Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Computador Tuqt"ayaÑataki

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Wali yatiñani, ukampis masinakapan ukhamarak yatichirinakapan jan munatapa, Vitaly Akulov waynax mä jikxatäw luraraki, ukax jaqinakan taqi ch"ama jan walt"äwinakap askichañapawa. Ukampis jupax akapachat jan amuyasiñamp uñisiñampiw uñjasi, ukat yatiqañ utat, ukat mafia, ukat petroleros ukat gas corporaciones ukanakax janiw ganancias chhaqhayañ munapkiti. Escuelankir mä amigopakiw Albinax amuytʼasis uñji. Ukampirus jichhax Vitaly Akulov ukat masipampiw jupanakan jakawip uñjapxañapa. Wayn tawaqunakax janiw wali askit uñjatäkiti, ukampis uka pachparakiw mafia clanes ukanakax jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatak t"unjañ munapxi. Ukampis chiqpachansa, wawanakax akapachankir jaqinakaruw chʼaxwapxi.

  
  COMPUTADOR TUQT"AYAÑATAKI
  ANOTACIÓN ukax mä juk"a pachanakanwa
  Wali yatiñani, ukampis masinakapan ukhamarak yatichirinakapan jan munatapa, Vitaly Akulov waynax mä jikxatäw luraraki, ukax jaqinakan taqi ch"ama jan walt"äwinakap askichañapawa. Ukampis jupax akapachat jan amuyasiñamp uñisiñampiw uñjasi, ukat yatiqañ utat, ukat mafia, ukat petroleros ukat gas corporaciones ukanakax janiw ganancias chhaqhayañ munapkiti. Escuelankir mä amigopakiw Albinax amuytʼasis uñji. Ukampirus jichhax Vitaly Akulov ukat masipampiw jupanakan jakawip uñjapxañapa. Wayn tawaqunakax janiw wali askit uñjatäkiti, ukampis uka pachparakiw mafia clanes ukanakax jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatak t"unjañ munapxi. Ukampis chiqpachansa, wawanakax akapachankir jaqinakaruw chʼaxwapxi.
  . PROLOGO UKA TUQIT ARSUÑATAKI
  Internetanjja, kunayman suma luräwinakaw utji. Ukampis Vitalik Akulov chachajja, kunjamsa cientificonakan jikjjataski ukatakejj qollqe jikjjatasispa uk yatiñwa munäna. Uka waynax mä ch"aman ch"amañchäw uñstayaskäna, ukax taqi pachamaman jan walt"äwinakap askichañapänwa. Uka amuyun chiqapaxa gravitones ukanakax electrones ukar tukuyañawa ukat simple gravedad ukanx electricidad alternativa ukaw lurasi. Uk lurañatakix uka waynax mä ordinario convertidor lurañapänwa, ukax gravitones ukanakaruw katjañapa, ukax aka Uraqin kawkhans utji. Ukatjja, gravitones sat jamachʼinakajj intitjja ukat sistema solar sat cheqankir yaqha warawaranakatwa misturaki. Ukat ch"amapax wakisiñapaw ukhamat janiw mä smartphone jan ukax iPhone ukakix wiñayatak irnaqañapatakikiti jan recarga ukampi, jan ukasti autos eléctricos ukanakaw apnaqapxi, helicópteros motor eléctrico ukampiw t"ijtapxi, utanakax junt"uchatawa ukat juk"ampinaka.
  Yaqha. Uka amuyunakax tunka phisqhan marani wayn tawaqun p"iqiparuw muyuntäna, jupax janiw yatiqañ utar tukuykänti, walja arunak uñt"kasas ukat muspharkañ amuyt"añ yatiñanakas utjkchïnsa.
  Ukat uka waynax gravitones ukanakar electrones ukar tukuyir mä aparato luratayna, ukhamatwa mä jan chʼamäki uka aparato ukham luratayna, ukax walja lurañanakanwa mayjtʼayasispäna.
  Vitalik jupax mä laboratorio taqpach sotano ukan utt"ayawayi, ukatx convertidor ukatakix wakiskir materiales ukanakaw jikxatañatak ch"amanchawayi. Nayraqatxa, chiqpachansa, magnesio, aluminio, qullqi, quri, platino ukanakawa. Elementos ukanakax chiqapar mayacht"asisax mä sapa retículo ukaw jikxatasi, ukax mä graviton ukarux electron ukar tukuyañapatakiw yanapt"ani. Ukhamaraki, ukatxa uka corriente ukaxa aski irnaqawiru tukuyañawa.
  Quri ukat platino alañatakix qullqikiw munasispa. Computadorankir waynax kunayman cuentanakat ukat tarjetanakat apsuñ yantʼäna. Chiqansa, qamir clientenakar ajlliña.
  Ukat akax taripañ tuqitwa. Vitalik chachajj concienciaparuw chuymachtʼäna, uka jikjjatatajj phoqasjjaspa ukhajja, janiw combustible naturales ukanakar phichhantañax wakiskaniti: petroleo, gas, carbón, turba ukat jukʼampinaka. Ukhamasti, aka planetax oraqpachan thaytʼatapat qhispiyatäniwa. Ukat jan waltʼäwinakampi phuqantatawa.
  Mä qawqha maranak nayrajja, Vitalik chachajj uraq khathatiñ toqet mä película uñtäna, ukat uka fotojj walpun mulljäna. Nayraqatxa, lamar qutanakax uraqiruw umamp phuqhantani. Ukat ukatsti, kunapachatï norte ukat polo sur uksankir hielonakax chʼamaktʼani ukhaxa, jankʼakiw uka lurañax lurasini. Umajj jukʼampiw chʼamaktʼañ qalltani, ukat qinayanakaw aka planetarojj chʼamaktʼani. Ukat ukax juk"ampiw efecto invernadero ukarux jank"ak puriyani. Uka thayax jankʼakiw jilxattañ qalltani, ukat taqi umax vapor ukar tukuni.
  Jaqinakax ukhamakiw ch"amakt"apxani, ukat aka Uraqix Venus ukar uñtasitaw tukuni. Mä jan jakkir wasar pampa, ch"amaka kunatix intix janiw uñjkaniti laq"a qinayanak utjatapata ukhamarak jach"a qutanakan ch"amakt"atapata.
  Ukaw uka waynarojj wal muspharayäna, ukatwa jankʼak kuntï natural, hidrocarburo combustiblenak lantix utjkaspa uk thaqhañ qalltäna. Ukat fantasía novelanak liytʼasajja, yatiñ munir wawajj gravedad apnaqañapatakiw chʼamañchäna. Chiqansa, uraqin gravedad ukax gravitones ukan ch"amap uñstayi - partículas elementales ukanakax mä chiqaruw muyuntapxi. Ukat luz ukar tukuyatäspawa. Ukhamaraki, gravitones ukanakax niya taqpach alaxpachankir yänakax waljaw phust"apxi, ukat ukax jaqinakarux wiñayatakiw taqi energía ukan jan walt"äwinakap askichapxani ukat equilibrio ecológico ukar kutt"ayapxani, ukhamat planetax panqar paraíso ukar tukuyani.
  Albinax Vitaly sat tawaquruw yanaptʼäna, jupax jupamp chikäskänwa, jupax mä jan uñtʼat yatiñan qʼaxu tawaqurakïnwa. Wayna genionakax nayratpachx kunjams mä jisk"a escalar uk lurañ yatiqapxi, ukat sañäni, smartphone ukax jan toma de corriente ukampiw recargasma. Ukampis jukʼamp kuns munta.
  Albinax juparuw jawsi, ukat jupax yaqha jaqin cuentapat qullqinak mayjt"ayi - ukatakix mä colonia ukar khithatäspawa, ukat taqpachanx akax jan wali lurawiwa. Albina pachpaw estado ukar qullqi mayiñ munäna. Ukampis Vitaly chachajj wali amuytʼasisaw akham säna: Ukat jukʼampixa, mä loqhe jaqiruw ucharakpachäna. Ukhamajj janiw yaqha amtanïkiti, jan ukasti mä jucha lurañakiw wakisi, uka pachparakiw jaqenakar qhespiyaraki.
  Vitaliy kullakajj jawsatarojj janiw istʼkiti ukat tarjetaruw qollqe apti. Jichhax qullqit apsusaw mä qawqha detalles alasipxaspa, quri ukat platino ukanakat sipansa. Wali walja lurawinakaw utji, ukampis juk"amp askixa, jupax amigapampix uñacht"ayañ atipxatayna, principio tuqitxa, mä graviton ukan electron ukar tukuyañax wakisispawa. Ukat kunas jutïrin aka tecnología ukax utjani.
  Uka waynax descargañ tukuyxiwa. Albina kullakajj mayamp jawsäna.
  Vitalik kullakajj teléfono aptasajj akham sasaw sistʼäna:
  - Kamisaki!
  Jupajj akham sasaw jaysäna:
  - Kunas, jumaxa mayampi kunsa lurasktaxa jani jaysañataki!
  Jisk"a yuqallaxa p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Jiwasaxa! Ukampis jichhürutak irnaqañax lurasiwayi, ¿parquen tantachasipxsnati ? Ukajj wali jachʼawa.
  Albinax akham sasaw tuiteó:
  - ¡Walikiwa, wayna genio!
  . JANK"A #1
  Vitalik jupax amigoparuw t"ijtäna. Jupax jichhakiw tunka phisqhan maranïxäna. Uka waynax normal alturanitaynawa, maraparjama, jan ukax mä juk"a jisk"akiwa. Jupax jisk"a jisk"a uñtasitänwa, ukampis uka pachparakiw Vitalik jupax taekwondo ukan irnaqäna ukat tablas ukanakarux sum jawq"jarakïna.
  Uka waynax wali ch"amanïtapatxa, wali jank"akiw liyirïna ukat mä juk"a amuyunirakïnwa, jach"a jach"a tukuñanx mä complejo ukanïnwa. Jup laykuw jupat sipansa jukʼamp jiskʼa maranïkaspas ukham amuyasïna. Ukat ukat ukat correspondiente actitud.
  Yatiqañ utanxa, uka waynax walja kutiw jawq"jata, chuym ust"ayata, ukatwa janiw yatxatañakikiti, jan ukasti wali ch"amampiw entrenasirïna. Taekwondo ukax mä arte marcial ukhamawa, walja patat ch"akhanakampi, ukax Vitalik juparux walpun gustäna. Uka técnica sum yatjjatasa ukat jiskʼa ukampis qala musculonakapajj jukʼamp chʼamanïjjäna ukhajja, respetatäjjänwa ukat jukʼakiw abusatäna.
  Ukampis taqi kunas pachpakiw, yatiqir masinakapax janiw Vitalik-arux munapkänti - jupax wali yatiñaniwa, yatiñani ukat erudito ukhamawa, ukat janiw khitis ukax gustkiti.
  Yatichirinakampi jan walt"awinakas utjarakiwa. Vitalik juparuw pantjasipxäna, jan sum qhanañchañatakiki. Jïsa, ukat uka waynax walja kutiw jan axsaras sarnaqirïna . Ukatjja, Vitaly kullakajj kunjamsa primarianakan jawqʼjapjjäna uk amtasisajj jan chʼamani jaqenakatakejj sapa kutiw saytʼasïna. Ukat ukatwa nuwasiñanaka ukat chʼaxwäwinakas utjarakïna.
  jan amuytʼasir , jan sinttʼasir, nuwasir masinakapan taypinwa chʼamaktʼäna . Ukampis janiw jukʼamp yatiñan wawanakatakejj mä escuelar apapkänti, janiw ina chʼusat jan waltʼäwinak munapkänti. Ukhamarus Vitalik jupax wawanakan policía yatiqañ utapan qillqantatäxänwa. Ukat mä escuela especial ukar visittʼañsa atipjaraktwa. Juchañchirirojj wali chʼamampiw inglepar jawqʼjäna, ukat niyaw jiwjjäna, ukat wiñayatakiw jan chʼamanïkaspas ukham qheparäna.
  Ukatwa Vitalik chachajj wali thaya ukat chʼama jakäwin jakasïna.
  Jumax niya tunka phisqhani maranïtawa, ukat niyaw amuyumampix chuymankipstat jaqïxtaxa. Vitalik jupax wali sum nuwasiñ yatïna, ukat lobo wawat uñt"atawa, ukampis yaqha waynanakaw jupat jithiqtapxäna. Imill wawanakamp sum apasiñajj jukʼamp sumapunïnwa . Jupanakax Vitalik amuyt"ir jaqirux wal munapxäna, jupax munasiñ poesías ukanakaw qillqt"asirïna ukat suma chuymanïnwa. Anqatxa, suma uñnaqt"ani, q"illu, suma uñnaqt"ani, ukampis sinti wawar uñtatawa. Ukatjja, imill wawanakarojj janiw sinti chʼikhi amuytʼañ munapkänti.
  Albinakiw jupar amuyäna. Jupax Vitalik jupat sipan mä p"iqit sipans juk"amp jach"änwa, ukat taekwondo uksa yatiqarakïnwa. Jupax jichhakiw juk"amp nayratpach lurañ qalltawayi - phisqa maranitpacha. Ukat jupax nayratpach nayrïr dan ukat ch"iyar cinturón ukaniwa. Primaria ukanx Vitalik jupatakix sayt"asiwayiwa, kunapachatix jawq"jata jan ukax jan walt"ayata. Juparux k"arinak uñacht"ayäna.
  Ukat Vitalik chachajj ciencia toqet yatjjatañapatakiw yanaptʼäna. Albinax ukhamarakiw naturalezaparjamax wali jank"ak liyiñ yatïna ukat taqi kuns p"iqir yatiqirïna. Jupanakajj maynit maynikamaw wali sumäpjjäna. Naturalmente rubia Albinax wali suma uñnaqt"anïnwa, ukampis sinti chacha ajanuniwa, ukat ejercicios ukanakat amparanakapax janiw warmir uñtat jach"äkänti. Kunapachatï mayakïpki ukhaxa, akax yuqall wawampi taykampi, jan ukax jilïr kullakampi mä jilatakïkaspas ukhamwa maynix amuyaspa.
  Mayo phaxsinwa anqanxa, pachax inti jalsu ukat junt"upunïnwa. Vitalik chiqpachapuniw q"ala kayu t"ijtxañ munäna. Ukatjja, sapa kuti entrenatäsa ukat kayump taktʼasajj suelanakapajj jan sinttʼasirïjjänwa ukat chhuxriñchjarakïna. Ukat qʼala kayumpi qʼañu asfalto llamktʼäta ukhaxa, chhuxriñchjasiñax samarañapawa.
  Cortocircuitos ukat q"ala kayuni, Vitalyx taqpachanx mä wawar uñtasitaynawa. Ukampis amparapanjja mä bolsaw utjäna, uka aparatojj jaqenakan destinop mayjtʼayaspawa. Gravitones ukanakar corriente ukar tukuyasax, wayna genio ukan jakthapiwiparjamax mä camión jan ukax jach"a autox kuna pachas jan tukuskir jaya pachaw mä jisk"a plano dispositivo ukamp jaquntañax wakisispa. Ukhamarusa, janiwa petroleo, gas, carbón, naturaleza discapacita ukanaka apsuñaxa wakiskaniti.
  Chiqansa, uka prodigio wawax amuyasïnwa, ukham jikxatañatakix walja empresanakaw pʼiqip muytayañ yatipxäna, jukʼampisa petroleo ukat gas empresanakaxa. Chiqansa, kuntï walja jeques ukat oligarcas ukanakax aptʼasipxani uk amuytʼañäni. Yämas kunattix uka jikxatatax jamasat imatäñapawa.
  Ukat janipuniw khitirus amuykaspati, mä rubio, moda ñik"uta khuchhurata, mä waynax shorts isimpi ukat laq"ampi, muyu talonanakampiw lliphipi, jupampi kuna jan walt"äwis utji.
  Uka thakin pasapkäna ukanakajj niyas janiw jupar istʼapkänti. Walikiwa, mä waynaw t"ijt"aski, ukat sawkasir jaqix jupamp chikaw jikxatasi. Moscú markanxa, qʼala kayuni tʼijtʼir mä wawas janiw taqpach sumakïkiti.
  Vitalik jupax t"ijt"asaw q"ucht"äna:
  Uraqiru amuyaña, Uraqi amuyt"aña
  ¡Ukat jumax jaqinakarux amuyaraktawa!
  Payïri munasiña, payïri Uraqi, .
  ¡Janiw ukham uraqix utjkaniti!
  Waranqa planetanakatxa
  ¡Janiw ukham ch"uxñanakax utjkiti!
  Waranqa planetanakatxa
  ¡Janiw ukham suma uñnaqtʼanïñax utjkiti!
  Mä rayu alwax utjpan
  ¡Intejj qhantʼaniwa!
  Ukatwa parkir tʼijtjjäna. Uka waynan talonanakapax, jisk"a ukampis musculoso kayunakapax lliphipi. Vitalik jupax mä wawar uñnaqapax askinakaniwa sasaw amuyäna. Janiw khitis wawar uñtat zapato jan utjatapat muspharkiti. Mä jilïr jaqetjja, jan amuytʼasir jaqëkaspas ukhamwa amuyapjjani, ukat anqanjja jan waliwa.
  Albinax jupar jak"achasïna. Jupax tunka phisqhani maranirakiwa, ukampis kunjams jilïr jaqïkaspas ukhama. Jach"a, ancho hombroni, curvado ukat acero ukham musculoso. Jupan waynanakapax axsarapxi, jupax kayup kuynt"ayaspa ukhax janiw wakiskiti. Nayratpach jach"a imill wawax jach"a talon sandalias ukamp isthapt"ataw jikxatasïna, ukax Vitalik pä p"iqin jach"aruw tukuyäna.
  Jupax jachaqt"asisaw masipar uñkatasin chillqt"asïna:
  - ¡Q"ala kayuni mayampi, Vitya! ¡Jumax mä genio ukhamarak, uka pachparakiw mä wawa!
  Uka waynax akham sasaw jaysäna:
  - Jumax yatisktawa, kunapachatix mä especial escuelan jist"antatäkayäta ukhax taqi inaki isinak, zapatonakaj apt"apxitu. Ukat pä tama jachʼa zapatonak churapjjäna. Ukat jan sinttʼasisaw kayunakap chʼalltʼasipjjäna. Ukat mä jukʼa tiempotjja, jupanakat jitheqtañatakiw chʼamachasiyäta ukat qʼala kayukiw sarnaqayäta . Ukar wal yatintayäta, janiw chhuxriñchjasirïkti. Escuela especial ukanx walja jan wali yänakaw utji, ukat zapatonakax janiw chiqap tamanïkiti, ¡ukanakat maynïriwa!
  Albinax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Yattwa! Nayax jist"antatäyätwa, ukat mä pä kutiw! Chiqpachansa, janiw jaya tiempotakïkiti. Ukaxa wakisiwa ch"amampi ch"amampi tupuña. Jichhürunakanx kunjams punchuñ uñacht"ayapxäma. Taqi estilonakax jan ch"amanïpxiwa. Taekwondo ukax janiw técnica de golpe de brazos ukat codos ukanakarux sum uñjkiti.
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Boxeo tailandés ukax inas uka tuqitx juk"amp askïchispa. Jupajj jan wali jaqëkchisa.
  Imill wawax p"iqip ch"allxtasaw akham säna, q"ucht"asa:
  - Ukat jupax taqi kuns jawq"jasi, .
  K"umara saxra...
  Ukat ukax jan waltʼäwinakan jikxatasiñ sañ muni
  Chiqansa, boxeo anattʼañax janiw nuwasiñakïkiti, jan ukasti mä anattʼañawa,
  ¡Chiqpachansa jumax taqi chiqanwa jikxatastaxa!
  Uka waynax q"ala kayup mä charco ukan qharüru jallu purintatapat ch"allt"äna. Intin qhanapan diamantenakar uñtat tʼijtʼir spray uñkatasajj akham amuyäna:
  - ¡Akapachaxa wali sumawa! Ukampis kunjamsa llakinaka, tʼaqhisiñanaka, chʼaxwäwinakasa, manqʼat awtjañasa ukat usunakas utji.
  Albinax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Ukampis jiwasan jikxatatasax, ch"ama manq"at jan walt"äw askichañapatakiw suyt"askta.
  Vitaly sat tawaqux wali yatiñan wayn tawaqutpachaw akham säna:
  Ukampis yaqhipanakatakix llakisiñaw apanini. Ukapachax qawqha petroleros ukat carbón minas ukanakas jist"antatäni.
  Imill-heroe ukax logicamente ukham uñt"ayawayi:
  - Walikiwa, sapa kutiwa ukhama! Autonak uñstayasajj walja granjas de pernos ukan dueñonakaparuw tʼunjäna. Janiw ukakïkiti, sapa maraw tunka waranqa jaqinakaw autonakamp tʼunjapxi.
  Uka muspharkañ waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jisa, ukhama! Kunjamatix robots baratos ukat eficientes ukanakan uñstatapax sallqa jan irnaqäwinakaruw puriyaspa.
  Albinax jachtʼasisaw akham säna:
  - Ukat ¿kunas? Chiqansa, ¡wali askiwa!
  Ukat imill wawax akham q"ucht"äna:
  Kunjamsa nayrar sartawayi
  Ukanx tiempow utjäna...
  Jichhax akapachan sarnaqapxañäni
  Nayraqatax taqpach akapach milagronakaniwa - .
  Armtʼat luräwinaka, .
  T'ijt'añ jaytxapxta...
  Uka robotanakax ch"amanchasipxiwa
  ¡Janiw mä chachäkiti!
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna, ukat wasitat q"ala talonap umaruw ch"allt"äna. Kunjamsa charco gotanakax ch"iqiyasipxi uk uñjañax wali sumawa.
  Uka waynax akham sänwa:
  - Kunapachatixa jani jiwaña uñstayapxani ukjaxa, ataúd utanakaxa bancarrotaruwa puripxani. Ukat ukax ukhamarakiw nayrar sartañax utjani. ¡Taqi kunas mayjt"iwa ukat mayjt"askakiniwa!
  Albina kullakajj akham sasaw amuytʼayäna:
  - Jutam, mä juk"a atracción uñakipt"añäni. ¡Kusisiñäni!
  Vitalik jupax amparanakap t"axllirt"asisaw amuyt"asis akham säna:
  - Computadora anatt"awinakatxa juk"ampi kusisiñawa jikxatasi, ukaxa Internet uksatxa inakiw apkatasispa. Ukat kuna atractivos - jumax muytasma, muytasma, ukat ukax ukhamawa - taqi kusisiñanaka!
  Uka tawaqux janiw iyaw siskänti.
  - Anatañanakanxa, nayra imt"ata qunt"asiñaxa pächasiña kusisiñarakiwa. Ukat ukhamatwa walja askinak jikxatta. Amuytʼañataki, ¡auto tʼijuñanakajj cheqpachapuniw ukham jukʼamp muspharkañajja, mä consola de juegos ukan tʼijuñat sipansa!
  Uka waynax janiw iyaw siskänti.
  chiqapa t"ijuñatxa yaqhachkätati . Ukhamaraki dragonanakampi nuwasipxarakismawa. Qullqix utjaspawa, ukhamax chiqpachapuniw taqi kuns uñstayasma.
  Albinax akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - ¡Qullqix utjaspänwa! Jïsa, quri vaca qallux akapach apnaqi.
  Vitalik jupax sonoro, qhana, precursor cuerno ukham arupampiw q"ucht"äna:
  -Jaqinakax metal layku jiwapxi,
  Metal ukatakix...
  Jaqinakax metal layku jiwapxi
  ¡Metal ukatakiki!
  Supayajj ukanwa pelot apnaqi
  ¡Ukanx pelot apnaqapxi!
  Hero imillax jacht"asisaw akham amuyt"ayäna:
  - ¡Jutapxam, ukhamax mä paquete helado alasipxañäni!
  Jisk"a yuqallaxa p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Ukhamawa!
  Jupanakax jank"akiw uka puesto tuqir sarapxäna. Vitalik q"ala kayunakapampix jikxatasïna, ladrillonakampi tablanakampi phuqt"ata, asfalto qhuru ukat junt"u. Ukhampachasa, jakäwix wali askiwa ukat mayo phaxsinx kunja kusiskañawa. Oh , wali llakiskañawa kunats jan wiñay jallux utjkiti. Sañäni, Cuba ukat India markanakanx janiw juyphi pachax utjkiti. Ukat mä tuqitxa, wali sumawa. Ukampis mayni tuqitxa, ukanx walja infeccionanakaw utji, juk"ampirus India markanx juk"ampiw utji.
  Jichhax indionakax janiw nayrjax pisin jakasipkiti, ukampis sinti waljaw utji.
  Amuyataxa, jaqinakax yaqha pachanakar avión apnaqañ yatiqapxañapawa ukat sistema solar anqäxankir planetanakaruw jilxattapxañapa. Ukat mä hiperdrive especial ukamp jutañamawa. Akaxa, kunjamatixa janiwa principio de propulsión de jet ukampi sarnaqkiti, jan ukasti kuna juk"ampi nayraru sartatawa. Ukhamarus gravitones ukanakax fotones ukanakat sipanx juk"amp jank"akiw t"ijtapxi, ukat kunapachatix electrones ukar tukuyapxi ukhax partículas ukanakax t"aqa t"aqaw utji, ukat walja electricidad ukaw utji. Ukhamajj avionanakas naves espaciales ukanakas uka chʼamañchtʼäwimpiw tʼijtapjjaspa.
  Vitalik jupax mä esquimo alasitayna, ukat Albinax mä coco apt"asiwayi. Uka tawaquxa wali kusisïnawa. Jupax wali jilïr jaqjamaw amuyasïna, ukat Vitalik kullakaruw pachpa taykapat amtayäna. Jupax warmirakiwa, wali jach"a ukat suma uñnaqt"ani. Nayax jiskt"asiristwa kunats Vitalyx amuyunakampikiw mistu, ukat jan jiltäwimpi?
  Ukat ¿khitis awkipaxa? Ukhamaraki Vitaly yatiqir masinakapan jan munatapatxa mä razonax uka waynax mä jan wali jaqiwa. Ukat akax, chiqpachansa, wali llakiskañawa. Bastardo, akax llamp"u chuymampiw sañ muni, yaqha aruw utji - bastardo!
  Vitalyx chiqpachapuniw mä awkinïñ munäna, k"umara, jach"a, ch"amani, atlético ukat pachpa pachanx yatiñani ukhamaw uñacht"ayäna. Inas mä oficial ukhamaraki, jan ukax mä general!
  Albinax panpachaniw awk taykanïna, ukat Vitalik kullakax envidiasirïnwa. Chiqansa, Albinan awkipax nayrax juchañchatawa, ukampis jan kunat sipansa wali askiwa.
  Vitalik ukax apsuwayiwa ukat q"ucht"awayi:
  Planetan chʼaxwäwinakampi llakisiñanakampix waljaw utji,
  Janiw pacham ina ch'usar apt'añati jaqinakax...
  Janiw wawanakasarux jaytxañäniti
  ¡Jupa pachpa awkinakapan jan walin uñjasipxäna!
  Albinax jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Jumax musical ukhamätawa!
  Wayn tawaqunakax heladonakap manq"apxäna. Uka thujrunakxa cuboruw jaquntapxäna. Uka parkinwa nayrar sartapjjta.
  Mä jan wali uñnaqt"an entidad ukax mä akatjamat jupanakamp jikisiñatakiw mistunïna ukat qhuruchasïna:
  - ¿Janit jumax cigarro fumañ yatkasma?
  Albinax wali qhuru chuymampiw jaysäna:
  - ¡Janiw cigarro fumañ munkti ukat janirakiw iwxt"apkti!
  Uka waynax mä cuchillo apsusinx akham sasaw arnaqasïna:
  Jichhax wawamaruw ch'allt'ä !
  Vitalik jupax uka tema ukarux ingle ukan chiqaw qhant"ayäna. Jupax chiqa jayaruw sayt"asïna, ukat uka waynax jaltasaw uka ch"axwäwirux qullqichxarakïna. Ukat nuwasir waynan chʼakhapajj tablanak pʼakjaña ukat ladrillonak pʼakjañ wali uñtʼatawa. Bandyugax jaquntataw uñjasiwayi ukat usuchjasitapatx desmayawayxänwa. Uka ajjsarkañ ajanupajj chʼiyar tukuwayjjänwa ukat lakapat espumaw mistunïna.
  Albinax akham sänwa:
  - ¡Ukhamaxa jiwayapxasmawa! ¿Jumaxa wawanakan colonia ukar sarañ munasmati?!
  Vitalik jupax amparanakap t"axllirt"asinx akham sasaw jaysäna:
  - Mä pä semanax janiw kuna jan walt'awis utjkituti . Uñjapxam kunjams jichhax mä waynar qunt"asipxi , ukat kuna kamachinakas ukat kuna lurawinakas utji. ¡Walikiwa, ¡jupa pachpa arxatasiñawa!
  Albinax wali jach"at arsüna.
  - Jisa, ukhamawa! Ukampirus, suma uñt"atätam uñjasax... ¿Policiaruw jawst"añäni?
  Uka waynax amparap luqxatäna.
  - Janiwa qhananchañ munkti. Ikintañapawa, amuytʼasiñapawa , jutïrinjja, janïr cuchillompi jaqontkasajj sum amuytʼasini.
  Vitalik jupax akham q"ucht"awayi:
  - Jani yatiqañ utanakaxa utjkchïnxa, .
  Janitï yatiqañ utanakax utjkaspän ukhaxa...
  ¿Kunarus mä jaqejj purispäna?
  ¡Jupax mä cuchillompiw atacatayna!
  Albinax llakitaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jisa, jaqinakaxa yaqhipa pachaxa chiqapawa jaqukipapxi. Akax aka qhanpach bum. Inas jan ukham jaytañas wakischispa. ¡Carcelar sarañax juk"amp askiwa!
  Uka waynax wali amuyumpiw akham säna:
  - Janitï termo tukuykchixa, zona ukax juk"amp jan waliruw puriyaspa. Janis mä escuela especialan jukʼamp jan walir puriwaykchiyätjja, taqe kunat sipansa. Ukanx ukhamarakiw, muspharkañawa, waynanakampix juk"amp facilakïnwa. Ukat amuyunakax wali askit uñjapxarakïna, ukat walja awkinakax janiw ukanipkiti, jan ukax awk taykanakapax uka arunakx thayampiw tukuyapxi. ¡ Muspharkañawa, ukampis chiqans mä colonia de niños ukanx masinakapampix mä común aru jikxatañax juk"amp facilakïnwa!
  Albinax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Kunatixa jumaxa muspharkañawa, mayninakatxa mayja mayjawa, ukhamaraki wali walja mayja mayja mayja mayjawa. Ukhamajj janiw nayajj muspharaykituti. ¡Cine ukar sarañäni jan ukax kunaymaninak!
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jach"a pantallanxa, pelicula uñch"ukiñaxa, chiqansa, laptop monitor ukata sipansa juk"ampi kusiskañawa, jan ukaxa smartphone uñch"ukiñat sipansa juk"ampi kusiskañawa. ¡T'ijtxañäni!
  Imill wawax jacht"asisaw akham säna:
  - ¡Ukhamawa!
  Ukat tʼijuñajj jukʼamp chʼamäñapatakiw sandalianakap apsusïna. Chakapax janiw jisk"akïkänti, jan ukasti bronceado, musculoso ukat wali suma uñnaqt"anïnwa. Altu talonanakamp sarnaqañax janiw askïkiti, ukampis solidez ukaw utji.
  Ukat ukhamatwa entrenañan pʼakjata qala yänakapat suelanakapajj chhuxriñchjaraki .
  Ukat nuwasir wayn tawaqunakan talonanakapax tʼijtkasax lliphipirakïnwa. Jupanakax wali jank"akiw t"ijtapxäna.
  Vitalik q"ucht"äna, ukat Albinax uk apthapitayna;
  Caballerox awkipan utapat mistuwayxäna,
  ¡Mä amiga thaqhiriw sarawayta!
  Wila wartäwimpiw sarnaqäna, .
  ¡Ukat jakäwix muyuntawayi!
  
  Qhapaq kankañ jikxatañax janiw mä jan waltʼäwikiti
  ¡Jakañax uka qullu patat saraqasinsa!
  Taqi kunatix akapachan utjki ukanakax jan amuyt"kayakiwa
  ¡Mä cigarrojj kisunakaparuw chʼalltʼasi!
  
  Nayrïr kutiw munasiñan wayna
  ¡Q"illu arce manqhan lakanakax ch"amakt"atawa!
  Ay, nayax wali askit uñjta, qullan nayra, .
  ¡Jupax icono nayraqatan qunqurt"asisaw qunt"asïna!
  
  Mä jan wali warawaran manqhan yuripxta
  ¡Khitis destinosar yatïna, jachtʼasïna!
  Ukat jakañax jallu - mä uma jawira, .
  ¡Diosajax ideal ukham jikxatawayta!
  
  Ukat iglesia, iglesia ortodoxa, .
  ¡Mä campana phust"atampiw jikisipxi!
  Wasar pampat pasawayi - p"akjata, .
  ¡Mä jawira t"aqhisiñampi mä jach"a jach"a tukuñampi!
  
  Nayax nuwasta, t'aqhistxa, wilax mä jawirawa,
  ¡Uñisirinakan jan wali nuwasïwipajj atipjatäjjänwa!
  Ukat kawkhans Cristor samarañ jikxatsna,
  Chiqpachansa mä qʼuma sepulturankiwa!
  
  Pallas ukax infiernonw liwxataski
  ¡Destinojj juykhükaspa ukhamänwa!
  Ukampis nayax alaxpachar sarañ munta sasaw iyawstxa
  ¡Tʼunjatäki ukat laqʼanakat sartä!
  
  Walja maranakaw pasawayxäna, ukat wawanakax,
  ¡Diosan jach'añchäwipatakiw yuripxta!
  Ukat jakañanx juk'amp yatiñaniruw tukupxta,
  ¡Munasiñax panqarawa ukat wiñayatakiw ch"amanïxi!
  Ukhamaw t"ijtxapxäna. Albinax k"achat k"achat arsüna. Jupax césped ukar jaquntat cigarro ch"uqi apthapisinx urnaruw jaquntäna ukat akham q"ucht"äna:
  - Cigarro ukaxa veneno satawa
  ¡Ukhamawa, jaqinakax sapxiwa!
  Nicotinat sipansa janiw jukʼamp jan walïkiti
  ¡Mä paquete cigarro horno taypinkänwa!
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jichhaxa q"umachañaniwa. ¡Ukat wali thayapuniw utjani!
  Uka waynax sayt"atäsipki ukat cigarro fumapkäna uka waynanakaruw t"ijtäna, ukat akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Sigarro fumañ jaytxañamawa! ¡Atmosfera ukar veneno churañ jaytxapxam!
  Jupanakajj akham sasaw qhuruchasïna:
  - ¡Kawkirus saraskta , wawa! ¿Jumajj chuym ustʼayasiñ munasmati?
  Albinax amuyasïnwa, smartphone uñacht"ayasa:
  ¡Jichhax policiaruw jawst'ä! Aka chiqanx janiw kamachirjam cigarro pitañax jaysatäkiti.
  Chʼamaktʼat jan ñikʼut khuchhurat chachanakajj jan liytʼañjam juramento lurasajj jan munkasaw cigarronak jistʼantasajj uka paquetenak bolsillonakapar uchapjjerïna. Uka qʼala kayuni rubiojj wali amtasiri uñnaqtʼanïnwa. Jïsa, ukat Moscú markanx walja policía ukanakaw utji, uñakipt"apxam, ukat jan walt"ayirinakax katjatäpxani.
  Albinax wali yatiñampiw q"ala kayunakapamp cigarro ch"uqi apthapisin urna ukar jaquntäna, ñik"utap ch"allxtasa:
  - ¡Ukax jik"asiwa! Kunjamatsa ukham qʼañu luräwinak samaqasma uk janiw kunjamatsa amuykti. Ukajj wali ajjsarkañawa.
  Vitaly kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Jumax machjayir jaqinakat sipan juk'amp jan waliwa . ¡Ukanakax sapakiw veneno churapxi, ukat jumax jak"ankir jaqinakarux venenompiw churarakïta, jisk"a wawanakas ukhamaraki!
  Ukat uka waynax jaltasaw mä tioparux talonampi nayrapar jawq"jäna. Uka jawqʼjatajj janiw kuns lurapkänti, ukampis wilaruw tʼunjäna. Jupax qhipäxaruw qunt"asïna. Mä wawampi nuwasiñax jukʼamp jila qullqiwa. Ukatjja, inas jupamp jawqʼjatästa.
  Albinax jachaqt"asisaw q"ucht"äna:
  Chiqansa, janiw jan amuytʼasis jaqinak taypinxa,
  Patak patak maranakaw juzgapxi
  Jan wali pachanx - .
  Ukhamajj ¡ukajj tabacowa!
  Ukat uka waynampi imill wawampix amparanakap chʼalltʼasipxäna.
  Uka qhepatjja, boleto alasir sarapjjta. Menor de edad ukanakax chikat descuento katuqañatakix boletonakaruw atinisipxäna, ukampis Albinax wali chuymanïkaspas ukhamaw uñnaqäna, ukat escuelan certificado uñachtʼayañapänwa. Janiw jukʼamp qollqe gastañ munkayätti.
  Ukax mä kasta wawanakan fantasía ukhamänwa. Pusi wayn tawaqunakax - kimsa yuqall wawanakamp mä imill wawampiw mä cuento uraqir mantapxäna. Ukanwa uka jachʼa jaqet mä caña lunthatasipjjäna, ukanjja magia lurañaw utjäna. Ukatx Baba Yaga juparuw atipt"apxäna, ukat mä mapa jikxatapxäna, ukanx Koshchei jiwatapax uñacht"ayatawa. Ukat mä thaknam sarapxäna. Ukhama, jupanakan qhipäxapanxa, chiqpachansa, cuentonakat sipansa mayj mayja uñstawinakaw utji. Ukat wawanakax encantado muxsa achunakampi jan ukax chocolatenakampiw jark"apxirïna. Ukat tukuyarux Gorynych sat Katarix atipjarakïnwa. Ukat jupanakax pachpa Coschei juparuw atipt"apxäna, mä magia caja ukat mä qamir pecho katuqasa.
  Ukhamaw taqi kunas chiqpachans wali jach"apunix tukuwayi. Ukat chiqpachansa wali sumapunïnwa, wali muspharkañäkchïnsa.
  Película tukuyatatjja, uka wayn tawaqo chacha warmiw uka salat mistupjjäna. Jupanakajj kusisita ukat suma jaqëpjjänwa. Uka chuymax jilxattawayiwa.
  Ukat Vitalik jupax t"ijuñ autonak apnaqañ iyaw satayna. Jupanakax maynit maynikamaw ch"axwapxäna, ukat yaqha wawanakas , ukat volante muytapxäna. Taqi kunas wali suma ukat kusiskañ uñtasïna.
  Vitaly kullakajj akham sasaw qʼochüna:
  thaya autonaka, .
  Akapachanx wali suma chuymanïñax...
  Mä chʼiyar chʼiyar chʼiyar jañchinïksnasa,
  Nayax mä thaya vaquero waynatwa !
  
  Wiñayäniwa, wawatpach iyawstwa, .
  Jakañax mä jachʼa paraisor uñtataw jutani...
  Ukat wayn tawaqunakäñatakix mä thakhi jikxatañäni,
  Ukhamajj wayna, ¡ukatak sarañamawa!
  Tiempox jank"akiw t"ijti ukatx niyaw ch"amakt"awayxi. Ukat jukʼamp thayäjjänwa.
  Albinax llakitaw akham säna:
  Mä urux wawanakax tukusxaniwa. Jïsa, niyaw, inas, niyaw jiwasampi tukusxchi. Jiwasax janiw wawanakäxtanti, jan ukasti qʼaxu wayn tawaqunakäxtwa. Ukat ukatsti wayn tawaqunaka. Ukat chiqpachanxa, chuymankipstat warmit amuytʼañax axsarañjamawa. Nayax arrugas ukat chhuxriñchjasiñaw sasin amuyta ukhax wali jan wali luratawa.
  Vitaly kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Nayax amuyta jaqinakax kuns uñstayapxani ukat wiñay wayn tawaqunak jikxatapxani. Aka chiqanx células madre ukanakaw utji, ukax activadas ukhamawa. Ukat ¡cienciax ukaruw purini sasaw amuyta!
  Albinax jachaqt"asisaw q"ucht"äna:
  Aka Uraqinxa janiwa kunasa jani uñjkaya sarnaqkiti
  Ukat jan utjki uka wayn tawaqunakax wali jan jiwirjamawa ...
  Kunjamsa waynäpjjayätanjja, .
  ¡Kunja taqe chuyma munasiñajj utjäna!
  ¡Ukat munat masinakas janiw armatäpkiti!
  ¡Jiwasan pachasajj jakaskakiñäni!
  Mä puestoruw sarapxäna ukat aycha pastelanaka ukat leche batido alasipxäna. Jupanakax ch"amañchasipxäna, jachaqt"asisaw akham amuyapxäna:
  - ¡Utar sarañ pachax purinxi ukhamawa!
  Albinax akham sänwa:
  - Walja machata jaqinakawa aka chiqaru jutapxi.
  Vitalik jupax chirp, pouting:
  - ¡Ch"axwapxañäni! ¡Ukajj cheqäskapuniwa!
  Imill wawaxa jachaqt"asisaw akham säna:
  - Mä wayna wiñayataki munaña, .
  Chaos ukax utjkchispas ...
  Chʼamampi nuwasiñan qollqe gastasiñajj wali llakkañawa,
  ¡Aski lurañanakan mä carrito munapxta!
  Uka waynaxa iyaw sataynawa.
  Intix wali k"ajkir qhant"aski
  Gorrión ukax chirp"iwa...
  Suma chuymampiw aka pachankañaxa, ¡
  Kusisiña!
  Uka waynampi imill wawampixa qhipharuw kuttʼapxäna. Ukat yaqha chiqatsti, juramentox wasitat ist"asïna. Ukat wasitat machantat uñjasipxäna. Jupanakax cuchillos ukat nunchucks ukanak amparanakapan apt'ataw sarapxäna . Latón nudillonakax qhant"äna. Linternanakan jan chiqapar uñjatapanxa, jan ñikʼut khuchhurata, wila nayranakani, wali jan wali ajanunakaw uñstäna . Ukat khathatt'asipxäna, ch'allxtasipxarakïna.
  Mä nayratpach uñtʼat, nayrajj jawqʼjat jaqew wayn tawaqonakan nayraqatapan uñstäna.
  Jupax q"añut juramento luräna ukat cuchillompiw ajjsarayäna, jach"a jach"a tukusaw;
  - ¡Walikiwa, wayna jamach"inaka! ¡Kimsa kuti jan wakiskir jakäwimax tukusxiwa!
  Vitalik jupax akham sasaw jaysatayna:
  - ¡Janiwa jakañaxa wakiskiti! Ukat chiqpachapuniw munapxta, taqi jaqinakan askipataki.
  Jupanak jakʼankir bandidonakajj jan walitwa larusipjjäna.
  . JANK"A #2
  Ukanakajj pä tunkakïpjjänwa. Mä arman amparapanxa, juk"ampirus yaqhip cuchillonakax wali jach"awa, ukat jach"a cuchillox amparapan pistola apt"atarakiwa. Albinax mä llakit jach"a jach"a tukusaw sillp"ïna. Mä bala contrax taekwondo ukax janiw ch"amanïkiti. Jïsa, ukat pä wayn tawaqunakax mä taqpach destacamento jilïr jaqinakamp armat jan wali jaqinakampiw uñch"ukipxi - ukax wali jan igual ch"amanakawa.
  Ukampis Vitalik chachajj jan sinti llakisisajj akham sänwa:
  - Taqi chiqanwa videocámaras ukanakampi phuqt"ata. Jïsa, ukat jiwasan smartphone ukax taqi kuns graba ukat automáticamente Internet uksaruw apayaraki. Ukat uka chiqatx taqi ajanunakaman registropax jasakiw policiaruw purini, jumatix kuns lurapxätam ukhaxa!
  Uka bandidonakat maynïrejj akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Jichhax q"illu lakanakampi jaytxapxam!
  Jilïrixa pächasïna. Wawanakar jiwayañatakix sinti jaya pachaw qhant"äna. Ukat jukʼampejja, jan utan mä jaqen ajanupar jawqʼjatapatjja , pʼeqepsa libre jakasiñas jan walir puriyañajj janiw askïkänti.
  Vitaly kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Taqi jumanakaxa nayraqata video ukana grabatäpxtawa, ukatxa datos ukaxa automáticamente policiaru sarañapawa. Ukampis jumatï antutapjjäta ukhajja, ¡jiwasajj, wawaruw arsuwayta , taqe ukanak chhaqtayañäni!
  Jilïr irpirix wali jach"at jiskt"äna:
  - ¿Jumaxa zona ukarux kayump takt"asktati?
  Uka waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Ukaxa mä corteza escarabajo ukanwa !
  Uka bandidojj akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - ¿Kunatakis?
  Vitaly kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Mä hooligan ukan dignidadap wasitat katuntawayi. Ukat ¿kunas?
  Jilïr irpirix akham jiskt"äna:
  - ¿Jumax nuwasiñ yattati?
  Uka waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Nayax amuyta!
  Jilïr irpirix akham amuyt"ayäna:
  - Mä mayniru ch"axwaña, jan armanakampi, jiwasana pandilla ukana ch"amani corefan ukampi. ¡Atipjäta ukhaxa, phisqa patak qullqi churapxäma !
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Waliki! Ukampis mä jiskʼa qollqekiw . Janiw juk"ampikiti.
  Jilïr irpirix p"iqip ch"allxtayäna.
  - WALIKI! Ukampis uka qhepat hospitalar irpapjjätam ukhajja, janiw chuym ustʼayasimti. Jiwasan ch"axwiri Gorilax janiw khuyapt"ayasiñ yatkiti.
  Uka waynax amparanakap chʼallxtasaw akham säna:
  Pallapalla, sapa kuti k"umara
  Pallapalla, kuna lurañatakis wakicht"atawa...
  Ukat laqʼa, alfombranakatjja, .
  Jiwasax thakhit mistuñ yattanwa
  Ukat jan saytʼamti
  Ukat janiw kayunak mayjtʼayañamäkiti
  Jiwasan ajanunakas qhant"i
  ¡Lliphipkir botas!
  Jilïr irpirix chuym ch"allxtayäna.
  - Wutanaka! Ukampis ¡qʼala kayukïtawa! Ukat jila partejja, mä wawar uñtasitawa. Ukham jawqʼjañax wali llakiskañawa.
  Vitalik kullakajj jachaqtʼasïnwa.
  - ¡Taqi kunasa wali askiwa! Uñisirinakax jukʼampïpki ukhaxa, chʼaxwäwix jukʼamp muspharkañawa.
  Uka lunthatanakat maynïrejj akham sänwa:
  - Ch"amawa ch"axwaña. ¡Jupanakax uñjapxituwa, ukat q"umachasipxarakistu!
  Pahan jupax akham sasaw jaysatayna:
  - ¡Taqi kunasa! Policiax janiw khitirus mantañapatak jaytkaniti. Jiwasajj janiw qhepar jaytkañäniti. Aka chiqans jichhax ch"axwañäni.
  Bandidonakax iyaw sasaw chhuxriñchjapxäna. Albinax uka waynarux akham sasaw jiskht"äna:
  - ¿Jumaxa chiqati? ¿ Kuna cinturónsa jumatakixa ?
  Vitalik jupax akham sänwa:
  - Wila!
  Uka heroe imillax akham amuyt"ayäna:
  - Inas nayax juma lanti!?
  Uka waynax akham sasaw jaysäna:
  - ¡Akax jiwasan chachanakan uñacht"äwipawa!
  Gorila ukax mistuni. Chiqpachansa mä jachʼa jaqipunïnwa. Jiltawi metro llätunka tunka, ancho amparanaka, jach"a amparanaka, ch"uqi ch"uqi. Ukat wali inflado , qhanaw anabólicos ukan. Pesado, juk"ampirus , mä uñisiriw mä center chikatani. Ukat Vitalik ukax pusi tunk payan kilos ukhakiw utji. Ch"amanakax jan kikpaki uñt"atäpxänwa.
  Uka p"iqinchirix mä jisk"a patak qullqi billetes apsusaw akham arsüna:
  - Jumax jawq"jañamawa, t"aqanak katuqarakïta ukat ... nayax mä quri reloj churarakïma.
  Ukat chiqpachansa, mä wali suma reloj uñachtʼayäna, uka relojax qʼuma qurit lurat cajampiw utjäna. Ukat walja qullqiw munasïna.
  Gorilax samarañampiw sayt"atäskäna , ukat mä akatjamat Vitalik ukar t"ijtäna. Chiqpachansa, masinakapan akatjamat nuwasiñapar yatintat waynax wali chʼamampiw ladopar jaltxäna. Ukat uka carro de banda ukar lantintañsa atipjarakïnwa. Mä jachʼa, ancho hombroni, jachʼa amparani gangster ukaw asfalto patjjar jaqontäna. Qunqurip usuchjasitap uñjasiwa, kunattix liwxatasïna. Ukat wali qʼañu juramento lurañ qalltäna.
  Jaqinakax walpun ch"axwapxäna. Yaqhipanakax Gorila ukarux yanapt"apxänwa, yaqhipanakax jan yäqasir waynaparuw yanapt"apxäna. Aka chiqanx qhan jan walt"awiw utjäna, ukat lunthatanakax apuestas ukankapxarakïnwa.
  Jupanakajj jukʼamp yatiñani ukat jiskʼa jaqenakaruw apuestasipjje, yaqhepasti jachʼa jaqenakaru ukat musculonakan bolanakampiw apuestapjje.
  Uka gorilax wasitatwa atacañ yant"äna. Uka waynax qʼala talonap jachʼa ñikʼutaparuw jaquntäna. Uka impactojj janiw taqpach chʼamanïkänti. Ukampis wali khathatt"asïnwa, ukat bandido búfalo ukax ukham amuyasïna. Ukat wasitatwa uka waynarux tʼijtäna , manqhapachan taqi castigonakapwa ajjsarayäna.
  Vitaly kullakajj ajanupar chʼalltʼasaw mä ladoruw jaltawayjjäna. Uka jach"a puñchut esquivarakïnwa. Gorilax amparanakapax wali jach"awa. Ukampis puñchunakax janiw sinti jankʼak tʼijtkiti, ukat ágil cabritox wali yatiñampiw jithiqtaraki.
  Mayampi ataque luraña. Vitalyx nayraparuw ch"ankhampiw ch"ankhachatäna. Ukat amparapampiw tablanakar jawqʼjarakïna. Nudillonakax wali sumpunw istʼasïna, ukat mä jiskʼa wilaw jalluntäna.
  Chiqansa, uka bandidox puñchupax waynan costillanakaparuw liwxatäna. Vitalyx mä k"achachata boxeadorjamaw chhuxriñchjasïna ukat umaruw chhaqtxäna, yaqha ch"aman poke ukarux jithiqtawayiwa .
  Ukatxa qunquri manqharuw chʼalltʼäna. Jupax niyaw ch"uqt"ata, ukat gangster ukax arnaqasisaw jist"arasi.
  Vitalik jupax jikiski uka kuynt"awiruw katjatayna, ukat waynan muyu q"ala talonax nayraparuw chiqak ch"allt"atayna. Jupax taqpach masa de la cabrito ukamp ch"allt"atawa , ukat met movimiento ukanx ukhamarakiwa. Mä ch"uqt"awi ist"asi, ukat nayrax p"akjasi, mä tomate alturat jaquqanir uñtata. Ukat wilax jichhax mä jawiraruw juk"amp ch"aman jalluntäna.
  Vitalyx wasitatw uñisiripan q"uma sarnaqawinakap jaytawayi. Jupax kayump takt"añ yant"i ukat kayump takt"añ yant"i. Ukampis kayunakapax mä jukʼa jiskʼakiwa, ukat estiramientopax janiw sinti askïkiti. Vitalix wasitatw ladopat ch"allt"asi. Temploruw ch"allt"asi. Ukat Gorilax liwxatasïna.
  Ukat chhuxriñchjasiñanaka:
  - ¡Suyt"apxam, parlt"asipxañäni!
  Vitaly kullakajj saytʼasjjänwa. Ukat ukat mä trineo puñtuw juparux t"ijtäna. Uka waynax reflexivamente jark"aqatayna. Ukampis kayunakapat liwxatatäxänwa. Vitali kullakajj sarawayjjänwa. Uka thuqhurixa jank"akiw jupar jak"achasïna. Ukampis uka waynax liwxatañ atipjatayna. Ukat uka gangsterax flop pasawayxänwa.
  Vitalik chachajj jupa pachpaw colerasïna. Ukat wawax ch"allt"asïna, kunapachatix bandidox sartasxäna, chhuxriñchjatapax chinuparuw purintäna. Punchux wali sumapunïnwa, ukampis Gorilax ch"ama p"iqinïnwa ukat janiw ukhamaki jasakiw jaquqanirjamäkänti.
  Akax jupax wasitat ataque ukaruw puri. Chiqansa, ukax chuyma ch"allxtayi. Ukat taqpach kamisax wilampiw ch"allt"ata. Vitalik jupax camisetap apsuwayxarakitaynawa, ukhamat jan q"añuchasiñapataki. Uka waynax wali samarañänwa ukat musculonakapas chʼamanirakïnwa. Inas misa jan utjkchïnti, ukampis uma patjjan ondulanakjamaw liwjjatasïna.
  Vitalik jupax wasitatw uñisirirux nayratpach t"unjat nayraparux ch"allt"äna.
  Wilajj jukʼamp chʼamampiw chʼalljjtäna, ukat uka waynan qʼala muruqʼu talonapajj wilampiw qhantʼäna. Uka gorilax ch"amakt"añ qalltäna.
  Vitalik jupax mä clásico kimsa jaqiruw p"iqipar ch"allt"äna ukat uñisiripan amparanakap jawq"jäna. Ukat wasitatwa jaltawayjjäna ukat qʼala talonapampiw vis-a-vis sat cheqar chʼalljjtäna. Uka ch"axwawix wali askiwa, ukampis janiw mä masax utjkänti ukham jiwat jaqir jan ch"amanchañataki.
  Uka waynaxa mayampiwa amparanakapampi mä combinación luratayna. Ukat nayraparuw chʼankhampiw jawqʼjäna. Jupax ch"uxñaruw tukuwayxäna, uka ch"axwäwitxa. Ukat hematoma sat usux chʼamaktʼañ qalltäna.
  Vitalik jupax tuiteó:
  - Mä ch"axwawimpiw uñisirinakarux q"umachañäni,
  Jiwasax mä q'ala talonampi jach'a kankañ chiqanchañäni ...
  Jachʼanak tʼunjapjjta janiw inamayäkänti,
  Ukhamajj ¡gorilaruw atipjañäni!
  Uka waynax wasitatwa jaltxatayna ukat uñisirinakaruw ajanupar ch"allt"äna. Ukatxa mayampi saltaña, ukatxa mayampi chiqapa jawq"aña. Ukat ukatsti mä shin templor puriñkama. Vitalik jupax wali sum jawq"jatayna. Ukampis uñisirinakax janiw jaytañ munapkänti. Janis liwxatkchïnxa, qala chuymampiw jan liwxatkänti.
  Ukat bandido jaqinakax arnaqasipxäna:
  - ¡Juparux jawq"japxam! ¡Uk tukuyapxam!
  Kimsa policianakaw ch"iyar uniformenix uka uñacht"äw uñjir jutapxarakïna. Jupanakax ukhamarakiw kunjams mä jisk"a yuqall wawax mä jach"a, jach"a amparani bandidorux cue bolas ukanakamp jawq"jaskäna, jaqi p"iqir uñtat jawq"jaskäna uk uñjasax kusisipxarakïnwa.
  Vitaliy kullakajj mayampiw patat aynacharu jaltawayjjäna. Ukat Gorilax qala chuymampiw jan jaquntatäkänti. Chiqpachansa uka waynax chʼuñumpiw kʼajtäna ukat wali samsurakïnwa. Uñisiripax amparanakap jaquntäna ukat janiw uka jawq"jawinakarux kuns lurxänti.
  Ukatxa Vitalik aptasinxa mä quqaru makhatatayna. Chiqansa, akax wali risqiwa. Bandidonakax sist"asipxäna ukat policianakax ch"allxtapxäna. Uka waynaxa, juk"ampi altur makhatasi, ukampisa kunjamasa saltañapa. Ukat qʼala muruqʼu talonapajj temploruw chʼalljjtäna.
  Gorilajj tʼijtjjänwa, qhepatjja desmayawayjjänwa. Jilïr irpirix jakthapiñ qalltäna, ukampis pandilla ukankir jach"a jaqix janiw kuynt"askänti. Ukat jaquntäna, respetompiw akham säna:
  - Ukax atipt"atawa, ¿kunjamas jumax?
  Uka waynax akham sasaw jaysäna:
  - ¡Vitalik!
  Jilïr irpirix amparanakap luqtasaw jiskt"äna:
  - Ukatxa kunjamasa jumanakaxa apnaqapxiri?
  Vitalik jupax jach"a jach"a tukusaw jaysäna:
  - ¡Tiburón!
  Jilïr irpirix p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Wali sumawa, tiburón! ¿Jumajj kupi amparajäñ munasmati?
  Uka waynax jan wali amuyumpiw p"iqip ch"allxtayäna.
  - Janiwa, nayaxa thakijawa, jumasti jumana thakimanïtawa!
  Jilïr irpirix tunka patak qullqi billetes ukat mä juk"a jach"a reloj churäna. Janiw quri caja ukakix utjkänti, jan ukasti amparanakapas k"achacht"atarakiwa: minutox esmeraldampiw k"achacht"ata, ukatx horax rubí ukampiw k"achacht"ata.
  Vitalik jupax bolsapan imantatayna. Ukhamaraki mä kamisaw utjaraki. Jupajj mä jukʼa chʼiyjatäjjänwa, ukat nuwasiñat mä qhawqha chʼakhanakaw utjäna. Ukampis jupax mä juk"a llamp"u chuymampiw saraqanïna, nayax sañ muntwa. Uka thuqt"irix patak phisqa tunk kilos pesa ukat jiwayir ch"axwawinakanïnwa, ukat wali jach"a puñchunakanïnwa.
  Ukhamarus janiw amuytʼasirïkänti. Ukat policiajj mä ambulanciaruw jawsäna.
  Bandidonakax ch"iqiyañ qalltapxäna.
  Vitalik kullakajj wal kusisïna. Jupax qullqi ukhamarak mä trofeo jikxatäna, ukat taqiniruw chiqpach chachätap uñacht"ayäna.
  Ukat hackeo riesgoso lurañat sipanx juk"amp askiwa.
  Ataman jupax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Jumaxa wali ch"amani ch"axwiri, ukhamaraki pachpa pachana, mä wawa. Jan kamachini nuwasiñanakanx chikanchasipxañamawa. Suma qullqi jikxatasma, juk"ampirus sorteo ukanx. ¡Qalltanjja, janiw uka waynarojj apuestapjjapkaniti!
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Suma amuyt"awi! Ukampis ... T am ukax taqi p"iqinakaruw atipt"aspa.
  Jilïr irpirix akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Jumax mä reacción phenomenal ukaniwa, ukat jan uñt"at ch"amaw jumar ch"allt"añataki.
  Jisk"a yuqallaxa p"iqip ch"allxtayäna.
  - Nayax uka tuqitxa iyawstwa. Ukampis janiw kunas, nayax amuyta intelectual thakhinjam sarañataki.
  Albina kullakajj nayrajj amuktʼirïnwa, jupajj akham sänwa:
  - Internet uksanxa jikxatasmawa kawkhantixa jan kamachinakampi ch"axwañanakaxa utjki. Ukat jumax yatisktawa, wayna, nayax jumakïrist ukhax ch"amachasiristwa. Chiqpachansa, ¡janiw ukham sum sarnaqañama suykayätti!
  Vitaly kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Nayaxa amuyta. Ukañkamasti, mä jukʼa suma ikiñanïñamawa. Chika arumaw pasawayxi.
  Ukat despedida sasinxa, waynanakaw parkit sarxapxäna.
  Albinax zapatonakap uchasïna, mayo phaxsinx arumanakax thayaruw tukuwayxäna. Qʼala kayuni sarnaqañax jukʼamp kusiskañäkchisa. Vitaly chachajj guerra tiempon mä wayna scoutjamaw qʼala kayunakap chʼalljjtäna.
  Wayrajj frescompis chʼalltʼatäkaspas ukhamänwa, ukampis escape ukan qʼañunakapajj thujsarakïnwa. Moscú markax arumanakax wali sumawa. Ukhama walja qhananaka ukat carteles publicitarios ukanaka.
  Ukat walja autonakaw kunayman markan utji. Jupanak taypinx wali luxus autonakas utjarakiwa.
  Uka chiqat pasaskir mä warmix Vitalik ukar uñacht"ayasaw arsüna:
  - ¿Janit uñjktati wawamax q"ala kayukiw ukham thaya taypin sarnaqaski?
  Albinaxa larusitaynawa. Jupax jach"a muskulunakanïtapata ukat ajanupan wali ch"ama uñnaqanïtapatxa, wali jilïr jaqjamaw uñjasi. Ukat Vitalik, jan ukasti, muyu ajanuniwa, ukat wali jisk"a wawar uñtasitawa. Pʼeqepas janiw sinti jachʼäkiti, pʼeqepas jachʼäkchisa, llampʼukiwa.
  Uka waynax juparux akham sasaw jaysäna:
  - ¡Nayaxa wali junt"uwa! ¡Ukat kuna zapatonakas manqharuw jaquntatäspa!
  Albinax mä jachaqt"asisaw tuiteó:
  - Jiwasaxa kuna, thaya uñt"añani, .
  Jiwasax conos ukanakar uchañ yattanwa ...
  Ukat niyaw charconak taypin t'ijt'awayxi - .
  ¡Q"ala kayuni yuqall wawanaka!
  Ukat jupax jaltawayxäna, niya pä metros ukch"a, kayunakap thayar muyuntat platillo giratorio ukar muyuntasa. Ukat jupax janiw sum uraqir purinkänti - jupax talonap p"akjatayna. Uka qhepatjja, zapatonak apsusin qʼala kayukiw uka waynampi chika sarnaqañajäna. Jisa, ukax mä aventura interesantewa.
  Ukat Moscú markax chiqpachanx mä jach"a markawa. Jaqinakax Europa markan mä promedio markan jaqinakjamawa . Ukat uka patxanxa jaya pachaw sarnaqasma, ukat taqi pachaw juk"amp machaq chiqanaka jikxatañataki.
  Vitalik jupax akham q"ucht"awayi:
  Uñisirinakampixa wali ch'amampiw nuwasiñäni,
  Ch'amaka jan uñt'ir t'iju t'ijunakax ...
  Capitalax wiñayatakiw sayt"atäni
  ¡Moscú markax inti jalantjamaw akapachar qhant"i!
  Albinax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Akax wali sumawa! Nayax ukham q"uchunakax gustitu. Ukampis mayni tuqitxa, sapa markasa, markasa kunayman tuqitwa sarnaqapxi. Ukat janiw khitis kuns lurañapatak waytʼayatäñapäkiti.
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Waliki! Ukampis nayax amuyta, mä juk"a pachatxa, aka Uraqin taqpach jaqinakax mayacht"asipxani. ¡Ukat aka planetax mä sapa, común ukat kusisit familiaruw tukuni!
  Imill wawax chiqpachapuniw säna, janis sinti atinisisaw akham säna:
  - ¡Ukhamapuniw utjani sasaw iyawstxa!
  Jupanakax jaljtapxäna, ukat Vitalyx t"ijt"asaw utar jank"ak saräna. Ukat ascensoran jan tiempo aptʼasisaw escalerar tʼijtäna.
  Ukat uka apartamenton punkup jistʼararakïna. Janiw kunas especial ukhamäkänti, mamajajj niyaw ikisjjäna. Manq"añax cocinan jaytawayi.
  Vitalik manq"äna, ukat jupa pachpan llakt"ata ukat qarjataw jikxatasïna, janiw bañorus sarañs munkänti. Ukatwa sofá patjjan ikirïta.
  Jupax kunayman samkanakanïnwa , wali thaya ukat jan walt"awinaka. Jisk"atpachax, escuela especial ukan fragmentario amtawinakapa. Kunjamsa mä maquinampi calvo khuchhuqapxäna. Ukat ukxarusti perfil ukan, taqpach ajanupan, chikat lado ukat qhipäxan fotonak apsusipxi. Janiw usuchjañjamäkiti, ukat walikïskiwa, ukampis juma pachpaw mä juk"a jisk"achasiña ukat p"inqachasiñ jikxatasma.
  Ukatxa alturamax tuputawa ukat pesatarakiwa. Janchit chimpunak wasitat qillqt"aña, ukat ampar luk"ananak apsuña. Ukax wawatakix jisk"achañjamawa ukat axsarañjamarakiw, janis llakiskchixa.
  Ukatxa kunaymana ch"uqimpiwa amparanaka jariqapxi.
  Ukhama, ukax wali jan waliwa. Vitaly kullakajj yaqha waynanakaruw jukʼamp ajjsaräna. Chiqansa, mä escuela especial ukax mä carcel ukhamarakiwa, wawanakatakiwa. Ukampis uka qhepatjja, mä suma equipow tantachasipjjäna, janiw leyinakarjam sarnaqañajj utjkänti . Ukat jilïr waynanakax jukʼakiw jiskʼa wawanakarux chuym ustʼayapxirïna. Vitalik, chiqans, ajedrez wali sum anatirïna. Ukat jank"akiw escuela especial ukan ajedrez ukan campeón ukar tukuwayi, ukat Moscú markan taqi escuelas especiales ukat instituciones jist"antat ukanakat sipansa.
  Ukampis uka waynax janiw ajedrez anattʼañax sinti munkänti. Uka anattʼañax wali askiwa, ukampis ¿kunsa chiqpachapuni jaqinakar churaraki? Kunas uka apnaqañax wakisispa. ?
  Ukhamat Vitaly, nayrïr jilïr jaqinakan categoría ukar katuqkchïnsa, antutatäxasax niyaw jan anattʼkänti. Jani qullqitaki, jilïri jaqinakampi. Ukampis ukanakjja, walja kuti jan wali atipjatäsajj jankʼakiw saytʼayapjjäna. Ukat uka waynax janiw mä jan yäqañjam luräwin tiempo aptʼasiñ munkänti, sañäni, chimpunak wasitat wakichtʼañ munäna.
  Ukampirus, inas, jupax aka anatäwinx kuns jikxataspa. Jupax Karpov ukarux atipt"arakïnwa. Ukat jupax mä cheque mate katuqasax akham sänwa:
  - Ukat jumax, mä wayna, jank"aki ukat chiqaparu amuyt"añamawa kuna amtanakas utji!
  Vitaly kullakajj akham sasaw jisktʼäna:
  - Ukat ¿kunas ajedrez ukax jaqinakar churäna? Akax kusistʼañakiw ukat amuyun chʼusat anattʼañawa. ¡Juk"amp askixa, cáncer usut vacuna uñstayaña, jan ukax mä cohete luraña, ukax jaqirux Marte ukar irpañapataki ukat kutt"aniñapataki!
  Anatoly Karpov kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - ¡Inas jumax chiqaw sasksta! Ukampis ajedrez sat anattʼañax mä milagrowa. Ukhamarus, maynix kuna deporte tuqitx saspawa - ¡kusist"ayañakiw!
  Uka waynaxa p"iqi ch"allxtayäna.
  - Artes marciales ukaxa wali wakiskiriwa. Awisax jupanakar yuspajarasawa , ¡qhispipxtaxa!
  Karpov jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Ukax chiqawa...
  Ukat jach"at arsüna. Jupa pachpaw tenis anatt"añx walpun munäna, ukat cero nuwasirirakïnwa.
  Ukat uka escuela especialanjja, artes marciales ukanakaw utjäna. Ukampis niyakejjay Vitalik chachajj niyaw mä masipar jiwayatap layku carcelar jistʼantatächïnjja, janiw atiptʼañapatak jaysatäkänti. Ukampis ukhamaw jupax sparred ukat preso waynanakan respeto jikxatäna.
  Aka chiqan manq"añanakax wali sumarakiwa. Utat sipansa jukʼamp sumawa. Janiw awkix utjkiti, Moscú markanx chaninakax wali jach"awa, alquiler ukax wali jach"awa, ukat warminakatakix mä suma irnaqäw jikxatañax ch"amawa. Vitalik, taqpachanx mä suma amuyu jaytawayi. Ukat piscinaruw irpapxäna, ukat excursiones ukanakaru, ukat computadora ukan anatt"apxaraksnawa. Nayax sañ muntwa, janiw kunas infiernokiti. Ukhampachasa, terapia ocupacional ukax utjarakiwa. Ukampis janiw chʼamäkiti, ukat jukʼampisa, janiw sapürus irnaqañax utjkaspati. Ukhamajj janiw ukan tʼaqhesïna sañamäkiti.
  Ukar kuttʼañatakis amuyunakapas utjarakïnwa. Ukanxa yuqall wawanaka taypinxa chiqpach amigonakanïnwa. Ukat uka qhepatjja, Albinakiw cheqpach amigopäjjäna.
  Ukampis mamajajj janïr nuwaskasajj jachʼañchañ arupwa jupat apsüna, ukhamat amuytʼañataki ukat uka medida uñjañataki.
  Vitalik sat waynarux janiw jawqʼjañ munapkänti, ukampis masinakapax janiw jan axsaras parlañ munapkänti. Janis wakiskchixa. Amuytʼañataki, jan amuytʼasis parlañanaka ukat kunayman jan wali arunakampi, ukat qʼañu arunakampi parlañat sipansa, libronak liytʼasma.
  Akax, mä smartphone ukanx, kunayman.
  Ukat juma pachpas kuns qillqtʼarakismawa. Vitalik jupax juk"ampirus Gulliver jupan aventuranakapax sarantaskakiniw sasaw qhanañcht"awayi. Mä jisk"a sarnaqäwi ukham. Ukanx Gulliver jupax Antártida uksan concha manqhan akapachar mantawayi. Ukat uka taypinxa, uka pä chʼamani markanakax maynit maynikamaw chʼaxwapxäna. Ukanx , avionanaka, ukat tanques, ukat walja cohetes lanzadores ukanakaw utjäna.
  Gulliver jilatarojj nayraqat mä espía ukham apatäjjänwa. Ukat carcelar jistʼantataw uñjasïna. Ukatxa amuytʼasirïñatakiw jupar apnaqañ yantʼapxäna.
  Vitalik jupax Gulliver jupax bomba nuclear ukamp dibujonak lunthatasiñ atipxatayna sasaw qillqt"atayna, ukat ukatakix mä cruz de caballero ukaw quri roble laphinakampi, espadanakampi ukat diamantenakampi premio ukham katuqatayna.
  Ukhama, ukax mä fantasía ukhamawa...
  Vitaly sat chachajj Internetanwa uka sarnaqäw uñtʼayäna, ukampis janiw khitis imprimiñ qalltkänti. Jïsa, ukat jupax juk"a uñjawinak apthapiwayi. Gulliver jilatajj niyaw armatäjjäna. Ukat khitis uka fanfings ukanakax munasispa. Kunjamakitix "Dunno on Mars" uka sarnaqäwix ukhamarakiw kunjamakitix markachirinakan ukhamarak yatiyirinakan jan yäqata . Uka lurawix, objetivamente, janiw jan walïkänti. Vitaly jupax Carlesonan aventuranakapan sarantäwip qillqt"arakïna. Ukampis ukajj janiw sumäkänti. Jisa, qillqatanakan uñt"ayasiñax ch"amawa. Yämas kunatï wali uñtʼatäki ukat jachʼañchatäki ukanak sarantañapatak qellqasksta ukhajja. Ukatjja, jan munkasaw uñtasiñ qalltapjjaraki. Ukat jilapartx sarantañax janiw jumatakix askïkiti, ukax sinti khuyapt"ayasiñaruw puriyi.
  Yämas Harry Potter tuqit parlkasaxa. Nayratpachaw ukham t'ijt'awayxi...
  Vitalik chachajj kuntï qellqkäna ukat kunjamsa qellqäna uk ikiñat amtasïna.
  jisk"atpachaw fanfiction qillqañ qalltawayi. Jupax janiw masinakapampix patio ukan sarnaqañ munkänti. Ukat mä laptop usado barato ukax utjapuniwa, sapa awk taykapatakis ukat pisin jakasir familiapatakis utjarakiwa.
  Ukat kunatsa jan composicionanak lurañax wakisispa. Amuytʼañataki, Gerda kullakajj Kai jilaparuw jikjjatäna, juparojj Reina de la Nieve sat warmin secuestratänwa. Qillqapxäta ukhaxa, jan ukasti, uka waynax árabe wasar pampankir sultanampiw katuntatäna. Ukat jichhax Kai jupax junt"u pachanw chhuxriñchjaski, wasar chiqan mä luxus palacio ukan. Ukat mayamp jisk"a q"illu imillax jupar yanapt"iriw saraski. Ukat wasitat qʼala, wawar uñtat kayunakapajj tʼaqhesipjje. Ukampis janiw chhijchhi thayat thayat jutkiti, jan ukasti Sahara wasar pampan junt"u laq"at juti.
  Jupax mä oasis mágico ukan jikxatasïna. Ukat uka qhepatjja, umat pharjataw jiwañapäna, qʼala kayunakapajj laqʼampi ukat juntʼu qalanakampi nakhantatänwa.
  Ukat lunthatanakax camellonak laykukiw sarapxäna. Ukat jilïr irpirin phuchapax mä turbante uchasïna. Ukat jukʼampinaka.
  Chiqansa, uka amuyunakax janis jan walïkchixa, ukampis jaqirjam ukat wali suma uñachtʼayañaw wakisi.
  Ukampis ¡ mä cuervo lanti mä buitrempi lantintañakix janiw mä amtäwikiti!
  Vitalyx wali jaya amparanakaniwa. Ukat walja qillqäna.
  Akax mä historia alternativa ukaw utji. Pä tunk payan pacha tukuyankir mä waynaw mä maquina de tiempo ukan nayra pachar t"ijtäna. Ukat mä nuwasïwi, jukʼamp chʼamani blaster astronauta awkipat lunthatat aptʼasirakïna.
  II zar ukar yanaptʼañ amtäna, cheqas . Ukat, mä blaster ukamp armat , jupax Mount High ukar arxatäna - Port Arthur ukan arxatäwipan llavepa.
  Ukat kunjamsa armapat phallawayi . Ukat uka rayunakax japonés jaqinakarux ch"allt"awayi. Ukat waranq waranqa jan axsart"ir q"illu pallapallanakaw khuchhurata ukat phichhantat uñjasiwayi.
  Uka ataques ukanakax kutt"ayatäxänwa. Ukampis Port Arthur sat cheqanjja, manqʼat awtjata ukat armanakan jan utjatapatwa tʼaqhesiskakïna.
  Ukampisa, katthapisiskakïnwa. Ukat enero phajjsinjja, zarista sat ejercitojj wasitatwa uka markar mantañ yantʼäna.
  High sat qollun jukʼamp mä qhawqha ataquenak atipjäna . Ukampis uka blaster sat aparatojj hipernuclear sat pilapajj tukusjjänwa. Ukat uka waynax arsenal phuqantañatakiw kuttʼanxäna.
  Ukat akapachajj mayjtʼataw jikjjatasïna. Jisk"atpachax Wila domingox janiw enero phaxsinx utjkänti. Reyejj janiw jaqenakar sarañ ajjsarkänti, Puerto Arturojj wali chʼamampiw saytʼasïna. Ukat ukhamatwa revolución ukax jan sartaskänti. Ukat ukhampachasa, zarista ejercitox qhipharux febrero phaxsinx uraqit pasillo p"akintawayxänwa, yaqha ch"amanchawinak katuqasa.
  Ukat japonés jaqinakax qarjataw uñjasipxäna. Qhawqha waranq waranq jupanakatx tunka payan marani mä sanu waynax láser ninampiw phichhantawayi. Mä juk"a arumpixa, Rozhdestvensky ukan escuadrón ukaw jutäna ukatx nayrïr Pacífico ukamp mayacht"asisaw qutan japoneses ukar atipt"apxäna. Sumankañax firmatäxänwa, ukatx Japón markax cadena Kuril ukaruw Rusia markar kutt"ayäna. Ukhamaraki, Corea markax mä protectorado ukar tukuwayi, ukatx Manchuria markax Q"illu Rusia ukar tukuwayi .
  Imperio zarista ukax pallapallanak tuqiw ch"amanchatäna. Nayrïr Jachʼa Chʼajjwäwejj cheqapuniw pasäna, ukampis aleman jaqenakajj aptʼasipjjänwa, ukat cheqpach sarnaqäwit sipansa jukʼamp jankʼakiw chhaqtjjapjjäna. Imperio zarista ukax Galicia ukat Bukovina uka markanakaruw wasitat katuntawayi. Checoslovaquia markax Rusia markan mä reinoruw tukuwayi. Ukat Polonia reinojj Cracovia ukat Alemania markankir mä qhawqha oraqenakanïnwa. Türkiye markax uraqpachan mapapat chhaqtawayxänwa, ukatx Rusia, Gran Bretaña ukat Francia ukanakamp atipjataw uñjasiwayi. Rusia markax Estambul ukat Asia Menor uka markanakaruw katuntawayi, ukat Irak markan alay tuqinsa. Arabia Saudita markax t"aqanuqtarakïnwa. Romanov dinastía ukax trono ukan ch"amanchatäxänwa.
  Nikolai Vtoroy zar jupax Afganistán markamp Gran Bretaña markamp jaljatayna, jupax anqax ukat chika taypin jupatakikiw katuqatayna. Ukatx pä kimsatx mayniw Irán markanx katuntataraki. Ukhamatwa akapach wasitat jaljañax tukusxäna. Taqi musulman markanakax cristianonakan taqpach apnaqatäpxänwa . Ukat kimsa tunka maranakanx Italia markax Etiopía markaruw katuntawayi.
  Hitler chachajj Alemania markanwa apnaqañ qalltäna, ukampis janiw munañap churkänti. Máximo ukax Austria markar anexionañatakiw jaysatäna.
  Payïr Jachʼa Chʼaxwäwix janiw utjkänti ... Nicolás II sat chachax noviembre phaxsit 1939 marakamaw apnaqäna. Jupax paqallq tunk mayan maraniw jiwxäna, ukax mä récord maraw rusa zar ukanakatakix utjäna. Allchhipajj llätunka maraniwa, jupaw tronot qheparäna. Ukax jan waliwa, ukampis regente ukax nayratpach amtatäxänwa. Ukat taqi kunas wali sumpun saräna.
  Rusia zarista ukax juk"at juk"at mä monarquía constitucional ukar tukuwayi. Ukat pä tunk mayan patak mara qalltanx chiqpachanx mä república parlamentaria ukhamaw tukuwayi.
  Ukampis jutïrin juk"amp wakiskir mayjt"äwix yuqall wawax awk taykaparux janiw jikxatkänti, ukat mä yaqha pacharuw tukuyäna. Akapachan ukhamarak suma, ukat nayrar sartata, ukat kusisita.
  Ukampis mä jan wali jaqi ukat mä loco ukham uñjapxäna, ukat wawanakan psiquiátrico hospitalaruw uchapxäna .
  Chiqans jutïrinx wali suma uñjatawa - chiqpach sanatorio, ukampis wali hospital psiquiátrico ukhamawa , ukat chiqpachans uka waynax janiw ukan gustkänti. Ukat walja kutiw qhispiñ yantʼäna. Ukat saparstʼataw tukuyäna.
  Vitalik jupax walja yänak qillqäna, ukat juparux gustänwa. Ukampis kunatsa, jaqenakajj janiw luratanakap gustkänti ukat mä pʼeqe usut jaqen qellqatäkaspas ukhamwa amuyapjjäna, jan ukajj qhan esquizofrénico jaqen qellqatäkaspas ukhamwa amuyapjjäna.
  Yaqhip chiqanakax chiqpachansa muspharkañänwa. Amuytʼañataki, Vitaly chachajj mä universotwa qellqäna, ukanjja taqe jaqenakaw wawar tukupjje. Ukhamaw uka efectox irnaqäna. Mä supernova ukaw phallawayxäna, ukat aka Uraqix radiación ukamp phuqhantatänwa, ukat taqi jilïr jaqinakaw tunka marani yuqall wawanakar uñtasitäpxäna. Ukat, wiñayataki... Jaqinakax janiw jilxattawayxänti. Cheqas jan jiwir jaqeruw tukupjjäna. Juk"amp chiqaparux, jupanakax chuymankipstañ jaytxapxänwa, ukat wali jach"anchapxäna jakañapataki. Mä kayu jan ukax mä ampar khuchhuqchi ukhasa, yaqhax jiltaspawa. Niya jan jiwañjamawa. Ukampis wiñay wawatpachwa.
  Uka tuqitxa chuymankipstat jaqinakax, jukʼampisa Diosar jan iyawsirinakax wali kusisitaw jikxatasipxi. Ukampis wayn tawaqunakax janiw ukhamakiti. Wawanakax wali sumarakiw.
  Ukham reinojj aka Oraqenwa uñstäna. Ukampis uka irnaqäwejj janiw saytʼkänti. Kunjamatixa jaqinakaru jisk"achawixa jach"a jach"a tukutapaxa compensado ukhamawa jiltawi cualitativa de músculos, ukaxa juk"ampi elástico, tenaz ukhamaraki ch"amani.
  Ukat kuna bendicionas jumatix mä kisu ch"allt"asma, ukhamax janiw artificial ukar uchañax wakiskiti, machaq kisux mä horan jiltani, nayrïr kisupat sipanx juk"amp askiwa.
  Ukat wiñay wawanakax amtañanakasa, kunjam jaqïnsa uk imapxäna. Jichhakiw jan yaqha wawanïpkätati. Ukampis jukʼa jan waltʼäwinakaw utji.
  Wiñay kusisit wawanakax naves espaciales ukanakaw lurapxi ukat juk"amp suman jakañ qalltapxäna.
  Religionax wali muspharkañ mayjtʼäwinakanwa uñjasi. Yamas janiw Bibliasa ni Corán libros jaqenakarojj wiñay wawanïñ arskänti. Ukat akax chiqpachansa wali askiwa. Ukhampachasa, waljanipuniw wawatpach nostálgico ukham jikxatasipxi , ukampis chiqpachansa chuymankipstat jaqinakax wayn tawaqur tukuñ munapxi, janiw wawanakar tukuñ munapkiti. Tunka marax mä jaqix nayratpach amuyt"aski ukat janiw manq"añ utar qunt"atäkiti, jan ukasti Internet uksankiwa.
  Aka maranixa, niya taqi kusist"añanakawa jumatakixa utji. Ukat llätunk tunk maranit sipansa jukʼamp askiwa. Ukampis, ¡pä tunk maranïkayäta ukat sipansa jukʼamp jan walipunïspawa!
  Ukhamarus Corán ukat paraíso ukan tradición ortodoxa ukanx kimsa tunk phisqhan maraw sasaw sapxi. Nayax jiskt"asiristwa, ¿kunatsa jan tunka llatunkani? Jan ukax pä tunk phisqhani? ¿Kawkitsa ukham jaqejj jutäna?
  Vitalik nayrax chiqpachapuniw jilsuñ munäna, ukat jach"a ukat jilïr jaqir tukuñ munäna. Ukampis jichhajj jiskʼa jaqëñajj kuna askinakas utjaspa sasaw amuyäna. Ukhamarus, jumatï jachʼa jaqïsta ukhajja, trenan jan ukajj auton sarkasajj qʼal tʼaqhesiyataw uñjasisma. Ukampis chiqansa, jachʼa jaqitakix peras apthapiñax jukʼamp facilakiwa, ukampis mä wawatakix quqar makatañax jukʼamp facilakiwa.
  Vitaly jupax Juegos Olímpicos ukan gimnasia ukan atipt"añ amti, ukat quri medalla ukamp uñt"ayata. Ukat jupax mä pedestal ukan jikxatasi. Ukatxa umaña. Ukhamarus taekwondo ukax nayratpachaw deporte olímpico ukar mantañ munäna. Ukat ukax wali askïspawa. Akax yuqall wawanakamp imill wawanakampiw nuwasipxi.
  Vitalyx ikiskänawa, ukat p"iqipanx t"ijt"awayiwa, ukax qillqañ atipxatayna. Amuyt"añataki, Ivanhoe kullakax sarantaskakiwa. Richard the Lionheart jupax mä torneo internacional ukanw uñt"ayasïna. Taqi uraqpachat wali suma nuwasirinakaw ukar jutapxäna. Ukat jupanak taypinjja, mä jachʼa jaqew uñstäna, ukatwa taqenir atipjäna. Ukat Ivanhoe, ukat Richard the Lionheart jupa pachpa. Uka qhepatjja, jachʼa premio katoqäna. Ukat ¿kunsa jupajj luräna? Rebecaruw secuestratäna. Ukat uka pisinkir judío tawaqux jupar katuntatäxänwa.
  Ivanhoe kullakax qhispiyañ yant"äna, ukampis mä thakhikiw chiqäna: uka jach"a caballero ukar mä duelo ukan atipt"aña.
  Ukat ukat Ivanhoe chachajj Japón markankir mä monjerojj caballeronakjam nuwasiñ mä técnica especial yatichañ qalltäna. Ukat wali suma yatxattʼatänwa ukat yateqañjamarakïnwa. Ivanhoe chachajj cheqapuniw uka toqet sum phoqäna.
  Aka novelan juk"amp muspharkañax Rebecax Ivanhoe caballero ukar payïr warmipjam irpañapatakiw mayitayna, ukampis jupax janiw munkänti.
  Ukampis Richard the Lionheart jupa pachpaw mä suma chachar jikxatäna. Ukat ukhampachasa Rebecajj católica religionaruw iyaw säna. Kunats janixa? Cristox Mesiasawa taqi kunat sipansa. Ukat judionakajj ukan utjatap amuyapjjäna. Ukat ¿Jupajj jan Diosätap uñachtʼayasmati?
  Ukhamarus, cristianonakan iyawsäwipax wali sumawa: taqi juchanakax khuyapayasiñampiw pampachatäxi, ukat ¡Jachʼa Dios pachpaw jaqinak laykux jakäwip luqtawayi !
  Vitalik chachan amuyunakapax q"al ch"amakt"ayatäxänwa, ukat wali ikiñar purt"asïna.
  . #3 JAQTHAPI
  Uka waynax sartasinx jank"akiw jariqasïna, kisunakap cepillt"asïna ukat lakap jariqasïna. Ukat ejercicionak lurarakïna. Chiqpachansa janiw escuelar sarañ munkayätti. Ukax qhanawa. Jayankir yatjjatañajj jukʼamp askïspa. Yämas internet tuqiw juk"ampi. Desayuno tukuyatatxa, Vitalyx jichhürutak clasenakar jan yäqañ amtäna. Ukat taqpachanx juk"ampirus coronavirus ukat qhiparux niya taqpach yatiqirinakaw jan yatiqañ utar sarañ yatiqapxäna. Ukhamaw jichhürunakan wayn tawaqunakax utt"ayasiwayi. Ukat janiw jichha pachakikiti. Walja jaqinakaw yatiqañ utar jan sarañ munapkänti.
  Vitalik kullakax nayratpach qullqinïxänwa. Jichhax mä juk"a valorani alañaw wakisi. Nayraqatax internet tuqiw mayiñama. Ukatxa, cuenta tuqi jan ukax qullqi tuqiw pagañama . Ukat mä pantalla lurañamawa, ukax mä jachʼa chiqat gravitones apthapispa ukat electricidad uñstayaspa, mä dinamo decente tamaparjama.
  Teóricamente, uka jisk"a wawa prodigio ukax nayratpach walja fórmulas ukanakaw dibujawayxi, ukax uñacht"ayiw mä metro ukan pantalla convertidor ukan área ukanx walja luz ukaw mistuni, ukhamat qhant"ayañataki ukhamarak televisores ukanakar lurañataki, llätunk pisos ukan irnaqañataki. Jan ukax, mä jach"a kamiyun taqpach janchini, patak kilómetros sapa horar motor eléctrico ukamp jank"ak puriyañataki. Jan ukax mä helicóptero qʼal jan wawanïki ukan tornillonakapsa muytayaraki.
  Ukatx jaqinakan taqi energía jan walt"awinakapax askichasispawa. Ukat chiqpachanx taqi kasta jeques ukat magnados ukanakax chhaqtäwinak t"aqhisiyapxaspa, ukhamax ukax jupanakankiwa.
  Vitalik, principio tuqitxa, akapachan taqpach religionanakax jaqinakan cuentonakapawa ukat fantasías ukanakaw sasaw amuyäna. Ukampis janiw khitis chiqa yatichäwinak yatkiti, janirakiw khitis yatkaspati. Ukat maynix iyawsäwip chiqäkaspas ukham uñachtʼayañasa ukat fantasía ukarux jan pantjasirïkaspas ukham sañax jan amuytʼkayakiwa. Ukat jukʼamp llampʼu chuymanïñaw kunapachatï jaqenakajj uka layku jiwayatäpki ukhajja. Jan ukax, sañäni, mä monasterioruw sarapxi , ukat aka Uraqin kusisiñanak aptʼasisaw sarapxi. Chiqpachansa iyawssta ukhaxa, ukhamat jan jakäwimarusa yaqha jaqinakarusa jarkʼañapataki. Uka tuqitxa, ortodoxia, iyawsäwi tuqitxa, purapat formal amuyumpi, kunapachatix maran mä kuti iglesiar sarapxi ukat resaca ukamp bautisasipxi ukhaxa, jukʼamp sinttʼasiñwa sartayapxi. Uka iyawsäwit sipansa, sapa pä horaw qonqortʼasipjje.
  Chiqansa, Vitaly sat tawaqux catecismo ortodoxo ukat Diosan Leyipa panpachaw liytʼäna. Ukat ortodoxia markanxa janiw taqi kunas ukhamakïkiti sasaw amuyasïna. Ukat semanan kimsa kutis comunión umañamawa. Ukat cruzan chimpup pusi tunka kutiw urux lurapxañama. Ukat velanak uchapxam, ayunonak lurapxam. Jan ukhamäkanixa, janiw qhispipkätati, janirakiw alaxpacharus sarkätati.
  Amuyt"añataki, mä lunthatax cruzan ch"akkatatäkchisa, ¿janit khuyapayasiñampi qhispiyatäna, ukat jakäwipanx mä kutis comunión katuqatayna?
  Uka waynax Internetan direccionanakap automáticamente qillqtʼasaw larusitayna. Janiwa, religionat jan tukuskir parltʼasipjjasmawa. Ukampis ¿kunatsa Diosajj utjkaspas ukham amuyaskstanjja, ¿kunatsa velanak naktayañapa? Ukat ¿kunatsa, sañäni, posts ukanaka? Ukat ¿kunatsa millón kuti pachpa mayisïwi sistanxa?
  Ukat ¿kunas, alajjpacha Luririrojj millón millón kuti pachpa arunak istʼañ muni ? Ukat Jupaw uka tuqit premio churapxätamxa ?
  Ingenuo, nayax sañ muntwa, amuyunakax jikxatasiwayi. Ukhamaraki, ¿kunatsa maynix bautisasiñapa? ¿Diosajj ukat mä jukʼa chʼam katoqpachati?
  Sumakiwa, naturaleza tuqit kamachinakax utjiwa. Ukat jaqitakix jach"a lurañanak jist"arapxi.
  Aka chiqanx, juk"ampirus, gravedad ordinaria ukan ch"amap apsuñataki ukat katuqañataki, ukax wali jach"a yänak uñacht"ayi, ukax wiñayatakiw jan tukusxi.
  Vitalik jupax ullart"arakiwa, teóricamente ukax energía ukat proceso de fusión de quarks ukanak churaspawa. Ukampis akax, sañjamawa, wali jaya suyt"awinakampi. Ukat gravitones ukanakax jichhax arnés ukan aprovechasispawa.
  Vitalik jupax walja pedidonak luratayna. Uka qhepatjja, mä maleta aptʼasisaw uka utat mistuwayjjäna. Jupax sotano ukan yant"äwinakap sarantañ suyt"äna.
  Suma , ay kunapachatix yuqall wawakïn ukhaxa. Akax walja jilïr cientificonakarux p"iqin mä tabú ukamp sayt"ayi: ¡janiw lurañjamäkiti! Ukat jupanakpachaw kʼachachtʼasipjje. Kunjamakitix, jupanakax janïr lurapkchi ukhax janiw lurañjamäkiti. Ukat uka waynax aptasin luräna. Jan ukajj ukham lurañ yantʼañamawa.
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw q"ucht"awayi:
  Kunjamsa pasäna uk amuytʼañäni
  Taqi kunatix phuqhaskani ukax nayratpach uñt'atawa ...
  Ukat kunatsa ukhamax pächasiñanaka, llakinaka, .
  ¡Akapachan taqe kunas mä horario churani!
  Ukat jiwasax thaya thayt"awinakaruw saykatasktanxa
  Kunatsa ukat kunatsa
  Akapachan jan muspharkañanak jakaña
  ¡Janiw khitirus lurañjamäkiti!
  May suma suerte, pantjasiwi, .
  Mä columpio patat aynacharu
  Ukhamakiwa, janiw yaqha tuqitxa, .
  Ukhamakiwa, janiw yaqha tuqitxa, .
  ¡Jach"a jakañani muspharkañawa!
  Muspharkañawa, muspharkañawa
  ¡Jach"a jakañani muspharkañawa!
  Jichhax ch"ama tuqit machaq amuyunakampiw ch"am tukuski.
  Albinax smartphone tuqiw jawsatayna. Heroe imillax zafiro nayranakapamp chillqt"ata, natural, mä juk"a q"illu ch"uxña ñik"uta, chirp"äna:
  - ¡Aski urukipanaya, munat wayna! Suma kunjamäsipktasa?
  Vitalik jupax akham sasaw jaysatayna:
  - ¡Pulsarno! Nayax nayratpach kuns katuqawayta. Mä películajj niyaw wakichtʼatäjjani, uka películajj gravitonanakarojj corrienteruw tukuyani. Nayax amuyta uka dispositivox k"achakïniwa, ukatx janiw sinti jila qullqinikiti. Ukat transportadoranak lurañ tuqitxa, ¡mä wawas mä taqpach central eléctrica amparapar katxaruspawa sasaw amuyasi !
  Albinax mä muxsa jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Walikiwa, jumax fantasías ukaniwa!
  Uka waynax akham q"ucht"äna:
  - Samkasiri, jumax jawsasta, .
  ¡Samkasir, jumasa nayampejj janiw mä chacha warmikïpkti!
  Tawaquxa wali jach"a jach"a tukusa säna:
  - Jumax taqinitak suma jaqiwa, Vitya, jach"a jisk"akiwa. Jumar uñkatasax taqiniw mamajatak irpapxitu. ¡Ukat mä warmirux wali chuymanïkaspas ukham uñachtʼayi!
  Vitalik jupax mä jach"a jach"a tukusaw jaysäna:
  - Jisa, utjiwa! Ukampis mayni tuqitxa, ukham chachax janiw sinti manqʼkaniti, ukat jupamp chika mä ikiñan ikiñax janiw chʼamäkaspati!
  Albinax larusisaw q"ucht"äna:
  - Nayan yuqallaxa, wawaja, .
  Aka pachanx janiw ikiñax utjkiti ...
  !
  ¡Ukat ¡kunja jan uñtʼat markanxa!
  Jisk"a yuqallaxa p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jumax nayar jutapxasmawa, ¡mä suma irnaqawipunïniwa!
  Uka qhipatxa, smartphone ukax jist"antatäxänwa. Uka genio waynax q"ucht"äna, samarañampi ukat jachaqt"asis:
  Nayax kuna enredonaksa askicharistwa
  Laberintonakanjja, walja esquinanakajj utjkchejja,
  Janiwa, janiw sarkäti, samkampi iyawsapxam,
  ¡Ch"amaka carriles ukanakan sarnaqaña!
  Uka waynaxa mayampi kunsa lurañ qalltäna. Aka chiqanx juparux mä platino chimpuw apayapxäna. Ukat akax mä jach"a aljawiwa Platino ukax mä metal especial ukawa, ukax muspharkañanak luraspa. Ukat jukʼampisa, mä gravitonat mä conjunto de electrones direccionales lurañataki.
  Ukatx kunayman kasta corriente ukanakaw jikxatasi, ukatx janiw directa ukat alternancia ukakikiti. Jutïr pachanx mä hipercorriente jach"a ch"aman lurañ tuqitw arsusipktanxa.
  Uka waynax mecanismos ukanakamp anatt"añat qarjatäxänwa, ukat makiwararuw jaltawayxäna . Qʼala kayumpiw taktʼañ qalltäna. Ukat ukhamarakiw mä dragón ukham saltaña.
  Ukat qʼochupjjarakïnwa:
  Kunsa jaqinakax sapxi
  Jiwasax janiw kuns lurktanti...
  Chʼaxwäwinxa mä resultadow munasispa,
  Ukat mä suma hit!
  Ukat waynax p"iqip ch"uqt"ataw sayt"asïna. Uka qhepatjja, qʼala suelanakampiw pelotanak jaqontañ yantʼta. Alaya ch"akhanakampi malabarismo lurañax ch"amawa, ukampis uka efectox jikxatasiwayi. Ukat nuwasir jaqin jiwayir chʼamapax jukʼampiw jilxattaski.
  Vitalik jupax akham q"ucht"awayi:
  Nayax wali jach"a karate waynatwa
  Terroristas ukanakarus atipt"aña...
  Uñisirinakax t'ijtxapxäna ,
  ¡Qhawqha jawqʼjata sallqjirinaka!
  Ukat waynax apt"asisaw sillp"i. Qʼala kayunakapajj pelot katjäna ukat wasitatwa liwjjatäna.
  Mä jawsañaw sotano ukan ist"asi. Monitor tuqiw qhan amuyasi Albinax purinitapa. Ukat jupamp chikajj jukʼamp kusiskañawa.
  Uka waynax laboratorio ukar mantayatayna ukat akham q"ucht"atayna:
  Wawanakax jichhax
  Janiwa, janiw midgets...
  Supayan chʼamapäkaspas ukhama
  ¡Institucionanak phichhantaña!
  Mä ciclomotor ukarux pasañjamawa
  Poke ukax pins ukanakaw utji...
  bañoruw tʼijtjjani , .
  ¡Uka waynax wali yatiñaniwa!
  Ukat panpachaniw wayn tawaqu cientificonakax wali kusisitaw q"uchupxäna;
  Ukax qalltawikiwa,
  Ukax qalltawikiwa...
  ¡Ukajj qalltakïskiwa! ¡Ay ay!
  Uka qhepatjja, jukʼamp chʼamampiw trampa ukat convertidor de gravitones ukanakan lurañ qalltapjjta. Chiqpachansa akax wali jach"a jikxatawiwa.
  Albinax zapatillas apsusinx q"ala kayumpiw pelot jaquntañ qalltäna. Jupax uk luratayna, jach"a ch"aman tawaqu, wali yatiñampiw luratayna. Ukat ukhampachasa, amparanakapax luraskakïnwa.
  Vitalik jupax mä milagro lurañax wakisitap amuyasïna. Ukat chiqpachapuniw kunas pasaski. Espin mayjt"awi, carga redistribución, ukat mä graviton - walja electrones ukanakat. Ukat jichha pachax janiw mä chist"äwikïxiti. Ukat amuytʼasisaw apnaqañasa.
  Ukat ukat kunas, mä akatjamat Teslax uñstawayi. Ukhamäspawa...
  Uka waynax uka apsusaw mä destornilladoramp t"ijtäna. Ukajj jukʼamp chʼamampiw qhantʼäna. Ukat mä jukʼa phichhantat amparanakas utjarakiwa.
  Uka waynax akham q"ucht"äna:
  Qhixu qhixu qhixunaka, llijullijunaka, .
  Kunjamatix mä tornado, napalm ukax...
  Jan jumampïkasinjja, urunakajj wali llakitaw chʼamaktʼi, .
  ¡Ajanumamat amtastwa, señora!
  Ukat mayamp Vitalik jupax kuns apthapisinx muyuntañapawa. Ukat wali yatiñampiw uk luraraki.
  Albinax q"ala kayunakapampix mä cucaracharuw ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"akhanakapamp t"unjäna. Ukat phinqʼasisaw kayup jariqañatak tʼijtjjäna.
  Vitalik jupax imill wawax wali jach"a ch"akhanakaniwa sasaw qhanancht"awayi. Jupajj wali suma uñnaqtʼanïnwa, ukampis suma uñnaqtʼanïtapajj mä nuwasiri ukat heroen suma uñnaqtʼanïnwa.
  Imill wawaxa pampat mä ladrillo apthapisinxa liwxatäna. Mä turnot q"ala talón ukamp jaltxaña.
  Uka ladrillojj chʼiyjatäjjänwa.
  Vitalik jupax akham sasaw jach"at arsüna:
  - Jumax wali yatiñani tawaquwa !
  Albina kullakajj akham sasaw chuym ustʼayasïna:
  - Janiwa imilla , jan ukasti imilla! ¡Ukat jumax mä lobo yuqall wawakïtawa, amuyataxa, kʼari chuymanïtawa!
  Uka waynax akham sasaw jaysäna:
  - Janiwa k"arisiñakiti, jan ukasti yatiñani!
  Imill wawaxa larusisaw chillqt"asïna:
  - Jïsa, jumax pachpa perfección ukhamätawa, ¡janiw jach"a mistktati!
  Vitalik jupax llakitaw akham säna:
  - ¡Janiw nayax uka tuqitx gustkituti!
  Albinax akham sänwa:
  - Payïri Jach"a Ch"axwäwi pachanxa, ¡jumax perfecto scout lurasma! Jumax jan kuna jan walt"ayir uñnaqt"anïtawa.
  Uka waynaxa jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Nayaxa mä angelan ajanupampi jiwayiritwa!
  Imill wawax amparanakap t"axllirt"asaw akham säna:
  - Ingle ukar ch"allt"at waynax janipuniw jichhax imill wawamp kuna jach"a lurañanaks lurañjamäkaniti.
  Vitalik kullakajj wali jachʼatwa arsüna.
  - Naya pachpaw arrepentista. Ukampis jupax wali qhuru ukat qhuru wawapunïnwa . Kuntï yapuchapkta ukjja, jikjjatapjjtawa.
  Albinax akham sänwa:
  - Ukat wawanakaxa, uywanakjamaxa, sapa kutiwa qhuru sarnaqapxi. Ukat khitinakatï jan chʼamanïpki ukanakaruw atacañama. ¡Ukax mä kasta axioma ukhamawa! Jilïr jaqinakax taqi jan walt"awinakapanx decencia kamachinak phuqhapxi. ¡Janiw sapürus ukhamäkchejja!
  Terminator waynax akham q"ucht"awayi:
  Wawäñax mä juk"a pachaw tukusxani
  Kunatix janiw wiñayatakïkiti...
  Uka yuqallanakaxa jilsuwayxaniwa
  ¡Khitis kawkhans ch"iqiyasini!
  Ukampis wawanakakïksnasa,
  Jiwasax jilxattanwa, jilxattanwa, .
  Alaxpachaki, thayaki
  ¡Kusisiñakiw nayrar sartani!
  Alaxpachaki, thayaki
  ¡Kusisiñakiw nayrar sartani!
  Albinax akham sasaw jaysäna:
  - Janiwa, jilïri jaqinakan jakawipax jiwasat sipan juk"amp ch"amawa. Urunxa llätunka horanakaw irnaqañapa. Ukat jukʼampi. Ukat walja jan walt"awinaka...
  Vitalik, yatichiri, q"ucht"awayi:
  Jilïr jaqi, jumax nayan ch"uqijawa
  Nayax ch'akhampi, ñik'utampiw manq'antapxäma...
  Kusisiñajj mä samsuñakïskiwa
  Qhana qhana...
  Jan waltʼäwinakan chʼamakanwa!
  Ukat uka prodigio wawax qʼala kayunakapampiw pampat tuerca apthapisïna. Ukat wali yatiñampiw jaquntäna, ukat tʼijtkasax mä chʼusparuw tʼunjäna. Jupax kayunakap jach"ar aptataw jaquqanïna.
  Albinax akham sasaw sillp"i:
  - Wauu! ¿Kunjamsa jumajj uk lurawayta?
  Vitalik jupax jan axsarasaw akham jaysäna:
  - Nayax wali ch"ikhi amuyunïtwa. Ukax sañ muniw cuerpox yatiñanirakiw, ukat ukax ukham oportunidades ukanakaw churaraki, ukax mä loqhe jaqitakix janiw jak"achaskiti!
  Uka tawaquxa p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jisk"a, ukampisa jaya!
  Uka waynax irónicamente q"ucht"awayi:
  Jilïr jaqëñajj wali askiwa
  Jach"a jaqïñax wali askiwa...
  Jilt"irinakaxa, mä hilo ukham, .
  ¡Jumax jupanakat sipan juk"amp arshin!
  Ukampis jach"a armarionaka
  Kunjamatix bolsas...
  Janiw jach"a ch"axwañas utjkiti
  ¡Jumax ambala ukx apaqt'tawa!
  Uka heroico imillax larusisaw uka waynarux kunkapan ch"akhapat apthapïna. Jachaqt"asisaw akham säna:
  - Jumax Bruce L ukhamarak!
  Vitalik jupax akham q"ucht"awayi:
  - Nayax akapachan ch"amanïñ munta,
  Kunjamakitix Arnold Schwarzenegger jupax Bruce jupamp chikaw...
  Taqiniruw ch"allt"añama, chiqpachansa, baño ukan , .
  ¡Ukat imill wawarux saxranakat qhispiyapxam!
  Albinax larusisaw akham säna:
  - Jïsa, ¡Schwarzenegger jupax wali askipuniwa! Modajj nayratpach pasawaykaspa ukhamawa, ukampis jupat amtatäskakiwa.
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Kunjamatixa Alejandro Jach"a jaqixa. ¡Ukat jupax jiwasan pachasat nayrax utjaskakiwa!
  Uka tawaqux poética tuqitwa q"ucht"äna:
  Jumax mä k"ajkir warawarampiw lliphipista, .
  Ch"amaka ch"amaka taypinxa...
  Jach"a heroe Alejandro
  ¡Janiw kuna llakis yatiskiti, janiw axsarañas yatiskiti!
  Uka prodigio waynax saskakiwa:
  Uñisirinakax nayraqatam qhipäxar kutt"apxi
  Jaqinakax wali kusisitaw jikxatasipxi...
  Pachamamax jumarux katuqaraktamwa
  ¡Mä chʼaman amparaw apnaqi!
  Ukat panpachani wayn tawaqunakax qʼala talonanakapampiw chʼaxwapxi. Uka qhipatxa, Albinax uka ch"usparuw tuqu jaquntañ yant"arakïna, ukampis janiw jikxatkänti. Ukat chuym ustʼayasisaw qhuruchasïna:
  - ¡Ch"ullqhi nayra, ch"ukuña amparanaka!
  Vitalik jupax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - ¡Ukatakixa mä nivel especial de habilidad ukawa wakisi!
  Uka qhipatxa, waynanakaw mä juk"a push - ups ukanakax pampat lurapxäna. Vitalik chachajj amparanakaparuw mä peso ucharakïna. Jupax anqäxat mä wawakïskiwa, ukampis niyaw juparux walja ch"amanïxi.
  Jan kamachini nuwasiñanakan nuwasiñ amtat amtasiyäta. Qullqitakix ukax lurasispawa. Ukat mafia ukanakax ukham ch"axwawinak wakicht"apxi.
  Ukhamarus mä tote. Chiqansa, aka chiqanxa, suma qullqi jikxatañamawa.
  Uka waynaxa kayup jach"ar aptatayna. Jupax suela uñakipäna, ukax elástico ukhamawa, ukat janiw vidriorus ni carbón ukanakarus axsarkiti.
  Vitalik jupax mä destornillador juparuw ch"allt"äna ukat chillqt"äna:
  Uñnaqaparjamaxa, nayax wali suma yuqall wawakïtwa,
  Bigote ukax janiw p"akjkänti, jan ukasti niyaw mä titán ...
  Amuyuxa, inas, mä jilïr jaqi, sinti jach"a, .
  ¡Ukat uñisirinakarux mä jachʼa thayar uñtataw tʼunjä!
  Uka qhipatxa, Vitalik, ¡kunjams larusi!
  Albinax akham sänwa:
  - Jumatix jan kamachini nuwasiñanakat amuyt"asmaxa, ukhamax Internet uksanx jikxatawayta jach"a uraq manqhan ch"axwawinakaw jan kamachini. Warminaka taypinsa ukhamaraki chachanaka taypinsa. Mä jayp"ux qhipa sistemanx kimsa ch"axwawinakaw utjaspa. Ukanxa, mara ukat pesaje categorías ukanakax janiw respetatäkiti. Ukajj jumatakejj mä jan waltʼäwipunïniwa, ukajj qhanawa.
  Vitalik jupax akham sänwa:
  - MMM ukaxa janiwa kuna jan walt"awis utjkiti
  ¡Taqinipuniw uñtʼapxistu!
  ajanupar jawq"jañ yatipxta ,
  ¡Jumatakis qullqi q"umachapxäma!
  Uka waynaxa, uka qhipatxa, larusitaynawa, uñnaqapaxa wali kusisitarakïnwa.
  Uka qhepatjja, mä convertidoran platino sat metalat fibranak lurañ qalltäna. Ukajj niyaw lliphipiskir amuyasisma. Ukat gravitonanakax corrienteruw tukupxi. Uka thayajj ozono sat qʼapkir qollampiw thujsäna. Ukat inas mä jikxatäwix civilización ukar mayjt"ayañax jak"ankchi.
  Vitalik jupax akham amuyt"äna: - ¿Premio Nobel de física ukx churapxani, jan ukax janicha? Amuyt"awix churañawa. Chiqansa, kunatï jaqinakar chiqpach askinak apanki uk lurawayi.
  Ukat ¿Premio Nobel ukat kamsaraksnasa? Dólar ukax inflación ukaruw puri, ukat akax janiw ukhamakiti. Jïsa, ukat jupax premio ukarux utt"ayawayiwa, yaqhip millonario estadounidense, kunayman jan walinak uñstayasa, sañäni, dinamita. Ukat ¿qhawqha jaqinakas uka dinamitampi jiwarapxäna?
  Ukat ukxarusti, ¡taqpach aka Uraqiru ukat jaqinakarux junt"u jiwañat qhispiyapxam! Chiqansa, wali jachʼa luräwipunïspawa.
  Ukajj mayamp chispampiw chʼalljjtäna ukat amparanakaparuw wali tʼaqhesiñatak chʼalljjtäna.
  Albinax akham sänwa:
  - ¡ Guantes de goma uchasipxañani !
  Uka waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Ukat jumanakax ukhamaraki.
  Ukat waynanakaw jark"aqasiñ katuqapxäna. Jila partejja, wali sumwa lurapjjäna. Vitaly kullakajj Jules Verne jilatat amtasïnwa . Jupax patak pä tunk suxtan cientificonakan jikxatatanakap yatiyäna, ukax qhipatx phuqhasxänwa. Ukham literatura tuqit yatxattʼat jaqiw utjäna. Ukat jupax wali suma aventuranakaniwa.
  Ukat janiw ciencia ficción ukanakatak uñtʼatäkiti . Amuyt"añataki, "El capitán tunka phisqhani marani" novela uñakipt"añäni. Janiw fantasía ukhamäkiti, ukampis wali muspharkañawa.
  Vitalik, chiqans, aka novela ukan sarantäwip qillqt"awayi. Ukampis janiw sinti sum lurkänti. Ukat inspiración ukax chhaqtawayxiwa. Ukampis Robur the Conqueror , uka tuqitxa, sarantañax juk"amp askiwa. Ukanx jupax, aka genio, mä maquina luratayna, ukax phaxsiruw t"ijtaspa, ukat ukanx taqpach wali aski yänak katjatayna.
  Ukatjja, Robur chachajj aka Uraqin emperadoräñwa amtäna.
  Amuyt"awix, chiqans janiw juk"amp jan walïkiti. Janiw ina ch"usatäkiti, ukat Edad Media ukanx jaqinakax patak tirano ukaniñat sipanx mä tirano ukaniñaw juk"amp munapxäna.
  Chiqansa, sapa planeta Uraqin mä apnaqiriw chʼaxwäwinakar saytʼayaspa ukat wasitat sum sarnaqaspa. Ukat chiqans sublunar pachan cientificonakar mayacht"añataki.
  Ukat ukxarusti, planetan taqi yänakap ciencia tuqi apnaqaña, ukat espacio ukar jilxatayaña. Ukat ukhama, qawqha yänakas jaqinakax maynit maynikam uñisiñatak apthapipxi.
  Ucrania markamp qhipa ch"axwäwis apsusipxañäni. Jupajj walja waranqa waranqa rublonakwa manqʼantäna ukat patak waranq jaqenakaw manqʼantäna. Ukat wali ch"ama resultadompiw tukuyañatakix saraski.
  Mä jach"a jach"a tukusaw Vitalik jupax llakit q"uchu q"ucht"awayi, jupax jichhakiw q"uchutayna.
  Jilatajj jilapar amparap aytäna:
  uñisirinakan wararitapa !
  Uka maquinajj jumanakan amigomar tukuwayjjewa, .
  ¡Jan yäqañjam lurañax kutkatasiñaw jutäna!
  
