreas vidit iecit complures dentes Germanorum excussisse. Declinavit illa et expectavit, intendens tamen sclopetum suum, etsi non casu puro vulneraret, frustra tamen esset, quia manus eius nimis tremebat et in digitis eius vires nullae erant. Manus eius ab ictu sclopetis vulneravit.
  
  Mori fere minutum Germanicum cepit. Per collum eius ibat glande, destruens medullam spinae, et relinquens eum paralyticum. sanguine suo suffocavit inundans gutture.
  
  Cum Alric iam minari certus erat, Andreas ad Harel, qui in arena cruentis erat, cucurrit. Resedit et caput Doc fovit, vulnus intuens ut Harel inermem manibus suis intus tenere conatus est.
  
  Exspecta, doc. Dic mihi quid faciam. Ego te hinc exeo, etsi iustum est asinum tuum stimulum calcitrare mihi mentiendi.'
  
  Harel respondit voce parva. 'Im super illud. Mihi credite. Ego medicus.'
  
  Andreas ad Harel frontem incubuit. Harel manum suam de vulnere apprehendit et unum notariorum apprehendit.
  
  'Noli dicere illud. Non placet facere.'
  
  Dixi vobis satis mendacium. Volo enim vos ut faciatis mihi aliquid.
  
  'Nomine'.
  
  Minute, volo te in Malleo obtinere et occidens ab hac caprae vestigia pellere. Circiter nonaginta quinque milia passuum ab Aqaba sumus, sed duobus horis ad viam pervenire debebitis. Illa morata est, et contra dolorem risit dente suo. Currus GPS directionem inventor habet. Si aliquem vides, Malleo exi et auxilium petas. Quod te facere volo, exi hinc. Jura ergo mihi quod facturus sis?
  
  'Iuro'.
  
  Harel grimaced in dolor. Brachium eius super Andream omni secundo transeunte solutum est.
  
  Vide, ne verum nomen tibi dixeram. Volo ut facias aliquid aliud pro me. De magna volo te dicere. Nemo hoc fecit.
  
  ' Chedva'.
  
  'Clama'.
  
  'CHEDVA!' Andreas exclamavit, angores et dolores silentia deserti solveret.
  
  Post horae quadrantem vita Chadva Harel in perpetuum decurta est.
  
  
  Sepulchrum in arena nudis manibus fodiendum erat gravissimum quod fecerat Andreas. Non propter laborem cepit, sed propter quid vellet. Quia inanis erat gestus, et quia ex parte, Chedva ob res quas in motu est mortuus est. Sepulchrum leue effodit, et malleolo antennas et circulo lapidum notavit.
  
  Ubi haec perfecit, Andreas Malleum aquam quaesivit, sed parum feliciter. Sola aqua quam invenire poterat erat in ampulla pendentis ex balteo militis. Plenum erat DODRANS. Etiam pileum sumpsit, quamvis eam servaret accommodare cum clavo tuto, in sinu suo reperit. Illa etiam unam tunicarum succinctae in fenestras fractas extraxit et a trunco Hummer fistulam ferream arripuit. Exscidit abstersores et eos in tibiam referta, tunicam suam circa eos involvens ut umbellam exstaret.
  
  Illa igitur ad semitam quam Malleus reliquerat rediit. Infeliciter, cum Harel eam iuraret ut Aqaba rediret, ignarus est glandis errantis quae per tir frontem ivit quia dorsum eius ad raedam erat. Etiamsi Andreas promissionem servare vellet, quod non faciebat, impossibile esset ut ipsa fatigationem mutaret. Quantumcumque quaesivit, asinum invenire non potuit. In tali via saxosa, currus centum pedes sine rota operante ire non potuit.
  
  Andream spectabat ad occidentem, ubi videre poterat languidam lineam viae principalis inter dunes prolabentem.
  
  Aqaba ad solem meridianum nonaginta quinque milia, prope sexaginta ad viam regiam. Paucis saltem diebus ambulandum est in 100 gradu caloris spe quam aliquem inveniam, et ne aquam quidem sex horis satis habeo. Nec me deperire conanti prope invisibilem viam invenire, vel filios canino nondum Arcam cepisse, ac me hinc abeuntem censuisse.
  
  Ad orientem spectabat, ubi adhuc recentia Hammer vestigia erant.
  
  Octo milia passuum in eam partem erant vehicula, aqua et ungula centuriae, quae ambulabat putavit. Ut taceam totum fasciculum hominum qui me mortuum esse volunt. Pros? Adhuc facultas ad discum meum recipiendum et sacerdotem adiuvandum. Nescio quomodo, sed experiar.
  
  
  81
  
  
  
  cripta cum reliquiis
  
  Vaticanum
  
  
  tredecim ante diebus
  
  
  'Visne aliquam glaciem ad hanc manum?' Sirin rogat. Auceps e sinu sudarium arripuit et circa articulos suos ligavit, qui ex pluribus incisis cruentis erant. Frater Cecilio vitato, qui pugnis destruxerat, adhuc angulum sarcire conabatur, ad caput Foederis Sanctae Aucupis accessit.
  
  'Quid a me vis, Camilo?'
  
  'Volo te reddere, Antoni. Si revera existit, locus Arcae hic adest, in loco munito centum quinquaginta pedes infra Vaticanum. Nunc tempus non est hoc in manibus nefas spargere mundum. Mundus eius existentiam nedum noverit.'
  
  Ad superbiam Sirin frendebat auceps, et quisquis supra se erat, fortasse etiam ipse Papa, qui arcae casum posse arbitrabatur. Quod Sirin eum rogavit multo plus quam simplex missio fuit; instar cippum in omni vita premebat. Pericula erant inaestimabilia.
  
  ' servabimus,' institit Sirin. 'Scimus exspectare'.
  
  Adnuit auceps.
  
  Itur ad Iordanem.
  
  Sed ipse etiam consilia sua facere potuit.
  
  
  82
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Die Jovis 20 Iulii 2006 9:23 am.
  
  
  'Excita, padre'.
  
  Tarde convalescens auceps, ubinam esset nescius. Solus totum corpus graue nouerat. Manus movere non poterat, quia ansgaris super caput erant. Mani- cii quodam modo muro canyon affixi erant.
  
  Aperiens oculos, hoc confirmavit, tum identitas eius qui eum excitare conatus est. Turres ante eum steterunt.
  
  Lata risus.
  
  'Scio me intelligere te,' inquit miles Hispanice, 'malim lingua mea loqui. Ita multo melius subtilius agere possum.'
  
  'Nihil de te argutum' sacerdos Hispanice dixit.
  
  Erras, padre. E contra, una ex iis quae me nobilem in Columbia fecerunt, quomodo natura me semper adiuvit. Amicos habeo qui operantur mihi.
  
  "Itaque scorpiones in Miss Otero dormientis sacculi posuistis" dixit Fwler, manicis sine torribus notis removere conatur. Frustra erat. Canyon muro affixi sunt cum clavo ferreo in saxum impulsi.
  
  Agnosco opera tua, padre. Sed quamvis difficile trahis, haec manici non movebunt,' inquit Torres. 'Sed recte. Libellum tuum Hispaniense bitch assequi volui. Non opus est. Nunc igitur exspectandum est amicum nostrum Alrik. Puto nos reliquit. Ludere debet cum duabus amicae meretricis tuis. Spero utrumque futuit antequam eorum capita percuteret. Sanguis tam difficile est ut uniformis.
  
  Praecipitator colaphos, ira caecatus, se continere non potest.
  
  'Venite huc, Torres. Huc venisti!'
  
  'Heus heus! Quid factum est?' Turres dixit, Aulonis os furore perfruens. 'Amo te videntem pissed off. Amici mei amabunt eam.
  
  Sacerdos in partem Turribus monstrabat. Tumulus erat haud procul a pedibus Fowler in arena, cum pluribus rubris figuris transcurrentibus.
  
  'Solenopsis catusianis. Non Latine scio, sed scio illas formicae graves esse sicut infernum, padre. Valde felix sum unum ex collibus tam prope invenisse. Ego diligentes eos opere spectans et non vidi rem suam facere in tempore longo.
  
  Turres emissa et tulerunt lapidem. Stans, lusit saxo paulisper, deinde restitit paucis gradibus.
  
  'Sed hodie padre extra laborare videntur. Amici mei tales dentes habent ut tibi non credas. Sed id nulla est. Optima pars est, cum in te pungunt aculeum, et venenum injiciunt. Ecce ego ostendam tibi.
  
  Et brachium suum retractavit et levavit genu quasi cadum baseball, deinde proiecit petram. Ille tumulum destruens vertice percussit.
  
  Tamquam si furor rubeus in arena revivisceret. Centum formicarum e nido volaverunt. Turres paulum recesserunt et alium saxum, hoc tempore in arcum iecerunt, ut medium inter Fowlerum et nidum appulit. Ad momentum rubra congeries concrevit, ac deinde in petram irruit, eamque sub ira evanescit.
  
  Turres etiam tardius recesserunt et aliam petram eiecit ab Fowler pede et dimidio. Formicas iterum lapidem transversum movebat, donec missa non amplius octo digitorum a sacerdote facta esset. Auceps insecta crepitante audiebat. Foedum et horrendum sonum erat, sicut aliquis bracteas quassat schedulam plenam utrem galerum.
  
  Motus utuntur ad seipsos ducendos. Nunc alium lapidem propius ad me mittet ut me moveat. Si id facio, pereo, percupio.
  
