Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Комп'Ютерний руйнiвник

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Генiальний, але зненавиджений однолiтками та вчителями пiдлiток Вiталiй Акулов, робить вiдкриття, яке має вирiшити всi енергiйнi проблеми людства. Але вiн стикається з нерозумiнням i ворожiстю i з боку свiту, i зi школи, i мафiї, i нафтогазових корпорацiй, що не хочуть втрачати прибутку. Тiльки шкiльна подруга Альбiна ставиться iз розумiнням. Однак тепер Вiталiй Акулов зi своєю напарницею має дбати про власне виживання. Пiдлiткiв не сприймають серйозно, але при цьому мафiознi клани хочуть їх про всяк випадок знищити. Але по сутi дiти кидають виклик усьому свiту.

  
  КОМП'ЮТЕРНИЙ руйнiвник
  АННОТАЦIЯ
  Генiальний, але зненавиджений однолiтками та вчителями пiдлiток Вiталiй Акулов, робить вiдкриття, яке має вирiшити всi енергiйнi проблеми людства. Але вiн стикається з нерозумiнням i ворожiстю i з боку свiту, i зi школи, i мафiї, i нафтогазових корпорацiй, що не хочуть втрачати прибутку. Тiльки шкiльна подруга Альбiна ставиться iз розумiнням. Однак тепер Вiталiй Акулов зi своєю напарницею має дбати про власне виживання. Пiдлiткiв не сприймають серйозно, але при цьому мафiознi клани хочуть їх про всяк випадок знищити. Але по сутi дiти кидають виклик усьому свiту.
  . ПРОЛОГ
  В iнтернетi багато чого цiкавого. Але Вiталiка Акулова цiкавило, як знайти грошi на наукове вiдкриття. Пiдлiток розробляв потужне джерело енергiї, яке мало б вирiшити всi проблеми екологiї. Суть iдеї - перетворення гравiтонiв на електрони та отримання змiнної електрики вiд простої сили тяжiння. Для цього хлопчику слiд зробити звичайний перетворювач, який уловлює гравiтони, якi на планетi Земля є в будь-якiй точцi свiту. Крiм того, гравiтони витiкають i вiд сонця, i вiд iнших зiрок сонячної системи. I їхньої енергiї має вистачити, щоб не тiльки вiчно без пiдзарядки працював смартфон, або айфон, а й їздили електромобiлi, лiтали гелiкоптери з електричним двигуном, обiгрiвалися будинки та багато чого
  Iнше. Ось такi iдеї крутилися в головi п'ятнадцятирiчного пiдлiтка, який ще навiть не закiнчив школу, незважаючи на знання кiлькох мов та незвичайнi iнтелектуальнi здiбностi.
  Хлопчик проектував перетворювач гравiтонiв на електрони, причому, щоб це був простий пристрiй, який можна налагодити в серiйному виробництвi.
  Вiталiк у пiдвалi влаштував цiлу лабораторiю та намагався знайти потрiбнi матерiали для перетворювача. Насамперед це, зрозумiло, магнiй, алюмiнiй, срiбло, золото, платина. При правильному поєднаннi елементiв можна отримати унiкальну решiтку, яка викликає перетворення гравiтону в електрон. Далi струм, що вийшов, слiд перевести в корисну роботу.
  Тiльки потрiбнi грошi для покупки золота та платини. Хлопчик же в комп'ютерi намагався завантажувати їх з рiзних рахункiв та карток. Зрозумiло, вибираючи багатих клiєнтiв.
  А це справа пiдсудна. Вiталiк втiшав своє сумлiння тим, що у разi реалiзацiї вiдкриття не треба буде спалювати природне паливо: нафту, газ, вугiлля, торф тощо. Отже, планета врятується вiд глобального потеплiння. А воно загрожує катастрофою.
  Декiлька рокiв тому Вiталiк подивився фiльм про глобальне потеплiння, i картина його жахнула. Спочатку океани затоплюватимуть сушу. А потiм, коли розтануть льодовi шапки на пiвнiчному та пiвденному полюсi, процес прискориться. Вода випаровуватиметься набагато бiльше, i планету покриють хмари. I це ще бiльше пришвидшить парниковий ефект. Температура почне швидко пiднiматися, i вся вода перейде в пару.
  Людство просто розплавиться, а планета Земля стане такою, як Венера. Мляве пустелею, темною, тому, що сонце не видно буде через хмари пилу i випарованих океанiв.
  Це справило на хлопчика таке враження, що вiн термiново почав шукати те, що може замiнити природне, вуглеводневе паливо. I читання фантастичних романiв пiдштовхнуло допитливу дитину до використання сили тяжiння. Адже справдi, земне тяжiння створює силу гравiтонiв - елементарних частинок зi спином в один бiк. I їх цiлком можна перетворювати на електрику. Причому гравiтони у великих кiлькостях вивергаються практично всiма небесними тiлами, i це дасть можливiсть людям назавжди вирiшити всi енергетичнi проблеми, i вiдновити екологiчний баланс, зробивши планету квiтучим раєм.
  Допомагати Вiталiю зголосилася Альбiна, його ровесниця, теж надзвичайно розумна дiвчина-пiдлiток. Юнi генiї вже навчилися це робити в малих масштабах, i можна, наприклад, заряджати смартфон без розетки. Але хотiлося чогось бiльшого.
  Альбiна йому дзвонить, а вiн переводить грошi з чужого рахунку - за що його можуть запроторити до колонiї, i взагалi, це погане дiяння. Сама Альбiна пропонувала попросити грошi у держави. Але Вiталiй цiлком логiчно зауважив, що школяру-пiдлiтку нiхто на це не дасть грошей. А швидше навiть посадять у дурню. Тож вiн не має iншого виходу, як пiти на злочин, але при цьому врятувати людство.
  Вiталiй iгнорує дзвiнок i проводить скачку грошей на картку. Тепер вони можуть їх перевести в готiвку, i деякi деталi, крiм золота i платини, купити. Роботи ще багато, але головне, вiн змiг разом iз подругою довести, що в принципi перетворення гравiтону на електрон можливе. I що майбутнє за цiєю технологiєю.
  Хлопчик закiнчив скачування. Альбiна дзвонить знову.
  Вiталiк пiдняв, трубку i прошипiв:
  - Вiтання!
  Та вiдповiла:
  - Що, знову щось робиш, що не вiдповiдаєш!
  Хлопчик кивнув:
  - Доводиться! Але на сьогоднi робота закiнчена, може зустрiнемося у парку? Справа серйозна.
  Альбiна прочирикала:
  - Добре, мiй юний генiй!
  . РОЗДIЛ Љ 1.
  Вiталiк побiг до подруги. Йому тiльки нещодавно виповнилося п'ятнадцять рокiв. Зростанням хлопчик був звичайним для свого вiку, або навiть трохи нижче. Здавався худеньким, але при цьому Вiталiк займався тхеквондо i непогано бив дошки.
  Хлопчик, будучи дуже здiбним, вiн читав дуже швидко i вiдрiзнявся рiдкiсною пам'яттю, мав комплекс за своїм зростом. Через нього вiн здавався навiть менше роками, нiж є. I вiд цього вiдповiдне ставлення.
  У школi хлопчика часто i били, i ображали, тому вiн не лише навчався, а й з розлюченiстю тренувався. Тхеквондо це бойове мистецтво, в якому багато ударiв ногами, що Вiталiку дуже подобалося. Коли вiн освоїв технiку, i його невеликi, але жорсткi м'язи змiцнiли, його почали поважати, i чiплялися рiдко.
  Але все одно однокласники не любили Вiталiка - надто вiн розумний, знаючий i ерудований, а це нiкому не подобається.
  З учителями теж проблеми. До Вiталiка чiплялися, аби не поставити добре. Та й поводився пацан часто зухвало. Крiм того, Вiталiй, пам'ятаючи, як його молотили у молодших класах, постiйно заступався за слабких. I це теж породжувало бiйки та конфлiкти.
  Вiталiю було душно серед своїх тупих , жорстоких, агресивних однолiткiв. Але його не брали до школи для особливо обдарованих, не хотiли зайвих проблем. Тим бiльше, Вiталiк був на облiку у дитячiй школi мiлiцiї. Навiть встиг побувати i у спецшколi. Надто сильно врiзав кривднику в пах, вiд чого той мало не помер, i, видно, назавжди залишився калiкою.
  Тож у Вiталiка дуже бурхливе i важке було життя.
  Тiльки тобi п'ятнадцять, а ти вже розумом майже старий. Вiталiк добре вмiв битися, i мав репутацiю вовченя, але його цуралися iншi хлопцi. З дiвчатами стосунки були краще . Вони любили дотепного Вiталiка, який мiг написати вiршi про кохання i був чемним. Зовнi вiн красивий, бiлобрисий, з нiжними рисами обличчя, але надто вже дитячими. Крiм того, надто розумнi мiркування не подобалися i дiвчаткам.
  Лише Альбiна його розумiла. Вона була вище зростанням Вiталiка голову з гаком, i теж займалася тхеквондо. Тiльки-но почала вона їм займатися набагато ранiше - з п'яти рокiв. I вже мала перший дан та чорний пояс. У молодших класах вона заступалася за Вiталiка, коли його били, чи знущалися. Показувала йому прийоми.
  Потiм Вiталiк її залучив до науки. Альбiна теж вiд природи дуже швидко вмiла читати та все запам'ятовувала. Вони дуже пасували один одному. Вiд природи блондинка Альбiна була гарною, але з надто мужнiм обличчям, i плечi вiд вправ у неї не по-жiночому широкi. Коли вони разом, можна було навiть подумати, що це син i мати чи брат зi старшою сестрою.
  На вулицi був травень, стояла сонячна та тепла погода. Вiталiковi дуже хотiлося пробiгтися босонiж. Тим бiльше, його пiдошви вiд постiйних тренувань i ударiв ногами стали мозолистими i свербiли. А коли голою ступнею торкаєшся шорсткого асфальту, свербiж заспокоюється.
  У шортах та босонiж Вiталiй виглядав взагалi, як дитина. Але в руках була сумка з приладом, який мiг би змiнити долю людства. Перетворюючи гравiтони в струм, можна, за розрахунками юного генiя, невеликим плоским пристроєм у будь-яку погоду тягнути нескiнченно довго вантажiвку, або великий автомобiль. А отже, не треба буде добувати нафту, газ, вугiлля, калiчити природу.
  Щоправда, хлопчисько-вундеркiнд розумiв, що за таке вiдкриття дуже багато людей, особливо нафтогазовi корпорацiї, здатнi йому згорнути голову. Адже уявiть, чого втрачають багато шейхiв i олiгархiв. Тим бiльше, поки що вiдкриття слiд тримати в секретi.
  I нiкому не спаде на думку, що бiлобрисий, з модною стрижкою хлопчик у шортах i блимаючий курними, круглими п'ятами, має iз собою щось доленосне.
  Перехожi на нього майже не звертали уваги. Ну, бiжить якийсь хлопчисько, так i блазень iз ним. Хоча по Москвi, навiть дитинi босонiж бiгти, не зовсiм пристойно.
  Вiталiк бiг i спiвав:
  Зрозумiй Землi, зрозумiй Земля,
  I ви зрозумiєте людей!
  Другого кохання, другої Землi,
  Такої землi не буде!
  З тисячi планет,
  Такої зеленої нема!
  З тисячi планет,
  Такої гарної немає!
  Хай буде промiнь-свiтан,
  Проллється сонця свiтло!
  Ось вiн пiдбiг до парку. П'ятки хлопчаки, тонкi, але м'язовi ноги миготять. Вiталiк навiть подумав, що у дитячiй зовнiшностi є й свої плюси. Нiкого не шокує вiдсутнiсть взуття, коли ти виглядаєш дитиною. Ось про дорослого подумають, що вiн дурник, та й зовнi це негарно.
  Альбiна йшла йому назустрiч. Їй теж п'ятнадцять, але наскiльки вона здається дорослою. Росла, широкоплеча, фiгуриста i з м'язами, як сталь. Її хлопцi боятимуться, якщо рушить ногою, то мало не здасться. I без того росла дiвчина була в босонiжках на високих пiдборах, вiд чого вище за Вiталiка вже голови на двi.
  Посмiхнулася, дивлячись на вiзавi, i прочiрикала:
  - Знову босонiж, Вiтю! Ти i генiй i водночас дитина!
  Хлопчик вiдповiв:
  - Ти знаєш, коли мене закрили у спецшколi, то там забрали весь вiльний одяг та взуття. I видали черевики на два розмiри бiльше. I в них по-звiрячому натирало ноги. I при найменшому випадку, я намагався їх позбутися i ходити босим . I так звик, що навiть не кашляв. У спецшколi багато гидот, i черевики не за розмiром, одна з них!
  Альбiна вiдповiла з усмiшкою:
  - Знаю! Мене теж закривали, причому кiлька разiв! Щоправда, ненадовго. Треба порiвнювати силу удару. Сьогоднi я тобi покажу як бити кулаками. В усiх стилях є слабкi мiсця. Тхеквондо недостатньо придiляє уваги ударної технiки рук i лiктiв.
  Вiталiк кивнув:
  - Тайський бокс, напевно, ефективнiший у цьому планi. Хоча вiн i грубуватий.
  Дiвчина кивнула i вiдзначила, спiваючи:
  -А Вiн все б'є,
  Здоровий чорт...
  А значить бути бiдi,
  Бокс не бiйка, це спорт,
  Будь чесним ти скрiзь!
  Хлопець човгав босою ногою по калюжi вiд вчорашнього дощу. Подивився на бризки, що злетiли, що в променях сонця переливалися, немов дiаманти, i помiтив:
  - Свiт прекрасний! Але скiльки в ньому горя, страждань, воєн, голоду та хвороб.
  Альбiна кивнула:
  - Але наше вiдкриття, я сподiваюся, вирiшить проблему енергетичного голоду.
  Вiталiй, як розумний пiдлiток, помiтив:
  - Але декому воно принесе й горе. Скiльки нафтових вишок та вугiльних шахт тодi закриється.
  Дiвчина-богатир логiчно заперечила:
  - Ну, завжди так! Винахiд автомобiлiв багатьох власникiв кiнних заводiв розорив. Не говорячи про те, що машини щороку десятки тисяч людей тиснуть.
  Хлопчик-вундеркiнд кивнув:
  - Так правильно! Так само, як використання дешевих i ефективних роботiв, здатне викликати дике безробiття.
  Альбiна хихiкнула i вiдзначила:
  - А що? Адже й непогано!
  I дiвчина заспiвала:
  До чого дiйшов прогрес,
  Було часу в обрiз.
  А тепер гуляй свiтом,
  Перед тобою весь свiт чудес
  Забутий клопiт,
  Зупинено бiг...
  Роблять роботи,
  А не людина!
  Вiталiк кивнув, i знову шльопнув голою п'ятою по водi. Красиво дивитися, як розлiтаються краплi калюжi.
  Хлопчик помiтив:
  - Коли винайде безсмертя, гробовi контори зруйнуються. I це також слiдство буде прогресу. Адже все змiнюється i змiнюватиметься!
  Альбiна запропонувала:
  - Давай, у якийсь атракцiон заглянемо. Розважимося!
  Вiталiк знизав плечима i логiчно зауважив:
  - Куди бiльше задоволення отримуєш вiд комп'ютерних iгор, якi можна скачати з Iнтернету безкоштовно. А що атракцiон - покрутишся, повернешся, i все тут - усi насолоди!
  Дiвчина не погодилася:
  - В iграх сидiти, уткнувши нiс, це теж сумнiвна насолода. А так ти багато досягаєш. Ось, наприклад, гонки на автомобiлях, куди цiкавiше ось так по-справжньому, нiж в iгровiй приставцi!
  Хлопчик не погодився:
  - Купи собi шолом вiртуальної реальностi, i ти не вiдрiзниш гонки вiд справжньої. Та ще можна з драконами битися. Були б грошi, то можна буквально все вiдтворити.
  Альбiна буркнула:
  - Були б грошi! Так, золотий тiлець керує свiтом.
  Вiталiк заспiвав своїм дзвiнким, чистим, як пiонерський горн, голосом:
  -Люди гинуть за метал,
  За метал...
  Люди гинуть за метал,
  За метал!
  Сатана там править бал,
  Там править бал!
  Дiвчина-богатир зiтхнула i запропонувала:
  - Давай, тодi хоч по пачцi морозива купимо!
  Хлопчик кивнув:
  - Це можна!
  Вони швидким кроком попрямували до скриньки. Вiталiк вiдчував своєю босою, набитою об цеглу та дошки пiдошвою, шорсткий i теплий асфальт. Все-таки жити добре i, як приємний травень. Жаль , чому немає вiчного лiта. Ось, наприклад, на Кубi та в Iндiї зими не буває. I це з одного боку чудово. Але з iншого, стiльки там зарази всякої, особливо в Iндiї.
  Хоча зараз iндуси зовсiм не такi бiднi, як ранiше, просто їх занадто багато.
  Видно людям треба навчитися лiтати в iншi свiти та поширюватися планетами за межами Сонячної системи. I потрiбно буде вигадати особливий гiпердвигун. Такий, типу того, що рухається не на принципi реактивної тяги, а на чомусь досконалiшому. До речi, гравiтони, що летять швидше фотонiв, i при їх перетвореннi на електрони, вiдбувається дроблення частинок, внаслiдок чого багато виникає електрики. Так що навiть лiтаки та комiчнi кораблi можуть на данiй потязi лiтати.
  Вiталiк купив собi "Ескiмо", а Альбiна взяла кокосове. Дiвча було дуже задоволене. Вона здавалася дорослою, i нагадувала Вiталiку власну маму. Вона теж жiнка задоволена великою i в хорошiй спортивнiй формi. Цiкаво, а чому Вiталiй вийшов лише розумом, а не зростом?
  А хто його батько? Теж одна з причин нелюбовi до Вiталiя однокласникiв була в тому, що хлопчик бастард. I це, зрозумiло, сумно. Бастарде, це ще м'яко сказано, є iнше слово - ублюдок!
  Вiталiй дуже хотiв мати батька, представляючи його здоровим, високим, сильним, спортивним та разом з тим розумним. Може, навiть i офiцером, чи генералом!
  Альбiна мала обох батькiв, i їй Вiталик заздрив. Щоправда, батько в Альбiни колишнiй зек, але це все-таки краще нiж нiчого.
  Вiталiк узяв i заспiвав:
  Досить вiйн i горя на планетi,
  Не втрачайте люди зайвих слiв.
  Не допустимо, щоб нашi дiти,
  Стали жертвою своїх батькiв!
  Альбiна кивнула з усмiшкою:
  - Ти музикальний!
  Пiдлiтки доїли морозиво. Викинули палички в урну. Рушили по парку далi.
  Якийсь неприємного вигляду суб'єкт несподiвано вийшов їм назустрiч i рикнув:
  - Закурити не знайдеться?
  Альбiна жорстко вiдповiла:
  - Не палю i вам не раджу!
  Тип вихопив нiж i проревiв:
  - Я зараз твого синочка полосну !
  Вiталiк вдарив гомiлки суб'єкта просто в пах. Вiн стояв на потрiбнiй дистанцiї, i хлопчик навiть пiдстрибнув i вклався в удар. А гомiлка юного бiйця хвацько ламала дошки та розбивала цеглу. Бандюга впав i вiдключився вiд болючого шоку. Його гидка пика посинiла, i з рота пiшла пiна.
  Альбiна помiтила:
  - Так можна й убити! Ти що, до дитячої колонiї хочеш?!
  Вiталiк знизав плечима i вiдповiв:
  - На пару тижнiв я i не проти . Подивитися, як зараз на малолiтку сидять, i якi там правила та порядки. А так, це ж самооборона!
  Альбiна хихикнула:
  - Ну так звичайно! Проте з огляду на твою репутацiю... Полiцiю викликатимемо?
  Хлопчик знизав плечима:
  - Не хочу пояснюватися. Нехай полежить, очухається , i наступного разу гарненько подумає, перш нiж кидатися з ножем.
  Вiталiк заспiвав:
  - Якби не було шкiл,
  Якби не було шкiл.
  До чого людина б дiйшла,
  Вiн кидався в атаку з ножем!
  Альбiна з сумною посмiшкою кивнула:
  - Так, люди часом опускаються конкретно. Ось цей явний бомж. Може, даремно ми його ось так залишили. Краще у в'язницю!
  Хлопчик помiтив логiчно:
  - Якщо вiн ще не мотав термiн, то зона може його зробити лише гiрше. Хоча я в спецшколi загалом гiрше не став. Там навiть, як не дивно, з хлопцями було легше. Вони й розум цiнували, i в багатьох самих батькiв немає, чи батьки термiни мотають. Як не дивно, але фактично в дитячiй колонiї з однолiтками було легше порозумiтися!
  Альбiна вiдповiла з усмiшкою:
  - Тому що ти дивний i несхожий на iнших, i там теж дуже багато несхожих i дивних. Тож мене це не дивує. Давай краще в кiно, чи сходимо!
  Вiталiк кивнув:
  - На великому екранi фiльми дивитися, зрозумiло, приємнiше, нiж на монiторi ноутбука або тим бiльше смартфона. Давай пробiжимося!
  Дiвчина хихикнула i вiдповiла:
  - Це можна!
  I зняла, щоб було зручнiше тiкати, з себе босонiжки. Її нога не була маленькою, зате засмагла, мускулиста i дуже витонченої форми. На високих пiдборах ходити неприємно, але це надає солiдностi.
  А так її пiдошви теж сверблять вiд розбитих на тренуваннях твердих предметiв.
  I замиготiли п'ятки юних бiйцiв пiд час бiгу. Вони мчали досить жваво.
  Вiталiк заспiвав, а Альбiна пiдхопила;
  Покинув витязь батькiвський дiм,
  Пiшов шукати подругу!
  Кривавим рушив шляхом,
  I закрутилося життя по колу!
  
  Знайти багатство не бiда,
  Хоч покотилося життя з укосу!
  Все золото свiту нiсенiтниця,
  У зубах затиснута цигарка!
  
  Закоханий хлопчик вперше,
  Уста сплелися пiд жовтим кленом!
  Про так цiную, священне око,
  Впав навколiшки перед iконою!
  
  Ми народилися пiд злою зiркою,
  Хто нашу знав долю, ридав!
  I життя тече - струмок водою,
  Знайшов свiй божий iдеал!
  
  I церква, православний храм,
  Зустрiчає дзвоном!
  Пустелю минув - прорвав,
  Потiк страждань тяжким стогоном!
  
  Я б'юся, страждаю, кров рiчкою,
  Ворогiв злий натиск вiдбили!
  I де знайти Христос спокiй,
  Невже лишень, у сирiй могилi!
  
  Паллада корчиться в пеклi,
  Здавалося, що доля заслiпила!
  Але вiрю, до раю я потраплю,
  Повстану з руїн та попелу!
  
  Минули роки, i дiтей,
  На славу Бога ми народили!
  I стали в життi ми мудрiшими,
  Кохання цвiте i вiчно в силi!
  Ось вони так i пробiгли. Альбiна пригальмувала. Пiдняла кинутий на газон недопалок, шпурнула його в урну i заспiвала:
  - Цигарки - це отрута,
  Мабуть, люди кажуть!
  Гiрше нiкотину немає,
  У топку пачку цигарок!
  Вiталiк кивнув:
  - Ми зараз займемося наведенням ладу. I це буде надзвичайно круто!
  Хлопець пiдскочив до дядькiв, що стояли i димiли цигарками, i прокричав:
  - Кидiть курити! Досить отруювати атмосферу!
  Тi загарчали у вiдповiдь:
  - Куди преш , дитино! Хочеш, тебе покалiчать?
  Альбiна помiтила, показавши смартфон:
  - Зараз полiцiю викличу! Тут ви не маєте права за законом курити.
  Похмурi, неголенi чоловiки, лаючись, чимось нерозбiрливим, неохоче погасили цигарки i сховали пачки в кишеню. Вигляд у босонога блондинки був дуже рiшучим. Та й полiцiї в Москвi багато, дивишся, i зловлять порушникiв.
  Альбiна дуже спритно зiбрала босими пальчиками нiг недопалки i кинула їх у скриньку, скривившись:
  - Яка гидота! Я не розумiю, як можна таку гидоту взагалi в себе вдихати. Це просто огидно.
  Вiталiй кивнув i додав:
  - Ви гiрше за п'яниць . Тi хоч себе одних цькують, а ви ще й оточуючих, включаючи маленьких дiтей!
  I хлопчик пiдстрибнув i вдарив одного з дядечок п'ятою по носi. Удар був побiжно, але розбив до кровi. Той подався назад. Битися з дитиною собi дорожче. Тим бiльше, швидше за все будеш ним побитий.
  Альбiна з посмiшкою проспiвала:
  Адже недарма в народi,
  У столiттях судять так,
  При непогодi -
  Значить, справа тютюн!
  I хлопчисько з дiвчиськом стукнулися кулаками.
  Пiсля чого вирушили купувати квитки. Неповнолiтнiм покладалася на знижка на половину, але Альбiна виглядала занадто дорослою, i їй довелося показати шкiльну довiдку. Зайвi грошi витрачати не хотiлося.
  Iшла якась дитяча фантастика. Четверо пiдлiткiв - три хлопчики та дiвчинка потрапили до казкової країни. Там вони викрали у велетня тростину, в якiй була магiя. Потiм перемогли Бабу Ягу, i знайшли карту, в якiй було позначено смерть Кощея. I рушили в подорож. Ну, а за ними, звичайно, рiзнi iстоти з казок. А дiти їх зупиняли то зачарованими цукерками, шоколадками. А пiд кiнець перемогли i Змiя Горинича. I змогли здолати i самого Кощiя, видобувши чарiвну скриньку i багатющу скриню.
  Ось так все вийшло дуже здорово. I по-справжньому виявилося все круто, хоч i казково.
  Пiсля кiно, юна пара залишила зал. Їм було весело та добре. Настрiй пiднявся.
  I Вiталiк погодився покататися на гоночних автомобiлях. Вони стикалися один з одним, та iншими пацанами , i крутили кермо. Все виглядало дуже цiкаво та захоплююче.
  Вiталiй заспiвав:
  Класнi автомобiлi,
  Найкращий у свiтi є настрiй...
  Хоч живемо ми немов у тирi,
  Я, пацан , крутий ковбой!
  
  Буде вiчним, вiрю дитинство,
  Життя прийде, як славний рай.
  I знайдемо бути молодим засiб,
  Так що хлопчик вгору дерзай!
  Час летить швидко i вже починає темнiти. I стало прохолоднiше.
  Альбiна з сумом помiтила:
  Колись дитинство скiнчиться. Та воно вже, мабуть, майже скiнчилося в нас. Ми не дiти, а пiдлiтки. А потiм молодiсть. I зiзнатися чесно, страшно уявити себе старою. Як подумаю, що стану зморшкуватою та горбатою, так погано робиться.
  Вiталiй з усмiшкою вiдповiв:
  - Думаю, що люди щось винайдуть i знайдуть всю вiчну молодiсть. Справа тут у стовбурових клiтинах, якi слiд активiзувати. I я гадаю, наука до цього дiйде!
  Альбiна з посмiшкою проспiвала:
  Нiщо на Землi не проходить безвiсти,
  I юнiсть пiшла - все ж таки безсмертна...
  Якими молодими ми були,
  Як щиро кохали!
  I близьких не забули!
  Хай живе наше столiття!
  Вони пiдiйшли до скриньки i купили пирiжкiв з м'ясом та молочний коктейль. Пiдкрiпилися, з усмiшкою помiтивши:
  - Мабуть час по домiвках!
  Альбiна помiтила:
  - Сюди йдуть кiлька п'яних суб'єктiв.
  Вiталiк прочiрикав, надувшись:
  - Будемо битися! Це точно!
  Дiвчина помiтила з усмiшкою:
  - Будь хлопчик вiчно милий,
  Хоч вирує беззаконня ...
  Витрачати шкода в бiйцi сили,
  Нам потрiбнiший вiз добрих справ!
  Хлопчик погодився:
  Яскраво сонце свiтить,
  Щебече горобець...
  Добрим бути на бiлому свiтi,
  Веселi!
  Хлопчик i дiвчисько позадкували. I з iншого боку знову почулася лайка. I знову йшли п'янi. У руках у них були ножi та нунчаки . Виблискували кастети. У нерiвному свiтлi лiхтарiв вiдбивалися неголенi, з червоними носами вельми неприємнi пики . I вони здригалися i ворушилися.
  Перед пiдлiтками з'явився вже знайомий, ранiше битий суб'єкт.
  Вiн брудно вилаявся i пригрозив ножем, просипавши;
  - Ну що, молодi пташки! Скiнчилося ваше тричi не потрiбне життя!
  Вiталiк вiдповiв:
  - Це в тебе життя не потрiбне! А нам вона дуже потрiбна, на користь всього людства.
  Бандити навколо них гидко зареготали.
  . РОЗДIЛ Љ 2.
  Їх було не менше як двадцять. У руках зброя, причому деякi ножi дуже довгi, а у найбiльшого в руках ще й пiстолет. Альбiна свиснула з розчарованим зiтханням. Проти кулi її тхеквондо безсило. Та й двоє пiдлiток проти цiлого загону дорослих i озброєних мерзотникiв - це дуже нерiвнi сили.
  Вiталiк, втiм, зберiгаючи холоднокровнiсть, впевнено сказав:
  - Усюди повно вiдеокамер. Та й наш смартфон все записує та передає автоматом в iнтернет. А звiдти легко потрапить запис усiх ваших пик у полiцiю, якщо ви нам щось зробите!
  Один iз бандитiв крикнув:
  - Кiнчай швидше з жовторотими!
  Ватажок завагався. Занадто великий термiн свiтив за вбивство дiтей. I тим бiльше, через биту пику якогось бомжа, ризикувати головою i свободою не мало сенсу.
  Вiталiй кивнув:
  - Усiх вас уже записало на вiдео, i данi автоматично потраплять до полiцiї. Але якщо ви дасте нам пiти, ми, даю слово пацана , все це зiтремо!
  Ватажок з усмiшкою запитав:
  - Ти що, тупав зону?
  Хлопчик кивнув:
  - Був на короїдцi !
  Бандит буркнув:
  - За що?
  Вiталiй вiдповiв iз усмiшкою:
  - вiдбив гiднiсть одному хулiгану. А що?
  Ватажок запитав:
  - А ти що, вмiєш битися?
  Хлопчик кивнув:
  - Здається, вмiю!
  Провiдник запропонував:
  - Подерся вiч-на-вiч, без зброї, з найсильнiшим корефаном нашої банди. Якщо переможеш, я дам тобi п'ятсот баксiв !
  Вiталiк кивнув:
  - Добре! Але тiльки штуку баксiв . Не менше.
  Ватажок кивнув:
  - Гаразд! Але не ображайся, якщо тебе потiм заберуть до лiкарнi. Наш боєць Горила не знає жалю.
  Хлопчик стиснув кулаки i вiдповiв:
  Солдат, завжди здоровий,
  Солдате, на все готовий...
  I пил, як з килимiв,
  Ми вибиваємо з дорiг,
  I не зупинитися,
  I не змiнити ноги,
  Сяють нашi обличчя,
  Виблискують чоботи!
  Ватажок хихiкнув:
  - Чоботи! Але ти босий! I взагалi, виглядаєш як дитина. Навiть шкода бити такого.
  Вiталик посмiхнувся:
  - Тим краще! Чим бiльше ворогiв, тим цiкавiша вiйна.
  Один iз розбiйникiв помiтив:
  - Тут битися стрiмко. Можуть нас побачити i замiтено!
  Пахан заперечив:
  - У нас тут усе схоплено! Саме полiцiя нiкого не пустить. Вiдкладати не будемо. Поб'ємося тут i зараз.
  Бандити схвально загули. Альбiна шепнула хлопчику:
  - А ти впевнений? Який у тобi пояс?
  Вiталiк пискнув:
  - Червоний!
  Дiвчина-богатир запропонувала:
  - Може, менi замiсть тебе!?
  Хлопчик заперечив:
  - Це наше чоловiче розбирання!
  Вийшов Горiлла. Це справдi був великий мужик. Зрiст метр дев'яносто, широченi плечi, довгi руки, похилий лоб. I досить накачений , явно на анаболiках. Важив, щонайменше , супротивник центнера пiвтора. А Вiталiк лише кiлограмiв сорок два. Сили виглядали нерiвними.
  Ватажок дiстав тонку пачку сто доларових купюр i пробурчав:
  - Поб'єш, отримаєш штуки i... ще я тобi подарую золотий годинник.
  I вiн показав, дiйсно, дуже пристойний годинник iз корпусом з червоного золота. I вартi такi чимало.
  Горила, що спокiйно стояв , раптом кинувся на Вiталiка. Щоправда, хлопчик, який звик до раптових нападiв однолiткiв, рiзко вiдскочив убiк. I навiть встиг пiдставити пiднiжку. Великий, широкоплечий, довгорукий гангстер впав на асфальт. Видно забив колiно, бо зашкутильгав. I став дуже брудно лаятись.
  Публiка загула. Однi пiдтримували свого Горилу, а iншi зухвалого хлопця. Тут був явний розбiй, i билися розбiйники об заклад.
  Вони ставили на бiльш спритного та маленького, iншi на великого та з кульками м'язiв.
  Горила знову намагався атакувати. Хлопець рушив йому голою п'ятою у важке пiдборiддя. Удар був не на всю силу. Але все-таки струснуло, i буйвол-бандит його вiдчув. I вiн знову кинувся на пацана , погрожуючи всiма карами пекла.
  Вiталiй ударив його ногою по обличчю, i вiдскочив убiк. Ухилився вiд важкого кулака. Руки у Горили, якi ще довгi. Але летять кулаки не надто швидко, i спритний пацан дуже спритно вiдхиляється.
  Знову атака. Вiталiй влучив кулаком по носi. Вiн теж бив дошки та руками. Костяшки добре припали, i потекла тонка цiвка кровi.
  Щоправда, кулак бандита ковзнув по ребрах хлопчика. Вiталiй смикнувся i пiрнув, немов боксер легковаговик, вiдхилившись вiд чергового, сильного стукання .
  Потiм врiзав ногою пiд колiно. Вона i так забита, i гангстер реве i розкривається.
  Вiталiк ловить зустрiнутий рух, i боса кругла п'ята хлопчика влучає прямо в нiс. Той отримує удар усiєї маси пацана , i ще на зустрiчному русi. Чується хрускiт, i лопається нiс, наче помiдор упав з висоти. I кров тепер потекла струмком сильнiше.
  Вiталiй знову йде вiд розгонистих рухiв опонента. Той намагається вдарити i ногою. Але в нього ноги, якраз короткi, i розтяжка не дуже. Вiталiй знову завдає удару з боку. Влучає по скронi. I Горила похитнувся.
  I хрипить:
  - Стривай, давай поговоримо!
  Вiталiй зупинився. I тут у нього полетiв кулак-кувалда. Хлопчика блокував його рефлекторно. Але його збило масою з нiг. Вiталiй вiдлетiв. Громила кинувся на нього. Але хлопчик встиг вiдкотитись убiк. I гангстер плюхнувся повз.
  Вiталiк вiдчував у собi лють. I хлопець ударив, коли бандит пiднiмався, його гомiлом у пiдборiддя. Удар був гарний, але Горила був твердоголовий i його так просто не вирубати.
  Ось вiн знову в атацi. Щоправда, кульгає. I вся сорочка залита кров'ю. Вiталiк теж скинув iз себе майку, щоб не забруднитись. Хлопчик мав рельєфну i мiцну мускулатуру. Може їй не вистачало маси, але вона коливалася, немов бриж по водi.
  Вiталiк знову вдарив супротивника по, вже й так, розбитому в брязкiт носi.
  Кров плюхнулася ще дужче, i боса, кругла п'ята хлопця заблищала вiд кровi. Горила почав задихатися.
  Вiталiк провiв кулаками класичну трiйку в голову та вiдбив руки супротивника. Потiм знову стрибнув i вдарив iз розвороту вiзавi голою п'ятою в пiдборiддя. Удар був добрий, але не вистачало маси, щоб вiдключити таку ось тушу.
  Хлопчик знову провiв комбiнацiю руками. I вдарив кулаком у око. Вiд удару той посинiв. I почала набухати гематома.
  Вiталiк прочiрикав:
  - Ми зметемо ворога одним ударом,
  Славу босою п'ятою пiдтвердимо.
  Скрушували великих ми не дарма,
  Значить, i горилу переможемо!
  Хлопчик знову ухилився i вдарив ворога по обличчю ногою. Потiм знову стрибок i знову точно в щелепу. I потiм гомiлом у скроню. Непогано бив Вiталiк. Але противник нiяк не хотiв пiддаватися. Хоча його й хитало, вiн уперто не падав.
  А бандитська публiка кричала:
  - Добий його! Добий!
  На видовище пiдiйшли подивитись i троє полiцейських у чорнiй формi. Їм теж було смiшно, як маленький пацана молотить великого, довгорукого бандита з битками, як людська голова.
  Вiталiй знову пiдстрибував та бив. А Горила вперто не падав. Хлопчик весь буквально блищав вiд поту, i важко дихав. Його противник опустив руки i не реагував на цi удари.
  Тодi Вiталiк узяв та полiз на дерево. Це дiйсно дуже ризикований маневр. Бандити шипiли, а полiцейськi аплодували. Хлопчик, залiзши вище, та як пiдскочить. I його гола, кругла п'ята вдарила у скроню.
  Горила впав, остаточно вiдключившись. Ватажок почав було рахувати, але великий член банди навiть не ворушився. I той кинув, з повагою вимовивши:
  - Оце перемiг, як тебе?
  Хлопчик вiдповiв:
  - Вiталiку!
  Ватажок пiдняв йому руки i спитав:
  - А як твоє поганяло?
  Вiталiк вiдповiв з гордiстю:
  - Акуло!
  Ватажок кивнув:
  - Молодець, акуло! Хочеш бути моєю правою рукою?
  Хлопчик заперечливо похитав головою:
  - Нi, у мене свiй шлях, а у вас свiй!
  Отаман передав йому десять стодоларових купюр i досить важкий годинник. У них не тiльки був золотий корпус, а й стрiлки прикрашенi: хвилинна смарагдом, а вартова рубiном.
  Вiталiк сховав це у сумку. Туди ж i майку. Його трохи подряпало, i була пара синцiв пiсля бiйки. Але вiн вiдбувся, треба сказати, порiвняно легко. Громила важив сто п'ятдесят кiлограм i в нього вбивчi удари, i дуже важкi кулаки.
  До речi, вiн не приходив до тями. I полiцейськi викликали швидку допомогу.
  Бандити почали розходитися.
  Вiталiк був дуже задоволений. Вiн заробив i грошi, i трофей, i довiв усiм, що справжнiй чоловiк.
  I це краще, нiж займатися ризикованим хакерством.
  Отаман помiтив:
  - Ти дуже сильний боєць, i водночас дитина. Тобi слiд у боях без правил брати участь. Можна добре заробити, особливо на тоталiзаторi. На хлопця ставити спочатку не будуть!
  Вiталiк кивнув:
  - Хороша iдея! Але ... Там можуть вiдбити всi мiзки.
  Ватажок зазначив:
  - У тебе феноменальна реакцiя, i надзвичайно важко потрапити в тебе.
  Хлопчик кивнув:
  - Iз цим я згоден. Але нiчого, я думаю пiти шляхом iнтелектуальному.
  Альбiна, яка до цього мовчала, помiтила:
  - Можна по iнтернету знайти, де бої без правил вiдбуваються. I знаєш, мiй хлопчику, я б на твоєму мiсцi спробувала. Щиро кажучи, я не очiкувала, що ти так добре вмiєш рухатися!
  Вiталiй кивнув:
  - Я подумаю. А поки що треба гарненько виспатися. Вже час за пiвнiч.
  I попрощавшись, хлопцi вирушили з парку.
  Альбiна взулась, стало вночi у травнi прохолоднiше. Хоча босонiж ходити i приємнiше. Вiталiй шльопав босими ногами, наче юний розвiдник воєнної доби.
  Повiтря здавалося просоченим свiжiстю, хоча пахли й вихлопнi гази. Москва вночi дуже гарна. Стiльки вогнiв та рекламних плакатiв.
  I безлiч автомобiлiв рiзних марок. Дуже є розкiшнi серед них тачки.
  Одна з жiнок, що проходили повз, буркнула, вказавши на Вiталiка:
  - Ти що не бачиш, що твiй синок босонiж у такий холод ходить?
  Альбiна засмiялася. Вона через великi м'язи i жорсткий вираз обличчя, здається зовсiм дорослою. А Вiталiк, навпаки, круглий личко, i зовсiм ще на вигляд карапуз. Навiть голова в нього не надто велика, щоправда, лоб високий, але гладкий.
  Хлопчик вiдповiв їй:
  - Я гартуюся! I будь-яке взуття тягне до низу!
  Альбiна з посмiшкою прочирикала:
  - Ми будь-якої, знайте холоднечу,
  Набивати вмiємо шишки.
  I вже бiжать по калюжах -
  Босоногi хлопчаки!
  I пiдстрибнула, метра на два, прокрутивши вертушку ногами у повiтрi. I приземлилася не зовсiм вдало - зламала пiдбори. Потiм довелося зняти туфлi та босячити разом iз хлопчиком. Так, це цiкава у них пригода.
  А Москва, насправдi, мiсто велике. Населення, як i в середнiй Європейськiй країнi. I по нiй можна довго блукати, i весь час знаходити новi i новi райони.
  Вiталiк заспiвав:
  Ми з ворогом будемо люто битися,
  Саранчi рахунок не знала темрява.
  Буде вiчно стояти столиця,
  Сонцем свiтитиме Москва!
  Альбiна кивнула:
  - Це здорово! Менi подобаються такi пiснi. Але з iншого боку, кожна країна i нацiя мають свiй шлях. I нiкому не треба нiчого нав'язувати.
  Вiталiк кивнув:
  - Правильно! Але я вiрю, що рано чи пiзно всi народи планети Земля об'єднаються. I планета стане єдиною, спiльною та щасливою родиною!
  Дiвчина пiдтвердила, хоч i не надто впевнено:
  - Вiрю, буде так!
  Вони розлучилися, i Вiталiй бiгцем домчав додому. I не витрачаючи часу на лiфт, злетiв сходами.
  I вiдчинив дверi до квартири. Нiчого особливого, мати вже спала. Залишила вечерю на кухнi.
  Вiталiк поїв, i вiдчув у собi тяжкiсть та втому, навiть не захотiв iти у ванну. Так i заснув просто на диванi.
  Йому снилося рiзне , дуже бурхливе та сумбурне. Зокрема, уривчастi спогади про спецшколу. Як його стрижуть машинкою наголо. А потiм фотографують у профiль, в анфас, пiдлозi боком та ззаду. Начебто це не боляче, i нiчого страшного, але вiдчуваєш у собi якесь приниження та сором.
  Далi вимiрюють твоє зростання i зважують. Переписують з тiла прикмети i знiмають вiдбитки пальцiв. Що теж принизливо для дитини i страшно, хоч i не боляче.
  Потiм руки миєш у якомусь розчинi.
  Ну, це ще нiсенiтниця. Найбiльше Вiталiй боявся саме iнших хлопцiв. Адже спецшкола також в'язниця, лише для дiтей. Але тут пiдiбрався гарний колектив, i свавiлля не було. I старшi хлопцi маленьких кривдили рiдко. Вiталiк, до речi, дуже добре грав у шахи. I швидко став чемпiоном з шахiв спецшколи, i серед усiх спецшкiл та закритих установ Москви.
  Але хлопця не особливо приваблювали шахи. Гра цiкава, але що вона безпосередньо дає людям? Яка вiд неї прикладна користь. Чи допомогли шахи виростити хоч грам зерна, чи вилiкувати хоч одного хворого?
  Тож Вiталiй, хоч i отримав перший дорослий розряд, пiсля звiльнення майже не грав. Хiба що на грошi, iз дорослими. Але тi пiсля кiлькох розгромних поразок швидко це припинили. А хлопчисько не хотiв витрачати час на таке несерйозне заняття, як переставляти фiгурки.
  Хоча, напевно, мiг би в цiй грi чогось досягти. Вiн виграв навiть у Карпова. I той, отримавши мат, зауважив:
  - А ти хлопчик швидко та точно вважаєш варiанти!
  Вiталiй запитав:
  - А що дали шахи людям? Це лише розвага i порожня гра розуму. Краще винайти вакцину вiд раку, або зробити ракету, здатну доставити людину на Марс i повернути назад!
  Анатолiй Карпов кивнув:
  - Може ти i прав! Але шахи - це диво. Крiм того, про будь-який вид спорту можна сказати - тiльки розважає!
  Хлопчик похитав головою:
  - Єдиноборства - це дуже життєвий вид спорту. Деколи, завдяки їм , виживаєш!
  Карпов кивнув:
  - Це вiрно...
  I зiтхнув. Сам вiн любив грати у тенiс, а боєць нульовий.
  У спецшколi були i єдиноборства. Але оскiльки Вiталiк сидiв саме через те, що мало не вбив однолiтка, його не допускали до змагань. Але так вiн проводив спаринги i заслужив у хлопцiв-в'язнiв повагу.
  Годували тут також непогано. Краще, нiж удома. Батька немає, у Москвi цiни високi, квартплата велика, а жiнкам важко знайти хорошу роботу. Вiталiк загалом залишив гарнi враження. I до басейну їх водили, i на екскурсiї, i на комп'ютерi можна пограти. Тобто це зовсiм не пекло. Хоча є i трудотерапiя. Але вона не важка, i до того ж, робота є далеко не завжди. Тож не сказати, що вiн там мучився.
  Навiть були iдеї назад туди повернутись. Там вiн мав справжнiх друзiв серед хлопчакiв. А тут його реальним другом виявилася лише Альбiна.
  Але мама взяла з нього слово честi, перш нiж битися думати i дотримуватися мiри.
  Вiталiка перестали бити, але спiлкуватися демонстративно однолiтки не хотiли. Хоча й не треба. Можна, наприклад, замiсть дурних розмов i рiзних вульгарностей, а то й матюкiв, книжки почитати.
  Ось зi смартфона будь-яку.
  I навiть щось написати самому. Вiталiк зокрема накидав продовження пригод Гулiвера. Невелику таку повiсть. Там Гулiвер потрапив у свiт пiд панцирем Антарктиди. I в ньому двi держави вели мiж собою реальну вiйну. У яких були i лiтаки, i танки, i системи реактивного залпового вогню.
  Гулiвера сприйняли спочатку за шпигуна. I вiн потрапив до в'язницi. Потiм його пробували самого використати у розвiдцi.
  Вiталiк навiть написав, що Гулiвер змiг викрасти й креслення з ядерною бомбою, i за це отримав нагороду лицарський хрест iз золотим дубовим листям, мечами та дiамантами.
  Ну, це так, фантазiї.
  Вiталiй виставив повiсть в iнтернетi, але її нiхто не друкував. Та й переглядiв вона зiбрала мало. Гулiвер був уже призабутий. Та й кому цi фанфiнги потрiбнi. Так само, як i повiсть "Незнайка на Марсi", яку теж якось проiгнорували i публiка, i видавництва. Хоча твiр, об'єктивно, був i непоганий. Вiталiй також писав i продовження пригод Карлесона. Але це теж не знайшло успiху. Так, у лiтературi важко досягти визнання. Особливо, якщо пишеш продовження чогось вiдомого та розкрученого. Тим бiльше мимоволi починають порiвнювати. I зазвичай, продовження не на твою користь схиляє симпатiї.
  Особливо якщо писати про Гаррi Поттера. Це вже взагалi так заїздили.
  Вiталiк у дрiмотi згадував, що вiн писав i як.
  Писати фанфiки вiн став ще у ранньому дитинствi. Гуляти йому не хотiлося з однолiтками у дворi. А дешевий уживаний ноутбук завжди доступний, навiть для їх неповної та небагатої родини.
  I чому не писати. Ось, наприклад, Герда знайшла брата Кая, якого викрала Снiгова королева. Якщо написати, навпаки, хлопця захопила в полон султаншу аравiйської пустелi. I тепер Кай знемагає вiд спеки, у розкiшному палацi посерединi пустелi. I знову маленька бiлява дiвчинка йде його рятувати. I знову її босi, дитячi нiжки страждають. Тiльки не вiд холоду снiгiв, а розпеченого пiску пустелi Сахара.
  Вона опинилася у чарiвнiй оазi. А потiм вмирала вiд спраги, а її босi пiдошви палали вiд пiску та гарячого камiння.
  I розбiйники були на верблюдах. I дочка отаманшi носила чалму. I так далi.
  Хоча iдея, звичайно ж, сама по собi непогана, але її ще треба обставити по-людськи та цiкаво.
  А просто замiнити ворона на грифа - це не вихiд!
  У Вiталiя дуже швидкi пальчики рук. I вiн дуже багато чого написав.
  Ось альтернативна iсторiя. Хлопчик iз кiнця двадцять другого столiття прилетiв на машинi часу в минуле. I прихопив iз собою вкрадений у батька-космонавта бойовий досить потужний бластер.
  I ось вiн вирiшив, зрозумiло, допомогти царевi Миколi В торому. I, озброєний бластером, захищав високу гору - ключову при оборонi Порт-Артура.
  I як довбанув зi своєї зброї. I променi вдарили по японцях. I тисячi вiдважних жовтих солдатiв розрiзали i спалили.
  Атаки були вiдбитi. Але Порт-Артур все одно страждав вiд голоду та нестачi зброї.
  Проте продовжував триматися. I ось у сiчнi царська армiя знову намагалася пробитися.
  Хлопчик вiдбив ще пару атак на гору Висока . Але в бластер вичерпався гiперядерний акумулятор. I хлопчисько повернувся назад, щоб поповнити арсенал.
  I знайшов свiт, що змiнилося. Зокрема, у сiчнi не вiдбулася кривава недiля. Цар не злякався вийти до народу, Порт-Артур все ще тримався. I тому не спалахнула революцiя. I царська армiя все-таки змогла нарештi пробити по сушi коридор у лютому, отримавши додатковi пiдкрiплення.
  Та й японцi були виснаженi. Скiльки тисяч їхнiх пiдпалiв простий хлопчик рокiв дванадцяти лазерним вогнем. Коротше кажучи, прийшла ескадра Рiздвяного i об'єднавшись з першою Тихоокеанською, вони розгромили японцiв на морi. Було пiдписано свiт, i Японiя повернула Росiї Курильську гряду. Також Корея стала протекторатом, а Маньчжурiя Жовторосiєю .
  Царська iмперiя змiцнiла у вiйськовому планi. Перша свiтова все ж таки трапилася, але нiмцi її програли, причому швидше, нiж у реальнiй iсторiї. Царська iмперiя повернула собi Галичину та Буковину. Чехословаччина стала царством у складi Росiї. А царство Польське включило Кракiв i частину нiмецьких земель. Туреччина зникла з карти свiту та її перемогли Росiя, Британiя та Францiя. Росiя забрала Стамбул i Малу Азiю та пiвнiч Iраку. Була подiлена i Саудiвська Аравiя. Династiя Романових укрiпилася на тронi.
  Цар Микола У другому потiм ще подiлив з Британiєю Афганiстан, отримавши собi пiвнiч i центр. А також захопив двi третини Iрану. Так завершився передiл миру. Усi мусульманськi країни опинилися пiд повним контролем християнських . А у тридцятi роки Iталiя захопила й Ефiопiю.
  Гiтлер прийшов до влади у Нiмеччинi, але йому волi не дали. Максимум дозволили приєднати Австрiю.
  Другої свiтової вiйни не було... Микола Другий свiт до листопада 1939 року. Помер сiмдесят один рiк, для росiйських царiв рекордний вiк. Наслiдував престол уже його онук, рокiв восьми вiд народження. Це погано, але було вже заздалегiдь визначено регента. I все йшло нормально.
  Царська Росiя поступово стала конституцiйною монархiєю. I на початку двадцять першого столiття фактично стала парламентською республiкою.
  Але найголовнiша змiна майбутнього призвела до того, що хлопчик не знайшов своїх батькiв, i опинився у зовсiм iншому свiтi. Хоча у свiтi i хорошому, i розвиненому, i щасливому.
  Але його прийняли за злочинця i божевiльного, i посадили до дитячої психлiкарнi .
  Вона в майбутньому, звичайно ж, упорядкована - справжнiй санаторiй, але все одно психлiкарня , i там хлопчиковi дуже не сподобалося. I вiн кiлька разiв намагався втекти. I потрапив взагалi до iзоляцiї.
  Вiталiк багато чого складав, i це йому подобалося. Але люди чомусь не любили його твори i вважали, що їх пише психiчнохворий, або вiдвертий шизофренiк.
  Деякi твори, i справдi, були дивнi. Наприклад, Вiталiй написав про всесвiт, де всi люди стали дiтьми. Ось такий спрацював ефект. Спалахнула наднова зiрка, i Землю покрило випромiнювання, що зробило всiх дорослих на вигляд десятирiчними хлопчиками та дiвчатами. Причому назавжди... Люди перестали розмножуватися. Щоправда, стали безсмертними. Точнiше, перестали старiти, i дуже додали до живучостi. Якщо навiть ногу чи руку вiдрiже, то iнша виросте. Майже це безсмертя. Але у вiчному дитинствi.
  Лiтнi люди, особливо атеїсти, цьому радi. Молодi, щоправда, не дуже. Дiтям також добре.
  Таке виникло Землi царство. Роботи, щоправда, не зупинились. Оскiльки зменшення людей у розмiрах компенсувалося якiсним зростанням м'язiв, якi стали бiльш пружними, живучими та сильними.
  А яке благо, що якщо тобi виб'ють зуб, то не треба вставляти штучний, виросте за годину нову, краще за колишню.
  I вiчнi дiти зберегли i пам'ять, i особи. Тiльки от дiтей iнших не заведеш. Проте проблем менше.
  Вiчнi щасливi дiти, якi будують космiчнi кораблi, i стали жити набагато мирнiше.
  Особливо цiкавi трансформацiї зазнала релiгiя. Зокрема нi в Бiблiї, нi в Коранi не обiцяли людям вiчне дитинство. I це, звiсно, логiчно. Хоча, багато хто вiдчуває ностальгiю за дитинством , але реально люди похилого вiку хочуть стати молодими, а не немовлятами. Хоча десять рокiв це вiк, коли людина вже розумiє i не сидить на горщику, а в iнтернетi.
  У такому вiцi тобi майже всi насолоди доступнi. I це краще, нiж коли тобi вiсiмдесят. Хоча, напевно, гiрше, нiж колись тобi двадцять!
  До речi, в Коранi i Православному переказi в Раю називають вiк тридцять п'ять рокiв. Цiкаво, а чому не вiсiмнадцять? Чи двадцять п'ять? Звiдки взялася така цифра?
  Вiталiк ранiше дуже хотiв вирости i стати великим i дорослим. Але зараз вiн думав, що у маленькому зростi є й плюси. Тим бiльше, якщо ти великий хлопець, то поїздом, або автобусом тобi їхати суцiльна мука. А ось, звичайно ж, зривати грушi простiше рослому, зате пiднятися на дерево малюковi.
  Вiталiю сниться, що вiн виграє олiмпiйськi iгри у гiмнастицi, i його нагороджують золотою медаллю. I вiн стоїть на п'єдесталi. Потiм плаванням. До речi, тхеквондо давно хочуть включити до олiмпiйського виду спорту. I це було б чудово. Ось хлопчики та дiвчатка, як борються.
  Вiталiй спав, i в головi гасало, що вiн встиг написати. Наприклад, продовження Айвенго. Рiчард Левине серце влаштував мiжнародний турнiр. На нього приїхали найкращi воїни з усього свiту. I серед них з'явився такий могутнiй велетень, що зумiв перемогти всiх. I Айвенго, i самого Рiчарда Левине серце. Пiсля цього завоював головний приз. I що зробив? Викрав Ревеку. I бiдна єврейська дiвчина стала його бранкою.
  Айвенго намагався її звiльнити, але реальним був лише один шлях: здолати лицаря-велетня у поєдинку.
  I тут Айвенго почав навчати особливої технiки лицарського бою чернець з Японiї. I це дуже навiть було цiкаве та повчальне навчання. Айвенго, реально в цiй справi досяг успiху.
  Найцiкавiше було в цьому романi те, що Ревека просила взяти її другою дружиною до лицаря Айвенго, але той вiдмовився.
  Проте їй сам Рiчард Левине серце знайшов гiдного чоловiка. I Ревека таки прийняла католицьку вiру. А чому б i нi? Христос - це таки месiя. I євреї визнавали його iснування. А доведи, що Вiн не Бог?
  Тим бiльше, вiра Християн дуже приваблива: всi грiхи прощаються за благодаттю, а за людей своє життя вiддав Сам Всевишнiй Бог!
  Думки Вiталiка остаточно заплуталися, i вiн поринув у глибокий сон.
  . РОЗДIЛ Љ 3.
  Прокинувшись, хлопчик швидко вмився, почистив зуби, пополоскав рота. I зробив зарядку. До школи йти моторошно не хотiлося. Це зрозумiло. Набагато краще було б вчитися дистанцiйно. Особливо через iнтернет. Снiдавши, Вiталiй вирiшив проiгнорувати на сьогоднi заняття. Та й взагалi, пiсля особливо коронавiрусу, майже всi учнi привчилися ходити. Так уже поставлено сучасну молодь. I не лише сучасна. Бажання ходити до школи, у багатьох не виникало.
  Вiталiк уже мав грошi. Тепер треба трохи придбати цiнного. Спершу замовити в iнтернетi. Потiм розплатитися, або через рахунок, або за готiвку . I створити екран, який змiг би збирати гравiтони з великої площi та виробляти електрику як пристойних розмiрiв динамо-машина.
  Теоретично, юний вундеркiнд вже накреслив кiлька формул, якi показували, що на один метр площi екрану-перетворювача вийде електрики достатньо, щоб висвiтлити та змусити працювати телевiзори у дев'ятиповерховому будинку. Або, щоб розiгнати велику вантажiвку з повним кузовом до ста кiлометрiв на годину з електричним мотором. Або навiть крутити гвинти зовсiм недитячого вертольота.
  Тодi всi енергiйнi проблеми людей було б вирiшено. А те, що зазнали б збиткiв рiзного роду шейхи та магнати, то так їм i треба.
  Вiталiк, у принципi вважав, що це релiгiї свiту - це людськi казки i фантазiї. А iстини нiхто не знає та й знати не може. А видавати свою вiру за iстину та називати фантазiю непогрiшною - це абсурд. I ще дурнiшi, коли через це вбивають людей. Або, наприклад, йдуть у монастир, позбавляючи себе земних радощiв. Якщо вiрити, то так, щоб це тобi та iншим людям жити не заважало. У цьому планi Православ'я, з його суто формальним ставленням до вiри, коли до храму ходять раз на рiк i з похмiлля хрестяться, викликало бiльше симпатiй. Чим та вiра, коли кожнi двi години бухаються навколiшки.
  Щоправда, Вiталiй читав i Православний катехизис, i Божий Закон. I виходило, що все не так уже й просто навiть у Православ'ї. I теж потрiбно причащатися не рiдше за три рази тиждень. I накладати хресне знамення по сорок разiв на день. I ставити свiчки, i дотримуватися постiв. Iнакше не врятуєшся i до раю не потрапиш.
  Хоча хiба, наприклад, розбiйник, розiп'ятий на хрестi, хiба не з благодатi врятувався, i вiн хiба хоч раз у життi причастився?
  Хлопчик хихiкнув, автоматично набираючи адреси в iнтернетi. Нi, обговорювати релiгiю можна нескiнченно. Але навiщо навiть припустити, що Бог є, йому ставити свiчки? I до чого, наприклад, посади? I заради чого мiльйон разiв вимовляти ту саму молитву?
  А що, Творцевi всесвiту мiльйони разiв подобається слухати одне й теж ? I Вiн за це вас благословить ?
  Наївнi, треба сказати, уявлення виходять. Так само, навiщо людинi хреститися? Що Бог вiд цього енергiю якусь отримує?
  Ну гаразд, є закони природи. I вони вiдкривають для людини величезнi можливостi.
  Ось, зокрема, взяти i отримати енергiю зi звичайної гравiтацiї, що розкриває колосальнi ресурси, якi невичерпнi вiчно.
  Вiталiк також читав, що теоретично може давати енергiю та процес злиття кваркiв. Але це, так би мовити, ще справа далекої перспективи. А гравiтони запрягти можна прямо зараз у упряжку.
  Вiталiк зробив кiлька замовлень. Пiсля чого, вирушив iз квартири, прихопивши валiзку. Вiн розраховував у пiдвалi продовжити свої експерименти.
  Гарний , коли ти хлопчик. Ось багатьох дорослих учених зупиняє у мозку табу: це неможливо! I вони гальмують себе самi. Мовляв, якщо досi цього не зробили, то таке неможливе. А хлопчик узяв i зробив. Або принаймнi спробує реально подiбне зробити.
  Вiталiк заспiвав iз посмiшкою:
  Уявляєте, яке становище,
  Те, що збудеться вiдомо все заздалегiдь.
  I до чого тодi сумнiви, хвилювання,
  Все на свiтi передбачить розклад!
  А ми кидаємо бурям виклик,
  Вiд чого i тому,
  Жити у свiтi без сюрпризiв,
  Неможливо нiкому!
  Нехай удачi, невдачi,
  На гойдалках вгору i вниз,
  Тiльки так, а не iнакше,
  Тiльки так, а не iнакше,
  Хай живе сюрприз!
  Сюрприз, сюрприз,
  Хай живе сюрприз!
  Ось вiн тепер i зайнятий новими iдеями в галузi енергетики.
  По смартфону зателефонувала Альбiна. Дiвчина-богатир, сяючи сапфiровими очима, натуральної, злегка жовтуватою волоссям блондинки, прочiрикала:
  - Привiт, мiй любий хлопчику! Ну як справи?
  Вiталiк вiдповiв:
  - Пульсарно! Менi вже дещо доставили. Незабаром буде готова плiвка, що перетворює гравiтони на струм. Я думаю, пристрiй виявиться легким, i не дуже дорогим. I коли дiйде справа до конвеєрного виробництва, то вийде, що навiть дитина може тримати в руках цiлу електростанцiю!
  Альбiна кивнула з милою посмiшкою:
  - Ну i фантазiї у тебе!
  Хлопчик проспiвав:
  - Фантазер, ти мене називала,
  Фантазере, ми з тобою не пара!
  Дiвчина зiтхнувши вiдзначила:
  - Всiм ти Вiтя гарний, тiльки занадто малий на зрiст. Дивлячись на тебе, всi мене вважають за маму. А це так старить жiнку!
  Вiталiк зiтхнув i вiдповiв:
  - Так є таке! Але з iншого боку, такий чоловiк не надто багато з'їсть, i з ним не тiсно лежати в одному лiжку!
  Альбiна засмiялася i заспiвала:
  - Хлопчик мiй, мiй малюк,
  У цей час ти не спиш...
  Вiрю, що ти пам'ятаєш мене!
  I в якiйсь невiдомiй країнi!
  Хлопчик кивнув:
  - Можеш прийти до мене, буде цiкава робота!
  Пiсля цього смартфон вiдключився. Юний генiй проспiвав, з полегшенням, та посмiшкою:
  Розплутати я можу клубок будь-який,
  Хоч у лабiринтах багато закуткiв,
  Нi, не розлучуся я, повiр з мрiєю,
  Блукаючи по тiнистих провулках!
  Хлопчик знову почав щось робити. Ось йому доставили й шматок платини. I це дуже цiнне придбання Платiна особливий метал, який може творити чудеса. I, зокрема, зробити з гравiтону безлiч електронiв спрямованої дiї.
  Тодi можна отримати рiзнi види струму, а не лише постiйний та змiнний. Навiть у перспективi йдеться про створення гiперструму великої потужностi.
  Хлопчиковi набридло поратися з механiзмами, i вiн пiдскочив до макiвари . Почав наносити по нiй удари босими ногами. А також пiдстрибувати як дракон.
  I навiть проспiвав:
  Те, що люди кажуть,
  Нам не байдуже...
  Потрiбен у боротьбi результат,
  I удар пристойний!
  I хлопчисько встав догори ногами. Пiсля чого спробував босими пiдошвами пiдкидати кульки. Жонглювати нижнiми кiнцiвками важко, зате такий ефект виходить. I зростає забiйна мiць бiйця.
  Вiталiк заспiвав:
  Я великий хлопчик-каратист,
  Перемагаю навiть терористiв.
  Полетiли супостати вниз,
  Скiльки було битих аферистiв!
  I хлопчик як вiзьме i засвистить. Його босi пальчики нiг упiймали кульку, а потiм її знову пiдкинули.
  Чується дзвiнок у пiдвал. Це добре через монiтор видно, що Альбiна прибула. А з нею буде веселiше.
  Хлопчисько впустив її в лабораторiю i заспiвав:
  Дiти нинi такi,
  Нi, не лiлiпути.
  Немов у силi сатани,
  Палять iнститути!
  Можуть обiгнати мопед,
  Виколоти наколки.
  Втече в сортир сусiд,
  Хлопчик надто спритний!
  I обидва юнi вченi зi смаком заспiвали;
  Чи то ще буде,
  Чи то ще буде...
  Чи то ще буде! Ой ой ой!
  Пiсля цього приступили до конструкцiї уловлювача i перетворювача гравiтонiв з ще бiльшим ентузiазмом. Адже це дiйсно дуже масштабне вiдкриття.
  Альбiна зняла кросiвки i стала босою ногою пiдкидати кульку. Вона це робила, велика i сильна дiвчина, дуже спритно. I при цьому її руки продовжували конструювати.
  Вiталiк розумiв, що треба зробити чудо. I це реально, що вiдбувається. Змiна спина, перерозподiл заряду i вiд одного гравiтону - кiлька електронiв. I струм уже не жартiвливий виходить. I його також слiд рацiонально використовувати.
  А тут щось крутiше Тесли виходить. Можливо таке...
  Хлопчик узяв i крутнув викруткою. Заiскрило сильнiше. I навiть трохи обпалило пальцi.
  Пацан заспiвав:
  Грiм вирує, блискавки сяють,
  Мов смерч, обвалився напалм...
  Без тебе тужливо днi миготять,
  Обличчя я згадую твiй, мадам!
  I знову Вiталiк щось вiзьме i закрутить. I зробить це дуже спритно.
  Альбiна босими пальчиками ноги розчавила таргана, що виповзав iз щiлини. Потiм знiяковiла i пiдбiгла помити собi ногу.
  Вiталiк зазначив, що у дiвчинки дуже розвиненi м'язи. Вона була гарна, але її краса була красою войовницi та богатирки.
  Дiвча пiдняла з пiдлоги цеглу i пiдкинула її. Вдарила в польотi голою п'ятою з розвороту.
  Вiд удару цегла розкололася.
  Вiталiк вигукнув:
  - А ти спритна дiвка !
  Альбiна образилася:
  - Не дiвка , а дiвчина! А ти вовченя, видно хитре!
  Хлопчик заперечив:
  - Не хитрий, а розумний!
  Дiвчина прочирикала зi смiшком:
  - Та ти сама досконалiсть, тiльки зростом не вийшов!
  Вiталiк похмуро помiтив:
  - Не люблю я про це!
  Альбiна помiтила:
  - Пiд час Другої свiтової вiйни, з тебе вийшов би iдеальний розвiдник! Виглядаєш ти безневинно.
  Хлопчик усмiхнувся i вiдповiв:
  - Я вбивця з обличчям ангела!
  Дiвчина знизала плечима i помiтила:
  - Той хлопчик, якого ти вдарив у пах, тепер нiколи не здатний буде щось серйозне зробити з дiвчиною.
  Вiталiк важко зiтхнув:
  - Я сам про це шкодую. Але це був дуже поганий i жорстокий пацан . Що посiяв, те одержав.
  Альбiна помiтила:
  - А дiти, як i тварини, завжди жорстокi. I кидаються на тих, хто слабший. Це свого роду аксiома! Дорослi, за всiх їхнiх недолiкiв, дотримуються правил пристойностi. Хоча й не завжди!
  Хлопчик-термiнатор заспiвав:
  Дитинство скiнчиться колись,
  Адже воно не назавжди...
  Стануть дорослими хлопцi,
  Розлетяться хто куди!
  Але поки що ми тiльки дiти,
  Нам рости, ще рости,
  Тiльки небо, лише вiтер,
  Лише радiсть попереду!
  Тiльки небо, лише вiтер,
  Лише радiсть попереду!
  Альбiна заперечила:
  - Нi, життя дорослих навiть важче, нiж у нас. Доводиться працювати по вiсiм годин на день. А то й бiльше. I стiльки проблем...
  Вiталiк, майструючи, проспiвав:
  Дорослий, ти моя мишка,
  З кiсткою та шкiркою я тебе з'їм...
  Щастя лише перепочинок,
  Яскравий спалах...
  У темрявi проблем!
  I хлопчик-вундеркiнд пiдхопив босими пальчиками ноги гайку з пiдлоги. I спритно її жбурнув, збивши в польотi муху. Та впала, задерши лапки вгору.
  Альбiна свиснула:
  - Ого! Як це в тебе вийшло?
  Вiталiк впевнено вiдповiв:
  - У мене генiальний розум. А значить, i тiло теж розумне, i це дає такi можливостi недоступнi дурню!
  Дiвча кивнула:
  - Маленький, та далеко!
  Хлопчик iронiчно заспiвав:
  Добре дорослим бути,
  Добре бути великим.
  Iншi, як нитка,
  Ти над ними до аршину!
  Але великi шафи,
  Наче це мiшки.
  Без великої суєти,
  Ти амбала знеси!
  Дiвчисько-богатир розсмiялася i пiдняла за загривок хлопчика. Вiдзначила з посмiшкою:
  - Ти, мов Брюс Л i!
  Вiталiк заспiвав:
  - Я хочу найсильнiшим бути у свiтi,
  Як Арнольд Шварценеггер iз Брюслi...
  Замочити всiх, саме, в сортирi ,
  I дiвчину вiд бiсiв врятувати!
  Альбiна помiтила з смiхом:
  - Так, Шварценеггер особливий! Ось, здається, давно пройшла мода, а його й досi згадують.
  Вiталiк кивнув:
  - Як i Олександра Македонського. А вiн ще був до нашої ери!
  Дiвчина поетично заспiвала:
  Виблискуєш зiркою променистою,
  Крiзь темряву безпросвiтного мороку ...
  Великий герой Олександр -
  Не знає нi болю, нi страху!
  Хлопчик-вундеркiнд додав:
  Вороги перед тобою вiдступають,
  Радує народу натовп...
  Вiтчизна тебе приймає,
  Могутня править рука!
  I обидва пiдлiтки стукнулися один у одного голими п'ятами. Пiсля чого, Альбiна теж спробувала жбурнути гайку по мусi, але промахнулася. I досадi рикнула:
  - Влучне око, косi руки!
  Вiталик зiтхнув:
  - Тут потрiбний особливий рiвень майстерностi!
  Пiсля чого, хлопцi трохи вiдтискалися вiд пiдлоги. Вiталiк навiть собi поклав на плечi гирю. Вiн лише зовнi дитина, а сили в ньому вже не мало.
  Згадалася iдея побитися у боях без правил. За грошi це можна. I мафiя органiзовує такi бої.
  Плюс ще й тоталiзатор. Тут, звiсно, можна пристойно заробити.
  Хлопчик пiдняв свою ногу. Подивився на пiдошву, вона пружна в нього, i не боїться нi скла, нi вугiлькiв.
  Вiталiк тицьнув у неї викрутку i прочирикав:
  На вигляд, я ще зовсiм хлопчик,
  Вус не пробився, але вже титан.
  Розумом, мабуть, дорослий, навiть занадто,
  I рознесу ворогiв, як буревiй!
  Пiсля чого Вiталiк, як розсмiяється!
  Альбiна зазначила:
  - Якщо ти, думаєш, про бої без правил, то тут я в iнтернетi знайшла, якраз будуть великi пiдпiльнi бої без правил. I серед жiнок, i серед чоловiкiв. Можеш провести за фiнальною системою три бої за вечiр. Там i вiковi, i ваговi категорiї не дотримуються. Зрозумiло, що це буде тобi проблема.
  Вiталiк прошипiв:
  - У МММ немає проблем,
  Нас знають усi!
  Ми змогли побити пику собi,
  Начистимо п'ятак i вам!
  Хлопчик пiсля цього засмiявся, i його вигляд був дуже задоволеним.
  Пiсля цього вiн став робити з платини волокна в перетворювачi. Вже вiдчувалося, як iскриться. I гравiтони перетворюються на струм. У повiтрi пахло озоном. I, можливо, вiдкриття, яке переверне цивiлiзацiю, близьке.
  Вiталiк подумав: - Дадуть йому Нобелiвську премiю з фiзики чи нi? За iдеєю маємо дати. Адже вiн розробив те, що приносить реальну користь людству.
  А що Нобелiвська премiя? Долар схильний до iнфляцiї, i не така вже це велика сума. Та й заснував премiю, якийсь американський мiльйонер, який винаходить рiзнi гидоти, наприклад, динамiт. А скiльки людей загинуло вiд цього динамiту?
  А тут врятувати всю планету Земля та людство вiд теплової смертi! Адже це дiйсно був би великий подвиг.
  Знову заiскрило i боляче вдарило на пальцi.
  Альбiна помiтила:
  - Одягни гумовi рукавички!
  Хлопчик кивнув:
  - I ти теж.
  I хлопцi обзавелися захистом. Загалом у них робота клеїлася. Вiталiй згадав Жуль Верна . Той передбачив сто двадцять шiсть наукових вiдкриттiв, якi надалi справдилися. Був такий лiтературний генiй. I пригоди у нього цiкавi.
  I не тiльки фантастикою прославлений . Взяти, наприклад, роман - "П'ятнадцятирiчний капiтан". Начебто й немає в ньому фантастики, а все одно цiкаво.
  Вiталiк, до речi, писав продовження цього роману. Але в нього не зовсiм добре вийшло. I зникло натхнення. А ось про Робура-завойовника , продовження виявилося краще. Там вiн, цей генiй, створив машину, яка спромоглася долетiти до Мiсяця, i там прихопити весь цiнний артефакт.
  Далi Робур вирiшив стати iмператором планети Земля.
  Iдея, до речi, не найгiрша. Недарма i в середнi вiки люди волiли мати одного тирана, нiж сотню.
  Справдi, один правитель на планету Земля, навiть деспотичний, змiг би припинити вiйни та навести лад. I, зрозумiло, об'єднати вчених пiдмiсячного свiту.
  I тодi керування всiма ресурсами планети з науки, i експансiя в космос. А так скiльки ресурсiв люди витрачають на ворожнечу один з одним.
  Взяти навiть останню вiйну з Україною. Вона поглинула трильйони рублiв та сотнi тисяч життiв. I все ще йде з незрозумiлим результатом наприкiнцi.
  Вiталiк зi зiтханням заспiвав зi смутком, щойно вигадану пiсеньку.
  На брата руку пiдняв брат:
  Жорстока вiйна - рев супостату !
  Тобi став другом автомат,
  За легковажнiсть прийшла розплата!
  