  Jaqinakax p"akjatäpxani ukhax kuns lurañasa
  ¡Kunapachatï tʼijtʼir balanakajj muyuntki ukhajja!
  Diosax juk'amp askiwa ch'amampi ch'axwañ t'unjañataki - .
  ¡Ukhamatwa dragonan urunakapax tukusxani!
  
  Ukampis infiernox janiw mä medida ukat línea uñtʼkiti,
  ¡Uraqix napalmampiw phichhantaski, wawanakax jachapxi!
  Aka imill wawanakan uñnaqapax ch"uxñaruw tukuwayxi - .
  ¿Khitis Qullan Tatitux uka tuqit jaysani?
  
  Walikiwa, qawqha munat masinakamarus jiwayasma,
  Chiqansa, ¡mä jaqix yuriwayi, iyawsapxita, kusisiñataki!
  Taykaxa janiwa wawaparuxa nayraqataru sarxañapakiti, .
  Ukat ¡juyphi pachanx ch"axwäwinx jan wali pachaw utji!
  
  Ukampis mä soldadon lurañapajj mä cheqpach lurañawa:
  ¡Kunas wakisi Pachamamar ch"axwañataki ch"axwañataki!
  Tunka suxtani marani, niya mä gris templo,
  ¡Jan wali ajanunakan viudanakapax jachaqt"asisaw punkit uñjasipxi!
  
  Ukampis ¿kunas ukaxa, ¿loco jilatati?
  ¡Janiwa, jumax loco ukhamätawa, munat masipax jaysawayiwa!
  Jan wali jaqinakatakix khitis tronon qunt'atäski, jiwasan pallapallaxa,
  ¡Kuñatapajj qʼañu Caín jaqëkaspas ukham amuyi!
  
  Uraqinxa wila ch"akhanakawa venanaka ch"iyjapxi, .
  Ukat pulso ukax núcleo ukanx mä golpe ukamp jaysañapawa ...
  Mä yapun mä conchampi tʼunjatäki uka aradojj congelatäjjänwa,
  ¡Ay, ¡kunjamsa intejj lila colorar tukuwayjje!
  
  Ukampis Jesusax jutaniwa sasin iyawsäwix utjiwa -
  Jilatanakampi sumankthapipxam, Qhispiyasiñ apanipxam!
  Ukatxa armasipxañäni venganza vile cuenta - .
  ¡Taqinin almapaw apnaqi, pampachañaxa!
  Albinax amigaparuw q"ucht"äna. Ukampis qhep qhepa jiskʼa tʼaqanjja, jiskʼachasaw akham säna:
  - Ukat jumax jan iyawsiri jaqiwa, Vitya!
  Uka waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jisa, nayaxa iyawstwa taqi religionanakaxa cuentonakakiwa. Ukat Jesucristox Diosan lurawipanxa, ¡jaqinakan cuentoparakiwa! Ukampis wali suma sarnaqäwiwa ukat yatichañjamarakiwa.
  Albinax p"iqip ch"allxtayäna.
  Kuntix nayra achachilanakax mä plumampi qillqt"apxirïna
  Jupanakan wawanakaparux kusisiñ apanipxam...
  Kunatix askix sumakiw qhiparaski
  ¡Nayra pacha, jutïr pacha ukat jichha pacha!
  Vitalik kullakajj jachaqtʼasisaw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Jaqix uywat sipan mayjawa, aski munañanïtapata. Ukat jiwasax wali suma jaqinakätanwa. We have an over Self. Ukat wila wartirinakax Hitler, Genghis Khan, Tamerlane ukham jan wali lurawinakap mä jach"a amtampiw chiqapar uñjapxäna ukat arsuwayapxi, jutïrinx taqi jaqinakatakix universal kusisiña!
  Albinax akham sänwa:
  - ¡Khitinakatix jakasipkani ukanaka!
  Uka waynax p"iqip ch"allxtasaw akham säna:
  - Ukampisa wila ch"aphi atipirixa janiwa ñanqha sataynati. Mä juk"a chiqa amuyumanxa. Ukaw jaqinakarux uywanakat yaqhacharaki. ¡Jan sinti qhuru lurañanak luraskasasa, askinak thaqhasktanxa, ukat qhanarusa ukat luratanakarus jakʼachasipxaraktanwa!
  Uka tawaqux iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Jiwasaxa, waynaxa, wali suma luräwi lurasktanxa!
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Waliki! Ukampis cheqansa, janiw askinakakïkiti. Ukampirus, janiw sinti suma jaqinakax nayrïr chiqanx t"aqhisipkaniti.
  Albinax amuytʼasisaw akham säna:
  - Ukat khitis amti khitis suma, khitis jan sinti suma? ¿Jumanakampïsipkti?
  Uka waynax amparanakap tʼaxllirtʼasisaw akham säna:
  - ¡Aski ukhamaraki jan wali, relativo amuyunaka! Sañäni, mä Diosar yupaychirinakax sapkchisa, taqi kunas janiw chʼamäkiti: Diosax wali sumawa, ukat Supayasti jan walipuniwa. Ukampis uka pachparakiw Biblianjja, Diosajj walja millón millón jaqenakar jiwayäna, janiw jaktʼañjamäkiti, ukat Supayajj tunka jaqenakarukiw jiwayäna, ukatsti Taqe Chʼamani Diosan permisopampiw jiwayäna. Ukax mä kutimpiw uñacht"ayi kunjams taqi kunas relativo ukhama. Yamas Abrahamax mä jan juchani yuqall wawar sacrificiot loqtañ munatapat jachʼañchatawa. Ukampis akax sarakiwa, jan amuyt"asis ukat jan jiskt"asis Diosar ist"añax jach"añchatawa, mä dictadoran lurawipanxa. Naya pachpatakix janiw ukax gustkituti.
  Albinax amuytʼasisaw akham säna:
  - Taqini pachpaki, jakäwinxa ist"añasawa. Munañapampi jan ukax jan munañapampi. Janiw taqpach independiente ukhamäkaspati. Reyinakas, ukat ukapachas jupanakax ist"añatakiw wayt"atapxi ukat alt"at jach"a jach"a tukuñatakis janïr fuerza mayor ukar puriñkamaw wayt"ata.
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtasaw q"ucht"äna:
  - Jilapachaxa jiwasaxa ch"amaka, .
  ¡Llakit ukat pacienciampiw yatiqapxta!
  Uka waynaxa wali jach"atwa chhuxriñchjasïna. Jupan chuymapajj janiw jukʼamp sumäkänti. Taqi kasta jan wali amuyunakax p"iqijaruw uñstawayi.
  Chiqpachansa, ¿janit jaqinakax nuwasïwin tʼunjasipxpachäna? Chiqansa, aka chiqanx taqi kasta amtawinakaw utjaspa.
  Ukampis jaqinakax mayacht"asipxañapawa. Ukat akanxa, sañäni, kunayman religionanakax janiw mayachtʼatäpkiti, jan ukasti jaljtapxiwa. Chiqansa, sumankañ munir Machaq Testamentonsa jan chiqa chuymanïñ tuqit amuytʼañaw utji. Ukat janiw kunas Corán tuqit arsuñax utjkiti. Ukat ¿kunjamatsa jaqinakax maynit maynikam sum apasipxaspa?
  Jilat kullakanakäñat sipansa , maynit maynikamaw jaquntasipxi. Aka chiqanx, sañäni, Rusia markan sarnaqäwipanx kuna ch"axwawinakas ukhamarak jiwayawinakas iglesia oficial ukat Nayra Iyawsirinakax utjawayi. Ukampis uka mayjtʼäwix mä jiskʼakiwa. Kunjamsa bautisasiñasa, ukat Criston sutiparu.
  Ukat qawqha wilas wartatäna. Ukampis Vitalik chachajja, religionat Diosatsa taqe kunatï akapachan utjki ukanakajj qʼoma jaqen amuyupawa sasaw amuyäna. Ukat chiqa yatichäwix imantatawa.
  Ukat Diosax, jan ukax janiw kunas utjkiti, ukhama, jan ukax Jupa pachpat chiqa yatichäwinak jaqinakat imantawayi.
  Suma lurtʼat budistas, janiw jachʼa cheqa yatichäwinakjam tukupkiti. Janiw jupanakakix chiqaw sapkiti, mayninakax jan waliw sapxi. Yatichäwipax janis suma uñnaqtʼanïkchixa. Chiqansa, ¿khitinakarus ascetismo, monasticismo ukat kunatakis munapxani? Buda pachpas janiw yatkänti kunas nirvana ukaxa. Ukat waljaniw ukax jan utjañapa sasaw suytʼapxi. Ukat mä jiwir jaqitakix niyas janiw nirvana ukar puriñjamäkiti.
  Islam uksanx juk"amp jasakiwa. Paraíso ukaw utji, mä multimillonario ukham mä qurpachasiñ utar uñtasita, ukat uka jikxatañatakix islam ukar katuqañax wakisiwa. Chiqpachansa, janitï Diosar mayisiñsa ayunañsa munsta ukhaxa, infiernor sarasma. Ukampis mä juk"a pachataki, ukat ukanw juchanakamat pampachapxäta Allah nayraqatan t"aqhisiñanakamampi ukat wasitat Paraiso tuqiru.
  Ukat jumatix La Meca markar Hajj lurasmaxa, ukhamax taqi nayrir juchanakax qillqantatäniwa, ukatx jank"akiw Paraiso markar sarasma!
  Ukax qhanancht"iwa islam ukax uraqpachan wali uñt"atawa. Jiwañajj ajjsarkañawa, ukat jan kuna suytʼäwin manqha manqhajj ajjsarkañawa. Inas ukatwa Diosar jan iyawsañax janipuniw jukʼamp jachʼa uñstkänti, comunista tiemponsa ukhamaraki. Ukat jichhax comunistanakax iyawsiriruw tukuwayxi. Ukampis ¿chiqapunit iyawsapxi? Ukampis amuyasmawa, jiwañ ajjsarañaw iyawsañatak chʼamañchtʼi. Ukat kunatï jan amuytʼasirïki ukat jan amuytʼkayakïki ukanakarus iyawsañataki.
  Albinax uka waynan amuyunakaparux akham sasaw jark"äna:
  - Jumax surco ukham uñt"ta. Mayampiw akapachan kunatï pasani uka toqet lupʼipjjpachäta.
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Nayaxa amuyasta kunatsa jaqinakaxa iyawsapxi. Ukampis janiw amuykti kunapachatï iyawsäwin sutipxar jaqinakar jiwayapxi ukhaxa, ukat qʼal jan juchani jaqinakar jiwayapxi, warminakarusa wawanakarusa!
  Imill wawaxa wali jach"atwa säna:
  - Janiwa kuna suma fanaticismo ukaxa utjkiti.
  Uka waynaxa akham sasaw jiskt"äna:
  - ¿Kunatsa deporte yatichañanxa?
  Albinax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Aka tuqinxa maynixa yatiñapawa kuna pachasa sayt"añapa. Bruce L jupax kimsa tunk payan maraniw jiwxäna, chiqpachapuniw kunatix jan khuyapt"ayasisin arumanakax mä sensación de proporción ukamp entrenatäna. ¡Ukat cuerpopajj pʼakjatäjjänwa! Ukatsti...
  Vitalik jupax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Waliki! Janiw fanatismo ukax utjkiti.
  Uka tawaquxa akham sasaw q"ucht"äna:
  amuytʼasirïñasa ukat jan ajjsarirïñasa, .
  Ch'amampi ukat suertempi...
  Jachʼa jachʼa tukuñat jithiqtañamawa
  ¡Yatiñanïñamawa, ukax chʼamäspawa!
  . #4 JAQTHAPI
  Wawanakax laboratorio ukan jan walt"ayasiñat qarjataw jikxatasipxi. Ukat taqpachanx nayax sarnaqañ, saltañ, saltañ munta. Ukat jupanakax mä paseoruw sarapxäna. Uka pachparakiw thakinx uka t"aqaruw sarasma.
  Vitalik, kunjamtï yatiqapkäna ukhama, sandalianakap imantasaw qʼala kayump jawqʼjäna. Juparus wal gustarakïna. Chiqansa, jupax walja maranakaw yuqall wawakïski - niya tunka phisqhani, ukat juk"amp jisk"a uñnaqaniwa. Ukat qʼala talonanakap uñachtʼayañatakejj janiw phenqʼaskiti.
  Ukampis Albinax juk"amp ch"aman uñnaqt"aniwa. Jupax qhanaw mä acelerador ukhamawa. Jupax q"ala kayukiw sarnaqañ muni, uka pachparakiw phinq"asiraki.
  Vitalik t"ijtäna ukat jaltawayxäna, muytasa. Jupajj wali chʼamanïjjänwa.
  Uka waynax q"ucht"arakïnwa, sarkasax mä heroico estilo retro ukanw q"ucht"äna:
  Berlín markax niyas jiwasan apnaqäwisankiwa,
  Prismáticos tuqiw maldito Reichstag ...
  Nayax suyt"twa niyaw sumankañamp kusisiñas utjañap suyt"askta;
  Ukax nayax poesías ukanakan qhanañcht"ä!
  
  Rusia markax comunismo ukaruw uraqpachar jist"arawayi,
  Jupax taqinitak mä familiaruw tuküna.
  Ukampis Wehrmacht ukax mä khuchhi chhuxriñchjaw jiwasanakarux ch"allt"apxitu,
  ¡Ukat jichhax wilax venanakatxa mä phuchʼur uñtataw chʼallxtaski!
  
  Kuntï Fuhrer chachajj jan amuyasisaw jiwasamp armaskäna,
  ¡Uraqinaka ukat esclavonak katuqañ munta!
  Fascismo ukax mä jach"a campaña ukampiw sarawayi - .
  Ukat akax chiqpach samka infierno samkanakaw utji!
  
  Mä sanu wayna, q"ala kayuni wayna, .
  Jichhakiw mä wila corbata chint"ata.
  Jupa pachpaw akapach lurañ munäna jan Diosampi,
  Ukampis ¡mä akatjamat napalma sat quqax alaxpachat mistunïna!
  
  Nayrïr AWOL,
  ¡Janiw khitis ukham wayn tawaqunakar irpañ munkiti!
  fusilamp nuwasir waynax uk luräna,
  ¡Awkinakan thakipax wali askiwa!
  
  Ch"axwapxi kawkhantix k"ari ukhamarak ch"amampi, .
  Ukat jan ch"amanïñax k"allk"urakiwa, ay ...
  Compañeronakax sepulturanak allsuñapänwa
  ¡Pino ataúdes ukanakax escarcha taypinkiwa!
  
  Nayajj precursorätwa, jichhajj tʼaqhesiñaruw yatintjjta
  Jupax q"ala kayukiw reconocimiento ukar saräna, chhijchhix ch"allxtasïna.
  Inas jan iyawsäwipat mutuyatächispa, .
  ¡Jesusar jan uñtʼañ munkayäta!
  
  Ukampis ¿kuna kimsa horanakas Gólgota markan utji?
  ¡Kimsa marat jilaw guerrajj pasawayjje!
  Kawkïr ayllunsa, ijma warminakax wal jachapxi,
  Kunjamsa markan wawanakapax uka markan jiwarapxäna !
  
  Nayax qhispiwaytwa, conchampiw ch"allxtawaytxa, balampiw usuchjasiwayta,
  Ukampis ¡suerteniw kayunakapan qheparäna!
  Chiqpachansa Alemania markaruw manu kuttʼayapxta,
  ¡Ukanx fascismo ukax jiwasanakan laq"aruw takt"ata!
  
  Nayax jilïr jaqïxtwa, ukampis wali yuqall wawakïsktwa,
  Bigotejj janiw pʼakjkänti, ukampis niyaw mä titán ukhamäjjäna!
  Jïsa, mä jilïr jaqe, ukat inas sinti, .
  ¡Chiqpachansa, ¡chuymax metalar uñtat chʼamaruw tukuwayxäna!
  Star of the Hero jach'a premio - .
  Stalin pachpaw nayar katuyawayitu, ¡iyawsapxita!
  Jumjam jaqinakat mä uñacht"äwi apsuñax wakisiwa ,
  ¡Chʼaxwirinakax Edén punkun llavenakap forjasipki!
  
  Ukampis jichhax uka jan axsartʼir rifle uchapxam,
  ¡Jumanakax pincers , mä martillo ukat irnaqapxam!
  Mä vela bote ukat mä bote lawat lurapxam
  ¡Ukat mä avión lurañamawa, ukhamat uka jamachʼix patat jaltxañapataki!
  Uka waynax sarkasax mä poema q"ucht"äna. Uka thakin pasapkäna ukanakajj arunakap istʼapjjänwa. Ukat tukuyxäna ukhaxa, chʼallxtasipxarakïnwa. Ukat ukat Albinax Vitalik-at gorrap apsusaw ukampiw sarnaqäna. Ukat suytʼäwinakax walikïskänwa, uka chiqat pasirinakax papelanak ukat metalat lurat qullqinak bosquejapxäna.
  Albina kullakajj nayranakap chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - ¡Akaxa, uñjapxtawa, jupanakana thakhiparjamaxa ch"amanchatawa!
  Walja jaqinakaw tantacht"asiñ qalltapxäna , ukat yaqhanak q"ucht"añapatakiw wawarux mayiñ qalltapxäna . Vitalik jupax q"ala kayuni, shorts ukan, jisk"a, janq"u ñik"utani, ukat chiqans mä pisinkir ijma wawar uñtataw uñjasi. Ukat taqeniw jupat mä jukʼa khuyaptʼayasipjjäna.
  Uka genio waynajja, jukʼamp qollqejj janiw kuna jan waltʼäwis utjkaniti sasaw amtäna. Ukhamarus arupax wali qhanawa, wawar uñtasitawa ukat janiw jichhakamax p"akjañ qalltawaykiti, kunjamtï wayn tawaqunakax lurapki ukhama. Maysa tuqitxa, inas ukham qʼuchtʼañax phinqʼasiñächispa, limosna mayisirïkasmas ukhama. Ukampirus waynanakaw peliculanakan q"uchupxi. Dunno jilatajj mä amigopar qhespiyañatakiw qʼochüna ukat qollqe apthapirakïnwa.
  Ukat ch"allxtañax wali askiwa.
  Ukat Vitalik jupax wasitat wali kusisitaw q"ucht"awayi kuntix uka jisk"a wawa prodigio ukat poeta ukax jupa pachpaw sarkasax q"ucht"awayi;
  Sapa mayniw munasiñ tuqitx jupanakan amuyunakapax utji - .
  ¡Suma uñnaqt"anïñ ukat ideal uka amuyunaka!
  Jaqenakajj janis jupar jilsuwaykchejja,
  Ukampis ¡jaqix janiw mä monox utjxiti!
  
  Jiwasax mä suma paraiso pachan jakañ muntan - .
  Ukanx janiw kuna usunakas utjkiti, decrepit vaquillas ...
  Ukhamat jakañ hilox jan tukuskir tukuñapataki,
  ¡Ukham sapa uru kusisita ukat kusisita!
  
  Kawkhantix samipax primavera ukanx arco iris ukham uñt"atawa
  Uma lirionaka, qurir uñtat esmeraldampi.
  Kawkhantix chiqpach uñstawix nayratpach mä samkar uñtasitäki ...
  Kawkïr wawas mä milagro luraspa!
  
  UKXATA Tayka , Diosan qullan Rusia;
  Abedulanakax ch"uxña ch"ankhanakaniwa, metalan k"ajkir ...
  Ucampis Tatituruw mä sapa mayisïta.
  Ukhamat Pachamamax jach"a kankañapamp ch"amanchañapataki !
  
  Ukampis akanx ch"axwirix nayratpach mä campaña ukar sarawayxi,
  ¡Jupax mä rusa nuwasir jaqir uñtataw marchaski!
  Jiwasax planetarux askinak lurañäni - .
  ¡Ukhamajj balanakajj pachpa mamamar jan chʼalltʼañapataki!
  
  Trolls ukanakan ataque, colerat presión;
  Jank"akiw uñisirinakax wa l- avalancha!
  Ukat ukhamaxa, kunatsa wali chʼaxwañax wakisi,
  ¡Kunapachatix Rusia markax mä puñchun mayacht"atäki ukhaxa!
  
  Ukampis mayamp orcos demonios ukanakax sonrisapxiwa,
  ¡Jupanakax mä jaqiwa, kunkapar ch"akha ch"akhanak ch"uqt"ata!
  Ukat uka goblinax wali colerat arnaqasïna,
  Ukampis ¡rati regalotwa solicitud lurapjjta!
  
  
  Ukampis uñisirinakar atipjañax niyaw purini,
  ¡Rusia markaruw pantano ukan apsuñäni!
  Q'añu jaqinakat kutt'ayañax purinxiwa -
  ¡P"iqinakapax ch"iyjatäxänwa ukat pelusaruw tukuwayxäna!
  
  Oval imill wawax wali munatawa - .
  ¡Iyawsäwi ukat jachʼa chʼam churitu!
  Uka waynax wali ch"amampiw q"ucht"äna. Ukat thuqtʼasirakïnwa. Ukat jukʼamp jaqenakaw utjäna. Vitalik jupa pachpaw sarnaqäna, mä gorra ukan qullqi apthapisa. Albinax zapatillas apsuwayxäna, niyaw mä jach"a junt"u mayo chika taypir purinxäna, ukat q"ala kayukiw thuqt"añ qalltäna.
  Ukat kayunakapax wali musculoso ukhamawa, culturista ukhamäkaspas ukhama. Ukat nayranakatakix mä manq"äwi, kunjamatix musculonakax bronceado ñik"ut manqhan liwxataski ukhama.
  Albinax amparanakapampiw katxarutayna ukat sarnaqäna, ukat q"ala kayunakapax, kayu ch"akhanakan mä suma kurva ukamp k"achacht"ata, patankapxänwa. Jupax mä juk"a jach"a kayunakaniwa. Ukampis amparanakapax armonioso ukat ágil ukhamawa.
  Uka imill wawax mä prensa ukanïnwa, ukax azulejos ukanïnwa. Wali ch"amani jañchi tuqita.
  Ukat gimnasia tuqit ejercicionak uñachtʼayasaw qullqi apthapiñ yantʼarakïna.
  Ukat Vitalik jupax wasitat apthapisinx q"ucht"awayi:
  Jach'a, ch'amani, qullan marka, .
  Janiw juk'amp k'ajkir ch'uxña alaxpachanx utjxiti !
  Jupax taqi ch'aman Diosan wiñayatak churatawa - .
  ¡Jan limitat qhana, sublime Rusia!
  
  Akapachax janipuniw ukham ch"amar uñjkiti, janipuniw yatkiti
  ¡Ukhamatwa jachʼa jachʼa tukusa espacio jachʼa cheqanakar taktʼañasataki!
  Aka alaxpachankir kawkïr warawaras jumarux qʼuchtʼtamxa,
  ¡Rus' jiwasamp kusisitäpan!
  
  Taqi kunat sipansa, akax jiwasan Mama Markawa, ukham destinowa,
  ¡Taqi kunanakan espaciop kamachi!
  Jiwasat maynis, iyawsapxita, aka munapxirista ,
  Jan kuna loqhe chuymampi , babskih supersticiones!
  
  Arcángelanakax wali ch'aman trompeta phust'apxi,
  ¡Jupanakax ejercitonakasan sarnaqawiparux ch"amampiw jach"añchapxi!
  Ukat uñisirix mä aspen ataúd ukanw suertep jikxatani,
  ¡Ukat janiw impuesto ukat impuesto ukanak katoqkaniti!
  
  Akax jiwasan Mama Markawa, taqi kunas ukan utji, iyawsapxita, suma uñnaqt"aniwa,
  ¡Jan chʼamachasisajj taqe universoruw mayjtʼayäna!
  Imill wawanakax wali jach"a trenzampiw uñt"ayasipxi, .
  ¡Juparux thaqhapxam, ukhamat barril ch"amanïñapataki!
  
  Awki marka, akaxa taykan uñnaqapaxa ch"uxña nayrani, .
  ¡Amparapax llamp"u chuymaniwa ukat qalawa!
  Ukat uñisiri waynarux balampiw jiwayapxtaxa - .
  ¡Ukhamatwa uka ninax chuyman jukʼamp qhantʼani!
  
  Jan tukuskir Awki markar juramento lurapxam,
  ¡Jumatakix wali askirakiwa, chiqpachansa!
  Wilax nuwasiñan wali colerat jalluskchisa,
  ¡Jichhax uñisirinakarux kutkatasiñaw purini!
  
  Armas ukat jan axsartʼirïñax ukham chʼamani aleación ukhamawa,
  ¡Jan wali jaqix janiw atipkaspati!
  Bombanakampi aptʼat avionanjja, wali yatiñampiw tʼijtjjayäta,
  ¡Ukat phallaskipanxa, ¡ventananakaruw granizo warxatapxi!
  
  Ukampis apnaqirin kamachipax - Marte sat planetaruw cabrito tʼijtʼayañama - .
  ¡Jumatakix mä chiqawj uchañ pachaw purini!
  Ukat mä Marte markankir jaqin jachʼa jachʼa tukutapax nayran chʼamakïxaniwa,
  Ukat ¡Plutón markat sipansa jukʼamp jayaruw uñjtanxa!
  
  Jiwasax espacio jach"a uraqinakaruw puriñäni, universo ukan patap uñjasa,
  ¡Ukhamaw jiwasan jaqinakan misión ukax!
  Ukat ukatwa, atrevimiento waynarux exploits, .
  ¡Chiqpachansa, ¡premio katuqañax askinak jikxatañatakiwa, uk yatiñamawa!
  Vitalik jupax mä jan axsart"ir ukat suma notampiw ukham q"ucht"awayi. Chiqpachansa, ópera sat qʼuchu qʼuchtʼirinakax envidiasipxaspa uka aruniwa. Ukhama sinti wawar uñtasita. Mä juk'a Eurovision ukan uñacht'ayaña .
  Ukat wali suma chuymampi ukat khuyapayasiñampiw qʼochu. Ukat juk"amp sumax mä gorra ukampix tantachat jaqinakar bypass ukat suma qullqi apthapi. Ukatx rublo, ukat dólares, ukat euros, ukat yuanes, ukat dinares ukanakas jaquntapxäna.
  Akax mä qawqha árabes qullqi ch"allt"ata. Jupanakat maynïrejj qorit lurat mä anillo jaqontäna.
  Vitalik jachaqt"asisaw amigoparux jiskht"äna:
  - Ukat ¿kunas? ¡Suma sum apasipxta!
  Ukhamatwa akham qhanañchasi:
  - ¡Akanwa uñjta! Ciencia ukar jaquntaña, cantador ukar tukuña.
  Vitalik jupax larusisaw akham sasaw jaysatayna:
  - ¡Taqi kunasa pachapawa! ¿Kunatsa jan manqʼasipkta?
  Albinax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Nayaxa mä juk"a phinq"asirïtwa.
  Jisk"a yuqallaxa larusitaynawa.
  - Q"ala kayunak ch"uqt"añataki, ¿janiw kuna p"inqasiñas utjkiti?
  Uka tawaqux wali amuyumpiw jaysäna:
  - ¡Jupanakarux atinisitwa, ukampis janiw sinti vocal yatiñanakajax utjkiti!
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Jichhaxa! Ukatxa, aptasin qʼuchtʼañajax jukʼamp askiwa.
  Uka waynax yaqha jiskʼa tʼaqa uñachtʼayañatakiw jankʼak saräna:
  Munasiña arust'awix ch'amani, nayra pacha,
  ¡Tatitun jan tukuskir qʼoma sellopa!
  Yaqhepajj mayisiñanakanwa, yaqhepasti tabernanakansa,
  ¡Sapakiw alturanakanxa, mayninakax jiwañ suyapxi!
  
  Imill wawampi nayampejj jichhajj wali kusisitaw jikjjatasipjjta - .
  ¡Jupax nayan qhanajawa ukat mä muxsa ch"amakan arboledapawa!
  Querubinanakax thakisar bendicipxpan,
  ¡Qullqi manqhanxa, terciopelo ukham, mä llamp"u ch"amaka!
  
  Walja thakinakwa sarawayxtanxa,
  ¡Taqi chuymampiw Diosar munassma !
  Jach"a rubios uñstayañatakix jumax, .
  ¡Kunja khuyapayasiñas jumax jan rublompi churkta!
  
  Destinox awisax dadonak liwxatkchisa
  ¡Ukax wali llakit alineación ukhamaw pasäna!
  Chiqansa, walja jaqinakaw colerat tʼantʼasipxi,
  ¡Ukat wilax cascada-inti jalantkamaw jalluski!
  
  Taqi kunat sipansa, cereza panqaranakax janiw mayo, 1999 maran panqarkipuniti.
  ¡Ukanx junt"u ukat jallu ch"allxtawiw utji!
  Ukat munasirinakan janchipa, t'aqhisiyata, t'aqhisiyata,
  ¡Uka rabioso jan wali jaqix jan pächasisaw manq"asi!
  
  Ukat janiw ch"axwañakiti, teja patat llakisiñaw utji - .
  patak kutiw juk"amp ch"ama !
  Kunapachatixa yapunakaxa ch"uqi ch"uqi ch"uqimpi ch"uñuyata, .
  ¡Kunapachatix taqpach usunakax jilxattaski ukhaxa!
  
  Kunatsa Tatitux wawanakar ukham t'aqhisiyaski,
  Taqi kunat sipansa, mä broma, ukax jakañ sañ muni!
  Ukat kunatsa jan juchani jaqinakax pisin jakasipxaraki
  Ukat ¿kunatsa kʼarisiñajj suma sarnaqañar puriyi?
  
  Jiwasan pachasax Janus ukham wali kunaymaniwa,
  ¡Ukanjja, ¡jan wali amuyunïñajj janiw jukʼampi utjkiti!
  Ukampis sallqa jaqinakan sarnaqäwip jark"aqañax wakisiwa,
  Jan wali lurañanakaru ukat juchanakaru atipjañataki !
  
  Maysa tuqitxa; qullanäñax aburrimiento satawa
  ¡Jan curvani aka pachax mä ch"usawa!
  Ukat kunsa inamaya Diosajj jakʼu apayanïna,
  Nativo yuqa - ¡Tatitu Cristo!
  Vitalik jupax wali suma q"uchu q"ucht"awayi. Jupax wali jach"apuniw jikxatasïna. Akax mä poeta sañjamawa, payïr Pushkin. Ukhampachasa, sañäni, Pushkin jupax t"aqanuqtawinak lurañ yatispa kunjamatix Vitalik jupax jichhax lurawayki ukhama. Jisa, ukat longitudinal tuqinxa.
  Albinax jupar uñkatarakïnwa, ukat guita patxaruw qunt"asirakïna. Ukajj jukʼamp askipunïnwa.
  Imill wawan kayunakapax musculoso ukhamäkchisa, ukampis estiramientopax muspharkañawa. Albinax pä patak kilogramo barrampiw qhipäxar qunt"asispäna. Ukax mä imill wawatakix chiqpachansa mä suma aski lurawiwa. Ukat mä wayn tawaqutakix jukʼampiwa.
  Vitalik ukax wali móvil ukhamawa . Qullqi apthapita mayampi. Ukhamarus uka waynax amparanakapamp sarnaqäna, ukat wali yatiñani ukat ch"aman kayunakapan q"ala amparanakapamp gorrap katxarurakïna.
  Ukat jukʼamp qollqe churapjjäna. Ukat jukʼamp tunka payan árabenakaw jutapjjäna. Maynïrejj qorit lurat mä rubí sat horquillampiw liwjjatäna. Ukhamajj cosecha apthapiñajj waljapunïnwa. Ukat qʼochurinakajj qollqe apthapiñajj facilakiwa, ukajj muspharkañawa. Ukat kunjamarak waynax jan akan q"ucht"aspasti, taqi kunas wali sumakïspa ukhaxa.
  Ukat wasitat q'ucht'äna;
  Mä muspharkañ lira istʼasa, istʼasi, .
  ¡Q"ucht"asta, jan axsaras, janiw amukt"kti!
  Ch"axwañ puñchuxa janiwa cera ukata luratäkiti, .
  Jiwasax qhanatakiw ch"amachasipxta - viga ukar puriñ thakhi!
  
  Diosax jaqinakarux usump t'aqhisiyi - .
  Infiernot jutir ninax juchararanakarux phichhantawayi !
  Taqi Chʼamani Diosan amigopäñap munta,
  ¡Jan ukham chʼamanïñataki!
  
  Cristox jutaniwa, chiqpachansa, niyaw jutani,
  Ukatxa, iyawsapxita, llakisiñax tukusxaniwa.
  Janiw nayranakam ch"allxtayañamäkiti, uñkatasiñat colerasiña, .
  ¡Libre jakasiñ juchajj wali khuyaptʼayasiñarakiwa!
  
  Nayax janiw uka chiqan sarnaqañ munkti - .
  ¡Janiw nayajj jan juchanïñ munkti!
  Juk"amp suma ch"amäki lurawinaka
  ¡Mä hilo jan aburrimiento translúcido ukat sipansa!
  
  Paraison janiw guerrajj utjkaniti, sasaw jupajj säna:
  ¡Ukat juchax chhaqtxaniwa, taqinitak jan waliwa!
  ¿Kunatsa ukham destinonakajj utji?
  ¡Machaq mayjt"awinak suyt"apxta!
  
  Wiñay jakañaxa, yatisktawa, wali sumawa,
  Ukampis ¡jan juchampi jakañataki, chʼuxña achunak manqʼañataki!
  Caballerox ch"axwäwirux walpun munasini,
  ¡Ejercitorux nuwasiñ chiqar irpapxam!
  
  Awki marka, mä pallapallanakan markapa, .
  Jupax amparaparuw mä antorcha uchatayna - ¡marcha!
  Q'añu saxranakan kutkatasiñapa, .
  ¡Jupanakarux kisunakapan mä nuwasiri churäta!
  
  Mä jach"a manq"äwimpiw nuwasiñ tukuyañäni,
  ¡Mä chhuxriñchjasiñani, umañani - thuqt'aña kayunaka!
  Chiqansa, jiwasan caballeronakax jan jiwirïpxiwa,
  ¡Ukat uka aruxa janiw cejaru chʼalltʼkiti, jan ukasti nayraruw chʼalltʼi!
  
  Ukampisa, ¿kunsa sumankañan akapachan lurañasa?
  Ukanxa mä palacio lurasma.
  Ukat lira sat musicaruw uka servicio dedicapjjam, .
  ¡Laurel, mä corona katuqasa!
  
  Ukampis yaqha pachanakaw utjaraki, jumax yatisktawa
  ¡Kawkhans nuwasir jaqinakax jilxattapxi!
  Uka waynax mä tank escritorio patxaruw dibujatayna, .
  Yaqha markankirinakajj jiwasan ukar jutapjjaspa ukhajja, ¿kamachasmasa?
  
  Janiw uk amuyañamäkiti
  ¡Musculonakamar chʼamañchtʼañamawa, amuyunakamar chʼamañchtʼañamawa!
  Jiwasax rusanakax nuwasiñ yattanwa,
  ¡Kunapachatix arcángel ukax mä akatjamat ikiñar purxäna!
  Aka chiqanxa, Vitalik jupax wali suma q"uchu q"ucht"äna, uka pachparakiw thuqt"arakïna.
  Uka tantachasirinakajj wali kusisitaw chʼalljjtayasipjjäna.
  Taqi qullqi katxaruñatakix janiw gorranakax utjkänti, ukat wawax mochilapat mä ch"aman plástico bolsa apsuwayxäna. Uka turistanakat maynïrejj qorit lurat mä herraduraruw ukar jaqontäna.
  Ukat ukhama walja kasta qullqi billetes ukat jisk"a yänakax uka phukhuruw warxatäna.
  Jaqinakax uka jach"a uñacht"äwimp sarantañ munapxäna. Chiqpachansa akax mä milagro waynawa . Kuna , ukham saltos ukanakax sartasi.
  Uka waynaxa sayt"asirakïnwa. Ukat Albinax mä plástico bola jupar jaquntäna. Vitalik jupax malabarismo lurañ qalltäna, kayunakapamp liwxatasa.
  Uka tantachasirinakajj wali kusisitaw chʼalljjtayasipjjäna. Imill wawaxa yaqha bola jaquntäna, waynaxa q"ala suelapampiwa katjäna. Ukat wasitatwa jaquntäna. Kayunakampi malabarismo lurañax janiw taqinitakïkiti.
  Ukat Moscú jachʼa markan representantenakapasa, ukhamarak turistanakas jukʼamp chʼamampiw qollqe jaqontañ qalltapjjäna.
  Albinaxa sayt"asirakïnwa. Jupax jach"a, musculoso tawaquwa . Ukat kayunakapax wali chʼamani ukat pura wila yeguan kayunakapar uñtasitawa. Albinax kayunakapan q"ala ch"akhanakapampiw malabarismo lurañ yant"arakïna. Ukampis jupax janiw uka tuqit wali sum yatkänti. Jupax ch"iyar cinturón ukamp nuwasirïkchisa. Ukampis ukanjja, kimsïr kuti yantʼasajja, pelotajj alajjpacharuw jaltʼañ qalltäna.
  Juk"amp yänak jaquntañataki ukat Vitalik. Uka waynax wali kusisitaw jikxatasïna. Ukat uka pachparakiw qʼochuñsa janiw armaskänti. Ukat waynan arupax , nayax sañ muntwa, hiper ukhamawa :
  Alaxpachax warawaranakan alfombrapawa,
  ¡Phaxsix qullunakar qhant'ayani!
  Mä qullu jawiraw saraqani,
  ¡Qalanak patjjar qori chispi!
  
  Mama Rusia markan jach"a uraqinakapa, .
  ¡Ayllunakanx saciedad ukat confort!
  Kusisiñat tawaqunakax jachapxänwa,
  ¡Kunjamsa mä muyu thuqt"äw khuchhuñax sarasma!
  
  Jan walt"awinakax purinxiwa, ch"axwañ chuyman warmi,
  ¡Q"ala kisunaka, conchas torbellinos!
  T"unjäwix Wehrmacht ukamp chikaw jank"ak puri,
  ¡Compañeromax nuwasïwin jiwatayna!
  
  Juma pachpaw wali wayna - .
  ¡Pallapallanakan registro ukat alistamiento ukan oficinapax janiw nayrar sartañapatak jayskänti!
  Kunjamatixa, janiwa walja maranaka yapxatatakiti, .
  ¡Markax wawanakar uñjañapawa!
  
  Jan kuna armadurampiw nayraqatar t"ijtäna
  ¡Suma kankañampi qhanampi apaniñataki!
  Fritz chachan munañap jan apsuñapatakixa,
  ¡Ukhamajj cadenanakamp chintʼataw alwajj jan jikisiñatakejja!
  
  Amigajajj janiw ikiskänti.
  ¡Qhispiñ atipxatayna - ¡mä ch"axwiri!
  Pedestal ukanx fascistas ukanakat pächasipxam,
  ¡Fuhrer ukax tukuyatäpan!
  
  Ch"axwawix ch"amawa, llakisiña ukat manq"at awtjata
  Juyphi pachanx q"ala kayuni imill wawa.
  Trapos ukanx wali thayaruw aguantastanxa,
  ¡Awisax mä abedul ch"uqimpiw manq"asipxta!
  
  Ukat uñisirinakax avionanakaruw tʼijtʼapxi,
  Kunjamtï mä monstruo infierno "Tigre" warariski ukhama!
  Fascismo, mä jan wali lobo warmit yurita, .
  ¡Mä nina naktäwiw tankinakat mistuski!
  
  Q"ala kayunak junt"uchañataki
  ¡Kunas chʼiyar chʼiyar tukuwayjjäna!
  Imill wawaxa thaki ajllïna
  ¡Kawkhantï laqʼajj thaya thaytʼan chʼiyarar tukuykäna!
  
  Ukampis sayt"asiwayiwa , thayanakat jayarst"ata, .
  ¡Nayraqat waynampi imill wawampi!
  Judasan sonrisapar atipjañäni,
  ¡Rus-ax Hitlerismo-rux laq"aruw pichthapini!
  
  Wayn tawaqunakan talonanakapax lliphipiski, .
  ¡Chhijchhix mä qhana thakhi jaytawayi!
  Escarchax aguantañax janiw faciläkiti, .
  ¡Q"ala kayu t"ijt"añax junt"uchistu!
  
  Ukat nazis, jupanakax janiw derechonïpkiti, .
  ¡Jupanakax thaya tuqitwa wararipxi!
  Ukham ch"aman estado
  ¡Jiwasan caballero ruso ukax wali sumawa!
  
  Infiernot olada jaqunukuña
  Jichhax Europa markax nayrar sartaskiwa!
  Ukhamaw qullan soldadon destinopaxa,
  ¡Rus" ukar wiñayatak katuyasiñataki!
  Ukat ukhamatwa mä taqpach rapturous poema q"ucht"äna . Ukat ukat jupanakax Albinamp chikaw mä jach"a paquete apt"at sarnaqapxäna, wasitat qullqi apthapipxäna. Kawkirinakatix nayratpach walja tantachasipxi.
  Uka horasanjja, kunjamtï suertejj siskänjja, policianakajj uñstapjjäna. Ch"iyar uniformeni clubes ukanakaw amparapamp luqxatäna, jupanakax wali jan wali uñnaqt"anipxänwa.
  Vitalik jachaqt"asisaw q"ucht"äna, uñjkañ kusisiñampi:
  Nayan policiajajj jukʼamp chʼamaniwa
  Nayan policía ukanakax juk"amp estilo...
  Ajjsarañampiw khathati jan wali jaqi
  ¡Wawanakar arxatir policía!
  Policía capitanajj qhuruchasïna.
  - Juma, jisk"a imilla, jaqinakata qullqi apthapiña. Ukat jark"at chiqan manq"añasa.
  Vitalik jupax qhana p"iqip ch"allxtayäna:
  - Nayax destinoruw yuspajarta
  ¡Jan jachañajataki, jan ukasti qʼochuñajataki!
  Albinax jachaqt"asisaw k"arisïna:
  - Nayax jilïr jaqïtwa, ukat akax wawajawa!
  Policía capitanajj akham sasaw akham säna:
  - Jumax loco mama. ¡Moscú markan q"ala kayuni thuqt"aña, q"ucht"aña, orden público ukar jan walt"ayaña, qullqi t"unjaña!
  Albinax juk"amp jach"a jachaqt"asisaw jiskt"äna:
  - ¿Qhawqhanis jiwasaxa?
  Capitanajj akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - Taqi jani kamachirjama qullqi apsutanakaxa alcaldía ukana tesoro ukarux apsutäñapawa.
  Ukat policiax wali munasiñampiw uka bolsa uñch"ukiskäna, ukax walja color billetes, qullqinaka ukat yaqha valorani yänakampi phuqt"ata.
  Uka waynanakaw qullqi tuqit q"uchupxäna ukat chiqpachans decente. Ukat jupanakampiw chiqpachapuni qullqi tuqit jan waltʼäwinakam askichasma. Ukhamajj janiw qollqe munir policianakar churañamäkiti.
  Vitalik jupax jach"at jachaqt"asirakïnwa ukat bolsaparuw amparapamp luqtäna aka arunakampi:
  - ¡Nayax permisonïtwa!
  Ukat waynax mä jisk"a aparato apsuwayxäna, ukax mä juk"a thithita ukat mä fósforo cajat sipan juk"amp jach"änwa. Nayajj uka aptʼasisaw uka boton chʼetjjtayäta.
  Suxta policianakax nayranakap ch"uqt"asipxäna. Ukat ukat mä akatjamat tʼijtʼasaw sarawayjjäna. Nayraqatxa, thujrunak jaquntañas utjarakiwa. Jupanakax t"ijuñ caballonakar qalltañ señal churapkaspas ukhamaw canterat jaltxapxäna. Ukat policianakax jankʼakiw jaltxapxi, chhuxriñchjatanakapas ninamp phichhantatäkaspas ukhamaw uñjta.
  Albinax akham sasaw sillp"i:
  - Wauu! ¿Kunjamsa jumax uk lurawayta?
  Vitalik, juk"amp jach"a jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Qhiparu qhanañcht"ä! ¡Uka urukamaxa, ¡sarxapxañäni!
  Wawanakaxa, mä jach"a bolsa wali aski yänaka aptasa, plaza ukata mistuwayxapxäna. Ukat mayninakax ch"iqintañ qalltapxäna.
  Q"ala kayunakax thakhinx ch"allt"asipxäna.
  Albinax akham sasaw tuiteó:
  Moscú markan jach"a thakhinx,
  Q"ala kayuni imillanakax...
  Computadora leche lurañat qarjata, .
  ¡Kusisiñajat sawkasiñ munta!
  Ukat waynampi imill wawampix akham sasaw q"uchupxäna:
  - ¡Jichhaxa! ¡Ukajj nayaruw aptʼitäna!
  ¡Mercedes ukar jaquntapxam! ¡Ukat mä caballo alasim!
  . #5 JAQTHAPI
  Albinax kunapachatï sarxapxäna ukhax akham sänwa:
  - ¡Mä bolsa qullqi apt"asiñaxa wali risqiwa ukatxa jani waliwa!
  Vitalik jupax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - Ukhamawa, jumaxa suma satawa.
  Uka heroe imillax akham amuyt"ayäna:
  - ¿Banco ukar katuyatäspati, ukat qullqix cuentaru uchatäspati?
  Uka waynaxa wali jach"atwa jaysäna:
  - Jiwasaxa jisk"a wawanakawa, ukhamaraki khitinakasa wayna tawaqunakatxa ukham qullqi katuqapxani.
  Albinax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Jumax policiaruw t"ijt"ayañama. Inas nayatakix mä falsa tarjeta electrónica, jilïr jaqïkaspas ukhama, jumax lurasma.
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Ukhamawa! Internetanjja, kuna programanakatï munaski ukanak jikjjatasma. Tiempos munaschi ukhasa.
  Uka q"illu tawaqux akham jiskt"äna:
  - ¿Kunatsa policianakaxa t"ijtxapxi?
  Uka waynaxa jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Nayax jupanakarux mä ola de infrasonido ukaw apsuwaytxa. Jaqinakaru ukhamaraki uywanakaru mä subconsciente ukham axsaraña uñstayi. Policianakax wali axsarataw jikxatasipxäna, ukat janiw kuntï axsarapkäna uksa amuyapkänti. Jupanakajj jankʼakiw sarjjapjjäna. Cuerponakapajj janïr amuyunakapasa ukat conciencianakapas nayraw kuns luräna.
  Albinax wali jach"at arsüna.
  - Phisirku! Jumax mä genio ukhamawa, yaqha aski jikxatawi lurawaytaxa.
  Vitalik jupax akham sasaw jaysatayna:
  - Nayaxa mä ola infrasónica, kunjamasa ch"uqi ch"iqiyañatakixa puriyaña, Internet uksana jikxatawayta. Ukampis gravitones ukanakat apsut jukʼamp chʼamani electricidadan yanaptʼapampiw jaqenakar ajjsarañatak wali chʼamani luräna. Mä arunxa, cientificonakan mä jikxatatapax yaqha jikxatatax jukʼamp sumäñapatakiw yanaptʼi sasaw uñachtʼayawayta.
  Imill wawaxa jach"a, q"uma nayraqataparu jamp"att"asïna ukatxa chillqt"asïna:
  - ¡Jumax mä genio ukhamätawa! Einstein chachajj janiw jumatakjamäkiti.
  Vitalik jupax mä amtampiw akham säna:
  - Albert Einstein jupax teórico ukhamawa, ukat nayax mä practicante ukhamawa. Ukat qhanan jankʼak sarnaqañat sipansa jukʼamp jankʼak sarnaqañax utjaspawa, uk uñachtʼayañajawa sasaw amuyta. Pachpa gravitones ukanakax tunka billones kutiw fotonanakat sipanx juk"amp jaya.
  Albinax akham sasaw muspharäna:
  - ¿Kunjamatsa uk yatta?
  Uka waynax altʼat chuymampiw akham säna:
  - Fórmula ukampiwa jakhthapita. Nayax janiw jan wali matemático ukhamäkti.
  Uka q"illu tawaqux p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Ukhamawa! Chiqpachansa wali jankʼak amuytʼasirïtawa, ukampis kunatsa yatichirinakax janiw askit uñjapktamti.
  Vitalik jupax akham sasaw amtasïna:
  - Ukat Albert Einstein jupax janiw jach"añchatäkänti. Yatiqañ utanxa ukhamaraki.
  Albinax wali kusisitaw q"ucht"äna:
  Kunjams yatiqañ utan jakañaxa
  Kawkhantix sapa urux mä control ...
  yapxataña, jaljaña, .
  Ukat ukhama, ¡ wali junt"u pachakama!
  Uka genio waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  Nayax janiw escuelar sarañax gustkituti. Chiqpachansa ukhamawa. Ukampis ukax janiw yatiñanak jan thaqkti sañ munkiti. Amuyt"añataki, uka amuyunakax Internet uksans uñstawayi - google-education . Jiwasan generacionasax smartphone ukan yatiñanak apthapipxi. Ukat akax, nayax sañajawa, ¡wali sumawa!
  Albinax akham sänwa:
  - Nayaxa manq"at awtjata. Wali thuqt"apxirïta ukat q"uchupxirïta.
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Uka puesto ukana helado alasipxañäni.
  Uka heroe imillax akham sasaw uñch"ukisïna:
  - Janiwa! Nayax mä juk"a denso yänak munta. Amuyt"añataki, khuchhi aycha pinchos !.
  Uka waynax pächasisaw akham säna:
  - Q"añu khuchi aycha. Inas wallpa jan ukax uwijax juk"amp askïchispa.
  Albinax jan axsarasaw akham säna:
  - Khuchi aychaxa inasa juk"ampi suma. Chuyma válvulas ukanakas khuchhinakatxa jaqinakaru yapuchatarakiwa. Ukaxa uñacht"ayiwa suma mayachata estructura proteica jaqina ukhamaraki aka uywana.
  Vitalik jupax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Nayaxa janiwa khuchhi aycha tuqita religioso prejuicios ukanakampi chikachaskti. Jan ukasti, Corán librosa Bibliasa, Dios Luriri ukat Jachʼa Amuyunakat qʼoma jaqenakan amuyunakapawa sasaw amuyta. Ukat chiqaxa, maynitix jan nayrar sartani, nayraqatax ciencia tuqit yanapt"ampi, Taqi Ch"aman Diosan nivelaparu, ukhamax chhaqtxaspawa.
  Uka genio waynax q"ala, bronceado kayup ch"allt"asinx akham saskakiwa:
  - Jaqinakax jupanakpachaw t"unjasipxani, jan ukax yaqhip asteroides ukanakax Uraqir ch"allt"asipxani . ¡Jutïr maranakanjja, asteroides ukanakar tʼunjañatak chʼamani armanaka ukat naves espaciales ukanakaw utjañapa! Jan ukax mä láser, jan ukax mä carga de aniquilación.
  Albinax llakit uñkatasisaw akham säna:
  - Jaqinakax mä bomba de aniquilación ukamp t"unjasipxañapawa, mä asteroide ukar jaquntañat sipansa. Mä gramo antimateria ukax pä bomba atómica ukanakaw Hiroshima markar jaquntatäna.
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Ukhamawa! Ukhamarus, aka Uraqpachanx mä sapa gobiernow munasispa, ukax markanakan ch"axwawip sayt"ayaspawa, ukat taqpach uraqpacharux kunatix juk"amp ch"amanchata, jan tukuskir ukat jaqinakatakix kusiskañar puriyaspa.
  Albinax akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - WALIKI! Ukham coleratäjjapjjayätwa. Inas barbacoa ukar sarañax wakischispa? Ukat jiwasax pachpa ordenanak lurañäni.
  Uka prodigio waynax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Akaxa jiwasana común qullqisawa. ¡Nayan manqʼajajj jumanakan animalamawa!
  Ukat uka genio waynax wasitatw jaltawayxäna ukat mä ch"uxña ch"uspa, juk"amp jach"a, ch"uxña ch"usparuw ch"allt"äna.
  Pä wayn tawaqunaka: mä jachʼa imill wawampi mä yuqall wawampi, qʼala talonanakap uñachtʼayasa, jan ina chʼusat yaqhachasiñampiw sarapxäna, ukat manqʼañjam thujsaruw chuym churapxäna.
  Jupanakax jachaqt"asipxäna ukat kusisitaw jikxatasipxäna. Walja qullqiw jikxatasi, jichhax mä jach"a yänak lurasma, inas mä taqpach central eléctrica ukax gravitones ukanakamp apnaqatächispa.
  Vitalik chachajj jan waltʼäwinakajj nayrar sartaskakïnwa uk amuykchïnjja. Chiqans machaq jikxatawix petroleo ukat gas ukanakat llakisiñanakan ganancianakaparux jan walt"ayaspawa, Rusia markanx ukhamarakiwa. Ukax sañ muniw jupan pachpa jakäwipa, amigapan ukhamarak awk taykapan jakäwipax jan walt"ayataw uñjasispa.
  Seagal jupamp chika peliculanakan utjkäna ukhama . Ukanx qhanaw amuyasïna, petroleros jeques ukanakax janiw sinti kusisipkänti energía alternativa ukampix, ukat jiwayir jaqinakar khitapxäna.
  Ukhampachasa, wali suma jikxatatapax Uraqir qhispiñapawa, uraqpachan thayt"añapataki. Mä juk"a juk"ampi, ukat efecto invernadero ukax jan controlatäxaniwa. Chiqansa, Polo Norte sat chiqan hielo tapax chʼamaktʼani ukhaxa, janiw Intin qhanapax ukat qhantʼkaniti. Ukax sañ muniwa, planeta junt"uchañax wali jank"akiw lurasini.
  Ukat umax juk"amp ch"amampiw ch"amakt"ani. Ukax sañ muniw juk"amp qinayanakax utjani, ukax juk"amp jank"akiw efecto invernadero ukar puriyani. Uka lurawix jilxattaskakiniwa . Taqi qutanakax infierno temperaturan ch"amakt"añapkama, ukat Uraqix Venus ukham pachar tukuñapkama. ¡Ukat jaqinakax chhaqtxapxaniwa!
  Janiwa, Vitalyx akapach qhispiyañapawa. Ukat kuna qullqis jupatakix wakischini. Ukat Rusia markax economía de tuberías ukar jaytañapatakix wali pachaw purini. Jiwasax tecnologías ukat jiwasan lurawinakas uñstayañasawa, ukat janiw tubería ukar warkt"añasäkiti, gas ukat petrolero qullqiruw warkt"añasa.
  Albinax khuchhi aychampi tomate juyrampiw barbacoa ukan mayitayna. Vitalik jupax mä juk"amp jila chanini roe ciervo pinchos salsa ukan ajlliwayi. Ukat mango juyra. Uka pinchonakax qullqit luratänwa.
  Wawanakax qunt"asipxäna ukat juk"at juk"at manq"apxäna ukat juyrampiw jariqapxäna.
  Albinax akham sänwa:
  - Nayax amuyta, taqi pachpa axsarañanakax uraqpachan thayt"awipatx wali jach"anchatawa.
  Vitalik jupax akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¿Kawkitsa apsuwayta?
  Tawaqux jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Mesozoico pachanxa, aka Uraqinxa tunka phisqhani grados ukhamawa, chika taypinxa, jichha pachat sipansa juk"ampi jach"awa. Ukat Rusia markanx jichha pacha ecuador ukan climax utjarakïnwa. Ukhamajj ¿kunas? ¿Naturalezajj mä jan waltʼäwi utjañapatak jaytawaypachati?
  Uka prodigio wawax akham sänwa:
  - Uka nayra pachanakanwa. Ukatxa aka Uraqix jichhat sipan juk"amp jank"akiw muyuntäna, ukat campo magnético ukax juk"amp ch"amanïxänwa, ukat uraqin composición ukax mayjarakïnwa, ukhamarak lamar qutanakan salinidad ukax mayjarakïnwa.
  Ukat jichha pachanx uka lurawix janiw kuns lurañjamäkaspati, ukat jaqinakax jan yäqasaw phichhantapxani. Janiwa, jan risqtʼañasajj jukʼamp askiwa.
  Uka heroico imillax jan munkasaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - Inas jumax chiqaw sasksta. Ukampis nayax amuyta, jumanakan jikxatatamax Rusia markan ganancianakaparux jisk"achaspawa, petroleo, gas, carbón ukanakar exportación ukanakat. Ukat gobiernox janiw ukham regalompix kusiskaniti. Ukat tubo oligarcas, ¡juk"ampi!
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Nayax nayratpach amuyt"awaytwa. Ukampis nayrar sartañ tuqit jan kusisit jaqinakax utjapuniwa, uk iyaw sañamawa . Amuyt"añataki, qillqirinakax internet ukan jilxattatapatx walpun jan walt"ayat uñjasipxi. Papel libronakax janiw sum aljaskiti. Ukampis nayrar sartawi, ay ... Mä juk"a pachatxa, jaqinakax kunjams jupanakan películas ukanakap dibujar yatiqapxani, programas simples ukanakan yanapt"apampi, kuna fantasía ukanakampi. Ukat ukatx taqi estudios de cine ukanakan t"unjawipax utjani. Chiqansa, kunatsa cine ukar sarañax juma pachpax kuna películas lurañ yatta, ukat kuntï juma pachpa munkta uka tuqitsa.
  Albinax p"iqip ch"allxtayäna, lik"i, suma aycha masticasa:
  - Jïsa! Amuyt"añataki, nayax Dunno tuqit películas uñch"ukiñ munta, Marte, Venus, Júpiter ukanakan. Jukʼamp sum amuytʼañatakejja, wawatpach mä samkapunïnwa. Jichhax Harry Potter ukat yuqapat mä secuela grabañax juk"amp askïspawa. Ukajj wali jachʼäspawa.
  Vitalik jupax amparanakap t"axllirt"asisaw akham säna:
  - Jupanakaxa janiwa kunsa Harry Potter tuqita qillqapkiti. Ukat jila partejja, heces ukanakan jistʼarat concentración ukhamänwa. Akax Conde de Montecristo ukan juk"amp suma sarantäwipawa. Ukajj wali askïspawa. Conde de Montecristo jupa pachpaw janïraw chuymankipstkiti, ukat inas venganza tukuyatat yaqhanak munchispa.
  Uka heroico tawaqux akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Napoleón ukat akapachan ch"amapa jach"añchaña!
  Uka muspharkañ waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Ukatxa janiwa jaqunukutakiti. Chiqpachansa, ¿kunatsa jan ukhamäki? Yatiñapampi, yatxatatapampi, munañapampi ukat experienciapampixa, janiw juk"amp jan wali akapach apnaqirix uñstkaspati.
  Albina kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  Ukat Uraqix pachpa uñjirinirakiwa,
  Ukat warawaranak taypinx juparuw jalxatäna ...
  Jan uñjkaya, qhispiyañ threads, .
  ¡Ukham taqi kunas jan mä ratuki tukusiñapataki!
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Jisa, akapachanxa mä sapa ch"amawa utji - janiwa jan walïkiti! Jichhürunakan jan walt"äwinakat sipanx juk"amp askiwa. Planetax ch"amanchañapawa. Ukat mä despota jaqin chʼamapas patak patak jiskʼa despota jaqinakan chʼamapat sipansa jukʼamp askiwa !
  Uka muspharkañ tawaqux p"iqip ch"allxtasaw akham säna:
  - ¿Conde de Montecristo jaqina aventuranakapaxa sarantaskakiwa? Jan ukax inas Duque de Montecristo ukax ukhamächispa? ¡Akax wali muspharkañawa, ukampis nayratpachäxiwa!
  Ukhamat Gulliver ukan sarantäwip garabato lurasma.
  Ukat ukhamarakiw mistuni, nayax amuyta, yaqhipanakatakix wali kusiskañawa. Ukat wali kusisitaw saltañäni.
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Ukat Gulliver jupax serien sarantäwip qillqt"aspa. Jisa, taqi amparanakax janiw puripkiti. Ukampirus, nayax mä kuns qillqt"awayta. Ukampis akax wali nayra lurawiwa ukatx janiw khitis jach"a yatiyirinakax imprimipkaniti. Ukax Pinocho ukan aventuranakapan sarantäwip qillqt"añamp kikiparakiwa .
  Albina kullakajj akham sasaw amuytʼayäna:
  - Kimsa Mosquetero wawanakaxa qillqapxaraki. Ukhamaraki wali kusiskañawa.
  Uka muspharkañ waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Nayaxa amuyta!
  Wawanakax kebabs manq"apxäna ukat juyra umapxäna. Mä uruw utjäna, jichhakamax janiw khitis jupanakar makhatkänti. Qullqi bolsax uñjatäkchïnsa.
  Vitalik jupax chiqpachapuniw qullqix banco ukar apasiñapa ukat tarjeta ukar apañapa, ukat janiw jupamp chika apasiñapäkiti sasaw amuyäna. Ukhamajj taqe kunas jan waliruw uñtasi.
  Albinax mä juk"a ikirakïnwa uka chuymampi. Kunapachatï purakax manqʼampi phuqantatäxi ukhaxa, kunjamatsa jukʼamp llaktʼasi, ikiñar jaquntatätawa, ukat chuymamax janiw jilxatkiti, jan ukasti jukʼampiw jilxattaski.
  Uka tawaqux akham sänwa:
  Jiwasax sinti qullqinïtanwa. Inas pächasiñanak sartaychispa. Yämas jumar uñtasit mä wawataki.
  Vitalik jupax akham amuyt"ayi:
  -¿Inas jiwasan laboratoriosan imantaraksna?
  Albinax amparanakap tʼaxllirtʼasisaw akham säna:
  Ukham amuytʼañat pächasta.
  Uka prodigio waynax akham q"ucht"äna:
  Qullqix jaqinakarux patak patak maranakaw kusisiñ churi,
  Ukampis awisax, jakäwip tʼunjapxaspawa ...
  Qullun quripax janiw jan amuyt'asir jaqinakarux yanapt'kaniti , .
  ¡Ukax morgue ukan bálsamos warantañjamawa!
  Uka prodigio tawaqux akham sänwa:
  - Poesía tuqinxa mä copleto ukaxa janiwa sinti chiqakiti, ukampisa, chiqpachansa, wali chiqawa!
  Vitalik jupax mä amtampiw akham säna:
  - Laboratorio ukana utjkipana. Ukanx mä seguro stash ukaw utjitu, ukatx kunjams qullqix apsuñax uk amuyt"añäni.
  - ¡Janiw ukhamakiti wawa!
  Mä jach"a, ch"ullqhi aruw ist"asïna.
  Mä tunka payan kasta qhana gangster ukham uñnaqaw uñstawayi. Latón nudillonakampi, cuchillonakampi, cadenanakampi ukat mä pä pistolanakampi.
  Jupanakajj jan ñikʼut mururatäpjjänwa ukat uñjkañaw likʼïpjjarakïna.
  Vitalik jupax akham sasaw sillp"i:
  - ¡Qhanapuniw apaniwayi!
  Albinax llakit jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jiwasaxa sinti uñjtanwa.
  Vitalik jupax acera uksan tantachasipkän uka jan wali jaqinakar uñjasax jachaqt"asïnwa. Ukat policianakax janiw jach"a urux axsarapkiti. Ukat pasajeros ukanakax ukhamarakiw, khitis uka p"inqachawix smartphone ukanx ch"axwaspa.
  Uka prodigio wawax chhuxriñchjasïna ukat q"ucht"äna:
  - Walikiwa, waynanaka, nayaxa masa churapxäma !
  Vitalik jupax qullqimpiw bolsar amparap luqtäna. Bandidonakax sayt"asipxänwa. Ukat mä akatjamat mä león uñjir liebrenakjamaw khathattʼasipxäna. Ukatxa, laqʼunakapax jilxattawayxänwa ukat chʼiyar chʼiyar tukuwayxarakïna. Thayax thaytʼkaspa ukhama, ukat kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw tʼijtxapxäna.
  Armanaka ukat mä qhawqha billetenak jaquntapxäna.
  Vitalik jupax wali kusisitaw q"ucht"awayi:
  - Ukat taqiniw t"ijt"apxi, t"ijt"apxi, t"ijtapxi, .
  Ukat jupax qhant"iwa, qhant"iwa ...
  Ukat taqiniw arnaqasi, arnaqasi, arnaqasi,
  ¡Ukat nuwasïwin wawanakapäpxtwa!
  Uka waynax billetes apthapïna, ukat q"ala kayumpiw uka armax mä pilar jaquntäna.
  Albinax akham sänwa:
  - Jumax wali suma lurawaytaxa. Mä terminador ukham ch"iqiyañax wali thayapuniwa.
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Janiwa askikiti, jan ukasti wali askiwa. Ukampis akax mayampiw ukham bolsax juk"amp jank"ak imantatäñapa sasaw qhanañchi.
  Albinax iyaw sasaw säna:
  - Jïsa, ¡jank"akiw lurasiñapa!
  Ukat uka waynampi imill wawampix t"ijtxapxänwa.
  Jupanakax wawanakawa ukat, kunayman tuqitxa , yuqall wawawa, wali yatiñani.
  Tʼijtjjasajja, parltʼasipjjäna.
  Albinax akham jiskt"äna:
  - Akax sapa mayni pelicula ukawa, ukax mä computadora ukan dibujata - akax, chiqans, mä jach"a invento ukhamawa. Ukampis walja perversiones ukanakaw utjani.
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Chiqpachansa, walja churañanakaxa utjani. Ukampis sapa medallajj mä flip side ukaniwa. Ukhamaw utjäna ukat utjaskakiniwa.
  Uka tawaquxa mä jiskt"a jiskt"äna:
  - Ukatxa iyawsaña jutïri pachana, kawkhansa jani juk"ampi jucha lurañanaka, jan wali lurañanaka utjkaniti? Jan ukax jumax amuyta ukax sapa kutiw utjani?!
  Uka waynaxa larusisaw akham säna:
  - Inas, jisk"a escalaru utjchispa. Ukampis jaqinakax jukʼamp chʼamani ukat jukʼamp yatiñaniruw tukupxani. Ukat jutïrinjja, yupaychäwinakan jan waltʼäwinakajj sum atipjatäniwa sasaw amuyta .
  Albinax larusisaw akham sasaw jaysäna:
  - Jisa, taqiniw iyawsat ateos ukar tukupxani.
  Vitalik jupax akham sasaw qhanañcht"i:
  Jan ukax, kunayman tuqitxa, fanatismo ukat jithiqtañamawa. Ukat fanatismo ukax wali jan waliwa.
  Uka heroe tawaqux akham sasaw amtasïna:
  - Mä películan patrulla de estrellas ukanx mä qillqataw utjäna: mä fanatico iyawsäwix kuna amuyurus, wali qhanarus, fascismo ukar tukuwayxi!
  Jisk"a yuqallaxa p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jïsa! Ukax fascismo uka amuyunakax jach"a ch"amanchatawa. Fascismo uka aruxa pachpa francés arut juti - mä qutu, mä qutu. Ukatwa, akax mä amuyt"awiwa, ukax jach"a tuqinx taqi kunatix ch"amanchaski ukat t"aqhisiyaski ukanak uñt"ayi!
  Albinax akham sänwa:
  - Janiwa política tuqita parlañäniti. Jïsa, ukat religión tuqit jan waltʼäwinakas ukhamaraki, niyaw qarjatäxi. ¿Kuna caricaturas ukanakas jumatakix wali askïspa, sañäni?
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Nayax juk"ampirus Ninja Tortugas ukanakax wali askiwa. Ukhamaraki, nayrïr serienakax. Ukanx Krang jach"a p"iqiw utjäna , juk"amp suma.
  Uka tawaquxa larusitaynawa.
  - Jïsa! ¡Ninja Tortugas ukanakax muspharkañawa! Jupanakax wali muspharkañawa, ukat kunapachatix uywanakax mutantes ukar tukupkän ukhax wali thayapunïnwa. ¡Ukat taqi kunas wali sumawa!
  Uka waynax akham q"ucht"äna:
  Jiwasax jach"a nuwasirinakanïtanwa
  uñisirinakaruw ch'uqt'asipki ...
  Jiwasax mäkiw jach"a clase uñacht"ayañäni, .
  ¡Samkañar t"ijtxañäni, ¡millon millón jaqinakaw utjistu!
  Albinax wali jach"at arsüna. Jupajj sandalianakampi tʼijtʼañ wal munäna. Jichhajj wali kusisitaw jikjjatasïna. Yämas kunapachatï kayunakax ladrillonaka, tablanaka, pizarra, hielo, tronconakar walja jawqʼjatanakampi phuqantatäki ukhaxa. Kawkhantix imill wawakiw jupanakar jan jawq"jkänti.
  Ukat jupax wali ch"aman marcial artistawa. Ch"iyar cinturón ukax jupan marani ukhamarak imill wawapanx janiw mä chist"awikiti.
  Ukat kunatix jupax kayunakapan wali relieve musculonakaniwa. Jupajj mä barrampi ukat yaqha yänakampiw qontʼasïna. Ukat kayunakap k"uchuña, ukat walja yaqha lurawinakampiw aka tawaqux luratayna.
  Vitalik kullakajj kayunakap wali askit uñjäna. Jupanakax wali ch"amani ukat musculoso ukhamawa. Aka chiqanxa, walja chachanakaw chʼamani ukat relieve musculonakax janiw warminakatakix askïkiti sasaw amuyapxi.
  Ukampis Vitalik, jan ukasti, ukax wali askiwa. Ukat janchipax ch"uxña, k"umara, q"uma. Mä broncet lurat estatuarjama.
  Jïsa, Albinax chʼamanïñ tuqit jan pantjasir jaqiwa. Ukat jupax ukham lurarakispa, ukhamatwa yaqha waynanakax liwxatasipxaspa.
  Vitalik jupax chhuxriñchjasïna ukat q"ucht"arakïna;
  Jiwasan Rusia markanx warminakaw utji,
  Ukax jupanakax apnaqapxi, sawkasiñjama, mä avión ...
  Uka alajjpachankir jaqenakajj jukʼamp suma uñnaqtʼanïpjjewa, .
  ¡Chiqañchasinxa, uñisiriruw jiwayani!
  
  Jupanakax atipt"añatakiw yuripxi
  Rus-arux patak patak maranakaw jach"añchañatakix ...
  Taqi kunat sipansa, jiwasan jach"a achachilanakajaxa,
  Jupanakatakix mäkiw mä ejercito tantachasipxäna !
  Uka tawaquxa kusisitaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Akax wali sumawa! Suma qʼochupjjasmawa. Inas jumax amuyasta básicamente taqiniw q"uchupxaspa?
  Vitalik jupax tuiteó:
  - ¡Jan samart"añatakikix janiw q"ucht"añamäkiti!
  Albinax akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - Ukax janiw ch"ikhikiti.
  Uka waynampi tawaqumpixa mä juk"a juk"ampi juk"ampi ch"amanchasipxäna. Uka thakin pasapkäna ukanakajj jupanakar sinti uñchʼukipjjäna . Suma, walikiwa, Vitalik ukhamaraki, jupax wawar uñtasitawa, ukat kunjamatsa natural ukhamawa q"ala kayukiw shorts ukan jikxatasi. Ukampis Albinax jilïr warmin uñnaqapawa, ukat kunapachatix mä juk"a jach"a kayunakan q"ala, laq"amp phuqhantat talonanakapamp chimpuntaski ukhax wali jan yäqataw uñtasi.
  Ukat amukiw amuyasïna, ukat zapatillas uchasirakïnwa.
  Vitalik ukax akham sasaw q"ucht"awayi:
  Wiñay wiñayatak jalnaqir planetanakanwa
  Jaqinakan yaqhachasiñanakapax llakisiñawa ...
  K'ajkir jan amuyt'asis jakañax juk'amp askiwa,
  ¡Ukat diosanakjamaw libre!
  Albinax jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Ukhamawa!
  Ukat tawaqux mayamp zapato apsuwayxäna. Ukat qʼala kayuni wayn tawaqonakajj chʼusawjaparuw remar sarapjjäna. Policiajj sillpʼiñwa munäna, ukampis amtap mayjtʼayarakïnwa. Chiqansa, qʼala kayuki sarnaqañax janiw jarkʼatäkiti. Yämas imill wawarux kayunakapax wali sumawa ukat seductora ukham uñnaqaniwa. Jupanakax wali khuyapayasiñampiw yaqhachasipxi, ukat amparanakapas ukhamarakiw chiqaparu ukat ágil ukhama.
  Vitalik jupax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Ukhampachasa, q"ala kayuni sarnaqañaw juk"amp askixa, taqpach zapato uchasiñat sipansa.
  Albinax aka tuqitx iyaw sataynawa:
  - Ukhampuni! Yämas urux, jan uñt"at junt"u.
  Akax jupanakax utankapxiwa. Uka laboratorio ukanxa sotano ukankiwa. Vitalik jupax qullqi bolsa imantasinx mä paquete jach"a qullqinak jaytawayi , ukatx Albinax mä quri anillo ukarux mä qalampiw uchasïna, árabenakan churata.
  Uka qhipatxa, wali amuyt"ir wawanakax mä qawqha repuestos ukanakatak pedidonak lurapxäna, ukatx wasitatw jist"arañ utar thaqhapxäna.
  Vitalik jupax kuns tornillo luratayna. Ukat correo utar sarasinxa, platino sat plato apthapta.
  Uka qhepatjja, jachʼa tama ukat capacidad graviton catcher sat aparatompiw uchayäta.
  Uñakipt"añataki:
  - Aka chiqanxa walja corriente churaspawa, ukhamata bomba atómica ukhamxa phallaspa!
  Albinax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Waliki! Ukampis jumax genio ukhamätawa ukat mä defensa uñstayañamawa.
  Uka genio waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Ukhampuni! Ukhamaraki, mä blaster eléctrico lurañax wali askïspawa.
  Uka tawaqux akham sasaw sillp"äna:
  - Wauu! Mä jukʼa tiempotjja, mä armampiw akapachar atipjäta.
  Prodigio wawax yaqhanak luratayna ukat qarjañkamaw luratayna.
  Ukatxa, wasitatwa caller tʼijtxapxäna. Albinax akham sänwa:
  - Jiwasaxa t"aqaru sarañäniti?
  Vitalik kullakajj amparap chʼoqtʼasïna.
  - Jiwasaxa munasktanti?
  Imill wawaxa larusisaw jaysäna:
  - Mä tuqitxa, janiwa waljakiti, ukampisa mayni tuqitxa ...
  Uka genio waynax akham sänwa:
  - Juma pachpawa yatichasma.
  Albinax akham sänwa:
  - Ukampis equipox juk"amp askiwa!
  Vitalik jupax iyaw sataynawa:
  - Chiqpachansa juk"ampi sumawa. Ukampirus, akax mä ch"axwawiwa.
  Imill wawaxa jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Janiwa! Nayan yuqall wawaja, equipo ukan ukhamarak yaqha waynanaka imillanakax exploits ukar ch"amanchapxtam.
  Jupanakax t"ijtapxäna, bronceado, musculoso kayunakap wasitat lliphipipxäna. Jupanakajj juntʼuchasiñatakik tʼijtjjapjjäna ukat wilajj venanakaparuw tʼijtjjapjjäna. Ukat kusistʼapxarakïnwa.
  Jupanakajj tʼijtjjapjjänwa, awisajj tʼijtkasajj giratorionak lurapjjerïna, mä patat muyuntapjjarakirïnwa. Ukat jupanakax wali jach"a jaqinakäpxänwa.
  Aka chiqanx Vitalik jupax q"ala talonapampiw mä charco ukar ch"allt"äna, mä qinaya spray ukar jiltayasa. Ukat esmeralda gotanakjamaw tʼijtjjapjjäna.
  Ukat wali suma uñnaqtʼanïnwa ukat janiw yaqha ukhamäkänti. Ukat wali suma uñnaqtʼanïnwa.
  Albinax akham sänwa:
  - Wayna tawaqunakaxa wali askiwa.
  Vitalik jupax iyaw sataynawa:
  - Wali sumawa. Chiqpachansa mä huracán de energía ukaniwa.
  Imill wawax wasitatw jaltawayxäna ukat aire ukan saltonak t"ijtäna. Jupax ukham ch"aman chiwchiwa.
  Jupajj atiptʼasiñapänwa. Ukat jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Jisa, kusisiña, jumaxa wayna ukhamaraki ch"amani. Ukat akapachan jakʼankir jaqenakajj wali muspharkañawa.
  Vitalik jupax llakitaw akham säna:
  - Política ukaxa janiwa ukhamakiti. Akanxa, occidental markanakanxa, chhijllawinakaxa janiwa yatiyañjamäkiti, ukampisa markasanxa pachpakiwa atipt"apxi.
  Albinax p"iqip ch"allxtayäna, akham amuyasa:
  - Chiqpachansa, comunistanakakiw wali munatäpxi, ukampis p"iqinchiripax wali chuymaniwa, usuta, jan wali uñnaqani ukat aburrido ukhamawa. Ukat jukʼamp wakiskirïki ukajja, aburrido , sinti cheqapar sarnaqer uñachtʼayañatak chʼamachasiña.
  Uka muspharkañ waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Waliki! Chiqpach heroe ukax mä juk"a muspharkañawa. Amuyt'añataki, serie animada "Cloak Negro" uka tuqit amuyt'añäni. Janiw pächasiñakiti, aka waynax wali sumawa, ukampis uka pachparakiw, cómico. Kunas juparux wali carismática personalidad ukat juk"amp askixa, interesante ukham tukuyi.
  Imill wawax p"iqip ch"allxtasaw chiqanchawayi:
  - ¡Americanonakax jach"a películas ukat caricaturas ukanakaw lurapxi! Uka tuqitxa, ¡jupanakax wali jach"apuniwa! Ukat chuymasax sapa kutiw América markamp chikt"ata, libertad ukat experimentación ukar munatapata.
  Vitalik jupax mä jach"a jach"a tukusaw p"iqip ch"allxtayäna, akham sasa:
  - Sarnaqäw yatxatirinakax jiwasan pachasarux ch"axwawinakamp reacción pachampiw sapxani. Kunawsatix mä dictador, jupax wali jaya pachaw apnaqawayi, jupax jan walt"awinak utjayañ qalltawayi ukat jaqi masinakaparux jaquntawayi. Ukat ukax llakiskañawa.
  Albinax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Ukat jumax política tuqitx mä amuyunïkasmas ukhamawa!
  Uka prodigio waynax akham sänwa:
  - Mä yatiñani jaqi, taqi kunan yatiñani.
  Hero imillax q"ucht"awayi, mä juk"a ironía ukamp:
  Taqi aka Uraqinwa sarnaqtanxa
  Jiwasax janiw pacha uñakipktanti...
  Kawkhantï wakiski ukanjja, arumaw qheparañäni,
  ¡Kunatï munaski ukajja, manqʼañäniwa!
  Jiwasax jach"a yatiñanipxtanwa
  Ukampis qhana ukat jan chʼamäki
  Jiwasax q"uchurinaka ukhamarak musicanakäpxtwa
  ¡Acróbatas ukat burladores ukanaka!
  Vitalik jupax qhuru arumpiw akham säna:
  - Jisa, mä pachan jakastanxa reacción ukhamaraki dominación conservadores ukhamaraki kunaymana defectores ukhamaraki cobardes ukanakana. ¡Ukat libre jakasiñwa munta!
  Albinax akham sänwa:
  - Ukampis Moscú markanx q"ala kayukiw t"ijt"apxta, ukatx janiw khitis llamkt"apkistuti.
  Uka genio waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Janiw khitis q"ala kayunak llamkt"kiti. Ukampis yant'am, cartel jist'arañamawa - "¡Janiw ch'axwañarux!"
  Uka hero imillax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Akaxa chiqpachansa jan walt"ayiriwa. Jïsa, tiempo de reacción ukat chʼamaka chʼamanakan chʼamapa. Ukampis uka tiemponsa, genionakajj kunanaksa jikjjatapjjewa.
  Vitalik jupax wali kusisitaw q"ucht"awayi:
  Marka jiltayañ yatiñäni,
  Mä tirano apnaqäwipan t"unjatanakapat...
  Supayar jaqunukuñäni
  ¡Ukat Rus chachan Infiernon amparapat apsuñäni!
  
  Aka planetan sumankañaw utjani
  Akapachan kusisit jaqinakax...
  Mä querubón ukaw jiwasanakxarux liwxataski,
  Ukat jachʼañchäwinjja , jaqenakajj taqeniw jan tukusirïpjje!
  
  Chʼaxwäwix wiñayatakiw chhaqtxani
  Planetax mä...
  Uka loqhe jaqit jithiqtañäni
  jan atipjañjamäkaspas ukham amuyasïna !
  