  Atque id ipsum factum est. Quartus lapis ad pedes Fowleris cecidit, eumque formicae statim invadunt. Paulatim ocreae Fowler in formicae mari opertae sunt, quae secundo maiorem crescerent, sicut formicae magis e nido emerserunt. Turres plura formicas saxa iaciebant, quae multo vitiosiores fiebant, quasi nidore oppressi fratres augeret ulciscendi sitim.
  
  'Confiteor, padre'. Habes,' inquit Torres.
  
  Miles alium saxum proiecit, iam non in terra, sed ad caput Fowleris. Duobus digitis periit, et incidit in undam rubeam, quae quasi turbo irato movetur.
  
  Torres iterum incumbens et lapidem minorem elegit, qui ei facilius erat. Diligenter intendit et excanduit. Lapidem sacerdotem in fronte percussit. Luctatus est auceps cum dolore et stimulo ad movendum.
  
  'Serius aut citius discedes, padre'. Cogito sic mane consumere.
  
  Iterum se inclinavit, telam quaerens, sed dum ambulatio-talkie crepitantibus ad vitam desistere coactus est.
  
  'Torres', Dekker auscultat. Ubi irrumabo es?'
  
  'Curo sacerdotis, domine.'
  
  Alrico dimitte, mox redibit. Pollicitus sum, et, ut Schopenhauer dixit, vir magnus suas promissiones tanquam leges divinas tractat.'
  
  InteUige, domine.
  
  'Refer ad Nidum'.
  
  'Hanc reverenter, domine, non vicissim nunc.'
  
  'Quamquam debitam reverentiam, si in Nidum non appares in secundis triginta secundis, inveniam te et pellem vivam'. Auditis?'
  
  'Intelligo, Colonel.'
  
  'Libenter audio'. Consummatum est.'
  
  Turres radiophonicum in balteo suo ponebant et retro lente ambulabant. Audisti eum, padre. Post explosionem, tantum quinque ex nobis relicti sunt, ut ludum nostrum duas horas differre debebimus. Cum rediero, eris apud te pessimum. Nemo ad illud diu sedere potest.'
  
  Auceps spectavit ut Turres flexum in canyon prope ostium circumdederunt. Non diu sublevetur.
  
  Multae formicae in ocreis suis crus paulatim escendere coeperunt.
  
  
  83
  
  
  
  AL QAHIR METEOROLOGICUS INSTITUTUM
  
  CAIRO, AEGYPTI
  
  
  Die Jovis 20 Iulii 2006 9:56 am.
  
  
  Nondum decem mane erat, et tunica iunior astrologus iam madefacta erat. Mane in telephonum factus est, opus alterius faciens. Erat summa aestatis temporis, et omnes qui aliquem reliquerant et in litore Sharm el-Sheikh erant, varios se expertos esse simulabat.
  
  sed una opera differri non potuit. Bestia appropinquabat nimis periculosa.
  
  Quid enim velut millesimus dies ex quo lectiones confirmavit, officialis telephonum sustulit et aliam regionem vocavit quae praesagio ictus esse existimabatur.
  
  'Portus Aqaba'.
  
  "Salaam alaikum, hoc est Jawar Ibn Daoud ab Instituto Meteorologico Al Qahira."
  
  "Alaikum salaam Jawar, hoc est Najjar". Etsi duo homines numquam convenerunt, in telephonum duodenique inter se locuti sunt. "Posne me paucis minutis revocare?" Sum vere hoc mane occupatus.
  
  'Audi me', hoc interest. Mane hoc mane ingentem aeris molem animadvertimus. Valde calidus est et viam tuam petere.
  
  'Simun? Siccine vadis? Infernum vocabo uxorem meam et dic ut lauandi e lauandi causa.'
  
  'Melius te circum iocari desine. Haec una maxima umquam vidi. Est in summo. Maxime periculosum est.'
  
  Astrologus in Cairo portumaster paene audire potuit in altero lineae finem deglutire. Sicut omnes Jordaniani, didicit simun colere ac timere, procellam quae in circulos instar turbo movetur, in velocitatibus usque ad 100 millia passuum per horam et temperaturas 120 graduum Fahrenheit. Quisquis infortunatus satis testem simun in plena vi foris statim periret in cardiacis comprehensionibus ob intensum calorem, et corpus omni umore spoliatum relinquens corpus inane et desiccata, ubi homo paulo ante paulo ante fuerat. . Fortunate tempestatum modernorum praenoscere satis temporis ad cavendum togatis dederunt.
  
  ' Intelligo. Habesne vector? 'quaesivit portus dominus', nunc plane sollicitus.
  
  Paucis horis ante desertum Sinai reliquit. Puto modo Aqaba transiturum esse, sed in excursus pascetur et per solitudinem tuam centralem explodet. Appellare debebis quemlibet ut nuntium emittere possint.'
  
  'Scio quomodo opera retiaria', Javar. Gratias tibi.'
  
  Just fac nemo ante noctem, purus? sin minus, mumia mane colliges.'
  
  
  84
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Die Jovis 20 Iulii 2006 11:07 am.
  
  
  David Pappas caput in foveam ultimo tempore terebro impulit. Spatium in muro circiter sex pedes latum et tres cubitos et semis altum, et propter aeternitatem, cameram cellae in altera parte parietis non corruit, quamvis levis tremor effecit. tremulis. Nunc lapides manu tollere possent, ne seorsum traherent. Aliam rem legere ac postponere, cum admodum paucae essent.
  
  ' Hoc duas horas accipiet Dominus Kine.'
  
  Descenderunt billionaire ad speluncam media hora ante. In angulo stetit ambabus manibus post tergum, quod saepe faciebat, sicut vigilantes et relaxare videbantur. Raimundus Cain timebat descendere in foveam, sed solum rationabiliter. Hoc parato animo totam noctem peregit, nec solitam premant pectoris timorem. Pulsus eius vivificatus est, sed non plus solito sexaginta et octo annos natus qui primum balteum in sede sua accinctus erat et in specum deposuit.
  
  Non intellego cur ita sentio. An quia prope sum arcae quae me hoc modo sentio? aut angustus uterus me bene fervidus lenit et consolatur?
  
  Russel ad eum ambulavit et insusurravit quod opus esset ut iret et aliquid e tentorio suo tolleret. Adnuit Caine, suis cogitationibus distractus, sed superbus se a suo Iacobo studio liberasse. Dilexit eum tanquam filium et gratus fuit pro sacrificio, sed vix recordari potuit momento quo non erat in altera parte cubiculi, paratus praebere manum vel consilium praebere. Quam patiens iuvenis cum eo.
  
  Quod si non pro Jacobo, hoc nihil unquam factum esset.
  
  
  85
  
  
  
  Transumptum communicationis inter turbam Behemoth et Jacobum Russell
  
  Die 20 Iulii 2006
  
  
  MOSES I: Behemoth, Moyses 1 hic est. Potesne me audire?
  
  
  BEHEMOTH: Behemoth. Salve Mr Russell.
  
  
  MOSES 1: Salve Thomas. Quid agis?
  
  
  HIPPO: Scis, domine. Sortes caloris sunt, sed, ut opinor, nos, qui in Hafnia nati sunt, numquam satiari possunt. Quomodo auxilium i?
  
  
  MOSES 1: Thomas, Mr. Kine 609 media hora indiget. We have to organize an emergency collection. Gubernatori dic quam plurimum cibus apud eum sumat.
  
  
  BEHEMOTH: Domine, vereor ne fieri non possit. Modo nuntium accepimus a Portu Auctoritate Aqaba nobis nuntiantes gigantem procellam moveri per aream inter portum et locum tuum. Negotiationem aeris omnes suspenderunt usque ad 18:00.
  
  
  MOYSES 1: vellem tibi, Thoma, aliquid mihi declarare. Estne emblema portus Aqaba vel Industriae in navi tua?
  
  
  HIPPO: Industria, domine.
  
  
  MOSES I: Cogitavi ita. Cetera. Nonne tu me audies, cum dixi tibi nomen hominis qui 609-BA eget?
  
  
  BEHEMOTH: Hmm, etiam domine. Mr Cain, domine.
  
  
  MOSES I: Recte, Thoma. Tunc benignus sis, ut quod tibi mandavi sequaris, vel tu et tota navis huius navis operabitur per mensem. Manifestus sum?
  
  
  BEHEMOTH: Clarissime, domine. Planum statim ad te caput.
  
  
  MOSES I: Semper Felix, Thomas. Complevit.
  
  
  86
  
  
  
  X UKAN
  
  Laudans nomen Allah, Sapiens, Sanctus, misericors est, qui eum de inimicis suis victoriam reportare permisit. Hoc fecit, humi genuflexus, stolam albam gerens, quae totum corpus suum tegebat. Phialam aquae ante ipsum.
  
  Ut aqua sub metallo cutem attigit, annulum suo graduationis inscripto. Hoc donum fuit fraternitatis. Deinde manus ad primos lavit, locis inter digitos contractis.
  
  Dextra ille cucurbitula, pudenda nulla re umquam attigit, et aquam haustam arripuit, os eius ter fortiter lavit.
  
  Replevit iterum palmam aqua, attulit ad nares, et attractus fortiter purgando nares fecit. Rituale ter iteravit. Sinistra manu aquam, arenam, et bitumen emundavit.
  
  Sinistra manu iterum usus, digitos madefacit et nares extremum reiecit.
  
  Et levavit manum suam, et attulit ad faciem suam, et humiliavit eam in tinguendum in pelvim, et ter lavit faciem suam a dextra aure ad sinistram.
  
  Inde a fronte ad jugulum ter.
  
  Excubias exuit et bracchia a dextra primum, deinde sinistra, a carpo usque ad cubitum acriter abluta est.
  