  Що робити, якщо люди на мiлини,
  Коли навкруги свисчать лихi кулi!
  Вiйну Бог краще силою розiрви -
  Щоб днi дракона хижi минули!
  
  Але пекло не знає мiри та риси,
  Горить земля у напалмi, плачуть дiти!
  Ось зблiдли дiвчата риси -
  За це хто, Господь Святий, вiдповiсть?
  
  Ну скiльки можна близьких вбивати,
  Адже людина народжена, повiр, для щастя!
  На фронт не вiдпускає сина мати,
  I навiть влiтку на вiйнi негода!
  
  Але обов'язок солдата - це вiрний обов'язок:
  Що треба за Вiтчизну в боротьбi битися!
  У шiстнадцять рокiв вже сивий скроню,
  Вiд слiз набрякли вдiв нещасних обличчя!
  
  Але що таке, ти божевiльний брат?
  Нi, ти божевiльний, близький вiдповiдає!
  За пiдлiсть хтось у трона, наш солдат,
  Вважає, що свояк - поганий Каїн!
  
  У землi потоки кровi жили рвуть,
  I пульс з ядра ударом вiдгукнеться.
  Застиг снарядом битий у нивi плуг,
  Ох, до чого багряним стало Сонце!
  
  Але вiра є, що Iсус прийде.
  Помирить братiв, принесе Спасiння!
  Тодi забудемо помсти мерзенний рахунок -
  У душi всiх нас панує, хай пробачення!
  Альбiна пiдспiвувала своєму друговi. Але на останньому куплетi єхидно зауважила:
  - А ти ж невiруючий, Вiтю!
  Хлопчик кивнув:
  - Так, я вважаю, що всi релiгiї казки. I Iсус Христос у ролi Бога, також людська казка! Але це дуже хороша казка та повчальна.
  Альбiна кивнула:
  Те, що предки писали гусячим пером,
  Принесе i нащадкам їхнє щастя.
  Тому що добро, залишається добром,
  У минулому, майбутньому та теперiшньому!
  Вiталiк кивнув з усмiшкою:
  - Людина тим i вiдрiзняється вiд тварини, що в неї є потяг до добра. I ми люди якiсь особливi. У нас є понад Я. I навiть такi кривавi тирани, як Гiтлер, Чингiсхан, Тамерлан - виправдовували свої звiрства високою метою та обiцяли у майбутньому загальне щастя для всiх людей!
  Альбiна уточнила:
  - Тих, хто залишиться живим!
  Хлопчик кивнув i помiтив:
  - Але навiть найкривавiший завойовник не називав себе злом. Принаймнi, при здоровому глуздi. Ось тим i вiдрiзняються люди вiд тварин. Ми, навiть творячи жорстокiсть, шукаємо добро, i нас тягне до свiтла та створення!
  Дiвчина згiдно кивнула:
  - Ми, мiй хлопчику, твориш дуже добру справу!
  Вiталiк кивнув:
  - Правильно! Але в ньому, звичайно, є не тiльки добро. Хоча постраждають насамперед не дуже добрi люди.
  Альбiна логiчно помiтила:
  - А хто вирiшує, хто добрий, а хто не дуже добрий? Ми з тобою, чи що?
  Хлопчик знизав плечима i вiдзначив:
  - Добро та зло, вiдноснi поняття! Хоча, наприклад, монотеїсти кажуть, все просто: Бог - абсолютне добро, а Сатана - абсолютне зло. Але при цьому в Бiблiї Бог убив стiльки мiльйонiв людей, що не порахувати, а Сатана лише десять, i то з дозволу Всевишнього. Це вкотре показує наскiльки все вiдносно. Зокрема, звеличується готовнiсть Авраама принести невинного хлопчика в жертву. Але це теж говорить, що пiдноситься тупе i беззаперечне пiдпорядкування Богу, в ролi диктатора. Особисто менi таке не подобається.
  Альбiна логiчно помiтила:
  - Все одно у життi нам доводиться пiдкорятися. Чи добровiльно, чи не дуже. Неможливо бути незалежними. Навiть царi, i то змушенi пiдкорятися i упокорювати перед форс-мажором гординю.
  Вiталiк кивнув i заспiвав:
  - Часто буємо ми тiнню,
  Вчимося з сумом терпiння!
  Хлопчик важко зiтхнув. Настрiй у нього був не наймажорнiший. Полiзли в голову всякi невеселi думки.
  Справдi, чи не знищував люди в лайцi один одного? Тут, зрозумiло, можуть бути рiзнi варiанти.
  Але людству треба бути єдиним. I тут, наприклад, рiзнi релiгiї не поєднують, а подiляють. Справдi, навiть у миролюбному Новому Завiтi є поняття невiрного. А про Корану й говорити нема чого. I як людям один з одним ужитися?
  Замiсть того , щоб бути братами, вони кидаються один на одного. Ось, наприклад, i в iсторiї Росiї, якi були вiйни та рiзанина мiж офiцiйною церквою та старообрядцями. Адже рiзниця невелика. Усього, як хреститись, i в iменi Христа.
  А скiльки пролилося кровi. Адже Вiталiк був переконаний, що все, що у свiтi про релiгiю i про Бога, є чисто людським уявленням. А iстина прихована.
  А Бог або взагалi вiдсутнiй як такий, або Вiн приховав вiд людей iстину про Себе.
  Ось буддисти молодцi, вони не претендують на найвищу iстину. Вони не кажуть, що тiльки вони мають рацiю, а решта нi. Хоча i їхнє вчення не приваблює. Насправдi, кому сподобається аскетизм, чернецтво, i заради чого? Навiть сам Будда не знав, що таке нiрвана. А багато хто пiдозрює, що це небуття. I досягти нiрвани простому смертному майже неможливо.
  Набагато простiше в Iсламi. Там i Рай, як у мiльярдера на курортi, i щоб його отримати, достатньо прийняти Iслам. Щоправда, якщо ти не молитимешся i поститимеш, то можеш потрапити до пекла. Але на якийсь час, а там спокутуєш своїми муками грiхи перед Аллахом i знову в Рай.
  А якщо здiйсниш у Мекку хадж, то всi колишнi грiхи спишуться, i тодi одразу в Рай!
  Це пояснює величезну популярнiсть Iсламу у всьому свiтi. Вмирати страшно, i безпросвiтна безодня небуття лякає. Може тому атеїзм так i не стала наймасовiшим явищем, навiть за часiв комунiстiв. А зараз комунiсти стали вiруючими. Хоча чи вiрять вони насправдi? Але можна зрозумiти, страх перед смертю це мотивацiя, щоб вiрити. Причому вiрити навiть у те, що нелогiчно та абсурдно.
  Альбiна перервала роздуми хлопця:
  - Ти хмуриш чоло. Знову, мабуть, думаєш про долi свiту.
  Вiталiк кивнув:
  - Я розумiю, чому люди вiрять. Але я не розумiю, коли вони в iм'я вiри вбивають людей, причому скоєно невинних, включаючи жiнок та дiтей!
  Дiвчина зiтхнула i вiдповiла:
  -Не буває хорошого фанатизму нi в чому.
  Хлопчик запитав:
  - Навiть у спортивних тренуваннях?
  Альбiна кивнула:
  - Навiть у цьому слiд знати мiру. Брюс Л i в тридцять два роки помер саме тому, що тренувався без жалю i почуття мiри ночами. I його органiзм надломився! Так що...
  Вiталiк пiдтвердив:
  - Правильно! Без зайвого фанатизму.
  Дiвчина заспiвала:
  Винахiдливiсть i хоробрiсть,
  Вiдвага та удача...
  Вiдставте до бiса нахабство,
  Будь мудрим, ось завдання!
  . РОЗДIЛ Љ 4.
  Дiтям набридло копошитись у лабораторiї. I взагалi, хотiлося порухатися, поскакати, пострибати. I вони вирушили на прогулянку. Заодно можна по дорозi та секцiю вiдвiдати.
  Вiталiк, як завжди, сховав сандалiї i зашльопав босонiж. Йому так дуже подобалося. Насправдi вiн ще й роками хлопчик - рокiв п'ятнадцять, i виглядає ще менше. I йому не соромно хизуватися голими п'ятами.
  А ось Альбiна виглядає куди солiднiше. Вона явна акселератка. Любить ходити босонiж i водночас соромиться.
  Вiталiк бiг i пiдскакував, крутився дзиґою. У ньому було стiльки енергiї.
  Хлопчик навiть заспiвав, пишучи на ходу в стилi героїчного ретро:
  Берлiн уже майже пiд нашою владою,
  У бiноклi бачимо проклятий Рейхстаг.
  Сподiваюся, скоро буде мир та щастя;
  Який опишу у своїх вiршах!
  
  Росiя комунiзм свiтам вiдкрила,
  Вона сiм'єю стала людям усiм.
  Але сунув Вермахт до нас свиняче рило,
  I кров тепер фонтаном хлюпає з вен!
  
  Що фюрер забув у нас випадково,
  Хотiв добути земельки та рабiв!
  Пiшов фашизм iз походом дуже далеким -
  I ось жах реальний пекельних снiв!
  
  Простий хлопчина, хлопчик босоногий,
  Нещодавно червона краватка пов'язала.
  Хотiв вiн свiт збудувати сам без бога,
  Але з неба раптом викинувся напалм!
  
  Довелося бiгти на фронт нам самоволкою,
  Нiхто не хоче, брати таких молодикiв!
  Але впорався пацан-боєць у гвинтiвцi,
  Гiдним виявився шлях батькiв!
  
  Билися де i хитрiстю, i силою,
  А слабкiсть теж гiрка, на жаль.
  Товаришам довелося копати могили,
  Строгати в мороз сосновi труни!
  
  Я пiонер, звик тепер до страждань,
  У розвiдку йшов босий, кучугур хрумтiв.
  Можливо за невiр'я покарання,
  Що Iсуса знати я не хотiв!
  
  Але що таке три години Голгофи?
  Три роки з лишком протекло вiйни!
  У будь-якому селi плачуть гiрко вдови,
  Як лягли в погост країни сини!
  
  Я вижив, був контужений, поранений кулею,
  Але на щастя сам лишився на ногах!
  Нiмеччини ми чесно борг повернули,
  Там фашизм розтоптаний нами на порох!
  
  Я змужнiв, але все ще хлопчик,
  Вус не пробився, але вже титан!
  Так, дорослий, i мабуть навiть занадто,
  Серце ж стало твердим, як метал!
  Зiрка героя найвища нагорода -
  Сам Сталiн менi її, повiр, вручив!
  Сказав: З таких , як ти приклад брати треба,
  Кують бiйцi до дверей в Едем ключi!
  
  Але нинi вiдклади смiливець гвинтiвку,
  Вiзьми ти клiщi, молот i працюй!
  Побудуй з дерева вiтрильник i човен,
  I лiтак створи, щоб птахом вгору!
  Хлопчик написав на ходу i заспiвав цiлу поему. До його слiв прислухалися перехожi. А коли вiн скiнчив, то навiть зааплодували. I тодi Альбiна зняла з Вiталiка кепку i пройшла з нею. I очiкування справдилися, перехожi накидали папiрцiв та металевих грошей.
  Альбiна пiдморгнула i помiтила:
  - Це, погодьтеся, по-своєму чудово!
  Людей стало збиратися бiльше , i вони стали просити дитину заспiвати чогось ще. Вiталiк босоногий, у шортах, худенький, свiтловолосий, i справдi здавався жебраком сиротою. I до нього всi вiдчували якусь жалiсть.
  Хлопчик-генiй вирiшив, що зайвi грошi не завадять. Тим бiльше голос у нього такий чистий, дитячий i ще не став ламатися, як це часто буває у пiдлiткiв. Хоча, з iншого боку, може й соромно так спiвати, наче ти жебрак. Однак у фiльмах спiвають хлопцi. Ось навiть Незнайко спiвав, щоб урятувати подругу i зiбрав грошi.
  Та й приємно бути у центрi уваги, коли тобi аплодують.
  I Вiталiк знову з величезним ентузiазмом заспiвав те, що сам складав юний вундеркiнд i поет на ходу;
  У кожного свiй особистий погляд кохання -
  Поняття краси та iдеалу!
  Хоч люди до нього не дорослi,
  Але людина вже не мавпа!
  
  Хочемо в чудовому свiтi раю жити -
  У якому немає хвороб, старих телиць.
  Щоб нескiнченною стала життя нитка,
  Щоб щодня щасливий та веселий!
  
  Де колiр подiбний до веселки навеснi,
  Латаття, наче золото зi смарагдом.
  Де була вже давно схожа на мрiю...
  Будь-який пацан здатний зробити диво!
  
  Про Батькiвщина , свята Божа Русь;
  Твої берези в цятку, блиск металу...
  I Господу я про одного молюся,
  Щоб Батькiвщина у славi процвiтала!
  
  Але тут уже в похiд боєць пiшов,
  Вiн нiби росiйський воїн марширує!
  Ми зробимо планетi добре -
  Щоб не пронизали матiр рiдну кулю!
  
  Атака тролiв, шалений натиск;
  Несе супостатiв ва лавина !
  А тому, навiщо нам спекотна суперечка,
  Коли Росiя в кулаку єдина!
  
  Але знову оркiв нелюдiв оскал,
  Їм людина, як у горлi кiстка застрягла!
  I гоблiн у дикiй лютi гарчав,
  Але ми застосували вiд ратi дару!
  
  
  Але ось перемога над ворогом близька,
  Росiю ми викинемо з трясовини!
  Розплата над нечистими прийшла -
  Їхня вовна порвалася на шматки та ворсини!
  
  Овал дiвчата милого обличчя -
  Додав менi вiри та великi сили!
  Хлопчик заспiвав з великим почуттям та енергiєю. I навiть станцював. I людей зiбралося набагато бiльше. Вiталiк сам пройшовся, збираючи грошi у кепку. Альбiна зняла кросiвки, вже середина дуже теплого травня, i став босий танцювати.
  А ноги в неї такi м'язистi, наче вона культуристка. I диво, як перекочуються м'язи пiд засмаглою шкiрою.
  Альбiна навiть взяла i пройшлася на руках, а її босi, витонченi з гарним вигином лiнiй ступнi, опинилися згори. Дещо великi в неї ноги. Але пальцi гармонiйнi та спритнi.
  Дiвчина також мала прес плиточками. Дуже фiзично сильна.
  I намагалася зiбрати також грошi, показуючи гiмнастичнi вправи.
  А Вiталiк знову взяв i заспiвав:
  Велика, могутня, священна країна,
  Нi променистiше пiд небом синiм !
  Вона Всевишнiм Богом нам надовго вiддана.
  Без меж свiтло, пiднесеної Росiї!
  
  Такої держави свiт не бачив, знайте нiколи,
  Щоб простори космосу ми гордо зневажали!
  Будь-яка у свiтобудовi спiває тобi зiрка,
  Хай буде Русь щаслива разом iз нами!
  
  Адже це наша Батькiвщина, вона така доля,
  Наказувати простором всiх матерiй!
  Будь-який з нас, повiрте, би такого захотiв,
  Без всяких дурнiв , бабських забобонiв!
  
  Архангели дудять собi в могутню трубу,
  Вони марш наших армiй бурхливо славлять!
  А ворог знайде собi долю в осиновiй трунi,
  I не отримає податей та данини!
  
  Ось це наша Батькiвщина, все в нiй, повiр, краса,
  Вона все свiтобудову без зусиль повернула!
  Дiвчата гарненька вагома коса,
  Полювання їй, щоб мiцним було дуло!
  
  Вiтчизна, це матерi погляд блакитних очей,
  Її рука i лагiдна, i камiнь!
  А супостата юнак ти кулею замочи -
  Щоб у серцi палахкотiло яскравiше полум'я!
  
  Вiтчизнi безкрайнiй присягу ти прийми,
  Вона тобi, звичайно, теж добре!
  Хоч у лютi битви потiк тече кровi,
  Противнику прийде зараз розплата!
  
  Зброя та мужнiсть такий потужний сплав,
  Подолати його не може злий!
  На лiтаку з бомбами я спритно лiтав,
  А як рвоне, то сиплють градом вiкна!
  
  А ось наказ правителя - лети пацан на Марс -
  Тобi вже час i космос ставити!
  А пиха у марсiанiна, отримає жорстко в око,
  Потiм i за Плутон бачимо дали!
  
  Прийдемо до вершин космосу, всесвiту бачачи край,
  Таке вже у нас людське призначення!
  А тому, хлопчисько про подвиги дерзай,
  Адже, знай, нагорода це дiло наживне!
  Спiвав Вiталiк подiбне до зухвалої та гарної ноти. Вiн, справдi, має голос, що опернi спiваки позаздрять. Тiльки надто вже дитячий. Хоч на Євробаченнi виступай.
  I спiває з великим почуттям та грацiєю. А ще краще з кепкою обходить людей i збирає непоганi грошi. Тут йому кидають i рублi, i долари, i євро, i юанi, i навiть динари.
  Ось пара арабiв посипала грошi. Один iз них кинув навiть золоте кiльце.
  Вiталик усмiхнувся i шепнув подрузi:
  - А що? Непогано ми розжилися!
  Так зазначила:
  - Ось бачиш! Кидай науку, ставай спiваком.
  Вiталiк засмiявся i вiдповiв:
  - Усьому буде свiй час! А ти чому не спiваєш?
  Альбiна помiтила з усмiшкою:
  - Я якось соромлюся.
  Хлопчик засмiявся:
  - Босi ноги пхати, у тебе сором'язливостi немає?
  Дiвчина серйозно вiдповiла:
  - Я у них впевнена, а от у своїх вокальних даних, не дуже!
  Вiталiк кивнув:
  - Ну добре! Тодi я краще вiзьму та заспiваю.
  Хлопчик кинувся виконувати черговий куплет:
  Завiт любовi дарований мiцний, давнiй,
  Господнiй нескiнченний i чистий друк!
  Однi в молитвах, а iншим харчiвнi,
  Однi на вершинах, iншим смертi чекати!
  
  Ми з дiвчиною зараз цiлком щасливi.
  Вона менi свiтло i гаї милий тiнь!
  Благословляють шлях нам херувими,
  Пiд срiблом, як оксамит нiжний тiнь!
  
  Ми потоптали безлiч стежок,
  Тебе Всевишнiй усiєю душею люблю!
  За те, що створив пишних блондинок,
  Що благодать даєш не за рубль!
  
  Хоча доля часом кидає кiстки,
  Буває дуже сумним розклад!
  Адже стiльки у людей скипає агресiї,
  А кровi ллється водоспад-захiд сонця!
  
  Адже не завжди цвiте черешня у травнi,
  Буває теплота та пух дощiв!
  I тiло закоханих, мучившись, терзаючи,
  Жере без сорому шалений лиходiй!
  
  I не вiйна, є горе вище за дах -
  Бувають гiрше, важче стократ !
  Коли поля погризли спритно мишi,
  Коли хвороб лiзе цiлий ряд!
  
  За що Господь такi муки дiтям,
  Адже витiвка, це значить, ти живеш!
  I чому невинний теж бiдний,
  I чому веде до успiху брехня?
  
  Наш свiт, як Янус - дуже багатоликий,
  У ньому гранi злостi зовсiм не рiдкiснi!
  Але приборкати характер треба дикий,
  Щоб перемогти безпутство та грiхи!
  
  Хоча з iншого боку; святiсть - нудьга,
  Свiт без вигинiв - це порожнеча!
  I що даремно Бог послав на муку,
  Рiдного сина - Господа Христа!
  Вiталiк заспiвав дуже непогану пiсню. Вiн почував себе на висотi. Такий можна сказати поет, другий Пушкiн. Хоча, наприклад, хiба Пушкiн мiг би так сiсти на шпагат, як це зараз зробив Вiталiк. Та ще й на поздовжнiй.
  Альбiна подивилася на нього, i теж вмостилася на шпагат. Так вийшло набагато ефектнiше.
  У дiвчини ноги хоч i мускулистi, але дивовижна розтяжка. Хоча Альбiна могла сiсти на спинi зi штангою за двiстi кiлограм. Що для дiвчини, ясна рiч, непогане досягнення. А для дiвчини-пiдлiтка, тим бiльше.
  Вiталiку ж дуже рухливий . Знову зiбрав грошi. Причому хлопчик крокував на руках, а кепку тримав босими пальцями своїх дуже спритних i сильних нiг.
  I давали грошей ще бiльше. I арабiв пiдiйшло ще з дюжину. Один сунув навiть шпильку iз золота та з рубiном. Так що жнива були щедрими. I навiть дивно, наскiльки спiваки легко збирають грошi. I як тут ще не заспiвати хлопчику, якщо все так чудово вдається.
  I вiн знову заспiвав;
  Звук чудової лiри, вiдлуння,
  Спiваю, зухвало, не мовчу!
  Бiйцовський кулак не з воску,
  Прагнемо до свiтла - шлях променю!
  
  Терзає Бог людей недугою -
  Вогнем з пекла грiшних палило!
  Хочу, щоб став Всевишнiй другом,
  Щоб не було так тяжко!
  
  Христос прийде, звичайно, скоро,
  Пiде тодi, повiр, смуток.
  Адже не окосеть лють з погляду,
  Грiх свободи, теж шкода!
  
  Я не хочу ходити по струнцi -
  Я не хочу бути безгрiшним!
  Кращi хитрi вчинки,
  Чим без просвiтної нудьги нитка!
  
  Вiйни в раю, сказав, не буде,
  I грiх зникне, погано всiм!
  А навiщо такi долi?
  Ми прагнемо нових змiн!
  
  Жити вiчно, це, знай, чудово,
  Але жити безгрiшно, животiти!
  Вiйну покохає витязь пристрасно,
  Веди у похiд на битву рать!
  
  Батькiвщина солдата,
  Вона йому в руку смолоскип - марш!
  Нечистим нелюдам розплата,
  Їм по зубах воїн даси!
  
  Закiнчимо битву бенкетом щедрим,
  Закусимо, вип'ємо - ноги в танець!
  Адже нашi витязi безсмертнi,
  А слово б'є не в брову, а в око!
  
  Хоча, що робити у мирному свiтi?
  Побудувати можна там палац.
  I присвятити служiння лiрi,
  Лавровий, отримавши вiнець!
  
  Але є свiти iншi, знайте,
  Де теж воїни зростають!
  Малює хлопчик танк на партi,
  А раптом прибульцi до нас прийдуть?
  
  Не варто братися розслаблятися,
  Крiпiть м'язи, в силi розум!
  Ми росiяни вмiємо битися,
  Коли архангел раптом заснув!
  Ось знову заспiвав дуже непогану пiсеньку Вiталiк, i при цьому ще й танцював.
  Публiка захоплено аплодувала.
  Кепки, щоб вмiстити всi грошi, не вистачало, i хлопець дiстав iз рюкзака мiцну пластикову сумку. Один iз туристiв туди навiть кинув золоту пiдкову.
  I стiльки рiзного роду купюр та дрiбницi насипалося в ємнiсть.
  Люди хотiли продовження чудового видовища. Ось це, дiйсно, чудо-пацан . Який такi кульбiти витворює.
  Хлопчик навiть пiдвiвся на руки. I Альбiна кинула йому пластмасову кульку. Вiталiк став жонглювати, пiдкидаючи його ногами.
  Публiка у захватi зааплодувала. Дiвча кинула ще одну кульку, хлопчик упiймав її босою пiдошвою. I пiдкинув знову. Жонглювати ногами - це не кожен здатний.
  I представники славетного мiста Москва, а також туристи, почали кидати грошi ще iнтенсивнiше.
  Альбiна також стала на руки. Вона дiвка велика, мускулиста. I її ноги, як у найдобрiшої та породистої кобили. Альбiна теж спробувала жонглювати, використовуючи босi пiдошви нiг. Але в неї не надто виходило. Хоча вона боєць iз чорним поясом. Там не менше, з третьої спроби кулька стала пiдлiтати.
  Додав ще предметiв для пiдкидання та Вiталiк. Хлопчик був сповнений ентузiазму. I при цьому не забував ще й спiвати. А голос у пацана , треба сказати, просто гiпер :
  Небес килим iз зiрок вiзерунковий,
  Мiсяць подарує свiтло пагорбам!
  Струмиться вниз потiк гiрський,
  Виблискуючи золотом по камiнню!
  
  Простори матiнки-Росiї,
  У селах ситiсть та затишок!
  Вiд щастя дiви голосили,
  Як хоровод косити йдуть!
  
  Бiда прийшла, вiйна-стара,
  Оскал зубiв, снарядiв вихор!
  Несеться з Вермахтом розруха,
  Твiй товариш у боях загинув!
  
  Ти сам поки що хлопчик -
  Вiйськкомат не дав добро!
  Мовляв, не вистачає рокiв вам зайвих,
  Берегти має дiтей країна!
  
  Втiк на фронт без жодної бронi,
  Щоб добро нести свiтло!
  Щоб не позбавили фрици волi,
  Щоб не в ланцюгах зустрiчати свiтанку!
  
  Подруга теж не дрiмала,
  Зумiла вирватися - боєць!
  Сумнiмо фашистiв з п'єдесталу,
  Нехай буде фюреру кiнець!
  
  Битися важко, бiль i голод,
  Дiвчина босонiж взимку.
  У лахмiттi терпимо лютий холод,
  Часом харчуємося однiєю з берiз корою!
  
  А ворог на лiтаках мчить,
  Як монстр з пекла "Тигр" реве!
  Фашизм, народжений злою вовчицею,
  З танкiв хлюпає вогнемет!
  
  Щоб зiгрiти босi ноги,
  Що посинiли на снiгу!
  Дiвча вибрала дороги,
  Де попiл очорнив завiрюху!
  
  Але встояли , геть застуди,
  Хлопчик з дiвчиною вперед!
  Ми переможемо оскал Юди,
  Русь гiтлеризм у пiсок зiтре!
  
  Миготять п'ятки пiдлiткiв,
  Кучугур залишив легкий слiд!
  Мороз терпiти зовсiм не просто,
  Нас зiгрiває босих бiг!
  
  А фашисти, немає їм права,
  Вони вiд холоду ревуть!
  Така сильна держава,
  Наш росiйський витязь дуже крутий!
  
  Вiдкинули хвилю з пекла,
  Тепер Європа попереду!
  Така доля святого солдата,
  Бути вiчно вiдданим Русi!
  Ось так вiн заспiвав цiлу захоплену поему. А потiм вони разом iз Альбiною пройшлися з великим пакетом, знову збираючи грошi. Яких уже нагромадилося чимало.
  У цей момент, як на зло, з'явилися полiцейськi. Вони махали палицями у чорнiй формi, виглядали дуже зловiсно.
  Вiталiк усмiхнувся i заспiвав, з видимим ентузiазмом:
  Моя полiцiя найсильнiша,
  Моя полiцiя найстильнiша...
  Тремтi вiд страху лиходiй,
  Полiцейський на захист дiтей!
  Капiтан полiцiї гаркнув:
  - Ти, неповнолiтнiй, збираєш грошi з людей. I ще спiваєш у недозволеному мiсцi.
  Вiталiк кивнув свiтлою головою:
  - Я долю дякую,
  Що не плачу, а спiваю!
  Альбiна посмiхнулася i збрехала:
  - Я доросла, i це мiй син!
  Капiтан полiцiї буркнув:
  - Ви збожеволiли матуся. Скачете по Москвi босi, спiваєте, порушуєте громадський порядок, грошi збиваєте!
  Альбiна з ще ширшою посмiшкою запитала:
  - Скiльки з нас?
  Капiтан буркнув:
  - Вся ваша незаконна виручка має бути конфiскована до скарбницi мерiї.
  I полiцейський жадiбно подивився на повний рiзнокольоровими купюрами, монетами та iншими цiнностями мiшок.
  Грошей хлопцi наспiвали i справдi пристойно. I можна з їхньою допомогою вирiшити буквально всi свої фiнансовi проблеми. Ну не вiддавати ж це жадiбним полiцейським.
  Вiталiк теж широко посмiхнувся i полiз у ранець зi словами:
  - А в мене є дозвiл!
  I хлопчик витягнув невеликий, трохи товщi i вище сiрникової коробки приладчик. Взяв i натиснув кнопку.
  Шiстка полiцейських випнула очi. А потiм раптом несподiвано кинулась тiкати. Навiть кинувши палицi. Вони рвонули з мiсця в кар'єр, немов скаковi конi, що отримали сигнал старту. I видно полiцейськi мчать, наче їм пiдпалили п'ятi крапки.
  Альбiна свиснула:
  - Ого! Як ти це зробив?
  Вiталiк з посмiшкою, яка стала ще ширшою, вiдповiв:
  - Поясню пiзнiше! А поки що, давай i ми змотаємось!
  Дiти, прихопивши великий мiшок iз цiнностями, покинули площу. I iнша публiка почала розходитися.
  Босi ноги шльопали по дорiжцi.
  Альбiна прочирикала:
  По крутiй Москвi дорiжцi,
  Босi дiвчата нiжки.
  Набридло комп'ютер доїти,
  Хочу своє щастя подразнити!
  I хлопчик iз дiвчиною заспiвали:
  - Занесло! Занесло мене!
  Скину "Мерседес"! I куплю коня!
  . РОЗДIЛ Љ 5.
  Альбiна зазначила, коли вони пiшли:
  - Тягати з собою цiлий мiшок грошей, це занадто ризиковано i незручно!
  Вiталiк згiдно кивнув:
  - Правильно, кажеш, красуня.
  Дiвчина-богатир запропонувала:
  - Чи може їх здати в банк, i покласти грошi на рахунок?
  Хлопчик iз зiтханням вiдповiв:
  - Ми неповнолiтнi, i хтось прийме таку суму грошей у пiдлiткiв.
  Альбiна з усмiшкою помiтила:
  - Ти втiк полiцiю. Можливо й менi, електронну пiдставну картку, нiби я доросла, виготовиш.
  Вiталiк кивнув:
  - Це можна! В iнтернетi можна знайти необхiднi програми. Хоча й потребує часу.
  Дiвчина-блондинка запитала:
  - А ось чому полiцейськi втекли?
  Хлопчик з усмiшкою вiдповiв:
  - Я випустив на них хвилю iнфразвуку. Вiн викликає у людей та тварин пiдсвiдоме почуття жаху. Полiцейськi вiдчули жах, i навiть не зрозумiли, чого вони бояться. Просто кинулися навтьоки. Їхнi тiла зреагували ранiше думок i свiдомостi.
  Альбiна хихикнула:
  - Круто! Ти генiй, ще одне корисне вiдкриття зробив.
  Вiталiк заперечив:
  - Iнфразвукову хвилю, як її отримати для розгону комарiв, я знайшов в iнтернетi. Але зробив її досить потужною, щоб вона вiдлякувала i людей за допомогою сильнiшого джерела електрики, одержаного з гравiтонiв. Тобто я показав, що одне наукове вiдкриття посилює ефективнiсть iншого.
  Дiвчина чмокнула хлопчика у високе, чисте чоло i прочирикала:
  - Ти генiй! Ейнштейн тобi й у пiдмiтки не годиться.
  Вiталiк рiшуче заявив:
  - Альберт Ейнштейн був теоретик, а я практик. I вiрю, що доведу, що можливий рух швидше за швидкiсть свiтла. Тi ж гравiтони в десять трильйонiв разiв стрiмкiшi за фотонiв.
  Альбiну здивувалася:
  - А ти звiдки знаєш?
  Хлопчик скромно вiдповiв:
  -Вирахував за формулою. Адже я не слабкий математик.
  Дiвчина-блондинка кивнула:
  - Це вiрно! У тебе справдi дуже швидкий розум, але чомусь вчителi тебе не цiнують.
  Вiталiк нагадав:
  - I Альберта Ейнштейна також не цiнували. Принаймнi у школi.
  Альбiна з натхненням заспiвала:
  Що за життя шкiльне,
  Де кожен день ...
  Додавання, подiл,
  I так, аж до жару!
  Хлопчик-генiй кивнув:
  - Я теж не люблю до школи ходити. Це дiйсно так. Але це не означає, що я не шукаю знання. Наприклад, в iнтернетi навiть з'явилося поняття - гугл-освiта . Наше поколiння збирає знання з смартфону. I це, треба сказати, дуже здорово!
  Альбiна помiтила:
  - Я зголоднiла. Стiльки ми танцювали та спiвали.
  Вiталiк кивнув:
  - Давай у кiоску купимо морозиво.
  Дiвчинка-богатир заперечила:
  - Нi! Я хочу чогось бiльш щiльного. Наприклад, шашлик зi свинини !
  Хлопчик помiтив iз сумнiвом:
  - Свинина жирна. Може краще з курки, або баранчика.
  Альбiна впевнено заявила:
  - Свиняче м'ясо, мабуть, найсмачнiше. Навiть серцевi клапани пересаджують людинi вiд свинi. Це говорить про гарне поєднання бiлкової структури людини та даної тварини.
  Вiталiк пiдтвердив:
  - Я зовсiм не подiляю релiгiйних забобонiв щодо свинини. Навiть, навпаки, я вважаю, що i Коран, i Бiблiя, це суто людськi уявлення про Бога-Творця та Вищий розум. А iстина в тому, що якщо людина не розвинеться за допомогою насамперед науки до рiвня Всемогутнього Бога, то просто зникне.
  Хлопчик-генiй тупнув босою, засмаглою ногою i продовжив:
  - Люди, або самi себе знищать, або якийсь астероїд у Землю довбає . Вже найближчими роками нам треба мати потужну зброю та космiчнi кораблi, здатнi знищувати астероїди! Або лазером, або анiгiляцiйним зарядом.
  Альбiна вiдзначила iз сумним виглядом:
  - Швидше люди себе самi знищать анiгiляцiйною бомбою, нiж зiб'ють астероїд. Один грам антиматерiї - це двi атомнi бомби, скинутi на Хiросiму.
  Вiталiк кивнув:
  - Це вiрно! Тим бiльше, планетi Земля потрiбен єдиний уряд, який припинив би конфронтацiю мiж країнами, i привiв би весь свiт до чогось бiльш стабiльного, мiцного та приємного для людей.
  Альбiна буркнула:
  - Гаразд! Ми й так розбовталися. Може, краще пiдемо до шашличної? I зробимо собi замовлення до смаку.
  Хлопчик-вундеркiнд пiдтвердив:
  - Це нашi спiльнi грошi. Мiй видобуток - твiй видобуток!
  I юний генiй знову пiдстрибнув i ногою збив дзижчу, досить велику, зелену муху.
  Двоє пiдлiткiв: росла дiвчина i хлопчик, що хизується без зайвих забобонiв босими п'ятами, попрямували, орiєнтуючись на апетитний запах.
  Вони посмiхалися та були веселi. Грошей стiльки заробили, що тепер можна побудувати щось серйозне, може, цiлу електростанцiю, яка працює на гравiтонах.
  Хоча Вiталiк розумiв, що проблеми ще попереду. Нове вiдкриття, напевно, вдарить по прибутках нафтогазових концернiв, зокрема й у Росiї. А отже, його власне життя, життя подруги та батькiв може опинитися пiд загрозою.
  На кшталт того, що було у фiльмах зi Стiвеном Сiгалом . Там теж було видно, що нафтовi шейхи не надто задоволенi альтернативною енергетикою, i засилають убивць.
  Хоча його генiальне вiдкриття має врятувати землю вiд глобального потеплiння. Ще небагато, i парниковий ефект вийде з-пiд контролю. Адже якщо розтане крижана шапка пiвнiчного полюса, то вiдбиватися променi сонця вiд неї не будуть. Отже, процес нагрiвання планети рiзко прискоритися.
  I вода активнiше випаровуватиметься. А значить, побiльшає хмар, що ще бiльше прискорить парниковий ефект. Процес пiде по наростаючiй. Поки всi океани не випаруються в пекельнiй температурi, i Земля стане за клiматом, як Венера. I людство загине!
  Нi, Вiталiй має врятувати свiт. I чого б це йому не вартувало. А Росiї давно настав час вiдмовитися вiд економiки труби. Потрiбно розвивати технологiї та власне виробництво, а не висiти на трубi, на газових та нафтових грошах.
  У шашличнiй Альбiна замовила собi свинину та томатний сiк. Вiталiк вибрав дорожчий шашлик iз козулi у соусi. I сiк манго. Шампури були зi срiбла.
  Дiти сидiли i, не поспiшаючи, їли та запивали соком.
  Альбiна зазначила:
  - Я ось думаю, що все-таки страхи щодо глобального потеплiння дуже перебiльшенi.
  Вiталiк буркнув:
  - З чого ти взяла?
  Дiвчина вiдповiла з усмiшкою:
  - За часiв мезозойської ери температура Землi була на п'ятнадцять градусiв, в середньому вища, нiж зараз. I в Росiї був клiмат сучасного екватора. Ну i що? Хiба природа припустилася катастрофи?
  Хлопчик-вундеркiнд помiтив:
  - Це було в тi давнi часи. Тодi i планета Земля оберталася швидше, нiж зараз, i магнiтне поле було сильнiшим, i склад грунту був iншим, як i солонiсть океанiв.
  А в наш час процес може втратити керованiсть, i людство тривiально згорить. Нi, краще тут нам не ризикувати.
  Дiвчина-богатир неохоче кивнула:
  - Можливо ти i правий. Але я думаю, що твоє вiдкриття може знизити прибутки Росiї вiд експорту нафти, газу, вугiлля. I уряд не зрадiє такому подарунку. А олiгархи труби, тим паче!
  Вiталiк кивнув:
  - Я про це вже думав. Але погодься, що завжди є незадоволенi розвитком прогресу. Наприклад, письменники дуже постраждали вiд розвитку iнтернету. Паперовi книги продаються погано. Але прогрес, на жаль ... Скоро люди навчаться за допомогою простих програм малювати власнi фiльми з будь-якою фантазiєю. I тодi вже буде крах та всiх кiностудiй. Справдi, навiщо ходити в кiно, якщо можна самому зняти будь-який фiльм та ще й про те, що ти сам i хочеш.
  Альбiна кивнула, жуючи жирне, смачне м'ясо:
  - Так! Я ось, наприклад, хотiла б переглянути фiльми про Незнайка на Марсi, на Венерi, Юпiтерi. Точнiше, це була мрiя дитинства. Зараз було б цiкавiше зняти продовження про Гаррi Поттера та його сина. Що теж дуже було б чудово.
  Вiталiк знизав плечима i помiтив:
  - Про Гаррi Поттера чого тiльки не складали. I зазвичай це було вiдкрите зосередження фекалiй. Ось краще продовження Графа де Монтекрiсто. Це було б цiкаво. Сам граф Монтекрiсто ще не старий, i, можливо, йому пiсля помсти, захочеться ще чогось.
  Дiвчина-богатир буркнула:
  - Слави Наполеона та влади над свiтом!
  Хлопчик-вундеркiнд кивнув:
  - I це не виключено. Справдi, а чому нi? З його знаннями, ерудицiєю, силою волi та досвiдом, мiг вийти не найгiрший всесвiтнiй правитель.
  Альбiна посмiхнулася i вiдповiла:
  А у Землi є теж свiй охоронець,
  I мiж зiрок протягнутi до нього.
  Незримi, рятiвнi нитки,
  Щоб у мить один не скiнчитися всьому!
  Вiталiк помiтив iз посмiшкою:
  - Так, у свiтi єдина влада - це непогано! Краще сучасного бардаку. Планетi слiд консолiдуватися. I навiть влада деспота - це краще, нiж влада сотнi деспотiв по дрiбницi!
  Дiвчина-вундеркiнд кивнула i вiдзначила:
  - Продовження пригод графа де Монтекрiсто? Чи може бути герцога де Монтекрiсто? Це цiкаво, але вже старе!
  Так можна i продовження Гулiвера налаштувати.
  I теж вийде, я думаю, для декого цiкаво. I ми пiдскакуватимемо вiд захоплення.
  Вiталiк з усмiшкою помiтив:
  - I Гулiвера можна продовження серiалу написати. Та всi руки не доходять. Хоча, я й писав дещо. Але це дуже старий твiр i нiхто з серйозних видавництв не надрукує. Це теж те , що писати продовження пригод Буратiно.
  Альбiна запропонувала:
  - Дiти Трьох мушкетерiв напиши. Буде дуже весело.
  Хлопчик-вундеркiнд кивнув:
  - Я подумаю!
  Дiти доїли шашлики та допили сiк. Був день, i до них поки що нiхто не лiз. Хоча мiшок iз грошима i був помiтним.
  Вiталiк подумав, що треба було б справдi грошi в банк, i перевести на картку, а не тягати з собою. Так це все виглядає незграбно.
  Альбiна теж трохи спала з настрою. Коли шлунок наповнюється їжею, то якось ти стаєш важчим, тебе тягне на сон, i настрiй не пiднiмається, а падає.
  Дiвчина зазначила:
  - Занадто велика сума у нас готiвкою. Може спричинити пiдозру. Особливо у такого карапуза, як ти.
  Вiталiк запропонував:
  - Може, у себе в лабораторiї сховаємо?
  Альбiна знизала плечима i вiдзначила:
  - Сумнiваюсь я в подiбнiй iдеї.
  Хлопчик-вундеркiнд заспiвав:
  Грошi дарують людям щастя на вiки,
  Але часом здатнi життя зiпсувати.
  Не допоможе злато гори дурням ,
  Це все одно, що лити бальзами у морзi!
  Дiвчина-вундеркiнд вiдзначила:
  - Куплет у поезiї не дуже, але, по сутi, дуже вiрно!
  Вiталiк рiшуче завив:
  - Поки що до лабораторiї. Там у мене є надiйна схованка, а потiм придумаємо, як перевести в готiвку.
  - Не так швидко дитинко!
  Почувся неприємний хрипкий голос.
  З'явилася цiла дюжина типiв бандитського виду. З кастетами, ножами, ланцюгами та навiть парою пiстолетiв.
  Вони були неголенi та помiтно пiдданi.
  Вiталик свиснув:
  - Явно навели!
  Альбiна кивнула з невеселою усмiшкою:
  - Ми надто помiтнi.
  Вiталiк посмiхнувся до злочинцiв, якi стовпилися на тротуарi. I полiцiї серед бiлого дня не бояться. I перехожих теж, хоча будь-хто може зняти на смартфон це неподобство.
  Хлопчик-вундеркiнд посмiхнувся i заспiвав:
  - Ну, хлопцi, я вам так i бути, дам бабла !
  Вiталiк полiз у сумку з грошима. Бандити постояли. I раптом затремтiли, як зайцi, що побачили лева. Потiм їх морди витяглися i зблiдли. Немов повiяв вiтер, i вони кинулися з усiх нiг навтьоки.
  Кинули зброю та кiлька купюр.
  Вiталiк заспiвав iз захопленням:
  -А всi бiжать, бiжать, бiжать,
  А вiн свiтить, свiтить.
  А все ревуть, ревуть, ревуть,
  А ми у бою дiти!
  Хлопчик пiдiбрав грошовi купюри i босою ногою скинув зброю в купу.
  Альбiна зазначила:
  - Ти це чудово зробив. Буде надзвичайно круто, якщо ти розiйдешся як термiнатор.
  Вiталiк кивнув:
  - Не ефектно, зате ефективно. Але це вкотре каже, що такий мiшок слiд швидше сховати.
  Альбiна погодилася:
  - Так, i слiд зробити це швидше!
  I хлопчик iз дiвчиною побiгли.
  Вони i дiти i, принаймнi хлопчик , генiальнi.
  На бiгу вони розмовляли.
  Альбiна запитала:
  - Ось iндивiдуальне кiно, яке малює комп'ютер - це, зрозумiло, чудовий винахiд. Але й збочень воно даватиме багато.
  Вiталiк кивнув:
  - Звичайно, даватиме багато. Але у будь-якої медалi є зворотний бiк. Так було завжди.
  Дiвчина запитала:
  - А вiра в майбутнє, де вже не буде рiзного роду злочинiв та збочень? Чи ти думаєш - це буде завжди?
  Хлопчик засмiявся i вiдповiв:
  - Напевно, хай i в менших масштабах буде. Але люди стануть i сильнiшими i мудрiшими. I я вiрю, що в майбутньому релiгiйнi розбiжностi виявляться успiшно подоланими .
  Альбiна засмiялася i вiдповiла:
  - Так, усi стануть переконаними атеїстами.
  Вiталiк зауважив:
  - Або, принаймнi, позбудуться фанатизму. А фанатизм, це дуже погано.
  Дiвчина-богатир нагадала:
  - В одному фiльмi про зiрковий патруль був напис: фанатична вiра в будь-яку iдею, навiть найсвiтлiшу - звертається у фашизм!
  Хлопчик кивнув:
  - Так! Якщо поняття фашизму трактувати широко. Саме слово фашизм походить вiд французької - пучок, зв'язка. Тому, це поняття, що широко включає все, що пригнiчує i пригнiчує!
  Альбiна помiтила:
  - Про полiтику не будемо. Та й релiгiйнi питання теж вже набридли. Ось якi у тебе, наприклад, улюбленi мультфiльми?
  Вiталiк з усмiшкою вiдповiв:
  - Менi особливо подобаються "Нiндзя-черепашки". Причому ранiшi серiї. Там був великий мозок Кренга , куди цiкавiший.
  Дiвча засмiялася:
  - Так! Нiндзя-черепашки, це просто диво! Вони захоплюють, i дуже було круто, коли тварини стали мутантами. I класно це все!
  Хлопчик проспiвав:
  - Воїни великi у нас,
  Рублять супостатiв легiони.
  Ми покажемо просто вищий клас,
  Полетимо до мрiї, нас мiльйони!
  Альбiна зiтхнула. Вона любила бiгати босонiжкою. Нинi їй було дуже приємно. Особливо коли ступнi набитi численними ударами по цеглах, дошках, шиферу, льоду, колод. Куди тiльки дiвчисько ними не било.
  I вона надзвичайно сильна воїнка єдиноборств. Чорний пояс у її вiцi та у дiвчини - це не жарт.
  А якi має дуже рельєфнi м'язи на ногах. Вона зi штангою присiдала, i з iншими предметами. I згинала собi ноги, i багато чого ще витворювало це дiвчисько.
  Вiталiк милувався її ногами. Вони такi сильнi та мускулистi. Ось багато чоловiкiв вважають, що жiнкам сильнi та рельєфнi м'язи не йдуть.
  Але Вiталiку навпаки подобається. I шкiра засмагла, здорова, чиста. Немов лита iз бронзи статуя.
  Так, Альбiна досконалiсть сили. I вона таке може, що iншi хлопцi захитаються.
  Вiталiк хихикнув i заспiвав;
  Є жiнки в нашiй Росiї,
  Що водять, жартома, лiтак...
  Що всiх у всесвiтi красивiше,
  Жартома, супостата приб'є!
  
  Вони народженi для перемоги,
  Щоб Русь на вiки славити ...
  Адже нашi великi дiди,
  Для них збирали враз рать!
  Дiвчина iз задоволеним виглядом кивнула:
  - Це здорово! Ти добре спiваєш. Може, ти думаєш, що заспiвати може по сутi кожен?
  Вiталiк прочiрикав:
  - Тiльки не спiвай на упокiй!
  Альбiна буркнула:
  - Це не дотепно.
  Хлопчик та дiвчина трохи пригальмували. Надто вже на них вирячилися перехожi. Ну гаразд ще Вiталiк, на вигляд як дитина, i йому босонiж у шортах ще якось природно. Але в Альбiни постать дорослої жiнки, i вельми несолидно виглядає, коли вона миготить голими, запиленими п'ятами зовсiм немаленьких нiг.
  Їй навiть стало стрiмко, i вона одягла кросiвки.
  Вiталiк у вiдповiдь заспiвав:
  На планетах, що пливуть у вiчностi,
  Забобони людей убогi...
  Краще жити в променистiй безтурботностi,
  I вiльними, мов боги!
  Альбiна кивнула з усмiшкою:
  - Це правильно сказано!
  I дiвчина знову зняла кросiвки. I босоногi пiдлiтки зашльопали до свого лiгва. Полiцейський хотiв засвистiти, але передумав. Справдi, босонiж ходити не заборонено. Тим бiльше у дiвчини, нiжки дуже красивi i спокусливi за формою. Вiдрiзняються крайньою витонченiстю, i пальчики такi рiвнi та спритнi.
  Вiталiк зауважив:
  - Все-таки краще бути босим, нiж взутим за повною програмою.
  Альбiна iз цим погодилася:
  - Звичайно! Тим бiльше день, на диво спекотний.
  Ось вони вдома. У лабораторiї, що у пiдвалi. Вiталiк сховав мiшок з грошима i залишив собi пачку купюр , а Альбiна одягла золотий з камiнчиком перстень, подарований арабами.
  Пiсля чого, дiти з генiальними думками, зробили замовлення деяких запчастин, i знову покопалися у вiдкриттi.
  Вiталiк дещо пiдкрутив. Потiм сходив на пошту та отримав пластину з платиною.
  Пiсля чого, приробив уловлювач гравiтонiв великих розмiрiв та ємностi.
  Помiтивши:
  - Тут може так струмом пiддати, що рвоне, наче атомна бомба!
  Альбiна кивнула:
  - Правильно! Але ти генiй i вигадаєш захист.
  Хлопчик-генiй кивнув:
  - Звичайно! Крiм того, непогано було б виготовити електричний бластер.
  Дiвчина свиснула:
  - Ого! Скоро ти матимеш зброю, за допомогою якої ти завоюєш свiт.
  Пацан-вундеркiнд ще дещо приробив i змайстрував, поки йому це не набридло.
  Потiм знову вибiгли надвiр. Альбiна зазначила:
  - До секцiї зайдемо?
  Вiталiк знизав плечима:
  - А воно нам потрiбне?
  Дiвча зi смiшком вiдповiла:
  - З одного боку не дуже, але з iншого.
  Хлопчик-генiй зауважив:
  - Тренуватися можна й самому.
  Альбiна помiтила:
  - Але ж у колективi краще!
  Вiталiк погодився:
  - Безперечно, краще. Хоча це питання i спiрне.
  Дiвчина заперечила з посмiшкою:
  - Нi! Мiй хлопчик, у колективi та iншi хлопцi, i дiвчата тебе надихають на подвиги.
  Вони побiгли, знову миготивши своїми засмаглими, мускулистими ногами. Тiкали просто так, щоб зiгрiтися i пустити кров по жилах. I їм було весело.
  Вони пiдстрибували, i часом у польотi виконували вертушки, крутячись, мов дзиґа. I їм було чудово.
  Ось Вiталiк човгав голою п'ятою по калюжi, пiднявши хмару бризок. I тi летiли, мов смарагдовi краплi.
  I це виглядало настiльки чарiвно та неповторно. I виглядало гарно.
  Альбiна помiтила:
  - А добре бути юними.
  Вiталiк погодився:
  - Навiть дуже добре. У тобi буквально ураган енергiї.
  Дiвчина знову пiдстрибнула i перекрутила в повiтрi сальто. Вона така сильна краля.
  Їй доводилося брати участь у змаганнях. I вона наголосила з посмiшкою:
  - Так, весело, ти молодий i сильний. I свiт довкола тебе такий цiкавий.
  Вiталiк похмуро помiтив:
  - Полiтика не така вже й цiкава. Ось у Захiдних країнах вибори не передбачуванi, а в нас перемагають однi й тi самi.
  Альбiна кивнула головою, помiтивши:
  - Реально, популярнiстю користуються, лише комунiсти, але їхнiй лiдер дуже старий, хворий, неприємний зовнi та нудний. Найголовнiше, нудний , намагається показати себе занадто праведним.
  Хлопчик-вундеркiнд кивнув:
  - Правильно! Справжнiй герой має бути трохи з дивностями. Ото взяти, наприклад, мультсерiал про "Чорного плаща". Безперечно, цей хлопець крутий, але при цьому комiчний. Що робить його дуже харизматичною особистiстю i головне, цiкавою.
  Дiвчина кивнула i пiдтвердила:
  - Американцi знiмають чудовi фiльми та мультфiльми! У цьому планi вони молодцi! I серцем ми завжди з Америкою у її любовi до свободи та експериментiв.
  Вiталiк кивнув зiтхнувши, вiдзначивши:
  - Наш час назвуть iсторики часом воєн та реакцiї. Коли один диктатор, який надто довго перебуває при владi, почав творити свавiлля i кидатися на сусiдiв. I вiд цього гiрко.
  Альбiна помiтила з усмiшкою:
  - А ти i про полiтику, схоже, маєш уявлення!
  Хлопчик-вундеркiнд зазначив:
  - Талановита людина, талановита у всьому.
  Дiвчина-богатир заспiвала, з деякою часткою iронiї:
  Ми по всiй землi кочуємо,
  На погоду не дивимося.
  Де доведеться, заночуємо,
  Що доведеться, то з'їмо!
  Ми великi таланти,
  Але зрозумiлi та простi,
  Ми спiваки та музиканти,
  Акробати та блазнi!
  Вiталiк жорстко помiтив:
  - Так, ми живемо пiд час реакцiї та засилля консерваторiв та рiзних перебiжчикiв та трусiв. А хочеться волi!
  Альбiна зазначила:
  - Але поки що ми ще по Москвi босi бiгаємо, i нас нiхто не чiпає.
  Хлопчик-генiй кивнув:
  - За босi ноги нiхто не чiпає. Але спробуй, розгорни плакат - "Нi вiйнi!"
  Дiвчина-богатир кивнула:
  - Ось це справдi небезпечно. Так, час реакцiї та влади темних сил. Але й тим часом генiї роблять вiдкриття.
  Вiталiк iз захопленням заспiвав:
  Зумiємо ми пiдняти країну,
  З руїн правлiння тирана.
  Проженемо незабаром сатану,
  I вирвемо Русь з обiймiв Ада!
  
  Настане на планетi свiт,
  Щасливi люди у всесвiтi...
  Парит над нами херувим,
  I у славi люди все нетлiнною!
  
  Вiйна зникне на вiки,
  Планета стане вся єдиною...
  Позбавимося дурня,
  Що уявляв себе, непереможним !
  