  Amigonakan amparanakap luqtapxam
  Janiw q"illu jan ukax ch"iyara ukhamäkiti...
  Khitis, jiwasax walja wila masinakanïtanwa,
  ¡Ukat mä chʼamani, jachʼa jachʼa tukur jaqe!
  . #6 JAQTHAPI
  Uka waynanakaw wali amtapxäna uka t"aqaru visitt"añataki. Ukanx racionalidad ukaw utjäna. Ukhamarus amigonakax utjarakiwa.
  Vitalik jupax wali suma ch"axwiritaynawa ukat jupax sección ukanx respetatätaynawa. Ukat jichhax tunka suxtani marani yuqall wawanakamp imill wawanakamp mä tama taypinkapxi. Ukhamarus Albinax juk"amp jach"awa.
  Tradicional jog, ukxaruxa saltañataki, shifters, push-ups pampata. Ukat juk"ampinaka, ejercicios típicos artes marciales ukanakataki. Ukat ukxarusti, juk"amp muspharkañawa - mä cuarto especial ukan hielo p"akjaña.
  Jïsa, akax Moscú markawa, ukat uka t"aqax jichha pachankiwa. Hielo apnaqi, q"añunaka ukat q"añunakar jisk"achañataki. Ukat wawanakax q"ala kayunakapampi, ch"ankhanakapampi jawq"jasaw p"akjapxi. Taekwondo ukanx juk"amp ch"akhanakaw utji. Wawanakax alaya ch"akhanakapax phuqt"ata ukat ch"amanïpxiwa. Ukat solido yänak p"akjañax programa ukanx utjarakiwa. Kunjamtï saltʼañasa ukat liwxatañasa.
  Vitalik jupax mä rollo ukankänawa ukat mä ch"axwawimpiw jach"a qalanak p"akjatayna.
  Ukatxa mä ch"iyar cinturón ukan ch"axwirimpiw chikt"ata, ukampis tunka phisqhan maranirakïnwa, ukampis juk"amp llamp"u ukat jach"a.
  Panpachaniw wayn tawaqunakax nuwasiñ qalltapxäna. Vitaliy jupax juk"amp jank"akiw sarnaqäna, ukatx jan ch"aman ch"axwawinakaw utjawayi, jan ukasti chiqapawa, qhanaw puntos ukan atipt"awayi.
  Entrenador, wila p"iqini, jach"a, musculoso tawaqux akham sasaw kamachi:
  - Ukat jichhax, ¡phuqat contacto ukat ch"axwaña knockout ukar puriñkama!
  Mä jach"a waynaw ch"iyar cinturón ukan Vitalik ukar p"iqipar mä serie de puñetazos ukamp puriyañ yant"äna, Taekwondo ukan atípico. Ukampis uka prodigio waynax wakicht"atäxänwa, ukat gancho lurasaw sarxäna.
  Jupan masipajj tʼunjasïna ukat jankʼakiw wali colerat jaltawayjjäna. Vitalik sat cheqaruw jankʼak puripjjäna. Ukampis uka waynax uk suyt"asax q"ala talonapampiw plexo solar tuqirux ch"allt"äna. Ukat chiqpachansa uka chiqar purisma ukhaxa, mä llampʼu chuymampiw khuchhuqasma.
  Vis-a-vis ukax t"unjatäxänwa ukat convulsiones ukanw liwxatasiñ qalltäna, purakapat katxarusa.
  Wila ñik"utan warmixa, pusi dan ukan dueñopaxa, akham sänwa:
  - ¡Suma sarnaqasktati! Jumax ch"iyar cinturón katuqañ pachaw purini.
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Wali jaya pachawa, chiqpachansa.
  Wila ñik"utan nuwasir jaqix akham amuyt"ayäna:
  "Jichhaxa, ¿nayamp nuwasipxasmati?"
  Uka muspharkañ waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Jach"a kusisiñampi!
  Jupax larusitaynawa, caballo kisunakap uñacht"ayasa.
  Wila ñik"utax wali jach"änwa, niya pä metro jach"a ukat suma patak pä tunk, juk"ampirus patak kimsa tunk kilogramos pesa. Ukatjja, musculonakaniwa, janiw mä gota likʼikïkiti. Jupax wali ch"aman profesional ukhamarak warminakan uraqpachan campeón ukhamawa. Ukat chachanakax jupamp nuwasiñ qʼal axsarapxi.
  Albina kullakas jupat katuqäna kunapachatix sparring ukan nuwaskäna ukat juk"ampirus wali llakiskañawa.
  Chiqansa, Vitalik jupax mä juk"a axsarañampiw uñjasïna, ukampis jichhax wali ch"amampiw reacción ukax utjawayi. Gravitones ukan ch"amapat mä chiqaxa, mä jisk"a aparato tuqiw waynax janchiparux chiqak jupa pachpar mayjt"ayasïna, ukatwa nayrat sipans juk"amp jank"aki ukat ch"amanïxäna.
  Mä uru nayrax Vitalik jupax janiw mä jach"a yatichirimp chikachasiñapäkänti, pä metro wila p"iqin sensei ukham uñt"ata. Ukat jichhax, jupax wali wakicht"ataw jikxatasi.
  Uka waynampi ch"aman warmi heroempiw plataformar ch"axwañatak sarapxäna. Warmix bikini ukampiw isthapt"ata, ukat musculonakapas bolas ukham jilxattawayxänwa.
  Kimsa kutiw waynat sipan juk"amp pesaje, ukat jach"a experiencia janiw Taekwondo ukakikiti. Jupax jan kamachinakan nuwasiñanakanw ch"axwäna, ukat karate ukan nuwasïna, ukat warminakan boxeo ukan nuwasïna. Qhipïrinxa, wila p"iqin tawaqux mä suma carrera luraspänwa, ukampis masiparux jan ch"amanïñapatakiw ch"amanchawayi ukat descalificado ukhamaw uñjasiwayi.
  Mä monstruoso representante ukax sexo justo ukankiwa.
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Jumax wali ch"amanïtawa! Aka atipt"añax wali llakiskañawa.
  Uk uñjasax wila p"iqin jaqix purakaparuw ch"allt"äna. Uka waynax uk suyt"asax yaqha chiqar sarxäna. Qhipäxar ch"allt"aña, qunquri manqharu. Heroico warmix liwxatasïna, ukampis sayt"asïna. Mayampiw ch"allt"asiwayi. Patak kimsa tunka kilos ukch"a pesaje ukampixa, jank"akiw sarnaqäna.
  Ukampis Vitalik chachajj janiw jikjjatañjamäkänti. Jichha kutinjja, uka waynajj taqe masapwa uka chʼajjwäwir uchasïna ukat jiskʼa ukampis jiwayir talonapampiw uka pachpa cartílago sat cheqar chʼalljjtäna.
  Ukat wila p"iqix mä jach"a jach"a tukusaw jaquqanïna.
  Jupax kuns arnaqañ qalltäna ukat jaltawayxäna, ukat mä combinación de puñetampiw uka waynarux jaquntäna.
  Vitalik jupax mayjt"awayiwa, ukat mä salto ukan ch"akhapax temploparuw autopamp mantawayi. Uka jawqʼjatajj ukhamänwa, ukhamatwa tronco pʼakjañapäna.
  Wila ñik"utan zorrox liwxatasinx mä qunquriruw jaquntatäna. Ukampis uka jachʼa experiencia ukat yatiñapajj jan amuytʼasiñapatakiw yanaptʼäna. Ukatsti sayt'asisaw mä jach'a arco ch'allt'asïna.
  Ukampirus Vitalik jupax wasitat jasakiw esquivañ atipxatayna. Ukat amparapampiw plexo solar ukan heroico warmirux ch"allt"äna. Wila ñik"utax ch"uxñaruw tukuwayxäna, ukampis jaysañ atipjäna. Vitalik jupax mä bloque uchatayna, ukampis ch"axwawix wali ch"amapunïnwa, ukat pusi tunk kilos ukan waynarux kayupat jaquqanïna.
  Uka thuqhurix wasitat tukuyañ yant"äna, ukampis waynax mayjt"asisaw mä barrer luräna. Mä wila ñik"utan warmin jach"a janchipaw jaquqanïna. Ukat Vitalik chachajj talonapampiw templon jawqʼjäna . Got it, ukat chuym usuyarakta. Ukat warmix kisunakap ch"allxtayasïna. Ukampis janiw jaytañ munkänti.
  Nayrat sipansa jukʼamp jukʼatwa sartasïna. Vitalik kullakajj wali coleratapuniw mä saltompi chʼakhanakap chinupar chʼalljjtayäna. Uka impactojj wali chʼamapunïnwa.
  Jupax khathatitaynawa, ukat jach"a musculonakapas ch"allxtasïna. Wila ñik"utax qunqurinakaparuw jaquntatäna. Ukampis munañaparjam wal chʼamachasisajja, janiw concienciap jistʼantañ munkänti.
  Ukat Vitalik jupax jaltawayxäna ukat taqi ch"amapampiw wila musgorux talonampi chinupar cargayäna. Ukat mayampiw mä jachʼa, tʼunjir thayajj qʼejjo qʼejjo istʼasïna.
  Wila ñik"utan warmi heroex qhipäxaparuw jaquntatäna. Ukat taqi amparanakapax wali ch"allxtataw jikxatasïna, sartañatakiw ch"amachasiskäna.
  Vitalik jupax kunkaparux mä amparapampiw jawq"jatayna, arteria carótida uksaruw uñch"ukitayna. Ukat chiqaparu ch"allt"aña.
  Uka chʼamani warmejj qhepatjja samarañwa jikjjatasjjäna, mä samkaruw chhaqtjjäna.
  Vitalik jupax pä amparap ayxatasinx akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Ukaxa mä atipjawiwa!
  Mayni yatiqirinakasti ch"allxtapxäna. Ukat maynix axsarañat arnaqasïna:
  - ¡Ambulancia jawsaña pachawa purini!
  Uka qhipatxa, taqi kunas jan waliruw tukuwayxäna. Vitalik jupax mä heroe ukhamaw jikxatasïna. Ukat uka wila ñikʼutan warmejj janiw sum amuytʼaskänti. Uka yuqall wawanakax ch"aman, jach"a, callus suelanakaparux ch"allt"apxäna, ukax mä suma yegua ukham jach"änwa.
  Vitalik, Albina jupamp chikaw uka t"aqat mistuwayxäna. Jupanakajj wali kusisitaw jikjjatasipjjäna ukat qʼochupjjarakïnwa;
  Suyt"awi, aka uraqinkir brújula, .
  Suma suyt"awi, mä premio jan axsart"añataki ...
  Ukat q"uchunakaxa, mayakiwa, .
  ¡Atipjañampiki qʼuchtʼañataki!
  Ukat waynax imill wawamp chikaw saltañ qalltäna ukat muyuntañ qalltäna. Nayax sañ muntwa, jupanakax ukham galgos ukham tukupxäna. Ukat jupanakanx frenesí, colerasiña pasión. Ukat sapa kutiw larusi.
  Vitalik jupax Albinaruw akham jiskt"äna:
  - ¿Kunjamatsa jumatakixa ch"axwañaxa?
  Uka heroico tawaqux jan axsarasaw akham säna:
  - Llijukiri!
  Uka wayna genio ukax tuiteó:
  - ¡Taqiniruw atipt"iristxa! Kunjam ch"amas gravitones ukanakax churapxi uk uñjta.
  Albinax akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - ¿Jumaxa dopaje apnaqtati?
  Vitalik jupax akham sasaw jaysatayna:
  - Janiwa chiqpachansa drogaxa. Ukampis wali chʼaman efectos utjarakiwa.
  Uka tawaquxa akham sasaw jiskt"äna:
  - Ukatxa kunjamasa?
  Uka prodigio wawax akham sasaw jaysäna:
  - Ukhama. Ukhamaraki, procesos electromagnéticos ukanakax musculonakasan utjarakiwa, ukatwa musculonakax contraxapxi. Ukat aka naturalezax electricidad biológica ukar uñtasitawa. Ukat gravitones ukanakat electricidad yapxatasma ukhaxa, musculonakax jukʼamp jankʼakiw chʼallxtaspa, ukat jankʼakiw jilxattaspa ukat chiqansa chʼamas utjarakiniwa. Ukatpï nayax ukham punchu ch"amanïtxa.
  Albinax akham sasaw tuiteó:
  - Ukat jach"a ch"akhaxa, .
  ¡Ukat natural colerasiñajax walikïskiwa!
  Vitalik jupax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jisa, ukham sasmawa. Janis chiqpachapuni chʼamajäkchixa. ¿Jupajj naturaläpachati? Taqi kunas aka alaxpachan utjki ukax naturalawa. Mä jukʼa arunjja.
  Albinax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Akax kunjamtix Anatoly Mikhailovich Kashpirovsky jupax siskän ukhamawa - ¡Diosax Chiqawa ukat taqpach akapach kamachinakax taqpachawa!
  Vitalik jupax akham sasaw jaysatayna:
  - Janiwa! Janiw chiqpachansa ukham ukhamäkiti. Diosajj nayraqatjja, jaqen amuyupankiwa. Ukat jaqin amuyupax taqi chʼamaniruw tukuyistani.
  Albinax q"ala kayuparuw ch"allt"asïna ukat chillqt"asïna:
  - ¡Ukaxa wali muspharkañawa! Mä leonat sipansa jukʼamp chʼamani ukat jan ajjsarirïñäniwa. Mä kutis saytʼasipxañäni, wali axsarkañ horasanwa. Kunatix maynix p"iqiniwa.
  Vitalik jupax iyaw sataynawa:
  - ¡Jaqixa jach"a p"iqiniwa!
  Uka tawaqux larusisaw akham säna:
  - Ukampis p"iqimax k"achawa ukat janiw sinti jach"a sañakiti.
  Uka genio waynax larusisaw akham sasaw jaysäna:
  - Nayaxa mä jach"a p"iqinchiritwa mä sentido figurativo ukanxa.
  Albinax jaltasaw q"ala kayup asfalto ukar ch"allt"äna ukat arnaqasïna:
  Uka waynax pʼiqinïspa ukhaxa,
  Kunjamtï aceite wartatajj jallunkäna ukhama ...
  Ukhamajj ukham jaqenakamp chikajj kusiskañapunïspawa
  Mä punchu waynan p"iqipampi!
  Uka qhepatjja, waynampi imill wawampejj jukʼampiw tʼijtjjapjjäna. Ukat Albinax qhipharxañ qalltäna. T"aqhisiñ yatiñan Vitalik jupax ukhamaw tukuwayi. Ukat jank"akïtapax mä phenomenal, cósmico ukhamawa.
  Uka waynax t"ijtkasax walja kutiw saltanak saltañatak t"ijtäna. Uka qhepatjja, akham sasaw qʼochüna:
  Jachaqt"asis acrobacias, .
  Seguridad, ukax wali jisk"a ...
  Jachaqt"asis acrobacias, .
  Chiqansa, jan jiwasampixa, jakäwix janiw irnaqkaniti, janiw kunjamatsa ...
  Albinax akham sasaw arsüna:
  - ¡Jutam wawa! ¡Ukham jan sinti llakisimti!
  Vitalik jupax chhuxriñchjasïna ukat akham sasaw jaysäna:
  - Jisa, nayaxa uñjtwa jumaxa aka munasma?
  Tawaquxa wali colerata jaysatayna:
  - Jumax wali walja wawanïtawa. Nayax jisk"a pantalonanakan genio uñacht"ayatapat muspharta, ukax q"ala talonanakampiw lliphipi.
  Uka waynax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  Jisa, anqax janiw manqhampix kikipäkiti.
  Albinax jacht"asisaw q"ucht"äna:
  Wayna amigo, sapa kutiw waynäñama
  Janiw jank'ak jilsuñamäkiti...
  Mä waynan llakisiñapax janiw wakiskiti ,
  Taqi samkanaka, jaltxañanaka...
  Jan wali wayna sapaki
  Janiw sapürus pachpa nayrar sartañax utjkiti, .
  Jumajj Supayampiw jakasïta
  ¡Uka thakhix p"iqin qhipäxankiwa!
  Vitalik jupax jach"a jach"a tukusaw p"iqip ch"allxtayäna, amtasïna:
  Nayax mä jikxatäw lurawayta, ukax...
  Albinax akham sasaw tuiteó:
  - ¡Alt"at chuymanïñamawa!
  Uka waynaxa wali jach"atwa jaysäna:
  - Ukat khitis jach"añchapxitu jan jumat sipansa?
  Uka tawaquxa larusisaw akham säna:
  Internet tuqina likes ukanaka apthapismati ?
  Vitalik kullakajj jachaqtʼasisaw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Chiqpachansa, ¡aka amuyt"awix nayatakix wali askiwa!
  Albinax wali jach"at arsüna.
  Nayan munañanakaja, Internet super gustanaka, .
  ¡Kawkhans rublonakax utji, taqi kunas amparanakat pasawayxi, conejitos ukham!
  Uka prodigio waynax akham sänwa:
  - Jïsa, janiwa taqpacha cabrito botón acordeón!
  Uka heroico tawaqux akham sasaw qhuru arsüna:
  - Ukampisa, ¿kunatakis akaxa?
  Vitalik jupax chhuxriñchjasïna ukat chirpachasïna:
  - Ukampisa kunatsa, .
  ¿Nayrïr yatiqirïtati?
  Albinax akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - ¡Jumaxa juk"ampi nayrïri yatiqiri jaqiwa!
  Uka prodigio waynax akham q"ucht"äna:
  Nayrïri yatiqiri, nayrïri yatiqiri
  Jichhürunakanx mä fiestaw utji...
  Uka horasajj wali jachʼawa, wali kusiskañawa,
  ¡Yatiqañ utan nayrïr tantachäwi!
  Uka hero imillax akham sasaw apthapïna:
  Qharürojj mä wawakïskäyätwa
  Aka chiqanx janiw kunas lurañjamäkiti...
  wawanïñ jaytxataynawa , .
  ¡Ukat sutipax nayrïr maraniwa!
  ¡Ukat sutipax nayrïr maraniwa!
  Ukat Albinax wali kusisitaw akham jisktʼäna:
  - Jumax wawatpach nostalgia usunïtati ?
  Vitalik jupax jan axsarasaw akham jaysäna:
  - Chiqpachansa janiwa, .
  ¡Cigarronak thuqtʼasajj usutätwa!
  Imill-heroejj larusisaw akham säna:
  - Ukhamawa wali k"uchikiwa. Jisa, wali waynäpjjtanwa. Jilïr jaqëñ muntanjja, janiw wawatpach kuttʼañ munktanti.
  Uka prodigio waynax saskakiwa:
  - Ukatxa janiwa ukhama qhana, kusisita wawachañakiti. Ukampis jichhajj janiw khitis jarkʼkituti. Mä kutikiw taqpach clasenkirinakarus atiptʼiristxa.
  Albinax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Chiqansa, nayax iyawstwa,
  Jumax energía electrónica apnaqasmawa,
  Ukham ágil wawar tukuñamawa
  Ukat nayraruw chiqak chʼalltʼañama
  ¡Mä horatakiw khuchhuqañama!
  Uka qhipatxa, waynanakaw mä juk"a llamp"uchasipxäna. Albinax uka waynarux akham jiskt"äna:
  - Akaxa, taqpachanxa, kuntix inventapkta uka tuqita?
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Jaqinakan askipataki!
  Albinax wali jach"at arsüna.
  - ¿Jaqinakan suma jakasipxañapatakix llakismati? Ukax wali qhuru ukat jan yuspärañawa. Ukat wawanakax jan sinttʼasirïpxarakiwa.
  Uka muspharkañ waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  Jïsa, uka jaqix qhuru jaqiwa. Ukampis mä animalat sipansa wali sumawa. Discapacidad ukan jaqinakax pensiones ukanakaw pagapxi, beneficios ukanakaw churapxi, ukat discapacitados ukan uywanakapax jupanak taypit jiwayapxi.
  Uka heroico tawaqux akham sasaw qhuru arsüna:
  - Jisa, chacha warminakataki ch"axwapxi. Jaqinakax janiw akax utjkiti, juk"ampirus waljani, jichhakamas!
  Vitalik jupax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Wayna tawaqunakaxa walja kutiwa ch"axwapxi. Ukampis imill wawanakat sipansa, llampʼu chuymanïñatakiw jukʼampi. Ukat jilïr jaqinakax machjatäkasax amparanakap apnaqañ yatipxi. Sober sat jaqinakax jukʼakiw nuwasipxi, jupanakampiw ukham lurasiraki.
  Albinax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jïsa! Uywanakax ch"axwapxarakiwa, ukampis mä warmitaki, jan ukax irpiritaki, jan ukax manq"añatakis ch"axwapxi. Ukampisa, awisax jan kunatsa nuwasipxaspawa. ¡Jupanakax wali qhuru chuymanïpxiwa!
  Uka prodigio wawax akham sänwa:
  - Akanxa Diosax, sañäni, Jesucristo tuqiw jawsi jan jan walir saykatañataki, jan ukasti ch"iqa ajanuruw ch"allt"apxi, ch"iqa tuqiru kutt"añamawa. Ukampis uka pachparakiw Jupan lurawayi sasin sapki uka animalanakan akapachajj wali qhorupuniwa. ¿Kunjamsa qhanañchsna? ¿Kunatsa mä jaqiki khuyapt"ayasispa, janiw mä uywar uñtaskiti?!
  Uka tawaqux amparanakap tʼaxllirtʼasisaw akham säna:
  - Wali askiwa tataru jiskt"aña. Janitï, cheqas uka jisktʼan qhanañchäwip yatkani ukhajja. Ukampirus, janiw taqpach uywanakax qhuru jaqinakäpkiti. Pusi, sañäni, wali munasiñampiw uñjasipxi.
  Uka waynax akham sänwa:
  - Ukampisa pusini, pusinixa jupanakkama ch"axwapxi janiwa juk"ampi jisk"a anunakatxa. Ukat chiqpachansa, animalanakan akapachapax qhuru jaqiwa. Ukhamarus wawanakax uywanakar juk"amp jak"achasipxi, jan ch"aman jaqinakar chuym ust"ayañ munapxi ukat jan ch"amanïpki ukanakarux jisk"achañ munapxi. Ukampis uka tuqit jilïr jaqinakax jukʼamp jarkʼaqasipxi.
  Albinax aka tuqitx iyaw sataynawa:
  - Jisa, ukhama! Wawanakax jan sinttʼasir jaqinakäpxiwa, ukampis kunatï askïki ukat jan walïki uk yatipxarakiwa. Ukat wawanaka taypinxa, jan chʼamani, jan chʼamani jaqinakataki saytʼasirinakaw utjaraki. Waljax yatiqañ tuqit dependeriwa. Ukhamajj janiw taqe kunas qhanäkiti. Kunjamtï mä yatiñan qillqirix ukat poeta ukax siskänxa: - ¡Heroísmo ukax janiw maranïkiti!
  Vitalik jupax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Akaxa mä chiqaru ukhamaraki mayni chiqaru qullqichata!
  Uka waynanakaw mä juk"a muyuntapxäna, amparat katxarusa. Ukat ukat wasitat t"ijtxañ qalltapxäna. Jupanakan chuymapax mä columpio ukhamänwa, ukat mä ladot yaqha ladoruw tʼijtäna.
  Albinax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Ukhamaxa, ukat Cristo, ¿Dios sasin amuyta?
  Uka prodigio wawax akham sasaw jaysäna:
  - Chiqpachansa, nayaxa pächastwa. Principio tuqitxa, Evangelionakax chiqäkchisa, ukhamax mä jaqix Kashpirovskyn ch"amapampix wali sumwa Tatitu Diosatakix jañchin pasaspa . Jan ukax, kunayman tuqitwa, diosanakar tukuyañax lurasispa. Yämas kunapachatï judionakajj kunjamsa tʼaqhesiyat uñjasipjjäna, ukat romanonakan tʼaqhesiyata uñjasipjjäna uk amuytʼasajja.
  Uka hero imillax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jisa, wakisispawa. Ukampis mä fantasía ukaw utji kawkhantix Demiurge Diosanakax jaqinakan uñacht"ayat uñjasipxi. Ukat akax, uñjtawa, wali sumarakiw.
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Inas ukax jïsa! Principioparjamaxa, Cristor akapachan uñjiristxa, juparuw iyawsiristxa. Ukampis Jesusax wali suma chuymaniwa, naturalezax jan waliwa. Ukat uywanakax jan waliwa, jaqinakasa, markanakasa. Ukat jila kullakanak taypinsa chʼaxwäwinakaw utji.
  Albinax akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - Jisa, akapachanxa janiwa kunasa utjkiti, ukampisa janiwa suma khuyapayasiñaxa utjkiti. Taqi chiqanwa colerasiña ukat uñisiña ukat qhuru kankaña.
  Jisk"a yuqallaxa p"iqip ch"allxtayäna.
  - Rusia markan juk"amp qhuru apnaqirix Stalin satänwa. Ukampis jupaw jukʼamp sum sarnaqarakïna. Ukhamajj ¿kawkhansa akapachan Cristojj jikjjatasi?
  Hero imillax mä jach"a jach"a tukusaw q"ucht"äna;
  Chika arumax mä angelaw akapach patxar t'ijtäna,
  ¡Walja jan walinakaw jiwasanak taypin apnaqaski uk uñjasajj wal muspharta!
  Cristal uma umañamawa chuymamarjama,
  !
  
  Kawkïr thakhis waynax destino qalltawinx ajlli, .
  ¡Infiernoruw chiqak sarasma, jan ukax inas aburrit paraisor sarasma!
  Ukampis iglesian ministrupajja, jukʼampejj Caín sat kʼari chuymanïnwa, .
  Aka lemampi: qullqi munasiña, ukampis Cristor jisk"achaña!
  
  Santa Virgen María Jesusar yuritayna,
  ¡Qhispiyirix Intjamaw uñstäna, jaqinakar qhana apanisa!
  Ukampis sacerdotenakajj qorit lurat mä venakïtap yatipjjäna,
  ¡Burgués mä billetera ch"uxñampi, papado ukan jach"añchata!
  
  Urunakat arrepentisim, qullqi layku qhispiyasiñ alasim,
  ¡Tatampixa kuna lurawitsa mä jaysäwi jikxatasma!
  Khitis dólar qullqi apnaqi, jan wali jaqinakarux pampachäwi churani,
  ¡Eden markar mä "Ambrams" tank apnaqani, jan ukax Colt pistola!
  
  Aka chiqanx Sultan ukan aljirinakax templonakarux mä bazar ukar tukuyapxäna,
  ¡Aski yänakax rancio ukhamäkchïnsa, ukampis mä lei arstʼäwinakampiw sawurani!
  Peregrinonakax, munapxi, utjchi ukhax, kilómetros ukch"a khuchhuqapxi, .
  ¡Papadojj Cristor aljantkchïnjja, walja verdugonakaruw tukuwayjjäna!
  
  Ukampis munasir wawanakax Jesusar uñt"apxi
  ¡Chiqansa, ¡sapa wawax Diosan wawapjam uñjatawa!
  Querubines ukanakax jachaqt'asisaw perlanak sawupxpan,
  ¡Chiqpachansa, ¡Taqi Chʼamani Diosax qʼuma sarnaqañatakisa ukat kunanaksa phuqañatakis thak jistʼarawayi!
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Walikiwa, Papax jichhax mä uwijampi qullan almampikiwa. Ukat jiskʼa carcelankirinakan kayunakapsa jariqarakïnwa. Ukat jupax africanonak nayraqatan qunqurt"asirakïnwa.
  ¡Chiqpachansa akax altʼat chuyman jaqiwa!
  Albinax jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¿Kayunakaxa jariqapxitati?
  Uka prodigio waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Kusisiñampi. Wali askipunïspawa.
  Uka heroico imillax larusisaw akham säna:
  - Jïsa, akax mä wayn tawaqutakix wali askiwa - ¡mä imill wawar kayunakap jariqañataki!
  Vitalik kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna:
  -¿Kunatsa nayaxa janirak q"ucht"ktxa? Nayajj uk luraraktwa.
  Albinax llamp"u arumpiw chillqt"äna:
  - Ukax wali jach"äspawa. Wali suma q"ucht"ta, arumax wali qhanawa ukat wawar uñtatawa.
  Uka prodigio wawax akham sänwa:
  - Jank"akiw p"akjasini. Munasma jan munaschi, ukampis ñikʼut mururasiñaw wakisi, ukat ...
  
  Uka tawaquxa larusitaynawa.
  - ¿Jumaxa ñik"uta ch"uqt"añ muntati?
  Vitalik jupax akham sasaw jaysatayna:
  - Janiwa, kunatsa ... Jan ukasti, jilïr jaqïñax juk"amp ch"aman uñnaqa sañ muni. Ukat janiw kuna jan walsa barban uñjkti.
  Uka waynasti wali llakt'ataw q'ucht'äna:
  Akax Rus markan jaqinak nayraqatankiwa.
  Walja kutiw barba ukat bigote uchasirïna, .
  Conde Lev Nikolayevich Tolstoy jupaw ukham luratayna
  Jupax wali jach"a barbanirakïnwa.
  
  Ukat janiw gráficos ukanakampikiti, uka patxaruw sayt"asipxta, .
  Ukat warminakat mayakïtanwa,
  Chacha barba uñt"ayi, .
  Mä chachan barbap k"achacht"i
  
  barba, barba, .
  Mä barbax mä jaqiruw k"achacht"i.
  barba, barba, .
  Mä barbax mä jaqiruw k"achacht"i.
  
  Ukampis mä larusiñ uñachtʼäwi churapxäma:
  Mä precursoraw tranvía ukan nayar jaytawayi.
  Nayax phinq'asitwa, janiw naya pachpakiti, .
  Mä chiste ukham barba ukamp mistunitayna.
  
  waynanakampiw puente ukan tantachasipxäna , .
  ¡Ukat jan amuytʼasisaw barbap chʼiyjäna!
  Saram! Umajj thayapunïnwa
  ¡Barbajajj aynachtʼayituwa!
  
  barba, barba, .
  Barbajajj aynachtʼayituwa.
  barba, barba, .
  Barbajajj aynachtʼayituwa.
  
  Chukinaka patxaru jan walt"awinaka
  Chhaqxapxi, janiw kawkhans yatkti.
  E maynitix jiskt"aspa ukhaxa, sapxiwa, kawkhans ñik"utax utji?
  ¡Kawkhans utji uk yattwa! Jïsa, barba!
  
  Ukampis awisax maynit parltʼasiñaw utji,
  Kunas, sapxiwa, qhana p"iqipaxa,
  Mä mara p"iqip qhant"ayaña
  Ukampis marat maratjja, barbajj jukʼampiw jiljjattaski.
  barba, barba, .
  Barbax juk"amp jach"aruw jilxattaski.
  
  barba, barba, .
  Jaya ukat juk"amp jach"a barba...
  Pugachevax kunjamatsa yatiyitu
  Barbax jumaruw chuym usuyasta, wayna.
  Nayax juparux iyawstwa, warawarax uta pataruw puri, .
  Ukat nayax barba ukarux walpun munasta.
  
  Juyphi pachanx yaqha markankir jaqiruw tukuwayi
  ¡Ey compañero! ¿Kunatsa jumajj barbanïtajja?
  Ukat jupar qhanañchtʼaraktwa
  Kunas kunapachatix thayax purinxi ukhaxa
  Ukax thaya pachanx junt"u, mä barba
  
  barba, barba, .
  Saram! Thaya pachanx barba junt"uñapataki.
  barba, barba, .
  Thaya pachanx barba junt"uñapataki...
  Uka thakin pasapkäna ukanakajja, qʼochunkir waynaruw qhepat uñchʼukiñ qalltapjjäna, qhanaw jan qʼochun maranïkänti.
  Albinax jank"akiw gorrap ch"iyjasin qullqi apthapiñ qalltäna. Jupax mä práctico imillawa. Ukat juparux mä juk"a mayjt"äwinak jaquntapxäna.
  Ukatxa imilla pachpawa apta, wali jach"a chuymampi, q"ala, ch"amani kayunakapampi thuqt"asa, q"uchutayna:
  Ch'amaka pachanxa janiwa qhanaxa utjkiti,
  ¡Uñtapxam, juramento chhuxriñchjasiñax juk'amp wilaruw tukuski!
  Jaqinakan ch"akhanakap manq"añax yatiñataki
  ¡Ukat sapa uruw asuntos ukanakan jan waltʼäwipax jukʼamp chʼamanïxi!
  
  Uka "Mercedes" lik'i oligarca tuqitxa,
  ¡Jupax qutan utanakaniwa ukat yates ukanakaniwa!
  Maynix jupa pachpaw mä archipiélago alasïna,
  ¡Mä jach"a qullun kusisiñ luratäta!
  
  Ukat khitis lush qullqini,
  ¡Pinturas ukat esculturas ukanakax mayorista ukan alasipxi!
  Stocks ukax mä canguro ukham rollo
  ¡Tasa ukax mayo phaxsinx kimsa tunk puntos ukharuw jilxattawayi!
  
  Alaña ukat aljaña, ukat q"añunak wasitat, .
  ¡China markat machaq yatiyawinak apanipxam!
  Ukat khitis misk'impikiw tortanak phayt'i,
  ¡Mä ataúd ukakiw katuqani janiw encina sat quqakiti!
  
  Ukampis jupax, jan samarañ oligarca, .
  ¡Janiw mä jukʼampi jaljtañ munkiti!
  Jupax taqi chuyma ch"allxtayirinakarux axsarañ uñstayañ muni,
  ¡Ukat mä yaqha markankir jaqiruw fusil aptʼat jawstʼañama!
  
  Ukat ¿khitis oligarcas ukanakatakix p"iqinchirixa?
  ¡Mä uñjirikiw, "cool" qamirïñ uñjam!
  Mä policía ukaw utji, kawkhantix "policia" ukax nayrax utjkän,
  ¡Qullqix "jila kullakanakan" ch'amapampiw juk'amp ch'amanchaski!
  
  ¿Kuna suytʼäwis pisin jakasirinakan utji?
  ¡Khuyapt"ayasiñataki, jan ukax mä reyin qillqat churañataki!
  Uka lema ukax colerat escudo patxaruw qhant"i,
  ¡Mä cerveza ukat chicle ukanak mä t"ant"a alasim!
  
  Ukampis jaqejj janiw esclavot naskiti,
  ¡Jupax jach"añchatäñatakiw ch"axwañapa!
  Jan tukuskir "saqueo" ukar tukuyaña, .
  Ukhamat jakañax utjañapataki - ¡intix!
  Uka qʼochu qhepatjja, billetenakas qollqenakas jukʼamp khuyaptʼayasisaw jaqontäna.
  Ukampirus Vitalik jupax amuyasïnwa, qullqi apthapirakïnwa:
  - Kunjamatixa "Jan familiani" pelicula ukanxa.
  . 7 JAQTHAPI
  Albinax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Ukampis jumax janiw jisk"a yuqall wawakïktati, ukat nayax janiw jilïr jaqïkti! Jiwasax wali ch"aman jaqinakätanwa. Walja maranakas ukhamäkchisa, wali wayn tawaqunaka. Ukat jumax, anqax tuqitx janiw mä wayn tawaqurus jaquntktati.
  Vitalik jupax sarcasmo ukham arsüna:
  - Jan llakisimti mama
  Ukax nayax jisk"a...
  Nayax jaya yuqall wawatwa
  ¡Kunja escarlata panqarasa!
  Imill wawax jachaqt"asisaw chiqanchawayi:
  - ¡Jach"apuniwa sañani! Jumax wali muspharkañ waynawa . Ukat wali yatiñani.
  Uka waynax akham q"ucht"äna:
  - Ukampisa kunatsa, .
  ¡Janiw amuyun jakañax utjkaspati!
  Ukampis kunatsa,
  ¡Janiw khitirus atiniskasmati!
  Ukampis kunatsa,
  ¡Jakañax janiw kuns yatichistuti!
  Ukampis ¡kunatsa!
  Ukampis ¡kunatsa!
  Albinax jachtʼasisaw akham säna:
  - Walikiwa, jumaxa Boyarsky satawa. Wali suma artista.
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Dartagnan ukan lurawipanxa, jupax janiw sayt"añjamäkiti.
  Imill wawax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - ¡Ukat janiw Dartagnan ukan lurawipankikiti! Ukat ukhama, en general, akax mä thaya jaqiwa.
  Uka prodigio wawax akham sänwa:
  - Jakawipanxa, Mikhail Boyarsky, inas, janiw peliculanakan uñacht"ayatjam thaya ukhamäkchiti. Mä artistjamaxa, jupax wali ch"amanchatawa.
  Albinax jacht"asisaw q"ucht"äna:
  - fa muñeca, fa muñeca, .
  Kunats janixa!
  fa muñeca, fa muñeca
  ¡Jakañax jiwañampi mä duelo ukhamawa!
  Vitalik jupax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - ¡Ch"amakanismo ukarux razonan atipt"awipax utjpan!
  Uka waynaxa jaltawayxäna, thaya tuqiru muyuntasaxa akhama q"ucht"äna:
  Yatiqañ utanakanxa suma imillanakaruwa yatichapxi, .
  Kusisiñampi ukat suma chuymampi amigonakäñataki ...
  Apthapipxañani juk"ampi maquinanaka - .
  Janiw jark"atäkaniti, ¡jakäwin hiloparuw iyawstxa!
  Albinax jachtʼasisaw akham säna:
  - Jïsa, chiqpachansa yatiqañ utar sarxasax wali sumaw jikxatasïna, ukampis uka pachparakiw sum yatxatapxta .
  Uka prodigio wawax akham sasaw jaysäna:
  - Ukat kunatsa mä escritorio ukan qunt"asiñasa, jiwasax nayratpach taqi kuns yattanxa. Ukat ¿kunatakis Google yatichäwix ukapachax ?
  Uka hero imillax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Chiqpachansa, kunatsa yatiqañ utar sarañaxa. Jichhajj ¿kunsa Nerón chachat yatta?
  Vitalik jupax wali amuyumpiw jaysatayna:
  - Ukhama reyixa, juk"ampi chiqapaxa, Roma markana emperadorapawa. Jupax mamaparuw jiwayatayna. Ukatxa, qʼuchuñsa, orgías ukanakasa, jukʼampisa Roma markar phichhantasa ukat cristianonakar arknaqatapat wali uñtʼatäxänwa.
  Albinax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Walikiwa, jumax uk yatisktawa. Ukampirus, Nerón uñt"añatakix janiw mä wawa prodigio ukhamäñax wakiskiti. Jupat peliculanakaw lurasi. Amuyt'añataki, "Kamo Gryadeshi " ukat yaqhanakampi.
  Uka prodigio waynax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Jisa, Neronux wali uñt"at jaqiwa. Jupan Alejandro Dumas sat chachajj Conde de Montecristo sat libron parläna. Ukham sumakïkchisa. Ukat ukhama, Nerón chachax jan wali jaqit uñt"atawa. Ukampis sarnaqäwinakat yatxatirinakax sapxiwa. ¿Cheqapunit Nerón chachajj Roma markar ninamp phichhantpachäna? Crónica sat qellqatanjja, Chrest chachan pʼeqtʼat judionakajj Roma markaruw ninamp phichhantapjjerïna sasaw qhanañchi . Ukampis Khrest ukax muxsa sasaw jaqukipata . Ukat Cristox ajllitäki ukawa. Sutin pantjasitapax janis jaqukipatäkchixa, ukampis inas Nerón, ukat cristianonakax janiw kuna lurañas utjkchiti !?
  Uka prodigio tawaqux p"iqip ch"allxtayäna.
  - Chiqpachansa, ukhamapuniwa. Ukampis kunayman tuqitxa, medios de comunicación ukanakax mä juk"a uñacht"awinak Nerón-atakix lurapxäna, ukhamarak Tamerlane-takis, jupax ukhamarakiw, inas, jan kunjamtï jupar jach"añchapki ukhamarjam qhuru jaqïkchïnti!
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jichha pacha aleman jaqinakaru uñakipt"asaxa, Payïri Jach"a Ch"axwäwi pachanxa wali qhuru jaqinakawa sasina iyawsañaxa ch"amarakiwa. Chiqansa, sarnaqäwix atipirinakan qillqatawa. Tamerlane chachan imperiopajj jiwatapat niya jankʼakiw tʼunjatäna. Ukat juk"amp jaya pacha ukat juk"amp ch"amanchatäspa ukhax inas Tamerlane-x jaqinakan ukhamarak jaqinakan modelopjam uñacht"ayatächispa.
  Albinax aka tuqitx iyaw sataynawa:
  - Wali ch"amawa. Sañäni, yaqhep apnaqerinakajj jan sinttʼasirïpjjatap uñachtʼayañ munapkchisa. Kunjamtï, sañäni, Zar Poganin . ¡Kunjamsa jupar jach"añchapxäna: jan uñtasita, wali yatiñani, t"aqhisiri, t"unjiri , estrangulador! Jïsa, ¡ukham jachʼañchäwi!
  Uka muspharkañ waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jisa, chiqawa! Biblianjja, Diosajj wali ajjsarkañ ukat chʼamani, ukat nakhantir nina sasaw säna. Suma chuymanïñajj wakiskchïnsa.
  Albinax akham q"ucht"awayi:
  - Mä minuto, mä minuto, .
  Jan mä rastrompiw chhaqtawayxi...
  Ukampis kunatsa, .
  Ukampis kunatsa, .
  Suma chuymanïñax atipt"iwa, .
  ¡Suma chuymanïñaw nayranjja!
  Imill wawax uka apthapisinx amparanakapamp sayt"asisaw sarnaqäna, q"ala, suma uñnaqt"an, cincelat kayunakap ch"allt"asa.
  Vitalik jupax amparanakapamp sayt"asisaw q"ucht"asirakïna:
  - Nayan ch"axwaña ch"amaja, .
  Cósmico amuyunakax pachanak taypin...
  kutikiw mä cocodrilo manqʼä ,
  ¡Wawanakan samkanakapansa!
  Ukat waynax, kunjamtix jupax jaltasinx q"ala kayunakapamp mä bolígrafo jaquntañ qalltäna. Ukat ukax wali sumawa.
  Albinax akham sänwa:
  - Jumax suma malabarista ukhamawa. ¿Kunjamarak mä tarjeta sallqjañax?
  Vitalik jupax tuiteó:
  - Kunsa siristxa, kunsa siristxa
  Ukhamaw jaqinakax...
  Yatiñ munañani, yatiñ munañani
  ¡Kunas pasani uk yatiñ munapxi!
  Uka heroico imillax jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¿Janit jutïri yatiñ munkta?
  Vitalik jupax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Jan wali yatiyawinakax chuyma ch"allxtayi, ukat jinx lurarakispawa. Ukampis sumanakax, ukhamax ... Jan walt"awinak utjayapxaraki, kunatix janïr pachaparuw samarañ utjayaspa.
  Uka blonde tawaqux akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Jïsa, samarañaxa awisaxa mä jakawi apt"asispawa! Ukampis janiw chikat jiwañkamax auto apnaqañax wakiskiti.
  Uka prodigio wawax akham q"ucht"äna:
  - Maratón wakichäwin jach"a uñacht"äwipa,
  Ukat kimsa tunk grados...
  Ukampis uka waynax wal colerasi
  ¡Taqi ch"uxña ajanunaka!
  Ukat genio waynax p"iqin jan walt"äwinakanïkaspas ukhamaw larusirakini.
  P"iqinkkasaxa, chiqpachansa, ch"usa, ukat janiw irnaqañ munañax utjkiti. Suma ukat jan wali kunapachatï wayn tawaqux jikxatasktan ukhaxa. Ukax yaqha pachar mantañamawa. Ukat jutïr pachan armanakapas utjañapawa. Ukatxa, chiqpachapuniw Zeus, jan ukax Júpiter ukham uñtʼatäxäta. Ukat jumaw aka planeta apnaqasma.
  Ukampirus, akax janiw juk"amp jasa amuyunïkiti. Ukat ¿jan ukasti, jutïrin kusisiyañataki? Ukat akapachanxa, chiqpachansa janiw ukhamakiti.
  Vitalik jupax wasitat muyuntañ qalltäna. Ukat pʼeqepanjja thayajj utjarakiwa. Ukat terminador waynan ch"amapampi phuqt"ata , khititix, jupax qalltaspa ukhax janiw jark"kasmati.
  Kimsa policianakaw ch"iyar uniformeni jupanakamp jikisiñatakix jaltxapxäna. Vitalik ukat Albina jupanakax amparanakap luqxatapxäna. Policianakajj kuttʼayasaw sillpʼipjjäna. Ukat qhuru ajanunak lurapxäna .
  Uka wayna genio ukax tuiteó:
  Nayan policía, juk"amp impudent, .
  Nayan policía, jan ch"amani...
  Jupax wawanakarux chuym usuchjayi
  ¡Walikiwa, ¡jan wali jaqit saraqam!
  Policianakajj thuqtʼasaw uka jan sinttʼasir waynarojj jankʼak puripjjäna. Ukampis uka qhepatjja, mä jan uñjkañ perqarus tinkusipkaspa ukhamänwa. Ajanunakapax t"ijtxapxänwa, ukat mä sallqa warariñampiw jaltxapxäna, thujrunakap jaquntasaw jaltxapxäna. Jupanakax, uka democratizadores ukanakax asfalto ukarux flopapxäna. Ukat policianakan botas ukanakax tambor sat thujrunakjamaw taktʼapxäna.
  Vitalik jupax jan wali ajanumpiw q'ucht'awayi :
  - Janiwa mä piloto jani alaxpachani, .
  Janiw kuna ejercitonakax jan regimientos ukanakax utjkiti...
  Janiwa yatiqaña utanakaxa jani mayjt"ayata utjkiti, .
  ¡Janiw jan chʼakhanakampi nuwasiñanakax utjkiti!
  Albinax akham sänwa:
  - Janiwa policianakaru ukham arknaqañaxa wakiskiti. Jan ukhamäkanixa, jumaw juchañchatäpxäta. Taqi kunat sipansa, juma sapakix janiw taqpach estadon atipt"kätati.
  Vitalik jupax akham amuyt"ayi:
  - ¿Ukham lurañ muntati? Ukat mä par supermen ukar tukuñäni.
  Imill wawaxa jach"at arsüna, ukatxa kisunakapwa qhant"ayasïna, chhuxriñchjasïna:
  Jisa, mä jachʼa yantʼawa. Chiqansa, niyaw kʼumaräxtxa, jukʼamp chʼamani ukat jankʼakiw jukʼamp chʼamanïxä.
  Uka prodigio wawax akham sänwa:
  - Kunawsatix mä wila p"iqimp ch"axwawaykta ukhax janiw jichhakamax musculos bioeléctricos ukanakax taqpach ch"amampiw jist"antawaykti, ukatx gravitones ukampix mä mínimo ukar cargawaytwa. Chiqpachansa, jukʼamp chʼamani ukat jankʼakirakiw tukuristxa. Ukat mä clase uñachtʼayañamawa, sañäni, ciencia ficción sat películanakan uñachtʼayañamawa.
  Albinax p"iqip ch"allxtasaw akham säna:
  - Jumax yatisktawa, nayax mä amuyunïtwa! Jiwasax gimnasio "Bogatyr" ukar sarapxta. Jupanakax ch"ama registros ukanakatakix qullqiw pagapxi.
  Vitalik kullakajj wali jachʼatwa arsüna.
  - ¿Mä qawqha disconak utt"ayañ munasmati?
  Uka hero imillax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jïsa! Legalmente, ukat jan khitirus jawq"jasa, qullqi jikxatasma. ¡Chiqpachansa jumax kunjamtï juma pachpa pose luraskta ukhamarjam wali thaya ukat axsarañjamakïsta ukhaxa!
  Vitalik jupax amparanakap ch"allxtayäna, ukax heroicot sipans juk"amp wawanakar uñtasitawa, ukat akham sasaw qhanañcht"äna:
  - Jisa, Internet uksan ullart"awayta, kunayman ejercicios ukanx registros mundial ukanakatakix qullqix jikxatasirakispawa. Ukampis uka disconakajj wali jachʼawa, ukatwa mä común jaqejj ukanak atipjañajj niyas chʼamäjje.
  Albinax jachaqt"asisaw akham säna:
  "Ukampis jumax chiqpachansa, jaqit sipansa jukʼamp jaqïtawa. Jumax mä phenomenal bioeléctrica ch"amanïtawa.
  Boy Genius jupax akham sänwa:
  Ukampis jukʼampiw nayatakejj chuymar purtʼistani. Ukat jan munat jan walinakaruw puriyistaspa.
  Uka heroico imillaxa jachaqt"asisaw jiskt"äna:
  - ¿Janit ukham munasma?
  Vitalik jupax wasitat amparanakap t"axllirt"asinx akham sänwa:
  - Jach"a jikxatawi jak"anxa, qhant"ayañaxa janiwa munaskaspati. Jila partejja, ¿kunsa jumajj amuyta?
  Albinax akham sasaw jaysäna:
  - Jaya jan ukaxa qhiparuxa kunaymana uñt"atawa. Ukhamajj ¿kunatsa aka yänak qhepa qʼañuchañar uchasma?
  Uka heroico waynax akham q"ucht"äna:
  Bedlam ukax juk"amp aburrido uraqpachanw apnaqi,
  Uñjapxam, munasiñampiw nayax caja ukan anatt"ä ...
  Adoquines, jan ukax kunayman alaxpachat, ukat autobus chikatpacha, .
  ¡Akax ukhamawa, akax chiqawa!
  Hero imillax jacht"asisaw akham säna:
  - Jisa, jumaxa amuyunakaxa, ukhama - wali suma!
  Vitalik jupax tuiteó:
  - ¡Jutapxam imillanaka, mä bedlam lurapxañäni!
  Ukat waynax ñik"utap ch"uqt"asisaw amtañat akham säna:
  - WALIKI! ¡Uka disco lurañatakix t"ijtapxam! ¡Kuzma mamaparuw jupanakar uñacht'ayä!
  Uka waynampi imill wawampixa qʼala kayuni, mä jukʼa laqʼampi phuqantat talonanakapxa wali chʼamampiw qhantʼapxäna. Ukat meteoritonakjamaw tʼijtjjäna. Chiqansa, Albinax uka waynan qhipharxañ qalltäna. Ukat Vitalik kullakax juk"ampiw juk"ampi.
  Kusisiñatakixa, waynaxa q"ucht"äna;
  Wawanakasan ch'amapax wali jach'awa,
  Nayax wali axsarkañ inventorätwa...
  wayna-puñchun jawqʼjatapatjja , .
  ¡Warawaranakas khathattʼasipxaspawa!
  Albinax uka waynarux akham sasaw arsüna:
  - Walikiwa, warawaranakan jan walt"awipampixa, jumax nayratpach jan iyaw satawa. !
  Vitalik jupax logicamente akham sasaw arsuwayi:
  - ¡Ukaxa mä metafora satawa!
  Imill-heroejj sarcasticamente akham sasaw jaqontäna:
  - Inas hipérbole ukhamächi?
  Uka muspharkañ waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  Inas hipérbole ukhamächispa!
  Albinax jachtʼasisaw akham säna:
  - ¡Wayn tawaqu genio ukax metaforas ukat hipérbolo ukanak mayjt"ayi!
  Vitalik jupax akham amuyt"ayi:
  - Jan ukax inas juk"amp sum q"ucht"apxchisma! Ukat ukatsti, chiqpachansa, chiqpachansa laxra ch"allxtañax wali askiwa.
  Imill wawaxa chhuxriñchjasïna ukatxa chillqt"asïna:
  Ukat jumax janiw Kobzon ukar uñtasitäktati,
  ¡Jumax mä jisk"a arumpiw jan sum q"ucht"ta!
  Vitalik jupax larusitaynawa ukat chirrido ukhamaw jaysatayna:
  Jumanakax tordonak qʼuchup istʼapxtati , .
  Janiwa, uka tordonakax janiw yapu ...
  Ukat tordo, tordo mágico, .
  ¡Rusia markan ajllit jaqinakar q"ucht"aña!
  Albinax wali jach"at arsüna.
  - ¿Duma Estatal diputados ukanakar uñtasitati? Ukampis jupanakar istʼañat sipansa, ¡ruiseñon jan ukajj tordo sat animalan trill-apajj cheqapuniw jukʼamp sumäspa!
  Vitalik jupax tuiteó:
  - Maya pä Kimsa, .
  ¡Jumanakax arumanthinakäpxtawa!
  Pusi, llätunka, phisqa
  ¡Cuervonakax ch"axwapxañapatakiw khithapxam!
  Heroico imillax ch"aman amparanakap ch"allxtasaw akham säna:
  - WALIKI! Nayax niyaw ukhamäxä, jumaruw q'uchupxäma. Ukat janiw yaqha llamp"u chuymanïñapäkiti, jan ukasti patriótico ukat suma uñnaqt"aniw utjani.
  Uka heroico waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Suma uñnaqt"anixa wali askiwa ... Ukatxa patriotismo tuqitxa kamsaraksnasa? Inas Salomonax chiqapar sischispa: - Patriotismo, mä imantasiwi jan wali jaqinakataki .
  Albinax mä jach"a jach"a tukusaw iyaw säna:
  - Jisa, jichhaxa patriotismo uka amuyunakaxa mayjt"ayatawa. Ukat akanx janiw uka contrax ch"axwañjamäkiti!
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw q"ucht"awayi:
  - Arumpixa, taqiniwa heroes, .
  Jiwasax pallapallanakjamaw formación ukan sarnaqapxta ...
  Ukampis nuwasiñanxa, janiw gallonakakiti,
  ¡Jan amuytʼasir juchanakasa!
  Uka tawaqux akham sasaw iyaw satayna:
  Chiqpachansa, juchanakax mayj mayjawa. Ukat patriotismo ukax mayjawa. Ukampis nayax akham iwxt"apxsma. Apsusin almatakix kuns q"ucht"añäni. Chuymamax jukʼamp qhantʼaniwa.
  Vitalik jupax chhuxriñchjasïna ukat akham sasaw jaysäna:
  - Jaylliña! Jumax wali munassta ukhaxa Nerón emperadorajj qʼochuñ wal munäna, uk amtastwa. Mä kunatsa Catalinax prima donna ukham luratapat janiw ajjsarkänti.
  Albinax akham jiskt"äna:
  - ¿Kunas Catalinaxa?
  Uka prodigio wawax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Emperatriz!
  Uka heroico imillax larusisaw akham sasaw jaysäna:
  - Nayaxa chiqpacha emperatriz ukhamäristwa. Ukat q"ala kayujampi ingle ukan maynir kuynt"ayä ukhaxa, janiw wakiskiti.
  Vitalik jupax suma p"iqip jupar ch"allxtayäna:
  - Wali ch"amampiwa kayu ch"allt"asisma. ¡Uka urukamajja, ¡qʼochupjjam!
  Ukat Albinax uka apthapisinx wali ch"aman arupampiw q"ucht"äna, uka pachparakiw sonoro arupampiw q"ucht"äna;
  Jiwasax imill wawanakawa, cool Komsomol ukankirinakawa,
  khitinakatix munasiñat yuripxi...
  Ukat suma uñnaqtʼaninakan arupajj wali istʼatawa,
  ¡Walja kutis wila patxaru sarnaqkstanxa!
  
  Ukat nuwasiña, cunat uñt"atawa , .
  Awisax usuchjaskchisa...
  Ukampis rusa caballerox janiw wawakïkiti,
  ¡Janiw thaya ukat napalm ajjsarktanti!
  
  Jiwasax q"ala kayukiw thaya taypin t"ijtxapxta
  Mä chhijchhix suma uñnaqt"aninakan talonanakap phichhantkchisa ...
  Jumax imill wawamarux mä rosa churta
  Ukat uka bastardorux ataúd ukarux wali ch"amampiw irpxaruwayapxi!
  
  Jiwasax Diosat jutir rusa nuwasirinakätanwa,
  Jiwasax janiw juk"amp ch"amanïktanti, jumax yatisktawa aka Uraqinxa...
  Ukampirus, awisax fortunax wali ch"amampiw uñtasi, .
   ¡ Ukat akapachajj Supayarus katuyaskaspa ukhamawa!
  
  Walja wali mayja yänakaniwa, imillanaka,
  Q"añunakaw utji, nobleza ukat munasiñaw utji...
  Mä ametralladorampiw wali uñtʼat chʼaxwañasa, .
  ¡Ukat chʼaxwirinakar jan contradicañax jukʼamp askiwa!
  
  Jiwasan Mama Marka Rusia markan sutipxaru,
  Uñisirinakaruw jiwayañäni ...
  Stalin compañero, jumax niyaw mä mesiasäxtaxa
  ¡Jupaw Rusia markan thaya ejercitopar jiltayäna!
  
  Jiwasan Mama Markan sutiparu, waynanaka,
  Jiwasax, nayax iyawstwa, tukuykamaw ch"axwañäni ...
  Taqi kunat sipansa, mamasax Awki Markawa, iyawsapxam, qullanawa
  ¡Wiñay awkin Familiapan Sutipan!
  
  ¿Kunsa machaq pachan lurañäni?
  Ukax - ch'axwäwix jiwañapawa ...
  Taqi ch"aman Diosax jist"arawayi : pä kuti pä kutixa pusi, .
  !
  
  wawanakax nina suma uñnaqt'anipxiwa , .
  Jupanakax barril ukanakat chiqak ch"axwapxi...
  Janiwa walja vodka umañakiti wayna, .
  ¡Ukat jan thaya waynarux arunak jaquntapxamti !
  
  Jiwasax jisk"a ch"axwawinakat sipan juk"ampiruw puriñäni
  Jiwasax comunismo ukan jach"a utanakaparuw atipt"añäni...
  Warriors, yatipxtawa, janiw chuyma ch"allxtayirinakäkiti, .
  ¡Jiwasan patjjanjja, qorit chʼiyar mä querubón ukaw utji!
  
  Q"ala kayuni tawaqux jan axsarasaw sarnaqäna
  Kuna thaya t"ijtawinakax - mä huracán ...
  Taqi ch'amajampiw mä espadampi khuchhuqawayta,
  ¡Jupax phisqhïr jaqimpiw q"ala jan isin jawq"jäna!
  
  Mä imill wawatakix janiw kuna jark"añas utjkiti
  Jupax fascismo satawa, iyawsapxita, jupax atipt'aniwa ...
  "Katyushas" ukax wali ch'amampiw ch'allt'asi , "grads" ukham.
  ¡Awisax suma uñnaqtʼaninakax chʼiyar uñnaqtʼanïpkchisa!
  
  Janiwa, Komsomol ukankirinakax janiw Fritz ukarux jaysapkaniti,
  Jupanakax thaya - mä jach'a marka ...
  Mä boomerang ukax q"ala kayumpiw muyuntatäni,
  ¡Janiw axsarapkiti, iyawsapxita, Supay!
  
  Aka Janq'u Diosax jiwasan Uraqir jutani,
  Ukat jiwatanakar munasiñampi jaktayapxam...
  Jupajj akham saniwa: "Janiw nayajj ajjsarirïñ katoqkti, [...] sasa.
  ¡Jiwasan ch"amas jiltayapxam, escudoru iyawsapxam!
  
  Niyakejjay Svarog Diosajj universo apnaqchejja,
  Ukat Taqi Chʼamani, Kʼacha Vara ...
  Comunismo ukax niyaw churat uñjañäni,
  ¡Ukat kʼajkir Jesusajj jutaniwa!
  
  Ukatxa comunismo kusisiña universo ukanxa ,
  Wila banderax aka uraqiruw qhant'ani ...
  Alaxpachasti, ch'aman qinayanaka,
  Ukat rusa amigonakax mä solido monolito ukhamawa!
  Imill wawaxa wali jach"a chuymampiwa q"ucht"äna. Ukat pasajeronakajj qʼochup qhepat uñchʼukipjjäna.
  Vitalik, mä práctico, moderno wayn tawaqur uñtata, gorra apsusinx wasitat sayt"asiwayi,
  qullqi apthapiña;
  Ukat billetes, qullqinak jaquntapxäna. Juk"amp kusist"añapatakixa, waynaxa amparanakapampi sayt"asïna, jichhaxa kayunakapa q"ala amparanakapampiwa gorra katxarutayna. Ukat taqi kunas jichhax wali sumaw uñtasïna.
  Vitalik jichhax apthapisin q"ucht"arakitaynawa;
  Taqi aka pachax jiwasanakar axsarañaw wakisi,
  Kunattejj janiw jukʼamp chʼamanïktanti!
  Rusonakax nayratpachaw ch"axwañ yatipxi,
  Mä juk"a pachatxa ch"iyjapxäma, ¡jan wali jaqi!
  
  Jumax qhana Awki markaruw atacawaytaxa,
  ¡Uñisirix k"arisiriwa, mä monstruo ukat qhuru jaqiwa!
  Kuna pachas utjani, nayax amuyta, comunismo ukataki,
  Taqinitak kusisiña, iyawsapxita, pacha churapxam!
  
  Nayrïr t"aqa, iyawsapxita; wali ch"amawa
  ¡Espaciox wali thayawa, chuymapanx hielo ukaw utji!
  Ukampis jiwasax jaqinakax warawaranakaruw taripañäni,
  Argumento - ¡mä ch"aman viga jaquntiri!
  
  Rusa caballerox janiw jiwañar axsarkiti,
  ¡Kunattejj janiw tukusiñap yati!
  Ciencian yanapt"apampiw wasitat yurini,
  ¡Ukat janiw Cristor tʼaqhisiyañax wakiskiti!
  
  Ch"axwawix cósmico, severa, .
  ¡Uka manq"ax destino ukan balanzapan thuqt"aski!
  Princeps-plasma ukampix qullunakarux nivelar puriñäni,
  ¡Jan wali quqax phaxsi pampar tukuyañäni!
  
  Pachamaman suma uñnaqapax janiw tukuskiti, .
  ¡Phisqa markan manqhankir galaxianakan chʼamaka!
  Ukat troll ukax sallqa, histérico, .
  ¡Jupax yaqha wakanakjamaw infiernon jikxatasi!
  
  Chiqansa, espadax sum sarnaqañatakix wakisiwa,
  ¡Amuyunakax wali ch"amawa, pistolanakan ch"amapa!
  Ukampis larusiñatakix tiempox utjarakiwa
  ¡Jan waltʼäwinakanjja, kʼuchirtʼasiñaw yanaptʼistaspa!
  
  Aka chiqanx mä laurel corona uchasipxta, .
  ¡Diamantenaka terciopelo umampi!
  Yatiñamawa, jisk"a mä jach"a jisk"a empresan, .
  Mä amtakiw utji - ¡Rusia markar yanapt"aña!
  Vitalik jupan suma q"uchupax kunapachatix amparapankkäna ukhax uñacht"ayasïna, p"iqit p"iqit ch"allt"ata.
  Ukat qʼala kayunakapampiw mä gorra aptʼasïna , ukaruw qollqe warjjatasïna. Ukat chiqpachansa wali larusiñatakjamarakïnwa.
  Albinax akham sänwa:
  - ¿Uñt"irinakan kusist"añapataki wasitat q"ucht"añ munasmati?
  Uka genio waynax akham sänwa:
  - Ukat qullqi jikxatañax juk"amp jasakiwa, juk"amp kusiskañawa! Kunjamas, sañäni, mä barril waranq kuti jiltayañaxa, tunka waranqa rublos rusos ukanakan askipataki.
  Uka heroico tawaqux iyaw sataynawa:
  Jisa, janiw sum pagapkiti. Jan kamachini nuwasiñanakan nuwasiñax juk"amp askiwa.
  Vitalik jupax chhuxriñchjasïna ukat chirpachasïna:
  Warawara nuwasir jaqix inamayakiw qalam trompeta, .
  Uraqamax wali jayaruw puri, pächasir jach'a kankañapampi...
  Chʼaxwäwin nina lawrapax líneas taypin khathati, .
  ¡Jan kamachinakan mä tuqit anattʼañanxa!
  
  Jan chʼamani jaqenakajj janiw chʼamanïpkaspati
  Colerasiñax exploits ukar ch"amanchawayitu ...
  Saber uka casot, ukat nayrar sartañ amigonaka,
  ¡Janiw mä jan suma pachankasksta ukhaxa!
  Ukat wasitat qullqix taparuw warantasïna. Ukanx dólares, ukat euros, ukat rublos, ukat yuanes, ukat dinares ukanakaw utjäna.
  Uka waynaxa wal kusisïna, zafiro nayranakapaxa kusisiñampiwa qhant"äna. Ukhamaw qullqix thuqt"asispa, ukat ukax wali askinjam negocio ukhamaw tukuwayi.
  Albinax uka apt"asisaw sirena arupampi q"ucht"äna . Jupax, chiqpachansa, maynix saspawa, wali thaya ukat jan uñt"at prima donna imillawa. Ukat arupax wali sonoro ukat suma;
  Jiwasan Mama Marka Rusia markan jach'añchäwipataki,
  Mama uraqixa juk"ampi k"ajkir santu...
  Kawkhantix warawaranakax alaxpachan terciopelo ukar umamp warantapxirïna,
  ¡Q"uma jan aka uraqin munasiñamampi!
  
  Jiwasax jach"a ch"aman caballeronakätanwa, .
   ¡ Khitis alaxpachar uñji!
  Jiwasan Mama Markasax mayacht'asipxpan,
  Mama - ¡janiw monolito ukx jaljapkätati!
  
  Nayrïr coheteruw lanzapjjayäta
  Ukat astronautampiw globo ukar muyuntat t"ijtäna ...
  Jiwasan jach"a lurawinakasax poesías ukan q"ucht"atawa,
  ¡Tatituw mä jachʼa churäwi churistani!
  
  Kunapachatï fascistanakax markar nuwantapxäna ukhaxa,
  Taqinipuniw fusilenak apthapipxta ...
  Comunistanakax uka horda ukamp ch"axwapxi - .
  ¡Ukat jumax mä kʼajkir flechawa!
  
  Moscú markat acero hordanak jaqunukuwayi,
  ¡Stalingrad jak"anxa, ¡uka qullu t"unjaña!
  Imill wawanakan uñnaqapax wali jach"a jach"a tukuñänwa, .
  ¡Ukax proletario qhana apaniwayistu!
  
  Jiwasax markanx wali suma caballeros ukanakaw universo ukanx utjistu,
  Janiw juk"amp k"ajkir Rusia markar jikxatkätati...
  Qhixu qhixunakax marka patxan warkt'atäkchisa,
  ¡Janiw jach"a thakit jithiqtksnati!
  
  Kunawsatix Berlín markar puripkta ukhax - mä kusisiñawa,
  Ukham kusisiñax mä pallapallaruw jikxatäna ...
  Jiwasax atipt"añ miel ukan muxsa manq"ap mallt"apxtanxa, .
  ¡Acero ametralladorat waynar uñkatañataki!
  
  Jichhax sumankañ semananakax purinxiwa
  Ukat quri yapunak taypin t"aqhisiñanak t"ijt"ir ...
  Wiñay kusisita jakañ munapjjta,
  ¡Taqi ch"amani Dios Awki Markampi wiñayataki!
  . #8 JAQTHAPI
  Q"ucht"kasax Vitalik jupax amparanakapampiw sarnaqäna. Qʼala chʼiyjata kayunakapajj niyaw mä plástico bolsa katjatäjjäna, kunattejj jukʼamp jaqenakaw utjäna, ukat jukʼamp qollqew jaqontapjjäna. Taqi kunas walikïspawa, wali jachʼäspawa.
  Mä warmejj mä zafiro sat qorit lurat anillompiw uka bolsar jaqontäna. Ukat ukax mä suma yapxatawiwa.
  Ukatxa waynaxa aptasinxa jupa pachpawa q"uchuñ qalltäna, wali ch"amampiwa luratayna.
  Ukat arupax, mä ruiseñor jan tukuskir trilljama;
  Rusia, jumax munasiñ qullan markawa,
  Nayax taqi chuymajampiw jumar munassma...
  Juma sapakïtawa aka alaxpachanxa,
  ¡Ukat jumanakampïskä!
  
  Jach"a comunismo ukan mä uraq lurañäni,
  Ukanx sapa nuwasirix uywa manq"añ utat...
  Fascismo sat chachan ñikʼutanakap laqʼaruw jaqontañäni,
  Stalinamp chikaw jukʼamp yatiñanïñäni !
  
  Jach"a janq"u birunakan markanxa, .
  Ukat perlanakax álamonakaruw jaytapxi...
  Janiwa, jan jachaqt'asipxamti imillanaka
  ¡Rusia uraqisax wasitat sartani!
  
  Jiwasax nuwasir jaqinakätanwa, Jesusar iyawsapxam,
   ¡ Kuna , Rod jupamp chika patak patak maranaka!
  Tatitux janiw taqi ch'aman axsarir jaqisarux munaskiti - .
  ¡Jupajj acero ukat espada amparapampiw munasi!
  
  Svarog Cristomp chikaw uka nuwasïwix bendicitäna,
  Ukhamat jumax mä nuwasiri ukhamarak mä warawara ...
  Ukat uka Fritzes ukanakax wali qhuru jawq"jataw uñjasipxäna,
  Uka samkax wilampiw uñt"ayasi !
  
  Mä milagro luraraksnawa, ukat atipjawaytwa,
  Jesusan jach'añchäwipar t'ijt'asa...
  Gagarin jupax mä jach"a amtaruw irpapxitu,
  ¡Jupax chiqpach rusa león waynawa!
  
  Jiwasax mä jach"a thakhi nayrar sartañani
  Jiwasax ch"amampiw Marte ukan phisqhïr caballero ukar tukuñäni ...
  Sapa maynix mä mago ukhamäpan,
  ¡Diosjamarakiw akapach mä marcon lurawayi!
  
  Berlín markaruw katuntañäni, uñisirinakax Moscú jak"ankchisa,
  Jiwasax akapacharux mä suma chiqaruw tukuysna...
  Hitler chachajj Supayampi chikachasitap qhan amuykchejja,
  ¡Ukat Fritz jaqinakax wali ch"amampiw manq"apxi!
  
  Ukampis ukax, yatipxam, Berlín markar atipt"ata,
  Jiwasan banderasax taqpach universo ukan qhant'ani ...
  Taqi kunat sipansa, Moscú markax Kimsïr Roma markarakiw,
  ¡Taqi jan jithiqtir jaqinakarux paraison mä chiqawj churani!
  Aka q"uchu tukuyatatxa, mä imill wawax q"ala talonaparuw uka waynarux jamp"att"äna ukat jank"akiw phisqa patak euros qullqi billete bolsar ucharakïna.
  Uka qhepatjja, jukʼamp kusiskañänwa. Uka tawaquxa sayt"asirakïnwa. Ukat amparanakapan mä cilindro aptʼataw sarnaqäna , uka cilindrojj mä chachan archivatawa. Ukat kunas, ukanx qullqi apthapipxarakismawa. Ukax wali sumawa, wali sumarakiw. Ukat uka chacha warmin arunakapax muspharkañawa.
  Ukat ukhamat jupanakax pulmonanak patat mä amtampiw q"ucht"apxañäni;
  Jiwasax Awki markan ch"axwirinakätanwa munat, .
  ¡Soviéticos ukan markanakapax wila banderampiw uñt"ayasi!
  Stalin compañerox mä jan axsart"ir falcón ukhamawa,
  ¡Ukampiw taqpach akapachax suma uñnaqt"ani!
  
  Kusisiñatakiw Pachamamampi yuritanxa,
  T"ant"a yapuchañataki ukhamaraki lino textil...
  Ukhama Rusia markanxa, uñt"apxañani yuqanaka, .
  ¡Uka jaqejj taqe chʼamanïniwa!
  
  Mä qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu - fascismo ukax jiwasanakar makhatawayistu,
  Armadas de tanques formidables ukanakax...
  Ukampis juk'amp askiwa uñisirirux nayrapar ch'allxtayañama,
  ¡Janiw lap sémola sat wawanakäktanti!
  
  Fuhrer sat barcojj caballot sarasaw Moscú markar pasäna,
  Janq'u ukat acero ukat pulido ...
  Adolf Hitler sat jilatarojj Supayaruw aljasïna
  ¡Balanakajj janiw jarkʼkaniti sasaw amuyäna!
  
  Stalin compañero, jan axsart"ir heroe, .
  Jupax Hitler jupampiw listanakanx ch"axwawayxi ...
  Ukat Fuhrer ukax janiw thayakiti,
  ¡Pʼeqtʼirin amparapajj Adanan manzanaparuw chʼoqantasïna!
  
  Jichhax fascistax mä laphir uñtataw khathatiski
  Kunjams Stalin chachajj jan walinak lurayäna ...
  Jupajj circonwa whist sat anattʼañ jukʼamp munäna, .
  moronic bum ukhamawa !
  
  Uraqpachan nazis ukanakan jan wali samkapa, Stalingrad,
  Kunjamakitix jiwasan yuqall wawanakax juk"amp ch"amanïxapxi...
  Soviético markan pallapallapax wali kusisitaw jikxatasi
  uñisirinakaruw wajjranak churapxta !
  
  Berlín markax mä imill wawan kayuparuw t"unjasini, jumax yatisktawa
  Q'ala kayuni imillanakax wali uñt'at sarnaqapxani ...
  Niyaw aka planetan mä paraíso lurañäni,
  ¡Ukat wali kusisita ukat amukiw utjani!
  
  Taqi kunas akapachanxa sumaruw tukuni,
  Imill wawanakax diamantenakat lurat mä mantel katuqapxani.
  Awisax wali chʼamawa
  Ukampis ¡nayra marka ukhamarak atlantico markankirïtanwa!
  
  Rusia markanxa, mä precursora ukat uka titán,
  Pacha Pacha markanxa, sapa ch"axwiriw pañales ukanakat ...
  Adolf, jumax mä chhaqhir ukhamarak mä tirano ukhamawa, .
  ¡Imill wawanakan kayunakapat mä ch"iyar nayra apsuwayta!
  