  Palmis madens, caput a fronte ad occipitium cervicem terit.
  
  udo indices digitos in aures haesit, post aures lotis, ac pollices lobos.
  
  Denique utrosque pedes ad talos lavit, incipiens a dextro pede et inter digitos lavandos facit.
  
  " Fraxinus hadu an la ilaha illa Allah wahdahu la shara lahu wa anna Muhammadan "abduhu wa rasuluh", ardenter recitavit, principale fidei suae principium efferens nullum esse Deum nisi Allah, cui non est aequalis, et Muhammad suum esse. servus et nuntius.
  
  
  Hoc ritu perfecit ablutio, qui initium vitae suae tamquam jihadis bellator declaravit. Iam paratus erat occidere et mori pro gloria Allah.
  
  sclopellum arripuit, brevi risu se praebens. Ille tormenta plani audire poterat. Sed tempus erat.
  
  Solemni gestu, Russellus tabernaculum reliquit.
  
  
  87
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Die iovis 20 iulii 2006. 13:24.
  
  
  BA-609 Gubernator erat Howell Dux. Per viginti tres annos volans, 18,000 horas in varias aircrafts in omnibus tempestatibus possibilibus volavit. Nivis in Alaska et tempestas electrica in Madagascar supervixit. At ille numquam percepit verus timor, ille frigoris sensus, qui globulos tuos torrivis facit, et guttur tuum arescit.
  
  Vsque ad hunc diem.
  
  In serena serena bene visibilitate volavit, omni stillicidio virtutis suae e tormentis expressa. Planum non erat velocissimus aut optimus volavit, sed certe maxime iocum erat. Percutere 315 mph et tunc sublimiter in loco sicut nubes volitant. Omnia perfecta iret.
  
  Submisit oculos ad reprimendam altitudinem, esca coniecturam, et distantiam uenit. Aspiciens iterum, cecidit maxilla. Aliquid apparuit in horizonte quod prius non fuerat.
  
  Primo murus harenae centum pedes altus videbatur et duorum milium latum. In eremo plures terminos dedit, Dux primo quod vidit adhuc. Paulatim res mobiles esse intellexit, ac tam celeriter fiebat.
  
  Canyon video praemisit. Crap. Gratias ago Deo quod decem minutas ago. Id esse simun me admonuit.
  
  Eum planum tolleret saltem tria minuta ad terram, et murus aberat minus quam viginti quinque milia passuum. Celerem calculum fecit. Simun aliud viginti minuta ad canyon acciperet. Helicopter conversionis modum pressit et statim retardari tormenta sensit.
  
  Saltem facit. Tempus erit hanc avem deserere et in minimum spatium quod invenero exprimito. Si etiam dimidium eorum quae dicunt de vera ...
  
  Post tres et dimidium minuta, BA-609 gb exposuit in plano loco inter castra et situm effossionis. Dux machinam avertit et, primum in vita sua, per ultimam securitatem non molestus eundo percepit, sed in plano quasi bracae suae succensa iit. Circumspexit, et nemo vidit.
  
  omnibus notum esse debeo. Intra hanc canyon, hanc rem non videbunt donec triginta secunda abeant.
  
  Cucurrit ad tabernacula, etsi nesciebat si intra tentorium erat tutissimus locus. Subito figura alba indutus ad eum ambulavit. Mox cognovit quis esset.
  
  Hi Mr Russell. Nata te video fieri, Dux dixit, timidus sentiens. 'Non vidi te...'
  
  Russell viginti pedes a me abfuit. Eo momento, gubernator animadvertit Russell pistillum in manu habere et in vestigio mortuum esse.
  
  'Mr Russell, quid agitur?
  
  Princeps nihil dixit. Ille pectus gubernatoris simpliciter intendit et tres ictus velox incendit. Et stabat super corpus caducum et ter accensus ad caput gubernatoris.
  
  In proxima antro, Oh tormenta audiverunt et catervam excitaverunt.
  
  Hoc signum, fratres, hoc est. Vade.'
  
  
  88
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Die iovis 20 iulii 2006. 13:39.
  
  
  'Ebrius es, Nest tres?'
  
  "Colonel," inquam, Mr Russell modo alapam gubernatoris caput ac deinde ad fossura cucurrit. Quae sunt mandata tua?
  
  'Crap. Quis picturam Russell habet?'
  
  Domine, hic est Nidus duo. In suggestum ascendit. miro modo vestitur. Monitum debeo incendere offa?
  
  Negans, sinciput duo. Nihil facias, donec plus sciamus. Nidus unus, potesne me audire?
  
  ' ...'
  
  "Nidus unus, potesne me audire?"
  
  'Nidus est numerus unus'. Turres, tolle quod radio stupri.
  
  ' ...'
  
  'Nidum duo,' habes imaginem nidi unam?
  
  'Confirmo, domine. Picturam habeo, sed Torres ibi non est, domine.
  
  'Crap! Tu duo, in foribus effossi oculos habe. Perge modo.'
  
  
  89
  
  
  
  AD PYLAE introitum decem minuta
  
  Primus morsus in vitulo viginti abhinc minutis fuit.
  
  Volaculus dolorem acrem sensit, sed gratanter non diu duravit, hebeti dolore cedit quod magis alapam quam primo fulminis ictu sensit magis.
  
  Sacerdos nullos stridoris dente quiritatus compescere cogitavit, sed tamen se non coactus est facere. Conature eum proximo morsu.
  
  neque formicae altior erat quam genubus, et auceps nesciebat si scirent quis esset. Conatus est ut inedibilia aut periculosa videri, et ob id unum movere non poterat.
  
  Proximus iactus multum plus vulneravit, fortasse quia sciebat quid proximum esset: tumens in area, inevitabilitas omnia, sensus inops.
  
  Post sextum morsum comitem amisit. Irrumpitur duodecies, fortasse viginti. Non multum relictum erat, sed amplius capere non poterat. Si cunctas opes consumpsisset, pressit dentes, momordit labra, torsit nares, satis est plaustrum ad inpellendum? Aliquando desperatis sentiens ansicis manibus torquens se etiam periclitatus est.
  
  Pessima pars nesciebat quando proximus ictus esset. Huc usque felix fuerat, ut plerique formicae ad laevam pedum duodecim dimidium movissent, duobus tantum centum infra se terram obtegentibus. sed minimo motu oppugnaturos sciebat.
  
  Intendunt aliquid aliud quam dolor, vel iturus contra suum melius iudicium et incipiunt insecta suis ocreis convellere. Potuit etiam paucos occidere, sed plures apparebat et tandem amitteret.
  
  Novissimum stramen ictu novum fuit. Dolor per crura cucurrit et in genitalibus exploditur. Iam paene amittendi animum.
  
  Ironice Torres qui eum servaverunt.
  
  'Padre, peccata tua te oppugnant. singillatim, sicut et animam devorant.'
  
  Suspexit auceps. Colombia pedes triginta fere stabat, hilari vultu eum spectans.
  
  'Scis', taedet me illic esse, ut te videre in tuo privato Orco redii. Vide, nos non modo sic commovebimur, inquit, e laeva manu radiophonicum avertentes. In dextra manu saxum magnitudine globuli tennisti tenuit. 'Ubi ergo cessamus?'
  
  Sacerdos gratus erat quod Torres ibi erat. Illum quis odio ut dolor. Quae vicissim ei pauca plura minuta quietis, pauca plura vitae minuta.
  
  'Immo vero' torres continuantur. 'Conabamus si primum motum iri vel si tibi id facturus essem'.
  
  Saxum projecit et in umerum aucupium percussit. Lapis ille, ubi formicas pleraeque convenerant, rursus exitiale examen palpitabant, parati ad oppugnandum quicquid domi suae imminerent.
  
  Auceps oculos clausit et dolorem compescere conatus est. Lapis eum in eodem loco percusserat quem interfector psychopathicus ante sedecim menses miserat. Noctu, tota regio adhuc aegrota erat, et iam sentiebat sicut ille totum iudicium revivebat. Dolor in umero torpent crurum dolorem temptavit, dolus instructus eum docuerat ab eo quod videbatur quasi decies annos: cerebrum non potest nisi unum acutum dolorem ad tempus tractare.
  
  
  Cum Fulcher iterum oculos aperuit et quid post Torres ageretur vidit, plus nisus est ad motus animi coercendos. si se vel ad momentum proderet, finiendus est. Caput Andreae Otero apparuit e post dune quae extra exitum ad canionem iacebat, ubi eum Torres captum tenuerat. Nuntius valde proximus erat, et proculdubio perpaucis momentis eos visurus esset, si iam non haberet.
  
  Praestigiator scivit se certissimum esse debere Torres circum se quaerere ad alium lapidem. Statuit Colombiano id quod miles minime putabat.
  
  ' Quaeso, torres. Obsecro, te oro.'
  
  Expressio Colombia omnino mutata est. sicut omnes interfectores, pauca plus quam imperium ratus victimas orantibus vertere.
  
  'Quid rogas, padre?'
  
  Sacerdos cogat se intendere et invenire recta verba. Totum in Turribus non versatur. Quos Andreas vidit, et Fwler prope esse certus erat, quamvis eam aspexit, quod corpus Turrium iter clauderet.
  
  'Obsecro te ut meae vitae parcas'. Vita mea flebilis. Miles es, verus homo. comparatus tibi nihil sum.
  
  Irridebat late mercenarius, dentes flavos ostendens. Euge, inquit, padre. Et iam...'
  
  Turribus numquam occasionem absolvendi sententiam. Non etiam natoque luctus.
  