  Ти руки дружби простягни,
  Не важливо, жовтий ти чи чорний...
  Будь-який, повно у нас рiднi,
  А людина могутня, горда!
  . РОЗДIЛ Љ 6.
  Хлопцi таки вирiшили вiдвiдати секцiю. У цьому вся було рацiональне зерно. Тим бiльше, що там друзi.
  Вiталiк був добрий боєць i його в секцiї поважали. Ось i зараз вони у групi з хлопчиками та дiвчатками рокiв до шiстнадцяти. Причому, Альбiна найвища.
  Традицiйна пробiжка, далi пiдскоки, перевертня, вiджимання вiд пiдлоги. I ще багато чого, типовi вправи для єдиноборств. А потiм, цiкавiше - у спецiальнiй кiмнатi розбивання льоду.
  Так, це Москва i секцiя сучасна. Використовує лiд, щоб менше залишалося смiття та вiдходiв. I дiти його розбивають, завдаючи ударiв босими ногами та кулаками. У Тхеквондо бiльше ударiв саме ногами. Дiти мають нижнi кiнцiвки набитi та мiцнi. I розбивання твердих предметiв входить у програму. Як i стрибки, i перевертання.
  Вiталiк був в ударi i розбивав великi брили з одного удару.
  Потiм його поставили в пару з бiйцем, який має чорний пояс, але теж рокiв п'ятнадцяти, але важчий i бiльший.
  Обидва пiдлiтки почали боротися. Вiталiй рухався швидше, i завдав ударiв несильних, але точних, явно виграючи по очках.
  Тренер, руда, велика, мускулиста, молода жiнка, скомандувала:
  - А тепер, повний контакт та бiй до нокауту!
  Рослий хлопчик з чорним поясом, намагався дiстати Вiталiка, використовуючи нетипову для Тхеквондо серiю роботи кулаками в голову. Але юний вундеркiнд був готовий i пiшов, виконуючи пiдсiчку.
  Його вiзавi впав i тут же в лютi схопився. Кинувся на Вiталiка. Але хлопчик, чекаючи на це, пробив назустрiч голою п'ятою в сонячне сплетiння. А якщо туди точно потрапиш, то вiдрубуєш i несильним ударом.
  Вiзавi впав i почав корчитися в судомах, тримаючись за живiт.
  Руда жiнка, володарка четвертого дана, вiдзначила:
  - Добре рухаєшся! Настав час тобi отримати чорний пояс.
  Вiталiк кивнув:
  - Давно, зрозумiло, настав час.
  Руда войовниця запропонувала:
  - А тепер, може, воюєш зi мною?
  Хлопчик-вундеркiнд кивнув:
  - З великим задоволенням!
  Та засмiялася, показавши кiнськi зуби.
  Руда була дуже велика, майже два метри на зрiст i добрих ста двадцяти, скорiше навiть ста тридцяти, кiлограмiв ваги. Причому литi у неї м'язи, нi краплi жиру. Вона потужна професiоналка та чемпiонка свiту серед жiнок. А чоловiки з нею взагалi боятися битися.
  Навiть Альбiна вiд неї отримувала, коли билася в спарингу i, до того ж, дуже боляче.
  Вiталiк, звичайно, вiдчував певний страх, але його реакцiя була зараз дуже гострою. Частину енергiї гравiтонiв, через мiнiатюрний прилад, хлопчисько передавав собi прямо в тiло, i тому був куди швидшим i сильнiшим, нiж ранiше.
  Ще добу тому у Вiталiка проти такого великого майстра, як двометрова руда сенсей, не було б шансiв. А зараз вiн цiлком готовий.
  Хлопчик i потужна жiнка-богатир вийшли на помiст для спарингiв. Жiнка була в одному бiкiнi, i її м'язи набрякли кулями.
  Втричi бiльше ваги, нiж у хлопчика, i колосальний досвiд не тiльки у Тхеквондо. Вона i в боях без правил билася, i в каратi, i жiночому боксi. В останньому руда могла б зробити гарну кар'єру, але покалiчила напарницю i була дисквалiфiкована.
  Жахлива представниця прекрасної статi.
  Вiталiк вiдзначив iз посмiшкою:
  - Ви так прекраснi! Шкода таку бити.
  У вiдповiдь руда рушила йому ногою в живiт. Хлопчик чекав на подiбне i змiстився. Вдарив її у вiдповiдь, пiд колiна. Жiнка-богатир похитнулася, але встояла. Знову врiзала. Для ста тридцяти кiлограмiв ваги, вона рухалася стрiмко.
  Але Вiталiк був невловимий. Цього разу хлопчисько вклав у удар всю масу i потрапив у самий хрящ своєю невеликою, але забiйною п'ятою.
  I руда з ревом упала.
  Вона стала щось кричати, i схопилася, кинувшись на хлопчика з комбiнацiєю ударiв руками.
  Вiталiк змiстився, i гомiлом у стрибку заїхав їй у скроню. Удар був такий, що мiг зламати колоду.
  Руда мегера похитнулася i впала на одне колiно. Але колосальний досвiд та майстернiсть дозволили їй не знепритомнiти. I вона встояла, i завдала удару по широкiй дузi.
  Проте Вiталiк знову змiг легко ухилитися. I його кулак потрапив жiнцi-богатирю у сонячне сплетiння. Руда зблiдла, але змогла вiдповiсти. Вiталiк поставив блок, але удар був настiльки сильний, що знiс хлопчика сорок кiлограмiв ваги з нiг.
  Громила знову намагалася його добити, але хлопчик змiстився, виконав пiдсiчку. Велика туша руда жiнка впала. А Вiталiк довбав їй п'ятою по скронi. Потрапив, причому болiсно. I жiнка брязнула зубами. Але не хотiла вимикатися.
  Вона знову пiднялася, хоч i повiльнiше, нiж ранiше. Вiталiк люто рушив їй гомiлом у пiдборiддя у стрибку. Удару виявився дуже сильним.
  Вона здригнулася, i її колосальнi м'язи пройшлися хвилею. Руда впала навколiшки. Але вiдчайдушним зусиллям волi не дала вiдключитися свiдомостi.
  Тодi Вiталик пiдстрибнув i з усього розмаху зарядив рудому мегерi п'ятою в пiдборiддя. I знову колосальної, нищiвної сили прогримiв удар.
  Руда самка-богатир упала на спину. I всi її кiнцiвки все ще смикалися, вона намагалася пiдвестися.
  Вiталiк ударив їй пальцем у шию, цiлячись у сонну артерiю. I влучив точно.
  Могутня жiнка остаточно затихла, занурившись у сон.
  Вiталiк пiдняв обидвi руки i прокричав:
  - Є перемога!
  Iншi учнi зааплодували. А один злякано крикнув:
  - Настав час викликати швидку допомогу!
  Пiсля чого все загуло. Вiталiк почував себе героєм. А руду жiнку насилу приводили до тями. Хлопчаки терли її потужнi, великi, мозолистi пiдошви представницi прекрасної статi розмiром пристойної кобилицi.
  Вiталiк же разом iз Альбiною покинули секцiю. Вони були в дуже веселому настрої i навiть заспiвали;
  Надiя, наш компас земний,
  Успiх, нагорода за смiливiсть...
  А пiснi, досить однiєї,
  Щоб тiльки з перемогою спiвалося!
  I хлопчисько, разом iз дiвчиськом, стали пiдскакувати i кружляти. Вони, треба сказати, такi виявилися хортовими. I в них шаленство, сказ азарт. I постiйнi смiшки.
  Вiталiк спитав у Альбiни:
  - Як тобi мiй бiй?
  Дiвчина-богатир впевнено вiдповiла:
  - Генiально!
  Хлопчик-генiй прочирикав:
  - Я всiх можу перемогти! Ось бачиш, яку енергiю дають гравiтони.
  Альбiна буркнула:
  - Ти що, допiнг використав?
  Вiталiк заперечив:
  - Не зовсiм допiнг. Але теж дуже сильна дiя.
  Дiвчина запитала:
  - А це як?
  Хлопчик-вундеркiнд вiдповiв:
  - Ось так. У наших м'язах також вiдбуваються електромагнiтнi процеси, якi змушують їх скорочуватися. I ця природа схожа на бiологiчну електрику. А якщо додати до нього електрики з гравiтонiв, то м'язи скорочуватимуться ще швидше, i швидкiсть додасться i, зрозумiло, сила. Ось чому у мене така ударна мiць.
  Альбiна прочирикала:
  -I широка моя кiстка,
  I природна моя злiсть!
  Вiталiк згiдно кивнув:
  - Так, можна й так би мовити. Хоча це й не зовсiм моя сила. А чи природна вона? Все у нашому свiтобудовi природне. У певному значеннi.
  Альбiна кивнула:
  - Це типу того, що казав Анатолiй Михайлович Кашпiровський - Бог є Iстина та сукупнiсть усiх свiтових законiв!
  Вiталiк заперечив:
  - Нi! Не зовсiм так. Бог насамперед у людському розумi. А людський розум зробить нас Всесильними.
  Альбiна шльопнула босою ногою i прочирикала:
  - Це чудесно! Станемо ми хоробрими i вiдважнiшими за лева. Встоїмо хоч раз, у найжахливiшу годину. Тому що людина - це голова.
  Вiталiк погодився:
  - Людина - це велика голова!
  Дiвчина зi смiшком помiтила:
  - А ось твоя голова свiтленька i не сказати, щоб дуже велика.
  Хлопчик-генiй засмiявся i вiдповiв:
  - Я великий мозок у переносному значеннi.
  Альбiна пiдскочила, тупнула босою ногою по асфальту i проревела:
  Якщо хлопчика б мiзки,
  Наче розлите масло потекли.
  Так було б весело в компанiї такої,
  З пробитою хлопця головою!
  Пiсля чого хлопчик i дiвчина додали у швидкостi бiгу. I Альбiна почала вiдставати. Аж надто спритний Вiталик виявився. I швидкiсть у нього просто феноменальна, космiчна.
  Пацан пiдстрибнув, i в польотi кiлька разiв перекрутився в сальто. Пiсля чого, заспiвав:
  Усмiхнiться каскадери,
  Безпека, це все-таки дрiбниця.
  Усмiхнiться каскадери,
  Адже без нас життя не вийде, нiяк...
  Альбiна прокричала:
  - Давай малюк! Зменш ходу!
  Вiталiк хихикнув i вiдповiв:
  - Та ти, бачу, цього хочеш?
  Дiвчина сердито вiдповiла:
  - У тебе ще стiльки дитинства. Вражаюся генiю в коротких штанцях, що сяє голими п'ятами.
  Хлопчик зiтхнув:
  - Так, зовнiшнiсть не вiдповiдає внутрiшньому змiсту.
  Альбiна хихикнула i заспiвала:
  Юний друже, завжди будь юним,
  Ти дорослiшати не поспiшай...
  Бути не треба хлопцевi похмурим,
  Усi мрiї, польоти вгору...
  Погано хлопчику у спокої,
  Не завжди ж крок у накат,
  Будеш разом iз Сатаною,
  Якщо шлях у мiзках назад!
  Вiталiк кивнув з апломбом, нагадавши:
  - Я зробив таке вiдкриття, що...
  Альбiна прочирикала:
  - Будь скромний!
  Хлопчик iз зiтханням вiдповiв:
  - А хто мене хвалить окрiм тебе?
  Дiвчина засмiялася i запропонувала:
  - Може ти в iнтернетi позбираєш лайки?
  Вiталiк з усмiшкою кивнув:
  - Безперечно, менi подобається подiбна iдея!
  Альбiна хихикнула:
  Лайки мої, iнтернету супер лайки,
  Де ж рублi, повз пальцi все, як зайчики!
  Хлопчик-вундеркiнд зазначив:
  - Так, не всi козе баян!
  Дiвчина-богатир буркнула:
  - А ось це вже до чого?
  Вiталiк хихикнув i прочiрикав:
  - Ну чому,
  Ти першокласник розуму?
  Альбiна буркнула:
  - Швидше вже ти першокласник!
  Хлопчик-вундеркiнд заспiвав:
  Першокласник, першокласник,
  У тебе сьогоднi свято...
  Година велика i весела,
  Зустрiч перша зi школою!
  Дiвчина-богатир пiдхопила:
  Був учора ще тiльки дитиною,
  Нiчого не поробиш тут.
  Перестав бути пацан дошкiльнятком,
  I його першокласником звуть!
  I його першокласником звуть!
  I Альбiна вкрадливо запитала:
  - А в тебе є ностальгiя по дитинству ?
  Вiталiк впевнено вiдповiв:
  - Звичайно ж нi,
  Вже нудить, коли я чую запах цигарок!
  Дiвчина-богатир розсмiялася i вiдзначила:
  - Ось як все смiшно виходить. Так, ми надто юнi. Нам хочеться стати дорослими, а не повертатись у своє дитинство.
  Хлопчик-вундеркiнд додав:
  - I не таке вже свiтле та радiсне дитинство. Але зараз, вже мене нiхто не зупинить. Я можу побити навiть цiлий клас разом.
  Альбiна кивнула:
  - Я тобi, звичайно, вiрю,
  Силою можеш електронною,
  Стати пацан таким спритним,
  I вдарити прямо в око,
  Вирубати на годину!
  Пiсля чого хлопцi трохи зменшили темп. Альбiна запитала хлопця:
  - Отож, заради чого ти винаходиш?
  Вiталiк з усмiшкою вiдповiв:
  - Заради блага людства!
  Альбiна хихикнула:
  - А тобi є справа до добра людства? Яке таке жорстоке та невдячне. I дiти також жорстокi.
  Хлопчик-вундеркiнд кивнув:
  - Так, людина жорстока. Але все ж таки краще, нiж звiр. Iнвалiдам люди платять пенсiї, дають пiльги, а звiрi iнвалiдiв зi свого середовища вбивають.
  Дiвчина-богатир буркнула:
  - Та й самцi б'ються за самок. Люди такого, принаймнi, масово i зараз немає!
  Вiталiк зауважив:
  - Пiдлiтки часто б'ються. Але бiльше за дурiсть, нiж за дiвчаток. А дорослi зазвичай кулаки в хiд пускають, коли п'янi. Тверезi б'ються рiдко, хоч i буває i в них таке.
  Альбiна кивнула:
  - Так! Тварини теж б'ються, але чи за самку, чи за лiдерство, чи їжу. Хоча iнодi можуть битися i без видимої причини. Вони досить жорстокi за своєю суттю!
  Хлопчик-вундеркiнд помiтив:
  - Ось Бог, наприклад, через Iсуса Христа закликає не чинити опiр злу, а вдарили тебе по правiй щоцi, пiдстав лiву. Але при цьому створений нiбито ним тваринний свiт надзвичайно жорстокий. Як це пояснити? Чому тiльки людина може виявити милосердя, на вiдмiну вiд звiра?!
  Дiвчина знизала плечима i вiдповiла:
  - Це краще ти у батюшки спитай. Якщо, звичайно, вiн знатиме вiдповiдь на це запитання. Хоча, не всi тварини жорстокi. Кiшки, наприклад, дуже ласкавi.
  Хлопчик помiтив:
  - Але б'ються коти та кiшки мiж собою не менше, нiж собаки. Та й взагалi, тваринний свiт жорстокий. До речi, i дiти ближче до тварин люблять ображати слабких i дражнити тих, у кого дефекти. А ось дорослi в цьому планi значно стриманiшi.
  Альбiна iз цим погодилася:
  - Так правильно! Дiти жорстокий народ, але все ж таки i вони знають, що таке добре i, що погано. I серед дiтей є тi, хто заступаються за слабких та калiк. Багато залежить вiд виховання. Тож тут не все однозначно. Як сказав один мудрий письменник i поет: - Героїзм не має вiку!
  Вiталiк згiдно кивнув:
  - Це стосується i одного, i iншого боку медалi!
  Хлопцi трохи покружляли, тримаючись за руки. А потiм знову почали тiкати. Їхнiй настрiй, мов гойдалка, гасав з боку в бiк.
  Альбiна з усмiшкою вiдзначила:
  - Ось так, а Христе, ти думаєш, Бог?
  Хлопчик-вундеркiнд вiдповiв:
  - Чесно кажучи, маю сумнiв. У принципi, навiть якщо євангелiї правдивi, то людина зi здiбностями Кашпiровського могла б цiлком зiйти за Господа Бога в тiлi. Або, принаймнi, можливе обожнювання. Тим бiльше, якщо врахувати, наскiльки забитi були юдеї та ще пiд Римським гнiтом.
  Дiвчина-богатир кивнула:
  - Так можливо. Але є фантастика, де Боги-демiурги втiлюються в людей. I це, погодьтеся, також досить цiкаво.
  Вiталiк кивнув:
  - Можливо, що так! В принципi, якби я бачив у свiтi Христа, то мiг би в нього повiрити. Але Iсус дуже добрий, а природа зла. I тварини злi, i люди, i країни. I навiть мiж братнiми народами палахкотять вiйни.
  Альбiна пробурмотiла:
  - Так, чого тiльки у свiтi немає, а доброти не вистачає. Усюди агресивнiсть i ненависть, i жорстокiсть.
  Хлопчик кивнув:
  - Найжорстокiшим правителем Росiї був Сталiн. Але ж вiн виявився й найуспiшнiшим. То де в нашому свiтi Христос?
  Дiвчина-богатир iз зiтханням проспiвала;
  Над свiтом лiтав янголець пiвнiчний,
  Дивувався, що так багато панує в нас зла!
  Кришталевi води випити досхочу проточної,
  З малого зовнi, але нiжної сльозинки струмка!
  
  Який шлях хлопчик на стартi долi обирає,
  Пiти одразу в пекло, а може до нудного раю!
  Але церквi служитель, по сутi своїй хитрий Каїн,
  З девiзом: грошi люби, а Христа зневажай!
  
  Святiша Дiва Марiя Iсуса народила,
  Спаситель з'явився, як Сонце, несучи людям свiтло!
  Але ксьондзи вiдкрили, що це лише золото жило,
  Буржуй iз гаманцем iз зелених, був папством оспiваний!
  
  Покайся за днi, купи за валюту порятунок,
  У тата знайдеш за будь-яку дiю вiдповiдь!
  Хто доларом править, подарує нещасним прощення,
  Зажене в Едем "Амбрамс" танк, чи кольт-пiстолет!
  
  Ось храми торговцi в султанi на базар перетворили,
  Товар хоч несвiжий, але присмачений леєм промов!
  Паломники можуть, бажання, якщо є, нарiзати милi,
  Хоч папство зрадило Христа, ставши ордою катiв!
  
  Але дiти кохання визнають Iсуса,
  Адже кожна дитина, рахуй Божий син!
  Нехай херувими сплетуть iз сльозиночок намисто,
  Адже шлях до чистоти та звершень Всевишнiй вiдкрив!
  Вiталiк помiтив iз посмiшкою:
  - Ну, Римський папа зараз просто ягня та свята душа. Навiть малолiтнiм ув'язненим ноги мив. I навколiшки ставав перед африканцями.
  Це воiстину смиренна людина!
  Альбiна з усмiшкою помiтила:
  - А менi ти ноги помиєш?
  Хлопчик-вундеркiнд кивнув:
  - Iз задоволенням. Це було б здорово.
  Дiвчина-богатир розсмiялася i помiтила:
  - Так, це цiкаве для пiдлiтка заняття - помити дiвчинi ноги!
  Вiталiк кивнув i помiтив:
  - А чому б i менi не заспiвати? Адже я теж вмiю.
  Альбiна прочирикала нiжним голосом:
  - Це було б чудово. Ти дуже добре спiваєш, голос такий чистий та дитячий.
  Хлопчик-вундеркiнд помiтив:
  - Невдовзi почне ламатися. Як не крути, але доведеться i голитися, i...
  
  Дiвчина засмiялася:
  - Не хочеш голитися?
  Вiталiк заперечив:
  - Нi, чому ... Навiть , навпаки, бути дорослим, значить виглядати солiднiше. I в бородi я не бачу нiчого поганого.
  I хлопчик заспiвав своїм дзвiнким голосом:
  Ось ранiше мужики на Русi
  Часто бороди носили i вуса,
  А граф Лев Миколайович Толстой
  Теж iз довгою ходив бородою.
  
  А не графами ми на тому й стоїмо,
  А вiдрiзняємося вiд жiнок одним,
  Вiдрiзняє мужика борода,
  Прикрашає мужика борода
  
  Борода, борода,
  Прикрашає мужика борода.
  Борода, борода,
  Прикрашає мужика борода.
  
  Але наведу один курйозний приклад:
  Поступився в трамваї менi пiонер.
  Я знiяковiв, стою сам не свiй,
  Вийшов нiби анекдот iз бородою.
  
  Або, зустрiвся на мосту з молодою ,
  I ненароком уколов бородою!
  Ох! Холодною виявилася вода,
  Пiдвела мене моя борода!
  
  Борода, борода,
  Пiдвела мене моя борода.
  Борода, борода,
  Пiдвела мене моя борода.
  
  На макiвцi з волоссям бiда,
  Зникають, сам не знаю, куди.
  E же запитає хто, мовляв, волосся де?
  Знаю де це! Та на бородi!
  
  А ось iнодi про когось чутка,
  Що, мовляв, свiтла його голова,
  Освiтлюють голову-то року,
  Але з роками, все довше борода.
  Борода, борода,
  Все довше i довше борода.
  
  Борода, борода,
  Все довше i довше борода.
  Пугачова, якось менi каже,
  Борода тобi, мiй хлопчику, шкодить.
  Я їй вiрю, зiрка вище даху,
  А менi подобається моя борода.
  
  Звернувся iноземець взимку
  Гей, товаришу! Чому ти з бородою?
  I я пояснюю йому,
  Що колись у нас холоду
  То зiгрiває в холод-то борода
  
  Борода, борода,
  Ох! Зiгрiває у холоди борода.
  Борода, борода,
  Зiгрiває у холоди борода.
  Перехожi стали озиратися на хлопчика, що спiває, явно не за вiком пiсню.
  Альбiна одразу ж зiрвала з голови кепку i почала збирати грошi. Адже вона практична. I їй накидали дрiбницi.
  Тодi дiвчина сама взяла i з величезним почуттям, танцюючи, своїми босими, сильними ногами, заспiвала:
  Просвiту у свiтi похмурому не видно,
  Ось лайливий дим стає червонiшим!
  Бачить на кiстках народу знати,
  I з кожним днем розрив у справах сильнiший!
  
  На "Мерседесi" жирний олiгарх,
  Є в нього вдома та яхти в морi!
  Один скупив собi архiпелаг,
  Побудував щастя на широкому горi!
  
  I хто має пишну грiш,
  Картини та скульптури в гурт скуповує!
  Вал акцiй скаче, немов кенгуру,
  На тридцять пунктiв курс пiднявся у травнi!
  
  Купи-продай, i знову мотлох всуки,
  Везi з Китаю новi оновлення!
  А хто пече лише з медом паски,
  Отримає тiльки труну не дубову!
  
  Але вiн, невгамовний олiгарх,
  Не хоче з малою дещицею розлучитися!
  Навiяти хоче на лохiв усiх страх,
  I запросити iз гвинтiвкою iноземця!
  
  А хто для олiгархiв президент?
  Лише сторож, охоронятиме "крутих" багатство!
  Там полiцейський, де був ранiше "мент",
  Фiнансове мiцнiє з мiццю "братство"!
  
  На що надiя тих, хто у злиднях?
  На милiсть, чи царську подачку!
  Девiз виблискує зло на щитi,
  Купи пивка, а на закуску жуйку!
  
  Але ж людина, не народжена рабом,
  Вiн має за гiднiсть боротися!
  Покiнчити з безмежним "баблом",
  Щоб життя доступне було - немов сонце!
  Пiсля цiєї пiснi купюри та монети посипалися набагато щедро.
  Вiталiк, щоправда, помiтив, теж збираючи грошi:
  -Прямо, як у фiльмi "Без сiм'ї".
  . РОЗДIЛ Љ 7.
  Альбiна помiтила з усмiшкою:
  - Але ж ти не маленький хлопчик, i я не старий! Ми люди дуже солiднi. Хоча роками ще пiдлiтки. А ти зовнi взагалi навiть на пiдлiтка не тягнеш.
  Вiталiк помiтив єхидно:
  - Не хвилюйся матiнко,
  Що я на зрiст маленький...
  Я хлопець далеко,
  Як квiточка оленька!
  Дiвчина з посмiшкою пiдтвердила:
  - Це, скажiмо так, чудово! Ти, пацан класний. I дуже розумний.
  Хлопчик заспiвав:
  - Ну чому,
  Жити не можливо за розумом!
  Ну чому,
  Не можна не вiрити нiкому!
  Ну чому,
  Нас життя не вчить нiчого!
  Ну чому!
  Ну чому!
  Альбiна хихiкнула i вiдзначила:
  - Ну, ти Боярський. Класний артист.
  Вiталiк кивнув:
  - У ролi Дартаньяна вiн чарiвний.
  Дiвчина пiдтвердила:
  - I не лише в ролi Дартаньяна! А так, загалом, це крутий хлопець.
  Хлопчик-вундеркiнд помiтив:
  - У життi Михайло Боярський, можливо, i не такий крутий, як у кiно. Тому що артист вiн дуже ефектний.
  Альбiна хихикнула i заспiвала:
  - Лялька фа, лялька фа,
  Чому б i нi!
  Лялька фа, лялька фа,
  Життя це дуель зi смертю!
  Вiталiк пiдтвердив:
  - Хай буде перемога розуму над мракобiссям!
  Хлопчик пiдскочив, прокрутився в повiтрi i заспiвав:
  У школах вчать бути красивими дiвчата,
  Щоб у радостi та добротi дружити...
  Збирайте ви швидше автомати -
  Не перерветься, вiрю в життя нитку!
  Альбiна хихiкнула i вiдзначила:
  - Так, це, дiйсно, вийшло дуже круто, коли ми прогулюємо школу, але при цьому вчимося на вiдмiнно.
  Хлопчик-вундеркiнд вiдповiв:
  - А навiщо сидiти за партою, якщо ми й так усе знаємо? I навiщо тодi гугл-освiта ?
  Дiвчина-богатир кивнула:
  - Справдi, навiщо до школи ходити. Ось ти скажи, що знаєш про Нерона?
  Вiталiк серйозно вiдповiв:
  - Був такий цар, точнiше, iмператор Риму. Вiн свою матiр убив. Потiм прославився любов'ю до спiвiв, оргiй, i особливо пiдпалом Риму та переслiдуванням християн.
  Альбiна кивнула:
  - Це знаєш. Хоча щоб знати Нерона не обов'язково бути вундеркiндом. Про нього та фiльми знiмають. Наприклад, "Камо Грядешi " та iншi.
  Хлопчик-вундеркiнд пiдтвердив:
  - Так, Нерон особистiсть вiдома. Його Олександр Дюма у книзi граф де Монтекрiсто згадав. Хоча й позитивно. Отже, Нерона прийнято вважати негативним персонажем. Але вченi-iсторики сперечаються. Чи справдi Рим пiдпалив Нерон? У лiтописi згадано, що Рим пiдпалили євреї на чолi з Хрестом . Але Хрест - це перекладається як солодкий . А Христос - помазаник. Хоча i не виключена помилка в iменi, але все ж таки може i Нерон, i християни тут не до чого!?
  Дiвчина-вундеркiнд кивнула:
  - Безперечно, так воно i є. Але в будь-якому випадку, Нерону створили ЗМI певний iмiдж, як i Тамерлану, який теж, можливо, був зовсiм не такий уже й жорстокий, як приписують!
  Вiталiк кивнув:
  - Дивлячись на сучасних нiмцiв, теж не вiриться, що вони були такими жорстокими пiд час другої свiтової вiйни. I справдi, iсторiю пишуть переможцi. Iмперiя Тамерлана розпалася практично одразу пiсля його смертi. А якби вона була бiльш тривалою i стiйкою, то можливо, Тамерлана зобразили б зразком гуманностi та людяностi.
  Альбiна iз цим погодилася:
  - Цiлком ймовiрно. Хоча, наприклад, деяким правителям подобається наголошувати на своїй жорстокостi. Як, наприклад, царевi Поганiну . Як його вихваляли: незрiвнянний, генiальний, мучитель, давитель , душитель! Та ось такi вихваляння!
  Хлопчик-вундеркiнд кивнув:
  - Так це вiрно! Навiть у Бiблiї Бог назвав себе страшним i сильним, i огнем, що поїдає. Хоча, здавалося, потрiбна доброта.
  Альбiна проспiвала:
  - За хвилиною хвилина,
  Зникає без слiду.
  Але на свiтi чомусь,
  Але на свiтi чомусь,
  Святкує доброта,
  Святкує доброта!
  Дiвчина взяла i встала на руки i пройшлася, тремтячи догори босими, витонченими, точеними ногами.
  Вiталiк теж став на руки i заспiвав:
  - Моя бойова сила,
  Космiчний розум у вiках.
  Зжеру в один мах крокодила,
  Нехай навiть у дитячих мрiях!
  I хлопчик, як пiдскочить i почне пiдкидати босими ногами кулькову ручку. I це дуже добре.
  Альбiна помiтила:
  - Жонглер iз тебе непоганий. А як щодо карткового шулера?
  Вiталiк прочiрикав:
  - Ну що сказати, ну що сказати,
  Влаштованi так люди.
  Бажають знати, бажають знати,
  Бажають знати, що буде!
  Дiвчина-богатир помiтила з посмiшкою:
  - А ти майбутнє не хочеш знати?
  Вiталiк зауважив:
  - Поганi передбачення псують настрої, i можуть наврочити. А ось хорошi, то ... Також створюють проблеми, бо можуть викликати передчаснi розслаблення.
  Дiвчина-блондинка пискнула:
  - Так, розслаблення часом може коштувати життя! Але й заганяти себе до напiвсмертi теж не варто.
  Хлопчик-вундеркiнд заспiвав:
  - Цвях програми марафон,
  А градусiв усi тридцять...
  Але хлопчисько розлючений,
  У синцях всi обличчя!
  I пацан-генiй розсмiяється, немов у нього проблеми iз психiкою.
  Поки що в головi справдi порожнеча, i немає бажання працювати. Добре i погано, коли ти пiдлiток. От якби потрапити до iншого свiту. I мати зброю майбутнього. Тодi тебе точно визнають за Зевса, чи Юпiтера. I ти зможеш правити планетою.
  Хоча, це i не найпростiша iдея. А якщо, навпаки, потрапити в майбутнє? Адже свiт вiн, i справдi, не такий вже й простий.
  Вiталiк знову почав крутитися. I в нього в головi вiтер. I повно енергiї пацана-термiнатора , який якщо вже заведеться, його i не зупиниш.
  Троє полiцейських у чорнiй формi вискочили їм назустрiч. Вiталiк та Альбiна помахали їм руками. Полiцейськi засвистiли у вiдповiдь. I зробили звiрячi пики .
  Хлопчик-генiй прочирикав:
  Моя полiцiя, найнахабнiша,
  Моя полiцiя, найслабша...
  Вона ображає дiтей,
  Ану змийся лиходiй!
  Полiцейськi, розмахуючи палицями, кинулися на зухвалого хлопця. Але одразу наче натрапили на невидиму стiну. Їхнi обличчя перекосилися, i потiм з диким винням вони кинулися навтьоки, покидавши палицi. Вони, цi демократи шльпнулися об асфальт. А чоботи полiцейських тупотiли, наче барабаннi палички.
  Вiталiк заспiвав з єхидною пикою :
  - Не буває льотчика без неба,
  Не буває армiй без полкiв.
  Не буває шкiл без змiн,
  Не буває бiйок без синцiв!
  Альбiна помiтила:
  - Не треба так полiцейських ганяти. Iнакше тебе притягнуть до вiдповiдальностi. Адже сама ти всю державу не переможеш.
  Вiталiк запропонував:
  - Хочеш, я й тебе такий зроблю? I ми станемо парою суперменiв.
  Дiвчина хихикнули, i вискалив зубки, перевiряла:
  - Так, це велика спокуса. Звичайно ж, я i так здорова, i ще сильнiша i швидше стану.
  Хлопчик-вундеркiнд помiтив:
  - Коли з рудою бився, я ще не повну мiць свої бiоелектричнi м'язи увiмкнув, i зарядив щонайменше гравiтонами. А насправдi я ще сильнiше i швидше можу стати. I показати клас, такий як у фантастичних фiльмах.
  Альбiна почухала голову i помiтила:
  - Знаєш, у мене iдея є! Пiшли до спортзали "Богатир". Там сплачують грошi за силовi рекорди.
  Вiталiк хихикнув:
  - Хочеш, щоб я встановив кiлька рекордiв?
  Дiвчина-богатир кивнула:
  - Так! Можна легально, i нiкого не побиваючи отримати грошi. Якщо ти справдi такий крутий i страшний, як себе позуєш!
  Вiталiк знизав плечима, якi в нього скорiше дитячi, нiж богатирськi, i помiтив:
  - Так, я в Iнтернетi читав, що за свiтовi рекорди у рiзних вправах можна отримати грошi. Але цi рекорди такi високi, що звичайнiй людинi майже неможливо їх побити.
  Альбiна помiтила з усмiшкою:
  - Але ж ти, фактично, надлюдина. У тебе феноменальна бiоелектрична сила.
  Хлопчик-генiй зазначив:
  - Але це приверне до мене додаткову увагу. I може мати небажанi наслiдки.
  Дiвчина-богатир iз посмiшкою запитала:
  - А хiба ти якраз це й не хотiв би?
  Вiталiк знизав плечима ще раз i помiтив:
  - Напередоднi великого вiдкриття небажано було б свiтитись. А загалом, що ти сама думаєш?
  Альбiна вiдповiла:
  - Рано чи пiзно ти все одно станеш вiдомим. То чого вiдкладати цю справу в довгу скриньку?
  Хлопчик-богатир проспiвав:
  У нудному свiтi панує бедлам,
  То й дивися, з туги зiграю в ящик.
  Булижник, чи зверху, i автобус навпiл,
  Ось це дiло, це слушно!
  Дiвчина-богатир хихикнула i помiтила:
  - Так, у тебе думки, так - дуже здорово!
  Вiталiк прочiрикав:
  - Давай вперед, дiвчата, влаштуємо ж бедлам!
  Потiм хлопчик пiдпер кулаком пiдборiддя i рiшуче заявив:
  - Гаразд! Побiгли за рекордом! Я їм покажу матiр Кузьми!
  Хлопчик i дiвчина енергiйно замиготiли босими, трохи запиленими п'ята. I мчали, наче метеорити. Зрозумiло, Альбiна почала вiд юного монстра вiдставати. I Вiталiк зменшив.
  Щоб пiдбадьоритися, хлопчик заспiвав;
  Сила наша дiти велика,
  Я винахiдник дуже грiзний...
  Вiд удару хлопця- кулака
  Можуть здригнутися навiть зiрки!
  Альбiна перебила хлопця:
  - Ну, на рахунок зiрок, це ти вже загнув. Жоден богатир ударом найсильнiшого кулака не змусить зiрки трястись!
  Вiталiк логiчно зауважив:
  - Це метафора!
  Дiвчина-богатир єхидно кинула:
  - А може бути гiпербола?
  Хлопчик-вундеркiнд кивнув:
  - Може й гiпербола!
  Альбiна хихiкнула i вiдзначила:
  - Юний генiй плутає метафори та гiперболи!
  Вiталiк запропонував:
  - А може, краще ти заспiваєш! А то, справдi, дуже любиш чухати мовою.
  Дiвчина хихикнула i прочiрикала:
  А ти на Кобзона зовсiм не схожий,
  Ти голосом тонким фальшиво спiваєш!
  Вiталiк розсмiявся i прочiрикав у вiдповiдь:
  Ви чули , як спiвають дрозди,
  Нi не тi дрозди не польовi.
  А дрозди, чарiвники-дрозди,
  Спiвачi обранцi Росiї!
  Альбiна хихикнула:
  - Це, на кшталт депутатiв Держдуми? Тiльки чим їх слухати, краще й справдi трель соловейка, чи дрозда!
  Вiталiк прочiрикав:
  - Один два три,
  Ти солов'їв бiй!
  Чотири, вiсiм, п'ять,
  Ходiмо ворон стрiляти!
  Дiвчина-богатир вiдзначила, труснувши своїми потужними плечима:
  - Ну добре! Я так уже й бути, тобi заспiваю. I це буде не чергова дурiсть, а щось патрiотичне та гарне.
  Хлопчик-богатир кивнув:
  - Гарне добре ... А щодо патрiотизму? Може, правильно сказав Соломон: - Патрiотизм, притулок негiдникiв .
  Альбiна зiтхнувши погодилася:
  - Так, зараз поняття патрiотизму спотворене. I тут проти цього нiяк не попреш!
  Вiталiк iз посмiшкою проспiвав:
  - На словах ми всi герої,
  Ходiмо, як солдати будуємо...
  Але в бою не пiвнi,
  Нашi дурнi грiхи!
  Дiвчина погодилася з цим:
  - Справдi, грiхи бувають рiзнi. I патрiотизм рiзний. Але я пропоную таке. Ось вiзьмемо ми i заспiваємо щось для душi. Стане на серцi свiтлiшим.
  Вiталiк хихикнув i вiдповiв:
  - Спiвай! Якщо тобi так подобається. Пам'ятається, iмператор Нерон дуже любив спiвати. Хоча чомусь Катерина на роль примадонни претендувати не наважилася.
  Альбiна запитала:
  - Яка Катерина?
  Хлопчик-вундеркiнд вiдповiв iз усмiшкою:
  - Iмператриця!
  Дiвчина-богатир розсмiялася i вiдповiла:
  - Я можу бути реальною iмператрицею. I якщо кого суну ногою своєю босою в пах, мало не здасться.
  Вiталiк кивнув їй своєю свiтлою головою:
  - Ногою ти посунути ще встигнеш. А поки що спiвай!
  I Альбiна взяла i заспiвала своїм дуже сильним i, водночас, дзвiнким голосом;
  Ми дiвчата, крутi комсомолки,
  Якi народилися вiд кохання...
  I голосочок у красунь дзвiнкий,
  Хоча крокуємо часто кров'ю!
  
  I воювати, звично нам iз пелюшок,
  Хоча, часом буває боляче нам...
  Але витязь росiйська це не дитина,
  Нас не лякає холод i напалм!
  
  Ми босi мчали по морозу,
  Хоч п'яти у красунь палить кучугура.
  Ти подаруй своєму дiвчинцi троянду,
  I зажени пiдонка гострим у труну!
  
  Ми росiйськi воїни вiд Бога
  Немає нас сильнiших, знайте на Землi...
  Хоча, часом удача дивиться суворо,
   I здається свiт вiдданий Сатанi!
  
  У ньому багато дуже рiзного, дiвчата,
  Є бруд, є шляхетнiсть i кохання.
  Стрiляємо лихо ми з автомата,
  I краще ти бiйцям не перемов!
  
  В iм'я нашої Батькiвщини Росiї,
  Ми будемо супостатiв вбивати...
  Товаришу Сталiн, ти майже месiя,
  Пiдняв нагору Росiї круто рати!
  
  В iм'я нашої Батькiвщини, хлопцi,
  Ми, вiрю, битимемося до кiнця...
  Адже наша мати Вiтчизна, вiр, свята
  В iм'я Роду вiчного батька!
  
  А що ми робитимемо в новому свiтi,
  Який буде - вiдгримить вiйна...
  Вiдкрив Всевишнiй : двiчi два - чотири,
  Нехай смерть не вдарить, i налий вина!
  
  Дiвчата вогнянi красунi
  Вони стрiляють точно зi стволiв...
  Не пийте багато хлопчакiв горiлки,
  I не кидай на вiтер хлопець слiв!
  
  Ми будемо вище дрiбної метушнi,
  Вершини комунiзму пiдкоримо...
  Воїни ти, знай, зовсiм не лохи,
  Над нами золотокрилий херувим!
  
  Дiвча босонога без страху,
  У будь-яку холоднечу мчить - ураган...
  Мечом врубала з усього розмаху,
  П'ятою голою завдала удару!
  
  Для дiвчини немає жодної перешкоди,
  Вона фашизм, повiрте, переможе...
  "Катюшi" луплять сильно, немов "гради",
  Хоча часом красунь блiдий вигляд!
  
  Нi, комсомолки фрицям не поступляться,
  Вони крутi - славна країна...
  Ногою босою бумеранг розкрутять,
  Не страшний їм, повiрте, Сатана!
  
  Ось Бiлий Бог прийде на нашу Землю,
  I мертвих усiх iз любов'ю воскресить...
  Вiн скаже, я ж боягузтво не приймаю,
  Пiднiмемо нашу звитягу, вiр на щит!
  
  Оскiльки Бог Сварог всесвiту править,
  А вище Всемогутнiй, Свiтлий Рiд...
  Побачимо комунiзму скоро дали,
  I променистий Iсус прийде!
  
  Тодi у всесвiтi комунiзму щастя,
  Прапор червоним кольором землю осяє...
  I небо, хмари в могутнiй владi,
  А дружба росiян - мiцний монолiт!
  Дiвча заспiвала з великим почуттям. I перехожi її пiсню оглядалися.
  Вiталiк, як практичний, сучасний пiдлiток, зняв кепку i знову став,
  збирати грошi;
  I йому кидали i купюри, i монети. Хлопчик, щоб було веселiше, став на руки, i тримав тепер купку босими пальчиками своїх нiжок. I виглядало все тепер надзвичайно круто.
  Вiталiк тепер теж узяв i заспiвав;
  Всесвiту треба нас боятися,
  Тому що немає нас сильнiших!
  Росiяни завжди вмiли битися,
  Розшматуємо вмить тебе лиходiй!
  
  Ти напав на свiтлу Вiтчизну,
  Ворог пiдступний, нелюд i жорстокий!
  Буде час, вiрю, комунiзму,
  Щастя всiм, повiрте, дайте термiн!
  
  Перший крок, повiрте; дуже важкий,
  Космос такий холодний, у серцi лiд!
  Але ми люди будемо зiркам суддi,
  Аргумент - могутнiй лучемет!
  
  Витязь росiйський смертi не боїться,
  Тому що знає, немає кiнця!
  За допомогою науки вiдродиться,
  I не треба нам терзати Христа!
  
  Бiй iде космiчний, суворий,
  Скаче чаша на терезах долi!
  З принцепс-плазмою ми зрiвняємо гори,
  Перетворимо лiс зла на краєвид Мiсяця!
  
  Краса Вiтчизни безмежна,
  Темрява галактик пiд п'ятою країною!
  I реве троль дико, iстерично,
  Вiн у пеклi, як iншi худоби!
  
  Меч, звичайно, потрiбен для успiху,
  Гострота розуму, знарядь мiць!
  Але знайдеться час i для смiху,
  Гумор може й у бiдi допомогти!
  
  Ось вiнець лавровий ми одягли,
  Дiаманти оксамит окропили!
  Знай, хлопче у великiй i малiй справi,
  Мета одна - служiння Росiї!
  Хорошу пiсню Вiталiка було виконано, коли вiн був на руках, вниз головою.
  I тримав пальчиками босих нiг кепку , в яку сипалися грошi. Та це подивилося дуже дивно.
  Альбiна помiтила:
  - Ти знову хочеш, щоб ми спiвали на потiху публiки?
  Хлопчик-генiй зауважив:
  - А так грошi робити i простiше, i приємнiше! Чим, наприклад, тисячу разiв пiдняти дiжку, заради десяти тисяч росiйських рублiв.
  Дiвчина-богатир погодилася:
  - Так, обмаль платять. Краще битися в боях без правил.
  Вiталiк хихикнув i прочiрикав:
  Зоряний боєць даремно трубить твiй рок,
  Край твiй далекий у сумнiвнiй славi.
  Полум'я битви тремтить мiж рядками,
  В одностороннiй грi без правил!
  
  Слабкому можна, але сильним не можна,
  Гнiв нас на подвиги надихнув.
  Шаблю з чохла, i вперед друзi,
  Якщо ти потрапив не в недобрий свiт!
  I знову в кепку сипалися грошики. Тут були i долари, i євро, i рублi, i навiть юанi та динари.
  Хлопчик був дуже задоволений, його сапфiровi очi свiтилися вiд радостi. Ось як можна грошi збивати, i дуже навiть вигiдний бiзнес.
  Альбiна взяла i заспiвала, своїм голоском сирени. Адже вона, дiйсно, можна сказати, дуже класна i неповторна дiвчина-примадонна. А голосочок надзвичайно дзвiнкий i гарний;
  На славу нашої Батькiвщини Росiї,
  Вiтчизни найяскравiшої святої...
  Де зiрки оксамит неба оросили,
  Своєю любов'ю чистою неземною!
  
  Ми витязi держави-велетня,
   Який всесвiт зберiгає!
  Хай буде наша Батькiвщина єдина,
  Вiтчизна - не розколеш монолiт!
  
  Ми запустили ранiше за всiх ракету,
  I облетiли з космонавтом кулю.
  У поемах нашi подвиги оспiванi,
  Господь нам надасть щедрий дар!
  
  Коли напали на країну фашисти,
  Ми дружно за гвинтiвки взялися...
  Б'ються з ордою комунiсти -
  А ти стрiлою променистою вгору!
  
  Вiдбили вiд Москви сталевi орди,
  Пiд Сталiнградом, зруйнувавши хребет!
  Дiвчата погляд був променисто гордий,
  Вона несе нам пролетарське свiтло!
  
  Ми рицарi країни у всесвiтi кращi,
  Росiї променистiше не знайти...
  Хоч над країною нависають хмари,
  Нам не звернути зi славного шляху!
  
  Коли Берлiн ми взяли - це радiсть,
  Таке щастя придбав солдат.
  Вкусили ми перемоги меду солодощi,
  До лиця хлопчику зi сталi автомат!
  
  Тепер настали мирнi тижнi,
  I по полях iз злата прет страда...
  Ми вiчно жити i в радостi хотiли,
  Всевишнiй Бог iз Вiтчизною назавжди!
  . РОЗДIЛ Љ 8
  Пiд час спiву Вiталiк ходив на руках. Його босi, засмаглi ноги тримали вже цiлий целофановий пакет, бо народу побiльшало, i вони кидали грошей набагато бiльше. Все б нiчого, навiть чудово.
  Ось одна жiнка навiть кинула в пакет кiльце iз золота iз сапфiром. I це гарна добавка.
  Потiм хлопчик узяв i почав спiвати сам, i робив це з великим захопленням.
  I його голос, наче солов'я нескiнченна трель;
  Росiя, ти країна любовi свята,
  Люблю тебе всiм серцем та душею...
  Одна ти у всесвiтi гарна,
  I вiчно буду я з тобою!
  
  Побудуємо свiт великий комунiзму,
  У якому кожен воїн iз ясел...
  Повалимо в попiл ми iкла фашизму,
  I станемо разом iз Сталiним мудрiшим!
  
  У країнi великi бiлi берези,
  I перлами пускають тополi...
  Нi, не кидайте ви дiвчата сльози,
  Воскресне наша росiйська земля!
  
  Ми воїни, повiрте, Iсусе,
   Який , разом iз Родом на вiки!
  Господь не любить наш Всевишнiй боягуз -
  Йому потрiбна i сталь, i меч-рука!
  
  Сварог iз Христом на лайку благословили,
  Щоб ти був воїн та зiрка...
  I цих фрицiв так жорстоко били,
  Що втiлилася в кровi мрiя!
  
  Могли ми зробити чудо, i зумiли,
  На славу Iсуса полетiвши...
  Гагарiн нас привiв до великої мети,
  Вiн справжнiй росiйський хлопець!
  
  Ми зробимо переможний великий крок,
  На Марс п'ятою твердо витязь станемо...
  Хай кожна людина нехай буде маг,
  Подiбний до Бога, що створив свiт у рамi!
  
  Берлiн вiзьмемо, хоч ворог i пiд Москвою,
  Ми зможемо свiту кращого досягти...
  Хоч Гiтлер явно пов'язаний iз сатаною,
  I дуже заїдають фрицi!
  
  Але буде, знай, поваленим Берлiн,
  Над усiм всесвiтом прапор наш засяє...
  Адже Москва, це теж Третiй Рим,
  Подарує тим, хто вiрний мiсцем у раї!
  Пiсля цiєї пiснi, одна з дiвчат поцiлувала хлопчика в босу п'яту i засунула в пакет одразу купюру п'ятсот євро.
  Пiсля чого стало ще веселiше. Дiвча теж стала на руки. I пройшлася тримаючи в руках, поданий одним iз чоловiкiв цилiндр. А що в нього грошi збирати теж можна. Це зручно, i красиво. I голоси у пари на диво.
  I ось вони давай спiвати на всю горлянку в унiсон;
  Ми воїни Вiтчизни дорогий,
  Країни порад пiд прапором червоним!
  Товариш Сталiн сокiл завзятий,
  Яким свiт зробить прекрасним!
  
  Ми з Батькiвщиною на щастя народженi,
  Щоб вирощувати хлiба та льон текстильний.
  Такi у Росiї, знай сини,
  Що людина та буде всесильною!
  
  Гримить гроза - фашизм полiз нас,
  Вдарили армади грiзних танкiв.
  Але посуньте краще супостату в око,
  Ми не немовлята, що лакають манку!
  
  До Москви прорвався фюрер на конi,
  На бiлому та зi сталi, що шлiфують.
  Продався Адольф Гiтлер Сатане,
  Вважав, що його не зупинять кулi!
  
  Товариш Сталiн, витязь завзятий,
  Вiн iз Гiтлером у ристалищi зiткнувся...
  I виявилося фюрер не крутий,
  Кулак вождя в кадик йому встромився!
  
  Тепер фашист тремтить немов лист,
  Як Сталiн покалiчив його сильно...
  Вiн хотiв би в цирку ставити вiст,
  Ну а зараз Адольф лише бомж дебiльний !
  
  Кошмар нацистiв свiту, Сталiнград,
  Оскiльки нашi хлопцi мiцнiше стали...
  Солдат країни рад дуже радий,
  Ми по рогах усiм супостатам дали!
  
  Берлiн до нiг дiвочим звалиться, знай,
  Дiвчата босонiж пройдуть лихо...
  Побудуємо на планетi незабаром рай,
  I буде, дуже радiсно та тихо!
  
  Все стане в свiтобудовi добре,
  Дiвчата плащ отримають iз дiамантiв.
  Часом буває надто важко,
  Але ми країна давнiша та атланти!
  
  У Росiї пiонер i той титан,
  У Вiтчизнi кожен воїн iз пелюшок...
  Адольфе, ти невдаха i тиран,
  Ти отримав фiнгал вiд нiг дiвчат!
  