  Kunapachatï comunismojj universo patjjan utjki ukhajja, .
  Tapa, kunjamtix Diosan Taykapax jilxattaski ukhama ...
  Ukax mä jaula kuna revanchism, .
  Ukat Jesusan Diosapax Qhana Suti!
  Qʼochujj wali sumapunïnwa. Ukat walja qullqiw warantasïna. Albinax lakapsa ch"allxtayarakïnwa.
  Ukampis kusisiñajj tukusjjänwa. Policianakax wasitat uñacht"ayapxäna. Ukat aka kutix waljanipxänwa, walja tunka payan ukhamarak kunayman tuqit jutirinaka.
  Vitalik jupax kayut sayt"asisaw sillp"i:
  - Wauu! Nayatakix, Pinocho tuqitxa, ¡mä taqpach arknaqañ apayapxitu!
  Albinax jachaqt"asisaw sarcasmo ukham säna:
  juvenil carcelar sarxapxtaxa . !
  Uka prodigio waynax akham sänwa:
  - Amuyunakajampi, ch"axwañ yatiñanakajampixa, nayaxa uka chiqana p"iqinchiriru tukusxarakïwa. Ukat yuqall wawanakax ist'apxitaniwa . Ukhamajj ¡qhespipjjañäni!
  Uka tawaqux akham sänwa:
  - Ay, kunjamatsa policianakaxa jaquntapxätamxa. Yämas talonanakankir thujrunakampi. Kunjams Turquía markan yuqall wawanakax ukham uñt"ayasiñat loco tukupxäna uk yatxatapxäta .
  Vitalik jupax amparanakap mochilanakaparuw ch"allt"äna. Ukat infrasonido ukax taqpach ch"amampiw qhant"ayasïna.
  Taqi jaqinakax yuqall wawamp imill wawamp jak"an sayt"atäpkän ukanakax mäkiw zenki ukham chhuxriñchjapxäna . Ukat ukat uka aptʼasisaw tʼijtjjäna.
  Policianakajj jupanakamp chikaw tʼijtjjapjjäna. Akax sarawayxiwa, nayranakatakix mä manq"äwikiw.
  Albinax mä oladampiw katjatarakitayna, ukat jupax ukhamarakiw t"ijt"ir ajanupampix t"ijtxatayna.
  Mä jachʼa musculoso imill wawan laqʼampi qʼala talonanakapakiw chʼiyar chʼiyar tukuskäna.
  Vitalik jupax pulmones patat jupar arnaqasïna:
  - Suyt'ayaña! ¿Kawkirus sarapxtaxa!?
  Ukampis ajjsarat imill wawajj jankʼakiw jukʼamp yaptʼäna. Uka waynax jan amuyt"asisaw amparanakap ch"allxtayäna. Chiqpachansa jan wali suerteruw tukuwayi. Jupax patak patak jaqinakaruw axsarayäna, tunka tunka policianakaru ukhamarak pachpa imill wawaruw axsarayäna.
  Ukat jichhax juma pachpaw rollo lurañama.
  Uñakipt"asispawa, machaq, wali ch"amani ukat aski, ukat juk"amp wakiskir arma compacto apnaqañax k"arinak lurañax janiw jan uñjkayas sarkänti .
  Uka waynax t"ijt"asaw sartasïna, gravitones ukanakampiw t"ijtäna, chiqpachansa mä t"ijuñ auton velocidadapampiw t"ijtäna. Ukat qʼala kayunakapajja, Moscú markan laqʼampi asfaltompi chʼiyar chʼiyar kayunakapajja, wali chʼamani nuwasir avionan cuchillanakapjamaw qhantʼäna.
  Vitalik jupax kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw t"ijtäna, ukat mä meteoro ukham jank"ak t"ijtäna. Ukat autonakatsa pirqanakatsa jukʼakiw esquivañ puedïna. Akax kunjamsa mä akatjamat tʼaqasxäna uk uñjañäni.
  Uka waynax wali kusisitaw q"ucht"äna:
  Jiwasax suman jakasir wawanakätanwa, ukampis tren blindado,
  Mä supercar sat auton jankʼak sarañ atipxta ...
  Mä qhana qharüruw ch"axwañäni
  ¡Jan axsarasaw nuwasipxañäni! ¡Jan axsarasaw nuwasipxañäni!
  Ukat terminador waynax jaltasaw amparanakap luqxatäna. Asfaltot wali chʼamampiw jaqontäna, qʼala kayunakapatjja chʼakhanakaw utjäna. Ukat Vitalik jupa pachpaw mä jachʼa edificion tejapar tʼijtäna. Ukaw gravitonanakax wali muspharkañ chʼamanïpxäna. ¡Ukax, chiqans, tunka billones kutiw mä fotot sipansa, jan ukax mä vacío ukan ordinario qhanat sipansa jukʼamp jaya!
  Vitalik jupax chhuxriñchjasïna, jupar muyuntat uñkatasa. Ukat waynax t"ijt"asin wasitat jaltxäna. Jichha kutix juk"amp jach"a utan tejapanwa. Jupan jankʼak sarnaqatapajj janiw creyiñjamäkänti.
  Uka waynax wali kusisitaw q"ucht"äna:
  Uka ch"uxña quqa taypinxa Saltamontes ukaxa qunt"asitaynawa, .
  Uka ch"uxña quqanakanx Saltamontes ukax qunt"asitaynawa...
  Kunjamatix mä pepino ukhama
  ¡Jupajj chʼojjña jaqënwa!
  Ukampis jichhax jupax jank'akiw sartawayxi
  Foton bombeado ukax ...
  Ukatsti wali tʼijtʼañ qalltäna,
  ¡Ukat uta patat jaltañamawa!
  Lup'iña,
  Lup'iña,
  ¡Ukat uta patat jaltañamawa!
  Uka qhipatxa, waynax lentes especiales ukanakaw apsuwayxi, ukax uñacht"äwiruw waljaptayi, ukat markar uñt"añ qalltäna. Jupax mä ch"axwäw lurawaykaspas ukhamawa. Aka chiqanx wasitatw unidades de policía ukanakax muyuntat uñstapxi. Ukanakax wali waljapuniwa. Ukat helicópteronakax alaxpachan muyuntapxäna. Chiqansa, mä tama policía ukanakax wali mulljataw jaltxapxäna, thujrunak jaquntapxäna ukhaxa, mä jachʼa jan waltʼäwi sañ muni.
  Vitalik jupax jichhax jan walt'äwin jikxatasi sasaw amuyasïna . Chiqansa, Moscú markan walja videocámaranakat maynïrix kunjams sarnaqäna uk filmäna. Jïsa, ukat markachirinakax iPhones ukat smartphones ukanakaw utji. Ukhamajj uka waynajj jankʼakiw amuytʼaspa.
  Ukhamarus, ¿kuna yatichäwsa jupar uñachtʼayapjjani ? ¿Policianakar chikat jiwañkamax axsarayasmati? Jan ukax katuntatäñar saykatañacha? Ukampis janiw khitis katuntkänti. Jan ukajj inas mä jukʼa jan walinak lurañajj wakischispa. Ukampis patak patak jaqinakar ch"iqiyañatakix janiw jisk"akïxiti.
  Kunjamäskpasa, uñnaqam mayjtʼayañax wali askiwa. Ukat isthapisipxarakim. Kunjamakitix q"ala kayunakax Moscú markanx sinti uñjatawa. Ukat uka pachparakiw amigamar jikxatañama. ¿Kawkirus Albinax saräna? Ukampirus qhipïrix juk"amp jasakiwa, jupax jichhax mä smartphone ukanw kawkhans jikxatasi ukx jakt"ani.
  Uka waynax zapatillas ukanakap jaquntäna, isipan colorap mayjt"ayasïna, lentes ukanakaw lurasïna, ukax uñacht"äwiruw jach"aptayäna, espejo ukham uñt"ayasïna ukat mä gorra ukar jaquntäna.
  Uka qhipatxa, wasitatwa mä ordinario wawar tukuwayxäna , niya tunka payan maraniw uñnaqäna. Ukat janiw khitis jupat mä jan wali terroristat suytʼkaniti.
  Ukatjja, cheqansa, juma pachpan chʼakhanakap chhaqtayañajj janiw kuna jan walsa lurkaspati. Uka waynax amuyasïnwa, videon uñachtʼäwipansa ukat smartphones ukan registronakapansa ajanupax descifraspawa, ukat khitïpachas uk yatiñatakiw chʼamachasispa. Ukatxa, wali sumaxa, mä colonia wayn tawaqunakampiw uñkatasi . Ukat jukʼamp jan walijja, ukham jan wali geniojj qʼal chhaqtayasispawa. Jan ukax, suertenipxsta ukhax mä chiqaruw khithapxätam mä jist"antat laboratorio carcelan mä sharashka ukham estado ukan irnaqañataki escolta ukan.
  Ukampis Vitalik jupax janiw uk munkänti - jupax jupan p"iqipawa.
  Ukat genio waynax, qalltañatakix, jank"akiw zabatsal mezcla de virus informático ukat blot. Ukax jank"akiw Moscú markan taqpach smartphones ukanakar ch"amanchañapäna ukat jamuqanak jan walt"ayañapäna. Ukhamarus Vitalik jupax jank"akiw jikxatasïna, ukatx niya taqpach uñacht"äwinakaw chhaqtayatäna, janiw ajanupakix chhaqtayatäkänti.
  Ukatjja, cámaras de vigilancia ukanakamp chiktʼatäñaw wakisïna, ukat ukan juma pachpat taqe registronak apsuñaw wakisïna.
  Vitalik jupax mä ch"aman virus ukarux acelerador ukamp ch"axwawayaraki. Ukat jupax Moscú markan taqpach sistema de videovigilancia ukarux thuqt"añapawa. Aka juchax niyaw juchañchatäxi. Kuna qillqatasa, uka waynaxa janiwa amtaskänti. Ukampis amigapamp qʼala kayuni sarnaqatapajja, wali qhanapunïnwa. Ukat capital markanx walja cámaras de vigilancia ukanakaw utji. Ukat policía contra infrasonido apnaqatapatxa, kunayman tuqitxa, janiw responsabilidad penal ukax jark"atäkaspati.
  Ukat ukhama, mä kutix jisk"a imill wawax tunka marat jilaw jan kuna pachas qhant"kiti.
  Ukat jila partejja, jukʼamp yatiñanïñamawa ukat janiw qhantʼañamakiti.
  Uka waynax juk"amp ch"aman virus manq"ir jaqiruw cámara de vigilancia ukar antutäna. Jichhax taqpach sistemax mäkiw jist"antatäni. Uka tuqitxa khitis juchañchatäniwa, ukampis janiw mä jiskʼa wayn tawaquru juchañchatäkaniti. Ukat janiw kuna rastros utjkiti.
  Computadorax disco duro ukar kuns qillqt"añ atipkchixa, ukhamax hipervirus ukax ch"amakt"ayaspawa ukat jan walt"ayaspawa.
  Ukat ukjatx Vitalik tuqit taqi yatiyawinakaw chhaqtayatäni. Ukax sañ muniw janipuniw katjatäkaniti.
  Uka waynax zapatillanakapamp kayunakap ch"allt"äna. Ascensorat saraqasinxa, jan kunas paskaspa ukhamaw samarañampi calle tuqir sarawayxäna.
  Zapatillas ukanx kayunakax mä juk"a junt"üpxänwa, ukampis disfrazatäpxänwa.
  Vitalik jupax pä paquete esquimo uka jak"ankir puesto ukan alasïna. Helado en chocolate ukax samarañapawa ukat wayn tawaqur tukuyañapawa.
  Uka waynax aceleradores ukat musculos mejoradores ukanak jist"antatayna. Uka qhepatjja, qarjata ukat jan chʼamanïkaspas ukhamwa amuyasïna.
  Kunjamtï mä machjayir jaqix mä botella vodka umañ tukuyasax qullunakar kuynt"ayaspa, amuyunakapans ukhamaraki, ukat ukatsti babañ qalltaraki .
  Uka waynax mä bancoruw qunt"asïna ukat jank"akiw pä paquete esquimos masticäna. Jupajj mä jukʼa sumwa jikjjatasïna.
  Vitalik jupax mä plástico gruel ch"iyar café uka puesto ukanx mayirakïnwa. Uka umañax mä wayna, yatichat cuerporuw chʼamañchäna.
  Ukat uka waynax wali chʼamanïkaspas ukham amuyasisa, jan axsarasaw asfalto taypin sarnaqäna.
  Jupax smartphone ukan thaqhañ motorap jist"arawayi, Albina amigapar jikxatañataki. Uka amuytʼajj pʼeqepanwa qhantʼäna, kunjamsa katuntatäjjäna.
  Ukampirus hipervirus ukax taqi video uñacht"awinak smartphones ukat videocámaras ukanakan chhaqtayañapawa, ukat taqpachanx taqi electrónica ukan chhaqtayañapawa. Ukhamajj janiw kuna rastros utjkaniti.
  Vitalik jupax amigoparuw saratayna ukat q"ucht"atayna:
  - Sapa kutiwa q"ara guantes uchasiña, .
  Impresiones jan utjañapatakix...
  Ukanxa mä terminador waynaw jakasïna,
  ¡Jach"a machaq lurawi!
  Jichhax chiqpachansa, Moscú markan taqpach videocámaras ukanakax mäkiw jan irnaqxapxänti.
  Policianakajj tʼijtʼasipkäna, ukampis cheqansa, zapatillas ukat gorra uchat waynarojj janiw yäqapkänti.
  Vitalik jupax helicópteros ukanakax alaxpachan muyuntapxatap uñjäna. Janiw policía ukakikiti, jan ukasti pallapallanakas utjarakiwa. Ukat uka waynax qhawqha qullqis taqi ukanakax munasini sasaw amuyäna. Mä combustible.
  Ukat Moscú ukham jachʼa markan sistema de videovigilancia askichañatakejj walja millón millón qollqenakaw munasini sasaw amuyapjjäna. Ukat jupax katjatäspa ukhaxa...
  Vitalik kullakajj wal khathatïna. Chiqpachansa, computadora tuqit yatxattʼat jaqïtapa ukat tʼunjir jaqïtap uñachtʼayäna. Ukampis mä yatiñan local virus ukakiw mistuwayxi. Ukax mä sistema de cría ukampiw apnaqasi, kunawsatix gravitones ukanakax fotonak lanti, ukat ukax mä tornado ukham sarantaskakiwa.
  Ukanx teóricamente computadoras ukat comunicaciones ukanakax taqpach planeta Uraqin jan walt"ayaspawa.
  Armanakax loco ukhamarakiwa. Ukanakax gravitones ukanakax jist"arañapatakiw utji.
  Ukampis Vitalik jupax virus ukax qawqha pachas utjani ukx limitawayiwa, ukatx mä Moscú markakiw q"umachañapa.
  Chiqansa, ukax mä jachʼa chhaqtäwirakiwa.
  Uka waynax ch"uñump ch"uñuntatäkaspas ukhamaw amuyasïna. Jupatix qhant"ani ukhaxa, ukhamax wali jan waliw ukham luratanakapatxa.
  uka wayna colonia ukarux sinti axsarkänti . Chiqpachansa, yaqha katuntat masinakax chʼamanïtapa ukat amuytʼasirïtapsa wali askit uñjapxani. Jïsa, ukat urux pusi horat jilaw ukan irnaqañapatak wayt"atapxi, ukampis chiqans janiw ukax utjkiti. Ukat manqʼajj jukʼamp askïspawa , inas ejercitot sipansa jan ukajj hospitalat sipansa.
  Jupax qhispiniwa, kunas utjchi ukhaxa. Inas mä autoridadar tukurakchispa. Kunas jupax freak out ukax utji .
  Ukampis akax jan walt"awiwa - inas ukham wali yatiñan wawax sinti jan walt"ayirjam liquidado ukhamächi, jan ukax ch"aman guardia ukanx estado ukan irnaqañapatakiw wayt"ata. Kunattix jupax mä genio ukhamawa.
  Ukhamasti, kunayman tuqitwa, janïr qhantʼayañax jukʼamp askixa.
  Albinax mä bancon qunt"atäskäna, jupax rasguñatänwa ukat mä pä ch"akhanak katuqarakïna. Zafiro nayranakapajj sapa kutiw chʼoqtʼasïna, laqʼas utjkaspa ukhama.
  Vitalik jupar jak"achasisinx amparapampiw amparapamp luqxatäna, akham sasa:
  - Janiwa axsarañakiti. Nayajj jumampïsktwa.
  Heroico imillax amparap qhipäxar jaquntäna ukat sist"asïna:
  - Ukat nayax janiw axsarkti. Jumax taqpach freaked out ukhamätawa .
  Uka prodigio wawax mä jach"a jach"a tukusaw jaysäna:
  "Ukhampachasa, janiw policianakan amparapar jaquntatäñamäkiti. Ukhama, jiwasax jan kuna jan walt"äwinïtanwa.
  Albinax wali ch"amampiw akham säna:
  - Moscú markanxa walja videocámaras ukanakawa utji. Yämas jichhax, kunapachatix Ucrania markamp ch"axwäwix utjki, ukat jan wali lurawinakax wali jach"a...
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Janiwa uka tuqita llakisiñakiti. Taqi kunas katjatawa. Jichhax janiw kuna videocámaras ukanakas irnaqkiti ukatx taqpach jamuqanak chhaqtayatawa.
  Uka hero imillax akham jiskt"äna:
  ¿Disco duro ukanakat kamsasmasa?
  Uka genio waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jupanakaxa, ukhamaraki, jani uñt"ata jani walt"ayatäpxani. Ukhamajj policianakajj jan kuns lurapjjani.
  Albinax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - ¿Kunas smartphones ukanakatxa?
  Vitalik jupax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Ukat jupanakan videopax jan waliruw purini. Jan axsaramti. Nayax computadoranakax wali sum yatta. Ukat gravitones ukan chʼamapajj kunayman lurañanak jistʼararaki, ukajj taqe chuymaw jan walinak lurañjamäkaspas ukhama.
  Uka rubio imillax tuiteó:
  - Jumax Fantomas , jumax mä gloomy genio, .
  Jumax Fantômas , ukat mä q"uchu jan samkanakampi...
  Jumax Fantomas , thaya generacionanakan apnaqiripätawa, .
  Jumax Fantômas , jach"a markanakan apnaqiripätawa!
  Uka genio waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  Jisa, walja lurañanakwa lurasmati. Jichhax mä wawaw shorts ukamp isthapt"ata, Moscú markan taqpach policía ukarux ch"amanchawayi. Ukham amuyunïtwa.
  Albinax wali kusisitaw q"ucht"äna:
  Ch'amanïñax wali askiwa
  Kuns sañani...
  Ukampis jiwasax t"ant"a t"amt"ayañasarakiwa,
  ¡Platanaka, bolas, bolas phayañataki!
  ¡Platanaka, bolas, bolas phayañataki!
  Vitalik jupax chhuxriñchjasïna ukat akham sänwa:
  - ¡Wali sumawa jach"a p"iqini, jaya, jani chiqapa aruta!
  Uka blonde tawaqux iyaw sataynawa:
  - ¡Ukhamawa! Ukampis ¿kunas suyasktam uk amuytʼtati?
  Uka genio waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jïsa! Nayax amuyasta - mä jaula, ukat jupanakax markatakiw irnaqañamatak wayt"apxätam.
  Albina kullakajj jachaqtʼasïnwa.
  - Kunsa, janiti ukham munktati?
  Vitalik jupax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Tunka phisqhani maranixa wali ch"ikhi jaqïtxa, ¿kunjamas jilïri jaqïxä? Inas nayatakix juk"amp askïchispa, ukham genio ukamp, mä dictador mundial ukar tukuñaxa?
  Uka heroico imillax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¿Kunsa juma sapaki taqi akapacha contra lurapxäta? ¡Chiqpachansa taqpach planetar atiptʼañax janiw chiqäkiti!
  Uka genio waynax akham sänwa:
  - Ukat kunatsa chiqpachapuni taqi kunas? Walja markanakaw utji ukat taqiniw mayj mayjapxi. Ukat interesanakax awisax chiqak mayj mayjawa. ¿Kunatsa mayachtʼasipxañapa? Jupanakax juk"ampiw uñisipxi, yaqhip wawar uñisiñat sipansa, jupax uraqpachan p"iqinchirïtwa siwa. Ukatjja, guerranak tukjarakiristwa, ¡taqe aka Oraqenkir jaqenakajj jichhürut sipansa jukʼamp sumwa munasir puñchujan jakasipjjaspäna!
  Albinax wali jach"at arsüna.
  - Walikiwa, ambiciones, jumax Napoleonat sipan juk"amp thayawa.
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Inas juk"ampi yatiñani.
  Uka hero imillax p"iqip ch"allxtayäna.
  Jïsa, janipuniw nayar muspharayañ jaytktati. Kunjams aka generación ukax wali sumaxa.
  Vitalik jupax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Google ukan yatichäwipa !
  Uka waynax smartphone ukar jist'arawayi ukat Internet tuqiw kunjams hipervirus ukan jan walt'awipax jan walt'ayawayi uk uñakipañ qalltawayi .
  Chiqans mä jach"a chiqanx smartphones ukanakax janiw jamuqanak chhaqtayañak lurapkänti, jan ukasti jan walt"ayapxarakïnwa. Uka waynax virus ukanakat jarkʼaqasiñatakïnwa, ukat mayninakax avionat sarapxäna. Ukat janiw Moscú markankikiti, jan ukasti anqanx waranq kilómetros ukch"a radionx utjarakiwa. San Petersburgo, ukat mä juk"a Bielorrusia, ukat Ucrania, ukat estados bálticos, ukat inti jalsu tuqit Kazán uksar, ukhamarak jan walt"ayat uñjasipxäna.
  Jisa, hipervirus ukar uñt"ayasiña wali jach"apuniwa . Ukat video vigilancia ukax uñt"ayatarakiwa.
  Ukat qawqhas, jichhakamax, policía ukat FSB ukanakax janiw escala ukar utt"ayapkiti. Ukampis Moscú ukat jak"a markanakanx ukhamarakiwa. Ukat policianakan basepax, amuyataxa, avionat sarawayxänwa.
  Vitalik taqi ukanak uñakipt"asax sillp"i:
  - Awki marka, jach"a markanaka, .
  Universojj jumanakan apnaqatäniwa...
  Ukampis uka qhepatjja, mä jachʼa thayajj jiwañar puriyäna,
  ¡Kunas qullan Mama Markampix pasäna!
  Albinax qunqurt"asisaw akham jiskt"äna:
  - Walikiwa, ¿kunjamatsa, uka laq"uxa, walja jan walt"awinakxa lurawaypacha?
  Uka waynaxa wali jach"atwa jaysäna:
  - Nayraqata sinti jach"a. Gravitones ukax virus ukax jank"akiw jilxattayi, mä catastrófico velocidad ukampiwa. Wali askiwa hipervirus ukax pachaparuw limitata.
  Uka heroico tawaqux akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Genio idiota!
  Vitalik jupax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Aka chiqanx Genghis Khan jupax janiw qillqañs liyiñs yatkänti, jan ukasti chikat uraqpacharuw katuntawayi. Ukat nayax tunka phisqhan maranïkasaw uk lurañ atipxta, jaqinakan sarnaqäwipanx janiw khitis yaqhax lurkänti.
  Albinax kuns sañ munäna, ukampis amukiw jikxatasïna. Jupax kayunakap uñkatasïna. Jupanakajj musculonakanïnwa, chʼamani, bronceado ukhamäpjjänwa, ukampis uka pachparakiw qʼala kayuni ukat qʼañuchatäpjjarakïna. Mä akatjamatwa phenqʼasïna. Ukat jupax uñch"ukiñ qalltäna, kawkhans jariqañapa.
  Uka waynax jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¿Kunas, jumaxa phinq"asitati?
  Uka heroico imill wawax akham sasaw uñch"ukisïna:
  - Nayaru phinq"achañaxa ch"amawa. Ukampis janiw kuns yateqktati.
  Vitalik jupax akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¿Kunas chiqpachapuni?
  Albinax janiw sinti jan axsaras jayskänti:
  - Jaqinakaxa p"iqipanxa wali amuyunipxiwa. Policía ukat FSB ukax encuestas lurapxaspawa, jumanakan bocetos ukat nayan bocetos ukanakap apthapipxaspa, ukat jupanakatx jiwasan qhana personalidades ukanakas jakthapipxaspa.
  Uka prodigio wawax khathatt"asisaw akham säna:
  - Nayax kunjamatsa janiw uka tuqit lup"irïkti.
  Uka heroico tawaqux akham sänwa:
  - Nayaxa complicidad tuqita demandatäristwa. Ukat imill wawanakatak mä colonia juvenil ukar khitata .
  Vitalik kullakajj amparap chʼoqtʼasïna.
  - Ch"iyara cinturón ukampixa, wali sumawa.
  Albina kullakajj akham sänwa.
  - Walikiwa, jïsa! Ukat guardianakax, jan wali warminaka, thaqhapxätamwa ukat p"iqit kayukamaw jikxatapxätam. Ukat cuartelan ikipxäta ukat irnaqapxäta.
  Uka waynax akham sänwa:
  - Akaxa wali sumawa. Jichhax colonia ukanakax chikat ch"usawa ukat jupanakanx juk"amp askiwa yaqha wawanakan campamentonakapat sipansa. Kunsa uñtasï uk yattwa. Akanxa mä campamento wawanakatakiwa samart"awayta, ukhamaxa lavabos ukanakaxa callinkiwa ukatxa umaxa thayakiwa, ukatxa quqa taypina baño ukaxa juk"ampi antediluvian , Ukatxa mä cuartel ukanwa jakasipxiritayna, pä tunka phisqhani yuqallanaka mä cuarto ukana. Mä escuela especial ukanxa, condicionanakax jukʼamp sumawa. Ukat jichha pacha colonia de niños ukanx, taqpachanx jichhax juk"akiw katuntat jaqinakax utji, ukat jumax sanatorio ukankasmas ukhamawa.
  Uka tawaqux amuytʼasisaw akham säna:
  - Ukham bromanakatakixa, jumataki nayatakis mä colonia especial ukaw utjani, ukanx goma ch"akhanakampiw q"ala talonanakaman thujrunakampi jawq"japxani. Ukatsti t'ant'a, q'añu t'ant'a manq'apxam, tunka payan horanak asnonak lurapxam.
  Vitalik jupax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Jichhaxa janiwa ukhama colonia wawanakatakisa utjkiti. Ukanakax wali axsarkañ sarnaqäwinakakiwa. Ukat yatiñanakajampi, yatiñanakajampixa, kawkïr carcelat jankʼakiw qhispiristxa. Ukhamajj janiw ajjsarkituti. ¿Jaqinakan amuyupampi kun lurañas wakisispa uk jukʼamp sum amuytʼañäni?
  Albinax akham sänwa:
  - "Jaqinakax ch"iyara isimp isthapt"ata" serie de fantasía ukanx memoria ukax mä dispositivo ukamp chhaqtayatawa. Inas hipervirus biológico lurasma ukat jaqinakan memoria archivonakap q"umachasma?
  Uka prodigio wawax amparapampiw templopar muyuntäna:
  iPhones , ukat celularanakakix jan walt"ayawaykti , jan ukasti jumanakax jupanakarux taqpach idiotas ukham tukuyañ munapxaraktawa, jupanakan amuyupat jark"aqasa. Ukat uka virus ukax jan apnaqatäxaspa ukhaxa, ¿Uraqpachan taqpach jaqinakax amuytʼasir wawanakar tukupxani?
  Heroe imillax khathatt"asisaw akham säna:
  - Jisa, wali uñnaqt"aniwa. Ukat ¿jumarusa nayarusa específicamente llakisiyki uka amuyunak chhaqtayasmati?
  Vitalik jupax amparanakap t"axllirt"asinx akham sasaw jaysäna:
  - Teóricamente, akaxa lurasispawa. Ukampis ukajj wali chʼama irnaqäwiwa ukat tiempow munasiraki. Ukat jupanakax wali jank"akiw jikxatapxistaspa. Ukhamajj kunanakas jiwasatakejj jiskʼakiwa. Mä virus ukax jaqin janchipan irnaqaski ukat taqi amuyunak q"umacharaki ukat cajas ukat personalidad ukanak jan walt"ayi ukax juk"amp jank"akiw lurasispa, ukampis akax, taqi kunat sipansa, genocidio ukawa.
  Albinax mä jach"a jach"a tukusaw jaysäna:
  Jïsa, ukajj jan walipunïspawa. Ukampis ... ¿ Kunjamatsa qhispiyatäsna?
  Uka prodigio wawax akham sänwa:
  - Jichhaxa policia ukhamaraki FSB ukaxa janiwa jiwasaru wakiskaniti. Jupanakax taqi dispositivonakan sistema de videovigilancia ukar kutt"ayañanx ch"am tukupxani. Ukat uka tiempon armatäñäniwa. Jichhax laboratorio ukar sarañäni. Irnaqawixa jank"aki lurañawa wakisini. Nayax juk"amp ch"amampi ukat juk"amp suma dispositivonakampiw munaskä.
  Uka tawaqux akham sänwa:
  - Nayax Belyaev jupan novela - "Akapachan Tatitupa" uñxatt'awayta. Kunjamsa jaqinakarux radio tuqi kamachinak churapxäna. Inas jumax ukham luraraksta?
  Vitalik jupax larusitaynawa.
  - ¡Ukaxa wali suma amuyt"awiwa! Fantomas sat películanjja ukhamänwa. Nayajj nayratpach uka toqet lupʼirïta. Ukampis aka cheqanjja, mä ola especialaw munasispa, ukajj pʼeqeruw jan waltʼayaspa. Mä kasta telepatía satawa. Amuyt"añataki, Wolf Messing ukax jaqinakan amuyunakaparux katjaspawa ukat liyt"aspawa. Ukampis janiw radionjam faciläkiti, ukat janirakiw taqpachäkiti.
  Albinax akham sänwa:
  - Ukampis ukham radiación ukax mä dictador mundial ukhamaw tukuyätam jan mä disparo ukamp.
  ¡Ukat oraqpachan walja millón millón jaqenakaruw jan pächasis istʼäta! ¡Ukat jumax aka Uraqin emperadorapäxätawa!
  Vitalik chachajj amigopar uñkatasaw akham säna:
  - Jiwasatixa jakhthapitaxa, katjatästanxa, wali sumawa mä clínica psiquiátrica ukar khithatäpxaspa. Kunatix jiwasan amuyunakax wali jach'a amtäwinakawa ! Ukampis walikiwa. Jumax mä jach"a amuyt"awiruw puriwaytaxa. Jan ukajj nayajj akapach apnaqä, jan ukajj ina chʼusat tʼunjatäjjä.
  Albinax p"iqip ch"allxtasaw akham säna:
  - Ukhamat jaqinakax taqi ch"amaniruw tukupxani, Diosanakarjama, jan ukax mä planetario catástrofe ukan chhaqtxapxani. Ukhamajj mä amtar puriñaw wakisi, akapach apnaqañataki, jan ukajj ikiñar chintʼatäñataki.
  Uka waynax p"iqip ch"allxtasaw akham säna:
  - Laboratorio ukar sarañäni. Ukanjja walja lurañanakaw utjistu. Uraqpachar qhispiyañasawa.
  Imill wawaxa chillqt"asïna, q"ala kayunakapampi, kunaymana qala yänakampi phuqt"ata, patat aynacharu jalt"äna.
  Arupajj wali kʼajkirïnwa ukat wali istʼarakïnwa;
  Taqi akapachar alaxpachan qhana apanipxtanxa,
  Jiwañäni - planeta qhispiyañäni ...
  Destinox wali axsarkañäpan - jan wali jiwañaw purini, .
  ¡Jan inamay jiwapxamti, kunatix jiwasan Mama Markasax jakaskiwa!
  Vitalik jupax aplomo ukamp chiqanchawayi:
  Chiqpachansa jachʼañchatäpachati
  Janiw alaxpachan jikxataskaspati
  Chuymax venganza lurañ wal muni
  ¡Akapach qhispiyañ muni!
  Uka waynampi imill wawampixa juk"ampi jach"aruw jaltasipxäna ukat pinwheels ukanakap thayaruw muyuntapxäna.
  . #9 JAQTHAPI
  Moscú markan manqhankir reina, mafia rusa ukan madrina Agripina Belyaeva, aka Janq"u Supaya, jupax coleratarakïnwa.
  Mä ch"amani, musculoso, yatichata ukat anqäx tuqit uñt"at tawaqux bota talonap mä mafia jefe ukan ingle ukar jaquntäna. Uka tʼunjatäki uka chʼajjwäwitjja, tʼijtjjänwa ukat tʼijtjjarakïnwa, ukat desconectatäjjänwa.
  Janq"u Supayax wali coleratänwa. Chiqansa, jupax chiqpach pulpo p"iqinchirïnwa, ukax Rusia markanx juk"amp jach"a ukat ch"aman jan wali jaqinakawa.
  Uka pachparakiw , mä rubia natural ch"aman kunka, ch"aman musculoni. Agripina Belyaeva kullakax Moscú markan t"aqa t"aqa t"aqa tamanakaruw apnaqañ atipxatayna. Jupajj jamasat jan uñjkañ chʼamanïtaynawa, uka chʼamajj Rusia markan fronteranakapat sipansa jukʼamp jayaruw purirakïna.
  Juparojj suma uñnaqtʼani satäspawa, janitï sinti chʼamani amparanakapasa ukat musculonakapasa, ukhamarak chʼeqa ajanupan mä cicatriz utjatapasa. Mafia warmin nayranakapaxa lentes espejos ukanakampi imantatäna, ch"iqa amparapanxa mä wali jach"a pistola pä tunka muyuta tambor ukana katxarutayna. Ukat jupar uñchʼukiñajj ajjsarkañänwa. Taqi kunas qarachi, mä agresiva señora, nayraqatapanx crimen jefenakax khathatipxiwa.
  Ukat jichhax jupax akham sasaw arnaqasi:
  - Ukhama, taqi jiwasana smartphones, iPhones , celulares ukanakaxa janiwa suma apnaqatäkiti ukatxa mantaniwa yatiyawinakapax chhaqtayatäxänwa?
  Mafia irpirinakax mä jan qhan arsusaw arsupxäna. Jupanakat maynïrejj sullka , akham sänwa:
  - Ukampis sistema de videovigilancia policía ukat FSB ukax mä cuenca ukamp ch"uqt"atawa!
  Janq"u Supayax akham sasaw sist"äna:
  - ¿Kunas askixa? Jupax janiw jiwasanakarux jark"kituti, kunatix kamachinak phuqhañ utanakanx ch"aman ligas ukanakaw utjistu, árabe markanakat atipt"asirinakajakiw ukat askinak jikxatapxi.
  Ukat uka warmix uka wayna autoridadaruw balamp jiwayatayna. Uka balajj tʼijtjjänwa, ukat llampʼu chuymampiw templopar katjäna ukat mä ñikʼutap khuchhuqarakïna.
  Mafiosix ch"iyar tukuwayxänwa, ukampis kayunakapamp sayt"atäxänwa.
  Agripinax akham sasaw jiskht"asïna:
  - Walikiwa, walikiwa ... nayaxa amuyasta akaxa mä jach"a sabotaje ukhamawa. Ukampis mayniw jaysani.
  Ukat Janq"u Supayax mayamp pallapallawayxäna. Uka pata sombrero ukankir jaqix amparapampiw purakapat katthapisinx jaquqanïna. Ukat wali tʼaqhisiñampiw liwxatasiñ qalltäna.
  Agripinax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Jichhürunakanxa suma chuymanïtwa. Khititï aka diversión uñacht"ayawayki ukar jikxatañamawa ukat nayaruw bound ukar puriyañama.
  Mä jefejj akham sasaw jukʼamp qhanañchäna:
  - Jiwatati janicha?
  Janq"u saxraxa akham sänwa:
  - ¡Suma jakaña!
  Ukat khititï ukham jisktʼkäna ukan ingleparuw chʼiyar jaquntäna. Uka balajj jukʼamp sensitivo cheqaruw purïna. Mafiosi jupax jaquqasisaw amukt"awayi, usuchjat ch"axwawimp paralizado ukhama.
  Agripinax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Nayaxa paqallqu tunka payani pachana thaqañatakixa chursma. ¡Ukat pachax purinxiwa! Janitï tiemponïpkäta ukhajja, qhespirinakajj jiwatanakarojj envidiasipjjaniwa.
  Bandidonakajj wal chʼajjwapjjäna. Janq"u Supayax taqiniruw hierrot lurat puñchun uñjäna. Ukat jupax walja ch"amanïtaynawa. Inas jan absoluto ukhamäkchiti. Nayax oficial poder ukat fuerzas de seguridad ukanakan partep jist"arañaw wakisïna. Agripina Belyaeva kullakax jan wali jaqinak taypinx Janq"u Supay sutimp uñt"atawa. Ukampis jukʼanikiw chiqpach sutipsa, apellidopas yatipxäna. Jupajj phisqa maranïkasaw nayrïr kuti jiwayäna, janiw jupat suytʼayatäkänti. Chiqansa, mä imill wawax janq"u ñik"utaniwa, suma uñnaqt"ani, ukakipkarakiw sinti jach"a ukat ch"amani maranakapataki.
  Jupajj artes marciales ukan carrera luraspänwa, ukampis jan wali lurañanak jukʼamp munäna.
  Ukampis autoridadanïkchïnsa, mä wayn tawaqotakejj mä juchañchäwikiw utjäna . Ukat ukat wali kʼari chuymampiw kunanaksa mayjtʼayäna ukat fuerzas de seguridad ukanakaruw jistʼararakïna, ukhamatwa janiw jikisjjänti.
  Agripinax taqpach Moscú markankir tamanakaruw apnaqañ atipxatayna. Kunatï ukham jachʼa markan jan lurañjamäkaspas ukhamäkäna ukajja. Autoridades oficiales ukanakas kusisipxarakïnwa, kunattix pandillanak taypin wila wartäwinakax niyaw tukusxäna. Ukat jukʼamp jan waltʼäwinakaw utjäna . Agripinax yatiqañ utanaka jak"an droga aljasiñ jark"awayi, yaqhip yaqha jark"awinak negocio penal ukan uñstayawayxi. Uka tuqitxa, jilïr irpirinakax janiw llamkt"apkänti, ukat atipt"asirinakamp ch"axwañanx yanapt"apxarakïnwa.
  Agripinax políticonakarux wali ch"amanchawayiwa, ukat kunjamtix munki ukhamarjam voto churañapatakiw wayt"aspa.
  Uka pachparakiw , jupax wali qhuru chuymanïnwa. Ministronakas viceprimer ministrunakas juparux axsarapxänwa.
  Agripinax presidencial coronarux wali sum uñakipañ qalltäna. Chiqansa, ¿kunatsa jan Rusia markan reina formal ukar tukuñax mafia ukat estado ukan ch"amap mayacht"asis?
  Ukampis akax wali samkakiwa. Ukat jichhax, aka pachanx, amuyt"añäni, taqi smartphones, iPhones , celulares ukat comunicación equipos ukanakax jumatakis ukhamarak pachamamamatakis jaltxapxi.
  freak out-ar tukuyätam .
  Agripinax espejot uñkatasïna. Jupax janiw chuymanïkiti - kimsa tunk suxtan maranikiwa. Uka maranakanjja, reyinakakiw ukham chʼamanïpjjäna, wali chʼamanïpjjarakïna. Ukampis suma ajanupax wali manqhankir cicatriz ukamp jan waltʼayatänwa, jichhakamax akapachankir wali suma cosmetólogos ukanakax janiw askichapkaspati. Jupax chuymankipstañapawa. Hmm ... Jupax wali walja pachaw utji ukat, jan jiwayapkani ukhax imperio ukan ch"amapax janiw jaltxakaniti.
  Chuymapax wali k"achawa, ch"uqimp uñtatawa. Waljaniw pintatäkaspas ukham amuyapjjpachäna. Ukampis janiw ukhamäkiti, natural colorapawa. Jupax wali suma uñnaqt"aniwa, ukampis sinti musculoni, ukat amparanakapas, mä deportistar uñtasita, q"al jan warmir uñtasitawa. Ukat walja jiwayañanakaw amparanakapan utjäna.
  Agripinax nayratpach jikxatawayi, servicios de inteligencia occidental ukanakax janiw kunas aka jan walt"awimp lurapkiti. Ukhamajj maynejj uka markankir jaqewa.
  Ukampis ¿khitis? ¿Khitis ukham chʼamani virus jikjjataspa, ukat khitis uka geniojja? Jan ukajj inas jupajj ukhamächi?
  Agripinax pachpa warmiwa, ukat suma chacha warmi sarnaqañax chiqpachapuniw wali yatiñanïspa uk sum yati. Kunjamsa jupajj wali yatiñan jan wali jaqënjja .
  Ukampis ¿kunatsa ukham pasäna? ¡Jichhax jupax ukhamawa!
  hipervirus uñstayaspa ukax mafia ukarux wali askïspawa sasaw amuyäna. Chiqansa, ukhamatwa uraqpachan computadoranaka ukat sistemas de vigilancia de vídeo ukanakax jan chʼamanïkaspati.
  Ukat ukax jan amuytʼkañ chʼam churaspawa. Ukat ch"amax wali muxsawa. Taqi akapachan emperatrizar tukuñamawa.
  Agripinax jisk"a arumpiw q"ucht"äna:
  Señoras ukanakax wali suma isthapt"asiñ munapxi
  Warminakax manq"añ munapxi 1
  Ch"amani chacha warmix nuwasiñ yati
  ¡Ukat uka jaqix lunthatapuniwa!
  Nayax yaqha pasión ukantwa
  ¡Akax ch"amawa, ch"amakiwa!
  Quri qullqis janiw munaskiti
  Ukat wakisirakiwa nayraqatajanxa,
  Jaqinakax qunqurt"asisaw jikxatasipxäna
  Jaqinakax qunqurt"asisaw jikxatasipxäna
  ¡Taqi aka Uraqinwa!
  Agripinax botan puntap mä sirviri waynan inglepar ch"allt"äna, jupax champán ukax bandeja patxar apanïna. Uka jawq"jatax wayna uywataruw jaquntäna, ukat thayarus liwxatarakïna. Ukat jan amuytʼasisaw pampar chʼalljjtayasïna.
  Janq"u saxraxa jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - P'ampachawi! Sapa kutiw maynir jawqʼjañ munta.
  Uka waynax wali llakitaw desmayasïna. Jisa, aka madrinax wali jan wali jaqiwa.
  Ukampisa, champán umtʼasiyäta. Jupax aka muxsa umax walpun munasïna. Yaqha suma uñnaqtʼan waynaw diamantenakampi chʼoqantat mä jarror chʼiyar anattʼañ apanitayna. Janq"u warmi saxrax juk"akiw uka ch"axwawit jark"aqasïna. Jupajj jukʼamp chʼamani chacha warmin representantenakapar jawqʼjañ wal munäna. Yämas munat ukat wayn tawaqunaka.
  Ukampis jichhajj uka waynarojj wiñayatakiw jan chʼamanïñapatak yanaptʼasma sasaw amuyäna. Ukat mä jukʼa llakisiyätwa. Ukat nayrapar wali tʼaqhesiñampi chʼalltʼañakiw munasïna.
  Jichhax chuymapax agresivu ukhamänwa, ukat uka pachparakiw kusisitarakïnwa. Ukhamaw jikxatasi, markasanx genionakaw utji, jupanakax waranq millas ukch"a muyuñan jan wali sarnaqañ yatipxi, ukat ukham yänak lurañ yatipxi. Wauu!
  Kunjams mä ciberataque ukax fantástico efectivo ukhamäspa . Ukat cheqas khitis ukham wakichtʼaspa uk yatjjatañaw wakisi.
  Chiqansa, akax janiw mä jan ch"aman genio ukhamäkiti. Jan ukajj inas mä taqpach organizacionajj utjchispa?
  Aka chiqanx Agripinax ñik"ut mururasïna. Mä akatjamatwa, ¿wali chʼamani ukat tecnología tuqit yatxattʼat atiptʼasirinakanïna?
  Ukat wawatpach uñchʼukkäna uka serie de animación ukanakat amtasiyäta. Ukanx mä p"iqiw ukham yänak lurawayi ukat churaraki - ¡wali suma ukat jan uñt"at! ¿Mä civilización extraterrestre ukax uka qhipäxan utjchi ukhaxa, ¿kamachasmasa?
  Agripina, janiw maynis siskaspati, jupax mä llamp"u chuyman ukat jan wali jaqiw sasaw saspa. Nayax mä qawqhanak liyt"awayta ukat uñch"ukiraktwa. Ukat jupax janiw mä jukʼa uñjkänti.
  Principio tuqitxa, yaqha civilización ukanakan utjatapax janiw ciencia ukarux kunjamatsa jan walt"aykiti.
  Ukhamaraki viceversa ukhamaraki. Cienciajj Intit sipansa nayra warawaranakaw utji, ukat Oraqet sipansa jukʼamp nayra planetanakaw alajjpachan utji sasaw qhanañchi. Ukajj evolución toqew jupanakar sum amuytʼasir jakañajj jiljjattaspa sañ muni. Ukat jaqin nayrar sartawipat sipans juk'ampiruw puriraki .
  Ukatx juk"ampiw jilxattapxi, ukat jupanakax planeta Uraqiruw puripxi ukat velocidades superluminales ukaruw puripxi.
  Ukax, principio tuqitxa, janiw ukhamakiti, jan ukasti inas ukhamäñapa. Aka pachanx niya paqallq tunk patak sextillion warawaranakaw utji. Ukax sañ muniwa, mä millón warawaranakatakix mä planetakïkchisa, qhawqha civilización ukanakas jaqit sipan jukʼampïñapa.
  Ukat warawaranakax, jukʼamp planetanakanïpxpachänwa. Kunayman jakäwinakaw utjaspa, janiw proteína ukakikiti .
  Agripinax jach"at jach"at arsüna:
  - ¡Yaqha pachat atipt"asirinakakiw jiwasatakix taqpach kusisiñasatakix askïkänti!
  Mä jach"a ch"amani warmixa ch"iyara caviar manq"arakïnwa. Ukat mä jukʼa chʼalljjtayasiñapatakiw amtawayta. Agripinax ch"axwirinakamp phuqt"atäkchïnsa , jupax chachanak jawq"jañ munarakïnwa, warminakarus jawq"jañ munarakïna. Ukat suma cuerponïñamawa.
  Kunjamatixa, ukhamata jani amuyapxañapataki madrinaxa jan ch"amanïxatapa. Chiqansa, warmi ikthapipxatapax jan chʼamani sasaw sapxi.
  Ukampisa, ukax pantjasiyiriwa. Ukhamasti mä warmixa, yatxattʼata ukat genética tuqit yatiñani, chachat sipansa jukʼamp jan waliruw puriyistaspa, khititï jukʼamp chʼamanïki uka chacha warmit sipansa.
  Jichhax gimnasioruw sarawayxi. Akax jupax mä complejo deportivo taqpach palacio ukan utji. Wayn tawaqunakax yuqall wawanakas imill wawanakas mayacht"asisaw jaqichasipxi. Ukat jilïrinakax utjarakiwa.
  Agripinax mayjt"awayiwa. Jupajj kimono ukat qʼala kayuniw sarnaqäna, kunjamtï karate sat anattʼañan suyapkäna ukhama. Janitï ñikʼutapasa ukat jachʼa chuchupas utjkaspäna ukhajja, mä waynat pantjasispawa. Wali ch"ama ajanu, ch"amani chinu, mä cicatriz ukaxa mä jan wali uñnaqa churaraki, ukatxa acero nayrani, mä lobo warmir uñtata.
  Jichhajj wila ñikʼutan arpa sat mä arpampiw jupamp nuwasiñapäna . Pusïr dan ukan dueñopaxa, pä metros ukch"akiwa, jupax niya sapa warmikiw Rusia markan ukhamarak uraqpachanx Agripina , jach"a jach"a warmi ukhamarakiwa, mä kipka términos ukan nuwasispa.
  Ukampirus jichhax wila ñik"ut arpía ukax juk"amp primitivo, alambre ukat ukatw jan sinti jan walt"ayat teléfono tuqiw jawsatayna ukat akham sänwa:
  - P"iqijax ch"axwañ tukuyatatw ch"iyjasi, nayax knock out ukhamaw jikxatasiyäta, ukatx qullirix kimsa uru samart"añaw sasaw iwxt"itu.
  Agripinax akham sasaw jiskht"asïna:
  - ¿Kunas, mä concusión!?
  Wila p"iqin jaqix akham sasaw jisk"at arsüna:
  - Jïsa! Wali chʼamampiw kayump taktʼapjjetäna.
  Mafia ukan rubio taykapax akham sasaw qhuru arsüna:
  - Ukatxa khititixa ukham jawq"jktam ukaru khithapxita.
  Wila ñik"utan zorro , jupax niya tunka payan marani waynar uñtasit mä wayn tawaqun jawq"jatapat phinq"asisaw jach"at arsüna:
  - Janiwa jupar uñt"kti. Jupax mä mascara ukamp isthapt"ataw jikxatasïna, ch"iyar uniformeni, ukat janiw uñt"ayaskänti.
  Agripina kullakaxa wali ch"amawa.
  ¿Kunas akaxa, mä ninja?
  Wila ñik"utan nuwasir jaqix p"iqip ch"allxtayäna.
  - Inas jïsa!
  Mafia ukan rubio taykapax akham jiskt"äna:
  - Ukhamajj jupamp jikisiña. Ukat nayan luqtäwijatak invittʼarakim.
  Megara pusi datum ukampix akham sasaw jaysatayna:
  - Taqi celularanaka, smartphones, iPhones ukanakaxa janiwa suma apnaqatäkiti. Kunjamas jichhax jikisiñaxa, janiw yatkti!
  Agripinax akham sasaw jiskht"asïna:
  - Amuytwa. Sumakiwa, nayax amuyta ukham jaqix kawkhans uñstani, ukat nayax iwxt"awinak apayanirakï. Ukat China markat smartphones ukat iPhones ukanakaw apanipxañäni . ¡Jupanakax mä lote extra aljañakiw kusisipxani!
  Ukat uka rubio mafiosox desmayatäxänwa. Mä akatjamat mä jan amuyt"kay ch"axwirin uñstatapa, ukat mä akatjamat ch"aman ciber ataque , kunjamatsa maynit maynikam chikt"atäkaspas ukham amuyasïna. Ukat akax yatxatäñapawa. Ukhamajj khitinakarutï uka chʼajjwäwit jukʼamp sum yatiñapataki ukat jukʼamp yatiñ munapki ukanakaruw khitani. Inas kunas wali askïchispa.
  Ukañkamasti, chʼamani cuerpom chʼamañchtʼasismawa.
  Ukhamarus wila p"iqin pusini churata , ukhamarakiw mä morena kimsïrimpi. Ukatxa pä metros ukch"a jach"a, ukhamaraki pataka kimsa tunka kilogramos pesaje, niya wila p"iqini jaqimpi kikipa. Jupampi chʼaxwañax wali askirakiwa ukat yateqañjamarakiw.
  Ukampis Agripinax chuymapanx mä jach"a colerasiñaw jikxatasïna. Ukat khitirus wal jawqʼjañ munäna.
  Ukat jupax yuqall wawanakaruw jawst"äna. Mä tunka payan q"ala kayuni, kimonos ukamp isthapt"at wali munat wayn tawaqunakaw uka sala ukar mantapxäna. Jupanakax tunka pusini, tunka phisqhani maranipxänwa. Ukat akanakax, nayax sañajawa, nayratpach suma ch"axwirinakapxiwa. Ukampirus, Agripina markan nivel ukar uñtasita...
  Mafia ukan warmi taykapax akham sasaw kamachi:
  - ¡Pä nayataki!
  Mä qhawqha yuqall wawanakaw jupar jakʼachasiñatak tʼijtjjapjjäna. Agripinax nayrïr jaqirux q"ala, jiwayir kayup p"iqiparuw juchañchäna. Ukat payïrix codopampiw pechopar chʼankhampiw jawqʼjäna . Ukat niya mä centro chikatani pesatäkchïnsa, wali jankʼakiw sarjjäna.
  Uka yuqall wawanakax jan amuyt"asisaw jaquntapxäna.
  Agripinax akham sänwa:
  - Yatiqapxam, jerks ! Kunapachatï jumamp chikäkayäta ukhajja, jan kamachini nuwasiñanakanjja, mä experienciani lobow naya contra saytʼasipjjetäna. Ukat uka qʼajjo tawaqojj janiw mä puñalanïkänti. Ukat qʼala amparanakajampiw jiwayañajäna jan ukajj naya pachpaw jiwañajäna. Kunjamtï uñjktanxa, nayax jakaskta, ukax sañ muniw lobox jiwayatäxiwa! Jichhaxa warmiru atacañani.
  Uka nuwasiñax qalltawayiwa, Hollywood markan mä escenario ukankaspas ukhama. Jach"a, jank"a, musculoso warmix yuqall wawanakamp chika.
  Jupax punchumpiw jawq"jäna ukat kayumpiw jawq"jarakïna. Ukat sapa chʼaxwäwimpixa, mayniw jaquqanïna. Uka waynax mä bloque uchañatak tiemponïspa ukhaxa, wali sartaspawa.
  Ukampis jan ukhamäkchïnjja, jan amuytʼasisaw samarañama. Agripinax wali ch"aman puñchuni, kayunakaniwa. Kunatsa ukham warmix Moscú markan ukat jilpach Rusia markan manqha pachapar apnaqañ atipxpacha ukax qhanawa. Anqäx markanakan sucursalanak luraña. Ukat niya taqiniruw akapachan khathatiyaraki.
  Mä qhawqha tiempotjja, yuqall wawanakajj taqeniw pampan jan amuytʼasipjjäna.
  Agripinax antorcha apthapïna. Ukat qʼaxu wayn tawaqunakan qʼala talonanakaparuw nina apaniñ qalltäna. Kunapachatï nina lawrajj waynan sensitivo talonap liqʼi ukhajja, wal usu. Jupanakax arnaqasipxi ukat chhuxriñchjasipxi.
  Ukatxa, chhuxriñchjasipxi, khuyapt"ayasiñatakiw achikt"asipxi ukat jaltxapxi. Ukat thayax aycha qhatiyat thujsa, phichhantat, wayna k"umara ñik"utat.
  Jïsa, wali jachʼa luräwinakwa luräna.
  mä jachʼa morena warmiruw nuwasiñatak jawstʼäna . Ukat wasitat mä chʼama ukat qala chuyman nuwasiñaw qalltäna.
  Agripinampi masipampixa janiwa kuns ch"amanchapkänti, jan ukasti técnica ukatakiwa irnaqapxäna.
  Agripinax kunjamsa jiskʼatpach mä carron sarnaqäna ukat jan kamachinakjam nuwasiñanakanwa nuwasirïna uk amtasïna. Jupajj yuqall wawanakampiw uñisipjjäna. Niyakejjay imill wawanakarojj sinti jasakiw jawqʼjäna.
  Jupanakax ch"axwawinakan especiales ukan ch"axwapxäna, ukax semi-legal ukhamaw mafia ukan wakicht"ata.
  Ukat awisax janiw amparanakampi, kayunakampiki, jan ukasti armanakampi. Kunjamatsa ajanuparux mä espadampiw jawq"jatäna, ukhamat mä cicatriz ukaw utjäna. Ukat akax amuyañjamawa, ukampis yaqhax utjarakïnwa.
  Ukampis jupax mä jach"a uywiriruw tukuwayi. Qalltanjja, torpedo ukham uñjatäjjänwa, ukampis jachʼa autoridadanakaruw mantawayjjäna.
  Agripinax jan sinttʼasisaw jilsuwayäna, uka pachparakiw awisax concienciapax walpun chʼallxtäna. Kunjamakitix, janiw ukham chaos lurañjamäkiti . Wawäkasa wayn tawaqunakas llätunk tunk maranakan jan walt"äwinakaruw puripxäna. Ukat 2000 maranakanx taqi kunas kunjamas aynacht"awayxi. Mafia ukax juk"amp respetatäxänwa, jiwayañanakas ukat uñacht"äwinakas sarantaskakiwa.
  Ukat jupax mä carrera jupatakikiw lurawayi ... Ukat criminal uraqpachan wali jach"aruw jilxattawayi.
  Ukat jichhax mä jach"a ch"axwaw luratayna ukat morena warmirux t"unjatayna, ukat p"iqi qhipäxar yapxatatayna. Ukhamaw vigilancia lulled ukat mä crushing golpe lurawayi.
  Jupajj amukïtap uñjasa. Agripinax wasitat antorcha apthapisinx ninax morena jach"a, ukampis juk"amp suma ukat suma uñnaqt"an kayunakaparuw puriyäna.
  Ukax phichhantañ thujsa , ukax mafia taykan nayranakap ch"allxtayäna.
  Uka morenax wali llakitaw amuyt"asïna ukat jaltawayxäna. Jïsa, kayunakanx walja sensitivo tukuyäwinakaw utji.
  Ch"axwañ tukuyasaxa, Agripinax manq"añ munäna. Sirvientanakapax jank"akiw shish kebab ukax platino pincho ukar apanipxäna. Ukhama yummy ukat grasa.
  Agripinax jupanakarux mä kamachi churäna:
  - ¡Kunas q"ucht"apxam imillanaka!
  Ukat khitinakatix jaysapkäna ukanakax kusisitaw phuqhañ qalltapxäna;
  Gleb Zheglov ukat Volodya Sharapov jupanakax janiw
  inamayakiw mesa jak'an qunt'asipxi
  .
  Frambuesas panqaranakaw mä ch"axwañ colorani,
  Kunayman uywanakaw
  muyuntapxäna , Janiw t"ant"as utjkänti, jan ukasti zapato pulido ukamp phuqhantatänwa, Jïsa, jorobado irpirix jisk"achasiwayi - Ukat imillanakax thuqt"añ qalltapxäna, suma cinceladas gracioso kayunakap ch"allt"asa.
  Atas , hey, kusist"añamawa clase trabajadora, atas ,
  Thuqt"awi, yuqallanaka, munasiña imillanaka,
  Atas ! Jichhürunakan amtasipxañäni,
  Frambuesa-berry, atas , atas , atas !
  Atas , atas , atas !
  Atas , atas , atas !
  Imill wawanakax q"uchu sarantapxäna, wasitat kayunakap ch"allt"asa.
  Alwakamax ventanax janiw mistuwaykiti, Gleb Zheglov ukat Volodya jupanakax janiw ikipkiti, ¡Jan wali uñt"at ch"iyar pusi
  Z ukax jiwasan waynanakasarux axsarayi!
  Aka chiqanx imill wawanakax chikat tono juk"amp jach"aruw arunak jach"anchayapxäna Gleb Zheglov ukat Volodya Sharapov jupanakax
  ordenan ch"axwawinakapanw
  irnaqapxäna ! Mä suman uru irnaqawi tukuyatatxa, Samaraña, munat marka!Ukatxa mayampi imillanakaxa q"uchuñ qalltapxäna;
  Atas , hey, kusist"añamawa clase trabajadora, atas ,
  Thuqt"awi, yuqallanaka, munasiña imillanaka,
  Atas ! Jichhürunakan amtasipxañäni,
  Frambuesa-berry, atas , atas , atas !
  Atas , atas , atas !
  Atas , atas , atas !
  Agripinax manq"asisaw q"uchu ist"äna. Jïsa, uka qʼochujj janiw machaqäkiti, jan ukasti wali sumawa. Mafia ukan madrinapax jisk"a wawatpach ist"äna. Ukampirus, Gleb Zheglov ukhamarak Volodya Sharapov jupanakjamax uñisirinakapaw.
  Juk"amp chiqaparux, bandidonakan uñisirinakapa ukhamarak mafia, ukat jupax Rusia markanx nayrïr bandido ukhamawa, ukat inas uraqpachanx ukhamaraki.
  Agripinax imill wawanakarux p"iqip ch"allxtayäna. Ukat manqʼañatakis jawstʼarakïnwa.
  Ukhamajj respeto uñachtʼayañaw wakisi. Chiqansa, jupax nuwasiski, maynix saspawa, nuwasiri, ukampis khuyapayasiñap uñachtʼayaspawa.
  Uka qhepatjja, mayampiw mä imill wawarojj qʼochtʼañapatak mayïna. Juma pachpaw kuns lurasma, taqi chuyma.
  Ukat imill wawax qhana arupampiw q"ucht"äna:
  Perlanaka, esmeralda uma taypin lliphipiri, .
  ¡Mä chʼiyar janqʼo cisnejj qinayanakaruw pʼakjasi!
  Intix anatt"aski, pachamamax panqarxiwa, .
  ¡Kusisiñajj walja patak maranakaw jaqenakar qhantʼpan!
  
  Ukat pampan panqaranakapaxa, k'ajkir rubí,
  ¡Diente de león ukax quri laphinakan yapupankiwa!
  Jaqinakax mayacht"asis suma chuymanïpxam, mayacht"asipxam, .
  ¡Tata Pachax Nativo Taykapäpan!
  
  Alaxpachankir mä arco iris mä qhana llijulliju, .
  ¡Adultonakan qullqipa, álamonakan pelusapan!
  Uka pasionado tit ukax mä q"uchu warxati, .
  Musicax phust"asi, kusisit uraqi!
  
  Akapachanxa janiw sumankañax utjkiti
  ¡Warawaranaka taypin mä jachʼa thayajj wal thaytʼani!
  Jaqitakix universo taypinx ch"amawa,
  ¡Supayajj mä jan wali jawqʼjawayi!
  Imill wawanakax wali ch"amampiw q"uchupxäna, wali ch"amampiw q"uchupxäna. Ukat Agripinax jupanakar ch"allxtayäna.
  Uka qhipatxa, mä machaq, jichhakiw China markat apanit, smartphone apanipxatayna. Ukat wasitat taqiniruw jawsañ qalltäna.
  Ukampis jichhakamax janiw lurañax faciläkiti. Moscú markat anqäxan jawst"apxasmawa. Ukat Agripinax chuymapax jilxattawayiwa.
  Ukat uka waynarux wali qhuru arumpiw akham säna:
  - ¡Munasiñ tuqit mä romance q"ucht"apxita!
  Jupax qunqurt"asisaw wali munasiñampi ukat uñacht"äwimp q"ucht"añ qalltäna, munasir waynan suma q"uchupa.
  Jichhajj kunjamäskis uk amtastwa, ajanujajj wali kʼajkir qhantʼatawa,
  ¡Uka uñnaqajj mä puñalampiw chuymajar chʼalljjtäna!
  Nayajj nina thaya jawiranakanwa nakhantayäta,
  ¡Jumajj amukiw qheparayäta!
  Uka qhipatxa, mä kutikiw walja yuqall wawanakax torta ukat leche batido ukanak apanipxatayna, jupanakax q"uchuñ qalltapxäna;
  Arumax, kunja suma ukat qʼuma,
  ¡Acaricianakaman jan tukuskir cascadaparux iyawstwa!
  Jan jumampïkasinjja, janiw uñisiña jakañajj wakiskiti,
  ¡Ukat jichhax mä wiñay qhanaw qhantʼanitu!
  
  Jumax jan tukuskir munasiñan diosapätawa
  ¡Mä lamar qotajj muspharkañ qhanampi phoqantatänwa!
  Hielo grillete, sawkasis p"akjaña, .
  ¡Janiw jumamp jan alwajj uñjkäti!
  
  Ajanumxa intix alaxpachar uñtataw qhantʼi,
  ¡Janiw jukʼamp suma uñnaqtʼanakajj alajjpachan utjkiti!
  Pasión ukan jikxatasiñax mä huracán ukham ch"amakt"i, .
  ¡Wiñay jumampïñax kusisiñawa!
  Uka yuqall wawanakax wasitatwa q"uchuñ qalltapxäna, kayunakap ch"allt"asa . t a
  Arumax, kunja suma ukat qʼuma,
  ¡Acaricianakaman jan tukuskir cascadaparux iyawstwa!
  Jan jumampïkasinjja, janiw uñisiña jakañajj wakiskiti,
  ¡Ukat jichhax mä wiñay qhanaw qhantʼanitu!
  
  Jumax jan tukuskir munasiñan diosapätawa
  ¡Mä lamar qotajj muspharkañ qhanampi phoqantatänwa!
  Hielo grillete, sawkasis p"akjaña, .
  ¡Janiw jumamp jan alwajj uñjkäti!
  
  
  Almajan llakipax mä jach"a thaya thayt"irjamaw phichhanti,
  ¡Ukat pechojan ninajj jan sinttʼasisaw nakhanti!
  Nayax jumarux munassmawa, jaysañatakix jumax jach"a jach"a tukusaw uñch"ukisma,
  ¡Hielojj chuymaruw tʼaqa tʼaqa tʼunji!
  Ukat mayamp refreno, wayn tawaqunakan lurata, jupanakax jichhax awisax patronapat jawq"jataw uñjasipxi ukat juk"ampirus regalonak katuqapxi:
  
  Arumax, kunja suma ukat qʼuma,
  ¡Acaricianakaman jan tukuskir cascadaparux iyawstwa!
  Jan jumampïkasinjja, janiw uñisiña jakañajj wakiskiti,
  ¡Ukat jichhax mä wiñay qhanaw qhantʼanitu!
  
  Jumax jan tukuskir munasiñan diosapätawa
  ¡Mä lamar qotajj muspharkañ qhanampi phoqantatänwa!
  Hielo grillete, sawkasis p"akjaña, .
  ¡Janiw jumamp jan alwajj uñjkäti!
  
  Arumax, kunja suma ukat qʼuma,
  ¡Acaricianakaman jan tukuskir cascadaparux iyawstwa!
  Jan jumampïkasinjja, janiw uñisiña jakañajj wakiskiti,
  ¡Ukat jichhax mä wiñay qhanaw qhantʼanitu!
  
  Jumax jan tukuskir munasiñan diosapätawa
  ¡Mä lamar qotajj muspharkañ qhanampi phoqantatänwa!
  Hielo grillete, sawkasis p"akjaña, .
  ¡Janiw jumamp jan alwajj uñjkäti!
  
  Jan tukuskir warawaranakamp phuqhantat lamar qotan nina naktäwinak taypinxa,
  ¡Jumampi nayampejj alajjpachankir águilanakjamaw jalnaqapjjta!
  Ukat lakanakamax rubí sat lawanakampi lliphipi,
  Kunas llamp"u chuymampiw pasión ukamp säna!
  
  Arumax, kunja suma ukat qʼuma,
  ¡Acaricianakaman jan tukuskir cascadaparux iyawstwa!
  Jan jumampïkasinjja, janiw uñisiña jakañajj wakiskiti,
  ¡Ukat jichhax mä wiñay qhanaw qhantʼanitu!
  
  Jumax jan tukuskir munasiñan diosapätawa
  ¡Mä lamar qotajj muspharkañ qhanampi phoqantatänwa!
  Hielo grillete, sawkasis p"akjaña, .
  ¡Janiw jumamp jan alwajj uñjkäti!
  Agripinax yuqall wawanakan q"uchupat wal kusisïna. Juparojj wayn tawaqonakan llampʼu chuymani, qʼoma, jan barbani ajanunakap uñchʼukiñ wal gustäna. Jupajj janiw barbanak gustkänti, ukajj chuym ustʼayirïnwa.
  Ukat uka pachparakiw yuqall wawanakan ajanupar chʼakhanak uchañax juparux wal gustäna. Jisa, ukham warmiwa.
  Suma, aka tuqit amuyt"añ pachaw purini: khitinakas ciberataque qhipäxankapxi . Payïrix, kuna intrigas árabes ukanakan utjiti akanxa. Sur uksatx khitinakatix apnaqañ munapki ukanakax utjarakiwa, droga qhathux utjarakiwa. Jïsa, ukat Europa uksanxa, ukat juk"ampirus Ucrania markanx ukham artesanonakax jikxatasipxaspänwa. Yaqha pachankir aliens ukanakan versión ukanakas janiw descontado ukhamäñapäkiti.
  Ukhamajj kuna jan waltʼäwis utji ukajj jan amuytʼkayawa.
  Agripinax mä karate imill wawaruw jawsatayna, ukat akham sänwa:
  wila zorro ukham jawq'japxi uk juk'amp yatxatapxañani . Nayax kunas utjitu, yaqhip jan qhan pächasiñanakax utjitu. Inas kuns imantaschispa, jan ukax kʼarischispa. Inas ukax wali wakiskir yatiyäwinakächispa.
  Imill wawaxa qunqurt"asisaw akham säna:
  - Nayax yattwa, jach"a !
  Agripinax akham q"ucht"awayi:
  Machaq ruso, jumax wiñayatakiw nayan idealajaxa
  ¡Mä machaq ruso, mä ch"aman jaqi!
  Ukampis jumatakix mä mafia ukaw utji
  ¡Ukax geografía satawa!
  Uka qhipatsti, karate tawaqux qunqurt"asisaw sarxäna. Agripinax mä torta coctel ukamp manq"añ qalltäna ukat mä janq"u caballoruw jikxatasïna.
  Mayampiw waynanakarux kuns jupatak apt"asipxañapatak mayïna, ukat q"uchupxañapataki.
  Ukat jupanakax lurañ qalltapxäna;
  Nayan princesa, jumax panqarätawa
   ¡Tatitun jardinapan lliphipiri !
  Uñnaqamax mä machaq thayampi sasiwa
  ¡Infiernon nina lawranakap chhaqtayam!
  Uka qhipatxa, yuqall wawanakax coro ukan q"uchuñ qalltapxäna, ukat kayunakap takt"apxäna, mä kutit sipans juk"amp kutiw talonanakapar jawq"japxäna.
  Oh kunjams jumar munassma inti jalsu
  Jumax chuymajanx primavera ukan qhant'tawa ...
  Uka waynan chuymapax kusisitaw thuqt"aski
  ¡Chuymamax wali quripuniwa!
  
  Qullan imillanakax wal munasipxi
  ¡Heroico espada, jach"añchäwimp chhuxriñchjasiña!
  Mä jawiraruw wila wartaskä,
  ¡Mä angelajj wiñayatakiw jumamp chikäni!
  Ukat wasitat yuqall wawanakax taqi chuyma ukat kusisita q'uchupxi;
  Oh kunjams jumar munassma inti jalsu
  Jumax chuymajanx primavera ukan qhant'tawa ...
  Uka waynan chuymapax kusisitaw thuqt"aski
  ¡Chuymamax wali quripuniwa!
  
  Mä jamasat mä samkampiw qhant"äna
  ¡Uka uñacht"äwimax mä muxsa q"aphiniwa!
  Jumax universo lurayirin esculpitawa
  ¡Taqi ñanqha luqtirinakax janiw qʼañuchapkaniti!
  Jichhax imill wawanakax yuqall wawanakan coro ukar mantapxi ukat wali ch"amampiw thayampi q"uchuñ qalltapxi.
  Oh kunjams jumar munassma inti jalsu
  Jumax chuymajanx primavera ukan qhant'tawa ...
  Uka waynan chuymapax kusisitaw thuqt"aski
  ¡Chuymamax wali quripuniwa!
  
  
  Inas alaxpachankchi
  ¡Destinojj munasirinakaruw mayachthapini!
  Ukampis Diosajj janiw laqʼar tukuñas jaytkaniti
  ¡Chuymanakan mayacht"asiwipax t"aqanuqtañ ch"amanchatawa!
  Ukat akanx Agripina pachpaw suma ukat kusisit q"uchuñarux chikañchasi.
  Ukat arupax wali ch"amaniwa;
  Oh kunjams jumar munassma inti jalsu
  Jumax chuymajanx primavera ukan qhant'tawa ...
  Uka waynan chuymapax kusisitaw thuqt"aski
  ¡Chuymamax wali quripuniwa!
  Uka qhipatxa, mafia taykax akham sänwa:
  - Suma lurt"ata wayna, jumaxa suma compostawayta, ¿kuna sutisa?
  Uka waynax qunqurt"asisaw akham säna:
  - ¡Pavo real!
  Agripinax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Nayaxa, jumatakixa mä señal de favor especial ukhama, mä tatuaje lurañatakixa, sapa zona ukanxa kimsa sarnaqirinakaxa utjkaspa ukhama.
  Uka waynaxa amparanakapwa ch"allxtayäna.
  - Nayaxa, ay jach"a, janipuniwa zona ukarux kayump takt"kti. Janiw mä cajansa utjkänti .
  Agripinax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Ukaxa wali khuyapayasiñawa! Ukampis jan llakisimti, jukʼampiw kayump taktʼäta, nayajj jumatakiw wakichtʼäma. Ukat janïr uk lurañkamax mä tatuaje lurapxätam, ukhamat mä waynan autoridadanïñamataki .
  Chiqansa, tunka pusini marani mä waynax janiw uka zonar sarañ munkänti. Ukampis chʼaxwañ ajjsaräna, jukʼamp jan waliruw puriñap amuyasïna. Ukat yuspärasaw qunqurtʼasïna.
  Mafia p"iqinchir warmix akham sasaw kamachi:
  - Jichhaxa q"ucht"apxam, kuna lunthatanaka!
  . #10 JAQTHAPI
  Vitalik ukat Albina jupanakax laboratorio ukankapxänwa. Ukat walja yänakaw jupanakar suyaskäna. Jisk"atpachax imill wawax jiskt"asiwayiwa, uka genio waynax iPhones , smartphones ukat celulares virus ukamp jan walt"ayat ukar kutt"ayaspati ?
  Vitalik jupax wali amuyt"asisaw akham säna:
  - Aka Uraqinxa qhipa loqhe jaqixa jaqi jiwayañatakixa ch"amaniwa. Ukampis jichhakamax jach"a genio jaqis janiw jaktañjamäkiti. Electrónica p"akjañax wasitat utt"ayañat sipanx juk"amp jasakiwa. Ukhama, kunapachatix naya pachpax janiw kunjams akan wasitat utt"ayañ yatkti. Hipervirus , gravitones ukanakamp bombeata, ukax wali ch"amaniwa. Janitï tiempopar jiskʼachaskäyätjja, ukhamajj taqe planetan electrónicanakajj jan waliruw purispäna, ukat janiw mä computadoras aka Oraqen qheparaspänti.
  Albinax wali llakitaw akham säna:
  - Wali askiwa t"unjiri lurawixa janiwa laptops ukanakaru puriwaykiti. ¡Ukat ukajj jiwasatakejj jan walipunïspawa!
  Vitalik jupax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Nayax jaya pachaw mä modelo inalámbrico laptop luraskta, jach"a capacidades ukanakampi. Uraqpachan taqi banconakatsa tarjetanakatsa qullqi apkatañatakis apnaqaraksnawa.
  Imill wawax llakit uñkatasisaw sillp"i ukat chhuxriñchjasïna:
  - Jumax, chiqpachanx chiqpach juchaniruw tukuwaytaxa. ¡Jichhax janiw khuyapt'ayasipkätati!
  Uka genio waynax akham q"ucht"äna:
  - Ukampisa chiqaparu sañatakixa, .
  Cuna ukanx nayax wali jan waliw jikxatasiyäta ...
  Jumax janiw ukhamäkaspati sasaw sapxtaxa
  Ukampisa, ¡ukax wali chiqawa!
  Albinax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - Ukat nayax carcelar jist"antatäristwa complicidad ukan antics ukanakamanxa. ¿Janit ukhamäki?
  Vitalik jupax akham sasaw jaysatayna:
  -Inas juchañchapxista ukat pampachapxiristam -sasa. Ukat ukxarusti jupanakax juchañchatäpxarakiniwa jan yatiyatapatxa uka jan wali lurawi tuqita.
  Imill-heroejj jan pächasisaw akham säna:
  - Janiwa! Janipuniw aljantkämati. ¡Wakisispa ukhajja, jumamp chikaw bancor sarä!
  Uka genio waynax akham sänwa:
  - Mä juk"a pachaxa FSB ukatxa policía ukaxa naya manqharu puripxani. Ukhamajj mä amtaw utjitu, carcelan jistʼantatäñapataki, jan ukajj jiwañkama, jan ukajj akapachan chʼamanïñapataki!
  Albinax jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Akapachan ch"amapa! ¡Akax wali askiwa! ¡Uka planetan emperadorapa, aka Uraqin emperadorapa, khititix jan igualäki ! ¡Genghis Khan ukax mä shorts ukaniwa!
  Vitalik jupax imill wawan qhipa arunakapan ironía ukarux katjataynawa ukat mä jan wali jachaqt"asiwimpiw arsüna:
  - Genghis Khan jupax janiw taqpach uraqpachar atipt"känti. Jupax janiw chikat akapachan manqhan utjkänti. Ukat janiw kuna lurañas utjkituti, jan ukasti akapachan apnaqatäñapatakiw chʼamachasiñaja.
  Imill-heroejj wali amuyumpiw jisktʼäna:
  - Ukat ¿kuna amtasmaxa?
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Mä dispositivo telepático luraña, ukaxa niya taqpacha uraqpacharu kamachinakaxa ch"iqiyañapawa. Teóricamente, mä estación lurañax olas especiales ukanakampiw lurasispa. Janiw ultra-corto ukat jaya ukhamäkiti, jan ukasti ukham alcance ukaw taqpach planeta ukar ch"amanchañataki. Ukat amuyt"añ ch"amampiw taqi jaqinakar kamachinak churañama.
  Albinax akham sänwa:
  - Ondas especiales ukanaka lurañataki, ukhamaraki jaqina p"iqipatakis, nayaxa amuyta wali ch"amawa. Ukat walja tiempow munasini. Ukhamächi ukhajja, cheqapuniw ukajj lurasispa. Yaqhipanakax telepatía ukax jilpachx mä ficción ukhamawa sasaw amuyapxi, ukat Wolf Messing ukat jupar uñtasit yaqhanakax magonakakïpxiwa. Ventriloquismo ukhamächi, jan ukax jaqix prodding ukhamächi, jan ukax wali ch"ullqhi jinchux pistas ukat articulación ukanakat yaqhacharaki.
  Vitalik kullakajj amparap chʼoqtʼasïna.
  - Jaqinakan p"iqipax computadora ukar uñtasit material ukhamawa. Virus cibernéticos ukanakax electrónica ukar jan walt"ayaspa ukhaxa, virus biológicos ukanakax material p"iqiruw jan walt"ayaspa ukat jaqirux ist"añapatakiw wayt"aspa. Ukhamaraki, hipnotizadores, wali ch"amani, chiqpachansa, chiqpachapuniw utji, ukat TV tuqis uñacht"ayatarakiwa. Ukhamajj inas mä impacto ukhamächispa. Ukat janiw arunakampi ukat uñkatasiñampikikiti, jan ukasti
  hiperondas ukan yanapt"apampi .
  Uka hero imillax akham jiskt"äna:
  - Ukatxa kunjamasa?
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Nayax jaya pachaw mä amuyt"awix utjawayitu, olas hipercortas especiales ukanaka lurañataki, ukax qhanan velocidadapat sipans juk"amp jank"akïñapataki, waranq kutis juk"ampi. Chiqansa, gravitonanakax mä fotot sipansa tunka billón kuti jukʼamp jayarstʼaspa ukhaxa, mä foton híbrido lurasmawa, ukax jukʼamp jankʼakiw sarnaqaspa. Ukat mä ratukiw oraqpachan kawkïr cheqanakarus purispa. Teóricamente, ukham ola ukax taqi productos electrónicos ukanakax planeta Uraqin t"unjañatakiw ch"amanchasi, jan ukax, sañäni, nayarux apnaqañ yati. Uka waynax zapatillanakap apsusinx coleratapuniw talonap ch"allt"äna. "Ukax sañ muniw mä hiper-corta ola de gran potencia ukax mä zona raptor ukham taqi jaqinakan p"iqipan luraspa. Uka efectox hipnosis ukar sipanx juk"amp ch"amaniwa. ¡Ukat janiw khitis ukapachax kuna kamachinakajarus saykatakaspati!
  Albinax jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Suma amuyt"awi! Ukampis jaqinakarux taqi smartphones, iPhones ukat celulares ukanakaruw phichhantawayi, ukhamarak yaqhip tabletas ukat laptops ukanakas phichhantawayi. Ukhamarus, policía ukat FSB ukan base de datos ukan yatiyawinakax phichhantatarakiwa, uka virus ukax wali t"unjirjamaw tukuwayi. Ukat mä akatjamat jaqinakat chiqpach idiotas clínicos ukar tukuyapxäta. Jumax yatisktawa, wasitat uttʼayañat sipansa tʼunjañax jukʼamp facilakiwa. Ukat jaqinakan amuyupar phichhantasma ukhaxa, ¿kunjamsa wasitat amuytʼayasma?
  Vitalik jupax amparanakap t"axllirt"asinx akham sasaw jaysäna:
  - Jisa, chiqpachansa, akanxa janiwa jank"aki lurañaxa wakiskiti, ukatxa taqi kunasa chiqapa lurañawa. Ukat janïr circulación masiva ukar uchañkamax sapa mayni jaqinakar yant"añataki. Uka tuqitxa, jank"akiw - ¡jaqinakarux larusiyapxätawa!
  Uka hero imillax akham jiskt"äna:
  -Jichhaxa kunsa lurapxäta?
  Uka genio waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Irnaqaña, ukata yanapt"apxita! Nayax amuyta policía ukat FSB ukax janiw jichhax llakisiyapkaniti. Kuntï mä wayn tawaqojj lurki uk janiw khitis amuykaspati. Ukat ukat, kunapachatix wakicht"atäxä ukhax ... Janiw kuna ch"amas jark"kituti.
  Ukat terminador waynax irnaqañ qalltäna. Ukat jupamp chikaw uka heroe tawaqux uka tuqit arsüna.
  Wali ch"amani arma lurañataki irnaqañaw qalltawayi. Ukhamaraki, electrónica ukar uñtasita, jaqinakar apnaqañapatakix ukhamarakiwa.
  Ukat ukatakix materiales ukat kunayman repuestos ukanakaw mayiñax wakisïna.
  Walja kutiw Vitalik laboratoriot mistuwayxäna ukat kuns alasïna, ukatx kunayman dispositivos ukat repuestos ukanakamp taqpach bolsas ukanakamp kutt"anxäna.
  Ukhamajj chika arumajj pasjjänwa, ukat genio waynajj qarjata ukat qarjataw sillun ikirïna. Mä sofá de cuero ukat Albina ukan ikiñar sarxapxta.
  Ukat imill wawax mä suma samkasïna;
  Akax quqa taypin bayas apthapiski. Niya mä quqar uñtasitawa. Janitï violín ukar uñtasit quqanakax tronco manqhan ch"uqt"atäkchi ukhaxa. Ukampis ukax wali askirakiwa.
  Albinax ukham q"ipiruw amparapamp t"ijtäna. Mä chhuxriñchjasiñaw ist"asïna, ukat mä enano ukaw uñstäna.
  Uka tawaquxa akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Wauu!
  Uka enanojj mä ardillar uñtat jachʼänwa, wali jiskʼakïnwa. Ukampis uka pachparakiw mä magia varita amparanakapar katxarutayna.
  Jupax mä jach"a, q"ala kayuni tawaquruw uñtäna, jupax mä sanu janq"u campesino isimpiw isthapita, ukat akham jiskt"äna:
  - ¿Kunsa munta imilla?
  Albinax akham sasaw akham säna:
  - ¡Taqi Rusia markan Emperatriz ukhamäñ munta!
  Uka gnome ukax chhuxriñchjasïna ukat akham sasaw arsüna:
  - ¡Ay, ukax jumatakix wali askiwa! ¡Suma amtäwi!
  Uka tawaquxa p"iqip ch"allxtayäna.
  - Ukatxa taqpacha uraqpachaxa, ukhamaxa juk"ampi sumawa!
  Uka gnome ukax akham sasaw sillp"äna:
  - Ukhama? ¿Amtastati chuymankipstat jaqimpi , chuymankipstat warmimpi, quri challwampi parlata sarnaqäwi ?
  Albina kullakajj akham sasaw chuym ustʼayasïna:
  - Janiwa kuna chuymanïkti. Nayax tunka phisqhani maranikïtwa.
  Uka gorrani jisk"a jaqix p"iqip ch"allxtasaw jiskt"äna:
  - Yatiqañ uta tukuytati?
  Imill wawaxa wali jach"atwa jaysäna:
  - Janirakiwa!
  Enanojj wasitatwa gorrap pʼeqep chʼoqtʼäna:
  - Ukatxa akapach apnaqañ munasmati?
  Albinax akham sänwa:
  - Nayaxa mä wayna masijawa. Jupax chiqpach genio ukhamawa. Jupajj emperadoräpan, nayasti emperadoratäpan.
  Uka gnomejj akham sasaw jisktʼäna:
  - Ukhamaraki mä wayna?
  Uka hero imillax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jisa, wayna. Ukampis wali jach"a genio ukhamawa, janiw jaqinakan sarnaqäwipanx mä kipkakïkänti.
  Jisk"a jaqix p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Jïsa nayax yattwa! Jupax historianx ukham leña p"akjatayna, Genghis Khan ukar sipans juk"amp thaya. Ukat jan jarkʼkäta ukhajj jukʼampiw chuym ustʼayasini.
  Albinax logicamente akham siwa:
  - ¡Planetatakix mä jach"a dictador taqinitak utjañapatakix juk"amp askiwa, kunayman markanakan pä patak jisk"a despotas ukanakat sipansa!
  Uka gnome ukax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Inasa! Mä reyix, mä juk"a pachatakix janiw jupa pachpat lunthataskaniti, ukat janiw estados ukanakan mä ch"axwäwi nuclear uñstayañapatak jayskaniti, ukax taqpach Uraqiruw t"unjani.
  Uka heroico tawaqux iyaw sataynawa:
  - Uñjapxtawa, amuyapxtawa. Ukhamajj ¡Oraqe planeta patjjar chʼam churapjjeta!
  Uka gorrankir jiskʼa jaqejj akham sänwa:
  "Ukatakix walja, jan ukax juk"amp askixa, mä jach"a magia ch"amaw munasispa. Ukat nayax mä jisk"a gnome ukhamakïtwa. Demiurge jach"a Diosanakakiw ukham ch"am churapxätam.
  Albinax akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - Ukhamasti aka Diosanakaru irpapxita.
  Uka gnomejj akham sänwa:
  - Jupanakatakixa wali jaya thakiwa, imilla. Ukat janiw mayitam phuqapxani sañ munkiti. Oraqpachan chʼamanïñajj askïñapawa. Ukat jumanakax, anattʼasir wayn tawaqunakakïpxtawa, jupanakax janïr yatiqañ tukuyapkiti. ¿Kunjamatsa ukham jachʼa luräwinak churasma ?
  Imill wawaxa wali ch"amampiwa samsutayna, ukatxa akhamawa jaysatayna:
  - ¡Janiwa yatkti! Ukampis janiw khitis jiwasat sipan jukʼamp askïkiti. Ukat Vitaly Akulov jupax ukham genio ukhamawa. Nayax yatxatwa, jupax planetan ch"amapampiw askinak apnaqaspa. Ukat jaqinakarux warawaranakar irpxaruwayi.
  Uka gnome ukax p"iqip ch"allxtayäna.
  jupax kunjamas uk sum uñakipt"arakï . Ukat jumax, ¡ juk"amp jach"a ukat muxsa bayas apthapiñamawa nayar qullañataki!
  Albinax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Jichhax jutaskiwa! Nayajj ukham lurarakï.
  Uka qhipatxa, gnome ukax varap ch"allxtasaw chhaqtawayxäna.
  Ukat mä qʼala kayuni, suma uñnaqtʼan tawaqux mä sanu campesino isimpiw bayas apthapiñ qalltäna. Ukjja, llampʼu chuymani, ukampis uka pachparakiw jachʼa ukat suma uñnaqtʼan amparanakapamp luräna.
  Ukatxa, qʼala imill kayumpiw uka bayas apthapiñ yantʼäna. Ukampis jukʼamp chʼamawa ukat janiw walïkiti.
  Tawaqux irnaqäna ukat kusisitaw q"ucht"äna:
  Frambuesas, 1.1.
  Jayankxañapatakix señas uñacht"ayitu...
  Jallu pacha alwa pachakama
  Qurimpi suyt"aña...
  ¿Kunjamsa ukanak qhantʼäna?
  Chispanakax alwa pacharuw puri
  ¡Ah, ¡kunas muxsa frambuesa!
  Uka tawaquxa mä canastanwa bayas apthapiskäna. Ukhamaraki, janiw frambuesas ukhamäkiti, jan ukasti fresas ukar uñtasita, juk"amp qhant"ata, ukat rosas ukar uñtasita. Jisa, akax mä suma bayawa.
  Imill wawaxa akham amuyasïna, ¿kunatsa akapach apnaqañ munaspa? Ukhama walja llakinaka ukat jan walt"awinaka, janiw mä ratukis qhispiyatäkiti. ¡Ukat millón millón jaqenakajj bendicipkchejja, millón millón jaqenakaw maldecapjjtamjja! Ukat juk"amp askixa, kuna amtawinak lurañ amtampixa, jan walt"ayatanakax utjiwa ukat jan satisfechos ukanakas utjarakiwa.
  Amuytʼañataki, ¿kunas alcohol umañat kamsaraksnasa? Mä tuqitxa, jan walipuniwa, ukampis mayni tuqitxa, walja jaqinakatakix vodka sapakiw jakäwin kusisiñapa! Jupajj qʼañu ukat jan wali jaqëkchisa.
  Chiqansa, Albinax jakäwipanx walpun uñjawayi, ukampis vodkax wali muxsawa, ukatwa ukham axtañ yänak umir jilïr jaqinakarux janiw amuyañjamäkiti. Ukampis cigarro umañax jukʼamp ajjsarkañawa, ukat walja imill wawanakaw cigarro pitapxi. Jupanakax juk"amp llamp"u chuymanïñ munapxta sapxiwa.
  Ukampis Albinax aychani, musculoso tawaquwa, mä pura wila caballor uñtatawa. ¿Kunatsa jupajj jan chʼamanïspa? Ukat jupatakix wali askiwa.
  Chiqpachansa, ¿kunas, imill wawax mä esqueleto ukhamäñapawa? Ukat uka pachparakiw janiw likʼïkiti, ¡musculonakapakiw utji!
  Imill wawaxa bayas apthapisïna, ukatxa mayampi q"ucht"äna:
  Kalinka, Kalinka, nayan Kalinka, .
  ¡Nayan frambuesa, nayan frambuesa!
  taqpach frambuesas apthapiyäta , .
  ¡Ukat uka pesajetwa barril chʼiyjäna!
  Uka qhipatxa, kunjamsa apsuñasa ukat larusiñasa. Jïsa, akax wali larusiñatakjamawa.
  Ukat mä waynax chʼamani, musculoso kayunakap amparamp llamktʼañap munarakïna. Ukat wali sumapunïnwa, mä pusir uñtata.
  Uka gnome ukax qhipharux purinxiwa. Ukat canastax niyaw phuqhantatäxäna. Jupax enano jaqiruw apanïna. Mä wali suma uñnaqt"ani, ukampisa ch"iyar jisk"a imillawa jupa jak"aru uñstäna.
  Jupax magia varita ch"allxtayäna, ukat chispanakax t"ijtäna, ukat chillqt"asïna:
  - ¡Aski urukipanaya!
  Albinax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Kamisaki! Ukat ¿khitïtasa?
  Ch"iyar imillax akham sasaw jaysäna:
  - ¡Nayaxa mä hada!
  Uka heroico imillax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Ukham amuyta! Ukhamajj ¿kunjamas Peter Pan sat chachajj ?
  Uka hadax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Janiwa! ¡Nayajj mayjätwa! Ukampis wali ch"amanirakiwa, ukat nayax avión apnaqañ yatiña churaraksma. ¡Jan ukax wiñay wayn tawaqu!
  Albinax akham sasaw sillp"i:
  - Wiñay wayn tawaqunakax jach"awa, ukampis akapach apnaqañ ch"amax kamsasmasa?
  Uka hadajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Ukat jumax reinakïsmati?
  Uka tawaquxa chiqachataynawa
  - ¡Emperatriz!
  Uka hadajj amparap chʼoqtʼasïna.
  - Ch"amawa phuqhaña. Wiñay wayn tawaqunak mayiñax juk"amp askiwa. Akax taqi kunat sipans juk"ampi, ch"amat sipans juk"ampi, warminakax taqi pachan munapxi.
  Albinax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Waliki! Jumatwa wiñay waynäñ apsusï. Ukat nayax yaqha hadas jan ukax layqanakaruw akapachan ch"amap mayirakï!
  Hadax ch"iwinakap ch"allxtasaw akham säna:
  - Jumax wali wiñay wayn tawaqunak jikxatañamawa. Sañäni, ¿kunsa lurasma?
  Imill wawaxa, jach"a jach"a tukusa qhipäxa chiqachasaxa sänwa:
  - ¡Taekwondo markanx mä ch"iyar cinturón ukaniwa! Ukat Vitalik jilatarojj cheqpach milagronak lurañapatakiw yanaptʼarakta.
  Hadax jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna, akham jiskt"asa:
  - ¿Kunsa jumax munta, duelo espadanakampi, jan ukax intelectual ch"axwawicha?
  Albinax amparanakap tʼaxllirtʼasisaw akham säna:
  - Ch"akhanakampi nuwasiñataki, akaxa Kendo! Nayax juparux ukhamakiw uñt"ta, indulging. Jupax wali yatiñan nuwasirïkchisa. Ukat amuytʼasirïñ aptʼasisa, janiw mä loqhe jaqëñati! Ukhamasti, ¡panpachanitak wakichtʼatäpxam !
  Uka hadajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - ¿Kunjamarak mä ninja ganso ukamp ch"axwañaxa?
  Imill wawax p"iqip patat ch"allxtasaw akham säna:
  - Ninja-Goosebump, ¡kunjamatsa axsarañjamaw ist"asi! Janiw sinti munaskänti jikisiñataki. ¿Chʼikhi kankañ tupuñajj jukʼamp askïspati?
  Hadax akham sänwa:
  - Ukatxa ninja gansonakampixa janiwa espadanakampixa, jan ukasti q"ala amparanakampi kayunakampixa?
  Albinax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Ch"axwañanxa, ¡mä uywawa! ¡Ch"axwañatakix wali wakicht"atawa , gansos ukanakamp ch"axwañatakis, jan armas ukanakax utjkchi ukhas!
  Ch"iyar ch"iyar hadax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Jutapxam, ukatsti nuwasipxam!
  Ukat jisk"a layqax varap ch"allxtayäna. Ukat mä wali nuwasir ninja ukaw imill wawa nayraqatan uñstäna. Jukʼamp cheqaparjamajja, Albinat sipansa mä pʼeqe jiskʼakïnwa. Ukat chiqpachansa mä laqʼuruw uñtasïna, mä maskarampikiw uñnaqäna. Ukat jankʼakiw sojjta amparanakani, uka amparanakanjja espadanaka ukat puñalanak aptʼatawa.
  Hadax akham sänwa:
  - ¡Armanakamaxa alayaru! ¡Q'ala amparanakampi nuwasipxañäni!
  Goosebump Ninja ukax espadanakap ukat puñaladas ukanakap jaytawayi, ukatx akham sasaw qhanañcht"i:
  - ¡Janiw kunas walikiti, mä uñt"at nuwasiritakix q"ala kayuni imill wawamp nuwasiñax janiw walïkiti!
  Uka hadajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Amuytwa! Ukampis aka tawaqux wiñayatakiw waynäñ muni ukat suma uñnaqt"aniñ muni. Ukat ukhamarakiw, janiw kunas aka pachanxa, ukat yaqha pachanxa, janiw jikxataskaspati. Ukhamajj uka jakʼanjja, jumaruw jawqʼjañapa ukat cheqas kimsa jisktʼanakaruw qhanañchañapa.
  Albinax chuym ustʼayasisaw akham säna:
  - Kuna, wali jiskt"awinakaru jaysañajaxa?
  Uka hadax jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - Ukhampuni! Ukampis taqi kunat sipansa, janiw wiñay waynäñak jikxatkätati, jan ukasti ... Kunas jumat khuchhuqatäspa ukhaxa, taqi kunas jankʼakiw wasitat uttʼayatäni. Ukat janipuniw khitis jumar chuym ustʼaykaspati. Ukat ukax niyaw wali thaya.
  Albinax iyaw sasaw säna:
  - Jïsa wali sumawa. Ukatakixa, ch"uñuñawa.
  Chʼiyar layqax nuwasiñ tuqit kamachinak qhanañchtʼäna:
  - Jumanakaxa suxta muyuntapxiwa. Knockout, kunjamatix boxeo clásico, profesional ukanx ukhama. Kunawsatix t"unjatäki ukhax arbitron jakthapiñapkamax esquinaruw sarañama. Suxta muyuntat jan khitis t"unjatäkani ukhaxa , atipt"añax puntos ukanakampiw uñt"ayasini.
  Goosebump Ninja ukax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Ukatxa mä kutixa tunka payani muyuntañaxa wali askiwa, kunjamatixa profesionales ukanakaxa! ¡Chiqpach ukhamarak chiqpach ch"axwapxañäni!
  Uka hadax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Inas tunka payani! Ukampis ¡mä knockout utjañap suyt"askta!
  Ukat wasitatwa magia varap luqxatäna.
  Jank"akiw mä anillo sogas ukan utjäna, ukat arbitrux - mä imill wawaw ch"ankha isimp isthapt"ata.
  Albinax campesino isi apsuwayxäna, ukhamat jan ch"axwañar jark"añapataki.
  Uka qhepatjja, mä bikinimpikiw qheparäna. Jichhajj musculonakapajj wali sumwa uñjasïna. Jupanakax wali relieve ukhamawa, ukat imill wawax pachpa suma uñnaqt"aniwa, ukat mä kusiskañ rubio ukhamawa.
  Jupax, nayax sañ muntwa, jilapartx jan amuyt"kay jach"a encanto ukhamawa.
  Ukat ajanupa ukat uka pachparakiw llamp"u chuymani, niya wawar uñtat imill wawa, ukampis jan axsart"ir ñik"utani.
  Panpachaniw ch"axwirinakax qunqurt"asipxäna. Gong ukax ist"asïna ukat nuwasiñ qalltañatak señalax ist"asïna.
  Albinax nayratpach wali yatxattʼat nuwasiripunïnwa, kimsa maranïkäna ukhatpachaw artes marciales ukan irnaqtʼäna. Ukat uñisirix juk"amp jisk"a alturanïtap uñjäna, ukat juk"ampirus ch"akhanakapan largopanxa, walikiwa, kuns mä ch"uqitxa apsusma.
  Ukampirus ch"uqixa wali ch"amani ukhamaraki ch"amani laq"unakawa. Ukat jayarstʼayatäñapawa.
  Ukat uka tawaqux q"ala kayumpiw ninja laq"urux purakapar apxaruyäna. Ukat jupax mä ch"axwäw katuqasinx sayt"xäna. Ukatxa Albinaruw jankʼak saräna.
  Uka heroico tawaqux q"ala ch"akhapat mä ch"axwawimpiw jupamp jikisïna. Uka laq"u ninjax mä concha quitinosa ukamp ch"uqt"atawa, ukatwa, yatichat imill wawax wali ch"amampiw jawq"jatayna, niyas janiw juparux kuns lurkänti.
  Albinax walja kutiw ninja goosebumps ukarux ataque ukanx patat ch"akhanakampi sayt"ayäna, ukatx mä triple p"iqiparuw puñchunakapamp katxarurakïna. Ukat jichhakamax janiw katjatäñap jaytkiti.
  Nayrïr t"aqax tukuyxänwa, ukatx panpachaniw uñisirinakax esquinanakaruw sarapxäna.
  Uka hadax jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¿Kunas juparux jawq"jañapatak jaytawayta!?
  Ninja Goosebump ukax akham sasaw jaysatayna:
  - ¡Nayaxa juparu uñch"ukiskta!
  Gong ukax ist"asïna, ukat wasitat ch"axwirinakax jak"achasiñ qalltapxäna. Ukat ukat goosebump ninja ukax mä akatjamat wali ch"amampiw jalxatäna ukat Albinax pechoparuw kayunakapamp ch"allt"äna . Uka tawaqux kayunakapat t"ijtäna. Qhepäjjat jaqontasïna, ukat qʼala talonanakapajj thayanwa qhantʼäna.
  Arbitrux knockdown ukar jakthapiñ qalltäna. Ukampis Albinax jankʼakiw sartasïna. Ukat colerasisaw waliptañatak jankʼak saräna. Qʼala, chʼuxña, musculoso kayunakapax mä hélice ukham muyuntäna.
  Ukampis ninja de ganso ukax bloque ukan kayunakapampix jupanakarux apxarutayna. Ukax ataques repelidos ukanakawa. Ukat uka qhepatjja, wali jankʼakiw jiljjattäna. Ukat mayamp kayunakapax imill wawarux purakapar ukat pechoparuw ch"allt"äna. Ch"uxñanaka ukat abrasiones ukanaka jaytaña. Ukat ukatsti mä p"iqi ch"allxtawi nayraru. Ukat Albina Yushka warmin ajanupat jallu purintäna. Ukat uka tawaqu pachpaw liwxatäna.
  Chiqaw sartawayi, ukampis juezax knockdown ukar jakt"añ qalltaskakiwa.
  Jïsa, Albinan sarnaqäwipajj janiw wakiskirïkänti.
  Uka hadax chillqt"asïna, varita mágica ukap ch"allxtasa:
  - ¡Suma luratawa goosebump ninja! ¡Jumax uka amtäwirux katuntawaytawa!
  Ninja ch"axwirix wasitatw jank"ak sartawayxäna. Ukat wasitat Albinarux t"unjawayxäna. Jupax wali ch"amampiw jawq"jäna, ukat imill wawax jaquqasisaw jaltawayxäna, ukat kutt"ayañatakiw ch"axwäna.
  Goosebump Ninja ukax akham sasaw sist"äna:
  - Caballot sarkasa, kayusa, .
  Supercampeón ukax ...
  Uka goblinajj jumaruw tʼijtjjani,
  ¡Ratyu millón ukha!
  Albinax waliptañatakiw jankʼak saräna, ukampis chʼamani bloquenakaruw lanktʼasïna. Ukat uka ataquepax kuttʼayatäxänwa. Ukat uka kayupan wali chʼullqhi puntapajj qʼala suelaparuw imill wawar chʼalljjtäna, ukatwa mä chʼakhajj chʼalljjtäna.
  Uka gong ukax muyuntat tukuyañatakiw ist"asïna.
  Imill wawax liwxatasinx liwxatasinx esquinaparuw kutt"awayxäna. Jïsa, wali suma ukat wali jawqʼjataw uñjasïna.
  Albinax mä sillun qunt"asïna. Ukat wali chʼamampiw samsuwayjjäna. Hmmm , jupax janipuniw ukham uñisirinïkänti. Ukat uñisirix janiw jaqikiti, jan ukasti ninja ch"uqi satawa. Ukax wali jach"awa.
  ¡Akanx gong ukax wasitat ukat machaq muyuntat!
  Albinax wasitatw ch"akhanak katuqañ yant"i. Ukampis uñisirix laq"unakätapatxa, jaqit sipan juk"amp jank"akiw saraski. Ukat akanx wasitat jisk"a kayumpiw p"akjasi, imill wawarux q"ala kayupat katthapisinx jaquntawayi, muñeca ukham jaquntawayi.
  Albinax sartawayiwa, ukampis wasitat mä jach"a ch"axwawiw pechopar chiqak arktawayi. Ukat ch"akhanakax utjarakiwa, imill wawax jaquntatawa.
  Jupax sartasisinx wasitat ajanuparux ch"ankhampiw jawq"jatayna. Ukat ukax wali llakiskañawa.
  Albinax nayra manqhan mä ch"uxña ch"akha ch"akhanak ch"uqt"ataw jikxatasïna Jïsa , uka duelox wali ch"amapunïnwa.
  Tortuga ninja ukax qhanaw domina ukat puntos ukanakan nayrar sartaski. Ukat mayampiw uka tawaqurux mä suma ajanumpiw cargäna.
  Albinax jaquntatäxänwa, ukat gong señalax muyuntat tukuyañ yatiyäna.
  Uka tawaqux chiqpachapuniw esquinaparux jalxatawayi.
  Uka hadax jupar jak"achasisinx akham jiskt"äna:
  ¿Kunatsa atipjasta uk amuyasmati?
  Albinax mä jach"a jach"a tukusaw jaysäna:
  ¡Kunalaykutix mä laq"uwa!
  Uka hadajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham jisktʼäna:
  - ¿Pä kuti jank"aki tukuñ munasmati?
  Imill wawax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Chiqpachansa nayaxa luraraktwa!
  Uka ch"iyar imillax akham sänwa:
  - Jiskt"awiru chiqapa jaysaña. ¡Ukat ukapachax chiqpachansa wali suma jaqïxätawa!
  Albinax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Walikiwa, nayaxa wakicht"atäxtwa!
  Hadax akham sänwa:
  - ¿Kunatsa Diosax walja urunaka!?
  Heroico imillax nayranakap jach"aptayasaw akham arsüna:
  - Nu ukat jiskt"awi? Kun sañs muni uk janiw amuykayätti.
  Uka hadajj mä amtampiw akham säna:
  - Ukatxa janiwa kunsa amuyañaxa wakiskiti. ¡Jumax ukak apsuñamawa ukat kunjamtix lurañjamäki ukhamarjam jaysañamawa ukat amuyañamawa!
  Albinax jachaqt"asïnwa, ukat ukat amuyt"ayat jikxatasisax akham sänwa:
  - ¡Kunalaykutix Diosax walja urunak luraspänwa!
  Uka magia imillax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Walik lurtaxa! Jichha kutix chiqaparuw jaysäna. Ukat jankʼakïtamax pä kutiw jilxattawayi.
  Uka hadax magia varap ch"allxtayäna. Ukat chiqpachansa, Albinan musculonakapax wali muspharkañ chʼamampiw phuqantatänxa.
  Ukat ukhamatwa nuwasïwir sarjjäna. Ukat qʼala kayunakapajj lliphipirakïnwa. Ukat ukat uka ch"axwawix ganso ninja ukan purakaparuw jaquqanïna. Jupasti, yatichat Albina kullakasa, kunjamsa uka jawqʼjäwix jankʼaki ukat chʼamampis jawqʼjatäna ukat kunjamsa chʼallxtayasïna uk wali askit uñjäna.
  Albinax colerasisaw akham säna:
  - Mä granada fascista apsuña, .
  ¡Mä serenata q"ucht"apxam!
  Goosebump Ninja ukax juparux atacañ yant"äna. Ukampis jichhajj Albinan kayunakapajj jukʼamp jankʼak tukuwayjjänwa, jupampiw jikisiñ puedjjäna. Ukat jupanakax chitinous shell ukarux ch"allt"apxäna.
  Uka jawq"jawinakampix gansos ukanakax jan walin uñjasipxatapax qhanaw amuyasïna, ukampis janiw juparux sinti jan walt"aykänti. Ukat imill wawax jawq"jatayna, ukampis uñisirit nayrankxänwa, jichhax niyaw puntos ukanakamp nayrar sartawayxäna. Juk"amp chiqaparux aka muyuntatx jupatakiw jaytatäna.
  Tukuyañatakix Albinax mä jisk"a ch"akhampiw ch"allt"asïna ukat masiparuw t"unjawayxäna.
  Esquinanakaruw jaljasipxäna, ukat ninja-gansos ukanakax arrugadas ukham uñt"atäpxänwa.
  Hadax wasitatw heroe imill wawar t"ijtäna ukat akham sänwa:
  -Jichhaxa wali sumawa sarnaqxtaxa -sasa. Ukampis ¿mayampiw jankʼaki ukat chʼamam pä kuti kuti munasmati?
  Albinax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - Chiqpachansa nayaxa luraraktwa! ¿Kunsa lurañasa?
  Uka magia imillaxa wali ch"amampiwa säna:
  - Mä jiskt"awimpiwa jaysaña.
  Uka heroico tawaqux jan axsarasaw akham säna:
  - ¡Nayaxa wakicht"atätwa!
  Uka hadajj akham sänwa:
  - ¡Kunatsa juyphi pachanxa thayaxa, wawanakana nayranakaparu ch"allt"asi!
  Albina kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - ¡Uka jiskt"awiwa! Ukampis inamayakïkiti ukat walja jaysäwinakaw utjaraki.
  Uka magia imillax akham sasaw jaysäna:
  - Ukat akax k"uchirt"ayañatakikiwa. Aka yant"aña, jaysäwix witty churañawa.
  Uka hero imillax akham sasaw yatiyatayna:
  "Kunalaykutix juyphi pachanx thayäxiwa, ukatw wawanakan nayranakap ch"allxtayi, kunatix janiw chuymanïkiti saphinakat nayra ch"uqt"añataki !"
  Uka hadax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jisa . ukax jakthapitaspawa! Ukat jichhajj wasitatwa jankʼak sarnaqañama ukat chʼamamajj pä kuti jiljjattani.
  Ukat uka magia tawaqux magia varap ch"allxtayäna.
  Ukat Albinax machaq, jan iyawsañjam ch"amampi ch"amampiw jikxatasïna.
  Jupax wali colerataw ringar t"ijtäna. Ukat uka ninja sat gansoruw chʼalljjtayasïna.
  Ukat jupar jawq'jañäni. Kunas jan jawq"jaña, mä trineompi jawq"jata ukhama. Ukat laq"unak nuwasir jaqix wali ch"amampiw liwxatañ qalltäna ukat liwxatarakïna.
  Albinax uñisiriruw jawq"jäna, ukat jupax liwxatasïna ukat ch"amampi, ukampis sartasïna. Ukampirus taqpach muyuntatx imill wawaw dictatäna.
  Ukat jachʼa jachʼa tukusaw esquinaruw kuttʼjjäna.
  Uka hadaxa jachaqt"asisaw jiskt"äna:
  - ¿Juk"ampi doble velocidad ukhamaraki ch"ama munasmati?
  Albinax p"iqip ch"allxtayäna.
  - WALIKI! ¡Jichhax!
  Uka magia imillaxa mayampiwa uka adivinanza jiskt"äna:
  - Kunatsa ukat kunatsa, lobonakax phaxsiruw wararipxi!
  Albinax larusisaw jan axsaras jaysäna:
  - ¡Lobos ukanakax jan phaxs manq"añjamätap laykux wararipxiwa!
  Hadaxa jachaqt"asisaw säna:
  - Chiqpachansa jumaxa mä genio ukhamawa. ¡Nayax walpun amuyta digno jikxatañataki!
  Ukat uka magia tawaqux wasitatwa magia varap muyuntäna.
  Albinax chiqpachapuniw thayar t"ijtäna. Ukhamaw jichhax jan iyawsañjam ch"amampi ch"amampi tukuwayxi.
  Ukat ukhamatwa jupax ganso ninja ukar jank"ak purintäna. Ukat ukhamatwa qʼala muruqʼu talonap chinupar aynachtʼayäna. Ukat laq"unak nuwasir jaqix mä knockout ukar jaquntataw uñjasiwayi.
  Arbitrox tunkakamaw jakthapiwayi ukatx akham sasaw yatiyaraki:
  - ¡Albina ch"axwirix knockout tuqiw atipt"awayi! Walik lurtaxa!
  Jupax amparapampiw imill wawar aytäna.
  Albinax akham q"ucht"awayi:
  - Imill wawaxa janiwa jiwañarusa axsarkiti, .
  Hordapax janiw kuna ...
  Mä warmix uñisirimpiw heroico ukham nuwasini,
  ¡Ukat jiwkasas atipjaniwa!
  Uka hadajj wali jachʼatwa akham säna:
  - Kunjamakitix Albinax mä ch"aman ch"axwiriruw atipt"awayi ukat chiqaparuw jaysawayxi ukat juk"amp askixa, kimsa adivinanzas ukarux ingenioso ukhamawa, juparux wiñay wayn tawaqu ukhamarak regeneración absoluta tisular ukaw churasi.
  Ukat uka magia tawaqux mä mágico varitampiw llätunk figura luratayna. Ukat ukat mä milagrow pasäna, Albinax chiqpach jan jiwir jakañ jikxatäna.
  Ukat heroico imillax akham q"ucht"äna:
  Aka Uraqinxa janiwa kunasa jani uñjkaya sarnaqkiti
  Ukat jan utjki uka wayn tawaqunakax wali jan jiwirjamawa ...
  Kunjamsa waynäpjjayätanjja, .
  ¡Kunja taqe chuyma munasiñajj utjäna!
  Uka qullunakax katuntatäxänwa
  ¡Destino sat thaya thaytʼaniñataki!
  . #11 JAQTHAPI
  Ukhamarus madrina Agripinax mä machaq yatiyäw ist"äna, ukax karateka ukan yatiyawinakap chiqapar uñjañatakiwa.
  Mafia irpirin chuymapax wali sumapunïnwa. Jupax China markat electrónica ukan suministro ukanx walja qullqinak jikxatäna. Ukhamarus, jupax seguro de smartphones, iPhones ukat celulares jan walt"ayat ukanakat apsuñ atipxatayna .
  Ukhamajj mafiajj mä ciberataquet atipjarakïnwa . Ukhamarus, datos ukanakax bases de datos informáticas ukanx taqi jan wali jaqinakat phichhantatawa, ukax mafia ukan amparanakaparuw anatt"araki. Ukat carcelat yanapirinakamar apsuñax jukʼamp facilakiwa.
  Ukhamaw Agripinax satisfacta. Ukampirus, oficiales autoridadanakax suyt"apxänwa akax janiw jupan amparapamp luratapakiti? Ukampis jichhakamax janiw mafia ukar mä frente jist"arañax risqikiti.
  Ukhamarus, wila arpi ukan yatiyawinak uñakipir nuwasir jaqin yatiyawipax wali askiwa.
  Fighter Girl ukax akham sänwa:
  - Janiwa chachaxa ch"iyara mascarampi, isimpi isthapt"ata utjkataynati. Juparux mä jisk"a yuqall wawakiw jawq"jatayna, jupax janiw tunka payan marat jiläkänti.
  Agripinax jacht"asisaw karatekarux jan iyawsayas uñch"ukisïna:
  - Kuna? ¿Jumajj wali amuytʼasirïtati?
  Imill wawax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Nayaxa tunka payani yuqalla imillanakaruwa entrevistawayta. Chiqansa, smartphones ukan nuwasiñ videonakax janiw imatäkiti, ukampis computadora virus ukax janiw jaqin amuyuparux chhaqtaykaspati!
  Uka rubio jefex lart"asisaw arnaqasïna.
  - ¡Ukaxa ukhama jisk"a talentowa! Ukhamasti, ¿uka waynan identidadapax uñtʼayatäpachati?
  Uka tawaquxa p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jupaxa jaya pachanakawa aka t"aqa taypinxa. Jupan sutipax Vitaly Akulov satawa. Janiw patronímico ukax utjkiti, kunatix jupax jan awkiniw jilsuwayi. Ukampis Albina Korshunova amigapax jupamp chikaw jikxatasi. Jupax wali ch"aman nuwasiri ukhamarak karate tuqinx ch"iyar cinturón ukaniwa .
  Agripinax jachaqt"asisaw jiskt"äna:
  - Ukhamaraki jisk"a imilla?
  - Janiwa, jach"awa. Ukampirus, panpachaniw tunka phisqhan maranipxiwa. Ukax juk"amp muspharkañawa - mä jach"a imill wawa ukat mä jisk"a yuqall wawa , ukampis wali jaya ukat ch"aman.
  Mä warmi mafia jefex akham sasaw arsuwayi:
  - Jupanakaxa nayaru puriyatäñapawa.
  Walja ch"axwirinakax pistolanakap ch"iqt"apxäna:
  - ¡Phuqasiniwa, ¡ay jach"a!
  Agripinax mä akatjamat amuyup mayjt"ayäna:
  -Janiwa! Janiw wakiskiti. Jupanakarux jamasat wakicht"añax juk"amp askiwa, ukampis vigilancia profesional, ukat taqi kuns yatxatañamawa. Ukatxa nayaruw yatiyapxita. Intuición ukax yatiyarakistuwa, ukax janiw sapürunjam wayn tawaqunakäkiti.
  Uka karate tawaquxa p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jisa, ukhama. Uka yuqallaxa janiwa sinti suma yatxatkiti, yatiqaña utaru sarxaraki, ukampisa yaqhipa pachaxa yatiñapampiwa muspharasi, ukatxa jaqinakaxa qhispiyasiñawa wakisi sasawa säna.
  Agripinax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Juk'ampinsa. Aka chacha warmirux sum uñakipt"añamawa, ukat juk"ampirus waynaruw uñakipt"añama. Jan amuytʼasisakiw ukham lurapjjäna. ¿Akulov sat apellidopajj utjiti? Akax, nayax sañajawa, wali uñacht"awiwa.
  Uka qhipatxa, mafia jefex machaq kamachinak churañ qalltäna. Pulpo controlañatakix walja pachaw munasïna. Ukat akanx sañajawa, pä tuqinx ch"amax wali jach"awa, mafia ukhamarak qullqi.
  Ukat gobierno oficial ukax mafia ukarux jupanakan amtanakapatakiw apnaqapxi. Yämas oposición ukar ch"axwañanxa. Awisax jan suytʼat jiwatanakaw utjaraki.
  Agripinax niya kimsa tunka paqallquni maranïxiwa. Ukat taqi uraqpachat jach"a disparonakax jamasatw jupan urupan tantachasipxani. Ministronakax ukankapxarakiniwa. Jïsa, jupax Rusia markan manqha pachan reinapawa, ukat ch"amapax janiw chiqaparu tupuñjamäkiti. Chiqans khitinakatix trono ukar ch"axwañ munapki jupanakax phuqt"atawa - phuqt"ata. Jupax wayna ukhamarak warmiwa, ukat wali qhuru jaqiwa. Ukat akanx walja chuyman lunthatanakaw kamachin ukhamarak wayn tawaqu autoridadanakax jupamp jan kusisipkiti.
  Ukampis Agripinax ch"amap amparanakaparuw ch"amampi katxasi. Ukampis jupax uka qʼaxu tawaqurux walpun munäna. Inas jupax mä ataque cibernético ukan jan uñjat proporciones ukan jikxataschi .
  Chiqpachansa, janiw mä qʼaxu wayn tawaqux ukham kuns luraspa sañjamäkänti, ukampis Agripina pachpaw qʼaxu waynäkasax kuntï jilïr jaqinakax jan lurañjamäki uk luratayna. Ukatsti...
  Ukampis mä amtar puriñatakejj wali nayraw purini. Yaqhepasti jan waltʼäwinakan uñjasipjje. Jisk"atpachax kunats jan jupa pachpax mä qawqha Picasso ukan pintatanakap alasispa. Jupax kunapachatix uñacht"awinakax jan estándar ukhamarak mä juk"a loco ukhamäki ukhax walpun munasi. Jïsa, ukat Picassox niya taqi pachan ukhamarak jaqinakan wali suma artistapat uñt"atawa.
  Ukampirus, maynix akham sasaw arsüna, inas mä jisk"a phuchax juk"amp sum dibujchispa.
  Ukhamarus Agripinax janiw jupa pachpa wawar ususiñ munkänti ukat ususiñ munkänti, ukax figurarux jan walt"ayiwa ukat chuym usuyarakiwa. Ukat jupa pachpatakejj mä tayka sustituta ajllïna, gemelonakaruw mayïna.
  Natural ukhamawa, chacha donantex jañchipan ukhamarak amuyunakapan ajllitänwa, kunjamtï ch"amanïki ukhama. Ukat uka tayka sustituta ukax mä dieta especial ukan jach"a campeón olímpico ukhamänwa.
  Ukhamasti Agripinax mä chacha warminïnwa: mä yuqall wawampi mä imill wawampi. Jupanakax wali jisk"akiwa, ukampis nayratpach ninja mentores especiales ukanakamp yatichatäpxiwa ukat jiwayañ ukat nuwasiñ yatichapxi.
  Mafia jefen wawanakapax jaqit sipan juk"amp jaqir tukupxañapawa ukat taykapan irnaqawip sarantapxañapawa. Pusi marakamaw jupanakar jaytapjjañapa. Ukat jupanakax nayratpach jupanakpachaw jaqinakar jiwayapxi, ukat t"aqhisiyañ pachanx ukankapxarakïnwa, ukat jupanakpachas t"aqhisiyasipxarakïnwa.
  Akax mä par monstruonakaw Agripina markan jiltaski. ¡Aka warmejj mä animalawa! Ukat wawanakapax superbestos ukhamäpxani ...
  Mafia ukan madrinapax mä juk"a kusist"añ amtäna. Jichhakamax, wali jan kuna jan walt"awinakaniwa. Mä chivo aptasajj pä suma musculoso wayn tawaqonakaruw turno qʼala qʼala qʼala jawqʼjañ qalltäna. Wali jan kuna llakisiñatakïkiti.
  Ukampisa, jankʼakiw ñikʼutax pʼakjatäna ukat wilax wartatäna. Jïsa, jupax wilaruw wal munasi.
  Ukat ukax juparux turkakiptayi.
  Agripinax jisk"a imill wawanakatakix leche ukamp chika wila umarakïnwa. Janchi tuqit chʼamani, kʼumara qʼaxu wayn tawaqunakat wilax apsutänwa, ukat awisax jiskʼa wawanakat apsutäxänwa. Agripinax wali wayn tawaqur tukuwaytwa sasaw amuyäna.
  Akax jupax ukham zorro , hiperarpía ! Chiqansa, janiw jiwayañax wakiskiti, taqinitwa apsusma. Ukhamarus walja kuti wila umañajj kʼumaräñatakejj jan waliruw puriyi. Ukhamaraki kunaymana enzimas ukanakaw utjaraki.
  Agripinax sofá patxaruw ikiskäna, ukat pä suma uñnaqtʼan waynanakaw qhipäxapar masaj lurañ qalltapxäna. Ukat jukʼamp pä suma uñnaqtʼan wayn tawaqonakaw qʼala kayunakapsa kayunakapsa apthapipjjäna.
  Uka tawaquxa kusisitaw chhuxriñchjasïna. Ukat jichhakamax chiqpachansa wali sum sarnaqaski. Ukat jupax ramanakaparuw jawsäna. Amuyt"añataki, payïr maraw Rusia ukat Ucrania ukanakan ch"axwäwipax utjawayi, ukax mä jach"a jan walt"awiwa ukat walja wila masinakaw utji. Ukat mafia ukax uka tuqitx walja qullqinak jikxati. Ukat chiqansa, janiw khitis sumankañ munkiti. Ukat mafia rusa ukax aka tuqitx negocio luraraki, ukat americano ukax. Kunjamtï sapkixa: amparaxa ampara jariqaraki. Ukat walja yänakaw ch"axwäw pachanx muyuntaski ukat suministrataraki.
  Aka chiqanx clanes criminales ukanakax wali jach"a qullqinak jikxatapxi, ukat común jaqinakax jan walt"awinakan jikxatasipxi.
  Agripinax jachaqt"asisaw chillqt"äna, wali jach"a kisunakap uñacht"ayasa:
  Qullqi jikxataña, qullqi jikxataña
  ¡Llakiñata, qʼañu lurañatsa armasipxam!
  Qullqi jikxataña, qullqi jikxataña
  ¡Jichhax taqpach q"añunakawa!
  ¡Jichhax taqpach q"añunakawa!
  Uka tawaquxa jachaqt"asïna. Jupajj mä jachʼa luräwipat amtasïnwa. Kunapachatï uka apartamento lunthatasïna, ukat guantes aptʼasiñ armasjjäna ukhajja. Walja imprentanakap jaytatap amuyasaxa, Agripinax taqpach gas grifonak apsusaw jist"arawayi, ukatx nina nakhantayawayi. Uka llätunk pisos ukan chikatapajj phichhantatänwa. Kimsa jaqiw jiwata, tunka jilaw wali phichhantat uñjasiwayi.
  Ukhamaw jupax mä bárbaro ukham pistanakap ch"uqt"äna. Ukat jaqinakar jiwayasax kusisiña ukat kusisiñaw jikxatasïna. Jupajj tʼaqhesiñajj wal kusisïna. Yämas wali munat yuqall wawanaka. Yämas kayunakap pʼakjaña. Jan sinttʼasirïkchisa. Chiqansa, ukhamax chʼakhanakax mayakiw jilxattaski, ukampis nudillonakax jaya tiempow usu.
  Ukat jila partejja, nuwasiñaw Agripinar jawstʼäna. ¿Jachʼa chʼamani jaqenakat kamsaraksnasa?
  Jupax jach"a ch"aman jaqinakax jupar munasipxaspawa, ukat jan walinak munapxaraki sasaw amuyäna. Ukat jupax janiw Bibliarux iyawskänti, ukat loqhe jaqinakatakix mä cuento ukham uñjäna, uka cuento tuqitxa qullqis políticas ukanakaw lurasi.
  Chiqpachansa, mä Diosax utjchi ukhaxa, jan walinaksa, tʼunjäwirusa wal munaspa.
  Jaqenakan sarnaqäwipat uñakiptʼañäni. Qhuru ukat wila masi apnaqirinakax mä kamachirjamaxa, juk"amp sum sarnaqapxäna. Amuyt"añataki, Genghis Khan, taqi pachan ukhamarak markanakan juk"amp suma apnaqiri ukhamarak atipt"iri, wali qhuru jaqiwa, ukampirus uka pachparakiw janiw liyiñs qillqañs yatkänti. Tamerlane jupax wali qhuru jaqirakiw, ukat patak waranqa p"iqinak khuchhurat mä torre lurarakïna. Imperio Otomano uksanx juk"amp suma atipt"irix S Elim satänwa, jupax wali wila wartäwimpi ukat qhuru chuymampiw yaqhachasirïna. Ukhamajj Rusia markanjja, jukʼamp qhoru zar satänwa: Iván el Terrible, Pedro el Grande, José Stalin sat chachanakaw jukʼamp qhoru jaqenakäpjjäna. Kunjamtï Batu Khan jupax siskänxa , jupax mä jach"a apnaqiriwa ukat qhuru jaqïñapawa.
  Hitler chachajj jan sinttʼasirïnwa, jupajj apnaqañ qalltanjja, wali sumwa jikjjatasïna.
  Jïsa, ukat Napoleón Bonaparte chachajj janiw jaqenakan modelopäkiti. Ekaterina Vtorayax janiw qhuru jaqit uñt"atäkänti, jan ukasti mä q"añu warminïnwa. Ukat Jachʼa Pedrojj jupa pachpaw arqueronakan pʼeqenakap khuchhuqäna, jaqenakarus tʼaqhesiyarakïnwa.
  Ukat jila partejja, ¿kawkïris jachʼa jaqenakat jan qhoru jaqëkänti? Amuytʼañataki, Magomed chachajj uka markar katuntasajj sojjta patak judionakar jiwayapjjañapatakiw mayïna. Ukat jupar arktirinakax jukʼamp qhuru ukat wila wartäwi chʼaxwäwinakampiw nuwasipxäna. Jesucristosa akham sänwa:
  ¡Janiw sumankañ apankti, jan ukasti mä espada apanta! Ukat yaqhip arsutanakapax jiskt"asirinakan arunakap uñt"ayañax wali askiwa. Sañäni: - Maynix janiw Nayampïkiti, ukax Naya contraw utji. Ukatwa taqenis wilajj mistupjjäna. Inas mä Buda sapaki chiqpach suma chuyman jaqïchïna ukat nuwasiñanakar uñisirirakchïna, ukat janiw sapakïkti sasin siskänti.
  Ukhamasti, Agripinax taqi chuymaw amuyäna, qhuru kankañ uñacht"ayañasa ukat uñisirinakarus jan khuyapt"ayasiñasa, ukat amigonakarus ukhamaraki. Inas Stalin jupax pä tunk Congreso uksan tukuychispa kunatix janiw nayra equipo ukarux pachapar ch"axwañ atipkänti.
  Agripina kullakaxa jachaqt"asïna. Ukat uka waynarux prensa de socorro ukar chʼalltʼäna. Jupax qunqurt"asisaw akham säna:
  - ¡Yuspära, señora!
  Ukat amtasïna ukat secretarioruw akham jisktʼäna:
  - Ukat uka waynaxa, khitirutixa nayrïri sarnaqiriru churawayta, niyaw carcelan jist"antatäxi , jan ukax kunas?
  Secretariojj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  Jisa, jupax niyaw katuntatäxi. ¿Qhawqha maranisa churatäñapa?
  Agripinax akham sasaw jiskt"äna:
  - ¿Qhawqha maranisa?
  Secretariojj akham sasaw jaysäna:
  - Tunka pusini!
  Agripinax akham sasaw jiskht"asïna:
  - Kimsa marawa mä waynaru colonia lurañaxa jupatakixa wakisxani. Jupajj respetatäpan.
  Secretariojj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Jisa, jupax ch"amani waynawa, jupa pachpataki sayt"asiñ yati. Ukat jupax mä tatuaje especial ukaniwa, ukax respeto ukat autoridadanïñapatakiw yanaptʼani.
  Uka tawaqux taqi chuymaw akham säna:
  - Nayax wali suma chuymanïtwa. Mä carrera criminal ukar ukham qalltañ churäna. Ukampis aka waynax irnaqañapawa. Jayp'u tuqiru katuyapxita, suma luratapata kusisiyapxita.
  Secretariojj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Ist"apxam, wali jach"a!
  Agripinax irónicamente q"ucht"awayi:
  Mafia rusa, kuns lurapxtaxa
  ¡Mafia rusa, jumanakax t"unjapxista!
  Mafia rusa, mä patak maraw yatiqañ utar sarapxi,
  ¡Suma sallqa, ch"ama zona!
  Ukat tawaqux juk"amp ch"iyara anatt"awi ukat pufferfish higado ukanakaw mayitayna. Akax ukham japonés venenoso challwawa. Ukat jiphillapax wali yatxattʼat manqʼawa, ukat jukʼamp venenonïkchisa.
  Agripinaxa imillanakaruwa jawsatayna. Ukanakax jach"a delincuencia reina nayranakaparuw puripxäna.
  Mafia p"iqinchiristi akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Thuqt"apxañani, q"uchupxañani!
  Imill wawanakaxa thuqhuñ qalltapxäna, q"ucht"asa:
  Cuentos de hadas aka pachax jan waliw utjaspa
  Chiqansa, ¡magiax pä ajanunïrakiwa!
  Taqi kunas suma waynäkaspas ukhamawa
  Nayax chiqaw munta, jach"añchäwimp jakañax wali uñt"atawa!
  