  
  Andreas, qui forte ad scaenam appropinquantem videndi habebat, tormentario suo uti noluit. Memorans quid mali iactus fuisset cum Alric, maxime sperare poterat quod per vagantes glandem Fowler in capite non percussurus est eodem modo antea mallei fatigationem ferire. Sed deletores ex umbella suo exspoliavit. Tenens fistulam ferream sicut vespertilio baseball, illa lente prorepit.
  
  Tibia non erat gravis, ut linea oppugnationis diligenter eligeret. Paucis post eum gradibus, ad caput petere statuit. Palmas sensit sudor et oravit non stupra. Si Turribus versatur, mortua est.
  
  Noluit. Andreas pedes humi firmiter fixit, telum suum intorsit et torres totis viribus in latere capitis, prope templum, percussit.
  
  'Age, materfucker!'
  
  Colombia quasi lapis in arena corruit. Massa formicae rubrae debet habere tremorem, quia statim conversus est ad corpus caducum et tendit. Nesciens quid accidisset, stare coepit. Conscius tamen ab ictu ad templum suum, titubavit, titubavit, ut prima formicae corpus attigit. Turres ut primos sensit morsus ad oculos horrore manus extulit. Genua conabatur, sed formicas magis irritabat, et eum pluribus numeris adorti sunt. sicut si inter se transirent per pheromones suos.
  
  Inimicus.
  
  Occidere.
  
  Curre, Andrea! Increpuit auceps. Recedite ab eis.
  
  Iuvenis notario paucos gradus retro tulit, sed paucissimi formicae conversi sunt ad sequendum vibrationes. Solliciti erant de Colombia, qui a capite ad calcem opertus erat, in agonia ejulans, omnesque corporis cellulas acutis faucibus ac morsibus aculeis infestabant. Turres iterum assurgere curaverunt et pauca vestigia capiunt, formicae eum quasi pellem alienam obtegunt.
  
  Alterum gradum cepit, deinde cecidit, et non resurgit.
  
  
  Andreas interim se recepit ad locum ubi abstersores et tunicas omiserat. Panno wipers involvit. Tum, circum formicas magnas circumitu, ad aucupium deambulavit et camisiam suam levioribus suis accensam accendit. Et sicut usta camisia, traxit circulum cum eo in terra circa sacerdotem. Multae formicae, quae in Turribus impetum non fecerant, in aestu fugit.
  
  Fistula ferrea utens, manicas aucupii et spicam, quae eas a lapide arcebat, repellebat.
  
  'Gratias tibi,' ait sacerdos, trementia crura.
  
  
  Cum essent circiter centum pedes a formicis et avolaturum se tutum putabat, defessi ad terram corruerunt. Sacerdos braccas involvit ad crura reprimendam. Aliae quam parvae notae rubrae morsus, tumor, et continuus dolor sed hebes, morsus viginti impares non nimis laeserat.
  
  'Nunc animam tuam servavi, debitum tuum mihi expensum sumo?' Andreas cavillator dixit.
  
  'Doc tibi hoc dixit?'
  
  Volo te interrogo super hoc et plura alia.
  
  'Ubi est ea?' sacerdos quaesivit, sed prius responsum noverat.
  
  Puella caput mouit et flere coepit. Praepetes amplexus tenerrime.
  
  'Ita paenitet, Miss Otero.'
  
  'amavi,' inquit, 'in sacerdotis pectore vultum sepeliens.' Andreas singultus intellexit volatorem subito riguisse et anhelitum esse.
  
  'Quid factum est?' petivit.
  
  Cui interrogationi respondet, Volatorium ad horizontem demonstravit, ubi Andreas vidit fatalem arenam murum ac nocte ineluctabiliter accedens.
  
  
  90
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Iovis, die 20 mensis Iulii, anno 2006 at 1:48: post meridiem.
  
  
  Tu duo, oculos in fossura introitus habe. Meam modo.
  
  Haec verba ad reliquas turmas Dekker duxerunt, licet indirecte, ad mortem. Ubi id oppugnatum est, duorum militum oculos nusquam nisi unde periculum venit.
  
  Tewi Waaka, Sudanese ingens, solum introeuntes conspectum fuscis vestiti cum iam in castris erant. Ex his septem erant armati cum Kalashnikovs. Jackson in radio et duos ignem apertum excitavit. Unus oppugnantium sub grandine glandium cecidit. Reliqui post tentoria latuerunt.
  
  Vaaka mirabatur quod ignem non reddidit. Nam id ultimum consilium fuit, quod brevi post, duo terroris, qui rupem ascenderant, a tergo insidiabantur. Duo Kalashnikovs erumpunt, et Tevi Vaaka maioribus suis coniunxerunt.
  
  
  Ex altera parte canyon in Nest 2, Marla Jackson Vaaka per ambitum eius M4 iactum vidit et eadem fata passuram esse cognovit. Marla saxa bene sciebat. Ibi tot horas expenderat cum nihil ageret nisi circumspicere et se tangere per anhelat, cum nemo quaereret, horis computatis donec Dekker veniret et eam in missione privata exploraret.
  
  Horis vigiliis, centies cogitabat quomodo hostes hypothetici eam ascendere et circumdare possent. Nunc per rupem prospiciens, duos verissimos hostes vidit ab ea tantum sesquipedem. Ea statim quattuordecim glandes in eas misit.
  
  Sonum non fecerunt sicut mortui sunt.
  
  
  Supersunt autem quattuor inimici quod sciret, sed nihil de loco suo sine tegmine facere non poterat. Sola res cogitabat de fossione Dekker coniungendo ut cum consilio simul venire possent. Optio crappy fuit quia altitudo commoditatis suae amitteret et faciliorem fugam. Sed non elegit, quod nunc audivit tria verba in suo colloquentium:
  
  'Marla... adiuva me.'
  
  'Dekker, ubi es?'
  
  'Ad calcem'. In fundo suggesti.
  
  De salute sua non curans, Marla scalam fune descendit et ad locum effossionis cucurrit. Dekker iuxta suggestum iacebat cum pessimo vulnere dextro pectoris latere et sinistro crure succincti sub eo. Debet e summo pegmata cecidisse. Marla vulnus examinavit. Africanus Australis sanguinem obsistere curavit, sed spiritus eius fuit.
  
  Phasellus sit amet turpis.
  
  curarum ... . Punctus pulmonem habuit, quod malum erat nuntium si medicum statim non videbant.
  
  'Quid tibi accessit?'
  
  'Fuit Russell. Canis ille filius ... admirationem me cepit cum in ambulatione.
  
  'Russell?' Marla dixit mirum. Conata cogitare. 'Recte eris. ego te hinc, Colonel, exeo.' iuro.
  
  'Numquam. Habes hinc exire in tuo. confeci. Magister optime dixit: "Vita propter maximam partem constans est certatio mere exsistentiae, pro certo vincitur tandem". '
  
  'An Schopenhauer solum pro semel, Dekker, fucking relinquere placet?'
  
  Afer Australis moeste risit amantis eruptionem, et levi gestu capite fecit.
  
  Sequere te, miles. Ne obliviscaris quod dixi tibi.
  
  Marla conversus vidit quattuor terroristas ad eam appropinquare. Irruerunt ex tegumento saxa, dum unicum eius praesidium esset grave tarpaulin systematis hydraulicum et ferri tribunal gestus protegens.
  
  Colonellus, opinor, ambo sumus.
  
  M4 super umerum suum pendens, Dekker sub pegmate trahere conata est, sed paucorum digitorum modo eum movere potuit. Pondus Africanum Australe nimis magnum erat etiam tam fortem mulierem similem sui.
  
  'Audi me, Marla.'
  
  'quid infernum vis?' Marla dixit, conatur cogitare quod proximam machinam in subsidiis ferreis emissam esse. Quamvis non certa esset si ignem aperiret priusquam accurate iactum haberet, certe multo celerius se habituros esse quam illa.
  
  Dedere. Nolo te occidere, Dekker dixit, voce sua languidiora.
  
  Marla iterum ducem suum obiurget cum celeri aspectu versus canyon introitum ei indicavit ei deditionem solum ex hoc loco absurdo esse posse.
  
  'Concedo!' exclamavit. 'Atinesne, pello? Concedo. Yankee, redit domum.
  
  Ante pedes aliquot eam sclopetum iactavit, et inde pistolae eius latae sunt. Tunc surgit et manibus levavit.
  
  Computo in te motherfuckers. Tuum est forte feminam captivam singillatim interrogare. Noli me, motherfucker.
  
  Terroristae lente appropinquabant, sclopetis ad caput suum intendebant, quisque rostrum Kalashnikov paratum ad exspuendam plumbum et ad vitam pretiosam finiendam.
  
  'Concedo,' Marla iterata prospiciens, semicirculum formant, genua inflexa, facies fasciis nigris obtecta, pedes circiter viginti, ut non facile scuta essent.
  
  Damno, desino, filii canino. Gaudete virgines vestras septuaginta duas.
  
  "Concedo", exclamavit ultimo tempore, sperans submergere strepitum orientis venti, qui in explosionem versae sicut murus arenae super tentoriis versabatur, deglutivit planum ac deinde ad terroristas irruens.
  
  Duo eorum offensus conversus. Caeteri nunquam sciverunt quid eos ferirent.
  
  Omnes illico mortui sunt.
  
  Marla irruit ad Dekker et tarpaulin super eos distraxit sicut tabernaculum exstaret.
  
  Descendendum est. Operi te aliquid. Noli cum calore et vento pugnare aut sicut passum exsicces.
  