  Коли над свiтобудовою комунiзм,
  Покров, як Богородиця розкине...
  То буде в клiтцi всякий реваншизм,
  I Iсуса Бога Свiтла Iм'я!
  Гарна була пiсня. I грошей сипалося багато. Альбiна навiть облизнулася.
  Але на щастя прийшов кiнець. Знову з'явилися полiцейськi. I цього разу їх було багато, кiлька десяткiв i з рiзних бокiв.
  Вiталик схопився на ноги i просвистiв:
  - Ого! За мною, як за Буратiно, вiдрядили цiлу гонитву!
  Альбiна посмiхнулася i єхидно промовила:
  - Тепер ти пiдеш у колонiю-малолiтку . Будеш хлопчиком, стриженим наголо, i маршируватимеш з пiснями пiд барабан!
  Юний вундеркiнд зауважив:
  - З моїм розумом i бiйцiвськими навичками, я там стану ватажком. I мене слухатимуть пацани . Тож переживемо!
  Дiвчина зазначила:
  - Тобi полiцейськi ох як увалять. Особливо палицями по п'ятах. Дiзнаєшся, як хлопчики в Туреччинi балделi вiд такого впливу.
  Вiталiк сунув руки у рюкзаки. I врубав на повну силу iнфразвук.
  Весь натовп людей, що стояла поряд з хлопчиськом i дiвчиськом, разом вилупив зенки. А потiм узяла i кинулася тiкати.
  Разом з ними кинулися навтьоки i полiцейськi. Тут таке пiшло, просто диво.
  Хвилею зачепило й Альбiну, i вона теж з перекошеним обличчям кинулась тiкати.
  Тiльки пильнi, босi п'яти рослого, мускулистого дiвчиська замиготiли.
  Вiталiк закричав їй на всю горлянку:
  - Стiй! Ти куди!?
  Але перелякана дiвчина лише додала ходу. Хлопчик розгублено розвiв руками. Вийшла справдi невдача. Вiн налякав сотнi людей, десятки полiцейських i саме дiвчисько.
  А тепер треба змотуватись самому.
  Видно витiвки з використанням нової, дуже сильної та ефективної, а головне компактної зброї, не пройшли непомiченими .
  Хлопчик кинувся тiкати, прискорюючи себе гравiтонами, буквально зi швидкiстю гоночного автомобiля. I його босi, сизi вiд пилу та асфальту мiста Москви, п'яти замиготiли, наче лопатi швидкiсного винищувача.
  Вiталiк бiг з усiх нiг, i розганявся наче метеор. I ледве встигав ухилятися вiд автомобiлiв та стiн. Ось як вiн зненацька розiйшовся.
  Хлопчик iз наснагою заспiвав:
  Ми мирнi дiти, але наш бронепоїзд,
  На супермашинi встиг розiгнатися.
  За свiтле завтра ми битимемося,
  Давай смiливо битися! Давай смiливо битися!
  I хлопчисько-термiнатор пiдскочив i замахав руками. Вiн з такою силою вiдштовхнувся вiд асфальту, що там залишилися вм'ятини вiд босих нiг. А сам Вiталiк залетiв на дах багатоповерхового будинку. Ось це була феноменальна сила гравiтонiв. Якi, до речi, у десять трильйонiв разiв швидше, нiж фотон, чи звичайне свiтло у вакуумi!
  Вiталiк хихикнув, подивившись довкола себе. I хлопчисько розбiгся i знову стрибнув. Цього разу на дах ще вищого будинку. Його швидкiсть була просто неймовiрною.
  Хлопчик iз захопленням проспiвав:
  У травi сидiв коник,
  У травi сидiв коник...
  Зовсiм, як огiрочок ,
  Зелененьким вiн був!
  Але ось вiн розiгнався,
  Фотонiв накачався...
  I почав жваво бiгати,
  I стрибати вище за дахи!
  Уявiть собi,
  Уявiть собi,
  I стрибати вище за дахи!
  Пiсля чого хлопчик дiстав особливi окуляри, якi багаторазово пiдсилюють зображення, i почав оглядати мiсто. Схоже, навiв вiн шерех. Ось знову довкола з'являються загони полiцiї. Їх дуже багато. А в небi закружляли гелiкоптери. Справдi, якщо цiла рота полiцейських розбiглася в панiцi, кинувши палицi, то справа серйозна.
  Вiталiк подумав, що вiн тепер улип . Напевно, якась iз численних вiдеокамер у Москвi його перемiщення зняла. Та й у публiки є айфони та смартфони. Так що хлопчика можуть швидко вирахувати.
  До речi, яку статтю йому зможуть пред'явити ? До пiвсмертi налякав полiцейських? Чи опiр пiд час арешту? Але його нiхто не заарештовував. А може, дрiбне хулiганство. Але сотнi людей розiгнати, це вже не дрiбне.
  У будь-якому випадку непогано змiнити собi зовнiшнiсть. I взутися. Бо босi ноги надто вже впадають у вiчi в Москвi. I заразом знайти своє дiвчисько. Куди Альбiна подiлася? Втiм, останнє найпростiше, вiн її мiсцезнаходження вирахує зараз по смартфону.
  Хлопчик натягнув на себе кросiвки, змiнив колiр одягу, зробив окуляри, що збiльшують зображення, дзеркальними та натягнув кепку.
  Пiсля чого вiн знову став звичайним пацаном , на вигляд рокiв дванадцяти. I навряд чи хтось запiдозрить у ньому небезпечного терориста.
  Крiм того, звичайно, не завадило б стерти про себе слiди. Хлопчик розумiв, що його обличчя можуть розшифрувати на вiдеозображеннi i в записi смартфонiв i встановити особистiсть. Тодi, у кращому разi, йому загрожує колонiя-малолiтка . А в гiршому, такого небезпечного генiя взагалi можуть лiквiдувати. Або, якщо пощастить, кудись у закриту тюремну лабораторiю на кшталт шарашки вiдправлять, щоб працював на державу пiд конвоєм.
  А цього Вiталiк не хотiв - вiн сам собi голова.
  I хлопчик-генiй, для початку, швидко забацав сумiш комп'ютерного вiрусу та ляпки. Вона мала швидко охопити всi смартфони мiста Москва i зiпсувати зображення. Причому, Вiталiк дуже поспiшав, i стиралися зображення практично всi, а не тiльки його обличчя.
  Далi, слiд було пiдключитися до вiдеокамер спостереження i там всi записи про себе прибрати.
  Вiталiк теж сварганив сильний вiрус iз прискорювачем. I вiн повинен гримнути всю систему вiдеоспостереження в Москвi. Ця справа вже пiдсудна. Яка стаття хлопчик не пам'ятав. Але його босого з подругою, надто вже засвiтило. А вiдеокамер спостереження у столицi багато. I через те, що вiн застосував iнфразвук проти полiцiї, у будь-якому разi кримiнальної вiдповiдальностi не уникнути.
  А так, якщо неповнолiтнiй, бiльше десяти рокiв не свiтить за будь-якого розкладу.
  I взагалi, слiд бути розумнiшим i не свiтитися.
  Хлопчик випустив у вiдеокамеру спостереження найсильнiший вiрус-пожирач. Тепер вся система разом накриється. У цьому звинувачуватимуть будь-кого, але не маленького зростанням пiдлiтка. I жодних слiдiв.
  Навiть якщо комп'ютер i встиг записати щось на жорсткий диск, то його гiпервiрус накриє i пошкодить.
  I тодi про Вiталiка зiтреться вся iнформацiя. А отже, його нiколи не зловлять.
  Хлопчик тупнув ногами в кросiвках. Вiн спустився на лiфтi i спокiйно, як нi в чому не бувало, потупав вулицею.
  У кросiвках ногам було трохи спекотно, зате маскування.
  Вiталiк у найближчому кiоску купив собi двi пачки "Ескiмо". Морозиво в шоколадi має заспокоїти та вiдновити сили.
  Хлопчик вiдключив вiд себе прискорювачi та пiдсилювачi м'язiв. Пiсля чого вiдчув втому i слабкiсть.
  Типу, як алкаш, який, випивши пляшку горiлки, може згорнути гори, хай навiть у думках, а потiм у нього починається вiдходняк .
  Хлопчик сiв на лаву i швидко зжував двi пачки "Ескiмо". Йому стало трохи легше.
  Вiталiк замовив у кiоску ще й пластмасову кашку чорної кави. Цей напiй викликав у юному тренованому тiлi приплив сил.
  I хлопчисько, вiдчуваючи бадьорiсть, впевнено попрямував асфальтом.
  Увiмкнув пошуковик смартфона, щоб вирахувати свою подругу Альбiну. У головi майнула думка, як би її не заарештували.
  Втiм, гiпервiрус повинен стерти все вiдео на смартфонах i вiдеокамерах, i взагалi у всiх електронiцi. Тож не залишиться жодних слiдiв.
  Вiталiк iшов до подруги i спiвав:
  - Вiчно в шкiряних рукавичках,
  Щоб не робити вiдбиткiв...
  Жив хлопчик-термiнатор,
  Найгенiальнiший новатор!
  Зараз, дiйсно, вiдеокамери по всiй Москвi зараз перестали працювати.
  Носилися полiцейськi, але вони, природно, не звертали уваги на хлопчика у кросiвках та капцi.
  Вiталiк дивився, як у небi кружляють гелiкоптери. Не лише полiцейськi, а й вiйськовi. I хлопчик подумав, що скiльки грошей на це пiде. Одного пального.
  Потiм промайнула думка, що i на ремонт системи вiдеоспостереження у такому великому мiстi, як Москва, знадобляться мiльярди. I якщо його зловлять, то...
  Вiталiк зiщулився. Вiн справдi показав себе комп'ютерним i генiєм, i руйнiвником. Адже всього лише пустив пiдкований вiрус мiсцевої дiї. У ньому використовується система розмноження, коли гравiтони замiнюють фотони, i йде процес, наче торнадо.
  Там можна теоретично пошкодити комп'ютери та зв'язок на всiй планетi Земля.
  Зброя теж пекельна. Ось якi можливостi гравiтони вiдкривають.
  Але Вiталiк обмежив термiн дiї вiрусу, i вiн повинен лише одну Москву встигнути пiдчистити.
  Це, звичайно ж, теж збитки величезнi.
  Хлопчик вiдчув, що спiтнiв. Якщо вiн засвiтиться, йому буде дуже погано за такi дiї.
  Колонiї-малолiтки вiн особливо не боявся. Насправдi iншi хлопцi-в'язнi оцiнять i силу його, i розум. Та й працювати там змушують не бiльше чотирьох годин на день, а насправдi й того немає. I годують краще , мабуть, нiж в армiї, або лiкарнi.
  Вiн виживе, якщо що. Може навiть стане авторитетом. Що йому тут психовати .
  Але ось у чому проблема - можливо такого генiального пацана, як вiн, або лiквiдують, як надто вже небезпечного, або пiд сильною охороною змусять працювати на державу. Так як вiн, можна сказати генiй.
  Так що в будь-якому випадку краще поки не свiтитися.
  Альбiна сидiла на лавцi, вона була подряпана i отримала пару синцiв. Її сапфiровi очi раз у раз моргали, наче в них потрапив пiсок.
  Вiталiк пiдiйшов до неї i поклав руку на плече, промовивши:
  - Не бiйся. Я з тобою.
  Дiвчина-богатир вiдкинула руку i прошипiла:
  - А я й не боюся. Ти взагалi зашарiвся .
  Хлопчисько-вундеркiнд зiтхнувши вiдповiв:
  - А все-таки потрапляти до рук полiцiї не слiд. А так, ми у безпецi.
  Альбiна жорстко помiтила:
  - У Москвi стiльки вiдеокамер. Особливо зараз, коли йде вiйна з Україною, та розгул злочинностi...
  Вiталiк з усмiшкою вiдповiв:
  - На цей рахунок не бiйся. Все схоплено. Жодна вiдеокамера не працює, i всi зображення стертi.
  Дiвчина-богатир просила:
  - А жорсткi диски?
  Хлопчик-генiй кивнув:
  - Їх теж зашкодить до невпiзнання. Тож полiцiя буде безпорадною.
  Альбiна зiтхнувши помiтила:
  - А смартфони?
  Вiталiк пiдтвердив:
  - I у них вiдео вийде з ладу. Не бiйся. Я в комп'ютерах дуже нишпорю. А енергiя гравiтонiв вiдкриває такi можливостi, якi здаються i зовсiм позамежними.
  Дiвчина-блондинка прочирикала:
  - Ти Фантомас , ти похмурий генiй,
  Ти Фантомас , i пiсня без снiв.
  Ти Фантомас , володар крутих поколiнь,
  Ти Фантомас , правитель великих мiст!
  Хлопчик-генiй кивнув:
  - Так, я багато можу. Ось зараз, один хлопець у шортиках, накрив усю полiцiю Москви. Ось який у мене розум.
  Альбiна заспiвала iз захопленням:
  Сильним бути непогано,
  Що й казати...
  Але повиннi ще й кульки варити,
  Кулi, кульки, кульки варити!
  Кулi, кульки, кульки варити!
  Вiталiк хихiкнув i зазначив:
  - Добре, що в мене голова велика, далеко, не в буквальному значеннi слова!
  Дiвчина-блондинка погодилася:
  - Це вiрно! Але ти хоч розумiєш, що на тебе чекає, якщо спiймають?
  Хлопчик-генiй кивнув:
  - Так! Розумiю - клiтка, i змусять працювати на країну.
  Альбiна посмiхнулася:
  - А ти що цього не хочеш?
  Вiталiк зауважив:
  - Якщо я в п'ятнадцять рокiв такий розумний, то яким буде, ставши дорослим? Може, менi краще стати, з такою генiальнiстю, всесвiтнiм диктатором?
  Дiвчина-богатир похитала головою:
  - Що ти зробиш один проти всього свiту? Це, воiстину, неможливо здолати всю планету!
  Хлопчик-генiй зауважив:
  - А чому саме всю? Країн багато, i всi вони є рiзними. I iнтереси часом прямо протилежнi. Заради чого їм об'єднуватись. Вони ненавидять один одного бiльше, нiж якогось хлопця, який претендує на роль свiтового лiдера. Тим бiльше, я мiг би покiнчити з вiйнами, i люди на всiй планетi Земля жили б у моєму люблячому кулаку набагато краще, нiж зараз!
  Альбiна хихикнула:
  - Ну i амбiцiї, ти крутiший за Наполеона.
  Вiталiк кивнув:
  - Мабуть, талановитiша.
  Дiвчина-богатир кивнула:
  - Так, ти мене не перестаєш дивувати. Яке таки нинiшнє поколiння чудове.
  Вiталiк пiдтвердив:
  - Гугл-освiта !
  Хлопчик увiмкнув смартфон i почав перевiряти через iнтернет, наскiльки руйнiвним виявився вплив його гiпервiрусу .
  Справдi, на великiй територiї смартфони не просто стерли зображення, а й вийшли з ладу. У хлопчика був особливий вiд вiрусiв захист, а решта полетiла. I не лише у Москвi, а й за межами у радiусi тисячi кiлометрiв. Зачепило i Санкт-Петербург, i частково Бiлорусь, Україну, Прибалтику, i Схiд до Казанi включно.
  Так, вплив гiпервiрусу серйозне . I вiдеоспостереження накрилося.
  А наскiльки поки що i полiцiя, i ФСБ встановити масштаби не можуть. Але теж у межах Москви та сумiжних мiст. I база полiцiї, зважаючи на все, полетiла.
  Вiталик переглядав усе це i свиснув:
  - Вiтчизна, найбiльша з країн,
  Всесвiт нехай буде пiд тобою.
  Але ось пронiсся смертi ураган,
  Що сталося з Батькiвщиною моєю святою!
  Альбiна, нахилившись, запитала:
  - Ну як, шкiдник, багато завдав шкоди?
  Хлопчик iз зiтханням вiдповiв:
  - Навiть надто багато. Гравiтони прискорюють поширення вiрусу з катастрофiчною швидкiстю. Добре, що я гiпервiрус обмежив у часi.
  Дiвчина-богатир буркнула:
  - Генiальний дурень!
  Вiталiк зауважив:
  - Ось Чингiсхан не вмiв нi писати, нi читати, а половину свiту захопив. А я змiг так зробити в п'ятнадцять рокiв, що нiхто iнший в iсторiї людства.
  Альбiна хотiла щось сказати, але замовкла. Подивилась на свої ноги. Вони були мускулистi, сильнi, засмаглi, але водночас босi та бруднi. Їй раптом стало соромно. I вона почала озиратися, де б їх помити.
  Хлопчик вiдзначив iз посмiшкою:
  - Що, бентежишся?
  Дiвчина-богатир заперечила:
  - Мене важко збентежити. Але ти нiчого не врахував.
  Вiталiк буркнув:
  - А чого саме?
  Альбiна не надто впевнено вiдповiла:
  - Що люди мають ще пам'ять у головах. Полiцiя та ФСБ можуть провести опитування, скласти твiй i мiй фотороботи, i вирахувати за ними нашi яскравi особи.
  Хлопчисько-вундеркiнд зiщулився i помiтив:
  - Я про це якось не подумав.
  Дiвчина-богатир помiтила:
  - Мене можуть залучити за спiвучасть. I вiдправлять до колонiї-малолiтки для дiвчаток.
  Вiталiк знизав плечима:
  - З чорним поясом тобi там буде непогано.
  Альбiна посмiхнулася:
  - Ну так! А наглядачки, неприємнi баби, тебе, обшукуючи, мацатимуть з нiг до голови. I спати ти будеш у казармi та працюватимеш.
  Хлопчик помiтив:
  - Це нормально. Нинi колонiї напiвпорожнi й у них краще, нiж у iншому дитячому таборi. Я знаю з чим порiвнювати. Ось вiдпочивав в одному таборi для дiтей, так умивальники на вулицi i вода тiльки холодна, i туалет у лiсi найдопотопнiший , I жили в бараку, хлопчикiв двадцять п'ять в однiй кiмнатi. У спецшколi умови набагато кращi. А в сучаснiй дитячiй колонi взагалi ув'язнених зараз мало, i ти як у санаторiї.
  Дiвчина логiчно помiтила:
  - За такi прокази, для тебе i мене знайдеться якась особлива колонiя, де будуть бити гумовими палицями па босих п'ятах. I годувати баландою та черствим хлiбом, i змусять iшачити по дванадцяту годину на добу.
  Вiталiк зауважив:
  - Таких колонiй для дiтей зараз немає. Це лише страшилки. I з моїми навичками та знаннями я легко втечу з будь-якої в'язницi. Тож це мене не лякає. Давай краще подумаємо, що з людською пам'яттю зробити?
  Альбiна помiтила:
  - У фантастичному серiалi - "Люди у чорному", якимось приладом пам'ять прали. Можливо, ти зробиш бiологiчний гiпервiрус i файли пам'ятi людей пiдчистиш?
  Хлопчик-вундеркiнд покрутив пальцем бiля скронi:
  - Мало того, що я пошкодив людям смартфони та айфони , i стiльниковi телефони, то ти ще хочеш, щоб я зробив їх круглими iдiотами, позбавивши пам'ятi. А якщо вiрус вийде з-пiд контролю, то чи всi люди на планетi Земля стануть iнтелектом немовлятами?
  Дiвчина-богатир здригнулася i помiтила:
  - Так, це виглядає жахливо. А ти можеш пам'ять стерти тiльки ту, що стосується саме тебе i мене?
  Вiталiк знизав плечима i вiдповiв:
  - Теоретично таке можливе. Але це тонка робота i потребує часу. А знайти нас можуть досить швидко. Отже, справи у нас мiнорнi. Вiрус, який дiє в людських органiзмах i зчищає всю їхню пам'ять i пошкоджує коробки i особистiсть, зробити можна куди швидше, але ж це, взагалi, геноцид.
  Альбiна зiтхнувши вiдповiла:
  - Так, це було б погано. Але ... Як нам врятуватися?
  Хлопчик-вундеркiнд помiтив:
  - Зараз полiцiї та ФСБ буде не до нас. Вони будуть зайнятi вiдновленням системи вiдеоспостереження у всiх пристроях. А нас за цей час забудуть. А поки що, давай у лабораторiю. Потрiбно прискорити роботи. Менi знадобиться велика потужнiсть i досконалiшi пристрої.
  Дiвчина помiтила:
  - Я читала у Бєляєва роман - "Володар свiту". Як людям вiддавалися накази з допомогою радiо. Може, й ти таке зробиш?
  Вiталiк засмiявся:
  - Це гарна iдея! Було таке i у фiльмi про Фантомаса. Я вже думав про це. Але тут потрiбна особлива хвиля, яка б впливала на мозок. Тип телепатiї. Наприклад, Вольф Мессiнг мiг уловлювати думки людей та їх читати. Але це не так просто i не зовсiм, як у радiо.
  Альбiна помiтила:
  - Але таке випромiнювання зробить тебе без жодного пострiлу всесвiтнiм диктатором.
  I тобi беззаперечно пiдкорятимуться мiльярди людей на всiй Земнiй Кулi! I ти будеш iмператором Землi!
  Вiталик глянув на подругу i помiтив:
  - Якщо нас обчислять та зловлять, то можуть цiлком вiдправити до психiатричної клiнiки. Так як нашi iдеї, дуже амбiтнi ! Але гаразд. Ти пiдказала чудову iдею. Або я правитиму свiтом, або мене тривiально знищать.
  Альбiна кивнула i пiдтвердила:
  - Так i люди, чи стануть всемогутнiми, як Боги, чи зникнуть унаслiдок планетарної катастрофи. Ось i в тебе вибiр, чи правити свiтом, чи бути прив'язаним до лiжка.
  Хлопчик кивнув i сказав:
  - Поїхали до лабораторiї. Там у нас ще багато буде роботи. Потрiбно рятувати Землю.
  Дiвчина прочирикала, пiдстрибуючи, своїми босими, набитими на рiзних твердих предметах ногами.
  Її голос був променистий i дзвiнкий;
  Ми свiт усьому свiту небесний несемо,
  Нехай ми загинемо - планету врятуємо...
  Нехай частка жахлива - смерть зла прийшла,
  Помри недаремно, адже Батькiвщина наша жива!
  Вiталiк пiдтвердив iз апломбом:
  Невже честi,
  У небi не знайти,
  Серце прагне помсти,
  Хоче свiт урятувати!
  I хлопчик, i дiвчина пiдстрибнули вище i прокрутилися в повiтрi вертушками.
  . РОЗДIЛ Љ 9.
  Королева злочинного свiту Москви, хрещена мати росiйської мафiї Агрипiна Бєляєва, вона ж Бiла Дияволиця, теж була в гнiвi.
  Потужна, мускулиста, тренована i зовнi молода жiнка врiзала каблуком чобота в пах одному з босiв мафiї. Той пiдлетiв вiд нищiвного удару вгору i впав, вiдключившись.
  Бiла Диявола була страшною в гнiвi. Фактично вона була главою справжнього спрута, найбiльшого i найсильнiшого в Росiї кримiнального угруповання.
  При цьому натуральна блондинка з потужною шиєю, сильними м'язами. Агрипiна Бєляєва змогла пiдпорядкувати собi роздробленi угруповання Москви. У неї була таємна, невидима влада, яка сягала далеко за межi Росiї.
  Її можна було б назвати красивою, якби не надто потужнi плечi та м'язи, а також шрам на лiвiй щоцi. Очi жiнки- мафiозi були прихованi дзеркальними окулярами, а в правiй руцi вона тримала дуже важкий пiстолет з двадцятьма патронами в барабанi. I на неї було страшно дивитись. Вся у шкiрi, агресивна ледi, перед якою тремтять кримiнальнi авторитети.
  I зараз вона реве:
  - Так що всi нашi смартфони, айфони , стiльниковi телефони вийшли з ладу i в їх стерлася iнформацiя?
  Ватажки мафiї мукали щось невиразне. Один iз них, молодший , помiтив:
  - Натомiсть i система вiдеоспостереження полiцiї та ФСБ накрилася тазом!
  Бiла Дияволиця прошипiла:
  - Що толку? Нам вона, якраз, не заважала, оскiльки у нас мiцнi пiдв'язки в силових структурах, вiд цього виграли лише нашi конкуренти з арабських країн.
  I жiнка вистрiлила у молодого авторитету. Куля пролетiла, злегка зачепивши скроню i зрiзавши шматок волосся.
  Мафiозi зблiд, але встояв на ногах.
  Агрипiна буркнула:
  - Ну гаразд... Я розумiю, що це масштабна диверсiя. Але хтось вiдповiсть.
  I Бiла дияволиця вистрiлила знову. Чоловiк у цилiндрi впав, схопившись руками за живiт. I його почало корчити в муках.
  Агрипiна посмiхнулася i вiдзначила:
  - Сьогоднi я добра. Знайти того, хто влаштував цю диверсiю та доставити пов'язаного до мене.
  Один iз босiв уточнив:
  - Живим, чи мертвим?
  Бiла дияволиця буркнула:
  - Краще живим!
  I вистрiлила просто в пах того, хто поставив таке запитання. Куля потрапила в найчутливiше мiсце. Мафiозi впав i затих, паралiзований больовим шоком.
  Агрипiна кивнула:
  - Даю вам на пошуки сiмдесят двi години. I час пiшов! Якщо не встигнете, то тi, що залишилися живими, позаздрять мертвим.
  Бандити заметушилися. Бiла Дияволиця всiх тримала в їжакових рукавицях. I вона мала велику владу. Нехай i абсолютна. Доводилося вiдстiбати частку офiцiйної влади та силовикам. Агрипiна Бєляєва була вiдома в кримiнальних колах на прiзвисько Бiла Дияволиця. Але її справжнє iм'я та прiзвище знали мало хто. Вона перше вбивство скоїла у п'ять рокiв, i її навiть не запiдозрили. Справдi, дiвчинка з бiлим волоссям, гарна, тiльки надто велика i не по роках сильна.
  Вона могла б зробити кар'єру в єдиноборствах, але вiддала перевагу кримiналу.
  Проте, незважаючи на свiй авторитет, мала лише одну судимiсть по малолiтку . А потiм уже так хитро прокручувала справи i вiдстiбала силовикам, що бiльше не траплялася.
  Агрипiна змогла всi московськi угруповання пiдпорядкувати собi. Те, що здавалося у такому великому мiстi неможливим. Офiцiйна влада навiть була задоволена, оскiльки кривавi розбирання мiж бандами практично припинилися. I менше стало свавiлля . Агрипiна заборонила продавати наркотики бiля навчальних закладiв, запровадила деякi та iншi обмеження у кримiнальному бiзнесi. У вiдповiдь влада її не чiпала, i навiть допомагала у боротьбi з конкурентами.
  Агрипiна мала великий вплив на полiтикiв, i могла змусити голосувати так, як їй потрiбно.
  При цьому , вiдрiзнялася лютiстю. Її боялися навiть мiнiстри та вiце-прем'єри.
  Агрипiна навiть почала придивлятися до президентської корони. Справдi, чому стати i формальної царицею Росiї, об'єднавши силу мафiї i держави?
  Але це поки що мрiї. А зараз, зараз, уявiть, що у тебе i твого оточення полетiли всi смартфони, айфони , стiльниковi телефони та засоби зв'язку.
  Ось це змусить психовати .
  Агрипiна подивилася не себе в дзеркало. Вона не стара - лише тридцять шiсть рокiв. У такому вiцi мали стiльки влади та впливу лише царi. Але її гарне обличчя знiвечило такий глибокий шрам, що поки його закласти не можуть кращi косметологи свiту. Вiн її старить. Мда ... У неї ще повно часу i, якщо не вб'ють, то влада над iмперiєю не вислизне.
  Волосся у неї дуже свiтле, як снiг. Багато хто, напевно, думає, що вона фарбована. Але нi, це її природний колiр. Вона гарна, але надто вже мускулиста постать, а плечi, немов у атлета - зовсiм нежiночi. I стiльки вбивств на руках.
  Агрипiна вже з'ясувала, що захiднi спецслужби вiдношення до цiєї катастрофи не мають. Виходить, хтось мiсцевий.
  Але хто? У кого може знайтися такий сильний вiрус, i хто цей генiй? Чи, може, це вона?
  Агрипiна сама жiнка, i чудово знає, що представницi прекрасної статi можуть бути воiстину генiальними. Як вона була генiальною злодiйкою .
  Хоча чому була? Вона є зараз!
  Агрипiна подумав, що вчений, який змiг створити такий гiпервiрус , мiг би виявитися для мафiї дуже корисним. Адже так можна виводити з ладу комп'ютери та систему вiдеоспостереження у всьому свiтi.
  А це могло дати просто немислиму владу. А влада така солодка. Стати iмператрицею всього свiту.
  Агрипiна навiть у пiвголосу заспiвала:
  Жiнки люблять вбиратися,
  Жiнки люблять їсти досхочу 1
  Сильна пiдлога вмiє битися,
  I чоловiк, це тати!
  А в мене iнша пристрасть,
  Це влада, лише влада!
  Не треба золота та грошей,
  А треба, щоб передi мною,
  Стояли люди на колiнах,
  Стояли люди на колiнах,
  По всiй земнiй поверхнi!
  Агрипiна вдарила вiстрям чобота в пах одного з хлопчакiв-слуг, який пiднiс їй на пiдносi шампанське. Удар пiдкинув юного прислужника нагору, i вiн навiть перекинувся в повiтрi. I непритомний розтягнувся на пiдлозi.
  Бiла дияволиця з усмiшкою кивнула:
  - Вибач! Менi завжди хочеться когось та вдарити.
  Пiдлiток вiд болючого шоку капiтально вiдключився. Так, ця хрещена мати дуже зла особа.
  Проте випила шампанське. Вона любила цю солодку воду. Iнший гарненький хлопчик пiднiс їй чорну гру у вазi, посипанiй дiамантами. Бiла дияволиця насилу себе стримала вiд удару. Вона дуже любила бити чоловiкiв. Особливо гарненьких i молоденьких.
  Але зараз їй спало на думку, що можна покалiчити хлопця безповоротно. I стало трохи шкода. I вона обмежилася, тiльки дуже болючим клацанням по носi.
  Її настрiй зараз був агресивним, i водночас веселим. Виявляється, є генiї в нашiй вiтчизнi, що здатнi на тисячу верст навкруги нахулiганити, i створити подiбне. Ось це так!
  Як фантастично, ефективною може бути кiбератака . I, звичайно ж, необхiдно з'ясувати, хто подiбне змiг влаштувати.
  Напевно, це слабкий генiй. А може, цiла органiзацiя?
  Тут Агрипiна скривилася. Раптом у неї з'явилися дуже сильнi та технологiчно пiдкованi конкуренти?
  Далi згадався мультсерiал, який вона дивилася у дитинствi. Там один мозок таке створював i видавав - круте та незвичайне! А раптом за цим стоїть якась позаземна цивiлiзацiя.
  Агрипiна, не можна сказати, щоб була тупою i грубою кримiнальницею. Дещо читала та дивилася. I її кругозiр не був обмеженим.
  У принципi iснування iнших цивiлiзацiй науцi зовсiм не суперечить.
  Навiть навпаки. Саме наука каже, що є i зiрки старшi за Сонце, i планети куди старшi за Землю у всесвiтi. Отже, ними шляхом еволюцiї цiлком могло розвинутися розумне життя. I навiть перевершити за рiвнем розвитку людську .
  I перевершити настiльки, що вони досягли планети Земля та надсвiтлових швидкостей.
  Що, в принципi, не тiльки можливо, але мабуть навiть має так бути. У всесвiтi приблизно вiд сiмдесяти до ста секстильйонiв зiрок. А отже, навiть якщо на мiльйон свiтила лише одна планета, i то скiльки має бути цивiлiзацiй, що перевершують людську.
  А планет, найiмовiрнiше, у зiрок навiть бiльше. Можуть бути рiзноманiтнi форми життя, i не лише бiлкова .
  Агрипiна посмiхнулася i вголос промовила:
  - Тiльки конкурентiв з iнших свiтiв нам для повного щастя не вистачало!
  Велика сильна жiнка ще поїла чорної литки. I вирiшила, що їй слiд трохи порозiм'ятися. Хоча в Агрипiни, повним повно бойовикiв, вона волiла бити чоловiкiв, та й жiнок сама. I тримати себе у формi.
  Мовляв, щоби не думали, що хрещена мати ослабла. Адже їхню жiночу стать називають слабкою.
  Однак це помилка. Так самка, тренована i генетично обдарована, може бути небезпечнiшою за чоловiка, будь-якого представника сильної статi.
  Ось зараз вона вирушила до спортивної зали. Тут вона має цiлий спортивний комплекс при палацi. Займаються разом i хлопчики та дiвчатка пiдлiткового вiку. Є й старшi.
  Агрипiна переодяглася. Вона була в кiмоно i босонiж, як належить на каратi. Якби не волосся i пишнi груди, їх можна було б прийняти за юнака. Дуже жорстке обличчя, вольове пiдборiддя, шрам, що надає зловiсного виразу, i сталевi очi, немов у вовчицi.
  Зараз з нею мала спарингувати руда гарпiя. Власниця четвертого дана, двометрова, вона була чи не єдиною жiнкою в Росiї та свiтi, яка могла б битися з Агрипiною , теж височезною i масивною бабою, на рiвних.
  Однак зараз, руда гарпiя зателефонувала їй за бiльш примiтивним, провiдним i, тому, менш постраждалим телефоном i повiдомила:
  - У мене голова трiщить пiсля спарингу, я побувала в нокаутi, i лiкар рекомендував спокiй протягом трьох днiв.
  Агрипiна буркнула:
  - Що, струс мозку!?
  Руда пробурмотiла:
  - Так! Дуже сильно били ногами.
  Блондинка мати мафiї буркнула:
  - Прийшли тодi менi того, хто тебе так оздобив.
  Руда мегера , якiй було соромно зiзнатися, що її побив пiдлiток, схожий на хлопчика рокiв дванадцяти, простогнала:
  - Я його не знаю. Вiн був у масцi, у чорнiй формi i не представився.
  Агрипiна посмiхнулася:
  - Це що, нiндзя?
  Руда войовниця кивнула:
  - Можливо да!
  Блондинка мати мафiї попросила:
  - То зв'яжися з ним. I запроси його до мене на службу.
  Мегера з четвертим цим вiдповiла:
  - Усi стiльниковi телефони, смартфони, айфони вийшли з ладу. Як тепер зв'язатися не знаю!
  Агрипiна буркнула:
  - Я розумiю. Добре, думаю, така особистiсть десь та з'явиться, i я розiшлю попередження. А смартфони та айфони ми завеземо з Китаю. Там тiльки радi продадуть нам зайву партiю!
  I блондина-мафiозi вiдключилася. Вона раптом вiдчула, що поява загадкового бiйця i раптова найсильнiша кiбератака якось пов'язанi один з одним. I це слiд з'ясувати. Що ж, вона вiдправить, кого треба дiзнатися про подробицi i деталi бою. Можливо, буде щось цiкаве.
  А поки що можна i розiм'яти своє сильне тiло.
  Крiм рудої з четвертим даним , є ще брюнетка з третiм. I теж пiд два метри на зрiст, i сто тридцять кiлограм вагою приблизно дорiвнює рудiй. З нею спаринг теж цiкавий та повчальний.
  Але Агрипiна тут вiдчула у собi приплив агресiї. I їй захотiлося когось побити.
  I вона запросила хлопчакiв. Цiла дюжина босоногих, гарненьких пiдлiткiв у кiмоно увiйшла до зали. Їм було рокiв чотирнадцять, п'ятнадцять. I це, слiд сказати, вже непоганi бiйцi. Проте проти рiвня Агрипiни...
  Жiнка мати мафiї наказала:
  - Двоє до мене!
  Пара хлопчакiв кинулась до неї. Агрипiна зарядила першому з них своєю босою, забiйною ногою в голову. А другому довбала лiктем у груди. I хоча вона важила майже пiвтора центнери, але рухалася дуже швидко.
  Хлопчики впали, знепритомнiвши.
  Агрипiна прошипiла:
  - Вчiться, сопляки ! Коли я була вашого вiку, то в боях без правил проти мене виставили вовка. I у дiвчинки-пiдлiтка не було навiть кинджала. I я мала або вбити голими руками, або вмерти сама. Як бачите, я жива, отже, вбито вовка! А тепер атакуйте жiнку.
  Почався бiй, немов у голлiвудському сценарiї. Велика, швидка, м'язова жiнка проти хлопчикiв.
  Вона завдавала ударiв руками та ногами. I вiд кожного удару хтось та падав. Якщо хлопчисько встигав поставити блок, то вiн ще мiг пiдвестися.
  Але якщо нi, то затихав непритомний. Дуже сильнi кулаки та ноги у Агрипiни. Зрозумiло, чому така жiнка змогла собi пiдпорядкувати злочинний свiт Москви i бiльшу частину Росiї. Створити фiлiї у далекому зарубiжжi. I змушувати тремтiти майже будь-яку людину у свiтi.
  Незабаром хлопчики опинилися на пiдлозi непритомнi.
  Агрипiна взяла до рук смолоскип. I почала пiдносити вогонь до босих п'ят пiдлiткiв. Коли полум'я лиже хлопчику чутливу п'яту, це дуже боляче. Вони скрикують i сiпаються.
  Потiм скиглять, благають про пощаду i вiдповзають. А у повiтря запахло смаженим м'ясом, вiд попаленої, юної здорової шкiри.
  Так, вона попрацювала на славу.
  Пiсля цього запросила на бiй брюнетку-гiгантку . I знову почався жорсткий i запеклий бiй.
  Агрипiна та її напарниця не форсували подiї, а працювали на технiку.
  Агрипiна згадала, як вона з дитинства займалася каретою i билася в боях без правил. Її ставили проти хлопчикiв. Так як дiвчаток вона дуже вже легко била.
  Вони билися у спецiальних боях, що влаштовувала напiвлегально мафiя.
  I iнодi не тiльки руками та ногами, а й зi зброєю. Ось якось вона отримала мечем по обличчю, тож залишився шрам. I це те, що помiтно, а було й iнше.
  Але вона стала великим майстром. Спочатку її вважали торпедою, але потiм вона вибилася у великi авторитети.
  Агрипiна росла безжальною, i водночас, iнодi на неї i знаходила хвиля совiстi. Мовляв, не можна так творити свавiлля . Дитинство та юнiсть припали на бурхливi дев'яностi роки. Потiм у нульовi якось пiшло все це на спад. Мафiя стала бiльш респектабельною, хоча вбивства та розбирання тривали.
  I вона робила собi кар'єру ... I пiднялася аж до вершини кримiнального свiту.
  I ось зараз вона провела рiзкий удар i збила з нiг брюнетку, а потiм додала по потилицi. Ось так приспала пильнiсть i завдала нищiвного удару.
  Побачивши, що вона затихла. Агрипiна знову взяла до рук смолоскип i пiднесла вогонь до великих, але досить гарних i привабливих ступнiв брюнетки.
  Запахло паленим , що лоскотало нiздрi матерi мафiї.
  Брюнетка вiд болю прийшла до тями i схопилася. Так, на ступнях багато чутливих закiнчень.
  Закiнчивши бiй, Агрипiна захотiла поїсти. Їй вiдразу прислужницi-дiвчата принесли шашлик на платиновому шампурi. Такий апетитний та жирний.
  Агрипiна вiддала їм наказ:
  - Заспiвайте що-небудь, дiвчата!
  I тi у вiдповiдь з радiстю почали виконувати;
  Глiб Жеглов i Володя Шарапов
  За столом засидiлися не дарма. Глiб Жеглов i Володя Шарапов
  Ловлять банду i ватажка!
  Розцвiла буйним кольором малина,
  Розухабилась рiзна тварюка
  Хлiба немає, а повно гуталiна,Так глумиться горбатий ватажок -I дiвчата стали пiдтанцьовувати, тупаючи своїми витонченими ногами.
  Атас , гей, веселiше робiтничий клас, атас ,
  Танцуйте, хлопчики, любите дiвчаток,
  Атас ! Нехай запам'ятають нинi нас,
  Малина-ягода, отас , атас , атас !
  Атас , отас , атас !
  Атас , отас , атас !
  Дiвчата продовжили пiсеньку, знову тупаючи ногами.
  До ранку не згасне вiконце, Глiб Жеглов i Володя не сплять, Горезвiсна чорна кiшка
  З абоїться наших хлопцiв!
  Тут
  дiвчата пiдняли голоси на пiвтони вище
  . Пiсля мирного дня трудового, Будь спокiйна, рiдна країна! I знову дiвчата стали наспiвувати;
  Атас , гей, веселiше робiтничий клас, атас ,
  Танцуйте, хлопчики, любите дiвчаток,
  Атас ! Нехай запам'ятають нинi нас,
  Малина-ягода, отас , атас , атас !
  Атас , отас , атас !
  Атас , отас , атас !
  Агрипiна їла та слухала пiсню. Так, пiсенька не нова, але цiкава. Її у ранньому дитинствi слухала хрещена мати мафiї. Хоча наче Глiб Жеглов i Володя Шарапов її вороги.
  Точнiше, вороги бандитiв та мафiї, а вона головна бандитка в Росiї, а може й у свiтi.
  Агрипiна кивнула дiвчатам. I запропонувала їм самим поїсти.
  Що ж, слiд виявити повагу. Адже вона бойова, можна сказати, войовниця, але може показати свою милiсть.
  Пiсля чого знову вона наказала однiй з дiвчат заспiвати. Можна щось своє, душевне.
  I дiвчина заспiвала своїм чистим голосом:
  Перлами, сяючи в смарагдових водах,
  Лебiдь бiлий рветься у хмари!
  Сонечко грає, розквiтла природа,
  Нехай сяє щастя людям на вiки!
  
  А квiти на лузi - яскравi рубiни,
  Кульбаба в полi листок золотий!
  Будьте люди разом дружнi та єдинi,
  Нехай Вiтчизна буде матiр'ю Рiдною!
  
  Веселка на небi - яскрава блискавиця,
  Срiбло берiзок, у пуху тополi!
  Виливає пiсню пристрасну синю,
  Музика грає, щаслива земля!
  
  У всесвiтi ж спокою немає .
  Мiж зiрок вирує ураган!
  Важко у свiтобудовi людинi,
  Сатана обрушив злий удар!
  Дiвчата заспiвали з великим почуттям та наснагою. I Агрипiна їм поплескала.
  Пiсля чого їй принесли новий смартфон, щойно привезений з Китаю. I вона знову почала всiх обдзвонювати.
  Але поки що це непросто робити. Можна зателефонувати межi Москви. I настрiй у Агрипiни здiйнявся.
  Вона наказала хлопчику суворим голосом:
  - Заспiвай менi романс про кохання!
  Той вклонився i почав з великим почуттям i виразом виконувати гарну пiсеньку закоханого юнака.
  Пам'ятаю, як зараз, лик променисто свiтлий,
  Погляд пронизав менi серце вiстрям кинджала!
  Я згоряв у потоках вогняного вiтру,
  Ти у вiдповiдь лише промовчала!
  Пiсля чого одразу кiлька хлопчакiв, якi пiднесли торт i до нього молочнi коктейлi, почали пiдспiвувати;
  Голос твiй, до чого вiн прекрасний i чистий,
  Вiрю я у водоспад твоїх пестощiв нескiнченний!
  Без тебе не потрiбне менi осоромлене життя,
  I тепер висвiтлюватиме мене промiнь вiчний!
  
  Ти богиня безмежного кохання,
  Океан повний чудового свiтла!
  Крижанi кайдани, жартома, розiрви,
  Без тебе не побачу свiтанку!
  
  Сонцем у висотi обличчя твоє сяє,
  У всесвiтi не знайти фiгур прекраснiше!
  Почуття пристрастi ураганом накриває,
  Бути з тобою назавжди, це щастя!
  Хлопчаки знову стали з почуттям пiдспiвувати, притупуючи ногами . т а
  Голос твiй, до чого вiн прекрасний i чистий,
  Вiрю я у водоспад твоїх пестощiв нескiнченний!
  Без тебе не потрiбне менi осоромлене життя,
  I тепер висвiтлюватиме мене промiнь вiчний!
  
  Ти богиня безмежного кохання,
  Океан повний чудового свiтла!
  Крижанi кайдани, жартома, розiрви,
  Без тебе не побачу свiтанку!
  
  
  Бiль у душi моїй вирує бурхливим штормом,
  I багаття в грудях безжально палає!
  Я люблю тебе, у вiдповiдь дивишся гордо,
  Лiд в уламки серце розбиває!
  I знову приспiв, виконуваний пiдлiтками, якi раз у раз отримували вiд своєї панi побої i рiдше подарунки:
  
  Голос твiй, до чого вiн прекрасний i чистий,
  Вiрю я у водоспад твоїх пестощiв нескiнченний!
  Без тебе не потрiбне менi осоромлене життя,
  I тепер висвiтлюватиме мене промiнь вiчний!
  
  Ти богиня безмежного кохання,
  Океан повний чудового свiтла!
  Крижанi кайдани, жартома, розiрви,
  Без тебе не побачу свiтанку!
  
  Голос твiй, до чого вiн прекрасний i чистий,
  Вiрю я у водоспад твоїх пестощiв нескiнченний!
  Без тебе не потрiбне менi осоромлене життя,
  I тепер висвiтлюватиме мене промiнь вiчний!
  
  Ти богиня безмежного кохання,
  Океан повний чудового свiтла!
  Крижанi кайдани, жартома, розiрви,
  Без тебе не побачу свiтанку!
  
  Мiж вогнiв у безкрайньому зоряному океанi,
  Ми з тобою орлами в небi ширяли!
  I твої уста рубинами виблискують,
  Щось нiжно з пристрастю говорили!
  
  Голос твiй, до чого вiн прекрасний i чистий,
  Вiрю я у водоспад твоїх пестощiв нескiнченний!
  Без тебе не потрiбне менi осоромлене життя,
  I тепер висвiтлюватиме мене промiнь вiчний!
  
  Ти богиня безмежного кохання,
  Океан повний чудового свiтла!
  Крижанi кайдани, жартома, розiрви,
  Без тебе не побачу свiтанку!
  Агрипiна була дуже задоволена пiснею хлопчакiв. Їй подобалося дивитись на нiжнi, чистi, безбородi обличчя пiдлiткiв. Вона не любила бороди, це її дратувало.
  I при цьому їй дуже подобалося на обличчя хлопчикiв ставити синцi. Так, така вона жiнка.
  Ну що ж, настав час подумати над наступним: хто стоїть за кiбератакою . Друге, чи немає пiдступiв арабiв. З пiвдня теж є охочi отримати контроль, зокрема за ринком наркотикiв. Та й у Європi, i особливо в Українi, могли знайтись подiбнi умiльцi. Навiть версiю прибульцiв з iншого свiту не варто скидати з рахункiв.
  Тож ситуацiя заплутана.
  Агрипiна викликала дiвчину-каратистку i сказала:
  - З'ясуй докладнiше, хто побив таку руду мегеру . У мене є щось, якiсь невиразнi сумнiви. Не виключено, що вона щось приховує чи прибрiхує. Можливо, це буде дуже важлива iнформацiя.
  Дiвчина вклонилася i пробурмотiла:
  - Я дiзнаюся, о велика!
  Агрипiна заспiвала:
  Новий росiйський, ти мiй iдеал навiки,
  Нова росiйська, впливова людина!
  Але на тебе знайдеться мафiя,
  Ось така географiя!
  Пiсля чого, дiвчинка-каратистка вiдкланялася i пiшла. Агрипiна почала їсти торт з коктейлем i почувала себе на бiлому конi.
  Попросила юнакiв знову їй щось взяти i заспiвати.
  I тi почали виконувати;
  Моя принцеса, ти квiтка,
   Блискучий у саду Господньому!
  Твiй погляд, як свiжий вiтерець,
  Розвiє полум'я пекла!
  Пiсля чого, хлопчаки стали хором пiдспiвувати, i тупотiти своїми, не раз битими по п'ятах, ногами.
  Ох, до чого я люблю тебе сонце,
  Ти в моєму серцi сяєш навеснi.
  Серце хлопчика радiсно б'ється,
  Адже волосся твоє до чого золоте!
  
  Священна дiвчина кохання,
  Геройський меч, стискаючи з честю!
  Проллю потоком бурхливим кров,
  З тобою назавжди буду ангел разом!
  I знову хлопчаки задерикувато i радiстю спiвають;
  Ох, до чого я люблю тебе сонце,
  Ти в моєму серцi сяєш навеснi.
  Серце хлопчика радiсно б'ється,
  Адже волосся твоє до чого золоте!
  
  Мрiєю спалахнув потаємний
  Твiй образ - солодкий аромат!
  Тебе лiпив творець всесвiту
  Усi слуги зла не опоганять!
  Ось уже й дiвчата приєдналися до хору хлопчикiв i почали заводитись i спiвати з великим жаром.
  Ох, до чого я люблю тебе сонце,
  Ти в моєму серцi сяєш навеснi.
  Серце хлопчика радiсно б'ється,
  Адже волосся твоє до чого золоте!
  
  
  Можливо лише на небесах
  Доля поєднає закоханих!
  Але Бог не дасть нам звалитися на порох
  Зiллє союз сердець у розлуцi загартованих!
  А тут уже й сама Агрипiна приєдналася до прекрасних i веселих спiвiв.
  А її голос дуже сильний;
  Ох, до чого я люблю тебе сонце,
  Ти в моєму серцi сяєш навеснi.
  Серце хлопчика радiсно б'ється,
  Адже волосся твоє до чого золоте!
  Пiсля цього мати мафiї повiдомила:
  - Молодець хлопчисько, ти добре написав, як твоє iм'я?
  Пiдлiток вклонився i вiдповiв:
  - Павлику!
  Агрипiна кивнула:
  - Я, на знак особливого прихильностi до тебе, дозволяю зробити наколку як має три ходки на зону.
  Хлопчик розвiв руками:
  - Я, о велика, не тупав зону жодного разу. Навiть у короїдку не був.
  Агрипiна кивнула:
  - Шкода! Але не хвилюйся, потопаєш ще, я тобi це влаштую. А перед цим тобi зроблять наколку, щоб на малолiтку мав авторитет.
  Хлопчик рокiв чотирнадцяти, звичайно, не хотiв на зону. Але сперечатися побоявся, розумiючи, що тiльки гiрше буде. I вклонився на знак подяки.
  Жiнка глава мафiї наказала:
  - А тепер заспiвайте, щось блатне!
  . РОЗДIЛ Љ 10.
  Вiталiк та Альбiна вже були у лабораторiї. I на них чекало безлiч справ. Зокрема, дiвчина запитала, чи не може хлопчик-генiй вiдновити пошкодженi вiрусом айфони , смартфони та стiльниковi телефони?
  Вiталiк цiлком логiчно зауважив:
  - Останнiй дурень на Землi здатний вбити людину. Але поки що, навiть найбiльший генiй не в змозi воскресити. Ламати електронiку значно простiше, нiж вiдновлювати. Тож поки я й сам не знаю, як тут вiдновлювати. Гiпервiрус , накачений гравiтонами, виявився дуже сильним. Якби я його не обмежив у часi, то пошкодилася б електронiка на всiй планетi, i жодного комп'ютера на землi не залишилося б.
  Альбiна з полегшенням помiтила:
  - Добре, що до ноутбукiв руйнiвний процес не дiйшов. А то було б нам погано!
  Вiталiк зауважив:
  - Я якраз уже давно роблю власну модель бездротового ноутбука з колосальними можливостями. Ми з його допомогою зможемо скачувати грошi з усiх банкiв та карток свiту.
  Дiвчина свиснула i проворкувала з сумним виглядом:
  - Ти ж, i справдi, став справжнiсiньким злочинцем. Тепер тобi не буде пощади!
  Хлопчик-генiй заспiвав:
  - Але якщо чесно говорити,
  З пелюшок був я дуже поганим.
  Ти скажеш, що не може бути,
  Однак це дуже правильно!
  Альбiна зiтхнувши вiдзначила:
  - I мене можуть посадити за спiвучасть у твоїх витiвках. Хiба не так?
  Вiталiк вiдповiв:
  - Може, ти на мене донесеш, i тебе вибачать? Бо ще притягнуть до вiдповiдальностi за недоносительство про злочин.
  Дiвчина-богатир рiшуче заявила:
  - Нi! Я тебе нiколи не зраджу. Якщо треба, пiду на лаву разом iз тобою!
  Хлопчик-генiй зауважив:
  - Рано чи пiзно ФСБ i полiцiя до мене докопаються. Тож у мене один вибiр, або за ґрати, а то й на смерть, чи владу над свiтом!
  Альбiна посмiхнулася i вiдзначила:
  - Влада над свiтом! Це добре! Iмператор планети, iмператор Землi, якому не було i немає рiвних ! Чингiсхан у шортиках!
  Вiталiк вловив iронiю в останнiх словах дiвчинки i помiтив з недоброю усмiшкою:
  - Чингiсхан весь свiт не пiдкорив. У нього навiть половини свiтiв пiд собою не було. А менi нiчого iншого не залишається, крiм як боротися за свiтове панування.
  Дiвчина-богатир серйозно запитала:
  - I який у тебе план?
  Вiталiк повiдомив iз посмiшкою:
  - Створити телепатичний пристрiй, який би поширював мої накази практично по всьому свiту. Теоретично, можна створити станцiю з особливими хвилями. Не ультракороткими та довгими, а такий пiдiбрати дiапазон, щоб усю планету охопити. I вiддавати силою думки накази всьому людству.
  Альбiна помiтила:
  - Створити особливi хвилi, та ще й для людського мозку, я думаю, буде дуже складно. I вимагатиме чимало часу. Якщо таке взагалi, у принципi, можливо. Дехто вважає, що телепатiя це взагалi вигадка, а Вольф Мессiнг i йому подiбнi просто фокусники. Чи це черевомовлення, чи людина пiдштовхує, чи дуже гострий слух розрiзняє пiдказки та артикуляцiю.
  Вiталiк знизав плечима:
  - Мозок людини також матерiал, як i комп'ютер. Якщо кiбернетичнi вiруси впливають на електронiку, то вiруси бiологiчнi, можуть впливати на матерiальний мозок i змусити людину пiдкорятися. Гiпнотизери, причому, чималої сили реально iснують, i їх навiть по телевiзору показують. Отже, можливо, вплив. I не лише словом i поглядом, а й
  за допомогою хвилi, або гiперхвилi .
  Дiвчина-богатир запитала:
  - А це ще як?
  Вiталiк кивнув:
  - У мене давно була iдея створити особливi гiперкороткi хвилi, якi могли набирати швидкiсть вище за свiтлову, як мiнiмум у тисячу разiв. Адже якщо гравiтони можуть бути в десять трильйонiв разiв швидше за фотон, то можна створити гiбридний фотон, який би рухався куди стрiмше. I змiг би миттєво досягати будь-якої точки земної кулi. Теоретично, така хвиля здатна знищити всi електроннi вироби планети Земля, чи, наприклад, пiдпорядкувати менi. - Хлопчик зняв з нiг кросiвки i сердито тупнув п'ятою. - А отже, гiперкоротка хвиля великої сили зможе створити зону раптора в мозку всiх людей. Цей вплив значно сильнiший, нiж гiпноз. I нiхто не зможе тодi чинити опiр будь-якiй моїй командi!
  Альбiна з усмiшкою кивнула:
  - Хороша iдея! Але спалив людям усi смартфони, айфон та стiльниковi телефон, а також частину планшетiв та ноутбукiв. Плюс ще згорiла iнформацiя у базi даних полiцiї та ФСБ, такий руйнiвний виявився вiрус. А раптом, ти зробиш з людей справжнiсiньких клiнiчних iдiотiв. Сам знаєш, що руйнувати простiше, нiж вiдновлювати. I якщо спалиш людям пам'ять, то як ти її вiдновиш?
  Вiталiк знизав плечима i вiдповiв:
  - Так, звичайно ж, тут треба не поспiшати i зробити все як треба. I провести випробування на окремих людях, перш нiж пускати до масового тиражу. У цьому планi, поспiшиш - людей насмiшиш!
  Дiвчина-богатир запитала:
  -Що ти зараз будеш робити?
  Хлопчик-генiй кивнув:
  - Працювати, i ти менi допоможеш! Думаю, поки що полiцiя та ФСБ мене турбувати не будуть. Нiкому й на думку не спаде, що таке провернув пiдлiток. А потiм, коли я буду готовий, то... Мене вже нiяких сил не зупинять.
  I пацан-термiнатор взявся до роботи. I разом з ним за справу взялося i дiвчисько-богатир.
  Почалася робота зi створення дуже потужної зброї. Причому, як проти електронiки, так i для пiдпорядкування людей.
  А для цього потрiбно було замовляти i матерiали, i рiзноманiтнi запчастини.
  Кiлька разiв Вiталiк залишав лабораторiю i щось закуповував, а потiм повертався з цiлими мiшками рiзних пристосувань та запчастин.
  Так уже справа зайшла за пiвнiч, i хлопчик-генiй, виснажений у втомленого, так i заснув у крiслi. Задрiмала на шкiряному диванi та Альбiна.
  I дiвчинцi снилося, щось цiкаве;
  Ось вона збирає у лiсi ягоди. Звичайний майже лiс. Хiба що дерева зустрiчаються скрипки, що нагадують устромленi в низ ствола. Але це теж цiкаво.
  Альбiна провела долонею такою струною. Пролунав скрип, i тут з'явився гномик.
  Дiвчина пискнула:
  - Ого!
  Гном був на зрiст з бiлочку, зовсiм маленький. Але при цьому в руках тримав чарiвну паличку.
  Подивився на росле, босоноге дiвчисько у простiй, бiлiй сукнi селянки, запитав:
  - Чого тобi треба, дiвчинко?
  Альбiна брязнула:
  - Я хочу стати iмператрицею всiєї Росiї!
  Гномiк хихикнув i буркнув:
  - Ах, ось чого ти хочеш! Гарнi амбiцiї!
  Дiвчина кивнула:
  - А якщо всього свiту, то ще краще!
  Гномiк свиснув:
  - Ось як? А казку про старого i стару, i золоту рибку, пам'ятаєш?
  Альбiна образилася:
  - Я зовсiм не стара. Менi лише п'ятнадцять рокiв.
  Маленький чоловiчок з ковпачком кивнув i спитав:
  - А ти школу закiнчила?
  Дiвчина зiтхнувши вiдповiла:
  - Ще немає!
  Гномик знову кивнув ковпачком:
  - I хочеш правити свiтом?
  Альбiна помiтила:
  - У мене хлопець є. Вiн справжнiй генiй. Хай буде iмператором, а я iмператрицею.
  Гномiк запитав:
  - Теж хлопчисько?
  Дiвчина-богатир кивнула:
  - Так, хлопчисько. Але такий великий генiй, що йому нiколи не було в iсторiї людства.
  Маленький чоловiчок кивнув:
  - Да знаю! Вiн таких дров наламав в iсторiї, по кручi Чингiсхана. I ще бiльше зламає, якщо його не зупинити.
  Альбiна логiчно вiдзначила:
  - Краще, планетi мати одного великого диктатора на всiх, нiж двi сотнi деспотом по дрiбницi, по рiзних країнах!
  Гномiк кивнув:
  - Можливо! Один цар, принаймнi, сам у себе красти не буде i не дасть мiж державами розв'язати ядерну вiйну, яка знищить всю Землю.
  Дiвчина-богатир погодилася:
  - Ось бачиш, ти розумiєш. Тож дай нам владу над планетою Земля!
  Маленький чоловiчок у ковпачку помiтив:
  - Це вимагає великої, точнiше, величезної чарiвної сили. А я лише маленький гномик. Тiльки вищi Боги-демiурги можуть дати вам таку владу.
  Альбiна буркнула:
  - Так приведи нас до цих Богiв.
  Гномiк помiтив:
  - До них довгий шлях, дiвчинко. I не факт, що вони виконають ваше прохання. Всесвiтнiй владi треба бути гiдними. А ви, лише пустотливi пiдлiтки, якi ще школу не закiнчили. Як вам давати таку колосальну вiдповiдальнiсть ?
  Дiвчина важко зiтхнула i вiдповiла:
  - Не знаю! Але краще за нас, все одно нiкого немає. А Вiталiю Акулову, це такий генiй. Я впевнена, що вiн зможе використати свою владу над планетою на благо. I повести людство до зiрок.
  Гномiк кивнув:
  - Я поки що злiтаю до дзеркала правди, i подивлюся докладнiше, що являє собою Вiталiй Акулов. А ти, збери ягоди бiльше i солодше, щоб пригостити мене!
  Альбiна кивнула:
  - Iде! Я так зроблю.
  Пiсля чого гномик махнув паличкою i зник.
  А босонога, гарна дiвчина у простiй, селянськiй сукнi почала збирати ягiдки. Вона це робила своїми нiжними, але водночас довгими i витонченими пальчиками рук.
  Потiм спробувала зривати ягiдки босими дiвочими ногами. Але це складнiше i незручно.
  Дiвча працювала i бадьоро спiвала:
  Ягода малина,
  Вдалину мене манила ...
  До свiтанку осiнь,
  У златi чекала...
  Як сяяли цi,
  Iскри на свiтанку,
  Ах, якою солодкою малина була!
  Дiвчина збирала ягiдки у кошик. Причому, не малину, а щось на зразок полуницi, тiльки яскравiше, i схожi на бутончики троянд. Так, це гарна ягода.
  Дiвчина подумала, а навiщо їй влада над свiтом? Стiльки турбот i клопоту, жодної хвилинки вiльної. I хоч мiльйони тебе благословляють, та мiльйони тебе й клянуть! I головне, за будь-якого практично рiшення, є постраждалi й незадоволенi.
  Ось, наприклад, як iз алкоголем бути? З одного боку, це шкiдливо, але з iншого боку у багатьох горiлка єдина радiсть у життi! Хоч вона i гiрка, i неприємна.
  Альбiна, звичайно ж, багато в життi бачила, але горiлка на смак така огидна, що зрозумiти дорослих, якi п'ють таку гидоту, неможливо. Втiм, цигарка ще противнiша, а багато дiвчат курять. Кажуть, вони хочуть бути стрункiшими.
  Але Альбiна м'ясиста, мускулиста дiвчина, як породиста конячка. Навiщо їй бути кiстлявою? I її це цiлком влаштовує.
  Справдi, що, дiвчисько має бути скелетом? I при цьому в неї жодної краплi жиру, однi м'язи!
  Дiвчина збирала ягiдки, i знову заспiвала:
  Калинка, калинка, калинка моя,
  Моя ягода малинка, малинка моя!
  Зiбрала я малини аж цiлий мiшок,
  I вiд цiєї ваги надiрвала бочок!
  Пiсля чого, як вiзьме та розсмiяється. Так, виглядає подiбне надзвичайно кумедно.
  I ще їй хотiлося, щоб якийсь хлопець погладив сильнi, мускулистi ноги. I це було приємно, наче кiшцi.
  Гномiк нарештi з'явився. А козуб уже був повний. Вона пiднесла гномiку. Поруч iз ним з'явилася i якась дуже гарна, але маленька дiвчина з крильцями.
  Вона труснула чарiвною паличкою, з якої посипалися iскри, i прочирикала:
  - Привiт кохана!
  Альбiна кивнула:
  - Вiтання! А ви хто?
  Дiвчина з крильцями вiдповiла:
  - Я фея!
  Дiвча-богатир кивнула:
  - Я так i думала! Так як у Пiтера Пена ?
  Фея хитнула головою:
  - Нi! Я iнша! Але також дуже сильна, i можу подарувати тобi здатнiсть лiтати. Або вiчну юнiсть!
  Альбiна свиснула:
  - Вiчна молодiсть - це добре, а як щодо влади над свiтом?
  Фея посмiхнулася i вiдповiла:
  - I ти будеш королевою?
  Дiвчина поправила:
  - Iмператрицею!
  Фея знизала плечима:
  - Цього важко досягти. Краще попроси вiчну молодiсть. Це те, чого найбiльше на свiтi, бiльше нiж влада, хотiла жiнка за всiх часiв.
  Альбiна кивнула:
  - Добре! Вiд вас я вiзьму вiчну молодiсть. А владу над свiтом попрошу в iнших фей, чи чарiвникiв!
  Фея ворухнула крильцями i помiтила:
  - Вiчну юнiсть ще треба заслужити. Ось, наприклад, що ти вмiєш робити?
  Дiвчина, гордо випроставши спину, промовила:
  - У мене чорний пояс Тхеквондо! I я допомагала Вiталiку робити реальнi чудеса.
  Фея кивнула з посмiшкою, запитавши:
  - Що ти вiддаєш перевагу, поєдинок на мечах, чи iнтелектуальний бiй?
  Альбiна знизала плечима i вiдповiла:
  - На мечах битися, це Кендо! Я його знають тiльки так, балуючись. Хоч i спритна войовниця. Та й щодо iнтелекту, не дура! Тож готова i до того, i до iншого!
  Фея посмiхнулася i помiтила:
  - Як щодо бою з нiндзя-мурашкою на мечах?
  Дiвчина почухала верхiвку i помiтила:
  - Нiндзя-мурашка, звучить якось грiзно! Не дуже полювання зв'язуватися. Чи може краще iнтелектом помiрятися?
  Фея зазначила:
  - А якщо з нiндзя-мурашкою не на мечах, а голими руками та ногами?
  Альбiна кивнула:
  - У бою я звiр! Цiлком готова битися, навiть iз нiндзя-мурашкою, якщо без зброї!
  Фея з крильцями кивнула:
  - Давай тодi в бiй!
  I маленька чарiвниця махнула паличкою. I перед дiвчиною виник дуже бойовий нiндзя. Точнiше, розмiрами вiн був на голову нижче за Альбiну. I виглядав справдi, як мурашка, тiльки в масцi. I в нього вiдразу ж шiсть кiнцiвок, у яких вiн тримає мечi та кинджали.
  Фея прочирикала:
  - Поклади зброю! Битимемося голими руками!
  Нiндзя-мурашка поклав мечi та кинджали, при цьому помiтивши:
  - Незручно якось уславленому воїну, битися з босоногим дiвчиськом!
  Фея згiдно кивнула:
  - Я розумiю! Але ця дiвчина хоче бути вiчно юною та красивою. А просто так, нiчого в цьому свiтi та й у будь-якому iншому неможливо отримати. Отже, лави цього, вона повинна перемогти тебе i, зрозумiло, вiдповiсти на три запитання.
  Альбiна з образою сказала:
  - Що, я ще мушу i на запитання вiдповiдати?
  Фея кивнула з усмiшкою:
  - Звичайно! Але ж ти не тiльки вiчну юнiсть набудеш, але ще й ... Якщо в тебе щось вiдсiчуть, то потiм це все легко вiдновиться. I нiхто i нiколи не зможе тебе покалiчити. А це вже круто.
  Альбiна погодилася:
  - Так круто. Заради цього можна й попiтнiти.
  Крилата чарiвниця пояснила правила бою:
  - Буде у вас шiсть раундiв. Нокаут, як у класичному, професiйному боксi. За нокдауна, поки суддя не вiдрахує, вiдходьте в кут. Якщо нiхто не буде за шiсть раундiв нокаутований, перемогу визначать за очками .
  Нiндзя-мурашка помiтив:
  - Тодi краще одразу дванадцять раундiв, як у професiоналiв! Будемо битися реально i по-справжньому!
  Фея кивнула головкою:
  - Можна й дванадцять! Але, сподiваюся, нокаут буде!
  I знову махнула чарiвною паличкою.
  Виник одразу ринг з канатами, i реферi - дiвчисько у спортивному костюмi.
  Альбiна зняла з себе селянську сукню, щоб вона не заважала битися.
  Пiсля чого залишилася тiльки в одному бiкiнi. Її м'язи було видно тепер дуже добре. Вони такi рельєфнi, а саме дiвчисько гарне, i чудова блондинка.
  Вона, треба сказати, взагалi просто немислима чудова краса.
  А обличчя i водночас нiжне, майже дитяче у дiвчини, але з мужнiм пiдборiддям.
  Обидва бiйцi вклонилися одне одному. Пролунав гонг та сигнал до початку бою.
  Альбiна була вже досвiдченим бiйцем, яка займалася єдиноборствами з трьох рокiв. I вона бачила, що противник поступається в зростаннi, i ще бiльше в довжинi кiнцiвок, ну що вiзьмеш з мурахи.
  Однак мурахи дуже сильнi та моторнi комахи. I їх треба тримати на дистанцiї.
  I дiвчина босою ногою зарядила мурашку-нiндзя у живiт. I той, отримавши удар, зупинився. Потiм кинувся на Альбiну.
  Дiвчина-богатир його зустрiла ударом голої гомiлки. Нiндзя-комаха була покрита хiтиновим панциром i, тому, сильнi удари тренованого дiвчинки на нього практично не дiяли.
  Альбiна кiлька разiв зупиняла ударами нiг нiндзя-мурашку в атацi i провела ще й трiйку кулаками в голову. I поки що не дала себе жодного разу зачепити.
  Перший раунд закiнчився, i обидва противники розiйшлися по кутках.
  Фея помiтила з усмiшкою:
  - Щось ти їй дозволяєш себе бити!?
  Нiндзя-мурашка вiдповiв:
  - Я до неї тiльки придивляюся!
  Пролунав гонг, i знову бiйцi почали зближуватись. I тут нiндзя-мурашка раптом рiзко прискорився i довбав лапками Альбiну в груди. Дiвчина полетiла з нiг. Впала на спину, i її голi п'яти замиготiли в повiтрi.
  Реферi почала вiдраховувати нокдаун. Альбiна, щоправда, одразу ж схопилася. I кинулася з люттю вiдiграватися. Її босi, засмаглi, м'язовi ноги так i закрутилися, мов пропелер.
  Але нiндзя-мурашка прийняв їх лапками на блок. Вiдбив атаки. А потiм рiзко прискорився. I знову його лапки потрапили дiвчинцi по животi та грудях. Залишаючи синцi та садна. А тому удар головою в нiс. I потекла по обличчю Альбiни юшка. А сама дiвчина впала.
  Щоправда пiднялася, але суддя все одно став вiдраховувати нокдаун.
  Так, справи Альбiни були неважливi.
  Фея прочирикала, махаючи чарiвною паличкою:
  - Молодець нiндзя-мурашка! Ти перехопив iнiцiативу!
  Нiндзя-боєць знову прискорився. I знову збив з нiг Альбiну. Вiн ударив її досить сильно, i дiвчина впала i пiдскочила, вiдбившись.
  Нiндзя-мурашка прошипiв:
  - Будь ти кiнний, будь ти пiший,
  Суперчемпiоном .
  На тебе наїде лiсовик,
  Раттю мiльйонною!
  Альбiна кинулася вiдiграватися, але натрапила на мiцнi блоки. I її атака була вiдбита. А гострий кiнець лапки потрапив дiвчинi по босiй пiдошвi, через що надувся пухир.
  Пролунав гонг про закiнчення раунду.
  Дiвчина, накульгуючи i хитаючись, вiдiйшла у свiй кут. Так, її здорово та мiцно побили.
  Альбiна впала в крiсло. I важко дихала. М-да , у неї нiколи не було такого супротивника. А противник не людина, а нiндзя-мурашка. Що дуже серйозно.
  Ось знову гонг та новий раунд!
  Альбiна знову намагається дiстати ударами нiг. Але противник, будучи комахою, швидше за людину. I ось вiн знову проривається короткими лапками, хапає дiвчину за босу ногу i смикає її, жбурляючи, наче ляльку.
  Альбiна пiднiмається, але знову слiдує жорсткий удар їй прямо в груди. I залишаються синцi, дiвчисько падає.
  Пiднiмається i знову отримує кулаком по обличчю. I це теж, слiд зазначити, боляче.
  Альбiна вiдчула, як пiд оком у неї набухає синець Да , поєдинок виявився дуже нелегким.
  Нiндзя-черепашка явно домiнує i веде за очками. I знову вiн дiвчинi зарядив по милому личку.
  Альбiна впала, i сигнал гонгу оголосив про закiнчення раунду.
  Дiвчина вже буквально заповзла у свiй кут.
  Фея пiдлетiла до неї i запитала:
  - Розумiєш, чому програєш?
  Альбiна зiтхнувши вiдповiла:
  - Тому, що це комаха!
  Фея кивнула i спитала:
  - Хочеш стати вдвiчi швидше?
  Дiвчина пiдтвердила:
  - Звiсно ж, хочу!
  Дiвчина з крильцями сказала:
  - Ось вiдповiдай правильно на запитання. I тодi тобi буде справдi добре!
  Альбiна з усмiшкою вiдповiла:
  - Що ж, я готова!
  Фея прочирикала:
  - Чому у Бога, днiв багато!?
  Дiвчина-богатир витрiщила очi i буркнула:
  - Ну i питання? Я не зрозумiла його сенсу.
  Фея рiшуче заявила:
  - А тобi не треба розумiти сенсу. Ти просто вiзьми та вiдповiдай, як можеш i розумiєш!
  Альбiна посмiхнулася, i потiм, вiдчувши натхнення, промовила:
  - Тому що Бог, днiв багато зробити змiг!
  Дiвчина-чарiвниця кивнула:
  - Молодець! На цей раз правильно вiдповiла. I твоя швидкiсть подвоїлася.
  Фея махнула чарiвною паличкою. I справдi, м'язи Альбiни налилися феноменальною силою.
  I ось вона кинулась у бiй. I її босi ноги замиготiли. I ось удар припав у живiт нiндзя-мурашки. Навiть сама, тренована Альбiна, оцiнила швидкiсть i силу, з якою завдано цього удару i струсу, який її пронизав.
  Альбiна буркнула з люттю:
  - Отримай фашист гранату,
  Заспiвай на пам'ять серенаду!
  Нiндзя-мурашка намагався її атакувати. Але тепер ноги Альбiни, що стали швидшими, встигали його зустрiти. I потрапляли по хiтиновому панцирю.
  Було видно, що мурашки цi неприємнi удари, але серйозних пошкоджень йому не завдають. I дiвчина била, зате випереджала супротивника, i тепер уже вела по окулярах. Точнiше цей раунд залишився за нею.
  Пiд кiнець Альбiна навiть провела лоукiк i збила з нiг вiзавi.
  Вони розiйшлися по кутках, i вже нiндзя-мурашка виглядав пом'ятим.
  Фея знову пiдлетiла до дiвчинки-богатиря i вiдзначила:
  - Тепер ти вже непогано б'єшся. Але хочеш, щоб у тебе подвоїлася швидкiсть i сила, ще раз?
  Альбiна згiдно кивнула:
  - Звiсно ж, хочу! А що треба зробити?
  Дiвчина-чарiвниця з усмiшкою промовила:
  - Дай вiдповiдь ще на одне запитання.
  Дiвчина-богатир впевнено вiдповiла:
  - Я готова!
  Фея проворкувала:
  - Чому взимку мороз, щипає дiтям нiс!
  Альбiна посмiхнулася i вiдповiла:
  - Оце питання! Але вiн позбавлений сенсу i допускає масу варiантiв вiдповiдей.
  Дiвчина-чарiвниця вiдповiла:
  - А це якраз на гумор. Ось спробуй, дай вiдповiдь дотепно.
  Дiвчина-богатир видала:
  - Тому взимку мороз, дiтлахам щипає нiс, бо не дорiс, щоб вiдтяпати з коренем нiс!
  Фея кивнула:
  - Так . це можна зарахувати! I твоя швидкiсть, i сила зараз подвоїться знову.
  I дiвчина-чарiвниця струснула своєю магiчною паличкою.
  I Альбiна вiдчула в собi новий, неймовiрний приплив сил та енергiї.
  Вона люто вискочила на ринг. I накинулася на нiндзя-мурашку.
  I давай його бити. Що не удар, наче кувалдою б'ють. I боєць-комаха почав падати i завалюватися дуже важко.
  Альбiна била супротивника, i вiн падав i насилу, але пiднiмався. Проте весь раунд пройшов пiд диктування дiвчинки.
  Потiм вона гордо вiдскочила в куток.
  Фея з посмiшкою запитала:
  - Хочеш ще подвоєння швидкостi та сили?
  Альбiна кивнула:
  - Гаразд! Давай!
  Дiвчина-чарiвниця знову поставила загадку:
  - Вiд чого i чому, вовки виють на мiсяць!
  Альбiна засмiялася i впевнено вiдповiла:
  - Вовки виють тому, що не можуть з'їсти мiсяць!
  Фея вiдзначила з посмiшкою:
  - А ти справдi генiй. Я думаю, багато отримати гiдна!
  I дiвчина-чарiвниця знову крутнула своєю магiчною паличкою.
  Альбiна буквально злетiла у повiтря. Стiльки тепер у нiй стало неймовiрної сили та енергiї.
  I ось вона кинулася на нiндзя-мурашку. I так рушила йому голою, круглою п'ятою у пiдборiддя. I боєць-комаха завалилася в нокаут.
  Реферi вiдрахувала до десяти, оголосила:
  - Перемогла боєць Альбiна нокаутом! Молодець!
  I пiдняла дiвчинi руку нагору.
  Альбiна проспiвала:
  -Дiвча навiть смертi не боїться,
  Її орда будь-яка не лякає...
  З ворогом геройською буде баба битися,
  I навiть, вмираючи, переможе!
  Фея урочисто оголосила:
  - Оскiльки Альбiна перемогла могутнього бiйця i вiдповiла правильно i, головне, дотепно на всi три загадки, то їй дарується вiчна юнiсть та абсолютна регенерацiя тканин.
  I дiвчина-чарiвниця зробила вiсiмку за допомогою чарiвної палички. I ось сталося диво, Альбiна набула фактичного безсмертя.
  I дiвчина-богатир заспiвала:
  Нiщо на Землi не проходить безвiсти,
  I юнiсть пiшла - все ж таки безсмертна...
  Якими молодими ми були,
  Як щиро кохали!
  Вершини пiдкорили,
  Назло грози долi!
  . РОЗДIЛ Љ 11.
  Хресна мати Агрипiна тим часом вислухала свiжу доповiдь, спрямовану перевiрити iнформацiю каратистки.
  Настрiй у ватажка мафiї був досить добрим. Вона багато заробила на постачання електронiки з Китаю. Крiм того, їй вдалося здерти страховку за зiпсованi смартфони, айфони та стiльниковi телефони.
  Тож мафiя вiд кiбератаки навiть виграла. Тим бiльше, що згорiли данi в базах комп'ютерiв про всiх злочинцiв, що мафiї теж на руку. I простiше витягти з в'язниць своїх спiльникiв.
  Тож Агрипiна була задоволена. Хоча офiцiйна влада i пiдозрювала, чи не її справа рук? Але поки що не ризикувала вiдкривати фронт проти мафiї.
  Тим бiльше, цiкавою була iнформацiя вiд бiйця, яка перевiряла iнформацiю щодо рудої гарпiї.
  Дiвчина-боєць повiдомила:
  - Жодного чоловiка в чорнiй масцi i плащi не було. Її побив просто маленький хлопчик на вигляд не старше дванадцяти рокiв.
  Агрипiна хихикнула, i недовiрливо подивилася на каратистку:
  - Що? Ти це серйозно?
  Дiвчина пiдтвердила:
  - Я опитала дюжину хлопцiв та дiвчат. Щоправда, вiдеозаписи бою на смартфонах не збереглися, але комп'ютерний вiрус людську пам'ять стерти не може!
  Блондинка-бос хихикнула i проревела:
  - Отак маленький талант! Ну що ж, особу хлопчика встановлено?
  Дiвчина кивнула:
  - Вiн давно у цiй секцiї займається. Його звуть Вiталiй Акулов. По батьковi немає, тому що вiн зростав без батька. Але з ним подруга Альбiна Коршунова. Також дуже сильний боєць i чорний пояс з карате.
  Агрипiна з посмiшкою запитала:
  - Теж маленька дiвчинка?
  - Нi, велика. Хоча їм рокiв по п'ятнадцять обом. Навiть смiшно - велика дiвчина i хлопчик недомiрок , але дуже швидкий i сильний.
  Жiнка-бос мафiї помiтила:
  - Треба б їх доставити до мене.
  Декiлька бойовикiв клацнули автоматами:
  - Буде виконано, о велика!
  Агрипiна раптом передумала:
  -Нi! Не треба. Краще влаштуйте за ними таємне, але професiйне стеження, i дiзнайтесь абсолютно все. Потiм доповiсти менi. Iнтуїцiя нагадує, що це зовсiм не простi пiдлiтки.
  Дiвчина-каратистка кивнула:
  - Так правильно. Хлопчик навчається не дуже, прогулює школу, але iнодi вражає своїми знаннями, i казав, що людство треба рятувати.
  Агрипiна кивнула:
  - Тим бiльше. Ретельно перевiрте цю пару, i особливо хлопчика. Тiльки непомiтно. Його прiзвище Акулов? Це, слiд сказати, дуже символiчно.
  Пiсля цього бос мафiї почала вiддавати новi розпорядження. Управлiння спрутом займало багато часу. I тут, треба сказати, з обох бокiв влада дуже велика i мафiї, i грошей.
  I офiцiйна влада використовує мафiю у своїх цiлях. Особливо у боротьбi з опозицiєю. Тут iнодi смертi бувають несподiванi.
  Агрипiн має скоро виповнитися тридцять сiм рокiв. I на її день народження таємно з'їдуться великi шишки з усього свiту. Будуть i мiнiстри бути присутнiми. Так, вона королева злочинного свiту в Росiї, i її влада не пiддається точному вимiру. Звичайно ж, охочих оскаржити трон повним - повно. Вона i молода, i жiнка i дуже жорстока. I тут багато старих злодiїв у законi та молодi авторитети нею незадоволенi.
  Але Агрипiна твердо тримає владу у своїх руках. Але її дуже зацiкавив цей пiдлiток. Може, вiн i причетний до кiбератаки небачених масштабiв.
  Правда, не вiрилося, що подiбне пiд силу пiдлiтку, але й сама Агрипiна в пiдлiтковому вiцi робила те, що дорослим не пiд силу. Так що...
  Але поки що висновки робити рано. Iншi проблеми. Зокрема, чи не купити собi пару картин Пiкассо. Вона любить, коли зображення нестандартнi та трохи божевiльнi. Та й Пiкассо вважається, чи не найкращим художником усiх часiв та народiв.
  Хоча хтось брязнув, що, мабуть, маленька донька краще малює.
  До речi, Агрипiна не хотiла сама виношувати дитину та народжувати, що i постать псує, i боляче. I обрала собi сурогатну матiр, замовивши двiйнят.
  Звичайно, самець-донор був обраний i фiзично, i iнтелектуально максимально обдарованим. I сурогатна мати була велика олiмпiйська чемпiонка, яка сидiла на спецiальнiй дiєтi.
  Так у Агрипiни з'явилася пара: хлопчик та дiвчинка. Вони ще маленькi, але їх уже тренують спецiальнi наставники нiндзя та вчать вбивати та битися.
  Дiти боса мафiї мають стати надлюдьми та продовжити справу матусi. Нехай їм поки що по чотири роки всього. А вони вже вбивали особисто людей, i були присутнi пiд час тортур, i навiть самi катували.
  Ось яка пара монстрiв росте у Агрипiни. Це жiнка звiр! А її дiти будуть надзвiрами ...
  Хрещена мати мафiї вирiшила трохи розважитися. Поки що досить нешкiдливо. Взяла в руки батiг i став пороти по черзi двох гарних, мускулистих пiдлiткiв по голих спинах. Це ще нiчого страшного.
  Хоча вiдразу ж луснула шкiра i полилася кров. Так, вона любить кров.
  I це її заводить.
  Агрипiна навiть пила кров разом iз молоком для немовлят. Кров зливали з фiзично сильних, здорових хлопчикiв-пiдлiткiв та iнколи маленьких дiтей. Агрипiна вважала, що вона так омолоджується.
  Ось така вона мегера , гiпергарпiя ! Не обов'язково, звiсно, вбивати, можна й просто вiд кожного нацiдити. Тим бiльше часто кров пити шкiдливо для здоров'я. У нiй також є рiзнi ферменти.
  Агрипiна лягла на диван, i її спину стали масажувати два гарнi юнаки. Ще двоє гарненьких молодикiв взялися за босi пiдошви та ноги.
  Молода жiнка замуркотiла вiд задоволення. I поки їй було дуже добре. I вона обдзвонила свої фiлiї. Ось, наприклад, уже другий рiк триває вiйна мiж Росiєю та Україною, що велика трагедiя та багато кровi. А мафiя на цьому робить величезнi грошi. I, звичайно, свiту нiхто не хоче. I росiйська мафiя робить у цьому бiзнес, i американська. Як то кажуть: рука руку миє. I багато чого крутиться i постачається у ходi вiйни.
  Кримiнальнi клани тут дуже колосальнi грошi заробляють, причому у збитку простий народ.
  Агрипiна з посмiшкою прочирикала, скелячи свої дуже великi зуби:
  Роби грошi, роби грошi,
  Забувши про скорботу i лiнощi!
  Роби грошi, роби грошi,
  А решта все дрiбниця!
  А решта все дрiбниця!
  Молода жiнка, посмiхаючись. Вона згадала один iз своїх подвигiв. Коли пограбувала квартиру, тодi вона забула взяти з собою рукавички. Зрозумiвши, що залишила масу своїх вiдбиткiв, Агрипiна взяла i вiдкрила всi кранiки з газом, i пiсля цього влаштувала пожежу. Згорiла половина дев'ятиповерхового будинку. Троє людей загинули, понад десять отримали тяжкi опiки.
  Ось так вона заметала по варварськи слiди. I вбиваючи людей, вiдчувала збудження та насолоду. Їй так подобалося завдавати болю. Особливо гарненьким хлопчикам. Зокрема, ламати їм пальцi нiг. Хоча це жорстоко. Щоправда, потiм кiстки зростаються, але ниють кiсточки довго.
  I взагалi, насильство приваблювало Агрипiну. А щодо вищих сил?
  Вона вважала, що найвищi сили її люблять i люблять зло. А в Бiблiю вона не вiрила i вважала її казкою для дурнiв, на якiй робляться грошi та полiтика.
  Справдi, якщо Бог є, то вiн, швидше за все, любить зло та руйнування.
  Ось подивiться iсторiю людства. Жорстокi та кривавi правителi були, як правило, i успiшнiшими. Наприклад, Чингiсхан, найуспiшнiший правитель i завойовник усiх часiв i народiв, був дуже жорстоким, а при цьому не вмiв нi читати, нi писати. Тамерлан теж надзвичайно жорстокий, i навiть склав вежу iз ста тисяч вiдрубаних голiв. Найуспiшнiший завойовник в Османськiй iмперiї З Єлим також вiдрiзнявся надзвичайною кровожерливiстю i жорстокiстю. Так i в Росiї найжорстокiшi царi: Iван Грозний, Петро Перший , Йосип Сталiн були найжорстокiшими. Як казав Бату-хан - великий iмператор i може бути жорстоким.
  Жорстоким був i Гiтлер, який досяг на початковому етапi свого правлiння чималих успiхiв.
  Та й Наполеон Бонапарт зовсiм не взiрець гуманностi. Наче Катерина Друга не вважалася жорстокою, зате була повiєю. А Петро Перший особисто рубав голови стрiльцям i катував людей.
  Та й взагалi, хто з великих не був жорстоким? Магомед, наприклад, захопивши мiсто, наказав убити шiстсот євреїв. А його наступники ще бiльш жорстокi та кривавi вели вiйни. Навiть Iсус Христос говорив:
  не свiт я принiс, а меч! I деякi його висловлювання любили цитувати iнквiзитори. Наприклад: -До не зi Мною, той проти Мене. Тож кров лили всi. Можливо, лише один Будда був людиною справжньої доброти та противником насильства, i не претендував на винятковiсть.
  Агрипiна, тому, щиро вважала, що треба виявляти жорстокiсть i бути нещадною до ворогiв та й до друзiв теж. Можливо, що Сталiн тому й потрапив до двадцятого з'їзду, що не встиг вчасно розстрiляти стару команду.
  Агрипiна посмiхнулася. I вщипнула юнака за рельєфний прес. Той вклонився i промовив:
  - Дякую, панi!
  Тут вона згадала i запитала секретарку:
  - А той хлопчисько, якого я нагородила першою ходкою, вже сидить у СIЗО, чи як?
  Секретарка кивнула:
  - Так, вiн уже заарештований. Скiльки йому рокiв маємо дати?
  Агрипiна запитала:
  - Йому скiльки самому?
  Секретарка вiдповiла:
  - Чотирнадцять!
  Агрипiна буркнула:
  - Три роки колонiї малолiтки з нього вистачить. Хай там його шанують.
  Секретарка кивнула:
  - Так, вiн хлопчик сильний i вмiє за себе постояти. I в нього особлива наколка, що забезпечить повагу та авторитет.
  Молода жiнка щиро заявила:
  - Я все-таки дуже добра. Дала такий старт кримiнальнiй кар'єрi. Але цей хлопчик має вiдпрацювати. Доставте його ввечерi до мене, нехай розважить мене за благодiяння.
  Секретарка кивнула:
  - Слухаюсь, велика!
  Агрипiна iронiчно заспiвала:
  Росiйська мафiя, що ти наробила,
  Росiйська мафiя, ти мене згубила!
  Росiйська мафiя, столiття навчається в школi,
  Добре на волi, тяжко на зонi!
  I молода жiнка зажадала собi ще чорної гри та печiнки iглобрюха. Це така японська отруйна риба. I її печiнка дуже витончений делiкатес, хоча найотруйнiша частина.
  Агрипiна покликала дiвчат. Тi прибули на очi великої кримiнальної королеви.
  Глава мафiї прогарчала:
  - Танцюйте та спiвайте!
  Дiвчата пустилися в танець, спiваючи:
  Казковий свiт може бути злим,
  Адже чари, теж дволико!
  Здається добрим все молодим,
  Хочеться правди, жити в честi лихо!
  