  Ukampis kawkhantix mä troll ukax mä red sawu,
  ¡Mä jan wali ghoul sat animalaw sipitanak uchaski!
  Jiwasax mä jach"a thakhi saräwiruw sarapxta
  ¡Jupanakax yant"atäñ suyapxistu, janiw anatt"añanak suyapkiti!
  
  Inas uka musgojj wali chʼaphi, .
  ¡Walikiwa, ¡mä trampa lantix uma lirio!
  Wila jachaqt"asis qinayanakatxa,
  ¡Phaxsi lantix cuchillanakax mä corsair uñtataw qhant"i!
  
  Ukampis amigojaxa, mä suma duende, .
  ¡Mä amigon rizonakapax qurimpiw qhant"i!
  Uka hadax akham sänwa - wayna, jan liwxatamti , .
  ¡Ukat llamp"u amparanakap luqtata!
  
  Uka duende amigoparux mä espada yatichäwi churäna, .
  ¡Lunge, rebote, poses variables ukanaka!
  jan walin jakañan troncopax jan jiskʼachañapataki,
  ¡Jumaw layqa warmirux pä rosas churta!
  
  Uka enano herrerojj mä sable forjäna, .
  Jupax situwa, jachaqt"asis jachaqt"asis;
  ¿Jumanakax ch'axwäwin jach'a tukuñap munapxtati,
  ¡Cultura física ukamp wali ch"amampiw amigonakax wakisi!
  
  Pusi tunk jawiranak yatichäwin mayachthapita, .
  Ukat, qhepatjja, damasco acerojj nayaruw istʼjjäna!
  Jumax nayraqat nudos quqat khuchhuqawaytaxa,
  ¡Walikiwa, ukhamax mä jach"a ch"axwiriruw tukupxäta!
  
  Akax nuwasïwiwa, nayax elfonakampïtwa, .
  ¡Trolls, ukat ghouls ukanakax jupanakamp chikaw arnaqasipxi!
  Ukampis nayatakejj ejercitojj mä familiawa,
  ¡Ukat janiw nuwasiñat jithiqtañ munañax utjkiti!
  
  Nayax amtastwa kuynt"awinaka, cuchilla lunge, .
  Uka jan wali ghoul ukax carmesí ch'amakt'ayäna !
  Uka luratanakarux mä ch"aman cuchillo churapxta,
  ¡Mä pacha lurañäni, q"uma ukat machaq!
  Imill wawanakax wali suma q"uchupxäna, wali suma chuymampiw q"uchupxäna. Ukampis Agripinax janiw kusisitäkänti. Jupatakix dramax jukʼak utjkaspa ukhamänwa, ukat wali chʼamampiw akham mayïna:
  - ¡Kayunaka manqhanxa ch"uqi!
  Jank"akiw canasta apt"at waynanakax uñstapxäna. Jupanakajj nina nakhaskir nina nakhantatäpjjänwa.
  Jupanakax yatipxänwa, qhuru Agripinax imill wawanakan q"ala kayunakap qhatiyañ munatapa.
  Ukat jan zapatoni sarir imill wawanakan kayunakap manqhar jaquntañäni, kunatix juk"akiw ch"axwañax utji, ukat talonanakap phayañax juk"amp askiwa.
  Imill wawanakax q"ala kayunakap takt"asisaw arnaqasipxäna, ukampis thuqt"asipkakïnwa.
  Agripinax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Ukax "Isla del Tesoro" peliculanx janiw nayatakix askïkänti, cabina imillax janipuniw talonanakap frit'aykänti. Ukat chiqpachansa wali muspharkañäspawa, ukhamaraki.
  Jisa, phichhantat ñik"utan thujsapax wali munañjamawa. Yämas wayn tawaqunakan, suma uñnaqt"an, k"umara imill wawanakan suma ñik"utapächi ukhaxa. Akax mä adorable ukhamawa.
  Agripinax akham q"ucht"awayi:
  Ninan lajjranakapajj talonanak liqʼi,
  Kunatsa jan llamkt"kay jaqinakax jan walit uñjapxi...
  Cuchillo ukat hacha irnaqirinaka
  ¡Jach"a thakhit románticos ukanaka!
  Ukat mayampiw apasxani ukat larusirakini. Jïsa, wali kusisitaw jakasi. Kunjamatsa yatichirix sarnaqatapat jan wali suerte churäna, uk amtastwa. Agripinax ukatakix amparanakap kayunakap mä encina punkuruw clavayatayna. Ukat uka warmin p"iqipan taqpach ñik"utap phichhantawayi.
  Jïsa, jupajj ukham escuelankir tawaqöjjänwa. ¡Janq"u saxrakïkaspas ukhama! ¡Jachʼa letrampi Supayawa!
  Rusia markan jan wali lurir autoridadanakasa, ukat akapachankir yaqhep markanakas jupar istʼapjjatapajj janiw muspharkañäkiti.
  ukham yänakampi chikt"atäñ muni . Yämas gobiernojj ajjsarayaspa ukhajja. Wawäkasajj tiempojj wali chʼamänwa. Ukat jupax manqha pachatakis yurispa ukhamawa.
  Ukat jiwayañsa wal muni, ukat jukʼamp sawkasiñsa tʼaqhisiyañsa wal muni. Kunjamsa, sañäni, mä colonia juvenil ukan imill katuntat jaqinakar t"aqhisiyatayna , ukhamarak chacha guardianakarus jan articulaciones churapkchi ukhaxa.
  Jïsa, chʼamanïtap uñachtʼayañ wal munäna. Ukat jaqinakar amuktʼayaña.
  Akax mä suma katuntat tawaquwa, jupax sinti independiente ukhamaw jikxatasïna.
  Agripinax q"ala imill wawar uñtat suelanakaparuw ácido clorhídrico ch"allt"äna. Ukat walpun chuym usuyasi.
  Jisa, kunjamatix mafia ukan madrinapaxa, janiw kunas sayt"kaspati. Ukax mä francotiradoran balapati. Jïsa, ukat Agripinar ch"axwaña, ukat mä kutit sipans juk"ampi. Ukampis, ¡llakt"asiñjamawa, ¡taqi kunas!
  Ukampis ¿mafia jefenakat kawkïris jaqirjam sarnaqäna? Jan wali lurañax jan wali lurañawa.
  Agripinax juk"amp walja kunayman kamachinak apsuwayxäna. Ukatxa, yatiyäwinakat mä jiskʼa qhanañchäwi uñakiptʼarakta. Duma Estatal ukax mä ciberataque ukat aruskipt'awayi . Ukat wila masinaka ukat chʼaxwäwinak mayipxäna. Ukat mayampi, uka kamachinakax, kunapachatix mutuñanak churapxi ukhax janiw kawkirus sarañax utjkiti. Ukhamaraki, katuntat jaqinakax juk"at juk"at juk"at juk"at juk"at jilxattaski ukax muspharkañawa. Janis ukhamäkchïnjja, jiljjattañwa qalltäna. Ukat markasan jan waltʼäwinakapajj jukʼamp jan waliruw puriraki.
  Yaqha yatiyäwi: talibanes ukanakax Tayikistán markanx rusa pallapallanakaruw ataque lurapxi. Chiqansa, walja tiempow ukanx provocacionanakax suyt"atäna. Talibán jupanakax amuyapxiwa, Rusia markar atacapxani ukhax amparanakap chint"ata ukhakiw. Ukat akanx, mä ciberataque ukaw utjaraki , ukax yaqha jan ch"amanïtap uñacht"ayiw jilïr irpirinakan.
  Jutïr marax marzo phaxsinx Rusia markan presidencial chhijllawinakaw utjani. Agripinax akham amuyt"äna, ¿kunatsa jupa pachpax chiqpach reyin sillapat jan ch"axwañapa? Mä wayna ukat ch"amani mafia jefex yaqha qhispiyirin lurawip phuqhaspa.
  Ukat jichhax Rusia markanx chiqpachanx qullqi tuqit jan walt"awinakax juk"ampiw jilxattawayi, ukatx Cáucaso uksanx wasitatw ch"axwawayxi, ukatx petroleo ukat gas ukanakan chanipax juk"ampiw jilxattaski. Jïsa, ukat China markax janiw Rusia markamp fronteras ukanakar wasitat uñakipañ contrax utjxiti. Kunjamakitix, jumanakax janiw kuna mistuñas utjkiti, ukampis jumanakax nayratpach walja uraqinïpxtawa, jutapxam, jaljasipxam.
  Ukat jukʼamp wakiskirïki ukajja, sapa phajjsiw jukʼamp jan walin uñjasiski. Infiernon chʼamanakapas sartaskchïnjja.
  Agripinax taqi uraqpachan sarnaqäwip sum yatïna. Mä kasta niya jañchin ukhamarak mítico ch"amaw utji, ukax taqi imperionakaruw t"unjaski . Sarnaqäw uñakipt"añäni - taqi imperionakax, jan kuna excepciones ukanakampi, t"unjatäpxänwa. Ukatxa , jachʼa británico, español, portugués ukat uka nayrax Imperio Romano ukanakaw utjäna . Kunjamsa Alejandro Magno chachan chʼamapa, ukat Persia markan reinopa, ukat Califato árabe sat markajj tʼunjatäna. Imperio Otomano ukax t"unjatarakiwa, ukat janiw ukakikiti, chiqpachansa. Mongoles sat jachʼa imperiojja, Genghis Khan sat chachan pʼeqtʼataw tʼunjatäjjäna.
  Nayraqatax walja chiqanakar jaljatawa.
  Ukat Tamerlane chachan imperiopajj niya jankʼakiw uka comandante jiwatapat jan utj-jjänti. Ukat ukham uñachtʼäwinakax waljaw utjaraki .
  Imperio Ruso ukax janiw ukhamäkänti. Nayraqatxa, Nicolás II ukan apnaqataw tʼunjatäna , ukatwa sistema de control ukax mayjtʼayasïna. Ukatxa, Gorbachev sat chachan pʼiqtʼiripawa.
  Ukat ukax pä jach"a jan walt"awinakawa imperio ruso ukanxa. Ukat jichhax kimsïr t"unjäwix jank"akiw jak"achasiski, ukanx Rusia markax principado de Moscú ukar jisk"achasispawa.
  Ukat Agripina ukham ch"amani, tawaqu ukat qhuru warmikiw uka imperio qhispiyaspa. Ukat mayninakax taqiniw jan chʼamanïpki , chiqpachansa ukat mä uñachtʼäwinsa.
  Reyinak mayjtʼayañ pachaw purini. Jan ukhamäkanixa, wali jayäxaniwa. Agripinax inas atipt"chispa sasaw amuyäna. Ukampirus, jichha pachanx jaqinakatakix juk"akiw uñt"ata. Chiqansa, taqi kasta uñachtʼäwinakasa ukat barato artistanakax janiw jupatakïkiti. Jupax pusir uñt'atawa . jan uñjkaya , jan uñjkaya, ukampis pachpa pachanxa, chiqpach ch"ama. Ukat qullunakaru, kunkanakarus muytayarakispawa .
  Ukhamarus, atipt"asirinakan jakhüwipax jisk"akiwa ukatx jank"akiw juk"aptaski.
  Juk"amp wakiskir jaqix, khititix nayratpach tronon qunt"atäxi, chuymankipstatäxiwa, jan ch"amanïxiwa ukat jaqinakan atinisiñapa, munasiñapsa janiw utjxiti. Mayninakax juk"amp jan ch"amanïpxiwa ukat juk"amp jan waliruw puripxi.
  Yaqhipanakax carcelan jist"antataw jikxatasipxi, yaqhipanakax yaqha markan markachirinak katuqapxi, ukat yaqhipanakax niyaw wali chuymanïxapxi, janiw walja qullqi mayiñjamäkiti.
  Ukat machaq, wayna warawaranakax janiw uñjatäkiti. Mä marax janïraw presidencial chhijllawinakar puriñapakiti, ukatx sociedad ukat medios de comunicación ukanakanx kunjamakitix janiw arsutäkiti. Apatía ukax apnaqiwa, waliptaniw sasin jan iyawsaña, ukat mä kasta ikiñan jikxatasiña. Uka pachparakiw , markasanx mayjt"awinak imantat umañ munañaw utjaraki. Ukat libre jakasiñ munañasa.
  Ukat ¿khitis Agripinaxa ? ¡Jupaw jilïr bandidoxa! Ukat niyakejjay bandidonakan bandidopächejja, libre jakasiñ munañajj jan qarjataw utjaraki.
  Kunjamtï sapkixa, mä dictador ukat mä kutkatasir jaqin jamuqapa. Ukat ukatsti, ukat pachpa pachanx, panpachaniw.
  Kunjamakitix, juk"ampirus Stenka Razin, jupax pachpa pachanx kutkatasirïnwa, ukat pachpa pachanx, atipt"añax utjaspa ukhax wila masinakaruw tukuspa. Jan ukax Stenka Razin jupax mä jach"a atipt"iriruw tukuspa.
  Aka chiqanxa, chiqpachansa, kuna amtawis utjaspawa.
  Agripinax Stenka Razin ukarux walpun munäna. Ukat Don sat barcon mä monumento lurañapatakiw mayïna.
  Ukat jupa pachpataki monumentonak saytʼayañas wakisirakispawa. Taqi kunat sipansa, jupax wali amuyt"ir warmiwa, ukat yaqhip tuqinakanx terminador ukax janiw uñjatäkiti ukat jan ist"atarakiwa.
  Generalanakas nayraqatapan khathattʼasipxi.
  Inas wali sum ministrur jan ukax alcalderux amparanakapamp nayrapat katthapisinx chhuxriñchjaspa, ukhamat mä drenaje ukhamäñapataki. Ukat jupax qhuruchasiñakiw ukat perdón mayini.
  Ukampis ukhamäkchisa, chʼamapajj janiw taqe kunäkisa ukat jan uñjkayakïkiti. Moscú markanx mä monstruoso janq"u warmi saxra tuqit yatiyawinakakiw utji. Ukat fotonakapajj taqe cheqan warktʼatäñap munäna, ukat jaqenakajj qonqortʼasipjjäna. Ukat suelapan imprentanakap jampʼattʼasïna.
  Wayna warmi jefex akham q"ucht"äna:
  - ¡Taqiniru khathatiyañataki!
  ¡Taqinir khathatiyañataki!
  ¡Respetatäñataki!
  Amuyt"añataki, aka chiqanx waranq waranq wawanakaw Moscú markanx jamuqanakapamp sarnaqapxi, ukat wali yatiñan warmi-supayat q"uchunak q"uchupxi.
  Jan ukajj inas juma pachpa religionam uttʼayaraksta? Amuyt"añataki, ¿Agripinax Uraqpachan Luriripan janchipan uñacht"ayatäkaspas ukhama? Ukax wali thayapunïspawa. Ukat cienciajj jan jiwiriruw tukuyañapäna.
  Ukat jichhax aka Uraqin chʼamanïtap amuytʼañäni. Phaxsiruw jaltxaña, ukanx jamuqapax pintat pintatawa. Akax , colorani, ukat wali qhana, locos ukanakar teja phust"añ yati.
  Ukat ukatsti Marte sat planetaruw sarapjjaraki. Ukat sistema solar ukan taqpach planetanakaparuw jan mayjt"ayasa. Ukat ukatsti warawaranakar t"ijt"aña. Mä imperio espacial luraña, ukat warawaran barconakapax wali jach"apuniwa, mä taqpach Júpiter ukar uñtasitawa, ukax wali thayapunïnwa, ukat infierno ukhamänwa.
  Ukat cómic ch"axwawinakas utjarakiwa. Kunapachatï mä billón warawaran barconakajj mä ladopan uñstki, ukat mayni ladopansti mä billón warawaranakajj uñstki ukhajja. Ukat sapa mayni insignia nuwasiñ barconakajj walja millón millón cañonanak aptʼasipjje, uka cañonanakajj mä salvompiw mä sistema de estrellas taqpach chhaqtayaspa.
  Ukatxa jupax Agripina ch"amani, musculoso janchipa ch"allxtayäna ukat wali kusisitaw q"ucht"äna:
  Reina de rock and roll
  Reina de rock and roll - janiw samkaskti Reina de la pantalla Reina de la pantalla - janiw
  q'ala, muyu talonanakanïñ munkti.
  Coro :
  
  Janiw dissemble lurañ munkti apnaqañ munta, Ukampis janiw mä maquinampi oxidatäkti ,
  Ukampis mä taqpach chʼamampiw !
  Agripinax ukhamarakiw kusisita ukat ch"amampiw estilo perky ukar uñtasit luraraki: Chica samkanakan qinayanakanx janiw juk"amp t"ijtxäti Suma uñnaqt"an reinax janiw
  jichhax
  ajllitäxäti nayax mä reina ukhamakiw tukuskä Nayax mä reina ukhamakiw tukuskä - nayax amuyta akaAtamanche jiwasan pachasanxa
  Ukat mayamp mayni imillanakax q"ala kayunakapamp t"ijt"añ qalltapxäna ukat tap thuqt"añ qalltapxäna, q"uchupxäna
  Janiw dissemble
  , apnaqañ munta, Ukampis janiw autompix oxidatäkti ,
  jan ukasti taqpach chʼamampiw oxidatäkti !
  Ukham q"uchuñ tukuyatatxa, ukat chiqpachansa, ukham uñjkañ ukat jan uñt"at ch"amaw juman uñacht"ayasi.
  Agripinax q"ala kayunakapan puñal apthapisinx wali ch"amampiw jaquntäna. Uka waynarux kayuparuw chʼalltʼäna, ukat wali chʼamampiw jawqʼjäna, ukat chiqpachapuniw encina sat quqa pirqar clavayäna.
  Uka waynaxa wali llakitaw arnaqasïna.
  Agripinax larusisaw q"ucht"äna:
  Jiwasax janiw mayj jakañ munktanti
  ¡Janiw mayj jakañ munktanti!
  ¡Jiwasax uka qullu pataruw sarnaqasktanxa! ¡Jiwasax uka qullu pataruw sarnaqasktanxa!
  !
  Uka qhipatxa, jilïr irpirix usuchjat waynaruw jaltawayxäna ukat p"iqip ajanupar ch"allt"äna.
  Uka waynax jan amuytʼasisaw amuktʼäna.
  Agripinax coleratapuniw qhuru arsüna:
  - ¡Cocodrilo manq"aruw jaquntapxañani!
  Uka waynax pirqat ch"iyjataw zoológico ukar ayxatäna, ukanx manq"añ munir uywanakaw jakasipxäna. Ukatxa cocodrilonaka, ukhamaraki yaqha kasta jakirinaka.
  Uka madrinax akham sasaw q"ucht"äna:
  - Suma lurata, suma lurata
  ¡Chʼamanïtap uñachtʼayäna!
  ¡Jupampi amigonïñax mä cocodrilompi anattʼañamp sasiwa!
  Warmi mafia jefex wali ch"axwañ chuymanïnwa.
  ¡Jupajj cheqapuniw nuwasiñ munäna!
  uka basura apsusaw thuqtʼäna . Jupajj tʼijtʼasaw kimsa yuqall wawanakaru ukat mä imill wawaru mä kutikiw jaqontäna.
  Mä kutikiw chʼalltʼasipjjerïna, kunjamtï mä yatiñan amparapamp jaqontatäki uka pelot apsut skittles ukhama.
  Agripinax akham sänwa:
  Janiw khuyapayasiñasa, khuyapayasiñasa, uñisirit khuyapayasiñasa
  Nayax taqpach yuqall wawanakaru, imill wawanakarux guisantes ukan khuchhuqawayta
  lakaparuw implantenak katjjaruyäna , ukhamatwa kunas pasäna ukhajj venenonak mistuñapatak yanaptʼäna.
  Ukat kawkïr jaqirus jamp"att"asisaw jiwayapxi.
  Agripinax Rusia markan p"iqinchiripat chhijllataspa ukhax constitución mayjt"ayasax coronatäxaniwa, mä monarquía ukaw utt"ayatäni sasaw amuyäna.
  Ukat jukʼamp thaya ukat jukʼamp sumarakïniwa. Ukat coronapajj oraqpachan jukʼamp jachʼa ukat jila alanirakïniwa.
  Ukat uka patxanxa kunayman kasta diamantenaka ukat joyanakaw utjani. Taqi kunat sipansa taqpacha qutuchatanaka. Jupax británico reyin coronap lunthatani. Ukat yaqhanakas utjarakiwa
  monarquías ukanakas ukhamaraki. Aka España markanxa, sañäni, mä reyiw utji. Ukhamarus Europa uksanx tunka mayan monarquías ukanakaw utji, ukatx África uksanx kimsakiw utji. Ukat ukax mä kuns sarakiwa.
  Jupax wawanakaniwa, ukhamax khitis trono mayjt"ayañatakix utji. Ukat jupax, kunas utjchi ukhaxa, akapach taqpach mayjt"ayaspawa. Kunjamakitix mafia ukax ch"amawa!
  Agripinax uka apt"asisaw jan pä kuti amuyt"asax q"ala kayunakapamp metalat lurat bolat katjäna. Chiqpachansa, mä uywat waynan nayrap apsuñ munäna.
  Jupax nayratpach liwxatasïna, ukampis amuyup mayjt"ayarakïnwa. Chiqansa, uka munat wayn tawaqunakat maynir jan wali uñnaqtʼanïñax kunjamatsa. Jan nayranixa, ajanunakapax q"añuwa, ukat inas apsuñasa ukat jiwayañas juk"amp askïchispa.
  Agripinax uka apt"asisaw q"ucht"äna:
  Jan wali qullu pataruw qalanak patxaru jalnaqt"i,
  Juparux napalm jaquntapxam...
  Jumanakajj janiw jupanakar khuyaptʼayapktati
  jan wali jaqinakar chhaqtayaña
  ¡Kunjamsa chinchillanak t"unjañaxa!
  ¡Q"uchunakjamaw jawq"jañama!
  Ukat mafia ukan madrinapax q"al amuyt"asinx mä chivo apthapisinx mä silbatompiw thaya taypin ch"allxtayäna. Nayraqatax wayna uywataruw jawq"jatayna , ukatx q"axu tawaquruw jawq"jatayna, ukat arnaqasïna:
  - Jaqinakaru jawq"jä, jaqinakaru nuwjarakï, .
  ¡Ukat cubonak jawqʼjapjjam!
  ¡Jan wali lunthatanakätanwa!
  ¡Bang Bang ukax mä jach"a uñacht"äwiwa! ¡Ukat jumax jiwatäxtawa!
  Jiwata! Jiwata!
  . #12 JAQTHAPI
  Uka waynampi imill wawampixa laboratorio ukanxa wali ch"amampiwa irnaqapxäna. Jichha kutix tiempo jikxatañatakiw chʼamachasipxäna. Ukat Vitalik jupax mä posición ukan jikxatasïna kawkhantix chiqpachan: golpear o miss.
  Chiqansa, nayrat sipansa jukʼamp jan walipunïkaspas ukhamawa. Policía ukat FSB, chiqans, uka super-poderoso ataque cibernético ukampix walpun mulljasipxi, ukat jichhakamax janiw mä kasta bully waynar thaqhapkiti, jupax taqpach jaqinakaruw ch"iqiyatayna ukat mä destacamento de policía ukar ch"iqiyatayna.
  Ukampis ukhamakipans, yatxatäwix jan pächasisaw sarantaskakini. Ukat inas uka jaqenakajj jan ina chʼusat tʼijtjjatap amuyapjjchispa. Ukat ukxarusti ch"uqi patxaruw qunt"asipxani. Chiqpachansa, nayratpach ukham amuytʼasipkchi ukhaxa, tiempow pasani.
  Machaq videocámaras ukat kunayman electrónicas ukanakax China markat apanitänwa, ukat jank"akiw Moscú ukat yaqha markanakan uskt"ata. Dólar ukat yuan ukax aljasiñanx jilxattawayiwa.
  Ukat jila partejja, mayjtʼäwinakaw sociedad taypin utji. Waljaniw autoridadanakar jan confiyapkiti, kunanakas mayjäñapsa munapjjaraki.
  Ukhamarus, niyaw mayo phaxs tukuyxi, ukatx yatiqañ utan yatichäwinakax niyaw tukusxi. Nayax examenanak lurañ qalltañajawa. Ukampis akax mä jan walt"awiwa: Vitalik ukat Albina jupanakax laboratorio ukan ch"am tukupxi ukat jamasatw uraqpachar ch"amanchañatak wakicht"asipxi. Chiqansa, ukax taqi kunat sipansa jukʼamp wakiskiriwa.
  Albinax akham sänwa:
  -Jan examenanakaru uñstkañänixa, inas ina ch"usat suyt"awinak utjayaspa.
  Genio waynax, juk"amp ch"amäki uka esquemas ukanakan sallqjasiskakïnwa, logicamente akham jaysäna:
  - Jichha pacha yatiqañ utataki examenanaka jaytañaxa janiwa kuna jan walisa.
  ¡Yämas nayat sipansa jukʼamp jaqetaki!
  Uka hero imillax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Akaxa, chiqpachansa, chiqawa. Ukampis kunjamatsa, kunjamsa jan waltʼäwinakat jarkʼaqsna uka toqet mä qhawqha suma amuyunakaw utjitu.
  Vitalik jupax wali qhuru chuymampiw jaysatayna:
  - Mä transmisor lurañaw wakisi, ukax jaqin p"iqiparux ondas hipercortas ukanakan ordenanak churaspa . Ukat janiw jaqikikiti, chiqpachansa. Aka, nayax nayratpach kuns lurawayta. Jisk"a jisk"a jach"a ch"amampi. Pusinakar yant"añäni.
  Albina kullakajj akham sänwa:
  - Jan ukaxa inasa jaqinak taypina?
  Vitalik jupax akham sänwa:
  - Inas jaqinak taypinkchi. Ukampis ¡taqe kunat sipansa, ¡mä anumpi mä pusimpiw nayraqat espacior khitatäpjjäna! Yaqha pä hora suyt"apxam, nayax setup tukuyä ukat anqar mistuñäni. Ukat hiper-corta ola, cañón telepático ukax irnaqaskiti janicha uk uñjañäni . ¡Naya pachpaw kamachinak churarakï, amuyunakajan ch"amapampi!
  Uka heroe imillax chhuxriñchjasïna.
  - ¿Amuyu ch"amampixa? Ukajj wali sumapunïniwa. ¿Jumax kuna amuyunakas utjiti?
  Uka genio waynax akham q"ucht"äna:
  Amuyunakajajj caballonakajawa
  Mä thaya thaytʼirjamaw nuwasiñar apapxitu ...
  Jumax mä ritmompiw jank"ak jaltxtaxa
  Ukat jan freno uñt'apxamti,
  ¡Diosax nayamp chika!
  Albinax wali jach"at arsüna.
  "¡Ukampis jumanakax janiw Diosar iyawsapktati!"
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Janiw nayax Bibliarux iyawskti!
  Uka hero imillax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Nayaxa janirakiw Bibliax gustkituti. Jupax amuyunakaruw ch"amañchi. Yamas aka Oraqesa ukat taqe kunatï ukan utjki ukanakas phichhantatäniwa sasin yatichäwijj janiw suma chuymanïñatak chʼamañchkiti. Yämas jichhax, kunapachatix chiqpachan mä híbrido kimsïr jach"a ch"axwäwix utjki ukhaxa. ¡ Ukat akanxa, chiqpachansa aka Bibliax jan waltʼäwinakwa arnaqaspa !
  Zapatonak jan gustki uka waynax qʼala kayuparuw colerat chʼalltʼäna, ukhamat azulejonakax chʼallxtayasïna:
  - Ukhamarus , ¡Akapachan ch"amap katuntañajawa ukat jaqinakar qhispiyañajawa! ¡Janiw inamayakïñamatakikiti, jan ukasti aka Uraqin jakañ layku!
  Albina kullakajj jachaqtʼasïnwa.
  - ¡Dictador-qhispiyiri!?
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Juk"ampi munasiri, jilïri jila. Jaqinakar suma jakasipxañapatak yanapt"añasawa, ukat sumankañamp munasiñampi jakañasawa. Ukhamat jan ch"amap ina ch"usar apt"apxañapataki, jakañ yänakap maynit maynikam ch"axwañataki ukhamarak jiwayañataki .
  Imill wawax jachaqt"asisaw kisunakap qhant"ayas akham säna:
  - Jaqinakaru qhispiyañataki
  Cristox cruzar makhatatayna...
  Manqha manqhat irpsuñasataki
  ¡Tatitusti alaxpachat saraqaniwa!
  Vitalik chachajj wali chʼamampiw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Jisa, chiqpachansa, wali jach"awa, mä sapa ch"ama planeta patxaru suyt"awimpi estrella jach"anchayañataki.
  Uka waynaxa, q"ala amparanakapampi, wawar uñtata, ukampisa wali ch"amani kayunakapampi, phisqa copeck qullqimpi k"uchuntatayna, ukatxa amuyt"askakitaynawa:
  - Ukampisa jaqina askipatakixa, tronoruwa makhatañapa, janiwa cruzan warkt"asiñapäkiti. Ukhamarus janiw Jesusar amuykti, jupax aka Uraqinsa, Alaxpachansa taqi ch"amanïchi ukhaxa, ¿kunatsa aka Uraqin walja jan walt"äwinaka, jan walinakax utji?
  Diosatï tʼaqhesiñanaka ukat jan walinak utjañap jaytchejja, ¡uka qhepatjja, ¡kunjam Diosäspasa! Kawkïr apnaqiris wali wakiskirïki ukajja, jaqenakan ukat apnaqat jaqenakan sum jakasiñapatakiw obligatäspa. Jan ukhamäkanixa, ¡jan utapat jaqunukutäñapawa ukat warkkatatäñapawa! Mä arunxa, janis telefono aptʼaskstaxa, ukhamax kunayman tuqitwa mayjtʼayañama, mä responsable jaqiru, jupax janiw jaqinakan jan waltʼäwinakap askichañat jithiqtkiti.
  Albinax wali ch"amampiw p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Ukampixa nayaxa iyawstwa! Diosajj alajjpacharuw orden apaniñapa. ¡Jan ukax jukʼamp askïki ukaruw chʼamam churañama!
  Uka qhipatxa, heroe imillax Internet uksan qhipa yatiyäwinak uñakipäna.
  Talibanes ukanakan Tayikistán markar mantañax wali suyt"atänwa, ukax qalltawayiwa. Chiqansa, kuna pachatix gobiernox jan ch"amanïxän ukat Rusia markax liwxataskäna uka pacharuw katuntapxi.
  Jach"a ch"amanchirinakax Tayikistán markarux mä ch"axwawiw utjawayi. Talibán ukanakax waljanipxiwa ukat jupanakax walja wayn tawaqunakanïpxiwa. Ukat tayikis ejercitox niyas janiw kuna ch"axwañas utjkänti, t"ijtxapxänwa, jan ukax katuyasipxarakïnwa, jan ukax talibanes uksankirinakaruw sarapxäna.
  Mujahideen, uka pachparakiw patak waranq jaqinakaw utjäna. Ukat chiqpachapuniw cargonakap tʼunjapxäna, aviación rusa ukanakax jupanakar nuwantañ munapkchïnsa.
  Rusianak taypinx niyaw nayrïr chhaqtäwinakax utji, ukat katuntat jaqinakas utjarakiwa. Ukhampachasa , jilïr irpirinakax janiw oficialmentex ukx chiqanchapkiti. Akax jichhakamax jach"a yatiyäwiwa.
  Jïsa, ukat Moscú markanx otoño phaxsinx alcalde chhijllawinakax utjañapawa. Ukat moscovitas jaqinakan amuyupax mayjt"ayañataki. Nayra gobierno uñjasajj qaritätwa. Ukhamarus jakäwix janiw sumäxiti. Ukat qawqha pachas mä pachpa alcaldex qunt"asipxani.
  Jïsa, ukat medidas de cuarentena ukanakampixa, nayrir alcalde de personas, específicamente, ukax katuqawayiwa.
  Ukajj taqe kunas cheqäskapuniwa. Ukampis jilïr irpirinakax janiw sinti candidatos ukanakarux chhijllawinakan chikancht"asipxañapatak jaysapkiti. Comunistanakan representantepakiw juk"amp jan ukax juk"amp uñt"at jaqiwa, ukat mä kasta recurso ukaniwa.
  Inas aka kutix 1991 maratpach nayrïr kuti, oposición ukan mä alcalde Moscú markan uñstaspa.
  Ukhamarakiw Cáucaso markanx juk"amp ch"axwawinaka, ch"axwawinaka ukat unxtasiwinakax utji. Separatistas ukanakax juk"amp ch"amanchasipxi. Ukat ukax chiqpachansa, wali jach"apuniwa, ukax qhanawa.
  Uka imperiojj mayjtʼañwa qalltäna. Albinax amuyataynawa, mä wayna genio ukham jaqit sipan juk"amp ch"amanïtapax akapachanx mä jach"a bendición ukhamäspawa, mä akapachanx taqpach jan walt"awinakaw utji. Ukat uka pä patak markanakax uraqpachanx niyaw qhanpach jilxattawayxi. Juk"amp chiqaparux akapachan tunka markanakas niyaw sinti waljax utjxi.
  Uraqpachan pä imperionakas wakisispa, ukhamäspa ukhaxa, aka planetax mä guerra nuclear ukan phichhantaspawa.
  Ukat Irán markax armas nucleares ukanakamp jikxataspa ukhax cabezas de armas ukanakax Moscú markaruw juk"amp jank"ak jaltxani, Washington markar sarañat sipansa.
  Akapachax jan walt"awinakan jikxatasi, ukat jan walt"awinakaw utji, ukat juk"amp ch"axwawinakaw utji. Ukat taqi kunas machaq, colerat chʼamampiw sartañ axsarayi.
  Jïsa, ukat ukhamax niyaw nina nakhantaski ukat juk"amp ch"amanchaski.
  Vitalik jupax mä wayn tawaquwa, jupax mä nivel de capacidad de inventario ukaniwa, Tesla jupax juparux jaytxaraki. Ukatjja, Tesla chachajj walja tiempos jakkchïnjja, jikjjatatanakapat cheqpach kuttʼanitapajj jukʼakïnwa. Ukat janiw chiqpachansa kuna jan waltʼäwinaksa askichkänti. Pallapallanakan esferapans Teslax janiw sinti uñacht"ayaskänti. Ukhamajj ¿kunatsa Teslajj jachʼar aptatäpacha, jukʼampejj jichhajj jachʼañchatäpacha, ukat jan jakäwipanjja?
  Aka Uraqin mayacht"at ch"amapax jaqinakan qhispiyasiñapawa. Mä jukʼa tiempotjja, mä jiskʼa amuyun apnaqeri, jan ukajj religionat wal munasiri, armas nucleares apnaqani. Ukat ukapachaw jaqinakax jiwapxani.
  Albin jupax mä jach"a jach"a tukusaw q"ucht"äna:
  Aka Oraqejj qhep qhepa qhantatap uñjani
  ¡Thaya chʼamakajj wiñayatakiw intin qhanap jarkʼaqani!
  ¡Mä ch"aman ch"axwawi, ukat janiw jakañax utjkiti!
  Akax machaq yatiyawinak Tayikistán markat uñt"ayatawa, ukampirus janiw oficial ukhamäkiti, chiqpachans talibanes ukanakax base rusa ukar muyuntapxi, ukatx wali ch"axwawinakaw utji. Rusia markan ejercitopan mä generalapas jiwayatäkaspas ukhamawa. Ukampis akax wasitatw markax mä qhispiyiriw munasispa sasaw arsu. ¡Ukat nayra ch"amax jan apnaqañjamaw tukuwayxi! Ukat mä wayna genio, mä heroe de cómics ukham yatiñani ukat taqi ch"amani , taqpach Uraqiruw qhispiyani.
  Ukat taqi markanaka, markanaka, markanaka, formaciones ukat sindicatos ukanakax munasiñamp amparapan mayachasipxani, ¡uraqpachan sumankañaw purini!
  Ukhamarus, janiw Stalin ukar uñtaskiti, janiw khitis ch"axwañas ni carcelar jist"antañas utjkaniti, taqiniw machaq irpirirux jan jiskt"asis ukat kusisita ist"apxani!
  Ukatx aka Uraqinx mä suma ordenaw utjani, sumankaña, suma jakaña, jan wali luraña, terrorismo, ch"axwawinaka, jan walt"awinakax chhaqtawayxaniwa, carcelanakax jan wakiskirïxaniwa. Ukat ukxarusti, Vitaly wayna genio jupan irnaqatapampixa, qullirinakax taqi usunakaruw atipjapxani, ukat agrónomos ukanakax manq"at awtjataruw atipjapxani. Ukat jaqinakax yaqha warawaranakaru ukat galaxianakar atipjañatakix avionat sarapxani.
  Uka amuyunakax Albinan p"iqiparuw muyunti. Ukat jupax Vitalik juparux uka arma lurañ yanapt"awayi, ukax jaqinakarux kusisiña ukat suma jakañ apaniñapänwa, ukat juk"amp askixa, sumankañ ukhamarak estabilidad dinámica desarrollo ukat juk"amp askinak utjañapataki.
  Vitalik jupax mä amtampiw akham säna:
  - Taqi kunasa nayratpach luratäxiwa. Dispositivo ukax mä ordinario smartphone ukanw tupu, ukampis, gravitons ukar yuspajarasinx wali ch"amaniwa. Jichhax anqar mistusaw pruebas prácticas ukanakamp lurañäni. Pusi anunakampi qalltañäni. ¡Ukatï sumäspa ukhajja, ¡jaqenakar qhespiyañataki ukat walja patak maranakan kusisit jakasiñatak llavejj jistʼaratäniwa sañwa muni!
  Albinax wali kusisitaw q"ucht"äna:
  Jaqenakajj kusisitäpjjaniwa
  ¡Kusisiñaw walja maranakataki!
  Uka waynax Viti, .
  ¡Ch"amapax wali jach"awa!
  Akulov chachajj laboratoriopanwa uñakiptʼäna. Jupax wali ch"aman uñnaqt"aniwa, genio waynax stocked up . Serio, jupax irnaqäna. Jichhax Hipno Beam ukat Hiper Short Range ukanak uñakipañaw wakisi . Ukanx frecuencia hertz ukax ukhamawa, janiw yatiyañjamäkiti.
  Vitaly kullakajj akham sasaw qʼochüna:
  - Fotonanakax mä thaya thayt"anx colerasipxi, .
  Regimienton uñisirinakax nayrar sartapxäna ...
  Ukampis jiwasajj cheqpachansa Newton, .
  ¡Janiw qhipäxar kuttʼksnati!
  Uka qhipatsti, waynax laboratoriot mistuwayxäna, ukat terminador imillax jupar arktäna. Akax ukham nuwasir chacha warmi wayn tawaqunakawa.
  Jupanakax manq"añ munir pusinakjamaw sarnaqapxäna. Escape ukan q"añunakapax wawanakan ajanuparux phust"äna. Chiqansa, mä epico ch"axwäwitak chuyma.
  Vitalik wali suma jaqïnwa. Jukʼamp sum qhanañchtʼañatakejja, qʼala kayuni ukat shorts uchat uñnaqtʼanïnwa, ukampis ukham jukʼamp yatiñanïnwa.
  Ukatjja, uka waynajj amplificadores musculares ukat aceleradoranak jupa pachparuw especialmente conectäna. Ukat jichhax jupax, teóricamente, pä tunk kutiw mä yatichat jaqit sipanx juk"amp jank"ak jaltxaspa. Ukat aka tuqinxa, zapatillas ukanakax garantizatawa ch"iyjañataki. Ukat Albinax q"ala kayukiw uka empresatak mistuwayxäna. Ukhamarus , mayo phaxsit tukuyarux wali junt"upunïnwa. Ukat akanx pä wayn tawaqun yatiñanakapar ch"allt"añax wali wakiskiriwa, ukhamat juk"amp ch"aman lurañataki.
  Anqäx tuqinx Vitaly ukan lurat dispositivox mä smartphone ukar uñtasitaynawa, ukat wayn tawaqunakax janiw suyt"awinak sartayapxañapäkänti.
  Uka waynax wasitatwa Albina jupan jak"apan utjatapat jan walt"ayat jikxatasïna. Jupax ukham jisk"a jaqir uñisi. Ukatjja, Napoleonajj jiskʼa jaqëtap yatipkchisa, cheqansa, 167 altonïnwa, uka tiemponjja, uka tiemponjja, promediot sipansa jukʼamp jachʼänwa.
  Ukhamajj Vitalik, janiw Napoleonasa. Ukat mä waynar uñtasitawa, jupax janiw wayn tawaqur uñtasitäkiti, q"ala talonanakap asfalto patxan uñacht"ayasa. Uka pachparakiw , aka wawax akapach atipt"añ tuqitx wal amuyt"äna. Ukat jupax, inas, Genghis Khan jupat sipan juk"amp ch"amanïchi.
  Uka waynax jan axsarasaw sarnaqäna, universo emperadoran príncipe coronapäkaspas ukhama.
  Akax nayrïr amtäwiwa - akax mä ordinario wila pusiwa. Jupax mantañawjan qunt"asi.
  Vitalik juparux mä orden churaraki. Pusixa jaltasinxa t"ijt"arakiwa waynanakaru.
  Albinax uka uywax qhipa kayunakapan sayt"atätap uñji, mä anunakar uñtata, ukat jalt"añ qallti. Jupax Vitalik juparuw jiskt"i:
  - Walikiwa, ¿kunjamasa irnaqaski?
  Uka waynax distrayatäxänwa, juparux akham sasaw jaysäna:
  - ¡Uñnaqasa!
  Ukat pusix jank"akiw p"akjasïna ukat t"ijtxañatakiw t"ijtäna. Vitalik chachajj nayraqatapar tensión luräna.
  Uka uywax sayt"asïna, ukat jank"akiw jupanak tuqir t"ijtäna.
  Uka waynaxa akham sänwa:
  - ¡Juparux llamp"u chuymampiw ch"allt"añama!
  Albinax akham jiskt"äna:
  - ¿Kunatakis?
  Vitalik jupax logicamente akham sasaw arsuwayi:
  - Kawkïris juk"amp ch"amani, amuyunakax kamachinakax, jan ukax usuchjasiñas uk uñakipt"añäni?
  Imill wawaxa wali jach"a amparapampiwa pusiru ch"allt"äna. Uka aptʼasisaw ajjsarañat arnaqasïna. Ukampis uka qhepatjja, filaruw jaqontäna. Ukat Albina jakʼaruw jaltawayjjäna ukat chʼeqa kayupan qʼala kayup chʼalljjtayasïna.
  Imill wawaxa jachaqt"asisaw chillqt"asïna:
  - Akaxa ukhama jan waliwa
  ¡Pusixa pusini jaqichasïna!
  Kotovich sat pusinitakixa , .
  ¡Pyotr Petrovich jupatakix wali askiwa!
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Ukat jichhaxa ataque lurañataki kamachi!
  Pusixa sallqa colerata nayraru t"ijtäna. Ukatsti mä chika marani warmimpiw jikisïna, ukat wali colerat ch'akhanakap p'iysuwayxäna. Jupax axsarata ukat llakitaw jachäna ukat jachaqt"asïna. Ukat pusix wali colerat chhuxriñchjasaw jupar arknaqäna .
  Albinax akham sasaw tuiteó:
  - Ukhakiwa! ¡Jumajj wali amuytʼayirïtawa!
  Uka waynaxa jachaqt"asïna. Pusixa mä akatjamat samaräna. Jupax sayt"asïna, qunt"asisaw jisk"a nayrap muxsañchäna.
  Vitalik jupax kusisitaw q"ucht"awayi:
  Khitis atipjañatak chʼaxwañ yatitäna,
  Jupax jiwasamp chika q'ucht'pan ...
  Khitis kusisita - jupax larusi, .
  Khitis munki - jupax phuqhañapawa
  ¡Khititï thaqki ukajj jikjjataskakiniwa!
  Albinax jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Akaxa chiqpachansa wali sumawa! Ukampis inas jaqinakar yant"araksna?!
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  -¡Yant'apxañäni! Ukhamajj jan sinti uñjatäñapataki. Ukat utajat jayarstʼatänwa.
  Wayn tawaqunakax juk"ampiw sartasipxäna. Vitalik jupax wali jach"a t"ijtäwiruw p"akintawayi, ukampis jank"akiw t"ijt"awayxi. Janiw juma pachpax jaytañamäkiti. Ukatjja, mä jaqejj janiw ukham tʼijtkaspati.
  Uka waynaxa wali amuyumpiwa sarnaqañ qalltäna. Juparux taqi jaqinakax jupar uñch"ukisipkaspas ukhamaw amuyasïna, ukat wali jach"añchataw uñch"ukipxäna. Ukat janiw jaqinakakikiti. Quqanakan laphinakapax jupar uñch"ukiskaspas ukhamawa, ukat semáforos ukan qhananakapax, ukat sapa viga ukanx maynix ist"asispawa: - ¡Emperador del planeta, emperador de la Tierra!
  Jan ukajj inas Luriri Dios pachpas utjchispa!
  Vitalik jach"a jach"a tukusaw pechop phust"asi ukat jupa pachparuw sarnaqäna, q"ala, wawar uñtat kayunakap ch"allt"asa, universo ukax jupar apnaqkaspas ukhama.
  Ukampis kimsa policianakaw uñstapxäna. Jilapachax Moscú markan callinakapanx walja policía ukanakaw utji, ukatx taqi videocámaras ukat smartphones ukanakax jan walt"ayataw uñjasi ukatx base de datos ukax ch"amanchatawa, ukatx juk"ampiw utjawayi.
  Vitalik, ch"amani, desarrollado p"iqipampi, maranakapata ukhamaraki jiltawipata, kamachi churaraki.
  Policianakajj saytʼasisaw chʼoqtʼasipjjäna. Ukat amparanakapax gorranakapar purisaw aruntt"apxäna. Ukampis kunjamatsa janiw taqpach naturaljam ukat chʼamampis yaqha chiqar sarxapxäna. Ukatxa sombreronakapwa apsusipxäna. Uka wayna-genio ukan kamachiparjamaxa, kayu manqhar jaquntapxäna. Uka qhepatjja, kayump taktʼasiñwa qalltapjjäna.
  Albinax akham sasaw muspharäna:
  - ¡Kunjamatsa jupanakaruxa!
  Vitalik jupax janiw jayskänti. Policianakax gorranakap laq"untapxäna. Walja pasajeronakas saytʼasisaw kayunakap taktʼañ qalltapjjarakïna, cigarro chʼaphinak taktʼasipkaspa ukhama. Ukat ukat autonakax juk"at juk"at juk"at juk"at jilxattapxäna. Ukat mä qhawqhanix chʼaxwapxäna, vidrio pʼakjasaw chʼaxwapxäna.
  Vitalik chachajj nayraqatapar tensión luräna. Policianakajj janiw kayump taktʼjjapjjänti ukat jan amuytʼasir ajanunakapas tʼijtjjänwa. Jupanakax ch"iyar tukusaw sillp"iñ qalltapxäna. Uka thaknam pasapkäna ukanakas amuktʼapjjarakïnwa. Nayranakapajj tʼaxllirtʼasisaw cuerponakapas khathattʼasirakïna.
  Vitalik chachajj wasitatwa uka aparatojj amparapamp chʼalljjtayasïna. Ukat niyaw taqpach callejj sarnaqjjäna. Ukat jaqinakax, jisk"a wawanakas , marcha qalltapxäna.
  Autonakajj jukʼampiw sarapjjäna, ukat jankʼakiw traficojj chʼamaktʼäna. Ukat mä qawqha ch"axwawinakaw utjaraki. Jïsa, jaqenakar apnaqañajj janiw faciläkiti.
  Vitalik jupax akham sasaw jisk"at arsüna:
  - Ukhakiwa! ¡Taqi kunat armasim!
  Jaqinakax wasitat yaqha chiqar sarxapxäna, janis kunas paskaspa ukhama. Ukat policianakax nayrar sartapxäna, gorranakap pʼakjata ukat chʼiyjata, pavimento patxan ikiskir jaytapxäna.
  Albinax akham sänwa:
  - ¡Uñjapxtawa, ¡ukax irnaqaskiwa!
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jisa, ukhama! Chʼamanïtwa, ukampis apnaqañ yatiñajajj wakisipuniwa.
  Uka tawaquxa p"iqip ch"allxtayäna.
  - Yatiqaña!
  Vitalik kullakajj wasitatwa tensión lurasïna. Mä jila alani autow jupanakar purinïna. Uka auto apnaqerejj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - ¡Ist"araktwa, ist"araktwa!
  Vitalyx amigoparuw akham säna:
  - ¡Jichhax kayuk sarañäni! Ukat jumax, ¡cabinat mistuñamawa!
  Pä lik"i qamirinaka: mä tio ukat mä tia, taxi utat mistuwayxapxäna. Ukat axsarasaw sartasïna. Ukat asfalto patxaruw tʼunjapxäna ukat mä ratukiw chhuxriñchjapxäna.
  Uka genio waynax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Kimsa uru kimsa arumaw ikipxani, mä cañonas janiw sartaykaniti.
  Albinax akham sänwa:
  - Wauu! Directamente Jilïr Jaqi Hottabych.
  Vitalik jupax chiqañchawayiwa:
  - ¡Naya, ¡Demiurge wayna! Juk"amp chiqaparux, modernidad ukan jach"a genio, ukat chiqpachans jaqinakan taqpach sarnaqäwipat.
  Uka heroe tawaqux akham sänwa:
  - Ukat qamirinakaru qullqi liwxatasaxa? Ukhama negocio luraña.
  Uka genio waynax akham sasaw jaysatayna:
  - Jiwasaxa janiwa juchani jaqinakäktanti, jan ukasti jaqina qhispiyirinawa. Ukampis mä kuns apsuñäni.
  Akapacha apnaqañatakejja, kunatï jukʼamp chʼamanïki ukaruw munasispa. Aka chiqanx mä central nuclear ukan ch"amapaw munasispa. Jan ukax mä estación de graviton ukaw utji.
  Albinax akham sänwa:
  - Ukampis akax niyaw wali chiqäxi. Chiqpachansa jumax lurasma.
  Vitalik jupax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Ukatxa transmisor ukaxa juk"ampi ch"amampi munasiwa. Uka toqet mä jukʼamp lupʼiskä. Ukhamarus ensayañamawa, mä kamachi mayniru churañamawa, yaqha kamachinak mayniru churañamawa.
  ¡Sañäni, ¡walja jaqinakar mä pachan kunayman lurañanak lurañax chʼamawa!
  Albinax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Amuytwa. Ukampis ¡ukax askichsnawa sasaw amuyta!
  Vitalik kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Jiwasaxa mä phenomenal, nayraxa jani uñjkaya ch"amaru puriñasawa. Amtañasawa, jiwasan jach"a amtäwisax janiw ch"amakiti ch"ama layku, jan ukasti ch"amawa, jaqinakar qhispiyañataki, ukax niyaw ch"amaka manqhan warkt"ata.
  Uka waynax auto saytʼayäna, kunjamtï policianakax mä wawar carretilla apnaqaskir uñjasax sillpʼapkäna ukhama.
  Dispositivoj wasitat jistʼarañajänwa, ukhamatwa naya pachpan amuyujajj chhaqtayañajäna. Policía, taqpach escuadrón ukankirinakax ikiñar puripxäna.
  Ukat waynampi tawaqumpixa, carretilla jaytxasaxa, kayukiw asfalto tuqi sarapxäna, qʼala kayunakap qʼañuchasa.
  Uka heroe tawaqux akham sänwa:
  - ¿Mä juk"a kusist"añasati? Amuyt"añataki, nayax yattwa mä casino semilegal ukat wali qamir ukaw utji. Ch"amamampixa, banco p"akintañax janiw kuna jan walt"awis utjkaniti.
  Vitalik kullakajj amparap chʼoqtʼasïna.
  - Ukhamäspawa, chiqpachansa. Ukampirus, wawanakax janiw ukanx mantañapakiti.
  Albinax wali jach"at arsüna.
  - Jumanakaxa jupanakaruxa jilïri jaqiwa sapxsma.
  Uka genio waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Nayax taqiniruw amuyt"ayasmati, nayax Rusia markan p"iqinchiripätwa! Ukat p"iqinchirit sipan juk"ampi.
  Heroe imillax chhuxriñchjasïna, akham sasa:
  - Jumax, chiqpachansa, jiwasan p"iqinchirisat sipan juk"amp yatiñanïtawa, jupax niyaw kimsïr jach"a ch"axwäwir mantawayi, ukampis janiw alturanïkiti, ukax chiqawa!
  Vitalik jupax akham q"ucht"awayi:
  - Amuyuxa janiwa jiltawitxa dependirïkiti, ukaxa chiqawa, .
  ¡Ch"uqixa janiwa jach"äkiti, jan ukasti wali ch"amaniwa!
  Uka waynax qʼala kayunakapampix mä chhichhillankharuw aptʼasïna ukat wali yatiñampiw katjäna. Ukat wali chʼamampiw jaqontäna, ukhamatwa thayajj chʼalljjtayasisajj mä chispa ukham nakhantäna.
  Albinax akham sasaw sillp"i:
  - Wauu! ¡Kunja jankʼaksa! ¿Mä bala amparanakamampi katjasmati?
  Vitalik jupax amparanakap t"axllirt"asisaw akham säna:
  - ¡Janiwa yatkti! Ukampis ametralladorampi jawqʼjapxitani ukhaxa , ukhamax taqi balanak katjañax chʼamakïniwa. Jumax jan waliruw purisma.
  Uka heroe imillax akham amuyt"ayäna:
  - Ukatxa ukham ch"ama ch"amampi lurapxtaxa, taqi balas, conchas ukanaka, ukhamaraki rayunakas uñacht"ayaraki. Kunjamtï ciencia ficción peliculanakan uñstki ukhama. ¿Jumax blockbusters uñch"ukiwaytati?
  Uka genio waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jïsa, nayaxa luraraktwa! Teóricamente, ukax wali ch"amawa. Kunjamakitix electricidad jach"a ch"amani, gravitones ukan ch"iqiyata, mä ch"aman campo electrostático uñstayaspa, ukax balas ukat proyectiles ukanakaruw jaqunukuni , ukat juk"ampirus , alcance ukar mayjt"ayatax , fotones de haces láser.
  Albinax akham sänwa:
  - Jïsa! Payïr Jachʼa Chʼaxwäwi janïr purinkipansa URSS markan ukham yapunak lurañ yantʼapxäna sasaw liytʼta. Ukampirus, lurawinx janiw irnaqapkänti. Ukampis uka lurawix chiqpachapuniw sañ muni, teóricamente, wali lurasispawa.
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna, ukat wasitat q"ala kayupax uka laq"uruw katjasinx jalxatäna .
  Uka waynax akham sänwa:
  Jïsa, niyas ukhamäspawa. Ukampis uka nayrar sartañatakix tiempo ukat qullqiw munasiraki. Ukat jichhax, jach"a lurawix akapach ukhamarak jaqinakar qhispiyañawa. Ukat ukatakix munañamarjamaw apnaqañama.
  Albinax akham sänwa:
  - Qhispiyañataki - apnaqaña?
  Vitalik jupax kayup ch"allt"äna:
  - Ukatxa kunjamasa, sañäni, mä loco caballo, mä lasso jaquntapxi, ukatxa ch"amampiwa ch"uqi ch"uqitxa jaqunukupxi.
  Uka hero imillax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jisa, janiwa kunasa uñisiñatakixa utjkiti. Ukampis campo de fuerza ukax mä garantia ukhamawa, janiw jiwayatäkaniti. Kawkïr genio ukanakas jiwañjamawa. Ukat Genghis Khan chachas jan jiwir jakañ thaqhäna ukat ukhampachasa jiwxänwa.
  Uka genio waynax akham sänwa:
  - Genghis Khan jupax paqallq tunk payan maraw jakasïna. Ukax uka urunakanx wali jaya pachaw. Sañäni, janiw khitis zar chachas ukham walja maranak Rusia markan jakkänti. Genghis Khan chachajj jan jiwir jakañ jikjjataspäna ukhajja, jupaw akapachan apnaqerïspäna. Ukhamajj mongol imperiojj wali chʼamanïjjänwa, janiw tʼaqa tʼaqa tʼaqa tʼaqa, Europa toqenkir ejercitonakajj jarkʼapkaspänti. Kunjamtï Rus sat tʼaqa tʼaqa tʼaqa tʼaqa tʼaqa tʼaqa tʼaqa tʼaqa tʼaqa tʼaqa tʼaqa tʼaqa tʼaqajj katuntatäkäna ukhamarakiw katuntatäjjäna, Novgorod ukat Polotsk sat oraqenakakiw katuntasïna.
  Albinax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jisa, Genghis Khan jupax mayj mayjawa. Ukampis jumax mä jaya, wayn tawaqun jakañaw nayrar sartaski. Ukat uka qhipatxa, inas geniomampixa, wali suma qullirinakax juma sapaki jan jiwañapatak mä thakhi jikxatapxchispa.
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw q"ucht"awayi:
  Jaya tiempo jan jiwaña
  Mä jaqiw thaqhaskäna, mä muspharkañ amtampi katuntata,
  Nayra libronakan religionanakapanxa,
  Ukat riguroso ciencias , qhipa pachanakanxa, .
  Jupanakajj janiw ajjsarañampiki irpatäpkänti,
  Ukat taqi thaknam sarañ munañas utjarakiwa,
  Uñjapxam alwa pacha, ist"apxam jaysäwi
  ¡Jan uñjkañ yatiñanakan jachʼa utanakaparuw sarjjañama!
  Albinax akham jiskt"äna:
  - ¿Kunatsa jan jiwaña elixir thaqkta?
  Uka genio waynax akham sasaw jaysatayna:
  - Nayaxa wali jisk"akiwa uka tuqita amuyt"añataki. Nayraqatax jaqinakax qhispiyatäñapawa. Ukat ukatakix ch"axwañasarakiwa.
  Uka heroe imillax q"ala kayunakapampix uka laq"urux katjañ yant"arakïna. Ukampis janiw mä ratuk atipkänti. Ukat chuym ustʼayasisajj talonapampiw bordillon baldosapar liwjjatäna. Uka ch"axwawix wali ch"amapunïnwa, ukat mármol azulejox ch"iyjatäxänwa.
  Uka chiqat pasirinakax uñch"ukiñ qalltapxäna.
  Vitalik jupax akham sänwa:
  - Taqi ukanak t"unjañäni. Jïsa, akapach apnaqañ yatiqañamawa, ukampis nayraqatax juma pachpaw sum yatxatañama!
  Albinax akham sänwa:
  - Ukaxa, principio tuqitxa, lurasispawa. Jïsa, jisktʼajj akawa, ¿kuna kasta chʼamas taqe planetan apnaqatäñatakejj munasispa?
  Uka genio waynax akham sasaw jaysatayna:
  - Jiwasaxa wakisiri ch"ama lurañäni. Wakisispa ukhax Ostankino ukarux katuntäwa, ukatx mä jach"a antena ukaw utji, ukax controlañatakix, ukat juk"ampi Taqi planeta Uraqinakatakix wakisiwa. Jan waltʼäwix mayjawa . Wakisiwa, pachpa pachana, kunaymana tama jaqinakaru apnaqaña, ukhamaraki jupanakaru kunaymana kamachinaka churaña ukhamaraki. Ukat jukʼamp chʼamawa.
  Taqi planeta amparamp apnaqañax wali ch"amawa. Aka chiqanx mä juk"a amuyt"añaw wakisi.
  Albinax akham sänwa:
  - Computadora anatañanakawa utji, ukanxa jumaxa reyïtawa. Ukat jupanakanxa, sañäni, ministrunaka. Jupanakax kunayman ramas de economía ukanakaruw arktapxi. Ukat jumax, botonanak ch"iqt"asax, jupanakarux ordenanak churaraktawa. Mä pirámide de control ukar uñtasita.
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jisa, jiwasaxa mä pirámide de poder ukawa wakisi. Mä jaqix, mä genio ukhamäkchisa, janiw llätunk waranqa waranqa waranqa jila jaqinakar kamachinak churasax apnaqkaspati . Jumax uñt"ayañamawa. Ukampis uka pachparakiw mä programa wakichtʼañama, jan ukhamäkani ukhajja, jaqenakajj kunjamsa bañor sarapjjaspa uksa armasipjjarakispawa .
  Albinax jaltasaw jach"a kayuparux semáforos ukar ch"allt"äna. Vidrionakax kunayman tuqinakaruw t"ijtäna, ukat chispanakax jalluntäna, alcantarillado ukan manholes ukanakax infiernot phallkaspa ukhama, manqha pacha ninan nina nakhantatapampi.
  Uka hero imill wawax akham sänwa:
  - Mä ch"axwawimpiw uñisirinakarux q"umachañäni,
  Jiwasax mä acero espadampiw jach'añchäwip chiqanchañäni ...
  Cienciampiw amigonakätanjja, cheqansa janiw jan amuytʼasis amigopäktanti, .
  Into chips, khitis jan yatiñani, jiwasax p"akjañäni!
  Vitalik ukax apt"asiwayi ukat saltaraki, kunatix jupax t"unjawayi ukat semáforo ukan troncopax doblado ukat p"akjataw uñjasiwayi.
  Ukat uka metalax plasticina ukhamänwa. Akax chiqpachansa, chiqpachansa ch"amapunïnwa.
  Jaqinakax nayranakap ch"uqt"asipxäna, nayranakap ch"irmthapipxäna. Ukampis mä chʼamañchtʼäwi katoqasajj jan kunas paskaspa ukhamwa nayrar sartäna.
  Vitalik jupax akham sänwa:
  - Nayax p"iqinchirit sipan juk"amp jach"ätwa. ¡Jaqinakarux nayar istʼapxañapatakiw waytʼta, kunattix Tatit Diosas janiw jupanakarux waytʼirjamäkänti!
  Albinax jachtʼasisaw akham säna:
  Jichhax qullqi tuqit utjkistu ukanak phuqantañasawa. Inas casino ukar sarañax wakischispa. Ukanjja, taqeniruw mä pachpa horasan isimp isthaptʼasïta ukat isi apsusipjjarakïta.
  Vitalik jupax irónicamente akham jiskt"äna:
  - Ukatxa kunatsa jani jank"aki Banco Central ukaru puriñapa? ¡Ukajj jukʼamp facilakiwa ukat jukʼamp qollqerakiwa!
  Albinax janiw sinti atiniskänti, ukat asfalto ukar takt"asisaw jaysäna. Mä kayupax p"akjat vidrioruw wali ch"amampiw ch"allxtäna.
  - Ukampisa lunthatasiñawa. Ukat ukhama, casino ukanx - ¡mä regalo fortuna ukhamawa! Taqi kunas natural ukhamarak chiqapar uñjatäniwa.
  Uka genio waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  Janipuniw nayrajj mä casinon anatirïkti. Ukhama, mä jukʼa kusistʼañäni. Ukhamarus akax Moscú markanx wali suma Casino ukhamawa, ukat ministrunakas ukan anatapxi. ¡Ukat kawkhantï cangrejonakajj hibernacionap ikipki uk uñachtʼayarakï!
  Albinax jachaqt"asisaw q"ucht"äna:
  Jach"a genio minion de fortuna, .
  Janipuniw juk"amp suma jaqinakamp uñt"asirïkti...
  Poesia tuqinxa, cuerdas líricas, .
  ¡Jumax ideal universal ukaruw encarna!
  Vitalik jupax salt"asisaw q"ucht"äna:
  fortuna hora, 1.1.
  Ukax anatañ pachaw purini...
  fortuna hora, 1.1.
  ¡Aka hora jan jaytjañatak chʼamachasim!
  Albinax saskakiwa:
  Ukax lurasi, ukax lurasi
  Kunatix suertet jaljaski ukax mä jisk'a ...
  Janiw irpañjamäkiti
  ¡Fortunampi, waynanakaw thakinkapxi!
  . #13 JAQTHAPI
  Rusia markan jach"a gangster, madrina Agripina ukax mä juk"a wila umatayna, ukax tunka pusini ukat tunka phisqhan marani ch"aman, yatichat yuqall wawanakat apsutäna, chikatx taykanakan leche ukamp ch"allt"ata, jupanakax wawanakar manq"ayapxi.
  Uka qhipatxa, aka super-lunthatax ikiñar sarxatayna. Ukat mä wali kusiskañ acción samkasïna.
  Agripinax uka jach"a ceremonia uñjäna. Tronor makatasajj joyanakampi chʼoqantat tronon qontʼatäkaspas ukhama. Ukat warawaranakamp chʼuqtʼat mä corona pʼeqeparuw uchasi. Ukat taqi p"iqinchirinaka, reyinaka ukat yaqha uraqpachan apnaqirinakax qunqurt"asisaw jach"añchapxi.
  Ukat aruntt'äwix alaxpachar apatäxiwa, cañonanakaw thuqt'asipxi. Ukat taqi kunas lliphipi. Ukat jichhax jupax aka Uraqin emperatriz ukhamawa. Ukat jachʼa jachʼa tukuñanakaw juparux qʼuchupxi, ukat orquestanakaw thuqtʼapxi. Ukat kawkhantï quntʼatäki uka trono cuartox Luzhniki estadiot sipansa phisqa tunk kutiw jukʼamp jachʼa. Ukat jupax mä taqpach ejercito ukaniwa. Waranq waranqa suma imillanakax jisk"a faldanakani, q"ala kayunakani, qhipäxan ametralladoranakampi, jupar aruntt"apxi ukat q"uchupxi:
  Jumax mä jach"a diosawa
  Taqi jaqinakan emperadorapa...
  jan tukuskir elemento, .
  ¡Taqi uñisirinakamar jiwayapxam!
  Agripinax kisunakap uñacht"ayasaw arnaqasïna:
  Nayax mä tangente ukan uñisirinakaruw khuchhuqawayta
  Nayax jupanakarux wali jank"akiw ch"allt"awayta...
  Taqi kunas wali sumaw tuku
  ¡Nayax reinatwa, janiw taqpach uñch"ukirinakar uñt"kti!
  Uka qhipatxa, nayrïr jan walt"ayat jaqiruw jupar apanipxäna. Ukajj Pavlusha satänwa, jupajj suma uñnaqtʼanïnwa, janqʼo ñikʼutani, musculoni wayn tawaqowa, jupajj niya tunka pusini maraniwa. Jupax wila troncos de natación ukampikiwa ukat amparanakapamp kayunakapamp esposat uchatawa. Uka waynarojj jawqʼjasaw qonqortʼasipjjäna.
  Agripinax alambre de púas sat jach"a chivo amparapar apt"asisaw Pavlusha sat waynarux jawq"jäna . Uka waynax wali llakitaw arnaqasïna. Ukat mä tawaqu, ch'amani, ch'amani warmix jawq'jaskakïnwa, ukat kisunakap q'al ch'allxtasaw q'ucht'arakïna:
  - Nayan yuqallanakaja, wawaja, .
  Aka horasanjja janiw ikipktati
  Ukat gettin' uñjata shish , .
  ¡Qhipäxaru jawq"jaña!
  Ukat uka chʼaman warmejj uka waynaruw jawqʼjäna. Ukat ukhamatwa ñik"utax p"akjasi ukat wilax mä jawir umaruw sarawayxi. Ukat Pavlushax jan aguantañjam t"aqhisiñat arnaqasïna .
  Mä akatjamatwa mä ajjsarkañ warariñajj istʼasïna. Palaciojj tʼunjatäjjänwa ukat perqanakapas tʼunjatäjjänwa. Ukat nayraqatapanjja, pä espadani mä jachʼa, lliphipikir angelaw uñstäna.
  Qhixu qhixu aruxa akham sänwa:
  - ¡Juma, akapach emperatriz, taqi límites ukanaka chiqanchawaytaxa! Ukham luratamat mutuyatäpxätawa. Taqi ch'amani Diosaw taqi ch'amam apaqani, jach'a jach'a tukurirux jisk'acharakiniwa.
  Llamayunakax walpun purïna. Palaciox janiw utjxänti, taqi uywatanakas, ukat estado p"iqinchirinakas ukhamaraki.
  Ukat Agripinax suma isimpi coronampi uchasiñat sipansa, chika qʼala jan isin esclavoruw grilletesamp chintʼatäxäna. Qʼala kayunakapansa amparanakapansa acerot lurat jachʼa cadenanakaw utjäna. Janchipax niya q"ala jan isinïxänwa - mä lomo ch"ukuñakiw utjäna.
  Ukat niya qʼala jan isin esclavonakamp chikaw grilletempi chintʼatarakïna. Ukat q'ala ch'aman kayunakapax wasaran junt'u laq'anak phichhantapxäna.
  Agripina , wali ch"amani, wali ch"amani warmi, p"iqip jach"ar apt"ata, jupa pachpa esclavoruw tukuwayi. Ukat uka irpir chuyman warmin jan waltʼäwipajj qʼañu qhepäjjaparuw purïna.
  Ukat uka chivox sillp"irïna. Uk uñjir jilatajj janiw jaqekïkänti. Akax mä jach"a, ch"uxña osowa, ukat wali q"añu ukat jan wali ajanuniwa . Mä camello patjjar qontʼasisaw nayrïr, oraqpachankir emperatriz warmirojj taqe chʼamapampi jawqʼjäna.
  Agripinax wali llakitaw jikxatasïna ukat jacht"asïna. Kunjamsa katuntatäjjäna uka qhepatjja, thaqhañ utar apapjjäna uk amtasïna. Taqi isinak apsuñajatakiw wayt"apxitäna, ukat ch"aman, imill wawar uñtat janchip uñakipañ qalltapxäna. Ukjja walja warminakaw janqʼo isimpi isthaptʼat lurapjjerïna. Akax mä hospitaläkaspas ukhama, janiw carcelakïkiti, ukat janirakiw shmon ukhamäkiti, jan ukasti qullañ tuqit uñakipañawa.
  Ukat mä espejo nayraqatan quntʼasipxañapatakiw mayipxäna ukat focos ukanakampiw qhantʼapxäna. Agripina squat, chiqpachansa, wali ch"amawa. Ukampis janqʼo abrigompi isthaptʼat walja warminakajj wali munasiñampi uñchʼukipjje ukhajja, janiw walïkiti. Jupanakax ch"amani, relieve musculonakarux wali askit uñjapxi, imill wawat sipansa chachatakix juk"amp askiwa, ukax sarnaqañkamax walpun rollo.
  Ukat nayranakapajj munañaniwa. Agripinax wali ch"aman waynan janchipaw imill wawat sipans ch"akhanakaniwa, ukampirus ñik"utapax suma, q"uma, pecho desarrollado ukat jach"a caderas ukaniwa. Ukampis amparanakapajj wali jachʼawa.
  Agripinax qunqurt"asi, ukampis janiw taqinix sayt"añapatak kamachi churapkiti. Nayratpachaw ch"uñuñ qalltäna, ukat q"illu ñik"utapax qhant"arakïnwa, ukatwa, nayra, griego nuwasir diosan estatuapar juk"amp uñtasi.
  Qhiparusti, nayranakapamp manq"antatäsax qarjatäxänwa. Ukat uniformeni warmi guardiax mä plazan sayt"asiñapatakiw mayïna, ukat chinuparux mä recreo especial ukar ucharakïna. Ukatxa, jan ist"asisaw jisk"a guantes de goma ukanakap apsuwayxäna ukat chinupat katthapisinx amparanakapamp Agripinan lakaparuw purirakïna.
  Ukat jan jariqata, ch"uñunipxiwa. Ukat jupax ajanunakapat ukat laka manqhar makhatatayna. Agripinax colerasisaw jupar jaqunukusax qhuru arsüna:
  - ¡Guantes uchasim, perra! ¡Jumax infectapxätawa!
  Uka qhepatjja, kunjamatsa phenqʼasïna, ukat thaqhañajj janiw utj-jjänti. Ukampis qʼala jan isin foto apsutäna, ukhamatwa tatuajenakajj uñjasirïna. Janiw amparanakapak liwxatapkänti, jan ukasti kayunakan qʼala kayunakapsa liwxatapxarakïnwa. Ukat radiografía ukampix purakarus qhantʼayapxarakïnwa, amuyataxa, uka chiqan droganakax utjaspawa sasaw amuyapxäna.
  Uka qhepatjja, ducharuw irpapjjetäna. Ukat mä jabonsa churapjjarakïnwa, ukatsti mä toalla churapjjarakïna. Ukxarusti, uniforme uchasiñaw jutäna.
  Agripinax janiw carcelar sarañax sinti axsarkänti. Jan ukasti, jupaw jukʼamp wakiskirïni ukat thaya jaqëjjaniwa sasaw amuyäna.
  Ukampis celdanx mä juk"a phuqhantatänwa, tunka payan imill wawanakaw utjäna, ukat cubos ukanakan thujsapaw utjäna.
  Ukat jankʼakiw ukanak lurayäna ukat qʼomacharakïna. Ukat baño askichañajatakiw mayïna. Ukat jupanakax ist"apxarakïnwa.
  janïr juicio lurañ qalltkasax centro de detención ukanx wali thayapunïnwa . Ukat jupajj istʼañapatakiw yanaptʼitäna.
  Ukampis jichhax pä tunka imill wawanakaw cadenanakamp muyuntapxi, ukat mä taqpach escuadrón de orcos ukanakaw chivonakampi.
  Ukat uka osonakax Agripinarux walpun jawq"jañ qalltapxäna. Ukat wali llakiskañänwa, ukat aka heroico warmis tʼaqhisiñat wal arnaqasïna ukat khuyaptʼayasiñwa mayirakïna. Chiqansa, mä jukʼa samkäkaspas ukhamänwa. Ukatxa, kunkaparux cadenanakampi chintʼapxarakïnwa, ukax janiw aguantañjamäkiti.
  Agripinax laq"a taypin sarnaqäna. Ukat chuymapax jiskʼakïnwa. Jupax jawq"jata ukat ch"iyjata, wila ch"akhanakampi ch"allt"ata. Ukat grilletes ukanakax chʼallxtasipxi, metalas lliphipirakiwa.
  Agripinax amukiw kayump takt"asi. Ch"allax junt"ukiwa ukat q"ala kayunakaruw usuchjaraki. Janis kunas utjkchixa - kayunakapax ch"axwawinakan ukhamarak entrenamientos ukanakanx phuqt"atawa. Ukat esclavo imillanakat kamsaraksnasa. Jupanakat waljanejj janiw qʼala kayukiw sarapkänti , ukat kayunakapas janiw ukhamakiti. Ukat wali chʼamampiw phichhanti, ukat chʼakhanakas uñstarakiwa.
  Mä tawaqux wali axsarataw sarnaqaski ukat amuyt"araki: cadenanakampi chint"ata ukat mä esclavo, qhipäxaparux mä chivow awisax jaquqani. Ukampis niyaw mä kutkatasiñ sartayani ukat aka planetar apnaqañwa katuntxani.
  Mä ch"amani, musculoso señorax orcos ukanakan chuymap ch"allxtayi. Ukat awisax mä chivompi jan ukax alambre de púas ukamp jawqʼjapxirïna.
  Agripinax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Jan ch"amani ch"axwaña!
  Ukat uka horasanjja, taqe kunas mayjtʼjjänwa. Juk"amp chiqaparux, duna qhipäxat orconakarux wali ch"ullqhi, colerat flechanakaw t"ijtäna. Jupanakax ch"uxña osonakaruw ch"ankhampiw ch"ankhachapxäna, ukat nayranakat mistupxäna, ukat ingle ukat pecho ukanakat ch"ukupxäna.
  Agripinax uka apt"asisaw t"ijtäna, cadenanak ch"allxtasa, orco ukar. Jupajj mä cadenampiw pʼeqep chʼoqtʼäna.
  Ukat jupax akham q"ucht"äna:
  - ¡Nayaxa saxra saxrajamawa! ¡Nayaw capital markar t"unjä!
  Elfonakax qhispipkän uka orcos ukanakarux embuscada ukanx jaltxapxänwa. Jupanakax uka glamoroso jaqinakan representantenakapäpxänwa, jisk"a ukat suma uñnaqt"an unicornionakan.
  Orcos ukanakax jank"akiw jiwayatäpxäna ukat ch"iyjataw uñjasipxäna. Uka qhipatxa, imill wawanakax cadenanakat antutañ qalltapxäna. Ukhamaraki, magia varitas ukanakan magia ukamp yanapt"ata, Agripinax jan cadenanakampi chint"atarakïnwa.
  Uka tawaquxa librëxänwa. Ukat ch"amani, tuberculos de musculos ukanakampi.
  Uka qhepatjja, mä tama imill wawanakaw utjäna. Ukat jichhax suma nuwasirinakax q"ala, cincelat kayunakap wasar pampan ch"allt"apxäna.
  Agripinax kisunakap uñacht"ayasaw chhuxriñchjasïna:
  Thakhix kurva tuqiw t"ijti, .
  Q"ala kayuni imillanakax...
  Jan walinak t"unjañatakix chinchillanakampi qarjata, .
  ¡Kusisiñajat sawkasiñ munta!
  Imill wawanakax wali qhuru ukat nuwasirïpxarakïnwa . Jupanakax q"uchuñ munapxäna ukat saltañ munapxäna. Ukat kayunakapax chiqpachansa wali suma uñnaqtʼanipxiwa, qarjata, tʼunjatäkchisa, chʼuqtʼatäpkchisa.
  Akax mä equipo ukaw marchaski. Ukat jupanakamp chika elfonakax unicornionakan, ukat arcos ukanakampi.
  Agripinax ch"amanïkaspas ukhamaw jikxatasi, ukat akham q"ucht"i:
   Espartaco pachatpacha - aka iyawsäwix jakaskiwa,
  ¡Akapachanxa janipuniw esclavonakax utjañapäkiti!
  Uka patronax impudent ukhamawa - jupax purakaparux estufampiw junt"uchasi, .
  Ukat campesinox thaya pachan congelatäxänwa - ¡janiw destino ukhamäkiti sasaw iyawsapxam!
  
  Ruso chacha Spartak - jupax mä espada jiwasatakiw apsuwayitu,
  Ukat qhipäxapanx t"aqhisiyat jaqinakan jawirapax jan tukuskir sartaskäna...
  Jumatix chachästa ukhaxa - jach'añchäwix jakañat sipan juk'amp askiwa,
  ¡Akapachan kusisiñan jakañax jallu puriñap munsta ukhaxa!
  
  Stenka Razin jupax esclavonakan campamentop chiqañchañ munäna,
  Ukhamat mä munaña utjañapataki, taqiniw apnaqapxañapataki ...
  Ukat jupar uñtasit jaqinakax janiw pʼinqachasiñ katuqapkaspänti,
  Ukat jupanakan qhipäxapanx jaqinakax - ¡mä jan jakt"kay ejercitow utjäna!
  
  T"aqhisiyaña, rack ukat estaca - reyinakan arsuwinakapa, .
  taqi kuns katuntañ munapxi !
  Ukampis libertad ukax iyawsapxita, mä kilómetro t"ant"ampi miel ukampi,
  ¡Ukat ukham samkax nayratpach chuymasan phichhantaski!
  
  Qhixu qhixuw purinitayna - octubre, ukat jichhax jiwasan ch"amasa, .
  ¡Markax ninamp nakhantatänwa, walja wila masinaka ukat llakinaka!
  Ukampis Jesusax janiw chiqa ch'amaka manqharux infiernon jaytkaniti,
  ¡Khititï wal jawqʼjatäki ukajja, ¡suma lurañanakanwa kusisitäni !
  
  Lenin punku jist"aratayna, Stalin jupax jan axsarasaw irpxaruwayi,
  ¡Sapa thakhimpiw qullan amtar jak"achasipxta!
  Ucampis Supayajj pusi tunka mayani jan wali maraw jutäna.
  Ukat jichhax wilasax mä jawirar uñtataw mä venat chhuxriñchjasi!
  
  Jiwasax jumanakamp chika mä markakïtanwa; jiwasan jach'añchäwisax jumanakan jakawimawa,
  ¡Janipuniw Rus markankirinakarux qunqurt"ayasiñamäkiti!
  Rusia markar katxarupxam, Pachamamar ch"axwapxam,
  ¡Akax generacionanakan jan axsart"irïñan amuyupa ukat saltapawa!
  
  Fuhrer ukax mä jan wali jiwat jaqiwa, walikiwa, ukat Rus ukax mä Gigante,
  Ukat mä checheno mä uzbek ukat mä ruso ukanakax mayacht'asipxi !
  Comunismo ukax monolito ukhamawa, almatakix mä ideal ukhamawa,
  uñisirinakan regimientonakapajj mä tortaruw tʼunjatäpjje!
  
  Cosmos ukax wayn tawaqunakaruw jawsi - wajjra trompetanakax jawillt"ataw, .
  ¡Machaq fronteraw utjani, Marte sat planetat sipansa!
  Jiwasax comunismo ukx lurasktanwa - jupanakax rublo ukx cancelapxäna,
  ¡Janiw kuna ciudadanía ukax wakiskiti!
  
  Taqi universo, iyawsapxam, jichhax wilaruw tukuni,
  Paraison mantañ punkunakaw utjani - wila warawaranaka.
  Jaqix mayninakan jilapawa - nayra pachanx mä rabioso uywa, .
  Ukat munasiña, suma uñnaqt"anïñax q"uma himnonakan q"ucht"atawa!
  
  Ukhamasti, jan khuyapt'ayasimti, jan sinti khuyapt'ayasisa, q'añu sarnaqañamsa,
  ¡Jiwasan Awki Markatakisa, mä halcón ukham ch"axwaña!
  Ukat jumanakax nuwasirinakax arumanakas urus irnaqapxtaxa,
  !
  Agripinax q"ala kayuni equipopampiw q"ucht"äna. Ukat mä akatjamat comunismo tuqit parlirïkaspas ukham amuytʼasax katjasïna. Ukhamajj Agripinajj janiw soviético tiempon yatkänti: wali jiskʼakïnwa . Mä juk"a pachatxa kimsa tunka paqallquni maraniwa, jichhax marax 2023. Ukhamax ¿kuns soviético ch"amapat amtaspa? Akax mä leyendawa, nayranakapansa amuyunakapansa. Agripina, kunjamtï sapkixa, pachapan wawapawa. Ukat chiqans janiw soviético pachat wali suma revisionanak ist"kti. Kunjamatix, ukat chiqans, platano ukham yänakas pist"atäxänwa. Jisa, ukat misk"i, ukat chicle, ukhamaraki. Ukat vaqueros ukanakax juk"akiw utjäna. Ukat Gorbachev chachan pʼeqtʼäwipanjja, kʼallkʼu vodka ukat cigarronakas estanterías ukanakat chhaqtawayjjänwa. Jaya filanaka, cupones, tarjetas, ch"usat aljirinaka, taqpach pist"awinaka - ukhamaw jaqinakax soviético pachat amtapxi.
  Ukat janiw khitis jupanakar kuttʼayañ munkänti. Kunjamakitix Moscú markanx comunistanakax mä jisk"a porcentaje de votos apthapipxäna, ch"ama llätunk tunk maranakanx ukhamaraki. Ukampis Agripinax wali qamirïnwa, ukat chiqans capitalismo ukatakikiw. Ukhamajj ¿kunatsa mä akatjamat izquierdista amuyunakapat qʼochtʼañ qalltäna?
  Tawaqux amparapampiw chinuparux ch"ankhachasïna ukat sist"asïna:
  Jiwasan reyisa, alaxpachan ajllitapa,
  Jiwasan reyisax mä fantasma saxrar uñtasitawa...
  Jiwasan reyisa, destino yatiyiri
  ¡Jiwasan reyisajj juma sapakïtawa!
  ¡Lucifer jilatajj walikïskiwa! ¡Lucifer jilatajj walikïskiwa! ¡Lucifer jilatajj walikïskiwa! ¡Lucifer jilatajj walikïskiwa!
  Agripinax sallqa kusisiñampiw apthapisin q"ucht"äna:
  - Jumawa jach"a Lucifer, qhanaru mä rayu warxata,
  Ukat ch"axwañ qullan espadax - ¡imantat khuchhuqaña!
  Ukat wasitat imill wawax, jan ukax juk"amp askixa, jilïr ukat yatxatat warmix q"ucht"añ qalltäna;
  Jiwasan reyisa, alaxpachankir khitasa,
  Jiwasan reyisajj mä fantasma demonior uñtasitawa.
  Jiwasan reyisa , destino ukan ajllitapa, .
  ¡Jiwasan reyisajj juma sapakïtawa!
  ¡Lucifer jilatajj walikïskiwa! ¡Lucifer jilatajj walikïskiwa! ¡Lucifer jilatajj walikïskiwa! ¡Lucifer jilatajj walikïskiwa!
  Ukhamaw nuwasir jaqix q"ucht"äna ukat wasaran kayump takxatarakïna. Ukat chuymapax wali jachʼänwa. Kunatsa jiskʼa jiskʼäñapa.
  Ukampis akanx mayamp jan walt"awinakax uñjasiwa. Elfonakax orcos ukanakan jak"achasiñapat mä señal katuqapxäna. Ukat mä semicírculo ukan filaruw sayt"asipxäna. Chikat kayuk saririnakax, jupanakax elfonakäpxänwa. Suma imillanaka, niya q"ala q"ala, ukampis wali aski joyanakampi ch"uqt"ata.
  Qhanapuniw mä jiwayir nuwasïwitak wakichtʼatäpjjäna.
  Agripinax q"ala ch"aman kayuparuw ch"allt"äna. Ukat amparanakapanjja, mä jachʼa arcow uñstäna. Mä jach"a ukax walja flechanak katxaruñapawa.
  Imill wawaxa, juk"ampi chiqapaxa, warmi-heroexa akhamawa q"ucht"awayi:
  Qhixu qhixunakaw wila ch"akhanakat t"ijtäna,
  ! _ _
  Katarix panzvale, rattling bastard, .
  ¡Qhixu qhixunakax wilampiw qhant"äna!
  
  Oladas ukanakax nina nakhantatawa, mä infierno thayar uñtataw chʼalltʼasi,
  ¡Ukat jupax wali ch"aman jan axsart"ir ejercitompiw jikisini!
  Suma munat warminakar arxatañäni
  ¡Awkinakasan jach"a lurawinakapatakix askïñäniwa!
  
  Uraqixa, kunjamsa jumax wali llakit jachawayta, .
  Uñisirix patak usuchjatanakaw jaytawayi !
  Ukampis orcos ukanakar jaqunukuñäni, mäkiw pedestalat mistuwayxtanxa,
  ¡Jan wali maranakan usupax janiw jaya tiempox utjkaniti!
  
  Ukat jiwañax niyaw qinayanak qhipäxan janqʼu tukuski,
  Ukampis ¡amuyunakasajj alajjpacharuw chʼiyjatäjje!
  Uñt"at jan wali jaqinakarux laq"ar ch"allt"añäni,
  Ukat ¡jachaqt"apxam, yatipxam, orcos chikatpacha!
  
  Jiwasax janiw sumankañamp chuymankipstañamp ismuñ yatipktanti,
  ¡Qullan Mama Markasan wawanakapätanwa!
  Taqi kunas k"ajkir osonakamp nuwasïna,
  ¡Disparo jiwasax ch"aman aka saphinaka!
  
  Ukat uka jan wali bombajj chʼamampiw phallawayi, .
  ¡Kuns munapxta mä concha phallata, aka qhixu qhixu!
  Elfi ch"axwirinakax walja lurañ yatipxi,
  Ukat ¡patax Fuhrer ukatakix manqharuw tukuni!
  
  Infierno manqha pacha , infiernox nina nakhantäna, .
  ¡Rocada uksanx mä bozal predador "Tigre" ukamp gateo!
  Ukat taqi qarjañax mä ratukiw tʼijtäna,
  ¡Kusisiñ anattʼañanakan tiempopajj tukusjjewa!
  
  Mä granada ampararu, mä jiwayir jaquntawi, .
  Akax "Tigre" ukax hocico ukan ch'amampiw katuqasi!
  Ukat Fuhrer sat calderajj Tartar calderankir cuartopankänwa,
  ¡Ukham jan akapach elfonakar uñt"ayañataki!
  
  Osojj wali colerat voleonak toqet khathatiski,
  ¡Akanx mä banderax Reichstag de los elfos ukanw jalnaqäna!
  Ukat intix Pachamamar ch"amakt"ayäna,
  Taqi kunat sipansa, ¡Orco Reich ukax laq"aru ukat laq"aruw jaquntatäxi!
  Agripinax q"ucht"äna, ukat mayni esclavo imillanakax apthapipxäna, ukat elfonakax. Taqi kunas wali suma uñnaqt"anïnwa ukat muspharkañakïnwa.
  Ukat esclavonakax amparanakaparuw arconak aptʼasipxäna, ukat uka chacha warmix ballestanaksa aptʼasipxarakïnwa. Ukat uka qʼipinak apsusaw flechanak jawqʼjañ qalltapjjäna. Jupanakax mä arco ukan t"ijtapxäna ukat nayrar sartasir orcos ukanakarux ch"allt"apxäna.
  Uka animalanakajj chʼiyjata ukat thujsa , wali sallqa ukat wali coleratapuniw nuwasiñar tʼijtjjapjjäna.
  Chiqpachansa akax mä chʼaxwäwipunïnwa. Elfonakax niya q"ala jan isinïpxänwa, arconakapatw ch"axwapxäna. Ukat chacha elfonakajj jukʼamp chʼamani ukat jiwayir ballestanakampiw apnaqapjjerïna.
  Wali ch"amampiw pernonak jaquntapxäna. Ukax orcos ukanakarux tormenta ukar makhatañaruw muyuntäna ukat ch"allt"äna. Ukat jupanakarux wali chʼamampiw jawqʼjarakïna.
  Mä elfo, joya corona ukamp isthapt"ata, akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Qullan ch"axwäwinxa, ¡jiwasan atipjäwisax utjani! Elfo bandera nayrar sartayañataki - ¡jach'añchäwiw jalt'at heroes ukanakataki!
  Ukat ukhamatwa mä jachʼa flecha jaqontäna, qʼala kayupampiw uka qʼañunak jaqontäna.
  Ukat mayamp, kunjamtï arnaqaski ukhama:
  - ¡Janiw kunas jark"kistaniti! ¡Janiw khitis atipjistaniti!
  Ukat elfonakax warmi esclavonakamp chikaw orconakarux flechanakamp jawq"japxäna. Ukat sum phuqtʼayarakïna. Ukajj jupanakan wali agresivu panoramapawa, uka nuwasïwinakatjja.
  Ch"axwirinakax mä super ukhamakiw tukupxäna, phenomenal ukat jan amuyt"kay ch"ama uñacht"ayasa.
  Ukatx mayamp glamoroso ukat wali anatt"asir jaqinakan q"uchunakapax.
  Mä qollqet sipansa janiw kunas jukʼamp cheqäkiti
  ¡Chiqpachansa jan kʼarinak parlkasax qhantʼiwa!
  Chiqansa, doble sat jaqix akapach apnaqiriwa,
  ¡Jupan yanaptʼapajj mä chʼamani espadampi escudompi!
  
  Ukanjja yaqha diosanakajj imantatäpjjewa , .
  Inti ch"iyarjama, mä k"ajkir quri ajanu...
  Bandido-parásito ukanakax utjkchixa,
   ¡ Khitis alman negociacionan sartawayi!
  
  Qullqi, akax mä idolo ukhamarak mä arcángel ukhamawa,
  Jupaw qhespiyiri, taqenin tʼunjiri.
  Jan qurimpixa, contratado damasco languishes, .
  ¡Jan qollqenïkaspa ukhajja, janiw nuwasïwin sum sarnaqañajj utjkaniti!
  
  Ukampis kunsa munta, jaqi chuyma, .
  Jumatakix jan jiwañar alañatakix caza ...
  Munañamp kusisiñataki punku jistʼarañataki, .
  ¡Patak patak maranakan jakañan mä hilo sawuñataki!
  
  Ukampis ¿mä doble jaqix uk katuqarakispati?
  ¿Quri muyuxa samkañjamati?
  Ukhamat uka jilïr jaqix jan aruntt'asis jutañapataki.
  ¡Ukat janiw morgue ukan nayraqatapar mä sello uchkänti!
  