  Haec verba sunt de Torres, qui semper gloriosus fuit, cum sociis suis narravit de fabula simun dum ludit. Fortasse opus esset. Marla Dekker apprehendit et idem facere conatus est, licet manu eius infirma esset.
  
  Tene ibi, Colonel. Media hora procul hinc erimus.'
  
  
  91
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Die iovis 20 iulii 2006. 13:52.
  
  
  Foramen nihil aliud erat quam rimam ad basin canyon, sed satis magna erat duobus hominibus simul coeundi. Vix ante simon in canyon ingruat ad exprimendum curaverunt. Parva crepido petrae ab unda prima caloris eas tutabatur. Clamorem exaudiri oportuit super fragorem arenae.
  
  Relaxa, Miss Otero. Hic viginti saltem momentis erimus. Hic ventus mortiferus est, sed fortuna non diu durat.'
  
  'Nonne tu, pater?'
  
  'Saepe. At ego nunquam vidi Simun. I just read about it in Rand McNally's atlas.'
  
  Andreas aliquandiu tacuit, anhelitum capere conatur. Feliciter arena, quae per canyon flatuit, latebras suas vix penetravit, quamvis caliditas volaverat, et Andream respirare difficilem reperit.
  
  Loquere ad me, pater. Sentio sicut me deficere.
  
  Auceps mutare statum suum ut ulceribus cruribus perfricare posset. Morsus disinfectantibus et antibioticis quam primum necessariis, quamquam prioritas non fuit. Andreas de Questus ibi fuit.
  
  'Sicut primum ventus cessat, ad H3s curremus et diversitatem statuimus ut hinc exire possis et prius ad Aqaba caput emittere antequam aliquis iaculans incipit. Tu scis agitare, nonne?
  
  'Aqaba nunc esse vellem, si obturaculum in illo Hummer damnando invenire possem,' Andrea mentitus est. 'Aliquis accepit'.
  
  'Est sub parce strigare in tali vehiculo.'
  
  Vbi utique non vidi.
  
  'Noli mutare subiectum. Singularis usus es. nonne mecum venis?'
  
  'Me, Andrea, missionem meam absolve.'
  
  Nonne huc venisti propter me? Age, nunc mecum relinquere potes.'
  
  Sacerdos paucis secundis ante respondens. In fine, constituit ut iuvenis notario veritatem cognosceret.
  
  Non, Andrea. Hic missus sum ut arcam qualemcumque recuperarem, sed ordo numquam sequi cogitavit. Causa est quod explosives in chartophylacio meo. Et ideo intra illam speluncam est. Numquam vere credidissem, et nunquam missionem accepissem, nisi tu interesses. Meus dominus uterque nostrum usus est.'
  
  Quid, pater?
  
  'Perplexa admodum est, sed quam brevissime explicare conabor. Facultates Vaticani consideravit quid fieri posset si Arca Foederis Hierosolymam redderetur. Homines id pro signo sumunt. Id est, in signum templi Salomonis in pristinum locum restitui.'
  
  'Ubi sunt dome Petrae et Al-Aqsa Mosque sita'.
  
  'Admodum. Religiosa contentio in regione centuplum augebit. Haec Palaestinos lacesseret. Al-Aqsa Mosque tandem destrueretur ut templum originale reaedificari posset. Non est coniectura, Andrea. Haec est notio fundamentalis. Et si unus numerus valet alium opprimendi, et credunt se habere excusationem, et hoc faciunt.
  
  Andreas recordatus est unam fabularum quae in principio suae professionis elaboravit, ante septem annos. September 2000 erat et in sectione internationali chartae laborabat. Verbum factum est quod Ariel Sharon ambulaturus erat, circum centenis vigilum luxuriae, in monte Templi, in confinio sectorum Iudaeorum et Arabum, in corde Ierusalem, inter sacratissimas et controversias in historia, in situs Templi Petrae, momentum tertium loci in mundo islamico.
  
  Haec simplex ambulatio ducitur ad Intifada Secundam, quae adhuc geritur. Ad millia occisorum et vulneratorum; bombings ad mortem ex una parte et ex altera impetus militares. Spiram infinitam odii, quae parum pollicetur reconciliationis occasio. Si inventio Arcae Foederis significavit aedificationem Templi Salomonis, ubi nunc est Al-Aqsa Mosque, omnis regio islamica in mundo contra Israel consurget, certamen inestimabilium consectariorum solvens. Cum Irania paene ad cognoscendam suam potentiam nuclei, nullus erit modus agendi quod fieri potest.
  
  'Numquid haec excusatio est?' Andreas dixit, vox suut cum affectu. 'Sancta Dei Amoris mandata?'
  
  Non, Andrea. Hoc est dominium terrae promissionis.
  
  Nuntius moleste moveri.
  
  Nunc memini quid Forrester appellaverit ... pactionem populi cum Deo. Et quid Kira Larsen de originali sensu et potentia arcae dicere debuit. Sed quid ego non intellego quid Kain ad omnia haec pertinet.'
  
  'Mr Kine plane inquietum animum habet, sed simul penitus religiosus est. Pater meus ei litteras reliquit rogans ut familiae suae munus expleret. Id omne quod scio.
  
  Andreas, qui diligentius totam fabulam de colloquio cum Caino cognovit, non interpellavit.
  
  Si Fowler cetera scire cupit, emat librum quem instituo scribere quam primum hinc exeam, putavit.
  
  'Ex quo natus est Cain, declaravit', 'Persevit auceps', 'quod omnes facultates suas ad inveniendam Arcam, ut filium suum, ponet.'
  
  Isaac.
  
  "Ut Isaac impleat propositum familiae suae".
  
  ' Arcam in templum redire?'
  
  Non vere, Andrea. Secundum quamdam Torah interpretationem, quisquis Arcam recuperare et Templum reficere potest, haec condicio faciliter reddita Caini - promissus erit: Messias.
  
  'O Deus meus!'
  
  Facies Andreae omnino mutata est ut novissimum aenigmatis fragmentum in locum incidit. Explicabat omnia. deliria. Obsessive mores. Terribilis trauma e crescente sursum in hoc spatio angusto coacervata. Religionem ut absolutam.
  
  'Hoc est,' inquit Fowler, 'praeterea mortem filii sui Isaac pro sacrificio a Deo exigente prospexit, ut ipse fatum illud assequi posset.'
  
  'Sed, pater... si cognovit Cain quis esses, quare infernum dimisit te in expeditionem?'
  
  Scis, irrisorie est. Hanc missionem Cain sine benedictione Romana perficere non potuit, sigillo approbationis arcam realem esse. Ita me in expeditione impetrare potuerunt. Sed alius quoque expeditionem invasit. Qui cum aliquis multum potentiae voluit operari Cain postquam Isaac ei narravit de obsessione patris sui in arca. Im 'coniciens tantum, sed primo probabiliter tantum ivit ad operandum aditus ad notitias secretiores. Postea, cum obsessio Cain in magis concretum increvit, consilia sua evolvit.'
  
  'Russell!' Andreas anhelavit.
  
  'Iustum est. Homo qui te in mare praecipitavit et Stowe Erlingum in incondite conatum inventionis suae occultare necavit. Postea fortasse ipse arcam fodere cogitavit. Et vel ipse vel Kaine vel uterque pro Protocollo Upsilonis responsales sunt.'
  
  "Et posuit scorpios in pera dormienti bastardo."
  
  Non fuit torres. Valde selectis ventilabrum habes.
  
  'Tantum ex quo tu et ego cognoui, pater. Sed adhuc non capio cur Russellus arcam indigeat.
  
  ' Fortasse delendum est. Si ita est, licet dubitem, non sum obturaturus. Opinor se voluisse eam ex hinc tollere ut in consilio quodam insano Israeli regimen minaciae machinationis. Ego hanc partem nondum figuravi, sed unum patet: nihil obstabit quominus sententiam meam perficiam.
  
  Andreas sacerdotis vultum inspicere conatus est. Quod vidit, rigescunt.
  
  'Tune es arcam conflare, pater? Talis item sacra?'
  
  'Cogitavi te Deo non credere,' dixit Fowler irrisore risu.
  
  'Fuerunt multae peregrinae vices in vita nuper,' Andreas maestus respondit.
  
  'Sculpta est passim lex Dei,' dixit sacerdos, tangens frontem et pectus. Arca iusta est theca lignea et metalli, quae, si natata fuerit, decies centena milia hominum et centum annos belli deducet. Quod in Afghanistan et Iraquia vidimus, est tantum umbra pallida quae deinde evenire potuit. Quam ob rem speluncam illam non relinquit.'
  
  Andreas non respondit mihi. Subito silentium fuit. Ululatus ventorum inter saxa in canyon tandem cessavit.
  
  Simun dicta est.
  
  
  92
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Die iovis 20 iulii 2006. 2:16 pm.
  
  
  Caute e latebris exierunt et canyon intraverunt. Orbis Terrarum ante eos scena devastationis fuit. avulsis rostris tentoria, et quae intus erant toto circumquaque dispersa sunt. Windshields in Hummers saxis e scopulis canyon emissi fractis erant. Auceps et Andreas versus currus ambulabant cum subito audiverunt machinam cuiusdam Hummers reviviscere.
  
  H3 in eos citato agmine invadit.
  
  Volator Andream de via impulit et secessit. Ad secundum scissuram, Marla Jackson vidit impellentem, dentes eius in ira destrictos. Ingens corona Hummer intra pollices Andreae faciem transiit, eam arenis spargens.
  
  Priusquam duo eorum assurgere possent, H3 flexum rotundum in gyro rotundum evanuit.
  