  Але десь троль мережi плете,
  Злий вовкалок ставить пастки!
  Ми ж йдемо у довгий похiд,
  Чекають на випробування нас, не iграшки!
  
  Може бути мох страшенно колючий,
  Ну а латаття замiсть капкана!
  Кров'ю ридають сльози з хмар,
  Замiсть мiсяця клинки свiтять корсара!
  
  Але мiй приятель, свiтлий ельф,
  Золотом свiтять кучерi подруги!
  Фея сказала - хлопчик, не дрейф ,
  I простягла нiжнi руки!
  
  Дав ельф-приятель шпаги урок,
  Випад, вiдскок, змiннi пози!
  Щоб стовбур життя у злi не усох,
  Ти подаруй чарiвницi двi троянди!
  
  Викував шаблю гномик-коваль,
  Менi каже, посмiхаючись з усмiшкою;
  Хочеш, щоб у битвi славний кiнець,
  Потрiбно дружити з фiзкультурою палко!
  
  Злив у тренуваннi сорок струмкiв,
  I, нарештi, став слухняний булат менi!
  Рубiш спочатку з дерева сучок,
  Ну, а потiм станеш знатним ратником!
  
  Ось i битва, з ельфами я,
  Тролi, а з ними ревуть вовкулаки!
  Але для мене вiйсько - це сiм'я,
  I немає полювання вiдливати у бiйцi!
  
  Пам'ятаю рухи, випад клинка,
  Злий упир захлинувся багряним !
  Дали ми тварям мiцно клинка,
  Свiт будуватимемо, чистий i новий!
  Дiвчата дуже красиво i з почуттям заспiвали. Агрипiна, втiм, не була задоволена. Їй здалося, що драми мало, i вона жорстко наказала:
  - Вугiлля їм пiд ноги!
  З'явилися тут же юнаки з корзинами. Вони були тлiючi вогники.
  Вони знали, що жорстока Агрипiна любить смажити дiвчатам босi пiдошви.
  I давай кидати пiд ноги дiвчат, якi ходили без взуття, оскiльки так менше шуму, i зручнiше п'яти смажити.
  Дiвчата наступали голими пiдошвами та скрикували, але продовжували танцювати.
  Агрипiна з посмiшкою вiдзначила:
  - Ось що менi не сподобалося у фiльмi "Острiв Скарбiв", що дiвчинi-юнге так i не засмажили п'яти. Адже це було б дуже навiть кумедно.
  Так, запах паленої шкiри дуже апетитний. Особливо якщо це нiжна шкiра юних, красивих, здорових дiвчат. Подiбне просто принаднiсть.
  Агрипiна заспiвала:
  Нам лижуть п'яти язики багаття,
  За що ж так не люблять недоторки?
  Працiвникiв ножа та сокири,
  Романтикiв iз великої дороги!
  I знову вiзьме та розсмiяється. Так, веселе в неї життя. Пам'ятається, якось їй училка поставила невдачу за поведiнку. Агрипiна за це її прибила цвяхами за руки та ноги до дубових дверей. А потiм спалила жiнцi все волосся на головi.
  Так, такою вона була дiвчинка-школярка. Просто бiла Дияволице! Саме Дияволиця з великої лiтери!
  Недарма їй пiдкорилися кримiнальнi авторитети Росiї та деяких країн свiту.
  Кому з такою охота зв'язуватися. Особливо якщо влада її боїться. Часи такi суворi були у її дитинствi. А вона наче народжена для пекла.
  I любить вбивати, i ще бiльше знущатися та мучити. Як вона, наприклад, мучила дiвчаток-ув'язнених у колонiї-малолiтцi , а також чоловiкiв-охоронцiв, якщо вони не давали косяки.
  Так, вона любила показувати свою владу. I робити людям стрiмко.
  Ось одна красуня-в'язня дiвчинка була надто самостiйною.
  Агрипiна їй капала соляну кислоту на босi, дiвочi пiдошви. А це дуже боляче.
  Так, таку, як хрещена мати мафiї, не зупинити нiчим. Хiба що кулею снайпера. Та й стрiляли в Агрипiну, i не раз. Але, на жаль, все повз!
  Втiм, хто з босiв мафiї був гуманний? Кримiнал є кримiналом.
  Агрипiна вiддала ще кiлька розпоряджень рiзного роду. Потiм переглянула коротке зведення новин. У Держдумi обговорювали кiбератаку . I вимагали кровi та вiйни. I знову цi закони, коли призначають покарання далi нiкуди. Ще дивно, що кiлькiсть ув'язнених скорочується. Хоча нi, воно почало зростати. I ситуацiя у країнi загострюється.
  Ще одна новина: напад талiбiв на росiйськi вiйська у Таджикистанi. Справдi, давно вже там очiкували провокацiї. Талiби розумiють, що коли вже й нападати на Росiю, тiльки коли в неї пов'язанi руки. А тут ще й кiбератака , яка показала чергову слабкiсть влади.
  Наступного року у березнi вибори президента Росiї. Агрипiна подумала, а чому б їй самiй не битися за крiсло фактичного царя? Молода та енергiйна бос мафiї могла б зiграти роль чергової рятiвницi.
  А зараз у Росiї, i справдi, загострилися i проблеми в економiцi, i знову захвилювався Кавказ, i цiна на нафту i газ падає. Та й Китай уже не проти переглянути кордони iз Росiєю. Мовляв, у вас хлопцi виходу немає, а землi у вас i так багато, ну подiлiться.
  I головне, ситуацiя з кожним мiсяцем все гiрша i гiрша. Немов пекельнi сили прокинулися.
  Агрипiна непогано знала iсторiю всього свiту. Є якась мало не фiзична та мiфiчна сила, що обвалює всi iмперiї. На iсторiю подивися - всi iмперiї без жодних виняткiв валили. У тому числi гiгантськi Британська, Iспанська, Португальська, а до цього Римська iмперiя. Як руйнувалася i держава Олександра Македонського, i Перське царство, i Арабський халiфат. Обвалилася i iмперiя Османа, i не тiльки вона, зрозумiло. Найбiльша iмперiя монголiв, на чолi з Чингiсханом, впала в небуття.
  Спочатку розколовшись на кiлька частин.
  А Тамерлана iмперiя припинила своє iснування фактично одразу пiсля смертi цього полководця. I таких прикладiв повно .
  Росiйська iмперiя не стали винятком. Спочатку її пом'яли за Миколи Второго , через що змiнилася система управлiння. Потiм за Горбачова.
  I це двi катастрофи росiйської iмперiї. I ось зараз стрiмко насувається третiй обвал, коли Росiя може зменшитися до розмiрiв Московського князiвства.
  I лише така сильна, молода та агресивна жiнка, як Агрипiна, може врятувати iмперiю. А решта всiх слабакiв i в прямому, i в переносному значеннi слова.
  Настав час мiняти царiв. Iнакше буде дуже пiзно. Агрипiна подумала, що вона могла б перемогти. Хоча, на даний момент її в народi мало знають. Справдi, рiзного роду шоу та дешевi артисти не для неї. Адже вона четверта . н незрима, невидима, але водночас реальна влада. I здатна згорнути i гори, i шиї.
  Тим бiльше, кiлькiсть конкурентiв невелика та швидко скорочується.
  Найголовнiший той, хто вже на тронi, постарiв, постарiшав i втратив довiру та любов народу. Решта ще слабша i гiрша.
  Деякi сидять, iншi отримали чуже громадянство, а дехто вже надто старий, щоб багато на що претендувати.
  I нових, молодих зiрок не видно. До виборiв президента вже менше року, а у суспiльствi та у ЗМI їх якось навiть i не обговорюють. Панує апатiя, зневiра, що стане краще, i якийсь сонний настрiй. При цьому є у суспiльства i прихована жага змiн. I потяг до волi.
  А хто така , Агрипiно? Вона найголовнiша бандитка! А раз вона бандитка з бандиток, то в неї є невтомна потяг до свободи.
  Як то кажуть портрет диктатора та бунтаря. А то й водночас i того, й iншого.
  Як, зокрема, Стенька Разiн, який був одночасно i бунтар, i водночас мiг у разi перемоги стати i кривавим деспотом. А може Стенька Разiн став би i великим завойовником.
  Тут, насправдi, будь-який варiант можливий.
  Агрипiнi подобався Стенька Разiн. I вона навiть наказала зробити йому пам'ятник на Дону.
  Самiй собi також можна було б пам'ятники поставити. Адже вона жiнка з великою фантазiєю, i в чомусь термiнатор не бачений i нечуваний.
  Перед нею тремтять навiть генерали.
  Вона цiлком може пальцями схопити мiнiстра, або мера за нiс i здавити так, що вийде злива. А вiн тiльки крехтiтиме i проситиме прощення.
  Але все ж таки, її влада неабсолютна i невидима. У Москвi тiльки ходять чутки про жахливу бiлу дияволу. А їй хотiлося, щоб скрiзь висiли її портрети, i люди падали навколiшки. I цiлували вiдбитки її пiдошв.
  Молода жiнка-бос заспiвала:
  - Щоб усi тремтiли!
  Щоб усi тремтiли!
  Щоб шанували!
  Ось, наприклад, йдуть тисячi дiтей Москвою з її портретами, i спiвають про генiальну дияволу пiснi.
  А може, навiть власну релiгiю заснувати? Наприклад, нiби Агрипiна, це тiлесне втiлення Творця Свiтобудов? Що було б круто. А наука зробила б її безсмертною.
  I ось уявити собi владу над планетою Земля. Полiт до мiсяця, де малюють фарбами її портрет. Такий ось, у кольорi, i дуже яскравий, здатний зносити дах у лунатикiв.
  А потiм далi на Марс. I всi планети Сонячної системи без винятку. I далi польоти до зiрок. Створення космiчної iмперiї, i зорельоти такi величезнi, розмiрами з цiлим Юпiтером, що було дуже круто, i до чортикiв.
  I комiчнi битви. Коли трильйон зорельотiв з одного боку, i трильйон з iншого. I окремi флагманськi лiнкори несуть у собi мiльярди гармат, здатнi стерти одним залпом цiлу, зiркову систему.
  Тут вона Агрипiна струснула своїм сильним, мускулистим тiлом i з ентузiазмом заспiвала:
  Королевою рок-н-ролу
  Королевою рок-н-ролу - бути я не мрiюКоролевою екранаКоролевою екрану - бути я не хочуСтану просто королевоюСтану просто королевою - це я вважаюОтаманше в наш часОтаманше в наш час -
  по плечу голими, круглими п'ятами.
  Приспiв:
  
  Не буду лукавити Менi хочеться правити, Але не машиною iржав о ю ,
  А цiлою державою !
  Агрипiна теж бадьоро i енергiйно наслiдувала у своєму задерикуватому стилi: У хмарах дiвочих мрiй бiльше не лiтаю
  Королевою краси не оберуть зараз
  Стану просто королевою Стану просто королевою - це я вважаю Отаманше в наш час Отаманше в наш час - в самий раз!
  I знову iншi дiвчата стали пiдскакувати i вiдбивати чечiтку босими ногами, спiваючи
  Не буду лукавити
  Менi хочеться правити, Але не машиною iржав i ,
  А цiлою державою !
  Пiсля подiбної пiснi, i справдi, у тобi така вiдчутна та неповторна енергiя проявляється.
  Агрипiна пiдхопила босими пальчиками нiг кинджал i рiзко метнула його. Потрапила юнаковi в ногу, i з такою силою, що буквально цвяхнула до стiни з дуба.
  Хлопчик заволав вiд болю.
  Агрипiна зi смiхом заспiвала:
  Не бажаємо жити по-iншому,
  Не бажаємо жити iнакше!
  Ходiмо ми краєм! Ходiмо ми краєм!
  Ходiмо ми по краю рiдному!
  Пiсля чого, отаманша пiдскочила до пораненого пiдлiтка i кинула його головою в обличчя.
  Хлопчик втратив свiдомiсть i затих.
  Агрипiна сердито гаркнула:
  - Киньте його на корм крокодилам!
  Юнака вiддерли вiд стiни i потягли до зоопарку, де мешкали хижi тварюки. I крокодили, та iншi види живностi.
  Хрещена мати заспiвала:
  - Молодець, молодець,
  Показав силу!
  З нею дружити, що грати з крокодилом!
  Жiнка бос мафiї була налаштована дуже по-бойовому.
  Їй хотiлося битися по-справжньому!
  I вона взяла i довбала по смiтнику. Та пiдлетiла i збила одразу трьох хлопчакiв та дiвчисько.
  Тi потрапляли разом, наче кегли вiд кульки, кинутої вмiлою рукою.
  Агрипiна прошипiла:
  Немає пощади, немає пощади, немає пощади вороговi,
  Усiх хлопчакiв i дiвчат я в горох посiк
  Вона у своїй мовi тримала iмплантанти , якi дозволяли у разi чого й випустити отруту.
  I вбити будь-якого чоловiка поцiлунком.
  Агрипiна подумала, що якщо її оберуть президентом Росiї, то вона змiнить конституцiю та коронується, встановивши монархiю.
  А так буде набагато крутiше i краще. I корона у неї буде найбiльша i найдорожча у свiтi.
  I на нiй буде стiльки рiзного роду алмазiв та прикрас. Цiлi грона всього. Вона у британського короля викраде корону. I в iнших
  монархiй також. Ось у Iспанiї є, наприклад, король. До речi, у Європi одинадцять монархiй, а Африцi лише три. I це теж про щось та говорить.
  Дiти в неї є, тож трон передати є кому. I вона зможе, якщо що, весь свiт обкрутити. Бо мафiя - це сила!
  Агрипiна взяла i, недовго думаючи, схопила босими пальчиками ноги за металеву кульку. Їй дуже захотiлося вибити одному з хлопчакiв-прислужникiв очей.
  Вона вже замахнулася, але передумала. Справдi, спотворювати одного з милих пiдлiткiв це якось. Без ока фiзiономiї неприємнi, i може краще взяти та вбити.
  Агрипiна взяла i заспiвала:
  Злий горець повзе по скелях,
  Сипанi йому напалмом.
  Ти їх не шкодуй,
  Винищуй усiх гадiв ,
  Як клопiв души!
  Бий, як тарганiв!
  I хрещена мати мафiї, остаточно з'їхавшись, взяла в руки батiг i махнула нею зi свистом у повiтрi. Огрiла спочатку прислужника хлопчика, а потiм дiвчину-пiдлiтка i проревела:
  - Битиму людей, битиму людей,
  I бити байдики!
  Ми злiснi розбiйники!
  Пiф-паф! I ви покiйники!
  Небiжчики! Небiжчики!
  . РОЗДIЛ Љ 12.
  Хлопчик i дiвчисько багато працювали, у лабораторiї. Цього разу їх пiдтискало. I Вiталiк опинився в тому становищi, коли ти буквально пан чи пропав.
  I справдi, здається, що гiрше нiкуди. Полiцiя та ФСБ, звичайно ж, шокованi суперпотужною кiбернетичною атакою i поки якогось там хлопчика-хулiгана, який розiгнав цiлий натовп та загiн полiцiї, не шукають.
  Але все-таки слiдство, безсумнiвно, йтиме. I, можливо, зрозумiють, що натовп розбiгся не випадково. I тодi сядуть на хвiст. Щоправда, доки вони до цього додумаються, мине час.
  З Китаю привезли новi вiдеокамери та рiзну електронiку, i поспiшно встановлюють по Москвi та iнших мiстах. Навiть долар та юань на торгах пiднялися.
  I загалом у суспiльствi назрiвають змiни. Багато хто владi не вiрить i хоче, щоб було по-iншому.
  До речi, вже кiнець травня, i шкiльнi заняття завершуються. Треба б почати складати iспити. Але це проблема: Вiталiк та Альбiна зайнятi у своїй лабораторiї та пiдпiльно готують захоплення влади над свiтом. Що, звичайно ж, куди важливiше за все iнше.
  Альбiна помiтила:
  -Якщо ми не прийдемо на iспити, це може викликати непотрiбнi пiдозри.
  Хлопчик-генiй, продовжуючи колупатися в найскладнiших схемах, логiчно вiдповiв:
  - Прогуляти iспити для сучасної школи це зовсiм не нонсенс.
  Особливо для такого, як я!
  Дiвчина-богатир кивнула:
  - Це, зрозумiло, правильно. Але в будь-якому випадку, я маю цiкавi iдеї, як уникнути проблем.
  Вiталiк жорстко вiдповiв:
  - Потрiбно створити передавач, який на гiперкоротких хвилях вiддавав би наказ людському мозку. I не тiльки, зрозумiло, людському. Ось я вже дещо зробив. Поки що невелике за розмiрами та потужнiстю. Спробуємо його на кiшках.
  Альбiна проворкувала:
  - А може, на людях?
  Вiталiк зазначив:
  - Можна i на людях. Але ж, навiть у космос першими вiдправили собаку та кiшку! Почекай ще двi години, я закiнчу налаштування, i ми вийдемо на вулицю. I подивимося, чи працює гiперкоротка хвильова, телепатична гармата. Я сам вiддаватиму накази, силою своєї думки!
  Дiвчина-богатир хихикнула:
  - Силою думки? Це дуже буде цiкаво. А в тебе думки взагалi є?
  Хлопчик-генiй заспiвав:
  Мої думки мої скакуни,
  Наче вихор несуть мене в бiй.
  Ви алюром несетеся,
  I не визнаєте вуздечки,
  Бог зi мною!
  Альбiна хихикнула:
  - А ти ж у Бога не вiриш!
  Вiталiк кивнув:
  -У Бiблiйного, не вiрю!
  Дiвчина-богатир кивнула:
  - Менi також Бiблiя не подобається. Вона сковує розум. Зокрема, вчення, що Земля i все, що на нiй згорить, не вселяє оптимiзму. Особливо зараз, коли триває фактично гiбридна третя свiтова вiйна. I тут справдi ця Бiблiя може накаркати лихо!
  Хлопчик, який не любив взуття, сердито тупнув босою ногою, так що брязнула плитка:
  - Тим бiльше , я маю захопити владу над свiтом i врятувати людство! Не заради своєї марнославства, а заради життя на Землi!
  Альбiна посмiхнулася:
  - Диктатор-рятiвник!?
  Вiталiк заперечив iз усмiшкою:
  - Швидше люблячий, старший брате. Треба допомогти людям стати краще, i жити у мирi та любовi. Щоб вони не витрачали сили, ресурси життя на конфронтацiю один з одним i рiзанину .
  Дiвчина помiтила з усмiшкою, вишкiривши зубки:
  - Щоб людство врятувати,
  Зiйшов Христос на хрест.
  Щоб нас вiд безоднi вiдвести,
  Господь зiйшов з небес!
  Вiталiк енергiйно кивнув головою:
  - Так, звичайно, це здорово, єдина влада над планетою з перспективою зiркової експансiї.
  Хлопчик босими пальчиками, своїх дитячих, але дуже сильних нiг, зiгнув п'ятикопiйкову монету, i продовжив думку:
  - Але для того, щоб принести користь людству, слiд зiйти на трон, а не повиснути на хрестi. Тим бiльше, я Iсуса не розумiю, якщо в нього вся влада на Землi та Небi, то звiдки стiльки лих та зла на Землi?
  Якщо Бог припускає страждання i зло, то який вiн пiсля цього Бог! Будь-який вiдповiдальний правитель, просто зобов'язаний, дбати про благо народу та пiдданих. Iнакше його треба змiстити i повiсити! Тобто навiть якщо не вiшати, то принаймнi помiняти на вiдповiдальну особистiсть, яка не самоусувається вiд вирiшення проблем людства.
  Альбiна енергiйно кивнула головою:
  - З цим я згодна! Бог має навести лад у всесвiтi. Або вiддати свою владу комусь гiднiшому!
  Пiсля чого дiвчина-богатир переглянула в iнтернетi останнi новини.
  Почалося, давно очiкуване, вторгнення талiбiв до Таджикистану. Зрозумiло, вони ловлять момент, коли влада ослабла i Росiя захиталася.
  Удару по Таджикистану завдали великих сил. Талiби є великою кiлькiстю, i в них багато молодi. А таджикистанська армiя майже не чинила опору, або розбiгаючись, або здаючись у полон, або навiть переходячи на бiк талiбiв.
  Моджахедiв одночасно наставало сотнi тисяч. I вони буквально зiм'яли позицiї, хоча росiйська авiацiя i намагалася по них завдавати ударiв.
  Серед росiян є вже першi втрати, i навiть полоненi. Хоча офiцiйно влада поки що це не пiдтверджує. Це поки що головна новина.
  Та й у Москвi восени мають вiдбутися вибори мера. I настрiй москвичiв на змiни. Набридло вже колишню владу бачити. Тим бiльше жити краще не стає. Та й скiльки часу один i теж мер сидiтиме.
  Та й iз карантинними заходами колишнiй мер людей, безпосередньо, дiстав.
  Це все, звичайно, вiрно. Але влада до виборiв серйозних кандидатiв не припускає. Лише представник комунiстiв бiльш-менш вiдома особистiсть i якийсь ресурс має.
  Можливо, цього разу вперше з дев'яносто першого у Москвi може з'явитися мер вiд опозицiї.
  На Кавказi теж дедалi бiльше стрiлянини, галасу та протестiв. Сепаратисти активiзувалися. I зрозумiло, що це дiйсно дуже серйозно.
  Iмперiя почала хитатися. Альбiна подумала, що влада юного генiя з такими надлюдськими здiбностями над свiтом - це було б великим благом у свiтi тотального бардака. I що двiстi країн на весь свiт - це вже очевидний перебiр. Точнiше, навiть десять країн у свiтi, це вже забагато.
  Навiть двi iмперiї на всю земну кулю достатньо, щоб, у разi чого, планета згорiла б у ядернiй вiйнi.
  А якщо Iран отримає ядерну зброю, то до Москви летiти боєголовкам набагато швидше, нiж до Вашингтона.
  У свiтi панує бардак, i бардака, i воєн стає дедалi бiльше. I все загрожує запалати з новою, скаженою силою.
  Та й так уже все палає та набирає обертiв.
  Вiталiк - це пiдлiток такого рiвня здiбностей винаходити, що перед ним пасує Тесла. Тим бiльше, хоч Тесла i прожив досить довго, але реальна його вiддача вiд вiдкриттiв була невеликою. I жодної проблеми вiн фактично не вирiшив. Навiть у вiйськовiй сферi Тесла не особливо себе виявив. То чому Теслу пiдносять, причому, саме зараз, а не за життя?
  Єдина влада над планетою Земля - це порятунок людства. Рано, чи пiзно якийсь недалекий правитель, чи релiгiйний фанатик пустить ядерну зброю в хiд. I тодi людству смерть.
  Альбiн iз зiтханням проспiвала:
  Земля побачить свiй останнiй свiтанок,
  Холодна морока навiки закриє сонця свiтло!
  Потужний удар i життя немає!
  Ось новi данi з Таджикистану поки неофiцiйнi, що талiби фактично оточили росiйську базу, i йдуть жорстокi бої. Начебто навiть убито генерала армiї Росiї. Але це вкотре каже, що країна потребує рятiвника. I що стара влада себе зжила! I що молодий генiй, обдарований i всесильний немов герой комiксiв, врятує всю Землю.
  I всi нацiї, країни, народи, освiти та союзи зiллються в його люблячому кулаку, i настане мир у всьому свiтi!
  Причому, на вiдмiну вiд Сталiна, нiкого не доведеться розстрiлювати, або саджати, всi i так пiдкорятимуться новому вождю беззаперечно i з радiстю!
  На планетi Земля тодi буде iдеальний порядок, буде мир, процвiтання, зникне злочиннiсть, тероризм, вiйни, заворушення, стануть непотрiбними в'язницi. А потiм, пiд керiвництвом юного генiя Вiталiя, лiкарi переможуть усi хвороби, а агрономи голод. I люди полетять пiдкорювати iншi зiрки та галактики.
  Ось такi думки крутились у головi у Альбiни. I вона допомагала Вiталiку конструювати ту зброю, що мала принести людству щастя та процвiтання, а головне, мир та динамiчну стабiльнiсть у розвитку та покращеннi.
  Вiталiк рiшуче заявив:
  - Усi вже доробили. Прилад вимiрює звичайний смартфон, але, завдяки гравiтонам, дуже потужний. Ми зараз пiдемо на вулицю, проведемо практичнi випробування. Почнемо з кiшок та собак. Якщо вийде, то це означає, журавлину до порятунку людства та його щастя на довгi столiття, буде вiдкрито!
  Альбiна iз захопленням заспiвала:
  Буде людям щастя,
  Щастя на вiки!
  У хлопчика Вiтi,
  Сила велика!
  Акулов оглянув свою лабораторiю. Виглядає вона досить солiдно, хлопчик-ген затарився . Серйозно вiн попрацював. Тепер потрiбно перевiрити гiпнопромiнь та гiперкороткий дiапазон. Там частота герц така, що й не передаси.
  Вiталiй проспiвав:
  - Буяють у вихорi фотони,
  Рухнув уперед ворог полки.
  Але ми, по сутi, Ньютони,
  Нам вiдступати не з руки!
  Пiсля чого, хлопчик покинув лабораторiю, i за ним йшли дiвчисько-термiнатор. Ось така бойова пара пiдлiткiв.
  Вони рухалися, мов хижi кiшки. В обличчя хлопцiв дихнуло вихлопними газами. Настрiй, зрозумiло, епiчну битву.
  Вiталiк був дуже гарний. Точнiше, виглядав зовсiм несерйозно, босонiж i в шортах, але так йому спритнiше.
  Крiм того, хлопчик спецiально пiдключив до себе м'язовi пiдсилювачi та прискорювачi. I тепер могла, теоретично, розiгнатися у двадцять разiв швидше, нiж тренована людина. А в цьому випадку кросiвки гарантовано порвуться. А Альбiна вийшла босою за компанiю. Тим бiльше , що кiнець травня видався дуже спекотним. I тут ще слiд було поорати двом юним обдаруванням, щоб створити щось потужнiше.
  Зовнi прилад, виготовлений Вiталiєм, скидався на смартфон, i пiдлiтки не мали викликати пiдозр.
  Хлопчик знову вiдчув дискомфорт вiд присутностi поряд iз собою Альбiни. Йому неприємно бути такого маленького зросту. Причому, хоча прийнято вважати, що Наполеон був малорослим, у нього, насправдi, зростання 167, що на той момент iсторiї було навiть вище за середнє.
  Тож Вiталiк, навiть не Наполеон. А на вигляд хлопчик, який навiть на пiдлiтка не тягне, хизується голими п'ятами асфальтом. При цьому ця дитина всерйоз замислилася над пiдкоренням свiту. I у нього шансiв, мабуть, бiльш нiж , нiж у Чингiсхана.
  Хлопчик крокував упевнено, нiби був наслiдним принцом iмператора всесвiту.
  Ось перша мета - це звичайна руда кiшка. Сидить собi бiля пiд'їзду.
  Вiталiк вiддає їй наказ. Кiшка схоплюється i пiдбiгає до хлопцiв.
  Альбiна бачить, що звiрятко стає на заднi лапки, наче собачка, i починає стрибати. Вона питає Вiталiка:
  - Ну як, працює?
  Хлопчик вiдволiкся, їй вiдповiдаючи:
  - Схоже що так!
  I кiшка одразу зiрвалася i кинулась тiкати. Вiталiк напружив лоба.
  Звiрятко зупинився, i спiшно задрiмав до них.
  Хлопчик наказав:
  - Легенько лясни її!
  Альбiна запитала:
  - Навiщо?
  Вiталiк логiчно зауважив:
  - Перевiримо, що сильнiшi, мої мисленнi команди, чи бiль?
  Дiвчина шльопнула своєю важкою долонькою кiшку. Та взяла й злякано верескнула. Але одразу витяглася в струнку. Потiм пiдскочила до Альбiни, i лизнула босу пiдошву правої ноги.
  Дiвчина з посмiшкою прочирикала:
  - Ось така пiшла нiсенiтниця,
  Кiшка вийшла за кота!
  За кота Котовича
  За Петра Петровича!
  Вiталiк кивнув:
  - А тепер наказ, атакувати!
  Кiшка кинулася з дикою люттю вперед. I налетiла на жiнку середнiх лiт, i люто вп'ялася в неї пазурами. Та завила вiд страху та болю i дала деру. А кiшка кинулася за нею, люто нявкаючи .
  Альбiна прочирикала:
  - Досить! Ти цiлком переконливий!
  Хлопчик посмiхнувся. Кiшка раптово заспокоїлася. Зупинилася, згорнулася калачиком i засопiла своїм маленьким носиком.
  Вiталiк заспiвав iз радiстю:
  Хто звик за перемогу боротися,
  З нами разом нехай заспiває...
  Хто веселий - той смiється,
  Хто хоче - той доб'ється,
  Хто шукає той завжди знайде!
  Альбiна посмiхнулася i проворкувала:
  - Ось це справдi круто! Але, може, спробуємо на людях?
  Вiталiк кивнув:
  -Спробуємо! Тiльки так, щоб було не надто помiтно. I подалi вiд нашого будинку.
  Пiдлiтки додали кроку. Вiталiк навiть зiрвався на швидкiсний бiг, але вiдразу пригальмував. Не варто видавати себе. Тим бiльше людина так швидко бiгти не може.
  Хлопчик став обережно крокувати. Йому здавалося, що всi люди дивляться на нього i дивляться iз захопленням. I не лише люди. Здається, листочки дерев на нього дивляться, i вогнi свiтлофорiв, i в кожному променi чується: - Iмператор планети, iмператор Землi!
  А може, навiть i сам Бог-Творець!
  Вiталiк гордо випнув груди i крокує собi, тупаючи босими, дитячими ногами, наче йому пiдпорядкований всесвiт.
  А ось троє полiцейських з'явилися. На вулицях Москви, взагалi, i так багато полiцiї, а пiсля того, як вийшли з ладу всi вiдеокамери та смартфони та накрилася база даних, їх побiльшало.
  Вiталiк своїм сильним, не за роками та зростанням розвиненим мозком, вiддає команду.
  Полiцейськi зупинилися та витяглися. Потiм їхнi руки потяглися до кашкета, i вони вiддали честь. Рухалися, щоправда, якось не зовсiм природно та вимучено. Потiм зняли кашкети. Кинули за наказом хлопчика-генiя собi пiд ноги. Пiсля чого стали топтати.
  Альбiна здивувалася:
  - Як ти їх!
  Вiталiк не вiдповiв. Полiцейськi топтали кашкети. Кiлька перехожих теж зупинилися, i почали тупотiти ногами, немов затоптуючи недопалки. А ось i машини загальмували. I пара з них зiткнулася, розбиваючи шибки.
  Вiталiк напружив лоба. Полiцейськi кинули тупцювання, i їхнi розгубленi обличчя перекосилися. Вони зблiдли i стали свистiти. Перехожi теж були приголомшенi. Їхнi очi ляскали, а тiла тремтiли.
  Вiталiк знову потер пальцем прилад. I вже вся вулиця почала рухатися. I люди, включаючи навiть маленьких дiтей , стали марширувати.
  Автомобiлi ж загальмували, i миттєво виникла пробка. I кiлька зiткнень. Так, нелегка це робота керувати людьми.
  Вiталiк прошепотiв:
  - Досить! Забудьте все!
  Люди знову засуетились, як нi в чому не бувало. А полiцейськi рушили далi, залишивши кашкети, поламанi та пом'ятi лежати на асфальтi.
  Альбiна зазначила:
  - Бачиш, працює!
  Вiталiк кивнув:
  - Так правильно! У мене є сила, але нею ще треба вмiти керувати.
  Дiвчина кивнула:
  - Навчишся!
  Вiталiк знову напружився. До них пiд'їхала дорога тачка. Водiй кивнув:
  - Слухаю i пiдкоряюсь!
  Вiталiй сказав подрузi:
  - Давай покатаємось! А ви, геть iз кабiни!
  Двоє товстих багатiїв: дядечко i тiтонька, покинули кабiну. I несмiливо встали. Потiм звалилися на асфальт i моментально захропiли.
  Хлопчик-генiй з посмiшкою промовив:
  - Спатимуть три днi i три ночi, i їх не розбудить i гармата.
  Альбiна зазначила:
  - Ну ти даєш! Просто Старий Хоттабич.
  Вiталiк поправив:
  - Я, Хлопчику-демiургу! Точнiше, найбiльший генiй сучасностi та й усiєї iсторiї людства.
  Дiвчина-богатир вiдзначила:
  - А якщо з багатих людей збити грошi? Зайнятися таким бiзнесом.
  Хлопчик-генiй заперечив:
  - Ми не злочинцi, а рятiвники людства. Хоча дещо заберемо.
  Для контролю над свiтом нам знадобиться щось потужнiше . Тут потрiбна енергiя атомної станцiї. Або гравiтонної станцiї.
  Альбiна помiтила:
  - Але це вже цiлком реально. Адже ти справдi можеш.
  Вiталiк зауважив:
  - I передавач потрiбний потужнiший. Я над цим подумаю. Крiм того, потрiбно буде потренуватись, одним давати один команди, iншим iншi.
  Важко, наприклад, змусити кiлькох людей одночасно робити рiзнi речi!
  Альбiна кивнула:
  - Я розумiю. Але гадаю, ми з цим впораємося!
  Вiталiк кивнув i помiтив:
  - Ми отримали доступ до феноменальної, ранiше небаченої сили. Ми маємо пам'ятати, головна наша мета не влада заради влади, а влада, заради порятунку людства, яке й так висить над прiрвою.
  Хлопчик зупинив машину, бо полiцейськi засвистiли побачивши за кермом тачки дитини.
  Довелося знову увiмкнути свiй прилад, стираючи пам'ять про себе. Полiцейськi, цiле вбрання, завалилося в сон.
  А хлопчисько i дiвчисько, покинувши тачку, пiшли пiшки асфальтом, бруднюючи свої босi ноги.
  Дiвчина-богатир вiдзначила:
  - А може, розважимося? Наприклад, я знаю, є напiвлегальне казино та дуже багате. З твоїми здiбностями там зiрвати банк проблем не складе.
  Вiталiк знизав плечима:
  - Це можна, звiсно. Хоча дiтей туди не пускають.
  Альбiна хихикнула:
  - Ти їм вселяєш, що нiби ти дорослий.
  Хлопчик-генiй кивнув:
  - Я можу вселити, що навiть я президент Росiї! I вище за президента.
  Дiвчина-богатир хихикнула, вiдзначивши:
  - Ти розумом, справдi, вищий за нашого президента, який влiз майже, що в третю свiтову вiйну, але не ростом, то точно!
  Вiталiк заспiвав:
  - Розум вiд зростання не залежить, це точно,
  Мураха ж не велика, але сильна дуже!
  Хлопчик взяв i спритно спiймав босими пальчиками комарової ноги. I жбурнув його з такою силою, що той згорiв, мов iскорка, вiд тертя повiтря.
  Альбiна просвистiла:
  - Ого! Яка швидкiсть! А ти можеш пальцями кулю спiймати?
  Вiталiк знизав плечима i помiтив:
  - Не знаю! Але якщо на мене з кулемета лупнуть , то всi кулi спiймати буде складно. Можна отримати пошкодження.
  Дiвчина-богатир запропонувала:
  - А ти зроби таке силове поле, щоб воно вiдбивало всi кулi та снаряди, i навiть променi. Ось як у фантастичних фiльмах. Ти ж дивився, мабуть, блокбастери?
  Хлопчик-генiй кивнув:
  - Так, дивився! Теоретично це цiлком можливо. Так як електрика великої потужностi, розiгнана на гравiтонах, може створити сильне електростатичне поле, яке вiдштовхуватиме i кулi, i снаряди, i навiть , якщо налаштувати дiапазон , фотони лазерних променiв.
  Альбiна помiтила:
  - Так! Я читала, що такi поля намагалися зробити в СРСР ще до Другої свiтової вiйни. Щоправда, на практицi реалiзувати їх не вдалося. Але сам факт робiт говорить, що це, теоретично, цiлком можливо.
  Вiталiк кивнув, i знову його боса нога спiймала комаху, i запустила вгору .
  Хлопчик зазначив:
  - Так, це практично практично можливо. Але дана технологiя вимагає часу та ресурсiв. А зараз, головне завдання, врятувати мир та людство. А для цього потрiбно його пiдкорити своїй волi.
  Альбiна помiтила:
  - Щоб урятувати - пiдкорити?
  Вiталiк тупнув ногою:
  - А як, наприклад, скаженого коня, накидають ласо, i силомiць вiдводять вiд прiрви.
  Дiвчина-богатир кивнула:
  - Так, заперечити нiчого. Але силове поле - це гарантiя, що тебе не вб'ють. Будь-який генiй смертний. I навiть Чингiсхан шукав безсмертя i таки помер.
  Хлопчик-генiй зауважив:
  - Чингiсхан прожив сiмдесят два роки. Це досить довгий термiн на той час. Наприклад, у Росiї стiльки рокiв не прожив жоден iз царiв. Здобути Чингiсхан безсмертя - був би володарем свiту. Так монгольська iмперiя була настiльки сильна, що її не зупинили б роздробленi, європейськi армiї. Як i роздроблена Русь була пiдкорена, крiм Новгорода та Полоцьких земель.
  Альбiна кивнула:
  - Так, Чингiсхан був унiкальним. Але в тебе попереду довге, юне життя. А потiм, можливо, з твоїм генiєм найкращi лiкарi знайдуть спосiб зробити, хоч би тебе одного - безсмертним.
  Вiталiк iз посмiшкою проспiвав:
  Безсмертя з давнiх-давен,
  Шукав людина, дивною метою полонений,
  У релiгiях стародавнiх книг,
  I строгих науках , пiзнiших часiв,
  Їм рухав не тiльки страх,
  А також бажання пройти весь шлях,
  Побачити свiтанок, почути вiдповiдь,
  До вершин небачених знань зробити крок!
  Альбiна запитала:
  - А чому ти не шукав елiксиру безсмертя?
  Хлопчик-ген вiдповiв:
  - Я ще дуже молодий, щоб над цим думати. Насамперед слiд врятувати людство. I це треба боротися.
  Дiвчина-богатир теж спробувала босими пальчиками ноги спiймати комаху. Але в неї не вийшло одразу. I вона в досадi посунула п'ятою в плитку бордюру. Удар був сильний i мармурова плитка розкололася.
  Перехожi почали озиратися.
  Вiталiк зазначив:
  - Ми так усе зламаємо. Так, треба навчитися керувати всiм свiтом, але спочатку, опанувати себе!
  Альбiна зазначила:
  - Це, в принципi, можливо. Так, ось питання, яка сила потрiбна, щоб уся планета була б пiд контролем?
  Хлопчик-ген вiдповiв:
  - Потрiбну мiць ми зробимо. Якщо треба, я захоплю Останкiно, i там така велика антена, що для контролю над всiх планетою Земля вистачить. Проблема у iншому. Потрiбно одночасно управляти рiзними групами людей, i вiддавати їм накази теж рiзнi. А це складнiше.
  Дуже важко керувати усiм планетою в ручному режимi. Тут треба щось вигадати.
  Альбiна помiтила:
  - Є комп'ютернi iгри, де ти цар. I в них, наприклад, мiнiстри. Вони стежать за рiзними галузями господарства. А ти натискаючи кнопками, вiддаєш їм накази. Тип пiрамiди управлiння.
  Вiталiк кивнув:
  - Так, потрiбна пiрамiда влади. Одна людина, навiть генiй, управляти бiльш нiж вiсьма мiльярдами людей, вiддаючи команди, не може. Потрiбно пiдкорити. Але при цьому розробити програму, а то люди можуть навiть у сортир ходити розучитися.
  Альбiна пiдстрибнула i вдарила своєю важкою ногою по вогнях свiтлофора. Скло полетiло в рiзнi боки, i посипалися iскри, наче прорвало каналiзацiйнi люки з пекла, з полум'ям вогню пекла.
  Дiвчина-богатир прочирикала:
  - Ми зметемо ворога одним ударом,
  Славу пiдтвердимо сталевим мечем.
  Ми з наукою дружимо недарма,
  У трiски, хто невiглас, розiб'ємо!
  Вiталiк узяв i теж у стрибку, як врiзав, що стовбур свiтлофора зiгнувся i луснув.
  I метал був наче пластилiн. Ось це, справдi, було дуже жорстко.
  Народ витрiщив очi, поморгав. Але, отримавши iмпульс, рушив далi, як нi в чому не бувало.
  Вiталiк зазначив:
  - Я вищий за президента. Я змусив людей пiдкорятися менi, тому що не мiг змусити їх навiть Господь Бог!
  Альбiна хихiкнула i вiдзначила:
  - Нам треба тепер поповнити свiй фiнансовий запас. Може, справдi пiдемо до казино. Там ти всiх взуєш i роздягнеш одночасно.
  Вiталiк iронiчно запитав:
  - А чому б тодi не одразу до Центрального Банку? Це i простiше, i бiльше грошей!
  Альбiна, не надто впевнено, вiдповiла, тупаючи асфальтом. Одна з її нiг сильно подряпалася об розбите скло.
  - Але це вже буде розбiй. А ось так, у казино - це як подарунок удачi! Все буде природно та чесно.
  Хлопчик-генiй кивнув:
  - Я в казино ще жодного разу не грав. Що ж, розважимося. Тим бiльше, це найкраще Казино у Москвi, i там грають навiть мiнiстри. I я їм покажу, де зимують раки!
  Альбiна з посмiшкою проспiвала:
  Великий генiй розваги фортуни,
  Людей тебе прекраснiше не зустрiчав.
  У поезiї лiричнi струни,
  Ти втiлив свiтовий iдеал!
  Вiталiк пiдскочив i заспiвав:
  Час удачi,
  Настав час пограти.
  Час удачi,
  Намагайтеся цю годину не втратити!
  Альбiна додала:
  Буває так, буває так,
  Що вiдокремлює вiд удачi лише дрiбниця...
  Не може нам не повести,
  З фортуною нам хлопцi по дорозi!
  . РОЗДIЛ Љ 13.
  Головна бандитка Росiї, хрещена мати Агрипiна випила трохи кровi, яку зцiдили iз сильних, тренованих хлопчикiв рокiв чотирнадцяти п'ятнадцяти, наполовину змiшану з молоком вiд матерiв, якi годують немовлят.
  Пiсля чого ця суперрозбiйниця задрiмала. I їй снилася дуже цiкава дiя.
  Агрипiна бачила урочисту церемонiю. Нiби вона сходить на престол i сiдає на усипаний коштовностями трон. I їй покладають на голову усипану зiрками корону. I всi президенти, монархи та iншi правителi свiту стають навколiшки i пiдносять їй хвалу.
  I салют лине в небо, i б'ють гармати. I все сяє. I тепер вона iмператриця планети Земля. I їй спiвають фанфари та грають оркестри. А тронна зала , в якiй вона сидить, у пiвсотнi разiв бiльша за стадiон "Лужники". I на ньому цiла армiя. Тисячi гарних дiвчат у коротких спiдницях, з голими ногами, з автоматами за спиною вiддають їй честь i спiвають:
  Ти велика богиня,
  Iмператор усiх людей.
  Безмежна стихiя,
  Усiх ворогiв своїх убий!
  Агрипiна вишкiрилася i проревела:
  Я зрубую ворогiв по дотичнiй,
  Наношу їм удар такий стрiмкий...
  Виходить все чудово,
  Я цариця, не знаю всiх глядачiв!
  Пiсля цього ось привели до неї першу жертву. То був Павлуша, гарний, свiтловолосий, м'язистий пiдлiток рокiв чотирнадцяти. Вiн в одних тiльки червоних плавках i зi скутими руками та ногами. Хлопчика пiдганяли батогами i поставили на колiна.
  Агрипiна взяла в руку важку батiг з колючого дроту i обiгрiла Павлушу. Хлопчик скрикнув вiд дикого болю. А молода, сильна, мускулиста жiнка продовжувала його плескати, i наспiвувала, скелячи зубки:
  - Хлопчики мiй, мiй малюк,
  У цей час ти не спиш,
  I отримаєш видно шиш ,
  Плеткою по спинi!
  I могутня жiнка били хлопця. I так, що луснула шкiра i полилася потiчком кров. А Павлуша волав вiд нестерпних страждань.
  Несподiвано почувся страшний гуркiт. Палац звалився, i стiни обвалилися. I перед нею з'явився величезний, блискучий ангел iз двома мечами.
  Громовий голос промовив:
  - Ти, всесвiтня iмператриця, перейшла всi межi! За це будеш покарана. Всевишнiй Бог забере у тебе всю владу, i зробить, що пiдносить себе, приниженою.
  Вдарили блискавки. Палац зник, i всi слуги, i глави держав також.
  I Агрипiна, замiсть розкiшних шат, i корони, виявилася напiвнагою рабинею в кайданах. На її босих ногах i руках були важкi сталевi ланцюги. Тiло було майже оголеним - тiльки одна пов'язка на стегнах.
  I вона була скута разом з iншими, майже оголеними дiвчатами-рабинями. I її босi сильнi ноги обпiкав гарячий пiсок пустелi.
  Агрипiна , потужна, дуже м'язова жiнка, з гордо пiднятою головою сама стала рабинею. I на її рельєфну спину обрушився бич наглядача.
  I батiг свистел. Доглядач був навiть не людина. Це величезний, кудлатий ведмiдь, i з дуже неприємною i потворною пикою . Вiн сидiв на верблюдi i завдав з усього розмаху ударiв по колишнiй, всесвiтнiй iмператрицi.
  Агрипiнi було боляче, i вона застогнала. Згадалося, як пiсля арешту її вiдвели до кiмнати обшуку. Змусили зняти весь одяг i почали розглядати мiцне, дiвоче тiло. Робили це кiлька жiнок у бiлих халатах. Наче це лiкарня, а не в'язниця, i не шмон, а медогляд.
  Потiм наказали присiдати перед дзеркалом i висвiтлювати прожекторами. Агрипiнi присiдати, звичайно, легко. Але неприємно, коли кiлька жiнок у бiлих халатах жадiбно дивляться на тебе. Милуються на мiцнi, рельєфнi, бiльше придатнi для чоловiка, нiж для дiвчини, м'язи, що так перекочуються пiд час руху.
  А очi в них хтивi. Агрипiна має тiло, швидше за дуже мiцного юнака з м'язами, нiж дiвчата, хоча шкiра гладка, чиста, розвинена груди i широкi стегна. Але й плечi широкi.
  Агрипiна присiдає, а їй усi не дають команду зупинитись. Ось уже вона почала потiти, i засмагла шкiра заблищала, через що вона ще бiльше скидається на статую стародавньої, грецької богинi-войовницi.
  Нарештi її набридло пожирати очима. I жiнка-наглядачка у формi наказав стати в квадрат, i покласти пiдборiддя у спецiальну виїмку. Пiсля цього демонстративно зняла тонкi, гумовi рукавички i, вчепившись у пiдборiддя, полiзла Агрипiнi пальцями в рот.
  А вони в неї немите, спiтнiлi. I лiзла вона за щоки та пiд язик. Агрипiна обурилася i, вiдштовхнувши, гаркнула:
  - Одягни рукавички, стерво! Занесеш заразу!
  Та якось пiсля цього знiяковiла, i обшук припинили. Сфотографували, щоправда, голою, щоб було видно татуювання. Вiдкатали не лише пальцi, а й босi пiдошви нiг. I навiть просвiтили шлунок рентгеном, мабуть пiдозрюючи, що там можуть бути наркотики.
  Пiсля чого вiдвели в душ. Там навiть дали шматочок мила, а потiм рушник. Далi видали унiформу.
  Агрипiна не дуже боялася в'язницi. Навiть навпаки, вона була впевнена, що буде найголовнiшою та найкрутiшою.
  Але в камерi було тiсно, дванадцять дiвчат, i пахло парашею.
  Вона тут же їх побудувала i змусила забиратися. Потiм вимагала полагодити унiтаз. I її слухали.
  Агрипiна i в СIЗО була крута. I могла змушувати пiдкорятися.
  Але зараз навколо неї два десятки дiвчат у ланцюгах, i цiлий загiн оркiв iз батогами.
  I Агрипiну стали цi ведмедi сильно бити. I було так боляче, що навiть ця жiнка-богатир завила вiд страждань i попросила пощади. Справдi, якийсь жах виходив. Потiм їй ще й шию закували, що й зовсiм нестерпно.
  Агрипiна рушила по пiску. I її настрiй був мiнорний. Вона побита та подряпана, у кривавих патьоках. I кайдани брязкають, i метал блищить.
  Агрипiна мовчки тупотить. Пiсок гарячий, i боляче босим пiдошвам. Хоча їй ще нiчого - ноги набитi пiд час бiйок та тренувань. А яке дiвчатам-рабиням. Багато хто з них не завжди ходив босими , i їхнi пiдошви не такi вже й грубi. I палить сильно, що навiть з'являються пухирi.
  Молода жiнка крокує i з жахом думає: вона в ланцюгах i рабиня, на спину якої час вiд часу обрушується батiг. Але незабаром вона пiднiме повстання та захопить владу над цiєю планетою.
  Сильна, м'язова жiнка привертає увагу оркiв. I вони час вiд часу наносять по нiй удари батогом, або колючим дротом.
  Агрипiна у вiдповiдь крикнула:
  - Слабо б'єте!
  I зараз все змiнилося. Точнiше, в оркiв з-за оксамиту полетiли гострi, розжаренi стрiли. Вони пробивали волохатих ведмедiв, i виходили з очей, i прошивали пах та груди.
  Агрипiна взяла i кинулася, брязкаючи ланцюгами, на орка. Пробила його голову ланцюгом.
  I заспiвала:
  - Я, як бiса дияволиця! Зламаю столицю!
  Ельфи через засiдку вискочили на вцiлiлих оркiв. Вони були представниками цього гламурного народу, на маленьких i витончених однорогах.
  Оркiв швидко перебили та перекололи. Пiсля чого дiвчат стали звiльняти вiд ланцюгiв. Також за допомогою магiї чарiвних паличок розкували й Агрипiну.
  Молода жiнка стала вiльною. I могутньої, з пагорбами м'язiв.
  Пiсля цього, у неї з'явилася цiла команда дiвчат. I ось гарнi войовницi тупотiли босими, точеними ногами по пустелi.
  Агрипiна наспiвувала, скелячи зубки:
  По кривiй бiжать дорiжцi,
  Босi дiвчата нiжки.
  Набридло клопiв зло давити,
  Хочу своє щастя подразнити!
  Дiвчата теж були налаштованi дуже агресивно i по бойовому . Їм хотiлося спiвати i стрибати. А ноги, справдi, у них витонченi, хоч i змученi, збитi, сколотi.
  Ось така команда марширує. I з ними ельфи на однорогах, i з луками.
  Агрипiна вiдчуває в собi силу i спiває:
   З часiв Спартака - ця вiра живе,
  Що рабiв у свiтi не повинно бути нiколи!
  Якщо пан нахабник - грiє пiчкою живiт,
  А селянин на стужi змерз - це вiр не доля!
  
  Росiйський хлопець Спартак - меч за нас оголив,
  I за ним, пригноблених пiднялася без краю рiчка...
  Якщо ти людина - честь дорожча за життя,
  Якщо хочеш, щоб життя в щастя свiту текло!
  
  Стiнька Разiн хотiв, розпрямити табiр рабам,
  Щоб воля була, кожен мiг керувати.
  I такi , як вiн, не могли прийняти сором,
  А за ними народ - йшла численна рать!
  
  Катування, диба i кiл - аргументи царiв,
  Кожен хоче собi, все урвати на вiки!
  Але свобода, повiр, хлiба з медом милiша,
  I така давно вже горить у серцi мрiя!
  
  Настав грiм - Жовтень, i тепер наша влада,
  Палає країна, багато кровi та болю!
  Але не дасть Iсус у пекле правим прiрва,
  Буде в доброму задоволений i той, кого люто пороли!
  
  Ленiн дверцята вiдчинив, Сталiн смiливо веде,
  З кожним кроком ми ближче до священної мети!
  Але прийшов Сатана, сорок перший злий рiк,
  I тепер наша кров, як потiк рве з вени!
  
  Ми з тобою країна; наша честь - твоє життя,
  Нiколи не поставити народи Русi навколiшки!
  За Росiю тримайся, за Вiтчизну борись,
  У цьому сенс i сiль мужностi поколiнь!
  
  Фюрер мерзотний труп, ну, а Русь - Велетень,
  I чеченець з узбеком i росiйською - єдинi !
  Комунiзм монолiт, для душi iдеал,
  А полицi супостатiв у корж розбитi!
  
  Космос юних кличе - горн призовно трубить,
  Новий буде рубiж за межами Марса!
  Будуємо ми комунiзм - скасували рублi,
  Не має значення будь-яке громадянство!
  
  Весь всесвiт, вiр, стане червоним тепер,
  Будуть у рай ворота - зiрки червоного кольору.
  Людина iншим брат - у минулому шалений звiр,
  I любов, краса в гiмнах чистих оспiвання!
  
  Тому не щади свою черствiсть i лiнощi,
  За Вiтчизну нашу, борючись, як сокiл!
  I працюйте бiйцi ви i вночi, i день,
  Що б райський сад цвiв та дарував солодким соком!
  Агрипiна разом зi своєю голоногою командою заспiвала. I раптом упiймала себе на думцi, що вона начебто за комунiзм. Ну, радянських часiв Агрипiна не знала: надто молода . Скоро їй тридцять сiм рокiв, а рiк зараз 2023 року. Отже, вона може пам'ятати про радянську владу? Це легенда, в її очах та свiдомостi. Агрипiна, як кажуть - дитя свого часу. I, зрозумiло, чула про радянськi часи не найкращi вiдгуки. Мовляв, i справдi навiть така рiч, як банани, була дефiцитом. Та й цукерки, i жуйки теж. I джинси були рiдкiсний дефiцит. А за Горбачова навiть гiрка горiлка та цигарки зникли з полиць. Довгi черги, талони, картки, порожнi магазини, тотальний дефiцит - це запам'яталися радянськi часи людям.
  I нiхто не хотiв їхнього повернення. Принаймнi, у Москвi комунiсти й у важкi 90-тi роки збирали незначний вiдсоток голосiв. А ось Агрипiна була дуже багата, i звiсно ж за капiталiзм. То чого вона раптом почала спiвати про лiвi iдеї?
  Молода жiнка рушила сама себе кулаком у пiдборiддя i прошипiла:
  Наш король, обранець небес,
  Наш король, як примарний бiс...
  Наш король, посланець долi,
  Наш король - це лише ти!
  Люцифере! Люцифере! Люцифере! Люцифере!
  Агрипiна з дикою радiстю взяла i заспiвала:
  - Ти великий Люцифер, пролив промiнь на свiтло,
  I священний меч вiйни - розрубав секрет!
  I знову дiвчисько, точнiше, доросла i матюка баба заспiвала;
  Наш король, посланець небес,
  Наш король, як примарний бiс.
  Наш король , обранець долi,
  Наш король - це лише ти!
  Люцифере! Люцифере! Люцифере! Люцифере!
  Ось так воїнка спiвала i тупала по пустелi. I її настрiй був мажорний. А чого йому бути мiнорним?
  Але знову видно хвилювання. Ельфи отримали сигнал про наближення оркiв. I вишикувалися пiвколом. Половина вершникiв, то були ельфiйки. Красивi дiвчата, майже оголенi, зате прикритi дорогоцiнними прикрасами.
  Вони були готовi до смертельної битви.
  Агрипiна тупнула своєю босою, сильною ногою. I в її руках з'явилася важка цибуля. Великий такий, в який можна вкласти чималу кiлькiсть стрiл.
  Дiвча, точнiше, жiнка-богатир заспiвала:
  З кровососiв налетiли хмари,
  Прорвалося пекло з Землi з недалека !
  Змiй повзе панцвалi, гад гримучий,
  Ось осяяли кров'ю хмари!
  
  Палають хвилi, пекельним штормом хлюпають,
  I зустрiне рать найхоробрiших молодикiв!
  Ми захистимо прекрасних милих жiнок,
  Достойнi будемо подвигiв батькiв!
  
  Земля моя, як боляче ти стогнала,
  Залишив супостат сто ран слiдiв!
  Але скинемо оркiв, ми з п'єдесталу,
  Не довгим буде мор лихих рокiв!
  
  А смерть там уже бiлiє,
  Але нашi думки рвуться до небес!
  Розтопчемо в прах запеклих лиходiїв,
  I розiрвемо, знай, оркiв навпiл!
  
  Не вiдомий нам спокiй i гнили старiсть,
  Ми дiти Батькiвщини святої своєї!
  Все свiтле з ведмедями билося,
  Пагони ми могутнього цього корiння!
  
  А що рвонула з силою зла бомба,
  Що нам розрив снаряда, цей грiм!
  На багато бiйцi Ельфi здатнi,
  А фюреру вершина стане дном!
  
  пекла , пекло розгорялося,
  Повз рокадою з дулом хижим "Тигр"!
  I з нас злетiла миттю вся втома,
  Закiнчився час веселих iгор!
  
  Гранату в руки, смертельний кидок,
  Ось "Тигр" у рило мiцно отримав!
  А фюрера в котел у Тартар котельнi,
  Щоб не розкривав на ельфiв свiт!
  
  Ведмiдь вiд залпiв лютих тремтить,
  Ось над Рейхстагом ельфiв майорить прапор!
  А над Вiтчизною запалало Сонце,
  Адже Оркiв Рейх повалений у пил i порох!
  Агрипiна спiвала, i iншi дiвчата-рабинi пiдхопили, i ельфи. Виглядало все дуже чудово i просто чудово.
  I в дiвчат-рабинь у руках виникли луки, а в пари навiть арбалети. I вони натягли тятиву i почали випускати стрiли. Тi мчали дугою i пробивали наступаючих оркiв.
  Цi звiрi, кудлатi i смердючi , мчали в бiй з дикою i лютою люттю.
  Ось це справдi була битва. Ельфiйки, майже оголенi, стрiляли iз лукiв. А ельфи самцi застосували потужнiшi та забiйнi арбалети.
  Тi викидали з великою силою болти. Якi крутилися i пробивали оркiв, що лiзли на штурм. I завдавали по них нищiвних ударiв.
  Одна з ельфiй, у дорогоцiннiй коронi, проревела:
  - На священнiй вiйнi буде наша перемога! Прапор ельфiйський вперед - слава загиблим героям!
  I ось вона випустила велику стрiлу, натягнувши тятиву за допомогою босої ноги.
  I знову, як прореве:
  - Нас нiщо не зупинить! Нас нiхто не переможе!
  I ельфiйки разом iз жiнками-рабинями закидали оркiв стрiлами. I засипали їх капiтально. Це була дуже агресивна їхня панорама бойових дiй.
  Воїтельки виявилися просто супер, демонструючи феноменальну та незбагненну силу.
  Потiм знову пiснi гламурного i дуже пустотливого народу.
  Немає нiчого вiрнiше, нiж монета,
  Вона без фальшу щиро блищить!
  Фактично дублон правитель свiтла,
  Його опора мiцний меч та щит!
  