  Mä qollqejj walja kusisiñatak munaskchejja,
  ¡Juchar purtʼasiñasataki!
  Ukampis jaqejj janiw munañanakatjja chʼamanïkiti,
  ¡Juparux imill wawanaka, mijo ukham gallo ukar uñtasita!
  
  Jupax walja purakaruw puriñ muni , .
  Faisán, piña libra manq"aña.
  Janis sepulturar manqʼañjamäkchejja,
  ¡Qullqimpix wali thayakïsksta ukhasa!
  
  Ukat ataúd, ukax sinti qullqiruw puriraki,
  ¡Kunalaykutix reyinakatakix mä chiqaw utji!
  Chiqansa, mä angelax mä cero ukham formularioruw dibujani, .
  ¡P"iqir ch"allt"ata ukat p"iqir mä thujru!
  Chiqansa, nuwasirinakax janiw nuwasïwinx jiskʼachatäpkiti. Ukat kunapachatix orcos ukanakax jach"a chhaqtäwinak t"aqhisiyat ch"axwäw jaya chiqar p"akjapxäna ukhax suma uñnaqt"aninakax espadanakap jaquntapxäna.
  Albina kullakajj jachaqtʼasïnwa. Ukat jankʼakiw pä espadanakajj amparanakapan uñstäna. Jupanakarux muyuntayäna, thaya molino muytayasa, mä pä orco p"iqinak khuchhuqasa ukat sist"asïna:
  - ¡Jan wali jaqiruw t"ijtxa!
  Ukat uka qhipatxa, q"ala talonapampiw apthapïna ukat orco generalarux chinuparuw ch"allt"äna . Ukajj mä laqʼa bolsar uñtataw tʼijtjjäna. Ukat pʼakjata ñikʼutapat kisunakapaw jaquqanïna. Ukat taqe ukanakajj wali suma ukat thaya uñnaqtʼanïnwa. Imill wawanakax wali kusisitaw coro ukan q"uchupxäna:
  Tatay, uka urux jan tukusiñapatakiw mayipxsma,
  ¡Ukhamatwa imill wawan uñnaqapax wiñayatak waynäñapa!
  Ukhamat jiwasan caballerosax qalanak patat jaltxañapataki,
  ¡Ukhamajj qotanakan tapapajj cristalat sipansa jukʼamp qʼomäñapataki!
  
  Kunjam suma uraqpachas Tatitux lurawayi
  ¡Ukanjja qollqe manqʼapjjäna, ¡arcejj mä rubí satawa!
  Mä amiga thaqhaña, Diosan ideal - .
  ¡Ukham lurañatakejja, nuwasiñanakanwa enemigonakaparojj chʼiyjäna!
  
  ¿Kunas mä waynan chuymapan wali chʼama?
  ¿Kunsa akapachan jikjjatañ muni?
  Ukhamajj ¿kunatsa remojj pʼakjatäpacha?
  ¿Kunjamsa mä enredo jachʼa jan waltʼäwinak askichsna?
  
  Nayasti, Diosa, kusisitäñwa munta,
  ¡Alajjpachankir samkamar jikjjatam!
  Ukhamat suma suertex jan hilo p"akjañapataki,
  Thakhi manqharu apaniñatakixa, lastre-linea!
  
  Ukampisa, ¿kunsa mä jukʼa jan munasiñampi thaqhañajaxa,
  ¿Kunas mä imill wawatakejj jukʼamp jila alanïspa?
  Wilampi kusisiñax ch"amawa,
  ¡Uka patjjarojj infiernon infiernonwa nadasma!
  
  Jaljañajj nayatakix tʼaqhisiñawa
  ¡Guerrajj wali ukham jan wali samkakiwa!
  Akax mä kayux estribo ukankiwa, mä caballo silla, .
  ¡Jan wali orcojj verdugorojj hacha apankchïnsa!
  
  taqpach apsusipxañäni , .
  ¡Jupanakarux t"aqhisiyapxi ukat ninampiw janchinakap phichhantapxi!
  Ukampis Fuhrer sat jaqiruw atiptʼayañäni,
  Yatipxam, jiwasan Duendesax janipuniw jiwkänti!
  
  Mä jaqichasïwi anatt'añäni, mä jan wali ch'axwäwi tukuyatatxa,
  Ukatxa wawanakaxa larusiña churapxani!
  Taqeniw nayatak wila wila masinakäpjje,
  Nayax caza ukanktwa, lik"i anatt"awiw utjani!
  
  Ukat encina sat quqasti, mä esmeralda ukham uñtʼatawa, laphinakapas utjarakiwa.
  ¡Uka waynax mä jach"a luraw luratayna sasaw säna!
  Concienciajj mä cristaljam qhanäpan,
  Ukat ¡balance ukan pros ukanakakiw toneladas de números ukanakax utjani!
  Akax akan q"ucht"irinakawa, aka kusiskañ ukhamarak jan uñt"at imill wawanakawa. Ukax, jupanakax nayratpach nuwasiñ qalltapxäna, ukhamax ch"uxña osonakax janiw jupanakar saykatañjamäkänti.
  Agripina, ajanup uñacht"ayasa, sist"asïna, juk"ampi mä pä orco p"iqinaka espadanakapampi khuchhuqasa:
  - Nayax taqi kuns lurasmati, ukat jumanakax uñjapxätawa!
  Ukat qʼala kayup mä oficialan inglepar liwxatäna, uka osox wali qhuru ukat chʼuxña osonakat maynïriwa. Ukat chiqpachansa pelotanakap apsusaw jawqʼjäna. Ukax chiqpachansa mä imill wawawa - Superman.
  Ukat ukham contraxa , inas kawkïr ejercitopas oso lipʼichit lurat ejercitopas jan chʼamanïkaspati.
  Agripinax jachaqt"asisaw lakaparux amparanakap ch"allt"asïna. Ukat taqi chʼamapampiw phustʼäna. Mä axsarkañ, agresivu, rasguña aru ist"asïna. Ukajj thayat ñikʼut apsutäkaspas ukhamänwa.
  Ukat nuwasiñ chiqan muyuntapki uka walja patak jachʼa buitrenakaw chuyma usuchjasipxäna ukat granizo qalanakjamaw jaquqanipxäna. Ukat wali chʼullqhi chupanakapajj orco sat animalanakan pʼeqenakap chʼiyjañ qalltäna ukat chʼakhanakapsa chʼiyjañ qalltäna. Ukat chiqpachansa, pʼiqinak chʼalltʼaña.
  Agripinax espadanakapampix mä técnica de mariposas ukham luratayna, mä jach"a pandilla ukankir uka osonakan walja p"iqinakap khuchhuqatayna ukat arnaqasïna:
  - Nayaxa thaya, taqi kunasa nayaru ist"atawa,
  ¡Qhanawa, qhanawa!
  Uraqpachasti khathati,
  ¡Qʼala talonampi jupanakar tʼunjañamawa!
  Uka qhipatxa, orcos ukanakax jan aguantañjamäsax mä mayorista avión ukar tukupxäna. Imill wawanakas elfonakas jupanakar arknaqañatakiw jank"ak sarapxäna, uka pachparakiw mä nuwasiñ q"uchu ukat nuwasiñ q"uchu uñacht"ayapxäna;
  Samkax mä katarir uñtataw juti
  ¡Janiw jupar suyktati, ukampis punkuruw jalnaqtʼi!
  Jumax kusisita, khuyapt"ayasir suma manq"at familia, .
  ¡Janiw jaqinakax uywanakäpxatap yatipktati!
  Aka chiqanw uka jach"a ch"axwirinakan ch"axwäwipax qalltawayi, .
  ¡Tataranakax flechanakampiw jallu purintapxistu!
  Ukampis mä jan axsartʼas lurañatakiw nasktanxa,
  ¡Ukat jachʼa jawqʼjañanakaruw aguantañäni!
  
  Janiw khitis yatkiti suma Diosaxa
  ¡Ukhamajj jaqejj jan sinttʼasisaw sarjjäna!
  Jiwañax umbral ukar thuqt'aski - .
  ¡Ukat Weselvul chachajj nina taypit wajjranakap apsuwayjjäna!
  
  Jisa, uka pachanakax nayra pachanakawa, .
  ¡Ukanxa wali thayaruw puripxta!
  Chiqansa, janiw ukax samkajakïkänti,
  ¡Janiw aka chiqar sarapkti, qullunak taypin-jaya!
  
  Ukampis jumatï infiernonktan ukhajja
  Jan ukasti, t"aqhisiña, esclavo, nuwasiñ akapachanxa!
  Wali suytʼäwinïtwa
  ¡Chuymamax taqi ritmonak thuqt"pan!
  
  Ukampis yantʼanaka, akajj jiwasan cadenasawa,
   ¡ Ukajj janiw amuyunakajj faciläñapatak jaytkaniti!
  Ukat wakischi ukhajja, aguantañasawa,
  Ukat jumatï arnaqsta ukhajja, ¡pulmonanakamajj taqe chʼamampiw!
  
  Poeta, jupax q"uchu qillqiriwa ukat jan wali jaqiwa,
  Ukampis ¡janiw mä juntʼu nuwasiñ cheqankkänti!
  Awki Markan jan wali uñisirinakapax jiwapxaniwa,
  ¡Jank"akiw imt"atäpxani ukat inaki!
  
  Jichhasti apt'asim, Cristor arcot jan iyawsam,
  ¡Ch"axwañamawa, icononakar jamp"att"asa!
  Nayax jaqinakarux chiqpach yatiyañajatakiw iyawstxa,
  ¡Mä premio ukhamxa, ¡Tatituw peculianak churani!
  . #14 JAQTHAPI
  Vitalik ukat Albina jupanakax qhipharux Casino jak"ankapxänwa. Uka utajj jachʼänwa, juyphi pachan palaciompi circompi mistur uñtasitänwa. Uka mantañawjanx guardianakaw utji, ukat Alemán Pastores ukanakaw utjaraki.
  Vitalik jupax kamachiruw jist"aratayna: janiw uñjapkistati, janiw ist"apkistati, janiw llamkt"apkirismati.
  Allqamarinakas guardianakasa uka pä wayn tawaqunakarux janiw yäqapkänti, jupanakax janiw zapatonak uchasiñatakis llakisipkänti. Ukatjja, casino manqhankir alfombranakajj wawanakan qʼala chʼamaktʼat suelanakaparuw wali suma chʼalljjtayäna.
  Chiqansa, maynix qʼala kayukiw ukham luxus sarnaqäna, ukatwa istʼirinakax muspharapxäna. Ukhamaraki, mä waynax janiw jach"a jach"a tukuñatakjam jach"äkiti, jupax wali atinisisaw akanx kayump takt"asi .
  Vitalik, chiqpachansa, ukhamaw sarnaqäna ukat pechop phust"asïna, jupax universo apnaqiris ukhamarakiw q"ala, wawar uñtat talonanakap uñacht"ayarakïna. Ukampis, chiqpachansa, jupax wali chʼamaniwa, ukatwa reyinakas pʼiqtʼirinakasa, elefantenakas cocodrilonakas jupar istʼapxani.
  Jisk"a yuqallaxa wali kusisïna. Jichhasti kamachinak churäna. Ukat jank"akiw phisqa tunk qamir burguesas jupar nayraqatan qunqurt"asipxäna. Ukat uka pä señoranakajj janiw qonqortʼasipjjäna, jan ukasti pʼeqep pamparuw chʼalltʼasipjjäna.
  Vitalik jupax akham q"ucht"awayi:
  - Ukat uñisirinakax awisax arnaqasipxäna,
  ¡Nayaw reyïtwa sasin ajjsarañ imantasa!
  ¡Nayax mä reyïtwa!
  Albinax uka genio waynarux chiqañchäna:
  - Jumax janiw reyïktati. ¡Jumajj mä diosätawa!
  Vitalik jupax amparanakap t"axllirt"asisaw akham säna:
  - Diosax juykhunakax nayranakap jist"arañapatak jark"pan,
  Ukat qhipäxarux jorobado ...
  Diosajj jan walïkchiti, mä jukʼa Diosäñatakejja, .
  Ukampis ¡janiw mä jukʼa chʼakkatatäkasmati!
  Hero imillax jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - Taqini jaqinakata amuyt"apxañani. ¡Jichha alaxpachankir Diosat sipansa, ¡Taqe Chʼamani Diosäsma ukhaxa, jukʼamp askïspawa!
  Vitalik jupax coleratapuniw akham säna:
  - Chiqpach Diosax utjaspa ukhaxa, nayraqatax khitinakatix religionat askinak jikxatapki uka sacerdotenakarux llijullijumpiw jawq"jaspa .
  Albinax akham sasaw tuiteó:
  Kunatix jumax munkta ukanakxa
  Jumax mä...
  Kunatix jumax munkta ukanakxa
  ¡Chiqpachansa, ¡jumax Tatituwa!
  Ukat jumax jan axsarasaw sarnaqtaxa
  Janiw ukanak amtaskti
  Khitin samkanakaparuw tuputa,
  ¡Jumaw suma sarnaqañ utt"ayawayta!
  Vitalik jupax janiw sasaw arsuwayi, q"ala kayunakapamp alfombra ch"allt"asa:
  - Janiwa! Jan ukasti, jaqinakarux mä oportunidad churä, samkanakar phuqhañataki, samkanakar phuqhañataki. Ukhamaraki, nayampixa juk"ampi libertad ukaw utjani.
  Albinax wali kusisitaw q"ucht"äna:
  Qhispiyasiñ qullan bandera manqhanxa,
  Sumankaña, amigonaka, kusisiña ukat munasiña...
  Markanakax mä qhana viga ukar mayacht"asipxi, .
  ¡Nayraqata chʼamaka chhaqtayañataki!
  Uka genio waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jisa, nayan munasiñajampi, wawanakajampi, puñchuxa mayachasipxi. ¡Amuyunakas ukhamarak uñacht"awinakas akapachanx juk"amp thayakiwa!
  Hero imillax larusisaw chillqt"asïna:
  - Ukat dashing waynanakaw qutar sarapxi, .
  ¡Quta elemento! ¡Quta elemento!
  Uka qhipatxa, uka genio waynax jank"akiw yapxatäna. Cinta medidoraruw sarjjäna, uka cintajj qorit qhantʼäna. Uka waynaxa akham sänwa:
  - ¡Nayaxa apuestas! ¡Tunka kimsani jakhu!
  Uka qhipatxa, uka wawax tambor aptasin muyuntayäna.
  Albinax wali jach"a jach"a tukusaw tuiteó:
  - Nayraqataxa, kuna fakir, wali, mä enano ukhama, .
  fraers ukanakat sipansa ...
  Monte Carlo markar sarañatakix mä boleto alarapxita
  ¡Nayaw uka markankir sallqjirinakar jan waltʼayä!
  Vitalik jupax apuesta ukan atipt"awayiwa ukatx akham sasaw arsuwayi:
  - Walikiwa, wali sumawa!
  Uka heroe tawaqux akham sänwa:
  - ¡Jumaxa mä juk"a ch"axwiriwa!
  Uka wayna genio, quri chips atipt"asaxa, mayampi apuestas luratayna, aka kutix kimsa tunka kimsani.
  Ukat mayampiw tambor chuym chʼallxtayäna, janiw amparapamp muyuntaykänti, jan ukasti qʼala, ágil kayupampiw muyuntäna, mä monon kayuparjama.
  Ukat mayampiw tamborx muyuntäna.
  Albinax jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Akax janiw mä anatt"awikiti, jan ukasti mä encanto!
  Uka waynax yaqha banco p"akjatayna, ukat mä bolsa qullqi jank"akiw jupar apanipxäna.
  Ukat Vitalik jupax wasitat tambor muytayañ qalltäna, ukat jachaqt"asis ukat jach"a aplomompiw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Qullqi katuntañatakixa wali ch"ama tukuñawa!
  Albinax akham sasaw tuiteó:
  - Qullqixa ch"amawa! ¡Qullqix ch"amawa!
  Uka genio waynax akham sänwa:
  - ¡Ukat nayax janiw qullqi tuqit ch"amanïkti, jan ukasti amuyun ch"amanïtwa!
  Uka tawaquxa wali jach"at arsüna.
  - Ukampisa kunatsa, .
  ¡Janiw amuyun jakañax utjkaspati!
  Vitalik jupax chhuxriñchjasïna ukat q"ucht"äna:
  - Ukhama, ukhama
  ¡Jichhax akapachax sarawayxiwa!
  Ukat ukatwa, ukat ukatwa, .
  ¡Jupax uka pelicularux walpun munasi!
  Albinax wali yatiñampiw akham säna:
  Jïsa, ¡jumax mä anatirikïtawa!
  Uka waynax wasitatwa paqallq numeror apuestas luräna, ukat wasitatwa qʼala kayunakapamp tambor amparap muyuntäna.
  Ukat taqi kunas phust"asïna, ukat musicax ist"asïna. Ukat wali suma ukat sonidompi phuqtʼatänwa.
  Vitalik q"ucht"äna, zafiro ch"iyar ch"iyar, wawa nayranakapa:
  - Kunas jiwasana jakawisaxa, anatt"awisa, .
  Uka fraera ukar p'akintañäni !
  Nayajj mä chʼamaniw sartayäta
  ¡Uñisirinakarux ina ch"usar irpxaruwayäna!
  Albinax lart"asisaw mä apuesta lurarakïna. Ukat qʼala kayunakapsa muyuntayarakïnwa.
  Uka anatt"awix jach"aruw sarawayxi. Aka chiqankir wawanakax wali thaya ukat wali frisky ukhamäpxänwa.
  Vitalik jupax jach"at arsüna ukat kisunakap uñacht"ayasa, mä lobo wawar uñtat ch"ullqhi, mä sonoro arumpiw akham säna:
  - Jiwasax atipt"añatakiw anatt"apxtanxa. Ukhamajj jukʼamp chʼamampiw muyuntañama.
  Chiqpachansa, imill wawampi waynampixa jaljtapxänwa. Ukat mä bancot mä bancoruw pʼakjapjjäna. Ukat walja qullqinak apthapipxäna.
  Aka chiqanx jupanakax, chiqans, mä equipo ukanipxi, ukax janiw suertenikiti, jan ukasti tecnológico ukhamawa, ukatx ciencia ukan lurawinakap apnaqi.
  Albinax q"ucht"äna, ukat kisunakap q"ala ch"allxtayäna, akham sasa:
  Qullqix billetera ukanx ch"amakt"iwa
  Capital ukan jiltäwipanx ...
  Ukat jiwasan arusansa
  ¡Qullqix maná sañ muni!
  Vitalik jupax wali amuyumpiw akham säna:
  - Jiwasaxa walja qullqi jikxattanxa.
  Uka tawaquxa saskakiwa:
  - Nayratpach qullqi jikxatata.
  Ukat uka waynarux nayranakap ch"irmthapïna. Casinonjja, wali jachʼänwa. Ukham walja luxus, espejos, dorado ukat mä audiencia ukax admiración ukampiw wayna genio ukar uñch"uki.
  Vitalik jupax taqi kuns anatt"añapawa sasaw amuyäna. Mä kutikiw taqe kunsa aptʼasis jutasma. Ukampis wali chʼamawa ukat jan walirakiw. Amuyt"añataki, pä estados eslavos ukanakan ch"axwäwipa. Mä chiqaru ukat jankʼak lurasispa ukhaxa, janiw wali askïkaspati. Ukampis taqe kunas wali jachʼänwa ukat jaya tiempow utjäna.
  Ukampis Armenia ukat Azerbaiyán markanakan chʼaxwäwipax mä jukʼa tiempokïxänwa, suxta semananakakiw utjäna. Ukat Azerbaiyán markax jan suyt"ataw wali jasakiw atipt"awayi. Armenionakax qhipa ch"axwäwin atipt"apkchïnsa. Ukat chiqpachansa, mä kutixa janiw wakiskiti.
  Jichhax mä anatirix mä casino ukan banco p"akintaspa ukhax janiw ukax juk"amp p"akjaña sañ munkiti. Inas yaqha tuqitxa ukhamächispa. Akapachanxa taqi kunas equilibrio utjañapatakiw chʼamachasi. Ukat suma sarnaqañ tiempojj jankʼakiw tukusi. Inas mä Genghis Khan chachakix suertex qhawqhas uk jan yatkchïnti. Ukampis uka qhepatjja, imperiopajj tʼunjatäjjänwa. Mongolanakax jach"a atipt"äwinakaw lurapxäna. Ukampis jupanakan imperiopajj jan kuna chʼamaniw chhaqtawayjjäna. Mongolia markax pachpa China markan mä provinciaparuw tukuwayi.
  Awisax akham amuyta: - ¿Kuntix Providencia markax Napoleón, Hitler, Genghis Khan, Tamerlane ukat yaqhanakar suma suerte churawayki ukanak layku? Mä Rusia, mä juk"a kunas mä jach"a imperiot imatäna. Ukat wali jach"a ch"amaw área tuqitxa.
  Ukampirus, yant"awix , Rusia markanx, imperio soviético ukar wasitat utt"ayañatakiw ch"amanchasiwayi. Ukat wali qala chuyman sayt"asiña. Kunapachatï akapachan payïr ejercitopajj saytʼaskäna ukat qhepar kuttʼjjäna ukhajja. Ukat ¿kunsa siski? Mä kasta ch"amaw utji, ukax taqi imperionakaruw t"unji. Cheqas URSS markajj tʼunjatäjjäna uka qhepatjja, Estados Unidos markajj oraqpachan jukʼamp chʼamani markaruw tukuwayjjäna. Ukat América markax ukhamarakiw pä tunk mayan pachanx jan walt"awinakan jikxatasi. 11 uru sata qallta phaxsit 2001 maran terrorista ataque ukax qalltanx Afganistán ukat Irak markanakanx facil atipjatäkaspas ukhamaw amuyasi, ukampis ukatx jan jark"ataw sarxañajax wakisïna. Ukat p"iqinchirinakax janiw sinti sumapkänti.
  Ukhamarus, coronavirus ukan jan walt"awinakapax waljaw utji. Jisa, ukax sarnaqäwiwa.
  China markax jilxattaskakiwa. Ukampis jan walt"awinakax utjarakiwa, ukat qullqi tuqit jiltäwix juk"ampiw jilxattawayi. Ukat p"iqinchiristi janiw sinti yatiñanïkiti.
  Jichhax, nayax jiskt"asiristwa, Vitaly Akulov jupax aka tendencia ukar atipt"aspati ukat, mä kutikiw mä imperio mundial uñstayaspa?
  Uka tuqit amuytʼasma ukhaxa, jupan jan uñtʼat amuyunakapampix lurasmawa. Jupatix ukham techie ukhamächi ukhax inas qullañ tuqinx mä thakhi jikxataschispa, sapak lurañataki, jan ukax Albina amigapampi, jan jiwañapataki.
  Vitalik jupax casino ukan tesoro ukar q"umachatayna ukat jupax niyaw ukat qarjatäna. Mä qhawqha porteronak katthapisinjja, taqpach saconak qollqe aynachtʼayapjjäna.
  de graviotón uñstayañax ukat lurañax wakisispawa ukatx Ostankino ukar uñt"ayasax taqpach planeta Uraqiruw hiperhipnosis ukan olas ukanakamp ch"amanchatäni .
  Vitalik, chiqpachansa, ukax askispawa. Ukhampachasa, mä q"ala kayuni shorts ukan uñch"ukiñaxa, wali uñt"at marchasir waynaru, ukax ch"amawa iyaw sañaxa aka jutïrin akapachan apnaqiripaxa.
  Ukat uka waynax amuyarakïnwa, aka Uraqinxa, mä qhawqha jaya tiempotak kamachinaka ukat instalacionanak churañax wakisispawa. Ukhamatwa, amuyun kamachinakapampix taqpach uraqpacharux sapa kuti apnaqaspa.
  Kunjamas chiqapa amuyunaka ukat jaya pacha iwxt"awinak lurañax uk yatxatañamawa. Ukhamatwa pʼiqin sum sellatäñapa.
  Vitaly ukax aptasinx jachaqt"asisaw q"ucht"äna:
  Aka planetan taqpach jaqinakax ist"apxita,
  Jumax kusisitaw jikxatasïta ukat chiqpach paraiso ...
  Taqinipuniw wawanakjam kusisipxi, kusisipxaraki,
  Warawaranakaruw jank"ak puriñäni, wayna , ukatakix sarañamawa!
  Uka waynax amuyt"äna, ukat chiqpachansa, taqiniw tunka suxtan marakamax wayn tawaqur tukupxani. Ukhamat suma, wayna ajanunakax utjañapataki, ukat ñik"utax jan ajanunak jan walt"ayañapataki. Kunjamakitix cerdas ukanakax jik"akïpxiwa.
  Ukampis ukajj cheqapuniw qhepat lurasispa. Ukat jichhax, taqpach planetax jupa pachpaw apnaqatäñapa.
  Ukat laboratorio ukar saraña ukat juk"amp jank"ak luraña, kunatix ch"amani ukat fundamental.
  Albinax jachaqt"asisaw jiskt"äna:
  - Vitaly, ¿kunsa Diosäsmaxa lurasma?
  Uka waynax wali chʼamampiw akham säna:
  - ¡Taqi jaqinakarux chiqpachapuniw kusisiyaspa!
  Uka heroico imillax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Taqini, chiqapa, kusisita ? Ukampis ukajj janiw chʼamäkaspati. ¡Jaqinakax kunampis jan kusisitäpxapuniniwa, ¡yaqhepasti! ¡Mä munañap phuqañamawa, maynix jilxattaspawa!
  Vitalik kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Walikiwa, Diosax amuyt"asir munañanakap phuqhaspawa, jichhax! Sañäni, taqiniru k"umaräñapataki, wiñay waynäñapataki. ¡Janiw khitirus chuym ustʼaykaspati sasaw amuyta!
  Albinax akham sänwa:
  ¿Reasentamiento tuqitxa kamsasmasa?
  Uka genio waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Jaqinakarux yatichapxasmawa naves espaciales ukanaka lurañataki velocidades superluminales ukanakampi ukhamaraki jaqinakaru yaqha planetas del universo ukanakaru wasitat utt"ayañataki!
  Albinax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Lógicamente! Ukat wali amuytʼasirïrakiwa. Ukampis ¿planetanakajj tukusjjaspa ukhajja, ¿kamachasmasa?
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw jaysäna:
  machaqanak lurani ! ¡Janiw mä jan waltʼäwikiti!
  Uka heroico imillax akham q"ucht"äna:
  Taqi kunatix jan lurañjamäki ukax akapachanx lurasispawa,
  ¡Janiw taqi jaqinakar baño ukan q'umachañakix wakiskiti !
  Uka genio waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jisa, janiwa!
  Ukat uka superman waynax akham sasaw qʼuchtʼäna:
  Jan llakisimti, .
  Taqi jakäwix nayrar sartañapawa...
  Taqi jakäwix nayrar sartañapawa, .
  ¡Suyt"añani ukat suyt"añani!
  Albinax aka tuqitx iyaw sataynawa:
  - Jïsa, suyt"añani suyt"añani, ukampisa janiwa ina ch"usat qunt"asiñamäkiti!
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jiwasaxa irnaqañaniwa.
  Uka heroe imillax akham amuyt"ayäna:
  - Autot sarañäni. Kunatsa kayuk sarnaqañasa wakisi.
  Uka genio waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Ukhamawa.
  Ukatx mä orden mental ukaw churasïna, ukat mä chic "Limousine" ukaruw sararakïna.
  Thayampi chikaw kayuk sarasma. Ukat chiqpachansa wali jachʼawa.
  Albinax akham sasaw q"ucht"äna:
  Autonaka, autonaka, .
  Literalmente taqi kunas phuqhantatänwa...
  Kawkhantï nayra laqʼajj utjkäna uka cheqanjja, .
  ¡Autojj mä thaknam sarjjäna!
  Vitalik jupax atlantean jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jisa, autonakaxa wali jach"a ukhamaraki muxsa pachpa pachana!
  Uka waynampi imill wawampix jan sinti chʼaxwasaw ukat estilompiw kayuk sarapxäna. Thakinjja, Vitalik helado aptäna, ukat Albinajj wali kusisitaw manqʼäna.
  Superman wawanakax tortas de cóctel ukat chocolate ukamp ch"ukut donuts ukanakamp chikaw apanipxarakïna.
  Ukat taqiniw kusisita manq"apxäna.
  Albinax akham sänwa:
  - Akaxa ch"axwaña juti, ukatxa puestonakanxa kuna suma manq"añasa utji. ¿Jaqinakax mayjt"ayañax wakisispati?
  Vitalik kullakax uka chuyman warmiruw uñacht"ayäna:
  - ¡Chiqpachansa ¡jupax waynäñap wasitat jikxatañ munaspa!
  Albinax iyaw sasaw säna:
  ¡Jïsa, ¡jupajj ukham munaspa! Ukampis ¿ukham lurasmati?
  Vitalik jupax akham sasaw jaysatayna:
  - Teóricamente, ukhama olas ukhamaraki radiación ukanakawa lurasispa, ukaxa janchiru wayn tawaqur tukuyi. Ukat chiqäskapuniwa.
  Uka hero imillax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Chiqpachansa nayax iyawstwa. Ukampis ukhamakipansa, ¿kunatsa jan khitis ukham lurki?
  Uka genio waynax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Ukat kunatsa smartphones ukax pä tunk mayan patak maranakanx uñstawayi? ¡Nayrar sartañamawa, yatisktawa, nayrar sartañamawa!
  Albinax jachaqt"asisaw q"ucht"äna;
  Jaqinakax tecnología de hierro ukaniwa,
  Chiqansa, ukax wakisiwa ukat wali askirakiwa.
  Jaqinakan milagronakapakiw nayatakix juk"amp kusiskaña:
  Parlañ lobonaka, autopropulsor zapatos.
  
  Jaqinakax janiw mä cuento ukamp jaljapkaniti sasaw amuyta
  
  Ukat Diosat jan jithiqtir amigonakax
  wiñayatakiw qhiparapxani.
  
  Ciencia tuqit arstʼäwix milagronak lantiwa.
  Wali askïkchisa, wali aburritowa.
  Mä jan wali fábula istʼañaw jukʼamp askixa ¡Cadenankir
  dragonakatxa , ampar amparamp nuwasiña!
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Suma q"uchu, ukampisa wawa. Inas jumax jukʼamp jachʼa qʼuchunak qʼuchtʼasma?
  Uka tawaqux akham sänwa:
  - Jiwasaxa wiñayataki wawawa qhipararaktanxa, .
  ¡Maranakakiw mayjtʼi!
  Uka genio waynax akham sasaw arsüna:
  - Nayaxa q"ucht"añ munta.
  Ukat superman shorts ukan q"ucht"äna;
   Jiwasax jan wali Awkisan wawanakapätanwa,
  ¡Awk taykanakax jucharuw puripxi, ukat mutuyañax jiwasaruw puri!
  Ukat ukhamat jach'a Qhispiyirix taqiniru llakinakat qhispiyañapataki,
  ¡Uka horasanwa chuymas Diosar kuttʼayañasa!
  
   Ay munat Jach'a Tatitu Jesus,
  ¡Munassmawa, Qhispiyirir jach'añchatäm!
  Jach"a Diosan luqtäwipanxa , waynax janiw axsarirïkiti,
  !
  
  Ukhamaw wawanakax Hajj ukar sarapxäna,
  ¡Thakix ch"amawa, ukampis ajayux jach"ar aptatawa!
  Cristo Atipjirix samkanakajan utjpan,
  Ukat khititix jan walinak wiñayatak lurki ukax jisk'achatawa!
  
  Jiwasax ayunonak lurapxta, ukat jaya pachaw sarapxta,
  ¡Ukat qʼala kayunakajajj niyaw wilajj mistuwayjje!
   Ukampis jiwasan planetasa, Diosan utapa,
  ¡Ukat llaki arumanakax wali qhanäkaspas ukhamawa!
  
  Cheqas uka qamir jaqejj uka toqet larusiniwa, .
  Jupax akham saniwa: quimera, alaxpachankir reino!
  Ukampis Querubín reyejj aruntani,
  Ukat jachʼa jachʼa tukur jaqenakajj Gehena markanwa tukusipjjani!
  
  Ucampis mayisisajj taqeniruw perdontanjja,
  ¡Sapa iconojj mä qollan sutiniwa!
  Jaqinakax mä juk"a suma chuymanïpxpan,
  ¡Jan wali jaqinakax ajayun mayjäpxpan!
  
  Kunatsa sarapxtanxa, thakinxa wali t"aqhisiyata, .
  ¿Kunatsa jan juchani waynanakax uk munapxi?
  Diosan markapar mantañ muntanjja, kawkhantï Jupajj jakaskäna,
  ¡Kawkhantï Cristojj chʼusa thakinakan tʼijtkäna!
  
  Ukat jukʼamp wakiskirïki ukajja, iyawsäwin chʼamanïtap uñjasa,
  Uñtʼat jan wali jaqenakajj qonqortʼasipjjäna!
  Qhispiyasiñ thakix ch"amawa, jayarakiw
  Ukampis ¡janiw kuna juchas qʼañu lurañat sipansa jukʼamp jan wali lurañajj utjkaspati !
  
  Qullan Jesusax janiw jiwasatak llakisiñ munkänti,
  ¡Amuyunakapax wali qhanawa, sumankañamp phuqt"ata!
  Chiqansa, jupax janiw nayra diosanakjamäkiti,
  Lema ukax janiw mä jaqit mä idolo lurañakiti!
  
  Ukampis ¿kunjamarak akapachasajj qhuru jaqëtapjja,
  ¡Uka infiernojj aka planetaruw apnaqi!
  Kunjam kusisiñasa, kusisiñas mä horatakiki, .
  Uka Abel jiwata, ukat ñanqha Cainax trononkxi?!
  
  Tatitux jaysataynawa: jaqinakan munañapawa,
  ¡Kunja ajllisipxi, jaqi masipar jan wali luraña !
  Ukax jach"a apnaqiri, qhuru jan wali jaqi, .
  Jachʼa idolojj jan principion Judas satawa !
  
  Ukampis jumanakax jakañan wawanakapäpxtawa, q'uma almani,
  ¡Patak patak kilometronakwa qalanaka ukat cardonak patjjan sarnaqawayta!
  Jach'a Cristomp chikaw apnaqañ munapxtaxa,
  ¡Ukham yantʼirix jan katariru pantanoru irpañapataki!
  
  Qhispiyirin ch'amapax jumanakan utjani,
  ¡Jupax khuyapayasiñ warxatäna, jisk"a usuchjatanakar qullasa!
  Almaman arrepentisiñajj jan tukuskaniti,
  ¡Markan Chiqpacha Diosan familiapankapxpan!
  Vitalik jupax wali suma q"ucht"awayi, ukat jupanakax laboratorio uksaruw autot sarapxäna.
  Uka waynanakan chuymapax jilxattawayiwa ukat jupanakax irnaqañ qalltapxäna.
  Jichhax mä generador jach"a ch"amampi lurañaw wakisi. Taqi akapach apnaqañ jikxatañataki.
  Vitalik jupax janiw sapaki irnaqkänti. Tunka payan jach"a jaqinakaw jupar ist"apxäna. Ukat wawa geniox kamachinak churäna.
  Albinax Vitalik jilataruw akham jiskt"äna:
  ¿Kunatsa oladanakajj jan nayar irnaqtʼkitu?
  Uka waynax jankʼakiw akham säna:
  - Kunatix nayax jupanakar sum apnaqañ yatiqawayta. Ukat jan axsarapxamti. Nayan geniojajj kuna jan waltʼäwinaksa askichaspawa.
  Uka heroico imillax ironía tuqiw jiskt"äna:
  "Jumax, yatiñanaka tuqitxa, mä común jaqit sipansa jukʼamp jachʼätawa. Inas tatamax yaqha markankir jaqïchi?
  Vitalik jupax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - Inasa! Chiqansa, naya pachpaw amuytʼasirïtax uñjasax muspharta. Nayan jachʼa chʼamanakajajj nayaruw muspharayitu.
  Uka heroe imillax akham amuyt"ayäna:
  - Jutam, yaqha q"uchu q"ucht"apxam. ¡Trabajo lurañajj jukʼamp kusiskañawa! ¡Jumax janiw Pushkin ukar sipan juk"amp jan walinak lurktati!
  Uka genio waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Pushkin ukaxa tecnología cero ukankiwa.
  Vitalik jupax q"ucht"añ qalltäna, kunjamtix saraskäna ukhamarjamaw composito lurarakïna;
  Markasajj janiw tʼaqhesiñanak aguantkaniti,
  ¡Pistolanakax - ch"axwäwin infierno arupax, thuqt"asipxpan!
  Jiwasax sayt"asiñäniwa, mä jach"a jach"a tukuñ suyt"awimpi,
  ¡Hombrot hombro, chuymani ukat waynanakaw tantachasipxäna !
  
  Bayonetas amparapa, callus jiltayaña, .
  Ch"axwirinakan qhuru uñnaqapa - ¡janiw waynanakaki!
  Llakisiñat aka uraqix taqpach ch"iyar ñik"utaruw tukuwayi,
  ¡Imill wawanakan trenzanakapax axsarañampiw jaqukipapxi!
  
  Jiwasax jach"a jach"a tukur, soviético jaqinakan wawanakapätanwa,
  ¡Janiw acerompi ni ninampis pʼakjatäksnati!
  ¡Taqi ch'amasampi qhispiyasiñatak ch'axwapxañäni!
  Fascismo ukax mä tamawa, nayax iyawstwa, ¡p"unjañäniwa!
  
  Janiw jupanakax luqtatäpxañapäkiti - chuym ust'ayasiñat k'allk'u, .
  Ukampis ¡uka precursorax nuwasiñaruw tantachtʼasïna!
  Corbatax nina nakhantayatawa - taqi nayranakaw ukan imantata, .
  Uka jach'a kayunakax bolcheviques ukanakankiwa !
  
  Walja soldadonakaw colerat jaltxapxäna,
  ¡Fascistanakax amukiw jikxatasipxi, cañonanakan wararitapax ch"iyjatawa!
   Metal ukan ch"amakt"at wila ch"amapat, .
  ¡Esvástica ukamp p"akjata banderax liwxatatawa!
  
  Kawkhans pilanakajax utji, jupanakax chiqpachapuniw yatipxäna
  Ukat ¿kunatsa? jan axsartʼir wayna, .
  Chhijchhi chʼaphinakax usuchjaskchïnsa, jan walinak tʼaqhisiyapkchïnxa,
  ¡Kunapachatix arumanakax q"ala kayunix mä bolsa apt"ataw sarnaqäna!
  
  Kunapachatï jiskʼäktan ukhajja, scout lurañajj jukʼamp facilakiwa, jukʼamp facilakiwa, .
  ¡Nasamax kuna chʼiwirus chʼalltʼasispawa!
  Jumax arboleda ukan thaya pachan juramento lurawaytaxa,
  Ukampis mayniw larusitayna: ¡uka waynax janiw jilïr jaqïkiti!
  
  Imill wawanakax ukhamaraki, janiw axsarañ yatipkänti, .
  yuqall wawanakat sipansa jukʼamp jan wali nuwasipkänti !
  Vacacionanjja paniniw thuqtʼapjjerïta,
  Jupanakajj jukʼakiw parltʼasipjjäna, ¡arunak ina chʼusar aptʼañajj wali llakiskañawa!
  
  Qhuru Hitler - Supayan luqtiripa,
  Jaqinakax jan cuentani, ¡janiw t"unjawaykiti!
  Ukampis qhispiyirix walja jaqinakarux t'unjañapawa,
  Chiqansa, ¡concilios de fuerzas ukanakax janiw mä límites ukanipkiti!
  
  Partido Comunista ukax munasiñampiw jilsuwayi,
  Jiwasax ordenan jan axsartʼir jaqinakan precursorätanwa
  Ukhamat Fritz señor chachar jan aguantañataki,
  ¡Jan jumanakax yugo uchasipxäta!
  
  Mä samkan qullanjam iyawsañaw yatichapxitäna,
  ¡Ukat markatakix janiw chʼamachasiñamäkiti!
  Kuntï aguantawayktan ukajja, janiw tupuñjamäkiti, .
  ¡Munat, ejercito soviético ukan wawanaka!
  
  Janiw khitis marat parlkänti, .
  Juma pachpat khuyapt'ayasim - ¡janiw mayninakar respetañamäkiti!
  Jiwañajj ajjsarañjamawa, ukampis janiw ajjsarkayätti
  Rus' ukax jan atipt'kayawa - consejos ukan ejercitopa!
  
  Ukat mä kusisit pachax aka Uraqin jutaniwa,
  !
  Bandera ukax taqpach planeta comunismo uksankiwa,
  !
  Uka waynax wali suma ukat saminakan q"ucht"äna. Ukat arupax Caruso arupat sipanx juk'amp thayawa .
  Uka qhipatsti, waynax thuqhuñ qalltäna. Ukat irnaqañax jukʼamp jankʼakiw sarawayxäna.
  Mä chʼamani generadoraw lurasiskäna. Jupaw, ukhampachan chikat markar qhant"ayañapäna.
  Vitalik jupax nayraqatw Ostankino TV torre ukar aynacht"ayañ amtäna. Ukat ukjatx taqpach uraqpachaw hipercorta olas ukanakamp ch"amakt"ayatäni . Ukat markapax janiw jaqinakjam istʼapkaniti.
  Ukampis ukax janiw wakiskiti, juk"amp nayrar sartat equipos ukanakaw ajlliñasa ukat formulañasa, ukhamax wali walja lurañanakaw utji.
  Ukat taqi kuns estanterías ukar uchañatakix mä computadora especial ukaw munasispa. Ukat wali ch"ikhi ukat thaya ukankaniwa.
  Vitalik jupax irnaqäna. Ukat Albinax uka apt"asisaw q"ucht"äna;
  Tayka markatakixa tukuykama ch"axwañani
  Kunjamtï Stalin k"ajkir jaqix kamachiwaykistu ukhama...
  Chuymasar mayacht'asis ch'allxtayapxañäni
  ¡Musculonakasajj acerot sipansa jukʼamp chʼamanïpan!
  
  Pachamama heroico lote, .
  Qullan Mamajatakix ch"axwapxam...
  Jiwasax walja wakiskir yänakanïtanwa, yatipxtawa,
  Chiqansa, ¡rusanakax nayratpachaw nuwasiñ yatipxi!
  
  Ukampisa, mä precursor waynakïkchïnsa,
  Ukampis nayax Awki Markar aruntt'ä...
  Ukat nayax sullkakïristwa, yatipxtawa, mä uñacht"äwi,
  ¡Rusia, nayax iyawstwa, comunismo ukan jakañataki!
  
  Jiwasax lurañäniwa, iyawsapxita, mä jach'a k'ajkir pacha,
  Uka pisinkañax , iyawsapxita, janiw ...
  Ukanjja inaki mä fiesta lurapjjta,
  ¡Ukat jaqinakax wiñayatakiw kusisita jakasipxi!
  
  Ukapachaw samkax arust'äwip phuqhasini,
  K'ajkir generacionanakan jach'añchäwipataki...
  Stalin jupa pachpaw phichhantawayi, mä qhana warawara, .
  Ukat jiwasan yatichirisa, proletario Lenin!
  
  Ukat jiwasax Diosar iyawsaraktanwa, iyawsapxita,
  Cristor mayisiñataki jan amuyt'asis qhipa ...
  Uka uywax infiernon manqha pachapankpan
  ¡Iconos ukanakat mä suma ajanumpiw aruntt"atäñäni!
  
  Cristor fiestan banderap manqharuw puriñäni,
  Socialismo ukat comunismo ukanak lurañäni...
  Qhanaru suyt'aña, nayax iyawstwa, apanipxarakïwa,
  ¡Ukham taqiniw mä jach"a heroe ukar tukupxañapataki!
  . #15 JAQTHAPI
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Mafia rusa Agripina madrinapan jach"a palaciopanx mä jaktäwiw utjawayi. Mä genio waynan fabulosos lurañanak luratapat yatiyawix thug warmiruw turkakiptawayi ukat jupax akham siwa:
  - Wauu! ¿Ukajj paspachati?
  Uka karate tawaquxa p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jïsa! ¡Ukanakajj taqe milagronakäpjjewa!
  Agripinax akham sasaw qhanañcht"awayi:
  - ¡Ukham oportunidades ukanakax akan utji! ¡Ukax akapachan chʼamapawa!
  Sindicaton policía secreta ukan p"iqinchiripaxa, Nikolai Fatrushev, jupax akham amuyt"ayi:
  "Gases de dormir ukanakampiw uka waynaru ukat taqi yänakapar katuntañäni.
  Mafia ukan madrinapax akham sasaw arsuwayi:
  - ¡Jan jank"aki! Kuntï munki uk nayraqat lurpan. Ukat ukatsti mä likʼi vaca qallur uñtataw katuntañäni.
  Policía secreta ukan p"iqinchiripax akham sasaw arsuwayi:
  - Yatiyawinakarjamaxa, jupax jaqinakarux títeres ukham apnaqi ukat wali axsarañjamawa.
  Agripinax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Aka tuqinxa, ¡mä francotirador ikiña balanakampi!
  Uka qhepatjja, madrinajj yaqha ordenanak churañ qalltäna.
  Akapachan jan walinakajj jukʼamp jan waliruw puriwayi. Talibán jupanakax rusanakax base ukarux clavo ukamp chint"apxäna ukat jupanakarux wali ch"amampiw pallapallapxäna. Uk uñjasax yaqha suyunakat pallapallanakax Tayikistán markaruw walpun apayapxäna. Chiqpach chʼaxwäwiw sur tuqinx qalltawayi. Ukat occidental uksanx ejercito ucraniano ukax niyaw ofensiva ukar sarawayxi. Ukat wasitatwa nuwasiñanakax chʼamampi qalltäna.
  Jisa, jukʼamp juntʼüjjänwa.
  Ukampirus uka sindicatox talibanes ukanakat droganak alasitayna. Ukat uka guerrajj janiw negocio lurañanakar jarkʼkänti. Akapachan jan waltʼäwinakapajj jukʼamp ajjsarkañänwa. EE.UU. markax talibanes ukan machaq frente jist"aratapatx wali askiwa. Ukatx nayratpachx talibanes ukar legítimo gobierno afgano ukham uñt"ayañ tuqitx aruskipt"asiwayiwa.
  Cáucaso markanx jaqinakax wasitatw kutkatasipxi. Jan kusisiñajj jukʼampiw jiljjattaski. Jilapachax jaqinakax juk"ampiw jilïr irpirinakarux k"umipxi. Televisoranakas pʼakjañ qalltäna.
  Zyuganov jupax wali usuntataw jikxatasi, ukatx Partido Comunista ukax niyaw ch"amanïñatakix ch"axwaski. Walja comunistanakaw barricadas ukar jank"ak sarapxi, juk"ampis wayn tawaqunakax. Ukat jila partejja, jaqenakajj jukʼampiw politizatäpjje. Mayjt"awinakax puqutaxiwa, jaqinakax machaq jakañ munapxi. Nayra políticonakax wali qarjataw jikxatasipxi.
  Agripinax amuyt"äna, ¿kunatsa jan machaq Lenin ukan lurawip mä falda ukan katuqañax wakisispa? Ukhama, jupax wali kutkatasiriwa. Ukat walja waranq waranq jaqinakaruw callinakar puriyañ yati .
  Rusia markan jaqinakax nayrir régimen ukamp qarjataw jikxatasipxi, ukat chiqans niya pusi patak maraw pachpa chuyman ajanupar uñjir jaqinakax machaq jan uñt"at yänak munapxi.
  Agripinax espejot uñkatasïna. Janitï uka cicatriz utjkaspäna ukhajja, ajanupajj chachjama ukat suma uñnaqtʼanïspänwa. Jïsa, mä tuqitxa, jan waliruw puriyi , ukampis mayni tuqitxa, ajanuparux jukʼamp qhuru uñnaqaw uñachtʼayi.
  Chiqansa, chiqpachansa mä marka irpirir uñtasitawa, jupax wali chʼamanïñkamaw chʼamachasi. Jichhas jupax wali ch"amanïkchisa, chiqpach ch"amanïkchisa, janis sinti jaqinakar uñjkchixa.
  Ukat jupax taqi círculos de la sociedad ukan conexiones ukaniwa. Ukax mä llakikiw kunatix walja artistas folklóricos ukanakax nayratpach jiwapxi.
  Mä kutix Kobzon jupamp q"ucht"atap amtastwa.
  Ukat ¿kunsa taqi uka qʼochurinakax munapxi? Qullqimpi ukat wali uñt"atäñampi. Ukhamarus janiw khitirus qʼochupkani uksa llakisipkiti.
  Agripina kullakajj akham sänwa:
  - ¡Lata kunka, ukat vodka ukax ukaruw saraski!
  Uka qhepatjja, uka aptʼasisaw nayranakapamp chʼoqtʼasïna, uka nayranakajj zafiro ukat esmeralda ukanakamp mistutawa. Ukampis uka rubio warmix pachpa wali qhuru jaqiwa. Jichhax uka waynarux t"aqhisiyañ munäna.
  Ukat mä suma uñnaqt"an waynax , tunka pusini marani, ist"asisaw qunqurt"asisin q"ala, muyu, mä suma k"umara k"uchumpiw jist"antäna.
  Agripinax uka phust"ir antorcha apthapisïna, ukax jupar apanitänwa. Uka nina naktayaña. Ukat mä suma uñnaqt"an waynar makhataña, kunjamtï jupax q"ala kayunakap apt"asis phichhantaski ukhama.
  Ukajj nina nakhantat thujsänwa , ukat qʼala kayunakapar ninamp nakhantat waynajj arnaqasïna.
  Agripinax uka waynarux q"illu ñik"utapat katjatayna, ukat jaquntatayna, ukat qunqurinakaparuw kutt"ayatayna, sist"asisa:
  - ¡Pacienciam, Cosaco, jumax atamanïtawa!
  Ukat mayni q"ala talón waynan mä ch"iyar ch"iyar ch"akhapampi. Ukat wasitatwa arnaqasïna. Kunapachatï ninampi phichhantat uñjasta ukhaxa, jukʼampisa suela sensitiva ukax walpun usuchjasi. Ukjja janiw taqenejj askichapkaspati.
  Madrinax arnaqasiñanakax wali kusisitaw jikxatasïna ukat q"ucht"arakïnwa:
  P"akjaña, ch"allt"aña ukat ch"iyjaña, .
  ¡Akax jakañawa, akax kusisiñawa!
  Ukat uka wawarux wali chʼamampiw jawqʼjañäni. Jupax amparanakaparuw jaquntatäna.
  Akax jupax, chiqpachansa, madrinawa. Ukat wali qhurupuniwa. Mä chiqpach, sañjamati, zorro .
  Janiw khitis ukat kunas ukham warmirux askïkaspati.
  Agripinax thuqt"asisaw q"ucht"awayi:
  Jumanakajj janiw jupanakar khuyaptʼayapktati
  jan wali jaqinakar jiwayapxam ...
  Kunjamasa ch"uqi ch"uqi ch"uñuyaña
  ¡Q"uchunakjamaw jawq"jañama!
  Ukatxa, ukat qarjatäxänwa. Ukat uka waynax llakimp chʼaxwatapatxa janiw kuns amuyasxänti. Jupax mä gesto luratayna ukat uka waynax apasxataynawa.
  Agripinax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Ukhampachasa, Marqués de Sadexa chiqapawa, kuna kusisiñasa yaqha jaqina llakipa apani. ¡Janiw taqinix uk amuyapkiti ukat amuyapkiti!
  Uka qhipatxa, janq"u warmi-supayax wali kusisitaw Napoleón Bonaparten sombrero cocked ukham apanit torta manq"añ qalltäna.
  Jupajj Napoleonaruw respetäna , ukampis mä pantjasir jaqjamaw uñjäna. Jupan juk"amp respetopax Genghis Khan juparuw uñjäna, jupax janiw atipt"asiñ yatkänti ukat chikat uraqpacharuw atipt"äna.
  Alexander Suvorov jupax janiw atipt"asiñ yatkänti, ukampis ¿qhawqhas atipt"añx atipjäna?
  Agripinaxa jisk"achasiñampiwa chhuxriñchjasïna. Jichhax Rusia markan p"iqinchiripax Ucrania markan ch"axwawinakanw jikxatasi, jichhax q"añu jaqinakakiw jan kayump takt"apkiti . Ukhamaraki kunayman Napoleón ukar uñtasita: nayraqatax walja suerte, ukatx fracasos. Ukat qalltat sipansa tukuyarux jukʼamp jan waliwa. Ukat Hitler tuqitxa janiw kunas sañjamäkiti. ¿Jupajj mä chʼamanïpachänti? Principio tuqitxa, pusi tunk mayan Moscú markar katuntaspäna ukat territorios ocupados ukanakan jukʼamp yatiñan política ukarjam sarnaqaspäna ukhaxa, . kunjamtï Napoleonajj tiempopan lurkäna ukhama.
  Aka chiqanx Genghis Khan ukat jupar arxatirinakax mä juk"a pachax Rus-arux atipt"añ atipxatayna. Mä imperiojj utjäna, ukajj janiw nayrajj utjkänti, jachʼa jachʼa tukutapata ukat chʼamanïtapata. Ukampis janïr Rus" markar walja jaqinakax mantapkäna ukhasa, Genghis Khan jiwatapatxa, jaljtatäxänwa, chiqans Batu chachax niya independiente Horda de Oro ukan apnaqiriparuw tuküna, ukat mongoles ukan imperiopax Persia markanw uñstawayi, ukax nayratpach jaljatawa. Ukhampachas formalmente China markanx mä capital común ukaw utjäna.
  Mä qhawqha tiempojj uka imperiojj mayachtʼatäkaspas ukhamänwa. Ukampis mä uñtasitäkaspas ukhama. Sañäni, Egipto markar katuntapkäna ukhajja, Horda de Oro ukankirinakajj janiw Persia markankir jilanakapar yanaptʼapkänti. Batu pachpaw jankʼak jan walir tukuwayjjäna ukat mä jukʼa waynäkasaw jiwjjäna. Imperio Mongol ukax t"unjatäxänwa ukat janis utjkaspa ukhamaw chhaqtawayxäna.
  Tamerlane jupax qhipa khan jupaw uñt"ayañ yant"äna, ukampis jiwatapatx taqi kunas laq"aruw t"unjatäna, ukatx jan kuna ch"amäkaspas ukhama.
  Qhipharux Genghis Khan ukat Príncipe Red Sun jupanakax mä jaqikïpxiwa , ukat Horda de Oro ukax mä estado ruso ukhamawa sasaw amuyt"awix uñstawayi.
  Agripinaxa larusitaynawa. Jïsa, imperionakajj tʼunjatäjjewa. Ukat jukʼamp suma saytʼatäki uka imperiojj Rusia markankiwa. Imperio británico ukat Otomano ukanakat kuntï qhiparki uk uñakiptʼäta ukhaxa, jukʼamp territorionak katxaruwayi. Ukat Imperio Romano ukat Califato Árabe ukanakax qʼal chhaqtawayxäna.
  Mafia ukan madrinapax Rusia markax tukuykamaw t"unjasispa sasaw amuyäna, jan ukax genio ukat qhuru kankañapa. Nayrir p"iqinchirix chuymankipstawayiwa, qarjataw jikxatasi. Ukat jichhax taqi kunas amparapat mistuwayxi. Sapa mayniw mä ciclo ukanipxi. Ukhamat jumax kimsa kutiw Genghis Khan. Janiw wiñay reyinakajj utjkiti.
  Ukampis mä sistema utjchi ukhaxa: zar jiwata, machaq zar jakañapa, ukhamax jan walt"awinakax janiw utjkiti.
  Rusia zarista markanxa, Pablo Nayrïr qhipatxa , Romanov dinastía ukax qhiparuxa suma sayt"atäxänwa. Ukajj legítimo, competente, pura wila gobiernonïnwa, ukat walja patak maranakaw apnaqäna, ukat jaqenakajj ukaruw yupaychapjjäna ukat creyipjjarakïna.
  Kunas ukat qhiparux pasäna - mä sustituto! Mä monarquía utt"ayañasawa. Agripinax ukham amuyäna. Yaqhip chiqanakanx chiqpachans mä monarquía ukaw utt"ayasiwayi: Turkmenistán, Azerbaiyán, Corea. Bielorrusia markanx uka tuqitx aruskipäwinakaw utji. Ukhampachasa , janiw ukan irnaqañax wakiskiti, sinti europeo marka.
  Ukanx janiw jaqinakas ni élite ukanakas monarquía ukx digerirkaspati.
  Agripinajj wali jachʼa jaqëkaspas ukhamwa amuyasïna. Ukat jupax apnaqañ munarakïna.
  Jichhax mä yuqall wawar uñtasitawa, wali wawar uñtasita, kunatix mä absoluto ch"am churaspa uk inventarjamawa! ¡Ukham chʼamampi chikachasiñatakixa, emperadoran chʼamapax janiw kunäkisa! Ukat juk"ampirus, ¡presidenten ch"amapa! Jupan ch"amapa, chiqpach ch"amapawa, janiw jaqinakan uñstayat Diosapakiti. Ukax universo ukat universo ukanakan chika taypiparuw tukuni.
  Ukat janipuniw khitis jupar tʼunjañjamäkaniti. Ukat ukanwa, jan ukax wawanakax jupar qhipat apnaqapxani. Jan ukajj jupa pachpa jan jiwir tukuyañatakejj mä thak jikjjatam. Cienciax, teóricamente, taqi kuns luraspawa.
  Ukat uka qhipatxa, universo taypinxa jukʼamp thayakïxaniwa. Ukat aka oraqenkir jaqenakajj nave espacialanak lurapjjani, ukat walja millón millón galaxianakaw kayunakapar jaqontatäni. Ukat kayunakap jampʼattʼasiñajja, jukʼamp jachʼañchatäniwa ukat wali askirakiwa.
  Agripinax mä universo atipjasax yaqha universonakar atipt"añaruw purispa sasaw amuyäna.
  Ukat wali thayarakiwa. Ukat uka qhipatxa jupa pachpaw universonak lurañ yatiqani. Ukat jiwatanakar jaktayapxam, ukax wali thayawa!
  Uka tawaquxa smartphone uñkatasitaynawa. Mä jachʼa yänakajj luraskäna ukajj qhanaw amuyasïna. Ukat akax mä q"ala kayuni waynaw irpata, shorts ukan.
  Agripinax Vitaly Akulov jisk"a jaqit muspharäna. Kunjamtï janïr wayn tawaqöki uka wawajj . Ukat cortocircuitos ukat qʼala kayunakax mä wawar uñtasit jukʼamp chʼamañchtʼäna. Uka pachparakiw , jilïr jaqenakarojj jupar istʼapjjañapatak waytʼäna. Ukat ordenanakapajj ukhamarakiwa, amuyunakapansa ukhamaraki.
  Rusia markan mafia ukan madrinapax akham yuqall wawar atipt"añax janiw faciläkaniti sasaw amuyäna. Inas, chiqpachansa, gas ukamp chʼuqtʼchi. Jan ukax mä francotirador khitañamawa ukat ch"axwañamawa.
  Ukampirus, uka genio waynax mä jikxatäwit sipans juk"amp jikxatañanak churaspa. Ukat chiqpachansa, jan jiwir jaqir tukuyañataki. Teórico tuqitxa, maynix wiñayatakiw jakaspa. Jupax janiw computadora ukhamäkiti, jan ukasti machaqar tukuyatäñapataki ukat kamachirjam uñt"atäñapatakiw ch"amanchasi.
  Ukat jumatï sapa kuti ukat chʼamani chʼamanïsta ukhajja, jaqen cuerpopajj wiñayatakïspawa, kunjamtï naturalezajj ciclo luraski ukhama. Ukat aka waynax ukham genio ukhamawa, ukax janipuniw jaqinakan sarnaqäwipanx utjkänti. Jupat nayrajja, Leonardo da Vinci ukat Tesla chachanakas aynachtʼapjjewa. Yämas uka amtar phuqhañ tuqitxa.
  da Vinci chachan inventonakapajj ¿kunas yanaptʼaspa , janitï maynis yanaptʼkaspa ukhajja?
  Cheqas Leonardo chachan maquinanakapajj janiw jaqenakarojj kuna askinaksa apankänti, janirakiw maynis irnaqkänti. Tesla ukax walja inventario ukhamarakiwa, ukampis ¿kunas retorno de implementación ukax utjäna?
  Ukat akanx uñjaraktawa, jaqinakar apnaqir radiación ukax irnaqaskiwa. Ukatjja, uka wawajj , inas musculonakap chʼamañchtʼchïna. Ukat ukax juk"amp ch"amawa.
  ¡Kunja jachʼa geniojja! Tunka phisqhani maranitï ukham yänak uñstayaspa ukhaxa, ¿kunsa jilïr jaqjamax lurani?
  Jan ukax inas, jan ukasti, juk"amp muxsa ?
  Kunjamtï sapkixa, frikinakax jilïr jaqïxasax jukʼamp amuktʼapxi. Aka chiqanx, juk"ampirus, ¿qhawqha chiqpach genios ukat warawaranakas frikis ukanakat yuripxi uk uñjasma?
  Ukat jila partejj walja millón millón millón jaqenakas pʼeqtʼirinakasa, normal wawanakapäpjjänwa.
  Agripinax mä jach"a jach"a tukusaw q"ucht"äna:
  ¿Wawanakax kawkirus sarapxi?
  Kawkïr markanakas...
  Ukat kawkhansa mä qulla jikxatsna,
  ¡Ukar wasitat puriñatakejja!
  Jan istʼataw sarjjani
  Kunapachatixa taqpacha markaxa ikiski ukhaxa
  Ukat janiw cartanak qillqkaniti
  ¡Ukat janiw jawskaniti!
  Ukat juyphi pachasa, jallupachasa
  Milagronak suytʼañatakejj janiw experiencianïkti , .
  Kawkhans wawanakax utjani
  Ukampis ¡janiw akankkiti!
  Ukat juyphi pachanx ch"uqi taypinwa
  Ukat jawir thiyankir charconak taypinsa,
  Maynix saltani
  Ukampis ¡janiw nayäkti!
  Agripinax q"ucht"añ tukuyxäna ukat kisunakap q"al ch"allxtayäna. Amuyt"asaxa, aka wali yatiñan waynax jilïr jaqir tukusax mä jaqir tukusxaspa ukhax llamp"u chuymanïspawa. Chiqansa, ukanakax jaqit sipan jukʼamp lurañanakawa. Ukat jupanakar uywatäñaw wakisi. Ukat machaq ch"amampiw jilxattañapa.
  Mä imill wawax jisk"a faldani ukat q"ala, bronceado kayunakaniwa, janq"u warmi saxrarux mä jisk"a chocolate yuqall wawaruw churatayna.
  Agripinaxa ch"akhutaynawa, ukatxa imilla musculosa kayunakaparuxa mä chivompiwa jawq"jatayna , ukhamata arnaqasïna.
  Ukatxa akham sasaw qʼuchtʼäna:
  Infiernon jañchipax junt'u pachat aynacht'i,
  Ukat taqiniw jaya pacha amuyañ pachaw purini ...
  Khitinakatix mafia ukar iyawsäwip jan yatipki ukanaka
  ¡Uka yugopan colerasiñaparuw jaquntatäni!
  
  Chiqapar sarnaqir jaqix jupankiwa
  nakhantat mä arañar uñtasitäniwa ...
  Saxranakaw manqha uraqin t'aqhisiyapxani,
  ¡Khitis Supayan nayraqatapar jan altʼasirïki!
  Uka qhepatjja, akham sasaw jupajj arsüna:
  - ¡Embuscada ukan qunt"asipxam ukat suyt"apxam! Jan uñachtʼayasiñataki.
  Ukat Vitalik ukat Albina jupanakax irnaqasipkakïnwa. Ukat mä generador jachʼa chʼamani, ukat ruedanakan luratänwa. Ukatjja, genio waynajj joystick sat botonanak uchatayna ukat automático lurañ qalltäna hiperprograma de obediencia ukax mä jach"a uñacht"äwiwa . Ukhamat taqi jaqinakas Akulov chachas ist"apxañapataki, kunatix janiw Tatit Diosar ist"apkänti, ukat pachpa pachanx janiw sapürunjam lurañanakap jaytkänti. Ukampirus, kunas ukarjamaw lurasi. Chʼaxwäwinakax tukusiñapaw. Ukat Ucrania markatakix jan wali luririnakax machaq, uraqpachan reyiruw jaysapxani.
  Vitalik jupax wali colerat q"ucht"awayi:
  Kunas ch"axwawixa, kunas ch"axwawixa
  ¡Jupax jan wali tia ukat mä perra ukhamawa!
  Jiwayaña, uñisiña, q"añunaka
  Ukat ch"axwäwinx, ¡uka príncipe bastardo!
  Regimientonakan colerasiñapatakix janiw atipt"añax utjkaniti,
  ¡Maliza imperiox loqhe jaqinakan markapawa!
  Ukat uka waynax qʼala kayunakapampiw acerot lurat mä perno jaquntäna. Jupax mä meteorito jaquqanir uñtasitaw t"ijtäna, ukat chiqpachansa thayaruw phichhantäna.
  Albinax akham sänwa:
  - ¡Akax clasewa!
  Uka genio waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Ukat jach"a clase ukax kunapachatix jaqinakax mä sapa, munasiñamp mayacht"asipxani ukhax utjani! Juk"amp chiqapaxa, taqiniw jilat kullakanakar tukupxani ukhaxa.
  Imill wawaxa wali jachaqt"asisaw q"ucht"äna:
  Uka thaya thayt"aniw qhispiyasiñ intix jiwasatak qhant"äna,
  Tormentas ukat tormentas ukanakanx mayacht"asisaw sarnaqapxta...
  Markanakax mayakïpxpan
  ¡Taqi aka Uraqinkir markanakax mayachasipxpan!
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Jisa, mayacht"asisa taqi kunasa muspharkañawa ukatxa markachirinakaxa utjapxarakiniwa! ! Ukat aka pachax jaqinakax janipuniw mayamps jiwayasxapxaniti! ¡Kuntï comunistanakax samkasipkäna, ukampis taqi sacrificionak lurapkchïnsa, janiw jakʼachasipkänti!
  Albinax kisunakap uñacht"ayasa ukat tuercas ukat pernos ukanakar t"axllirt"asaw chillqt"asïna:
  Janiw jiskʼachasiñat llakisiñamäkiti
  Jïsa, ¡naya pachpa jiskʼachasiñatakix wakichtʼatätwa! Jïsa, ¡naya pachpa jiskʼachasiñatakix wakichtʼatätwa!
  Ukampis ¡mä jachʼa amtar puriñakchi ukhajja, ¡mä jukʼa jakʼachasiñatakis!
  Ukampis ¡jachʼa jachʼa tukuñ amtar puriñatakikix mä jukʼa jakʼachasiñatakis!
  ¡Mä jukʼa jakʼachasipxam!
  Vitalik jupax irónicamente akham jiskt"äna:
  - Ukatxa kunsa chacha warmina q"ucht"apxtaxa?
  Uka heroico imillax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Ukax mä rimaw utjäna!
  Uka genio waynax larusisaw q"ucht"äna:
  Jupax kunayman rimasïnwa
  Jichhakiw qarjawaytxa...
  Ukat ayllunakarux chiqañchañatakix,
  Kawkhantix wakanakax manq"asipki
  ¡Jupajj jankʼakiw cheqañchatäjjäna!
  Albinax jachaqt"asisaw yaqha perno t"ijtäna ukat transistor wasitat askichäna, ukat akham sasaw akham säna:
  -Jach"a genio, inventado akapach qhana, .
  Janipuniw juk"amp suma jaqinakamp uñt"asirïkti...
  Nayax idolo waynarux odes q"ucht"ta,
  Kuna , ukax encarnación del ideal!
  Vitalik jupax qhana p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jisa, jumaxa suma q"ucht"taxa.Ukampisa janiwa khitisa suma q"ucht"kiti.
  Ukat uka waynax wasitatwa programa lurañ qalltäna. Taqi akapachar apnaqañax janiw faciläkiti. ¿Kunsa jaqinakax munapxi? Jupa pachpaw jan yatipkiti. Kunjamatix, sañäni, wali walja kutiw jan satisfechos ajlliwimpi, jan ukax chhijllawinakampi. Ukampis janiw mä suma chʼamajj utjkiti. Ukat niyakejjay jan mä poder ideal utjkchejja, ¿poder absoluto lurañajj wakisispati? Kunapachatix jan jiskt"asis ist"atäta, ukat jan aru yatisax - ¿janich ukhamäki?
  Amuytʼañataki, Garin jilatajj niya ukhamarakiw amuyäna. Jupajj akapachan chʼamanïñwa munäna. Ukat jakʼachasïna, ukampis janiw saytʼirjamäkänti. Ukampis taqpachanjja, mä cuento ukhamänwa.
  Ukat akax chiqpachapuniw utji, ukat kunatix qhipharux jaqinakarux jutïrin atinisiñapatakiw yanapt"ani. Kunawsatix jan mä dictador ukax botones nucleares ukar khathatit amparanakapamp ch"allt"ki ukhaxa. Ukat janiw guerra nuclear ukax utjkaniti. Ukat convencional guerranakax wali chʼamampiw sartaski ukat jukʼampiw jilxattaski.
  Qhipa yatiyäwinakarjamaxa, talibanes ukanakax niyaw base rusa ukarux t"unjapxi, ukatx niyaw katuntat jaqinakan p"iqip khuchhuqapxi. Jïsa, ¡Mujahideen ukan invasión ukax wali jach"awa! Ukat wila wartäwix wali askipunïniwa.
  Vitalik jupax q"ucht"awayiwa, irnaqaskakiwa:
  Mä guerra civil ukaw qalltawayi
  Ch'amakat ch'amaka ...
  Jan wali calvo Supayax juti,
  ¡Ukat jaqinakarux loco tukuyäna!
  Uka qhepatjja, uka waynajj irnaqaskakïnwa ukat diseñar saraskakïna.
  Akapachan ch"amapax janiw ch"amanïñ laykukiti, jan ukasti taqi jaqinakan kusisiñapatakiwa. Uka genio waynax inas Lenin chachax ukham munarakchispa sasaw amuyäna. Ukampis sinti wila masinaka ukat jan walt"ayat jaqinakaw uñstawayi. Ukat tukuyarux mä jan waliw lurasïna. Jaqinakan democracia ukat sipansa, dictadura uka aparato. Ukat jaqinakax janiw kuntï jakañax wakiskiti. Jupanakax comunismo uñstayañaruw iyawsapxäna , ukampis ukax perestroika ukat mä sallqa jan walt"äwiw utjawayi. Akax chiqpach democracia ukax puriyawayiwa , ukatakix jaqinakax janiw wakicht"atäpkiti.
  mä hiper rey ukhamäniwa, jupax taqiniruw apnaqani, wawanakat chuymankipstatanakarkama. Ukhamarus mä sistema lurañaw wakisi, ukhamat jaqinakan pʼiqinakapax jan phichhantañapataki .
  Ukhamat jan radiación utjkipansa istʼapxañapataki. Ukampis akax jaya pachatakiw uñjañaxa. Ukampis taqi kunat sipansa jaya tiempo hipnosis ukaw utji.
  Vitalik ukax apsuwayiwa ukat q"ucht"awayi:
  Jiwasajj janiw atipjatäksnati
  Taqiniruw qunqurt'ayasiñäni...
  Mä cuadernoruw mä bosquejo lurawayta,
  ¡Machaq wawanakan jach'añchäwipataki!
  Chiqpachansa uka waynax mä genio ukhamawa. Albinax akham sasaw amtayäna:
  - Ukat mä campo de fuerza ukhamat Ostankino ukar jan walt"ayañ pachanx jan ch"axwañasataki!
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna, janq"u ukat ch"ullqhip uñacht"ayasa, mä lobo wawar kisunakapjama:
  - Chiqpachansa, jiwasaxa. Chiqansa, mä chʼaman inducción lurañax hipnoondas ukanakat sipansa jukʼamp facilakiwa . Ukat ukapachax janiw kunas ukat khitis jark"kistaniti!
  Albinax akham sasaw tuiteó:
  Ukat nuwasiñax wasitat sarantaskakiwa
  Hiperplasma ninax t"amt"atawa...
  Jiwasan waynasax wali jisk"akiwa
  ¡Mä jan iyawsañjam regalo ukaniwa!
  Vitalik kullakajj jachaqtʼasisaw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  Jisa, nayajj mä jachʼa churäwinïtwa. Ukampis kuna yatiñanakas jilxattañapawa. Ukat nayraqatasanx janiw atipt"äwinakakix utjkiti, jan ukasti riesgos ukanakaw utjaraki.
  Uka tawaqux akham sänwa:
  - Policía ukaxa kuna pachasa jutaspawa, ¿jupampi jikisiñatakixa wakicht"atati?
  Vitalik jupax larusisaw akham säna:
  - ¡Jupanakaxa lezginka thuqhupxpan, jupanakaxa junt"uñ munapxchi ukhaxa!
  Albinax larusisaw q"ucht"äna:
  - thuqhuña, thuqt"aña, .
  Taqi kunat sipansa, irnaqañax qarjatäxtwa ...
  Mä juk"a samart"añ jikxatañäni
  Ukat ukat wasitat qalltañäni!
  Uka genio waynax p"iqip ch"allxtayäna, ukat wasitat q"ala, monor uñtat kayup jaquntäna, mä metal chiqaw thayan ch"axwañat ch"amakt"äna ukat ch"amakt"äna.
  Uka waynax akham q"ucht"äna:
  Jach'a ch'axwawi ukat chaos , .
  Nayax nayan pachajan wawapätwa...
  Nayax mä caballero ukhamarak superman ukhamätwa
  ¡Trabajojajj wali sumawa!
  Agripinax wali munasiñampiw uka tuqit uñch"ukisïna. Micro-cámaras ukanakax irnaqapxäna. Chiqpachansa wawanakax ukham sarnaqapxi. Janiw monstruos ukanakas utjkiti, jan ukasti kunayman ukham - super.
  Mafia madrinax wasitatw yatiyäw columna ukar jist"arawayi. Ucrania markan pallapallanakapax nayrar sartasipkänwa, ukatx nayratpachx walja asentamientos ukanakaw Rusia markat kutt"ayawayxi. Ukat Duma Estatal ukanx qhana chimpunakax kutkatasiñaw utji. Oposición ukax gobiernor atinisiñ jiskt"aw uñstayi. Ukat mä jach"a ch"axwäwiw utji. Ukat p"iqinchiristi janis walikïkaspas ukhamawa. Jaya pachaw kunas jaqinak nayraqatan jan uñstkiti.
  Suma, akax mafia ukan jach"a ch"amanchawipawa. Ukat sindicaton luratanakapax wali jach"apuniniwa. Ukanakax wali jach"awa. Chiqansa, ¿kunjamatsa uka wali yatiñan wawanakar katuntasma? ¿Kunsa lurañasa gas jan jupanakar aptʼaspa ukhajja? Ukhamaw aka waynax ch"amani. Hierro ukat acero ukanak jaqunuku, ukax thayaruw phichhantaraki.
  Jupajj ukham soldadonïñwa munaspa. Aka terminador waynax ukham ch'amaniwa .
  Agripinax akham q"ucht"awayi:
  Presidente jumax wali jaya pachaw nadawayta
  Nayax jumamp munasiñaruw puriwayta...
  Jichhax uka wawax , Supay, .
  ¡Jupar munasiñwa munta!
  Ukat mafia ukan madrinapax luxus caderas ukanakap aptasin desplazatayna.
  Ukampis mä nayrampiw uñjasma. Ukakamajj kusistʼayatäpan.
  Niya tunka kimsani marani pä yuqall wawanaka, musculoso ukat bronceado, ring ukar mantapxäna. Amparanakapax guantes de boxeador ukankapxiwa ukat kayunakapax q"ala. Ukat mä señal tuqiw maynit maynikam chʼaxwapxañapa .
  Wawanakax nuwasipxi ukhaxa, walja kʼacha, jankʼak jawqʼjañanakax utjapuniwa. Ukat qʼala talonanakax guantes boxeadorar uñtataw qhantʼi. Ukat khitis khitirus apti uk janiw amuykätati.
  Agripinax chiqpachapuniw kunapachatix yuqall wawanakax nuwasipxi ukhaxa. Jupax wasitat talonanakap qhatiyañ munaraki. Chiqansa, ¡ukax wali askïspawa! Jan ukajj wila juntʼu pinzanakampi kayunakap pʼakjañamawa.
  Mafia ukan madrinapax lakap ch"allxtayäna. Jïsa, jan sinttʼasirïñaw wilapan utji. Kunjamtï tʼaqhisiyañsa tʼaqhisiyañsa munktanxa ukhama.
  Aka chiqanx yuqall wawanakax suma kayunipxiwa, ukat kayunakan uñnaqanakapax wali sumaw jan ñik"utani ukat kuna irregularidades ukanakampi. Ukat ukham wila junt"u agujanakampi ch"allt"añaxa, jan ukax ninar phichhantañaxa, jan ukax caucho tronco ukamp jawq"jañax wali askiwa.
  Agripinax wali colerat q"ucht"äna:
  Nayax nayraqatajan ch"usat uñjañ munta, .
  ¡Ukanwa nayajj castillo lurarakï, samkaja!
  Imill wawanakax akham sasaw coro sapxäna:
  Tropanakax wakicht"atäpxiwa señora,
  ¡Taqiniruw tukjañäni!
  Mafia ukan madrinapax tuiteó:
  Ch"iyara cuervo jiwata uñkatata
  Uka jan walt"ayat jaqix chika arum pacharuw suyt"aski ...
  Ch"iyara cuervo, infierno ukax jan jiwañapawa
  ¡Sepulturaruw jumamp jikisipxäta!
  Ukat lakap jist"arasaw jach"a rosa lakap ch"allxtayäna.
  Ukat akham sarakïnwa:
  Nayax ikiñanx mä nuwasiñ samkasta
  Barmoley jupa pachpaw nayar axsarayitu!
  Ukat wasitat larusi.
  Uka yuqall wawanakax ch"uñuntapxi ukat janchipax lliphipi. Uka alivio musculonakax juk"amp sumaw uñjasi.
  Agripinax mä jach"a jawq"aw amparapamp apt"asisaw wayna ch"axwirinakar jawq"jañ qalltäna. Ukat taqi chʼamamampiw jawqʼjañama. Ukat wali llakitaw arnaqasipxäna. Ch"uñumpi wilampi taqi chiqaru ch"allt"ata.
  Mafia ukan madrinapax akham sasaw jach"at arsüna:
  Taqiniruw mä kuti t'unjä
  ¡Nayaw mä infección ukham apsuñ munta!
  Uka wayna ch"axwirinakax ringit mistuwayxapxäna. Ukampis mafia ch"axwirinakaw mascaras ukat ch"iyar trajes ukanakamp katuntatäpxäna. Jupanakax janq"u ñik"utan zorro ukar ayxatapxäna .
  Agripinax akham sasaw qhanañcht"i:
  - ¡Jumax nayat t"ijtxañ munta!? Inas talonanakam asxatchispa?
  Uka yuqall wawanakax axsarañat nayranakap ch"irmthapisaw chillqtapxäna:
  - ¡Khuyapt"ayasipxam! ¡Suma jaqïtanwa!
  Agripina kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. Ukat mä akatjamat llampʼuchasïna:
  - Walikiwa, ¡kunapachatixa talonakamaxa jani kuna usunïkchi ukhakama! !
  Uka yuqallanakaxa wali kusisitaw q"uchupxäna;
  Jiwasax sallqa mononakan uraqipan junt'u uraqinktanwa,
  Kawkhantix platanonakax ch"uxñakïki, ¡montón de caníbales!
  Lamar qota pasañaw wakisïna
  ¡Ukham wali chʼamampi!
  
  Fatherland ukax sarañatakiw kamachiwayitu - .
  ¡Kawkhantix ecuador ukax mä zanja ukhamäki ukaruw puriñama!
  Suma, wali, Diosax Mayakiwa ukat janiw Odin , .
  ¡Ukat mä granadat sipansa jukʼamp granadanakaw utjarakistu!
  
  Jupanakajj precursor wayn tawaqonakaruw nuwasiñar khitapjjarakïna,
  ¡Ukajj mä pasantía ukhamakïkaspas ukhamwa sapjjäna!
  Ukhamatwa taqenis jan ajjsarir waynäpjjäna, .
  ¡Energía cohetes jach"a ch"amanchawi!
  
  Nayax ametralladorampiw chiqak ch"axwañ munta - .
  ¡Akanx khaki colorampiw nuwasirinakarux khuchhuqatayna!
  Jupanakasti janiwa jiwasana Mama Markasa turk'asipkaniti, .
  ¡Jan wali orcos ukat yaqha bullys ukanaka!
  
  Ukham colerat kamachix Pachamaman - .
  Yatxatapxam wayna kunjamsa mä qhuru león ukham nuwasispa!
  Ukat wila p"iqinchirix kamachi churaspa ukhaxa,
  ¡Janiw mä miserable thakhix bufón ukhamäñamäkiti!
  
  Akax mä mangawa ajanuparux wali phichhantatänwa,
  Jichhakamax janiw kuna qalat lurat cerdanakanïkiti!
  Ukampis nayax Pachamamar luqtastwa, iyawsapxita, jaya pachaw,
  Janiw amuytʼañax wakiskiti, jan chʼamani wayn tawaqunaka!
  
  Mau-mam tribun llawuntat uñjasipxta , .
  ¡Janiw lanzanakanïpkiti, jan ukasti granadanak apsuñ lanzanakanïpjjewa!
  Uka tuqitxa, mä acero chʼaxwäwimpiw jawqʼjañäni,
  ¡Rusia pilotonakax alaxpachat yanapt"apxani!
  
  Awki Markanxa, sapa ch"axwiriw mä uywa manq"añ utatxa, .
  ¡Wawax pistolaruw amparap luqxati!
  Ukat nuwasirinakan ejercitopar atipjapxam,
  ¡Bardo q"ucht"at poema ukan exploits ukanakat!
  Agripina, qhipa arunakampixa, yuqallanakaruxa taqi ch"amapampiwa mä ch"axwawimpi jawq"jatayna, ukhamata ñik"utaxa ch"allt"asitayna, wilaxa warantatayna.
  Mafia ukan madrinapax akham sasaw q"ucht"äna:
  Jumanakan jañchipax qhant'aniwa,
  Uka ñikʼutajj chʼiyjatäniwa, ukhamakiw qhantʼani, .
  ¿Kunas, ajanunakamax t"ijt"atawa?
  ¡Yatipxam, nayax alaxpachan reinapätwa!
  . #16 JAQTHAPI
  Vitalik jupax extremo modo ukan irnaqaskakïnwa, ukhamarak jupan apnaqat jaqinakax ukhamarakiw irnaqapxäna. Terminator wayna ukat genio ukax akham q"uchupxäna:
  Furioso formación escuadrón, colerata formación escuadrón, 1.1.
  ¡Ninanakax chuyman phichhantapxi, ninanakax chuyman nakhantapxi!
  Jïsa, jupanakax wali ch"amampiw irnaqapxi. Ukat mä juk"a pachatxa, civilización ukan sarnaqäwipanx jan uñjat mä instalación wakicht"atäxaniwa, ukax jaqinakan taqi jan walt"äwinakap askichani.
  Kunjamakitix markanakan jan walt"awinakax utjki ukax qhiparuw chhaqtxani.
  Albinax uka waynarux akham jiskt"äna:
  - ¿Uka Uraqinxa janiwa juk"ampi ch"axwaña utjxaniti sasina amuyta?
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Janiwa amuyta! Mä juk"a pachax nayax apnaqañkamaw jikxatastxa.
  Uka hero imill wawax akham sänwa:
  - Jaqinakaru jisk"achañataki, .
  ¡Machaq apnaqiriw utjani!
  Uka genio waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Machaq apnaqirix utjani. Ukat taqenitak mä jilïr jilar uñtasitawa.
  Albinax larusisaw akham säna:
  - Mä waynaxa shorts ukani, mä jilïr jilata ukhama?
  Vitalik jupax wali kusisitaw q"ucht"awayi:
  Heroísmo ukax janiw kuna maranïkiti
  Mä waynax markar munasiñ chuymapanx ...
  Espacio ukan chiqanakaparux atipt"aspawa, .
  ¡Taqiniru, taqini aka Uraqin kusisiyañataki!
  Albinax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Jisa, jumaxa. Ukampis ¿kunas jumatakix utji, jan ukax genio tuqitxa?
  Uka waynax akham sasaw jaysäna:
  - Taqi! ¡Ukat akapachajj nayatakïniwa!
  Agripinaxa, uk uñjasaxa, sist"asïna:
  - Janiwa, naya!
  Ukat jupax nayranakap ch"allxtayäna. Jupan chuymapax wila mayirakïnwa. Aka chiqanx jupan kamachiparjamax machaq ch"axwäwiw qalltawayi.
  Ukhamächi ukhajja, pä imill wawanakaw bikini isimpi ukat qʼala, cincelat kayunakampi guantes uchasisaw nuwasipjjäna. Jupanakax amparanakap luqxatapxäna ukat wal ch"axwapxäna.
  Awisax qʼala, muruqʼu talonanakax llamktʼasipxäna ukat lliphipipxäna. Taqi kunas wali jach"a uñnaqt"anïnwa.
  Agripinax mä juk"a llamp"uchasïna. Jupax nuwasiñax wali askiwa sasaw amuyäna. Yämas nuwasiñanakax wali chʼamakïspa ukhaxa. Ukat kuntix jaqinakax munapki: t"ant"ampi circonakampi.
  Ukhamaraki, jaqinakax jiwañarux axsarapxi. Cristianismo ukat islam ukax suma sarantäwipax kunatix jaqinakax nayratpach wali axsarañaw jiwañataki ukat jan kunar tukuñataki. Ukat ukhamatwa chʼusawjanak thaqhapjjäna.
  Qunqurtʼasisax sapa pä horaw alaxpachar jikxatasma sasaw amuyapxäna. Ukat Diosajj utjkchejja, Jupajj nayratpachaw taqe uka mayisïwinakampi ukat mayitanakampi qarjatäjje, ukat juma pachpaw Taqe Chʼamani Diosar purisajj jukʼamp jan walinak lurarakïta .
  Chiqpachansa, ¿mayisiñampix kuns jikxatsna? Agripinax janipuniw mayiskänti, ukampis walja askinak jikxatäna. Kunattix mayisiñax jaqiwa.
  Ukat sartañatakix mä superman ukhamäñamawa.
  Akax ukham Friedrich Nietzsche ukhamänwa, jupax jakäwix kun sañs muni ukxat wal amuyäna. Ukat waljaniw uk jan amuyapkänti ukat pantjasipxäna.
  Janiwa, mayisiñajj janiw kuns phoqkaniti.
  Agripinax wali colerat q"ucht"äna:
  Oh kuna jach"a chhaqtäwis utji
  Qhawqha yaqha chhaqtäwinakas akapachan utji ...
  Aka chiqanx sacerdotenakax jan wali arunak apt'asipxi,
  ¡Jupanakarux punkut mistuñ bandido uñacht"ayapxam!
  Mafia rusa ukan madrinapax tunka kutiw larusitayna. Jupajj mayj mayjäñwa munäna ukat uñachtʼayasiñ munarakïna.
  Jïsa, walja lurañanak luraspa.
  ¡Ukat janiw khitis taqi talentonakap yatkiti!
  Amuyt"añataki , jichhax wilax wartatäxiwa, ukat sindicatox qullqi apthapiski. Ukat ukat jupax Agripina, aka Uraqin emperatriz ukhamaw tukuni. Ukat uka qhipatxa, inas, jan qullqix utjxaniti. Taqinipuniw chʼamachasipxani. ¡Ukat chiqpachapuniw comunismo ukax jutani!
  Ukanx warminakas wawanakas q"ala kayukiw sarnaqapxani, ukatx chachanakax mä juk"akiwa.
  Agripinax akham q"ucht"awayi:
  Chacha, chacha, chacha
  ¡Ukham, iyawsapxita, wakanaka!
  Chacha, chacha, chacha
  ¡Taqiniruw ina chʼusat jiwayapxäta!
  Agripinax wali ch"aman ukat jilxattat kisunakap uñacht"ayäna. Ukat amparanakap t"axllirt"asisaw Pavlusha sat tawaqurux k"ajkir nayranakapar puriyañapatak mayïna. Uka waynax khitittï jupax jilxattawayi , janïr juicio lurañ qalltkasax carcelar khitatapatxa.
  Sirvirinakas ch"axwirinakas madrinapan ordenapar phuqhañatakiw jank"ak sarapxäna.
  Chiqansa, jupax patronapawa, mä juk"a pachatakix destino ukankiwa.
  Jach"a jan wali jaqix nayratpach amuyt"awaykchisa. Vitaly Akulov jupax mä generador luraski, ukax energía uñstayañapawa, ukax taqpach uraqpacharuw apnaqani!
  Chiqansa, suertenïsta ukhaxa, wali sumapunïspawa. Ukat ukapachaw ukham chʼamajj utjañapäna. ¡ Mä supermonarquía ukham !
  Agripinax Rusia markax imperio zarista ukan lurawipanx URSS markat sipanx juk"amp askiwa sasaw amuyäna. Ukanjja, mä sapa gobiernonïnwa, ukat URSS markajj mä federación ukhamänwa. Ukat juk"ampirus, federación ukax t"unjataw uñjasi.
  Ukampis zar apnaqawipanx ... Ukatx marka taypit utt"ayat gobernadores ukanakaw utjäna ukat juk"amp orden, juk"amp disciplina ukat independencia samkanakaw utjäna.
  Stalin sapakiw URSS markan p"iqinchiripaxa, jupax kunjamatsa uka chiqankir zar ukanakarux amparapamp katxarutayna. Jupat qhepatjja, mä tiempow disciplina ukat saytʼasiñajj qalltawayjjäna.
  URSS markan economía ukax juk"ampiw jilxattawayi ukatx jan walt"awinakaruw puriwayi, Gorbachov irpirin apnaqawipanxa. Ukat uka chiqanw democraciax uñstawayi. Libertad, ukatakix jaqinakax janiw kunjamatsa wakicht"atäpkänti. Ukat janiw taqe ukanakajj faciläkänti. Ukax Nagorno-Karabakh markat qalltawayi. Ukat taqiniw gobiernon jan ch"amanïtap uñjapxäna, janiw kuns lurañjamäkänti. Ukat yaqha suyunakaruw jilxattawayi.
  Ukat Bálticos uksanx ukhamarakiwa. Ukampis chiqansa, Yeltsin sat chachax URSS sat markaruw nayrïr tʼunjir tuküna. Ukat Gorbachov chachajj janiw carcelar jistʼantkänti, jan ukasti lurasiñapänwa. Jila partejja, Rusia markankir jaqenakaw juchanïpjje. Suma, ¿ kuna markanxa, apnaqirix Chechenia markan ukham p"inqa capitulación lurasax sayt"asispänwa? Jïsa, pallapallanakaw jupar jaqunukupjjaspäna.
  Ukat Yeltsin, ¡mä juk"a henna! Ukhamaw jaqinakax kuntix munapki uk lurapxaspa. Ukat propagandax jaqinakarux p"iqip ch"allxtayäna.
  Agripinax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Masanakax ch"akhanaka ukat q"añunakawa. Jupanakax janiw liyiñ munapkiti, janirakiw lup"iñas munapkiti. ¡Mä iyawsäwinïpxañapawa, ukat mä sapa Diosar jachʼañchapxañapawa!
  Uka tawaqux kisunakap q"al ch"uqt"asisaw q"ucht"äna:
  Nayajj jan pantjasir jaqëtwa
  Nayajj jan pantjasir jaqëtwa
  Jachaqt"asiñat qalltasa, gesto lurañakama
  Taqi kunat sipansa jach"añchañawa.
  Oh kuna bendicionas utji
  Nayajj jan pantjasirïtaj yatipjjam
  Nayajj jan pantjasirïtaj yatipjjam
  ¡Jan pantjasirïtaj yatiñamawa!
  Uka qhepatjja, uka tawaqojj akham sasaw amuytʼaskakïna:
  - Jaqinakaxa mä misa. Ukat misax warmir uñtataw uñjatäñapa, ukat mä warmix taqi chuymaw chʼamampi katuyasi. Ukat janiw kunas jaqinakan amuyunakapar atinisiñax utjkiti. !
  Ukhamaw Agripinax amuyt"äna. Chiqpachansa, ¿kunjam amuyunïpxisa uka jaqinakax parltʼsna? Jaqinakax mä tama uwijanakawa. Jupanakax Stalin ukarux munasipxarakïnwa - verdugo ukat caníbal ukanakaru. Ukat wali suma chuyman zar Nicolás II , khititix jaqinakatakix walpun luräna, juparuw aljantapxäna ukat thuqhuntapxäna. Ukanakasti jaqinakasa, jaqinakasa.
  Ukhamat Agripinax jupanakarux yatintañapawa ordenar, disciplina ukat yatichañapataki severidad ukhamarak justicia.
  Ukatwa Pavlusha sat chachar apanipjjäna. Uka waynax nayratpach mä jan wali jaqir uñtataw calvo ñikʼutat ñikʼut mururatäxäna. Ukat wawar uñtat ajanupanjja, mä qhawqha chʼakhanaka ukat chʼakhanakaw utjäna.
  Agripinax uka waynarux akham jiskt"äna:
  - Walikiwa, kunjamasa carcelanxa?
  Pavlushax akham sasaw jaysatayna:
  - ¡Jichhax juk"amp jan ukax juk"amp normal ukhamawa! Célulanakax q"umawa, TV ukat baño ukanakaw utji, janiw hotel ukax utjkiti, ukampis jakañax utjarakiwa.
  Uka madrinaxa akham sasaw jiskt"äna:
  - ¿Kawkitsa uka ch"akhanakaxa utji?
  Uka waynajj cheqaparjamaw akham säna:
  P"iqinchañataki camarógrafo ukampiwa ch"axwañaru mantawayi . Ukampis janiw kunas, atipt"awaytwa ukat jichhax padrino.
  Agripinax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Walik lurtaxa! ¿ Uka yuqallanakax walikïsipkiti?
  Pavlushax akham sasaw jaysatayna:
  - Waliki! Jiwasax mä jach"a celda ukaniwa, tunka payan jaqinaka. Sinti, ukampis wayn tawaqunakax wali sum ikipxi. Camas, ukhamaraki, juk"ampi jan ukaxa juk"ampi. Janiw khitis waynanakas ikiñar q"umachkänti. Manq"axa , en general, aceptable, ukatsti manq"a transferencias, jupanakaxa paseo lurañataki irpapxi. Ukat pelot anattʼaraktanwa. Janiw uka centro de detención previa ukax infierno sañ munkiti. Jila parte celulanakajj chikat chʼusa, jan ukajj pusi cheqanakaniwa. Wali walja jaqinakaw utjistu, ukampis taqpachanx janiw jaqimp phuqhantatäkiti. Wayn tawaqunakax , kamachirjamaxa, mä centro de detención previo ukanx kimsa metro chikataniw utjañapa, ukhamat jan asfixia, ukat ventilador ukaw utjaraki.
  Agripinax p"iqip ch"allxtasaw akham säna:
  - Mä juk"a qunt"asipxañäni, ukatxa uñjañäni. Inas nayajj qhespiychisma, jukʼampejj nayar kusisiyista ukhajja!
  Uka waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Nayaxa yant"ä, wali jach"a!
  Uka tawaqux taqi chuyma sinttʼasisaw akham säna:
  - Ukhama suma, q"illu ñik"uta chhaqhayañaxa wali llakiskañawa. ¡Uka peinadojj tʼunjapjjpachänwa!
  Pavlushax jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jichhaxa janiwa taqinixa mä centro de detención prejuicio ukanxa ñik"uta khuchhuqapkiti, jan ukasti khitinakatixa ch"uqi jikxatapki ukanakakiwa. Ukampis mayniw mayïna, ¡ uka wawax carcelan taqpach jachʼa kankañap muktʼayañapawa!
  Agripina kullakajj jiskʼachasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Sarañani! ¡Jumajj wali suma jaqëtawa! Nayax uñjtwa, janiw jachkti, carcelan jist"antatätwa. Ukat uka qhepatjja, yaqhep wayn tawaqonakajj jan chʼamanïpjjänwa. Walikiwa, yaqha semana suyt"am, ukat nayax mistuyapxäma. Ukampis mä condicionanwa.
  Jisk"a yuqallaxa p"iqip ch"allxtayäna.
  - Kuna , kuna lurañatakis wakicht"ata?
  Madrinax akham sasaw jiskht"asïna:
  - Jichhaxa q"ucht"apxätawa. ¡Ukat qʼochuñamajj nayatakix wali askiwa!
  Pavlusha, yatiñ munasaw akham jiskt"äna:
  - Ukat kuna tema tuqitsa?
  Agripinax jan axsarasaw akham säna:
  - Militara! Jichhax mä ch"axwäwiw utji. Jïsa, inas mä kutiki pä chʼaxwäwis utjchispa. Ukhamarakiw sur uksanx talibanes ukanakamp chika.
  Uka waynax pʼiqip chʼallxtasaw akham säna:
  - Walikiwa, nayaxa ch"axwaña ukhamaraki patriotismo uka tuqita q"ucht"ä.
  Madrinax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Ukaxa lurasispawa ukatxa Stalin tuqita. Janiw nayajj llakiskti. ¡Nayarux aka bigote dictador ukarux walpun munasta, kunjamtï nayamp qhuru chuymanïkta ukhama!
  Pavlushax chhuxriñchjasïna ukat wali kusisitaw q"ucht"äna, saraskäna ukhamarjamaw q"ucht"äna;
  Mä pachax wali suma ukat jach"apuniwa
  Kawkhans trolls, elfos, gnomos, ghouls ukanakax utji...
  Ukat ukanwa santuxa mä espadampi nuwasi,
  Ukat taqiniw mä wila masi, iyawsapxita, nuwasiñ munapxi!
  
  Ukat aka pachanx mä precursor wayna
  Q"añut lurat yänaka thaqhiri...
  Jupax taqinitak mä suma uñacht"äwiw uñacht"ayi,
  ¡Awisax, ¡venganza munañakiw wakisi!
  