  'Soli hic nos esse puto,' sacerdos, Andream ad pedes adiuvans, 'Ipsius Jackson et Dekker erant, ambulantes quasi diabolus ipse eos persecutus est. reliquit.'
  
  Pater, ea sola non arbitror quae perierunt. Spectat consilium tuum ut me hinc advorsas expedias," notarius dixit demonstrans tres reliquas EVs.
  
  Omnes duodecim coronae abscissae sunt.
  
  Ambulaverunt circa ruinas tabernaculorum duobus minutis ad aquam quaerendam. Tres cantiones semiplenas invenerunt et mirum: Andreae manticae cum dura coegi fere in arena sepultae sunt.
  
  'Mutata sunt,' inquit Fowler, suspicienter circumspiciens, qui sibi incertus videbatur, ac si homicida in rupes aliquo momento eas conficere posset.
  
  Andreas eum secutus est, aniens in timore.
  
  "Non possum te hinc exire, sede iuxta latus meum, donec aliquid evolvamus."
  
  BA-609 in latus sinistrum revolvebatur sicut avis cum cornu fracto. Auceps cameram intravit et post triginta secundas apparuit, plures rudentes tenens.
  
  'Russell planum ad arcam transportandam uti non potest', dixit dum rudentes iactat et inde desiluit, ille ut pedes tetigit arenam.
  
  Ille tamen nocet. Insanus est hic, Andreas.
  
  'Numquid habes ubi ille sit?'
  
  Auceps respondere erat, sed loco substitit et ad planum dorsum contendit. Prope rotas obiecto hebeti erat. Sacerdos eam sustulit.
  
  Chartophylacium eius fuit.
  
  Tegumentum tectum summo simile erat abscissum, ut videres, ubi explosivum plasticum, quod Fowler piscinam aquae conflare solebat. Chartophylacium duobus locis attigit, et arcanum secretum aperuit.
  
  'Est miseratio perisse cutem'. Brevis haec brevitas diu mecum est", sacerdos dixit, quattuor reliquos loculos explosivorum colligens et aliud obiectum, magnitudinem horologii horologii cum duobus ansulis metallicis.
  
  Auceps explosiva in proxima vestis parte involvit, quae in sabuleo e tabernaculis explosa est.
  
  'Hoc pone in sacco dorsuali tuo, bene?'
  
  'Nequaquam,' inquit Andreas, gradum retro ferens. 'Haec a me terrent infernum.'
  
  ' Innocuus sine detonator iunctus.'
  
  Andreas aegre condoluit.
  
  Cum ad tribunal iter fecerint, corpora terroristarum circum Marla Jackson et Dekker coram Simone percussa viderunt. Primus Andreae motus erat ad terrorem usque dum se mortuos esse intellexit. Cum ad cadavera ventum est, Andreas non potuit non gemere. Corpora miris posita sunt in locis. Eorum alter surgere conari videbatur - unus e brachiis elevatis et apertis oculis, quasi in infernum inspiciebat, incredulitatis exprimendo cogitabat Andreas.
  
  Nisi oculos non habet.
  
  Oculi cadaverum bases omnes vacuae erant, ora eorum aperta nihil nisi foramina nigra erant, et cutis eorum grisea erat sicut cardboard. Andreas cameram suam e sacco dorsuali accepit et nonnullas imagines de mumia tulit.
  
  Credere hoc non possum. Est ac si sine ulla admonitione vita eiectus est ius. Vel quasi adhuc eveniunt. Deus, quam horror!
  
  Andreas conversus et manticae eius caput unum virorum praestringebat. Ante oculos eius, corpus hominis subito dissolutum est, solum cinerei pulveris, vestium et ossibus mixtum relinquens.
  
  Aegrotus sentiens, Andreas ad sacerdotem conversus. Vidit quod non eadem compunctione laboratum cum ad mortuos pervenit. Fowler animadvertit unum saltem ex corporibus proposito utilitioribus servisse et mundam Kalashnikov ex sub ea trahi. Compressit arma et vidit adhuc bonum operandi. Plures tondeos e terroristis vestibus excepit et in loculos refertos.
  
  Cum rostrum sclopetis sui ostendit suggestum ducens ad ostium speluncae.
  
  'Russell illic'.
  
  'Quomodo scis?'
  
  'Cum exire vellet, amicos manifesto convocavit,' Perdix, inquit, capite nutans in corpora. 'Isti sunt homines, quos primum advenimus, animadvertistis'. Nescio an alii sint vel quot sint, sed satis clarum est Russellum alicubi adhuc circumire, quia vestigia in arena nulla e suggestu educunt. Simun omnia praevidit. Si exirent, vestigia videre potuimus. Ibi est, arca est.
  
  'Quid ergo dicemus quod facere?'
  
  Auceps cogitans brevi tempore inclinato capite.
  
  'Si sapiam, fauces speluncae conflare sinas et necari. Sed vereor ne sint alii. Eichberg, Kine, David Pappas...
  
  'Ergo ibis?'
  
  Adnuit auceps. "Da mihi explosives, amabo."
  
  'Veniam,' inquit Andrea, sarcinam illi tradens.
  
  Miss Otero, sede hic et expecta donec exeo. Si videris egredi potius, nihil dixeris. Modo absconde. Sume imagines, si potes, exi hinc et dic mundo de illo.
  
  
  93
  
  
  
  INTRA ANTRUM, XIV MINUTES EARLY
  
  Facilius erat tollendum Dekker quam excogitare poterat. Africanus Australis eo sopitus est quod iaculatus est gubernator et cum eo loqui tam cupidus fuit ut non levissimam cautionem cum in cuniculum introierit. Quod invenit glans erat quae eum e suggestu devolvere fecit.
  
  Protocollum signans Upsilon post tergum viri senis egregie moventur, Russell cogitabat, se gratulans.
  
  Prope decem miliones dollariorum constat. Dekker initio suspectus fuit donec Russell constat ei septem figuras summas anterius et alia septem reddere, si protocollo uti coactus est.
  
  Kaine adiutor in satisfactione risit. Kine tabularii Industriae proximam septimanam observabunt pecuniam e fisco pensionis deesse et quaestiones oriri. Tunc procul esset, et arca in loco tuto esset in Aegypto. Facillime ibi deerrare. Tum exsecratus Israel, quem oderat, pro humiliatione domus Islamicae illatae pretium penderet.
  
  Russell totam longitudinem cuniculi ambulavit et in speluncam prospexit. Kine ibi erat, cum usuram spectabant ut Eichberg et Pappas extremum lapidum, qui aditum ad cellam claudebant, alternantes inter electricum terebra utentes et manibus utentes, removerunt. Sagittam non audiebant cum Dekker iecit. Ubi sciebat viam ad arcam constabat nec amplius egebat, missos esse.
  
  Quod ad Cain...
  
  Nulla verba describere potuerunt fluxum odii quod Russell senserat seni. Ima mentis eius inhiabat, fomentis opprobriis, Cain perpeti cogebat. Senex iam antea sex annos cruciatu excruciabat.
  
  In balneo orare latens, alcohol exspuens coactus est bibere simulare, ne homines eum suspicarentur. Infirmum et timidum animum senis aliquando diei ac noctis curans. Cura et affectio simulata.
  
  Hoc totum mendacium.
  
  Optimum telum erit taqiyya, bellator deceptio. Homo jihadistus circa suam fidem mentiri potest, veritatem potest simulare, occultare ac distorquere. Et hoc facere potest infideli sine peccato, imam dictam quindecim annos. Et ne credas facile erit. Per singulas noctes clamabis prae dolore cordis tui, ut nescias qui sis.
  
  Ipse autem.
  
  
  Russell funem sine phaleris adiumento eodem modo quo ante horas duas ascenderat, cum omni iuvenum et bene exercitatorum corporis agilitate descendit. Candidam vestem volitans descendens, Cainum animum intendens ut adiutorem offensus inspiceret.
  
  Quid hoc dissimulato, Jacob?
  
  Cicero non respondit mihi. pergeret ad cavam. Spatium patefactum est pedum circiter quinque, latum pedes sex et dimidium.
  
  Ibi est, Mr Russell. Vidimus omnes", Eichberg dixit, ita commotus non animadvertit primo quomodo Russellus gerebat. "Heus, quid ista arma?" postremo petivit.
  
  'Tacete, et vocate Pappas'.
  
  'Mr Russell, paulo plus debes esse...'
  
  'Ne me iterum dicere' dixit adiutor, sclopellum sub veste trahens.
  
  'Dauid!' Eichberg sicut puer expressit.
  
  "Jacob" clamavit Kine.
  
  Tace, spurius senex.
  
  Sanguis e facie Kaine exhaustus ad contumeliam. Nemo ei sic locutus fuerat, nedum homini, qui adhuc dextra erat. Non vacat respondere, quod David Pappas e spelunca egressus est, nictans sicut oculi eius ad lucem accommodati.
  
  'Quid heck...?'
  
  Ubi sclopetum vidit in manu Russelli, statim omnia intellexit. Is primus de tribus intellexit, quamquam non is, qui maxime fefellerat et abhorrent. Hoc munus ad Caine pertinebat.
  
  'Vos!' Pappas exclamavit. 'I nunc intellegite. Ad magnetometri rationem accessum habuisti. Tu es ille qui data mutavit. Occidisti Stowe.
  
  'A parvus error est, qui mihi charissimi paene constat'. Putabam me melius esse in expeditione quam vere sum," Russell allevans admissus. 'Et nunc parva quaestio est. Esne paratus es extrahere arcam?
  
  'Fuck off, Russell'.
  