  У ньому богiв язичницьких прихована ,
  Як сонце, променистий лик златою...
  Хоч є ще бандити-паразити,
   Якi пiшли в торг душею!
  
  Монета, це iдол та архангел,
  Вiн рятiвник, згубник усiх.
  Без золота булат найманий чахне,
  Без грошей не прийде у бою успiх!
  
  Але що ти хочеш, людину серце,
  Полювання вам безсмертя купити...
  Щоб вiдкрити до блаженства жадiбно дверцята,
  Щоб плести столiття життя нитку!
  
  Але чи може дублон здобути i це?
  Чи здатний золотий гурток мрiяти?
  Щоб не прийшов старий iз косою з привiтом,
  I не поставив у морзi в лоб печатку!
  
  Хоч за монету багато треба щастя,
  Щоб досхочу вiддаватися нам грiху!
  Але людина над пристрастю i не владна,
  Йому дiвчат, як проса пiвня!
  
  Вiн хоче отримати до пуза багато,
  Поїсти фазанiв, ананасiв пуд.
  Хоча не можна наїдатися до труни,
  Нехай навiть ти грiшми вкрай крутий!
  
  А труна, вона навiть занадто багато коштує,
  Бо у ньому є мiсце королям!
  Адже намалює ангел у бланку нолик,
  Удар по лобi та палицею по мiзках!
  Воїтельки, звичайно ж, у бою не поступаються. I ось коли орки, зазнавши великих втрат, прорвалися на дистанцiю бою, красунi пустили у хiд свої мечi.
  Альбiна посмiхнулася. У її руках з'явилося одразу ж два мечi. Вона змахнула ними, прокрутила млин, зрубала пару голiв оркiв i прошипiла:
  - Не на ту ви нарвались!
  I пiсля чого, вона голою п'ятою взяла i довбанула орка-генерала в пiдборiддя. Той гримнувся, мов мiшок iз пiском. I вiд його поламаної щелепи посипалися зуби. I виглядало це все так красиво i круто. Що дiвчата хором заспiвали з колосальним ентузiазмом:
  Прошу, Господи, щоб день не згасав,
  Щоб завжди молодим був дiвчини погляд!
  Щоб парив наш витязь вище скель,
  Щоб чистiше кришталю покрив озер!
  
  Який прекрасний свiт Господь створив,
  У ньому їли срiблом, а клен рубiн!
  Шукаю собi подругу, Божий iдеал
  Для цього ворогiв у боях рубав!
  
  Що юнаковi так у серцi важко?
  Чого знайти вiн хоче у свiтi цьому?
  Ну чому надламано весло?
  Як вирiшити клубок великих проблем?
  
  Хочу я, Боже, теж у щастя бути,
  Знайти свою небесну мрiю!
  Щоб удачi не перервалась нитка,
  Щоб пiдвести пiд шлях, баласт-чортовi!
  
  Але що шукати менi в мiру без кохання,
  Що дiвчинi дорожче може бути?
  Збудувати щастя важко на кровi,
  Нею лише можна в пекло пекла плисти!
  
  Розлука, це катування для мене,
  Вiйна ще такий жахливий сон!
  Ось ногу в стремено, осiдлав коня,
  Хоч злий орк, занiс кат сокиру!
  
  Вiдводять наших дочок у повний ,
  Намагаються їх i палять вогнем тiла!
  Але нанесемо ми фюреру розгром,
  Знай, наша Ельф повiк не померла!
  
  Зiграємо весiлля, пiсля злої вiйни,
  Потiм дiти будуть смiх дарувати!
  Менi всi вони кровинушки рiднi,
  Я на полювання, буде жирна дичина!
  
  А дуб, як смарагд, його листя,
  Сказав - чудово хлопець попрацював!
  Нехай совiсть буде, як кристал чиста,
  А лише в плюсах у балансi будуть т числа!
  Ось такi тут спiвачки, цi чудовi та неповторнi дiвчата. Якi вже почали битися, то проти них кудлатим ведмедям нiяк не встояти.
  Агрипiна, вискакувавши мордочку, прошипiла, зрiзавши ще пару голiв оркам, своїми мечами:
  - Я все можу, i ви побачите це!
  Потiм рушила босою ногою в пах офiцеру, з числа агресивних i кудлатих ведмедiв. I реально взяла та вiдбила йому яйця. Ось це справдi була дiвка - супермен.
  I проти такої, мабуть, безсила буде будь-яка армiя з волохатих ведмедiв.
  Агрипiна посмiхнулася i сунула пальцi в рота собi. I дунула щосили. Почувся жахливий, агресивний звук. Немов з повiтря здирали шкiру.
  I кiлька сотень, що кружляли над полем бою величезних грифiв, одержали серцевий напад i повалилися, мов градини, униз. I їхнi гострi дзьоби стали пробивати черепи, що наповзали орком i розколювати кiстки. Причому буквально вибиваючи мiзки.
  Агрипiна провела мечами прийом метелик, зрубала кiлька голiв цих ведмедiв великої банди i проревела:
  - Я крута, менi все пiдвладно,
  Це зрозумiло, це зрозумiло!
  I тремтить вся земля,
  Голою п'ятою їх давлячи!
  Пiсля чого орки, не витримавши, звернулися в повальну втечу. Дiвчата та ельфiйки кинулися їх переслiдувати, i при цьому, виконуючи бойову та агресивну пiсню;
  Кошмар завжди приходить, як змiя,
  Його не чекаєш, а вiн уповзає у дверi!
  Ти щасливий, щедро сита сiм'я,
  Не знаєш, що бувають люди звiрi!
  Ось почався набiг лихої орди,
  Нас обсипають стрiлами татари!
  Але ми на подвиг смiливий народженi,
  I винесемо жорстокi удари!
  
  Нiхто не знає, якщо добрий Бог,
  Така людина пiшла жорстока!
  Вже смерть стукає кулаком у порiг.
  А Везельвул просунув з пекла роги!
  
  Так, це стародавнiх предкiв часи,
  В якi ми так круто потрапили!
  Адже не про те була моя мрiя,
  Не до цього ми йшли, крiзь гори-дали!
  
  Але якщо опинився ти в пеклi,
  Точнiше, у свiтi болю, рабства, битви!
  То все одно надiю збережу,
  Нехай серце вiдбиває схопити всi ритми!
  
  Але випробування, це наш ланцюг,
   Яка не дасть бути думкам легким!
  I якщо треба, треба й терпiти,
  А якщо крикнути, то на повну силу легень!
  
  Поет, вiн пiсняр i шахрай,
  Але тiльки не на гарячому ратному полi!
  Вороги Вiтчизни мерзотнi помруть,
  Їх поховають швидко та безкоштовно!
  
  Тепер вiзьми, вiдбий уклiн Христу,
  Перехрестись, iкони лик цiлуючи!
  Я вiрю, людям правду донесу,
  В нагороду дасть Господь спадок пекулiй!
  . РОЗДIЛ Љ 14.
  Вiталiк та Альбiна опинилися, нарештi, бiля Казино. Будiвля була велика i скидалася на сумiш зимового палацу та цирку. Бiля входу охорона i в тому числi й нiмецькi вiвчарки.
  Вiталiк увiмкнув команду: ви мене не бачите, не чуєте, не вiдчуєте.
  Собаки та охорона проiгнорували двох пiдлiткiв, якi не вважали навiть взутися. Тим бiльше, килими всерединi казино приємно лоскотали дiтям голi, огрубiлi пiдошви.
  Публiка, звичайно ж, здивувалася, що хтось босонiж ходить у такiй розкошi. Та ще хлопчик, який навiть на пiдроста не тягне по зросту, тут так впевнено тупає.
  Вiталiк справдi крокував так i випнув груди, нiби вiн король всесвiту, що тiльки хизується голими, дитячими п'ятами. Але, справдi, адже вiн такою силою володiє, що його слухатимуться i королi, i президенти, i навiть слони i крокодили.
  Хлопчик був дуже задоволений. Ось зараз вiн вiддав команди. I одразу пiвсотнi багатих буржуїв стали перед ним на колiна. А двi жiнки не тiльки стали на колiна, а ще й головою стукнулися об пiдлогу.
  Вiталiк заспiвав:
  - I навiть ворог кричав часом,
  Приховуючи страх, що король!
  Що я король!
  Альбiна поправила хлопчика-генiя:
  - Ти не король. Ти Бог!
  Вiталiк знизав плечима i помiтив:
  - Дай Боже слiпим очi вiдкрити,
  I спини випрямити горбатим.
  Дай Бог, бути Богом хоч трохи,
  Але бути не можна трохи розiп'ятим!
  Дiвчина-богатир кивнула з усмiшкою:
  - Ти все думаєш про людей. Краще б ти був Всемогутнiм Богом, анiж той, хто на небi зараз!
  Вiталiк сердито зауважив:
  - Якби реальний Бог iснував, то насамперед вiн би довбав блискавкою за тими священиками, що наживаються на релiгiї.
  Альбiна прочирикала:
  Все що ти хочеш,
  Отримаєш один...
  Все що ти хочеш,
  Адже ти Пане!
  I ти йде впевнено,
  Не пам'ятаючи про тих,
  На чиїх мрiях розмiрено,
  Ти будував успiх!
  Вiталик заперечив, потираючи босими ногами килим:
  - Нi! Я, навпаки, дам можливiсть здiйснити людству, втiлити в реальнiсть мрiї. У тому числi при менi буде набагато бiльше свободи.
  Альбiна iз захопленням заспiвала:
  Пiд священним прапором свободи,
  У свiтi, дружбi, щастя та любовi...
  У яскравий промiнь зливаються народи,
  Щоб морок розвiяти попереду!
  Хлопчик-генiй кивнув:
  - Так, поєднуються в моєму люблячому, нехай i дитячому кулаку. I нашi iдеї, i втiлення найкрутiшi у свiтi!
  Дiвчина-богатир розсмiялася i прочирикала:
  - А в морi йдуть хлопцi лихi,
  Морська стихiя! Морська стихiя!
  Пiсля цього, молодий генiй додав швидкiсть. Рухнув до рулетки, що сяяла позолотою. Хлопчик повiдомив:
  - Роблю ставку! На цифру тринадцять!
  Пiсля чого пацан взяв i крутанув барабан.
  Альбiна прочирикала з апломбом:
  - Передi мною, будь-який факiр, ну просто карлик,
  Я їх тримаю, лише замiсть дрiбних фраєрiв ...
  Купуйте менi скорiше квиток до Монте-Карло,
  Я потурбую мiсцевих шулерiв!
  Вiталiк виграв ставку i заявив:
  - Ну що, вийшло круто!
  Дiвчина-богатир вiдзначила:
  - Ти рiдкiсний боєць!
  Хлопчисько-генiй, отримавши виграш золотими фiшками, знову зробив ставку, цього разу на тридцять три.
  I знову з ентузiазмом крутнув барабан, причому не рукою, а босою, спритною, як у мавпочки, ногою.
  I знову барабан закрутився.
  Альбiна вiдзначила з посмiшкою:
  - Це не гра, а краса!
  Хлопчик зiрвав черговий банк, i цiлий мiшок йому поспiшно принесли грошей.
  I Вiталiк знову став крутити барабан, i наспiвував з усмiшкою та чудовим апломбом:
  - Ми дуже агресивно захоплюємо грошi!
  Альбiна прочирикала:
  - Грошi - це сила! Грошi - це влада!
  Хлопчик-генiй зауважив:
  - А в мене влада не на грошах, а з розуму!
  Дiвчина хихикнула:
  - Ну чому,
  Жити неможливо з розуму!
  Вiталiк хихикнув i заспiвав:
  - А тому, а тому,
  Що свiт iде зараз на дно!
  А тому, а тому,
  Кiно так йому подобається!
  Альбiна дотепно вiдзначила:
  - Так, ти гравець!
  Хлопчик знову поставив на число сiм, i знову крутнув босими пальчиками ноги ручку барабана.
  I все бавилося, i музика звучала. I це було так красиво та повнозвучно.
  Вiталiк заспiвав, пiдморгуючи сапфiровими, дитячими очима:
  - Що наше життя, гра,
  Прорвемося фраєра !
  Я зробив сильний хiд,
  Повiв ворогiв у витрату!
  Альбiна хихикнула i теж зробила ставку. I також крутнула босими пальчиками ноги.
  Гра пiшла великим. Дiти тут були такi крутi i дуже швидкi.
  Вiталiк зазначив, хихикнув i вискалив свої гострi, як у вовченя, зуби, дзвiнким голосом:
  - Ми граємо, щоб вигравати. Тож крути енергiйнiше.
  Справдi, дiвчина та хлопчик розiйшлися. I зривали один банк за iншим. I збирали чималi грошi.
  Тут у них, i справдi, команда, яка не просто щаслива, а технологiчна i використовує досягнення науки.
  Альбiна наспiвувала, i скалила зубки, зазначивши:
  Грошi тануть у гаманцi,
  У зростаннi капiтали ...
  А нашою мовою,
  Грошi означає манни!
  Вiталiк серйозно зазначив:
  - Заробимо ми дуже багато.
  Дiвчина додала:
  - Вже заробили.
  I пiдморгнула хлопчику. У казино ситуацiя була урочиста. Стiльки розкошi, дзеркал, позолоти та публiка, яка iз захопленням дивиться на хлопчика-генiя.
  Вiталiк подумав, чи варто йому взагалi грати. Можна було просто прийти i взяти разом. Але так просто i нецiкаво. Ось, наприклад, вiйна двох слов'янських держав. Якби вона була односторонньою i швидкою, було б нецiкаво. Але виявилося, все серйозно та надовго.
  А ось вiйна мiж Вiрменiєю та Азербайджаном виявилася досить короткою, лише шiсть тижнiв. I Азербайджан несподiвано досить легко перемiг. Хоча минулу вiйну виграли вiрмени. I справдi, раз на раз не доводиться.
  Ось якщо гравець зiрвав банк у казино, це не означає, що вiн його зриватиме i надалi. Може, навiть навпаки. Все у свiтi прагне рiвноваги. I перiод удач рано чи пiзно закiнчується. Мабуть, тiльки один Чингiсхан не знав у везiннi мiри. Але його iмперiя потiм розвалилася. Монголи здiйснили величезнi завоювання. Проте їхня iмперiя зникла без слiду. А сама Монголiя стала провiнцiєю Китаю.
  Iнодi ось думаєш: - Заради чого провидiння давало удачу Наполеону, Гiтлеру, Чингiсхану, Тамерлану та iншим? Одна Росiя хоч щось зберегла вiд великої iмперiї. I поки що найбiльша держава за площею.
  Проте спроба , у межах Росiї, вiдновити радянську iмперiю зiткнулася з опором. I дуже завзятим опором. Коли друга армiя свiту забуксувала i навiть позадкувала назад. I що це говорить? Є якась сила, що всi iмперiї трощить. Ось, справдi, пiсля розпаду СРСР найсильнiшою державою свiту стала США. I в Америки теж у ХХ столiттi пiшли неприємностi. Теракт 11 вересня 2001 року начебто спочатку легкi перемоги в Афганiстанi та Iраку, але потiм довелося пiти не втримавшись. I президенти були якiсь не дуже.
  Плюс ще дуже велика шкода через коронавiрус. Так, така ось iсторiя.
  Китай теж пiднiмався. Але i вiн має проблеми, i економiчне зростання сповiльнилося. I голова теж не дуже розумний.
  Ось цiкаво, чи зможе Вiталiй Акулов подолати цю тенденцiю i, раз i назавжди, створити всесвiтню iмперiю?
  Якщо подумати, то за його унiкальним розумом можна. Якщо вiн такий технар, то може i в медицинi знайде спосiб зробити хоча б себе одного, або з Альбiною подругою, безсмертними.
  Вiталiк пiдчистив казну казну i йому це вже набридло. Прихопивши пару носiїв, вони потягли цiлi мiшки з грошима.
  Тепер можна буде створити та побудувати такий потужний гравiотонний генератор i, пiдключивши його до Останкiно, накрити хвилями гiпергiпнозу всю планету Земля.
  Вiталiк, зрозумiло, у цьому може досягти успiху. Хоча, дивлячись на босого в шортах, хлопця, що хвацько марширує, важко повiрити, що це майбутнiй повелитель свiту.
  Хлопчик також подумав, що на планетi Земля все ж таки потрiбно буде вiддавати якiсь довгостроковi команди та установки. Так вiн може всю земну кулю контролювати своїми уявними командами постiйно.
  Потрiбно навчитися формувати iдеї фiкс та довгострокове навiювання. Щоб у мозку це було запечатано мiцно.
  Вiталiй узяв i з посмiшкою заспiвав:
  Корiться менi всi люди на планетi,
  Буде щастя вам i справжнiй рай.
  Веселиться i радiють усi, як дiти,
  До зiрок звернемося ми, пацан дерзай!
  Хлопчик подумав, а якщо справдi всiх омолодити рокiв до шiстнадцяти. Щоб були приємнi, юнi обличчя, i волосся не псувало мордочки. Оскiльки щетина - це гидко.
  Але це, звичайно, можна i потiм. Нинi ж, слiд собi пiдпорядкувати всю планету.
  I вирушити швидше до лабораторiї та створювати швидше, щось потужне та фундаментальне.
  Альбiна з посмiшкою запитала:
  - Вiталiю, щоб ти зробив, якби був Богом?
  Хлопчик рiшуче заявив:
  - Зробив би всiх людей абсолютно щасливими!
  Дiвчина-богатир похитала головою:
  - Усiх, абсолютно, щасливими ? Але ж це неможливо. Люди завжди будуть чимось незадоволенi, принаймнi якась їхня частина! Задовольниш однi потреби, то зростуть iншi!
  Вiталик усмiхнувся i вiдповiв:
  - Ну, розумнi потреби мiг би Бог, i задовольнити, зараз! Наприклад, дати всiм здоров'я та вiчну молодiсть. Я думаю, це б нiкого не ущемило!
  Альбiна помiтила:
  - А перенаселення?
  Хлопчик-генiй кивнув:
  - Можна навчити людей будувати зорельоти з надсвiтловими швидкостями та розселити людство по iнших планетах всесвiту!
  Альбiна кивнула:
  - Логiчно! I дуже розумно. Але якщо планети закiнчаться?
  Вiталiк з усмiшкою вiдповiв:
  - Всемогутнiй Бог створить новi ! Це не проблема!
  Дiвчина-богатир заспiвала:
  Все неможливе можливе в нашому свiтi,
  Не треба тiльки всiх людей мочити у сортирi !
  Хлопчик-генiй кивнув:
  - Та не треба!
  I юний супермен заспiвав:
  Не треба засмучуватися,
  Все життя попереду...
  Все життя попереду,
  Сподiвайся i чекай!
  Альбiна iз цим погодилася:
  - Так, сподiвайся i чекай, але не сиди, склавши руки!
  Вiталiк кивнув:
  - Ми попрацюємо.
  Дiвчина-богатир запропонувала:
  - Давай пiд'їдемо машиною. Навiщо нам тупотiти пiшки.
  Хлопчик-генiй кивнув:
  - Так воно й буде.
  Пiсля чого вiддав уявний наказ i пiдкотив шикарний "Лiмузин".
  Можна проїхатися з вiтерцем. I це дуже здорово.
  Альбiна зазначила, спiваючи:
  Автомобiлi, автомобiлi,
  Буквально всi заполонили...
  Там де вiковий лежав пил,
  Там слiд залишив автомобiль!
  Вiталiк кивнув з усмiшкою атланта:
  - Та машини - це здорово i стрiмко, одночасно!
  Хлопчик i дiвчина їхали без зайвої метушнi та з шиком. На шляху Вiталiк узяв морозиво, i Альбiна iз задоволенням їла.
  Дiти-супермени взяли з собою ще й тiстечка з коктейлем та пончики в шоколадi.
  I iз задоволенням це все їли.
  Альбiна помiтила:
  - Ось iде вiйна, а в кiосках будь-якi ласощi є. Чи потрiбнi людям змiни?
  Вiталiк показав пальцем на стареньку:
  - Вона дуже хотiла б повернути собi молодiсть!
  Альбiна погодилася:
  - Так, це вона хотiла б! Але ти можеш зробити таке?
  Вiталiк вiдповiв:
  - Теоретично можна створити такi хвилi та випромiнювання, що омолоджують органiзм. I це реально.
  Дiвчина-богатир кивнула:
  - Я тобi, звiсно вiрю. Але все ж таки, чому нiхто досi такого не створив?
  Хлопчик-генiй вiдзначив iз посмiшкою:
  - А чому смартфони з'явилися лише у двадцять першому столiттi? Прогрес, розумiєш, прогрес!
  Альбiна посмiхнулася i заспiвала;
  Є у людства технiка залiзна,
  безумовно, потрiбна i дуже корисна.
  Тiльки менi приємнiше чудеса народнi:
  Вовки, туфлi самохiднi.
  
  Вiрю, що з казкою
  Люди не розлучаться
  I друзями вiрними
  назавжди залишаться.
  
  Замiнює чудеса наукова лекцiя.
  Хоч вона корисна, але дуже нудна.
  Краще я послухаю страшну небилицю
  Про драконiв на ланцюгу, битву рукопашну!
  Вiталiк кивнув:
  - Гарна пiсенька, але дитяча. Може, чогось серйознiше заспiваєш?
  Дiвчина помiтила:
  - Залишаємося ми дiтьми назавжди,
  Змiнюються всього - лише роки!
  Хлопчик-генiй буркнув:
  - Краще я своє заспiваю.
  I супермен у шортиках заспiвав;
   Ми дiти Вiтчизни нещасної своєї,
  Грiшили батьки, а покарання на нас!
  I щоб Викупитель великий всiх спас вiд скорбот,
  Мусимо звернути до Бога серце ту годину!
  
   О милий Великий Господь Iсусе,
  Тебе я люблю, будь уславлений Спаситель!
  У служiння Великому хлопчик не боягуз,
  Ми вiримо, що зникне в шеол спокусник!
  
  Тому дiти вирушили до хаджу,
  Дорога важка, але дух пiднесений!
  Христос Переможець нехай буде в мрiях,
  А злобу творить навiки принижений!
  
  Пости дотримуємося, i довго йдемо,
  I нiжки босi вже кровоточать!
   Але наша планета, Всевишнiй дiм,
  I здаються свiтлими похмурi ночi!
  
  Звичайно, багатiй засмiється у вiдповiдь,
  Вiн скаже: химеро, Небесне царство!
  Але ось Херувим посилає привiт,
  I скiнчить у геєннi пихатий панство!
  
  Але ми всiх прощаємо у молитвi своїй,
  Кожна iкона має священне iм'я!
  Нехай люди трохи стануть серцем добрiшим,
  Нехай стануть лиходiї за духом iншими!
  
  Навiщо ми йдемо, так страждаючи в дорозi,
  Навiщо це потрiбно дiтям безневинним?
  Хочемо в мiсто Бога, де жив Вiн, увiйти,
  Де бiгав Христос дорогами порожнiми!
  
  А головне, бачачи, що вiра мiцна,
  Лихо безбожний упав навколiшки!
  Дорога до порятунку важка i боргу,
  Але немає провини злочиннiшi за лiнощi!
  
  Святий Iсус, не хотiв горя нам,
  Його думки свiтлi, сповненi свiту!
  Адже вiн не подiбний до античним богам,
  Девiз не твори з людини кумира!
  
  Але як вийшло, що свiт наш жорстокий,
  Що пекло пеклою планетою править!
  Що радiсть, блаженство всього на годинку,
  Що Авель загинув, а на тронi злий Каїн?!
  
  Господь вiдповiдає: то воля людей,
  Що вибiр у них, зробити ближньому погано!
  Що головний правитель, жорстокий злодiй,
  Що головний кумир - еспринципний Iуда!
  
  Але ви дiти життя, з пречистою душею,
  Пройшли сотнi миль по камiнню та осоту!
  Вам хочеться правити з великим Христом,
  Щоб змiй спокусник не вивiв у болото!
  
  Вiр, сила Спасителя буде на вас,
  Вилив благодать, зцiливши малим рани!
  Нехай жар покаяння в душi не згас,
  Хай будуть у сiм'ї Бога Вiрної країни!
  Вiталiк заспiвав дуже гарно, i вони пiд'їхали до лабораторiї.
  Настрiй у хлопцiв пiднявся i вони взялися до роботи.
  Тепер потрiбно будувати генератор величезної сили. Щоб здобути владу над усiм свiтом.
  Вiталiк працював не один. Дюжина великих чоловiкiв пiдкорялася йому. I дитина-генiй вiддавала команди.
  Альбiна запитала у Вiталiка:
  - А чому на мене хвилi не дiють?
  Хлопчик охоче вiдповiв:
  - Тому що я навчився непогано ними керувати. I не бiйся. Мiй генiй зможе вирiшити будь-яку проблему.
  Дiвчина-богатир iз iронiєю запитала:
  - Ти, за здiбностями, куди вище за звичайну людину. Можливо, твiй батько iнопланетянин?
  Вiталiк згiдно кивнув:
  - Можливо! Насправдi, я сам дивуюся з своєї винахiдливостi. Мої надздiбностi вражають навiть мене самого.
  Дiвчина-богатир запропонувала:
  - Давай, ще щось заспiвай. Буде куди веселiше працювати! Ти складаєш не гiрше за Пушкiна!
  Хлопчик-генiй кивнув:
  - Пушкiн у технiцi нульовий.
  Вiталiк почав спiвати, пишучи на ходу;
  Не буде наш народ терпiти страждання,
  Хай гармати - пекельний голос вiйни, гримлять!
  Ми встоїмо, з надiєю вигуку,
  Плiч-о-плiч, згуртувалися старий i молодий!
  
  Багнети рукою, в мозолях пiднiмаючи,
  Суворий погляд бiйцiв - зовсiм хлопцiв!
  Земля вiд горя стала вся сива,
  Дiвчата коси несмiливо смикають!
  
  Ми дiти славного, радянського народу,
  Нас не зламати нi сталлю, нi вогнем!
  Воюємо всiєю силою за свободу!
  Фашизму зграю, вiрю, розiб'ємо!
  
  Нехай у лад не взяли - гiрко вiд досади,
  Але ж пiонер зiбрався в битву сам!
  Палає краватка - у ньому всi прихованi погляди,
  Бiльшовицькими славними прем слiдами!
  
  В атаку з люттю натовп солдатiв бiг,
  Мовчать фашисти, гармат зiрвано рик!
   З задавила червоних потужнiсть металу,
  Пробитий прапор iз свастикою поник!
  
  Де нашi батареї, точно знали,
  А чому? Хлопчик завзятий,
  Хоч снiгу груди боляче, зло терзали,
  Коли босий уночi вiн йшов сумою!
  
  Коли ти малий, розвiдати легше, простiше,
  У будь-яку щiлинку можеш засунути нiс!
  Ти приймав присягу в холоднечу в гаю,
  Адже смiявся хтось: хлопець не дорiс!
  
  Дiвчата теж, боягузтво не знали,
  Билися не гiрше смiливих пацанiв !
  На вiдпочинку ми танцювали у парi,
  Болтали скупо, шкода витрачати слiв!
  
  Жорстокий Гiтлер - Сатани служитель,
  Людей без рахунка, сволота погубив!
  Але зламає орду визволитель,
  Адже немає межi у порад сил!
  
  Компартiя любила i ростила,
  Нас пiонерiв хоробрих для того,
  Щоб не терпiли фрица-пана,
  Щоб не вдягли на себе ярмо!
  
  Нас привчили свято у мрiю вiрити,
  I не шкодувати зусиль для країни!
  Що ми терпiли, просто не вимiряти,
  Рiднi, радянськi армiї сини!
  
  Нiхто з нас на вiк не послався,
  Себе шкодувати - iнших не поважати!
  Загинути - страшно, але я не боявся,
  Непереможна Русь - порад рати!
  
  I свiт щасливий на Землi настане,
  Не буде болю, слiз, скорбот, потреби!
  Над усiєю планетою комунiзму прапор,
  Хто впав - воскреснуть у царствi краси!
  Хлопчик заспiвав дуже здорово i барвисто. I його голос - це крутiше, нiж у Карузо .
  Пiсля чого, хлопчик почав танцювати. I робота пiшла ще швидше.
  Будувався сильний генератор. Вiн мав, у разi чого, пiвмiста висвiтлити.
  Вiталiк уже запланував його перетягнути до телевежi Останкiно. I тодi весь свiт накриє гiперкороткими хвилями. I люди його слухатимуться, як нiкого iншого в iсторiї людства.
  Але цього мало, потрiбно досконалiшi команди пiдбирати та формулювати, тож ще роботи повно.
  I потрiбен спецiальний комп'ютер, щоб розкласти все по полицях. I буде надзвичайно спритно та круто задiяно.
  Вiталiк працював. А Альбiна взяла та заспiвала;
  За Батькiвщину боротися до кiнця,
  Як наказав нам променистий Сталiн...
  Примусимо в унiсон стукати серця,
  Нехай будуть м'язи нашi мiцнiшими стали!
  
  Вiтчизни героїчна доля,
  За Мати мою священну боротися...
  У нас повно найважливiших, знайте справ,
  Адже росiяни завжди вмiли битися!
  
  Хоча, всього хлопчик-пiонер,
  Але я салют вiддам своїй Вiтчизнi...
  I буду тим, хто молодший, знай, приклад,
  Росiї, вiрю, жити за комунiзму!
  
  Побудуємо ми, повiрте, славний свiт,
  У якому злиднiв, повiр, не буде...
  Там безкоштовно вiдзначаємо бенкет,
  I в щастя перебувають вiчно люди!
  
  Тодi виконає свiй заповiт мрiя,
  На славу променистих поколiнь...
  Горить сам Сталiн, яскрава зiрка,
  I наш учитель, пролетарський Ленiн!
  
  I в Бога теж вiримо ми, повiр,
  Христу без думок заднiх помолитися...
  Нехай у пекло пекла звiр,
  З iкон нас зустрiнуть у добрий образ обличчя!
  
  Прийдемо пiд прапором партiї до Христа,
  Соцiалiзм та комунiзм побудуємо...
  Надiю до свiтла, вiрю, принесу,
  Щоб кожен став неабияким героєм!
  . РОЗДIЛ Љ 15.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  У величезному палацi хрещеної матерi росiйської мафiї Агрипiни панувало пожвавлення. Повiдомлення про хлопчика-генiю, що витворює казковi речi, завело жiнку-громилу i вона вiдзначила:
  - Ось це так! I таке буває?
  Дiвчина-каратистка кивнула:
  - Так! Це всiх будь-якого заходу - дива!
  Агрипiна помiтила:
  - Такi тут можливостi! Адже це влада над свiтом!
  Голова таємної полiцiї синдикату Микола Фатрушев запропонував:
  - Ми пустимо в хiд присипляючi гази i захопимо хлопчика та все його обладнання.
  Хрещена мати мафiї заперечила:
  - Не поспiшайте! Нехай вiн зробить те, що хоче. А потiм ми його захопимо, як теля, що нагуляло жирок.
  Глава таємної полiцiї зауважив:
  - Судячи з доповiдей, вiн керує людьми, наче ляльками-марiонетками i може бути дуже небезпечним.
  Агрипiна пискнула:
  - На цей випадок у нас знайдеться снайпер iз сонними кулями!
  Пiсля чого хрещена мати почала вiддавати додатковi розпорядження.
  У свiтi ситуацiя загострювалася. Талiби затиснули росiян на базi та iнтенсивно їх обстрiлювали. У вiдповiдь до Таджикистану iнтенсивно перекидалися вiйська з iнших регiонiв. Зайнялася реальна вiйна на пiвднi. А на Заходi вже українська армiя перейшла у наступ. I бої знову розгорнулися на повну силу.
  Так, ставало все спекотнiше.
  Проте синдикат купував у талiбiв наркотики. I вiйна анiтрохи не заважала бiзнесу. Обстановка у свiтi ставала дедалi тривожнiшою. США вiтали вiдкриття нового фронту талiбами. I вже йшлося про визнання руху Талiбан законною Афганською владою.
  На Кавказi народ знову бунтує. Зростає невдоволення. Загалом люди все бiльш критично ставляться до влади. Навiть телевiзори стали розбивати.
  Зюганов тяжко захворiв, i в КПРФ вже точиться боротьба за владу. Багато комунiстiв, особливо молодi, рвуться на барикади. I в цiлому народ став бiльш полiтизованим. Змiни назрiли, i людям хочеться нового життя. Старi полiтики дуже набридли.
  Агрипiна подумала, а чи не взяти їй на себе роль нового Ленiна у спiдницi? А що, вона та ще бунтарка. I здатна вивести на вулицi багато тисяч.
  Народ у Росiї втомився вiд колишнього режиму, i, звичайно ж, людей, якi майже чверть столiття бачили одну й ту саму стару пику, є бажання чогось нового i невiдомого.
  Агрипiна подивилася на себе в дзеркало. Якби не шрам, її обличчя було б мужнiм та красивим. Так, це з одного боку псує , але з iншого, надає особi бiльш суворий вираз.
  Адже вона нiби справдi народний вождь, що рветься до вершин влади. Хоча й зараз вона має чималу, реальну, хай i не надто публiчну владу.
  I вона має зв'язки у всiх колах суспiльства. Шкода тiльки , що багато народних артистiв уже померли.
  Пам'ятається, якось i Кобзон у неї спiвав.
  I чого хочуть усi цi спiваки? Грошей та слави. Причому їм все одно для кого спiвати.
  Агрипiна прочирикала:
  - Луджена ковтка, а до неї йде горiлка!
  Пiсля чого, взяла i пiдморгнула своїми очима, якi сумiш сапфiру та смарагду. Але сама блондинка дуже жорстока. Ось зараз їй захотiлося помучити хлопчика.
  I гарненький пацан , рокiв чотирнадцяти, покiрно став на колiна i виставив босi, круглi, з витонченим вигином п'яти.
  Агрипiна взяла до рук пiднесену їй паяльну лампу. Увiмкнула полум'я. I пiдiйшовши до гарного хлопця, як йому голi пiдошви вiзьме та припалить.
  Запахло паленим , а пiдлiток, якому пiдпалили босi ступнi, заволав.
  Агрипiна схопила хлопця за свiтле волосся, смикнула i поставила знову на колiна, прошипiвши:
  - Терпи козак, отаманом будеш!
  I iншу голу п'яти хлопчику вогником. I той знову скрикує. Коли вогнем тебе палять, особливо чутливу пiдошву, це дуже боляче. Що не кожен здатен витримати.
  Хрещена мати насолоджувалася криками i навiть заспiвала:
  Ламати, трощити i рвати на частини,
  Ось це життя, ось це щастя!
  I давай пацана з величезним ентузiазмом шмагати батогом. Їй її в руки засунули.
  Ось вона справдi хрещена мати. I в нiй стiльки жорстокостi. Справжня, скажiмо так, мегера .
  Проти такої баби нiхто й нiчого не влаштує.
  Агрипiна била i спiвала:
  - Ти їх не шкодуй,
  Винищуй усiх гадiв ...
  Як клопiв души,
  Бий, як тарганiв!
  Потiм їй це набридло. Та й пацан вiд больового шоку знепритомнiв. Вона зробила жест, i хлопця забрали.
  Агрипiна зазначила:
  - Все-таки маркiз де Сад мав рацiю, яка насолода приносить чужий бiль. Це не кожен зрозумiє та усвiдомлює!
  Пiсля чого бiла дияволиця стала з великим задоволенням пожирати пiднесений їй торт у виглядi трикутника Наполеона Бонапарта.
  Вона поважала Наполеона , але вважала його невдахою. Її бiльша повага була до Чингiсхану, який не знав поразок i завоював половину свiту.
  Ось Олександр Суворов поразок також не знав, але чи багато встиг завоювати?
  Агрипiна зневажливо пирхнула. Нинiшнiй президент Росiї загруз у боях в Українi, i тепер його не штовхає лише лiнивий. Теж щось на зразок Наполеона: спочатку маса везiння, а потiм провали. I навiть гiрше наприкiнцi, нiж спочатку. А про Гiтлера й говорити нема чого. Чи мав вiн шанс? У принципi, якби взяв Москву в сорок першому i мудрiшу полiтику проводив би на зайнятих територiях, то мав би . Як i Наполеон свого часу.
  Ось Чингiсхану i його наступникам вдалося на якийсь час пiдкорити Русь. Була небувала в iсторiї за розмiрами та могутнiстю iмперiя. Але ще до масового вторгнення на Русь, пiсля смертi Чингiсхана, вона роздiлилася, i фактично Батий став правителем майже самостiйної Золотої орди, i в Персiї виникла iмперiя Монголiв вже роздiльна. Хоча формально була спiльна столиця у Китаї.
  Якийсь час ще була певна подiбнiсть єдностi в iмперiї. Але саме подiбнiсть. Наприклад, при вторгненнi до Єгипту Золота орда не надала допомоги своїм братам у Персiї. Сам Батий швидко постарiв i помер порiвняно молодим. Монгольська iмперiя занепала i канула, наче її й не було.
  Тамерлан був останнiм ханом, який намагався її з'єднати, але пiсля його смертi все розсипалося на порох, i вже без слiду.
  Навiть потiм з'явилася iдея, що Чингiсхан i князь Червоне Сонечко одна i та сама особа, а Золота Орда - росiйська держава.
  Агрипiна засмiялася. Так, iмперiї все падали. I найстiйкiша iмперiя - це Росiйська. Якщо подивитися, що залишилося вiд Британської та Османської iмперiї, то вона значно бiльше територiї зберегла. А Римська iмперiя та Арабський Халiфат i зовсiм випарувалися.
  Хресна мати мафiї подумала, що й Росiя може обвалитися до кiнця, якщо не її генiй та жорстокiсть. Колишнiй президент постарiв i вичерпав себе. I зараз у нього все валиться з рук. Кожен має свiй цикл. Будь ти хоч тричi Чингiсханом. Не буває вiчних царiв.
  Але якщо є система: цар помер, нехай живе новий цар, то трагедiї не трапляються.
  У царськiй Росiї пiсля Павла Першого , нарештi, династiя Романових набула стiйкостi. Це була законна, компетентна, породиста влада, яка правила столiття, i народ її любив i вiрив їй.
  Що було потiм - сурогат! Потрiбно встановити монархiю. Так вважала Агрипiна. Ось де-не-де фактично встановилася монархiя: в Туркменiї, в Азербайджанi, в Кореї. Навiть у Бiлорусiї йдуть про це розмови. Хоча там навряд чи вийде, надто європейська країна.
  Там монархiю не перетравить нi народ, нi елiта.
  Агрипiна вважала себе великою особистiстю. I в неї була спрага правити.
  Ось зараз схоже хлопчисько, зовсiм ще на вигляд дитина, така винайшла, що здатна дати абсолютну владу! Таку владу, порiвняно з якою, влада iмператора нiщо! А тим бiльше влада президента! Її влада, це буде влада справжнього, а не вигаданого людьми Бога. Вона стане центром всесвiту та свiтобудови.
  I нiхто й нiколи не зможе її повалити. А там, чи дiти правитимуть пiсля неї. Або знайдуть спосiб зробити її саму безсмертною. Наука, теоретично, може все.
  I тодi вона буде найкрутiшою у всесвiтi. I земляни збудують космiчнi кораблi, i мiльярди галактик впадуть до її нiг. I цiлувати вiдбитки ступнiв її буде найвища честь та нагорода.
  Агрипiна подумала, що пiдкоривши один всесвiт, вiн може взятися i за пiдкорення iнших свiтобудов.
  I це виявить круто. А потiм навчиться сама створювати всесвiт. I воскресати мертвих, що круто!
  Молода жiнка, дивлячись на смартфон. Було видно, що йде будiвництво чогось грандiозного. I керує цим босоногий хлопчик у шортах.
  Агрипiна здивувалась, який Вiталiй Акулов маленький. Немов дитина передпiдлiткового вiку. А шорти та босi ноги посилювали враження, як про дитину. При цьому вiн змушував коритися собi дорослих. I його накази були, зокрема, й уявнi.
  Хрещена мати росiйської мафiї подумала, що такого хлопця здолати буде непросто. Може, справдi, накрити його газом. Або снайпера вiдправити та зняти.
  Однак юний генiй може подарувати їй ще одне вiдкриття. I, справдi, зробити безсмертною. Адже теоретично людина може жити вiчно. Адже вiн не комп'ютер, а здатний оновлюватися i регулюватися.
  I якщо мати постiйне i сильне джерело енергiї, то i людський органiзм може бути вiчним, як i кругообiг у природi. А цей хлопчик такий генiй, котрого за всю iсторiю людства не було нiколи. Перед ним навiть Леонардо Да Вiнчi та Тесла пасують. Особливо у практичнiй реалiзацiї задуманого.
  Що толку у винаходах Леонардо Да Вiнчi, якщо не одне з них не дало практичної вiддачi?
  Насправдi, машини Леонардо користi людству не принесли i жодна з них не працювала. Тесла теж начебто багато винайшов, але яка його була вiддача у реалiзацiї?
  А тут видно, що працює випромiнювання, яке пiдпорядковує собi людей. Плюс ще пацан , можливо, собi та м'язи посилив. А це ще крутiше.
  Який же великий генiй! Якщо в п'ятнадцять рокiв винаходити таке, що вiн зробить, будучи дорослим?
  А може, навпаки - по тупiє ?
  Як кажуть, вундеркiнди з вiком тупiють. Ось, зокрема, можна подивитися чи багато з вундеркiндiв народилося справжнiх генiїв та зiрок?
  Та й бiльшiсть мiльярдерiв i глав держав були цiлком нормальними дiтьми.
  Агрипiна зi зiтханням проспiвала:
  Куди йде дитинство,
  В якi мiста...
  I де знайти нам засiб,
  Щоб знову потрапити туди!
  Воно пiде нечутно,
  Коли все мiсто спить,
  I листiв не напише,
  I навряд чи зателефонує!
  I взимку, i влiтку,
  Не буваних чекати чудес,
  Буде дитинство десь,
  Але ж не тут!
  I по снiгу взимку,
  I по калюжах бiля струмка,
  Хтось стрибатиме,
  Але не я!
  Агрипiна доспiла i вишкiрилася. Подумавши, буде нерозумно, якщо цей генiальний хлопчик, ставши дорослим, впаде до рiвня простого смертного. Насправдi це надлюдськi здiбностi. I їх треба плекати. I вирощувати iз новою силою.
  Дiвчисько в короткiй спiдницi i голими, засмаглими ногами пiднесла бiлiй дияволицi невелике шоколадне яйце.
  Агрипiна його надкусила, i обiгрiла по м'язових ногах дiвчину батогом, змусивши її скрикнути.
  Пiсля чого, заспiвала:
  Плоть у пеклi вiд спеки знемагає,
  I час нам усiм зрозумiти давно...
  Той, хто вiри в мафiю не знає,
  Потрапить пiд лють ярмо!
  
  Чесна людина своє отримає,
  Буде , як павук горiти у вогнi.
  Будуть у пекло бiси мучити,
  Хто не бив поклонiв Сатанi!
  Пiсля чого вiддала команду:
  - Сидiти в засiдцi та чекати! Щоб не виявляти себе.
  А Вiталiк та Альбiна тим часом продовжували працювати. I генератор величезної потужностi, i на колесах будувався. Крiм того, хлопчик-генiй приробив кнопки джойстика i став споруджувати автоматичну гiперпрограму послуху. Щоб все людство i Акулову корилося, оскiльки воно не корилося i Господу Богу, i в той же час не кидала свою звичайну роботу. Хоча, дивлячись якусь. З вiйнами треба кiнчати. I за Україну винуватцi ще дадуть вiдповiдь перед новим, всесвiтнiм царем.
  Вiталiк заспiвав з люттю:
  А що вiйна, а що вiйна,
  Погана тiтка i стерво вона!
  Вбивство, мерзота, просто бруд,
  I на вiйнi подонок князь!
  Не буде перемоги у злостi полкiв,
  Iмперiя злостi - країна дурнiв!
  I хлопчик метнув босими пальчиками ноги сталевий болт. Той полетiв зi швидкiстю падаючого метеорита, i буквально згорiв у повiтрi.
  Альбiна зазначила:
  - Оце клас!
  Хлопчик-генiй кивнув:
  - А найбiльший клас буде, коли людство згуртується в єдиному поривi, що любить! Точнiше, якщо всi стануть братами.
  Дiвчина заспiвала з посмiшкою:
  Крiзь грози сяяло нам сонце свободи,
  Крiзь бурi та шторми ми разом йшли...
  Нехай же єдиними стануть народи,
  Нехай разом будуть усi країни Землi!
  Вiталiк з усмiшкою вiдповiв:
  - Так, разом усi дивнi та народи i будуть! Пiд моєю справедливою та люблячою владою! I цей момент, коли люди нiколи не вбиватимуть бiльше один одного, близький! Те, що мрiяли комунiсти, але так, незважаючи на всi жертви, i не наблизилися!
  Альбiна прочирикала, скелячи зубки i закручуючи гайки та болти:
  Плювати на приниження,
  Так, я готовий принизитися! Так, я готовий принизитися!
  Але аби до славної мети, хоч трохи наблизитися!
  Але аби до славної мети, хоч трохи наблизитися!
  Хоч трохи наблизитися!
  Вiталiк iронiчно запитав:
  - А чого ти спiваєш у чоловiчому родi?
  Дiвчина-богатир вiдповiла з усмiшкою:
  - Щоб була рима!
  Хлопчик-генiй хихикнув i заспiвав:
  Рифмував вiн, що потрапило,
  Просто вибився з сил.
  I в село на поправку,
  Де корови щипають траву,
  Вiн виправлений невдовзi був!
  Альбiна посмiхнулася, i крутанув черговий болт i переставивши транзистор, видала:
  -Великий генiй, винайшов свiтло свiтовi,
  Людей тебе прекраснiше не зустрiчала.
  Спiваю я оди хлопчику-кумиру,
  Який , втiлення iдеалу!
  Вiталiк кивнув свiй свiтлим головою:
  - Так, це ти добре спiваєш Нi нiхто не iдеальний.
  I хлопчик знову почав програмувати. Пiдкорити весь свiт - нелегке завдання. А чого люди хочуть? Вони й не знають. Як, наприклад, дуже часто незадоволенi вибором чи виборами. Але iдеальної влади немає. А якщо не буває влади iдеальної, то можливо зробити владу абсолютну? Коли тобi коряться, не питаючи, i не знаючи слова - нi?
  Ось були, наприклад, схожi iдеї у Гарiна. Той хотiв влади над свiтом. I вiн наблизився до цього, але не втримався. Хоча загалом це була казка.
  А тут щось реальне, i те, що дасть людям нарештi впевненiсть у завтрашньому днi. Коли нiякий диктатор не натисне пальцями, що тремтять, на ядернi кнопки. I не буде ядерної вiйни. А звичайнi вiйни все ще вирують i киплять.
  Ось за останнiми новинами, талiби практично розгромили росiйську базу i вже вiдрiзають голови полоненим. Так, вторгнення моджахедiв - це серйозно! I кровопролиття буде суттєвим.
  Вiталiк заспiвав, продовжуючи працювати:
  Палає громадянська вiйна,
  Вiд темна до темна .
  Настав злий плешивий Сатана,
  I людей збожеволiв!
  Пiсля чого, хлопчик продовжив працювати та конструювати.
  Влада над свiтом не заради влади, а заради щастя всього людства. Хлопчик-генiй подумав, що, можливо, цього хотiв i Ленiн. Але вийшло дуже багато кровi та жертв. I зрештою, було збудовано щось потворне. Замiсть народної демократiї, диктатури апарату. Та й люди втратили сенс життя. Вiрили у побудову комунiзму, а вийшла перебудова та дикий бардак. Ось чого привела реальна демократiя , до якої народ не готовий.
  А в нього це буде гiперцар , який керує всiма, вiд немовлят до людей похилого вiку. Причому потрiбно створити систему, щоб у людей мiзки не спалилися .
  Щоб вони корилися i без випромiнювання. Але це тривала перспектива. Але ж є довгостроковий гiпноз.
  Вiталiк узяв i заспiвав:
  Нас не дано завоювати,
  Ми всiх поставимо навколiшки.
  Малюнок зробив я в зошит,
  На славу нових поколiнь!
  Хлопчик i справдi генiй. Альбiна нагадала йому:
  - I силове поле, щоб нас не пристрелили пiд час штурму Останкiно!
  Вiталiк кивнув, вискалив свiй бiлi й гострi, як у вовченя, зубки:
  - Зрозумiло, це буде в нас. Насправдi, створити сильну iндукцiю значно простiше, нiж гiпнохвилi . I тодi нас уже нiчого i нiхто не зупинить!
  Альбiна прочирикала:
  I знову продовжується бiй,
  Кипить гiперплазми пожежа.
  Наш хлопчик такий молодий,
  Має нечуваний дар!
  Вiталiк кивнув з усмiшкою:
  - Так, я маю великий дар. Але будь-якi здiбностi слiд розвивати. I попереду на нас чекають не лише перемоги, а й ризик.
  Дiвчина помiтила:
  - Полiцiя будь-якої митi може до нас нагрянути, ти готовий її зустрiти?
  Вiталiк засмiявся i видав:
  - Нехай спляшать лезгинку, якщо хочуть порозiм'ятися!
  Альбiна засмiялася i заспiвала:
  - Танцювали, танцювали,
  Адже ми втомилися працювати...
  Ми трохи вiдпочинемо,
  А потiм знову почнемо!
  Хлопчик-генiй кивнув, i знову кинув босий, моторний, як у мавпочки ногою, шматочок металу, що розплавився i випарувався вiд тертя в повiтрi.
  Пацан заспiвав:
  Крупний пострiл i свавiлля
  Я син своєї епохи.
  Я джентльмен та супермен,
  Справи мої непоганi!
  Агрипiна дивилася на це з цiкавiстю. Мiкрокамери стеження працювали. Ось це дiйсно такi виявилися дiти. Навiть не монстри, а щось таке супер.
  Хресна мати мафiї знову увiмкнула колонку новин. Українськi вiйська наступали i вже вiдбили у Росiї кiлька населених пунктiв. А у Держдумi явнi ознаки бунту. Опозицiя порушує питання про довiру уряду. I йде великий галас. I президенту, схоже, недужить. Щось давно не з'являється на публiцi.
  Що ж - це час розквiту мафiї. I будуть досягнення надзвичайно великi її синдикату. Можливостi вiдкриваються великi. Щоправда, питання як захопити цих генiальних дiтей? Що робити, якщо газ їх не вiзьме? Ось який сильний цей хлопчик. Кидає залiзо та сталь, що вона у повiтрi згоряє.
  Їй би мати такого солдата. Така мiць у цього пацана-термiнатора .
  Агрипiна заспiвала:
  Президент ти надто довго плавав,
  Я тебе встигла розлюбити.
  Менi тепер пацан до вподоби, Диявол,
  Його хочу любити!
  I хрещена мати мафiї взяла та прокрутила своїми розкiшними стегнами.
  Але можна дивитися й одним оком. А поки що нехай її розважать.
  Двоє хлопчикiв рокiв тринадцяти, мускулистi та засмаглi вийшли на ринг. Їхнi руки в рукавичках боксерiв, а ноги босi. I давай вони за сигналом тузити один одного.
  Коли б'ються дiти, завжди сиплеться багато легких, стрiмких ударiв. I голi п'яти так i миготять, як i рукавички боксерiв. I не зрозумiєш, хто когось бере.
  Агрипiн дуже подобається, коли хлопчики б'ються. Має бажання їм знову пiдсмажити п'яти. Це, зрозумiло, було б чудово! Або ще розпеченими щипцями ламати пальчики на ногах.
  Хрещена мати мафiї облизнулася. Так, жорстокiсть у неї в кровi. Як i бажання катувати та мучити.
  Ось у хлопчакiв ноги красивi, i форми ступнiв витонченi без волосся i якихось нерiвностей. I такi приємно колоти розпеченими голками, або пiдпалювати, або бити гумовою палицею.
  Агрипiна заспiвала з люттю:
  Перед собою хочу бачити порожнечу,
  У нiй я збудую свiй замок, свою мрiю!
  Дiвчата хором пiдхопили:
  Вiйська готовi панi,
  Ми всiх знищуватимемо!
  Хрещена мати мафiї прочирикала:
  Чорний ворон у виглядi смертi,
  Жертву чекає опiвночi...
  Чорний ворон, пекло безсмертне,
  Бiля могили зустрiне вас!
  I вона вiдкрила рота i ворухнула своїм довгим рожевим язиком.
  Потiм додала:
  Навiть увi снi менi бiйка сниться,
  Сам Бармолiй мене боїться!
  I вона знову регоче.
  Хлопчики спiтнiли, i їхнi тiла блищать. Вiд цього рельєфнi м'язи здаються ще красивiшими.
  Агрипiна взяла в руку довгий батiг i стала юних бiйцiв хльоснути. I бити з усього розмаху. А тi заволали вiд болю. На всi боки полетiли бризки поту та кровi.
  Хрещена мати мафiї проревела:
  Усiх я знищу разом,
  Виведу я, як заразу!
  Хлопчики бiйцi змоталися з рингу. Але їх схопили воїни мафiї у масках та чорних костюмах. Вони пiдтягли їх до свiтловолосої мегерi .
  Агрипiна зазначила:
  - Тiкати вiд мене хотiли!? Може, вам п'яти пiдсмажити?
  Хлопчики прочирикали, злякано моргаючи:
  - Помилуй! Ми гарнi!
  Агрипiна знизала плечима. I несподiвано пом'якшала:
  - Гаразд, поки вашi п'ята будуть цiлими! Краще заспiвайте менi щось веселе i бадьоре!
  Пацани з радiстю заспiвали;
  Ми в джунглях у краї диких мавп,
  Де зеленi банани, людожерiв купи!
  Подолати довелося нам океан,
  Своєю енергiєю такою кипучою!
  
  Вiтчизна наказала нам iди -
  Досягни де екватора канава!
  Ну, що ж, Бог Єдин i не Одiн ,
  I також не одна у нас граната!
  
  Послали пiонерiв юних у бiй,
  Сказали це просто стажування!
  Щоб кожен був хлопчиськом завзятим,
  Енергiя ракет великих розгонiв!
  
  Стрiляю з автомата точно в цiль -
  Ось викосив бiйцiв iз розфарбуванням хакi!
  Не зможуть нашою Батькiвщиною крутити,
  Зла орки та iншi забiяки!
  
  Такий Вiтчизни запеклий наказ -
  Вчися пацан , як лев лютий битися!
  I якщо червоний вождь наказав,
  Не будь ти жалюгiдно паяця!
  
  Ось гiльзою щоку мiцно обпалило,
  На нiй ще щетини немає жорсткої!
  Але Батькiвщинi служу, повiр, давно,
  Не треба думати, слабаки пiдлiтки!
  
  Нас обклало плем'я Мау-мам ,
  У них не списи, а гранатомети!
  У вiдповiдь ми нанесемо сталевий удар,
  Допоможуть iз неба росiйськi пiлоти!
  
  У Вiтчизнi кожен воїн iз ясел,
  Немовля тягне руку до пiстолета!
  I армiю загарбникiв розбий,
  Про подвиги поеми бардом заспiванi!
  Агрипiна на останнiх словах щосили врiзала хлопчакам батогом, та так, що лопнула шкiра i полилася кров.
  Хресна мати мафiї заспiвала:
  Плоть у вас хлопцi спалахнуть,
  Злазитиме шкiра, просто блиск,
  Що, у вас перекосилися обличчя?
  Знайте, я небес королева!
  . РОЗДIЛ Љ 16.
  Вiталiк продовжував працювати у екстремальному режимi, як i люди пiд його командою. Хлопчик-термiнатор та генiй проспiвав:
  Запеклий лад загiн, шалений лад загiн,
  У серцi вогнi горять, у серцi вогнi горять!
  Так, робота в них пiшла в шаленому темпi. I скоро буде готова небувала iсторiя цивiлiзацiї установка, яка вирiшить усi проблеми людства.
  У всякому разi, суперечностi, що iснують мiж країнами, вiдiйдуть на другий план.
  Альбiна запитала хлопця:
  - Ти думаєш, що вiйни бiльше на Землi не буде?
  Вiталiк кивнув:
  - Думаю нi! Принаймнi поки я при владi.
  Дiвчина-богатир прочирикала:
  - Щоб скорилися люди,
  Правитель новий буде!
  Хлопчик-генiй кивнув:
  - Буде новий правитель. I вiн усiм, як старший брат.
  Альбiна засмiялася i помiтила:
  - Хлопчик у шортиках, як старший брат?
  Вiталiк iз захопленням заспiвав:
  Героїзм не має вiку,
  У серцi юному любов до країни.
  Пiдкорити може гранi космосу,
  Ощасливити всiх, всiх на землi!
  Альбiна вiдзначила з посмiшкою:
  - Так, це ти можеш. Але що в тебе є, крiм генiальностi?
  Хлопчик вiдповiв:
  - Абсолютно все! I свiт буде моїм!
  Агрипiна, спостерiгаючи за цим, прошипiла:
  - Нi, моїм!
  I блиснула очима. Її настрiй вимагав кровi. Ось за її наказом новий розпочався бiй.
  В даному випадку билися на рукавичках двi дiвчини в бiкiнi i з босими, точеними ногами. Вони багато махалися та стикалися.
  Часом стикалися голi, круглi п'яти та iскрили. Виглядало все дуже здорово.
  Агрипiна трохи пом'якшала. Вона подумала, що в бiйцi є i своя краса. Особливо якщо поєдинки жорсткi. А чого хоче народ: хлiба та видовищ.
  I ще люди бояться смертi. Успiх Християнства та Iсламу був викликаний тим, що люди дуже боялися померти i розчинитися в небуття. I тому шукали собi лазiвки.
  Думали, що можна заслужити собi рай кожнi двi години бухаючись на колiна. А якщо навiть Бог i є, то Вiн давно втомився вiд усiх цих молитов i прохань, i ти собi тiльки гiрше зробиш, дiстаючи Всевишнього .
  Справдi, хiба можна досягти чогось молитвою? Ось Агрипiна не молилася нiколи, а багато досягла. Бо молитви - це людське.
  А щоб пiднятися, треба бути надлюдиною.
  Ось був такий Фрiдрiх Нiцше, вiн розумiвся на сенсi життя. А багато хто цього не розумiли i помилялися.
  Нi, молитвами нiчого не досягнеш.
  Агрипiна заспiвала з люттю:
  Ах, яка велика втрата,
  Скiльки у свiтi iнших втрат...
  Ось несуть попи ахiнею,
  Вкажи їм бандитка за дверi!
  Хресна мати росiйської мафiї розсмiялася вже вкотре. Їй хотiлося видiлитися та показати себе.
  Так, вона багато на що здатна.
  I всiх її талантiв нiхто не знає!
  Ось, наприклад, зараз ллється кров, а синдикат збирає грошi. А потiм вона, Агрипiна, стане iмператрицею планети Земля. I тодi, можливо, грошей уже не буде. Всi будуть працювати даремно. I це справдi настане комунiзм!
  В якому жiнки та дiти ходитимуть босонiж, а кiлькiсть чоловiкiв буде скорочена до мiнiмуму.
  Агрипiна заспiвала:
  Чоловiки, чоловiки, чоловiки,
  Такi, повiрте, худоби!
  Чоловiки, чоловiки, чоловiки,
  Вас усiх убивати без причини!
  Агрипiна вишкiрила свої дуже мiцнi та розвиненi зуби. Потiм ляснув у долонi i наказала доставити на її свiтлi очi Павлушу. Хлопчика, якого вона благоденствовала , вiдправивши до СIЗО.
  Слуги та бойовики кинулися виконувати наказ своєї хрещеної матерi.
  Адже вона повелителька, певною мiрою, долi.
  Хоча найбiльша злочинниця вже здогадалася. Вiталiй Акулов будує генератор, який має виробити енергiю, що дозволить пiдкорити всю земну кулю!
  Ось це, дiйсно, було б дуже здорово у разi удачi. I тодi така б виникла влада. Неначе супермонархiя !
  Агрипiна подумала, що Росiя в ролi царської iмперiї була кращою, нiж СРСР. Вона мала унiтарну форму правлiння, а СРСР був федерацiєю. I причому тiєю федерацiєю, що розсипалася на частини.
  А ось за царя ... Тодi були призначенi з центру губернатори i бiльше порядку, бiльше дисциплiни та мрiї про самостiйнiсть.
  Сталiн був єдиним вождем СРСР, який хоч якось тримав у руках мiсцевих царкiв. Пiсля нього вже розпочався перiод падiння дисциплiни та застою.
  Економiка СРСР уповiльнила зростання, а за Горбачова впала в кризу. I тут вплинула демократiя. Свобода, до якої люди зовсiм не готовi. I все було не так просто. Почалося з Нагiрного Карабаху. I всi побачили слабкiсть влади, яка нiчого не могла вдiяти. I помчало по iнших регiонах.
  I в Прибалтицi також. Але, очевидно, головним руйнiвником СРСР став Єльцин. I його Горбачов не посадив, а треба було б це зробити. Взагалi народ Росiї сам винен. Ну в якiй би країнi свiту правитель утримався б пiсля такої ганебної капiтуляцiї в Чечнi? Та його б самi вiйськовi скинули.
  А Єльцину хоч би хни! Виявляється народу можна все, що завгодно вселити. I пропаганда мiзки людям промила.
  Агрипiна зазначила:
  - Маси кiстковi та лiнивi. Читати вони не люблять, думати також. Вони повиннi мати одну вiру i почитати одного Бога!
  Молода жiнка, заспiвавши зубки:
  Я сама досконалiсть,
  Я сама досконалiсть,
  Вiд посмiшки до жесту,
  Вище всяких похвал.
  Ах, яке блаженство,
  Знати, що я досконалiсть,
  Знати, що я досконалiсть,
  Знати що я iдеал!
  Пiсля молода жiнка продовжила мiркування:
  - Народ це маса. А з масою треба поводитися, як iз жiнкою, а жiнка охоче пiдкоряється силi. I нема чого розраховувати на розум мас. Вони повиннi пiдкорятися найпростiшим, звiриним iнстинктам!
  Отак Агрипiна й мiркувала. Справдi, про який розум натовпу може йтися? Люди - це стадо баранiв. Вони i Сталiна любили - ката та людожера. А найдобрiшого царя Миколи У торого, що стiльки зробив для народу, зрадили та заплювали. Ось такi люди та натовп.
  Так Агрипiна привчить їх до порядку, дисциплiни i виховує у суворостi та справедливостi.
  Ось навели i Павлушу. Хлопчика вже встигли голити наголо, як кримiнальника. I на його дитячому обличчi красувалася пара садна та синцiв.
  Агрипiна запитала хлопця:
  - Ну як у СIЗО?
  Павлуша вiдповiв:
  - Бiльш-менш нормально! Камери чистi, є телевiзор та ванна кiмната, не готель, але жити можна.
  Хрещена мати запитала:
  - А синцi звiдки?
  Хлопчик чесно вiдповiв:
  - Побився з камерою , що дивиться за лiдерство. Але нiчого, я перемiг i тепер пахан.
  Агрипiна кивнула:
  - Молодець! З хлопчиками, мабуть , добре?
  Павлуша вiдповiв:
  - Нормально! Камера у нас велика, чоловiк дванадцята. Забагато, але сон у пiдлiткiв мiцний. Лiжка теж бiльш-менш. З хлопцiв нiхто в лiжко не мочиться. Годують , загалом, прийнятно, плюс i продуктовi передачi, водять на прогулянки. Навiть у футбол граємо. Не сказати, щоб СIЗО пекло. Бiльшiсть камер взагалi напiвпорожнi, або чотири мiсця. У нас ще багато народу, але загалом не тiсно. Малолiткам , згiдно iз законом, у СIЗО покладено не менше трьох з половиною метрiв площi, так що не задихаємося, i вентилятор є.
  Агрипiна кивнула i помiтила:
  - Посидь трохи, а там подивимося. Може, я тебе i на волю випущу, особливо, якщо ти менi догодиш!
  Хлопчик кивнув:
  - Я постараюсь, велика!
  Молода жiнка зi щирим спiвчуттям помiтила:
  - Шкода, що ти втратив таке красиве, свiтле волосся. Потрiбно, таку зачiску зiпсували!
  Павлуша кивнув з усмiшкою:
  - Зараз не всiх стрижуть у СIЗО, а лише тих, у кого знайдено вошi. Але хтось наказав, хай пацан понюхає в'язницю у всiй красi!
  Агрипiна кивнула з поблажливою усмiшкою:
  - Так, гаразд! Ти й так молодець! Бачу, не плакав, опинившись пiд вартою. Бо деякi пiдлiтки розкидали. Ну гаразд, ще тиждень потерпи, а потiм я тебе випущу. Але за однiєї умови.
  Хлопчик кивнув:
  - Яким , я на все готовий?
  Хрещена мати буркнула:
  - Ти менi зараз заспiваєш. I менi твiй спiв має сподобатися!
  Павлуша, цiкавлячись, спитав:
  - А на яку тему?
  Агрипiна впевнено сказала:
  - Вiйськову! Адже зараз триває вiйна. Так, мабуть , одразу двi вiйни. Ще й на пiвднi iз талiбами.
  Хлопчик кивнув i вiдповiв:
  - Добре, я заспiваю на тему вiйни та патрiотизму.
  Хрещена мати кивнула:
  - Можна i про Сталiна. Я не заперечую. Менi навiть подобається цей вусатий диктатор, такий жорстокий, як i я!
  Павлуша кашлянув i з великим ентузiазмом заспiвав, пишучи на ходу;
  Є свiт такий прекрасний i великий.
  Де тролi, ельфи, гноми, вовкулаки...
  I там з мечем бореться святий,
  I всi хочуть кривавою, вiрте, бiйки!
  