  Akax jiwasax ukham caballeros águilas, .
  Ch"axwäwin ukham qhuru ch"axwañ yatiña ...
  Jiwasax jach'a jach'a tukur diosanakan wawanakapätanwa,
  ¡Ukat mä jach"a satchel ukan magia apt"asipxta!
  
  Taqi kunas jiwasanak apnaqatawa, taqi kunas jiwasan amparasankiwa,
  tʼunjañ yati ...
  Ukat wakischi ukhaxa, nayax quri churapxäma - .
  ¡Jiwasax caballeronakätanwa, janiw llakit jan chʼamanïktanti!
  
  Ukhamasti ñanqha uñisirix axsarañat khathatt'pan,
  Janiw khitis axsarañjamäkiti...
  Taqi uñisirinakaruw mä qullqimpi jawq"japxta,
  ¡Chacha katurinakax nayratpachaw nuwasiñ yatipxi!
  
  Uraqpachan makhatañ yatiñani
  Jiwasax jach'a impulsos de magia ...
  Tigrempi osompixa janiwa atipjapkaniti,
  ¡Kunattejj precursoranakajj wali mayachtʼatäpjjewa!
  
  Ukanxa Pacha Pacha jach"a kankañapaxa chiqapawa
  Ukhamat jan axsarañasataki...
  Jumanakax mä thaya águila ukham mayacht'asisaw sartasipxtaxa,
  ¡Niyakejjay jumajj nuwasir jaqëstajja, janiw mä bufón sat chʼiyar chʼiyar jaqëktati!
  
  Khitinakatix t'unjatäpki ukanakax taqi ch'aman Diosaw jaktayani,
  Ukat taqiniruw jach'a jach'a tukuñani ukat juk'amp yatiñani ...
  Awki markax mä ch"ullqi espada ukat escudo ukhamawa, .
  ¡Ukat jan axsarir jaqinakan jan wali arunakap uchasipxamti!
  
  Jan axsarasaw taqi kun arsussna,
  Uñisirinakampi, mä orcompis, wali colerat nuwasïna ...
  Supayan jan wali luratanakapat janiw phenqʼasipktanti,
  ¡Ukat icononakat suma ajanunak uñjtanxa!
  
  ¿Khitis jumax, confesa, jach"a jach"a tukur jaqi?
  Samka nuwasiri, wali yuqall wawakchisa - .
  Ukampis janiw mä patak maras nuwasipkätati,
  Kunattix jakäwix qhurupuniwa, sinti qhurusa!
  
  Patak patak maranakaw chʼaxwäwinakanxa, .
  Jiwasan espadasax chiqpachan wiñay garantiapawa...
  Mä jach"a samkax phuqhasiniwa
  Chiqansa, ¡jupax wali thaya jaqiwa!
  
  Akax jan wali ghoul ukarux atacataynawa, .
  Uka waynax wali ch"amampiw juparux t"unji ...
  Ukat mä qʼañukïkaspas ukhamänwa,
  ¡Jan ukhamäñatakix, iyawsapxita, sinti amukt"añataki!
  
  Imill wawanakas ukhamaraki, jumanakax nuwasipxasmawa,
  Juyphi pachan ukhamarak jallupachan q"ala kayukïpkchisa ...
  Ukampis empanadanakax wali uñt"atawa, .
  ¡Jiwasanakampi jikisiñasa mä kusisita larusiñampi!
  
  Janiwa jiwasana Mama Markasaxa, iyawsapxita, juk"ampi ch"amani
  Jupax universo ukanx juk"amp suma uñnaqt"aniwa...
  Chispi rubíes bullfinches, .
  ¡Kusisiña kusisiñajj taqenitak utjpan!
  
  Jan iyawsamti janiw uka waynarux p"akintkasmati,
  Jupax caballero, ch"amapax jach"a ...
  Wakisispa ukhaxa, mä cuadernoruw qillqani,
  ¡Kunjamsa taqi luratanakar sepulturar apansna!
  
  Uka waynan espadapax mä agujar uñtat ch'ullqhiwa,
  Ukampis wali jachʼa amparapampiw khuchhuri ...
  Ukat jakäwisax, iyawsapxita, janiw mä anatt"awikiti,
  ¡Ukat ch"uxña nayra imillampi parlt"añamawa!
  
  Warriors ukax wali sumarakiw
  Jupanakax wali jach"a jach"a tukupxi, thaya ukat chuymatpach thuqt"apxani
  ¡Jichha kayunakapax thaya pachanx q"ala q"alakiwa!
  
  Janiwa, nayax yuqall wawakïtwa, wiñayatakiw jakaskä
  Nayax suertejarux chuymampiw katjä ...
  Ukat uka manqʼañ animalajj niyaw mä anattʼañar tukuni,
  Ukat nayax , khitis jan wali jaqiwa, mä columpio entrega ukamp churä!
  
  Mä juk"a arumpixa, nayan lemajax, iyawsapxita, ukax simple, .
  Ukhamakiwa janiwa axsarañakiti...
  Khititï nayrap jachʼar aptki ukaruw jawqʼjañama
  !
  
  Nayax Awki markaruw almax katuyä, chuymax katuyä,
  Nayax qhip qhipakamaw nuwasïwinx taqpach janchix phichhantä ...
  Jumaruw Taqe Ch'amani , nayax ch'iwi manqhan t'ijtxa,
  ¡Akapachan nayrar sartaski, jichhax nuwasiñax utjaskakiwa!
  Agripinax janiw sinti munasiñampi t"axllirt"känti, jachaqt"asisaw akham säna:
  - Janiwa jan wali poema, Pavlik. Ukampis ¿kawkinkis uka Stalin chachajj arsuwayta?
  Uka katuntat waynax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Jisa, nayaxa qillqañ munta, ukampisa janiwa nayaru purinkiti. Ukampis Stalin jupax paqallq tunk maraw jiwata. ¡Jukʼamp jichha tiempon utjki ukanak munasmati!
  Uka tawaqux q"ala kayunakapampix mä rublo qullqi apt"asïna. Jupax chhuxriñchjasïna, ukax ch"amanïtapa ukat ch"amanïtap uñacht"ayäna, amparamp ch"amanïtapa. Uka qhepatjja, akham sänwa:
  - ¡Stalinux markarux acero patat katjatayna!
  Pavlusha kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Jisa, ukhama! Jupajj wali qhuru pʼeqtʼirïnwa. Ukat ¡mä jukʼa apnaqerinakat maynïri, jupanakajj jukʼamp tiempo jakaspäna, cheqapuniw uraqpachar katuntapjjaspa!
  Agripinax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Jisa, jupax luraspänwa, Genghis Khan ukham. Ukampis Genghis Khan chachajj patak maranakas jakaspäna ukhajja, janiw uraqpachar katuntañatak tiemponïkaspänti. Ukampis ¡Stalin chachajj patak maranakaw atipjaspäna!
  Uka katuntat waynax akham q"ucht"äna:
  Muspharkañ markan jach"a uraqipanxa,
  Chʼaxwäwinsa ukat irnaqäwinsa templado ...
  Mä kusisiñ q"uchu qillqäna
  ¡Ay jachʼa amigo ukat pʼeqtʼiri!
  Mafia ukan madrinapax q"ala talonap pampar colerat ch"allt"asaw arsüna:
  - Janiwa! ¡Nayrajj ukham pasäna! Juma pachpaw kuns composiñama, kunatix patriótico ukat Stalin jupamp chika. Jan ukhamäkanixa, ¡mä centro de detención previa ukan ukham celdaruw khitapxañamatakiw kamachipxäma, ¡nayrïrix jumatakix mä recurso ukhamaw uñjasispa!
  Pavlusha kullakajj altʼasisaw akham säna:
  - Nayan jaysäwijax qhanawa - ¡Taqi kunaruw iyaw sista!
  Agripinax akham sasaw qhuru arsüna:
  - Ukhama q"ucht"am, wayna ! ¡Jan qʼochupjjamti, ¡sumankapjjam!
  Uka wayna katuntat jaqix q"uchutayna;
  Mä pachaw utjani, comunismo pacha,
  Jiwasax jach"a jach"a tukuñ bandera rusa ukar jach"anchayañäni...
  P"akjañäni, iyawsapxita, fascismo ukan yugopa,
  ¡Hitler jilatarojj mä niquelaruw atipjañäni !
  
  Jiwasan iyawsäwisax, iyawsapxam, acerot sipan juk'amp ch'amawa,
  Ukat qullan comunismo ukax irpxaruwayi...
  Ukat jiwasatakix jach"a irpiri Stalin,
  Ukat jiwasax jilxattanwa, ukat janiw mä centímetro ukch"a alayaru!
  
  Qullan Rusia markan jach"a kankañapatakix,
  Kuns walja jaqenakajj atipjapjjaspa ...
  Jiwasan Stalin, jach"a misión, .
  Ukat rusox jach"awa, yatisktawa, oso!
  
  Jiwasax taqi ch'aman Varan jach'a kankañapaxa,
  Fritz ukax mä kutikiw atipt'aspa ...
  Awki markatakixa, kusisiña ukhamaraki qhispiyasiña - .
  Jakawixa fragil ukhamawa, seda ukhamjama, ¡nayaxa hilo uñt"twa!
  
  Jiwasax janiw yatintktanti, iyawsapxita, axsarañar, .
  Jiwasan ch"amasax rusanakax patak patak maranakaw...
  Wali chʼamampiw nuwasna
  ¡Ukanx mä qhana marka samkaw utjani!
  
  Moscú markat Leningrad markakama
  Taiga markat inti jalant qutanakar puriñkama...
  Mä jach"a premio ukaw ch"axwirinakar suyt"aski,
  ¡Nayan jach"a Taykaja!
  
  Jiwasax arxatapxäma ukat jilxattayapxäma
  Ukatx banderax tejas ukanakat juk'amp jach'ar aptañäni ...
  Rusia mamasatakixa,
  Ukat uñisirinakax mä shish katuqapxpan !
  
  Pachamaman jach"a kankañapataki ch"axwañani,
  Kunjamatix mä jach"a, nina nakhaskir huracán...
  Jiwasax, iyawsapxita, nayratpachaw ch"axwañ yatipxta,
  ¡Sarxañäni, iyawsapxita, ukat quta!
  
  Taqinipuniw luraraksna, nayax chiqpachapuniw yatxa
  Jiwasax Wehrmacht ukarux chiqaparuw atipt'añäni ...
  Ukat jan qʼañuchata jachʼañchäwijampi,
  ¡Aka rampage ukax jaytxañäni!
  
  Jiwasax Inti ukat cuasar ukanakax panpachaniw utjistu,
  Rusia markan wali yatiñan zar...
  Jiwasax wali ch"amampiw ch"allt"asiñäni
  Ukat ukham ordenax, ¡yatiñampiw apnaqapxtaxa!
  
  Jiwasax Hitler juparux anatt"asaw warkt"añäni
  Taqi fascistanakarux mä kutikiw atipt'añäni ...
  Ukat mayo intix wiñayatakiw utjani
  ¡Ukat jiwasanakxarux qurit lurat mä querubín ukaw utji!
  
  waynanakätanwa , yatisktawa, dashing, .
  Jiwasax kawkir, iyawsapxita, horda ...
  Ukat imill wawanakax q"ala kayukiw ch"uqi taypinkapxi,
  Ukat mä jachʼa thaya thaytʼan larusipjjam !
  
  Comunismo uraqpachaxa, iyawsapxita, wali sumawa,
  Ukanx q'ala jan isin imill wawanakatakix wali askiwa ...
  Aka planetan sumankañamp kusisiñampiw utjani ...
  Ukat mä cincelampiw uka waynar qillqtʼasïna!
  
  Jiwasax ukham thaya nuwasir jaqinakätanwa
  Dragonar atipt'añäni...
  Fritz jaqinakax janis llamp"u chuymanïpkchixa,
  ¡Osojj kunjamatsa taqeniruw chʼiyjani!
  
  Hitler jilatarojj janiw ajjsarkañäniti,
  Imill wawax mä q'ala talon nayraparuw uchani ...
  Fuhrer ukax mä payaso ukhamakiw tukuni,
  Ukat jukʼamp yatxatañatakixa, ¡yatiñax janiw chuymanïkiti!
  
  Ukat imill wawanakax q"ala kayukiw sarnaqapxi
  Jupanakax talonanakap ch"uqimp ch"uñump ch"uñuyañx wal munapxi ...
  Ukat Rusia taykan sutipxaru,
  ¡Jiwasax Fritz ukar p"akintañ yattanwa!
  
  Ukhama, kawkhans jumanakax aspirantes fascistas, .
  Juyphi pachanx Moscú markar sarañ munapxtaxa...
  wali llakitaw chhuxriñchjasta , .
  ¡Uka tawaquxa ñik"utap chiqachatayna!
  
  Q"ala talonax nayraruw kuynt"äna, .
  Führer ukax mäkiw jiwatapat uñjasi...
  Taqi kunat sipansa, imill wawanakax q"ala kayukiw ch"uqi ch"uqi taypin jikxatasipxi,
  Ukat jupanakax acero, mä qutu cuerponipxiwa!
  
  Ukat imillanakax Fritz ukarux ukham arknaqapxi,
  Uka uwijanakax jiwayañatakiw tʼijtʼapxi ...
  Ukham wali chʼamampiw nuwasipjjaspa
  ¡Hitler chachan kaputätapajj jankʼakiw qhan amuyasi!
  
  Aka chiqanx nazis ukanakax wali uñt"ataw atipt"apxäna
  Ukat jupanakax atipt'at Berlín markaruw mantapxäna ...
  Ukat nazis ukanakax qhanpachaw uka ch"axwäw uñt"ayapxäna,
  ¡Ukat mäkiw alajjpachar atipjtanjja!
  
  Suma, mä juk"a arumpixa, Clase de Fuerza ukax jiwasampiw utji,
  Mä ruso jaqix apnaqani...
  Patan ch"amapax Wehrmacht ukarux t"unjawayi,
  Ukat jutapxam, yatipxam, comunismo ukan pachapa!
  Albinax jachaqt"asisaw juk"amp ch"amampiw t"axllirt"äna. Ukat amparanakapajj wali chʼamampiw jawqʼjäna.
  Ukat uka tawaqux akham sänwa:
  - ¡Akax wali muspharkañawa! Jumax mä meteoro ukham q"ucht"awayta. Muntwa.
  Pavlushax suyt"äwimpiw jiskt"äna:
  - ¿Libertad katuqañaxa?
  Agripinax juk"amp natural rubia ukan ch"iyar janq"u p"iqip ch"allxtayäna.
  - Janiwa! Janiw jichhaxa. Uka waynanakampi qunt"asipxam. Ukhamarus, ¿kunatsa jan qʼala kayukïkta?
  Uka waynajj cheqaparjamaw akham säna:
  - Wawanakan carcelan kamachinakapax q"ala kayukiw sarañ jark"istu .
  Madrinax jan axsarasaw akham säna:
  - ¡Nayaw kamachinak mayjt"ayapxañapatak lurarakï! ¡Uka yuqall wawanakax q"ala, muyu talonanakap uñacht"ayapxañapawa! Ukat policiax suelanakaruw ch"akhanakampi ch"allt"ani.
  Secreto inteligencia ukan p"iqinchiripax akham sänwa:
  - Mä kamachi apsusispaw taqi jisk"a wawanakax centro de detención previa ukanx q"ala kayukiw uñjasipxañapa . Kunjamtï Stalin tiempon wawanakan irnaqäwipan utjkäna ukhama.
  Agripinax larusisaw akham säna:
  - ¡Mä wali suma amuyt"awi! Ukat mä aguja talonar uchasma ukhaxa. Ukhama, ch"uqi, jinchukama.
  Pavlusha kullakajj altʼasisaw akham säna:
  - ¡Juman munañamaxa! ¡Jumaw dueñopäta ukat kuntï munkta uk lurasma!
  Mafia Mamax akham sasaw qhanañcht"awayi:
  - Ukham waynar q"ala talonanakap phayaña - ¡wali sumapunïspawa! Ukat fresco, q"añuchata aychanak muxsañchaña.
  Ukat Agripinax lakap ch"allxtayäna.
  Uka waynax katuntatäxänwa ukat zapatonakapax kayunakapat ch"iyjataw uñjasipxäna. Ukat mä guardia cuerpox mä antorcha apsusin ninamp phichhantawayi.
  Mafia p"iqinchiristi akham sasaw chillqt"äna:
  - ¡Jach"apuniwa, chiqpachansa! Ukampis inas jan sinti qhuru chuymanïkchiti. Aka chiqanx Pavlik juparux mä adivinanza yatiyä. Jupax jaysaniwa, janiw q"ala talonanak freírañäniti.
  Uka waynax ch"uqi p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jiskhiña.
  Agripinax p"iqip ch"allxtasaw akham säna:
  - ¡Khitis mä uwijat sipan juk"amp muxsaxa, ukampis nayranakapat niebla apsu!?
  Pavlik jupax nayraqatap ch"allxtayäna, ukat ukatsti chhuxriñchjasïna:
  - Ukat ¿kunas jiskt"awixa?
  Mafia mamax akham sasaw jaysatayna:
  - ¡Ukax nayax jumar ukham munat, niya wawar uñtat talonanak freír munasmati!
  Uka waynax wali chʼamampiw akham säna:
  - ¡Nayax jaysäwip yatxa! ¡Akanakax políticonakawa!
  Agripinax akham sasaw jiskht"asïna:
  - ¿Kunatsa ukham amuyta?
  Pavlushax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Politicoxa, chiqpachansa, llamp"u chuymaniwa, botjama, ukampisa wali jach"a niebla jaquqani, ukatxa janiwa nayranakatakiti.
  Mafia Mamax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Ukham jaysäwi jakthapisma! Sumakiwa, jakañamawa. Talonanakam qhispiyatamat kusisismawa.
  Uka katuntat waynax akham q"ucht"äna:
  Janiw aynachtʼkäti, janiw llakit jachkäti,
  Kunatix uka waynax, mä titán ukan yuritayna ...
  Nayax mä jach"a ejercito apthapisï, wakisispa ukhaxa,
  ¡Taqi Pachamaman uñisirinakaparux mä ch"axwawimpiw t"unjañama!
  . 17 JAQTHAPI
  Genio wawanakax qarjasipxaraki. Vitalik jupax ikiñar munatäkaspas ukhamaw amuyasïna, ukat nayranakapas ch"amakt"atäxänwa. Ukat ukat uka wali yatiñan wawax ikiñar sarxäna, ukat mä jach"a thaya ukat jan uñt"at yänak samkasïna;
  Uka waynax mä akatjamat nayra nayra markan jikxatasïna. Taqi muytapanxa, mä juk"a jach"a janq"u utanakaw utjäna. Anqax q"añuchatäkchisa. Vitalik jupax sillp"iwa, nayra pachanakax akan uñjasispawa sasaw qhanancht"awayi. Wali jach"a markar uñtasitawa, uka markan callepanx elefantenakaw sarnaqapxäna.
  Uka waynax sarnaqaskäna, ukat machaq wanunakaw ajanuparux phust"äna. Uka jakʼanjja jaqenakaw utjäna. Jilapartx k"acha túnicas, sandalias ukat ropas ukanakampiw uchasipxi. Ukampis waljani, jukʼampisa yuqall wawanakax niya qʼala jan isinïpxänwa ukat qʼala kayukïpxänwa. Chiqpachansa juntʼu. Walja wawanakaw utji, ukat ch"uxña, ch"uxña, ukampis ch"iyaranak taypinx janq"u p"iqinakax lliphipirakiwa. Imill wawanakax k"acha túnica ukanipxi. Qamirinakax wali sandalianak uchasipxi, pisinkirinakasti q"ala kayukiw sarnaqapxi.
  Vitalik jupa pachpaw taekwondo luraski, ukanx walpun ch"akhanak ch"allt"apxi ukat yänak p"akjapxi, ukat mä cinturón katuyañatakis ukhamarakiwa. Ukat ukatwa, uka waynax janiw zapatonak gustkänti. Jupax q"ala kayukiw t"ijt"añ yant"äna, ukhamat wawanakan kayunakapax jan llamp"uñapataki ukat ch"ama callos ukanakamp ch"uqt"atäñapataki. Ukat jichhax uka apthapisinx mä kasta portal ukar jaltawayxäna, Moscú markan t"ijt"asa. Ukat nayra markaruw tukuyäna. Uka arst"awix jaqinakatakix janiw uñt"atäkänti, ukampirus uka pachparakiw Vitalik jupax taqi kuns amuyasïna.
  Uka waynan qʼala kayunakap manqhanjja, pavimenton juntʼu qalanaka, ukampis qʼala chʼama suelajj janiw usuchjkiti. Yaqha tuqitxa, mä esclavor uñtataw uñchʼukipxi. Vitalik jupax mä ch"ikhi camiseta machaq shorts ukamp uñt"ayatäkchisa. Ukat walja yuqall wawanakax janiw kuna pisin jakasipkiti, q"ala talonanakap uñacht"ayañ munapxi, ch"amañchañatakik ukhama, ukat pavimento ukan junt"u adoquines ukanakar jan axsarapxatap uñacht"ayañataki.
  Vitalik nayra marka taypin sarnaqäna. Ukat jachaqt"asïnwa, uka sensacionanaka jach"añchasa. Ukanjja, jachʼa estatuanaka ukat jachʼa palacionakaw utjäna. Ukat uka pachparakiw markanx walja q"añunakaw utji. Aka chiqan taqi kun q"umachasir esclavo waynanakatakix janiw sinti kusiskañakkänti.
  Vitalik jupax q"ala kayuni, mä lomo isimp isthapt"ata, waynaruw jiskt"äna:
  - ¿Kunas aka markaxa?
  Jupax Vitalik-an k"ajkir camisetapa ukat waynan bronceado amparapan suma, quri reloj uñkatasa, respetompiw qunqurt"asisin jaysäna:
  - ¡ Babilonia jach"a markax Macedonia markan capitalapawa!
  Vitalik kullakax larusisaw jiskt"äna:
  - Ukat Alejandro Jach"a, nayax suyt"twa, jakaskiti?
  Uka waynax wasitat qunqurt"asisaw akham säna:
  - ¡Jupax wiñayatakiw jakaski, Olimpo markan diosjama!
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtasaw q"ucht"äna:
  - Mä k"ajkir warawarampi chispi, .
  Ch"amaka ch"amaka taypinxa...
  Jach"a heroe Alejandro
  ¡Janiw kuna llakis yatiskiti, janiw axsarañas yatiskiti!
  Uka esclavo waynax kuns sañ munäna, ukampis sandalianakampi, isimpi isthaptʼat uñjirix uñstasaw uka esclavo waynarux mä chivompiw qhipäxapar jawqʼjäna . Jupax arnaqasïna, ukat mä venganzampiw calle q"umachañ qalltäna.
  Vitalik jupax akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Wawanakar jawq"jañaxa janiwa walïkiti!
  Uk uñjir jilatajj uka waynaruw uñtäna. Q"ala, bronceado kayunaka, ukampis mä qhana camiseta ukat quri reloj amparanakapan. Inas akax mä jach"a jaqin wawapächi.
  Uk uñjir jilatasti akham sänwa:
  - Esclavonakaxa mä chivompiwa ist"atäñapa. ¿Janit tatamajj jumar nuwjktamjja?
  Vitalik chachajj cheqaparjamaw akham säna:
  - Janiwa!
  Uk uñjir jilatajj wal muspharäna:
  - Jan uñt'ata! Noble yuqall wawanakas jawq"jataw uñjasipxi. Ukat ajanumax khitirus amtayitu.
  Vitalik jupax wali qhuru arumpiw jaysäna:
  ¡Ukat kawkhantï jakaskta uk yatiñamawa!
  Uka jaqejj ajjsarasaw qhepar kuttʼjjäna. Uka waynax q"ala, cincelat, wali ch"aman kayunakap juk"amp ch"allt"äna ukat q"ucht"äna:
  Espartacox mä jach"a nuwasiri ukhamarak heroe ukhamawa,
  Mä jach"a ejercitompiw jan axsaras ch"axwapxta...
  Mä esclavo ukhamäkchïnsa, ukampis, jichhax reyix,
  ¡Atipjäwix qhantʼpan!
  Vitalik jupax q"ucht"askakiñ munäna, ukampis inspiración ukax waynarux jaytawayi. Chiqansa, nayax aventura lurañ munta.
  Ukat ukhamatwa Babilonia markan chika taypipar saräna. Aka markax nayra pachanx juk"amp jach"änwa, Roma markax sartañapkama. Uka waynax jasakiw sarnaqäna, lince ukham sarnaqäna, ukat chuymapax mä muxsa anunakjamaw sarnaqäna, uka anunx thaknam sarawayxäna.
  Jakawixa taqi chiqanwa phuqhantäna. Kupi tuqinxa, plazanxa, niya tunka pusini marani mä wayna, jach"a, ch"iyara ñik"uta, ch"axwata uñjasiskäna.
  Uka waynax llakitaw jikxatasïna, ukat p"iqip alt"ataw sarnaqäna, ukat p"inqachäwip amparanakapamp imt"asisaw lomop ch"iyjapxäna.
  Jaqinakax sillp"ipxäna ukat chhuxriñchjapxäna, kunjams mä suma uñnaqt"an ukat musculoso waynar jawq"japxani ukax wali askiwa. Warminakax jukʼampiw uñchʼukiñ munapxäna. Islam uksat wali jaya, ukat jist"arat ajanunakanïpxänwa, waljax k"acha túnicas ukankapxänwa, jisk"akiwa, ukax junt"u pachanx juk"amp sumawa. Yaqhepajj jukʼamp pisin jakasirinakasa, wayn tawaqonakas qʼala kayukiw sarnaqapjje, jukʼamp qamirïpki ukanakasti sandalianakampi, pulseranakampiw uchasipjje.
  Vitalik jupax uka uñacht"äw uñch"ukirakïnwa. Llakit uñnaqt"an waynax ist"asisaw cabritonakar qunt"asïna. Jupax verdugo ukan yanapirinakapamp jark"antatänwa - ukhamarak wayn tawaqunakax cinturakama q"ala jan isinïpxänwa, ukampis pantalón ukat botas ukanakamp isthapt"ata. Ukat chiqansa, verdugo pachpax wali musculoso thug ukhamawa.
  Ukatwa canastat mä thujru aptasin umampi qʼomachäna.
  Heraldo chachajj uka juchañchäw liytʼäna:
  - Jilïrinakar jan yäqasa, impudencia, tunka pusini marani Kir waynax phisqa tunk jawq"jataw qhipäxapar ukhamarak chhuxriñchjata ukat pä tunk phisqhan jawq"jataw talonanakapar juchañchata!
  Uka jaqenakajj iyaw sapjjañapatakiw wal kusisipjjäna. Verdugojj jukʼamp chʼamani jawqʼjasaw uka waynan musculoso, intimp nakhantat qhepäjjapar mä jawqʼjäna. Jupajj janiw taqpach chʼamanïkänti, ñikʼutapas punkitänwa.
  Vitalik jupax akham amuyt"äna, ¿jupax chikancht"asiñapati? Ukampis ¿kuna askis utjaspa? Ukanjja, tunka payan jachʼa jaqenakaw guardianakampi armat saytʼatäsipkäna. Ukat jaqinakax iyaw sasaw arnaqasipxäna. Ukhamarus, inas uka waynax uka tuqit jawq"jatächispa. Nayra pachanakax qhuru pachanakawa. Ukat Dios pachpaw uka yuqall wawanakar jawq'japxañapatak mayïna. Bibliansa, jaqirjam Machaq Testamentonjja, wawanakar mä thujrumpi jawqʼjañaw ewjjtʼasïna.
  Uka waynax wali samsusaw kisunakap ch"allxtasin amukt"äna. Verdugojj mä medidampiw jawqʼjäna, ukat niyaw ñikʼutapajj phallawayjjäna ukat wilajj sarawayjjänwa.
  Vitalik jupax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - ¡Ukham akapacha!
  Ukat uka wayn tawaqux jawqʼjasipkakïnwa. Vitalik jupax nayrar sartawayiwa, jupax janiw uk uñch"ukiñ munkänti. Chiqansa, walja jaqinakarux uka uñachtʼäwix gustkchixa. Vitalik jupax nayrar sartawayiwa.
  Jupax "Isla del Tesoro" peliculat amtasïna, wali kimsa tunk paqallqun peliculat amtasïna.
  Mä yuqall wawa lantix mä imill wawaw utjäna. Ukat talonanakap qhatiyapxäma sasaw ajjsarayapxäna.
  Jïsa, ukajj chuym ustʼayaspawa. Vitalik jupax imill wawax arnaqasispati jan ukax partidista ukham amukt"aspati sasaw jiskt"asïna.
  Chiqansa, aka película tukuyatatx jupapachpaw uñakipt"asiwayi, q"uma yatxatañ munatapata, kunjams ninax talonanak phichhanti. Ukat gas alcanfor ukampiw uk luräna . Jïsa, wali llakiskañawa sasaw amuyasta. Ukat ukatsti, wali jan sinti qhuru, jisk"a yuqall wawax suelanakapax wali sensitivo ukhamänwa.
  Ukat jupanakan chʼakhanakapajj wali tʼaqhesiñampiw punkitäna. Chiqansa, jankʼakiw sarxapxäna. Jïsa, ukham tʼaqhisiyatäñajj khitin lakapsa aptʼasiniwa. Ukampis fascista katuntat precursoranakax amukiw sarnaqapxäna. Ukampirus, inas yaqhipanakax talonanakap ninamp q"añuchatäpxchïna.
  Chiqansa, Vitaly kullakax janipuniw mä película uñt"kiti, ukanx yuqall wawanakan talonanakapax qhatiyatawa. Aka chiqanx thujrunakampi, yaqhip pachax, jawq"jataw pasäna . Estados Unidos markankir mä películanxa, inglés arut mä oficialax mä waynaruw qʼala suelapar cadenampi jawqʼjatayna. Ukat uka kayux punkitänwa, uka waynasti wali usutaw jikxatasïna. Ukampis janipuniw ninampixa.
  Ukhamarakiw wali juk"a películas ukanakax utji, ukanx yuqall wawanakarux thujrunakampiw talonanakapar jawq"japxi.
  Vitalik kullakajj uñkatañatakiw kuttʼäna. Janiw ukham sapa kuti uñjktati.
  Uka waynan qhepäjjapajj wila qʼañuruw tukuwayjjäna, ukat verdugojj niyaw mä lawampi suelapar jawqʼjäna. Uka waynax arnaqasiñap jarkʼaqasaw jan axsartʼirïtap uñachtʼayäna, ukax muspharkañawa. Kunjamtï jupax espartano jaqïkchïnxa.
  wawar uñt'añaxa . Ukhamarus uka markax janiw uñtʼatäkiti, janiw kawkirus sarañapsa yatkiti. ¿Gladiador ukar tukuñatakix mä amuyunïtati? Ukampis akajj janiw Nayra Roma markakiti, ukat Alejandro IV reyin apnaqäwipanjja, Macedonia markanwa gladiadoranakajj utjäna janicha ukajj janiw yatiskiti .
  Ukampirus, jilpachax yaqhip ch"axwirinakax jaqinakar kusisiyirinakax utjarakpachänwa.
  Vitalik jupax janiw jichhakamax yatkänti, ¿walja pachat akan ch"amakt"awayi, jan ukax Babilonia markan sarnaqañakiw?
  Ukajj wali facilakiwa , ejercitoru mantañawa. Ukanx mä teja, ukat manq"añanaka, qullqis utjani, ch"axwäwix utjaspa ukhaxa.
  Ukat Vitalik, taekwondo ch"axwirix wali ch"amaniwa. Jïsa, ukat jupax espadanakampi nuwasiñ amuyuniwa.
  iPhones , TV ukat Internet ukanak jan utjki uka pachanx jaya pachax ch"amakt"añ munkti . Chiqpachansa, ¿kunas aka tuqit lurasiñapa? Nayax kuns anatt"añ munta.
  Vitalik jupax estrategias históricas ukanakarux walpun munäna. Kawkhans jikxatasma, sañäni, Iván el Terrible zar rusa ukan lanti. Ukat jumax Livonia markan computadora contra ch"axwäwin atipt"araktawa. Jumax waranq waranq unidades ukanakaruw controlasma. Ukat cañonanakampi, chhuxriñchjatanakampi, establonakampi jan ukax jukʼamp muspharkañ yänakampi fabricanak lurapxtaxa. Ukampis Iván the Terrible ukax, chiqans, mä primitivo ukhamawa, cosacos ukan anatäwipjama. Ukampis kunatix juk"amp moderno tecnología ukamp lurañataki.
  Sistema primitivo ukhat nanotecnología ukar anatañax juk"amp askiwa.
  Wayn tawaqux jawq"jañ tukuyxäna. Jupajj wali chʼamaniwa, ukatwa sapaki jawqʼjatäsajj saytʼasiñ puedjjäna. Ukat uka waynan kayunakapas punkitäkchïnsa, janiw mä qhawqha kayunak kayunakapar sarkänti.
  Uka qhepatjja, mä lomo tela churapjjäna. Ukat waynax wilaruw jawq"jataw sarxäna, ukampis janiw p"akjatakänti.
  Vitalik jupar jak"achasisin amparap luqxatäna. Ciro waynax chʼallxtasaw akham säna:
  -¡Nayax uñjtwa jumax janiw mä esclavo ukhamäktati! Janiw jiskt"käti, sapa gestomax mä libre ukat digno jaqit parli.
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Nayaxa janiwa esclavo ukhamäkti, chiqpachansa.
  Uka waynax jupar uñkatasaw mä akatjamat ajanupar mayjt"ayasax akham jiskt"äna:
  - Disculpa, nayranakajaxa ch"amakt"atawa. Jan ukax nayatakix ukhamakiw amuyasi, ukampis jumax .... Majestad Alejandro ukax...
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Janiwa! ¡Janiw nayajj Alejandro jaqëkti! ¿Kunjamas uñtasi?
  Uka waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Wali!
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Jisa, wali sumawa. Ukampis nayax amuyta jupax niyaw...
  Uka waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  Jisa, tunka mara. Ukampis jupax jach"a ch"amani waynawa. ¿Kunas jumax jilïr jaqïtaxa?
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jïsa! Ukampis ukajj janiw mä jan waltʼäwikiti. Nayatakix gemelo jilajar uñakipt"añ pachaw purini.
  Uka waynax amuytʼasisaw akham säna:
  - Ukhama uñtasitatakixa, mä lawaru uchatarakispawa.
  Uka waynaxa p"iqip ch"allxtayäna.
  - Inasa! Ukampis mä suma sarnaqäw amtasta, ukax kunapachatix yuqall wawanakax niya kipkakïpki ukhax ukhamarakiw lurasispa , ¡taqi kunas wali sumawa!
  Chiqansa, Vitalik chachax janiw Mark Twain chachan El príncipe y el pauper sat libropat amtaskänti. Kawkhantix yuqall wawanakax chiqanakap mayjt"ayapxäna. Ukat ukax wali muspharkañänwa. Ukhamarus , inas Alejandro Pusïrix jan jaya pachax sarxaspa. Alejandro Magno yuqapan jiwatapatjja, kunayman qellqatanakaw nayratpach uñstawayi. Ukat nuwasïwinsa, ukat venenompi, ukat carcelansa ukhamarakiw sasaw sapxi. Uka leyendankir reyin yoqapan jiwatapatjja, kunayman versión ukanakaw utjäna. Walja tiempow pasjjäna, ukatsti jan wali tiemponakaw purinïna.
  Alejandro Magno chachan imperiopajj tʼunjatäjjänwa. Walja tiempow ukham jachʼa markanaka taypinjja, Roma Imperiokiw utjäna.
  Vitaliy ukat Ciro sat jachʼa palacioruw jakʼachasipjjäna. Ukasti Nabucodonosor chachan luratawa. Wali jach"a ukat lush. Muyuntat phuqt"ata jark"aqasiña, ukhamaraki caballo.
  Uka yuqall wawanakax janiw sinti suma uñnaqt"anïpkänti. Ciro chachajj jila partejj lomo isimpi ukat qhepäjjapampiw chivompi chʼiyjata. Jïsa, ukat talonanakax punkitäxiwa, kayunakan kayup taktʼañamawa. Vitalik chachajj ukham jan sinttʼa jiwayatäsajj uka waynajj sarnaqañ yatitapat musphararakïnwa.
  Cirojj akham sänwa:
  - Nayax wali esclavor uñtasitätwa. Jupanakajj janiw mantayapkituti.
  Vitalik kullakajj jachaqtʼasisaw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Amuyaña! Ukampis, inas, jupanakax nayar jak"achasipxarakini.
  Cirojj akham sasaw amuytʼayäna:
  - T"ijt"aña jank"aki, ukatxa yatiyaña mä jank"a yatiyawi reyiru. Ukatxa, mä yatiyiri, jan ukax tʼijuriruw irpapxätam, ukat inas pasapxañamataki.
  Vitalik jupax akham sänwa:
  - Suma amuyt"awiwa.
  Uka waynaxa t"ijtxañ qalltäna. Qʼala, chʼuxña, wali musculoso kayunakapax mä pony sat jaqin kayunakapjamaw qhantʼäna.
  Cirojj llakit jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Khitinakarutixa pies ukatxa donuts, .
  ¡Ukat khitis mastica ukat conos!
  Vitalik jupax guardianakaruw t"ijtäna. Jupax pulmones patat akham sasaw arsüna:
  - ¡Jank"a yatiyawi reyiru!
  Guardianakajj mä arukiw akham jisktʼapjjäna:
  - ¿Khititsa?
  Uka waynax jan axsarasaw akham säna:
  - ¡ Krator markat jutirinaka !
  - Sarañani!
  Vitalik jupax juk"amp qalltawayi. Jupax t"ijtäna ukat palacio muytasin uñch"ukisïna. Luxus ukax qhurupunïnwa. Criston yurïwipatxa kimsa patak jila maranakaw utji. Ukat uka pachparakiw, wali qʼomarakiwa. Esclavo imillanaka ukat yuqall wawanakax pamparuw ch"allt"asipxi. Vitalik jupax mä pä kutiw guardianakan jan walt"ayat uñjasiwayi.
  Jisk"a , qhiparuxa, trono cuartoruw t"ijtäna. Taqi kunas chiqpachapuniw quri k'ajkirïna .
  Ukansti mä waynaw trono patjjan qontʼatäskäna. Jupajj suma isimp isthaptʼata ukat wali valorani zapatonakanïnwa, pʼeqepansa mä coronaw utjäna. Chiqpachansa wawax ajanupax Vitalik ukarux wali uñtasitänwa. Uka thiyanakansti lanzanakampi arconakampi guardianakaw sayt'atäsipkäna.
  Vitalik jupax qunqurt"asisaw akham säna:
  - ¡Kusisiñaw jumar luqtañatakix majestad!
  Trononkir waynajj wali llakitaw akham jisktʼäna:
  - Khititasa? ¿Khitirus amtayista?
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Nayax juma sapakiw parlt"añ munta, jach"a !
  Alejandro Pusïri chachajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼäna:
  - Waliki! Cámaras ukar jubilasxañäni, masinakajampix aruskipt"añax nayatakix wali askiwa.
  Ukat wayna-reyix trono jisk"a cuartoruw saräna. Ukat Vitalik, q"ala kayukiw amukt"asis sarnaqäna, jupar arktäna. Alejandro, zapatonak laykux mä juk"a jach"a jaqjamaw amuyasïna. Ukat kunjamsa musculoso ukjja, janiw isimp isthaptʼatätap laykojj uñjaskiti.
  Ukat mistusaw espejo nayraqatan saytʼasipjjäna. Alejandrox wali kusisitaw uñisit zapatonakap apsuwayxäna, ukat uka waynarux p"inqachasaw akham säna:
  ¡Jichhax pachpa alturanïxtanwa!
  Vitaly kullakajj akham sasaw amuytʼayäna:
  - Musculonaka chikachasiñani.
  Ukat camisap apsuwayxäna. Chiqansa, musculonakapax wali chʼullqhi dibujonakampi phuqantatänwa.
  Alejandrox reyin isinakap apsuwayxarakïnwa, niya q"ala jan isin qhipararakïna. Uka waynajj musculonakanïnwa, jukʼamp chʼiyar chʼakhanakanïnwa, musculonakapas janiw sinti jachʼäkänti, ukampis ¡ukhamäkipansa niya kipkakïkchïnjja!
  Alejandrojj akham sänwa:
  - Jiwasana pachpa mamasaxa janiwa yaqhachaskaniti.
  Vitaly kullakajj jachaqtʼasisaw akham jisktʼäna:
  -¿Nayamp chika chiqanaka mayjt"ayañ munasmati?
  Uka wayna reyixa p"iqip ch"allxtayäna.
  - Ukhampuni! Nayax markan jan guardias de seguridad ukan uñstañ samkasta, q"ala kayukiw callinakan t"ijtxa, laq"a taypin liwxatasi. Ukat taqpachanx asuntos públicos ukanakat mä juk"a samart"añamawa. Ukat ¿kunas?
  Vitalik jupax akham sänwa:
  - Reyin isimp isthapt"ata, janiw khitis nayajj jumat amuyaskaniti. Ukat jumanakax nayan isimp isthapt'asipxäta !
  Alejandrojj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  Jiwasax uka kipka arunakanïtanwa. ¡Ist'apxam, nayax chiqpachapuniw amuyt'awimax gustitu!
  Ukat yuqall wawanakax isinak mayjt"ayañ qalltapxäna. Reyin zapatonakapajj wali jachʼänwa, janiw sinti sumakïkänti, jan ukasti wali suma qalanakampi chʼoqantatäjjänwa. Ukat isix janiw sinti sumakiti. Alejandrojj kuna kusisiñampis shorts uchasïna ukajj qhanaw amuyasïna . Ukat qʼala pechonïñsa munarakïna. Ukampis uka camiseta amparapar aptʼasiñajj janiw walïkiti , ukat jan munkasaw uka camiseta uchasïna. Ukatwa yuqall wawanakax yaqha chiqanakar mayjtʼayapxäna.
  Vitaly kullakajj jan cheqaparjamaw amuyasïna. Jichhax jupax jach"a imperio apnaqkchisa, uka pachanxa, akapachanxa.
  Panpachaniw yuqall wawanakax trono utat sarxapxäna. Alejandrojj akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - Jumax nayan tronojankätawa. Ukat markar muyuntkasaxa. Kunapachatï libre amtañat qarjä ukhajja, kuttʼanjjäwa, wasitatwa mayjtʼjjañäni.
  Vitaly kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Kusawa!
  Uka waynanakaw reino utar mantapxäna. Vitalik jupax tronoruw saräna. Jupax wali wakiskir qunt"asisaw akham säna:
  - ¡Aka waynaruxa tunka quri qullqi churapxam, sumaki sarapxañapataki!
  Uka qhepatjja, sirvientanakajj suma chuymampiw uka wayna reyir irpjjapjjäna. Q"ala kayuni waynaxa t"ijt"añ qalltäna. Kunjams jan zapatos ukampix wali askïspa - kayunakax qhanawa, ukat q"ala suelanakax kusisiñaw jikxatasi.
  Alejandrox akham sasaw q"ucht"äna:
  Libertad, libertad, libertad churapxita
  Nayaw mä jamach'ir uñtat t'ijtxa !
  Jaqinakaru, jaqinakaru, jaqinakaru,
  ¡Ukat kunjamtï munkta ukhamarjamaw jakarakï!
  Uka wayna-reyix wali kusisitaw jikxatasïna. Ukampis palaciot mistusajj qʼala, jan sinti qʼañu suelanakapampiw pavimentonkir adoquines qalanakajj kunja juntʼütapsa amuyasïna. Ukat jan walin jikxatasiñaw utjäna. Ukat wasitat tʼijuñatakejj kisunakaj chʼalljjtayasiñaja ukat chʼamachasiñaw wakisïna.
  Clima tropical, ukat verano ukanx chiqpachansa, intix wali phichhantatawa. Esclavo yuqall wawanakax uñt"atäpxiwa, ukampis kunjamarak mä reyix q"ala kayukiw sarnaqaspa, wawatpachasa.
  Ukat ukax walpun chuym usuyasi. Alejandrox jaltawayxänwa - talonanakap phichhantasïna, ukampis aguantawayxänwa. Ukatwa chʼamakar tʼijtäna, kawkhantï jan sinti juntʼüki uka cheqanjja, akham amuyäna:
  - ¡Ay diosas, ¡janiw kunapachas qalanakax ukham junt"üspa sasin amuyirïkti!
  Uka waynaxa amparanakapa uñkatasïna. Ukanakanjja, tunka qori qollqenakaw utjäna. Amuyt"awix qhant"awayi - ¿sandalias alañati?
  Ukampis ukatwa chuymapar purtʼkir qʼala kayump tʼijtjjañatakejj palaciot jaltjjäna. Jïsa, mä jachʼa pʼeqtʼirin yoqapajj jan chʼamanïñapajj janiw walïkiti. Awkipajj jachʼa luräwinakwa luräna, yoqapajj qhespiyasïna, qʼala kayunakapan nakhantatap laykuki.
  Alejandrojj mayampiw nina nakhaskir qalanak taypin tʼijtjjäna. Intix wali ch"amampiw qhant"äna.
  Mä akatjamatwa Ciro chachar katjäna. Mä waynax lomo isimpi ukat ch"ukuñampiw akham säna:
  - ¡Aski urukipanaya Vitalik!
  Alejandrojj akham sasaw qhuruchasïna:
  - Janiwa Vitalikäkti, ukampisa ¿khitis jumaxa?
  Uka waynaxa jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Nayaxa Ciro satätwa! ¿Kunas, ¿nayat armasjjtati?
  Wali amuytʼasir Alejandrojj akham sänwa:
  - Amuytwa! ¿Jumax amuyta nayax uka waynax isinak mayjt"ayasipxta!?
  Kirk jupax juk"amp sum uñakipt"äna. Alejandro chachan amparanakapasa kayunakapasa janiw ukhamakiti, ukat kayunakapan qʼala chʼakhanakapajj callus uchatäpjjänwa, ukajj qhanaw amuyasïna. Yämas sum uñakiptʼasma ukhajja.
  Cirojj altʼasisaw akham jisktʼäna:
  -Ukhamaxa jumaxa, Majestad?
  Alejandrojj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - ¡Ukat jumax jank"aki amuyt"irïtawa! ¿Kunatsa jawqʼjatäyätamjja?
  Uka waynaxa jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Pranks ukanakataki!
  Rey- waynax akham sasaw sist"äna:
  - ¡Colerayapxitasmaxa, ch"akkatapxätamwa!
  Kirk jupax jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Jïsa, tata! ¡Istʼaraktwa ukat istʼaraktwa!
  Alejandrojj akham sasaw mayïna:
  - ¡Jutam, nayamp chika t"ijtxa!
  Ukat panpachaniw yuqall wawanakax jankʼak sarapxäna. Zar Wawax naturaljamax ch"amani ukat ch"amanïnwa, ukampis janiw sum yatichatäkänti. Ukampisa, jankʼakiw tʼijtjjapjjäna.
  Alejandrojj tʼijtjjasaw akham jisktʼäna:
  - ¿Jumaxa mä esclavo ukhamätati?
  Cirojj jan pächasisaw akham säna:
  - Janiwa!
  - Ukat kunatsa chika q"ala, jawq"jata, q"ala kayu?
  Uka waynaxa jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Janïra spanking jan isinaka! Ukat jila partejja, yuqall wawanakajj juntʼu pachanx chika qʼala jan isinïpxiwa, awk taykapax janis sinti pisinkkchixa.
  Alejandrojj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - ¡Lógicamente!
  Ukat wayna-reyix camisetap apsuwayxäna. Jupax mä juk"a bronceado ukhamänwa. Ukhamajj walja tiempow reyin isimp isthaptʼata sarnaqapjjerïna. Ukat qʼala kayunakapajj nina nakhantatänwa, mä braserojj nakhantatäkaspas ukhama.
  Alejandrojj jachañwa qalltäna.
  Cirojj akham sasaw jisktʼäna:
  - ¿Kunatsa jach"a jach"a tukuskta, majestad?
  Uka wayna-reyejj akham sasaw jaysäna:
  - ¡Wali phichhantatawa talonanaka!
  Jisk"a yuqallaxa p"iqip ch"allxtayäna.
  - Nayax amuyasta, reyix janiw q"ala kayuni sarnaqkiti - janiw rango tuqitx jaysatäkiti!
  Alejandrox colerat akham sasaw qhuru arsüna:
  - Yattwa! Aka chiqan qunqurt'ayapxäma ukat q'ala talonanakax laq'untapxäma, ¡jan ist'apxäta ukhax ay!
  Kirk jupax jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - Taqi munañani, niya jach"a !
  Uka wayna-reyejj akham sasaw arsüna:
  - Walikiwa, ch"iwiru mantañäni, mä samart"añani!
  Ukat panpachaniw yuqall wawanakax ch"amakar t"ijtapxäna ukat mä bancon qunt"asipxäna. Alejandrox wawar uñtat, t"unjata, phichhantat kayunakap mä juk"a jan ch"amäñapatakiw jach"ar aptäna. Babilonia markan qʼala kayukiw jallupachan sarnaqañax tʼaqhisiyañamp sasi.
  Wayna apnaqirix akham sasaw kamachi:
  - ¡Mä manq"a alasipxita!
  ¡Ukat mä qori qollqe Ciro chachar jaqontäna!
  Uka waynax qunqurt"asisaw akham säna:
  - Nayax ist"twa ukat ist"araktwa.
  Uka qhipatsti, lawanakampi t"unjata talonanakapaxa lliphipitaynawa, ukatxa jak"ankir tiendaruw manq"a thaqhiri jank"ak saratayna.
  Ukat Vitaly sat tawaqux tronoruw quntʼatäskäna. Principio tuqitxa, jupax rey ukhamawa, ukampis nominal ukhamawa, kunatix tunka maranikiwa, ukat de facto regente ukat apnaqiri, Cassander. Qhepats reyir jiwaykaspa ukhamawa. Ukat kunapachas, chiqpachapuniw sarnaqäwinakat yatxatirinakax arsupxi. Mä versión ukaw utji, Alejandrox nuwasïwin jiwatayna sasaw qhanañchi.
  Kunjamakitix Cassandrat qhispiyasiñ pachaw purini - jupax reyiwa, jan ukax janiw reyäkiti!
  Ukat waynax mä amtampiw jiskt"äna:
  - Ukat kawkhans jach"a visir ukax utji?
  Uka guardiajj altʼasisaw akham säna:
  - ¡Jutïr trono cuarto ukanx mä delegación katuqapxi!
  Vitalik jupax akham sänwa:
  - ¡Juparux nayaruw jawst"apxita, k"ajkir nayranakataki!
  Guardiajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw yaqha jaqerojj uka orden churäna . Ukat mecanismo estatal ukax muyuntañ qalltäna.
  Vitalik jupax mä visir ukan yatiyawip ist"äna. Yatiyäwix provincia afgana uksanx jan walt"awinakaw utjawayi sasaw yatiyapxi. Ukankir jaqinakax wali liberalawa. Iyawsawi
  Janiw Allah ukax utjkiti, ukampis fanatismo ukax wakisiwa.
  Uka waynajj akham sasaw amuytʼayäna:
  Jupanakax arsutanakap chiqapar uñjapxpan. Khititix chiqapar uñjañ munki ukax katuqani. ¡Ukat khitis jan ukhamäki, ¡mä espadaw utji!
  Ukatxa, qhiparuxa, Cassander sat jaqiw uñstäna. Jupajj jachʼa jachʼa jaqïnwa, cinturonatjja mä espada warktʼatänwa. Jupajj jan munkasaw uka wayna reyir altʼasisin akham jisktʼäna:
  - ¿Kunsa jumax majestadmarux munta?
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Nayax jumamp ch"axwañ munta.
  Cassander chachajj larusisaw akham säna:
  - ¡Suma munañani, ¡Majestad! Ukampis jumax wali wawakïsktawa, nayasti mä jach'a nuwasirïtwa.
  Uka wayna reyixa p"iqip ch"allxtayäna.
  - Yattwa! Ukampis jumax armasxtawa, awkijax kunja jach"a nuwasirïnsa.
  Cassander jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Jisa, jumaxa ch"amani ukhamaraki jank"aki maranakamat sipansa juk"ampi! Ukampis jumanakax nayat jayankxtawa. Ukampisa, mä yatichäw yatichañatakiw wakichtʼatäsma.
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Q"ala kayukiw ch"axwä!
  Uka waynax uka zapatonak apsuwayxäna, ukax qhanaw jan chiqap tamanïkiti, ukat thakhinx jark"antapxi, luxus ukhamäkchisa.
  Ukatxa reyin isipax, troncos de natación ukakiw jaytatäna.
  Cassander chachajj akham sasaw muspharäna:
  - ¡Jumax bronceado ukat juk"amp musculoso ukhamaw tukuwayta!
  Vitalik jupax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - ¡Nayaxa practicawaytwa!
  Cassander chachajj janiw jila alani botas ukat armaduranakapsa apsuskänti. Jupajj atipjañatakejj confiykaspa ukhamänwa.
  Espadapajj wayna reyin espadapat sipansa jukʼamp jachʼänwa, Alejandro Magno chachan pachpa comandantepajj jukʼamp jachʼänwa ukat jukʼamp llakkañarakïnwa.
  Ch"axwawix mä ch"axwawimpiw qalltawayi. Kassander jupax jan jank"akiw ch"allt"äna, ukat Vitalik jupax maysaruw sarxäna. Uka waynax Taekwondo ukan wali yatxatt"atawa, ukampis jupax espadas ukanakat mä amuyunirakïnwa. Jupax nayratpach Cassander-ar jiwayañ amtawayxäna, jupax niyaw jiwayañ yant"añapäna. Jan ukax juk"ampirus, legítimo reyirus jiwayañas wakisirakiwa.
  Uka waynax Cassandra warmin guardiaparux ejercicio luraskirïkaspas ukhamaw sallqjäna.
  Ukat ukatsti jupax apt"asiwayi ukat kunjams salta. Ukat Vitaly Akulov sat chachan wali chʼullqhi espadapajj jupan masiparuw kunkapar chʼalljjtayäna. Cassander chacharux ch"allt"ataw uñjasïna, liwxatasïna, ukat t"unjatäna, kunkapat carmesí wila phuch"uw mistunïna.
  Uka waynax wali kusisitaw akham yatiyäna:
  - Jach"a Visir jiwata, jichhaxa nayaxa apnaqä!
  Cassandra kullakajj apasjjänwa. Vitalik jupax uka jach"añchäwinakampiw imt"añapatak kamachi, ukax estadon payïr jaqiruw imt"añapäna. Ukhamarus, ¿Casander sat chachajj Alejandro Pusïr chachan taykapar jiwaypachänti ? Waliki suma , ukat ukatakix jikxatawayta!
  Vitalik jupax walja suma impresionanak wawar uñtat, ukampis ch"aman ukat ch"aman kayunakap qala pampan jaytawayi.
  Uka qhepatjja, akham sasaw qʼochüna:
  Ukat jumax wartañamawa
  Mä colerat wila wila ch"axwäwinx ...
  Jakañ hilo p'akjapxam mä espadampi, mä flechampi,
  Wiñay wiñayatakejj janiw munasiñar aljantkañäniti!
  . 18 JAQTHAPI
  Vitalik kullakajj sartasjjänwa. Ukat wasitat irnaqañ qalltäna. Ukat uka pachparakiw jachaqtʼasis akham säna:
  - ¡Samkajaxa wali sumawa tukuwayi!
  Albinax irónicamente akham jiskt"äna:
  - Jumax uka, ¿akapach apnaqirïtati?
  Uka genio waynax akham sasaw jaysatayna:
  - Niya!
  Uka tawaqux irónicamente akham sänwa:
  - Jisa, ukhamawa. ¿Kunsa chiqpachapuni samkayäta?
  Vitalik jupax amparanakap t"axllirt"asinx akham sasaw jaysäna:
  - Alejandro pusinimpi - wali uñt"at macedonio yuqapampix chiqanaka mayjt"ayaskta ukhama!
  Albinax jachtʼasisaw akham säna:
  - Ukaxa jach"a clase satawa. Ukhamajj janiw ukham amuytʼañjamäkiti.
  Uka genio waynax akham sänwa:
  - Ukhamarakiw Mark Twain jupamp chika, uñt'at novela "El príncipe y el pauper" ukanx utjawayi. ¿Uk liytʼtati?
  Uka heroico imillax jan wali amuyumpiw p"iqip ch"allxtayäna.
  - Janiwa! Janiw libronïkänti, pelicula uñchʼukiñakiw utjäna. Ukatjja, inglés arut versión ukat soviético versión ukanakas utjarakiwa.
  Vitalik jupax yatiñ munasaw jiskt"äna:
  - Ukat kawkïris juk"amp askixa?
  Albina kullakajj cheqaparjamaw akham säna:
  - Jan ukasti, inglés, juk"ampi chiqapa americano. Ukanx juk"amp suma yuqall wawaw utji.
  Uka genio waynax larusisaw akham säna:
  - Mä novela utjaspa ukhax juk"amp askïspawa: "La Princesa y el Pauper". Ukhamächi ukhaxa, ¡reyin wila masipax qʼala kayukiw ukat laqʼa taypin sarnaqki ukhaxa, ¡jukʼamp muspharkañawa!
  Uka hero imillax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Ukhamawa! Ukampis príncipe ukat limosnero tuqit parlir películanxa, janiw qʼala kayuni yuqall wawanakax utjkiti.
  Vitalik jupax akham sasaw qhanañcht"i:
  Ukampis jupanakax libronkapxi. Nayraqatax q"ala kayuni Canty , ukatx príncipe, ukatx Eduardo reyi. Películanakanxa, jïsa, kunatsa janiw uñacht"ayapkänti. Inas filmación lurañ pachanx pachax thayächïna.
  Albinax wali qhuru chuymampiw akham säna:
  hipno emisor ukaxa juk"ampi jank"aki lurañani . Ukat ukat mä akatjamat policía, jan ukax mafia, ukax thayaruw puri.
  Vitalik jupax larusisaw akham säna:
  - Aka tuqinxa, ¡jupanakaruxa hopak thuqt"ayapxäma!
  Hero imillax larusisaw amtayäna:
  - Jumax , taqi kunat sipansa, jach"a genio ukhamäkchisa, ukampis jiwañjamawa. ¡Inas mä francotiradorax apaqchiristam!
  Uka muspharkañ waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Yattwa! Ukampis ch"ama campo ukax niyaw wakicht"atäxani. Ukat janiw laserampis chʼuqtʼkasmati.
  Ukat wawanaka-genios, ukhamarak jupanakan manqhankir jaqinakax irnaqañ qalltapxäna. Uraqpachan apnaqatäñatakix chʼaxwañaw utjäna.
  Agripinax janiw ikiñar purkänti. Nayraqatax kunanakatï akapachan machaqäki ukanak yatïna. Kunjamtix nayrax lurapxirïk ukhama, ch"axwawi ukat jan walt"awinaka. China markanxa, chiqans jan walt"awinakax qalltawayi. Jisk"atpachax República Popular China markan p"iqinchiripan cargopax jaqinakan chhijllatäñapatakiw mayiwinakax utjawayi. Jupa pachpatakix uka amuyt"awix comunista chino ukanakatakix janiw jan walt"ayañjamäkiti, ukampis ukax janiw nayra saräwikiti.
  Jupanakatakix juk"amp jan walix yaqhawa , oposición ukax machaq, wayna, jan uñt"at yatiñan irpiriniwa. Ukat Partido Comunista Chino ukatakix jan walt"awinak utjayaspa. Rusia markanx ukhamarakiw Partido Comunista de la Federación Rusa ukanx mayjt"awinakax suyt"ata. Zyuganov sat chachajj usutäjjänwa, ukat ikiñaparuw sarjjäna. Chiqansa, niyaw llätunk tunk maranïxani, ukat qawqha pachas maynix p"iqinchirïspa. Occidental partidonakanx nayrïr jan walt"äwinx irpirinakax mayjt"ayatawa.
  Agripinax akham sasaw qhanañcht"awayi:
  - Khitirutix nayax uchaskta, jupaw comunistanakarux kamachini. Ukat ajlliñax wali jach"awa. Jïsa, ukat Rusia markan presidencial chhijllawinakax nayrankiwa. Nayratpach nayrïr uru chinuqa phaxsitxa, ukatx jallu qallta phaxsinx candidatos ukanakaruw sutinchapxani. Ukat kunatsa jan presidenciar sarkä?!
  Ukat mafia p"iqinchirix akham q"ucht"awayi:
  Chʼamajj janiw mä arukïkiti
  Jupax kamachit sipanx juk'amp jach'awa...
  Kunsa reyejj ajjsarañampi sani,
  ¡Jumax mä hachampiw askichta!
  Ukat jach"a, ch"amani ukat musculoso warmix larusisaw ch"aman bíceps ukamp anatt"äna. Jupajj wali chʼamani jikjjatasiñajj wal gustäna. Uka pachparakiw mä suma manq"a manq"asma. Amuyt"añataki, ciervo de roe en salsa ukat pulpo frito . Ukat mä qhawqha suma nuwasiñampiw kusistʼañama.
  Aka chiqanx juk"ampirus, ¿kunatsa mä kasta torneo de jousting ukar jan wakicht"añax wakisispa? Nayra pachanakjamax caballot tantacht'asipxpan ukat maynit maynikam carneronak uñt'ayasipxpan.
  Agripinax mä película uñch"ukitayna, mä pachax Ivanhoe tuqitwa. Ukampis janiw jupar gustkänti. Ukat jupax versión ukap apsuñapatakiw mayïna. Ukanjja, Sañäni, Isaacan Rebecca phuchapajj qʼañu ñikʼutaruw tuküna. Ukat kunjamsa layqa jaqjam tʼaqhesiyapjjäna uk uñachtʼayarakïna.
  Ukhamaraki, uka ch"axwawix wali naturalista ukhamaw tukuwayi.
  Agripinax uka tuqitx wali kusisitaw jikxatasïna. Jupax wali qhuru jaqiwa. Ukhamarus Rowena kullakax von Beth castillo ukan t"aqhisiyatarakïnwa . Ukat mä rubio ukhamaraki. Ukat akax sintiw mafia ukan madrinaparux turkakiptawayi.
  Jisa , Agripinax walja lurañanakwa luratayna. Jichhax q"ala kayunakapamp agujanak jaquntañ qalltawayi. Kunapachatï mä amtar puripkäna ukhajja. Ukampis taqi kunat sipansa ukat jaqinakarux lurasispawa. Ukat pistolampiw jiwayarakïna. Walja yänak lurawayi.
  Uka tawaquxa akham sasaw q"ucht"äna:
  Uruy arumaw taqinirus jan jaytjasis jawq'jta ...
  Jan yatiñax khuyapt"ayasiñawa, ¡p"inqa!
  Nayajj jan uñtʼat sarnaqkaspa ukhamawa
  Ukampis ¡ uka tawaqux Supayakïkaspas ukhamawa!
  Agripina kullakajj larusisaw wasitat kisunakap qhantʼäna. Ukat jupa pachpaw tʼaqhisiñ uñjañax wali kusiskañäkaspas ukham amuyi. Yämas suma yuqall wawanakar tʼaqhisiyapkta ukhaxa. Ukat khitinakarus jupax atipt"äna. Inas awkipajj pachpa Supayächïna?
  Agripinax liyt"kchisa, Supayax Diosan alt"at chuyman luqtiripawa sasin mä versión utji. Chiqpachansa, ¿Taqi Chʼamani Diosax chiqpach uñisiñanak luraspati? Ukhamaw jichha pacha Rusia markanx oposición ukax utjkaspas ukhamawa, ukampis janis utjkaspa ukhamawa.
  Ukat marat maratjamax jaqinakatakix juk"a libertad ukax juk"akiw utji. Ukhamajj janiw qamir jaqenakatakejj kunäkisa.
  Agripinax oligarcas ukanakamp aruskipt"awayxiwa. Jupanakax ukhamarakiw chuymankipstat, jan ch"amani ukat aburrido p"iqinchirir mayjt"ayañax janiw kuna jan walt"awis utjkiti. Ukampis Agripinax kunjamatsa wali axsarañjamawa. Ukat khitis aka Supayar mä faldampi tronopar apaspani.
  Yaqhax, mä wayna-genio jikxatañax ukham muspharkañ oportunidades ukanakaw jist"arasi.
  ¡Jumaw akapachar apnaqasma! Jupax hipnoondas ukaniwa , ukax jaqin p"iqiparuw jan walt"ayi, kunjamatix wali ch"aman hipnotizador ukhama. Ukampis jaqin hipnosis ukax janiw taqinitak askïkiti. Ukat akanx mä absoluto ch"amakiw conciencia ukat amuyunakax utji.
  Agripinax mä profesorar jawsasaw ukham arma lurañapatak iwxtʼañapa sasaw lupʼïna. Ukampirus , janiw khiti yatxatiris uk lurañjamäkiti, juk"ampirus jank"akiw luraspa. Jilapachax mä q"ala kayuni wawa prodigio shorts ukanx mä nayra jan uñt"at ch"am uñstayaspa ukat jaqinakar mayacht"aspa ... mä madrina apnaqawipan.
  Ukat pachpa waynax, amuyataxa, taqi kunat sipansa chhaqtayañax juk"amp askiwa. Jupax wali yatiñaniwa. Sapa kutiw jan walir puriyistani. Chiqansa, wali askïspawa.
  Agripinax amuyt"äna ... Chiqansa , ukham jach"a genio jiwayañax wali llakiskañawa. ¡ Inas madrinar jan jiwañapatak mä thak jikxatchispa! Mä kasta radiación rejuvenecedora ukaw jist"arasini. Ukat uka qhipatxa janipuniw chuymankipstasin jiwxaniti.
  Cheqas jachʼa reyinakat maynïritï jan jiwir tukuspa ukhajja, aka oraqpach apnaqaspawa. Nayraqatax Genghis Khan, Alejandro Magno, Julio César, Napoleón Bonaparte, Karl de Austria ukat inas yaqhipanakax chances ukanipxchïna. Jachʼa imperionakaw sartasïna, ukat tʼunjasisaw armtʼasipjjäna, jupanakat parlir libronaka ukat películanakakiw qheparäna.
  Agripinax wali jach"at arsüna. Jupax wali jisk"akiwa, janiw chuymankipstañ tuqit lup"iñjamäkiti. Ukampis warminakax chiqpachansa, jilïr maranïñ tuqit jan waltʼäwinakarux jukʼampiw amuyapxi. Ukat kimsa tunka maranïkasax chuymankipstat warminakjam uñjasipxi. Ukat sapa arruganak uñjañamawa.
  Agripinax wali llakit arumpiw qalltäna ukat q"ucht"arakïna;
  Jaqinakax wali llakitaw jikxatasipxi
  ¡Inas taqenis jupat lupʼipjjchi!
  Aka quta patxaruw jachaqt"asipxäna
  ¡Jaqir axsarañax ninamp phichhantatawa!
  
  Mä caravana ukan marat marat mararuw gatear, .
  ¡Abuelajax hennap ajanunakaparuw ch"allt"i!
  Ukat kunas uka jiskʼa tawaqun campamentopar pasäna ,
  ¡Kawkitsa arrugas ukanakax juti, janiw amuyañjamäkiti!
  
  Ukhama, kunatsa naturaleza coronax qhant"i, .
  ¡Maquinanak lurayirixa, mä akatjamat wañsuñapawa!
  Khititejj thayan chʼamap carroru aptʼaskäna ukajja,
  Janiw jan wali chuymankipstañarux saykatañjamäkiti !
  
  Mä suma uñnaqt"an tawaqux mä freak ukar tuku
  ¡Ukat heroejj nayranakas nayraqatanwa chhaqtaski!
  Kuna jichhax jan wali pachas, .
  ¡Ukat arumanakax sallqa axsarañampiw tʼaqhisiyata!
  
  Ukampis janiw qhispiyasiñax utjkiti, janiw nayax iyawskti.
  ¡Jaqix Diosampi chʼaxwañ yati!
  Wiñay suma familiar tukuñataki, .
  ¡Ukham thakix qullu patat jan chʼamäñapataki!
  
  Jilïr warminakax janiw jichhax arrugas ukanipxaniti,
  !
  Ukat chacha, nayrar sartañax ch"aman wawawa,
  !
  
  Ukat jan tukuskir suma uñnaqtʼanakaw utjani
  ¡Urunakax mä phuqtʼat jawir uñtataw jallusini!
  Jaqenakan suma chuymanïñapaw uñstani
  ¡Chiqpachansa, chuymax qʼuma, jachʼa jachʼa tukuñkamaw tukuni!
  
  Iyawsapxam, machaq kusisiñaw jutani,
  ¡Uka maranakanjja, yatiñanïñajj jukʼampiw jiljjattani!
  Chiqansa, hielox janiw mä waynan janchipan jikxataskiti, .
  ¡Kunjamtï mä escuelankir mä waynajj phisqa mara yatjjatki ukhama!
  
  Uka marka pataxa, wali, uñtapxam, .
  ¡Examen wasitat lurasma, patak kutis!
  Ukat miel ukamp tortanak manqʼasma, .
  ¡Walikiwa, jichhax mä chuymankipstat tawaquruw tukuwayta!
  Ukat Agripinax uka apt"asisaw thaya taypin t"ijtäna. Jupan chuymapajj mä jukʼa sumaptjjänwa.
  Madrinax Vitalik Akulov sat chacharuw uywañax wakisispa sasaw amuyäna, ukhamatwa jupar heredero tukuyäna. Ukampirus , wayna-genio jupamp ch"am jaljañ munaspati janicha. Ukat jïsa, jupax wawanakaniwa.
  uka wawarux herenciap churañamawa ? Jïsa, janiw cheqäkiti. Ukampis jisktʼajj akawa, ¿kunjamatsa uka chʼamani aparatojj katjasispa?
  Agripinax uka prodigio wawarux taqi kun tukuyañapatakiw jaytañ amtäna. Ukat qhipa pachanxa, lanzadores de granadas de gas dormir ukanakampiw jan ch"amanchaña. Kunatsa, ukat mä equipo de soldados de fuerzas especiales ukar khitäna, jupanakax mä emboscada ukanw jan walt"ayat jaqinakar suyt"apxañapäna.
  Uka amtajj janiw chʼamäkänti, ukampis jukʼamp askïspawa. Ukhamaraki, granada lanzadores ukanakax juk"amp jichha pachanakanïnwa, computadora ukan irnaqatapata ukhamarak juk"amp jank"akïtapata.
  Ukat gas ukax niya mä ratukiw luratayna, ukax qhipa uñstawirakiw. Ukat fuerzas especiales ukanakax ajllisipxänwa ukat suma wakichtʼatäpxarakïnwa. Ukatwa Agripinajj taqe kunas jan kuna jan waltʼäwimpi ukat jan chʼajjwañampi sarantaspa sasaw suyäna . Juk"amp chiqaparux, walikïskaniwa.
  Ukat jupax juk"amp ch"aman instalación ukarux katjañapawa, ukax taqpach planetan ch"amap churani.
  Ukat ukatsti jupax kutt"awayxiwa. Jupax Everest uksanx mä pirámide lurani, ukatx walja kunayman monumentos ukat estatuas ukanakaw lurasini.
  Ukat yaqha estadon pʼeqtʼirinakapajj lawar chʼakkatatäniwa. Jupax janiw juk"amp ukanak munasxaniti.
  Ukat wawanakax q'ala kayukiw marpachaw sarnaqapxani, ukat thujrunakampiw talonanakaparux jawq'jatäpxani.
  Ukat akax qalltakïskiwa. Kuntix Agripina sapakix janiw jichhakamax thaya lurawaykiti.
  Jupax mä inventivo tawaquwa .
  Ukat ukat mafia ukan madrinapax q"uchuñ qalltäna;
   Mä jaqix janiw kuna tuqitsa jark"aqatäkaspati;
  Taqi Chʼamani Diosar tukuñ munatapax...
  Ukhamat akapachan chika taypipax mä Uraqikïñapataki, .
  Aka pachan utjki uka pachan taqi kun ist"añataki.
  
  Mä golpe de la cepillo , ukax galaxianakan mä torbellino ukhamawa, .
  ¡Ukanx escarlata amapola warawaranakaw utji, planetanakax margaritas ukham uñt"atawa!
  Chiqansa, Luriri Diosax janiw jaqin llampʼu chuymanïkänti,
  ¡Janiw mä jiskʼa laqʼukïñ munkiti!
  
  Taqinipuniw ukham kamachi lursna,
  ¡Kunja billones parsecs sat chocolatejj utji!
  Amuyusaxa, volcanes ukanakan tornado ukhamawa, coleratawa,
  ¡Cienciajj uka kasta jaqenakarojj mä premioruw puriyi!
  
  Janiw iyaw sañjamäkiti kuna pachanakas utjäna
  Kunapachatï mä sallqa jaqïkayätan ukhajja
  Kunapachatix nina, jallux jan walïki ukhaxa,
  ¡Ukat leonanakaru, tigrenakarus reyi sasaw sapxirïta!
  
  Kunapachatï aradojj mä kʼullu cubierta ukham kʼuchuntäna ukhajja,
  ¡Uka esclavojj mä jachʼa azadampiw oraq allsüna!
  Ukatxa juyphi pamparuw umamp warantapxta, .
  ¡Jan wali chuymankipstañax tʼaqhisiyapxituwa , tukusiñas utjkaspa ukhama!
  
  Suma, ciencia, jumax Mama, .
  ¡Amuyunakax jan jiwañapatakix oportunidad jikxatawayta!
  Jiwasax jan axsarasaw legionanakarux ch"iyjsna,
  ¡Ukat jachʼa universoruw surfañama!
  
  Jiwasax ukham phuqhapxtanwa, ukhamat Tatitux,
  ¡Naya pachpaw jan amuytʼirjamäpachänti!
  Jiwasax plasma príncipes ukan superflesh ukaniwa,
  ¡Ukat cuasar p"iqinakanx ch"amampi yatiñampiw utji!
  
  Jupax mä ordinario pistolampiw sarañ qalltäna,
  Qalltanxa uka quqaruki kuyntʼayaspäna.
  Ukampis metalat sipansa jukʼamp thayaruw tukuwayjjäna,
  ¡Mä ratukiw uka usuchjat qullatäñapa!
  
  Jichhax, jaqinakätanwa, tribu superman, .
   ¡Jan lurañjamäki ukanak lurañ yati !
  Kuna jan walt"awinakas utji ukanak askichaña, .
  ¡Jiwasatakix janiw chʼamäkiti universo mayjtʼayañaxa!
  