  Sine cogitatione, Russellus crus Pappas intendit et accensus est. Dextra Pappas genu in pulmentum cruentum convertit et in terram corruit. Cuniculum cuniculi clamoribus resonabat.
  
  Proxima glans in capite tuo erit. Nunc responde mihi, Pappas.'
  
  Etiam ad editionem parata est, domine. Semita patet,' Eichberg dixit, manus in aere levans.
  
  'Id omnia scire volui,' respondit Russellus.
  
  Celeriter duo ictus accensi sunt. Manus eius cecidit et duo plures ictus secuti sunt. Eichberg in Pappas cecidit, utrumque in capite percussum, eorum sanguinem nunc in petrosis permixtis.
  
  Occidisti eos Iacob. ambos occidisti.
  
  Contrusit in angulo bourn, vultuque timoris et incomprehensionis larvam.
  
  Euge, euge, senex. Talis enim insanus bastardis senex, satis bonus es qui rem manifestam narras," Russell dixit. Ille in antrum perspexit, pistolam ad Cainum adhuc intendit. Cum conversus, satisfactionis exprimit faciem. Quid tandem invenimus, Ray? Opus vitae. Misericordia est quod contractus tuus terminabitur.
  
  Assistentis ad umbom suum ambulavit gradibus dimensus tardis. Porro Kine conglobati in angulum suum totaliter capti sunt. Vultus eius sudore velatus est.
  
  quare Jacob? inquit senex. 'amavi te ut meum filium'.
  
  'Amas vocas?' Russell accedens Kine increpuit et pluries eum pistola, primo in facie, deinde in brachiis et capite confodit. 'servus tuus eram, senex. Quotiens tu in media nocte puella clamasti, ad te cucurri, admonens me cur id agam. Cogitarem de tempore quo te tandem vincam et apud misericordiam meam esses.'
  
  Cain in terram cecidit. Facies tumida erat, ab ictibus paene ignobilis. Sanguis de ore eius manavit et malae finditur.
  
  'Aspice me senex,' Russell pergit, Kin per colla cilicii levans ut facie ad faciem essent.
  
  'tuo tuo delicto'. Paucis momentis, viri mei in hanc speluncam descendent et tuam pretiosam arcam recuperant. dabimus mundo quod meretur. Omnia sic erunt, ut semper fuit.'
  
  Ignosce, Mr Russell. Vereor ne te confundam.'
  
  Assistentes acriter verterunt. In altero cuniculi fine, Fowler nuper rapuerat et Kalashnikov in eum intendit.
  
  
  94
  
  
  
  EXCAVATIONS
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Die Jovis 20 Iulii 2006. 2:27 pm.
  
  
  'Perpiter pater'.
  
  'Hakan'.
  
  Russell corpus claudicationem Caini inter se et sacerdotem collocavit, qui adhuc in capite eius sclopetum intendit.
  
  "Similis eiectis populo meo".
  
  'Non me, Mr Russell. Deus curam eius egit. in pulverem convertit.
  
  Russell offensus eum aspexit, quaerens si sacerdos bluffing figuraret. Adiutorum adiutorium suum consilium exsequi necesse erat. Non poterat intellegere cur nondum apparuissent, et pro tempore agere conabantur.
  
  'Ergo viceris, pater,' inquit, 'ad solitam per ironiam rediens.'Scio quid jaculator bonus es, non potes hoc spatio carere, an vereris innunciatum ferire. Messias?
  
  'Mr Kine senex aegrotus est qui voluntatem Dei se facere credit. Ex mea sententia, nihil interest inter te aetas tua. Arma stilla.'
  
  Russellus iniuria plane violatus est, sed nihil de re publica facere potuit. Tenuerat pistolam suam in dolio postquam eo percussus est Cain, nec senis corpus satis praesidii dedit. Russell scivit unam iniuriam movendam esse in capite eius in foramine.
  
  Aperiens pugnum dextrum et pistolam dimisit, deinde sinistram aperuit et Kin dimisit.
  
  Senex lento motu corruit, ac si artuum inter se non connexum gibbosum.
  
  'Optime, Mr Russell,' dixit Fowler. 'Nunc, si non sapis, decem gradibus recede.'
  
  Mechanice, Russell, ut dicebatur, odio flagrans in oculos.
  
  Recepit enim omnem gradum Russell, sumpsit auceps gradum, donec primus erat cum tergo ad murum, et iuxta Cain sacerdos stabat.
  
  'Optimus'. Nunc inpone manus super caput tuum, et ex hoc incolumem et incolumem exibis.'
  
  Auceps emissa est iuxta Cain, sentiens pulsum suum. Quatiebat senex, et unus e cruribus pigre videbatur. Sacerdos frowned. Conditio anxius erat eum - omnia signa ictuum habuit, et vigor eius omni momento evanescere videbatur.
  
  Interea Russell circumspiciebat, quaerens invenire aliquid quod telum contra sacerdotem adhiberi posset. Subito aliquid sub eo humi sensit. Despexit et animadvertit se stantem super quibusdam funibus, qui finiebant pedem et dimidium ad dextrum suum, et cohaerebant generatori quae praebebat potestatem speluncae.
  
  Subridens.
  
  Auceps Kane manum arripuit, paratus ut a Russello, si opus esset, eum traheret. Ex angulo oculi sui vidit Russell saltum. sine ulla cunctatione accendit.
  
  Tunc lumina exierunt.
  
  Quae monitum debuit esse finita genitore perimens exortum. Apparatum incendere scintillas singulis brevibus secundis incepit, cuniculum illuminans sporadice caeruleo lumine, quod decrescebat, sicut camerae vis sensim amissae.
  
  Statim auceps procumbens, centies in hostium agrum locatus illuni noctes locat. Cum locum hostium non noris, optimum factu erat sedere et opperiri.
  
  Caerulea scintilla.
  
  Vmbram per parietem sinistrae accendit et auceps putavit se vidisse umbram. Hoc omisit. Fortunam exsecrans, paucos pedes in obliquum movit ut alterum statum suum post iecit ne agnosceret.
  
  Caerulea scintilla.
  
  Alia umbra, hoc tempore ad dex- tram, longior et directa parieti. Concitat in oppositum. Et iterum periit et plus motus est.
  
  Caerulea scintilla.
  
  muro confixus est. Russell usquam videre potuit. Hoc potest intelligi quod
  
  Cum clamante, Russell in Fowler vuluit, eum aliquoties in facie et collo pulsavit. Sacerdos alios dentes sensit in manu quasi animal demittere. Aliter facere nequit, Kalashnikov impetum sclopetis incendit. Ad secundum, sensit manus alterius. Pugnatur et diripiet in tenebris amissa.
  
  Caerulea scintilla.
  
  Auceps humi iacebat ut Russell optime eum suffocaret conatus est. Sacerdos, tandem inimicum suum videre potest, pugnum extendit, et Russellum in plexo solari pulsavit. Russel gemuit et latus suum revolvit.
  
  Novissima, caerulea mico.
  
  Auceps curo ut Russell evanescet in cellam. Subitus obscurum lumen ei indicavit Russell pistolam suam invenisse.
  
  Vox erat ad dex- tera.
  
  'Pater'.
  
  Pereuntem auceps obrepsit kine. Russell facilem scopum offerre nolebat, si fortunam suam experiri et in tenebris passim agere voluit. Sacerdos tandem corpus senis ante se sensit, et os ejus ad aurem posuit.
  
  'Dominus Cain apprehendit', insusurravit. 'Me hinc te exire'.
  
  Respondit Cain : Non, pater, non potes, et quamvis infirma vox esset, puerilis obdurato sono locutus est : sic melius erit : parentes meos visurus sum, parentes meos. fili et frater meus. .Convenit omnia eodem modo finient.'
  
  'Deo,' ait sacerdos.
  
  'Habeo. Potesne mihi dare manum dum abeo?'
  
  Nihil auceps dixit, sed manum morientis sensit, inter suam tenens. Minus quam momento post, in media oratione susurratae Hebraeae, crepitantia mortis facta est, et Raymundus Cain concrevit.
  
  Hoc loco sacerdos cognovit quid sibi faciendum esset.
  
  In tenebris digitos globulis tunicae suae imposuit et eas soluvit, deinde sacculum explosivae traxit. Ille pro detonatore fumavit, C4 catenas inseruit et globulis expressit. In mente beeps numerum numeravit.
  
  Post institutionem habeo duo minuta, cogitavi.
  
  Sed bombam extra cavum ubi Arca requievit, exire non potuit. Forsitan non satis potens est iterum antrum signare. Non certus erat quam profunda depressio, et si arca post saxea erat, posset sine laesione supervixisse. Si hanc amentiam ne iterum fieret, bombam iuxta arcam collocaret. Non potuit eum sicut grenade mittere quod detonator venire potuit. Effugere spatium debuit.
  
  Sola optio fuit ut Russell opprimat, C4 in locum obtineat et totis viribus curreret.
  
  Circuivit, sperans non nimis obstrepere, sed fieri non potuit. Humus texit mo- dum saxis parvis.
  
  'Audior te venire, sacerdos.'
  
  Fulgura rubra erat et iecit sonuit. Fowler glande longe e longinquo periit, sed sacerdos cautus manebat et celeriter ad laevam revolvebatur. Secunda glans percussa est ubi paucis secundis ante fuerat.
  
  Fulgore e sclopeto utitur ut gestus capiat. Sed facere non potest saepius, vel ex ammo exibit, Fowler cogitans, vulnera mente numerans quae in Pappas et Eichbergae corporibus visa est.
  