  I в цьому свiтi хлопчик-пiонер,
  Мисливець на нечистi творiння.
  Усiм вказує доблесний приклад,
  Часом, бажаючи просто помсти!
  
  Ось ми такi витязi орли,
  Здiбнi, так жорстоко в боротьбi битися.
  I ми богiв величi сини,
  I носимо магiю у просторому ранцi!
  
  Все нам пiдвладно, все нам пiд силу,
  Здатнi знищити зло навiки.
  I якщо треба, вас озолочу -
  Ми лицарi, не жалюгiднi калiки!
  
  Так нехай тремтить вiд страху злiсний ворог,
  Нiхто з нас не може злякатися...
  Ми вражаємо всiх ворогiв у п'ятак,
  Мисливцi завжди вмiли битися!
  
  Здатнi свiтобудову перетнути,
  Ми магiї великi пориви...
  Не подолають тигр нас i ведмiдь,
  Бо пiонери такi єдинi!
  
  Велич Батькiвщини вiрно в тому,
  Щоб ми не змогли злякатися...
  Злiтаєш дружно ти крутим орлом,
  Бо ти боєць, не тiнь паяця!
  
  Хто впали, тих Всевишнiй воскресить,
  I зробимо всiх вищими i розумнiшими...
  Вiтчизна, це гострий меч i щит,
  I не несiть труси ахiнею!
  
  У всьому зiзнатися можемо хоробро ми,
  З ворогом, хоч орк, вiн шалено рубався.
  Нас не бентежать пiдступи Сатани,
  I ми бачимо з iкон прекрасних обличчя!
  
  Хто ти, зiзнайся, горда людина?
  Боєць мрiї, хоча ще хлопчик -
  Але будеш битися не єдине столiття,
  Оскiльки життя суворе, навiть надто!
  
  У боях ми гартувалися на вiки,
  Наш меч є правди вiчна порука.
  Здiйсниться велика мрiя,
  Вона ж крута штука!
  
  Ось атакує злiсний вовкалок,
  Хлопчик його трощить дуже лихо ...
  I вийшов просто кавардак,
  Щоб не було, повiрте, дуже тихо!
  
  Дiвчата теж, битися ви змогли,
  Хоч босi вони взимку та влiтку...
  Але дуже лихо смажать пироги,
  Зустрiчаючи нас хлопцiв веселим смiхом!
  
  Немає нашої Батькiвщини, повiр, сильнiший,
  Вона всiх у свiтобудовi прекраснiша...
  Блискучi рубiни снiгурiв,
  Щоб прийшло всiм радiсне щастя!
  
  Не вiрте, вам хлопця не зламати,
  Вiн витязь, колосальнi його сили.
  Запише якщо треба вiн у зошит,
  Як довести всiх тварин до могили!
  
  Меч у хлопчика гострий, як голка,
  Але рубає долонею дуже вiн широкою.
  I наше життя, повiрте, не гра,
  I з дiвчиною спiлкуйся синьоокою!
  
  Вiйницi теж гарнi,
  Вони такi гордi, крутi I танцюватимуть так вiд душi,
  Їхнi ноженьки i в холод тiльки босi!
  
  Нi, я хлопчик буду вiчно жити,
  Спiймаю за хвости свiй успiх.
  I перетвориться хижак скоро на дичину,
  I дам я , хто злодiй, з розмаху здачу!
  
  Коротше, мiй девiз, повiрте простий,
  Не треба тiльки бути тобi боягузливим.
  Побий того, хто задирає нiс,
  А над нами з мечами херувими!
  
  Вiтчизнi душу, серце присвячую,
  Спалю все тiло у битвi до решти...
  До тебе Всевишнiй , пiд крило лечу,
  Свiт попереду, тепер вирує сутичка!
  Агрипiна не надто охоче поплескала, з усмiшкою помiтивши:
  - Непогана поема, Павлику. Але де обiцяний тобою Сталiн?
  Хлопчик-в'язень з усмiшкою вiдповiв:
  - Так, я хотiв скласти, але не спало на думку. Але Сталiн уже сiмдесят рокiв, як помер. Хотiлося б чогось сучаснiшого!
  Молода жiнка взяла босими пальцями нiг рублеву монету. Стиснула її, показавши чiпкiсть i силу нижнiх кiнцiвок. Пiсля чого вiдзначила:
  - Сталiн у залiзних лапах тримав країну!
  Павлуша кивнув:
  - Так правильно! Вiн був твердим керiвником. I один iз небагатьох правителiв, який мiг, проживи довше, реально захопити весь свiт!
  Агрипiна посмiхнулася i вiдповiла:
  - Так, мiг, як Чингiсхан. Втiм, прожив Чингiсхан, хоч сто рокiв, не встиг би захопити весь свiт. А ось Сталiн встиг би за сто!
  Хлопчисько-в'язень пропiл:
  На просторах Батькiвщини чудової,
  Гартуючись i в битвi, i працi.
  Склали радiсну пiсню,
  Про великого друга i вождя!
  Хрещена мати мафiї перервала, сердито стукнувши голою п'ятою по пiдлозi.
  - Нi! Це вже було! Ти краще сам придумай, щось патрiотичне i зi Сталiним. Iнакше я тебе накажу до такої камери в СIЗО вiдправити, що колишня видасться тобi курортом!
  Павлуша вклонився i вiдповiв:
  - Вiдповiдь моя ясна - на все згоден!
  Агрипiна рикнула:
  - Так спiвай, пацане ! Тiльки не спiвай, на спокiй!
  Юний ув'язнений заспiвав;
  Буде ера, ера комунiзму,
  Ми пiднiмемо гордий росiйський прапор.
  Розiб'ємо, повiр, ярмо фашизму,
  Довбаємо ми Гiтлера в п'ятак!
  
  Наша вiра, вiрте, твердiше стали,
  I веде священний комунiзм.
  I за нас великий лiдер Сталiн,
  I ростемо, i нi сантиметра вниз!
  
  За велич святої Росiї,
  Що здатна орди здолати...
  Сталiн наш, велика мiсiя,
  I величезний росiйський, знай, ведмiдь!
  
  Ми величаємо всемогутнiм Роду,
  Може фрiцiв разом перемогти...
  За Вiтчизну, щастя та свободу -
  Життя тендiтне, як шовку, знаю нитку!
  
  Не звикли ми, повiр, боятися,
  Наша сила росiян на вiки...
  Ми вмiємо дуже сильно битися,
  Буде свiтла Батькiвщина мрiя!
  
  Вiд Москви i до Ленiнграда,
  Вiд тайги до сонячних морiв.
  Чекає на бiйцiв велика нагорода,
  Неосяжної Батькiвщини моєї!
  
  Захистимо тебе ми i розширимо,
  I пiднiмемо прапор вище дахiв.
  Заради нашої матерi-Росiї,
  А противник нехай отримає шиш !
  
  За велич Батькiвщини боротися,
  Немов бурхливий, пекучий ураган...
  Ми, повiр, завжди вмiли битися,
  Перейдемо, повiр, i океан!
  
  Всi ми можемо, це знаю точно,
  Чи зможемо вермахт правильно перемогти...
  I своєю честю непорочною,
  Чи зможемо цей накат зупинити!
  
  Є у нас i Сонце , i квазари,
  Наймудрiший у Росiї цар...
  Нанесемо ми сильнi удари,
  I наказ такий, ти мудро прав!
  
  Ми повiсимо Гiтлера, граючи,
  Усiх фашистiв разом переможемо...
  I назавжди буде сонце травня,
  I над нами у златi херувим!
  
  Хлопцi ми такi, знай, лихi,
  Зламаємо будь-яку, вiр, орду...
  А дiвчата по снiгу босi,
  I смiються у люту завiрюху!
  
  Комунiзму свiт, повiр, прекрасний,
  У ньому дiвчатам голим добре.
  На планетi буде мир та щастя...
  I строчить у хлопця долото!
  
  Ми такi воїни крутi,
  Зможемо i дракона здолати...
  Якщо навiть фрицi не тупi,
  Все одно порве їх усiх ведмiдь!
  
  Ми не будемо Гiтлера боятися,
  Дiвка п'ятою голою всадить у нiс.
  Стане фюрер просто паяцем,
  I на бiльше, знати не дорiс!
  
  А дiвчата босi такi,
  Люблять снiгом п'яти лоскотати...
  I в iм'я Матерi-Росiї,
  Ми здатнi фрiцiв розiрвати!
  
  Ну, куди фашисти ви прагнете,
  Ви хотiли взяти взимку Москву.
  А тепер вiд болю аж скиглите,
  Дiвчина розправила косу!
  
  Голою п'ятою рушила по носi,
  Фюрер вiдразу видно заколiв.
  Адже дiвчата по кучугурах боси,
  I в них iз сталi, потiк тiл!
  
  I дiвчата так ганяють фрицiв,
  Що тi вiвцями в забiй бiжать...
  Можуть так вони люто битися,
  Вiдразу видно, Гiтлер капут!
  
  Ось фашистiв хвацько перемогли,
  I увiйшли до поваленого Берлiна...
  I вiйну фашисти явно злили,
  А ми просто свiтобудову пiдкоримо!
  
  Ну, коротше, з нами Рода сила,
  Правитиме росiйська людина...
  Потужнiсть Вiтчизни вермахт зруйнувала,
  I настав, знай, комунiзму вiк!
  Альбiна посмiхнулася i зааплодувала набагато енергiйнiше. I її долонi так сильно шльопали.
  Потiм молода жiнка вiдзначила:
  - Це прекрасно! Ти заспiвав наче метеор. Менi подобається.
  Павлуша з надiєю спитав:
  - Я отримаю свободу?
  Агрипiна похитала своєю бiлою, як снiг головою найнатуральнiшої блондинки:
  - Нi! Не зараз. Посидь iз хлопцями. Крiм того, чому ти не босонiж?
  Хлопчик чесно вiдповiв:
  - Правила дитячої в'язницi забороняють нам ходити босими .
  Хрещена мати впевнено заявила:
  - Я примушу їх змiнити правила! Хлопчики повиннi хизуватися босими, круглими п'ятами! I полiцейськi за пiдошвами завдаватимуть ударiв кийками.
  Глава таємної розвiдки зауважив:
  - Можна видати iнструкцiю, що всi неповнолiтнi в СIЗО мають бути босими . Як це було у дитячих трудових колонiях сталiнських часiв.
  Агрипiна засмiялася i помiтила:
  - Дуже навiть здорова думка! А якщо йому в п'яту голку загнати. Так, неглибоко, по вушко.
  Павлуша вклонився i вiдповiв:
  - Воля ваша! Ви господиня та можете робити все, що хочете!
  Мати мафiї вiдзначила:
  - Пiдсмажити такому хлопчику босi п'яти - це було б шикарно! I понюхати свiжого, паленого м'яса.
  I Агрипiна облизнулася.
  Хлопця схопили та зiрвали з нiг взуття. Потiм один iз охоронцiв дiстав факел та його пiдпал.
  Глава мафiї прочитала:
  - Це, звичайно ж, чудово! Але, можливо, не так грубо. Ось я загадаю Павлику загадку. Вiдповiсть, не будемо босi п'яти смажити.
  Хлопчик кивнув головою своєю стриженою наголо:
  - Задавайте.
  Агрипiна кивнула i проворкувала:
  - Хто тупiший, нiж баран, але пускає з очей туман!
  Павлик наморщив чоло, а потiм пробулькав:
  - А в чому суть питання?
  Мати мафiї вiдповiла:
  - У тому, що я хочу тобi пiдсмажити такi милi, майже дитячi п'яти!
  Хлопчик рiшуче заявив:
  - Вiдповiдь я знаю! Це полiтики!
  Агрипiна буркнула:
  - З чого ти взяв?
  Павлуша зазначив:
  - Полiтик, по сутi, тупий, як бот, але напускає безлiч туману, i не тiльки з очей.
  Мати мафiї кивнула:
  - Можна таку вiдповiдь зарахувати! Ну гаразд, живи. Можеш радiти, що зберiг свої п'ята.
  Хлопчик-в'язень проспiвав:
  Я не здамся, не буду вiд болю стогнати,
  Тому що хлопчик, народжений титаном.
  Зберу, якщо треба, величезну рать,
  Скрушуючи ворогiв усiх Вiтчизни ударом!
  . РОЗДIЛ Љ 17.
  Дiти-генiї також втомлюються. Вiталiк вiдчував, що його тягне на сон i очi злипаються. I ось генiальний хлопець задрiмав, i йому снилося, щось дуже бурхливе та незвичайне;
  Хлопчик опинився раптом у стародавньому античному мiстi. Навколо були досить високi, бiлi будинки. Хоча на вулицi i брудновато. Вiталик свиснув, зазначивши, що тут видно давнi часи. Дуже, мабуть, велике мiсто, вулицею якого ходили слони.
  Хлопчик iшов, i в обличчя йому подуло свiжим гноєм. Навколо були люди. Бiльшiсть у легких тунiках, у сандалях та халатах. Але багато, особливо хлопчики, були майже голi та босi. Дiйсно тепло. Дiтей багато, i вони засмаглi, смаглявi, але серед чорних миготять i бiлi голiвки. Дiвчата в тунiках легких. Тi, що багатшi, ще носять сандалiї, а бiднiшi босоногi.
  Сам Вiталiк, займаючись тхеквондо, в якому дуже багато б'ють ногами та ламають предмети, у тому числi i на здачу пояса. I тому хлопчик не любив взуття. Вiн намагався якомога бiльше бiгати босонiж, щоб дитячi пiдошви не були м'якими i покривалися твердими мозолями. Ось i зараз вiн узяв i стрибнув у якийсь портал, бiгаючи Москвою. I опинився в античному мiстi. Мова була у людей незнайома, але водночас Вiталiк усе розумiв.
  Пiд босими ногами хлопчаки гарячi брукiвки брукiвки, але голої, жорсткої пiдошвi не боляче. Iнша рiч, що на нього дивляться, як на раба. Хоча у Вiталiка й ошатна майка з новими шортами. I багато хлопчикiв зовсiм не бiднi, волiють хизуватися босими п'ятами, хоча б заради загартування, i того, щоб показати, що вони не бояться гарячих брукiвок брукiвки.
  Вiталiк йшов древнiм мiстом. I посмiхався, милуючись вiдчуттями. Тут були i статуї величезних розмiрiв, i грандiознi палаци. I разом з тим у мiстi багато бруду. Не дуже весело було хлопчикам-рабам, якi все тут прибирали.
  Вiталiк спитав у одного з босоногих, в однiй пов'язцi на стегнах, хлопчика:
  - Це що за мiсто?
  Той подивився на яскраву майку Вiталiка i гарний, позолочений годинник на засмаглiй руцi хлопчика, з повагою вклонився i вiдповiв:
  - Велике мiсто Вавилон - столиця Македонської держави!
  Вiталик усмiхнувся i спитав:
  - А Олександр Великий, сподiваюся, живий?
  Хлопчик вклонився ще раз i вiдповiв:
  - Вiн завжди живий, будучи богом на Олiмпi!
  Вiталiк кивнув i заспiвав:
  - Виблискує зiркою променистою,
  Крiзь темряву безпросвiтного мороку ...
  Великий герой Олександр,
  Не знає нi болю, нi страху!
  Хлопчик-раб хотiв щось сказати, але з'явився наглядач у сандалях i плащi та огрiв юного невiльника батогом по спинi. Той скрикнув, i почав помсти вулицю з подвоєною силою.
  Вiталiк вигукнув:
  - Бити дiтей недобре!
  Наглядач глянув на хлопця. Босi, засмаглi ноги, але яскрава майка та золотий годинник на руках. Може це син почесної особи.
  I наглядач вiдповiв:
  - Рабов треба тримати в покiрностi батогом. Хiба тебе нiколи не бив батько?
  Вiталiк чесно вiдповiв:
  - Нi!
  Наглядач здивувався:
  - Дивно! Навiть знатних хлопчакiв сiчуть. I менi твоє обличчя когось та нагадує.
  Вiталiк суворим тоном вiдповiв:
  - I ти маєш знати своє мiсце!
  Чоловiк вiдступив, вiдчуваючи в собi боязкiсть. Хлопчик зашльопав собi босими, гострими, дуже мiцними ногами далi i заспiвав:
  Спартак великий воїн та герой,
  Бився хоробро з величезною армiєю...
  Хоч був вiн раб, але тепер король,
  Нехай перемога буде променистою!
  Вiталiк хотiв i далi спiвати, але натхнення залишило хлопця. Справдi, хотiлося пригод.
  I ось вiн попрямував до центру Вавилону. Цього мiста, найбiльшого за часiв античностi, поки що не пiднявся Рим. Рухався хлопчисько легко, наче рись, i його настрiй був, як у собаки-шукачка, що взяв слiд.
  Навколо кишало життя. Ось праворуч на площi вели на порку хлопчика приблизно рокiв чотирнадцяти, з довгим, свiтлим волоссям.
  Пiдлiток був сумний, i йшов, опустивши голову, а руками прикривши сором, з нього зiрвали пов'язку на стегнах.
  Натовп свистiв i улюлюкав, було цiкаво, як будуть бити гарненького i м'язистого хлопчика. Особливо жадiбно дивилися жiнки. Ще далеко до Iсламу, i вони були з вiдкритими обличчями, багато хто в легких тунiках, коротких, що зручнiше в спеку. Однi, що бiднiшi i молодшi, босi, а багатшими в сандалях i з браслетами.
  Вiталiк теж дивився на це видовище. Хлопчик iз сумним виглядом покiрно лiг на козли. Його закрiпили помiчники ката - теж пiдлiтки голi до пояса, але у шароварах та чоботях. I, зрозумiло, сам кат дуже мускулистий громила.
  Ось вiн витяг iз кошика прут i змочив його водою.
  Глашатай зачитав звинувачення:
  - За вiдсутнiсть поваги до старших, зухвалiсть, юнак рокiв чотирнадцяти Кiр засуджується до п'ятдесяти ударiв батогом по спинi та сiдницях i двадцяти п'яти ударiв по п'ятах!
  Натовп схвально загомонiв. Кат взяв мiцнiше батiг i завдав по мускулистiй, засмаглiй спинi хлопчика удару. Вiн був не на повну силу, i шкiра тiльки набрякла.
  Вiталiк подумав, чи не втрутитись йому? Але який у цьому буде сенс? Тут стояла цiла дюжина високих , озброєних стражником. Та й сам натовп схвально гудiв. Крiм того, можливо, хлопця i за справу б'ють. Часи античнi, суворi. I хлопчикiв сам Бог велiв пороти. Навiть у Бiблiї в гуманному Новому Завiтi рекомендувалося сiкти дiтей рiзкою.
  Хлопчик важко дихав i, стиснувши зуби, мовчав. Кат бив його спокiйно, i вже луснула шкiра i потекла кров.
  Вiталик зiтхнув:
  - Такий свiт!
  А хлопчика-пiдлiтка продовжували бити. Вiталiк рушив далi, дивитися таке не хотiлося. Хоча, звичайно, видовище багатьом подобається. Вiталiк iшов собi далi.
  Вiн згадав фiльм "Острiв скарбiв", ще той, тридцять сьомого року.
  Там замiсть хлопця була дiвчина. I їй погрожували пiдсмажити п'яти.
  Так, це було б боляче. Вiталiк подумав, чи стала б дiвчина кричати, чи мовчала б, як партизанка.
  Сам, зрозумiло, перевiрив себе пiсля цього фiльму, з цiкавостi, як палить п'яти вогонь. I це зробив за допомогою газової камфорки . Переконався, що це дуже боляче. I тодi ще не надто грубi пiдошви маленького хлопчика були дуже чутливi.
  I пухирi на них набрякли болючi. Щоправда, вони швидко зiйшли. Так, таке катування будь-кому розв'яже язик. Але ж були пiонери у фашистському полонi, якi мовчали. Хоча, може, комусь iз них i смажили вогнем п'яти.
  Щоправда, Вiталiй жодного разу не бачив фiльму, щоб хлопчакам смажили п'яти. Ось цiпками, iнодi, бувало били. В одному американському фiльмi англiйський офiцер навiть хлопчику врiзав по босiй пiдошвi ланцюгом. I в того ступнi набрякли, i було хлопцевi боляче. Але ось вогнем жодного разу.
  Фiльмiв, де хлопчикiв б'ють цiпками по п'ятах, теж дуже мало.
  Вiталiк повернувся, щоб подивитись. Не часто таке побачиш.
  Спина хлопчика перетворилася на криваве мiсиво, i кат уже бив палицею по пiдошвi. Дивно, але хлопчик стримував крики i виявляв мужнiсть. Наче був спартанцем.
  Вiталiк вирiшив, що пiсля прочуханки обов'язково познайомиться з цим пацаном . Тим бiльше, мiсто незнайоме, i воно не знає куди йти. Була iдея, чи не податись у гладiатори? Але це не Стародавнiй Рим, i невiдомо, чи були пiд час правлiння Олександра Четвертого гладiатори в Македонськiй державi.
  Хоча, найiмовiрнiше, якiсь бiйцi, якi розважають публiку, були.
  Вiталiк не знав ще, вiн тут надовго застряг, чи це лише прогулянка по Вавилону?
  Найпростiший спосiб , це прилаштуватися до армiї. Там буде i дах, i їжа, i грошi у разi вiйни.
  А Вiталiк, боєць тхеквондо дуже сильний. Та й на мечах битися в нього є поняття.
  Єдине, надовго застрягати у свiтi без комп'ютерiв, iгрових приставок, смартфонiв, айфонiв , телевiзорiв та iнтернету не хотiлося. Справдi, що робити? Хочеться щось i пограти.
  Вiталiк дуже любив iсторичнi стратегiї. Де ти, скажiмо, на мiсцi росiйського царя Iвана Грозного. I виграєш у комп'ютера вiйну в Лiвонiї. Керуєш тисячами юнiтiв. I будуєш заводи з гарматами, пищалями, стайнi, чи щось ще солiднiше. Але Iван Грозних - це, звичайно, примiтив, як i гра "Козаки". А ось щось сучаснiше створити з технiкою.
  Особливо цiкаво грати вiд первiсного ладу до нанотехнологiй.
  Хлопчика-пiдлiтка перестали бити. Вiн був дуже мiцним, так що змiг встати пiсля шмагання сам. I хоча ноги хлопчика й опухли, вiн насилу зробив на них кiлька крокiв.
  Пiсля чого йому вручили пов'язку на стегнах. I хлопчик рушив побитий у кров, але не зламаний.
  Вiталiк пiдiйшов до нього i простяг руку. Хлопчик Кiр потис її i помiтив:
  -Я бачу, ти не раб! Не буду навiть питати, кожен твiй жест говорить про вiльну i гiдну людину.
  Вiталiк кивнув:
  - Я не раб, зрозумiло.
  Хлопчик подивився на нього i раптом, змiнивши обличчя, спитав:
  - Вибач, у мене пливе в очах. Або менi це тiльки здається, але ви.... Ваша величнiсть Олександре...
  Вiталiк заперечливо мотнув головою:
  - Нi! Я не Олександр! А що, схожий?
  Хлопчик-пiдлiток кивнув:
  - Дуже!
  Вiталiк з усмiшкою вiдповiв:
  - Так це цiкаво. Але менi здається, що йому вже зараз...
  Хлопчик кивнув:
  - Так, десять рокiв. Але вiн великий та сильний хлопчик. А ти що, старше?
  Вiталiк кивнув:
  - Так! Але це не бiда. Настав час менi провiдати свого брата-близнюка.
  Хлопчик логiчно зауважив:
  - За таку подiбнiсть можуть i на кiлок посадити.
  Юний хлопець кивнув:
  - Можливо! Але менi згадалася одна цiкава iсторiя, теж трапилося, коли хлопчики схожi i може вийде , все дуже цiкаво!
  Вiталiк, звiсно, було згадати роман Марк Твена "Принц i жебрак". Де хлопчики помiнялися подекуди. I вiд цього вийшло кумедно. Тим бiльше , можливо, Олександру Четвертому вже недовго залишилося. В iсторiї було багато рiзних версiй смертi сина Олександра Македонського. I в бою, i вiд отруєння, i нiбито навiть у в'язницi. Було кiлька рiзних версiй загибелi сина легендарного царя. Надто вже давно це було, та й часи потiм настали невиразнi.
  Iмперiя Олександра Македонського розпалася. Довго iснувала лише Римська Iмперiя з таких великих держав.
  Вiталiй та Кiр пiдiйшли до величезного палацу. Його збудував ще Навуходоносор. Досить масивний та пишний. Навколо повно охорони, включаючи кiнну.
  Хлопчики виглядали не надто представницькими. У Кiра взагалi тiльки пов'язка на стегнах i сполосована батогом спина. Та й п'яти опухли, доводиться ступати на шкарпетки. Вiталiк навiть здивувався, що хлопчик пiсля такої жорстокої розправи тримається i здатний ходити.
  Кiр помiтив:
  - Я дуже схожий на раба. Мене туди не пустять.
  Вiталiк з усмiшкою кивнув:
  - Розумiю! Але, мабуть, i менi також доступ закриють.
  Кiр запропонував:
  - Мчись бiгом, i повiдом, що в тебе є термiнова звiстка до царя. Тодi тебе приймуть за глашата, або скорохода, i може бути пропустять.
  Вiталiк зазначив:
  - Це гарна думка.
  Хлопчик кинувся тiкати. Його голi, засмаглi, дуже мускулистi ноги миготiли, наче копита понi.
  Кiр iз сумною усмiшкою зазначив:
  - Кому пироги та пампушки,
  А кому жували i шишки!
  Вiталiк добiг до варти. Вiн вигукнув на все горло:
  - Термiнова звiстка до царя!
  Стражники хором запитали:
  - Вiд кого?
  Хлопчик впевнено вiдповiв:
  - Вiд Кратора !
  - Проходь!
  Вiталiк припустив далi. Вiн утiк i оглядав палац. Розкiш була груба. До Рiздва Христового ще понад триста рокiв. I водночас тут досить чисто. Дiвчатка та хлопчики-раби б'ють пiдлогу. Вiталiка кiлька разiв гальмувала стража.
  Поки що , нарештi, вiн не вбiг у тронний зал. Там все буквально блищало позолотою .
  На тронi сидiв хлопчик. Вiн був у розкiшному одязi та в дорогих туфлях, а на головi корона. Обличчя дитини було справдi дуже схожим на Вiталiка. А по краях стояли стражники з списами та луками.
  Вiталiк вклонився i промовив:
  - Я радий служити вам, ваша величнiсть!
  Хлопчисько на тронi з тривогою запитав:
  - Ти хто такий? Когось ти менi нагадуєш?
  Вiталiк з усмiшкою вiдповiв:
  - Я хочу поговорити з тобою наодинцi, о великий!
  Олександр Четвертий кивнув:
  - Добре! Вдамося до покоїв, я люблю зi своїми однолiтками розмовляти.
  I хлопчисько-цар вирушив до малої тронної зали. А Вiталiк, безшумно ступаючи босими ногами, рухався за ним. Олександр, з-за туфель, здавався трохи вищим. А наскiльки вiн м'язистий не видно через одяг.
  Вони вийшли i стали перед дзеркалом. Олександр з радiстю скинув ненависнi туфлi, що стискують хлопчика, i помiтив:
  - Ми тепер одного зросту!
  Вiталiй запропонував:
  - Давай, порiвняємо мускулатуру.
  I зняв iз себе майку. Його м'язи, i справдi, були дуже рельєфнi з глибоким промальовуванням.
  Олександр теж стягнув iз себе царськi шати, залишився майже голим. Хлопчик був мускулистим, до блiдим, i його м'язи не такi рельєфнi, але схожi!
  Олександр зазначив:
  - Нас рiдна мати не вiдрiзнить.
  Вiталiй iз посмiшкою запитав:
  - А ти не хочеш зi мною помiнятись мiсцями?
  Хлопчик-цар кивнув:
  - Звичайно! Мрiю з'явитися в мiстi без охорони, побiгати босонiж вулицями, повалятися в багнюцi. I взагалi вiдпочити вiд державних справ. А що?
  Вiталiк зазначив:
  - У царських шатах нiхто не подумає, що я, це ти. А ти моє вдягнеш!
  Олександр кивнув:
  - У нас i голоси схожi. Слухай менi дуже подобається твоя iдея!
  I хлопчаки стали змiнюватися одягом. Туфлi царя були завеликi, i не зовсiм зручнi, зате посипанi дорогоцiнними камiннями. I в одязi не зовсiм зручно. Зрозумiло було, з яким задоволенням Олександр одягнув шорти. Вiн навiть хотiв залишитися з голим торсом. Але нести майку в руках незручно i вiн неохоче її натягнув. Отже, хлопчики помiнялися мiсцями.
  Вiталiй почував себе теж не у своїй тарiлцi. Хоча тепер вiн i король найбiльшої iмперiї, на той момент, у свiтi.
  Обидва хлопчики рушили з тронної зали. Олександр прошепотiв:
  - Ти будеш на моєму тронi. А я поки що погуляю мiстом. Коли менi набридне вiльна воля, я повернуся, i ми помiняємося знову.
  Вiталiй кивнув:
  - Чудово!
  Хлопчики увiйшли до зали царства. Вiталiк попрямував до трону. Важливо сiв i сказав:
  - Дайте цьому хлопчику десять золотих монет i вiдпустiть зi свiтом!
  Пiсля цього, служницi ввiчливо випровадили юного царя. Босоногий хлопчик кинувся тiкати. Як добре без взуття - ноги легкi та голi пiдошви вiдчувають блаженство.
  Олександр узяв i заспiвав:
  Свободу, свободу, менi дайте свободу,
  Я птахом у вись полечу!
  До народу, до народу, до народу,
  I я житиму, як хочу!
  Хлопчик-цар був сповнений ентузiазму. Проте ледве покинувши палац, вiдчув голими, не надто грубими пiдошвами, наскiльки гарячi брукiвки. I це було неприємне почуття. I довелося стиснути зуби i напружитись, щоб знову продовжити бiг.
  Тропiчний клiмат, i влiтку, звичайно, сонце ще як палить. Хлопчики-раби звичнi, але хiба може цар ходити босою, навiть дитиною.
  I тут дуже боляче. Олександр пiдскакував - палило п'яти, але терпiв. Ось вiн забiг у тiнь, де не так жарко, i помiтив:
  - О боги, нiколи не думав, що камiння може бути таким гарячим!
  Хлопчик глянув на свої руки. Вони мали десять золотих монет. Майнула думка - чи не купити сандалiї?
  Але вiн тому й вирвався з палацу, щоб удосталь набiгатися босонiж. Та й не личить синовi великого полководця розкисати. Його батько великi справи творив, а синок спасував, тiльки через те, що босi пiдошви палить.
  Олександр знову кинувся бiгти по пекучим каменям. Сонце ще яскраво свiтило.
  Несподiвано йому попався Кiр. Хлопчик у пов'язцi на стегнах i сполосований вигукнув:
  - Привiт Вiталiку!
  Олександр рикнув у вiдповiдь:
  - Я не Вiталiк, а ти хто?
  Хлопчик з усмiшкою вiдповiв:
  - Я Кiре! А ти що мене забув?
  Догадливий Олександр вiдповiв:
  - Я зрозумiв! Ти думаєш, що я той хлопчик, з яким ми помiнялися одягом?
  Кiр глянув уважнiше. Було видно, що руки й ноги Олександра не такi рельєфнi, а босi пiдошви нiг мозолистi. Особливо, якщо подивитися уважно.
  Кiр вклонився i запитав:
  - Значить, це ви, ваша величнiсть?
  Олександр кивнув:
  - А ти здогадливий! За що тебе били?
  Хлопчик з усмiшкою вiдповiв:
  - За пустощi!
  Цар-пацан прошипiв:
  - Якщо ти мене розсердиш, то тебе посадять на кiлок!
  Кiр з усмiшкою кивнув:
  - Так, мiй королю! Слухаю i пiдкоряюсь!
  Олександр наказав:
  - Давай, бiжи разом зi мною!
  I обидва хлопчики рвонули. Цар-пацан був вiд природи витривалим та сильним, але недостатньо тренованим. Проте вони бiгли спритно.
  Олександр на бiгу спитав:
  - Ти крiпак?
  Кiр вiдповiв iз упевненiстю:
  - Нi!
  - А чому напiвголий, побитий та босий?
  Хлопчик з усмiшкою вiдповiв:
  - Перед поркою роздiли! Та й взагалi, хлопчаки часто ходять напiвголi в спеку, навiть якщо й не такi бiднi їхнi батьки.
  Олександр кивнув:
  - Логiчно!
  I хлопчисько-цар скинув iз себе майку. Вiн був помiрковано засмаглим. Так багато часу ходив у царських шатах. А босi пiдошви палали, наче пiд ними розпалили жаровню.
  Олександр навiть почав стогнати.
  Кiр запитав:
  - Чому ви стогнете, ваша величнiсть?
  Хлопчик-цар вiдповiв:
  - Дуже палить п'яти!
  Хлопчик кивнув:
  - Я розумiю, цар босонiж не ходить - по рангу не належить!
  Олександр сердито рикнув:
  - Знаю! Ось примушу стати на колiна i лизати менi босi п'яти, i горе, якщо ти не послухаєшся!
  Кiр з усмiшкою кивнув:
  - На все ваша воля, о великий !
  Хлопчик-цар пом'якшав:
  - Ну гаразд, давай у тiню, перепочинемо!
  I обидва пацана забiгли в тiнь i сiли на лаву. Олександр пiдняв вгору свої дитячi, збитi, обпаленi ноги, щоб стало трохи легше. Босонiж ходити по Вавилону влiтку - це схоже на тортури.
  Юний правитель наказав:
  - Купи менi чогось поїсти!
  I кинув Кiру золоту монету!
  Хлопчик вклонився i промовив:
  - Слухаю i пiдкоряюсь.
  Пiсля чого, збитi палицями п'яти замиготiли, i вiн помчав до найближчої крамницi за їжею.
  А Вiталiй тим часом сидiв на тронi. У принципi вiн цар, але номiнальний, тому що йому лише десять рокiв, i фактичний регент i правитель, Кассандр. Наче вiн i вбив потiм царя. I коли точно сперечаються iсторики. Є версiя, що Олександр загинув у бою.
  У будь-якому випадку, настав час позбутися Кассандра - цар вiн, чи не цар!
  I хлопчик запитав iз розстановкою:
  - А де верховний вiзир?
  Стражник, вклонившись, вiдповiв:
  - У сусiднiй троннiй залi приймає делегацiю!
  Вiталiк зазначив:
  - Виклич його до мене на свiтлi очi!
  Стражник кивнув i вiддав розпорядження iншому . I державний механiзм закрутився.
  Вiталiк вислухав доповiдь одного iз вiзирiв. Новина була в тому, що в Афганськiй провiнцiї хвилювання. Там народ дуже волелюбний. Вiри
  Аллаха ще немає, але фанатизму вистачає.
  Хлопчик запропонував:
  - Нехай обґрунтують свої вимоги. Хто хоче справедливостi, її отримає. А хто нi, знайдеться меч!
  Потiм з'явився нарештi Кассандр. То був великий, високий чоловiк, i за його поясом висiв меч. Вiн неохоче вклонився юному царевi i запитав:
  - Що завгодно вашiй величностi?
  Вiталiк з усмiшкою вiдповiв:
  - Я хочу битися з вами на мечах.
  Кассандр усмiхнувся i вiдповiв:
  - Гарне бажання, ваша величнiсть! Але ж ви ще дитина, а я великий воїн.
  Хлопчик-цар кивнув:
  - Знаю! Але ти забув, яким найбiльшим бiйцем був батько.
  Кассандр кивнув:
  - Так, ти не по роках сильний i швидкий! Але тобi до мене далеко. Втiм, я готовий дати тобi урок.
  Вiталiк кивнув:
  - Я битися босонiж!
  Хлопчик скинув туфлi, що явно не за розмiром, i тiльки заважають, хоч вони розкiшнi.
  Потiм i царськi шати, залишившись в одних лише плавках.
  Кассандр здивувався:
  - Ти засмаг i став бiльш мускулистим!
  Вiталiк пiдтвердив:
  - Я займався!
  Кассандр не став знiмати дорогих чобiт та обладункiв. Вiн, схоже, був упевнений у перемозi.
  Його меч був набагато бiльше, нiж у хлопчика-царя, та й сам полководець Олександра Македонського куди вищий i важчий.
  Бiй почався з пристрiлу. Кассандр неквапливо завдав ударiв, а Вiталiк вiдхилявся. Хлопчик великий майстер у Тхеквондо, але й мечах мав поняття. Вiн уже прийняв рiшення вбити Кассандра, який скоро спробує вбити його. А точнiше навiть уб'є законного царя.
  Хлопчик приспав пильнiсть Кассандра, вдаючи, що просто вправляється.
  А потiм узяв i як скакне. I гострий меч Вiталiя Акулова встромився вiзавi прямо в горло. Кассандр отримав удар, похитнувся, а потiм звалився, i з його горла забив фонтан червоної кровi.
  Хлопчик iз захопленням оголосив:
  - Верховний вiзир помер, тепер правитиму я!
  Кассандра забрали. Вiталiк наказав поховати його з почестями, якi належали другiй особi у державi. До речi, Кассандр, здається, вбив матiр Олександра Четвертого ? Ну щож , i отримав за це!
  Вiталiк залишив на кам'янiй пiдлозi кiлька гарних вiдбиткiв своїх дитячих, але сильних i моторних нiг.
  Пiсля чого, заспiвав:
  I хоч доводиться пролити,
  У битву затятим потоком бурхливим кров...
  Перервати мечем, стрiлою життя нитку,
  На вiки вiчнi не зрадимо любов!
  . РОЗДIЛ Љ 18.
  Вiталiк прокинувся. I знову приступив до роботи. I при цьому, з усмiшкою зазначив:
  - Сон у мене цiкавий виявився!
  Альбiна iронiчно запитала:
  - Ти що, був всесвiтнiм правителем?
  Хлопчик-ген вiдповiв:
  - Майже!
  Дiвчинка помiтила з iронiчним настроєм:
  - Так, таке буває. А що саме снилося?
  Вiталiк знизав плечима i вiдповiв:
  - Неначе я помiнявся мiсцями з Олександром четвертим - сином знаменитого Македонського!
  Альбiна хихiкнула i вiдзначила:
  - Це вищий клас. Таке так просто не вигадаєш.
  Хлопчик-генiй зауважив:
  - Схоже було у Марка Твена, у вiдомому романi "Принц i жебрак". Чи ти його читала?
  Дiвчисько-богатир негативно мотнула головою:
  - Нi! Книжку немає, тiльки кiно дивилася. Причому i англiйську версiю, i радянську.
  Вiталiк iз цiкавiстю запитав:
  - I яка з них краща?
  Альбiна чесно вiдповiла:
  - Скорiше, англiйська, точнiше американська. Там у них хлопчик красивiший.
  Юний генiй розсмiявся i зазначив:
  - Ще було б краще, якби був роман: "Принцеса та жебрачка". У цьому випадку навiть кумедно, коли дiвчина королiвської кровi ходить босонiж i по бруду!
  Дiвчина-богатир кивнула:
  - Це вiрно! Але у фiльмi про принца та жебрака босих хлопчикiв не видно.
  Вiталiк зауважив:
  - Зате у книзi вони є. Там спочатку був босий Кентi , а потiм i принц, а потiм король Едуард. У кiно так, чомусь це не показали. Можливо, погода пiд час зйомок була холодною.
  Альбiна суворо зауважила:
  - Давай краще швидше робити генератор та гiпновипромiнювач . А то раптом пронюхає полiцiя чи мафiя.
  Вiталiк зi смiшком помiтив:
  - Я їх у цьому випадку примушу танцювати гопак!
  Дiвчинка-богатир розсмiялася i нагадала:
  - Ти таки хоч i великий генiй, але смертний. Може, тебе снайпер i зняти!
  Хлопчик-вундеркiнд кивнув:
  - Знаю! Але незабаром буде готове силове поле. I його навiть лазером не проб'єш.
  I дiти-генiї, а також їм пiдлеглi люди взялися до роботи. Iшла боротьба за свiтове панування.
  Агрипiна теж не спала. Спочатку вона з'ясувала, що нового у свiтi. Як завжди вiйна та бардак. У Китаї, до речi, почалися хвилювання. Зокрема, з'явилися вимоги зробити посаду голови КНР всенародно обраною. Сама по собi, iдея комунiстам Китаю начебто й не є небезпечною, але це не за традицiєю.
  Найгiрше для них iнше , з'явився в опозицiї новий, молодий надзвичайно талановитий лiдер. I мiг компартiї Китаю створити проблеми. У Росiї також у КПРФ очiкуються змiни. Зюганов захворiв i злiг. Справдi, йому незабаром вiсiмдесят i скiльки можна бути головою. У захiдних партiях лiдерiв змiнюють за першої ж невдачi.
  Агрипiна помiтила:
  - Кого я поставлю, той i командуватиме комунiстами. А вибiр досить широкий. Та й вибори президента Росiї на носi. Вже перше червня, а восени висуватимуть кандидатiв. I чому б у президенти не пiти менi?
  I голова мафiї заспiвала:
  Влада, не просте слово,
  Вище вона закону...
  Що скаже грiзно цар,
  Ти сокирою виправи!
  I велика, сильна i мускулиста жiнка розсмiялася, i пограла своїми сильними бiцепсами. Їй дуже подобалося почуватися сильною. Заодно можна i поїсти чогось смачного. Наприклад, козулю в соусi та смаженого восьминога. I розважитись якимось цiкавим боєм.
  Ось зокрема чому не влаштувати типу лицарського турнiру? Нехай, як у давнину з'їжджаються на конях i таранять один одного.
  Агрипiна дивилася фiльм свого часу про Айвенго. Але вiн їй не сподобався. I вона наказала зняти свою версiю. Там, наприклад, дочка Iсаака Ребека стала бiлявкою. I було показано, як її, наче вiдьму, катують.
  Причому, зйомки навiть вийшли натуралiстичнi.
  Агрипiн це надзвичайно подобалося. Вона дуже жорстока вдача. До речi, катували у замку фон Бефа ще й Ровену . I теж бiлявку. I це надзвичайно заводило хрещену матiр мафiї.
  Так , багато чого витворяла Агрипiна. Ось зараз вона стала босими пальцями нiг метати голки. Поки що по мiшенi. Але ж можна i по людях. Вона вбивала з пiстолета. Багато чого витворювала.
  Молода жiнка заспiвала:
  День i нiч усiх б'ю бiс невпинно ...
  Жалостi не знаючи, сорому!
  Здається, поводжуся я дивно,
  Але ж дiвка просто Сатана!
  Агрипiна розреготалася, i знову вишкiрила зуби. I їй самiй здається, що вид мук так заводить. Особливо, коли катуєш красивих хлопчакiв. I в кого вона така вдалася. Може, її батько сам Диявол?
  Хоча Агрипiна читала, що є версiя, що Сатана - це покiрний слуга Бога. Справдi, чи став би Всевишнiй створювати собi реальну опозицiю? Ось як у сучаснiй Росiї, опозицiя начебто i є, але її нiби й немає.
  I що з роками лише менше свободи для народу. Ну, а для багатих байдуже.
  Агрипiна вже вела переговори з олiгархами. Вони теж не проти, помiняти постарiлого, постарiлого i набридлого президента. Але Агрiпiну, якось дуже вже бояться. I хто цього Диявола у спiдницi вiзьме на престол.
  Iнша рiч, вiдкриття хлопчика-генiя вiдкриває такi фантастичнi можливостi.
  Можна наказувати всiм свiтом! У нього гiпнохвилi , що впливають на людський мозок, немов сильний гiпнотизер. Але людський гiпноз не всiм дiє. А тут уже просто абсолютна влада над свiдомiстю та думками.
  Агрипiна подумала, а чи не викликати їй якогось професора, i запропонувати йому створити подiбну зброю. Однак навряд чи це пiд силу будь-якому академiку зробити, особливо швидко. Швидше за все, босоногий хлопчик-вундеркiнд у шортиках створить невiдому ранiше мiць i об'єднає людство... пiд владою хресної матерi.
  А самого хлопця, мабуть, краще все-таки лiквiдувати. Занадто вiн розумний. Уявлятиме постiйну небезпеку. Щоправда, вiн мiг би бути корисним.
  Агрипiна задумалася ... Справдi, такого великого генiя вбивати шкода. Вiн може бути знайде i спосiб зробити хрещену матiр безсмертною! Якесь омолоджуюче випромiнювання вiдкриє. I тодi вона нiколи не постарiє i не помре.
  Справдi, якби хтось iз великих царiв мiг би стати безсмертним, то мiг би захопити весь свiт. Шанси мали насамперед Чингiсхан, Олександр Македонський, Юлiй Цезар, Наполеон Бонапарт, Карл Австрiйський i, можливо, деякi iншi. Виникали великi iмперiї, а потiм розсипалися та йшли у небуття, залишаючи про себе лише книги та фiльми.
  Агрипiна зiтхнула. Вона ще надто молода, щоб думати про старiсть. Але жiнки, зрозумiло, до проблем вiку значно чутливiшi. I вони вже у тридцять рокiв часто вважають себе старенькими. I стежать за кожною зморшкою.
  Агрипiна здригнулася i заспiвала сумним голосом;
  У людства велике горе,
  Мабуть, кожен думає про нього!
  Пролилося слiз про це море,
  Страх людини палить вогнем!
  
  Повзуть за роком роки караваном,
  Втирає бабця у щоки свої хну!
  I щось стало з струнким дiви табором,
  Звiдки пруть зморшки, не зрозумiю!
  
  Ну чому вiнець природи свiтлий,
  Творець машин, раптом має в'янути!
  То хто запряг у воз вiз силу вiтру,
  Не може зi злим старiнням упоратися!
  
  Красуня стає виродком .
  А богатир хирiє на очах!
  Будь-яка тепер бридка погода,
  I ночами мучить дикий страх!
  
  Але що спасiння немає, не вiрю я,
  Чи здатна людина посперечатися з Богом!
  Щоб стала вiчною дружна сiм'я,
  Щоб легкою в гору круто йшла дорога!
  
  Не буде у старих тепер зморшок,
  Змусимо старiсть вiдступити з ганьбою!
  I людина, прогресу потужний син,
  На вершину життя дивиться свiтлим поглядом!
  
  I буде нескiнченною краса,
  Днi потечуть рiчкою повноводною!
  Виявиться людська доброта,
  Адже стане серце чистим, благородним!
  
  Вiр, насолода нова прийде,
  З роками мудрiсть додаватиме!
  Адже в юному тiлi не селиться крига,
  Як школяр iз запалом навчається на п'ять!
  
  Позначку вище, ну пошукай,
  Iспит перездаси, хоч сотню разiв!
  I можеш їсти зi смаком з медом паски,
  Ну, стань дiвчиськом стара зараз!
  I Агрипiна взяла i пiдскочила, перекрутившись у повiтрi. Її настрiй дещо покращився.
  Хресна подумала, що можна було б i всиновити Вiталiка Акулова, зробивши його своїм спадкоємцем. Однак , чи захоче пацан-генiй дiлитися з нею владою. Та й у неї дiти є.
  I вiддавати пацану свою спадщину? Так, це неможливо. Ось питання, щоправда, як захопити цей потужний прилад?
  Агрипiна вирiшила дати хлопчику-вундеркiнду все доробити до кiнця. I в останнiй момент, вiдключити його гранатометами з присипляючим газом. Для чого i послала команду бiйцiв спецназу, яка мала чекати на свої жертви в засiдцi.
  Цей план був простим, але мiг виявитися найефективнiшим. Тим бiльше, гранатомети були найсучаснiшi з комп'ютерним наведенням та пiдвищеною швидкiстю.
  I газ дiяв майже миттєво, теж нова технологiя. I спецназ був добiрний i чудово екiпiрований. Так що Агрипiна сподiвалася, що все пройде без сучка та зазору . Точнiше буде окей.
  I вона захопить потужну установку, яка подарує їй владу над усiєю планетою.
  А там вона розгорнеться. Збудує собi пiрамiду вище за Еверест, i безлiч рiзних пам'яток i статуй.
  А всiх глав iнших держав посадить на палю. Вони їй бiльше не потрiбнi.
  I дiти ходитимуть босонiж цiлий рiк, i їх битиму палицями по п'ятах.
  I це ще лише початок. Чого тiльки Агрипiна ще не наробить крутого.
  Адже вона дiвка винахiдлива.
  I ось хрещена мати мафiї заспiвала;
   Що людинi приборкати не можна;
  Своє прагнення стати Богом Всемогутнiм...
  Щоб свiтобудови центр - одна Земля,
  Щоб пiдкорилося все в цьому свiтi сущому.
  
  Один помах пензлем , ось галактик цiлий вихор,
  У нiй зiрки червоний мак, планети, як ромашки!
  Адже в людинi Бог Творець не вщух,
  Не хоче бути вiн дрiбною кошечкою!
  
  Все можемо ми - створити такий закон,
  Що трильйон парсекiв у шоколадi!
  Наш розум, смерч вулканiв, обурений,
  Наука привела свiй рiд до нагороди!
  
  Не вiриться, що були часи-
  Коли ми були просто дикунами.
  Коли пожежа та злива зло-бiда,
  А левiв та тигрiв звали ми царями!
  
  Коли кривою колодою гнувся плуг,
  Раб землю рив тяжкою мотикою!
  Ми потiм поливали соковитий луг,
  Нас зла старiсть мучила , як дибою!
  
  Ну що, наука, ти Рiдна мати,
  Знайшла можливiсть зробити думку безсмертною!
  Ми можемо легiони смiливо рвати,
  I борознити простiр великого всесвiту!
  
  Досягнули ми такого, що Господь,
  Мабуть, i сам не змiг придумати!
  У нас iз принцепс-плазми суперплоть,
  А в головах квазарiв мiць i мудрiсть!
  
  Зi звичайної гармати шлях свiй починав,
  Вiн мiг лише дерево зрушити спочатку.
  Але стало щось крутiше, нiж метал,
  Однiєю миттю загоюючи рану!
  
  Тепер ми люди, плем'я супермен,
   Чи здатнi зробити те, що неможливо!
  Вирiшити будь-яку з будь-яких проблем,
  Нам свiтобудову змiнити нескладно!
  