  Ukampis munsta ukhajja, cheqapuniw Diosar tukusma,
  ¡Jaqirux jan axsarasaw mä anunjam luqtapxam!
  Taqi kunat sipansa, jiwasan Rusia markax mä superrata ukan ch"amapat sipan juk"ampiwa , .
  ¡Janiw patak maranakan tukusiñapkamax jupan bat ukhamäñamäkiti!
  Agripinax q"ucht"äna, ukat coleratapuniw jach"a ch"aman kayup ch"allt"äna ukat qhuruchasïna:
  Janiw jaqinakat llakiskti
  Nayax kamachiñ munta...
  Wali wakiskir jaqenakas ukhamaraki
  ¡Nayaw jumarux liwxatapxäma!
  Ukat esmeralda nayranakapampi ukat uka pachparakiw zafiro nayranakapamp qhantʼäna.
  Ukatxa, yatiyäw yatiyir istʼaraktwa. Jichhakamax janiw kunas especial ukhamäkiti. Talibán jupanakax anqax tuqiruw nayrar sartasipki. Rusia markan pallapallanakapax Tayikistán markanx juk"akiw utji, jupanakax qhipharuw kutt"apxi. Chiqansa, jupanakax bombampi ukat misil ukanakamp ataque ukamp puriyañatakiw chʼamachasipxi.
  Ucrania markanx ch"axwawix wali qhurupuniwa. Kunatix, sapa kutiw. Wali suma yatiyäwix akawa, p"iqinchirux tantachäwinakap cancelawaykaspas ukhamawa. Ukhamaraki, amuyataxa, k"umaräñ tuqit jan walt"awinaka. Ukhamat juk"amp askixa, Agripinax juk"amp ch"amanïniwa machaq reina ukhamañapataki. Ukhamächi ukhaxa, chiqpachansa, uka waynan instalación ukax janiw irnaqkiti.
  Chiqansa, inas uraqpachan jan irnaqkchiti. Ukatxa pachpa madrinax Rusia markan presidenciaparuw sarani.
  Chiqansa, Agripinax janiw jiskʼachatäñapäkiti. Jupax wali thaya señorawa. Ukat qʼala kayunakapax hormigón sat losanak pʼakjapxi ukat tronconaksa pʼakjapxi.
  Agripinax jaltasaw thuqhuñ qalltäna. Jupax mä akatjamat yaqha chiqar sarxañ munäna. Ukat chʼamanïtam uñachtʼayañamawa.
  Chiqansa, jupax nayrïr clasen nuwasiriwa. Kunatsa jan yuqall wawanakar jawq"jkpacha.
  Aka chiqanx karate , anatir wayn tawaqunakaw utji , jupanakarux jawq"jañ yatiqaraksnawa.
  Agripinax akham sasaw jach"at arsüna:
  Karate , karate, carro, ukat juk"ampinaka.
  !
  Uka qhipatxa, ¡uka axsarkañ warmix azulejos ukamp ch"ukut abs uñacht"ayäna!
  Albinax mä anillo especial ukamp mistuwayxäna. Jupax bikini ukampiw isthapita, ukat maynix wali ch"amani, ukat wali musculoso uñnaqap wali askit uñjaspa.
  Jupax janiw ch"amani ukat esculpido musculonakanïkiti, jan ukasti bronceado ukhamarakiwa, niyas ch"iyara warmir uñtasitawa. Janiw sapa maynix ukham nuwasir jaqirux mistkaniti.
  Akax madrina de la mafia ukax mä señal uñacht"ayi. Niya tunka pusini marani q"ala kayuni waynaw ringar t"ijtäna. Agripinax amparapampiw jawq"jañ qalltäna. Ukat ukhamat jan conciencia jist"antañataki, jan ukasti wali llakiskañawa.
  Mafia ch"axwirix akham q"ucht"awayi:
  yuqall wawanakat khuyapt'ayasiñamäkiti
  Jiwayapxam jupanakarux bastardos ...
  Kunjamasa ch"uqi ch"uqi ch"uñuyaña
  ¡Q"uchunakjamaw jawq"jañama!
  Uka waynar sum jawqʼjasajj ringat jaqunuküna.
  Ukajj sarawayjjänwa ukat jistʼantarakïnwa.
  Ukat t"ijt"awayxäna, q"ala talonanakap lliphipi, yaqha suma uñnaqt"an ukat musculoso wayn tawaqu.
  Agripinax prensa ukan ch"akhanakap ch"allt"añapatakiw jaytawayi, ukax warmi heroe ukax armadura ukham uñt"atawa. Ukat ukatsti juparux jawq"jañ qalltäna. Ukatjja, jan amuytʼasisaw jawqʼjañamp jistʼantaña, ukhamat uka waynajj jukʼamp chʼakhanakani ukat tʼunjatäñapataki.
  Ukat wali llakitaw jachtʼasïna. Ukat Agripinax jaquntäna. Kimsïr waynarux p"iqiparuw jawq"jatayna. Ukatxa akham sasaw qʼuchtʼäna:
  Nayax akapachan juk"amp axsarkañ warmitwa
  Ukat janiw qhispiñjamäkiti, iyawsapxita, baño !
  Uka qhipatxa, jupax larusitaynawa.
  Mafia ukan madrinapax pusir yuqall wawaruw irpxaruwayäna ukat ring ukar jaquntäna. Ukat amparanakap apthapisinx soganakaruw chintʼäna. Ukat mä chimpu lurarakïna:
  - ¡Nayatakixa ganso pluma!
  Warmi arbitronakax juparux kunatix wakiski ukanak churapxäna .
  Agripinax waynan talonap ch"allxtañ qalltäna. Jupax larusiña ukat chhuxriñchjasiñ qalltäna.
  Mafia ukan madrinapax akham sasaw q"ucht"äna:
  Nayax uka waynampi imantat anatt"añ munta,
  ¡Uka waynampi imantat anattʼañ wal gustitu!
  ¡Mayamp tunkakama jakthapiñamawa!
  ¡Adivinanzanak wal munasta!
  ¡Adivinanzanak wal munasta!
  Ukampis jikxatañataki, janiw chhaqhayañataki!
  Uka qhepatjja, qʼala suelankir waynarojj jukʼamp chʼamampiw chhuxriñchjañ qalltäna.
  Tom jilatajj janiw usuchjaskänti, ukat larusirakïnwa. Chiqansa, kusistʼañanakax wali askiwa. Ukhamaraki t"aqhisiyañawa.
  Agripinax kunjams jupax, mä colonia de jóvenes ukanx mä imill katuntat jaqirux cosquillas ukham uñt"ayarakïna uk amtasïna. Ukat wali jaya tiempow cosquillas luräna, ukat janiw kuns amuyasxänti. Chiqansa, jiwañkamaw chhuxriñchjasma. Ukat akax, chiqpachansa, jan kuna ch"amampi t"aqhisiyañawa.
  Suma imill wawanakaru, yuqall wawanakaru ukar uñt"ayañax juk"amp kusiskañawa. Nayax musphart"ataw policía ukanakax janiw nayrax ukham amuyapkänti. Chiqansa, janiw uñacht"ayañjamäkiti, ukat janiw anqäx usuchjatanakas utjkiti. Ukampirus, inas chiqaw sañ munchi, policía ukax janiw sapa kutix suma warminakaru, yuqall wawanakaru khitinakatix aski yatiyawinak churapkaspa ukanakat jikxatapkiti.
  Agripinax chhuxriñchjasiñat qarjatäxänwa ukat jupax uka waynarux ringat jaqunuküna. Ukat phisqhïr wawax q"ala talonap plexo solar ukar apkatañ yant"äna. Madrinax mä juk"a pächasïna ukat wali t"aqhisiñ ch"axwäwiruw faltasïna. Kunas juparux chuym ch"allxtayäna. Uka waynax guantes uchat amparanakapamp p"iqiparuw jawq"jañ qalltäna.
  Agripinax jaysäna, ukat uka wawax p"iqip patxaruw ringot mistuwayxäna.
  Uka qhipatxa, uka heroico warmix ukat qarjatäxänwa.
  Ukat jupax saraqasinx sofá ukar qunt"asïna, computadoraruw ch"iqt"añ qalltäna.
  Ukax anatañanakan utjkaspas ukhamawa. Chiqansa, tecnología ukax wali jayaruw puriwayi.
  Ukat ch"axwañ anatäwinx jach"a tarjetanak ajlliñamawa ukat estrategia ukanx jaya pachaw khuchhuqasma.
  Agripinax teclado ukar ch"iqt"asaw qalltäna. Aka chiqanx jupax wali walja lurañanakaniwa. Ukampis chiqansa, madrinax código de engaño ukampiw apnaqatayna. Ukat jach"a ch"amampi, ch"amampiw soldadonakar sellañäni. Ukhamaraki tankanaka. Enano ukhat, super-pesado ukar puriñkama, ukat uraqin ch"axwañ barconakarus puriñkama.
  Ukampirus ukham anatt"añax ukhamarakiw mafia ukan madrinapax mä juk"a pachat aburritäna.
  Ukampirus, kunapachatix tankinakax mä ch"aman pirqaruw sarapxi, ukat thakipanx taqi kunas nina nakhantat jet ukanakamp phichhantat ukhax wali sumaw uñtasi.
  Agripinax akham amuyt"äna, ¿nazis ukanakax Payïr Jach"a Ch"axwäwin atipt"apxaspänti? Principio tuqitxa, chiqpachansa jupanakax ch"amanïpxänwa. Hitler chachan nayrïr jachʼa pantjasitapajja, Dyuker chachan pʼeqtʼataw tankinakar saytʼayäna. Británicos ukanakax khuchhurataspa ukhax walja patak waranq pallapallanakaw katuntatäspa. Ukat uka qhipatxa, inas Churchill chachax Alemania markan sumankañ mayitaparux iyaw saspäna. Ukat jan katuqkasapäna ukhaxa, pusi tunka maran Gran Bretaña markar wasitat katuntañax jukʼamp jachʼäspawa. Ukhamaraki, fabricas de aviones ukanakax kimsa turnos de operación ukar mayjt"ayasa, juk"amp avionetas ukanakaw lurasispa ukat Inglaterra markatakix avión ukan ch"axwäwinx atipt"asispawa.
  Kunjamtï soldadonak uraqir puripki ukhamarakiw noviembre phaxsin 1940 maransa chiqäspa. Mä arunxa, alemanonakax walja oportunidades ukanakaruw apt"asipxäna.
  Ukhamarus, ¿kunatsa Hitler chachajj 1940 maran África markar soldadonak jan khitkäna? Uka tiemponjja, Mediterráneo lamar qota taqpach katuntasiñaw wakisïna, ukat Oriente Medio uksa katuntapjjarakïnwa.
  Chiqansa, alemanonakax Grecia markan italianonakar atiptʼañap jarkʼapxaspänwa ukat juyphi pachanx soldadonakampiw uka markarux katuntapxaspäna. Ukatxa, inas Yugoslavia markanx alemán contra saytʼasiñax utjkaspänti . Ukat ukhamächi ukhajja, alemanonakajj mayo 15, 1941 maranwa URSS markar nuwantapjjaspäna. Ukat janïr otoño phaxsin descongelación ukat juyphi pachan wali axsarkañ thayanakax utjkipanx Moscú markar irpañatakix tiemponïpxaspänwa.
  Ukat ¿aleman jaqenakajj URSS markar nuwantapjjatapajj walikïspänti? Inas Gran Bretaña markar taqi colonianakapamp irpañax juk"amp askïchispa? Uka tuqinx Alemania markax walja petroleo ukanïnwa, ukatsti jaqi, materia prima ukat divisiones coloniales ukanakaw utjäna.
  Inas Stalin chachajj nayraqat atacchispa. Jichhax Rusia markax Ucrania markaruw atacawayi, ukat ukax mä amuyt"asir p"iqinchirin luratawa, kunjamtix jaqinakax amuyapki ukhama, akax janiw Suvorov-Rezun ukan fantasía ukhamäxiti . Stalin, chiqpachansa akax mä qhuru ukat wila masi tirano ukhamawa, jupax amigonakapar wila masinakaparuw ch"axwantäna. Ukat inas jupax ukhamarakiw ataque lurañ amtaspa.
  ukat colonianakapar katuntatäxasaxa , URSS markax janiw mä chʼaxwäwin atiptʼañax utjxaspänti, ukax jukʼamp qhanawa.
  Ukhamajj cheqansa, kunas pasaspawa. Kunjamakitix Fuhrer ukax URSS ukampiw ch"axwañ qalltawayi, nayratpachx wali liwxatataw ch"amanïna. Ukampis Ejército Rojo ukax janiw arxatäwitak wakicht"atäkänti ukat janirakiw sinti yatichatäkänti, ukatw nadapxäna. Ukat chances ukax wali utjarakïnwa.
  Moscú jakʼan alemanonakan atipjapkäna uka qhepatsa janiw taqe kunas chhaqkänti.
  Japón markax Midway ch"axwäwin atipt"aspän ukhaxa, ukat jupax atipt"añapänwa, kunatix soldadonakapax estadounidenses ukanakat sipanx juk"amp askiwa experiencia ukat nuwasiñ yatichäwinakanxa ukat janiw ch"amapanx jisk"achatäpkänti. Ukampis walja jan walt"äwinakatx uka ch"axwäwix estadounidenses ukanakaw atipt"apxäna.
  Ukhamarakiw Rommel jupax Egipto markar katuntañapatak ukhamarak inglés soldadonakar atipt"añapataki, Tolbuk markar katuntasin jan mä juk"a samart"kaspa ukhaxa. Ukat, qhiparusti, inti jalsu tuqinx alemanonakax Stalingrad markaruw sarxapxaspäna, Hitler jupa pachpatix pusi Ejército Panzer ukar Cáucaso uksa tuqir sur tuqir kutt"ayañapatak jan kamachi churaspän ukhaxa. Ukatwa alemanonakajj pä semanajj wali valorani tiempop aptʼasipjjäna, ukat Ejército Rojo ukankirinakajj Stalingrad marka jakʼanwa jarkʼaqasiñanak uttʼayañ atipjäna.
  Janitï uka saräwinakax utjkchïnxa, ukhamax Tercer Reich ukax Japón markamp chikt"at atipt"añax utjawayiwa.
  Stalingrad qhipatxa, alemanonakax, inas, wali sumax, ch"axwäw mä igualaruw puriyapxaspäna. Hitler chachajj yapuchaskakchïnjja . Mä pantjasitapax wali jila qullqin misil FAA ukanakan walja lurañapawa, ukampis janiw chiqapäkiti. Jupanakax janiw chiqapar uñjapkänti, jan ukasti Kimsïr Reich ukan walja yänakap ch"amthapipxäna .
  Jïsa, ukat inas aviación aérea ukax uka pachanx wali jila chanini ukat crudo ukhamächïna, ukat ukhamarakiw jan chiqapar uñjatäkänti. Hitler chachan walja pantjasitanakap jakthapismawa.
  Jisk"atpachax economía ukax pallapallanakan ch"amapar mayjt"ayañax pusi tunk payan maranakanx mä jach"a qhiphart"awimpiw qalltawayi. Ukat taqpach ch"axwäwix pusi tunk kimsan urunak saraqataruw yatiyasïna. Ukat servicio universal de trabajo ukax pusi tunk pusini maranakanw uñstawayi.
  Ukat 1940 maran economía tuqit chʼaxwäwir uchatäspäna ukhaxa, taqi kunas mayjäspawa.
  Ukhama, Agripinax jan madrina ukhamäkaspän ukhax alemanonakaw atipt"apxaspäna. Ukat inas kawkhantï pampan esclavot irnaqtʼaspäna, qʼala kayuni ukat chʼiyjata túnica uchat irnaqaspäna. Janitï, cheqas esclavöñajj utjkaspäna ukhajja. Inas Hitler chachajj Parkinson sat usunïkaspas ukham yaqhepajj amuyapjje, jupajj niyaw doblaspa ukat jukʼamp moderado jaqejj mantaspa ukat nazismo sat religionaruw liberalizaspa.
  Amuyt"añataki, Imperio Romano ukax utjarakïnwa - wali qhuru. Ukampis uka qhepatjja, Caracal emperadorajj taqe ukan jakirinakaruw romano markachirinakar churäna. Ukampis romanonakajj , cheqas janiw angelanakäpkänti. Hitler jupa pachpaw Tercer Reich ukat Roma ukamp chikancht"asiñ munäna. Taqi jan sinttʼasirïpkäna ukanakatxa, romanonakax mä jachʼa cultura lurapxäna.
  Agripinax monitor ukanx wasitatw laboratorio ukar jawsatayna, ukanx armas de hipnosis masiva ukanakan lurañax irnaqaskakiwa.
  Uñjañax janiw sinti askïkänti.
  Madrinax jan wali jachaqt"asisaw jiskt"äna:
  - Waliki? ¿Kunsa lurapjjaspati?
  Policía secreta ukan pʼeqtʼiripajja, Fatrushev satänwa, jupajj akham sänwa:
  - Jiwasaxa yant"apxtanwa. Ukampis kunayman virus ukanakamp phuqhantatänwa. ¡Aka waynax mä saxrakïskiwa, ukat ukham lurañx atipjawayiwa!
  Agripinax akham q"ucht"awayi:
  Fatrushev , jumax wali jaya pachaw amuyumampi nadawayta, .
  Nayax jumamp munasiñaruw puriwayta...
  Jichhax saxra waynax nayatakix wali askiwa
  ¡Jupampi amigopäñwa munta!
  Policía secreta ukan p"iqinchiripax akham sasaw arsuwayi:
  - Akaxa janiwa suma wawakiti, jan ukasti wayna tawaquwa. Ukat ukham lurir waynax.
  Agripinax akham sasaw qhanañcht"awayi:
  - ¡Nayaxa walja lurañanakwa lurarakta! ¡Ukat janiw wayn tawaqunakarux axsarkti!
  Fatrushev jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Chiqpachansa, wali jach"awa!
  Uka madrinaxa akham sasaw jiskt"äna:
  - Ukatxa kunjamasa p"iqinchirixa jikxatasi?
  Policía secreta ukan p"iqinchiripax akham jiskt"äna:
  - Kawkiri markana p"iqinchiripa ?
  Agripinax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Rusia markanxa!
  Fatrushev chachajj amparanakap tʼoqtʼasisaw akham säna:
  Jupax qhanaw sinti qarjata. Inas ukax wali amuyump imantatäkchisa, mä microstroke ukax wakischispa . ¡Amuyastawa, ¡ukham jachʼa carganaka!
  Madrinax chuym ch"allxtayäna.
  - Jïsa, ukat millones juk"amp ucranianonakax sapa uruw taqi ch"amapampi maldecipxi! ¡Ukham lurañajj cheqapuniw kʼumaräñamatak jan waltʼayaspa!
  Policía secreta ukan p"iqinchiripax akham jiskt"äna:
  - ¿Jumaxa iyawstati maldicionan ch"amaparu?
  Agripinax akham sasaw qhanañcht"awayi:
  - ¿ Estados Unidos markan p"iqinchirinakapan indio maldicionapat ist"apxtati ? Khitinakatix termopax cero ukhat qalltaski?
  Fatrushev jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Jisa, chiqpachansa! Ukat televisionansa uka toqet parltʼasipjjäna. Ukampis ¡inas mä coincidenciakïchispa!
  Madrinax akham sänwa:
  - Kunapachatixa pä coincidencia jila utjki ukjaxa, ¡ukanakaxa janiwa coincidencias ukhamäxiti! Ukhamajj ¡ mä jukʼa chʼamaw utji!
  Policía secreta ukan p"iqinchiripax p"iqip ch"allxtasaw akham säna:
  - Jilïr irpirix jaya pachaw Parkinson usump usuntat chimpunak uñacht"ayi. Ukhamajj cheqapuniw kunjamatsa jan walja tiemponïkänti. ¿Kunsa juma lanti munasma?
  Agripinax wali ch"amampiw qhuru arsüna:
  - ¡Janiw kunas jumatakix wakiskiti!
  Ukat jachaqtʼasisaw qʼochüna:
  Nayax mä águila sapakiw akapach patxar jaltxañ munta,
  Mä qhana warawarar uñtat nina nakhantayaña...
  Jaqinakan qullan idolopar tukuñataki,
  ¡Ukat janipuniw chʼamat jaljtañamäkiti!
  . #19 JAQTHAPI
  Vitalik irpirin irnaqawipax sarantaskakiwa. Uka waynax qhip qhipa suma jikxatasiñatakix juk"ampiw atinisitayna. Yämas kunapachatï gravitones sat chʼamapajj aka Oraqen kunayman cheqanakat jallunkäna ukhajja. Ukax mä caricatura ukar uñtasitaw tortugas ninja mutantes wayn tawaqunakatxa, ukanx mä qawqha jan wali jaqinakax aka Uraqin ch"amanïñ yant"apxarakïna. Cheqas aka cheqanjja, mä qhawqha wayn tawaqonakaw anqan suma uñnaqtʼanïpjjäna.
  Ukat amtanakapax wali jachʼäkaspas ukhamawa. Sañäni, chʼaxwäwinaka, machʼa, usunaka, jan wali lurañanak tukjañataki, ukat jaya tiempotakix chuymankipstañ tukuyañataki.
  Ukhamajj janiw taqe ukanakajj qhanäkiti.
  Albina, generador ukar sum yatxatasax akham sänwa:
  - Nayax suyt"twa jumanakax amuyapxañamawa kuna jach"a lurawis gobiernox?
  Uka genio waynax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - Nayax uk amuyasta, chiqpachansa!
  Uka imill wawa-heroejj sarcasticamente akham sänwa:
  - Teoría tuqinxa, chiqpachansa, jumax uk amuyaraktawa!
  Vitalik jupax amparanakap t"axllirt"asisaw akham säna:
  - Jilïri irpirinakaxa janirakiwa yatichawi pankaru tukupkiti. Ukhamajj ¡kunjamatsa uk amuytʼañäni! Tukuyañatakix janiw sartasiwix utjxaniti.
  Albinax akham sänwa:
  - ¿Electrónica tuqina jani walt"awinakaxa utjiti? ¿Janit jumanakax aka tuqit amuyt'apkta?!
  Uka genio waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Nayaxa askichä. Ukat jumaw nayar yanapt'apxita.
  Uka heroe tawaqux akham sänwa:
  - Taqi jaqinakax ist"asir zombies ukanakat luratäpxani ukhaxa, mä paris - jumamp nayampi, ukhamax akax civilización ukatakix wali axsarañawa.
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw jiskt"äna:
  - Kunatsa ukhamaxa?
  Albinax akham sasaw amuytʼasis jaysäna:
  - Ukat jiwasax loco tukuñäni, jan ukax kunas jiwasax paskistu. ¡Aka Oraqenjja, ¡kunjamsa mä jan wali samkajj utjaspa uk amuytʼañäni!
  Uka genio waynax nayrap ch"uqt"asisaw akham säna:
  - Wakisiwa , aka tuqinxa, kunsa amuyt"aña. Inas jiwasan clones ukanakar uñtasit kuns lurarakchispa. ¡Fuerza mayor ukhamächi ukhaxa, jupanakax jiwasan lantiw apnaqapxani!
  Imill-heroex amparanakap t"axllirt"asaw akham jaysäna:
  - Walikiwa ... Ukax inas jan askïkchiti. Yämas clon ukax jumar uñtasit wali brillante ukhamächi ukhaxa. Ukatjja, ¡primates ukat jaqenaka sañäni, chʼamäkaspas ukham animalanakajj janiw kunjamatsa clonatäkaspati!
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw jiskt"äna:
  - ¿Kawkitsa aka yatiyawixa juti?
  Albinax amparanakap tʼaxllirtʼasisaw akham säna:
  - Kunjamatixa, clon ukaxa wali jiltañapawa. Ukat janiw jumar uñtasit khitis utjkaniti. Inas mä superficial uñtasitächispa.
  Uka genio waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Chuymacht"atawa!
  Ukat irnaqaskakïnwa. Chiqansa, wali yatiñan Vitalik chachax jaqinakar qhispiyañ munäna. Ukat uraq khathatitapat, ukat guerranakatsa, ukat yaqha jan walinakatsa.
  Mä tiemponjja, Estados Unidos ukat Corea del Norte markanakajj niyaw mä guerra nuclear uñstayapjjäna. Ukat jichhax Ucrania markat laykux uraqpachax ch"axwäw nuclear ukar puriñkamaw liwxatasiwayi. Ukat ¿qhawqha jaqinakas coronavirus usump jiwapxi ukat jan ch"amanïpxi?
  Ukatxa, Payïr Jachʼa Chʼaxwäwit amtasirakismawa, uka jachʼa chʼaxwäwinxa qhawqha wilas wartatäna. Ukhamaraki civiles ukanaka.
  Vitalik jupax jan wali amuyumpiw akham säna:
  - Uraqpachanxa mä sapa imperio lurañasawa. Ukat uñjañäni. Albina ukat nayax mä dinastía utt"ayañax wakisispawa. Ukhamarus jichha pacha tecnología ukampix janiw ch"amäkiti. ¡Ukham lurapjjam ukhamat millón millón wawanakanïñasataki!
  Uka hero imillax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jïsa! Jichhax ukax wali ch"amawa. Yämas artificial ukham uñt"atawa.
  Uka genio waynax p"iqip ch"allxtasaw saskakïna:
  - Wawanakax machaq sistema ukar yatintapxani ukat nayaru ukhamarak familiajarus ist'apxani jan hipnoondas ukanakampis . Ukat ukxarusti, warawaranakaruw t"ijtxañäni ukat yaqha planetanakaruw yatxatañäni. Manzana quqanakax Marte sat planetan panqarapxarakiniwa. Kunjamtï yaqha planetanakan utjki ukhama. Nayax Júpiter ukar sum yatxatañ amtanakanïtwa, taqi loco gravedad ukanakampi.
  Albinax p"iqip ch"allxtasaw q"ucht"äna:
  Samkasiri, nayax jawst"smawa
  ¡Jumampi nayampejj wali suma chacha warmikïpjjtwa!
  Jumax yatiñaniwa, wawajax wali jach"awa,
  Jumakiw wali sallqa drive ukanïta !
  Genio wawanakax wali ch"amampiw irnaqasipkakïna.
  Uka lurañajj mä qhawqha horanakanwa tukuyañapäna. Agripinax ukhamarakiw jan paciencianïkänti. Chiqpachansa, akapach apnaqañ munäna. Natural ukhamawa, janiw jaqinakan askipatakikiti , jan ukasti jupanak pachpa apnaqapxañapataki. Ukat chiqpachansa chʼamapampiw kusistʼapxi. Ukat jupax amtanakanirakïnwa.
  Chiqansa, mä planeta Uraqix janiw wakiskiti. ¿Kunatsa jan taqpach alajjpachar atipjkasma? Ukajj cheqapuniw wali sumarakïspa. ¿Qhawqha warawaranakas alaxpachan utji? Cientificonakax sapxiwa: ¡patak sextillions! Chiqansa janiw jupar uñtasit lunthatatakix wakiskiti. Agripinax wali jach"a ukat ch"akhuñ kisunakap uñacht"ayasaw q"ucht"äna:
  - Ambicionanakajaxa janiwa límites yatipkiti, .
  Jupanakax samkanakampi phuqt'atawa akapach laq'untañataki ...
  Ukhama mä caprichosa lunthata p"iqinxa, .
  ¡Jupajj Supayan phuchapäpachänwa!
  Ukat Agripina, kunjams larusi. Ukatx futbol americano anatt"añapatakiw mayïna: mä equipo de yuqall wawanakax mä equipo de niñas ukamp anatañataki. Akax ukhamarakiwa, mä juk"a larusiñawa. Chiqansa, Estados Unidos markankirinakax Vietnam markan chʼaxwäwin atipjapxäna sasaw amuyayäta. Ukat URSS markax Afganistán markanïnwa. Ukat ukhamaraki, chiqpachansa, chhaqhata , janis pallapallanakan amuyuparjamax ukhamäkchixa. Ukat jichhax Ucrania markamp ch"axwäwix utjawayi. Akax mä brutal masacre fratricida ukhamawa.
  Ukat mayamp sasinjja, sarnaqäwin yatichäwinakapajj janiw apnaqañ qalltawaykänti .
  Agripinax mä jach"a jach"a tukusaw q"ucht"äna:
  Ukampis kunatsa,
  ¡Janiw amuyun jakañax utjkaspati!
  Ukampis kunatsa,
  Jakañax janiw kuns yatichistuti
  Ukampis kunatsa,
  Janiw khitirus atiniskasmati
  Ukampis ¡kunatsa!
  Ukampis ¡kunatsa!
  Walikiwa, kunatsa jilatajj jilatar amparap aytäna,
  Ukampis kunatsa,
  Jiwañ ametralladorampiw ch"axwapxi
  Ukampis kunatsa,
  Uka wilax waynan ajanuparuw chʼallxtayäna,
  Ukampis ¡kunatsa!
  Ukampis ¡kunatsa!
  Ukat Agripinax sinti sentimental tukusxatap amuyasïna, ukat wali colerat akham säna:
  - ¡Taqiniruw warkt"asta ukat trasplante lurarakta!
  Ukatxa, mä jisk"a push -ups pampat puñchunakapampi. Ukatxa, uka waynarux amparapamp quntʼasiñapatakiw mayïna. Mä ch"aman wayn tawaquw niya tunka phisqhani marani qunt"asïna. Ukat ch"aman warmix jupamp chikaw push-ups lurañ qalltäna. Ukat samañapax wali chʼamapunïnwa.
  Uka waynax akham sänwa:
  - ¡Jumax wali ch"amanïtawa!
  Agripinax saskakiwa:
  - ¡Ukhamaraki ch"ikhi!
  Ukat kisunakap qʼala chʼiyjäna. Push-ups , uka qhipatxa, ch"aman warmix prensa lurarakïnwa. Ukatxa, mä jachʼa wayn tawaquruw amparapar uchasax quntʼasiñ qalltäna.
  Ukatwa jupax suma uñnaqtʼanïskäna. Qunqurtʼasisaxa, taqi kunat sipansa, akapachan chʼamanïñax muxsawa sasaw amuyäna. Ukampis uka genio waynar jiwayaspa ukat inventopax jan kuns kamachaspa ukhaxa, ¿kamachasmasa? Uka wawa prodigy waynar apnaqañax wali askïspawa. ! Ukampis ¿kunjamsa ukajj phoqasispa? Inas ch"aman hipnotizador ukanakat maynir jawillt"chisma?
  Ukampisa, ¿hipnosis sat qullax wali chʼamanïpachati? Hipnotizadores ukanakax janiw akapachan ch"amap apnaqapkiti.
  Agripinax yatxatañ tukuyasax piscinan umañ utar saräna.
  Ukañkamax Vitalik jupax irnaqaskakïnwa. Mä amuyt"awix mä jark"aqasiñ pampa lurañaw ch"axwawinakar jaqunukuñataki. sañäni, maynix mä misil hipersónico uksa jaquntaspawa. Ukhamäkchisa, jichha tiempon tecnología toqetjja, jaya cheqanwa chʼajjwañ yanaptʼi. Uka waynax ukham irnaqäna, ukat chʼuñus jupat chʼallxtañ qalltäna.
  Albinax vivacidad ukatak q"ucht"awayi:
  ¡Juk"amp ch"amampiw ch"allt"añäni, juk"amp ch"amampiw jaquntañäni!
  Jiwasax lurañäniwa, nayax iyawstwa, comunismo, .
  Ukat ¡mä patat saraqañakiw, janiw mä jukʼa saraqañas utjkiti!
  ¡Ukat mä wawar uñtat kusisit silbato istʼasini!
  Vitalik jupax coleratapuniw akham säna:
  ¡Janiw wawanakax utjxtanti! Jiwasax mä jach"a misión nayraqatanwa. ¿Janit ukhamäki!?
  Albinax jachtʼasisaw akham säna:
  - Jisa, inasa ukhama. Ukampis amuyañasawa ... Walikiwa, ¿kunas yaqha tuqit parlt"añax utji!
  Uka waynaxa wali colerata säna:
  - Jiwasax aruskipt"añasa, ch"axwañasa, .
  Kunayman jisk"a yänakatxa ...
  Uk lurañasawa
  ¡Patak patak maranak saytʼasiñataki!
  Uka heroico tawaqux iyaw sataynawa:
  - ¡Akanx jumax chiqpachapuniw chiqaw sasma!
  Ukat suma uñnaqt"anïñax ch"amanchawayaraki ... Wali walja lurañanakaw utji. Junio phaxsix niyaw purini, ukax sañ muniw yatiqañ utan examenanakapar jan uñstapkänti sasaw suyt"awinak utjayaspa.
  Agripinat sipanx FSB ukax mä qawqha yatiyawinak katuqawayaraki. Ukanjja, jan uñtʼat jan waltʼäwinakatwa amuytʼayasïna. Ukat kunatix lurañjamäki, smartphones, iPhones , celulares ukat tablets ukanakar jan walt"ayaña, kunjamakitix uka waynan fenómeno ukamp chikt"atawa, jupax taqiniruw casino ukan ist"añapatak wayt"awayi.
  FSB ukan irpiripax taqi kuns p"iqinchiriruw yatiyäna. Ukampis sinti chʼamachasitapatjja, accidente cerebrovascular sat usumpiw usuntäna. Ukhamaraki, janiw micro, jan ukasti wali jach"a . Ukatwa mä lipʼichit lurat situación uñstäna. Ukat nayrïr ministrux janiw fuerzas de seguridad ukanakarux p"iqinchkiti.
  Uka tuqitxa juchañchañaw wakisïna. Ukampis kunjamatsa funcionarionakax janiw nayrar sartañ uñacht"ayañ costumbrex utjxiti. Ukampis jan kuna jan waltʼäwin uñjasisajj fuerzas especiales ukanakaruw jaqontatäpjjäna, ukat wakichtʼatäpjjarakïnwa. Laboratorio ukar tormenta ukar mantañatak señalax kuna pachas arktaspawa.
  Ukhamaw Vitalik Akulov ukat jupan equipo ukapamp chika, ukat chiqans qinayanakax tantachasipxäna.
  Ukampis jichhakamax panpachaniw irnaqawiparux janiw jark"apkiti. Inas FSB ukan irpiripax uka jikxatawix uraqpachar ch"am churani sasaw amuyarakchïna. Ukat ukxarusti, juma pachpaw dictadorar tukusma, ukat janiw p"iqinchirirux ist"añamäkiti, jupax sinti llakitaw ukat axsarañampiw tukuwayi kunatix ch"axwawinakaw utji ukat jan walt"awinakax economía tuqin ukhamarak ch"axwañ chiqan utji.
  Ukhamarus FSB ukan irpiripax janiw talibanes ukar ch"axwañ jark"añ atkänti, Rusia markax janiw munaskänti. Ukampis Mujahideen afgano jupanakax janiw yaqha jakäw yatipkänti, jan ukasti kunjams ch"axwapxi. Ukat akapachajj cheqapuniw jupanakar chʼamaktʼayäna. Ukhamajj anqäjjat jachʼaptayañajj naturalänwa. Ukhama, estadounidenses jupanakax jupanakarux ch"amanchapxäna. Ukampis qhanarakiw kunapachas atacañax wakisi, janitix jichhax Rusia markan amparanakapax Ucrania markamp ch"axwawimp chint"ata ukhaxa.
  Ukampis FSB ukan irpiripax juchanchataw uñjasiwayi: janiw talibanes ukanakarux khitinakarus jawillt"atäñapa jan ukax alasipxañapa uk amuyt"ayañjamäkiti sasaw sapxi . Ukhamajj ¡juk"ampirus, ¡maynimp chikachasiñat sipansa, juma pachpaw akapachan ch"amap katuntasiñax juk"amp askixa!
  Ukat yaqha anatirinakax utjarakiwa. Sañäni, policianakan irnaqtʼirinaka. Jupanakax liwxatasipxarakispawa. Mafia ukax apnaqatäkaspas ukhamäkchisa. Ukhamajj uka jan waltʼäwejj mä suma chʼamañchtʼat mueller uñtasitawa. Ukampis kuna oportunidades ukanakas uñsti - jaqinakar taqpach apnaqañapataki!
  Agripinax estanquen ch"allt"asïna. Ukat chiqawa, jan jaytjasa, champán umañ qalltäna ukat piña manq"añ qalltäna.
  Ch"amani warmixa akham sasaw q"ucht"äna:
  - T"unjawixa nayan munañajawa, .
  Uka planetan chʼamapaw utjani ...
  Taqi uñisirinakaruw tukjañäni
  ¡Chiqpachansa atiptʼañäniwa!
  Ukat ch"allt"asipxañäni. Jupatakejj wali kusiskañänwa ukat larusiñatakïnwa. Ukat chuymapax jilxattawayiwa.
  Taqi planeta ukham apsuñax wali askïspawa ukat inclinatäspawa. Ukat mä wali jach"a desfile lurañani. Ukat taqi chachanakax, ñik"utani ukat q"aphini , suma yuqall wawaruw tukupxi.
  Ukat talonanakapar thujrunakampi jawqʼjañatakiwa. Ukat ukatsti ninampi suelanak phichhantapxam. Ukat imill wawanakas ukhamaraki.
  Ukat pechomar ninamp phichhantañamawa.
  Agripinax wali colerat q"ucht"äna:
  Avadon uka maldición ukax sartawayiwa
  Avadon ukat jiwat regimientonaka
  Mad avadon ukax irpxaruwayi
  Avadon - ¡janiw ukhamäkiti!
  Chiqansa, jupax wali jach"a categoría ukankir saxrawa. Ukat taqinir jiwayañ qalltaspa ukhaxa, janiw kunas jarkʼkaniti.
  ¿Agripinajj chʼamap katoqasajj Diosar tukuñsa lupʼiskäna? Ukhamaraki, jach"a qillqampiwa, Jupaw universo lurawayi sasaw yatiyapxi. ¡Ukajj jukʼamp thaya ukat jukʼamp chʼamanirakïnwa!
  Ukhamajj ¡Agripinajj kutikipstaspawa, ¡jupar jachʼañchañatakejj qorit lurat cúpulanakampi walja templonak luraspäna! Ukat khitinakatix utjki ukanakanxa, jamuqanakapa ukat wawanakapar uñt"ayaña. Ukat ukhamat taqiniw jupatak mayipxañapataki ukat velas naktayapxañapataki. Ukat qunqurtʼasipxäna.
  ¡Ukajj wali sumapunïspawa ukat wali sumarakïnwa!
  Agripinax q"ala, suma uñnaqt"an kayup uma taypit apsuwayxäna. Uka thakhi thiyankir waynax qunqurt"asisaw q"ala talonap jamp"att"asïna.
  Agripinax akham sasaw qhuru arsüna:
  Nayax ukham jawq'japxäma !
  Ukat larusiña, ukat ukham larusiñampis, mä loco warmir uñtata. Ukat chuymapax, mä uñachtʼäwirjamaxa, wali kusisita ukat jan axsartʼirjamawa. Chiqansa, janiw jupar uñtasit jaqirux chʼaxwkasmati . Ukhamatwa khitirus qʼomachasini.
  Agripinax kisunakap qhant"ayasaw q"ucht"äna:
  Janiw nayar iyawsapkätati
  Jan ukax inas jan amuyasksta...
  ¡Nayan manqhanx juk"amp axsarañawa, Dante-n infiernopans juk"amp axsarañawa!
  Nayax mä bomba nuclear jaquntä, mä warawaran barcon jikxatastxa,
  ¡Alajjpachat mä galope apsuña!
  Ukat mafia ukan diosapax uka waynarux q"ala, muruq"u talonampi nayraparuw jawq"jatayna. Jupax wilax mistuwayxänwa ukat jan amuyt"asisaw jaquqanïna.
  ¡Chiqpachansa, akax mafia ukan diosa phuchapawa, jupax janiw p"inqachasiñas ni khuyapayasiñs yatkiti!
  Agripinax q"ala kayunakapamp agujanak jaquntasaw kusist"añ qalltäna, ukax estanquen nadasir challwanakaruw jaquntäna. Ukatxa, uka agujax waynan qʼala kayupar chʼalltʼasiñapatakiw jaquntäna. Ukat chiqpachansa wali llakitaw arnaqasïna.
  Mafia ukan madrinapax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Jachasipxätaxa, jiwayapxäma!
  Ukat Agripinax wali kusisitaw q"ucht"äna:
  Oh, kunjamtï jumanakax yatipktaxa, jiwasax junt"u jaqinakätanwa,
  Ukat janiw waka qallunakan llampʼu chuymanïtap aguantksnati ...
  Manqʼañ wal munastanjja, ukampis ternera aycha, .
  Jaqinakar jawq"jañx walpun munapxta, cubos ukanakar jawq"jañ munapxta!
  Ukat mafia ukan madrinapax, kunjamtix jupax munki ukhama.
  Ukat jupax walpun tʼunjañsa ukat jan walinak lurañsa muni .
  Mä urux mä imill wawaruw t"aqhisiyatayna.
  Agripinax wali askiwa. Ukat akham sasaw qʼochüna:
  Kuns nayat suyapxsma , imill wawanaka, .
  Confiam, janiw khitirus yatiykäti...
  Arumax wali jach"awa
  ¡Ukat mä jukʼa tiempotjja, taqeniruw chʼajjwapjjäma!
  Mafia ukan diosa phuchapax wasitat larusitayna. Ukat anattʼañ estrategia amtarakïnwa. Ukanjja, jukʼampejj impuesto apthapiñatakejja, policianaka ukat tribunalanaka, ukat verdugonakas munasipjjäna. Ukat uka qhepatjja, impuestonakajj sum apthapisispäna, ukhamatwa tesorojj wasitat phoqantatäspäna.
  Agripinax akham sänwa:
  Uka tesorojj ordenanïniwa
  Nayax jach"añchatätwa...
  Qullqix janiw arunakax munaskiti
  Qullqix janiw arunakax munaskiti
  ¡Qullqix mä cuentaruw wal munasi!
  Ukat uka aguja aptasin mayamp jaquntäna. Uka uywata imillarux pechoparuw ch"allt"äna ukat arnaqasïna. Carmesí, lip"ichi wila ch"allt"ata.
  Agripinax akham sasaw jach"at arsüna:
  Wila jawiranakax utjpan
  Ukax cascada ola...
  Jupanakax llakit jachapxpan - .
  ¡Ukhamajj ¡ukajj wakisiwa!
  Uka qhipatxa, Agripinax qhipharux estanquet mistuwayxäna. Ukat laptop ukan anatt"añ qalltawayta.
  Jupax mä laptop ukanïnwa, ukax wali jach"a ukat jisk"a pantallanirakïnwa. Ukat uka tawaqux wasitat mä estrategia lurañ qalltäna. Ukhamakiwa, aka kutix, sarnaqäwinakat .
  Kunjamakitix, jupax Hitler jupatakiw anatt"i, uraqpachar atipt"añ amtampi. Ukampis chiqans nayraqatax código de engaño ukar jist"arañamawa. Ukat walja qullqinaka ukat yänak tukuyaña.
  Uka qhipatx Polonia markaruw atacatayna, nayratpach armado: "Tigres", "Panteras" ukat "Leones". Chiqpach historian qhipa tanquex proyectonakankïnwa. Ukat ukatsti uka axsarkañ maquinanakax apsusipxäna ukat caballero cuñas ukham takxatapxäna .
  Jupanakax suma uñnaqanipxiwa ukat wali jach"a tronconakanipxiwa. Ukat Polonia markankir pistolanakajj jan chʼamanïpjjewa.
  Kunjamakitix janis askïkchixa, atipt"añax wali jasakiwa. Ukampis chiqpach sarnaqäwinxa, Hitler chachax Polonia markaruw suxta divisiones de tanques ligeros ukanakamp atipjäna. Ukat uka nuwasiñax pä semanakiw utjäna.
  Agripinax janiw Francia markar katuntañ qalltawayxänti, jan ukasti botón ukx ch"allt"awayi: mä amtawi estratégico. Ukat taqpach Europa, Suiza markasa, apnaqañ qalltapxäna.
  Ukat URSS markaruw atacatayna, nuwasïwinx wali axsarkañ tanques de serie E, avionetas de jet ukat discos voladores ukanakaw jet laminar ukamp jaquntäna. Ukat chiqpachansa wali suma uñnaqtʼanïnwa.
  Agripinax E-100 tankinakan sarnaqawip uñakipäna , ukat ukat conchas ukanakax guisantes ukham jaltxapxäna, ukat q"uchupxäna:
  - Pallapallanakaxa wakicht"atawa, señora, .
  ¡Taqiniruw tukjañäni!
  Nayax ukham huelga lurarakï
  ¡Ukat mä jiwayir regalo uñachtʼayapxäma!
  ¡Mä huracán ukaw pasawayxi!
  Chiqansa, guerrax wali muspharkañawa. Yämas ch"axwäwix atipt"asiñjamakchi ukhaxa, ukat janiw mä tuqit uñt"ayaskiti. Ukampis akanx Tercer Reich machaq, modernizado ejercito ukan soldadonakapax soviéticos ukanakax janiw sinti ch"axwañanak churapkaspati.
  Agripinax uk aptasinx jachaqt"asisaw q"ucht"äna:
  Ch"axwaña, ch"axwaña, ch"axwaña
  ¡Jan loqtañamäkiti! ¡Jan loqtañamäkiti!
  ¡Supayaw apnaqi, Supayarakiw apnaqi!
  ¡Pobre suma! Mä pisin jakasir suma.
  Ukhamaw jupan credopax.
  Agripinax waliw jan arskänti, uñisirinakan pallapallanaka ukat equipos electrónicos ukanakar t"unjañax wali kusiskañawa, mä punkut sarnaqasa. Ukat tukuyarojja, Moscú markaruw mä qhawqha bomba atómicanak jaqontäna. Ukhamaraki, phallawinakax wali sumawa.
  Ukat jupax satisfactarakïnwa. Inas sallqjirix código ukamp nuwasiñax janis askïkchixa, pʼiqix janiw irnaqkiti.
  Ukampis ¡janiw faciläkiti, ¡janiw chʼamachasiñas wakiskiti!
  Agripinax tankinakan uñnaqap uñakipäna. "Maus" -3 ukax wali axsarkañ ukhamarak wali perfecto maquina ukham uñt'atawa. Ukax IS-7 ukar saykatañatakiw ch"amanchasi.
  Mafia ukan madrinapax juk"amp ch"axwañanak luratayna.
  Ukatxa, mä pizza proteína shake ukamp apanipxatayna. Ukat Agripinax wali kusisitaw manq"antäna. Ukat jachʼar aptatäkaspas ukhamwa amuyasiyäta.
  Uka qhipatxa, laptop ukan blockbuster ukar jist"arawayta.
  Mä peliculaw utjäna: Star Wars -13. Akax mä serie de TV estadounidense ukan rusa remake ukawa. Ukhamaraki wali sumawa. Jiwañ warawaran jiwatapatxa, Palpatine emperadorax janchipax mina ukan phichhantatänwa, jupax almap katxaruwayxäna. Ukat amuyunakapanx juk"amp ch"amanïxänwa, wali manqhankir ch"amaka ch"amampi jikisisa.
  Uka qhipatxa, Palpatine emperadoran ajayupax mä suma clon rubio ukar sarxatayna. Ukat jupax imperio espacial ukan machaq apnaqiriparuw tuküna.
  Payïr jiwañ warawarajj jiwjjäna uka qhepatsa, emperadorajj kutkatasirinakat sipansa tunka kuti chʼamanïjjänwa, ukatwa warawaranakan chʼajjwäwinakapajj sarantaskakïna.
  Luke Skywalker jupax de facto uka kutkatasiñ p"iqinchirïnwa, ukampirus formalmente yaqha warmin p"iqinchiripawa.
  Ukat ukhamatwa uka imperiojj kutkatasirinakarojj contra ataque luräna. Ukat emperadorajj Luke Skywalker sat chachampiw uñkatasïna . Jupax janiw yatkänti, uka suma uñnaqt"an rubio jaqix ch"iyar Sith sat jaqiwa, uka ch"amaka layqanakan sarnaqäwipanx juk"amp ch"amaniwa.
  Jupanakajj espadanakatwa mä amtar puripjjäna. Lucasax wali sum chʼaxwäna, ukampis janiw chʼamanïñ tuqit yatxattʼatäkänti. Ukat emperadorax mä warmin janchipan llijullijumpiw jawq"jatayna ukat concienciap jist"antatayna. Luke Skywalker jupax katuntatawa.
  Ukat kutkatasirinakax atipjataw uñjasipxäna.
  Ukat uka imperion chʼamapajj chʼamañchtʼatäjjänwa ...
  Jila partejja, Rusia markanjja, waljaniw Palpatine sat chachan toqet saytʼasipjjäna. Chiqansa, mä dictador-emperador ukax mä ismu democraciat sipanx juk"amp askiwa. Ukhamarus república urunakanx jan walt"awinakamp phuqhantatänwa.
  ¿Janit jichha pacha Rusia markax mä imperio ukhamäki? Ukat wali jach"aptayañatakiw ch"amachasiski. Janis sinti yatiñanïkchïnjja.
  Agripinax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Jisa, democracia ... Janiwa kawkhansa chiqäkiti. Janitï inti jalant tuqinkchixa, reyinakax jan reyinakäkchisa, ukat lantintatäpkchisa!
  Ukat kisunakapsa qʼal chʼiyjäna, uka kisunakapax mä caballor uñtatänwa, ukat mä thayampiw chʼallxtayasïna.
  Chiqansa, warawaranakan chʼaxwäwinakat parlir películax espacio ukan nuwasïwinakampiw lurasïna.
  Ukhamarakiw mä Wookiee ukat yaqhanakampi.
  Nayraqatx flashed ukat Jabba diputado, khititix mafia galáctica p"iqinchir lantix.
  Taqi kunat sipansa, remake ukax wali sumapunïnwa. Agripina, chiqansa, jupa pachpaw uk mayïna. Mä arunxa, juma pachpaw mä producto lurañama.
  Mafia ukan madrinapax akham sasaw yatiyatayna:
  - ¡Taqi kunasa akapachanxa nayankiwa! Ukat Jedi ukanakax ukhamaraki!
  Chiqansa, emperadorax wali chʼamani, musculoso tawaqunïnwa, bikini isimpi, jan ukax wali suma trajempi isthaptʼata, kuna jan waltʼäwis utjkäna ukarjama. Ukat ukhamaraki, yaqhip pachax q"ala kayuni, yaqhip pachax zapatos ukan.
  Taqi kunat sipansa, ukat psicología tuqit yatxattʼat jaqix ukham saniwa, pantallanxa sinti qʼañunakaw utji, janiw kunapachatï trama ukarjam luratäki ukhamarjam kusiskañäkiti, ukat jukʼampirus, dramaticowa.
  Ukhamajj warminakan qʼala kayunakapajj mä suma películan uñachtʼayatäñapawa, ukhamat tramapatak irnaqañapataki.
  Amuyt"añataki, princesax zapatos chhaqhayaspa ukhax mä castigo ukhamawa, ukat chiqpachans janiw juparux gustkiti. Ukat chʼaphi chʼakhanakan qʼala kayuk sarnaqañajj wali llakkañänwa. Ukat tʼaqhisi, phinqʼasi, ukat limosna mayisirjam jikxatasiñax thaya, jan walikïspawa.
  Chiqans akax juk"amp kusiskañawa, mä imill wawax quta thiyan q"ala kayukiw sarnaqaspa, jan ukax utan muyuntaspa, jan ukax kunapachatix jallupachanx mä sanu campesino warmikïspa ukhaxa.
  Agripinax akham siwa: extremo ukax wali askiwa. Kunjamtï mä imill wawax jan taqpach munañaparjam zapatopat jaljtañapatak waytʼatäki ukhama. Mä peliculan mä escenar uñtasitawa, ukanjja mä partidor warkkatatäpjjewa. Ukat qʼala kayukiw chʼuqi taypin sarnaqäna. Ukhamaraki, mä imill wawa -actriz ukan kayunakapax gracioso ukat sexy ukhamäñapawa, ukhamat uñch"ukiñax wali kusiskañawa. Ukat jak"at uñacht"ayañaw wakisi, wila ch"uqt"ata ukat ukhama thayat llamkt"aña.
  Ukat pachpa actriz ukax, chiqans, wali suma uñnaqt"anïñapawa. Ukat taqi kunas juk"at juk"at, musicaruw puri. Ukat suma uñnaqt"an q"ala kayunakapax andamio gradanakaruw makhatapxi...
  Agripinax yaqhip peliculanak patrocinatayna. Jisk"atpachax Jeanne Conde , jupax Marat juparuw jiwayatayna.
  Agripinax janiw uka clásica adaptación ukarux gustkänti. Ukat rusa arut versión apsuñapatakiw mayïna. Ukat Jeanne kullakajj ukankänawa, cheqas mä rubio warminïnwa.
  Ukat chiqansa, tʼaqhisiyatäpachänwa. Ukat ¿Kunjamatsa? Siphistikata. Chiqansa, revolucionarios ukanakax jan walt"ayat jaqinakar t"aqhisiyañax janiw askïkiti. Jïsa, tʼaqhisiyañajj leyinakarjamawa. Ukampis jan rastronak utjañapatakixa, kunatsa jan cosquillas yantʼañax wakiskaspa.
  Chiqansa, jupax yanapirinakapar aljantañapawa, ukat khitis khithatayna.
  qʼala jan isinïjjänwa ukat avestruz pʼeqenakampiw chhuxriñchjasïna . Ukat imill wawan q"ala talonanakapa, ukat axilas manqhan. Ukhamajj chachanakajj kayumpiw jawqʼjapjjarakïna , ukhamat mä virgen tawaqotakejj wali phenqʼasiñapäna.
  Jeanne kullakajj jan amuytʼasisaw larusitayna. Mä imill wawarux jiwayañkamaw chhuxriñchjasma.
  Ukat janchipax wali suma, musculoso ukat seductora uñacht"ayatawa.
  Ukat Zhanna kullakarojj jukʼampiw tʼaqhesiyapjjäna. Ukat ukhamarakiw jan amuyasisa, umampi janchir chʼalltʼasta, ukat mä jukʼa jayankasajja, niya llamktʼasajj wila juntʼu hierro aptʼasirakta. Ukax usuchjasi, uka pachparakiw, janiw kuna ch"akhanaksa jaytkiti. Yämas imill wawan qʼala kayupampi lurasma ukhaxa. Ukat ukhamaraki t"aqhisiña sofisticado.
  Ukampis Jeanne kullakajj cheqansa, taqe kunwa saytʼasïna, ukat taqe kuna juchañchäwis aptʼasïna.
  Uka qhepatjja, guillotinajj juparuw suytʼäna. Ukat niya qʼala jan isinïsaw París markan jiwayañatak irpapjjäna. Mä kamisaki, jist"arat kayunak jaytaña. Ukat ukhamat qʼala kayunakap wilaruw jaquntäna.
  Ukat ukhama andamiokama. Ukajj wali munat dibujopunïnwa. Ukat pʼeqe chʼiyjatäpki ukhajja, janiw ukhamakiti.
  Agripina jupa pachpaw uka chiqañchäwinak guion ukar lurawayi. Ukat mä suma fotow uñstawayi. Chiqansa, mä jukʼakiw utjäna.
  Agripinax akham sasaw qhanañcht"i:
  - ¡Mä jach"a lurawi!
  Cine ukax mä esfera delicada ukhamawa. Uka tuqitxa jach"a ganancianak jikxatasma. Aka chiqanx, juk"ampirus, Espartaco ukan película adaptación ukax Jan. Ukhamarakiw mä juk"a hooliganismo ukax escenas de tortura ukat vicio ukanakamp utjaspa. Ukat juk"ampirus imill wawanakan ejercitopan kunayman gradonak q"ala jan isinïpki ukanakan.
  Ukat chiqans, yuqall wawanakax ch"axwapxarakiwa - kunjamatix jan ukax utjki ukhama.
  Agripinax wasitat entrenañ qalltäna, aka kutix mancuernas colapsibles ukanakampiw bíceps uk luratayna.
  Ch"aman warmixa akham sasaw q"ucht"äna:
  Mä jach"a samsuña, amparanaka jist"araña
  Janiw jank"ak lurañakiti, kimsa jan ukax pusi...
  Kusisiña, gracia ukat plasticidad, .
  taqpacha ch"amanchaña, .
  alwajj amuytʼasirïña , .
  Jupatï wali jakaschi ukhajja, ¡gimnasia!
  Ukat Agripinax larusisaw phallïna. Jupajj Vysotsky sat chacharuw wal gustäna. Jupajj kʼuchirtʼayir qʼochunakanïnwa. Tipo - ¡Nayax sapakïñat mä binge ukantwa!
  Mä cantadoränwa, jupax wali muspharkañänwa, ukat janiw jiskʼakïkänti. Janis suma uñnaqt"an sañjamäkchixa, ukat jupax medio alturaniwa. Ukampisa, Agripinaxa janiwa jach"a jaqinakaru munaskänti. Jupajj chʼamani chacha warmit sipansa jukʼamp jachʼa ukat jachʼa jaqëñakiw munäna.
  Ukatwa, walja kuti wayn tawaqunakampi muyuntat uñjasïna. Jupajj kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjamaw jupanakat sawkasïna.
  Agripinax pachpa jach"a warmiwa, ukat jupat sipan juk"amp jach"a chachax jikxataschi ukhaxa, ukax juparux colerayataynawa.
  Kunjamatix, sañäni, jupax niyaw Nikolai Valuev jiwayañatak kamachi. Jachʼa jachʼa tukutapajj jupatakejj jiskʼachañänwa.
  Jichhax Rusia markan p"iqinchiripax mä juk"a pachakïkaspas ukhamawa, enano sañax mä jach"a jach"a tukuñawa.
  Ukat accidente cerebrovascular sat usump usuntatäkaspas ukhamawa, ukat jukʼampejj wali jachʼa usunïkaspas ukhamawa. Ukax Agripinarux kusisiyataynawa, kunatix chhijllatäñatakix juk"ampiw ch"amanchawayi. Chiqansa, mä nayrïr ministrux utjarakiwa.
  Jupax janiw juparux kuns munkänti: calvo, manq"añ purak, wali jan wali jaqi, jupax pachpa amuyunïnwa.
  Agripinax q"ucht"awayiwa, llakit tonada:
  Mä machaq pacha lurasktanwa
  Ukat nayra pachanak jan iyawsañataki...
  Trono ukan qunt'atäki - .
  ¡Larusiña ukat vulgar ukhamawa!
  qunt"asipxam sayt"asipxam
  ¡Qunt'asipxam, sartasipxam!
  Kunapachatï jan iyaw sasktan ukhaxa
  ¡Ch"axwañ qalltañäni!
  Mä nayra nayrat sipansa, .
  ¡Wila lanti wila!
  Ukat ukhamatwa mä muyu taypinxa, ¡mayampiw jankʼak tʼijtxapxta!
  Agripinax uk q"ucht"äna ukat amuyt"äna: Lenin jupax jupan amuyuparjamax wali askiwa. Janiw jichha comunista p"iqinchirjamakiti, jupax wali chuymani ukhamarak aburrido ukhamarakiwa. Kunjams Vladimir Volfovich jupan política jakäwipanx faltaski.
  Jisa, chiqpachansa akax wali jach"a chhaqtäwiwa. Akapachajj jukʼamp aburridoruw tukuwayjje. Ukampis yaqhipanakax chiqpachansa qarjataw quntʼasipxäna.
  Agripinax uka apt"asisaw q"ucht"äna:
  Nayax confesañat qaritätwa
  Mä sarnaqañataki umaña ukat jan wali juramento luraña ...
  Ukat cabritonakarojj uka amtampiw qʼomachapjje,
  ¡Ukat mä knockout ukan wallow!
  ¡Ukat mä knockout ukan wallow!
  Uka tawaquxa mayampiwa aguja apsutayna ukatxa mayampiwa lanzatayna. Jupajj tʼijtjjasaw uka waynan kayupar chʼalljjtäna. Uka waynaxa arnaqasïna.
  Agripinax akham sänwa:
  - ¡Bang Bang! Nayax jawq"jawaytwa, ukat waynarux ajanupar churta !
  , #20 JAQTHAPI.
  Tukuyañatakixa, mä generador lurañataki ukhamaraki mä ch"amani instalación ukataki radiación ukata hipnoondas ukanakax taqpach planetaruw puri, ukampirus computadora de control ukampiw tukuyata. Ukax ch"ama campo tukuyañatakik qhipararaki.
  Ukat Vitalik jilatajj wali chʼamampiw uk lurañ qalltäna. Jupax janiw jichhakamax taqi kunas wakicht"atäxiw sasin yatiykiti ... Ukampis walja urunak jan ikiñax waynarusa masiparus qarjataw uñjasiwayi. Janiw jan ikiñax utjkaspati. Vitalik chachajj janis taqe kunas wakichtʼatäkaspa ukhamwa ikirïna. Campo de fuerza ukax niyaw wakicht"ata, ukampis janiw jichhakamax sum utt"ayatäkiti. Ukat waynanakarux junt'u umampiw apthapipxaspa . Ukampis FSB p"iqinchirimpi madrinampi, ukhamarak policía ukanakax irnaqäw tukuyañ suyt"apxi. Ukhamarus Vitalik jupax wali yatiñaniwa ukat jupan ukhamarak Albinan hologramas ukanakap sarnaqañapatak jaytawayi ukat wawanakax wali irnaqapkaspas ukhamaw amuyasi, ukat jupanakpachaw reflector ukar imantasipxi, ukat janiw uñjatäkiti.
  Ukat jichhax Vitalik jupax wasitat mä suma samk uñji.
  Akulov waynampi Albina heroe tawaqumpi jach"a markan. Moscú markar uñtasitawa, ukampis pä tunk kimsan patak maranakan pachapatpacha. Akax jutïr pachawa, pä patak marat jichhakama. Markax jilxattawayiwa, chiqpachansa. Rascacielos ukanakax qullunakar uñtataw uñstapxäna, ukat wali saminakanïnwa. Ukhamarakiw formas exóticas , sañäni, kunjamatix helado colores ukanakax quri vaso ukan utji. Jan ukax, sañäni, paqallq tortuganakax maynit maynikam patat sayt"atäsipki, platino ukan.
  musicanak tocañ instrumentunakar uñtat edificionakaw utjarakïna , kuna suma yänakampi lliphipiri.
  Ukat thaya taypinjja, kunayman avionanakaw jankʼak sarapjjäna. Jila partejj cheqapuniw jachaqtʼasirïpjje, jan ukajj qori aleta lamar qotankir chawllanakar uñtasitäpjjewa.
  Jïsa, ukat uka chimpunakax t"ijt"asaw qhant"äna. Ukanx jilïr jaqinakas wawanakas utjarakïnwa. Ukat taqpach jilïrinaka, uñnaqapanx wali jisk"a, janiw tunka suxtani marat jilïrinaka.
  Ukat pavimento ukanx ukax plástico ukhamarakiwa. Jiskʼa wawanakajj ukaruw jaltapjjäna, qʼala kayunakap chʼalljjtayasisajj ping-pong sat pelotanakjamaw tʼijtjjapjjäna .
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Muspharkañ pacha!
  Albinax iyaw sasaw säna:
  - Jïsa, k"uchiki ukat milagronakatakix decente!
  Uka waynampi imill wawampejj espejot uñtat mä cheqanwa sarnaqapjjäna. Kayunakapax q"ala q"ala, wawanakan kayunakapjama. Ukat khathattʼir oladanakampis chhuxriñchjatäpkaspas ukhamwa amuyasipxäna .
  avionaruw jaqontäna , ukat thaya taypinwa diamantenakamp chispiyäna. Ukat pachpa estatuanakax uka fuente ukan composición ukanx mä juk"a especial, jan uñt"at metal ukamp lliphipipxäna, ukax qurit sipan juk"amp qhant"äna ukat arco iris ukan taqi coloranakapamp lliphipipxäna.
  Ukat pachpa estatuanakajj wali suma uñnaqtʼanïnwa, kuyntʼarakïnwa.
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Mä suma jikxatawi! Akax mä phuju - Peterhof ukar sipan juk"amp thaya!
  Albinax jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Akapachaxa mä qhana, thaya jutïri pachana!
  Uka waynampi tawaqumpixa mä juk"a ch"amanchasipxäna. Albinax Vitalik jilatat sipan jukʼamp jachʼänwa, ukatwa maynix tayka yuqapäkaspas ukham amuyaspa. Yämas aka jutïrinxa, janiw chuymankipstat jaqinakax utjxänti, ukat jilïrinakas utjarakïnwa. Jaqenakajj wiñay wayn tawaqöjjapjjänwa, ukat jaqenakajj inamaya , jan wali ñikʼut muruñampi jan tiempo ina chʼusar aptʼasipjjatap laykojj kusisipjjaspänwa .
  Futurista Moscú markan yaqhip edificionakanx quri ukat platino rayanakaw utjäna. Ukatxa, kʼajkir carteleranakaw phichhantaskarakïna, mä kilómetro ukchʼa jachʼänwa, ukanwa wali suma caricaturanakax uñachtʼayasïna.
  Wasitat thayankkäna uka avionanakax janiw suma ukat kʼajkir saminakanïpkänti ukat suma uñnaqtʼanïpkänti, jan ukasti francés markankir wali jila alani perfumenakjamaw thujsapxäna, jan ukax inas jukʼamp suma qʼapkir qullanakächïna .
  uka plazanakan patapax mä espejor uñtatänwa, juntʼu, uka pachparakiw lliphipirakïna. Kunawsatix wayn tawaqunakan q"ala kayunakapax ukaruw kayump takt"apxäna: mä yuqall wawampi mä imill wawampi, ukatx suma uñnaqt"an, niya wawar uñtat kayunakan ch"akhanakapaw sartasipxäna. Ukax kunayman saminakanw qhant"äna, fieltro puntampi dibujatjama. Ukat uka qhipatxa chhaqtxapxänwa.
  Albinax jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Kunjamatix ch"uqi reinan castillopan utjki ukhama!
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Janiwa! ¡Jan waliwa ukat akapachax saminakampi phuqt"atawa!
  Mä waynampi mä tawaqumpiw jupanakar jakʼachasipxäna. Wali suma uñnaqt"anipxänwa, ukampis ajanunakapax pintatänwa, mä torta patxan dibujonakjama.
  Waynaxa wawanakaru jiskt"äna:
  - Kawkhatatäsa?
  Vitaly kullakajj akham sasaw jaysäna:
  - ¡Moscú markata!
  - ¿Kunatsa sarnaqaskta?
  Albinax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Nayaxa mä avión alañ munta! ¿Kawkins tiendanakamax utji?
  Wayna jak"ankir tawaqux larusisaw akham säna:
  - ¡Tiendanakax janiw khitis apnaqkiti! Mä red Hipernet ukaw utji, ukat uka tuqiw taqi kunas taqpach inakiw puriyasi!
  Vitalik jupax mä jachaqt"asisaw tuiteó:
  - ¿Qhawqha nayrar sartawis utji?
  Jan amuytʼkay muspharkañanakaruw...
  Taqi kunas q"al librëxänwa
  ¡Ukax wali amuyumpiw askinak jikxatañampi!
  Uka waynax jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Yatipxtati kunjamsa jiwasana Diosasaru uñtasita! Inas jumax jupan wawapästa?
  Uka waynax chuym ch"allxtasaw akham säna:
  - Janiwa! ¡Janiw tatajar uñt'kti! Ukampis jupatï Diosächi ukhajja, ¡janiw muspharkayätti!
  Tawaquxa wali jachaqt"asisawa säna:
  - ¡Jiwasan akapachanxa, janiw kuna muspharkañas kuna uñnaqansa utjkiti! Hipernet ukan mä programa especial ukamp cuerpox mayjt"ayasispawa. Jaqinakakiw juk"akiw ukham lurapxi, kunatix matriz de juegos Hipernet ukanx ukax lurasispawa, jilapartx amuyun ch"amanchawimpiw ukat mäkiw lurasispa. Ukat chiqpachan mayjtʼayasma ukhaxa, janiw uñtʼapkätamti. Jïsa, ukat Ministerio de Amor ukan permisopawa.
  Albinax akham sasaw muspharäna:
  - Ministerios de amor ukaxa?
  Imill wawaxa uñkatasinxa akham sänwa:
  - ¡Ukat jumax janiw jiwasan imperiosat jutkasmati! Inas at ¡amtañ tuqit jan waltʼäwinakaw utji !
  Vitalik jupax akham sasaw qhuru arsüna:
  ¡Jiwasax tiempon sarnaqir jaqinakätanwa!
  Uka waynax akham sänwa:
  Ukax janiw mä chist"awikiti, ukhamax...
  Uka pachpa segunda urunxa, tunka payan suma imillanakaxa naranja jumpsuit isimpiwa jupanakar muyuntat uñstapxäna. Ukat mä qhawqha thaya sallqjat ametralladoranak uñachtʼayapxäna.
  Vitalik jupax akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Sumankañampiw jutapxtanxa!
  Albinax akham sasaw tuiteó:
  - Jiwasaxa wali jisk"a wawanakawa, janiwa jiwasaruxa ch"axwañakiti!
  Wila ñik"utani, uniformeni tawaquxa akham sänwa:
  - ¡Janiw kuna jan walt"ayañasäkiti! ¡Ukax janiw nanobots ukanakax utjkiti ukat kawkhans jutta uk yatxatañamawa!
  Vitalik jupax akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Mä camellot jutiriwa!
  Uka pachanx ch"uxña, ancho vigas ukanakaw uka panin ch"allt"äna, llamp"u chuymampiw ukat jan usuchjasisaw conciencia jist"antayäna.
  Vitalik jupax janiw kuns uñjañatakis amuyt"añatakis tiemponïkänti, kunatix wasitatw mä qhana amuyun jikxatasïna.
  Albina jupamp chikaw mä transparente ukan warkt"asipxäna espacio ukaxa . Jupanakan jakʼapanjja, mä chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼakhanakjamaw utjäna. Ukat uka pachparakiw jiskʼa ampar lukʼanamsa janiw kuyntʼañamäkiti .
  Mä wali suma tawaquw jupanakan nayraqatapan uñstäna, wali suma ch"aphinakampi, ukat arco iris taqi coloranakan ñik"utapampi.
  Jupax akham sänwa:
  - Mä uñakipäw lurapxta, ukatx 2023 maranx Moscú markatäpxtwa sasaw jikxatapxta. Jiskt"awix akawa, ¿kunjamatsa jumanakax nanakar puripxta? Ukat jukʼampisa, ¡janiw facil chacha warmikïpkasmas ukham amuyasi ! ¡ Computadorajj inas uka tiempon Taqe Chʼamani ukat Diosan Taykapästa sasaw qhanañchi!
  Vitalik jupax jach"at arsüna, arupax ist"asirakïnwa:
  "Ukhamati ... ¡ Jutïrin aka imperio apnaqañjamawa!"
  Tawaqux kutikipstasinx mä muxsa arumpiw jaysäna:
  - ¡Janiwa kunasa jaqunukutakiti! Ukampis Taqi Ch"aman Diosax jichhax hipercapital ukankiwa Ultravillians , ukat akax mä jak"a galaxia ukhamawa! !
  Albinax akham sänwa:
  -Ukampis janiwa nayra pachana jiwayasksnati, ¿janich ukhamäki?
  Uka tawaqux akham sänwa:
  - ¡Diosa ukat Diosan Taykapan amtañapawa! ¡Uñnaqamax mayninakat sipansa mä jachʼa imantatäkchisa! Jichhax Ultra-Babylon markaruw mä jach"a escolta ukamp khithatäpxäta, mä cápsula cero espacio ukar apkatasa. Ukhamat jan t"ijt"añan aburriñamataki, ¡ supermatriz Hipernet ukan concienciamax sapa sawutatakix anatt"awinakampiw kusist"añapa! ¿Amuyawaytati?
  Vitalik jupax akham sasaw jaysatayna:
  - Pä tunka kimsani patak maranakanxa anatt"aña - ¿kunas juk"amp askïspa!
  Albinax jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Nayatakix wali askiwa!
  Imill wawaxa jachaqt"asisaw amparap luqxatäna. Ukat mä rosa, llamp"u olax Vitalik ukat Albina ukanakaruw ch"allt"äna.
  Uka waynampi tawaqumpixa markankapxänwa. Janiw pä tunk kimsan patak maranakan Moscú markar uñtasit qhana ukat saminakanïxiti. Ukat niya pä tunk payan patak mara tukuyaruw purini.
  Mä jach"a dinosauriox qhipa kayunakaparuw callinakan ch"allt"asïna, ukat jak"ankir utanakaruw chuymapampi llamkt"äna ukat t"unjarakïna. Ukatjja, kayunakapajj jachʼaptayasïna jan ukajj janiw ukhamäkänti, jiskʼaptarakïnwa, ukhamatwa jaqenakarojj tʼunjäna ukat jiwarakïna.
  Ukat taqi chiqaruw tʼijtxapxäna. Ukampisa, taqiniw tunka payan marat jilïr wawanakapäpxäna. Uka yuqalla imillanakaxa t"ijtxapxänwa. Jupanakat yaqhepajj policianakan uniformenïpjjänwa. Ukat janiw mä sapa jilïr jaqisa, janirakiw qʼaxu wayn tawaqusa.
  Mä suma, warmi aru ist"asïna:
  - ¡Dinosaurio sayt"ayaña ukatxa wawanakaru qhispiyaña!
  Albinax jachaqt"asisaw jiskt"äna:
  - Ukatxa kunjamasa lurañaxa?
  Uka aruxa akham sasaw jaysäna:
  - ¡Akax ukham anatt"awiwa! ¡Juma pachpa amuytʼasim!
  Vitalik jupax amparanakap t"axllirt"asisaw q"ucht"äna:
  - Jutam, jakañ qhispiyiri , .
  Mä ambulancia salto soga ukar tukupxam !
  Albina kullakajj jachaqtʼasisaw akham jisktʼäna:
  - Kamisaraki?
  Uka genio waynax jan axsarasaw jaysäna:
  - Jaya pacha, anatawixa ch"uqi ch"uqi taypina p"iqinchawinakampi pianonakampiwa utjani. ¡ Akax mä qawqha uñacht"äwinakawa!
  Ukat uka nuwasir waynax q"ala kayunakapampix pavimentot mä azulejo apthapisin apthapisin mä jach"a utaruw jaquntäna. Arco manqhankir mä jiskʼa tʼaqaw tʼijtäna ukat baseruw chʼalljjtäna. Uka jach"a utax liwxatasïna, ukat taqi ch"amapampiw dinosaurio ukar apt"asïna ukat t"unjarakïnwa. Togo markax wali ch"amampiw khathatitayna, ukat uka monstruox t"unjañ qalltäna.
  Albinax wali kusisitaw akham säna:
  -¡Akaxa chiqpachansa mä caballero ukhamawa!
  Vitalik jupax chhuxriñchjasïna ukat akham sasaw jaysäna:
  - ¡Inas mä semental ukham sarnaqchi!
  Dinosaurio , edificio ukan t"unjata, ukax apthapisinx walja chicles ukat dulces ukanakaruw t"unjatäna. Aka markan jakasir wawanakax jank"akiw mä manq"a apthapiñatak t"ijtapxäna. Sandalianaka, zapatillas ukanakax lliphipipxäna ukat yaqhipanakax q"ala talonanakanïpxänwa.
  Walja ch"axwañanakaw utjäna.
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw q"ucht"awayi:
  Wawäkasaxa wali suma pachawa
  Ukax wali sumawa, kusiskañawa waynanakataki ...
  Jach"a anatt"awix jutaski
  ¡Maquinat jallumpiw garabato lurapxta!
  Albinax juk"amp jach"a jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Jichhax garabato lurañäni!
  jan wali jaqenakaruw uñjapjjäna . Ukanakax monstruonakänwa, maynix jabalí p"iqini, maynix rinoceronte p"iqini. Mä sallqa warariñampiw mä chacha warmi Albin ukat Vitalik ukanakar jank"ak puripxäna .
  Uka waynaxa amparanakapampiwa sillp"ïna.
  Mä semáforox liwxatasïna, ukat mä rinoceronte p"iqiparuw t"unjatäna. Mä jach"a ch"axwawimpiw jawq"jatayna ukat thugrux muspharayatayna.
  Vitalik chirp, skala, kisunaka:
  - Phuqaña, phust"aña, yaqha ch"axwaña, .
  Yaqha hit ukat...
  Wayna q'ala kayuni superestrella , .
  ¡Mä uppercut jaquntaña!
  Albinax lart"asisaw akham säna:
  - Qullan Ch"axwäwi
  Imill wawanakax pä kutiw thayt"apxi!
  Khuchhi p"iqin ch"axwirix mä pistola láser ukamp pack-at apsusinx fusilañ qalltäna.
  Uka waynampi imillanakampixa mä chiqaru jaltxapxäna. Albinax q"ala talonapampiw mä platano ch"uqi jaquntäna. Jupax t"ijt"awayxänwa, ukat khuchhi p"iqimpiw nuwasirinakan bota manqhar uraqir purintäna. Ukajj tʼijtjjänwa, ukat tʼijtjjänwa, qalat lurat perqa pʼakjasaw samarasïna .
  Vitalik jupax wali kusisitaw q"ucht"awayi:
  - Nayax uñjañ tuqiruw qunt"asiwayta, ukat cohetes ukanakax jank"akiw diana ukar puripxi! ¡Yaqha t"ijtäwix nayrar sartañapawa!
  Albinax wali t"unjir amuyunak jupa pachpan jikxatasïna. Ukat qʼala, bronceado, cincelat kayunakampi taktʼañäni , ukhamatwa asfaltojj khathati ukat chʼiyjasi.
  Ukat uka ch"akhanakatxa, muxsa achunaka, chocolatenaka, porciones de helado, chicle, piruletas ukat juk"ampinakaw jaltxañ qalltapxäna. Kunjamsa taqi kunas wali jach"a ukat kusiskañ uñtasïna.
  Vitalik jupax akham sänwa:
  - Chiqpachansa manq"añjamawa ¡jummy !
  Imill wawanakax kuns arsuñ munapxäna, ukampis walja wawanakaw t"ijtxapxäna, ukat taqi uka manq"anak apthapiñäni. ¡Ukat jupanakar manqʼantañ wal munapjjta!
  Albinax akham sasaw tuiteó:
  - ¡Yuspära sañjamawa!
  Wawanakax sayt"asisaw coro ukan arnaqasipxäna:
  - Pay suma!
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Niya divinjamawa!
  Imill-heroe ukax mä witticismo churañ munäna, ukampis mä akatjamat paisaje ukax mayjt"awayi. Ukat mä chhijchhi qulluruw tukuyapxäna. Uka chiqatxa, mä trampolín ukankaspas ukhama, waynanakas imillanakas saraqasipkäna.
  Ukat jupanakax kusist"apxänwa...
  Vitalik ukat Albina, magia lurapkaspa ukhama, kayunakapan esquís ukanakas utjarakïna. Uka waynampi imill wawampixa jank"akiw sarapxäna, mä sallqa q"ixu q"ixu arumpi.
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw q"ucht"awayi:
  Muspharkañ suma uñnaqtʼan poros ukanakan almanakapa, .
  Pachamamatakix mä ch"axwiriw warawaranak taypin ch"axwawayxi ...
  Chiqansa, jan axsartʼas samkanakax chiqäxiwa,
  ¡Jan wali uñisirinakan armadapax janiw axsarkänti!
  Albina kullakajj nayranakap chʼoqtʼasisaw irónicamente akham säna:
  - ¡Warawaranaka taypinxa taqi kunasa pachpakiwa!
  Vitalik jupax chhuxriñchjasïna ukat akham sänwa:
  - Jïsa!
  Ukat waynax ch"uqi ch"uqitxa thujrunakampiw jaltxañ qalltäna. Aka qhipa maranakanxa, juyphi pachanakax janiw kusisiykiti. Ukat Moscú marka jakʼan esquí lurañajj amukiw utjäna. Ukat ¿kunjamarak yaqhax Olimpiadas de Invierno Sochi markan apasïna?
  Pista paralelo ukankir mä waynaw akham jisktʼäna:
  - ¿Jumaxa aventura muntati?
  Albinax akham sasaw jaysäna:
  - Chiqpachansa jïsa! Chiqansa, ¡jïsa! Chiqansa, ¡jïsa!
  Ukat jupanakan nayraqatapanjja, walja oso polares ukanakaw uñstäna. Ukat jichhax Vitalik ukat Albina jupanakax ametralladoras amparanakaparuw puripxi.
  Waynampi imill wawampix nuwasiñ amtapxi . Ukat ukatsti gatillonak apsusipxi, ukat troncos ukanakat t"ijtapxi, mä cascada ukham, wali phichhantat ukat ch"ullqi, t"unjir jets.
  Vitalik jupax kunjams mä balax oso polar ukar asnupar ch"allt"atayna, wila phuch"u mistuni uk uñjasax akham sänwa:
  - ¡Taqi kunasa wali muspharkañawa, wali sumawa!
  Albinax p"iqip ch"allxtasaw q"ucht"äna:
  Mä chiqan akapachanxa
  Kawkhantix sapa kuti thayax utjki...
  Osonakax eje ukarux ch"allt"asipxi, .
  ¡Oraqen ejepatjja!
  Vitalik jupax akham sasaw jaysatayna:
  - ¡Jiwasax jupanakar qhipäxankxtanwa!
  Ukat yaqha lote balas ukanakaw jaquqanïna. Akax ukham jach"a ukat thaya ch"axwirinakawa.
  Ukat punchut oso polares ukanakax jaquqanipxänwa. Ukat ukatsti mä wali suma ukat manq"añ yänakaruw tukupxäna. Ukat ukax tortanaka, ukat pastelerías, ukat walja taqi kunas qamirïnwa, crema ukat q"aphini.
  Albinax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Akaxa chiqpachansa wali sumawa. ¡jummy !
  Vitalik jupax akham sasaw qhanañcht"i:
  yummy uka aru munastawa ! Ukampis jiskʼa wawanakajj ukham sapjjewa, ukampis wali chuymankipstatäjjapjjtwa, ¡walja yänak apthapiñsa atipjawaytanwa!
  Albinax jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - Iyawsaña! Ukampis wiñayatakiw wawanakax qhiparapxta, ¡maranakakiw mayjtʼi!
  Uka waynampi imill wawampix wasitatw saltapxäna ukat esquínakapamp chikaw salto salto ukar t"ijtapxäna. Ukat wasitatwa qʼochupjjäna:
  Kunatï qhipäxan utjkäna ukax qhipäx uñtam , .
  Janiw wawatpach uñtʼasiñatakejj qʼañu lurañamäkiti ...
  Kunatix walja maranakaw t"ijt"awayxi, t"ijt"awayxi,
  ¡Jachaqt"asiña, jachaqt"asiña, jachaqt"asiña!
  Vitalik jupax Albinarux nayranakap ch"allxtayäna ukat akham sänwa:
  - ¡Jichhax wali muspharkañawa!
  Imill wawanakax akham jiskt"asipxäna:
  - ¿Kunansa?
  Uka waynax akham sasaw jaysäna:
  - Jutïr pacharuw mantawayta, ukanx akapachan ch"amap katuntawayta, ukat pä patak maraw apnaqawayta. Ukat ukjatx nayra pachat doble ukaw uñstawayi ukat jiskt"awix uñstawayiwa - ¿kunas ukampi lurañaxa?
  Albinax amparanakap tʼaxllirtʼasisaw akham säna:
  - Janiwa! ¡Gemelomarux mä planeta churañamawa, ukat jupax kusisitaw jakañapa!
  Vitalik jupax pächasisaw akham säna:
  -¿Jupax tronotak ch"axwañ munta sasin amuyaspa ukhaxa, ¿kamachasmasa?
  Uka tawaqux amparanakap tʼaxllirtʼasisaw akham jisktʼäna:
  - ¿Jumax ch"axwañ muntati?
  Uka waynax amparanakap tʼaxllirtʼasisaw akham säna:
  "¡Imperio espacial ukan jaqinakax wali kusisitaw jikxatasipxi!" Taqi kunas walikïskiwa, janiw kunatsa chʼamanïñataki chʼaxwañax wakiski uk uñjkti. Chiqansa, janiw mä jaqix chʼamanïñatakïkiti, jan ukasti mä jaqitakiw chʼama!
  Albinax akham sasaw sillp"i:
  - ¡Ay, ¡kunja noble! ¿Jumax mä caballero ukhamätati?
  Vitalik jupax logicamente akham sasaw arsuwayi:
  - ¡Janiwa chiqpachansa! Caballeronakajj maynit maynikam uñtʼasisaw decencia toqet kamachinak phoqapjjerïna, ¡sirvionakajj janiw jaqenakjam uñjatäpkänti! ¡Ukat sapa maynin sum jakasiñapatakiw llakista!
  Hero imillax nayranakap ch"irmthapïna ukat chirpachasïna:
  Anchowa nayan yurïwijaxa, .
  Ukanx walja quqanaka, yapunaka ukat jawiranakaw utji ...
  Janiw yaqha markar uñt'kti.
  ¡Kawkhans mä jaqix ukham libre samsuspa!
  Boy Genius jupax akham sänwa:
  - ¡Mä taqpacha, estrella imperio!
  Mayampiw kawkhantix paisaje ukax matriz ukanx mayjt"awayi.
  Uka waynampi tawaqumpixa jichhaxa trincherankxapxänwa. Ukax mä histórico tiroteo anatäwit anatäwjam uñjatäna . Kunjamtï Payïr Jachʼa Chʼajjwäwejj luraskäna ukhama. Uka pampa taypin sarnaqir tankinakakiw mä jukʼa mayjäpjjäna. Amuyt'añataki, "León" ukax uñjasiwa, ukax chiqpach sarnaqäwinx janipuniw serie ukar mantkänti. Ukat chiqpachanx "León" ukax mä ch'aman tank ukhamäkchisa, ukampis nuwasiñ efectividad ukax pächasiriwa. 90 tonelada pesaje ukampixa, armadura frontal de la torre ukanx Tiger-2 ukanx juk"amp suma jark"aqatawa , ukatx 105 milímetros ukch"a cañón ukaniwa. Ch"amani, ukampis Tigret sipanx juk"amp jan jank"ak nina naktäwi . Ukampis akanx aka tank ukaw utji. Ukat jachʼa chʼamapampiw jankʼak sarnaqäna .
  Ukat pistolanakaw juparux chʼaxwapxi. Suma imillanakaxa, jisk"a faldanakampi, q"ala kayunakampi, cañonanakaru muyuntapxi.
  cañonanakaruw cargapxi , ukat paqallqukamaw utji.
  Ukat kimsa Lev tankinakaw utjaraki. Mä juk"akïkaspas ukhamawa, ukampis janiw kunas p"iqin p"akjañas utjkiti.
  Komsomol imillax Vitalik ukar uñtasinx akham jiskt"äna:
  - ¿Jumaxa precursorätati?
  Uka genio waynax jan axsarasaw jaysäna:
  - Janiwa! ¡Janipuniw ukhamäkänti!
  Uka tawaquxa wali musphataw jiskt"äna:
  - Ukat kunatsa?
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Kunalaykutix nayax yaqha pachat jutirïtwa!
  Yaqha tawaqux akham sasaw akham säna:
  - Jiwasaxa janiwa Lion tankaparux mantksnati. ¡Jiwasan 76mm cañón ukax wali ch"amawa!
  Albinax aka chiqanw chikancht"asiwayi:
  - ¡Janiw mä alemán tank ukarux ch"axwañamäkiti!
  Komsomol imillax wali jach"at jiskt"äna:
  - Ukatxa kunatsa jani?
  Uka heroico tawaqux akham sasaw jaysäna:
  ¡Kunalaykutix mä anattʼañakiw! ¡Ukat jan mantañjam tankinakarux yaqha tuqit atipjañamawa, cañonanakat sipansa!
  Komsomol ch"axwirinakax coro ukan jiskt"asipxäna:
  - Ukatxa ¡ kuna suma uñnaqt"aniwa!
  Albinax akham sasaw jachʼat arsüna:
  - ¡Q"uchuña!
  Ukat jupax ruiseñor arumpiw q'ucht'äna, ukat mayninakax janiw uka qhipat apthapipkänti :
  Awki Marka Warawaraxa Tatitun churatawa,
  ¡Iyawsapxita, jupax Intit sipan juk"amp qhant"atawa!
  Jumax nayan yurïw markajawa - .
  ¡Jumatakix yatipxam, chuymax llakimpiw thuqt'i!
  
  Jumanakanxa, jiwasax Komsomol ukankirinakax águila ukham uñt"atäpxtwa,
  ¡Nazis ukanakarux t"unjapxta ukat ch"usa yänak q"umachapxta!
  Ukat Júpiter sat planetansa atipjapjjayätwa,
  ¡Achunaka yapuchapxam - jan amuyt"kay paraíso!
  
  Venus ukax munasiñ chiqawa
  ¡Marte sat planetanjja, ¡mä nuwasiri jaqjam jikjjatasiñajj jukʼamp jachʼawa!
  Jumax jan wali, pächasiña, .
  Diosax wali sum lurañ muni !
  
  Presión cósmica uka t"unjaña
  ¡Mä ch"aman ganchompiw chinun katjañäni!
  Uñisirinakax akapachan ch'amapampiw t'unjatäpxani,
  Ukat ¡Junkers sat jaqinakax mä ordinario wawanakan arcopampiw jaquqanipxäna!
  
  Alineación mä - apsuña ukat atipt"aña, .
  ¡Janiw yaqha amtar puriñ yatksnati!
  Ukat jumax janiw Reich sat lobo chʼiyjktati,
  bayoneta apsuñamawa !
  
  Ukat bayonetax janiw jutïr pachatakix askïkaniti,
  ¡Buldozer ukarux dinamita ukamp yapxatañäni!
  Ukhamajj jankʼakiw tʼijtjja
  ¡Kunapachatix proletario ukax martillo ukar ch"allt"äna!
  
  Jutïr saräwix mä huracán ukham pasani
  ¡Ukat tukuyañ anatäwix mä atipt"ir masikïniwa!
  Chiqansa, jiwasan colerasiñasax mä loco volcán ukhamawa ,
  ¡Masacre ukax bastardo, mä axsarkañ pusi!
  
  Berlín markanx uka laq"unakaruw abrazadera, .
  ¡París markax rusa markan banderapan librëxiwa!
  Jiwasax Awki Markan phuchhanakapäpxtwa, yuqanakanïpxtwa,
  Manqtʼasipkta ukhajja, wali kusisitaw miel manqʼtanjja !
  
  Foggy Albion jupax jichhax mä jilatarjamawa,
  ¡Nueva York markax mä plato ukan mä pastel ukar uñtasitaw jikxatasïna!
  Jiwasan wila, escarlata amapola color banderasa,
  ¡Uka taypinxa, ¡taqi jaqinakaw libre sarnaqapxi !
  Imill wawanakax q"uchupxäna, ukat kimsa León tankinakax jach"a, muxsa tortanakaruw tukupxäna, ukax rosas ukanakamp pintatänwa. Ukat jupanakatjja, wali chʼamani ukat manqʼañjam qʼapkir qʼapkir qollaw mistunïna.
  Ukampis uka qhepatjja, mayampiw autojj jupanakan qhepap uñstäna. Jichha kutix juk"amp ch"amani ukat llamp"u Ratón. Jupanakan jankʼakïtapajj jiskʼakiwa, ukampis nina chʼamapasa armadurapasa teja taypinkiwa.
  Albinax Komsomol ukankirinakaruw jiskt"äna:
  - ¿Mayamp q"ucht"añäniti?
  Imill wawax capitanax akham sänwa:
  - ¿Chiqapuniti kunkampi apsuñaxa wakisispa?
  Vitalik jupax akham q"ucht"awayi:
  Q"uchuñax uta lurañatakis jakañatakis yanapt"istuwa,
  Ukat uka qʼochumpi chikajj mä chʼiyar tʼijtäwinwa ...
  Ukat khititix mä lirampi jakäwin sarnaqki ukaxa,
  ¡Janipuniw, janipuniw chhaqtkaniti!
  Komsomol imill wawanakat maynïrejj akham sänwa:
  - ¡Janiw uka tuqitxa ch"axwañjamäkiti!
  Albinax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Waliki! Jan ukajj ¿yaqha lurañ munasmati?
  Komsomol imillanakax mä proyectil calzoncillo ukar jaquntapxäna, ukatx ch"amampiw ch"axwapxäna. Ukajj tʼijtjjänwa, tanqueruw chʼalljjtäna, ukat mä guisante ukham qheparuw jaltawayjjäna.
  Imill Capitanax akham sänwa:
  - Jisa, wali ch"amawa apsuña!
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Ukhamaxa q"ucht"apxañani!
  Ukat ukhamaw nuwasirinakampi waynampix wali ch"amampiw uñacht"ayañ qalltapxäna;
  Pachamama Soviética ukan jach'a kankañapaxa wali jach'awa - .
  ¡Jiwasax iyawsañaw wakisi, jiwasax aka jach"a kankañani!
  Mä qhuru uñisiriruw nuwasïwin atipjañäni,
  ¡Rusia, juk"amp k"ajkir Poder ukan askipataki!
  
  Kunas Mama Markan utji ukax q'ucht'i , .
  ¡Honrado, qʼala kayuni precursoran chuymapanjja!
  Mä jamachʼirjamaw tʼijtjjapjjta, .
  ¡Iyawsäwisajj wali qollanäjjewa!
  
  Automático iyawsapxita jach"a jilata
  ¡Ukat granadanakajj janiw kunäkisa!
  Jumatix jan axsart"irïsta ukhaxa, ukax resultadowa
  ¡Ukhamäniwa, jumax waynäsksta ukhasa!
  
  Pionerox cocky ukat qhuru ...
  Ukampis ¡Diosan jachaqtʼasitapaw qhantʼistu!
  akapachanx walja jan wali asnakaw utji , .
  ¡Paraison mä chiqa tʼunjañ munapxi!
  
  Chacal fascista ukax jiwasan tuqiruw kayunakap jaquntaski,
  ¡Jupax mä wawan chuymap chʼiyjañ muni!
  Ukat khuchhinakapax pockmarked grin, .
  ¡Jach"at ajanupar ch"allt"asiñapataki!
  
  Tanques "Tigres" ukax "botas" satawa, .
  Torpe - wali axsarkañ angular!
  Ukat jumanakax janiw jupanakat jaltxapktati,
  ¡Walikiwa, ¡granadas wakicht"añax juk"amp askiwa!
  
  Jiwasax ukham akapach lurañäni, iyawsapxita,
  ¡Kawkhantï millón millón jaqenakajj kusisitäpjjani!
  Mä jan wali animalaw uka pʼiyanakar tʼijtjjani,
  Jan wali legionanakaruw jaquntañäni !
  
  Wila banderax qhant"aniwa
  ¡Ukanwa Jesusan qullan sutipax utji!
  Precursor examenanx phisqa - 10 maraw pasawayi.
  Uñt"atäñatakix - ¡Rusiaman!
  
  Ukampis uka examenax janiw pizarra ukankiti - .
  ¡Ukax trincherat katuyatäñapawa!
  Gris ñik"utax wiski uchat waynaruw jank"ak puri ,
  Mä amigow jiwata - jichhax sepulturan jachapxam!
  
  Kunas uka maldecido ch"axwäwin q"añupaxa,
  Uka jachʼa animalas janiw sañjamäkiti !
  Ukat uka hordax janiw kunjams katxaruñ yatipkiti
  ¡Adolf chachajj awisajj mä bufón jaqet sipansa jukʼamp larusiñatakïkchisa!
  
  Jiwasax yattanwa janiw qhipäxar kutt"añasäkiti,
  ¡Precursoranakax yaqha jaqin wiñayatakiw axsarapxi!
  Jiwasax waynanakaw chiqa chuymampi suma jaqinakäpxtanxa,
  Ukat moralmente nayax iyawstwa janiw discapacitados ukanakaru!
  
  Berlín markan jach"a marcha tukuyañäni,
  ¡Iyaw sapxapunirïtwa, nuwasiñ yatipxtwa!
  mäkiw tʼijtʼir jan ajjsarir katjasïna , .
  PKK ukax t"ijtäwinx mochila ukan apt"atawa!
  Komsomol imillanakax q"uchupxäna, ukat jach"a Maus tankinakax jach"a platonakaruw tukupxäna, ukax esturión dorado chispi ukat mä lado plato ukamp luratawa.
  Ukat ukhamaraki wali apetitoso.
  Albinax jacht"asisaw q"ucht"äna:
  - Kuna kasta manq"anaka, kuna kasta manq"anaka, .
  Taqi ukanak jumamp chika apt'asipxam...
  Jan sapa kuti nuwasiñax wali llakiskañawa
  ¡Jiwañ laykukiw manqʼapjje!
  Vitalik jupax larusisaw akham säna:
  - Jisa, ukham anatt"añanakaxa utjiwa! ¡Wali jiskʼa wawanakatakïkaspas ukhama!
  Komsomol tawaqux logicamente akham sänwa:
  - ¡Mä jaqina wawapaxa janipuniwa taqpacha paskiti!
  . 21 JAQTHAPI
  Genio wawanakax sartasipxiwa. Ukat jupanakan suertepax janiw kunas paskänti. Vitalik jupax wasitatw ch"ama ch"amampiw apnaqäna, chiqañchäwip tukuyasa. Mä horat jukʼampikiw irnaqañajj qheparäna . Uka genio waynax manqhanx kuns t"ijtäna, ukat taqi kasta jakhüwinak ukat yatiyawinak mä discot yaqha discoruw jaqukipäna. Ukhamat jan mä jisk"a ch"amas Ostankino torre de TV ukar katuntañ jark"añapataki. Ukatx mä ch"aman antena ukaw utji, ukat hipercortocircuito ukax apsuñjamawa hipnoondas ukanakax taqpach planeta Uraqin apnaqatawa. Ukat jaqinakan sarnaqäwipanx janiw yaqha emperadorjam apnaqapkänti.
  Inas Genghis Khan sat chachajj jan jiwir jakañ katoqkchïnjja, janiw taqpach Oraqe apnaqañ puedkchïnti. Ukat Vitalik ukat amigapax nayrat sipans juk"amp jak"achasipxänwa.
  Ukañkamax Agripinax jan pacienciampiw khathatirakïna, chiqpachapuniw fuerzas especiales criminales ukan pallapallanakar ch"axwañatak kamachi churañ munäna. Ukat chuymapax wali nuwasirïxänwa.
  Mä tawaqux pusi atlético waynanakaruw jawillt"äna , jupar masaje deportivo lurapxañapataki, ukat janïr jach"a lurañanak lurañkamax ch"aman janchipar ch"amanchapxañapataki. Taqi kunat sipansa, kunjamas taqpach Uraqin apnaqiripäñaxa, juk"amp jan axsart"ir fantasías ukanakar chiqpach jaqukipañ aski pacha jikxatañataki.
  Amuytʼañataki , mä kutikiw mä millón suma yuqall wawanakax qʼala talonanakaparu caucho tronconakampi jawqʼjapxirïna.
  Agripinax akham q"ucht"awayi:
  Nayajj mä warmin cheqpach tesoropätwa,
  Chiqansa, ¡chiqpach monstruo!
  musculoso, ukat wali chʼamani waynanakan masaj lurapkäna ukhajja, kusisitaw purïna . Akax kusisiñawa.
  FSB ukan irpiripax suyt"awimpiw congelarakïna. Ukampirus mä juk"a arrepentisitaynawa, inas ch"ama katuqañax sinti facilächispa, ukat mä jach"a cucharaw lakap ch"iyjaski.
  Rusia markan p"iqinchiripax ukar jaquntatäkaspas ukhamawa khitinakarutix , ukat ukax chiqpachapuniw fuerzas especiales ukan amparap antutawayi. Ukakipkarakiw utji Ministro del Ministerio de Asuntos Internos , ukat jupax pachpa amuyunirakiwa, munañanakaparakiwa aka jikxatawitaki. Ukat jupax unidades de élite ukanakap apsuwayxaraki.
  Mä jachʼa jan waltʼäwiw utjäna. Chiqpach espadampis aka Uraqin warktʼatäkaspas ukhama.
  Vitalik ukax qhipharux qhipa detalles ukanakaruw depuración lurawayi. Albina kullakajj uka lurañan yanaptʼäna. Mä suma, ch"aman tawaqux akham q"ucht"äna:
  - Janiwa uñisirinakaru katuyaskañäniti, .
  Nayax janiw mä junt'u churkäti, iyawsapxita...
  Jiwasax wali jach"a luraraksnawa
  Jumax Van Dam ukanx juk"amp thayawa !
  Vitalik jupax jan sinti atinisiñ uñkatasisaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Atiñasawa!
  Albinax akham jiskt"äna:
  ¿Kunatsa ukham jan seguro jikjjatasta?
  Uka genio waynax akham sasaw jaysatayna:
  - Mä jach"a lurawixa nayaru jaqukipañapawa. Ukhamajj arunttʼasim wawatpach, kusistʼañasa, kusistʼañasa. ¡Jan ukasti, ¡mä ruedan ardillar uñtataw muyuntañama!
  Uka hero imillax p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Jakañ munsta ukhax - ¡kunjams muyuntañ yati!
  Uka diseñojj niyaw tantachtʼatäjjäna ukat wakichtʼatäjjänwa. Fuerza campo ukhamaraki. Ukampirus Vitalik, ukhamakipans, uka chiqarux escanear, ukat smartphones. Ukat uka qhipatxa, jachʼa chʼamanakampi muyuntatätap yatïna. Aka chiqanxa ukhamaraki fuerzas especiales penal, ukhamaraki fuerzas especiales de la FSB ukhamaraki unidades policiales. Ukax Ministerio de Defensa ukax janiw wakiskiti. Ukampis jupanakan jan waltʼäwinakapas utjarakiwa. Ukhamatx pä frente ukanw Ucrania ukat Tayikistán uksanx talibanes ukanakamp ch"axwañax wakisi. Moscú markan janïr operaciones especiales ukanakax utjkipanx kawkhans jikxatasipxi.
  Vitalik jupax uka patat uñakipäna. Fuerzas especiales ukanakan yatiyawinakapamp chikt"ata. Mä jachʼa chʼamaw tantachasipjjäna, ukajj qhanaw amuyasïna. Uka waynajj jupanakar arknaqaspänwa mä ola de smartphones, celulares ukat walkie-talkies ukanakaw utji. Ukat codificación ukax janiw Vitaly Akulov ukham genio ukarux jark"känti.
  Uka genio waynax Albinarux akham sasaw jiskht"äna:
  - ¡Akan suyt"apxituwa!
  Uka heroe tawaqux akham sänwa:
  - Ukatxa, ¿kuna yaqha suyt"apxasmasa! ¡Suma qhantʼapjjayäta!
  Vitalik jupax akham sänwa:
  Providencia pachpaw akapach apnaqañ ch"amañchistu. Chiqansa, samkansa imtʼapxitänwa, ukampis janiw uka nuwasiñarux sarapkänti. Ukat jichhax taqi trumpetanakax chacha warmin ladopankiwa!
  Albinax akham sänwa:
  - ¡Mä ejercito taqpachaw jiwasanak contrax utji! ¿Ukajj askichsnati sasin amuyta?
  Uka genio waynax akham sasaw amuytʼasis jaysäna:
  - ¡Akapacha apnaqañ munapxta, ukampisa janiwa yaqhipa fuerzas especiales ukanakampixa atipjayasiñjamakiti!
  Uka heroico imillax akham q"ucht"äna:
  Nayax chacha warmin atipt"asitaparuw iyawstxa,
  Chiqansa, ¡chʼaxwirinakax mä razonatwa wali yatiñanïpxi!
  Vitalik jupax akham sasaw jaysatayna:
  - ¡Janiw negocio genio ukakikiti, jan ukasti industrioso ukhamaraki!
  Uka qhipatxa, waynax wawanakan kayunakap q"ala amparanakapamp apxarutayna, ukat botón de inicio ukx apsusaw ch"allt"atayna ukatx hipnoondas ukampiw localizador ukarux kawkhantix laboratorio ukax utjkän uka utar muytayatayna.
  Uka genio waynax akham q"ucht"äna:
  - Jiwasana jak"a pachaxa ch"allaru uñtatawa, .
  Diosax juparux jaytawayi...
  Akapachankir jaqinakax qhuru jaqïkchisa
  ¡Aski lurañ munta!
  Albinax mä jachaqt"asisaw akham säna:
  Jïsa, ukampis ¡janiw kuntï munkta uk jikxatktati!
  Oladanakax jaljtapxäna ukat Vitalik jupax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Jichhaxa mä zona raptor ukaw kimsa ejercito p"iqinchirinakan utt"ayata. Jiwasax jupanakarux kuna orden churaraksnawa. Jan ukax ikiña, jan ukax q"ucht"aña, jan ukax thuqt"aña!
  Uka heroe imillax akham amuyt"ayäna:
  - ¡Ostankino markar q"uchunakamp chikt"asipxpan!
  Uka wayna-geniox p"iqip ch"allxtayäna ukat amparap uchasax mä amuyun amparap churäna. Uka pachparakiw mä jachʼa camionajj patio manqhar mantawayjjäna. Uka prodigio wawaxa mayampi kamachi. Ukat nayrax irnaqir jaqinakax uka estructura ukarux jupanakpachaw uchasipxäna, apthapisinx autoruw apapxäna.
  Vitaly jupax akham siwa:
  - Kunapachatixa estado de trance ukankapxi ukhaxa, muskulunakapaxa pataka pataka ch"amampiwa apnaqapxaspa! Ukax sañ muniw hipnoondas ukan jaqinakax juk"amp oportunidades ukanipxi, janiw ukhamakiti!
  Albinax jacht"asisaw q"ucht"äna:
  - ¡Walikiwa, taqi kunasa walikïskaniwa! Taqi kunas walikïskaniwa, nayax yattwa! ¡Uñisirinakajaruw tʼunjta!
  Uka heroe tawaqux masiparuw nayranakap ch"irmthapïna. Uka chʼamani plantajj wali qʼañuchatäjjänwa. Mä genio waynampi mä jachʼa imill wawampiw jupa patjjar qontʼasipjjäna .
  Jichhax akanx sarasmawa.
  Wali muspharkañawa, wayn tawaqunakax sapakiw qunt"asipxäna, ukat conductorax auto apnaqarakïnwa, mä estado de profunda trance ukan.
  Ukat Vitalik jupax kamachi churawayi ... Kunayman unidades ukan pallapallanakapax callinakat mistuwayapxi ukat emboscada, desfile marcha ukanx filaruw sayt"asiñ qalltapxäna. Wali yatiñampiw lurapxäna, ukampis uka pachparakiw kunjamatsa mecánicamente lurapxäna.
  Jupanak taypinjja, mä qhawqha tunka imill wawanakaw utjarakïna.
  Albinax akham sänwa:
  - ¡Jach"a, maynix ejercito saspawa!
  Vitalik jupax chhuxriñchjasïna ukat q"ucht"äna:
  Nayraqata ch"axwirinakaxa- . haldemarina sat qullanaka , .
  ¡Jakañax jan waliti jan ukax askicha!
  ¡Mä vela ukat alma!
  ¡Mä vela ukat alma!
  Jaqinakampi ejercitompix mayacht'asipxiwa !
  Ch"axwirinakax , filaruw sayt"asipxäna, q"uchupxarakïnwa, kunatix nayra pachanxa:
  Unión indestructibles repúblicas libres, 1.1.
  ¡Janiw brutal fuerzajj tantachaskänti, janiw ajjsarañas utjkänti!
  Ukampis qhantʼat jaqenakan suma munañapajja,
  Ukat samkanakanx yatiña, qhana, amuyt"awi ukat jan axsart"aña!
  
  Ucrania markan jaqinakax Rusia markamp mayachasipxi,
  ¡Jilata-eslavo wiñayatak amigonakätanwa!
  Tatitux jach'a Suti jach'añchatäpan,
  ¡Akapachankir taqe markanakajj qollan familiakïpjjewa!
  
  Jach"añchawi Awki Markaru, jiwasana qhispiyata, .
  ¡Markanakan amigonakapax wiñayatakiw yanaptʼi!
  Kamachirjam ch"ama, jaqinakan munañapa, .
  ¡Chiqpachansa, ¡mä sanu jaqin mayachtʼatäñapataki!
  
  Taqi uraqpachan jaqinakatakix espacio ukar thakhi jist"arawaytanwa,
  ¡Fascismo ukax t"unjatawa, nayrar sartawix jach"anchatawa!
  Warawaranak taypin jach'a millas tupuñäni,
  ¡Jiwasatakix Taqe Chʼamani Diosax jiwxänwa ukat jaktxarakïnwa!
  
  universo ukanx juk"amp ch"aman utjkiti
  ¡Ucrania markankirinaka, chuymasarux mä jilatakïtanwa!
  Jiwasax Awki Markaruw luqtastanxa, juk"amp ch"amani, jan ukax juk"amp askixa, .
  ¡Wawanaka, ¡mä ametralladora puñchuman apt"asim!
  
  Ukatx Pachamamar jark"aqañäni, jach"aptayañäni,
  ¡Jan tukuskir munasiñ quta churañäni!
  Jan tukuskir bandera manqhanxa, Jach"a Rusia,
  larusisaw kusistʼapjjpan !
  Ch"axwirinakax sartasipxäna ukat q"uchupxäna. Imill wawanakax jupanakamp chikaw sarnaqapxäna. Vitaly kullakajj imill wawanakarojj botas apsusipjjañapatakiw mayïna.
  Ukat nuwasirinakax qʼala, wali sallqjañjam talonanakapwa qhantʼapxäna.
  Vitalik jupax Albinaruw akham jiskt"äna:
  - Walikiwa, ¿kunjamarak jach"añchäwimpixa, ¿akan marchasktanti?
  Uka heroico tawaqux akham sasaw jaysäna:
  - ¡Jan wali jach"anchata!
  Boy Genius jupax akham sänwa:
  - ¡Jichha pachaxa taqpacha uraqpachaxa jiwasana kayunakasankxaniwa! ¡Taqi planetaruw apnaqañäni, ukampis uka pachparakiw nayraqat chʼamas sum apnaqañasa!
  Albinax akham sasaw arsuwayi:
  - Mä tuqitxa, ¡akax chiqawa! Ukampis mayni tuqitxa, ¿kunsa jan wali jaqinakampix lurañäni , sañäni?
  Vitalik jupax logicamente akham sasaw arsuwayi:
  - Mä juk"a pachatakixa, jiwasaxa jani wali jaqinakjamawa! ¡Yämas naya, kunanaktï jichhax lurasktan ukat lurañäni ukanaksa!
  Uka heroico tawaqux iyaw sataynawa:
  - Mä jan walt"awi videocámaras ukanakatakixa, ukaxa ...
  Uka genio waynax akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¿Kunsa jumax munasma?
  Albinax akham sasaw tuiteó:
  - ¡Talonanakaru thuqhunakampi jawq"jaña!
  Vitalik jupax larusisaw akham säna:
  - ¡Ukhamawa, jichhakamasa!
  Moscú markax jach"a markawa, ukat Ostankino markar puriñkamax walja pachaw pasawayxi. Ukat pallapallanakax wasitat sartasisin q'uchupxäna;
  Berlín markax niyas jiwasan apnaqäwisankiwa,
  Prismáticos tuqiw maldito Reichstag ...
  Nayax suyt"twa niyaw sumankañamp kusisiñas utjañap suyt"askta;
  Ukax nayax poesías ukanakan qhanañcht"ä!
  
  Rusia markax comunismo ukaruw uraqpachar jist"arawayi,
  Jupax taqinitak mä familiaruw tuküna.
  Ukampis Wehrmacht ukax mä khuchhi chhuxriñchjaw jiwasanakarux ch"allt"apxitu,
  ¡Ukat jichhax wilax venanakatxa mä phuchʼur uñtataw chʼallxtaski!
  
  Kuntï Fuhrer chachajj jan amuyasisaw jiwasamp armaskäna,
  ¡Uraqinaka ukat esclavonak katuqañ munta!
  Fascismo ukax mä jach"a campaña ukampiw sarawayi - .
  Ukat akax chiqpach jan wali samka, infierno samkanakaw utji!
  
  Mä sanu wayna, q"ala kayuni wayna, .
  Jichhakiw mä wila corbata chint"ata.
  Jupa pachpaw akapach lurañ munäna jan Diosampi,
  Ukampis ¡mä akatjamat napalma sat quqax alaxpachat mistunïna!
  
  Nayax nayraqatar t"ijtxañajapunïnwa, AWOL, .
  ¡Janiw khitis ukham wayn tawaqunakar irpañ munkiti!
  fusilamp nuwasir waynax uk luräna,
  ¡Awkinakan thakipax wali askiwa!
  
  Ch"axwapxi kawkhantix k"ari ukhamarak ch"amampi, .
  Ukat jan ch"amanïñax k"allk"urakiwa, ay ...
  Compañeronakax sepulturanak allsuñapänwa
  ¡Pino ataúdes ukanakax escarcha taypinkiwa!
  
  Jichhajj tʼaqhesiñar yatintat precursorätwa,
  Jupax q"ala kayukiw reconocimiento ukar saräna, chhijchhix ch"allxtasïna.
  Inas jan iyawsäwipat mutuyatächispa, .
  ¡Jesusar jan uñtʼañ munkayäta!
  
  Ukampis ¿kuna kimsa horanakas Gólgota markan utji?
  ¡Kimsa marat jilaw guerrajj pasawayjje!
  Kawkïr ayllunsa, ijma warminakax wal jachapxi,
  Kunjamsa markan wawanakapax uka markan jiwarapxäna !
  
  Nayax qhispiwaytwa, conchampiw ch"allxtawaytxa, balampiw usuchjasiwayta,
  Ukampis ¡suerteniw kayunakapan qheparäna!
  Chiqpachansa Alemania markaruw manu kuttʼayapxta,
  ¡Uka fascismo ukax jiwasanakan laq"ar jaquntatawa!
  
  Nayax jilïr jaqïxtwa, ukampis wali yuqall wawakïsktwa,
  Bigotejj janiw pʼakjkänti, ukampis niyaw mä titán ukhamäjjäna!
  Jïsa, mä jilïr jaqe, ukat inas sinti, .
  ¡Chiqpachansa, ¡chuymax metalar uñtat chʼamaruw tukuwayxäna!
  
  Star of the Hero jach'a premio - .
  ¡Stalin jupa pachpaw, iyawsapxita, katuyawayi!
  jumar uñtasit jaqinakat mä uñacht"äwi apsuñax wakisiwa ,
  ¡Chʼaxwirinakax Edén punkun llavenakap forjasipki!
  
  Ukampis jichhax uka jan axsartʼir rifle uchapxam,
  ¡Jumanakax pincers, mä martillo ukat irnaqapxam!
  Mä vela bote ukat mä bote lawat lurapxam
  ¡Ukat mä avión lurañamawa, ukhamat uka jamachʼix patat jaltxañapataki!
  Q"uchuñax janiw jan walïkänti, chiqans Vitalik jupax ukham q"ucht"añatakiw yatichäwinak churäna. Almampi ukat anqäxan utjañapataki. Ukat Moscú marka jak"anxa, ukat autonakax kunayman tuqinakaruw jaljapxi, jutïr emperador de la planeta de la Tierra ukaruw thakhi churapxi. Vitaly kullakajj coronación lurañajj wali askïspawa sasaw amuyäna. Chiqansa, coronax jachʼa chʼamanïñan wali suma chimpupawa, kunjamtï cetrompi ukat manzanampi. Uraqpachan emperadorapax juk"amp jach"a yänak munaskchisa.
  Albinax jachaqt"asisaw jiskt"äna, mä q"ala kayuni waynaw cortocircuitos ukamp isthapt"ata, juparux taqiniw Jach"a Diosar ist"apkaspa ukhama:
  - ¿Chuymat q"ucht"asmati?
  Vitalik jupax akham sänwa:
  - Jan ukaxa almataki?
  Uka heroico imillax larusisaw akham sasaw jaysäna:
  - ¡Almamax mä tesoro ukhamawa!
  
  
  
  Wali axsarkañ yatiyäwi, mä qhuru ch"axwäwinxa,
  ¡Imill wawa, wiñayatak munasiñampi uñjirïki uka!
  Lakaruw jaquntatäna, saxra-Supaya, .
  ¿Kawkinkis Tatitux: chiqapar uñjañampi khuyapayasiñampi?!
  
  Virgen Natasha kullakajj qʼala kayukiw saräna,
  ¡Ukampis laqʼamp phoqantat thakinakaruw liwxatapxäna!
  Taqi kunat sipansa, mä phuchʼu uma jalsur juchanakatxa,
  ¡Jupajj anqäx markat jaya chiqanakaruw marchasïna!
  
  Primavera qallta phajjsinjja, thakijaruw sarjjayäta,
  ¡Kayunakapax thayat wali ch"uxñaruw tukuwayxi!
  Janiw mä aycha ch"akha ch"akhuñjamäkiti, .
  ¡Uka abeto hoarfrost sat quqan pʼiqip chʼallxtayañakiw wakisi!
  
  Ukhamajj qalanakamp phoqantat thakinjja,
  ¡Imill wawapan kayunakapax wilaruw jaquntatäna!
  Ukat Rusia markpachanxa, jaqinakat sipansa,
  ¡Jerusalén markankir reyinakan markapa!
  
  Cáucaso qullunaka, ch"uqi ch"uqi, .
  ¡Filo qalanakaw suelanak chʼalltʼi!
  Ukampis jumanakax aka uraqin ch'amapampiw manq'asipxtaxa
  ¡Diosan markapar mä ch"am hajj ajlliwayxasax!
  
  Jallu pacha wasar pampa, jan wali inti, .
  ¡Kunjamtï mä sartén ukan imill kayunakax utjki ukhama!
  Qullan markax janiw jayankkiti
  ¡Taqinipuniw mä jan tukuskir qʼipi aptʼasipxi!
  
  Ukansti Dios-Criston sepulturapanwa,
  ¡Uka tawaqux qunqurtʼasisaw achiktʼasïna!
  Kawkinkis jach'a tupuña juchaxa,
  !
  
  Diosajj ñikʼutap chʼoqtʼasisaw jupar säna,
  ¡Oraciona sapakix janiw aka pachar mayjt"aykaniti!
  Rusia markax patak patak maranakaw apnaqañapatak amtata,
  ¡Ukhamawa, jan qollqe mayisajj jupar serviñamawa!
  
  Virgenax p"iqip ch"allxtayäna: Cristoruw iyawstxa,
  ¡Jumaw Rus-arux akapachan qhispiyiripat ajlliwaytaxa!
  Nayax taqiniruw uka tuqit chiqa yatichäwinak yatiyarakï,
  Jesusan yatiyawipa: ¡Dios idolo!
  
  Kuttʼañ thakejj facilakïnwa ukat jankʼakïnwa,
  ¡Q"ala kayunakax ch"amaniwa!
  Amparampi khuyapayasiñampi Diosax jilxattayäna,
  ¡Músculonaka ukat voluntad, acerot apsutäkaspas ukhama!
  
  Ukat jumax ejercitoruw mantaraktaxa
  Jupax piloto ukhamaw tukuwayi, ¡Luftwaffe ukarux atipt"awayiwa!
  Ukanxa suma uñnaqt"an jach"a uñnaqap uñacht"ayäna, .
  Alemán t"unjir barcox mä mina terrestres ukar t"ijt"aski!
  
  Warrior - dashing, jan axsart"ir ch"axwiri, .
   Partido ukar katuyata - Soviéticos ukan amtaparu!
  Nayax mä atipt"ir tukuyañaruw iyawstxa, q"añunakatxa, .
  ¡Paquete demonios pirqaru, jaysäwiru!
  
  Ukhama, kunatsa ch"axwirix jaquqani,
  ¡Janiw correanak antutañatak tiemponïkayätati!
  Ukat uka escudojj jan waliruw tukuwayjjäna,
  Ukat jan wali fascismo ukax Yankees ukanakamp fraternizado ukhamawa !
  
  Jan kikpaki, qhuru chʼaxwäwiruw tuküna,
  ¡Al menos nayax chachätwa: ¡wali qhurutwa jachta!
  Jan waltʼäwin uñjasisajj manqharuw chʼalltʼassna,
  Taqi kunat sipansa, ¡suertex Pachamaman chhaqtawayxiwa!
  
  Diosarux nayan jach"añchäwija: ¡Taqi Ch"aman Diosatakix kunatsa!
  ¡Jumaw munat tawaqujat jaljapxista!
  Thaya pachanxa janiwa abrigo uchasirïkänti,
  Ukat kimsa uñisirinakatakixa, ¡ chiqpachansa, ¡jupax jawqʼjataynawa!
  
  ¿Janit jupajj uk lurañapa?
  ¡Panqaranakampiw nayamp atipjäwimp jikisipxam!
  Fiestatakix empanadanak taqi chuyma phaytʼañamawa,
  ¡Ukat Natasha kullakampiw desfile ukar jutä!
  
  Qhepa Tatitojj llakitaw akham säna:
  ¿Khitis akapachan kusisita, khitis suma?
  T'aqhisiniwa, jañchisti t'aqhisiñat jach'a jach'a tukuni,
  Chiqansa, ¡jaqinakax jan wali, jucharar jaqinakäpxiwa!
  
  Ukhamasti, kunapachatix jach'a kankañamp jutkta ukhaxa ,
  ¡Nayaw Gehenar jaquntä, khititix jan jakañapatak askïki ukaru!
  Nayaw virgen wawamarus jaktayäma,
  ¡Ukhamajj wali suma jaqenakajj janiw mä parte munapkiti!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"