  Ipse probabiliter semel Dekker iecit, Pappas fortasse ter, Eichberg bis, et me bis iecit. Id octo glandes. Quattuordecim glandes sunt in pistol, quindecim si una in cubiculo. Ista modo sex obtinuit, fortasse septem glandes reliquit. Ipse mox recharge erit. Cum fecerit, audi emporium. deinde...
  
  Ipse adhuc computans duos ictus ad ostium speluncae illuminavit. Hoc tempore, Fwler in tempore suo pristinum statum retraxit. Iaculatus eum per quattuor fere digitos desiderabat.
  
  Quattuor aut quinque supersunt.
  
  Ego ad te, Peregrinus. Im 'iens ut te quia Allah mecum est. Vox Russelli comprime in antro sonuit. 'Exi hinc, dum licet'.
  
  Auceps saxum apprehendit et in foveam misit. Russell escam accepit et ad strepitum accensus est.
  
  Ter quaterve.
  
  ' Urbane, Peregrinus. Sed tibi non faciet bonum.
  
  Non finierat loqui, cum iterum accensus est. Modo non duo, sed tres ictus erant. Volvitur ad laevam aucupis et deinde ad dextram Percutit genua acuta saxis.
  
  Unum glans seu emporium inane.
  
  Subinde secundum iactum facit, sacerdos momento caput levavit. Duravit fortasse dimidia pars secunda, sed quod vidit in brevia offa luce manere in eius memoria in perpetuum.
  
  Russell stabat post cistam auream ingens. In summo duo figurae ruditer sculptae clare nitebant. Fulgore e pistol, aurum inaequale, duplicatum.
  
  Perdix altum spiritum sumpsit.
  
  Prope intra ipsum cubiculum erat, sed spatium decurrere non habebat. Si Russell iterum accensus est, etsi iactus iustus erat ut videret ubi esset, paene certe eum verberavit.
  
  Auceps facere statuit quod Russell minime expectat.
  
  Uno motu, exilivit et in foveam cucurrit. Russell ignem temptavit, sed felis magna strepita facta est. Insiliens auceps, et antequam alter homo agere posset, sacerdos toto corporis sui pondere incumbens super arcam, quae in Russell cecidit, operculum apertum est et contenta effusa sunt. Russell desiluit et anguste eliditur.
  
  caeca pugna quae secuta est. Auceps Russell in armis et cista aliquoties ferire potuit, sed Russell aliquo modo ad plenam emporium sclopeto suo aptandum curavit. Auceps sclopetum reloading audivit. Dextra in tenebris palpitans, sinistra manu tenebat Russelli.
  
  Lapidem torto invenit.
  
  Totis viribus, Russell caput cum eo percussit, et iuvenis in terram ignarus cecidit.
  
  Vis ictum saxum comminuit.
  
  Auceps recuperare stateram conatus est. Et totum corpus graue est, et caput cruentum. Lucem e custodia utens, se in tenebris oriri conatus est. Lucis trabem inversam Arcam tenuem sed intensam Direxit, mollem creans coruscum, Qui cubiculum replevit.
  
  Minimo tempore admirari. Eo momento, Fwler sonum audivit se in certamine non animadvertisse.
  
  Sonus signum .
  
  ... intellexit dum volvebatur , evadentes ictus .
  
  Sonus signum .
  
  .. not meaning...
  
  Sonus signum .
  
  ...detonator... reduxit.
  
  ... tantum in decem proximis secundis ante explosionem ... sonabat.
  
  Beeeeeeeeeeeeeeeeeeep.
  
  Instinctu magis quam ratione agitatus, Volator in tenebras extra cellam desiluit, ultra tenuem Arcam lucem.
  
  Ad pedem suggestus Andreas Otero nervous ungues momordit. Subito terra tremuit. In aenea aegra excidit et gemuit ut ferrum ictum explosionis absorbuit, sed non corruit. Nubes fumi et pulvis e cuniculi foramen erupit, Andream tenui arena tegens. Paucos pedes e catasta cucurrit et expectavit. media hora oculi eius in os specus fumantis defixi manserunt, quamvis frustra expectare scivit.
  
  Nemo exivit.
  
  
  95
  
  
  
  IN VIA TO AQABA
  
  AL-MUDAWWARA DESERT, JORDAN
  
  
  Iovis, die 20 mensis Iulii, anno 2006 9:34 post meridiem
  
  
  Andream H3 cum ictu graphide confecit, ubi eam reliquit, defessiorem quam umquam in vita sua. Invenit sinciput ubi Fowler dixerat prorsus, et orationem pro mortuo sacerdote mente recitavit.
  
  Erit certe in caelo, si locus est. Si tu es, Deus. Si illic es, cur non duos angelos mittis in adiutorium mihi?
  
  Nemo apparuit, ut opus ipsum Andreas faceret. Quae cum perfecisset, ivit vale ad Doc; Vale aliquo tempore duravit, et Andreas sensit se pluries ululasse et voce magna clamasse. Sensit similis erat paene - in medio - naufragii nervosi postquam id quod in ultimis horis acciderat.
  
  
  Luna incoepit surgere, dunes caeruleo lumine suo argenteo illustrare, ut Andreas tandem vires ad Chadwa vale dicere et in H3 ascendere. Sententia infirma, ianuam clausit et in aere Conditioner convertit. Frigidus aer tactus cutis eius sudantibus erat delectamentum, sed plus paucis momentis frui non potuit. Cisternina cibus quadrans tantum erat plenus, et omnia quae habebat ad viam necessaria esset.
  
  Si singula haec attendissem cum hoc mane in curru ascendissem, realem finem itineris intellexissem. Fortasse Chedwa viveret.
  
  Illa caput quassavit. Habebat incessus intendere. Cum aliquantulum fortuna, eam ad viam faciet, et urbem in statione gasi ante mediam noctem inveniet. sin minus, ambulare debebit. Gravis erat ut computatrale cum interreti connexione quam primum invenire.
  
  Habebat aliquid dicere.
  
  
  96
  
  EPILOGUS
  
  
  Figura tenebrarum lente domum rediit. Aquas perexiguas habebat, sed satis erat viro simili, qui in pejoribus conditionibus superesse docuit et alios ad superstitem adiuvabat.
  
  Iter invenire curavit, quo electa Yirma əi áhu specus plus quam duo milia annorum intravit. Tenebrae erat, antequam explosionis se iniecisset. Lapides quidam, qui operti erant, crepitu ejiciebantur. Trabes solis accepit et aliquot horas nimio labore ut in apertum denuo exiret.
  
  Dormivit interdiu ubi umbram invenit. solum per nares inspiravit, per tunicam exspoliatam fecit ex vestibus abiectis.
  
  Nocte ambulavit, decem minutas singulis horis requiescens. Vultus eius in pulvere totus erat coopertus, et cum iam brevem viae formam videret paucis horis abesset, magis magisque conscius est mortem suam postremo praebere remissionem quam per hos annos quaesiverat. Non iam vult esse Dei miles.
  
  duum milium praemiorum in eo tempore libertas fuisset, etsi neutrum cum quoquam communicare posset.
  
  In sinum suum pervenit ad frustum saxi palmi haud ampliorem. Reliquum erat in plani petrae quod Russell in obscuro ferire vellet. Tota eius superficies alta erat sed perfecta symbola quae manu humana non erant insculpta.
  
  Duae lachrymae genae volvebantur, relinquens calles in pulvere vultum suum opertum. Symbola in lapide digitos texuit, et labia sua in verba convertit.
  
  Loh Tirtzach.
  
  Non occides.
  
  Illo momento veniam poposcit.
  
  et remissus est.
  
  
  gratia
  
  
  Hoc volo gratias agere populo:
  
  Parentibus meis, quibus hic liber dedicatus est, ad evitandas bombingas Belli Civilis et ad infantiam tam dissimilem suam tradendam.
  
  Antonia Kerrigan ad esse optimum agens litterarium in planeta cum optimis quadrigis: Lola Gulias, Bernat Fiol et Victor Hurtado.
  
  Ad te, lector, novi, primique novi, Speculator Dei, terris in triginta novem. sincere tibi gratias ago.
  
  Oxonii, Jacobo Graham, fratri meo. Rory Hightower, Alicia Nakagawa et Michael Dillman dicata.
  
  In Barcinone, Enrique Murillo, libri huius editor, indefessus est ac defatigatus simul, quod singularem habeat virtutem: semper mihi verum dixit.
  
  In Santiago de Compostela, Manuel Soutino, qui suam notissimam intelligentiam in descriptionibus expeditionis Mosis posuit.
  
  Romae, Georgius Celano de catacumbis sciendis.
  
  Mediolani in Patricia Spinato, verborum domitor.
  
  In Iordane Mufti Samir, Bahjat al-Rimawi et Abdul Suheyman, qui solitudinem noverunt sicut nullus alius, et qui ritus gahwa me docuit.
  
  Nihil Vindobonae fieri potuisset sine Kurt Fischer, qui mihi indicabat de vera carnificina a Spiegelgrund, qui XV Kalendas Decembres animo oppugnante mortuus est.
  
  Et uxori mee Katuxa et filiis meis Andream et Javier ad intelligendum peregrinationes meas et cedulam meam.
  
  Carissime lector, librum sine gratia finire nolo. Ad harum paginarum exordium redi et Samuelem Keane carmen relege. Hoc fac, donec memineris omnium verborum. Hoc filiis tuis doce; mitte ad amicos tuos. Quaeso.
  
  
  Benedictus es, Deus, aeterne Deus, et uniuersalis praesentia, qui de terra gignitur panem.
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"