  Але якщо хочеш, ти реально Богом стати,
  Служи, як пес, без страху людинi!
  Адже наша Русь понад силу суперрати ,
  Не бути їй битою до меж вiку!
  Агрипiна заспiвала, i сердито тупнула своєю важкою, мiцною ногою i гаркнула:
  На людей менi начхати,
  Я хочу наказувати...
  Навiть найважливiших осiб,
  Я примушу падати ниць!
  I блиснула своїми смарагдовими i водночас сапфiровими очима.
  Потiм вислухала зведення новин. Нiчого поки що особливого. Талiби ведуть наступ, просуваючись пiвнiч. Росiйськi вiйська, яких у Таджикистанi замало, вiдступають. Намагаються, щоправда, бомбити та завдає ракетних ударiв.
  В Українi бої, i досить жорстокi. Бо вже завжди. Цiкава новина, що президент начебто скасував свої зустрiчi. Теж, певне, проблеми зi здоров'ям. Тим краще, бiльше буде шансiв Агрiпiни стати новою царицею. У тому випадку, очевидно, якщо установка хлопчика не спрацює.
  Насправдi, може в масштабах усiєї планети i не подiє. Тодi хрещена мати сама пiде у президенти Росiї.
  Справдi, з Агрипиним жарти поганi. Вона баба дуже крута. I її босi ноги ламають бетоннi плити та розбивають колоди.
  Агрипiна схопилася i почала танцювати. Їй раптом захотiлося рухатися. I показати свою молодецтво.
  Адже вона, i справдi, боєць першокласний. Чому б їй не побити хлопчакiв.
  Тут є пiдлiтки, що займаються карате , i на них можна вiдпрацьовувати удари.
  Агрипiна проревела:
  Карате , карате, карете,
  Будь ти наче тiсто у фользi!
  Пiсля чого грiзна жiнка показала свiй викладений плиточками прес!
  Альбiна вибралася на спецiальний ринг. Вона була в одному лише бiкiнi, i можна було оцiнити її надзвичайно потужну i мускулисту фiгуру.
  Вона не тiльки з сильними та рельєфними м'язами, але ще й засмагла, майже як негритянка. Проти такої войовницi не кожен чоловiк вийде.
  Ось хрещена мати мафiї дала сигнал. Босоногий хлопчик рокiв чотирнадцяти вибiг на ринг. Агрипiна почала його бити руками. Причому так, щоб не вiдключити свiдомiсть, але щоб було дуже боляче.
  Войовниця-мафiя заспiвала:
  Хлопцiв не шкодуй,
  Винищуй їх гадiв ...
  Як клопiв души,
  Бий, як тарганiв!
  Добре побивши хлопця, вона його викинула за межi рингу.
  Той вилетiв i вимкнувся.
  Потiм вибiг, миготивши босими п'ятами, ще один, гарний i м'язистий пiдлiток.
  Агрипiна дозволила йому вдарити ногою в прес, який у жiнки-богатиря, як броня. А потiм i його почала бити. Причому, i не думаючи вiдключати ударами, щоб бiльше було у хлопця синцiв та шишок.
  Той навiть застогнав вiд болю. I його Агрипiна викинула. Третього хлопчика вона вирубала ударом голови. Пiсля чого, заспiвала:
  - Я найстрашнiша жiнка свiту,
  I вам не уникнути, повiрте, сортира !
  Пiсля чого розсмiялася.
  Четвертого хлопчика хрещена мати мафiї взяла та повалила на ринг. Потiм пiдняла та прикрутила його руки до канатiв. I зробила знак:
  - Гусине перо менi!
  Дiвчата-реферi подали їй потрiбне .
  Агрипiна почала лоскотати хлопцевi п'яту. Той почав смiятися та хихикати.
  Хресна мати мафiї заспiвала:
  Люблю грати з хлопчиськом у хованки,
  Люблю грати з хлопчиськом у хованки!
  До десяти рахувати знову!
  Загадувати люблю загадки!
  Загадувати люблю загадки!
  Але шукати, а не втрачати!
  Пiсля чого, стала лоскотати хлопчика по голiй пiдошвi ще енергiйнiше.
  Тому не було боляче, i вiн реготав. Розвага, звичайно ж, цiкава. Теж така ось катування.
  Агрипiна згадала, як вона в колонiї-малолiтцi теж мучила лоскотом дiвчину-в'язню. I лоскотала так довго, що та знепритомнiла. Залоскотати взагалi можна до смертi. I це справдi тортури без слiдiв.
  Особливо приємно пiддавати нею гарних дiвчат та хлопчикiв. Дивно, що полiцiї до цього не додумалися. Справдi, не доведеш i зовнi пошкоджень немає. Хоча може справа в тому, що в полiцiю не часто потрапляють красивi жiнки та хлопчики серед тих, хто може надати корисну iнформацiю.
  Агрипiнi набридло лоскотати i вона викинула хлопця з рингу. А п'ятий пацан пробував її посунути голою п'ятою в сонячне сплетiння. Хрещена мати трохи забарилася i пропустила дуже болючий удар. Вiд чого вона нахилилася. Хлопчик почав її лупити руками в рукавичках по головi.
  Агрипiна вiдповiла, i пацана стрiмголов вилетiв за межi рингу.
  Пiсля чого жiнцi-богатирi це набридло.
  I вона спустилася i сiла на диван, почала клацати комп'ютер.
  Ось, здається, на ньому є iгри. Насправдi, технiка далеко зайшла.
  I у вiйськовiй грi можна вибирати величезнi карти та довго рiзатися у стратегiї.
  Агрипiна приступила, клацаючи клавiатурою. Тут у неї роботи ще край непочатий. Але, зрозумiло, хрещена мати застосувала код шахрая. I давай з великою силою та енергiєю штампувати вiйська. У тому числi й танки. Вiд карликових, до надважких i навiть сухопутних лiнкорiв.
  Втiм, така гра теж хрещеної матерi мафiї незабаром набридла.
  Хоча коли танки йдуть суцiльною стiною, i всi на своєму шляху спалюють вогненними струменями, це виглядає дуже красиво.
  Агрипiна подумала, а чи могли гiтлерiвцi перемогти у Другiй свiтовiй вiйнi? У принципi, шанси у них, ясна рiч, були. Перша велика помилка Гiтлера - зупинка танкiв пiд Дюкером. Якби англiйцiв вiдрiзали, то кiлька сотень тисяч солдатiв потрапили б у полон. I тодi, можливо, Черчiль прийняв би пропозицiю Нiмеччини про мир. А якби не прийняв, то шансiв захопити Британiю ще в сороковому роцi було б набагато бiльше. Можна було також перевiвши авiацiйнi заводи на тризмiнний режим роботи, випускати бiльше лiтакiв i виграти повiтряну битву за Англiю.
  Так само, як i десантувати вiйська, цiлком реально, було б навiть у листопадi 1940 року. Тобто можливостей упустили нiмцi багато.
  До речi, а чому Гiтлер не надiслав вiйська до Африки ще в сороковому роцi? Можна було все середземномор'я ще тодi захопити i навiть зайняти Близький Схiд.
  Зрозумiло, нiмцi цiлком могли б i не допустити розгрому iталiйцiв у Грецiї та зайняти її вiйськами ще взимку. Тодi б, швидше за все, i в Югославiї не було б антинiмецького заколоту. А в цьому випадку нiмцi напали б на СРСР ще 15 травня 1941 року. I цiлком могли б встигнути взяти Москву до осiннього бездорiжжя i зимових страшних морозiв.
  Та й чи варто було нiмцям нападати на СРСР? Може, краще б захопити Британiю з усiма її колонiями? У цьому випадку, у Нiмеччини було надлишку нафти, i плюс ще робсила, сировина та колонiальнi дивiзiї.
  Хоча, можливо, Сталiн мiг напасти першим. Зараз, коли Росiя напала на Україну, i це зробив обережний, як заведено вважати президент, таке вже не здається фантазiєю Суворова-Резуна . Сталiн, це дiйсно жорстокий i кривавий тиран, який розстрiлював своїх друзiв i родичiв. I вiн мiг би i наважитися на напад.
  Тим паче зрозумiло, що пiсля захоплення Британiї та її колонiй у СРСР уже не було б шансiв виграти вiйну на виснаження.
  Отже, тут, зрозумiло, все могло бути. У будь-якому випадку фюрер розпочав вiйну з СРСР, маючи шанси вже дуже слизькi. Але Червона армiя, не готова до оборони та не надто навчена, попливла. I шанси досi зберiгалися.
  Навiть пiсля поразки нiмцiв пiд Москвою ще не все було втрачено.
  Якби Японiя виграла битву при Мiдвей, а вона мала її виграти, тому що її вiйська перевершували американцiв у досвiдi i бойовiй виучцi i не поступалися силою. Але через кiлька випадкiв битву виграли американцi.
  Також був шанс у Роммеля захопити Єгипет та розбити англiйськi вiйська, якби вiн не зробив паузу пiсля взяття Толбука. I, нарештi, на схiдному фронтi нiмцi могли б взяти з ходу Сталiнград, якби особисто Гiтлер не наказав повернути четверту танкову армiю на пiвдень у напрямку Кавказу. Внаслiдок чого нiмцi втратили два тижнi дорогоцiнного часу, i Червона армiя встигла налагодити оборону пiд Сталiнградом.
  Якби не цi подiї, то ще у Третього Рейху були шанси разом iз Японiєю перемогти.
  Пiсля Сталiнграда, нiмцi могли, мабуть, у найкращому разi звести вiйну внiчию. Хоча Гiтлер i далi продовжував косячити . Одна з його помилок - масовий випуск дуже дорогих ракет ФАУ, що не володiють точнiстю. Вони себе не виправдали, але поглинули масу ресурсiв третього Рейху.
  Так, i мабуть, реактивна авiацiя була надто затратною та сирою на той момент, i теж себе не виправдала. Можна багато перелiчувати помилки Гiтлера.
  Зокрема, i переведення економiки на вiйськовi рейки розпочалося з великим запiзненням лише у сорок другому роцi. А тотальну вiйну оголошено лише в сорок третьому. А загальний трудовий обов'язок запроваджено лише сорок четвертому.
  А переведи економiку на вiйськовi рейки ще в сороковому роцi, все було б iнакше.
  Ну гаразд, перемогли б нiмцi, не бути Агрипiнi хрещеною матiр'ю. А швидше за все вона працювала б десь рабинею на полях, боса i в рванiй тунiцi. Якщо, звичайно, було б рабство. Можливо, що Гiтлер, який, як вважають деякi, страждав на хворобу Паркiнсона, незабаром загнувся б, i прийшов би хтось бiльш помiркований, i провiв би лiбералiзацiю нацизму.
  Ось, наприклад, була Римська iмперiя - дуже жорстока. Але потiм iмператор Каракалу подарував усiм її мешканцям римське громадянство. А римляни , дiйсно, були не ангелами. Сам Гiтлер любив Третiй Рейх порiвнювати з Римом. За всiєї жорстокостi римляни створили могутню культуру.
  Агрипiна на монiторi знову набрала лабораторiю, де тривали роботи зi створення зброї масового гiпнозу.
  Видимiсть була не дуже.
  Хрещена матiр iз єхидною посмiшкою запитала:
  - Ну що? Вони можуть щось зробити?
  Глава таємної полiцiї Фатрушев вiдповiв:
  - Ми намагаємося. Але тут багато рiзних вiрусiв. Цей хлопчик просто диявол, i примудряється робити таке!
  Агрипiна заспiвала:
  Фатрушев , розумом ти довго плавав,
  Я тебе встигла розлюбити.
  Менi тепер до вподоби хлопчик-диявол,
  Я з ним хочу дружити!
  Глава таємної полiцiї зауважив:
  - Це вже не зовсiм дитина, а пiдлiток. I хлопчик, який таке витворяє.
  Агрипiна помiтила:
  - Я теж багато чого витворюю! I не боюсь пiдлiткiв!
  Фатрушев кивнув:
  - Звичайно, о велика!
  Хрещена мати запитала:
  - А як почувається президент?
  Глава таємної полiцiї запитав:
  - Президент якої країни?
  Агрипiна з усмiшкою вiдповiла:
  - Росiї!
  Фатрушев знизав плечима i вiдповiв:
  - У нього явна перевтома. Можливо, хоча це й ретельно приховують, вистачив мiкроiнсульт . Самi розумiєте, такi неймовiрнi навантаження!
  Хрещена мати посмiхнулася:
  - Так, i ще мiльйони українцiв щодня клянуть щосили! Тут уже точно позначиться на здоров'ї!
  Глава таємної полiцiї запитав:
  - Ви вiрите в силу прокляття?
  Агрипiна помiтила:
  - Чи чув про iндiанське прокляття президентiв США? Тих, чий термiн починає на нуль?
  Фатрушев кивнув:
  - Так звичайно! Навiть по телевiзору про це говорили. Але, може, це просто збiги!
  Хрещена мати помiтила:
  - Коли збiгiв бiльше двох, то це вже не збiги! Значить , є якась сила!
  Глава таємної полiцiї кивнув i зауважив:
  - У президента давно вже спостерiгаються ознаки хвороби Паркiнсона. Тож справдi, йому в будь-якому разi недовго залишилося. А що ви хочете на його мiсце?
  Агрипiна агресивно рикнула:
  - Не твоя справа!
  I заспiвала з посмiшкою:
  Хочу орлом ширяти одна над свiтом,
  Пала, наче яскрава зiрка.
  Бути людства святим кумиром,
  I не розлучитися з владою нiколи!
  . РОЗДIЛ Љ 19.
  Роботи пiд проводом Вiталiка тривали. Хлопчик був все бiльш впевнений у кiнцевому успiху. Особливо, коли потекла енергiя гравiтонiв iз рiзних мiсць планети Земля. Це було щось на кшталт мультфiльму про черепашок-нiндзя, де теж парочка негiдникiв намагалася завоювати владу над планетою Земля. Щоправда, тут це була пара пiдлiткiв, якi були зовнi гарнi.
  А їхнi цiлi начебто й шляхетнi. Наприклад, покiнчити з вiйнами, голодом, хворобами, злочиннiстю, а в перспективi i зi старiстю.
  Тож тут не все так однозначно.
  Альбiна, майструючи генератор, вiдзначила:
  - Ти сподiваюся, розумiєш, яка велика вiдповiдальнiсть влада?
  Хлопчик-генiй вiдповiдно кивнув:
  - Я це, звичайно, розумiю!
  Дiвчина-богатир єхидно помiтила:
  - Теоретично, зрозумiло, ти це розумiєш!
  Вiталiк знизав плечима i зазначив:
  - Президентами теж не стають за пiдручниками. Так що, якось та розберемося! Зрештою, повстання буде вже неможливим.
  Альбiна помiтила:
  - Якщо вiдбудуться збої в електронiцi? Ти ось про це не думав?
  Хлопчик-генiй кивнув:
  - Я це виправлю. I ти менi допоможеш.
  Дiвчина-богатир вiдзначила:
  - Якщо все людство складатиметься з покiрних зомбi, окрiм однiєї пари - тебе та мене, то це дуже небезпечно для цивiлiзацiї.
  Вiталiк iз посмiшкою запитав:
  - А це ще чому?
  Альбiна логiчно вiдповiла:
  - А якщо ми збожеволiємо, або з нами щось трапиться. На Землi, уявляєш, який жах може наступити!
  Хлопчисько-генiй насупив чоло i помiтив:
  - Треба на цей випадок щось придумати. Можливо, створити щось на зразок наших клонiв. Якщо форс-мажор, вони займуть наше мiсце!
  Дiвчина-богатир знизала плечима i вiдповiла:
  - Ну ... Це може бути не найкращий вихiд. Тим бiльше, чи клон буде таким генiальним, як ти. Крiм того, начебто складнi тварини, такi як примати та люди, взагалi не пiддаються клонуванню!
  Вiталiк iз посмiшкою запитав:
  - Звiдки така iнформацiя?
  Альбiна знизала плечима i вiдповiла:
  - У будь-якому випадку, клон ще має зрости. I таким, як ти, точно не буде. Можливо, лише зовнiшня схожiсть.
  Хлопчик-генiй кивнув:
  - Втiшила!
  I продовжив роботу. Справдi, генiальний Вiталiк хотiв урятувати людство. I вiд глобального потеплiння, i вiд воєн, i iнших напастей.
  Ось свого часу США та Пiвнiчна Корея мало не розв'язали ядерної вiйни. А зараз свiт балансує на межi ядерної вiйни через Україну. А скiльки людей померло та стало iнвалiдами через коронавiрус?
  Можна i Другу свiтову вiйну згадати, скiльки в нiй було пролито кровi. У тому числi й мирних людей.
  Вiталiк помiтив iз злобою:
  - Потрiбно створити у свiтi єдину iмперiю. А там побачимо. Можна буде, нам з тобою Альбiна, заснувати династiю. Причому це за сучасної технiки неважко. Зробити так, щоб ми мали мiльйони дiтей!
  Дiвчина-богатир кивнула:
  - Так! Нинi це цiлком можливо. Особливо штучним шляхом.
  Хлопчик-генiй кивнув i продовжив:
  - Дiти звикнуть до нової системи i будуть мене i мою сiм'ю слухатись i без гiпнохвиль . А потiм, ми полетимо до зiрок, i освоюватимемо iншi планети. Будуть i на Марсi яблунi цвiсти. Як i iнших планетах. У мене є плани i Юпiтер освоїти, при всiй його шаленiй гравiтацiї.
  Альбiна кивнула i заспiвала:
  Фантазер, я тебе називала,
  Ми з тобою дуже класна пара!
  Ти розумний, мiй хлопчик великий,
  Тiльки драйф у тебе дуже дикий !
  Генiальнi дiти продовжували посилено працювати.
  Робота мала завершитися найближчим часом. Агрипiна теж вiдчувала нетерпiння. Їй дуже хотiлося влади над свiтом. Звичайно не для того, щоб облагодiювати людство, а щоб панувати самiй. I своєю владою буквально впиватись. I плани мала.
  Насправдi однiєї планети Земля мало. Чому б не завоювати весь всесвiт? Це було б дуже круто. Скiльки у всесвiтi зiрок? Вченi кажуть: сто секстильйонiв! Зрозумiло, обмаль для такої кралi, як вона. Агрипiна заспiвала, скелячи свої дуже великi i кусачi зубки:
  - Мої амбiцiї не знають граней,
  Вони мрiями свiт попрати сповненi...
  Таке в головi примхливої кралi,
  Вона, мабуть, дочка є Сатани!
  I Агрипiна, як розсмiяється. Потiм наказала пограти в американський футбол: команда хлопчикiв проти команди дiвчаток. Це теж, по-своєму, кумедно. Подумалося, що американцi фактично програли вiйну у В'єтнамi. А СРСР був Афганiстан. I теж, фактично, програний , нехай навiть i не у вiйськовому значеннi слова. А тепер вiйна з Україною. Це жорстока братовбивча бiйня.
  I знову уроки iсторiї не пiшли на користь .
  Агрипiна зi зiтханням проспiвала:
  Ну чому,
  Жити неможливо з розуму!
  Ну чому,
  Нас життя не вчить нiчого,
  Ну чому,
  Не можна не вiрити нiкому,
  Ну чому!
  Ну чому!
  Ну чому на брата пiдняв руку брат,
  Ну чому,
  Стрiляє смертю автомат,
  Ну чому,
  Кров облила молодика щоку,
  Ну чому!
  Ну чому!
  Тут Агрипiна помiтила, що стала надто сентиментальною i в лютi промовила:
  - Я всiх перевiшаю та пересаджую!
  Потiм, трохи вiдтискалася вiд пiдлоги на кулаках. Потiм наказала хлопчику сiсти їй на плечi. Мiцний пiдлiток рокiв п'ятнадцяти сiв. I могутня жiнка почала вiджиматися разом iз ним. I її дихання було таким сильним.
  Хлопчик помiтив:
  - Ви дуже сильна!
  Агрипiна додала:
  - Ще й розумна!
  I вишкiрила зуби. Пiсля вiджимань , могутня жiнка ще й зробила прес. Потiм посадила собi на плечi великого пiдлiтка i почала присiдати.
  Тож вона пiдтримувала форму. Присiдаючи, вона подумала, що влада над свiтом солодка. Але що, якщо вона вб'є хлопчика-генiя, а потiм його винахiд вийде з-пiд контролю? Добре було б хлопця-вундеркiнда пiдкорити собi. Зробити його покiрним рабом, не позбавивши генiальностi! Але як цього досягти? Може, запросити когось iз сильних гiпнотизерiв?
  Однак, чи так всесильний гiпноз? Щось владу над свiтом гiпнотизери не взяли.
  Агрипiна перестала займатися i вирушила до сусiднього примiщення, щоб поплавати у басейнi.
  Тим часом Вiталiк продовжував роботу. Однiєю з iдей було створення захисного поля для вiдображення ударiв. Якщо, скажiмо, хтось навiть запустив би гiперзвукову ракету. Все ж таки, сучасна технiка дозволяє завдавати ударiв на дистанцiї. Хлопчик працював так, що з нього став навiть капати пiт.
  Альбiна для бадьоростi заспiвала:
  Вдаримо сильнiше, пiдтягнемо дружнiше!
  Побудуємо, вiрю, комунiзм,
  I тiльки нагору, нi кроку вниз!
  I буде чути дитячий та веселий свист!
  Вiталiк сердито зауважив:
  - Ми вже далеко не дiти! На нас чекає велика мiсiя. Хiба не так!?
  Альбiна хихiкнула i вiдзначила:
  - Так, можливо, i так. Але ми повиннi розумiти ... Ну , про що тут ще говорити!
  Хлопчик з люттю промовив:
  - Досить нам балакати i сперечатися,
  Про рiзнi дрiбницi...
  Треба нам таке будувати,
  Щоб стояло вiк у вiках!
  Дiвчина-богатир погодилася:
  - Тут ти абсолютно правий!
  I красуня теж додала обертiв ... Треба ще багато встигнути. Вже червень, отже, може викликати пiдозри, що вони не з'явилися на шкiльнi iспити.
  Крiм Агрипiни, деяку iнформацiю отримало i ФСБ. Там також звернули увагу на дивнi подiї. I те, що можливо, псування смартфонiв, айфонiв , стiльникових телефонiв та планшетiв, якось пов'язане з феноменом хлопчика, який у казино змусив усiх пiдкорятися.
  Директор ФСБ доповiв про все президентовi. Але вiд перенапруги вистачив iнсульт. Причому не мiкро, а дуже серйозний . Тож виникла делiкатна ситуацiя. А прем'єр силовиками не командує.
  Тут треба було брати вiдповiдальнiсть самому. Але якось звикли виявляти чиновники iнiцiативу. Але про всяк випадок, спецназ пiдтягнули, i теж були напоготовi. Сигнал на штурм лабораторiї мiг вiдбутися будь-якої митi.
  Тож над Вiталiком Акуловим та його командою, i справдi, згустилися хмари.
  Але поки що й тi, й iншi не заважали йому працювати. Можливо, директор ФСБ теж здогадувався, що це вiдкриття дасть владу свiтовi. I тодi, можна буде стати диктатором самому, а не пiдкорятися президентовi, який став надто болючим та нервовим на ґрунтi вiйни та невдач в економiцi та на полi лайки.
  Тим бiльше, на директора ФСБ почали вiшати звинувачення, що вiн не змiг запобiгти непотрiбнiй Росiї вiйнi з талiбами. Але афганськi моджахеди iншого життя, крiм як воювати, i не знали. I свiт їх буквально душив. Тож зовнiшня експансiя була природною. Та й американцi їх пiдштовхнули. Але й зрозумiло, коли нападати, як не зараз, коли в Росiї руки скутi вiйною з Україною.
  Але директора ФСБ звинувачували: мовляв, не змiг талiбiв переконати, кого слiд перевербувати , чи купити. Тож краще самому захопити владу над свiтом, нiж з кимось дiлитися!
  Та ще й iншi гравцi. Наприклад, полiцiя. Вони теж можуть поткнутися. Хоча мафiя їх начебто контролює. Так що ситуацiя скидається на туго стиснуту пружину. Зате якi з'являються можливостi - повнiстю взяти людей пiд контроль!
  Агрипiна хлюпалася в басейнi. I прямо, не виходячи з нього, почала пити шампанське i закушувати ананасами.
  Потужна жiнка заспiвала:
  - Руйнування моя пристрасть,
  Над планетою буде влада...
  Усiх ворогiв ми винищимо,
  Обов'язково переможемо!
  I давай хлюпатися. Їй було це весело та кумедно. I настрiй пiднявся.
  Добре було б всю планету, ось так взяти i нахилити. I влаштувати великий парад. I всiх чоловiкiв, волохатих i смердючих , перетворити на гарних хлопчакiв.
  I наказати бити їх палицями по п'ятах. А потiм пiдошви пiдпалити вогнем. I дiвчатам також.
  I ще груди пiдпалити.
  Агрипiна заспiвала з люттю:
  Авадон прокляття встає,
  Авадон i мертвих полиць,
  Авадон божевiльний веде,
  Авадон - пускаю у витрату!
  Вона, справдi, диявол вищої категорiї. I якщо почне всiх вбивати, то її нiщо не зупинить.
  Агрипiна навiть подумала, а чи не стати їй Богинею пiсля захоплення влади? Причому з великої лiтери оголосивши, що Вона створила всесвiт. Це було ще набагато крутiше та потужнiше!
  Так Агрипiна могла б розвернутися, збудувавши безлiч храмiв iз золотими куполами на свою честь! А в тих, що є, помiстивши свої портрети та своїх дiтей. I щоб усi обов'язково молилися та ставили їй свiчки. I падали навколiшки.
  Оце було б здорово i круто!
  Агрипiна вийняла свою босу, витончену ногу з води. Хлопчисько на бордюрi став на колiна i поцiлував у босу п'ятку.
  Агрипiна рикнула:
  - Я тебе ще так отдубашу !
  I розсмiяється, та ще й таким реготом, наче божевiльна. I її настрiй, образно кажучи, такий веселий та зухвалий. Проти такої , як вона, зрозумiло, не попреш. Така будь -кого змете.
  Агрипiна заспiвала, скелячи зуби:
  Ви менi не повiрите,
  А може, не зрозумiєте...
  Пiдi мною страшнiше, нiж навiть у Дантовому пеклi!
  Скину ядерну бомбу, я на зорельотi,
  Дiстаючи небо на скаку!
  I хрещена дочка мафiї вдарила хлопця голою, круглою п'ятою по носi. У того бризнула кров, i вiн завалився непритомний.
  Ось це справдi хресна дочка мафiї, яка не знає нi сорому, нi пощади!
  Агрипiна почала розважатися, кидаючи босими пальчиками нiг голки по рибках, що плавали в басейнi. Потiм шпурнула так, що голка встромилася в голу пiдошву хлопчика. I той буквально заволав вiд дикого болю.
  Хресна мати мафiї пискнула:
  - Будеш плакати, уб'ю!
  I Агрипiна заспiвала зi смаком:
  Ах, як вiдомо, ми народ гарячий,
  I не виносимо нiжностей телячих.
  Любимо жерти, зате телячi тушi,
  Любимо бити людей, лупцювати байдики!
  I хрещена мати мафiї, як схоче.
  I їй хочеться, навiть дуже, руйнувати та гадити .
  Ось якось вона катувала дiвчину.
  I Агрипiнi подобалося. Вона навiть заспiвала:
  Що вас чекає вiд мене , дiвчата,
  Нiкому я, повiр, не скажу.
  Голосочок у вас дуже дзвiнкий,
  I я скоро вас усiх задушу!
  Хресна дочка мафiї знову засмiялася. Згадала їй i стратегiя iгрова. У нiй, зокрема, для того, щоби збирати податки, потрiбна була i полiцiя, i суди, i навiть кати. I тодi податки добре збиралися б, поповнюючи скарбницю.
  Агрипiна прошипiла:
  Буде у скарбницi порядок,
  Буде i менi шана...
  Грошам слiв не треба,
  Грошам слiв не треба,
  Грошi люблять рахунок!
  I вона взяла i кинула знову голку. Та потрапила дiвчинцi-служницi в груди i змусила її заволати. Бризнула червона, липка кров.
  Агрипiна проревела:
  Нехай рiчки кровi,
  Хвиля водоспаду...
  Нехай стогнуть вiд болю -
  То вам i треба!
  Пiсля чого Агрипiна вилiзла, нарештi, з басейну. I розпочала гру на ноутбуцi.
  Вона мала ноутбук з дуже великим i тонким екраном. I молода жiнка почала знову розвивати стратегiю. Лише, цього разу, iсторичну .
  Типу, вона грає за Гiтлера з метою завоювання всього свiту. Але, зрозумiло, спочатку включивши код шахрая. I накрутивши собi безлiч грошей та ресурсiв.
  Пiсля чого, напала на Польщу, вже маючи на озброєннi: "Тигри", "Пантери" та "Леви". Останнiй танк у реальнiй iсторiї iснував лише у проектах. А тут цi грiзнi машини взяли i поперли , наче лицарськi клини.
  У них обтiчнi форми та дуже довгi стовбури. I польськi гармати зовсiм безсилi.
  Навiть якось i не цiкаво, так легко перемагати. Втiм, у реальнiй iсторiї Гiтлер розгромив Польщу, маючи лише шiсть дивiзiй iз легких танкiв. I бої тривали лише два тижнi.
  Агрипiна вже не стала захоплювати Францiю, а натиснула кнопку: стратегiчне рiшення. I всю Європу, зокрема й Швейцарiю, взяла пiд контроль.
  А на СРСР нападав, кинувши в бiй грiзнi танки серiї "Е", реактивну авiацiю, та лiтаючi диски з ламiнарним струменем. I це виглядало дуже здорово.
  Агрипiна дивилася на рух танкiв Е-100 , вiд яких снаряди вiдлiтали немов горох, i спiвала:
  - Вiйська готовi, панi,
  Ми всiх знищуватимемо!
  Я завдаю такого удару,
  I покажу смертельний дар!
  Пронiсся пекла ураган!
  Вiйна, зрозумiло, цiкаве заняття. Особливо якщо вiйна йде конкурентно, а не в однi ворота. Але тут радянськi вiйська нової, модернiзованої армiї Третього Рейху не можуть чинити серйозного опору.
  Агрипiна взяла i з посмiшкою заспiвала:
  Вiйна, вiйна, вiйна,
  Не збожеволiти! Не збожеволiти!
  Править Сатана, править Сатана!
  Злиденна сума! Злиденна сума.
  Таке має кредо.
  Агрипiна таки не вiдмовила собi в задоволеннi винищувати електронних солдатiв i технiку противника, ходити в однi ворота. I пiд кiнець на Москву шпурнула кiлька атомних бомб. Теж такi гарнi вiдбуваються вибухи.
  I була задоволена. Хоча, може з кодом шахрая воювати не цiкаво, голова не працює.
  Зате легко, i не треба напружуватись!
  Агрипiна переглянула характеристики танкiв. Маус-3 виглядав дуже грiзною i досить досконалою машиною. Яка здатна впоратися з IС-7.
  Хрещена мати мафiї ще трохи пострiляла.
  Потiм їй принесли пiцу з протеїновим коктейлем. I Агрипiна iз задоволенням її проковтнула. I вiдчула у собi душевне пiднесення.
  Пiсля чого включила по ноутбуку блокбастер.
  Iшов фiльм: " Зоряна вiйна"-13. Це росiйський ремейк на американський серiал. Теж цiкаво. Пiсля загибелi зiрки смертi iмператор Палпатiн, чиє тiло згорiло в шахтi, зберiг свою душу. I навiть став ментально ще сильнiшим, зiткнувшись iз темною силою в самiй її глибинi.
  Пiсля чого дух iмператора Палпатiна вселився в красиву блондинку-клон. I вона стала новою правителькою космiчної iмперiї.
  Навiть пiсля загибелi другої зiрки смертi, iмператор мав у десять разiв бiльше сил, нiж повстанцi, так що зорянi вiйни тривали.
  Люк Скайокер був фактичним керiвником повстання, хоч формально ним командувала iнша жiнка.
  I ось iмперiя контратакувала повстанцiв. I iмператор зiткнувся з Люком Скайокером . Той не знав, що чарiвна блондинка - це чорних сiтх, наймогутнiший за iсторiю цих темних чарiвникiв.
  Вони зiйшлися на мечах. Люк непогано бився, але ще не був досить досвiдчений у пiзнаннi сили. I iмператор, у тiлi самки, вдарив його блискавкою i вiдключив свiдомiсть. Люк Скайокер потрапив у полон.
  А повстанцiв було розбито.
  I влада iмперiї змiцнилася.
  Взагалi, у Росiї багато хто був на боцi Палпатiна. Справдi, краще iмператор-диктатор, анiж гнила демократiя. Тим бiльше, за часiв республiки було повно бардаку.
  А сучасна Росiя чи не iмперiя? I ще намагається розширюватись. Нехай i не надто вмiло.
  Агрипiна зазначила:
  - Так, демократiя ... Її те, справжньої нiде немає. Хiба що на заходi, хоч царi не царi, i тi, що змiнюються!
  I вишкiрила зуби, якi у неї як у коня, причому ломовий.
  Фiльм, про зоряний вiйни, зрозумiло, був iз космiчними битвами.
  Був тут i Вукi та iншi.
  Навiть майнув i заступник Джабби, який зайняв мiсце голови галактичної мафiї.
  Загалом ремейк був непоганий. Агрипiна його, до речi, сама замовила. Тобто по-своєму зробити продукт.
  Хрещена мати мафiї видала:
  - Все на свiтi моє! I джедаї також!
  Дiйсно, iмператор був потужною, мускулистою дiвчиною в бiкiнi, або в костюмi, що облягає, в залежностi вiд ситуацiї. I теж, то босонiж, то у взуттi.
  Взагалi, i фахiвець iз психологiї це скаже, надто багато на екранi оголеного тiла, не так заводить, нiж коли це вбудовано у сюжет, i до того ж драматично.
  Ось i босi ноги жiнок теж треба показувати в хорошому фiльмi так, щоб це працювало на сюжет.
  Наприклад, якщо принцеса втратила взуття, то як покарання, i їй це дуже навiть не подобається. I їй боляче ходити босонiж по шпильцi поверхнi. I вона страждає, їй соромно, i може бути холодно, неприємно почуватися злиденною.
  Це, зрозумiло, куди бiльше заводить, нiж, якщо босонiж дiвчина просто йде пляжем, або по хатi ходить, або, коли це проста селянка влiтку.
  Агрипiна зазначила: цiкавий екстрiм. Типу, коли дiвчина не зовсiм добровiльно змушена розлучитися iз взуттям. Ось як сцена у кiно, де вiшають партизанку. I вона йде по снiгу босонiж. Причому, ноги у дiвчини -акторки мають бути витонченi та сексуальнi, щоб на них приємно було дивитися. I їх треба показати крупним планом, почервонiлi й такi зворушливi вiд холоду.
  I сама актриса, зрозумiло, має бути гарною. I все неквапливо пiд музику. I босi нiжки красунi йдуть сходами ешафоту.
  Агрипiна деякi фiльми спонсорувала. Зокрема, про Жанну Конде , яка вбила Марата.
  Агрипiнi не сподобалася класична екранiзацiя. I вона наказала зняти росiйський варiант. I Жанна була в ньому, зрозумiло, бiлявкою.
  I звичайно ж, її обов'язково мали помучити. I як? Витончено. Адже не личить революцiонерам катувати жертву. Та й тортури забороненi законом. Але щоб не було слiдiв, чому не спробувати лоскоту.
  Адже треба, щоб вона видала спiльникiв, i хто її послав.
  Жанну роздiлили до гола , i почали лоскотати страусиним пiр'ям. I босi п'яти дiвчини, i пiд пахвами. Ну i ще чоловiки її лапали , щоб було дуже соромно для незаймана.
  Жанна реготала доти, доки не знепритомнiла. Адже можна дiвчину лоскотати до смертi.
  I тiло показане дуже гарне, мускулисте та спокусливе.
  Потiм Жанну ще помучили. I теж витончено, змочуєш шкiру водою, i на малiй вiдстанi, мало не торкаючись, проносиш розпечене залiзо. Це i боляче, i водночас не залишає жодних слiдiв. Особливо, якщо робити з босою пiдошвою дiвчини. I теж тортури витонченi.
  Але Жанна, зрозумiло, все витримала i всю провину взяла на себе.
  Пiсля чого її чекала гiльйотина. I на страту її повели майже голу по Парижу. Лише одну сорочку, залишивши вiдкритi ноги. I так, щоби збила босi ступнi в кров.
  I так до самого ешафоту. Чарiвна вийшла картина. Потiм уже не так цiкаво, коли обезголовили.
  Агрипiна сама внесла цi поправки до сценарiю. I вийшла непогана картина. Щоправда, на неї наклали обмеження.
  Агрипiна зазначила:
  - Шедевр iз шедеврiв!
  Кiно, це взагалi сфера тонка. У ньому можна отримати чималi прибутки. Ось, зокрема, екранiзацiя Спартака Яном. Теж можна трохи й по хулiганити зi сценами тортур та порок. I бiльше в армiю дiвчат рiзного ступеня оголеностi.
  I звичайно, i хлопчики борються - як без цього.
  Агрипiна знову почала тренуватися, цього разу, роблячи бiцепс за допомогою розбiрних гантелей.
  Могутня жiнка заспiвала:
  Вдих глибокий, руки ширшi,
  Не поспiшайте, три-чотири...
  Бадьорiсть духу, грацiя та пластику,
  Загальнозмiцнюючий,
  Вранцi протверезний ,
  Якщо живий поки що, гiмнастика!
  I Агрипiна розреготалася. Їй подобався Висоцький. Смiшнi у нього були пiснi. Типу - у мене запiй вiд самотностi!
  Це був спiвак, який справляв враження i чимало. Хоча красенем не назвеш, i зростання середнього. Втiм, Агрипiна великих чоловiкiв i не любила. Їй, якраз, подобалося бути вищим i бiльшим за сильну статю.
  Тому її так часто оточували пiдлiтки. Вона ж з них знущалася, як могла.
  Агрипiна найбiльша жiнка i якщо чоловiк траплявся вище за неї, то це злило.
  Як, наприклад, вона мало не наказала вбити Миколу Валуєва. Його зростання було для неї образою.
  Чинний президент Росiї начебто невисокий, хоча карликом називати - це перебiльшення.
  I начебто в нього iнсульт i, до того ж, серйозний. Це втiшило Агрипiну, оскiльки пiдвищувало шанси на обрання. Хоча, звiсно, є ще й прем'єр.
  Вiн їй зовсiм не подобався: лисий, пузатий, дуже неприємний чоловiк, який собi на думцi.
  Агрипiна заспiвала, сумним тоном:
  - Ми будуємо новий свiт,
  I заперечуємо минуле...
  Зводячи на трон -
  Безглузде i вульгарне!
  Сiсти встати,
  Сiсти, пiдвестися!
  Коли ми не згоднi,
  Починаємо стрiляти!
  Око за око,
  Кров за кров!
  I так по колу, ми мчимо знову!
  Агрипiна заспiвала це i подумала: що Ленiн по-своєму був цiкавий. Не те, що нинiшнiй лiдер комунiстiв, який ще й дуже старий та нудний. Як не вистачає у полiтичному життi Володимира Вольфовича.
  Так, це дiйсно дуже велика втрата. Сумнiшим свiт став. А ось деякi, i справдi, набридли i засидiлися.
  Агрипiна взяла i заспiвала:
  - Менi, зiзнатися набридло,
  Пити гуляти та зло лаятись...
  I мочити козлiв за справу,
  I в нокаутi валятись!
  I в нокаутi валятись!
  Молода жiнка знову взяла i вкотре запустила голку. Та полетiла, i потрапила хлопчику в гомiлку. Пацан скрикнув.
  Агрипiна прошипiла:
  - Пiф-паф! Я потрапила, i хлопцю в морду дала!
  , РОЗДIЛ Љ 20.
  Нарештi будiвництво генератора i потужної установки для випромiнювання гiпнохвиль на всю планету, разом з комп'ютером управлiння завершилося. Залишилося лише доробити силове поле.
  I Вiталiк за це взявся з особливою запопадливiстю. Вiн поки не повiдомив, що все готове ... О кiлька дiб без сну виснажили i хлопчика i його напарницю. Без сну не обiйтись. Вiталiк вдав , що ще не все готове i заснув. Силове поле майже вже готове, але ще не налаштоване як слiд. I хлопцiв можна взяти теплими . Але й голова ФСБ i хрещена мати, i полiцiя чекають кiнця роботи. Крiм того, Вiталiк розумний i залишив голограму свою i Альбiни в русi i здається, що дiти ще працюю, а самi вони сховалися в вiдбивачi, i їх не видно.
  I ось Вiталiк знову бачить чудовий сон.
  Акулов хлопчик i дiвчина-богатир Альбiна у великому мiстi. Це типу Москви, але вже двадцять третього столiття. Таке ось майбутнє, за двiстi рокiв. Мiсто зрозумiло, розрослося. З'явилися хмарочоси, мов гори, i дуже барвистi. У них i форми екозотичнi , наприклад типу кольорового морозива в золотому келиху. Або наприклад семи черепах, що стоять один на одному, в платинi.
  Були й будiвлi, що скидалися на музичнi iнструменти, блискучi чимось гарним.
  А в повiтрi гасали численнi лiтальнi апарати, найрiзноманiтнiших форм. Бiльшiсть правда краплеподiбнi, або такi як морськi рибки iз золотими плавцями.
  Та ще й фiгурки миготiли в польотi. Тут були й дорослi та дiти. Причому всi дорослi, дуже юнi на вигляд, не старшi шiстнадцяти рокiв.
  А по брукiвцi тих ще й пластик. Маленькi дiти стрибали по ньому, тупаючи босими нiжками, а потiм злiтали наче кульки пiнг-понгу.
  Вiталiк вiдзначив iз посмiшкою:
  - Чудовий свiт!
  Альбiна погодилася:
  - Та кумедний i пристойний на дива!
  Хлопчик i дiвчина крокували дзеркальною, що дає вiдображення поверхнi. Їхнi нiжки виявилися босими, наче у дiтей. I вiдчували що їх лоскочуть хвилi, що вiбрують.
  Попереду був видний грандiозний фонтан, який вибивав дуже високу в пiвтора кiлометра, i вона розносилася в повiтрi, блискаючи дiамантами. А самi статуї , що в композицiї фонтану виблискували якимось особливим, невiдомим металом, який був набагато яскравiшим за золото i виблискував усiма кольорами веселки.
  I самi статуї формою були прекраснi i рухалися.
  Вiталiк кивнув:
  - Чудове вiдкриття! Ось це фонтан - крутiший за Петергофа!
  Альбiна з усмiшкою вiдзначила:
  - Свiт свiтлого, класного майбутнього!
  Хлопчик i дiвчисько трохи додали кроку. Альбiна була настiльки вищою на зрiст Вiталiка, що можна було подумати, що це мати i син. Тим бiльше в цьому майбутньому, не було людей похилого вiку, i навiть дорослих. Люди здобули вiчну юнiсть, i чоловiки могли радiти з того, що їм не доводиться витрачати час на безповзене , i неприємне голiння.
  На деяких будинках футуристичної Москви, були золотi, i платиновi смужки. Також горiли яскравi, рекламнi щити, розмiрами до кiлометра, де показували крутi мультики.
  Лiтальнi апарати , що знову в повiтрi не тiльки були гарним i яскравим забарвленням i витонченими формами, але ще й пахли немов дорогi, французькi парфуми, або, мабуть, навiть ще приємнiшi.
  I поверхня площ була як дзеркало, тепла, i при цьому iскрила. Коли по нiй ступали босi пiдошви пiдлiткiв: хлопчика та дiвчата, то виникали витонченi, майже дитячi слiди. Якi свiтили рiзними кольорами, наче намальованi фломастерами. А потiм зникали.
  Альбiна з усмiшкою вiдзначила:
  - Прямо як у замку снiжної королеви!
  Вiталiк похитав головою:
  - Нi! Тут тепло та свiт сповнений фарб!
  До них пiдлетiли юнак та дiвчина. Вони були дуже гарнi, але обличчя розмальованi, наче малюнки на тортi.
  Юнак спитав у хлопцiв:
  - Ви звiдки?
  Вiталiй вiдповiв:
  - З Москви!
  - А чому перемiщаєтесь пiшки?
  Альбiна з усмiшкою вiдповiла:
  - Я хотiла б купити лiтальний апарат! Де тут у вас магазини?
  Дiвчина, що була поряд з юнаком, розсмiялася i вiдповiла:
  - Магазинами нiхто не користується! Є мережа Гiпернета i через нього доставляють все абсолютно безкоштовно!
  Вiталiк з усмiшкою прочирикав:
  - До чого дiйшов прогрес,
  До небачених чудес...
  Стало все зовсiм безкоштовно,
  Тiльки з користю обережно!
  Юнак помiтив iз усмiшкою:
  - А ти знаєш, як на нашого Бога схожий! Може, ти його син?
  Хлопчик хихикнув i вiдповiв:
  - Нi! Я не знаю свого батька! Але якщо вiн Бог, то я цього не здивую!
  Дiвчина з усмiшкою помiтила:
  - У нашому свiтi, нiчого дивного в будь-якiй зовнiшностi немає! Можна змiнити тiло за допомогою спецiальної програми у Гiпернетi. Тiльки люди це рiдко роблять, тому що в iгровiй матрицi Гiпернета, це можна зробити, взагалi уявним зусиллям i миттєво. А якщо помiняти себе в реалiї, то перестануть впiзнавати. Та й потрiбно на це дозволом мiнiстерства кохання.
  Альбiна здивувалася:
  - Мiнiстерства кохання?
  Дiвчина подивилася i вiдзначила:
  - А ви наче не з нашої iмперiї! Може, у вам проблеми з пам'яттю!
  Вiталiк буркнув:
  - Ми мандрiвники у часi!
  Юнак помiтив:
  - Якщо це не жарт, то...
  В ту ж секунду навколо них з'явилася дюжина гарних дiвчат у помаранчевих комбiнезонах. I вони направили на пару круто накрученi автомати.
  Вiталiк буркнув:
  - Ми прийшли з миром!
  Альбiна прочирикала:
  - Ми ще неповнолiтнi, не треба по нас стрiляти!
  Дiвчина з червоним волоссям та в погонах заявила:
  - Ми не завдамо вам шкоди! Просто у вас немає наноботiв i потрiбно з'ясувати, звiдки взялися!
  Вiталiк буркнув:
  - Вiд верблюда!
  Цiєї секунди по парi вдарили зеленi, широкi променi, м'яко i без болю вiдключивши свiдомiсть.
  Вiталiк не встиг нiчого побачити i подумати, як знову опинився у яснiй пам'ятi.
  Разом з Альбiною вони висiли у прозорому просторi . Навколо їх був нiби блакитний серпанок. I разом з тим не ворухнути навiть мiзинцем.
  Перед ними постала дуже гарна дiвчина, в пишних погонах, i з волоссям пiд усi кольори веселки.
  Вона прочирикала:
  - Ми провели аналiз та з'ясували, що ви з Москви 2023 року. Питання, як ви потрапили до нас? I далi, схоже , ви непроста пара! Комп'ютер каже, що можливо ви i є Всевишнiй i Богородиця того часу!
  Вiталiк вигукнув, голос її чути:
  - Ось як ... Схоже, цiєю iмперiєю правлю Я у майбутньому!
  Дiвчина повернулась i вiдповiла солодким голосом:
  - Ми нiчого не виключаємо! Але Всевишнiй зараз перебуває у гiперстолицi Ультрававiлов , а це сусiдня галактика! Вас до нього мають доставити, i тодi вирiшать, що робити з вашою парою!
  Альбiна помiтила:
  - Але чи не можемо ми убити самих себе в минулому?
  Дiвчина зазначила:
  - Це Богу та Богородицi вирiшувати! Поки що ваша поява велика таємниця, вiд решти! Вас вiдправлять прямо зараз на Ультрававiлон пiд великим конвоєм, зануривши капсулу нульового простору. Щоб у польотi не нудьгували, ваша свiдомiсть у суперматрицi Гiпернета зможе насолодитися iграми на будь-який смак! Ви зрозумiли?
  Вiталiк вiдповiв:
  - Пограти у двадцять третьому столiттi - що може бути краще!
  Альбiна з усмiшкою заявила:
  - Це теж менi подобається!
  Дiвчина широко посмiхнулася, махнула рукою. I на Вiталiка та Альбiну обрушилася рожева, м'яка хвиля.
  Хлопчик i дiвчина опинилися у мiстi. Вже не такому яскравому та барвистому як Москва двадцять третього столiття. А приблизно кiнця ХХ столiття.
  Величезний динозавр шльопав на заднiх лапах вулицями, зачiпаючи хвостом сусiднi будинки та руйнуючи їх. Також його лапи, то подовжувалися, то навпаки коротшали, завдаючи руйнацiї та загибелi людям.
  А вони розбiгалися на всi боки. Втiм, усi вони були дiтьми не старшими за дванадцять. Хлопчики та дiвчатка витiкали. Деякi з них були у полiцейськiй формi. I жодного дорослого, навiть пiдлiтка.
  Почувся приємний, жiночий голосок:
  - Зупинiть динозавра та врятуйте дiтей!
  Альбiна з посмiшкою запитала:
  - I як це зробити?
  Голосок вiдповiв:
  - Це така гра! Мiркуйте самi!
  Вiталiк знизав плечима i заспiвав:
  - Ну, палка-виручалка ,
  Перетворись швидкою на скакалку!
  Альбiна посмiхнулася i запитала:
  - А це ти як?
  Хлопчик-генiй упевнено вiдповiв:
  - Рано чи пiзно, у грi виникнуть пiдказки та рояли у кущах. Ось наприклад такi!
  I юний воїн босими пальчиками нiг узяв i пiдхопив з брукiвки уламок плитки, i шпурнув його у високу будiвлю. Уламок пiд дугою пролетiв i потрапив у основу. Величезна споруда похитнулася, i з усього розмаху взяла i звалилася на динозавра. Того сильно труснуло, i монстр почав завалюватися.
  Альбiна зi смаком проворкувала:
  -Оце справдi, хiд конем!
  Вiталiк хихикнув i вiдповiв:
  - Може бути хiд жеребця!
  Динозавр притиснутий будинком, взяв i розсипався на безлiч жувальних гумок та цукерок. Дiти , якi населяли це мiсто, кинулися тут же вистачати частування. Миготiли сандалiї, кросiвки, а в деяких i голi п'яти.
  Було багато галасу.
  Вiталiк iз посмiшкою проспiвав:
  Дитинство - це чудова пора,
  У нiй приємно, весело хлопцям.
  Настає класна гра,
  Ми строчимо дощем з автомата!
  Альбiна iз ще ширшою посмiшкою вiдзначила:
  - Та строчим!
  Пiсля чого вони побачили двох ще одних негiдникiв . Це були чудовиськи один iз головою кабана, а другий носорога. Вони з диким ревом попрямували на пару Альбiна та Вiталiк.
  Хлопчик свиснув, пальцями руки.
  Один зi свiтлофорiв похитнувся, i звалився на голову носорога. Завдав нищiвного удару i оглушив громилу.
  Вiталiк прочирикав, скеля, зубки:
  - Удар, удар, ще удар,
  Ще удар i ось...
  Хлопчик босий суперстар
  Проводить аперкот!
  Альбiна хихикнула i проворкувала:
  - На священнiй вiйнi,
  Дiвки крутi подвiйно!
  Боєць iз головою свинi витяг iз ранця лазерний автомат i став стрiляти.
  Хлопчик i дiвчата зiскочили убiк. Альбiна кинула голою п'ятою шкiрку банана. Та пролетiла i потрапила пiд чобiт бiйцi зi свинячою головою. Той пролетiв, i впав, пробивши кам'яну стiну i затих .
  Вiталiк iз задоволенням заспiвав:
  - Нагинаюся над прицiлом, i ракети мчати до мети! Попереду ще один захiд!
  Альбiна вiдчула в собi дуже руйнiвнi пориви. I давай тупотiти голими, засмаглими, точеними нiжками, змушуючи вiбрувати i трiскати асфальт.
  А з трiщин стали вилiтати, цукерки, шоколадки, порцiї морозива, жуйки, льодяники та багато iншого. Наскiльки все це виглядало чудово та цiкаво.
  Вiталiк зазначив:
  - Це справдi апетитнi смакота !
  Дiвчата хотiла щось сказати, але набiг натовп дiтей, i давай хапати всi цi страви. I жадiбно їх пожирати!
  Альбiна прочирикала:
  - Скажiть хоч дякую!
  Дiти зупинилися, i хором проревiли:
  - Дякую!
  Вiталiк промовив з усмiшкою:
  - Це майже Божественно!
  Дiвчина-богатир хотiла видати гостроту, але краєвид раптово змiнився. I вони опинились на снiговiй горi. З неї наче з трамплiна з'їжджали хлопцi та дiвчата.
  I було їм весело.
  У Вiталiка та Альбiни немов за помахом чарiвної палички теж на ногах виникли лижi. I хлопчик, i дiвчина помчали, з диким вереском шумом.
  Вiталiк iз посмiшкою заспiвав:
  Душi пори чудової краси,
  За Батькiвщину солдат мiж зiрками боровся ...
  Адже стали дiйснiстю зухвалi мрiї,
  Армади злих ворогiв не злякався!
  Альбiна пiдморгнула та iронiчно вiдзначила:
  - Мiж зiрок таки!
  Вiталiк хихiкнув i зазначив:
  - Так!
  I хлопчик почав вiдштовхуватися палицями вiд снiгу. В останнi роки зими не тiшили. I кататися на лижах пiд Москвою було стрiмко. I як ще зимову олiмпiаду у Сочi провели?
  Один iз хлопчикiв, що їхав паралельною лижною запитав:
  - Ви хочете пригод?
  Альбiна вiдповiла:
  - Звiсно так! Звiсно так! Звiсно так!
  I ось попереду з'явилося кiлька бiлих ведмедiв. I в руках у Вiталiка та Альбiни тепер автомати.
  Хлопчик i дiвчина налаштованi рiшуче битися. I ось натискають на курки, i вилiтають зi стовбурiв, немов водоспад, дуже пекучi та колкi, руйнiвнi струменi.
  Вiталiк зазначив, побачивши як куля потрапила в дупу бiлому ведмедевi, випустивши фонтан кровi:
  - Все - це чудово та круто!
  Альбiна кивнула i заспiвала:
  Десь на бiлому свiтi,
  Там де завжди мороз.
  Труться про вiсь ведмедi,
  Про земну вiсь!
  Вiталiк заперечив:
  - Ми на них полюємо!
  I випустив чергову порцiю куль. Ось такi вони чудовi та крутi бiйцi.
  А пробитi бiлi ведмедi падали. I потiм перетворювалися на щось дуже смачне i їстiвне. I це були i торти, i тiстечка, i багато всього багатого, з кремом i пахучого.
  Альбiна з усмiшкою вiдзначила:
  - Ось це справдi класнi смакота !
  Вiталiк зауважив:
  - Ти дуже любиш слово смакота ! Але так кажуть зазвичай маленькi дiти, а ми таки вже досить дорослi, i багато чого вже встигли наворочати!
  Альбiна з усмiшкою кивнула:
  - Згодна! Але залишаємося ми дiтьми назавжди, змiнюються лише року!
  Хлопчик i дiвчисько знову пiдстрибнули i перекрутились у сальто разом iз лижами. I знову заспiвали:
  Що там було позаду озирнись .
  Малюк себе дiзнатися не лiнуйся ...
  Тому що рокiв чимало, пролетiло, пробiгло,
  Посмiхнись, посмiхнись, посмiхнись!
  Вiталiк пiдморгнув Альбiнi та зазначив:
  - Дивна подiя!
  Дiвчата запитала:
  - У чому?
  Хлопчик вiдповiв:
  - Я потрапив у майбутнє, де захопив владу над свiтом, i керую вже двiстi рокiв. I тут з'являється мiй двiйник iз минулого i виникає питання - що з ним робити?
  Альбiна знизала плечима i вiдповiла:
  - А нiчого! Подаруй своєму двiйнику планету, i нехай вiн живе довго та щасливо!
  Вiталiк iз сумнiвом зазначив:
  - А якщо вiн подумає, що оспорюватиму в нього трон?
  Дiвчина знизала плечима i запитала:
  - А ти його оспорюватимеш?
  Хлопчик знизав плечима i вiдповiв:
  - Люди у космiчнiй iмперiї цiлком щасливi! Всiм добре, i я не бачу причин навiщо менi битися за владу. Адже не людина для влади, а влада для людини!
  Альбiна свиснула:
  - Ах, як благородно! Ти лицар?
  Вiталiк логiчно зауважив:
  - Не зовсiм! Лицарi дотримувалися правил пристойностi лише один до одного, а холопiв за людей не вважали! А я дбаю про благо кожної людини!
  Дiвчина-богатир пiдморгнула i прочирикала:
  Широка країна моя рiдна,
  Багато в нiй лiсiв, полiв та рiчок.
  Я iншої країни такої не знаю.
  Де так вiльно дихає людина!
  Хлопчик-ген уточнив:
  - Цiла, зоряна iмперiя!
  Знову в який у матрицi змiнився ландшафт.
  Хлопчик i дiвчисько опинилися тепер у окопi. Це було видно гру з iсторичної стрiлялки. Типу Другої свiтової вiйни. Тiльки танки, що рухалися по полю, були дещо iншими. Наприклад, видно "Лев", який у реальнiй iсторiї так i не пiшов у серiю. I чесно кажучи "Лев", хоч i потужний танк, але його бойова ефективнiсть є сумнiвною. При вазi в 90 тонн вiн тiльки в лобовiй бронi вежi краще захищений нiж "Тигр"-2 i має гармату 105-мiлiметрiв. Потужну, але менш скорострiльну, нiж у Тигра. Але тут цей танк є. I пре свою колосальну мiць.
  I по ньому стрiляють гармати. Навколо гармат гасають красивi дiвчата, в коротких спiдницях, i з голими нiжками.
  Вони заряджають гармати яких цiлих сiм.
  А танкiв "Лев" три. Начебто й небагато, зате їх у лоб нiяк не пробити.
  Дiвчина-комсомолка повернулася до Вiталiка i запитала:
  - Ти пiонер?
  Хлопчик-генiй упевнено вiдповiв:
  - Нi! Нiколи не був!
  Дiвча зi здивуванням запитала:
  - А чому?
  Вiталiк з усмiшкою вiдповiв:
  - Тому що я з iншого часу!
  Iнша дiвчина вiдзначила:
  - Ми не можемо пробити танк "Лев". Наша 76-мiлiметрова гармата надто слабка!
  Альбiна тут зустрiла:
  - А не треба стрiляти по нiмецькому танку!
  Дiвчина-комсомолка запитала з усмiшкою:
  - I чому не треба?
  Дiвчина-богатир вiдповiла:
  - Тому що це лише гра! I перемогти непробивнi танки потрiбно iншим способом, нiж пальбою з гармат!
  Войовницi-комсомолки хором запитали:
  - I яким же красуня!
  Альбiна вигукнула:
  - Спiв!
  I затягла солов'їним голоском, а решта слiдом за не пiдхопили:
  Зiрка Вiтчизни Господом дана,
  Вона повiрте променистiше Сонця!
  Моя ти Родом ця країна -
  Знай по тобi, серце з сумом б'ється!
  
  У тобi ми комсомолки як орли,
  Фашистiв крушимо та брухт змiтаємо!
  Ми навiть на Юпiтерi змогли,
  Виростити плоди - нездiйсненного раю!
  
  Венера це мiсце для кохання,
  На Марсi почуття воїна всiх вище!
  Ти ланцюги зла-сумнiву розiрви,
  Адже хоче зробити краще за всiх Всевишнiй !
  
  Розгромимо космiчний натиск,
  Зрозумiємо пiдборiддя мiцним хуком!
  Ворогу буде силою свiту скорботний,
  А "Юнкерс" збитий звичайною дитячою цибулею!
  
  Розклад один - вiзьми та перемоги,
  Iншого ми - результату знати не можемо!
  I ти волчище Рейху не рви,
  Отримаєш вiд бiйця багнетом по пицi !
  
  А багнет тобi на користь не пiде,
  Ми динамiтом по балдi додамо!
  Такий же стрiмкий полiт,
  Коли вдарив у молот пролетар!
  
  Подальший хiд пройде як ураган,
  I буде ж ендшпiль переможним матом!
  Адже наша лють шалений вулкан,
  Розправа на ублюдком, страшним катом!
  
  Затиснули клiщi на Берлiнi ми,
  Париж вiльний пiд росiйським прапором!
  Ми дочки Вiтчизни та сини,
  Коли бенкетуємо - їдаємо мед зi смаком!
  
  Туманний Альбiон тепер як брат,
  Нью-Йорк дiстався як пирiг на блюдi!
  Наш червоний, червоний маку кольору прапор,
  Пiд ним щасливi усi зi свободою люди!
  Дiвчата заспiвали, i три танки "Лев" перетворилися на великi, пишнi, розмальованi трояндочками торти. I вiд них пiшов дуже сильний та апетитний аромат.
  Але за ними знову з'явилися машина. Цього разу ще потужнiшi та тяжчi "Мауси". Швидкiсть у них невелика, зате вогнева мiць i броня вище даху.
  Альбiна запитала у комсомолок:
  - Будемо знову спiвати?
  Дiвчина-капiтан помiтила:
  - Невже ковтком так взяти можна?
  Вiталiк заспiвав:
  Нам пiсня будувати та жити допомагає,
  I разом iз пiснею у крилатий полiт...
  I той хто з лiрою по життю крокує,
  Той нiколи i нiде не пропаде!
  Одна з дiвчат-комсомолок вiдзначила:
  - Проти цього не посперечаєшся!
  Альбiна пiдтвердила:
  - Правильно! Чи ви чогось iншого хочете?
  Дiвчата-комсомолки загнали в казенну частину ствола снаряд i з силою вистрiлили. Той пролетiв, ударився в танк, i вiдскочив, мов горох.
  Дiвчина-капiтан вiдзначила:
  - Та слабо взяти!
  Вiталiк кивнув:
  - Тож заспiвали!
  I ось войовницi та хлопчик стали з великим ентузiазмом виконувати;
  Слава Батькiвщини Радянської велика -
  Ми гiдний вiрю, будемо цiєї слави!
  Переможемо в бою жорстокого ворога,
  Заради росiйської, променистої Держави!
  
  Що є в Батькiвщинi таке, що спiває ,
  У серцi чесного, босого пiонера!
  Спрямуємо ми птахом у полiт,
  Яка свята, наша стала вiра!
  
  Автомат повiр менi старший брат,
  I гранати вантаж зовсiм не зайвий!
  Якщо хоробрий ти - то результат,
  Буде, незважаючи на те, що ти хлопчисько!
  
  Пiонер задиристий i суворий.
  Але посмiшкою Бог нас осяює!
  Багато у свiтi злих шкод,
  Що хочуть зiпсувати мiсце у раї!
  
  Тягне лапи до нас фашист-шакал,
  Хоче вирвати серце у дитини!
  I його свинi рябий оскал,
  Нехай отримає ляпас дзвiнко!
  
  Танки "Тигри" - це "чоботи",
  Незграбнi - моторошно незграбнi!
  I вiд них ти витязь не тiкай,
  Ну, а краще приготуй гранати!
  
  Створимо ми свiт такий, повiр,
  Де щасливими будуть мiльйони!
  Втече в барлiг хижий звiр,
  Ми покладемо пiдлих легiони!
  
  Прапор червоний сяятиме,
  У ньому iм'я святого Iсуса!
  Складеш iспит пiонер на п'ять -
  Щоб славилася - твоя Росiя!
  
  Але iспит той не бiля дошки.
  Його здати доведеться з окопа!
  Сивина прет хлопчику у вiскi,
  Друг загинув - скорботи тепер бiля труни!
  
  Що - мерзота проклята вiйна,
  Навiть звiром не гiдна , зватись!
  I не знаю утримаю орда,
  Хоч Адольф смiшний часом паяця!
  
  Вiдступити ми знайте, не повиннi,
  Пiонерам страх чужої навiки!
  Ми хлопцi з вiрнiстю дружнi,
  I морально вiрю не калiки!
  
  Завершимо в Берлiнi славний марш,
  Ми завжди повiр, вмiли битися!
  I зловили враз хвацький кураж,
  РПК несучи у пробiгу в ранцi!
  Дiвчата-комсомолки заспiвали, i величезнi танки "Маус", перетворилися на величезнi страви, що виблискував позолотою з осетрiв з гарнiром.
  I теж дуже апетитнi.
  Альбiна хихикнула i заспiвала:
  - Що за страви, що за страви,
  Захопити б усе iз собою...
  Жаль воюємо ми не часто,
  Годують просто на забiй!
  Вiталiк зi смiшком зазначив:
  - Так, тут такi iгри! Неначе для дуже маленьких дiтей!
  Дiвчина-комсомолка логiчно помiтила:
  - Дитинство нiколи в людини повнiстю не минає!
  . РОЗДIЛ Љ 21.
  Генiальнi дiти прокинулися. I нiчого на їхнє щастя не сталося. Вiталiк знову взявся за силове поле, завершуючи його налаштування. Роботи залишилося не бiльше нiж на годину. Хлопчик-генiй крутив, щось усерединi, i перекладав рiзнi цифри та iнформацiю, з одного диска на iнший. Щоб жодна випадковiсть не могла перешкодити захопити телевежу Останкiно. А там така потужна антена, що можна буде взяти гiперкороткими гiпнохвилями пiд контроль всю планету Земля. I правити нею як жоден iмператор за iсторiю людства.
  Навiть Чингiсхан, навiть отримавши безсмертя навряд чи змiг би собi пiдкорити всю Землю. А Вiталiк зi своєю подругою були близькими до цього як нiколи.
  Агрипiна тим часом теж тремтiла вiд нетерпiння, їй дуже хотiлося вiддати наказ на штурм, воїнам кримiнального спецназу. I її настрiй виявився надзвичайно бойовим.
  Молода жiнка запросила чотирьох спортивних юнакiв , щоб вони їй зробили спортивний масаж, i пiдбадьорили могутнє тiло перед великими дiяннями. Адже якого це стати правителькою всiєї Землi, отримати можливiсть втiлювати в реальнiсть найсмiливiшi фантазiї.
  Ось наприклад вiдразу мiльйон красивих хлопчикiв одночасно бити гумовими кийками по босих п'ятах.
  Агрипiна заспiвала:
  Я жiнка вiрно скарб,
  Насправдi реально чудовисько!
  I забурчала вiд задоволення , коли її масажували м'язистi, i дуже сильнi юнаки. Ось ця насолода.
  Директор ФСБ теж завмер в очiкуваннi. Вiн втiм, пошкодував трохи , що влада отримати може виявитися надто вже легко, а велика ложка рота дiрить.
  Президент Росiї начебто впав у кому , i це реально розв'язувало руку спецназу. Тiльки є ще й мiнiстр МВС i вiн теж має власнi види та бажання на це вiдкриття. I теж пiдтягнув свої добiрнi пiдроздiли.
  Виникла вкрай напружена ситуацiя. Немов завис справжнiсiнький меч над планетою Земля.
  Вiталiк нарештi налагодив останнi деталi. Йому у цьому допомагала Альбiна. Красива, потужна дiвчина заспiвала:
  - Не поступимося ми ворогам,
  Я одвiрок повiр не дам...
  Зможемо зробити просто супер,
  Ти крутiший , нiж Ван Дам!
  Вiталiк кивнув iз не дуже впевненим виглядом:
  - Зумiємо!
  Альбiна запитала:
  - А чому ти якийсь став невпевненим?
  Хлопчик-ген вiдповiв:
  - На мене має звалитися колосальна вiдповiдальнiсть. А значить прощай дитинство, насолоди, розваги. Натомiсть доведеться крутитися, наче бiлка в колесi!
  Дiвчина-богатир кивнула:
  - Прагнеш жити Умiй вертiтись!
  Конструкцiя була вже зiбрана та готова. Силове поле також. Проте Вiталiк про всяк випадок просканував мiсцевiсть, i смартфони. I тут з'ясував, що його оточують великi сили. Тут i кримiнальний спецназ, i спецназ ФСБ та полiцейськi частини. Хiба мiнiстерства оборони не вистачає. Але й мають свої проблеми. Тож треба воювати на два фронти i в Українi, i в Таджикистанi з талiбами. Куди їм до спецоперацiй у Москвi.
  Вiталiк переглядав поверхню. Пiдключився до зв'язку спецназу. Видно було зiбрано чималi сили. Хлопчик мiг вiдлежувати їх по хвиля смартфонiв, стiльникових телефонiв, та й рацiям. А кодування такому генiю, як Вiталiй Акулов, i не заважало.
  Хлопчик-генiй прошепотiв Альбiнi:
  - На нас тут чекають!
  Дiвчина-богатир вiдзначила:
  - А чого ти iншого мiг чекати? Ми засвiтилися капiтально!
  Вiталiк зазначив:
  - Саме провидiння дає нам у руки владу над свiтом. Адже нас цiлком могли б накрити увi снi, але не пiшли на штурм. А зараз усi козирi на боцi нашої пари!
  Альбiна помiтила:
  - Проти нас цiле вiйсько! Думаєш, ми зможемо впоратися з ним?
  Хлопчик-генiй логiчно вiдповiв:
  - Хочемо правити свiтом, а не зможемо впоратися з якимсь спецназом!
  Дiвчина-богатир заспiвала:
  Вiрю я в перемогу нашої пари,
  Адже генiальнi бiйцi недарма!
  Вiталiк заперечив:
  - Не лише в генiальностi справа, а й працьовитостi!
  Пiсля чого хлопчик узяв i босими пальчиками свої дитячi нiжки, взяв i натиснув на пуск i направив локатор з гiпнохвилями навколо будинку , в якому розташовувалася лабораторiя.
  Хлопчик-генiй заспiвав:
  - Свiт навколо нас, як пiсок,
  Бог його кинув давно...
  Хоч свiт навколо i жорстокий -
  Хочеться робити добро!
  Альбiна з посмiшкою проворкувала:
  - Так, але не завжди виходить те , що хочеться!
  Хвилi розiйшлися i Вiталiк з усмiшкою повiдомив:
  - Тепер у головах потрiйної армiї сформовано зону раптора. Ми можемо їм вiддати будь-який наказ. Чи спати, чи спiвати, чи танцювати!
  Дiвчина-богатир запропонувала:
  - Нехай нас супроводжують iз пiснями до Останкiно!
  Хлопчик-генiй кивнув i, приклавши долоню, дав уявний. Одночасно на подвiр'я в'їхала велика вантажна машина. Дитина-вундеркiнд знову скомандувала. I люди, якi до цього працювали , звалили конструкцiю на себе, пiдняли на руки i понесли до машини.
  Вiталiй зазначив:
  - Коли вони в станi трансу, то можуть використати свої м'язи на сто вiдсоткiв сили! А значить люди пiд гiпнохвилями , куди бiльшими володiють можливостями, нiж просто так!
  Альбiна хихикнула i заспiвала:
  - Добре, все буде гаразд! Все буде гаразд, я це знаю! Ворогiв терзаю!
  Дiвчина-богатир пiдморгнула своєму вiзавi. Потужна установка була занурена. На неї видерся хлопчик-генiй, i росла дiвчина.
  Тепер можна i проїхатися.
  Смiшно пiдлiтки сидiли собi, i водiй теж вiв машину в станi глибокого трансу.
  А Вiталiк наказав ... Бiйцi рiзних пiдроздiлiв вийшли з вулиць та засiдки, стали будуватися у парадний марш. Вони це робили спритно, але при цьому якось механiчно.
  Серед них було ще й кiлькадесят дiвчат.
  Альбiна помiтила:
  - Тут велика, можна сказати армiя!
  Вiталiк хихикнув i заспiвав:
  Вперед бiйцi гальдемарини ,
  Чи дурне життя, чи гарне!
  Єдине вiтрило та душа!
  Єдине вiтрило та душа!
  Народ i армiя єдинi !
  Бiйцi вишикувавшись теж заспiвали, щось застарiле:
  Союз непорушний республiк вiльних,
  Згуртувала не груба сила, не страх!
  Але добра воля людей освiчених,
  I мудрiсть, свiтло, розум i смiливiсть у мрiях!
  
  Народ України з Росiєю єдиний,
  Ми брати-слов'яни назавжди друзi!
  Нехай славиться Господа вище Iм'я,
  Усi нацiї свiту свята сiм'я!
  
  Славься Батькiвщина, наша вiльна,
  Дружби народiв опора навiки!
  Сила законна, народна воля,
  Адже за єднiсть проста людина!
  
  Ми людям всiм свiту шлях у космос вiдкрили,
  Фашизм знищено, пiднесено прогрес!
  Вiдмiряємо мiж зiрками славнi милi,
  За нас Всемогутнiй загинув i воскрес!
  
  Нi духу Росiї у всесвiтi сильнiше,
  Народ Український, нам по серцю брат!
  Ми служимо Батькiвщинi, мiцнiше, вiрнiше.
  Хлопчик вiзьми в свiй кулак автомат!
  
  I Батькiвщину ми захистимо та розширимо,
  Дамо океан безконечний любовi!
  Пiд прапором безкрайньої, Великої Росiї,
  Нехай зi смiхом граються нащадки мої!
  Воїни марширували та спiвали. З ними були дiвчата. Вiталiй наказав дiвчаткам скинути з себе чоботи.
  I войовницi заблищали босими, дуже спокусливими п'ятами.
  Вiталiк спитав у Альбiни:
  - Ну як ми з шаною, тут маршируємо?
  Дiвчина-богатир вiдповiла:
  - Навiть дуже з шаною!
  Хлопчик-генiй зазначив:
  - Скоро весь свiт буде бiля наших нiг! Ми наказуватимемо всiєю планетою, але повиннi при цьому насамперед свою владу розумно використовувати!
  Альбiна заявила:
  - З одного боку, це вiрно! Але з iншого, що ми , наприклад, зi злочинцями робитимемо?
  Вiталiк логiчно зауважив:
  - Якоюсь мiрою ми теж злочинцi! Особливо я, включаючи i те , що ми зараз робимо i робитимемо!
  Дiвчина-богатир погодилася:
  - За одне псування вiдеокамер тебе треба було б...
  Хлопчик-генiй рикнув:
  - Що треба?
  Альбiна прочирикала:
  - Палками по п'ятах побити!
  Вiталiк засмiявся i помiтив:
  - Це можна, хоч зараз!
  Москва мiсто велике, i доки до Останкiно доїдеш, багато часу пройде. I солдати знову взяли та заспiвали;
  Берлiн уже майже пiд нашою владою,
  У бiноклi бачимо проклятий Рейхстаг.
  Сподiваюся, скоро буде мир та щастя;
  Який опишу у своїх вiршах!
  
  Росiя комунiзм свiтам вiдкрила,
  Вона сiм'єю стала людям усiм.
  Але сунув Вермахт до нас свиняче рило,
  I кров тепер фонтаном хлюпає з вен!
  
  Що фюрер забув у нас випадково,
  Хотiв добути земельки та рабiв!
  Пiшов фашизм iз походом дуже далеким -
  I ось кошмар реальний, пекельних снiв!
  
  Простий хлопчик хлопчик босоногий,
  Нещодавно червона краватка пов'язала.
  Хотiв вiн свiт збудувати сам без бога,
  Але з неба раптом викинувся напалм!
  
  Довелося бiгти на фронт, нам самоволкою,
  Нiхто не хоче, брати таких молодикiв!
  Але впорався пацан-боєць у гвинтiвцi,
  Гiдним виявився шлях батькiв!
  
  Билися де i хитрiстю, i силою,
  А слабкiсть теж гiрка на жаль.
  Товаришам довелося копати могили,
  Строгати в мороз сосновi труни!
  
  Я пiонер тепер звик до страждань,
  У розвiдку йшов босий, кучугур хрумтiв.
  Можливо за невiр'я покарання,
  Що Iсуса знати я не хотiв!
  
  Але що таке три години Голгофи?
  Три роки з лишком протекло вiйни!
  У будь-якому селi плачуть гiрко вдови,
  Як лягли в погост країни сини!
  
  Я вижив, був контужений, поранений кулею,
  Але на щастя сам лишився на ногах!
  Нiмеччини ми чесно борг повернули,
  Тим фашизм розтоптаний нами на порох!
  
  Я змужнiв, але все ще хлопчик,
  Вус не пробився, але вже титан!
  Так дорослий, i мабуть навiть занадто,
  Адже серце стало твердим, як метал!
  
  Зiрка героя найвища нагорода -
  Сам Сталiн менi її повiр, вручив!
  Сказав: з таких як ти приклад брати треба,
  Кують бiйцi до дверей в Едем ключi!
  
  Але нинi вiдклади смiливець гвинтiвку,
  Вiзьми ти, клiщi, молот i працюй!
  Побудуй з дерева вiтрильник i човен,
  I лiтак створи, щоб птахом вгору!
  Пiсня була непогана, зрозумiло , Вiталiк давав установку саме так i спiвати. Щоб було з душею та нестандартно. А навколо Москва i автомобiлi розступаються в рiзнi боки, даючи дорогу майбутньому iмператору планети Земля. Вiталiй навiть подумав, що було б непогано, i зробити коронацiю. Корона - це дуже непоганий символ верховної влади, як i скiпетр i яблуко . Хоча для iмператора планети Земля i потрiбно щось бiльш грандiозне.
  Альбiна з посмiшкою попросила, босоного хлопчика в шортах, якому всi пiдкорялися немов Всевишньому Боговi:
  - Може, що заспiваєш вiд душi?
  Вiталiк уточнив:
  - Чи для душi?
  Дiвчина-богатир розсмiялася i вiдповiла:
  - Твоя душа - це цiлий скарб!
  
  
  
  Страшна звiстка, на жорстокiй вiйнi,
  Дiвчина, та, що навiк сподобалася!
  Кинута в пащу, нелюду-сатану,
  Де ж Господь: справедливiсть та милiсть?!
  
  Дiва Наташа пiшла босонiж,
  Але по пильних дорiжках стукали!
  Адже за грiхи, що лилися джерело,
  Їй довелося марш у заморськi дали!
  
  Ранньою весною вирушила в дорогу,
  Нiжки вiд холоду так посинiли!
  М'яса не можна нi частинки куснути,
  Тiльки кивають в iнеї ялинки!
  
  Так по дорозi повного камiння,
  Ступнi дiвочi в кришку збила!
  I по Росiї повз людей,
  Сторону граду царiв Єрусалиму!
  
  Кавказькi гори, в снiгу хребти,
  Гострi каменi колють пiдошви!
  Але ти харчувалася силою землi,
  Вибравши нелегкий хадж у мiсто Боже!
  
  Лiто пустеля, злий сонцепек,
  Як у сковорiдцi дiвочi нiжки!
  Мiсто священне стало недалеко,
  Кожен несе безмежну ношу!
  
  Там бiля могили Бога-Христа,
  Дiва колiна з благанням схилила!
  Де ж великий мiра грiха,
  У чому черпаю в праведнiсть сили!
  
  Боже сказав їй, хмурячи чоло,
  Тiльки молитвою цей свiт не змiниш!
  Правити Росiї у столiттях судилося,
  Правильно, служи їй, не вимагаючи грошей!
  
  Дiва кивнула: вiрю Христу,
  Адже ти вибрав Русь рятiвником свiту!
  Правду про це все рознесу,
  Вiсть Iсуса: Бога-кумира!
  
  Шлях був зворотний легкий i швидкий,
  Нiжки босi мiцнi стали!
  Длань з благодаттю Боже простяг,
  М'язи i воля, немов iз сталi!
  
  I вступила до армiї ти,
  Летчицею стала, била Люфтваффе!
  Там виявила гору краси,
  Нiмцiв есмiнець рвонув на фугасi!
  
  Воїн - лихий, смiливий боєць,
   Вiддана партiї - справi порад!
  Вiрю в переможний над мерзотою кiнець,
  Зграю бiсiвську до стiнки, до вiдповiдi!
  
  Ну, чому винищувач пiдбитий,
  Ти не встигла випустити лямки!
  I виявився з дефектами щит,
  А злий фашизм побратався вiдразу з янкi!
  
  Стала нерiвною, жорстокою вiйна,
  Я хоч чоловiк: реву гiрко плачу!
  Немов у бiдi донурити нам до дна,
  Адже вiд Вiтчизни вiдпала удача!
  
  До Бога мiй вигук: Всевишнiй за що!
  Ти розлучив мене з дiвою коханої!
  Навiть у мороз не носила пальто,
  I за трьох супостатiв била!
  
  Хiба вона не варта того,
  Зустрiти зi мною з квiтами перемогу!
  Щедро на свято спекти пирогiв,
  I на парад я з Наталкою приїду!
  
  Похмуро вiдповiв суворий Господь:
  Хто у свiтi щасливий, кому добре?
  Страждатиме, i стогнатиме з болем тiло,
  Адже людство бридке, грiшне!
  
  Ну, потiм коли у славi прийду,
  Кину в геєнну хто жити, не вартий!
  Дiву твою i тебе воскрешу,
  Кращiй тодi не захочеться частки!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"